62

Instagram-analys av

P4Jonkoping

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Instagram-aktiviteter från P4Jonkoping. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*62, vilket är 24 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. P4Jonkoping publicerar ett inlägg igenomsnitt 14,3 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar P4Jonkoping för oengagerande inlägg. De 6100 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för P4Jonkoping. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
44
Följarskara
55
Frekvens
97
Följare
6,1K
Interaktioner
14,3K
Interaktioner per inlägg
163
Interaktioner per följare
2,4
Inlägg per vecka
14,3

Vinnarinlägg

P4Jonkoping

Johan Gustafsson är Årets Smålänning 2017! #p4jönköping

521 interaktionspoäng på 6 100 följare
P4Jonkoping

Hoppsan! Håkan Eng väjde för hund och hamnade lite fel och fastnade. Lennart och Sofie hjälpte honom upp ur diket utanför Långserum. Stort tack till Er. #p4jönköping #håkanidiket

465 interaktionspoäng på 6 100 följare

Förlorarinlägg

P4Jonkoping

Klockan 21:19 igår kväll ringer Peter Olsson till Magnus Nilsson och följande samtal utspelar sig: Peter: Tjena Magnus, vad ska du ha på dig på jobbet imorgon? Magnus: Tänkte ha en mörkblå tröja och mörka jeans. Peter: Gött, jag kör på samma då. Magnus: Perfekt, vi syns imorgon så…

26 interaktionspoäng på 6 100 följare
P4Jonkoping

Lovisa Svensson och Linnea Andersson på Radio K på Högskolan i Jönköping. Tillsammans med runt 100 andra programledare sänder de en light-version av Musikhjälpen i ett dygn. Pengarna som samlas in kommer sedan skänkas till Musikhjälpen uppe i Umeå

71 interaktionspoäng på 6 100 följare

Interaktioner per inlägg

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.