61

Instagram-analys av

Vi gör Gävle

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Instagram-aktiviteter från Vi gör Gävle. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*61, vilket är 23 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Vi gör Gävle publicerar ett inlägg igenomsnitt 20,6 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Vi gör Gävle för oengagerande inlägg. De 2891 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Vi gör Gävle. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
44
Följarskara
52
Frekvens
100
Följare
2,9K
Interaktioner
2,6K
Interaktioner per inlägg
67,2
Interaktioner per följare
0,9
Inlägg per vecka
20,6

Vinnarinlägg

Vi gör Gävle

God fortsättning! Här är årets nio mest gillade bilder. Vi gör Gävle har julledigt v.1, men är tillbaka igen v.2. Vill du också instagramma för Vi gör Gävle? Se länk i bio. #vigörgävle #bestnine2017

131 interaktionspoäng på 2 891 följare
Vi gör Gävle

Direkt från jobbet på Gavlehov. Till nästa "jobb" - som Friskis ledare. På bilden mina härliga Friskis kollegor Marie, Annika, Björn och Pernilla. #vigörgävle #friskisgavle #rörelseglädje

130 interaktionspoäng på 2 891 följare

Förlorarinlägg

Vi gör Gävle

Ja roligare saker kan man ju ägna sig åt - och lägga pengar på - än en ny vattenpump. Söndagen blev inte riktigt som planerat men nu är den nya pumpen på plats - och den gamla hamnade ute i kylan ???? #vigörgävle

26 interaktionspoäng på 2 891 följare
Vi gör Gävle

Publiken deltar livligt i drömdiskussionerna! Valbo bibliotek rena Drömbiblioteket! ????????#vigorgavle

29 interaktionspoäng på 2 891 följare

Interaktioner per inlägg

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.