49

Facebook-analys av

Unt.se

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Unt.se, baserad i Uppsala i Uppsala län. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*49, vilket är 3 % sämre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Unt.se publicerar ett inlägg igenomsnitt 60,0 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Unt.se för oengagerande inlägg. De 24 717 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Unt.se. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
3
Följarskara
74
Frekvens
100
Följare
24,7K
Interaktioner
56,6K
Interaktioner per inlägg
39,4
Interaktioner per följare
2,3
Inlägg per vecka
60,0

Vinnarinlägg

Unt.se

I sommar blir det gratis! ????

Skolelever reser gratis i sommar

I sommar reser skolelever gratis med UL:s buss- och tågtrafik. Detta beslöt kollektivtrafiksnämnden på tisdagen.

572 interaktionspoäng på 24 717 följare
Unt.se

Nu agerar mammorna i området! ❤️

538 interaktionspoäng på 24 717 följare
Kurstipset: Facebook för företag 2
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj eller Göteborg 25 maj.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

Unt.se

Du följer väl UNT:s tv-sändning från fotbollspremiären i elitettan? Matchen pågår just nu och direktsänds här:

0 interaktionspoäng på 24 717 följare
Unt.se

God kväll! Just nu har vi tekniska problem på vår sajt och vi jobbar med att lösa detta så snart som möjligt.

0 interaktionspoäng på 24 717 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

Följ oss! Här tipsar vi dagligen om bästa nyheterna på unt.se. TIPSA REDAKTIONEN: Skicka ett sms eller mms till 72018. Du kan också mejla ditt nyhetstips till [email protected]