» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 337 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Gartner är ett amerikanskt konsult- och forskningsföretag inom IT och teknik. Företaget grundades 1979 och har sitt huvudkontor i Stamford, Connecticut. Gartner erbjuder insikter, rådgivning och verktyg för att hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut om IT-investeringar och strategier. De är mest kända för sina ´Magic Quadrants´ där de analyserar och jämför olika teknikleverantörer inom specifika marknadssegment. Gartner har över 15 000 kunder och deras analyser används av företag, investerare och beslutsfattare världen över för att bedöma tekniktrender och marknadsutveckling.

Senaste nytt kring Gartner

Nedbrytning av myter om artificiell intelligens

Enligt en rapport från Gartner finns det många populära myter om artificiell intelligens (AI). Det är viktigt för återförsäljare att förstå vilka vanliga föreställningar om tekniken som är myter och vilka som är fakta. Myt nr 1: Intelligenta maskiner lär sig själva. Även om vissa produkter inom maskininlärning kan ge intrycket av att en maskin kan lära sig själv, blir inte ens de mest intelligenta så på egen hand. De behöver mänsklig intervention och påtryckningar för att utvecklas över tid. Myt nr 2: AI är 100% objektiv. Eftersom AI baseras på en mängd mänskligt genererade insatser kan det inte vara förvånande att AI också kan vara partiskt.

Direktlänk Dela BizTech Magazine fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Framtiden för generativ AI inom juridik: överhypad men lovande

Generativ artificiell intelligens (Gen AI) har snabbt blivit populär inom juridikteknologibranschen, men det råder osäkerhet om dess framtid. Enligt Gartners Hype Cycle för framväxande teknologier 2023, verkar Gen AI vara på väg mot en avmattning. Många nya teknologier följer detta mönster med en snabb uppgång, en avmattning och sedan en mer mättad återinträde i mainstream. Gen AI har dock blivit överhypad från början, vilket kan bero på att världens största teknikföretag har tävlat om att lansera den för att få konkurrensfördelar. Trots detta är Gen AI bra för investerare och företag som har lanserat AI-produkter, men framtiden för dessa applikationer, särskilt när det gäller e-upptäckt, är oklar.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupar idag

Nasuni lanserar Nasuni IQ för att hjälpa företag att förbereda sin ostrukturerade data för AI

Nasuni, en ledare inom hybridmolnlagringslösningar, har lanserat Nasuni IQ, ett innovativt verktyg avsett att hjälpa företag att hantera, utvärdera och förbereda sin ostrukturerade data för artificiell intelligens (AI). Detta kommer i en tid då Gartner förutser att stora företag kommer att tredubbla sin kapacitet för ostrukturerad data till 2028. Nasuni IQ förbättrar och utökar Nasunis File Data Platform, och erbjuder ökad insyn och insikter, proaktiv datahantering och datakuration för AI. Russ Kennedy, Nasunis Chief Product Officer, betonade vikten av datahantering för effektiv implementering av AI-verktyg. Rob Ruggiero, Global Infrastructure Architect på SGSCO, berömde effektiviteten hos Nasuni IQ i hanteringen av fildata.

Direktlänk Dela Channellife.co.nz fördjupade igår

Företag använder generativ AI för att modernisera och minska kostnader

OpenAI släppte sitt verktyg, ChatGPT, för drygt ett år sedan. Nu tävlar företag, tjänster och offentliga institutioner om att utnyttja potentialen i generativ AI med nya applikationer och tjänster. Gartner förutspår att generativa AI-verktyg kommer att användas för att förklara och modernisera äldre affärsapplikationer, vilket minskar kostnaderna med 70% till 2027. De tre klassiska AI-disciplinerna som är de främsta kandidaterna för att hjälpa företag att effektivt påskynda dataanvändningen inkluderar konversationell AI, datorseende och digitala tvillingar.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade i förrgår

AI-chattbotar förväntas minska trafiken för traditionella sökmotorer med 25%

Enligt en prognos från analysföretaget Gartner kommer trafiken för traditionella sökmotorer att minska med 25 procent under de kommande tre åren, fram till 2026. Detta beror på att användare i allt högre grad vänder sig till AI-chattbotar och andra virtuella agenter för att få svar. Generativ AI, som minskar kostnaderna för innehållsproduktion, förväntas också påverka sökordstrategier och rangordningen av webbplatser. Gartner förutser att autentisering av högkvalitativt innehåll kommer att bli allt viktigare.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade i förrgår

AI når ´hypecykelns´ topp, säger Workday-representanter

Jens-Hendrik Jeppesen, Workdays senior direktör för företagsfrågor för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA), skämtade om att om man gjorde en film om AI nu skulle den heta ´Allt, överallt, hela tiden´. AI har gått från att vara ett lågintensivt teknikindustrins buzzword till mainstream tack vare OpenAI´s ChatGPT. AI är nu på toppen av vad Gartner kallar ´hypecykeln´. Workday medförestande Sayan Chakraborty menar att varje företag numera är ett talangföretag. Han tror att AI och specialisering kommer att vara oskiljaktigt kopplade framöver. Workday har utvecklats från en tjänst till en plattform, säger dess med-VD Carl Eschenbach.

Direktlänk Dela Stuff Magazine fördjupade i förrgår

Teknikforskning företaget Gartner förutspår minskad trafik från sökmotorer till följd av AI

Enligt teknikforsknings- och konsultföretaget Gartner kan trafiken från sökmotorer till din webbplats minska med 25% fram till 2026 på grund av uppkomsten av generativa AI-svars motorer. Detta har väckt legitima bekymmer om att Googles sök generativa upplevelse och andra AI-drivna svarsmotorer kan ´stjäla´ trafik som tidigare skulle ha gått till din webbplats eller kraftigt öka kostnaderna för annonsörer. Många tror också att ChatGPT redan stjäl marknadsandelar från Google. Gartner tror att människor kommer att vända sig till generativa AI-konversationsassistenter som ChatGPT och Claude istället för traditionella sökmotorer som Google. Om detta stämmer skulle det innebära en enorm förändring i sökmarknadsföringsstrategier, både betalda och organiska.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 19 februari

Generativ AI och dess inverkan på cybersäkerhet

Generativ AI, en delmängd av artificiell intelligens (AI), har framträtt som en transformerande kraft i dagens digitala värld. Denna avancerade teknik använder maskininlärningsmodeller för att generera innehåll, vilket gör det möjligt att autonomt skapa nya och innovativa lösningar. I sammanhanget generativ AI och cybersäkerhet kan GenAI spela en central roll för att förbättra säkerhetsteamens förmågor genom att tillhandahålla snabba och anpassningsbara motåtgärder mot utvecklande hot. Men det kan också utrusta cyberbrottslingar med mer arsenal för riktade attacker. Rapporten från Gartner, ´4 sätt generativ AI kommer att påverka CISOs och deras team´, erbjuder en djupdykning i effekterna av generativ AI, strategiska planeringsantaganden och rekommendationer för att försvara sig med generativ cybersäkerhet AI.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 19 februari

Gartner förutser minskad sökmotortrafik och ökad AI-chattbottrafik

Analysföretaget Gartner förutser att trafik för traditionella sökmotorer kommer att minska med 25 procent fram till 2026. Istället förväntas trafiken öka för AI-chattbotar och andra virtuella agenter, som användare allt oftare kommer att välja för att få svar på frågor. Generativ AI kan minska kostnaderna för att producera innehåll, vilket kan påverka sökordstrategier och webbplatsrankningar. Framtida sökmotoralgoritmer kommer att behöva granska kvalitet mer noggrant för att hantera AI-genererat innehåll. Gartner förutser också ett ökat fokus på att autentisera högkvalitativt innehåll.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 19 februari

Slack lanserar AI-funktioner för effektivare arbete

Företaget Slack lanserar nya AI-funktioner som enligt bolaget bidrar till snabbare svar och effektivare sammanställningar av stora mängder kunskap inom organisationen. Användare kan spara i snitt 97 minuter per vecka med hjälp av den nya AI-funktionaliteten. Enligt en rapport från Gartner har nästan hälften av de tillfrågade svårt att hitta den information de behöver för att effektivt kunna utföra sitt arbete. Slack AI lanseras först för de som använder Slack på engelska, men planer finns på att utöka med fler språkstöd senare under våren.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupade 16 februari

Generative AI öppnar nya möjligheter, men kräver starkare AI-säkerhet

Generative AI (GenAI) har skapat nya initiativ inom AI, vilket gör det ännu mer brådskande att implementera robusta kapabiliteter för AI-tillit, risk och säkerhetshantering (AI TRiSM). AI TRiSM är en uppsättning lösningar som stödjer AI-modellstyrning, tillförlitlighet, rättvisa, robusthet, transparens och dataskydd. Enligt Gartner kommer AI-modeller från organisationer som operationaliserar AI-transparens, tillit och säkerhet att uppnå en 50 procent förbättring i termer av antagande, affärsmål och användaracceptans till 2026. Trots fördelarna med AI TRiSM kan det fortfarande ifrågasättas av ledande befattningshavare som inte är lika nära dessa projekt.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 15 februari

AI och modern teknik kan förbättra effektiviteten på arbetsplatsen

Typiska kontor och arbetsdagar är ofta fyllda med ineffektivitet, vilket kan bero på utdaterad teknisk infrastruktur och brist på sömlösa samarbetsverktyg. Detta skapar friktion och hindrar produktiviteten på arbetsplatsen. Lösningen kan vara att investera i en arbetsplatsupplevelseplattform som syftar till att integrera så många aspekter som möjligt av anställdas interaktion med arbetsplatsen. AI kan spela en stor roll i detta, genom att erbjuda konversationssnitt som hjälper anställda att få tillgång till alla tillgängliga tjänster och automatiseringar. David Ly, grundare av Iveda, menar att framsteg inom automation, IoT och smart teknik kan ta mänsklig kapacitet till nya höjder.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 15 februari

Alphabet och Microsoft investerar stort i AI i Västeuropa

Google moderbolag Alphabet och Microsoft har båda meddelat stora investeringar i artificiell intelligens (AI) i Västeuropa denna vecka. Ett nytt Google AI-centrum i Paris kommer att vara värd för mer än 300 forskare och ingenjörer från Google, inklusive medlemmar i Chrome och YouTube-utvecklingsteamen. Syftet är att påskynda utvecklingen av AI-baserade produkter i Frankrike, skapa nya akademiska och forskningspartnerskap och öka användningen av AI-verktyg bland franska arbetare. Microsoft kommer att investera 3,2 miljarder euro (3,4 miljarder dollar) för att bygga upp företagets AI-infrastruktur och molnkapacitet i Tyskland. Denna investering kommer att förbättra datorkapaciteten i landet och stärka det tyska AI-ekosystemet.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 15 februari

Google introducerar Gemini 1.5, en stor AI-modell med störst kontextfönster på marknaden

Google presenterade på torsdagen nästa version av sin stora språkmodell Gemini: Gemini 1.5. Gemini 1.5 Pro är den första Gemini 1.5-modellen. Det är en mellanstor multimodal AI-modell som presterar på liknande nivåer som 1.0 Ultra-versionen som släpptes i början av februari, men använder mindre beräkning. Gemini 1.5 Pro levereras med ett standardinnehållsfönster på 128 000 tokens, vilket anger det textområde en stor språkmodell (LLM) kan bearbeta. Utvecklare och företagskunder kan dock testa 1.5 med ett kontextfönster på upp till en miljon tokens via AI Studio och Googles Vertex AI-plattform i en privat förhandsgranskning. Detta är det största kontextfönstret på marknaden hittills, åtta gånger större än OpenAI´s GPT-4 och fem gånger större än Claude 2.1 från Anthropic. Gemini 1.5 Pro kan analysera, klassificera och sammanfatta stora mängder innehåll snabbt. Den kan också utföra mycket sofistikerad förståelse och resonemang för olika modaliteter, inklusive video.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 15 februari

Google byter namn på sin AI-chatbot Bard till Gemini

Google planerar att byta namn på sin AI-chatbot Bard till Gemini. Detta är en del av företagets ansträngningar att skapa en tydligare portfölj för sina flaggskepps-AI-tjänster och funktioner. Det största modellen i Gemini-sortimentet, Ultra 1.0, var den första att överträffa mänskliga experter på massiv fleruppgiftsspråkförståelse (MMLU). Dessutom kommer Google att ändra vad som finns under huven på sina AI-produkter. När Bard lanserades 2023 använde AI-assistenten Googles LaMDA stora språkmodell. Denna senaste förändring kommer dock att se chatboten understödd av det kraftfullare Gemini-sortimentet. Duet AI kommer också att bli föremål för övergången.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 13 februari

Stark köprekommendation för ASM International på grund av förväntad tillväxt inom halvledarteknik

ASM International NV, marknadsledare inom Atomic Layer Deposition (ALD), väntas dra nytta av en ökning i CAPEX-utgifterna från 2024 och framåt, drivet av efterfrågan på mer avancerade logikkretsar och minnen. Bolaget har över 55% marknadsandel inom ALD, som är avgörande för tillverkning av högkvalitativa chips. ASM äger 25% av ASM Pacific, ett företag inom halvledarindustrin. Konkurrenter inkluderar Tokyo Electron och Applied Materials. ASM förväntas dra nytta av övergången till mer avancerade transistorer och halvledarteknik, vilket gör aktien till ett starkt köp.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 13 februari

AI-datorer förväntas utgöra 22% av alla PC:er 2024 enligt Gartner

Enligt en prognos från Gartner kommer AI-datorer att utgöra 22% av alla persondatorer 2024. AI-datorer definieras som datorer utrustade med dedikerade AI-acceleratorer eller kärnor, neurala bearbetningsenheter (NPU), accelererade bearbetningsenheter (APU) eller tensorbearbetningsenheter (TPU), designade för att optimera AI-uppgifter på enheten utan att förlita sig på externa servrar eller molntjänster. Gartner tror också att AI-aktiverade telefoner kommer att utgöra 22% av alla ´grundläggande och premium´ smartphone-leveranser 2024.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 februari

Experter: Företag måste förstå riskerna med AI

Företag måste förstå riskerna med artificiell intelligens (AI) för att kunna formulera bästa möjliga skyddsplan, enligt Computer Sweden. AI kan hjälpa företag genom automatisering, men det medför också risker om det inte hanteras korrekt. För företag som har beslutat att bygga sin egen AI är riskbedömning ett viktigt steg för att säkerställa regelefterlevnad och datasäkerhet. Enligt en undersökning av Gartner är generativ AI den högsta rankade frågan under de kommande två åren för chefer inom juridik, regelefterlevnad och integritet.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 11 februari

Amazon står inför utmaningar inom AI i molnkriget

Amazons aktie har stigit med 11% denna månad tack vare bättre än förväntade intäkter och försäljning. Trots att företagets molntjänst, Amazon Web Services (AWS), förblir dominerande inom teknikindustrin, står det inför utmaningar från snabbväxande AI-trender. Microsoft och Google har båda tagit ledningen inom AI och investerar mer i tekniken. Trots detta hävdar Amazons VD Andy Jassy att företaget fortsätter att se momentum kring kunder som vill göra sitt långsiktiga AI-arbete med AWS. Han tror att generativ AI kommer att generera tiotals miljarder dollar i intäkter de närmaste åren.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 februari

AI-specialiserade kretsar förväntas ta stor del av PC- och smartphone-marknaden

Kretsar specialiserade på att hantera AI-belastningar börjar integreras i både datorer och smartphones. Analytiker förutspår att enheter med AI-kretsar kommer att ta en betydande del av marknaden redan i år. Gartner förutser att ´AI-PC´ kommer att stå för 22% av all PC-försäljning 2024, motsvarande 54,5 miljoner PC. Smartphones med inbyggd generativ AI-förmåga förväntas också ta 22% av marknaden, vilket motsvarar 240 miljoner sålda enheter. IDC förutser att AI-PC kommer att växa från cirka 50 miljoner sålda enheter 2024 till över 167 miljoner 2027.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 februari

Google döper om AI-chatbot till Gemini och lanserar Gemini Advanced

Google har meddelat att dess AI-chatbot Google Bard nu kommer att kallas Gemini. De har också lanserat Gemini Advanced, en ny AI-assistent som ger användare tillgång till Ultra 1.0, den största av sina Gemini 1.0-grundmodeller. Gemini Advanced kan fungera som personlig handledare, utföra avancerad kodning och hjälpa skapare att generera nytt innehåll. Det är allmänt tillgängligt i 150 länder och territorier på engelska. Gemini Advanced är tillgängligt som en del av Google One AI Premium Plan för $19.99 efter en initial gratis två månaders kostnad. Google planerar också att ta Gemini till fler produkter genom att byta sitt generativa AI-verktyg Duet AI till Gemini för Workspace.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 8 februari

Explosiv tillväxt förväntas på marknaden för AI-PC och AI-smartphones

Enligt analysföretaget Gartner kommer marknaderna för AI-datorer och AI-smartphones att explodera 2024 och 2025. Det förväntas att smarttelefontillverkare kommer att leverera cirka 240 miljoner AI-smartphones 2024, medan AI-PC-leverantörer kommer att leverera 54,5 miljoner enheter samma år. AI-PC är bärbara och stationära datorer utrustade med neurala processorer (NPU) för att hantera AI-uppgifter. Intel, AMD och Qualcomm erbjuder eller förbereder att erbjuda chips med inbyggda NPU. AI-smartphones är smartphones med processorer och neurala motorer tillräckligt kraftfulla för att köra AI-uppgifter. Trots detta finns det ännu inga verkligt imponerande användningsfall för AI-PC eller AI-smartphones som gör dem värda att köpa över deras motparter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 februari

SalesHood introducerar AI-assistent för att förbättra försäljningsproduktivitet

SalesHood lanserar en AI-assistent till sin Revenue Execution Platform för att hyper-personalisera försäljningen genom hela kundresan. Assistenten guidar säljare om vad de ska göra, dela och säga för att förbättra försäljningsproduktiviteten och prognosförutsägbarheten. Enligt Elay Cohen, VD för SalesHood, kan uppgifter som tidigare tog timmar och dagar för säljare nu utföras på bara några sekunder eller minuter. Dr. Robert Peterson från Northern Illinois University uttrycker att SalesHoods AI-teknik har moderniserat deras tillvägagångssätt med försäljningsstudenter.

Direktlänk Dela Dailyguardian.ca fördjupade 7 februari

Microsoft lanserar AI-funktioner för försäljning och kundservice

Microsoft har lanserat AI-funktioner för försäljning och kundservice för att förbättra produktiviteten och effektiviteten i företag. Microsoft Copilot för försäljning och Microsoft Copilot för service är nu allmänt tillgängliga och ger förmågan att integrera med befintliga kontaktcenter och CRM-system, såsom Salesforce och ServiceNow. Tjänsterna syftar till att automatisera repetitiva uppgifter och frigöra kreativitet. Microsoft Copilot för försäljning bygger på Copilot för Microsoft 365 och förbättrar det med anslutning till CRM-plattformar som Microsoft Dynamics 365 Sales och Salesforce Sales Cloud. Microsoft Copilot för service hjälper organisationer att möjliggöra AI-drivna konversationer över all deras data.

Direktlänk Dela Microsoft fördjupade 2 februari

Företag bör prioritera flerlagersteknik för identitetsverifiering för att skydda mot AI-attacker

Företag bör prioritera en flerlagersteknik för identitetsverifiering för att skydda sig mot alltmer sofistikerade attacker med AI-genererat innehåll, enligt Gartner. Identitetsverifieringssystem använder unika identifierare som en användares fingeravtryck, röst eller ansikte och korsreferenserar denna information med en verifierad datakälla, som ett körkort eller pass, som användaren lämnar in vid öppnandet av kontot. Framsteg inom AI-driven bildgenerering har gett hackare möjlighet att skapa allt mer verklighetstrogna syntetiska modeller av ett offers utseende som används för att lura ansiktsigenkänningssystem. AI-assisterade deepfake-attacker på biometrisk igenkänning kommer att göra att 30% av företagen anser att deras identitetsverifieringslösning, när den används isolerat, inte längre är tillförlitlig till 2026, enligt Gartner.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 1 februari

Anställda vill använda AI mer, enligt arbetsdagsundersökning

En nyligen genomförd undersökning från Workday visar att 73% av arbetstagarna hoppas att deras företag utforskar mer implementering av AI. På Insight Enterprises har man sett ett ökat intresse för generativ AI, och har i respons utvecklat en privat, säker generativ förtränad transformer (GPT)-lösning som gjorts tillgänglig för personalen. Andra företag, som G2 och CMMB, använder AI-verktyg som ChatGPT, Zooms AI-assistent och LinkedIn´s AI-verktyg för att effektivisera olika arbetsprocesser.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 1 februari

JPMorgan pekar ut Amazon och Alphabet som toppval 2024

S&P 500 steg med 24% förra året, drivet av starkare än väntad ekonomisk expansion och entusiasm kring artificiell intelligens. En analytiker på JPMorgan Chase tror att dessa faktorer kommer att driva vissa aktier högre i år. Investerare kommer troligen att fokusera på solid tillväxt, bevisad lönsamhet och rimliga värderingar, givet risken för recession. JPMorgan valde Amazon och Alphabet som toppval för 2024. Investeringsbanken står bakom dessa rekommendationer. Den hade nästan $40 miljarder investerade mellan Amazon och Alphabet i september, vilket representerar 4,4% av dess portfölj.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 februari

Microsoft och Google ser ökad tillväxt i molnintäkter tack vare AI

Microsoft och Google rapporterar en förnyad ökning av tillväxttakt för sina molnintäkter, tack vare spridningen av generativ AI. Google Cloud utgör nu 10 procent av Alphabets intäkter, med molnintäkter på 9,19 miljarder dollar för kvartalet, en ökning med 28 procent från ett år tidigare. Microsoft Cloud passerade 33 miljarder dollar i intäkter, en ökning med 24 procent, med 53 000 Azure AI-kunder. Analytiker tror att den ökade användningen av generativ AI kommer att innebära ännu mer molnanvändning eftersom företagen strävar efter skalbarhet och flexibilitet.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 1 februari

AI och beteendeanalyser stärker cybersäkerhet

Ledande leverantörer av slutpunkter, inklusive Cisco, CrowdStrike, ESET, Fortinet, Microsoft och Palo Alto Networks, ser cybersäkerhet som ett dataproblem och har investerat i AI och beteendeanalyser i flera år. Denna investering har visat sig vara framgångsrik, eftersom den har gett dem möjlighet att snabbt konsolidera strategier för sina kunder. Slutpunktsleverantörer märkte tecken på konsolidering redan 2022. CrowdStrike sålde konsolidering som en tillväxtstrategi, vilket satte igång denna strategi på marknaden för slutpunktsplattformar, med Palo Alto Networks och andra som följde efter. Alla sexton slutpunktsleverantörer som nämns i Gartners Magic Quadrant har antingen tillkännagett eller skickar för närvarande AI-baserad cybersäkerhet.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 1 februari

Kore.ai säkrar investering på 150 miljoner dollar för att främja företags-AI-lösningar

Kore.ai, ledare inom företagskonversation och genererande AI-plattformsteknik, meddelade idag att de har säkrat en investering på 150 miljoner dollar. Den strategiska tillväxtinvesteringen leddes av FTV Capital, tillsammans med deltagande från NVIDIA och befintliga investerare som Vistara Growth, Sweetwater PE, NextEquity, Nicola och Beedie. De nya medlen kommer att påskynda Kore.ai´s marknadsexpansion och kontinuerliga innovation inom AI. Kore.ai tillhandahåller en företagsklassig no-code-plattform för att hjälpa företag att driva affärsinteraktioner med AI säkert och ansvarsfullt.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 30 januari

Förberedelse för samexistens med generativ AI: utmaningar och strategier

Generativ AI förändrar förhållandet mellan människor och maskiner och utmanar företagsledare att förbereda sina organisationer för att samexistera med AI. Stora språkmodeller (LLM) och verktyg som Microsoft Copilot ses generellt som hjälpmedel snarare än ersättare för anställda. Men den snabba implementeringen av LLM i produktion och mängden generativa AI-produkter på marknaden utmanar detta synsätt. CIO:er använder generativ AI för att förbättra produktivitet och effektivitet, men det krävs strategier för kompetenshöjning och styrning för att säkerställa att anställda kan dra nytta av nya generativa AI-implementeringar.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 30 januari

Amazon utvald som toppval av Wall Street-analytiker för 2024

Flera Wall Street-analytiker har valt Amazon som ett toppval för 2024, inklusive Thomas Champion på Piper Sandler, Doug Anmuth på JPMorgan Chase och Scott Devitt på Wedbush Securities. Anledningen till optimismen kan sammanfattas i tre punkter: förbättrad lönsamhet inom detaljhandeln, starkt momentum inom digital annonsering och en potentiell återacceleration av intäkterna för molntjänster som drivs av efterfrågan på artificiell intelligens (AI). Amazon rapporterade uppmuntrande finansiella resultat för tredje kvartalet med en ökning av intäkterna med 13% till 143,1 miljarder dollar på stark tillväxt inom annonseringstjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 januari

AI:s framväxande risker och utmaningar för företag i 2023

Många har beskrivit 2023 som AI:s år och termen har gjort flera ´årets ord´-listor. Medan det har haft en positiv inverkan på produktivitet och effektivitet på arbetsplatsen, har AI också presenterat ett antal framväxande risker för företag. En nyligen Harris Poll-undersökning beställd av AuditBoard visade att ungefär hälften av de anställda amerikanerna (51%) för närvarande använder AI-drivna verktyg för arbete, utan tvekan drivet av ChatGPT och andra generativa AI-lösningar. Samtidigt sa dock nästan hälften (48%) att de matar in företagsdata i AI-verktyg som inte tillhandahålls av deras företag för att hjälpa dem i deras arbete. Denna snabba integration av generativa AI-verktyg på jobbet presenterar etiska, juridiska, integritets- och praktiska utmaningar, vilket skapar ett behov för företag att implementera nya och robusta policys kring generativa AI-verktyg. Som det står nu har de flesta ännu inte gjort det - en nyligen Gartner-undersökning visade att mer än hälften av organisationerna saknar en intern policy för generativ AI, och Harris Poll fann att bara 37% av de anställda amerikanerna har en formell policy gällande användning av AI-drivna verktyg som inte tillhandahålls av företaget.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 januari

Under sommaren 2023 strejkade fackförbund som representerar Hollywood-skådespelare och författare, med kritik mot användningen av artificiell intelligens (AI) för att utföra mänskliga skribenter och skådespelares arbete. En ledande kommersiell bank meddelade att de använder kombinerad kraft av metaverse och AI för att utbilda nya anställda att hantera simulerade verkliga situationer. Samtidigt har Europeiska unionen antagit sin AI-lag, som kräver att företag som använder AI för anställning eller arbetarhantering genomför bedömningar för bias innan deras AI-plattformar distribueras. AI och metaverse håller på att omforma arbetslivet på genomgripande sätt. Dessa teknologier kommer att träda in i en arbetsvärld där mångfald, rättvisa och inklusivitet (DEI) har blivit en grundläggande förväntan. DEI-initiativ gynnar inte bara samhälleliga ojämlikheter; de gynnar också företag. Genom att ta in grupper med olika bakgrunder och livserfarenheter kan sådana initiativ bygga inkluderande tankesätt och beteenden för att frigöra den innovativa potentialen av mångfald i tanken. Studie efter studie - från Världsekonomiskt forum (WEF), Gartner och andra - bekräftar att mer mångsidiga företag presterar bättre än mindre mångsidiga.

InformationWeek fördjupade 25 januari

IBM Consulting introducerar GenAI-bots för att stödja sina konsulter

IBM Consulting-anställda kan nu använda GenAI-bots för att hjälpa till att implementera sina klienters generativa AI-projekt. Botsen kan eventuellt också frågas av Watsonx-användare. Företaget har lanserat rollbaserade chatbots på sin Consulting Advantage-plattform. AI-assistenterna har tränats för att hitta svar för projektledare, utvecklare, affärsanalytiker, säljare, programvarutestare och fler av de 160 000 IBM Consulting-anställda. Verktygslådan är en del av Watsonx, IBM:s rad av generativa AI-molntjänster som släpptes förra året.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 23 januari

Nvidia-aktier når rekordhöjder, men ny forskning ifrågasätter AI:s ekonomiska effektivitet

Aktier för chip-tillverkaren Nvidia fortsatte att klättra på Wall Street på måndag, vilket nådde en rekordhög. Nvidia tillverkar toppmoderna grafikprocessorer som driver generativ artificiell intelligens (AI), för vilken det verkar finnas en omättlig efterfrågan just nu. Men ny forskning från Massachusetts Institute of Technology (MIT) tyder på att AI kanske inte kommer att ta över mänskligt arbete i den utsträckning som många fruktar eller hoppas på. Detta beror på att det kan vara billigare att betala mänskliga arbetare än att investera i ny teknik. MIT:s arbetsrapport fann att det skulle vara kostnadseffektivt att använda AI i mindre än en fjärdedel av det arbete det tekniskt kunde göra.

Direktlänk Dela Marketplace fördjupade 23 januari

AI-används för att skapa ´deepfakes´ av kändisar i bedrägerisyften

President Joe Biden har varnat för hur generativ AI kan användas för att manipulera ljud och video för att skapa deepfakes. Nyligen har tre sådana deepfakes involverat musikern Taylor Swift, Elon Musk och Biden själva. Swifts ansikte och röst användes i bedrägliga annonser för Le Creuset-köksredskap, medan en falsk version av Musk marknadsförde en bluffaktiehandelsplan kallad Quantum AI. Dessutom skickades det ut en robosamtal som låtsades vara Biden som uppmuntrade väljare att inte rösta i New Hampshire´s primärval. Federal Trade Commission rapporterar att människor förlorade nästan 8,8 miljarder dollar till bedrägeri 2022.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 23 januari

HBM-marknaden förväntas fördubbla sin omsättning till 2025

HBM-marknaden förväntas fördubbla sin omsättning till 2025, drivet av nästa generations AI-GPU:er som använder den senaste HBM-minnet. Detta inkluderar HBM3, HBM3e och snart nästa generations HBM4-minnesstandard. På grund av AI-GPU:ernas dominans förväntas HBM-minnesverksamheten fördubbla sin marknadsomsättning i takt med att fler och fler nästa generations AI-GPU:er släpps. Marknadsanalysföretaget Gartner rapporterar att HBM-marknaden kommer att skjuta upp till $4,976 miljarder i omsättning till 2025, vilket är nästan dubbelt så mycket som HBM-omsättningen 2023.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 23 januari

Företag kämpar med att mäta avkastningen på generativ AI

Analytiker rapporterar att få företag har lyckats räkna ut hur man monetiserar eller ens mäter avkastningen på investeringar i generativ AI-teknologi. Constellation Research-analytikern Liz Miller påpekar att företag inte bara ska införa generativ AI i sina applikationsstackar för att de kan. De behöver ett problem att lösa. Alan Pelz-Sharpe, grundare av Deep Analysis, säger att det finns få tydliga exempel på var generativ AI skapar mätbara effektiviteter. Ett område är kundservice, där GenAI kan hjälpa agenter att snabbare hitta svar på kundproblem och skriva svar snabbare.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 22 januari

AI, komponerbara appar och verktyg med låg kodning formar framtiden för mjukvaruutveckling

Tre huvudtrender står i centrum för den digitala revolutionen idag - generativ AI, komponerbara appar och verktyg med låg kodning. Generativ AI påverkar teknikimplementering genom att revolutionera hur uppgifter automatiseras, hur innehåll genereras och vilka lösningar som skapas. Enligt Gartner kommer över 80% av företagen att ha använt generativ AI till 2026. Komponerbara appar är inte nya, men konceptet sträcker sig nu bortom användargränssnittet och levererar funktionalitet som API eller event-första affärskomponenter. Lågkodningsverktyg förändrar dynamiken i hela produktutvecklingslivscykeln och gör det möjligt för utvecklare att skära 80% av utvecklingstiden.

Direktlänk Dela Design News fördjupade 22 januari

Cybersäkerhet och AI förväntas dominera tekniksektorn 2024

Enligt analytiker från Wedbush Securities och Morgan Stanley förväntas cybersäkerhet och artificiell intelligens (AI) dominera tekniksektorn 2024. Cybersäkerhetsföretagen CrowdStrike och Palo Alto Networks tippas som toppval för året. CrowdStrike blev 2023 det enda renodlade cybersäkerhetsprogramvaruföretaget att nå en årlig intäktskörning på 3 miljarder dollar. Palo Alto Networks blev nyligen det första renodlade cybersäkerhetsföretaget att uppnå en marknadsvärdering på 100 miljarder dollar. Båda företagen förväntas dra nytta av ökade hot, regulatoriska medvindar och AI-innovationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 januari

Företag förväntar sig att generativa AI-investeringar börjar betala av sig 2024

2023 var året då företag investerade stort i generativ AI. Nu förväntas dessa investeringar börja betala av sig 2024. Företag som Microsoft, Google, Samsung, Volkswagen och Mercedes snabbar på att tjäna pengar på sina generativa AI-erbjudanden eftersom intresset för tekniken fortsätter att vara högt. Analytiker hos UBS:s Global Research and Evidence Lab förväntar sig att marknaderna kan ta fart från 2025 till 2027 när fler tillämpningar av tekniken börjar utnyttja dess funktioner. Samsung lanserade nyligen sin linje av Galaxy S24-smartphones med företagets Galaxy AI-paket av generativa AI-funktioner, inklusive liveöversättning och fotoredigeringsfunktioner. Microsoft meddelade att de kommer att börja sälja prenumerationer på en konsumentversion av sin Copilot AI-assistent för 20 dollar per månad och användare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 januari

Microsoft släpper Copilot AI-assistent-appar och tar bort 300-säteskravet

Microsoft har släppt Copilot AI-assistent-appar för iOS och Android samt Copilot Pro, en snabbare version med fler funktioner. Microsoft har även lyft det tidigare kravet på 300 säten för kommersiella plan, vilket kan öka Copilots användning. Detta gör Copilot tillgängligt för Office 365 E3 och E5-kunder som kanske inte har en Microsoft 365-licens. Analytiker Jason Wong på Gartner påpekar att många företag behöver köpa färre än 300 säten för att IT-personal ska kunna utvärdera Copilot. Yusuf Mehdi, Microsofts verkställande vicepresident och marknadsföringschef för konsumenter, hävdade att miljontals människor hittills har använt Copilot och engagerat chattbotten med över fem miljarder chattar.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 17 januari

Start-up företaget Vertice säkrar 25 miljoner dollar i finansiering

Start-up företaget Vertice, som fokuserar på kostnadsstyrning för programvaruutgifter, meddelar att de har säkrat finansiering på 25 miljoner dollar. Finansieringen leds tillsammans av 83North och Bessemer Venture Partners. Vertice, som tidigare har samlat in totalt 51 miljoner dollar, har nu en värdering som ligger i hundratals miljoner dollar. Företaget, som grundades av bröderna Roy och Eldar Tuvey, har sett en sju gånger ökning av återkommande årliga intäkter under 2023. Vertice hjälper företag att spåra och optimera sina utgifter för SaaS och molnbaserade tjänster, vilket är två av de snabbast växande områdena för IT-utgifter globalt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 17 januari

AI hotar jobb inom teknik, media, juridik, marknadsforskning, undervisning, finans, handel, grafisk design, bokföring och kundtjänst

Experter varnar för att AI-teknik som ChatGPT kan hota vissa jobb, särskilt inom vitkragarbranschen, genom att automatisera mellannivåarbete. Sedan lanseringen i november 2022 har OpenAI:s ChatGPT använts för att skriva ansökningsbrev, skapa barnböcker och hjälpa studenter att upptäcka fusk i sina uppsatser. Google har funnit att sökmotorn i teorin skulle anställa botar som juniorutvecklare om de intervjuades vid företaget. Amazon-anställda som testade ChatGPT sa att den gör ett bra jobb med att svara på kundsupportfrågor, skapa utbildningsdokument och svara på frågor om företagsstrategi. Företag tar notis. IBM och brittiska telekomjätten BT Group nämnde båda AI när de meddelade uppsägningar tidigare i år och sa att många inte skulle komma tillbaka. En nyligen genomförd studie av Goldman Sachs fann att generativa AI-verktyg faktiskt kan påverka upp till 300 miljoner heltidsjobb globalt, vilket orsakar betydande störningar på arbetsmarknaden. En analys av McKinsey publicerad i juli fann att nästan 12 miljoner amerikaner kan behöva byta jobb inom yrken med minskande efterfrågan till 2030. AI ansågs vara en stor anledning - McKinsey uppskattade att 30% av arbetstimmarna i USA kan automatiseras till 2030.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 16 januari

Nvidia och Amazon kan se stora vinster för aktieägare fram till 2024

Datacenter, där företag förvarar IT-infrastruktur, har blivit populära under det senaste decenniet, särskilt molndatacenter. Få företag har dragit mer nytta av detta än Nvidia och Amazon. Nvidias chips har blivit viktiga i datacenter för arbetsbelastningar som AI, medan Amazon är den största leverantören av molninfrastruktur och plattformstjänster. Nvidias aktie har ökat med 12 800% under det senaste decenniet och Amazon med 630%. Vissa Wall Street-analytiker ser stora vinster för aktieägare 2024. Hans Mosesmann på Rosenblatt har ett 12-månaders prisprognos på Nvidia på $1 100 per aktie, vilket innebär en uppsida på 111% från dagens pris. På samma sätt har Scott Devitt på Wedbush Securities ett 12-månaders prisprognos på Amazon på $210 per aktie, vilket innebär en uppsida på 41%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 januari

Hälften av försörjningskedjeledarna planerar att implementera generativ artificiell intelligens (GenAI) inom de närmaste 12 månaderna, med ytterligare 14% redan i implementeringsfasen, enligt en undersökning av forsknings- och konsultföretaget Gartner. Undersökningen visade också att försörjningskedjechefer tilldelar i genomsnitt 5,8% av sin funktion budget till GenAI. Nästan två tredjedelar av försörjningskedjeledarna planerar att, eller är redan i processen att implementera GenAI-tekniken, med endast 2% respondenter som inte har några planer på att göra det under det kommande året.

New Delhi Television fördjupade 13 januari

AI och maskininlärning kan stärka sjukvårdsorganisationer

Nick Magnuson, chef för AI på Qlik, menar att sjukvårdsindustrin har mycket att vinna på att införa nya AI- och maskininlärningstekniker. Världsekonomiska forumet påpekar att AI och maskininlärning kan transformera sjukvårdssektorn, från att driva utvecklingen av läkemedel och vacciner till att förbättra medicinsk diagnos och behandling. Det finns dock utmaningar, som integritet, säkerhet och regleringar. McKinsey har visat att digital och AI-transformering skapar värde i andra reglerade sektorer, som finans. Sjukvården kan uppnå liknande resultat genom att tillämpa teknik med omsorg och syfte. AI och maskininlärning kan hjälpa sjukvårdsorganisationer att bättre hantera patientvård genom att förutse patientinläggningar och återinläggningar, och utforma precisionmedicin och förebyggande strategier.

Direktlänk Dela Hit Consultant fördjupade 12 januari

Innovativa teknikföretag visar upp udda enheter på CES

Teknikföretag visade upp udda enheter och nya innovationer på Consumer Electronics Show i Las Vegas denna vecka, från AI-drivna kuddar som kan minska snarkning till genomskinliga TV-apparater och bilbackspeglar som spårar dina ögon. Händelsen är känd för robotar som vandrar runt på mässgolvet, storslagna presentationer och udda produkter, men det är också en plats för affärsavtal mellan chefer, tillverkare och återförsäljare inom olika branscher. Dessutom kan CES sätta scenen för några av de största tekniktrenderna för året och belysa hur företag tänker vara en del av dessa samtal.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 11 januari

OpenAI lanserar GPT Store och ChatGPT Team för att öka tillgängligheten och möjliggöra monetisering

OpenAI har introducerat sin GPT Store och ChatGPT Team plattform. GPT Store är till för utvecklare som skapar anpassade versioner av ChatGPT och vill dela dem med andra. Butiken innehåller olika GPTs från OpenAIs partners och användare. GPT-byggare i USA kommer snart att få betalt baserat på användarens engagemang med deras GPTs genom OpenAIs GPT-byggare inkomstprogram. ChatGPT Team erbjuder användare tillgång till OpenAIs modeller som GPT-4 och Dall-E 3 och kostar $25/månad per användare när det faktureras årligen eller $30/månad när det faktureras månatligen.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 11 januari

AI-verktyg revolutionerar cybersäkerhet år 2024

Cyberhot har aldrig varit större, med hackare som använder alltmer sofistikerade verktyg och tekniker för att infiltrera system och stjäla värdefulla data. Traditionella säkerhetsåtgärder räcker inte längre. Artificiell intelligens erbjuder en ny framkant av avancerat försvar. Genom att bearbeta enorma datavolymer och lära sig av nya hot kan AI-cyberverktyg luta maktbalansen tillbaka till säkerhetsteamen. Med förväntade skador på $6 biljoner årligen till 2021, kunde insatserna inte vara högre för regeringar och företag över hela världen.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 januari

AI och Gen AI förändrar juridikbranschen

AI har använts inom juridiken i nästan tre decennier och har blivit allt viktigare för att ligga i framkant. Generativ AI (Gen AI), som kan skapa nytt innehåll baserat på instruktioner och data, tas nu upp i juridikbranschen. Trots viss tveksamhet kan AI vara mycket användbart med rätt tillämpningar och mänsklig tillsyn. Gen AI kan generera nytt och relevant innehåll för juridiska organisationer, vilket optimerar mänsklig kreativitet. Konsultföretaget Gartner uppskattar att AI kan ersätta 80% av projektledningsaktiviteter till 2030. Gen AI kan ha stor inverkan på projektledning, inklusive juridisk projektledning, men betoningen ligger på att utnyttja, inte ersätta. Det kommer fortfarande att behövas juridiska projektledare för interpersonella och relationsfärdigheter. Gen AI kan leverera stora effektiviteter för en juridisk projektledare, både på ärende- och portföljnivå. Gen AI kan automatisera rutinuppgifter, vilket sparar tid och potentiellt minskar risken för mänskliga fel.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 9 januari

HPE Aruba Networking förutser fem huvudspår för organisationer år 2024

År 2024 kommer att präglas av omvandlingar inom nätverksprestanda och säkerhet. Traditionella brandväggar ersätts av en ny generation, och AI kommer att frigöra resurser för IT-administratörer. HPE Aruba Networking har identifierat fem huvudspår för organisationer. Dessa inkluderar döden för den fristående brandväggen, implementering av zero trust-principer, mätning av slutanvändarupplevelsen, ökad användning av Wi-Fi på 6 GHz-bandet och AI som frigör IT-administratörer.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 9 januari

Maskinlärning (ML) driver insikter och optimerar beslut över olika områden. Dock är bristen på experter som kan bygga och distribuera komplexa modeller ett hinder för att införa ML-verktyg. Nu finns det verktyg som gör avancerade ML-funktioner tillgängliga för icke-tekniska utövare, vilket demokratiserar tekniken. Dessa kodfria system underlättar användningsfall som prediktiv analys, dokumentklassificering, objektigenkänning och naturlig språkbearbetning. Trots detta, finns det fortfarande en brist på experter inom området. Företag kan dock lösa detta genom att använda kodfria ML-verktyg. Ett exempel på ett sådant verktyg är Amazon SageMaker Canvas.

Innovation & Tech Today fördjupade 8 januari

AI förutspås bli den mest störande tekniken 2024

Artificiell intelligens (AI) förutspås bli den mest störande tekniken 2024 enligt undersökningar av VD:ar utförda av organisationer som Gartner och EY. AI ökar effektiviteten och produktiviteten, förbättrar dataanalys och beslutsfattande och automatiserar rutinuppgifter. Det finns dock också utmaningar, inklusive anställdas oro över förskjutning och rädsla för redundans. Stark styrning behövs för att möta dessa hinder och säkerställa en smidig integration mellan människor och AI. Amerikanska Express använder till exempel AI för att analysera miljoner transaktioner i realtid. Det identifierar potentiellt bedrägliga aktiviteter, vilket sparar företaget miljoner och förbättrar kundförtroendet. Ledare måste vara medvetna om sitt etiska ansvar vid en AI-integration. Det är frestande att fokusera på bottenlinjen och driva effektivitet, men ledare har ett ansvar att prioritera människor med en människocentrerad strategi. Detta kräver mjuka färdigheter som empati och förståelse för att skapa en inkluderande företagskultur byggd på förtroende och acceptans. Men med stor makt kommer stort ansvar. Dessa AI-system arbetar med stora volymer av proprietär data, och utvecklare är inte alltid transparenta om uppdateringar. Ledningen behöver implementera en stark människa och AI-integrationsplan som tar hänsyn till potentiella risker samtidigt som man fokuserar på en AI-förstärkt arbetskraft. Det är viktigt för ledningen att sätta den strategiska riktningen för människor och AI-integration. De måste ha en tydlig förståelse för sina strategiska mål, oavsett om det handlar om att förbättra effektiviteten, förbättra kundupplevelsen eller driva innovation. AI-utrullningen bör stämma överens med organisatoriska mål och involvera alla intressenter för att säkerställa engagemang. Anställdas engagemang är avgörande, och detta innebär att vara transparent och kommunicera prioriteringar och mål till hela teamet. Skapa ett forum och främja en dialog bland alla berörda intressenter (internt och externt) för att ta upp problem och klart definiera förväntningar. Detta sätter alla på samma sida. Här är fyra viktiga steg för att rulla ut en AI-förstärkt arbetskraft: 1. Identifiera AI-integrationsmöjligheter. 2. Bygg AI-kompetens. 3. Skapa synergier mellan AI och mänskliga team. 4. Förbättra kontinuerligt genom engagemang. AI är en kraftfull teknik som kan förstärka mänskliga förmågor i arbetskraften. Men stor omsorg måste tas för att säkerställa att dess implementering är både etisk och effektiv. Med en strategisk strategi kan ledare bygga en AI-förstärkt arbetskraft som förbättrar bottenlinjen och allas livskvalitet.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 8 januari

Topp 10 AI-startups att hålla ett öga på 2024

Artificiell intelligens (AI) har framstått som en drivkraft bakom innovation, och revolutionerar hur industrier fungerar. AI-startups spelar en central roll i omvandlingen av olika sektorer. AI-industrin förväntas nå 126 miljarder dollar 2025. Denna artikel utforskar de tio bästa AI-startups som förväntas ha stor inverkan 2024. Dessa inkluderar Abnormal Security, Anthropic, Dataiku, DNSFilter, MindsDB, Observe.ai, OpenAI, Perplexity AI, Spot AI och Writesonic.

Direktlänk Dela Wire19 fördjupade 8 januari

Amazon Ads förutspår att 2024 blir ett ´definierande år av förändring för annonsörer´

Enligt Amazon Ads kommer 2024 att vara ett ´definierande år av förändring för annonsörer´. Företaget förutser att de främsta trenderna som kommer att forma reklambranschen under de nästa tolv månaderna kommer att kretsa kring och kring artificiell intelligens, streaming-TV och maskininlärning. Amazon Ads har lanserat ett nytt GenAI-verktyg för bildgenerering som kan hjälpa annonsörer i USA för sponsrade varumärkeskampanjer. Dessutom förväntas varumärken av alla storlekar omfamna streaming-TV. Amazon Ads har nyligen lanserat Sponsored TV för amerikanska annonsörer och miniTV, en annonsstödd gratis videostreamingtjänst i Indien. Amazon Ads tror också att annonsörer kommer att vända sig till ´clean rooms´ för att planera, optimera och mäta effekten av sina kampanjer. För detta har företaget lanserat Amazon Marketing Cloud, en ´säker, integritetsskyddande och molnbaserad clean room-lösning´. Amazon Ads förväntar sig också att investeringar kommer att påskyndas i detta område eftersom annonsörer arbetar för att förbli relevanta i en värld utan tredjepartscookies.

Direktlänk Dela Bestmediainfo.com fördjupade 8 januari

Säkerhetsverktyg för AI lanserat för att förhindra felaktig information

Generativa AI-plattformar som ChatGPT, Dall-E2 och AlphaCode utvecklas snabbt, vilket gör det svårt att förhindra felaktig eller stötande information. Därför har företag börjat sätta upp ´skyddsräcken´ för att förhindra negativa utfall. I september lanserade startupföretaget Patronus AI, grundat av två tidigare Meta AI-forskare, en automatiserad utvärderings- och säkerhetsplattform som hjälper företag att använda stora språkmodeller på ett säkert sätt. Verktygen kan upptäcka felaktig information och när en stor språkmodell oavsiktligt avslöjar privat eller känslig information. Patronus AI har använt sin programvara för att testa några av de mest populära genAI-plattformarna.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 8 januari

10 bästa AI-verktygen för affärseffektivitet 2023

I dagens snabbt föränderliga affärslandskap har det aldrig varit viktigare att hålla sig före konkurrensen. En stor möjlighet till effektivisering för företag i år: generativ AI. AI har snabbt gått från vetenskapligt experiment till en nödvändig del av affärsanvändares arbetsflöden, och förbättrar process effektivitet och revolutionerar hur team mäter framgång. Enligt Gartner förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 37,3% från 2023 till 2030. Detta indikerar att marknaden kommer att nå otroliga 1 811,8 miljarder dollar år 2030. Här är tio AI-verktyg som är redo att omdefiniera framgång 2023.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 6 januari

Generativ AI förväntas ha betydande inverkan på arbetsplatser

Det har varit mycket diskussion om hur generativ AI kommer att passa in på arbetsplatsen, och många analytiker och HR-ledare förutspår att CHRO kommer att aktivera de bästa delarna av denna teknik. Generativ AI har så långtgående tentakler att det bästa teamet för att hantera det är ett som berör varje aspekt av verksamheten för att sammanföra både människor och tekniska lösningar. Institute for Corporate Productivity (i4cp) förutspår att högpresterande organisationer kommer att öka HR:s deltagande i AI-strategin 2024. Forskning visar att i många organisationer kommer varje avdelning att förlita sig på generativ AI och att de mest effektiva företagen kommer att ha en strategi direkt kopplad till affärsmål.

Direktlänk Dela Hrexecutive.com fördjupade 5 januari

Framtiden för AI: Förutsägelser och utmaningar för 2024

Varje nytt år skapar en mängd författare, analytiker och spelare som försöker förutsäga framtiden. När det gäller tekniknyheter handlade det tidigare om att gissa hur den nya iPhone skulle se ut. Men 2024 pratar de flesta om en alternativ framtid som drivs av artificiell intelligens (AI), ett framtidsscenario som Silicon Valley-insider säger är oundvikligt. Många förutspår att AI kommer att bli oundvikligt de kommande månaderna. AI:s uppgång är inte den enda stora förutsägelsen experter gör för nästa år. Sociala mediers fortsatta fragmentering, Apples blandade verklighetsglasögon, rymdfarkoster och naturligtvis AI dyker upp på de flesta förutsägelser. AI verkar också koppla samman alla dessa saker på samma sätt som internetets uppgång i grunden kopplade samman alla stora förutsägelser 2004. Ändå vet jag inte riktigt vad jag ska tänka om vad som kommer med AI. Kanske blir 2024 året för artificiell intelligens, men jag trodde också att 2023 skulle vara AI:s år. Trots hundratals miljarder dollar som strömmar in i industrin känner jag fortfarande inte att AI förändrar mitt liv. När ChatGPT hade sitt genombrott efter att OpenAI släppte det sent 2022 var det allmänt enigt om att 2023 skulle bli året då generativ AI träffade mainstream. Och nu verkar det tydligen som att 2024 kommer att bli året då tekniken blir riktigt bra och börjar förändra sättet vi gör absolut allt på.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 4 januari

Marknadsförare dyker djupare in i generativ AI 2024

År 2023 började marknadsförare experimentera med generativ AI för reklamskapande. Nu, 2024, kommer de flesta varumärken att hoppa in. Idag implementerar (29%) eller testar (7%) marknadsföringsledare generativ AI i sina organisationer, enligt Nicole Greene, VP-analytiker på Gartner. Inom de närmaste 6 till 12 månaderna kommer 88% av marknadsföringsledarna att ha implementerat, testat tekniken eller ha en aktiv plan för att testa relaterade användningsfall. Jenny Kelly, innehållschef på digitalt kreativt konsultföretag Deloitte Digital, tror att generativ AI kommer att bli en integrerad del av marknadsföringsteamens dagliga arbetsflöde.

Direktlänk Dela AdExchanger fördjupade 4 januari

Generativ AI: Utmaningar med prissättning och värde för företag

Generativ AI har potential att öka produktiviteten på arbetsplatsen genom att automatisera uppgifter som att skriva e-post och sammanfatta möten. Men att bestämma hur mycket företag ska betala för att få tillgång till dessa verktyg kan vara en utmaning för mjukvaruleverantörer. Sedan OpenAI:s ChatGPT lanserades har stora språkmodeller använts i många mjukvaruverktyg, med samarbets- och produktivitetsappar som en nyckelanvändning. Prissättningsstrategier för tillgång till dessa funktioner varierar, med vissa leverantörer som tar premiumpriser medan andra väljer lägre kostnader i hopp om att stimulera upptag bland företagskunder.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 3 januari

Framtida arbete: Generativ AI förändrar företagsdrift och rekrytering

Generativ AI har påverkat företagsdriften betydligt under 2023, särskilt inom HR-avdelningar. Enligt Gartner kommer över 80% av företagen att använda generativ AI år 2026. Ed Challis, chef för AI-strategi och generell chef för Communications Mining, UiPath, betonar dock att förmågan att ansvarsfullt använda tekniken fortfarande är omogen. Han förutser att 2024 kommer att vara året då denna uppfattning ändras. Merijn te Booij, GM för Workforce Engagement på Genesys, tror att AI kommer att omvandla anställningsträning och minskning av personalomsättning. Pamela Maynard, VD för Avanade, lyfter fram fördelarna med att använda AI för att effektivisera rekryteringsprocessen. Aaron Skonnard, VD och medgrundare av Pluralsight, betonar betydelsen av att upprätthålla den mänskliga aspekten i AI-innovation. Richa Gupta, CHRO för Globalization Partners (G-P), betonar vikten av att prioritera en flexibel arbetskraft för att behålla Storbritanniens position som en ledande global ekonomi. Bryan Stallings, Chief Evangelist på Lucid Software, förutspår att 2024 kommer att se team bli mer självmedvetna och avsiktliga om att öka frekvensen av asynkron samarbete.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 3 januari

SoundHound AI: En potentiell vinnare i AI-sektorn

SoundHound AI, en utvecklare av röstigenkänningsteknik, har nyligen upplevt betydande köpaktivitet efter att ha gått publikt via en specialändamålsförvärvsbolag (SPAC) 2022. Trots en aktiekurs på endast $2 per aktie och en nedgång på 85% från toppen, kan det vara en lukrativ möjlighet att investera i bolaget. Federal Reserve förväntas sänka räntorna, vilket kan leda till ökad affärsaktivitet och göra investeringar i tillväxtområden som AI starka för 2024. SoundHound AI, som har applikationer i restaurangindustrin och bilindustrin, kan dra nytta av detta. Dessutom förväntas fusioner och förvärv att studsa tillbaka 2024, vilket kan göra SoundHound AI till ett attraktivt uppköpsmål.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 januari

SoundHound AI kan bli en lukrativ investering trots aktiens nedgång

SoundHound AI, en utvecklare av röstigenkänning, har sett en snabb köpaktivitet följt av en nedgång sedan den gick offentlig via en specialändamålsförvärvsbolag (SPAC) 2022. Aktien handlas för ungefär $2 per aktie, vilket är en minskning med 85% från dess högsta nivå. Trots detta kan det vara en lukrativ möjlighet att köpa aktien. Federal Reserve förväntas sänka räntorna, vilket kan leda till ökad affärsaktivitet och göra investeringar i tillväxtområden som AI starka för 2024. SoundHound AI:s kärnmarknader är restaurangindustrin och bilindustrin, som båda kan se nytt liv med lägre räntor. Dessutom kan företaget bli ett attraktivt förvärvsmål, med tanke på dess finansiella profil och unika position inom AI-landskapet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 januari

Ökat intresse för generativ AI globalt

Hypen kring förmågorna hos generativ AI är enorm. Även om generativ AI har funnits ett tag, har lanseringen av grundmodeller som ChatGPT lett till ett ökat intresse för teknologin, vilket har lett till en oöverträffad adoptionshastighet. Enligt Gartner utforskar för närvarande 70% av globala organisationer Gen AI. Marknaden är redan på väg att föra Generativ AI närmare affärsanvändning, men organisationer har flera faktorer att överväga för att få ut mesta möjliga av dessa stora språkmodeller. Vi utforskar hur grundmodeller kan justeras, integrera företagskunskap för att skapa skräddarsydd intelligens som uppfyller affärsbehov, producerar rätt resultat samtidigt som säkerhet och datasekretess garanteras.

Direktlänk Dela Capgemini fördjupade 30 december

Stora språkmodeller (LLMs) används för att förutsäga potentiella intrångsförsök och upptäcka nya hotmönster. Företag som Palo Alto Networks och CrowdStrike samlar in stora mängder data från sina slutpunkter för att förbättra sina brandväggar och automatisera attackytbehandlingen. LLMs har visat sig framgångsrika i att leverera bättre signaler med mindre brus. Enligt Gartner kommer marknaden för slutpunktsskydd att växa från 14,45 miljarder dollar idag till 26,95 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt på 16,8%. Elia Zaitsev, CTO på CrowdStrike, diskuterade hur träning av LLMs med slutpunktsdata kommer att stärka cybersäkerheten.

VentureBeat fördjupade 30 december

Generativ AI - en spelväxlare eller överhype?

Generativ AI har tagit teknikindustrin med storm det senaste året, vilket har lämnat IT-ledare undrande över vad det kommer att innebära för deras organisationer på kort och lång sikt. Gartner använde sin IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies Conference för att ge IT-ledare klarhet om teknologins framtid. Arun Chandrasekaran, Gartners framstående VP-analytiker, ledde två sessioner som fokuserade på generativ AI. Han noterade att generativ AI har potential att vara transformativ, men det finns många hinder att övervinna på kort sikt. Han identifierade tre huvudfunktioner för vilka generativ AI antas inom IT: programvaruutveckling, säkerhet och DevOps och I&O.

Direktlänk Dela IT Pro Today fördjupade 29 december

AI och ML:s språkbearbetningsmodeller överhypade, enligt analytiker

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) baserade språkbearbetningsmodeller var de hetaste ämnena 2023. Trots den offentliga hypen visar tecken på att vi inte är riktigt där ännu. Begränsningar av dessa verktyg, samt juridiska och etiska utmaningar för deras utveckling, lämnar mindre att fira och mer att göra innan ett annat genombrott i AI-adoptering. Enligt McKinseys rapport ´The State of AI 2022´ har AI-adoptering stabiliserats mellan 50 och 60 procent under de senaste åren och har till och med minskat något sedan 2019. Analytiker från CSS Insight och Gartner anser att generativ AI är ´överhypad´ och förutspår att det kommer att försvinna från allmänhetens intresse redan 2024.

Direktlänk Dela DatacenterDynamics fördjupade 29 december

Säkerhetsstandarder och protokoll behövs för att hantera risker med AI-utveckling

Innovationen inom artificiell intelligens (AI) fortskrider snabbt och 2024 kommer att vara en avgörande tid för organisationer och styrande organ att etablera säkerhetsstandarder och protokoll för att förhindra att AI kommer före dem, varnar säkerhetsexperter. Stora språkmodeller (LLM), drivna av sofistikerade algoritmer och massiva databaser, visar enastående språkförståelse och mänsklika konversationsförmågor. OpenAI:s GPT-4 är en av de mest sofistikerade plattformarna hittills och företaget har, i samarbete med Microsoft, börjat arbeta på GPT-5. Dessa modeller har stor potential för betydande produktivitets- och effektivitetsvinster för organisationer, men experter menar att det är dags att branschen som helhet tar upp de inneboende säkerhetsriskerna. Trots oro för nästa generations AI, är de flesta säkerhetsexperter inte speciellt oroliga för ett domedagsscenario där maskiner blir smartare än människor och tar över världen. Det som är oroande är det faktum att AI-utvecklingen och antagandet går för snabbt för att riskerna ska kunna hanteras på ett lämpligt sätt. Det finns flera allmänt erkända risker med generativ AI som kräver övervägande och som bara kommer att bli värre när framtida generationer av tekniken blir smartare. För att hantera dessa risker krävs det gemensamma åtgärder innan AI-innovationen springer ifrån branschens förmåga att kontrollera den.

Direktlänk Dela Dark Reading fördjupade 29 december

Artificiell intelligens går mainstream men utmaningar kvarstår

Artificiell intelligens (AI) blev mainstream 2023, med chatboten ChatGPT som nådde 100 miljoner aktiva användare på bara två månader. Trots detta visar McKinseys rapport att användningen av AI verktyg inom organisationer har stagnerat. Generativ AI, trots framgångar inom text, kod och bilder, har ännu inte spridit sig över hela branschen. Enligt Infosys använder endast 6% av de europeiska företagen GenAI för att skapa affärsvärde. Trots utmaningar förväntas GenAI gå in i en rad olika branscher 2024, med teknikföretag som förväntas se de största vinsterna. Det finns dock oro för att AI kan användas för skadliga ändamål, som att sprida politisk desinformation genom deepfakes.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 28 december

Artificiell intelligens blev mainstream 2023, men utmaningar kvarstår

Artificiell intelligens (AI) blev mainstream 2023, med ChatGPT som släpptes i slutet av 2022 och nådde 100 miljoner aktiva användare inom två månader. Trots detta har framstegen mestadels skett inom generativ AI, och användningen av andra AI-verktyg har inte ökat lika mycket. Enligt McKinsey har procentandelen organisationer som använder AI-verktyg varit konstant sedan 2022. En studie från Infosys visade att endast 6% av europeiska företag skapar affärsvärde med sina generativa AI-användningsfall. Trots utmaningar förväntas generativ AI att gå in i flera branscher 2024, inklusive teknik, bank, läkemedel, medicinsk utrustning och utbildning. Det finns dock också växande oro för AI:s användning i skadliga applikationer, som deepfakes och skrapning av webbdata.

Direktlänk Dela The Next Web fördjupade 28 december

Metaverse är inte död, det omdefinieras bara

Även om entusiasmen för metaverse dämpades av generativ AI, hävdar experter att dess definition och användningsfall bara omdefinieras. Marty Resnick, analytiker på Gartner, menar att metaverse kommer att bli en del av den fysiska världen genom förstärkt verklighet (AR) och utökad verklighet (XR). Trots att Meta förlorade $47 miljarder på sin metaverse-investering, förväntas metaverse-ekonomin växa till $400 miljarder år 2030. Metaverse har även potential inom industriella miljöer, där människor kan interagera med maskiner för att designa, bygga och optimera tillverkningssystem. Dock finns det fortfarande utmaningar att övervinna, som teknik och social acceptans.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 december

År 2023 blev ett genombrott för AI-tekniken, med OpenAI:s ChatGPT i spetsen. Tekniken har dock också lett till oro, särskilt när det gäller dess användning i skolor och dess potential att påverka yrken som involverar skrivande, ritande och kodande. Det har även uppstått bekymmer kring AI-genererade deepfakes och deras inverkan på valkampanjer och nyhetsrapportering. År 2023 präglades också av interna konflikter inom OpenAI och framtagandet av EU:s första stora AI-lagstiftning. Trots framstegen menar marknadsanalysföretaget Gartner att generativ AI-teknik för närvarande befinner sig på toppen av en hypecykel.

Euronews fördjupade 27 december

Nasdaq kan stiga 15% 2024, Amazon och Alphabet kan nå 2 biljoner dollar

Nasdaq Composite sjönk med 33% under 2022, men har gjort en stark återhämtning under 2023 med en ökning på 44%. Historiskt har indexet följt en nedgång på över 10% med två starka återhämtningsår, vilket indikerar att Nasdaq kan stiga med cirka 15% under 2024. Denna ökning kan potentiellt öka värdet på Amazon och Alphabet till över 2 biljoner dollar, vilket skulle göra dem till medlemmar i en klubb som för närvarande endast inkluderar Apple och Microsoft. Amazon och Alphabet anses vara värda att köpa oavsett vad som händer nästa år, på grund av deras starka närvaro på stora marknader.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 december

AI-assisterad kodning förändrar spelplanen för mjukvaruutveckling

År 2023 har varit ett banbrytande år för AI inom mjukvaruutveckling, med verktyg som GitHub´s Copilot som hjälper utvecklare att bygga applikationer. AI-drivna utvecklarverktyg som GitHub Copilot upplever massiv tillväxt och har en omvandlande inverkan på mjukvaruutveckling, med positiva effekter på produktivitet, kvalitet och jobbtillfredsställelse. Användningen av AI-verktyg av utvecklare har växt exponentiellt. Nittiotvå procent av utvecklarna använder nu någon form av AI i sitt arbete, enligt GitHub. Detta beror till stor del på uppkomsten av GenAI-modeller som har demokratiserat tillgången till AI.

Direktlänk Dela The New Stack fördjupade 26 december

Generativ AI når toppen av uppblåsta förväntningar, men vad med miljöpåverkan?

Gartner Hype Cycle är ett diagram som kartlägger framstegen för en ny teknik genom fem faser. För närvarande visar diagrammet att generativ AI (det artiga uttrycket för ChatGPT och liknande) just har nått toppen av uppblåsta förväntningar. Detta sammanfaller med den tekniska industrins febriga förutsägelser om att AI kommer att förändra världen och snart vara allestädes närvarande. Men vad händer med den miljömässiga påverkan? AI kräver enorma mängder datorkraft, vilket i sin tur innebär stora CO2-utsläpp. En studie från 2019 uppskattade koldioxidavtrycket för att träna en enda stor språkmodell till 300 000 kg CO2-utsläpp - motsvarande 125 tur-och-returflygningar mellan New York och Peking. Sedan dess har modellerna blivit exponentiellt större och deras träningsavtryck kommer därför att vara proportionellt större. Kanske skulle det bästa hoppet för planeten vara att generativ AI snubblar ner i Gartners ´dal av besvikelse´, vilket skulle göra det möjligt för resten av oss att fortsätta med livet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 december

IBM förutspår att cyberattacker kommer att intensifieras med generativ AI 2024

IBM förutspår att cyberattacker kommer att förstärka sina verktyg med generativ AI och ta sin attackteknik till en ny, dödligare nivå 2024. Attackstrategier kommer att ta en mer mångdimensionell strategi, med mer sofistikerade sociala ingenjörstaktiker skapade med generativ AI. De varnar för att 75% av säkerhetsmisslyckanden börjar eftersom privilegierade åtkomstuppgifter och deras associerade identiteter inte hanteras säkert. Enligt en rapport från Unit 42 hade 99% av de analyserade identiteterna över 18 000 molnkonton från över 200 organisationer minst en felkonfiguration, vilket indikerar luckor i skyddet för identitetsåtkomsthantering (IAM).

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 22 december

Generativ AI har potential att omforma hälso- och sjukvårdsindustrin

Generativ artificiell intelligens (AI) har potential att omforma hälso- och sjukvårdsindustrin, från patientvård till diagnostik och hjälpa medicinska professionella med att tolka data och dokumentation. Enligt en rapport av GlobalData används generativ AI över hela den medicinska värdekedjan, vilket leder till bättre patientresultat. AI-tekniken har även visat potential inom att granska patienters symptom och rekommendera diagnostiska råd och olika alternativ som virtuella incheckningar eller ansikte mot ansikte-besök med en hälso- och sjukvårdsprofessionell. Detta kan minska arbetsbelastningen för sjukhuspersonal, öka effektiviteten i patientflödet och spara hälso- och sjukvårdskostnader.

Direktlänk Dela Social News XYZ fördjupade 22 december

AI-trender som formar projektledning 2024

Artificiell intelligens (AI) är en stark drivkraft som omformar projektledningens värld. AI erbjuder projektledare en rad verktyg och förmågor som omdefinierar hur projekt planeras, genomförs och övervakas. De främsta AI-trenderna som kommer att forma projektledning 2024 inkluderar förbättrad projektplanering och schemaläggning, prediktiv analys för riskhantering, AI-driven resurshantering, intelligenta projektinstrumentpaneler och rapportering, automatisering av rutinuppgifter, chattrobotar för projektledning, AI-förbättrat beslutsstöd, förbättrad intressentengagemang, AI-driven ständig förbättring, etiska överväganden i AI-användning, vidareutbildning och AI-utbildning samt integration av AI med andra teknologier.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 december

2023: Ett stort år för artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) blev ett populärt ämne 2023, men tekniken har ännu lång väg att gå för att uppfylla människors futuristiska förväntningar på mänsklika maskiner. Chatten ChatGPT var central för årets uppmärksamhet på AI. AI-forskaren Fei-Fei Li föreslog att 2023 kommer att minnas för stora förändringar inom teknik samt allmänhetens uppvaknande. Bekymmer över AI började tidigt 2023 när skolor från Seattle till Paris började blockera ChatGPT. Oro växte när AI-verktyg inte bara producerade ord utan också bilder, musik och röster. AI-debatter ledde också till nya lagar från EU och övervägande från andra, inklusive USA: s kongress.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 21 december

Företag planerar att öka investeringar i AI, Microsoft leder

Microsoft leder inom generativ AI-marknaden och företag planerar att öka sina investeringar i AI-teknologi. Enligt en undersökning av CNBC Technology Executive Council planerar mer än hälften (55%) av de högsta teknikcheferna att köpa företagsnivå gen AI-programvara, som Microsoft Copilot, inom de närmaste sex månaderna. Microsofts aktier har ökat med 55% detta år, mer än dubbelt så mycket som S&P 500:s avkastning hittills i år. Företag som Visa, BP, Honda och Pfizer använder redan Copilot, och professionella tjänsteföretag som Accenture, EY, KPMG och PwC är partners på Copilot AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 december

Microsoft leder AI-marknaden med stora planer på investeringar och utveckling

Microsoft har tagit ledningen inom AI-marknaden, med aktiekurser som har ökat med 55% under året, mer än dubbelt så mycket som S&P 500. Analytiker förutser att Microsofts generativa AI-intäkter kan nå upp till 10 miljarder dollar årligen. Över hälften (59%) av de tillfrågade toppcheferna inom tekniksektorn säger att deras företags nya investeringar i AI-förmågor accelererar. Mer än hälften (55%) av teknikcheferna planerar att köpa företagsnivå gen AI-programvara, som Microsoft Copilot, inom de närmaste sex månaderna. Enligt Jason Wong, en analytiker på Gartner, är det inte förvånande att Microsoft toppar listan, med tanke på all uppståndelse kring generativ AI och Microsofts intensiva marknadsföring av Microsoft 365 Copilot. Microsoft har pekat på kunder som Visa, BP, Honda och Pfizer som använder Copilot, och professionella tjänsteföretag som samarbetar på Copilot AI inkluderar Accenture, EY, KPMG och PwC.

Direktlänk Dela FinnoExpert fördjupade 20 december

Företag planerar att öka investeringar i generativ AI

2023 var året då generativ AI, som ChatGPT, exploderade i allmänhetens medvetande och 2024 förväntas utgifterna för generativ AI företagsprogramvara öka. Mer än hälften av stora organisationer planerar att köpa generativ AI-programvara som Microsoft Copilot inom de närmaste sex månaderna, enligt en ny undersökning. Om 2023 var året för generativ AI-hype, kommer 2024 att vara året då de flesta företag tar investeringar i tekniken på allvar för att integrera artificiell intelligens mer direkt i sina anställdas och kunders liv.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 20 december

Överväganden kring AI-adoption inom företag: Dataintegritet, framtidens arbete och regleringar

Företagsledare överväger AI-adoption inom sina organisationer, med fokus på dataintegritet och säkerhet, framtida arbetsförhållanden och statliga regleringar. Lanseringen av ChatGPT har lett till ett ökat intresse för utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Genom att introducera detta verktyg på marknaden, tillsammans med tillväxten av Large Language Model (LLM)-lösningar, har företag fått en ny modell för hur de kan utveckla sina dagliga verksamhetsprocesser. Trots detta, medan företagsledare och globala organisationer ivrigt försöker påskynda AI-adoptionen, förblir oro kring dataskydd, integritet och regleringskrav högst på deras agenda.

Direktlänk Dela RTInsights fördjupade 20 december

Datadog och CrowdStrike rankas högt på Fortunes Future 50 List

Fortune har nyligen publicerat sin Future 50 List för 2023, en årlig rankning av världens största företag baserat på långsiktiga tillväxtutsikter. Programvaruleverantörer som formar framtiden för artificiell intelligens (AI) var ett vanligt tema. Datadog och CrowdStrike gjorde listan på den förtjänsten, rankade nr 2 och nr 3 respektive. Datadog specialiserar sig på observabilitetsprogramvara och har rapporterat solida finansiella resultat i tredje kvartalet. CrowdStrike specialiserar sig på cybersäkerhetsprogramvara och rapporterade starka finansiella resultat i tredje kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 december

Vymo-rapport belyser AI:s roll i omvandlingen av försäkringsdistributionen 2023

Försäljningsengagemangsplattformen Vymo har släppt en rapport med titeln ´Rise of AI in 2023´ som belyser hur AI förändrar försäkringsdistributionen. Rapporten, som baseras på omfattande samtal med försäkringsbolag och finansiella tjänsteledare, visar hur AI verktyg omformar landskapet och de områden som störs genom AI-applikationer. Rapporten belyser också hur AI-verktyg bidrar till försäkringsförsäljning, distribution och rekrytering. Vymo är försäljningsengagemangsplattformen för 350 000 säljare över 65+ globala finansinstitut.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 20 december

Molntjänster blir en avgörande komponent i AI-utveckling

Molntjänster har blivit en avgörande komponent för utvecklingen och implementeringen av AI-teknik som Googles Bard och OpenAI:s ChatGPT. Denna integration av molnplattformar i AI-utveckling innebär en betydande förändring i hur dessa teknologier drivs och hanteras. Molnplattformar samlar information från efterfrågade halvledarchip, erbjuder online-lagring och tillhandahåller olika andra tjänster. Molnmarknaden, värd ungefär en halv biljon dollar, domineras av några stora aktörer: Amazon, Microsoft och Google. Detta väcker oro bland beslutsfattare och industrins kritiker.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 20 december

Aurora planerar att utforska artificiell intelligens i sin stadsbudget för 2024

Michael Pegues, stadens IT-chef, meddelade att den nyligen antagna stadsbudgeten för 2024 inkluderar att IT-avdelningen ska utforska artificiell intelligens (AI). Detta kommer att innebära en spännande resa mot att utnyttja potentialen av AI inom stadens regeringsdepartement och tjänster. Staden förbereder sig aktivt för att integrera AI-teknologier i olika sektorer. Aurora siktar på att förbättra sina styrningsmetoder genom AI-drivna lösningar. Hittills är New York den enda staden som har släppt en AI-plan, även om delstaten Kalifornien nyligen också släppte en. Jim Schweizer, ledande AI-forskare för Global Data Sciences Inc., uppmanade nyligen Aurora att utveckla en AI-plan.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 20 december

Generativ AI förväntas förändra ekonomi- och redovisningsyrken

Mark D. McDonald, en hög chef på Gartner, förutspår att ekonomi- och redovisningsprofessionella kommer att ha helt andra färdigheter om tio år, mer lika dataforskare och systemingenjörer. Generativ AI kan hjälpa till att övervinna bristen på kvalificerad personal. AI-drivna verktyg har använts i flera år för att automatisera datainmatning och bokföring, men generativ AI kan fundamentalt förändra ekonomi- och redovisningsroller. Enligt en undersökning av Robert Half tror 38% av de tillfrågade att generativ AI kommer att ha en positiv inverkan på deras karriärer. Steve Saah, verkställande direktör för den permanenta ekonomi- och redovisningspraktiken på Robert Half, ger råd om hur man kan förbereda sig för denna förändring.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 19 december

Aurora planerar att utforska artificiell intelligens inom stadsförvaltningen

Auroras stad kommer att undersöka användningen av artificiell intelligens (AI) under 2024. Stadens IT-chef, Michael Pegues, meddelade att den nyligen antagna stadsbudgeten för 2024 inkluderar att IT-avdelningen ska utforska AI-världen. Arbetet kommer att innefatta hur man kan införliva AI i en plan och börja genomföra den. Staden planerar att använda AI för att förbättra effektiviteten, beslutsfattandet och medborgartjänsterna inom sina regeringsavdelningar och tjänster. Jim Schweizer, ledande AI-forskare för Aurora-baserade Global Data Sciences Inc., har uppmanat Aurora att utveckla en AI-plan.

Direktlänk Dela Chicago Tribune fördjupade 19 december

Generativ AI förändrar landskapet för affärsverksamhet och teknik

Generativ AI (GenAI), som ChatGPT, har blivit en central del av företagsdiskussioner och tekniksektorn har snabbt utnyttjat möjligheten. Detta har lett till att både hårdvaruleverantörer och mjukvaruföretag bygger in AI-funktioner i sina produkter. På hårdvarusidan innebär detta mer fokus på AI-acceleratorer, där grafikprocessorer läggs till servrar för att driva maskininlärning och AI-inferensarbete. Enligt en undersökning av Gartner använder 55% av organisationerna GenAI. Jeffrey Hewitt, vice VD-analytiker på Gartner, sa att GenAI-produkter demokratiseras på grund av sammanflödet av moln och öppen källkod. AI används även i affärsprogramvara, med Microsofts AI-drivna Copilots för kontorsproduktivitet som ett exempel. Andra företag som Google, SAP, Oracle och Salesforce har också införlivat generative AI-funktioner i sina produkter.

Direktlänk Dela Computer Weekly fördjupade 18 december

AI:s framsteg och utmaningar under 2023

Artificiell intelligens (AI) blev mainstream under 2023, med chatboten ChatGPT som en katalysator. Skolor från Seattle till Paris började blockera ChatGPT när tonåringar använde den för att skriva uppsatser och besvara hemuppgifter. Oro växte när AI-verktyg började skapa inte bara texter, utan även bilder, musik och syntetiska röster, vilket hotade yrkesgrupper som författare och konstnärer. AI skapade djupfalska bilder som användes i amerikanska valkampanjer och i krigsrapportering. OpenAI, skaparna av ChatGPT, drabbades av företagskaos, och politiska ledare i EU kom överens om de första stora juridiska skydden för AI. Lagstiftningen träder i kraft 2025.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 17 december

Förutsägelser för cybersäkerhet 2024: AI, rymdattacker och mer

Cybersäkerhetsexperter förutser en rad utmaningar och framsteg för det kommande året. 2024 förväntas kretsa kring den transformerande kraften hos artificiell intelligens (AI), som erbjuder både möjligheter och hot. Generativ AI (GenAI) förväntas spela en central roll i cyberattacker. Företag kommer i allt högre grad att förlita sig på AI-baserade cybersäkerhetslösningar. Tillväxten av ´Shadow AI´ kommer att kräva en närmare titt på hanteringen av decentraliserade AI-processer. Chefer för informationssäkerhet (CISOs) kommer att anta en mer inflytelserik roll, och global valcybersäkerhet förväntas hamna i centrum. Ransomware kommer att fortsätta utvecklas, med användning av sofistikerade phishing- och sociala medier-kompromisstekniker. Dessutom kommer leveranskedjeattacker att öka i komplexitet. Molnsäkerhet kommer att mogna, med fokus på hybrid- och multicloud-miljöer. Blockchain förväntas locka cyberhot. Landskapet för cyberhot 2024 är mångfacetterat, inklusive AI-drivna attacker, hacktivism och malinformation. Dessutom förväntas införandet av zero-trust-modeller bli mer utbrett.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 17 december

AI blev mainstream 2023 men har fortfarande långt att gå

Artificiell intelligens (AI) blev mainstream 2023, men tekniken har fortfarande lång väg att gå för att matcha människors science fiction-fantasier om mänsklika maskiner. AI-botten ChatGPT väckte stor uppmärksamhet, även om inte alla förstod hur den fungerar eller vad man ska göra med den. Skolor från Seattle till Paris började blockera ChatGPT när tonåringar började använda botten för att skriva uppsatser och svara på hemuppgifter. Detta ledde till oro över AI:s framsteg och dess potentiella användning för bedrägeri och vilseledning. AI-genererade deepfakes började dyka upp i amerikanska valkampanjer och det blev allt svårare att skilja på verkliga och fabricerade krigsbilder från Ukraina och Gaza. Mot slutet av året hade AI-kriserna flyttat till ChatGPT:s egen skapare, startupföretaget OpenAI i San Francisco, som nästan förstördes av företagets tumult kring dess karismatiska VD. Europeiska Unionen kom fram till ett avtal om världens första stora AI-rättsliga skydd, men dessa kommer inte att träda i kraft förrän 2025. Det finns ingen tvekan om att de kommersiella AI-produkter som lanserades 2023 innefattade tekniska framsteg som inte var möjliga i tidigare stadier av AI-forskning. Men den senaste trenden inom generativ AI är på toppen av hypecykeln, enligt marknadsundersökningsföretaget Gartner. Google kritiserades för att ha redigerat en videodemonstration av sin mest kapabla AI-modell, kallad Gemini, på ett sätt som fick den att verka mer imponerande - och mänsklig.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 14 december

AI gick mainstream 2023, men tekniken har fortfarande lång väg att gå

Artificiell intelligens (AI) blev mainstream 2023, med ChatGPT som katalysator. Tekniken har dock en lång väg att gå för att matcha människors science fiction-fantasier om mänsklika maskiner. AI skapade oro när skolor från Seattle till Paris började blockera ChatGPT, eftersom tonåringar bad chatboten att skriva uppsatser och svara på hemtester. Oro ökade när AI-verktyg hotade levebrödet för alla som skriver, ritar, spelar eller kodar för sitt uppehälle. Vid årets slut hade AI-kriser skiftat till ChatGPT:s egen tillverkare, OpenAI, och till ett regeringsmöte i Belgien, där politiska ledare från hela EU kom fram med en överenskommelse för världens första stora AI-rättsliga skydd. Den nya AI-lagen kommer dock inte att träda i kraft förrän 2025.

Direktlänk Dela CP24 Toronto´s Breaking News fördjupade 14 december

Året då AI blev mainstream: framsteg, panik och hype

Artificiell intelligens (AI) blev mainstream 2023, med ChatGPT som en katalysator. Efter lanseringen började tonåringar använda chatboten för att skriva uppsatser och svara på hemuppgifter, vilket ledde till att skolor från Seattle till Paris blockerade ChatGPT. Oro över AI:s framsteg och dess potentiella användning för bedrägeri och bedrägeri ökade. Mot slutet av året hade AI-kriserna skiftat till ChatGPT:s egen tillverkare, San Francisco-startupen OpenAI, nästan förstörd av företagstumult över dess karismatiska VD. EU nådde en överenskommelse om världens första större AI-rättsliga skydd, som dock inte kommer att träda i kraft förrän 2025.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 14 december

AI: Påverkan på samhället och formandet av framtiden

Artificiell intelligens (AI) kan omforma både samhället och industrin. AI har potential att automatisera icke-rutinmässiga uppgifter och kommer att påverka alla jobb, men mer som en förstärkning snarare än att ersätta arbetare, enligt Pieter den Hamer, Vice President of Research på Gartner. Dhanvin Sriram, grundare av PromptVibes, tror att AI kommer att fortsätta att revolutionera industrier genom att automatisera uppgifter och förbättra beslutsfattandet. Brett Gronow, grundare av Systema AI, betonar behovet av säkerhetsstandarder och protokoll för att förhindra utvecklingen av AI-system som kan skada mänskligheten. Maria Chmir, grundare och VD för Rask AI, fokuserar på att ta itu med språkliga skillnader inom utbildningen. Drake Tigges, digital marknadsföringsspecialist, ger inblick i hur AI-automatisering påverkar varumärkesutveckling.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 14 december

Google lanserar multimodal Gemini Pro för företagsbruk

Google har tillkännagivit lanseringen av sin nya multimodala Gemini Pro för företagsbruk. Detta kommer kort efter att företaget presenterade sitt flaggskepps-generativa AI (genAI) -modell, Gemini, som snabbt kritiserades för sina bildanalysförmågor. Gemini Pro API finns tillgängligt för företag via Google Clouds Vertex AI-plattform och för utvecklare i Google AI-studio. Det inkluderar en dedikerad Gemini Pro Vision multimodal input som accepterar både text och bildingångar för textutgångar. Gemini Pro erbjuds både som en gratisversion och en betal-per-användning-version.

Direktlänk Dela SDxCentral fördjupade 14 december

AI förändrar hur företag drivs och hur människor arbetar

Artificiell intelligens, särskilt generativ AI, fortsätter att omvandla hur vi driver våra företag och formar sättet människor arbetar på. Gartner har funnit att mer än 80% av företagen använder generativa AI-applikationsprogrammeringsgränssnitt (API:er) eller modeller, och/eller distribuerar generativa AI-aktiverade applikationer i produktionsmiljöer till 2026. AI kommer att ha en djupgående effekt på hur ingenjörer och utvecklare arbetar på tre grundläggande sätt. För det första, hur vi bygger vår programvara och applikationer. För det andra, vad vi bygger in i DevOps-cykelverktyg och plattform. Och slutligen, vem som kan koda med hjälp av naturliga språkkonversationer, och därmed utvidgar programmeringen bortom lågkodare till icke-kodare. Utvecklingen kommer att bli ännu mer demokratiserad till alla med bra idéer och kreativitet.

Direktlänk Dela SAP fördjupade 13 december

AI fortsätter att omforma hur vi driver våra företag

Enligt Gartner kommer mer än 80 procent av företagen att använda generativa AI-applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) eller modeller, och/eller implementera generativa AI-aktiverade applikationer i produktionsmiljöer till 2026. SAP ligger i framkant av Business AI. SAP:s Business AI handlar om att uppnå verkliga affärsresultat för företaget och att göra AI relevant, pålitligt och ansvarsfullt. SAP har införlivat AI-funktioner i sina lösningar, inklusive Joule, deras nya generativa AI-kopilot som förstår ditt företag. SAP arbetar outtröttligt för att föra dessa generativa AI-användningsfall till sina kunder, inklusive att utbilda SAP-anställda om bästa praxis och tillhandahålla AI-verktyg internt för att påskynda generativ AI-inbäddad produktutveckling.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 12 december

Byråers AI-expertis kan vara avgörande för framgång i nya affärer

Klienter ställer redan svåra frågor till byråer om användningen av AI. Hur byråer svarar på frågor om sin AI-expertis kan vara en stor faktor för framgång i nya affärer nästa år. En nyligen forskningsnotering från Gartner framhävde de frågor marknadsförare bör ställa om byråers AI-förmågor - föreslår att de fokuserar på interna arbetsflöden, etiska riktlinjer, kundarbete som producerats med tekniken och slutligen, personal- och prissättningsimplikationer. Att sätta ihop en ståndpunkt som svarar på marknadsförare på ett övertygande, framtidsinriktat sätt - och som gör det på ett sätt som skiljer din byrå från sina konkurrenter - är inte lätt.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 12 december

Cisco använder AI för att bekämpa nätverks- och brandväggsrisker

Enligt Gartner kommer 99% av alla brandväggsintrång detta år att orsakas av felkonfigurationer. Cisco har nu bestämt sig för att använda AI för att ta itu med dessa utmaningar genom deras nyligen tillkännagivna Cisco AI Assistant for Security och den AI-drivna Encrypted Visibility Engine. AI-assistenten är utbildad på en av de största säkerhetsfokuserade datamängderna i världen, som analyserar mer än 550 miljarder säkerhetshändelser dagligen. Cisco baserade sina ansträngningar för utvecklingen av AI-assistenten och den AI-drivna Encrypted Visibility Engine på kundernas högprioriterade behov av att förenkla brandväggshantering.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom artificiell intelligens

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) har lanserat en rad produkter som utgör ett hot mot Nvidias dominans inom artificiell intelligens (AI). Bland produkterna finns grafikprocessorernaheterna (GPU) i Instinct MI300-familjen för att påskynda AI-applikationer och mjukvaruekosystemet ROCm för att konkurrera med Nvidias CUDA mjukvaruplattform. AMD planerar att vinna marknadsandelar genom att vara det andra företaget som angriper detta specifika område. Flera hårdvaruföretag, som Dell Technologies, Lenovo och Supermicro, kommer att erbjuda AMD:s nya chips i sina system. Analytiker tror att AMD:s chips kommer att kunna få fotfäste på AI-marknaden eftersom de kan erbjuda kunderna lägre kostnader och i vissa fall högre prestanda än Nvidia just nu.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini, påstår att överträffa GPT-4

Google har delvis lanserat sin Gemini-modell, som påstår sig ha prestandafördelar över OpenAIs GPT-4. En högpresterande version av Gemini förväntas släppas tidigt nästa år. Samtidigt har Microsoft lagt till stöd för GPT-4 Turbo till Windows 11 och sökmotorn Bing, och Google har lanserat en jämförbar Pro-version av Gemini 1.0 för sin Bard-sökmotor. Dessutom har Google släppt en ny version av sin tensorbehandlingsenhet (TPU) och en Google Cloud AI Hypercomputer-tjänst. Trots Googles framsteg hävdar analytiker att Microsoft fortfarande har fördelen när det gäller utvecklarverktyg.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 6 december

Generative AI når toppen av uppblåsta förväntningar, enligt Gartner

Den 16 augusti 2023 meddelade Gartner att de placerat ´Generative AI på toppen av uppblåsta förväntningar´ i sin Hype Cycle för framväxande teknologier 2023. Optimove, å andra sidan, ser Generative AI som på väg ut ur ´besvikelsernas dal´. Optimove har avsiktligt analyserat och utvecklat generativ AI-teknik för att säkerställa produktivitet inom kundstyrd marknadsföring för att optimera kundlojalitet. Ett exempel på detta är den nyligen lanserade AI Copy Assistant, som använder generativ AI för att hjälpa marknadsförare att skapa optimal text för sina e-postkampanjer.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 6 december

Generativa AI-verktyg förväntas bli alltmer populära bland mjukvaruutvecklare

Generativa AI-verktyg (genAI) förväntas bli antagna av hälften av alla företagsmjukvaruutvecklare till 2027, enligt en ny studie av Gartner Research. Idag använder endast cirka 5% av företagsmjukvaruutvecklare genAI-verktyg för att hjälpa till med kodning. AI-baserade kodgenereringsprodukter som GitHub Copilot, Replit GhostWriter och Amazon CodeWhisperer kan generera komplexa förslag som resulterar i en betydande ökning av utvecklarens produktivitet. Inom två år förväntas 80% av mjukvaruutvecklingsorganisationer inrätta plattformsteam som interna leverantörer av återanvändbara tjänster, komponenter och verktyg för applikationsleverans.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 6 december

Cybersäkerhetsaktier i fokus bland investerare

Höga profilhackningsincidenter och intresset för artificiell intelligens (AI) driver investerare mot cybersäkerhetsaktier. Fem cybersäkerhetsaktier är medlemmar i IBD 50-listan över tillväxtaktier: CrowdStrike (CRWD), Zscaler (ZS), Qualys (QLYS), Cloudflare (NET) och SentinelOne (S). Forskningsföretaget Gartner förutser en 14% ökning av företagens utgifter för cybersäkerhet 2024, till 215 miljarder dollar. Dessutom förväntas utgifterna för molnsäkerhetsprodukter och tjänster hoppa nästan 25% till 7 miljarder dollar. Samtidigt har Securities and Exchange Commission nya offentliggöranderegler som kräver att företag rapporterar hackningsincidenter inom fyra arbetsdagar om de har en väsentlig inverkan på verksamheten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 5 december

Tre AI-aktier att överväga att köpa i december: UiPath, SentinelOne och Amazon

Artificiell intelligens (AI) har gjort stora framsteg på Wall Street i år och förväntas lägga till över 15 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030. Här är tre AI-aktier att överväga att köpa i december. Först, UiPath, ett företag som säljer robotprocessautomatiseringsprogramvara till andra företag och samarbetar med stora leverantörer som Amazon´s AWS och SAP. För det andra, SentinelOne, ett cybersäkerhetsföretag som använder AI för att söka efter hot i enheter anslutna till ett nätverk och över molnbaserade arbetsbelastningar. Slutligen, Amazon, som förutom sin e-handelsverksamhet utvecklar och distribuerar AI-tjänster via sin AWS molnplattform.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 december

Amazon Web Services (AWS) har investerat 1,25 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Detta har tolkats som ett försök av AWS att hålla jämna steg med Microsoft och Google inom AI-området. AWS, som är världens dominerande molnleverantör, har dock kritiserats för att inte vara tillräckligt utrustad för att vinna i den nya fasen av molntjänster, kallad Cloud 2.0, där företag måste konkurrera baserat på hur väl deras mjukvara och andra verktyg stöder AI. AWS VD, Adam Selipsky, har dock inte förnekat att företaget försöker komma ikapp. Anthropic kommer att göra AWS till sin primära molnleverantör och kommer att använda AWS egna AI-chip för att träna och distribuera framtida modeller.

Fortune Media fördjupade 3 december

Artificiell generell intelligens: Framtiden för AI?

Termen artificiell generell intelligens (AGI) beskriver system som kan lära sig att utföra alla intellektuella uppgifter som människor kan utföra, och utföra dem bättre. AGI är en avancerad form av AI, där AI-system inkluderar ´smal AI´ som bara gör en specifik sak, medan AGI-system är generalister som kan lära sig att utföra en mängd olika uppgifter på en kognitiv nivå lika med eller större än en människa. Det finns mycket debatt inom AI-kretsar om AGI-system är inneboende farliga. Vissa forskare tror att AGI-system är inneboende farliga eftersom deras generaliserade kunskap och kognitiva färdigheter kommer att tillåta dem att uppfinna sina egna planer och mål. Andra forskare tror att att nå AGI kommer att vara en gradvis, iterativ process där det kommer att finnas tid att bygga in genomtänkta säkerhetsstaket vid varje steg.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 1 december

Igår markerade ettårsdagen sedan OpenAI lanserade ChatGPT, vilket har varit ett omvälvande år då otaliga företag och användare upplevt fördelar och risker med generativ AI. ChatGPT har förändrat marknadsföring, teknik, media, kultur och samhället på otaliga sätt, bland annat genom att ge nytt liv åt sökvärlden, stimulera kreativiteten och möjliggöra nya produktplaner. Samtidigt har det framkallat nya bekymmer relaterade till immateriell egendom, desinformation, diskriminering och datasekretess. OpenAI firade ChatGPT:s årsdag genom att publicera en kort video som framhäver några av de sätt som människor har använt plattformen för både arbete och vardagligt liv.

Digiday Media fördjupade 1 december

Dell Technologies och Microsoft lanserar tjänster för att optimera användningen av AI

Dell Technologies Professional Services är tillgängliga för alla, inklusive Microsofts verktyg och lösningar, som co-pilot. Syftet är att säkerställa att organisationer har en konsekvent strategi för både implementering och hantering av teknisk infrastruktur. Scott Bils, vice VD för professionella tjänster på Dell Technologies, betonar vikten av att minska gapet mellan strävan efter generativ AI och dess implementering. TJ Devine, Senior Director of Product Marketing på Microsoft, tillägger att företag kan fatta snabbare beslut om platser, optimera arbetsbelastningar, kostnader och miljöer och skydda sina data med Microsoft Defender för Cloud och IoT-säkerhetstjänster. Enligt Gartner kommer mer än 80% av företagen att använda ett programmeringsmodell eller gränssnitt för generativ AI (AI Gen) -applikationer fram till 2026.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 29 november

Dell Technologies levererar professionella tjänster för Microsoft 365 Copilot

Dell Technologies levererar en portfölj av professionella tjänster för Microsoft, inklusive tjänster för Microsoft 365 Copilot, för att hjälpa kunder att anta ett konsekvent tillvägagångssätt för att implementera och hantera sin teknik. Med Dells tekniska expertis kan organisationer använda ledande bedömnings-, rådgivnings-, driftsberedskaps- och implementeringstjänster som hjälper till att anta Microsoft 365 Copilot snabbt och i skala. Dells nya tjänster hjälper organisationer att utveckla strategin, implementera och testa lösningen och förbereda team för att dra nytta av Microsoft 365 Copilots funktionalitet.

Direktlänk Dela TechBuzz Ireland fördjupade 29 november

AI-startups ser ökad efterfrågan efter OpenAIs kaos

AI-startupen Hugging Face rapporterar ökat intresse från potentiella kunder efter kaoset hos rivalen OpenAI. Företag är oroliga över riskerna med att outsourca sin AI till en enda leverantör, enligt Hugging Face VD Clément Delangue. Även Cohere, en språkmodells-startup baserad i Toronto, har sett fler förfrågningar från potentiella kunder. Flera företag har övervägt att byta från OpenAI till konkurrenternas tjänster. Hugging Face, baserat i New York, samlade in 235 miljoner dollar i augusti till ett värde av 4,5 miljarder dollar. Investorer inkluderar Google, Amazon, Nvidia, Salesforce, AMD, Intel, IBM och Qualcomm.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

AI och hållbarhet: Balansera teknisk utveckling och miljöpåverkan

Artificiell intelligens (AI) har potential att förändra industrier och yrken, men dess växande koldioxidavtryck kräver hållbara lösningar. Datacenteroperatörer måste därför omfamna hållbara investeringar och metoder. AI kräver betydande beräkningskraft, men representerar för närvarande en liten del av IT:s globala energiförbrukning. För att hantera AI:s växande koldioxidavtryck bör datacenteroperatörer minimera AI:s koldioxidavtryck genom moderna, energieffektiva servrar och lagringsenheter, samtidigt som de driver datacenter med förnybar energi. Dell Technologies arbetar för att inte bara hjälpa till att kompensera för AI:s miljöpåverkan, utan även utnyttja AI:s potential att stödja klimatlösningar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Tamas Ham-Szabo, VD för SAAS First, diskuterar hur AI kan förbättra kundsupport. Han nämner att AI-verktyg kan förbättra kundsupport på ett mer kostnadseffektivt sätt än att bara använda mänskliga resurser. Gartner förutspår att chatbotar kommer att bli den primära kundtjänstkanalen för nästan en fjärdedel av organisationerna fram till 2027. Ham-Szabo delar fem viktiga lärdomar han har lärt sig från att använda AI för kundsupport: att förse AI-modeller med omfattande kunskapsbaser för att hantera ´AI-hallucinationer´, att förstå kostnaden för AI, att väga för- och nackdelar mellan interna och externa AI-lösningar, att analysera kostnaden för skalning och att träna AI för komplexa uppgifter.

Forbes Media fördjupade 28 november

Generativa AI-tillägg för säkerhetskopiering och katastrofåterställning: Mer hype än verklighet?

Företag inom säkerhetskopiering och katastrofåterställning vill att deras generativa AI-assistenter blir företagens nya bästa vän, men fördelarna är fortfarande oklara. Dessa GenAI-tillägg inkluderar någon form av chattbot för att automatisera uppgifter eller rapporteringsuppgifter, med en rad andra funktioner, såsom kodgenerering eller varningshantering. Jerome Wendt, VD för Data Center Intelligence Group, säger att dessa tillägg handlar mer om att hålla en produkt i diskussionen snarare än att meningsfullt förändra verksamheten. Sid Nag, vice ordförande och analytiker på Gartner, säger att leverantörer måste göra ett starkt fall för hur deras egna AI-vändningar inte äventyrar kundens säkerhet och erbjuder mervärde.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 28 november

Syskit nämns i Gartner-rapport om att mildra Microsoft 365-risker genom informationsstyrning

Syskit, skaparen av den ledande plattformen för hantering och styrning för Microsoft 365, har nämnts i en nyligen publicerad rapport från Gartner med titeln ´Mitigate Copilot Microsoft 365 Risks Through Information Governance´. Rapporten skrevs av Max Goss och Larry Cannell. Syskit tror att denna erkännande visar att Syskit Point är en av de mogna produkterna för att förbättra styrningen, synligheten och åtkomstkontrollerna. Syskit tror att Microsoft Copilot kommer att öka produktiviteten och förenkla samarbetet, men det kommer med vissa risker. Med Syskit Point kan kunderna implementera Copilot snabbt, men framför allt på ett säkert och kontrollerat sätt.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 27 november

Tre aktier som kan göra dig rik: Alphabet, Amazon och UiPath

Artikeln föreslår att investering av $5000 i tre specifika aktier kan göra dig rik. Dessa aktier är Alphabet, Amazon och UiPath. Alphabet, trots konkurrens från Microsofts Azure-plattform och frågor om AI:s inverkan på Google Search, förväntas växa tack vare sin Gemini AI-modell och potentiella genombrott inom kvantberäkning. Amazon, trots oro för minskande avkastning, förväntas gynnas av AI-utveckling och en potentiell ökning av molnmarknaden. UiPath, en mindre känd aktör inom robotprocessautomation (RPA), anses också ha potential att generera rikedom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 november

Global undersökning avslöjar trender och hinder för användning av generativ AI

O´Reilly, en källa för insiktsdriven inlärning inom teknik och affärer, har släppt resultaten från en global undersökning av över 2800 teknikprofessionella om generativ AI inom företag. Rapporten utforskar hur företag använder generativ AI, flaskhalsar som hindrar dess användning och de kompetensluckor som bör åtgärdas för att driva dessa teknologier framåt. Generativ AI har sett en snabbare adoption än någon annan teknologi på senare tid. Två tredjedelar (67%) av de tillfrågade rapporterar att deras företag för närvarande använder generativ AI, och över en tredjedel av denna grupp (38%) rapporterar att deras företag har arbetat med AI i mindre än ett år.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 25 november

Risker med AI-genererad kod kräver noggrann testning

AI-genererad kod utan ordentlig testning kan leda till flera risker och konsekvenser för organisationer, inklusive buggar, fel, dålig prestanda och potentiellt juridiska och ekonomiska problem. IT-ledare bör prioritera mänsklig övervakning och kontinuerlig övervakning, samt kombinera dessa åtgärder med noggrann testning och kodgranskning. Scott Gerlach, medgrundare och CSO StackHawk, rekommenderar att göra testning till en integrerad del av programvaruutvecklingscykeln. Han betonar också vikten av att utbilda utvecklare och tillhandahålla verktyg som hjälper dem att förstå och lösa problem.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 24 november

Riskkapitalföretag använder AI för att effektivisera investeringsprocessen

AI kan utföra nästan alla jobb inom riskkapital, vilket innebär att en riskkapitalfirma bara kan behöva 1-2 personer för att fortfarande kunna tjäna miljontals dollar genom investeringar. I dag har endast 1% av riskkapitalfonderna interna datadrivna initiativ, enligt en nyligen rapport av Earlybird-partner Andre Retterath. Enligt en studie av ängelinvesteraren Bartosz Trocha har ungefär hundra riskkapitalfonder, inklusive SignalFire, Episode 1, InReach Ventures och EQT Ventures, redan använt AI-verktyg. InReach Ventures har skapat en plattform som heter DIG för att effektivisera startup-sourcing och due diligence. EQT Ventures har utvecklat en data-skrapande och maskininlärningsplattform som heter Motherbrain, som kan siktas igenom två miljoner företag per dag. Flera riskkapitalföretag har börjat använda AI för att säkerställa en mer diversifierad investeringsstrategi. SignalFire investerar till exempel runt 10 miljoner dollar om året i sin programvara.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 22 november

Vertivs VD förutspår trender inom datacenterindustrin för 2024

Giordano Albertazzi, VD för Vertiv, framhäver den intensiva, brådskande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) och det dubbla trycket att minska energiförbrukning, kostnader och växthusgasutsläpp som dominerande faktorer för datacenterindustrin inför 2024. Vertiv förutspår att AI kommer att påverka byggandet av nya datacenter och ombyggnader, med en ökande efterfrågan på flytande kylning för AI-servrar. Företaget förväntar sig också att företag kommer att söka alternativa energilagringslösningar, som batterilagringssystem (BESS), för att minska miljöpåverkan. Dessutom kommer företag att prioritera flexibilitet, med en ökning av prefabrikade modulära lösningar och underhållstjänster för att förlänga livslängden på befintlig utrustning. Slutligen kommer säkerhet att vara en stor utmaning för molntjänster, med en förväntad ökning av globala utgifter för offentliga molntjänster med 20,4% år 2024.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 22 november

AI i detaljhandeln: Förstärkning snarare än ersättning av arbetare

Det är en känslig tid för artificiell intelligens (AI) på grund av oro kring integritet och jobbomplacering. President Joe Biden har nyligen utfärdat en exekutiv order som riktar sig mot konkreta säkerhets- och säkerhetsnormer för användning av AI. Detaljhandelschefer kan hjälpa till att lindra dessa bekymmer genom att förstå och stärka den roll som mänskliga teammedlemmar spelar för att få ut mesta möjliga värde av AI. Detaljhandelsledare bör tänka i termer av att implementera AI med mänsklig tillsyn och interaktionspunkter - förstärka och inte ersätta arbetare. Detaljhandlare kan utnyttja AI-drivna insikter för att vara en sammanhängande tråd bland team för att öka produktiviteten och uppgradera hela områden inom organisationen.

Direktlänk Dela Retail Leader fördjupade 21 november

ServiceNow lanserar stora utvidgningar till sitt generativa AI-portfolio

ServiceNow har lanserat en stor utvidgning av sitt Now Assist generativa AI-portfolio för att förbättra upplevelser och öka produktiviteten. Nu finns Now Assist i Virtual Agent, flowgenerering och Now Assist för Field Service Management (FSM) tillgängliga för alla kunder. Alla tre lösningarna förbättrar ServiceNows utbud av praktiska generativa AI-applikationer som hjälper kunder att förändra hur de arbetar. Flera ServiceNow-kunder har redan börjat se kostnadsbesparingar, tillväxt och förbättrad effektivitet och produktivitet på hela företaget tack vare GenAI.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 21 november

Open AI:s framtid i fara efter medgrundarens avsked

Avskedandet av Open AI:s medgrundare Sam Altman har lett till oro för företagets framtid och potentiella påverkan på utvecklingen av generativ AI-teknik. Nästan alla Open AI:s anställda har undertecknat ett brev där de hotar att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte hela Open AI:s styrelse avgår och Altman återinsätts som vd. Microsoft har lovat jobb till alla Open AI-anställda inom sitt nya avancerade AI-labb. Om Open AI skulle kollapsa på grund av interna problem, tror experter att det inte skulle ha en märkbar effekt på AI-utvecklingen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 21 november

Dell Technologies levererar professionella tjänster för Microsoft, inklusive Microsoft 365 Copilot

Dell Technologies levererar en portfölj av professionella tjänster för Microsoft, inklusive tjänster för Microsoft 365 Copilot, för att hjälpa kunder att anta ett konsekvent tillvägagångssätt för implementering och hantering av sin teknik. Med Dells teknikexpertis kan organisationer använda ledande bedömnings-, rådgivnings-, driftsberedskaps- och implementeringstjänster som hjälper till att anta Microsoft 365 Copilot snabbt och i skala. Tjänsterna för Microsoft 365 Copilot åtföljs av mer än ett dussin nya tjänster som hjälper kunder att dra nytta av funktionaliteten och kapaciteten i sina Microsoft-teknikinvesteringar. Lösningarna inkluderar Dells professionella tjänster för Microsoft Azure och multicloud-hantering med Azure Arc.

Direktlänk Dela Timestech.in fördjupade 21 november

Clarifai firar sitt 10-årsjubileum och lanserar fullständig AI-plattform

Den 20 november 2023 firar AI-företaget Clarifai sitt 10-årsjubileum. Företaget, som grundades av Matt Zeiler, Ph.D, har sedan starten varit en pionjär inom AI-världen. Clarifai har utvecklat en djupinlärnings-AI-plattform som idag används av över 270 000 globala användare för att skapa AI-applikationer. I samband med jubileet lanserar de sin fullständiga AI-plattform för generativ AI. Plattformen erbjuder en rad funktioner för att hjälpa organisationer att snabba upp användningen av generativ AI. Clarifai har också lanserat nästa generations Portal - en enhetlig AI-upplevelse byggd kring Clarifai AI Lake.

Direktlänk Dela Canada Newswire fördjupade 20 november

Generativ AI förväntas förändra företagsapplikationer

Generativ AI (GenAI) kommer att förändra företagsapplikationer på flera sätt. För att få en betydande del av intäkterna krävs tillit, omskolning av anställda och en disciplinerad strategi. Detta framgår av Gartners rapport om strategiska tekniktrender 2024, där AI TRiSM (tillit, risk och säkerhetshantering) är den främsta trenden. Forskare har funnit att trots att 50% av amerikanska och 43% av franska vuxna ser GenAI som ett hot mot samhället, kommer 60% av skeptikerna att använda och uppskatta GenAI. Gartner förutser att företag som tillämpar TRiSM-kontroller på AI-applikationer kommer att öka beslutsprecisionen genom att eliminera 80% av felaktig och illegitim information. IDC-forskare förväntar sig att 70% av moln- och mjukvaruplattformsleverantörer kommer att paketera GenAI-säkerhet och styrningspaket med sina huvudtjänster, vilket minskar riskscenarier med en faktor tre. Vidare kommer de flesta länder att ha regler för användning av AI-teknik som är förklarlig och inkluderar inbyggda kontroller för förstärkning av bias.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 november

Dell Technologies levererar professionella tjänster för Microsoft 365 Copilot

Dell Technologies levererar en portfölj av professionella tjänster för Microsoft, inklusive tjänster för Microsoft 365 Copilot, för att hjälpa kunder att anta en konsekvent strategi för implementering och hantering av sin teknik. Med Dells tekniska expertis kan organisationer använda ledande bedömnings-, rådgivnings-, driftsberedskaps- och implementeringstjänster som hjälper till att anta Microsoft 365 Copilot snabbt och i skala. Dells nya tjänster hjälper organisationer att utveckla strategin, implementera och testa lösningen och förbereda team för att dra nytta av Microsoft 365 Copilots funktionalitet.

Direktlänk Dela CyberMedia fördjupade 20 november

AI-verktyg kan hjälpa till med moderniseringen av befintliga applikationer

Enligt Gartner är en äldre applikation ett informationssystem som kan baseras på föråldrad teknik, men är avgörande för den dagliga verksamheten. AI-verktyg erbjuder ett sätt att bryta denna dödläge och skörda fördelarna samtidigt som riskerna minimeras. AI kan hjälpa till att modernisera befintliga äldre applikationer på många sätt, från att hjälpa till med bedömningen av den äldre applikationen till att definiera förbättringsmöjligheter till att automatisera delar av kodomskrivningen och programvarutesterna. AI kan också hjälpa till att säkerställa att den moderniserade applikationen följer aktuella bästa praxis för kodningsstandarder och designmönster.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 november

Har generativ AI nått sin topp? Framtiden kan vara osäker

Oguz A. Acar ifrågasätter om generativ AI har nått sin topp. Han menar att när dessa AI-modeller tränar på sina egna resultat hamnar de i ett eko-kammare, vilket leder till Model Autophagy Disorder (MAD). Gartner placerade generativ AI på toppen av ´Inflated Expectations´ i sin 2023 Hype Cycle för framväxande teknologier. President Bidens exekutiva order om säker och pålitlig utveckling och användning av AI syftar till att främja och styra utvecklingen och användningen av AI i enlighet med åtta vägledande principer och prioriteringar. Fei-Fei Li, en framstående datavetenskapsforskare, hävdar att AI befinner sig vid en vändpunkt. Open AI försöker locka till sig några av Googles bästa forskare med ersättningspaket mellan 5 och 10 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 november

Jobbsökare börjar använda AI för att förbättra sina jobbansökningar

Jobbsökare börjar använda generativ artificiell intelligens (AI) för att förbättra sitt första intryck vid jobbsökning. AI-program som ChatGPT används för att anpassa CV:n till en specifik arbetsgivare och jobbeskrivning, skriva ansökningsbrev, skapa skrivprover och ge svar på jobbansökningar. AI kan också användas för att förbereda svar på intervjufrågor. Experter varnar dock för att helt lita på AI:s svar och rekommenderar att använda dem som förslag som kan anpassas för att bättre reflektera den sökandes erfarenheter och personlighet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 17 november

Försäkringsbolag använder AI för att förbättra kundservice och interna funktioner

Flera försäkringsbolag planerar att bygga upp AI-centrum för att förbättra både egendom- och skaderisk, underwriting och kundservicefunktioner, samt interna funktioner som arbetsflödeshantering, enligt Cindy MacFarlane, global försäkrings-, AI- och dataledare på Deloitte. Gen AI kan förändra interna processer genom att ta över enkla uppgifter och frigöra tid för medarbetare att fokusera på att betjäna försäkringstagare, säger Jim Fowler, teknikchef på Nationwide. Dessutom kan Gen AI öka värdet och användbarheten av data.

Direktlänk Dela Digital Insurance fördjupade 15 november

Onfido publicerar rapport om identitetsbedrägeri 2024, avslöjar kraftig ökning av deepfake-bedrägeri

Onfido har publicerat sin Identity Fraud Report 2024, vilken avslöjar en kraftig ökning av bedrägeri med hjälp av deepfakes och andra säkerhetstrender. Rapporten visar att tillgängligheten av AI-verktyg har lett till en 31 gånger ökning av deepfakes och en 5 gånger ökning av digitalt förfalskade identiteter. Onfido har lanserat sitt Fraud Lab som ett svar på dessa trender, vilket ger snabbare och mer exakt AI-baserat bedrägeriskydd. Företaget har förhindrat 3,9 miljarder dollar i bedrägerier och avslöjat 267 bedrägeriringar under de senaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 15 november

AI revolutionerar finansbranschen, men utmaningar kvarstår

AI spelar en allt större roll i finansbranschen, men trots optimistiska ledarskapsåsikter om tekniken har de flesta finansorganisationer ännu inte antagit AI, enligt en rapport från Gartner. John Duigenan, global ledare för IBM:s finanstjänster, menar att AI:s potential i finanssektorn kan vara mycket betydande. Det handlar inte bara om att hjälpa anställda att arbeta bättre och mer effektivt, utan även om att automatisera och optimera affärsprocesser. Dock påpekar Duigenan att osäkerheten är en massiv konkurrensdestruktion och traditionella banker måste vara redo för denna störning. Regleringar spelar också en nyckelroll i AI:s användning i finans, och det är nödvändigt för banker att använda sina befintliga system och data.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 15 november

CIOs förbereder sina team för AI

CIOs kan hjälpa till att skära genom komplexiteten och identifiera möjligheter inom sina organisationer, enligt Gartner. De måste först etablera principer för artificiell intelligens som överensstämmer med företagets värde, och sätta standarder för hur maskiner och människor kommer att interagera. Dessutom måste datainfrastrukturen vara säker, berikad, rättvis och korrekt. Slutligen behöver CIOs skydda mot AI:s ´mörka sida´ - för varje möjlighet finns det en illvillig användning eller en sårbarhet - och det innebär att förstärka cybersäkerheten.

Direktlänk Dela Retail Information Systems News fördjupade 13 november

Hur banker kan förbättra kundvården med generativ AI

Generativ AI (gen AI) kan förbättra bankernas resultat och hjälpa dem att leverera bättre produkter och tjänster till kunder, överträffa konkurrenter och förbättra produktiviteten. Många banker använder redan gen AI. Morgan Stanley använder OpenAI:s GPT-4 för att organisera sin kunskapsbas för förmögenhetsförvaltning, och både Goldman Sachs och Westpac använder det för att hjälpa sina utvecklare att skriva kod. Gen AI kan förbättra kundvården genom att förbereda personaliserade kundinsikter som hjälper dem att sälja fler produkter genom att snabbt dra kunddata från interna och externa källor. Det kan också driva produkt- och tjänsteinnovation genom att granska stora volymer ostrukturerade data för att avslöja vilka typer av problem kunder har, vilka produkter de vill ha, och mer. Gen AI kan också ge agenter realtidsvägledning genom naturligt språkchatt om hur man snabbt genomför komplexa transaktioner och löser även de knepigaste problemen.

Direktlänk Dela Global Banking & Finance Review fördjupade 10 november

OpenAI lanserar nya verktyg och produkter för generativ AI

OpenAI, som tidigare haft framgång med sin AI-chattbot ChatGPT, riktar nu in sig på företag. Under sin första DevDay-konferens den 6 november introducerade företaget nya funktioner och kapabiliteter, samt sänkte priser på vissa erbjudanden. OpenAI uppdaterade sin mest kraftfulla stora språkmodell, GPT-4, till GPT-4 Turbo, och sänkte dessutom priset på den. Företaget introducerade också en rad nya utvecklarprodukter, bland annat GPTs som låter utvecklare bygga sin egen version av ChatGPT i sina appar och tjänster. OpenAI lanserade också Copyright Shield och sade att det skulle försvara mot och betala kostnader kunder ådrar sig från upphovsrättsintrångsstämningar.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 8 november

OpenAI presenterar nya verktyg för att bygga mer mångsidiga AI-drivna appar

OpenAI, ledd av VD Sam Altman, har presenterat nya verktyg för att bygga mer mångsidiga AI-drivna appar. Dessa inkluderar en ny anpassningsbar form av ChatGPT, känd som ´GPTs´, vilket innebär att man kan bygga en GPT för nästan vad som helst, utan behov av kodningsfärdigheter. Detta öppnar upp möjligheten att skapa AI-agenter för fler människor än bara utvecklare och kodare. Altman använde GPT Builder-verktyget för att skapa en GPT-chatbot kallad Startup Mentor som kan ge råd till startup-grundare. OpenAI planerar även att snart visa populära GPTs i en ´GPT-butik´.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 8 november

GitHub introducerar en dyrare Copilot-assistent för företag

Microsoft-ägda GitHub introducerade på onsdag en dyrare Copilot-assistent för utvecklare inom företag som kan förklara och ge rekommendationer om intern källkod. Lönsamheten kan hjälpa Microsoft att öka intäkterna i sin molnbusiness genom att dra full nytta av partner OpenAI:s teknologi. Det nya GitHub Copilot Enterprise kommer att kosta mer än dubbla företagserbjudandet, till 39 dollar per person och månad. Intresserade parter kan gå med i en väntelista inför en fullständig lansering i februari 2024. GitHub började sälja en företagsfokuserad nivå för 19 dollar per person och månad i december 2022.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 november

Företag kämpar med att implementera generativ AI i sina marknadsstrategier

Företag kämpar med att implementera generativ AI (AI som kan skapa nytt innehåll) i sina marknadsföringsstrategier, enligt en rapport från Marketing AI Institute. Rapporten visar att 78% av organisationerna saknar utbildning eller träning inom AI. En annan studie, utförd av WARC, visade att 64% av marknadsföringsorganisationer antingen är i de tidiga stadierna av att anta AI eller inte har börjat implementera det alls. Företag som redan experimenterar med tekniken uttrycker oro över reglering och styrning. Framförallt inom hälsosektorn har det funnits oro kring konsumentdatasekretess och IP-skyddsstandarder kopplade till generativ AI.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 8 november

CIO:er börjar göra sina team redo för AI

Enligt Gartner kan CIO:er hjälpa till att skära genom komplexiteten och identifiera möjligheter inom sina organisationer när det gäller artificiell intelligens (AI). För att börja måste de etablera AI-principer som stämmer överens med företagets värde och sätta standarder för hur maskiner och människor ska interagera. Dessutom måste datainfrastrukturen vara säker, berikad, rättvis och korrekt. Slutligen behöver CIO:er skydda mot AI:s ”mörka sida” vilket innebär att stärka cybersäkerheten. Gartner fann att endast 9% av organisationerna har ett AI-visionsuttalande på plats, med en tredjedel av 606 CIO-respondenter som säger att de för närvarande inte har en plan för att skapa ett.

Direktlänk Dela Consumer Goods Technology fördjupade 7 november

OpenAI låter användare bygga specialanpassade AI-appar och planerar en ny appbutik

OpenAI meddelade att de kommer att tillåta användare att bygga specialanpassade AI-appar med hjälp av deras teknologi. Användarna behöver inte kunna programmera för att skapa en ny GPT (Generative Pre-training Transformer). De behöver bara ge tydliga instruktioner och ladda upp några av sina egna kunskaper i form av PDF-filer, videor eller andra filer, för att styra botens syfte. OpenAI planerar också att lansera en ny appbutik där dessa GPT:er kan delas och hittas. Dessutom presenterade OpenAI en ny stor språkmodell som kallas GPT-4 Turbo, som kan hantera mycket större och mer komplexa uppmaningar.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 7 november

AMD:s tillväxt drivs av AI-chip och återhämtning på PC-marknaden

Advanced Micro Devices (AMD) har äntligen kommit ur den svacka de varit i tack vare en svag persondator (PC) marknad, och det beror på förbättrade förhållanden på PC-marknaden och företagets växande betydelse på marknaden för artificiell intelligens (AI) chipp. AMD släppte sina resultat för tredje kvartalet den 31 oktober, och den goda nyheten är att chiptillverkaren äntligen har återvänt till tillväxt år över år efter en dålig prestation under första halvåret 2023. AMD rapporterade intäkter på 5,8 miljarder dollar för Q3, en ökning med 4% jämfört med samma kvartal föregående år. Antalet överträffade företagets prognos på 5,7 miljarder dollar, vilket också var vad analytiker förväntade sig att det skulle leverera i Q3. AMD:s justerade vinst ökade också med 4% år över år till 0,70 dollar per aktie, framför Wall Streets uppskattning på 0,68 dollar per aktie. Den största anledningen till förbättringen i AMD:s ekonomiska resultat förra kvartalet var dess kundprocessorsegment, som innehåller försäljningen av centrala processorer (CPU:er) som används i bärbara datorer och stationära datorer. Segmentets intäkter ökade med 42% år över år till 1,5 miljarder dollar, främst drivet av en ökning i försäljningen av företagets bärbara processorer. Enligt IDC minskade PC-försändelserna med 7,6% år över år under tredje kvartalet 2023. Det var mycket långsammare än de år över år minskningar på 13,4% som sågs under andra kvartalet och 29% under första kvartalet. Med tanke på att marknaden förväntas återgå till tillväxt nästa år, bör AMD kunna upprätthålla sin fart och leverera starkare resultat. AI kan visa sig vara en stor katalysator. En märkbar punkt från AMD:s senaste vinstsamtal var den förväntade ökningen i försäljningen av dess kommande MI300 datacenteracceleratorer som riktar sig mot AI-arbetsbelastningar. VD Lisa Su påstod att ´flera stora hyperscale-kunder har åtagit sig att distribuera Instinct MI300-acceleratorer.´ Företaget har redan börjat skicka MI300A-chip, och det kommer att börja skicka de flaggskepps MI300X AI-acceleratorerna till molnkunder ´de kommande veckorna.´ Mer betydelsefullt är att Su har kvantifierat effekten av dess MI300-familj av AI-acceleratorer på företagets verksamhet. ´Baserat på den snabba framstegen vi gör med vår AI-vägkarta och inköpsåtaganden från molnkunder, förväntar vi oss nu att Data Center GPU-intäkterna kommer att vara cirka 400 miljoner dollar under fjärde kvartalet och överstiga 2 miljarder dollar 2024 när intäkterna ökar under året,´ sa hon på vinstsamtal. AMD förväntade tidigare att MI300-processorerna skulle klocka 300 miljoner dollar i intäkter under fjärde kvartalet. Den uppgraderade uppskattningen antyder att dess AI-chip hittar gynnsamhet bland kunderna. Dessutom indikerar AMD:s intäktsprognos från AI-chip för 2024 att det förväntar sig att klocka en kvartalsintäkts löpande hastighet på 500 miljoner dollar. Men bli inte förvånad om du ser AMD:s AI-intäkter öka i en snabbare takt av ett par enkla skäl. För det första förväntas AI-chip efterfrågan att växa i en snabbare takt på 26% 2024 till 67 miljarder dollar efter årets prognosökning på 21% till 53 miljarder dollar, enligt Gartner. För det andra är AMD:s konkurrent Nvidia överflödad med beställningar på sina AI-processorer, och kunder rapporteras att behöva vänta så länge som sex månader för att få sina händer på dess chip. AMD kan dra nytta av denna möjlighet och göra sitt avtryck på marknaden för AI-chip, särskilt med tanke på att det enligt uppgift kommer att hörna en trevlig bit av tillgången från sin fabriks partner. AMD kan trampa på gasen 2024 AMD har väglett för 6,1 miljarder dollar i intäkter för fjärde kvartalet, vilket skulle vara en ökning på 9% jämfört med föregående års siffra på 5,6 miljarder dollar. Medan det pekar mot en acceleration från den år över år tillväxt AMD levererade i Q3, förväntade analytiker en starkare intäktsökning till 6,4 miljarder dollar. Investerare bör dock fokusera på den större bilden. Ledningen har redan höjt sin prognos för intäkter från AI-chip för Q4, så det finns en chans att dess faktiska prestation kan visa sig vara bättre om efterfrågan stärks. Dessutom kommer AMD:s omsättningstillväxt att ta fart från 2024 efter årets förväntade minskning med 9%. Antag att AMD träffar 31 miljarder dollar i intäkter 2025, som diagrammet ovan indikerar, och behåller sin femårs genomsnittliga pris-till-försäljningskvot på 7,6 vid den tiden, kunde dess marknadsvärdering hoppa till 235 miljarder dollar. Det skulle översätta till 30% vinster från nuvarande nivåer. Men bli inte förvånad om du ser AMD leverera en starkare uppsida tack vare den massiva möjligheten i AI-chip, på grund av vilken marknaden kan belöna det med en högre försäljningsmultiplikator. Trots allt handlar Nvidia till en dyr 31 gånger försäljning, och AMD kan kunna befalla en sådan multiplikator om AI leder till överdriven tillväxt i företagets topp- och bottenlinjer. Allt detta förklarar varför AMD hoppade 4% efter sin senaste vinst rapport som investerare såg förbi den nära termen vägledning, och det skulle inte vara en dålig idé att köpa mer av denna AI-lager innan det flyger högre.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

OpenAI lanserar anpassade AI-chatbots och planerar en appbutik

OpenAI, företaget bakom AI-chatboten ChatGPT, meddelade att det kommer att tillåta användare att skapa egna specialanpassade versioner av sin AI-teknik. Användare behöver inte kunna programmera för att skapa en ny GPT. De behöver bara ge den klarspråkiga instruktioner, ladda upp lite av sin egen kunskap i form av PDF:er, videor eller andra filer, och sedan styra botens syfte i en riktning som att skapa bilder eller söka på webben. OpenAI planerar också att öppna en appbutik för ´GPT:er´, dess term för anpassade AI-verktyg som nu kan utvecklas för egna behov och anpassas med egna data. OpenAI kommer att publicera många av dessa chatbots genom ett nytt GPT-butiksgränssnitt nästa månad.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 7 november

Vita huset vill veta vilka som använder AI-kluster och tränar stora språkmodeller

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order som kräver att operatörer av AI-kluster och modeller som överstiger vissa tröskelvärden rapporterar sina aktiviteter till regeringen. Kravet gäller endast de allra största ML-företagen och infrastrukturleverantörerna. Administrationen vill veta om utvecklingen av potentiella dubbelanvändningsmodeller, vilka säkerhetsåtgärder som vidtas för att skydda dem och vilka steg som tas för att förhindra missbruk. Vita huset vill också veta vilka företag som äger, planerar att äga eller bygger storskaliga AI-kluster, samt omfattningen av den utplacerade beräkningskraften och placeringen av anläggningarna.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 5 november

AI förändrar konstindustrin: Så skapar du AI-konst

Artificiell intelligens (AI) har haft en betydande inverkan på olika sektorer, inklusive konstindustrin. AI-konstverktyg demokratiserar tillgången till konstnärlig skapande, vilket gör att konstnärer och icke-konstnärer kan skapa sina egna AI-genererade mästerverk. AI-konstgeneratorer skapar verk baserat på deras tolkning och förståelse av dina begäran. De fungerar bäst med uppmaningar som är tydliga och specifika och inkluderar beskrivande element. Det finns många topp AI-konstgeneratorer tillgängliga (gratis och betalda) för att hjälpa dig att skapa ditt AI-konstverk mästerverk. Två exempel är Img2Go och NightCafe. Trots att AI-konst har skapat nya möjligheter inom kreativt uttryck och effektivisering av kreativa processer finns det fortfarande flera frågor som har väckt oro: Etiska frågor angående upphovsrätt och immateriella rättigheter. Brist på emotionellt djup. Begränsad data och träning. Tvister om immateriella rättigheter. Kvalitetskontroll. Framtiden för AI-konst ser ljus ut, med en ökande efterfrågan på AI-genererad konst och demokratisering av konst.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 3 november

Affärsfördelar med konversationell AI i kundupplevelser

Företag och organisationer som försöker implementera förbättrade automatiseringsprocesser för att möta kundkrav kan hitta konkurrensfördelar genom att använda artificiell intelligens (AI) för att skapa konversationella kundupplevelser (CX). En undersökning från Gartner visade att 80% av cheferna tror att de kan tillämpa automatisering på alla affärsbeslut. Rebecca Jones, chef för Mosaicx, är starkt för att implementera konversationell AI för att förbättra och anpassa CX och därmed öka konkurrensfördelen. Mosaicx använder AI och maskininlärning för att kontinuerligt förbättra upplevelsen för att erbjuda bästa möjliga förutsägbara, personliga service.

Direktlänk Dela CRM Buyer fördjupade 3 november

AI-aktier som Nvidia och Microsoft kan öka kraftigt

Artificiell intelligens (AI) aktier har varit populära på marknaden 2023. Goldman Sachs uppskattar att generativ AI kan öka den globala BNP med 7% eller 7 biljoner dollar under det kommande decenniet. Detta förklarar varför Nvidia-aktien har skjutit i höjden med 192% under det senaste året. Men aktien kan fortsätta att stiga, med en Wall Street-hög prisprognos på 1 100 dollar per aktie. Microsoft är ett annat teknikjätte som kan se en snabb ökning. Nvidia har sett en nedgång på 13% under de senaste tre månaderna, men företagets intäkter och marknadsutsikter tyder på att aktien snart kan återhämta sig. Microsoft har sett en ökning på 40% under det senaste året, men företagets senaste kvartalsrapport kan ge aktien en ytterligare skjuts.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 november

Microsoft lanserar AI-drivet tillägg, Microsoft 365 Copilot

Microsoft har officiellt lanserat sin senaste innovation, Microsoft 365 Copilot, ett AI-drivet tillägg designat för att öka produktiviteten för företag som använder Office-program. Företag kan nu integrera denna banbrytande teknik, som analytiker från Piper Sandler förutspår kan generera mer än 10 miljarder dollar i årliga intäkter till 2026. Copilot-funktionen är en betydande förbättring av den välbekanta Office-sviten, inbäddad i Word, Excel och andra program till en prenumerationskostnad på 30 dollar per användare per månad. Bland kända klienter finns branschjättar som Bayer, KPMG och Visa.

Direktlänk Dela ChannelLife Australia fördjupade 3 november

GenAI kan revolutionera detaljhandelsmarknadsföring, enligt Gartner

GenAI har potential att öka effektiviteten och driva lönsamheten för detaljhandelsmarknadsföringsteam. CMO:er som lutar sig på sin organisations expertis och identifierar optimerade användningsfall kommer att ha mest framgång. Trots risker bör detaljhandlare arbeta för att övervinna utmaningar och låsa upp verktygets fördelar. Enligt Gartner använder redan 44% av detaljhandelsledarna GenAI och ytterligare 37% planerar att investera i det under de närmaste 6 månaderna. Utmaningen för CMO:er är att skaffa tillräckligt med kompetens för att driva framåt ansträngningar för att kapitalisera på ett nytt, snabbt utvecklande område.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 2 november

Google och Amazon lanserar AI-verktyg för att hjälpa varumärken skapa annonser

Google och Amazon lanserar AI-verktyg för att hjälpa varumärken att skapa mer kreativa annonser. Google har lanserat sin AI-drivna Product Studio, ett verktyg för generering av produktbilder, för alla amerikanska användare av Google´s Merchant Center Next och Google Shopify-appen. Verktyget hjälper handlare att skapa olika variationer av produktbilder och göra små justeringar på en bild, som att förbättra bildupplösningen med hjälp av generativ AI inom några minuter. Amazon introducerade förra veckan ett nytt generativt AI-annonsverktyg i beta som genererar livsstilsbilder baserade på en kärnproduktbild.

Direktlänk Dela Modern Retail fördjupade 2 november

Kvantdatorer och AI kan bli mest störande teknikduon

Kombinationen av kvantdatorer och AI har potential att störa en mängd olika industrier. Enligt Scott Likens, global AI- och innovationsteknikledare på PwC, kan kvantdriven AI leda till genombrottslösningar för komplexa problem inom många branscher och vetenskapliga områden som ligger bortom dagens klassiska datorer och traditionella AI-tekniker. Fördelarna inkluderar ökad hastighet, nya mekanismer, kvantmaskininlärningsalgoritmer, energieffektivitet och operativa förbättringar. Men det finns också risker, inklusive ökad komplexitet, brist på transparens och möjlighet till massarbetslöshet.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 1 november

Microsoft har lanserat prenumerationstjänsten för sin AI-assistent Copilot, designad som ett tillägg till Office 365. Månadsabonnemanget kostar 30 dollar per person för företagsanvändare. Analytiker på Piper Sandler uppskattar att detta verktyg kan generera mer än 10 miljarder dollar i årlig intäkt för Microsoft fram till 2026. Företag som Bayer, KPMG och Mayo Clinic, Suncorp och Visa använder redan Copilot i ett betalt tidigt tillgångsprogram. Finansanalytiker rekommenderar starkt att köpa Microsoft-aktier, som har stigit med 41% i år.

Tech News Space fördjupade 1 november

Microsoft lanserar AI-tillägg till Office-app-prenumerationer för företag

Microsoft har börjat sälja sin Microsoft 365 Copilot, ett tillägg för artificiell intelligens (AI) till sina Office-app-prenumerationer för företag. Funktionen, som finns i Word, Excel och andra Office-program, kommer att kosta 30 dollar per person och månad. Det kan ge över 10 miljarder dollar i årliga intäkter till 2026, enligt analytiker på Piper Sandler. Google säljer också Duet AI-förbättringen för prenumerationer på sina Workspace-verktyg. Microsoft siktar på att utnyttja sin ledande position på marknaden för produktivitetsprogramvara, där Google har arbetat för att vinna marknadsandelar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 november

Microsofts AI-tillägg Copilot kan generera över 10 miljarder dollar i årlig intäkt

Microsoft har börjat sälja sitt AI-tillägg Copilot till Office-programvaruprenumerationer för 30 dollar per person och månad. Piper Sandler-analytiker förutser att verktyget kan generera över 10 miljarder dollar i årliga intäkter fram till 2026. Detta inkluderar inte ytterligare verktyg som Microsofts Purview för datahantering. Microsofts modell antar att 18% av berättigade användare kommer att använda Copilot. Microsofts VD Satya Nadella berättade för analytiker att 40% av företagen i Fortune 100 använder Copilot i ett inbjudningsbaserat betalt tidigt tillgångsprogram.

Direktlänk Dela NBC Chicago fördjupade 1 november

Teknologin utvecklas snabbt och företag måste anpassa sig till nya tekniska trender för att expandera. För att behålla en konkurrensfördel är det avgörande att förstå vilka teknologier som kommer att ge störst avkastning på investeringen. Maskininlärning kan ge CTO:er vägledning om var de ska göra strategiska investeringar. Algoritmer kan analysera stora mängder historiska data, identifiera mönster och trender och ge en detaljerad översikt över var investeringsprioriteringar bör fokuseras. Maskininlärning kan också hjälpa till att förutsäga framtida trender, identifiera lukrativa möjligheter och hålla sig före teknikkurvan.

Forbes Media fördjupade 30 oktober

Endast en av tio brittiska teknikledare har storskaliga AI-implementeringar

Trots hypen kring generativ AI och den brittiska regeringens förhoppningar om att det kommer att ge ekonomisk tillväxt, har endast en av tio brittiska teknikledare storskaliga implementeringar av någon form av AI, en siffra som inte har ändrats på fem år. Detta enligt en undersökning av rekryteringsbyrån Nash Squared, som fann att endast 12 procent av de 1 185 teknikledare som undersökts i Storbritannien är förberedda för kraven på generativ AI. Trots bristen på investeringar sa Bev White, VD för Nash Squared, att en mer betydande användning av generativ AI kan vara precis runt hörnet.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 30 oktober

Atento S.A. revolutionerar CRM-branschen med AI

Atento S.A., en ledande leverantör av kundrelationshanteringstjänster (CRM), revolutionerar branschen med innovativa strategier som utnyttjar artificiell intelligens (AI). Genom att införliva AI i sina CRM-lösningar kan Atento förbättra kundupplevelser, öka operationell effektivitet och driva företagstillväxt. Atento använder AI i CRM genom att implementera chatbots, analysera kunddata för att få värdefulla insikter, automatisera repetitiva uppgifter och genomföra sentimentanalys. Atentos engagemang för innovation och användning av AI i CRM har belönats med flera utmärkelser, inklusive att ha blivit utnämnd till ledare i Gartner Magic Quadrant för kundservice BPO.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 30 oktober

VERSES AI Inc. lanserar intelligent programvaruplattform för utveckling av ´smartware´

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att växa och förändra allt från läkemedelsupptäckt till utbildning och finans. Företag strävar nu mot Artificiell Allmän Intelligens (AGI), där AI kan utföra alla mänskliga kognitiva färdigheter bättre än den smartaste människan. VERSES AI Inc., ett företag specialiserat på nästa generation av artificiell intelligens, har lanserat sin intelligenta programvaruplattform, Genius™, för exklusiva privata betapartners. Genius™ är en molnbaserad plattform för utveckling av ´smartware´ - programvaruagenter som kan lära sig, resonera, anpassa sig och interagera i digitala och fysiska domäner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 oktober

Amazon lanserar AI-verktyg för bildgenerering för annonsörer

Teknikjätten Amazon har lanserat ett nytt AI-verktyg för bildgenerering i beta för annonsörer. Verktyget gör det möjligt för annonsörer att förbättra annonsprestanda genom att lägga till bakgrundsbilder till sina produkter, vilket ökar klickfrekvensen. Detta kommer i kölvattnet av olika verktyg och produkter baserade på generativ AI (GenAI) för annonsörer som släppts under de senaste månaderna. Amazon´s verktyg kommer dock troligen endast att kunna användas inom Amazon´s plattform. Generativ AI har potential att förändra spelplanen för annonsörer genom att möjliggöra personalisering i skala.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 27 oktober

Skugg-AI: Ett växande hot mot företags cybersäkerhet

ChatGPT har blivit en populär AI-verktyg som används för att underlätta arbetsuppgifter. Men en växande trend, kallad Shadow AI, där anställda integrerar AI-verktyg i sina arbetssystem utan ledningens vetskap, riskerar att utsätta företag för nya cybersäkerhets- och dataskyddsproblem. Detta kan innebära att anställda matar in känslig företagsinformation i dessa verktyg eller lämnar företagsinformation öppen för att skrapas medan tekniken körs i bakgrunden. Enligt Gartner har 41% av anställda förvärvat, modifierat eller skapat teknik utanför IT:s synfält 2022. Detta förväntas öka till 75% fram till 2027.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 26 oktober

Generativ AI omdefinierar industrier, men utmaningar kvarstår

Generativ AI är inte längre begränsad till akademiska diskussioner. Det har utvecklats till ett affärsfenomen som har börjat omdefiniera industrier. Supercloud 4-evenemanget utforskar konturerna av generativ AI, inklusive hur företag inom en rad industrier vill dra nytta av och tjäna på gen AI och de utmaningar de står inför när de implementerar denna tekniska explosion. Trots att utgifterna för AI stadigt ökar är majoriteten fortfarande experimentell. AI är nu den sektor som har mest momentum när det gäller utgifter, och den tar resurser från andra områden. Erik Brynjolfsson, professor och ekonom vid MIT, förväntar sig att produktiviteten kan öka från den nuvarande 1,2% till så mycket som 4% eller mer. Data spelar en avgörande roll för att driva AI-initiativ. Det finns inget universallösning för AI-adoption. Varje organisations tillvägagångssätt till AI påverkas av dess datastrategi, resurser och mål. Säkerhet, efterlevnad och styrning kring data förblir betydande hinder.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 24 oktober

Nightshade: Ett verktyg för att skydda kreativa verk från AI-utnyttjande

Apples traditionella huvudmarknad av kreativa användare är troligen bland de som mest sannolikt kommer att påverkas av AI. Nightshade, ett verktyg som förgiftar AI-träningsdata genom att lura den att dra felaktiga slutsatser, kan hjälpa till att skydda deras arbete mot utnyttjande. Nightshade består av osynliga pixlar som är inbäddade i kreativa verk som AI kommer att upptäcka när den lär sig från dessa verk. Dessa giftiga pixlar undergräver sedan inlärningsprocessen, vilket får AI att generera värdelös data. Uppfinnarna av Nightshade hoppas ge kreativa människor mer makt att skydda sitt arbete.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 24 oktober

Microsoft planerar att åtgärda problem med generativ AI

Microsoft planerar att åtgärda många av de nuvarande problemen med generativ AI, med kundproblem och frågor som kan avskräcka företag från att investera i företagets AI-erbjudanden högst upp på listan. Arbetskraftsutbildning, jobbsäkerhet och hållbarhet var bland de områden som utforskades av Satya Nadella, VD på Microsoft, i ett brev publicerat på LinkedIn. Microsoft har agerat snabbt på generativ AI genom en betydande investering i OpenAI, utvecklaren bakom ChatGPT. Företaget har sedan början av 2023 även avtäckt en rad generativa AI-produkter, inklusive sin produktivitetsassistent 365 Copilot, Copilot Chat för Github Copilot och Security Copilot.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 24 oktober

Konkurrensen ökar för Nvidia när techjättar utvecklar egna AI-chip

Nvidia, ledande inom grafikchips och AI-teknologi, står inför ökad konkurrens då företag som Amazon, OpenAI, Microsoft och Meta börjar utveckla sina egna AI-chip. Nvidia har varit starkt beroende av dessa företag, men nu försöker de minska sitt beroende och öka sin egen förmåga att utveckla AI-teknologi. Trots detta fortsätter Nvidia att utveckla och förbättra sina egna chip, med en uppgraderad version av dess nästa generations super-chip, GH200, på gång. Företagets intäkter hoppade 101% till $13,5 miljarder under det senaste kvartalet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 oktober

Tre exekutiva chefer från Gartner Research diskuterade den kommande vågen av generativa AI-applikationer och hur mänsklig interaktion med maskiner kommer att omdefiniera hur CIO:er, VD:ar och alla andra ser det. Generativ AI (genAI) kommer snart att genomsyra alla aspekter av våra personliga och affärsmässiga liv, vilket innebär att mänskligheten kommer att behöva omvärdera sin relation till maskiner - maskiner som fortsätter att bli mer mänsklika i sina förmågor. De har snabbt gått från att vara verktyg till lagkamrater för allt från produktutveckling och produktivitetseffektivitet till romantiska relationer och psykologiska terapeuter, enligt tre Gartner Research-chefer. De pratade om den snabba utvecklingen av genAI under det senaste året under företagets årliga IT-symposium förra veckan.

Computerworld fördjupade 23 oktober

AI och ML förväntas dominera inom energisektorn till 2025

Energisektorn står inför en omvandling där artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) förväntas spela en central roll. Denna förändring drivs av potentialen för förbättrad effektivitet, säkerhet och miljöbevarande. Enligt en nyligen Gartner-rapport förväntar sig 96% av branschexperterna att AI och ML kommer att dominera i energisektorn till 2025. Energibolag antar alltmer AI och ML för att öka produktiviteten och effektivisera verksamheten. AI gör det möjligt att spåra konsumtion och låter företag förutse användningsmönster och erbjuda dynamiska prissättningsalternativ. AI och ML tillsammans med Internet of Things (IoT) ger energibolag möjlighet att upptäcka problem i infrastruktur och utrustning.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 22 oktober

Enligt Microsofts arbetsindexundersökning vill 70% av de tillfrågade delegera så mycket arbete som möjligt till AI för att minska sin nuvarande arbetsbelastning. På kort sikt kommer AI att förbättra produktiviteten genom att komplettera människor, utan att orsaka massiv arbetskraftsförskjutning. En majoritet av arbetarna som nyligen undersöktes av The Conference Board rapporterade att de redan använder generativ AI på jobbet. Gartner förutspår att generativ AI kommer att vara en arbetskraftspartner för 90% av företagen över hela världen senast 2025. Det finns dock mindre samförstånd om hur den framtida arbetsplatsen kommer att se ut.

VentureBeat fördjupade 22 oktober

Microsoft uppdaterar OneDrive med AI-assistenten Copilot och fler funktioner

Microsoft kommer att uppdatera sitt företagsfilsdelningssystem OneDrive i december. Detta blir den tredje stora uppgraderingen sedan dess lansering 2007. Användarna kommer att få tillgång till AI-assistenten Copilot, samt en designuppdatering och AI-sökfunktioner. Copilot, som kan utföra uppgifter som att skriva e-postmeddelanden i användarens ton, skriva förslag från anteckningar och sammanfatta möten i textfiler, kommer att finnas tillgänglig som ett tillägg för 30 dollar per månad. Microsoft lanserade en Copilot för Office-integration förra månaden. OneDrive 3.0 kommer att innefatta fler samarbetscentrerade verktyg.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 20 oktober

Amazon och CrowdStrike: Två AI-aktier att investera i

Artificiell intelligens (AI) förväntas bli en av de mest revolutionerande teknikerna i mänsklighetens historia. Microsofts medgrundare Bill Gates jämför utvecklingen av AI med skapandet av mikroprocessorn, den personliga datorn, internet och mobiltelefonen. Två aktier som föreslås för investering inom AI är Amazon och CrowdStrike Holdings. Amazon är ledande inom molnbaserade AI-utvecklartjänster och bedöms ha stor tillväxtpotential genom sin satsning på AI. CrowdStrike är en ledande aktör inom AI-driven cybersäkerhet och förväntas dra nytta av den ökade kostnaden för cyberbrott i framtiden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 oktober

Utmaningar för företag vid införande av AI och maskininlärning

Shahid Hanif, teknikchef och medgrundare till ShuftiPro, diskuterar utmaningar som företag står inför när de införlivar AI och maskininlärning i sin programvara. Han nämner specifikt dataförgiftning, där hackare manipulerar eller ändrar ett AI-systems inlärningsdata, vilket leder till felaktiga resultat. Hanif betonar vikten av att företag införlivar avancerade verifierings- och säkerhetssystem i sina processer för att skydda sig mot oetiska hackare. Han nämner även riskerna med desinformation och manipulation samt cyberbrott och deepfakes.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 oktober

Risker och fördelar med AI-assisterad kodning

AI har visat sig vara effektivt för att strömlinjeforma processer, men det finns också risker, särskilt när det gäller integritet och säkerhet. En rapport från McKinsey påpekar att nya data, immateriella rättigheter och regulatoriska risker uppstår med generativ AI-baserade kodningsverktyg. En studie av Stanford University visar att programmerare som tar hjälp av AI-verktyg producerar mindre säker kod. Trots riskerna använder 92% av utvecklarna AI-drivna kodningsverktyg i sitt arbete, enligt GitHub och Wakefield Research. Gartner förutspår att över 50% av medelstora till stora företag kommer att ha antagit en no-code/low-code plattform till 2024. Men utan ordentliga säkerhetsriktlinjer kan AI-assisterad kod utsätta företag för en mängd hot och säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 19 oktober

Stora tekniknyheter: Sårbarhet i Cisco, Stack Overflow sparkar personal, Lenovo lanserar Android-enheter, Nvidia stöder fjärrarbete, Gartner studerar AI

En stor sårbarhet i Ciscos routrar har identifierats och företaget arbetar på en programvaruåtgärd. Stack Overflow har sparkat 28% av sin personal på grund av konkurrens från ChatGPT. Lenovo planerar att lansera en rad företagsinriktade enheter som drivs av Esper Foundation, ett anpassat Android-operativsystem, vilket antyder att Android kan bli en betydande konkurrent till Windows. Nvidia stöder fjärrarbete snarare än att återgå till kontoret, trots att företaget värderas till över $1 biljon. En studie från Gartner avslöjade att 70% av CIO:erna ser generativ AI som revolutionerande, med 55% planerar att använda den inom två år.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 18 oktober

Italienska AI-startupen Aindo samlar in €6 miljoner i serie A-finansiering

Aindo, en italiensk startup inom generativ AI som utvecklar teknik för syntetisk dataframställning, har samlat in €6 miljoner i Serie A-finansiering. Investeringsrundan leddes av italienska VC United Ventures, med deltagande från befintliga investeraren Vertis SGR genom fonden Vertis Venture 3 Technology Transfer. Aindo kommer att använda de nya medlen till att växa teamet med ytterligare 10 anställda och fortsätta utveckla lösningar som underlättar användningen av AI inom strategiska sektorer som hälsovård, finans och offentlig förvaltning. Den globala marknaden för syntetisk data (data som skapas artificiellt i stället för att genereras av verkliga händelser) växer för närvarande. Gartner har beräknat att den kommer att utgöra 60% av den data som används i AI-projekt 2024, upp från 1% 2021.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 18 oktober

Generativ AI ses som branschomdefinierande, företag planerar för implementering

Generativ AI, som är AI som kan generera och förstå mänskligt språk, ses som en branschomdefinierande teknik som företag och IT-ledare försöker förstå och utnyttja. Trots debatten om den bästa vägen framåt för AI och osäkerhet kring regleringar, planerar majoriteten av företagens CIOs att implementera generativ AI inom de kommande två åren. Enligt en undersökning av Gartner har 9% av de tillfrågade CIOs redan implementerat generativ AI, och 55% säger att de kommer att implementera stora språkmodeller i produktionen fram till slutet av 2025. Företag som CarMax, Goldman Sachs, Coca-Cola, L’Oréal, Georgia-Pacific, Nasdaq och Vodafone är bland de som offentligt meddelat att de är i pilotläge med generativ AI. Gen AI kan användas för att förbättra produktiviteten, med fyra av fem IT-chefer som planerar att använda den för att förbättra utvecklarnas produktivitet.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 18 oktober

AI blir en konkurrensfördel för företag i alla branscher

Förmågan att utnyttja artificiell intelligens (AI) kommer att bli en av de viktigaste konkurrensfördelarna för företag i alla branscher. I den digitala transformationsstudien 2023 av Broadridge sade över 70% av C-suite-cheferna att AI förändrar hur de arbetar. Mer än hälften av dessa högre chefer sa att digital transformation nu är deras viktigaste strategiska initiativ. AI blir allt kraftfullare och effektivare med varje ny iteration. Enligt forskningsföretaget Gartner IT kommer nästan hälften av AI-projekten aldrig förbi pilotfasen. Broadridge har lanserat en rad lösningar med maskininlärning, prediktiv analys och generativ AI. Bland de mest framgångsrika har varit BondGPT, en applikation som drivs av OpenAI´s GPT-4 som hjälper kunder att forska om företagsobligationer på en bråkdel av tiden det skulle ta att använda konventionella marknadsdata-terminaler.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 oktober

AI kommer att driva aktierna högre, enligt Wedbush-analytiker

Enligt Dan Ives, chef för teknik på Wedbush, kommer artificiell intelligens (AI) att driva aktierna högre i de kommande månaderna och åren. Han listar sju aktier som han anser vara mogna för investeringar. Dessa inkluderar Apple, tack vare den starka efterfrågan på iPhone 15 och den stora basen av äldre iPhones som ännu inte uppgraderats. Microsoft, på grund av dess tidiga erkännande och investering i AI. Palo Alto Networks, för deras växande totala adresserbara marknad och innovation inom hela produktportföljen. Palantir, för deras pionjärarbete inom AI och deras snabbt växande marknadsandel. Zscaler, för deras framstående SaaS-applikationer och molnskyddsverktyg. CrowdStrike, för deras tidiga användning av AI och deras planer på att utöka sin adresserbara marknad. Slutligen MongoDB, för deras molnbaserade Atlas-plattform och deras stora adresserbara marknad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

Google lägger till generativa AI-funktioner till sin sökmotor

Google har avslöjat två nya funktioner för sin sökmotor: Text-till-bild-generation och en utkastfunktion för text i dess AI-drivna Search Experience (SGE). Användare som har valt SGE kan nu skapa bilder direkt i Google genom att ange en beskrivning av den önskade bilden i sökfältet. Google genererar sedan fyra bildalternativ inom några sekunder. Dessutom kan SGE-användare se ett alternativ för att skapa AI-genererade bilder direkt i Google Bilder. Google försäkrar att de inför denna funktion på ett ansvarsfullt sätt, inklusive skydd mot skapandet av skadligt eller vilseledande innehåll.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 13 oktober

CrowdStrike: En stark investering inom AI och cybersäkerhet

CrowdStrike, en ledande aktör inom AI och cybersäkerhet, är en stark investering enligt Keithen Drury. Företagets Falcon-plattform använder maskininlärning för att identifiera och stoppa säkerhetsbrott innan de kan orsaka skada. Trots konkurrens, rankas CrowdStrike konsekvent högt i Gartner Magic Quadrant ranking-system. Företaget erbjuder även över 20 tilläggsprodukter för att förbättra det övergripande skyddet. Trots en premium prislapp anser Drury att CrowdStrikes aktier är ett köp, med tanke på företagets framgång och den stora marknadspotentialen inom AI och cybersäkerhet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 oktober

Decisions att presentera sina senaste AI-lösningar vid Gartner IT Symposium 2023

Decisions har meddelat att företaget kommer att delta i Gartner IT Symposium/Xpo 2023, där de planerar att avtäcka sina senaste AI-integrationslösningar. Dessa lösningar lägger till en ny dimension till företagets no-code processautomatiseringsplattform. Besökare inbjuds att besöka monter #132 för att se live-demonstrationer av Decisions medgrundare och CTO, Heath Oderman, tillsammans med COO, Gordon Jones. Decisions är framstående inom att effektivisera processer, minska manuella insatser och snabba på företagsverksamheter genom sin robusta regelmotor och arbetsflödeshanteringsegenskaper.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 13 oktober

Maskininlärningens framtid: Trender och förväntningar för 2024

Maskininlärning är ett snabbt utvecklande område med stor potential att omvandla olika industrier. Maskininlärning, en delmängd av artificiell intelligens, förväntas revolutionera industrier 2024. Foundation-modeller, djupinlärnings AI-algoritmer som är förtränade med olika datamängder, har fått ökad popularitet. Företag förväntas snabbt anta dessa modeller 2024. Multimodal maskininlärning, som innebär integration av flera modaliteter, förväntas också få ökat genomslag 2024. Metaversum, en virtuell universum där användare kan interagera på ett mycket immersivt och interaktivt sätt, förväntas spela en stor roll i företagens kundengagemang 2024. Lågkodade eller kodfria utvecklingsplattformar kommer att hjälpa företag att övervinna kompetensgap och påskynda implementeringen av AI-lösningar. Inbäddad maskininlärning kommer att bli allt vanligare i IoT-teknologier. Maskininlärning kommer att fortsätta att omvandla hälso- och sjukvården, förbättra patientvård och resultat. Gartner har identifierat flera tekniska segment som kommer att använda maskininlärningstrender 2024.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 12 oktober

Fem tips för att integrera AI-lösningar i ditt företag

Det har blivit allt vanligare att företagsledare diskuterar sin AI-strategi. Enligt Statista förväntas intäkterna från den globala AI-programvarumarknaden nå 126 miljarder dollar år 2025. Gartner rapporterar att 37% av organisationerna har implementerat AI i någon form. Här är fem tips för att börja integrera AI-lösningar: 1. Förstå tekniken, inklusive maskininlärning, djupinlärning, naturlig språkbearbetning och datorseende. 2. Identifiera dina behov. 3. Utvärdera olika AI-företag. 4. Utvärdera framgångshistorier och användningsfall. 5. Börja smått.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 12 oktober

Maskininlärning förväntas revolutionera olika branscher 2024

Maskininlärning, en undergrupp av artificiell intelligens (AI), förutspås att revolutionera olika branscher 2024. Med förmågan att analysera stora mängder data och göra intelligenta förutsägelser, blir maskininlärning alltmer integrerad i företag över olika sektorer. Två trender som väntas få stor betydelse är Foundation Models och Multimodal Machine Learning. Dessutom kommer metaversum, lågkod/no-kod-utveckling och inbäddad maskininlärning att spela en avgörande roll i utformningen av AI:s framtid. Maskininlärning kommer också att fortsätta att omvandla hälso- och sjukvårdssektorn, förbättra patientvård och resultat.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 12 oktober

AMD planerar att förvärva AI- och maskininlärningsföretaget Nod.ai

Chiptillverkaren AMD har meddelat planer på att förvärva Nod.ai, en leverantör av öppen källkodsprogramvara för AI och maskininlärning. Genom förvärvet hoppas AMD kunna utöka sina AI-funktioner och stärka sin konkurrenskraft mot Nvidia, marknadsledaren inom AI-chip. Nod.ai specialiserar sig på AI och maskininlärning och tillhandahåller öppen källkodsprogramvara för framtidens AI-system. AMD planerar att använda Nod.ai för att påskynda sin förmåga att utveckla öppna källkods-kompilatortekniker.

Direktlänk Dela Reseller.co.nz fördjupade 11 oktober

AMD förvärvar AI- och maskininlärningsföretaget Nod.ai

Chipstillverkaren AMD har meddelat planer på att förvärva Nod.ai, en leverantör av öppen källkods mjukvara för maskininlärning och AI. Förvärvet förväntas hjälpa AMD att konkurrera bättre mot AI-chipmarknadsledaren Nvidia. Nod.ai specialiserar sig på AI och maskininlärning och tillhandahåller öppen källkodsprogramvara för framtidens AI-system. AMD planerar att använda talang från Nod.ai för att påskynda sin förmåga att utveckla öppen källkods kompilatorteknik. Affären förväntas slutföras i slutet av kvartalet.

Direktlänk Dela Network World fördjupade 11 oktober

Stora teknikföretag utvecklar egna AI-chips för att minska kostnader och öka effektiviteten

Stora molntjänstleverantörer som Microsoft, Google och AWS, samt stora språkmodellsleverantörer som OpenAI, har övervägt att utveckla egna chips för AI-arbetsbelastningar. Detta drivs inte främst av chipbristen, utan av kostnaden för att bearbeta generativa AI-förfrågningar och effektiviteten hos nuvarande chips, främst grafikprocessorer (GPU:er). Anpassade chips kan minska strömförbrukningen och förbättra datorkommunikationen eller minnesåtkomsten, vilket sänker kostnaden för förfrågningar. Utveckling av anpassade chips är dock inte enkelt och innebär utmaningar som höga investeringar, långa design- och utvecklingscykler, komplexa leveranskedjor, brist på talanger och brist på förståelse för hela processen.

Direktlänk Dela Network World fördjupade 10 oktober

Ökad användning av generativ AI i företag, enligt Gartner-undersökning

En nyligen genomförd Gartner-undersökning bland över 1 400 verkställande ledare visar en betydande ökning i användningen av generativ AI (genAI) av organisationer. Undersökningen visar att 45% av organisationerna aktivt deltar i genAI-piloter, medan ytterligare 10% har lyckats överföra tekniken till produktion. Detta är en betydande förändring från siffrorna som rapporterades för bara tio månader sedan. Frances Karamouzis, en framstående vice VD-analytiker på Gartner, betonar att genAI nu har blivit en central punkt på VD:ars och styrelsers dagordningar.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 oktober

Ökad användning av generativ AI i organisationer, enligt Gartner och Google Cloud-undersökningar

En ny undersökning från Gartner visar att generativ AI-teknologi (genAI) används av organisationer för tre nyckelverksamhetsprocesser, medan en undersökning från Google Cloud visar entusiasm för AI-verktyg bland utvecklare. En undersökning av över 1 400 ledande ledare visade en trefaldig ökning av organisationer som testar genAI och mer än en fördubbling av de som har infört tekniken i produktion. 45% av organisationerna kör genAI-piloter och ytterligare 10% har infört genAI-lösningar i produktion. 55% av organisationerna har ökat investeringarna i genAI sedan det slog igenom för tio månader sedan med lanseringen av ChatGPT. Dessutom tror 78% av respondenterna att fördelarna med genAI överväger riskerna, upp från 68% i den tidigare undersökningen. Gartner förutspår att mer än hälften av rollerna som mjukvaruutvecklingsledare kommer att kräva att de övervakar genAI-utveckling senast 2025. Detta sammanfaller med resultat från 2023 Accelerate State of DevOps Report som just släppts av Google Cloud´s DevOps Research and Assessment (DORA) team. DORA undersökte nästan 3 000 teknikproffs i en mängd olika branscher över hela världen, varav majoriteten införlivar minst lite AI i de uppgifter som ingår i undersökningen.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 9 oktober

Riskkapitaljätten Softbank har gjort stora vinster på sin investering i AI-företaget Arm Holdings, men dess andra stora AI-investering är mindre känd. Det handlar om mjukvaru- och robotikföretaget Symbotic, baserat i Wilmington, Massachusetts, där Walmart har en stor andel. Symbotic och Softbank har gått samman i ett joint venture kallat GreenBox Systems, som lovar att leverera AI-drivna logistik- och lagerlösningar till mindre företag. De anser att det är en marknad värd 500 miljarder dollar. Om det fungerar kommer GreenBox att nå företag som aldrig skulle ha råd med den flera miljoner dollar stora investeringen.

Consumer News and Business Channel fördjupade 7 oktober

Meta introducerar nya AI-funktioner för reklamskapande

Meta har förhandsvisat nya AI-drivna funktioner för reklamskapande i sin Ads Manager. De nya funktionerna, som förväntas rullas ut globalt nästa år, inkluderar bakgrundsgenerering, bildexpansion och textvariationer. Bakgrundsgenerering skapar olika bakgrunder för annonsörens bilder, medan bildexpansion hjälper till att justera olika aspekter över Feeds eller Reels. Textvariationer genererar flera versioner av texter baserat på annonsörens ursprungliga kopia. Meta menar att de nya generativa AI-funktionerna kan spara annonsörer fem eller fler timmar per vecka och minska ´kreativitetsutmattning´.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 4 oktober

Generativ AI blir allt mer populärt bland företag, enligt Gartner-studie

Enligt en studie från Gartner har 45% av företagen börjat testa generativ AI, medan 10% redan har sådana verktyg i produktion. Dessa siffror är betydligt högre än i en tidigare undersökning där 15% rapporterade att de testade tekniken och endast 4% hade dessa verktyg i produktion. Cirka 78% sade att fördelarna med generativ AI överväger riskerna, högre än de 68% som ansåg detsamma i den tidigare undersökningen. Gartner noterade att 45% av företagen skalar upp sina investeringar i generativ AI över flera funktioner, med 22% som gör det över minst tre olika funktioner.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 4 oktober

Gartner identifierar trender inom datavetenskap och maskininlärning

Gartner har identifierat trender som kommer att hjälpa företag och datavetenskapsproffs att uppnå sina strategiska mål, öka intäkterna och digital företagstillväxt med teknik som huvudkraft. Trenden har sett en ökning i användningen av molnbaserade lösningar, snarare än fristående lösningar eller programvara baserad på blandade distributioner eller manuella integrationer. Djupa neurala nätverk förväntas utföra över 55% av dataanalysen vid insamlingspunkten i perifera system 2025, jämfört med mindre än 10% registrerade 2021. Gartner uppskattar att 1% av förprogrammerad AI kommer att göra ansvarsfull AI till ett samhällsproblem.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 4 oktober

Mer än hälften av organisationerna testar eller använder generativ AI, enligt Gartner-rapport

En rapport från Gartner har visat att mer än hälften av organisationerna är i pilot- eller produktionsläge när det gäller generativ AI, en betydande ökning jämfört med tidigare i år. I en undersökning bland över 1 400 ledande chefer rapporterade 45% att de är i pilotläge med generativ AI, och ytterligare 10% har infört generativa AI-lösningar. Detta är en betydande ökning från en Gartner-undersökning genomförd i mars och april 2023, då endast 15% av respondenterna testade generativ AI och 4% var i produktion.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 3 oktober

Adaptiv AI bland topp 10 strategiska teknologier för 2023 enligt Gartner

Enligt analysföretaget Gartner kommer adaptiv AI, en form av artificiell intelligens som lär sig från realtidsdata och modifierar sig själv i respons på den, att vara en av de tio mest strategiska teknologierna för 2023. Adaptiv AI förbättrar sina prestanda och precision genom att ändra sin egen kod i respons på förändrade omständigheter och erfarenheter över tid. Denna AI är särskilt användbar i föränderliga förhållanden som inom hälso- och sjukvården och finanssektorn. Adaptiv AI används redan inom industriell övervakning, jordbruksövervakning, bedrägeri- och anomalidetektering, investeringar, handel och andra kommersiella finansiella aktiviteter, utbildning och utbildningsprogram, självkörande bilar, robotik, personaliserade rekommendationer och tjänster, kundtjänstchattbotar, förbättringar i leveranskedjan, hälso- och sjukvårdsdiagnostik, behandling av sjukvårdsanspråk och kunskapshantering.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 2 oktober

Användningen av AI för cybersäkerhet: Fördelar och risker

Det finns mycket diskussion om användningen av artificiell intelligens (AI) för cybersäkerhet. Till exempel har Applied Sciences publicerat en artikel om hur AI kan användas för att upptäcka mobil malware, och Gartner har publicerat om AI-säkerhetshantering. Enligt en artikel i Forbes fungerar AI som en kraftfull katalysator och möjliggörare för cybersäkerhet. AI kan användas för att upptäcka nätverksanomalier, identifiera framväxande faror och assistera identitetshantering. Men AI kan också utnyttjas av cyberbrottslingar för skadliga syften, som att få åtkomst till nätverk och system, skapa deepfakes och dölja skadlig programvara i vanligt nedladdade program. För att hantera dessa hot krävs en grundlig förståelse för AI:s potentiella användningar, fördelar och nackdelar.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 28 september

Datakvalitet och generativ AI: nyckeln till framgång i sök- och innehållsmarknadsföring

Data är avgörande för sökning och innehållsmarknadsföring. Med den snabba tillväxten av data och framväxten av generativ AI, är det viktigt att använda rätt och kvalitativ data. Dålig data kan leda till driftstörningar, felaktiga insikter och dåligt beslutsfattande. Kvalitativ data kombinerar faktorer som noggrannhet, anslutning, fullständighet och tillförlitlighet. En kombination av människor och maskiner skapar en data- och innehållsmarknadsföringsbattleground där kvalitet och anslutning är avgörande för framgång. Generativ AI kan hjälpa SEO och innehållsmarknadsförare att slutföra repetitiva uppgifter snabbare och mer exakt. Men för att generativ AI ska fungera effektivt, måste marknadsförare justera sitt tillvägagångssätt för data och säkerställa kvalitet och anslutning av data.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 28 september

EchoMark lanserar AI-drivna lösning för att skydda privat information

EchoMark, ett företag som specialiserar sig på informationsskydd, har offentligt lanserat sin AI-drivna lösning för att skydda privat information. EchoMark lägger automatiskt in osynliga forensiska vattenmärken i e-post och dokument, vilket möjliggör källidentifiering inom några minuter. EchoMark tillkännagav också en investering på 10 miljoner dollar ledd av Craft Ventures, vilket påskyndar företagets uppdrag att expandera sina forensiska vattenmärkestekniker. Enligt Gartner kommer insiderhot att få 50% av organisationerna att anta formella program för att hantera det fram till 2025, upp från 10% idag.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 27 september

Konversationell AI revolutionerar kundtjänst

Enligt en studie av PwC anser 73% av individer att kundupplevelse är en avgörande faktor i deras köpbeslut. Gartner förutser att mer än hälften av alla kundtjänstinteraktioner detta år kommer att innehålla någon nivå av automatisering. Konversationell AI, tekniken bakom smarta chattbotar och virtuella assistenter, kan hjälpa företag att hantera tusentals kundförfrågningar samtidigt, dygnet runt, på ett effektivt och mänskligt liknande sätt. Genom att använda naturlig språkbearbetning, maskininlärning och dataanalys kan konversationell AI förstå, bearbeta och svara på mänskligt språk. Den kan också användas för att öka försäljningen, spåra beställningar, ge personliga rekommendationer, samla in feedback, hjälpa till med anställning, hantera fakturering och betalningar samt svara på nödsituationer.

Direktlänk Dela Robotics and Automation News fördjupade 26 september

AI-utvecklingar förändrar reklamindustrin

Generativ AI har blivit en central del av kreativa och mediebyråers arbete, och möjliggör snabbare och effektivare kampanjutveckling och insamling av insikter. IPG:s Momentum, S4 Capitals Media.Monks och den oberoende byrån PMG har alla dragit nytta av de möjligheter som generativ AI erbjuder. Momentum har skapat ett operativsystem som använder AI för att koppla samman befintlig information och vägleda nästa steg i deras arbete. Media.Monks använder AI för att uppmuntra sina varumärkespartners att minska sitt beroende av manuella processer. PMG använder en AI-driven verktyg för att ge marknadsförare insikter om kampanjprestanda.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 26 september

Generativ AI och prediktiv analys: Framtiden för marknadsföring

Zohar Bronfman, VD och medgrundare för Pecan.ai, en plattform för prediktiv analys, diskuterar vikten av effektivitet inom marknadsföring. Generativ AI (GenAI) får mycket uppmärksamhet eftersom det kan skapa hyper-personligt innehåll i stor skala, automatisera kreativ produktion och stödja marknadsförare i deras arbetsflöden. Enligt en nyligen genomförd Gartner-undersökning planerar 63% att investera i GenAI-verktyg inom de närmaste 24 månaderna. Bronfman betonar dock att marknadsförare bör fokusera mer på att använda företagsdata för att förutse kundbeteende. Prediktiv analys kan hjälpa till att identifiera vilka kunder som behöver uppmärksamhet och när, vilket kan optimera resursanvändningen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 25 september

Ledande AI-säkerhetsföretaget Protect AI:s chefer presenterar på InfoSec World 2023

Ledande företaget inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärningssäkerhet, Protect AI, meddelade att två av dess främsta cybersäkerhetsexperter kommer att presentera på den kommande InfoSec World 2023-konferensen, 25-27 september i Lake Buena Vista (Orlando), Florida. Diana Kelley, Chief Information Security Officer (CISO) för Protect AI, och Chloé Messdaghi, Head of Threat Research på Protect AI, kommer att diskutera ämnen som effektivt ledarskap för CISO:er och hantering av utmattning inom cybersäkerhetsområdet.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 25 september

Apple ligger efter i generativ AI jämfört med Amazon och Microsoft, enligt Needham-analytiker

Needham-analytikern Laura Martin har nyligen meddelat att Apple ligger långt efter sina stora teknikjättar när det gäller generativ artificiell intelligens (AI), en teknik som står inför snabb adoption när den bredare AI-marknaden exploderar de kommande åren. Martin pekade specifikt på Amazon och Microsoft och förutspådde att båda molnföretagen skulle vara ´dubbelt så stora som Apple´ när allt har lagt sig. Amazon har imponerat på Wall Street med sin andra kvartalsrapport, medan Microsoft rapporterade solida finansiella resultat i det fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 september

Google utökar AI-motorns funktioner för att förbättra tjänster för konsumenter och företag

Googles generativa AI-motor Bard har utvidgat sina funktioner till att inkludera att läsa e-post, sammanfatta dokument och självfaktakontroll, som en del av Googles ansträngningar att förbättra AI-drivna tjänster för konsumenter och företag. Denna utveckling, känd som Bard Extensions, är utformad för att integrera data från olika Google-tjänster som Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube och Google Flights and Hotels. Bard bygger på Googles PaLM 2 AI stora språkmodell (LLM) och beskrivs som den ´mest kapabla modellen hittills´.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 22 september

Stora teknikföretag lanserar AI-produkter trots brister och varningar

Stora teknikföretag har lanserat flera nya AI-produkter, men dessa verktyg har redan visat tecken på brister. Google meddelade att dess chatbot Bard kan sammanfatta filer från Gmail och Google Docs, men användare har visat att den felaktigt skapar e-postmeddelanden som aldrig skickats. OpenAI introducerade sin nya bildgenerator Dall-E 3, men människor på sociala medier påpekade snart att bilderna i de officiella demonstrationerna missade vissa begärda detaljer. Amazon lanserade ett nytt konversationsläge för Alexa, men enheten gjorde upprepade fel i en demonstration. Trots varningar från experter och teknikledare fortsätter teknikjättarna att snabbspåra sina produkter till konsumenterna.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 september

Juridiska företag anpassar sig till AI-utmaningar

Juridiska företag står inför utmaningar när det gäller att anpassa sig till den senaste utvecklingen inom artificiell intelligens (AI). Detta inkluderar hur man hanterar hot och möjligheter som uppstod i samband med lanseringen av ChatGPT, en framstående generativ AI-verktyg som stöds av stora språkmodeller (LLM). Konsultföretaget Gartner har skisserat konceptet med ”hype-cykeln” som förutsäger en ”upplysningsbacke” som följer efter en tidig fas av besvikelse när fördelarna med en ny teknologi börjar ”kristallisera” sig. Gerrit Beckhaus, partner och nuvarande medchef för Freshfields Lab, tror att lanseringen av ChatGPT kommer att bli ett viktigt ögonblick för den juridiska sektorn.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 22 september

Salesforce kommer att lansera Einstein Copilot, en AI-assistent för CRM-uppgifter, och Copilot Studio, för utveckling av AI-drivna appar med anpassade uppmaningar, färdigheter och AI-modeller. Einstein Copilot kommer att vara inbyggd i varje Salesforce-applikation och låta kundorienterade anställda ställa frågor på naturligt språk och få svar baserade på företagets egna data från Salesforce Data Cloud. Copilot Studio kommer att erbjuda ett utbud av utlopp för AI-modellen att lära sig, baserat på användarens behov. Båda kommer att ha Salesforce ´Einstein Trust Layer´ för att minska risken för exponering av kunddata.

Information Age fördjupade 21 september

Enligt en pressrelease från Gartner Hype Cycle i augusti 2023, har entusiasmen för AI och dess tillämpningar nått sin topp, redo att störta in i ´Besvikelsens dal´. Trots detta har AI-adoptionen mer än fördubblats sedan 2017, men har stabiliserats runt 50% till 60% under de senaste åren. IBM avslöjar att nästan hälften av utmaningarna med AI-adoptionen fokuserar på datakomplexitet (24%) och svårigheter att integrera och skala upp projekt (24%). Företag som strävar efter att verkligen implementera och införliva AI och ML står inför en dubbel utmaning: först är det svårt och dyrt, och för det andra, eftersom det är svårt och dyrt, är det svårt att få tillgång till de ´sandlådor´ som är nödvändiga för att möjliggöra experiment och bevisa ´gröna skott´ av värde som skulle motivera ytterligare investeringar. Kort sagt, AI och ML är otillgängliga.

MIT Technology Review fördjupade 20 september

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har betydande andelar i Apple, Amazon och Snowflake

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har en betydande andel i Apple, vilket utgör 50% av dess aktieportfölj på 353 miljarder dollar. Många investerare tror felaktigt att Apple leder inom artificiell intelligens (AI), men Wall Street är mer skeptisk. Berkshire äger också mindre positioner i Amazon och Snowflake, som har definierat sina AI-strategier tydligare. Amazon är ledande inom e-handel, adtech och molntjänster, och är en viktig aktör inom AI-innovation. Snowflake, som hjälper företag att hantera stora datamängder över offentliga moln och privat infrastruktur, rapporterade starka finansiella resultat i det andra kvartalet av räkenskapsåret 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 september

AI-säkerhetsstartföretaget HiddenLayer samlar in 50 miljoner dollar i finansieringsrunda

Säkerhetsstartföretaget HiddenLayer, som fokuserar på att skydda AI-system mot fientliga attacker, har meddelat att de har samlat in 50 miljoner dollar i en finansieringsrunda. Rundan leddes gemensamt av M12 och Moore Strategic Ventures och inkluderade deltagande från Booz Allen Hamilton, IBM, Capital One och TenEleven. De nya medlen kommer att användas för att stödja HiddenLayers marknadsinträdesinsatser, expandera personalstyrkan från 50 till 90 anställda innan årets slut och ytterligare investera i forskning och utveckling. HiddenLayer grundades 2019 av Chris Sestito, Jim Ballard och Tanner Burns.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 september

Viktiga AI-trender att förbereda sig för 2024

Hastigheten på vilken artificiell intelligens (AI) utvecklas och integreras i våra liv kommer bara att öka 2024. Företag lär sig att låsa upp dess potential, individer använder det för att öka produktiviteten och lagstiftare funderar över hur man ska reglera det. Det finns fortfarande frågor kring förtroende, snedvridning, tillgänglighet och reglering. Generativa AI-verktyg kommer att gå långt bortom chatbots och bildgeneratorer. Etiska AI kommer att vara i efterfrågan för att minimera potentiella skador. AI kommer att användas inom kundservice för att automatisera rutinmässiga uppgifter och frigöra mänsklig tid för mer komplexa uppgifter. AI kommer att integreras i appar och programvara, och lågkod / ingen kod-programvaruutveckling kommer att bli alltmer populär. Nya jobbmöjligheter inom AI kommer att dyka upp. Quantum AI kommer att användas för att driva större och mer komplexa neurala nätverk och algoritmer. AI-lagstiftning utvecklas i olika länder för att skydda medborgare och möjliggöra innovation.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 september

Användningen av generativ AI ökar trots utmaningar

Användningen av verktyg för generativ artificiell intelligens (AI) ökar starkt, med företag som planerar att investera 10-15% mer i AI-initiativ under de kommande 18 månaderna, enligt en undersökning från IDC. Generativ AI har redan haft en betydande inverkan på företag och organisationer i alla branscher. Tidiga användare hävdar att AI-investeringar under de senaste tre åren har lett till 35% ökad innovation och 33% ökad hållbarhet. Kund- och medarbetarretention har också förbättrats med 32%. Trots detta påpekar analytiker att det finns utmaningar med skalbarheten av AI och att det kan vara kostsamt att finjustera och bygga specialiserade modeller.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 18 september

AI-driven efterfrågan kan driva Microns tillväxt

Nvidia har varit en ledstjärna för AI-företag i år, då dess grafikprocessorer och processorer utgör byggstenarna för kraftfulla servrar som kan hantera AI-arbetsbelastningar. Efterfrågan på Nvidias chipp är så stark att kunderna rapporteras behöva vänta minst sex månader för att få tag på dem. Detta förklarar varför Nvidia levererade utmärkta resultat för andra kvartalet av sitt räkenskapsår 2024, med en fördubbling av intäkterna till 13,5 miljarder dollar och rörelseresultatet ökade med 429% till 2,70 dollar per aktie. Micron Technology är en av de viktigaste aktörerna på minnesmarknaden, vilket sätter företaget i en stark position att dra nytta av den växande efterfrågan på kraftfulla minneschip. Trots att Micron Technology-aktien har ökat imponerande 40% under 2023, har det mestadels drivits av den bredare uppgången i halvledaraktier och inte av chiptillverkarens finansiella prestanda. Konsultföretaget Gartner uppskattar att efterfrågan på HBM kommer att öka åtta gånger fram till 2027 tack vare AI. Detta kan vara en av anledningarna till att DRAM-marknaden förväntas börja återhämta sig från slutet av 2023 och börja skjuta i höjden från 2024. Microns tillväxt förväntas ta fart från räkenskapsåret 2024, som just har börjat, med företagets intäkter förväntas öka betydligt från räkenskapsåret 2023:s siffra på 15,4 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 september

AI-annoteringsjobb ökar; vad är dataannotering?

AI-annoteringsjobb ökar i takt med att företag som Tesla och Meta söker efter specifika titlar. Dataannotering är processen att märka olika typer av innehåll, inklusive text, ljud, bilder och videor. Dessa etiketter ger avgörande sammanhang för maskininlärningsmodeller, vilket gör det möjligt för dem att fatta informerade beslut och förutsägelser. Enligt Gartner kommer 70% av kundinteraktionerna att flöda genom tekniker som maskininlärningsapplikationer, chatbots och mobilmeddelanden 2022. Dataannotering spelar en central roll i maskininlärningsprocessen genom att ge maskiner förmågan att ´se´ och förstå bilder, text, videor och tal.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 13 september

Slack planerar att lansera generativ AI i sin samarbetsapplikation

Slack planerar att lansera nya funktioner som bygger på generativ AI i sin samarbetsapplikation. Funktionerna, som testats internt under flera månader, syftar till att automatisera vissa processer och spara tid för användarna. Bland annat kommer AI:n att kunna sammanfatta långa konversationer och ge snabba översikter av diskussioner i teamkanaler. Dessutom kommer AI:n att kunna generera bättre svar vid sökningar i appen. Funktionerna ska lanseras för utvalda kunder som en del av ett pilotprojekt i vinter, med en fullständig lansering nästa år.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 13 september

Ellipsis utvecklar Falcon AI för att optimera SEO för småföretag

Allt fler småföretag väljer WordPress för webbutveckling och online-närvaro. Men med begränsade marknadsföringsteam kan det vara utmanande att utöka räckvidd och marknadsföringsinsatser. För att möta denna utmaning startade marknadsexperten Alex Denning en digital marknadsföringsbyrå, Ellipsis, 2018, dedikerad till att stödja WordPress-baserade företag. Ellipsis fokuserar på att optimera sina kunders sökmotorrankningar. För att växa, visste Denning att han behövde förbättra sökords- och innehållsprocessen. Detta ledde till utvecklingen av Falcon AI, ett system designat för att öka framgången för SEO-innehåll via optimerad sökordsval. Falcon AI Version 2 lanserades i september 2022 och har gjort det mycket lättare att exakt identifiera högpresterande sökord.

Direktlänk Dela IT Pro Today fördjupade 13 september

Snowflake använder generativ AI för syntetiska data och naturliga språkfrågor

Generativ AI kan användas för att generera data själv, inklusive syntetiska data som liknar riktiga data men inte innehåller någon riktig data. Detta kan vara användbart för företag som vill träna AI-algoritmer och utföra tester och simuleringar utan att exponera privat eller känslig information. Data-as-a-service-företaget Snowflake erbjuder nu syntetiska, AI-genererade datamängder och använder generativ AI i flera andra intressanta tillämpningar. Syntetiska data används i finans för att träna bedrägeridetekteringsalgoritmer, i sjukvården för att undvika att använda känslig patientdata och i detaljhandel och marknadsföring för att skapa syntetiska kunder och analysera deras köpbeteende.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 september

Slack planerar att integrera generativa AI-verktyg i sin app

Slack planerar att införliva generativa AI-verktyg i sin populära samarbetsapp. Företaget har experimenterat med genAI internt i flera månader för att identifiera de bästa sätten att integrera tekniken för samarbetsändamål. De första användningsfallen fokuserar på att automatisera vissa processer för att spara tid för användarna. Bland dessa finns möjligheten att sammanfatta konversationer som äger rum i Slack-kanaler och trådar, och att generera bättre svar när användare söker efter information i appen. Slack förväntar sig att de nya funktionerna kommer att vara tillgängliga för utvalda kunder som en del av ett pilotprogram i vinter, med en fullständig utrullning nästa år.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 12 september

Slack integrerar generativa AI-verktyg i sin samarbetsapp

Slack arbetar på att integrera generativa AI-verktyg i sin populära samarbetsapp. Företaget siktar på att lansera de nya funktionerna till utvalda kunder i en pilot i vinter, med en fullständig utrullning nästa år. Fokus ligger på tre huvudsakliga användningsfall för att spara användare tid genom att automatisera vissa processer. Dessa inkluderar förmågan att sammanfatta konversationer som sker i Slack-kanaler och trådar, en planerad kanal-”återblick” som ger en användare en snabb sammanfattning av konversationer inom ett särskilt team, samt att använda genAI för att generera bättre svar när användare söker information i appen.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 11 september

MongoDB visar stark tillväxt inom databashantering trots konkurrens

MongoDB, ett företag som erbjuder populära databashanteringsverktyg, har rapporterat en stark tillväxt trots konkurrens. MongoDB:s databasverktyg lagrar poster i en typ av dokument istället för traditionella rader och kolumner. Dess skalbarhet och flexibilitet har vunnit över många utvecklare. Företaget rapporterade att det hade över 45 000 företagskunder i slutet av juli 2023, och fick 1 900 nya under det senaste kvartalet. Detta har resulterat i en exceptionell tillväxtinvestering sedan företagets börsintroduktion 2017, inklusive en 40% årlig omsättningsökning i det andra kvartalet av räkenskapsåret 2024 till 424 miljoner dollar. MongoDB:s databashanteringsplattform kommer att bli ännu mer attraktiv när företag börjar använda generativ AI i sina applikationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 september

SAP förvärvar LeanIX för att påskynda kundernas övergång till molnet

SAP har gått med på att köpa LeanIX, en tysk specialist på företagsarkitekturhantering, i hopp om att dess tidiga användning av AI kommer att hjälpa till med den massiva uppgiften att migrera kunder som fortfarande använder SAP:s äldre programvara på plats till den modernare S/4HANA i molnet. LeanIX har cirka 1 000 kunder för sin EAM SaaS-tjänst, och USA är en av dess största marknader med 30% av dess kunder där står för 50% av dess intäkter. Genom förvärvet hoppas SAP kunna hjälpa sina kunder att överföra sina ERP-system till S/4HANA i molnet.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 8 september

Dataiku anställer mjukvaruveteran Krish Venkataraman som ny president

Generative AI-specialisten Dataiku har anställt mjukvaruveteranen Krish Venkataraman som sin nya president för att driva AI-försäljning och kundmomentum. Efter att ha samlat in nästan $650 miljoner i finansiering, anställer Dataiku Krish Venkataraman för att främja företagets AI-försäljningstillväxt. Dataiku, baserat i New York City, har nu över 200 kunder listade på Forbes Global 2000-lista, har precis passerat $230 miljoner i årlig återkommande intäkt och stöds av en rad investerare. Venkataraman har över 20 års erfarenhet av topp IT-ledarskapsroller och har arbetat för KnowBe4, Deloitte Consulting, Syncsort och Socure.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 7 september

Artificiell intelligens och maskininlärning förändrar världen

En ny era av snabbt utvecklande och sammanlänkade teknologier, såsom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning, förändrar sättet vi lever, arbetar och kommunicerar. Dessa teknologier kommer att ha betydande inverkan på nästan alla sektorer i ekonomin, inklusive genetik, förstärkt verklighet, robotik, förnybar energi och stora data. Tre viktiga områden som redan påverkas av AI är hälso- och sjukvård, cybersäkerhet och kommunikation. AI-system syftar till att reproducera mänskliga egenskaper och bearbetningskraft i en maskin och överträffa mänsklig hastighet och begränsningar. Enligt McKinsey & Company kan automatiseringen av kunskapsarbete med intelligenta mjukvarusystem som kan utföra kunskapsjobbaktiviteter från ostrukturerade kommandon ha en potentiell ekonomisk inverkan på 5 till 7 biljoner dollar fram till 2025.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 4 september

10 yrken som AI kan ersätta enligt experter

Enligt experter kan AI-verktyg som ChatGPT hota vissa jobb, särskilt sådana inom vit krage. Sedan dess lansering förra året har OpenAI:s ChatGPT använts för att skriva ansökningsbrev, skapa barnböcker och till och med hjälpa studenter att fuska på sina uppsatser. Google fann att sökmotorn i teorin skulle anställa botten som en juniorprogrammerare om den intervjuades på företaget. Amazon-anställda som testade ChatGPT sa att den gör ett ´mycket bra jobb´ med att svara på kundsupportfrågor. Både IBM och brittiska telekommunikationsjätten BT Group citerade AI när de meddelade personalnedskärningar. Enligt en studie från Goldman Sachs kan generativa AI-verktyg påverka 300 miljoner heltidsjobb över hela världen, vilket kan leda till en ´betydande störning´ på arbetsmarknaden.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 september

Ark Invest minskar sin position i Nvidia, satsar mer på UiPath och Zoom

Nvidias aktie har mer än tredubblats i värde i år på grund av entusiasm kring artificiell intelligens (AI). Trots detta har Ark Invest minskat sin position i Nvidia under augusti, men företaget utgör fortfarande cirka 1% av dess investerade tillgångar. Istället har Ark över 10% av sin portfölj i två andra AI-aktier: UiPath och Zoom Video Communications. UiPath rapporterade rimliga finansiella resultat för första kvartalet, med en ökning av intäkterna med 18% till $290 miljoner. Zoom toppade förväntningarna med sin rapport för andra kvartalet, trots att tillväxten var trög med en ökning av intäkterna med endast 4% till $1,1 miljarder.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 september

Quadient integrerar sin plattform med Microsoft Azure AI

Quadient, ledare inom att hjälpa företag att skapa meningsfulla kundrelationer genom digitala och fysiska kanaler, meddelar integrationen av sin Intelligent Communication Automation (ICA) plattform med Microsoft Azure AI. Den här integrationen av generativ AI i Quadients molnplattform kommer att bidra ytterligare till att förändra hur organisationer engagerar sig med sina kunder. Quadient har erkänts av oberoende branschanalytiker, inklusive Gartner, för sin användning av avancerad AI integrerad i sina ICA-lösningar under flera år. Genom att använda Microsoft Azure AI kommer Quadient mjukvarulösningar att ge kunderna förbättrade funktioner.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 3 september

Google fyller 25 år: Från sökmotor till teknikjätte med utmaningar inom AI

Teknikjätten Google fyller 25 år denna månad och har sedan starten 1998 växt från att vara en sökmotor till att dominera inom flera teknikområden. Trots att Google har introducerat och förvärvat hundratals produkter och tjänster, finns det frågetecken kring företagets framtid inom artificiell intelligens (AI). En läckt internmemo från en Google-ingenjör antydde att företaget saknar en ´hemlig sås´ för AI och inte är i position att vinna AI-racet. Dessutom har företaget fått konkurrens från OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT, som har döpts till ´Google killer´.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 3 september

Att använda artificiell intelligens (AI) för att förbättra kalkylblad sparar värdefull tid och kan hjälpa till att övervinna utmaningar som automatiserad datainsamling och integration från flera källor. Enligt en rapport från Gartner kommer 50% av organisationerna att ha ersatt tidskrävande, botten-upp prognosmetoder med AI. Företaget Cenveo uppnådde 93% prognosnoggrannhet och 90% produktivitetsförbättringar efter att ha implementerat Kyribas Enterprise Liquidity Management-plattform. Programvaruföretaget Icertis använder AI för kontraktshantering, vilket gör det möjligt för företag att uppnå strategiska fördelar.

Global Finance Magazine fördjupade 2 september

Hyperpersonalisering är det moderna marknadsföringens heliga graal. Det kräver robust datainsamling och analys, samt användning av AI och maskininlärning för att automatisera och förbättra strategin. Företag bör vara transparenta och respektera privatlivet när de samlar in data för att bygga förtroende. Nyckeln till hyperpersonalisering är data, vilket ger insikter i vad en kund vill och behöver. Företag bör segmentera kunder baserat på demografi, beteende, preferenser och köpmönster för att skräddarsy relevanta meddelanden och erbjudanden. Med hjälp av AI och maskininlärning kan företag automatisera personaliseringsprocessen och leverera ännu mer relevanta meddelanden till sina kunder.

CMSWire fördjupade 1 september

Hantering av mörk data: En utmaning för organisationer

Världen producerar varje dag fem exabyte data, en siffra som beräknas öka till 463 exabyte per dag till 2025, enligt forskning av Accenture. Men med ständigt ökande datamängder står organisationer inför utmaningen att hantera mörk data - information som samlas in, bearbetas och lagras under vanliga affärsaktiviteter, men i allmänhet misslyckas med att användas för andra ändamål. Ian Wood, UK Head of Technology på Veritas, diskuterade farorna med mörk data och hur organisationer kan belysa den för att få synlighet. Han förklarade att mörk data helt enkelt är data som inte har klassificerats. AI och maskininlärning kan användas för att göra hela processen mer effektiv genom att möjliggöra bättre dataupptäckt.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 1 september

Cybersäkerhet och generativ AI: balansera prestanda mot risk

Generativ AI, som ChatGPT, blir allt vanligare i företag, vilket innebär utmaningar för CISOs att balansera prestandaökningar mot okända risker. Generativ AI ökar precisionen inom cybersäkerhet, men används också för att skapa nya attackverktyg, som FraudGPT. Detta har lett till en ökning av cybersäkerhetsutgifterna. Marknadsvärdet för cybersäkerhetsplattformar baserade på generativ AI förväntas stiga till 11,2 miljarder dollar 2032, jämfört med 1,6 miljarder dollar 2022. Canalys förutser att generativ AI kommer att stödja över 70% av företagens cybersäkerhetsverksamhet inom fem år.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 31 augusti

Användning av generativ AI kräver sammanhang och expertis inom branschen

Generativ AI (GenAI) utvecklas snabbt och företag kämpar för att hålla jämna steg med dess utveckling och hitta praktiska tillämpningar. En undersökning av Gartner visade att 70% av organisationerna utforskar sätt att utnyttja denna teknik, med nästan hälften (45%) som ökar sina investeringar i AI på grund av GenAI. För att företag ska kunna säkerställa avkastning på sina investeringar och fullt utnyttja GenAI, måste de samarbeta med lösningstjänster med omfattande domänexpertis. GenAI-lösningar måste integreras smidigt i domän- och branschkunskap, processexpertis, nischteknologier, branschspecifika tillämpningar, avancerad dataanalys, AI-förmåga och innovativa affärsmodeller.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 augusti

Artificiell intelligens (AI) har varit ett dominerande ämne inom teknik och kundupplevelse (CX) under året. Generativ AI, som blev allmänt tillgängligt med lanseringen av ChatGPT, har väckt nytt intresse och investeringar. Trots att generativ AI ännu inte har visat stor framgång inom kundservice, har den visat sig vara effektiv för sammanfattningar av konversationer. NICE Ltd, ett företag inom kundservice, har nyligen presenterat tre nya produkter: Enlighten Actions, Enlighten Copilot och Enlighten Autopilot, som alla använder generativ AI. Dessa produkter demonstrerades på NICE Interactions, företagets senaste användarkonferens.

No Jitter fördjupade 29 augusti

Företag använder maskininlärning för att generera insikter och säkerhet

Företag använder maskininlärning (ML) för att generera driftsbesparingar, stärka sin konkurrenskraft och avslöja värdefulla insikter i en tid av datadriven beslutsfattning. Nyligen framsteg inom generativ AI har dock också belyst det fundamentala behovet av integritet och säkerhet. Säkerheten för ML-modeller är i framkant av dessa krav. Sekretessbevarande maskininlärning har utvecklats som en lösning som direkt adresserar detta kritiska ämne. Algoritmer som används i ML-modeller bearbetar data för att producera insiktsfulla fynd och stödja viktiga affärsval. Användning av dessa datakällor för ML-modellträning skapar allvarliga integritets- och säkerhetsrisker när de innehåller känslig eller privat information. Moderna sekretessförbättrande tekniker (PET) används av sekretessbevarande maskininlärning för att hantera dessa svagheter.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 29 augusti

Maskininlärning erbjuder konkurrensfördelar för företag

Maskininlärning (ML) kan hjälpa företag att förutsäga resultat med högre precision och identifiera trender som människor sannolikt skulle missa när de enbart förlitar sig på traditionella statistiska metoder. Dessa förmågor kan ge företag en konkurrensfördel. ML blir allt mer populärt inom företag och används i allt från strategisk planering till säkerhet. Tekniken kan även stödja digitala transformationsinitiativ. ML-algoritmer undersöker data för mönster och kan förbättras över tid med mer data. Detta kan hjälpa företag att göra bättre förutsägelser, leverera rekommendationer, förutse kundbehov och stödja företags beslutsprocesser. Tekniken har också drivit andra AI-utvecklingar, som generativ AI, som är redo för företagsadoption.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 28 augusti

Utmaningar med att implementera maskininlärning i företag

Maskininlärning (ML) kan hjälpa företag att förbättra kundsupport, bekämpa bedrägerier och förutse efterfrågan på produkter eller tjänster. Men det finns utmaningar med att implementera tekniken, inklusive riskhantering, etiska frågor, säkerhetsproblem och juridiska överväganden. Bias i ML-modeller är en stor etisk fråga, och säkerhetsproblem inkluderar potentiella malware-nedladdningar och datamanipulation. Ekonomiska bekymmer kretsar kring arbetsplatsfrågor och de uppskattningsvis 300 miljoner jobb som AI förväntas påverka. Juridiska frågor inkluderar risker med att använda AI-verktyg som kan skapa felaktiga citat eller information. Andra utmaningar inkluderar att definiera problemet som ML kan lösa, investera i datakvalitet, säkerställa ML-adoption och hantera datakunskap.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 28 augusti

Företag utnyttjar maskininlärning (ML) för att generera insikter och informera affärsbeslut. Men användningen av ML kan öka organisationens riskprofil, särskilt om modellerna tränas på känslig eller proprietär information. Två huvudkategorier av attacker mot ML-modeller är modellinversion och modellspoofing. Sekretessbevarande maskininlärning, som använder framsteg inom sekretessförbättrande teknologier (PETs), har framträtt som en lösning på dessa sårbarheter. PETs tillåter företag att kryptera känsliga ML-modeller, köra och/eller träna dem och extrahera värdefulla insikter utan risk för exponering. Två framstående tekniker inom PETs som möjliggör säker och privat ML är homomorf kryptering och säker multiparty-beräkning (SMPC).

Help Net Security fördjupade 28 augusti

AI-kretsar förväntas säljas för 53 miljarder dollar i år, enligt Gartner

Enligt en prognos från Gartner kommer AI-kretsar att säljas för 53 miljarder dollar i år, vilket är en ökning med 20 procent från förra året. Denna siffra förväntas mer än fördubblas till 119 miljarder dollar år 2027. Generativ AI, som Chat GPT, är ett av de nya tillämpningsområdena som driver upp efterfrågan. Specialanpassade processorer för generativ AI tar marknadsandelar från grafikprocessorer. Andra populära tillämpningar finns i datacenter, edge och IoT.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 26 augusti

Generativ AI toppar Gartners hypekurva för framväxande teknik 2023

Gartner har släppt sin hypekurva för framväxande teknik för 2023 och generativ AI har fått den mest framträdande platsen, rakt på toppen av uppblåsta förväntningar. Vågen av hype kring GenAI utlöstes av lanseringen av ChatGPT för nio månader sedan, vilket var något IT-världen inte sett på länge. Men på senare tid har glansen börjat försvinna från GenAI-hypen. Trots LLM:s höga felaktigheter och frågor om datasekretess för träning, samt olika etiska dilemman, har luften gått ur GenAI-hypebubblan. Gartner-analytiker har istället fokuserat mer på GenAI:s kusiner som potentiella förändringsagenter, inklusive emergent AI, AI-simulering, kausal AI och neuro-symbolisk AI.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 25 augusti

Artificiell intelligens dominerar 2023, stora molnleverantörer leder utvecklingen

År 2023 kan komma att bli ihågkommet som året då artificiell intelligens (AI) var det ämne som alla pratade om, med generativ AI i särklass. Både dataleverantörer och programvaruleverantörer har släppt allt från specialiserade chatbots till sina egna stora språkmodeller. Stora molnleverantörer, inklusive Microsoft, Amazon Web Services (AWS), Google och IBM, har alla lanserat sina egna generativa AI-erbjudanden. Monica Summerville, chef för kapitalmarknadsteknologiforskning på konsultföretaget Celent, tror att detta är en nödvändig utveckling för att öka mängden data som finns i molnet.

Direktlänk Dela WatersTechnology fördjupade 24 augusti

GPU-brist påverkar AI-startups

Bristen på grafikprocessorer (GPU:er) påverkar AI-startups som Tel Aviv-baserade Astria. Företaget använder GPU:er för att träna sin AI-bildgenerator, men på grund av den globala bristen på GPU:er och tillverkningsutmaningar kopplade till pandemin, är de tvungna att använda dyrare GPU:er för att få jobbet gjort. Detta har lett till att företaget spenderar mer än önskat. Astria är inte ensamma, många företag har problem med tillgången på GPU:er. Nvidia, som står för 60-70% av den globala tillgången på AI-serverchips, rapporterade rekordförsäljning på 10,3 miljarder dollar under andra kvartalet, en ökning med 171% jämfört med föregående år. Trots detta förväntas bristen på GPU:er fortsätta.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 24 augusti

Marknadsförare planerar att investera i generativ AI, enligt Gartner-undersökning

En ny undersökning från Gartner visar att marknadsförare planerar att investera i generativ AI. Av de tillfrågade planerar 63% att investera i Gen AI under de kommande 24 månaderna. Trots detta medger företagen att användningen av deras totala martech-stack sjönk till i genomsnitt 33% 2023, ner från 42% 2022 och 58% 2020. Företag som använder mer än 50% av deras stack är dock betydligt mindre benägna att bli ombedda om martech-budgetnedskärningar. Sammantaget spenderar företagen 25,4% av sin marknadsföringsbudget 2023 på teknik.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 23 augusti

RPA förväntas nå ett värde av cirka 2 659,13 miljoner USD 2022

Robotic Process Automation (RPA) har blivit en omvandlande teknik som automatiserar repetitiva, regelbaserade uppgifter med hjälp av mjukvarubotar. Adoptionen av RPA har vuxit exponentiellt på senare år, med industrier från finans och hälsovård till tillverkning och kundservice som utnyttjar dess fördelar. Organisationer omfamnar alltmer RPA för att optimera sina arbetsflöden, minska mänskliga fel och frigöra mänskliga resurser för mer strategiska och värdeadderande uppgifter. Enligt den senaste forskningsanalysen förväntas den globala marknaden för RPA nå ett värde av cirka 2 659,13 miljoner USD 2022 och växa med en anmärkningsvärd CAGR på cirka 37,9% mellan 2023 och 2032, och nå en omsättning på cirka 66 079,34 miljoner USD 2032.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 23 augusti

Företag använder generativ AI trots risker

Många företag använder generativ artificiell intelligens (AI) trots risker som AI-fel, skadliga attacker och potentiell exponering av känsliga uppgifter. Exempelvis läckte Samsungs anställda företagshemligheter genom att använda Chat GPT, som drivs av OpenAI. Enligt en studie av The Harris Poll och Ernst & Young förväntar de flesta företagsledare att använda generativ AI för att öka medarbetarnas produktivitet och förbättra kundservicen inom de närmaste tre åren. Dock anser 64% av vd:arna i EY:s undersökning att det inte görs tillräckligt för att hantera eventuella oavsiktliga konsekvenser av generativ AI-användning.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 22 augusti

70% av ledande chefer undersöker generativa AI-lösningar, enligt Gartner

En nylig Gartner-undersökning visade att hela 70% av ledande chefer undersöker generativa AI-lösningar, med 19% redan i pilot- eller produktionslägen. Generativ AI-investeringar fokuserar främst på innehållsskapande och kundupplevelse. Det finns tre huvudvägar för varumärken att anta AI-genererat innehållsskapande: använda offentliga verktyg, bygga egna verktyg eller använda företagsverktyg. Varje alternativ erbjuder unika fördelar och nackdelar. Offentliga verktyg, såsom ChatGPT och Google´s Bard, erbjuder tillgång till förtränade generativa AI-modeller. Egna AI-verktyg erbjuder hyperanpassning, kontroll, skydd och konkurrensfördelar, medan de också innebär högre kostnader och begränsningar i samarbetspotential, flexibilitet, skalbarhet och träningskrav. Företagsverktyg, som Skyword´s ATOMM™, är utformade för att tillgodose storföretag med komplexa marknadsföringsbehov.

Direktlänk Dela Skyword fördjupade 22 augusti

Gartner identifierar fem trender som formar framtidens maskininlärning

Gartner, ett forsknings- och konsultföretag, har identifierat fem trender som de tror kommer att forma framtida användning av maskininlärning. Dessa trender presenterades på Gartner Data & Analytics Summit i Sydney, Australien. Generativ AI var ett huvudämne, och förväntas påverka alla industrier på något sätt. Peter Krensky, direktöranalytiker på Gartner, förklarade att maskininlärning utvecklas från att bara fokusera på prediktiva modeller till en mer demokratiserad, dynamisk och datacentrerad disciplin. De fem trenderna som Gartner tror formar framtiden för dataanalys och maskininlärning är: molndataekosystem, Edge AI, ansvarsfull AI, datacentrerad AI och ökad AI-investering.

Direktlänk Dela RTInsights fördjupade 21 augusti

Generativ AI antas snabbt men innebär risker

Adoptionen av generativ artificiell intelligens (AI) sker i snabb takt, men teknologin medför potentiella hot som kräver att organisationer skyddar känslig information och kundintegritet. Företag som testar och implementerar generativ AI riskerar AI-fel, skadliga attacker och att bryta mot regulatoriska riktlinjer. Till exempel läckte arbetare som använde ChatGPT, som är hostad av OpenAI, handelshemligheter vid minst tre tillfällen. Enligt en undersökning av Harris Poll är de två främsta skälen för företagsledare att införa generativ AI att öka intäkterna och driva innovation. En majoritet av VD:arna planerar att integrera AI i sina produkter/tjänster inom 12 månader.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 21 augusti

Hedgefondsförvaltare investerar i AI-aktier, Microsoft och Lemonade i fokus

AI-chattbotten ChatGPT blev tidigare i år det snabbast växande konsumentprogrammet i historien när det nådde 100 miljoner aktiva användare på bara två månader. Detta har fått Wall Street att inse produktivitetspotentialen med artificiell intelligens (AI), och många framstående hedgefondsförvaltare har investerat i AI-aktier under andra kvartalet. Bland annat har miljardärerna Stanley Druckenmiller, Philippe Laffont och David Tepper ökat sina positioner i Microsoft, medan miljardärerna Israel Englander, David Shaw och Jim Simons har köpt aktier i Lemonade.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Spänningen kring generativ AI är hög och teknologin anses vara på toppen av en teknologihypcykel. McKinsey menar att teknologin kan bidra med upp till $4,4 biljoner årligen till den globala BNP:n, medan Sequoia Capital tror att hela industrier kommer att störas. OECD menar att de rikaste ekonomierna står på randen till en AI-revolution. Trots detta finns det oro kring potentiella problem, som exempelvis chatbotars tendens att ´hallucinera´ svar, rättsliga problem kring upphovsrätt och ägande, samt miljöpåverkan och potentiella jobbförluster. Gary Marcus, professor emeritus vid New York University, menar att generativ AI kan bli en ekonomisk ´besvikelse´.

VentureBeat fördjupade 19 augusti

Generativ AI når toppen av Gartners hajpkurva för 2023

Generativ AI når toppen av ´uppblåsta förväntningar´ i analyshuset Gartners årliga hajpkurva för framväxande tekniker 2023. Detta innebär att tekniken nu kan förväntas ge stora effekter inom två till fem år. Gartner pekar även ut fyra huvudtrender: framväxande AI, utvecklarupplevelse (devx), allomfattande moln och människocentrerad säkerhet och integritet. CIO:er och CTO:er uppmanas att rikta uppmärksamhet mot dessa tekniker med transformationspotential.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 18 augusti

AI förväntas ersätta 5% av teknikroller årligen

Artificiell intelligens (AI) kommer att ersätta upp till 5% av heltidsteknikroller årligen under de närmaste 4-5 åren, enligt analytiker. Men medan grundläggande jobb ersätts med AI-baserade automationslösningar, förväntar sig teknikexperter att högre jobbnivåer kommer att skapas som innebär färre supportroller och fler beslutsfattande och strategiska roller. Roller inom AI-etik och hållbarhetspraxis kommer också att efterfrågas. Ledare från ledande automationsföretag som ServiceNow och UiPath ser denna förändring i jobbprofiler utvecklas över åren när företagen själva klurar ut sin AI-strategi.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 18 augusti

AI och redovisning: Balans mellan teknik och mänsklig förmåga

Artificiell intelligens (AI) förändrar redovisningsbranschen genom att automatisera arbetsflöden och spara tid och pengar. AI är särskilt effektivt för repetitiva uppgifter som bokföring, datainspelning och rapportering, samt fakturering och avstämningar. AI och maskininlärning kan också analysera stora mängder data för att identifiera trender och avvikelser. Men det finns fortfarande behov av mänsklig inblandning för att förstå nyanser och göra strategiska affärsbeslut. Det är viktigt att utbilda personalen för att de ska kunna utnyttja AI-teknik effektivt.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 18 augusti

Generativ AI toppar Gartners hypecykel för framväxande teknik 2023, enligt en rapport som släpptes på onsdagen. Gartner förutspår att tekniken kommer att leverera transformativa fördelar inom två till fem år. Rapporten är en sammanfattning av över 2 000 tekniker och tillämpade ramverk som företaget profilerar årligen. Gartner vice VD och analytiker Melissa Davis sa att CIO:er och CTO:er också måste rikta sin uppmärksamhet mot andra framväxande tekniker med transformativ potential. Detta inkluderar tekniker som förbättrar utvecklarupplevelsen, driver innovation genom det genomgripande molnet och levererar människocentrerad säkerhet och integritet.

TechNewsWorld fördjupade 17 augusti

Voiceflow samlar in 15 miljoner dollar för att förstärka sin konversationella AI-plattform

Efterfrågan på konversationell AI, mestadels chatbots, har aldrig varit högre, med system som OpenAI´s ChatGPT i strålkastarljuset. Gartner förutspådde förra året att en av tio agent-kundutbyten kommer att automatiseras till 2026, en ökning från de uppskattade 1,6% av chattarna som överlämnades till chatbots 2022. Marknaden för verktyg för att bygga konversationell AI är stor och växer. Framtida marknadsinsikter förväntar sig att den kommer att vara värd 47,6 miljarder dollar 2033, upp från 9,6 miljarder dollar 2023. Voiceflow, en plattform för att skapa konversationell AI, meddelade idag att de har samlat in 15 miljoner dollar i en finansieringsrunda lett av VC-företaget OpenView. Med denna senaste investeringsrunda kommer Voiceflow att förstärka sitt engagemang för produktinnovation, inklusive tillägget av en LLM-driven AI-byggare. Voiceflow, som har en arbetsstyrka på cirka 50 personer, har konkurrenter som Google-ägda Dialogflow, IBM Watson, AWS Lex och Microsoft Bot Framework, bland andra. Men Voiceflow har en respektabelt stor kundbas - 450 kunder, inklusive Amazon JP Morgan, The Home Depot, State Farm, Vodafone och en namnlös statlig myndighet, som tillsammans har cirka 130 000 användare på plattformen.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 augusti

Arbetstagare rädda för att ersättas av AI

En av fyra arbetstagare känner sig inte betrodda av sina arbetsgivare och många är rädda för att ersättas av AI. Generativ AI förväntas ersätta en del av arbetskraften inom de kommande åren, med upp till 29% av datorrelaterade uppgifter som kan automatiseras av AI, enligt en studie av Goldman Sachs. Men de flesta experter är överens om att nyare AI-verktyg handlar mindre om att ersätta människor och mer om att eliminera tråkiga, manuella eller sifferkrossande uppgifter. Erick Brethenoux, en framstående vice president-analytiker vid forskningsföretaget Gartner, menar att mycket av osäkerheten och rädslan kring generativ AI är baserad på okunskap. AI har använts för att automatisera kreditkorts-godkännanden och transaktioner, och alla som har använt ett GPS-system har använt AI för att bestämma sina rutter. Men under de senaste sex månaderna har nya generativa AI-plattformar som ChatGPT satt strålkastarljuset på tekniken och lagt till en mängd nya användningsfall.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 15 augusti

Tre maskininlärningsaktier att köpa nu

Maskininlärning, en del av artificiell intelligens, har förvandlat flera sektorer sedan 1952. Aktier inom maskininlärning har varit bland de bästa på marknaden 2023, trots en nyligen nedgång på grund av värderingsbekymmer. Här är tre undervärderade maskininlärningsaktier att investera i: UiPath (PATH), en ledare inom robotprocessautomation, Alteryx (AYX), en maskininlärningsföretag som tillhandahåller en dataanalysplattform, och Cognex (CGNX), en ledare inom maskinsyn.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 14 augusti

Generativ AI bland topp 10 risker för företag, enligt Gartner

Generativ AI, som OpenAI:s ChatGPT och Google Bard, har blivit en stor oro för företags riskchefer under andra kvartalet 2023, enligt en rapport från Gartner. Detta är första gången generativ AI har hamnat bland de tio största riskerna i deras undersökning. Den växande allmänna medvetenheten och användningen av generativa AI-verktyg, liksom det breda spektrumet av potentiella användningsområden och associerade risker, bidrar till den ökade oron. Gartner rekommenderar att företag prioriterar att hantera riskerna med generativ AI, inklusive skydd av immateriell egendom, datasekretess och robusta cybersäkerhetsåtgärder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

Företag överväger att förbjuda generativ AI över säkerhetsbekymmer, enligt BlackBerry-studie

Enligt en studie utförd av BlackBerry överväger eller implementerar 75% av företagen världen över planer på att förbjuda generativa AI-verktyg, inklusive ChatGPT, från sina arbetsplatser. Detta beslut drivs främst av oro över datasäkerhet, integritet och varumärkesreputation, med 83% av respondenterna som identifierar osäkrade applikationer som ett betydande säkerhetshot. Trots dessa bekymmer anser 80% av organisationerna att de har rätt att kontrollera de applikationer som anställda använder för arbetsändamål, medan 74% anser att förbud är överdriven kontroll.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

Amazon utvecklar egna mikrochips för generativ AI

Amazon utvecklar egna mikrochips, Inferentia och Trainium, för att träna och påskynda generativ AI. Dessa chips ger AWS-kunder ett alternativ till att träna sina stora språkmodeller på Nvidia GPU:er, vilka blivit svåra och dyra att få tag på. Trots att andra företag har agerat snabbare och investerat mer för att dra nytta av den generativa AI-boomen, tror Amazon att dess kundanpassade kisel kan ge det en fördel på lång sikt. Amazon meddelade i april sin egen familj av stora språkmodeller, kallade Titan, tillsammans med en tjänst som heter Bedrock för att hjälpa utvecklare att förbättra programvara med hjälp av generativ AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 12 augusti

Generativ AI skjuter i höjden till företagsriskbekymmer i Q2 2023

Generativ artificiell intelligens (AI), inklusive framstående modeller som OpenAI:s ChatGPT och Google Bard, har skjutit i höjden till företagsriskbekymmer i Q2 2023, enligt en nyligen genomförd studie av Gartner, Inc. I en omfattande undersökning utförd i maj 2023, nådde Gartner ut till 249 högre företagsriskchefer, i syfte att erbjuda ett jämförbart perspektiv på 20 kommande risker. Generativ AI:s massillgänglighet identifierades som den näst mest frekvent citerade risken. Ran Xu, forskningsdirektör vid Gartner Risk & Audit Practice, anser att generativ AI:s plötsliga framträdande i topp 10, rankad som nummer två, speglar den snabba ökningen i allmänhetens medvetenhet och användning av generativa AI-verktyg.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 11 augusti

Företag använder allt mer AI i företagsstyrningsbeslut

Allt fler företag använder generativ artificiell intelligens (AI) i företagsstyrningsbeslut. Trots oro för integritet och säkerhet ser styrelseledamöter fördelar med att inkludera AI i beslutsprocessen, då det kan lätta deras arbetsbörda och ge de bästa alternativen baserat på stora mängder realtidsdata. AI används mest för försäljning och marknadsföring, men även inom produktledning, finans och redovisning, juridik och HR. AI kan också hjälpa till med riskanalys, scenario-planering och prediktiv analys, samt förutsäga konkurrenters drag baserat på deras tidigare handlingar. Trots fördelarna är det fortfarande få styrelseledamöter som har kunskap om hur man använder AI-verktyg.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 11 augusti

AI-drivna rekommendationer förbättrar försäljningsstrategier

Anand Shah, medgrundare och VD för Databook, diskuterar hur AI kan förbättra försäljningsstrategier genom att ge ´nudges´ eller knuffar till säljare för att stänga mer affärer. Han påpekar att ´nudges´ kan skapa små, subtila förändringar i beslutsfattande miljöer som har en betydande inverkan på människors val och beteende. Han tror att AI kan förbättra på ´nästa bästa åtgärd´ rekommendationer genom att kombinera skala och automation av prediktiv teknik med försäljningserfarenhet och expertis. Han förutspår att 75% av B2B-försäljningsorganisationer kommer att uppdatera traditionella försäljningsstrategier med AI-styrda lösningar fram till 2025.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 11 augusti

Företag använder allt mer AI i företagsstyrningsbeslut

Företag använder allt mer generativ artificiell intelligens (AI) i företagsstyrningsbeslut, från försäljning och marknadsföring till finans och juridiska tjänster. Enligt en rapport från Deloitte och Society for Corporate Governance använder 42% av företagen AI för försäljning och marknadsföring, medan 35% använder det för produktledning och omkring 25% för finans, rättstjänster och HR. Trots detta går många styrelser försiktigt fram på grund av integritets- och säkerhetsproblem, och brist på kunskap om AI-verktyg. AI kan dock ge konkurrensfördelar genom att förutse konkurrenters drag baserat på deras tidigare handlingar och förutse konsumentbeteende. Det finns dock risker, som etiska problem och integritetsintrång.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 11 augusti

Amazon positionerad för framgång i AI-driven tjurmarknad

Investerarsentimentet har förbättrats avsevärt de senaste månaderna på grund av svalnande inflation, starkare än förväntad ekonomisk tillväxt och entusiasm kring artificiell intelligens (AI). S&P 500-indexet har stigit 18% hittills i år och är nu bara 6% från ett rekordhögt, punkten där en ny tjurmarknad definitivt börjar. Goldman Sachs säger att generativ AI kan lägga till 7 biljoner dollar till den globala ekonomin under det kommande decenniet. Amazon är särskilt väl positionerat för att dra nytta av denna trend och skapa värde för aktieägarna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 augusti

Crowdworks erkänd som Sample Vendor i Gartner Hype Cycle för andra året i rad

AI-lärdata plattformsleverantören Crowdworks har för andra året i rad erkänts som ett Sample Vendor i Gartner Hype Cycle för Data Science och Machine Learning, samt Hype Cycle för Artificial Intelligence. Företaget listas tillsammans med andra globala datacentrerade AI-företag. Crowdworks har lett teknologisk innovation inom AI-fältet genom att introducera en crowdsourcing-ansats till dataetikettering. Företaget har nyligen utvidgat sina tjänster till att inkludera anpassade AI allt-i-ett-lösningar. Crowdworks planerar att noteras på KOSDAQ nästa månad.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 10 augusti

AI kan förbättra affärsbeslutsfattande genom att bryta ner processen i tre faser: ramverk, beslut och inlärning. Generativa AI-modeller som ChatGPT kan hjälpa till med att formulera beslut genom att ställa frågor som breddar perspektivet. Dessa AI-modeller kan dock inte ersätta dataanalytiker och är inte konstruerade för att analysera stora datamängder. Istället kan syntes AI-modeller omvandla stora mängder företagsspecifik information till insikter och rekommendationer. Slutligen kan AI hjälpa företag att kontinuerligt förbättra sitt beslutsfattande över tid genom att skapa ett system för att registrera affärsbeslut.

Forbes Media fördjupade 7 augusti

Dynatrace aktie faller trots starka Q1-resultat

Mjukvaruföretaget Dynatrace, som specialiserar sig på molnbaserade applikationer och AI-drivna övervakningssystem, har haft ett starkt 2023 med aktiekurser som återhämtat sig mot tidigare höjder. Trots imponerande Q1-resultat för det nya räkenskapsåret, har företagets aktier fallit efter att rapporten publicerades. Dynatrace rapporterade en ökning av intäkterna med 25% jämfört med föregående år till 333 miljoner dollar, och en ökning av GAAP-operativ vinstmarginal till 10% jämfört med 7% föregående år. Trots detta föll aktierna på grund av att företagsledningens prognos förblir oförändrad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 augusti

AI förväntas ta över 28% av nuvarande jobb, kundtjänst först ut

Artificiell intelligens (AI) kan automatisera cirka 28% av nuvarande jobb, vilket orsakar oro för massuppsägningar och ekonomiska förändringar. Företag som IBM har redan börjat ersätta delar av sin personal med AI-drivna verktyg. AI kan utföra många jobb inom HR och automatisera många rutinmässiga uppgifter, men används också för kundtjänst. Enligt en rapport från Gartner förväntas världsomfattande utgifter för konversationell AI-teknik i kundtjänstcenter öka med 16,2% 2023, till totalt 18,6 miljarder dollar. Företag vänder sig redan till konversationell AI för att förbättra sin kundservice. Zoom meddelade tidigare i år att de skulle lägga till Anthropics AI-chattbot, Claude, för att förbättra kundinteraktioner.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 5 augusti

AI:s miljöpåverkan kan vara värre än bitcoin-gruvdrift

Den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI) kan ha en betydande miljöpåverkan, varnar analytiker. AI:s koldioxidavtryck kan vara lika stort, om inte värre, än bitcoin-gruvdrift, en industri känd för att generera mer växthusgaser än hela länder. Om AI-industrin fortsätter på sin nuvarande bana förväntas den konsumera 3,5 procent av den globala elen till 2030, enligt konsultföretaget Gartner. Detta har väckt oro för AI:s förenlighet med ansträngningar att bekämpa klimatförändringar. Teknikjättar som Microsoft, Google och Amazon tävlar om att utveckla egna naturliga språkbehandlingssystem. Men många företag börjar också utveckla egna AI-lösningar internt på grund av oro för miljöpåverkan.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 5 augusti

AI:s potentiella miljöpåverkan kan vara värre än bitcoinbrytning

Trots spänningen kring ChatGPT och AI:s imponerande kraft och potential, har miljöpåverkan något förbisetts. Analytiker förutspår att AI:s koldioxidavtryck kan vara lika dåligt - om inte värre - än bitcoinbrytning, vilket för närvarande genererar mer växthusgaser än hela länder. Hela IT-industrin står för cirka 2 procent av de globala CO2-utsläppen. Konsultföretaget Gartner förutspår att om AI-industrin fortsätter längs sin nuvarande bana, kommer den att konsumera 3,5 procent av den globala elektriciteten till 2030. Open.AI spenderar uppskattningsvis 700 000 dollar per dag på dator kostnader för att leverera sin chattbot-tjänst till mer än 100 miljoner användare världen över. Populariteten av Microsoft-stödda ChatGPT har utlöst ett kapprustning mellan teknikjättarna, med Google och Amazon som snabbt inrättar resurser för att generera egna naturliga språkbearbetningssystem. Många företag har förbjudit användningen av ChatGPT men utvecklar sin egen AI internt. Liksom kryptovalutabrytning beror AI på högpresterande grafikprocessorer för att bearbeta data. ChatGPT drivs av gigantiska datacenter som använder tiotusentals energihungriga datorchips.

Direktlänk Dela ScienceAlert fördjupade 5 augusti

AI förväntas förändra arbetsmarknaden och förbättra kundservice

Artificiell intelligens (AI) ses som en potentiell störning av arbetsmarknaden, vilket väcker oro för jobbförluster och ekonomiska förändringar. Det uppskattas att cirka 28% av nuvarande jobb kan automatiseras av AI, och företag som IBM har redan börjat implementera AI-drivna verktyg, ersätta mänskliga resurser inom vissa områden. AI har visat sig vara särskilt användbart inom kundservice, genom att automatisera uppgifter och förbättra effektiviteten. Enligt en rapport från Gartner förväntas globala utgifter för konversationell AI-teknik inom kundservicecenter öka med 16,2% 2023, och nå 18,6 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 4 augusti

Cybersäkerhetsstart-upen Tromzo säkrar 8 miljoner dollar i övertecknad seed-runda

Cybersäkerhetsstart-upen Tromzo, baserad i Mountain View, Kalifornien, har tillkännagivit ytterligare 8 miljoner dollar i en övertecknad seed-runda ledd av Venture Guides. Nya investerare inkluderar Alumni Ventures, Uncorrelated Ventures samt starkt deltagande från befintliga investerare. Tromzo, medgrundat av VD Harshil Parikh och CTO Harshit Chitalia, grundades med en vision att göra företagssäkerhet mer effektiv och handlingskraftig. Företaget har utvecklat en plattform som integrerar med befintliga säkerhetsverktyg, källkodssystem och molnplattformar och använder sin intelligensgraf och AI-funktioner för att prioritera och åtgärda de mest kritiska sårbarheterna i mjukvarumiljön. Med den nya finansieringen planerar Tromzo att påskynda sin tillväxt, utöka sina produktutbud och befästa sin position på marknaden.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 4 augusti

Över $10 miljarder förväntas investeras i AI-startups, enligt Gartner-rapport

Investerare förväntas investera över 10 miljarder dollar i AI-startups som använder grundmodeller, enligt en rapport från teknikkonsultföretaget Gartner. Rapporten belyser de främsta trenderna inom maskininlärning och datavetenskap, inklusive generativ AI:s inverkan. Gartner förutspår att 50% av nya systemimplementeringar i molnet kommer att vara en del av ett molndataekosystem fram till 2024. Genom att integrera edge- och AI-teknik kommer dataanalys att drivas mot IoT-ändpunkter. Gartner hävdar att mer än 55% av dataanalysen kommer att ske vid kanten där datan fångas upp. Datacentrerad AI, som inkluderar uppgifter som AI-specifik datahantering, syntetiska data och datamärkning, vinner mark. Användningen av syntetiska data för träningsändamål kommer att öka exponentiellt, vilket når 60% av industridata fram till 2024. Ansvarsfull AI blir allt viktigare i takt med att användningen av generativ AI expanderar. Gartner betonar behovet av att företag överväger faktorer som värde, risk, förtroende, transparens och ansvar när de implementerar generativ AI.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

Stora förändringar inom datavetenskap genom molndata och Edge AI

Enligt Gartner kommer investerare att investera mer än 100 miljarder kronor i AI-startups som använder sig av grundmodeller. Företagsledare är särskilt intresserade av Edge och datacentrerad generativ AI, samt ansvarsfull användning av generativ AI. Gartner förutspår att 50% av nya systemimplementeringar i molnet kommer att bo helt inom ett molndataekosystem till 2024. Edge och AI kommer att flytta analysen mot IoT-slutpunkter. Mer än 55% av all dataanalys av djupa neurala nätverk kommer att ske vid kanten där data fångas upp till 2025. Datacentrerad AI kan inkludera träning på syntetiska data. Användning av generativ AI kommer att öka mängden syntetiska data i industrin till 60% till 2024. Ansvaret för AI följer trenden mot reglering. Generativ AI introducerar oro för faktiska misstag i innehåll och införande av fördomar i innehåll. Salesforce stöder nyligen samtal om regeringens reglering av generativ AI.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 3 augusti

Generativ AI förväntas minska antalet kundtjänst- och supportagenter med 20-30% fram till 2026

Enligt en prognos kommer investeringar i generativ AI att leda till en minskning på 20% till 30% av kundtjänst- och supportagenter fram till 2026, och samtidigt skapa nya jobb för att möjliggöra generativ AI inom kundservice och support. Många organisationer har redan minskat eller till och med eliminerat sina kundserviceanställda och ersatt dem med generativ AI-aktiverade chatbots. Men Uma Challa, Senior Director på Gartner Customer Service & Support, menar att detta tillvägagångssätt är orealistiskt för många organisationer. Generativ AI är fortfarande inte tillräckligt avancerad för att demonstrera mänsklig agens. Det kan effektivt användas som en assistent till serviceagenter, automatisera återkommande uppgifter, lösa problem med låg komplexitet eller utföra specifika uppgifter som den generativa AI-modellen är utbildad på, men den kan inte ta hand om de komplexa problem som kräver mänskligt omdöme för att lösas.

Direktlänk Dela Gartner fördjupade 3 augusti

Maskininlärningens fem trender enligt Gartner

Användningen av maskininlärning ökar och utvecklas till en mer demokratiserad, dynamisk och datacentrerad disciplin, enligt Gartneranalytikern Peter Krensky. Fem trender lyfts fram av Gartner: molndataekosystem, edge AI, ansvarsfull AI, datacentrerad AI och ökade AI-investeringar. Molndataekosystem förväntas bli mer sammanhängande, medan edge AI väntas stå för över 55% av all dataanalys av djupa neurala nätverk 2025. Ansvarsfull AI och datacentrerad AI kommer att bli viktiga områden, medan AI-investeringar fortsätter att öka.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 2 augusti

Många anställda inom företag använder AI-verktyg i hemlighet för att öka sin produktivitet, trots att deras företag förbjudit användningen. Detta fenomen, känt som ´skugg-IT´, har blivit allt vanligare sedan lanseringen av ChatGPT förra året. Användningen av AI-verktyg har visat sig förbättra produktiviteten dramatiskt, med studier som visar att AI kan göra programmerare 56% snabbare och förbättra skrivhastigheten med 37%. Trots detta har många företag varit ovilliga att tillåta användning av AI på grund av riskerna, såsom potentiell exponering av känslig kundinformation.

Business Insider fördjupade 1 augusti

AI:ns miljöpåverkan: en osynlig kostnad

Tekniken existerar aldrig i ett vakuum, och kryptovalutans framväxt de senaste två eller tre åren visar det. Många människor tjänade extraordinära summor pengar genom att investera i bitcoin och dess konkurrenter, men det fanns oro över vilken påverkan dessa snabbt rika spekulanter hade på miljön. Att bryta kryptovaluta var miljömässigt krävande. Princippet bakom det var att man var tvungen att anstränga sig för att bli rik. För att prägla en bitcoin eller en annan kryptovaluta, var man tvungen att först ´bryta´ den. Din dator skulle belastas med att lösa komplicerade ekvationer som, om de lyckades, kunde skapa en ny post på blockchain. Människor började arbeta i industriell skala, de köpte upp högpresterande datorchips, kallade GPU:er (grafikprocessorer), som kunde bryta krypto snabbare än dina vanliga datorer. Och de datorchipsen krävde mer elektricitet för att driva dem; bitcoinbrytning ensam använder mer elektricitet än Norge och Ukraina tillsammans. Miljökostnaden för kryptohysterin räknas fortfarande - inklusive av The Guardian i april. AI:ns miljöavtryck En blomstrande del av tekniken - som använder exakt samma GPU:er lika intensivt, om inte mer, än kryptobrytning - har kommit undan med jämförelsevis lite granskning av dess miljöpåverkan. Vi talar förstås om AI-revolutionen. Generativa AI-verktyg drivs av GPU:er, som är komplexa datorchips som kan hantera de miljarder beräkningar per sekund som krävs för att driva till exempel ChatGPT och Google Bard. (Google använder sin egen liknande teknik, kallad tensorprocessorer, eller TPU:er.) Det borde finnas mer diskussion om AI:ns miljöpåverkan, säger Sasha Luccioni, forskare inom etisk och hållbar AI på Hugging Face, som har blivit AI-industrins de facto samvete. (Meta nyligen släppte sin Llama 2 open-source stora språkmodell genom Hugging Face.) ´Principiellt sett, om du vill rädda planeten med AI, måste du också överväga miljöavtrycket [av AI först]´, säger hon. ´Det är ingen mening att bränna en skog och sedan använda AI för att spåra avskogning.´ Räkna koldioxidkostnaden Luccioni är en av flera forskare som försöker - med svårighet - att kvantifiera AI:ns miljöpåverkan. Det är svårt av flera skäl, bland annat att företagen bakom de mest populära verktygen, liksom företagen som säljer de chips som driver dem, inte är särskilt villiga att dela med sig av detaljer om hur mycket energi deras system använder. Det finns också en immateriell aspekt av AI som försvårar en korrekt redovisning av dess miljöavtryck. ´Jag tror att AI inte är en del av dessa löften eller initiativ, eftersom människor tror att det på något sätt inte är materiellt´, säger hon. ´Du kan tänka på en dator eller något som har en fysisk form, men AI är så flyktig. Även för företag som försöker göra ansträngningar, ser jag inte vanligtvis AI på radarn.´ Den flyktigheten finns också för slutanvändare. Vi vet att vi skadar planeten när vi startar våra bilar eftersom vi kan se eller lukta röken som kommer ut ur avgasröret efter att vi har vänt på nyckeln. Med AI kan du inte se de molnbaserade servrarna som frågas, eller chipsen som bläddrar igenom sitt minne för att slutföra de bearbetningsuppgifter som begärs av det. För många är de enorma volymerna av vatten som strömmar genom rören inuti datacenter, som används för att hålla datorerna som driver AI-verktygen svala, osynliga. Du skriver bara in din fråga, väntar några sekunder, och får sedan ett svar. Var är skadan i det? Sätta siffror på problemet Låt oss börja med vattenanvändningen. Utbildning av GPT-3 använde 3,5 miljoner liter vatten genom datacenteranvändning, enligt en akademisk studie, och det antas att det använde effektivare amerikanska datacenter. Om det tränades på Microsofts datacenter i Asien, ballongerar vattenanvändningen till närmare 5 miljoner liter. Innan integrationen av GPT-4 i ChatGPT uppskattade forskare att den generativa AI-chatten skulle använda upp 500 ml vatten - en standardstor vattenflaska - varje 20 frågor och motsvarande svar. Och ChatGPT skulle troligen bli törstigare med släppet av GPT-4, förutspådde forskarna. Att uppskatta energianvändning och det resulterande koldioxidavtrycket är knepigare. En tredjepartsanalys av forskare uppskattade att utbildning av GPT-3, en föregångare till ChatGPT, förbrukade 1 287 MWh, och ledde till utsläpp av mer än 550 ton koldioxidekvivalent, liknande att flyga mellan New York och San Francisco tur och retur 550 gånger. Rapportering antyder att GPT-4 tränas på cirka 570 gånger fler parametrar än GPT-3. Det betyder inte att det använder 570 gånger mer energi, förstås - saker blir mer effektiva - men det antyder att saker blir mer energiintensiva, inte mindre. För bättre eller sämre Tekniknördar försöker hitta sätt att behålla AI:ns intelligens utan den enorma energianvändningen. Men det är svårt. En nyligen publicerad studie antyder att många av de lösningar som redan har föreslagits i slutändan byter ut prestanda mot miljönytta. Det lämnar AI-sektorn i en ogynnsam position. Användare är redan nervösa över vad de ser som en försämrad prestanda hos generativa AI-verktyg som ChatGPT (om det bara beror på deras uppfattning eller baseras i verkligheten är ännu inte säkert). Att offra prestanda för att minska den ekologiska påverkan verkar osannolikt. Men vi behöver tänka om AI:ns användning - och snabbt. Teknikanalytiker på Gartner tror att om vi inte gör en radikal omtänkning av hur vi utvecklar AI-system för att bättre ta hänsyn till deras miljöpåverkan, kommer AI-verktygens energiförbrukning att vara större än den för hela den mänskliga arbetsstyrkan 2025. År 2030 kan maskininlärning och datalagring stå för 3,5 % av all global elförbrukning. Före AI-revolutionen förbrukade datacenter 1 % av all världens elförfrågan under ett givet år. Så vad ska vi göra? Att behandla AI mer som kryptovaluta - med en ökad medvetenhet om dess skadliga miljöpåverkan, tillsammans med förundran över dess till synes magiska deduktionskrafter - skulle vara en början. Den bredare TechScape Arbetare monterar ner Twitters nya X-skylt bara några dagar efter att den installerades. Fotografi: Justin Sullivan/Getty Images Rupert Murdochs News Corp använder AI för att publicera 3 000 lokala nyhetsartiklar i veckan i Australien. Det är inte bara journalister som är i riskzonen: AI ersätter komiker på Edinburgh fringe. Elon Musks X (tidigare känd som Twitter) hotar att stämma en medieövervakningsorganisation som spårar hatprat på det sociala nätverket. Under tiden har det stora lysande X-tecknet på företagets San Francisco-huvudkontor tagits bort efter klagomål från grannar. Detta kom efter att Musk rapporterat blockerat bygginspektörer från att få tillgång till kontoret för att titta på skylten. Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet har öppnat en väg för att backa (£) på sitt block av en massiv fusion på 75 miljarder dollar mellan Microsoft och Activision Blizzard. Ett programmeringsspråk från 1970-talet kallat Prolog, som hjälpte till med den tidiga utvecklingen av AI, har fått en annan användning: att tyda hur man spelar Storbritanniens nationella lotteri för att maximera chansen till framgång. Borde du ta med dig telefonen till toaletten? Scrolla under en film? Paula Cocozza går igenom de 10 reglerna för smartphoneetikett.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 augusti

Generativ AI förändrar utvecklarnas arbetsmetoder

Generativ AI håller på att förändra hur utvecklare arbetar. Teknikleverantörer introducerar nya verktyg för att förbättra kodupplevelsen och öka utvecklarnas produktivitet. Generativa assistenter kan hjälpa utvecklare med uppgifter som att generera boilerplate-kod, omstrukturera äldre kod, skriva testfall och kontrollera sårbarheter. Gartner förutspår att 80% av produktutvecklingscykeln kommer att använda gen AI kodgenerering år 2025, med utvecklare som fungerar som validerare och orkestrerare. För företag är det avgörande att erbjuda en överlägsen utvecklarupplevelse för att attrahera och behålla toppingenjörstalang. Det säkerställer också att utvecklingsteamen är produktiva och engagerade, vilket i sin tur påskyndar innovation.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 29 juli

AI-transformerar mjukvaruutveckling enligt Gartner

Utvecklare upplever en omvandlande förändring i sina arbetsprocesser på grund av framväxten av generativ artificiell intelligens (AI). Detta har startat en kapplöpning inom AI-utökad programmering, med flera teknikleverantörer som introducerar avancerade verktyg som erbjuder en uppslukande kodningsupplevelse och ökar utvecklarnas produktivitet. AI-kodgenerering, även känd som Gen AI-kodgenerering, har potential att revolutionera mjukvaruutvecklingsflödet och utvecklarupplevelsen. Enligt Gartner kommer runt 80% av produktutvecklingscykeln att använda Gen AI-kodgenerering år 2025.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

Investera i AI: Fem företag att överväga

Enligt en rapport från McKinsey kan artificiell intelligens (AI) öka den globala produktiviteten med mer än 3% till 2030, vilket skulle lägga till biljoner till världens rikedom. Trots detta är det för tidigt att välja de ultimata vinnarna inom AI och det är redan dyrt att investera. Investera i AI innebär dock också risker, som att tekniken kan stärka brottslingar, eliminera miljontals jobb eller till och med spåra ur och döda oss alla. Fem företag som kan övervägas för investeringar inom AI är Broadcom, Microsoft, Nvidia, Synopsys och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 juli

De största teknikföretagen kan inte sluta tala om artificiell intelligens (AI), särskilt ´generativ AI´ som kan skapa mänsklik text, bilder och kod. Under samtal efter denna veckas vinst rapporter, sa Alphabet VD Sundar Pichai och hans team ´AI´ 66 gånger. Microsoft VD Satya Nadella och hans chefer sa det 47 gånger. Meta VD Mark Zuckerberg och Facebooks ledning sa det 42 gånger. Men Apple pratar knappt om AI och du bör inte förvänta dig att höra mycket om det under företagets vinst rapport nästa vecka. Apples nytillkomna teknik kontrasterar skarpt med sina rivaler, som ständigt höjer förväntningarna. Apple fokuserar mer på vad programvaran gör för användaren, till exempel att organisera deras bilder, förbättra deras skrivande eller fylla ut fält i en PDF, snarare än tekniken som gör allt detta möjligt. Apples AI fungerar i bakgrunden och företaget skriker inte ut det på samma sätt som andra företag gör eftersom det inte behöver.

Consumer News and Business Channel fördjupade 28 juli

Huma.AI erkänt som ledande leverantör av generativ AI

2023 Gartner Hype Cycle för Artificiell Intelligens ger vägledning om de senaste innovationerna inom området. Huma.AI har erkänts som en av de ledande leverantörerna av generativ AI tillsammans med Microsoft, Amazon, OpenAI och Hugging Face. Enligt Gartner har generativ AI och ChatGPT väckt stort intresse för AI. Generativ AI har potential att påverka olika aspekter av företag, inklusive innehållsupptäckt, skapande, äkthet, regleringar, automatisering av mänskligt arbete och kund- och anställdas upplevelser. Huma.AI:s generativa AI-plattform för livsvetenskap har revolutionerat processen att ta livräddande läkemedel till marknaden genom att påskynda utvecklingstidslinjen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Microsoft rapporterar 20% ökning i kvartalsvinst, fokuserar på AI-teknologi

Microsoft rapporterade en ökning på 20% i kvartalsvinsten på tisdagen, vilket hjälper till att driva dess kamp för att komma före rivaler som Google, Amazon och Facebooks moderbolag Meta i försäljningen av den senaste AI-tekniken. Programvarujätten sa att dess vinst för det fjärde kvartalet var 20,1 miljarder dollar, eller 2,69 dollar per aktie, vilket slog analytikernas förväntningar på 2,55 dollar per aktie. Den postade en omsättning på 56,2 miljarder dollar under april-juni perioden, upp 8% från förra året. Trots att de slog Wall Streets analytikers förväntningar på vinst och intäkter, sjönk Microsofts aktie något i efterhandeln efter att det släppte sin finansiella rapport vid marknadens stängning på tisdagen.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 25 juli

San Francisco-startup samlar in 27,5 miljoner dollar för att omforma företagens finansiella dataanvändning

San Francisco-baserade start-up-företaget Runway, med syfte att omvandla hur företag använder finansiell data, meddelade att de har samlat in $27,5 miljoner i serie A-finansiering, ledd av Garry Tans Initialized Capital. Detta är Initialized Capitals största investering hittills och kommer efter en seed-runda på $5 miljoner från Andreessen Horowitz tidigare i år. Runway är en ny molnbaserad plattform som låter företag skapa, hantera och dela finansiella modeller och planer enkelt. Plattformen integrerar med över 100 datakällor och automatiserar processen att uppdatera och underhålla finansiella prognoser.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 25 juli

´Vit teckensnitt´: En riskabel genväg för jobbsökare

En 10-sekunders CV-hack, känd som ´vit teckensnitt´, hävdas kunna hjälpa jobbsökare att komma förbi den första screeningen där AI-bots eller digitala filter skannar CV och letar efter nyckelord. Metoden innebär att kopiera en lista med relevanta nyckelord eller själva jobbbeskrivningen, klistra in den i ett CV och ändra teckensnittsfärgen till vit. Detta gör att AI-bots eller digitala filter i sökande spårningssystem läser den vita texten och tar fram CV:t för mänsklig granskning. Men arbetsmarknadsexperter varnar för att denna genväg är riskabel.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 24 juli

AI och dess inverkan på jobbsökning och arbetsmarknad

Artificiell intelligens (AI) har varit närvarande länge och har nu börjat ha en betydande inverkan på arbetsmarknaden. Generativ AI, eller GenAI, kan generera nya, originala artefakter som behåller likheter med originaldata. Detta kan brytas ner i fyra huvudområden: audio/visuellt, naturligt språk, design och programmering och data tillgångar. Gartner förutser att nästan 15% av nya applikationer kommer att genereras automatiskt av AI utan mänsklig inblandning fram till 2027. AI-experten Kai-Fu Lee förutspår att 40% av världens jobb kan utföras av maskiner fram till 2035. Detta kommer att påverka karriärer och jobbsökare, med strategiska roller som förblir och växer, medan jobb med repetitiva komponenter kommer att avta.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 juli

Blandade känslor för AI inom detaljhandeln

Generativa AI-verktyg som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard kan revolutionera hur återförsäljare kommunicerar med sina kunder. Företag som Salesforce och Klarna har redan lanserat AI-drivna produktsviter för att förbättra kund- och bakom kulisserna-operationer. Enligt Kathy Gramling från EY litar 61% av konsumenterna på AI för skräddarsydda erbjudanden och 58% för inköpspåminnelser. Men det finns också misstro. EY:s Future Consumer Index fann att 31% av alla konsumenter, och 54% av de som använder AI på jobbet, har oro över att förlora kontrollen över inköps- eller leveransbeslut till AI. Trots detta, har Gartner funnit att 64% av marknadsförare redan använder eller testar AI/ML-verktyg.

Direktlänk Dela RetailWire fördjupade 24 juli

AI:s utveckling och dess framtid: OpenAI som en potentiell investeringsmöjlighet

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats sedan 1950 när Alan Turing introducerade ´Turing Test´, ett försök att avgöra om maskiner kunde visa mänsklig intelligens. Idag används AI i vår vardag, till exempel i Siri på telefoner, ansiktsigenkänningsteknik och personaliserade sökobjekt. Framstegen inom AI har varit exponentiella, mycket tack vare den enorma mängd data som finns tillgänglig för maskininlärning och naturlig språkbearbetning. Experter förutspår att den dagliga datamängden kommer att öka 185 gånger under de närmaste fem åren, vilket gör AI-maskiner 185 gånger smartare. Enligt Gartner kommer 69% av rutinmässigt kontorsarbete att vara helt automatiserat till 2024. OpenAI, skaparen av ChatGPT, är en ledare inom detta område och trots att det för närvarande är ett startup, har OpenAI potential att bli ett av de största företagen globalt.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 23 juli

Konsumenter mer bekväma med AI inom marknadsföring, enligt Gartner-studie

Enligt en ny studie av Gartner är konsumenter mer bekväma med användning av generativ AI (genAI) inom marknadsföring än i någon annan sektor. 38% av de tillfrågade konsumenterna var mycket eller något bekväma med genAI-teknik som används inom marknadsföring. Trots detta tror 53% av konsumenterna att genAI kommer att ha en negativ inverkan på samhället. Även om konsumenterna är skeptiska till genAI, förväntar de sig att marknadsförare ska leda vägen i att använda tekniken. 48% av de 98 marknadsförarna som intervjuades i en tidigare Gartner-studie sade att de för närvarande använder genAI, och ytterligare 43% planerar att använda det i framtiden.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 21 juli

Två AI-tillväxtaktier att köpa nu för att dra nytta av den förväntade marknadsuppgången

S&P 500-indexet har återhämtat sig kraftigt från sina låga nivåer i björnmarknaden tack vare minskad inflation, bättre än förväntade vinster och entusiasm kring artificiell intelligens (AI) som har förbättrat investeraresentimentet 2023. Indexet ligger nu bara 6% under sitt rekordhöga, vilket innebär att det är på randen till en ny tjurmarknad. Här är två AI-tillväxtaktier att köpa nu: 1. Microsoft: Ledaren inom företagsprogramvara. 2. Arista Networks: Ledaren inom höghastighetsdatacenterbrytare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 juli

AI-experter efterfrågas av företag för att leda AI-omställning

Allt fler amerikanska företag anställer AI-experter för att leda deras övergång till AI-teknologi. Tjänsten som AI-chef var nästan obefintlig för några år sedan, men nu tar människor på sig den titeln, eller åtminstone dess uppgifter, överallt från Amazon till Visa till Coca-Cola. Antalet personer i AI-ledarroller har tredubblats under de senaste fem åren i USA, enligt data från LinkedIn. Företag hoppas att de som tar på sig denna nya roll kommer att göra allt från att införliva AI i företagens produkter till att få anställda att förstå hur man använder AI i sina jobb.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 19 juli

Betydelsen av kundansträngningsscore (CES) för företag

Kundansträngningsscore (CES) är ett mått som används för att mäta hur lätt det är att göra affärer med ett varumärke. Fernando Lopez, marknadschef för SaaS Circuit, betonar att CES nu mer än någonsin kan göra eller bryta ett varumärkes bevarandefrekvenser. Reilly Nolan, teknisk varumärkesskribent på Cisco, påpekar att CES introducerades först 2010 av Corporate Executive Board (nu en del av Gartner), och att minskning av ansträngning är mycket effektivare för att öka kundlojaliteten än att försöka imponera på konsumenterna med överdriven service. Artikeln diskuterar också vanliga orsaker till friktion i kundresan och hur företag kan förbättra sin CES.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 17 juli

Artificiell intelligens, nyckeln till framgång i dagens affärsvärld

Att samla och analysera data för att fatta beslut räcker inte längre i dagens affärsvärld. För att konkurrera effektivt och minimera förlorade möjligheter är det nu viktigt att snabbt kunna omvandla data till ekonomisk vinst, särskilt med hjälp av artificiell intelligens (AI). Framväxande AI-trender och metoder hjälper företag att bli och förbli smidiga, driva tillväxt och konkurrera mer aggressivt än någonsin tidigare. AI är avgörande för att kunna förutsäga, förbereda och reagera på potentiella kriser, som COVID-19-pandemin. Gartner har nyligen betonat behovet av ´smarter, faster, more responsible AI´ som den främsta trenden som data- och analysledare bör fokusera på, särskilt de som vill göra nödvändiga investeringar för att förbereda sig för en post-pandemisk omstart. Gartner förutspår att ´by the end of 2024, 75% of enterprises will shift from piloting to operationalizing AI, driving a 5X increase in streaming data and analytics infrastructures.´

Direktlänk Dela AZ Big Media fördjupade 15 juli

AI-boom kan driva S&P 500 och tillväxtaktier som Alphabet och Zoom

S&P 500 återhämtade sig med 15,9% under första halvåret 2023 efter en svag prestation föregående år. Wall Street-strateger tror att AI-boomen kommer att hålla den trenden levande. Goldman Sachs-analytiker Ryan Hammond tror att S&P 500 är undervärderad eftersom marknaden ännu inte fullt ut uppskattat den positiva effekten AI kommer att ha på ekonomin. Capital Economics-analytiker Thomas Mathews tror att entusiasmen för AI kan skicka S&P 500 till 6 500 fram till 2025, vilket innebär en ökning med 47% från nuvarande nivå. Två tillväxtaktier som kan hjälpa investerare att dra nytta av AI-boomen är Alphabet och Zoom Video Communications.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 juli

Elektroniknyheter från maj 2015

I maj 2015 köpte Microchip Micrel för 744 miljoner dollar. Inbyggnadsplattformen Arduino och ett examensarbete om batterilager i fastigheter vann SER-Priset. Walid Taha, professor på Högskolan Halmstad, forskade i hybrimodelleringsspråk för mer realistiska simuleringar. Nvidia slutade tillverka egna modemkretsar till mobiltelefoner. Smart Grid Gotland ska stå modell för framtidens elnät. Partnertech och Kongsberg Devotek samarbetade för att stärka sitt erbjudande till produktägande kunder. NCAB köpte Ulf Andersson Elektronik.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 10 juli

Stora företag förbjuder anställda att använda AI-verktyget ChatGPT på jobbet

När Justin använde ChatGPT på jobbet tidigare i år var han nöjd med hur hjälpsam den var. Han är forskningsvetare på ett bioteknikföretag i Boston och bad chatbotten att skapa ett protokoll för genetisk testning, en uppgift som kan ta timmar, men som med hjälp av AI-verktyget minskades till sekunder. Men i april utfärdade hans chefer ett strikt förbud mot ChatGPT för anställda. De ville inte att arbetstagare skulle mata in företagshemligheter i chatbotten och riskera att informationen blev offentlig. Flera stora företag som Apple, Spotify, Verizon och Samsung har förbjudit eller begränsat hur anställda kan använda generativa AI-verktyg på jobbet, med hänvisning till farhågor att tekniken kan sätta känslig företags- och kundinformation i fara.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 10 juli

Enligt undersökningen State of the CIO för 2023 räknar 91 procent av IT-cheferna med oförändrade eller ökade budgetar detta år. Investeringar kommer att riktas mot dataanalys, artificiell intelligens (AI) och förbättring av kundupplevelsen. IT-säkerhet och riskhantering är också högt prioriterade. Utvecklare fokuserar på att förbättra sina färdigheter inom moln, blockkedjor och maskininlärning. AI kommer att skapa nya säkerhetshot, men kan också vara en del av lösningen. Generativ AI kommer att hjälpa företag att utvinna värdefull information från sina data.

International Data Group Sweden fördjupade 8 juli

Stratio BD lanserar Stratio Gen-AI, världens första generativa AI-motor för företag

Stratio BD har lanserat Stratio Gen-AI, världens första generativa AI-motor, som möjliggör för företag att använda företagsdata i naturligt språk med generativ AI. Tekniken använder en stor språkmodell (LLM) för att leverera information och datainsikter på ett lättförståeligt, mänskligt språk, samt förstå varierande användarspråk. Detta innebär att alla användare kan ställa frågor och Stratio Gen-AI kan ge svaret direkt. Verktyget använder djupinlärningstekniker för att förstå, sammanfatta, generera och göra prognoser från stora datamängder. Stratio Gen-AI är nu tillgängligt och efterfrågat, med flera av Stratio BD:s kunder inom finansbranschen som redan börjat använda verktyget.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 juli

Företag lanserar AI-relaterade produkter för att öka effektiviteten på arbetsplatsen

Flera företag, inklusive Amazon, Box, Salesforce och Oracle, har nyligen lanserat produkter relaterade till AI för att göra arbetsplatser mer effektiva och produktiva. Tidigare i år märkte Mark Austin, vice VD för datavetenskap på AT&T, att några av företagets utvecklare hade börjat använda chatboten ChatGPT på jobbet. För att kontrollera säkerheten testade AT&T en produkt från Microsoft som heter Azure OpenAI Services, vilket ledde till skapandet av en egen AI-assistent, Ask AT&T. Flera teknikföretag investerar nu mer i AI-utveckling och lanserar produkter som genererar kod, analyserar dokument och sammanfattar möten.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 juli

Pandemin öppnar för gränslös IT-rekrytering

Pandemin har revolutionerat processen att rekrytera IT-talanger och öppnat dörren för att anställa personal på mer avlägsna platser, enligt Aysha Khan, CISO och CIO på Treasure Data. Distansarbete har breddat kompetenspoolen och gjort det möjligt att hitta kvalitetskandidater på andra platser inom budgeten. Enligt Gartner har nästan 60% av organisationerna åtminstone några IT-medarbetare som arbetar på distans utan hänsyn till landsgränser. För företag som använder sig av denna typ av rekrytering är i genomsnitt 19% av IT-arbetskraften gränslös.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 26 juni

Apple har lyckats använda AI i sina produkter utan att göra en stor sak av det, vilket kan vara en lärdom för andra företag. Genom att fokusera på kundupplevelsen snarare än själva AI-tekniken har Apple skapat en mer ansvarsfull och produktiv användning av AI. Företaget har länge anställt AI-specialister och har en karriärsida dedikerad till AI och maskininlärning. Apple har också visat att det är möjligt att sälja en AI-baserad vision utan att göra AI till poängen med pitchen, vilket kan vara en viktig insikt för företag som vill använda AI på ett ansvarsfullt sätt.

International Data Group Sweden fördjupade 22 juni

Slim Jim utforskar metaverse för att nå nya kunder och öka NFT-värdet

Slim Jim erbjuder 10 000 NFT:er som förändras över tid baserat på användarens handlingar och utforskar aktivt virtuella miljöer inom metaverse för att öka räckvidden till konsumenter som är bekanta med metaverse och NFT:er. Conagra Brands vice VD och general manager för snacks, Spencer Fivelson, säger att varumärket vill engagera konsumenter i sitt metaverse-projekt med en spelifierande upplevelse så att de återvänder för att interagera med andra användare genom in-game aktiviteter och mål för att öka deras NFT-värde. Slim Jim marknadsför sina metaverse-insatser organiskt på sociala medier som Discord, TikTok och Instagram och experimenterar med Apples Vision Pro-headset senare i år.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 21 juni

Debatten kring återgång till kontorsarbete efter pandemin fortsätter, med Silicon Valley-företag som Google, Meta och Amazon som driver på för att få anställda tillbaka till kontoren. Tesla-chefen Elon Musk och venturekapitalisten David Sacks är några av dem som uttryckt sig kritiskt om hemarbete. Åsikterna om huruvida hemarbete är produktivt eller inte skiljer sig dock åt mellan arbetsgivare och arbetstagare. Enligt en undersökning av CBRE förväntar sig 53% av företagen att deras kontorsportföljer kommer att minska under de kommande tre åren. Gartner spår att 39% av de globala kunskapsarbetarna kommer att ha hybridarbetsförhållanden vid slutet av 2023.

MarketWatch fördjupade 13 juni

Generativ AI och stora språkmodeller påverkar IT- och datahanteringsindustrin

Den snabbt växande intresset för stora språkmodeller (LLM) och generativ AI (GAI) kommer att påverka IT-branschen och datahanteringsindustrin. Företag som Micron, Samsung, SK hynix och andra kan dra nytta av ökad efterfrågan på DRAM, PCIe och NAND. Lagringsleverantörer som DDN, NetApp, Pure Storage och VAST Data är väl positionerade för att dra nytta av behovet av högkapacitets-, höghastighetslagring och AI/ML-kluster. Programvaruleverantörer som MemVerge, Unifabrix, SingleStore, Databricks och Cohesity kan också dra nytta av ökat intresse för deras produkter. Vissa delar av datahanteringsindustrin, såsom diskdrivenheter, band- och web3-lagring, kan dock vara för långsamma för att dra nytta av LLM-världen.

Direktlänk Dela Blocks and Files fördjupade 25 maj

MLOps är en process som standardiserar, effektiviserar och automatiserar utveckling och driftsättning av maskininlärningsmodeller i storskaliga produktionsmiljöer. MLOps-praktiker hanterar maskininlärningsmodeller över hela data science-livscykeln, inklusive övervakning och underhåll av modeller efter driftsättning. En undersökning från oktober 2020 av Gartner visade att endast 54% av AI-projekten går från prototyp till produktionsstadiet. MLOps kan hjälpa organisationer att förenkla hanteringen av maskininlärningsprojekt genom att öka samarbetet och kommunikationen mellan dataforskare och driftsprofessionella. Företag som Amazon, Microsoft och Google erbjuder MLOps-tjänster.

Spiceworks fördjupade 24 maj

Mosaic Data Science erbjuder skräddarsydda AI-lösningar för att hjälpa företag att övervinna hinder

Mosaic Data Science hjälper företag att bryta igenom hinder för AI-adoption genom skräddarsydda lösningar som passar deras unika behov. Företaget bidrog med feedback till en Gartner-rapport som pekade på bristande kunskap om hur man utformar och implementerar pålitliga AI-lösningar som ger mervärde till företaget. Mosaic erbjuder flexibel tillgång till ett brett team av datavetare som arbetar med kunder inom hälso- och sjukvård, läkemedel, energi, tillverkning, detaljhandel, transport/logistik och mer. Företaget har en lång historia av att använda avancerade analytiska tekniker för att lösa dataproblem och hjälpa kunder att utvinna kraftfulla insikter från anpassade datalösningar.

Direktlänk Dela CIOReview fördjupade 22 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare