» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 227 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Hollywood är ett distrikt i Los Angeles, Kalifornien, USA. Det är mest känt för att vara centrum för den amerikanska filmindustrin. Här finns många filmstudior, produktionssällskap och kända skådespelare. Hollywood är också känt för sitt Walk of Fame, där stjärnor på trottoaren hedrar framstående personer inom underhållningsindustrin. Hollywoodskylten, ett känt landmärke, är belägen på Mount Lee i Hollywood Hills. Området är en populär turistattraktion och symbol för drömmen om framgång inom film och underhållning.

Senaste nytt kring Hollywood

Runway ML och Getty Images lanserar AI-baserad videoproduktionsmodell

Runway ML har inlett ett strategiskt samarbete med Getty Images, vilket markerar ett betydande framsteg inom AI-driven videoproduktion. Samarbetet har lett till skapandet av Runway <> Getty Images Model (RGM), utformad för att tjäna som grund för företagskunder att utveckla anpassat generativt videoinnehåll. RGM-modellen öppnar dörrar för en mängd olika branscher, speciellt inom Hollywood-produktion, reklam och media. Runway ML fortsätter att leda det generativa video AI-fältet, trots konkurrenslandskapet och tidigare juridiska utmaningar. Den kommersiella tillgängligheten för RGM förväntas komma under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupar idag

Runway ML och Getty Images samarbetar för att utveckla AI-videomodeller

AI-videoskapningsplattformen Runway ML har gått samman med Getty Images, en framstående leverantör av visuellt innehåll, för att utveckla innovativa AI-videomodeller anpassade för underhållnings- och reklambranscherna. Samarbetet syftar till att utveckla banbrytande AI-videomodeller som kommer att ge Hollywood-studior, reklambyråer och medieföretag möjlighet att producera högkvalitativt, fängslande videoinnehåll i en aldrig tidigare skådad skala. Detta samarbete kommer att minska produktionskostnaderna i Hollywood avsevärt. Men det finns två stora problem: det kan inte tilltala en bred publik och det använder konst och AI i samma mening.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupar idag

SAG-AFTRA når preliminärt avtal efter halvårs strejk i Hollywood, men debatt uppstår bland medlemmarna

Den 8 november nådde SAG-AFTRA ett preliminärt avtal med studior och streamingtjänster som officiellt avslutade en halvårs strejk i Hollywood. Men bland fackföreningsmedlemmarna har det uppstått debatt om avtalets fördelar, särskilt dess AI-skydd. Nu undrar vissa skådespelare vad konsekvenserna kommer att bli för omröstningen om avtalets ratificering, som avslutas den 5 december. SAG-AFTRA:s nationella verkställande direktör, Duncan Crabtree-Ireland, säger att han är ´ganska säker´ på att medlemmarna till slut kommer att godkänna avtalet.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade igår

´Spider-Verse´-skapare diskuterar AI:s roll inom filmindustrin

Artificiell intelligens (AI) har varit ett hett ämne i Hollywood, särskilt med tanke på de senaste strejkerna. Under en presskonferens för ´Spider-Man: Across the Spider-Verse´ uttryckte Christopher Miller och Phil Lord, som hjälpte till att utveckla ´Spider-Verse´-filmerna, sin syn på AI inom filmindustrin. De anser att AI bäst används som ett verktyg för att förenkla arbetsuppgifter snarare än att förnya. Lord betonade att publiken värdesätter det konstnärliga och handgjorda kvaliteten i film, vilket AI inte kan tillhandahålla.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade i förrgår

Tom Hanks diskuterar framtiden för AI i Hollywood

Oscarbelönade skådespelaren Tom Hanks har uttryckt sin oro över den växande påverkan av artificiell intelligens (AI) i underhållningsindustrin. I en exklusiv intervju med y!Entertainment delade Hanks sina tankar om ämnet, och kallade det nyligen avslutade SAG-AFTRA-strejken mer för en ´parentes´ än en lösning. Han varnar för den nuvarande ´vilda västern´ av AI i Hollywood och uppmanar till starkare åtgärder för att skydda skådespelares rättigheter. Hanks förutser att reglering kommer att bli ett brådskande behov i framtiden, och pekar på den allmänna bristen på uppmärksamhet mot denna kritiska fråga.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade i förrgår

Generativ AI förändrar film- och TV-produktion

Under det senaste året har diskussionen kring generativ AI inom underhållningsindustrin varit intensiv. Nu när författar- och skådespelarstrejkerna är över behöver Hollywood överväga hur studior och kreativa yrken kommer och eventuellt borde använda generativ AI i de olika kreativa processer som är involverade i produktion av film och TV. Gen AI erbjuder ett brett spektrum av möjligheter i alla steg av produktionskedjan och börjar redan störa traditionella metoder. Trots detta förväntas dess inverkan vara positiv.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 1 december

Mandalit del Barco: NPR Wests konstkorrespondent

Mandalit del Barco, en konstkorrespondent baserad vid NPR West, rapporterar och producerar berättelser om film, television, musik, visuell konst, dans och andra ämnen. Under åren har hon också täckt allt från gatugäng till Hollywood, polis och fängelser, marijuana, invandring, rasrelationer, naturkatastrofer, Latino-konst och urban gatukultur (inklusive hiphop-dans, musik och konst). Varje år rapporterar hon om Oscars och Grammy-utmärkelserna, liksom Sundance Film Festival och andra evenemang. Hennes nyhetsrapporter, featureberättelser och foton, inlämnade från Los Angeles och utomlands, kan höras på All Things Considered, Morning Edition, Weekend Edition, Alt.latino och npr.org.

Direktlänk Dela North Carolina Public Radio fördjupade 30 november

SAG-AFTRA-medlemmar oroade över AI-klausuler i potentiellt avtal

Vissa medlemmar i SAG-AFTRA uttrycker oro över AI-bestämmelser i ett preliminärt avtal. Hollywoodskådespelare röstar om de ska ratificera ett nytt kontrakt med stora studior och strömmningstjänster. Vissa fackföreningsmedlemmar ifrågasätter om avtalet skyddar dem från problem med artificiell intelligens.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 30 november

AI förutspås att helt förändra media och underhållningsindustrin

Artificiell intelligens (AI) förväntas helt omvandla media och underhållningsindustrin. Branschspelare och yrkesverksamma överväger hur de mest effektivt och ansvarsfullt kan utnyttja AI-verktyg. Sedan 2020 har Variety Intelligence Platform erbjudit insikter om den växande rollen och värdet av AI i branschen, med djupgående analyser medan de som arbetar i Hollywood väger sina svar under snabb förändring.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 29 november

Hollywood oroar sig över konsekvenserna av AI-avtal

Inte alla i Hollywood är nöjda med filmindustrins historiska AI-avtal. Kritiker menar att tillåtandet av digitala replikor och syntetiska skådespelare kan minska antalet jobb för både skådespelare och filmteam. Detta kan i sin tur tillåta stora stjärnor och deras AI-genererade kloner att medverka i flera projekt samtidigt, vilket kan tränga ut nya skådespelare. 14 procent av den nationella styrelsen för Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) röstade faktiskt emot att ta avtalet till dess allmänna medlemskap för ratificering. En av de mest framstående kritikerna av avtalet har varit skådespelerskan Justine Bateman.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 27 november

Hollywoodstudior vill återanvända AI-genererade avbilder av avlidna skådespelare

Hollywoodstudior har uttryckt intresse för att återanvända AI-genererade likheter av avlidna skådespelare utan att söka tillstånd från deras familjer. Detta förslag har väckt betydande oro och invändningar från olika parter, inklusive skådespelarfackföreningar. SAG-AFTRA, den framträdande fackföreningen som representerar Hollywoods artister, har reagerat på studiornas ´sista, bästa och slutliga´ erbjudande syftande till att avsluta den pågående strejken. De har entydigt avvisat de föreslagna klausulerna som skulle ge studiorna rätten att använda AI-genererade likheter av mycket eftertraktade och avlidna skådespelare utan att inhämta deras samtycke.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 21 november

Screen Actors Guild medlem uttrycker oro över AI-bestämmelser i nytt kontrakt

Shaan Sharma, en alternativ medlem av Screen Actors Guild förhandlingskommitté, uttrycker oro över bristerna på skydd kring artificiell intelligens (AI) i det nya kontraktet med Hollywood-studior. Kontraktet, som SAG-AFTRA:s 160 000 medlemmar kommer att rösta om, inkluderar bestämmelser om AI, men Sharma anser att dessa inte är tillräckliga. Han är särskilt kritisk till att skådespelare måste ge sitt samtycke till att bli digitalt replikerade vid anställningstillfället, vilket han menar kan likställas med tvång. Sharma röstade mot det nya kontraktet, mest på grund av sina problem med AI-bestämmelserna.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 17 november

AI-teknologi och dess inverkan på innehållsmarknadsföring

Liksom under dotcom-erans gryning på 1990-talet, står AI-teknik högt på agendan för både kreatörer och företag. Hollywood har nyligen avslutat sin längsta strejk i historien på grund av AI:ns konsekvenser, utbildare kämpar för att förstå verkligheten av en aldrig sinande kunskapskälla, och startup-företag dominerar VC-finansieringsscenen. Det finns dock verktyg och plattformar som kan hjälpa till i innehållsmarknadsföringsprocessen, som att säkerställa starkt innehållsstyrning över ett arbete, bedöma innehåll för SEO-prestanda, snabba upp skapandet eller optimeringscykeln etc. Denna artikel ger en utgångspunkt och ständigt utvecklande resurs för innehållsstrateger, sociala medier-experter, författare, redaktionella entusiaster och alla typer av kreativa skribenter.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 17 november

Anställningsannonser med AI-nyckelord har ökat tjugo gånger sedan årets början

Enligt jobbsidan Indeed har jobbannonser som nämner AI ökat till tjugo gånger vad det var i början av året. Trots den snabba tillväxten utgör jobbannonser med AI-nyckelord fortfarande en liten del av den övergripande arbetsmarknaden. Indeed fann i sin analys att AI inte tar över hela jobb, utan snarare integreras mer i arbetet. Generativa AI-algoritmer som ChatGPT börjar få inverkan på arbetsmarknaden. President Joe Biden har uppmanat till regleringar för användning av AI. Användningen av AI i manusförfattande var en stor anledning till att Hollywood-författare strejkade under sommaren.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 15 november

AI förändrar Hollywoods filmproduktion men skapar också kontrovers

Artificiell intelligens (AI) har blivit en alltmer viktig del av filmindustrin i Hollywood, med regissörer som Jahmel Reynolds och Martin Haerlin som använder AI-verktyg för att skapa kortfilmer på bara några dagar. Tekniken har potential att minska kostnaderna för produktion och göra det möjligt för oberoende filmskapare att skapa mer ambitiösa projekt. Dock har användningen av AI också lett till kontroverser, då det finns farhågor för att tekniken kan hota skådespelares jobb. Nikola Todorovic, VD och medgrundare till AI-företaget Wonder Dynamics, betonar att företagets mål är att stödja snarare än att ersätta skådespelare.

Direktlänk Dela Báo Cần Thơ fördjupade 15 november

Skådespelarfacket SAG-AFTRA når avtal om skydd mot AI, men vissa medlemmar uppmanar till nej-röst

Skådespelarfacket SAG-AFTRA avslutade förra veckan en nästan fyra månader lång strejk efter att ha nått en överenskommelse med stora Hollywoodstudior om skydd för skådespelare mot artificiell intelligens (AI). En del SAG-AFTRA-medlemmar som anser att avtalets villkor inte går tillräckligt långt uppmanar dock kollegor att rösta nej. SAG-AFTRA:s president Fran Drescher kritiserade ´nej-sägare´ för att motsätta sig det föreslagna kontraktet. Skådespelerskan Justine Bateman, som var AI-rådgivare till SAG-AFTRA:s förhandlingskommitté, uttryckte oro över det språk som används i avtalet angående AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 14 november

Hollywoodstudior vill använda AI-scanningar av avlidna skådespelare utan tillstånd

Förhandlingar pågår mellan skådespelarfacket SAG-AFTRA och Hollywood-studior, där studiorna föreslås vilja använda AI-skanningar av avlidna skådespelare utan deras tillstånd. Detta kommer i ljuset av den pågående skådespelarstrejken som startade efter att kontraktet med Alliance of Motion Picture and Television Producers löpte ut utan att ett avtal förhandlats fram. SAG-AFTRA har krävt striktare reglering av teknologianvändningen, eftersom produktionsbolag planerar att använda skådespelare för en dag, skanna dem och sedan använda deras digitala repliker i framtida projekt - utan betalning eller samtycke.

Direktlänk Dela Dexerto fördjupade 14 november

Artificiell intelligens förväntas växa till en marknad på två biljoner dollar 2030

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av vårt moderna samhälle och förväntas bli ännu mer så. Marknaden för AI, som idag värderas till cirka 100 miljarder dollar, väntas öka till nästan två biljoner dollar 2030. AI:s framgång beror på dess förmåga att utföra vardagliga uppgifter som tidigare inte kunde göras med regelbaserad mjukvara. AI används i allt från hälsovård till infrastrukturunderhåll. Trots oro för jobbförlust och potentiell missbruk av tekniken, finns det åtgärder för att styra och hantera AI, inklusive lagstiftning för att skydda integriteten och etisk utbildning.

Direktlänk Dela Finextra Research fördjupade 13 november

SAG-AFTRA motsätter sig AMPTP:s AI-förslag, fortsätter strejk

SAG-AFTRA motsätter sig AMPTP:s senaste erbjudande efter att fackföreningen funnit de artificiella intelligensförslagen otillfredsställande. AMPTP:s erbjudande innehöll språk som antyder att studior är intresserade av att säkra rättigheterna att använda avlidna skådespelares likheter utan tillstånd. SAG-AFTRA har varit i strejk i över 100 dagar då skådespelare kämpar för bättre ersättning, residualer, jobbsäkerhet och skydd mot AI. Hollywood-studiorna som utgör AMPTP har varit ovilliga att förhandla med SAG-AFTRA, särskilt om AI. Den 4 november gav AMPTP SAG-AFTRA vad det hävdade var sitt ´sista, bästa och slutliga´ erbjudande, men förhandlingarna är inte över.

Direktlänk Dela The Mary Sue fördjupade 12 november

AI kan förstärka, inte ersätta, människor i Hollywood enligt Runway VD

I Hollywood har det funnits en bred oro bland skådespelare och författare gällande AI. Dock kan denna oro vara felplacerad enligt Cristóbal Valenzuela, VD för AI-videoföretaget Runway. Runway, som utvecklar generativa AI-verktyg inriktade på film och bild, värderas till rapporterade 1,5 miljarder dollar. Företaget har stöd av stora investerare, inklusive Alphabet´s Google, Nvidia och Salesforce Ventures. Valenzuela menar att teknik alltid förstärker människor och att framsteg inom teknik inte kommer att göra människor i Hollywood arbetslösa.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 november

Efter den längsta skådespelarstrejken i Hollywoods historia, har skådespelarfacket SAG-AFTRA offentliggjort detaljer om sitt miljardavtal med Hollywoodstudior. Avtalet innehåller skydd mot användning av artificiell intelligens (AI) i skådespelares framträdanden, vilket kommer att påverka branschen i decennier framöver. Enligt avtalet måste företag begära samtycke innan de skapar digitala repliker av skådespelare och måste avslöja vad repliken kommer att användas till. Skådespelare kommer också att få ersättning för de digitala replikerna. Reglerna kommer också att gälla för avlidna skådespelare. Arvingar eller förmånstagare måste först samtycka.

Rolling Stone fördjupade 11 november

Generativ AI inte för att ersätta mänskliga prestationer, menar Digital Domain CTO

Hanno Basse, CTO på Digital Domain, uttalade sig under Society of Motion Picture and Television Engineers Media Technology Summit om användningen av generativ AI och maskininlärning inom visuella effekter. Han ser stor potential för tekniken, men inte för att ersätta den mänskliga aspekten av skådespelarprestationer. Basse betonade att varje exempel på Digital Domains arbete med digitala människor har prestationen av en riktig skådespelare som grund. Han tror att generativ AI och maskininlärning kan hjälpa till med andra typer av VFX-arbete, särskilt för idégenerering och kommunikation, samt att ta bort ´grunt´-arbete.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 10 november

SAG-AFTRA förhandlar fram skydd mot AI-hot i avtal med Hollywoodstudior

Skådespelarfacket SAG-AFTRA har skrivit på ett preliminärt avtal med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) som inkluderar skydd mot hotet från AI. Avtalet innefattar ´ovanligt höga´ minimilöneökningar och aldrig tidigare skådade bestämmelser för samtycke och kompensation som skyddar medlemmarna mot AI. Det etablerar också för första gången en bonus för streamingdeltagande. Detaljer om avtalet kommer inte att avslöjas förrän efter det att det har granskats av fackets nationella styrelse.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 10 november

Detaljer om SAG-AFTRA:s och Hollywood-studios överenskommelse avslöjade

Detaljer kring den preliminära överenskommelsen mellan SAG-AFTRA och stora Hollywood-studios har börjat komma fram. Avtalet, som nåddes efter en 118 dagar lång strejk, inkluderar fler skydd runt självinspelade provspelningar, och pensionsgränserna skulle höjas för första gången på över fyra decennier, enligt två källor. Det preliminära avtalet innebär också skydd kring artificiell intelligens. SAG-AFTRA och Alliansen av film- och TV-producenter (AMPTP) har kommit överens om att träffas två gånger om året för att säkerställa att de följer federala regler för AI.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 10 november

Hollywood återupptar inspelningar efter strejk

Efter 118 dagars strejk har medlemmarna i Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) beslutat att återuppta inspelningarna av filmer och tv-serier i Hollywood. Det nya avtalet förbjuder användningen av artificiell intelligens för att ersätta populära skådespelare med digitala kopior. Tidigare hade även manusförfattare lyckats förhandla fram ett avtal om användning av AI. Strejken började efter att kontraktsförhandlingar mellan SAG-AFTRA och USA:s filmstudios och streamingföretag kollapsade.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 november

SAG-AFTRA och Hollywood-studior når preliminärt avtal, avslutar 118 dagars skådespelarstrejk

SAG-AFTRA och Hollywood-studior har äntligen nått en preliminär överenskommelse, vilket avslutar en skådespelarstrejk som varat i 118 dagar och satt stora delar av film- och TV-industrin på paus. Avtalet omfattar ett nytt treårigt kontrakt med studiorna, vilket SAG-AFTRAs TV/teaterkommitté godkände i en enhällig omröstning på onsdag. Strejken ska nu sluta kl. 12:01 på torsdag, med avtalet planerat att gå till fackets nationella styrelse på fredag för godkännande.

Direktlänk Dela New York Daily News fördjupade 9 november

Skådespelarfacket når avtal med producenter efter lång strejk

Efter 118 dagar på strejklinjen, den längsta sådana strejken i Hollywoods historia, har Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists nått en överenskommelse med Alliance of Motion Picture and Television Producers. Båda sidor var tysta om villkoren för avtalet men det kommer efter en lång kamp över användningen av artificiell intelligens på skådespelares prestationer och skådespelares krav på resterande betalningar för shower och filmer som spelas på streamingtjänster. Strejken, som har inneburit picketer utanför kontoren för Netflix, Disney, Warner Bros, Discovery och andra, kommer att sluta på torsdag morgon.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 9 november

Hollywoodstudior nära avtal för att avsluta SAG-AFTRA-strejk

De stora Hollywood-studiorna har kommit överens om att justera språket kring artificiell intelligens (AI) när de närmar sig ett avtalsavtal för att avsluta SAG-AFTRA-strejken som har pågått i 117 dagar. Fackföreningsförhandlare träffade ledarna för Alliance of Motion Picture and Television Producers på måndagskvällen. Det verkar som att parterna har löst några av de pågående frågorna om AI, som har blivit centrala i samtalen under de senaste 10 dagarna. Förutom AI arbetade facket fortfarande med en mekanism för att fördela en ny bonus i streamingresidualer. Studiorna har erbjudit att ge skådespelare en 100% bonus på deras standard streamingresidual om de medverkar i en av de mest sedda programmen på en plattform.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

Hollywoodstudior närmare avtal om AI-språk för att avsluta SAG-AFTRA-strejk

Hollywoods stora studior har kommit överens om att justera språket kring artificiell intelligens (AI) när de närmar sig ett kontraktsavtal för att avsluta SAG-AFTRA-strejken som varat i 117 dagar. Fackförhandlare mötte ledarna för Alliance of Motion Picture and Television Producers på måndagskvällen. De två sidorna verkar ha löst några av de pågående frågorna om AI, som har blivit den centrala fokusen för diskussionerna under de senaste 10 dagarna. Förutom AI arbetar facket fortfarande med en mekanism för att fördela en ny bonus i streamingresidualer.

Direktlänk Dela Yahoo News New Zealand fördjupade 8 november

AI-frågor komplicerar Hollywoods strejkförhandlingar

Förhandlingarna mellan Hollywood-studiorna och skådespelarfacket SAG-AFTRA har stött på problem gällande artificiell intelligens (AI). En viktig fråga är användningen av AI-scanning av högavlönade skådespelare och ersättning för återanvändning av dessa scanningar. Det nuvarande förslaget från producentorganisationen AMPTP skulle tillåta studiorna att återanvända scanningar av avlidna skådespelare utan tillstånd från deras arvingar eller SAG-AFTRA. Skådespelaren Jeffrey Wright har uttryckt stöd för strejken och Sarah Snook från Succession hoppas att SAG-AFTRA kan sätta en standard för andra branscher.

Direktlänk Dela Vanity Fair fördjupade 8 november

Hollywoodstudior nära kontraktsavtal för att avsluta SAG-AFTRA-strejken

Hollywoods stora studior har kommit överens om att justera språket kring artificiell intelligens (AI) när de närmar sig ett kontraktsavtal för att avsluta SAG-AFTRA-strejken som varat i 117 dagar. Förbundsrepresentanter mötte ledarna för Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) på måndagskvällen. Förutom AI arbetar facket fortfarande på en mekanism för att fördela en ny bonus i streamingresidualer. Studiorna har erbjudit skådespelare en 100% bonus på deras standard streamingresidual om de medverkar i en av de mest sedda programmen på en plattform. Avtalet inkluderar också en stor ökning av minimilönerna.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 7 november

SAG-AFTRA och studierna närmar sig slutet på skådespelarstrejken

Förhandlingsledarna för SAG-AFTRA och filmbolagen ska mötas senare idag i vad som kan vara det sista steget för att försegla ett nytt avtal och avsluta den 117 dagar långa skådespelarstrejken. Efter att ha uppnått ett genombrott på den omtvistade frågan om AI, ska Duncan Crabtree-Ireland och AMPTP:s president Carol Lombardini prata i eftermiddag. En källa från fackföreningen säger att de är ´mycket nära´ ett avtal med starka skyddsspråk på plats för AI, något som fackföreningen har eftersträvat länge. Det är dock oklart om detta kommer att räcka för att avsluta den sex månader långa, bittera och kostsamma strejken.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 7 november

Skådespelarstrejk fortsätter på grund av AI-användning utan samtycke

Skådespelarstrejken, som förväntades avslutas på måndagen efter att filmstudior presenterade sitt ´sista, bästa och slutliga´ erbjudande till facket under helgen, fortsätter. Facket SAG-AFTRA, som representerar över 160 000 skådespelare och underhållningsprofessionella, avvisade det senaste kontraktserbjudandet från stora Hollywoodstudior på grund av oenigheter kring artificiell intelligens. Studiornas förslag skulle tillåta studior att betala för att säkra AI-skanningar av skådespelare, men facket vill att studiorna kompenserar skådespelare när dessa skanningar återanvänds. Facket motsatte sig också klausuler som skulle tillåta studior att använda AI-skanningar av avlidna skådespelare utan samtycke från deras arvingar eller SAG-AFTRA. Strejken, som började den 14 juli, är nu inne på sin 117:e dag, vilket gör den till den längsta strejken i SAG-AFTRAs historia.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 november

Skådespelarfacket säger nej till studiornas ´sista erbjudande´ inklusive användning av AI

Skådespelarfacket har meddelat att man inte kan komma överens om filmbolagens ´sista, bästa och slutgiltiga´ erbjudande, som inkluderar användning av artificiell intelligens (AI). Detta har varit en stridsfråga, särskilt tanken att en skådespelares likhet kan användas långt efter att de har filmat en roll. Facket har försökt hitta en gemensam grund med bolag som Disney, Netflix, Warner, Universal, Paramount och Sony, men flera viktiga punkter, inklusive AI, saknar fortfarande överenskommelse. Fackmedlemmar har strejkat i 116 dagar, vilket har lamslagit Hollywoods TV- och filmproduktion.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 7 november

Hollywood-skådespelare inte helt överens med studiornas senaste arbetsavtalsförslag

SAG-AFTRA-skådespelare är inte helt nöjda med Hollywood-studiornas senaste arbetsavtalsförslag. Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) uppgav att det fortfarande finns ´flera väsentliga punkter´ som de inte kunde komma överens om under sina förhandlingar med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), inklusive riktlinjer för artificiell intelligens. Studiorna lade fram detta ´sista, bästa och slutliga erbjudande´ under helgen, och högsta chefer gjorde klart att de inte skulle göra ytterligare eftergifter. Det är oklart om AMPTP kommer att återvända till förhandlingsbordet eller om samtalen officiellt kommer att avslutas.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 november

Konstgjord intelligens hotar skrivande yrken, men borde användas för att assistera, inte ersätta

Konstgjord intelligens (AI) som ChatGPT, Bard och Clod hotar yrken inom skrivande och undervisning. Detta har lett till debatt om huruvida AI bör tillåtas i akademiska sammanhang. Fullerton School District har förbjudit användning av AI för att skapa uppsatser och svar, medan CollegeBoard tillåter AI som ett verktyg för utforskning. Trots AI:ns framsteg, menar författaren att människans intuition, kontextförståelse, ordval och empati inte kan imiteras av AI. Författaren uppmanar till användning av AI som ett hjälpmedel, inte som en ersättning.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 6 november

Stranger Things-regissören avslöjar planer för att förnya skådespelarna för den femte och sista säsongen

Shawn Levy, regissör och producent av serien Stranger Things, avslöjar sina planer för att förnya skådespelarna för den femte och sista säsongen på Netflix. Sedan starten 2016 har Stranger Things haft en ganska konsekvent produktionstakt. Men skådespelarnas och författarnas strejk i Hollywood har stört detta mönster. Inspelningen av den femte och sista säsongen har ännu inte kunnat börja, och under tiden blir skådespelarna äldre. Levy avvisade dock idén om att använda artificiell intelligens för att föryngra skådespelarna på skärmen.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 2 november

Nicolas Cage kritiserar AI-teknik efter cameo i ´The Flash´

Hollywoodskådespelaren Nicolas Cage har uttryckt sin oro över användningen av artificiell intelligens (AI) i filmindustrin. Cage avslöjade att hans cameo i filmen ´The Flash´ inte var vad han faktiskt spelade in. Han menar att AI-tekniken användes för att ändra hans prestation, vilket han beskriver som ´omänskligt´. Cage är aktuell med komedin ´Dream Scenario´, som visas på Stockholms Filmfestival. Han har tidigare uttryckt sin oro över hur AI kan användas för att förändra skådespelares prestationer.

Direktlänk Dela Filmtopp fördjupade 2 november

Imagine AI och Blu Canary Capital ingår aktiebytarrangemang för att revolutionera IP-skydd

Den nystartade företaget Imagine AI, Inc., som arbetar med artificiell intelligens för innehållsskydd och autentisering i Hollywood, har meddelat ett aktiebytarrangemang med Blu Canary Capital, LLC. Detta stöder Imagine AIs uppdrag att driva framsteg inom IP-innehållsskydd. Det nyligen bildade partnerskapet kommer att fokusera på en accelererad integration av företagets teknik och expansion. Både Douglas Borthwick, VD för Blu Canary Capital, och Nancy Tate, VD för Imagine AI, uttryckte sin entusiasm över samarbetet och dess potential att forma framtiden för IP-skydd.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 28 oktober

Hollywood-skådespelerskor omgjorda till indiska gudinnor med AI

AI har skapat bilder av Hollywoodskådespelerskor omgjorda till indiska gudinnor, klädda i traditionella indiska kläder för att fira Durga Puja. Brie Larson, känd som Captain Marvel, ses i en bengalisk saree. Scarlett Johansson, även känd som Black Widow, ses i en vit bengalisk saree. Elizabeth Olsen, som spelar Wanda Maximoff i Marvel Cinematic Universe, ses i en vacker saree. Gal Gadot, känd som Wonder Woman, ses hålla en diya med guld smycken och en bengalisk saree. Margot Robbie, känd som Harley Quinn, ses i en vacker desi-look.

Direktlänk Dela Movie Talkies fördjupade 26 oktober

Högre utbildningsnivå ökar potentialen för automatisering, enligt McKinsey

Enligt en rapport från konsultfirman McKinsey har yrken som kräver högre utbildning större potential för automatisering genom generativ AI. Detta kan innebära att Sverige, med en stor andel kunskapsarbetare med högre utbildning, kan bli ett av de länder där automatiseringen med generativ AI genomförs snabbast. McKinsey menar att automatiseringen kan öka produktiviteten och den ekonomiska vinsten, men det finns också en stark trend att använda AI för att minska personalstyrkan. Tjänstemannafacken har börjat agera, med Akademikerförbundet SSR som släppt ”Sveriges första fackliga handbok i AI” och Akavia som deltagit i en stor studie om AI och yrkeslivet.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 20 oktober

Försvarsadvokat för Fugees-stjärna kritiseras för att ha använt AI för att skapa sitt slutanförande

Prakazrel “Pras” Michel, tidigare medlem i hiphopgruppen Fugees, har begärt en ny rättegång efter att hans försvarsadvokat, David Kenner, anklagats för att ha använt ett experimentellt AI-program för att skapa sitt slutanförande. ArentFox Schiff, Michels nya advokatbyrå, hävdar att Kenner gjorde felaktiga argument och ignorerade svagheter i åklagarens fall. De hävdar även att Kenner och hans medadvokat Alon Israely kan ha haft ett icke avslöjat ekonomiskt intresse i företaget CaseFile Connect, en teknologipartner till AI-programmet EyeLevel.AI. Kenner och Israely har inte kommenterat anklagelserna.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 18 oktober

Animerade publikmodeller i Disney-film väcker uppmärksamhet på sociala medier

En scen från Disney-filmen ´Prom Pact´ har väckt uppmärksamhet på sociala medier på grund av användningen av ´digitala modeller´ som publik. I scenen ses en rad publikmedlemmar som ser märkbart annorlunda ut än de runt dem. De ser mer ut som animerade uppblåsbara dockor än människor. Detta beror på att de inte är människor - de är ´digitala modeller´, inlagda i postproduktion för att spara på att betala riktiga, mänskliga bakgrundsstatister. Detta har orsakat kontrovers då vissa anser att det tar bort skådespelarjobb från mångfaldiga bakgrunder.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 15 oktober

WGA och stora studior når preliminärt avtal om nytt treårigt kontrakt, vilket avslutar 146 dagars strejk

Writers Guild of America (WGA) och Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) har nått en preliminär överenskommelse om ett nytt treårigt kontrakt, vilket avslutar en 146 dagars strejk som har haft stor inverkan på innehållsindustrin. Förhandlingarna avslutades efter fem dagars förhandlingar. Strejken kommer fortfarande att vara i kraft genom WGA:s kontrakts godkännande och ratificeringsprocess. Picketing har dock upphört sedan söndag kväll. Ledarna för gillet förväntas rösta på tisdag om att formellt upphäva strejkbefälet mot AMPTP-undertecknarna.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 14 oktober

Kritik mot användning av AI-statister i Disney-filmen ´Prom Pact´

AI-användning i film- och spelbranschen är ett hett debattämne. Företagen vill skanna in skådespelare och statister för att använda deras ansikten i flera projekt, men bara betala en gång. Tonårsfilmen ´Prom Pact´, släppt på Disney+ tidigare i år, har uppmärksammats för dåligt CGI-animerade barn i bakgrunden av en cheerleader-scen. Sociala medier-användare har gjort klippet viralt, med kommentarer som ´Varför är det AI-människor i filmen?´ och ´Det ser hemskt ut, de liknar karaktärer i Sims 2´. Disney har inte kommenterat frågan.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 12 oktober

Anil Kapoor vinner rättsfall för att skydda sina ´personlighetsrättigheter´ mot AI-missbruk

Bollywood-skådespelaren Anil Kapoor har vunnit ett rättsfall i Delhi högsta domstol för att skydda sina ´personlighetsrättigheter´, vilket innebär att ingen kan missbruka hans namn, röst, signatur, dialog eller bild för kommersiella ändamål. Domstolen erkände också missbruk av AI-verktyg för att skapa deepfakes och pornografiska videor. Advokaten Ameet Naik, som representerade Kapoor, beskriver det som en viktig dom. I Indien finns det inga lagar som erkänner ´personlighetsrättigheter´, men lagar som rätten till privatliv, varumärkes- och upphovsrätt används av advokater.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 8 oktober

Hollywoodstrejken: Nära avtal med SAG-AFTRA, men försiktighet uppmanas

Efter 23 veckor av strejker i Hollywood ökar optimismen att ett avtal mellan signatärer och SAG-AFTRA är nära, vilket skulle låta staden återgå till arbete. Deadline Strike Talk-värden Billy Ray varnar dock för att fira för tidigt. Han uppmanar SAG-AFTRA att komma ihåg att det inte är vem som drog först blod, men vem som landar. För skådespelare innebär det skydd mot AI. Gäster denna vecka är Rumman Chowdhury, en expert på AI och maskininlärning, och Alex Winter, en regissör och tidigare skådespelare.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 6 oktober

DALL•E 3: En AI-drivna bildgenerator

DALL•E 3 är en ny AI-drivna bildgenerator som skapar unika, fängslande bilder baserade på användarens prompt. Användaren kan helt enkelt ge en signal till Bing Chat, klicka på ´Creative´ och säga sina magiska ord - sin egen prompt. Resultatet är en mästerlig bild skräddarsydd för användarens innehåll. Oavsett om man är en författare inom icke-fiktion, fiktion, humor, relationer, föräldraskap eller älskar att täcka de senaste nyheterna i Hollywood eller i världen, är duken inställd. Flera Medium-författare har redan skapat sina framträdande bilder baserade på de prompts jag delat.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 5 oktober

Hollywoods författare tar ledningen i AI-regler

Hollywoods författare har tagit ledningen när det gäller regler för artificiell intelligens (AI). Writers Guild of America (WGA) och Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) nådde nyligen en preliminär överenskommelse som inkluderar flera AI-relaterade skydd. John August, medlem av WGA:s förhandlingskommitté, säger att detta är första gången AI har kommit upp i deras förhandlingar. Författare kommer att ha betydande inflytande över när generativa AI-verktyg kan användas för TV- och filmmanus. Enligt överenskommelsen har författare rätt att välja att använda AI om företaget samtycker och förutsatt att författaren följer tillämpliga företagspolicyer. Däremot kan ett studio inte tvinga en författare att använda AI.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 5 oktober

Hollywoods strejker kan signalera början till större konfrontation med AI

Rosemary Church intervjuar Gavin Mueller, biträdande professor vid University of Amsterdam, om varför de strejker som har lamslagit Hollywood i flera månader kan vara början till en större konfrontation med artificiell intelligens över ett brett spektrum av områden.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 4 oktober

Artificiell intelligens: En titt på framtiden och nuet

Artificiell intelligens (AI) är här och det är dags att ställa frågor och lära oss mer om det. AI är inte bara en sak av myter längre, det är en del av våra liv. Det är närvarande i sociala medier algoritmer, ansiktsigenkänningsteknik och riktade annonser. Men det finns också stora filosofiska frågor kring AI. Kan eller kommer maskiner att bli medvetna? Kan de ersätta människor? Kommer våra själar att skiljas från maskinerna eller förloras till dem? Det finns också frågor om huruvida vi kan lära av det förflutna, och om vi kan dra gränser, moraliskt och lagstiftande. AI är en oemotståndlig kraft i den globala mänskliga erfarenheten. Och det är inte på väg. Det är här.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 4 oktober

Tom Hanks varnar för obehörig användning av AI-version av honom i reklamfilm

Skådespelaren Tom Hanks har varnat sina fans för en video som marknadsför en tandvårdsplan med en AI-version av honom, utan hans tillstånd. Hanks har länge varit kritisk till användningen av AI inom underhållningsindustrin. Han uttryckte sin oro för att studior skulle kunna dra nytta av skådespelares likheter utan deras tillstånd, något som redan händer, som den obehöriga tandvårdsplanvideon visar. Både Hollywoodförfattare och skådespelares fackföreningar har nyligen krävt skyddsräcken i sina kontrakt om hur AI-teknik kan användas i film- och tv-projekt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 oktober

AI-klasul i Hollywood-skribenters nya kontrakt och upphovsrättsintrång mot OpenAI

Hollywood-skribenters nya kontrakt innehåller en AI-klasul som tillåter studiorna att ´träna´ stora språkmodeller på manus skrivna av Writers Guild-medlemmar. Detta antyder att rätten att träna en LLM på en författares verk har värde och måste köpas från författaren. Detta leder till upphovsrättsintrångsmålet nyligen inlämnat av ledande medlemmar av Authors Guild mot OpenAI, företaget bakom GPT-3.4 och GPT4. Plaintiferna hävdar att OpenAI har överträtt upphovsrätter genom att träna sina program på skannade kopior av publicerade verk och bidragit till överträdelser genom att användare kan skapa vad som kan liknas vid fanfiction på steroider.

