» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 231 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Frankrike är ett land beläget i västra Europa och är en av världens mest populära turistdestinationer. Landet gränsar till Belgien, Luxemburg, Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco, Spanien och Andorra. Frankrike är känt för sin rika historia, kultur, konst, mode och gastronomi. Huvudstaden Paris är en av världens mest kända städer och hem för många berömda landmärken som Eiffeltornet, Louvren och Notre-Dame. Frankrike är också känt för sin vinproduktion och vackra landskap, inklusive Alperna, Rivieran och Loiredalen. Landet är en grundande medlem av Europeiska Unionen och en kärnmedlem av FN.

Senaste nytt kring Frankrike

Mistral AI samlar in 450 miljoner euro i senaste finansieringsrundan

Franska AI-startupen Mistral AI planerar att samla in cirka 450 miljoner euro ($487 miljoner) i sin senaste finansieringsrunda. Bland investerarna finns kända företag som Nvidia och Salesforce, och det förväntas att Mistral AI kommer att värderas till cirka $2 miljarder, vilket gör det till en stark konkurrent till OpenAI. Finansieringsrundan leds av Andreessen Horowitz, som rapporteras vara i diskussioner om att investera 200 miljoner euro ($216,9 miljoner). Mistral AI kommer att få över 325 miljoner euro ($352 miljoner) i eget kapital från investerare. Mistral AI, grundat av tidigare forskare från Googles DeepMind och Meta, har snabbt blivit framstående inom den europeiska AI-startupscenen.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

EU:s AI-lagstiftning står inför avgörande stund

EU:s lagstiftning om artificiell intelligens (AI), som anses vara den första i sitt slag i världen, står inför en avgörande stund när förhandlare försöker slå fast de sista detaljerna. Processen har körts fast på grund av en sista minuten-strid om hur man ska styra system som ligger till grund för generell AI, som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard chatbot. Stora teknikföretag lobbar mot vad de ser som överreglering som kväver innovation, medan europeiska lagstiftare vill ha extra skydd för de banbrytande AI-system som dessa företag utvecklar. Under tiden har USA, Storbritannien, Kina och globala koalitioner som G7 gått med i kapplöpningen om att skapa skyddsräcken för den snabbt utvecklande tekniken.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade i förrgår

Intelligensrapport om marknaden för AI-drivna bildgenereringsverktyg utförd

En intelligensrapport om marknaden för AI-drivna bildgenereringsverktyg har utförts för att studera relevant och värdefull information. Rapporten tar hänsyn till både befintliga toppspelare och kommande konkurrenter. Företagsstrategier för nyckelspelare och nya marknadsindustrier studeras i detalj. Rapporten delar också SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den ger också marknadsinformation när det gäller utveckling och dess kapaciteter. Forskningsrapporten sträcker sig från de breda konturerna av AI-drivna bildgenereringsverktygsmarknaden till delikata strukturer, klassificeringar och applikationer.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade i förrgår

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

EU-lagstiftare kan inte komma överens om reglering av AI-system

Teknikledare deltar i ett möte om generativ AI (Artificiell Intelligens) i San Francisco, som försöker positionera sig som ´AI-huvudstaden i världen´. EU-lagstiftare kan inte komma överens om hur system som ChatGPT ska regleras, vilket hotar banbrytande lagstiftning som syftar till att hålla AI i schack. Förhandlare möts på fredag för avgörande diskussioner inför slutliga samtal planerade till den 6 december. ´Foundation models´ eller generativ AI har blivit det största hindret i samtalen om EU:s föreslagna AI-akt. Om de inte kan komma överens riskerar akten att skrotas på grund av tidsbrist före de europeiska parlamentsvalen nästa år. Största utmaningen för att få till ett avtal har kommit från Frankrike, Tyskland och Italien, som föredrar att tillverkare av generativ AI-modeller självreglerar istället för att ha hårda regler. Andra pågående problem i samtalen inkluderar definition av AI, bedömning av grundläggande rättigheters inverkan, undantag för brottsbekämpning och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 1 december

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 1 december

EU:s AI-lag riskerar att försenas

EU:s AI-lag, en omfattande uppsättning regler och bestämmelser för AI-system som tycks vara modellerade efter EU:s inflytelserika dataskyddsförordning GDPR, verkar vara på väg att stöta på problem. Lagförslaget har varit under arbete sedan 2017 och var nära att slutföras. Ursprungligen var planen att anta lagen före 2024 för att undvika att den skulle bli en valfråga under EU-valet 2024. Nu tycks dock antagandet av lagen bli försenat. Tre av EU:s största medlemsländer - Frankrike, Italien och Tyskland - har uttryckt oro över lagen och vill ändra delar av den innan de godkänner den. Det finns flera konkurrerande politiska preferenser mellan den ursprungliga utkastet från Europeiska kommissionen, förslag från Europaparlamentet och förslag från de tre nyckelmedlemsstaterna.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 1 december

Diskussioner om artificiell intelligens ökar, särskilt inom professionella tjänster

Enligt en rapport från LinkedIn har diskussioner om artificiell intelligens (AI) ökat med 70% under det senaste året. Diskussionerna drivs mestadels av män (58%) men kvinnor är inte ointresserade och står för 31% av diskussionerna. Millennials leder diskussionerna om AI (45%), följt av generation Z (26%) och generation X (21%). Den bransch som pratar mest om AI är inte teknik, utan professionella tjänster (29%), med teknik på andra plats (17%). Mellan december 2022 och september 2023 ökade visningarna för AI-relaterade jobb med 12% över sju stora ekonomier, och ansökningar till jobb där AI används ökade med 11%. Jobb som nämner AI har sett en tillväxt på 17% över de senaste två åren.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 30 november

Året i översikt för ChatGPT och globala framsteg inom AI-styrning

Världen firar ettårsjubileet för ChatGPTs offentliga debut den 30 november 2023. Detta markerar ett stort år för AI-teknikens innovation och antagande, och vi granskar 10 stora marknads- och regleringsmilstolpar som omger dess lansering. Länge före ChatGPTs debut togs det steg för att införa lagstiftning om AI-styrning. Europeiska kommissionen föreslog den första EU-regleringsramen för AI i april 2021. Singapore, Kanada och andra länder har också tagit fram egna AI-styrningsramar. ChatGPT lanserades av OpenAI den 30 november 2022 och blev snabbt populär. Inom fem dagar lockade plattformen över en miljon användare. Stora företag som Microsoft hoppade på möjligheten att införliva AI i sina applikationer. Nyligen investerade Google 300 miljoner dollar för en 10% andel i San Francisco-baserade generativa AI-startup Anthropic.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 29 november

Microsofts Paint inför AI-funktion för bildskapande

Microsoft har integrerat maskininlärning i sina programvaruprodukter och nu kommer Paint att låta dig bli en Picasso med sitt generativa AI-system, Cocreator. Med bara några klick kan du skapa spektakulära landskap, stjärnfält och anatomiskt inkorrekta händer och fötter. Cocreator, en ny funktion i Paint, drivs av den molnbaserade Azure DALL-E-tjänsten. Användare startar med 50 krediter och använder en av dem för varje bild de gör. Cocreator är fortfarande en förhandsgranskning, så vissa begränsningar kan förväntas. Funktionen är endast tillgänglig i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 29 november

Zed Lee, som studerat vid KTH och disputerade vid DSV, har utvecklat en algoritm för att utvinna värdefull information ur stora och komplicerade dataset. Hans forskningsintresse väcktes när han arbetade för en biltillverkare i Korea och han blev intresserad av maskininlärning. Hans avhandling, som är till stor del teoretisk, handlar om ´data mining´ och hur vi kan sammanföra olika typer av data för att se mönster. Lee har använt data från klädtillverkare och tandläkare i sin forskning.

Stockholm University fördjupade 28 november

Över ett dussin länder undertecknar avtal om AI-säkerhet

Mer än 18 länder, inklusive USA, har undertecknat det som beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om att skydda artificiell intelligens (AI) från skadliga aktörer. Länderna kom överens om att företag som designar och använder AI bör göra det på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Även om löftet inte är bindande, sa Jen Easterly, chef för USAs myndighet för cybersäkerhet och infrastruktursäkerhet, att det är viktigt att så många länder skriver under ett dokument som prioriterar säkerhet när det gäller AI. Nyheten kommer en vecka efter att Tyskland, Frankrike och Italien kom överens om hur AI bör regleras.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 november

Internationell överenskommelse om säkerhetsåtgärder för artificiell intelligens

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har presenterat den första detaljerade internationella överenskommelsen om att hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. I ett 20-sidigt dokument som offentliggjordes på söndagen, kom de 18 länderna överens om att företag som designar och använder AI behöver utveckla och implementera den på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Överenskommelsen är icke-bindande och innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska programvaruleverantörer.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 november

Internationellt avtal undertecknat för att stärka cybersäkerheten för AI

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har undertecknat ett avtal för att stärka cybersäkerheten för artificiell intelligens (AI). Avtalet, undertecknat på söndag, beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om hur man ska hålla AI säkert från skadliga aktörer. Avtalet uppmanar företag att skapa AI-system som är ”säkra från början”. USA:s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) och Storbritanniens National Cyber Security Centre (NCSC) har publicerat ”nya riktlinjer för säker AI-systemutveckling”.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 27 november

USA:s långväntade reglering av artificiell intelligens: Har de missat sin chans?

USA:s Vita hus har tillkännagivit en verkställande order för säker, trygg och pålitlig artificiell intelligens (AI). Order kräver att företag informerar den federala regeringen om alla modeller som utgör en allvarlig risk för nationell säkerhet och stöder användningen av AI för cybersäkerhet. Den syftar också till att skydda amerikaner från AI-möjliggjord bedrägeri genom användning av AI-upptäckningsverktyg. Trots detta ser branschexperter EU:s AI-lag som två år före och USA:s reglering av AI som bara början.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 27 november

Regulatorer i EU, Kina och Frankrike begär information om Nvidias grafikkort

Regulatorer i Europeiska unionen, Kina och Frankrike har begärt information om Nvidias grafikkort, med fler förfrågningar väntade i framtiden, enligt det amerikanska chiptillverkningsföretaget. Nvidia är världens största tillverkare av chips som används både för artificiell intelligens och för datorgrafik. Efterfrågan på dess chips ökade efter lanseringen av AI-applikationen ChatGPT förra året. Företaget har också försenat lanseringen av ett nytt AI-chip inriktat på den kinesiska marknaden.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 november

Företag och teknikgrupper varnar EU för överreglering av AI

Affärs- och teknikgrupper varnade på torsdagen Europeiska unionen mot att överreglera AI-system, kända som grundmodeller, i kommande AI-regler, eftersom detta kan döda nystartade företag eller driva ut dem ur regionen. Denna begäran kom när EU-länder och EU-lagstiftare går in i den sista sträckan av förhandlingar om regler som kan bli riktmärke för andra länder. Bland de största tvistefrågorna finns grundmodeller, såsom OpenAI´s ChatGPT, som är AI-system som tränas på stora datamängder, med förmågan att lära sig av nya data för att utföra en mängd olika uppgifter. Företagen avvisade också krav från kreativa industrier att AI-reglerna ska ta itu med upphovsrättsfrågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

Maskininlärningschip Marknad förväntas nå $8,272 miljoner år 2022

Enligt en ny rapport förväntas den globala marknaden för maskininlärningschip nå $8,272 miljoner år 2022, från $4,495 miljoner år 2015, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,4% från 2016 till 2022. Maskininlärningschip är en typ av multiprocessorsystem som möjliggör maskinell intelligens utan att vara explicit programmerad. Dessa chip möjliggör funktioner som inlärning, resonemang och självkorrigering. Rapporten belyser också hur COVID-19 har påverkat olika regioner och stora länder och hur det kommer att påverka branschens framtida tillväxt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 22 november

Tekniknyheter: OpenAI utökar ChatGPT, Sam Altman kan återvända till OpenAI, Bing använder GPT-4, EU överens om AI-reglering, Binance VD avgår

1) OpenAI har meddelat att ChatGPT:s röstfunktion nu kommer att utökas till alla användare. Tidigare var ChatGPT:s röstfunktion endast tillgänglig för plusprenumerationsanvändare. 2) OpenAI:s styrelse förhandlar med Sam Altman om hans möjliga återkomst till företaget. Om allt går bra kan Altman återvända som företagets VD redan i slutet av veckan. 3) Microsofts sökmotor Bing kommer snart att använda OpenAI:s senaste stora språkmodell, GPT-4, för att generera AI-genererade bildtexter och söksnuttar för varje enskild webbsida. 4) Tyskland, Frankrike och Italien har nått en betydande överenskommelse om hur AI behöver regleras i framtiden inom EU:s territorium. 5) Binance VD Changpeng Zhao har erkänt sig skyldig i penningtvättsfallet i USA. Som en del av avtalet med den amerikanska domstolen kommer Zhao att avgå som Binance VD och ordförande med omedelbar verkan. Binance har också gått med på att betala en böter på 4,3 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 22 november

Brittiska företagsledare känner press att investera i generativ AI

Enligt forskning från Ernst & Young känner brittiska företagsledare press på att snabba på investeringar i generativ AI, trots en överskott av potentiellt dåliga råd som försvårar beslutsfattandet. En undersökning av KPMG bland 150 brittiska VD:ar visar att 71% ser generativ AI som en topprioritet för investeringar, trots pågående ekonomisk osäkerhet och brist på regulatoriska eller etiska AI-ramverk. EY:s undersökning visade att 74% av brittiska VD:ar känner behovet att agera beslutsamt på generativ AI för att förhindra att konkurrenter får övertaget. Totalt sett har 99% av brittiska VD:ar gjort eller planerar att göra ´betydande kapitalinvesteringar´ i generativ AI under de närmaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 21 november

Stora europeiska ekonomier motsätter sig AI-reglering

Frankrike, Tyskland och Italien motsätter sig reglering av de mest kraftfulla typerna av artificiell intelligens (AI), vilket kan påverka EU:s banbrytande lag om AI. De tre länderna blockerar förhandlingar om en kontroversiell sektion i EU:s utkast till AI-lagstiftning för att inte hindra Europas egen utveckling av ´grundmodeller´, AI-infrastruktur som ligger till grund för stora språkmodeller som OpenAI:s GPT och Googles Bard. Regeringstjänstemän hävdar att stränga restriktioner för dessa nya modeller skulle skada EU:s egna mästare i kapplöpningen om att utnyttja AI-teknik. I ett gemensamt dokument föreslår de att självreglera grundmodeller genom företagens löften och uppförandekoder. Detta ställer dem mot europeiska lagstiftare som vill begränsa grundmodeller. Förhandlingarna om AI-lagen kan till och med komma att upphöra helt.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 20 november

Globala framsteg för att reglera AI: senaste stegen

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och stör regeringars försök att reglera tekniken. Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har tredubblat sin finansiering för ´AI Research Resource´ till 300 miljoner pund. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar regler och tre länder har kommit överens om hur AI bör regleras. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga brott. USA planerar att lansera ett AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 20 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

Sammanfattning av nyheter: AI-chef överväger comeback, Argentinas presidentval, brand i Perstorp, Rosalynn Carter död, polis nära påkörd, jaktolycka, Napoleons hatt såld, skådespelare död, halkvarning, Liberalerna vill ha söndagsöppet Systembolag, lavin i

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, överväger att återvända till företaget. Vallokalerna har stängt i Argentina och rösträkningen pågår. Det brinner i en företagslokal i Perstorp och ett VMA har utfärdats. Rosalynn Carter, tidigare USA:s första dam, har avlidit. En polis var nära att bli påkörd i Lunds kommun. En man dog i en jaktolycka i Alingsås. En av Napoleons hattar har sålts på auktion för rekordsumma. Skådespelaren Fredrik Ohlsson har dött. SMHI varnar för halka i Stockholmsområdet, Uppsala och Eskilstuna. Liberalerna vill att Systembolaget ska hålla öppet även på söndagar. En lavin har inträffat i Bydalen, men ingen skadades. En dansk politiker har anmälts för grooming. Miljöpartiet vill förbjuda korta flygresor inom EU. En man hittades död i en bostad i Falkenberg. Miljöpartiet accepterar ett eventuellt svenskt Natomedlemskap. Bara tio fåglar har räddats efter oljeutsläppet från färjan Marco Polo. Förekomsten av giftiga PFAS-ämnen ska kartläggas. Gustav Fridolin och Märta Stenevi är Miljöpartiets nya språkrör. Fyra kvinnor dödades i en skjutning i USA. Det är fortsatta tågförseningar efter en explosion.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Stora EU-länder pressar på för uppförandekoder i AI-regelboken

De tre största EU-länderna, Frankrike, Tyskland och Italien, pressar på för uppförandekoder utan initiala sanktionsregimer för grundmodeller snarare än föreskrivna skyldigheter i AI-regelboken, enligt ett icke-papper. AI-lagen är en flaggskeppslagstiftning för EU för att reglera artificiell intelligens baserat på dess kapacitet att orsaka skada. Förhandlingarna om världens första heltäckande AI-lag har störts av uppkomsten av ChatGPT, en mångsidig typ av AI-system. Frankrike, som fick stöd från Tyskland och Italien, motsatte sig reglering av grundmodeller. De tre länderna argumenterar för att reglera allmänna AI-system som kan vara tillgängliga för specifika tillämpningar snarare än grundmodeller.

Direktlänk Dela Euractiv fördjupade 19 november

Tyskland, Frankrike och Italien överens om reglering av artificiell intelligens

Tyskland, Frankrike och Italien har enats om hur artificiell intelligens (AI) ska regleras i framtiden, enligt ett gemensamt dokument. De tre regeringarna förespråkar bindande frivilliga åtaganden för både stora och små AI-leverantörer inom EU. Europeiska kommissionen, Europaparlamentet och EU-rådet förhandlar för närvarande om hur blocket ska positionera sig inom detta nya område. I dokumentet anges att reglerna för uppförande och transparens bör vara bindande för alla. Om överträdelser av uppförandekoden identifieras efter en viss tid kan ett sanktionssystem upprättas.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och flera högt uppsatta avgår i företagets kris

Krisen på artificiell intelligensföretaget OpenAI fördjupas efter att VD Sam Altman avskedades och flera högt uppsatta anställda avgått. OpenAI, företaget bakom ChatGPT-bot, avskedade abrupt Altman på fredagen med anklagelser om att ha vilselett styrelsen. Kort därefter meddelade företagets president, Greg Brockman, att han avgått. Tre andra högt uppsatta medarbetare rapporteras också ha avgått. Orsakerna till turbulensen är fortfarande oklara. OpenAI, som nu leds av tillförordnade VD:n Mira Murati, har ännu inte kommenterat händelserna.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 november

Frankrikes digitala minister välkomnar avsatte OpenAI-VD:n Sam Altman

Frankrikes digitala minister, Jean-Noel Barrot, har i ett uttalande välkomnat den avsatte OpenAI-VD:n Sam Altman till Frankrike. Uttalandet kommer en dag efter att Altman avskedades från sin position på företaget bakom ChatGPT, utan att någon anledning gavs. OpenAI, som stöds av Microsoft, släppte sin ChatGPT-chatbot 2022. Under ett besök i Europa tidigare i år träffade Altman den franska presidenten Emmanuel Macron för att diskutera Frankrikes och Europas plats i den globala tävlingen om artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 november

Microsoft lägger till OpenAI:s senaste AI-modeller till sin Azure OpenAI-tjänst

OpenAI genomgår vissa förändringar i sitt ledarskap, men det generativa AI-företaget verkar fortfarande vara engagerat i sitt långvariga partnerskap med Microsoft. Denna vecka meddelade Microsoft att de lägger till de nyaste AI-modellerna från OpenAI till sin egen Azure OpenAI-tjänst. I ett blogginlägg, som publicerades bara några timmar innan OpenAI avskedade sin VD Sam Altman, meddelade Microsoft att de lägger till både GPT-4 Turbo och GPT-3.5 Turbo till tjänsten. Båda avslöjades först av Altman under OpenAI:s första utvecklarkonferens tidigare denna månad. Det innebär att företag och utvecklare kan få tillgång till båda dessa modeller via Microsoft med Azure OpenAI. Microsoft bekräftade också att Azure OpenAI-tjänsterna har expanderat till Norge öst, Södra Indien och Västra USA, vilket innebär att det totala antalet världsregioner för tjänsten nu är 14.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 18 november

Betydande lanseringar och meddelanden om generativ AI-produkter inom juridik

Thomson Reuters har lanserat generativ AI inom sin juridiska forskningsplattform Westlaw, och planerar att lansera en AI-assistent med hjälp av Casetext CoCounsel. LexisNexis Legal & Professional har lanserat två nya generativa AI-tjänster: Lexis Snapshot-sammanfattningar och ny gen AI-kapabilitet inom sitt dokumentutkastverktyg Lexis Create. Kontraktsautomatiseringsleverantören Ontra har integrerat OpenAI´s GPT-4 i sin AI-motor, Ontra Synapse. Juridisk automationsplattform Josef har officiellt lanserat gen AI-efterlevnadsplattformen Josef Q. Försäkringsjätten Bupa har lanserat sitt första GenAI-verktyg på Josef Q. Amerikansk juridisk prognosplattform Pre/Dicta har lanserat nya funktioner för att förutse rättsfall.

Direktlänk Dela Legaltechnology.com fördjupade 17 november

Qevlar AI säkrar €4,5 miljoner i seedfinansiering för att bekämpa cyberbrott

Det franska cybersäkerhets-startup-företaget Qevlar AI har säkrat €4,5 miljoner i seedfinansiering ledd av EQT Ventures, känd för sin senaste investering i Kota. Rundan inkluderade även deltagande från globala ledande änglar inom teknik och AI som Olivier Pomel, Mehdi Ghissassi, Florian Douetteau, Edouard Viot och Tarik Dadi. De nya medlen kommer att hjälpa Qevlar AI att fortsätta växa sitt team och ytterligare investera i produkten för att ligga steget före cyberbrott. Qevlar AI har byggt en generativ AI-lösning för att ersätta manuella cybersäkerhetsutredningar och detektionsprocesser med automation.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 16 november

AI och automation förändrar ingenjörsbranschen globalt

AI och automation förväntas påverka två tredjedelar av alla jobb i USA, främst inom mjukvaruutveckling. Men detta innebär inte att dessa roller kommer att försvinna, de kommer att utvecklas parallellt med teknologin. Trots denna störning ökar efterfrågan på skickliga mjukvaruutvecklare, med en förväntad brist på fyra miljoner utvecklare fram till 2025. AI stör inte bara ingenjörsbranschen i USA, utan även i Storbritannien där försvarsdepartementet planerar att revolutionera sin militära teknik med hjälp av ett AI-verktyg kallat ´Motherlode´. Dessutom närmar sig Alphabet Inc lanseringen av sin konversations-AI-programvara Gemini, medan Salesforce Inc planerar att anställa 3 300 anställda inom försäljning, teknik och team som arbetar med företagets data cloud-produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 november

Anställda använder AI-verktyg i hemlighet, enligt undersökningar

Många anställda använder generativa artificiella intelligensverktyg (GenAI), som ChatGPT, på arbetsplatsen utan sina chefer vetskap, enligt nyligen genomförda undersökningar. En undersökning från det San Francisco-baserade företaget Fishbowl visade att endast en tredjedel (32 procent) av de svarande som använder AI på jobbet gör det med sin chefs vetskap. Snaplogic, ett socialt karriärnätverk baserat i San Mateo, Kalifornien, rapporterade liknande resultat från en undersökning i september. Mer än två tredjedelar (67 procent) tror att AI sparar dem en till fem timmars arbete per vecka.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 15 november

CLUSSTER1-projektet syftar till att stärka den franska och europeiska molnindustrin

CLUSSTER1-projektet syftar till att stärka den franska och europeiska molnindustrin genom att skapa ett moln dedikerat till artificiell intelligens, högpresterande databehandling och kvantdatorer. Projektet kommer att samla digitala resurser för den akademiska och industriella gemenskapen. Projektet leds av ett konsortium av franska akademiska och industriella forskare inom numerisk beräkning och AI: GENCI, CEA, CNRS och Inria, samt industriella Eviden (Atos Group), OVHcloud, CS Group, ActiveEon och Qarnot. Detta kommer att vara tillgängligt från 2024 och kommer att utökas för att även täcka kvantdatorer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 15 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

Animerad biografi om Edith Piaf utvecklas med hjälp av AI

Ett animerat biografiprojekt om den franska sångikonen Edith Piaf ska utvecklas med hjälp av artificiell intelligens, meddelade Warner Music och konstnärens rättighetsinnehavare på tisdagen. Projektet, som kallas ´Edith´, är för närvarande i de slutliga utvecklingsstadierna. AI-teknologin kommer att användas för att återskapa Piafs röst och bild baserat på hundratals röstklipp och bilder, vissa mer än 80 år gamla. Ingen utgivningsdatum är ännu planerat för detta arbete.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 14 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Microsoft lanserar Copilot, en AI-driven personlig shoppingassistent

Microsoft har meddelat den allmänna utrullningen av Copilot i Microsoft Shopping. Copilot är en AI-driven tjänst tillgänglig på webben och i alla moderna webbläsare. Copilot beskrivs som ´din egen personliga shopper´ som hjälper dig att ´hitta vad du behöver på kortare tid´. Copilot reagerar på användarens kommandon och kan ställa följdfrågor för att förbättra sökresultaten. Trots detta har det noterats att produkterna som visas inte alltid matchar användarens val. Copilot för Microsoft Shopping finns för närvarande tillgängligt som en förhandsgranskning, särskilt för användare i USA.

Direktlänk Dela gHacks Technology News fördjupade 14 november

AI-specialister drar in stora löner i dagens ´AI-guldfeber´

Föräldrar brukade säga till sina barn att gå in i juridik, bankverksamhet eller ´Big Four´ om de ville bli rika snabbt, men om de senaste 12 månaderna är något att gå efter kommer nästa generation av pengahungriga studenter att gå in i datavetenskap och maskininlärning. Doktorander tar idag hem löner på upp till 400 000 dollar direkt från universitetet, medan toppchefer tjänar väl över 1 miljon dollar - och fraktionella chefer kan dra in ännu mer. Detta enligt fyra specialistrekryterare inom AI, som bevittnat ett år av företagskaos sedan ChatGPT skickade teknikvärlden i spinn. Många toppchefer på stora företag hade glömt att AI var en sak när OpenAI släppte sin enormt populära chatbot förra november, enligt Veena Marr, digital och teknisk konsult på chefsrekryteringsföretaget Spencer Stuart. ´Jag tror att panik är rätt ord, runt: ´Herregud, har vi missat båten? Vad gör vi? Runt styrelsebordet pratade vi om AI för tre, fyra år sedan och nu har vi inte pratat om det på ett tag. Vad betyder detta för vår konkurrensfördel? Vad betyder detta för vår tillväxt?´ säger hon. Många företag försöker fortfarande lista ut vilken typ av talang de behöver, eftersom de alla vet att de behöver göra något med AI, men de är bara inte riktigt säkra på vad deras AI-strategi är. ´Det är en blandning mellan mycket spänning och mycket förvirring´, säger Andrea Splendiani, EMEA AI-rekryteringsledare för Egon Zehnder, ett globalt chefsrekryteringsföretag. ´Alla vet att de behöver ha AI som en topprioritet. Inte alla vet exakt vad det innebär, särskilt när det gäller talang.´ Vilken typ av AI-talang vill folk ha? Vilken typ av AI-talang du behöver beror mycket på vilken typ av organisation du är. Splendiani säger att större, mindre tekniska företag försöker anställa seniora AI-produktledare - personer som har arbetat på AI-inriktade företag och har erfarenhet av att bygga med modeller. ´Det är människor som förstår kostnaderna och begränsningarna för modeller. De känner till skillnaden mellan olika grundmodeller och de möjligheter som olika API:er erbjuder, och hur det kan förändras i framtiden´, säger han. Splendiani tillägger att de flesta företag inte behöver djupgående datavetenskapskunskaper inhouse, eftersom de flesta företags-AI-produkter inte kräver att en modell ska finjusteras (en tekniskt krävande process där en modell förbättras med hjälp av ytterligare data). Dessa mer tekniskt kvalificerade specialister inom maskininlärning - med relevanta doktorander eller erfarenheter från topp-AI-laboratorier - är mer efterfrågade från teknik- och AI-startups, enligt Sam Burman, global chef för AI-talang på chefsrekryteringsföretaget Heidrick & Struggles. ´De är de som kommer att vara mer proaktiva i rekryteringen av den talang som kommer ut från universitetet med en doktorsexamen eller en magisterexamen i AI, eftersom de kan koppla den talangen till sitt ekosystem mycket lättare´, berättar han för Sifted. Rekryterarna som talade med Sifted var överens om att det ännu inte har varit en stor spridning av efterfrågan på nya AI-roller som ´prompt engineer´ eller chef för AI, men Niall Wharton, biträdande direktör för datarekryteringsföretaget Xcede, säger att efterfrågan ökar för personer som är skickliga på att underhålla modeller när de väl är på plats. ´Företag behöver en erfaren LLM-professionell som kan skapa produkter från sina modeller, men viktigast av allt, underhålla dem´, säger han. ´De titlar som har kommit ut av det som verkligen viktiga har varit ML ops engineers... Det har skapat nya roller.´ Låt oss prata om några löjliga AI-löner Så hur mycket får alla dessa mycket sällsynta, mycket efterfrågade specialister betalt i dagens AI-guldfeber? Burman säger att det inte är ovanligt att doktorander från toppskolor i USA får löner på 400 000 dollar direkt från universitetet, medan motsvarigheten på denna sida av Atlanten ligger mellan 100 000-200 000 dollar. I Europa säger han att de bästa universiteten för att rekrytera AI-talang är Oxford, Cambridge, Imperial och UCL i Storbritannien, EPFL och ETH i Schweiz, TUM i Tyskland och universiteten Ecole Polytechnique och ENS i Frankrike. En investerare med erfarenhet av att arbeta nära personer som har arbetat på DeepMind, som bad om att få förbli anonym, berättar för Sifted att personer med erfarenhet från topp-AI-laboratorier nu rutinmässigt erbjuds löner på 800 000 dollar av rekryterare. När det gäller en mer senior nivå tjänar de högst betalda data-, analys- och AI-cheferna 2,6 miljoner dollar årligen i USA, jämfört med 1,25 miljoner dollar i Europa, enligt en ersättningsundersökning från 2023 utförd av Heidrick & Struggles. Lönesoldater Och det är inte ens det mesta du kan tjäna idag som en AI-specialist, eftersom många väljer att arbeta på en fraktionell, projektbaserad basis, för att dra in ännu mer pengar. ´Vi ser allt oftare [AI-specialister] fatta ett beslut att gå in i mer av en interimskarriär jämfört med en sorts nio-till-fem, permanent anställning. Det ger dem frihet att välja det AI-projekt de vill engagera sig i och, uppriktigt sagt, möjligheten att tjäna mer pengar´, säger Burman. ´Dessa projekt är normalt minst tre månader, men sedan får du slags ´SWAT team´-projekt där du har ett riktigt brådskande behov, och det är mer som ett sex veckors engagemang.´ Han tillägger att priserna för dessa brådskande, tidskänsliga projekt i princip är en ´öppen checkbok´ på grund av bristen på talang på marknaden. Alla rekryterare som Sifted talade med för denna artikel säger att, tillsammans med företagen de tjänar, rekryterare måste ständigt anpassa sig eftersom boomen i AI skapar nya dynamiker på talangmarknaden. Men med löner som dessa som flyger runt, och provisionen att starta, klagar ingen i branschen.

Direktlänk Dela Sifted fördjupade 13 november

Owkin visar valideringsdata för AI-baserat förskärmingssystem för kolorektal cancer

Det fransk-amerikanska bioteknikföretaget Owkin har delat valideringsdata för MSIntuit CRC, en AI-driven digital förskärming för optimering av diagnos och behandling av kolorektal cancer. Owkins lösning skärmar patienter för mikrosatellitinstabilitet (MSI), en nyckelgenomisk biomarkör i kolorektal cancer som finns i 15% av fallen. Resultaten från Owkins valideringsstudie tyder på att AI-baserade lösningar kan läras upp för att pålitligt skärma patienter i kliniken. Owkin har också avtal med Genmab, ett bioteknikföretag som specialiserar sig på att utveckla antikropps-baserade terapier för cancer och andra sjukdomar.

Direktlänk Dela Genetic Engineering & Biotechnology News fördjupade 10 november

Humane lanserar bärbar röststyrd enhet, Humane Pin

Startup-företaget Humane har lanserat Humane Pin, en röststyrd bärbar enhet som kan fästas på kläder med ett magnetiskt system. Enheten är utrustad med olika sensorer, inklusive kameror, mikrofoner och en högtalare. Den har ingen skärm, men har en indikatorlampa för att visa när mikrofonerna är aktiva och en laserprojektor för att snabbt visa information på användarens hand. För att använda Humane Pin måste man prenumerera på en Humane Subscription för $24 per månad. Förbeställningar för Humane Pin börjar den 16 november 2023, med de första leveranserna i början av 2024.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 10 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

Globala Blockchain AI-marknaden beräknas nå 3 519,23 miljoner USD år 2032

Den globala Blockchain AI-marknaden beräknas uppgå till ett värde av 3 519,23 miljoner USD år 2032, enligt en aktuell analys av Emergen Research. AI använder Blockchain för att underlätta delning av data som används i flera modeller. En av drivkrafterna för Blockchain AI-marknaden är data monetisering. Både AI och avancerad Blockchain förväntas bli mer tillgängliga genom data monetisering. Teknikutvecklingen är dyr för företag, särskilt för de som inte äger datamängder. Marknaden är fortfarande i ett tidigt skede och tekniken kräver en högt kvalificerad arbetskraft.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 8 november

AI förutspår plötslig hjärtdöd med hög noggrannhet

Artificiell intelligens (AI) har gjort ett betydande genombrott i förutsägelsen av plötslig hjärtdöd, vilket ger nya möjligheter för förebyggande och globala hälsotstrategier. En nyligen studie visar att AI-analys kan identifiera individer med mer än 90% risk för att dö plötsligt. Traditionella metoder för att förutsäga plötslig hjärtdöd har ofta misslyckats med att identifiera högriskindivider. Xavier Jouven och hans team på Paris Cardiovascular Research Center i Frankrike föreslog en annan strategi som utnyttjade AI för att bygga personliga riskkalkyler för att identifiera individer med mycket hög risk för plötslig hjärtdöd.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 7 november

Microsoft uppdaterar Windows 11 med AI-drivna funktioner

Microsoft inför en mängd AI-drivna funktioner i Windows 11, inklusive Paint, Clipchamp, Snipping Tool och Photos. Uppdateringen för Windows 11 2023, känd som 23H2, släpptes den 31 oktober och utökade tillgången till Copilot och andra AI-funktioner. AI-uppdateringarna rullas ut gradvis. Paint innehåller nu en AI-version som låter användare skapa bilder baserat på en textbeskrivning. Clipchamp erbjuder nu en AI-videoeditor som automatiskt kan generera bildspel, montagevideor och korta videor i 1080p. Snipping Tool stöder nu textigenkänning och Photos-appen har förbättrade sökfunktioner och redigeringsverktyg tack vare AI.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 6 november

AI kan revolutionera hälso- och sjukvården genom att förutsäga risken för plötslig hjärtdöd

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera hälso- och sjukvården genom att förutsäga och hantera risken för plötslig hjärtdöd. En nyligen genomförd studie i Frankrike och USA använde AI-teknik för att analysera elektroniska hälsojournaler och utveckla individuella riskprofiler. Forskarna granskade elektroniska hälsojournaler från 25 000 individer som upplevt plötslig hjärtdöd och jämförde dem med 70 000 individer som hade varit inlagda på sjukhus på grund av hjärtstopp men inte dött av det. AI-analysen identifierade faktorer som mest sannolikt ökar eller minskar risken för plötslig hjärtdöd.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 6 november

G7-ledare når framsteg i reglering av artificiell intelligens

G7-ledare har nått en överenskommelse om internationella vägledande principer för artificiell intelligens (AI) och en frivillig uppförandekod för AI-utvecklare. Detta har välkomnats av Europeiska kommissionen. G7-processen för AI, känd som ´Hiroshima-processen´, inrättades för att analysera risker och möjligheter med generativ AI och främja samarbete för att stödja utvecklingen av ansvarsfulla AI-verktyg och bästa praxis. Hiroshima-processen kompletterar EU:s artificiella intelligenslag (AI-lagen), som för närvarande slutförs. AI-lagen förväntas träda i kraft i slutet av 2023.

Direktlänk Dela JURIST Legal News & Research fördjupade 5 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Kan artificiell intelligens ersätta politiker?

I en insändare frågar sig skribenten Lars Bylander om artificiell intelligens (AI) kan ersätta politiker. Bylander menar att samhället inte nödvändigtvis skulle bli sämre om det styrdes av AI. Han föreslår att en opolitisk utredning bör tillsättas för att undersöka frågan, eftersom det kan vara en för stor mental påfrestning för politiker att utreda sitt eget avskaffande. Bylander citerar den franske filosofen Viktor Hugo och menar att AI som idé har kommit för att stanna.

Direktlänk Dela Sydöstran fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Första AI-säkerhetstoppmötet resulterar i flera avtal men globala regler är långt borta

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har varit värd för det första toppmötet om säkerhet inom artificiell intelligens (AI), där en rad viktiga avtal har ingåtts. Världsledare, företagsledare och forskare, inklusive Elon Musk och Sam Altman från OpenAI, diskuterade framtida reglering av AI. Ledare från 28 länder, inklusive Kina, undertecknade Bletchley-deklarationen, ett gemensamt uttalande om teknikens risker. USA och Storbritannien meddelade planer på att lansera egna AI-säkerhetsinstitut. Trots viss enighet om behovet att reglera AI kvarstår meningsskiljaktigheter om hur detta ska ske.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 3 november

AI-företag låter regeringar förhandsgranska AI-modeller

Ledande AI-företag har vid ett AI-toppmöte i Storbritannien kommit överens om att låta regeringar förhandsgranska deras AI-modeller innan lansering. Syftet är att myndigheterna ska kunna bedöma om en AI-modell utgör en nationell säkerhetsrisk. Företag som Open AI, Deepmind, Anthropic, Amazon, Mistral, Microsoft och Meta har undertecknat överenskommelsen. Länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har också skrivit under. En internationell panel kommer att tillsättas för att årligen rapportera om risker med AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

Storbritannien tillkännager AI-säkerhetstestningsplan, Kina inte undertecknat

Den brittiska regeringen har tillkännagivit en överenskommelse inom teknikindustrin som den hävdar kommer att utforma en plan för säkerhetstestning av AI. Med olika typer av AI som regelbundet byggs in i konsument- och företagsinriktad programvara, har utvecklare kommit överens om att regeringar har en roll i att övervaka extern säkerhetstestning av AI-modeller. Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har alla skrivit under överenskommelsen, även om Kina, som gör stora investeringar i AI, inte var en undertecknare, även om det deltog i denna veckas brittiska AI Safety Summit. Regeringarna förklarade också en ´gemensam ambition´ att investera i offentlig sektors kapacitet för testning och annan säkerhetsforskning, och att dela resultaten med andra nationer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s framtid vid brittiskt säkerhetstoppmöte

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, deltog i Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte och diskuterade artificiell intelligens (AI) med brittiska premiärministern Rishi Sunak. Musk beskrev AI som en av historiens mest störande krafter och förutspådde en framtid där jobb inte längre behövs och AI-kamratskap blir en av de högsta formerna av vänskap. Under toppmötet, som hölls huvudsakligen på Bletchley Park, undertecknade över 25 länder och EU Bletchley-deklarationen, där de enades om att arbeta tillsammans för att skapa en förenad strategi för att införa AI-teknik på ett ´människocentriskt, pålitligt och ansvarsfullt´ sätt.

Direktlänk Dela Nine News fördjupade 3 november

Nationella och internationella styrorgan tar steg för att reglera AI-verktyg

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) såsom Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN * Planerar regleringar för att förhindra spridning av barnsexuellt missbrukssmaterial skapat av AI. STORBRITANNIEN * Planerar regleringar och kommer att tredubbla sin finansiering för ´AI Research Resource´. KINA * Har implementerat tillfälliga regler. EUROPEISKA UNIONEN * Planerar regleringar och närmar sig ett bredare avtal om den banbrytande AI-lagen. FRANKRIKE * Utreder möjliga överträdelser. G7 * Söker input på regler. ITALIEN * Utreder möjliga överträdelser. JAPAN * Utreder möjliga överträdelser. POLEN * Utreder möjliga överträdelser. SPANIEN * Utreder möjliga överträdelser. FÖRENTA NATIONERNA * Planerar regleringar. USA * Söker input på regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 3 november

Framsteg inom AI-reglering under internationellt toppmöte

Under de senaste två dagarna har det skett en betydande framåtskridande i regleringen av AI, med ett internationellt ansvar att hantera risker. Kritiker har dock påpekat att fokus ligger mer på hypotetiska hot än på nuvarande problem, som AI:s potentiella inverkan på jobb och försäkringsbolags användning av AI för riskbedömning. En viktig framgång var skapandet av en överenskommen ram kring riskerna med AI. USA:s vicepresident, Kamala Harris, presenterade en ny exekutiv order från Vita Huset som detaljerade åtgärder som den amerikanska regeringen kommer att vidta, inklusive inrättandet av ett eget institut för att övervaka AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

AI-företag går med på att låta regeringar förhandsgranska AI-modeller

Ledande AI-företag har vid ett toppmöte i Storbritannien kommit överens om att låta regeringar förhandsgranska deras AI-modeller innan de lanseras för att avgöra om de utgör en nationell säkerhetsrisk. Företag som Open AI, Deepmind, Anthropic, Amazon, Mistral, Microsoft och Meta har undertecknat överenskommelsen. Länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har också skrivit under. En internationell panel kommer att tillsättas för att årligen rapportera om riskerna med AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

USA och Kina möts för att diskutera internationella regler för AI på Bletchley Park

På den historiska platsen Bletchley Park i Storbritannien samlades höga representanter från USA och Kina för första gången för att diskutera internationella regler för artificiell intelligens (AI). Båda länderna var bland de 28 som skrev under ”Bletchley-deklarationen”, ett avtal om att arbeta tillsammans med säkerhetsstandarder för att förhindra att AI-system vänder sig mot mänskligheten. Trots diplomatiska framgångar finns det tecken på att världens stora makter kämpar om positionen att vara ledande när det gäller att sätta reglerna för hur AI ska utvecklas.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s faror och möjligheter vid Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte

Elon Musk, under en sit-down konversation med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, kallade artificiell intelligens (AI) för ´en av de mest störande krafterna i historien´. Diskussionen ägde rum under Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte. Musk och Sunak diskuterade hur digital superintelligens kan påverka allmänheten och kräva reglering på samma sätt som industrier som luftfart och bilar. Musk har också haft samtal med andra världsledare, inklusive Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, Frankrikes president Emmanuel Macron och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Musk har blivit en allt mer framträdande figur inom internationella frågor, och har gjort rubriker inte bara för sina möten med statschefer, utan också för tillhandahållandet - eller bristen på - SpaceX´s Starlink satellittjänster i krigshärjade regioner.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 3 november

Storbritanniens premiärminister tillkännager överenskommelse för att testa AI-modeller

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak tillkännagav en ny överenskommelse under en tvådagars konstgjord intelligens (AI) toppmöte på Bletchley Park. I överenskommelsen, som undertecknats av Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Singapore, USA och Storbritannien, kommer åtta ledande teknikföretags AI-modeller att testas innan de släpps. De åtta företagen är Amazon Web Services, Anthropic, Google, Google DeepMind, Inflection AI, Meta, Microsoft, Mistral AI och Open AI. Sunak tillkännagav också ytterligare detaljer om en överenskommelse för att inrätta en internationell rådgivande panel om framstående AI-risker.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 2 november

AI-reglering i fokus i USA, Storbritannien och EU

Det har varit en stor vecka för AI-reglering, eller åtminstone idén om det. USA:s president Joe Bidens administration publicerade en exekutiv order om ´säker, säker och pålitlig utveckling och användning av artificiell intelligens´. Samtidigt öppnade den brittiska regeringen en tvådagars toppmöte om AI-säkerhet på Bletchley Park. Rishi Sunak, premiärministern, sa att AI kommer att medföra förändringar ´lika långtgående som den industriella revolutionen, elektricitetens ankomst, eller internets födelse´. Europeiska unionen har försökt driva fram AI-lagstiftning som den har arbetat på i mer än två år. AI och dess potentiella risker och fördelar är högst upp på många agendor samtidigt.

Direktlänk Dela Columbia Journalism Review fördjupade 2 november

Globala regleringar försöker reglera artificiell intelligens

Framsteg inom artificiell intelligens (AI) komplicerar regeringars försök att skapa lagar som styr teknologins användning. Australien planerar att tvinga sökmotorer att skapa nya koder för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien kommer att tredubbla sin finansiering till ´AI Research Resource´ och kommer att inrätta världens första AI-säkerhetsinstitut. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar att införa nya AI-regler. Frankrike, Italien, Polen, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser. G7 söker input på regler och FN planerar regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 2 november

Kina, USA och EU samarbetar för att säkra artificiell intelligens

Kina har gått med på att samarbeta med USA, EU och andra länder för att gemensamt hantera riskerna med artificiell intelligens (AI) vid ett brittiskt toppmöte. Mer än 25 länder, inklusive USA och Kina, samt EU, undertecknade en ´Bletchley-deklaration´ som uppmanar länder att samarbeta och etablera en gemensam tillsynsstrategi. Deklarationen fokuserar på att identifiera gemensamma risker och bygga vetenskaplig förståelse för dem, samtidigt som man utvecklar tvärnationella policyer för att mildra dem. Wu Zhaohui, Kinas vice vetenskaps- och teknikminister, meddelade att Peking är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 2 november

Internationell överenskommelse om risker med artificiell intelligens

Storbritannien, USA, EU och Kina har alla godkänt att artificiell intelligens (AI) utgör en potentiellt katastrofal risk för mänskligheten, i den första internationella förklaringen som hanterar den snabbt framväxande tekniken. 28 regeringar anslöt sig till den så kallade Bletchley-deklarationen under den första dagen av AI-säkerhetstoppmötet, som värd av den brittiska regeringen. Länderna kom överens om att samarbeta om forskning om AI-säkerhet, trots tecken på att USA och Storbritannien konkurrerar om att ta ledningen över utvecklingen av nya regler.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 november

Storbritannien värd för AI Safety Summit vid historisk plats för kodknäckning

Storbritannien är värd för AI Safety Summit, som samlar politiker, datavetare och teknikchefer vid Bletchley Park, en plats känd för kodknäckning och födelsen av datorer. Under andra världskriget samlades matematiker och andra experter där för att knäcka Adolf Hitlers koder. Bletchley Parks mest berömda bedrift var att knäcka Tysklands Enigma-krypteringsmaskin, vilket ledde till viktig information för de allierades invasion av Frankrike. Enligt historikern Chris Smith bidrog arbetet på Bletchley Park till att påskynda utvecklingen av datorer. Efter kriget fortsatte Alan Turing, som hjälpte till att knäcka Enigma, att arbeta med datorer och utvecklade Turing-testet för att mäta när artificiell intelligens blir oskiljbar från en människa.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 1 november

AI-säkerhetstoppmötet inleds med ´världspremiär´ uttalande om risker

En ´världspremiär´ uttalande om riskerna kring artificiell intelligens har kommit överens inför öppnandet av AI-säkerhetstoppmötet, sa tekniksekreteraren. Michelle Donelan sa att delegationer från hela världen som deltar i toppmötet hade kommit överens om ´Bletchley-deklarationen om AI-säkerhet´ som utgångspunkt för en global konversation om frågan. Toppmötet kommer att se representanter för 27 länder, inklusive USA, Frankrike och Kina, träffas med ledande AI-företag och medborgarsamhällsgrupper för att diskutera riskerna med den framväxande tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 1 november

Regeringar bör förbereda sig för AI:s inblandning i kommande val, varnar Sir Nick Clegg

För att förhindra att AI används för att störa kommande val måste regeringar förbereda sig, enligt Sir Nick Clegg, tidigare vice premiärminister för Liberala Demokraterna och nuvarande president för globala frågor på Meta, moderbolaget till Facebook. Clegg uttryckte detta inför AI-säkerhetstoppmötet där representanter från 27 länder, inklusive USA, Frankrike och Kina, kommer att diskutera riskerna med den framväxande tekniken. Clegg betonade att det är viktigt att reglera användningsfallen för AI snarare än att mikrohantera tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 1 november

Internationellt toppmöte om AI-säkerhet på Bletchley Park

Delegater från 27 regeringar, inklusive Kina och USA, samlas på Bletchley Park för samtal om hur man ska reglera artificiell intelligens (AI). Det två dagar långa toppmötet, som Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak hoppas kommer att positionera landet som en ledare i den globala tävlingen att utnyttja och reglera AI, kommer att hållas på Bletchley Park, en lantegendom 80 km norr om London. Framtida generationer av AI-system kan påskynda diagnosen av sjukdomar, hjälpa till att bekämpa klimatförändringar och effektivisera tillverkningsprocesser, men presenterar också betydande faror när det gäller jobbförluster, desinformation och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 november

USA:s vicepresident Kamala Harris presenterar flera nya AI-initiativ för att främja säker och ansvarsfull användning av maskininlärningsteknik. USA:s regering etablerar United States AI Safety Institute (US AISI) som kommer att utveckla riktlinjer för att minimera riskerna med AI. Regeringen publicerar också ett första utkast till policyvägledning för sin användning av AI, och inbjuder allmänheten att kommentera. Dessutom har 30 nationer anslutit sig till den politiska deklarationen om ansvarsfull militär användning av artificiell intelligens och autonomi. Tio stiftelser har också åtagit sig att bidra med över 200 miljoner dollar till AI-initiativ i allmänhetens intresse.

Mashable fördjupade 1 november

AI inom mental hälsa förväntas växa kraftigt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom mental hälsa förväntas växa med en CAGR på 38,1% under prognosperioden (2023-2030). Tekniska framsteg har haft stor inverkan på mental hälsoområdet, särskilt genom integrationen av AI. AI-drivna verktyg som naturlig språkbearbetning, maskininlärning, djupinlärning, chatbots och virtuella assistenter spelar en avgörande roll för att ge stöd, råd och kommunikationskanaler för individer som genomgår mental hälsobehandling. Chatbots har framstått som ett viktigt verktyg inom mental hälsovård, och erbjuder kontinuerligt stöd till patienter. De kan hjälpa individer att hantera symtom och identifiera specifika nyckelord som kan kräva mänsklig intervention. Enligt National Institute for Mental Health finns det över 13 miljoner amerikaner som hanterar allvarliga psykiska sjukdomar. Teknik, särskilt AI, har blivit avgörande för att ta itu med denna utmaning. Till exempel kan chatbots automatisera uppgifter som att känna igen känslor, vilket möjliggör automatisering av screening, diagnos, behandlingsrekommendationer och psykosocial terapi. Utöver detta, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), har nästan 11% av vuxna allvarligt övervägt självmord. I ett sådant scenario fungerar tekniken som en livlina, och ger snabb hjälp och stöd. Därför genomför mjukvarutillverkarna forskning och utveckling för att introducera avancerade och tekniskt uppgraderade mental hälsovårdstjänster. Till exempel introducerade lyra health i september 2021 de första teknikintegrerade vårdlösningarna som är utformade för att ta itu med allvarliga psykiska hälsoproblem som alkoholanvändningsstörning (AUD), självmordstendenser och andra komplexa psykiska hälsodiagnoser. Företaget är ett omfattande behandlingsprogram som hjälper människor att minska drickandet eller uppnå nykterhet och tar upp problematisk alkoholanvändning genom virtuell terapi, gruppsessioner, löpande symtombedömningar, återhämtningsstödspecialister för att hjälpa medlemmar att hålla sig på rätt spår, digitala lektioner som lär ut copingfärdigheter och medicin för att bekämpa begär.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 1 november

DS integrerar OpenAI:s ChatGPT i sina bilar i ett pilotprojekt

Franska biltillverkaren DS integrerar ChatGPT som en del av ett pilotprojekt. Märket använder 20 000 kunder i fem europeiska länder för att testa tjänsten. Under de kommande sex månaderna kommer DS att uppdatera olika modeller för att tillhandahålla funktionen och förstå intresset för tjänsten. ChatGPT är ett AI-baserat program utvecklat av OpenAI, designat för att ´förstå´ begäran-baserade kommandon och svara, efterliknande det mänskliga konversationsstilen. DS vill använda ChatGPT-integration för att bredda kapabiliteten för sin Iris-röstkontrollsvit. Det kan koordinera din GPS, din fråga och undersöka sin kunskapsbank, det kan tillhandahålla svar på saker medan du kör.

Direktlänk Dela Top Gear fördjupade 1 november

Avancerade skrapningsattacker och hur de kan bekämpas

Avancerade skrapningsrobotar är det nya normala och företag i alla storlekar hanterar dessa robotar i stor skala. Exempelvis tillåter X (tidigare Twitter) inte längre oregistrerade användare att bläddra i tweets för att dämpa effekterna av dataskrapning. En attack på en fransk fastighetswebbplats visade hur sofistikerade dessa attacker kan vara, med över 1,1 miljoner sökfrågor över en vecka, distribuerade över mer än 45 000 olika IP-adresser. Traditionella CAPTCHAs är inte längre effektiva för att stoppa robottrafik och nya lösningar integrerade med botmitigering behövs. DataDome har utvecklat en egen säker, integritetskompatibel och användarvänlig CAPTCHA som har visat lovande resultat.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 31 oktober

Googles AI Bard kan snart konsultera dina dokument och e-post

Googles artificiella intelligens (AI) verktyg, Bard, kommer snart att kunna konsultera användares dokument och e-post. Bard, som lanserades för några månader sedan, kan svara på alla typer av frågor genom att analysera data tillgängliga på webben. Med den senaste uppdateringen, Bard Extension, kan Bard nu kopplas till olika applikationer som Maps, YouTube, Gmail och Google Kalender. Detta möjliggör för Bard att ge användarna adresser till restauranger, hjälpa till med semesterplanering, påminna om kommande möten, hitta kontakter och till och med skriva e-post. Trots frågor om konfidentialitet försäkrar Google att denna information endast används för att träna Bard och inte för att skapa riktad reklam.

Direktlänk Dela CelebsNet fördjupade 31 oktober

Världsledare förväntas inte delta i Sunaks AI-toppmöte

Downing Street försäkrar att Storbritanniens finansminister Rishi Sunak inte ignoreras av andra världsledare, trots att många inte förväntas delta i hans toppmöte om artificiell intelligens (AI) på Bletchley Park denna vecka. Bland de som valt att inte närvara finns USA:s president Joe Biden, Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Ursula von der Leyen, ordförande för Europeiska kommissionen, och Italiens premiärminister Giorgia Meloni förväntas vara de mest framstående politikerna på toppmötet. Sunak meddelade konferensen tidigare i år i ett försök att sätta Storbritannien i framkant för internationell AI-reglering.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 30 oktober

USA:s president Biden undertecknar order för reglering av AI

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order för att möjliggöra omfattande reglering av artificiell intelligens (AI). Order kommer strax före Storbritanniens premiärminister Rishi Sunaks AI-säkerhetstoppmöte i Bletchley Park. Order åberopar Defense Production Act, som senast användes för att ge den amerikanska federala regeringen befogenheter att styra produktionen under Covid-19-pandemin. Med denna lag kommer företag som utvecklar AI-system att behöva meddela den amerikanska federala regeringen om teknik som har konsekvenser för nationell säkerhet, nationell ekonomisk säkerhet eller nationell folkhälsa.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 30 oktober

G7-länderna att underteckna uppförandekod för säker AI

G7-länderna kommer att underteckna ett dokument om hur artificiell intelligens (AI) ska säkras framåt. Uppförandekoden är ett frivilligt åtagande där företag uppmanas att identifiera, utvärdera och hantera risker med AI, och agera vid incidenter eller missbruk. Koden syftar till att främja trygg, säker och tillförlitlig AI i hela världen och kommer att tillhandahålla frivillig vägledning för åtgärder som vidtas av organisationer som utvecklar de mest avancerade AI-systemen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 30 oktober

G7-länder föreslår global AI-uppförandekod

Gruppen av sju (G7) industriländer planerar att införa en frivillig ´Uppförandekod´ för företag som innoverar inom avancerad artificiell intelligens (AI). Initiativet, som kommer från ´Hiroshima AI-processen´, syftar till att hantera potentiellt missbruk och risker förknippade med denna omvandlande teknologi. G7, bestående av Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA, tillsammans med Europeiska unionen, initierade denna process för att sätta en föregångare för AI-styrning. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, har också bildat ett beredskapsteam för att hantera riskerna med AI-modeller.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 30 oktober

Koç Holding investerar i AI- och marknadsföringsteknikföretaget AdCreative

Koç Holding har investerat i AdCreative, ett företag specialiserat på artificiell intelligens och marknadsföringsteknik, under ledning av riskkapitalföretaget İnventram. Detta är den elfte investeringen som Koç Holding har gjort i samarbete med İnventram. AdCreative, grundat 2018 i Frankrike, syftar till att ge varumärken och byråer möjlighet att skapa högpresterande annonser och sociala medier innehåll med stöd av AI. Företaget har kontor i Paris, Istanbul och Casablanca.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 30 oktober

G7-länderna planerar att enas om AI-uppförandekod

G7-länderna (Frankrike, Tyskland, Italien, Storbritannien, Kanada, USA och Japan) planerar att enas om en uppförandekod för företag som utvecklar system för artificiell intelligens (AI). Denna frivilliga kod är tänkt att sätta standarden för hur stora länder ska reglera AI och de integritets- och säkerhetsrisker som teknologin innebär. Koden består av elva punkter och uppmanar AI-företag att vidta nödvändiga åtgärder för att identifiera, utvärdera och minska risker, samt att hantera eventuella problem med missbruk av AI-tjänster efter lansering.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 30 oktober

Google planerar att lägga till AI-funktioner till sin navigationsapp för iOS

Google planerar att lägga till AI-drivna funktioner till sin flaggskepps navigationsapp för iOS. En ny Google Maps är på väg att anlända i 12 länder, inklusive USA, Tyskland, Frankrike och Kanada under de kommande månaderna. En av de mest framstående funktionerna är Immersive View för rutter, som syftar till att göra resor mer bekväma och främja hållbara val. Funktionen erbjuder en ny förhandsgranskning till användare som cyklar, går eller kör. Immersive View låser upp flera smarta funktioner, till exempel att förhandsgranska en rutt i olika vyer från början till slut.

Direktlänk Dela iLounge fördjupade 29 oktober

Google Maps introducerar AI-drivna aktivitetsförslag för användare

Google Maps-användare kan nu planera sina utflykter lättare med en ny uppdatering som introducerar förslag på evenemang och aktiviteter när man skriver ”saker att göra” i sökfältet. Denna funktion kommer att ge fotocentrerade resultat, inklusive konstutställningar och kuraterade listor med idéer för användare. Uppdateringen använder artificiell intelligens (AI) för att analysera den stora samlingen av foton som delas av Google Maps-gemenskapen. Ursprungligen lanserades denna funktion i Frankrike, Tyskland, Japan och Storbritannien. Den kommer att bli tillgänglig för användare i USA denna vecka.

Direktlänk Dela Weird News Era fördjupade 28 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

AI-designad läkemedelskandidat visar löfte om att hämma magsyra

Forskare vid Nagoya University i Japan har skapat och förbättrat artificiell intelligens (AI) -designer för att syntetisera en kandidatförening för en ny magsyrahämmare med bättre bindningsaffinitet än befintliga läkemedel. I en annan studie använde forskare vid samma universitet en biomarkör baserad på mikrobubblor för att utvärdera framgången med nära infraröd fotoimmunterapi (NIR-PIT) behandling. Dessutom har forskare vid Université Sorbonne Paris Nord och Université Paris Cité sammanfattat vår förståelse för de negativa hälsoeffekterna relaterade till ultrabearbetad mat.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 27 oktober

Ledande AI-företag publicerar säkerhetspolicyer inför Storbritanniens AI-säkerhetstoppmöte

Företag som OpenAI, Google DeepMind, Anthropic, Amazon, Meta och Microsoft har publicerat sina säkerhetspolicyer i nio områden för AI-utveckling, på begäran av teknikminister Michelle Donelan. Detta sker inför Storbritanniens AI-säkerhetstoppmöte nästa vecka, där regeringen hoppas att dessa policyer ska informera diskussioner och uppmuntra till bästa praxis inom AI-gemenskapen. Regeringen vill etablera en uppsättning säkerhetsprocesser för AI-företag att följa. Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak meddelade också att landet ska inrätta ett ´världsförst´ AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 27 oktober

Storbritannien etablerar världens första institut för AI-säkerhet

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak meddelade att landet kommer att inrätta världens första institut för artificiell intelligens (AI) säkerhet. Instituts uppgift blir att undersöka, utvärdera och testa nya typer av AI för att förstå vad varje ny modell kan göra, och att utforska alla risker, från social skada som snedvridning och desinformation till de mest extrema riskerna. Sunak vill att Storbritannien ska vara en global ledare inom AI-säkerhet och har sammankallat en global toppmöte nästa vecka för att diskutera riskerna med tekniken.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 oktober

Microsoft överträffar Alphabet i AI-race

Microsoft överträffar Alphabet i kampen om att tjäna pengar på generativ artificiell intelligens genom tidiga satsningar på OpenAI och fokus på stora kunder. Detta ökar oron för att Google moderbolag kan förlora marknadsandelar inom molnmarknaden. Microsofts Azure-plattform har sett en återhämtning i tillväxten, vilket höjde aktierna för Windows-tillverkaren med nästan 4% på onsdagen. I skarp kontrast drabbades Alphabets molnenhet av en nästan treårig lågkonjunktur på grund av sin stora exponering mot mindre kunder, vilket sänkte företagets aktier med mer än 9%. Stark användning av AI var ansvarig för en 3 procentenhets ökning till Microsofts molnverksamhet under septemberkvartalet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

AI-verktyg visar sårbarheter som kan utnyttjas för skadliga ändamål, varnar studie

En studie utförd av forskare vid University of Sheffield har varnat för att artificiella intelligens (AI) verktyg, inklusive det ofta använda ChatGPT, har visat sårbarheter som potentiellt kan utnyttjas för skadliga ändamål. Forskningen belyser ett tidigare förbisett hot i AI, och visar hur text-till-SQL-system kan manipuleras för att äventyra datorsystem i praktiska sammanhang. Studien upptäckte säkerhetsbrister i sex framstående kommersiella AI-verktyg, inklusive BAIDU-UNIT, och lyckades utnyttja varje verktyg. Genom att ställa specifika frågor till dessa AI:er kunde forskarna få AI-verktygen att generera skadlig kod.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 25 oktober

AI-assistenten ChatGPT kommer till DS Automobiles fordon

En röstaktiverad assistent som kan svara på en mängd olika frågor kommer snart att finnas tillgänglig för förare och passagerare i vissa DS Automobiles fordon tack vare ChatGPT, en framstående generativ AI, enligt ETX Daily Up. ChatGPT:s förmågor har finslipats genom omfattande datastyrt inlärning, vilket gör den till en idealisk komplement till befintliga DS Iris Systems taligenkänningsegenskaper. Förarna kommer att kunna lita på ChatGPT för att hjälpa dem att hitta närliggande kulturella sevärdheter eller underhålla barn med frågesporter och temahistorier.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

Världens första AI-toppmöte att äga rum på Bletchley Park

Världens första AI-toppmöte kommer att äga rum nästa vecka på Bletchley Park i Buckinghamshire, där Alan Turing knäckte Enigma-koden under andra världskriget. Vetenskapsmän, matematiker och politiker från hela världen kommer att diskutera om AI utgör ett hot mot mänskligheten eller om det är en positiv kraft som kan utveckla nya läkemedel och genterapier. Två av de tre ´gudfäderna för AI´ varnar för att AI kan bli så kraftfullt och självständigt att det kan ta över mänskligheten. Den tredje menar att de andra har ´dramatiskt överskattat hotet av en oavsiktlig AI-övertagning´ och att införandet av de regleringar de vill ha bara skulle ´fördröja framstegen inom kunskap och vetenskap´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 oktober

DS Automobiles erbjuder ChatGPT-integration för vissa kunder

DS Automobiles har meddelat att vissa europeiska kunder nu kan använda ChatGPT i sina DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9 fordon. AI-modellen erbjuds med DS IRIS SYSTEM, vilket skapar en intelligent röstassistent. Föreslagna användningar inkluderar att generera berättelser och frågesporter för underhållning på vägen. DS Automobiles har meddelat integrationen av ChatGPT i sina fordon, tillgänglig i europeiska länder. Företaget hävdar att dess bilar är de första i regionen att ha den artificiella intelligensmodellen. För att komma åt ChatGPT måste användarna säga ´OK IRIS´ eller trycka på den dedikerade rattenknappen för att utlösa den smarta assistenten. Funktionen ChatGPT kommer initialt att vara tillgänglig i en pilotfas, erbjuden till de första 20 000 kunderna som prenumererar på att använda DS IRIS SYSTEM i sina DS 3, DS 4, DS 7 eller DS 9 fordon. Provet kommer att pågå i sex månader utan extra kostnad för användarna, vilket kräver att de prenumererar mellan den 19 oktober 2023 och den 29 februari 2024. Verktyget kommer att erbjudas i europeiska länder, inklusive Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 23 oktober

Microsoft investerar 5 miljarder AUD i AI och molnkapacitet i Australien

Microsoft planerar att spendera 5 miljarder AUD (3,2 miljarder USD) på att utöka sin artificiella intelligens (AI) och molnkapacitet i Australien under de kommande två åren. Detta inkluderar även utbildning i digitala färdigheter och cybersäkerhet. Företaget planerar att öka sin datakapacitet i landet med 250%, vilket kommer att möjliggöra för Australien att möta efterfrågan på molntjänster, som förväntas fördubblas från 2022 till 2026. Utöver detta kommer Microsoft att stödja utbildningen av 300 000 australier i digitala färdigheter och utöka ett avtal om informationsdelning om cyberhot med Australiens Signals Directorate.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 oktober

En ny rapport med titeln ´Artificiell intelligens i säkerhetsmarknaden´ av Market Intelx belyser branschdynamiken och nuvarande och framtida trender som spelar en nyckelroll för företagets expansion. Rapporten inkluderar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna som påverkar tillväxten. De stora aktörerna som riktar sig mot marknaden inkluderar Nvidia, Intel, Xilinx, Samsung Electronics, Micron, IBM, Cylance, Threatmetrix, Securonix, Amazon, Sift Science, Acalvio, Skycure, Darktrace och Sparkcognition.

The Nelson Post fördjupade 23 oktober

DS Automobiles inför AI ChatGPT i sina fordon

DS Automobiles tar steget in i framtiden genom att pilotanvända ChatGPT i sina fordon, en först i Europa. Denna artificiella intelligens ger en ´konversationsupplevelse´ till förare, förbättrar deras resa med sitt röstaktiverade DS Iris infotainment-system. Tillgänglig för 20 000 ägare av utvalda DS-modeller, kan denna funktion omedelbart aktiveras på distans. Den möjliggör interaktion med en mängd funktioner via taligenkänning, till och med kapabel att skapa frågesporter eller barnberättelser. Integrationen av ChatGPT i DS Automobiles linjerar med Stellantis strategiska fokus och Dare Forward 2030-strategi.

Direktlänk Dela Innovation Origins fördjupade 21 oktober

DS Automobiles blir första biltillverkaren att integrera AI-chattbot i fordon

DS Automobiles, ägt av Stellantis, har integrerat AI-chattboten ChatGPT i sina fordon, vilket gör det till det första biltillverkaren att göra detta. ChatGPT kommer att fungera på liknande sätt som Alexa eller Siri i bilar och kommer att erbjudas till de första 20 000 registrerade användarna. Användarna måste använda DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9-serien av bilar med ett aktivt DS IRIS-system ombord. För att använda funktionen och prata med DS IRIS-systemet behöver användarna bara säga ”OK IRIS” genom att trycka på en speciell knapp på ratten. Integrationen av ChatGPT med DS IRIS SYSTEM kommer att vara tillgänglig utan extra kostnad för de första 20 000 registrerade användarna i sex månader om de köper en av de ovan nämnda bilmodellerna mellan 19 oktober och 29 februari. Under pilotfasen kommer integrationen endast att vara tillgänglig i europeiska regioner, inklusive Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Spanien och Italien.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 21 oktober

ChatGPT, en AI-assistent, kommer snart att integreras i vissa DS-bilar

ChatGPT, en välkänd form av generativ artificiell intelligens, kommer snart att integreras i interiören på vissa DS-kunders bilar. Syftet är att erbjuda bilister och deras passagerare röstinteraktioner med en assistent som har svar på nästan allt. Verktyget är nu avsett att komplettera DS Iris System taligenkänningssystem, för att möjliggöra direkt interaktion med en verklig assistent. ChatGPT kommer att erbjudas till 20 000 frivilliga som har DS Iris System i sina DS 3, DS 4, DS 7 eller DS 9 fordon, som en del av en sex månaders testfas utan extra kostnad.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 21 oktober

DS inför ChatGPT i sitt IRIS-infotainmentsystem för 20 000 kunder i Europa

DS Automobiles planerar att införa ChatGPT i sitt IRIS-infotainmentsystem för ägare av DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9. ChatGPT har revolutionerat synen på artificiell intelligens och kommer nu att fungera sömlöst med DS IRIS-systemet som en kunnig digital assistent. För att använda det nya systemet behöver DS-ägare bara säga ´OK IRIS´ eller trycka på en särskild knapp på ratten. Systemet kommer initialt att rullas ut till de första 20 000 registrerade användarna utan extra kostnad under en sex månaders period mellan 19 oktober 2023 och 29 februari 2024. DS:s ChatGPT-drivna IRIS-assistent kan nås i Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Spanien och Italien.

Direktlänk Dela CarScoops fördjupade 20 oktober

DS blir första europeiska bilmärket att integrera ChatGPT i sina fordon

Artificiell intelligens (AI) tar en central roll i nästan alla dagliga aktiviteter, både personligt och i företag. Bilmärket DS kommer att erbjuda tjänsterna från ChatGPT integrerade i sina fordon, vilket gör DS till det första märket i den europeiska sektorn som ingår ett avtal med OpenIA för att upptäcka de många möjligheterna med ChatGPT för ägare av alla deras fordon med integrerad röstkommandofunktionalitet DS Iris. Det kan installeras i den senaste versionen av DS 3, DS 7 och DS 9, samt alla DS 4. DS har 20 000 gratis licenser i appen som kommer att erbjudas till kunder i Spanien, Frankrike, Italien, Tyskland och Storbritannien. Teknikföretaget planerar att börja ta betalt för sitt innehåll och det kan vara olika från nyckelpunkter för dess implementering av franska bilar. I samband med lanseringen av ChatGPT-tjänsten presenterade DS en ny version av sin toppmodellkollektion Spirit of Travel. Priserna varierar från 75 000 euro till 84 700 euro.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Banbrytande AI-teknik för övervakning av flygplatser utvecklas vid Mälardalens universitet

Mälardalens universitet (MDU) utvecklar en teknik som kan revolutionera flygbranschen. De arbetar på en lösning som möjliggör övervakning och kontroll av avlägsna flygplatsers landningsbanor med hjälp av artificiell intelligens (AI). Denna teknik, kallad Remote Digital Towers (RDTs), kan övervaka trafikflöden och kapacitetshantering för flygplatser och identifiera risker på landningsbanor. Projektet, finansierat av EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2022, sker i samverkan med Ecole Nationale de l´Aviation Civile i Frankrike och Deep Blue Srl och Università di Roma ´La Sapienza´ i Italien.

Direktlänk Dela Västerås Tidning fördjupade 19 oktober

Sumsub lanserar modeller för att upptäcka deepfakes och syntetiskt bedrägeri

Sumsub har lanserat For Fake’s Sake, en uppsättning modeller som möjliggör upptäckt av deepfakes och syntetiskt bedrägeri i visuella tillgångar. Sumsub kommer att använda feedback från AI-forskningsgemenskapen för att ytterligare förbättra modellernas förmågor. Verktyget har potential att anpassa sig och växa i takt med andra AI-drivna verktyg. For Fake’s Sake låter användare uppskatta hur troligt det är att en uppladdad bild har skapats artificiellt. Sumsub tillhandahåller detaljerade kort för tränade modeller som beskriver datamängder och metriker.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 19 oktober

Nederländerna toppar global pensionsranking, AI kan förbättra pensionssystemens prestanda

En ny analys som rankar 47 pensionssystem över hela världen visar att Nederländerna är bäst när det gäller pensionssystem, enligt Mercer CFA-institutets globala pensionsrapport. Island kom på andra plats och Danmark på tredje plats i 2023 års index. Rapporten påpekar att pensionssystemen runtom i världen är under större press än någonsin tidigare på grund av den nuvarande ihållande inflationen, de stigande räntorna och den geopolitiska osäkerheten. Rapporten rekommenderar också att stärka tillgångsbaserade pensioner, vilket kan bidra till att diversifiera finansieringskällorna för pension, vilket gör pensionssystemen mer motståndskraftiga. Artificiell intelligens bör förbättra pensionssystemens prestanda genom att minska kostnaderna och belysa kommande risker.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 19 oktober

USA rankas 22:a i global pensionsindex - AI kan förbättra systemet

USA fick betyget C+ och kom på 22:a plats i Mercer och CFA-institutets 15:e årliga Global Pension Index, en ranking av 47 länder. Indexet varnar för att amerikaner i allt högre grad kommer att behöva ta ansvar för sin egen pension. Rapporten föreslår att artificiell intelligens (AI) och stordata kan förbättra pensionsystem genom att effektivisera processer, förutse framtida risker, upptäcka identitetsbedrägeri och skapa modeller för investerarbeteende. Nederländerna rankades först, följt av Island och Danmark. Israel var det enda andra landet som fick ett A-betyg.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Prognos för AI-verktyg för sociala medier marknaden 2023: Avslöjar möjligheter och tillväxt

Globala marknaden för AI-verktyg för sociala medier undersöks i en rapport som presenterar prognoser fram till 2023. Rapporten tar hänsyn till både nuvarande toppspelare och kommande konkurrenter. Den inkluderar en analys av marknaden, definition av marknaden, segmentering, betydande trender i branschen, en undersökning av den konkurrensutsatta landskapet och forskningsmetodik. Nyheter för 2023 inkluderar särskild täckning av Ryssland-Ukraina-kriget, global inflation, lättnader av noll-Covid-policy i Kina och dess ´knöliga´ återöppnande, störningar i försörjningskedjan, globala handelsspänningar och risken för recession.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Tysklands förbundskansler kan avböja inbjudan till brittisk AI-konferens

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz kanske avböjer sin inbjudan till en stor brittisk konferens om artificiell intelligens (AI). Konferensen, som värdas av den brittiska regeringen, är riktad till teknikledare, akademiker och politiska ledare för att diskutera AI-säkerhet. Det är oklart om evenemanget kommer att locka toppledare. Den två dagar långa konferensen kommer att samla ledande politiker, oberoende experter och höga chefer från teknikjättar, främst från USA. Det är nu osannolikt att den tyska förbundskanslern kommer att delta. Detta kan orsaka oro för en ´dominoeffekt´ med andra världsledare, såsom Frankrikes president Emmanuel Macron, vars deltagande också är obekräftat.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 17 oktober

AI-chattbotar kan vara bättre än GPs på att behandla depression

AI-chattbotar kan vara bättre än allmänläkare på att behandla depression och veta vilken medicin de ska ordinera, antyder forskning. Ett team i Israel gav beskrivningar av åtta hypotetiska patienter med depressionssymptom till ChatGPT, chattboten drivs av artificiell intelligens. Den frågades vilken behandling den skulle rekommendera för patienterna, i enlighet med medicinska standarder, och svaren jämfördes med dem från 1 249 mänskliga allmänläkare som arbetar i Frankrike. Studien fann att AI-programmet var bättre på att följa behandlingsstandarder för depression och mindre benägna att ordinera läkemedel för de med milda symptom, istället favoriserade psykoterapi. Forskarna föreslog att tekniken kan rullas ut i operationer för att hjälpa till med beslutsfattande och säkerställa att patienterna får den mest effektiva behandlingen.

Direktlänk Dela The Times fördjupade 16 oktober

AI-modellen ChatGPT kan vara bättre än läkare på att behandla depression, enligt studie

AI-språkmodellen ChatGPT kan vara bättre än läkare på att följa erkända behandlingsstandarder för klinisk depression, utan några av de kön- eller klassbias som ibland ses i relationen mellan primärvårdsläkare och patienter, enligt forskning publicerad i tidskriften Family Medicine and Community Health. Forskare jämförde teknologins utvärdering av rekommenderade terapeutiska strategier för mild och allvarlig depression med 1 249 franska primärvårdsläkare. ChatGPT valde oftare än läkarna att rekommendera psykoterapi för milda fall och psykoterapi plus läkemedel för allvarliga fall, i enlighet med kliniska riktlinjer. ChatGPT uppvisade inte heller några kön- eller sociala klassbias i sin rekommenderade behandling.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 16 oktober

AI-program kan vara bättre på att följa behandlingsstandarder för depression än mänskliga läkare

Enligt en studie kan AI-programmet ChatGPT vara bättre på att följa behandlingsstandarder för depression än mänskliga läkare. Tekniken kan förbättra beslutsfattandet inom primärvården eftersom den kan följa erkända behandlingsstandarder utan några genus- eller socialklassfördomar som ibland finns mellan människor. Dock behövs ytterligare arbete för att utvärdera eventuella potentiella risker eller etiska frågor som kan uppstå från dess användning i praktiken.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 16 oktober

Underskattade skidområden enligt ChatGPT

ChatGPT har frågats om vilka de mest underskattade skidområdena är. Bland svaren finns välkända och populära skidområden som inte kan anses underskattade av de flesta skidåkare. Några områden på listan, inklusive Red Mountain Resort och Andermatt, kan dock argumenteras för att vara ”underskattade”. Underskattade skidområden kan variera beroende på individuella preferenser och prioriteringar, men det finns flera skidorter runt om i världen som ofta anses vara underskattade eller dolda pärlor. Dessa inkluderar Mad River Glen, Red Mountain Resort, Whitefish Mountain Resort, Andermatt, Hakuba Valley och La Grave.

Direktlänk Dela Unofficial Networks fördjupade 16 oktober

Kingfisher delar AI-arbete och implementerar TCS OmniStore

Kingfisher har delat med sig av sitt arbete med AI och maskininlärningsteknologier vid Google Cloud Next. Företaget har introducerat Athena, en AI-ramverk som kommer att hantera hur Kingfisher interagerar med AI-språkmodeller. Kingfisher använder också TCS OmniStore, en AI-driven handelsplattform från Tata Consultancy Services. Plattformen har möjliggjort en rad funktioner som klicka och hämta-tjänster, skanna och gå-alternativ, mobilappar, spara kundvagn och självbetjäningskassor. Kingfisher har implementerat TCS OmniStore i två av sina varumärken - B&Q i Storbritannien och Irland, och Castorama i Frankrike.

Direktlänk Dela Retail Tech Innovation Hub fördjupade 16 oktober

SACEM kräver auktorisation för AI-datautvinning och maskininlärning

Den franska organisationen för insamling av sångrättigheter, SACEM, kräver auktorisation för AI-datautvinning och maskininlärning av sina kataloger, efter att ha valt att inte delta i ett undantag för datautvinning enligt europeisk lag. SACEM har utfärdat ett uttalande om att tidigare auktorisation från rättighetsorganisationen krävs för all AI-utbildning med hjälp av dess medlemmars musik. SACEM syftar till att etablera en hållbar och dygdig balans mellan skapare och utgivarättigheter och ambitionerna hos aktörerna inom AI-området. SACEM förklarar att enheter som använder SACEM:s verk för att mata sina träningsdatabaser och utföra datautvinningsaktiviteter baserade på dem måste begära tidigare auktorisation från SACEM och uttryckligen förhandla om användningsvillkoren.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 16 oktober

Texas Rangers manager Bruce Bochy visar att AI inte kan ersätta människor

Texas Rangers manager Bruce Bochy, 68 år, är bevis på att ingen mängd data eller teknik kan göra vad människan kan. Trots att teknologi och analys är här för att stanna, både i samhället och inom baseball, spelar människor och relationer fortfarande en viktig roll. Texas Rangers är den största överraskningen i baseball; de är i American League Championship Series tack vare talang, ägargrupp och sin general manager. Bochy har anpassat sig till spelets utveckling samtidigt som han behållit det som gör honom bra på vad han gör. AI kan hantera mycket, men det finns ingen algoritm för att hantera människors känslor och ego. Bruce Bochy har återigen visat att han kan göra det som datorer inte kan.

Direktlänk Dela Fort Worth Star-Telegram fördjupade 14 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Forskare bygger AI för vetenskaplig upptäckt med tekniken bakom ChatGPT

Ett internationellt team av forskare, inklusive från University of Cambridge, har startat ett nytt forskningssamarbete som kommer att använda samma teknik bakom ChatGPT för att bygga ett AI-drivet verktyg för vetenskaplig upptäckt. Det nya initiativet, kallat Polymathic AI, kommer att lära sig från numeriska data och fysiksimuleringar från olika vetenskapliga områden för att hjälpa forskare att modellera allt från superjättestjärnor till jordens klimat. Forskarna hoppas att detta kommer att ändra hur AI och maskininlärning används inom vetenskapen. Trots att AI-verktyg har använts tidigare, har de främst varit ändamålsenligt byggda och tränade med relevant data.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 13 oktober

Detta år markerar 78-årsjubileet av slutet på det dödligaste kriget i historien och början på den längsta perioden i modern tid utan storkrig. USA:s ledarskap under dessa decennier i att undvika kärnvapenkrig, bromsa kärnvapenspridning och forma en internationell ordning som gav årtionden av fred mellan stormakterna kommer att gå till historien som en av Amerikas mest betydelsefulla prestationer. Idag, när världen står inför de unika utmaningarna som en annan oöverträffad och på vissa sätt ännu mer skrämmande teknik - artificiell intelligens (AI) - innebär, är det inte förvånande att många har sökt i historien efter vägledning. I denna stund finns det bara två AI-supermakter: USA och Kina är de enda länderna med den talang, forskningsinstitut och massdatabehandlingskapacitet som krävs för att utbilda de mest sofistikerade AI-modellerna. Detta ger dem en smal möjlighet att skapa riktlinjer för att förhindra de farligaste framstegen och tillämpningarna av AI.

Foreign Affairs fördjupade 13 oktober

AI förändrar MBA-program: Fokus på ´learning by doing´

AI:s påverkan på företagsskolor kan inte ignoreras, då chatbots nu kan klara standardiserade MBA-ingångstester. Som svar har många affärsskolor börjat omfamna AI-åldern för sina MBA-program. Esade har till exempel ingått ett avtal med Barcelona Supercomputing Center för att låta EMBA-studenter genomföra praktikplatser där de utsätts för AI. Imperial College Business School i London har genomfört en AI ´stress test´ för att bedöma teknologins effekt på studenter och undervisning. Framtida klasser kommer att fokusera mer på ´learning by doing´.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 13 oktober

Fransk musikorganisation kräver tillstånd för AI-användning av medlemmars verk

Frankrikes Samhälle för Författare, Kompositörer och Musikförläggare (Sacem) har meddelat att de kommer att kräva förhandsauktorisation för användning av deras medlemmars verk i utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Organisationen representerar över 210 800 medlemmar och hanterar ett globalt repertoar av 166 miljoner verk. Detta kommer i samband med en växande debatt i Europa om AI-teknologins inverkan på kreativa yrken och hur AI-verktyg tränas med originalverk. Sacem förklarade att deras syfte inte är att motverka utvecklingen av AI, utan att göra den mer dygdig och transparent.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 12 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) har analyserats i en ny rapport. Rapporten inkluderar en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, industriens storlek och företagets intäktsskattning. Den granskar varje marknadssegment och dess undersegment. Rapporten erbjuder insikter som hjälper kunderna att övervinna utmaningar på den globala AI-marknaden. Marknadsprognoser ger djup insikt i industriparametrar genom att analysera tillväxt, konsumtion, kommande marknadstrender och prisfluktuationer. Rapporten innehåller även en omfattande marknadsanalys och en landskapsanalys av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens i BFSI-marknaden förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028

Artificiell intelligens (AI) i BFSI (bank, finans och försäkring) används för att låta datorer utföra uppgifter som vanligtvis är förknippade med människor, som att göra förutsägelser, erbjuda rekommendationer och fatta beslut. AI används särskilt för att upptäcka bedrägerier och säkerställa regulatorisk efterlevnad. Den globala marknaden för AI i BFSI uppgick till 14,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,9% under perioden 2023-2028. Marknadens tillväxt drivs av digitalisering och automatisering inom bank, finans och försäkring, samt behovet av AI-baserade låne- och kreditsystem för att analysera kundbeteendemönster.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens inom militärmarknaden förväntas växa med över 13,1% årligen, enligt Exactitude Consultancy

Exactitude Consultancy har slutfört och publicerat den slutliga versionen av en detaljerad forskningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom militärmarknaden. Enligt rapporten förväntas marknaden för AI inom militären registrera en årlig tillväxttakt (CAGR) på över 13,1% under prognosperioden. Rapporten, som är baserad på både primär och sekundär forskning, ger en noggrann och precis förståelse för AI-marknaden inom militären. Rapporten listar också ledande aktörer på den globala marknaden för AI inom militären, inklusive BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Revolutionära nya fynd i senaste forskningsrapporten om global AI-driven text-till-bildgenerator marknad

En ny forskningsrapport har avslöjat att marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten ger en omfattande översikt över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar i branschpraxis. Bland de stora aktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer finns Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Dataskyddsmyndigheter (DPA:er) runt om i världen tar steg för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI) och hur den korsar med befintliga dataskydds- och integritetslagar. DPA:er fokuserar på teman som transparens, rättvisa och ansvar i AI-användning. Nya Zeelands dataskyddsmyndighet har publicerat vägledning om hur AI förhåller sig till landets dataskyddslagar. Sydkorea och Saudiarabien har utfärdat liknande vägledningar. Kanadas dataskyddsmyndighet har granskat begreppet algoritmisk rättvisa. Storbritannien lanserar en rådgivningstjänst för att hjälpa företag att snabbare och ansvarsfullt introducera AI-innovationer på marknaden. Argentina skapar ett program för att stödja utveckling och användning av AI. Franska DPA har lanserat ansökningar för sin egen AI-sandbox. Australiens informationskommissionär har genomfört en undersökning om australiers attityder till AI och dataskydd.

JD Supra fördjupade 11 oktober

Global forskning om data- och maskininlärningstjänster släppt av Marketintelx

Marketintelx har nyligen släppt en omfattande forskningsrapport med titeln ´Global Data Science And Machine Learning Service Market´. Studien ger en bredare bild av marknaden med omfattande marknadsinsikter och analyser. Rapporten omfattar marknadsandelar och strategier för nyckelspelare på marknaden och ger detaljerade profiler för de största tillverkarna och importörerna som påverkar marknaden. Rapporten analyserar också en rad nyckelfaktorer som kommer att hjälpa köparen att studera branschen. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Datascience.Com, Zs, Latentview Analytics, Mango Solutions, Microsoft, International Business Machine, Amazon Web Services, Google, Bigml, Fico, Hewlett-Packard Enterprise Development, At&T.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Marknadsrapport om maskininlärning som tjänst publicerad av Market Intelx

Market Intelx har nyligen publicerat en rapport om marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten ger en omfattande studie av de senaste utvecklingarna, marknadsstorleken, statusen, kommande teknologier, affärsdrivare, utmaningar, regleringspolitik samt profiler av nyckeltillverkare och spelarstrategier. Rapporten innehåller prognoser och analyser för 2022-2030, en historisk översikt och diskussion av betydande handel, marknadsvolym, marknadsandelar och beskrivningar. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle Corporation, IBM, Microsoft Corporation, Google Inc., Salesforce.Com, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

G7-ledare förväntas fastställa internationella AI-regler före årets slut

Ledarna för G7-länderna förväntas etablera internationella regler för artificiell intelligens (AI) före årets slut, enligt Japans premiärminister Fumia Kishida. G7-länderna har gått samman i en samordnad strategi känd som Hiroshima AI-processen, som snart kommer att se medlemsnationernas ledare träffas via videokonferens för att formulera riktlinjer. De sju medlemsländerna - USA, Kanada, Japan, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Italien - har gått med på att diskutera styrning, IP-rättigheter, desinformation och ansvarsfull användning. Kishida förklarade att Hiroshima AI-processen kommer att dra nytta av den sektorsövergripande diskussionen om AI som hålls av regeringen, akademin, det civila samhället och den privata sektorn vid IGF för att skapa ramverket.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

AI Chat Software Developers marknadsundersökning ger viktig data

En forskningsrapport om AI Chat Software Developers har kombinerat vital data, inklusive konkurrenslandskap, global, regional och landspecifik marknadsstorlek, marknadstillväxtanalys, marknadsandel, senaste utvecklingar och marknadstillväxt i segmentering. Rapporten omfattar också information och insiktsfulla fakta som aktieandel, intäkter, historiska data och global marknadsandel. De mest framstående aktörerna på marknaden analyseras. Rapporten erbjuder en omfattande analys av AI Chat Software Developers marknadsstorlek över hela världen som regional och landsnivå marknadsstorleksanalys, CAGR-skattning av marknadstillväxt under prognosperioden, intäkter, nyckeldrivare, konkurrensbakgrund och försäljningsanalys av betalarna.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

AI som nästa stora sak inom rekrytering och talangutveckling

AI ses som nästa stora sak inom rekrytering och talangutveckling. Automatiserad screening har blivit normen och arbetsgivare och teknikentreprenörer har i flera år experimenterat med hur AI-verktyg kan användas för mer sofistikerad kompetensbaserad anställning. Alabama har till exempel lanserat en ny AI-driven kompetensmarknad för hela staten. AI är redan bra på att tolka många kända fakta, som att tolka kompetensdata. Men medan att förstå kompetenser är viktigt, är det också inte tillräckligt. Varje framgångsrik karriär bygger på mer än kompetens - saker som intressen och värderingar, en känsla av vad som är möjligt, och sociala och professionella nätverk. Uplimit, ett företag för onlineinlärning, använder nu en AI-bot som en undervisningsassistent. I Frankrike utvecklade Bayes Impact en chatbot, Bob, som gav karriärråd till över 200 000 arbetare under pandemin.

Direktlänk Dela Talent Management fördjupade 9 oktober

Marknaden för AI-verktyg för sociala medier förväntas växa med +28,5% CAGR mellan 2023 och 2029

En omfattande studie om AI-verktyg för sociala medier inkluderar historiska data och prognoser för marknadens storlek och tillväxt mellan 2023 och 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +28,5% under prognosperioden. Rapporten innehåller även en SWOT-analys och en Porter´s Five Forces-analys. De största spelarna på marknaden inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio och Publer.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 9 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna AI-chip för att lindra bristen på AI-hårdvara

OpenAI, företaget bakom konversations-AI-programmet ChatGPT, överväger att utveckla sina egna AI-chip för att lindra bristen på AI-hårdvara. Interna diskussioner har fokuserat på möjliga lösningar på detta problem, inklusive eventuell förvärv av en AI-chipstillverkare. Alternativen inkluderar att utveckla och producera sina egna AI-chip, förstärka partnerskap med kända chipstillverkare som Nvidia och utöka sin processorförsörjning utanför Nvidia. OpenAI:s VD, Sam Altman, har understrukit behovet av att skaffa fler AI-chip, med hänvisning till bekymmer om bristen på toppmoderna processorer som driver OpenAI:s toppmoderna mjukvara.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 8 oktober

Undersökning: Utmaningar och lösningar vid införande av generativ AI

Enligt en undersökning föredrar de flesta företag en blandning av offentliga och privata generativa AI-modeller. Säkerhetsrisker och teknisk komplexitet kan bromsa införandet. De flesta IT-beslutsfattare som strävar efter att införa generativ AI väljer en hybridansats med en blandning av offentliga och privata modeller (38%). Denna hybridansats är attraktiv eftersom den matchar företagens behov av att skydda data, behålla kontroll över AI-modeller och resultat samt kostnad. På uppdrag av Dell Technologies undersökte Morning Consult 500 IT-beslutsfattare involverade i generativa AI-initiativ. Undersökningsrespondenterna var belägna i USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Resultaten samlades in under augusti och september 2023.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 6 oktober

Blaise Pascal [re]Generative Quantum Challenge lockar globalt deltagande för att lösa miljöutmaningar

Blaise Pascal [re]Generative Quantum Challenge, en hackathon med fokus på kvantberäkning och miljöutmaningar, kommer att äga rum i Paris från 5 oktober till 15 november. Evenemanget har lockat över 750 deltagare från mer än 25 länder. Målet är att utnyttja kvantberäkning för att bidra till hållbara lösningar. Över 60 projekt har föreslagits för utmaningen. Tävlande lag har chansen att vinna upp till 50 000 €, med det vinnande laget som får 15 000 €. Hackathonet arrangeras i samarbete med PASQAL, ett företag som bygger kvantdatorer.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 oktober

Länder runt om i världen försöker reglera AI-teknik

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT, komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har utfärdat en preliminär verkställighetsanmälan till Snap Inc:s Snapchat för eventuell bristande bedömning av integritetsrisker. Kina har infört tillfälliga regler som kräver säkerhetsbedömningar innan AI-produkter släpps på marknaden. EU:s lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse om AI-lagen innan årets slut. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga överträdelser. G7-ledare, FN och USA söker input om regleringar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 6 oktober

Google presenterar Pixel 8 och Pixel 8 Pro med förbättrad AI

Google har presenterat nästa generation av Pixel-smartphones, Pixel 8 och Pixel 8 Pro, som kommer att ha mer konstgjord intelligens (AI) integrerad. Verktygen kan skriva bildtexter som kan ändras av tekniken. Google-assistenten kommer att kunna kopplas till företagets AI-chatbot, Bard, för att utföra uppgifter. Google låter varje användare bestämma om de vill låta Bard interagera med sina andra tjänster. Pixel 8 och Pixel 8 Pro kommer att ha förbättrade kameror, inklusive fler AI-baserade redigeringsverktyg. Pixel 8 Pro kommer också att kunna ta människors temperaturer, men Google väntar fortfarande på regulatoriskt godkännande för att aktivera denna funktion i USA.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 6 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Lisa Su, VD för chipjätten AMD, planerar att utnyttja AI-explosionen för att öka företagets marknadsandel, trots att konkurrenten Nvidia för närvarande innehar cirka 85% av marknaden. Su tror att AMD:s konkurrerande processorer, som representeras av MI300-serien, kan göra företaget till en branschledare för inferenslösningar inom AI. Ett AI-företag som redan anser att AMD är där är Lamini, som har kört stora språkmodeller på AMD:s grafikprocessorer under ett år nu. Dessutom talade Microsofts CTO Kevin Scott upp AMD:s GPU-chips vid Code-konferensen förra veckan.

Fortune Media fördjupade 4 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Marknadsinsikter för AI-spelverktygsgenerator 2023

Marknadsinsikter för AI Game Assets Generator 2023 är en omfattande rapport som ger en fullständig analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser också de begränsande faktorerna och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin ROI. Den ger en djupgående analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö, inklusive nyckelspelare som verkar inom branschen, deras marknadsandel och deras konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Antalet jobbannonser som nämner AI har mer än fördubblats

Mellan juni 2021 och juli 2023 har antalet jobbannonser på Linkedin som nämner artificiell intelligens (AI) mer än fördubblats. Det globala genomsnittet var 2,2 gånger fler jobbannonser som nämner AI, men i Frankrike var det 2,8 gånger fler. I Tyskland var antalet 2,6 gånger fler och i Storbritannien 2,3 gånger fler. Olivier Sabella, vice vd för LinkedIn Talent Solutions för EMEA och LATAM, säger att förändringen pågår inom många olika branscher.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 4 oktober

Fransk författare publicerar en av de första serietidningarna ritade av AI

Thierry Murat, en erkänd författare av grafiska romaner, har publicerat en av de första serietidningarna ritade helt av artificiell intelligens (AI) i Frankrike. Serietidningen, initial_A., väckte uppståndelse när den nekades av traditionella förlag, men Murat vände sig till crowdfunding-plattformen Ulule och lyckades samla in över 23 000 euro. Med dessa medel kunde han trycka 2 000 exemplar under sitt eget märke, Log Out. Initial_A. visar en ensam ung flicka från framtiden på en planet som liknar vår, i dialog med en kroppslös röst.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 3 oktober

INTERSPORT minskar produktdatahanteringstiden med 50% genom partnerskap med AI-plattformen Unifai

Sportvaruhandlaren INTERSPORT har rapporterat en minskning av produktdatahanteringstiden med 50% tack vare ett samarbete med Unifai, en AI-plattform från Akeneo. Unifai-lösningen använder AI och ML för att automatiskt standardisera, berika och kategorisera produktkataloger, vilket har möjliggjort för INTERSPORT att snabbare komma ut på marknaden, optimera inköpsutgifter och förbättra prestandaövervakningen. INTERSPORT valde Unifai för att automatisera kategoriseringen av alla nya produkter, vilket sparade tid och pengar. Manuellt bearbetning av en katalog med 8 000 produkter tog tidigare ungefär en vecka, nu tar det 2 till 3 dagar.

Direktlänk Dela Premier Construction News fördjupade 3 oktober

EU avslöjar de första fyra kritiska teknologierna i sin riskminskningsplan mot Kina

EU har avslöjat de första fyra kritiska teknologierna i sin riskminskningsplan mot Kina. Avancerade halvledare, artificiell intelligens, kvantteknologier och bioteknik kommer att vara i fokus för en ekonomisk säkerhetsstrategi, meddelade Bryssel på tisdagen, eftersom de utgör de ´allvarligaste och mest omedelbara riskerna´ för unionens säkerhet och motståndskraft. EU:s inre marknadskommissionär Thierry Breton sa att ´Europa anpassar sig till de nya geopolitiska realiteterna, sätter stopp för naivitetens era och agerar som en verklig geopolitisk makt´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 3 oktober

OpenAI granskas i Polen efter GDPR-klagomål

OpenAI, som redan utreds av dataskyddsmyndigheter i flera EU-länder, granskas nu även i Polen till följd av ett GDPR-klagomål i augusti. Klagomålet inlämnades av säkerhets- och integritetsforskaren Lukasz Olejnik och hävdar att ChatGPT begår en rad överträdelser, inklusive otillräcklig transparens och felaktig rättslig grund för databehandling. Det polska kontoret för personuppgiftsskydd (UODO) har offentligt tillkännagivit utredningen, något som det normalt inte gör, och sa att det sannolikt kommer att vara ´svårt´ på grund av teknikens nyhet och OpenAIs brist på fysisk närvaro i EU.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 3 oktober

Maskininlärning i medicinmarknaden: Forskningsrapport och globala trender

En forskningsrapport om maskininlärning i medicinmarknaden ger detaljer om marknadsstorlek, drivkrafter och sårbarheter, stora aktörer, segmentöversikt och geografiskt perspektiv. Rapporten innehåller även data om affärsmiljön, värde/volymresultat, marknadsföringstaktik och expertkunskap. Några av de ledande företagen på den globala marknaden för maskininlärning inom medicin är Google, Bio Beats, Jvion, Lumiata, Dreamed, Healint, Arterys, Atomwise, Health Fidelity och Ginger. Rapporten undersöker betydelsen av fält och bevis för prognos, samt deras olika aspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 2 oktober

Så här laddar du ner och använder Copilot AI på Windows 11

Copilot i Windows 11 är en AI-driven intelligent assistent som förbättrar användarens produktivitet och kreativitet. Den erbjuder snabb tillgång till svar och inspiration från webben, vilket underlättar kreativitet och samarbete. Optimera uppgifter som att justera PC-inställningar och fönsterorganisation med Snap Assist. Få relevanta svar, ställa uppföljningsfrågor och till och med generera bilder. Copilot är tillgänglig när det behövs och fungerar sömlöst online och i Windows-appar. För att aktivera Copilot AI på Windows 11 måste du ladda ner och installera den senaste versionen av Windows.

Direktlänk Dela Followchain fördjupade 1 oktober

Coperni presenterar sin vår/sommar 2024-kollektion under Paris modevecka

Designers Sebastien Meyer och Arnaud Vaillant presenterade sin vår/sommar 2024-kollektion för modemärket Coperni under Paris modevecka. Showen ägde rum i ett stort underjordiskt ljudforskningscenter i hjärtat av Paris och visade upp sportiga, ultramoderna stilar med tekniska apparater, Humane Ai Pin, fäst vid kavajslagen. Modellerna, inklusive Naomi Campbell, visade upp löst sittande kostymer, genomskinliga klänningar, bh-tops och jeans. Kollektionen inkluderade också sportkläder och platta, fyrkantiga sneakers från ett samarbete med Puma. Paris modevecka pågår till den 3 oktober.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 30 september

OpenAI:s ChatGPT får förmågan att svara på talade ord och bilder, men väcker integritetsbekymmer

OpenAI:s populära artificiella intelligensplattform, ChatGPT, kommer nu att kunna svara på talade ord och bilder. Men experter är oroade över att applikationen kan leda till oönskade integritetskränkningar. OpenAI, företaget som äger ChatGPT, har släppt den senaste uppdaterade versionen av chatboten. De nya uppdateringarna gör att användare kan interagera med applikationen och nu ´se, höra och tala´, eller förstå talade ord, svara med en syntetisk röst och ha förmågan att bearbeta bilder. Röstfunktionaliteten kommer att vara begränsad till iOS och Android-appar, men bildbehandlingskapaciteterna kommer att finnas tillgängliga på alla plattformar.

Direktlänk Dela One America News Network fördjupade 29 september

Microsoft rullar ut AI-verktyget Paint Cocreator för förhandstestare

Microsoft lanserar Paint Cocreator, ett AI-verktyg för företagets ritprogram Paint, till förhandstestare i Windows Insider. Verktyget gör det möjligt för användare att generera bilder genom att beskriva dem med text. Användare kan även välja en specifik konststil. Paint Cocreator kommer sedan att generera tre bilder för användaren att fortsätta arbeta med. Verktyget drivs av AI-modellen Dall-e, utvecklad av Open AI, och kan inte användas för att generera skadliga eller olämpliga bilder. Förhandsvisningen kommer initialt att vara tillgänglig på engelska för Windows Insiders i sju länder.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 september

Lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation

En ny rapport indikerar lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation, som för närvarande är under utveckling. Rapporten täcker perioden från 2023 till 2029 och ger noggrann och exakt data om viktiga konkurrenter, marknadstrender och tillförlitliga prognoser, inklusive tillväxthastigheter. Den belyser också de primära faktorerna som påverkar tillväxten av den globala marknaden för AI-verktyg för animation. Rapporten erbjuder djupgående analyser av nationella, regionala och globala marknader, tillsammans med en bedömning av de ledande spelarna i varje specifikt område.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Microsoft integrerar AI i Paint med ny funktion kallad Paint Cocreator

Microsoft integrerar AI i sina produkter och introducerar nu DALL-E bildgenerator i Paint. Den nya funktionen kallas Paint Cocreator och rullas ut till Windows Insiders i den senaste versionen. Paint Cocreator hjälper användare att skapa konstverk i Paint genom att beskriva vad de vill skapa med några få ord. Användare kan välja en konststil och när de klickar på Skapa genererar Paint Cocreator tre variationer av konstverk att välja mellan. Microsoft har också infört skyddsåtgärder för att förhindra generering av skadliga, stötande eller olämpliga bilder. Paint Cocreator är tillgänglig i förhandsgranskning för användare på engelska i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela WebProNews fördjupade 28 september

Microsoft introducerar AI-drivet text-till-bild-verktyg i Paint-appen

Microsoft planerar att lansera ett text-till-bild-verktyg som drivs av DALL-E i sin Paint-app, kallad ´Paint Cocreator´. Verktyget är utformat för att skapa bilder baserat på användarens beskrivningar. Användare kan även redigera och återskapa de genererade bilderna. Verktyget kommer först att vara tillgängligt för Windows insiders och kommer snart att vara tillgängligt för alla Windows 11-användare. Förhandsgranskningen av Paint Cocreator kommer att finnas tillgänglig i USA, Storbritannien, Frankrike, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 28 september

AI-företag sätter sikte på att uppnå artificiell allmän intelligens

Sedan lanseringen i november 2022 har ChatGPT hyllats som en av de mest imponerande och framgångsrika konsumentmjukvaruapplikationerna i historien. Men när hypen kring ChatGPT och andra stora språkmodeller dör ut, sätter AI-företag sina sikte på att uppnå en intelligent agent som överträffar dagens AI-modeller: artificiell allmän intelligens (AGI). AGI är en hypotetisk intelligent agent som kan uppnå samma intellektuella prestationer som människor. Det kan resonera, strategisera, planera, använda omdöme och sunt förnuft och svara på och upptäcka faror eller faror.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 27 september

Maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa med 35,3% CAGR mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärningsprogramvarumarknaden förutspår en imponerande årlig tillväxttakt på 35,3% under perioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av ökad användning av maskininlärning och AI inom olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, finans, e-handel och tillverkning. Rapporten identifierar också viktiga spelare på marknaden, inklusive Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight och Floyd Labs. Framtida trender och möjligheter inkluderar ökad efterfrågan på prediktiv och föreskrivande analys, integration av maskininlärning i edge computing-enheter och IoT, och ökad betoning på djupinlärningsalgoritmer och teknik för naturlig språkbehandling.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

YouTube avslöjar nya AI-verktyg för att stärka innehållsskapare

YouTube avslöjade en rad nya AI-verktyg vid sitt Made on YouTube-evenemang i New York. Bland de nya verktygen finns Dream Screen, som gör att skapare av YouTube Shorts kan generera video eller bakgrunder för video genom att skriva in en idé i en prompt. YouTube meddelade också att Shorts-videor nu får 70 miljarder dagliga visningar, upp från 50 miljarder i januari. Plattformen presenterade också en ny mobilapp kallad YouTube Create, som erbjuder video redigeringsverktyg. Appen är gratis och finns tillgänglig i betaversion på Android-enheter i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Indien, Indonesien, Singapore och Sydkorea. YouTube tillkännagav också att det kommer att introducera Aloud, ett AI-drivet verktyg för omedelbar dubbning, och en AI-assistent för dess Creator Music-ljudbibliotek. Dessutom kommer YouTube Studio-verktyget att integrera generativ AI nästa år för att hjälpa skapare att brainstorma.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Microsoft rullar ut Paint Cocreator-funktionen till Windows Insiders

Microsoft börjar rulla ut den efterlängtade Paint Cocreator-funktionen till Windows Insiders under en förhandsgranskning. Funktionen kommer att rullas ut till allmänna konsumenter inom de kommande veckorna. Med den nya Paint Cocreator-funktionen kan du använda en textprompt, välja en stil och generera en unik bild med hjälp av Dall-E generative AI. Du kan sedan redigera den genererade bilden med Paints redigeringsverktyg. Vid lanseringen kommer Paint Cocreator Preview att finnas tillgängligt i USA, Kanada, Tyskland, Frankrike, Australien, Storbritannien och Italien. Microsoft kommer att utvidga denna funktion till andra regioner inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 26 september

Globala insikter i artificiell intelligens på marknaden för små och medelstora företag 2023-2031: Upplåsning av tillväxtpotential

En omfattande rapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag från 2023 till 2031. Rapporten framhäver tillväxtmöjligheter för nyckelspelare och kastar ljus över framtida utsikter och branschutvecklingar. Den inkluderar även företagsprofiler och avslöjar deras affärsstrategier samt lovande nya investeringsmöjligheter. Rapporten ger dig kunskap och insikt som behövs för att fatta informerade beslut i en ständigt föränderlig affärsmiljö. Den täcker forskningstiden från 2018 till 2028 och ger en djup och omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

En nyligen publicerad rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom processfinansieringsmarknaden ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera processfinansieringsindustrin. Marknaden för AI inom processfinansiering har vuxit från miljontals USD till miljontals USD från 2017 till 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent beräknas denna marknad nå miljontals USD år 2029. Nyckelspelare på den globala marknaden för AI inom processfinansiering inkluderar LP, Pravati Capital LLC, Apex Litigation Finance Limited, Longford Capital Management, VALIDITY FINANCE, LLC, Augusta Ventures Ltd., Deminor och Woodsford Litigation Funding Ltd.

Benzinga fördjupade 26 september

Spotify kommer att introducera franska och tyska podcast-översättningar med OpenAI´s Whisper-verktyg

Spotify kommer att använda OpenAI´s rösttranskriptionsverktyg Whisper för en ny röstöversättningsfunktion som låter podcasters översätta sina podcasts till olika språk, alla i deras egen röst. Spotify har redan samarbetat med ett antal podcast-värdar på plattformen för att översätta deras innehåll till spanska, med franska och tyska översättningar som kommer snart. Några av de podcasts som ingår i det initiala testet inkluderar Armchair Expert med Dax Shepard, The Lex Fridman Podcast och The Diary of a CEO med Steven Bartlett. Spotify planerar att utvidga funktionen till fler podcasters över sin plattform.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 26 september

Artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapport 2023 släppt

Den nyligen släppta artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapporten för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI vertikaler industrin. Marknaden för AI vertikaler har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknaden för AI inom detaljhandeln förväntas växa till 6458,6 miljoner dollar till 2028

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom detaljhandeln kommer att växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 15,27% och nå ett värde på 6458,6 miljoner dollar till 2028, upp från 2753,21 miljoner dollar 2023. Rapporten ger en detaljerad översikt över marknaden, inklusive analyser av ledande företag som Plexure Ltd, Daisy Intelligence, Google LLC, SAP SE, ViSenze Pte Ltd, IBM Corporation, Focal Systems Inc., Findmine Inc., Versium Analytics Inc., Conversica Inc., Sentient Technologies Holdings Limited, BloomReach Inc., Amazon Web Services Inc., Salesforce.com Inc., Microsoft Corporation och Style.ai. Den tar också upp effekterna av COVID-19 och regionala konflikter på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 september

Artificiell intelligens revolutionerar läkemedelsupptäckt

Travis Johnson, direktör för bioinformatik vid Indiana Biosciences Research Institute och biträdande professor i biostatistik vid Indiana University School of Medicine, använder artificiell intelligens (AI) för att analysera data och identifiera gener kopplade till sjukdomstillstånd och celltyper. Johnson och hans kollegor kan på bara några dagar bearbeta all data och producera en lista över gener som kan användas som kandidater för nya läkemedelsmål. På forskningsinstitutet använder forskare och dataexperter AI-verktyg för att hitta nya behandlingar för allt från fetma till Alzheimers sjukdom. Under de senaste nio åren har den kumulativa mängden AI-investeringar inom läkemedels- och biotekniksektorerna ökat nästan trettiofaldigt, till 24,6 miljarder dollar i december förra året, enligt Deep Pharma Intelligence.

Direktlänk Dela Indianapolis Business Journal fördjupade 23 september

Globala framsteg och utmaningar i reglering av artificiell intelligens

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr teknikens användning. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI och produktion av deepfake-versioner av samma material. STORBRITANNIEN har föreslagit sju principer för att göra utvecklare ansvariga, förhindra att Big Tech binder upp tekniken i sina plattformar och stoppa konkurrensbegränsande beteende. KINA har infört tillfälliga åtgärder som kräver att tjänsteleverantörer lämnar in säkerhetsbedömningar och får klartecken innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EUROPEISKA UNIONEN planerar regler och EU-lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse innan årets slut. FRANKRIKE, ITALIEN, JAPAN, POLEN och SPANIEN utreder möjliga överträdelser. FN planerar regler och säkerhetsrådet höll sin första formella diskussion om AI i New York i juli. USA söker input på regler och kongressen höll utfrågningar om AI mellan 11 och 13 september.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032

DataHorizzon Research har publicerat en rapport som visar att marknaden för data science och maskininlärningsplattformar beräknas vara värd 94,2 miljarder USD 2023 och förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 17,4%. Rapporten analyserar marknadens tillstånd på global och regional nivå inom kommunikationssektorn. Maskininlärning, en gren av datavetenskapen, används för att göra viktiga beslut i företag och applikationer. Insikter från konsumenter används av organisationer för att anpassa sina produkter eller tjänster efter kundernas krav och förväntningar. Data science och ML-plattformar hjälper företag att dra meningsfulla slutsatser från denna data, utveckla marknadsföringsplaner och förbättra produktutbudet. Dessutom främjar den prediktiva analysen i företag också marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Global juridisk AI-marknad förväntas växa med 33,97% mellan 2023 och 2030

Enligt en marknadsundersökningsrapport förväntas den globala marknaden för juridisk teknik och artificiell intelligens (AI) växa med en årlig tillväxttakt på 33,97% under prognosperioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av den juridiska branschens ökande användning av AI-verktyg för att effektivisera processer och förbättra effektiviteten. AI-lösningar använder maskininlärning och naturlig språkbearbetning för att automatisera uppgifter som kontraktanalys, juridisk forskning och dokumentgranskning. Nyckelfaktorer inkluderar strävan efter juridisk innovation, regulatorisk efterlevnad och önskan att minska juridiska kostnader.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Ny rapport ger värdefulla insikter om marknaden för artificiell intelligens

Den nyligen släppta marknadsrapporten för artificiell intelligens (AI) för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI-industrin. Den globala AI-marknadens storlek värderades till 59732,12 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg som marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Wondershare Filmora presenterar AI-drivna videoredigeringsfunktioner på IBC 2023

Wondershare Filmora, ett ledande namn inom videoredigering, var närvarande vid International Broadcasting Convention (IBC) 2023 i Amsterdam. Eventet, som fick global uppmärksamhet från media-, underhållnings- och teknikbranschen, avslutades framgångsrikt den 17 september. Wondershare Filmora, representerat av den kända videoredigeraren Jordan Orme och varumärkesrepresentanter från Tyskland, Frankrike och Italien, presenterade banbrytande AI-drivna funktioner och diskuterade framtiden för videoproduktion. De presenterade även kommande AI-funktioner i Filmora13 som släpps i oktober.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 20 september

Matador Network lanserar AI-driven reseassistent

Matador Network, en av världens mest framstående resewebbplatser, har utvecklat en AI-driven reseassistent kallad GuideGeek. GuideGeek, som är integrerad i de största meddelandeplattformarna i världen som Instagram, WhatsApp och Facebook Messenger, försöker förstå resenärernas preferenser och motivationer innan den skapar destinationrekommendationer baserade på specifika personer. GuideGeek kan läsa alla hotell- och restaurangrecensioner och integrerar med SkyScanner för att hitta flygerbjudanden. Den kommer snart att lansera live hotelldata för att tillåta bokning av boende inom chattarna och den är flytande i 45 språk.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 september

Detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030

En detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030 ger en omfattande analys av marknadsstorlek, andel, intäkter, segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser närvaron av begränsande faktorer och regionala industrier som kan påverka marknadstillväxttrenderna bortom prognosperioden 2030. Rapporten ger värdefulla insikter och strategier för att hjälpa företag att navigera i den komplexa marknadsmiljön och maximera ROI. Den erbjuder en djupgående analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive nyckelindustriaktörer, marknadsandel och konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Global AI i företagsmarknaden förväntas nå 1,5 biljoner dollar 2028

Enligt en rapport från Infinity Business Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i företag nå 1,5 biljoner dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,3% från 2023 till 2028. Rapporten belyser hur AI har omvandlat företagsverksamhet och beslutsfattande, med AI-lösningar som erbjuder insikter baserade på data, automatisering och förbättrad effektivitet. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Svåra tider framöver för Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikmarknad

Människan kämpar mot två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikindustrin från en bokstavlig smältning. Trots situationen har forskningsteamet lyckats samla den senaste informationen om Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivrutiner, kapaciteter, teknologier och förändringar i Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

AI-chatbotten ChatGPT presterar lika bra som läkare vid diagnosförslag i akutmedicinska avdelningar, enligt pilotstudie

AI-chatbotten ChatGPT presterade lika bra som en utbildad läkare vid föreslående troliga diagnoser för patienter som utvärderades på akutmedicinska avdelningar, enligt en pilotstudie presenterad vid European Emergency Medicine Congress. Studien utfördes av Dr. Hidde ten Berg och Dr. Steef Kurstjens från Jeroen Bosch sjukhus i Nederländerna. Forskningen inkluderade anonymiserade detaljer om 30 patienter som behandlades på sjukhusets akutavdelning 2022. De fann att det fanns en stor överlappning (ca 60%) mellan de kortlistor som genererades av ChatGPT och läkarna. Läkarna hade den korrekta diagnosen inom sina fem troligaste diagnoser i 87% av fallen, jämfört med 97% för ChatGPT version 3.5 och 87% för version 4.0.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 13 september

Globala framsteg inom AI-reglering

Regeringar över hela världen försöker reglera artificiell intelligens (AI) på grund av dess snabba framsteg. Australien planerar att förhindra delning och produktion av barnsexuellt missbrukmaterial skapat av AI. Storbritannien konsulterar med Alan Turing Institute och andra för att förbättra sin förståelse av tekniken. Kina har infört tillfälliga åtgärder som kräver säkerhetsbedömningar och godkännande innan AI-produkter släpps på marknaden. Europeiska unionen planerar att skapa en global panel för att utvärdera risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan undersöker möjliga brott mot integritetsregler. USA, Irland och Israel söker input om reglering.

Direktlänk Dela WSAU News fördjupade 13 september

Regeringar över hela världen tar steg för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI). Australien planerar att införa regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet konsulterar Alan Turing Institute för att förbättra sin förståelse för AI. Kina har infört tillfälliga regler som kräver att tjänsteleverantörer skickar in säkerhetsbedömningar innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har föreslagit en global panel för att bedöma risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser av integritetsregler kopplade till AI. G7-länderna och FN arbetar också med reglering av AI.

StreetInsider fördjupade 13 september

Marknadsanalys av AI-verktyg för studenter

En genomgripande analys av den nuvarande och framväxande trenden inom AI-verktyg för studenter har utförts. Rapporten inkluderar Porter´s Five Forces för att analysera olika faktorer såsom leverantörers och kunders förståelse, risker från olika agenter, konkurrensstyrka och lovande nya affärsfolk. Rapporten omfattar även forskningsdata från olika företag, fördelar, bruttomarginal, strategiska beslut på den globala marknaden och mer genom tabeller, diagram och infografik. De företag som täcks i rapporten inkluderar Cognii, Century Tech, Queirum, Altitude Learning, Knowji, Ivy Chatbot, Nuance, Gradescope, Carnegie Learning, Smart Sparrow, DreamBox, Knewtons Alta, Eklavvya AI proctoring, Woot Math, Duolingo, Pearson, TutorMe, Edmentum och Kaltura.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Marknadsrapport förväntar betydande tillväxt för AI-chatbotar mellan 2023 och 2030

En ny rapport från Business Growth Reports ger en fördjupad analys av marknaden för artificiella intelligens (AI) chatbotar. Rapporten, som sträcker sig över flera sidor, baseras på regioner, applikationer (stora företag, små och medelstora företag) och typer (meddelandeprogram, webbwidgetar, andra). Enligt rapporten förväntas marknaden för AI-chatbotar växa årligen med en betydande årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller även en omfattande analys av företagsaspekter som global marknadsstorlek för AI-chatbotar, senaste tekniska framsteg och innovationer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Maskininlärning inom medicinsk bildbehandling: Marknadsundersökning 2023-2031

En professionell marknadsundersökning har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen på marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Studien undersöker den globala marknaden, dess nuvarande status och framtida potential. Rapporten inkluderar regionala studier, tillväxtprognoser för perioden 2022 till 2028, och de viktigaste hindren för marknadsexpansion. Rapporten innehåller också marknadsandelar för de tio största företagen. Studien undersöker flera betydande regioner på en geografisk nivå, tillväxtmönster, industriella tillväxtutsikter och konkurrensutvärderingar.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 11 september

Universitet överväger användning av ChatGPT, en AI-verktyg

Universitet över hela världen överväger huruvida de kommer att tillåta användningen av ChatGPT, ett AI-verktyg utvecklat av OpenAI. Detta verktyg, som skapades för att replikera ett handledningssystem för studenter och yrkesverksamma, har varit kontroversiellt sedan dess introduktion. Användningen av ChatGPT och andra generativa AI-verktyg diskuterades vid G7-konferensen i Hiroshima, Japan, tidigare i år. Howard University arbetar för närvarande på en akademisk policy angående ChatGPT. Trots dess potential oroar vissa sig för integriteten i att använda ChatGPT för universitetsuppgifter och riskerna med att tillåta dess användning på universitet.

Direktlänk Dela The Hilltop fördjupade 11 september

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) har lett till krav på brådskande reglering. Australien, Kina, EU, Frankrike, G7, Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien, Storbritannien, FN och USA är alla involverade i olika steg av regleringsprocessen. Kina har infört tillfälliga åtgärder för att hantera AI-industrin, medan EU planerar regleringar och förhandlar om detaljer som ansiktsigenkänning och biometrisk övervakning. Frankrike och Italien undersöker möjliga brott mot integritetsregler medan Storbritannien och FN planerar regleringar.

Euronews fördjupade 11 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar 2023-2030

En ny marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar förutspår en betydande årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån olika applikationer och typer av verktyg, med fokus på tillgång och efterfrågan, råmaterialanalys och SWOT-analys. Stora företag inom marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP, Google, KNIME, Anaconda, H20.ai och Rapid Insight.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Svåra tider framöver för maskininlärningsoperation och underhållsteknikbranschen

Svåra tider väntar för mänskligheten då vi bekämpar två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom maskininlärningsoperation och underhållsteknik från en bokstavlig smältning. Trots situationen har Datalys forskningsteam lyckats samla den senaste informationen om maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivkrafter, kapaciteter, teknologier och de föränderliga dynamiken i maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 10 september

AI/Machine Learning-marknadens framtida tillväxttrender | Kommande möjligheter och utmaningar fram till 2030

Globala AI/Machine Learning Market Research Report 2023-2030 ger en grundlig analys av konkurrenslandskapet för topp tillverkare [GOOGLE, Amazon, PINTEREST, TRADEMARKVISION, BAIDU, IBM, SOUNDHOUND] samt utvecklingsdrivare och begränsningar. Forskningen erbjuder djupgående och kvalitativa insikter om banbrytande företags tillväxtplaner, makroekonomiska och mikroekonomiska variabler, bedömning av trender och finansiella uttalanden av stora företag. AI/Machine Learning-marknadsstudien inkluderar detaljerade industrisegment efter typ [TensorFlow, Caffe2, Apache MXNet] och tillämpningar [Automotive, Santific Research, Big Date, Other] med segmenteringsanalys, CAGR-status, tillväxtintäktsinformation och prognoser om branschstorlek och andel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Överlevande från Kinchela Aboriginal Boys´ Training Home kräver efterforskningar av hemliga gravplatser

En undersökning av The Guardians australiska team har avslöjat att minst nio platser med möjliga hemliga eller ´klandestina´ begravningar har upptäckts på Kinchela Aboriginal Boys´ Training Homes mark på New South Wales norra kust. Överlevande uppmanar nu staten och federala regeringar att snabbt finansiera sökningar på egendomen. BBC:s första desinformationskorrespondent, Marianna Spring, diskuterar dagens konspirationsteorier och hennes arbete med att avslöja dem. Sångerskan och låtskrivaren Georgia Maq talade vid en musikindustrikonferens om hennes resa ´till att bli den kvinna jag är nu´. Slutligen beskrivs hur kriget i Ukraina påverkar småföretagare.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 september

Kenyansk lagstiftare kritiserar Worldcoin, ett kryptoprojekt av Sam Altman

En kenyan lagstiftare har kritiserat Worldcoin, ett kryptoprojekt startat av Sam Altman, för att likna ”ett gäng brottslingar som kommer för att skörda data från unga människor”. Projektet har stoppats i Kenya medan lagstiftare utvärderar om det innebär integritetsrisker för vanliga kenyanska medborgare. Worldcoins datainsamlingsmetoder har väckt oro över hela världen. Hittills har 635 000 kenyanska medborgare laddat ner Worldcoins app, men endast 301 000 har registrerat sig hos företaget. Projektet granskas också i Tyskland och Frankrike.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 8 september

World Rugby och Genius Sports lanserar officiellt fantasy-spel för Rugby-VM 2023

World Rugby och Genius Sports har lanserat det första officiella fantasy-spelet för Rugby-VM 2023 i Frankrike. ´RWC 2023 Fantasy´ använder liknande mekanik som andra populära spel som Fantasy Premier League, och uppmanar användare att sätta ihop ett lag av 15 spelare med en fast budget. World Rugby hoppas att det spelifierade upplevelsen kommer att locka nya fans till både turneringen och rugby union-sporten. Dessutom kommer sportens styrande organ att använda AI-drivna verktyg för att skydda deltagare från missbruk på sociala medier. Tekniken Threat Matrix från Signify kommer att identifiera och rapportera kränkande inlägg och deras skapare till stora sociala medieplattformar och påskynda deras borttagning och sanktioner mot gärningsmannen.

Direktlänk Dela SportsPro Media fördjupade 8 september

Framtidsutsikter för den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning befinner sig för närvarande i en tillväxtfas med lovande framtidsutsikter, enligt en ny rapport som täcker perioden 2023 till 2029. Rapporten erbjuder noggrann data om huvudkonkurrenter, marknadstrender och tillförlitliga prognoser, inklusive tillväxttakt. Rapporten belyser de primära faktorer som påverkar tillväxten på den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning. De ledande spelarna på den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning inkluderar IBM, Microsoft, Oracle, Google, SAS, SAP SE, Siemens, Civis Analytics, RapidMiner, Seebo Interactive, SPD-Grupp, Acerta Analytics Solutions och andra.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Global studie av Machine-Learning-as-a-Service marknaden 2023-2029

En nyligen publicerad studie om den globala marknaden för Machine-Learning-as-a-Service 2023-2029 täcker alla aspekter av marknaden och ger aktuell data om nuvarande trender. Den är en värdefull källa till insiktsfulla data för företagsstrateger. Studien undersöker de senaste trenderna och siffrorna, marknadsstorleken, efterfrågans omfattning, tillväxttaktanalys, och ger en omfattande undersökning av marknadsandelen. Bland de ledande tillverkarna återfinns Amazon Web Services, BigML, Crunchbase, Fair Isaac Corporation, Google, IBM, Microsoft Corporation, PREDICTRON LABS och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Forskningsrapport om global AIoT-marknad ger branschöversikt och spårar senaste utvecklingar

En forskningsrapport om marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) ger en översikt över branschen, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamhet och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker de största företagen på marknaden, inklusive AISPEECH, IBM, Intel, Gopher Protocol, Micron Technology, ShiftPixy Inc., Twilio Inc., Deep Vision, ALCES, Ceva.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

AI i marknadsföring förväntas nå 123320.38 miljoner dollar år 2028

Den nyligen publicerade rapporten om artificiell intelligens (AI) i marknadsföring förväntas expandera med en CAGR på 18.94% under prognosperioden och nå 123320.38 miljoner dollar år 2028. AI-marknadsföring är en metod för att utnyttja kunddata och AI-koncept som maskininlärning för att förutse kundernas nästa drag och förbättra kundresan. Rapporten inkluderar marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Gilbert Simondon, en 20-talets fransk filosof vars verk sällan översätts eller läses, är enligt författaren avgörande för att förstå modern generativ AI. Simondon argumenterade på 1950-talet att system som ChatGPT faktiskt kan vara levande, något som kan ha betydelse för oss människor. I sin bok ´Sur La Mode D’existence Des Objets Technique´ från 1958, diskuterade han frågan om hur vi kan veta vad som är naturligt och vad som är artificiellt. Han såg att avancerade teknologier, som förbränningsmotorer, uppvisar flera livsliknande egenskaper, till exempel deras förmåga att utvecklas.

Medium fördjupade 8 september

Forskningsrapport om marknaden för överföringslinjetransformatorer

En forskningsrapport om marknaden för överföringslinjetransformatorer tillhandahåller all information relaterad till branschen. Den ger en överblick av marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamheten och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker bland annat företag som BEL, Eaton Bussmann, Pulse Electronics Corporation, Vishay Dale, Murata, TE Connectivity, HALO Electronics, Bourns och segment som elektronik, rymdindustri, bilindustri m.fl.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

5G FWA-enhetens marknadsundersökningsrapport ger översikt över branschen

En forskningsrapport om 5G FWA-enhetens marknad tillhandahåller information relaterad till branschen, inklusive dess definition, tillämpningar, utvecklingar och tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden och ger data om hinder vid etablering av företag och vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Rapporten täcker företag som Nokia, Casa Systems, TCL, Huawei, Fibocom, Zyxel, Teldat, Sagemcom, Vantiva, Samsung, Oppo, BEC Technologies, Arcadyan, Sercomm, Wistron NeWeb, Askey och Alpha Networks.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

Styrelseledamöter oroade över cybersäkerhet, visar rapport

Proofpoint har släppt sin årliga rapport ´Cybersecurity: The 2023 Board Perspective´, som visar att 73% av de tillfrågade styrelseledamöterna ser sig själva i riskzonen för en cyberattack, en ökning från 65% 2022. 53% anser att de är oförberedda på en riktad attack. Rapporten visar också att 59% av styrelseledamöterna tror att generativ AI, som ChatGPT, är en säkerhetsrisk. Trots oro ser 73% av styrelseledamöterna cybersäkerhet som en prioritet och 70% anser att de har investerat tillräckligt i cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 6 september

Marknadsrapport för kognitiva system och AI-system förutspår tillväxt till 2030

En ny rapport ger viktig statistisk information om marknadsstatus för aktörer inom kognitiva system och AI-system. Den omfattar historiska och projicerade marknadsdata, efterfrågan, applikationsspecifikationer, prisutveckling och geografiska uppdelningar av ledande företag inom kognitiva system och AI-system. Rapporten erbjuder en omfattande bild av den globala marknaden för kognitiva system och AI-system från 2023 till 2030. Forskningsrapporten ger även omfattande data om de viktigaste faktorerna som driver tillväxten på marknaden för kognitiva system och AI-system på både nationell och lokal nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Öppet AI anklagas för GDPR-överträdelser i Polen

Ett klagomål har lämnats in till Polens kontor för personuppgiftsskydd (DPA) där det påstås att OpenAI är skyldigt till flera GDPR-överträdelser, från olaglig behandling av träningsdata till brist på transparensstandarder. Klagomålet lämnades in av Lukasz Olejnik, en privat- och säkerhetsforskare vid en advokatbyrå i Warszawa. Det påstås att OpenAI har brutit mot GDPR-reglerna från det att det började verka i Europa, utan att först rådfråga regleringsorganen i blocket. OpenAI påstår att det inte matar in personuppgifter i sin träningsmodell, men tar in personuppgifter och ibland verkar det som om de ´fastnar´ i ChatGPT:s minne och kan dyka upp i senare utdata.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 6 september

Marknadsstudie om global Data Science och Machine Learning Service publicerad av MarketandResearch.biz

En marknadsstudie baserad på den globala marknaden för Data Science och Machine Learning Service har publicerats av MarketandResearch.biz. Rapporten ger en exakt bild av marknaden och viktig data om olika komponenter som kommer att påverka utvecklingen. Den hjälper intressenter eller kunder att bestämma de bästa produktionsmetoderna och dra nytta av de ytterligare möjligheter som denna marknad erbjuder. Rapporten fokuserar på marknadsandelar, intäkter, tillväxt och utveckling och teknologisk utveckling. Den tar också upp aktuell marknadssituation och faktorer som driver och påverkar marknadstillväxten.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 5 september

Marknadsanalys för Artificiell Intelligens (AI) i Cybersäkerhet

En marknadsanalys av Artificiell Intelligens (AI) i Cybersäkerhetsindustrin har genomförts. Rapporten innehåller en detaljerad granskning av branschens tillväxtmotorer, utbud och efterfrågan, risker, marknadsattraktivitet, årlig tillväxtjämförelse, BPS-analys, SWOT-analys och Porters femkraftsmodell. Rapporten ger en ingående granskning av de potentiella utmaningarna, distinkta trenderna och möjligheterna för marknadsaktörer. Nyckelspelare inom AI i Cybersäkerhetsmarknaden inkluderar Boon Software, IBM, Camelot 3PL Software, Bloxx IT Solutions, HAL Systems, AGI Worldwide, Aldata, Infor, HighJump Software, Jungheinrich, Deposco, ASC, Advanced Systems Consultants, Argos Software, Appolis, Navitas, Oracle, AFS Technologies, Cadre Technologies, Automation Associates och BFC Software.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 september

ChatGPT:s mobilapp ser betydande intäktsökning

Under de senaste månaderna har ChatGPT:s mobilapp tagit teknikvärlden med storm, inte bara som ett bevis på mobilplattformars växande betydelse utan också som en inkarnation av OpenAI:s resa i det ständigt föränderliga landskapet av artificiell intelligens. I augusti bevittnade ChatGPT:s mobilapp en häpnadsväckande 38% ökning av intäkterna, vilket ger insikt i de faktorer som bidrar till denna framstående framgång. Appen genererade en imponerande $2,7 miljoner i nettointäkter, vilket markerade en betydande 40% ökning jämfört med intäkterna i juli. App Store var den primära inkomstkällan, med USA som spelade en väsentlig roll i denna intäktsboom. Appen genererade intäkter från över 80 länder i augusti. Trots att OpenAI kom in på mobilappmarknaden något sent, har de lyckats överträffa förväntningarna på intäktsgenerering.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 4 september

AI kan hjälpa till att avkarbonisera industrin

Artificiell intelligens (AI) kan hjälpa till att avkarbonisera industrin, från sensorer för att minska maskiners energibehov till mindre förorenande betong. Flera företag, som amerikanska Watershed, tyska Carbme och franska Greenly, föreslår att mäta och minska växthusgasutsläpp i industrin. AI kan spela en viktig roll för att säkerställa bättre spårbarhet, ett huvudelement i avkarbonisering. AI kan också användas för att förbättra tillverkningsprocesser inom en fabrik. Dessutom kan AI hjälpa till med affärsbeslut, till exempel om ett företag ska riva en byggnad och bygga om den med mer miljövänliga material.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 4 september

Worldcoin registrerar högsta antalet WorldID-anmälningar trots regleringsproblem

Worldcoin [WLD] har registrerat det högsta antalet WorldID-anmälningar på en dag, enligt projektets senaste uppdatering. Trots detta har regleringsproblem runt om i världen lett till en nedgång på över 50% i värdet på dess token. Worldcoin, som leddes av Sam Altman, använder en ögonavläsningsteknologi kallad ´Orb´ för att skilja mellan en människa och en bot. Användare kan med dess WLD-token göra betalningar, överföringar och köp. Trots projektets framgång har det mött motstånd från regulatorer i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kenya och Argentina.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 3 september

Strejk i Hollywood påverkar Deauville American Film Festival

Den 49: e upplagan av Deauville American Film Festival i Calvados kommer att sakna flera stora stjärnor som Natalie Portman, Peter Dinklage och Jude Law på grund av en pågående strejk av manusförfattare och skådespelare i Hollywood. Strejken, som startade under våren och har pågått i flera månader, har lett till att festivalens organisatörer har beslutat att organisera en rundabordsdiskussion om strejken och förändringarna inom filmindustrin. Diskussionerna kommer att fokusera på teknologiska förändringar, transparensen hos streamingplattformar, rättigheter för manusförfattare och skådespelare, och farhågor kring konstgjord intelligens.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 3 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

AI-företag når miljardintäkter och nya framsteg inom VR

OpenAIs ChatGPT Enterprise, baserat på GPT-4-modellen, har hjälpt företaget att generera över $1 miljard i intäkter. AI21 Labs, ett företag baserat i Tel Aviv som erbjuder textbaserade generativa AI-tjänster, har stängt en serie C-finansiering på $155 miljoner. IBM har introducerat en ny analog AI-chip som kan utmana Nvidias H100. Magic Leap 1 kommer att sluta stödjas efter den 31 december 2024. VRChat Mobile är nu tillgängligt i Alpha på Android, och Meta Horizons är också på gång för mobila plattformar. FIVARS 9th Annual VR Festival är tillgängligt online till och med den 3 oktober.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine Learning Service 2023-2030

Enligt den senaste forskningsrapporten är marknaden för Data Science och Machine Learning Service segmenterad i olika typer och applikationer, vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar också på en djupgående analys av nyckelspelare som International Business Machine, DataScience.com, Google, ZS, AtandT, Fico, LatentView Analytics med flera. Rapporten presenterar även en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet, inklusive företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utvecklingar, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 september

Maskininlärning söker rätt blandning av väteisotoper för framtida kärnfusionskraftverk

Mohammed Koubiti, docent vid Aix-Marseille Universite i Frankrike, bedömer användningen av maskininlärning i samband med plasmaspektroskopi för att bestämma förhållandet mellan väteisotoper för kärnfusionsplasmaprestanda. I framtida kärnfusionsanläggningar kommer isotoper av det lättaste elementet, väte, att slås samman i en ultrahet gas eller ´plasma´ för att skapa helium med masskillnaden skördad som energi. Koubiti förklarar att han har vänt sig till en kombination av maskininlärning och spektroskopi för att utveckla ett sätt att göra detta.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 1 september

OpenAI stäms för påstådda brott mot EU:s dataskyddsförordning

OpenAI står inför en stämning i Polen där det hävdas att företagets storskaliga språkmodell ChatGPT bryter mot flera bestämmelser i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Den oberoende cybersäkerhetsforskaren Lukasz Olejnik, som lämnade in klagomålet, hävdar att verktyget bryter mot laglig grund, transparens, rättvisa, datatillgångsrättigheter och integritet genom design. Olejnik skapade tidigare i år en biografi om sig själv med ChatGPT och upptäckte att den innehöll flera fel. När han bad om att få tillgång till de data som OpenAI hade om honom och hur de hade behandlats, saknades viktig information, och OpenAI vägrade att rätta sina fel.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 september

OpenAI släpper guide för lärare för att integrera ChatGPT i klassrum

OpenAI tar steg för att integrera sin ChatGPT i utbildningsmiljöer genom att släppa en guide för lärare som använder AI-chatten i sina klassrum. Trots att ChatGPT har hittat tillämpningar inom olika sektorer, väcker dess användning inom utbildningssystemet oro över AI-chattens noggrannhet och partiskhet. OpenAI har erkänt behovet av att ge vägledning till lärare som använder ChatGPT i sina klassrum. För att underlätta detta har organisationen släppt en guide som inkluderar föreslagna prompts, en förklaring av ChatGPTs funktion, dess begränsningar, information om AI-detektorers effektivitet och att ta itu med frågor relaterade till partiskhet.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 1 september

Global rapport om maskininlärningsmarknaden nu tillgänglig

En nyligen publicerad rapport från Orbisresearch.com med titeln ´Globala trender och insikter om maskininlärningsmarknaden´ är nu tillgänglig. Global Machine Learning Market Report 2023, som ger en grundlig analys av marknaden, har nyligen släppts av Orbis Market Research. Studien inkluderar marknadsstorlek, konkurrentandelar, marknadsuppskattningar och branschuppdateringar på global, regional och nationell nivå tillsammans med kvantitativa och kvalitativa data. Kvalitativa data belyser bland annat marknadsdrivare, begränsningar, nuvarande trender och möjligheter. Rapporten innehåller också en detaljerad studie av marknadssegment och undersegment för att erbjuda betydande insikter.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Forskningsrapport: Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En senaste forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning (2023-2030) segmenteras i olika typer [Deep Learning, Natural Language Processing, Machine Vision, Others] och applikationer [BFSI, Healthcare and Life Sciences, Retail, Telecommunication, Government and Defense, Manufacturing, Energy and Utilities, Others], vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar på en djupgående analys av nyckelspelarna [Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), SAP SE, IBM Corporation, BaiduInc., GoogleInc., BigMLInc., SAS Institute Inc., etc]. Rapporten presenterar viktig data och siffror som täcker prognosperioden till 2030. Dessutom ges en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet för artificiell intelligens och maskininlärning, med insikter i företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utveckling, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 31 augusti

Google släpper tre nya API:er för miljödata

Google har lanserat tre Google Maps-programmeringsgränssnitt (API:er) för utvecklare att kartlägga solpotential, luftkvalitet och pollenhalter. API:erna använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning, tillsammans med flygbilder och miljödata, för att ge aktuell information om dessa tre variabler. Sol-API:et använder kartläggning och beräkningsresurser för att utforma detaljerade data om takets solpotential för över 320 miljoner byggnader i 40 länder. Luftkvalitets-API:et visar luftkvalitetsdata och föroreningsvärmekartor för mer än 100 länder. Pollen-API:et visar aktuell polleninformation för vanliga allergener i mer än 65 länder.

Direktlänk Dela GPS World fördjupade 30 augusti

Semester och matvanor: Tips för hälsosam shopping enligt ChatGPT

Semester är en speciell tid för våra matvanor: vi provar nya rätter när vi reser, äter ofta ute, mellanmålar mer, inkluderar glass i vår kost... Gastronomi är en av sommarens huvudpersoner och uppdaterar varje plan vi har. Enligt en rapport av konsumentmarknadsanalysföretaget NPD faction är spanjorerna mest oroade i Europa över hälsosam mat efter pandemin (86%), följt av italienarna (80%), britterna (69%), fransmännen (56%), ryssarna (50%) och tyskarna (42%). Därför bestämde vi oss för att fråga den hemliga tjänsten ChatGPT om några rekommendationer för en korrekt och hälsosam shopping. Vi lämnar deras svar nedan.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 29 augusti

Ny forskningsstudie om global AIGC in E-Commerce marknadsutsikt 2023 till 2029 av MarketQuest.biz

En ny forskningsstudie från MarketQuest.biz, Global AIGC in E-Commerce Market Outlook 2023 till 2029, syftar till att hjälpa företag i sina affärsprojekt. Rapporten börjar med att identifiera och fastställa behov, segmentera, rikta in sig och positionera de olika behoven. Den hjälper till med individualisering, det vill säga att anpassa ett företags hela ansträngning för att tillhandahålla en vara eller tjänst till konsumenten baserat på fastställandet av den personens krav. Rapporten erbjuder en solid och logisk grund för beslutsfattande genom att avslöja fakta inifrån och utanför organisationen som är relevanta för marknadsföringsbeslut. Några av marknadens främsta tillverkare som nämns i rapporten inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Ny studie släppt om den globala marknaden för AI inom jordbruket 2023-2029

En ny studie om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom jordbruket för perioden 2023-2029 har släppts. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden, inklusive aktuella trender, marknadsstorlek, efterfrågan, tillväxtanalys och marknadsandel. Den fokuserar även på marknadsanalys, nyliga framsteg, konkurrenslandskap, segmentering efter typ, tillämpning, geografi, marknadsstorlek och nyckelspelare. Rapporten lyfter fram de viktigaste faktorer som driver och hindrar marknaden, värdekedjan, tekniska förbättringar, framtidsutsikter, framtida vägkartor och distributörsanalys.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligensplattform 2023-2029: Ny studie

En nyligen publicerad studie om den globala marknaden för artificiell intelligensplattform för perioden 2023-2029 täcker alla aspekter av marknaden och ger aktuell information om nuvarande trender. Studien är en värdefull informationskälla för företagsstrateger och undersöker de senaste trenderna och siffrorna, marknadsstorlek, efterfrågeomfång, tillväxthastighetsanalys och ger en omfattande undersökning av marknadsandelen. Rapporten fokuserar även på marknadsanalys, nyligen framsteg, konkurrenslandskapsundersökning och segmenterar prognosen efter typ, tillämpning, geografi, marknadsstorlek och nyckelspelare.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Djupinlärnings AI-marknaden förväntas expandera mellan 2023 och 2029

En nyligen genomförd forskning av MarketQuest.biz förutspår att marknaden för djupinlärning och artificiell intelligens kommer att expandera mellan 2023 och 2029. Forskningen fokuserar på nyliga och historiska prisförändringar, vilka ligger till grund för förutsägelser om marknadsexpansion. Studien tar också upp effekterna av COVID-19 på marknaden och diskuterar sannolika vägar för marknadens återhämtning efter pandemin. Andra hot, svårigheter och utmaningar täcks också tillsammans med deras potentiella effekter på marknaden.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Global marknadsrapport för Machine-Learning-as-a-Service 2023-2029

En nyligen släppt studie om den globala marknaden för Machine-Learning-as-a-Service (MLaaS) för perioden 2023-2029 ger insikter i nuvarande trender och erbjuder värdefull information för företagsstrateger. Rapporten innehåller en omfattande analys av marknadsandelen, tillväxttakt, marknadsstorlek, efterfrågan och de senaste trenderna. Den fokuserar även på konkurrenslandskapet och segmenterar prognosen efter typ, tillämpning, geografi och nyckelspelare. Bland de ledande tillverkarna nämns Amazon Web Services, BigML, Crunchbase, Fair Isaac Corporation, Google, IBM, Microsoft Corporation, PREDICTRON LABS och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Maskininlärning som en tjänstmarknad växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har utförts för att ge senaste insikter om viktiga funktioner på marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Marknaden för maskininlärning som en tjänst växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Nyhetskanaler blockerar AI-bot från att använda deras innehåll för träning

Flera nyhetskanaler har blockerat den bot som används för att ´krypa´ och skanna internet för ChatGPT:s träningsmaterial, vilket kan begränsa OpenAI:s träning avsevärt. New York Times var en av de första nyhetskanalerna att blockera GPTBot, en ´webbkrypare´ designad för att samla innehåll från olika webbplatser för träning eller katalogisering. CNN, Reuters, Chicago Tribune, Australian Broadcasting Corporation och flera lokala australiska kanaler gick med New York Times. Att blockera denna bot innebär att OpenAI inte kan ta information från deras webbplatser för att träna framtida versioner av ChatGPT. Nyhetskanaler har redan börjat ta steg för att förbjuda artificiell intelligens från att använda deras innehåll, och New York Times ändrade sina användarvillkor den 14 augusti för att förbjuda AI från att använda sitt innehåll. Flera internationella kanaler, inklusive den franska nyhetsbyrån Agence France-Presse och Getty Images, undertecknade ett öppet brev som kräver att AI regleras, inklusive transparens om ´sammansättningen av alla träningsset som används för att skapa AI-modeller.´ Teknikföretag som tränar AI har försökt hitta kompromisser. Google föreslog att AI-system ska få skrapa arbetet av nyhetsutgivare om de inte uttryckligen väljer att avstå.

Direktlänk Dela Washington Examiner fördjupade 25 augusti

Ökad efterfrågan på AI-karriärer och dess påverkan på arbetsmarknaden

Karriärer inom AI, ML och datorseende har upplevt en ökning i efterfrågan och 2023 har varit allt om generativ AI. ChatGPT nådde en ny rekordnivå med 100 miljoner aktiva månadsanvändare i januari, vilket gör det till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Enligt en undersökning av Advertising Week Europe är över en tredjedel av anställda rädda för att berätta för sin chef att de använder AI på jobbet. Enligt en studie från Microsoft fruktar 49 procent av arbetstagarna att de kommer att förlora sina jobb till AI. Enligt en rapport från McKinsey förväntas AI skapa 20 till 50 miljoner nya jobb globalt till 2030. Enligt en rapport från IBM´s Institute for Business Value (IBM IBV) kommer ´AI inte att ersätta människor - men människor som använder AI kommer att ersätta människor som inte gör det´. Kina, USA och Japan leder vägen inom AI-forskning. Bästa platserna att arbeta med AI i Europa är Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Storbritannien är Europas ledare inom utveckling av AI-teknik. Tyskland och Frankrike är bundna med 4,4 procent av AI-verktygen utvecklade på deras territorier. Paris är den bästa platsen att arbeta inom sektorn, med en 30 procent högre koncentration av AI-experter än USA.

Direktlänk Dela Labiotech fördjupade 25 augusti

Ny rapport analyserar AI som en tjänstemarknad

En ny rapport om AI som en tjänstemarknad analyserar marknadsstorlek, prognoser, marknadsandelar, konkurrensanalys och industritrender för Artificiell intelligens som en tjänst, med fokus på marknadstidsramar och teknologiska vägkartor. AI som en tjänst avser leverans av AI-verktyg och funktioner genom molnbaserade prenumerationer. Organisationer kan utnyttja molnbaserade AI-tjänster istället för att investera i utveckling och underhåll av egen AI-infrastruktur. Tjänsterna kommer ofta med färdiga maskininlärningsmodeller, verktyg för naturligt språkbehandling, datalagrings- och arkiveringsverktyg och andra AI-funktioner. Nyckelspelare inkluderar IBM, Microsoft, Google, AWS, FICO, SAS Institute, Baidu, SAP, Salesforce, Oracle, Iris.AI, Craft.AI, BigML, H2O.ai, Vital.ai, Fuzzy.ai, RainBird Technologies, SiftScience, DataBricks, CenturySoft, DataRobot, Alibaba, Tencent, Dataiku, Yottamine Analytics, Tecnotree, Cloudera och Meya.ai.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären förväntas växa till 19,08 miljarder dollar år 2029

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären väntas växa med en årlig tillväxttakt på 13,1% från 2023 till 2029, enligt en ny rapport från Exactitude Consultancy. Rapporten inkluderar en omfattande analys av alla regionala och stora spelarsegment, vilket ger närmare inblick i nuvarande marknadsförhållanden och framtida marknadsmöjligheter. De viktigaste spelarna som studerats i rapporten inkluderar BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra. Enligt rapporten kommer Nordamerika att leda den globala marknaden för artificiell intelligens i militären under prognosperioden 2023 till 2029.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Globala regeringar och myndigheter försöker reglera AI

Regeringar och myndigheter över hela världen försöker reglera AI. I Australien konsulterar regeringen landets huvudsakliga vetenskapsrådgivningsorgan. I Storbritannien arbetar den finansiella tillsynsmyndigheten med Alan Turing-institutet och andra juridiska och akademiska institutioner för att förbättra sin förståelse för tekniken. Kinas regering har infört tillfälliga åtgärder för att hantera den generativa AI-industrin. I EU diskuterar lagstiftare förändringar i ett utkast till blockets AI-lag. Frankrikes integritetsvakt CNIL utreder flera klagomål om ChatGPT. G7-ledare diskuterar behovet av styrning av AI och immersiva tekniker. Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien och USA undersöker också reglering av AI.

Direktlänk Dela The Print fördjupade 22 augusti

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT, komplicerar regeringars ansträngningar att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Länder som Australien, Storbritannien, Kina, EU, Frankrike, G7, Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien och USA gör framsteg för att reglera AI-verktyg. Vissa länder söker input om regleringar, andra planerar regler, vissa har redan infört tillfälliga regleringar och andra utreder möjliga överträdelser. De största frågorna väntas vara ansiktsigenkänning och biometrisk övervakning.

KFGO Radio fördjupade 22 augusti

AI-teknik föreslås som verktyg för diagnos av autism

Forskare från Brasilien, Frankrike och Tyskland föreslår användning av artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till med diagnosen av autism. De har använt magnetresonanstomografi (MRI) för att träna en maskininlärningsalgoritm för detta ändamål. Forskarna har tagit fram en ”kvantitativ diagnostisk metod” baserad på hjärnbildsdata från 500 individer, inklusive över 240 diagnostiserade med autism. Genom att jämföra kartor över individer med och utan autism identifierade forskarna potentialen för diagnos genom denna metod. Algoritmen tränades sedan med dessa kartor, vilket möjliggjorde en noggrannhet på över 95% i att bestämma de hjärnförändringar som är associerade med autism.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 17 augusti

Tyska reseföretaget Tui använder AI för att ge semesterrekommendationer

Det tyska reseföretaget Tui har börjat använda artificiell intelligens (AI), specifikt ChatGPT, i sin app för att ge semesterrekommendationer. ChatGPT är en snabbt växande konsumentapp som kan producera begripligt språk och till och med bilder och videor genom att bearbeta och syntetisera stora mängder data. Tui planerar att introducera funktionen till alla sina användare inom de kommande veckorna. Företaget säger att den nya chatboten kommer att ge informativa svar om semesterdestinationer och personliga rekommendationer för utflykter, aktiviteter och biljetter till attraktioner. Tui utforskar också användningen av tekniken i eftersemester kundkommunikation, språklig översättning av sitt innehåll och kodning.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 17 augusti

AI föreslås för att hjälpa till att diagnostisera autism

Forskare föreslår att använda artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till att diagnostisera autism. I en nyligen publicerad artikel i Scientific Reports använde forskare från Brasilien, Frankrike och Tyskland magnetisk resonanstomografi för att träna en maskininlärningsalgoritm. Arbetet baserades på hjärnbildsdata för 500 personer, varav mer än 240 hade diagnostiserats med autism. Maskininlärningstekniker applicerades på data. Forskarna började utveckla sin metod genom att samla funktionell magnetisk resonanstomografi (fMRI) och elektroencefalogram (EEG) data. Algoritmen matades med kartor, och systemet kunde bestämma vilka hjärnförändringar som var kopplade till autism med över 95% genomsnittlig noggrannhet. Metoden är under utveckling och kommer att ta år att implementera, enligt São Paulo Research Foundation, som stödde forskningen. Ungefär ett av 36 barn har identifierats med autismspektrumstörning, enligt Centers for Disease Control and Prevention.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 16 augusti

Maskininlärning kan förbättra diagnos av autism

Brasilianska forskare har föreslagit en kvantitativ diagnosmetod för autism spektrum störning (ASD) med hjälp av maskininlärningstekniker och funktionell hjärnavbildningsdata. Studien involverade 500 individer, hälften diagnostiserade med ASD. Genom att jämföra hjärnkartor kunde forskarna diagnostisera ASD med över 95% noggrannhet. Metoden visar även löfte för att diagnostisera schizofreni korrekt. Studien var ett samarbete mellan fysiker, statistiker, läkare och neurovetenskapsmän från centra i Brasilien, Frankrike och Tyskland.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 16 augusti

AI-reglering: utmaningar och möjligheter för världen år 2035

År 2035 är AI allmänt utbrett och styr sjukhus, flygbolag och till och med rättsprocesser. Trots att produktiviteten har ökat dramatiskt och nya företag har vuxit snabbt, blir världen mer oförutsägbar och sårbar. AI-system kan skriva mer klart och övertygande än de flesta människor och kan producera originalbilder, konst och till och med datorprogram baserat på enkla språkpunkter. Men AI kan inte styras som tidigare teknik, och det förändrar traditionella uppfattningar om geopolitisk makt. Policymakare runt om i världen har börjat vakna till de utmaningar som AI innebär och kämpar med hur man ska styra det. I maj 2023 lanserade G-7 ”Hiroshima AI-processen”, ett forum ägnat åt att harmonisera AI-styrningen.

Direktlänk Dela Foreign Affairs fördjupade 16 augusti

Kvinna i Detroit felaktigt arresterad på grund av felaktig ansiktsigenkänning

Porcha Woodruff var åtta månader gravid när polisen i Detroit kom för att arrestera henne för bilkapning och rån. Efter att hennes bild felaktigt matchats med videomaterial från en bensinstation där bilkapningen ägde rum, valde offret Woodruffs bild som den kvinna som var förknippad med rånaren. Ett månad senare avfärdades anklagelserna på grund av otillräckliga bevis. Woodruffs fall är det tredje kända fallet av en arrestering gjord på grund av fel ansiktsigenkänning av Detroit-polisen - och det sjätte fallet i USA. Alla sex personer som felaktigt arresterats är svarta. Trots detta fortsätter brottsbekämpande och statliga organ över hela USA och runt om i världen att samarbeta med olika ansiktsigenkänningsföretag.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 augusti

Företag överväger förbud mot generativ AI på arbetsplatsen

Tre fjärdedelar av företag världen över implementerar eller överväger för närvarande ett förbud mot Chat GPT och andra generativa AI-applikationer på arbetsplatsen. Detta beror på risker för datasäkerhet, integritet och företagets rykte. Undersökningen från Blackberry visar att 61 procent av företagen ser dessa åtgärder som långsiktiga eller permanenta. Trots att många ser möjligheter med AI-applikationer, uttrycker 83 procent oro för att osäkra AI-appar utgör ett hot mot cybersäkerheten.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 14 augusti

Marknaden för AI GIF-generatorer förväntas växa i stor skala 2023-2029

Marknaden för AI GIF-generatorer förväntas växa i stor skala under prognosperioden (2023-2029), enligt en marknadsrapport. Rapporten presenterar en översikt över marknaden baserat på nyckelparametrar som marknadsstorlek, intäkter, försäljningsanalys och huvuddrivrutiner. Rapporten diskuterar också utmaningar på marknaden och ger en djupgående analys av nuvarande och framtida trender. Marknadsundersökningsindustrin levererar den detaljerade analysen av den globala AI GIF-generatornmarknaden för den uppskattade prognosperioden. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Simplified, Meta Make-A-Video, Imgflip, Mage Space, Artbreeder, DALL-E 2, Gfycat, Picsart, Gooey.ai, Midjourney, Gliastar, ImageAI, GIF Maker.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Marknaden för AI i videospel växer med en CAGR på +28,5% fram till 2029

En ny studie visar att marknaden för artificiell intelligens i videospel växer med en CAGR på +28,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten betonar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna för denna marknad och ger en fullständig studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Den undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom industrin, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

AI förutsäger mest troliga vinnare av Kvinnornas VM 2023

Teknikens framsteg har varit lika snabbt som Kvinnornas VM 2023, vilket ger en adrenalinkick som skapar ångest inför vad som redan är synligt inom några dagar, semifinallagen. Därför har artificiell intelligens, känd som AI, bestämt vilka lag som är mest troliga att vinna VM-titeln 2023. Bland de lag som AI har valt ut baserat på deras prestationer hittills finns Nederländerna och Spanien. Colombia kommer att möta England lördagen den 12 augusti kl 05:30 lokal tid.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 11 augusti

AI-verktyget Robotinho förutspår resultat i damernas fotbolls-VM

Artificiell intelligens har nått damernas fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland tack vare en liten robot. AI-verktyget Robotinho, som är expert på fotboll, har gjort förutsägelser för alla stadier av VM. Robotinho har rätt i 11 av de 16 lagen som gick vidare från gruppspelet och sju av de åtta lagen som vann i sextondelsfinalen. Verktyget förutspår att Spanien kommer att förlora mot Nederländerna med 2-1 i kvartsfinalen, vilket skulle innebära att Spanien åker ut ur VM. Robotinho gör också Japan, England och Australien till favoriter i de återstående matcherna.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 10 augusti

Företag överväger att förbjuda generativ AI som OpenAI´s ChatGPT

En ny undersökning från Blackberry visar att 75% av organisationer globalt överväger eller implementerar förbud mot ChatGPT och andra generativa AI-teknologier på arbetsplatsen. De två huvudskälen är oro för integritet och säkerhet, samt risk för företagets rykte. 67% av de tillfrågade uppger att de är oroliga att känslig företagsinformation kan läckas genom chattbotar, medan 57% är oroliga för skada på företagets rykte. Förbudet är mest troligt att komma från företagets teknikchef, informationschef eller säkerhetschef.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 9 augusti

Azure utökar globalt sin OpenAI-tjänst inklusive GPT-4 och GPT-35-Turbo

Azure har meddelat en global utvidgning av Azure OpenAI-tjänst, inklusive GPT-4 och GPT-35-Turbo, till sina kunder över hela världen. Azure har nyligen omfamnat den senaste AI-tekniken för att förbättra användarupplevelser, effektivitet och företagsproduktivitet. Som en del av denna utvidgning planerar Azure att utnyttja en AI-optimerad 4K GPU-kluster och kommer att öka till hundratusentals av de senaste GPU:erna under nästa år. Dessutom har de lanserat ND H100 v5 Virtual Machine-serien, utrustad med NVIDIA H100 Tensor Core grafikprocessorer (GPU).

Direktlänk Dela Cybersecuritynews.com fördjupade 9 augusti

Stack Overflow undersökning avslöjar utvecklares åsikter om AI

Enligt en undersökning av Stack Overflow använder eller planerar 70% av utvecklarna att använda AI-verktyg i sin utvecklingsprocess. SREs, säkerhetsproffs och spelutvecklare har ogynnsamma åsikter om AI, medan frontendutvecklare, datavetare och molnutvecklare är mer benägna att använda AI-verktyg. Utvecklare tidigt i sin karriär och de som lär sig att koda är mer benägna att använda AI-verktyg. Professionella utvecklare från Indien, Brasilien och Polen är bland de som använder eller planerar att använda AI-verktyg i framtiden. Största fördelen med AI för utvecklare är ökad produktivitet.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 7 augusti

Marknaden för medicinska enheter baserade på artificiell intelligens förutspås växa till 2029

En ny rapport förutspår tillväxt för marknaden för medicinska enheter baserade på artificiell intelligens (AI) mellan 2023 och 2029. Rapporten ger en djupgående analys av marknaden, inklusive historisk tillväxt och framtida utsikter. Den fokuserar på olika marknadssegment baserat på slutanvändning, typer och geografi. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Medtronic, Johnson & Johnson, GE Healthcare, Philips och Siemens Healthineers. Rapporten inkluderar också speciell täckning av händelser som Ryssland-Ukraina kriget, global inflation och risk för recession.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 7 augusti

Google AI-verktyg utnyttjas för att skapa falska nyhetssajter

Googles snabba utveckling och implementering av generativa AI-verktyg för allmänheten har haft oavsiktliga konsekvenser. Verktygen används nu för att skapa falska nyhetssajter som avleder intäkter från annonsörer. En studie genomförd av NewsGuard visar att Googles annonservice, Google Ads, står för 90% av annonserna på dessa bedrägliga webbplatser. Falska nyhetssidor genererade av AI-verktyg producerar en stor mängd innehåll över olika ämnen, ofta med repetitivt språk. Denna upptrappning har lett till upptäckten av många falska nyhetssajter i länder som USA, Frankrike, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

Googles AI-verktyg används för att skapa falska nyhetssajter

Googles snabba användning av generativa AI-verktyg för allmänheten har fått negativa konsekvenser då dessa verktyg nu används för att skapa fiktiva nyhetssajter som dränerar intäkter från annonsörer. En studie av NewsGuard avslöjar att Googles annonservice, Google Ads, står för 90% av annonserna på dessa bedrägliga webbplatser. Dessa webbplatser genererar ofta en stor mängd innehåll över olika ämnen, med hjälp av repetitivt språk som kännetecknar AI-genererade texter. Programmatiska annonsering spelar en central roll i placeringen av annonser på dessa fiktiva nyhetssajter. Uppkomsten av gratis generativa AI-verktyg, som OpenAI´s ChatGPT och Googles Bard, har underlättat den snabba expansionen av innehållsgårdar och deras förmåga att skapa stora mängder innehåll över flera webbplatser. Detta har resulterat i en ökning av antalet nya fiktiva nyhetssajter som upptäckts i USA, Frankrike, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 6 augusti

Användning av lekplats för att simulera träning och utvärdering av AI, specifikt GPT-4

Tankexperimentet föreslår att använda en lekplats för att simulera träning och utvärdering av GPT-4. Systemmeddelandet etablerar rollen som tränare och användaren som tränas. Tränaren, som är en AI, svarar på användarens frågor och ger feedback. Användaren svarar korrekt på frågor om Frankrikes huvudstad och det kemiska symbolen för guld, men är osäker på att hantera matematiska frågor. Tränaren uppmuntrar användaren att vara självsäker och försöka en rad uppgifter samtidigt som den ger feedback och vägledning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

Europeiska konsumenters syn på AI: intresse men också oro

Artificiell intelligens (AI) har lett till en rad åsikter bland experter, vissa välkomnar det som en positiv kraft medan andra uttrycker oro för potentiella risker. För att mäta europeiska konsumenters attityder till AI genomförde beslutsföretaget Morning Consult Pro en undersökning av 1000 vuxna i stora marknader som Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och Storbritannien. Undersökningen avslöjade att AI-drivna online-sökningar är en av de tre mest attraktiva applikationerna av AI i alla länder utom Spanien, där det rankas fjärde. Konsumenter uttryckte också entusiasm för integreringen av AI i hälso- och sjukvårdsdiagnostik, vägassistans och flyg- och hotellrekommendationer. Men majoriteten av de europeiska konsumenterna som undersöktes tror att samhället ännu inte är förberedt för AI. Denna känsla är särskilt stark i Frankrike och Tyskland, där 74% respektive 70% av respondenterna uttryckte sina reservationer. De främsta orosmomenten kring denna tveksamhet handlar om spridning av desinformation, barns säkerhet och integritet av personuppgifter. Mer än 30% av respondenterna litar inte på generativ AI med sin personliga information. I Storbritannien och Spanien är rädslan centrerad kring oansvarig utveckling av AI av teknikföretag.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

Worldcoin: En revolutionär enhet eller ett dystopiskt övertramp?

Sam Altman, grundaren av OpenAI, har lanserat Worldcoin, ett projekt som använder metalliska sfärer för att skanna människors ögon i utbyte mot en digital ID och eventuellt någon kryptovaluta, beroende på vilket land de bor i. Altman och hans medgrundare Alex Blania hoppas att Worldcoin ska erbjuda en ny lösning på onlineidentitet i ett digitalt landskap fullt av bedrägerier, bots och AI-imitatörer. Men integritetsexperter är oroliga för Worldcoins insamling av biometriska data och hur projektet kommer att skydda dessa data framöver. Den 2 augusti blev Kenya det första landet att stoppa Worldcoins aktiviteter och dess regering inledde en flerorganundersökning av projektets metoder.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 3 augusti

Marknadsrapport för Content Automation AI Tools 2023-2030

En marknadsrapport för Content Automation AI Tools för perioden 2023-2030 inkluderar drivande faktorer i branschen, regionala storleks- och andelsuppskattningar av ledande tillverkare. Rapporten ger en detaljerad granskning av marknaden och fokuserar på branschens kedjestruktur, produkttyper, tillämpningar, nyckelspelare och sektorer. De största tillverkarna av Content Automation AI Tools inkluderar Cognizant, Adobe Systems, Google LLC, Microsoft Corporation och IBM Corporation. Rapporten erbjuder en detaljerad bedömning av marknadsstorleken och identifierar och undersöker de viktigaste trenderna som formar marknaden.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 3 augusti

Förberedelserna för ISC 2024, en ledande konferens för högpresterande databehandling, är redan igång

Även om ISC 2024 fortfarande är nio månader bort, arbetar redan ett team av frivilliga i ISC:s programkommitté för att säkerställa att forskare får möjlighet att visa upp sitt arbete på denna globala händelse, som kommer att locka över 3 000 deltagare från 12 till 16 maj 2024. ISC uppmuntrar bidrag som omfattar banbrytande forskning inom högpresterande databehandling, maskininlärning, kvantdatorer och andra spjutspetsteknologier, särskilt de som stöder vetenskaplig och teknisk upptäckt. ISC 2024 kommer att hållas på Congress Center Hamburg.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 2 augusti

Israel riskerar att missa AI-vågen om rätt åtgärder inte vidtas

Israel riskerar att missa AI-vågen om landets regering inte avbryter sin planerade rättsliga omvälvning och fokuserar på att skapa en strategi för tekniken, varnar experter. Michael Eisenberg, medgrundare till det Tel Aviv-baserade riskkapitalbolaget Aleph, menar att regeringen måste sluta distraheras och fokusera på det som verkligen spelar roll. Israels högerregering under ledning av premiärminister Benjamin Netanyahu driver en juridisk omvälvning som ekonomer, jurister och människorättsaktivister hävdar styr nationen mot en diktatur. Detta har lett till massprotester, ekonomisk nedgång och ett minskat intresse för att starta företag i landet.

Direktlänk Dela The Times of Israel fördjupade 2 augusti

Rakuten Symphony och Veon samarbetar för att återuppbygga Ukrainas telekominfrastruktur

Rakuten Symphony och Veon har ingått ett samarbetsavtal för att återuppbygga Ukrainas telekominfrastruktur med hjälp av Open RAN och digitalisering. De kommer att skapa en robust och framtidssäker telekominfrastruktur som kan leverera höghastighetsanslutning förstärkt med 5G. Rakuten har också ingått ett avtal med OpenAI för att integrera AI i sina produkter och tjänster. Telefónica har bötfällts med 5 miljoner euro för att ha brutit mot antitruståtaganden. Veon planerar att investera 600 miljoner dollar i infrastrukturprojekt i Ukraina, inklusive utrullning av 5G. TalkTalk överväger att bryta upp företaget och sälja av individuella delar.

Direktlänk Dela TelecomTV fördjupade 2 augusti

Kenya suspenderar kryptovalutaprojektet Worldcoin

Kenyas inrikesministerium meddelade på onsdagen att de har suspenderat de lokala aktiviteterna för kryptovalutaprojektet Worldcoin medan myndigheterna utvärderar potentiella risker för allmän säkerhet. Projektet, som grundades av OpenAI:s VD Sam Altman, kräver att användare ger sina irisavläsningar i utbyte mot ett digitalt ID och i vissa länder får användarna också gratis kryptovaluta. Inrikesminister Kithure Kindiki sade att myndigheterna är oroade över Worldcoins aktiviteter och att åtgärder kommer att vidtas mot de som deltar i dess aktiviteter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 2 augusti

ChatGPT ger sin syn på Worldcoin trots oro för integritet och exploatering

Trots oro för privatliv och exploatering anser AI-språkmodellen ChatGPT att man bör lita på Worldcoin. Worldcoin, som har utvecklats under tre år, syftar till att bevara digital identitet och lösa identitetsbaserade utmaningar. Den använder en ögonskanningsteknologi kallad ´Orb´ för att skilja mellan en människa och en bot. Worldcoin leddes av Sam Altman, grundaren av ChatGPT. Trots att kryptovalutan har fått kritik för hur den samlar in biometrisk data av sina användare, anser ChatGPT att Worldcoins uppdrag om integritet och säkerhet är intakt. Dessutom har Worldcoin, trots oklara tokenomics och en kontroversiell lansering, haft en relativt imponerande marknadsadoption.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 31 juli

OpenAI lanserar ChatGPT Android-appen globalt

OpenAI har lanserat ChatGPT Android-appen, vilket gör den tillgänglig för användare över hela världen för första gången utanför OpenAI:s webbplats. Android-versionen av ChatGPT-appen erbjuder en rad funktioner, inklusive möjligheten att synkronisera användarhistorik över enheter, röstinput, omedelbara svar och snabb tillgång till chatboten för förslag, e-post eller presentationer bland annat. Användare kan interagera med AI-språkmodellen genom appen, ställa frågor, få svar och söka hjälp på olika ämnen med OpenAI:s inbyggda röstigenkänning. Appen är kompatibel med Android 6.0 eller senare versioner, och prenumeranter har flexibiliteten att växla mellan GPT-3.5 och GPT-4 språkmodeller baserat på deras behov. OpenAI:s initiativ syftar till att utöka tillgängligheten av dess AI-teknologi i regioner där Android är det mest populära mobila operativsystemet eller där datoranvändning är begränsad. Android-versionen av ChatGPT-appen är för närvarande tillgänglig i länder inklusive Brasilien, Bangladesh, Indien, USA, Argentina, Kanada, Tyskland, Frankrike, Indonesien, Irland, Japan, Mexiko, Filippinerna, Nigeria, Storbritannien och Sydkorea. Under den kommande veckan planerar OpenAI att ytterligare utöka tillgängligheten av ChatGPT Android-appen till fler länder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

Motstånd mot AI-verktyg för investeringshantering enligt eToro-undersökning

Enligt en undersökning utförd av eToro motsätter sig 41% av detaljhandelsinvesterare i 13 länder starkt användning av artificiell intelligens (AI) verktyg, som ChatGPT, för att hjälpa till med urval och ändring av investeringsportföljer. Endast 35% av respondenterna är öppna för idén, och endast 11% har faktiskt börjat använda AI för portföljhantering. Trots dessa farhågor är många detaljhandelsinvesterare intresserade av att använda AI-verktyg för att hantera sina investeringar. I USA har ordföranden för Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, uttryckt oro över den potentiella finansiella bräckligheten som orsakas av AI.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

OpenAI:s Sam Altman tar kärnkraftsstarten Oklo till börsen

OpenAI:s CEO Sam Altman planerar att ta kärnkraftsstarten Oklo till börsen genom en fusion med ett specialändamålsförvärvsbolag (SPAC). Affären kan värdera Oklo till cirka 850 miljoner dollar. Altman, som har lett Oklos styrelse sedan 2015, har hävdat att kärnkraft kommer att vara nödvändig för att möta de intensiva energibehov som krävs för att driva AI-revolutionen. Detta markerar en vändpunkt för kärnkraften, enligt branschexperter. Kärnkraft ses ofta som ett sätt att avkarbonisera energisystemet tack vare dess förmåga att producera energi utan växthusgasutsläpp dygnet runt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 28 juli

Kritik mot Frankrikes AI-lag inför OS 2024

Maryse Artiguelong, vicepresident för människorättsorganisationen Ligue des droits de l’Homme, uttrycker oro över Frankrikes nya lag om användning av ansiktsigenkänning och AI-teknik vid OS 2024. Hon menar att lagen, som röstades igenom i juni, kan leda till ytterligare diskriminering av marginaliserade grupper och att den innebär ett integritetsintrång. Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin försvarar lagen och menar att den behövs i undantagssituationer. EDRI, det europeiska digitala rättighetsnätverket, förbereder ett ärende mot Frankrike i hopp om att upphäva lagen.

Direktlänk Dela Electronic Theatre Controls fördjupade 28 juli

Ny rapport förutspår tillväxt för global marknad för data science och maskininlärningsplattformar

En ny rapport av Precision Reports analyserar den globala marknaden för data science och maskininlärningsplattformar. Rapporten förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2029. Stora tillverkare inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyliga status och utvecklingstrender. Teknisk innovation och framsteg förväntas optimera produkternas prestanda och göra dem mer använda i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 juli

AI-verktyget ChatGPT utgör ett hot mot akademisk integritet

Artificiell intelligens (AI) verktyg som ChatGPT, utvecklat av OpenAI, utgör en betydande utmaning för akademisk forskning och integritet. Verktygets förmåga att generera innehåll som texter, bilder, videor och koder med imponerande hastighet och noggrannhet har lett till att det används av företag som Microsoft och Morgan Stanley. Trots detta har användningen av ChatGPT resulterat i etiska frågor kring akademisk integritet, eftersom det kan generera innehåll som utmanar befintliga plagieringskontrollprogram. Universitet i Frankrike, USA och Indien har redan infört sanktioner mot användning av AI-verktyg för att bekämpa fusk.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Helsing AI utvecklar programvara för realtidsvisualisering av slagfält

Försvarsteknikföretaget Helsing AI har utvecklat en programvara som kan visa händelser på slagfältet i realtid, något som kan ge västerländska militärer en informationsfördel. Företagets system kan hjälpa soldater att fatta snabbare och mer välinformerade beslut. Helsing AI är det enda synliga europeiska startup-företaget som gör denna typ av programvara. Företaget har militära kontrakt med Tyskland, Frankrike och Storbritannien och har sedan Rysslands invasion av Ukraina också tecknat partnerskapsavtal med några av Europas mest etablerade försvarsentreprenörer, såsom Rheinmetall och Saab.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 20 juli

AI kan förändra lönesättningen på arbetsmarknaden

Artificiell intelligens (AI) förändrar arbetsmarknaden och kan påverka lönesättningen. Många anställda integrerar redan AI i sina arbetsflöden och experter tror att AI kommer att eliminera repetitiva och manuella uppgifter, vilket gör att arbetstagare kan fokusera på mer sofistikerade uppgifter. Detta kan leda till ökad produktivitet, men det är osäkert om löner kommer att öka i takt med detta. Enligt Daron Acemoglu, professor i ekonomi vid Massachusetts Institute of Technology, kan företag dra nytta av produktivitetsökningar utan att dela med sig till arbetstagarna. Andra experter tror att AI kan bidra till att minska löneklyftan mellan hög- och lågutbildade arbetstagare.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 19 juli

Kinas ekonomiska tillväxt minskar, öppnar för diplomatiska samtal

Kinas ekonomiska tillväxt har minskat till drygt 3 procent under våren, vilket är betydligt under regeringens mål. Förlusten av ekonomisk styrka verkar ha lett till en ökad vilja hos kinesiska tjänstemän att delta i diplomatiska samtal med geopolitiska rivaler utomlands och visa större öppenhet för ekonomisk politik på hemmaplan. Kina har välkomnat tre amerikanska höga tjänstemän till Peking, inklusive John Kerry och finansminister Janet L. Yellen. Kinas regering har också försökt vinna över inhemska och internationella företagsledare. Trots detta förblir säkerhetsfrågor högst på agendan och det finns få tecken på att landets ledare, Xi Jinping, har godkänt en bred politisk förändring mot USA.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 juli

AI:s ekonomiska påverkan: En jämförelse med traktorns utveckling

För att förstå konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) för ekonomin, kan vi titta på traktorns utveckling. Trots att tekniken är imponerande kommer AI:s ekonomiska påverkan att vara begränsad om inte miljontals företag utanför Silicon Valley anammar den. Detta innebär mycket mer än att bara använda enstaka chatbottar, utan skulle kräva en fullskalig omorganisation av företag och deras interna data. Exempelvis är Japan mycket innovativt men gör ett dåligt jobb med att sprida ny teknik över hela sin ekonomi. Frankrike är motsatsen, med ett genomsnittligt innovationsrekord men utmärkt på att sprida kunskap över ekonomin. Trots detta har världen blivit mer lik Japan sedan mitten av 2000-talet, med företag som blir allt mer försiktiga. Detta har resulterat i en tvådelad ekonomi, där företag som omfamnar tekniken drar ifrån konkurrenterna.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 16 juli

AI:s ekonomiska inverkan kan vara begränsad utan bredare antagande

Artificiell intelligens (AI) kan ha en stor inverkan på ekonomin, men dess effekt kan vara dämpad om inte miljontals företag utanför Silicon Valley antar det. Denna antagande skulle innebära en fullständig omorganisation av företag och deras interna data. Exempel på Japan och Frankrike illustrerar vikten av teknisk spridning. Japan är mycket innovativt men gör ett dåligt jobb med att sprida ny teknik över sin ekonomi. Frankrike, å andra sidan, är utmärkt på att sprida kunskap över ekonomin trots ett genomsnittligt innovationsrekord. Sedan mitten av 2000-talet har företag blivit mer försiktiga med att anta teknik.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 16 juli

Jane Birkin om livet, kärleken och musiken

Jane Birkin, mest känd för sin medverkan i låten ´Je t’aime … moi non plus´ från 1969, reflekterar över sitt liv och karriär. Hon diskuterar sin relation med den franska artisten Serge Gainsbourg, sin tid som stilikon och sin nuvarande singelliv. Birkin berättar om sitt förhållande till Gainsbourg, inklusive deras stormiga romantiska förhållande och deras fortsatta vänskap efter separationen. Hon nämner också sin kamp med svartsjuka och sin lycka över att vara singel. Hon talar även om sin familj, inklusive förlusten av hennes äldsta dotter Kate, och hennes hälsotillstånd efter en mild stroke.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 16 juli

Hur man tjänar pengar på TikTok: En guide för innehållsskapare

TikTok, med över en miljard månatliga användare, har blivit en av de bästa sociala plattformarna för att tjäna pengar genom att skapa innehåll. Det finns flera sätt att tjäna pengar på TikTok, inklusive genom tittarskap, användarbehållning, interaktivitet och högkvalitativt innehåll. TikTok Creator Fund och Creativity Program erbjuder möjligheter att tjäna pengar genom att skapa innehåll. Dessutom erbjuder Creator Marketplace möjlighet att skapa samarbeten med varumärken och skapa affiliate marketing-avtal. Att skapa icke-sponsrat innehåll och marknadsföra småföretag kan också hjälpa till att öka inkomsterna.

Direktlänk Dela Alphr fördjupade 15 juli

Sportbladets experter delar med sig av sina V75-tips

Fyra system i andelslaget prickade in sju rätt förra lördagen och drog in totalt 3,2 miljoner kronor. Inför V75 på Årjäng lördagen den 15 juli ger Sportbladets experter sina hetaste tips. Erik Pettersson tror att Öygård Stjerna kan vara en chansspik i kallblodsloppet, medan Joakim ”Rainman” Rosenhed ser Mr Mah Can som en given skräll. I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben kan spelare ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 14 juli

Tour de France når 13:e etappen med ankomst till Grand Colombier

På Frankrikes nationaldag kommer Tour de France-pelotonen att korsa Ain-avdelningen, scenen för loppets 13:e etapp. Målet vid Grand Colombier förväntas bli en utmaning för favoriterna. Grand Colombier ligger i Jura-massivet och är inte toppen av Tour med sina 1 500 meter höjd, men denna bergspass, klassificerad som utanför kategorin (7,1% i genomsnitt), ser ut att bli skrämmande. Under klättringen, som är 17 kilometer lång, kommer cyklisterna att möta sluttningar på över 12%. De första fem kilometrarna är hårda. Två lätta backar kommer att ge överlevande lite lättnad innan en grandios final (sista kilometern på över 10% i genomsnitt). Precis som vid Puy de Dôme förra söndagen kommer det att vara dagens enda klättring eftersom det inte kommer att finnas några svårigheter i förväg. 2020 segrade Tadej Pogacar i en sprint framför Primoz Roglic medan Egan Bernal var i drift. Den 14 juli, extra press eller motivation? Det är inte alltid lätt att njuta av Tour de France. La Grande Boucle är den mest efterlängtade händelsen på kalendern, den mest publicerade, den som har störst effekt för sponsorer... Mellan hård konkurrens och lagtryck har idrottare ibland svårt att njuta. Ännu mer på en nationaldag! Aude träffade lagen: Be kind, rewind: Ion Izagirres vackra flykt, segrare i Beaujolais Missade du gårdagens etapp? Aude och Vincent sammanfattar etappen där spanjoren segrade ensam, på torsdag, efter en häftig strid för att vara i framkant. Har äre dagen kommit? På nationaldagen saknar pelotonen inte franska klättrare som vill få en äredag. Den sista blå-vit-röda löparen som triumferade den 14 juli var Warren Barguil, i Foix, 2017. Thibaut Pinot känner väl till Grand Colombier för att ha segrat där, på Tour de l´Ain, 2011 och 2019. Kommer det att ge honom medel för att triumfera idag? Groupama-FDJ-löparen, som har meddelat att han kommer att gå i pension i slutet av säsongen, har gått upp till 10:e plats i den allmänna klassificeringen. Han kan dock betala ansträngningarna han gjorde igår för att vara en del av flykten. ´Jag hoppas att jag inte betalar för mycket för det imorgon (fredag) men jag tror att det kommer att bli svårt och att jag kommer att förlora platser igen. För tillfället är jag inte intresserad av allmänheten´, sa den 33-åriga löparen när han gick tillbaka till sin bil, utmattad. David Gaudu har höga ambitioner på Grand Colombier, efter att ha hållit sig varm i den gula tröjgruppen igår. Bretonen har ringat in klättringen av ´Bugeys jätte´ i sin kalender, särskilt eftersom hans lag vill ha en etappseger på Tour, som har undgått dem sedan 2019. Guillaume Martin hoppas för sin del att han inte förlorar för mycket tid i klättringen. ´De är på en annan planet, sammanfattar Cofidis-klättraren. Hur jag ser Vineggaard och Pogacar? Långt borta i bergen... Tack och lov att det finns två av dem, åtminstone har du en duell, en show.´ De kommer faktiskt att behöva vara starka eftersom dagens kurs verkar vara utlovad till den gula tröjan, Jonas Vingegaard, och hans hungriga andraplats, Tadej Pogacar. ´Ja, det kommer att intressera fransmännen, men det kommer att vara på mycket hög nivå, det kommer att gå upp mycket, mycket snabbt´, varnar Thierry Gouvenou, kursens spårare. En uppdatering om de distinkta tröjorna Halvvägs genom denna 110:e upplaga av Tour de France är det lämpligt att göra en liten etappuppdatering om ledartröjorna i de olika klassificeringarna. För tydlighetens skull kommer vi att begränsa oss till en topp 3 per klassificering. Gula tröjan i den allmänna klassificeringen: Jonas Vingegaard (1:a), Tadej Pogacar (2:a, 17 sekunder bakom) och Jai Hindley (3:e, 2 minuter 40 sekunder bakom). Den gröna tröjan i poängklassificeringen: Jasper Philipsen (1:a, 323 poäng), Mads Pedersen (2:a, 179 poäng) och Bryan Coquard (3:e, 178 poäng). Polka dot tröjan i bergklassificeringen: Neilson Powless (1:a, 46 poäng), Tobias Halland Johannessen (2:a, 30 poäng) och Félix Gall (3:e, 28 poäng). Den vita tröjan i den bästa unga klassificeringen: Tadej Pogacar (1:a), Carlos Rodriguez Cano (2:a, 4 minuter 5 sekunder bakom), Thomas Pidcock (3:e, 5 minuter 9 sekunder bakom). Hej alla! Och glad nationaldag! Efter en livlig dag smakar pelotonen på höga berg igen på fredag med en ankomst utlovad till klättrarna, till Grand Colombier. Den första delen av denna 110:e upplaga har varit fruktansvärd för kropparna, med attackerna överallt och de otämjda etapperna. Programmet för de kommande dagarna borde fortfarande trötta ut pelotonen. Vi ses för att ta över sändningen runt 14:15 - vi måste ju gå och samla krafter för att vara på topp tillsammans med er - men innan dess sammanfattar vi vad som har hänt och ger er informationen ni behöver veta om denna etapp. Och framför allt samlar vi era frågor, kommentarer och skämt som vi kan vidarebefordra till så många som möjligt så snart vi tar över den faktiska live-sändningen! Programmet Välkommen till denna direktsändning tillägnad den 13:e etappen av Tour de France 2023, den 110:e upplagan av La Grande Boucle. Vad? Den 13:e etappen av Tour de France, som sträcker sig över 137,8 kilometer mellan Châtillon-sur-Chalaronne och Grand Colombier. Efter en livlig dag på torsdag, är det dags för en ankomst i höga bergen, till Grand Colombier (17,4 kilometer på 7,1%). Var? Från starten i Châtillon-sur-Chalaronne kommer pelotonen att korsa Ain-avdelningen i mer än tre timmar, innan de anländer till den södra änden av Jura-massivet, till Grand Colombier. När? Det faktiska startskottet kommer att ges kl. 13:55 och cyklisterna förväntas korsa mållinjen kl. 17:22 om de cyklar i en genomsnittshastighet på 40 kilometer i timmen. På vilka kanaler? France 2, France 3 och Eurosport 1. Vem är värd för live-sändningen? Oscar Korbosli och Louise Le Borgne, från toppen av Austerlitz, med Vincent Daheron och Aude Lasjaunias, på Tour-vägarna. Vad ska vi inte prata om? Matoke, östra Afrikas tröstande gryta Läs i väntan på Den trettonde etappens rutt, mellan Châtillon-sur-Chalaronne och Grand Colombier Ion Izagirres vackra flykt, segrare i Beaujolais Att köra Tour de France och ha kul: omöjligt uppdrag? Tadej Pogacar och Jonas Vingegaard, en duell med smak av hämnd Hur cyklisterna anpassar sig till värmeböljan, återigen närvarande på La Grande Boucle Sprinten, Jasper Philipsens jaktmarker Covid-19, en oväntad gäst som Tour de France fortfarande fruktar Du kan läsa Le Monde på en enhet åt gången Detta meddelande kommer att visas på den andra enheten. Upptäck multi-account erbjudanden Eftersom en annan person (eller du) läser Le Monde med detta konto på en annan enhet. Du kan bara läsa Le Monde på en enhet åt gången (dator, telefon eller surfplatta). Hur slutar jag se detta meddelande? Genom att klicka på ´´ och se till att du är den enda personen som läser Le Monde med detta konto. Vad händer om du fortsätter att läsa här? Detta meddelande kommer att visas på den andra enheten. Den enheten kommer att förbli ansluten till detta konto. Finns det andra begränsningar? Nej. Du kan logga in med ditt konto på så många enheter du vill, men du använder dem vid olika tidpunkter. Vet du inte vem den andra personen är? Vi rekommenderar att du ändrar ditt lösenord. Begränsad läsning Din prenumeration tillåter inte att du läser denna artikel För mer information, vänligen kontakta vår försäljningsavdelning.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 14 juli

Global AI-marknad inom läkemedelsupptäckt förväntas nå 2,57 miljarder dollar år 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt växer snabbt på grund av dess potential att revolutionera läkemedelsindustrin. AI möjliggör analys av stora mängder data i en aldrig tidigare skådad hastighet, vilket hjälper till att identifiera potentiella läkemedelsmål och effektivisera läkemedelsutvecklingsprocessen. Marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt de kommande åren när fler läkemedelsföretag antar AI-teknik för snabbare och mer effektiv läkemedelsupptäckt. Den globala marknaden för AI inom läkemedelsupptäckt kommer att nå 2,57 miljarder dollar år 2026, med en årlig tillväxt på 30,3% under perioden 2020-2026 trots effekterna av COVID-19.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

AI-översättare kan erodera mänskligheten

Artikeln diskuterar hur AI-översättare kan erodera en stor del av vad det innebär att vara mänsklig. Författaren beskriver sin egen erfarenhet av att lära sig främmande språk, och hur detta har varit en viktig del av hans liv. Han uttrycker oro över att AI-översättare kan leda till att människor inte längre anstränger sig för att lära sig nya språk, vilket han anser är en viktig del av den mänskliga upplevelsen. Han argumenterar för att språk inte bara handlar om att överföra fakta, utan också om att uttrycka vem man är som person.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 13 juli

Fotbolls-VM för damer att starta i juli med flera starka lag

Världsmästerskapet i fotboll för damer kommer att äga rum mellan den 20 juli och den 20 augusti. För första gången delas värdskapet mellan två nationer, Australien och Nya Zeeland. Sverige, som är rankat trea i världen, kommer att spela i grupp G mot Italien, Argentina och Sydafrika. USA, som har vunnit två raka VM-guld, är en av favoriterna, men det finns många andra lag som kan utmana. Matcherna kommer att sändas på Viasats kanaler och kan streamas på Viaplay. För första gången kommer Fifa att betala individuell ersättning till spelarna i ett dammästerskap.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 13 juli

Rysslands ”General Armageddon” försvunnen sedan midsommar

Sergej Surovikin, även känd som ”General Armageddon”, har inte setts sedan midsommarhelgen. Misstankar har uppstått om hans påstådda inblandning i kuppen. Han har nära band till Wagnerchefen Jevgenij Prigozjin. Våldet ökar på svenska kvinnofängelser. Regeringen utreder ny yrkesutbildning för vuxna. Ny rysk drönarattack mot Kiev. Sex personer döda i sprängdåd i Mexiko. En död katt hittades i Västervik, misstänkt skjuten. Klimatförändringar gör haven grönare. Joe Biden i Finland för nordiskt-amerikanskt toppmöte. Två tonåringar åter häktade för taximordet. Polisinsats efter stulna golfbilar i Malmö. Sökinsats efter försvunnen tvååring i Frankrike avslutas. Förskolelärare döms för sexbrott mot barn. Fler rasistiska blamage för finska politiker. Fågelvirus bland däggdjur utgör ökat hot.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 13 juli

Blandade nyheter från Sverige och världen

Det är larm om ett utsläppt farligt ämne vid en äventyrslekpark i Nydala, Umeå. Räddningstjänsten och ambulansen är på plats. En olycka med sex fordon inblandade har inträffat på E6 i höjd med Ödsmål, Stenungsund. Rysslands president Vladimir Putin ska resa till Kina. En flicka i 10-årsåldern har blivit påkörd av en traktor i Svenljunga. Ukraina kommer att bli medlemmar i Nato, berättar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. En explosion har inträffat i ett trapphus i Bagarmossen, Stockholm. Författaren Milan Kundera är död. En 29-årig man i Malmö döms till fängelse för flera grova sexuella övergrepp mot barn. En segelbåt har gått på grund utanför Sandhamn i Karlskrona. En kvinna har blivit knivhuggen i en lägenhet i Upplands Väsby. En man har gripits i Spanien misstänkt för ett mord i Jakobsberg, Stockholm.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 12 juli

Dagens nyhetssammanfattning

Det kan dröja till oktober innan Sveriges Natoansökan ratificeras av det turkiska parlamentet. En olycka på E6 har inträffat med sex fordon inblandade. Rysslands president Vladimir Putin ska resa till Kina. En okänd vätska vid en äventyrslekpark i Umeå undersöks. En flicka har blivit påkörd av en traktor i Svenljunga. Ukraina är närmare Nato än någonsin, enligt Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Explosion i ett trapphus i Bagarmossen, Stockholm. Författaren Milan Kundera är död. En 29-årig man i Malmö döms till fängelse för sexuella övergrepp mot barn. Ungern ska diskutera Sveriges Nato-ansökan. FN fördömer hat mot religioner efter koranbränningarna i Sverige. En segelbåt har gått på grund utanför Sandhamn i Karlskrona. En kvinna har blivit knivhuggen i Upplands Väsby. En man har gripits i Spanien misstänkt för mord i Sverige. Högsta förvaltningsdomstolen kommer pröva polisens beslut att ställa in Rasmus Paludans koranbränning.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 12 juli

Sverige lovar mer stöd till Ukraina under Natotoppmötet

Under Natotoppmötet i Vilnius mötte Sveriges statsministerfru Birgitta Ed Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Försvarsminister Pål Jonson uttryckte att Sverige planerar att fortsätta sitt stöd till Ukraina. Efter ett möte mellan Zelenskyj och USA:s president Joe Biden väntas G7-länderna presentera en ny ”säkerhetsgaranti” för Ukraina. Samtidigt planerar Sverige att fortsätta skicka finansiellt stöd till Ukraina, utbilda ukrainska piloter och låta dem öva på svenskt territorium.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 12 juli

FN:s Människorättsråd fördömer koranbränning som en provokationshandling

FN:s Människorättsråd (UNHRC) har röstat för en resolution som fördömer koranbränning som en provokationshandling och uppmanar länder att se över sina lagar i förhållande till yttrandefrihet och diskriminering. Resolutionen, som röstades fram vid ett extra möte initierat av Pakistan och flera andra muslimska länder, antogs med 28 röster för, 12 emot och 7 avstod. EU-länderna i rådet, inklusive Belgien, Finland, Frankrike, Litauen, Luxemburg, Rumänien, Tjeckien och Tyskland, röstade alla emot resolutionen, liksom Storbritannien och USA. FN:s särskilda rapportör i frågor om religionsfrihet, Nazila Ghanea, har begärt att få besöka Sverige, där det nyligen har skett flera uppmärksammade koranbränningar.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 12 juli

USA överväger att skicka långdistansraketer till Ukraina

USA överväger att skicka långdistansraketer till Ukraina, men har ännu inte fattat något beslut. Storbritannien har redan skickat långdistansraketer av typen ´Storm Shadow´ till Ukraina, och Frankrike har lovat att skicka samma typ av raketer. USA har dock varit tveksamma till att skicka sina långdistansraketer, kända som ATACMS, eftersom de har ett begränsat lager och vill behålla dem för andra säkerhetshot. Pentagon har hävdat att Ukraina för närvarande inte behöver ATACMS, som skulle kunna nå bakom fiendelinjerna, inklusive i Ryssland och ockuperade Krim. President Biden har dock erkänt att Ukrainas styrkor börjar få slut på andra typer av ammunition i sin motoffensiv mot Ryssland.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

Ukraina kommer att bjudas in att ansluta sig till NATO när villkoren är uppfyllda

NATO kommer att bjuda in Ukraina att ansluta sig till alliansen när villkoren är uppfyllda, meddelade generalsekreteraren Jens Stoltenberg. Ukrainas president, Volodymyr Zelensky, kritiserade alliansens tveksamhet att låta Ukraina ansluta sig och menade att det uppmuntrar Rysslands ´terror´ mot hans land. Samtidigt meddelade Ungerns utrikesminister, Peter Szijjarto, att landets ratificering av Sveriges anslutning till NATO nu bara är en teknisk fråga. Dessutom kommer Frankrike att leverera långdistansmissiler till Ukraina, meddelade president Emmanuel Macron.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 12 juli

Sverige håller emot EU:s planer på att lämna Energistadgefördraget

Allt fler EU-länder, inklusive Frankrike, Spanien och Danmark, planerar att lämna Energistadgefördraget, ett fördrag som ger företag rätt att stämma stater som inför strängare miljölagar. Men Sverige håller emot och verkar inte se ett problem med att bli stämda för att driva klimatomställning. Sverige har även lagt fram ett kompromissförslag i EU:s ministerråd där EU som helhet lämnar fördraget, men enskilda länder kan välja att stanna. Detta skulle kunna leda till att företag från vissa medlemsländer kan kräva skadestånd från länder som inför progressiv miljölagstiftning.

Direktlänk Dela Dagens Arena fördjupade 11 juli

Natos toppmöte i Vilnius: Fokus på Ukrainas önskan att gå med i Nato och Sveriges förväntade medlemskap

Ledarna för Natos 31 länder samlas i Vilnius för att diskutera bland annat Ukrainas önskan att gå med i Nato, nya avtal om långsiktigt militärt stöd och säkerhetsgarantier för Ukraina, Sveriges förväntade medlemskap i Nato och nya regionala försvarsplaner för Europa. Generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer att fortsätta i sin roll till 1 oktober 2024. Toppmötet kommer också att handla om upprustning och utvidgning av Nato österut, inklusive möjliga medlemskap för Finland och Sverige.

Direktlänk Dela Altinget fördjupade 11 juli

Diskussion om mopedbilar och A-traktorer: säkerhet, kostnader och regler

Alrik och Peder diskuterar mopedbilar och A-traktorer, och uttrycker frustration över lagstiftningen kring dessa fordon. De diskuterar säkerheten, kostnaderna och reglerna för dessa fordon, och jämför en mopedbil med en A-traktor. De nämner att det finns över 17 000 mopedbilar och 53 000 A-traktorer i Sverige, och att antalet A-traktorer har mer än fördubblats sedan 2019. De diskuterar också Transportstyrelsens förslag till nya regler för A-traktorer, inklusive krav på säkerhetsbälten, begränsningar av antalet passagerare, och krav på vinterdäck.

Direktlänk Dela Mest motor fördjupade 11 juli

Oenighet inför Nato-toppmötet om Ukrainas framtid

Inför Nato-toppmötet i Vilnius är medlemsländerna oense om Ukrainas framtid. Ukraina kan inte bli medlem i Nato så länge landet är i krig, men förväntar sig en färdplan för framtida steg. För femton år sedan blockerade Tyskland och Frankrike ett amerikanskt försök att öppna för Ukrainas medlemskap i Nato. Nu är det dock Washington och Berlin mot Polen, baltstaterna och Paris. Frankrike har nyligen ändrat ståndpunkt och stödjer nu Ukrainas framtida medlemskap, medan Tyskland stödjer USA:s position att Ukraina ännu inte är redo att gå med i alliansen.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 10 juli

AI:s inverkan på moderna militära operationer

Integrationen av artificiell intelligens (AI) i militära operationer har förändrat krigföringens landskap. AI har blivit en kritisk komponent i 21-talets militärstrategier, med framsteg inom maskininlärning, autonoma enheter och dataanalys. AI har revolutionerat strategisk underrättelseinsamling och givit militära organisationer oöverträffade förmågor. AI-algoritmer har också använts för att upptäcka och analysera mönster av skadliga aktiviteter i nätverkstrafik, vilket möjliggör identifiering och lindring av cyberhot. Dessutom kan AI-drivna system förbättra traditionella övervakningsmetoder genom att förbättra insamling och analys av underrättelser i realtid.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 10 juli

Första testeventet inför OS 2024 hålls i Marseille

Med lite mer än ett år kvar till öppningsceremonin för OS 2024, har organisatörerna förberett ett första testevent i Marseille, som ska vara värd för seglingsevenemangen från 9 till 16 juli. Paris 2024 Olympiska spelen kommer inte till hjärtat av Marseille förrän om lite mer än ett år, efter att den olympiska facklan anländer till dess gamla hamn den 8 maj 2024. Från 9 till 16 juli, i brännande värme, kommer den södra hamnen i Frankrikes näst största stad att vara platsen för det första testeventet som kommer att möjliggöra för organisatörerna av OS 2024 att testa sina färdigheter. Cirka 350 idrottare som representerar 55 länder kommer att tävla i de tio olympiska seglingsdisciplinerna.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 10 juli

Natos ledare samlas i Vilnius för att diskutera framtida försvarsplaner

Ledare för Natos 31 länder samlas i Litauens huvudstad Vilnius för att diskutera frågor som Ukrainas önskan att gå med i Nato, långsiktigt militärt stöd för Ukraina, Sveriges förväntade medlemskap i Nato och nya regionala försvarsplaner. Generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer att fortsätta i ytterligare ett år. Toppmötet kommer att fokusera på upprustning och utvidgning av Nato österut för att motverka Rysslands aggression. Det kommer också att godkänna nya regionala militära planer för Europas försvar och diskutera återinförandet av alla Natoländers åtagande att investera mer i militärer.

Direktlänk Dela Altinget fördjupade 10 juli

Två nya operor utforskar sorg och queer utopiska drömmar vid Aix-en-Provence Festival

Två nya operor som utforskar sorg och queer utopiska drömmar har premiär på Aix-en-Provence Festival i Frankrike. George Benjamin och Martin Crimps ´Picture a Day Like This´ och Philip Venables och Ted Huffmans ´The Faggots and Their Friends Between Revolutions´ använder sig av fabler för att utforska dessa teman. I ´Picture a Day Like This´ söker huvudpersonen, spelad av Marianne Crebassa, lycka genom att försöka återuppliva sitt döda barn. ´The Faggots and Their Friends Between Revolutions´ är en musikteateranpassning av Larry Mitchells bok med samma namn från 1977, som återberättar queer historia i mytiska, utopiska termer.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 juli

Marshall ´Major´ Taylor: Amerikas första svarta världsmästare i cykling

Marshall ´Major´ Taylor (1878–1932) växte upp i USA under slutet av 1800-talet. Trots fattig bakgrund och rasism blev han världsmästare i cykling vid 22 års ålder. Taylor skrev ner sin historia i slutet av 1920-talet, vilken nu är nyutgiven i boken ´The fastest bicycle rider in the world. The true story of Americas first black world champion´. Trots att han en gång var enormt populär, glömdes Taylor bort. Men på senare år har intresset för hans liv och karriär ökat, med museer, gatunamn och statyer tillägnade honom.

Direktlänk Dela Fokus fördjupade 9 juli

AI lovar att förändra arbetslivet avsevärt

AI kommer att förändra arbetslivet fundamentalt, inklusive arbetsinnehåll, tillgängliga jobb och vem som utför dem. Användningen av generativ AI i USA förväntas växa till 77,8 miljoner användare 2023, en ökning från 7,8 miljoner användare 2022, och 117 miljoner användare förväntas 2025. Majoriteten av tillväxten kommer att drivas av AI:s tillämpning på arbetsplatsen. Enligt en rapport från Insider Intelligence kommer mest tillväxt från OpenAI:s Chat GPT, med förutsägelser om en 882% ökning i användning. 25% av alla internetanvändare förväntas använda ChatGPT 2024. AI blir alltmer populärt globalt, med 63% av de i Indien som rapporterar att de använder det, följt av 49% i Singapore, 46% i Tyskland, 35% i Australien, 31% i Frankrike och Storbritannien, 26% i USA och 15% i Japan. Många ser positivt på AI. Särskilt 83% av människorna tror att användning av AI på jobbet kan hjälpa till att minska utbrändhet och öka jobbnöjdheten, och 80% tror att det kommer att hjälpa dem att göra sitt jobb bättre.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 juli

Triwa kämpar för vinst igen med ny VD och utvidgat sortiment

Svenska klockmärket Triwa, som grundades 2007, har under de senaste åren tampats med förluster trots tidigare framgångar. Nu tar den nya VD:n, Ryan Looysen, som är specialiserad på företagsomvandlingar, över rodret för att försöka vända trenden. Looysen har tidigare arbetat med stora förändringar inom Lush Cosmetics och Babybjörn. En av hans första åtgärder var att utvidga Triwas sortiment och fokusera på hållbara produkter. Företaget planerar att lansera ett skärp i höst och funderar även på korthållare, smycken, plånböcker och väskor.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 9 juli

Förändringar efter kravallerna 2005 i Clichy-sous-Bois ifrågasätts efter nya upplopp

Faisal Daaloul, en invånare i Clichy-sous-Bois utanför Paris, uttrycker frustration över att lite har förändrats sedan kravallerna 2005, trots franska regeringens investeringar på miljarder euro i fattiga områden. Han anser att skolor och polis inte har förbättrats och att hans son riskerar att bli måltavla för polisen. Sociologen François Dubet menar att regeringens program inte har lyckats ta itu med djupare problem som fattigdom och diskriminering. Trots att det har byggts nya bostäder och kulturella centrum, samt att en tunnelbanelinje planeras, har Clichy-sous-Bois drabbats hårt av nyliga upplopp.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 juli

TikTok-användare tjänar pengar genom appens inbyggda monetiseringsverktyg och varumärkesavtal

TikTok har exploderat i popularitet och användare letar efter sätt att tjäna pengar. Skapare kan tjäna pengar genom TikToks inbyggda monetiseringsverktyg, varumärkesavtal och låtpromotioner. Användare med så få som hundra följare kan fortfarande tjäna pengar på appen genom att delta i marknadsföringstävlingar. TikTok har vuxit dramatiskt under de senaste åren, och passerade en miljard aktiva användare per månad 2021. På vägen har det skapat en ny generation av digitala stjärnor som Charli D´Amelio och Addison Rae Easterling som omvandlat sin TikTok-berömmelse till lukrativa affärsimperier. Skapare med mindre följarskara kan också tjäna pengar på TikTok.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 juli

Långa landslagssamlingar för volleybolldamerna

Svenska volleybolldamernas landslag har haft en intensiv period med många samlingar sedan början av maj. Lagansvarig Anders Håkansson och övriga ledare har behövt anpassa planerna på grund av framgångarna i European Golden League. Spelarna kommer att vara samlade till den 3 september om de når EM-semifinalen. Julia Nilsson, center, och Isabelle Haak, utlandsproffs, nämner att det mentala är tufft men betonar samtidigt att de har ett bra gäng. Efter en veckas ledighet återförenas laget den 17 juli för att resa till Kuortane, Finland.

Direktlänk Dela Bohusläningen fördjupade 8 juli

Så mycket tjänar TikTok-influencers: Från varumärkesavtal till låtpromotioner

TikTok har skapat en ny generation digitala stjärnor som har byggt stora publik på appen. Många skapare experimenterar fortfarande med hur de kan tjäna pengar. TikTok delar annonsintäkter med vissa influencers, har flera inbyggda monetiseringsverktyg som virtuella ´gåvor´, samt en Creator Fund för att betala användare med minst 10 000 följare och 100 000 visningar på 30 dagar för sina videor. Trots dessa program förlitar sig många TikTok-skapare fortfarande på varumärkesavtal för största delen av sina inkomster. Till exempel berättade Alex Ojeda, en vattenparksskapare med cirka 8 miljoner följare på TikTok, att hans avgift för en enda sponsrad video på appen var 20 000 dollar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 juli

Den 27 juni sköt polisen ihjäl 17-åriga Nahel i Paris, vilket ledde till kravaller i flera franska städer. Paris historia av inre konflikter och våld, kopplat till dess koloniala förflutna, har lett till en stad präglad av postkolonialismens paroxysmer. Upploppen i staden har ofta en koppling till dess koloniala historia, och symboler för den franska republiken, som skolor och bibliotek, blir ofta måltavlor. President Macron har avskaffat det undantagstillstånd som rådde mellan 2015 och 2017, men delar av det har överförts till fransk lagstiftning, vilket har lett till en upptrappning av polisens befogenheter.

Aftonbladet fördjupade 7 juli

Anpassning av skolor till klimatförändringar: Journalister svarar på frågor

Journalister från utbildningsavdelningen på Le Monde har besvarat frågor om hur skolor anpassar sig till klimatförändringar. Det finns inga lagar som definierar maximala eller minimala temperaturer som skulle kräva stängning av en skola för att skydda elevernas och personalens hälsa. Institutet för nationell forskning och säkerhet (INRS) anser att värme kan utgöra en hälsorisk vid temperaturer över 30 °C för stillasittande aktiviteter och 28 °C för fysiskt krävande arbete. Uppvärmning av offentliga byggnader till 19 °C på vintern är den enda fastställda normen. Enligt en undersökning från 2017 av Cnesco [Nationella rådet för studier av skolsystem] har 92 % av rektorerna på gymnasieskolor redan ifrågasatts om klassrumstemperaturen. I skolan börjar man också fokusera på utbildning om klimatförändringar och hur man överför detta till eleverna. Under 2021-2022 deltog 22 000 grundskollärare och 21 000 gymnasielärare i en sådan utbildning. Utbildningsministeriet har just meddelat att det vill utbilda alla sina anställda fram till 2027.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 6 juli

Teknikföretaget KNAPP rapporterar om framgångsrikt räkenskapsår 2022/23

Teknikföretaget KNAPP har haft ett framgångsrikt räkenskapsår 2022/23 trots det svåra ekonomiska läget, med en omsättning på 1,96 miljarder euro (ca 22 miljarder SEK), en ökning med 18% från föregående år. Företaget fortsätter att investera i ny teknologi och expandera sina dotterbolag globalt. De har haft framgångar i Nordamerika och Europa, och har inlett samarbeten med företag som mall.cz, HP Tronic, Alza.cz, eMAG och FTZ. KNAPP har även säkrat ordrar för att automatisera fyra Würth-enheter i Tyskland, Italien och Frankrike. En höjdpunkt var automationslösningen för modelogistik i São Paulo som KNAPP implementerade för Lojas Renner, det största mode- och livsstilsföretaget i Brasilien. Omsättningen ökade också i Asien-Stillahavsområdet, där KNAPP fick en betydande order från den australiensiska stormarknadskedjan Woolworths.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 6 juli

Arbetslösheten i Frankrikes prioriterade stadsområden fortfarande dubbelt så hög som nationella genomsnittet

Trots förbättringar är arbetslösheten i Frankrikes prioriterade stadsområden (QPV) mer än dubbelt så hög som det nationella genomsnittet, med en koncentration av personer i svårigheter och diskriminering vid anställning. Efter upploppen i Frankrike till följd av dödsfallet hos den unga Nahel M., som dödades av en polis, har 11 arbetsförmedlingskontor skadats, två andra satts i brand. Arbetslösheten i dessa områden är 18% jämfört med det nationella genomsnittet på 7,1%. Trots en minskning av arbetslösheten sedan 2015, är skillnaden med resten av landet fortfarande stor.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 6 juli

Första fallet av terrorfinansiering av PKK i Sverige

En man i 40-årsåldern och turkisk medborgare står åtalad för försök till terrorfinansiering av PKK, vilket är det första fallet av sitt slag i Sverige. Han är även åtalad för försök till grov utpressning och grovt vapenbrott. Åklagare Hans Ihrman har yrkat på fem års fängelse och utvisning, men mannens advokat Ilhan Aydin varnar för att mannen riskerar förföljelse i Turkiet. Mannen har nekat till terrorfinansiering och utpressning men erkänt vapenbrott. Utredningen bygger delvis på uppgifter från tyska och franska säkerhetstjänster.

Direktlänk Dela Sydöstran fördjupade 6 juli

15 länder med bästa hälso- och sjukvården i världen

Artikeln tar upp de 15 länder med bästa hälso- och sjukvården i världen. Bland dessa länder finns Schweiz, USA, Frankrike, Norge och Belgien, som har gjort betydande investeringar i hälso- och sjukvårdsinfrastruktur, medicinsk forskning och utbildning av vårdpersonal. Dessa länder har konsekvent rankats bland de bästa i världen för hälso- och sjukvård. De bästa sjukvårdsleverantörerna, som Pfizer Inc. (NYSE:PFE), Johnson & Johnsons (NYSE:JNJ), GE Healthcare Technologies Inc. (NASDAQ:GEHC) och Medtronic plc (NYSE:MDT), uppvisar stark ekonomisk prestation, med många som rapporterar hög lönsamhet och inkomsttillväxt.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 6 juli

Schweiz vägrar skicka vapen till Ukraina; Ryska fartyg anlöper Turkiet trots sanktioner; Macron vill korta skolloven; Matbrist i Tigray efter stölder

Schweiz har återigen röstat ner ett förslag om att skicka vapen till Ukraina, vilket har lett till missnöje bland andra europeiska länder. Trots USA:s sanktioner har Turkiet tillåtit ryska fartyg att lägga till. Frankrikes president Emmanuel Macron vill ge franska elever kortare lov. Systematiska stölder har lett till matbrist i Tigray, Etiopien.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 6 juli

Storbritanniens teknikindustri överträffar 1 biljon dollar i värde

Storbritanniens teknikindustri överträffade 1 biljon dollar i värde i slutet av 2022, vilket placerar den bakom endast USA och Kina. Storbritanniens teknikindustri är mer än dubbelt så stor som Tysklands (467 miljarder dollar) och tre gånger större än Frankrikes (307 miljarder dollar). Under förra året samlade brittiska teknikföretag nästan rekordnivåer av medel på 24 miljarder pund, mer än Tyskland och Frankrike tillsammans. Detta har hjälpt Storbritannien att behålla sin ledning för totala enhörningar och uppstartsföretag. Teknik har överträffat tillväxten för traditionella yrken i Storbritannien. Det sysselsätter mer än tre miljoner människor och omfattar ett växande utbud av tjänster, mjukvara och hårdvara.

Direktlänk Dela Insurance Business Magazine fördjupade 5 juli

Fackliga ledare mördade på grund av sitt arbete

19 personer har mördats det senaste året på grund av fackliga aktiviteter, enligt en rapport från världsfacket Ituc. Majoriteten av morden, 15 stycken, skedde i Colombia. Rapporten visar också att polisbrutalitet vid fackliga strejker och protester har lett till 86 dödsfall, med Peru som mest framträdande land. Ituc:s rapport pekar ut de tio värsta länderna för fackliga rättigheter, och noterar att fackliga rättigheter har inskränkts under det senaste decenniet. Svenska företaget Ikea hamnar på Ituc:s svarta lista på grund av en facklig ledare som fick sparken från en av företagets fabriker i Polen.

Direktlänk Dela Arbetet fördjupade 5 juli

Förhandsgranskning av U21-EM-semifinalerna och tips inför matcherna

U21-EM-semifinalerna närmar sig med England mot Israel och Spanien mot Ukraina. England, ledda av Lee Carsley, har imponerat, men deras prestation i kvartsfinalen mot Portugal var inte felfri. Israel, trots att de saknar Peretz och Kvartsev på grund av avstängningar, kan vara en potentiell överraskning. Semifinalen mellan Spanien och Ukraina förväntas vara jämnare. Spanien, som inte har förlorat på 14 raka landskamper, är svåra att besegra, men Ukraina har visat styrka, särskilt i kontringsspelet.

Direktlänk Dela Fotbollskanalen fördjupade 5 juli

Accelerationism: En farlig ideologi bland högerextremister

Accelerationism är en politisk idéströmning som förespråkar att samhällsutvecklingen bör påskyndas mot total kollaps för att ersätta det nuvarande systemet. Ursprungligen var idén inte bunden till en politisk inriktning, men idag åsyftas nästan uteslutande den inriktning bland högerextremister, som präglas av ett fokus på terrorism och våldsdåd. Högerextrem accelerationism har sina rötter i den amerikanska vit makt-rörelsen under 1970- och 1980-talen, men uppstod som fenomen först mot slutet av 2010-talet. Dagens accelerationister förlitar sig på internet för att rekrytera anhängare och sprida sin propaganda. De är särskilt farliga på grund av att deras ideologi leder till våld och deras strategier är svåra att kartlägga och förhindra.

Direktlänk Dela Expo fördjupade 5 juli

Rekordhög export av begagnade bilar från Sverige på grund av svag krona

Sverige upplever en rekordhög export av begagnade bilar på grund av kronans försvagning. Hittills i år har 70 000 bilar exporterats, en ökning med cirka 40 procent. Volvo och Volkswagen är de mest exporterade märkena. För Bentley, Ferrari, Lamborghini och McLaren exporteras det nu fler bilar än det säljs i Sverige. Exporten har ökat med 13 procent till 122 000 bilar under förra året, och ökningen ser ut att fortsätta. Exporten av Porschebilar har ökat med 90 procent i år.

Direktlänk Dela Carup fördjupade 5 juli

Krismöte kallat för att diskutera Sveriges avreglerade järnvägssystem

Efter 30 år av avreglering, upphandling och privatisering har Sverige världens mest avreglerade järnväg. Infrastrukturminister Andreas Carlsson har kallat till krismöte med Trafikverket och stora aktörer inom järnvägstransporter. Det nya planeringssystemet, Marknadsanpassad planering av kapacitet, behövs för att hantera den fragmentiserade järnvägen och den ökande mängden tågoperatörer. Trots detta har ingen privat aktör vunnit en upphandling av tågtrafik. Istället har stater från Danmark, Finland, Frankrike, Kina, Norge, Sverige och Tyskland vunnit upphandlingar. Bristen på lönsamhet är ett problem för både företagen och personalen.

Direktlänk Dela Dagens Arena fördjupade 5 juli

Transparency International rapporterar om opacitet i franska fastighetssektorn

Transparency International, tillsammans med Anti-Corruption Data Collective, släppte en rapport som avslöjar stora opaciteter i den franska fastighetssektorn. Rapporten visar att 11% av de kadastrala områdena i Frankrike, över 10 miljoner av 98 miljoner, ägs via privata företag. I tre fjärdedelar av fallen är de verkliga ägarna inte registrerade i offentligt tillgängliga register. Detta motsvarar 7,3 miljoner områden som ägs anonymt, antingen av franska företag som inte uppfyller sina lagliga skyldigheter att deklarera ´faktiska förmånstagare´, eller av utländska företag som inte är skyldiga att göra detta.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 5 juli

Landifornia Lodge: En naturälskares tillflyktsort i Frankrike

Landifornia Lodge, beläget söder om Landes och 30 kilometer från Hossegor i Frankrike, är en tillflyktsort för naturälskare. Lodgen, belägen inom en privat egendom i byn Saint-Martin-de-Hinx, är inspirerad av likheterna mellan Landes och Kalifornien. Inom lodgen finns en stuga, som erbjuder en upplevelse liknande vildmarkscamping. Stugan har en mezzanin sovrum, en utomhusdusch och torrtoalett. För att bevara den omgivande naturen är endast biologiska tvättprodukter tillåtna. På terrassen finns ett vedeldat nordiskt bad där gästerna kan koppla av.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 5 juli

Stratio BD lanserar Stratio Gen-AI, världens första generativa AI-motor för företag

Stratio BD har lanserat Stratio Gen-AI, världens första generativa AI-motor, som möjliggör för företag att använda företagsdata i naturligt språk med generativ AI. Tekniken använder en stor språkmodell (LLM) för att leverera information och datainsikter på ett lättförståeligt, mänskligt språk, samt förstå varierande användarspråk. Detta innebär att alla användare kan ställa frågor och Stratio Gen-AI kan ge svaret direkt. Verktyget använder djupinlärningstekniker för att förstå, sammanfatta, generera och göra prognoser från stora datamängder. Stratio Gen-AI är nu tillgängligt och efterfrågat, med flera av Stratio BD:s kunder inom finansbranschen som redan börjat använda verktyget.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 juli

Förhandsgranskning av fotbollsmatcher: Irland mot Frankrike och Unión de Santa Fe mot Boca Juniors

Irland och Frankrike förbereder sig för kommande VM genom att mötas i en vänskapsmatch. Trots starka spelare som Katie McCabe på Irlands sida, förväntas Frankrike vinna matchen. Dessutom kommer Unión de Santa Fe att möta Boca Juniors i Liga Profesional. Trots att Boca Juniors toppade sin grupp i Copa Libertadores, har de inte presterat lika bra i ligaspelet och det förväntas att Unión de Santa Fe kan störa dem i matchen.

Direktlänk Dela Fotbollskanalen fördjupade 5 juli

FN uppmanar Frankrike att ta itu med rasism inom brottsbekämpning

FN uppmanar Frankrike att hantera problemet med rasism inom brottsbekämpningen, efter att en 17-årig pojke sköts till döds av polisen. Morgan Finnsiö från stiftelsen Expo påpekar att detta är ett känt problem inom polisstyrkor i Europa. Franska utrikesdepartementet avvisar anklagelserna om rasism inom polisen. Finnsiö betonar att strukturell rasism och diskriminering har varit inbyggda i institutioner som polisen under lång tid, och att det finns anställda inom polisen som sympatiserar med antidemokratiska högerextrema grupper.

Direktlänk Dela Smålanningen fördjupade 5 juli

Oxford BioTherapeutics utökar europeiska kliniska prövningar av OBT-076

Oncologiföretaget Oxford BioTherapeutics har inlett en fas Ib-prövning för att utvärdera OBT-076 hos patienter med solida tumörer på en europeisk plats. Företaget doserade den första patienten med sitt CD205-riktade antikropp-läkemedelskonjugat (ADC). Prövningen undersöker OBT-076 i kombination med Agenus anti-PD1-checkpunktsinhibitor (CPI) balstilimab. Kombinationsprövningen kommer att inkludera patienter som är CPI-naiva och resistenta patienter med avancerade solida tumörer, inklusive lung-, magsäck- och äggstockscancer. Oxford BioTherapeutics meddelade sitt samarbete med Agenus i maj 2022.

Direktlänk Dela Clinical Trials Arena fördjupade 5 juli

Sociala medier och teknologinyheter: Begränsad kontakt mellan tjänstemän och sociala medier, Twitter begränsar tweets, falska inlägg sprids online, och mer

Amerikanska tjänstemän har begränsad kontakt med sociala medieföretag. Instagrams ägare planerar att lansera en konkurrent till Twitter denna vecka. Twitter begränsar antalet tweets som användare kan se, vilket skapar förvirring. Falska inlägg om franska upplopp sprids online. En YouTuber har skrivit en sång för att svara på anklagelser från fans. Olaglig handel med AI-barnsexmissbruk bilder har blottlagts. Bedragare som erbjuder körkortsprov annonserar sina tjänster online. Mordade pojkars familj ´känslomässig´ över lagändring. Australiensisk vakthund hotar Twitter över nätbaserat hat. Twitter stäms av musikförläggare för $250 miljoner. Publiken stänger av deprimerande nyheter, enligt en studie. Den nya Twitter-chefen ger första antydningen om förändringsplaner.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 juli

Assisterande förbundskapten tar med egen AC till VM i Nya Zeeland

Magnus Wikman, Sveriges assisterande förbundskapten, planerar att ta med sig en egen AC till VM i Nya Zeeland, trots att medeltemperaturen där ligger mellan 14 och 8 grader. Detta blir Wikmans andra världsmästerskap, efter det första i Frankrike, där värmen var påtaglig. Förbundskapten Peter Gerhardsson planerar att ta med sig två böcker till VM. Sverige inleder VM-spelet med match mot Sydafrika den 23 juli.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 4 juli

3 juli: Det händer på börs- och affärsfronten

Dagens PS ger en översikt över vad som kommer att hända på börs- och affärsfronten den 3 juli. Bland annat kommer Swedbanks/Silf:s PMI, inköpschefsindex, för tillverkning att publiceras kl 08.30. Mobility Sweden kommer att publicera statistik över nybilsregistrering kl 09. Civilminister Erik Slottner och utredare Kathrin Flossing kommer att hålla en pressträff vid överlämnandet av betänkandet ”Ett förstärkt konsumentskydd mot riskfylld kreditgivning och överskuldsättning” kl 09. Arbetsförmedlingens veckostatistik kommer kl 12.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 3 juli

Fransk borgmästares hem attackerat med brinnande bil

En brinnande bil körde in i det franska borgmästaren Vincent Jeanbruns hus under natten till söndagen. Hans fru och deras två småbarn var hemma vid tidpunkten för attacken. Borgmästarens fru fördes till sjukhus med allvarliga skador. En av barnen skadades också, men skadeläget är okänt. Händelsen utreds av åklagare och rubriceras som mordförsök. Ingen har gripits för händelsen och polisen letar aktivt efter misstänkta gärningsmän.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 2 juli

Nigeriansk stjärnsångare Davido och påstådda franska barnmamman Ivanna Bay syns i Portugal

Den nigerianska stjärnsångaren Davido och hans påstådda franska barnmamma, Ivanna Bay, har setts i Portugal mitt i deras senaste skandal. Davido var huvudakt den tredje dagen av Afrobeats största musikfestival i Portugal. Ivanna Bay, som tidigare anklagat sångaren för att ha gjort henne gravid, informerade sina följare på Instagram att hon också var i Portugal. En amerikansk kvinna vid namn Anita har också hävdat att hon är gravid med Davido.

Direktlänk Dela Legit.ng fördjupade 2 juli

AI-konstnär återskapar prinsessan Diana som modeinfluencer för 21-talet

Prinsessan av Wales, Diana, dog i en bilolycka i Pont de l´Alma-tunneln i Paris, Frankrike, efter en jakt med paparazzi. Hon var bara 36 år gammal. Nyligen har en AI-konstnär återskapat Lady Diana som en modeinfluencer för 21-talet och resultaten har delat internet. Vissa nätanvändare gillade AI-porträtten, medan andra påpekade att de inte liknar den avlidna kungligheten alls. De AI-genererade bilderna visar prinsessan av Wales med sitt signatur pixie blonda hår och powerdräkter.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 1 juli

Elon Musk tar upp globala frågor och världsproblem

Elon Musk, VD för Tesla, ser sig själv som en global VD vars uppdrag är att vakta över mänskligheten och den civilisation han vill prägla med sina innovationer och sin vision för framtiden. Han har nyligen uppmärksammat befolkningsminskningen i länder som Italien, Japan, Kina och Sydkorea och förespråkar för fler barn som lösning på problemet. Musk har också blivit en förespråkare för bönder som är oroliga för miljöpolitik som hotar deras yrke. Dessutom har han uttryckt oro över den senaste våldsamheten i Frankrike efter dödsfallet av en 17-årig tonåring, Nahel M., dödad av en polis under en standard trafikkontroll.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 30 juni

Integral Ad Science får positiva betyg och förväntas växa

Digitala reklamverifieringsföretaget Integral Ad Science Holding Corp. har fått en genomsnittlig rekommendation av ´Moderate Buy´ från åtta bedömningsföretag. Aktien har tilldelats tre hållbetyg, fyra köpbetyg och ett starkt köpbetyg. Analytiker förutspår att företagets aktie kommer att nå ett genomsnittligt pris på $17,33 inom det kommande året. I sin senaste inkomstrapport, överträffade Integral Ad Science förväntningarna med en vinst per aktie på $0,02 för kvartalet. Företaget genererade också $106,09 miljoner i intäkter för kvartalet, vilket överträffade analytikernas förväntningar på $103,18 miljoner.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 30 juni

Pandemin öppnar för gränslös IT-rekrytering

Pandemin har revolutionerat processen att rekrytera IT-talanger och öppnat dörren för att anställa personal på mer avlägsna platser, enligt Aysha Khan, CISO och CIO på Treasure Data. Distansarbete har breddat kompetenspoolen och gjort det möjligt att hitta kvalitetskandidater på andra platser inom budgeten. Enligt Gartner har nästan 60% av organisationerna åtminstone några IT-medarbetare som arbetar på distans utan hänsyn till landsgränser. För företag som använder sig av denna typ av rekrytering är i genomsnitt 19% av IT-arbetskraften gränslös.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 26 juni

Snapchat testar AI-chattrobot för att öka annonsverksamheten

Snap Inc., tillverkaren av Snapchat-appen, testar hur deras populära nya AI-chattrobot kan öka företagets annonsverksamhet. Över 150 miljoner människor - cirka 20% av Snapchats månatliga användare - har skickat 10 miljarder meddelanden till chattroboten, kallad My AI, sedan den introducerades i slutet av februari. Snap har redan hjälpt till att diversifiera sina intäkter på ett sätt som många sociala medieföretag har kämpat med att göra: genom betalda prenumerationer. Snap använder nu vad de har lärt sig från interaktioner med chattroboten för att förbättra sin annonsverksamhet, vilket ger majoriteten av företagets intäkter.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 24 juni

Global SEO-marknad väntas växa med 9,6% CAGR fram till 2030

Den globala marknaden för sökmotoroptimering (SEO) uppgick till 64,28 miljarder USD 2021 och förväntas registrera en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,6% under prognosperioden. SEO är ett kraftfullt verktyg för att generera leads eftersom det riktar sig till webbanvändare som aktivt söker efter specifika varor eller tjänster. Konverteringsgraden för leads som genereras genom SEO är betydligt högre än för konventionella marknadsföringsmetoder, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för företag som vill förbättra sin avkastning på investeringar (ROI). Dessutom spelar SEO en avgörande roll för att öka en webbplats trafikflöde, vilket kan resultera i en betydande avkastning på investeringar.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 23 juni

Tesla planerar att göra betydande investeringar i Indien

Tesla CEO Elon Musk sa att företaget avser att ´göra betydande investeringar i Indien´ inom en snar framtid, efter ett möte med Indiens premiärminister Narendra Modi i New York på tisdagen. ´Jag är säker på att Tesla kommer att vara i Indien och vi kommer att göra det så snart som mänskligt möjligt´, sa Musk till journalister och tillade att han hoppas besöka landet personligen 2024. På Twitter sa Modi att de två hade ´mångfacetterade samtal om frågor som sträcker sig från energi till andlighet.´ Premiärministern bjöd in Musk att investera i landets elbils- och kommersiella rymdsektorer, enligt en tweet från Indiens utrikesdepartement. Teslas VD föreslog tidigare i år att elbilstillverkaren skulle meddela platsen för en ny fabrik innan årets slut. Företaget har för närvarande flera fabriker i USA, samt anläggningar nära Berlin och Shanghai. Det har också meddelat en ny fabrik i Monterrey, Mexiko, som förväntas börja verksamheten 2024. Modi är inte den enda statschefen som lobbar Musk för en Tesla-fabrik. Både Indonesiens president Joko Widodo och Sydkoreas president Yoon Suk-yeol lanserade sina länder i möten med Teslas VD under det senaste året. Frankrike, Spanien och Italien tävlar också om att bli hem för vad som skulle bli Teslas andra europeiska fabrik. En Tesla-investering i Indien skulle vara en betydande vändning från ett tidigare försök att bryta in på marknaden 2021. Indien tar ut höga importavgifter på elbilar och krävde att Tesla investerade i lokal tillverkning innan de minskade dem. Tesla sade däremot att de ville importera bilar först för att testa den inhemska efterfrågan på elbilar. Nyligen resor till Indien av Teslas chefer tyder på att företaget nu är öppet för att bygga en Indien-baserad anläggning. Biltillverkaren ´ser mycket seriöst på Indien´, sa biträdande teknikminister Rajeev Chandrasekhar till Reuters i maj. Indiens premiärminister är för närvarande på statsbesök i USA. Han kommer att träffa president Joe Biden på torsdag och förväntas träffa amerikanska VD:ar som Apples Tim Cook och Microsofts Satya Nadella. Indien hoppas dra nytta av den försämrade relationen mellan Kina och västerländska regeringar, särskilt USA. Landet förväntas köpa drönare från USA under Modis besök, samt underteckna ett avtal om att tillverka jetstridsmotorer inhemskt. ´Det finns en oöverträffad tillit´ mellan Indien och USA, sa Modi till Wall Street Journal innan hans besök. Men Indien har nära relationer med Ryssland, även efter dess invasion av Ukraina förra året. Landet köper hälften av sin militärutrustning från Ryssland, enligt Wall Street Journal och är också en stor kund för rysk olja. Kritiker hävdar att Modis regering har tagit en mer antidemokratisk och hinduistisk nationalistisk vändning. Flera dussin demokratiska lagstiftare har uppmanat Biden att ta upp frågor om mänskliga rättigheter med Modi under hans statsbesök. Vita husets tjänstemän säger att Biden kommer att göra det - i privat, enligt Politico.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 21 juni

Marknadsrapport för sökmotoroptimeringsverktyg 2023

En ny marknadsrapport om sökmotoroptimeringsverktyg (SEO) för 2023 ger en detaljerad analys av branschens tillväxtmöjligheter, utmaningar, riskfaktorer och trender i alla geografiska regioner. Rapporten täcker en djupgående analys av tillväxtfaktorer, globala trender, och nyckelspelares profilering med företagsprofiler och utbud-efterfrågan. Nyckelspelare som behandlas i den globala marknaden för sökmotoroptimeringsverktyg inkluderar Ayima, KWFinder, SEMRush, SpyFu, Screaming Frog, Ahrefs, BrightEdge, Buzzsumo, Yoast SEO, MOZ, Yext och ubersuggest.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 21 juni

Neuralink förväntas påbörja första mänskliga prövningen i år

På fredagen meddelade Elon Musk att hans hjärnchips-startup, Neuralink, förväntas påbörja sin första mänskliga prövning inom detta år. Detta meddelades vid VivaTech-evenemanget i Paris, Frankrike, efter en rad regulatoriska utmaningar och allmän oro över företagets djurförsökspraxis. Neuralinks framsteg är betydande på grund av dess potential att revolutionera behandlingar för allvarliga tillstånd som förlamning och blindhet. Neuralink har dock mött kritik och regulatorisk granskning. Trots dessa utmaningar har Neuralinks värdering ökat nyligen. Start-upen värderades till nära 2 miljarder dollar för två år sedan och är nu värd cirka 5 miljarder dollar, baserat på privat utförda aktieaffärer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 juni

NBCUniversal utökar One Platform globalt genom internationella partners

NBCUniversal planerar att expandera sitt One Platform-reklam, teknik, data och mätningssystem ytterligare på globala marknader genom en allians med internationella sändnings- och teknikpartners. Internationella partners inkluderar Atresmedia från Spanien, Bell Media från Kanada, Channel 4 från Storbritannien, Mediaset från Italien, Seven West Media från Australien, Sky Media från Storbritannien, Italien och Tyskland, och Talpa från Nederländerna, TF1 Pub från Frankrike, Japans Tokyo Broadcasting Systems och Omnicom Media Group. One Platform Global kommer att vara i drift från oktober.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 20 juni

En ny studie från Magna visar att längre visningstid för digitala annonser på en sida leder till lägre koldioxidutsläpp. Exempelvis genererade en annons som visades i 10 sekunder 64% mindre utsläpp än en annons som visades i 5 sekunder. Studien fann också att annonser med högre prestationsindikatorer hade 20% högre engagemang och 83% lägre utsläpp jämfört med annonser med låga prestationsindikatorer. Martin Bryan, global hållbarhetschef på Mediabrands, menar att detta sannolikt beror på antalet annonser som laddas på en sida. Ju fler annonser som laddas, desto större utsläpp genereras. Studien genomfördes av Magna´s Media Trials tillsammans med Oracle och använde Scope3-utsläppsdata.

Ad Age fördjupade 20 juni

Elon Musk bekräftar att Twitter kommer att följa EU:s Digital Services Act

Twitterägaren Elon Musk bekräftade i en intervju på fransk TV att företaget kommer att följa EU:s Digital Services Act och lovade att följa de lagar som stiftas. Han upprepade detta uttalande flera gånger under intervjun. Musk sade att Twitter under hans ledning har sett en minskning av hatprat med 30% och betonade vikten av att definiera hatprat noggrant för att undvika överdriven censur. Han uttryckte också optimism om att annonsörer återvänder till plattformen. Musk diskuterade även potentialen för Teslas närvaro i Frankrike, men åtog sig inte att bygga en Gigafabrik i landet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 juni

Studie undersöker tillväxtmöjligheter inom konverteringsoptimeringsprogramvarumarknaden

Studien undersöker hur nyckeltrender påverkar konverteringsoptimeringsprogramvarumarknaden och vilka tillväxtmöjligheter som finns inom olika segment. Rapporten ger en grundlig analys av framväxande trender, marknadsdrivare, tillväxtmöjligheter och begränsningar som kan förändra marknadens dynamik. Den utvärderar också marknadens storlek och strategimönster som antagits av framstående internationella spelare. Nyckelkonkurrenter på den globala marknaden är bland annat Unbounce, Hotjar, Instapage, Optimizely, Algolia, AB Tasty, Evergage, VWO, Landingi, Freshmarketer, Smartlook, HubSpot, Mailchimp, ClickFunnels och Crazy Egg.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 20 juni

Global digital annonseringsmarknad väntas växa fram till 2023

En ny rapport från Market Insights Reports ger en översikt över den globala marknaden för digital annonsering och förutspår dess utveckling fram till 2023. Rapporten analyserar regionala och stora aktörer, och ger insikt i nuvarande marknadsförhållanden och framtida möjligheter, samt trender, konsumentbeteende och marknadsprestanda. Bland de ledande företagen som nämns i rapporten finns Google, Facebook, Baidu, Alibaba, Microsoft, Yahoo, IAC, Twitter, Tencent, AOL, Amazon, Pandora, LinkedIn, SINA och Yelp.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 20 juni

AI-projekt spårar trakasserier mot fotbollsspelare

Fifa meddelar att ett AI-projekt som använts för att spåra trakasserier mot fotbollsspelare under fotbolls VM i Qatar 2022 identifierat över 300 personer vars uppgifter nu lämnats till polisen. Projektet skannade 20 miljoner inlägg och kommentarer, varav 19 000 flaggades som trakasserier och 13 000 anmäldes till Twitter. Omkring 38% av användarkontona var från Europa och 36% från Sydamerika. Största mängden trakasserier uppstod under kvartsfinalen mellan Frankrike och England. AI-systemet kommer även användas under damernas fotbolls-VM i Australien och Nya Zealand som startar 20 juli.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 20 juni

Snapchat testar AI-chatbot för att förbättra annonsverksamheten

Snap Inc., skaparen av Snapchat-appen, testar hur deras populära AI-chatbot My AI kan förbättra företagets annonsverksamhet. My AI, som har över 150 miljoner användare, hjälper redan Snap att diversifiera sina intäkter genom betalda prenumerationer. Nu använder Snap interaktionerna med chatboten för att förbättra sin annonsverksamhet och bättre anpassa annonser baserat på användarnas intressen. Företaget har också börjat testa sponsrade länkar från annonsörer i konversationer med My AI, vilket skulle kunna innebära att inkludera en länk till en produkt i en konversation om kläder eller skönhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 20 juni

Snapchat använder chattbot för att förbättra riktad annonsering

Över 150 miljoner människor har skickat 10 miljarder meddelanden till Snapchats chattbot My AI sedan lanseringen i februari. Användare har frågat om allt från hudvårdsrekommendationer till detaljer om den senaste sportbilen. Snap kommer att använda denna data för riktad annonsering. My AI har redan hjälpt Snap att diversifiera sina intäktsströmmar genom betalda prenumerationer. Snap får data från användarinteraktioner med chattbotten som kan användas för att förbättra företagets annonsverksamhet. Snap har också börjat testa sponsrade länkar från annonsörer i chattbot-konversationer mellan användare i USA, Indien, Frankrike och Storbritannien.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 19 juni

Global Market Vision släpper studie om digital annonseringstjänstmarknaden

Global Market Vision har nyligen släppt en studie om den globala marknaden för digital annonseringstjänst. Rapporten inkluderar global industriell analys, storlek, andel, tillväxt, trender och prognoser för perioden 2023-2030. Forskningen fokuserar på marknadsstorleken för digital annonseringstjänst, de senaste trenderna och utvecklingsstatus, investeringsmöjligheter, marknadsdynamik (såsom drivande och begränsande faktorer) och företagsnyheter (t.ex. fusioner, förvärv och investeringar). Rapporten erbjuder marknadsestimat och prognoser för den globala digitala annonseringstjänstmarknaden, följt av en detaljerad analys av typ, tillämpning och region.

Direktlänk Dela TECC Stuff fördjupade 19 juni

Global marknadsrapport för platsbaserad annonsering: prognoser 2023-2029

En ny rapport från MarketQuest.biz ger en omfattande analys av den globala marknaden för platsbaserad annonsering, med historiska data fram till 2019 och prognoser för perioden 2023-2029. Rapporten fokuserar på nuvarande affärer och moderna framsteg, framtida strategiförändringar och möjligheter för marknaden. De största aktörerna på marknaden inkluderar Facebook, Foursquare, Google, Proximus Mobility, Near Pte Ltd, GroundTruth, Emodo (Placecast), AdMoove, IBM, Telenity, Scanbuy och YOOSE Pte. Ltd. Rapporten delar upp marknaden i segment som produkttyp, tillämpning och geografiska regioner.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 19 juni

Influencer marknadsföringsplattformar förväntas nå 118 miljarder dollar 2031

Den globala marknaden för influencer marknadsföringsplattformar värderades till 10,5 miljarder dollar 2022 och beräknas nå 118 miljarder dollar 2031, med en CAGR på 30,81% under prognosperioden 2023–2031. Rapporten ger insikt i tillväxtutsikter och utmaningar på marknaden och använder verktyg som begränsnings- och möjlighetsanalys för att utvärdera potentiella möjligheter för nya varor och tjänster. Den täcker marknadens tillstånd, inklusive typer och tillämpningar i olika länder och viktiga platser. Rapporten tar även upp effekterna av COVID-19, inklusive uppdateringar om Omikron-mutationen, på marknaden.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 19 juni

ELLE ökar prenumerationsomvandlingshastigheter med dynamisk betalvägg

Modetidningen ELLE har ökat sina intäkter genom att använda en freemium-betalvägg och samla in värdefulla förstapartsdata från prenumerationer. Nyckeln till framgången har varit tidningens partnerskap med det franska start-up-företaget Poool, som fokuserar på strategier för att omvandla publik och ger utgivare verktyg och expertis för att bättre monetisera sitt innehåll. Genom att använda Poools metoder har ELLE ökat synligheten för sitt premiuminnehåll, gjort betalväggen lättare att hitta och anpassat den efter användarnas engagemangsnivåer.

Direktlänk Dela FIPP - International Federation of the Periodical Press fördjupade 19 juni

Facebook anklagas för diskriminerande algoritmer i jobbannonser

Facebooks föräldraföretag Meta anklagas för att använda diskriminerande algoritmer för att rikta jobbannonser till användare, enligt fyra nya klagomål från människorättsgrupper i Europa. Anklagelserna grundar sig på forskning av internationella ideella organisationen Global Witness, som hävdar att Facebooks annonsplattform ofta riktar användare med jobbannonser baserade på historiska könstereotyper. Global Witness, tillsammans med Bureau Clara Wichmann och Fondation des Femmes, har lämnat in klagomål till människorättsorgan och dataskyddsmyndigheter i Frankrike och Nederländerna. Om anklagelserna bekräftas kan Meta riskera böter, sanktioner eller påtryckningar för att göra ytterligare förändringar i sin produkt.

Direktlänk Dela Nawaiwaqt Group of Newspapers fördjupade 18 juni

Ny Golang skadlig programvara hotar Windows-användare globalt

En ny Golang stealer har identifierats av Trellix Advanced Research Center som riktar sig mot Windows-användare globalt, inklusive USA, Europa och Sydostasien, och skadepotentialen är alarmerande. Golang-användning i skadlig programvara är fortfarande ganska ovanligt jämfört med andra populära programmeringsspråk, men den nya skadliga programvaran som kallas Skuld är en av de få som är skriven med Go. Detta innebär att skadlig programvara, på grund av dess enkelhet och kompatibilitet över plattformar, har potential att rikta sig mot flera operativsystem. Golang skadlig programvara är svårare att reversera, vilket innebär att det kan ta säkerhetsforskare längre tid att upptäcka och reagera med nya tekniker för borttagning av skadlig programvara. Enligt Trellix har Skulds utvecklare, som fått smeknamnet Deathined, tagit inspiration från flera öppna källkodsprojekt och skadliga programvaruprover för att bygga Skuld. Skuld fungerar genom att söka efter data som lagras i applikationer som Discord och webbläsare, och Trellix antyder även att en kryptovaluta-stöldmodul kan vara under utveckling. Sedan utbrottet i slutet av april har USA varit centrum för attacker, med vissa europeiska länder som Frankrike, Tyskland och Ukraina som också har sett stora antal attacker. Offer kommer att se ett falskt felmeddelande och genom att klicka på ´Ok´ utförs de olika modulerna som stjäl information från offret. Skuld skickar sedan informationen tillbaka till angriparen via Discord webhook eller Gofile uppladdningstjänst. Trellix hävdar att denna nya typ av skadlig programvara utgör nya hot mot individer och företag, och att ökningen av Golang innebär nya utmaningar för säkerhetsforskare. Offer bör överväga att använda de bästa verktygen för skydd mot identitetsstöld.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 juni

Elon Musk träffar Emmanuel Macron i Paris

Elon Musk, 51, deltog i en minnesvärd lunch och teknikkonferens med sin mamma Maye Musk, 75, och den franska presidenten Emmanuel Macron i Paris, Frankrike på fredagen. Tesla-VD:n och hans mamma var också i sällskap med hans ex-fru Talulah Riley och världens rikaste man, Bernard Arnault. Mötet mellan Elon och Maye med Emmanuel kommer när ledaren rapporteras vilja öppna en Tesla-fabrik i sitt land. Twitter-ägaren varnade också för farorna med AI vid teknikkonferensen. Utflykterna är en del av en europeisk resa där Elon träffar olika ledare, inklusive Italiens premiärminister och utrikesminister, för att diskutera investeringar i olika länder.

Direktlänk Dela Hollywood Life fördjupade 18 juni

Tesla nära att lösa autonomi, enligt Elon Musk

Teslas VD Elon Musk upprepade att företaget är nära att lösa autonomi och betonade vad det innebär för företagets värdering. Musk talade vid VivaTech-konferensen i Paris och sa att Teslas värde främst grundar sig på autonomi. Även om Tesla har sina Autopilot- och Full Self-Driving-paket tillgängliga är de inte helt autonoma. ARK Invest har hävdat att en fungerande robotaxiflotta skulle öka Teslas aktiekurs betydligt. Musk har haft möten med tjänstemän från både Frankrike och Italien, eftersom Tesla förväntas avslöja platsen för sin nästa Gigafactory senast i år.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupade 16 juni

Elon Musk förväntar sig att Neuralink påbörjar mänskliga tester senare i år

Elon Musk, grundare av Neuralink, förväntar sig att företaget kommer att påbörja sitt första mänskliga test senare i år. Neuralink har fått godkännande från FDA för att genomföra kliniska prövningar med sin hjärnimplantat och kirurgiska robot. Om Neuralink kan bevisa att deras enhet är säker för människor, kan det ta flera år, kanske mer än ett decennium, innan företaget får kommersiellt användningstillstånd. Neuralink har tidigare stött på problem med FDA-godkännande och anses ha bråttom med djurförsök, vilket resulterat i onödiga djurdödsfall. Företaget har också undersökts av amerikanska myndigheter för potentiella djurskyddsbrott och olaglig transport av farliga patogener.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 16 juni

Europeiska ledare försöker övertyga Elon Musk att bygga en ny elbilstillverkningsanläggning i regionen

Inför Viva Tech-konferensen i Paris på fredag träffade Tesla (NASDAQ: TSLA) VD Elon Musk Italiens premiärminister Giorgia Meloni på torsdagen. I en tweet sa Meloni att de diskuterade ämnen som sträcker sig från riskerna med artificiell intelligens (AI) till födelsetal. Mötet kommer när europeiska ledare försöker övertyga Musk att bygga en ny elbilstillverkningsanläggning i regionen. Musk träffade även Italiens utrikesminister Antonio Tajani tidigare på torsdagen. De höll samtal om fordons- och rymdsektorerna. Under sin korta Europaturné kommer Musk troligen också att träffa Frankrikes president Emmanuel Macron på fredag. ”Jag går med en agenda”, sa Macron när reportrar frågade honom om hans möte med Musk. Macron avser att prata om AI, sociala medier och regelverket. Den franske presidenten sa att han också skulle främja ”fransk och europeisk attraktivitet” för Musk, i huvudsak lobby för en Tesla Gigafactory.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 16 juni

70% av fransmän har dålig bild av influencers

En nylig undersökning visar att 70% av fransmän har en dålig bild av influencers och litar inte på de produkter och tjänster de marknadsför. Influencers förknippas ofta med enkla jobb och risk för bedrägerier. Undersökningen visar också att det finns en generationsklyfta, där yngre personer har en mer positiv bild av influencers. Många äldre fransmän känner inte ens till några influencers. Nyligen dömdes sex influencers för att ha dolt reklam på sina nätverk, vilket har påverkat branschens rykte.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 16 juni

Marknadsundersökning hjälper kunder att förutsäga investeringar i sociala medier reklam

En stor marknadsundersökning för sociala medier reklammarknadsrapport hjälper kunder att förutsäga investeringar i framväxande marknader, utöka marknadsandelar eller framgångsrikt lansera nya produkter. Rapporten förenklar komplexa marknadsinsikter med hjälp av etablerade verktyg och tekniker och presenterar data i diagram och tabeller för bättre förståelse. De viktigaste aktörerna på den globala marknaden för sociala medier reklam är Alphabet, Facebook, Baidu, Yahoo! Inc, Microsoft, Alibaba, Tencent, Twitter, Aol (Verizon Communications), eBay, Linkedin, Amazon, IAC, Soho och Pandora.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 16 juni

Snap testar AI-chattbot för att förbättra annonsverksamheten

Snap Inc., tillverkaren av Snapchat-appen, testar hur dess populära nya AI-chattbot kan förbättra företagets annonsverksamhet. Mer än 150 miljoner människor har skickat 10 miljarder meddelanden till chattboten, som heter My AI, sedan den introducerades i slutet av februari. Användare har frågat om allt från hudvårdsrekommendationer till detaljer om senaste sportbilen. My AI har redan hjälpt Snap att diversifiera sina intäkter på ett sätt som många sociala medieföretag har kämpat med: genom betalda prenumerationer. Snap använder nu vad det har lärt sig från interaktionerna med chattboten för att förbättra sin annonsverksamhet. Företaget har även börjat testa sponsrade länkar från annonsörer i konversationer med My AI.

Direktlänk Dela Business of Fashion fördjupade 15 juni

Meta planerar att lansera en konkurrent till Twitter via Instagram

Meta avslöjade nyligen för sina anställda att de planerar att lansera en enskild app via Instagram för att konkurrera med Twitter. Enligt uppgift