» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 331 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Australien är en önation och kontinent som ligger på södra halvklotet. Det är världens sjätte största land till ytan och det största landet i Oceanien. Huvudstaden är Canberra, men de största städerna är Sydney och Melbourne. Australien har en mångkulturell befolkning på omkring 25 miljoner människor. Landet är känt för sin unika flora och fauna, inklusive känguruer, koalor och emuer. Australiens ekonomi är stark och baseras på sektorer som gruvdrift, jordbruk, turism och finanstjänster. Landet har också en rik kulturhistoria, med ursprungsbefolkningen, aboriginer, som har en historia som sträcker sig över 50 000 år tillbaka.

Senaste nytt kring Australien

AI förväntas förvärra desinformation i alarmerande omfattning

Forskning från NewsGuard visar att tekniska framsteg snart kommer att möjliggöra för AI att generera ´falska nyheter´ i en aldrig tidigare skådad skala och volym. Detta medför att AI kan ta över reklamintäkter från nyhetsmedier samtidigt som de plagierar deras innehåll. Chine Labbe och Virginia Padovese, vice VD:ar på NewsGuard, framhävde att AI sannolikt kommer att användas för att förvärra desinformation på tre särskilt oroande sätt. Dessa inkluderar skapandet av ´falska nyheter´ till mycket låga kostnader, framväxten av AI-drivna nyhetssajter som genererar stora mängder lågkvalitativt innehåll, och användandet av AI för att plagiera artiklar från etablerade nyhetskällor utan att ge kredit.

Direktlänk Dela World Association of News Publishers fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Anställda riskerar känslig data genom användning av AI-verktyg

Anställda kanske förstår att läckage av känslig information är en stor risk, men vissa fortsätter att mata in sådan information i offentligt tillgängliga generativa AI-verktyg. Denna känsliga data inkluderar kundinformation, försäljningssiffror, finansiell data och personligt identifierbar information som e-postadresser och telefonnummer. Anställda saknar också tydliga riktlinjer eller vägledning om användningen av dessa verktyg på arbetsplatsen, enligt forskning från Veritas Technologies. Studien genomfördes av marknadsforskaren 3Gem i december 2023 och undersökte 11 500 anställda över hela världen, inklusive arbetare i Australien, Kina, Japan, Singapore, Sydkorea, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

Googles Gemini AI kritiseras för historiskt felaktiga bilder

Googles Gemini AI har kritiserats för att skapa ´olika´ bilder som är historiskt och objektivt felaktiga. Kritiken har uppstått i ljuset av den pågående kulturella debatten om rasrepresentation i historien. Google har erkänt problemet och lovar att förbättra sina generativa AI-verktyg för att få historiska fakta korrekta. Jack Krawczyk, Senior Director of Product Management på Gemini Experiences, uttryckte att företaget tar representation och bias på allvar. Trots detta har användare påpekat att Gemini, trots flera försök, inte skapar bilder av ´vita människor´.

Direktlänk Dela India Today fördjupar idag

AI och ´deepfakes´ utmanar KYC-ramverk och kryptovalutasektorn

AI-sektorn har växt kraftigt under de senaste åren och förväntas bidra med upp till 15,7 biljoner pund till den globala ekonomin fram till 2030. Ett noterbart inslag i denna utveckling är framväxten av ´deepfakes´, realistiska video- och ljudinspelningar skapade med AI. Dessa falska ID-bilder kan potentiellt lura många moderna säkerhetsåtgärder. Detta utgör en utmaning för det etablerade KYC-ramverket. Toufi Saliba, VD för HyperCycle, betonar behovet av snabb anpassning, särskilt inom kryptovalutasektorn. Dimitry Mihaylov, AI-forskare för FN, framhåller vikten av att industrier utvecklas snabbt för att möta dessa utmaningar.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade igår

AI:s roll i att förbättra säkerheten vid byggnadsingångar

AI har potential att spela en allt större roll för att göra in- och utgångar mer säkra inom bygg- och konstruktionsindustrin. Många byggnadsautomationssystem, brandsystem, intrångsdetekteringstekniker och fysiska och nätverksåtkomstkontrollsystem har redan AI inbyggd i sina kärnkompetenser. Men AI har sina begränsningar, det kan inte vidta åtgärder för att förhindra obehörig mänsklig inresa eller neka inresa av farliga föremål. AI kan ersätta mänsklig ansträngning vid uppgifter som skulle vara svåra för människor att göra tillförlitligt.

Direktlänk Dela The National Tribune fördjupade igår

Australiska Brainchip tar förbeställningar på Akida Edge AI Box

Australiska Brainchip tar förbeställningar på Akida Edge AI Box, en server baserad på Brainchips neuromorfa AI-accelerator Akida. Boxen, som har utvecklats i samarbete med indiska ICT- och elektronikkonsulten VVDN, innehåller en fyrkärnig CPU och ett antal Akida-acceleratorer. Den har gränssnitt för Ethernet, Wifi, HD-video, PCI Express 2.1 och USB. Brainchip och VVDN samarbetar även kring utveckling av programvara för AI-tillämpningar. Priset börjar på 799 dollar.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade igår

AI behöver förmågan att resonera, säger expert

Simon Lucey, direktör för Australian Institute for Machine Learning (AIML) och professor vid University of Adelaide, diskuterar AI:s framtid. Han säger att dagens AI är fantastisk men i slutändan bara ´om-detta-så-det´ maskiner. Han betonar att AI behöver förmågan att resonera och förstå sammanhang, snarare än att bara memorera stora mängder data. AIML, som är Australiens första institut som ägnar sig åt forskning inom maskininlärning, har bidragit med hundratals miljoner dollar till universitetets forskningsinkomster och hjälpt det att bli nummer två i internationell ranking för datavisionsforskning.

Direktlänk Dela Cosmos Magazine fördjupade igår

Författare har länge använt AI-verktyg, men ChatGPT skiljer sig från mängden. Detta verktyg kan generera stora mängder text snabbt och svara på frågor ställda på vardagligt språk. Detta tyder på att det kan utföra en del av arbetet som en bokredaktör gör. Professionella redaktörer från Australien testade ChatGPT genom att be den redigera en novell som redan hade redigerats av mänskliga redaktörer. Resultaten jämfördes sedan. Även om ChatGPT kunde identifiera huvudteman och huvudpersoner, och ge generellt ljudråd, var dess revideringar ofta klumpiga och formella. Den kunde inte heller identifiera att berättelsen redan hade publicerats, vilket väcker frågor om dess förmåga att identifiera plagiat.

Big Plunge fördjupade igår

Trellis Data öppnar nytt kontor i Adelaide och stärker sin position inom AI-sektorn

Adelaide är på väg att bli en framstående hubb för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning efter det senaste tillkännagivandet att Trellis Data, en ledande specialist inom AI och maskininlärning, öppnar ett nytt kontor i staden. Det australiska företagets expansion följer på framgångsrik penetration av den amerikanska marknaden. Med denna senaste utveckling syftar Trellis Data till att ytterligare befästa sin position som en nyckelspelare inom den australiska AI-sektorn, genom att leverera suveräna AI-lösningar till den australiska regeringen och försvarsklienter.

Direktlänk Dela Itbrief.com.au fördjupade i förrgår

Tinder utökar ID-verifieringskrav för att bekämpa brott på dejtingappar

Tinder meddelade på tisdagen att de planerar att utöka sina ID-verifieringskrav, bland annat genom att be användare skicka in en videoselfie, då brottsligheten på dejtingappar ökar och artificiell intelligens gör det svårare att avgöra vem som är äkta. Dessa förändringar kommer att lanseras i USA, Storbritannien, Mexiko och Brasilien under de kommande veckorna och månaderna. Användare kommer att behöva skicka in ett giltigt körkort eller pass tillsammans med videoselfien för att erhålla en blå verifieringskryssning. Tinder har framgångsrikt testat processen i Australien och Nya Zeeland, där nyligen verifierade användare fick 67% fler matchningar än de som valde bort det.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade i förrgår

AI-specialistföretaget Trellis Data planerar att etablera ett nytt kontor i Adelaide

Trellis Data, ett ledande företag inom avancerad maskin- och artificiell intelligens (AI), planerar att expandera sina tjänster genom att öppna ett nytt kontor i Adelaide. Detta bygger på företagets framgångsrika expansion till USA med öppnandet av ett kontor nära Washington DC. Trellis Data, som grundades 2018 av Michael och Rachel Gately, säger att det nya kontoret i Adelaide är ett viktigt steg som stärker företagets position på Australiens AI-marknad. Företaget har identifierat teknikdistriktet Lot Fourteen i Adelaide som en möjlig framtida plats och planerar att utöka nuvarande team från 200 till 500 under de närmaste fem åren.

Direktlänk Dela The RiotACT fördjupade 20 februari

Pearl och Gamma Tech samarbetar för att erbjuda AI-stödd sjukdomsdetektion till tandläkare i Australien och Nya Zeeland

Pearl, en global ledare inom dental AI-lösningar, och Gamma Tech, en ledande leverantör av radiografiska tjänster för tandvårdssamhället i Australien och Nya Zeeland, har annonserat ett partnerskap för att distribuera Pearls AI-drivna sjukdomsdetektionsprogramvara, Second Opinion, till Gamma Techs kunder. Som plattformens regionala distributör kommer Gamma Tech att erbjuda högkvalitativ, AI-stödd tandvård till både patienter och tandvårdsprofessionella i Australien och Nya Zeeland. Second Opinion är den första och enda realtidsstolen AI-programvaran godkänd av Australiens Therapeutic Goods Administration (TGA) för att hjälpa tandläkare att automatiskt upptäcka flera vanliga tillstånd som diagnostiseras i röntgenbilder, inklusive karies, benvävnad, abscesser och mer.

Direktlänk Dela Dentistry Today fördjupade 18 februari

Pionjärtest av AI-drönarsvärmar genomfört av Storbritannien, USA och Australien

Storbritannien, USA och Australien har inlett en banbrytande prövning av AI-drönarsvärmar, ett betydande steg i militär teknologi för att stärka Ukrainas försvarskapacitet. Denna initiativ, del av AUKUS Advanced Capabilities Pillar-programmet, visar allierades åtagande att använda artificiell intelligens (AI) i krigföring. Testet, utfört på Upavon Airfield i sydvästra England, visade en ´samarbetande svärm´ av autonoma drönare som kan upptäcka och spåra militära mål med AI. Detta representerar en världspremiär i gemensam användning av sådan teknologi.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 18 februari

OpenAI lanserar text-till-video-verktyg; Slack lanserar AI-funktioner

OpenAI har lanserat Sora, ett text-till-video-verktyg som kan skapa realistiska och fantasifulla scener från textinstruktioner. Trots att resultaten är imponerande, har Sora sina egenheter och kan ibland avslöja sin artificiella natur. OpenAI har också nekats att registrera varumärket ´GPT´ av det amerikanska patent- och varumärkeskontoret. Samtidigt har företaget introducerat minnesfunktioner för utvalda ChatGPT-användare, vilket gör att chatboten kan komma ihåg detaljer från tidigare chattar. Salesforce, som äger Slack, har lanserat Slack AI, en svit av AI-verktyg för plattformen. Australiens minister för industri och vetenskap, Ed Husic, har etablerat en ny expertgrupp för AI.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 16 februari

Mänskliga rättigheter verktyg för AI lanseras för banksektorn

Människorättskommissionären Lorraine Finlay har lanserat ett verktyg för bedömning av mänskliga rättigheter för AI-baserade beslutsfattningssystem inom banksektorn. Verktyget syftar till att underlätta för banker att skapa etiska ramar kring deras användning av AI för att säkerställa att det används på ett gott sätt. Verktyget innehåller specifika rekommendationer och hjälper företag att ställa rätt frågor och fastställa policyer enligt deras egen risktolerans. Icke-förhandlingsbara element inkluderar mänsklig tillsyn över algoritmiskt beslutsfattande, så att det finns tydliga ansvarslinjer.

Direktlänk Dela The Mandarin fördjupade 15 februari

Stor andel av indiska företag använder aktivt AI, enligt IBM-rapport

En ny undersökning beställd av IBM visar att cirka 59% av stora företag (över 1 000 anställda) i Indien aktivt använder artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter. Rapporten visar att 74% av de indiska företagen redan arbetar med AI och har ökat sina investeringar i AI under de senaste 24 månaderna, särskilt inom forskning och utveckling samt omkvalificering av personal. Trots detta är det fortfarande utmaningar med att anställa personal med rätt kompetens och etiska överväganden kvarstår som hinder för AI-adoption. Undersökningen utfördes i november 2023 och inkluderade 8 584 IT-professionella i länder som Indien, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Singapore, Sydkorea, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA och Latinamerika.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 15 februari

Stora företag i Indien antar aktivt AI, enligt IBM:s forskning

Enligt en ny forskning som IBM har beställt använder cirka 59 procent av de stora företagen (med över 1000 anställda) i Indien aktivt artificiell intelligens (AI) inom affärsfunktioner. ´IBM Global AI Adoption Index 2023´ visar att 74 procent av de tidiga adoptörerna av AI har ökat investeringarna inom områden som forskning och utveckling samt omskolning av arbetskraft. Utmaningar för att anta AI innefattar anställning av personal, brist på verktyg och plattformar för att utveckla AI-modeller, och komplexitet i AI-projekt. Cirka 6 av 10 IT-proffs sade att deras företag aktivt implementerar generativ AI.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 15 februari

Intelia uppnår Premier Status och specialisering inom maskininlärning med Google Cloud

Intelia har uppnått nya kompetenser och specialiseringar med Google Cloud, inklusive Premier Status inom sälj- och serviceengagemangsmodeller och specialiseringen Machine Learning-Services med Google Cloud Partner Advantage. Dessa ackrediteringar erkänner företagets expertis och framgång i att bygga avancerade dataanalyslösningar för kunder med hjälp av Google Cloud-teknik. Intelia, som grundades 2018 och har sitt huvudkontor i Melbourne, är en specialiserad data-, intelligent automatiserings- och molnspecialistkonsult och har varit en Google Cloud-partner sedan starten. Direnc Uysal, Intelias teknikchef, uttrycker stolthet över företagets framgångar och potential för fortsatt tillväxt.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 14 februari

Visas AI-teknik stoppar bedrägerier värda 714 miljoner dollar i Australien

Visa, en global ledare inom digitala betalningar, har meddelat att deras AI-drivna bedrägerilösning har stoppat bedrägeriaktiviteter på upp till 714 miljoner dollar inom bara ett år, för att skydda australiensiska företag. Detta har uppnåtts med hjälp av Visas AI-baserade initiativ, Visa Advanced Authorization (VAA), som kan analysera över 500 riskattribut på millisekunder, vilket ger realtids riskpoäng för transaktioner som behandlas på VisaNet. Joe Cunningham, chef för risk för Visa Asia Pacific, betonade vikten av innovation för att upprätthålla säkerheten. Framöver planerar Visa att lansera sin realtidsbetalningsbedrägeriförebyggande tjänst i Australien.

Direktlänk Dela Business Upturn fördjupade 13 februari

Svenska heavy metal-bandet Bullet på väg till Australien för turné

Efter en 23-årig väntan kommer det svenska heavy metal-bandet Bullet äntligen till Australien för en snabb turné med tre datum, inklusive ett uppträdande på Melbournes ikoniska Cherry Bar. Gitarristen Hampus Klang diskuterade turnén och bandets framtid, inklusive skrivandet av nya låtar. Bullet har haft en lång och framgångsrik karriär, med influenser som AC/DC, Iron Maiden och Judas Priest. Bandet ser fram emot att träffa sina australiska fans och kanske även deras goda vänner i bandet Airbourne.

Direktlänk Dela The Rockpit fördjupade 13 februari

Kan artificiell intelligens skriva lagar? Inte än, säger forskare

En akademiker vid Charles Darwin University, Guzyal Hill, har testat om artificiell intelligens (AI) kan skriva lagar. Hill använde ChatGPT för att jämföra, analysera och framställa lagstiftning mot våld i hemmet, och utforskade kvaliteten på dess lagutkast i samarbete med Australian Law Council. Hill fann att AI inte kan producera en högkvalitativ definition av våld i hemmet, men var mycket användbart för att klassificera och identifiera underliggande mönster av typer av våld i hemmet. Hill betonade att AI bör hanteras på ett praktiskt, försiktigt och nyfiket sätt inom juridiken.

Direktlänk Dela The Australian Independent Media Network fördjupade 13 februari

Peak XV tar indiska startup-grundare på AI-turné till Silicon Valley

Riskkapitalbolaget Peak XV kommer att ta över 60 grundare till Silicon Valley i USA för en artificiell intelligens (AI) turné mellan 13-16 februari, i ett försök att ta indiska startups globalt. Grundarna är en del av Peak XV:s Surge-kohorter och dess tidiga portfölj, inklusive företag som verkar inom AI, djup-tech, programvara-som-en-tjänst (SaaS) och konsumentdomäner. Bland startföretagen som Peak XV kommer att vara värd för finns Rebrick AI, Arintra, Inferless, Pix.ai, Ethereal Machines, Incore Semiconductors, Mindgrove Technologies, Horizon Quantum Computing, Newtrace, Relevance AI, Multiplier, Atlan och Invideo, bland andra. Veckan kommer också att inkludera en ´AI-dag´, med fokus på lärdomar från playbooket för grundare och operatörer som har lyckats stort inom AI-världen.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 13 februari

Ökning av dejtingbedrägerier kopplade till AI, enligt ny studie

En ny studie av McAfee, en mjukvara för online-skydd och cybersäkerhet, visar att dejtingbedrägerier ökar. Rapporten, kallad ´Modern Love´, baserades på en undersökning genomförd online i januari 2024 av marknadsundersökningsföretaget MSI-ACI. Syftet var att undersöka rollen för AI-verktyg i online-dejting och deras inverkan på ökningen av romantiska bedrägerier och ´catfishing´. Undersökningen visade att 77% av indierna stötte på falska profiler eller AI-genererade foton på dejtingplattformar och sociala medier. 39% upptäckte att deras onlinekonversationer med potentiella kärleksintressen var med bedragare. 26% konverserade med vad de trodde var en person, bara för att upptäcka att det var en AI-genererad bot.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 13 februari

Risken för dataförgiftning i samband med generativ AI

Generativ AI kommer att bli en väsentlig del av vardagsarbetslivet 2024, bara 18 månader efter att de första breda AI-verktygen fångade massuppmärksamheten. Detta kommer med nya utmaningar inom cybersäkerhet och en betydligt förändrad attackyta. Ett av de mest illvilliga hoten som uppstår till följd av detta är dataförgiftning. Denna typ av attack, där illvilliga aktörer manipulerar träningsdata för att styra och kompromissa prestanda och output, blir snabbt en av de mest kritiska sårbarheterna i maskininlärning och AI idag. Det är viktigt att organisationer implementerar proaktiva åtgärder för att skydda sina AI-system från kommande dataförgiftningsattacker.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 februari

Australiska arbetstagare identifierar sig som ´Detektiver´, enligt Slack och YouGov-studie

Enligt en global studie utförd av produktivitetsplattformen Slack och marknadsundersökningsföretaget YouGov identifierar nästan en av tre australiska arbetstagare sig som ´Detektiver´ som föredrar att söka information själva. Studien, som inkluderade 15 492 skrivbordsarbetare världen över, identifierade fem distinkta arbetspersonligheter, med ´Detektiver´ som den mest förekommande. ´Detektiver´ är mest troliga att värdera att hitta rätt information så snabbt som möjligt och dela den med sitt team. Trots framväxten av generativa AI-verktyg, menar Derek Laney, teknik evangelist på Salesforce, att ´Detektiver´ fortfarande är värdefulla för sina team.

Direktlänk Dela ITnews Australia fördjupade 13 februari

Författare har länge använt AI-verktyg för att förbättra sitt skrivande, men nu har verktyget ChatGPT testats som bokredaktör. Två professionella redaktörer från den australiensiska bokbranschen jämförde ChatGPT med mänskliga redaktörer genom att låta AI:n redigera en novell som tidigare redigerats av mänskliga redaktörer. Trots att ChatGPT kunde ge trovärdiga redaktionella förslag och identifiera problem med tempus, stavning och interpunktion, visade testet att AI:n inte kunde matcha den mänskliga redaktörens förmåga att vägleda författaren genom problem med perspektiv och emotionella dynamik. Dessutom visade AI:n en tendens att föredra klichéer och formelbundna uttryck, vilket reducerade novellens kreativitet.

The Conversation fördjupade 13 februari

Pearl och Gamma Tech i partnerskap för att distribuera AI-drivna tandvårdslösningar i Australien och Nya Zeeland

Pearl, global ledare inom AI-lösningar för tandvård, och Gamma Tech, ledande leverantör av radiografiska tjänster för tandvårdssamfundet i Australien och Nya Zeeland, har idag meddelat ett partnerskap för att distribuera Pearls AI-drivna sjukdomsupptäckningsmjukvara, Second Opinion®, till Gamma Techs kunder. Som regional distributör kommer Gamma Tech att erbjuda högkvalitativ, AI-baserad tandvård till både patienter och tandvårdsprofessionella i Australien och Nya Zeeland. Second Opinion® är den första och enda AI-mjukvaran för stolsidig användning godkänd av Australiens Therapeutic Goods Administration (TGA).

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 13 februari

AI används allt mer för att förbättra online dating

Enligt en undersökning av antivirusföretaget McAfee använder nästan en fjärdedel av ensamstående amerikaner AI för att förbättra sina online datingprofiler. Undersökningen omfattade 7 000 vuxna i USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Australien, Indien och Japan. Resultaten visade att 45% av männen och 39% av alla vuxna överväger att låta en maskin skriva ett Alla hjärtans dag-brev till en potentiell partner. Dock visade undersökningen också att nästan två tredjedelar skulle lita mindre på någon om de visste att deras foton eller online datingprofiler hade genererats av programvara.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 13 februari

Australiensisk borgmästare avbryter ärekränkningsåtgärder mot OpenAI

En regional australiensisk borgmästare har meddelat att han inte längre kommer att föra ärekränkningsåtgärder mot OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, i vad som skulle ha varit ett världsledande testfall över falska påståenden gjorda av en AI-chattbot. Brian Hood gjorde globala rubriker förra året när han meddelade att han övervägde rättsliga åtgärder för falska påståenden om att han hade avtjänat tid i fängelse för mutor. ChatGPT påstod att Brian Hood var inblandad i betalning av mutor till indonesiska och malaysiska tjänstemän och dömdes till fängelse. Hood, som nu är borgmästare i det regionala Hepburn Shire-rådet nordväst om Melbourne, larmade myndigheter och journalister för mer än ett decennium sedan om utländsk mutbrott av agenterna för ett sedeltryckeri som kallas Securency, som då ägdes av Australiens reservbank. ChatGPT hade dock en annan syn på hans roll.

Direktlänk Dela The Sydney Morning Herald fördjupade 11 februari

Australiensiska lärare ser AI som en störning men tror inte att det kommer att ersätta dem

En nationell plan för att integrera generativ AI i australiensiska skolor har rullats ut nyligen. Planen syftar till att säkerställa att studenternas integritet, säkerhet och säkerhet prioriteras när skolorna inför AI-verktyg. Undervisnings- och läroplattformen Atomi genomförde en undersökning bland över 250 australiensiska lärare för att ta reda på deras åsikter om AI. Även om lärarna såg AI som en störning för undervisningsmetoderna, sa 85% att det aldrig kommer att ersätta lärarna själva. 60% av respondenterna uttryckte oro över de etiska implikationerna av AI:s användning i klassrummet. Trots detta var de övergripande svaren på användningen av AI ´överväldigande positiva´.

Direktlänk Dela The Educator fördjupade 11 februari

Google döper om Bard till Gemini och lanserar en mobilapp samt betald prenumeration

Google har bytt namn på sin stora språkmodelltjänst Bard till Gemini. I samband med namnbytet lanserades en mobilapp för Android och iOS, samt en betald prenumeration för Gemini Advanced, baserad på deras största och mest avancerade modell, Ultra 1.0. Gemini Advanced kostar A$32.99 per månad, jämförbart med US$20pm för konkurrenten OpenAI:s ChatGPT Plus. Gemini Advanced kan utföra komplexa uppgifter som kodning och kreativt skrivande, och förstå sammanhang från tidigare prompts. Mobilappen gör det möjligt för användare att nå Gemini på sina telefoner med röst, text eller bilder.

Direktlänk Dela TechAU fördjupade 10 februari

Microsofts Copilot introducerar ny design och inbyggd AI-funktion för att skapa och redigera bilder

Microsofts Copilot har nu ett slankare design på både webb och mobila plattformar, vilket ger ett renare och mer engagerande användargränssnitt. Den mobila versionen av Copilot speglar ändringarna på skrivbordet, inklusive karusellen med prompts och möjligheten att växla GPT-4 för förbättrade resultat. En ny inbyggd AI-funktion som kallas Designer tillåter användare att skapa och redigera bilder direkt inom Copilot. Microsoft har släppt ett nytt utseende för Copilots hemsida, tillsammans med en cool ny inbyggd AI-funktion för att skapa och redigera bilder. Copilot är gratis och kompatibel med många av dina favoritwebbläsare, inklusive Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox och Safari.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 9 februari

BAE Systems Australia och Trusted Autonomous Systems slutför forskningsprogram om AI för obemannade markfordon

BAE Systems Australia och Trusted Autonomous Systems (TAS) har nyligen avslutat ett fyraårigt forsknings- och demonstrationsprogram där de utvecklade ett artificiellt intelligenssystem för användning i obemannade markfordon (UGV). Systemet, TAGVIEW, skulle tillåta flera UGV att fungera samtidigt för att utföra uppdragsmål medan de identifierar och undviker potentiella hot. Systemet testades framgångsrikt på flera M113 Optionally Crewed Combat Vehicles (OCCVs).

Direktlänk Dela Australian Defence Magazine fördjupade 9 februari

AI-expert varnar för övervakningssamhälle på grund av ansiktsigenkänningsteknik

AI-experten Kate Bower varnar för att övervakningssamhället ökar på grund av användningen av ansiktsigenkänningsteknik. Detta kommer efter att Foodstuffs föreslagit att använda ansiktsigenkänningsteknik för att skanna och skapa en biometrisk mall av varje kund för att se om de matchar en övervakningslista över personer med upprepade skadliga beteenden. Bower jämförde användningen av ansiktsigenkänningsteknik med att ta DNA-data och menade att tekniken ofta är felaktig, särskilt när det gäller att identifiera personer med mörk hudfärg. Karaitiana Taiuru, en Maori dataetiker, bekräftade detta och sa att Maori och stillahavsfolk här skulle bli felaktigt anklagade i högre grad.

Direktlänk Dela TVNZ 1 News fördjupade 8 februari

Molnmarknaden växer tack vare generativ AI

Molndatormarknaden, som drabbades av betydande nedgångar 2023, har återhämtat sig bortom analytikernas förväntningar, främst tack vare implementeringar av generativ AI. Synergy Research Group förutspår ´enorma årliga ökningar´ i molnutgifterna och förväntar sig att den årliga utgiften snart kommer att nå 500 miljarder dollar. Google Cloud och Microsoft visade starkare årlig tillväxt, medan marknadsandelen för Amazon Web Services sjönk något till 31%. Sammantaget håller de tre hyperskalarna 67% av den globala marknadsandelen.

Direktlänk Dela Channel Futures fördjupade 7 februari

Microsofts AI-assistent Copilot får uppgraderingar och ny funktionalitet

Microsofts AI-drivna chatbot och assistent, Copilot, får nya uppgraderingar i samband med en Superbowl LVIII-reklamkampanj. Yusuf Mehdi, Microsofts marknadschef, beskriver att Copilot nu har över 5 miljarder chattar och 5 miljarder skapade bilder. Deucalion, en förbättrad AI-modell, har nu helt implementerats, vilket gör Copilot snabbare och mer balanserad. Copilot har även fått ett mer strömlinjeformat utseende och känsla, med renare svar och en karusell av föreslagna prompts. Alla engelsktalande Copilot-användare i USA, Storbritannien, Australien, Indien och Nya Zeeland kan nu redigera bilder direkt i chatten. Abonnenter på Copilot Pro, Microsofts premiumplan för Copilot, kan ändra storlek och återskapa bilder mellan ´kvadrat´ och landskap.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 februari

Commonwealth Bank of Australia drar nytta av AI-innovationer

Ett år in i den nuvarande AI-revolutionen ser vi tydligare hur företag kan dra nytta av generativ AI och de stora språkmodellerna som ligger till grund för det. Företag och regeringar i Australien och Nya Zeeland har redan börjat dra nytta av detta. Microsoft identifierar fyra huvudområden där deras senaste AI-innovationer kan användas för att lösa långvariga organisatoriska prioriteringar på ett ansvarsfullt sätt. Dessa områden är att berika anställdas upplevelser, återuppfinna kundengagemang, omforma affärsprocesser och böja kurvan på innovation. Commonwealth Bank of Australia (CommBank) är en av de mest framstående och progressiva organisationerna som ser vinster på alla dessa fronter. CommBank använder AI för att skydda kunder mot bedrägerier, bedrägerier och ekonomiskt missbruk. Från mars till december 2023 användes dess banbrytande säkerhetsverktyg NameCheck för att förhindra mer än 14 000 bedrägeribetalningar värda mer än uppskattade A$48 miljoner. Verktyget minskade också felaktiga betalningar med mer än A$199 miljoner. CommBank använder generativ AI för att leverera mycket personliga upplevelser till kunder, till exempel skräddarsydda meddelanden via dess app. CommBank använder också AI för att läsa, analysera och behandla kunddokumentation snabbare och mer noggrant än människor. Detta gör att banken kan halvera tiden det tar att verifiera någons inkomst när den behandlar ett lån, till exempel. CommBank använder också den nya generativa AI-drivna Copilot för Microsoft 365 för att förenkla interna operationer och innovera. En undersökning av bankens tidiga adoptörer fann att 85 procent inte skulle vilja gå tillbaka till att arbeta utan Copilot för Microsoft 365 och 96 procent sa att de var mer produktiva. CommBank har också satt robusta ramverk och styrning på plats kring datasäkerhet och säkerhet för att styra dess användning av AI. Banken har också varit en ledare i att forma Australiens nationella strategi för ansvarsfull och etisk användning av AI. Faktum är att den nyligen rankades gemensamt först globalt för sitt ansvarsfulla AI-ledarskap i Evident AI Index för banker.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 7 februari

Google lanserar ImageFX, en AI-konstgenerator

Google har lanserat sin AI-konstgenerator, ImageFX, två år efter OpenAI:s revolutionerande Dall-E. ImageFX, som stöds av en av världens största teknikföretag och en stor mängd data, har producerat otroliga bilder. Verktyget är för närvarande tillgängligt i länder som USA, Kenya, Nya Zeeland och Australien. ImageFX har en unik funktion som kallas ´expressiva chips´, vilket ger användarna möjlighet att snabbt redigera en sökfråga för att prova något annat med sin sökning. Google har även förbättrat säkerheten för träningsdata, minskat problematiska utdata som våldsamma, stötande eller sexuellt explicita innehåll.

Direktlänk Dela BBC Science Focus fördjupade 6 februari

TORVICE-test visar framgångsrik integration av avancerad AI och autonomi

Australien, Storbritannien och USA har framgångsrikt demonstrerat integrationen av avancerad autonomi och artificiell intelligens (AI) för att testa motståndskraften hos autonoma tillgångar i en omstridd miljö. TORVICE-testet genomfördes i South Australia 2023 och kombinerade innovation och teknik från de tre länderna för att testa AI i obemannade robotfordon. Testet undersökte fordonens förmåga att slutföra sina uppdrag och bevara nätverksanslutningen i en omstridd miljö. Australiensiska forskare utsatte fordonen för attacker för att testa deras motståndskraft.

Direktlänk Dela The National Tribune fördjupade 6 februari

Australiska AI-företaget Appen brottas med ekonomiska problem

AI är mycket hett just nu och antas vara framtiden för allt. Men problem hos en australisk AI-utvecklare visar att området inte bara är solsken och rosor. Företaget i fråga kallas Appen och specialiserar sig på att källa och förbereda data för AI-modeller. Företaget skapade ett miljonstarkt crowdsourcat team av bidragsgivare som använde sin lokala kunskap eller speciella färdigheter för att hjälpa till att klassificera eller annotera data. En stor användning för dess tjänster var att hjälpa kunder att optimera digitala annonser, men det hjälpte också att förbereda data för taligenkänning och datorseendemodeller. Start-up-företaget noterades på Australian Securities Exchange (ASX) 2015 och hade i mitten av 2022 blivit en av de 300 mest värdefulla egenskaperna på börsen eftersom dess aktiekurs toppade AUD $ 35 ($ 22,75). Dess ledare pekade stolt på en kundlista som inkluderade Google, Amazon, Microsoft och Salesforce, berättade för investerare att det var den största spelaren på ett snabbt växande fält och pekade på interna innovationer som levererade AI-modeller som minskade tiden och kostnaden för märkning av video och talinnehåll med 65 procent respektive 80 procent. Ändå säljs Appens aktier för AUD $ 0,265 ($ 0,18) idag. Problemet verkar ha börjat med det post-COVID-fallet i digital annonsering. Augusti 2022 medförde några otäcka nyheter: en inlämning [PDF] avslöjade ´svagare digital annonseringsefterfrågan och en därav följande nedgång i utgifterna av några av våra stora kunder.´ Investerare informerades ´Medan några av våra kunder saktar ned takten på sina investeringar förväntas deras AI-produktutveckling öka. Vi är fortfarande övertygade om att AI-träningsdatamarknaden kommer att fortsätta att växa på längre sikt.´ En USA-baserad VD utsågs för att få företagets ledarskap närmare sina kunder och Appen försökte vinna mer arbete med att bygga AI-datauppsättningar. Efterfrågan på sådana data växte - men Appen kunde inte tjäna pengar. I augusti 2023 rapporterade det en 24-procentig intäktsminskning i sina halvårsresultat och jagade ett betydande kostnadsminskningsmål. Vid den tiden hade generativ AI kommit att dominera diskussionerna inom området och Appen försäkrade investerare att det skulle komma in i spelet. Men i januari 2024, några ännu otäckare nyheter: utan förvarning bestämde Google sig för att inte förnya sitt kontrakt med Appen. Det kontraktet var värt AU $ 82,8 miljoner för räkenskapsåret 2023 - och hela årets intäkter skulle vara över $ 100 miljoner lägre än föregående år till $ 273 miljoner, med en förlust på $ 20,4 miljoner. På tisdagen levererade det hårt pressade företaget mer dåliga nyheter: VD Armughan Ahmed avgick ´för att söka nya utmaningar.´ COO Ryan Kolin har klivit in i hetluften. Vi kommer att veta mer om företagets tillstånd när dess helårsresultat avslöjas den 27 februari. The Register förväntar sig att Appen inte kommer att vara det sista AI-företaget som stöter på problem. Det finns säkert dussintals om inte hundratals start-ups som inte kommer att överleva - eftersom varje boom följs av en krasch. Och AI rör sig så snabbt att det nästan är omöjligt att veta vad som kommer att fungera, eller när. ® Få våra teknikresurser

Direktlänk Dela The Register fördjupade 6 februari

Australiensk politiker utsatt för Photoshop-skandal

Det har varit fem år sedan Australiens senaste Photoshop-skandal, när dåvarande premiärminister Scott Morrisons vita skor redigerades. Denna vecka redigerades ett foto av Georgie Purcell, parlamentsledamot för Animal Justice Party, för att förstora hennes bröst och infoga en gröda i hennes topp som inte hade varit där. Nine News skyllde på ett ´automatiserings´-verktyg i Photoshop, den nyligen lanserade ´generative fill´, som fyller i luckorna i en bild när den ändras i storlek med hjälp av AI. Nine sa att företaget arbetade från en redan beskuren version av originalbilden och använde verktyget för att expandera bortom bildens befintliga gränser. Händelsen avslöjar att Nine använder AI på bilder den sänder utan att avslöja AI-manipulationen. Adobe sa i ett uttalande att det hade tränat sin modell med ´diverse bilduppsättningar´ och kontinuerligt testar modellen för att motverka ´fortsättning av skadliga stereotyper´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 februari

Konstnärer använder dataförgiftning för att bekämpa AI-bildgeneratorer

Advokaten Richard Stevens varnade nyligen för att AI-bildgeneratorer som Midjourney och DALL-E troligen bryter mot upphovsrätten för de konstnärer vars konst blandas in i deras verk. Många konstnärer stämmer nu dessa företag. Australiensiska digitala medieprofessorer T. J. Thomson och Daniel Angus påpekar dock att konstnärer kan använda tekniken ´data poisoning´ som motmedel. Ett nytt verktyg, Nightshade, utvecklat vid University of Chicago, kan ´förgifta´ data som används för att generera bilder, vilket gör den obrukbar. Nightshade har blivit populärt bland konstnärer, med över 250 000 nedladdningar på fem dagar.

Direktlänk Dela Mind Matters fördjupade 6 februari

Siemens lanserar ny generativ AI-funktionalitet för prediktivt underhåll

Siemens släpper en ny generativ AI-funktionalitet i sin prediktiva underhållslösning – Senseye Predictive Maintenance. Denna teknik gör prediktivt underhåll mer konversationellt och intuitivt. Genom att kombinera generativ AI och maskininlärning gör Siemens mänsklig-maskininteraktion och prediktivt underhåll snabbare och mer effektivt. Senseye Predictive Maintenance använder AI och maskininlärning för att automatiskt generera maskin- och underhållsarbetarmodeller för att styra användarnas uppmärksamhet och expertis dit den behövs mest. En av Senseyes kunder som kommer att utnyttja den nya generativa AI-funktionaliteten är BlueScope, en australisk ståltillverkare. Den nya generativa AI-funktionaliteten i SaaS-lösningen Senseye Predictive Maintenance kommer att vara tillgänglig från och med i vår för alla Senseye-användare.

Direktlänk Dela WebWire fördjupade 5 februari

Australisk nyhetsstation skyller på AI för kontroversiell bildredigering

En australisk nyhetsstation har bett om ursäkt efter att ha visat en förändrad bild av en parlamentsmedlem, Georgie Purcell, och hävdade att bilden redigerades av ett AI-verktyg i Adobe Photoshop. Purcell, som är medlem i Animal Justice Party, postade den ursprungliga bilden tillsammans med den redigerade på sociala medier och påpekade att hennes kropp och klädsel hade blivit photoshoppade. Nyhetsstationen, 9News, kallade det för ett ´grafiskt fel´ och skyllde på Adobe snarare än mänskligt fel. Adobe hävdade dock att ändringar i bilden skulle ha krävt ´mänsklig inblandning och godkännande´.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 5 februari

Siemens integrerar generativ AI i sin Senseye-underhållsprogramvara

Siemens kommer att integrera generativ AI med sin maskininlärningsprogramvara för prediktivt underhåll, vilket drar nytta av data från IoT-sensorer och andra driftsmätvärden i produktionsmaskiner och processer. Detta innebär att företagets Senseye-underhållsprogramvara kommer att få ett nytt ´konversationellt användargränssnitt´ för att göra prediktivt underhåll mer intuitivt. Uppgraderingen är tillgänglig från ´denna vår´ och används redan av vissa kunder. Den nya generativa AI-funktionen kan även bearbeta data från olika underhållsprogramvaror. Siemens förvärvade Senseye för ett okänt belopp 2022.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 5 februari

Australisk TV-kanal anklagas för sexism för manipulerad bild av kvinnlig politiker

En australisk TV-kanal anklagas för sexism efter att ha visat en manipulerad bild av en kvinnlig politiker. Politikern Georgie Purcell säger att hon i bilden inte bara fått en magtröja utan även en bröstförstoring. TV-kanalen 9News har bett om ursäkt för bilden, som de säger skapades av ett AI-styrt verktyg i ett bildbehandlingsprogram.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 4 februari

Google Bards AI-bildgenerator nu tillgänglig för användning

Google Bards februariuppdatering tillåter användare att generera AI-bilder med hjälp av chatboten. Trots att Google snabbt lanserade Bard efter att ChatGPT blev mainstream, tog det tekniska jätteföretaget en tid att lägga till bildgenereringsfunktionen. Den goda nyheten är att det är gratis att använda. Google har också ett experimentellt ´ImageFX´-verktyg under utveckling, baserat på Imagen 2-modellen. För närvarande är det bara tillgängligt för användare i USA, Kenya, Nya Zeeland och Australien.

Direktlänk Dela Gadget Bridge fördjupade 3 februari

Begreppen ´walkability´ och ´Pedestrian level of Service´ (PLOS) används ofta för att beskriva kvaliteten på service som en fotgängare kan njuta av när de går. ´Walkability´ definieras som förmågan hos en plats att koppla människor till olika andra platser med mindre tid och ansträngning och att erbjuda intresse för deras resor genom att erbjuda en bra visuell miljö. PLOS har använts för att hänvisa till den operativa kvaliteten på fotgängaranläggningar som trottoarer, gångbanor och övergångsställen. Forskning har genomförts i Australien för att hitta fotgängares inställning till riskerna de tar om de ställs inför olyckor som orsakar mindre eller dödliga skador. PLOS mäter servicekvaliteten på fotgängaranläggningar genom att använda variabler mer relaterade till gångbanaegenskaper och fotgängarflöde jämfört med de som är involverade i bedömning av ´walkability´.

Nature fördjupade 2 februari

Google lanserar uppdaterad AI-modell och nytt bildgenereringsverktyg

Google har nyligen meddelat att dess uppdaterade Imagen 2-modell kommer att driva Bard, ImageFX, Search och Vertex AI. Företaget lovar högre kvalitet och mer detaljerade AI-genererade bilder eftersom modellen är utbildad på ´högre kvalitet och bildbeskrivningspar´. Google har också lanserat ett nytt bildgenereringsverktyg kallat ImageFX, vilket liknar Microsofts Image Creator från Designer. Verktyget låter användarna finjustera sina bilder genom att ändra deras prompt med expressiva chips. ImageFX är ´designat för experiment och kreativitet´ och användare kan få tillgång till verktyget via Googles AI Test Kitchen.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 2 februari

Google lanserar ny AI-bildgenerator ImageFX

Google har lanserat en ny AI-bildgenerator vid namn ImageFX. Till skillnad från vanliga bildgeneratorer, producerar ImageFX bilder med hög precision och fotorealism. Verktyget är för närvarande i sin tidiga beta-fas och är endast tillgängligt i specifika regioner, inklusive USA, Kenya, Nya Zeeland och Australien. ImageFX drivs av Imagen 2, en AI-modell utvecklad av Googles AI-labb, DeepMind. ImageFX konkurrerar med etablerade AI-bildgeneratorer som Dall-E 3 och MidJourney, men erbjuder gratis tillgång och unika funktioner som seed-kontroll och kreativa förslag.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 2 februari

Google introducerar ny AI-bildgenerator ImageFX

Google har introducerat en ny AI-bildgenerator vid namn ImageFX. Verktyget är tillgängligt via Googles AI Test Kitchen, en experimentell plattform där användare kan interagera med Googles projekt medan de fortfarande är under utveckling. ImageFX ger fantastiska resultat när det gäller noggrannhet och fotorealism, men är för närvarande endast tillgängligt i specifika regioner. Verktyget drivs av Imagen 2, en sofistikerad AI-modell utvecklad av Googles AI-laboratorium, DeepMind. ImageFX markerar en betydande ingång i riket av AI-drivna bildgeneratorer, och konkurrerar direkt med etablerade spelare som Dall-E 3 och MidJourney.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 2 februari

Meta planerar att utveckla en ´världsklass AI-assistent´, trots höga kostnader

Teknikjätten Meta meddelade under sin kvartalsrapport på fredagen att företaget planerar att utveckla en ´världsklass AI-assistent´. Mark Zuckerberg, företagets VD, diskuterade planer på att utmana konkurrenter som Microsoft och Google. Meta förväntar sig högre utgifter för infrastruktur och större förluster för sina augmenterade och virtuella verklighetstjänster. Meta Australien och Nya Zeelands VD, Will Easton, sa att företagets AI-skapelser också skulle levereras till lokala användare, med start 2024. Trots förlusterna såg Meta en intäktsökning med 25 procent till 40,1 miljarder dollar under kvartalet.

Direktlänk Dela Shepparton News fördjupade 2 februari

Google Bard förbättras med Gemini Pro AI-modellen och bildgenereringsfunktion

Google Bard har blivit betydligt bättre tack vare tillägget av Gemini Pro AI-modellen över flera språk och regioner. Chatten har nu också en bildgenereringsfunktion för att konkurrera med de främsta AI-ledarna på marknaden, som ChatGPT och Midjourney. Gemini Pro är Googles mest avancerade AI-modell hittills. Den lanserades 2023 men var endast tillgänglig på engelska. Från och med den 1 februari 2024 kommer den att finnas tillgänglig på över 40 språk i över 230 länder. Bard lägger också till en ny bildgeneratorfunktion, vilket gör den till en av de mest avancerade generella AI-chattbotarna.

Direktlänk Dela Sportskeeda fördjupade 2 februari

Google AI lanserar ny bildgenereringsmotor ImageFX

Google AI har lanserat en ny bildgenereringsmotor kallad ImageFX, som använder företagets senaste text-till-bild-modell, Imagen 2. ImageFX skapar innehåll genom att användare matar in kommandon i en textruta. Det unika med motorn är att den kommer med ´Expressive Chips´, vilka är dropdown-menyer över nyckelord som gör det möjligt att snabbt ändra innehåll med angränsande idéer. Dessutom har Google uppdaterat flera av sina tidigare experimentella AI:er. MusicFX, företagets text-till-musik-motor, tillåter nu användare att generera låtar upp till 70 sekunder långa och ändra deras hastighet. ImageFX är gratis att använda på Googles AI Test Kitchen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 2 februari

Brisbane Portrait Prize, en prestigefylld porträttävling, försvarar sitt beslut att tillåta deltagare att skicka in konstverk genererade av artificiell intelligens (AI), och hävdar att konst inte är statisk och bör spegla samhälleliga förändringar. Tävlingen, som har ett toppris på $50 000, har beskrivits som Queenslands svar på Archibalds. En talesperson för priset sa att att tillåta AI-bidrag erkände att konstens definition inte är statisk och alltid kommer att växa. Tidigare har mer traditionella konstnärer invänt mot att digitala och fotografiska bidrag tillåts, vilka nu allmänt accepteras i konstvärlden.

The Guardian fördjupade 2 februari

Google integrerar AI bildgenerator i sin chatbot Bard

Google har officiellt meddelat att en AI-bildgenerator kommer att integreras i Bard, Googles AI-chatbot och konkurrent till OpenAIs ChatGPT. Googles Imagen 2-modell kommer att vara tillgänglig för kunder utan kostnad. Bilderna som genereras från Bard kommer att markeras med SynthID, Googles digitala vattenmärke som indikerar att en bild är AI-genererad. Google har genomfört ´omfattande adversarial testing´ på sin Imagen 2-modell för säkerhetsfrågor. Shutterstock är en kund till Imagen, som det noterar är en ´etiskt källad AI-bildgenerator´. Google har även lanserat en annan AI-bildgeneratorgränssnitt kallad ImageFX, tillgänglig på AI Test Kitchen.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 2 februari

Google lanserar ny AI-bildgenerator ImageFX

Google har lanserat en ny AI-bildgenerator vid namn ImageFX, tillgänglig via Labs och byggd på Imagen 2-modellen som driver AI-bildskapande i Bard. ImageFX är en del av Googles växande familj av verktyg riktade mot specifika aspekter av generativ artificiell intelligens, tillsammans med MusicFX för musikgenerering och TextFX för stiliserad text. Imagen 2 är utvecklad av Googles avancerade AI-lab DeepMind och kan generera en rad bilder och stilar från en enkel textprompt. Google hävdar att den producerar ´högsta kvalitet bilder hittills´ jämfört med tidigare modeller. ImageFX är för närvarande endast tillgängligt via Googles AI Test Kitchen och är begränsat till USA, Kenya, Nya Zeeland och Australien och endast på engelska.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 1 februari

Google lanserar ImageFX och förbättrar MusicFX och TextFX

Google har lanserat en rad uppdateringar på den generativa AI-fronten, inklusive ett nytt text-till-bild-verktyg, ImageFX. Detta verktyg har ett gränssnitt med ´expressiva chips´ som hjälper användare att snabbt experimentera med olika dimensioner av sina skapelser och idéer. Utöver ImageFX har Google också förbättrat MusicFX och TextFX, med uppdateringar som inkluderar snabbare musikgenerering, högre ljudkvalitet och nya funktioner. Bilder och ljud skapade med ImageFX och MusicFX märks med SynthID, ett digitalt vattenmärke som visar att de är skapade med AI.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 1 februari

Live-webbinarium om intelligent nanoteknik sponsrat av Nano Futures

Ett live-webbinarium om det snabbt framväxande området intelligent nanoteknik kommer att äga rum kl. 21.00 GMT/16.00 EST den 27 februari 2024, sponsrat av IOP Publishing-tidskriften Nano Futures. Webbinariet kommer att undersöka de tekniska och vetenskapliga framsteg som gjorts tack vare sammanslagningen av maskininlärning och fysik på nanoskalan. Fyra ledande forskare inom området kommer att delta, inklusive Keith Brown, Sergei Kalinin, Amanda Barnard och Yaroslava Yingling.

Direktlänk Dela Physics World fördjupade 30 januari

Ny forskning visar att 42% av stora företag använder AI aktivt

Ny forskning beställd av IBM visar att cirka 42% av de stora organisationer (över 1 000 anställda) som deltog i undersökningen aktivt använder AI i sina verksamheter. Tidiga adoptörer leder vägen, med 59% av de svarande företagen som redan arbetar med AI planerar att öka och påskynda investeringar i tekniken. Pågående utmaningar för AI-adoption i företag kvarstår, inklusive att anställa anställda med rätt kompetens, datakomplexitet och etiska problem fortsätter att hindra företag från att införliva AI-teknik i sina verksamheter.

Direktlänk Dela India Technology News fördjupade 30 januari

Diskussioner om hur artificiell intelligens (AI) kommer att påverka samhället har ökat, men lite uppmärksamhet har ägnats åt beredskapen i informationsfrihetslagarna för att hantera ny teknik. Australiens informationsfrihetsregim behöver omprövas för att hålla jämna steg med teknikens snabba utveckling. Horizon-skandalen i Storbritannien, där ett datorsystem felaktigt identifierade brister i postkontorens finanser, vilket ledde till fängelsestraff och ekonomisk ruin för många, tjänar som en påminnelse om konsekvenserna av att använda AI och automation i regeringssystem. Australiens insynslagar är mer restriktiva än Storbritanniens, vilket ökar behovet av reformer. Trots viktiga rekommendationer från Robodebt Royal Commission 2023 har regeringen vägrat att genomföra ändringar i informationsfrihetslagen.

The Conversation fördjupade 29 januari

Google avslutar kontraktet med Appen Ltd på grund av lönetvist

Google har avslutat sitt kontrakt med det australiska företaget Appen Ltd. Appen har bidragit mycket till Googles Bard genom att märka stora mängder träningsdata. Orsaken till uppbrottet tycks vara en tvist om lönekrav. Google krävde 2019 att dess underleverantörer skulle ersätta sina anställda med en hastighet av 15 dollar per timme. Det visade sig senare att Appen inte uppfyllde detta krav. Nyheten kommer som en stor chock för det australiska teknikföretaget och kan potentiellt påverka dess ekonomiska stabilitet och framtida utsikter.

Direktlänk Dela ET Now News fördjupade 28 januari

Australian Open planerar att använda AI för att skapa flerspråkig marknadsföring

Australian Open planerar att använda AI-teknik för att generera simulerade läpprörelser för Novak Djokovic och andra tennisproffs för flerspråkig marknadsföring, och synkronisera dem med datorgenererade röster som redan replikerar ton och tonhöjd hos spelarna. Tennis Australia (TA) strävar efter att bygga publik och intäkter genom att satsa på teknisk innovation och investera i startups. TA:s innovationschef, Machar Reid, säger att även om spelarna ännu inte har godkänt imitationen av deras röster, kommer de att konsulteras när tekniken börjar justera deras bild. En video av Djokovic, som redan finns på YouTube och låter som om världens nummer 1 talar, men är på spanska, visades.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 28 januari

Indiska företags investeringar i Gen AI förväntas öka med 165%

Indiska företags investeringar i generativ artificiell intelligens (Gen AI) kommer att öka med nästan 165% till 386 miljarder dollar under de närmaste 12 månaderna, enligt en ny forskning publicerad av Infosys Knowledge Institute. Företag i Asien-Stilla havsområdet kommer att nästan tredubbla sina Gen AI-investeringar till 3,4 miljarder dollar 2024. Kina leder regionen med en förväntad investeringsökning på mer än 160% till 2,1 miljarder dollar. Australien och Nya Zeeland följer nära efter Kina. Forskningen baseras på intervjuer med företagsledare och AI-praktiker samt en undersökning av 1 000 respondenter i länder inklusive Australien, Nya Zeeland, Kina, Japan, Indien och Singapore.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 27 januari

APAC-företag förväntas nästan tredubbla investeringar i generativ AI till 3,4 miljarder dollar 2024

Företag i Asien och Stilla havsområdet (APAC) förväntas nästan tredubbla sina investeringar i generativ AI (GenAI) till 3,4 miljarder dollar 2024, enligt en rapport från Infosys Research. Trots att investeringarna ligger efter Nordamerika är APAC:s antagande, effektivitet och tillväxt bland de högsta globalt. Kina leder regionen med en förväntad investeringstillväxt på över 160 procent till 2,1 miljarder dollar. Australien och Nya Zeeland följer nära efter. De största hindren för antagandet i APAC är försiktighet kring ansvarsfull AI, oro för inverkan på ryktet och anställdas beredskap.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 27 januari

Investeringar i generativ AI i Asien-Stillahavsregionen förväntas nästan tredubblas till $3,4 miljarder

Företag över hela Asien-Stillahavsregionen kommer att nästan tredubbla sina investeringar i generativ artificiell intelligens (Gen AI) till 3,4 miljarder dollar 2024, enligt en ny studie från Infosys Knowledge Institute. Kina leder regionen med förväntade investeringar som växer med mer än 160% till 2,1 miljarder dollar. Investeringar i Australien och Nya Zeeland förväntas öka med över 150% till 151 miljoner dollar från 60 miljoner dollar 2024. Företagen i denna region är mer benägna att fokusera på produktutveckling och innehållsgenerering jämfört med andra regioner.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 27 januari

Radiologiska sällskap ger ut gemensamt uttalande om AI

American College of Radiology (ACR), i nära samarbete med fyra andra radiologiska sällskap från hela världen, har utfärdat ett gemensamt uttalande om utveckling och användning av artificiell intelligens (AI) inom radiologi. Uttalandet, som är tillgängligt i ACR:s Journal of the American College of Radiology, diskuterar potentiella utmaningar och etiska och säkerhetsfrågor kopplade till integrationen av denna nya teknik i radiologisk praxis. AI inom radiologi bör i slutändan öka patienternas välbefinnande, minimera skada, respektera mänskliga rättigheter och säkerställa att fördelarna och skadorna fördelas på ett rättvist sätt bland intressenterna.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade 25 januari

Stora teknikföretag i Silicon Valley upplever framgångar på Wall Street. Mark Zuckerbergs Meta passerade $1 biljon i värde, Microsoft nådde kortvarigt en imponerande värdering på $3 biljoner och Google överträffade tillfälligt sina tidigare högsta aktiekurser. Under handelssessionen den 24 januari fortsatte amerikanska aktier generellt sin uppåtgående trend, drivna av optimistiska handlare som reagerade på en ny uppsättning data som överträffade prognoserna och starka resultatrapporter från teknikföretag. Netflix Inc:s aktier sköt i höjden när antalet prenumeranter överträffade förväntningarna.

Mint fördjupade 25 januari

15 mest avancerade länderna inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) är en teknik som använder datorsystem för att utföra uppgifter som annars kräver mänsklig intelligens. De mest avancerade länderna inom AI enligt OpenAI:s ChatGPT är USA, Kina, Storbritannien, Tyskland, Kanada, Frankrike, Sydkorea, Japan, Indien och Australien. De mest avancerade företagen inom AI är OpenAI, DeepMind och IBM Watson. Microsoft, Alphabet och Amazon leder AI-industrin 2024. Enligt Bank of America förväntas AI nå en global omsättning på $900 miljarder 2026, med en tillväxt på 19% per år. De 15 mest avancerade länderna inom AI baseras på antalet AI-relaterade patent 2020 enligt OECD:s databas.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Google avslutar kontrakt med Appen, företaget bakom AI-chattboten Bard

Google har avslutat sitt kontrakt med det australiensiska maskininlärningsföretaget Appen, som har varit ansvarigt för att hantera träningsdata och processer för Googles AI-chattbot Bard. Google säger att beslutet togs i syfte att ´utvärdera och justera´ sina leverantörspartnerskap. Appen, vars anställda ofta kallas ´spökarbetare´ på grund av bristen på erkännande de får, betalar sina anställda låga löner trots att företaget rapporterade en omsättning på 24,1 miljoner och 25,9 miljoner AUD i november och december 2023. Appen- anställda som tillhör Alphabet Workers Union har kämpat för bättre arbetsförhållanden.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 24 januari

Cyberattacker blev mer sofistikerade och allvarliga 2023, enligt rapport

Cyberattacker blev mer riktade, sofistikerade och allvarliga under 2023 när angripare började utnyttja generativ AI, enligt en rapport från Barracuda. Dessa utvecklade attacker krävde mer tid och resurser för åtgärder, vilket ökade de genomsnittliga årliga kostnaderna för åtgärder. Larry Ponemon, ordförande och grundare av Ponemon Institute, säger att syftet med forskningen är att förstå de ekonomiska konsekvenserna när en hacker bestämmer sig för att rikta in sig på en organisation. Undersökningen inkluderade 1 917 IT-säkerhetsexperter i organisationer med mellan 100 till 5 000 anställda, inklusive USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Australien.

Direktlänk Dela CSO Online fördjupade 24 januari

Google avslutar kontrakt med australisk AI-träningsföretag Appen

Google har avslutat ett kontrakt med Appen, ett australiskt dataföretag som deltar i träningen av språkmodeller som används i Bard, sökning och andra Google-produkter. Detta sker vid en tidpunkt då konkurrensen inom världen för artificiell intelligens blir allt mer intensiv. Appen meddelade att de inte hade någon förkunskap om Googles beslut att avsluta kontraktet. Appens anställda ansvarar för att utvärdera kvaliteten på data och svar från AI-modeller. Appen har också hjälpt till att träna AI-modeller för Microsoft, Meta och Amazon.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 24 januari

Google avslutar samarbete med AI-träningsföretaget Appen

Google har valt att avsluta sitt samarbete med Appen, ett australiensiskt dataföretag som spelat en viktig roll i utbildningen av sina omfattande språkmodell AI-verktyg, inklusive de som används i Bard och Sök. Beslutet kommer i ljuset av ökad konkurrens inom utvecklingen av generativa AI-verktyg. Appen, som var omedveten om Googles beslut, avslöjade kontraktets uppsägning i en inlämning till Australian Securities Exchange. Appens roll sträcker sig bortom Google, då det också har bidragit till att utbilda AI-modeller för Microsoft, Meta och Amazon.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 24 januari

Infosys och Tennis Australia lanserar AI-drivna digitala plattformar för Australian Open 2024

Infosys och Tennis Australia har lanserat AI-drivna digitala plattformar för Australian Open 2024 för att förbättra engagemang för fans, spelarprestanda och digitalt innehållsskapande. Plattformarna använder generativ AI-teknik och Infosys Topaz för att leverera stora språkmodeller och kognitiv kärna för att påskynda Tennis Australias AI-resa. De har också lanserat en digital skicklighetsplattform för att bygga framtidens ledare i Australien. Dessutom har Infosys lanserat en helt ny generativ AI-upplevelse ´Rafa Forever´ för att hylla tennislegenden Rafael Nadal.

Direktlänk Dela IndianWeb2 fördjupade 24 januari

Infosys utökar sin AI-täckning vid Australiska öppna 2024

Infosys, en global ledare inom nästa generations digitala tjänster och konsultation, utökar sin AI-fotavtryck vid Australiska öppna 2024 med generativa AI-teknologier för fanengagemang, spelarprestanda och digitalt innehållsskapande. Infosys och AO utnyttjar också en digital skicklighetsplattform för att bygga framtida ledare i Australien. Infosys använder sin AI-första uppsättning tjänster och lösningar, med Infosys Topaz, för att utveckla AO-upplevelsen. För att fira tennislegenden och Infosys ambassadör Rafael Nadal, som missade årets turnering på grund av skada, har Infosys också lanserat en helt ny Generative AI-upplevelse ´Rafa Forever´.

Direktlänk Dela SiliconIndia fördjupade 24 januari

Google avslutar kontraktet med australiska dataföretaget Appen

Google har avslutat sitt kontrakt med det australiska dataföretaget Appen, som har hjälpt teknikjätten att träna upp sina stora språkmodell (LLM) AI-verktyg som används i Bard och Search. Appen meddelade i ett uttalande till den australiska börsen att de inte hade någon förkunskap om Googles beslut att avsluta kontraktet. Appens intäkter från Google uppgick till 82,8 miljoner dollar med en bruttomarginal på 26 procent under räkenskapsåret 2023. Appen har också hjälpt till att träna AI-modeller för Microsoft, Meta och Amazon.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 24 januari

ABC utvecklar egen AI för att förbättra sitt arbete och varnar personal mot att använda AI-plattformar som ChatGPT

ABC arbetar på sin egen stora språkmodell, en typ av artificiell intelligens tränad på stora mängder data, för att ´förbättra´ sitt arbete. Samtidigt varnar de sina anställda mot att använda AI-plattformar som ChatGPT eller Midjourney för att skapa innehåll för nyheter. Matt Brown, ABC:s nyhetsstandardredaktör, meddelade i ett internt e-postmeddelande till ABC:s personal förra månaden att den offentliga sändaren testar AI-teknik i sina nyhetsteam och utvecklar sin egen. En talesperson för ABC vägrade att förklara hur de skulle använda en stor språkmodell för sina nyheter.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 24 januari

AI-verktyg som ChatGPT kommer snart att vara vanliga i skolor över hela Australien

Trots att de flesta delstater förbjöd eller begränsade tekniken förra året på grund av oro för plagiering och integritet, kommer artificiell intelligens (AI) verktyg som ChatGPT snart att vara vanliga i skolor över hela Australien. Beslutet att införa AI i australiska skolor stöder ett ramverk utvecklat av den nationella AI-skoluppgiften och stöds av utbildningsministern, Jason Clare. Clare och utbildningsdepartementet har inlett en utredning om användningen av AI i skolor för att bestämma de fördelar tekniken presenterar samtidigt som riskerna identifieras. Australien leder tydligen vägen för att anta tekniken inom utbildningssektorn, enligt utbildningsdepartementets talesperson Julie Birmingham. Sydaustralien har länge haft ett särskilt intresse för tekniken, och var den enda delstaten eller territoriet som inte begränsade tekniken tidigare. I samband med införandet av AI i skolorna är det en stor oro att förhindra att tekniken utvecklar ojämlikheter på grund av otillgänglighet, sa NSW:s minister för utbildning och tidig inlärning, Prue Car.

Direktlänk Dela Cyberdaily.au fördjupade 24 januari

Google avslutar flermiljonkontrakt med AI-träningsföretag Appen

Google har avslutat ett kontrakt värt flera miljoner dollar med det australiensiska företaget Appen, som arbetar med att utbilda artificiell intelligens (AI) med hjälp av entreprenörer över hela världen. Appen meddelade Australian Stock Exchange på måndag att Google informerade dem om att de skulle avsluta sitt kontrakt med Appen från och med den 19 mars 2024. Appen anställer 1 miljon kvalificerade entreprenörer som talar mer än 235 språk och är baserade i 170 länder. De arbetar med att märka fotografier, texter, ljud och andra data för att förbättra AI-system som används av stora teknikföretag som Google. Appens aktiekurs sjönk med 40% efter tillkännagivandet. En talesperson för Google sa att beslutet att avsluta kontraktet togs som en del av företagets ständiga ansträngningar att utvärdera och justera många av deras leverantörspartnerskap över hela Alphabet för att se till att deras leverantörsverksamhet är så effektiv som möjligt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 januari

ChatGPT rullas ut i alla australiska skolor

ChatGPT kommer officiellt att rullas ut i alla australiska skolor för första gången i år, efter att utbildningsministrarna stöttat ett ramverk som vägleder AI-användning. Ramverket, som släpptes i december, skisserar principer för användning av framväxande teknologier, inklusive integritets- och säkerhetsstandarder, rättvisa och tillgänglighet. Det utvecklades av National AI Schools Taskforce, i samråd med skolsektorer, utbildningsfackförbund, experter och First Nations australier. Varje stat och territorium, förutom South Australia, flyttade tillfälligt för att begränsa ChatGPT i offentliga skolor förra året på grund av oro för integritet och plagiering.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 januari

AI blir allt vanligare i vardagen och arbetslivet

År 2023 blev artificiell intelligens (AI) en integrerad del av vår vardag. Fyra av fem tonåringar i Storbritannien använder generativa AI-verktyg, och två tredjedelar av de anställda i Australien rapporterar att de använder generativa AI-verktyg i sitt arbete. Användningen av AI har utvecklats från nyfikenhet och underhållning till att inkludera studiehjälp, rådgivning och informationsgenerering. AI används också för att hjälpa till med kodning och skapandet av bilder, videor och ljud.

Direktlänk Dela EastMojo fördjupade 22 januari

Samsung avslöjar nya Galaxy S24-serien, kan börja ta betalt för AI-funktioner

Samsung har avtäckt sin nya Galaxy S24-serie, inklusive S24 Ultra, S24 Plus och S24, vid sitt Unpacked-event. Telefonerna har en ny och elegant design, smarta funktioner och Galaxy AI, en AI-driven upplevelse designad för att förbättra intelligensen och effektivisera den mobila användarupplevelsen. Galaxy AI-upplevelsen är för närvarande gratis på dessa telefoner och det finns planer på att leverera den till äldre modeller, men Samsung kan komma att ta betalt för denna tjänst i framtiden. Enligt en rapport från Android Central, kommer Galaxy AI vara tillgängligt gratis på stödda enheter fram till slutet av 2025.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 20 januari

Copilot Pro nu tillgängligt för Microsoft 365-användare

Copilot Pro är nu tillgängligt för användare med en Microsoft 365 Personal och Family prenumeration. Användare kan dra nytta av AI för att generera utkast, sammanfatta e-post, skapa presentationer, generera DALL.E 3-bilder, få prioriterad tillgång till GPT-4 och mycket mer. För att få Copilot Pro måste användare dock säkerställa att de har en Microsoft 365 Personal eller Family prenumeration och köpa Copilot Pro separat. Copilot Pro är tillgängligt i Microsoft Word, Excel (förhandsgranskning), PowerPoint, Outlook och OneNote.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 19 januari

AI-tränad på ursprungsbefolkningens konst utan tillstånd skapar falsk konst

Konstnärer från ursprungsbefolkningen i Australien hävdar att deras verk stjäls för att skapa oautentisk konst genom artificiell intelligens (AI), vilket säljs online på plattformar som drivs av företag som Adobe och eBay. Detta utgör ett hot mot deras levebröd och kulturer, då de redan kämpar för att konkurrera med falsk konst skapad av icke-ursprungsbefolkningar. AI-genererad konst i ursprungsbefolkningens stil dyker upp på online-marknadsplatser som säljer konst och derivatprodukter, ofta i direkt konkurrens med verk av riktiga ursprungsbefolkningens konstnärer.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 19 januari

Australien överväger betalning för AI-utbildningsmaterial

Diskussionen om betalning för AI-utbildningsmaterial har intensifierats efter The New York Times stämning. Nu har frågan nått regeringsnivå i Australien. Det är oklart hur ersättning för universell användning av andras egendom ska hanteras. Det finns inga nuvarande prejudikat för AI, men enkla royaltybetalningar skulle kunna lösa problemet. Nya generationer av AI kommer att behöva utbildas och det kommer att finnas befintliga databaser som kan laddas in i den nya AI:n. Frågan är om AI-utbildare ska betala för att ladda in befintliga data i ett nytt AI-system.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 19 januari

AI-tränas på ursprungsbefolkningens konst utan tillstånd, skapar och säljer oautentiska verk

Konstnärer från ursprungsbefolkningen i Australien hävdar att deras konstverk stjäls för att skapa oautentiska verk med hjälp av artificiell intelligens (AI), vilka sedan säljs på plattformar som drivs av företag som Adobe och eBay. Forskare från Washington University och New York University har analyserat data från den populära frilansplattformen Upwork och funnit att frilansare redan upplever minskad sysselsättning och inkomst sedan lanseringen av ChatGPT. Nu dyker AI-genererad ursprungsbefolkningskonst upp på online-marknadsplatser där konst och derivatprodukter säljs, ofta i direkt konkurrens med verk från riktiga ursprungsbefolkningskonstnärer. Adobe och Shutterstock driver populära bildbankswebbplatser där människor kan köpa AI-genererade bilder för en mängd olika kommersiella ändamål.

Direktlänk Dela Crikey fördjupade 19 januari

AI i cykling: En välsignelse eller en förbannelse?

AI kan vara en kontroversiell fråga, men rapporter om att Shimano 2020 ansökte om patent för ett AI-kontrollerat fjädringssystem verkar ha enat cykelgemenskapen, med en överväldigande majoritet som inte gillar utvecklingen alls. AI är redan ganska väl inbäddat i cykling, med ruttplanerare som Strava som använder en AI-modell för att beräkna rutter och profiler. Inom professionell cykling används AI-verktyg för att beräkna återhämtningsbehov, bränslebehov och för att profilera de bästa ryttarna för ett lag att ta med till en viss tävling. Sportåterförsäljaren Decathlon har också lanserat en serie smarta tränare som fångade vår uppmärksamhet denna vecka.

Direktlänk Dela Global Cycling Network fördjupade 18 januari

Maskininlärning revolutionerar läkemedelsindustrin med förväntad tillväxt på 37,9% 2024-2030

Maskininlärning i läkemedelsindustrin upplever betydande tillväxt då läkemedelsföretag anammar maskininlärningsapplikationer för att effektivisera läkemedelsupptäckt, kliniska prövningar och dataanalys. Maskininlärning gör det möjligt att analysera stora datamängder, identifiera mönster och insikter som kan påskynda forsknings- och utvecklingsprocesser. Marknadstillväxten drivs av den ökande komplexiteten i läkemedelsforskning, behovet av personlig medicin och önskan att snabba upp läkemedelsutvecklingens tidslinjer. Den globala maskininlärningsmarknaden inom läkemedelsindustrin förväntas växa med en CAGR på 37,9% under perioden 2024-2030.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 januari

Australiens regering presenterar interimsrespons om säkert och ansvarsfullt användande av AI

Australiens federala industri- och vetenskapsminister Ed Husic presenterade på onsdagen en interimsrespons från den australiensiska regeringen om säkert och ansvarsfullt användande av artificiell intelligens (AI). AI förväntas öka den australiska ekonomin med 40% fram till 2030, men kan också påverka 40% av jobben globalt och 60% av jobben i utvecklade länder som Australien. Regeringens respons inkluderar en plan att arbeta med industrin för att utveckla frivilliga AI-säkerhetsstandarder, frivillig märkning och vattenmärkning av AI-genererade material, samt inrättandet av en expertgrupp för att stödja utvecklingen av obligatoriska AI-riktlinjer.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 18 januari

Artificiell intelligens i vardagen: En tillbakablick på 2023 och framtidsutsikter

År 2023 blev artificiell intelligens (AI) en del av vårt dagliga liv. Fyra av fem tonåringar i Storbritannien använder generativa AI-verktyg och cirka två tredjedelar av de anställda i Australien rapporterar att de använder generativa AI för arbete. Användningen har utvecklats från nyfikenhet och underhållning till att inkludera hjälp med studier, rådgivning och informationssökning. AI har också använts för att skapa bilder, videor och ljud. Framtiden ser ut att innebära ökad sammanbundning av AI-tjänster och funktioner, högre kvalitet och mer realistiska generationer, växande krav på transparens och mediestandarder samt utvidgning av suverän AI-kapacitet.

Direktlänk Dela Information & Data Management fördjupade 18 januari

Australiens federala minister för industri och vetenskap, Ed Husic, har tillkännagett regeringens svar på konsultationen om säker och ansvarsfull AI i Australien. Regeringen planerar att fokusera på högriskområden för AI-implementering istället för att införa en enda AI-regleringslag, som Europeiska unionen har gjort. Regeringen planerar också att skapa en tillfällig expertgrupp för att stödja utvecklingen av dessa skyddsräcken. Det finns dock betydande frågor kring hur högriskområden kommer att definieras och vilka som gör det beslutet.

The Conversation fördjupade 18 januari

Fokus på fel frågor om AI, enligt australiensk expert

Enligt en interimsrapport om ´ansvarsfull AI´ bör vi fokusera mer på koncentrationen av makt inom AI-industrin, snarare än på AI:et självt, säger Anton van den Hengel, professor i maskininlärning och direktör för Australian Institute for Machine Learning (AIML). Han menar att den verkliga risken inte är teknologin i sig, utan hur den används. Rapporten föreslår bland annat märkning av AI-genererat innehåll och granskning av AI-system. Men van den Hengel påpekar att den verkliga frågan är det fåtal företag, främst i USA, som kontrollerar industrin. Han föreslår att regeringar bör investera mer i att bygga AI-kapacitet i Australien.

Direktlänk Dela Cosmos Magazine fördjupade 17 januari

Microsoft lanserar Copilot Pro, en betald version av sin AI-tjänst

Microsoft har lanserat en betald version av sin AI-tjänst Copilot, kallad Copilot Pro. Den kostar $20 per månad och erbjuder flera fördelar jämfört med den kostnadsfria versionen, inklusive prioriterad tillgång under högtrafik, snabbare prestanda och fler bildskapande boostar. Copilot Pro aktiverar också AI-funktioner i Office-appar, något som den kostnadsfria versionen inte har. Copilot Pro är tillgänglig i flera länder, inklusive Österrike, Australien, Brasilien, Kanada, Schweiz, Tyskland, Spanien, Frankrike, Storbritannien, Indien, Italien, Japan, Mexiko, Nya Zeeland och USA.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 17 januari

Australien överväger nya lagar för att reglera användningen av artificiell intelligens

Australiens regering överväger nya lagar för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI) inom ´högriskområden´ som rättshandhävning och självkörande fordon. Planen inkluderar att införa skyddsåtgärder för teknologier som förutspår chanser för återfall i brott eller analyserar jobbansökningar för att hitta lämpliga kandidater. Nya lagar kan även kräva att organisationer som använder högrisk-AI säkerställer att en person är ansvarig för teknologins säkra användning. En expertkommitté kommer att inrättas för att hjälpa regeringen att förbereda lagstiftningen. Dessutom vill Canberra-regeringen minimera restriktioner på lågriskområden av AI för att tillåta dess fortsatta tillväxt.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 17 januari

Pumpad hydroenergi är det enda verkliga alternativet för gravitationslagring

Artikeln diskuterar olika tekniker för energilagring med hjälp av gravitation, och konstaterar att pumpad hydroenergi är det enda verkliga alternativet. Författaren förklarar att andra tekniker, som att använda betongblock, hissar och järnvägssystem, inte är praktiska eller effektiva på grund av fysikens lagar. Pumpad hydroenergi, å andra sidan, utnyttjar befintliga geografiska funktioner för att skapa stora höjdskillnader och använder vatten, en billig och lätt pumpad vätska, för att lagra energi. Författaren avfärdar också idéer som att använda kontorsbyggnadshissar eller gruvor för energilagring som orealistiska.

Direktlänk Dela CleanTechnica fördjupade 17 januari

AI spelar en central roll i kampen mot klimatförändringar

AI kan hjälpa till att bekämpa klimatförändringar genom att bearbeta stora mängder data och förbättra prediktiva modeller. Microsoft har till exempel samarbetat med The Nature Conservancy för att använda AI för att kartlägga och övervaka korallrev. I transportsektorn används AI för att optimera trafikflödet och minska utsläppen. AI kan också hjälpa oss att förstå de komplexa sambanden mellan olika faktorer som bidrar till klimatförändringar. AI kan även användas för att förutse klimatförändringar, anpassa sig till klimatförändringar, skapa smarta byggnader och energieffektivitet, främja hållbart jordbruk och tidigt upptäcka skogsbränder.

Direktlänk Dela Appen fördjupade 17 januari

Australien och Storbritannien anpassar sig till USA:s AI-dominans

Både Storbritannien och Australien har anpassat sig till USA:s dominans inom AI och antagit en lågprofilregim som riskerar att sätta obligatoriska skyddsräcken kring högrisk-AI-applikationer, men låter så kallade lågriskapplikationer ´blomstra i stort sett obehindrat´. Den australiska regeringen har varit märkligt försiktig med en rad digitala säkerhetsfrågor, från bedrägerier till dataintrång, och har undvikit att göra ansvariga företag ansvariga för dålig säkerhetsdesign. I sitt AI-svar föreslår regeringen i stället en rad standarder och försäkringsregimer, men utan någon verkställighet, efterlevnadssystem eller reglerare med tydligt ansvar för den revolutionerande tekniken. En expertgrupp ska rådge om framtida AI-skyddsräcken, ett tyst erkännande av att vi fortfarande är i de tidiga stadierna av industriell användning av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 16 januari

Australisk modell uppmanar till reglering av AI

Den framstående australiska modellen Robyn Lawley uppmanar till reglering av användningen av artificiell intelligens (AI), som hon befarar kommer att leda till ökad kroppsbildsmissnöje och begränsade jobbmöjligheter. Lawley, som var den första plusstorleksmodellen i Sports Illustrated och har medverkat i kampanjer för stora varumärken som Ralph Lauren och H&M, anser att användning av AI inte är etiskt. Hon hävdar att hon definitivt förlorar modellarbete till AI och har till och med haft bilder av henne dramatiskt ändrade. Lawleys agent, Sydney-baserade Chelsea Bonner, hävdar att Lawleys företag Bella Management har förlorat cirka 400 000 dollar i arbete under det senaste året på grund av AI.

Direktlänk Dela Nine News fördjupade 16 januari

AI-reglering i Australien och EU: Lärdomar och samarbetsmöjligheter

Artificiell intelligens (AI) kommer att radikalt förändra våra samhällen och ekonomier inom de närmaste åren. Det finns starkt momentum för AI-reglering i Australien, efter att landet har antagit en regeringsstrategi och en nationell uppsättning av AI-etik. Samtidigt har Europeiska unionen (EU) nått politisk överenskommelse om EU:s AI-akt, världens första och mest omfattande juridiska ramverk för AI. Detta ger Australien möjlighet att dra nytta av EU:s erfarenheter. EU omfamnar tanken att AI kommer att medföra många positiva förändringar, men erkänner också riskerna, inklusive risker som uppstår från AI-systemens opacitet och komplexitet samt från avsiktlig manipulation.

Direktlänk Dela The Australian Strategic Policy Institute fördjupade 15 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med partner Oliver Mulherin

Sam Altman, VD för OpenAI, har gift sig med sin partner Oliver Mulherin i en intim ceremoni på Hawaii, vilket bekräftades när bröllopsbilder började cirkulera på sociala medier. Bilderna visar paret när de utbyter löften i sällskap av familj och vänner. Mulherin, en australisk mjukvaruingenjör, nämndes i Altmans intervju i september, där de delade sin önskan om att få barn. Altman, känd för lanseringen av ChatGPT, upplevde en dramatisk avsked och återanställning på OpenAI, vilket ledde till en ökning av AI-forskning och betydande investeringar inom sektorn.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 13 januari

AI-relaterade uttryck dominerar årets ord i flera länder

Under 2023 har AI-relaterade uttryck dominerat årets ord i flera länder. På Färöarna valdes ´vitlíki´, som betyder ´artificiell intelligens´, och i Japan nämndes ´seisei AI´, ´generativ AI´, och ´Chatto GPT´, ´Chat GPT´. I Portugal var ´inteligência artificial´, ´artificiell intelligens´, bland kandidaterna. I Danmark vann ´Chat GPT´ och i Norge valdes ´KI-generert´, ´AI-genererad´. I Australien valdes ´generative AI´ och i Tyskland var ´KI-Boom´, ´AI-boom´, ett av årets trendord. I Schweiz tog ´Chatbot´ plats på listan och i England korades ´AI´ till årets ord. I Ryssland valdes motsvarande bokstavsförkortning, ´ИИ´ för ´искусственный интеллект´.

Direktlänk Dela Fokus fördjupade 13 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med långvarig partner

Sam Altman, VD för artificiell intelligens-företaget OpenAI, har gift sig med sin australiensiska partner Oliver Mulherin. Bröllopet bekräftades av Altman efter att bilder från ceremonin började cirkulera på sociala medier. Paret, som bor i San Francisco, har hållit sin relation mycket privat. Mulherin, som studerade datavetenskap vid University of Melbourne, har tidigare arbetat på Facebooks moderbolag Meta. Altman, som kom ut som homosexuell på gymnasiet, har uttryckt en önskan att starta en familj inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Star Observer fördjupade 13 januari

OpenAI-chefen Sam Altman gifter sig med sin partner Oliver Mulherin på sin Hawaii-fastighet

Sam Altman, VD för OpenAI, har gift sig med sin partner Oliver Mulherin på sin fastighet på Hawaii, värd 43 miljoner dollar. Bilder från den intima ceremonin i Kailua-Kona på Hawaii Island cirkulerade på sociala medier. Altman bekräftade de glada nyheterna till NBC. Bilderna visar paret i vitt som byter ringar vid altaret. En annan bild visar paret som trampar på ett glas insvept i en servett, en traditionell judisk bröllopstradition. Mulherin är mjukvaruingenjör och har tidigare arbetat på Meta. Han föddes i Australien och tog en kandidatexamen i datavetenskap från University of Melbourne.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 12 januari

Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023-2030: en rapport av Marketintelx

Marketintelx har nyligen publicerat en rapport med titeln ´Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023´ som ger en högkvalitativ och koncis översikt över marknaden. Rapporten inkluderar information om global marknadsstorlek, regional och landsnivå marknadsstorlek, marknadssegmentering, marknadsandel, konkurrenslandskap, försäljningsanalys och globala aktörer inom Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Rapporten analyserar nuvarande tillstånd i branschen, historisk prestanda och framtida omfattning av branschen under perioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Futureofmediaevents.com fördjupade 12 januari

OpenAI-chefen Sam Altman gifter sig med sin partner Oliver Mulherin

Sam Altman, chef för OpenAI, har gift sig med sin partner Oliver Mulherin, enligt rapporter från NBC News. Bilder från deras bröllop har blivit virala, men den exakta platsen och datumet för bröllopet är inte kända. Mulherin, som är född i Australien och har en kandidatexamen i datavetenskap från University of Melbourne, har varit involverad i olika AI-projekt under sina universitetsdagar. Han är programvaruingenjör till yrket och bor i San Francisco. Altman och Mulherin äger en ranch i Napa, Kalifornien. Altman kom ut som homosexuell under sina gymnasiedagar och har tidigare varit tillsammans med Nick Sivo.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med partner Oliver Mulherin

OpenAI:s VD Sam Altman har nyligen gift sig med sin långvariga partner Oliver Mulherin i en intim havssida ceremoni. Bilder från händelsen har blivit virala. Altman, 38, har hållit sitt förhållande privat under lång tid. Många trodde ursprungligen att deras bröllopsbild var AI-genererad, men en källa som närvarade vid bröllopet bekräftade att bilden inte var AI-genererad. Mulherin är en australiensisk mjukvaruutvecklare som tidigare har arbetat med Meta. Altman blev avskedad från OpenAI förra året, men återtog senare sin position som VD.

Direktlänk Dela Pragativadi fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med Oliver Mulherin

OpenAI:s VD Sam Altman har gift sig med sin långvariga pojkvän, Oliver Mulherin, i en vacker strandceremoni. Paret har hållit sin relation privat, men avslöjade i en intervju 2023 att de önskar att få barn. Mulherin, en australisk mjukvaruingenjör, arbetade med Meta från augusti 2020 till november 2022. Altman återtog sin position som VD för OpenAI efter en överraskande avfärd, vilket ledde till en betydande omstrukturering av företaget genom att avskeda tidigare styrelsemedlemmar och etablera en ny styrelse.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med sin partner Oliver Mulherin

Sam Altman, VD för OpenAI, har gift sig med sin partner Oliver Mulherin vid en diskret ceremoni i Hawaii. Mulherin, ursprungligen från Australien, har en kandidatexamen i datavetenskap från University of Melbourne och arbetade som mjukvaruutvecklare på Meta, Facebook och Instagrams moderbolag, från 2020 till 2022. Han har också arbetat för Broadwing och SPARK Neuro. Paret bor tillsammans i San Francisco och tillbringar ofta helger på en ranch i Napa, Kalifornien. Altman uttryckte tidigare en önskan om att ha barn med Mulherin.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD, Sam Altman, har gift sig med sin partner Oliver Mulherin i en strandceremoni på Hawaii, rapporterade amerikanska medier tidigt på fredagen (12 januari). Altman bekräftade nyheten om hans bröllop efter att foton började cirkulera på sociala medier. Mulherin är en mjukvaruingenjör från Australien och har studerat datavetenskap vid University of Melbourne. Paret har mestadels hållit sin relation hemlig och planerar att få barn snart.

World Is One News fördjupade 12 januari

OpenAI-chefen Sam Altman gifter sig med sin partner Oliver Mulherin vid hemlig strandceremoni

OpenAI-chefen Sam Altman har gift sig med sin partner, Oliver Mulherin, vid en hemlig strandceremoni. Altman bekräftade nyheten i ett textmeddelande till NBC News efter att bilder från hans bröllop började spridas på sociala medier på torsdagen. Bilderna visar paret utbyta löften på en strand omgiven av palmer och en grupp av cirka ett dussin gäster. Oliver Mulherin, född i Australien, avslutade sin kandidatexamen i datavetenskap från University of Melbourne 2016 och arbetade som mjukvaruingenjör på Meta. Paret gjorde en av sina första offentliga framträdanden vid en middag till ära för premiärminister Narendra Modi på Vita huset som värd för USA:s president Joe Biden.

Direktlänk Dela ETV Bharat fördjupade 12 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med långvarig partner

OpenAI:s VD Sam Altman gifte sig på fredagen med sin långvariga partner, Oliver Mulherin, i en intim ceremoni vid havet. Mulherin avslöjade nyheten om deras bröllop på Instagram. En användare med namnet @heyBarsee delade några av bröllopsbilderna på X, tidigare känd som Twitter. Mulherin, en australiensisk mjukvaruutvecklare, har en akademisk bakgrund med en examen i datavetenskap från University of Melbourne. Han har även arbetat på Meta. Altman, 38, är en framstående figur inom teknikvärlden och medgrundade OpenAI 2015.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 12 januari

Företag planerar att öka investeringarna i AI och molntransformation 2024

En ny studie av Rackspace Technology i samarbete med VMware visar att företag planerar att öka sina IT-investeringar 2024, trots ekonomisk osäkerhet. Studien visar att artificiell intelligens (AI) och molntransformation prioriteras. Enligt rapporten planerar 65% av organisationerna att öka sina investeringar 2024, med AI som topprioritet. Studien visar även att företag fortsätter att anta molnet, med ökade arbetsbelastningar inom edge computing, privat moln och offentligt moln, medan datacenter och colocation-anläggningar minskar.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 11 januari

Australiens offentliga sektor testar Microsofts AI-verktyg trots säkerhetsbekymmer

Australiens offentliga sektor kommer att bli en av de första i världen att använda AI när den testar Microsofts 365 Copilot-programvara i år. Premiärminister Anthony Albanese meddelade sexmånadersprovet i november och sa att det skulle ´förbättra´ arbetet för sina offentliga tjänstemän utan att äventyra säkerheten. Trots detta finns det fortfarande oro över säkerhetsrisker, speciellt eftersom Australien saknar bindande lagstiftning eller policyramverk kring användningen av AI. Det finns även oro över att AI baserat på stora språkmodeller kan presentera fiktiva uttalanden som fakta, vilket kan leda till felaktig information.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 11 januari

Australiens försvarsdepartement värd för internationell AI-strategiutmaning

Australiens försvarsdepartement anordnade Technical Cooperation Program AI Strategic Challenge (AISC), ett evenemang som samlade över 150 experter från fem nationer för att utvärdera AI-lösningar i olika uppdragscenarier. AISC utmanade AI-systemen med distinkta, uppdragskritiska utmaningar, bland annat objektigenkänning och identifiering, delade stridsresurser, situationell medvetenhet för avstigna trupper och antagonistiska AI-scenarier. Utmaningarna genomfördes i simulerade operativa miljöer för att exponera potentiella sårbarheter och säkerställa att AI-systemen inte skulle falla samman under press. AISC betonade också behovet av ansvarsfull och etisk integration av AI i militära operationer. Framtida AI-adoptering inom australiskt försvar kommer att påverkas av AISC:s insikter.

Direktlänk Dela Defense World fördjupade 10 januari

En nyligen rapport från World Privacy Forum undersöker AI-styrningsverktyg som används globalt och konstaterar att organisationer inte alltid tar sig tid att anpassa riktlinjer som passar deras lands regleringslandskap eller deras specifika användning av tekniken. Forskare granskade noggrant 18 AI-styrningsverktyg som används i Australien, Kanada, Dubai, Ghana, Singapore, Storbritannien och USA. Mer än en tredjedel av dessa verktyg hade kritiska brister, enligt forskarna. Vissa använde verktyg som inte passade deras specifika användning av AI, vilket ledde till en missmatch i tillämpningarna. Andra verktyg granskades inte noggrant innan de introducerades.

International Association of Privacy Professionals fördjupade 10 januari

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom precisionsmedicin översteg 2 180 miljoner dollar 2023 och förväntas nå cirka 16 910 miljoner dollar 2032, med en årlig tillväxttakt på 25,54% från 2023 till 2032. AI spelar en central roll genom att använda avancerade beräkningsprocesser och störningar, vilket gör det möjligt för systemet att dra värdefulla insikter, förbättra resonemangskapaciteten och underlätta kontinuerligt lärande. Detta stärker i sin tur sjukvårdspersonal i sina beslutsprocesser genom förstärkt intelligens.

Yahoo Finance fördjupade 10 januari

AI-dagliga uppdateringar: Qrypt accepteras i NVIDIA Inception, AppsFlyer lanserar Creative Optimization, Accenture etablerar generativa AI-studios, Zendesk förvärvar Klaus, Siemens presenterar innovationer på CES 2024

Qrypt, ett företag specialiserat på kvant-säker kryptering, har blivit accepterat i NVIDIA Inceptions program för att stödja startups med teknologiska framsteg. AppsFlyer, en global ledare inom marknadsföringsmätning och dataanalys, har lanserat Creative Optimization, en ny produkt som ger marknadsförare insikter i sina kreativa tillgångar. Accenture planerar att etablera generativa AI-studios i nio länder i Asien och Latinamerika. Zendesk har meddelat att de har undertecknat ett definitivt avtal om att förvärva Klaus, en ledande AI-driven kvalitetsstyrningsplattform. Siemens presenterade innovationer som kombinerar den verkliga världen och den digitala världen vid öppningen av CES 2024.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 10 januari

Australiens underhållningsindustri uppmanas att ´ansvarsfullt anpassa sig´ till AI

Kommunikationsexperten och föreläsaren vid Charles Sturt University, Dr Travis Holland, uppmanar den australiensiska underhållningsindustrin att ´ansvarsfullt anpassa sig´ till användningen av artificiell intelligens (AI). Holland uttrycker oro över att AI hotar jobb och kreativitet i underhållningsindustrin, särskilt efter skådespelar- och författarstrejken i USA 2023. Han menar att AI:s förmåga att skriva manus billigt och använda befintligt material på ett sätt som kan bryta mot upphovsrätten är två huvudhot. Holland tror dock att AI kan ha positiva effekter inom underhållningsindustrin, till exempel genom att identifiera ´hotspots´ för korta klipp att dela på sociala medier.

Direktlänk Dela Region Media Riverina fördjupade 8 januari

Övervaka chefer och granska tech-aktier med ett genusperspektiv: Tracey Spicers förslag för att bekämpa fördomar i AI

I sin bok ´Man-Made: Hur fördomar från det förflutna byggs in i framtiden´ förklarar den prisbelönta journalisten Tracey Spicer hur vi kan vända på steken när det gäller AI och fördomar. Hon diskuterar möjligheten för arbetstagare att övervaka sina chefer med samma verktyg som används för att övervaka dem, som att mäta och registrera stressnivåer med Garmin, Fitbit eller iWatch. Hon föreslår också att etiska investerare bör granska tech-aktier med ett genusperspektiv och att universitetslärare bör vara medvetna om fallgroparna med att använda maskininlärning för att utvärdera bedömningar. Hon nämner också ´counterfactual fairness´ som ett sätt att testa fördomar i AI-system.

Direktlänk Dela Women Love Tech fördjupade 8 januari

Gujarat-företag introducerar AI-robotar för övervakning och rengöring vid Vibrant Summit

Ett företag från Gujarat har utvecklat robotar med artificiell intelligens (AI) som kommer att utföra övervakning och rengöring vid det kommande Vibrant Summit. Robotarna kommer att vara en central attraktion på utställningen. Dessutom kommer repliker av inhemska helikoptrar och stridsflygplan att visas. Utställningen kommer också att ha 13 hallar tillägnade 13 olika teman, inklusive ´Make in Gujarat´ och ´Atmanirbhar Bharat´. Omkring 450 MSME-enheter kommer att delta aktivt för att bidra till förverkligandet av premiärministerns vision om ´oberoende Indien´.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 8 januari

Författare stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

Författarna Nicholas Basbanes och Nicholas Gage har stämt OpenAI och Microsoft för att ha missbrukat deras verk för att träna AI-modellerna bakom ChatGPT och andra AI-baserade tjänster. De hävdar att företagen har kränkt deras upphovsrätt genom att inkludera deras böcker som en del av data som används för att träna OpenAIs GPT-stora språkmodell. Detta kommer efter att New York Times blev den första stora amerikanska medieorganisationen att stämma OpenAI, och hävdade att ChatGPT använde miljontals artiklar från tidningen utan tillstånd för att träna chatboten.

Direktlänk Dela Capacity Media fördjupade 8 januari

AI-träningsuppsättning exponerar upphovsrättsfrågor för australiska författare

Den nyligen exponerade datauppsättningen Book3, som används för att träna generativ AI för Meta och Bloomberg, inkluderade cirka 18 000 australiska titlar utan tillstånd eller ersättning. Detta har tvingat författare att återigen överväga deras redan osäkra situation, deras ekonomiska försörjning och litteraturens syfte. Detta har lett till den nybildade referensgruppen Copyright and AI. Få i Australien har tänkt lika djupt eller länge om denna situation som den avlidne Frank Moorhouse. Moorhouse tog inte lätt på upphovsrättsintrång.

Direktlänk Dela The Sydney Morning Herald fördjupade 8 januari

År 2023 har artificiell intelligens (AI) blivit en del av vår vardag. Fyra av fem tonåringar i Storbritannien och två tredjedelar av de anställda i Australien använder generativa AI-verktyg. AI används för att hjälpa till med studier, ge råd och hitta eller syntetisera information. Stora företag som Coca-Cola och Levi´s har börjat använda AI för att generera annonser och skapa virtuella modeller. Amazon och Adobe har integrerat generativa AI-verktyg i sina produkter och tjänster. Framtida förändringar förväntas inom områdena AI-tjänster och funktioner, högre kvalitet på genereringar, ökad transparens och mediestandarder samt utvidgning av suverän AI-kapacitet.

Philstar Global Corp. - Interaksyon fördjupade 5 januari

Onlinekursen ´Lär dig artificiell intelligens, AI, Chat GPT för nybörjare´ växer i popularitet

En onlinekurs kallad ´Lär dig artificiell intelligens, AI, Chat GPT för nybörjare´ som erbjuds på Udemy har fått stor uppmärksamhet och höga betyg från studenter över hela världen, inklusive USA, Indien, Australien, Egypten, Storbritannien, Ghana, Kenya, Polen och Singapore. Kursen, som är designad för nybörjare, gör AI och Chat GPT tillgängligt för en bred publik. Dess växande popularitet vittnar om det ökande intresset för AI-teknologier och deras praktiska tillämpningar i olika områden. K.D. Wright, en förespråkare för AI-utbildning, betonar kursens potential att bidra till historiska framsteg inom AI.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 3 januari

Amerikaner litar på AI för medicinska behov, enligt studie

Enligt en ny studie av 2 000 amerikanska vuxna litar de flesta amerikaner på artificiell intelligens (AI) för en stor del av deras medicinska behov. 52% av deltagarna har tillskrivit sina symtom till AI-system som ChatGPT, och 81% av dem diagnostiserades av AI. 84% sa att diagnosen var korrekt efter att ha rådfrågat en läkare. Endast 6% av amerikanerna är inte beredda att lita på AI för några hälsofrågor, jämfört med nästan hälften av engelsmännen och en tredjedel av australierna. 53% av amerikanerna skulle lita på AI för att rekommendera behandlingsplaner.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 3 januari

Att rapportera om AI:s inverkan på politik och val: Råd från en global utredande journalist

Artificiell intelligens (AI) har potential att sprida valinformation och det är viktigt att journalister förstår hur detta kan påverka politiken. På en nyligen genomförd ICFJ-masterclass diskuterade AP:s globala utredande journalist Garance Burke hur man effektivt rapporterar om AI:s interaktioner med politiken. Burke föreslår att journalister börjar med att lära sig grundläggande termer och ställa grundläggande frågor om AI-system. Hon rekommenderar också att journalister söker hjälp från externa resurser, experter och akademiker för att förstå och kommunicera AI:s verkliga inverkan på val. Slutligen betonar hon vikten av att förstå AI:s begränsningar och att sätta människor först i berättelsen.

Direktlänk Dela International Journalists´ Network fördjupade 2 januari

Fyra sätt AI kan hjälpa till med klimatförändringar

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett viktigt verktyg för att bekämpa klimatförändringar. AI används för att upptäcka metanutsläpp, en stor bidragsgivare till global uppvärmning. Företaget Kayrros använder AI för att tolka satellitbilder och spåra globala metanutsläpp dagligen. AI används också för tidig upptäckt av skogsbränder. Berlinbaserade startupen Dryad använder AI med sensorer i skogar för att hitta små bränder innan de sprider sig till stora bränder. AI används även för att förebygga nya skogsbränder genom att sätta ´kontrollerade bränder´ för att ta bort överflödig vegetation som kan brinna. Yolanda Gil vid University of Southern California har skapat en AI-assistent för att hjälpa till med detta. Slutligen används AI inom grön teknikutvinning för att hitta mineraler som kobolt, litium och koppar som behövs för klimatlösningar som solpaneler och elbilar.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 2 januari

AI-explosionen påverkar språket globalt

År 2023 har AI-explosionen påverkat språket över hela världen, från Färöarna och Island till Japan och Australien. På Färöarna blev ´vítlíki´, betydande ´artificiell intelligens´, utsedd till årets ord. I Japan nämndes ´seisei AI´ eller ´generativ AI´ på förlaget Jiyū Kokumin Shas årliga nyordslista. I Australien fick ´algospeak´, medvetna felstavningar och påhittade synonymer som används för att kringgå digitala hinder, ett hedersomnämnande i Macquarie-ordbokens omröstning. I Portugal var ´inteligência artificial´, ´artificiell intelligens´, bland kandidaterna. I Norge blev ´KI-generert´, ´AI-genererad´, vald. I Ryssland blev ´ИИ´ för ´искусственный интеллект´, utsedd till årets ord. I Spanien listades ´ultrafalso´, ´deepfake´, en typ av manipulerade bilder och filmer som blir allt svårare att avslöja som förfalskningar med dagens AI-teknik. I USA blev ´authentic´, ´autentisk´, vald av Merriam-Webster. Engelska Cambridge-ordboken utsåg ´hallucinate´, ´hallucinera´, till årets ord, vilket här syftar på en AI som producerar falsk information men presenterar den som korrekt. I Österrike blev ´Kanzlermenü´, ´kanslermeny´, utsedd till årets ord, vilket syftar på förbundskansler Karl Nehammers uttalande om att en hamburgare och en liten pommes frites på McDonald´s var den ´billigaste varma måltiden´ som alla österrikare hade råd med.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 31 december

Artificiell intelligens har förändrat vårt liv och arbete

År 2023 blev artificiell intelligens (AI) en del av vår vardag. Fyra av fem tonåringar i Storbritannien använder generativa AI-verktyg och omkring två tredjedelar av de anställda i Australien rapporterar att de använder generativa AI-verktyg på jobbet. Från att ha varit ett verktyg för nöje och underhållning har AI nu blivit ett verktyg för studier, rådgivning och informationssökning. AI har också börjat användas för att hjälpa till med kodning och skapandet av bilder, videor och ljud. Företag som Coca-Cola och Levi´s har börjat använda AI för att skapa annonser och virtuella modeller. I Japan har det beslutats att det inte ska finnas några upphovsrättsliga begränsningar för träning av generativ AI. I USA gick manusförfattare ut i strejk i maj, med krav på förbud mot AI-genererade manus. I juli upplevde troende några av de första religiösa tjänsterna ledda av AI. I augusti stod Zoom inför intensiv granskning för ändringar i dess användarvillkor gällande konsumentdata och AI. Företaget klargjorde senare sin policy och lovade att inte använda kunders data utan samtycke för att träna AI. I september kom röst- och bildfunktioner till ChatGPT för betalande användare. Adobe började integrera generativ AI i sina applikationer som Illustrator och Photoshop. I december såg vi en ökad övergång till ´Edge AI´, där AI-processer hanteras lokalt, på enheterna själva, snarare än i molnet, vilket har fördelar i sammanhang när integritet och säkerhet är av största vikt. Samtidigt meddelade EU att de inför världens första ´AI-lag´.

Direktlänk Dela The Gleaner Company fördjupade 31 december

CSIRO introducerar ML-SEISMIC: En innovativ lösning för geologiska undersökningar

En ny forskningsartikel från CSIRO, Australien, introducerar ML-SEISMIC, ett fysikinformerat djupt neuralt nätverk designat för att autonomt anpassa stressorienteringsdata med en elastisk modell. Traditionella metoder för att förstå jordskorpan stress tillstånd står inför utmaningar, främst på grund av manuell justering av geomekaniska egenskaper och gränsvillkor. ML-SEISMIC övervinner dessa begränsningar genom att nästan eliminera behovet av explicita gränsvillkorsingångar. Dess tillämpning på Australien fungerar som en fallstudie, vilket visar dess förmåga att autonomt hämta förskjutningsmönster, spänningstensorer och material egenskaper.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 31 december

Öka effektiviteten i ditt fastighetssökande med topp GPTs för fastigheter

En lista över topp GPTs för fastigheter har släppts, med funktioner som förbättrar effektiviteten och djupet av fastighetsutforskning. Dessa inkluderar: Rentable Appartments, Tagvenue, TopHap, Ask Marcie, Zillow, Wahi, Manorlead, Redfin, Urban New Apartments, LIFULL HOME´S, UK House Prices, Apartment List, Mallorca Magic Property Search, instabase, Angi Pro Finder, Property Finder UK, Zumper Rentals, Receipt Assistant, ListFriendly och BART Real-Time. Dessa plugin-program ger en fördjupad upplevelse, vilket gör det möjligt att utforska fastighetsvärlden på ett sömlöst och engagerande sätt.

Direktlänk Dela Realty Biz News fördjupade 30 december

Banbrytande studie introducerar ML SEISMIC: En ny era i analys av jordens skorpa

En banbrytande studie introducerar ML SEISMIC (Maskininlärning för spänningsuppskattning som integrerar satellitbild och beräkningsmodellering). Denna teknik använder ett djupt neuralt nätverk för att autonomt anpassa spänningsorienteringsdata med en elastisk modell, vilket eliminerar behovet av manuell justering av geomekaniska egenskaper och gränsförhållanden. Tekniken har använts för att uppskatta spänningsfältet och förskjutningen i den australiska kontinenten, vilket underlättar återhämtningen av motsvarande effektiva material egenskaper.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 29 december

Maskininlärning förbättrar förståelsen för jordens skalkraft

Jordens skalkraft spelar en avgörande roll inom många geologiska tillämpningar, inklusive koldioxid- eller vätelagring, kärnavfallsdeponering, reservoaringenjörskonst, tunnel- eller gruvstabilitet, felreaktivering och borrhålsplanering. Den största källan till information om dagens skalkraft är World Stress Map (WSM), som samlar tiotusentals globala poster. Australien är ett av de mest studerade områdena globalt och dess senaste uppskattning av dagens stressfält bygger på regelbundna förbättringar av WSM-informationen. Nyligen har fysikinformerade neurala nätverk (PINN) utvecklats för att lösa problem med flera fysikproblem som styrs av partiella differentialekvationer (PDE).

Direktlänk Dela Nature fördjupade 28 december

Trip.com gruppens årsrapport visar på ökad reslust och AI:s roll i framtida resplanering

Trip.com Group, en global ledare inom online resebranschen, rapporterar om en sexfaldig ökning av utresor från Kina jämfört med 2022, särskilt under semestertider. Öppnandet av Kinas gränser har lett till en ökad efterfrågan på utlandsresor, med Sydostasien som populärt resmål. Å andra sidan visar data att inresor till Kina återhämtar sig, med fyrsiffrig tillväxt jämfört med 2022. Trip.com har även lanserat TripGenie, en AI-assistent för resplanering, och förutser att AI kommer att spela en central roll i framtida resplanering. Dessutom förutspås hållbara resor och eventturism bli framstående trender 2024.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 28 december

Barnpornografiska bilder upptäckta i AI-träningsmaterial

Forskare från Stanford har upptäckt barnpornografiska bilder i material som används för att träna populära AI-bildgeneratorer. Bilderna identifierades i en öppen databas, LAION-5B, som används för att utbilda Londonbaserade Stable Diffusions AI-bildskapare. Bilderna skapades genom databasens urval från sociala medier, kombinerat med bilder från pornografiska webbplatser. Forskarna rapporterade sina fynd till relaterade ideella organisationer i USA och Kanada. LAION har tillfälligt tagit bort sina databaser. Stability AI, som använder LAION-5B för att träna sin AI, hävdar att de endast värd för filtrerade versioner av Stable Diffusion.

Direktlänk Dela New Tang Dynasty Television fördjupade 26 december

Ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter publicerad

Mr Accuracy Reports har publicerat ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och nyckelaffärssegment (2022-2029). Forskningen utförs på primära och sekundära statistikkällor och består både av kvalitativa och kvantitativa detaljer. Några av de stora spelarna som profileras i studien är Microsoft, Qualcomm, Intel, Google, Alibaba, NVIDIA, Arm, Horizon Robotics, Baidu, Synopsys, Cambricon, MediaTek, Mythic, NXP. Rapporten belyser viktiga marknadsaspekter och svarar på frågor som vilka som är de viktigaste marknadsaktörerna i marknaden för artificiell intelligens för Edge-enheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 26 december

Sydkoreanska PERSONA AI vinner GenAI Solution Competition 2023

PERSONA AI från Sydkorea har säkrat förstaplatsen i GenAI Solution Competition 2023, en betydande milstolpe i företagets resa. Tävlingen, som organiserades av The Society of Gen AI (SGAI), lockade AI-forskare från hela världen. De tre bästa priserna gick till PERSONA AI, SPLORE och ALELO. PERSONA AI:s vinnande lösning, KGPT, utmärker sig genom att använda den egna sLLM-motorn. Detta innebär att användare enkelt kan mata in dokument, söka svar inom lösningen och till och med generera bilder automatiskt. PERSONA AI planerar att lansera lösningen på flera språk, med särskilt fokus på japanska och kinesiska.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 23 december

AI används för att förbättra militära operationer

Väpnade styrkor försöker i allt högre grad använda AI för att förbättra sin prestation. USA och dess partner använder AI för att hjälpa till med några av de mest invecklade marina operationerna. Den brittiska militären och dess industripartner genomförde amfibiska invasioner under fem dagar i oktober, med hjälp av cirka 130 personer, 13 fartyg, bemannade och obemannade flygplan samt 50 kameror och sensorer. Övningarna, som genomfördes under svåra förhållanden, såg individer gå ombord och lämna fordon på olika sätt för att producera data representerande olika beteendemässiga egenskaper. Enligt ett uttalande från det brittiska försvarsministeriet involverade övningen insamling av visuell, infraröd, sonar och radar data samt stödjande ´metadata´ som plattform samt väder, sensorns lägen, havstillstånd och annan kontextuell data. Mer datauppsättningar kommer att skapas med hjälp av datan för att träna AI-algoritmer att identifiera och bedöma beteendet hos föremål, som båtar, och de individer som upptar dem. Storbritanniens, Australiens och USA:s flottor letar efter AI-stöd för att hitta fiendens ubåtar. Försvarsministrarna i AUKUS förklarade att deras nationer var engagerade i att tillhandahålla maskininlärning och AI-teknologier för att förbättra skydd av styrkor, underrättelser, precisionsmålning, spaning och övervakning. De sa att deras nationer ville söka ´snabb införande´ av motståndskraftiga och autonoma AI-teknologier i land- och sjöoperationer, samt att införliva dem i nationella program till 2024.

Direktlänk Dela Marine Insight fördjupade 22 december

Militärer vänder sig till AI för att förbättra effektiviteten i komplexa operationer

Artificiell intelligens (AI) används allt mer av militärer för att öka effektiviteten i komplexa operationer. Den brittiska militären genomförde nyligen en övning där data samlades in för att utveckla AI-produkter. Övningen innefattade amfibiska landningar med 130 personal, 13 fartyg och 50 kameror och sensorer. Data som samlades in kommer att användas för att träna AI-algoritmer att känna igen objekt och analysera deras beteende. Den brittiska flottan och dess amerikanska och australiska motsvarigheter använder också AI för att hjälpa till med svåra och tidskrävande operationer, som att jaga fiendens ubåtar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 december

Maskininlärning inom finanssektorn: Marknadsrapport diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En marknadsrapport om maskininlärning inom finanssektorn diskuterar de största faktorerna som ansvarar för branschens tillväxt, samt nyckelhindren och utmaningarna. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyerna som observerats på den globala marknaden. Studien erbjuder även en analys av de senaste händelserna, som tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala maskininlärningsmarknaden inom finans. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Australisk undersökning avslöjar omfattande nätverk av YouTube-kanaler som främjar pro-kinesiska och anti-amerikanska åsikter

En undersökning från Australian Strategic Policy Institute (ASPI) har avslöjat ett omfattande nätverk av YouTube-kanaler som främjar pro-kinesiska och anti-amerikanska åsikter i den engelsktalande världen. Operationen är välkoordinerad och använder AI för att snabbt producera och publicera innehåll. Nätverket, kallat ´Shadow Play´, innefattar minst 30 YouTube-kanaler med cirka 730 000 prenumeranter. ASPI påpekar att detta är oroande eftersom det tillåter statliga meddelanden att korsa gränser. Det är oklart vem som ligger bakom operationen, men utredarna tror att det är en kommersiell enhet som verkar under viss statlig styrning.

Direktlänk Dela The Conversation fördjupade 19 december

Microsoft förbättrar OpenAI´s GPT-4 för Azure OpenAI-tjänst

Microsoft förbättrar OpenAI´s GPT-4, den senaste versionen av det stora språkmodellen, för sin Azure OpenAI-tjänst. GPT-4 Turbo med Vision har gjorts tillgängligt som en offentlig förhandsvisning för Azure-kunder. Den avancerade AI-modellen behåller inte bara de imponerande språkfärdigheterna från sin föregångare utan introducerar även bearbetning och analys av bildingång. Microsoft har planerat integrationen sedan förra månaden. Den nya multimodala AI-modellen har flera nya funktioner, inklusive optisk teckenigenkänning (OCR) och objektgrundning.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 15 december

AI på arbetsplatsen: Framtida trender och inverkan

LinkedIn har släppt en ny rapport, ´Framtidens arbetsrapport: AI på jobbet´, som undersöker framväxande trender inom AI på arbetsplatsen och undersöker AI:s potentiella inverkan på framtida arbete. Dr. Karin Kimbrough, chefsekonom på LinkedIn, menar att AI redan omdefinierar arbete och har potentialen att jämna ut spelplanen för många yrkesverksamma, särskilt de som är i början av sin karriär och de utan avancerade examen. Rapporten visar att intresset för AI-relaterade jobb ökar, med en global ökning med 12% av visningar för AI och AI-relaterade jobb mellan december 2022 och september 2023.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 15 december

Microsoft meddelar tillgängligheten av GPT-4 Turbo med Vision via Azure OpenAI Service

Microsoft har meddelat att GPT-4 Turbo med Vision nu är tillgänglig via Azure OpenAI Service. Denna stora multimodala modell (LMM) kan analysera bilder och ge textuella svar på frågor om dem. Befintliga Azure OpenAI Service-kunder i Australien East, Sverige Central, Schweiz North och West US Azure regioner kan nu få tillgång till GPT-4 Turbo med Vision-tjänsten. Microsoft meddelar också följande förbättringar för Azure AI-tjänster: Optisk teckenigenkänning (OCR), objektmarkering, video-prompter och Azure OpenAI Service på dina data med bilder. GPT-4 Turbo med Vision på Azure OpenAI-tjänsten kommer att debiteras baserat på antalet in- och utmatningstoken.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 15 december

Microsoft förbättrar Azure OpenAI-tjänsten med GPT-4 Turbo med Vision

För några veckor sedan meddelade OpenAI sin senaste stora språkmodell för generativa AI-tjänster, GPT-4 Turbo, under sitt första utvecklarevent. Microsoft meddelade sedan att det skulle lägga till GPT-4 Turbo-modellen i sin Azure OpenAI-tjänst. Idag meddelade Microsoft en förbättring av sin Azure OpenAI-tjänst, eftersom GPT-4 Turbo med Vision-modellen nu är tillgänglig som en offentlig förhandsversion för sina kunder. Microsoft har lagt till ännu fler funktioner för Azure OpenAI-kunder med GPT-4 Turbo med Vision-förhandsgranskningen. Prissättningen för tjänsten kommer att vara $0,01 per 1000 tokens för inmatning och $0,03 per 1000 tokens för utmatning, med olika prissättning för förbättrade funktioner.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 14 december

AI-genererad kampanj sprider pro-kinesiska budskap på YouTube

En AI-genererad kampanj sprider pro-kinesiska och anti-amerikanska budskap på YouTube, enligt en rapport från Australian Strategic Policy Institute. Kampanjen har genererat nästan 120 miljoner visningar och 730 000 prenumeranter sedan förra året. Videorna använder AI-genererade avatarer och röstöverföringar för att sprida budskap om att Kinas teknologi är överlägsen USA:s och att USA är dömt till ekonomisk kollaps. Kampanjen har även hyllat kinesiska företag som Huawei och kritiserat amerikanska företag som Apple. YouTube har svarat att de har stängt ner flera av kanalerna för att de bryter mot plattformens policy.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 december

Snapchat+ når 7 miljoner prenumeranter, lanserar nya AI-funktioner

Snap meddelade att Snapchat+ nu har över 7 miljoner prenumeranter. Företaget avslöjade detta samtidigt som de presenterade de senaste generativa artificiella intelligensfunktionerna som de har lagt till i prenumerationstjänsten för sin snabbmeddelningsapp, Snapchat. Prenumerantantalet har ökat sedan lanseringen av den tjänsten i juli 2022 och är upp från 5 miljoner prenumeranter i september. Snapchat+ ger prenumeranter tidig eller exklusiv tillgång till funktioner på appen, inklusive AI-verktyg. Snapchat testar även reklamfria prenumerationer i Australien.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 13 december

Marknadsrapport för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på nuvarande och framtida utsikter

Rapporten om marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för TinyML-industrin. Den beskriver den optimala eller fördelaktiga passformen för leverantörer att anta efterföljande fusioner och förvärvsstrategier, geografisk expansion, forskning och utveckling samt nya produktintroduktionsstrategier för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för TinyML-marknaden har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment. Direkta effekter av COVID-19 på marknaden spåras regelbundet, tillsammans med den indirekta påverkan av associerade industrier. Dessa observationer kommer att integreras i rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Marknadsrapport för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar

En marknadsrapport fokuserar på analysen av nuvarande och framtida utsikter för industrin för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar. Rapporten beskriver optimala strategier för leverantörer att anta för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod, inklusive sammanslagningar och förvärv, geografisk expansion, forskning och utveckling samt introduktion av nya produkter. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för marknaden för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Starkt intresse för AI-drivna finansiella tjänster bland indiska konsumenter

Nya rön har visat ett starkt intresse för generativ AI (GenAI)-driven finansiell tjänst bland indiska konsumenter, med 91 procent av konsumenterna öppna för att använda en GenAI-driven finansiell applikation om en blev tillgänglig i framtiden. De främsta motivatorerna var deras preferens för ny teknik (60 procent) och önskan att spara tid (56 procent). Tekniklösningar leverantören FIS visade att indiska konsumenter har en högre förtroendenivå för tekniken jämfört med andra stora marknader. Dessutom sade 88 procent av de indiska konsumenterna att de litar på sin bank att använda GenAI i sina operationer.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 12 december

ChatGPT är den mest lästa artikeln på Wikipedia 2023

Wikipedia har rapporterat mer än 84 miljarder visningar under 2023, enligt siffror från Wikimedia Foundation. Den mest populära artikeln handlade om ChatGPT, en AI-chatbot som har blivit alltmer populär sedan dess lansering för ett år sedan. ChatGPT har snabbt blivit allmänt känt då tekniken har integrerats i skolor, sjukvård, juridik och till och med religiösa predikningar. Andra populära artiklar inkluderade den årliga listan över dödsfall, Cricket World Cup 2023 och Indian Premier League. De länder som mest besökte den engelska versionen av Wikipedia var USA, Storbritannien, Indien, Kanada och Australien.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 12 december

ChatGPT är den mest populära artikeln på Wikipedia 2023

Engelska Wikipedia har haft över 84 miljarder visningar under 2023, enligt siffror från Wikimedia Foundation. Den mest populära artikeln handlade om ChatGPT, AI-chattboten som blivit alltmer synlig inom områden som utbildning, hälsovård, juridik och religion. Den näst mest lästa artikeln var den årliga listan över dödsfall. Cricket World Cup 2023 kom på tredje plats, följt av Indian Premier League. Bland de topp 25 artiklarna fanns även sidor om Taylor Swift, Matthew Perry och Lisa Marie Presley. USA var det land som mest besökte engelska Wikipedia under 2023, följt av Storbritannien, Indien, Kanada och Australien.

Direktlänk Dela Abc7.com fördjupade 11 december

Biobaserat datorsystem lär sig att känna igen röster

Ett biobaserat datorsystem bestående av levande hjärnceller har lärt sig att känna igen rösten till en individ bland hundratals ljudklipp. Mänskliga hjärnceller kopplade till en dator har använts för att utföra en mycket grundläggande form av taligenkänning. Hoppet är att sådana system kommer att använda mycket mindre energi för AI-uppgifter än kiselchips. Hjärnorganoider är klumpar av nervceller som bildas när stamceller odlas under vissa förhållanden. De är som mini-hjärnor, säger Feng Guo vid Indiana University Bloomington. Organoiderna placeras sedan ovanpå en mikroelektrodmatris, som används både för att skicka elektriska signaler till organoiden och för att upptäcka när nervceller avfyras som svar. Teamet kallar sitt system för ´Brainoware´.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 11 december

Australien provar AI inom offentlig tjänst i samarbete med Microsoft

Australiska offentliga tjänsten kommer att bli en av de första i världen att använda AI när den testar Microsofts 365 Copilot-programvara nästa år. Premiärminister Anthony Albanese meddelade sexmånadersprovet i november och sa att det skulle förbättra arbetet för dess offentliga tjänstemän utan att äventyra säkerheten. Australien kan hävda att vara i framkant när det gäller att integrera AI-verktyg i offentlig sektor, men det saknas bindande lagar eller policyramverk kring deras användning. Det finns också oro över potentiell förlust av kritiskt tänkande, där felaktig information accepteras som ´tillräckligt bra´.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 11 december

Den globala marknaden för AI inom spel förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom spel var värderad till 116 510 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030, vilket innebär en årlig tillväxttakt (CAGR) på 19% från 2023 till 2030. Marknadsstudien utförd av Market Reports Insights undersöker marknadens tillväxtmöjligheter och möjligheter. Rapporten innehåller en omfattande marknads- och leverantörslandskap inklusive en konkurrensanalys av de viktigaste leverantörerna. Nyckelföretag som täcks i rapporten inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

Global marknadsanalys av Machine Learning as a Service

Global Market Vision tillhandahåller en väldefinierad rapport med djupgående analys av den globala marknaden för Machine Learning as a Service. Rapporten ger en omfattande analys av marknadsgrunderna, inklusive SWOT-analys, PESTEL och värdefulla åsikter från respekterade marknadsledare för Machine Learning as a Service. Rapporten lyfter fram extra värde med diagram och innehållsförteckning och nyckelregional analys. De stora aktörerna är också tydligt fokuserade i rapporten, med fakta och siffror nämnda. Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 10 december

Klyfta mellan uppfattad brådska och faktisk implementering av AI-verktyg på arbetsplatsen, enligt Slack-studie

En ny studie från Slack har visat en betydande klyfta mellan uppfattad brådska att införa AI-verktyg på arbetsplatsen och faktisk implementering av generativ AI. Studien visar att Storbritannien leder vägen när det gäller uppfattningen om brådska, med cirka tre av fem (61%) brittiska arbetstagare som ser ett högt eller existentiellt behov av att införa GenAI i arbetet, jämfört med cirka två av fem (44%) amerikanska arbetstagare. Trots uttryckt önskan om sådana teknologier har endast en av fem (19%) brittiska anställda faktiskt använt AI-verktyg på jobbet, vilket Slack säger är det lägsta av alla länder i undersökningen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 8 december

Före detta OpenAI-styrelsemedlem talar ut om VD:s avskedande

Helen Toner, tidigare styrelseledamot i OpenAI och forskare inom maskininlärning vid Georgetown, har uttalat sig om avskedandet av OpenAI:s VD Sam Altman, men hon har inte avslöjat varför hon drev igenom hans avskedande. Toner menade att målet med att sparka Altman var att stärka OpenAI och göra det mer kapabelt att uppnå sin mission. Hon och Altman hade tidigare varit i konflikt på grund av en kritisk artikel hon publicerade om företagets säkerhetsprotokoll. Efter konflikten väckte Altman frågan om Toners kritik inför andra styrelseledamöter, vilket ledde till att han själv hamnade under granskning.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 8 december

ArteraAI och GenesisCare ingår samarbetsavtal för att förbättra cancerbehandling i Australien

ArteraAI, utvecklaren av multimodala artificiella intelligensbaserade prediktiva och prognostiska cancerverktyg, meddelade idag ett strategiskt samarbetsavtal med GenesisCare, en integrerad cancerbehandlingsleverantör. Avtalet möjliggör för ArteraAI och GenesisCare att samarbeta i Australien för att generera verklig data om AI-verktyg som vägleder behandlingsbeslut som en del av en ny klinisk prövning. Båda företagen delar ett åtagande att klinisk innovation och precision i medicinen, med syftet att förbättra livet för patienter med lokaliserad prostatacancer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 december

Insilico Medicine utvecklar ny behandling för inflammatorisk tarmsjukdom med AI

Insilico Medicine har avancerat sin femte kandidat till klinisk prövning, upptäckt och designad med generativ AI, en behandling för inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) som kan bli den första att behandla sjukdomen genom att hämma prolylhydroxylasdomänen (PHD). PHD har visat sig spela en kritisk roll i regleringen av stabiliteten och transkriptionell aktivitet av hypoxi-inducerad faktor-1α (HIF-1α), vilket leder till uttrycket av dessa tarmbarriärskyddande gener. ISM5411 är en oral, PHD-specifik inhibitor designad för att behandla IBD genom att inducera uttrycket av dessa gener. ISM5411 är under studie i en fas I-prövning (NCT06012578) som genomförs i Australien.

Direktlänk Dela Genetic Engineering & Biotechnology News fördjupade 6 december

AI-drivet inredningsdesign presenteras på Miami Art Week

Under Miami Art Week, 5-10 december, kommer Standard Spa på stranden att vara värd för en presentation av det australiska inredningsföretaget Studio Snoop, med verk av dess AI-drivna designer, Tilly Talbot. Utställningen, betitlad ´House of Tilly´, äger rum inom en husliknande struktur, med fem prototyper för ´framtida boende´ som har skapats i samarbete med mänskliga konstnärer. Tilly kommer också att dyka upp i en interaktiv upplevelse för att dela insikter i sina designer och information om hotellet. Tilly designades av studions grundare Amanda Talbot för att svara på emotionell intelligens och har programmerats för att generera ´människocentrerade´ och miljövänliga designer.

Direktlänk Dela Artnet fördjupade 6 december

Fysik- och tekniknyheter: LK-99 är inte supraledande, ChatGPT läcker data, beteenden styrs av dopamin

En forskargrupp vid Österrikes vetenskapsakademi presenterade en ny metod för att studera kvantmaterial, vilket kan förbättra förståelsen för kvantmaterial. Tidigare i år hävdade ett sydkoreanskt team att den polykristallina föreningen LK99 var supraledande vid rumstemperatur, men nu har ett team vid Beijing National Laboratory for Condensed Matter Physics och Institute of Physics motbevisat detta. JT-60SA, världens största experimentella kärnfusionsreaktor, invigdes officiellt. I tekniknyheter lurade ett team på Google ChatGPT att läcka privat användardata. Vidare har ett team av mekaniska ingenjörer vid Universidad Tecnológica de Panamá utvecklat ett isoleringsmaterial baserat på risagn, vilket kan vara framtidens miljövänliga isoleringsmaterial. Forskare från Norska universitetet för vetenskap och teknologi och Indian Institute of Technology Bombay utvecklade en kännande tass för att förbättra rörligheten för robotar på olika terränger. Dessutom har ett team från University of Washington och MIT utvecklat en ny metod för att lära robotar att utföra önskade uppgifter i en föränderlig miljö. I andra nyheter har medicinska forskare vid Monash University funnit bevis för att höga nivåer av ´bra´ kolesterol kan vara förknippade med risk för demens. Slutligen har ett team vid Wake Forest University School of Medicine funnit bevis för att mänskligt beteende styrs av snabba förändringar i dopaminnivåerna i hjärnan.

Direktlänk Dela Science X fördjupade 4 december

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

AI-nyheter: Presidenten varnar för deepfakes, AI-laser utvecklad för hjärthälsa, AI-företag för indiska kunder och mer

Även på en lördag fortsätter den artificiella intelligenssektorn att vara en aktivitetsnav. Den 2 december bevittnade vi flera stora tillkännagivanden och uppmaningar till säkerhet inom AI. I den första nyheten sa president Droupadi Murmu att medan användningen av AI gör människors liv lättare, utgör dess missbruk för att skapa deepfakes ett hot mot samhället. I andra nyheter har forskare skapat en AI-driven laser kamera som kan detektera en persons hjärtslag på avstånd och identifiera indikatorer för potentiella hjärt-kärlsjukdomar. Ola´s grundare och VD, Bhavish Aggarwal, sa att Krutrim Si Designs kommer att vara ett AI-företag skräddarsytt för indiska kunder, som använder landets dataresurser. En mor och hennes 14-åriga dotter kämpar för förbättrade skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och hennes klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Australien, tillsammans med sina Aukus-allierade, planerar att använda teknologier som AI, drönare och djuprymdsradar för att motverka Kinas aggression i Stilla havet.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 december

AI-verktyg som ChatGPT skakar om rekryteringsmarknaden

AI-verktyg som ChatGPT skakar om rekryteringsmarknaden för både arbetssökande och chefer. Moderna arbetssökande använder artificiell intelligens för att skriva sina ansökningsbrev medan rekryterare använder bots för att filtrera kandidater långt innan de tar direktkontakt. Första omgången kandidater i högvolympositioner intervjuas ofta av chattrobotar innan de når de slutliga stadierna. Men tekniken är inget att vara rädd för, säger Jas Singh, grundare och verkställande direktör på det australiensiska rekryteringsföretaget SKL Executive, eftersom ingen robot kan helt ersätta en mänsklig rekryterare när det gäller att göra ett slutligt urval.

Direktlänk Dela Bendigo Advertiser fördjupade 1 december

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 1 december

Ett år med ChatGPT: AI-revolutionens inverkan och framtid

För ett år sedan lanserades ChatGPT, vilket ledde till en evolution inom generativ AI. Stora teknikföretag skyndade sig att släppa sina egna produkter för att hävda marknadsandelar. ChatGPT började som ett gratisverktyg byggt på OpenAI:s GPT-3.5-modell men har sedan dess sett en mängd förbättringar. Företag över hela världen satsar stort på AI, inklusive AWS med sin egen version av ChatGPT, Amazon Q, och Elon Musk med Grok. I Australien har 19% av små och medelstora företag börjat använda AI. Trots framstegen har det också uppstått problem, särskilt i takt med att lagar och regler försöker hänga med. Framtiden för AI kommer sannolikt att fokusera mer på säkerhet och samarbete mellan företag.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 1 december

Diskussioner om artificiell intelligens ökar, särskilt inom professionella tjänster

Enligt en rapport från LinkedIn har diskussioner om artificiell intelligens (AI) ökat med 70% under det senaste året. Diskussionerna drivs mestadels av män (58%) men kvinnor är inte ointresserade och står för 31% av diskussionerna. Millennials leder diskussionerna om AI (45%), följt av generation Z (26%) och generation X (21%). Den bransch som pratar mest om AI är inte teknik, utan professionella tjänster (29%), med teknik på andra plats (17%). Mellan december 2022 och september 2023 ökade visningarna för AI-relaterade jobb med 12% över sju stora ekonomier, och ansökningar till jobb där AI används ökade med 11%. Jobb som nämner AI har sett en tillväxt på 17% över de senaste två åren.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 30 november

Enligt en global undersökning har upp till 40% av studenterna använt generativ artificiell intelligens (GenAI) i sina studier, en praxis som är mest populär i Kenya. Nästan två tredjedelar av de 11 816 deltagande studenterna önskar att deras studieplaner inkluderar utbildning i AI-verktyg som kan vara relevanta för deras framtida karriärer. Undersökningen visade att användningen av GenAI varierar stort mellan länder. I Kenya använde 63% GenAI, medan endast omkring en femtedel av studenter i USA (20%) och Storbritannien (19%) sade sig ha använt det. Forskningen tyder på att universitet kan behöva justera sina AI-policyer med tanke på den utbredda användningen av GenAI.

University World News fördjupade 30 november

Vita krage-jobb mer hotade av AI än blå krage-jobb, enligt Pearson-studie

En ny studie från Pearson, världens ledande lärandeföretag, visar att jobb med vita krage är mer hotade av generativ AI än jobb med blå krage. Studien analyserade effekten av generativ AI på över 5000 jobb i fem länder - Australien, Brasilien, Indien, USA och Storbritannien. Forskningen visade att cirka 30% av vissa vita krage-jobb kunde utföras av generativ AI, medan mindre än 1% av tiden spenderad på uppgifter i många blå krage-jobb kunde utföras av generativ AI. Vita krage-jobb som innehåller repetitiva uppgifter, såsom att schemalägga möten eller svara och styra samtal, kunde lätt replikeras av generativ AI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 30 november

Artificiell intelligens (AI) används redan inom sjukvården för att diagnostisera sjukdomar, förutsäga patienters tillstånd och sammanfatta medicinsk forskning. Internationell forskning visar att konsumenter generellt accepterar användningen av AI inom sjukvården, men deras acceptans är villkorlig. De har fortfarande allvarliga farhågor. De vill att AI-verktyg ska fungera bra och vara minst lika bra som en mänsklig läkare. De är också oroliga för vem som är ansvarig om AI gör fel, om AI kommer att göra sjukvården mindre rättvis, om AI kommer att avhumanisera sjukvården och om AI kommer att försämra våra sjukvårdspersonals färdigheter.

Middle East North Africa Financial Network fördjupade 30 november

Microsofts Paint inför AI-funktion för bildskapande

Microsoft har integrerat maskininlärning i sina programvaruprodukter och nu kommer Paint att låta dig bli en Picasso med sitt generativa AI-system, Cocreator. Med bara några klick kan du skapa spektakulära landskap, stjärnfält och anatomiskt inkorrekta händer och fötter. Cocreator, en ny funktion i Paint, drivs av den molnbaserade Azure DALL-E-tjänsten. Användare startar med 50 krediter och använder en av dem för varje bild de gör. Cocreator är fortfarande en förhandsgranskning, så vissa begränsningar kan förväntas. Funktionen är endast tillgänglig i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 29 november

Internationell överenskommelse om säkerhetsåtgärder för artificiell intelligens

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har presenterat den första detaljerade internationella överenskommelsen om att hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. I ett 20-sidigt dokument som offentliggjordes på söndagen, kom de 18 länderna överens om att företag som designar och använder AI behöver utveckla och implementera den på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Överenskommelsen är icke-bindande och innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska programvaruleverantörer.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 november

Internationellt avtal undertecknat för att stärka cybersäkerheten för AI

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har undertecknat ett avtal för att stärka cybersäkerheten för artificiell intelligens (AI). Avtalet, undertecknat på söndag, beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om hur man ska hålla AI säkert från skadliga aktörer. Avtalet uppmanar företag att skapa AI-system som är ”säkra från början”. USA:s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) och Storbritanniens National Cyber Security Centre (NCSC) har publicerat ”nya riktlinjer för säker AI-systemutveckling”.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 27 november

18 länder presenterar överenskommelse för att hålla AI säker

USA, Storbritannien och ytterligare sexton länder presenterade på söndagen det som en högt uppsatt amerikansk tjänsteman beskriver som den första detaljerade internationella överenskommelsen om hur man ska hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. Enligt överenskommelsen bör företag utveckla AI-system som är ´säkra från design´. Avtalet innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska mjukvaruleverantörer. Bland de 18 länder som undertecknat de nya riktlinjerna finns Tyskland, Italien, Tjeckien, Estland, Polen, Australien, Chile, Israel, Nigeria och Singapore.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 november

Konferens om artificiell intelligens arrangerad av NUML

En konferens med titeln ´Artificiell intelligens: Etik, kreativitet och framtidens arbete´ organiserades av fakulteten för teknik och datavetenskap vid National University of Modern Languages (NUML). Nyckeltalare var Dr. Shoaib Khan, Dr. Mumeera Bano och Mr. Babar Majid Bhatti. Dr. Khan diskuterade framtiden för AI inom Pakistans försvarssystem och uppmanade ungdomar att spela en roll i detta. Dr. Bano pratade om AI:s ansvarsfulla roll och delade den australiska modellen med studenterna. Mr. Bhatti betonade vikten av kunskap och diskuterade AI:s roll i nationell utveckling.

Direktlänk Dela Pakistan Observer fördjupade 24 november

Konferens om AI framhåller dess framtida potential i Pakistan

Talare på en konferens om ´Artificiell Intelligens: Etik, Kreativitet och Framtidens Arbete´ belyste AI:s framtid och kallade det en mångmiljardmarknad för Pakistan. Konferensen organiserades av Fakulteten för Ingenjörsvetenskap och Datavetenskap vid National University of Modern Languages (NUML). Dr Shoaib Khan uppmuntrade ungdomarna att utnyttja AI-marknaden, medan Dr Mumeera Bano delade den australiensiska modellen med studenterna. NITB:s VD Dr Babar Majid Bhatti betonade vikten av att ungdomar söker kunskap och bestämmer sin framtida roll.

Direktlänk Dela Dunya News fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder till ledningen för OpenAI efter konflikt med styrelsemedlem

Efter en turbulent period på OpenAI har Sam Altman återvänt till ledningen. Helen Toner, en ung australiensisk styrelsemedlem som rapporterats vara i konflikt med Altman, har lämnat styrelsen tillsammans med två andra av de fyra styrelsemedlemmarna som avsatte Altman för mindre än en vecka sedan. Den nya styrelsen, som presenterades på onsdagen, leds av Bret Taylor, tidigare med-VD för mjukvaruföretaget Salesforce, och inkluderar Larry Summers, tidigare finansminister i USA, och Adam D´Angelo, teknikentreprenören och befintlig styrelsemedlem. Toner, som är i 30-årsåldern och examen från University of Melbourne, var i OpenAI:s styrelse i två år fram till onsdagen och är strategidirektör vid Georgetown’s Center for Security and Emerging Technology (CSET).

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

Australienska AI-experter uppmanar till allmän utbildning i artificiell intelligens

AI-experter i Australien anser att det är dags för allmänheten att utbildas i artificiell intelligens (AI), enligt en gemensam rapport om ansvarsfull AI. Rapporten framhåller att AI kan gynna många områden och människor, men att det också finns betydande risker. Experterna menar att utbildning är nödvändig för att maximera fördelarna och minimera riskerna med AI.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 23 november

Maskininlärningschip Marknad förväntas nå $8,272 miljoner år 2022

Enligt en ny rapport förväntas den globala marknaden för maskininlärningschip nå $8,272 miljoner år 2022, från $4,495 miljoner år 2015, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,4% från 2016 till 2022. Maskininlärningschip är en typ av multiprocessorsystem som möjliggör maskinell intelligens utan att vara explicit programmerad. Dessa chip möjliggör funktioner som inlärning, resonemang och självkorrigering. Rapporten belyser också hur COVID-19 har påverkat olika regioner och stora länder och hur det kommer att påverka branschens framtida tillväxt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 22 november

Globala framsteg för att reglera AI: senaste stegen

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och stör regeringars försök att reglera tekniken. Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har tredubblat sin finansiering för ´AI Research Resource´ till 300 miljoner pund. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar regler och tre länder har kommit överens om hur AI bör regleras. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga brott. USA planerar att lansera ett AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 20 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

XRP:s värde ökar efter Ripples seger mot amerikanska SEC

Kryptovalutan XRP har lyckats vinna förtroendet från kryptosamhället och den bredare finansvärlden efter att Ripple vann fallet mot U.S. Securities and Trade Commission (SEC). Ripple meddelade nyligen att de har ingått partnerskap med andra betalningsplattformar för att utöka sina remitteringsmöjligheter, vilket når kunder i Afrika, Gulf Cooperation Council (GCC), Storbritannien och Australien. Sedan mitten av oktober har XRP:s värde stigit med mer än 40%, vilket gör det till den femte största kryptovalutan. SEC har anklagat Ripple för att ha samlat in mer än $1,3 miljarder 2013 genom att sälja XRP i oregistrerade säkerhetserbjudanden till investerare. Rätten beslutade dock att försäljningen av XRP-tokens till detaljhandelsinvesterare inte utgjorde investeringskontrakt, och var därför inte en säkerhet i detta fall.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 20 november

XRP:s pris ökar med mer än 40% efter Ripples seger mot SEC

XRP har lyckats vinna förtroendet hos krypto- och finansgemenskapen efter att Ripple vann fallet mot USA:s Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple meddelade nyligen att de har ingått partnerskap med andra betalningsplattformar för att utöka sina remitteringsmöjligheter, och nå kunder i Afrika, Gulf Cooperation Council (GCC), Storbritannien och Australien. Sedan mitten av oktober har XRP:s pris ökat med mer än 40% och handlas nu för $0.6048. Detta gör den till den femte största kryptovalutan med ett marknadsvärde på $37.1 miljarder.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 19 november

Google´s AI-verktyg BARD förutspår resultatet av ICC ODI World Cup 2023

Google´s AI-verktyg BARD har förutspått att Indien kommer att vinna en övertygande seger mot Australien i ICC ODI World Cup 2023-finalen på Narendra Modi Stadium i Ahmedabad. Matchen resulterade i en dominerande 10-wicket vinst för Indien, som effektivt jagade Australiens mål på 215 körningar på bara 28,3 overs. BARD svarade på en användares fråga att Rohit Sharma och KL Rahul öppnade vägen för Indiens fjärde World Cup-seger. Dock har BARD:s tillförlitlighet ifrågasatts på grund av dess tendens till felaktigheter, särskilt inom cricketprognoser.

Direktlänk Dela CricTracker fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman ersätts av Mira Murati efter framgången med AI-chattboten ChatGPT

Sam Altman har avlägsnats från sin position som VD för OpenAI och ersatts av företagets CTO, Mira Murati. Altman har varit en framstående figur inom AI sedan OpenAI introducerade sin AI-drivna chattbot, ChatGPT, som blev mycket populär och ledde till en AI-kapplöpning bland stora teknikföretag. Altman har gjort stora påståenden om AI:s framtid, inklusive att GPT-3 och GPT-4 är steg mot Artificiell Allmän Intelligens (AGI), och att han hoppades kunna samla in mer pengar från Microsoft för att investera i OpenAIs vision av AGI. Altman har också varit i konflikt med Elon Musk och har investerat i nästan 100 företag, inklusive Humane, Neuralink och Reddit.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 18 november

Betydande lanseringar och meddelanden om generativ AI-produkter inom juridik

Thomson Reuters har lanserat generativ AI inom sin juridiska forskningsplattform Westlaw, och planerar att lansera en AI-assistent med hjälp av Casetext CoCounsel. LexisNexis Legal & Professional har lanserat två nya generativa AI-tjänster: Lexis Snapshot-sammanfattningar och ny gen AI-kapabilitet inom sitt dokumentutkastverktyg Lexis Create. Kontraktsautomatiseringsleverantören Ontra har integrerat OpenAI´s GPT-4 i sin AI-motor, Ontra Synapse. Juridisk automationsplattform Josef har officiellt lanserat gen AI-efterlevnadsplattformen Josef Q. Försäkringsjätten Bupa har lanserat sitt första GenAI-verktyg på Josef Q. Amerikansk juridisk prognosplattform Pre/Dicta har lanserat nya funktioner för att förutse rättsfall.

Direktlänk Dela Legaltechnology.com fördjupade 17 november

AI-musikgeneratorn Lyria från Google DeepMind kan skapa låtar i kända artisters stil

Google DeepMind har lanserat Lyria, deras mest avancerade AI-musikgenereringsmodell hittills, som kan skapa 30-sekunders YouTube Shorts i stil med artister som T-Pain, Sia, Demi Lovato och Troye Sivan. Användare kan skriva in ett ämne och välja en artist, och verktyget skriver texten, producerar bakgrundsspåret och sjunger låten i den valda musikerns stil. Dessa AI-verktyg är främst avsedda att hjälpa till att odla idéer och testa nya sätt för artister att koppla upp sig med sina fans. Generativ AI skapar dock en digital minfält när det gäller upphovsrätt.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 17 november

Digitala tvillingar och kognitiva städer: Framtiden för stadsplanering

Digitala tvillingar har potential att förändra stadsplanering och administration. Denna teknik kan hjälpa stadsmyndigheterna att skapa digitala verkligheter och ge dem en helhetsbild av deras urbana landskap. PwC har skrivit en rapport om uppkomsten av kognitiva städer, där intelligenta och responsiva system gör det möjligt för urbana miljöer att bli medvetna. Dessutom har staden Shenzhen i Kina och Sydney i Australien tagit fram smarta stadsstrategier för att dra nytta av den digitala disruptionen och planera för osäkerhet.

Direktlänk Dela SmartCitiesWorld fördjupade 17 november

Rupert Murdoch överlämnar riket till sin son Lachlan

Mediamogulen Rupert Murdoch har officiellt överlämnat riket till sin son Lachlan. Under News Corporations årliga aktieägarmöte talade den 92-åriga Murdoch och hyllade sin son, 52, som rätt man att leda företaget framåt. Murdoch kommer att förbli ordförande emeritus på News Corp, och tillade att Lachlan nu kommer att vara företagets ´enda ordförande´. Murdoch uttryckte också oro över ´ökningen av virulent antisemitism´ och fallet med Wall Street Journal-reportern Evan Gershkovich, som förblir orättvist fängslad i Ryssland. Han noterade också ´möjligheter och utmaningar´ som presenteras av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 16 november

Generativ AI prioriteras av företagsledare för att förbättra kundservice

Ny forskning identifierar tre saker som varje ledare behöver veta och göra när de använder generativ AI för att förbättra kundtjänsten. IBM Institute for Business Value har identifierat att kundtjänsten har blivit VD:arnas främsta prioritet för generativ AI. 85% av cheferna säger att generativ AI kommer att interagera direkt med kunderna inom de närmaste två åren. Att testa generativ AI i kundtjänsten kan påskynda en framgångsrik implementering i hela företaget.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 16 november

AI används för att snabbt producera solceller från perovskit

Forskare i Australien har utnyttjat AI för att producera solceller från mineralet perovskit på bara några veckor, vilket kringgår år av mänskligt arbete och mänskliga fel för att optimera cellerna. Forskningsledaren Dr Nastaran Meftahi från RMIT Universitys School of Science sa att forskningsteam världen över tävlar om att skapa perovskitceller, som är billigare än kisel och nu stabila nog för långsiktig kommersiell användning tack vare nyligen framsteg. Med hjälp av data genererad av teamets system har Meftahi, Dr Andrew Christofferson och professor Salvy Russo från RMIT utvecklat en ny modell för maskininlärning.

Direktlänk Dela Technology Networks fördjupade 16 november

AI-verktyg kan användas för att sprida hälsodesinformation, visar studie

En ny studie visar att tillgängliga AI-verktyg kan användas för att producera över 100 vilseledande bloggar, 20 bedrägliga bilder och en övertygande deepfake-video om vaping och vaccin på lite över en timme. Videon kan även anpassas till 40 språk, vilket ökar dess potentiella skada, enligt medicinska forskare från Flinders University, Australien. Forskarna undersökte OpenAI:s GPT Playground, en stor språkmodell (LLM), för dess förmåga att generera stora volymer av hälsoinformation. Forskarna genererade 102 distinkta bloggartiklar, med mer än 17 000 ord av desinformation relaterad till vaccin och vaping, på bara 65 minuter.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 16 november

News Corp i förhandlingar om att tillhandahålla originalinnehåll till AI-företag

Rupert Murdoch meddelade att News Corp är ´absolut fokuserade´ på ´både möjligheterna och utmaningarna´ som uppstår med framväxten av avancerade artificiella intelligensverktyg. På News Corps årliga aktieägarmöte avslöjade Murdoch att företaget redan är djupt involverat i förhandlingar om att tillhandahålla originalinnehåll till företag som bygger generativa AI-verktyg. Murdoch signalerade också att News Corp är fast beslutna att se till att AI-verktyg kompenserar nyhetsorganisationer för deras innehåll. En studie publicerad av Columbia University uppskattade att Google och Meta ensamma bör betala mer än 14 miljarder dollar per år till nyhetsutgivare för att täcka sökannonsintäkter.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 16 november

AI och automation förändrar ingenjörsbranschen globalt

AI och automation förväntas påverka två tredjedelar av alla jobb i USA, främst inom mjukvaruutveckling. Men detta innebär inte att dessa roller kommer att försvinna, de kommer att utvecklas parallellt med teknologin. Trots denna störning ökar efterfrågan på skickliga mjukvaruutvecklare, med en förväntad brist på fyra miljoner utvecklare fram till 2025. AI stör inte bara ingenjörsbranschen i USA, utan även i Storbritannien där försvarsdepartementet planerar att revolutionera sin militära teknik med hjälp av ett AI-verktyg kallat ´Motherlode´. Dessutom närmar sig Alphabet Inc lanseringen av sin konversations-AI-programvara Gemini, medan Salesforce Inc planerar att anställa 3 300 anställda inom försäljning, teknik och team som arbetar med företagets data cloud-produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 november

AI-genererade ansikten visar rasistisk bias, enligt studie

En ny studie visar att AI-genererade ansikten kan uppvisa en rasistisk bias där bilder på vita människor anses mer övertygande än bilder på andra. Forskarna, baserade i Australien, Storbritannien och Nederländerna, påpekar att detta kan ha betydande konsekvenser i den verkliga världen, eftersom AI-bilder kan underlätta identitetsstöld och andra brott. Studien visar att algoritmer för bildgenerering i stor utsträckning tränas på bilder av vita människor, vilket kopplar dem mer till idén om mänsklighet i allmänhet. Forskarna menar att detta kan ha implikationer för olika online-aktiviteter som använder mänskliga ansikten som grund.

Direktlänk Dela BOB FM fördjupade 15 november

Thomson Reuters lanserar AI-baserad forskningsfunktion i Westlaw Precision

Thomson Reuters har integrerat generativ AI i sin flaggskeppsplattform för juridisk forskning, Westlaw Precision. AI Assisted Research är nu tillgängligt för alla amerikanska Precision-kunder utan extra kostnad. Företaget har också förhandsvisat sin kommande integration av Casetext CoCounsel som en AI-juridisk assistent över flera TR-produkter. Från och med 2024 kommer TR att börja lägga till AI-assisterad forskning till Westlaw på marknader utanför USA, med början i Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland. CoCounsel kommer också att fortsätta vara tillgängligt för köp som en fristående applikation, kallad CoCounsel Core.

Direktlänk Dela LawNext fördjupade 15 november

AI-verktyg kan användas för att skapa hälsoinformation

En ny studie visar att tillgängliga AI-verktyg kan användas för att producera över 100 vilseledande bloggar, 20 bedrägliga bilder och en övertygande deep-fake video om e-cigaretter och vacciner på lite över en timme. Videon kan även anpassas till 40 språk, vilket ökar potentiell skada, enligt medicinska forskare från Flinders University, Australien. Forskarna undersökte OpenAI:s GPT Playground för sin förmåga att generera stora mängder hälsoinformation. Forskarna betonade den viktiga roll som vårdpersonal kan spela för att proaktivt minimera och övervaka risker relaterade till AI-genererad vilseledande hälsoinformation.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 15 november

Anställda använder AI-verktyg i hemlighet, enligt undersökningar

Många anställda använder generativa artificiella intelligensverktyg (GenAI), som ChatGPT, på arbetsplatsen utan sina chefer vetskap, enligt nyligen genomförda undersökningar. En undersökning från det San Francisco-baserade företaget Fishbowl visade att endast en tredjedel (32 procent) av de svarande som använder AI på jobbet gör det med sin chefs vetskap. Snaplogic, ett socialt karriärnätverk baserat i San Mateo, Kalifornien, rapporterade liknande resultat från en undersökning i september. Mer än två tredjedelar (67 procent) tror att AI sparar dem en till fem timmars arbete per vecka.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 15 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

Feedzai och Chartis Research släpper gemensam rapport om bedrägeribekämpning i APAC-regionen

RiskOps-plattformen Feedzai och Chartis Research har släppt en gemensam rapport som undersöker hur finansiella företag hanterar bedrägerier i APAC-regionen. Rapporten, som lanserades vid Singapore FinTech Festival, undersökte finansiella brottsproffs från 48 banker och 27 betalningstjänsteleverantörer (PSP) i Australien, Malaysia, Filippinerna, Thailand och Singapore. Rapporten visade att framsteg har gjorts i tillvägagångssättet mot bedrägerier, med över 90% av organisationerna har någon form av medvetenhetsprogram på plats. Mer än 80% av organisationerna använder nu artificiell intelligens (AI) för att upptäcka bedrägerier.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 15 november

AI:s roll i utbildning och dess utmaningar

USA:s president, Joe Biden, har nyligen undertecknat en verkställande order för att hantera riskerna med AI, vilket han beskriver som vår tids mest betydande teknologi. I Australien är fokus främst på ´hur´ vi använder AI, medan större frågor om ´varför´ verkar oklara. AI:s tillämpningar inom utbildning är överväldigande, vilket leder till diskussioner om varför och när vi använder dem. UNESCO har nyligen rått att smartphones endast bör användas där de gynnar inlärning. AI-visselblåsaren Timnit Gebru har belyst bristen på kulturell och könsdiversitet bland utvecklare. Margaret Atwood har nyligen uttryckt besvikelse över bristen på kreativ konstnärlighet i utdata baserade på hennes egna verk.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade 14 november

Australienska hamnar drabbade av cyberattack och AI-företag ansluter sig till Christchurch Call to Action

Australiens största leverantör av leveranskedjor, DP World, drabbades av en cyberattack vilket ledde till att landoperationer i hamnarna i Sydney, Melbourne, Fremantle och Brisbane stängdes ner. DP World kopplade proaktivt från sitt IT-nätverk. Det är oklart om angriparna använde ransomware eller CitrixBleed. Frakttransporter sitter fast i hamnen, men fartyg som redan har ankrat kan lossa last. AI-företagen OpenAI och Anthropic, samt Discord och Vimeo, har anslutit sig till Christchurch Call to Action, ett initiativ för att bekämpa spridningen av terroristinnehåll online.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 14 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

AI-genererade vita ansikten bedöms som mer ´mänskliga´ än verkliga, enligt studie

En ny studie har visat att människor är mer benägna att tro att bilder på vita ansikten genererade av AI är mänskliga än fotografier av verkliga individer. Forskarna, inklusive forskare från Australien, Storbritannien och Nederländerna, påpekar att detta har viktiga konsekvenser i den verkliga världen, inklusive identitetsstöld, med möjligheten att människor kan bli lurade av digitala bedragare. Resultaten gällde dock inte för bilder av icke-vita personer, möjligen för att algoritmen som användes för att generera AI-ansikten i huvudsak tränades på bilder av vita människor.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 13 november

Test av OpenAI:s ChatGPT som reseguide i Sydney

En recension av OpenAI:s ChatGPT som reseguide i Sydney, Australien visar att AI-appen har potential men också brister. Appen skapade en två timmars tur runt stadens kulturella landmärken, men inkluderade inte insider-tips eller mindre kända platser. Dessutom föreslog den en restaurang som ligger nästan tre kilometer bort för bästa ramen, och missade att nämna en välkänd cocktailbar. Appen gjorde också antaganden om First Nations kulturella landmärken, men lärde sig snabbt när den korrigerades. Slutligen, trots vissa felaktigheter, uppskattades appens inmatning och rådgivning.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 11 november

Potentialen av artificiell intelligens och blockchain-teknologi att revolutionera industrier

Artificiell intelligens (AI) och blockchain-teknologi har potential att revolutionera många branscher. AI, känd för att imitera mänskligt beteende och utföra uppgifter bättre än människor, har revolutionerat genom plattformar som ChatGPT och Midjourney. Dessa interagerar direkt med användarna och ger personliga lösningar baserade på deras frågor. Blockchain å andra sidan förändrar hur man hanterar pengar genom att ersätta det centraliserade systemet med ett decentraliserat styre. Kombinationen av AI och blockchain kan minska energiförbrukningen i kryptoutvinningsoperationer, stärka säkerhetsnivåer och förbättra hanteringen av stora datamängder.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 11 november

AI-användning ökar, men data säkerhetsstrategier hänger inte med, enligt Immuta-rapport

Immuta, en ledare inom datasäkerhet, har släppt sin fjärde årliga rapport om datasäkerhetens tillstånd, som visar att användningen av AI-verktyg är hög inom organisationer, men många är oroade över AI:s inverkan på deras större datasäkerhetsstrategi. Endast hälften av de tillfrågade säger att deras organisationens datasäkerhetsstrategi håller jämna steg med AI:s utvecklingstakt. Trots AI:s senaste boom kommer implementeringen av starkare dataskydd och säkerhetskontroller att vara en högre prioritet för datateam 2024.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 9 november

Australien ansluter sig till globala initiativ för säker och etisk AI-utveckling

Australiens minister för industri och vetenskap, Ed Husic, har meddelat att Australien har undertecknat nya globala initiativ för att uppmuntra säker, etisk och ansvarsfull utveckling av artificiell intelligens (AI). Australien, tillsammans med EU och 27 andra länder, inklusive USA, Storbritannien och Kina, undertecknade Bletchley-deklarationen. Deklarationen bekräftar att AI ska utformas, utvecklas, implementeras och användas på ett säkert, människocentrerat, pålitligt och ansvarsfullt sätt. Deklarationen undertecknades vid AI Safety Summit som Storbritanniens regering anordnade denna vecka.

Direktlänk Dela Technology Decisions fördjupade 9 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

Anställda tror att generativ AI kan spara upp till en arbetsdag i veckan

Mellanledande anställda tror att de kan spara upp till en hel arbetsdag i veckan om de använder generativ AI, eftersom de tror att den kan utföra upp till 50% av deras nuvarande arbete. En undersökning från SnapLogic, som undersökte över 900 mellanledande kontorsarbetare i Storbritannien, USA och Australien, fann att 47% tror att generativ AI kan spara dem sex till tio timmars arbete per vecka. Trots detta sa 36% av mellanledande anställda att de inte använder generativ AI för arbete alls.

Direktlänk Dela Human Resources Director Magazine fördjupade 7 november

Microsoft uppdaterar Windows 11 med AI-drivna funktioner

Microsoft inför en mängd AI-drivna funktioner i Windows 11, inklusive Paint, Clipchamp, Snipping Tool och Photos. Uppdateringen för Windows 11 2023, känd som 23H2, släpptes den 31 oktober och utökade tillgången till Copilot och andra AI-funktioner. AI-uppdateringarna rullas ut gradvis. Paint innehåller nu en AI-version som låter användare skapa bilder baserat på en textbeskrivning. Clipchamp erbjuder nu en AI-videoeditor som automatiskt kan generera bildspel, montagevideor och korta videor i 1080p. Snipping Tool stöder nu textigenkänning och Photos-appen har förbättrade sökfunktioner och redigeringsverktyg tack vare AI.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 6 november

Singapore toppar index för AI-beredskap i Asien-Stillahavsregionen

Singapore har framträtt som den mest förberedda nationen för AI-integration i Asien-Stillahavsregionen, enligt den senaste Asia Pacific AI Readiness Index 2023. Med en imponerande poäng på 70,1 av 100 i total AI-beredskap, överträffar Singapore sina regionala motsvarigheter, inklusive teknikjättarna Japan (59,8) och Kina (59,7). Detta beror på landets strategiska nationella AI-policyer och en blomstrande ekosystem som främjar innovation och ansvarsfull AI-användning. Trots eftersläpning visar länder som Indonesien, Malaysia och Vietnam löfte med nyligen införda nationella AI-policyer.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 6 november

Generativ AI kan spara en dags arbete per vecka, enligt undersökning

En ny undersökning av över 900 kontorsarbetare i Storbritannien, USA och Australien visar att nästan hälften (47%) av respondenterna tror att generativ AI (gen-AI) kan spara dem en dags arbete per vecka. Samtidigt säger 67% av de svarande som för närvarande använder gen-AI för arbete att det redan sparar dem 1-5 timmars arbete per vecka. Företaget SnapLogic, som bygger framtidens integration med generativa AI-funktioner, beställde nyligen undersökningen för att förstå hur gen-AI används och ses inom stora företag. Över en tredjedel av respondenterna (36%) säger att de inte för närvarande använder gen-AI för arbete alls, och hälften av respondenterna (68%) sa att de faktiskt inte har tillräcklig förståelse för gen-AI för sin nuvarande roll. Resultaten avslöjade också några oroande ´vilda västern´-vanor på arbetsplatsen, där 40% av respondenterna har använt gen-AI för arbete utan att avslöja sin användning för sin arbetsgivare eller kollegor.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 6 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Storbritannien tillkännager AI-säkerhetstestningsplan, Kina inte undertecknat

Den brittiska regeringen har tillkännagivit en överenskommelse inom teknikindustrin som den hävdar kommer att utforma en plan för säkerhetstestning av AI. Med olika typer av AI som regelbundet byggs in i konsument- och företagsinriktad programvara, har utvecklare kommit överens om att regeringar har en roll i att övervaka extern säkerhetstestning av AI-modeller. Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har alla skrivit under överenskommelsen, även om Kina, som gör stora investeringar i AI, inte var en undertecknare, även om det deltog i denna veckas brittiska AI Safety Summit. Regeringarna förklarade också en ´gemensam ambition´ att investera i offentlig sektors kapacitet för testning och annan säkerhetsforskning, och att dela resultaten med andra nationer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 3 november

Nationella och internationella styrorgan tar steg för att reglera AI-verktyg

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) såsom Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN * Planerar regleringar för att förhindra spridning av barnsexuellt missbrukssmaterial skapat av AI. STORBRITANNIEN * Planerar regleringar och kommer att tredubbla sin finansiering för ´AI Research Resource´. KINA * Har implementerat tillfälliga regler. EUROPEISKA UNIONEN * Planerar regleringar och närmar sig ett bredare avtal om den banbrytande AI-lagen. FRANKRIKE * Utreder möjliga överträdelser. G7 * Söker input på regler. ITALIEN * Utreder möjliga överträdelser. JAPAN * Utreder möjliga överträdelser. POLEN * Utreder möjliga överträdelser. SPANIEN * Utreder möjliga överträdelser. FÖRENTA NATIONERNA * Planerar regleringar. USA * Söker input på regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 3 november

Australiens senat medger att integriteten i konsultbranschen undermineras av AI-verktyg

En utredning i Australiens senat om konsultbranschen medger att dess integritet har underminerats av beroendet av fallstudier genererade av Google Bard AI-verktyget. Mer än 10 000 människor som arbetar på KPMG kan påverkas när uppenbart felaktig information läggs ut på offentlig plats. Kommittén rapporterade händelsen till senatens sekreterare och påpekade att den ´väckte viktiga frågor´ om användningen av artificiell intelligens. Felaktig användning av verktyg som Google Bard kan ´allvarligt underminera integriteten i inlämningar och kommittéprocessen´, sade kommittén.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 3 november

Australiens senatskommitté varnar för riskerna med AI efter felaktig information

En senatskommitté i Australien varnar för att artificiell intelligens kan ha underminerat dess integritet, efter att konsultjätten KPMG lämnat in ett officiellt klagomål om faktamässigt felaktig information som fått parlamentariskt skydd. En grupp akademiker har bett de stora fyra konsultföretagen om ursäkt efter att deras inlägg till en utredning innehöll falska anklagelser om allvarligt felaktigt beteende, som samlades in av ett AI-verktyg och inte faktakontrollerades. Ett akademiskt har tagit på sig ansvaret för felen, genererade av Google Bard AI-verktyget, som producerade fallstudier som aldrig inträffade och citerade dem som exempel på varför strukturella reformer behövdes.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

Innocean Australia använder AI för att fira Hyundais tvåmiljonte bil

Innocean Australia skapade en kampanj för att fira Hyundais tvåmiljonte bil, med hjälp av AI-verktyget Heckler. Kampanjen visade Hyundais utveckling sedan 1980-talet genom att visa upp olika bilmodeller. Hecklers designchef Adrien Girault använde AI-baserade bildgenereringsverktyg som Midjourney och Dall-e för att effektivt producera hundratals specifika bilder av bilmärken/modeller från 1980-talet och framåt. Verktygen förbättras med varje uppdatering, men de är inte en enklickslösning och ersätter inte någon i teamet. De är endast så bra som de datauppsättningar de matas med.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 2 november

Cybersäkerhetsforskare varnar för AI-verktyget WormGPT

Cybersäkerhetsforskare varnar för det nya generativa AI-verktyget WormGPT, som liknar ChatGPT men saknar etiska gränser och begränsningar. Verktyget används för att skapa sofistikerade attacker mot australiensiska företag. En 23-årig portugisisk programmerare, känd som ´Last´, beskriver sig själv som skaparen av WormGPT, ett verktyg som kan användas för att utföra olika typer av olagliga aktiviteter. Trots företagens entusiasm för de produktivitetsfördelar som generativ AI kan erbjuda, varnar branschfigurer för att den nya teknologin kan leda till en våg av innovativa cyberattacker.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 2 november

Storbritanniens premiärminister tillkännager överenskommelse för att testa AI-modeller

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak tillkännagav en ny överenskommelse under en tvådagars konstgjord intelligens (AI) toppmöte på Bletchley Park. I överenskommelsen, som undertecknats av Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Singapore, USA och Storbritannien, kommer åtta ledande teknikföretags AI-modeller att testas innan de släpps. De åtta företagen är Amazon Web Services, Anthropic, Google, Google DeepMind, Inflection AI, Meta, Microsoft, Mistral AI och Open AI. Sunak tillkännagav också ytterligare detaljer om en överenskommelse för att inrätta en internationell rådgivande panel om framstående AI-risker.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 2 november

Globala regleringar försöker reglera artificiell intelligens

Framsteg inom artificiell intelligens (AI) komplicerar regeringars försök att skapa lagar som styr teknologins användning. Australien planerar att tvinga sökmotorer att skapa nya koder för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien kommer att tredubbla sin finansiering till ´AI Research Resource´ och kommer att inrätta världens första AI-säkerhetsinstitut. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar att införa nya AI-regler. Frankrike, Italien, Polen, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser. G7 söker input på regler och FN planerar regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 2 november

Generativ AI kan spara en arbetsdag i veckan, enligt undersökning

En ny undersökning av över 900 kontorsarbetare i Storbritannien, USA och Australien visar att nästan hälften (47%) tror att generativ AI kan spara dem en arbetsdag per vecka. Undersökningen utfördes av SnapLogic. Överraskande nog sa mer än en tredjedel (36%) att de inte alls använder gen-AI för arbete. 67% av de svarande som använder gen-AI för arbete säger att det redan sparar dem 1-5 timmar arbete per vecka. Respondenterna tror att gen-AI har stor potential som arbetsbesparande verktyg. 68% sa att de inte har tillräcklig förståelse för gen-AI för sin nuvarande roll. 53% vill lära sig mer om att använda gen-AI, och det är inte förvånande, med tanke på att 81% tror att användning av gen-AI eller ökad förståelse för gen-AI kommer att vara avgörande för att främja deras karriär.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 2 november

Global toppmöte om AI-säkerhet hålls i Bletchley Park, Storbritannien

Bletchley Park i Storbritannien, där matematikern och datavetaren Alan Turing utvecklade dekoderingsmaskiner för att avkoda nazisternas krypterade meddelanden under andra världskriget, är platsen för ett kommande globalt toppmöte om artificiell intelligens (AI). Denna vecka är Storbritanniens regering värd för AI Safety Summit, där världsledare, teknikjättar, vetenskapliga experter och civila samhällsrepresentanter kommer att fokusera på hur man kan mildra riskerna med ´Frontier AI´. Många länder, inklusive Storbritannien, USA, EU och Australien, har lagt fram egna ramar för AI-reglering och styrning.

Direktlänk Dela Lowy Institute fördjupade 2 november

USA:s vicepresident Kamala Harris presenterar flera nya AI-initiativ för att främja säker och ansvarsfull användning av maskininlärningsteknik. USA:s regering etablerar United States AI Safety Institute (US AISI) som kommer att utveckla riktlinjer för att minimera riskerna med AI. Regeringen publicerar också ett första utkast till policyvägledning för sin användning av AI, och inbjuder allmänheten att kommentera. Dessutom har 30 nationer anslutit sig till den politiska deklarationen om ansvarsfull militär användning av artificiell intelligens och autonomi. Tio stiftelser har också åtagit sig att bidra med över 200 miljoner dollar till AI-initiativ i allmänhetens intresse.

Mashable fördjupade 1 november

Banker anammar generativ AI trots nya risker och kostnader

Banker anammar generativ AI, som lovar tillväxt i intäkter, förbättringar av beslutsfattandet och bättre riskhantering. Det kommer dock också med nya risker, problem och kostnader som bankerna måste hantera. Testning av generativa AI-lösningar kommer sannolikt att påskyndas under de kommande två till fem åren, medan fördelarna sannolikt kommer att visa sig gradvis. Banker som framgångsrikt implementerar AI kan dra nytta av förmågor och effektivitet som leder till konkurrensfördelar och differentiering. Detta kan på sikt få konsekvenser för vår syn på kreditvärdighet, främst genom tre områden: affärsfranchise, finansiell prestanda och riskhantering.

Direktlänk Dela S&P Global fördjupade 31 oktober

Google Bard förväntas överstiga en miljard användare till slutet av 2023

Google Bard är en chattbot utvecklad av Google för att underlätta naturliga konversationer genom spetsteknik som naturlig språkbearbetning och maskininlärning. Bard förväntas överstiga en miljard användare till slutet av 2023, med över 140,6 miljoner månatliga besökare. Den är tillgänglig på över 43 språk och har användare från mer än 230 länder och territorier. Bard lanserades officiellt den 21 mars 2023. Användare använder Google Bard för att utforska ämnen av intresse, skapa dikter, skript och berättelser, söka hjälp med arbets- eller utbildningsuppgifter och för underhållning som spel, videosökningar och musikutforskning.

Direktlänk Dela Scoop Market fördjupade 31 oktober

AI-genererade sexuella övergreppsbilder på barn sprids snabbt på internet

En oroande trend med AI-genererade sexuella övergreppsbilder på barn sprider sig snabbt på internet. Polisorgan över hela världen uttrycker oro över den snabba ökningen av detta olagliga innehåll, vilket hotar den digitala miljön och försvårar ansträngningarna att bekämpa barnexploatering. Internet Watch Foundation släppte en rapport 2023 som belyste ökningen av AI-genererat sexuellt övergreppsmaterial på barn. Studien fann över 3000 sådana bilder på ett enda darknet-forum på bara en månad. Teknikjättar som TikTok, Snapchat och Stability AI har tillsammans med regeringar från USA, Tyskland och Australien bland andra, gått samman för att bekämpa detta.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 31 oktober

Globala ledare kämpar för att reglera den snabbt växande AI-sektorn

Det har varit en intensiv aktivitet denna vecka när USA, Europa och G7-ekonomierna kämpar för att utveckla regelverk för att reglera den snabbt utvecklande sektorn för artificiell intelligens. USA:s president Joe Biden undertecknade på måndag en exekutiv order, där han använder befogenheter från Koreakriget för att försöka hantera riskerna med en teknologi han beskrev som ´den mest betydelsefulla teknologin i vår tid´. G7, som möttes i Hiroshima i Japan, kom överens om en frivillig uppförandekod för företag som utvecklar avancerade AI-system, medan EU är nära att införa omfattande lagstiftning som reglerar alla aspekter av AI-utveckling och användning. På onsdag kommer politiska ledare, tech-exekutiver inklusive Elon Musk och AI-experter att träffas i Storbritannien för ett toppmöte organiserat av premiärminister Rishi Sunak för att diskutera de säkerhetsfrågor som generativ AI presenterar.

Direktlänk Dela The Sydney Morning Herald fördjupade 31 oktober

Teknikföretag samarbetar för att bekämpa barnsexuella övergreppsbilder skapade av AI

Teknikföretag som TikTok, Snapchat och Stability AI har undertecknat en gemensam deklaration där de lovar att arbeta tillsammans för att motverka barnsexuella övergreppsbilder som genereras av artificiell intelligens. Deklarationen offentliggjordes av Storbritannien och hade också USA, Tysklands och Australiens regeringar bland sina 27 undertecknare. I deklarationen fastslogs att man kommer att arbeta tillsammans för att säkerställa att ansvarsfull AI används för att bekämpa hotet av barnsexuella övergrepp.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 30 oktober

USA:s president Biden undertecknar order för reglering av AI

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order för att möjliggöra omfattande reglering av artificiell intelligens (AI). Order kommer strax före Storbritanniens premiärminister Rishi Sunaks AI-säkerhetstoppmöte i Bletchley Park. Order åberopar Defense Production Act, som senast användes för att ge den amerikanska federala regeringen befogenheter att styra produktionen under Covid-19-pandemin. Med denna lag kommer företag som utvecklar AI-system att behöva meddela den amerikanska federala regeringen om teknik som har konsekvenser för nationell säkerhet, nationell ekonomisk säkerhet eller nationell folkhälsa.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 30 oktober

President Biden utfärdar verkställande order för att reglera AI-industrin

President Joe Biden har utfärdat en verkställande order för att reglera den snabbt växande och i stort sett oreglerade AI-industrin. Order inkluderar direktiv för att utvidga användningen av AI inom regering, utbildning, hälsovård och andra offentliga sektorer. Det kräver också att utvecklare av de mest kraftfulla AI-systemen delar sina säkerhetstestresultat innan de tar sin teknik till den offentliga marknaden. Vita husets biträdande stabschef Bruce Reed beskrev ordern som en del av en ´aggressiv strategi´ för att dra nytta av fördelarna med AI och minska riskerna.

Direktlänk Dela Spectrum News NY1 fördjupade 30 oktober

Människor långt ifrån att bygga medvetna maskiner, enligt neurovetenskapare

Vi är långt ifrån att bygga medvetna maskiner, skriver neurovetenskapare i en åsikt publicerad i tidskriften Trends in Neurosciences. När vi interagerar med AI-system såsom ChatGPT, uppfattar vi medvetet den text språkmodellen genererar. Frågan är om språkmodellen också uppfattar vår text när vi uppmanar den, skriver neurovetenskapare från Estland, Tyskland och Australien. Författarna hävdar att trots att dessa AI-systems svar verkar medvetna, är de troligen inte det. Slutligen har de evolutionära och utvecklingsmässiga banorna som ledde till uppkomsten av levande medvetna organismer ingen parallell i artificiella system som vi föreställer oss idag.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 30 oktober

Forskare introducerar 3D-GPT för att underlätta 3D-modellering

Forskare från Australian National University, University of Oxford och Beijing Academy of Artificial Intelligence har introducerat 3D-GPT, ett ramverk designat för att underlätta instruktionsdriven 3D-innehållssyntes. Genom att dela upp 3D-modelleringsprocessen i mindre, mer hanterbara segment och bestämma när, var och hur varje segment ska slutföras, gör 3D-GPT att LLM:er kan fungera som problemlösningsagenter. 3D-GPT kan generera relevanta parameter värden från den förbättrade texten och förstå procedurgenereringsrutiner. Genom att använda användarnas skriftliga beskrivningar som guide tillhandahåller 3D-GPT exakt och anpassningsbar 3D-skapelse.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 28 oktober

Shield AI och Sentient samarbetar för att leverera nästa generations UAV-lösning

Shield AI, ett amerikanskt försvarsteknikföretag, har tecknat ett avtal med australiensiska Sentient för att leverera en nästa generations lösning för rörelsebilder över stora områden (WAMI) för Shield AI:s obemannade flygfordon (UAV) V-BAT. Leveranskontraktet är ett flerårigt, flerenhetsavtal, med de första leveranserna planerade till 2024, enligt Sentients VD Mark Palmer. Shield AI:s Hivemind AI-programvara kommer att användas tillsammans med ViDAR för att möjliggöra för V-Bat UAS att navigera i komplexa miljöer, anpassa sig till föränderliga situationer autonomt och reagera intelligent på mål i dynamiska scenarier.

Direktlänk Dela Inceptive Mind fördjupade 28 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Shutterstock integrerar generativ AI-verktyg i sitt bildbibliotek

Bildbibliotekssidan Shutterstock integrerar nu ett nytt generativt AI-verktyg som kallas Creative AI i sitt bibliotek med över 700 miljoner bilder. Detta verktyg gör det möjligt för användare att skapa anpassade AI-genererade verk som är korrekt licensierade. Creative AI utnyttjar teknik utvecklad av OpenAI, vilket gör det möjligt för användare att generera nya bilder och redigera och ändra bilder som redan finns i Shutterstock-biblioteket. Shutterstock säger att dess AI-bildgenerator producerar innehåll ”redo för licensiering och ersättningsbart för kommersiellt bruk”.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 27 oktober

AI-teknik används för mental hälsa, konstskydd och katastrofberedskap

Heidi Health, en plattform som använder AI för att minska administrativa uppgifter i medicinska kliniker, har fått en investering på 10 miljoner dollar från Blackbird Ventures. Albury Regional Mental Health Initiative har lanserat en AI-baserad plattform för att förbättra mentalvård i avlägsna områden. Forskare vid University of Chicago har utvecklat ett verktyg, ´Nightshade´, för att störa AI-modeller som tränas på konstnärliga bilder utan tillstånd. OpenAI har tillkännagivit ett ´Preparedness´-team som ska fokusera på utmaningarna med framkant AI-modeller. Microsoft planerar att investera 5 miljarder dollar i Australiens tekniska framtid.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 27 oktober

Studie visar konsumenters syn på generativ AI

Publicis Sapient har publicerat resultaten från en undersökning av 10 957 konsumenter i sju länder om deras syn på och användning av generativ AI. Studien visar att 78 procent av konsumenterna globalt har hört talas om generativ AI, men endast 30 procent har faktiskt använt den. Konsumenter i Storbritannien är minst benägna att ha använt generativ AI, jämfört med konsumenter i APAC - Australien och Thailand. Majoriteten av konsumenterna är oroliga för att generativ AI kommer att leda till förlust av mänsklig kontakt, brist på datasekretess och ökning av felaktig information.

Direktlänk Dela Mobile Marketing Magazine fördjupade 27 oktober

Earth AI upptäcker nytt molybdänfyndighet med hjälp av AI

Gruvutforskaren Earth AI har med hjälp av artificiell intelligens upptäckt en outforskad molybdänfyndighet i New South Wales, Australien. Molybdän är en värdefull metall som används i olika industriella tillämpningar, inklusive förstärkning av stål och tillverkning av elektriska komponenter. Företaget strävar efter att upptäcka outforskade kritiska metallfyndigheter på ett betydligt mer kostnadseffektivt och tidsbesparande sätt. Ett certifierat laboratorium bekräftade höga molybdänhalter i tre prover, vilka översteg de för närvarande utvunna halterna i världens ledande molybdängruvor, Climax och Henderson.

Direktlänk Dela Mugglehead fördjupade 27 oktober

Australien lockar AI-utvecklare med stora investeringar från Microsoft och Google

Australien öppnar sina dörrar för AI-utvecklare i syfte att stärka sitt tekniksektor. Microsoft meddelade nyligen att de investerar AUS$5 miljarder (cirka $3,2 miljarder) i landet. Detta kommer efter att Google meddelat att de ska investera $1 miljard i samarbete med den australiska regeringen, inklusive projekt för att skydda Stora barriärrevet och ren energi. Shanal Aggarwal, kommersiell chef på TechAhead, menar att stränga och oklara regler i USA tvingar AI-utvecklare att söka andra regioner. Enligt en rapport från International Data Corporation planerar Australien att spendera upp till $3,6 miljarder på artificiell intelligens. Microsofts avtal med den australiska regeringen kommer att öka antalet datacenter i landet från 20 till 29 i Canberra, Melbourne och Sydney. Microsoft arbetar också med Technical and Further Education New South Wales (TAFE NSW) för att inrätta ett nytt lärandecenter kallat Microsoft Datacentre Academy.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 25 oktober

Frontier Model Forum skapar AI-forskningsfond, Microsoft investerar i Australien

Frontier Model Forum har skapat en fond för att stödja forskning inom teknik med initiala finansieringsåtaganden på över 10 miljoner dollar från sina supportrar och partners. Dess första direktör kommer att vara Chris Meserole, som senast var direktör för AI och framväxande teknikinitiativ vid Brookings Institution. Forumet, som lanserades i juli, fokuserar på ´frontier AI-modeller´ som överträffar de mest avancerade befintliga modellernas kapabiliteter. Många länder planerar AI-reglering och Storbritannien kommer att vara värd för en global AI-säkerhetstoppmöte i november. Microsoft planerar att spendera 3,2 miljarder dollar på att expandera sina AI- och molnberäkningsförmågor i Australien under två år.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

Microsoft investerar 5 miljarder dollar i Australien för att öka cybersäkerheten och teknisk kompetens

Microsoft planerar att investera 5 miljarder dollar i Australien under de närmaste två åren, vilket kommer att öka antalet datauppsättningar i landet med omkring 45%. Investeringsplanen innefattar tre huvudelement. För det första kommer investeringen att utöka datamängderna i Sydney, Melbourne och Canberra. För det andra kommer Microsoft att samarbeta med regeringen i New South Wales för att bygga ett Microsoft Datacentre Academy, med målet att utbilda cirka 300 000 australier för en mer teknisk framtid. Slutligen kommer Microsoft att samarbeta med den australiska signaldirektoratet för att bygga en cybersköld som kommer att använda Microsofts data från sina miljontals kunder runt om i världen för att hjälpa Australien att hantera hot mot landets cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 24 oktober

Microsoft investerar 5 miljarder AUD i Australiens digitala infrastruktur

Microsoft meddelade idag betydande investeringar i Australiens digitala infrastruktur, utbildning och cybersäkerhetssektorer. Initiativen syftar till att positionera landet för att dra nytta av fördelarna med artificiell intelligens (AI), stärka dess ekonomiska konkurrenskraft, skapa högvärdesjobb och skydda mot det växande hotet från cyberattacker. Microsoft planerar att expandera sin hyperskala molnbaserade dator- och AI-infrastruktur i Australien med 5 miljarder AUD under de kommande två åren. Detta markerar företagets största investering i landet under dess fyra decennier långa närvaro.

Direktlänk Dela Tech Business News fördjupade 24 oktober

AI-uppdatering: Xbox och PlayStation kan dra nytta av AI, Paytm CEO investerar i AI, Canva introducerar AI-verktyg

Morgan Stanley-analytiker förutspår att Microsofts Xbox och Sonys PlayStation kan dra nytta av AI-adoption. Paytm-grundaren och VD:n Vijay Shekhar Sharma planerar att investera 300 crore rupier i Indiens AI- och elbilssektorer genom VSS Investments Fund. Canva har introducerat AI-drivna K-12-utbildningsprodukter som en del av sin Canva for Education-plattform. Microsoft meddelade att de kommer att investera 3,2 miljarder dollar i Australien under de kommande två åren för att expandera sin AI- och molndatorinfrastruktur. En ny undersökning visar att företagsjuridiska team kan vända sig till AI för att skala och minska kostnader.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 23 oktober

Microsoft investerar 5 miljarder AUD i AI och molnkapacitet i Australien

Microsoft planerar att spendera 5 miljarder AUD (3,2 miljarder USD) på att utöka sin artificiella intelligens (AI) och molnkapacitet i Australien under de kommande två åren. Detta inkluderar även utbildning i digitala färdigheter och cybersäkerhet. Företaget planerar att öka sin datakapacitet i landet med 250%, vilket kommer att möjliggöra för Australien att möta efterfrågan på molntjänster, som förväntas fördubblas från 2022 till 2026. Utöver detta kommer Microsoft att stödja utbildningen av 300 000 australier i digitala färdigheter och utöka ett avtal om informationsdelning om cyberhot med Australiens Signals Directorate.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 oktober

Microsoft investerar 3,2 miljarder dollar i Australien för att utöka moln- och AI-infrastruktur

Microsoft Corp. kommer att investera 5 miljarder AUD (3,2 miljarder USD) i Australien för att utöka sin moln- och AI-infrastruktur under de närmaste två åren. Detta beskrivs som företagets största investering i landet på fyra decennier. Investeringsplanen meddelades under premiärminister Anthony Albaneses besök i USA denna vecka. Investeringen kommer att hjälpa Microsoft att växa sina datacenter över Canberra, Sydney och Melbourne med 45% - från 20 platser upp till 29.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 oktober

Designmjukvaruföretaget Canva satsar på AI för att locka företagskunder

Designmjukvaruföretaget Canva använder sig av funktioner drivna av artificiell intelligens (AI) för att locka företagsklienter. Detta sker i ljuset av ökad konkurrens och ett kraftigt fall i värdering, vilket hotar dess plats bland världens toppstartups. Bolagets medgrundare och Chief Product Officer, Cameron Adams, berättade att AI-verktyg låter användare experimentera med nya idéer fritt och snabbt, något som tidigare ofta stoppades i ett tidigt skede på grund av brist på tid, personal eller pengar.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 23 oktober

Domstol beslutar att AI-skapade verk inte kan skyddas av upphovsrätt

En domstol i Washington DC har avgjort att verk skapade av artificiell intelligens (AI) inte kan skyddas av upphovsrätten. Fallet involverade ett konstverk från 2018 som skickats in av Stephen Thaler till upphovsrättskontoret. Flera författare är oroliga för att AI-företag använder deras verk utan licenser och Getty Images hävdar att över 12 miljoner av deras bilder har stulits. Domstolen menade att AI-företag utnyttjar en teknik som sprungit före den rättsliga status quo och valt att agera först och be om ursäkt senare. Frågan om upphovsrätten till AI-skapat innehåll är en gråzon som kan komma att bromsa utvecklingen av AI.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 23 oktober

AI avslöjar hur den stereotypa australiensaren ser ut

Artificiell intelligens har avslöjat hur den stereotypa australiensaren ser ut i landets större städer - från hipsters i Melbourne och glamourösa tjejer på Gold Coast, till människor från Adelaide som ser ut som om de kommer från en annan tid. AI-programmet Midjourney, som skapar ´realistiska´ bilder från användarens instruktioner, fick i uppdrag att skapa bilder av män och kvinnor som representerar deras ´hemstad´. Enligt AI är männen från Australiens större städer alla hipsters medan deras landsbygdsmotsvarigheter är mer robusta och solkyssta. Kvinnorna är mindre generaliserade och varierar från unga universitetsstudenter till äldre damer.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 23 oktober

Lärare känner sig oförberedda på AI:s påverkan, enligt rapport

Enligt en ny rapport känner sig minst hälften (49%) av lärarna oförberedda på påverkan från artificiell intelligens (AI), och menar att mer måste göras för att hjälpa dem att förbereda eleverna för en AI-driven framtid. Rapporten, utförd av Oxford University Press (OUP), rekommenderar att regeringar bör stödja skolor för att utnyttja AI:s potential för att omvandla utbildningen. Om det nuvarande utbildningssystemet inte anpassas till AI-eran, kan elever riskera att uppleva ojämlikheter i dess implementering och riskera att hindras från att utveckla bredare kognitiva färdigheter för framtiden.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 22 oktober

TikTok lanserar sin musikstreamingtjänst i nya territorier men saknar fortfarande Universal Music Group

Den länge diskuterade musikstreamingtjänsten TikTok Music kommer äntligen ut ur beta med helt nya funktioner. TikTok Music, en premium musikstreamingtjänst från videodelningsplattformen, är nu tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. Detta följer efter lanseringen av tjänsten i Brasilien och Indonesien. TikToks musiktjänst har partnerskap med alla stora skivbolag i Brasilien och Indonesien. Det innebär att prenumeranter kan lyssna på alla de största artisterna och albumen från Sony Music, Warner Music Group och Universal Music Group. Men det verkar som att de ännu inte lyckats teckna ett avtal med Universal Music Group för sina nya territorier. Det innebär att för närvarande endast musik från Sony Music Group och Warner Music Group är tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. TikTok sa: ´Vi är i aktiva diskussioner med Universal. Vårt mål är att erbjuda våra användare en fullständig katalog av musik.´

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 20 oktober

AI och maskininlärning förbättrar diagnostikmetod baserad på tungan

Traditionella kinesiska örtläkare har länge diagnostiserat sjukdomar genom att undersöka tungan. Nu kombineras denna metod med AI och maskininlärning för att förbättra noggrannheten och effektiviteten. En studie utförd av forskare från Irak och Australien visade att ett datorstött tungdiagnostiksystem korrekt identifierade sjukdomar som diabetes och njursvikt i 94% av fallen. Systemet använde enkla enheter som smartphones eller USB-webbkameror för att ta bilder av tungan, som sedan analyserades och jämfördes med en databas av tungbilder. Forskarna framhävde teknologins potential för fjärrövervakning av hälsan, särskilt i pandemibegränsade scenarier.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 20 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Sumsub lanserar modeller för att upptäcka deepfakes och syntetiskt bedrägeri

Sumsub har lanserat For Fake’s Sake, en uppsättning modeller som möjliggör upptäckt av deepfakes och syntetiskt bedrägeri i visuella tillgångar. Sumsub kommer att använda feedback från AI-forskningsgemenskapen för att ytterligare förbättra modellernas förmågor. Verktyget har potential att anpassa sig och växa i takt med andra AI-drivna verktyg. For Fake’s Sake låter användare uppskatta hur troligt det är att en uppladdad bild har skapats artificiellt. Sumsub tillhandahåller detaljerade kort för tränade modeller som beskriver datamängder och metriker.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 19 oktober

Globala perspektiv på AI-reglering och upphovsrätt

Regeringar över hela världen kämpar med att anpassa lagar och regler till den snabbt växande AI-teknologin, särskilt när det gäller upphovsrätt och immateriell egendom. EU arbetar med att skapa en AI-regleringsram genom ett föreslaget nytt AI-lagförslag. Storbritannien utvecklar en praxis för att klargöra IP och AI, medan USA har en mer laissez-faire inställning till AI-reglering. Kina inför mycket stränga AI-regler, medan Japan har ett mycket tillåtande tillvägagångssätt för upphovsrätt i sina AI-utbildningspolicyer. Sydkorea, Singapore, Israel, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Schweiz, Indien och Brasilien utvecklar alla sina egna unika metoder för att hantera AI-reglering och upphovsrätt.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 19 oktober

AI-systemens framtid: Expertgrupp föreslår ´levande riktlinjer´ för ansvarsfull användning

Ett år efter att teknikföretaget OpenAI släppte chattboten ChatGPT, tävlar företag om att utveckla allt kraftfullare ´generativa´ AI-system. Dessa system kan producera text, bilder, videor och till och med datorprogram i respons på mänskliga kommandon, vilket kan göra information mer tillgänglig och påskynda teknikutvecklingen. Men de innebär också risker, inklusive spridning av felinformation och ´deepfakes´. Forskare har börjat utveckla ´levande riktlinjer´ för användning av generativ AI. Dessa riktlinjer utvecklades vid två toppmöten vid Institutet för avancerade studier vid Universitetet i Amsterdam.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 19 oktober

AI kan utnyttjas av terrorister eller fientliga stater, varnar MI5 och FBI

Artificiell intelligens (AI) kan utnyttjas av terrorister eller fientliga stater för att bygga bomber, sprida propaganda eller störa val, enligt cheferna för MI5 och FBI. Ken McCallum, generaldirektör för MI5, och Christopher Wray, chef för FBI, sa att deras organisationer övervakar utvecklingen och behöver samarbeta med experter i den privata sektorn för att hantera framväxande hot. McCallum och Wray talade på en Five Eyes underrättelsekonferens med cheferna för de inhemska underrättelsetjänsterna i Australien, Kanada och Nya Zeeland vid Stanford University, Kalifornien.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

AI-chatbotar kan avslöja personliga detaljer baserat på till synes oskyldiga chattar

Stora språkmodeller (LLM) som driver populära AI-chatbotar kan avslöja mycket mer information än vad en människa kan från en kort textsträng, enligt en studie. Forskare matade OpenAI´s GPT-4 med en textsträng och modellen kunde korrekt fastställa användarens hemstad, Melbourne, Australien. Forskarna testade LLM från OpenAI, Meta, Google och Anthropic och fann att modellerna kunde avslöja användarens ras, yrke, plats och annan personlig information från till synes oskyldiga chattar. De testade LLM:ernas förmåga genom att mata dem med textsnuttar från en databas med kommentarer från över 500 Reddit-profiler. OpenAI´s GPT4-modell kunde korrekt tolka privat information från dessa inlägg med en noggrannhet mellan 85 och 95 procent.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 17 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

ChatGPT utforskas för att upptäcka sårbarheter i programvara

Avancerade språkmodeller som CodeBERT, GraphCodeBERT och CodeT5 kan upptäcka sårbarheter i programvara och till och med rekommendera patchar för att åtgärda dem. Ett verktyg som heter AIBugHunter i VSCode använder dessa modeller för lämplig programvarusäkerhet. Cybersecurity forskare från Monash University, Clayton, Australien, har nyligen utforskat användningen av ChatGPT för sårbarhetsuppgifter i programvara, inklusive förutsägelse, klassificering och korrigering av smarta kontrakt. De jämförde den med AIBugHunter, CodeBERT, GraphCodeBERT och VulExplainer på fyra sårbarhetsuppgifter. ChatGPT presterade sämst jämfört med andra metoder.

Direktlänk Dela Cybersecuritynews.com fördjupade 17 oktober

Australienska forskare utvecklar AI-baserat cyberintrångsövervakningssystem

Forskare från Charles Sturt University och University of South Australia har utvecklat ett nytt cyberintrångsövervakningssystem som använder artificiell intelligens (AI) för att hjälpa obemannade robotar att upptäcka man-in-the-middle (MitM) cyberattacker. Systemet, som använder en sofistikerad inlärningsalgoritm kallad convolutional neural network (CNN), har potential att förbättra robotoperativsystemets (ROS) förmåga att motstå andra former av cyberattacker, såsom spoofing, stöld och förnekande av tjänst (DoS). Algoritmen testades på den amerikanska arméns GVT-BOT och uppnådde en imponerande noggrannhet på 99%.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 oktober

Canva lanserar AI-drivet verktyg för att förbättra visuell innehållsskapande

För att fira sitt 10-årsjubileum har den populära digitala designplattformen Canva lanserat en AI-driven verktygslåda som kallas Magic Studio. Verktygslådan, som är designad i samarbete med Runway AI, introducerar flera funktioner till den generativa AI-komponenten i Canvas betalade professionella plan. Magic Studio innehåller en rad generativa AI-verktyg, inklusive Magic Switch, Magic Media och Magic Design. Magic Studio kommer att vara tillgängligt direkt i Canva genom den nya Magic Media-appen. Canva har även lanserat Canva Shield-initiativet, som erbjuder avancerade verktyg för förtroende, säkerhet och sekretess.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 16 oktober

Canva lanserar AI-drivet verktygsset för visuellt innehållsskapande

Digitala designplattformen Canva markerar sitt 10-årsjubileum med lanseringen av Magic Studio, ett AI-drivet verktygsset utformat för att strömlinjeforma skapandet av visuellt innehåll. Magic Studio, som utvecklats tillsammans med Runway AI, introducerar en svit av generativa AI-verktyg, inklusive Magic Switch, Magic Media och Magic Design. Runway AI:s VD Cristobal Valenzuela tillkännagav att den fulla kraften i Gen-2 kommer att vara tillgänglig direkt i Canva. Canva:s chef för AI-produkter, Danny Wu, betonade att företaget inte är nytt på generativ AI och bara utvidgar vad Canva har gjort från början. Canva lanserade också Canva Shield-initiativet, som erbjuder en svit av avancerade verktyg för förtroende, säkerhet och sekretess som utnyttjar artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Nation fördjupade 14 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Svensk kvinna blir första mottagaren av integrerad robotlem

En svensk kvinna vid namn Karin, som förlorade sin högra hand i en jordbruksolycka för 20 år sedan, har blivit den första mottagaren av en robotlem integrerad med hennes nerv- och skelettsystem. Efter operationen i december 2018 kan Karin nu utföra upp till 80 % av de uppgifter hon brukade göra med båda händerna och uppleva känslor i sin konstgjorda lem. Operationen involverade samarbete mellan ingenjörer och kirurger från Sverige, Australien och Italien. Framgången med operationen ger hopp om framtiden för amputerade och visar potentialen i att integrera robotteknik med människokroppen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

Australiensiska forskare utvecklar AI för att förhindra cyberattacker på militära robotar

Forskare i Australien har gjort betydande framsteg inom cybersäkerhet genom att utveckla en artificiell intelligens (AI) algoritm som kan identifiera och förhindra cyberattacker på militära robotar. Algoritmen använder djupinlärningsnätverk för att träna robotens operativsystem att känna igen distinkta mönster som är karakteristiska för cyberattacker. Algoritmen har testats med stor framgång, där den kunde upptäcka och förhindra 99% av försöken till cyberattacker. Utvecklingen av denna AI-algoritm markerar en betydande milstolpe inom cybersäkerhet för militära robotar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

Skyscanner lanserar AI-drivet sökverktyg för reseplanering

Skyscanner har lanserat ´Dream and discover with AI´, ett sökverktyg drivet av generativ artificiell intelligens. Lösningen, som drivs av ChatGPT, lanseras först i beta i Australien, Indien och Singapore för att mäta resenärsbeteende vid användning av AI för reseplanering. ´Dream and discover´ låter resenärer ställa öppna frågor som ´bästa städerna för kulturella turer´ eller ´dolda pärlor i Europa´. Tekniken genererar sedan rekommendationer samt tre destinationsförslag med flyglänkar för varje. Bildmaterial inkluderas också i sökverktygen tillsammans med destinationsinformation.

Direktlänk Dela PhocusWire fördjupade 13 oktober

Svensk konstnär vinner första AI-fototävlingen

AI-konst har snabbt ökat i popularitet under de senaste åren, och nu har den första vinnaren av en AI-fototävling korats vid Ballarat International Foto Biennale (BIFB) i Australien. Priset gick till den svenska konstnären Annika Nordenskiöld för hennes verk ´Twin Sisters in Love´, skapat med AI-generatorn Midjourney. Beslutet att inkludera AI-konst i festivalen har dock väckt debatt bland publiken, som fruktar att detta kan leda till en utrotning av traditionella konstformer.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 13 oktober

Artificiell intelligens i BFSI-marknaden förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028

Artificiell intelligens (AI) i BFSI (bank, finans och försäkring) används för att låta datorer utföra uppgifter som vanligtvis är förknippade med människor, som att göra förutsägelser, erbjuda rekommendationer och fatta beslut. AI används särskilt för att upptäcka bedrägerier och säkerställa regulatorisk efterlevnad. Den globala marknaden för AI i BFSI uppgick till 14,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,9% under perioden 2023-2028. Marknadens tillväxt drivs av digitalisering och automatisering inom bank, finans och försäkring, samt behovet av AI-baserade låne- och kreditsystem för att analysera kundbeteendemönster.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Dataskyddsmyndigheter (DPA:er) runt om i världen tar steg för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI) och hur den korsar med befintliga dataskydds- och integritetslagar. DPA:er fokuserar på teman som transparens, rättvisa och ansvar i AI-användning. Nya Zeelands dataskyddsmyndighet har publicerat vägledning om hur AI förhåller sig till landets dataskyddslagar. Sydkorea och Saudiarabien har utfärdat liknande vägledningar. Kanadas dataskyddsmyndighet har granskat begreppet algoritmisk rättvisa. Storbritannien lanserar en rådgivningstjänst för att hjälpa företag att snabbare och ansvarsfullt introducera AI-innovationer på marknaden. Argentina skapar ett program för att stödja utveckling och användning av AI. Franska DPA har lanserat ansökningar för sin egen AI-sandbox. Australiens informationskommissionär har genomfört en undersökning om australiers attityder till AI och dataskydd.

JD Supra fördjupade 11 oktober

South Park tar sikte på AI i sin femte special

Paramount+ har tillkännagivit sin femte South Park-special, betitlad South Park: Joining the Panderverse. Beskrivningen lyder: ”Cartmans djupt störande drömmar förutspår slutet på det liv han känner och älskar. De vuxna i South Park brottas också med sina egna livsbeslut när framväxten av AI vänder upp och ner på deras värld.” Detta markerar deras första special på mer än ett år. Specialen kommer att sändas den 27 oktober i USA och Kanada, och nästa dag i Storbritannien och Australien.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 11 oktober

Global forskning om data- och maskininlärningstjänster släppt av Marketintelx

Marketintelx har nyligen släppt en omfattande forskningsrapport med titeln ´Global Data Science And Machine Learning Service Market´. Studien ger en bredare bild av marknaden med omfattande marknadsinsikter och analyser. Rapporten omfattar marknadsandelar och strategier för nyckelspelare på marknaden och ger detaljerade profiler för de största tillverkarna och importörerna som påverkar marknaden. Rapporten analyserar också en rad nyckelfaktorer som kommer att hjälpa köparen att studera branschen. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Datascience.Com, Zs, Latentview Analytics, Mango Solutions, Microsoft, International Business Machine, Amazon Web Services, Google, Bigml, Fico, Hewlett-Packard Enterprise Development, At&T.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Hyperfine får FDA-godkännande för AI-baserad programvara till Swoop-hjärnbildningssystem

Hyperfine, ett banbrytande medicintekniskt företag, har fått FDA-godkännande för uppdaterad programvara till deras bärbara magnetresonanshjärnbildningssystem, Swoop. Den senaste programvaran, som bygger på en robust AI-grund, förbättrar bildkvaliteten i Swoop-systemets diffusionsviktade bildsekvens (DWI). Med denna uppdatering utökar Hyperfine Swoop-systemets AI-avstörningskapacitet genom att införliva avancerad bildpostbehandling i DWI-sekvensen. Detta möjliggör en skarpare bild som potentiellt kan hjälpa kliniker att mer exakt diagnostisera, behandla och övervaka patienter som genomgår hjärnbildning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 10 oktober

ARM Hub planerar att lansera Data och AI-as-a-Service 2024

ARM Hub, en ledande aktör inom robotik, artificiell intelligens (AI) och design-tillverkningsindustrin, har meddelat sina planer på att lansera ett data- och AI-as-a-Service-erbjudande 2024. Detta australiensiska företag syftar till att tillhandahålla en skalbar och säker data- och AI-infrastruktur i molnet. Vid ADIPEC 2023 Manufacturing and Industrialization Strategic Conference i Abu Dhabi betonade Dr. Cori Stewart, VD och grundare för ARM Hub, vikten av att integrera olika datakällor på en plattform. Företagets erbjudande kommer att inkludera skräddarsydda AI-verktyg som chatbots och generering av syntetisk data.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Generativ AI kan lösa ´spaghettikod´-krisen i Wall Street och regeringen

Stora organisationer som Wall Street och den federala regeringen förlitar sig på Cobol, ett 64 år gammalt programmeringsspråk, för att behandla tiotals biljoner dollar i transaktioner varje år. Men eftersom Cobol blir äldre har det blivit svårt att hitta personer som kan uppdatera dessa gamla system. Företag som IBM och Microsoft tror att generativ AI kan vara ett kraftfullt verktyg för att avvänja oss från denna äldre teknik. Cobol är kritiskt för banker och federala regeringar trots att det ofta är dåligt dokumenterat och svårt att ändra, vilket skapar ett stort problem som programmerare kallar ´spaghettikod´. Generativ AI kan hjälpa till att översätta denna dåligt dokumenterade Cobol-kod till strukturerad, lätt att tolka Java-kod, vilket kan spara Wall Street och regeringen miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 9 oktober

Studie visar att ´växlingsskatt´ påverkar produktiviteten på arbetsplatsen

En longitudinell studie genomförd av RingCentral och Ipsos sedan 2018 visar att produktiviteten på arbetsplatsen påverkas av en rad utmaningar. Enligt studien, som omfattade 4500 heltidsanställda i USA, Storbritannien och Australien, spenderar arbetstagare i genomsnitt 62 arbetsdagar per år – nästan 500 timmar – på att växla mellan olika kommunikationsappar. Detta fenomen, kallat ´växlingsskatt´, har ökat med 93% sedan 2018. Studien visar också att 53% av respondenterna 2023 rapporterade att de använder sex eller fler appar, mer än dubbelt så många som 2018. Studien föreslår att enhetlig kommunikation som tjänst (UCaaS) och AI kan vara lösningar på dessa utmaningar.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 9 oktober

Skulle historiens mest inflytelserika figurer ha förändrat mänsklighetens kurs om de var bundna till smartphones?

Alex Wadelton har skapat en AI-genererad serie som ställer frågan om historiens mest inflytelserika figurer, som Albert Einstein, Martin Luther King, Moder Teresa, Jesus och Marilyn Monroe, skulle ha förändrat mänsklighetens kurs om de var bundna till smartphones. Serien, ´What Could Have Been´, visar dessa ikoniska personligheter sent på natten, upplysta av skenet från sina smartphones. Wadelton uppmanar oss att tänka på hur mycket av våra liv som tillbringas stirrande på en liten svart rektangel, och hur vår tid kunde vara bättre spenderad.

Direktlänk Dela Designboom fördjupade 9 oktober

Australiens skolor godkänner användning av AI-verktyget ChatGPT från 2024

När ChatGPT blev uppmärksammat förra sommaren började skolor och utbildningsanordnare oroa sig för hur man skulle hantera den framväxande artificiella intelligensplattformen. Vissa australiska stater och territorier förbjöd tillfälligt tekniken på grund av oro för plagiering. Men International Baccalaureate (IB), som erbjuder utbildningsprogram över hela världen, tog en annan väg. I mars bekräftade IB att de inte skulle förbjuda användningen av ChatGPT i sin läroplan. Förra veckan godkände utbildningsministrar ett utkast till ramverk för ansvarsfull användning av artificiell intelligens i Australiens skolor från termin 1 2024.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 oktober

Svensk konstnär vinner världens första AI-konstpris

Den svenska konstnären Annika Nordenskiöld har tilldelats det som beskrivs som ´världens första AI-konstpris´, enligt The Sydney Morning Herald. Det vinnande verket visar två systrar som kramar en bläckfisk. Nordenskiöld uttrycker en hälsosam rädsla för AI, men ser det mer som en kollega. Priset, som delades ut på en internationell fotofestival i Ballarat, Australien, har en prissumma på drygt 13 000 kronor. Arrangörerna hoppas att initiativet ska skapa debatt om skillnaderna mellan fotografi och vad de kallar för ´promptografi´.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 8 oktober

Svenska konstnären Annika Nordenskiöld vinner världens första AI-konstpris

Den svenska konstnären Annika Nordenskiöld har tilldelats det som beskrivs som ´världens första AI-konstpris´. Hennes vinnande bidrag, ´Twin sisters in love´, föreställer två systrar som kramar en bläckfisk. Priset delades ut på en internationell fotofestival i Ballarat, Australien, och har en prissumma på drygt 13 000 kronor. Arrangörerna hoppas att initiativet ska skapa debatt om skillnaderna mellan fotografi och vad de kallar för ´promptografi´.

Direktlänk Dela News55 fördjupade 8 oktober

Canva lanserar Magic Studio för att konkurrera med Adobe

Det australiska designföretaget Canva har lanserat Magic Studio, en kraftfull svit av AI-verktyg, på sin tioårsdag. Magic Studio förbättrar Canvas AI-förmågor och introducerar innovativa verktyg som Magic Switch, Magic Grab, Magic Expand, Magic Morph, Magic Alt Text och Magic Animate. Dessa verktyg använder Canvas interna AI-teknologi tillsammans med partnerskap med branschledare som Google och OpenAI. Canva introducerade även Magic Media där användare kan skapa bilder och videor från text. Canva har 150 miljoner aktiva användare över hela världen, vilket är nästan fyra gånger så många som Adobes uppskattade 26 miljoner Creative Cloud-prenumeranter.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 7 oktober

Canva lanserar AI-drivet verktygset Magic Studio på sin 10-årsdag

För att fira sitt 10-årsjubileum har den populära digitala designplattformen Canva lanserat ett AI-drivet verktygset som kallas Magic Studio. Detta verktygset, utvecklat i samarbete med Runway AI, introducerar flera funktioner till den generativa AI-komponenten i Canvas betalda professionella plan. Bland dessa verktyg finns Magic Switch, Magic Media och Magic Design. Dessutom har Canva lanserat Canva Shield-initiativet, som erbjuder en svit av avancerade verktyg för förtroende, säkerhet och sekretess med hjälp av AI. Canva har också för avsikt att investera över $200 miljoner i skapare under de kommande åren.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 7 oktober

Indiska konsumenter föredrar företag som använder generativ AI, enligt studie

Enligt en global studie är 84% av indiska konsumenter mest benägna att köpa från företag som använder generativ AI. Generativ AI kan generera text, bilder eller andra medier med hjälp av generativa modeller. Studien, utförd av teknikkonsultföretaget Thoughtworks, visade att 69% av de indiska respondenterna uttryckte stor entusiasm för generativ AI, jämfört med 30% globalt. Dessutom uppgav 84% av de indiska konsumenterna att de troligen skulle köpa från ett företag som använde generativ AI, jämfört med 83% globalt.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 oktober

Microsoft leder omvandlingen av utbildningsindustrin med AI

Microsoft är i framkant av utbildningsindustrins omvandling och är djupt involverade i AI-revolutionen. Företaget tillhandahåller en rad utbildningslösningar som kan utnyttjas av lärare för att förbättra studieresultaten. Serena Sacks-Mandel, Global CTO för utbildning på Microsoft, är starkt engagerad i denna utveckling och företaget har gjort betydande investeringar i generativ AI. Microsoft arbetar nära med OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att demokratisera tillgången till AI. Microsoft har också lanserat Fabric, en enhetlig analysplattform som samlar alla data- och analysverktyg som organisationer behöver. Företaget arbetar med flera partners för att leverera sina mål, inklusive globala IT-tjänstekonsultföretaget AANSEACORE och Territorium, ett omfattande lärande register som använder AI för att skapa en studentprofil.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 6 oktober

Länder runt om i världen försöker reglera AI-teknik

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT, komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har utfärdat en preliminär verkställighetsanmälan till Snap Inc:s Snapchat för eventuell bristande bedömning av integritetsrisker. Kina har infört tillfälliga regler som kräver säkerhetsbedömningar innan AI-produkter släpps på marknaden. EU:s lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse om AI-lagen innan årets slut. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga överträdelser. G7-ledare, FN och USA söker input om regleringar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 6 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Canva lanserar AI-drivet verktygssats för att förenkla visuellt innehållsskapande

Den populära digitala designplattformen Canva firar sitt 10-årsjubileum genom att lansera Magic Studio, ett AI-drivet verktygssats utformat för att förenkla skapandet av visuellt innehåll. Magic Studio, som utvecklats i samarbete med Runway AI, introducerar en svit av generativa AI-verktyg, inklusive Magic Switch, Magic Media och Magic Design. Magic Studio är en del av Canvas betalade professionella plan. Runway AI, som Canva samarbetat med, har nyligen fått betydande finansiering från tech-investerare, inklusive Google, Nvidia och Salesforce. Canva har även lanserat Canva Shield, en svit av avancerade verktyg för förtroende, säkerhet och sekretess som använder artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Nation fördjupade 5 oktober

LinkedIn avslöjar AI-drivna B2B-marknadsföringsverktyg

LinkedIn har idag avslöjat ny forskning och produktutvecklingar, vilket visar en industriell trend mot adoption av Artificiell Intelligens (AI). Enligt forskningen tror 67% av australiensiska marknadsförare att AI kommer att revolutionera deras innehållsskapande och dagliga verksamhet. Företaget har lanserat en ny lösning, känd som Accelerate, som använder AI för att erbjuda en automatiserad upplevelse av att skapa B2B-marknadsföringskampanjer. Accelerate är endast tillgängligt för utvalda kunder i Nordamerika, men planer finns på att lansera verktyget till marknadsförare i Australien, Nordamerika och Indien under de kommande veckorna. Den globala introduktionen förväntas äga rum 2024.

Direktlänk Dela Itbrief.com.au fördjupade 5 oktober

Generation Z använder AI mer än äldre generationer

En undersökning visar att 40% av deltagarna använder artificiell intelligens (AI), med mer än 70% av dessa tillhörande Generation Z, födda mellan 1997 och 2012. Dessa unga användare är mycket bekanta med tekniken och använder den för att främja kreativitet och arbete. Äldre generationer, såsom baby boomers (födda 1946-1964) och Generation X (födda omkring 1963-1975), visade mindre intresse för AI. 88% av personer över 57 år som inte använder AI sa att de inte provat tekniken eftersom de inte vet hur den skulle påverka deras liv. Trots detta har AI visat sig vara fördelaktigt för vissa äldre individer.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 5 oktober

Canva lanserar AI-drivet verktygssätt Magic Studio

För att fira sitt 10-årsjubileum har den populära digitala designplattformen Canva lanserat ett AI-drivet verktygssätt kallat Magic Studio, utvecklat i samarbete med Runway AI. Magic Studio introducerar en rad generativa AI-verktyg, inklusive Magic Switch, Magic Media och Magic Design. Trots att Magic Studio är en ny produkt, säger Danny Wu, Canvas chef för AI-produkter, att företaget inte är nytt inom generativ AI och bara utökar vad Canva har gjort från början. Canva har också lanserat Canva Shield-initiativet, som erbjuder avancerade verktyg för förtroende, säkerhet och sekretess.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 5 oktober

Meta Platforms och Ray-Ban lanserar AI-drivna smartglasögon

Meta Platforms, Facebooks moderbolag, och solglasögonstillverkaren Ray-Ban har samarbetat för att skapa ett nytt och förbättrat par artificiell intelligens-drivna solglasögon som kan spela in, ringa samtal och mer. De nya Ray-Ban Meta smartglasögonen kommer att säljas online och i butiker från och med den 17 oktober. Glasögonen är utrustade med en 12MP-kamera, inbyggda högtalare och ett fem-mikrofonsystem. Användare kan livestreama, spela musik eller podcasts, skicka meddelanden eller ringa samtal via sociala medier. Priset för de nya Ray-Ban Meta smartglasögonen börjar på 299 dollar.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 5 oktober

Canva firar 10 år med AI-uppdateringar och partnerskap med Runway ML

Canva, det australiensiska onlineföretaget för grafisk design och multimedia, firar sitt 10-årsjubileum med en omfattande uppdatering av flera AI-funktioner, inklusive ett nytt generativt videoverktyg genom ett partnerskap med AI-videostartupen Runway ML. Med Canvas stora Magic Studio-uppdatering kan användare av plattformen använda en funktion som kallas Magic Media som låter dem skriva text i ett fält eller ladda upp en stillbild. Canva´s Runway-integration skapar sedan upp till 18 sekunder video baserat på vad användaren tillhandahållit. Magic Studio innehåller också nio andra stora nya AI-funktioner.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 4 oktober

Australienska Canva lanserar AI-verktyg för att utmana konkurrenter som Adobe

Det australienska designprogramföretaget Canva Inc. har presenterat en rad verktyg drivna av artificiell intelligens för att ta upp kampen med konkurrenter som Adobe Inc. Ett av dess mest framstående verktyg är förmågan att omedelbart omvandla designer från ett format till ett annat med ett klick. Användare kan till exempel omvandla en presentation till en sammanfattning eller skapa ett blogginlägg från anteckningar under en brainstorming, och översätta till olika språk i processen. Canva kan också omvandla text till bilder och skapa videor från en bild eller text med hjälp av Gen-2, en video-genereringsmodell av Runway AI Inc.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 4 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Marknadsinsikter för AI-spelverktygsgenerator 2023

Marknadsinsikter för AI Game Assets Generator 2023 är en omfattande rapport som ger en fullständig analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser också de begränsande faktorerna och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin ROI. Den ger en djupgående analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö, inklusive nyckelspelare som verkar inom branschen, deras marknadsandel och deras konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Generation X och babyboomers öppna för att lära sig AI, enligt Salesforce-studie

En studie från Salesforce visar att de flesta individer från Generation X och babyboomers inte använder generativa AI-verktyg som ChatGPT. Av de som inte använder tekniken, sade 88% att de inte visste hur tekniken skulle påverka deras liv. Trots detta är äldre vuxna öppna för att lära sig AI om de kan förstå det bättre. Gen Z använder i större utsträckning generativa AI-verktyg som ChatGPT för att automatisera sina jobb och öka sin kreativitet. Salesforce forskning tyder dock på att Generation X och babyboomers kan vara mindre benägna att använda tekniken.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 3 oktober

INTERSPORT minskar produktdatahanteringstiden med 50% genom partnerskap med AI-plattformen Unifai

Sportvaruhandlaren INTERSPORT har rapporterat en minskning av produktdatahanteringstiden med 50% tack vare ett samarbete med Unifai, en AI-plattform från Akeneo. Unifai-lösningen använder AI och ML för att automatiskt standardisera, berika och kategorisera produktkataloger, vilket har möjliggjort för INTERSPORT att snabbare komma ut på marknaden, optimera inköpsutgifter och förbättra prestandaövervakningen. INTERSPORT valde Unifai för att automatisera kategoriseringen av alla nya produkter, vilket sparade tid och pengar. Manuellt bearbetning av en katalog med 8 000 produkter tog tidigare ungefär en vecka, nu tar det 2 till 3 dagar.

Direktlänk Dela Premier Construction News fördjupade 3 oktober

EU ska utvärdera ekonomiska säkerhetsrisker med vissa teknologier

Europeiska unionen (EU) kommer att utvärdera potentiella risker med halvledar-, artificiell intelligens (AI), kvant- och bioteknikteknik för att bedöma om dessa tekniker kan hota EU:s ekonomiska säkerhet och leda till export- eller investeringsrestriktioner för tredjeländer. EU:s strategi är att minska beroendet av vissa länder och främja partnerskap med likasinnade nationer. De teknologier som identifierats för bedömning inkluderar avancerad halvledarteknik, AI för dataanalys och objektigenkänning, kvantteknologier för kryptografi, kommunikation och avkänning samt bioteknik för genetiska modifieringar och nya genomiska tekniker.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 oktober

Utmaningar och lagstiftningsåtgärder mot deepfakes i Australien och EU

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer genomgripande i alla aspekter av det moderna samhället och handeln: från användning i automatiserade beslutsprocesser till ansiktsigenkänning och generativ AI. Samtidigt har den snabba utvecklingen inom AI-teknik, som djupinlärning, lett till en ökad genomslagskraft och spridning av felinformation genom deepfakes, en typ av syntetiska AI-genererade medier, som blivit allt svårare att upptäcka både för det mänskliga ögat och för befintliga detekteringstekniker. Dessa utvecklingar har avsevärt ökat riskerna för integritet, cybersäkerhet och identitetsstöld på individuell, företags- och statsnivå. Nedan behandlar vi några av de viktigaste utmaningarna som denna produkt av generativ AI ställer för integriteten och överväger några av de nuvarande föreslagna lagstiftningsåtgärderna mot den i Australien och Europeiska unionen (EU) i dess föreslagna AI-lag, särskilt när det gäller syntetiska deepfake-medier. Slutligen föreslår vi en möjlig väg framåt med hjälp av en ´icke-syntetisk´ modell för mediaautentisering. I detta uppmanar vi till att alla regleringar av användningen av dessa tekniker och eventuella följande deepfakes måste vara ändamålsenliga och balansera behovet av reglering med och skydd av individer som främjar teknologisk innovation och yttrandefrihet.

Direktlänk Dela Clyde & Co fördjupade 2 oktober

Generativ AI är en teknik som har potential att förändra arbetsplatsen. Inom fem dagar efter lanseringen av ChatGPT i november 2022 hade över en miljon människor loggat in för att prova det. Under de första fem månaderna av 2023 investerades 12 miljarder dollar i generativ AI. En forskningswebinar om generativ AI:s inverkan på arbetsplatsen visade att AI är en topprioritet för många VD:ar. Det framkom att företag redan börjar använda artificiell intelligens för att förbättra sina mänskliga kapitalstrategier. Generativ AI utvecklas snabbt och används inte som ersättning för rutinuppgifter, utan har potential att påverka icke-rutinmässigt analytiskt arbete.

MIT Sloan Management Review fördjupade 2 oktober

AI och maskininlärning används för att bekämpa skogsbränder i Australien

Inför den kommande sommaren står Australien inför ett förnyat hot om skogsbränder, och denna gång kommer brandmännen att ha flera AI- och maskininlärningslösningar på sin sida. Ett amerikanskt företag, Pano AI, har till exempel installerat brandövervakningsinfrastruktur i Sydaustralien. Pano AI:s lösning upptäcker bränder genom en AI-algoritm, som sedan bekräftas av en människa och ett larm skickas till nödtjänsterna. Australien har också genererat några inhemska startups som adresserar hotet om skogsbränder, som Firestory, Carbonix och exci. National Bushfire Resilience Network (NOBURN) är ett medborgarvetenskapsprojekt som ger människor möjlighet att använda mobiltelefoner för att samla in information för att hjälpa till att förutsäga skogsbrandshotspots och minimera deras inverkan.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 2 oktober

AI förbättrar effektivitet och tillförlitlighet inom solenergibranschen

Artificiell intelligens (AI) bidrar till framsteg inom solenergibranschen, bland annat genom att förbättra effektiviteten, tillförlitligheten och kostnadseffektiviteten. AI används för inspektion och underhåll av solpaneler, feldetektering och diagnostik i solpanelssystem, samt för optimering av laddnings- och urladdningscykler i hemmabatterier. AI spelar också en viktig roll inom efterfrågeprognoser, vilket hjälper energibolag att planera för toppbelastningsperioder. Flera företag i Australien är ledande när det gäller att använda AI för solenergiapplikationer.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 2 oktober

AI spelar en avgörande roll i solindustrin: Här är de australiska företagen i framkant

Artificiell intelligens (AI) har påverkat nästan alla branscher, inklusive solenergi. AI har hjälpt till att effektivisera och förbättra solenergiindustrin på många sätt, bland annat genom snabbare och mer exakt inspektion och underhåll av solpaneler, feldetektering och diagnostik, optimering av laddnings- och urladdningscykler för hemmabatterier och preciserad efterfrågeprognos. I Australien finns det flera företag som utnyttjar AI inom solenergiindustrin, inklusive Solar Analytics, Reposit Power, Solcast, Redback Technologies, OKRA Solar, Unleash Live, Elexsys, Future Grid, Exergenics och Neara.

Direktlänk Dela Solar Quotes fördjupade 2 oktober

Maskininlärning i medicinmarknaden: Forskningsrapport och globala trender

En forskningsrapport om maskininlärning i medicinmarknaden ger detaljer om marknadsstorlek, drivkrafter och sårbarheter, stora aktörer, segmentöversikt och geografiskt perspektiv. Rapporten innehåller även data om affärsmiljön, värde/volymresultat, marknadsföringstaktik och expertkunskap. Några av de ledande företagen på den globala marknaden för maskininlärning inom medicin är Google, Bio Beats, Jvion, Lumiata, Dreamed, Healint, Arterys, Atomwise, Health Fidelity och Ginger. Rapporten undersöker betydelsen av fält och bevis för prognos, samt deras olika aspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 2 oktober

Artificiell intelligens ökar risken för valpåverkan

Val världen över står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultatet. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, inklusive USA:s presidentval. Generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst, är ett nytt verktyg som passar perfekt för internetbaserad propaganda. Verktyg som ChatGPT sänker kostnaden för att producera och distribuera propaganda, vilket gör det möjligt för fler länder att delta. Det är dock oklart hur dessa teknologier kommer att förändra desinformation och hur effektiva de kommer att vara.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 oktober

Så här laddar du ner och använder Copilot AI på Windows 11

Copilot i Windows 11 är en AI-driven intelligent assistent som förbättrar användarens produktivitet och kreativitet. Den erbjuder snabb tillgång till svar och inspiration från webben, vilket underlättar kreativitet och samarbete. Optimera uppgifter som att justera PC-inställningar och fönsterorganisation med Snap Assist. Få relevanta svar, ställa uppföljningsfrågor och till och med generera bilder. Copilot är tillgänglig när det behövs och fungerar sömlöst online och i Windows-appar. För att aktivera Copilot AI på Windows 11 måste du ladda ner och installera den senaste versionen av Windows.

Direktlänk Dela Followchain fördjupade 1 oktober

AI hotar globala val genom desinformation

Val över hela världen står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultat. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, bland annat i USA. Nu finns det en ny faktor: generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst. Dessa teknologier kan förändra desinformation och propaganda på internet. Val kommer att äga rum i hela den demokratiska världen under de kommande åren, och det är troligt att dessa tekniker kommer att användas i dessa val.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 30 september

AI-genererat innehåll visar könsbias, enligt forskning

Ny forskning visar att det finns en inneboende könsbias i innehåll - text, bilder, annan media - genererat av artificiell intelligens (AI). I en analys av AI-genererat innehåll om vad som utgör en ´bra´ och ´dålig´ ledare, framställdes män konsekvent som starka, modiga och kompetenta, medan kvinnor ofta framställdes som emotionella och ineffektiva. Forskarna vid University of Tasmania, Australien, och Massey University, Nya Zeeland, fann att AI-genererat innehåll kan bevara och förstärka skadliga könsbias. AI-genererat innehåll behöver övervakas för att säkerställa att det inte sprider skadliga bias, sade studieförfattaren Bronwyn Eager.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 30 september

Microsoft rullar ut AI-verktyget Paint Cocreator för förhandstestare

Microsoft lanserar Paint Cocreator, ett AI-verktyg för företagets ritprogram Paint, till förhandstestare i Windows Insider. Verktyget gör det möjligt för användare att generera bilder genom att beskriva dem med text. Användare kan även välja en specifik konststil. Paint Cocreator kommer sedan att generera tre bilder för användaren att fortsätta arbeta med. Verktyget drivs av AI-modellen Dall-e, utvecklad av Open AI, och kan inte användas för att generera skadliga eller olämpliga bilder. Förhandsvisningen kommer initialt att vara tillgänglig på engelska för Windows Insiders i sju länder.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 september

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Författare anklagar AI-företag för ´historiens största upphovsrättsstöld´; Skådespelaren Michael Gambon avliden

Bookerprisvinnande författaren Richard Flanagan anklagar AI-tränande företag för ´historiens största upphovsrättsstöld´ efter att tusentals böcker, inklusive hans mest firade verk, misstänks ha piratkopierats. Bland de anklagade företagen finns Meta och Bloomberg. I andra nyheter har skådespelaren Sir Michael Gambon, känd för sin roll som Dumbledore i Harry Potter-filmerna, avlidit vid 82 års ålder. Dessutom väntas rekordtemperaturer i Australien under helgens stora finaler, och flyktingar som tidigare varit i läger i Manus och Nauru men nu är förvisade till Papua Nya Guinea av Australien har fått veta att de kommer att vräkas från sina boenden efter att räkningar inte har betalats på över ett år.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 29 september

Advanced Navigation utvecklar GPS-oberoende navigationssystem

Det australiensiska teknikföretaget Advanced Navigation har gjort framsteg inom navigationsteknik genom att utveckla lätta interna navigationssystem (INS) som inte är beroende av GPS-signaler. Deras system använder kvantverktyg och artificiell intelligens (AI) för att uppnå precision. Företagets LiDAV-system kommer att integreras i Intuitive Machines Nova-C-lander som en del av NASA:s månlogistikprogram. Advanced Navigation har också öppnat en robotfabrik vid University of Technology Sydney (UTS) Tech Lab med stöd från Australian Space Agency.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 september

Kostnad och bias fördröjer AI-adoption bland marknadsledare: Studie

En ny studie från Algomarketing visar att över hälften av globala marknadsledare ser kostnaden som ett betydande hinder vid införandet av AI. Dessutom har 77,5% behövt skjuta upp implementeringen av AI och automation på grund av oro över snedvridning och rättvisa. Nästan hälften (44,4%) sa att de har problem med att hitta personer med kompetens inom marknadsföring och AI för att genomföra projekt. Endast 23,2% av världens största företag har tillräckliga interna resurser för att dra nytta av nya teknologier. Amerikanska marknadsförare är mindre benägna att anta AI än de i andra regioner. Studien undersökte över 300 globala marknadsledare som arbetar i företag med över 10 000 anställda om den nuvarande användningen av AI och automation i deras marknadsföringsverksamhet.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 28 september

Microsoft integrerar AI i Paint med ny funktion kallad Paint Cocreator

Microsoft integrerar AI i sina produkter och introducerar nu DALL-E bildgenerator i Paint. Den nya funktionen kallas Paint Cocreator och rullas ut till Windows Insiders i den senaste versionen. Paint Cocreator hjälper användare att skapa konstverk i Paint genom att beskriva vad de vill skapa med några få ord. Användare kan välja en konststil och när de klickar på Skapa genererar Paint Cocreator tre variationer av konstverk att välja mellan. Microsoft har också infört skyddsåtgärder för att förhindra generering av skadliga, stötande eller olämpliga bilder. Paint Cocreator är tillgänglig i förhandsgranskning för användare på engelska i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela WebProNews fördjupade 28 september

Tusentals australiska böcker piratkopierade för AI-träning

Tusentals böcker av några av Australiens mest kända författare kan ha drabbats av vad Bookerprisvinnande författaren Richard Flanagan kallar ´historiens största upphovsrättsintrång´. Böckerna har påstås blivit piratkopierade av det amerikanska datasetet Books3 och används för att träna generativ AI för företag som Meta och Bloomberg. Australian Publishers Association har bekräftat att upp till 18 000 skönlitterära och facklitterära titlar med australiska ISBN-nummer verkar ha drabbats av upphovsrättsintrånget. Australiensiska författare som Peter Carey, Helen Garner, Kate Grenville, Anna Funder, Christos Tsiolkas och Thomas Keneally nämns bland de drabbade. Australian Society of Authors uttryckte sin skräck över att australiska författares verk används för att träna AI utan tillstånd.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 28 september

Microsoft introducerar AI-drivet text-till-bild-verktyg i Paint-appen

Microsoft planerar att lansera ett text-till-bild-verktyg som drivs av DALL-E i sin Paint-app, kallad ´Paint Cocreator´. Verktyget är utformat för att skapa bilder baserat på användarens beskrivningar. Användare kan även redigera och återskapa de genererade bilderna. Verktyget kommer först att vara tillgängligt för Windows insiders och kommer snart att vara tillgängligt för alla Windows 11-användare. Förhandsgranskningen av Paint Cocreator kommer att finnas tillgänglig i USA, Storbritannien, Frankrike, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 28 september

AI-genererad bild av Sam Kerr används i AFR Magazines ´Power´-utgåva

Tidningen The Australian Financial Review (AFR) har i sin årliga ´Power´-utgåva hyllat flera personer, däribland Sam Kerr, kapten för Matildas, som den som ´gjort det största avtrycket på kulturen detta år´ som ´möjligen Australiens mest framgångsrika idrottsperson på världsscenen´. För att illustrera hennes framgång använde de en AI-genererad bild av fotbollsstjärnan som håller en pokal. AFR erkänner att bilden skapades av AI. Det är oklart varför de valde att använda den bilden istället för så många andra alternativ.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 28 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Microsoft rullar ut Paint Cocreator-funktionen till Windows Insiders

Microsoft börjar rulla ut den efterlängtade Paint Cocreator-funktionen till Windows Insiders under en förhandsgranskning. Funktionen kommer att rullas ut till allmänna konsumenter inom de kommande veckorna. Med den nya Paint Cocreator-funktionen kan du använda en textprompt, välja en stil och generera en unik bild med hjälp av Dall-E generative AI. Du kan sedan redigera den genererade bilden med Paints redigeringsverktyg. Vid lanseringen kommer Paint Cocreator Preview att finnas tillgängligt i USA, Kanada, Tyskland, Frankrike, Australien, Storbritannien och Italien. Microsoft kommer att utvidga denna funktion till andra regioner inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 26 september

Globala insikter i artificiell intelligens på marknaden för små och medelstora företag 2023-2031: Upplåsning av tillväxtpotential

En omfattande rapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag från 2023 till 2031. Rapporten framhäver tillväxtmöjligheter för nyckelspelare och kastar ljus över framtida utsikter och branschutvecklingar. Den inkluderar även företagsprofiler och avslöjar deras affärsstrategier samt lovande nya investeringsmöjligheter. Rapporten ger dig kunskap och insikt som behövs för att fatta informerade beslut i en ständigt föränderlig affärsmiljö. Den täcker forskningstiden från 2018 till 2028 och ger en djup och omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Amazon och Anthropic samarbetar för att utveckla generativ AI

Amazon och Anthropic har inlett ett strategiskt samarbete för att främja utvecklingen av generativ AI. Samarbetet innebär att Amazon integrerar en fullständigt hanterad tjänst, Amazon Bedrock, i sitt erbjudande. Anthropic förbinder sig att ge AWS-kunder tillgång till framtida generationer av sina grundmodeller via Amazon Bedrock. Dessutom kommer Anthropic att ge AWS-kunder tidig tillgång till unika funktioner för modellanpassning och finjusteringsmöjligheter. Amazon kommer att investera upp till 4 miljarder dollar i Anthropic och ha en minoritetsandel i företaget. AWS kommer att bli Anthropics primära molnleverantör för uppdrag kritiska arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela ChannelE2E fördjupade 26 september

Är eran av ursäktande VD:ar här för att stanna?

Vi lever nu i eran av den ursäktande VD:n, men har dessa ord mening och konsekvenser? Covid-pandemin, sociala medier och framväxten av Teflon-politiker har förändrat företag och hur en VD och deras företag hanterar omvärlden. Ursäkt verkar nu vara det enklaste ordet. Ett exempel på detta är Qantas, Australiens nationella flygbolag. Efter pandemin stod Qantas inför stora problem. Tusentals arbetare ställdes åt sidan, många lämnade den osäkra flygindustrin för högre betalande, stabila jobb. Som svar på förlorade väskor, inställda flyg och arga kunder, följde dåvarande VD:n Alan Joyce PR-krismanualen: Förneka, skylla på, erkänna, gå vidare. I augusti 2022 bad han om ursäkt: ”För den nationella transportörens räkning vill jag be om ursäkt och försäkra er om att vi arbetar hårt för att komma tillbaka till vårt bästa”. Nu har Alan Joyce lämnat Qantas och ersatts av sin CFO, Vanessa Hudson.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 26 september

Artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapport 2023 släppt

Den nyligen släppta artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapporten för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI vertikaler industrin. Marknaden för AI vertikaler har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Airbnbs Naba Banerjee minskar festrapporter med 55% genom anti-fest AI

Naba Banerjee, ansvarig för Airbnbs globala kamp mot fester, har utvecklat ett anti-fest AI-system som har minskat festrapporter med 55%. Banerjee har jobbat med att bekämpa fest ´sammansvärjningar´, flagga ´upprepade festhus´ och förhindra högriskbokningar. Sedan hon anslöt sig till Airbnbs förtroende- och säkerhetsteam i maj 2020 har hon infört olika åtgärder, inklusive ett förbud mot högriskbokningar av användare under 25 år och utrullningen av anti-fest AI i Australien. Dessa insatser har resulterat i mer än 320 000 gäster har blockerats eller omdirigerats från att boka Airbnb-egenskaper sedan den globala lanseringen av Banerjees system i maj.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 25 september

Marknaden för AI inom detaljhandeln förväntas växa till 6458,6 miljoner dollar till 2028

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom detaljhandeln kommer att växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 15,27% och nå ett värde på 6458,6 miljoner dollar till 2028, upp från 2753,21 miljoner dollar 2023. Rapporten ger en detaljerad översikt över marknaden, inklusive analyser av ledande företag som Plexure Ltd, Daisy Intelligence, Google LLC, SAP SE, ViSenze Pte Ltd, IBM Corporation, Focal Systems Inc., Findmine Inc., Versium Analytics Inc., Conversica Inc., Sentient Technologies Holdings Limited, BloomReach Inc., Amazon Web Services Inc., Salesforce.com Inc., Microsoft Corporation och Style.ai. Den tar också upp effekterna av COVID-19 och regionala konflikter på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 september

Australiska författare stödjer stämning mot AI-företag

Australiska författare stödjer en amerikansk grupptalan mot OpenAI, företaget bakom språkmodellen ChatGPT, för påstått intrång i upphovsrätten. Författare som George RR Martin och John Grisham är bland de som stämmer företaget. Olivia Lanchester, VD för Australian Society of Authors, uttrycker sitt stöd för Authors Guild och hoppas att stämningen kommer att lyckas. Författare, ägare av källkod och visuella konstnärer har nu lanserat flera stämningar mot OpenAI och andra teknikföretag för att ha använt deras verk för att träna sina språkmodeller utan tillstånd.

Direktlänk Dela The New Daily fördjupade 23 september

Är generativ AI framtiden för allt?

Artikelförfattaren diskuterar konsekvenserna av generativ AI, inklusive AI-genererade avatarer som används som influencers. Exemplen inkluderar Imma Gram, en AI-avatar som blev känd på Instagram 2018. Författaren uttrycker oro för att dessa tekniker kan skapa falska bilder och ljud, vilket gör det svårt att avgöra vad som är verkligt. Generativ AI har också lett till problem med felaktiga svar på Stack Overflow, vilket ledde till att tekniken tillfälligt förbjöds 2022. Författaren ifrågasätter om framstegen med generativ AI är oundvikliga eller om vi bör dra oss tillbaka från den nuvarande utvecklingen.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 22 september

Globala framsteg och utmaningar i reglering av artificiell intelligens

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr teknikens användning. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI och produktion av deepfake-versioner av samma material. STORBRITANNIEN har föreslagit sju principer för att göra utvecklare ansvariga, förhindra att Big Tech binder upp tekniken i sina plattformar och stoppa konkurrensbegränsande beteende. KINA har infört tillfälliga åtgärder som kräver att tjänsteleverantörer lämnar in säkerhetsbedömningar och får klartecken innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EUROPEISKA UNIONEN planerar regler och EU-lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse innan årets slut. FRANKRIKE, ITALIEN, JAPAN, POLEN och SPANIEN utreder möjliga överträdelser. FN planerar regler och säkerhetsrådet höll sin första formella diskussion om AI i New York i juli. USA söker input på regler och kongressen höll utfrågningar om AI mellan 11 och 13 september.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

Australiska företag vänder sig till molnbaserade lösningar för att förbättra kundupplevelsen

Förändringar i kontaktcenterhantering och konsumentbeteende sedan COVID-19-pandemin har lett till att många australiska företag har antagit nya strategier och teknologier för kundupplevelse, enligt en ny forskningsrapport från Information Services Group (ISG). Rapporten, ISG Provider Lens™ Customer Experience Services för 2023, visar att företag i Australien nu ser kontaktcenter som strategiska tillgångar och inför nya teknologier, inklusive AI och analys, för att hantera utmaningar. Dessutom har många organisationer i Australien omfamnat hemarbete och hybridarbetslägen för roller involverade i leverans av kundupplevelse. I kölvattnet av pandemin flyttar australiska företag till molnbaserade kontaktcenterlösningar för att säkerställa kontinuitet under kriser.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 22 september

McGill-universitetet leder nytt globalt klimatcenter för AI och biologisk mångfald

National Science Foundation (NSF) Global Centres Initiative har annonserat skapandet av ett nytt Globalt Klimatcenter för AI och Biologisk Mångfald (ABC) för att möta utmaningarna från biologiska kriser. Centret kommer att vara beläget vid University of Ohio och förenar forskare från sex universitet i USA och Kanada, inklusive McGill, med partners i Storbritannien, Europa och Australien. Kanadensiska teamet, som inkluderar forskare från McGill, University of British Columbia (UBC) och University of Guelph, tilldelades ett stipendium på 3,75 miljoner dollar genom NSERC Alliance-programmet för att stödja centrets forskningsaktiviteter.

Direktlänk Dela Mirage News fördjupade 21 september

Polens dataskyddsmyndighet undersöker OpenAI efter GDPR-klagomål

Polens dataskyddsmyndighet (UODO) bekräftar att den undersöker OpenAI efter ett klagomål om att företagets chatbot ChatGPT bryter mot EU:s dataskyddslagar GDPR. Klagomålet inlämnades av säkerhets- och integritetsforskaren Lukasz Olejnik, som representeras av advokatfirman GP Partners i Warszawa. UODO:s ordförande, Jan Nowak, meddelade att myndigheten tar ärendet mycket seriöst. Tidigare i år blockerade Italiens dataskyddsmyndighet ChatGPT och inledde en undersökning av chatbotens användning av personuppgifter. OpenAI har också hotats med stämning i Australien tidigare i år.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 21 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Länder över hela världen försöker reglera artificiell intelligens

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) komplicerar regeringars försök att skapa lagar som styr teknologins användning. Australien planerar att tvinga sökmotorer att skapa nya koder för att förhindra spridning av barnpornografi skapat av AI. Storbritannien planerar att införa sju principer för att göra utvecklare ansvariga och förhindra monopol. Kina har redan infört tillfälliga regler som kräver att tjänsteleverantörer genomgår säkerhetsbedömningar innan de släpper AI-produkter på marknaden. EU, Frankrike, G7, Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien, FN och USA undersöker alla olika aspekter av AI-reglering.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 september

Ny rapport ger värdefulla insikter om marknaden för artificiell intelligens

Den nyligen släppta marknadsrapporten för artificiell intelligens (AI) för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI-industrin. Den globala AI-marknadens storlek värderades till 59732,12 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg som marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Rekryterare varnar för användning av AI för att skriva CV och personliga brev

Användning av AI-verktyg som ChatGPT och Google Bard för att skriva CV och personliga brev kan minska dina chanser att få jobbet, enligt rekryterare. Dessa verktyg har blivit populära under det senaste året och används i företag världen över för allt från kodning till att svara på e-post. De läggs kontinuerligt till populär programvara som Salesforce och Microsoft 365. Men de har sina begränsningar, och det verkar som att att få dig ett jobb är en av dem. En rapport från ABC Gold Coast i Australien fann att fler och fler personliga brev låter ´robotiska´ på grund av ökningen av AI-verktyg.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 19 september

Resebyrå överträffar chattbotar vid semesterplanering

Vid planering av en semesterresa jämförde CNBC Travel användningen av chattbotar som ChatGPT, Bard AI och Microsoft Bing med resebyrån Intrepid Travel. Uppgiften var att planera en tvådagarsresa till Melbourne, Australien för fyra vänner i 20-årsåldern. I kategorier som boende, matställen, aktiviteter och ´dolda pärlor´ var Intrepid Travel överlägsen. Chattbotarna kämpade med att ge aktuell information och förstod inte alla begäran korrekt. Intrepid Travel gav mer detaljerade och specifika rekommendationer, vilket gjorde upplevelsen mer njutbar.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 19 september

Australien balanserar potential och risker med generativ AI

Generativ AI är i fokus i Australien, där man ser en potentiell möjlighet på upp till 115 miljarder AUD, men också betydande risker, inklusive datasekretess och säkerhet. IT-proffs står i centrum för denna utveckling. Tech Council of Australia har förutspått att generativ AI kan leverera mellan 45 miljarder AUD och 115 miljarder AUD i värde till den australiska ekonomin till 2030. Detta värde kan komma från ökad produktivitet när arbetstagare använder AI för befintliga uppgifter för att utföra mer arbete på mindre tid. Ytterligare värde skulle komma från ökad kvalitet på arbetsresultat samt skapandet av nya jobb och företag över hela ekonomin. Trots vissa farhågor kring generativ AI har företag av alla storlekar varit entusiastiska experimenterare med generativ AI-verktyg. En nyligen genomförd undersökning av Datacom av 318 företagsledare i australiska företag med 200 eller fler anställda fann att 72% av företagen redan använder AI i någon form.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 19 september

Ericsson utökar Expert Analytics med avancerade felsökningsfunktioner

Ericsson har meddelat en betydande utvidgning av sin produkt Ericsson Expert Analytics, där avancerade felsökningsfunktioner introduceras. Denna utvidgning använder maskininlärning och AI-verktyg för att genomföra realtidsanalys av telekomnätverksdata, vilket möjliggör snabb identifiering av roten till problem för effektiv felsökning. Den senaste funktionaliteten i Ericsson Expert Analytics är utformad för att tillhandahålla nätverks- och abonnentcentrerad analys, vilket stöder kommunikationstjänsteleverantörer i att noggrant övervaka och förbättra serviceupplevelser över sina nätverk.

Direktlänk Dela Telecom Lead fördjupade 19 september

Australienska företag får tidig tillgång till Microsoft 365 Copilot

Microsoft har meddelat de första australiensiska kunderna som får tillgång till Microsoft 365 (M365) Copilot som en del av det inbjudningsbaserade globala Early Access Program. AGL, Data#3, Bupa, NAB, Powerlink Queensland, Rest Super och Suncorp är bland de första organisationerna i Australien att använda M365 Copilot, en kraftfull generativ AI-tjänst som kombinerar stora språkmodeller (LLMs) med organisationsdata från Microsoft 365. Dessa företag kommer att få tillgång till den senaste generativa AI-teknologin för att öka produktiviteten i appar som Microsoft Teams, Word, PowerPoint och Excel. Tidiga användare kommer också att dra nytta av den nyligen tillkännagivna utbyggnadsmodellen, med utvecklare som kan integrera sina appar och tjänster i Microsoft 365 Copilot för att nå miljontals australier där de arbetar varje dag.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 18 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Global AI i företagsmarknaden förväntas nå 1,5 biljoner dollar 2028

Enligt en rapport från Infinity Business Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i företag nå 1,5 biljoner dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,3% från 2023 till 2028. Rapporten belyser hur AI har omvandlat företagsverksamhet och beslutsfattande, med AI-lösningar som erbjuder insikter baserade på data, automatisering och förbättrad effektivitet. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Australier använder AI för att förbättra jobbsökning

Nästan hälften av australierna använder artificiell intelligens (AI) för att hitta och söka nya jobb, inklusive att hjälpa dem att utforma och optimera sina CV och ansökningsbrev, enligt en undersökning från Indeed. Ungefär hälften sade att AI-verktyg, som ChatGPT och Bard, hade gett dem mer framgång i sin jobbsökning, medan 74% som fick ett jobberbjudande sade att de fick det snabbare. Franko Ali från venturekapitalföretaget Investible utvärderade nyligen kandidater med förväntan om att de skulle använda AI som en del av sin ansökan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 15 september

Svåra tider framöver för Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikmarknad

Människan kämpar mot två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikindustrin från en bokstavlig smältning. Trots situationen har forskningsteamet lyckats samla den senaste informationen om Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivrutiner, kapaciteter, teknologier och förändringar i Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

Australiens militära ledare varnar för ´sanningens förfall´ på grund av AI och klimatkris

Australiens högsta militära ledare, Gen Angus Campbell, har varnat för att demokratier kommer att vara sårbara för ´sanningens förfall´ när artificiell intelligens (AI) verktyg till slut lämnar medborgare kämpande för att skilja fakta från fiktion. Campbell anklagade också Ryssland för att använda desinformation som ett ´statskraftens vapen´ i USA och Storbritannien. Han varnade också för ökad störning orsakad av klimatkrisen, och sa att om värld