» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 333 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

CBS, eller Columbia Broadcasting System, är ett amerikanskt TV- och radionätverk. Grundat 1927 som ett radiobolag, har CBS vuxit till att bli en av de största mediakonglomeraten i USA. CBS ägs av ViacomCBS och erbjuder en mängd olika TV-program, nyheter, sport och underhållning. Några av de mest populära programmen på CBS inkluderar The Big Bang Theory, NCIS, Survivor och The Late Show with Stephen Colbert. CBS News är också en av de ledande nyhetsorganisationerna i USA, med program som 60 Minutes och CBS Evening News. CBS är känt för sin ikoniska ´öga´ -logotyp.

Senaste nytt kring CBS

Billy Joel släpper första singeln på 17 år med hjälp av deepfake-teknologi

Billy Joel har släppt en video för sin första singel på 17 år, ´Turn the Lights Back On´. Videon, tillgänglig på YouTube, visar Joel vid sin Steinway-piano på en mörk scen i en storslagen konsertsal. Under låtens gång förvandlas den 74-årige sångaren till olika versioner av sitt yngre jag. Videon skapades med hjälp av Deep Voodoo, en underhållningsfokuserad AI-startup lanserad 2022 av Trey Parker och Matt Stone. Joel planerar flera stora händelser, inklusive att fira sin 75-årsdag och avsluta sin Madison Square Garden-residens med sin 150: e show.

Direktlänk Dela Newsday fördjupade 17 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsofts och Temus Super Bowl-reklamer ökar appnedladdningar

Reklam under Super Bowl har gett ökad framgång för Microsoft och den kinesiska shoppingappen Temu. Microsofts AI-chattbot Copilot, som presenterades under Super Bowl, var en av de tre mest nedladdade gratisapparna i Apples App Store. Temu, som också annonserade under Super Bowl, är den sjätte mest populära appen på Google Play. Temus reklamkampanj, med låten ´Shop like a billionaire´ och $15 miljoner i giveaways, har drivit företagets popularitet, vilket gör det till den mest nedladdade appen i USA 2023. Super Bowl, som är det mest sedda programmet i USA, har visat sig vara en framgångsrik plattform för företagsreklam.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 13 februari

Will Ferrell och Steve Carell gör oväntade AI-assisterade cameos i Despicable Me 4-trailern

Will Ferrell och Steve Carell gör oväntade, AI-assisterade cameos i trailern för Despicable Me 4, berättad av Jon Hamm, inför Super Bowl LVIII. Trailern släpptes av Universal Pictures och kommer att sändas på CBS innan Reba McEntire framför USA:s nationalsång vid NFL:s stora match i Las Vegas. Filmregissören Chris Renauds animerade film släpps den 3 juli och handlar om problemen som uppstår när Gru (Carell) och hans familj välkomnar Gru Jr. till sin skara. I den nya annonsen visas konstiga bilder som påstås vara genererade av AI, inklusive kvinnor som tränar med extra lemmar och en grupp vänner som njuter av spaghetti.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 12 februari

AI och data driver framtidens sportupplevelse, säger Steve Bornstein från Genius Sports

Steve Bornstein, president för Genius Sports i Nordamerika, skriver i en kolumn om hur artificiell intelligens (AI) och data driver utvecklingen inom sportindustrin. Han menar att AI är ett verktyg för att öka engagemang och framsteg i alla aspekter av verksamheten. Genius Sports har under det senaste året arbetat med att skapa en sändningsförstärkningspipeline som kombinerar djupgående spårningsdata, datorseende och maskininlärningsförmågor för att automatiskt spåra och förstå vad som händer på planen eller banan. Bornstein tror att denna teknik kommer att förbättra den framtida live spelupplevelsen.

Direktlänk Dela Sportico fördjupade 9 februari

AI förutspår Super Bowl LVIII: Kansas City Chiefs mot San Francisco 49ers

AI förutspår en spännande match mellan Kansas City Chiefs och San Francisco 49ers i Super Bowl LVIII, som äger rum på Allegiant Stadium i Las Vegas, Nevada, söndagen den 11 februari 2024. AI förutspår att matchen kommer att inledas med starka försvarsinsatser från båda lagen. I andra halvlek förväntas offensiven hitta sin rytm, med Patrick Mahomes, Marquez Valdes-Scantling och Travis Kelce som centrala punkter i Chiefs anfall. Trots ett starkt motstånd från 49ers, förutspår AI att Chiefs kommer att vinna matchen med 31-24.

Direktlänk Dela Sportslens fördjupade 8 februari

Medieindustrin står inför avgörande ögonblick i AI-eran efter The New York Times stämning mot OpenAI och Microsoft

I kölvattnet av The New York Times stämning mot OpenAI och Microsoft för påstått användande av dess innehåll utan ersättning, står medieindustrin inför ett avgörande ögonblick när det gäller att definiera värdet av dess immateriella egendom i AI-eran. Denna rättsliga åtgärd framhäver en växande oro: Hur ska mediakanaler kompenseras för användningen av deras innehåll av AI-teknologier som stora språkmodeller, och vad innebär detta för skyddet av immateriell egendom i AI-eran? Joanna Dodd Massey, Ph.D., en oberoende direktör vid Hollywood Foreign Press Association med en rik bakgrund inom teknik, psykologi och media, och tidigare kommunikationsledare vid stora företag som CBS och Condé Nast, erbjöd ett övertygande perspektiv på denna fråga.

Direktlänk Dela MarketScale fördjupade 18 januari

Google Bard vägrar dela religiösa texter

En författare till en daglig nyhetsbrev försökte använda Google Bard för att hitta en specifik bibelvers som citeras i den klassiska julfilmen ´A Charlie Brown Christmas´. Trots att versen var relevant för innehållet i nyhetsbrevet, vägrade Google Bard att ge författaren versen, med motiveringen att den är ´en språkmodell och inte har kapacitet att hjälpa till med det´. När författaren frågade varför, svarade Bard att den fortfarande är under utveckling och lär sig att navigera känsliga ämnen som religion. Dessutom, på grund av potentiella upphovsrättsliga och policyproblem, kan Bard inte direkt kopiera eller dela religiösa texter.

Direktlänk Dela Komando fördjupade 24 december

New Jersey-skola undersöker AI-genererade nakenbilder

En gymnasieskola i Westfield, New Jersey, har inlett en utredning efter att en elev påstås ha skapat AI-genererade nakenbilder av skolans flickor. Pojkar i andra året delade bilderna i gruppchattar. Den 20 oktober tipsade dock en av dem sina klasskamrater, som eskalerade händelsen till skolledningen. Enligt Wall Street Journal skapade en elev (eller möjligen flera) ursprungliga bilder av flickorna och körde dem genom ett AI-verktyg för att skapa falska nakenbilder, även kända som ´deep fakes´.

Direktlänk Dela New York Media fördjupade 7 november

Googles AI Bard svarar inte på frågor om Israel-Palestina-konflikten

Googles AI, Bard, svarar inte på användarfrågor eller uppmaningar om den pågående krisen i Israel och Palestina. Bard har programmerats för att skriva långa, komplexa uppsatser på begäran och ge snabba svar på enkla frågor. Men när den tillfrågas om Israel-Palestina-konflikten, svarar den med märkliga meddelanden som ´Jag är en textbaserad AI, och det ligger utanför mina kapabiliteter.´ Även oskyldiga frågor som inte har något att göra med aktuella händelser, som ´Var ligger Israel?´ får svar som ´Jag är designad enbart för att bearbeta och generera text, så jag kan inte hjälpa dig med det.´

Direktlänk Dela Sportskeeda fördjupade 26 oktober

AI-experten Geoffrey Hinton diskuterar fördelar och risker med artificiell intelligens i 60 Minutes-intervju

Geoffrey Hinton, känd som ´Gudfadern av AI´, talade i en intervju med 60 Minutes om vad artificiell intelligens (AI) kan innebära för mänskligheten i framtiden. Hinton, en brittisk datavetare och kognitiv psykolog, är mest känd för sitt arbete med artificiella neurala nätverk. Han uttryckte oro över att AI-system kan bli självmedvetna och mer intelligenta än människor. Han sa att AI redan har visat stora fördelar inom sjukvården, men varnade för risker som autonoma stridsrobotar, fake news och oavsiktlig bias i anställning och polisarbete. Han föreslog att det är dags att köra fler experiment på AI för att förstå det bättre och införa vissa regler.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 oktober

Hallucinationer hos chattbotar: Ett växande problem

Fenomenet med ´hallucinationer´ hos chattbotar rapporterades första gången i april 2023. Detta inträffar när chattbotar eller människor ser saker som inte finns och problemet förvärras. Skolor, universitet och företag försöker lösa problemet innan det blir för stort. Ben Zimmer från The Wall Street Journal uppmärksammade problemet när han skrev om det. AI-forskare kallar detta problem ´hallucinationer´. Sundar Pichai, Googles VD, erkänner problemet med AI-hallucinationer. Han säger att ´ingen har kunnat lösa hallucinationen än och att alla AI-modeller har detta som ett problem.´

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 8 oktober

Tom Hanks och Gayle King varnar för obehörig användning av deras likheter i AI-annonser

Skådespelaren Tom Hanks och CBS-ankaret Gayle King har varnat sina följare på sociala medier om att deras likheter används obehörigt i AI-genererade annonser. Hanks hävdade att en annons för en tandvårdsplan som använde hans likhet utan hans samtycke var bedräglig och baserad på en AI-version av honom. King delade en manipulerad video som påstod att hon marknadsförde en viktminskningsprodukt, vilket hon förnekade. Det är oklart vilka företag som ligger bakom dessa annonser. Meta, Instagrams moderbolag, kommenterade inte direkt på annonserna men sa att det var emot deras policy att använda offentliga figurer på ett bedrägligt sätt.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 3 oktober

TV-serier som behandlar artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett relevant ämne och det finns många TV-serier som har behandlat ämnet på ett effektfullt sätt. Serier som Westworld och Black Mirror har visat både faror och möjligheter med AI. Andra serier som har behandlat ämnet inkluderar NEXT, Class of ´09, Upload, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Mrs. Davis, Almost Human, Humans, Person of Interest, och Black Mirror. Dessa serier har visat både faror och möjligheter med AI, från dess potential att ta över jobb till dess förmåga att orsaka världsomspännande kriser.

Direktlänk Dela Comic Book Resources fördjupade 28 september

Runway inleder samarbete med Google Cloud för att utveckla AI-drivna kreativa verktyg

Runway, ett företag som forskar inom tillämpad artificiell intelligens (AI) och utvecklar nästa generations kreativa verktyg, har annonserat ett nytt partnerskap med Google Cloud. Runway kommer att använda Google Clouds specifikt byggda generativa AI-verktyg för att bygga, påskynda och hantera modellimplementering. Runway kommer också att dra nytta av Google Clouds infrastruktur och expertis för att erbjuda enklare tillgång till verktyg som drivs av GenAI till ännu fler kreatörer och företag. Runway hjälper redan kunder som CBS, New Balance, Nick och R/GA, tillsammans med Oscar-vinnande filmskapare, att förverkliga sin kreativitet på nya sätt.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 24 september

AI-verktyg för juridiska dokument: En välsignelse eller en förbannelse?

För mindre än ett år sedan introducerade OpenAI ett generativt AI-verktyg, ChatGPT, och nådde snabbt 100 miljoner användare snabbare än TikTok eller Instagram. Generativ AI är en AI-driven stor språkmodell som genererar mänskliknande text baserat på sammanhang och tidigare konversationer. Verktyget har använts för allt från att skriva webbkopior till att skapa dikter till att utarbeta juridiska dokument. Men informationen kanske inte alltid är korrekt eller läsbar. OpenAI är inte det enda företaget som introducerar denna AI-programvara. Google släppte sin egen gen AI-modell, Google Bard, Microsoft släppte Bing AI, och den juridiska världen har introducerats till Harvey AI. Federal Trade Commission (FTC) utreder OpenAI för möjliga överträdelser av konsumentlagstiftningen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 15 september

Runway inleder partnerskap med Google Cloud för att bygga nästa generations kreativa verktyg

AI-forskningsföretaget Runway har meddelat ett nytt partnerskap med Google Cloud. Runway kommer att använda Googles molnbaserade generativa AI-verktyg för att bygga, påskynda och hantera modellimplementering. Företaget kommer också att utnyttja Googles molninfrastruktur och expertis inom skalning av AI- och ML-modeller för att ge ännu fler kreatörer och företag tillgång till GenAI-drivna verktyg. Partnerskapet kommer att bidra till att förbättra prestanda, optimera kostnader, öka tillgängligheten för Runways verktyg och ge miljontals användare tillgång till nästa generations kreativa verktyg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 september

Runway samarbetar med Google Cloud för att göra innehållsskapande mer tillgängligt

AI-forskningsföretaget Runway har tillkännagett ett nytt partnerskap med Google Cloud. Runway kommer att använda Googles molnbaserade generativa AI-verktyg för att bygga, accelerera och hantera modellimplementering. Företaget kommer också att använda Googles infrastruktur och expertis för att skala AI- och maskininlärningsmodeller, vilket gör att fler kreatörer och företag än någonsin tidigare kan få tillgång till GenAI-drivna verktyg. Partnerskapet kommer att möjliggöra förbättrad prestanda, kostnadsoptimering, större skalbarhet och ökad global tillgänglighet av Runways verktyg. Runway planerar att fortsätta omforma den kreativa stacken med hjälp av Googles teknologi och skalbara infrastruktur.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 2 september

Runway samarbetar med Google Cloud för att göra innehållsskapande mer tillgängligt

Runway, ett företag som forskar inom tillämpad artificiell intelligens (AI) och utvecklar nästa generations kreativa verktyg, har annonserat ett nytt partnerskap med Google Cloud. Runway kommer att använda Google Clouds AI-verktyg för att bygga, påskynda och hantera modellimplementering. Företaget kommer också att använda Google Clouds infrastruktur och expertis för att skala AI och machine learning (ML) modeller, vilket gör det lättare för ännu fler kreatörer och företag att få tillgång till AI-drivna verktyg. Partnerskapet kommer att medföra förbättrad prestanda och optimerade kostnader, ökad global tillgänglighet och större tillgång till Runways AI-verktyg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 september

AI och Chatbots skapar oro bland experter och allmänheten

Artificiell intelligens (AI) och chatbottar skapar oro bland experter och allmänheten. Chatboten Bard, utvecklad av Google, visade sin förmåga att skriva en dikt baserad på Ernest Hemingways kortaste novell under en CBS-intervju, vilket chockade journalisten Scott Pelley. Kolumnisten David Brooks uttryckte också sin oro för AI:s framtid i en kolumn i The New York Times. AI-experten Douglas Hofstadter uttryckte också sin oro för chatbottar och framtiden för AI. En bokklubb testade chatboten ChatGPT och fick överraskande och ibland felaktiga resultat. AI:s framtid är okänd och skrämmande, men också spännande.

Direktlänk Dela San Antonio Report fördjupade 22 augusti

Hollywoodfackföreningar fruktar att ersättas av AI

Hollywoods fackföreningar för författare och skådespelare har strejkat sedan maj förra året, vilket har paralyserat filmindustrin. Strejken har fokuserat på höga chefsersättningar, men den verkliga frågan är framtiden för artificiell intelligens (AI) inom underhållningsindustrin. Författare fruktar att AI som ChatGPT snart kommer att skriva filmer eller serier. Skådespelare kämpar för rätten till sin egen bild och röst. Algoritmer kan nu skapa en digital bild av en skådespelare, vilket innebär att artisten inte får någon extra ersättning eller royalties för sin ´bidrag´. Fran Drescher, president för Screen Actors Guild of America, varnar för att situationen kan bli mycket värre.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 20 augusti

Nästan hälften av amerikanerna oroliga för AI:s inverkan på deras arbete

Enligt en ny undersökning utförd av det kanadensiska företaget Leger för Los Angeles Times, är nästan hälften av amerikanerna oroliga för hur artificiell intelligens (AI) kommer att påverka deras arbete. Denna oro är konsekvent över partilinjer och stiger till 57% bland 18- till 34-åringar. Majoriteten av amerikanska vuxna anser att underhållningsfackföreningar är berättigade att göra AI till en central del av deras förhandlingskrav. AI har varit en framträdande fråga, med författare som kräver begränsningar för maskin-genererade manus och skådespelare som kräver regler för användning av avancerade teknologier för att digitalt ´klona´ dem.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 7 augusti

Nästan hälften av amerikanerna oroar sig för AI:s inverkan på deras arbete

Enligt en ny undersökning är nästan hälften av amerikanerna oroliga för hur artificiell intelligens (AI) kommer att påverka deras arbete. Skådespelare och författare i Hollywood strejkar delvis på grund av oro för AI. Undersökningen visade också att två tredjedelar av de amerikanska vuxna ansåg att underhållningsfacken var berättigade att göra AI till en central del av deras förhandlingskrav. AI har blivit en framträdande stridsfråga, med författare som kräver begränsningar för maskin-genererade manus och skådespelare som pressar för regleringar på användning av avancerade tekniker för att digitalt ´klona´ dem.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 6 augusti

Googles nya AI-chatbot ´Bard´ har problem med tillförlitlig information

Google har introducerat en ny AI-chatbot, ´Bard´, som svarar på frågor och ger ljudsvar, men en toppchef på Google U.K varnar för att Bard kan ha svårt att ge tillförlitlig information. Debbie Weinstein, VD för Google U.K, uppmuntrar människor att använda Google som sökmotor för att korskontrollera Bard´s svar. Bard kan ´hallucinera´ eller ge felaktig information när den ställs en fråga, vilket är ett vanligt problem inom branschen. Sundar Pichai, VD för Google´s moderbolag Alphabet, medger att ´hallucinationsproblemet´ ännu inte har lösts.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 28 juli

Nationell skådespelarstrejk i USA i solidaritet med Hollywoods manusförfattare

En historisk strejk har utbrutit i Hollywood, där cirka 65 000 skådespelare och 11 500 manusförfattare har gått ut i strejk för att protestera mot löneskillnader och hotet från generativ AI (artificiell intelligens). Skådespelarförbundet SAG-AFTRA och manusförfattarförbundet WGA har förenat sina krafter mot Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), som representerar stora studiobossar och producenter. Strejken har lett till att all produktion och filminspelning har stoppats. Skådespelare och manusförfattare kräver bättre ersättning för sitt arbete och vill ha garantier för att deras jobb inte kommer att tas över av tekniken.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 25 juli

90 Day Fiancé: 8 stjärnor som överraskande kan bli framgångsrika sociala medieinfluencers 2023

Några minnesvärda medlemmar från 90 Day Fiancé-franchisen kommer troligen att bli populära sociala medieinfluencers vid slutet av året. Sedan 2014 har över ett dussin stjärnor försökt bli kända på sociala medier, men har misslyckats på grund av deras innehåll och stil. Bland dessa finns Tania Maduro och Molly Hopkins som trots försök inte lyckats bli framgångsrika influencers. Däremot pekas Debbie Aguero, Lidia Morel, Meisha Johnson, Tiffany Franco, Asuelu Pulaa, Razvan Ciocoi, Rishi Singh och Syngin Colchester ut som lovande influencers.

Direktlänk Dela Screen Rant fördjupade 1 juli

Advokater undersöker möjlig kränkning av CBS-kontoinnehavares integritet

Advokater samarbetar med ClassAction.org för att undersöka om Paramount Global Corp., ägaren av CBS, kan ha använt ett spårningsverktyg kallat Meta-pixel på CBS.com för att samla in data om kontoinnehavare och dela den med Facebook. Detta skulle innebära att Paramount kan ha brutit mot den federala lagen Video Privacy Protection Act (VPPA), som innebär att konsumenter vars information delades utan deras samtycke kan vara berättigade till upp till 2 500 dollar. Advokaterna överväger att använda en ny juridisk strategi som kallas massarbitration för att hantera fallet.

Direktlänk Dela ClassAction.org fördjupade 15 juni

Konspirationsteorier sprids om skogsbränder i Kanada

Hundratals skogsbränder har pågått i Kanada sedan maj och röken har nått New York, vilket färgade staden röd. Konspirationsteorier sprids i sociala medier, där vissa tror att en ´styrande elit´ vill ´bränna ner världen´. Konspirationsteoretikern Stew Peters har hävdat att bränderna startades av staten med laserstrålar eller drönare utrustade med eldkastare. Andra teorier inkluderar att bränderna är en del av en ´global klimatbluff´ och syftar till att begränsa människors frihet. Skogsbränderna förväntas fortsätta på grund av varma temperaturer och torka, och situationen beskrivs som den värsta någonsin i Kanada.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 8 juni

Warner Bros. Discovery avslutar samarbetet med CNN:s ordförande och VD Chris Licht

Warner Bros. Discovery meddelade på onsdagen att de avslutar samarbetet med CNN:s ordförande och VD Chris Licht. CNN:s evp för talang- och innehållsutveckling Amy Entelis, evp för redaktionellt Virginia Moseley och evp för USA-programmering Eric Sherling kommer att leda nätverket under övergångsperioden. Beslutet kommer kort efter att David Leavy, en långvarig Discovery-chef och högra hand till Warner Bros. Discovery VD David Zaslav, utnämndes till CNN:s nya operativa chef.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 7 juni

ABC:s Good Morning America och NBC:s Today behåller ledande positioner

Under veckan som började med Memorial Day-helgen behöll ABC:s Good Morning America och NBC:s Today sina positioner som de mest sedda morgonprogrammen i USA. Good Morning America var det enda morgonprogrammet som registrerade någon positiv ökning i tittarsiffror, medan Today var det mest populära programmet bland vuxna i åldern 25-54 år. CBS Mornings hamnade på tredje plats, med minskade tittarsiffror jämfört med föregående vecka.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 6 juni

Microsofts vice ordförande uppmanar regeringen att snabba på AI-reglering

Microsofts president och vice ordförande, Brad Smith, menar att regeringen måste arbeta snabbare för att reglera AI, eftersom det har större potential att göra gott för mänskligheten än någon annan tidigare uppfinning. Han föreslår att regeringen endast köper AI-tjänster från företag som implementerar AI-säkerhetsprotokoll och att en ny myndighet bildas för att reglera AI-system. Smith tror inte att en sex månaders paus på AI-system är lösningen, utan att man istället bör använda tiden för att gå snabbare framåt.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 28 maj

Geoffrey Hinton lämnar Google för att tala om risker med AI

Geoffrey Hinton, en pionjär inom maskininlärning, har lämnat sitt jobb på Google för att kunna tala mer fritt om sin oro för risker med AI. Han tror att den intensiva tävlingen mellan stora företag kan leda till att försiktighet sätts åt sidan i ivern att produktifiera tekniken. Hinton ser en risk i att internet snart kommer att översvämmas av fejkade bilder, video och text, och att det blir svårt att avgöra vad som är sant. Han hoppas att världens ledande forskare kan samarbeta för att hitta sätt att kontrollera tekniken.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 18 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare