59

Facebook-analys av

Årelive.se

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Årelive.se. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*59, vilket är 18 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Årelive.se publicerar ett inlägg igenomsnitt 5,2 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Årelive.se för oengagerande inlägg. De 27663 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Årelive.se. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
39
Följarskara
75
Frekvens
65
Följare
27,7K
Interaktioner
49,5K
Interaktioner per inlägg
434
Interaktioner per följare
1,8
Inlägg per vecka
5,2

Vinnarinlägg

Årelive.se

Åre, 31 okt, 07:17 God morgon från Åre! Idag vaknar vi upp till det här! 15 cm nysnö! Tyvärr väntar väderomslag under dagen, men en härlig försmak är det!

2 027 interaktionspoäng på 27 663 följare
Årelive.se

God morgon från Åre! Idag bjuder vi på en bild från gårdagskvällens magnifika norrsken. Fotad kl 23:35 uppe i Åre Björnen av Niclas Vestefjell. Hoppas ni får en fin onsdag! På www.arelive.se finns alltid aktuella bilder, filmklipp och nyheter från Åre. Välkommen!

1 471 interaktionspoäng på 27 663 följare
Kurstipset: Facebook för företag 2
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj eller Göteborg 25 maj.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

Årelive.se

Ni har väl inte missat Cissi och Karins podd "Livet i Åre". Senaste avsnittet handlar såklart om sportlov.

Podd: Livet i à re #19 – SPORTLOV!

I podden Livet i à re får vi hänga med när Cissi och Karin pratar stort och smått kring sina egna upplevelser och vad som är på gång i byn.

18 interaktionspoäng på 27 663 följare
Årelive.se

Massor av höstlovsaktiviteter även idag!

25 interaktionspoäng på 27 663 följare

Interaktioner per inlägg

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.