65

Instagram-analys av

Örebro kommun

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Instagram-aktiviteter från Örebro kommun. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*65, vilket är 29 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Örebro kommun publicerar ett inlägg igenomsnitt 20,4 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Örebro kommun för oengagerande inlägg. De 5795 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Örebro kommun. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
48
Följarskara
55
Frekvens
100
Följare
5,8K
Interaktioner
3,4K
Interaktioner per inlägg
140
Interaktioner per följare
0,6
Inlägg per vecka
20,4

Vinnarinlägg

Örebro kommun

Idag är det luciadagen, det firas naturligtvis på öppenvårdsgruppen. Det här är första gången ni får träffa Göte, här iklädd luciaskrud. Mannen i rutig skjorta är Tomas, i det här luciatåget är han tomte, på öppenvårdsgruppen är han gruppledare. De männen kommer ni att få se…

237 interaktionspoäng på 5 795 följare
Örebro kommun

Helgen välkomnas med fredagspub. #trädgårdarna #meningsfullvardag #gemenskap

210 interaktionspoäng på 5 795 följare

Förlorarinlägg

Örebro kommun

Nu på torsdag 28/12 mellan kl 11-14 är det visning för allmänheten av det Biologiska museet på Karolinska gymnasiet! Så passa på att besök ett av Sveriges häftigaste och äldsta skolmuseum (ingen avgift, men litet frivilligt bidrag till föreningen Karromuseets Vänner uppskattas) Dela och…

81 interaktionspoäng på 5 795 följare
Örebro kommun

Bakom gröttallriken hittar vi Lars, eller Lasse som många kallar honom. Lasse är kurator och har jobbat här sen verksamheten startade i oktober 2003. Tidigare i veckan presenterade vi en musiknörd men när det gäller musiknörderi kommer Lasse helt klart på första plats. Lasse gillar fotboll…

88 interaktionspoäng på 5 795 följare

Interaktioner per inlägg

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.