45

Facebook-analys av

BLT

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från BLT, baserad i Karlskrona i Blekinge. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*45, vilket är 10 % sämre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. BLT publicerar ett inlägg igenomsnitt 69,4 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar BLT för oengagerande inlägg. De 15 847 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för BLT. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
2
Följarskara
65
Frekvens
100
Följare
15,8K
Interaktioner
37,2K
Interaktioner per inlägg
21,6
Interaktioner per följare
2,3
Inlägg per vecka
69,4

Vinnarinlägg

BLT

Tror ni på mirakel? Vad sägs annars om detta? /Jens på webben

Miraklet: David med 13 tumörer fri från cancer - Blekinge Läns Tidning

De 13 tumörerna skulle vara obotliga. Men David Persson besegrade dem. På tisdagen fick han beskedet att han är fri från cancer. – Jag börjar mitt tredje liv nu, säger han.

986 interaktionspoäng på 15 847 följare
BLT

Försvarsmakten säger ja. Det innebär att Iron Maidens privata plan Ed Force One kan bli ett av de största som någonsin har landat på Ronneby Airport. Det vill man inte missa!✈️ /Maria

Försvaret ger klartecken till Iron Maiden - Blekinge Läns Tidning

Iron Maidens privata flygplan, en Boeing 747, får parkera på försvarsmaktens flygplats i Kallinge i sommar. Ed Force One spakas av sångaren Bruce Dickinson och hårdrockbandet ska spela på Sweden Rock.

765 interaktionspoäng på 15 847 följare
Kurstipset: Facebook för företag 2
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj eller Göteborg 25 maj.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

BLT

Polisen: ”Ser detta som tillfälligheter” / Samuel på webben

Två anhållna – klädrånen har spridit sig från storstäderna - Blekinge Läns Tidning

Fenomenet med klädrån har spritt sig utanför storstäderna – senast med två anhållna unga gärningspersoner i Karlskrona. Men polisen ser ingen anledning till ändrat mönster bland Blekinges ungdomar.

0 interaktionspoäng på 15 847 följare
BLT

Två inbrott rapporterar vi om från natten. Dels ett som begåtts av en cyklande tjuv, och så det här... / Tobias, webbreporter

Inbrott i matbutik – postpaket stals - Blekinge Läns Tidning

Inbrott i matbutik – postpaket stals

0 interaktionspoäng på 15 847 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

BLT är Blekinges största morgontidning. Gilla vår sida och diskutera våra nyheter med oss. Har du nyhetstips? Mejla [email protected], ring 0455-77000 eller messa [email protected]