» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Gina Raimondo är en amerikansk politiker och medlem av Demokratiska partiet. Hon föddes den 17 maj 1971 i Rhode Island, USA. Raimondo tjänstgjorde som guvernör i Rhode Island från 2015 till 2021. Hon var den första kvinnan att inneha denna position i delstatens historia. I januari 2021 nominerade president Joe Biden Raimondo till att bli USA:s handelsminister, och hon bekräftades av senaten i mars 2021. Som handelsminister ansvarar hon för att främja ekonomisk tillväxt och utveckling samt att stärka amerikanska företags konkurrenskraft internationellt.

Senaste nytt kring Gina Raimondo

Microsoft planerar att investera $1,5 miljarder i Abu Dhabi AI-företag G42

Microsoft planerar att investera 1,5 miljarder dollar i det Abu Dhabi-baserade artificiella intelligensföretaget G42, ett avtal som kan begränsa Kinas inflytande i Gulfregionen. Enligt Brad Smith, vice ordförande och president för Microsoft, kommer avtalet med G42 att fördjupa internationella band för artificiell intelligens samtidigt som teknologin följer ´världsledande standarder för säker, betrodd och ansvarsfull AI´. Avtalet förhandlades fram med regeringarna i USA och Förenade Arabemiraten i över ett år. Som en del av förhandlingarna med den amerikanska regeringen har G42 gått med på att ta bort kinesisk utrustning från sina verksamheter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 16 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft investerar $1,5 miljarder i UAE:s AI-jätte G42

Microsoft meddelade på tisdagen att de kommer att investera $1,5 miljarder i G42, ett stort artificiell intelligens-företag i Förenade Arabemiraten, i ett avtal som huvudsakligen orkestrerades av Biden-administrationen för att stänga ute Kina. Som en del av partnerskapet kommer Microsoft att ge G42 tillstånd att sälja Microsoft-tjänster som använder kraftfulla AI-chips. I gengäld kommer G42, som har granskats av Washington för sina band till Kina, att använda Microsofts molntjänster och följa en säkerhetsordning som förhandlats fram i detaljerade samtal med den amerikanska regeringen.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 16 april

Universiteten i Washington och Tsukuba ingår AI-partnerskap med NVIDIA och Amazon

Universitetet i Washington och Universitetet i Tsukuba har gått in i ett innovationspartnerskap med NVIDIA och Amazon för att främja forskning, entreprenörskap, arbetskraftsutveckling och social implementering inom artificiell intelligens. Detta USA-Japan akademiska partnerskap är en del av en bred, $110 miljoner insats för att bygga vidare på de starka banden mellan USA och Japan och fortsätta att leda innovation och tekniska genombrott inom artificiell intelligens. Avtalet tillkännagavs den 9 april i Washington, D.C. som en del av premiärminister Kishida Fumios historiska statsbesök.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 13 april

USA:s patent- och varumärkeskontor ger riktlinjer för säker användning av AI

USA:s patent- och varumärkeskontor (USPTO) ger ut en anmälan som syftar till att vägleda yrkesverksamma inom patent- och varumärkesområden om hur man säkert kan använda artificiell intelligens (AI). Riktlinjerna, som ska publiceras den 11 april, påpekar att befintliga regler och förordningar gäller för entreprenörer, juridiska yrkesverksamma och andra intressenter som arbetar med USPTO och införlivar AI i sitt arbete. Överträdelser av befintliga USPTO-regler genom felaktig användning av AI-system kan resultera i flera konsekvenser, inklusive indragning av ett användares USPTO.gov-konto, samt andra lämpliga brottsliga, civila eller administrativa straff eller ansvar.

Direktlänk Dela Nextgov fördjupade 10 april

OpenAIs VD försöker bygga global koalition för att öka AI-infrastruktur

OpenAIs VD, Sam Altman, arbetar för att bygga en global koalition bland regerings- och industriledare för att stödja ökad produktion av chipp, energi och datacenterkapacitet som behövs för att utveckla artificiell intelligens (AI). Altman har träffat investerare och tjänstemän i Förenade Arabemiraten (UAE) för att diskutera hur privat sektor kan samarbeta med länder för att stödja kostsam, storskalig infrastruktur för AI. Altman har även talat med tjänstemän i flera västerländska länder och kommer att hålla möten i Washington senare denna vecka.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 10 april

Veckans tekniknyheter: SiMa.ai samlar in $70M, Zand Bank samarbetar med Infosys, Mphasis och AWS startar AI-enhet, USA och Storbritannien ingår AI-avtal, NetApp graderar startups, WebEngage acqui-hirar från Propellor.ai

Under veckan har flera tekniknyheter rapporterats. SiMa.ai, ett företag för mjukvara och design av maskininlärningschip, har samlat in 70 miljoner dollar i en utökad serie B-finansieringsrunda. Zand Bank i Förenade Arabemiraten har valt Infosys Finacle Solutions för att förbättra kundcentrerade banktjänster. IT-lösningar företaget Mphasis har ingått ett flerårigt samarbetsavtal med Amazon Web Services för att etablera Gen AI Foundry. USA och Storbritannien har tillkännagett ett nytt partnerskap om artificiell intelligens. Datainfrastrukturföretaget NetApp meddelade examen för fem djuptekniska startups från sin flaggskeppsacceleratorprogram, NetApp Excellerator. WebEngage har acqui-hired dataforskare från Propellor.ai.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 5 april

USA och Storbritannien samarbetar för att utveckla säkerhetstester för AI

USA och Storbritannien har gått samman för att utveckla säkerhetstester för avancerad artificiell intelligens (AI), ett initiativ som experter ser som ett kritiskt steg framåt. Avtalet syftar till att samordna de båda ländernas vetenskapliga tillvägagångssätt och påskynda utvecklingen av robusta utvärderingsmetoder för AI-modeller, system och agenter. Det är en del av en växande global ansträngning att ta itu med oro över säkerheten för AI-system.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 5 april

Konsortium söker lösningar på AI:s inverkan på teknikarbetskraften

Ett konsortium som inkluderar ledande teknikföretag som Accenture, Eightfold, Google, IBM, Indeed, Intel, Microsoft och SAP, arbetar för att ge insikter och identifiera nya möjligheter för omskolning och kompetensutveckling inom AI. Konsortiet, som rådgivs av bland annat American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations, CHAIN5 och Khan Academy, utvärderar hur AI förändrar de jobb och färdigheter arbetstagare behöver för att lyckas. Resultaten kommer att erbjuda praktiska insikter och rekommendationer till arbetsgivare som vill omskola och utveckla sina arbetstagare inför AI-drivna miljöer.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 4 april

AI fortsätter att forma vår värld och leder till mer reglering

AI fortsätter att påverka vår värld stort och smått. Från nya regler och skydd för konstnärer till verktyg som hjälper kommunikatörer och även gynnar skadliga aktörer. AI:s utveckling leder till mer reglering för att hålla den snabbt framåtskridande tekniken i schack. Arvet efter den avlidne komikern George Carlin har nyligen nått en överenskommelse med podcastarna Will Sasso och Chad Kultgen om deras komediprogram ´George Carlin: I´m Glad I´m Dead´, som skapades genom att träna en AI-algoritm på fem decennier av Carlins arbete. 200 musiker som undertecknat ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar ´AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna hos mänskliga artister.´

Direktlänk Dela PR Daily fördjupade 4 april

USA och Storbritannien samarbetar för säker AI-utveckling

USA och Storbritannien har lovat att samarbeta för säker utveckling av artificiell intelligens (AI). Avtalet, undertecknat av USA:s handelssekreterare Gina Raimondo och Storbritanniens tekniksekreterare Michelle Donelan, kommer att se AI-säkerhetsinstituten i båda länderna samarbeta om tester för de mest avancerade AI-modellerna. Partnerskapet träder i kraft omedelbart och syftar till att låta båda organisationerna arbeta sömlöst med varandra. Dessutom kom de två länderna överens om att ingå liknande partnerskap med andra länder för att främja AI-säkerhet över hela världen.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 3 april

USA och Storbritannien inleder partnerskap för att säkerställa AI-säkerhet

USA och Storbritannien har annonserat ett nytt partnerskap för att säkerställa säkerheten inom artificiell intelligens (AI), i ljuset av växande oro för kommande nästa generationsversioner. USA:s handelssekreterare, Gina Raimondo, och Storbritanniens teknologisekreterare, Michelle Donelan, undertecknade ett memorandum i Washington DC för att gemensamt utveckla avancerad AI-modelltestning. Enligt partnerskapet planerar länderna att utföra minst en gemensam testövning på en offentligt tillgänglig modell och överväger att utforska personalutbyten mellan instituten.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Storbritannien och USA samarbetar för säkerhet inom AI

Storbritannien och USA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU) för att gemensamt utveckla tester för de mest avancerade AI-modellerna. Avtalet, undertecknat av teknikminister Michelle Donelan och USA:s handelssekreterare Gina Raimondo, kommer att se båda länderna arbeta för att anpassa sina vetenskapliga metoder och arbeta nära för att accelerera och snabbt iterera robusta utvärderingssatser för AI-modeller, system och agenter. Partnerskapet kommer att träda i kraft omedelbart och syftar till att båda organisationerna ska kunna arbeta sömlöst med varandra. De har också åtagit sig att utveckla liknande partnerskap med andra länder för att främja AI-säkerhet över hela världen.

Direktlänk Dela Government Digital Service fördjupade 2 april

USA och Storbritannien undertecknar banbrytande avtal för att hantera säkerhetsfrågor kring AI

USA och Storbritannien har undertecknat ett banbrytande avtal för att hantera säkerhetsfrågor kring artificiell intelligens (AI). Detta bilaterala avtal, det första i sitt slag, syftar till att utvärdera och reglera de potentiella risker som framväxande AI-teknologi utgör. Avtalet undertecknades på måndagen i Washington D.C. av Storbritanniens vetenskapsminister Michelle Donelan och USA:s handelssekreterare Gina Raimondo. Avtalet skisserar ett samarbete för att dela teknisk kunskap, information och talang inom AI-säkerhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 april

USA och Storbritannien ingår partnerskap för AI-säkerhet

USA och Storbritannien meddelade på måndagen ett nytt partnerskap inom säkerhetsvetenskapen för artificiell intelligens (AI), bland växande oro över kommande nästa generationsversioner. Handelssekreterare Gina Raimondo och brittiska tekniksekreteraren Michelle Donelan undertecknade ett memorandum om förståelse i Washington för att gemensamt utveckla avancerade AI-modelltest, efter åtaganden som meddelades vid en AI Safety Summit i Bletchley Park i november. Båda länderna planerar att utföra minst en gemensam testövning på en offentligt tillgänglig modell och överväger att utforska personalutbyten mellan instituten. Båda arbetar för att utveckla liknande partnerskap med andra länder för att främja AI-säkerhet.

Direktlänk Dela WMBD Radio fördjupade 2 april

Storbritannien och USA samarbetar i säkerhetstestning av AI

Storbritanniens och USA:s regeringar har meddelat att de kommer att samarbeta i säkerhetstestning av de mest kraftfulla artificiella intelligensmodellerna. Avtalet, undertecknat av Michelle Donelan, Storbritanniens forsknings-, innovations- och teknikminister, och Gina Raimondo, USA:s handelsminister, lägger fram en plan för samarbete mellan de två regeringarna. De två AI-säkerhetsinstituten kommer att utveckla en gemensam metod för AI-säkerhetstestning. Instituten kommer även att utbyta anställda och dela information med varandra.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 2 april

Kina försöker hämta in ledningen från OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden, trots att landet ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller. Kinas framsteg hindras av begränsningar på amerikansk export av avancerade chips, men inhemska teknikjättar som Huawei intensifierar sina chipteknikinsatser. Kina har även AI-talangen, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Trots att ingen dominerande AI-aktör jämförbar med OpenAI ännu har framträtt i Kina, håller landet på att stänga gapet genom att använda öppen källkods LLMs som Meta´s Llama 1.

NBC Connecticut fördjupade 31 mars

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI-marknaden, dominerad av företag som Microsoft, Google, Amazon och OpenAI. Trots restriktioner på USA:s export av avancerade chips, ökar kinesiska företag som Huawei sina ansträngningar inom chipteknik. Kina har även en stor mängd AI-talang, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Kina använder öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att komma ikapp. Även om Kina ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller, förbättras kinesiska konkurrenter. Kina har även teknisk talang för att göra skillnad i AI-konkurrensen framöver. Enligt en ny studie producerar Kina fler toppklassiga AI-forskare baserat på grundutbildningar, med Kina på 47% och USA på 18%.

Direktlänk Dela NBC Los Angeles fördjupade 31 mars

Microsoft introducerar nya säkerhetsverktyg för Azure AI Studio

Microsoft har introducerat en uppsättning nya verktyg för att göra modeller i Azure AI Studio mer exakta och säkra. Uppdateringen innefattar fem säkerhetsverktyg, inklusive Prompt Shields, som ska förhindra promptinjektionsattacker. Två andra verktyg fokuserar på risker som är inneboende i AI-modeller. Groundedness detections upptäcker faktiska felaktigheter i utdata (hallucinationer) så att utvecklare kan förbättra sina LLM. En ny säkerhetsevaluering låter AI-utvecklare upptäcka om modeller kan jailbreakas och potentiellt läcka data. Ett nytt risk- och säkerhetsövervakningsverktyg ger en mer konkret bild av LLM-input och -output. Dessa verktyg svarar på kravet på fler AI-säkerhetsåtgärder.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 29 mars

Kina förbjuder AMD och Intel-processorer i statliga datorer

Kinas regering har svarat på chiphandelskriget initierat av president Biden 2021 genom att förbjuda AMD och Intel-processorer från listan över godkända datorkretsar som används i statliga datorer. Detta vidgar handelsklyftan mellan Kina och USA när de kämpar om dominans inom AI, molnbaserad databehandling, cybersäkerhet, personlig elektronik, elbilar och superdatorer. President Biden har tidigare uppmanat USA:s handelssekreterare Gina Raimondo att göra USA till en ledare inom datorkretsar och främjat CHIPS Act för att öka USA:s chipproduktionskapacitet. Kina var i en liknande situation och tillverkade endast 16% av de kretsar de använde medan de importerade kretsar för 350 miljarder dollar från globala ledare som TSMC och Samsung. I år meddelade det kinesiska chipföretaget Loongson att det har utvecklat 3A6000 CPU som ett alternativ till Intels Raptor Lake CPU.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 26 mars

Apple överväger att integrera Googles AI-teknik i iPhone, trots kritik

Det finns rykten om att Apple överväger att integrera Googles generativa AI-teknik, Gemini, i iPhone. Detta för att kompensera för att Apple anses ligga efter i AI-utvecklingen. Dock påpekas det att detta är en uppfattning främst inom Wall Street, investerare och Silicon Valley, medan vanliga iPhone-användare inte verkar efterfråga denna teknik. Artikeln kritiserar också Apples eventuella samarbete med Google, med tanke på Googles historik gällande integritetsfrågor och monopolisering av webben. Vidare ifrågasätts Apples värderingar när det kommer till integritet och säkerhet, då företaget verkar vara villigt att kompromissa med dessa för ekonomisk vinning, exempelvis genom att göra Google till standard sökmotor på iPhone för $18 miljarder och genom att verka på marknader som Kina och Ryssland trots kritik mot dessa länders regimer.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 24 mars

Budgetbegränsningar och dåliga arbetsförhållanden hotar USA:s AI-säkerhetsarbete

USA:s National Institute of Standards and Technology (NIST), som ansvarar för att utveckla tester för säkerhetsbrister och andra skador inom artificiell intelligens (AI), kämpar med budgetbegränsningar och dåliga arbetsförhållanden. Svartmögel har tvingat vissa anställda att lämna sina kontor, och en läckande tak tvingar andra att använda plastark. NIST har en central roll i president Bidens ambitiösa planer för att övervaka en ny generation av AI-modeller, men budgetbegränsningarna har lämnat laboratoriet med ett minimalt antal anställda på nyckelteknikteam och de flesta faciliteter under acceptabla byggnadsstandarder. En del i AI-gemenskapen oroar sig för att NIST:s underfinansiering gör det sårbart för industrins inflytande.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 6 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AMD stöter på hinder för att sälja AI-chip i Kina

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) har stött på hinder från den amerikanska regeringen i sina försök att sälja en artificiell intelligens (AI) chip skräddarsydd för den kinesiska marknaden. Detta är en del av Washingtons nedbrytning av exporten av avancerade teknologier till landet. AMD hoppades få ett klartecken från handelsdepartementet för att sälja AI-processorn till kinesiska kunder. Men amerikanska tjänstemän meddelade AMD att chippet fortfarande var för kraftfullt och att företaget måste erhålla en licens för att sälja det.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

USA omvärderar dataskyddspolicy i ljuset av ny teknik och potentiella risker från Kina

USA omvärderar sina dataskyddspolicys i ljuset av ny teknik som AI, med ytterligare handelsbegränsningar riktade mot Kina. President Joe Biden har vidtagit åtgärder för att utöka Washingtons nationella säkerhetsverktyg och har uttryckt oro för potentiella risker från kinesiska fordon och teknik. Det finns en rädsla för att sådana data kan användas för att spåra medborgare eller träna AI-modeller. USA har börjat erkänna det ´strategiska och nationella säkerhetsvärdet av data´, och förväntas genomföra fler undersökningar av data som produceras över internet. Tidigare kunde kinesiska företag lagligt köpa amerikanska data i bulk, men det senaste beslutet stänger denna ´kryphål´.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 4 mars

USA:s handelsminister tror att landet kan hysa hela kiselleveranskedjan för AI-chips

USA:s handelsminister Gina Raimondo uttryckte på måndagen förtroende för att landet kan hysa hela leveranskedjan för kisel för att tillverka avancerade chips, inklusive teknik som är nyckel för artificiell intelligens (AI). Hon talade på tankesmedjan Center for Strategic and International Studies i Washington, där hon sa att amerikanska tillverkningsinvesteringar ´kommer att sätta detta land på väg att producera ungefär 20 procent av världens ledande logikchips vid slutet av decenniet.´ Hon tillade också att Washington skulle ´prioritera projekt som kommer att vara operativa senast 2030´ när det investerar medel för avancerad chipstillverkning.

Direktlänk Dela RTL Today fördjupade 26 februari

Biden-administrationen söker allmänhetens åsikter om AI:s öppenhet

Den amerikanska Biden-administrationen har inlett en debatt om huruvida de mest kraftfulla artificiella intelligenssystemen bör vara öppna eller stängda. Vita huset söker nu allmänhetens åsikter om risker och fördelar med att ha en AI-systems nyckelkomponenter tillgängliga för alla att använda och modifiera. Teknikföretag är splittrade i frågan, med vissa som betonar farorna med allmänt tillgängliga AI-modellkomponenter och andra som understryker att öppen vetenskap är viktig för forskare och startups. Facebooks moderbolag Meta Platforms och IBM har varit bland de mest framstående förespråkarna för en öppen inställning. President Joe Biden har gett handelssekreterare Gina Raimondo till juli att tala med experter och komma tillbaka med rekommendationer om hur man ska hantera de potentiella fördelarna och riskerna. Nu säger handelsdepartementets National Telecommunications and Information Administration att det också öppnar en 30-dagars kommentarsperiod för att samla idéer som kommer att ingå i en rapport till presidenten.

Direktlänk Dela SecurityWeek fördjupade 24 februari

Nvidia leder AI-revolutionen med sina specialiserade kretsar

Företagsvärlden satsar allt mer på artificiell intelligens (AI) och vänder sig i synnerhet till en tillverkare av datorkretsar - Nvidia. Sedan 1993 har företaget designat programmerbara kretsar som hjälper till att driva en mängd konsumentorienterade applikationer. Nvidia var initialt mest förknippat med att tillhandahålla GPU-processorer för spelkonsoler som Microsoft Xbox och Sony PlayStation. Under pandemin ökade Nvidias intäkter ytterligare på grund av skiftet till distansarbete och efterfrågan på datacenter. Idag använder nästan alla stora teknikföretag, inklusive Amazon, Google, Meta, Microsoft och Oracle, Nvidias kretsar. Nvidia rapporterade nyligen inkomster och intäkter som betydligt överträffade marknadens förväntningar, vilket hjälpte till att höja företagets totala värde till över 2 biljoner dollar.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 24 februari

Nvidia visar enorm efterfrågan på AI-chip, amerikansk regering planerar att vitalisera chip-tillverkning

Nvidia visade i sina resultat på onsdagen den enorma efterfrågan på halvledare som driver nya AI-system och rädslan för att tillgången kanske inte kan hålla jämna steg. Detta kan göra Washingtons mål att vitalisera amerikansk chip-tillverkning mer brådskande. Biden-administrationen är i de tidiga stadierna av en serie tillkännagivanden om hur den kommer att spendera 50 miljarder dollar i skattebetalares pengar för att säkerställa att Amerika inte hamnar på efterkälken. Intel, som bygger en ny fabrik i Ohio, kommer sannolikt att vara en stor mottagare och är rapporterat i förhandlingar om så mycket som 10 miljarder dollar av dessa statliga medel. Andra stora aktörer inom AI-chip-tillverkning, från Taiwan Semiconductor Manufacturing Company till Micron, förväntas också få miljarder och är för närvarande i förhandlingar med regeringen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

Intel siktar på att bli chip-tillverkare för väst

Stora företag som Nvidia och Qualcomm kommer sannolikt att samarbeta med Intel för förpackning och/eller waferkapacitet. Detta tycks gå obemärkt förbi. Tre huvudskäl till att vara optimistisk för Intel: ledarskapet av VD Pat Gelsinger, företagets starka ekosystem och Intels ambitiösa foundry-verksamhet. Open AI:s VD Sam Altman har nyligen uppmanat till upp till 7 biljoner dollar för att utveckla kiselchipstillverkningskapacitet som kan driva artificiell intelligens. Intel siktar på att vara chip-tillverkaren för väst, medan Altman vill omforma den globala leveranskedjan och industrin för AI-chips. Det är kanske dags att fråga om det är en tillfällighet att Altman, Microsofts VD Satya Nadella, USA:s handelsminister Gina Raimondo och en mängd globala halvledarledare kommer att samlas på onsdag på Intels foundry-event i San Jose, Kalifornien.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 21 februari

Kinesiska AI-ledare uttrycker oro över att hålla jämna steg med USA efter lanseringen av OpenAI:s Sora

Yin Ye, VD för BGI Group, har kommenterat lanseringen av OpenAI:s ChatGPT och det nya text-till-video-verktyget Sora. Han jämförde Sora med en ´Newtons ögonblick´ för AI-utveckling och uttryckte oro över Kinas förmåga att hålla jämna steg med AI-utvecklingen i USA, särskilt med tanke på USA:s exportrestriktioner på halvledare och andra kärnkomponenter för AI-applikationer. Zhou Hongyi, VD för 360 Security Technology, uttryckte också oro över Kinas förmåga att konkurrera med USA inom AI. Trots detta har Sora Index, som består av 49 teknik-, underhållnings- och medieföretag i Shanghai och Shenzhen, stigit med 11,4 procent.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 20 februari

OpenAI-chef söker godkännande för global AI-chipproduktion

OpenAI:s VD, Sam Altman, rapporteras söka godkännande från den amerikanska regeringen för ett initiativ som syftar till att förbättra den globala tillverkningen av artificiella intelligens-chip. Detta kan väcka nationella säkerhets- och konkurrensfrågor i Washington. Altman har varit aktiv i att engagera potentiella investerare och partners i USA, Mellanöstern och Asien, men har betonat vikten av att få godkännande från Washington innan han fortsätter. Han har haft möten med nyckeltjänstemän, inklusive handelssekreterare Gina Raimondo, för att diskutera sin plan att utöka världens kapacitet att tillverka AI-datorkretsar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 17 februari

OpenAI-chefens plan att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman har planer på att omforma den globala halvledarindustrin genom att investera enorma summor i att bygga och driva nya fabriker, samt investera i energi och annan AI-infrastruktur. Det finns dock bara tre företag i världen som kan tillverka de mest avancerade chippens i stora volymer: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Samsung Electronics och Intel. Trots detta finns det osäkerheter kring att hitta ingenjörer för att driva de nya fabrikerna, säkra tillräckligt med beställningar för att rättfärdiga dem och andra faktorer. Dessutom kan en överskott av nya chipfabriker driva ner priserna och leda till att företag kör fabrikerna mycket under deras tillverkningskapacitet.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 februari

Regeringar världen över försöker reglera AI-teknologi

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT, komplicerar regeringars ansträngningar att enas om lagar som styr användningen av tekniken. Regeringar och internationella organ tar nu steg för att reglera AI-verktyg. Australien planerar att skapa en rådgivande kropp för att mildra risker med AI, medan Storbritannien planerar att tredubbla sin finansiering för ´AI Research Resource´. Kina har implementerat tillfälliga regler och EU planerar regleringar. Frankrike och Italien utreder möjliga överträdelser, medan USA söker input på regleringar.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD lanserar ambitiös finansieringsinitiativ för chip-teknologi

OpenAI:s VD, Sam Altman, har nyligen introducerat ett finansieringsinitiativ för att driva utvecklingen av chip-teknologi framåt. Initiativet, som beskrivs som ´vilt ambitiöst´, kan kräva upp till otroliga 7 biljoner dollar i finansiering. Diskussioner pågår för att få investeringar från olika källor, inklusive Förenade Arabemiratens regering. I centrum för Altmans initiativ ligger etableringen av flera chipfabriker, som ska skötas av etablerade chip-tillverkare som Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupade 10 februari

OpenAI söker massiv finansiering för att öka produktionen av AI-chip

OpenAI:s VD, Sam Altman, söker mellan 5 och 7 biljoner dollar i finansiering för att kraftigt öka produktionskapaciteten för AI-chip, något som för närvarande är det största hindret för utvecklingen av AI-industrin. Detta ambitiösa projekt har lett till att Altman har haft möten med USA:s handelssekreterare, Gina Raimondo. Utvecklingen av en större tillgång på AI-chip skulle också ändra maktbalansen i industrin, där Nvidia för närvarande dominerar. För OpenAI skulle en chipindustri med större tillgång och fler aktörer vara ett mycket fördelaktigare scenario.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD samlar in triljontals dollar för globalt chip-tillverkningsprojekt

OpenAI:s VD Sam Altman försöker enligt rapporter samla in triljontals dollar globalt för ett stort projekt som syftar till att öka produktionen av kraftfulla halvledare som behövs för att driva avancerade AI-program som hans eget företags ChatGPT. Altman strävar efter att omvandla global chip-tillverkning och påskynda utvecklingen av avancerad AI med initiativet, som källor säger kan kosta mellan 5 och 7 triljoner dollar. Altman har diskuterat finansieringen av projektet med investerare från Förenade Arabemiraten och VD:n för Softbank, samt med chip-tillverkare, inklusive Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC).

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 9 februari

OpenAI:s Sam Altman lanserar ambitiöst projekt för att öka produktionen av AI-chip

OpenAI:s medgrundare Sam Altman har officiellt lanserat sitt länge väntade projekt WorldCoin, ett Web3-krypto-initiativ. Altman siktar på ett ambitiöst mål som kan revolutionera halvledarindustrin och påskynda utvecklingen av AI-teknik globalt. Han rapporteras söka en osedvanligt stor finansiering, uppskattad mellan 5 och 7 biljoner dollar, för att dramatiskt öka produktionen av högpresterande datorchips som är avgörande för AI-utveckling. Initiativet kommer som svar på den ökande efterfrågan på AI-chips, en marknad som för närvarande domineras av Nvidia.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 9 februari

OpenAI planerar att investera i storskalig tillverkning av AI-chip

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, ledd av VD Sam Altman, har som mål att samla in pengar för storskaliga tillverkningsinitiativ, inklusive AI-chip, vilket många uppskattar kan kosta upp till 7 biljoner dollar. Altman vill omstrukturera världens leveranskedjor för AI-chip och förhandlar med betydande investerare, inklusive regeringen i Förenade Arabemiraten, för att samla in en betydande summa pengar för etablering av nya fabriker som skulle producera AI och andra avancerade chipuppsättningar. Enligt Altmans plan skulle pengarna användas för att öppna upp till hundratals nya halvledarfabriker, som därefter skulle skötas av välkända chipproducenter som Samsung och TSMC.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 9 februari

Över 200 ledande AI-intressenter går med i konsortium för ansvarsfull AI-utveckling

Över 200 ledande aktörer inom konstgjord intelligens (AI) har anslutit sig till ett konsortium för att komma överens om ansvarsfull utveckling och användning av AI. USA:s handelssekreterare Gina Raimondo tillkännagav skapandet av USA:s AI-säkerhetsinstitutskonsortium (AISIC), som ska samla AI-skapare och användare, akademiker, regerings- och industriforskare samt organisationer från det civila samhället. Konsortiet kommer att hantera nyckelaspekter som rödgruppering, kapabilitetsevalueringar, riskhantering, säkerhet och vattenmärkning av AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 9 februari

Open AI:s VD vill lösa global brist på AI-chipp

Det finns en stor brist på AI-chipp globalt, något som Open AI:s VD Sam Altman vill lösa. Han hoppas kunna övertyga investerare att spendera upp till 7 000 miljarder kronor på att utveckla nya chipp som kan framkalla nästa steg i AI-revolutionen. Altman har diskuterat projektet med USA:s handelsminister Gina Raimondo och representanter från Förenade Arabemiratens regering. Målet är att AI-chippen ska tillverkas i samarbete med taiwanesiska TSMC och japanska Softbank.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 februari

OpenAI-chefen Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar för att öka globala chipkapaciteten

Sam Altman, VD för OpenAI, förhandlar med investerare om att samla in mellan 5 och 7 biljoner dollar för ett stort projekt som skulle öka världens chiptillverkningskapacitet och dess förmåga att driva AI. Potentiella investerare inkluderar Förenade Arabemiratens regering, eftersom Altman nyligen träffade landets nationella säkerhetsrådgivare Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan. Diskussionerna är fortfarande i ett tidigt skede och det är ännu inte känt vilka som är troliga investerare. Insamlingsinsatserna kan sträcka sig över flera år och kanske inte ger resultat.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD Sam Altman söker biljoner dollar för att öka AI-kapaciteten

OpenAI:s VD Sam Altman försöker samla in biljoner dollar från investerare, inklusive Förenade Arabemiratens regering, för att öka världens kapacitet att producera avancerade chips och driva artificiell intelligens, enligt Wall Street Journal. Altman har föreslagit att bygga dussintals chipfabriker som sedan skulle drivas av befintliga chip-tillverkare, som Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Planerna syftar till att lösa hinder för OpenAI:s tillväxt, inklusive brist på chips som driver AI-modeller som ChatGPT. Altman har hittills hållit möten med höga tjänstemän i UAE, TSMC-chefer, USA:s handelssekreterare Gina Raimondo och SoftBanks VD Masayoshi Son.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 9 februari

OpenAI:s grundare Sam Altman söker att samla $7 biljoner för att hantera AI-utmaningar

OpenAI:s grundare Sam Altman fokuserar nu på att samla upp till $7 biljoner för att hantera utmaningar som halvledarbrist och höga energikostnader som påverkar företagets generativa AI-system. Altman, som länge har investerat i uppstartsföretag relaterade till skapandet av billiga el-källor baserade på principen om termonukleär fusion, förhandlar nu aktivt med både USA:s myndigheter och UAE:s ledande kretsar, samt ledningen för TSMC. Hans plan är att arabiska investerare skulle kunna tillhandahålla en betydande summa pengar, upp till $5 biljoner eller $7 biljoner, för att bygga flera dussin nya kontraktstillverkningsanläggningar för chip under de närmaste åren.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 9 februari

Över 200 organisationer ansluter sig till nytt AI-konsortium i USA

Vita huset har meddelat att över 200 organisationer, inklusive ledande amerikanska AI-företag, nu ansluter sig till ett nytt amerikanskt konsortium som ska arbeta för säker utveckling och användning av generativ AI. Konsortiet kommer att arbeta med säkerhetsriktlinjer för AI som presenterades av Joe Biden-administrationen i oktober 2023. Bland deltagarna i konsortiet finns Open AI, Google, Anthropic, Microsoft, Meta, Apple, Amazon.com, Nvidia, Palantir, Intel, JPMorgan Chase och Bank of America.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 februari

Biden-administrationen lanserar U.S. AI Safety Institute Consortium med över 200 representanter från ledande teknikföretag

Fyra månader efter att ha utfärdat en exekutiv order som kräver att artificiell intelligens (AI) ska byggas och användas säkert, meddelade Biden-administrationen idag lanseringen av U.S. AI Safety Institute Consortium (AISIC). Det nya konsortiet består av över 200 representanter, inklusive ledande AI-konkurrenter som Amazon, Google, Apple, Anthropic, Microsoft, OpenAI och NVIDIA. Konsortiet samlar AI-utvecklare, akademiker, statliga och industriella forskare, civila organisationer och användare för att utveckla och implementera säker och pålitlig AI. Bland de deltagande företagen finns representanter från hälso- och sjukvården, akademin, arbetarfacken och banksektorn, inklusive JP Morgan, Citigroup, Carnegie Mellon University, Bank of America, Ohio State University och Georgia Tech Research Institute, liksom statliga och lokala representanter.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 9 februari

USA:s regering inrättar AI Safety Institute Consortium för att säkerställa AI-utvecklingens säkerhet och tillförlitlighet

Big Tech och andra AI-intressenter har officiellt blivit inbjudna av Biden-Harris-administrationen för att hantera säkerheten och tillförlitligheten i AI-utvecklingen. På torsdagen meddelade USA:s handelsdepartement att de har skapat AI Safety Institute Consortium (AISIC). Konsortiet, som ligger under handelsdepartementets National Institute of Standards and Technology (NIST), har fått i uppdrag att följa upp mandat som fastställts i president Bidens AI-exekutiva order. Detta inkluderar ´utveckling av riktlinjer för red-teaming, förmågeutvärderingar, riskhantering, säkerhet och säkerhet, och vattenmärkning av syntetiskt innehåll´, sade handelssekreterare Gina Raimondo i tillkännagivandet.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 8 februari

University of Notre Dame deltar i AI-säkerhetskonsortium

University of Notre Dame kommer att vara en av över 200 ledande aktörer inom AI som hjälper till att främja utvecklingen och implementeringen av säker, pålitlig AI. Detta kommer att ske inom ramen för ett nytt konsortium, Artificial Intelligence Safety Institute Consortium (AISIC), som bildades av National Institute of Standards and Technology, en byrå inom USA:s handelsdepartement. Konsortiet bildades som svar på en presidentorder i oktober. Konsortiet kommer att arbeta med att identifiera risker förknippade med nuvarande AI-system och utveckla nya system som är säkrare och mer pålitliga.

Direktlänk Dela University of Notre Dame fördjupade 8 februari

MongoDB blir en grundande medlem i USA:s konsortium för AI-säkerhet

MongoDB, Inc. meddelar att de är en av grundarna till U.S. Artificial Intelligence Safety Institute Consortium (AISIC), som inrättades av National Institute of Standards and Technology (NIST) under U.S. Department of Commerce. Konsortiet kommer att fokusera på de mest avancerade AI-systemen för att bedöma risk och påverkan av nuvarande och kommande AI-teknik på individer och samhället. Genom att definiera en ny mätvetenskap för att identifiera beprövade, skalbara och interoperabla tekniker och metoder för att testa och verifiera inverkan av AI-system, kommer konsortiet att skapa standarder och riktlinjer som främjar utvecklingen och ansvarsfull användning av AI.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 8 februari

USA vill att molntjänstleverantörer identifierar utländska AI-kunder

USA vill att molntjänstleverantörer som Amazon och Microsoft identifierar och aktivt utreder utländska kunder som utvecklar artificiell intelligens (AI) på deras plattformar, som en del av en växande teknikkonflikt mellan Washington och Beijing. Förslaget från Biden-administrationen, som offentliggjordes på måndag, kräver att företagen avslöjar utländska kunders namn och IP-adresser. Om förslaget genomförs, kan Washington använda dessa krav för att kväva en viktig väg genom vilken kinesiska företag kan få tillgång till datacentra och servrar som är avgörande för träning och hosting av AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

USA:s administration kräver att techföretag rapporterar utveckling av AI-modeller

Biden-administrationen har meddelat att de planerar att kräva att techföretag som OpenAI och Google rapporterar till regeringen om utvecklingen av nya, betydelsefulla AI-modeller. Detta har lett till både diskussion och oro. Med Defense Production Act har detta krav införts, vilket är ett stort steg mot mer regeringskontroll över det snabbt utvecklande AI-området. Handelssekreteraren Gina Raimondo tillkännagav projektet förra veckan och betonade behovet av transparens vid skapandet av kraftfulla AI-modeller. Beslutet fattades mot bakgrund av ökande oro över potentiell missbruk av sofistikerade AI-modeller.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 29 januari

USA föreslår regler för att hindra Kina från att använda amerikansk AI-teknologi

Den amerikanska regeringen föreslår att amerikanska molnföretag ska behöva avgöra om utländska enheter får tillgång till amerikanska datacenter för att träna AI-modeller, enligt USA:s handelssekreterare Gina Raimondo. Denna föreslagna ´känn din kund´-reglering släpptes på fredag för offentlig granskning och kommer att publiceras på måndag. Regeringen är orolig över att Kina utvecklar avancerade AI-system på nationella säkerhetsgrunder och har vidtagit åtgärder för att hindra Peking från att få framstående amerikanska teknologier för att stärka sitt militär.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 27 januari

USA:s kamp mot Kinas teknologi kan vara ineffektiv och kontraproduktiv

USA:s handelsdepartement har skärpt restriktionerna för försäljning av amerikanska halvledare till Kina. Men Nvidia, världens mest värdefulla chip-tillverkare, har börjat utveckla en ny AI-chip för den kinesiska marknaden, vilken inte omfattas av restriktionerna. Detta har lett till att USA:s femåriga kampanj mot kinesisk teknologi har intensifierats. Företag som Nvidia och ABB har utfrågats i kongressen om sina affärer i Kina. Trots detta är det troligt att USA kommer att skärpa sina exportkontroller på AI-chips, vilket kan leda till att Kina utvecklar en mer sofistikerad industri.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 21 januari

World Street erbjuder en inblick i affärs- och ekonomivärlden

USA:s värdepappers- och börsmyndighet (SEC) godkänner 11 bitcoin-ETF:er, vilket markerar en milstolpe för branschen. Circle Internet Financial, utfärdare av stablecoin USDC, ansöker om ett konfidentiellt börsnotering i USA. USA och Storbritannien lanserar militära attacker i Röda havet som svar på Houthi-angrepp på handelsfartyg. Google meddelar uppsägningar inom flera team. Tesla sänker priserna för sina Kina-tillverkade Model 3 och Model Y. Kinas handelsminister uttrycker oro över amerikanska restriktioner på export av kretsframställningsteknik.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 12 januari

Barnpornografiska bilder upptäckta i AI-träningsmaterial

Forskare från Stanford har upptäckt barnpornografiska bilder i material som används för att träna populära AI-bildgeneratorer. Bilderna identifierades i en öppen databas, LAION-5B, som används för att utbilda Londonbaserade Stable Diffusions AI-bildskapare. Bilderna skapades genom databasens urval från sociala medier, kombinerat med bilder från pornografiska webbplatser. Forskarna rapporterade sina fynd till relaterade ideella organisationer i USA och Kanada. LAION har tillfälligt tagit bort sina databaser. Stability AI, som använder LAION-5B för att träna sin AI, hävdar att de endast värd för filtrerade versioner av Stable Diffusion.

Direktlänk Dela New Tang Dynasty Television fördjupade 26 december

USA granskar Nvidias nya AI-acceleratorer för Kina

USA:s handelssekreterare Gina Raimondo har uttalat att USA granskar detaljerna kring tre nya artificiella intelligensacceleratorer som Nvidia Corp. utvecklar för Kina. Detta kommer efter ett tidigare löfte om att begränsa alla nya chip som ger Kina AI-förmågor. Nvidia, baserat i Santa Clara, Kalifornien, utvecklar nu Kina-specifika chip efter att USA skärpt exportkontrollerna för att blockera exporten av halvledare som företaget tidigare designat för Kina. Raimondo har varnat företag om att USA kan och kommer att skärpa kontrollerna ytterligare för att fånga nya teknologier som kan ge Peking en fördel.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 december

Huawei ses som en formidabel konkurrent till Nvidia i AI-chiprace

Huawei Technologies Co. är en av de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt det amerikanska företagets VD. Huawei, Intel Corp och en växande grupp av halvledarstartups utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiella intelligensacceleratorer, sa VD Jensen Huang till reportrar i Singapore. Shenzhen-baserade Huawei har vuxit till Kinas de facto chip-techmästare och återvände till rampljuset i år med en överraskande avancerad made-in-China-smartphoneprocessor. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han möter premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att tävla i den globala AI-racet. Men USA har höjt barriärerna för försäljning till Kina, vilket ytterligare stramar åt Kinas tillgång till Nvidias AI-chips i mitten av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 december

Huawei och Intel utmanar Nvidia i kampen om bästa AI-chip

Huawei Technologies Co. och Intel Corp. är bland de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp. i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt Nvidias VD Jensen Huang. Han påpekade att dessa företag, tillsammans med en växande grupp av halvledarstartups, utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiell intelligensacceleratorer. Han nämnde också att Huawei har vuxit till att bli Kinas de facto chip-teknikmästare. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han träffade premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att konkurrera i den globala AI-racet.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 6 december

Meta och IBM lanserar AI Alliance för att förespråka ´open-science´-ansats till AI-utveckling

Facebooks moderbolag, Meta, och IBM har lanserat en ny grupp kallad AI Alliance som förespråkar en ´open-science´-ansats till AI-utveckling. Detta ställer dem i opposition mot rivaler som Google, Microsoft och OpenAI. Debatten handlar om säkerhet och vem som får dra nytta av AI:s framsteg. AI Alliance, som inkluderar Dell, Sony, chipstillverkarna AMD och Intel samt flera universitet och AI-startups, kommer sannolikt att lobba för att nya lagstiftningar ska gynna dem. Metas chefsforskare för AI, Yann LeCun, har kritiserat OpenAI, Google och startupföretaget Anthropic för deras ´massiva företagslobbying´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 december

Globala framsteg för att reglera AI: senaste stegen

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och stör regeringars försök att reglera tekniken. Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har tredubblat sin finansiering för ´AI Research Resource´ till 300 miljoner pund. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar regler och tre länder har kommit överens om hur AI bör regleras. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga brott. USA planerar att lansera ett AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 20 november

Teknikledare deltar i APEC-toppmöte, diskuterar AI och relationer mellan USA och Kina

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) toppmötet i San Francisco deltog ledande teknikledare som Elon Musk och Apples VD Tim Cook i en middag med Kinas president Xi Jinping. Xi betonade sin vilja att vara en partner snarare än en konkurrent till USA. Teknikledare välkomnar en avspänning i relationerna mellan USA och Kina, i hopp om att det minskar risken för de miljarder dollar företag tjänar på kinesiska konsumenter och de kritiska leveranskedjorna över Stilla havet. Men en stor fråga kvarstår: kontroll över avancerad artificiell intelligens (AI) och tillgång till tekniken som krävs för att utveckla den. USA har sedan förra året alltmer begränsat vilka typer av avancerade datorchips amerikanska företag kan sälja till Kina, med hänvisning till att det är avgörande för nationell säkerhet. AI-boomen har gett extra tyngd till Bidens exportkontroller för chips.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 november

Kinas president uppmanar till gemensam säkerhet i cyberrymden

Kinas president Xi Jinping uttalade sig på onsdagen om potentiella risker kopplade till artificiell intelligens (AI) och menade att dessa är utmaningar som länder bör hantera tillsammans. Detta kommer i skuggan av Kinas strikta kontroll över yttrandefriheten på internet. Xi uppmanade till gemensam säkerhet i cyberrymden istället för konfrontation och uttryckte sitt motstånd mot ´cyberrymdens hegemoni´. Han sa att Kina är redo att ´främja den säkra utvecklingen av AI´ med genomförandet av Global AI Governance Initiative, ett förslag som lanserades av den kinesiska regeringen förra månaden.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 8 november

Globalt toppmöte fokuserar på AI-säkerhet och reglering

Det första globala toppmötet om AI-säkerhet, som hölls på Bletchley Park, Storbritannien, samlade över 100 deltagare från civilsamhället, ledande teknikföretag och regeringar. Mötet syftade till att utforma teknologins framtida riktning. Vid toppmötet undertecknades Bletchley-deklarationen, ett globalt avtal där 28 länder, inklusive USA, Storbritannien och Kina, samt Europeiska unionen, erkände behovet av reglering av AI. USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order om artificiell intelligens för att skissa på hur landet kommer att reglera tekniken. Samtidigt lanserade Storbritannien ett AI-säkerhetsinstitut, följt av USA:s egen version. Trots globalt samförstånd om behovet av reglering, finns det fortfarande divergerande åsikter om hur detta bör genomföras.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 7 november

Nationella och internationella styrorgan tar steg för att reglera AI-verktyg

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) såsom Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN * Planerar regleringar för att förhindra spridning av barnsexuellt missbrukssmaterial skapat av AI. STORBRITANNIEN * Planerar regleringar och kommer att tredubbla sin finansiering för ´AI Research Resource´. KINA * Har implementerat tillfälliga regler. EUROPEISKA UNIONEN * Planerar regleringar och närmar sig ett bredare avtal om den banbrytande AI-lagen. FRANKRIKE * Utreder möjliga överträdelser. G7 * Söker input på regler. ITALIEN * Utreder möjliga överträdelser. JAPAN * Utreder möjliga överträdelser. POLEN * Utreder möjliga överträdelser. SPANIEN * Utreder möjliga överträdelser. FÖRENTA NATIONERNA * Planerar regleringar. USA * Söker input på regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 3 november

USA och Kina möts för att diskutera internationella regler för AI på Bletchley Park

På den historiska platsen Bletchley Park i Storbritannien samlades höga representanter från USA och Kina för första gången för att diskutera internationella regler för artificiell intelligens (AI). Båda länderna var bland de 28 som skrev under ”Bletchley-deklarationen”, ett avtal om att arbeta tillsammans med säkerhetsstandarder för att förhindra att AI-system vänder sig mot mänskligheten. Trots diplomatiska framgångar finns det tecken på att världens stora makter kämpar om positionen att vara ledande när det gäller att sätta reglerna för hur AI ska utvecklas.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

AI kan utgöra en risk i samma skala som en pandemi eller kärnvapenkrig, varnar Rishi Sunak

Artificiell intelligens (AI) kan utgöra en risk för mänskligheten i samma skala som en pandemi eller kärnvapenkrig, varnar Rishi Sunak när världsledare samlas på Bletchley Park för att diskutera hur man kan reglera industrin. Sunak hoppas få överenskommelse från regeringar, inklusive USA, EU, Japan och Kanada, om hur länder kan samarbeta för att testa säkerheten för AI-verktyg innan de släpps. Sunak kommer att träffa Kamala Harris, USA:s vicepresident, på toppmötet och kommer att hålla diskussioner med Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande, och Georgia Meloni, Italiens premiärminister.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 november

Globala regleringar försöker reglera artificiell intelligens

Framsteg inom artificiell intelligens (AI) komplicerar regeringars försök att skapa lagar som styr teknologins användning. Australien planerar att tvinga sökmotorer att skapa nya koder för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien kommer att tredubbla sin finansiering till ´AI Research Resource´ och kommer att inrätta världens första AI-säkerhetsinstitut. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar att införa nya AI-regler. Frankrike, Italien, Polen, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser. G7 söker input på regler och FN planerar regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 2 november

President Biden undertecknar exekutiv order om artificiell intelligens, lämnar frågor obesvarade

President Biden har undertecknat en omfattande exekutiv order om artificiell intelligens (AI) som syftar till att hantera hot som tekniken utgör. Order kräver att företag som utvecklar de mest kraftfulla AI-modellerna ska offentliggöra resultaten av säkerhetstester. Det finns dock frågor kvar om hur detta kommer att fungera i praktiken. Vissa experter tror att ordern endast förbättrar transparens, medan andra tror att regeringen kan vidta åtgärder om en modell anses vara osäker. Detta har lett till att vissa experter anser att Vita huset har stött på gränserna för exekutiv makt när det gäller att hantera vissa AI-frågor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 1 november

Internationell överenskommelse om risker med artificiell intelligens

Storbritannien, USA, EU och Kina har alla godkänt att artificiell intelligens (AI) utgör en potentiellt katastrofal risk för mänskligheten, i den första internationella förklaringen som hanterar den snabbt framväxande tekniken. 28 regeringar anslöt sig till den så kallade Bletchley-deklarationen under den första dagen av AI-säkerhetstoppmötet, som värd av den brittiska regeringen. Länderna kom överens om att samarbeta om forskning om AI-säkerhet, trots tecken på att USA och Storbritannien konkurrerar om att ta ledningen över utvecklingen av nya regler.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 november

USA deltar i G7 Hiroshima-process för generativ AI

USA:s patent- och varumärkeskontor, tillsammans med USA:s utrikes- och handelsdepartement, sökte nyligen allmänhetens kommentarer på utkast till riktlinjer med titeln ´Internationella vägledande principer för organisationer som utvecklar avancerade AI-system´. Utformade genom G7 Hiroshima Artificial Intelligence Process, syftar riktlinjerna till att ´främja säker, säker och pålitlig AI globalt och [] ge vägledning för organisationer som utvecklar och använder avancerade AI-system´. De identifierar 11 breda principer för att vägleda organisationer inom detta utvecklande område.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 31 oktober

President Biden undertecknar exekutiv order för att bygga kapacitet för utvärdering och minimering av risker med AI

President Joe Biden har undertecknat en exekutiv order för att bygga upp USA:s kapacitet att utvärdera och mildra riskerna med artificiell intelligens (AI) för att säkerställa säkerhet, trygghet och förtroende, samtidigt som man främjar ett innovativt, konkurrenskraftigt AI-ekosystem som stöder arbetstagare och skyddar konsumenter. Exekutiva ordern upprättar nya standarder för AI-säkerhet och skyddar amerikanernas integritet, främjar jämlikhet och medborgerliga rättigheter, står upp för konsumenter och arbetstagare, främjar innovation och konkurrens, främjar amerikanskt ledarskap runt om i världen och mer, enligt Vita huset. U.S. Department of Commerce kommer att spela en nyckelroll i genomförandet av EO.

Direktlänk Dela Lynnwood Times fördjupade 31 oktober

Joe Biden utfärdar USA:s första regelverk för artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order för att skapa landets första regelverk för artificiell intelligens (AI). Order omfattar flera departement, men handelsdepartementet, under ledning av handelssekreterare Gina Raimondo, kommer att spela en central roll. Handelsdepartementet krävs att utveckla vägledning för innehållsautentisering och vattenmärkning för att tydligt märka AI-genererat innehåll. Dessutom måste AI-utvecklare dela säkerhetstestresultat med den amerikanska regeringen innan de gör sina system tillgängliga för allmänheten.

Direktlänk Dela The Boston Globe fördjupade 30 oktober

Massachusetts blir del av federal teknikhubb för maritim AI, bensinpriser sjunker

Massachusetts har utsetts till en del av en nyligen utsedd federal tech hub för framväxande maritim artificiell intelligens. USA:s handelsdepartement tillkännagav nyheten på måndag eftermiddag, och tilldelade Ocean Tech Hub of Southeastern New England-designationen till Rhode Island och Massachusetts som en del av ett initiativ lett av Rhode Island Commerce Corp. Trettioen tech-hubs tillkännagavs, alla auktoriserade enligt CHIPS och Science Act undertecknad av president Joe Biden i augusti 2022. Vinnarna valdes ut från nästan 400 ansökningar och är berättigade att ansöka om att få mellan $40 miljoner och $70 miljoner var för implementeringsfinansiering. Bensinpriserna i Massachusetts sjönk med 3 cent under den senaste veckan trots ökade globala spänningar från krigsutbrottet i Mellanöstern.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 24 oktober

Kinesisk halvledarinvesteringsfond välkomnar USA:s chipexportförbud

En partner vid en kinesisk halvledarinvesteringsfond har välkomnat USA:s regerings förbud mot vissa avancerade chiptyper att exporteras till Kina, och beskriver draget som ´fantastiska nyheter´ som kan stimulera ett inhemskt ekosystem. Chloe Wang, partner och vice VD vid Yang Cheng Fund, sa att hon inte blev förvånad över att USA fortsatte att förbjuda exporten av H100 och 800 till Kina. USA:s handelsdepartement kommer att förhindra försäljningen av vissa avancerade AI-chip till Kina, över oro att de kan användas för militära utvecklingsändamål. Detta kommer att begränsa exporten av chip-tillverkaren Nvidias A800 och H800-chip. Wang sa att fonden investerar i halvledarföretag, inklusive de inom AI-utbildning och självkörande fordonssektorer. Wang sa att det finns cirka 1 500 företag i Kina som är involverade i designen av integrerade kretsar (IC) och en ´brist´ på företag inom AI-chip-utbildningssektorn, med cirka 20 start-ups inom området. Kina vill öka sin databehandlingskraft med 50% till 2025, enligt en plan av flera kinesiska ministerier som tillkännagavs i oktober. USA:s regeringsförbud är utformat för att förhindra Kinas tillgång till avancerade halvledare ´eftersom de kan användas för militära användningar och modernisering´, sa USA:s handelssekreterare Gina Raimondo.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 oktober

Biden-administrationens exportförbud kväver Kinas tekniska ambitioner

Biden-administrationen minskar typerna av halvledare som amerikanska företag kommer att kunna sälja till Kina, i syfte att stänga kryphål i befintliga regler. De uppdaterade reglerna kommer att öka effektiviteten i kontrollerna och ytterligare stänga av vägar för att kringgå restriktionerna, säger USAs handelssekreterare Gina Raimondo. Avancerade AI-chip, som Nvidias H800 och A800-produkter, kommer att påverkas. Reglerna utökar också exportbegränsningar bortom Kina och Macao till 21 andra länder, inklusive Iran och Ryssland. Kina har kritiserat de nya reglerna och lovat att ´vinna slaget´ i kärnteknik.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 18 oktober

USA inför nya exportkontroller för att bromsa Kinas AI-utveckling

USA:s handelsdepartement kommer att meddela en rad nya exportkontroller på tisdag, riktade mot att bromsa Kinas utveckling av avancerad AI-teknik. Handelssekreterare Gina Raimondo sade att reglerna syftar till att hindra framsteg inom Kinas militär, men erkände att de kommer att ha en bredare kommersiell inverkan. AI är en dual-use-teknik som är avgörande för nästa generations militära system, men också för nyckelsektorer i en modern ekonomi. Biden-administrationen vill begränsa Kinas tillgång till vissa kritiska teknologier för att försöka förhindra att de kommer ikapp Silicon Valley. Avancerade chips är i fokus för Washingtons exportkontroller. Kritik mot de nya reglerna har framförts från den amerikanska halvledarindustrin.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 oktober

CEO-initiativet diskuterar generativ AI och geopolitik

Fortunes CEO-initiativ i Washington diskuterade bland annat generativ AI och den politiska situationen i USA. Senator Mark Warner uttryckte förtroende för att stöd till Ukraina skulle godkännas av kongressen, medan Ian Bremmer, chef för Eurasia Group, menade att talmannens avgång innebar motsatsen. Generativ AI var dock ämnet som mest intresserade de samlade CEO:erna. Jennifer Tejada, VD för PagerDuty, noterade att CEO:erna verkade fångade mellan rädsla för att missa något och rädsla för att engagera sig. Diskussionen inkluderade kommentarer från CEO:er för Qualcomm, Accenture och IBM, samt USA:s finans- och handelsministrar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 oktober

Stora teknikföretag lovar att minska riskerna med AI

Teknikchefer möter höga tjänstemän i Biden-administrationen för att komma överens om frivilliga åtgärder för att minska riskerna med AI. Vita huset har säkrat löften från åtta stora teknikföretag, inklusive Adobe, Cohere, IBM, Nvidia, Palantir, Salesforce, Scale AI och Stability, att göra mer testning, rapportering och forskning om riskerna med artificiell intelligens. Kongressen har undersökt riskerna med AI och Vita huset har arbetat på en exekutiv order om AI samt formella policyer för utveckling, inköp och användning av AI-system inom federala myndigheter.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 12 september

USA:s handelssekreterare söker teknikdialog med Kina

USA:s handelssekreterare Gina Raimondo påbörjar en resa till Kina där hon kommer att söka dialog inom högteknologiska områden som halvledare och artificiell intelligens, områden där de två nationerna kolliderar. Raimondo kommer att träffa handelsminister Wang Wentao under sitt besök, som varar till onsdag och inkluderar stopp i Peking och Shanghai. Hon kan också träffa högt uppsatta kinesiska tjänstemän för ekonomisk politik.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 27 augusti

USA:s lagstiftare uppmanar till strängare exportrestriktioner för AI-chip till Kina

Två amerikanska lagstiftare som leder en kommitté med fokus på Kina uppmanade på fredagen Biden-administrationen att skärpa exportrestriktionerna för artificiella intelligens (AI) -chip, trots industriens lobbying för att lämna reglerna oförändrade. Representanterna Mike Gallagher, en republikan och ordförande för representanthusets särskilda kommitté om Kina, och Raja Krishnamoorthi, en demokrat och rankingmedlem av kommittén, uppmanade i ett brev till handelssekreterare Gina Raimondo att ´ytterligare stärka´ en omfattande uppsättning exportkontrollregler som genomfördes i oktober förra året. Dessa regler begränsade Kinas tillgång till topp-AI-chip tillverkade av amerikanska företag som Nvidia, Advanced Micro Devices och Intel. Lagstiftarna uppmanade även tjänstemän att ´noga överväga´ hur man ska avskära kinesiska företags tillgång till avancerade databehandlingschip i molnet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare