39

Facebook-analys av

Picadeli

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Picadeli. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*39, vilket är 22 % sämre än medianen.

Veckans tips

Publicerar för sällan. Picadeli publicerar ett inlägg igenomsnitt 1,0 gånger i veckan. Det är tyvärr lite lågt. Man bör ligga på minst 2-3 inlägg per vecka för att upprätthålla algoritmens respekt för en. Det finns sätt att åstadkomma detta trots att man har annat att göra.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Picadeli för oengagerande inlägg. De 7 909 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Picadeli. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
17
Följarskara
57
Frekvens
50
Följare
7,9K
Interaktioner
929
Interaktioner per inlägg
51,6
Interaktioner per följare
0,1
Inlägg per vecka
1,0

Vinnarinlägg

Picadeli

???? TÄVLING ???? Bjud pappa på lunch och fira Fars dag! För att delta i tävlingen: 1. Gilla vår sida. 2. I kommentarsfältet, motivera varför just du & din pappa ska bli vinnare av varsin salladscheck- värde 50kr. 25 vinnare utses av en Picadeli jury och presenteras den 13/11. Lycka till och…

132 interaktionspoäng på 7 909 följare
Picadeli

För dig som behöver energi till träningen eller för dig som bara ääälskar pasta! Kolla in våra goda varianter:

113 interaktionspoäng på 7 909 följare
Kurstipset: Facebook för företag (steg 2)
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj, Göteborg 25 maj eller Malmö 26 september.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

Picadeli
6 interaktionspoäng på 7 909 följare
5 mån sedan
Picadeli
9 interaktionspoäng på 7 909 följare
5 mån sedan

Interaktioner per inlägg

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

Picadeli erbjuder människor en möjlighet till en enklare och godare vardag tack vare en matupplevelse som du plockar ihop själv. www.picadeli.com