49

Facebook-analys av

SVT Nyheter Halland

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från SVT Nyheter Halland, baserad i Halmstad i Halland. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*49, vilket är 2 % sämre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. SVT Nyheter Halland publicerar ett inlägg igenomsnitt 38,0 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Inlägg som engagerar för lite. Tyvärr publicerar SVT Nyheter Halland för oengagerande inlägg. De 15 003 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för SVT Nyheter Halland. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
4
Följarskara
74
Frekvens
100
Följare
15,0K
Interaktioner
22,7K
Interaktioner per inlägg
27,9
Interaktioner per följare
1,5
Inlägg per vecka
38,0

Vinnarinlägg

SVT Nyheter Halland

Från och med klockan 15 på onsdagen skärps det totala eldningsförbudet i Hallands samtliga kommuner ytterligare till omfatta all form av grillning, även på privata tomter.

Grillförbudet skärps – inte tillåtet någonstans

Från och med klockan 15 på onsdagen skärps det totala eldningsförbudet i Hallands samtliga kommuner ytterligare till omfatta all form av grillning med öppen låga, även på privata tomter.

575 interaktionspoäng på 15 003 följare
SVT Nyheter Halland

Naturfotografen Mikael Johansson: "Fruktansvärt mäktigt"

Späckhuggare fångade på film utanför Varbergs kust

Naturfotografen Mikael Johansson fick bevittna någonting spektakulärt under lördagen. Vid Varbergs kust, där han bor, passerade fyra späckhuggare ute i vattnet, och han lyckades fånga upplevelsen på film. – Fruktansvärt mäktigt, säger han.

390 interaktionspoäng på 15 003 följare
Kurstipset: Facebook för företag (steg 2)
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 6 december, Malmö 11 december eller Göteborg 12 december.
Fler kurstillfällen >>>

Inlägg som tagits emot sämre

SVT Nyheter Halland

Under måndagsmorgonen krockade en buss med en älg i närheten av Unnaryd.

Buss i krock med älg

Under måndagsmorgonen krockade en buss med en älg i närheten av Unnaryd. Älgen dog av skadorna men olyckan orsakade inga personskador.

0 interaktionspoäng på 15 003 följare
SVT Nyheter Halland

Under tisdagskvällen spelade Varbergs Bois sin första match för säsongen i Superettan.

Varbergs Bois förlorade på hemmaplan

Det blev förlust för Varbergs Bois när laget spelade sin första match för säsongen i Superettan mot Örgryte under tisdagskvällen.

0 interaktionspoäng på 15 003 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Underlaget för denna analys hämtades från Facebook för 6 dagar sedan

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

Officiell sida för SVT Nyheter Halland. Här delar vi nyheter och vill ha en dialog med våra tittare. Hör gärna av dig: [email protected] eller 035-172745.