48

Facebook-analys av

Norrtelje Tidning

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Norrtelje Tidning, baserad i Norrtälje i Stockholms län. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*48, vilket är 4 % sämre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Norrtelje Tidning publicerar ett inlägg igenomsnitt 32,4 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Norrtelje Tidning för oengagerande inlägg. De 10 126 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Norrtelje Tidning. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
12
Följarskara
59
Frekvens
100
Följare
10,1K
Interaktioner
36,5K
Interaktioner per inlägg
40,0
Interaktioner per följare
3,6
Inlägg per vecka
32,4

Vinnarinlägg

Norrtelje Tidning

Pub Hörnet tackar för sig och ersätts av tapaskedjan Pinchos. Vad tror du om det...? ???? [+] Läs hela artikeln som pluskund eller prenumerant

Pub på hörn blir trendig tapasrestaurang: ”Blir ett lyft för Norrtälje”

Restaurang Pub Hörnet är såld. De nya ägarna satsar på konceptrestaurang med tapas. – Det kommer att bli galet bra, säger Christian Maggio.

1 114 interaktionspoäng på 10 126 följare
Norrtelje Tidning

Vad tycker du, behövs det en förlossningsavdelning vid Norrtälje sjukhus?

Hellre föda i Norrtälje än i Västerås eller Nyköping

Jag måste få börja med att tacka för stöd och inspel i frågan om förlossningsavdelning på Norrtälje sjukhus, senast från Landsbygdspartiet oberoende i...

512 interaktionspoäng på 10 126 följare
Kurstipset: Facebook för företag (steg 2)
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj, Göteborg 25 maj eller Malmö 26 september.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

Norrtelje Tidning

Rimbo kämpar för att slippa kval nedåt. Skånela jagar en kvalplats uppåt. Allt avgörs i ett rafflande derby i Sparbankshallen.

Oavgjort resultat i det prestigefyllda derbyt – så var matchen Rimbo–Skånela

Rimbo kämpar för att slippa kval nedåt. Skånela jagar en kvalplats uppåt. Allt avgörs i ett rafflande derby i Sparbankshallen. Sporten är på plats och...

0 interaktionspoäng på 10 126 följare
Norrtelje Tidning

Under rättegången mot kommunala Norrtälje Sportcentrum AB:s tidigare vd Thorsten Åström fick åklagare Robert Engstedt det svårt att att bevisa att vd:n mutat en anställd på Svenska Ishockeyförbundet, SIF, som låtit arbetsgivaren betala privata stugvistelser.

Muträttegången: Slappa avtal mellan Sportcentrum och SIF – men oklart om mutor getts

Under rättegången mot kommunala Norrtälje Sportcentrum AB:s tidigare vd Thorsten Åström fick åklagare Robert Engstedt det svårt att att bevisa att vd:n...

1 interaktionspoäng på 10 126 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

Välkommen till Norrtelje Tidnings officiella sida på Facebook! Vad tycker du vi ska uppmärksamma? Tipsa oss genom att SMS:a till 72023 (inled meddelandet med NT) eller mejla [email protected]