62

Facebook-analys av

ICA Nära Deje

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från ICA Nära Deje. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*62, vilket är 25 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. ICA Nära Deje publicerar ett inlägg igenomsnitt 12,2 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar ICA Nära Deje för oengagerande inlägg. De 1719 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för ICA Nära Deje. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
50
Följarskara
52
Frekvens
90
Följare
1,7K
Interaktioner
1,7K
Interaktioner per inlägg
30,1
Interaktioner per följare
1,0
Inlägg per vecka
12,2

Vinnarinlägg

ICA Nära Deje

Vill du vinna en julsäck full med chips på julafton? Då ska du tagga en chipskompis och gissa hur många flaskor julmust vi säljer mellan 1-23 december. Vinnaren presenteras på julafton. Hohoho.

157 interaktionspoäng på 1 719 följare
ICA Nära Deje
155 interaktionspoäng på 1 719 följare
2 mån sedan
Kurstipset: Facebook för företag 1
För dig med begränsade kunskaper i hur man jobbar strategiskt med Facebook. Välkommen till Jakobsberg 20 mars, Örebro 10 april, Göteborg 12 april eller Södertälje 17 april.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

ICA Nära Deje
4 interaktionspoäng på 1 719 följare
2 mån sedan
ICA Nära Deje

Vi har problem. Så trångt nu.

6 interaktionspoäng på 1 719 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.