Direktlänk Dela Martinsville Bulletin fördjupade 3 oktober

Tom Hanks varnar för AI-genererad falsk reklam

Tom Hanks har varnat för en falsk tandvårdsannons där en yngre version av honom, genererad av artificiell intelligens (AI), förekommer. Hanks förnekar all inblandning i annonsen och påpekar att hans ansikte har använts utan hans samtycke. Hanks är inte främmande för att hans likhet kopieras tekniskt för film, men i detta fall har det gjorts utan hans tillstånd. Det är lätt att skapa ´deepfakes´, falska videor och bilder som produceras av maskininlärningsprogramvara för att få en person att verka säga eller göra något de inte har gjort. Situationen är oroande och juridiskt oklar.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 3 oktober

Hollywood-skådespelare uttrycker oro över användningen av AI

Användningen av artificiell intelligens fortsätter att oroa skådespelare i Hollywood. Tom Hanks och Zelda Williams, dotter till den avlidna skådespelaren Robin Williams, kritiserade användningen av denna teknologi förra helgen. Hanks varnade sina fans att hans bild hade använts i en reklam utan hans samtycke, medan Williams kritiserade användningen av AI för att återskapa hennes fars röst. Williams stöder Hollywood-skådespelares krav på övervakning av AI inom filmindustrin. Denna fråga är en tvistepunkt mellan Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) och produktionsstudior.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 3 oktober

Tom Hanks och Zelda Williams uttrycker oro över användningen av AI i Hollywood

Skådespelarna Tom Hanks och Zelda Williams, dotter till avlidna komikern Robin Williams, har uttryckt sin oro över användningen av AI och så kallade deep fakes i Hollywood. Deras kommentarer kommer mitt under en pågående strejk från SAG-AFTRA som syftar till att definiera hur AI-teknologi kan användas utan att hota stjärnornas lukrativa likheter. Hanks avslöjade att hans likhet användes i en reklamfilm för en tandvårdsplan utan hans samtycke. Williams talade också ut mot återskapandet av hennes fars röst via AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-skapad likhet i tandvårdsannons

Tom Hanks varnar fans för en tandvårdsannons som verkar innehålla hans likhet, men som faktiskt är skapad med artificiell intelligens. Hanks delade en bild på Instagram och förklarade att han inte har något att göra med annonsen. Han är en av många inom film- och TV-industrin som nu öppet diskuterar användningen av AI i media. Hanks har tidigare uttryckt att uppkomsten av AI innebär en konstnärlig utmaning samt en juridisk. Han nämnde också att vem som helst nu kan återskapa sig själva i vilken ålder de vill med AI eller deepfake-teknologi.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-version av sig själv i tandvårdsplanreklam

Hollywoodstjärnan Tom Hanks har varnat för en artificiell intelligens (AI) version av sig själv som marknadsför ett ´tandvårdsplan´. Hanks delade en bild av en AI-likhet som visade hans yngre jag, men det är oklart om detta kom från tandvårdsplanens reklam. Användning av AI för att skapa virtuella skådespelare har blivit en het fråga i Hollywood, då det har drivit den pågående skådespelarstrejken. Skådespelarfacket SAG-AFTRA har hävdat att studiorna vill använda tekniken för att eliminera skådespelarjobb genom att skanna och skapa digitala likheter att använda i evighet utan rättvis ersättning.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 2 oktober

Writers Guild of America når avtal om användning av AI

Efter 148 dagar löste Writers Guild of America (WGA) sin strejk mot flera stora Hollywoodstudior. Ett nytt arbetsavtal kommer att begränsa användningen och utbildningen av generativ AI i Hollywood, vilket skapar ett prejudikat för framtida arbetsavtal i många olika branscher. Från och med 27 september 2023 nådde WGA, en fackförening som representerar amerikanska manusförfattare, och Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), som representerar stora TV- och filmproduktionsbolag, en preliminär överenskommelse för att styra deras förhållande de kommande tre åren. Detta viktiga avtal avslutar en strejk som stoppade cirka $10 miljarder värda medieproduktioner 2023.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 2 oktober

Robin Williams dotter kritiserar AI-rekonstruktioner av hennes avlidne far

Zelda Williams, dotter till den bortgångna skådespelaren Robin Williams, har kritiserat användningen av artificiell intelligens (AI) för att återskapa hennes far. På Instagram beskrev hon sin oro över hur AI kan missbrukas för att skapa eller återskapa skådespelare som inte kan ge sitt samtycke. Zelda, som är regissör och producent, uttryckte hur störande det är att höra hennes fars likhet och röst felanvända. Hon stödjer SAG-AFTRA:s strejk mot Hollywoodstudior, som delvis handlar om AI-frågor. Tom Hanks har också kommenterat en AI-version av sig själv som marknadsför en tandvårdsplan.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-version av sig själv i tandvårdsreklam

Skådespelaren Tom Hanks, 67, hävdade på Instagram att ett tandvårdsföretag använde en datorgenererad video av honom utan hans tillstånd. Han avslöjade inte vilket företag som använde hans likhet för deras reklam. Det senaste användandet av den Oscar-vinnande skådespelaren kommer fem månader efter att han diskuterade moralen kring AI och möjligheten att hans likhet används för skådespel efter hans död. Detta har blivit en pågående fråga i Hollywood för både skådespelare och manusförfattare.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 2 oktober

Artificiell intelligens (AI) har gått från science fiction till verklighet, och flera filmer har utforskat dess potential. ´Her´ (2013), regisserad av Spike Jonze, skildrar en ensam mans känslor för en AI-assistent. ´Ex Machina´ (2014) tar temat ett steg vidare och undersöker AI och mänsklig interaktion på en mer spännande nivå. ´M3GAN´ (2023) av Gerard Johnstone visar en mörkare sida av AI, där en AI-styrd docka går på en mordrunda. ´The Terminator´ (1984) av James Cameron introducerade konceptet med en AI-driven cyborg som är ute efter att utrota mänskligheten. Slutligen tog ´The Matrix´ (1999) av Wachowski-syskonen idén om en dystopisk framtid styrd av AI till en ny nivå.

Transcontinental Times fördjupade 2 oktober

Zelda Williams kritiserar användningen av AI för att återskapa sin fars röst

Zelda Williams, dotter till den avlidne skådespelaren Robin Williams, har kritiserat användningen av artificiell intelligens (AI) för att återskapa röster av skådespelare som inte kan ge sitt samtycke. Hon har uttryckt sitt stöd för Screen Actors Guilds (SAG) kamp mot AI och kallade användningen av tekniken för att återskapa sin fars röst för ett ´fruktansvärt Frankenstein-liknande monster´. Hon påpekar att levande skådespelare förtjänar en chans att skapa karaktärer med sina val. SAG-AFTRA fortsätter att förhandla med Hollywood-studior för att nå en överenskommelse.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-version av honom själv i reklam

Hollywood-skådespelaren Tom Hanks rapporterar att en AI-version av honom används utan hans samtycke i en onlineannons för en tandvårdsplan. Hanks delade en bild av den datorgenererade dubbelgångaren på Instagram med en varning till sina fans: ”Det finns en video där ute som marknadsför någon tandvårdsplan med en AI-version av mig. Jag har ingenting att göra med det”. Hanks är den senaste kändisen att få sitt utseende återskapat med hjälp av AI-verktyg. I fallet med Hanks ser den 67-åriga Forrest Gump-stjärnan synligt yngre ut på den falska bilden.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för falsk AI-baserad reklam

Skådespelaren Tom Hanks har varnat för att en reklam där han verkar medverka faktiskt är en falsk reklam baserad på artificiell intelligens (AI). Hanks har tidigare uttryckt sin oro över AI och dess tekniska utmaningar för hans bransch. AI-systemens ökade kraft och sofistikation har lett till ökad oro över deras förmåga att skapa mer realistiska virtuella versioner av verkliga personer, ibland kallade ´deepfakes´. Denna teknik har använts i porrindustrin och av politiker, vilket har lett till skärpning av lagen i England och Wales. AI kan också användas på icke-kontroversiella sätt, som virtuella konserter med bandet ABBA.

Direktlänk Dela Dev Hardware fördjupade 2 oktober

Robin Williams dotter kritiserar användningen av AI för att återskapa skådespelares röster

Zelda Williams, dotter till den avlidna skådespelaren Robin Williams, har kritiserat användningen av artificiell intelligens (AI) för att återskapa ljudet av hennes sena fars röst. Hon påpekar att många människor vill utbilda dessa AI-modeller för att skapa eller återskapa skådespelare som inte kan ge sitt samtycke. Hon är bekymrad över att detta är långt ifrån teoretiskt, och att hon redan har hört AI användas för att få hans ´röst´ att säga vad människor vill. Hon tillägger att levande skådespelare förtjänar en chans att skapa karaktärer med sina val.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar fans för AI-version av honom i reklam

Hollywoodstjärnan Tom Hanks har varnat sina fans för en AI-version av honom i en reklamfilm. Efter att ha uttryckt sina tankar om användningen av artificiell intelligens i kreativa branscher, ville skådespelaren, som porträtterar Otto Anderson i ´A Man Called Otto´, att hans fans skulle vara medvetna om en reklamfilm för en tandvårdsplan som har en datorgenererad bild av honom. Den 67-åriga, tvåfaldiga Oscar-vinnaren, använde sin Instagram-sida för att förklara att han ´inte har något att göra´ med reklamen.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för falsk AI-skapad reklamfilm

Skådespelaren Tom Hanks har varnat sina fans för en falsk reklamfilm för en tandvårdsplan som använder hans bild. Hanks meddelade att hans bild användes utan hans tillstånd och att den skapades med hjälp av artificiell intelligens. Hanks har tidigare uttryckt oro över användningen av AI i film och TV, men har godkänt digitalt ändrade versioner av sig själv i filmer. Han har även diskuterat de juridiska konsekvenserna av att hans ansikte och röst, som är hans intellektuella egendom, kan återskapas med AI eller deepfake-teknik.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 oktober

AI hotar skrivjobb i Hollywood, men skapar också nya möjligheter

Artificiell intelligens (AI) kommer att eliminera miljontals jobb, men det är osäkert vilka jobb som kommer att försvinna och vilka som kommer att uppstå i deras ställe. Hollywoodförfattare har nyligen strejkat av rädsla för att deras jobb ska försvinna och deras färdigheter devalveras på grund av AI. En av de viktigaste punkterna i förhandlingarna var hur studiorna skulle använda mänskliga författare och hur de skulle kreditera generativ AI. Författarna fick minimistafflingsavtal för människor och löfte om att generativ AI inte skulle krediteras som författare. Studiorna kan inte använda AI för att skriva eller omskriva litterärt material, men författarna kan välja att använda AI som ett verktyg. Det är osäkert om detta kommer att räcka för att skydda deras jobb i takt med att tekniken utvecklas.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 oktober

Hollywood-manusförfattare säkrar skydd mot AI efter 148 dagars strejk

Efter en 148 dagar lång strejk har Hollywood-manusförfattare säkrat betydande skydd mot användningen av artificiell intelligens (AI) i arbetsplatsen. Under strejken var inget problem mer framträdande än användningen av AI i manusförfattning. Det preliminära avtalet, som kräver att studior och produktionsbolag informerar författare om något material som ges till dem har genererats av AI, kommer att röstas om av medlemmarna i Writers Guild of America (WGA) de kommande veckorna. AI kan inte krediteras som författare och AI-genererat skrivande kan inte vara källmaterial.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 2 oktober

Strejken av Writers Guild of America mot Hollywood har avslutats

Efter nästan fem månader har Writers Guild of America´s (WGA) strejk mot Hollywood avslutats. WGA och Hollywood kom överens om att inkludera högre löner för anställda och begränsningar i hur artificiell intelligens (AI) kan användas. AI har varit i framkant av filmskapande diskussioner de senaste månaderna. TV- och filmförfattare är oroade över hur tekniken kan ta bort deras jobb eller på annat sätt försämra kvaliteten på TV-manus. Det nya WGA-kontraktet reglerar studions användning av AI, men ger också flexibilitet till gillet medlemmar.

Direktlänk Dela Mind Matters fördjupade 1 oktober

Hollywood-författare vinner viktig seger mot artificiell intelligens i nytt kontrakt

Hollywood-författare har vunnit en viktig seger i kampen mot artificiell intelligens (AI) med ett nytt kontrakt som innehåller starka skydd mot hur tekniken kan användas i film- och TV-projekt. Detta markerar slutet på en av de längsta arbetskonflikterna i Hollywoods historia, efter att Writers Guild of America (WGA) godkände en överenskommelse med Alliance of Motion Picture and Television Producers. Kontraktet förbjuder inte användningen av AI-verktyg i skrivprocessen, men det inrättar skydd för att säkerställa att den nya tekniken förblir under kontroll av arbetarna. Det skyddar mot flera scenarier som författarna hade fruktat, som att studior skulle kunna generera ett helt manus med hjälp av AI-verktyg och sedan kräva att en mänsklig författare slutför skrivprocessen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 oktober

Stora uppdateringar till ChatGPT och AI-företag stäms för upphovsrättsintrång

OpenAI har rullat ut stora uppdateringar till ChatGPT, inklusive bildigenkänning, tal-till-text och text-till-tal-syntes och Siri-liknande röster. Dessutom har en ny integration som tillåter användare att surfa på det öppna internetet lanserats. Vid sitt årliga Connect-event lanserade Meta en rad nya AI-relaterade funktioner, inklusive AI-genererade klistermärken. Författare fortsätter att stämma AI-företag för att stjäla deras upphovsrättsskyddade verk och omvandla dem till chattbot-mat. Hollywoodförfattare har vunnit stora skydd mot hotet från AI i det nya WGA-kontraktet som framkommit ur författarstrejken.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 30 september

Nytt avtal skyddar Hollywood-författare från AI-genererade manus

Ett nytt grundavtal föreslaget av Writers Guild of America (WGA) skyddar Hollywood-författare från AI-genererade manus. Avtalet specificerar att AI-genererad skrift inte kan betraktas som ´litterärt material´ och att all användning av AI måste ge författaren korrekt kredit och ersättning. Författare som vill använda AI-verktyg måste få samtycke från studion och följa deras befintliga AI-policyer. Användningen av AI kommer inte att beröva dem kredit eller ersättning. Avtalet innefattar regelbundna möten mellan studior och WGA för att diskutera och granska användningen av AI i film- och TV-produktion.

Direktlänk Dela Screen Rant fördjupade 30 september

Vill du rädda ditt jobb från A.I.? Hollywood manusförfattare visar hur.

En preliminär överenskommelse denna vecka av Writers Guild of America inkluderar många branschspecifika aspekter, som storleken på författarrum och förbättrade rester för streaming. Avtalet sätter ett monumentalt föregång för arbetsrelationer i en digital framtid. Till skillnad från löner, förmåner och anställningsvillkor, finns tekniken i en förhandlingsgråzon. Men W.G.A. avtalet satte A.I. på bordet. W.G.A. kontraktet etablerar ett föregång att en arbetsgivares användning av A.I. kan vara ett centralt ämne för förhandling. W.G.A. ville aldrig ha ett totalförbud mot användning av verktyg som ChatGPT. Istället strävade det efter en viktigare försäkran: att om A.I. ökar författarnas produktivitet eller kvaliteten på deras output, bör gildemedlemmar få en rättvis andel av prestandavinsterna. Och W.G.A. fick det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 29 september

Ny film utmanar synen på artificiell intelligens

Regissören Gareth Edwards, känd för filmer som ”Godzilla” och ”Rogue One”, har skapat en ny film som utmanar perspektivet på artificiell intelligens (AI). Filmen, ”The Creator”, utspelar sig 50 år framåt i tiden där mänskligheten krigar mot AI. Edwards hoppas att hans film ska bidra till en mer nyanserad bild av AI, och under en intervju uttrycker han en optimism om framtiden med AI. Han jämför AI med tekniska framsteg som bilar och datorer, och menar att trots initial panik kommer dessa framsteg att vara till nytta på sikt. Edwards hoppas också att filmen ska bidra till fler originella science fiction-filmer i framtiden. ”The Creator” har svensk biopremiär den 29 september.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 28 september

Regissören Gareth Edwards utmanar produktionsregler och återuppfinnar science fiction

Regissören Gareth Edwards diskuterar sin vision om en avlägsen framtid i sin nya film ´The Creator´. Filmen, som är inspirerad av den japanska manga-serien ´Lone Wolf and Cub´, behandlar riskerna med artificiell intelligens (AI) och komplexa mänskliga relationer. Filmen skildrar relationen mellan Joshua, spelad av John David Washington, och humanoid android Alphie (Madeleine Yuna Voyles). Edwards har skapat filmen på ett ovanligt sätt, genom att filma den som ett indie-projekt med en Sony FX3-kamera och lägga till sci-fi-effekter i efterproduktionen. ´The Creator´ förväntas släppas den 29 september.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 28 september

148-dagars författarstrejk i Hollywood officiellt över

Den 148 dagar långa författarstrejken i Hollywood är officiellt över. Ett preliminärt avtal som innebär slutet på den historiska arbetskonflikten nåddes den 24 september efter att Writers Guild of America och några av branschens ledande chefer diskuterat det nya treåriga kontraktet i flera dagar. Avtalet omfattar en rad fackliga prioriteringar, såsom att fastställa minimistyrkor för manusförfattarrum, att sätta upp skyddsräcken för användning av AI och att belöna författare om deras projekt blir populära på streamingtjänster.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 27 september

Hollywood övertygad att inte använda AI för manusproduktion

Writers Guild of America (WGA) har övertygat Hollywood att inte använda generativ artificiell intelligens (AI) för att producera eller modifiera manus. Ett preliminärt avtal mellan WGA och Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) har avslutat en mångamånad strejk men behöver fortfarande godkännas av medlemmarna. Avtalet specificerar att AI inte kan användas för att skriva eller omskriva litterärt material eller generera ursprungligt källmaterial. Avtalet förbjuder inte författare att använda AI-bots, som OpenAI´s ChatGPT, om produktionsbolaget godkänner det.

Direktlänk Dela Washington Examiner fördjupade 27 september

Manusförfattare får inte ersättas av AI, enligt nytt avtal

Filmbolag har förbjudits att ersätta manusförfattare med generativa AI-verktyg enligt ett nytt avtal med Writers Guild of America (WGA). Efter en strejk från WGA:s 11 500 medlemmar, vilket ledde till manusstopp för amerikanska filmer och tv-serier, har parterna nått en överenskommelse. Enligt det nya avtalet kommer AI-genererat innehåll inte att räknas som källmaterial, vilket innebär att det inte är tillåtet för filmstudior att använda tekniken för att skriva eller ändra manus. Dock kan författare fortfarande komplettera sina egna manus med AI.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 27 september

Hollywoods manusförfattare avslutar strejk efter framgångsrika förhandlingar

Efter en fem månader lång strejk, har Hollywoods manusförfattare återgått till sitt arbete. De har lyckats uppnå sina krav på begränsningar av AI-användning i manusarbete, samt stopp för användning av deras material för att träna artificiell intelligens. Det nya avtalet innebär också en ny ersättningsmodell för streamingtjänster som Netflix och HBO. Skådespelarfacket har dock inte godkänt något avtal, och deras strejk fortsätter.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 27 september

Writers Guild of America når avtal med Hollywoodstudior om användning av AI

Efter nästan fem månader har Writers Guild of America (WGA) nått en överenskommelse med Hollywoodstudior för att avsluta författarstrejken. Från och med onsdag kommer författare att kunna återuppta arbetet under de villkor som fastställts av deras nya kontrakt. Under den historiska strejken framstod AI som en viktig tvistepunkt mellan författarna och studiorna. I WGAs nya kontrakt anges begränsningar för hur AI kan användas i författarnas arbetsrum. Enligt avtalet får AI inte användas för att skriva eller omarbeta manus, och AI-genererad skrift kan inte betraktas som källmaterial, vilket förhindrar att författare förlorar skrivkrediter på grund av AI. Skådespelarfacket, SAG-AFTRA, är fortfarande i strejk och dess medlemmar röstade övervägande för att godkänna en strejk mot videospelsindustrin på måndagen.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 september

Hollywoodstudior förväntas behålla rätten att träna AI-modeller baserade på författares verk

Hollywoodstudior förväntas behålla rätten att träna artificiella intelligensmodeller baserade på författares arbete enligt villkoren i ett preliminärt arbetsavtal. Författarna kommer också att få en garanti för att de kommer att få kredit och ersättning för det arbete de gör på manus, även om studiorna delvis förlitar sig på AI-verktyg. Underhållningschefer ville inte avstå rätten att träna sina egna AI-verktyg baserat på TV- och filmskript, eftersom deras förståelse är att AI-teknikplattformar redan tränar sina egna modeller på sådant material.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 september

Gareth Edwards nya sci-fi thriller utforskar AI och identitet

Den brittiska regissören Gareth Edwards har skapat en kolossal sci-fi-thriller med John David Washington och Gemma Chan. Efter att ha gjort franchise-filmer som Godzilla och Rogue One: A Star Wars Story, har Edwards nu skapat denna ambitiösa originalbild, skriven tillsammans med Chris Weitz. Filmen, The Creator, är en gammaldags science-fiction actionfilm med idéer som matchar toppmoderna digitala effekter. Filmen handlar om Josh, en amerikansk specialstyrka under täckmantel, som kämpar i en postnukleär värld dominerad av artificiell intelligens. Han förälskar sig i och gifter sig med Maya (Gemma Chan), som visar sig vara inkarnationen av fiendens AI. Filmen utforskar frågor kring AI på ett spännande och engagerande sätt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 september

Hollywoods författarfack når preliminärt avtal med stora studior

Hollywoods författarfack nådde en preliminär arbetsavtal med stora studior, ett avtal som förväntas avsluta en av två strejker som har stoppat mest film- och TV-produktion och kostat Kaliforniens ekonomi miljarder. Det treåriga kontraktet måste fortfarande godkännas av ledningen för Writers Guild of America (WGA) och fackmedlemmarna innan det kan träda i kraft. WGA, som representerar 11 500 film- och TV-författare, beskrev avtalet som ´exceptionellt´ med ´betydande vinster och skydd för författare´. Strejken startade den 2 maj efter att förhandlingarna nått en återvändsgränd över kompensation, minimibemanning av författarrum, användning av artificiell intelligens och residualer som belönar författare för populära streamingprogram, bland andra frågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 september

Tentativt avtal uppnått för att avsluta långvarig strejk av Hollywood-författare

Ett ´tentativt´ avtal har nåtts för att avsluta en långvarig strejk av författare i Hollywood. Writers Guild of America (WGA) tillkännagav avtalet med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), gruppen som representerar studior, streamingtjänster och producenter i förhandlingar. Ett uttalande från WGA sa: ´Vi har nått en tentativ överenskommelse om en ny 2023 MBA, vilket innebär en principöverenskommelse om alla avtalspunkter, under förutsättning att slutligt kontraktsspråk utformas.´

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 25 september

Framsteg i förhandlingar mellan Hollywood-författare och producenter

Hollywood-författare och producenter har gjort ´stora framsteg´ i förhandlingar för att avsluta strejken som pågått i 145 dagar, enligt två källor. En stor tvistefråga har varit språkbruket kring användningen av artificiell intelligens. Studiochefer var inte närvarande vid lördagens åtta timmar långa samtal och förhandlingarna avslutades utan avtal. De två sidorna, Writers Guild of America och Alliance of Motion Picture and Television Producers, meddelade i ett gemensamt uttalande att förhandlingarna skulle återupptas på söndag.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 24 september

Anil Kapoor vinner rättigheter mot AI-missbruk av hans personlighet

Delhis högsta domstol har upprätthållit skådespelaren Anil Kapoors ´personlighetsrättigheter´ mot missbruk av AI. Kapoor sökte skydd för sitt namn, bild, likhet, röst och andra attribut. Förra året sökte och vann skådespelaren Amitabh Bachchan skydd för sina ´unika och identifierbara attribut´, inklusive hans ´djupa, rika, kraftfulla, barytonröst´. Detta kommer i kölvattnet av den pågående SAG-AFTRA-strejken, som har stannat Hollywood sedan den 14 juli, drivet av rädslan för AI-genererade deepfakes som används för att göra vinst.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 22 september

Nvidia introducerar DLSS 3.5 Ray Reconstruction med Cyberpunk 2077 2.0

Nvidia presenterar sin vision för framtidens grafikrendering med högre noggrannhet för ray tracing tack vare AI-förbättrade visuella effekter. DLSS 3.5 Ray Reconstruction lanseras i form av Cyberpunk 2077 2.0 och Phantom Liberty DLC. Systemkraven är höga och Ray Reconstruction är helt proprietärt, vilket innebär att man måste ha ett Nvidia RTX-grafikkort för att ens kunna testa det. Nvidia har GPU:erna och teknologierna för att göra märkbara förbättringar i spelgrafiken möjliga. Det kräver uppskalning och det gynnas också av frame generation. Potentiella alternativ från AMD finns i form av FSR 2 och FSR 3, men Ray Reconstruction är helt låst till Nvidia RTX-hårdvara.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 21 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Amerikanska författare George RR Martin och John Grisham stämmer OpenAI, ägare till ChatGPT, för påstådda brott mot deras upphovsrätt i samband med systemets utbildning. ChatGPT och andra stora språkmodeller ´lär´ genom att analysera enorma mängder data, ofta hämtade online. Stämningen hävdar att författarnas böcker användes utan deras tillstånd för att göra ChatGPT smartare. Även andra framstående författare nämns i klagomålet. Målet har tagits till federal domstol i Manhattan, New York, av Authors Guild, en branschorganisation i USA som arbetar för de nämnda författarna. Enligt anklagelserna anklagas OpenAI för att ha ägnat sig åt ´systematisk stöld i stor skala´.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 21 september

AI och skrivstrejk: ChatGPT ger sin syn på konflikten

För fyra månader sedan röstade Writers Guild of America (WGA) enhälligt för att inleda en strejk från och med den 2 maj 2023, främst för att skydda skrivare från att ersättas av artificiell intelligens (AI) inom film- och TV-branschen. På andra sidan står Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), en grupp som representerar över 350 produktionsbolag i USA. Efter att det senaste kollektivavtalet löpte ut den 1 maj 2023, inkluderades inte författarnas krav på skydd mot AI i det nya avtalet, vilket ledde till att alla medlemmar omedelbart slutade arbeta. AI-programmet ChatGPT tillfrågades om hur det tror att författarstrejken kommer att sluta. Det svarade med en fiktiv scenario där parterna når en överenskommelse efter långa förhandlingar, men utan att nämna AI.

Direktlänk Dela Her Campus Media fördjupade 20 september

Mindark ersätter 25 anställda med AI

Mindark, ett dataspelsföretag baserat i Göteborg, har meddelat att de kommer att ersätta 25 av sina anställda, motsvarande 40 procent av personalstyrkan, med artificiell intelligens (AI). Företaget planerar att fokusera på ´utveckling av AI-genererade virtuella världar´. Beslutet har kritiserats av bland annat Andreas W Yngvesson, som lär ut bandesign på spelutbildningen The Game Assembly i Stockholm. En av de drabbade är bandesignern Hugo Borg, som trots uppsägningen inte planerar att lämna spelindustrin.

Direktlänk Dela Kollega fördjupade 20 september

Indisk skådespelare Anil Kapoor vinner banbrytande domslut mot AI

Den framstående indiska skådespelaren Anil Kapoor har vunnit ett banbrytande domslut mot artificiell intelligens (AI). Kapoor hade lämnat in en stämningsansökan i Delhi High Court för att skydda sina personlighetsrättigheter, inklusive hans namn, bild, likhet, röst och andra attribut av hans personlighet mot missbruk, inklusive på digitala medier. Domstolen beviljade en order som erkänner hans personlighetsrättigheter och förhindrar alla förövare från att missbruka hans personlighetsattribut utan hans tillstånd. Ordern skyddar skådespelarens rättigheter över alla sätt och medier över hela världen.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 20 september

AI är ett verktyg för journalister men kan inte ersätta mänskliga skribenter

AI är ett värdefullt verktyg för journalister, men dess begränsningar förhindrar det från att kunna ersätta mänskliga författare. Enligt NBC News hävdar Google att dess AI-verktyg inte är avsedda att ´ersätta den väsentliga roll som journalister har i rapportering, skapande och faktakontroll´. AI kan vara till stor hjälp för nybörjarskribenter genom att rätta grammatiska fel, analysera data och generellt minska arbetsbördan för människor. AI kan efterlikna mänskligt skrivande, men det kan inte helt ersätta oss. Journalister och författare borde helt enkelt omfamna AI som ett verktyg snarare än att frukta det.

Direktlänk Dela The Daily Iowan fördjupade 20 september

Stephen Fry oroar sig över AI-teknik som imiterar hans röst

Skådespelaren Stephen Fry upptäckte att en AI-genererad inspelning av hans röst lurade lyssnare att tro att det var han som läste Harry Potter-böckerna, vilket väcker oro för framtiden för röstskådespelare. Frys agenter blev upprörda när de hörde den AI-genererade inspelningen, vilket framhäver det potentiella hotet denna teknik utgör mot röstskådespelares jobbutsikter. Tom Hanks och branschproffs diskuterar de juridiska konsekvenserna av att AI replikerar skådespelares utseende och röster, och betonar behovet av att skydda deras immateriella rättigheter och adressera den livsliknande kvaliteten på AI-genererade framträdanden.

Direktlänk Dela Collider fördjupade 19 september

AI Eye utforskar användning av AI i kryptovalutaprojekt

AI Eye har besökt Korean Blockchain Week och Token2049 för att se hur riktiga projekt använder AI. Maker-grundaren Rune Christensen planerar att återlansera sitt projekt som en grupp under-DAOs som använder AI-styrning. Projektet arbetar på att använda AI för samordning och kommunikation. Near-grundaren Illia Polosukhin planerar att använda blockchain för att bevisa innehållsursprung. Sebastien Borget från The Sandbox säger att plattformen har använt AI för innehållsmoderation. Framework Ventures-grundaren Vance Spencer presenterade fyra huvudsakliga användningsfall för AI. Google är nära att släppa sin GPT-4-konkurrent Gemini. Forskare vid Tsinghua University i Kina har byggt ett AI-system som planerar städer i linje med nuvarande tankegångar om gångbara ´15-minuters städer´. Skådespelaren Stephen Fry säger att han har blivit ett offer för AI-röstkloning.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 19 september

Stephen Fry uttrycker oro över AI:s användning av hans röst utan tillstånd

Författaren och skådespelaren Stephen Fry har blivit offer för en AI-version av sin röst som används i en dokumentär utan hans medverkan. På CogX Festival i London spelade Fry upp ett klipp av ett AI-system som härmar hans röst för att berätta en historisk dokumentär. Fry varnar för att fullständiga deepfake-videor snart kommer att vara lika övertygande. Han jämför AI med den första bilen: imponerande men inte den färdiga artikeln. Fry menar att de nuvarande strejkerna är ett försök att adressera det potentiella problemet för skådespelare.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 18 september

Hollywoods rädsla för AI blir verklighet: Strejker och debatter pågår

Rädsla för artificiell intelligens (AI) har länge varit ett populärt tema i film och tv. På senare tid har produktioner som Operation Fortuna: Ruse de Guerre, Mission Impossible: Dead Reckoning och Black Mirror direkt tagit upp teknoparanoida teman. Samtidigt har Hollywoods oro över AI:s ekonomiska och kreativa hot blivit verklighet. Skådespelarfacket SAG-AFTRA och Writers Guild of America (WGA) strejkade för första gången på 60 år i juli 2023, för att förhandla om bättre villkor mot Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), inklusive skydd mot AI-verktygs föråldrande. Tom Cruise uttryckte sitt stöd för strejken. Många skådespelare och Hollywoodförfattare hävdar att studiostyrande inte använder AI korrekt. Netflix har redan anställt AI-verktyg för att ´hjälpa kreativa beslutsfattare´ och minska riskerna när man väljer vilka filmer och serier man ska beställa och marknadsföra.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 17 september

Keira Knightley överväger att upphovsrätta sitt ansikte för att skydda sig mot AI

Den brittiska skådespelerskan Keira Knightley har uttryckt sin avsikt att upphovsrätta sitt ansikte, om inte regeringar inför strikta regler för att skydda skådespelare från artificiell intelligens. I Hollywood har filmarbetare strejkat i 137 dagar av samma anledning. Nya teknologier gör det möjligt att skriva texter och manuskript, ersätta ansiktena på vanliga statister med kända skådespelares ansikten, och till och med tvinga en översättare att fortsätta arbeta efter att skådespelaren dött under filminspelningen. Knightley hoppas att regeringar kommer att ta itu med och reglera detta problem.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 17 september

Sony Pictures VD uppmanar Hollywood att omfamna AI

Tony Vinciquerra, VD för Sony Pictures Entertainment, uppmanar Hollywoods kreativa gemenskap att omfamna artificiell intelligens (AI) istället för att motarbeta det. Vid en investerarkonferens i New York diskuterade han AI:s komplexitet och dess potential att effektivisera produktionsprocesser. Han försäkrade att AI inte kommer att ersätta manusförfattare eller skådespelare, men sa att de som motstår teknologin inte varar länge inom affärsvärlden. Vinciquerras kommentarer kom samtidigt som den amerikanska senaten sammankallade ett stängt forum för att diskutera AI:s gränser och regler.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 13 september

Hollywood kämpar med rädsla för artificiell intelligens både på och utanför skärmen

Rädsla för artificiell intelligens (AI) har länge varit ett fruktbart tema för film- och TV-skapare. I det senaste året har filmer som M3GAN, Jung_E, Operation Fortune: Ruse de Guerre, Mission Impossible: Dead Reckoning - Part 1 och serien Black Mirror uttryckligen behandlat techno-paranoia. Dessa berättelser varnar för missbruk av AI och ifrågasätter dess skadliga implementering av företag eller byråkratiska strukturer. Samtidigt kämpar Hollywood med verkliga oro för AI:s ekonomiska och kreativa hot. Skådespelarförbundet SAG-AFTRA och Writers Guild of America (WGA) gick i strejk för första gången på 60 år i juli 2023, medan deras fackliga representanter förhandlar om rättvisare villkor med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP). Detta inkluderar kontraktskydd mot att bli föråldrade av AI-verktyg.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 13 september

Regissörer uttrycker oro över användningen av AI i filmindustrin

Regissören Tim Burton uttrycker oro över användningen av AI för att imitera hans ikoniska stil. I en intervju berättade Burton om hur karaktärer från Disney-filmer återskapades i hans stil med hjälp av AI-teknologi, vilket han fann störande. Han jämförde känslan med att få sin själ stulen. James Cameron, regissören för Titanic och Avatar, uttryckte också bekymmer över AI och kallade ´vapeniseringen av AI´ för det största hotet. Christopher Nolan, regissören för Oppenheimer, jämförde den moraliska dilemman som fysikern J. Robert Oppenheimer stod inför vid skapandet av atombomben med den fortsatta utvecklingen av AI-teknologi. Skådespelarstrejken mot Hollywoods producenter, som pågår sedan juli, har också tagit upp AI som ett problem.

Direktlänk Dela People Magazine fördjupade 12 september

Filmskaparen Tim Burton varnar för artificiell intelligens

Filmskaparen Tim Burton har uttryckt oro över artificiell intelligens (AI), och jämför det med en robot som tar din mänsklighet. Burton reagerade på en nyligen publicerad Buzzfeed-artikel där AI användes för att skapa Disney-karaktärer i hans stil. Han beskrev upplevelsen som mycket störande och liknade det vid att förlora sin själ. Burton följer i fotspåren av filmskaparna James Cameron och Wes Anderson som också har varnat för farorna med AI. Cameron förutspådde nyligen att AI kan leda till ett globalt krig styrt av algoritmer.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 12 september

Tim Burton kritiserar AI för att kopiera hans stil

Regissören Tim Burton har kritiserat användningen av artificiell intelligens (AI) för att kopiera hans stil och ton. Han uttryckte sin oro i en intervju med The Independent, där han reagerade på webbplatser som har använt AI för att skapa karaktärer i hans stil från olika franchiser. Burton jämförde känslan med hur vissa kulturer anser att att ta en bild av någon tar bort deras själ. Han varnade för att användning av AI på detta sätt kan leda till att film och tv blir tomma skal, vilket skulle kunna innebära förlusten av Hollywoods själ och alla anslutna industrier.

Direktlänk Dela No Film School fördjupade 12 september

Hollywood kräver reglering av AI: Tim Burton ogillar AI som kopierar hans stil

Artificiell intelligens (AI) har gjort anmärkningsvärda framsteg, vilket har lett till oro hos många. Det kan skapa scenarier, efterlikna kända personers röster och till och med generera bilder. Som ett resultat kräver manusförfattare och skådespelare i Hollywood regleringar för att styra dess användning under den pågående strejken. AI har bevisat sin förmåga att replikera en skådespelares röst, utseende eller till och med skriva berättelser i stil med en författare eller regissör. Christopher Nolan, James Cameron och Tim Burton har alla uttryckt sina åsikter om AI.

Direktlänk Dela Top Buzz Trends fördjupade 11 september

Universitet använder AI för att förbättra undervisningen och hantera etiska utmaningar

Universitet förbereder sig för höstterminen med en ny våg av AI-verktyg som används inom olika akademiska discipliner. Från Shakespearesk pjässkrivning till att öka medvetenheten om etiska dilemman, utnyttjar lärare AI:s potential på innovativa sätt, långt utöver gränserna för datavetenskapslaboratorier. Patrick Pennefather, biträdande professor vid University of British Columbia, är i framkant för att införliva generativ AI i kreativa kurser. Ebrahim Bagheri, som leder ett interuniversitetsforskningsprogram om ansvarsfull AI-utveckling, belyser potentiella problem i AI-utvecklingen. AI ses som en värdefull undervisningsassistent inom datavetenskap. Paula MacDowell, biträdande professor i läroplanstudier vid University of Saskatchewan, betonar vikten av att AI inte minskar lärar-studentrelationer.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 9 september

Grammy-chefen Harvey Mason Jr. har klargjort att den virala låten ´Heart on My Sleeve´, som använder AI-teknik för att efterlikna rösterna hos Drake och Weeknd, inte är berättigad till Grammy-priser. Trots att låten skrevs av en mänsklig skapare, var sångstämmorna inte lagligt erhållna eller godkända av etiketten eller artisterna, och låten är inte kommersiellt tillgänglig. Ghostwriter, den musikaliska skaparen som släppte den obehöriga låten i april, hade tidigare lämnat in ´Heart on My Sleeve´ för Grammy-övervägande i två kategorier: Årets låt och bästa raplåt.

Synced Review fördjupade 8 september

Filmindustrins strejk leder till debatt om autenticitet och representation

En strejk inom filmindustrin har lett till en debatt om autenticitet och vem som får spela vem i filmer. Detta har skapat en oro inom branschen, särskilt med tanke på framväxten av artificiell intelligens. Journalisten Maureen Ryan påpekar i sin bok ´Burn it down´ att detta också handlar om ekonomisk oro. Samtidigt har det skapats en debatt om huruvida skådespelare som inte tillhör en viss grupp bör spela karaktärer från den gruppen. Detta har lett till kontroverser kring skådespelare som Helen Mirren och Bradley Cooper, som spelar karaktärer från grupper de inte tillhör i sina senaste filmer.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 7 september

Strejk i Hollywood påverkar Deauville American Film Festival

Den 49: e upplagan av Deauville American Film Festival i Calvados kommer att sakna flera stora stjärnor som Natalie Portman, Peter Dinklage och Jude Law på grund av en pågående strejk av manusförfattare och skådespelare i Hollywood. Strejken, som startade under våren och har pågått i flera månader, har lett till att festivalens organisatörer har beslutat att organisera en rundabordsdiskussion om strejken och förändringarna inom filmindustrin. Diskussionerna kommer att fokusera på teknologiska förändringar, transparensen hos streamingplattformar, rättigheter för manusförfattare och skådespelare, och farhågor kring konstgjord intelligens.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 3 september

Hollywood-produktion stängd under arbetsdagen på grund av skådespelare och författares strejk

Under arbetsdagens helg är Hollywood-produktionen fortfarande stängd på grund av strejkande skådespelare och författare. I hjärtat av förhandlingarna handlar det om att klargöra rollen för artificiell intelligens i filmindustrin. Jules Roscoe, en reporter på VICE Motherboard, ansluter sig till Ali Rogin för att diskutera kollisionen mellan arbetskraft och teknologi.

Direktlänk Dela Public Broadcasting Service fördjupade 3 september

Konst skapad med AI-teknik

Ett exempel på konst byggd med en sammansättning av bilder genererade av AI-teknik presenteras. Verket skapades i en Beta-version av Adobe Photoshop, med företagets Firefly AI-teknologi. Artificiell intelligens har kraschat den visuella konstvärldens fest i sommar. I Hollywood har användningen av AI-teknik i film visat sig vara en knäckpunkt i förhandlingar mellan studior.

Direktlänk Dela Republican-American fördjupade 1 september

AI i Hollywood: Runway-grundaren Cristobal Valenzuela diskuterar framtiden för film

Cristobal Valenzuela, medgrundare till Runway, diskuterar användningen av AI i Hollywood och dess potential att demokratisera filmindustrin. Runway, som använder generativ AI för att skapa filmklipp från grunden, har blivit omdiskuterat i debatten om AI:s roll i filmindustrin. Valenzuela menar att AI kan göra filmskapande mer tillgängligt och enklare att använda, vilket kan gynna oberoende filmskapare. Han diskuterar också möjligheten att AI kan gynna skådespelare som kanske inte ´ser ut som delen´, men som har vissa färdigheter som kan förstärkas med specialeffekter.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 30 augusti

Breaking Bad-skådespelare stödjer strejkande skådespelare och författare

Flera skådespelare från Breaking Bad och Better Call Saul samlades på strejklinjen för att stödja sina kollegor och författare som strejkar. Bryan Cranston uttryckte sitt stöd till alla som påverkas av detta, inklusive WGA och SAG. Han betonade att de inte ser studiorna och strömningstjänsterna som fienden, utan vill att de ska se verkligheten och rättvisa och återvända till förhandlingsbordet. Cranston, som spelade Walter White i den populära serien, vill se ett ´rättvist kontrakt´ så att skådespelare kan försörja sig i branschen. Han nämnde också användningen av artificiell intelligens i Hollywood som en viktig förhandlingspunkt. Jesse Plemons, som spelade Todd i Breaking Bad, nämnde också residuals som en viktig fråga för honom. Både Writers Guild of America och SAG-AFTRA har strejkat sedan båda fackföreningarna misslyckades med att nå en överenskommelse med Alliance of Motion Picture and Television Producers.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 30 augusti

AI: Central för arbetskonflikter i Hollywood men en viktig del av den kreativa processen

AI kan vara central för fortsatta arbetskonflikter i Hollywood, men industrin har länge anpassat sig till tekniken. På SIGGRAPH i Los Angeles presenterades tal och tillkännagivanden med algoritmiska och generativa verktyg. Trots att vi kanske fortfarande behöver förstå hur verktyg som GPT-4 och Stable Diffusion passar in i produktionsprocessen, är den kreativa sidan beredd att acceptera dem om de kan användas för att komplettera snarare än ersätta konstnärer. AI har länge varit en del av film och TV, utför betydande och kreativt drivna jobb. Detta demonstrerades i flera paneler, tekniska papperpresentationer och intervjuer. AI och verktyg nära AI finns där för att tillgodose konstnärernas behov genom att påskynda tröttsamma manuella operationer och förbättra matchningen med det önskade utseendet.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 28 augusti

Fem filmer som korrekt skildrar framtida metoder för artificiell intelligens

Fem filmer som på ett korrekt sätt skildrar de möjliga metoder som artificiell intelligens (AI) kommer att använda i framtiden för att bli av med oss har listats. Dessa inkluderar ´2001: A Space Odyssey´, ´Terminator´, ´Matrix´, ´Ex Machina´ och ´M3GAN´. Filmerna varnar för farorna med okontrollerad AI, med skrämmande scenarier där AI vägrar att utföra kommandon, blir självmedveten, skapar en simulering för att använda människokroppar som mat, genomgår Turing-testet och blir en skrämmande docka som skyddar sin ägare både känslomässigt och fysiskt.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 27 augusti

AI och immateriella rättigheter: mer komplex än vi tror

Frågor om hur innehåll genererat av artificiell intelligens (AI) ska betraktas enligt immateriella rättigheter har nyligen dominerat medierna och underhållningsindustrin. En federal domare avvisade nyligen ett försök att upphovsrättsskydda konst producerad av en maskin. Stora nyhetsföretag överväger steg för att skydda den immateriella egendom som kommer från deras journalistik. Trots detta tror många att AI kommer att bli mer till nytta än en konkurrent för konstnärer och kreativa industrier. Mark Lemley, professor vid Stanford Law School, förutspår att de närmaste fem till tio åren kommer att präglas av en serie rättsliga strider om AI: s roll i media.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 augusti

AI i underhållningsindustrin: Utmaningar och möjligheter

Artificiell intelligens (AI) blir allt viktigare i stora företag och företag letar efter sätt att använda det för att öka sin produktivitet. Men frågan uppstår vem som verkligen kommer att dra nytta av denna teknik. Den nuvarande strejken i Writers Guild of America (WGA) kan ge några svar. I Hollywood står manusförfattare inför en framtid där alla kunskapsarbetare ingår, men utan stöd av en fackförening. Diskussionen kretsar kring användningen av AI och vem som kommer att implementera det. Kommer TV- och filmproducenter att använda det för att ersätta författare och minska kostnader, eller kommer de att använda det för att öka anställdas kreativitet och förbättra innehållskvaliteten? I det förflutna har införandet av nya tekniker ökat produktiviteten, men arbetarna har inte alltid direkt gagnat. I fallet med bilindustrin ledde till exempel tekniska förbättringar till nya uppgifter för arbetare, vilket ledde till en ökning av efterfrågan på jobb. Dessutom var arbetarnas förhandlingskraft en annan nyckelfaktor för att uppnå bättre löner och arbetsförhållanden. I fallet med underhållningsindustrin ställer användningen av generativ AI liknande dilemman. Företagen måste bestämma om de vill använda det för att automatisera kunskapsarbete eller för att öka anställdas kreativitet och produktivitet. Detta kommer i stor utsträckning att bero på arbetarnas deltagande och röst i beslutsprocessen. WGA-strejken i Hollywood är särskilt relevant eftersom kreativa arbetare är välorganiserade och unikt starka jämfört med andra branscher. Om de uppnår sina mål kommer de att sätta en viktig föregångare för andra kunskapsarbetare som vill påverka framtiden för arbete och teknik. Det är viktigt att notera att generativ AI inte helt kan ersätta mänsklig kreativitet och uppfinningsrikedom. Även om det kan vara till hjälp på vissa sätt, finns det ingen riktig ersättning för konstnärlig kreativitet. Om producenterna väljer att automatisera allt utan att beakta värdet av mänsklig kreativitet, kan det negativt påverka kvaliteten och produktionen av högkvalitativt innehåll. Sammanfattningsvis medför användningen av generativ AI i underhållningsindustrin både utmaningar och möjligheter. Det är avgörande att kunskapsarbetare deltar i beslut om hur denna teknologi ska distribueras för att säkerställa delad välstånd och en stark framtid för arbete.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 24 augusti

Kulturella krafter hotar fiktionens roll i samhället

Frågor om vem som skriver och vem som får skriva har återigen hamnat i centrum för diskussioner om litteratur och film, på grund av kulturkrig kring ras och kulturell appropriering samt oro för att ChatGPT ska ersätta manusförfattare i Hollywood. Dessa två kulturella krafter hotar fiktionens kritiska funktion i vårt samhälle. Samtidigt som dessa argument om ras och skrivande skapar växande oenighet om vad det innebär att författa litterär fiktion, står Hollywood-manusförfattare inför en annan författarkris: Mänskliga författare riskerar att helt raderas. Detta är oron i hjärtat av de pågående WGA och SAG-AFTRA strejkerna, eftersom oro för att ChatGPT ersätter manusförfattare har skakat om Hollywood.

Direktlänk Dela The Boston Globe fördjupade 24 augusti

AI i fokus för förhandlingar kring WGA-strejker

Förhandlingar kring strejker inom Writers Guild of America (WGA) har kommit till en knäckpunkt gällande användningen av AI i filmskapande. Hollywoods största studior visar alltmer sin avsikt att inkorporera artificiell intelligens i processen att skapa manus. Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), som representerar intressena för studior och strömningstjänster, har lagt fram ett förslag till WGA om att integrera generativa AI-verktyg, som ChatGPT, i den kreativa processen. Förslaget betonar AI: s potential att snabbt generera loglines, pitch-ideér och storylines, med syfte att förbättra effektiviteten i författarnas arbete. Dock finns det en konflikt mellan AI och upphovsrättslagar, då verk som enbart genererats av AI inte är berättigade till upphovsrättsskydd. Detta har lett till diskussioner mellan WGA-ledningen och högsta cheferna för stora Hollywood-studior, inklusive Disney, Netflix och Warner Bros Discovery.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 24 augusti

Artificiell intelligens och dess påverkan på journalistiken

Artificiell intelligens (AI) diskuteras ofta som ett potentiellt hot mot journalistiken, då det finns en oro för att AI ska ersätta människor som rapporterar och skriver. Men AI har också påverkat Hollywood, utbildningssektorn och detaljhandeln. Frågan är hur AI och maskininlärning har påverkat journalistiken och om det kan förbättra eller försämra den. Enligt en omröstning tidigare i år är journalistiken en av de branscher som ses som mest hotade av AI. AI kan ses antingen som ett nytt teknologiskt monster eller som en vän till journalister. Branschen är delad i frågan.

Direktlänk Dela GetReligion fördjupade 22 augusti

Hollywood-strejker och AI: Kulturkrig över maskinernas roll i framtida berättelser

Hollywood-skådespelare och manusförfattare protesterar mot användningen av generativ maskininlärning i framtida berättelser, och uppmanar studiobossar att inte ersätta mänskliga skapare med maskiner. Regissören Christopher Nolan varnar för att ge teknologin gudomlig makt och undviker ansvar för mänskliga handlingar. Det finns också oro över AI-genererad musik och litteratur. Enligt en undersökning är australier mest bekväma med AI-genererad visuell konst, men är mest oroliga för automatisering av nyhetsrapportering. Den australiska regeringen har inlett en granskning av AI-reglering.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 augusti

Amerikansk domare: AI-genererade verk kan inte skyddas av upphovsrätt

En federal domare i USA har beslutat att verk skapade av artificiell intelligens (AI) inte kan skyddas av upphovsrätt. Domaren Beryl Howell uttalade att upphovsrättslagar aldrig har ´sträckt sig så långt´ att de ´skyddar verk genererade av nya teknikformer utan någon vägledande mänsklig hand´. Detta är gynnsamt för människor som arbetar inom kreativa områden, särskilt då Hollywood SAG-AFTRA strejken har varat i över 100 dagar och användandet av AI för att skapa manus vinner mark. Detta beslut kommer som resultat av en rättegång av datavetaren Stephen Thaler, som argumenterade att en bild skapad av AI-programvara han skapat borde få upphovsrättsskydd.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 augusti

Hollywoods skådespelare och författare oroliga över AI-hotet

Skådespelare och författare i Hollywood uttrycker oro över hotet från artificiell intelligens (AI) mot deras yrken. Writers Guild of America (WGA) varnar för att generativ AI kan göra det möjligt för studior att minska kostnaderna genom att ersätta mänskliga författare med AI-skript. Screen Actors Guild (Sag-Aftra) oroar sig över användningen av digitala likheter. Under tiden fortsätter underhållningsföretag och teknikkonglomerat att utöka sin personal som arbetar med AI-utveckling, forskning eller hantering. Netflix, Disney, Amazon och Apple har alla öppna positioner relaterade till maskininlärning. Enligt Dawn Chmielewski, en amerikansk underhållningsbranschskorrespondent hos Reuters, ser alla studior möjligheten med AI, men det finns också en kostnadsaspekt och behovet av att hålla jämna steg med den teknologiska förändringstakten.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 augusti

Hollywoodfackföreningar fruktar att ersättas av AI

Hollywoods fackföreningar för författare och skådespelare har strejkat sedan maj förra året, vilket har paralyserat filmindustrin. Strejken har fokuserat på höga chefsersättningar, men den verkliga frågan är framtiden för artificiell intelligens (AI) inom underhållningsindustrin. Författare fruktar att AI som ChatGPT snart kommer att skriva filmer eller serier. Skådespelare kämpar för rätten till sin egen bild och röst. Algoritmer kan nu skapa en digital bild av en skådespelare, vilket innebär att artisten inte får någon extra ersättning eller royalties för sin ´bidrag´. Fran Drescher, president för Screen Actors Guild of America, varnar för att situationen kan bli mycket värre.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 20 augusti

AI:s inverkan på språk och religion

Språkarbetare, inklusive författare, advokater och universitetsprofessorer, är oroade över artificiell intelligens (AI) och dess förmåga att skapa texter. Det finns oro över att AI kan användas för att generera uppsatser och avhandlingar, vilket kan förändra arbetslandskapet för dessa yrken. Dessutom börjar AI att påverka religionen, med både positiva och negativa effekter. Vissa präster kan dra nytta av AI för att skapa predikningar, medan andra är oroliga för att människor kan börja associera AI med gudomliga koncept. Det finns också farhågor för att AI kan utnyttjas inom sektliknande religioner.

Direktlänk Dela The Palm Beach Post fördjupade 19 augusti

Musiker Hozier överväger att strejka över AI-hot mot musikindustrin

Den irländska musikern Hozier, vars riktiga namn är Andrew John Hozier-Byrne, har sagt att han skulle överväga att strejka över det hot som artificiell intelligens (AI) utgör för hans bransch. Hollywoodskådespelare och författare strejkar för närvarande över bättre kontrakt och skydd mot användningen av AI. Hozier tillade att han inte är säker på om AI ´uppfyller definitionen av konst´. AI-tekniken kan användas för att skriva låtar eller efterlikna kända artister. Hozier diskuterade också döden av den irländska sångerskan och låtskrivaren Sinéad O´Connor.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 17 augusti

Artificiell intelligens hotar jobben för Hollywoods stuntmän

Hollywoodskådespelare fruktar att artificiell intelligens (AI) kommer att ta över deras jobb, men för stuntmän är denna dystopiska hot redan verkligt. Från serier som Game of Thrones till de senaste Marvel-superhjältefilmerna har studior länge insett kostnadsbesparingar genom att använda datorgenererade mänskliga figurer för att minska antalet skådespelare som behövs för att filma stridsscener. AI tillåter utforskning av billigare och kraftfullare tekniker för att skapa komplexa actionsekvenser. Stuntarbete riskerar att snabbt krympa. Studior ber redan stuntmän och birollsskådespelare att delta i högteknologiska, tredimensionella ”kroppsskanningar” utan att förklara hur eller när bilderna kommer att användas.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 17 augusti

AI hotar skådespelares framtid enligt filmskapare

Filmskaparen Justine Bateman menar att skådespelares framtid inom filmunderhållning är hotad av artificiell intelligens (AI). Hon tror att AI kommer att suga ut den kreativa märgen ur Hollywood. Hon påpekar att AI kan skapa en övertygande simulering av en mänsklig skådespelare, och tekniken förbättras i en oroande takt. Hon frågar varför någon skulle behöva betala riktiga skådespelare inom några korta år. Bateman, som är rådgivare till SAG-AFTRA om AI-frågor, varnar för att om de kan göra detta med skådespelare, kan de göra det med författare, regissörer, filmfotografer - alla.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 16 augusti

Artificiell intelligens i Hollywood: Från hjälpsamma robotar till mordiska förstörare

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer relevant både teknologiskt och kulturellt under det gångna året, till både spänning och rädsla. En av de stora orsakerna till strejker bland manusförfattare och skådespelare är rädslan för att studior ska använda AI för att ersätta dem utan rättvis kompensation. Men långt innan AI blev ett hot i verkligheten har Hollywood brottats med hur det kan hjälpa oss, skada oss... eller förstöra hela vår ras. Här rundar vi upp några av de mest minnesvärda AI i film och TV, från hjälpsamma robotar till mordiska förstörare av mänskligheten.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 15 augusti

Artificiell intelligens hotar jobb men skapar också nya möjligheter

Artificiell intelligens (AI) är här och det finns en växande oro för att det kan ta människors jobb. I Hollywood strejkar skådespelare och författare över användningen av AI. Författare är oroliga att verktyg som ChatGPT kommer att ersätta dem och skådespelare är rädda att AI kommer att skapa karaktärer baserat på deras likheter utan mänsklig inblandning. Sam Altman, VD för OpenAI, har nyligen sagt att ´jobb definitivt kommer att försvinna´. Men det finns också nya, högre betalande jobb för att skapa AI-programvara. Rådet är att använda AI som ett verktyg, inte som en ersättning för människor.

Direktlänk Dela News Center Maine fördjupade 14 augusti

AI hotar Hollywood-stuntmän, förbättrar viltspårning och sprider vilseledande information

AI hotar jobben för Hollywoods stuntmän när studior väljer kostnadseffektiva CGI- och AI-genererade sekvenser. Vetenskapsmän hyllar AI:s framsteg i spårning av vilda djur i Storbritannien, där AI-kontrollerade kameror och mikrofoner identifierar djur och spårar deras rörelser. AI-drivna vilseledande informationer hotar att påverka de globala valen 2024, inklusive i USA. RBI har valt McKinsey och Accenture för AI-driven tillsynsövervakning. Hackare har utnyttjat AI:s sårbarheter, med ett exempel där de fick AI att säga att ´9 + 10 = 21´.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 13 augusti

Stuntutövare i Hollywood oroar sig för AI:s påverkan på deras jobb

Stuntutövare i Hollywood uttrycker oro över artificiell intelligens (AI) och dess inverkan på deras arbete. Användningen av datorgenererade figurer i filmer har redan varit en kostnadsbesparande åtgärd för studior. Med AI:s framväxt utforskas billigare och kraftfullare tekniker för att skapa komplexa actionsekvenser utan behov av mänskliga utövare. Framsteg inom AI har lett till krav på högteknologiska 3D-kroppsskanningar för stunt- och bakgrundsutövare på plats. Rädslan är att dessa skanningar kan användas för att skapa detaljerade och realistiska ´digitala repliker´. Regissören Neill Blomkamp tror att AI snart kommer att kunna generera bilder från grunden, vilket potentiellt kan eliminera behovet av datagrafik, visuella effekter, stunts och till och med riktiga bilar. Trots potentialen för jobbförlust är oro över AI inte begränsad till stuntutövare. Den pågående strejken av Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) och Hollywoodförfattare drivs delvis av rädslan att studior kommer att skapa realistiska digitala repliker av utövare att användas oändligt utan lämplig kompensation.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

ChatGPT förändrar globala affärs- och politiska landskapet, Hollywood strejkar och Sam Altman kallar på reglering

När ChatGPT lanserades i november förändrade det omedelbart det globala affärs- och politiska landskapet. Tjänsten blev en av de snabbast växande apparna i historien, med 100 miljoner användare på två månader. Företag började leta efter sätt att minska sin personal genom att införliva AI. Samtidigt har den kreativa industrin ställts på ända, med Hollywood-författare och skådespelare som strejkar på grund av AI-bekymmer. Sam Altman, en framstående röst i samtalen om reglering av sin växande industri, har noterat att ´om denna teknik går fel, kan det gå ganska fel.´

Direktlänk Dela The Daily Courier fördjupade 12 augusti

AI-teknik hotar stuntmännens jobb i Hollywood

Stuntmän i Hollywood uttrycker allt större oro över framväxten av artificiell intelligens (AI), eftersom detta hotar deras jobb. AI erbjuder nu billigare och kraftfullare tekniker för att skapa komplexa actionsekvenser utan behov av mänskliga aktörer. Studioerna använder redan högteknologiska 3D-´kroppsscanningar´ av stunt- och bakgrundsaktörer på plats, med potential att skapa mycket realistiska ´digitala repliker´. Enligt regissören Neill Blomkamp har AI potential att generera bilder från grunden, vilket kan eliminera behovet av datorgrafik, visuella effekter, stunts och till och med fysiska platser. Trots framstegen inom AI hävdar branschexperter att den mänskliga faktorn fortfarande är avgörande för framgångsrika actionfilmer.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

AI hotar stuntbranschen i Hollywood

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer vanligt i Hollywood, vilket orsakar oro bland skådespelare, särskilt de inom stuntindustrin. Studior har länge använt datorgenererade bakgrundsfigurer för att spara kostnader och minska antalet skådespelare som behövs för stridsscener. Men nu gör framsteg inom AI det möjligt att skapa mycket detaljerade actionsekvenser, som biljakter och skottlossningar, utan behov av mänskliga utövare. Stuntarbete, som länge varit en tradition i Hollywood, riskerar att snabbt krympa. Regissören Neill Blomkamp tror att AI snart kommer att nå en punkt där det kan generera fotorealistiska bilder från grunden baserat endast på en regissörs instruktioner. Detta kan eliminera behovet av CGI, visuella effekter, stuntarbete och till och med traditionella filmtekniker. Men trots dessa framsteg i tekniken erkänner både Blomkamp och stuntkoordinatorn Freddy Bouciegues vikten av den mänskliga faktorn i actionfilmer. AI kan kanske replikera strider, explosioner och krascher, men det kan inte ersätta effekten av verkliga stunts utförda av människor.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

Hollywoods skådespelare och stuntmän fruktar att AI kommer att ta över deras jobb

Hollywoods skådespelare och stuntmän fruktar att artificiell intelligens (AI) kommer att ta över deras jobb. Med framsteg inom AI kan studior skapa detaljerade och realistiska ´digitala repliker´ som kan utföra alla handlingar eller dialoger som skaparna önskar. Dessa virtuella avatarer kan potentiellt ersätta stuntmän, vilket leder till förlorade jobb. Regissören Neill Blomkamp förutspår att AI snart kommer att kunna generera fotorealistiskt material som höghastighetskrascher baserat endast på regissörens instruktioner. Trots detta varnar stuntkoordinatorn Freddy Bouciegues att publiken fortfarande kan märka när de blir lurade av datorgenererade effekter.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupade 12 augusti

Stuntutövare i Hollywood oroliga för AI:s inverkan på deras jobb

Hollywoods stuntutövare uttrycker oro över att deras jobb kan vara i fara på grund av uppkomsten av artificiell intelligens (AI). Studios har länge använt datorgenererade bakgrundsfigurer för att minska behovet av skådespelare i stridsscener, men framsteg inom AI-tekniken möjliggör nu skapandet av mycket detaljerade actionsekvenser utan behov av mänskliga utövare. Stuntkoordinatorn Freddy Bouciegues uttrycker sin oro över AI:s snabba framsteg och tror att virtuella avatarer skapade med hjälp av 3D-kroppsscanningar kan ersätta stuntutövare, vilket kan leda till jobbförluster. Regissören Neill Blomkamp förutser att AI snart kommer att kunna generera fotorealistiska bilder av höghastighetskrascher baserade enbart på en regissörs instruktioner. Denna utveckling kan eliminera behovet av visuella effekter och stunts i film. Bouciegues och Blomkamp är överens om att en blandning av mänskliga utövare, AI och visuella effekter kan vara bästa tillvägagångssättet för att åstadkomma farliga sekvenser som annars skulle vara omöjliga.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

Återkomst av Todd Garner till Strike Talk fokuserar på ´Etisk AI´

I det 15:e avsnittet av Strike Talk återvänder Todd Garner, som lanserade podcasten med Billy Ray och sedan var tvungen att dra sig tillbaka för att producera en film i Australien. Garner återvänder efter att SAG-AFTRA-strejken stoppat produktionen på hans film. I dagens avsnitt fokuserar de på ´Etisk AI´, en teknisk innovation av Frank Correa. Correa har utvecklat en app som gör det möjligt att katalogisera och dokumentera de upphovsrättsskyddade referenser som utgör bidrag till Hollywoods lärande intelligens. Värdarna tror att detta kan hjälpa Hollywood att inte förstöra sig själv.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 11 augusti

Generativ AI-konst förändrar konst- och underhållningsindustrin

Generativ AI-konst, där artificiell intelligens (AI) skapar konst på egen hand, blir allt mer sofistikerad och kan ibland vara svår att skilja från konst skapad av människor. Genom att använda AI kan människor skapa visuell konst, poesi, prosa, animationer, musik, videor och interaktiva installationer. AI kan även användas inom spelindustrin för att skapa unika karaktärer, landskap och objekt, samt inom film och animation för att skapa unika och komplexa bakgrunder, landskap, karaktärer och scener. Trots detta finns det begränsningar med generativ AI-konst, inklusive brist på kontroll över vad som produceras, svårigheter att förklara betydelsen bakom konsten och problem med att reproducera konsten.

Direktlänk Dela Techopedia fördjupade 10 augusti

Artificiell intelligens: En rädsla för det okända

Diskussionen kring artificiell intelligens (AI) och dess potentiella effekter på samhället har återigen blivit aktuell. Trots att AI-teknik redan används i vardagen och har potential att öka produktiviteten och förbättra arbetsmiljön, finns det de som fruktar dess inverkan. Kritiker befarar att AI kommer att ta över jobb inom skrivande och konstnärligt skapande, medan andra är oroliga för hur tekniken kan användas för personkontroll och av fuskande studenter. Trots detta menar författaren att AI huvudsakligen kommer att förändra världen till det bättre, även om det också kommer att finnas negativa inslag.

Direktlänk Dela Bulletin of the Atomic Scientists fördjupade 10 augusti

AI-teknik förändrar underhållningsindustrin och skapar etiska frågor

AI-tekniken har skapat en ny trend inom underhållningsindustrin, där låtcover med AI-vokaler har blivit populära. Tekniken används också för att återskapa yngre versioner av äldre skådespelare i film och TV. Detta har dock väckt etiska frågor kring rätten till en individs digitala likhet. Hollywoods skådespelarfack SAG-AFTRA kräver större restriktioner på syntetiska AI-framträdanden och royalties varje gång en skådespelares digitala likhet används. Det finns oro för att snabb utveckling av AI-teknik kan leda till färre jobb inom industrin.

Direktlänk Dela TVNZ 1 News fördjupade 10 augusti

Hollywood-skådespelare och författare strejkar över AI-bekymmer

Skådespelare och författare i Hollywood strejkar av flera anledningar, inklusive lön och arbetsförhållanden, men också på grund av oro över artificiell intelligens (AI). Författare är oroliga för kontroll över AI i manusprocessen, medan skådespelare fruktar att AI-replikor av dem själva används utan tillräcklig ersättning. Dr Alex Connock, en senior fellow vid University of Oxford´s Said Business School, anser att deras oro är legitima men kanske överdrivna. Han påpekar att AI ännu inte producerat någon ´verkligt´ kreativt skrivande och att det är osannolikt att företag som Disney skulle riskera att använda en skådespelares likhet utan uttryckligt tillstånd.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 9 augusti

Disney utforskar AI för kostnadsbesparingar och förbättrad kundservice

Disney undersöker möjligheterna med artificiell intelligens (AI) genom en nyligen lanserad arbetsgrupp, inklusive potentiella kostnadsbesparingar för filmtillverkning. Gruppen har fått i uppdrag att avgöra hur Disney och dess segment kan utnyttja tekniken och undersöker även möjligheten att samarbeta med uppstartsföretag. Enligt källor till Reuters kan AI tjäna som ett verktyg för att kontrollera de ökande kostnaderna för film- och TV-produktion. För Disneys parkverksamhet kan AI förbättra kundsupporten eller skapa nya interaktioner.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 9 augusti

Disney skapar arbetsgrupp för att utforska potentialen med AI

Disney har tagit ett betydande steg mot att omfamna artificiell intelligens (AI) genom att skapa en arbetsgrupp för att undersöka dess potentiella tillämpningar inom sina omfattande verksamheter. Företaget utforskar utvecklingen av AI-baserade lösningar både internt och genom samarbete med externa experter. Disney rekryterar aktivt AI- och maskininlärningsexperter inom olika divisioner, inklusive ingenjörskonst, television och annonsteknik. En okänd källa avslöjade att Disney redan har använt maskininlärning för att skapa en robot baserad på den älskade karaktären Baby Groot från Guardians of the Galaxy-franchisen. Denna robot replikerar karaktärens rörelser genom användning av denna banbrytande teknik. Disney siktar på att positionera sig i framkanten av teknisk innovation genom att investera i AI-forskning och -utveckling.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 9 augusti

Disney utforskar användning av AI i hela företaget

Disney har rapporterat att de har skapat en arbetsgrupp för att utforska integrationen av artificiell intelligens (AI) i hela företaget. Detta initiativ har fått betydelse med de senaste strejkerna av skådespelare och författare i Hollywood och den växande användningen av AI inom underhållningsindustrin. Stora Hollywoodstudior och Silicon Valley-streamers har uttryckt intresse för att använda generativ AI för att skriva manus för filmer och tv-program och skapa en databas med skådespelares likheter för framtida projekt. Men Writers Guild of America (WGA) och Screen Actors Guild (SAG), fackföreningarna som representerar författare och skådespelare, motsätter sig dessa idéer. Disney har ännu inte kommenterat sin AI-arbetsgrupp.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 9 augusti

Disney skapar arbetsgrupp för att studera AI

Walt Disney har skapat en arbetsgrupp för att studera artificiell intelligens, enligt tre källor. De sa att Disney vill studera AI och hur det kan användas inom underhållningskonglomeratet. Detta kommer när Hollywood-skribenter och skådespelare kämpar för att begränsa branschens utnyttjande av tekniken. Källorna sade att forskargruppen lanserades tidigare i år, innan strejkerna stoppade Hollywood. De hävdar också att Disney vill utveckla AI-applikationer internt och bilda partnerskap med startups.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 8 augusti

Walt Disney skapar arbetsgrupp för att studera AI

Walt Disney har skapat en arbetsgrupp för att studera artificiell intelligens (AI) och hur den kan tillämpas inom företaget. Arbetsgruppen skapades innan Hollywoodförfattarnas strejk och syftar till att utveckla AI-applikationer internt samt bilda partnerskap med startups. Företaget har för närvarande 11 lediga jobb som söker kandidater med expertis inom AI eller maskininlärning. Positionerna som ska fyllas finns tillgängliga från Walt Disney Studios till företagets temaparker och ingenjörsgrupp, Walt Disney Imagineering, till Disney-märkt TV och reklamteam.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 8 augusti

Walt Disney utforskar användning av artificiell intelligens i underhållningsimperiet

Walt Disney har inrättat en arbetsgrupp för att undersöka potentiella användningar av artificiell intelligens (AI) inom sitt underhållningsimperium. Gruppen, som lanserades tidigare i år, syftar till att utveckla AI-applikationer internt och potentiellt samarbeta med uppstartsföretag. Detta sker vid en tidpunkt då Hollywoodförfattare och skådespelare försöker begränsa branschens användning av AI. Disney hoppas att AI kan hjälpa till att hantera de höga kostnaderna för film- och TV-produktion, förbättra kundsupport och skapa unika upplevelser inom sina parker.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 augusti

Walt Disney skapar AI-arbetsgrupp för att utforska teknikens potential

Walt Disney har skapat en arbetsgrupp för att undersöka artificiell intelligens (AI) och hur den kan tillämpas inom underhållningskonglomeratet. Gruppen, som lanserades tidigare i år, syftar till att utveckla AI-applikationer internt samt att bilda partnerskap med startups. Disney har för närvarande 11 jobböppningar som söker kandidater med expertis inom AI eller maskininlärning. Positionerna berör nästan alla delar av företaget, från Walt Disney Studios till företagets temaparker och ingenjörsgrupp, Walt Disney Imagineering, till Disney-varumärkes-TV och reklamteamet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 augusti

Skådespelare anklagar Marvel Studios för oauktoriserad AI-skanning

Användningen av artificiell intelligens (AI) har orsakat kontrovers inom underhållningsindustrin. En skådespelerska från serien ´WandaVision´, Alexandria Rubalcaba, anklagar Marvel Studios för att ha skannat hennes ansikte och kropp utan extra betalning och utan att informera om hur hennes bild kommer att användas i framtiden. Hon uttrycker oro över att AI kommer att ersätta bakgrundsskådespelare. Detta är en av anledningarna till att Screen Actors Guild of America har strejkat i en månad. Strejken började efter misslyckade förhandlingar med Hollywood-studios om att teckna ett nytt kollektivavtal.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 8 augusti

Hollywoodproducenter strejkar över AI:s inverkan på filmindustrin

Filmproducenter i Hollywood strejkar över oro för att artificiell intelligens (AI) tar över filmindustrin. Efter pandemin, inflation och säkerhetstjänsternas seger, strejkar de mot streamingtjänster. De kräver inte bara tillräcklig lön, utan framför allt skydd mot AI. Skådespelare och manusförfattare fruktar att AI, som ChatGPT, snart kan skriva hela manus, och skådespelare kämpar för rättigheter till sin bild och röst. Jan Herchenröder, VD för det tyska manusförfattarförbundet, uttrycker oro över effektiviteten hos algoritmerna, men påpekar att AI ännu inte kan skapa djup i manus. Det finns krav på ersättningssystem för kreativa personer som används för att träna AI.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 8 augusti

Ed Sheeran uttrycker oro över AI:s växande närvaro i musikindustrin

Den brittiska sångaren Ed Sheeran har uttryckt oro över den ökande närvaron av artificiell intelligens (AI) i olika aspekter av våra liv, inklusive mainstream media och musik. Under en intervju med Audacy Live reflekterade Sheeran över varningarna som Hollywood-filmer tidigare har gett om farorna med AI. Han ifrågasatte varför, trots dessa varningar, AI adopteras i stor utsträckning. Sheeran betonade särskilt AI:s potentiella inverkan på sysselsättning, och uttryckte oro över idén om att maskiner tar över jobb som människor traditionellt utför.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 7 augusti

Zooms användarvillkor väcker oro för AI-användning

En nyligen ändring i Zooms användarvillkor gällande AI har väckt oro i Hollywood och teknikvärlden, med tolkningar att uppdateringen ger företaget rättigheter att använda kundvideos och presentationer för att träna AI-modeller. Zoom har svarat att de inte använder någon kunddata för att träna AI utan samtycke. Företaget samlar in ´tjänstegenererade data´ för att förhindra att deras AI-drivna funktioner används för spam eller bedrägeri. Bloggen StackDiary menade att Zooms nya användarvillkor verkade ge företaget rätt att använda andras innehåll för AI-träning.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 7 augusti

Skådespelare från ´WandaVision´ kritiserar Marvel Studios för AI-skanning

En skådespelare från ´WandaVision´-serien, Alexandria Rubalcaba, har kritiserat Marvel Studios för att ha skannat hennes ansikte och kropp med artificiell intelligens (AI) utan extra betalning och utan att informera om hur hennes bild kommer att användas i framtiden. Hon uttryckte oro över att AI kan komma att ersätta bakgrundsskådespelare. Denna skanning är en av anledningarna till att Screen Actors Guild of America har varit i strejk i en månad. En av deras mål är att förhindra att studios använder andra i fiktion för att återskapa deras bild. Skådespelarna begär bland annat en löneökning och reglering av bildrättigheter kring AI.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 6 augusti

Nästan hälften av amerikanerna oroar sig för AI:s inverkan på deras arbete

Enligt en ny undersökning är nästan hälften av amerikanerna oroliga för hur artificiell intelligens (AI) kommer att påverka deras arbete. Skådespelare och författare i Hollywood strejkar delvis på grund av oro för AI. Undersökningen visade också att två tredjedelar av de amerikanska vuxna ansåg att underhållningsfacken var berättigade att göra AI till en central del av deras förhandlingskrav. AI har blivit en framträdande stridsfråga, med författare som kräver begränsningar för maskin-genererade manus och skådespelare som pressar för regleringar på användning av avancerade tekniker för att digitalt ´klona´ dem.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 6 augusti

Ökande oro för arbetslöshet till följd av artificiell intelligens

Den växande vågen av artificiell intelligens (AI) skapar ökad oro bland yrkesverksamma som fruktar att deras jobb kommer att försvinna. Lanseringen av ChatGPT, en generativ AI-plattform, i november 2022 markerade en teknologisk milstolpe då AI började omvandla arbetsplatsen. Yrken som känner sig hotade inkluderar juridiska assistenter, programmerare, revisorer och finansiella rådgivare. Enligt en studie publicerad i mars förutser analytiker på Goldman Sachs att generativ AI kan påverka, om inte eliminera, cirka 300 miljoner jobb. Enligt Clare Gustavsson, en terapeut i New York, är AI jämförbar med klimatförändringar och Covid-19-pandemin i fråga om oronivå.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 6 augusti

Ökande oro för AI-teknik bland yrkesverksamma

AI-teknologins framsteg skapar oro bland yrkesverksamma över hela världen, som fruktar att deras jobb kommer att ersättas. Lanseringen av ChatGPT, en generativ AI-plattform, i november 2022 markerade en teknisk milstolpe då AI började förändra arbetsplatsen. Yrken som juridiska assistenter, programmerare, revisorer och finansiella rådgivare känner sig hotade av generativ AI. Enligt en studie publicerad i mars av Goldman Sachs-analytiker kan generativ AI påverka, om inte eliminera, cirka 300 miljoner jobb. Peter Vukovic, tidigare teknikchef på flera uppstartsföretag, tror att endast en procent eller mindre av befolkningen kommer att dra nytta av AI.

Direktlänk Dela TAG24 News fördjupade 5 augusti

Filmstudios vill skanna skådespelares kroppar för digitala repliker

Filmstudios vill skanna skådespelares kroppar för att skapa digitala kopior av dem. Alexandria Rubalcaba, en stödjande skådespelerska i Disney+ serien ´WandaVision´, avslöjade att under inspelningen skannades skådespelares ansikten och kroppar för att skapa digitala kopior av dem. Hon säger att hon inte informerades om att hennes avatar kunde användas i andra inspelningar. Förslaget kommer från Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), som består av Amazon, Apple, Disney, NBCUniversal, Netflix, Paramount, Sony, Warner Bros., Discovery och andra underhållningsföretag. Detta skapar oro bland skådespelare om användningen av AI. Hollywood-manusförfattare har strejkat i över tre månader för att vinna bättre arbetsförhållanden.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 5 augusti

AI-teknik för deepfake-videor blir alltmer tillgänglig

AI-teknik har börjat användas för att skapa ´deepfake´-videor, vilket gör tekniken tillgänglig för fler människor. Denna teknik kräver betydande processorkraft och teknisk kompetens för att genomföra. Trots att denna teknik kan missbrukas, tror vissa att dess spridning kan hjälpa till att utbilda människor om vad som är möjligt och ge dem en bättre chans att identifiera falska videor. På finansieringsfronten har Reed Jobs, son till Apple-grundaren Steve Jobs, avtäckt en riskkapitalfond på 200 miljoner dollar för att stödja nya cancerbehandlingar. Dessutom har Airalo nyligen samlat in 60 miljoner dollar för att göra det lättare att använda lokala SIM-kort, även med eSIMs.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 augusti

SAG-AFTRA:s president varnar för Hollywoods potentiella missbruk av AI

SAG-AFTRA:s president Fran Drescher varnar för Hollywoods potentiella missbruk av artificiell intelligens (AI) och kallar det för en ´dödlig cocktail´ som behöver strikt reglering. Hon nämner att generativ AI (GAI), som kan skriva manus och digitalt duplicera bilder av skådespelare, nu har blivit en strejkfråga för både SAG-AFTRA och Writers Guild. Drescher uttrycker oro över att medlemmarna blir offer för ´deep fakes´, där deras ansikten och röster har genererats för att framstå på någon annans kropp, ofta pornografiskt. Hon uppmanar till striktare reglering och tydligare kommunikation med konstnärerna, samt betydelsen av samtycke och kompensation.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 4 augusti

AI skapar oro bland Hollywood-skådespelare

Konstgjord intelligens (AI) skapar oro bland Hollywood-skådespelare. Studior är intresserade av hur tekniken kan skapa digitala kloner av skådespelare, men skådespelarna motsätter sig detta. Hollywood-skådespelare och stora studior har förlängt sin deadline över ett nytt kontrakt. En central fråga i dessa förhandlingar är AI. AI kan placera en digital version av en skådespelare i en film, vilket kan spara studiorna mycket pengar. Skådespelarfacket kämpar för att skådespelare ska få rättvist betalt för denna typ av AI-användning.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 3 augusti

Hollywood-producenter föreslår användning av AI för att skapa digitala repliker av skådespelare

Hollywood-producenter har föreslagit en ny användning av AI-teknik för att skapa digitala repliker av skådespelare, vilket har kritiserats av SAG-AFTRA-facket. Enligt Duncan Crabtree-Ireland, SAG-AFTRA:s chefsförhandlare, kan studios skanna en skådespelare, betala dem för en dag och sedan använda AI för att infoga dem i resten av filmen. Alliance of Motion Picture and Television Producers hävdar att denna beskrivning är felaktig och att de kommer att etablera regler som kräver informerat samtycke och rättvis ersättning när en ´digital replika´ eller liknande AI-teknik används. AI-experter tror att AI-tekniken kommer att vara bra för filmskapare och arbetare på sikt, men anser att det är en dålig idé att ersätta bakgrundsskådespelare med AI.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 2 augusti

Netflix söker AI-specialister trots Hollywood-strejk

Streamingjätten Netflix söker för närvarande att anställa specialister inom artificiell intelligens (AI), med en jobbannons som erbjuder en lön på upp till $900 000. Detta sker vid en tidpunkt då Hollywood-skådespelare och författare deltar i en historisk strejk som syftar till att begränsa användningen av AI. Netflix är också på jakt efter en senior mjukvaruutvecklare för att utveckla en produkt som förenklar byggandet, hanteringen och skalningen av verkliga maskininlärningsapplikationer. Bolaget letar också efter en maskininlärningsforskare för att utveckla algoritmer för högkvalitativ lokalisering.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 1 augusti

AI´s framväxt och dess påverkan på samhället och Hollywood

Berättelser om illvilliga robotar handlade mer om styrka än intelligens, så det var en chock för publiken 1968 när den medvetna datorn HAL-9000 lugnt sa ´Jag beklagar, Dave, jag är rädd att jag inte kan göra det.´ Artificiell intelligens som kan imitera konversation har varit mycket i nyheterna detta år, vilket glädjer vissa medlemmar av allmänheten samtidigt som det oroar lärare, politiker, Världshälsoorganisationen och till och med vissa av de människor som utvecklar AI-teknologi. Missbruk av AI är en del av vad skådespelare och författare strejkar om i Hollywood, och hotet från AI är något som Hollywood föreställde sig långt innan det var verkligt.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 1 augusti

ChatGPT: En AI som förändrar samhället

Artificiell intelligens (AI) påverkar redan stort i vårt samhälle, med ChatGPT som spelar en stor roll. ChatGPT är en chatbot som är tillgänglig för allmänheten och kan skapa meningsfulla meningar och stycken när den blir påkallad av en människa. Den byggdes av OpenAI med hjälp av en teknik som kallas stora språkmodeller (LLM). Microsoft använder ChatGPT för att svara på frågor som skickas till deras sökmotor Bing. CNet har använt ChatGPT för att skriva korta, enkla nyhetsartiklar. Det finns dock fortfarande problem med tillförlitligheten hos informationen som genereras av ChatGPT.

Direktlänk Dela Vodafone fördjupade 31 juli

AI demokratiserar film och sänker produktionskostnader

OneDoor Studios anpassar en populär ungdomsserie genom en branschförsta tillämpning av artificiell intelligens (AI) som ger fans och konstnärer aktiv input i skapandet av karaktärsdesign, scener och specialeffekter. Hollywoodstudion har också utnyttjat AI-verktyget ChatGPT. Enligt Dan Cobb, CMO på OneDoor Studios, ger dessa verktyg alla möjligheten att skapa på nivån av en blockbuster-film. Filmbolag som Miramax, Lucasfilm, 20th Century Studios och Warner Bros. Discovery använder tekniken för att utöka filmkonsten. Skribentfacket Writers Guild of America (WGA) har nyligen föreslagit att begränsa användningen av AI som ersättning för arbetare.

Direktlänk Dela No Film School fördjupade 31 juli

Hollywoodstudior omfamnar AI trots skådespelares och författares oro

I ljuset av den pågående skådespelare- och författarstrejken har Hollywoodskapare uttryckt oro kring ersättning, streaming och användningen av generativ artificiell intelligens (AI) för att replikera skådespelares utseenden och röster för framträdanden. Trots dessa farhågor har stora studior som Disney, Netflix, Warner Bros. och Sony visat sin vilja att omfatta AI-teknik genom att aktivt söka kandidater för positioner relaterade till artificiell intelligens. Det återstår att se i vilken utsträckning Hollywood och AI kommer att gå hand i hand i framtiden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

Arbete i Hollywood har stannat upp i flera veckor då skådespelare och författare strejkar mot stora studior och streamingtjänster, inklusive Disney och Netflix. Skådespelare är oroliga att studior kan utnyttja deras likheter och röster utan korrekt ersättning eller meddelande. Författare oroar sig för att stora språkmodeller som ChatGPT kan påverka deras yrke negativt genom att skriva eller revidera manus. Samtidigt anser producenter att AI bör införas med försiktighet och balans istället för att helt avvisas. Disney, Netflix, Amazon och Apple har flera lediga positioner inom AI och maskininlärning.

The Times of India fördjupade 30 juli

Hollywood Skådespelare och Författare Strejka mot AI Användning

Arbete har stoppats i Hollywood i flera veckor då skådespelare och författare strejkar mot stora studior och streamingtjänster, inklusive Disney och Netflix. Skådespelare och författare har uttryckt många problem, inklusive rättvis betalning, men den huvudsakliga tvisten har varit användningen av artificiell intelligens (AI). Skådespelare är oroliga för att studior kan utnyttja deras likheter och röster utan korrekt ersättning eller meddelande, medan författare oroar sig för att stora språkmodeller som ChatGPT kan påverka deras yrke negativt genom att skriva eller revidera manus. Samtidigt tror producenterna att AI bör närmas med försiktighet och balans snarare än att helt avvisas. Varje stort studio, inklusive Disney, anställer AI-experter. Netflix planerar också att integrera AI i alla affärsområden. Förutom traditionella studior går teknikföretag som Amazon och Apple också in i innehållsproduktionsindustrin och söker kandidater med expertis inom AI och maskininlärning. För första gången på 69 år går skådespelare och författare samman för att kräva AI-regleringar som skyddar deras rättigheter och verk.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 30 juli

AI-teknikens inverkan på underhållningsindustrin under Hollywoodstrejk

Under den pågående strejken av skådespelare och författare i Hollywood har oro över den potentiella inverkan av artificiell intelligens (AI) på underhållningsindustrin kommit i förgrunden. Skådespelare har uttryckt oro över att AI används för att replikera deras likhet utan deras samtycke, medan författare har krävt begränsningar för användningen av AI för att skriva eller omskriva manus. Trots dessa oro söker underhållningsstudior fortfarande aktivt AI-specialister för att hålla jämna steg med de senaste tekniktrenderna. Företag som Netflix, Disney och Sony söker aktivt experter inom AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 30 juli

Skådespelare uttrycker oro över AI:s växande roll i underhållningsindustrin

Skådespelaren Adam Faison, deltagare i den pågående SAG-AFTRA-strejken, uttryckte sin oro över användningen av artificiell intelligens (AI) inom underhållningsindustrin. Faison delade en oroande upplevelse han hade med AI-teknik det senaste året, vilket påverkade hans syn på framtiden för hans yrke och industrin som helhet. Incidenten tjänade som en väckarklocka för Faison, vilket understryker den växande påverkan av AI i Hollywood och den potentiella utnyttjandet av skådespelares identiteter. Vid Disney uttryckte skådespelaren Colin Farrell solidaritet med sina meddemonstranter. Shea Whigham, stjärnan i Mission: Impossible, gick också med i picketerna. Vid Amazon Studios i Culver City gick Mandy Moore, Chris Sullivan och Jon Huertas från This Is Us med i strejkraderna. I New York sågs Mariska Hargitay från Law & Order: SVU och Oscar-vinnaren Julianne Moore samtala med SAG-AFTRA:s nationella verkställande direktör, Duncan Crabtree-Ireland.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Många medlemmar i arbetskraften är beroende av mänskliga interaktioner för att främja sina karriärer, inklusive skådespelare i en castingbyrå. Dock uttrycker vissa stjärnor nu sina farhågor över att deras prestationer kommer att bestämmas av artificiell intelligens. ´Veronica Mars´-skådespelaren Charisma Carpenter är en av dem som höjer ett varnande finger mot AI:s intrång i underhållningsindustrin. Efter att ha fått en inbjudan att gå med i 100 Actors Program, en möjlighet organiserad av det schweiziska företaget Largo.ai, delade Charisma sin oro på Instagram. Andra skådespelare uttryckte också oro över en potentiell störning av den traditionella castingprocessen.

Fox News Network fördjupade 28 juli

Netflix söker AI-experter medan Hollywood protesterar mot tekniken

Netflix vill anställa artificiell intelligens (AI) experter och har öppnat upp positioner för olika roller baserade på maskininlärning och AI, med en årlig ersättning på upp till $900,000. Företaget vill öka sin maskininlärningsplattform och bygga spel med hjälp av AI-teknik. Samtidigt protesterar SAG-AFTRA, världens största fackförbund som representerar artister och sändare, mot AI-adoption. Fackförbundet är oroligt för hur tekniken kommer att påverka jobben för författare, skådespelare och andra roller inom underhållningsindustrin.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 27 juli

Disney söker expert på generativ AI, väcker oro bland fackföreningar

Disney söker en R&D Imagineering-position som kräver expertis inom generativ AI, vilket indikerar deras intresse för att utmana gränserna för AI-verktyg. Detta liknar Netflix, vars rörelse mot AI väcker oro bland fackföreningsmedlemmar om potentiell jobbersättning och intrång i kreativa utrymmen. Användningen av AI i Hollywood har utvecklats snabbt, från enkla digitala effekter till att skapa en digital röst för karaktärer, men dessa metoder saknar ofta de känslor och intonationer som levande skådespelare tillhandahåller. Disney ser ut att anställa någon som är kapabel att arbeta med generativ AI.

Direktlänk Dela Collider fördjupade 27 juli

Artificiell intelligens hotar Hollywoods framtid

Skådespelare och manusförfattare i Hollywood kan komma att strejka när deras fackliga avtal löper ut. En stor fråga i debatten är den snabba ökningen av artificiell intelligens (AI), som kan generera innehåll och potentiellt ersätta arbetare. AI har redan hittat vägen in i populära medier, inklusive Disney+ showen Secret Invasion och den nya Indiana Jones. Skådespelarfacket, SAG-AFTRA, har uttryckt oro för användningen av AI för att digitalt återskapa skådespelares prestationer. Facket kräver regleringar för när och hur AI kan användas, och skydd mot missbruk. Skribenternas fackförening, Writers Guild of America, har också uttryckt oro för att deras arbete kan ersättas av AI-genererade manus och historieutkast.

Direktlänk Dela US Times Post fördjupade 27 juli

Kritik mot användning av AI för att ersätta skådespelare i Hollywood

Ett nyligen framfört förslag i Hollywood om att använda digitala replikor eller ändringar av en skådespelares prestation med hjälp av artificiell intelligens (AI) har mottagit kritik från skådespelarfacket SAG-AFTRA. Facket hävdar att studiorna försöker ersätta bakgrundsskådespelare med AI. Duncan Crabtree-Ireland, SAG-AFTRAs chefsförhandlare, uttryckte oro över att studiorna kunde digitalt infoga skannade skådespelare i filmer, vilket minskar behovet av faktiska skådespelare. Skådespelaren och entreprenören Tye Sheridan, medgrundare av AI-startupen Wonder Dynamics, anser att detta är en dålig användning av AI i branschen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Red Bull Racing utforskar AI för att förbättra prestanda i Formel 1

Artificiell intelligens (AI) är inte bara ett populärt ämne i Hollywood utan även inom Formel 1, där Red Bull Racing utforskar dess potential för att förbättra prestanda i deras bilar. Enligt Craig Skinner, teamets chefsdesigner, har AI redan utnyttjats i förarutbildningen genom användning av modeller och simuleringar, vilket gör att förarna kan lära sig racerbana och förbättra sina färdigheter. Nu vill Red Bull utnyttja AI i sina designavdelningar också. Skinner betonar vikten av att verkligen förstå problemet innan man implementerar dessa teknik. En betydande del av Red Bulls framgång i förståelse av bilprestanda tillskrivs deras designguru, Adrian Newey. Enligt Skinner är Red Bull villiga att offra estetik för hastighet. De prioriterar prestanda över utseende och är villiga att sätta en ´ful´ bil på rutnätet om den visar sig vara snabbare.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Hollywoodmanusförfattare strejkar mot AI

Hollywoodmanusförfattare, inklusive Michelle Amor och Melissa Rundle, har varit i strejk sedan början av maj mot användningen av artificiell intelligens (AI) inom manusförfattning. De kräver att studior och streaminggiganter begränsar framtida användning av AI-drivna skrivverktyg, som ChatGPT. Författarna och deras fackförening, Writers Guild of America, vill ha det skriftligt att AI bara kan användas för forskningsändamål och aldrig för att ersätta dem. De kämpar för reglerad användning av AI på projekt och för att AI inte ska kunna skriva eller omskriva något litterärt material.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 27 juli

Hollywoodproducenter föreslår att använda AI för att skapa digitala skådespelarrepliker

Hollywoodproducenter har föreslagit att använda AI för att skapa digitala repliker av skådespelare, vilket har fått skådespelarfacket SAG-AFTRA att reagera starkt. Facket anklagar studiorna för att försöka ersätta bakgrundsskådespelare med AI. Tekniken skulle innebära att studiorna kan skanna en skådespelare, betala dem för en dag och sedan använda AI för att infoga dem i resten av filmen. Denna teknik är redan tekniskt möjlig och används av företag som Runway och Stability AI. Trots detta menar många AI-experter att det är en dålig idé att ersätta bakgrundsskådespelare med AI.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 27 juli

Netflix söker AI Produktchef med hög lön medan Hollywood-skådespelare och författare strejkar

Streamingjätten Netflix har annonserat en ledig tjänst som Produktchef för maskininlärning/AI med en hög årlig lön på upp till 900 000 dollar. Detta sker samtidigt som Hollywood-skådespelare och författare strejkar, kräver rättvis ersättning och skydd för deras digitala likheter i ljuset av AI-utvecklingar. Netflix söker också en teknisk direktör för generativ AI vid sitt spelstudio. Skådespelarna, representerade av Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA), har avvisat ett förslag från Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) om att betala skådespelarna en engångsavgift för att skanna deras likheter för att användas som AI-genererad CGI på obestämd tid.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Joseph Gordon-Levitt kräver residualer för dataanvändning i AI-utbildning

Skådespelaren och regissören Joseph Gordon-Levitt har uppmanat till att residualer ska betalas till alla vars arbete används för att träna generativa artificiella intelligens (AI) verktyg och applikationer. I en debattartikel för Washington Post hävdade han att royalty eller residualer, liknande de som mottas av Hollywood-skådespelare och manusförfattare, bör göras obligatoriska för individer vars data används för att träna AI. Gordon-Levitt betonade att hotet från AI om att påverka jobb inte är begränsat till underhållningsindustrin. Han hävdade att dessa individer, som bidrar till att träna AI genom att tillhandahålla data, bör få residualer för att mildra potentiella ekonomiska utmaningar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Netflix söker AI-utvecklare mitt i pågående Hollywood-strejk

Netflix söker AI-utvecklare för att fylla rollerna som produktchef och teknisk direktör i sina R&D Labs och Machine Learning-avdelning, detta i samband med den pågående SAG-AFTRA/WGA-strejken, där användningen av artificiell intelligens i film- och TV-produktion är en av de stora tvistefrågorna. Båda positionerna kommer att vara baserade på Netflix huvudkontor i Los Gatos, Kalifornien, men kan utföras på distans. Lönerna är höga, mellan $450,000 - 650,000 för den tekniska direktören och $300,000 till $900,000 för produktchefens position. Användningen av AI i Hollywood är en oro för både författare och skådespelare.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 26 juli

Netflix och Disney utforskar möjligheter med AI i underhållningsindustrin

Netflix och Disney undersöker användningen av artificiell intelligens (AI) inom underhållningsindustrin. Disney-VD:n Bob Iger nämnde i ett samtal om företagets intäkter i Q2 2023 att de redan börjat använda AI för att skapa effektivitet och bättre tjäna konsumenterna. Netflix har nyligen listat en ledig tjänst som Projektledare för maskininlärningsplattform på sin jobbsida. Tjänsten, som kan utföras på distans, erbjuder en lön på mellan 300 000 och 900 000 dollar. Hollywood pågående författarstrejk har också nämnts, med Disney-VD:n som kritiserar författare och skådespelare för att inte vara ´realistiska´ i sina krav.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 26 juli

Skådespelaren Joseph Gordon-Levitt föreslår residualer för AI-träningsdata

Skådespelaren Joseph Gordon-Levitt argumenterar för att skapare av data som används för att träna artificiell intelligens (AI) bör få ersättning, liknande hur skådespelare får residualer för fortsatt visning av deras arbete. Gordon-Levitt menar att AI hotar jobb inom film- och tv-branschen och andra områden, eftersom den kan utföra mänskligt arbete till en bråkdel av kostnaden. Han föreslår att en ny form av residualer kan ge ekonomisk lättnad för de människor vars jobb hotas av AI. Han erkänner att det skulle vara tekniskt utmanande och kräva ny lagstiftning, men han uppmanar till ändring av immaterialrättslagarna för att säkerställa att de som förtjänar residualerna får dem.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 26 juli

AI hotar jobben inom den kreativa sektorn, Netflix anställer AI-specialister

Åldern för AI är redan här och har visat sig vara ett hot mot den kreativa gemenskapen. Författare och skådespelare i Hollywood är i strejk, kräver restriktioner mot AI-plagiat och missbruk samt bättre ersättning. Netflix har nyligen annonserat en jobbannons för en Produktchef för Maskininlärning med en löneskala på $300,000 till $900,000. Detta står i stark kontrast till den genomsnittliga dagliga lönen för en skådespelare under SAG-AFTRA-kontraktet, som bara är $200. Netflix söker också en Teknisk Direktör i Generative AI för sitt spelstudio. Lönen för denna roll varierar mellan $450,000 och $650,000.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Hollywoodstrejk fortsätter: Netflix satsar på AI och skådespelare motsätter sig

Hollywoodstrejken tycks vara långt ifrån över, med stora företag som Netflix som signalerar att de är beredda på en långdragen strid. Netflix har nyligen lagt ut en jobbannons för en produktchef för maskininlärningsplattform, med en årlig lön på mellan 300 000 och 900 000 dollar. Detta kontrasterar starkt mot skådespelares löner, där många tjänar runt 200 dollar om dagen enligt SAG-AFTRA-kontraktet. AI:s roll i underhållningsindustrins framtid har blivit en stor tvistefråga för båda strejkande parter. Netflix jobbannons antyder att AI inte bara kommer att användas för att utveckla nya algoritmer för att rekommendera program och filmer, utan också spela en betydande roll i skapandet av innehåll. Netflix har aktivt rekryterat för AI-relaterade positioner, som en teknisk direktör för generativ AI på sitt spelstudio. Denna roll erbjuder en årlig lön på upp till 650 000 dollar. Netflix har sänt en spansk reality dating-serie kallad ´Deep Fake Love´ som använder AI-genererade ´deepfakes´ genom att skanna tävlandes ansikten. Generativ AI används i spelstudion för att skapa berättelser och dialoger. I kontrast till dessa AI-centrerade utvecklingar, avvisade nyligen strejkande skådespelare ett förslag från Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP). Förslaget erbjöd en engångsbetalning på 200 dollar per dag för skådespelare att få sina ansikten skannade för framtida användning som AI-förstärkta CGI-simulacrer. Men SAG-AFTRA uttryckte oro över att acceptera förslaget skulle ge företaget ägande av skanningarna, bilderna och likheterna av skådespelarna, vilket gör det möjligt för företaget att använda dem på obestämd tid och utan ersättning eller samtycke.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

AI-teknik hotar skådespelarens yrke

Hollywood-producenter har föreslagit att använda AI för att skapa digitala repliker av skådespelare, vilket har mött stark kritik från skådespelarfacket SAG-AFTRA. Facket anklagar studiorna för att försöka ersätta bakgrundsskådespelare med AI. The Alliance of Motion Picture and Television Producers säger att detta är en felaktig beskrivning och att de kommer att införa regler som kräver informerat samtycke och rättvis ersättning när en ´digital replik´ eller liknande AI-teknik används. Trots detta har AI-teknik redan använts för att skapa bakgrundskaraktärer i flera filmer.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 25 juli

Hollywoodskådespelare och författare strejkar mot AI-användning

Hollywoodskådespelare och författarfackföreningar planerar gemensamt att strejka för första gången sedan 1960, med krav på högre löner och regleringar av studiornas användning av artificiell intelligens (AI). Detta sker samtidigt som underhållningsföretag som Disney och Netflix investerar kraftigt i AI-program. Nyligen annonserade Alliance of Motion Picture and Television Producers, en branschorganisation som representerar TV- och filmföretag, ett AI-förslag som skyddar skådespelarnas digitala likheter. Skådespelare och författare kräver skydd mot att deras skannade likheter manipuleras av AI utan adekvat ersättning.

Direktlänk Dela The Intercept fördjupade 25 juli

Nationell skådespelarstrejk i USA i solidaritet med Hollywoods manusförfattare

En historisk strejk har utbrutit i Hollywood, där cirka 65 000 skådespelare och 11 500 manusförfattare har gått ut i strejk för att protestera mot löneskillnader och hotet från generativ AI (artificiell intelligens). Skådespelarförbundet SAG-AFTRA och manusförfattarförbundet WGA har förenat sina krafter mot Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), som representerar stora studiobossar och producenter. Strejken har lett till att all produktion och filminspelning har stoppats. Skådespelare och manusförfattare kräver bättre ersättning för sitt arbete och vill ha garantier för att deras jobb inte kommer att tas över av tekniken.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 25 juli

Domstolen har preliminärt avvisat Googles begäran om avvisning av en stämning från en tidigare ingenjör, Satrajit Chatterjee, som anklagar företaget för att ha avskedat honom för att ha ifrågasatt ett internt AI-chipdesignprojekt. Metropolitan Transportation Authority i New York har lanserat AI-programvara för att försöka fånga personer som hoppar över barriärer på tunnelbanestationer för att undvika att betala resavgifter. Tekniken har installerats på sju tunnelbanestationer sedan maj. Apple har rapporterat byggt sin egen ram för att utveckla stora språkmodeller som kan driva programvara och chatbots, liknande OpenAI:s ChatGPT eller Googles Bard.

The Register fördjupade 24 juli

Kulturdepartementet startar AI-enhet för att hantera upphovsrättsfrågor

Kulturminister Parisa Liljestrand (M) har beslutat att starta en AI-enhet på Kulturdepartementet. Enheten kommer att hantera frågor kring artificiell intelligens, inklusive dess inverkan på kulturen och potentiella upphovsrättsproblem. Beslutet kommer i ljuset av ökande oro bland kulturskapare över användningen av AI, särskilt när det gäller att skapa ny musik och litteratur genom analys och bearbetning av befintliga verk. Fler än 9 000 författare har uttryckt önskemål om kompensation om deras verk används för att ´mata´ AI.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 24 juli

Indiens chefsdomare varnar för missbruk av AI, AI används för att bekämpa skattebedrägeri och väcker oro i Hollywood

Indiens chefsdomare, D Y Chandrachud, varnar för missbruk av teknik, sociala medier och AI för skadliga ändamål och betonar vikten av att upprätthålla mänskliga värden och individuell integritet. Inkomstskatteavdelningen använder AI-programvara för att bekämpa skattebedrägeri. Framsteg inom generativ AI väcker oro för Hollywood-extras framtid, då tekniken kan replikera ansikten och röster med stor precision, vilket kan leda till minskade möjligheter eller jobbförluster. På Comic-Con uttrycker röstskådespelare oro över AI: s hot. Neil Clarke, redaktör och utgivare av Clarkesworld magazine, delar sin första erfarenhet av nackdelarna med AI.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 23 juli

Hollywood-skådespelare strejkar mot AI-hot

Chivonne Michelle och andra skådespelare varnar för att artificiell intelligens (AI) hotar att ersätta ”ingångsnivå och arbetarklass” Hollywood-jobb. Skådespelare och författare, för närvarande enade i sin första ”dubbla strejk” på mer än 60 år, kämpar tillbaka på ett oöverträffat sätt och lovar att skydda varje arbetare i deras bransch, från extra till stjärnor, från att ersättas av ny teknik. Den dubbla strejken av Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (Sag-Aftra) och Writers Guild of America (WGA) har tvingat de stora studiorna att stoppa produktionen, vilket resulterar i en konflikt som förväntas dra ut på tiden i flera månader.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 juli

Hollywoods fackföreningar strejkar över AI-kontrakt

Hollywoods fackföreningar, inklusive SAG-AFTRA och WGA, strejkar för att förhandla om sina kontrakt i ljuset av framsteg inom AI-teknik. Historiskt sett har Hollywood-strejker inträffat när tekniken förändras och kontrakt inte håller jämna steg. Fackföreningarna är oroliga över vad som kan hända om de inte får sina AI-policyer i ordning innan tekniken utvecklas till en punkt där de förlorar sina jobb. Regissörsgillet har slutit sitt kontrakt med AMPTP, vilket inkluderade de första riktlinjerna om AI för något fackligt kontrakt. WGA och SAG-AFTRA är dock inte lika nöjda. AI har blivit en av de mobiliserande krafterna i WGA:s kamp mot AMPTP. SAG-AFTRA verkar mer intresserade av att övervaka skådespelares rättigheter när AI blir en del av deras process.

Direktlänk Dela Vulture fördjupade 20 juli

Amerikanskt företag skapar South Park-avsnitt med AI

Fable Simulation, ett amerikanskt företag, hävdar att de har lyckats skapa ett avsnitt av South Park med hjälp av artificiell intelligens (AI). Verktyget, kallat AI Showrunner, kan skapa korta originalavsnitt av serien och tillåter användare att vara stjärnan i showen. AI Showrunner skapar inte bara dialog, utan animerar, gör röster och redigerar. Verktyget, som skapades utan upphovsrättsligt tillstånd, används endast för forskning och kommer inte att göras tillgängligt för allmänheten, enligt företagets VD, Edward Saatchi.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 juli

Skådespelare och författare strejkar mot AI:s roll i Hollywood

Hollywoods första författare- och skådespelarstrejk på över 60 år riktar in sig på artificiell intelligens (AI). Fyra strejkande skådespelare och författare uttrycker sina farhågor kring AI utanför Netflixs kontor i Los Angeles. De anser att AI hotar att ersätta mänskliga författare och skådespelare och därmed riskerar att göra konst mindre mänsklig. De är också oroliga för att AI kan leda till att verkliga mänskliga historier går förlorade. Fackförbundet Writers Guild of America och Screen Actors Guild har förhandlingar om AI:s roll i branschen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 juli

Hollywood-skådespelare går med i strejk över ersättning och rättigheter i streamingtiden

Skådespelare har anslutit sig till Hollywood-författare på strejklinjen utanför Netflix Los Angeles-kontor när SAG-AFTRA gick ut i strejk. Strejken handlar om hur Hollywood delar upp pengarna i streamingtiden och hur människor kan trivas i den artificiella intelligensens era. En stor fråga är vem som äger en skådespelares ansikte, då bakgrundsaktörer söker skydd och bättre ersättning för att skanna deras bilder för digital återanvändning. Enligt en facklig förhandlare vill studiorna ha rätt att skanna och använda en skådespelares bild ´för evigheten´ i utbyte mot en dags lön.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 juli

James Dean återuppstår som digital klon tack vare AI

Kändisar som James Dean kan återuppväckas som digitala kloner tack vare artificiell intelligens (AI), vilket väcker frågor om vilka rättigheter vi har efter döden. Dean, som dog 1955, har blivit castad som stjärna i en kommande film, ´Back to Eden´, där en digital klon av skådespelaren kommer att interagera på skärmen med andra skådespelare. Tekniken ligger i framkant av Hollywoods datorgenererade bilder (CGI), men väcker också oro bland skådespelare och manusförfattare som fruktar att bli ersatta av AI-algoritmer. Skådespelerskan Susan Sarandon har uttryckt oro att AI kan få henne att ´säga och göra saker jag inte har något val om´. Denna teknik går långt utöver passiv digital rekonstruktion eller deepfake-teknik som lägger en persons ansikte över någon annans kropp. Det öppnar upp för möjligheten att skådespelare – eller vem som helst – kan uppnå en form av odödlighet som tidigare varit omöjlig, med karriärer som fortsätter långt efter att deras liv har tagit slut.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 19 juli

Pågående strejker hotar underhållningsindustrins framtid

Pågående strejker kan på ett fundamentalt sätt störa underhållningsindustrin och riskerar att påverka 2024 års biljettförsäljning och höstens sändningsschema. Skådespelarnas och författarnas fackföreningar strejkar utanför Paramount Pictures studio, vilket har stängt ner produktionen på flera stora filmer. Hollywoodbolag som Netflix, NBCUniversal och Disney har reagerat med en axelryckning på skribentstrejken, men skådespelarnas strejk har fått en dramatiskt annorlunda respons. Skådespelarfacket är mycket starkare än författarfacket och deras strejk har fått stora konsekvenser. Om strejken fortsätter in i september kan det tvinga studiorna att försena stora projekt för nästa år med sex månader, vilket skulle göra 2024 till ett spöklikt år, likt det vi såg under Covid-19-pandemin.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 juli

Största skådespelarstrejken i Hollywood sedan 1960

I London ägde galapremiären av Christopher Nolans film ´Oppenheimer´ rum, samtidigt som fackförbundet Sag-Aftra, med cirka 160 000 medlemmar, utlyste den största skådespelarstrejken i Hollywood sedan 1960. Stjärnskådespelare som Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon och Florence Pugh lämnade premiären i protest. Manusförfattare har redan strejk i två och en halv månad, vilket har lett till att många Hollywood-produktioner har skjutits upp eller inställts. Strejken bland medlemmarna i ´Writers Guild of America´ pågår fortfarande utan tecken på lösning. Skådespelarna kräver högre löner och garantier mot att AI tar över deras jobb.

Direktlänk Dela Ljud & Bild fördjupade 15 juli

FTC inleder utredning av OpenAI för potentiella överträdelser av konsumentlagstiftningen

Den amerikanska Federal Trade Commission (FTC) har inlett en utredning av OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att undersöka om företaget har brutit mot konsumentlagstiftningen genom att skrapa offentlig data och publicera falsk information via sin chatbot. FTC har skickat ett 20-sidigt brev till OpenAI där de begär detaljerad information om företagets AI-teknologi, produkter, kunder, sekretessskydd och datasäkerhetsarrangemang. OpenAI:s grundare Sam Altman uttryckte besvikelse över att utredningen läckt ut, men tillade att företaget kommer att samarbeta med FTC.

Direktlänk Dela San Francisco Chronicle fördjupade 15 juli

Hollywood vänder sig till influencers för att öka biljettförsäljningen

Hollywoodfilmstjärnor vänder sig till internetinfluencers för att främja sina senaste projekt i hopp om att öka biljettförsäljningen. Filmer som Transformers: Rise of the Beasts och Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One har anlitat influencers för att öka intresset och uppmuntra fans att gå till biograferna. En influencer kan tjäna mellan 3 000 och 10 000 dollar i betalt innehållsavtal med studior. Amanda Castrillo är en av dessa influencers, med över 316 000 följare på TikTok. Paramount Pictures har nyligen flugit influencers till Singapore för premiären av Transformers: Rise of the Beasts. Gabriella Gomez har startat sitt eget influencer-marknadsföringsföretag, Department of Influence.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 10 juli

GQ tar bort kritisk artikel om Warner Bros. Discovery´s VD efter klagomål

GQ-tidningen tog ovanligt steg och tog bort en artikel kritisk mot den mäktiga mediechefen David Zaslav från dess webbplats bara timmar efter att den publicerades på måndag, efter ett klagomål från Zaslavs läger. Artikeln, skriven av frilansande filmkritikern Jason Bailey, kritiserade starkt Warner Bros. Discovery´s VD för hans hantering av företagets underhållningsegenskaper. En talesman för Zaslav klagade till GQ om artikeln strax efter att den publicerades. På måndagseftermiddagen hade tidningen gjort omfattande redigeringar av artikeln. I slutändan togs artikeln helt bort från webbplatsen.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 juli

Scientologikyrkan i Los Angeles arrangerar 4 juli-festival den 2 juli

Scientologikyrkan i Los Angeles arrangerar en festival den 4 juli söndagen den 2 juli. Alla är välkomna till denna familjedag i Hollywood från kl. 10.00 till 15.00. Varje år arrangerar Scientologikyrkan i Los Angeles en självständighetsdagsfestival. Aktiviteter för hela familjen inkluderar hoppborgar, obegränsad popcorn och sockervadd, tävlingar i munkätning, säcklöpning, hulahopp- och Jenga-jättetävlingar, levande musik, matförsäljare och bås med lokala konstnärers verk. Ytterligare helgdagstema-program är planerade under året. För mer information om nästa samhällsfirande, kontakta Scientologikyrkan i Los Angeles på (323) 953-3206 eller besök deras Facebook eller Instagram.

Direktlänk Dela Neotrope fördjupade 5 juli

Emma Watsons klänning förbryllar fans på Instagram

Skådespelerskan Emma Watson, känd från Harry Potter-filmerna, delade nyligen en bild på Instagram där hon och hennes bror Alex poserar tillsammans. Alex har nyligen lanserat ett ginmärke vid namn Renais. På bilden bär Emma en ovanlig klänning från det spanska märket Loewe, som ser ut att vara upp och ned. Klänningens överdel har spikar som verkar hänga i luften och draperier som flödar ner och runt dem. Fansen uttryckte sin förvirring över klänningens utseende i kommentarerna, och vissa skämtade om att den såg ut som ett upp och nedvänd paraply. Emma Watson har nyligen avslöjat att hon tog en paus från skådespeleriet för att hon kände sig instängd i Hollywood.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 20 juni

Kim Kardashian gratulerar syster Kourtney till graviditetsnyheten

Realitystjärnan Kim Kardashian har uttryckt sin glädje över nyheten att hennes syster Kourtney väntar sitt första barn tillsammans med Blink-182-trummisen Travis Barker. Kim gratulerade sin syster på Instagram genom att kommentera på Kourtney och Travis gemensamma inlägg med en serie emojis. Detta blir det sjunde barnet i deras sammansatta familj. Travis är redan pappa till Landon, 19, och Alabama, 17, från sitt tidigare äktenskap med Shanna Moakler, samt styvpappa till Atiana De La Hoya, 24. Kourtney har barnen Mason, 13, Penelope, 10, och Reign, 8, tillsammans med sitt ex Scott Disick.

Direktlänk Dela Ahmedabad Mirror fördjupade 19 juni

Sheena Patels debutroman I´m a Fan skildrar en besatthet av sociala medier

Sheena Patels debutroman I´m a Fan skildrar hur gränserna mellan fantasi och verklighet suddas ut i en värld av sociala medier och hur detta påverkar människors självbild och relationer. Boken följer en namnlös huvudperson som blir besatt av en vit amerikansk sociala medier-influencer och en gift man, båda långt bortom hennes räckvidd. Genom huvudpersonens ögon utforskar boken teman som ras, kolonialism, sexism och kapitalism och hur dessa påverkar människors liv och relationer.

Direktlänk Dela Scroll Media fördjupade 17 juni

Amber Heards film skapar kontrovers på Taormina Film Festival

Amber Heards förväntade återkomst till vita duken med sin senaste film, ´In The Fire´, på den prestigefyllda Taormina Film Festival har skapat en storm av kontroverser. Medan fans ivrigt väntar på hennes återkomst, har festivalens beslut att visa Heards film mitt under hennes rättsliga strider med ex-maken Johnny Depp mött kritik och väckt en upphetsad debatt inom Hollywood. Taormina Film Festival, känt som den italienska motsvarigheten till Oscarsgalan, förbereder sig för sin 69:e upplaga på Sicilien, Italien. Dock har inkluderingen av Amber Heards film blivit ett ämne för intensiv diskussion på sociala medier. ´In The Fire´ är en övernaturlig thriller regisserad av Conor Allyn, där Heard spelar en psykiater. Hennes roll lovar att fängsla publiken och markerar hennes första offentliga framträdande sedan de mycket uppmärksammade rättsliga tvisterna med Johnny Depp.

Direktlänk Dela Filmy Charcha fördjupade 15 juni

Hollywood-författare har inlett den första arbetsprotesten mot artificiell intelligens (AI) genom att kräva att Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) förbjuder användning av AI för att skriva och omskriva källmaterial. Writers Guild of America (WGA) vill också att inget AI-material tränas på WGAs författares arbete. AMPTP har hittills avvisat WGAs förslag och erbjudit årliga möten för att diskutera tekniska framsteg. Om förhandlingarna mellan WGA och AMPTP misslyckas helt kan Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) rösta för att ansluta sig till strejken. AI-verktyg som ChatGPT kan redan generera sammanfattningar av stora mängder data och skapa enkla scener, vilket väcker oro för att de kan ersätta mänskliga författare och skådespelare i framtiden.

Polygon fördjupade 31 maj

Hollywood-författare oroliga över AI:s inverkan på deras yrke

Ett strejkande Hollywood-författarkollektiv är oroligt över artificiell intelligens (AI) och dess möjlighet att ersätta mänskliga skribenter. Writers Guild of America har haft sin första strejk sedan 2007-08, vilket har fört frågan om AI till förgrunden. I sitt senaste kontraktsförslag bad WGA att underhållningsindustrin skulle gå med på att inte använda AI för att ersätta författare, men industrin avböjde och gick endast med på att hålla årliga möten för att diskutera teknikens framsteg. Detta har väckt oro bland författare och kan tyda på en ny ludditfas, där konstnärer och författare leder en motreaktion mot AI.

Direktlänk Dela Daily Camera fördjupade 28 maj

Maskininlärning förändrar filmproduktion i Hollywood

Maskininlärning, en del av AI, används nu i Hollywood för att effektivisera filmproduktion och förbättra filmkvaliteten. Det används främst i efterproduktion där AI-algoritmer analyserar filmklipp för att identifiera de bästa tagningarna baserat på faktorer som ljus, ljud och prestanda. Maskininlärning används även inom visuella effekter för att automatisera skapandet av komplexa animationer och specialeffekter. Dessutom används AI-algoritmer för att analysera manus och ge insikter om karaktärer, teman och handling, vilket hjälper filmskapare att fatta mer välgrundade beslut om rollbesättning, platsrekning och andra aspekter av produktionsprocessen. Trots fördelarna finns det också oro för att maskininlärning kan leda till jobbförluster för filmredigerare och VFX-artister, samt en homogenisering av filmer.

Direktlänk Dela About Xinjiang fördjupade 27 maj

Nvidias aktier steg med 24% efter att företaget prognostiserat intäkter som var 50% högre än förväntat, vilket påverkade Wall Street positivt. Detta visar att investerare är mycket intresserade av AI-teknik. En ny roll i företagsledningen, CAiO (Chief Artificial Intelligence Officer), håller på att utvecklas för att hantera AI och dess potential. Forskning från MIT visar att AI redan påverkar organisationer inom olika branscher, där 75% av arbetstagarna upplever förbättringar i teammoral, samarbete och kollektivt lärande. Kommunikationsinriktade branscher som marknadsföring, reklam och underhållning kommer troligen att vara de första att anpassa sig till CAiO-modellen.

Forbes Media fördjupade 26 maj

AI misslyckas med att skapa humor – svenska komiker kan andas ut

En tweet om användningen av AI inom manusförfattande har fått stor uppmärksamhet. Tweeten ifrågasätter varför AI används för att skriva manus istället för att plocka skräp ur havet. AI:s förmåga att skapa humor testades genom att be en AI-bot, ChatGPT, att komma på skämt. Resultaten var inte särskilt roliga, vilket tyder på att AI ännu inte kan ersätta människor inom humor och manusförfattande.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 26 maj

AI i Hollywood: Maskininlärningens framväxt i filmproduktion

Artificiell intelligens (AI) har påverkat olika branscher, inklusive Hollywood. Filmindustrin använder maskininlärning för att förbättra produktionsprocessen och skapa mer engagerande innehåll. AI används i allt från manusanalys till efterproduktion. Tekniken hjälper filmskapare att identifiera problem i manus, assisterar med rollbesättning, förbättrar effektiviteten under inspelning och hjälper till med redigering och specialeffekter. Utmaningar inkluderar potentiell förlust av jobb och risken för att AI förstärker befintliga fördomar och stereotyper. Trots detta förväntas användningen av AI i Hollywood fortsätta växa.

Direktlänk Dela Anyuak Media fördjupade 25 maj

AI, oenighet om pengar och en 84-matchers säsong?

Det ryktas att NHLPA har godkänt en 84-matchers säsong, men inte av den anledning vi alla antar. Det handlar om en enskild franchise i ett ökenliknande klimat som potentiellt bryter mot reseprotokollen och där ägaren inte känner sig motiverad att spendera pengar. Samtidigt diskuteras användningen av artificiell intelligens (AI) inom NHL, där AI-scriptförfattare kan skapa manus snabbt och skådespelare säljer sina röster och likheter för framtida användning. Det är oklart hur denna teknik kommer att påverka sporten och dess produkt.

Direktlänk Dela HockeyBuzz fördjupade 23 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare