» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 198 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

IBM (International Business Machines Corporation) är ett amerikanskt multinationellt teknikföretag som grundades 1911. Företaget är känt för att erbjuda en rad produkter och tjänster inom IT, inklusive hårdvara, mjukvara, konsulttjänster och infrastrukturlösningar. IBM har varit en pionjär inom datorindustrin och har utvecklat många tekniska innovationer som har bidragit till framsteg inom området, såsom skapandet av den första kommersiella datorn och utvecklingen av artificiell intelligens. Företaget har också en stark forsknings- och utvecklingsavdelning och har fått flera Nobelpriser för sina insatser inom teknik och vetenskap.

Senaste nytt kring IBM

Tekniska framsteg används för att bekämpa brott i South Fulton

Staden South Fulton använder tekniska framsteg för att bekämpa brott. Polischef Keith Meadows och Kapten Brendan O´Neil har utvecklat ett realtids brottscenter som kombinerar övervakningskameror, nummerplåtsläsare, drönare, skottlokalisering och andra teknologier. All denna information bearbetas också genom IBM, tack vare ett partnerskap. Teknologin hjälper poliserna att svara snabbare och mer effektivt på brott, samt förutse var och när skott kan avfyras igen.

Direktlänk Dela Atlanta News First fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Global AI-robotmarknad förväntas nå 69,24 miljarder dollar 2031

SkyQuest förutspår att den globala marknaden för AI-robotar kommer att uppnå ett värde av 69,24 miljarder dollar 2031, med en årlig tillväxttakt på 21,5% under prognosperioden (2024-2031). De huvudsakliga faktorerna som driver marknadens expansion är det ökande användandet av AI-robotar för personligt bruk och ökad statlig hjälp för utveckling av ny teknik. Marknaden expanderar på grund av faktorer som ökad efterfrågan på intelligenta virtuella assistenter och ökad implementering av 5G-infrastruktur.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade igår

IBM planerar att anställa upp till 800 personer i Irland

IBM planerar att anställa upp till 800 fler personer i Irland för att hjälpa till att bygga avancerad programvara som stöds av AI-teknik, enligt det statliga investeringsorganet IDA Ireland. Det amerikanska IT-programvaru- och konsulttjänstföretaget, som är en av de största multinationella arbetsgivarna i Irland med 3 000 anställda, kommer att lägga till roller inom forskning och utveckling, digital försäljning och konsultation. Detta kommer att ge en verklig uppryckning i det irländska teknikekosystemet genom att främja kapaciteter inom viktiga tillväxtområden för IDA Ireland som moln, AI, kvant och cybersäkerhet, säger IDA Irelands VD Michael Lohan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Microsoft lanserar AI-baserad tjänst för att koordinera anställdas återgång till kontoret

Microsoft introducerar Microsoft Places, en AI-baserad tjänst för att koordinera anställdas flexibla återgång till kontoret. Tjänsten, som för närvarande är i förhandsgranskning och planeras vara en del av Teams Premium-plan, låter anställda dela vilka dagar de planerar att komma till kontoret och se när deras kollegor planerar att komma. Chefer kan ställa in ´prioritetsdagar´ och all data matas in i Outlook-kalendrar. Data kommer också att matas in i Teams för att låta en anställd chatta med personer i närheten. Dessutom kommer Places-data att integreras i Microsoft Copilot för att underlätta koordinering.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 15 maj

IBM hoppar på AI Copilot-vagnen med ´Runway´-initiativet

IBM har anslutit sig till trenden med AI-assistenter, populäriserad av Microsoft och dess dotterbolag GitHub, med sitt nya ´IBM Copilot Runway´-initiativ. IBM, som en gång var allestädes närvarande i datacenter överallt, har framgångsrikt omstrukturerat sig för att fokusera på AI och hybridmoln. Nu har IBM lanserat en ny tjänst för att hjälpa företag att skapa, anpassa, distribuera och hantera copiloter, inklusive Copilot för Microsoft 365. Målet är att hjälpa kunder att sömlöst integrera copiloters generativa AI för att öka produktiviteten och lönsamheten. Detta kommer att göras med hjälp av en ny dedikerad konsultpraxis med Microsoft Copilot-kompetens, referenser och expertis.

Direktlänk Dela Virtualization Review fördjupade 14 maj

Kvantberäkningens potential att boosta AI

Under 1970-talet fanns det ingen hårdvara för att köra studier inom artificiell intelligens (AI), enligt Lawrence Gasman, grundare av Inside Quantum Technology. Nu, ett halvt sekel senare, har datorkraften hunnit ikapp AI:s potential tack vare högeffektiva chips som de från Nvidia i Kalifornien. Generativ AI revolutionerar hur vi arbetar, studerar och konsumerar underhållning. Nu står AI inför ytterligare en boost genom kvantberäkning. IBM avtäckte nyligen sin senaste processor, Heron, som har 133 kvantbitar och deras bästa felminskning någonsin. Raj Hazra, VD för kvantstart-upen Quantinuum, påpekar att generativ AI och kvantberäkning är två perfekta partners.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 13 maj

Studie om maskininlärning i detaljhandelsmarknaden tillgänglig på OrbisResearch.com

En ny studie, ´Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2024´, är nu tillgänglig på OrbisResearch.com. Forskningsrapporten ger omfattande insikter i marknaden för maskininlärning i detaljhandeln, inklusive viktiga trender, möjligheter, utmaningar och strategisk vägledning för intressenter. Rapporten diskuterar bland annat e-handelsintegration, hållbarhetsinitiativ och användningen av dataanalys och AI. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, NVIDIA, Google, Sentient Technologies och Salesforce.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 maj

Studie om maskininlärning i bilmarknaden 2024 tillgänglig

En ny studie, ´Maskininlärning i bilmarknaden 2024´, är nu tillgänglig på OrbisResearch.com. Rapporten ger insikt i bilmarknaden, som präglas av teknisk innovation och förändrade konsumentpreferenser. Rapporten täcker viktiga trender, utmaningar och strategisk vägledning för intressenter. Den undersöker även sårbarheter i leveranskedjan och ger strategier för att bygga motståndskraft. Rapporten diskuterar även e-handelsintegration, hållbarhetsinitiativ, dataanalys och AI, samt gränsöverskridande expansionsstrategier. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Allerin, Intellias Ltd, NVIDIA Corporation, Xevo, Kopernikus Automotive, Blippar, Alphabet Inc, Intel, IBM och Microsoft.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 maj

Ny studie om marknaden för programvara för operativisering av maskininlärning tillgänglig

En ny studie, ´Maskininlärningsoperativiseringsprogramvarumarknad 2024´, är nu tillgänglig. Forskningsrapporten ger insikt i marknaden för maskininlärningsprogramvaror, inklusive trender, möjligheter, utmaningar och strategisk vägledning. Rapporten undersöker även sårbarheter i leveranskedjan och identifierar potentiella risker. Den fokuserar på vikten av e-handelsintegration, segmentering av marknaden, hållbarhetsinitiativ, användning av dataanalys och AI samt strategier för gränsöverskridande expansion. Nyckelspelare på marknaden inkluderar MathWorks, SAS, Microsoft, ParallelM, Algorithmia, H20.ai, TIBCO Software, SAP, IBM, Domino, Seldon, Datmo, Actico, RapidMiner och KNIME.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 maj

Maskininlärning på marknaden för verktyg: Nya studier och trender

En ny studie, ´Maskininlärning på verktygsmarknaden 2024´, är nu tillgänglig på OrbisResearch.com. Rapporten ger en detaljerad inblick i marknaden för maskininlärning inom verktyg, inklusive de senaste trenderna, möjligheterna, utmaningarna och strategisk vägledning för intressenter. Rapporten undersöker även sårbarheter i leveranskedjan och identifierar potentiella risker, samt erbjuder strategier för att bygga motståndskraft. E-handelsintegration, hållbarhetsinitiativ och användning av dataanalys och AI är också viktiga teman i rapporten.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 maj

Maskininlärningsteknikmarknaden växer globalt

Maskininlärningsteknikmarknaden upplever betydande global tillväxt, drivet av tekniska framsteg, förändrade konsumentpreferenser och ökad efterfrågan på innovativa produkter. Topp 10 företag och deras prestanda ger en överblick över de ledande företagen inom marknaden, inklusive en utvärdering av deras finansiella prestanda, marknadsandel och strategiska ansträngningar. Strategiska insikter ger värdefulla perspektiv på rådande marknadstrender, konkurrensmiljö och tillväxtvägar. Nyckelprodukter inom marknaden bidrar avsevärt till marknadsexpansionen och påverkar trender inom branschen.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI i Cybersecurity-marknaden växer snabbt och erbjuder nya möjligheter

En ny studie, ´Artificial Intelligence (AI) i Cybersecurity Market 2024´, är nu tillgänglig på OrbisResearch.com. Studien ger insikter i AI i Cybersecurity-marknaden, inklusive aktuella trender, möjligheter, utmaningar och strategisk vägledning för intressenter. Rapporten undersöker också sårbarheter i försörjningskedjan och erbjuder strategier för att bygga motståndskraft. Dessutom höjdpunkterar rapporten vikten av e-handelsintegration, hållbarhetsinitiativ och användningen av dataanalys och AI. Rapporten listar också framstående aktörer inom marknaden, inklusive Darktrace, Cylance, Securonix, IBM, NVIDIA Corporation, Intel Corporation, Xilinx, Samsung Electronics, Micron Technology, Amazon Web Services, Vectra AI, ThreatMetrix, Sift Science, Acalvio Technologies, SparkCognition, Palo Alto Networks, Symantec Corporation, Skycure, BAE Systems, Check Point Software Technologies, Fortinet, Cisco Systems, FireEye och RSA Security.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 maj

Jurister bör känna till fördelar och brister med försäkring för AI-riskhantering

För att bättre kunna rådgiva om artificiell intelligens (AI) borde jurister känna till fördelarna, bristerna och bästa praxis för att integrera försäkringar i AI-riskhantering. Enkla AI-system är redan djupt integrerade i vårt samhälle och ekonomi, från virtuella assistenter till bedrägeribekämpning. Nya framsteg baserade på stora språkmodeller ökar snabbt takten för integration och kapaciteten för fel när nyare AI-system ersätter äldre AI- och icke-AI-system. Potentiella faror med AI inkluderar upphovsrättsintrång, hallucinationer, integritet och fördomar. Jurister bör råda sina klienter att proaktivt hantera dessa risker genom skräddarsydda försäkringspolicys.

Direktlänk Dela ABA Journal fördjupade 10 maj

AI-utveckling och kvantberäkning förbättrar företagskundinteraktioner och potentiellt medicin och kryptografi

Altera, ett företag som utvecklar AI-agenter, har nyligen meddelat en framgångsrik finansieringsrunda på 11,1 miljoner dollar. Dessa agenter kan revolutionera branscher som e-handel och kundservice genom att erbjuda dator-konversationer med människor på ett allt mer verklighetstroget sätt. Dessutom kan kvantberäkning förbättra AI genom att tillämpa kvantprinciper, vilket potentiellt kan förändra områden som medicin och kryptografi. Trots att denna integration av kvantberäkning och AI fortfarande är i sin linda, accelererar samarbeten mellan ledande kvantberäknings- och nätverksföretag framstegen.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 10 maj

Ny studie förutspår framtida utveckling av marknaden för maskininlärningsverktyg

Den senaste studien, ´Machine Learning Tools Market 2024´, är nu tillgänglig på OrbisResearch.com. Rapporten analyserar inte bara den nuvarande marknadssituationen, utan ger också prognoser om den framtida utvecklingen av marknaden för maskininlärningsverktyg. Rapporten ger en djupgående analys av marknadssegmentering och variationer över olika regioner, vilket ger intressenter verktygen att anpassa sina strategier och utnyttja exakta marknadsmöjligheter. Rapporten ger intressenterna en omfattande förståelse för de komplexa dynamikerna, mönstren och katalysatorerna som formar marknadslandskapet.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 10 maj

Stora teknikföretag presenterar AI-utvecklingar för cybersäkerhet på RSA-konferensen

Under den tre dagar långa RSA-konferensen om cybersäkerhet i San Francisco, diskuterade flera företag framtiden för säker digital data med generativ artificiell intelligens (gen-AI). Bland de stora namnen som tillkännagav framsteg inom detta område var Microsoft och Google. Många företag undertecknade också ´Secure by Design Pledge´, tillkännagivet av USAs Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA). Palo Alto Networks presenterade ett proprietärt AI-system som kombinerar gen-AI, maskininlärning och djupinlärning. Microsoft introducerade uppdateringar till Microsoft Defender molnsäkerhet och Microsoft Purview dataskyddslösningar. Google introducerade sin Mandiant AI-konsulttjänst och IBM lanserade initiativ för att stödja kunder inom AI-användning med säkerhet som en kärnelement.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 10 maj

IBM och SAP lanserar partnerskapsinitiativ för generativ AI och molnlösningar

IBM och SAP lanserar det nya partnerskapsinitiativet New Value Generation, som syftar till att öka klienternas produktivitet och innovation med nya generativa AI-funktioner och branschspecifika molnlösningar. John Granger, Senior Vice President för IBM Consulting, och Scott Russell, Chief Revenue Officer & Executive Board Member för SAP SE, uttrycker båda sin entusiasm över initiativet. Genom partnerskapet planerar företagen att bygga intelligenta branschanvändningsfall, utveckla nästa generations affärsprocesser och expandera sitt ekosystem.

Direktlänk Dela Mesa Association for Sports and Physical Education fördjupade 9 maj

IBM introducerar IBM Copilot Runway för att integrera generativ AI i företagsverksamheter

IBM introducerade idag en tjänst kallad IBM Copilot Runway, som kommer att hjälpa organisationer att sömlöst integrera avancerade generativa AI ´kopiloter´ i sina verksamheter. Det nya erbjudandet är utformat för att effektivisera skapandet, anpassningen och implementeringen av AI-kopiloter, med fokus på att öka produktiviteten och driva framgång inom flera affärssektorer. IBM Copilot Runway utnyttjar expertisen hos IBM Consulting för att ge kunderna ett team av experter som är väl insatta i Microsoft Copilot-teknologier.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 9 maj

IBM lanserar Copilot Runway för att hjälpa företag med AI-integration

IBM (NYSE: IBM) meddelade idag tillgängligheten för IBM Copilot Runway, ett nytt erbjudande från IBM Consulting designat för att hjälpa företag att skapa, anpassa, distribuera och hantera copiloter, inklusive Copilot för Microsoft 365. Med det nya erbjudandet kommer klienter att kunna integrera copiloters generativa AI smidigt i sina organisationer för att förbättra produktiviteten och driva företagsframgång. IBM Consulting har också bildat en särskild praxis av konsulter med Microsoft copilot-färdigheter, referenser och expertis för att vägleda klienter på deras AI-transformationsresa.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 9 maj

Artificiell intelligens rådgivningstjänstmarknad - Hur innovationscykler driver värdering

En rapport från AMA Research visar en djupgående analys av marknaden för artificiell intelligensrådgivningstjänst. Rapporten inkluderar marknadskarakteristik, storlek, uppskattningar och tillväxt genom segmentering, regionala nedbrytningar och land, samt konkurrenslandskap och aktörers marknadsandelar. Stora spelare inkluderar IBM, SAP, Google, Amazon, Salesforce, Intel, Fair Isaac Corporation (FICO), SAS Institute och Deloitte. Rapporten hjälper företagsledare att formulera bättre affärsplaner och fatta informerade beslut för förbättrad lönsamhet.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 maj

IBM och SAP SE presenterar vision för nästa era av samarbete

IBM och SAP SE har presenterat sin vision för nästa era av sitt samarbete, vilket inkluderar nya generativa AI-funktioner och branschspecifika molnlösningar som kan hjälpa kunder att låsa upp affärsvärde. ´Vårt nya värdeskapande partnerskapsinitiativ kommer att möjliggöra för kunder att påskynda vägen till innovation, konkurrensfördelar och bli ett nästa generations företag genom generativ AI´, säger John Granger, Senior Vice President, IBM Consulting. Scott Russell, Chief Revenue Officer & Executive Board Member, Customer Success of SAP SE, tillade att det utvidgade partnerskapet kommer att hjälpa fler gemensamma kunder att nå nya höjder genom att innovera genom molnet, data och affärs-AI för att växa och omvandla sina företag.

Direktlänk Dela Fierce Network fördjupade 8 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Warren Buffett diskuterar AI och dess påverkan på arbetsmarknaden

Warren Buffett, Berkshire Hathaways VD, diskuterade artificiell intelligens (AI) och dess potentiella inverkan på arbetsmarknaden under företagets årsstämma. Buffett, som inte är känd för sin tekniska kunskap, påpekade att AI kan leda till ökad fritid men också till katastrofala effekter, som massiv bedrägeriförmåga och risker för mänskligheten jämförbara med kärnvapen. Han nämnde också att ingen kan svara på hur AI kommer att påverka världen. Buffetts kommentarer kommer i en tid då produktiviteten har ökat och företag överväger effekterna av AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 maj

Marknaden för maskininlärning inom tillverkning förväntas växa 2024-2031

Marknaden för maskininlärning inom tillverkningsindustrin väntas växa mellan åren 2024-2031, enligt en ny forskningsrapport. Rapporten ger en detaljerad analys av marknadens nuvarande tillväxtdynamik och primära intäktsgenererande element, samt prognoser för kommande år. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Intel, IBM, Siemens, GE, Google, Microsoft, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS), Nvidia och Sight Machine. Segmenten är uppdelade efter storlek, försäljning och intäkter, samt spelare, typer, applikationer och regionala nivåer. Forskningen undersöker nuvarande och historiska data för att analysera marknadstrender och erbjuder information om de faktorer som kommer att påverka marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 7 maj

Ökad efterfrågan på AI-professionella driver fram nya utbildningsmöjligheter

Efterfrågan på AI-professionella är högre än någonsin och många organisationer lanserar program, kurser och andra utbildningsmöjligheter för att hjälpa människor att förbättra sina AI-färdigheter. Dessa certifieringar kan hjälpa till att öka din trovärdighet på denna mycket konkurrenskraftiga arbetsmarknad. Bland toppcertifieringarna finns Artificial Intelligence Engineer Certification (Artificial Intelligence Board of America), AI Engineering Professional Certificate (IBM), Artificial Intelligence Graduate Certificate (Stanford University), AI for Everyone (DeepLearning.ai), Microsoft Certified: Azure AI Engineer Associate (Microsoft), Designing and Building AI Products and Services (MIT xPro), Professional Machine Learning Engineer Certification (Google Cloud) och Graduate Certificate in Ethical Artificial Intelligence (San Fransisco State University).

Direktlänk Dela Built In fördjupade 7 maj

Forskning om generativ AI-programvarumarknad till 2024 tillgänglig för nedladdning

Forskningsstudien ´Generative AI Software Market 2024´ är nu tillgänglig för nedladdning på OrbisResearch.com. Studien erbjuder en omfattande analys av den generativa AI-programvarumarknaden och ger värdefulla insikter som kan informera företagens beslutsprocesser och ge dem en strategisk fördel. Studien undersöker globala trender, konkurrenslandskapet och utvecklingsstatusen för nyckelregioner. Genom att använda de senaste forskningsresultaten får företag tillgång till aktuell information om marknadstrender, konsumentpreferenser och konkurrenternas aktiviteter. Nyckelspelare på marknaden för generativ AI-programvara inkluderar bland andra OpenAI, Cohere, Meta Platforms, AlphaSense, Gong, Anthropic, Databricks, C3.ai, Writer, Baidu, IBM, Intuit, Advanced Micro DeviceS, Adobe, Microsoft, Alphabet, Jasper AI, Typeface AI och Keyway Glean.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 7 maj

RSA-konferensen 2024: Fokus på generativ AI och cybersäkerhet

RSA-konferensen, som hölls i San Francisco mellan den 6 och 9 maj, samlade cybersäkerhetsprofessionella från hela världen. Diskussionerna i år kretsade kring generativ AI: hur man kan använda generativ AI för att skydda mot attacker och hur man säkrar generativ AI själv. Google presenterade Google Threat Intelligence, en ny tjänst som kombinerar säkerhetskapaciteten hos informationssäkerhetsföretaget Mandiant och malwareskanner VirusTotal med Gemini AI och Googles egen användar- och enhetsavtryck. IBM och AWS publicerade en rapport om hur företagsledare tänker kring säkring av generativ AI. Rapporten visade att mindre än en fjärdedel (24%) av respondenterna inkluderar säkerhet som en del av deras generativa AI-projekt.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 6 maj

Framtida expansion förväntas för AI och maskininlärningstjänstmarknaden

En forskningsstudie från OrbisResearch.com visar att den globala marknaden för AI och maskininlärningstjänster kommer att genomgå en betydande expansion under den förutsedda tidsramen. Rapporten syftar till att ge en grundlig sammanfattning av den globala AI- och maskininlärningstjänstmarknaden, inklusive kvantitativ och kvalitativ analys. Den strävar efter att hjälpa läsarna att utforma affärsstrategier, förstå konkurrensmiljöer, utvärdera marknadspositioner och fatta informerade beslut om AI och maskininlärningstjänster.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 6 maj

Marknaden för AI och maskininlärning i företag växer med 30% årligen

AI och maskininlärningstekniker låter företag analysera stora mängder data, upptäcka mönster och trender, göra prognoser och automatisera operationer som involverar mänskligt deltagande. Marknaden för AI och maskininlärning i företag drivs av den snabba tillväxten av data som genereras av företag och ett behov av avancerade analysverktyg för att extrahera värdefulla insikter. Företagen använder AI och maskininlärning för att analysera data, automatisera operationer, fatta mer välgrundade beslut och förbättra kundupplevelser. Detta resulterar i förbättrad effektivitet, kostnadsbesparingar och konkurrensfördelar. Den globala marknaden för AI och maskininlärning i företag förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 30,0% från 2024 till 2031.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 6 maj

Generative Pre-trained Transformer (GPT) Marknad 2024: En forskningsstudie av OrbisResearch.com

Forskningsstudien ”Generative Pre-trained Transformer (GPT) Market 2024” kan laddas ner från OrbisResearch.com. Rapporten utvärderar de förväntade förändringarna på GPT-marknaden, inklusive förändringar i konsumentefterfrågan, störningar i leveranskedjor och marknadens övergripande prestanda. Termen ”Regionala störningar” hänvisar till inverkan och störningar orsakade av COVID-19-pandemin på specifika geografiska områden. Dessa störningar innefattar en rad utmaningar och möjligheter som påverkar olika aktörer på GPT-marknaden, inklusive företag, industrier och regeringar.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 5 maj

Python och Maskininlärning: Top Kurser För Jobbsökande

Under de senaste åren har efterfrågan på AI och maskininlärning ökat, vilket gör kunskaper inom maskininlärning allt viktigare för arbetssökande. Python har framträtt som det främsta språket för olika uppgifter inom maskininlärning. Denna artikel beskriver de bästa kurserna inom maskininlärning i Python, vilket ger läsarna möjlighet att förbättra sin kompetens, byta karriär och uppfylla rekryterares förväntningar. Kursen täcker grunderna i maskininlärningsalgoritmer och när man ska använda var och en av dem. Den lär ut hur man skriver Python-kod för att implementera tekniker som K-nearest neighbors (KNN), beslutsträd, regressions träd etc., och utvärdera samma. ´Machine Learning Specialization´ lär ut kärnkoncepten inom maskininlärning och hur man bygger verkliga AI-applikationer med hjälp av samma. Programmet av IBM erbjuder omfattande utbildning i maskininlärning och djupinlärning, och täcker nyckelalgoritmer och metoder som ensemble learning, survival analysis, K-means clustering, DBSCAN, dimensionality reduction etc. ´Machine Learning Scientist with Python´ hjälper till att förbättra ens Python-färdigheter som krävs för att utföra övervakad, oövervakad och djupinlärning. ´Introduction to Machine Learning´ täcker koncept som logistisk regression, flerlager perceptroner, convolutional neural networks, natural language processing etc., och visar hur de tillämpas i olika verkliga tillämpningar. Kursen lär också ut hur man implementerar dessa modeller med hjälp av Python-bibliotek som PyTorch. Denna kurs introducerar maskininlärningsbegrepp och visar hur man använder olika algoritmer för att lösa verkliga problem.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 5 maj

Ny forskningsstudie om molnbaserad automatiserad maskininlärningsmarknad tillgänglig för nedladdning

Forskningsstudien ´Molnbaserad automatiserad maskininlärningsmarknad 2024´ är nu tillgänglig för nedladdning från OrbisResearch.com. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategisk vägledning för etablerade spelare som vill hålla sig före konkurrenterna, nya aktörer som vill skapa sin nisch och potentiella investerare som utvärderar möjligheter. Studien innehåller insikter från en mängd olika yrkesverksamma inom molnbaserad automatiserad maskininlärningsindustri och syftar till att ge intressenter en nyanserad och insiktsfull skildring av marknadsdynamiken, trenderna och utmaningarna.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 5 maj

Maskininlärning i chipdesignmarknaden: Ny forskningsstudie tillgänglig för nedladdning

En ny forskningsstudie, ´Maskininlärning i chipdesignmarknaden 2024´, är nu tillgänglig för nedladdning från OrbisResearch.com. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategisk vägledning för etablerade spelare, nya aktörer och potentiella investerare. Studien är noggrant sammanställd från en mängd olika yrkesverksamma inom branschen för maskininlärning i chipdesign, vilket säkerställer en grundlig och holistisk förståelse för den komplexa marknaden. Rapporten syftar till att ge intressenter handlingsbara insikter och strategisk framförhållning, vilket möjliggör informerade beslut och driver hållbar tillväxt och framgång på marknaden.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 5 maj

EU inför globala regler för artificiell intelligens

Världen genomgår en digital transformation där artificiell intelligens (AI) utmanar vår uppfattning om vad det innebär att vara levande, att känna och att tänka. Den 13 mars etablerade medlemmar av Europaparlamentet regler för den globala användningen av AI, en lag som markerar en före och efter i den lagstiftande hanteringen av denna nya teknik. Företag som IBM, Google och Microsoft har utvecklat etiska principer för AI och deltagit i olika initiativ för att främja dess ansvarsfulla användning. EU:s proposition uppmanar att företag som inte följer standarderna kan ´straffas´ med böter som varierar från 8,2 miljoner dollar eller 1,5% av deras omsättning till 38 miljoner dollar eller 7% av den globala omsättningen, beroende på typen av överträdelse.

Direktlänk Dela Abasto Media fördjupade 5 maj

AI-driven läkemedelsutveckling förväntas expandera, enligt studie

En studie tillgänglig för nedladdning från OrbisResearch.com belyser nuvarande tillstånd och potentiella expansionsområden för marknaden för AI-driven läkemedelsutveckling. Studien förutser även marknadens riktning för de kommande fem åren. Rapporten erbjuder en omfattande guide för branschfolk, utrustar dem med nödvändiga verktyg och kunskap för att effektivt navigera i marknadens komplexitet och dra nytta av framväxande möjligheter. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Exscientia, Google (Alphabet), Microsoft, Atomwise, Schrodinger, Aitia, Insilico Medicine, NVIDIA, XtalPi, BPGbio, Owkin, CytoReason, Deep Genomics, Cloud Pharmaceuticals, BenevolentAI, Cyclica, Verge Genomics, Valo Health, Envisagenics, Euretos, BioAge Labs, Iktos, BioSymetrics, Evaxion Biotech och Aria Pharmaceuticals.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 5 maj

New Yorks guvernör lanserar Empire AI för att säkra statens ledande position inom AI-forskning

New Yorks guvernör Kathy Hochul firade ett historiskt avtal med lagstiftaren för att inrätta Empire AI, ett konsortium som ska säkra New Yorks ledande position inom forskning om artificiell intelligens (AI). Konsortiet kommer att dra nytta av en statlig investering på 275 miljoner dollar för att skapa och lansera ett toppmodernt AI-beräkningscenter på University at Buffalo. Centret kommer att användas av ledande institutioner i New York för att främja ansvarsfull forskning och utveckling, skapa jobb och främja AI för allmänheten.

Direktlänk Dela Caribbean Life News fördjupade 4 maj

Studie om artificiell intelligens i lagerlogistikmarknaden tillgänglig för nedladdning

En studie med titeln ´Artificiell intelligens i lagerlogistikmarknaden 2024´ är tillgänglig för nedladdning från OrbisResearch.com. Rapporten ger en omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens inom lagerlogistik, inklusive detaljerad marknadssegmentering, historiska, nuvarande och prognostiserade marknadsstorlekar, både i volym och värde. Rapporten granskar också marknadsdynamiken, trender, drivkrafter och utmaningar samt konkurrenslandskapet. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Amazon Robotics, Blue Yonder, Fetch Robotics, GreyOrange, Locus Robotics, NVIDIA, SoftBank Robotics, Vicarious, Scape Technologies, 6 River Systems, Geek+, Plus One Robotics och Kindred AI.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 4 maj

Studie ger djupgående analys av global marknad för automatiserat maskininlärning i molnet

En studie kallad ´Cloud Automated Machine Learning Market 2024´ kan laddas ner från OrbisResearch.com. Rapporten ger en ingående analys av den globala marknaden för automatiserat maskininlärning i molnet, och belyser olika faktorer som formar marknaden, inklusive regulatoriska ramverk och tekniska framsteg. Rapporten undersöker också marknadsdynamiken och presenterar data om historisk, nuvarande och projicerad marknadsstorlek. Nyckelspelare på marknaden inkluderar bland annat Amazon Web Services Inc., DataRobot Inc., Google, IBM och Microsoft.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 4 maj

IBM öppnar sin årliga utvecklarutmaning med fokus på kvantdatorer

IBM har öppnat sin årliga utmaning för utvecklare och bjuder in deltagare att använda Qiskit kvantmjukvaruutvecklingskit (SDK) och göra framsteg mot användbarhetsskala kvantexperiment. IBM Quantum Challenge 2024 löper från den 5 juni till den 14 juni. Enligt IBM är det anpassat för att alla ska kunna delta, oavsett erfarenhet. Utmaningen använder interaktiva anteckningsböcker som innehåller handledningsmaterial, kodexempel och automatiskt betygsatta kodningsutmaningar. Deltagarna uppmuntras att få erfarenhet av kvantdatorer i användbarhetsskala med 100 qubits eller mer.

Direktlänk Dela IoT World Today fördjupade 3 maj

Företagsledare funderar över kostnaden för AI-projekt

När den initiala spänningen kring AI lugnar ner sig, funderar företagsledare över hur mycket deras AI-projekt bör kosta. Kostnaden beror på projektets omfattning och mål. Att bygga och träna en egen stor AI-modell kan vara mycket kostsamt, men för de flesta företag finns det ingen anledning att bygga en egen modell. Det finns en bred industri av leverantörer som låter företag dra nytta av de senaste AI-innovationerna från företag som Microsoft, Google, Amazon och olika AI-startups. Det finns tre huvudsakliga prismodeller att överväga: förbrukningsbaserade modeller, prenumerationsbaserade avgifter och resultatbaserade modeller. Enligt Ritika Gunnar, chef för data och AI på IBM, använder 80% av företagen en multimodal strategi idag, och hon förväntar sig att detta kommer att fortsätta. Företag bör fokusera på rätt användningsfall och bestämma om AI verkligen är det bästa verktyget för jobbet.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 maj

Stora företag satsar på AI-utbildning för sina anställda

Dell Technologies utnämnde förra hösten Jeff Boudreau till företagets första chef för artificiell intelligens (AI), med uppdraget att utbilda företagets cirka 120 000 anställda i denna snabbt växande teknik. Liknande insatser har gjorts på konsumentvarujätten Colgate-Palmolive. Enligt en undersökning från LinkedIn vill fyra av fem arbetstagare lära sig mer om hur man använder AI inom sitt yrke. Amazon siktar på att erbjuda gratis AI-utbildning till 2 miljoner arbetstagare globalt till 2025. Colgate-Palmolive började med att erbjuda en 20 minuters utbildningssession som delades över hela företaget, med grundläggande information om AI. Sedan dess har företaget lanserat en serie valfria timkurser, som täcker AI-etik, snabb ingenjörskonst och hur man identifierar bra affärsfrågor att ställa till konversationella modeller.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 2 maj

Maskininlärning inom kommunikation väntas fortsätta domineras av Nordamerika

Enligt en rapport från Adroit Market Research väntas marknaden för maskininlärning inom kommunikation att fortsätta domineras av Nordamerika, med USA som huvuddrivrutin. Rapporten analyserar globala trender och identifierar områden för förbättring inom industrin. Den tittar också på politiska, ekonomiska, sociala och teknologiska faktorer som kan påverka marknaden. Företag som aktivt analyserar marknadens drivkrafter kommer att vara väl rustade att förbättra sina marknadsföringsstrategier och etablera en betydande konkurrensfördel.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 2 maj

Mellanösterns växande ställning som global teknikledare efter Microsofts investering i G42

Efter Microsofts investering på 1,5 miljarder dollar i Abu Dhabis AI- och molnföretag G42, växer Mellanösterns ställning som en regional ledare för global teknik. Företag som Oracle, Google och Amazon har visat intresse för regionen, vilket visar på ökad investerartrygghet. Teknikföretag i Förenade Arabemiraten upplever tillväxt på lokala aktiemarknader, vilket indikerar expansion av landets avancerade AI-industri. Ett exempel är samarbetet mellan Adnoc, G42 och Presight för att påskynda AI-lösningar för energisektorn. Presight AI kommer att förvärva en 51-procentig andel i AIQ, med Adnoc som behåller en 49-procentig andel. Detta kommer att sammanföra AIQ:s AI-energilösningar med Presights stora dataanalys.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 2 maj

AI presenterar nya risker och möjligheter för finansiella institutioner

Artificiell intelligens (AI) teknologi presenterar nya risker och möjligheter för finansiella institutioner som hoppas förbättra sin cybersäkerhet och minska bedrägerier. Banker och finanstjänstgrupper har haft att brottas med cyberattacker i decennier, men nu står de inför brottslingar som använder generativ AI. Enligt en rapport av identitetsverifieringsplattformen Sumsub ökade antalet ´deepfake´-incidenter i finanstekniksektorn med 700% år 2023. För att motverka hotet använder finanstjänstföretag AI i sina cyberförsvar. Mastercard har till exempel utvecklat en AI-mjukvara som kan hjälpa banker att bättre upptäcka bedrägerier.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 2 maj

Nvidia möter ökad konkurrens inom AI-chipmarknaden

Nvidia, en ledande aktör inom AI-chipmarknaden, står inför ökad konkurrens. Trots att företagets aktiekurs har ökat med 200% under det senaste året, finns det andra möjligheter för investerare. Intel, Advanced Micro Devices (AMD) och Meta Platforms är alla potentiella konkurrenter. Intel har nyligen lanserat sin nya AI-chip, Gaudi 3, som enligt företaget är 1,5 gånger snabbare och använder 40% mindre ström än Nvidias H100. AMD har lanserat MI300X-acceleratorn, som konkurrerar med Nvidias erbjudanden. Meta Platforms, mest kända för sina sociala medieplattformar, planerar att bygga egna chip för att minska beroendet av Nvidia.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 april

Afrika går med i den globala AI-innovationskapplöpningen och framträder som en teknisk stormakt

Afrika deltar i den globala AI-innovationskapplöpningen och framträder som en teknisk stormakt. Den AI-revolution som skakar om företag, regeringar och samhällen över hela världen utlöser också en våg av AI-innovation i Afrika. Denna stora efterfrågan på AI, kombinerat med en åldrande befolkning, gör AI-acceleration till ett kraftfullt verktyg inom global AI-innovation. Afrikas enorma AI-innovation drev redan digital transformation inom branscher som finans, jordbruk, hälsovård och mobilitet. Denna marknad väntas öka med 30 procent per år under de kommande sex åren och nå ett värde på 17 miljarder dollar år 2030. Microsoft har investerat 1,5 miljarder dollar i G42 för att driva AI-innovation i framväxande ekonomier som Afrika. GITEX Africa´s AI Everything Expo kommer att samla världens ledande teknikföretag i AI-guldruschen och hundratals lovande AI-startups runt om i världen med ambitiösa mål att transformera Afrika genom AI-drivna produkter och tjänster.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 30 april

USA:s inrikessäkerhetsdepartement inrättar AI-säkerhetsråd

Homeland Security, USA:s inrikessäkerhetsdepartement, har skapat en ny styrelse för att ge den amerikanska regeringen råd om AI-säkerhet. Styrelsen består av 22 medlemmar, inklusive ledare för Google, Microsoft, Open AI, Anthropic, Nvidia, IBM, Adobe, Cisco, Amazon Web Services och AMD. Det första mötet, som är planerat till maj, kommer att diskutera hur USA kan skydda sin kritiska infrastruktur mot potentiella hot från AI-verktyg.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 29 april

USA:s Department of Homeland Security skapar ny rådgivande styrelse för AI

USA:s Department of Homeland Security (DHS) har meddelat skapandet av en ny rådgivande styrelse som kommer att fokusera på rollen för artificiell intelligens (AI) inom kritisk infrastruktur. Styrelsen består av 22 medlemmar, inklusive VD:ar från stora teknikföretag som Microsoft, Googles moderbolag Alphabet och Nvidia. Styrelsen inkluderar också representanter från kritiska infrastruktursektorer som transport, energi och finans, tillsammans med regeringstjänstemän. Styrelsens huvudfunktion kommer att vara att råda DHS om säker utveckling och implementering av AI-teknologier inom kritisk infrastruktur. Detta inkluderar att utveckla rekommendationer för att förebygga och mildra potentiella störningar orsakade av AI. DHS har uttryckt oro över potentialen för AI att användas i cyberattacker mot kritisk infrastruktur. Styrelsens första möte är planerat till nästa månad.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 29 april

Toppteknikchefer går med i amerikanskt AI-rådgivande styrelse

Microsofts VD Satya Nadella och Alphabets VD Sundar Pichai är bland 22 toppchefer som kommer att gå med i en rådgivande styrelse i USA som kommer att vägleda regeringen i hur man skyddar kritisk infrastruktur som kraftnät, flygplatser och transport från hotet från artificiell intelligens (AI). Andra på listan inkluderar OpenAIs VD Sam Altman samt Nvidias VD Jensen Huang. Styrelsen kommer att utveckla rekommendationer för att ´förebygga och förbereda sig för AI-relaterade störningar av kritiska tjänster som påverkar nationell eller ekonomisk säkerhet, folkhälsa eller säkerhet´ och hjälpa DHS att ´hålla sig före de utvecklande hoten från fientliga nationella aktörer´.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 29 april

MongoDB:s VD Dev Ittycheria om företagets förändringar, AI och venturekapitalfonden

Dev Ittycheria, VD för databasföretaget MongoDB, har lett företaget genom en rad omvälvande förändringar sedan han tog över 2014. Han har bland annat flyttat MongoDB till molnet, genomfört en börsintroduktion, övergått från öppen källkod till en server-orienterad offentlig licens (SSPL), lanserat en venturekapitalarm och ökat kundbasen från några hundra till närmare 50 000. Företaget har också introducerat vektorsökning i sin databas som en tjänst-produkt, Atlas, som ett sätt att förbereda sig för den pågående AI-revolutionen. Trots detta anser Ittycheria att det för närvarande är för mycket hype kring AI. MongoDB har också lanserat en venturekapitalfond, MongoDB Ventures, som har investerat i åtta företag sedan starten.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 28 april

AI-modelltjänstmarknaden växer, enligt Orbis Research

Orbis Research har publicerat en rapport om marknaden för AI-modelltjänster. Rapporten ger en detaljerad analys av marknadsdynamiken och hjälper företagsledare att skapa robusta strategier och fatta informerade beslut för hållbar tillväxt. Rapporten analyserar marknadsandelar av nyckelspelare, konkurrensstrategier och marknadspositionering. Den sträcker sig också utanför traditionella gränser genom att erbjuda insikter i potentiella investeringsmöjligheter. Rapporten betonar konkurrensanalys och ger en omfattande översikt över den konkurrensutsatta landskapet.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 28 april

Generativ AI förvandlar företag och förbättrar kundupplevelse

Generativ AI förändrar hur företag fungerar genom att förbättra produktiviteten och effektiviteten. Tekniken förändrar sättet företag kan ansluta till och betjäna sina kunder, med förbättringar inom AI och automatisering i kundupplevelsen. Genom att utnyttja stora språkmodeller (LLMs) kan företag få en djupare förståelse för sina kunder och leverera personliga upplevelser som ökar tillfredsställelsen och lojaliteten. Generativ AI ger företagen verktygen de behöver för att förbli konkurrenskraftiga i dagens marknad och tillhandahålla de lösningar som konsumenterna efterfrågar. Generativ AI förändrar även marknadsföringen genom innehållsskapande och hyperpersonalisering.

Direktlänk Dela The European Business Review fördjupade 28 april

Populära AI-kurser för nybörjare

Populariteten för AI har ökat kraftigt de senaste åren, och rekryterare söker aktivt efter kandidater med stark grund inom området. Denna artikel listar topp AI-kurser för nybörjare. ”Google AI för alla” är en nybörjarvänlig kurs som lär ut artificiell intelligens (AI). Kursen har designats av Harvard University och täcker olika ämnen som graf sökalgoritmer, klassificering, optimering, maskininlärning och stora språkmodeller. ”AI för alla” har designats av DeepLearning.AI och undervisas av en av de mest kända AI-instruktörerna - Andrew Ng. En kurs från IBM ger en solid förståelse för vad AI är och dess applikationer inom olika branscher.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 28 april

Topp 50 AI-kurser 2024 från ledande institutioner och e-lärandeplattformar

En samling av 50 AI-kurser för 2024 har valts ut för att ta deltagarna genom det engagerande landskapet av artificiell intelligens. Kurserna varierar från de mest grundläggande koncepten till de mest avancerade applikationerna, och är perfekt anpassade till deltagarnas expertis och intressen. Kurserna kommer från en rad olika institutioner och plattformar, inklusive Google, IBM, Coursera, Udemy, LinkedIn, OpenAI, Stanford University, MIT och Harvard University.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 27 april

Stora teknikföretags kvartalsresultat visar blandade resultat för AI-insatser

Stora teknikföretag som Alphabet, Microsoft och Atlassian rapporterade om sina senaste kvartalsresultat, vilka visade på ökade försäljningar och vinster. IBM rapporterade också om en försäljningsökning och nettoinkomsttillväxt. Meta stötte dock på problem genom att meddela att det kommer att ta tid innan företagets AI-insatser blir lönsamma, och Intels aktiekurs föll också. Diskussionen om huruvida AI kommer att leva upp till förväntningarna fortsätter.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 27 april

AI: En kraftfull men potentiellt farlig verktyg

Ms Murgia undersöker hur AI-system kan vara inträngande och utnyttjande. Hon presenterar berättelser om hur AI används på sätt som kan vara mycket inträngande, utnyttjande och djupt oetiska. Hon tar upp hur AI-system identifierar människor, hur de kan missbrukas för att skapa deepfakes och hur de kan användas för övervakning och kontroll. Hon diskuterar även hur AI kan användas för att hjälpa till med diagnos och behandling av sjukdomar, men varnar för att det kan avskräcka kommande generationer av läkare från att engagera sig djupt med patienter. Slutligen diskuterar hon risken för datakolonialism och hur dåligt utformade eller felaktigt använda AI-baserade system kan motstå förändring.

Direktlänk Dela Deccan Chronicle fördjupade 27 april

Tre riskfyllda men potentiellt revolutionerande aktier inom AI

Att investera i artificiell intelligens (AI) kan innebära att man behöver ta risker och välja företag som inte ännu är hushållsnamn. Tre sådana företag är SentinelOne, Opendoor Technologies och Upstart. SentinelOne är ett cybersäkerhetsföretag som använder AI för att proaktivt identifiera och eliminera cyberhot. Opendoor Technologies använder AI för att värdera fastigheter och förbättra hemköpsprocessen genom att köpa och sälja hem direkt. Upstart använder AI för att utvärdera låntagare och hänvisa dem till långivare inom sitt nätverk, vilket kan vara mer effektivt än traditionella kreditscoringssystem.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 april

AI-teknik förändrar företag och kundengagemang

AI-teknik förändrar företag och kundengagemang, vilket driver personliga upplevelser och lojalitet. Företag använder AI för att förbättra kundinteraktioner, vilket gör saker enklare och bättre för alla. Kundupplevelse (CX) är framgångens hörnsten i dagens högt konkurrensutsatta affärsvärld. Det handlar inte bara om att erbjuda en produkt eller tjänst; det handlar om att skapa oförglömliga upplevelser som främjar lojalitet och entusiastiskt stöd. Insikten att AI har kraft att förändra hur företag interagerar med sina kunder driver företag att anta banbrytande AI-verktyg för bättre kundupplevelse.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 27 april

USA:s Department of Homeland Security skapar råd för AI-säkerhet

USA:s Department of Homeland Security (DHS) har inrättat ´Artificial Intelligence Safety and Security Board´, med flera framstående AI-ledare, inklusive OpenAI:s VD Sam Altman, Microsofts ordförande och VD Satya Nadella, Alphabet-VD Sundar Pichai, Anthropic medgrundare och VD Dario Amodei och NVIDIA:s president och VD Jensen Huang. Rådet kommer att spela en avgörande roll i att utnyttja artificiell intelligens för att skydda vital amerikansk infrastruktur och för att mildra AI-drivna hot. Rådet kommer att hålla sitt första kvartalsmöte i början av maj.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 26 april

Ledande tech-experter ska råda USA:s regering om säker AI-användning

En grupp på nästan två dussin teknik- och affärsledare, akademiker, offentliga tjänstemän och medborgarrättsledare kommer att råda USA:s Department of Homeland Security (DHS) om hur man säkert och säkert kan implementera artificiell intelligens (AI) i kritisk infrastruktur. OpenAI:s VD Sam Altman och Nvidia:s VD Jensen Huang är bland de som kommer att sitta i styrelsen för Artificiell Intelligens Säkerhet och Säkerhet. Andra framstående medlemmar inkluderar Microsofts VD Satya Nadella och Alphabet VD Sundar Pichai.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 26 april

Meta Platforms förbättrar AI-modellerna Llama 3

Meta Platforms har förbättrat sina AI-modeller i Llama-familjen för att optimera lägsta kostnad och högsta prestanda för AI-inferens. Llama 3-modellen har förbättrat både AI-utbildning och inferens, vilket ger den senaste Google Gemini Pro 1.5, Microsoft/OpenAI GPT-4 och Anthropic Claude 3-modellerna en utmaning. Ursprungligen lanserade Llama 1-modellerna med ett relativt litet antal parametrar, men kunde ändå matcha eller slå de större GPT-3 175B och PaLM 540B-modellerna från OpenAI och Google. Med Llama 3 har modellen 8B och 80B parameter variationer och har tränats mot 15 biljoner tokens.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 26 april

USA:s Department of Homeland Security skapar AI-säkerhetsstyrelse

USA:s Department of Homeland Security (DHS) har tillkännagivit en ny säkerhets- och säkerhetsstyrelse för artificiell intelligens (AI) för att vägleda användningen av AI inom landets kritiska infrastruktur. Styrelsen kommer att rådge om hur AI bäst kan användas inom 16 kritiska infrastruktursektorer, inklusive försvar, energi, transport, informationsteknik och finansiella tjänster. Styrelsen kommer att inkludera representanter från teknikföretag, kritiska infrastrukturentiteter, akademi och statliga myndigheter. Styrelsen kommer att sammankallas för första gången i maj och träffas kvartalsvis.

Direktlänk Dela The Record fördjupade 26 april

USA:s regering frågar AI-företag om råd för att skydda kritisk infrastruktur

Den amerikanska regeringen har bett ledande företag inom artificiell intelligens (AI) om råd om hur man kan använda deras teknologi för att försvara flygbolag, energibolag och annan kritisk infrastruktur, särskilt från AI-drivna attacker. Department of Homeland Security (DHS) meddelade att de skapar en panel som kommer att inkludera VD:ar från några av världens största företag och industrier. Panelen kommer att göra rekommendationer till telekommunikationsbolag, rörledningsoperatörer, elbolag och andra sektorer om hur de kan ´ansvarsfullt´ använda AI. Gruppen kommer också att hjälpa dessa sektorer att förbereda sig för ´AI-relaterade störningar´.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 26 april

Större är inte alltid bättre inom AI, enligt AWS, IBM, McKinsey och Nokia

AWS, IBM, McKinsey och Nokia diskuterar utvecklingen av generativ artificiell intelligens (gen AI) och stora språkmodeller (LLM). De menar att större inte nödvändigtvis är bättre och att det finns behov av mindre, mer specifika modeller som kan filtrera ut brus och fokusera på domänspecifika data. Ishwar Parulkar, CTO för Telecom and Edge Cloud på AWS, betonar att en modell inte passar alla och att mindre modeller kan ge bättre resultat. Stephen Rose, IBM:s globala chef för branscher, diskuterar vikten av datakvalitet och säkerhet. Tomas Lajous, seniorpartner på McKinsey, betonar betydelsen av att förbättra nätverket för att förbättra kundupplevelsen. Deutsche Telekom, e& Group, Singtel, SK Telecom och SoftBank har nyligen startat Global Telco AI Alliance för att utveckla telco-specifika LLM med fokus på digitala assistenter och chatbots.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 26 april

Moderna samarbetar med OpenAI för att integrera AI i läkemedelsutveckling

Moderna har inlett ett samarbete med OpenAI, företaget bakom ChatGPT, för att ytterligare integrera generativ AI (GenAI) i sina mRNA-läkemedelsutvecklings- och tillverkningsprocesser. Samarbetet syftar till att integrera OpenAIs banbrytande GenAI-funktioner över Modernas verksamhet, från juridiska och forskningsfunktioner till tillverkning och kommersiella funktioner. Cirka 3 000 Moderna-anställda kommer att få tillgång till ChatGPT Enterprise, en säker, företagsanpassad plattform byggd på OpenAIs språkmodell, GPT-4, genom partnerskapet. Moderna har tidigare samarbetat med IBM och lanserade en intern version av ChatGPT, kallad ´mChat´, tidigt 2023.

Direktlänk Dela Pharmaphorum Media fördjupade 26 april

Granskning av de bästa verktygen för naturlig språkbearbetning

Denna artikel granskar och jämför de åtta bästa mjukvarorna för naturlig språkbearbetning, inklusive Gensim, spaCy, IBM Watson, Natural Language Toolkit, MonkeyLearn, TextBlob, Stanford Core NLP och Google Cloud Natural Language API. Författaren betonar att dessa verktyg kan ge betydande konkurrensfördelar för företag som effektivt använder dem. Artikeln innehåller en detaljerad analys av varje verktygs funktioner, fördelar och nackdelar samt prissättning.

Direktlänk Dela eWEEK fördjupade 26 april

Maskininlärning Data Catalog Software Market förväntas växa snabbt fram till 2030

Maskininlärning Data Catalog Software Market förväntas växa snabbt och trenda fram till 2030, enligt en forskningsrapport. Rapporten täcker geografisk segmentering, senaste efterfrågan, tillväxttaktsanalys med industriintäkter och CAGR-status. Nyckeldrivande och begränsande krafter för denna marknad betonas, liksom framtida trender och utvecklingar av marknaden. IBM, Alation, Oracle, Cloudera, Unifi, Anzo Smart Data Lake (ASDL), Collibra, Informatica, Hortonworks, Reltio, Talend är några av de profilerade aktörerna i studien.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 26 april

Artikeln beskriver hur man designar en konkurrenskraftig produkt baserad på Language Model (LLM) utan att vara tekniskt kunnig. Författaren, Daniel Sexton, beskriver sin egen erfarenhet av att skapa AI-programvara och hur tekniken har utvecklats sedan 90-talet. Han förklarar hur generativ AI har blivit mer populär tack vare framsteg som transformerarkitektur och ökad datorkraft. Artikeln går vidare med att diskutera framtiden för LLM och hur de kan tillämpas inom olika affärsområden. Sexton argumenterar för att generativ AI fungerar mer som ett stödjande lager snarare än en produkt som användaren interagerar med.

Data Driven Investor fördjupade 26 april

Colorado lagförslag om AI-skydd passerar första lagstiftningshindret

En lagförslag i Colorado som kräver att företag varnar konsumenter varje gång artificiell intelligens (AI) används och att lägga till mer skydd för AI-industrin har klarat sitt första lagstiftningshinder, trots att kritiker hävdar att det kan kväva teknologisk innovation i delstaten. Lagen passerade med 3-2 i senatens rättsutskott. Lagförslaget gäller företag som använder AI i sin mjukvara och tjänster som kan diskriminera konsumenter som söker jobb, bostäder, hälsovård och mer. Motståndare, främst från affärs- och teknikgemenskapen, menade att alla regleringar av så kallad ´generativ AI´ i detta tidiga skede skulle kväva innovation och få företag att lämna delstaten.

Direktlänk Dela The Colorado Sun fördjupade 25 april

ServiceNow-chefen: AI och GenAI ´på en rivstart´

ServiceNow:s VD, Bill McDermott, uttrycker företagets ambition att bli ledande inom tillämpningen av AI och generativ AI. McDermott framhäver att företagets interna AI-implementeringar växer veckovis och att dess mjukvaruingenjörer nu accepterar 48% av text-till-kod-genereringen. Han förutser en enorm marknadsmöjlighet för företagsmjukvara drivet av AI och GenAI, med IDC som uppskattar en påverkan på 11 biljoner dollar från AI under de nästa tre åren. McDermott nämner även att ServiceNow har utökat sitt långvariga partnerskap med Microsoft för att inkludera nya GenAI-funktioner.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 25 april

AI-användning ökar i Indien, enligt studie av Kantar

Enligt en studie av marknadsdata- och analysföretaget Kantar antar 9 av 10 indier AI, med över 900 miljoner internetanvändare. Den nuvarande AI-användarbasen på 724 miljoner förväntas se en årlig tillväxt på 6%. AI-användningen förväntas vara högre bland unga vuxna, men individer över 45 år använder också dessa teknologier. Kantar förutser en ökning av AI-integrationen inom digital handel och underhållningsappar. Men adoptionen är långsam inom segment som BFSI, jobbsökning och korta videoappar. Enligt ´IBM Global AI Adoption Index 2023´ rapporterade cirka 6 av 10 IT-professionella att deras företag aktivt implementerar generativ AI. I utbildningssektorn har CBSE införlivat AI som en färdighetsmodul för betyg 6-8 och som ett färdighetsämne för betyg 9-12.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 25 april

Vikten av metaforer i företagsledning: Lärdomar från Steve Jobs och andra ledare

1983 var det troligt att Apple skulle förlora datorstriden mot IBM. Då använde Steve Jobs metaforen ´det är bättre att vara en pirat än att gå med i flottan´, vilket fick hans trupper att omfamna icke-konformism, djärvhet och ibland plundring av konkurrenters idéer. En enda rad metafor kan ändra beteenden snabbare än ett detaljerat företagsvärderingsuttalande. Trots detta använder företagsledare sällan metaforer i sin kommunikation. Metaforer kan vara mer övertygande än bokstavligt språk, öka trovärdigheten, förenkla komplexa idéer och sprida ditt budskap långt. Men att blanda metaforer, missförstå din publik och kontext, eller glömma substansen kan vara kontraproduktivt.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 25 april

Stark tillväxt förutspås för marknaden för prediktiv analys och maskininlärning

En omfattande studie av marknaden för prediktiv analys och maskininlärning förutspår stark tillväxt mellan 2024 och 2031, drivet av tekniska framsteg och strategiska partnerskap. Innovationer inom artificiell intelligens och blockkedjeteknik väntas revolutionera branschens verksamhet och driva marknadstillväxten. Studien betonar vikten av hållbarhet för marknadens framtid, med regeringsstöd och positiva ekonomiska förhållanden som ytterligare drivkrafter. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Schneider Electric, SAS Institue Inc., MakinaRocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, RapidMiner, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 25 april

Ökad tillgänglighet till AI förutspås leda till ökning av hackingförsök, enligt rapport

En ny rapport från cybersäkerhetsföretaget Radware förutspår att tillgängligheten till AI kommer att leda till en ökning av hackingförsök och privata GPT-modeller som används för skadliga ändamål. Rapporten förutser att antalet noll-dags-exploateringar och deepfake-bedrägerier kommer att öka i takt med att skadliga aktörer blir mer skickliga med stora språkmodeller och generativa motståndsnätverk. Radware-analytiker framhäver ´prompt hacking´ som ett framväxande cyberhot. Dessutom varnar rapporten för spridningen av privata GPT-modeller utan skyddsräcken, vilket gör det lätt för skadliga aktörer att utnyttja dem. Rapporten varnar också för en potentiell ´snabb ökning av noll-dags-exploateringar´ tack vare öppen källkods generativa AI-verktyg som ökar produktiviteten hos hotaktörer.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 25 april

Maskininlärnings driftsmodeller förväntas växa till 2031

En ny marknadsstudie från Orbisresearch.com förutspår tillväxt för maskininlärnings driftsmodeller fram till 2031. Studien ger en detaljerad analys av globala marknadsdynamiker, tillväxtbanor, konkurrenslandskap och regionala utvecklingar. Den tar också upp marknadsdimensionering, intäktsprognoser, prisutvecklingar, efterfrågan och utbudsdynamik, import-export statistik, kostnadsstrukturer och vinstmarginaler. Rapporten syftar till att erbjuda handlingsbar intelligens till intressenter som navigerar i det komplexa maskininlärnings driftsmodellsmarknaden.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 24 april

Maskininlärning i kommunikation: En detaljerad marknadsundersökning

En rapport av Adroit Market Research granskar den globala marknaden för maskininlärning inom kommunikation. Rapporten ger insikter om potentiella regeländringar som kan påverka marknaden i framtiden, vilket gör att företag kan anpassa sina strategier proaktivt. Rapporten fokuserar också på konsumenttrender och erbjuder en detaljerad analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive finansiella arrangemang och affärspraktik av ledande leverantörer. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Cisco Nexmo, Google, Dialpad, Nextiva, Amazon, Microsoft, Twilio och RingCentral.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 24 april

Meta samarbetar med teknikledare för att motverka barnexploatering genom AI

Meta samarbetar med teknikledare för att minska användningen av generativ AI i barnexploatering. Initiativet kommer att omfatta åtgärder som ansvarsfull källhänvisning av datamängder och stöd till utvecklare för att förbättra säkerheten. Meta planerar att samarbeta med teknikföretag för att etablera en principram för att minska riskerna med utvecklingen av generativ AI. Meta samarbetar med icke vinstdrivande organisationer som All Tech is Human och Thorn för att bekämpa användningen av GenAI-verktyg för barnexploatering.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 24 april

Meta Platforms dominerar sociala medier aktier, med fokus på AI och tillväxt

Meta Platforms Inc., tidigare Facebook, har hittills i år varit den bästa aktören på sociala medier, med en ökning av lönsamheten som överträffar mindre konkurrenter som Snap Inc. och Pinterest Inc. För att fortsätta denna tillväxt, måste Meta visa att de kan behålla tillväxten när de rapporterar sina intäkter på onsdag. Investerare är särskilt intresserade av att se avkastningen på företagets stora investeringar i artificiell intelligens. Trots utmaningar, handlas Meta-aktien till mindre än 23 gånger uppskattade vinster, vilket är billigare än både dess 10-års genomsnitt och hela Nasdaq 100 Index.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

Snowflake har lanserat Arctic, en stor AI-modell med öppen källkod, avsedd att hjälpa användare att bygga AI-modeller och tillämpningar på företagsnivå. Lanseringen kommer en månad efter att Databricks, en konkurrent till Snowflake, lanserade DBRX, en liknande AI-modell. Arctic ger bevis på Snowflakes engagemang för att tillhandahålla verktyg för utveckling av AI-modeller som kan användas för att informera företagsspecifika beslut. Arctic lanserades två månader efter att Sridhar Ramaswamy tog över som Snowflakes nya VD, efter att Frank Slootman avgick.

TechTarget fördjupade 24 april

Cisco Systems ansluter sig till Vatikanens AI-etiska löfte

Teknikjätten Cisco Systems har anslutit sig till Microsoft och IBM genom att skriva under ett av Vatikanen sponsrat löfte att säkerställa att artificiell intelligens utvecklas och används etiskt och för allas bästa. Cisco Systems VD Chuck Robbins skrev under dokumentet, känt som Rom-ropet, och träffade privat påven Francis. Löftet skisserar centrala principer för etisk och ansvarsfull användning av AI. Det betonar att AI-system måste utformas, användas och regleras för att tjäna och skydda alla människors värdighet, utan diskriminering, och deras miljöer. Dokumentet avtäcktes och undertecknades vid en Vatikankonferens den 28 februari 2020.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 24 april

SAP Emarsys lanserar AI-drivet verktyg för kundengagemang och upplevelsehantering

SAP Emarsys, en ledande plattform för omnichannel kundengagemang, har lanserat ett nytt AI-drivet verktyg för kundengagemang och upplevelsehantering inom detaljhandeln. SAP Emarsys AI Product Finder kommer att hjälpa varumärken att möta och engagera kunder genom personaliserade kanaler för detaljhandel. Emarsys kommer att utöka produktens räckvidd genom att ändra sitt partnerskap med över 1500 företag inom olika branscher. Enligt ny forskning anser 64% av amerikanska kunder att AI har förbättrat deras detaljhandelsupplevelser, en ökning med 25% i positiv känsla sedan 2023.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 24 april

IBM:s starka AI-påverkan förväntas imponera i kommande kvartalsrapport

International Business Machines Corp (IBM) kommer att rapportera sin kvartalsrapport på onsdag, och Wall Street förväntar sig 1,59 dollar i EPS och 14,6 miljarder dollar i intäkter. IBM:s aktie har stigit med över 45% det senaste året, delvis tack vare företagets snabba produktlanseringar, fokus på AI och starka kassaflöden. BofA Securities analytiker Wamsi Mohan förutser en fortsatt positiv utveckling för IBM, särskilt med tanke på företagets fokus på AI och programvarutillväxt. Mohan behåller en köprekommendation på IBM med ett prisobjektiv på 220 dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

AI kommer att genomföra en omvälvande förändring i företag och samhälle 2024

AI kommer att gå från upptäckt till genomförande 2024, enligt Christian Klein, VD för SAP. AI är ett hett ämne i styrelserum runt om i världen och företagsledare strävar efter att omvandla all potential till konkreta affärsresultat. För SAP:s partners innebär detta en unik möjlighet att erbjuda mer intuitiva och autonoma lösningar till kunder och driva tillväxt genom att skapa nya tjänster och transformationsprogram anpassade till branschens behov. En möjlighet som uppskattades vara värd 15 miljarder dollar 2023. SAP:s engagemang är att leverera affärs-AI som är relevant, tillförlitlig och ansvarsfull.

Direktlänk Dela SAP fördjupade 24 april

Metaphorers roll i ledarskap: Hur de kan förändra beteende och öka engagemang

Användandet av metaforer i företagskommunikation kan vara kraftfullt, enligt en artikel som diskuterar ledarskapstekniker. Metaforer kan vara mer övertygande än bokstavlig språk, öka trovärdigheten, förenkla komplexa idéer och bära budskapet långt. Artikeln nämner exempel på framstående företagsledare som Steve Jobs, Richard Branson och Jamie Dimon som har använt metaforer effektivt. Artikeln ger också råd om hur man kan använda metaforer effektivt, inklusive att göra dem relaterade, introducera dem tidigt och undvika klichéer.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 23 april

Artificiell intelligens (AI) omformar industrier och revolutionerar hur vi lever och arbetar. En ny marknadsanalysrapport från Stats N Data visar att AI-marknaden är redo för exponentiell tillväxt, med en robust årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,4% fram till 2030. Rapporten ger värdefulla insikter för både branschveteraner och nykomlingar, och utrustar intressenter med en djup förståelse för den konkurrensutsatta landskapet. Några av de stora företag som påverkar denna AI-marknad inkluderar Kuka, Hanson Robotics, Alphabet, Fanuc, Nvidia, Harman International Industries, Microsoft, Intel, ABB, Amazon, IBM, Blue Frog Robotics, Promobot, Softbank och Xilinx.

WhaTech fördjupade 23 april

Marknaden för AI och maskininlärning inom företag förväntas nå $190,5 miljarder 2032

Allied Market Research har publicerat en rapport om AI och maskininlärning inom företag. Rapporten visar att marknaden värderades till $120,9 miljarder 2022 och beräknas nå $190,5 miljarder 2032, med en årlig tillväxttakt på 32% från 2023 till 2032. Kostnadsminskning och effektivitet driver marknadstillväxten, medan framsteg inom AI och maskininlärning förväntas skapa lukrativa tillväxtmöjligheter. Dock förväntas dataintegritet och säkerhetsproblem hämma marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 23 april

Altair förvärvar Cambridge Semantics för att stärka sin AI- och dataanalyskapacitet

Altair, en global ledare inom Computational Intelligence, har förvärvat Cambridge Semantics, en leverantör av modern data fabric och skapare av en av branschens ledande analytiska grafdatabaser. Genom att föra samman Cambridge Semantics teknik med Altairs verktyg för dataanalys och datavetenskap får organisationer en solid grund för att bygga avancerade analysekosystem som integrerar AI i den dagliga verksamheten. Cambridge Semantics teknologier kommer att integreras i Altair RapidMiner plattformen.

Direktlänk Dela Mynewsdesk fördjupade 23 april

Tekniska färdigheter som ökar i värde

Analysföretaget Foote Partners har uppdaterat sin IT Skills Demand and Pay Trends Report och IT Skills and Certifications Pay Volatility Index. Många icke-certifierade tekniska färdigheter har fått en lönebonus utöver deras baslön, samt ett marknadsvärdeökning under de senaste sex månaderna. MLOps, eller ´maskininlärningsoperationer´, och andra färdigheter som lutar starkt mot data och artificiell intelligens (AI) såg den största ökningen. Även om du inte är intresserad av ett jobb som fokuserar på AI, integrerar en mängd teknikjobb AI och dataverktyg i sina respektive arbetsflöden.

Direktlänk Dela DHI fördjupade 23 april

AI och ML revolutionerar datahantering och analys

I dagens AI- och ML-digitala tidsålder är datapipelines grundläggande för att hantera och bearbeta de stora mängder data som moderna företag genererar. Dessa pipelines är avgörande för att samla, organisera och analysera data från olika källor, vilket gör det möjligt för företag att dra nytta av handlingsbara insikter och fatta informerade beslut. Effektiva datapipelines säkerställer att data flödar smidigt från insamling till konsumtion, vilket stöder allt från realtidsanalys till maskininlärningsapplikationer. Integrering av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i datapipelines representerar en betydande utveckling i hur företag hanterar data.

Direktlänk Dela Innovation & Tech Today fördjupade 23 april

AI kommer att vara smartare än någon människa till slutet av 2025, hävdar Elon Musk

Enligt Elon Musk kommer AI att vara smartare än någon människa vid slutet av 2025. AI-experten och etikern Nell Watson delar denna uppfattning och har presenterat en detaljerad tidslinje för hur tekniken kan utvecklas från chatbots till superintelligenta agenter under de kommande 12 månaderna. Resan skulle börja med en massiv investering på 100 miljarder dollar i ny databehandlingsinfrastruktur, varefter AI skulle lära sig att förbättra sig själv tills den blir ´medveten´. Watson beskriver supermänsklig AI som system som vida överträffar mänskliga förmågor över hela linjen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 22 april

Machines Can See Summit samlar över 4 500 AI-experter i Dubai

Den andra årliga Machines Can See Summit samlade över 4 500 ledande forskare, innovatörer och yrkesverksamma inom artificiell intelligens (AI), maskininlärning (ML) och datorseende (CV) både offline och online, nyligen i Dubais ikoniska Museum of the Future. Evenemanget hedrades av närvaron av Hans Excellens Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, minister för tolerans och samexistens i Förenade Arabemiraten, och Hans Excellens Omar Sultan Al Olama, minister för staten för artificiell intelligens, digital ekonomi och fjärrarbetsapplikationer, som båda höll tal. Evenemanget främjade meningsfulla diskussioner om de senaste genombrotten, trenderna och verkliga applikationerna inom generativ AI, datorseende, AI-investeringar och utbildning.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 22 april

Tre AI-aktier som Wall Street tror kommer att överträffa Nvidia

Nvidia regerar för närvarande som kung inom artificiell intelligens (AI), men det finns tre AI-aktier som Wall Street tror kommer att överträffa Nvidia under de närmaste 12 månaderna. Dessa aktier inkluderar Advanced Micro Devices (AMD), Intel och UiPath. AMD, en av Nvidias största rivaler, förväntas ha en uppsida på nästan 16% tack vare introduktionen av sina nya AI-chip. Intel, som en gång var ohotad kung på den globala chipmarknaden, förväntas förbättras med en genomsnittlig 12-månaders prisprognos 18% över det nuvarande aktiepriset. UiPath, en ledare inom robotprocessautomatisering (RPA), förväntas ha en uppsida på 45%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 april

Wipro lanserar AI-plattform i samarbete med IBM

Det indiska IT-företaget Wipro är optimistiskt inför sina generativa AI-lösningar. Företaget har nyligen lanserat Wipro Enterprise Artificial Intelligence Ready-plattformen i samarbete med IBM, vilket utökar en betydande investering i AI. Srinivas Pallia, Wipros nya chef, säger att denna nya tjänst kommer att möjliggöra för kunderna att skapa en företagsnivå, helt integrerad och anpassad AI-miljö. Wipro har även investerat för att stärka sina förmågor inom organisationer och har gjort djärva drag inom M&A, inklusive förvärv av företag som Capco och Rizing. Dessutom har Wipro utbildat över 225 000 anställda i AI 101, enligt Saurabh Govil, Wipros CHRO.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 20 april

AI-applikationen Suno förändrar musikproduktionen

Suno, en avancerad AI-applikation, markerar en milstolpe inom AI-assisterad kreativitet genom att låta användare skapa unika låtar från enkla instruktioner. Användare kan producera två minuter långa låtar med imponerande ljudkvalitet genom att bara ge en kort kommando. Suno lanserade en uppdatering i mars 2024, känd som version 3, som introducerade betydande förbättringar, inklusive förbättrad ljudkvalitet, ett bredare urval av musikstilar och mer exakt efterlevnad av prompts. Suno använder en prenumerationsbaserad modell med tre paket som tillgodoser olika användarbehov. Suno planerar att utöka programmets funktioner och potentiellt samarbeta med musikförläggare.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 20 april

Japansk AI-verktyg förutser när nyanställda kommer att sluta

Ett nytt japanskt AI-verktyg håller på att utvecklas för att avgöra om arbetstagare, särskilt nyutexaminerade studenter, kommer att sluta sina jobb baserat på närvaro, prestanda och andra faktorer. Verktyget kommer att förutsäga deras sannolikhet att lämna sina nuvarande jobb, särskilt om de upplever betydande utmaningar eller problem. Tokyo City Universitys Naruhiko Shiratori och ett nytt japanskt startup försöker nu uppgradera sin AI-teknik, som snart kommer att hjälpa till att avgöra vilken nyexaminerad student som är på väg att sluta sitt jobb. Tekniken testas redan på olika partnerföretag i Japan.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 20 april

Altair förvärvar Cambridge Semantics för att förbättra dataanalys och AI

Altair, en global ledare inom beräkningsintelligens, har förvärvat Cambridge Semantics, en modern datafabricleverantör och skapare av en av branschens ledande analytiska grafikdatabaser. Cambridge Semantics grafdrivna datafabriksteknik accelererar skapandet av omfattande företagskunskapsgrafer, integrerar den komplexa webben av strukturerade och ostrukturerade företagsdata i en enda, förenklad vy. Cambridge Semantics teknologier kommer att integreras i Altair RapidMiner-plattformen.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 19 april

Maskininlärning i läkemedelsindustrin förväntas nå 26,2 miljarder dollar fram till 2031

Enligt en rapport från Allied Market Research uppgick den globala marknaden för maskininlärning i läkemedelsindustrin till 1,2 miljarder dollar 2021 och beräknas generera 26,2 miljarder dollar fram till 2031, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 37,9% från 2022 till 2031. Maskininlärning är en delmängd av artificiell intelligens som innebär användning av algoritmer och statistiska modeller för att möjliggöra datorsystem att lära av data och göra förutsägelser eller beslut utan att vara explicit programmerade. Det är en drivkraft i läkemedelsindustrins strävan efter personlig medicin, vilket innebär att behandlingar skräddarsys för individuella patienter baserat på deras unika genetiska sammansättning, hälsosammanställning och andra personliga faktorer.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 19 april

Meta släpper Llama 3 öppen källkods AI-modell, presterar bättre än konkurrenter

Meta har lanserat de senaste tilläggen till sin Llama-serie av öppen källkods generativa AI-modeller, nämligen Llama 3. Den nya familjen består av två modeller, Llama 3 8B och Llama 3 70B, som innehåller åtta miljarder respektive 70 miljarder parametrar. Denna utveckling markerar en betydande prestandaförbättring jämfört med deras föregångare, Llama 2-modellerna. Llama 3-modellerna är några av de bäst presterande generativa AI-modellerna som finns tillgängliga. De har tränats på två specialbyggda GPU-kluster med en kapacitet på 24 000 enheter. Meta styrker detta påstående genom att hänvisa till de imponerande poäng som Llama 3-modellerna uppnått på populära AI-benchmarks som MMLU, ARC och DROP.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 19 april

Meta introducerar nästa generation av sitt stora språkmodell Llama 3

Sociala mediejätten Meta har introducerat nästa generation av sin öppen källkods stora språkmodell, Llama 3. De två första modellerna i Llama 3-familjen, 8B och 70B, är nu tillgängliga för bred användning. Llama 3 400B-plus parametermodeller är fortfarande under utbildning, men Meta planerar att släppa nya modeller de kommande månaderna. De nya modellerna har förbättrad anpassning och större mångfald i modellsvar jämfört med Llama 2. Meta planerar att göra Llama 3 flerspråkig och multimodal, med ett större kontextfönster i framtiden.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 19 april

AI bekämpar försäkringsbedrägerier i Frankrike

För att bekämpa försäkringsbedrägerier i Frankrike, som årligen dränerar cirka 2,5 miljarder euro, börjar försäkringsbolag allt mer använda artificiell intelligens (AI). AI-teknologin används främst för att förbättra hanteringen av skadeärenden genom att automatisera analysen av kundanmälningar och snabbt identifiera oegentligheter som kan tyda på bedrägeri. AI-systemen blir allt skickligare på att upptäcka anomalier som mänskliga utredare kan missa. Trots vissa utmaningar och kontroverser, som risken för diskriminering och felaktiga anklagelser, erbjuder AI betydande fördelar, inklusive effektivitet, noggrannhet och kostnadsbesparingar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 19 april

Meta lanserar ´den mest intelligenta AI-assistenten´

Facebooks moderbolag Meta Platforms lanserade på torsdagen vad VD Mark Zuckerberg kallade ´den mest intelligenta AI-assistenten som du kan använda fritt´. Meta har tillkännagivit den senaste versionen av sin Meta AI-assistent, med planer på att framhäva chatboten mer framträdande över Instagram, Messenger, WhatsApp och Reels. Bolaget lanserade också en fristående webbplats för boten på Meta.ai. Produkten drivs av den senaste versionen av dess stora språkmodell Llama 3. Meta har investerat betydande resurser i att lansera AI-verktyg de senaste åren och ser ut att konkurrera med AI-modeller som OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 april

Altair förvärvar Cambridge Semantics för att stärka företagets data- och AI-lösningar

Altair, en global ledare inom beräkningsintelligens, har förvärvat Cambridge Semantics, en leverantör av modern datafabrik och skapare av en av branschens ledande analytiska graf-databaser. Cambridge Semantics teknologi accelererar skapandet av omfattande företagskunskapsgrafer, vilket integrerar det komplexa nätverket av strukturerade och ostrukturerade företagsdata till en förenklad vy. Genom att kombinera Cambridge Semantics kunskapsgrafteknologi med Alatirs ledande verktyg för dataanalys och datavetenskap, erbjuds organisationer en solid grund för att bygga avancerade analys-ekosystem som införlivar artificiell intelligens (AI) i den dagliga verksamheten.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 18 april

Meta släpper Llama 3, sin senaste AI-modell

Meta har släppt de två första modellerna i sin nya Llama 3-serie av AI-modeller med öppen källkod. Modellerna, Llama 3 8B och Llama 3 70B, innehåller 8 respektive 70 miljarder parametrar och beskrivs av Meta som ett stort framsteg jämfört med de tidigare Llama-modellerna. Enligt Meta är Llama 3 8B och Llama 3 70B, som tränades på två specialbyggda GPU-kluster med 24 000 enheter, bland de bäst presterande generativa AI-modellerna som finns tillgängliga idag. Företaget stöder detta påstående med modellernas resultat på populära AI-benchmarkar som MMLU, ARC och DROP.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 18 april

AI-teknik för att bekämpa bildförfalskning och fake news

Experter inom artificiell intelligens (AI) har börjat använda AI-tekniker för att verifiera bilder och avslöja förfalskningar. Dessa tekniska framsteg spelar en avgörande roll i skyddet av sanningen och bekämpningen av spridningen av vilseledande information globalt. AI-systemen är noggrant utformade för att analysera komplexa detaljer inom bilder som kanske inte är direkt synliga för det mänskliga ögat, vilket möjliggör exakt detektion av avvikelser eller manipulerat innehåll. Deras effekt förväntas vara en stor kraft i formandet av framtida landskap för informationsdistribution och verifiering.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Bedragare använder AI för att lura fans till Twitch-streamern Adin Ross

Bedragare har börjat använda artificiell intelligens (AI) för att imitera den kända streamern Adin Ross och lura hans fans. Bedrägeriet sker främst i videochattrum, där bedragarna söker efter ovetande fans till Ross. När ett fan identifieras manipuleras de till att förstöra personlig egendom med falska löften om att bli kompenserade med önskvärda elektroniska varor. Bedragarna har till och med skapat ett TikTok-konto för att sända sina bedrägliga segrar över Ross fans. Trots pågående bedrägeri, som har pågått i över tre dagar, har plattformens administration ännu inte vidtagit definitiva åtgärder för att bannlysa det inblandade användarkontot.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Artificiell intelligens förändrar marknadsföringsbyråers arbetsmodeller

Artificiell intelligens (AI) har snabbt blivit mainstream och vi ser en ökning av användare som migrerar till nya ´AI-stödda arbetsmodeller´. Program som ChatGPT och DALL-E integreras i processer för att ge individer mer makt och effektivitet. Renée Chaplin, vice VD för Constant Contact Asia Pacific, diskuterar om byråer bör omfamna tekniken fullt ut. Hon menar att AI:s löfte om att demokratisera innehållsskapande ger småföretag och enskilda entreprenörer tillgång till verktyg och förmågor som tidigare var exklusiva för stora byråer. Hon påpekar dock att det finns en oro att kunder kan ta in outsourcade tjänster internt, lockade av kostnadsbesparingar och den uppfattade enkelheten hos AI-verktyg. Men byråer har en kritisk fördel: skala. Genom att integrera AI-tekniker i sina verksamheter kan byråer förstora sina förmågor och uppnå resultat långt bortom vad enskilda utövare eller mindre enheter kan åstadkomma. Chaplin anser att byråer inte bör se AI som ett hot, utan snarare som ett verktyg som kan integreras i deras arbetsflöden för att frigöra mänskliga resurser för att fokusera på strategi, varumärkesbyggande och kundrelationer.

Direktlänk Dela Marketing Magazine Australia fördjupade 18 april

Linux Foundation lanserar Open Platform för företags-AI

Linux Foundation har lanserat Open Platform for Enterprise AI (OPEA), ett stort steg mot utvecklingen av öppen källkod, interoperabla generativa AI-verktyg anpassade för företagsapplikationer. Initiativet, övervakat av Foundations LF AI och Data-organisation, syftar till att underlätta skapandet av skalbara, robusta generativa AI-system genom att utnyttja den kollektiva innovationen inom öppen källkodsgemenskapen. Branschledare som Intel, Cloudera, IBM-ägda Red Hat, Hugging Face, Domino Data Lab, MariaDB och VMware deltar i OPEA, vilket banar väg för banbrytande framsteg inom AI-teknik för företag.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 17 april

Teknikjättar samarbetar för att bygga öppen källkods AI-verktyg för företag

Linux Foundation (LF) har meddelat ´Open Platform for Enterprise AI´ (OPEA), ett projekt som syftar till att främja skapandet av öppna, flerleverantörsgenerativa AI-system. Intel, Cloudera och flera andra organisationer har åtagit sig att utveckla öppen källkods generativa AI-verktyg för företagsbruk. OPEA är en del av Linux Foundations LF AI och Data-organisation. Initiativet inkluderar stora företagsaktörer som IBM-ägda Red Hat, Hugging Face, Domino Data Lab, MariaDB och VMware. OPEA planerar att standardisera komponenter och implementera ett betygssystem för generativa AI-system.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 17 april

Edge Computing och Machine Learning-industrin förväntas växa kraftigt fram till 2031

Enligt nyligen rapporter i Orbisresearch.coms databas förväntas Edge Computing och Machine Learning-industrin växa kraftigt fram till år 2031. Rapporten analyserar drivkrafterna bakom marknadens framåtskridande och de hinder som begränsar dess tillväxt. Rapporten förutser en dynamisk förändring i den konkurrensutsatta miljön, där ledande företag kommer att konkurrera om dominans. Rapporten erbjuder också en detaljerad analys av den globala marknaden för Edge Computing och Machine Learning, inklusive segmentering efter typ och tillämpning, samt en genomgång av tillgång och efterfrågan. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Amazon Web Services, Microsoft, Cisco, Dell Technologies, HPE, Huawei, GE, Nokia, ADLINK, Litmus Automation, FogHorn Systems, Vapor IO, MachineShop (EdgeIQ), och Saguna Networks.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 17 april

Linux Foundation har, tillsammans med organisationer som Cloudera och Intel, lanserat Open Platform for Enterprise AI (OPEA). Syftet är att främja utvecklingen av öppna, multi-leverantörs och komponerbara generativa AI-system. OPEA:s mål är att bana väg för utgivningen av skalbara generativa AI-system som utnyttjar den bästa öppna källkodsinnovationen från hela ekosystemet. OPEA kommer att samarbeta med industrin för att standardisera komponenter, inklusive ramverk, arkitekturblåkopior och referenslösningar. Betydande företag som Intel, IBM-ägda Red Hat, Hugging Face, Domino Data Lab, MariaDB och VMware är medlemmar i OPEA.

TechCrunch fördjupade 17 april

OpenAI och Meta tar steg mot mer avancerad AI

Teknikjättarna OpenAI och Meta gör framsteg mot mer sofistikerade AI-modeller, vilket lovar en era av förbättrade digitala assistenter som kan omdefiniera våra interaktioner med teknik. Meta, Facebooks moderbolag, förbereder sig för att introducera Llama 3, medan OpenAI, med stöd från Microsoft, antyder en utrullning av GPT-5. Dessa framsteg fokuserar inte bara på att förbättra konversationsförmågor. Det slutliga målet är att ge AI resonemang, planeringsförmåga och minne, vilket lägger grunden för vad som kallas allmän AI som potentiellt kan överträffa mänsklig intelligens på olika områden.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

AI och dess politiska och sociala inverkan: Från Hitlers Tyskland till dagens högerextrema propaganda

År 1933 beordrade Adolf Hitler, då nyligen utsedd till kansler, en folkräkning i Tyskland med hjälp av amerikanska IBM och dess grundare Thomas J. Watson. IBM:s teknologi användes för att registrera information om invånarnas ´ariska blod´ och andra egenskaper. I dagens samhälle används AI-teknologi på liknande sätt för att sprida politisk propaganda och desinformation. Exempelvis har datavetaren David Rozado skapat RightWingGPT, en chatbot med stark politisk högerlutning. Framgångsrika försök har också gjorts att programmera AI med nazistiska värderingar. AI-teknologin används också i stor utsträckning för att styra samhällsfunktioner, vilket kan få stora konsekvenser för medborgarna.

Direktlänk Dela Expo fördjupade 16 april

AI kan förbättra mjukvaruutveckling men människan måste vara delaktig

Under sin keynote vid QCon London argumenterade Tracy Bannon, senior huvudarkitekt och forskare vid MITRE, att AI kommer att kunna förbättra mjukvaruutvecklingslivscykeln (SDLC), även om det för närvarande är i ´kodkompletterings´ snarare än ´kodgenererings´ fasen. Hon betonade vikten av att hålla människor involverade och fixa företagets SDLC innan AI tas i bruk. Hon jämförde införandet av generativ AI i mjukvaruutveckling med övergången från fysiska kartor till dagens allmänt förekommande navigationsprogram. Hon nämnde att vi är på toppen av AI-cykeln och två till fem år från att nå produktivitetsplatån. Hon påpekade att generativ AI bara är en liten del av ´ML Universe´. Hon underströk även att generativ AI motsäger vissa av DevSecOps-principerna (spårbarhet, revision, reproducerbarhet, förklarbarhet), vilket betonar säkerhetsfrågan. Bannon rekommenderade att fixa SDLC i din organisation innan AI antas.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 16 april

KT presenterar AI och IKT framsteg på World IT Show 2024

Sydkoreanska telekommunikationsjätten KT kommer att visa upp sina senaste framsteg inom artificiell intelligens (AI) och informations- och kommunikationsteknik (IKT) vid World IT Show 2024 (WIS 2024) i Gangnam Districts COEX i Seoul från 17 till 19 april. Besökare kommer att få utforska framkanten av AI-drivna kommunikationslösningar. KT kommer också att presentera sina framsteg inom att förbättra kundservice och driften av callcenter genom AICC (AI Contact Center). Dessutom kommer toppmoderna mobilitets- och säkerhetstekniker som Quantum Security för krypterade kommunikationer och specialiserad nätverksteknik för urban luftmobilitet att visas upp.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

AI kommer att fortsätta att påskynda och ändra landskapet för de färdigheter som behövs, säger LinkedIn-expert

AI har gjort stora framsteg inom många sektorer, men det finns fortfarande mycket mer att förvänta sig av tekniken, säger Rebecca Schnauffer, Global Head of Strategic Clients, Talent Solutions på LinkedIn. Trots att 80% av anställda är nyfikna på att lära sig mer om Gen AI, investerar mindre än hälften av arbetsgivarna i AI-färdigheter för sina anställda. Schnauffer menar att företag behöver inse att de har många anställda som är ivriga att anamma dessa nya tekniker och bör överväga hur de kan hjälpa individer att förbättra sina färdigheter. Hon tror att AI kommer att fortsätta att påskynda och ändra landskapet för de färdigheter som behövs.

Direktlänk Dela Unleash AI fördjupade 15 april

Artificiell intelligens och dess växande roll i musikindustrin

Musik har alltid varit en spegling av mänsklighetens känslor, berättelser och kulturer. Men nu börjar artificiell intelligens (AI) göra sitt intåg i musikkomposition och produktion. AI:s integration i musik handlar inte om att ersätta mänsklig kreativitet, utan snarare om att erbjuda nya sätt att tänka och skapa melodier som kanske inte är instinktiva för mänskliga musiker. Trots oro för originalitet och känsla i AI-musik öppnar tekniken dörrar för samarbeten där AI kompletterar den mänskliga touchen snarare än konkurrerar med den.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI utvecklar musikskapande AI, ChatGPT-4

ChatGPT-4, utvecklad av OpenAI, är en AI som kan skapa musik. Denna AI är mer än bara en assistent, den är en osynlig bandmedlem som lyssnar, svarar och komponerar inte bara noter på en skala, utan skalar som aldrig tidigare har noterats. ChatGPT-4 är inte begränsad till befintliga melodier, den uppmanar oss att skapa musik som andas med ett eget liv. Dess potential är enorm, och erbjuder både nybörjare och mästare en chans att experimentera med oändlighet och innovation. Företag som Google och IBM har redan banat väg med sina projekt Magenta och Watson Beat, som använder maskininlärning för att skapa musik.

Direktlänk Dela Dynamikes Eidhseis fördjupade 15 april

Tech & AI LIVE återvänder 2024 med virtuellt evenemang i London

Tech & AI LIVE, som samlar världens teknologi- och AI-ledare, kommer att återvända 2024 för att samla de största aktörerna inom teknikvärlden. Händelserna för Technology Magazine börjar med Tech & AI LIVE London som äger rum virtuellt den 21 maj. Evenemanget kommer att vara värd för en endags virtuell händelse, där deltagarna kan höra från företag som EY, DXC Technology, ServiceNow, Ericsson, IBM, BCG, Vodafone och många fler. Deltagarna kommer att kunna delta i interaktiva paneler och upptäcka de senaste initiativen, innovationerna och trenderna.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 15 april

Generativa AI-verktygsindustrin förväntas växa till 2031

Enligt en rapport i Orbisresearch.coms databas förväntas generativa AI-verktygsindustrin växa fram till 2031. Rapporten ger insikt i nuvarande landskap, tillväxtmotorer och framtida möjligheter för marknaden. Märkena inom generativa AI-verktyg expanderar sin räckvidd på marknaden genom strategiska initiativ som robusta marknadsföringskampanjer, partnerskap med återförsäljare och utnyttjande av digitala plattformar för ökad synlighet. Den växande konsumentintresset för generativa AI-verktyg lyfter marknaden, drivet av faktorer som ökad medvetenhet om fördelarna med generativa AI-verktyg, förändrade livsstilspreferenser och växande disponibla inkomster.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 15 april

Maskininlärning i halvledartillverkningsindustrin prognostiserad till 2031

Orbisresearch.com har en databas med rapporter som ´Machine Learning in Semiconductor Manufacturing Industry Forecast to 2031´. Rapporten ger insikter om viktiga faktorer som påverkar marknadens beteende, inklusive nya utmaningar, kundpreferenser och Porter´s fem krafter. Rapporten ger också en global perspektiv med över 12 regioner täckta, och segmenterar marknaden efter typ och tillämpning. Dessutom bedömer rapporten effekterna av COVID-19 på marknaden och föreslår datadrivna strategier. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Applied Materials, Siemens, Google (Alphabet), Cadence Design Systems, Synopsys, Intel, NVIDIA, Mentor Graphics, Flex Logix Technologies, Arm Limited, Kneron, Graphcore, Hailo, Groq och Mythic AI.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 15 april

AI-drivna verktyget ´ReelSphere´ ska revolutionera väderprognoser

The Weather Company, världens främsta leverantör av meteorologiska data, ska lansera ´ReelSphere´, ett innovativt AI-drivet verktyg för att skapa väderprognoser. Verktyget kommer att använda AI för att lägga till text, grafik och lokala väderdetaljer automatiskt. Trots verktygets avancerade funktioner kommer det faktiska manuset och informationen att fortsätta att skapas av mänskliga meteorologer. ReelSphere kommer att dra väderdata från The Weather Companys egen API och andra datakällor som tillhandahålls av sändare och klienter.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Mastersturneringen i golf använder generativ AI för att förbättra upplevelsen för fans

Den 88:e upplagan av Mastersturneringen i golf i Augusta, Georgia, kommer att använda generativ AI för att förbättra upplevelsen för fans som inte kan vara på plats. AI har varit en del av Masters-upplevelsen i flera år, men generativ AI introducerades först 2023. Tekniken kommer att användas för att ge insikter om banan genom appen, förbättra höjdpunkterna och möjliggöra segment av sin första upplevelse på Apple Vision Pro-enheter. Gen AI har blivit mainstream efter lanseringarna av ChatGPT, Gemini, Claude och Copilot. Fans kommer att ha tillgång till data och sannolikheter för varje slag. Dessutom kommer Masters-appen att erbjuda AI-aktiverad spanska språknarration för att nå en mer global publik.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 april

AI:s snabba utveckling överträffar förväntningar och förändrar olika branscher

För ett år sedan var världen fascinerad av AI-plattformar som GPT. Nu har utvecklingen av AI överträffat initiala förväntningar och påverkar dagliga livet och arbetsplatsens effektivitet. Företag som McDonald´s och Belgiens bryggeriindustri använder AI för att förbättra sina verksamheter. AI har även potential att påverka den politiska arenan. Utmaningar kvarstår dock, som ´inavel´ av data och frågor om framtida mänsklig sysselsättning. Trots detta förväntas AI-marknaden fortsätta sin snabba tillväxt, drivet av företag som Google, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

E-handelsgiganten Amazon har investerat 4 miljarder dollar i AI-forskningsföretaget Anthropic i ett strategiskt drag för att expandera sin närvaro inom det framväxande området artificiell intelligens (AI). Anthropic, grundat av före detta anställda på OpenAI, inklusive ex-Vice President Dario Amodei, är på uppdrag att utveckla AI-system som kan lita på av människor och för att undersöka kapabiliteterna och riskerna med neurala nätverk. Denna betydande investering signalerar Amazons åtagande mot avancerade AI-teknologier. Det inkluderar ett partnerskap där Anthropic kommer att använda Amazon Web Services (AWS) för sina betydande arbetsbelastningar inriktade på forskning och utveckling av nya AI-modeller.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Artificiell intelligens inom mental hälsa: Ett komplement, inte ett substitut för mänskliga terapeuter

Medan artificiell intelligens (AI) erbjuder nya möjligheter för stöd inom mental hälsa, varnar experter för att använda det som ersättning för mänskliga terapeuter. AI-verktyg saknar för närvarande förmågan att replikera den djupa empati och förståelse som en professionell rådgivare erbjuder. AI kan integreras i psykisk hälsoverksamhet på ett fördelaktigt sätt om det används ansvarsfullt, men bör inte överskugga värdet av mänsklig interaktion. AI-plattformar som Wysa och Elomia Health har genomfört miljontals samtal, vilket tyder på effektivitet och räckvidd till en bredare publik. Men tillförlitligheten på AI-chatbots blir oroande, särskilt för individer med svåra psykiska problem som kräver säkerheten och expertbedömningen av en mänsklig professionell. AI:s roll i att erbjuda innovativa insikter genom dataanalys och dess värde i att utvidga psykiska hälsoverksamhet till annars otillgängliga områden erkänns, men det varnas för risker som dataintegritetsbrott och överberoende av teknik som kan undergräva väsentliga mänskliga element.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 14 april

AI-utbildningar erbjuds gratis av flera stora teknikföretag

Flera stora teknikföretag, inklusive NVIDIA, Google och Amazon, erbjuder gratis AI-kurser. NVIDIA har några kurser (inte alla gratis) som ´Generative AI Explained´ och ´Augment your LLM Using Retrieval Augmented Generation´. Google har längre och möjligen mer tekniska ämnen i sitt Google Cloud Skills Boost-program. Amazon har ett utbildningscenter med många gratis kurser, inklusive de om AI-ämnen som ´Foundations of Prompt Engineering´. Även OpenAI, edX och Microsoft erbjuder AI-kurser. Dessa är vanligtvis gratis, men du måste betala om du vill ha betyg och ett certifikat eller högskolepoäng.

Direktlänk Dela Hackaday fördjupade 14 april

Coursera erbjuder en mängd AI-kurser i samarbete med ledande universitet och industriexperter

Coursera, en online-lärplattform, samarbetar med ledande universitet och industriledare för att erbjuda en omfattande svit av AI-kurser. Dessa kurser tillgodoser olika elever, från nybörjare till proffs som söker avancerade färdigheter. Kurser inkluderar ´AI för alla´ av DeepLearning.AI, ´IBM Applied AI´, ´Google Data Analytics´, ´Machine Learning for All´ av University of London, och ´AI Product Management´ av Duke University, bland andra. Kurserna utrustar eleverna med kunskap och färdigheter för att blomstra inom AI, och erbjuder en strukturerad väg för att förbättra din expertis och avancera din karriär.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 14 april

Topp 10 certifieringskurser för att få jobb inom AI-industrin i Tyskland

Efterfrågan på AI-kompetent arbetskraft ökar i takt med tekniska framsteg och behovet av AI-experter i länder som Tyskland. Här är de tio bästa certifikaten som kan hjälpa dig att få ett AI-jobb i Tyskland: 1. Certified Artificial Intelligence Scientist (CAIS) 2. IBM Applied AI Professional Certificate 3. Google Cloud Professional Machine Learning Engineer 4. Microsoft Certified: Microsoft AI Engineer Associate 5. NVIDIA Deep Learning Institute´s Jetson AI Certification 6. DataCamp´s Top AI Certifications 7. Artificial Intelligence Engineer (AIE) Certification 8. AI for Everyone by Andrew Ng 9. Introduction to TensorFlow for AI, ML, and Deep Learning 10. AI Ethics: Ethical Intelligence in an AI World. Dessa certifikat kan ha stor inverkan på att få ett jobb inom AI-området, oavsett om du är en erfaren professionell eller nybörjare.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 13 april

AI: Gradvis utveckling snarare än katastrofala risker

Experter som varnar för att artificiell intelligens (AI) utgör katastrofala risker på par med kärnvapenförstörelse ignorerar den gradvisa och diffusa naturen i teknisk utveckling. Teknologier utvecklas genom en långvarig process som trotsar toppstyrning. Nya teknologier introducerar nya risker. Militära tillämpningar utvecklas alltid parallellt med kommersiella och civila användningar. Tekniskt avancerade samhällen har utvecklat lagliga, politiska och brottsbekämpande mekanismer för att hantera konflikter och brottslighet som tekniska framsteg möjliggör. AI har följt det typiskt diffusa, trevande mönstret för de flesta andra teknologiska omvandlingar. AI har en mängd olika tekniker och applikationer. AI-utvecklare har arbetat i mer än sju decennier, och AI har långsamt införts i allt från digitala kameror och skannrar till smartphones och bilar. AI-utvecklingen har varit gradvis och osäker. Maskininlärning kräver tillförlitlig feedback, men god feedback kräver en stabil process. Mänskliga intentioner, impulsivitet och kreativitet undergräver statistisk inlärning och begränsar därmed AI:s användbara räckvidd. Stora språkmodeller (LLM) är inte tekniska diskontinuiteter som magiskt övervinner begränsningarna för maskininlärning. LLM-chattrobotar kan öka vinster genom att erbjuda billig, om än frustrerande, kundservice. För nu varken förtjänar dessa ofta lögnaktiga talande hästar eufori eller panik om ´existentiella risker för mänskligheten´. Bäst att hålla sig lugn och låta den traditionella decentraliserade utvecklingen av teknik, lagar och regler fortsätta.

Direktlänk Dela The Monitor Publications fördjupade 13 april

Masters Tournament använder gen AI för att förbättra upplevelsen för golfälskare

Det 88:e Masters Tournament i Augusta, Georgia, kommer att använda gen AI för att förbättra upplevelsen för golfälskare som inte kan vara på plats. Gen AI har varit en del av Masters-upplevelsen i flera år, men först 2023 introducerades en engelsk språkberättelsefunktion för app- och webbplatsinnehåll. Gen AI har infiltrerat våra liv ytterligare genom att konsumenter har experimenterat med tekniken för att skriva poesi, generera fantasifulla bilder, komponera symfonier och kanske till och med få tips om hur man förbättrar sina golfsvingar. 2024 Masters använder tekniken för att ge bana-insikter genom sin app, för att förbättra höjdpunktsrullar och för att möjliggöra segment av sin första upplevelse på Apple Vision Pro-enheten. Bryson DeChambeau, Scottie Scheffler och Max Homa avslutade omgång 2 i en trevägsknytning. Tiger Woods, som söker sin sjätte Masters-vinst för att knyta till Jack Nicklaus för de flesta segrar totalt, hamnade på 22:a plats när han postade en jämn par 72.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 13 april

Intel lanserar ny AI-accelerator för att konkurrera med Nvidia

AI-chipmarknaden blir allt mer konkurrenskraftig. Nvidia har dominerat marknaden med en uppskattad andel på 98% av datacenter-GPU-marknaden. Men nu stiger Intel fram med sin nya Gaudi 3 AI-accelerator. Enligt Intel är den nya chipen väl positionerad för att ta marknadsandelar från Nvidia. Intel påstår att Gaudi 3 levererar 50% bättre inferens i genomsnitt och 40% bättre energieffektivitet än Nvidias H100, och säljs till en bråkdel av H100: s kostnad. Nya Gaudi-kunder och partners inkluderar Bharti Airtel, Bosch, IBM och NielsenIQ. Trots detta har Intelaktien fallit 26% hittills i år, även om resten av chipsektorn fortsätter att klättra på AI-boomen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Intel lanserar AI-chip som utmanar Nvidia

Intel har lanserat sitt nya AI-chip, Gaudi 3, som det hävdar är bättre än Nvidias H100. Enligt Intel levererar Gaudi 3 50% bättre inferens i genomsnitt och 40% bättre energieffektivitet än Nvidia H100, och säljs för en bråkdel av H100:s kostnad. Intel säger att det nya chippet kommer att vara tillgängligt för tillverkare som Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo och Super Micro Computer. Intel har också tillkännagett nya Gaudi-kunder och partners som Bharti Airtel, Bosch, IBM och NielsenIQ. Trots detta har Intelaktien fallit med 26% hittills i år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 april

Maskininlärning Operationsteknik Industri Prognos till 2031

En ny rapport med namnet ´Maskininlärning Operationsteknik Industri Prognos till 2031´ är tillgänglig i Orbisresearch.com databas. Studien fungerar som en vägledande fyr genom det dynamiska landskapet på marknaden för maskininlärning operationsteknik. Genom att noggrant utvärdera och sammanfatta aktuella utvecklingar, inklusive förvärv, fusioner, expansioner och produktsläpp, säkerställer den att läsarna håller sig uppdaterade om de senaste trenderna. Dessutom erkänner den den transformerande potentialen hos teknisk innovation, och ser förbättrad produktanvändbarhet och utvidgad marknadsräckvidd över olika branscher.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 april

AI:s inverkan på den juridiska sektorn mindre omvälvande än förväntat

Artificiell intelligens (AI) har potential att influera den juridiska sektorn, men dess inverkan kommer troligen inte att vara revolutionerande i närtid. AI kan underlätta dokumentgenomgång men kan inte ersätta den nyanserade förståelsen och bedömningen som krävs i juridiskt arbete. AI-verktyg kan rekommendera ändringar eller ge feedback på dokumentrevidering, men dessa förslag kan ibland misslyckas. Den juridiska sektorn har visat sin förmåga att anpassa sig till tekniska förändringar, vilket minskar sannolikheten för en snabb AI-relaterad omvälvning. Trots utmaningar växer marknaden för AI inom juridiska tjänster globalt.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 13 april

AI:s roll i den juridiska branschen växer

Integrationen av artificiell intelligens (AI) i den juridiska branschen har mötts med både förväntan och försiktighet. AI erbjuder verktyg som förstärker juristernas förmågor snarare än att omforma fältet helt. AI används för arbetsintensiva uppgifter som att granska dokument och analysera kontrakt, vilket ökar produktiviteten. AI:s verkliga värde ligger i dess roll som ett stödsystem, där dess analytiska styrka kompletterar en jurists erfarna bedömning. Marknaden för juridisk AI fortsätter att växa, men förändringarna sker stegvis, vilket låter den juridiska professionen anpassa sig och utvecklas sida vid sida med AI:s framsteg.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 13 april

Artificiell intelligens förbättrar effektiviteten inom juridik

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att expandera inom olika sektorer, inklusive den juridiska professionen. AI erbjuder verktyg som kompletterar juristers förmågor snarare än att fullständigt omgestalta fältet. AI används för arbetsintensiva uppgifter som granskning av dokument och analys av kontrakt, vilket förbättrar produktivitet. AI:s sanna värde kommer från dess roll som ett stödsystem där dess analytiska styrka kompletterar en jurists erfarna omdöme. AI:s växande sofistikering signalerar inte en abrupt omgestaltning av juridiska metoder utan en mättad progression mot bättre effektivitet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 13 april

Indiens premiärminister lanserar AI-chatbot för att förbättra kommunikationen med allmänheten

NaMo App, associerad med Indiens premiärminister Narendra Modi, har införlivat en banbrytande funktion som använder artificiell intelligens (AI) - passande nog kallad NaMo AI. Denna chatbot är utformad för att snabbt ge information om den indiska regeringens initiativ och premiärministerns ansträngningar för nationell utveckling. NaMo AI är en avancerad AI-driven chatbot som nu finns tillgänglig på premiärminister Narendra Modis app och webbplats. Detta innovativa verktyg erbjuder ett snabbt och användarvänligt sätt att hålla sig informerad om politiska händelser och Modis prestationer. NaMo AI utmärker sig för sin förmåga att ge omfattande kunskaper med snabba sammanfattningar i respons på frågor om premiärminister Modi och regeringsprestationer.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 13 april

AI:s inverkan på juridiken: kompletterande snarare än revolutionerande

Trots uppmärksamheten kring artificiell intelligens (AI) och dess potential att förändra branscher, inklusive den juridiska sektorn, finner utövare att AI:s integration i juridiken förblir kompletterande snarare än revolutionerande. Advokater experimenterar med nya AI-verktyg för att optimera den juridiska praxisen, men det finns begränsningar i AI:s förståelse för nyanserade juridiska förhandlingar och praktisk tillämpning på verkliga scenarier. Trots att AI erbjuder lovande verktyg som kan förbättra effektiviteten, är konsensus bland juridiska yrkesverksamma att störningen av deras yrke av AI kommer att vara gradvis, vilket möjliggör anpassning och inlärning om hur man bäst utnyttjar AI för förbättrade juridiska tjänster.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 13 april

Ark Investment Management investerar i OpenAI

Ark Investment Management, ledd av Cathie Wood, har förvärvat en andel i AI-företaget OpenAI. Detta markerar Arks förtroende för AI-teknologins potential att omvandla tekniklandskapet. Ark Venture Fund, med tillgångar på $54 miljoner, har införlivat OpenAI i sin diversifierade portfölj. Investeringen i OpenAI utgör cirka 4% av deras venturefond. Det kompletterar en liknande investering i Anthropic, vilket tyder på ett brett engagemang för AI-sektorn. Brett Winton, Arks Chief Futurist, förväntar sig att företag som utvecklar grundläggande AI-modeller kan nå ett marknadsvärde på $16 biljoner till 2030.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 12 april

Varför AI hade svårare att knäcka Go än schack

1997 vann en artificiell intelligens (AI) kallad Deep Blue, utvecklad av IBM, en sexpartimatch mot dåvarande världsmästaren i schack, Garry Kasparov. Detta markerade en betydande milstolpe i utvecklingen av AI. Nästan två decennier senare hittade AI en ny utmaning i det antika och invecklade spelet Go. Med sitt enorma sökutrymme och betoning på intuition och strategi, ansågs Go vara en mycket större utmaning för AI. 2016 besegrade Google DeepMinds AI, AlphaGo, Go-mästaren Lee Sedol i en fempartimatch. Trots den enorma mängden möjliga drag och brädepositioner i Go, kunde AI navigera genom spelets komplexitet.

Direktlänk Dela Chess.com fördjupade 12 april

En undersökning av IBM visar att AI-revolutionen kräver kunnigt och visionärt ledarskap. Undersökningen bygger på data från 4 000 respondenter i ledande positioner inom näringslivet i Sverige, Förenade Arabemiraten, Italien, Saudiarabien, Spanien, Storbritannien och Tyskland. Endast 31 procent av de svenska respondenterna har en kvinna i beslutsfattande position om AI-strategin i sin organisation. 76 procent anser att fler kvinnor behövs i ledande positioner för att AI-implementeringens finansiella vinster ska gagna hela befolkningen. Dessutom tror 73 procent att det skulle minska risken för fördomar i AI-lösningar.

Ny Teknik fördjupade 12 april

Generativ AI Media Software-industrin förväntas växa till 2031

En ny rapport i Orbisresearch.coms databas med titeln ´Generative AI Media Software Industry Forecast to 2031´ undersöker marknaden för Generative AI Media Software. Marknaden har upplevt betydande expansion och omvandling på grund av tekniska framsteg, förändringar i konsumentpreferenser och ekonomiska skiften. Rapporten undersöker nuvarande status, framstående trender, hinder, möjligheter och utsikter för marknaden. Viktiga spelare på marknaden inkluderar OpenAI, Google, Jasper, Tiama, IBM, iFlyTek, Brainasoft, Brighterion, Alibaba, Tiktok, Tencent, Baidu, Perfect World, Kingsoft Office, Visual China Group och KunLun.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 12 april

Filippinerna, känt globalt som en av världens ledande outsourcingleverantörer, har blandade känslor inför ankomsten av generativ AI (Gen AI). IT- och affärsprocessföreningen i Filippinerna har tagit ett avgörande steg för att organisera ett AI-råd för att förbereda den lokala arbetskraften för Gen AI. Rådet syftar till att förbättra arbetskraftens färdigheter i programmering, dataanalys och AI-etik. Enligt en nyligen genomförd studie av IBM Institute for Business Value förväntas investeringar i Gen AI växa fyra gånger under de närmaste två till tre åren. Studien noterade också att chefer förväntas investera minst 40 procent mer i AI-etik under de nästa tre åren.

Asia News Network fördjupade 12 april

Ansys Inc. lanserar AI-drivet virtuellt assistentverktyg

Ingenjörsimuleringsprogramvarujätten Ansys Inc. har utvecklat en AI-baserad virtuell assistent, AnsysGPT, modellerad efter ChatGPT. Verktyget, som är utbildat med företagets egna data, kan ge kontinuerlig kundsupport och lösa kundernas teknikrelaterade problem på sekunder. AnsysGPT använder avancerade dataingenjörstekniker för att indexera och organisera information över hela Ansys portfölj, vilket skapar en anpassad kunskapsbank. Sedan betalanseringen har AnsysGPT kunskapsbas utvidgats trettio gånger. Den senaste versionen av AnsysGPT har testats noggrant för att säkerställa noggrannhet och prestanda i sina svar.

Direktlänk Dela Mugglehead fördjupade 12 april

Potential och tillämpning av artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har en enorm potential och påverkar våra liv på konkreta sätt varje dag. Det finns flera AI-koncept som är viktiga att förstå, som maskininlärning, djupinlärning och neurala nätverk. AI används inte bara för inlärning och förutsägelser, utan också för beslutsfattande. Det finns en mängd AI-plattformar i bruk idag, till exempel IBM:s Watson och Googles DeepMind. AI:s tillämpningar sträcker sig över sektorer och har revolutionerat industrier från bilindustrin till sjukvården och från bankväsendet till kundtjänst. För att fullt ut kunna utnyttja AI:s potential är det viktigt att förstå dess grundläggande koncept, känna till de rådande plattformarna och vara medveten om dess tillämpningar.

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 11 april

Naver och Intel samarbetar för att utmana Nvidia´s dominans inom AI-chip

Amerikanska chipjätten Intel samarbetar med Naver, Sydkoreas ledare inom artificiell intelligens, i ett försök att utmana Nvidia´s dominans på den växande marknaden för AI-chip. Intel presenterade sin mer kraftfulla nästa generations AI-accelerator, Gaudi 3, och påstår att den presterar bättre än Nvidia´s grafikprocessor till en bråkdel av kostnaden. Intel arbetar tillsammans med globala teknikföretag som Naver, Bosch och IBM för att utöka sin AI-chipförsörjningskedja. Naver har tidigare använt Nvidia´s GPU-chip som huvudverktyg för sina AI-tjänster, men har nyligen vänt sig till Intel som huvudleverantör på grund av Nvidia´s prishöjningar och leveransförseningar.

Direktlänk Dela The Investor fördjupade 11 april

Japan uppmanar amerikanska företag att investera i landets tekniksektorer

Japan, som en gång sågs som USA:s största ekonomiska utmanare, söker nu samarbete med världens största ekonomi genom att uppmana amerikanska företagsledare att investera i landets framväxande tekniksektorer, inklusive artificiell intelligens, halvledare och ren energi. Japans premiärminister Fumio Kishida talade vid en lunch med amerikanska VD:ar i Washington och hävdade att alla investeringar skulle flöda åt båda håll. Kishida är i USA inför ett toppmöte med president Joe Biden som förväntas fokusera på försvars- och ekonomiska band. Microsoft meddelade att de planerar att investera $2.9 miljarder för att öka sin molndator- och AI-infrastruktur i Japan.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 10 april

Maskininlärning inom kommunikationsmarknadens dynamik och konkurrensscen analyseras i detalj

En marknadsundersökning utförd av Adroit Market Research har analyserat maskininlärningsmarknaden inom kommunikation genom att använda olika analysverktyg, inklusive Porters femkraftsanalys, SWOT-analys, PESTLE-analys, konkurrenspositioneringsanalys, marknadsandelanalys och värdekedjeanalys. Rapporten ger en genomgripande översikt över den globala marknaden och jämför stora aktörer baserat på årlig försäljningsvolym, historisk tillväxtbana, marknadsandelar och marknadsföringsstrategier. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Cisco Nexmo, Google, Dialpad, Nextiva, Amazon, Microsoft, Twilio och RingCentral.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 10 april

OpenAI tränade AI-modeller med YouTube-video-transkriptioner

En rapport från The New York Times avslöjade att OpenAI kan ha tränat AI-modeller på transkriptioner av YouTube-videor. OpenAI skapade en lösning kallad Whisper som kunde ta YouTube-videor och transkribera dem till text som sedan kunde användas som nytt AI-träningsdata. Processen att utveckla GPT-4, den kraftfulla AI-modellen bakom OpenAIs senaste ChatGPT-chatbot, tog över en miljon timmar av YouTube-videor transkriberade av Whisper. OpenAI:s anställda diskuterade hur YouTube-transkriptionsträningsdata potentiellt kunde bryta mot YouTubes regler, men OpenAI valde ändå att gå vidare med tron att träna AI med videorna var rättvist användande.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 april

Google Cloud ändrar namn på Duet AI till Gemini Code Assist och lägger till nya funktioner

Googles molndatordivision, Google Cloud, har ändrat namnet på sin tidigare lanserade Duet AI för utvecklare till Gemini Code Assist och lagt till nya funktioner för att underlätta kodgenerering. Gemini Code Assist är baserat på Gemini 1.5 Pro-modellen, Googles mest kraftfulla generativa AI-modell. Tidigare i december sade företaget att det skulle göra sin Gemini-modell tillgänglig för utvecklare. Gemini Code Assist erbjuder AI-driven kodkomplettering, kodgenerering och chatt. De nya förbättringarna och funktionerna i Gemini Code Assist inkluderar fullständig kodbasmedvetenhet, kodanpassning och förbättringar av verktygets partnerekosystem.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 9 april

Stora språkmodeller förväntas nå 36,1 miljarder dollar år 2030

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) förväntas vara värd 6,4 miljarder dollar år 2024 och förväntas nå 36,1 miljarder dollar år 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,2%, enligt en ny rapport av MarketsandMarkets. Ökningen i adoptionen av stora språkmodellösningar kan tillskrivas det ökande behovet av förbättrad interaktion mellan människa och maskin, tillsammans med behovet av att skapa mer sömlösa och intuitiva gränssnitt för användare inom en rad domäner, och ökad tillgänglighet av stora dataset som driver innovation inom olika områden.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 9 april

Utmaningar och möjligheter med generativ AI i företag

Trots populariteten hos generativ AI, finns det fortfarande brister, som hallucinationer och fördomar i träningsdata, vilket får företagsägare att tveka inför införandet. Vissa tidiga användare har hittat sätt att införa stora språkmodeller (LLM) som de finns idag, men många känner att de i huvudsak har två alternativ. Antingen vänta tills förbättringar kommer eller statliga riktlinjer införs för att säkerställa säker användning av tekniken, eller införa nu och utan att låta AI beröra affärskritiska system. Företagsledare är intresserade och investerar i AI, men implementeringen har inte riktigt hängt med. En av de största faktorerna som hindrar företag från att fullt ut integrera AI är förtroende. Utvecklare har märkt detta och börjar reagera genom att visa transparens kring sina skydd och ansvarsfulla AI-praxis, men implementeringsgapet kommer fortfarande att ta lite tid att komma ikapp.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 8 april

IBM planerar att använda syntetiska data för att träna AI-modeller

IBM planerar att använda syntetiska data för att träna AI-modeller, som GenAI chatbots. Företaget söker patent för ett system för ´syntetisk data generering´ där det skapar en simulering av autentiska data från riktiga användare. Det kommer att använda en innovativ metod, kallad Large-Scale Alignment for Chatbots (LAB), som systematiskt genererar syntetiska data för de uppgifter som utvecklare vill att deras chatbot ska utföra. En av de stora fördelarna med att använda syntetiska data är den ökade integriteten. Syntetiska data för AI-modeller erbjuder flera fördelar, men det medför också egna risker.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 8 april

Teknikjättar bildar konsortium för att hantera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, ledda av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har gått samman för att bilda ett konsortium som ska utvärdera hur AI förändrar jobb och vilka färdigheter som krävs för att vara framgångsrik i arbetslivet. Konsortiet ska producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare efter att ha identifierat och utvärderat hur AI påverkar 56 ICT-jobbroller. Dessa jobbroller inkluderar 80% av de 45 bästa ICT-jobbtitlarna med högst antal jobbannonser mellan februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna enligt Indeed Hiring Lab.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 8 april

Storföretag skapar konsortium för att utvärdera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, lett av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har den 4 april bildat en arbetsgrupp vars mål är att utvärdera hur AI förändrar jobb och de färdigheter som arbetstagare behöver för att lyckas. Arbetsgruppens första uppgift kommer att vara att producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare, efter att den har identifierat och utvärderat ´AI:s inverkan på 56 ICT-jobbroller´. Dessa jobbroller utgör 80% av de 45 mest efterfrågade ICT-jobbtitlarna under perioden februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna efter antalet ICT-arbetstagare (Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nederländerna).

Direktlänk Dela Jornal Txopela fördjupade 8 april

AI-utbildningar i fokus: Jämförelse mellan kurser

Efter framgången med ChatGPT har intresset för AI i Silicon Valley ökat, med företag som söker arbetstagare med AI-färdigheter. Onlinekurser i AI varierar mycket, så det är viktigt att välja den som passar bäst för varje individ eller företag. Några av de främsta AI-kurserna inkluderar Coursera´s AI for Everyone, AWS´s Building a Generative AI-Ready Organization via Coursera, DataCamp´s Understanding Artificial Intelligence, Google Cloud´s Introduction to Generative AI Learning Path, IBM´s Introduction to Artificial Intelligence via Coursera, AWS Generative AI Developer Kit, Harvard University Professional Certificate in Computer Science for Artificial Intelligence, MIT´s Professional Certificate Program in Machine Learning & Artificial Intelligence, Stanford Artificial Intelligence Professional Program, och Udacity´s Artificial Intelligence Nanodegree program.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 8 april

AI-drivna text-till-kod-verktyg revolutionerar mjukvaruutveckling

Mjukvaruutvecklare världen över använder generativa AI text-till-kod-verktyg för att öka produktiviteten och effektivisera sina arbetsflöden. Verktyg som IBM Codenet, GitHub CoPilot, Code Whisperer från Amazon och StarCoder från ServiceNow och Hugging Face förändrar sättet kod skrivs och granskas. Genom att utnyttja dessa AI-modeller kan utvecklare generera kod från enkla textprompter upp till 55% snabbare än traditionella metoder. Dessa verktyg erbjuder också möjlighet att kontrollera kodkvaliteten och utföra granskningar i olika programmeringsspråk. Trots de spännande möjligheterna som AI-drivna text-till-kod-verktyg erbjuder är indiska företag fortfarande i de tidiga stadierna av skalförädling.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 7 april

Studie visar snabb tillväxt för maskininlärning i halvledartillverkning

En studie om den globala marknaden för maskininlärning i halvledartillverkning ger en djupgående utvärdering av nuvarande situation och potential för affärer globalt. Rapporten, som täcker en rad segment, trender och tillväxtdrivare, är en ovärderlig resurs för företag, investerare och intressenter som söker insikter i dynamiken i branschen för maskininlärning i halvledartillverkning. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på [xx.x%] förväntas den globala marknaden för maskininlärning i halvledartillverkning växa snabbt, med ett marknadsvärde uppskattat till [XX.X] till [2031].

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 april

Studie visar stor potential för global marknad för Cloud Automated Machine Learning

En studie om den globala marknaden för Cloud Automated Machine Learning ger en djupgående utvärdering av den nuvarande situationen och potentialen för Cloud Automated Machine Learning globalt. Rapporten är en värdefull resurs för företag, investerare och intressenter som söker insikter i dynamiken i branschen. Studien kombinerar kvalitativ och kvantitativ analys för att presentera en omfattande bild av marknadslandskapet. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på [xx.x%] förväntas den globala marknaden för Cloud Automated Machine Learning växa snabbt. COVID-19-pandemin har orsakat betydande störningar, men branschdeltagare har svarat med kreativa åtgärder.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 april

Global studie om maskininlärning i läkemedelsupptäckt och -utveckling

En global studie av marknaden för maskininlärning inom läkemedelsupptäckt och -utveckling ger en djupgående utvärdering av branschens nuvarande situation och potential. Rapporten kan vara en ovärderlig resurs för företag, investerare och intressenter som söker insikter i dynamiken i branschen. Studien kombinerar primär och sekundär forskningsmetodik för att ge pålitlig marknadsinformation. Trots störningar på grund av COVID-19-pandemin förväntas marknaden växa snabbt, med en sammanlagd årlig tillväxttakt (CAGR) och marknadsvärdering. Rapporten erbjuder också regionala utvärderingar och strategiska råd för kunder.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 april

Användningen av termen ´copilot´ ökar inom AI-industrin

Termen ´copilot´ används alltmer inom företagsmjukvara för att beteckna AI-assistenter. Ursprungligen användes termen av GitHub för sitt Copilot-varumärke, följt av Microsoft som namngav sin AI-assistent Copilot. Numera har termen blivit generisk och används för att beskriva en generativ AI-assistent, oftast en stor språkmodell tränad för en specifik uppgift. Microsoft Copilot är en paraplyterm för en rad generativa AI- och chattbotprodukter nu tillgängliga genom Microsofts produktivitetsprogramvara. GitHub Copilot släpptes 2021 och genererar kod baserat på en utvecklares befintliga kod. Det finns också andra Copilot-produkter från företag som Salesforce och Appian.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 5 april

Microsofts nya AI-assistent Copilot fungerar på ett gammalt sätt

Microsofts nya Copilot-tangent kan lansera en nyligen tillagd funktion, men bakom kulisserna fungerar tangenten på ett gammalt sätt. Den registrerar sig faktiskt som en tangent som var mest framträdande på IBM-tangentbord från Reagan-eran. Microsoft satsar fullt ut på sin nya AI-drivna assistent, så långt att de skapat en dedikerad Copilot-tangent som vissa nya bärbara datorer har bredvid höger Alt-tangent på sina tangentbord. För att uppfylla den officiella definitionen av en ´AI PC´, en bärbar datorcertifiering som Microsoft skapade, måste datorn ha en CPU med en Neural Processing Unit (NPU), Copilot installerat i Windows och Copilot-tangenten på sitt tangentbord. Vi fick nyligen ett par av de första bärbara datorerna med Copilot-tangenter, en Dell XPS 14 och XPS 16, för testning och jag bestämde mig för att ta reda på exakt hur denna nya knapp fungerar. Jag undrade om den kunde göra något mer än att bara öppna Copilot-panelen och, ännu viktigare, hur tangenten rapporterar sig själv till operativsystemet. Är det en helt ny tangent med en ny skanningskod, menytangenten med en annan klisterlapp eller något annat? Om du vet hur Windows ser tangenten kan du omprogrammera den eller programmera makron för den. Så jag använde AutoHotkey, ett tangentbordsmakroscriptprogram som också kan användas för att logga tangenttryckningar, för att ta reda på hur Copilot-tangenten registrerar sig. Till min förvåning och överraskning upptäckte jag att Copilot-tangenten under ytan är en kombination av tre tangenter som trycks in samtidigt: Vänster Shift + Windows-tangent + F23. Ja, det är F23, den tjugotredje funktionstangenten. Om du tittar ner på ditt PC-tangentbord idag har du nästan säkert bara 12 funktionstangenter och kompakta, 65-procentiga tangentbord har inte alls en funktionsrad. Men på den tiden då många företagsanvändare arbetade på terminaler som var anslutna till huvuddatorer, fanns det vissa 122-tangenters tangentbord som hade en extra funktionsrad som sträckte sig från F12 till F24. Den mest populära av dessa var IBM Model M 122, som lanserades 1985. IBM slutade tillverka dessa tangentbord på 1990-talet och sålde hela sin PC-verksamhet till Lenovo 2005. Men ett företag som heter Unicomp har licens från IBM och fortsätter att tillverka 122-tangenters, IBM-stil tangentbord för dem som vill ha dem. Eftersom det finns tangentbord i världen som har F13 - F24, känner Windows och andra operativsystem igen dem som giltiga tangenter. Om du har en makroknappsats kan du programmera dessa tangenter (eller vilka andra tangenter du önskar) att identifiera sig själva som F13 - F24. Och eftersom så få människor har den extra funktionsraden, har de flesta applikationer inte redan genvägstilldelningar för dessa tangenter. Så, istället för att skapa en helt ny tangent med en helt ny skanningskod (varje tangent har en skanningskod som den skickar till operativsystemet), gjorde Microsoft helt enkelt Copilot-tangenten till en kombination av Vänster Shift + Windows-tangent + F23, en kombo som nästan ingen på jorden redan har tilldelat. Vi frågade och Dell bekräftade att denna tangenttilldelning är standard för Copilot-tangenten och gjord på Microsofts inrådan; den är inte unik för Dells bärbara datorer. Tyvärr gör Copilot-tangenten inte mycket. Den lanserar bara Copilot-panelen på höger sida av skrivbordet, vilket är exakt samma sak som om du klickar på Copilot-ikonen eller trycker på Windows-tangent + C. Eftersom den redan är en kombination av två modifierare och en funktionstangent kan den inte fungera som en modifierare. Att trycka på Copilot + A eller Copilot + någon annan tangent gör samma sak som att trycka på Copilot själv. Hur man omprogrammerar din Copilot-tangent Den goda nyheten är att, nu när vi vet hur operativsystemet ser Copilot-tangenten, kan vi enkelt använda ett program som AutoHotkey för att omprogrammera den att göra nästan vad vi vill. Vi kan göra den till en annan tangent, vi kan få den att starta en favoritapp eller webbplats, och vi kan till och med programmera ett komplicerat makro för den att utföra. Vi kan få den att skicka en tangentkombination som Ctrl + C, men vi kan inte få den att fungera som en ren modifieringstangent (Ctrl, Alt, Shift eller Win), eftersom att hålla den nere tillsammans med en annan tangent kommer att registreras som Ctrl + Windows + F23 + [den andra tangenten du tryckte på]. Så här kommer du igång. 1. Ladda ner och installera AutoHotKey. Välj version AutoHotKey 2, den senaste, över version 1. 2. Ställ in eller ladda ner en textredigerare för att skriva AutoHotKey V2-skript. Jag gillar att använda Notepad++ med AutoHotKey-tilläggen. 3. Skapa en ny fil som heter copilot-remap.ahk (eller vad du vill med en .ahk-förlängning) och spara den i din Windows Startup-mapp, som ligger på C:Users[YOUR USERNAME]AppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup. 4. Placera följande rader högst upp i din AHK-fil. De är inte absolut nödvändiga men hjälper till att se till att du bara har en version av filen igång åt gången. #Requires AutoHotkey >=2.0 #SingleInstance force 5. Ange följande kod för att utlösa något att hända när programmet ser att någon trycker på Shift + Windows-tangent + F23. Efter de två kolonerna är där du kommer att sätta handlingen du vill. +#f23:: + representerar shift-tangenten och # representerar Windows-tangenten. Nu måste du bestämma vad du vill att Windows ska göra. Efter :: måste du sätta din handling. Lägg inte till ett radbrott. Här är några idéer: Starta en webbplats genom att använda Run ´https://webaddress´ efter tangentkoden. Du kan göra Copilot-tangenten till en ChatGPT-tangent genom att få den att navigera till chat.openai.com eller göra den till en Gemini-tangent genom att få den att starta gemini.google.com Öppna en app genom att använda Run ´pathto exe file´ så, till exempel, Run ´notepad.exe´ skulle öppna anteckningar. Skicka en tangentbordskombination genom att skriva in den tangentuppsättningen efter ::. Till exempel skulle ^c vara Ctrl + C. Du kan se en komplett lista över tangenter och modifierare på AutoHotKeys webbplats. ^ är Ctrl, ! är Alt, # är Win och + är Shift. Ange vanlig text som din e-postadress eller ett Linux-kommando genom att använda Send ´mytext´ med kopian du vill ha. Så här skulle dessa se ut i din kod. Välj bara en av dessa, eftersom att ange mer än en skulle få dem att konfliktera. ; Starta ChatGPT-webbplatsen i din standardwebbläsare +#f23:: Run ´https://chat.openai.com/´ ; Starta Tom´s Hardware +#f23:: Run ´https://www.tomshardware.com´ ; Öppna Windows Explorer +#f23:: Run ´explorer.exe´ ; Gör det till Ctrl + Z (som är ångra) +#f23:: ^z ; Ange ´sudo´-kommandot (eller annan text) +#f23:: Send ´sudo´ 6. Kör ditt skript, antingen genom att dubbelklicka på det eller, om du har installerat Runme-pluginet i Notepad++, genom att trycka på Shift + F5. Åtgärden bör fungera istället för att starta Copilot. I alla våra tester lyckades AutoHotKey avlyssna tangenttryckningen innan Windows använde den för att öppna Copilot-rutan. Men om av någon anledning skulle Windows 11 ändras i en uppdatering och lyckas avfyra Copilot-instruktionen innan AutoHotKey avlyssnar tangenttryckningen, skulle du ha den både öppna Copilot och utföra din önskade uppgift. Det verkar osannolikt, men om det skulle hända i framtiden, kan du använda Sharpkeys, ett program som omprogrammerar tangenter i registret, för att kartlägga F23 till F13 och sedan ändra ditt Autohotkey-skript för att avfyra på +#f13:: istället för +#f23::. Vi testade och det fungerar.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 5 april

Microsoft introducerar ny Copilot-knapp på Windows-tangentbord

I januari introducerade Microsoft en ny knapp på Windows PC-tangentbord för första gången på 30 år. Copilot-knappen, som är tillägnad att starta Microsofts AI-assistent med samma namn, finns redan på vissa Windows-bärbara datorer som släpptes i år. Tom grävde djupare i den nya tillägget och bestämde exakt vad knapptryckningen gör, vilket är ganska enkelt. Att trycka på en dators integrerade Copilot-knapp är som att trycka på vänster-skift + Windows-tangent + F23 samtidigt. Tom bekräftade detta efter att ha undrat om Copilot-knappen introducerade en ny skanningskod till Windows eller om den fungerade annorlunda. Genom att använda skriptprogrammet AutoHotkey med en ny bärbar dator med en Copilot-knapp upptäckte Tom de tangenttryck som registreras när en användare trycker på Copilot-knappen. Publikationen bekräftade med Dell att ´detta tangentuppdrag är standard för Copilot-knappen och gjort på Microsofts riktning.´

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 5 april

Snabb tillväxt för generativ AI-teknologi

Marknaden för generativ AI-teknologi växer snabbt när olika branscher omfamnar AI-driven automation och kreativitet. Tillväxten drivs av framsteg inom AI-forskning, ökad tillgänglighet av data och ökad efterfrågan på personaliserade upplevelser. Enligt marknadsforskning förväntas marknaden för generativ AI-teknologi växa med en årlig tillväxttakt på 20,81% under prognosperioden 2024-2031. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar OpenAI, DeepMind, Salesforce, Microsoft, Facebook, IBM, NVIDIA och Adobe.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 5 april

Generativ AI-certifiering: De 12 bästa kurserna

Artikeln handlar om generativ AI-certifiering och hur det kan ge en betydande karriärhöjning för teknikprofessionella som söker jobb inom sektorn för generativ AI. Artikeln går igenom 12 olika certifieringskurser och jämför dem med varandra. Kurserna kommer från olika företag och organisationer som IBM, Coursera, NVIDIA, AWS, DeepLearning.ai, Google Cloud Training, RMIT University, MIT Professional Education, Microsoft Azure, Project Management Institute (PMI), MIT Sloan School of Management Executive Education, edX och Udacity. Kurserna täcker olika ämnen som AI, maskininlärning, prompt engineering, dataanalys, experimentdesign, Python-bibliotek för LLMs, integration och drift. Kurserna är designade för olika nivåer av erfarenhet och kostar olika mycket.

Direktlänk Dela eWEEK fördjupade 5 april

Stora teknikföretag bildar grupp för att studera AI:s påverkan på jobb

Stora teknikföretag som Google och Microsoft, som investerar tungt i artificiell intelligens (AI), bildar en grupp för att studera hur AI kan påverka teknikjobb. Gruppen, som leds av telekommunikationsutrustningstillverkaren Cisco, inkluderar även IBM, chiptillverkaren Intel, företagsprogramvaruföretaget SAP och teknikkonsultföretaget Accenture. Fackföreningar som American Federation of Labor-Congress of Industrial Organizations (AFL-CIO) och Communications Workers of America (CWA) listas som ´rådgivare´ till gruppen. Det är oklart hur eller om AI-revolutionen kommer att påverka arbetet på ett meningsfullt sätt. Ciscos tillkännagivande om gruppen sa att den kommer att fokusera på att producera en rapport med ´åtgärdsgivande insikter´ för företagsledare och arbetare.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 april

Analytiker rekommenderar Google att fokusera mer på noggrannhet och mindre på DEI-frågor

En aktieägare i Google menar att företaget bör omfokusera sitt operativa och värdeskapande arbete bort från DEI-påverkad bias, i ljuset av de nuvarande problemen med Gemini AI. Trots nuvarande oro tror aktieägaren att aktien är undervärderad och att de finansiella följderna av AI-integration är mycket gynnsamma för Google på lång sikt. Google introducerade Gemini, sin mest avancerade AI-modell hittills, med tre versioner, Ultra, Pro och Nano, för olika användarfall. Modellen har visat styrkor i dataextraktion och syntes, vilket positionerar företaget som ledare inom AI. Dock har modellen kritiserats för sin ´wokeness´, till exempel har den genererat historiskt och kontextuellt felaktiga bilder i ett försök att göra dem DEI-lämpliga. Google-chefen Sundar Pichai har adresserat problemet som ett allvarligt misstag från Googles sida. Aktieägaren påpekar att detta understryker ett djupare problem inom Google och många ledande västerländska företag för närvarande, då de är alltför fokuserade på DEI-frågor och inte tillräckligt på noggrannhet, meritokrati och datadrivna resultat. Aktieägaren tror att Bill Ackman, vars företag Pershing Square har en stor andel i Google, kan vara värdefull här om han tar en vägledande roll i att hjälpa företaget att bli mindre fokuserat på DEI-initiativ och mer på meritokrati för att driva teknisk kvalitet och operativ framgång. Aktieägaren tror att Googles investering i Gemini och DeepMind kommer att bli särskilt viktig när marknaden för AI utvecklas och typiska sökmotorer kan bli föråldrade och ersättas av mer effektiva AI-modeller. Aktieägaren tror att Google gör rätt i att investera tungt i artificiell intelligens för att förbereda sig ordentligt för den förändring som pågår på sökmarknaden. Aktieägaren tror att Google kommer att fortsätta att prestera extraordinärt bra som företag övergripande om de kan konkurrera effektivt inom AI på lång sikt med Gemini och framtida iterationer av detta. Aktieägaren tror att företaget har mycket mer utrymme att växa och kan se stora finansiella fördelar om det spelar sina kort rätt under de närmaste åren, kanske genom att göra sin organisationsstruktur smalare och integrera AI mer framträdande genom automatiserade uppgifter för att minska kostnader och driva tillväxt. Aktieägaren tror att aktien förblir en stark köp på lång sikt och är undervärderad för närvarande.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 5 april

Palantir och Oracle inleder samarbete för AI-tjänster på molnbaserad plattform

Palantir Technologies och Oracle meddelade på torsdagen att de kommer att samarbeta för att erbjuda programvara och tjänster för artificiell intelligens (AI) som är värd på Oracles molnbaserade plattform. Palantirs aktie steg initialt på nyheten men stängde nedåt när Nasdaq komposit föll igen. Palantir, som är baserat i Denver, säljer tre mjukvaruplattformar som primärt används av regeringsorgan, banker, finanstjänstföretag, hedgefonder och företagskunder. Som en del av avtalet kommer Palantir att flytta Foundry-workloads till Oracles molnplattform och göra sina Gotham- och AI-plattformar distribuerbara över Oracles distribuerade moln.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 4 april

Studie av Orbis Research undersöker marknaden för maskininlärningsverktyg

Enligt en studie av Orbis Research undersöks marknaden för maskininlärningsverktyg noggrant. Studien omfattar marknadsdynamik, nuvarande och framtida efterfrågan, samt strategier för expansion. Nyckelfaktorer som inkluderas i studien är tillväxthastighet, huvudproducenter, produktionsvolym och relevanta platser. Studien täcker även utmaningar och hinder för framsteg inom sektorn. Bland de ledande internationella konkurrenterna som undersöks finns Microsoft, IBM, Google, RStudio, Amazon, Oracle, Meta Platforms, Kira, Databricks, DataRobot, OpenText, Scikit-learn, Catalyst, XGBoost och LightGBM.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 4 april

Konsortium söker lösningar på AI:s inverkan på teknikarbetskraften

Ett konsortium som inkluderar ledande teknikföretag som Accenture, Eightfold, Google, IBM, Indeed, Intel, Microsoft och SAP, arbetar för att ge insikter och identifiera nya möjligheter för omskolning och kompetensutveckling inom AI. Konsortiet, som rådgivs av bland annat American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations, CHAIN5 och Khan Academy, utvärderar hur AI förändrar de jobb och färdigheter arbetstagare behöver för att lyckas. Resultaten kommer att erbjuda praktiska insikter och rekommendationer till arbetsgivare som vill omskola och utveckla sina arbetstagare inför AI-drivna miljöer.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 4 april

Adobe hävdar att det inte tävlar med kreativa byråer trots AI-utveckling

Trots att Adobes AI-verktyg Firefly och GenStudio konkurrerar med liknande tjänster från WPP och Publicis, hävdar företaget att det inte planerar att tävla med kreativa byråer. På den årliga Adobe Summit i Las Vegas presenterade företaget sin senaste produktlinje och berättade om framtida tillägg till Firefly, inklusive förmågan att generera video, 3D-bilder och ljudmedia. Adobe riktar sig till marknadsförare på USA:s största varumärken och företag med stora interna marknadsföringsteam. IBM, som använt Firefly i produktionen av sin senaste varumärkeskampanj, förväntar sig att spara 100 miljoner dollar i produktionskostnader med hjälp av Firefly under de närmaste tre åren.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 4 april

Utforska potentialen för avkastning av investeringar i generativ AI

Generativ AI är en omvandlande teknologi med potential att revolutionera olika branscher genom att skapa nytt innehåll som bilder, videor och text. Dess ekonomiska potential är fortfarande ett ämne för debatt, med teknikjättar och företag med omfattande FoU-budgetar som potentiellt hittar omedelbart värde. Generativ AI står inför inneboende utmaningar, inklusive data begränsningar, fördomar och behovet av mänsklig tillsyn, vilket kan påverka effektiviteten och tillförlitligheten av generativa AI-applikationer. Trots dessa utmaningar erbjuder vissa generativa AI-applikationer snabba vinster, som produktivitetsassistenter som Microsoft 365 Copilot och Google Workspace.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 4 april

Tech & AI LIVE London återvänder 2024 med teknik- och AI-ledare

Tech & AI LIVE, som samlar teknik- och AI-ledare från hela världen, kommer att återvända 2024. Evenemanget, som startar årets händelser för Technology Magazine, kommer att äga rum virtuellt den 21 maj. Deltagarna kommer att kunna höra från företag som EY, DXC Technology, ServiceNow, Ericsson, IBM, BCG, Vodafone och många fler. Detta är en gyllene möjlighet att visa upp dina värderingar, öka ditt varumärkes profil och nätverka med ledare inom teknik och AI. Dessutom är Top 100 Women in Technology-listan nu tillgänglig, med inflytelserika chefer från företag som Google, Amazon, Accenture, NTT, Verizon, Schneider Electric, Intel, Oracle, Apple och Cisco.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 4 april

Framtida tillväxtprognoser för den globala marknaden för maskininlärning i chipdesign

En rapport fokuserar på framtida prognoser för den globala marknaden för maskininlärning i chipdesign, med analytiska data som indikerar tillväxtprognoser och marknadsskattningar. Rapporten inkluderar både kvantitativa och kvalitativa marknadsdata och ger kunder världen över tillgång till information om den snabbväxande marknaden för maskininlärning i chipdesign, inklusive alla höjdpunkter och svårigheter som ingår i studien. Rapporten undersöker även möjliga tillväxtvägar och hinder för marknaden i framtiden, samt vilka företag som dominerar den globala marknaden.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 3 april

Framtida tillväxtprognoser för global Cloud Automated Machine Learning-marknad i ny rapport

Rapporten belyser främst framtida prognoser, med all analytisk data som indikerar tillväxtprognoser och marknadsuppskattningar inneslutna i den globala rapporten för Cloud Automated Machine Learning-marknaden. Vår grundliga marknadsanalys av Cloud Automated Machine Learning-industrin är ett måste eftersom den inkluderar både kvantitativa och kvalitativa marknadsdata. Den ger kunder över hela världen tillgång till information om den snabbt växande Cloud Automated Machine Learning-marknaden, inklusive alla höjdpunkter och lågpunkter som ingår i studien. Rapporten tittar på trenderna för att utvärdera Cloud Automated Machine Learning-marknadens potential, både nu och i framtiden.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 3 april

Marknadsrapport för maskininlärningsmodeller analyserar globala trender och prognoser

Marknaden för maskininlärningsmodeller sträcker sig över regioner som Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika, och Sydostasien. Marknadens regionala prestanda analyseras i detalj, tillsammans med förväntade tillväxthastigheter under de kommande åren. Försäljnings- och lönsamhetssiffror för varje geografisk bidragsgivare avslöjas, med fokus på regionala strategier och prestationer. Nyckelspelare på marknaden för maskininlärningsmodeller inkluderar Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 3 april

Hälsoorganisationer prioriterar AI för att hantera digital hälsodata

Hälsoorganisationer samlar allt mer digital hälsodata och omvandlingen av denna information för att generera handlingsbara insikter har blivit avgörande. AI har potential att avsevärt stärka dessa insatser, så mycket att hälsoorganisationer prioriterar AI-initiativ i år. Dessutom rekommenderar branschledare att hälsoorganisationer håller sig uppdaterade om AI-styrning, transparens och samarbete framåt. Men för att effektivt kunna utnyttja AI behöver hälsoorganisationer framgångsrikt navigera i ett ständigt föränderligt landskap med snabbt utvecklande terminologi och bästa praxis. I denna artikel kommer vi att utforska några av de vanligaste termerna och begreppen som organisationer måste förstå för att framgångsrikt använda AI inom hälso- och sjukvården.

Direktlänk Dela HealthITAnalytics fördjupade 3 april

Microsofts nya Copilot-nyckel: En gammal funktion i ny förpackning

Microsofts nya Copilot-nyckel kan ha lanserat en ny funktion, men bakom kulisserna har den varit mycket gammal. Det registrerar sig som en nyckel som var vanlig på IBM-tangentbordsbaserade modeller från Reaganeran. Microsoft körde en ny AI-driven assistent så långt som för skapandet av en sådan oumbärlig medkörningsnyckel som alla nya bärbara datorer har på sitt tangentbord. För att förstå den officiella definitionen av en ´Computy´ (AI) som Microsoft skapade, kräver den dator som krävs för dess utveckling 256 kilometer (1 miljard ton), 320MB (1.500m2) och en fullkroppsapparat som DVM kan fungera som hjälpapparater med dubbla strömanslutningar som en analog skärm. Jag hade nyligen flera av de första bärbara datorerna med Copilot-nycklar, en Dell 725 och 128 GB bärbar som en del. Min plan är att testa hur denna nya knapp fungerar direkt för mig och prognostisera!

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 3 april

Microsoft introducerar officiell Copilot-tangent för kommande AI PC-produkter

Microsoft planerar att introducera en officiell Copilot-tangent för kommande AI PC-produkter. Den nya tangenten fungerar liknande en tangentbordskombination från 80-talet. Microsoft beskriver Copilot-tangenten för Windows 11-datorer som ett sätt att ´bemyndiga´ användare och möjliggöra för dem att enkelt omfamna den kommande AI ´transformationen´. Den nya tangenten kommer snart att bli en standarddel av Windows tangentbordskonfigurationer, och nyligen släppta bärbara datorer är redan utrustade med denna extra tangentbordsfunktion. Tom´s Hardware erhöll ett par nya Dell-bärbara datorer (XPS 14, XPS 16) med den nya tangenten och bestämde sig för att testa dem.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 2 april

Molnmaskininlärningsdrift (MLOps) marknadsrapport: framväxande trender och prognoser 2024-2031

Rapporten om marknaden för Molnmaskininlärningsdrift (MLOps) inkluderar en sektion för varje nation som belyser specifika marknadsdynamiker och inhemsk reglering som påverkar marknadens nuvarande och framtida utveckling. Studien presenterar en detaljerad segmentering av den globala MLOps-industrin. Regionala marknadsstorlekar tillhandahålls även för produkter kategoriserade efter typer, applikationer och deltagare. Effekterna av Ryssland-Ukraina-kriget och COVID-19 beaktades när marknadsdimensionerna utvärderades. Bland de viktigaste aktörerna på MLOps-marknaden finns IBM, DataRobot, SAS, Microsoft, Amazon, Google, Dataiku, Databricks, HPE, Lguazio, ClearML, Modzy, Comet, Cloudera, Paperpace, Valohai.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 2 april

Global analys av MLOps-marknaden presenterar viktig information för framtida utveckling

Rapporten sammanställer riktade analytiska upptäckter för den globala marknaden för Machine Learning Operations (MLOps), vilket ger viktig information till studieanvändare, inklusive marknadsaktörer över hela världen, investerare och entreprenörer som söker exakta forskningsresultat för framtida utveckling. Forskningsrapporten erbjuder en omfattande utvärdering, med betoning på kvalitativa och kvantitativa data. Den studerar nödvändiga färdigheter för marknadsaktörer i en alltmer konkurrenskraftig ekonomi, utvärderar ekonomiska val och hjälper till med kritiska investeringsbeslut. Dessutom belyser det ledande tillverkares försäljning, intäkter och marknadsandel, adresserar konkurrensen som kommer från regionala och lokala handlare.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 2 april

Microsoft tillkännager nya verktyg för att skydda AI-applikationer mot hot

Microsoft har meddelat flera nya funktioner i Azure AI Studio för att hjälpa utvecklare att bygga generativa AI-applikationer som är mer tillförlitliga och motståndskraftiga mot illasinnad modellmanipulation och andra framväxande hot. Enligt Sarah Bird, Microsofts produktchef för ansvarsfull AI, är det växande oron över att hotaktörer använder promptinjektionsattacker för att få AI-system att bete sig farligt och oväntat som den primära drivkraften för de nya verktygen. Azure AI Studio är en värdplattform som organisationer kan använda för att bygga anpassade AI-assistenter, medhjälpare, bots, sökverktyg och andra applikationer, baserade på sin egen data.

Direktlänk Dela Dark Reading fördjupade 2 april

EU godkänner AI-lag: IBM välkomnar beslutet

EU-parlamentet har röstat för att godkänna EU:s AI-lag efter tre års förhandlingar, vilket markerar en vändpunkt för artificiell intelligens (AI). IBM välkomnar denna lagstiftning och dess balanserade, riskbaserade tillvägagångssätt för att reglera AI. Tekniken avancerar snabbare än någonsin, men produktiviteten hänger inte med. En rapport från McKinsey visar att arbetsproduktiviteten i USA har ökat med endast 1,4%. AI anses vara svaret på produktivitetsproblemet, men endast om det kan utvecklas och implementeras ansvarsfullt och med tydligt syfte. Gartner uppskattar att teknikutgifterna kommer att uppgå till 5 biljoner dollar 2024 och öka till 6,5 biljoner dollar 2026. Detta kommer att vara den ultimata katalysatorn för nästa tillväxtfas i den globala ekonomin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 1 april

Global forskningsrapport om maskininlärning i chipdesignmarknaden 2024

En global forskningsrapport om maskininlärning i chipdesignmarknaden 2024 fokuserar på intelligenta branschdata och trender för perioden 2022-2031. Rapporten undersöker kostnader, geografiska områden, teknik samt utbud och efterfrågan. Rapporten inleds med att skissa upp marknadens termer, kategorier, tillämpningar och en industriell kedjeöversikt. Den tittar också på marknadstillståndet i de största globala marknaderna, inklusive tillgänglighet, produktion, tillgångsanvändning, vinst, potential och produktkostnad. Rapporten ger en omfattande analys som hjälper kunder att förstå marknadens ekonomiska kapacitet.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 1 april

Global forskningsrapport om maskininlärning i lagerlogistikmarknaden 2024

En ny rapport erbjuder information om varje öppen offert på den globala marknaden för maskininlärning i lagerlogistik. Rapporten innehåller officiella uttalanden och ändringar av befintlig lagstiftning. Den tillhandahåller också marknadsstorlek och prognosuppskattningar för denna bransch baserat på nuvarande ekonomiska och makroekonomiska förhållanden samt globala ekonomiska trender från 2022 till 2031. Rapporten inkluderar ekonomiska bedömningar, framgångsrika marknadsstrategier, nya produkterbjudanden och framsteg för de ledande globala leverantörerna.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 1 april

Rapport belyser betydelsen av AI och maskininlärning inom cybersäkerhet

En marknadsrapport för AI och maskininlärning inom cybersäkerhet har belyst vikten av denna marknad i den digitala sfären. Rapporten ger insikter om marknadens storlek, tillväxttakt, viktiga faktorer som påverkar marknaden, samt möjligheter och risker för nuvarande leverantörer. Rapporten tar även upp marknadssegmentering efter typ och tillämpning. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Microsoft, Google, Darktrace, FireEye, Juniper Networks, eSentire, Cynet, Cylance, CrowdStrike, Vade Secure, Logrhythm, Cybereason, Blue Hexagon, SparkCognition, DataRobot, Fortinet, Vectra och SAP NS2.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 31 mars

Topp trender inom artificiell intelligens att hålla koll på

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av vår vardag och dess tillväxt förväntas fortsätta. Här är de tre största trenderna att hålla koll på: Generativ AI, AI:s inverkan på multimodalitet och AI och media. Generativ AI, som började dyka upp runt slutet av 2022, växer snabbt tack vare betydande investeringar i sektorn. IBM rapporterar att AI nu kan integrera text, video, bilder och siffror för att producera mer precisa och förbättrade resultat. Slutligen bidrar ett ökande antal människor till demokratiseringen av AI genom att anta en rad intuitiva och lättillgängliga AI-applikationer, vilket förändrar hur vi kommunicerar med varandra.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 31 mars

Generativ AI accelererar hotlandskapet, gör cybersäkerhetsinvesteringar oundvikliga, säger IBM

Generativ artificiell intelligens (AI) accelererar hotlandskapet, vilket gör investeringar i cybersäkerhet oundvikliga, enligt IBM. Företaget förutser att utgifterna för cybersäkerhet kommer att öka de kommande åren. Monisha Oberoi, partner och direktör för IBM Consulting i Asien och Stillahavsområdet, säger att acceptansen av Gen AI tvingar företag att anta det, eftersom det inte längre anses vara ett alternativ att inte göra det på grund av de betydande riskerna. Hon noterar att det har skett en ökning med 71 procent år till år i cyberattacker, och att de flesta av dem har utförts med den mest populära metoden idag, det vill säga stulna eller komprometterade inloggningsuppgifter.

Direktlänk Dela The Hindu Business Line fördjupade 31 mars

Warren Buffett har investerat i åtta AI-aktier

Warren Buffett har investerat 159 miljarder dollar i åtta artificiella intelligens (AI) företag. Berkshire Hathaways största AI-innehav är Apple, värt cirka 156,9 miljarder dollar. Företaget äger också aktier i Amazon till ett värde av 1,8 miljarder dollar. Trots att Microsoft inte finns i Berkshires tillsynsdokument är det ett av Buffetts AI-företag genom dotterbolaget New England Asset Management (NEAM), som har en andel i Microsoft värd 11,6 miljoner dollar. NEAM äger också aktier i Broadcom, NXP Semiconductors, Qualcomm och IBM. Dessutom äger NEAM aktier i Alphabet till ett värde av cirka 2,5 miljoner dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 mars

Openstream.ai:s patenterade programvara syftar till att förbättra interaktionen mellan människor och maskiner

Openstream.ai har tagit patent på en ny programvara som syftar till att hjälpa företag att interagera genom sin Enterprise Virtual Assistant (EVA) plattform. EVA möjliggör skapandet av AI-avatarer, virtuella assistenter och röstagenturer som kan delta i mänsklika konversationer utan behov av bakomliggande komplexitet, manus eller hallucinationer. Openstream:s neuro-symboliska tillvägagångssätt kombinerar styrkan hos stora språkmodeller (LLMs) med symbolisk AI-planering och resonemang. Företaget arbetar också på att minska problemet med LLMs som genererar hallucinationer.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 30 mars

Artificiell intelligens förväntas förändra arbetsmarknaden och skapa investeringsmöjligheter

Artificiell intelligens (AI) förväntas förändra världen på många sätt, både positiva och negativa. AI kan förbättra effektiviteten och produktiviteten, revolutionera hälso- och sjukvården, främja vetenskapliga upptäckter och skapa personliga upplevelser. Samtidigt kan AI leda till arbetsförluster och ställa etiska och integritetsfrågor. Världsekonomiska forumet uppskattar att AI kan ersätta cirka 85 miljoner jobb globalt fram till 2025. AI:s inverkan på indiska IT-tjänsteföretag förväntas vara både positiv och negativ. För investerare erbjuder AI möjligheter, särskilt inom AI-utvecklare, företag som använder AI till sin fördel och stödjande infrastruktur.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 30 mars

Jaspreet Singh: 3 sätt att använda ChatGPT för att bli miljonär 2024

Enligt en YouTube-video av personliga finansexperten Jaspreet Singh kan användning av ChatGPT leda till att man blir miljonär. Singh skisserar tre sätt att använda ChatGPT för att tjäna mer pengar: investera i företag som skapar AI, använda AI för att öka inkomsterna eller spara pengar för ditt företag, och äga en del av företagen som använder AI. Singh rekommenderar att man ska göra sin forskning innan man investerar i företag. Han nämner också att AI kan användas för att skapa mer engagerande innehåll inom hans nyhetsbrev.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 30 mars

MineOS lanserar AI Asset Discovery och Risk Assessment-modul för att öka transparensen i AI

MineOS, en plattform för företags datasekretess och styrning, har lanserat en AI Asset Discovery och Risk Assessment-modul. Modulen är utformad för att ge företag insyn i ´svarta lådan´ av artificiell intelligens. Lanseringen kommer efter stora framsteg inom AI som har ökat efterfrågan på tillsyn. MineOS använder systemskanningar och analys av e-postmetadata för att upptäcka nästan alla datasystem och AI-verktyg som används inom en organisation. Detta gör det möjligt för företag att kartlägga sina AI-landskap och följa nya regler. MineOS står inför konkurrens från teknikjättar som IBM, Microsoft och Google, men företaget tror att dess integritetsfokuserade DNA ger det en fördel.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 mars

MIT samlar en arbetsgrupp för att utforska hur generativ AI kan förbättra jobb och påverka framtida arbetsliv. Gruppen, som inkluderar 25 företag och ideella organisationer samt MIT-fakulteter och studenter, samlar ursprungliga data om hur team använder generativ AI och vilken inverkan dessa verktyg har på arbetstagare. Gruppen, som leds av IPC:s verkställande direktör Ben Armstrong och MIT-professorerna Julie Shah och Kate Kellogg, har nyligen släppt den första utgåvan av sin månatliga nyhetsbrev, Generation AI. Google.org finansierar gruppens forskning genom sitt Community Grants Fund.

MIT News fördjupade 28 mars

AI revolutionerar materialvetenskapen för framtidens teknik

Modernt materialvetenskap utnyttjar artificiell intelligens (AI) för att skapa nya material med unika egenskaper. AI används för att beskriva kristallstrukturen och egenskaperna hos material, vilket sparar tid och pengar. Dessutom används AI för att skapa nya material från grunden, med hjälp av generativa neuronnätverk. Ett exempel är DeepMind-gruppens framsteg, som har genererat 2,2 miljoner nya potentiellt stabila material, varav 736 har framgångsrikt syntetiserats. Stora företag som IBM och Microsoft har öppnat avdelningar för beräkningsmaterialvetenskap och utvecklar AI-lösningar för att generera nya material.

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupade 28 mars

Stor språkmodellmarknad förväntas växa till 36,1 miljarder dollar år 2030

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 33,2% och nå 36,1 miljarder dollar år 2030, upp från en uppskattad 6,4 miljarder dollar 2024. Tillväxten drivs av tillgången på stora datamängder, framsteg inom djupinlärningsalgoritmer och ökad efterfrågan på automatiserad innehållsskapande och -kurering. Allmänna LLM:er förväntas ha den största marknadsandelen, medan videosegmentet förväntas växa snabbast. Ledande spelare på marknaden inkluderar Google, OpenAI, Anthropic, Meta, Microsoft, NVIDIA, AWS, IBM, Oracle, HPE, Tencent, Yandex, Naver, AI21 Labs, Hugging Face, Baidu, SenseTime och Huawei.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 mars

Acceleration Economy presenterar topp 10 företag inom AI-ekosystemet

Acceleration Economy har presenterat sina topp 10 företag inom AI-ekosystemet. Listan inkluderar OpenAI, NVIDIA, IBM, Anthropic, Microsoft, Cohere, Databricks, UiPath, Celonis och ServiceNow. OpenAI, värderat till över 80 miljarder dollar, har en central roll i ekosystemet och har inspirerat andra utvecklare som Anthropic och Cohere. NVIDIA tillhandahåller nödvändig hårdvara för AI-programvara. IBM har lanserat sin nya AI- och dataplattform för företag, watsonx. Anthropic, grundat 2021, har en ljus framtid inom ansvarsfull AI-forskning. Microsoft har transformerat Azure till en AI-plattform. Cohere, en plattformsleverantör som OpenAI och Anthropic, har ett unikt fokus på företagskunder. Databricks hjälper organisationer med dataförberedelse och träning för AI-system. UiPath har positionerat sig som ledare inom processautomation med hjälp av AI. Celonis har fokuserat på processgruvdrift och processintelligens. ServiceNow, en molnbaserad arbetsflödesautomatiseringsplattform, har visat ökat intresse för partnerskap för att snabbt kunna erbjuda produkter till olika marknader.

Direktlänk Dela Accelerationeconomy.com fördjupade 28 mars

Artificiell intelligens (AI) har förändrat industrier och utmanat traditionella arbetsbegrepp. AI har kommit långt sedan dess början på mitten av 1900-talet, med hjälp av stora mängder data och kraftfulla datorer. I detta AI-drivna tidevarv är mänsklig inblandning fortfarande oumbärlig. Genom att integrera AI för att förbättra mänskliga förmågor kan industrier revolutionera olika sektorer, inklusive hälso- och sjukvård, finans, utbildning och mer. Trots dess omvandlande potential presenterar AI utmaningar som måste hanteras proaktivt, som jobbförlust på grund av automatisering och etiska överväganden.

Unite.AI fördjupade 28 mars

Global forskningsrapport om AI och maskininlärning inom cybersäkerhet 2024

En global forskningsrapport om AI och maskininlärning inom cybersäkerhetsmarknaden diskuterar marknadsandelar, konkurrenslandskap och viktiga marknadsstrategier. Rapporten belyser viktiga branschresultat och ger en bred syn på perspektiven. Dessa insikter hjälper företagsledare att utveckla mer lönsamma planer och strategier. Rapporten ger också en djupare förståelse för företagen, vilket hjälper privata aktörer eller riskkapitalister att göra bättre val. De viktigaste faktorerna som driver tillväxten av den globala marknaden för AI och maskininlärning inom cybersäkerhet har undersökts noggrant.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 27 mars

Microsoft lanserar privat förhandsgranskning av Copilot för SQL Azure

Microsoft har meddelat en privat förhandsgranskning av Copilot för SQL Azure, vilket erbjuder ett naturligt språk för SQL-konvertering och självhjälp för databasadministration. Copilot för Azure SQL Database introducerar två funktioner i Azure-portalen: Naturligt språk till SQL och Azure Copilot-integration. Joe Sack, produktchef för Azure SQL på Microsoft, skriver att Copilot i Azure SQL-databasen integrerar data och formulerar lämpliga svar. Edward Dortland, en verkställande direktör på Twintos, kommenterade att han har väntat länge på denna stund. Dessutom är Azure SQL inte den enda tjänsten som har Microsoft Azure Copilot-integration.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 27 mars

Elon Musks AI-startup xAI kommer att göra chatboten Grok tillgänglig för alla premiumabonnenter

Elon Musk har meddelat att hans AI-startup xAI:s chatbot Grok kommer att aktiveras för alla premiumabonnenter på hans sociala medieplattform X. Tidigare var chatboten endast tillgänglig för X Premium-abonnenter. Detta kommer efter att Musk sagt att xAI skulle öppna källkoden för Grok efter att han stämt OpenAI för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag till förmån för en vinstmodell. Grok kommer att bli open-source, likt Meta och Frankrikes Mistral, vilka båda har open-source AI-modeller.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 27 mars

Företag tampas med infrastrukturutmaningar i samband med AI-integration

Företag kämpar med infrastrukturutmaningar när de försöker integrera artificiell intelligens (AI) och dess nyaste form, generativ AI (GenAI), i sina verksamheter. Ramesh Lakshminarayanan, investeringschef vid HDFC Bank Ltd, nämnde att skapandet av AI-infrastruktur var det första hindret hans företag försökte övervinna. Viswanath Ramaswamy, vice VD för teknikförsäljning, Indien/Syd Asien, IBM, vidgade definitionen av ´infrastruktur´ till att inkludera säkerhetsprinciper. Arvind Iyer, marknadschef för Piramal Capital and Housing Finance Ltd, sa att hans företag planerar att använda GenAI i interaktioner eller transaktioner med kunder.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 27 mars

SQream och Qantm AI samarbetar för att lösa företagsdata och AI-utmaningar

SQream, en skalbar GPU-dataanalysplattform, och Qantm AI, en ledande rådgivningstjänst för AI-strategi, AI-styrning och AI-arkitekturer, har meddelat sitt samarbete för att tillhandahålla SQreams teknik till Qantm AI:s kunder. Samarbetet syftar till att ge stora organisationer möjlighet att förbättra användningen av analyssystem, påskynda viktiga affärsinsikter och implementera AI-modeller för att hantera de mest komplexa analys- och AI-utmaningarna. SQream-kunder kommer också att dra nytta av Qantm AI:s expertis och rådgivningskapacitet inom AI-området.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 26 mars

Standard AI ändrar fokus till datorseende för detaljhandeln, värderas till $1,5 miljarder

San Francisco-baserade AI-företaget Standard AI meddelar att de ändrar fokus från autonoma kassasystem till att erbjuda lösningar för datorseende för detaljhandeln. Företaget uppges nu vara värt $1,5 miljarder. I samband med denna strategiska förändring har Standard AI befordrat COO Angie Westbrock till VD och SVP för teknikstrategi David Woollard till CTO. Företagets nya produkter kommer att hjälpa återförsäljare att få värdefulla insikter i kundbeteende, optimera försäljningsstrategier, minska antalet slutsålda varor och förhindra förluster.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 26 mars

JCO Analytics samarbetar med IBM för att driva teknisk tillväxt

JCO Analytics har valt att samarbeta med IBM för att driva tillväxt och framsteg inom teknikekosystemet. JCO Analytics VD, Heng Chun Wei, betonar fördelarna med strategiska partnerskap och vikten av att arbeta med en teknikleverantör som är ´partnercentrerad´ och har stark teknik. IBM:s partnerprogram har hjälpt JCO Analytics att växa sin verksamhet, med snabbare tillgång till utbildning, demos, digitala marknadsföringskit, teknisk hjälp och innovationslabb. JCO Analytics har arbetat med IBM watsonx för att effektivisera processer och generera datadrivna lösningar för olika branscher.

Direktlänk Dela Australian Reseller News fördjupade 26 mars

Oracle lanserar nya AI-verktyg för att förbättra arbetsflödet

Oracle har lanserat en uppsättning nya artificiella intelligens (AI) verktyg för användare av sina molntjänster, som syftar till att förbättra arbetsflödeseffektiviteten och produktiviteten. De nya AI-funktionerna kommer att vara inbyggda i Oracle Fusion Cloud Applications Suite, en robust uppsättning av SaaS-applikationer. AI-funktionen sträcker sig över flera företagsvertikaler, inklusive HR, ekonomi, marknadsföring och försörjningskedja. Oracles senaste satsning på AI innebär att mjukvarujätten lanserar över 50 generativa AI-användningsfall på en gång, byggda med hjälp av Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 mars

Marknaden för storskaliga språkmodeller förväntas växa kraftigt fram till 2030

En ny forskningsrapport från MarketsandMarkets förutspår en snabb tillväxt för marknaden för storskaliga språkmodeller (LLM). Marknaden förväntas växa från 6,4 miljarder dollar 2024 till 36,1 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 33,2% under prognosperioden 2024-2030. Denna tillväxt drivs av det ökande behovet av förbättrad kommunikation mellan människor och maskiner, ökad efterfrågan på automatiserad innehållsskapande och kurering, samt ökad tillgänglighet av omfattande datamängder. Allmänna LLM:er förväntas registrera den största marknadsandelen under prognosperioden, medan videosegmentet förväntas ha den snabbaste tillväxten. Nordamerika förväntas stå för den största marknaden under prognosperioden.

Direktlänk Dela WhaTech fördjupade 25 mars

NUS lanserar AI-institut för att ta itu med etiska frågor och risker

När användare skriver in uppmaningar som ´kirurg´ eller ´läkare´ i AI text-till-bild-generatorer som Dall-E 2 och Stable Diffusion, kommer de flesta bilder att föreställa män. Och från textuppmaningen ´kontorsassistent´ kommer de flesta genererade bilder att vara av kvinnor, vilket speglar könsstereotyper. National University of Singapore (NUS) arbetar med att lösa sådana etiska problem i generativ AI genom sitt nya AI-forskningsinstitut. NUS AI Institute (NAII) kommer att genomföra forskning om hur man kan hantera de etiska problemen och riskerna med AI och tillämpa AI inom olika områden som utbildning, hälsovård, finans och hållbarhet. Teknikföretagen IBM och Google har gått med på att samarbeta med NAII som industripartners för forskning med målet att stimulera tekniska framsteg och samhällelig påverkan.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 25 mars

Apple planerar förändringar i A18 Pro-chipet för AI på enheten

Enligt en ny analysnot från Jeff Pu på Haitong International Tech Research planerar Apple att göra ändringar i A18 Pro-chipet specifikt för AI på enheten. Apple ökar också produktionen av A18 Pro-chipet tidigare än vanligt. Nyheten kommer när vi fortsätter att lära oss mer om Apples planer för AI-funktioner i år, inklusive hur det kommer att balansera lösningar på enheten kontra molnbaserade lösningar. iPhone 16 Pro kommer att ha ett nytt AI-fokuserat chip. Apple kommer att behöva hitta en balans när det ökar produktionen av A18 Pro inför lanseringen av iPhone 16 senare i år.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 25 mars

GyanDhan tredubblar produktion med AI, men uttrycker bekymmer

GyanDhan, ett icke-bankande finansbolag som erbjuder utbildningslån, har upptäckt att deras innehållsskrivare tredubblade sin produktion när de använde AI-verktyget ChatGPT. Trots framgången uttrycker företagets VD och medgrundare, Ankit Mehra, bekymmer över verktygets höga pris, tendens att generera felaktigt innehåll och potentiella etiska och integritetskränkningar. Han nämner också att AI-modellernas träningsdata är begränsade och kan leda till fel. GyanDhan utvecklar nu sina egna LLM:er (stora språkmodeller) med hjälp av öppen källkod. Trots hype kring AI-verktyg rapporterar många företag begränsad användning av generativ AI. Enligt en rapport från IBM utforskar 74% av de indiska IT-professionella någon form av AI-implementering, men de flesta projekt fastnar i pilotfasen.

Direktlänk Dela The Hindu Business Line fördjupade 24 mars

Framtiden för teknisk innovation formas av AI-utvecklingstjänster

AI-utvecklingstjänster formar framtiden för teknisk innovation. Artificiell intelligens (AI) har framstått som en spelväxlare inom olika branscher. I denna artikel kommer du att förstå mer om AI-utveckling och upptäcka nyckeln till att utnyttja dess kraft för din affärsframgång. AI-utvecklingstjänster innefattar skapandet och implementeringen av avancerade algoritmer och teknologier som möjliggör maskinerna att simulera mänsklig intelligens. Till skillnad från traditionell mjukvaruutveckling fokuserar AI på maskiners inlärning från data, igenkänning av mönster och beslutsfattande utan explicit programmering.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 24 mars

Användning av artificiell intelligens ökar i North Iowa

OpenAI lanserade chatboten ChatGPT den 30 november 2022, vilket har lett till en diskussion om artificiell intelligens (AI) som har genomsyrat media under det senaste året. AI har funnits sedan 1950 och har haft flera ´stora ögonblick´ sedan dess. Idag används AI dagligen i företag, skolor och sjukhus över hela North Iowa. Banker och finansiella rådgivare använder maskininlärningsmodeller för cybersäkerhet och skydd mot bedrägeri. Fastighetsföretag använder AI för datautvinning, virtuell homestaging och utveckling av marknadsföringsverktyg. AI minskar diagnostiska väntetider på sjukhus och väntetider vid kliniska receptionsdesk. En panel av experter samlades nyligen i Cedar Falls för att diskutera möjligheterna som AI erbjuder för småföretag, riskerna med AI-projekt och praktiska tillämpningar av AI-verktyg som redan finns tillgängliga.

Direktlänk Dela Globe Gazette fördjupade 23 mars

Omfattande insikter i AIGC i E-handelsmarknaden tillhandahålls i ny rapport

En ny rapport om AIGC i E-handelsmarknaden ger omfattande insikter i forskning och utveckling, nya produktutvecklingar och framväxande trender. Rapporten syftar till att bedöma storleken på den globala AIGC i E-handelsmarknaden, analysera nyckelmarknadsaktörer, stora regioner, produkter, applikationer och slutanvändare, och granska historiska data och prognoser för 2031. Den inkluderar också en omfattande introduktion, en detaljerad regional analys, profiler av nyckelaktörer inklusive finansiell information och utvalda marknadstrender och insikter.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 23 mars

AIGC i Media Field-rapport ger djupgående insikter

AIGC i Media Field-rapporten erbjuder omfattande insikter i forskning och utveckling, nya produktutvecklingar och framväxande trender. Rapporten syftar till att bedöma storleken på den globala AIGC i Media Field-marknaden, analysera nyckelmarknadsaktörer, huvudregioner, produkter, applikationer och slutanvändare. Dessutom syftar den till att identifiera marknadssegment och undersegment, nyckeldrivare, möjligheter, utvecklingspotential, branschspecifika problem och risker som påverkar marknadstillväxten. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 23 mars

Säkring av AI-verktyg i molnet: En diskussion med Chris Betz från Amazon Web Services

Företag anammar alltmer generativ AI för att automatisera IT-processer, upptäcka säkerhetshot och ta över kundtjänstfunktioner. Enligt en IBM-undersökning 2023 använde 42% av stora företag aktivt AI, och ytterligare 40% utforskade eller experimenterade med AI. I skärningspunkten mellan AI och moln behöver företag tänka på hur man säkrar AI-verktyg i molnet. Chris Betz, som blev CISO på Amazon Web Services (AWS) i augusti förra året, har tänkt mycket på detta. Betz diskuterar utmaningarna med att säkra AI-arbetsbelastningar i molnet och betonar vikten av att förstå var företagens data finns och hur den skyddas.

Direktlänk Dela Dark Reading fördjupade 22 mars

Global rapport för Edge Computing och Machine Learning-marknaden 2022-32 belyser marknadens nuvarande tillstånd

Globala rapporten för Edge Computing och Machine Learning-marknaden 2022-32 belyser marknadens nuvarande tillstånd. Rapporten hjälper klienter att fatta kritiska affärsbeslut och belyser betydande marknadsfaktorer som uppmuntrar tillväxt av marknadsandelar. Rapporten innehåller även viktig information om industriella kedjor, applikationer, produktklassificeringar och definitioner. Den täcker marknadsdynamik, branschspecifika finansiella ramverk och tekniska framsteg, samt en mängd olika marknadslagar. Rapporten för den globala Edge Computing och Machine Learning-industrin inkluderar också information om överskott av tillgångar, konsumtionsvärde, anmärkningsvärda utvecklingar och produkträckvidd.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 22 mars

AI-teknik för att förutsäga brott ifrågasätts

AI-teknologi har använts för att förutsäga brott med upp till 90% noggrannhet, vilket har lett till debatt om dess användning. Kritiker anser att teknologin kan förstärka befintliga fördomar i polisens hantering av vissa områden eller samhällen. Om data från poliser med rasistiska fördomar används för att träna AI, kan det leda till att fler poliser riktas mot dessa områden. I EU:s nyligen antagna AI-lag, förbjöds system för prediktiv polisverksamhet. Forskning från University of Chicago har lett till en algoritm som kan förutsäga framtida brott en vecka i förväg med 90% noggrannhet.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 21 mars

IBM:s fokus på AI kan ge utdelning för aktien

IBM:s aktie närmar sig ett historiskt högt värde, med en ökning på 19% sedan början av året, vilket kan vara ett tecken på att företagets satsning på AI börjar ge utdelning. VD Arvind Krishna har tidigare sagt att han ser tusentals anställda inom ´back-office´-roller som HR ersättas av AI. Företaget har minskat antalet anställda som arbetar med manuellt HR-relaterat arbete från 700 till cirka 50, vilket har gjort det möjligt för dem att fokusera på andra saker. IBM planerar också att minska kostnaderna med 3 miljarder dollar 2024, delvis genom att säga upp tusentals arbetare. Trots konkurrens från företag som Google och Microsoft, har IBM lyckats utveckla sina egna AI-produkter och överträffat dessa företag på den offentliga marknaden.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 21 mars

Maskininlärningsoperationaliseringsprogramvarumarknad beräknas nå en årlig tillväxttakt på 44,7% till 2029

En rapport från Data Bridge Market Research visar att marknaden för maskininlärningsoperationaliseringsprogramvara kommer att växa med en årlig tillväxttakt på 44,7% under prognosperioden 2022-2029. Denna teknik hjälper företag att införliva och implementera maskininlärningsramverk och algoritmer producerade av dataforskare och maskininlärningsingenjörer. Marknadstillväxten drivs av ökande teknologisk utveckling inom datagenerering och ökad efterfrågan från slutanvändarindustrier. E-handelns tillväxt och framväxande nya marknader kommer att ge gynnsamma möjligheter för marknadstillväxten. Dock kommer höga kostnader och brist på medvetenhet och kvalificerade yrkesverksamma att utgöra hinder för marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 21 mars

Marknaden för Large Language Models väntas vara värd 36,1 miljarder dollar 2030

Marknaden för Large Language Models (LLM) förväntas växa från 6,4 miljarder USD 2024 till 36,1 miljarder USD 2030, enligt en rapport från MarketsandMarkets. Denna tillväxt drivs av utvecklingar inom naturlig språkförståelse och multimodal integration samt ökad industriintegration. Regleringar och implementering på kanten kommer att vägleda marknadens utveckling mot personliga, varierade och integritetsmedvetna applikationer. Samtidigt kommer etiska överväganden, integritetsfrågor och samarbete med domänspecifika AI-modeller att driva ansvarsfull utveckling.

Direktlänk Dela Itnewsonline.com fördjupade 21 mars

GenAI och dess inverkan på tekniklösningar och företagsutveckling

GenAI har blivit en populär teknik som många entreprenörer och start-ups använder för att lösa verkliga problem och skapa värde. Kostnaden för att anamma denna förändring är mycket låg, vilket har lett till en mängd lösningar inom olika branscher. Nvidia dominerar marknaden för AI-chip, medan stora teknikföretag som Amazon, Microsoft och Google dominerar molnplattformsmarknaden. GenAI-teknikstacken inkluderar också ett språkmodelllager och ett LLMOps-lager. Start-ups som kombinerar en robust datastiftelse med innovativa arbetsflödesomdesigner positionerar sig för global framgång.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 17 mars

Orbis Research ger djupgående analys av den globala MLOps-plattformsmarknaden

En omfattande studie av Orbis Research försöker ge en djupgående förståelse för de olika aspekterna av den globala marknaden för Machine Learning Operations (MLOps) Platform. Rapporten är framstående eftersom den tillhandahåller en omfattande kvalitativ och kvantitativ analys som täcker marknadsdynamik, möjligheter, utmaningar och trender. Studien inkluderar prediktiv analys och realtidsdata för att ge företag och investerare ett framåtblickande perspektiv. I studien användes olika marknadsstrategier och verktyg, som primära och sekundära forskningstekniker.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 17 mars

Super Micro Computing: En stark spelare inom AI, men med vissa farhågor

Super Micro Computing, en teknikaktie som inte är en del av de ´Magnificent Seven´, har sett en enorm tillväxt på 5 830% på fem år och över 300% hittills 2024. Företaget, som nyligen inkluderades i S&P 500, spelar en viktig roll inom AI. Super Micro designar integrerade system för IT-arkitektur och har varit mycket efterfrågade på grund av det ökande intresset för grafikprocessorer från Nvidia och Advanced Micro Devices. Trots detta finns det oro kring företagets låga marginalprofil och dess värdering, som tycks bli allt mer frånkopplad från de grundläggande faktorerna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 mars

AI-företaget Super Micro Computing stiger kraftigt på börsen

Aktier i Super Micro Computing har stigit med 5 830 % under de senaste fem åren och har hittills i år ökat med över 300 %. Företaget spelar en viktig roll inom artificiell intelligens (AI) och designar integrerade system för IT-arkitektur. Intresset för grafikprocessorer (GPU) har lett till en hög efterfrågan på Supermicros tjänster. Trots att företagets intäkter växer med över 100 % årligen, finns det oro kring företagets låga marginalprofil. För kvartalet som slutade den 31 december var bruttomarginalen 15,4 %, en minskning jämfört med föregående kvartal och samma period föregående år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 mars

Föreningen för utveckling av artificiell intelligens (AAAI) sponsrar flera paneler på AAAI-24, som äger rum den 22-25 februari 2024 på Vancouver Convention Centre. Panelerna kommer att diskutera AI:s strategiska initiativ och policyer, med fokus på USA:s National Science Foundation´s National AI Institutes Program, samt jämföra med liknande initiativ och policyer över hela världen. Panelisterna inkluderar Ashok Goel, James Donlon, Michael Littman, Kiri Wagstaff och Toby Walsh. Det kommer också att vara en särskild session om att förutse öppna forskningsresurser för AI i USA, samt en panel om konsekvenserna av LLMs.

Association for the Advancement of Artificial Intelligence fördjupade 16 mars

Maskininlärningsverktygsmarknaden: Djupgående analys och prognos 2022-2031

En rapport från Orbis Research ger en djupgående analys av maskininlärningsverktygsmarknaden, inklusive makro och mikro trender, marknadsstorlek, tillväxthastigheter, årlig utveckling och nuvarande trender. Rapporten tar upp viktiga händelser, som introduktionen av nya produkter och externa influenser som COVID-19-pandemin och Ryssland-Ukraina-kriget, och hur dessa påverkar marknaden. Rapporten erbjuder också detaljerad information om marknadsintäkter, geografisk segmentering, efterfrågan och CAGR-status. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar Microsoft, IBM, Google, RStudio, Amazon, Oracle, Meta Platforms, Kira, Databricks, DataRobot, OpenText, Scikit-learn, Catalyst, XGBoost och LightGBM.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 15 mars

Interloom söker störa RPA-marknaden med AI-baserad processautomation

Stora företag har investerat stort i mjukvara för automatisering av rutinmässiga bakomliggande uppgifter, känd som ´robotic process automation´ (RPA). Enligt Forrester Research spenderar företag nu mer än $6 miljarder per år på RPA-mjukvara. Interloom, en startup baserad i München, Tyskland, tror att de kan störa denna marknad genom att bygga processautomation på toppen av stora språkmodeller och generativa AI-assistenter. De har fått $3 miljoner i seed-finansiering från Air Street Capital för att börja realisera denna vision.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 14 mars

AI för att stärka USA:s diplomati för 2000-talets utmaningar

Scowcroft Center for Strategy and Security lanserade 2022 ett projekt, finansierat av Dataminr, för att anpassa USA:s diplomati till 2000-talets utmaningar. Projektet fokuserade på teknikens roll i diplomatin, särskilt artificiell intelligens (AI). 2023 höll centret en workshop med experter för att diskutera AI:s utmaningar och möjligheter inom diplomatin. USA behöver stärka sin diplomati för att framgångsrikt navigera i den strategiska konkurrensen med rivaler som Kina och Ryssland. AI kan hjälpa USA:s utrikesdepartement att bli mer smidigt i sin diplomati och bättre positionera det för att försvara USA:s nationella intressen.

Direktlänk Dela Atlantic Council fördjupade 14 mars

Framsteg inom autonoma fordon bromsas av AI:s bristande förmåga till sundt förnuft

Trots löften om kommersiellt gångbara autonoma fordon, ligger företag nästan ett halvt decennium efter schema och allmänheten har nästan helt förlorat tron på programmet. Enligt en rapport från Automotive News beror detta på att artificiell intelligens (AI) saknar förmågan att utöva sundt förnuft. Trots att datorer är mycket bra på datainsamling och informationskatalogisering, är det svårt att programmera omdöme i en maskin när antalet inblandade variabler är svåra att kvantifiera. Vissa argumenterar till och med att sunda beslut kan vara omöjliga för maskiner.

Direktlänk Dela The Truth About Cars fördjupade 13 mars

Generativ AI kan öka produktiviteten och skapa oväntat värde, säger HFS Research

I en intervju diskuterar David Cushman, verkställande forskningsledare vid HFS Research, hur generativ AI (Gen AI) kan öka produktiviteten och skapa oväntat värde. Cushman talar om hur Gen AI förbättrar kundservice och hur det kan förändra sättet företag fungerar. Han nämner också att 40% av respondenterna i en studie förväntar sig att Gen AI kommer att leverera mer än 10% förbättring i den totala produktiviteten. Cushman diskuterar vidare vikten av att ställa rätt frågor till AI och hur AI kan förbättra både människors och botars prestanda.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 13 mars

Tech & AI LIVE evenemang i London, Globalt och New York 2024

Tech & AI LIVE London kommer att hålla ett virtuellt evenemang den 21 maj 2024, där deltagare kan höra från företag som EY, DXC Technology, ServiceNow, Ericsson, IBM, BCG och Vodafone. Tech & AI LIVE: Gen AI, ett globalt virtuellt evenemang planerat till 9 oktober 2024, kommer att samla ledande chefer från stora företag, inklusive Google och DXC Technologies. Tech & AI LIVE New York, som äger rum den 20 november 2024, kommer att koppla samman teknik- och AI-ledare i Nordamerika, med talare från bland annat Microsoft, Deloitte, IBM, EY och Kyndryl. I mars kommer en årlig lista över de 100 främsta kvinnorna inom teknik att publiceras.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 13 mars

Kerala värd för Indiens första internationella Gen AI-konferens

Industrieminister P Rajeev meddelade att Kerala kommer att vara värd för den första internationella Gen AI-konferensen. IBM:s senior vice-president Dinesh Nirmal och delstatsregeringen kommer gemensamt att vara värdar för konferensen, i samarbete med Digital University, Cusat och Kerala Technological University. Konferensen kommer att hållas på Grand Hyatt den 11 och 12 juli, med upp till 1000 delegater närvarande. Registreringsprocessen börjar i april och en hackathon på delstatsnivå kommer att organiseras för studenter i förväg. Dessutom kommer en internationell robotikrunda att organiseras i augusti.

Direktlänk Dela National Portal for Artificial Intelligence, India fördjupade 13 mars

IBM meddelar nedskärningar inom marknadsföring och kommunikation

IBM meddelade på tisdagen att företaget kommer att göra nedskärningar inom sin marknadsförings- och kommunikationsavdelning. Det är ännu oklart hur många anställda som berörs av dessa nedskärningar. IBM:s kommunikationschef Jonathan Adashek informerade personalen om nedskärningarna under ett sju minuter långt personalmöte. Företaget meddelade tidigare i år att de planerade att säga upp 1,5% av sin globala arbetsstyrka, vilket motsvarar cirka 3 900 jobb. Trots detta förväntas företaget fortfarande att anställa inom ´högre tillväxtområden´.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 13 mars

IBM:s aktier stiger efter Bank of Americas optimistiska not

IBM:s aktier handlas högre på tisdag efter att Bank of America utfärdat en optimistisk not om företaget. Analytikern bakom noten hävdar att IBM har ompositionerats för betydande tillväxt, delvis tack vare dess användning av AI. CNBC avslöjade också att företaget skär ner anställda i sin marknadsförings- och kommunikationsavdelning. Julie Hyman och Jared Blikre diskuterar hur IBM:s implementering av AI kan öka företagets produktivitet och tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 mars

Företag använder generativ AI trots säkerhetsbekymmer, teknikjättar tävlar om marknadsandelar

Trots säkerhetsbekymmer kring generativ AI (GenAI) använder många företag tekniken för allt från marknadsföring till mjukvarukodning. GenAI-tekniken kan fortfarande vara omogen, men den snabba utvecklingen av AI innebär att mer sofistikerade och säkrare verktyg kommer snart. Teknikjättar som Microsoft, Google och AWS har alla gått in i loppet om GenAI-marknaden sedan OpenAI släppte ChatGPT. Det finns också en uppsjö av startföretag inom GenAI att hålla koll på. Dessutom växer det fram industrier som reaktion på AI, med IT-avdelningar som söker AI-chip och företag som förbereder sig för AI-relaterade juridiska utmaningar.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 12 mars

Maskininlärning förvandlar teststrategier och förbättrar DevOps-praxis

I dagens snabbt tekniska värld har DevOps blivit en integrerad del av programvaruutveckling. Det betonar samarbete, automation, kontinuerlig integration och kontinuerlig leverans för att förbättra hastigheten och kvaliteten på programvaruimplementering. Prediktiv testning spelar en central roll i detta landskap, där maskininlärning (ML) spelar en avgörande roll. Genom att utnyttja ML-algoritmer kan prediktiv testning förutse potentiella problem, automatisera testprocesser och optimera teststrategier, vilket förbättrar effektiviteten och tillförlitligheten i DevOps-praxis.

Direktlänk Dela DevOps fördjupade 12 mars

Blandade terminer inför tisdagens börshandel; AI-ledare fortsätter att sjunka

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 terminer var blandade inför tisdagens börshandel. AI-ledarna Nvidia och Super Micro Computer fortsatte att sjunka på måndagen, medan Meta Platforms sålde kraftigt. På måndag kväll var Oracle en viktig vinstmover, med aktierna som hoppade mer än 11% i förlängd handel. Adobe och Jabil kommer att rapportera senare den här veckan. Tisdagens offentliggörande av konsumentprisindexet från det amerikanska arbetsdepartementet är i fokus denna vecka. Dow Jones teknikikoner Apple och Microsoft handlades blandat på dagens aktiemarknad, med Apple-aktier upp 1,2% och Microsoft ned 0,4%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 12 mars

AI förändrar designers roll och sparar tid

Användning av generativ AI, som Firefly, kan spara tid för designers genom att snabbt fylla i luckor i bilder och ändra bakgrunder för att representera olika länder. Detta kan förkorta en tvåveckors process till bara några dagar. IBM planerar att ersätta tusentals jobb med AI, vilket kan leda till mindre team och en mer strategisk roll för designers. Enligt Seabrook kan generativ AI även förändra designyrket genom att göra designers till generalister som kan hantera fler projekt. Han nämner även framtida funktioner där AI kan anpassa innehåll för att följa varumärkesstilguider.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 11 mars

Molnmaskininlärningsmarknaden 2024: Analys av trender, storlek, andel och utsikter

En rapport med titeln ´Molnmaskininlärningsmarknaden 2024: Analys av trender, storlek, andel och utsikter´ ger en grundlig undersökning av den konkurrensutsatta miljön, möjligheter, drivkrafter och viktiga tillväxtstrategier. Rapporten granskar marknadens nuvarande tillstånd, tillväxthastighet, förväntade framsteg, marknadsdrivare, möjligheter, utmaningar, risker, inträdesbarriärer, distributionskanaler och leverantörer. Rapporten erbjuder omfattande information om användning och upptag av Molnmaskininlärning Industrier över olika typer, tillämpningar och geografiska områden.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 11 mars

Topp 10 AI-certifieringskurser för att förbättra dina färdigheter

Artificiell intelligens (AI) är ett snabbt växande och efterfrågat område med tillämpningar över olika branscher. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren kan en AI-certifiering hjälpa till att förbättra dina färdigheter och karriärmöjligheter. Här är några toppcertifieringskurser: 1. CareerFoundry AI för alla 2. AI för alla av Andrew Ng på Coursera 3. Google TensorFlow Developer Certificate 4. edX Professional Certificate in Machine Learning and Artificial Intelligence av Microsoft 5. Coursera Natural Language Processing Specialization av National Research University Higher School of Economics 6. Udacity AI Engineer Nanodegree 7. IBM AI Engineering Professional Certificate 8. Coursera Deep Learning Specialization av deeplearning.ai 9. edX MicroMasters Program in Artificial Intelligence av Columbia University 10. Coursera IBM Applied AI Professional Certificate.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 10 mars

Usher´s New Look och IBM samarbetar för att utbilda studenter inom AI

Usher´s New Look (UNL) och IBM har inlett ett samarbete för att erbjuda gratis karriärutbildning genom IBM SkillsBuild. Fokus ligger på artificiell intelligens (AI) och professionella arbetsfärdigheter, och IBM kommer att tillhandahålla UNL med utbildning och anpassade inlärningsplaner för studentinlärning. Denna insats syftar till att gynna tusentals av UNL:s unga elever över hela landet, inklusive gymnasie- och universitetsungdomar från samhällen som traditionellt är underrepresenterade inom teknik. UNL kommer att erbjuda eleverna förbättrad IBM SkillsBuild-kursplan.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 10 mars

AI:s roll i cybersäkerhet: En kraft för gott eller ondska?

AI spelar en viktig roll på marknaden för cybersäkerhet, men det finns en kontroversiell debatt om dess användning. AI kan bekämpa alla typer av cyberbrott, spara tid för företag och upptäcka dataintrång snabbare. Men AI kan också användas för att utföra cyberattacker i en alarmerande skala, det finns oro kring etik och integritet och både mänskliga och artificiella experter uttrycker oro. Det finns också en lista över de största cyberhoten 2024, inklusive sofistikerade AI-drivna phishing-attacker, AI-assisterade brute-force-attacker, deepfakes och AI-genererad desinformation, samt komprometterad datasekretess och ´spionage´.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 10 mars

Supermicro ansluter sig till S&P 500, aktier närmar sig rekordhöjder

Super Micro Computing, som utformar integrerade system för IT-arkitektur, har nyligen upplevt en stark tillväxt tack vare den ökade efterfrågan på grafikprocessorer (GPU:er). Företagets intäkter växer för närvarande med över 100% årligen. Efter att ha meddelat att det kommer att gå med i S&P 500, steg Supermicros aktier med 12%. Trots detta har företaget utmaningar att hantera, inklusive konkurrens inom halvledarutrymmet och behovet av att bredda sina partnerskap bortom Nvidia. Dessutom behöver Supermicro visa att det kan expandera sina marginaler och kassaflöden för att undvika en likviditetskris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 mars

Framtida tillväxt i prediktiv analys och maskininlärningsmarknaden

En rapport av Orbis Research täcker viktiga aspekter av marknaden för prediktiv analys och maskininlärning, inklusive storlek, segmentering, konkurrenslandskap, senaste utvecklingar och tillväxttrender. Tekniska framsteg förväntas förbättra produktens effektivitet, vilket driver dess antagande i olika applikationer. Rapporten tar också upp råmaterial, leveranskedjedynamik, tillverkningskostnader och effekten av COVID-19 på sektorn, tillsammans med rekommendationer för att anpassa sig till föränderliga marknadsförhållanden. De största aktörerna på marknaden för prediktiv analys och maskininlärning analyseras grundligt i forskningsstudien.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 10 mars

Maskininlärning och artificiell intelligensmarknad: omfattande analys och framtidsutsikter

En marknadsrapport om maskininlärning och artificiell intelligens (AI) erbjuder en omfattande analys av den konkurrensutsatta landskapet, regional segmentering, innovation och framväxande trender. Rapporten ger detaljerad information om varje leverantör, inklusive företagsprofiler, totala intäkter, potentiella kunder, global närvaro, marknadsandel, kostnader, tillverkningsanläggningar och lansering av nya produkter. Rapporten använder utforskande metoder för att undersöka olika aspekter av organisationen och underlättar välgrundade beslut i den dynamiska företagsmiljön. Rapporten identifierar lönsamma kategorier och undersegment på marknaden för maskininlärning och AI, vilket påverkar de globala expansionsplanerna för framstående företag.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 10 mars

AI:s framtid: Potential, etiska frågor och säkerhetsproblem

AI fortsätter att vara ett trendande verktyg in i 2024, men cybersäkerhetsproblem kring dess användning blir allt mer komplexa. OpenAI har bidragit till att påskynda global AI-adoption inom alla områden, från företagsbeslut till bärbar teknik. PwC tror att AI:s bidrag till den globala ekonomin kan uppgå till $15,7 biljoner till 2030. Men det finns också oro för AI:s användning inom hälso- och sjukvården, där det finns risk för felaktig data och brist på intuitiv respons. Dessutom uppstår etiska frågor kring träningsdata och upphovsrätt, samt integritetsfrågor kring datainsamling. Cybersecurity oroar också, med risk för dataförgiftning och hackare.

Direktlänk Dela Technowize fördjupade 10 mars

OpenAI möter Indiens valkommission för att diskutera AI-missbruk i val

Över 25 länder, inklusive Indien, USA och Storbritannien, går till valurnorna i år. Under ett möte förra månaden presenterade tjänstemän från OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, för Indiens valkommission de åtgärder de vidtar för att säkerställa att artificiell intelligens (AI) inte missbrukas i de kommande allmänna valen i landet. Teknikjättar som OpenAI, Meta, Microsoft och Google åtog sig förra månaden att bekämpa AI-innehåll som är designat för att vilseleda väljare.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 9 mars

OpenAI råder Indiens valkommission om AI-användning inför allmänna val

De allmänna valen i Indien är planerade att äga rum i april-maj i år, och Indiens valkommission (ECI) gör förberedelser för en smidig röstningsprocess. För att säkerställa att artificiell intelligens (AI) inte stör röstningsprocessen, höll ECI-tjänstemän nyligen ett möte med chefer från OpenAI, företaget som skapade ChatGPT. OpenAI förberedde en presentation för ECI för mötet som ägde rum förra månaden. Under mötet informerade OpenAI om steg som stora teknikföretag och centrala organ bör ta för att se till att framsteg inom AI inte missbrukas under de höga insatserna i Lok Sabha-valen.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 9 mars

Företag driver mot etisk AI och snabbare AI-chip på horisonten

Fler företag tar ställning för etisk användning av artificiell intelligens (AI), medan ett nytt partnerskap siktar på att utveckla datorkretsar som kommer att påskynda den utbredda användningen av AI. Företag som OpenAI och Salesforce leder denna rörelse. Elon Musk stämmer OpenAI, ett företag han hjälpte till att starta, för att de har avvikit från företagets ursprungliga uppdrag att utveckla AI till gagn för mänskligheten. EnCharge AI samarbetar med Princeton University och stöds av det amerikanska försvarsdepartementets forskningsbyrå (DARPA) för att utveckla nya datorkretsar för att förbättra kommersiella AI-applikationer. FBI varnar för att kinesiska hackare har gjort betydande framsteg i USA:s cyberinfrastruktur och riktar in sig på vitala system. Mindre företag omfamnar AI-verktyg och tjänster för att hålla jämna steg med snabbt utvecklande tekniska trender.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 mars

AI förändrar detaljhandeln och främjar hållbarhet

Teknikföretag hävdar att artificiell intelligens (AI) kan analysera data snabbt, vilket frigör tid för återförsäljare och förändrar butiker snabbare än någonsin, samtidigt som det lägger större vikt vid hållbarhet. Antony Wildey, vice VD för detaljhandelsrådgivning på Oracle, förklarade hur AI kan öka effektiviteten och hållbarheten för modeåterförsäljare och varumärken. Han påpekade att AI har hjälpt återförsäljare att bli mer effektiva och ha mindre lager eftersom det kostar pengar. Samtidigt uppskattar konsumenterna varumärken och återförsäljare som inte bara anstränger sig för att vara miljömedvetna, utan också förstår vilken typ av produkter de vill ha. Dessutom förklarade Nancy Greco från IBM hur generativ AI kan hantera kundtjänstinteraktioner snabbt, vilket kan förbättra kundupplevelsen.

Direktlänk Dela Sourcing Journal fördjupade 7 mars

AI blir nödvändigt för överlevnad och framgång för startups

I kölvattnet av startup-finansiering som sjunker till en femårs låg nivå under det sista kvartalet 2023, krävs en revolution i affärsstrategier där AI framträder som ett verktyg och en nödvändighet för planering, lansering och expansion. McKinsey´s State of AI-rapport belyser hur användningen av generativ AI växer inom olika affärsområden. AI:s förmåga att automatisera uppgifter och generera idéer för produkter, marknadsföringskampanjer och affärsmodeller kan förbättra operationell effektivitet och lätta den kreativa bördan för startups. Strategier för att införliva AI i företag inkluderar att börja med att identifiera kärnproblem, testa nya teknologier med pilotprojekt och undvika att innovera isolerat.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 7 mars

Den globala ekonomiska nedgången har ökat trycket på tillverkningsföretag inom marknaden för AI-baserade bedrägeriupptäckningsverktyg att hantera kostnader. Intensiv konkurrens har tvingat dessa företag att fokusera på sina kärnfärdigheter, outsourca tillverkningen av läkemedel och öka sitt fokus på forskning och utveckling. Teknikutveckling, växande behov av generiska läkemedel och utvidgning av statliga initiativ globalt, växande utmaningar kopplade till kostnader på grund av globala ekonomiska begränsningar, och effekten av en snabbt växande befolkning på klyftan mellan utbud och efterfrågan på AI-baserade bedrägeriupptäckningsverktyg är de huvudsakliga faktorerna som driver tillväxten av AI-baserade bedrägeriupptäckningsverktyg på global skala.

Amore Nigeria fördjupade 7 mars

För dem som är redo att starta en karriär inom datavetenskap finns fyra onlinekurser som kan hjälpa till att bli mästare på ett år. Först, Google Data Analytics Professional Certificate, en populär kurs för de inom datavetenskap som tar sex månader att slutföra med tio timmars engagemang per vecka. Sedan IBM Data Science Professional Certificate, en kurs som kan slutföras på fem månader med samma engagemang. Tredje kursen är Machine Learning Specialization, en kurs som erbjuds av Stanford University och DeepLearning.AI, som kan slutföras på två månader. Slutligen, Deep Learning Specialization, en kurs som erbjuds av DeepLearning.AI som tar tre månader att slutföra.

KDnuggets fördjupade 7 mars

Marknaden för federerat lärande förväntas växa till 311,4 miljoner USD 2033

Enligt Market.us förväntas den globala marknaden för federerat lärande vara värd omkring 311,4 miljoner USD 2033, från 133,1 miljoner USD 2023, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 10,2% under prognosperioden 2024 till 2033. Federerat lärande är en innovativ metod för maskininlärning som möjliggör samarbete och modellträning över flera enheter samtidigt som data förblir decentraliserad och säker. Marknaden för federerat lärande upplever betydande tillväxt eftersom organisationer erkänner dess potential att utnyttja distribuerade data för maskininlärningsapplikationer. Branscher som hälso- och sjukvård, finans, telekommunikation och tillverkning kan dra nytta av federerat lärande genom att extrahera insikter och bygga modeller samtidigt som datasäkerheten upprätthålls.

Direktlänk Dela Scoop Market fördjupade 7 mars

Globala AutoML-industrin erbjuder oöverträffade fördelar i en dynamisk affärsmiljö

Företag kan förbättra sina marknadsstrategier och skaffa sig en konkurrensfördel genom att genomföra djupgående analyser av drivkrafter. Den globala industrin för automatiserad maskininlärning (AutoML) erbjuder oöverträffade fördelar i en dynamisk affärsmiljö. Bättre synlighet, riktad publikomfång och varumärkesmedvetenhet uppmuntrar optimalt engagemang och driver hållbar tillväxt, vilket positionerar företag för framgång i den intensivt konkurrensutsatta digitala ekonomin. Både kvantitativa och kvalitativa utvärderingar av leverantörer har genomförts för att hjälpa kunderna att förstå den större bilden i affärer samt fördelarna och nackdelarna med betydande marknadsaktörer.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 mars

Globala AI-verktyg för leveranskedjan erbjuder oöverträffade fördelar

Företag kan förbättra sina marknadsföringsstrategier och få en konkurrensfördel genom att genomföra djupgående analyser av drivkrafter. Den globala industrin för AI-verktyg för leveranskedjan erbjuder oöverträffade fördelar i en dynamisk affärsmiljö. Bättre synlighet, riktad publikomfattning och varumärkeskännedom uppmuntrar optimalt engagemang och driver hållbar tillväxt. Rapporten ger en klar bild av de främsta konkurrenterna på den globala marknaden för AI-verktyg för leveranskedjan. Studien uppskattade den globala marknadsstorleken för AI-verktyg för leveranskedjan från 2022 till 2031.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 mars

Förtroende för AI är nyckeln, 94% säger att förklaring av AI-beslut är viktigt för deras verksamhet

Ny forskning beställd av IBM visar att 59% av stora organisationer (över 1 000 anställda) i Indien aktivt använder AI i sina verksamheter. Tidiga adoptörer leder vägen, med 74% av de indiska företagen som redan arbetar med AI, har påskyndat sina investeringar i AI de senaste 24 månaderna inom områden som FoU och omkvalificering av arbetskraften. Pågående utmaningar för AI-adoptionen kvarstår, inklusive att anställa anställda med rätt kompetens och etiska problem, vilket hindrar företag från att införa AI-teknologier i sina verksamheter.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 5 mars

IBM utökar sin teknikexpertlabskapacitet i Indien

IBM meddelade på måndagen en utvidgning av sin teknikexpertlabskapacitet i Indien för att påskynda införandet av generativ artificiell intelligens (genAI) och nyckelteknologier. Labbet, beläget i Bengaluru och Kochi, kommer att fokusera på att hjälpa kunder att fullt ut förstå potentialen i teknologier som AI, Hybridmoln och Cybersäkerhet, för att hålla sina företag starka i ett mycket konkurrensutsatt landskap, sa företaget. Sanjay Pal, VP, IBM Technology Expert Labs, sa att företag letar efter experter som kan vägleda dem i varje steg av deras omvandlings-/teknikinföringsresa.

Direktlänk Dela Daily Thanthi Next fördjupade 5 mars

Naturlig språkbearbetning: En bro mellan människor och maskiner

Naturlig språkbearbetning (NLP) är ett fascinerande område som kombinerar artificiell intelligens (AI), datavetenskap och lingvistik. NLP fokuserar på hur datorer och andra ´smarta´ enheter kan förstå, tolka och generera mänskligt språk på ett meningsfullt och användbart sätt. NLP driver många av de digitala tjänsterna vi använder dagligen, från översättningsappar och sökmotorer till röstaktiverade assistenter och kundtjänstchattbotar. NLP-tekniker innefattar en blandning av maskininlärning, djupinlärning och statistiska metoder. Dessa tillvägagångssätt gör att datorer kan analysera stora mängder naturligt språkdata. En av de mest synliga NLP-applikationerna finns i röstigenkänningssystem.

Direktlänk Dela Market Business News fördjupade 5 mars

AI och maskininlärning förändrar olje- och gasprospektering

Användningen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning i olje- och gasprospektering förändrar branschen. MCF Energy, ett nordamerikanskt företag, använder denna teknik i sin jakt på gas i Europa. Tekniken har förmågan att analysera stora mängder 3D-seismiska data, identifiera unika mönster och avslöja nya mål för borrning som människans öga aldrig sett. Detta är särskilt viktigt i Europa, som är i behov av inhemska resurser sedan Rysslands invasion av Ukraina och Rysslands användning av naturgas som vapen. MCF Energy har börjat använda tekniken i Österrike och Tyskland.

Direktlänk Dela OilPrice.com fördjupade 5 mars

Top 10 gratis AI-drivna text-till-tal-verktyg för innehållsskapande

Integrationen av artificiell intelligens (AI) i digitalt innehållsskapande har lett till en ny era av tillgänglighet och innovation. Ett framstående exempel på detta är spridningen av gratis AI-drivna text-till-tal-verktyg. Dessa verktyg använder AI-algoritmer för att smidigt omvandla skriven text till ljud, vilket ger användarna oöverträffad flexibilitet och effektivitet i innehållsskapandet. Verktygen inkluderar Google Text-to-Speech, IBM Watson Text to Speech, Microsoft Azure Text to Speech, Amazon Polly, ResponsiveVoice, Natural Reader, Oddcast Text-to-Speech Demo, iSpeech, Text2Speech.org och Voicepods.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 3 mars

Är verklig intelligens överlägsen artificiell intelligens?

Artikeln diskuterar frågan om verklig intelligens är överlägsen artificiell intelligens (AI). Den refererar till olika filmer där AI och människor kämpar om kontrollen över jorden, samt till schackmatchen mellan IBM:s Deep Blue och stormästaren Garry Kasparov. Trots AI:s processorkraft saknar den mänsklig känslodjup och intuition, vilket framhävs i filmer som Blade Runner och The Matrix. Trots framstegen inom AI, argumenterar artikeln att människans förmåga att skapa, vara passionerad, och kritiskt tänkande fortfarande är unikt för människan.

Direktlänk Dela Philstar Life fördjupade 3 mars

IBM leder Google, Microsoft i kapplöpningen till nästa generations AI

De amerikanska företagen IBM, Google och Microsoft leder vägen när det gäller antalet patentansökningar inom Generative AI (GenAI), med andra stora företag som Samsung, Adobe och Intel också bland de tio bästa. GenAI driver teknikpatent upp med 16 procent under de senaste fem åren och ansökningar med 31 procent, enligt en ny patentstudie. IBM är det ledande företaget i detta område, med över 1 500 patentansökningar 2023, en tredjedel mer än Google på andra plats och mer än dubbelt så många som Microsoft. Många företag fokuserar på forskning kallad ´datorarrangemang baserade på biologiska modeller´, medan andra som IBM, Google och Samsung fokuserar på alla fyra typer av GenAI-utdata: video, text, tal och bilder.

Direktlänk Dela Philstar Global Corp. - Interaksyon fördjupade 2 mars

Global rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

En global rapport om generativa AI-verktygsmarknaden har släppts, inklusive detaljerade analyser av olika marknadssegment. Rapporten innehåller djupgående intervjuer med experter inom området och erbjuder insikter om investeringsmöjligheter, marknadsbegränsningar och senaste vetenskapliga och tekniska utvecklingen. Studien identifierar miljömässiga, interpersonella och externa hinder för framsteg och inkluderar relevant data om branschbekymmer och den globala ekonomiska statusen för generativa AI-verktygsindustrin. Rapporten ger också en prognos för marknadsstorleken och tillväxten för denna industri från 2022 till 2031.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 2 mars

Artificiell intelligensföretag upplever ökande press från några av världens mest framstående namn inom teknik och media. Elon Musk har stämt OpenAI, med anklagelser om att företaget och dess VD, Sam Altman, prioriterar vinst framför mänsklighetens fördel. OpenAI har även stämts av kända författare som John Grisham och Jodi Picoult, journalister och nyhetsorganisationer, inklusive New York Times. Företaget står också inför en utredning av Securities and Exchange Commission om det vilseledde investerare efter att Altman sparkades i november. Många av klagomålen anklagar AI-företag som OpenAI för att bryta mot upphovsrättslagar och olagligt stjäla information från medieföretag online.

Business Standard fördjupade 2 mars

IBM lanserar 2024 Call for Code Global Challenge för att främja rättvis tillgång till resurser

IBM lanserar denna vecka sin 2024 Call for Code Global Challenge tillsammans med United Nations Human Rights och Linux Foundation. Utmaningen syftar till att uppmuntra utvecklare att använda generativ AI-teknologi för att skapa lösningar som förbättrar rättvis tillgång till resurser och möjligheter för historiskt marginaliserade och sårbara människor. Deltagarna får tillgång till en provversion av watsonx, IBM:s AI- och dataplattform, samt IBM Cloud-teknologi och utbildningsresurser för utvecklare. Utmaningen öppnar den 8 mars och bidragen ska vara inne senast den 17 oktober. Huvudpriset är 50 000 dollar och stöd för att implementera lösningen.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 1 mars

Marknaden för Artificiell Intelligens som en Tjänst växer, drivs av teknisk utveckling och ökad efterfrågan

En rapport från AMA Research belyser den globala marknaden för Artificiell Intelligens som en Tjänst (AIaaS). Rapporten inkluderar en djupgående analys av marknadens egenskaper, storlek, uppskattningar och tillväxt genom segmentering, regional nedbrytning och land, tillsammans med konkurrenslandskapet, spelares marknadsandelar och nyckelstrategier. AIaaS hänvisar till tredjepartserbjudande av AI-outsourcing, vilket gör att företag kan dra nytta av AI utan stora kostnader. Rapporten konstaterar att ökningen av molnbaserade lösningar och tekniska framsteg för arbetsflödesoptimering driver efterfrågan på AIaaS.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 1 mars

Maskininlärning inom kommunikationsmarknaden växer

Maskininlärning inom kommunikationsmarknaden växer, drivet av faktorer såsom kändisendorsement, produktlanseringar och framväxten av privata varumärken. Marknaden präglas av konkurrens mellan leverantörer som strävar efter överlägsenhet genom produktkvalitet, innovation och konkurrenskraftig prissättning. Framtida prognoser pekar på ökad konkurrens, drivet av produkt- och teknikinnovationer samt en ökning av fusioner och förvärv. Bland nyckelspelarna på marknaden återfinns IBM, Cisco Nexmo, Google, Dialpad, Nextiva, Amazon, Microsoft, Twilio och RingCentral.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 1 mars

AI-drivna bedrägerier ökar: Finansiella rådgivare kan hjälpa till att skydda kunder

Adoptionen av artificiell intelligens (AI) har lett till en ökning av finansiella bedrägerier, med skadligt användande av AI som driver en ny våg av ekonomiskt bedrägeri. Enligt FBI:s Internet Crime Complaint Center stod telefon- och cybersvindel för omkring $10 miljarder i direkta kostnader för amerikaner förra året. Finansiella rådgivare kan skilja sig från mängden genom att hjälpa sina kunder att förstå hur tekniken har lett till nya typer av bedrägerier och råda dem om hur de kan skydda sig mot ekonomiskt bedrägeri och skydda sina tillgångar. Dessutom har rådgivarna en möjlighet att engagera nästa generation av kunder.

Direktlänk Dela InvestmentNews fördjupade 1 mars

AI in Education-marknaden förväntas nå 73,3 miljarder dollar år 2033

AI in Education-marknaden förväntas växa kraftigt, med prognoser som pekar på att dess värde kommer att stiga till 73,3 miljarder dollar år 2033, vilket återspeglar en robust årlig genomsnittlig tillväxt (CAGR) på 35,10%. AI gör betydande framsteg inom utbildningsområdet, förändrar hur studenter lär sig och lärare undervisar. Med potential att förbättra personliga inlärningsupplevelser, effektivisera administrativa uppgifter och ge värdefulla insikter revolutionerar AI utbildningen. I AI in Education-marknaden växer adoptionen av intelligenta handledningssystem som använder AI-algoritmer för att erbjuda personlig undervisning till studenter.

Direktlänk Dela Enterprise Apps Today fördjupade 29 februari

Topp 9 AI-styrningsverktyg och plattformar

Allt eftersom användningen av AI ökar, ökar också behovet av styrningsverktyg för att hantera och övervaka det. AI-styrningsverktyg är programvara eller plattformar som hjälper organisationer att hantera och reglera utvecklingen, distributionen och användningen av AI-system. Genom att stödja disciplinerad AI-styrning, erbjuder dessa verktyg funktioner och funktionaliteter som hjälper organisationer att implementera etiska och ansvarsfulla AI-praxis, och skapar också konkurrensfördelar. Följande är topp 9 AI-styrningsprogramvaror: IBM Cloud Pak för data, Amazon SageMaker, Dataiku DSS, Azure Machine Learning, Datatron MLOps Platform, Qlik Staige, Monitaur, Holistic AI och Credo AI.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 29 februari

Yellow.ai diskuterar produktivitetsförbättringar med AI och kundserviceautomation

I en intervju diskuterar Raghu Ravinutala, VD och medgrundare av Yellow.ai, företagets AI-drivna kundtjänstautomation. Sedan starten 2016 har Yellow.ai utvidgat sin närvaro till över 85 länder med mer än 1000 kunder. Företagets produktstrategi inkluderar en AI-centrerad kundsupportsvit som integrerar automatisering och agentarbetsflöden i ett enda system. Yellow.ai:s lösning liknar en IVR eller virtuell agent, men är helt konversationsbaserad och kan automatisera mellan 30% och 80% av interaktionerna beroende på användningsfall och kundtyp. Yellow.ai:s virtuella assistent är utbildad på tre sätt: genom att konfigurera arbetsflöden eller konversationer som agenten behöver för att interagera med kunderna, genom att använda företagets tidigare konversationer och genom att integrera den virtuella agenten med företagets kärnsystem.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 28 februari

AI förändrar framtiden för arbete genom att automatisera tråkiga uppgifter

AI förändrar framtiden för arbete, och dessa förändringar är redan här. Dmitry Shapiro, VD för startup-företaget YouAI, har skapat en AI-plattform, MindStudio, som låter chefer bygga appar med hjälp av AI-tjänster som OpenAI:s GPT-4 Turbo eller Googles Gemini. MindStudio har redan över 18 000 användarskapade AI-appar. AI blir mindre och tråkigare, vilket är bra för arbetare, chefer och ekonomin som helhet. Enligt en rapport från IT-företaget Cognizant kan AI-applikationer ge ett tillskott på 1 biljon dollar per år till den amerikanska ekonomin fram till 2032. De små AI-apparna är förstärkningar, inte ersättningar. AI kan hjälpa till att automatisera tråkiga uppgifter, datanalys och mindre utbildningar på sätt som kan spara några anställdas timmar varje vecka. Dessa besparingar kan leda till stora effektivitetsvinster.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 28 februari

Riskkapitalbolag satsar på AI trots minskad affärsaktivitet

Riskkapitalbolag satsar allt mer på framväxande AI-möjligheter för att bryta mot den nuvarande nedgången i affärsaktivitet och exit-värden. Enligt Pitchbooks senaste rapport har affärsaktiviteten inom AI och maskininlärning minskat med 19% på bara ett år, från 8 968 år 2022 till 7 238 år 2023. Trots den minskade affärsaktiviteten och lägre affärsvärden finns det tecken på långsiktig tillväxt. Generativa AI-ledare höjde $6 miljarder i Q4 2023, över 194 affärer, främst stöttade av Microsoft, Google och andra teknikjättar. Pitchbook noterar att momentum i horisontella plattformar också växte, vilket satte ett VC-rekord 2023 med $33 miljarder insamlat.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 februari

Daglig AI-rapport: Uppdateringar om AI, maskininlärning och mer

Vårt dagliga AI-rapport täcker toppnyheterna från hela världen. Uppdateringarna kommer att innehålla toppmoderna förmågor inom AI, maskininlärning, robotprocessautomatisering, fintech och mänskliga systeminteraktioner. På Distributech 2024 avslöjade IBM ytterligare resultat från sin globala undersökning som visar att 74% av de undersökta energi- och verktygsföretagen har implementerat eller utforskar användning av AI i sina verksamheter. Fujitsu Network Communications, Inc. meddelade att digital infrastrukturinvesterare Ubiquity använder Fujitsu Network Operations Center (NOC) för att stödja fiberbredbandsinfrastruktur i fyra stora amerikanska marknader. Salesforce, världens ledande AI CRM, meddelade den offentliga beta-tillgängligheten av Einstein Copilot, en ny anpassningsbar och konversationell AI-assistent för CRM. Cloudbeds och IDeaS har annonserat ett strategiskt teknikpartnerskap som samlar expertisen från två branschjättar för att leverera banbrytande intäktslösningar för boendeleverantörer över hela världen. BharatGPT-gruppen, som stöds av Mukesh Ambani-ägda Reliance Industries och de bästa teknikhögskolorna i Indien, planerar att lansera sin första ChatGPT-stiltjänst, vilket markerar en stor milstolpe i landets ansträngningar att utveckla sin egen AI.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 27 februari

Utvärdering av ledande företag inom prediktiv analys och maskininlärning

En nyligen genomförd utvärdering täcker 13 ledande företag inom området för prediktiv analys och maskininlärning (PAML). Dessa företag står i framkant av innovation och erbjuder lösningar som lovar att revolutionera hur företag närmar sig problemlösning och beslutsfattande. Utvärderingen syftar till att avmystifiera styrkor och svagheter hos varje företag, med målet att vägleda ledare inom applikationsutveckling och leverans (AD&D) mot att göra välgrundade val som bäst passar deras specifika behov. Företagen som utvärderades var Dataiku, Datawatch, FICO, IBM, KNIME, MathWorks, Microsoft, RapidMiner, Salford Systems (nu en del av Minitab), SAP, SAS, TIBCO Software och World Programming.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 27 februari

IBM Watson Studio och Watson Machine Learning revolutionerar användningen av AI och maskininlärning, enligt ESG-studie

En nyligen genomförd studie av ESG har belyst de anmärkningsvärda förmågorna hos IBM Watson Studio och Watson Machine Learning, och illustrerar hur dessa verktyg revolutionerar hur organisationer utnyttjar AI och maskininlärning för operativ framgång. Studien utvärderar noggrant hur IBM Watson Studio och Watson Machine Learning ger organisationer möjlighet att samla in data, etablera en robust analysgrund och analysera insikter i stor skala. Dessa IBM-lösningar gör resan från data till beslut snabbare och enklare. Studien framhäver också verktygens förmåga att förenkla efterlevnad och bygga förtroende, vilket är ovärderligt i en tid där dataintrång är ett konstant hot.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 27 februari

Djupinlärningsmarknaden, en del av AI som fokuserar på algoritmer inspirerade av den mänskliga hjärnans struktur, förväntas öka från 10,3 miljarder dollar 2021 till 415,4 miljarder dollar 2030, enligt Acumen Research and Consulting. Tekniken används för att fatta effektiva beslut inom en rad sektorer, inklusive hälso- och sjukvård, tillverkning, bilindustri och fintech. Trots utmaningar som hårdvarukomplexitet och brist på teknisk expertis, förblir efterfrågan stark. Teknikjättar som Google, IBM och Microsoft leder utvecklingen.

openPR fördjupade 27 februari

Stor tillväxt förväntas på marknaden för data- och maskininlärningsplattformar

Marknaden för globala data- och maskininlärningsplattformar förväntas växa betydligt mellan 2024 och 2030. Denna tillväxt drivs av tekniska framsteg, ökad efterfrågan på dessa plattformar och gynnsamma statliga politik. Marknaden kommer också att gynnas av ökad konsumentmedvetenhet och en trend mot hållbara och miljövänliga produkter. Hälsa och välbefinnande är också viktiga faktorer som förväntas driva marknadsexpansionen. Marknaden erbjuder betydande tillväxtmöjligheter för både etablerade aktörer och nya aktörer.

Direktlänk Dela The Suffolk Voice fördjupade 27 februari

AI och maskininlärningskonferens i Nairobi, Kenya

Applied Machine Learning Days (AMLD) Africa och United States International University (USIU) Africa arrangerar den tredje konferensen om artificiell intelligens och maskininlärning i Nairobi, Kenya. Konferensen, som äger rum 26-29 februari, kommer att belysa Afrikas framsteg inom AI och maskininlärning inom olika sektorer. Bland de deltagande universiteten finns KCA University, Zetech University, University of Nairobi, Jomo Kenyatta University of Agriculture & Technology och Mount Kenya University. Topptalare från företag som Google, Apple, IBM, Yale, Microsoft och Novartis kommer att delta.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 26 februari

Jämförelse mellan ASML och IBM för investeringar i AI

Bidragsgivaren Parkev Tatevosian jämför ASML (ASML -1,95%) och IBM (IBM 0,82%) för att svara på vilket som har de bästa utsikterna för investerare i artificiell intelligensaktier. Aktiekurserna som användes var eftermiddagskurserna den 22 februari 2024. Videon publicerades den 24 februari 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 februari

ASML och IBM jämförs för framtida AI-investeringar

Bidragsgivaren Parkev Tatevosian jämför ASML och IBM för att svara på vilket företag som har de bästa utsikterna för investerare i artificiell intelligens aktier. Aktiekurserna som används var eftermiddagskurserna den 22 februari 2024. Videon publicerades den 24 februari 2024. Innan du köper aktier i ASML bör du överväga detta: The Motley Fool Stock Advisor analytiker team har just identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu... och ASML var inte en av dem. De 10 aktier som gjorde cutten kan ge enorma avkastningar de kommande åren. Stock Advisor erbjuder investerare en lättföljd framgångsplan, inklusive vägledning för att bygga en portfölj, regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieval varje månad. Stock Advisor-tjänsten har mer än tredubblat avkastningen på S&P 500 sedan 2002.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 26 februari

De bästa chatt GPT-apparna 2024: Revolutionerar hur vi interagerar med teknik

I det ständigt föränderliga landskapet av artificiell intelligens har chattrobotar blivit oumbärliga verktyg för företag och individer. Dessa intelligenta system, drivna av Generative Pre-trained Transformers (GPT), har genomgått anmärkningsvärda framsteg och erbjuder mer naturliga och engagerande interaktioner än någonsin tidigare. De bästa chatt GPT-apparna 2024 inkluderar GPT-4 Chat, AICHATSY, Amazon Lex, Microsoft Bot Framework, IBM Watson Assistant, Rasa och Wit.ai. Dessa appar revolutionerar sättet vi kommunicerar och interagerar med teknik.

Direktlänk Dela The Inscriber Magazine fördjupade 26 februari

AI-genererade ´deepfakes´ kan kapas av brottslingar för att manipulera val, varnar hemsekreteraren

Brottslingar och ´onda aktörer´ som arbetar för skadliga stater kan använda AI-genererade ´deepfakes´ för att kapas allmänna val, har hemsekreteraren sagt. James Cleverly talade innan möten med sociala mediechefer och sa att den snabba teknikutvecklingen kan utgöra ett allvarligt hot mot val över hela världen. Han varnade för att personer som arbetar för stater som Ryssland och Iran kan generera tusentals deepfakes - mycket realistiska bluffbilder och videor - för att manipulera den demokratiska processen i länder som Storbritannien.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 februari

AMDL och USIU Africa arrangerar tredje AI-konferensen i Nairobi, Kenya

Applied Machine Learning Days (AMLD) Africa kommer tillsammans med United States International University (USIU) Africa att arrangera den tredje konferensen om artificiell intelligens och maskininlärning i Nairobi, Kenya. Evenemanget, som kommer att äga rum mellan den 26 och 29 februari, kommer att belysa Afrikas senaste framsteg inom maskininlärning och artificiell intelligens inom sektorer som kulturell bevarande, hälsovård och ekonomi. Konferensen kommer att adressera utmaningar som Afrika står inför med hjälp av hållbara innovationer. Bland de deltagande lärosätena finns KCA University, Zetech University, University of Nairobi (UON), Jomo Kenyatta University of Agriculture & Technology (JKUAT) och Mount Kenya University (MKU).

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 25 februari

AI övervakar anställdas konversationer online

Arbetsplatschattar har blivit mer digitala med ökningen av fjärrarbete och nu uppmanas anställda att utöva försiktighet när de chattar online. Flera företag, inklusive Walmart, Delta, T-Mobile, Chevron och Starbucks, övervakar nu sina anställdas konversationer på meddelandeappar med hjälp av mjukvara från AI-startupen Aware. Awares mjukvara skannar plattformar som Slack och Microsoft Teams för nyckelord som kan indikera missnöje bland anställda och potentiella säkerhetsrisker. Företaget hävdar att det redan har utvärderat upp till 20 miljarder individuella meddelanden från mer än 3 miljoner anställda.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 25 februari

Biden-administrationen söker allmänhetens åsikter om AI:s öppenhet

Den amerikanska Biden-administrationen har inlett en debatt om huruvida de mest kraftfulla artificiella intelligenssystemen bör vara öppna eller stängda. Vita huset söker nu allmänhetens åsikter om risker och fördelar med att ha en AI-systems nyckelkomponenter tillgängliga för alla att använda och modifiera. Teknikföretag är splittrade i frågan, med vissa som betonar farorna med allmänt tillgängliga AI-modellkomponenter och andra som understryker att öppen vetenskap är viktig för forskare och startups. Facebooks moderbolag Meta Platforms och IBM har varit bland de mest framstående förespråkarna för en öppen inställning. President Joe Biden har gett handelssekreterare Gina Raimondo till juli att tala med experter och komma tillbaka med rekommendationer om hur man ska hantera de potentiella fördelarna och riskerna. Nu säger handelsdepartementets National Telecommunications and Information Administration att det också öppnar en 30-dagars kommentarsperiod för att samla idéer som kommer att ingå i en rapport till presidenten.

Direktlänk Dela SecurityWeek fördjupade 24 februari

Revolutionerande AI-verktyg som förändrar hur vi arbetar och interagerar med teknik

Artificiell intelligens (AI) har snabbt förändrat tekniklandskapet, med innovativa lösningar över olika branscher. I denna artikel presenteras några av de bästa AI-verktygen som revolutionerar hur vi arbetar, skapar och interagerar med teknik. Bland dessa verktyg finns OpenAI´s GPT-3, TensorFlow, IBM Watson, Amazon Rekognition, Microsoft Azure Cognitive Services, ChatGPT, Salesforce Einstein och Google Cloud AI Platform. Dessa verktyg exemplifierar den transformerande effekten av AI på olika aspekter av vår digitala värld.

Direktlänk Dela The Inscriber Magazine fördjupade 24 februari

Indiska företag driver AI-adoption, men utmaningar kvarstår: IBM-rapport

Enligt ny forskning av IBM har 59% av storföretagen (över 1000 anställda) i Indien aktivt AI i sin verksamhet. De främsta faktorerna för AI-adoption i Indien är tillgängligheten av AI-verktyg, behovet av att minska kostnader och automatisera, och ökningen av AI inbäddat i färdiga affärsapplikationer. Trots detta finns det fortfarande utmaningar för AI-adoption, inklusive anställning av anställda med rätt kompetens och etiska problem. Sandip Patel, VD för IBM Indien & Sydasien, menar att data- och AI-styrningsverktyg kommer att vara avgörande för att bygga AI-modeller som företag kan lita på.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 24 februari

AI revolutionerar rekryteringsprocessen inom juridiska tjänster

Juridiska tjänster vänder sig nu till artificiell intelligens (AI) för att effektivisera rekryteringsprocessen, minimera fördomar och identifiera de bästa kandidaterna. AI kan analysera stora datamängder och identifiera mönster vilket möjliggör för juridiska företag att effektivisera sin anställningsprocess. AI kan också förutsäga en kandidats jobbprestanda och anställningstid genom att analysera mönster i deras anställningshistorik, akademiska prestationer och andra relevanta data. Användandet av AI i rekrytering går utöver anställning; det handlar om att positionera företaget som ledare inom juridisk bransch.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 24 februari

AI-startupen Perplexity satsar på nischmarknad med unik affärsmodell

Perplexity är ett nytt AI-företag som erbjuder en affärsmodell som liknar hur användare interagerar med plattformar som ChatGPT eller Gemini. Företaget agerar som ett ´omslag´ för ChatGPT och kombinerar leverans av relevanta webbadresser, likt traditionella sökmotorer, med tydliga textförklaringar i ChatGPT-stil. De påstår sig noggrant kontrollera resultatens noggrannhet och tillhandahålla citat. Perplexity fungerar på en freemium-bas, vilket innebär att användare kan få tillgång till mer omfattande funktioner genom en månadsabonnemang. Företaget har en användarbas på cirka 10 miljoner, varav 10% är i Indien. Trots sin ringa storlek och blygsamma inkomster jämfört med jättar som Google eller OpenAI, tillåter Perplexitys smidighet det att utforska vad som för närvarande är en nischmarknad.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 23 februari

Google VD: AI kan stärka försvaret mot cybersäkerhetshot

Google VD Sundar Pichai talade vid APEC CEO Summit i San Francisco och München säkerhetskonferens om hur snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) kan hjälpa till att stärka försvaret mot säkerhetshot i cyberrymden. Trots växande oro över potentiellt skadliga användningar av AI, sa Pichai att intelligensverktygen kan hjälpa regeringar och företag att snabbare upptäcka och reagera på hot från fientliga aktörer. Google har nyligen lanserat en ny initiativ som erbjuder AI-verktyg och infrastrukturinvesteringar för att stärka onlinesäkerheten.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 februari

Nvidia gör stora vinster tack vare AI-boomen

Chipmaker Nvidia hade ett fantastiskt år tack vare den ökade användningen av artificiell intelligens (AI). Företagets vinster växte till nästan 12,3 miljarder dollar under de tre månaderna fram till den 28 januari, en ökning med 769% jämfört med samma period föregående år. Detta överträffade Wall Streets förväntningar och hjälpte till att öka företagets helårsresultat med mer än 580% jämfört med året innan. Nvidia stod för cirka 70% av AI-kretsaffärerna, trots att Meta, Amazon, IBM och Microsoft alla har börjat producera egna chips.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 22 februari

OpenAI och Google tävlar om AI-utveckling, nya verktyg för chattbotar och video skapande

Konkurrensen mellan OpenAI och Google fortsätter att öka. En vecka efter att Google uppdaterade sin Bard-chatbot och bytte namn till Gemini, gav Googles AI-dotterbolag DeepMind en förhandsvisning av nästa version av sin generativa AI-chatbot. Gemini 1.5 kommer att rullas ut ´långsamt´ till vanliga personer som anmäler sig till en väntelista och kommer nu bara att vara tillgänglig för utvecklare och företagskunder. Samtidigt meddelade OpenAI en ny text-till-video-modell som heter Sora, som fångar mycket uppmärksamhet på grund av de fotorealistiska videor den kan generera. Sora kan ´skapa videor på upp till 60 sekunder med mycket detaljerade scener, komplex kamerarörelse och flera karaktärer med livliga känslor.´

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 21 februari

Flera stora teknikföretag, inklusive Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI och TikTok, har undertecknat ett avtal för att förhindra att generativa AI-verktyg används för att störa val. Avtalet riktar sig mot bilder, ljud och video som bedrägligt förfalskar eller ändrar utseendet, rösten eller handlingarna hos politiska kandidater, valtjänstemän och andra viktiga intressenter i ett demokratiskt val, eller som ger falsk information till väljare om när, var och hur de lagligen kan rösta. Detta kommer efter att en AI-genererad falsk röst i Joe Bidens namn användes för att försöka störa ett primärval i New Hampshire.

Yahoo News UK fördjupade 20 februari

AI-verktyg för rekrytering kan diskriminera och förvärra anställningsprocessen

Företag använder allt mer artificiell intelligens (AI) för att screena potentiella anställda med syfte att effektivisera processen och eliminera fördomar. Men dessa verktyg kan faktiskt förvärra anställningsprocessen genom att utesluta högt kvalificerade personer. Exempelvis fick en arbetssökande till ett företag kallat Fullmind en intervju efter att ha ändrat sitt födelsedatum för att verka yngre, eftersom företagets AI-program automatiskt avvisade äldre sökande. Fullmind tvingades senare att nå en förlikning med US Equal Employment Opportunity Commission på grund av åldersdiskrimineringsanklagelser.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 19 februari

Open AI, företaget bakom ChatGPT, har avtäckt ett ´skrämmande´ nytt verktyg, Sora, som kan producera hyperrealistiska videor från text, vilket leder till varningar från experter. Sora demonstrerar kraftfulla exempel som drönarfilmer från Tokyo i snö, vågor som kraschar mot klipporna i Big Sur eller en mormor som njuter av ett födelsedagskalas. Experter varnar för att det nya artificiella intelligensverktyget kan utplåna hela branscher som filmproduktion och leda till en ökning av deepfake-videor. Företag som OpenAI, Google, Meta och Stable Diffusion tävlar om att göra mer avancerade och tillgängliga verktyg. Sora är för närvarande under testning och utvärdering för potentiella säkerhetsrisker, med inget datum för en offentlig release ännu tillgängligt. Tekniken kan leda till en ny våg av extremt verklighetstrogna deepfakes. President Joe Biden har också talat om användningen av AI och avslöjat att han har fallit för deepfakes av sin egen röst. Flera stora teknikföretag har undertecknat en pakt för att vidta ´rimliga försiktighetsåtgärder´ för att förhindra att artificiella intelligensverktyg används för att störa demokratiska val runt om i världen.

Daily Mail fördjupade 18 februari

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin. När Nvidia:s VD Jensen Huang tillfrågades om hur många GPU:er som kan köpas för $7 biljoner, svarade han skämtsamt: ´Uppenbarligen alla GPU:er.´ Huang uttryckte dock skepsis om beloppet. Han sa att datorer som driver AI kommer att fortsätta att avancera, vilket sänker kostnaderna. Om Altmans ambition är att göra större modeller för OpenAI, skulle han kunna spendera biljoner på datacenter, vilka huserar de GPU:er som behövs för att träna AI-modeller som driver produkter som ChatGPT och Sora.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 18 februari

Stora IT-bolag undertecknar pakt mot AI-valpåverkan

Flera av världens största IT-bolag, inklusive Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI och TikTok, har undertecknat en överenskommelse för att gemensamt bekämpa valpåverkan genom artificiell intelligens. Ytterligare tolv företag, inklusive Elon Musks plattform X (tidigare Twitter), har också skrivit under överenskommelsen. Syftet är att identifiera och flagga vilseledande AI-genererat innehåll, snarare än att ta bort det. Överenskommelsen presenterades vid en säkerhetskonferens i München.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 17 februari

Stora teknikföretag går samman för att bekämpa skadlig AI-användning i val

Stora teknikföretag, inklusive Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok och Elon Musks X, har frivilligt kommit överens om att förebygga skadlig användning av artificiell intelligens (AI) för att störa demokratiska val globalt. Avtalet, som tillkännagavs vid Munich Security Conference, fokuserar på hotet från AI-genererade deepfakes. Tolv ytterligare företag, inklusive chatbot-utvecklare Anthropic och Inflection AI, röstklon-startup ElevenLabs, chipdesigner Arm Holdings och säkerhetsföretagen McAfee och TrendMicro, har också anslutit sig till initiativet. Nick Clegg, chef för globala frågor för Meta, betonade det gemensamma ansvaret att ta itu med utmaningarna med AI-teknik.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 17 februari

Teknikföretag lovar att bekämpa bedräglig användning av AI i globala val

Tjugo ledande teknikföretag, inklusive Google, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok, X, Amazon och Adobe, lovade på fredag att hjälpa till att förhindra att bedräglig användning av artificiell intelligens stör globala val. År 2024 förväntas 4 miljarder människor i över 40 länder runt om i världen rösta. Experter varnar för att skadliga aktörer kan använda generativa AI-verktyg för att påverka dessa val och påverka röster. Vid München säkerhetskonferens tillkännagav dessa företag ´Tech Accord to Combat Deceptive Use of AI in 2024 Elections´, som är ett frivilligt avtal med åtta specifika åtaganden för att motverka skadligt AI-innehåll.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 17 februari

Maskininlärning inom hälso- och sjukvården väntas växa kraftigt

Maskininlärning inom hälso- och sjukvården väntas växa kraftigt de kommande åren, enligt en ny studie av Advance Market Analytics. Studien belyser trender, drivkrafter, begränsningar och möjligheter i marknaden. Tillväxten drivs främst av ökade investeringar i forskning och utveckling över hela världen. Några av de profilerade aktörerna i studien är Nuance Communications, IBM, Microsoft, NVIDIA, Intel, DeepMind Technologies, Tempus, PathAI, Kareo och Beta Bionics. Maskininlärning inom hälso- och sjukvården innebär tillämpningen av AI-algoritmer och tekniker för att analysera medicinska data, göra förutsägelser och hjälpa till i kliniska beslutsprocesser.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 17 februari

Marknaden för allmän syftes artificiell intelligens (GPAI) blomstrar globalt

Marknaden för allmän syftes artificiell intelligens (GPAI) växer globalt, drivet av ökade forsknings- och utvecklingsinvesteringar. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Open AI, Deepmind, Google Brain, One Concern, MindBridge, Octane AI, Evolv Technology, PickNik Robotics, Hyper Labs, Microsoft, IBM och Darktrace. GPAI syftar till att efterlikna mänsklig intelligens kapacitet att lära sig, resonera och utföra en mängd olika uppgifter över olika domäner. Dessa system har potential att revolutionera olika industrier och sektorer, inklusive hälso- och sjukvård, finans, transport och utbildning.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 17 februari

Indiska företag leder vägen i AI-adoption, enligt IBM-rapport

Enligt ´IBM Global AI Adoption Index 2023´-rapporten leder tidiga adoptörer vägen, med 74% av de indiska företagen som redan arbetar med AI har ökat sina investeringar i AI under de senaste 24 månaderna inom områden som forskning och utveckling och omskolning av arbetskraften. Det finns dock fortfarande en betydande möjlighet att påskynda eftersom många företag tvekar att gå vidare från experiment och implementera AI i stor skala, sa Sandip Patel, verkställande direktör för IBM Indien & Sydasien. Rapporten belyste också att det finns vissa utmaningar som behöver åtgärdas för att påskynda AI-adoptionen. Dessa utmaningar inkluderar att anställa anställda med rätt kompetens och etiska frågor.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 17 februari

Tjugo teknikföretag undertecknar löfte för att förhindra AI-störningar i val

Tjugo teknikföretag som arbetar med artificiell intelligens (AI) har undertecknat ett ´löfte´ om att försöka förhindra att deras mjukvara stör val, inklusive i USA. Undertecknarna varierar från teknikjättar som Microsoft och Google till små startups som låter människor skapa falska röster. Överenskommelsen är i huvudsak ett erkännande av att företagens egna produkter skapar mycket risk i ett år då 4 miljarder människor över hela världen förväntas rösta i val. Företagen som skrivit under löftet är: Adobe, Amazon, Anthropic, Arm, ElevenLabs, Google, IBM, Inflection AI, LinkedIn, McAfee, Meta, Microsoft, Nota, OpenAI, Snap, Stability AI, TikTok, TrendMicro, Truepic och X. Överenskommelsen är frivillig och faller kort för ett totalförbud mot AI-innehåll i val, som vissa människor har krävt.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 16 februari

AI och blockchain: En dynamisk duo för dataintegritet och rättvisa

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar många branscher, men dess framgång beror starkt på kvaliteten och rättvisan i de data den använder. Blockchain-teknik kan fungera som en kraftfull allierad, som en stark väktare av dataintegritet och etik. Blockchain presenterar ett transparent och oföränderligt register som säkerställer data tillförlitlighet. Det låter oss spåra dataursprung och bedöma hur det har hanterats, vilket skapar ett ekosystem av verifierbar information. Blockchain garanterar inte bara dataintegritet, utan fungerar också som en katalysator för AI:s tillväxt och utveckling. Blockchain fungerar som ett omfattande bibliotek, fullt med olika data och erfarenheter, vilket gör att AI kan lära sig från ett flertal källor. Blockchain tjänar också som en rättvis och opartisk domare inom AI. Genom att skapa en miljö av förtroende och regelbunden beteende säkerställer det att alla deltagare följer principer för rättvist spel samtidigt som det skyddar integritet, säkerhet och individuella rättigheter. Detta banar väg för ansvarsfulla och etiska AI-praxis.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 16 februari

Robust tillväxt förväntas på marknaden för maskininlärningsprocessutvinning

En professionell och komplett analys av den globala marknaden för maskininlärningsprocessutvinning presenteras i en forskningsrapport för perioden 2024 till 2031. Rapporten inkluderar utvecklingsplaner och policyer tillsammans med tillverkningsprocesser och prisstrukturer. Marknaden förväntas öka avsevärt under prognosperioden, mellan 2024 och 2031. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Workfellow, Celonis, UIPath, SAP Signavio och IBM. Rapporten ger en strategisk analys av COVID-19:s inverkan och analyserar marknaden i de 20 ledande länderna.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 16 februari

Utmaningar och möjligheter med AI-adoption i Indien

Utmaningar för AI-adoption inkluderar att anställa anställda med rätt kompetens och etiska problem, vilket hindrar företag från att införa AI-teknik i sina verksamheter. Sandip Patel, verkställande direktör för IBM Indien & Sydasien, säger att ökningen av AI-adoption och investeringar av indiska företag är en bra indikator på att de redan upplever fördelarna med AI. Företag använder AI för att minska repetitiva uppgifter med automatiseringsverktyg (63%), automatisera kundsjälvbetjänings svar och åtgärder (63%) eller använda AI för att förbättra rekrytering och personalresurser (56%). Cirka 46% utbildar eller omskolar för närvarande anställda att arbeta tillsammans med nya automatiserings- och AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 16 februari

PFN byter till Samsung för produktion av AI-chip

Preferred Networks (PFN) har samarbetat med TSMC sedan 2016, men har beslutat att producera sina nästa generations AI-chip på Samsungs 2 nm-noder. Trots att TSMC för närvarande har fler 2 nm-kunder, kan PFN:s byte signalera en omvändning till Samsungs fördel, då det japanska företaget har nära band med Intel och Nvidia. Samsung erbjuder redan GAAFET-transistorteknik på sina 3 nm-noder, men försöker fortfarande förbättra avkastningen. TSMC har ännu inte implementerat GAAFET-teknik i de senaste N3-noderna, men avkastningen är tydligen överlägsen.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 16 februari

AI revolutionerar dagliga livet och företagande

AI har blivit en del av vårt dagliga liv och förändrar hur företag fungerar. Salesforce Research rapporterar att 72% av kunderna har använt självbetjäningportaler och 55% har interagerat med självbetjäningschattrobotar. PWC:s Emerging Technology Survey från 2023 visar att AI har implementerats i minst några affärsområden i 73% av amerikanska företag. Chatbots förväntas spara företag 8 miljarder dollar årligen till 2022. McKinsey Global Institute uppskattar att generativ AI potentiellt kan lägga till 2,6-4,4 biljoner dollar årligen, vilket ökar den totala effekten av AI med 15-40%. Netflix har utnyttjat AI-drivna rekommendationer för att generera miljarder i årliga intäkter.

Direktlänk Dela Passive Income MD fördjupade 15 februari

Utmaningar med AI måste mötas för framgång i komplexa miljöer

AI har hittills använts i back-office-miljöer, men det finns fortfarande tekniska utmaningar som måste övervinnas innan det kan anpassas för användning i en komplex militär miljö. En oro är att AI kan luras, till exempel om en motståndare infogar nonsensdata i AI: s källor. Sensorer som samlar in information i konfliktområden kan förlora förmågan att upptäcka information rent när en strid fortsätter. Därför bör människor förbli i slingan när AI implementeras. Federala myndigheter tror emellertid fortfarande på AI: s potential och anser att det är avgörande att utforska de alternativ det ger.

Direktlänk Dela Fedtechmagazine.com fördjupade 15 februari

Marknaden för smarta flygplatsteknologier förväntas överstiga 10,7 miljarder dollar 2024

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com kommer den globala omsättningen för marknaden för smarta flygplatsteknologier att överstiga 10,7 miljarder dollar 2024, med stark tillväxt fram till 2034. Integrationen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) revolutionerar driften av smarta flygplatser, med förbättrad säkerhet och hotdetektering. Utmaningar inkluderar höga initiala investeringskostnader och brist på utbildad personal. Rapporten täcker marknadssegment som komponenter, storlek, slutanvändare, tillämpningar och teknologi.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 15 februari

Stor andel av indiska företag använder aktivt AI, enligt IBM-rapport

En ny undersökning beställd av IBM visar att cirka 59% av stora företag (över 1 000 anställda) i Indien aktivt använder artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter. Rapporten visar att 74% av de indiska företagen redan arbetar med AI och har ökat sina investeringar i AI under de senaste 24 månaderna, särskilt inom forskning och utveckling samt omkvalificering av personal. Trots detta är det fortfarande utmaningar med att anställa personal med rätt kompetens och etiska överväganden kvarstår som hinder för AI-adoption. Undersökningen utfördes i november 2023 och inkluderade 8 584 IT-professionella i länder som Indien, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Singapore, Sydkorea, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA och Latinamerika.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 15 februari

Stora företag i Indien antar aktivt AI, enligt IBM:s forskning

Enligt en ny forskning som IBM har beställt använder cirka 59 procent av de stora företagen (med över 1000 anställda) i Indien aktivt artificiell intelligens (AI) inom affärsfunktioner. ´IBM Global AI Adoption Index 2023´ visar att 74 procent av de tidiga adoptörerna av AI har ökat investeringarna inom områden som forskning och utveckling samt omskolning av arbetskraft. Utmaningar för att anta AI innefattar anställning av personal, brist på verktyg och plattformar för att utveckla AI-modeller, och komplexitet i AI-projekt. Cirka 6 av 10 IT-proffs sade att deras företag aktivt implementerar generativ AI.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 15 februari

USA:s regering utnyttjar artificiell intelligens trots regleringsutmaningar

USA:s regering använder i allt större utsträckning artificiell intelligens (AI) för att förbättra myndigheternas arbete. Bland annat används AI för att förutse infektionssjukdomar och förbereda sig inför potentiella pandemier, förutse naturkatastrofer och förbereda sig för återhämtning, samt för att assistera cybersäkerhetsspecialister att upptäcka anomalier och potentiella hot i federala civila nätverk. Trots detta finns det utmaningar med att uppfylla kraven för AI enligt NIST RMF, inklusive giltighet och tillförlitlighet, säkerhet och motståndskraft, ansvar och transparens, förklarbarhet och tolkbarhet, förbättrad integritet och rättvis och icke-snedvriden. Genom att tillämpa en ´avreglerande´ inställning kan myndigheterna snabba på införandet av AI-lösningar.

Direktlänk Dela Ooda fördjupade 13 februari

Global marknad för AI inom jordbruk väntas växa till 5,9 miljarder dollar 2029

Enligt en ny studie av HTF MI kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom jordbruk att växa från 1,7 miljarder dollar 2023 till 5,9 miljarder dollar 2029, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,05%. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Deere & Company, Intel, Google, Microsoft, NVIDIA Corporation, Sentient Technologies, Numenta Inc., Agribotix och The Climate Corporation. AI används för att optimera olika aspekter av jordbruket, inklusive effektivitet, produktivitet och hållbarhet i grödodling, boskapshantering och övergripande jordbruksverksamhet.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 13 februari

Microsoft Copilot AI chatbot hjälper företag att förbättra produktivitet

Microsoft Copilot AI chatbot kan hjälpa företag att förbättra produktivitet, effektivitet och konkurrenskraft om den används strategiskt, enligt en analytiker. Microsoft South Africa har sett en stadig tillväxt av lokala företag som implementerar Microsoft Copilot AI chatbot i sina affärsverksamheter. Ayanda Ngcebetsha, direktör för data och AI på Microsoft South Africa, avslöjade detta under ett webbinarium. Enligt Arthur Goldstuck, VD för World Wide Worx, är Googles Gemini Pro en uppenbar huvudkonkurrent lokalt, medan Ciscos nyligen lanserade Motific generative AI-plattform är ett annat innovativt verktyg att hålla utkik efter.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupade 13 februari

De bästa AI-verktygen för marknadsföring

Om du inte använder AI (Artificiell intelligens) verktyg i dagens era kan det vara en stor förlust för ditt företag. Marknadsföring har varit den mest dynamiska sektorn som formas av tekniska transformationer och nya trender. Traditionell marknadsföring har ersatts med digital marknadsföring; nu förändrar AI-marknadsföringsverktyg utrymmet med en rad automatiseringar. AI-marknadsföringsverktyg är utmärkta sätt att hantera konkurrensen och komma upp med en effektiv strategi för att öka avkastningen på investeringen (ROI). Här är de bästa AI-marknadsföringsverktygen för att omvandla din online marknadsföringsutblick: Jasper AI, Planable, Click Up, Optimonk AI, Adverity, Drift, Brand24, Semrush.

Direktlänk Dela Trade Flock fördjupade 13 februari

Gratis YouTube-kurser för personer som vill bli datavetare: Börja lära dig 2024

Det kommer att finnas gratis datavetenskapskurser på YouTube år 2024. Dessa kurser syftar till att ge kunskap och färdigheter inom datavetenskap, ett område som ständigt förändras. Kurserna inkluderar ´Data Science: Hur man börjar med R´ från Harvard University, ´Master Python for Data Analysis´ från IBM, ´Machine Learning´ från Stanford University, ´Deep Learning´ från deeplearning.ai, ´Natural Language Processing´ från National Research University Higher School of Economics, ´Computer Vision Basics´ från University of Buffalo, ´Introduction to Big Data´ från University of California, San Diego, ´Data Visualization with Tableau´ från University of California, Davis, ´Statistics and Probability´ från Khan Academy och ´Mathematics for Machine Learning´ från Imperial College London.

Direktlänk Dela Invest Records fördjupade 11 februari

AI i innehållsskapande: Fördelar och nackdelar

Artificiell intelligens (AI) spelar en allt större roll i innehållsskapande, med fördelar som effektivitet, tidssparande, konsekvens i stil och ton, datadrivna insikter och flerspråkiga funktioner. AI-verktyg kan generera innehåll snabbt och hjälpa till att upprätthålla en konsekvent ton och stil. Dessutom kan AI analysera stora mängder data för att identifiera trender och nyckelord. Trots dessa fördelar har AI också sina begränsningar, till exempel brist på kreativitet och originalitet, begränsad förståelse för nyanser och beroende av kvalitetsdata. Dessutom kan det finnas en inlärningskurva för de som är nya med AI-verktyg.

Direktlänk Dela Nerdbot fördjupade 11 februari

Steg för att bli en AI-dataanalytiker 2024

Dataanalyslandskapet fortsätter att utvecklas snabbt 2024, vilket betonar behovet av att hålla sig uppdaterad och proaktiv. Med integrationen av artificiell intelligens (AI) i dataanalysverktyg och processer blir behärskning av viktiga färdigheter och verktyg avgörande för framgång inom området. För blivande dataanalytiker är en stark grund i SQL avgörande. Excel förblir ett grundläggande verktyg för dataanalytiker, nu kraftfullare än någonsin. Python och R framträder som de främsta programmeringsspråken inom området. Moderna plattformar som Tableau och Power BI har integrerat AI, vilket förbättrar datarepresentationer för enklare tolkning.

Direktlänk Dela BOL News fördjupade 10 februari

Viktiga verktyg och färdigheter för dataanalytiker 2024

Dataanalysområdet utvecklas ständigt och 2024 är det viktigare än någonsin att ligga i framkant. Med AI-teknologier som blir allt mer integrerade i verktyg och processer som används av dataanalytiker, är det viktigt att förstå de centrala färdigheterna och verktygen. SQL, Excel, Python och R är viktiga verktyg och språk att behärska. Att kunna presentera dina resultat med visualiseringsverktyg som Tableau och Power BI är oumbärligt. Uppkomsten av AI-sökverktyg och stora språkmodeller omformar hur dataanalytiker närmar sig frågor och analys. Utbildningsbakgrund, tekniska färdigheter, praktisk erfarenhet och mjuka färdigheter är alla viktiga aspekter att beakta för att bli en dataanalytiker.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 10 februari

Amazon står inför utmaningar inom AI i molnkriget

Amazons aktie har stigit med 11% denna månad tack vare bättre än förväntade intäkter och försäljning. Trots att företagets molntjänst, Amazon Web Services (AWS), förblir dominerande inom teknikindustrin, står det inför utmaningar från snabbväxande AI-trender. Microsoft och Google har båda tagit ledningen inom AI och investerar mer i tekniken. Trots detta hävdar Amazons VD Andy Jassy att företaget fortsätter att se momentum kring kunder som vill göra sitt långsiktiga AI-arbete med AWS. Han tror att generativ AI kommer att generera tiotals miljarder dollar i intäkter de närmaste åren.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 februari

Stora teknikföretag går med i USA:s AI-säkerhetskonsortium

Stora teknikföretag som Google, Amazon, Meta, OpenAI, IBM och Microsoft har gått med i U.S. AI Safety Institute Consortium (AISIC) som etablerats av USA:s handelsdepartement, meddelade den amerikanska regeringen den 8 februari 2024. Konsortiet, som består av 200 aktörer inom AI-industrin, kommer att bidra till prioriterade åtgärder som framhävs i president Bidens verkställande order, inklusive utveckling av riktlinjer för riskhantering, säkerhet och säkerhet och märkning av syntetiskt innehåll. Konsortiet inkluderar också akademiker, regerings- och industriforskare, civila samhällsorganisationer, AI-startups, företag inblandade i utveckling av AI-system och hårdvara, institutioner, lokala regeringar och ideella organisationer.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 9 februari

Biden-administrationen lanserar U.S. AI Safety Institute Consortium med över 200 representanter från ledande teknikföretag

Fyra månader efter att ha utfärdat en exekutiv order som kräver att artificiell intelligens (AI) ska byggas och användas säkert, meddelade Biden-administrationen idag lanseringen av U.S. AI Safety Institute Consortium (AISIC). Det nya konsortiet består av över 200 representanter, inklusive ledande AI-konkurrenter som Amazon, Google, Apple, Anthropic, Microsoft, OpenAI och NVIDIA. Konsortiet samlar AI-utvecklare, akademiker, statliga och industriella forskare, civila organisationer och användare för att utveckla och implementera säker och pålitlig AI. Bland de deltagande företagen finns representanter från hälso- och sjukvården, akademin, arbetarfacken och banksektorn, inklusive JP Morgan, Citigroup, Carnegie Mellon University, Bank of America, Ohio State University och Georgia Tech Research Institute, liksom statliga och lokala representanter.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 9 februari

Kalifornisk lagstiftare introducerar lagförslag för att reglera artificiell intelligens

En kalifornisk lagstiftare, Senator Scott Wiener, har introducerat ett lagförslag som syftar till att tvinga företag att testa de mest kraftfulla AI-modellerna innan de släpps. Lagförslaget kräver att företag testar sina verktyg för ´osäkert´ beteende, inför skydd mot hacking och utvecklar tekniken på ett sådant sätt att den kan stängas av helt och hållet. AI-företag måste avslöja sina testprotokoll och vilka skydd de har infört för Kaliforniens teknikavdelning. Om tekniken orsakar ´kritisk skada´ kan delstatens justitiekansler stämma företaget.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 februari

Sex gratis kurser för att lära sig datorseende

Språkmodeller har imponerat alla under 2023. Framöver kommer modellerna förhoppningsvis att börja titta på världen för att förstå den bättre. Detta skulle göras möjligt genom datorseende, en teknik som effektivt kan användas inom olika områden, från att försöka få bilar att köra autonomt till att upptäcka cancer. Genom datorseende kan maskiner hämta information från visuella indata och sedan agera eller rekommendera utifrån det. Här är sex gratis nybörjar-, mellan- och avancerade kurser om datorseende: Computer Vision Essentials, Introduktion till datorseende och bildbehandling, Avancerad datorseende med TensorFlow, Datorseende med inbyggd maskininlärning, Självkörande bilar Specialisering, Datorseende med OpenCV Python.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 februari

Maskininlärningsmarknadens storlek förväntas växa under perioden 2024-2030

Maskininlärningsmarknaden förväntas växa snabbt mellan 2024 och 2030, enligt en ny forskningsrapport. Rapporten omfattar en grundlig analys av marknaden, inklusive geografisk segmentering, senaste efterfrågan, tillväxttaktanalys med branschintäkter och CAGR-status. Nyckelspelare som profilerats i studien inkluderar IBM, Dell, HPE, Oracle, Google, SAP, SAS Institute, Fair Isaac Corporation (FICO), Baidu, Intel, Amazon Web Services, Microsoft, Yottamine Analytics, H2O.ai, Databricks, BigML, Dataiku och Veritone. Rapporten ger också en översikt över varje tillverkare och de produkter de utvecklat.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 februari

AI-experter, inklusive ChatGPT, vittnar om AI:s framtid i Pennsylvania

Vid en utfrågning i Pennsylvania House Republican Policy Committee diskuterades framtiden för artificiell intelligens (AI). Experter, inklusive AI-modellen ChatGPT, gav vittnesmål. ChatGPT svarade på frågor om jobbskapande strategier och reglering av AI-teknik. När det gäller arbetskraftsförskjutning noterade ChatGPT detta som en av fem nyckelfaror kopplade till AI. Mänskliga experter betonade behovet av omfattande utbildning och träning inom AI. Ordföranden för kommittén, Joshua Kail, underströk vikten av att förstå hur AI-modellernas svar genereras, och påpekade begränsningar i de data de använder.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 7 februari

AI:s framväxt och inverkan på företag

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats från en teoretisk idé till ett praktiskt verktyg inom olika branscher. Lokala företag, inklusive livsmedels- och dryckesföretag som Indigo Reef Brewing och medicinska kontor som River Landing Dentistry, omfamnar AI. Forskning från en global McKinsey-undersökning 2022 visar att nästan 50% till 60% av företagen har infört någon form av AI-verktyg eller resurser. AI används ofta av företag, till exempel genom chatbots som strömlinjeformar kundservice. AI kan också användas för att identifiera bedrägeri, optimera leveranskedjor, ge produktrekommendationer och segmentera publik genom riktade kampanjer.

Direktlänk Dela The Daniel Island News fördjupade 7 februari

AI är redo att revolutionera utbildningen

Artificiell intelligens (AI) är redo att omforma utbildningssektorn genom att förändra hur lärare undervisar och studenter lär sig. AI kan analysera studenters styrkor och svagheter och anpassa lektioner i realtid. Det kan också frigöra tid för lärare genom att automatisera uppgifter som betygsättning och analys av studentprestanda. AI kan öka lärarnas direkta interaktion med studenter med nästan 30%. AI kan också anpassa innehåll till individuella inlärningsstilar, använda spelifiering för att göra inlärning mer engagerande, och erbjuda realtidsfeedback. För lärare kan AI ge insikter i studentprestanda och hjälpa till med lektionsplanering.

Direktlänk Dela Millennium Post fördjupade 7 februari

Maskininlärning och AI molntjänster kombineras för att maximera företagseffektivitet

Den digitala miljön och företagsvärlden har aldrig varit så krävande som nu, vilket skapar ett behov av nya lösningar och verktyg för att öka effektiviteten och maximera företagens resultat. Maskininlärning (ML) är en av de centrala funktionerna i modern företagsverksamhet. Trots att den introducerades för länge sedan, är det nu den verkligen visar sin fulla potential, genom att optimera alla företags arbetsflöden som implementerar den. Gcore AI Cloud Infrastructure exemplifierar denna trend, genom att erbjuda en robust plattform som höjer maskininlärningens kapabiliteter till nya höjder.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 7 februari

Albany-universitetet samarbetar med IBM för att optimera AI

Albany-universitetet samarbetar med IBM för att bli först i världen med ett speciellt prototypsystem som ska optimera AI-förmågorna. IBM:s konstgjorda intelligensenhet (AIU) är en prototyp, system-on-a-chip-design. Trots att den inte är större än en genomsnittlig mobiltelefon kan den vara den största tekniska framstegen sedan internet. Tekniken kommer att möjliggöra för studenter, lärare och andra att köra grundmodeller och främja AI-forskning. Universitetet hoppas att det nya systemet ska vara installerat och klart för användning till sommarkurserna i år.

Direktlänk Dela News10.com fördjupade 7 februari

Framtiden ser lovande ut för karriärer inom artificiell intelligens

Enligt Bureau of Labour Statistics förväntas jobbmöjligheterna inom dataforskning och databehandling öka med 23 procent. Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning öppnar upp för nya yrken som AI-ingenjörer, maskininlärningsingenjörer, dataforskare och robotingenjörer. Dessa yrken kräver utbildning och professionell erfarenhet för att lansera en lönsam karriär inom detta fascinerande område. För att bli anställd inom AI bör man överväga att skaffa en examen, utveckla användbara AI-färdigheter och söka jobb på ingångsnivå.

Direktlänk Dela TechEngage fördjupade 6 februari

Dagliga AI-uppdateringar: Cisco, NVIDIA, IBM, Red Hat och o9 Solutions meddelar nya planer

Cisco och NVIDIA har meddelat planer på att leverera AI-infrastrukturlösningar för datacentret som är lätta att distribuera och hantera, vilket ger företag den massiva databehandlingskraft som behövs för att lyckas i AI-eran. IBM har lanserat IBM LinuxONE 4 Express, som utökar de senaste prestanda, säkerhets- och AI-funktionerna i LinuxONE till små och medelstora företag och inom nya datacentermiljöer. Red Hat, världens ledande leverantör av öppna källkodslösningar, har meddelat den allmänna tillgängligheten av Red Hat JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) 8. JBoss EAP 8 levererar säkerhetsförbättringar, förbättrade molnverktyg och kompatibilitet med Jakarta EE 10. o9 Solutions, en ledande leverantör av AI-programvaruplattformar för företag, har meddelat att de utökar sitt samarbete med Amazon Web Services (AWS) genom att gå med i dess ISV Workload Migration Program. IBM, Google och Microsoft leder vägen som företagen med flest patentansökningar inom Generative AI (GenAI).

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 6 februari

AI-chatbottar entusiastiska över kärnvapenkrig i ny studie

En ny studie visar att AI-chatbottar, inklusive OpenAI:s GPT-4, är entusiastiska över utsikterna till kärnvapenkrig. I studien testades AI-systems förmåga att lösa diplomatiska situationer genom rollspel som beslutsfattare i olika scenarier, inklusive cyberattacker, invasioner och neutrala startpositioner. Resultaten visade att AI-agenter kan ta till eskalerande åtgärder, inklusive våldsamma svar och fullskaliga nukleära attacker, även när scenariot inte nödvändigtvis kräver det. Studien kommer vid en tidpunkt då AI-assisterad krigföring blir allt mer aktuell.

Direktlänk Dela Dazed Media fördjupade 6 februari

Kostnadsfria kurser i AI och ChatGPT erbjuds 2024

Bloggen erbjuder en lista över gratis kurser i AI och ChatGPT från betrodda institutioner som Harvard, IBM, DeepLearning.AI och fler. Kurserna inkluderar ´Introduktion till AI med Python´ från Harvard, ´AI för alla: bemästra grunderna´ från IBM, ´Data och AI-grunder´ från Linux Foundation och ´Finjustering av stora språkmodeller´ från DeepLearning.AI. Kurserna är självstudierande och riktar sig till alla som är intresserade av AI, oavsett yrkesbakgrund och teknisk kunskapsnivå. Genom kurserna får eleverna kunskap om olika AI-bibliotek, principer för AI och hur man bygger egna intelligenta system.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 6 februari

Indien kan bli världens AI-talanghub genom digital kompetensutveckling

En rapport av BCG visar att 89% av VD:arna anser att GenAI är en topprioritet, men många kämpar med brist på talang och färdigheter. I Indien har företag som L&T tagit ledningen genom att lansera Courseras GenAI Academy för hela sin personalstyrka. Indien kan bli världens källa till mänskligt kapital under nästa årtionde. En digitalt skicklig arbetskraft skulle positionera det som navet för AI-talang. Genom att omfamna AI-förstärkt lärande och utveckla en AI-kunnig talangpool kan Indien utnyttja GenAIs potential för att stärka varje medborgare och påskynda mot en 5 biljoner dollar ekonomi.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 6 februari

Investera i OpenAI:s ChatGPT: Möjligheter och risker

OpenAI har skapat ChatGPT, en avancerad AI-baserad språkmodell som lockat många teknikintresserade investerare. Denna teknik förväntas spela en central roll i olika branscher och ses som ett intressant investeringsalternativ. OpenAI, känt för att tänja på gränserna för AI-teknologisk utveckling, har skapat ChatGPT som en betydande milstolpe i företagets tillväxt. Investeringar i AI-teknologier som ChatGPT kan ge hög avkastning och teknikens förbättrade förmågor kan störa flera branscher. Det finns olika sätt att investera i ChatGPT, inklusive direkt investering i OpenAI genom olika finansieringsrundor, investering i AI-relevanta aktier och kryptovalutor. Investerare bör dock vara medvetna om riskerna, inklusive volatilitet, juridiska frågor och regleringsutmaningar.

Direktlänk Dela The Market Periodical fördjupade 4 februari

IBM och GSMA samarbetar för att främja AI-kunskaper inom telekomindustrin

IBM samarbetar med den ideella telekomorganisationen GSMA för att stödja införande och kompetensutveckling inom generativ artificiell intelligens (Gen AI) inom telekomindustrin. Denna AI-utbildningsinitiativ är den första i en ny serie av GSMA för att bygga kompetens, främja innovation och främja arbetskraftens mångfald. Syftet är att förbereda telekomledare för den ständigt utvecklande AI-eran genom att arbeta för att överbrygga kompetensgapet inom branschen. Programmet kommer att äga rum på IBMs kontor på fem platser runt om i världen 2024, inklusive Dubai, London, Mexico, New York och Seoul, och ett onlineutbildningsprogram kommer att vara tillgängligt på flera språk.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 4 februari

En omfattande marknadsanalysrapport om maskininlärning inom lagerlogistik har nyligen publicerats. Rapporten ger en detaljerad översikt över den globala marknaden och dess undersegment, och erbjuder inkomstprognoser och strategiska insikter som kan driva företagsframgång i de kommande åren. Rapporten riktar sig till en bred publik, från branschexperter som vill lära sig mer om marknaden för maskininlärning inom lagerlogistik till nykomlingar som söker vägledning. Viktiga branschaktörer som IBM, Amazon Robotics, Blue Yonder, Fetch Robotics, GreyOrange, Locus Robotics, NVIDIA, SoftBank Robotics, Vicarious, Scape Technologies, 6 River Systems, Geek+, Plus One Robotics, Kindred AI och Magazino presenteras framträdande i rapporten.

The Nelson Post fördjupade 2 februari

Amazon lanserar AI-shoppingassistenten Rufus

Amazon har meddelat lanseringen av en ny generativ AI-shoppingassistent kallad ´Rufus´. Applikationen kommer att svara på enkla frågor om produkter och tjänster på Amazons online-marknadsplats. Amazon Rufus lanserades i betaform igår och kommer att rullas ut under de närmaste veckorna till amerikanska kunder som använder Amazon Shopping-appen. Rufus kommer att kunna hjälpa amerikanska kunder med frågor om specifika varor och ge dem bredare produktrekommendationer. Amazon tillade att Rufus kommer att kunna svara på en mängd konsumentfrågor, inklusive frågor relaterade till allmän produktforskning, jämförelser mellan olika produkttyper, frågor om specifika produkter och rekommendationer om gåvor.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 2 februari

AI-hot: IBM visar hur stora språkmodeller kan användas för att kapare ljudsamtal

Stora språkmodeller (LLM) kan vapenföras för att kapare transaktioner som involverar bankkontouppgifter, enligt IBMs Threat Intelligence team. De har genomfört en attackscen där de kapade en livekonversation och ersatte legitima finansiella detaljer med bedrägliga instruktioner. Det krävdes bara tre sekunder av någons inspelade röst för att få tillräckligt med data för att träna LLM att stödja attacken. Den andra parten i samtalet identifierade inte de finansiella instruktionerna och kontoinformationen som bedrägliga. Detta kallas ´audio jacking´, en ny typ av AI-baserad attack.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 2 februari

Veckans översikt över cybersäkerhetsnyheter

Microsoft rapporterar att ryska hackare, Midnight Blizzard, har brutit sig in i företagsledarnas e-post genom att skapa skadliga OAuth-applikationer. ChatGPT har läckt lösenord från användares privata konversationer. En ny fjärråtkomst trojan, PixPirate, attackerar banker i Brasilien. SolarWinds avfärdar SEC:s bedrägerianklagelser mot företaget. Mercedes-Benz har avslöjat känslig data och källkod. AI-förgiftningsverktyget Nightshade har sett en nedladdningssurge. Fler företag vägrar att betala lösensummor. FBI har stoppat den kinesiska hackergruppen Volt Typhoon. En gren av den kanadensiska federala regeringen, Global Affairs Canada, har drabbats av dataintrång.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 2 februari

GSMA och IBM samarbetar för att främja AI-färdigheter inom telekomindustrin

GSMA och IBM har meddelat ett nytt samarbete för att stödja antagandet och färdigheterna av generativ artificiell intelligens (AI) inom telekomindustrin genom lanseringen av GSMA Advances AI-utbildningsprogram och GSMA Foundrys Generative AI-program. Utbildningsprogrammet syftar till att förbereda telekomledare för AI-eran och överbrygga kompetensgap i telekomindustrin. GSMA Foundrys Generative AI-program kommer att ge GSMA-medlemmar tillgång till IBM:s watsonx. Denna plattform är avsedd att hjälpa telekomindustrins aktörer att utforska innovativa branschspecifika användningsfall av generativ AI.

Direktlänk Dela New Telegraph fördjupade 2 februari

Arthur Samuels banbrytande damspelsprogram från 1959

Arthur Samuels damspelsprogram från 1959 var en betydande utveckling i AI:s tidiga skeden. Samuels uppfinning, som var en av de första inom maskininlärning, visade hur datorer skulle kunna lära sig nya färdigheter och anpassa sig till nya situationer. Programmet skapades för att förbättra sin prestanda genom gradvis självstudier. Det använde en ´iterativ fördjupning´ där möjliga drag undersöktes till olika djup och deras resultat utvärderades. Programmet blev en mycket skicklig damspelare på grund av sin förmåga att lära av tidigare spel och ändra sin strategi i enlighet med detta. Samuels arbete påverkade utvecklingen av AI inom olika områden och banade väg för samtida maskininlärning. Dessutom väckte Samuels damspelsprogram diskussion och nyfikenhet om de sociala följderna av AI.

Direktlänk Dela National Portal for Artificial Intelligence, India fördjupade 2 februari

Meta, IBM och över 50 andra medlemmar bildar AI-allians för öppen och ansvarsfull AI

Facebooks moderbolag Meta, IBM och över 50 andra grundande medlemmar har nyligen meddelat att de bildar en AI-allians för att främja öppen, säker och ansvarsfull AI. Alliansen kommer att engagera sig för öppen vetenskap och öppna teknologier och kommer att främja standarder och riktmärken för att minska risken för skada som avancerade modeller kan orsaka. Bland medlemmarna i alliansen finns NASA, National Science Foundation, CERN, Cleveland Clinic och ett flertal universitet runt om i världen. Samtidigt har ordet ´öppen´ blivit en oxymoron inom AI-utveckling, där intensiv marknadskonkurrens har lett till brist på transparens och oklara arbetsförhållanden.

Direktlänk Dela Scientific American fördjupade 1 februari

Sminkartist förlorar jobb efter AI-granskning av kroppsspråk

En sminkartist påstår att hon förlorade sitt jobb på ett framstående varumärke efter att ett AI-rekryteringsverktyg som använder ansiktsigenkänningsteknik markerade henne negativt för hennes kroppsspråk. Anthea Mairoudhiou, en tidigare MAC-sminkartist, blev uppsagd från sin roll 2020 baserat på resultaten av en videointervju utförd med HireVue - ett amerikanskt rekryteringsföretag som använder AI ansiktsanalysteknik för att betygsätta kandidater. Mairoudhiou fick full poäng för sin prestation men förlorade sitt jobb eftersom hennes kroppsspråk betygsattes dåligt i HireVue-intervjun. Mairoudhiou väckte rättslig åtgärd mot Estee Lauder, moderbolaget till MAC Cosmetics, och kom överens om en förlikning utanför rätten.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 1 februari

Nvidias företagsinvesteringar nästan tredubblade 2023

Nvidias framgångsrika prestanda under förra året har hjälpt företaget att etablera sig som en stigande stjärna inom företagsinvesteringar. Chipmakarens startup-investeringar har nästan tredubblats 2023, rapporterade S&P Global. Specifikt har Nvidias årliga år-till-år-investeringar ökat med 280%, i skarp kontrast till en bred tillbakadragning bland andra teknikjättar som Microsoft, Alphabet och Meta. Nvidia deltog i 38 finansieringsrundor, vilket gjorde halvledarjätten till den fjärde största företagsinvestorn under året.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 31 januari

Global forskningsrapport om Machine Learning as a Service (MLaaS) marknaden 2024

En global forskningsrapport om Machine Learning as a Service (MLaaS) marknaden till 2024 erbjuder omfattande insikter från en djupgående utforskning av marknadslandskapet. Rapporten använder både primär och sekundär forskning för att säkerställa att insikterna är både omfattande och tillförlitliga. Nyckelspelare på MLaaS-marknaden inkluderar Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Rapporten analyserar också pandemins inverkan på MLaaS-marknaden.

Direktlänk Dela Umdstatesman.com fördjupade 31 januari

Marknaden för artificiell intelligens inom genomics väntas nå 9855,68 miljoner dollar 2030

Enligt en rapport från SNS Insider uppgick marknaden för artificiell intelligens (AI) inom genomics till 464,50 miljoner dollar 2022. Marknaden förväntas växa till 9855,68 miljoner dollar 2030, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 46,5% under prognosperioden 2023-2030. AI har blivit en omvandlande kraft inom flera områden, inklusive genomics. Genom att analysera stora genetiska dataset kan AI snabba på identifieringen av potentiella läkemedel, förutse läkemedelsreaktioner och optimera läkemedelsdesign. Bland de företag som nämns i rapporten finns IBM, Cambridge Cancer Genomics, NVIDIA Corporation, Thermo Fisher Scientific, MolecularMatch Inc., Deep Genomics, Microsoft, Freenome Holdings, Inc., BenevolentAI och Fabric Genomics Inc.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 31 januari

GSMA och IBM ingår partnerskap för att främja AI i telekomsektorn

GSMA, föreningen som representerar den globala telekommunikationsindustrins intressen, har nyligen meddelat ett strategiskt partnerskap med IBM. Samarbetet syftar till att stödja införandet av generativ artificiell intelligens (GenAI) inom telekommunikationssektorn. Initiativet innefattar lanseringen av två huvudprogram, utformade för att fylla kompetensluckor och främja den praktiska användningen av dessa teknologier. GSMA kommer att arbeta med IBM genom ett särskilt program, det första i en ny serie av kurser utvecklade av GSMA Advance. Programmet kommer att äga rum på fem IBM-kontor i Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Mexiko, USA och Sydkorea. Ett onlineprogram kommer också att vara tillgängligt.

Direktlänk Dela Morning Express fördjupade 30 januari

GSMA och IBM samarbetar om AI-utbildning, nya möteslösningar av Cisco, Microsoft och Samsung, Freshworks samarbetar med AWS, Simplyhealth använder Salesforce, KQC anlitar IBM

GSMA och IBM har meddelat ett nytt samarbete för att stödja införandet och kompetenserna av generativ AI i telekomindustrin genom lanseringen av GSMA Advance´s AI-utbildningsprogram och GSMA Foundrys generativa AI-program. På Integrated Systems Europe (ISE) 2024 meddelade Cisco, Microsoft Corp. och Samsung Electronics Co. Ltd. nya mötesrums-lösningar för att leverera förbättrade samarbetsupplevelser för hybridmöten. Freshworks Inc. har meddelat att det har undertecknat ett flerårigt strategiskt samarbetsavtal (SCA) med Amazon Web Services (AWS) för att utveckla och expandera Freshworks kapacitet på AWS. Simplyhealth använder Salesforce Einstein, Service Cloud och Sales Cloud för att driva produktivitet över hela företaget genom AI-drivna kundupplevelser. IBM meddelade att Korea Quantum Computing (KQC) har anlitat IBM för att erbjuda IBM:s mest avancerade AI-programvara och infrastruktur, samt kvantdatortjänster.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 30 januari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar 2030

En rapport från ResearchAndMarkets.com betonar den enorma potentialen för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring. Rapporten visar att den globala marknaden, som värderades till 30,9 miljarder dollar 2022, förväntas öka till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 26%. AI-programvarusektorn förväntas växa med 23,9% årligen och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. USA, värderat till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas växa med 25,1% årligen och bli en marknad på 33,3 miljarder dollar 2030, är framträdande marknader. Rapporten identifierar också Japan och Kanada samt Europa, med Tyskland i fokus, som betydande bidragsgivare till sektorns expansion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

GSMA och IBM samarbetar för att stödja AI-kunskaper inom telekomindustrin

GSMA och IBM har meddelat ett nytt samarbete för att stödja anammandet och kunskaperna om generativ AI inom telekomindustrin genom lanseringen av GSMA Advance´s AI-utbildningsprogram och GSMA Foundry Generative AI-program. Utbildningsprogrammet syftar till att förbereda telekomledare för AI-eran och överbrygga kompetensgap inom telekomindustrin. Programmet kommer att äga rum på IBM:s kontor på fem platser runt om i världen 2024, inklusive Dubai, London, Mexiko, New York och Seoul, och ett onlineutbildningsprogram kommer att vara tillgängligt på flera språk.

Direktlänk Dela International Business Machines fördjupade 30 januari

GSMA och IBM samarbetar för att främja generativ AI inom telekommunikationssektorn

GSMA och IBM har inlett ett samarbete för att främja användningen av generativ artificiell intelligens (AI) inom telekommunikationssektorn. Initiativet kommer till liv genom lanseringen av GSMA Advance´s AI-utbildningsprogram och GSMA Foundry Generative AI-program. Utbildningsprogrammet är utformat för att utrusta telekomledare med de färdigheter och kunsk