64

Facebook-analys av

Zoégas

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Zoégas. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*64, vilket är 28 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Zoégas publicerar ett inlägg igenomsnitt 2,4 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Zoégas för oengagerande inlägg. De 118150 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Zoégas. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
37
Följarskara
100
Frekvens
55
Följare
118,2K
Interaktioner
108,5K
Interaktioner per inlägg
1,8K
Interaktioner per följare
0,9
Inlägg per vecka
2,4

Vinnarinlägg

Zoégas

När skördesäsongen är över i Rwanda binder våra företagsamma, kvinnliga kaffebönder korgar av naturmaterial som en extra inkomstkälla. Håll utkik, du kommer att få se mer av dessa vackra kreationer framöver...

5 211 interaktionspoäng på 118 150 följare
Zoégas

Om du ännu inte är ett fan av vår 100-åriga Skånerost har du nu chansen att tävla om 3 paket fyllda med smakrik och kraftfull mörkrost. Motivera i kommentarsfältet varför du skulle vilja prova originalet sedan 1918 samt vem du skulle vilja prova den med! Du har då chansen att bli 1 av 3…

4 655 interaktionspoäng på 118 150 följare
Kurstipset: Facebook för företag 2
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj eller Göteborg 25 maj.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

Zoégas

Vem är ”Alla tiders helsingborgare”? Klicka på länken och lägg din röst på Maria Zoéga - kvinnan bakom ZOÉGAS, Sveriges starkaste kaffevarumärke! #coffeebywomen

Vem är Alla tiders helsingborgare?

15 kandidater, en vinnare – du bestämmer.

82 interaktionspoäng på 118 150 följare
Zoégas

Än finns några unika, handgjorda korgar kvar till försäljning i vår butik på Drottninggatan 30 i Helsingborg. Ge någon en extra god julklapp i år - för en dubbelt så God jul! #coffeebywomen

86 interaktionspoäng på 118 150 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.