45

Facebook-analys av

Dala-Demokraten

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Dala-Demokraten, baserad i Falun i Dalarna. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*45, vilket är 11 % sämre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Dala-Demokraten publicerar ett inlägg igenomsnitt 57,5 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Dala-Demokraten för oengagerande inlägg. De 8 552 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Dala-Demokraten. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
6
Följarskara
58
Frekvens
100
Följare
8,6K
Interaktioner
25,1K
Interaktioner per inlägg
20,4
Interaktioner per följare
2,9
Inlägg per vecka
57,5

Vinnarinlägg

Dala-Demokraten

Stort grattis till priset Magda Gad!

Magda Gad från Falun får Stora journalistpriset

Falubördiga journalisten Magda Gad blev under torsdagskvällen tilldelad Stora journalistpriset.

256 interaktionspoäng på 8 552 följare
Dala-Demokraten

[+] Billy Opel har tröttnat på fjällturisterna som kör alldeles för fort genom Dalarna. "Det ska hetsas att hinna fram först till fjällstugan, få igång brasan och lägga upp bilden på Facebook", konstaterar han. Håller du med honom? ????

Billy Opel tröttnade på fjällturisternas fortkörning i Dalarna - skrev låt om problemet

Dala-artisten Billy Opel tröttnade på fjällturisterna i Dalarna som i bilar med takbox kör alldeles för fort genom länet. Så han skrev en låt om eländet...

236 interaktionspoäng på 8 552 följare
Kurstipset: Facebook för företag 2
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj eller Göteborg 25 maj.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

Dala-Demokraten

[+] Följ vår liverapportering från rättegången mot den man som misstänks ha mördat Therese Palmkvist.

0 interaktionspoäng på 8 552 följare
Dala-Demokraten

[+] Barke (S) menar att det finns pengar avsatt för renovering av missbruks- och beroendeenheten. Men exakt hur mycket pengar och när den ska göras är oklart.

Inget psykiatrihus menar ledningen: "men 65:an är i väldigt stort behov av åtgärder"

Landstingspolitikern Gunnar Barke (S), tillika ordförande i fastighetsnämnden, menar att missbruks- och beroendeenheten måste renoveras och att det är...

0 interaktionspoäng på 8 552 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

Dala-Demokraten är en socialdemokratisk tidning med Falun som utgivningsort. Bevakning sker i hela Dalarnas län. Besök oss på http://www.dalademokraten.se/