60

Instagram-analys av

Barometern

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Instagram-aktiviteter från Barometern. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*60, vilket är 20 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Barometern publicerar ett inlägg igenomsnitt 9,2 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Barometern för oengagerande inlägg. De 3847 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Barometern. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
49
Följarskara
53
Frekvens
79
Följare
3,8K
Interaktioner
7,9K
Interaktioner per inlägg
128
Interaktioner per följare
2,1
Inlägg per vecka
9,2

Vinnarinlägg

Barometern

20 november och det börjar bli julstämning på Kvarnholmen i Kalmar. #jul #kalmar

498 interaktionspoäng på 3 847 följare
Barometern

EN HISTORISK DAG I KALMAR! IFK Kalmar är klara för Damallsvenskan och Kalmar har numera två lag i Allsvenskan! Se massor av guldjubel, höjdpunkter från 6-3-segern mot Assi och fina bilder på Barometern.se. Klockan 17.30 ikväll direktsänder vi dessutom från IFK Kalmars firande och bankett.…

495 interaktionspoäng på 3 847 följare

Förlorarinlägg

Barometern

Snart är det jul. På onsdag har julshowen Vår jul med Loa Falkman, Kalle Moraeus och Wiktoria premiär i Kalmarsalen. Repetitionerna pågår för fullt i Uniks lokaler i Kalmar. Barometern fick en pratstund med Loa Falkman som ni snart får ta del av.

21 interaktionspoäng på 3 847 följare
Barometern

Inte långt kvar nu för alla unga lirare som längtar till Barometern Cup! På fredag den 29 december kickar den klassiska fotbollsturneringen igång för 38:e året. Under sju cupdagar möts tjejer och killar i åldrarna 9–15 år, och Barometern kommer att direktsända hela 213 matcher från…

26 interaktionspoäng på 3 847 följare

Interaktioner per inlägg

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.