» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-04-24 hade vår robot sammanfattat 342 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Europeiska myndigheter vill reglera AI-industrin

Andreas Mundt, chef för den tyska konkurrensmyndigheten, uttrycker oro över monopol inom AI-industrin, vilket speglar en växande europeisk strävan att reglera sektorn. Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) publicerade i september en positiv rapport om marknaden för grundläggande AI-modeller, som inkluderar ChatGPT, Snapchat My AI och Bing Chat. Rapporten hyllade sektorns ´livliga konkurrens´ och belyste de 160 grundläggande AI-modellerna, skapade av etablerade teknikföretag som Google och Meta, men även nya företag som OpenAI, Anthropic och Midjourney.

Direktlänk Dela The Times fördjupade 24 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Teslas aktie stiger 12% trots missade förväntningar

Teslas aktie (TSLA) steg med 12% trots att företaget missade förväntningarna för både intäkter och vinster i Q1 2024. Trots detta ökade Teslas aktie med 12% idag. Detta beror på flera positiva punkter i Teslas resultat. Först och främst förblev Teslas bruttomarginaler för bilar i stort sett desamma trots ytterligare priskostnader, Cybertruck-rampen och Model 3 Highland-rampen i Fremont. Dessutom meddelade Tesla att de ändrat sina planer för att lansera billigare fordon på marknaden. Slutligen bidrar AI-vågen stort till Teslas aktiekurs. Elon Musk försöker positionera Tesla för att rida på AI-vågen som för närvarande tar över teknikindustrin.

Direktlänk Dela Electrek fördjupade 24 april

Meta Platforms rapporterar överraskande starka Q1-resultat trots aktiefall

Meta Platforms (META) rapporterade första kvartalets resultat som överträffade analytikernas förväntningar, med justerade intäkter på 4,71 dollar per aktie och 36,46 miljarder dollar i omsättning. Efter att ha släppt resultatet efter onsdagens marknadsstängning sjönk Meta-aktier med över 10%, vilket många experter tillskriver det sociala mediejättens prognos för andra kvartalet. Rohit Kulkarni, Managing Director och Senior Research Analyst på Roth MKM, diskuterar Metas potentiella nästa stora inkomstkälla och företagets framsteg inom generativ AI jämfört med andra konkurrenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

Meta rapporterar stark tillväxt och satsar på AI

Meta rapporterade en första kvartalsintäkt på $36,5 miljarder, en ökning med 27 procent från samma period föregående år. Företaget, som äger Facebook, Instagram med flera, hade förutspått en intäkt mellan $34,5 miljarder och $37 miljarder för det första kvartalet. Meta rapporterade en inkomst på $12,4 miljarder, en ökning med 117 procent från samma period föregående år. Mark Zuckerberg, Metas grundare och VD, sade att det nya Meta AI med Llama 3 är ett steg mot att bygga världens ledande AI. Han noterade att 30 procent av inläggen på Facebook-flödet levereras av företagets AI-rekommendationssystem, en ökning med 2x de senaste åren. Och mer än 50 procent av innehållet på Instagram rekommenderas nu av AI. Aktierna sjönk 13 procent i efterhandeln efter att Meta meddelade att det skulle investera betydligt mer i infrastruktur under de kommande åren.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 24 april

Meta Platforms Inc. planerar att öka sina investeringar i AI

Meta Platforms Inc. meddelar att de kommer att spendera miljarder mer än tidigare beräknat under året för att fortsätta investera i artificiell intelligens (AI). Detta väcker frågor om företagets teknologiska satsningar kommer att löna sig för investerarna. Meta, tidigare Facebook, förväntar sig nu att kapitalutgifterna kommer att ligga mellan 35 och 40 miljarder dollar, en ökning från tidigare uppskattningar på mellan 30 och 37 miljarder dollar. Aktierna sjönk kraftigt i efterhandeln trots en stark första kvartalsrapport.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

Meta planerar att öka sina investeringar i AI, aktier faller

Meta Platforms Inc. meddelade att de planerar att spendera miljarder dollar mer än tidigare förväntat i år på investeringar i artificiell intelligens (AI), vilket väcker frågor om företagets teknologiska satsningar kommer att löna sig för investerare. Företaget, baserat i Menlo Park, Kalifornien, höjde sina kostnadsprognoser för året och tror nu att kapitalutgifterna kommer att vara mellan 35 och 40 miljarder dollar. Aktierna föll så mycket som 19% i handeln efter börsens stängning. Trots detta rapporterade företaget en solid första kvartalsrapport med intäkter på 36,5 miljarder dollar, en ökning med mer än 27% jämfört med samma period förra året, och en vinst som mer än fördubblades till 12,4 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 april

Nvidia planerar att förvärva israeliska startup-företaget Run:ai

Chip-tillverkaren Nvidia har aviserat planer på att förvärva det israeliska startup-företaget Run:ai, en leverantör av programvara för arbetsbelastningshantering och orkestrering baserad på Kubernetes. Nvidia menar att affären kommer att hjälpa kunder att använda sina artificiella intelligens (AI) resurser mer effektivt. Run:ai hjälper företag att hantera och optimera sin beräkningsinfrastruktur, oavsett om den är på plats, i molnet eller i hybridmiljöer. Detta kommer vid en tid då kundernas AI-implementeringar blir allt mer komplexa.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 24 april

Topp 15 bästa AI-konstuppmaningar för den här veckan

Välkommen till den femte veckan av den högt förväntade serien som visar de 15 bästa AI-konstbilduppmaningarna på Midjourney! Denna vecka, de ledande teman i AI-konst visar levande färger, komplexa idéer som dubbelexponering och kombinerar blommiga element med en färgstark estetik. Texturerade funktioner som oljemålningar och flytande former verkar också vara populära sökord i många AI-genererade bilder. Användningen av fotorealistiska stilar fortsätter att dominera världen av AI-konstverk som skapats genom Midjourney. Du kan experimentera med dessa uppmaningar med någon av dina föredragna AI-bildgeneratorer som NightCafe, Leonardo AI eller Stable Diffusion.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 april

Brottslingar bättre på AI än banker i finansiella brott, enligt BioCatch-rapport

Enligt en undersökning utförd av BioCatch, är brottslingar mer skickliga på att använda artificiell intelligens (AI) för att begå finansiella brott än vad banker är på att använda tekniken för att stoppa dem. 70% av de 600 tjänstemän inom bedrägeribekämpning, penningtvätt och risk och efterlevnad som deltog i undersökningen, rapporterade detta. Rapporten visar också att brottslingar med minimal teknisk expertis eller kunskap om finansiella brott använder denna nya teknologi för att förbättra kvaliteten, räckvidden och framgången för sina digitala bankbedrägerier och finansiella brottsplaner.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 24 april

Finance in Motion samarbetar med Napier AI för att bekämpa finansiell brottslighet

Impactkapitalförvaltaren Finance in Motion samarbetar med finansiella brottsspecialisten Napier AI. Finance in Motion kommer att använda Napier AI Continuum som sin plattform för bekämpning av penningtvätt och motverkan av finansiering av terrorism (AML/CTF). Napier AI, baserat i London, debuterade på FinovateEurope 2018. Samarbetet innebär att Finance in Motion kommer att använda Napier AI Continuum som sin AML/CTF-plattform. Dessutom kommer Napier AI att inkludera sin lösning för klientscreening och modul för riskbedömning av kunder som en del av implementeringen av Napier AI Continuum-plattformen. Målet är att ge Finance in Motion de verktyg de behöver för att fortsätta driva offentligt och privat kapital mot impactinvesteringar i tillväxtmarknader, samtidigt som man säkerställer att kapitalet inte finansierar olaglig eller kriminell verksamhet.

Direktlänk Dela Finovate fördjupade 24 april

ComplyAdvantage förvärvar Golden Recursion och stärker sin position i Nordamerika

AI-baserade startupen för finansiell brottsdetektering, ComplyAdvantage, har förvärvat Golden Recursion. Affären gör Andreessen Horowitz till aktieägare. Golden, baserat i San Francisco, är ett startup som automatiserar konstruktionen av en av världens största kunskapsgrafer. ComplyAdvantage säger att Goldens dataextraktion och disambiguering kommer att ge fler källor till dess datainmatningslager för att ge kunderna mer omfattande, realtidsinsikter om finansiell brottsrisk. Avtalet stärker också ComplyAdvantages fotfäste i Nordamerika och introducerar en kraftfull investerare i Andreessen Horowitz.

Direktlänk Dela Finextra Research fördjupade 24 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Maskininlärning hjälper till att upptäcka kemiska hot

Maskininlärning används för att förbättra förståelsen och förutsägelsen av spridning och koncentration av kemiska krigsmedel, vilket är centralt för att skydda de gemensamma styrkorna. För närvarande planerar militära befälhavare och personal storskaliga stridsoperationer med en bästa gissningsmetod för var fienden skulle placera sina kemiska vapen på slagfältet. För att förbättra chanserna att lokalisera kemiska vapen har Defense Threat Reduction Agency´s (DTRA) Chemical and Biological Technologies Department, i samarbete med forskare vid Pacific Northwest National Laboratory (PNNL), utforskat möjligheterna med djupinlärning, en delmängd av maskininlärning, inom området för kvantifiering av farliga ämnen med hjälp av 2D-bilder, som fotografier, av kemiska plymer.

Direktlänk Dela Defense Visual Information Distribution Service fördjupade 24 april

Översikt över medicinska specialiteter och integritetspolicy

Artikeln innehåller en lista över olika medicinska specialiteter, inklusive allergi och immunologi, anestesiologi, kardiologi, dermatologi, akutmedicin, familjemedicin, geriatrik, internmedicin, neurologi, obstetrik och gynekologi, onkologi, pediatrik, psykiatri, radiologi, kirurgi och urologi, bland andra. Den nämner också att personuppgifter aldrig kommer att säljas till tredje part och endast kommer att användas för att förbättra användarupplevelsen och kontakta dig direkt i samband med applikationen.

Direktlänk Dela Cureus fördjupade 24 april

Omfattande undersökning av maskininlärningsrekommendationsalgoritmmarknaden

En omfattande undersökning har genomförts för att förstå maskininlärningsrekommendationsalgoritmmarknaden. Rapporten innehåller en rad marknadsprognoser, inklusive intäktsprognoser, produktionsuppskattningar, CAGR-bedömningar, konsumtionstrender, bruttomarginalanalys, prisdynamik och andra inflytelserika faktorer som formar marknadslandskapet. Rapporten betonar de primära drivkrafterna för marknadstillväxt och beskriver de viktigaste hindren som kan hindra framsteg. Rapporten presenterar också en detaljerad granskning av företagens företagsbakgrunder, ekonomiska ställningar och SWOT-analyser.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 24 april

Gratis e-bok om AI och maskininlärning erbjuds fram till 2024

En gratis e-bok, ´Applied Machine Learning and AI for Engineers´, värd 67,99 dollar, erbjuds fram till 1 maj 2024. Författaren Jeff Prosise har skrivit en introduktionsguide till AI som inte fokuserar på matematiken, utan hjälper ingenjörer och mjukvaruutvecklare att bygga en intuitiv förståelse för AI för att lösa affärsproblem. Boken ger exempel och illustrationer från AI- och ML-kurser som Prosise undervisar på företag och forskningsinstitutioner världen över. Boken hjälper läsaren att förstå vad maskininlärning och djupinlärning är och vad de kan åstadkomma.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 24 april

Forskare utvecklar djupinlärningsalternativ för att övervaka lasersmältbäddsfusion

Forskare vid Carnegie Mellon Universitys ingenjörscollege har utvecklat en djupinlärningsmetod för att övervaka och karaktärisera smältbassänger under additiv tillverkning (AM) av metall. Den traditionella metoden, som använder höghastighetskameror, är dyr och tidskrävande. Den nya metoden använder ljud- eller värmesignaler för att fånga och karaktärisera smältbassänger. Forskarna menar att deras metod kan identifiera defekter nästan omedelbart, vilket kan förbättra tillverkningsprocessen. Forskningen har publicerats i Journal of Additive Manufacturing.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 24 april

Maskininlärnings driftsmodeller förväntas växa till 2031

En ny marknadsstudie från Orbisresearch.com förutspår tillväxt för maskininlärnings driftsmodeller fram till 2031. Studien ger en detaljerad analys av globala marknadsdynamiker, tillväxtbanor, konkurrenslandskap och regionala utvecklingar. Den tar också upp marknadsdimensionering, intäktsprognoser, prisutvecklingar, efterfrågan och utbudsdynamik, import-export statistik, kostnadsstrukturer och vinstmarginaler. Rapporten syftar till att erbjuda handlingsbar intelligens till intressenter som navigerar i det komplexa maskininlärnings driftsmodellsmarknaden.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 24 april

Peking Universitets forskare utvecklar djupinlärningsmodell för åldersskattning från 3D-ansiktsskanningar

Forskare från Peking Universitet har utvecklat en djupinlärningsmodell som uppskattar ålder från 3D-ansiktsskanningar. För att skydda privatlivet introducerade de en metod kallad koordinatvis monoton omvandling. Tekniken behandlar en 3D-ansiktsskanning som en svärm av datapunkter, var och en med X-, Y- och Z-koordinater som definierar dess plats i rymden. Den ändrar dessa koordinater oberoende. Detta skyddar privatlivet genom att maskera det ursprungliga ansiktet. Forskarnas modell bibehöll en noggrannhet inom 2,5 år av en persons faktiska ålder även efter att dessa omvandlingar tillämpats.

Direktlänk Dela FindBiometrics fördjupade 24 april

Maskininlärning i kommunikation: En detaljerad marknadsundersökning

En rapport av Adroit Market Research granskar den globala marknaden för maskininlärning inom kommunikation. Rapporten ger insikter om potentiella regeländringar som kan påverka marknaden i framtiden, vilket gör att företag kan anpassa sina strategier proaktivt. Rapporten fokuserar också på konsumenttrender och erbjuder en detaljerad analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive finansiella arrangemang och affärspraktik av ledande leverantörer. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Cisco Nexmo, Google, Dialpad, Nextiva, Amazon, Microsoft, Twilio och RingCentral.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 24 april

Förståelse och tillämpning av generativ AI: En introduktion

Generativ AI är en typ av AI som används för att generera innehåll, inklusive konversationer, bilder, videor och musik. Den kan användas direkt för att bygga kundorienterade funktioner, eller som en underliggande komponent i ett mer komplext system. Många team vänder sig till öppen källkodsverktyg som körs på Kubernetes för att påskynda deras ML- och generativa AI-resor. Kubernetes anses vara idealisk för ML, och verktyg som Ray, JupyterHub, Argo Workflows och Karpenter kan påskynda din väg till att bygga och distribuera generativa AI-applikationer. Adobe använde Amazon EKS för att uppnå snabbare time-to-market och minskade kostnader. En video introducerar Data på EKS, ett nytt AWS-projekt som erbjuder bästa praxis för att distribuera olika databelastningar på Amazon EKS.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 24 april

Stora språkmodeller (LLM): Många svar men ännu fler frågor

Artikeln diskuterar den ökade populariteten och användningen av stora språkmodeller (LLM), särskilt inom den juridiska professionen. Trots den omfattande kunskapen om LLM i olika områden finns det fortfarande många oforskade frågor. Dessa inkluderar korrelationen mellan ökad användning av LLM i akademiska arbeten och den ökande pressen på akademiker att producera mer, de psykologiska faktorerna bakom överanvändningen av LLM, och hur vi definierar ´användare´ när vi drar slutsatser om LLM-användning. Författaren reflekterar även över huruvida de som använder LLM för att öka effektiviteten i sitt arbete betraktas som fuskare eller innovatörer, och hur mycket av de nuvarande försöken att reglera användningen av LLM är baserade på konkreta riskbedömningar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Snowflake lanserar ny stor språkmodell, Arctic

Snowflake har lanserat Arctic, en ny stor språkmodell (LLM) tillgänglig under en Apache 2.0-licens. Arctic, som har en unik blandning av experter (MoE) arkitektur, är mindre än andra LLM men kan erbjuda en liknande nivå av språkförståelse och generering med en bråkdel av utbildningsresurserna. Arctic har tränats på det som kallas ett ´dynamiskt datakurriculum´ och visade bättre språk- och resonemangsfärdigheter. Arctic har 480 miljarder parametrar, varav endast 17 miljarder används vid träning eller inferens. Arctic utbildades på en kluster av 1 000 GPU:er under tre veckor, vilket motsvarade en investering på 2 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 24 april

Apple släpper AI-modellen OpenELM

Apple, som vanligtvis inte är känt för sin öppenhet, har släppt en generativ AI-modell kallad OpenELM som tydligen presterar bättre än en rad andra språkmodeller som tränats på offentliga dataset. Jämfört med OLMo, som debuterade i februari, är OpenELM 2,36 procent mer korrekt samtidigt som den använder 2x färre förträningsmarkörer. OpenELM använder en teknik som kallas lagermässig skalning för att effektivare fördela parametrar i transformeringsmodellen. Resultatet är bättre noggrannhet, visat i procentandelen korrekta förutsägelser från modellen i benchmarktester. OpenELM förtränades med hjälp av RedPajama-datasetet från GitHub, en massa böcker, Wikipedia, StackExchange-inlägg, ArXiv-artiklar och mer, samt Dolma-setet från Reddit, Wikibooks, Project Gutenberg och mer. Modellen kan användas som man kan förvänta sig: Du ger den en prompt, och den försöker svara eller autokomplettera den. En märkbar aspekt av utgivningen är att den åtföljs av ´kod för att konvertera modeller till MLX-biblioteket för inferens och finjustering på Apple-enheter.´ MLX är ett ramverk som släpptes förra året för att köra maskininlärning på Apple-silikon. Möjligheten att fungera lokalt på Apple-enheter, snarare än över nätverket, bör göra OpenELM mer intressant för utvecklare.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 24 april

Snowflake introducerar öppen källkod AI-modell Arctic

Data-warehousing molnleverantören Snowflake har annonserat en öppen källkod AI-modell som de hävdar kan vara mer effektiv än Metas nyligen introducerade Llama 3 för företagsuppgifter som SQL-kodning för databasåtervinning. Den stora språkmodellen (LLM), kallad Arctic, är ´jämförbar eller bättre än både Llama 3 8B och Llama 2 70B på företagsmätvärden, medan den använder mindre än hälften av träningsdatorbudgeten´, hävdar Snowflake. Snowflake har släppt alla Arctics parametrar och modellkod enligt Apache 2.0-licensen för öppen källkod, tillsammans med ´datareceptet´ för föreslagen träning och en samling forskningsinsikter.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 24 april

Nova AI samlar in $1 miljon för att förbättra kodtestning med AI

Nova AI, en startup som är ett år gammal och som har tagit examen från Unusual Academy-acceleratorn, har samlat in en för-seed-runda på $1 miljon. Företaget försöker överträffa sina konkurrenter med sina verktyg för end-to-end-testning genom att bryta många av Silicon Valley-reglerna för hur startups bör fungera. Nova AI siktar på medelstora till stora företag med komplexa kodbaser. Företagets teknik går igenom sina kunders kod för att automatiskt bygga tester med GenAI. Nova AI använder OpenAI´s Chat GPT-4 så lite som möjligt och matar inte kunddata till OpenAI. Istället förlitar sig Nova AI tungt på öppen källkodsmodeller som Llama utvecklad av Meta och StarCoder.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 24 april

Snowflake lanserar AI-modell som utmanar stora spelare

Molndatatjänsten Snowflake har lanserat Snowflake Arctic, en ny AI-modell som företaget hävdar är jämförbar med Llama 3 70B men med lägre databehandlingskrav och kostnader. Snowflake Arctic är särskilt lämplig för företagsintelligensuppgifter inom områden som kodning, SQL-generering och instruktionsföljning. Modellen kombinerar en 10B tät transformator med en 128x3.66B MoE MLP med hjälp av en Dense-MoE Hybrid. Detta totalt 480B parametrar, men endast 17B används aktivt. Snowflake Arctic kan testas på HuggingFace och kommer snart att finnas tillgänglig på andra modellträdgårdar som AWS, Microsoft Azure och Perplexity.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 24 april

Kate Sills, en mjukvaruingenjör och konsult, diskuterar utmaningarna med AI-genererade bilder och föreslår lösningar för att bekämpa dem. Hon påpekar att bilder har enorm makt och att vi inte längre kan lita på bilder som bevis för sanningen, eftersom AI-verktyg kan skapa falska bilder. Sills föreslår att vi använder AI för att upptäcka egenskaperna hos AI-genererade bilder, men påpekar att detta inte är en långsiktig lösning eftersom AI kommer att fortsätta att förbättras. Istället föreslår hon att vi börjar förvänta oss att riktiga bilder kommer att tidsstämplas och ha digitalt signerade metadata och bekräftelser.

InfoQ fördjupade 24 april

Mastercard, Verizon och NatWest samarbetar för att bekämpa bedrägerier

Mastercard har lanserat Scam Protect, en svit av specialiserade lösningar som drivs av AI-teknik för att identifiera och förhindra bedrägerier. Företaget samarbetar också med Verizon och NatWest för att bekämpa bedrägerier. Mastercard använder sin identitet, biometri, AI och öppna bankkapabiliteter för att skydda konsumenter mot bedrägerier, från kortbaserade och kontotillkonto-betalningar till bedrägliga kontoöppningar. Mastercard samarbetar även med Global Anti-Scam Alliance för att skydda konsumenter globalt genom medvetenhetskampanjer.

Direktlänk Dela Identity Week fördjupade 24 april

Cognizant köper 25 000 licenser av Microsoft 365 Copilot

Det multinationella företaget Cognizant har köpt 25 000 licenser av Microsoft 365 Copilot för internt bruk. De har även köpt 500 licenser var av Microsoft Copilot för försäljning och service. Utöver detta har Cognizant åtagit sig att stödja Microsoft 365 Copilot bland sina kunder, med målet att nå 1 miljon användare. Cognizant och Microsoft kommer även att fokusera på att gemensamt bygga AI-drivna applikationer för olika branscher, med Microsofts Copilot Studio-plattform som utgångspunkt. Cognizant planerar att investera 1 miljard dollar i generativa AI-initiativ fram till 2026.

Direktlänk Dela Redmond Channel Partner Magazine fördjupade 24 april

Ny bok om resan från AI till AGI, ASI och Singularitet

Den nya boken ´ChatGPT, Gemini och Llama - Resan från AI till AGI, ASI och Singularitet´ är den senaste i ´Transformative Innovation´-serien. Boken har fått femstjärnigt betyg på Amazon och tar upp ämnen som AI:s födelse, övergången till Artificiell Allmän Intelligens (AGI), eran av Artificiell Superintelligens (ASI) och möjligheten till AI- eller ´Teknologisk´ Singularitet. Boken finns tillgänglig på Amazon Audible och Kindle.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 april

Enkät visar att AI generativt verktyg är populärt men medför risker i Afrika och Mellanöstern

En nyligen genomförd enkät av KnowBe4 Africa visar att en betydande mängd människor är bekväma med att dela sin personliga information med AI generativa verktyg som ChatGPT. Enkäten, som omfattade 1 300 respondenter i tio afrikanska och mellanösternländer, visade att 63% av användarna är öppna för att dela sin personliga information, medan imponerande 83% uttryckte förtroende för dessa AI-verktygs noggrannhet och tillförlitlighet. Anna Collard, SVP Content Strategy and Evangelist på KnowBe4 Africa, understryker dock behovet av ökad användarutbildning och medvetenhet om de potentiella riskerna med denna kraftfulla nya teknik.

Direktlänk Dela Memeburn fördjupade 24 april

Brudar vänder sig till AI för att planera sina bröllop

Maria Cortese, en brud-till-vara från New York, har valt att använda den artificiella intelligensen (AI) ChatGPT för att planera sitt bröllop i augusti 2024, istället för att anlita en dyr bröllopsplanerare. Cortese är en av många brudar som väljer att använda AI för att planera sina bröllop, med en undersökning från Zola, en virtuell bröllopsplattform, som visar att 52% av de tillfrågade brudparen lutar mot att anförtro automatisering med detaljerna i sina fester. AI kan hjälpa till med allt från att skapa bröllopswebbplatser, skriva löften och hantera budgetar.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 24 april

AI-chattbotar tar emot kryptovalutabetalningar genom PayPerQ-plattformen

AI-chattbotar har blivit populära verktyg för dagligt bruk i olika uppgifter. PayPerQ, eller PPQ.AI, skapad av Matt Ahlborg, är en betal-per-användning AI-plattform som tar emot kryptovalutabetalningar. Verktyget tar emot Bitcoin (BTC) betalningar genom Lightning-nätverket för att få tillgång till betalda API:er av ChatGPT-4, Claude 3 Opus, Dall-E 3 och andra. Ahlborg planerar att göra PayPerQ till en ´Bitcoin first´ tjänst där han ger ´särskild omsorg och hänsyn till lightning-implementeringen´. PPQ.AI kan implementera andra kryptovalutor i framtiden.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 24 april

Apple planerar att anställa 500 000 personer i Indien, OpenAI utvecklar ChatGPT-5, Venezuela ökar användningen av kryptovaluta

Apple planerar att anställa över 500 000 personer i Indien under de närmaste tre åren, som en del av företagets expansion i landet. Samtidigt utvecklar OpenAI en ny generation av sin AI-modell, ChatGPT-5, som förväntas ge betydande förbättringar och uppgraderingar jämfört med tidigare versioner. Modellen, som förväntas släppas sommaren 2025, kommer att kunna utföra en mängd olika uppgifter, inklusive att delta i konversationer, ge insikter och automatisera uppgifter. Slutligen förbereder sig Venezuelas statliga oljebolag PDVSA för att öka användningen av digitala valutor för råolje- och bränsleexport i ljuset av återinförda oljesanktioner från USA.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 24 april

AI skapar 2024 NFL Mock Draft

AI-verktyget ChatGPT har skapat en 2024 NFL Mock Draft baserad på den aktuella draftordningen och en lista över Pro Football Focus ´Top 100 NFL Draft Prospects. Några av de mest noterbara valen inkluderar Chicago Bears val av Caleb Williams, Washington Commanders val av Marvin Harrison Jr., och New England Patriots val av Drake Maye. AI-verktyget använde också varje lags behov enligt NFL Mock Draft Database för att skapa sin slutgiltiga draft. Men AI-verktyget uteslöt också vissa spelare som Xavier Worthy, vilket ledde till diskussion.

Direktlänk Dela FantasyPros fördjupade 24 april

AI hotar konstnärers levebröd, varnar Ford Foundation Catalyst-fondens direktör

Det länge hållna löftet om artificiell intelligens (AI) var att maskiner skulle göra allt tråkigt arbete medan vi ägnade oss åt att skapa. Men AI hotar nu konstnärers osäkra levebröd. Jenny Toomey, tidigare punkrockare och medgrundare av ett indiebolag, nu direktör för Ford Foundation Catalyst-fonden, har tagit ställning mot AI. Hon jämför det med fildelningsvågen i början av 2000-talet. AI kan skapa bilder, skriva poesi och komponera låtar. Men konstnärer måste nu tävla med dem.

Direktlänk Dela Boing Boing fördjupade 24 april

Amerikanska bandet Old Capital Square Dance Club utsatta för musikstöld på Spotify

Det amerikanska bandet Old Capital Square Dance Club upptäckte att deras musik stulits och förändrats av en artist vid namn Marico Charlotte på musikstreamingtjänsten Spotify. Bandets trummis, Drew Lance, märkte att en låt av Marico Charlotte lät väldigt likt en av deras egna låtar. Marico Charlotte hade förändrat tempot och tonhöjden på sången för att undgå Spotifys plagiatdetektor. Varje låt på bandets album från 2019 hade genomgått en liknande process. Bandet hoppas att deras upplevelse kan fungera som en väckarklocka för problemet med stöld på musikstreamingtjänster.

Direktlänk Dela Riverfront Times fördjupade 24 april

Drake får upphörande- och avståndsbrev från Tupac Shakurs egendom över AI-användning i låt

Efter att ha släppt ´Taylor Made Freestyle´ den 19 april har Drake mottagit ett upphörande- och avståndsbrev från Tupac Shakurs egendom på grund av låtens användning av AI. Låten är Drakes senaste stöt mot Kendrick Lamar i deras pågående fejd och innehåller AI-genererade röster som liknar Shakur och Snoop Dogg. Brevet säger att Drake måste ta bort spåret inom 24 timmar för att undvika rättsliga åtgärder. ´Taylor Made Freestyle´ är för närvarande inte tillgänglig på streamingplattformar.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 24 april

William Shatner kritiseras för AI-genererat albumomslag

William Shatner, mest känd för att ha spelat kapten James T. Kirk i den ursprungliga Star Trek TV-serien, har nyligen mött kritik för att ha använt ett AI-genererat omslag på sitt nya musikalbum ´Where Will the Animals Sleep´. Efter att ha avslöjat omslaget, som innehåller en digital illustration av skådespelaren omgiven av barn av olika etniciteter tillsammans med djur, utlöste fans en diskussion på X, tidigare känt som Twitter. En del fans hänvisade till 2023 SAG-AFTRA-strejken mot AI, medan andra påpekade potentiella upphovsrättsintrång.

Direktlänk Dela The News International fördjupade 24 april

Sydkoreanska boybandet Seventeen retar med ny musikvideo

Sydkoreanska boybandet Seventeen retar med en ny musikvideo. K-pop gruppen släppte en förhandsvisning av sin video för låten ´Maestro´ på onsdag. ´Maestro´ teaser öppnar med ett meddelande från Seventeen som kommenterar användningen av AI. Videon innehåller scener av mänskliga orkestermedlemmar som uppträder tillsammans med dystopiska bilder av robotar som spelar instrumenten. ´Maestro´ är en av fyra nya låtar som finns på Seventeens kommande största hits album, 17 is Right Here. Gruppen kommer att släppa 17 is Right Here och hela ´Maestro´ musikvideon 29 april.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 24 april

Storbritanniens regulatorer granskar AI-partnerskap mellan Amazon och Microsoft

Storbritanniens regulatorer undersöker artificiell intelligens (AI) partnerskap som Amazon och Microsoft har ingått på grund av oro över att de kan skada konkurrensen. Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) har bett om input från tredje part om hur avtalen kan påverka AI-marknaden. CMA kommer att ta emot kommentarer fram till den 9 maj. Amazon har investerat miljarder i Anthropic, vilket ger Amazon Web Services (AWS) kunder tillgång till Anthropics generativa AI-produkter. Avtalet mellan Microsoft och Mistral AI placerar Mistrals stora språkmodeller (LLM) på Microsofts Azure molnplattform.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 24 april

Amazon och Anthropic granskas av Storbritanniens konkurrensmyndighet

Amazons betydande investering i Anthropic, ett AI-startup baserat i USA, har hamnat under antitrustregulatorisk granskning. Storbritanniens Competition Market Authority (CMA) har meddelat en undersökning av partnerskapet, vilket väcker frågor om potentiella negativa effekter på konkurrensen inom den brittiska marknaden. Amazons insprutning av 4 miljarder dollar i Anthropic, annonserad i september 2023 tillsammans med ett strategiskt samarbetsavtal, markerade ett betydande åtagande för att utnyttja AI-förmågor. Det senaste finansieringsrundan, slutförd den 27 mars 2024, förstärkte Amazon Web Services (AWS) som Anthropics primära molnleverantör, vilket fördjupade banden mellan de två enheterna.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 24 april

Brittiska konkurrensmyndigheter granskar AI-partnerskap mellan Microsoft och Amazon

Brittiska konkurrensmyndigheten (CMA) kommer att granska nyligen inledda partnerskap inom artificiell intelligens (AI) mellan Microsoft och Amazon. Detta på grund av oro för att dessa partnerskap kan hindra konkurrens inom AI-sektorn. CMA kommer att utreda Microsofts engagemang med det franska företaget Mistral AI och dess anställning av nyckelpersonal från Inflection AI. Myndigheten kommer också att granska Amazons 4 miljarder dollar stora förvärv av AI-startupen Anthropic, baserad i San Francisco.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 24 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet granskar Big Techs AI-investeringar

Storbritanniens konkurrensmyndighet (CMA) har inlett en granskning av Big Techs investeringar i mindre AI-företag. Myndigheten har uppmanat tredje part att kommentera om partnerskap mellan Microsoft och Mistral AI samt Amazon och Anthropic kan hota konkurrensen och om de faller under brittiska sammanslagningsregler. CMA undersöker också Microsofts anställning av tidigare Inflection AI-anställda, inklusive dess medgrundare. Microsoft och Amazon har sagt att de kommer att tillhandahålla CMA med nödvändig information för att slutföra sin granskning.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 24 april

Microsoft och Amazon kritiserar CMA:s granskning av AI-partnerskap

Microsoft och Amazon har uttryckt att deras investeringar i artificiell intelligens-startups inte är fusioner. Detta efter att Storbritanniens konkurrensmyndighet CMA inledde en granskning av Microsofts partnerskap med Mistral AI, anställningen av tidigare Inflection AI-anställda och Amazons avtal med Anthropic.

Direktlänk Dela Global Competition Review fördjupade 24 april

Perplexity AI kan snart höja ännu mer kapital

Perplexity AI:s senaste stora insamlingshändelse kan snabbt överträffas av en ännu större kapitalinsamling. De $62,7 miljoner som startupen samlade in vid en värdering på lite över $1 miljard kan snabbt krossas av en insamling på upp till $250 miljoner vid en värdering som är upp till 2,5 till 3 gånger större. Företagets snabba intäktsökning, som rapporteras ha nått cirka $20 miljoner i återkommande årliga intäkter, är en förklaring. Nyheter från Amazon, Microsoft, Meta och Adobe i AI-världen har påmint oss om att Big Tech kommer att försöka ta över AI-ögonblicket. Perplexity kan vara ett av våra huvudsakliga hopp för att undvika att endast se Microsoft eller Alphabet lägga till ytterligare en biljon till deras marknadsvärde.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 24 april

USA:s senat godkänner lagförslag som kan tvinga försäljning eller förbud av TikTok

En lag som skulle kunna tvinga en försäljning av TikTok eller förbjuda det i USA har godkänts av senaten, och presidenten förväntas underteckna den. Kina har signalerat att de inte kommer att tillåta en försäljning av sociala medier företaget, som har sitt huvudkontor i Singapore men ägs av det kinesiska företaget ByteDance. Detta ser inte bra ut för TikToks framtid i USA. Det finns dock också positiva nyheter, som framstegen för två AI-startups i Europa, och att Framework laptops, Pony.AI och Volition Capital expanderar.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 24 april

Meta Platforms Inc. dominerar sociala medier-aktier

När det kommer till aktier inom sociala medier, dominerar Meta Platforms Inc., tidigare känt som Facebook, över alla andra. Företaget har varit den bästa presteraren i sektorn hittills i år, mycket tack vare en kraftig ökning av lönsamheten. Meta levererar bättre intäktstillväxt och är billigare än mindre konkurrenter som Snap Inc. och Pinterest Inc.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 24 april

Perplexity AI säkrar finansiering och blir ´unicorn´

Perplexity AI, ett startföretag som utmanar Google med sin AI-drivna sökmotor och har stöd av bland annat Jeff Bezos, har framgångsrikt säkrat en ny finansieringsrunda som mer än fördubblat dess värdering till över 1 miljard dollar. Företaget har samlat in cirka 63 miljoner dollar i sin senaste finansieringsrunda, ledd av investeraren Daniel Gross, med bidrag från miljardären Stanley Druckenmiller, Y Combinator VD Garry Tan och Figma Inc. VD Dylan Field. Perplexity AI, grundat för mindre än två år sedan, har redan gjort avtryck i branschen med sin AI-chatbot som ger användarna sammanfattade sökresultat och hjälper till att förbättra frågor.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 april

Indisk-amerikansk AI-startup Perplexity når enhörningsstatus

AI-startupen Perplexity, grundad av Aravind Srinivas och andra, har nått enhörningsstatus efter att ha samlat in 62,7 miljoner dollar i sin fjärde finansieringsrunda. Företaget, som värderas till 1,04 miljarder dollar, erbjuder en tjänst liknande ChatGPT, men citerar sina källor och leder även webbtrafik till dem. Bland investerarna finns NVIDIA, Jeff Bezos, Shopify-grundaren Toby Lutke, OpenAI-medgrundaren Andrej Karpathy och Y Combinator VD Garry Tan. Perplexitys intäkter uppgår för närvarande till cirka 20 miljoner dollar per år, huvudsakligen från betalda prenumerationer på sin Perplexity Pro-tjänst.

Direktlänk Dela Office Chai fördjupade 24 april

Nvidia köper israelisk AI-startup Run:ai

Nvidia Corp. har kommit överens om att förvärva den israeliska startupen Run:ai, som utvecklar mjukvara för att hantera artificiell intelligens (AI) datorkraft. Run:ai har varit en nära samarbetspartner med Nvidia sedan 2020, enligt ett uttalande från chipmakaren baserad i Santa Clara, Kalifornien. Villkoren för affären offentliggjordes inte, men den israeliska tidningen Calcalist värderade transaktionen till 700 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 24 april

Perplexity AI samlar in 62,7 miljoner dollar i finansiering, värderas till 1,4 miljarder dollar

Perplexity AI, ett sökföretag baserat på artificiell intelligens (AI) och medgrundat av IIT-Madras-alumnen Arvind Srinivas, har samlat in 62,7 miljoner dollar i finansiering i en runda ledd av ledande AI-investeraren och före detta Y-Combinator-partnern Daniel Gross. Nvidia och framstående figurer som Stan Druckenmiller, Jeff Bezos, Tobi Lutke, VD för Shopify, och andra deltog också i finansieringsrundan. Företaget värderas nu till 1,4 miljarder dollar. Tidigare i januari 2024 samlade företaget in 74 miljoner dollar och värderades då till 540 miljoner dollar.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 24 april

Nvidia planerar att förvärva AI-startupen Run:ai för $700 miljoner

Nvidia meddelade på onsdag planer på att förvärva AI-startupföretaget Run:ai från Israel. Även om Nvidia inte avslöjade villkoren för den kommande transaktionen, rapporterade den israeliska tidningen Calcalist att chipmakaren kommer att köpa Run:ai för $700 miljoner inom de ´kommande dagarna´. Run:ai är ett mjukvaruföretag som hjälper utvecklare att köra sina AI-applikationer mer effektivt. Företaget har partnerskap med stora teknikföretag som Microsoft och Amazon, och har samarbetat med Nvidia i flera år.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 24 april

University of Maryland lanserar centrum för AI inom företag

University of Maryland´s Robert H. Smith School of Business har lanserat Center for Artificial Intelligence in Business för att genomföra forskning och utvidga potentialen av AI genom avsiktlig design och styrningsramar centrerade på mänskligt omdöme och kreativitet. Centret kommer att arbeta i samarbete med universitetets nyligen tillkännagivna Artificial Intelligence Interdisciplinary Institute at Maryland (AIM). Balaji Padmanabhan, Decan´s professor i beslutsfattande, verksamhet och informationsteknologi, leder centret, med stöd av både en industriell rådgivande styrelse och en fakultetsrådgivande styrelse.

Direktlänk Dela The Daily Record fördjupade 24 april

Amerikanska lagstiftare vill reglera användningen av AI i politiska kampanjer

Artificiell intelligens (AI) används alltmer inom amerikansk politik, från insamling av medel till kampanjreklam. Vissa lagstiftare i USA efterfrågar starkare regler för användningen av AI under presidentvalet. De anser att AI hotar väljarnas förtroende för material som presenteras för dem. Under primärvalet i New Hampshire fick tusentals väljare samtal från en röst som lät som president Joe Biden, som uppmanade dem att inte rösta. Rösten producerades av trollkarlen Paul Carpenter för en avgift på endast 150 dollar. Amerikanska valkommissionen överväger att införa regler som skulle förbjuda användningen av AI för att vilseleda väljare.

Direktlänk Dela CNA.al fördjupade 24 april

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare