62

Instagram-analys av

Nerikes Allehanda

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Instagram-aktiviteter från Nerikes Allehanda. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*62, vilket är 24 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Nerikes Allehanda publicerar ett inlägg igenomsnitt 14,3 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Nerikes Allehanda för oengagerande inlägg. De 5183 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Nerikes Allehanda. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
44
Följarskara
54
Frekvens
97
Följare
5,2K
Interaktioner
4,1K
Interaktioner per inlägg
171
Interaktioner per följare
0,8
Inlägg per vecka
14,3

Vinnarinlägg

Nerikes Allehanda

Exilörebroaren @jakobdahlin, numera bosatt i New York, har tagit den här stämningsfulla bilden på Örebro slott. Wow, säger vi. #navinter

442 interaktionspoäng på 5 183 följare
Nerikes Allehanda

Än är inte denna härliga vinter över. Det visar @evalotta561 tydligt med den här fina bilden på Svartån i Örebro. #navinter

363 interaktionspoäng på 5 183 följare

Förlorarinlägg

Nerikes Allehanda

Lördag kommer fjärde delen (och personen) i serien Det bästa ❤️ med #Örebro enligt ... Läs också vad Erik, Filippa och Ina tyckte.

43 interaktionspoäng på 5 183 följare
Nerikes Allehanda

Mycket pyssel för arrangörerna bakom @klubbmono - nu testas projektorduken #örebro

45 interaktionspoäng på 5 183 följare

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.