» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 132 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Atlanta är huvudstaden och den största staden i delstaten Georgia, USA. Den grundades 1837 och är idag en viktig ekonomisk och kulturell knutpunkt i landet. Staden är känd för sina historiska platser, som Martin Luther King Jr:s födelsehem och Centennial Olympic Park, samt för sina sportevenemang och team, som Atlanta Falcons (amerikansk fotboll) och Atlanta Braves (baseboll). Atlanta är också hem för stora företag som Coca-Cola och CNN. Staden är en viktig transportknutpunkt, med Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport som en av världens mest trafikerade flygplatser.

Senaste nytt kring Atlanta

Sammanfattning av Nyheter

Lagbyrån Rylands Garth har meddelat att den kommer att lansera en stämning om hjärnskakning på uppdrag av dussintals före detta spelare mot rugbymyndigheterna. Kanadensiska skidåkaren Broderick Thompson ligger på sjukhus med huvudskador efter ett fall under träning inför helgens World Cup-lopp i Beaver Creek, Col. Nick Taylors historiska eagle har nu blivit en del av 2024 Canadian Open-logotypen. Vita huset sa på fredagen att det var redo att ´pausa´ lättnader för OPEC-medlem Venezuela. Republikanerna säger att nya röstningsdistrikt i Georgien följer domstolsbeslut, men demokraterna håller inte med. Arthur Fils kommer att möta Hamad Medjedovic i Next Gen Finals-mästerskapsmatchen. Ordföranden för den mest kraftfulla oberoende gruppen som stöder Floridas guvernör Ron DeSantis presidentambitioner har avgått. Ett herrarnas World Cup-utförsåkningslopp ställdes in på fredagen i Beaver Creek, Colorado, på grund av kraftigt snöfall.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade igår

Forskare vid Brown University utvecklar AI-system för att förbättra kommunikationen mellan människor och robotar

Forskare vid Brown University´s Humans to Robots Laboratory har utvecklat ett AI-system som förbättrar kommunikationen mellan människor och robotar. Systemet, som beskrivs i en ny studie, kan tolka instruktioner på naturligt språk och omvandla dem till matematiska kommandon som roboten kan förstå och utföra. Detta gör det möjligt för robotar att navigera baserat på komplexa eller uttrycksfulla instruktioner, något som tidigare varit nästan omöjligt utan omfattande dataträning. Forskarna testade systemet i simuleringar i 21 städer och fann att det var korrekt 80% av tiden.

Direktlänk Dela Brown University fördjupade 30 november

AI:s inverkan på fastighetsmarknaden

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar olika branscher, inklusive fastigheter. AI:s inverkan på fastighetsvärden kan vara betydande, särskilt i städer där AI-professionella väljer att bo. Dessa städer kommer sannolikt att uppleva en värdeökning, förutsatt att de har nödvändig infrastruktur. Å andra sidan kan städer som inte drar nytta av AI-boomen uppleva en minskning av värdena. AI:s förmåga att effektivisera verksamheter och minska behovet av stora kontorsutrymmen kommer att påverka kommersiella fastigheter. Städer som San Francisco, Manhattan, delar av södra England och Paris kommer sannolikt att uppleva en fastighetsuppsving. Den traditionella uppfattningen att städer kräver ett stort antal servicejobb kommer att utmanas, vilket ytterligare påverkar fastighetsdynamiken.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 27 november

AI:s inverkan på fastighetsmarknaden: Högre värden i teknikutvecklingscentrum, minskning i andra städer

Artificiell intelligens (AI) kommer troligen att påverka fastighetsmarknaden genom att öka värdet på platser där AI-utvecklare vill bo, förutsatt att dessa platser har rimlig infrastruktur. Samtidigt kan värdena i städer som inte är involverade i AI-boomen minska. Företag som använder AI kan ofta vara mindre, vilket kan påverka efterfrågan på kommersiella fastigheter. Områden nära AI-centrum kan bli mer värdefulla då företag kan vilja placera sig där för att dra nytta av arbetsmarknaden för AI-forskare. Högre bostadspriser kan förväntas i San Francisco, Manhattan, södra England och Paris. AI kan leda till fler projekt och jobbmöjligheter, men dessa kommer sannolikt inte att vara i traditionella kontor.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 25 november

Emory University lanserar nytt initiativ för att revolutionera sjukvård med AI

Emory University startar ett nytt initiativ, Emory Empathetic AI for Health Institute, för att kombinera maskininlärning och stora datamängder för att förändra hur sjukvårdssystem förebygger, diagnostiserar, behandlar och botar sjukdomar globalt. Institutet kommer att använda artificiell intelligens (AI) och datorkraft för att identifiera mönster i stora datamängder och göra förutsägelser som förbättrar patienters hälsoutfall. Institutet kommer att ledas av Anant Madabhushi, en framstående forskare inom hälsoinriktad AI. Emory AI.Health kommer även att dra nytta av expertis från andra forskare vid Emory, som Gari Clifford och Judy Gichoya.

Direktlänk Dela Saporta Report fördjupade 20 november

AI, företagsfusioner och utmaningar för långivare formar bostadslåneindustrin

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne inom bostadslåneindustrin, med företag som Capacity i framkant. Företagsfusioner och förvärv fortsätter att påverka sektorn, med större företag som söker mindre institutioner som passar deras affärsmodeller. Samtidigt slåss mindre och medelstora långivare med brist på lönsamhet, efter att ha uttömt sina besparingar under 2020/2021 och sålt sina serviceavtal. Enligt Curinos minskade den finansierade bostadslånevolymen med 19% jämfört med föregående år och 5% jämfört med föregående månad i oktober 2023. Dessutom står husägare inför ökande utmaningar då utmätningar närmar sig tidigare nivåer och räntenivåerna är högre än de senaste åren.

Direktlänk Dela Mortgage News Daily fördjupade 10 november

Emory University inrättar AI-institut för att förbättra hälso- och sjukvården

Emory University har inrättat Emory Empathetic AI for Health Institute, även känt som AI.Health, som en del av dess AI.Humanity-initiativ. Leds av Dr. Anant Madabhushi, kommer AI.Health att använda superdatorer och AI-drivna prediktiva analyser för att analysera stora datamängder och identifiera mönster som kan förändra förebyggande, diagnos, behandling och botemedel mot sjukdomar. Instituts huvudmål är att utveckla tillgängliga och kostnadseffektiva AI-verktyg som kan gynna olika befolkningar samtidigt som snedvridning minskas. AI.Health kommer att lansera en universitetsomfattande anställningsinitiativ genom AI.Humanity, med målet att rekrytera upp till 60 nya fakultetsmedlemmar som specialiserar sig på AI inom olika discipliner.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 9 november

AI-genererade barnpornografiska bilder sprider sig på internet, experter uppmanar till reglering

Datorgenererade bilder av sexuellt utnyttjade barn, skapade med hjälp av artificiell intelligens (AI) verktyg som Stable Diffusion, börjar sprida sig på internet och är så realistiska att de kan vara omöjliga att skilja från fotografier av verkliga barn, enligt en ny rapport. AI kan vara mer fördelaktigt för samhället än skadligt, men bara med rätt reglering, berättade industrin experter för lagstiftare i Georgia. Peter Stockburger, en partner i den globala advokatfirman Dentons, vittnade inför Senatens kommittéer för Public Safety och Science and Technology. Fred Diodati, direktör för konsulttjänster på CGI i Montreal, betonade vikten av att människor är involverade i AI-system.

Direktlänk Dela WGXA News fördjupade 2 november

AI-teknik visar löfte men kluster i AI-hubbar över hela världen

Enligt en rapport från en grupp ekonomer är AI-relaterade teknologier lovande men kluster i AI-hubbar över hela världen. De granskade regeringsdata från en undersökning 2018 som täckte 474 000 företag, vilket representerar cirka fyra miljoner amerikanska företag. De upptäckte att mindre än 6 procent av företagen använde någon av dessa AI-teknologier vid den tiden. Men många stora företag med mer än 5000 anställda gjorde det - genomsnittlig adoption var mer än 18 procent när den vägdes mot sysselsättning. AI-adoptionen verkar ha ökat betydligt sedan dess.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 24 oktober

Coldwell Banker betonar berättandets kraft på Gen Blue 2023-konferensen

Fastighetsföretaget Coldwell Banker höll nyligen sin Gen Blue 2023-konferens i Atlanta, med fokus på berättande som ett verktyg för fastighetsmäklare. Coldwell Bankers chef för marknadsföring, David Marine, intervjuade bland annat NBA-legenden Shaquille O’Neal under evenemanget. Marine påpekade vikten av att kunna berätta en historia för att utmärka sig på en alltmer homogen marknad. Han nämnde även att AI är ett ämne som dyker upp allt oftare och jämförde dess nuvarande status med sociala mediers tidiga dagar. Marine betonade vikten av att förstå och börja använda AI, eftersom det kommer att ha en stor inverkan på branschen framöver.

Direktlänk Dela Inman News fördjupade 19 oktober

Green Picks Market öppnar helt automatiserad hälsokostbutik i Chamblee, Georgia

Green Picks Market, en innovativ och helt automatiserad hälsokostbutik, har öppnat i staden Chamblee, nordost om Atlanta, Georgia. Butiken är en pionjär inom kombinationen av teknik och hälsosamt liv genom att integrera artificiell intelligens (AI) i shoppingprocessen. Detta innovativa butik introducerar en helt ny shoppingupplevelse utformad för extrem bekvämlighet och hälsoinriktade kunder. Green Picks Market erbjuder dubbla tillgångspunkter för invånare inom lägenhetsbyggnaden och de omgivande samhällena, vilket ger oöverträffad bekvämlighet. För att förverkliga denna vision har Green Picks Holding, moderbolaget, ingått partnerskap med AWM, ett AI- och CV-företag baserat i Kalifornien.

Direktlänk Dela Abasto Media fördjupade 18 oktober

Första AI-supermarknaden i Atlanta öppnar

Green Picks Market, den första artificiella intelligenssupermarknaden i Metro Atlanta, har öppnat i DeKalb County. Kunder som handlar i supermarknaden skannar QR-koder för varor med en app, vilket möjliggör en nästan sömlös utcheckningsprocess. Butiken hoppas minska stressen av matinköpsupplevelsen. Ismael Fernandez, president för Green Picks, påpekade att konceptet inte bara handlar om tekniken, utan om att ge tillgång till hälsosam mat till platser som kanske inte täcks av andra hälsobutiker. Green Picks Market planerar att öppna fler platser i Metro Atlanta samt resten av södra USA.

Direktlänk Dela WSB-TV fördjupade 18 oktober

Georgiens lagstiftare börjar granska konsekvenserna av AI-teknologi

Georgiens lagstiftare överväger konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) för offentlig politik. En underkommitté i representanthuset har redan börjat hålla utfrågningar, medan två senatskommittéer planerar att starta en parallell insats den 1 november. AI ses som en dubbeleggad sabel, med potential att öka arbetsproduktiviteten och producera livräddande läkemedel, men också hota jobb utförda av människor och äventyra cybersäkerheten. Lagstiftning relaterad till AI har introducerats i minst 25 delstatslagstiftningar i år, och 15 delstater har antagit lagar eller resolutioner.

Direktlänk Dela WGXA News fördjupade 16 oktober

Revionics lanserar AI-plattform för optimal prissättning och kampanjplanering

Mjukvaruföretaget Revionics har lanserat en AI-plattform som hjälper handeln med prissättning och kampanjplanering. Plattformen optimerar produktprissättning genom att väga in data från tidigare liknande produkter eller produktkategorier. Systemet lär sig själv och blir mer exakt över tid. Revionics erbjuder också molnbaserade tjänster baserade på avancerad artificiell intelligens. Dessa hjälper återförsäljare att skapa mer effektiva och mätbara erbjudanden samtidigt som det möjliggör att sätta rätt pris för varje vara när den når hyllan.

Direktlänk Dela Dagenshandel.se fördjupade 16 oktober

Georgia lagstiftare undersöker konsekvenserna av AI

Lagstiftare i Georgia undersöker hur den snabbt utvecklande tekniken för artificiell intelligens (AI) sannolikt kommer att påverka offentlig politik. En underkommitté i representanthuset har redan börjat hålla utfrågningar, medan två senatskommittéer planerar att starta en parallell insats den 1 november. Utvecklingen av AI-teknik ses som ett tveeggat svärd, då det lovar ökad produktivitet på arbetsplatsen och produktion av livräddande läkemedel, men samtidigt hotar att ersätta ett stort antal jobb som nu utförs av människor och kompromissa cybersäkerheten. Lagstiftare planerar att ta hjälp av AI-experter från Microsoft och stora konsultföretag, samt teknikadvokater, för att vittna inför de två senatskommittéerna.

Direktlänk Dela Capitol Beat fördjupade 13 oktober

AI i journalistik: En hotande fara eller enorm möjlighet, diskuterar Arijit Sen

Arijit Sen, en prisbelönt datadriven journalist vid The Dallas Morning News, höll en föreläsning vid South Dakota State University om AI:s roll i journalistiken. Han uppmuntrade till användning av AI för att förbättra reportrar och människor, men inte ersätta dem. Han diskuterade hur AI kan användas och potentiella risker med AI inom journalistiken. Sen noterade att AI börjar användas inom undersökande journalistik sedan 2015 och belyste en fallstudie där Amazon skrotade sitt hemliga AI-rekryteringsverktyg efter att det visade sig vara partiskt mot kvinnor. Sen avslutade med att diskutera AI:s fördomar och rättvisa.

Direktlänk Dela The Collegian at South Dakota State University fördjupade 4 oktober

Donald Glover delar sina tankar om artificiell intelligens

Skådespelaren och författaren Donald Glover har delat med sig av sina tankar om artificiell intelligens (AI) och han är försiktigt optimistisk om teknikens potential att göra goda saker. Han anser att det finns goda skäl att vara försiktig med AI och att samtalet kring AI just nu fokuserar på ´det skrämmande´ snarare än hur AI faktiskt kan hjälpa oss att lösa problem. Glover är för lagstiftning kring AI, även om han tvivlar på att det kommer att hända. Han arbetar för närvarande med flera projekt, inklusive TV-serien Mr. & Mrs. Smith för Amazon och ett Lando Calrissian-projekt.

Direktlänk Dela GameSpot fördjupade 3 oktober

AI genererade konstverk vinner pris, skapar kontrovers

Ett konstverk skapat av AI vann ett toppris i den digitala konstkategorin på Colorado State Fair 2022. Bilden, skapad av Jason M. Allen med hjälp av bildgeneratorn Midjourney, visar ett stort, utsmyckat rum fyllt med människor i historiska kläder och dominerat av ett enormt runt fönster ut mot universum. Samtidigt har en bästsäljande fantasyroman ´House of Earth and Blood´ av Sarah J. Maas skapat kontrovers för sitt AI-genererade vargshuvud på den brittiska bokomslaget. Dessa händelser har lett till oro bland konstnärer över hur AI kan påverka deras arbete.

Direktlänk Dela The Atlanta Journal-Constitution fördjupade 3 oktober

Svarta kvinnor i AI: Möjligheter och utmaningar

Sofia Mbega, en oberoende dataanalysentreprenör och medlem av Black Women in A.I., diskuterar fördelarna och nackdelarna med AI. Hon uttrycker oro för att illvilliga aktörer kan missbruka AI för skadliga ändamål. Joy Dixon, mjukvaruutvecklingschef på Hazel Health, uttrycker oro över att studenter blir för beroende av AI för utbildningsuppgifter och fördomar som finns i tekniken. Kaliforniens guvernör Gavin Newsom har undertecknat en exekutiv order för att undersöka användningen, utvecklingen och riskerna med AI. Dr. Brandeis Marshall, datavetenskapsman och professor vid Spelman College, påpekar att svarta kvinnor inom teknik har lika bra eller bättre färdigheter än sina motsvarigheter, men får inte samma möjligheter.

Direktlänk Dela Post News Group fördjupade 28 september

AnswerRocket introducerar nya funktioner i sin GenAI-drivna analyslösning Max

AnswerRocket, en innovatör inom GenAI-drivna analyser, meddelade nya funktioner i sin Max-lösning för att hjälpa företag att ta itu med en mängd olika dataanalysfall med specialbyggda GenAI-analytiker. Max erbjuder en användarvänlig chattupplevelse för dataanalys som integrerar AnswerRockets augmenterade analyser med OpenAIs GPT stora språkmodell. Med Max kan användare ställa frågor om sina nyckelaffärsmetriker, identifiera prestationsdrivare och undersöka kritiska problem inom sekunder. Lösningen är kompatibel med alla större molnplattformar och använder OpenAI och Azure OpenAI API:er för att erbjuda företagsklassig säkerhet, skalbarhet och överensstämmelse.

Direktlänk Dela WDRB Media fördjupade 20 september

AnswerRocket presenterar nya funktioner för sin GenAI-drivna analyslösning Max

AnswerRocket, en innovatör inom GenAI-drivna analyser, har presenterat nya funktioner för sin lösning Max. Max erbjuder en användarvänlig chattupplevelse för dataanalys som integrerar AnswerRockets förstärkta analys med OpenAIs GPT stora språkmodell. Med Max kan användare ställa frågor om sina viktigaste affärsmått, identifiera prestandadrivare och undersöka kritiska problem inom sekunder. Lösningen är kompatibel med alla stora molnplattformar och använder OpenAI och Azure OpenAI API:er för att erbjuda företagsklassad säkerhet, skalbarhet och efterlevnad. Efter sin lansering i mars har AnswerRocket arbetat med några av världens största företag för att lösa kritiska dataanalysutmaningar med Max.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 19 september

NFL: Dubbelheader på Måndag kvälls fotboll med Panthers, Saints, Steelers och Browns

Den första dubbelheadern för Måndag kvälls fotboll i NFL-säsongen 2023 äger rum under vecka 2, med Panthers som värd för Saints och Steelers som värd för Browns. Carolina kommer från en besvikande prestation, knappt nådde dubbla siffror i en 24-10 förlust mot Atlanta. Rookien quarterback Bryce Young hade bara 146 passningsyards, ett touchdown och två interceptioner på 38 passförsök. Pittsburghs offensiv gjorde endast sju poäng i en storförlust mot San Francisco i vecka 1, men quarterback Kenny Pickett kastade för 232 yards. SportsLine AI har analyserat NFL-spelarrekvisitaodds och tillhandahållit vecka 2 NFL-prop-plock för varje tillgänglig prop-marknad.

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 18 september

Doreen Carter deltar i panel om avancerad teknologi och AI för tillverkningssektorn

Doreen Carter, statlig representant för D-Lithonia, kommer att delta i en panel om samhällsengagemang om avancerade teknologier och artificiell intelligens (AI) för tillverkningssektorerna tisdagen den 19 september, kl. 5:30 - 7:30 på Rockdale Career Academy i Conyers. Syftet med paneldiskussionen är att avmystifiera avancerade teknologier som AI genom att ge tillgång till och exponering för Georgia-Artificial Intelligence Manufacturing (GA-AIM) Project. Diskussionen syftar också till att skapa medvetenhet om utbildningsvägar inom tillverkningsindustrin.

Direktlänk Dela On Common Ground News fördjupade 14 september

Walmart lanserar AI-verktyget ´My Assistant´ för att hjälpa anställda med dagliga uppgifter

Walmart utökar sina AI-insatser med lanseringen av My Assistant, ett generativt artificiellt intelligens (GenAI) verktyg som företagets anställda i USA kommer att kunna använda för att hjälpa till med dagliga uppgifter. Medan detaljhandelsgiganter som Amazon, Apple och Samsung har begränsat användningen av AI-verktyg som OpenAI´s ChatGPT, kommer Walmarts 50 000 företagsanställda att kunna använda ´My Assistant´-funktionen för att sammanfatta dokument och snabba upp skapandet och utformningen av projekt. Walmart tror att GenAI kommer att revolutionera detaljhandelsindustrin, skapa en bättre shoppingupplevelse för kunder och förbättra arbetsförhållandena.

Direktlänk Dela Petrolplaza.com fördjupade 13 september

Salesforce Dreamforce-konferens börjar i San Francisco med fokus på AI

Salesforce årliga Dreamforce-konferens inleddes på Moscone Center i San Francisco. Konferensen lockar kändisar, teknikchefer och politiker med fokus på framtidens artificiella intelligens. Cirka 43 000 människor samlas på det Salesforce kallar ´Dreamforce National Park´ vid Moscone Center, som omvandlats till en oas av skog, teknik och under för världens största AI-evenemang. Konferensen invigdes med ett hälsningsmeddelande från Hollywood-stjärnan Matthew McConaughey. Salesforce VD Marc Benioff påminde deltagarna om att de befinner sig i framkant. Evenemanget förväntas visa upp mer än 70 AI-ledare från hela världen.

Direktlänk Dela ABC7 News fördjupade 13 september

Generativ AI kan minska ojämlikhet och öka produktiviteten för lågkvalificerade arbetare, enligt studier

Teknik har generellt sett bidragit till ojämlikhet i avancerade samhällen de senaste decennierna. Men det finns växande bevis för att generativ AI kan ha motsatt effekt. Flera nyligen genomförda studier tyder på att generativ AI ger störst boost till de lägst kvalificerade. En studie av Erik Brynjolfsson och hans kollegor gav generativ AI-verktyg till kundsupportpersonal och fann att det ´ökar prestationen för mindre kvalificerade och mindre erfarna arbetare´. En annan studie gav verktygen till professionella för att hjälpa till med skrivuppgifter och fann att produktivitetsobalanser bland gruppen ´halverades´ av teknologin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 september

AI-verktyg och deras inverkan på collegeansökningsprocessen

Under den senaste veckan har diskussioner förts med universitetsföreträdare, lärare och gymnasieelever om det ökända antagningsuppsatsen till college. Diskussionen har kretsat kring den potentiella påverkan av artificiella intelligensverktyg som ChatGPT på collegeansökningsprocessen. Många universitet försöker förstå funktionaliteten och implikationerna av AI-teknologier i antagningsprocessen. Användningen av AI-chatbots av studenter för att brainstorma uppsatsämnen, generera första utkast och finslipa sina uppsatser ställer frågan om hur detta kan omforma processen. Trots etiska debatter kan dessa verktyg gynna studenter som kämpar eller saknar en naturlig fallenhet för uppsatsskrivning, genom att ge dem en utgångspunkt och ett sätt att övervinna hinder.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 1 september

A.I. chatbotar kan förändra universitetsansökningsprocessen

A.I. chatbotar kan underlätta plagiering i universitetsansökningar eller demokratisera studenters tillgång till skrivhjälp. Susan Barber, en gymnasielärare i engelska, menade att användning av A.I. chatbotar kan göra studenters universitetsuppsatser för generiska. Rick Clark, verkställande direktör för grundutbildningsantagningar på Georgia Institute of Technology, och hans personal tillbringade veckor under sommaren med att låtsas vara gymnasieelever som använde A.I. chatbotar för att fylla i universitetsansökningar. Clark ville få en uppfattning om hur A.I. chatbotar kan omforma antagningsprocessen och komma med vägledning för studenter som söker till Georgia Tech. Tillgängligheten av A.I. chatbotar som ChatGPT, som kan skapa mänsklik text som svar på korta uppmaningar, hotar att rubba den traditionella ansökningsprocessen vid selektiva högskolor.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 september

AI-verktyg kan omforma universitetsansökningsprocessen

Artificiell intelligens (AI) verktyg som ChatGPT, som kan skapa skoluppsatser och andra texter, kan omforma universitetsansökningsprocessen. Detta har lett till att antagningspersonal vid universitet överväger att ändra sina uppsatsfrågor eller till och med överväger personliga uppsatser helt och hållet. AI-verktyg kan hjälpa studenter som känner sig fastlåsta eller som inte naturligt dras till uppsatsskrivning att komma igång. Vissa experter anser att AI kan vara en demokratiserande kraft, särskilt för gymnasieelever vars föräldrar har begränsad eller ingen erfarenhet av att ansöka till universitet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 september

Georgia Tech inbjuder till Guthman Musical Instrument Competition 2024

Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) inbjuder musikaliska uppfinnare över hela världen att skicka in sina instrument till Guthman Musical Instrument Competition 2024. Tävlingen syftar till att avtäcka de bästa nya idéerna inom musikalitet, design, teknik och påverkan. Tävlingen, som The Guardian har kallat ´Pulitzer för den nya instrumentvärlden´, har sista inlämningsdag den 3 oktober 2023. Tio finalister kommer att bjudas in till tävlingen på Georgia Techs campus i Atlanta den 8 och 9 mars 2024, där de kommer att tävla om 10 000 dollar i priser.

Direktlänk Dela Earrelevant.net fördjupade 30 augusti

Gareth Edwards släpper ny film ´The Creator´ om kriget mellan människor och AI

Gareth Edwards är på väg att släppa sin egen storbildsversion av kriget mellan människor och AI, The Creator, som han skrev och regisserade. Filmen stjärnor John David Washington, Gemma Chan, Allison Janey och nykomlingen Madeleine Voyles, som spelar en robot med världsförstörande kraft, i form av ett ungt barn. Edwards skämtade om att han hade tur med tidpunkten för filmens släpp, eftersom det är ´innan robotapokalypsen och inte efter´. Han försökte undvika att sätta ett datum på det futuristiska kriget, men efter lite forskning bestämde han sig för att sätta det till 2070. Filmen, som påverkades av Blade Runner och Apocalypse Now, spelades in på 80 olika platser runt om i världen med mycket lite green screen arbete. The Creator träffar biografer 29 september.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 30 augusti

Nvidia rapporterar rekordhög kvartalsinkomst tack vare AI-driven efterfrågan

Chiptillverkaren Nvidia rapporterade en enastående andra kvartal, med en inkomstökning på 88 procent från första kvartalet och en fördubbling jämfört med samma kvartal förra året. Nvidias datacenterverksamhet, som är dess största division när det gäller försäljning, förväntades driva en stark andra kvartal på grund av AI-boomen. Företagets faktiska intäkter var 13,5 miljarder dollar, vilket överträffade analytikernas förväntningar med nästan 25 procent. Nvidias framgångar beror på att efterfrågan på chips för AI överstiger tillgången. Detta utgör dock ett problem för start-ups som vill lansera AI-drivna tjänster men inte kan få tillräckligt med datorkraft.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 25 augusti

ChatGPT förutsäger resultat för kommande MLS-matcher

AI-drivna ChatGPT har gjort förutsägelser för alla MLS-matcher den 26-27 augusti. AI har lett till betydande framsteg över hela världen och nu används den för att förutsäga fotbollsmatcher. ChatGPT förutsäger följande resultat: Atlanta United 2-2 Nashville SC, Charlotte FC 2-2 Los Angeles FC, FC Cincinnati 2-2 New York City FC, Columbus Crew 3-1 Toronto FC, DC United 1-2 Philadelphia Union, CF Montreal 1-2 New England Revolution, New York Red Bulls 2-2 Inter Miami CF, Orlando City 2-1 St. Louis City, FC Dallas 2-2 Austin FC, Sporting Kansas City 1-0 San Jose Earthquakes, Real Salt Lake 2-1 Houston Dynamo FC, LA Galaxy 2-1 Chicago Fire FC, Portland Timbers 2-0 Vancouver Whitecaps, Minnesota United 1-2 Seattle Sounders.

Direktlänk Dela Ace Football fördjupade 25 augusti

Ny kurs i AI och basket introduceras på Morehouse College

Student Freedom Initiative, Morehouse College och Stats Perform har annonserat ett nytt partnerskap som lär studenter om artificiell intelligens (AI) genom en ny kurs kallad ´AI i basket´. Kursen syftar till att utbilda studenter om hur AI används inom sport och erbjuder utökade praktik- och jobbmöjligheter för studenter vid Atlanta University Center. Kursen ska startas denna höst på Morehouse´s campus och kommer att vara tillgänglig för studenter som studerar matematik, fysik och teknik från Morehouse, Spelman och Clark Atlanta. Kursen kommer att ledas av Dr. Patrick Lucey, chefsforskare på Stats Perform, tillsammans med Morehouse-lärare.

Direktlänk Dela ClutchPoints fördjupade 18 augusti

Abridge integreras i Epic´s EHR för att förbättra klinisk dokumentation

Abridge, ett Pittsburgh-baserat företag som automatiserar klinisk dokumentation, kommer att integreras i Epic´s EHR-flöde. Detta gör Abridge till ett av de första företagen att bli en del av Epic´s nya program ´Partners and Pals´, som syftar till att hjälpa leverantörer att skapa djupare EHR-integrationer för sina produkter. Abridge grundades 2018 av UPMC-kardiologen Shiv Rao och två forskare från Carnegie Mellon University, Sandeep Konam och Florian Metze, för att lindra läkarutbränning genom att minska den tid läkare spenderar på att skriva kliniska anteckningar efter arbetstid. Abridge´s teknik är utformad för att hjälpa både patienter och läkare med detta problem.

Direktlänk Dela MedCity News fördjupade 17 augusti

Epic och Abridge samarbetar för att förbättra klinisk dokumentation med AI

Epic, ett ledande företag inom elektroniska hälsoregister (EHR), har ingått ett partnerskap med Abridge, ett företag inom generativ AI, för att tillhandahålla nya artificiell intelligens (AI) kliniska dokumentationsfunktioner till sina kunder. Abridge är det första ´Pal´ i Epics ´Partnerskap och Pals´ samarbetsprogram, som syftar till att främja innovation till förmån för patienter och vårdgivare. Abridge siktar på att lindra den administrativa bördan på kliniker genom att effektivisera dokumentationsprocessen. Emory Healthcare, baserat i Atlanta, har gått samman med Abridge, och kommer att använda Abridges AI-drivna klinikernas anteckningsverktyg inom deras Epic EHR under de kommande tre åren.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

Coca-Cola lanserar konsttävling med artificiell intelligens

Coca-Cola har lanserat en konsttävling kallad ´Create Real Magic´, där konstnärer från olika länder kan skapa bilder och affischer med hjälp av artificiell intelligens (AI) på en särskild plattform. Bilderna ska vara dedikerade till företaget och dess historia. Tävlande kan använda DALL-E 2 och GPT-4, båda utvecklade av OpenAI. Resultaten ska skickas in före den 31 mars. Vinnarnas verk kommer att visas på reklamskärmar på Times Square i New York och Piccadilly Square i London. 30 konstnärer kommer också att besöka Coca-Colas högkvarter i Atlanta.

Direktlänk Dela Afisha Daily fördjupade 10 augusti

FBI-direktören diskuterar AI-hot vid Cyber Threat Summit

FBI-direktör Christopher Wray talade vid FBI Atlanta Cyber Threat Summit den 26 juli, där han diskuterade byråns inställning till artificiell intelligens (AI) och de växande hoten från cyberbrottslingar. Wray betonade AI:s vapenpotential och belyste den ökande sofistikeringen av maskininlärningsmodeller, vilket förstärker faran med cyberhot. Wray varnade för att cyberbrottslingar utnyttjar AI-teknik till sin fördel, vilket gör det svårare för brottsbekämpande myndigheter att upptäcka och förhindra cyberattacker. Wray betonade också vikten av samarbete och informationsdelning mellan brottsbekämpande myndigheter, privata organisationer och akademin för att effektivt bekämpa cyberhot.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

Kina anklagas för att stjäla AI-teknik från USA

Kina anklagas av FBI för att stjäla amerikansk AI-teknik för att förbättra sina egna ambitioner och genomföra utländska påverkansoperationer. Enligt FBI riktar Kina och andra amerikanska motståndare in sig på amerikanska företag, universitet och statliga forskningsanläggningar för att få tillgång till banbrytande AI-forskning och produkter. Kina har en nationell plan att överträffa USA som världens främsta AI-makt senast 2030, men amerikanska tjänstemän hävdar att mycket av dess framsteg baseras på stulen eller på annat sätt förvärvad amerikansk teknik.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 29 juli

Konstitutionell advokat Melvin L. Wulf, före detta juridisk direktör för ACLU, dör vid 95

Melvin L. Wulf, en konstitutionell advokat som representerade aktivister mot Vietnamkriget och motarbetade regeringens censur av Pentagon Papers, dog den 8 juli i sitt hem i Manhattan. Han var 95 år gammal. Wulf tjänade som juridisk direktör för American Civil Liberties Union (ACLU) från 1962 till 1977 och hjälpte till att omvandla organisationens rättsprogram. Han argumenterade framgångsrikt för mer än ett halvt dussin fall inför Högsta domstolen. Under hans ledning breddade ACLU sitt arbete för att inkludera rättigheter för kvinnor, rasminoriteter, LGBTQ-gemenskapen och personer med funktionsnedsättningar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 juli

Jason Aldean tvingades avbryta konsert på grund av medicinsk nödsituation

Countrymusikern Jason Aldean tvingades avbryta sin lördagskvällskonsert på Xfinity Theatre i Hartford, Connecticut, på grund av en medicinsk nödsituation på scenen. Aldean förklarade på Instagram att han hade spelat golf hela dagen innan showen och att den extrema hettan bidrog till situationen. Han upplevde uttorkning och värmeslag, vilket ledde till att han sökte medicinsk vård. Aldean tackade sina fans för deras omtanke och lovade att återvända till Hartford för att göra om konserten.

Direktlänk Dela Music Mayhem Magazine fördjupade 16 juli

Hur man blir av med ´earworms´ - låtar som fastnar i huvudet

Enligt experter kan vissa låtar, kända som ´earworms´, fastna i huvudet och spelas om och om igen. Dessa ´earworms´ är vanliga, med 97% av amerikanska studenter som upplevde en under den senaste månaden. Forskare är inte säkra på varför vi får dessa låtar i huvudet, men tror att det har att göra med vår hjärnas mentala arkitektur. Vissa känslomässiga tillstånd, som trötthet eller stress, kan utlösa ´earworms´. Det finns dock strategier för att bli av med dem, som att lyssna på hela låten, distrahera sig själv, diversifiera sin spellista eller blanda upp texterna.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 15 juli

Komikern Matt Rife blir viral sensation och säljer ut global turné

För ett år sedan var Matt Rife bara en kämpande komiker på vägen. Sedan exploderade han på TikTok. Uppmuntrad av sin framgång online sålde herr Rife 600 000 biljetter till sin kommande turné på 48 timmar. Efter 11 år i komediklubbar sålde Matt Rife cirka 70 biljetter per show, ibland tjänade han så lite som $150 per natt. Han var inte tillräckligt stor förra sommaren för att tjäna en inbjudan till Just for Laughs-festivalen i Montreal, en årlig showcase för etablerade komiker och lovande uppstickare. Men han bestämde sig för att åka ändå. Under den resan genomgick herr Rife en överraskande transformation från medelmåttig vägkomiker till stjärna. Herr Rife, 27, samlade 15,6 miljoner TikTok-följare. Den onlineframgången tillät honom att hoppa före sina klubbkamrater, vilket gjorde honom till en betydande dragning. När han tillkännagav sin ´ProbleMATTic World Tour´ förra månaden, sålde han ut 260 datum i Nordamerika, Europa och Australien på 48 timmar. Flurry of sales - 600 000 biljetter totalt, varje varierande mellan cirka $50 till $95, enligt Live Nation - kraschade Ticketmaster-webbplatsen. Vissa återförsäljningsbiljetter kostade mer än $500.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

Ryska fäktare som motsätter sig landets invasion av Ukraina orsakar dramatik

Några ryska fäktare har lämnat sitt hemland på grund av dess invasion av Ukraina, vilket har skapat stora rubriker. Tre av dem har nu fått tillåtelse att tävla som neutrala atleter i de amerikanska sommarmästerskapen. En av dessa fäktare, Konstantin Lokhanov, är före detta svärson till presidenten för Rysslands olympiska kommitté och före detta make till en dubbel olympisk guldmedaljör i fäktning. Efter att ha vunnit i Phoenix poserade Lokhanov med en ukrainsk fäktare medan de båda höll en ukrainsk flagga i en utmanande uppvisning av stöd. Lokhanov har sagt att han inte längre kan leva i ett land som dödar oskyldiga ukrainare.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

Major League Baseball: Halvvägs genom säsongen, nya regler och oväntade framgångar

Halvvägs genom Major League Baseball-säsongen har nya regler implementerats och lag som spenderat för mycket pengar misslyckas, vilket tvingar dem att överväga om ytterligare utgifter kan rädda dem. Första halvan av säsongen har varit en tid av nödvändig övergång för MLB, som har fastnat i gamla sätt och inte kunnat följa med i den digitala åldern som andra amerikanska professionella sporter. Tack vare klockan för kast, unga stjärnor och oväntade framgångar i städer som länge varit utan framgång, går MLB in i sin all-star-paus med en lovande bana. Men för vinnande och förlorande lag - och en liga som hoppas återupprätta sitt grepp om fansens hjärtan - är denna säsong långt ifrån över. Här är fem punkter att ta med från säsongen hittills.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

Hotellbranschens nedgång: Fokus på kortsiktiga vinster riskerar långsiktig verksamhet

Under de senaste två åren har hotellbranschen klagat över brist på personal och problem med leveranskedjan, vilket har lett till höga priser och låg servicekvalitet. Trots detta har vissa hotell valt att fokusera på kortsiktiga vinster vilket kan medföra långsiktiga risker för verksamheten. En recension av tre olika hotell, The Shay i Culver City, Hyatt Centric i Atlanta och Westin Arlington, visar på bristande service och grundläggande faciliteter. Detta pekar på en oroande trend inom hotellbranschen där fokus på snabba vinster går före gästnöjdhet.

Direktlänk Dela View from the Wing fördjupade 6 juli

ADP rankas som en av de bästa arbetsplatserna i Alpharetta, erbjuder många teknikroller

ADP, en av de största teknikarbetsgivarna i Alpharetta, har fått utmärkelsen ´Bästa arbetsplatser´ från Built In för 2023. Företaget, som är känt för sin teamfokuserade kultur, erbjuder en mängd teknikroller, inklusive dataforskare, säkerhetsingenjörer, utvecklare, UX-designers, cybersäkerhetsexperter, molnarkitekter och produktchefer. Teknologin som används av ADP inkluderar AngularJS, ReactJS, JavaScript, PyTorch, NoSQL, Perl, AWS och Big Data. Företaget är stolt över sin mångfald och inkluderande arbetsmiljö.

Direktlänk Dela Automatic Data Processing fördjupade 6 juli

Fyra aktier med potential för återhämtning

Fyra aktier med potential för återhämtning har identifierats: Occidental Petroleum Corp., Valero Energy Corp., Acuity Brands Inc. och Columbia Sportswear Co. Occidental Petroleum, ett favoritföretag för Warren Buffett, har fallit med cirka 10% under andra kvartalet. Valero Energy, ett raffinaderi- och marknadsföringsföretag, har förlorat 15% av sitt värde under förra kvartalet. Acuity Brands, en belysningsproduktleverantör, föll med 11% under andra kvartalet. Slutligen har Columbia Sportswear, ett klädföretag, sjunkit med 14% under senaste kvartalet.

Direktlänk Dela GuruFocus fördjupade 5 juli

Pandemin öppnar för gränslös IT-rekrytering

Pandemin har revolutionerat processen att rekrytera IT-talanger och öppnat dörren för att anställa personal på mer avlägsna platser, enligt Aysha Khan, CISO och CIO på Treasure Data. Distansarbete har breddat kompetenspoolen och gjort det möjligt att hitta kvalitetskandidater på andra platser inom budgeten. Enligt Gartner har nästan 60% av organisationerna åtminstone några IT-medarbetare som arbetar på distans utan hänsyn till landsgränser. För företag som använder sig av denna typ av rekrytering är i genomsnitt 19% av IT-arbetskraften gränslös.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 26 juni

Brielle och Ariana Biermann hyllar sin adoptivfar Kroy Biermann på fars dag

Tidigare ´Don´t Be Tardy´-stjärnorna Brielle Biermann och Ariana Biermann firade fars dag genom att ladda upp Instagram Stories där de hyllade sin adoptivfar, Kroy Biermann, som är i processen att skilja sig från deras mamma, Kim Zolciak. Brielle Biermann laddade upp en bild där hon poserade nära Kroy Biermann, medan Ariana Biermann laddade upp en bild där den tidigare Atlanta Falcons-spelaren log stort och hade armarna omkring henne och hennes äldre syster. Kroy Biermann delade sina döttrars inlägg på sina egna Instagram Stories.

Direktlänk Dela Heavy fördjupade 20 juni

Kroy Biermann får farsdagsmeddelanden från Kim Zolciaks döttrar mitt under skilsmässa

Kroy Biermann fick farsdagsmeddelanden från Kim Zolciaks två äldsta döttrar mitt under parets pågående skilsmässa. Brielle Biermann och Ariana Biermann, som är från Kim Zolciaks tidigare förhållanden, hyllade Kroy på sina Instagram Stories. Kroy, som adopterade syskonen 2013 efter att ha gift sig med Zolciak 2011, återpostade båda Stories på sitt eget konto. Paret bor fortfarande tillsammans trots att de ansökte om skilsmässa i maj, men de har undvikit varandra i sitt hem i Georgia.

Direktlänk Dela Page Six fördjupade 19 juni

San Diego godkänner installation av reklamkiosker i centrum

San Diego City Council har godkänt ett företagspartnerskapsavtal för att installera mellan 50 och 75 stora reklamkiosker i stadens centrum. Syftet är att hjälpa turister att hitta bättre, öka den allmänna säkerheten, hjälpa hemlösa att hitta skydd och generera miljontals dollar för staden och en icke-vinstdrivande organisation under det 10-åriga avtalet. Kritiker menar att fördelarna överdrivs och att kioskerna kan äventyra stadens strikta regler mot reklamskyltar och digitala annonser. Rådet röstade 7-1 för avtalet, som kommer att generera mellan $630 000 och $1,4 miljoner per år för staden och ungefär hälften av det för Downtown San Diego Partnership.

Direktlänk Dela The San Diego Union-Tribune fördjupade 7 juni

AI-teknik skapar rädsla, fintech-sektorn återhämtar sig och sociala medier sprider desinformation

AI-tekniken förbättras snabbt och skapar en rädsla för att människor inte kan skilja mellan vad som är verkligt och vad som inte är det på internet. Detta kan leda till problem inför det amerikanska presidentvalet 2024. Fintech-sektorn återhämtar sig efter tidigare nedskärningar, med investerare som Paris Hilton som satsar på startupen Checkmate och Nymbus som säkrar en finansieringsrunda på 70 miljoner dollar för att hjälpa banker att övergå till digital teknik. Innovation sker över hela världen, vilket är bra för startups som söker internationell tillväxt. Sociala medier fortsätter att utvecklas snabbt och sprider desinformation, vilket påverkar människors psykiska hälsa. Elon Musk överväger att köpa Twitter, men är trött på all uppmärksamhet kring det. Mänsklika robotar utvecklas snabbt, men det finns många fallgropar när det gäller att ta produkter till marknaden.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare