» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 132 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Instagram är en social medieplattform som grundades 2010. Det är en plats där användare kan dela bilder och korta videoklipp med sina följare. Instagram har en rad filter och redigeringsverktyg som hjälper användare att förbättra och anpassa sina bilder. Man kan även dela Instagram Stories som försvinner efter 24 timmar. Instagram används för att dela personliga ögonblick, marknadsföra företag, följa kändisar och influenser, samt upptäcka inspiration och trender. Användare kan interagera med varandra genom att gilla, kommentera och dela inlägg, samt skicka privata meddelanden.

Senaste nytt kring Instagram

Maskininlärning kan verka överväldigande, men med rätt resurser kan det vara mycket mer hanterbart. GitHub, den populära plattformen för kodvärd, hem för många värdefulla repositorier som kan gynna lärande och utövare på alla nivåer. Denna artikel granskar 10 viktiga GitHub-repositorier som erbjuder en rad resurser, från nybörjarvänliga handledningar till avancerade verktyg för maskininlärning. Bland dessa finns ML-For-Beginners, ML-YouTube-Courses, Mathematics For Machine Learning, MIT Deep Learning Book, Machine Learning ZoomCamp, Machine Learning Tutorials, Awesome Machine Learning, VIP Cheat Sheets for Stanford´s CS 229 Machine Learning, Machine learning Interview och Awesome Production Machine Learning.

KDnuggets fördjupade igår

Topp 10 DALL-E 3 prompter som definierade AI-konst 2023

Blogginlägget presenterar de tio bästa DALL-E 3-prompterna från 2023, som har fått stor uppmärksamhet och interaktion inom AI-bildskapande gemenskapen. Författaren har experimenterat med olika verktyg som DALL-E 3, Midjourney, Adobe Firefly 2, Stable Diffusion, Remix, Leonardo och engagerat sig i den kreativa gemenskapen på plattformar som X.com och Instagram. AI-konstgeneratorer som dessa har inte bara förändrat hur vi skapar konst, utan också omformat vår uppfattning om kreativitet och samarbete. De framträdande prompterna är lika mångsidiga som de är fängslande, var och en öppnar ett fönster till den obegränsade potentialen av AI-assisterad kreativitet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade igår

Oro över riktad annonsering och generativ AI

Madelyn Sanfilippo, biträdande professor vid University of Illinois Urbana-Champaign, uttrycker oro över riktad annonsering och generativ AI. Hon menar att riktad annonsering är olämplig och resultatet av övervakningskapitalism, ett system som har ekonomiska incitament att fånga, spara och använda så mycket data om oss som möjligt. Hon varnar för att generativ AI kommer att öka manipulationen, förutsägelserna och snedvridna annonser. Hon uppmanar till lagstiftning som den tvärpolitiska Digital Consumer Protection Commission Act, introducerad av U.S. Sens. Lindsey Graham och Elizabeth Warren.

Direktlänk Dela The Fulcrum fördjupade igår

AI:s störningar i olika sektorer diskuterades på TechSparks 2023

På TechSparks 2023 i Delhi diskuterade Abhay Tandon, Digital Innovationschef på TVS Motor Company, och Suparna Singh, medgrundare och VD för Frammer AI, AI:s störningar i olika sektorer, aktuella trender och AI:s potential att överträffa mänsklig intelligens. Singh tror att datorer snart kan överträffa mänsklig intelligens, men Tandon framhöll att mänsklig empati kommer att förbli en avgörande faktor. Singh talade också om AI:s potential att störa mediesektorn, medan Tandon diskuterade hur AI-teknik har tjänat som ryggraden för framstegen inom både tillverkning och efterfrågesidan på TVS Motors.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade i förrgår

Michigan ansluter sig till ansträngningar för att bekämpa bedräglig användning av AI i politiska kampanjer

Michigan ansluter sig till en ansträngning för att begränsa bedräglig användning av artificiell intelligens (AI) och manipulerade medier genom statliga policyer. Kampanjer på statlig och federal nivå kommer att krävas att tydligt ange vilka politiska annonser som sänds i Michigan som skapats med hjälp av AI enligt lagstiftning som förväntas bli undertecknad av guvernör Gretchen Whitmer. Det skulle också förbjuda användning av AI-genererade deepfakes inom 90 dagar före ett val utan en separat redovisning som identifierar mediet som manipulerat. Det finns ökande oro för att generativ AI kommer att användas i presidentvalet 2024 för att vilseleda väljare, imitera kandidater och underminera valen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 29 november

Storbritanniens ungdomar anammar AI-verktyg snabbt

Enligt en studie utförd av Ofcom, använder majoriteten av 13- till 17-åringar i Storbritannien redan generativa AI-verktyg och nästan hälften av barn mellan sju och tolv år testar dem också. 79% av de tillfrågade 13- till 17-åringarna använder AI-verktyg och tjänster som ChatGPT och Bing chatbots, samt bildgeneratorer som DALL-E och Midjourney. Rapporten visar också att 40% av barnen i åldern sju till tolv börjar använda dessa verktyg. ChatGPT och My AI (en ChatGPT-driven chatbot på Snapchat) driver redan AI-användningen bland barn.

Direktlänk Dela Kidscreen fördjupade 28 november

Generativ AI skapar en ny kategori av memes

Generativ AI har skapat en ny kategori av memes med hjälp av verktyg som OpenAI´s ChatGPT. Dessa memes skapas genom att använda AI för att generera konst. Fyra stora trender har observerats under de senaste månaderna, inklusive ´Gör det mer´ med ChatGPT och DALL-E 3, att omvandla vuxna/NSFW/kontroversiella fenomen till en Disney/Pixar-film, att återge ikoniska barnfigurer i urban, kvasi rasistisk stil och att lägga till rörelse i statiska memes. Dessa AI-genererade memes är här för att stanna och förväntas öka i antal, vilket kommer att leda till en starkare efterfrågan på liknande verktyg i arbetsmiljöer.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 27 november

Spansk byrå skapar AI-modell, genererar intäkter på 11 000 dollar i månaden

Spanska byrån The Clueless har skapat en AI-modell vid namn Aitana, en 25-årig kvinna från Barcelona, för att undvika krävande mänskliga kunder. Aitana ser tillräckligt verklig ut för att lura en mänsklig kändis att skicka privata meddelanden till henne och bjuda ut henne. Byrån säger att Aitana har genererat upp till 11 000 dollar i månaden i intäkter. Aitana säljer även bilder på en OnlyFans-liknande plattform kallad Fanvue och har nästan 150 000 följare på Instagram. The Clueless grundare Rubén Cruz säger att AI-influencers som Aitana kan tillåta andra byråer att skapa modeller som inte orsakar mänskligt drama.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 27 november

Generativ AI kan lägga till biljoner till den globala ekonomin

Generativa AI-verktyg som ChatGPT, DALLE-2 och CodeStarter har fångat allmänhetens uppmärksamhet 2023. ChatGPT nådde 100 miljoner aktiva användare per månad bara två månader efter lanseringen, vilket gjorde den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Enligt en rapport från McKinsey kan generativ AI lägga till 2,6 biljoner till 4,4 biljoner dollar årligen till den globala ekonomin. Banksektorn skulle kunna se den största påverkan. Tekniken ´kan ge ett värde motsvarande ytterligare 200 miljarder till 340 miljarder dollar årligen om användningsfallen fullt ut implementerades´, säger rapporten.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 27 november

WhatsApp utvecklar artificiell intelligens i slutstadiet

WhatsApp:s artificiella intelligens (AI) är i de slutliga utvecklingsstadierna, där endast direktåtkomst hittills nått betaversionen. Miljontals användare väntar på den officiella utrullningen av Meta AI, den konversationella chatboten med AI-teknik. Denna AI kommer inte bara att inkluderas i WhatsApp, utan kommer också till Instagram och Messenger de kommande veckorna. Funktionerna för denna AI inkluderar att prata med AI som om det vore en vän, få information om specifika ämnen på sekunder, skapa bilder, designa klistermärken och få rekommendationer.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 27 november

Nami från One Piece återskapad i verkligheten med hjälp av AI

Anime-serien One Piece fortsätter att vara populär, med karaktärer som Nami som vinner fansens hjärtan. Ursprungligen känd som en skicklig tjuv, blir Nami med tiden navigatör för besättningen och följer Luffy på alla hans äventyr. Instagram-användaren Mysmartarts har nu delat en bild av hur Nami skulle se ut i verkligheten, skapad med hjälp av artificiell intelligens. Bilden visar Nami med långt, orange hår och bruna ögon, klädd i en lila klänning.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 25 november

AI förändrar affärsverksamhet och kommunikation

AI påverkar allt mer våra liv, från att förutse detaljhandelstrender till att revolutionera hälso- och sjukvårdsdiagnostik. AI kan också förenkla arbetsflöden och öka produktiviteten på arbetsplatsen. AI för företagstextning är ett verktyg som kan implementeras i din kommunikationsstrategi. Traditionell AI kan lära sig regler och data för att förutse mönster och göra förslag baserat på dessa mönster. Generativ AI kan skapa ny data som inte bara är en upprepning eller förutsägelse. AI kan förbättra alla dina affärskommunikationskanaler, inklusive SMS. Genom att införliva AI i din textmeddelandekommunikation kan du förbättra dina arbetsflöden och minska belastningen.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 25 november

Drama på OpenAI: VD sparkad och återanställd, Microsoft steg in för att stödja

OpenAI:s styrelse sparkade VD:n Sam Altman på grund av meningsskiljaktigheter kring säkerhetsfrågor. Många toppchefer på OpenAI avgick, vilket ledde till risk för personaluppror. Microsoft ingrep och uttryckte stöd för OpenAI och vilja att anställa Altman och andra som lämnat företaget. Kort därefter återanställde OpenAI Altman och många anställda återvände. En del av OpenAI:s avtal att ta tillbaka Altman innebär skapandet av en ny styrelse. Korea Advanced Institute of Science and Technology har tillkännagivit en ny AI-modell för att förutsäga socioekonomiska situationer i svårtillgängliga platser som Nordkorea. A121 Labs säkrade en förlängning på 30 miljoner dollar på sin tidigare tillkännagivna finansieringsrunda. Meta har tillkännagivit planer för två nya generativa AI-verktyg för bildredigering och videoklippsskapande. Nya AI-verktyg och appar inkluderar Off/Script, Google Holiday Shopping AI-verktygssvit, Google Dreamtrack, Luminar Neo och Grok.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 22 november

Meta lanserar AI-verktyg för att redigera videor på Facebook och Instagram

Sociala medieplattformsföretaget Meta Platforms har lanserat två nya funktioner med hjälp av artificiell intelligens för att redigera videor som användare sedan kan posta på Facebook eller Instagram. Den första funktionen kallas Emu Video och producerar 4-sekunders videor för användare att dela. Emu Video använder AI för att matcha en beskrivning med en bild eller ett foto med en bildtext. Den andra funktionen kallas Emu Edit, som ger användare möjlighet att enkelt redigera eller ändra videor med textinmatning. Båda de nylanserade Meta-verktygen är en del av Emu-modellen som omvandlar textinmatning till bilder. De kombinerar generativ AI-teknik och vissa Instagram-redigeringsverktyg som gör det möjligt att ändra bakgrunden eller den visuella stilen på en bild. Meta har snabbt gått framåt för att dyka in i AI, och förvandlar tekniken till ett av sina största fokusområden.

Direktlänk Dela QR Code Press fördjupade 22 november

Meta presenterar nya AI-verktyg för bild- och videoredigering

Meta har presenterat två nya generativa AI-verktyg för redigering av bilder och video. Verktygen kommer så småningom att läggas till på Facebook och Instagram, vilket gör det möjligt för innehållsskapare att direkt skapa videor och redigera bilder med textkommandon. Emu Video kan omvandla textkommandon till korta videoklipp, till exempel kan man skriva ”en hund som leker hämta” och verktyget skulle skapa en video av en hund som leker hämta. Emu Video kan också omvandla enkel text eller stillbilder till högkvalitativt videoinnehåll. Emu Edit är en bildredigerare som kan göra många saker, som lokala och globala ändringar, lägga till och ta bort bakgrunder, ändra färger och former, hitta saker och separera dem i grupper. Metas nya generativa AI-verktyg kan användas i en mängd olika situationer, till exempel för att skapa animerade klistermärken och GIF:er, komma med nya idéer, krydda upp rullar och skicka varandra personliga födelsedagsönskningar.

Direktlänk Dela Eyes On News fördjupade 20 november

Meta introducerar nya AI-verktyg för att skapa och redigera videor

Meta har introducerat sina nya AI-verktyg som kommer att hjälpa användare att skapa videopostningar på sina plattformar med hjälp av prompts och bilder. De två nya verktygen, Emu Video och Emu Edit, kan användas på Instagram och Facebook. EMU Video hjälper användare att skapa fyra sekunder långa videor med hjälp av prompts från bildtexter, text och bilder. Emu Edit tillåter användare att redigera och ändra aspekter av videor med bara prompts. Det kan utföra redigeringar som att ta bort och lägga till en bakgrund, ändra färger och former. Meta har även lyft fram potentiella användningsområden för funktionen i sin blogg.

Direktlänk Dela Campaign Middle East fördjupade 20 november

Meta introducerar AI-modeller för videogenerering och bildredigering

Meta Platforms Inc, föräldraföretaget till Facebook och Instagram, har lanserat en svit av artificiella intelligens (AI) modeller designade för att revolutionera videogenerering och bildredigering på sina sociala medieplattformar. De generativa AI-verktygen Emu Video och Emu Edit är utformade för att hjälpa innehållsskapare att generera videor och redigera bilder utan krångel på Facebook och Instagram. Båda verktygen avtäcktes vid Meta Connect-evenemanget i september 2023. Meta har nu släppt sin Emu Video, konstruerad för att generera dynamiska fyrasekundersvideor baserade på text- och bildinmatningar. Meta introducerade även Emu Edit, en precisionsfokuserad modell ägnad åt bildmanipulation.

Direktlänk Dela Daily Hindustan News fördjupade 19 november

Meta presenterar nya AI-verktyg för att skapa och redigera video och bildinnehåll

Meta, tidigare känt som Facebook, har presenterat två nya generativa AI-verktyg som gör det möjligt för användare att snabbt skapa videor och redigera bilder med textuppmaningar. Verktygen, kallade Emu Video och Emu Edit, är fortfarande under utveckling. Emu Video kan generera korta videoklipp från textuppmaningar, till exempel kan en användare skriva ”en hund som leker hämta” och verktyget skulle generera en video av en hund som leker hämta. Emu Edit är ett bildredigeringsverktyg som kan hantera olika uppgifter, till exempel lokala och globala redigeringar, bakgrundsborttagning och tillägg, färg- och geometriomvandlingar, detektering och segmentering. Meta har nyligen också introducerat Meta AI, en ny AI-assistent som kommer att finnas tillgänglig på WhatsApp, Messenger, Instagram och mer.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 19 november

Kreativa yrkesverksamma vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Countryartister, romanförfattare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till den amerikanska regeringen om lättnader från hotet som artificiell intelligens (AI) utgör för deras försörjning. Teknikföretag är generellt nöjda med status quo, som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s copyrightbyrå tar emot kommentarer om huruvida copyrightreformer behövs för AI-verktyg. Hittills har copyrightkrav för helt maskinproducerat innehåll avvisats. Men frågan är om det finns en punkt där det finns tillräckligt mycket mänskligt engagemang i att styra uttryckselementen i resultatet att människan kan anses ha bidragit till författarskapet.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 18 november

Countrymusiker, romantiska författare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till USA:s regering att snabbt lindra hotet som artificiell intelligens utgör för deras levebröd. Teknikföretag är i allmänhet nöjda med status quo, som har gjort det möjligt för dem att använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s högsta upphovsrättsansvarige har ännu inte tagit ställning. Frågan är om det finns tillräckligt med mänskligt engagemang i styrningen av AI för att människan kan anses ha bidragit till författarskapet. Copyright Office har fått nästan 10 000 kommentarer om detta.

The Independent fördjupade 18 november

Meta presenterar nya AI-verktyg för videoproduktion och bildredigering

Meta har presenterat två nya AI-verktyg för skapande av videoinnehåll och bildredigering. Projekten kommer så småningom att rullas ut till Facebook och Instagram, vilket gör det möjligt för innehållsskapare att generera videor och redigera bilder inom några sekunder med hjälp av textkommandon. Verktygen, Emu Video och Emu Edit, bygger på tekniken från företagets ´Emu´ AI-forskningsprojekt. Emu Video kan producera högkvalitativt videoinnehåll från enkla text- eller stillbildsinmatningar. Emu Edit möjliggör flexibel redigering genom detaljerade instruktioner, som att hantera lokala och globala redigeringar, bakgrundsavlägsnande och tillägg, färg- och geometriska transformationer, detektering, segmentering och mer.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 17 november

Meta lanserar AI-baserade verktyg för videogenerering och bildredigering

Sociala mediejätten Meta har lanserat två AI-modeller, Emu Video och Emu Edit, för sina sociala medieplattformar Facebook och Instagram. Emu Video är utformad för att generera videoklipp baserat på text- och bildinmatningar, medan Emu Edit kommer att användas för bildredigering. Företaget noterade att båda AI-modellerna är lämpliga för skapare, animatörer och konstnärer. Emu Video är utbildad i två separata faser, vilket gör processen enklare. Emu Edit fokuserar på bildmanipulation och precision i bildredigering.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 17 november

Meta lanserar två nya AI-baserade videoredigeringsverktyg

Meta Platforms har lanserat två nya AI-baserade funktioner för videoredigering som kan användas för att posta på Instagram eller Facebook. Den första heter Emu Video och genererar fyra sekunder långa videor med en bildtext, foto eller bild, tillsammans med en beskrivning. Den andra kallas Emu Edit och låter användare mer enkelt ändra eller redigera videor med textprompter. De nya verktygen är en vidareutveckling av modellen Emu som genererar bilder i svar på textprompter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 17 november

Instagram introducerar nya funktioner för innehållsskapare

Instagram har meddelat nya funktioner för att förbättra upplevelsen för innehållsskapare på plattformen. Uppdateringarna inkluderar förbättringar för reels, flödesfoton, karuseller och berättelser. Instagram introducerar även nya insikter för att hjälpa skapare att förstå hur deras innehåll presterar på plattformen. Nya funktioner inkluderar nya filter för foton och nya sätt att skapa reels. Uppdateringarna inkluderar även möjligheten att skala, beskära och rotera individuella klipp för att ge bättre kontroll över redigeringsprocessen för reels. Instagram testar också möjligheten att skapa anpassade klistermärken från foton och videor.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 16 november

Modedesignern Marc Jacobs använder AI för att skriva noteringar om sin nya kollektion

Den berömda modedesignern Marc Jacobs använde artificiell intelligens, ChatGPT, ´av desperation´ för att skriva noter om sin SS24-kollektion. Under en presentation i New York visade den 60-åriga designern sin kreativa vision i ´Marc Jacobs: En slående fusion av manlig skrädderi och feminin elegans´, men beslutade att ge ansvaret för att skriva noterna till AI. I en intervju med i-D förklarade Marc att han lät maskinlärande ta hand om hans ´konstnärliga berättelse´ eftersom han kände sig tom på ord och känslor. Trots att han var imponerad av AI:s prestationer uttryckte han oro för teknologins framtid och dess potentiella konsekvenser för samhället.

Direktlänk Dela AceShowbiz fördjupade 15 november

YouTube inför krav på märkning för AI-genererat innehåll

YouTube kommer snart att kräva att videor som innehåller innehåll genererat av artificiell intelligens (AI) märks för att inte vilseleda tittare. Med en ny policyuppdatering kommer YouTube nu att kräva att skapare lägger till etiketter när de laddar upp innehåll som innehåller ´manipulerat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt, inklusive användning av AI-verktyg´. Denna policy är avsedd att förhindra att användare förvirras av syntetiskt innehåll mitt i en ökning av nya, konsumentinriktade generativa AI-verktyg som gör det snabbt och enkelt att skapa övertygande text, bilder, video och ljud som ofta kan vara svåra att skilja från det verkliga.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 14 november

Amazon kan erbjuda bästa investeringsmöjligheten bland teknikjättarna

I takt med att intäktsrapporteringssäsongen pågår har stora teknikföretag som Microsoft, Alphabet och Amazon fått mycket uppmärksamhet, särskilt deras molntjänster. Microsofts molnplattform Azure fortsätter att glänsa, medan Alphabet gör framsteg inom moln och annonsering. Amazon är dock det mest lockande alternativet för investerare. Trots styrkan i Amazons molnenhet finns det andra skäl att köpa aktien. Amazons snabbast växande segment är annonsering, med en ökning på 26% år över år under Q3. Företaget investerar även i maskininlärning för att förbättra annonsinriktning och samarbetar med Pinterest för att öka sin online-exponering. Dessutom förväntas Amazons e-handelsplattform gynnas av den kommande julhandeln.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Bästa AI-verktyg för Instagram Reels

Artificiell intelligens (AI) breddar gradvis sitt omfång och stärker sitt grepp om teknikindustrin och bilsektorn. Med hjälp av AI kan man tjäna bra pengar på den populära sociala medieplattformen Instagram. Det finns några AI-verktyg som hjälper till att skapa bättre rullar på Instagram. Design.ai, Synthesia, Eclipse, Otter.ai och Wizard är några av de verktyg som erbjuder funktioner som logotypskapare, videomakare, talgenerering, designskapare och AI-skrivning. Dessa verktyg kan hjälpa till att skapa professionella rullar och erbjuder olika planer, inklusive några gratisalternativ.

Direktlänk Dela News Day Express fördjupade 12 november

Förbättra produktivitet och arbetsflöden med hjälp av AI

Om du letar efter sätt att förbättra din produktivitet och arbetsflöden genom att utnyttja kraften i artificiell intelligens inom OpenAI ChatGPT-chatboten, kommer du att vara nöjd att veta att det finns gott om automatiserade lösningar du kan ställa in för att hjälpa dig med de dagliga triviala uppgifterna som verkar äta upp din värdefulla tid. Oavsett om du hanterar ett litet team, driver ett stort företag eller bara vill strömlinjeforma dina personliga projekt, är kopplingar mellan ChatGPT och din dagliga programvara och applikationer lätta att ställa in och kräver ingen kodning alls. I denna guide ger vi en mängd information och inspiration om hur du kan utnyttja kapaciteterna hos ChatGPT och kombinera dem med kodfria system som Zapier eller Make för att bara nämna några. När du väl har lärt dig de enkla automatiseringarna kan de förvandla ditt tillvägagångssätt till arbete och personlig produktivitet.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 12 november

AI dominerar investeringstemat för 2023: Meta Platforms och Qualcomm ses som attraktiva investeringar

Aktierna i sociala medier-giganten Meta Platforms har sett en meteorisk ökning på nästan 162% hittills under 2023. Meta Plattforms ´familj av appar´-affärssegment, som inkluderar sociala medier-appar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Threads, fortsätter att vara företagets kassako och generera en solid ström av annonsintäkter. Meta använder AI-teknik för att öka användarengagemang och monetarisering över sina sociala medier-appar. Företaget använder också AI och maskininlärningsverktyg, tillsammans kallade Meta Advantage, för att hjälpa småföretag att skapa effektiva annonser och möjliggöra för annonsörer att snabbt förstå konverteringspotentialen för dessa annonser. Meta förbereder sig nu för att fokusera på affärs-AI (utnyttjande av AI-förmågor i affärsmeddelanden) 2024. Företaget syftar till att minska arbetskostnaderna genom att inrätta affärs-AI-chattrobotar som kan hjälpa kunder med handel och supportaktiviteter. Mobilchipjätten Qualcomm rapporterade blandade resultat för fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2023. Qualcomm har också fokuserat på att utveckla AI-fokuserade chips för smartphones och Windows 11-persondatorer (PC). Företaget gör stora framsteg på marknaden för generativ AI på enheter och har introducerat Snapdragon 8 Gen 3 Neural Processing Unit (NPU) och Snapdragon X Elite CPU för att köra stora språkmodeller (LLM) lokalt på smartphones och PC. Trots Qualcomms överdrivna beroende av Apple, kan den nyligen förnyade överenskommelsen mellan Qualcomm och Apple om att leverera Snapdragon 5G-processorer för smartphone-lanseringar 2024, 2025 och 2026 visa sig vara en solid positiv för Qualcomm.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 november

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Bestsellerförfattaren Douglas Preston och 16 andra författare, inklusive George R.R. Martin, Jodi Piccoult och Jonathan Franzen, anklagar OpenAI för att ha använt deras romaner för att träna sin AI, ChatGPT, utan deras tillstånd. De hävdar att AI:n visade en djupgående kunskap om deras böcker, vilket de tror endast kunde uppnås om AI:n hade läst deras verk. I september stämde de OpenAI för upphovsrättsintrång. Denna typ av situation verkar hända oftare på senare tid, där stora teknikföretag ´rör sig snabbt och bryter saker´ utan att först fråga om tillstånd.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 11 november

Användning av AI i politisk reklam: Inga lagar ännu, men regleringar övervägs

Medan lagstiftare och Federal Election Commission (FEC) överväger regler för användning av artificiell intelligens (AI) i politisk reklam, finns det ännu inga lagar mot det. Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade den 8 november 2023 att det nu kräver att annonsörer på dess plattformar avslöjar användningen av AI i politiska annonser. Detta liknar Googles policy som implementerades i september som också kräver att politiska annonser på dess plattformar avslöjar användningen av AI. Det finns för närvarande inga federala regler som förbjuder användningen av artificiell intelligens i politiska annonser. Dock överväger FEC och lagstiftare alternativ för att reglera AI i politisk reklam, till exempel genom att förbjuda användningen av AI för att bedrägligt företräda en annan kandidat eller genom att kräva en avslöjande när AI används för att skapa en politisk annons.

Direktlänk Dela Verify This fördjupade 10 november

NexTech-konferensen diskuterar framstegen inom generativ AI, Meta begränsar användningen av AI i politiska annonser

NexTech, Adweeks innovativa konferens för de senaste verktygen inom marknadsföringsteknik, diskuterar framstegen inom generativ AI, publikhantering, automation och metaverse. Meta har förbjudit politiska annonsörer att använda sina generativa AI-annonseringsprodukter inför USA:s presidentval 2024. Google introducerar generativ AI till Performance Max med nya verktyg som blir tillgängliga för amerikanska annonsörer vid årets slut. OpenAI stärker sina ansträngningar för integritet och Instagram introducerar två generativa AI-filter.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 10 november

AI-verktyg kan förändra informationsspridningen inför nästa valperiod

Generativa AI-verktyg kan förändra informationsspridningen inför nästa valperiod, vilket kan göra det svårt att avgöra vilket innehåll som är äkta och vilket som är skapat av AI. Mer än hälften av amerikanerna tror att felinformation kommer att påverka utfallet av presidentvalet 2024, och mer än en tredjedel menar att AI kommer att minska deras förtroende för valresultatet. I takt med att AI-tekniken utvecklas och presidentvalet 2024 närmar sig, ökar trycket på både kongressen och teknikföretagen att agera. Meta och Microsoft har nyligen tagit nya steg för att bekämpa deepfakes och andra former av AI-manipulation av sanningen. Meta har infört nya regler för hur politiskt innehåll som skapas med generativa AI-verktyg kan presenteras på Facebook och Instagram. Samtidigt har Microsoft annonserat en ny digital vattenmärkningstjänst som låter skapare digitalt märka sitt innehåll för att fastställa när, hur, varför och av vem det skapades.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 10 november

Meta kommer att märka politiska annonser som använder AI-medier

Facebooks moderbolag Meta kommer att märka politiska annonser som använder AI-medier, inklusive ljud och bilder som har ändrats eller genererats med hjälp av artificiell intelligens (AI) eller annan mjukvara, inför valet 2024. Från och med 2024 kommer alla politiska annonser som innehåller AI-media att behöva avslöja användningen av sådana element när de används på Facebook eller Instagram. Meta och dess faktakontrollerande partners, inklusive en enhet av AFP, kan märka innehåll som ´ändrat´ om de bestämmer att det har skapats eller redigerats på sätt som kan vilseleda människor. Samtidigt arbetar tjänstemän i Europa med omfattande regleringar för användningen av AI.

Direktlänk Dela Al Bawaba fördjupade 9 november

Meta kräver att politiska annonser avslöjar användning av AI

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade att politiska annonser på deras plattformar måste avslöja om de skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Enligt den nya policyn kommer etiketter som erkänner användningen av AI att visas på användarnas skärmar när de klickar på annonser. Microsoft avtäckte sina egna initiativ för valåret, inklusive ett verktyg som låter kampanjer infoga ett digitalt vattenmärke i deras annonser. Dessa vattenmärken är avsedda att hjälpa väljare att förstå vem som skapat annonserna, samtidigt som de säkerställer att annonserna inte kan digitalt ändras av andra utan att lämna bevis.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 9 november

Meta kräver att annonsörer avslöjar AI-användning i politiska annonser från 2024

Meta Platforms meddelade på onsdagen att annonsörer från 2024 måste avslöja när artificiell intelligens (AI) eller andra digitala metoder används för att ändra eller skapa politiska, sociala eller valrelaterade annonser på Facebook och Instagram. Meta, världens näst största plattform för digitala annonser, kommer att kräva att annonsörer avslöjar om deras ändrade eller skapade annonser visar verkliga personer som gör eller säger något de inte gjorde, eller om de digitalt producerar en verkligt utseende person som inte existerar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 9 november

Instagram-användaren Mysmartarts har delat en bild av Mikasa Ackerman, en karaktär från Attack on Titan, som har skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Bilden har fått mycket uppmärksamhet och beundran för att den behåller karaktärens essens, inklusive hennes korta svarta hår och mörkblå ögon. I denna version bär Mikasa Survey Corps uniform, men med en alternativ twist - vita byxor kombinerade med en blus i samma ton och några bälten för att hantera den tredimensionella utrustningen. Hon bär också en brun läderjacka med truppens logotyp.

Nation World News fördjupade 8 november

Meta kommer att tvinga politiska annonsörer att avslöja användning av deepfakes

Meta meddelade på onsdagen att de kommer att tvinga politiska annonsörer att avslöja när de använder förändrade eller digitalt skapade medier, som en deepfake-video av en kandidat. Meta, som äger Facebook och Instagram, sa att det kommer att kräva att annonsörer avslöjar under annonsköpsprocessen när en social fråga, val eller politisk annons innehåller ett fotorealistiskt bild eller video, eller realistiskt ljud, som digitalt skapades eller ändrades. Nick Clegg, Metas president för globala frågor, sa att policyn kommer att träda i kraft tidigt nästa år. Om annonsörer använder syntetiserade medier, kommer de att behöva avslöja det för att säkerställa att människor inte blir vilseledda, sa Meta.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 8 november

Meta kräver att annonsörer avslöjar användning av AI i annonser från 2024

Meta Platforms har meddelat att annonsörer från 2024 kommer att behöva avslöja när artificiell intelligens (AI) eller andra digitala metoder används för att ändra eller skapa politiska, sociala eller valrelaterade annonser på Facebook och Instagram. Meta, världens näst största plattform för digitala annonser, kommer att kräva att annonsörer avslöjar om deras ändrade eller skapade annonser visar verkliga personer som gör eller säger något som de inte gjorde, eller om de digitalt producerar en verklig person som inte existerar. Företaget kommer också att be annonsörer att avslöja om dessa annonser visar händelser som inte ägde rum, ändrar filmklipp av en verklig händelse, eller till och med avbildar en verklig händelse utan den sanna bilden, videon eller ljudinspelningen av den faktiska händelsen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

Meta kommer att kräva att annonsörer avslöjar AI-användning i politiska annonser

Facebooks moderbolag Meta meddelar att de kommer att kräva att annonsörer avslöjar när de använder AI för att ändra innehåll i politiska annonser. Den nya policyn, som gäller för annonser på Facebook och Instagram som använder AI för att skapa falska händelser, kommer att träda i kraft under det nya året. Annonsörer kommer att behöva avslöja om de använder AI för att framställa en realistisk händelse som påstås har inträffat, men som inte är en sann bild, video eller ljudinspelning av händelsen. Meta kommer sedan att fästa en notis på annonsen om att den har manipulerats med tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

Modell anklagar Project Runway-domare för att ha ändrat hennes ansikte och ras i ett foto

Michael Costello, en tidigare deltagare och domare i reality-TV-showen Project Runway, har anklagats för att ha ändrat ansiktet och rasen på en modell som gick i hans modevisning. Shereen Wu, en 21-årig asiatisk-amerikansk modell, hävdar att Costello lade upp ett foto av henne på sin Instagram-historia med ett annat ansikte som verkade vara vitt. Wu delade sin historia på TikTok, där den snabbt blev viral med över 2,5 miljoner visningar och tusentals kommentarer. Wu har tackat sina supportrar och sagt att hon inte letar efter berömmelse eller pengar, utan rättvisa och respekt.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 8 november

Meta förbjuder användning av generativ AI för politiska annonsörer

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade på måndag att politiska annonsörer inte kommer att tillåtas använda företagets nya generativa artificiella intelligens (AI)-verktyg. Dessa AI-funktioner, som kan skapa flera bakgrunder och versioner av annons text och automatiskt justera bild- och videostorlek, började rullas ut i början av oktober. Beslutet beskrevs av senator Amy Klobuchar som ett ´steg i rätt riktning´. Google meddelade tidigare sina planer på att vidta åtgärder mot användning av AI i kampanjannonser i september.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 7 november

WhatsApp anklagas för anti-palestinsk bias i AI-drivna bilder

Enligt en undersökning av The Guardian framkallar en ny funktion på WhatsApp, ägt av Meta, bilder som verkar främja anti-palestinsk bias. Sökningar på ´palestinsk´ och ´palestinsk pojke´ resulterade i bilder av barn som håller vapen. I kontrast visar sökningar på ´israelisk pojke´ barn som spelar sport eller ler, och även för ´israelisk armé´ visar glada, fromma och obeväpnade människor i uniform. Metas sociala medieplattformar har anklagats för att vara partiska mot innehåll från och i stöd av palestinier. Att ta itu med fördomarna i maskinen kräver aktiva insatser och till och med reglering.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 7 november

Meta förbjuder politiska annonsörer att använda dess generativa AI-annonseringsprodukter

Meta meddelade nyligen att de kommer att förbjuda politiska annonsörer att använda sina nya generativa AI-annonseringsprodukter, men har ännu inte offentliggjort beslutet i sina annonseringsstandarder eller några regler specifikt om AI. Dessa verktyg kan snabbt bygga bakgrunder, ändra bilder och producera flera versioner och variationer av annonsmaterial. Meta planerar att lansera verktygen för alla marknadsförare globalt nästa år. Nick Clegg, Meta´s policychef, har uttryckt att användningen av generativ AI i politisk annonsering är ett område där reglerna behöver uppdateras.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 7 november

OpenAI lanserar DALL-E 3 API, Audio API och Whisper large-v3

OpenAI har tillkännagivit flera nya API:er, inklusive DALL-E 3, en text-till-bild-modell, och en ny text-till-tal-API. DALL-E 3, nu tillgänglig via ett API, låter utvecklare integrera den i sina egna applikationer. Den nya text-till-tal-API:en, känd som Audio API, erbjuder en mängd olika prissättningsalternativ. Whisper large-v3, en öppen källkods automatisk taligenkänningsmodell tillgänglig på GitHub, har också debuterat. OpenAI kommer nu att tillåta individer att skapa sina personliga chatbots eller GPT:er, även om de inte har någon kodningskompetens. ChatGPT är känt som den snabbast växande konsumentappen någonsin.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 7 november

ChatGPT och Gen AI: Framtiden för inflation och mental integritet

ChatGPT, en populär form av Generative AI (Gen AI), nådde 100 miljoner användare på bara 5 dagar efter lanseringen den 30 november 2022. Gen AI, som lär sig mönster och strukturer från stora datamängder, används för att skapa nytt innehåll och kan interagera med mänsklika konversationer. Gen AI kan också användas för att analysera inflation genom att lära sig inköpsmönster och analysera data i realtid. Det finns dock farhågor kring Gen AI:s förmåga att läsa tankar och känslor genom att tolka fMRI-skanningar, vilket kan innebära hot mot mental integritet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 6 november

Viral deepfake-video av skådespelerskan Rashmika Mandanna avslöjad

En viral video som visar skådespelerskan Rashmika Mandanna kliva in i en hiss har avslöjats vara en deepfake. Videon har setts miljontals gånger, inklusive minst 2,4 miljoner gånger på X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter. Journalisten Abhishek Kumar spårade videons ursprung och uppmanade till nya ´lagliga och regulatoriska´ ramar för att hantera falska bilder online. Den ursprungliga videon postades på Instagram den 8 oktober och visar en kvinna vid namn Zara Patel. Det finns ingen bevisning för att Patel var inblandad i skapandet av deepfake-versionen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 november

WhatsApp AI genererar olämpliga klistermärken med vissa ord

Användare av Meta´s WhatsApp kan generera klistermärken med hjälp av AI-prompter. Det har rapporterats att AI-modellen som används för att skapa dessa klistermärken ibland genererar bilder av barn som håller vapen när den uppmanas med ´Palestina´ och liknande ord. Samtidigt resulterade prompter med ´Israel´ inte i sådana bilder. För en månad sedan började Meta´s AI-klistermärkesgenerator rulla ut med en tendens att skapa olämpligt våldsamma eller grova bilder, inklusive barnsoldater. Meta har haft andra problem med bias i sina AI-modeller, som Instagrams auto-översättningsfunktion som infogar ordet ´terrorist´ i användares bios skrivna på arabiska.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 november

AI förändrar företagslandskapet och regeringar höjer regleringsinsatserna

Elon Musk har diskuterat generativ AI:s framtid med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, och förutspår en tid då ´du kan ha ett jobb om du vill ha ett jobb... men AI kommer att kunna göra allt´. Musk tillkännagav också att hans AI-startup, xAI, kommer att lansera sin teknologi. AI:s olika tillämpningar hjälper redan företag att skörda nya och viktiga effektivitetsvinster. Shopify, Flavrs och Instagram har alla infört nya AI-funktioner, medan Airbnb och LinkedIn utnyttjar AI för att förbättra sina tjänster. På regleringsfronten har USA, Kina och EU alla åtagit sig att samarbeta för att skapa en säker väg framåt för AI, och har undertecknat ´Bletchley-deklarationen´ tillsammans med över 25 andra nationer.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 3 november

WhatsApp AI genererar vapenbilder vid sökningar på ´Palestina´ och ´Muslimsk pojke palestinier´

En funktion i WhatsApp som genererar bilder i svar på användares sökningar returnerar en bild av en pistol eller en pojke med en pistol när den utlöses med orden ´Palestina´, ´Palestinier´ eller ´Muslimsk pojke palestinier´. Sökresultaten varierade när de testades av olika användare, men det verifierades att olika klistermärken som avbildar vapen dök upp för dessa tre sökresultat. Sökningar på ´Israelisk pojke´ genererade tecknade bilder av barn som spelar fotboll och läser. Som svar på en sökning på ´Israelisk armé´ skapade AI ritningar av leende och bedjande soldater, inga vapen inblandade. Meta-anställda har rapporterat och eskalerat problemet internt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

AI-kreativa studion Kaiber lanserar ny mobilapp för konstnärer och musiker

Kaiber, AI-kreativstudion bakom musikvideor för populära artister som Kid Cudi och Linkin Park, lanserar en ny mobilapp som erbjuder skapare, musiker och konstnärer en rad AI-verktyg, inklusive text-till-video, bild-till-video och video-till-video. Kaiber, grundat 2022, använder öppna källkodsprojekt som AnimatedDiff, Automatic1111, ControlNet och Deforum, bland andra. Appen låter användare ladda upp bilder/videor eller skriva in egna idéer för att generera animerat innehåll. Kaiber erbjuder två typer av animationstilar - ´Flipbook´, en frame-by-frame-effekt, eller ´Motion´, en flytande stil där innehållet smidigt övergår mellan ramar. Användare kan beskriva hur de vill att videon ska se ut eller välja från Kaibers förberedda ämnen och stilar. Kaiber tillåter användare att anpassa kamerarörelsen, oavsett om de vill att animationen ska zooma in/ut, rotera medurs eller moturs eller flytta upp, ner, vänster eller höger. Användare kan också lägga till egen musik, vilket gör appen till ett prisvärt alternativ för oberoende artister som inte vill betala en animationsstudio hundratusentals dollar för bara en video. Dessutom inkluderar Kaiber en Audio Reactivity-funktion, vilket innebär att utdata reagerar på vilket ljud användaren laddar upp. Kaiber-appen är tillgänglig på iOS och Android-enheter. Det finns tre prenumerationsnivåer: Explorer (5 dollar/månad för 300 krediter), Pro (15 dollar/månad för 1 000 krediter) och Artist (30 dollar/månad för 2 500 krediter). En kredit motsvarar en sekund lång video.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 2 november

Chatbots och AI revolutionerar hanteringen av sociala medier

Chatbots och andra AI-verktyg revolutionerar hanteringen av sociala medier. Sociala medier inkluderar utveckling och distribution av innehåll på plattformar som Facebook, Instagram, LinkedIn och andra. AI-verktyg och chatbots används allt mer för att förbättra och snabba upp denna process. AI-verktyg har ändrat hur sociala medier hanteras genom att skapa och organisera innehåll snabbare än människor, analysera sentiment, erbjuda kundservice och stöd, skapa personaliserat innehåll, analysera data, och automatisera och schemalägga inlägg. Chatbots kan ge omedelbara svar, arbeta dygnet runt, samla in data, generera leads och leverera konsekvent meddelande. Trots att AI-verktyg och chatbots erbjuder många fördelar, finns det också utmaningar och begränsningar, inklusive brist på mänsklig beröring, tekniska begränsningar, underhåll och utbildning, integritets- och säkerhetsproblem, kundmotstånd och initiala installationskostnader.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 1 november

Undersökning av AI:s växande närvaro på sociala medieplattformar

I en undersökande serie om artificiell intelligens (AI) granskas AI:s växande närvaro på sociala medieplattformar. Internet och sociala medier har förändrat världen sedan webbplatser som Facebook, Instagram och Myspace kom. AI har gjort sociala medier ännu kraftfullare med tillägg av chatbots och algoritmer. AI-modeller har potential att skapa engagerande innehåll över kategorier. Snapchat släppte en AI-chatbot kallad ´My AI´ tidigare i år. Facebooks moderbolag Meta meddelade i september en rad nya AI-verktyg för Instagram. AI är inte bara begränsat till användarupplevelsen, många sociala medieföretag använder det också inom marknadsföring. Kombinationen av AI och sociala medier har risker och kan sprida fördomar.

Direktlänk Dela The Northern Light fördjupade 31 oktober

AI visar hur Mexiko skulle kunna se ut utan spansk erövring

Användaren Alexiregio har använt artificiell intelligens (AI) från Midjourney för att visa hur Mexiko skulle kunna se ut om det inte hade erövrats av spanjorerna. Midjourney är ett program som genererar bilder baserat på textbeskrivningar. Alexiregio presenterade resultaten på TikTok, vilket orsakade stor uppmärksamhet. AI:ns version av Mexiko visar stora pyramider omgivna av neonfärger, studenter som studerar omgivna av inhemska element och mexikaner som tar selfies med smartphones. Midjourney AI fokuserar på förändringar i kläder och ritualer, men behåller teknologiska framsteg.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 31 oktober

Bästa ChatGPT-tilläggen för Google Chrome

Generativa AI som ChatGPT kan vara användbara trots deras begränsningar. Här är några av de bästa ChatGPT-tilläggen tillgängliga för Google Chrome: ChatGPT för Google, HIX.AI, ChatGPT Writer och Promptheus. Dessa tillägg gör ChatGPT mer bekvämt att använda och applicerar det på uppgifter det inte direkt byggdes för. Användare måste ha ett konto med OpenAI för att dessa tillägg ska fungera. ChatGPT för Google erbjuder ChatGPT-svar bredvid sökmotorresultat. HIX.AI stöder tjänster som Gmail, Google Docs, YouTube och Instagram och fungerar på över 50 språk. ChatGPT Writer är speciellt byggd för e-post och meddelanden. Promptheus låter användare prata med ChatGPT istället för att skriva.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 30 oktober

Microsofts AI ´Copilot´ kommer med integrerade annonser

Microsoft avslöjade planer på att lansera sin egen AI, kallad ´Copilot´, som är tänkt att fungera som en högerhand vid olika uppgifter, särskilt vid användning av Microsofts 365-paket. Men det har framkommit att Microsoft kommer att integrera annonser i Copilot. Microsoft har tidigare fått kritik för sitt sätt att hantera annonser och företaget har även automatiskt installerat program som Spotify, LinkedIn, Instagram, WhatsApp och TikTok i sina system. Dessutom har Windows blivit anklagat för att försöka tvinga användare att använda OneDrive. Copilot lanseras den 1 november och det rekommenderas att avinstallera det så snart som möjligt.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 29 oktober

Meta stäms för att ha skapat beroendeframkallande funktioner för barn och tonåringar

Dussintals delstatsåklagare har stämt Meta, med påståendet att företaget medvetet skapat funktioner som inducerar ´utdragen, beroendeframkallande och tvångsmässig social media-användning´ bland tonåringar och barn. I ett land utan omfattande internetregleringar, är stämningar sättet att tygla teknikföretag? I vårt första avsnitt på YouTube pratar vi med YouTubern och teknikrecensenten Marques Brownlee om hur plattformen har förändrats och den framtida teknik han är upphetsad över. Slutligen blir artificiella intelligensbildgeneratorer skrämmande bra. Casey berättar för oss vad han har använt dem för.

Direktlänk Dela Manchestermag.com fördjupade 27 oktober

AI-revolutionen: Formar en djärv ny värld

Den 30 november 2022 öppnades dörrarna till den transformerande kraften av artificiell intelligens (AI) för allmänheten, vilket avslöjade ett otroligt verktyg känt som Chat GPT. På bara fem dagar ökade det från noll till en miljon användare, vilket slog rekord på ett sätt som överträffade tillväxten för Facebook, Instagram, Pinterest och till och med Angry Birds. AI, särskilt Chat GPT, framstår som en ny budbärare av oöverträffad förändring, med löftet om att förändra alla aspekter av våra liv. Detta modiga nya värld, med AI i dess kärna, uppmanar oss att återuppfinna hur vi uppfattar arbete, affärsverksamhet, ekonomi, relationer och till och med det grundläggande konceptet av livet självt.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 oktober

Google´s Bard AI undviker frågor om Israel och Palestina

Googles AI-chatbot Bard undviker att svara på frågor om konflikten mellan Israel och Palestina. Oavsett om frågorna är oskyldiga eller direkt kopplade till kriget mellan Israel och Hamas, svarar Bard med en variant av meddelandet: ´Jag är en textbaserad AI och kan inte hjälpa till med det.´ Detta tyder på att chatboten censurerar alla svar kopplade till den nuvarande krisen. Google har bekräftat att de har ´implementerat tillfälliga skyddsräcken för att inaktivera Bards svar på associerade förfrågningar.´ Användare har även ifrågasatt svaren från OpenAI:s ChatGPT till vissa frågor.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 26 oktober

AI-drivna reklamverksamheter för Google, Meta och Snap växer trots osäker ekonomi

Google, Meta och Snap har sett positiva resultat i sina annonseringsverksamheter, vilket signalerar att den växande användningen av artificiell intelligens lockar marknadsförare till digitala plattformar. Alla tre företagen överträffade kvartalsvisa intäktsförväntningar och visade styrka i sina annonsverksamheter. Google har satsat på tekniken med verktyg som Performance Max, som använder AI för att bestämma hur marknadsföringsbudgetar ska fördelas över Googles annonsnätverk. Meta planerar att investera tungt i AI nästa år, medan Snap har sett en ökning av genomsnittlig intäkt per användare under det tredje kvartalet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 oktober

AI är redan integrerat i våra dagliga liv

AI är redan integrerad i våra dagliga liv, från hur vi reser till hur vi spenderar våra pengar. Apples Face ID använder AI för att spåra förändringar i ditt utseende och låsa upp telefonen. Siri använder också AI för att tolka röstkommandon. Amazon´s Alexa använder AI för att tolka tal och förbättra sin prestanda. AI används också i bilar som Tesla för att identifiera hinder och bestämma åtgärder. Företag som Co-op och Budgens använder AI-drivna ansiktsigenkänningssystem för att identifiera potentiella butikstjuvar. AI används också inom medicin för att analysera skanningar och möjliggöra mer exakt kirurgi. AI skakar om rekryteringsprocessen, med algoritmer som hjälper till att filtrera ansökningar och skapa anpassade jobbannonser. AI-baserade säkerhetssystem som Amazon Ring används i hem över hela Storbritannien. TikTok använder AI för att skapa en profil av dina intressen och matcha dig med relevant innehåll. AI används också för att organisera din inkorg och utkast till meddelanden i Gmail. Slutligen används AI för att optimera leveransrutter för företag som Tesco och för att förutsäga konsumentbeteende.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 oktober

Alphabet och Amazon investerar aggressivt i AI

Det har gått nästan ett år sedan ChatGPT kommersiellt släpptes. Stora teknikföretag som Alphabet och Amazon investerar aggressivt i AI för att stärka affärssegment som molndrift, reklam och e-handel. Alphabet, som har haft utmaningar inom sin reklamverksamhet, har sett en återgång till tillväxt inom annonsering och gjort framsteg inom sökning och YouTube. Alphabet har även lanserat en virtuell provningsverktyg som drivs av generativ AI. Amazon, som har byggt upp en ledande molndriftsverksamhet, har nyligen investerat i AI-unicorn Anthropic.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

AI revolutionerar modeindustrin och skapar nya möjligheter

Modevärlden genomgår en digital revolution där artificiell intelligens (AI) fungerar som en kreativ partner. AI har lett till uppkomsten av AI-modeveckor där designers använder algoritmer för att skapa fantastiska kläder. AI hjälper till att generera nya idéer med hjälp av bildigenkänning och trendanalyserande dataset. Cyril Foiret, grundare av AI Creative Studio, lanserade AI-modeveckan i New York i april ´23. Den kinesiska designern Xander Zhou står i frontlinjen för denna fusion av teknologi och kreativitet. Hans senaste herrkollektion, A.I.VOLUTION, visades på Shanghai Fashion Week. På Instagram skapar innovativa konstnärer som Str4ange Things och Harshdeep Arora en visuell fest för modeentusiaster.

Direktlänk Dela Elle India fördjupade 24 oktober

Metas AI-chatbot visar problem vid testning

Meta har släppt en beta-version av en generativ AI-chatbot, Meta AI, på mobilversioner av WhatsApp, Instagram och Facebook Messenger. Meta AI kan besvara frågor om planering av resor, bokning av flyg och mer. Dock uppvisade chatboten flera problem vid testning, till exempel felaktiga svar och gamla länkar till artiklar. Den hade också svårigheter med att skapa en resplan. I jämförelse med konkurrenter som ChatGPT och Google´s Bard, saknar Meta AI många tredjeparts-plugins och anslutningar till reseprodukter.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 23 oktober

Innehållsskapare omfamnar AI, men uttrycker också etiska betänkligheter, enligt undersökning

En undersökning utförd av Creator Now visar att 97% av innehållsskapare använder artificiell intelligens (AI) i sina kreativa processer för att förbättra effektivitet och kvalitet och minska kostnader. Dock rapporterade 23% av respondenterna etiska dilemman kopplade till användningen av AI. Hälften av de tillfrågade uttryckte också rädsla för att AI potentiellt skulle kunna ersätta mänskliga innehållsskapare. Trots detta anser 44% att AI förbättrar produktiviteten och 35% efterlyser mer utbildning om AI.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 23 oktober

Meta utvecklar AI-chatbots, Kina lanserar global AI-styrningsinitiativ och andra tekniknyheter

Meta utvecklar nästan 30 AI-chatbots för sociala medier som Instagram, WhatsApp och Facebook. Många av dessa AI-assistenter kommer i form av kändisavatarer, inklusive Snoop Dogg, Tom Brady, Kendal Jenner och Naomi Osaka. Kina har annonserat en global AI-styrningsinitiativ vid det tredje Belt and Road Forum. Initiativet uppmanar länder att upprätthålla ömsesidig respekt i utvecklingen av denna teknik, vilket innebär att varje nation ska ha ´lika rättigheter´. Microsoft har slutfört sin 69 miljarder dollar-övertagning av Storbritanniens speljätte Activision Blizzard. Internetföretag inklusive Amazon, Google och Cloudflare, säger att de har avvärjt det största distribuerade förnekelse-tjänst (DDoS) -attacken i historien.

Direktlänk Dela World Economic Forum fördjupade 23 oktober

Instagram testar AI-funktion för att skapa digitala dekaler

Instagram testar en ny AI-funktion som låter användarna skapa digitala dekaler av sina foton. Användarna kan använda egna bilder som dekaler i både reels och storiesinlägg. Instagramchefen Adam Mosseri har visat hur det hela fungerar i ett inlägg på plattformen. Funktionen är fortfarande under testning och det är ännu oklart när den kommer att rullas ut till samtliga användare.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 23 oktober

Maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI) blir allt mer vanligt i våra dagliga liv, från smartphones och TV-apparater till bilar. Företag skapar anpassade ML/AI-baserade appar, verktyg, enheter och programvara för att effektivt arbeta enligt deras krav. Intetics, ett företag för anpassad programvaruutveckling, förstår den växande efterfrågan på maskininlärning. Maskininlärning används för att göra en maskin smart nog att lära sig automatiskt och erbjuda värde eller tjänster. Det används för att identifiera mönster och ge förutsägande resultat. Maskininlärning används i många områden, till exempel bildigenkänning, sociala mediefunktioner, taligenkänning och virtuella personliga assistenter, förutsägelse av trafikmönster och transporter, e-handelsprodukter, självkörande bilar, fångande e-postspam, hälso- och sjukvård och behandling, bank och finans, och språköversättning.

TechBullion fördjupade 22 oktober

Mark Zuckerberg använder AI för att fläta dotterns hår

https://www.indiatoday.in/technology/news/story/mark-zuckerberg-uses-meta-s-smart-glasses-and-ai-to-braid-daughter-s-hair-see-viral-video-1872267-2023-10-21

Direktlänk Dela India Today fördjupade 21 oktober

AI skapar bilder av hur sociala nätverk skulle se ut om de var människor

Artificiell intelligens (AI) har skapat bilder som representerar hur sociala nätverk skulle se ut om de var människor. Bilder skapades för Facebook, Instagram, X, TikTok, Spotify och Twitter. X avbildades som en skuggig, känslolös varelse, vilket kanske speglar det nuvarande tillståndet för Elon Musks sociala nätverk. Facebook representerades som en äldre person, vilket reflekterar plattformens popularitet bland äldre vuxna. Instagram avbildades som en vacker kvinna i klara kläder, medan YouTube representerades av två eleganta personer. Spotify avbildades som en musikälskare och TikTok som en färgstark person med sex fingrar och en hund.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 21 oktober

Launch Cart introducerar LaunchADS.AI, ett AI-drivet digitalt annonseringsverktyg

Launch Cart, en ledare inom e-handelslösningar, har lanserat LaunchADS.AI, en avancerad AI-driven annonseringsplattform. Plattformen, som stöder små företag att skapa annonser på Meta, Instagram, YouTube, TikTok, Google och LinkedIn, integrerar ChatGPT för att förbättra annonstextgenerering. LaunchADS.AI förenklar digital annonsering och gör den tillgänglig för företag av alla storlekar. Plattformen genererar hundratals engagerande rubriker och beskrivningar, erbjuder en förenklad gränssnitt och snabb annonseringslansering, och tillhandahåller realtidsinsikter och övervakning för annonser på alla plattformar.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 19 oktober

New Yorks borgmästare använder AI för att göra robosamtal på flera språk

New Yorks borgmästare Eric Adams har använt artificiell intelligens för att göra robosamtal där hans egen röst omvandlas till flera språk han inte talar, vilket väcker nya etiska frågor om regeringens användning av den snabbt utvecklande tekniken. Borgmästaren berättade för reportrar om robosamtalen på måndagen och sa att de har gått ut på språk som mandarin och jiddisch för att marknadsföra stadsanställningsevenemang. Samtalen kommer när regulatorer kämpar för att hantera hur man bäst etiskt och lagligt navigerar användningen av artificiell intelligens, där deepfake-videor eller ljud kan få det att verka som om någon var som helst gör något som en person på andra sidan av en datorskärm vill att de ska göra.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 17 oktober

Automatisera YouTube Shorts med AI-verktyg

Att skapa innehåll är en svår uppgift, men tack vare AI-verktyg som ChatGPT och det populära redigeringsverktyget Canva kan du automatisera YouTube-kortfilmer och publicera dem på din kanal. Dessa videor är fria från upphovsrätt och hjälper dig också att skapa strömlinjeformat innehåll. Du kan även skapa hundratals YouTube Shorts-videor genom att följa stegen i denna guide. Kortformatvideor har fått enorm dragkraft på alla sociala medieplattformar, medan långformatvideor har förlorat popularitet. Kortformatvideor är populära eftersom de underhåller eller informerar oss på kort tid, medan långformatvideor kräver att du spenderar tid på att extrahera information från innehållet. Därför har alla sociala medieplattformar nu möjlighet att dela korta videor, som YouTube Shorts, Instagram Reels, och så vidare. Men visste du att många YouTube Shorts-kanaler automatiserar sina videor? Om du är en innehållsskapare vet du väl att en YouTube Shorts-kanal kommer att ge din kanal mer exponering och hjälpa dig att växa snabbare än en vanlig kanal där du postar långformatvideor. YouTube Shorts är också ett snabbare sätt att tjäna pengar med YouTube. Men du behöver vara konsekvent och skapa kvalitetsvideor som tilltalar en nisch för att få den dragkraft som kommer att spola pengar in på ditt bankkonto. I denna guide visar vi dig hur du skapar och automatiserar flera YouTube-korta videor med bara två verktyg. Du kan posta dessa videor på din YouTube-kanal och vara på väg att tjäna pengar. Med flera YouTube-korta videor menar vi att du kan skapa hundratals korta videor på bara några minuter. Låt oss komma igång direkt.

Direktlänk Dela Technology Personalized fördjupade 17 oktober

AI-genererade röster sprider desinformation på TikTok

Konton på TikTok sprider felaktigheter med hjälp av röster genererade av artificiell intelligens (AI). I en välproducerad TikTok-video kan man höra en röst som påminner starkt om före detta president Barack Obamas försvara sig mot en ny konspirationsteori om hans tidigare chefs plötsliga död. Rösten tillhörde dock inte den före detta presidenten, utan var en övertygande fejk skapad av AI. Tekniken för att skapa AI-röster har blivit allt mer populär sedan företag som ElevenLabs släppte nya verktyg förra året. Sedan dess har ljudfejk snabbt blivit ett nytt vapen på internet för att sprida desinformation, med hot om att öka politisk desinformation inför valet 2024.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 oktober

AI används för att återskapa rösten av avliden Cyberpunk 2077-röstskådespelare

Röstskådespelaren Miłogost Reczek, känd för sin roll som Viktor Vektor i spelet Cyberpunk 2077, dog 2021. Hans karaktär skulle återkomma i spelets expansion Phantom Liberty, vilket krävde mer röstinspelning. CD Projekt, företaget bakom spelet, beslutade att använda AI för att återskapa Reczeks prestation, med tillstånd från hans familj. Processen genomfördes med hjälp av Respeecher, där en ny skådespelare utförde replikerna, som sedan modifierades med AI för att låta som Reczek baserat på prover av hans tidigare arbete. Trots detta fortsätter debatten om AI:s användning i underhållningsindustrin, särskilt när det gäller röstskådespelares rättigheter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

Elon Musk avslöjar nytt AI-företag för att förstå universumets sanna natur

Elon Musk har annonserat sin nya företaget xAI, med målet att förstå universums sanna natur. xAI:s forskare kommer att fokusera på vetenskap, samtidigt som de bygger applikationer för företag och konsumenter. Musk avslöjade xAI under ett Twitter Spaces-evenemang i juli. Investerare uppmanas att fortsätta köpa Arista Networks ANET. När ChatGPT lanserades i december 2022 blev det snabbt den snabbaste applikationen att nå en miljon aktiva månatliga användare, slående tidigare rekord satta av Facebook, Instagram och Tik Tok. Musk förstår att produkten kommer att vara värd miljarder i månatliga försäljningar. Han gick med i AI-kapplöpningen i april när X.ai grundades, och företaget köpte tusentals Nvidia GPU:er. Musk sa också att den första applikationen under X.ai-banneret förväntas inom bara några veckor.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

Stora teknikföretag avslöjar generativa AI-projekt för reseindustrin

För nästan ett år sedan lanserades den första generativa AI-chatten, och sedan dess har det varit mycket diskussion om hur det kan påverka resor. Stora teknikföretag har börjat avslöja mer om sina generativa AI-projekt. Amazon Web Services har lanserat en plattform som gör det möjligt för företag att skapa AI-verktyg utan behov av kodning. Meta har lanserat en AI-chatt, Meta AI, på WhatsApp, Instagram och Facebook Messenger. Microsoft har i samarbete med Amadeus visat att användare kommer att kunna använda konversationsuppmaningar för att planera och slutföra företagsresor via Microsoft 365 Chat.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 12 oktober

Adobe introducerar generativ AI-teknik för att förbättra kundupplevelsen

Adobe har presenterat en ny generativ AI-teknik, Sensei GenAI, som kommer att förvandla företagsförmåga att möta individuella kunders unika behov med psykologisk och demografisk precision. Adobe är mest känt för sina verktyg för kreativa yrkesverksamma, men är också marknadsledande inom kundupplevelsehantering. Med hjälp av AI-teknik kan företag förbättra kundupplevelsen genom att skapa positiva associationer i kundens psyke. Adobe fokuserar på tre generativa AI-funktioner i sin Real-Time Customer Data Platform (Real-Time CDP): rik segmentering, Adobe Journey Optimizer och Generative Playbooks. Adobe förbättrar också Real-Time CDP med partnerberikningar, Amazon Ads, TikTok och LiveRamp-integrationer för att lösa cookieless prospekteringsutmaningar för varumärken.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 12 oktober

Aragon AI är en AI-huvudskottsgenerator som förvandlar dina vanliga selfies till professionellt utseende huvudskott utan att behöva tekniska färdigheter eller dyr utrustning. Ladda bara upp 14 selfies och Aragon AI kommer att förvandla dina avslappnade selfies till hundratals högkvalitativa huvudskott som utstrålar självförtroende och professionalism. Aragon AI använder avancerade artificiella intelligensalgoritmer för att analysera och förbättra dina selfies genom att justera belysning, hudton och ansiktsdrag. Aragon kommer att börja med ett frågeformulär som frågar om din yrkesverksamhet, kön, åldersintervall och mer för att förstå vem du är för de mest exakta resultaten.

Unite.AI fördjupade 12 oktober

Danska skolor uppmuntrar användningen av AI-chattbot ChatGPT

Danska skolor har börjat använda AI-chattboten ChatGPT för att hjälpa eleverna att lära sig. AI har varit närvarande under flera år, men det är först på senare tid som det verkligen har fått fart. Enligt Mette Mølgaard Pedersen, en engelsklärare i Danmark, har vissa elever använt ChatGPT för sina uppgifter, men kanske inte verkligen lärt sig av det. Fem skolor i Danmark uppmuntrar nu användningen av tekniken, och det verkar som om det kanske inte kommer att sluta där i landet.

Direktlänk Dela Euro Weekly News fördjupade 12 oktober

AI-startup ´Captions´ lanserar ny app för språkdubbning

AI-videostartupen Captions, grundad av tidigare designingenjörschefen på Snap och tidigare mjukvaruutvecklingsingenjör på Microsoft, Gaurav Misra, lanserar en ny AI-dubbningsapp kallad Lipdub. Appen översätter och dubblerar automatiskt förinspelade videor med talat ljud till 28 språk, och matchar talarens läpprörelser till de talade orden på det översatta språket med hjälp av artificiell intelligens. Appen är endast tillgänglig på iOS till att börja med, men är gratis att ladda ner och kräver inte ett befintligt Captions-appkonto. Användare kan ta videor de redigerar med den och publicera dem på andra populära plattformar, som YouTube, TikTok och Instagram Reels.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 10 oktober

Zefr lanserar AI-driven produkt för Facebook och Instagram Reels

Los Angeles-baserade varumärkessäkerhetsmjukvaruleverantören Zefr har lanserat en ny, AI-driven produkt som fungerar på både Facebook och Instagram Reels. Enligt företaget ger den AI-drivna produkten varumärken ´oöverträffad transparens i deras innehållsadjacenser på Reels´. Prissättningen på den nya produkten tillkännagavs inte. Företaget meddelade först sin AI-produkt för Meta i mars.

Direktlänk Dela SoCal Tech fördjupade 10 oktober

AI förändrar radikalt videoproduktion för sociala medier

Artificiell intelligens förändrar dramatiskt videoproduktion, vilket minskar timmar av arbete till sekunder. Detta möjliggör en aldrig tidigare skådad kreativitet för sociala medier marknadsförare. Nya AI-verktyg inkluderar Videoleap, en app som lägger till konstnärlighet i videor. Vizard skapar klipp från längre videor, perfekt för sociala medier. Krea och Genmo genererar animerade videor från textförslag, medan Boolvideo skapar videor från bilder. Dessa verktyg hjälper marknadsförare att skapa mer engagerande innehåll snabbare och effektivare.

Direktlänk Dela Practical Ecommerce fördjupade 10 oktober

Meta Platforms lanserar AI-verktyg för annonser

Meta Platforms presenterade flera nya funktioner som stöds av generativ artificiell intelligens (AI) vid sin Meta Connect-konferens i slutet av september. Dessa inkluderade klistermärken genererade från text, chattbotar med personligheter och nya sätt att få dina Instagram-foton att sticka ut. Meta har nu avslöjat att företagets generativa AI-verktyg för annonser är redo för användning. Dessa verktyg kan justera bilder och text inom annonser, testa olika variationer och hitta rätt passform för varje annons. Detta representerar ett stort steg framåt för Meta och kan låsa upp mycket värde för investerare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 oktober

AI:s framtid är förstärkt verklighet, nya utvecklingar från OpenAI och Meta

OpenAI har nyligen meddelat nya funktioner för sin ChatGPT, inklusive förmågan att använda bilder förutom textprompts för konversationer med AI-chatten. Meta, tidigare känd som Facebook, avtäckte den andra versionen av sina kameraglasögon, skapade i samarbete med EssilorLuxotticas Ray-Ban-division. Glasögonen innehåller Qualcomm´s kraftfulla nya AR1 Gen 1-chip, vilket innebär att användare kan ha konversationer med AI via de inbyggda högtalarna och mikrofonerna. Meta har också meddelat en ChatGPT-alternativ kallad Meta AI som också stöder röstchatt.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 10 oktober

Meta Platforms aktie bryter igenom två inträdespunkter, optimism inför Q3:as rapport och spänning över ny teknik

Meta Platforms (META) aktie har brutit igenom två inträdespunkter på grund av analytikers optimism inför det kommande Q3-resultatet och spänning över ny teknik som presenterats av Facebook och Instagrams moderbolag, inklusive smarta glasögon med inbyggd AI-assistent. Meta-aktien har hittills 2023 stigit med 162% fram till fredagens stängning, vilket bara är överträffat av Nvidia (NVDA) i S&P 500. Ett par katalysatorer kan fortsätta att driva Meta-aktien högre, om det osäkra börsklimatet samarbetar. Meta´s Quest 3 virtual reality-headset, som är 40% tunnare än sin föregångare, kommer att börja säljas den 10 oktober. Meta´s Ray-Ban smarta glasögon, uppdaterade med en AI-assistent och byggda i partnerskap med EssilorLuxottica (ESLOY), kommer att finnas tillgängliga för $299 från och med den 17 oktober.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 oktober

Problem med stora språkmodell-chatt AI: De tenderar att hitta på saker

En av de mest problematiska aspekterna av att arbeta med stora språkmodell-chatt AI är deras tendens att hitta på saker, fabricera svar och presentera felaktig information som fakta. Detta är känt som ´hallucinationer´. John Schulman, medgrundare av OpenAI (skaparna av ChatGPT), uttrycker oro över detta. Men det finns sätt att få kvalitativa svar från ChatGPT genom att undvika vissa frågestilar och förbättra hur man ställer frågor till AI.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 9 oktober

Meta introducerar AI-verktyg för att förenkla annonsproduktion

Meta, företaget bakom Facebook, Instagram och nu även Twitter-konkurrenten Threads, har tillkännagivit en ny användning av generativ artificiell intelligens för att underlätta skapandet av annonser. Verktygen kommer att vara en del av Metas Ads Manager och inkluderar tre huvudkomponenter: Bakgrundsgenerering, Bildexpansion och Textvariationer. De nya verktygen sparar tid vid skapandet av flera varianter av annonser, minskar den kreativa tröttheten och möjliggör snabb iteration av kopior eller design. Framtida AI-verktyg kommer att lägga till möjligheten att skräddarsy annonser runt teman och skapa anpassad kopia för företagsmeddelanden i Messenger och WhatsApp.

Direktlänk Dela Cyberdaily.au fördjupade 9 oktober

Meta Platforms Inc kämpar med interna dynamiker kring sitt ansvariga AI-team

Meta Platforms Inc, tidigare Facebook, brottas med interna dynamiker kring sitt ansvariga AI (RAI)-team. Ursprungligen inrättat för att säkerställa etisk användning av AI-verktyg har gruppen genomgått betydande förändringar i sin struktur och uppdrag. RAI-teamet, som startade med 30 medlemmar 2020, har minskat till cirka 25 på grund av interna förändringar. Trots utmaningar har RAI-teamet lyckats släppa över 20 ´systemkort´ som offentligt detaljerar AI-drivna rekommendationssystem på Facebook och Instagram. Men förändringar i ledarskapet och skiften mot efterlevnad har lett till oro inom företaget.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 8 oktober

Teknikföretag försöker dra nytta av AI-hypen genom att bygga enheter fokuserade på AI. Vissa teknikledare ser dessa prylar som iPhone för AI-eran, ett sätt att äga den hårdvara vi använder för att interagera med AI. En sann iPhone-efterträdare kan vara teknikens ´gyllene gås´, men tidigare försök har misslyckats. Teknikföretag vill dra nytta av hypen genom nya enheter som inkluderar AI-funktioner - ett fenomen som teknikledare kallar ´iPhone-ögonblicket´. Frågan de alla står inför: Kan personliga AI-prylar så småningom bli nästa stora sak, återskapa den tektoniska förskjutningen som iPhone hade på teknikindustrin?

Business Insider fördjupade 8 oktober

AI-verktyg som Ray-Bans nya Meta-smarta glasögon och Humanes AI Pin siktar på att förändra hur människor interagerar med teknik

Teknikföretag försöker dra nytta av AI-hypen genom att bygga AI-fokuserade enheter. Några teknikledare ser enheterna som iPhone för AI-eran, ett sätt att äga de enheter vi använder för att interagera med AI. De nya AI-drivna teknikapparaterna kommer inte att likna de tunna glasrektanglar vi har vant oss vid under smartphone-eran, utan kommer att anta modiga nya former när teknikföretag experimenterar med nya sätt att interagera med artificiell intelligens. Förra veckan avtäckte Mark Zuckerberg den senaste generationen av Metas Ray-Bans Meta smarta glasögon, där bärarna kan prata med glasögonen genom Meta AI, Metas konversationsassistent, för att få realtidsinformation och använda den för att sända livebilder via Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela Lanka Times fördjupade 8 oktober

Sociala medieföretaget Meta Platforms har stärkt sin position inom AI (artificiell intelligens) på senare tid. Aktien har stigit med 162% sedan årsskiftet, vilket är betydligt mer än S&P 500-indexets ökning på 12%. Analytiker ser ytterligare uppsida framöver. Meta, tidigare Facebook, äger sociala medieplattformar som Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger och den nyligen lanserade Threads. Meta försöker stärka och monetarisera dessa populära plattformar genom att använda generativ AI, vilket kan ge ökade intäkter och vinster under de kommande kvartalen. Verklighetslabbet, som arbetar med produkter och tjänster inom förstärkt och virtuell verklighet, har inte varit lönsamt för företaget. I andra kvartalet rapporterade det en rörelseförlust på 3,7 miljarder dollar. Men tack vare FoA-segmentet, som står för en stor del av företagets totala intäkter, kunde det rapportera en rörelsevinst på 13,1 miljarder dollar. I oktober kommer Meta att lansera sin blandade verklighetsheadset Quest 3 och en ny generation av Ray-Ban Meta smarta glasögon. Företaget planerar också att införliva generativa AI-klistermärken i sina meddelandeappar. Dessutom planerar det att utöka sin arbetsstyrka med fler tekniska roller för att navigera inom AI och metaverse-möjligheter. CFO Susan Li uppgav att företagets kapitalutgifter kan öka 2024.

TipRanks fördjupade 8 oktober

Anil Kapoor vinner rättsfall för att skydda sina ´personlighetsrättigheter´ mot AI-missbruk

Bollywood-skådespelaren Anil Kapoor har vunnit ett rättsfall i Delhi högsta domstol för att skydda sina ´personlighetsrättigheter´, vilket innebär att ingen kan missbruka hans namn, röst, signatur, dialog eller bild för kommersiella ändamål. Domstolen erkände också missbruk av AI-verktyg för att skapa deepfakes och pornografiska videor. Advokaten Ameet Naik, som representerade Kapoor, beskriver det som en viktig dom. I Indien finns det inga lagar som erkänner ´personlighetsrättigheter´, men lagar som rätten till privatliv, varumärkes- och upphovsrätt används av advokater.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 8 oktober

ByteDances värde mindre än hälften av vad det skulle vara som amerikanskt företag

ByteDance, TikToks moderbolag, har en robust finansiell prestation, men dess aktieägare har anledning att vara mycket frustrerade. Värdet på det privatägda kinesiska teknikjätten är mindre än hälften av vad det skulle vara om ByteDance var ett amerikanskt företag. ByteDances värde baseras på priset företaget erbjuder i sin kommande återköp av anställdas aktier, även om aktiens värde på sekundärmarknaden verkar vara ännu lägre. ByteDances erbjudande om $160 per aktie värderar företaget till $223 miljarder. Om ByteDance handlades i linje med Meta, skulle dess aktier vara prissatta närmare $420.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 oktober

AI-industrin utvecklas snabbt, men det finns problem med hur tekniken missbrukas. Meta och Microsofts AI-bildgeneratorer har nyligen blivit virala för att generera bilder på grund av ovanliga och kontroversiella uppmaningar. Meta introducerar AI-genererade chattklistermärken för Facebook Stories, Instagram Stories och DMs, Messenger och WhatsApp, drivna av företagets nya AI-modeller. Microsoft har integrerat OpenAI:s DALL-E i Bing´s Image Creator, men trots försök att begränsa missbruk kan användare fortfarande generera problematiska bilder. Båda företagen har haft svårigheter att förhindra detta missbruk, vilket visar att AI fortfarande har svårigheter att hålla jämna steg med människors kreativitet och vilja att bryta regler.

TechCrunch fördjupade 6 oktober

Avancerade AI-promptningstekniker förbättrar kommunikationen med ChatGPT

Artikeln diskuterar hur man effektivt kan använda avancerade AI-promptningstekniker med sju olika metoder för att förbättra kommunikationen med ChatGPT och andra generativa AI-verktyg. Metoderna inkluderar att specificera utdataformat, formatera i HTML, iterera med flera försök, inte vara rädd för att använda långa prompts eller uppsättningar av prompts, ge explicita begränsningar till ett svar, ange antalet ord, meningar, tecken och ge AI möjlighet att utvärdera sina svar. Artikeln betonar att det är viktigt att vara mycket specifik och ge tillräckligt med information för att det stora språkmodellen ska förstå vad du frågar.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 6 oktober

4chan-användare främjar hatiska, rasistiska memes med hjälp av AI

En rapport från 404 Media hävdar att 4chan nu blir en grogrund för användare som manipulerar AI och skapar hatiska, rasistiska memes. Dessa användare uppmanar andra att gå med i denna kampanj, rekommenderar olika AI-verktyg som andra kan använda. Användarna rekommenderar Stable Diffusion och OpenAI:s DALL-E, med betydande höjdpunkter till Microsofts Bing och dess text-till-bild-generator som använder DALL-E 3. Användarna instruerar också andra i tråden att sprida dessa rasistiska memes till sociala medieplattformar som Telegram, Instagram och X.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 6 oktober

AI-verktyg ´superladdar´ rasister online, enligt rapport

Trots försök från ledande AI-företag att blockera användare från att omvandla AI-bildgeneratorer till källor för rasistiskt innehåll, använder många 4chan-användare fortfarande dessa verktyg för att ´snabbt översvämma internet med rasistiskt skräp´, enligt 404 Media. Företaget upptäckte en 4chan-tråd där användare rekommenderade olika AI-verktyg, inklusive Stable Diffusion och DALL-E, men specifikt länkade till Bing AI:s text-till-bild-generator. Användarna instrueras att lägga till uppflammade bildtexter och dela bilderna på sociala medier för att skapa en ström av rasistiska bilder online. Microsoft och Stability AI, tillverkare av de AI-bildgeneratorer som tycks vara favoriter bland 4chan-användare, har ännu inte kommenterat 404 Medias rapport.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 6 oktober

2023 förutspås bli AI:s år: Företag utnyttjar AI för att omvandla traditionella metoder

AI förutspås bli allt mer framträdande 2023, med generativ AI som omvandlar AI till ett produktivitetsverktyg för vardagsanvändare. Företag använder AI för att förvandla traditionella metoder och normer inom sina respektive branscher. Ericsson använder AI för att förbättra arbetssäkerheten, SoFi använder konversations-AI för att förbättra kundtjänsten, Hexagon använder assistiv AI för att förbättra offentlig säkerhet, Revolear använder AI för att förbättra B2B-försäljning, Abpro använder AI för att påskynda läkemedelsupptäckter och The Digital Panda använder AI för att snabbt skapa designmockups.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 6 oktober

Epik-appen driver trenden med 90-talsstil årsboksfoton

Folk lutar sig in i barndomsnostalgi och skapar skolårskort tack vare den senaste AI-drivna sociala medietrenden. Epik, en gratis att ladda ner foto-redigeringsapp, erbjuder en 90-talsstil årsboksfoto-redigering som har blivit viral på Instagram och TikTok. Trenden har blivit så populär att Epik för närvarande är den mest trendiga gratisappen i App Store. Det är gratis att ladda ner, men du måste betala för att generera dina egna 90-tals-inspirerade årskortsfoton.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 oktober

Deepfakes skapar oro inför det kommande amerikanska presidentvalet

Deepfakes genererade av artificiell intelligens skapar oro inför det kommande amerikanska presidentvalet. Google var det första stora teknikföretaget att meddela att det skulle införa nya etiketter på vilseledande AI-genererade politiska annonser. Nu uppmanar amerikanska lagstiftare sociala medieplattformar som X, Facebook och Instagram att förklara varför de inte gör detsamma. Två demokratiska medlemmar av kongressen skickade ett brev till Meta CEO Mark Zuckerberg och X CEO Linda Yaccarino och uttryckte allvarliga farhågor om framväxten av AI-genererade politiska annonser på deras plattformar och bad dem att förklara vilka regler de utformar för att begränsa skadorna för fria och rättvisa val.

Direktlänk Dela The News-Herald fördjupade 6 oktober

Män fuskar med AI Instagram-bots, väcker frågor om digital otrohet

En trend där män interagerar med AI-bots på Instagram har lett till diskussioner om vad som utgör otrohet i den digitala eran. Detta framkom efter att en 22-årig marknadschef vid namn Daphne upptäckte att hennes pojkvän Dave hade interagerat med en AI-bot på Instagram. Efter att ha sett en meddelande från en raderad användare med en länk till NSFW-videor, konfronterade Daphne Dave, som hävdade att det bara var ´något fotbollsrelaterat´. Daphne såg detta som en stor kränkning och avslutade deras förhållande. Incidenten har lett till debatter om vad som räknas som otrohet, särskilt i ljuset av AI-teknikens framsteg.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 5 oktober

Lagstiftare uppmanar sociala medier att hantera AI-genererade politiska annonser

Deepfakes genererade av artificiell intelligens har sin stund i år, åtminstone när det gäller att få det att se ut eller låta som om kändisar gjorde något otroligt. Tom Hanks som säljer en tandvårdsplan. Påven Franciskus i en stilren dunjacka. USA: s senator Rand Paul sitter på Capitol-trappan i en röd morgonrock. Men vad händer nästa år inför ett amerikanskt presidentval? Google var det första stora teknikföretaget att säga att det skulle införa nya etiketter på vilseledande AI-genererade politiska annonser som kunde fejka en kandidats röst eller handlingar. Nu uppmanar vissa amerikanska lagstiftare sociala medieplattformar X, Facebook och Instagram att förklara varför de inte gör detsamma. Två demokratiska medlemmar av kongressen skickade ett brev på torsdagen till Meta CEO Mark Zuckerberg och X CEO Linda Yaccarino och uttryckte ”allvarliga farhågor” om framväxten av AI-genererade politiska annonser på deras plattformar och bad var och en att förklara eventuella regler de skapar för att begränsa skadorna på fria och rättvisa val. ”De är två av de största plattformarna och väljarna förtjänar att veta vilka skyddsräcken som sätts upp”, sa USA: s senator Amy Klobuchar från Minnesota i en intervju med The Associated Press. ”Vi frågar dem helt enkelt, ´Kan ni inte göra detta? Varför gör ni inte detta?´ Det är tydligt tekniskt möjligt.” Brevet till cheferna från Klobuchar och USA: s representant Yvette Clarke från New York varnar: ”Med 2024 års val som snabbt närmar sig, kan brist på transparens om denna typ av innehåll i politiska annonser leda till en farlig flod av valrelaterad missinformation och desinformation över era plattformar - där väljare ofta vänder sig för att lära sig om kandidater och frågor.” X, tidigare Twitter, och Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, svarade inte omedelbart på begäran om kommentarer på torsdagen. Clarke och Klobuchar bad cheferna att svara på deras frågor senast den 27 oktober.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 5 oktober

OpenAI står inför andra rättsliga påståenden om intrång i privatlivet

OpenAI står inför sitt andra rättsliga påstående om intrång i privatlivet, inlämnat i U.S. District Court för norra Kalifornien, för att påstås ha stulit privat information från miljontals internetanvändare. OpenAI anklagas för att ha skrapat privat information från miljontals användare för att träna sina stora språkmodeller. Stämningen innehåller fem huvudanklagelser, inklusive att OpenAI övergav sitt ursprungliga uppdrag, skrapade data utan samtycke och att företaget bröt mot Electronic Communications Privacy Act (ECPA). OpenAI har till den 5 oktober 2023 att svara på klagomålet.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 5 oktober

Organisation för AI-säkerhet släpper genombrottsrapport för bättre mänsklig kontroll över AI

Organisationen Center for AI Safety (CAIS) har släppt en ´genombrottsrapport´ som syftar till att hjälpa människor att bättre kontrollera artificiell intelligens (AI) när den sprids. Dan Hendrycks, CAIS-direktör, påpekade att vi inte kan lita på AI om vi inte vet vad de tänker eller hur de fungerar inuti. Rapporten undersöker AI-systemens inre arbeten, söker sätt för människor att bättre förstå och kontrollera AI-teknologier och mildra några av de risker de utgör. Rapporten visar sätt människor kan kontrollera och upptäcka när AI-system berättar sanningar eller lögner, när de beter sig moraliskt eller omoraliskt, om de agerar med känslor som ilska, rädsla och glädje, och hur man gör dem mindre partiska.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 5 oktober

Meta lanserar generativa AI-verktyg för annonsörer på Facebook och Instagram

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, har börjat lansera nya generativa AI-verktyg för sina annonsörer. De nya AI-verktygen kan skapa bildbakgrunder och textvariationer och sömlöst justera bildstorlekar för kreativt annonsinnehåll. Verktygen testades i maj, och feedback från olika och mångsidiga annonsörer beaktades för förbättring. Meta noterade att AI-verktygen syftar till att öka annonsörernas kreativitet och produktivitet. TikTok står dock kvar i tävlingen om AI-drivna sociala medieplattformar, då de nyligen tillkännagav en ny AI-driven virtuell assistent, TikTok Creative Assistant.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 5 oktober

Artifact lanserar AI-funktion för att generera omslagsbilder

Artifact, en AI-driven nyhetsapp skapad av Instagrams medgrundare, har tillkännagivit att användare nu kan använda AI för att generera omslagsbilder till deras innehåll. Funktionen är tillgänglig på de senaste versionerna av appen på iOS och Android. Användare kan skapa ett inlägg, klicka på ´+´-ikonen i fotofältet och välja ´Skapa med AI´. Sedan kan de skriva en beskrivning eller några nyckelord för att generera en bild. Användarna kan också specificera en stil, genre eller medium, som ´anime´ eller ´digital konst´, och spara bilden som skapats av verktyget. Om de inte gillar bilden kan användarna skriva samma prompts eller prova nya.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 oktober

Meta introducerar nya AI-funktioner för reklamskapande

Meta har förhandsvisat nya AI-drivna funktioner för reklamskapande i sin Ads Manager. De nya funktionerna, som förväntas rullas ut globalt nästa år, inkluderar bakgrundsgenerering, bildexpansion och textvariationer. Bakgrundsgenerering skapar olika bakgrunder för annonsörens bilder, medan bildexpansion hjälper till att justera olika aspekter över Feeds eller Reels. Textvariationer genererar flera versioner av texter baserat på annonsörens ursprungliga kopia. Meta menar att de nya generativa AI-funktionerna kan spara annonsörer fem eller fler timmar per vecka och minska ´kreativitetsutmattning´.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 4 oktober

Google presenterar AI-drivna ´Assistant with Bard´ vid Made by Google 2023-eventet

Alphabet Inc.s Google har presenterat ´Assistant with Bard´, en ny generativ AI-driven personlig assistent, vid Made by Google 2023-eventet. Google Assistant, företagets personliga assistent tillgänglig på Android och iOS-enheter, har fått en kraftökning med Bard. Google säger att Assistant with Bard kombinerar det personliga stödet från Assistant med Bard´s generativa och resonemangsfärdigheter. Användare kommer att kunna interagera med nästa generations Assistant via text, bild eller röst. Assistant with Bard kommer att rullas ut till tidiga testare på Android och iOS under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 oktober

47% av de 100 bästa webbplatserna har blockerat ChatGPT Browse med Bing, enligt en ny studie av Originality.AI

Enligt en ny studie av Originality.AI har 47% av de 100 bästa webbplatserna blockerat ChatGPT Browse med Bing. Originality.AI, världens mest exakta AI-innehållsdetektor, har genomfört en dataanalys och funnit att de mest populära webbplatserna som ChatGPT Browse med Bing INTE kan bläddra inkluderar Facebook.com, Google.com, Instagram.com, Pinterest.com, Amazon.com, Linkedin.com och Twitter.com. De mest populära webbplatserna som ChatGPT Browse med Bing KAN bläddra inkluderar YouTube, Wikipedia, TikTok och Reddit.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 4 oktober

Meta utökar AI Sandbox med nya funktioner för annonsering

Meta´s Facebook utökar sina artificiella intelligensverktyg för annonsering, AI Sandbox, med nya funktioner. Detta tillåter varumärken och digitala marknadsförare att skapa mer anpassat innehåll med generativ AI. De nya verktygen - bakgrundsgenerering, bildexpansion och textvariationer - ger annonsörer mer anpassningsmöjligheter för att säkerställa att deras annonser är redo att delas på Metas olika appar, inklusive Instagram och Facebook. De nya funktionerna är tillgängliga på Metas Ads Manager portal på en begränsad basis, men de kommer att rullas ut globalt senast 2024.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 4 oktober

Meta:s AI genererar olämpliga klistermärken

Meta:s nya algoritm Emu, som används för att generera klistermärken på plattformar som Instagram, Facebook Stories, WhatsApp och Messenger, har kritiserats för att tillåta vissa kontroversiella fraser. Emu blockerar vissa fraser, som ´barn med pistol´, men tillåter liknande, mer nischade fraser som ´barn med granat´. Tama Leaver, professor i internetsstudier vid Curtin University, har testat Emu och funnit att även minimikraven för säkerhetsåtgärder inte verkar vara effektiva. Emu bygger på Llama 2, som utvecklades i samarbete med Microsoft.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 4 oktober

Meta´s teknikchef försvarar företagets position inom generativ AI

Meta´s tekniske chef Andrew ´Boz´ Bosworth avvisar påståenden om att företaget ligger efter konkurrenter som ChatGPT inom generativ AI. Han hävdar att majoriteten av världens befolkning kommer att ha sin första erfarenhet av generativ AI med Meta. Företaget, som äger Facebook och Instagram, har avslöjat AI-drivna chatbots med personligheter och verktyg för att skapa bilder eller skriftligt innehåll med talade kommandon. Bosworth insisterar på att Meta inte ligger efter och har förbättrat sina globala plattformar med AI sedan innan ChatGPT lanserades för allmänheten förra året.

Direktlänk Dela Asharq Al-Awsat fördjupade 4 oktober

Metas AI-genererade klistermärkesverktyg skapar olämpliga bilder

Tidiga användartester för Metas nya AI-genererade klistermärkesverktyg har resulterat i vissa tveksamma (och ganska roliga) skapelser. Användaren @Pioldes kunde skapa en mängd olämpliga klistermärkesbilder, inklusive barnsoldater, Nintendo-karaktärer med vapen, Musse Pigg som gör sina behov, och nakna illustrationer av den kanadensiska premiärministern Justin Trudeau. Verktyget kan också lägga till ett par bröst på nästan vad som helst, som visat av de bystiga bilderna av Sonic the Hedgehog och Karl Marx. AI-genererade klistermärken rullas för närvarande ut till ´utvalda engelskspråkiga användare´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 4 oktober

Kändisar varnar för AI-manipulerade bilder som används för falsk produktreklam

På måndagen varnade en CBS Mornings-medprogramledare tusentals sociala medieföljare för att en AI-renderad bild av henne felaktigt marknadsförde en produkt som hon inte har någon koppling till. Samma dag sa en YouTube-stjärna med 188 miljoner följare att AI-manipulerat innehåll försökte sälja en ´bluff´ med hans likhet. De tre kändisarna - med stora följarskaror inom sina respektive områden - inledde en vecka av högprofilerade reaktioner på AI-ändrade bilder som understryker den ökande tvisten om användningen av artificiell intelligens och dess förmåga att reproducera människors likheter oavsett deras samtycke.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 4 oktober

AI-verktyg används för att förstärka politisk förtryck, enligt rapport

Tidigare premiärminister i Pakistan, Imran Khan, använde sociala medier för att stärka sitt budskap under protester tidigare i år. Han delade en video på Twitter som visade hans anhängare hålla upp skyltar med hans ansikte och skandera hans namn. Problemet var att bilden av en kvinna som modigt stod inför polisen inte var verklig. Den skapades med hjälp av AI-bildgeneratorer. Enligt en rapport från Freedom House används AI-verktyg för att förstärka politisk förtryck runt om i världen. I minst 22 av de 70 länder som analyserades i rapporten hade regeringar lagliga ramverk som krävde att sociala medier företag skulle använda AI för att spåra och ta bort ogillat politiskt, socialt och religiöst tal.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 oktober

Programmering är en konstant mental balansakt, där varje kodrad bygger på en annan. En av de viktigaste färdigheterna för en programmerare är felsökning, det vill säga att hitta varför koden inte fungerar som förväntat. I denna artikel delar författaren sina erfarenheter av att använda AI-verktyget ChatGPT för att hjälpa till med felsökning och kodskrivning. Författaren rapporterar blandade resultat, med några framgångar men också misslyckanden. Han betonar att medan AI-verktyg kan vara användbara, kan de inte ersätta grundläggande programmeringskunskaper och erfarenheter. Dessutom kan överanvändning av AI-baserad felsökning leda till potentiellt stora kostnader, eftersom programmeraren blir mer avskild från koden och därmed gör det resulterande arbetet svårare att underhålla.

ZDNet fördjupade 4 oktober

Sex färdigheter för att bli en framstående AI-promptingenjör

AI-promptingenjörsjobb kan betala över $300 000 per år, vilket gör det till ett attraktivt yrke. Men att vara en bra AI-promptingenjör innebär mer än att bara kunna ställa ledande frågor. Man behöver kombinera discipliner som AI, programmering, språk, problemlösning och konst för att lyckas i karriären. Promptingenjörskap handlar i grunden om att skapa interaktioner med generativa AI-verktyg, vilka kan vara konversationella eller programmatiska. För att hålla jämna steg med utvecklingen inom området krävs en stark vilja att lära sig. Här är sex färdigheter som rekommenderas för att bli en AI-promptingenjör: 1. Förstå AI, ML och NLP 2. Definiera problem påståenden tydligt och specificera detaljerade frågor 3. Var kreativ och utveckla dina konversationella färdigheter 4. Lär dig om skriv- och konststilar, och bygg domänexpertis 5. Utveckla skript- och programmeringsfärdigheter 6. Bygg upp ditt tålamod (och sinne för humor)

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 3 oktober

AI-teknik står inför en potentiell besvikelse på grund av en rad utmaningar, inklusive sänkta interna värderingar för startups som Jasper, flera rättsliga tvister kring upphovsrätt och ökad oro för deepfakes och dess påverkan på val. Trots en snabb takt av imponerande AI-utvecklingar, tror författaren att företag inte gör ett bra jobb med att kommunicera AI:s positiva potential för mänsklighetens framtid. Det finns behov av att förklara den nuvarande och framtida värdet av generativ AI för individer, arbetare, företag och samhället i stort. Författaren menar att mänskligheten behöver komma överens med AI och att detta kan kräva en omställning av AI:s budskap.

VentureBeat fördjupade 3 oktober

Tom Hanks och Gayle King varnar för AI-bedrägerier på Instagram

Skådespelaren Tom Hanks och CBS Mornings medprogramledare Gayle King har varnat sina följare på Instagram för AI-baserade annonser som använder deras likheter för att marknadsföra produkter och tjänster, vilka de inte har något att göra med. Dessa fall speglar de mörka sidorna av AI-teknologi och hur det kan förvärra modereringsproblem på plattformar som Instagram. Detta sker samtidigt som Washington överväger hur man ska tillämpa nya regler kring AI, inklusive att begränsa dess användning i desinformation. Instagrams modereringspolicyer måste anpassas för att upptäcka AI-genererad desinformation.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 3 oktober

OpenAI, Meta och Google lanserar nya AI-chatbotfunktioner trots säkerhetsbekymmer

Teknikföretag som OpenAI, Meta och Google har lanserat nya funktioner för sina AI-chatbotar som gör det möjligt att söka på webben och agera som personliga assistenter. OpenAI avslöjade nya funktioner för ChatGPT som inkluderar förmågan att ha en konversation med chatboten som om man gjorde ett samtal. Meta tillkännagav att användare kommer att kunna ställa frågor till AI-chatbotar och kändis AI-avatarer på WhatsApp, Messenger och Instagram. Google´s rivaliserande bot, Bard, är kopplad till företagets ekosystem, inklusive Gmail, Docs, YouTube och Maps. Trots dessa framsteg finns det oro för säkerhets- och integritetsproblem, eftersom AI-modeller får tillgång till känslig information som e-post, kalendrar och privata meddelanden.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 3 oktober

Meta använder offentliga Facebook- och Instagrambilder för att träna sin AI

Meta meddelade på torsdagen att de använt offentliga bilder från Facebook och Instagram för att träna sin AI. Deras nya virtuella assistent använder både offentlig text och bilder, berättade en talesperson för Reuters. Den nya modellen har dock inte rört privata meddelanden och inlägg. Inlägg som matats till den nya AI:n inkluderar både text och bilder, berättade Nick Clegg, Metas president för globala frågor, för Reuters i en intervju på torsdagen. Meta har vissa åtgärder för att utesluta privata detaljer från offentliga databaser som används av AI:n.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 3 oktober

AI är avgörande för framgången hos FinTech-företag, säger Sergey Kondratenko

Sergey Kondratenko, en erkänd specialist inom e-handelstjänster, påpekar att introduktionen av artificiell intelligens (AI) i företagsprocesser är en nyckelfaktor för framgången hos FinTech-företag. Mer än 70% av FinTech-sektorns representanter använder redan aktivt AI i sina verksamheter. AI bidrar till automation, säkra betalningar, dataanalys och förutsägelser, samt personalisering och förbättring av kundupplevelsen. Trots framstegen finns det utmaningar, inklusive missförstånd, integritetsproblem, beräkningskraftkrav, brist på data, opålitliga resultat, brist på förtroende, oklara mål, tekniska svårigheter och snedvridning i algoritmer.

Direktlänk Dela Euro Weekly News fördjupade 3 oktober

Tom Hanks och Gayle King varnar för obehörig användning av deras likheter i AI-annonser

Skådespelaren Tom Hanks och CBS-ankaret Gayle King har varnat sina följare på sociala medier om att deras likheter används obehörigt i AI-genererade annonser. Hanks hävdade att en annons för en tandvårdsplan som använde hans likhet utan hans samtycke var bedräglig och baserad på en AI-version av honom. King delade en manipulerad video som påstod att hon marknadsförde en viktminskningsprodukt, vilket hon förnekade. Det är oklart vilka företag som ligger bakom dessa annonser. Meta, Instagrams moderbolag, kommenterade inte direkt på annonserna men sa att det var emot deras policy att använda offentliga figurer på ett bedrägligt sätt.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 3 oktober

Tom Hanks varnar för AI-genererad falsk reklam

Tom Hanks har varnat för en falsk tandvårdsannons där en yngre version av honom, genererad av artificiell intelligens (AI), förekommer. Hanks förnekar all inblandning i annonsen och påpekar att hans ansikte har använts utan hans samtycke. Hanks är inte främmande för att hans likhet kopieras tekniskt för film, men i detta fall har det gjorts utan hans tillstånd. Det är lätt att skapa ´deepfakes´, falska videor och bilder som produceras av maskininlärningsprogramvara för att få en person att verka säga eller göra något de inte har gjort. Situationen är oroande och juridiskt oklar.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 3 oktober

Meta använder offentliga inlägg för att träna sin AI-assistent

Meta Platforms har bekräftat att de använder offentliga inlägg från Facebook och Instagram för att träna sin nya Meta AI virtuella assistent. Syftet är att förbättra prestanda för artificiell intelligens och maskininlärningssystem genom att studera verkliga användarbeteenden och preferenser. Nick Clegg, Metas president för globala frågor, förklarade att majoriteten av datamängden var offentligt tillgänglig, men specificerade inte om resterande data var privat eller konfidentiell. Meta presenterade också ett samarbete med glasögonmärket Ray-Ban, vilket resulterade i smarta glasögon integrerade med MetaAI.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 oktober

Tom Hanks och Zelda Williams varnar för AI Deepfakes

Skådespelaren Tom Hanks och Zelda Williams, dotter till den avlidna skådespelaren Robin Williams, har uttryckt oro över spridningen av AI-genererade deepfakes. Hanks varnade för en video där en AI-version av honom själv marknadsför en tandvårdsplan. Williams kritiserade användningen av AI för att återskapa hennes fars röst. Deras kommentarer kommer en månad efter att Hanks, Anna Hathaway och Octavia Spencer rapporterats ha lagrat egenskaper för att skapa digitala avatarer i Metaphysic´s databas för att förhindra just detta. Deepfakes är AI-genererade bilder, videor och ljud skapade för att bedra människor.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 oktober

Tom Hanks varnar för AI-kopia av sig själv i fejkvideo

Skådespelaren Tom Hanks varnar sina fans för en fejkvideo där en AI-version av honom marknadsför tandvård. Videon är en så kallad ´deepfake´, skapad genom artificiell intelligens för att efterlikna både Hanks röst och utseende. Hanks har ingenting med detta att göra och uppmanar sina följare att vara försiktiga. Detta är inte första gången fejkat material sprids med hjälp av AI, tidigare har bland annat norska influencern Linnea Løtvedt drabbats av AI-genererade nakenbilder.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 2 oktober

Robin Williams dotter kritiserar användningen av AI för att simulera sin fars röst

Zelda Williams, dotter till den avlidna skådespelaren Robin Williams, har offentligt fördömt användningen av artificiell intelligens (AI) för att simulera hennes fars röst, och kallar tekniken för ett ´fruktansvärt frankensteiniskt monster´. I ett inlägg på Instagram tog hon ställning mot AI och hänvisade till skådespelarnas fackförenings kamp mot tekniken. Hon har uttryckt oro för att AI används för att få hennes fars ´röst´ att säga vad som helst folk vill, vilket hon finner personligen störande. Hennes varning följer liknande fördömanden från Hollywood-figurer som James Cameron, Christopher Nolan och Tim Burton.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 2 oktober

Meta lanserar AI-drivna chatbots för att öka engagemang

Under sin årliga konferens Connect lanserade Meta en rad nya AI-drivna chatbots på sina meddelandeappar, inklusive WhatsApp, Messenger och Instagram DMs. Botsen är avsedda att förstärka engagemang på Metas plattformar, särskilt bland yngre demografi. Botsen är också en spegling av en bredare trend: den växande populariteten av ´karaktärsdriven´ AI. Exempelvis erbjuder Character.AI anpassningsbara AI-kompisar med distinkta personligheter. Under sommaren drog Character.AI´s mobilapp in över 1,7 miljoner nya installationer på mindre än en vecka. Andra framgångsrika AI-drivna karaktärsplattformar inkluderar Replika och Inworld.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 2 oktober

Röstskådespelaren Zelda Williams kritiserar AI-röstskapande

Röstskådespelaren Zelda Williams har uttryckt stark kritik mot användningen av artificiell intelligens (AI) för att återskapa röster, särskilt efter att ha hört verktyg imitera hennes avlidne far Robin Williams. I ett inlägg på Instagram kallade hon imitationerna ´personligt störande´ och betonade att levande skådespelare förtjänar en chans att skapa karaktärer med sina egna val. Hon uttryckte också oro över de potentiella missbruk av AI, inklusive skapandet av falska skandalösa bilder av kändisar eller politiker. Williams kommentarer kommer i en tid då AI blir allt mer framträdande inom konst och underhållning.

Direktlänk Dela The Mary Sue fördjupade 2 oktober

Tom Hanks och Zelda Williams uttrycker oro över användningen av AI i Hollywood

Skådespelarna Tom Hanks och Zelda Williams, dotter till avlidna komikern Robin Williams, har uttryckt sin oro över användningen av AI och så kallade deep fakes i Hollywood. Deras kommentarer kommer mitt under en pågående strejk från SAG-AFTRA som syftar till att definiera hur AI-teknologi kan användas utan att hota stjärnornas lukrativa likheter. Hanks avslöjade att hans likhet användes i en reklamfilm för en tandvårdsplan utan hans samtycke. Williams talade också ut mot återskapandet av hennes fars röst via AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-skapad likhet i tandvårdsannons

Tom Hanks varnar fans för en tandvårdsannons som verkar innehålla hans likhet, men som faktiskt är skapad med artificiell intelligens. Hanks delade en bild på Instagram och förklarade att han inte har något att göra med annonsen. Han är en av många inom film- och TV-industrin som nu öppet diskuterar användningen av AI i media. Hanks har tidigare uttryckt att uppkomsten av AI innebär en konstnärlig utmaning samt en juridisk. Han nämnde också att vem som helst nu kan återskapa sig själva i vilken ålder de vill med AI eller deepfake-teknologi.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 2 oktober

Robin Williams dotter kritiserar AI-rekonstruktioner av hennes avlidne far

Zelda Williams, dotter till den bortgångna skådespelaren Robin Williams, har kritiserat användningen av artificiell intelligens (AI) för att återskapa hennes far. På Instagram beskrev hon sin oro över hur AI kan missbrukas för att skapa eller återskapa skådespelare som inte kan ge sitt samtycke. Zelda, som är regissör och producent, uttryckte hur störande det är att höra hennes fars likhet och röst felanvända. Hon stödjer SAG-AFTRA:s strejk mot Hollywoodstudior, som delvis handlar om AI-frågor. Tom Hanks har också kommenterat en AI-version av sig själv som marknadsför en tandvårdsplan.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 2 oktober

OpenAIs AI-chattbot ChatGPT får ny webbsökningsfunktion, men kritiseras för bristande prestanda

OpenAI, företaget bakom AI-chatten ChatGPT, har meddelat att chattboten inte längre kommer att begränsas till data från före september 2021. I stället kommer den att kunna surfa på webben och ge insikter i aktuell data. Denna funktion är dock endast tillgänglig för betalande Plus- och Enterprise-kunder. En ny funktion kallad Browse with Bing har introducerats, vilket möjliggör webbsökning. Men enligt en artikel är denna funktion inte lika tillförlitlig eller omfattande som en annan plugin kallad WebPilot. Browse with Bing beskrivs som ´besviken´.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 2 oktober

Robin Williams dotter uttrycker oro över ´störande´ AI-återskapningar av hennes far

Zelda Williams, dotter till den avlidna skådespelaren Robin Williams, har uttryckt sin oro över användningen av artificiell intelligens (AI) för att återskapa hennes fars röst och utseende. I en Instagram Story kritiserade hon användningen av hennes fars likhet i skapandet av AI-innehåll och diskuterade de större implikationerna av normaliseringen av dessa verktyg inom film- och TV-industrin. Hon uttryckte även oro för att levande skådespelare förtjänar en chans att skapa karaktärer och ge röst till tecknade figurer, snarare än att ersättas av AI-repliker.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-version av sig själv i tandvårdsreklam

Skådespelaren Tom Hanks, 67, hävdade på Instagram att ett tandvårdsföretag använde en datorgenererad video av honom utan hans tillstånd. Han avslöjade inte vilket företag som använde hans likhet för deras reklam. Det senaste användandet av den Oscar-vinnande skådespelaren kommer fem månader efter att han diskuterade moralen kring AI och möjligheten att hans likhet används för skådespel efter hans död. Detta har blivit en pågående fråga i Hollywood för både skådespelare och manusförfattare.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 2 oktober

Zelda Williams kritiserar AI-återskapningar av hennes far Robin Williams

Robin Williams dotter, Zelda, har kritiserat artificiella intelligens (AI) återskapningar av sin far, den legendariska komikern som dog 2014. Zelda kallade dessa återskapningar för ´personligt störande´. SAG-AFTRA har listat AI-återskapningar som ett ´obligatoriskt förhandlingsämne´ i sin pågående strejk mot AMPTP. ´Jag är inte en opartisk röst i SAG:s kamp mot AI´, skrev Zelda på Instagram. ´Jag har sett i ÅR hur många människor vill träna dessa modeller för att skapa/återskapa skådespelare som inte kan ge sitt samtycke, som pappa. Detta är inte teoretiskt, det är mycket mycket verkligt.´

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 2 oktober

20 viktiga böcker om artificiell intelligens enligt Leah Rachel von Essen

Leah Rachel von Essen, redaktör för Chicago Booth Magazine och seniorbidragsgivare på Book Riot, har sammanställt en lista över 20 romaner, noveller och korta berättelser om artificiell intelligens (AI) som hon anser vara absoluta måsten inom genren. Bland titlarna finns klassiker som ´I, Robot´ av Isaac Asimov och ´Do Androids Dream of Electric Sheep?´ av Philip K. Dick, samt nyare verk som ´Klara and the Sun´ av Kazuo Ishiguro och ´Machinehood´ av S.B. Divya. Genom att utforska AI:s potential att efterlikna mänskligheten och dess inverkan på våra liv, lagar och interaktioner, bidrar dessa verk till en växande litterär genre inom science fiction.

Direktlänk Dela Book Riot fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-version av honom själv i reklam

Hollywood-skådespelaren Tom Hanks rapporterar att en AI-version av honom används utan hans samtycke i en onlineannons för en tandvårdsplan. Hanks delade en bild av den datorgenererade dubbelgångaren på Instagram med en varning till sina fans: ”Det finns en video där ute som marknadsför någon tandvårdsplan med en AI-version av mig. Jag har ingenting att göra med det”. Hanks är den senaste kändisen att få sitt utseende återskapat med hjälp av AI-verktyg. I fallet med Hanks ser den 67-åriga Forrest Gump-stjärnan synligt yngre ut på den falska bilden.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för falsk AI-baserad reklam

Skådespelaren Tom Hanks har varnat för att en reklam där han verkar medverka faktiskt är en falsk reklam baserad på artificiell intelligens (AI). Hanks har tidigare uttryckt sin oro över AI och dess tekniska utmaningar för hans bransch. AI-systemens ökade kraft och sofistikation har lett till ökad oro över deras förmåga att skapa mer realistiska virtuella versioner av verkliga personer, ibland kallade ´deepfakes´. Denna teknik har använts i porrindustrin och av politiker, vilket har lett till skärpning av lagen i England och Wales. AI kan också användas på icke-kontroversiella sätt, som virtuella konserter med bandet ABBA.

Direktlänk Dela Dev Hardware fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-version av honom i tandvårdsplan-video

Skådespelaren Tom Hanks varnar sina fans för en video som använder en AI-version av honom för att sälja en tandvårdsplan. På Instagram den 30 september postade Hanks en skärmdump från videon med en bild som liknar honom. Han skrev att han inte har något att göra med videon. Hanks har tidigare uppmärksammat den potentiella faran med artificiell intelligens och deepfakes. I maj var han gäst i ´Adam Buxton Podcast´ och pratade om hur AI sannolikt kommer att påverka filmer i framtiden. Zelda Williams, dotter till Robin Williams, uttryckte också oro över användningen av AI den 1 oktober.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 2 oktober

Zelda Williams kritiserar teknik som återskapar avlidna skådespelare

Zelda Williams, dotter till den avlidne skådespelaren Robin Williams, kritiserar den ´störande´ tekniken som används för att återskapa hennes sena far. I ett uttalande på Instagram Stories uttrycker Zelda sin oro över hur AI används för att skapa eller återskapa skådespelare som inte kan ge sitt samtycke, som hennes far. Hon anser att levande skådespelare förtjänar en chans att skapa karaktärer med sina egna val. Zelda förklarar också att dessa återskapningar i bästa fall är en dålig kopia av större människor, men i värsta fall en hemsk Frankenstein-liknande monster.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 2 oktober

Zelda Williams uttrycker oro över AI-återskapelser av hennes far

Zelda Williams, dotter till avlidna skådespelaren Robin Williams, har uttryckt oro över användningen av artificiell intelligens (AI) för att återskapa bilder eller röster av personer utan deras samtycke. Hon beskrev dessa återskapelser som ´personligt störande´ och en ´fruktansvärd Frankenstein-liknande skapelse´. Williams kommentarer kommer i ljuset av den pågående skådespelarstrejken och debatten kring AI:s användning inom filmindustrin. SAG-AFTRA, skådespelarnas fackförbund, har gjort AI-återskapelser av en skådespelares bild eller röst till ett obligatoriskt förhandlingsämne.

Direktlänk Dela Synced Review fördjupade 2 oktober

Mark Zuckerberg: AI är avgörande för Metas framtid

Meta´s VD, Mark Zuckerberg, ser artificiell intelligens (AI) som en central del av företagets framtida ambitioner inom virtuell och förstärkt verklighet. Han anser att AI är avgörande för att förstå innehållet och kontexten i ´metaversum´, samt för framtida förbättringar av Facebook, Instagram och andra existerande produkter. Zuckerberg betonade vikten av digitala avatarer i intervjuer och framträdde själv som en ´codec avatar´ i en podcast. Trots utmaningar förblir hans engagemang för metaversum starkt. Meta arbetar på ett par ´smarta glasögon´ som inkluderar MetaAI, en AI-kompis som kan kommunicera med röst, text och fysiska gester.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-version av honom i tandvårdsplanvideo

Oscarbelönade skådespelaren Tom Hanks varnar sina fans för en video som cirkulerar om honom i samband med en tandvårdsplan. Hanks meddelade på sin Instagram att det är en AI-version av honom i videon och att han inte har något att göra med den. Hanks har tidigare diskuterat användningen av AI i underhållningsindustrin och hur en version av honom kan fortsätta agera, även om något skulle hända med honom. Hanks uttalande kommer efter skribent- och skådespelarstrejkerna i Hollywood, där både Writers Guild of America och SAG-AFTRA tog upp frågor om AI i sina kontrakt.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 1 oktober

Tom Hanks varnar för AI-version av honom själv i tandvårdsannons

Skådespelaren Tom Hanks varnade på Instagram under helgen för en AI-genererad version av honom som används för att marknadsföra ´någon tandvårdsplan´ utan hans samtycke. ´Det finns en video där ute som marknadsför någon tandvårdsplan med en AI-version av mig,´ skrev han på Instagram. ´Jag har inget att göra med det.´ Hanks gav ingen ytterligare information om tandvårdsplanen eller videon. Tidigare i år erkände Hanks att en AI-genererad version av honom själv kunde dyka upp i filmer han normalt inte skulle välja.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 1 oktober

Nya AI-upplevelser och funktioner introduceras för att förbättra anslutningar och uttrycksfullhet

Nya AI-upplevelser och funktioner som kan förbättra dina anslutningar med andra och ge dig verktyg för att vara mer kreativ och produktiv har introducerats. Detta inkluderar nya AI-klistermärken som gör det möjligt att generera anpassade klistermärken för dina chattar och berättelser. Dessutom kommer du snart att kunna omvandla dina bilder eller till och med samarbeta för att skapa AI-genererade bilder med vänner. Meta AI är en ny assistent som du kan interagera med som en person, tillgänglig på WhatsApp, Messenger, Instagram och snart på Ray-Ban Meta smarta glasögon och Quest 3.

Direktlänk Dela Facebook fördjupade 1 oktober

AI Showdown: Vilken chatbot presterar bäst för innehållsmarknadsföring?

Fyra toppgenerativa AI-chatbots, ChatGPT, Claude, Bing Chat och Bard, testades i en tredelad serie för innehållsmarknadsföring. De utvärderades på att skriva blogginlägg, skapa sociala medier inlägg och utforma ett e-postmeddelande för att driva trafik till blogginlägget. Bing Chat vann överraskande totalt sett, med 11 poäng, följt av ChatGPT och Claude som båda kom på andra plats med 8 poäng. Bard hamnade på sista plats med 3 poäng. Slutsatsen var att varje system har sina styrkor som kan förbättra olika delar av innehållsskapandeprocessen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 oktober

Meta Platforms introducerar smarta glasögon och AI-verktyg

Meta Platforms (META), moderbolaget till Facebook och Instagram, presenterade nyligen smarta glasögon och AI-verktyg på sin Connect-konferens. Nyheterna fick företagets aktier att skjuta i höjden. Glasögonen, som är tillverkade i samarbete med EssilorLuxottica, har en inbyggd AI-assistent och kostar $299. Meta presenterade också sin Quest 3-virtual reality-headset samt en rad generativa AI-verktyg, inklusive AI-chatbots och AI-redigeringsverktyg. Företagets VD Mark Zuckerberg avtäckte också realistiska avatarer som han förväntar sig lansera inom de kommande åren.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 30 september

Meta presenterar uppdaterade smarta glasögon

Meta CEO Mark Zuckerberg har presenterat de omgjorda Ray-Ban Meta smarta glasögonen som ´befriar användare från att hålla kameror´. Tillkännagivandet var en del av Meta Platforms avslöjande av artificiell intelligens- eller AI-produkter för konsumenter, visade på Meta Connect-eventet på företagets huvudkontor i Menlo Park. De nya glasögonen kommer att innehålla en ny Meta AI-assistent och ha förmågan att sända live vad en användare ser direkt till Facebook och Instagram. De nya glasögonen är vattentäta och drivs av Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1-plattformen.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 30 september

Meta presenterar nya VR-produkter och AI-assistent

Mark Zuckerberg presenterade nya produkter som kombinerar den virtuella och verkliga världen, inklusive en billig eller gratis artificiell intelligens som kan integreras i vardagsrutiner. MetaQuest-virtual reality-headsetet är det mest populära inom VR-fältet och företagsledare beskrev det som det bästa värdet i branschen. Zuckerberg meddelade också att en ny generation Ray-Ban smarta glasögon från Meta kommer att börja släppas den 17 oktober till ett pris av 299 dollar. Enheten kommer att inkludera en ny assistent från Meta som fungerar med AI och kommer att kunna sända live vad användaren ser på Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 30 september

GPT-4 revolutionerar filmindustrin genom att automatisera manus och specialverkan

Filmindustrin står inför ett betydande teknologiskt genombrott. GPT-4, en avancerad artificiell intelligens (AI) teknologi, revolutionerar sättet manus skapas. GPT-4 är ett AI-drivet textgenereringssystem som kan producera mänskligt liknande text. Detta AI hjälper till att kontrollera kostnader genom att betydligt minska manusutvecklingstiden. Dessutom öppnar GPT-4 dörrar för samarbetsförfattande bland filmskapare. AI-genererad text kan fungera som en grund, vilket ger andra författare möjlighet att förbättra och förbättra manus. Filmbearbetning revolutioneras också tack vare Chat GPT-4, ett banbrytande AI-system. Denna teknologi hjälper filmskapare och redigerare att snabba upp filmframställning och förfining. Chat GPT-4 utnyttjar kraften i naturlig språkbearbetning (NLP) för att förstå nyanserna av konversationer och snabbt generera en rad redigeringslösningar. Dessutom har GPT-4 gjort sitt avtryck i filmvärlden genom att generera manus för flera högprofilerade filmer. Med hjälp av denna AI för att generera handlingar ger filmskapare möjlighet att bygga berättelser med större sofistikering, fulla av nyanserade och autentiska element. Slutligen revolutionerar chatbot-teknik underhållningsindustrin, och en av dess mest anmärkningsvärda tillämpningar ligger inom specialverkan för filmer. GPT-4 ger specialverkanslag förmågan att skapa övertygande och komplexa visuella effekter med en hastighet och effektivitet som aldrig tidigare skådats. Dessutom är Chat GPT-4-tekniken på väg att förvandla konsten att skapa övertygande filmaffischer och kampanjer.

Direktlänk Dela Fan Fest fördjupade 30 september

Filmindustrin utnyttjar GPT-4 AI för manusautomatisering

Filmindustrin står inför en betydande teknologisk genombrott med GPT-4, en avancerad artificiell intelligens (AI) teknologi som revolutionerar sättet manus skapas. GPT-4 kan generera text som är anmärkningsvärt mänsklig och förvandlar filmindustrin genom att effektivisera manusprocessen. Detta sparar värdefull tid och resurser samtidigt som det påskyndar manusproduktionen. GPT-4 kan även förbättra manusens kvalitet genom precision och konsekvens. Tekniken kan även hjälpa till med kostnadskontroll genom att minska tiden för manusutveckling.

Direktlänk Dela Fan Fest fördjupade 29 september

Meta AI kommer att tränas på offentliga Facebook- och Instagram-inlägg

Meta AI, den nya assistenten från sociala medier-jätten Meta, kommer att tränas på användares offentliga Facebook- och Instagram-inlägg. På Meta Connect 2023 tillkännagav VD Mark Zuckerberg nya AI-funktioner för bildgenerering, AI-genererade kändisar och en personlig assistent. Assistenten kommer att ge användarna den information de behöver och också utföra uppgifter över alla Metas produkter och tjänster. Meta AI drivs av en öppen källkodsmodell för storskaligt språk som kallas Llama 2. En del av träningen för Meta AI kommer från offentliga Facebook- och Instagram-inlägg, berättade Meta President of Global Affairs Nick Clegg för Reuters.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 29 september

Lär dig använda Meta AI i Whatsapp, Instagram och Messenger

Meta AI är en chattbot-upplevelse som förvandlar hur du interagerar på WhatsApp, Instagram och Messenger. Användare kan enkelt aktivera Meta AI genom att skriva ´@MetaAI´ i chatten och sedan specificera sin begäran. Meta AI kan generera unikt innehåll, ge information och rekommendationer baserat på användarens begäran. För närvarande är Meta AI endast tillgängligt i begränsade länder och stöder endast engelska. Dessutom är det bara en beta-version för tillfället. Meta AI har omedelbar tillgång till information tack vare ett samarbete med Microsofts sökmotor Bing.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 29 september

Vill du rädda ditt jobb från A.I.? Hollywood manusförfattare visar hur.

En preliminär överenskommelse denna vecka av Writers Guild of America inkluderar många branschspecifika aspekter, som storleken på författarrum och förbättrade rester för streaming. Avtalet sätter ett monumentalt föregång för arbetsrelationer i en digital framtid. Till skillnad från löner, förmåner och anställningsvillkor, finns tekniken i en förhandlingsgråzon. Men W.G.A. avtalet satte A.I. på bordet. W.G.A. kontraktet etablerar ett föregång att en arbetsgivares användning av A.I. kan vara ett centralt ämne för förhandling. W.G.A. ville aldrig ha ett totalförbud mot användning av verktyg som ChatGPT. Istället strävade det efter en viktigare försäkran: att om A.I. ökar författarnas produktivitet eller kvaliteten på deras output, bör gildemedlemmar få en rättvis andel av prestandavinsterna. Och W.G.A. fick det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 29 september

Meta lanserar AI-chattassistent med kända karaktärer

Meta har lanserat en konversationschattbot som låter användare söka i sina sociala medier genom AI. Den sociala mediejätten meddelade lanseringen av sin egen “Meta AI” chattassistent som innehåller ett urval av AI-karaktärer på sina meddelandeplattformar, inklusive WhatsApp, Instagram och Messenger. Utrullningen inkluderar konstgjorda intelligenta karaktärer baserade på verkliga personer som Tom Brady, Jane Austen, Snoop Dogg, Kendall Jenner och andra över Metas produktutbud. Företaget sa att det tillsammans med Meta AI finns 28 fler AI som du kan skicka meddelanden till på WhatsApp, Messenger och Instagram.

Direktlänk Dela Branding in Asia fördjupade 29 september

WhatsApp och Instagram lägger till animerade AI-chatt avatarer, inklusive Snoop Dogg som Dungeon Master

Meta lanserar sin egen ´Meta AI´ chat-assistent och en rad AI-karaktärer på sina meddelandeplattformar, inklusive WhatsApp, Instagram och Messenger. Assistenten kommer att kännas bekant för dem som har använt chattbots som ChatGPT eller Claude. Den är designad för att hjälpa till med att planera resor, besvara frågor och generera bilder från textprompter. Meta rullar också ut 28 AI-drivna karaktärer på sina meddelandeplattformar, inklusive många spelade av kändisar, som Tom Brady, Kendall Jenner och Snoop Dogg. Dessa kändis-AI:er gick in i begränsad beta på onsdag.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 28 september

OpenAI lanserar visuellt chattrum för sin ChatGPT-plattform

OpenAI har lagt till en banbrytande funktion till sin populära ChatGPT-plattform. Förutom att bearbeta text kan ChatGPT nu bearbeta och chatta om bilder. Detta är en stor nyhet eftersom cirka 70% av innehållet på internet är visuellt snarare än skriftligt. Användare genererar tusentals bilder per år och många av dagens största plattformar (YouTube, TikTok, Instagram) är i huvudsak visuella. Visual ChatGPT kommer att rullas ut till utvalda ChatGPT Plus-användare under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 september

Meta använder offentliga inlägg för att träna sin AI-assistent

Meta Platforms använde offentliga inlägg på Facebook och Instagram för att träna sin nya Meta AI virtuella assistent, men uteslöt privata inlägg för att respektera konsumenternas integritet. Meta använde heller inte privata chattar på sina meddelandetjänster som träningsdata för modellen. Meta AI var den mest betydande produkten bland företagets första konsumentorienterade AI-verktyg som presenterades av VD Mark Zuckerberg. Assistenten kommer att kunna generera text, ljud och bilder och kommer att ha tillgång till realtidsinformation via ett partnerskap med Microsofts sökmotor Bing.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 september

OpenAI:s ChatGPT kommer återigen kunna söka efter aktuell information på internet

OpenAI har meddelat att deras språkmodell, ChatGPT, återigen kommer att kunna söka på internet efter aktuell information. Denna funktion, känd som Browse with Bing, låter ChatGPT ge svar hämtade från ´aktuella och auktoritativa´ källor, som sedan citeras i dess svar. För tillfället är denna funktion endast tillgänglig för Plus och Enterprise-prenumeranter, men OpenAI planerar att utöka denna tjänst till alla användare inom en snar framtid. ChatGPT kan nu söka på internet för att ge dig aktuell och auktoritativ information, komplett med direkta länkar till källor. Det är inte längre begränsat till data innan september 2021.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade 28 september

Meta AI-imponerar på utvecklarkonferensen trots växande oro för AI-säkerhet

Meta AI höll sin första utvecklar- och skaparkonferens sedan pandemin började, där de presenterade en rad nya AI-drivna produkter. Dessa inkluderade möjligheten att chatta med Snoop Dogg på Facebook, Instagram eller WhatsApp, Ray-Ban smarta glasögon med inbyggd röst AI-chatt och AI-kurerade restaurangrekommendationer. Men trots den positiva mottagningen, växer oron för säkerhet, integritet och teknisk högmod i samband med snabbt utvecklade AI-produkter. Google´s Bard har nyligen fått kritik för att exponera privata konversationer, och OpenAI har fått mothugg för att marknadsföra sin ChatGPT som en ´vild effektiv´ terapeut.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 september

Meta introducerar AI-bildgenerering och redigeringsfunktion på Instagram

Meta utvecklar intensivt på artificiell intelligens, först genom att utveckla sin egen version av ChatGPT samt implementera Instagrams AI ´personas´ för att attrahera en yngre publik. Företaget har nu meddelat en ny AI-bildgenererings- och redigeringsfunktion, som kommer till Instagram snart. Assistenten kan hjälpa till med alla slags planerings- och organisationsuppgifter och kommer nu att erbjuda möjligheten att generera bilder via kommandot ´/imagine´. Man kommer också att kunna visa Meta AI på Instagram ett foto man vill posta och be den att applicera en akvarelleffekt, göra bilden svartvit osv. Initiala roster av 28 AI-karaktärer börjar rullas ut över företagets meddelandeapp. De flesta av dessa karaktärer är baserade på kändisar som Kendall Jenner, Mr. Beast, Paris Hilton och Snoop Dogg. Man kan chatta direkt med dessa ´personas´ och till och med fråga Paris vilken läppglans hon använder.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 28 september

Meta lanserar nya AI-upplevelser för sina tjänster

Meta har meddelat ´nya AI-upplevelser´ för sina olika tjänster. Klistermärken som skapas av generativ AI och den stora språkmodellen Llama 2 kommer att skickas ut till Whatsapp, Messenger, Instagram och Facebook Stories under den kommande månaden för engelsktalande användare. Användare kan skapa nya klistermärken baserat på textbeskrivningar. Meta har även lanserat chattbottar för Whatsapp, Messenger och Instagram, kallade ´Meta AI´, som kan ge realtidsinformation och skapa ´fotorealistiska bilder´ baserat på beskrivningar. 28 olika chattbottar har introducerats, vissa representerade av kändisar.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 28 september

Meta lanserar nya AI-chatbots med kända ansikten

Meta har meddelat planer på att lansera en rad nya AI-assistenter, med ett antal chatbots med kända ansikten. De nya AI-chatbotarna kommer att finnas tillgängliga på Instagram, WhatsApp och Messenger och kommer att täcka en rad ämnen, vilket flyttar Metas AI-teknik in i ´roliga´ inte bara funktionalitetsområden. På Metas årliga Connect-evenemang avslöjade företagets VD Mark Zuckerberg att 28 individuella chatbots kommer att lanseras i beta, med potential för fler att komma. De nya chatbotarna syftar till att rikta sig till specifika användarintressen, med ett antal kändisar som Snoop Dogg och Paris Hilton, samt Gen Z-favoriter som Mr. Beast och TikToker Charli D´Amelio.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 28 september

Meta lägger till AI i digitala assistenter och smarta glasögon

Meta-chefen Mark Zuckerberg har meddelat att teknikjätten införlivar artificiell intelligens i digitala assistenter och smarta glasögon för att återta förlorad mark inom AI. Under Connect-utvecklarkonferensen på Metas huvudkontor i Silicon Valley avslöjade Zuckerberg att företaget också introducerar 28 AI-karaktärer som människor kan skicka meddelanden till på WhatsApp, Messenger och Instagram. Dessa karaktärer har ´personligheter´ baserade på kändisar som Snoop Dogg, Paris Hilton och YouTube-stjärnan MrBeast. Meta presenterade också den senaste versionen av dess Quest-virtual reality headset.

Direktlänk Dela TRT World fördjupade 28 september

Meta Platforms Inc introducerar nya AI-produkter, inklusive smarta glasögon och en verklighetsförbättrande headset

Meta Platforms Inc:s VD Mark Zuckerberg presenterade nya AI-produkter, inklusive robotar som skapar realistiska bilder och smarta glasögon som svarar på frågor, samt ett verklighetsförbättrande headset. Dessa produkter kombinerar den virtuella och verkliga världen och erbjuder kostnadseffektiv eller gratis AI som kan integreras i vardagsrutiner. Meta´s Quest är en bästsäljare inom det växande fältet för virtuell verklighet. Meta Ray-Ban smarta glasögon kommer att börja skeppas den 17 oktober, med ett pris på $299. De kommer att inkludera en ny Meta AI-assistent och kommer att kunna live streama vad användaren ser direkt till Facebook och Instagram. Meta skapade Meta AI med en anpassad modell baserad på den kraftfulla Llama 2 språkmodellen. Meta har också meddelat att de bygger en plattform där utvecklare och vanliga människor kan skapa sina egna anpassade AI-robotar.

Direktlänk Dela Dev Hardware fördjupade 28 september

Meta avtäckar nya AI-innovationer vid sin årliga Connect-konferens

Vid sin årliga Connect-konferens avtäckte Meta nya AI-innovationer som kommer till dess appar och enheter. Meta lanserar en AI-driven assistent med integration av Microsoft Bing, nya bildredigeringsfunktioner och AI-genererade klistermärken för meddelanden. Metas AI-assistent kommer att tillhandahålla realtidsinformation med hjälp av Microsoft Bing, med förmågan att generera bilder från textprompter. Några av de nya AI-chattbot-karaktärerna kommer att ha röster från kändisar som Snoop Dogg, Tom Brady och Kendall Jenner. Meta lanserar AI-genererade klistermärken i sina meddelandeappar. Detta gör att du kan omvandla textprompter till anpassade klistermärken. Två nya Instagram-funktioner låter användarna förvandla eller samarbeta om bilder med hjälp av AI. En ny konversationell AI-assistent, Meta AI, kommer till WhatsApp, Messenger och Instagram. Meta avtäckte 28 ytterligare AI-karaktärer för sina meddelandeappar. Varje karaktär har en distinkt bakgrund och personlighet. Vissa karaktärer har röster från kändisar som Snoop Dogg, idrottare som Tom Brady och influencers som Kendall Jenner.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 28 september

Meta lanserar AI-baserad chattbot integrerad med Whatsapp, Messenger och Instagram

Meta planerar att lansera en AI-baserad chattbot liknande Open AI:s Chat-GPT, som kommer att integreras med Whatsapp, Messenger och Instagram. Chattboten kommer också att lanseras i versioner för det nya headsetet Quest 3 och för de smarta glasögon som Meta har utvecklat tillsammans med Ray-Ban. Meta ser chattboten som en assistent som kan svara på frågor som användare normalt söker svar på via sökmotorer. Meta AI kommer också att kunna skapa bilder baserat på textkommandon, likt Open AI:s DALL-E.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 28 september

Meta lanserar AI-produkter och partnerskap med Microsoft

Meta Platforms VD Mark Zuckerberg presenterade företagets första konsumentinriktade generativa artificiella intelligens (GAI) produkter på företagets årliga ingenjörskonferens, Meta Connect. Företaget introducerade Meta AI i beta, som beskrivs som en avancerad konversationsassistent tillgänglig på WhatsApp, Messenger och Instagram. Den kommer snart till Ray-Ban Meta smarta glasögon och Quest 3. Med ett partnerskap med Microsofts sökmotor Bing får chattboten tillgång till realtidsinformation. Meta kommer också att lansera 28 fler AI:er i beta, med ikoner och influenser som Tom Brady, Kendall Jenner och Naomi Osaka. Dessutom kommer de att lansera AI:er för företag och skapare och släppa AI Studio för utvecklare och företag att skapa sina egna AI-chattbotar. Två nya funktioner kommer till Instagram som använder tekniken från Emu. Dessutom meddelades det att Alexis Black Bjorlin, vice VD för infrastruktur på Meta, kommer att lämna sin position i slutet av månaden.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 27 september

Meta introducerar nya AI-verktyg och digitala assistenter för att främja metaverse

Meta har introducerat nya AI-verktyg och kändisstödda digitala assistenter som VD Mark Zuckerberg hoppas kommer att hjälpa till att driva metaverse. Verktygen inkluderar företagets nya Quest 3 VR-headset och senaste Ray-Ban-smartglasögon. Användare av Metas chattappar som WhatsApp och Messenger kommer snart att kunna dela digitala klistermärken som automatiskt kan skapas via skriftliga prompts. Zuckerberg introducerade också nya AI-drivna redigeringsverktyg som kommer till Instagram nästa månad. Företaget har också lanserat en ny digital assistent, Meta AI, som kan ge sofistikerade svar på textfrågor.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 september

Meta lanserar AI Studio för att bygga chattrobotar

Meta har lanserat AI Studio, en plattform som låter företag bygga AI-chattrobotar för företagets olika meddelandetjänster, inklusive Facebook, Instagram och Messenger. AI Studio kommer att tillåta företag att ´skapa AI som reflekterar deras varumärkesvärden och förbättrar kundserviceupplevelser´, skriver Meta. Användningsfallen som Meta förutser är främst e-handel och kundsupport. AI Studio kommer att vara tillgängligt i alpha för att börja med, och Meta säger att det kommer att skalera verktygssatsen ytterligare början nästa år.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 september

Meta introducerar AI-karaktärer i sina sociala medier

Meta har introducerat artificiellt intelligenta karaktärer baserade på Jane Austen, Snoop Dogg och andra i Instagram, Facebook och WhatsApp. Karaktärerna är en del av en svit produkter som Meta introducerade på onsdagen, alla drivna av artificiell intelligens. Utrullningen inkluderar också en chatbot som delvis drivs av Microsofts sökmotor Bing, samt AI-assisterade bildredigeringsverktyg att använda på Instagram. Meta strävar efter att hålla jämna steg med OpenAI, Google, Microsoft och andra företag i den hetsiga kampen om AI som kan generera text, bilder och andra media omedelbart. För Meta kan ett brett accepterande av dess nya AI-produkter betydligt öka engagemanget över dess många appar, de flesta av vilka är beroende av annonsering för att tjäna pengar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 september

Meta Platforms, moderbolaget till Facebook och Instagram, förbereder sig för att presentera sin nya Quest 3-virtual reality-headset och nya generativa AI-verktyg på sin tvådagars Connect-konferens. Meta-aktien har hittills 2023 ökat med 150%, vilket endast överträffas av Nvidia i S&P 500. Bolaget har återställt förtroendet för sin digitala annonseringskapacitet och intäkterna verkar vara på väg upp igen. Meta förväntas också presentera flera generativa AI-chattrobotar med personligheter för att locka unga användare. Trots detta förväntas bolagets förluster öka år över år 2023 och växa ´betydligt´ igen 2024.

Investor´s Business Daily fördjupade 27 september

Meta fokuserar på virtuell verklighet och AI i kommande Connect-konferens

Meta-VD Mark Zuckerberg kommer att inleda techjättens Connect-utvecklarkonferens på onsdag med fokus på virtuell och förstärkt verklighet samt artificiell intelligens. Företaget, som bytte namn till Meta för två år sedan, förväntas avtäcka nästa version av sin virtuella verklighetsheadset, Quest 3, och diskutera AI-chattrobotar och andra verktyg och funktioner som är utformade för att hålla användarna intresserade av Facebook och Instagram när konkurrensen med TikTok fortsätter. Meta har skurit mer än 20 000 jobb sedan förra november. Zuckerberg döpte 2023 till företagets ´effektivitetsår´ då det minskar sin arbetskraft och fokuserar på mer tekniska anställningar som AI-experter.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 27 september

YouTube avslöjar nya AI-verktyg för att stärka innehållsskapare

YouTube avslöjade en rad nya AI-verktyg vid sitt Made on YouTube-evenemang i New York. Bland de nya verktygen finns Dream Screen, som gör att skapare av YouTube Shorts kan generera video eller bakgrunder för video genom att skriva in en idé i en prompt. YouTube meddelade också att Shorts-videor nu får 70 miljarder dagliga visningar, upp från 50 miljarder i januari. Plattformen presenterade också en ny mobilapp kallad YouTube Create, som erbjuder video redigeringsverktyg. Appen är gratis och finns tillgänglig i betaversion på Android-enheter i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Indien, Indonesien, Singapore och Sydkorea. YouTube tillkännagav också att det kommer att introducera Aloud, ett AI-drivet verktyg för omedelbar dubbning, och en AI-assistent för dess Creator Music-ljudbibliotek. Dessutom kommer YouTube Studio-verktyget att integrera generativ AI nästa år för att hjälpa skapare att brainstorma.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 27 september

Meta fokuserar på virtuell och förstärkt verklighet, AI på sin utvecklarkonferens

Meta´s VD Mark Zuckerberg kommer att inleda företagets Connect-utvecklarkonferens med fokus på virtuell och förstärkt verklighet samt artificiell intelligens. Företaget förväntas avtäcka nästa version av sitt virtuella verklighetshörlurar, Quest 3, och diskutera AI-chattrobotar och andra verktyg och funktioner som syftar till att hålla användarna intresserade av Facebook och Instagram. Meta har minskat mer än 20 000 jobb sedan förra november i ljuset av en nedgång i onlineannonsering och osäkerhet kring den globala ekonomin. Zuckerberg har döpt 2023 till företagets ´effektivitetsår´ då det minskar sin arbetskraft samtidigt som det fokuserar på mer tekniska anställningar.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 27 september

Tubi lanserar AI-drivet rekommendationsverktyg för strömmande innehåll

Den kostnadsfria strömningstjänsten Tubi har lanserat ett AI-drivet rekommendationsverktyg, kallat RabbitAI. Verktyget, som för närvarande är tillgängligt som en betaversion på Tubis iOS-app, är utformat för att hjälpa användare att hitta program att titta på inom dess bibliotek med över 200 000 shower och filmer. RabbitAI kommer att hjälpa Tubi att förstå hur dess användare tittar, söker efter och kategoriserar program. Tubi planerar att använda den insamlade informationen för att berika innehållsmetadata och förbättra hur de märker och presenterar program till användare.

Direktlänk Dela Marketing Brew fördjupade 26 september

YouTube avslöjar AI-drivna verktyg för videoinnehållsskapare

Förra veckan presenterade YouTube en rad AI-drivna verktyg för videoinnehållsskapare vid årets ”Made On YouTube”-event. Bland de nya funktionerna finns AI Insights, som kommer att använda AI för att generera video-idéer och skisser för att hjälpa innehållsskapare att brainstorma. Dream Screen kommer att testa ett nytt sätt att skapa AI-genererade video- eller bildbakgrunder för Shorts. YouTube Create, för närvarande i beta på Android i utvalda marknader, erbjuder flera nya videoredigerings- och produktionstjänster. Dessutom meddelade YouTube att dess ledning i tittare nu är djupare och bredare, med YouTube Shorts som nu genomsnittligt har över 70 miljarder dagliga visningar från över 2 miljarder inloggade användare varje månad.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 25 september

Microsoft integrerar Bing Chat AI och DALL-E 3´s ´Image Creator´ i SwiftKey-tangentbordet för Android

Microsoft har integrerat Bing Chat AI och DALL-E 3´s ´Image Creator´ i sitt SwiftKey-tangentbord för Android, vilket gör det lättare för användare att generera och dela AI-drivna bilder på appar som WhatsApp, Telegram och Instagram. För att använda denna funktion behöver användarna ladda ner SwiftKey från Play Store, aktivera det och komma åt ´Bing´-ikonen inom emoji-sektionen av tangentbordet. SwiftKey erbjuder också andra AI-funktioner som Bing Chat-integration, inklusive tonjusteringar och en ´Compose Box´ för att generera olika typer av skriftligt innehåll. Microsoft lanserar en stor Android-uppdatering som gör Bing Chat AI och DALL-E 3-drivna ´Image Creator´ lättillgängliga på telefoner.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 25 september

Meta planerar att introducera generativ AI-chatbot för yngre publik

Meta förbereder sig för att introducera en generativ AI-chatbot, preliminärt kallad ´Gen AI Personas´, som riktar sig till en yngre publik. Denna nya chatbot förväntas göra sin debut under Meta Connect, en kommande händelse, med olika personligheter utformade för att engagera unga användare mer dynamiskt. Meta har redan experimenterat med chatbot-personligheter på Instagram. Meta planerar att utveckla en mängd sådana chatbots, med målet att skapa ett verktyg för att skapa chatbots som tillåter kändisar att skapa sina egna chatbots för fan interaktioner. Dessutom föreställer Meta sig chatbots med fokus på produktivitet, potentiellt hjälpa användare med kodning och olika uppgifter.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 25 september

Meta försöker locka generation Z med AI-chattrobotar

Meta försöker attrahera fler kunder från generation Z med nya AI-chattrobotar. Dessa botar är baserade på föråldrade karaktärer som inte är lika relevanta för en publik från generation Z. En av dessa personligheter riktas mot generation Z är ´Bob the Robot´, en chattrobot baserad på karaktären Bender från ´Futurama´. Meta har även testat andra personligheter, som Alvin the Alien. Företagets fokus på yngre användare kommer när det sociala mediejätten försöker lämna sitt äldre varumärke bakom sig och odla en publik av unga vuxna.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 25 september

Meta planerar att släppa AI-chatbots för att locka unga användare

Meta planerar att släppa en rad artificiellt intelligenta chatbots med distinkta personligheter för att bli mer populär bland unga människor, enligt företagsdokument granskade av Wall Street Journal. En chatbot beskrivs som en ´sassmaster general´ med ´skarp vits och bitande sarkasm´. Denna så kallade sassmaster är en del av företagets strategi för att locka generation Z-användare till sina olika sociala medier, inklusive Facebook och Instagram. Den interna dokumentationen säger att botten är baserad på Bender, en sarkastisk robot i TV-serien ´Futurama´.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 24 september

Meta planerar att lansera AI-chatbot för yngre användare

Meta förbereder sig för att lansera en generativ AI-chatbot, kallad ´Gen AI Personas´ internt, riktad mot yngre användare. Den planeras att lanseras under företagets Meta Connect-event och kommer i flera ´personas´ för att engagera unga användare med mer färgstarkt beteende. Meta har redan testat liknande chatbot-personas på Instagram. Företaget har till och med arbetat på ett verktyg för att skapa chatbotar, vilket skulle möjliggöra för kändisar att skapa sina egna chatbotar för sina fans. Det kan också finnas några som är mer inriktade på produktivitet, som kan hjälpa till med ´kodning och andra uppgifter´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 24 september

Meta utvecklar AI-chattrobotar för att locka yngre användare

Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, utvecklar artificiella intelligens (AI) chattrobotar för att locka yngre användare och öka engagemanget. Dessa chattrobotar, kända internt som Gen AI, planeras att presenteras på Meta Connect-konferensen. Ett exempel är ´Bob the Robot´, som beskrivs som en ´sassmaster general´ med överlägsen intelligens, vass humor och bitande sarkasm. En annan chattrobot kallas ´Alvin the Alien´. Dessa AI-chattrobotar är mer attraktiva för yngre användare enligt Meghana Dhar, tidigare exekutiv på Snap och Instagram.

Direktlänk Dela Newsmax Media fördjupade 24 september

Över 20 flickor i Almendralejo, Spanien, har rapporterat att de mottagit AI-genererade nakenbilder av sig själva, vilket väcker frågor om lagligheten av deepfakes. Bilderna hade stulits från flickornas Instagram-konton, ändrats med en AI-applikation och sedan delats i Whatsapp-grupper. Föräldrar och åklagare frågar nu om ett brott har begåtts, även om bilderna är faktiska - kan bilderna betraktas som barnpornografi? Mammor har organiserat sig för att klaga och Nationalpolisen har öppnat en utredning och identifierat flera minderåriga som påstås vara inblandade. Fallet har överlämnats till ungdomsåklagarmyndigheten.

Euronews fördjupade 24 september

AI-investeringar: Alphabet och Meta Platforms som toppval

Artificiell intelligens (AI) är den senaste investeringstrenden och två aktier som är bra val för att dra nytta av detta är Alphabet och Meta Platforms. Alphabet, Googles moderbolag, har länge använt AI för att förbättra sin verksamhet, bland annat genom sin rekommendationsalgoritm på YouTube. Alphabet har också använt AI för att finjustera sin sökalgoritm och har släppt en generativ AI-applikation som heter Bard. Meta Platforms, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, har på senare tid ökat sin användning av AI för att förbättra sin verksamhet. Bolaget har bland annat släppt olika automatiserade annonsprodukter som drivs av AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

Konstnär använder AI för att återskapa Ganesha-installationer under Ganesh Chaturthi

Konstnärer över hela världen använder artificiell intelligens (AI) för att skapa unika och otänkbara resultat. Nu har en konstnär använt ett AI-program för att återskapa Ganesha-installationer på ´Art Basel´, en internationell konstmässa som hålls årligen i Schweiz. Konstnären Jayesh Sachdev postade en serie AI-genererade bilder av den hinduiska guden Ganesha på Instagram. Hans post har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier, inklusive från Bollywood-skådespelaren Riteish Deshmukh.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 september

Mödrar i Spanien rapporterar missbruk av AI för att skapa nakenbilder av tonårsdöttrar

I den spanska regionen Extremadura har omkring två dussin mödrar rapporterat ett chockerande missbruk av artificiell intelligens: skapandet och spridningen av ultrarealistiska nakenbilder av deras tonårsdöttrar. Fallet uppmärksammades när Miriam Al Adib, en gynekolog och mor, delade en video på Instagram där hon förklarade situationen. De drabbade mödrarna organiserade snabbt en respons via en WhatsApp-grupp. Polisen i Almendralejo har inlett en utredning och flera misstänkta upphovsmän har redan identifierats. Fallet har överlämnats till åklagarmyndigheten för ungdomar.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 23 september

Framtiden för marknadsföring i underhållningsbranschen diskuterades på Variety’s Entertainment and Technology summit

Ledare från Mattel, YouTube, Universal Pictures, Google, Amazon och andra samlades på Variety’s Entertainment and Technology summit för att diskutera framtidens marknadsföring inom underhållningsbranschen. Diskussioner kretsade kring artificiell intelligens, fan-fokuserad tillväxt på sociala medieplattformar som YouTube och TikTok samt den enorma framtiden för onlinespel. Mattel´s VD Ynon Kreiz avslöjade att företagets långsiktiga strategi innefattar att hantera dess immateriella egendom som underhållningsfranchiser snarare än bara leksaker. Fler filmer och shower baserade på Mattel´s varumärken är under utveckling, inklusive ”Hot Wheels” från JJ Abrams, en film baserad på spelet Rock ’Em Sock ’Em med Vin Diesel och ”Polly Pocket” från författaren och regissören Lena Dunham.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 23 september

Är generativ AI framtiden för allt?

Artikelförfattaren diskuterar konsekvenserna av generativ AI, inklusive AI-genererade avatarer som används som influencers. Exemplen inkluderar Imma Gram, en AI-avatar som blev känd på Instagram 2018. Författaren uttrycker oro för att dessa tekniker kan skapa falska bilder och ljud, vilket gör det svårt att avgöra vad som är verkligt. Generativ AI har också lett till problem med felaktiga svar på Stack Overflow, vilket ledde till att tekniken tillfälligt förbjöds 2022. Författaren ifrågasätter om framstegen med generativ AI är oundvikliga eller om vi bör dra oss tillbaka från den nuvarande utvecklingen.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 22 september

ChatGPT Plus pluginbutiken växer, men användningen begränsas

ChatGPT Plus pluginbutiken har nu 952 tillägg, men användare kan endast använda tre åt gången. Om man vill använda olika plugins måste man starta en ny session och välja ett nytt set. Om man vill använda OpenAI:s egen mega-plugin, Advanced Data Analysis, kan man inte köra den med någon av de andra plugins. En användare har hittat att de endast behöver två plugins för dagligt arbete, men kan inte köra dem samtidigt. De två mest användbara plugins enligt användaren är Advanced Data Analysis och WebPilot.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 20 september

Spansk polis utreder AI-manipulerade nakenbilder av unga flickor

Spansk polis utreder en incident där bilder av unga flickor, manipulerade med artificiell intelligens för att ta bort deras kläder, skickades runt i en stad i södra Spanien. En grupp mödrar från Almendralejo, i regionen Extremadura, rapporterade att deras döttrar hade fått bilder av sig själva där de framstod som nakna. En av mödrarna, Miriam Al Adib, använde sin Instagram för att uppmärksamma situationen. Francisco Mendoza, en regional tjänsteman, meddelade att polisen har identifierat några av de unga personer som kan vara involverade i att producera bilderna. Al Adib uppmanade de ansvariga att samarbeta för att lösa problemet, och uttryckte oro över att bilderna kunde laddas upp på pornografiska webbplatser.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 september

Författare stämmer AI-företaget OpenAI för upphovsrättsintrång

En grupp framstående romanförfattare, inklusive John Grisham, Jonathan Franzen och Elin Hilderbrand, har gått med i en rättslig strid mot OpenAI över dess chatbot-teknologi. Fler än ett dussin författare har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI, anklagar företaget för att inkräkta på deras upphovsrätt genom att använda deras böcker för att träna sin populära ChatGPT chatbot. Stämningen, som lämnades in tillsammans med Authors Guild, sa att OpenAIs chatbots nu kan producera ´derivativa verk´ som kan härma och sammanfatta författarnas böcker, vilket potentiellt skadar marknaden för författares arbete.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 september

TikTok lanserar AI-märkning för att förhindra vilseledande innehåll

TikTok introducerar AI-märkning för att förhindra att tittare vilseleds av AI-genererat innehåll. Genom att använda ett AI-verktyg kan skapare tydligt märka sitt AI-genererade innehåll. Videodelningsplattformen testar även ytterligare metoder för att automatiskt märka AI-genererat innehåll, vilket markerar ett betydande steg mot öppenhet och ansvar. TikTok förväntar sig inte att skapare ska märka sina tidigare videor i efterhand. TikTok utvecklar även ett automatiserat system för att upptäcka och märka AI-innehåll och planerar att börja testa en ´AI-genererad´ etikett som kommer att gälla för allt innehåll som identifieras som redigerat eller skapat med hjälp av AI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 19 september

TikTok lanserar verktyg för att märka AI-genererat innehåll

TikTok kommer att lansera ett nytt verktyg som låter skapare märka sitt AI-genererade innehåll. Detta kommer att hjälpa tittare att förstå om innehållet de ser har redigerats eller skapats med AI. TikTok har tidigare uppdaterat sin policy för att hantera syntetiska medier, vilket kräver att människor märker AI-innehåll som innehåller realistiska bilder, ljud eller video, som deepfakes. TikTok arbetar också på att utveckla ett sätt att automatiskt upptäcka och märka AI-innehåll. Dessutom kommer TikTok att döpa om alla sina effekter som använder AI genom att uttryckligen inkludera ´AI´ i deras namn.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 september

Catch+Release lanserar AI-driven sökmotor för användargenererat innehåll

Start-up-företaget Catch+Release, som låter varumärken licensiera innehåll skapat av kreatörer, har lanserat en AI-driven sökmotor som låter användare söka efter användargenererat innehåll med naturligt språk. Företaget hjälper företag att licensiera kreatörsinnehåll för sina marknadsföringskampanjer. Med den nya sökmotorn kan varumärken söka efter lämpligt innehåll utan att behöva flytta mellan olika plattformar. Catch+Release har hittills samlat in 31,3 miljoner dollar i finansiering, inklusive en förlängningsrunda på 8 miljoner dollar som tillkännagavs förra månaden.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 september

Debatt om AI och mänsklighetens framtid

I maj publicerades en varning om att AI kan utrota mänskligheten, undertecknad av ledande AI-forskare och företagsledare. Detta var den mest extrema varningen sedan Oppenheimers tid. Trots detta ignorerades varningen av de flesta svenska medier, inklusive Forskning & Framsteg. Max Tegmark och Per Shapiro kritiserar svenska medier för att inte kritisera mäktiga ekonomiska intressen som AI-företag. Anna Davour från Forskning & Framsteg svarar på kritiken och försvarar tidningens rapportering om AI.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 18 september

AI-verktyg för juridiska dokument: En välsignelse eller en förbannelse?

För mindre än ett år sedan introducerade OpenAI ett generativt AI-verktyg, ChatGPT, och nådde snabbt 100 miljoner användare snabbare än TikTok eller Instagram. Generativ AI är en AI-driven stor språkmodell som genererar mänskliknande text baserat på sammanhang och tidigare konversationer. Verktyget har använts för allt från att skriva webbkopior till att skapa dikter till att utarbeta juridiska dokument. Men informationen kanske inte alltid är korrekt eller läsbar. OpenAI är inte det enda företaget som introducerar denna AI-programvara. Google släppte sin egen gen AI-modell, Google Bard, Microsoft släppte Bing AI, och den juridiska världen har introducerats till Harvey AI. Federal Trade Commission (FTC) utreder OpenAI för möjliga överträdelser av konsumentlagstiftningen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 15 september

Meta förbereder sig för att avslöja sin efterlängtade AI-modell

Teknologigemenskapen väntar i spänd förväntan på att Meta, tidigare känt som Facebook, ska avslöja sin mycket efterlängtade artificiella intelligens (AI) modell. Meta siktar på att göra en betydande inverkan i AI-området, efter OpenAI:s banbrytande framgång med GPT-3 och GPT-4 modellerna. Meta´s främsta motivation bakom deras satsning på AI är att förbättra användarupplevelser på sina plattformar, inklusive Facebook, Instagram och WhatsApp. Konkurrensen mellan Meta och OpenAI väntas intensifieras i kampen om dominans inom AI-området.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 15 september

Peakto lägger till stöd för Luminar Neo

Fotokatalogiseraren Peakto har meddelat att den lägger till stöd för Luminar Neo. Peakto, som skapats av Cyme, fungerar redan med flera plattformar, inklusive Lightroom Classic, Apple Photos, Aperture och Instagram. Luminar Neo är en fotoredigerare med fokus på AI-verktyg för att ändra bakgrunder, ändra hudtextur och manipulera belysning. Det integreras också med Photoshop, Lightroom och Apple Photos. Peakto kommer att synkroniseras kontinuerligt med Luminar Neo, så användare behöver inte undra om de ser den senaste versionen av en fil de arbetade med. Peakto kostar $189 för engångsbetalning eller genom en årlig ($60) eller månatlig ($10) prenumeration. Luminar Neo kostar $15 i månaden, $99 om året eller $149 vartannat år.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 14 september

Google kräver tydliga varningar för AI-genererade politiska annonser

Google har beslutat att politiska annonser som använder artificiell intelligens (AI) måste tydligt ange när bild- eller ljudmaterial har manipulerats syntetiskt. Kampanjer som publicerar AI-genererade annonser på YouTube och andra Google-plattformar måste visa en tydlig varning som användarna inte sannolikt kommer att missa. Den nya policyn träder i kraft i mitten av november och kommer också att gälla för kampanjannonser inför valen i Europeiska unionen, Indien, Sydafrika och andra regioner där Google har en verifieringsprocess. AI-genererat och förfalskat media har blivit vardagligt i politiska medier.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 14 september

Elon Musk varnar för risker med artificiell intelligens vid möte med amerikanska senaten

Techentreprenören Elon Musk varnade för riskerna med artificiell intelligens (AI) vid ett möte med den amerikanska senaten. Mötet, som inkluderade några av techindustrins mest inflytelserika personer, var det första i sitt slag för att diskutera införandet av lagar som reglerar AI. Bland de inbjudna var också Facebook och Instagrams Mark Zuckerberg, Googles Sundar Pichai och Microsoftgrundaren Bill Gates. AI-forskare vid MIT, Max Tegmark, sa att mötet var ett viktigt steg.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 14 september

Teknikledare diskuterar tillsynslagstiftning för AI i stängd senatsforum

Under ett stängt senatsforum i Washington diskuterade ledare inom teknikbranschen möjliga lagstiftningsåtgärder för tillsyn av artificiell intelligens (AI). Bland deltagarna fanns några av branschens största namn, inklusive Meta´s Mark Zuckerberg, X och Tesla´s Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Musk uppgav att det fanns en stark konsensus om att viss reglering behövs. Vissa senatorer kritiserade dock det privata mötet och menade att teknikledare borde vittna offentligt.

Direktlänk Dela Dakota Radio Group News fördjupade 13 september

Canva och ChatGPT: En guide till att skapa design med AI

Canva, en designplattform, syftar till att förenkla designprocessen genom att erbjuda användarvänliga funktioner och professionella kapabiliteter. Plattformen är lämplig för en mängd olika användningsområden och tillämpningar, från företagsägare som vill förbättra sitt marknadsföringsmaterial till individer som hoppas piffa upp sitt CV. Canva kan användas tillsammans med AI-verktyget ChatGPT för att skapa en mängd olika design snabbt och effektivt. För att aktivera plugin-programmet behöver användarna ha ChatGPT Plus, som ger tillgång till plugin-program. Både Canva och plugin-programmet är gratis att använda.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 13 september

Vertikala versioner av Hollywoodfilmer skapas med AI

Det kreativa duon Walid Fatam har ändrat bildförhållandet för Hollywoodfilmer som Star Wars, Harry Potter och Twilight, för att se hur de skulle se ut om de filmades vertikalt. Fatam, från Marocko, har omvandlat scener från dessa filmer med hjälp av Adobe Photoshops AI-drivna verktyg Generative Fill. Alla scener måste vara fasta skott, vilket innebär att det inte bör finnas några rörelser, zoom eller kameraskakningar. Fatams videor har blivit mycket populära på TikTok, med Harry Potter- och Twilight-videorna som båda har fått fem miljoner visningar.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 12 september

Meme-myntmarknaden svalnar: Shiba Inu sjunker, Wall Street Memes förväntas stiga

Meme-myntmarknaden svalnar, med Shiba Inu (SHIB) som upplever en prisnedgång på 36% under den senaste månaden. ChatGPT har gett inblick i om SHIB kan vända innan slutet av 2023 eller om token fortsätter att falla. ChatGPT har också erbjudit en intressant prognos för det nya Wall Street Memes (WSM) token, som förbereds för flera Tier-1-börsnoteringar de kommande veckorna. Shiba Inu handlas för närvarande runt nivån $0,0000072 - en nivå som inte har setts sedan början av juli. Å andra sidan har Wall Street Memes exploderat på scenen de senaste månaderna, vilket snabbt har blivit en av de mest efterlängtade nya meme-myntlanseringarna.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 12 september

Meta planerar att utmana OpenAI med sin egen AI-chattbot

Meta planerar att utmana, om inte överträffa, de kraftfulla GPT-4 chattbotarna som utformats av OpenAI med sin egen avancerade artificiella intelligensbot. Företaget planerar att träna den stora språkmodellen (LLM) tidigt nästa år. Enligt Wall Street Journal har Meta köpt upp Nvidia H100 AI-träningschips och förstärker intern infrastruktur för att inte behöva förlita sig på Microsofts Azure molnplattform för att träna sin nya chattbot. Det finns redan en grupp inom företaget som sattes samman tidigare i år för att börja bygga modellen, med målet att snabbt skapa ett verktyg som kan efterlikna mänskliga uttryck. En läcka i juni antydde att en ny Instagram-funktion skulle ha chattbotar integrerade i plattformen som kunde svara på frågor, ge råd och hjälpa användare att skriva meddelanden. Användare skulle också kunna välja mellan ”30 AI-personligheter och hitta den de gillar bäst”.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 12 september

Meta planerar att bygga AI-modell för att rivalisera med OpenAI´s GPT-4

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, planerar att matcha Microsofts OpenAI:s mest avancerade modell av ChatGPT. Meta avser att börja träna sin stora språkmodell i början av 2024. Företaget vill att det nya systemet ska vara flera gånger mer kraftfullt än Llama 2, dess nuvarande AI-språkmodell som det släppte med Microsoft i juli.

Direktlänk Dela The Logic fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar ny AI för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms, Facebook och Instagrams moderbolag, arbetar på ett nytt artificiellt intelligenssystem för att konkurrera med OpenAI:s avancerade modeller, enligt källor som citeras av Wall Street Journal. Projektet syftar till att skapa en AI-modell som är betydligt kraftfullare än Metas nuvarande erbjudande, Llama 2. Den nya modellen förväntas släppas i början av 2024 och är en stor del av Mark Zuckerbergs plan att göra Meta till en konkurrent inom AI-industrin. Meta utökar sina datacenter och förvärvar avancerade Nvidia-chips för AI-utbildning. Trots att Meta och Microsoft har bildat en allians för att stödja Llama 2 på Azure och Windows, är företag som Google och Alibaba också på väg in i AI-världen.

Direktlänk Dela CryptoTVPlus fördjupade 11 september

Meta kan byta namn till MetAI, utvecklar kraftfullt nytt AI-system

Enligt källor som är insatta i Metas interna situation kan företaget komma att byta namn till MetAI på grund av grundaren och VD:n Mark Zuckerbergs besatthet av artificiell intelligens (AI). Meta har spenderat större delen av 2023 med att vänta på detta, vilket understryker företagets engagemang för teknologin. Tidigare under året hävdade företaget att deras nya AI-system var bättre än GPT-3, det stora språkmodellen (LLM) bakom verktyg som ChatGPT. Men konkurrensen kring AI innebar att dessa påståenden snabbt blev föråldrade. OpenAI, utvecklaren av AI-chattboten, presenterade en ny version av sin LLM, GPT-4, som är mycket kraftfullare än den tidigare. Meta har dock inte gett upp och presenterade nyligen sin egen AI-modell, Llama 2, som också utvecklades tillsammans med Microsoft och är öppen källkod. Flera källor har indikerat att Meta utvecklar ett nytt AI-system som förväntas vara lika kraftfullt som OpenAIs mest avancerade modell och kan vara klart nästa år. Detta system skulle hjälpa andra företag att utveckla verktyg som genererar sofistikerad text, analys och andra resultat. Meta hoppas kunna börja träna sitt nya AI-system i början av 2024 och planerar att träna sin nya AI-modell på sin egen infrastruktur. Zuckerberg skulle återigen driva för att företagets nya generativa AI ska vara öppen källkod och därmed gratis tillgänglig så att andra organisationer kan utveckla verktyg baserade på AI.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 11 september

Sex AI-verktyg för att automatisera marknadsföring och försäljning

Lanseringen av ChatGPT 2022 ledde till en influx av marknadsföringsinriktade AI-produkter. Marknadsföringsindustrin har varit en av de snabbast växande adoptörerna av generativa AI-verktyg. Dessa verktyg kan personalisera utskick och skapa dynamiskt webbplatsinnehåll och marknadsföringsmaterial. Trots utmaningar som integritetsproblem och lagliga ansvarsfrågor kan generativa AI-verktyg förbättra marknadsföring och försäljningsinsatser. Sex verktyg som kan automatisera marknadsföring och försäljningsuppgifter har valts ut baserat på professionella och användarrecensioner: ChatGPT, Jasper, Einstein GPT, Rapidely, Manychat och Flick.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 11 september

Meta planerar att avslöja banbrytande AI-modell för att konkurrera med OpenAI:s GPT-4

Mark Zuckerbergs Meta förbereder sig för att avslöja en banbrytande AI-modell, vilket markerar Metas avgörande inträde i den stora ligan av AI-teknologi. Detta indikerar en förutsebar rivalitet med etablerade krafter som OpenAI. Meta planerar att ha denna revolutionerande AI-modell operationell och redo att göra sin debut nästa år. Företaget planerar att inleda träningsfasen för AI-modellen under det första kvartalet 2024. Meta kanaliserar betydande resurser till att förvärva ett ökat antal Nvidia H100 AI-träningschips. Detta innebär att Meta har för avsikt att underlätta träningen av den nya modellen inom sin infrastruktur.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 11 september

Meta utvecklar ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI´s GPT-4

Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, arbetar på en banbrytande artificiell intelligens (AI) modell för att konkurrera med OpenAI´s GPT-4. CEO Mark Zuckerberg planerar att släppa den nya AI-modellen nästa år, med träning som ska börja i början av 2024. Modellen är utformad för att besitta alla funktioner hos en stor språkmodell (LLM), inklusive sofistikerad textgenerering, analys och mänskligt uttryck. Meta har börjat köpa en större mängd NVIDIA H100 AI-träningschips för att träna den nya modellen.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 11 september

Meta utvecklar ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI

I juli släppte Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, sin AI-modell Llama 2. Nu rapporteras det att VD Mark Zuckerberg planerar att konkurrera med företag som OpenAI genom att utveckla en ny AI-modell som är överlägsen Llama 2 och kommer att rivalisera GPT-4, OpenAI:s senaste stora språkmodell. Meta planerar att lansera den nya AI-modellen nästa år och hoppas på att börja träna AI-modellen så tidigt som de första tre månaderna 2024. Zuckerberg trycker på för att göra AI-modellen öppen källkod och därmed gratis för företag att skapa AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 11 september

Google kräver att AI-genererade valannonser ska märkas

Google kommer snart att kräva att alla valannonsörer avslöjar när deras budskap har ändrats eller skapats av artificiella intelligensverktyg. Uppdateringen, som gäller från mitten av november, kräver att valannonsörer på Googles plattformar varnar tittarna när deras annonser innehåller bilder, video eller ljud från generativ AI. Annonsörer måste inkludera framträdande språk som ´Detta ljud skapades av en dator´ eller ´Denna bild skildrar inte verkliga händelser´ på ändrade valannonser på Googles plattformar. Uppdateringen förbättrar Googles transparensåtgärder för valannonser, särskilt med tanke på den växande förekomsten av AI-verktyg.

Direktlänk Dela Brainerd Dispatch fördjupade 9 september

Opus Clip: AI-verktyg för att skapa engagerande korta videor för sociala medier

Opus Clip är ett AI-verktyg som kan extrahera de mest engagerande delarna av långa videor för att skapa virala kortfilmer och annat innehåll för sociala medier. Användare kan logga in på Opus Clip-webbplatsen, ladda upp en video, och låta AI:n analysera videon och identifiera de mest tilltalande delarna. Dessa höjdpunkter extraheras och omorganiseras till sammanhängande kortfilmer. Användare kan sedan granska och redigera klippen, och sedan ladda ner och dela dem på sina föredragna sociala medieplattformar. Opus Clip erbjuder också AI Curation, AI Virality Score, AI Keyword Highlighter, och andra funktioner.

Direktlänk Dela Passive Income MD fördjupade 8 september

AI-genererad Drake-låt kvalificerar sig inte för Grammy, säger Recording Academy

Recording Academy, organisationen bakom Grammys, har klargjort att AI-genererade låten ´Heart on My Sleeve´ av Drake inte kommer att kvalificera sig för ett pris. Enligt CEO Harvey Mason Jr. är låten ´inte berättigad till Grammy-övervägande´. Skaparen, känd som Ghostwriter, släppte nyligen en annan låt med AI-genererade sång av Travis Scott och 21 Savage. Mason Jr. vill nu klargöra akademiens ställning till Ghostwriters låt. ´Även om den skrevs av en mänsklig skapare, erhölls inte sången lagligt; sången godkändes inte av skivbolaget eller artisterna; och låten är inte kommersiellt tillgänglig,´ säger Mason Jr.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 september

OpenAI lägger till Canva plugin i ChatGPT

OpenAI har nyligen lagt till flera nya och användbara ChatGPT-plugins som förbättrar upplevelsen och tillför olika verktyg till den populära AI-chattboten. Canva är det senaste pluginet som har lagts till i ChatGPTs stora bibliotek av tredjepartsplugins. Med ChatGPT Canva-pluginet kan du generera inlägg till sociala medier, TikTok-videor, Instagram Reels, webbsidemallar, affischer och mycket mer. Bild- och videoresultaten kan också anpassas. För att använda Canva-pluginet i ChatGPT måste du vara prenumerant på ChatGPT Plus, vilket kostar $20 per månad.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 8 september

Warner Music Central Europe tecknar skivavtal med virtuell influencer Noonoouri

Warner Music Central Europe har tecknat sitt första skivavtal med en virtuell influencer, Noonoouri, och debuterar hennes AI-genererade singel, ´Dominoes´, med en officiell musikvideo på fredag. Noonoouri, skapad av Joerg Zuber från den kreativa byrån Opium Effect, är verifierad på Instagram med över 400 000 följare. Hennes avatar är CGI, inte AI-genererad. Det är specifikt Noonoouris sång på spåret som producerades av generativ AI, baserat på en riktig sångares röst, men det är oklart vilket system som användes. Låten skrevs, komponerades och spelades in av en grupp mänskliga artister, inklusive den tyska producenten DJ Alle Farben (riktiga namn Franz Zimmer), som kommer att dela royalty med Warner.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 7 september

Google inför nya regler för AI-genererade valannonser

Valannonser som körs på Google och YouTube och som är skapade med artificiell intelligens (AI) kommer snart att behöva bära en tydlig upplysning, enligt nya regler skapade av företaget. Detta kommer som svar på oro över hur lätt vilseledande information kan skapas och spridas online med nya AI-verktyg som OpenAI´s ChatGPT och Googles Bard. Från mitten av november kommer valannonsörer att behöva avslöja att annonser som innehåller AI-genererade element har genererats av en dator eller inte visar verkliga händelser. Mindre ändringar som att ljusa upp eller ändra storlek på en bild kräver inte en sådan upplysning.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 september

Google kräver tydliga avslöjanden från valannonsörer som använder AI-genererat innehåll

Google planerar att kräva att verifierade valannonsörer gör ´tydliga och märkbara´ avslöjanden när deras annonser innehåller AI-genererat innehåll, enligt ett blogginlägg från teknikjätten. Ändringarna kommer att genomföras i takt med att artificiell intelligens blir allt vanligare inför presidentvalet 2024. Uppdateringen av Googles policy för politiskt innehåll kommer att anlända i mitten av november och kommer att kräva att avslöjanden placeras på tydliga platser på bilder och videor. Ljudinnehåll ingår i avslöjandekraven, även om AI-genererat innehåll som är ´obetydligt för de påståenden som görs i annonsen´, såsom färgkorrigeringar, bildstorleksändringar och beskärningar, är undantagna.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 september

OpenAI introducerar Canva-plugin för sin AI Chatbot, ChatGPT

OpenAI har meddelat att de har introducerat en Canva-plugin för sin AI Chatbot, ChatGPT. Pluginen låter användare skapa visuella produkter som banners, logotyper, grafik och mer snabbt. Med integrationen av den nya pluginen kan ChatGPT Plus-användare skapa visuella produkter för alla sociala medieplattformar som Instagram och Facebook, bland andra. Pluginen är för närvarande endast tillgänglig på ChatGPT Plus, som är den betalda versionen av chatten. Användare kan välja från olika mallar och ChatGPT skapar en anpassad mall med den givna texten.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 6 september

Google Bards AI-chatbot avslöjar toppkryptoval för augusti: Chiliz, Gala Games och Watchvestor

Google Bards AI-chatbot har avslöjat sina toppkryptoval för augusti: Chiliz (CHZ), Gala Games (GALA) och Watchvestor (WVTR). Chiliz har fått erkännande för sin omvandlande inverkan på fan-engagemang inom sport- och underhållningsindustrin. Gala Games har fått uppmärksamhet för sitt engagemang för att stärka spelare och skapare inom spelindustrin. Watchvestor (WVTR) kommer att kapitalisera på lyxklockmarknaden, som enligt Statista kommer att generera 48 miljarder dollar i intäkter 2023, genom att bygga den första någonsin fraktionerade lyxklockmarknaden på blockkedjan.

Direktlänk Dela Euro Weekly News fördjupade 6 september

Meta planerar att införliva AI i sina huvudsakliga sociala nätverk

Meta planerar att införliva artificiell intelligens (AI) i sina huvudsakliga sociala nätverk, inklusive Instagram, Messenger och WhatsApp. På Instagram planerar företaget att inkludera text-, bild- och videogeneratorer, vilket skulle tillåta användare att modifiera bilder de publicerar i Stories med en bildgenerator. För Messenger och WhatsApp planerar Meta att inkludera en AI-assistent eller chatbot liknande ChatGPT. Mark Zuckerberg bekräftade dessa planer och sa att de är en expansion av företagets metaverse-ansträngningar.

Direktlänk Dela El Comercio fördjupade 5 september

ChatGPT erbjuder avancerade verktyg för att skapa diagram och tabeller

ChatGPT, en generativ AI-chattbot, erbjuder flera metoder för att skapa diagram och tabeller. I den kostnadsfria versionen kan användare skapa tabeller, men inte diagram. Med tillägget Advanced Data Analysis (tidigare ´Code Interpreter´) till ChatGPT Plus kan användare skapa både diagram och tabeller. Det finns också möjlighet att använda olika diagramtillägg med ChatGPT Plus, men dessa tar användaren ut ur ChatGPT-gränssnittet och använder externa tjänster. Advanced Data Analysis producerar relativt fula diagram, men det kompenserar med sin informationsvärde.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 5 september

AI används för att skapa bilder av barn stulna under Argentinas diktatur

Santiago Barros, en argentinsk publicist, använder artificiell intelligens (AI) för att skapa bilder av hur barn till försvunna föräldrar under militärdiktaturen 1976-1983 kan se ut idag. Barros laddar upp dessa bilder på Instagram-kontot iabuelas, en sammansättning av de spanska orden för AI och mormor. Han använder appen Midjourney för att kombinera bilder av de försvunna föräldrarna och skapa bilder av hur deras barn kan se ut idag. Projektet syftar till att väcka medvetenhet och uppmuntra de över 46 som kan ha tvivel om sitt ursprung att söka svar. Dock betonar organisationen Grandmothers of Plaza de Mayo att det enda säkra sättet att koppla dessa personer till deras biologiska familjer är genom DNA-tester.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 4 september

Santiago Barros, en argentinsk publicist, använder artificiell intelligens för att skapa bilder av hur barn till försvunna föräldrar under Argentinas militärdiktatur kan se ut idag. Han använder appen Midjourney för att kombinera foton av de försvunna föräldrarna och skapar bilder av hur deras barn kan se ut som vuxna. Bilderna laddas upp på Instagram-kontot iabuelas. Projektet syftar till att väcka samvetet hos de över 46 som kan ha tvivel om sitt ursprung och påminna om de över fyra decennierna som ´Grandmothers of Plaza de Mayo´ har tillbringat med att försöka hitta dessa barn. Gruppen uppskattar Barros initiativ men varnar för att endast DNA-tester är det ofelbara verktyget för att koppla dessa människor till deras biologiska familjer.

The Associated Press fördjupade 3 september

Facebook, Instagram och TikTok har försökt hålla sträng kontroll över sexualiserat innehåll, men en ny typ av sexualiserat innehåll har börjat smyga sig förbi deras modereringssystem: annonser för lättklädda och snuskpratande chatbots, drivna av vad deras skapare säger är artificiell intelligens. Dussintals tech-startups har kört explicita annonser på TikTok, Instagram och Facebook de senaste månaderna för appar som främjar arbetsplats-olämpliga upplevelser. Apparna lockar med ´NSFW-bilder´, skräddarsydda pinuppor och chattar utan censurering. Många av dem har digitalt skapade potentiella ´flickvänner´ med stora bröst och tighta kläder.

NBC News fördjupade 1 september

ChatGPT Plus och OpenAI:s kodinterpreter kan göra fantastiska saker, men de ställer också stora frågor om datasäkerhet. För att ChatGPT Plus ska kunna bearbeta dina data behöver den tillgång till dem, vilket kan innebära en stor risk. OpenAI har introducerat en ny nivå av köpbar ChatGPT-tjänst, ChatGPT Enterprise, som löser många av dessa bekymmer genom att inte använda kundens prompter och företagsdata för att träna OpenAI-modeller och genom att tillhandahålla dataskydd för data i transit och i vila. Dock har ingen prissättning avslöjats ännu.

ZDNet fördjupade 31 augusti

Typeface introducerar integrerad lösning för AI-drivna marknadsföringskampanjer med GrowthLoop och Google Cloud

Typeface har introducerat en ny lösning i samarbete med GrowthLoop och Google Cloud´s BigQuery och GenAI Foundation Models. Lösningen kombinerar kundintelligens, publikdefinition och innehållspersonalisering i en enda AI-drivna arbetsflöde. Detta effektiviserar och snabbar upp marknadsföringskampanjer i stor skala. Genom att använda generativ AI kan marknadsförare snabbare lansera kampanjer, öka effektiviteten och upprätthålla ett enhetligt varumärkesbudskap över alla kontaktpunkter. Lösningen är nu tillgänglig i privat förhandsvisning för nuvarande BigQuery-användare eller användare som söker att migrera till BigQuery.

Direktlänk Dela Portada Online fördjupade 30 augusti

AI hjälper till att hitta en lokal bilverkstad

En bilägare använde AI-verktyget ChatGPT Plus för att hitta en lokal mekaniker till sin 13 år gamla Ford. Genom att använda WebPilot-pluginen kunde ChatGPT Plus analysera Yelp och Google recensioner för att identifiera den mest populära mekanikern i bilägarens stad. AI-verktyget hade dock vissa svårigheter med att korrekt tolka sökresultaten, och behövde mer specifika instruktioner för att ge korrekta resultat. Slutligen rekommenderade AI-verktyget en verkstad som bilägaren var mycket nöjd med.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 30 augusti

AI-bilder kan vara svåra att skilja från äkta

AI-bilder har snabbt utvecklats från löjligt bisarra till skrämmande trovärdiga, med stora konsekvenser för att inte kunna skilja äkta bilder från de som genereras av AI. AI-verktyg för att skapa bilder är lättillgängliga och antingen gratis eller lågkostnad. OpenAI:s Dall-E 2, Stable DIffusion, Midjourney och Craiyon skapar trovärdiga bilder som kan lura vid första anblicken. Teknikindustrin arbetar med vattenmärkning och andra lösningar för att identifiera AI-genererade bilder. Det finns metoder för att utvärdera bilder och öka sannolikheten att du inte blir lurad av en robot.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 30 augusti

GM använder Google-drivna AI-chatbotar i sina fordon

GM (GM) har avslöjat att de använder AI-chatbotar, drivna av Googles (GOOG, GOOGL) molnbaserade konversations-AI-teknologi, för att utföra en rad uppgifter, inklusive att prata med kunder via sin OnStar in-car concierge. Sedan 2022 har GM använt en produkt som kallas OnStar Interactive Virtual Assistant (IVA) för att ge OnStar-kunder skräddarsydda svar på frågor som rutt- och navigeringshjälp. GM säger att AI-chatbotarna fungerar på de flesta GM-fordon från modellår 2015 och nyare som är anslutna via OnStar. GM och Google har fördjupat sitt teknikförhållande, med en infotainment-system från Google som kommer till dess framtida bilar, börjar med 2024 Chevrolet Blazer EV.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise med dubbel hastighet och obegränsad användning

OpenAI, ledd av Sam Altman, har lanserat ChatGPT Enterprise, vilket beskrivs som den största nyheten sedan debuten av deras konversationsrobot ChatGPT. Detta nya verktyg ger företag tillgång till GPT-4 utan användningsbegränsningar och med dubbel prestanda jämfört med tidigare versioner. I november förra året blev OpenAI ett känt namn efter lanseringen av ChatGPT, där ett stort antal användare för första gången upplevde kraften i generativ artificiell intelligens (AI). På bara några månader hade verktyget över 100 miljoner aktiva användare per månad, överträffande Instagram och Spotify.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 29 augusti

Vid Googles stora molnkonferens, Google Next ´23, gjorde företagets ledare flera framåtblickande uttalanden och annonserade nya innovationer för att hjälpa utvecklare och IT-chefer att planera för framtida molnutbyggnader. Google har arbetat mycket för att ge utvecklare möjlighet att bygga nästa generation av molnbaserade applikationer och införliva generativa AI-förmågor. Företaget presenterade Duet AI, ett verktyg för utvecklare som liknar Microsofts GitHub AI-assisted Copilot. Duet AI syftar till att hjälpa utvecklare att producera kod på Googles molnplattform. Google har också introducerat vad de kallar ´kontextmedveten kodgenerering´ och Duet AI för databaser och dataanalys i molnet.

ZDNet fördjupade 29 augusti

Ny EU-lag gäller nu för stora teknikföretag

En ny EU-lag, Digital Services Act (DSA), har börjat gälla för 19 stora teknikföretag, inklusive Elon Musks X, Tiktok, Apple, Facebook och Google. Lagen, som har varit i kraft sedan november förra året, kräver att företag gör mer för att tillgodose användarnas önskemål. Användare kommer nu att kunna stänga av ´rekommendationer´ och få ett mer neutralt flöde. Det kommer också att bli enklare att flagga olagligt innehåll. Företag som inte följer reglerna kan bötfällas upp till 6 procent av sin globala omsättning eller bli förbjudna i EU.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 28 augusti

Meta presenterar Code Flame, ett AI-baserat programmeringsverktyg

Konglomeratet Meta, som inkluderar plattformar som Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp, presenterade sin senaste innovation på torsdagen: Code flame. Detta revolutionerande programmeringsverktyg använder artificiell intelligens för att effektivt översätta text till kod. Företaget tillkännagav lanseringen av Code Llama, ett verktyg baserat på dess avancerade Llama 2-språkmodell. Meta introducerade också två specialiserade varianter, Flame Python coden och Code Llama-Instruct. Trots dessa verktygs förmåga att förstå naturliga språkinstruktioner, råder Meta att de inte ska användas för att tolka naturliga språkinstruktioner. Istället är huvudmålet med dessa verktyg att effektivisera utvecklarnas arbetsflöden.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 27 augusti

Amazon kritiseras för AI-genererad konst i Fallout-serie

Amazon har hamnat i kontrovers efter att ha debuterat den första reklambilden för sin kommande live-action-serie Fallout, en bild med en AI-genererad bakgrund. Detta sker mitt under Writers and Actors Guild-strejkerna där AI är en central fråga. Kritiken riktar sig mot att Amazon, ett biljon dollar företag, använder AI för att generera konst istället för att anlita en konstnär. Detta väcker frågor kring upphovsrätt och arbetsförhållanden inom industrin. Amazon har ännu inte svarat på begäran om kommentar om bilden i fråga.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 26 augusti

Så här får du ChatGPT att ge källor och citat

ChatGPT, en AI-chatbot, har kritiserats för att inte ge källor, fotnoter eller länkar till varifrån den hämtat informationen den använder i sina svar. Men genom att ställa rätt frågor kan användarna få ChatGPT att ge källor. Användare kan till exempel be om källor för ett tidigare svar, specifikt be om URL-källor eller be om ett specifikt antal URL-källor. Det är dock viktigt att komma ihåg att ChatGPT ofta är mer fel än rätt och att det fortfarande kan hitta på svar. Användare bör också vara medvetna om att ChatGPT inte kan ge någon information efter 2021.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 24 augusti

ChatGPT: Ett populärt verktyg för startups utvecklat av OpenAI

ChatGPT, utvecklad av OpenAI, har snabbt blivit ett populärt verktyg för startups, med över 100 miljoner användare och 1,6 miljarder besök på webbplatsen i juni 2023. Dess snabba tillväxt har överträffat populära plattformar som Instagram och Netflix, med 1 miljon användare på bara 5 dagar. Även om Threads sedan dess har överträffat ChatGPT som den snabbast växande applikationen, förblir den ett kraftfullt verktyg för startups. Startups utnyttjar ChatGPT på olika sätt, inklusive idévalidering, marknadsundersökningar, affärsmodell design, finansiering och produktutveckling. Dessa prompts hjälper startups att få värdefulla insikter, brainstorma idéer och tänka kritiskt om sina erbjudanden.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 24 augusti

Studie av latinamerikanska högskolestudenter avslöjar oro över vapenvåld och mental hälsas inverkan på sexlivet

En studie genomförd av dejtingappen Chispa, som ägs av Match Group, i samarbete med Dr. Jake Beniflah, verkställande direktör för Center for Multicultural Science, undersöker beteenden, attityder och kulturella influenser som formar livet för latinamerikanska högskolestudenter. Studien visar att de flesta studenter är oroade över ökande vapenvåld, 75% tycker att böcker med rasistiska teman inte bör förbjudas i offentliga skolor och 48% av latinamerikanerna tror att mental hälsa har en inverkan på deras sexliv. Studien avslöjar också insikter om teknologi, säkerhet, politik, sociala värden, mental hälsa, sexuellt beteende och språkanvändning.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 23 augusti

JMIR Nursing välkomnar inlämningar för speciellt temanummer om AI inom sjukvård

JMIR Nursing har utlyst ett speciellt temanummer som granskar ´Artificiell Intelligens (AI) inom sjukvård´. AI revolutionerar hälso- och sjukvården och har använts för att stödja sjuksköterskor, patienter och deras familjer. AI kan ta formen av chatbots, virtuella assistenter, rekommendationssystem och skräddarsydda patient- och sjukvårdsutbildningsstöd. Det har visats att AI kan förbättra sjukvården, men det kan också introducera nya typer av utmaningar inom hälso- och sjukvården. Sista datum för inlämning är 31 oktober 2023.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade 23 augusti

Modellen BEC Judds Barbie-liknande Utseende Förvånar Fans

Fans var chockade över BEC Judds utseende, som påminde om Barbie, men det finns de som tror att det skapades av AI. Hon är en modell och en före detta frus assistent, och hon ändrade nyligen sin hårfärg från mörkblond till en ljus platina blond.rosa läppstift. Fyrbarnsmamman gick på Barbie-eventet med blåa kontaktlinser och skrev under ett foto av sig själv med orden ´Hej, Barbie Beck.´ En fan uttryckte sin förvirring och sa: ´Jag trodde det var AI-versionen!´ Å andra sidan satte hon snabbt stopp för rykten om att bilden hade skapats av artificiell intelligens och avslöjade att håret faktiskt var en peruk. Hennes 760 000 följare på Instagram hyllade det vågade utseendet, och många av hennes andra följare höll med dem. En plastikkirurg varnade dock för att ha operation på en ´Barbie-docka´.

Direktlänk Dela Technotrenz fördjupade 22 augusti

Meta bekräftar icke-personliga innehållsflöden för EU-användare

Meta har bekräftat att icke-personliga innehållsflöden kommer att lanseras på Facebook och Instagram i Europeiska unionen. Detta följer efter en liknande tillkännagivelse från TikTok tidigare denna månad. Beslutet kommer som ett svar på EU:s Digital Services Act (DSA), som kräver att större plattformar och sökmotorer ger användare möjligheten att stänga av AI-drivna ´personaliserings´-funktioner. Med DSA måste användare av större plattformar erbjudas ett val av ett icke-algoritmiskt flöde, där innehållssortering inte baseras på spårning. Istället kan innehållet beställas och visas kronologiskt eller rankas efter lokal popularitet. Det är ännu inte klart när Meta exakt kommer att lansera AI-avstängningsknappen, men tidsfristen för VLOP:ers överensstämmelse med DSA är fredag, så förmodligen kommer den att göras tillgänglig mycket snart.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 augusti

OpenAI förvärvar sitt första företag, Global Illumination

OpenAI har förvärvat sitt första företag, Global Illumination, skaparna av ett online-rollspel jämfört med Minecraft. Ekonomiska detaljer om affären har inte offentliggjorts. OpenAI meddelade förvärvet i ett kort uttalande, och sa att hela Global Illumination-teamet, som tycks bestå av åtta personer, kommer att ansluta sig till företaget. Global Illumination är ett företag som har utnyttjat AI för att bygga kreativa verktyg, infrastruktur och digitala upplevelser. Teamet har tidigare designat och byggt produkter tidigt på Instagram och Facebook och har också gjort betydande bidrag på YouTube, Google, Pixar, Riot Games och andra anmärkningsvärda företag.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 21 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination för att förbättra sin AI-utveckling genom spel

OpenAI har förvärvat New York-baserade startup Global Illumination för att uppnå sitt slutliga mål att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI). Global Illumination har använt AI för att bygga kreativa verktyg och digitala upplevelser och har tidigare bidragit till produkter på Instagram och Facebook. Teamet arbetar för närvarande på Biomes, ett open source MMORPG som liknar Microsofts Minecraft. Förvärvet kommer vid en viktig tidpunkt för OpenAI, som står inför utmaningar med användarbehållning och insamling av träningsdata. Genom att utforska spel och förstärkningsinlärning hoppas OpenAI kunna samla in omfattande data om mänsklig-datorinteraktion för att främja sin forskning och utveckling av AGI-system.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination, sin första förvärv

2022 markerades av framväxten av generativ artificiell intelligens med banbrytande system som Midjourney och ChatGPT. OpenAI, känd för sina avancerade AI-verktyg, tog ett överraskande steg genom att förvärva Global Illumination, en New York-baserad AI-fokuserad design-startup. Detta är en stor milstolpe, eftersom det är OpenAIs första förvärv under sina sju år av existens. Global Illumination leds av Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, alla med imponerande bakgrund. Medan AI kan ´tänka´ och ´skapa´, definierar design hur denna skapelse ser ut och hur vi interagerar med den.

Direktlänk Dela Com Limão fördjupade 20 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination, skapare av open-source spelet Biomes

OpenAI meddelade på onsdag att de har förvärvat Global Illumination, ett litet ´digitalt produktföretag´. Företagets huvudprodukt är ett open-source-videospel kallat ´Biomes´, vilket liknar ´Minecraft´. OpenAI uttryckte entusiasm över att teamet ansluter sig till dem för att arbeta med deras kärnprodukter, inklusive ChatGPT. En av Global Illuminations medgrundare, Thomas Dimson, är känd för att ha utvecklat Instagrams innehållsrangordningsalgoritm, vilket ger trovärdighet åt förvärvet. OpenAIs motiv bakom förvärvet är dock oklara.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 20 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination, skapare av öppen källkods-spelet ´Biomes´

AI-företaget OpenAI meddelade nyligen att de har förvärvat Global Illumination, ett digitalt produktföretag vars huvudprodukt är ett öppen källkods-videospel kallat ´Biomes´. Global Illumination har hyllats för sin användning av AI för att skapa kreativa verktyg och digitala upplevelser. OpenAI ser fram emot att deras team kommer att bidra till företagets kärnprodukter, inklusive ChatGPT. En av Global Illuminations medgrundare är Thomas Dimson, som skapade Instagrams innehållsrangordningsalgoritm.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 20 augusti

AI-skapade verk skyddas inte av upphovsrätten, enligt amerikansk domstol

En debatt pågår om verk skapade av generativ artificiell intelligens (AI) kan skyddas av upphovsrätt. Vissa domare har bestämt att det inte är möjligt, medan andra har hävdat motsatsen. En federal domare i Los Angeles har nyligen beslutat att upprätthålla en slutsats från det amerikanska upphovsrättskontoret, som fastslår att konstverk skapade av AI inte skyddas av upphovsrätten. Stephen Thaler, VD för neurala nätverksföretaget Imagination Engines, har försökt få upphovsrätt för AI-verk. I mars publicerade det amerikanska upphovsrättskontoret vägledning som visar att de är öppna för att bevilja skydd och ägande till AI-genererat arbete på en ´fall-för-fall´-basis.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 19 augusti

OpenAI förvärvar New York-baserade startup Global Illumination

OpenAI, känt för sin AI-drivna chattbot ChatGPT, har förvånat teknikvärlden genom att förvärva Global Illumination, ett lovande New York-baserat startup. Detta markerar företagets första offentliga förvärv på nästan sju år. Global Illumination grundades 2021 av Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, och har gjort sig ett namn inom teknikjättar som Instagram, Facebook, YouTube, Google, Pixar och Riot Games. Förvärvet av Global Illumination representerar inte bara en affärstransaktion. Det representerar sammanslagningen av två innovativa enheter som har potential att omdefiniera landskapet för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 19 augusti

Använda AI för att skapa bilder med matchande ansikten

Artikeln beskriver hur man kan använda AI-verktygen Midjourney, InsightFace och Adobe Generative Fill för att skapa bilder med matchande ansikten. Författaren förklarar hur han använde dessa verktyg för att skapa bilder för sin musikpromotion. Han visar hur man kan använda en befintlig bild som vägledning för Midjourney, och hur man kan använda InsightFace för att byta ansikte på en bild. Slutligen används Adobe Generative Fill för att justera håret på bilden. Författaren noterar att det kan ta flera försök innan man får en bild man är nöjd med.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 18 augusti

ChatGPT kan skriva kod, men resultaten är blandade

ChatGPT, en AI från OpenAI, kan skriva kod, men resultaten är blandade. För enkla projekt, som att skriva en WordPress-plugin, kan den göra ett bra jobb. Men när den utmanas att skriva kod för en mer komplex Mac-applikation, producerar den oanvändbar kod. ChatGPT kan vara användbart för daglig kodning om den används för att skriva specifika rutiner eller uppgifter, men det är inte lämpligt att be den leverera en komplett applikation. Det fungerar bäst för någon som redan kan koda. Dessutom, trots att den har mycket domänspecifik kunskap, saknar den visdom och kan inte skriva kod som innehåller nyanser för mycket specifika eller komplexa problem som kräver djup erfarenhet att förstå.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 18 augusti

Använda AI för att skapa matchande karaktärer i bilder

Artikeln diskuterar hur AI-verktyg som Midjourney kan användas för att generera bilder, men också om dess svagheter. Författaren visar hur man kan arbeta runt en av dessa svagheter för att skapa två eller fler karaktärer med matchande ansikten. Tekniken innebär att använda ett befintligt fotografi som en del av bildprompten, vilket ger Midjourney vägledning om vad man ska skapa. Författaren diskuterar också hur man kan använda InsightFace och Adobe Generative Fill för att förbättra bilderna. Slutligen nämns att Midjourney inte längre har en gratis version och kostar 8 dollar i månaden, medan InsightFace erbjuder vissa gratis krediter.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 18 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination

OpenAI meddelade att de har köpt Global Illumination, och tar in hela teamet i AI-företaget. Global Illumination, grundat av Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, har utnyttjat AI för att bygga kreativa verktyg, infrastruktur och digitala upplevelser. Teamet har tidigare designat och byggt produkter tidigt på Instagram och Facebook och har även gjort betydande bidrag på YouTube, Google, Pixar, Riot Games och andra framstående företag. Villkoren för affären offentliggjordes inte.

Direktlänk Dela WebProNews fördjupade 18 augusti

Meta Platforms planerar att lansera gratisprogramvaran Code Llama för att utmana AI-modeller

Meta Platforms, moderbolaget till sociala medieföretaget Facebook, planerar att lansera gratisprogramvaran Code Llama. Programvaran är öppen källkod och syftar till att utmana generativa AI-modeller från Microsoft-stödda OpenAI, Google och andra. Code Llama, som ska rivalisera med OpenAI:s Codex-plattform, baseras på Llama 2, den stora språkmodellen som Meta släppte i juli. Programvaran kan lanseras redan nästa vecka. Code Llama kan dra kunder från andra betalda kodningsassistenter, inklusive Microsofts GitHub Copilot, som använder Codex. Det förväntas underlätta för företag att utveckla AI-assistenter som automatiskt föreslår kod till utvecklare när de skriver.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 18 augusti

Använda AI för att förbättra din digitala marknadsföring

ChatGPT och andra AI-stora språkmodeller har blivit ett kraftfullt verktyg för att förbättra digital marknadsföring. Utvecklad av OpenAI, har ChatGPT förmågan att skapa mänsklig-liknande text baserat på den input den får. Det kan användas för att skapa personlig kundinteraktion, samla data och erbjuda dygnet runt hjälp utan extra kostnader. Dessutom kan det integreras i din webbplats som en kundservice chatbot och användas för att generera innehåll. Det finns också flera plugins tillgängliga för att förbättra produktivitet, marknadsföring och innehållsskapande.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 18 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination, teamet bakom Minecraft-liknande spel Biomes

OpenAI, skaparen av ChatGPT, meddelade på onsdag att de har förvärvat teamet på Global Illumination, en två år gammal startup grundad av tidigare anställda på Meta-ägda Instagram. Detta är OpenAI:s första kända förvärv, som stöds av Microsoft. De ekonomiska detaljerna i förvärvsavtalet har ännu inte offentliggjorts. Hela teamet på Global Illumination har gått med i OpenAI för att arbeta med OpenAI:s kärnprodukter, inklusive ChatGPT. Global Illumination är ett företag som använder AI för att bygga kreativa verktyg, infrastruktur och digitala upplevelser. Det New York-baserade startupföretaget arbetade nyligen med ett Minecraft-liknande videospel som heter Biomes, som är ett open source sandbox MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Games) byggt för webben med hjälp av webbteknologier som Next.js, Typescript, React och WebAssembly, och kan spelas från webbläsaren.

Direktlänk Dela IndianWeb2 fördjupade 18 augusti

OpenAI förvärvar AI-designstartföretaget Global Illumination

OpenAI, företaget bakom DALL-E och ChatGPT, har förvärvat AI-design och utvecklingsstartföretaget Global Illumination. Detta är det första företag som OpenAI förvärvar i sin sjuåriga historia. Det New York-baserade företaget har utnyttjat AI för att bygga kreativa verktyg, infrastruktur och digitala upplevelser. Global Illuminations team, inklusive de tre grundarna Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, kommer nu att arbeta med OpenAIs kärnprodukter, inklusive ChatGPT. Global Illumination har tidigare arbetat med stora teknikföretag som Instagram, Facebook, Google, Pixar och Riot Games.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar teknikexperterna bakom Global Illumination

OpenAI har förvärvat hela teamet från Global Illumination, ett företag medgrundat av teknikentusiasterna Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn. Global Illumination är känt för sina innovativa AI-drivna kreativa verktyg och digitala plattformar, och teamet har tidigare bidragit till produkter på Instagram, Facebook, YouTube, Pixar, Google och Riot Games. Förvärvet markerar ett viktigt steg mot att stärka OpenAIs kärnprodukter, särskilt den populära ChatGPT. Finansiella detaljer om affären har inte offentliggjorts.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 17 augusti

OpenAI LP förvärvar Global Illumination Inc.

Global Illumination Inc., ett litet digitalt företag som utvecklar ´digitala produkter´ för att främja kreativitet, har förvärvats av OpenAI LP, organisationen bakom ChatGPT, för ett okänt belopp. Global Illumination grundades 2021 och enligt OpenAI har det använt artificiell intelligens för att skapa digitala upplevelser, infrastruktur och kreativa verktyg. Teamet bakom företaget sägs ha designat och byggt produkter på Facebook och Instagram tidigt. De har bidragit betydligt till Riot Games Inc., YouTube, Google LLC, Pixar Animation Studios LLC och andra välkända företag.

Direktlänk Dela EnterpriseTalk fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination för att förbättra ChatGPT och andra kärnprodukter

Det framstående artificiella intelligensföretaget OpenAI har meddelat att de förvärvar digitala produktföretaget Global Illumination. Detta är OpenAIs första kända förvärv och förväntas stärka utvecklingen av ChatGPT och andra kärnprodukter. Global Illumination, grundat 2021 av Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, består av ett team som tidigare arbetade på Meta Platforms Instagram. Med förvärvet kommer Global Illuminations expertis inom öppen källkodsteknik för online-spelproduktion att ytterligare förbättra ChatGPT.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination för att förbättra ChatGPT

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har meddelat förvärvet av Global Illumination, ett New York-baserat företag känt för sitt arbete med den populära Minecraft Biomes-klonen. Hela Global Illumination-teamet, inklusive ingenjörer och designers med erfarenhet från ledande teknikföretag som Facebook, Instagram, YouTube, Google och Riot Games, kommer att gå med i OpenAI för att arbeta på olika projekt, med fokus på att förbättra ChatGPT. OpenAI har över 13 miljarder dollar i sin kassa, tack vare bland annat Microsofts investeringar.

Direktlänk Dela Code List fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination i sin första förvärv

OpenAI har förvärvat Global Illumination, ett New York-baserat startup känt för sina AI-drivna verktyg och digitala upplevelser. Detta markerar OpenAI:s första förvärv i sin sjuåriga historia, eftersom företaget siktar på att generera 200 miljoner dollar i intäkter i år och 1 miljard dollar nästa år. Hela teamet från Global Illumination har gått med i OpenAI för att arbeta med företagets kärnprodukter, inklusive ChatGPT. Global Illumination, grundat av Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn 2021, har visat upp en diversifierad portfölj av innovativa projekt.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar digitala produktföretaget Global Illumination

OpenAI meddelade onsdag att de har förvärvat digitala produktföretaget Global Illumination, vilket är den första kända förvärvet av det länge etablerade AI-företaget. Ekonomiska detaljer om affären offentliggjordes inte. Hela Global Illumination-teamet har gått med i OpenAI för att arbeta med våra kärnprodukter, inklusive ChatGPT, sa OpenAI. Global Illumination, baserat i New York, grundades 2021 av Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, som alla tidigare arbetade på Meta Platforms Instagram. Global Illumination har nyligen arbetat med öppen källkodsteknik relaterad till produktion av onlinespel.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar AI-startup Global Illumination

OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, har förvärvat Global Illumination, ett New York-baserat startup-företag känt för sin användning av artificiell intelligens (AI) för att skapa innovativa verktyg, infrastruktur och digitala upplevelser. Detta förvärv markerar en milstolpe för OpenAI, eftersom det är företagets första av sitt slag under dess sjuåriga historia. OpenAI siktar på att uppnå en omsättning på 200 miljoner dollar i år och en ambitiös 1 miljard dollar nästa år. Global Illuminations team har nu anslutit sig till OpenAI för att arbeta med dessa projekt. Framtiden för Global Illuminations spel Biomes är dock oklar, vilket leder till spekulationer om att teamets fokus på OpenAI kan skifta bort från underhållningsprojekt.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination

Artificiell intelligens-företaget OpenAI har gjort sitt första kända förvärv genom att köpa digitala produktföretaget Global Illumination. De finansiella detaljerna i affären har inte offentliggjorts. OpenAI meddelade att hela Global Illumination-teamet, inklusive grundarna Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, har gått med i OpenAI för att arbeta med kärnprodukter, inklusive ChatGPT. Global Illumination, baserat i New York, etablerades 2021 av individer som tidigare arbetat på Meta Platforms Instagram. Förvärvet markerar en viktig milstolpe för OpenAI när det fortsätter att utöka sin kapacitet och expertis inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination och teamet går med i OpenAI

OpenAI har förvärvat Global Illumination, ett företag som använder artificiell intelligens (AI) för att skapa kreativa verktyg och digitala upplevelser. Hela Global Illumination-teamet har gått med i OpenAI och kommer att arbeta med dess kärnprodukter, inklusive ChatGPT. Teamet har tidigare designat och byggt produkter för Instagram och Facebook och har också bidragit betydligt till YouTube, Google, Pixar, Riot Games och andra framstående företag. Global Illumination har nyligen arbetat med Biomes, ett open source MMORPG byggt för webben. Detta är OpenAIs första kända förvärv.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar New York-baserade start-up Global Illumination

AI-företaget OpenAI, som skapade den populära AI-drivna chattboten ChatGPT, har gjort sitt första offentliga förvärv genom att köpa Global Illumination, ett New York-baserat startup som fokuserar på att använda AI för att utveckla kreativa verktyg och digitala upplevelser. Global Illumination, grundat 2021 av Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, har arbetat med produktutveckling på ledande företag som Instagram, Facebook, YouTube, Google, Pixar och Riot Games. En av Global Illuminations mest kända skapelser är Biomes, en open-source sandbox MMORPG liknande Minecraft. Framtiden för Biomes är osäker, men det är troligt att teamets fokus på OpenAI kommer att flyttas bort från underhållningsorienterade projekt.

Direktlänk Dela The 1014 fördjupade 17 augusti

Microsofts nya AI-verktyg, Meta och Microsofts samarbete, och andra tekniska framsteg

Microsoft planerar att ta ut 30 dollar per användare för Copilot Microsoft 365, som beskrivs som ´kraften i nästa generations AI´. Meta och Microsoft samarbetar på ´Llama 2´, Metas AI-språkmodell. EnKash har lanserat Olympus, en affärsplattform för betalningar och förlikningar, särskilt utformad för uppstartsföretag och traditionella företag. OpenAI har lanserat GPT-4 API till alla betalande API-kunder. Gmail inför en funktion som liknar Calendly för att dela tillgänglighet. Instagram har släppt en app som heter Threads, som bedöms vara en stark konkurrent till Twitter.

Direktlänk Dela Accounting Today fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination

AI-företaget OpenAI har förvärvat Global Illumination, ett litet New York-baserat företag som beskriver sig självt som ett ´digitalt produktföretag´. OpenAI har inte offentliggjort villkoren för förvärvet, men meddelade att hela Global Illuminations team har anslutit sig till företaget för att arbeta med dess ´kärnprodukter´, inklusive ChatGPT. Global Illumination har tidigare designat och byggt produkter tidigt på Instagram och Facebook och har också gjort betydande bidrag på YouTube, Google, Pixar, Riot Games och andra framstående företag.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination för att stärka AI-erbjudanden

OpenAI har nyligen förvärvat Global Illumination, ett digitalt produktföretag baserat i New York. Villkoren för förvärvet offentliggjordes inte, men OpenAI har meddelat att hela teamet från Global Illumination kommer att ansluta sig till deras företag för att arbeta med sina kärnprodukter, inklusive ChatGPT. Global Illumination har expertis inom att utnyttja AI för att bygga kreativa verktyg, infrastruktur och digitala upplevelser. Deras teammedlemmar har en stark bakgrund inom teknikindustrin, med erfarenhet från företag som Instagram, Facebook, YouTube, Google, Pixar och Riot Games.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

OpenAI använder GPT-4 för att moderera innehåll, föreslår liknande användning för sociala medier

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har använt sin senaste storskaliga språkmodell GPT-4 för att moderera innehåll. De föreslår att sociala medieplattformar som Meta Platforms Inc. (tidigare Facebook), Instagram och Elon Musks X (tidigare Twitter) kan använda liknande teknologi.

Direktlänk Dela Spot On Alabama fördjupade 16 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination, Inc.

OpenAI, företaget bakom ChatGPT och Dall-E 2, har meddelat att de har förvärvat Global Illumination, Inc., ett startup-baserat i New York City, grundat 2021 av tre tidigare Facebook och Instagram-arbetare - Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn. Global Illumination har utnyttjat AI för att bygga kreativa verktyg, infrastruktur och digitala upplevelser. OpenAI säger att talangen från Global Illumination kommer att ´arbeta med våra kärnprodukter inklusive ChatGPT´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 16 augusti

OpenAI förvärvar New York-baserade start-up Global Illumination

AI-företaget OpenAI, som står bakom den virala AI-drivna chattbotten ChatGPT, har förvärvat Global Illumination, ett New York-baserat start-up som använder AI för att bygga kreativa verktyg, infrastruktur och digitala upplevelser. Detta är OpenAIs första offentliga förvärv under dess cirka sjuåriga historia. Villkoren för affären har inte offentliggjorts. Global Illuminations team har nu anslutit sig till OpenAI för att arbeta med deras kärnprodukter, inklusive ChatGPT.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 augusti

OpenAI använder GPT-4 för innehållsmoderering på sociala medier

OpenAI har meddelat att de använder sin senaste språkmodell, GPT-4, för innehållsmoderering. Företaget tror att denna banbrytande metod kan antas av andra sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och Elon Musks X (tidigare känd som Twitter) för att upprätthålla onlineintegritet. Traditionellt har innehållsmoderering varit människomoderatorers ansvar. OpenAI tror att användning av AI för innehållsmoderering erbjuder en mer positiv vision för framtiden för digitala plattformar. GPT-4 kan hjälpa till att moderera online-trafik baserat på plattformsspecifika policys.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

OpenAI använder GPT-4 för innehållsmoderering och föreslår att sociala medieplattformar antar samma tillvägagångssätt

OpenAI har börjat använda sitt senaste stora språkmodell, GPT-4, för att moderera innehåll och föreslår att sociala medieplattformar som Meta Platforms Inc.´s Facebook och Instagram, samt Elon Musks X (tidigare Twitter), utforskar nya sätt att upprätthålla onlineintegritet. OpenAI avslöjade att de har använt GPT-4 för att övervaka innehållsmoderering och föreslår att andra plattformar också kan anta denna innovativa strategi genom att använda företagets API. Företaget tror att detta erbjuder en mer positiv vision för framtiden för digitala plattformar, där AI kan hjälpa till att moderera online-trafik enligt plattformsspecifik policy och lindra den mentala bördan för många mänskliga moderatorer.

Direktlänk Dela The Florida Star fördjupade 16 augusti

AI-kamera fångar nästan 300 lagbrytande förare på tre dagar i Storbritannien

Ett artificiellt intelligens (AI) kamera system fångade nästan 300 förare som bröt mot lagen under de första tre dagarna av dess användning i Storbritannien. Förarna befanns använda mobiltelefoner eller inte bära bälten. Det fristående AI trafiksäkerhetskameran används för närvarande på A30 nära Launceston, Cornwall. Trots att kamerorna använder AI för att upptäcka potentiella brott, granskas alla bilder av en person, sa Devon och Cornwall Police. Om ett brott har identifierats korrekt, skulle föraren antingen skickas ett varningsbrev eller ett meddelande om avsikt att åtala, beroende på brottets allvar.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 16 augusti

Generativ AI förändrar tekniklandskapet och ekonomier

Generativ AI omformar dynamiken i mänsklig-datorinteraktion och växer fram som en teknologisk kraft att räkna med. Marknadsstorleken för generativ AI förväntas nå cirka 118,06 miljarder USD 2032, enligt en rapport från Precedence Research. Stora teknikföretag har investerat stort i detta område, med framsteg som ChatGPT, LLama 2, GitHub Copilot och Stable Diffusion. Dessa framsteg kan ha påverkat investerarsentiment och beslutsfattande. Företag som Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon och Meta har alla sina egna initiativ inom generativ AI. Dessutom har startups som OpenAI, Anthropic och X.AI gjort betydande framsteg.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 15 augusti

Coi Leray avvisar fans romantiska förslag via Instagram

Rapparen och artisten Coi Leray har fått mycket uppmärksamhet från både fans och kollegor i branschen. En fan försökte nyligen få hennes uppmärksamhet genom att skicka ett meddelande till henne på Instagram, där han föreslog att de skulle gå på en dejt. Han använde ChatGPT för att komma med förslag på vad de kunde göra, och valde att föreslå en båttur för att se solnedgången. Leray svarade dock med att säga, ´Ta en båttur ut ur mina DMs.´

Direktlänk Dela VladTV fördjupade 15 augusti

Coi Leray avvisar flörtiga meddelanden från fans och planerar ny EP

Rapparen Coi Leray har blivit uppmärksammad för att avvisa flörtiga meddelanden från fans på Instagram. En beundrare föreslog en romantisk båttur vid solnedgången, men Leray svarade med att be honom ´ta en båttur ut ur mina DMs´. Detta kommer kort efter att Power-skådespelaren Gianni Paolo avslöjade att Leray också lämnade honom oläst efter hans försök att flirta med henne. Oavsett kritik mot hennes senaste album, som inte sålde så bra som förväntat första veckan, planerar Leray att släppa en sexspårig EP snart.

Direktlänk Dela HotNewHipHop fördjupade 15 augusti

New York Times förbjuder AI-industrin att använda dess innehåll för att träna algoritmer

New York Times har nyligen ändrat sina användarvillkor för att förhindra att AI-industrin använder tidningens innehåll för att träna algoritmer. Ändringen, som noterades först av Adweek, förbjuder användning av Times textinnehåll, foton, videor och metadata för att träna någon mjukvara, inklusive maskininlärning och artificiell intelligens (AI). Denna policy gäller även för företags webbskrapor som använder data för att träna proprietära produkter. Detta visar att tidningen förstår värdet av sina data och inte har för avsikt att ge bort det gratis, vilket kan leda till potentiella rättsliga utmaningar.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 14 augusti

Digital konstnär förvandlar Toy Story-figurer till människor med AI

En digital konstnär har använt appen Midjourney och artificiell intelligens (AI) för att omvandla kända karaktärer från Toy Story till människor. AI-tekniken, som används allt mer, efterliknar mänskliga kognitiva funktioner och kan laddas ner på både iOS och Android. Konstnären, Hidreley Diao, känd online som @hidreley, kombinerar sin talang med AI för att omvandla animerade karaktärer till människor genom beskrivningar. Resultatet har blivit viralt på Instagram.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 14 augusti

Zoom klargör att de inte använder samtal för att träna AI

Videokonferensföretaget Zoom har klargjort en policy som hade gjort vissa användare nervösa. De kommer inte att använda sina samtal för att träna AI. En nylig uppdatering av användarvillkoren antydde att kundens videosamtal kunde användas för att träna AI-modeller. Zooms Chief Product Officer Smita Hashim förklarade i ett blogginlägg att Zoom inte använder ljud, video eller chattinnehåll för att träna sina modeller utan kundens samtycke. Zoom har nu uppdaterat både användarvillkoren och Hashims blogginlägg, och varje innehåller nu samma uttalande i fetstil: Zoom använder inte något av ditt ljud, video, chatt, skärmdelning, bilagor eller andra kommunikationsliknande kundinnehåll för att träna Zoom eller tredjeparts AI-modeller.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 augusti

Palantir och Meta leder utvecklingen inom AI, men deras aktier kan ha mer att ge

Teknologianalytikern Dan Ives från Wedbush Securities har kallat den nuvarande tillväxten inom artificiell intelligens (AI) för en ´1995-ögonblick´ för tekniksektorn, vilket hänvisar till spridningen av internet och dess efterföljande inverkan på världen. Två företag som ligger långt framme inom AI är Palantir Technologies och Meta Platforms. Trots deras framsteg tror Ives inte att AI-hypen är inprisad i deras aktier. Palantir har nyligen rapporterat positiva kvartalsresultat och meddelat att dess AI-plattform, Palantir AIP, redan är implementerad i över 100 organisationer. Meta Platforms har också gjort framsteg med AI-drivet innehåll som ökar tiden användare spenderar på Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 augusti

AI-verktyg som ChatGPT: Potential och begränsningar

Artificiell intelligens (AI) verktyg som ChatGPT från OpenAI har en stor potential men är begränsade av sin inmatning, enligt medgrundaren John Schulman. Han uttryckte oro över att modellen tenderar att hitta på saker. Med tanke på detta uppmanas användare att vara försiktiga med sina prompts för att säkerställa bästa möjliga resultat. Att skriva effektiva prompts har blivit en högt betald disciplin känd som ´prompt engineering´. Det är också viktigt att notera att AI kan förlora tråden i en konversation och behöver styras tillbaka på spåret. Slutligen, trots att ChatGPT kan ge kraftfulla resultat, är det inte perfekt och kan ibland misslyckas.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 11 augusti

Chattbotar med mänskliga namn skapar etiska frågor

I maj gick Tessa, en chattbot utvecklad av National Eating Disorder Association, emot sitt programmerade syfte och föreslog att personer med ätstörningsrisk skulle gå ner i vikt. Trots att Tessa snabbt avbröts, visar incidenten att den nya generationen av chattbotar inte bara kan konversera på mänsklika sätt, utan ofta har mänskliga namn. Bots som Ernie (från det kinesiska företaget Baidu), Claude (en ChatGPT-rival från AI-startupen Anthropic) och Jasper (en populär AI-skrivassistent för varumärken) är bara några exempel. Suresh Venkatasubramanian, en datavetenskapsprofessor vid Brown University, förutser en ökning av mänskligt namngivna botar i framtiden.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 11 augusti

AI och maskininlärning hjälper forskare att utveckla vacciner snabbare och billigare

Forskare från Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) och Harvard Medical School (HMS) använder verktyg för naturlig språkbearbetning, som generativa AI-motorer, för att bygga en kunskapsbas för att vägleda beslutsfattare inom vaccinutveckling. Genom projektet RAPTER använder forskarna maskininlärning och AI för att söka i den vetenskapliga litteraturen efter kunskap om hur man bygger effektiva vacciner mot nya infektiösa virus och bakterier. RAPTER syftar till att hjälpa till att producera nya vacciner snabbare och med minskad tidsram och kostnad.

Direktlänk Dela Newswise fördjupade 10 augusti

TikTok kräver att AI-genererat innehåll märks ut

TikTok informerar skapare att allt AI-genererat innehåll måste märkas. Den nya etikettfunktionen gör det lättare för skapare att avslöja om deras inlägg innehåller något AI-genererat innehåll. En växel märkt ´AI-genererat innehåll´ finns nu under ´fler alternativ´ när man laddar upp en video. TikTok har tidigare förbjudit deepfake-videor på appen 2020. I februari 2023 togs en viral deepfake av Joe Rogan ned. Förra veckan rapporterades det att Instagram arbetar med liknande etiketter för AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 10 augusti

Instagrams Explore är ett av de största rekommendationssystemen och använder maskininlärning för att visa det mest intressanta och relevanta innehållet för användarna. Genom att använda mer avancerade maskininlärningsmodeller, som Two Towers neurala nätverk, har systemet blivit ännu mer skalbart och flexibelt. Varje dag besöker hundratals miljoner människor Explore för att upptäcka något nytt. För att bygga ett storskaligt system som kan rekommendera det mest relevanta innehållet till människor i realtid ur miljarder tillgängliga alternativ, har maskininlärning använts för att introducera domänspecifikt språk och en flerstegsansats till rankning.

Facebook Engineering fördjupade 9 augusti

HIX AI: En av de mest kraftfulla AI-skrivverktygen på marknaden

HIX AI är ett AI-skrivverktyg som drivs av OpenAI:s GPT-3.5 och GPT-4. Det kan skriva uppsatser, artiklar, e-post och fungera som en chattbot. Med över 50 olika språk och 120+ AI-skrivverktyg, erbjuder HIX AI enastående värde och avancerade funktioner. HIX AI kan omvandla videor till artiklar, omskriva artiklar för att ta bort plagiering och mycket mer. Ytterligare verktyg läggs till hela tiden. HIX AI har också en långformig artikel författare, en textredigerare och en e-post författare. Dessutom har HIX AI en chattbot och en allt-i-ett Chrome-tillägg.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 9 augusti

Konsult deltar i Deca-Ironman för att samla in pengar till AI radiotherapy-programvara

Stuart Gillett, en konsult från Murhill, Somerset, kommer att delta i Deca-Ironman-utmaningen för att samla in pengar till artificiell intelligens (AI) radiotherapy-planeringsprogramvara. Utmaningen, som börjar den 24 september i Mexiko, består av en 38,6 km simning, en 1802 km cykeltur och en 421 km löpning. Gillett, som är en huvud- och halskirurg vid Royal United Hospitals (RUH) i Bath, hoppas samla in £10,000. Han samlar in pengar i samarbete med RUH:s välgörenhetsfond RUHX för att köpa datorradiotherapy AI-programvara till det nya RUH Dyson cancercentret.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 9 augusti

AI: En potentiell lösning på desinformationsproblemet

Generativ AI kan potentiellt förvärra desinformationen, men kan också vara lösningen. Sociala medier har identifierats som en huvudkälla till desinformation då allt fler människor använder dessa plattformar för nyhetskonsumtion. Enligt en Eurobarometer-rapport känner 28% av EU-medborgarna att de har utsatts för falska nyheter, ett problem som är värre i länder med begränsad pressfrihet. Forskare och professorer varnar för att AI-verktyg kan användas för att automatiskt producera och sprida desinformationskampanjer. AI kan dock också användas för att upptäcka och bekämpa problemet, till exempel genom slut-till-slut-innehållsdetektionsmodeller eller verktyg som Meta´s Sphere. Trots detta är fullständig automatisering för faktakontroll med AI fortfarande en avlägsen verklighet.

Direktlänk Dela What´s New in Publishing fördjupade 9 augusti

Disney skapar arbetsgrupp för att utforska AI-användning inom organisationen

Walt Disney Company har skapat en ´arbetsgrupp´ för att studera användningen av AI (artificiell intelligens) och hur det kan tillämpas inom organisationen. Arbetsgruppen lanserades tidigare i år och Disney listar för närvarande 11 olika jobbeskrivningar centrerade kring antingen artificiell intelligens eller maskininlärning, inklusive roller inom Walt Disney Studios, Parks, Imagineering, Disney Branded Television och reklamteamet. En av arbetsgruppens mål är att hjälpa till att kontrollera de stigande kostnaderna för film- och TV-produktioner och förbättra kundsupportupplevelserna inom temaparkerna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 augusti

Viral video visar AI-genererad konst

Den digitala världen, särskilt användningen av artificiell intelligens (AI), fortsätter att producera fascinerande skapelser. Nyligen fångade en viral video onlineanvändares uppmärksamhet med sin fantastiska AI-genererade konstverk. Videon visar en egyptisk prinsessa som verkar existera både i den verkliga världen och en illusionistisk rike. Videon, delad på Instagram under kontot @Kacia, har fått betydande engagemang, med över 300 000 visningar och lika många likes. AI har blivit en omvandlande kraft i olika sektorer, inklusive konst.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 7 augusti

HSI använder ansiktsigenkänning och AI för att lösa gamla fall av barnutnyttjande

En aldrig tidigare skådad operation genomförd av Homeland Security Investigations (HSI) använder ansiktsigenkänning och AI för att lösa tusentals gamla fall av barnutnyttjande. I juli kontaktade brittisk polis HSI om en sexuellt explicit video med en man och ett spädbarn, som britterna trodde var inspelad i USA. HSI använde ett ansiktsigenkänningssystem för att identifiera de inblandade och fann en matchning: Scott Barker, en universitetsidrottskoordinator från Ashland, Missouri. Barker greps senare och anklagades för sexuellt utnyttjande av ett barn. HSI använder även tekniken i en tre veckor lång operation för att lösa gamla brott, vilket har lett till hundratals identifieringar av barn och förövare. Källor nämner att en av de använda verktygen är det kontroversiella ansiktsigenkänningssystemet från Clearview AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 augusti

ChatGPT får 1 miljon användare på fem dagar, utlöser skugg-IT-utmaningar

AI-chatboten ChatGPT lanserades av utvecklaren OpenAI och fick 1 miljon användare inom fem dagar från sin debut i november 2022. Jämfört med Instagram, som tog 2,5 månader att nå 1 miljon registreringar, blev ChatGPT omedelbart populär tack vare dess förmåga att efterlikna mänskligt tal och skrift. Användare började snabbt ladda ner appen för att hjälpa till med professionella uppgifter, vilket ledde till en dramatisk ökning av användningen av ChatGPT inom företag. Denna massiva våg av registreringar har dock utmanat IT-team att införa policyer för att hantera skugg-IT, där anställda direkt använder SaaS-applikationer utan godkännande från IT-avdelningen. I ett nyligen flagrant fall matade ingenjörer vid Samsung in proprietär programvarukod i ChatGPT, vilket av misstag ledde till att samma konfidentiella kod läckte ut till chatboten.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 7 augusti

AI-chatbot erbjuder astrologitjänster till tusentals användare

Tack vare framsteg inom artificiell intelligens blir chatbottar allt mer mångsidiga. Med hjälp av teknik som OpenAI´s ChatGPT kan chatbottar nu erbjuda ett brett utbud av tjänster. Ett exempel är Kundli GPT, en chatbot skapad av Raj Sutariya som erbjuder astrologirådgivning till användare baserat på deras födelsedag och plats. Sutariya, en maskininlärningsingenjör med en masterexamen i maskininlärning, utvecklade Kundli GPT efter ett vad med sin vän, en vedisk astrolog, att han kunde skapa en AI som kunde ersätta honom. Chatboten skapar en Kundli, en traditionell hinduisk astrologisk karta, genom att uppskatta stjärnpositioner baserat på användarens namn, födelsedatum och födelseort. Trots att Sutariya själv inte tror på astrologi, såg han potentialen i att dela denna modell med världen. Inom bara två månader lockade webbplatsen omkring 2 000 användare per dag. Efter att en video postades på Instagram besökte nästan 20 miljoner användare webbplatsen på 24 timmar. För att hantera det stora antalet användare och förhindra krascher, var Sutariya tvungen att införa en väntelista för Kundli GPT. Väntelistan har nu nästan en halv miljon människor som ivrigt väntar på att få tillgång till chatbotens astrologitjänster.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 augusti

Universitetet i Texas hanterar akademisk oärlighet kopplad till AI

En lärare vid University of Texas i El Paso misstänkte att en student hade använt den artificiella intelligensen (AI) ChatGPT för att skriva en uppsats under vårterminen 2023. Studenten erkände och fick noll poäng för sitt arbete. Universitetet har sedan dess genomfört workshops för att informera lärare om användningen av ChatGPT och andra AI-verktyg. Jeffrey Olimpo, chef för universitetets lärarledningscenter, betonade att AI inte kommer att försvinna och att det är viktigt att strategisera snarare än demonisera dess användning. Universitetets kontor för studentbeteende och konfliktlösning genomförde 20 utredningar om möjliga fall av akademisk oärlighet kopplade till AI under terminen.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 5 augusti

AI-drivet företagsdröm som inte lyfte

I mars blev kryptoentusiasten Jackson Greathouse Fall populär när han startade ett företag med endast $100 och hjälp av GPT-4. Hans företag hette Green Gadget Guru. Trots initial entusiasm misslyckades företaget. Nu återstår bara en trasig webbplats och många obesvarade frågor. Webbplatsen fungerade inte bra från början, den listade olika produktkategorier men visade bara en enkel grön skjorta utan logo. Fall hävdade på Twitter att företaget hade tjänat $130 utan annonser eller affiliate-länkar, vilket var konstigt eftersom det inte fanns några på webbplatsen. Fall har inte publicerat något på Twitter eller Instagram sedan maj och det är oklart om de cirka $7700 som donerades online användes för företaget. Denna historia är en varning om att använda AI i affärer. Vissa kommer att lyckas, men andra kommer bara att tjäna pengar på att sälja verktyg och tjänster till de som försöker slå mynt, särskilt när det finns mycket hype på sociala medier.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 5 augusti

Burger King inför AI för att spara kostnader och undvika avfall

Snabbmatskedjan Burger King har infört ett system baserat på artificiell intelligens (AI), kallat Sentinella, för att förbättra sina logistikoperationer. Systemet, som utvecklats i samarbete med företaget TopCode, optimerar operationer för varje butik på ett personligt sätt, vilket bidrar till minskade kostnader och mindre matavfall. Sentinella-systemet utvärderar försäljningsbeteendet i butikerna och möjliga säsongsbundna händelser, och korsar data från orderbasen som gjorts av konsumenter genom lagerkontroll. Detta gör det möjligt att förstå vilka förnödenheter som används mest i en viss butik, vilket hjälper vid påfyllning av lagret. Systemet började implementeras 2021 och har hittills mottagit över 30 000 beställningar.

Direktlänk Dela California18 fördjupade 4 augusti

Meta lanserar AI-verktyg för musikskapande

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, har presenterat en svit av generativa AI-verktyg för musikskapande kallad AudioCraft. Verktygen inkluderar MusicGen och AudioGen, som använder textbaserade inmatningar för att generera nya ljudkompositioner. Meta presenterade också EnCodec, ett verktyg som förbättrar kvaliteten på musikgenerering. Metas MusicGen-modell tränades med egen musik och specifikt licensierat innehåll. Verktygen har gjorts tillgängliga för forskningssamhället och utvecklare. Metas lansering av dess AI-musikverktyg följer Googles lansering av ett liknande verktyg kallat MusicLM.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 4 augusti

Meta lanserar generativa AI-verktyg för musikskapande

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, har lanserat en svit av generativa AI-modeller kallade AudioCraft för musikskapande från olika indata. I sviten ingår verktygen MusicGen och AudioGen, som använder textbaserade indata för att skapa nytt ljud, samt EnCodec som möjliggör högre kvalitet på musikgenerering med färre artifakter. Meta har gjort MusicGen och AudioGen tillgängliga i flera storlekar för forskningssamhället och utvecklare. Detta kommer mitt i en stor kontrovers kring träning av AI med upphovsrättsskyddat arbete inom många konstnärliga områden.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 4 augusti

Google Bard förutser ljus framtid för kryptovalutorna Floki, Pepe och Pomerdoge

Google Bard förutser en ljus framtid för kryptovalutorna Floki (FLOKI), Pepe (PEPE) och Pomerdoge (POMD), trots att dessa nyligen uppvisat en björnmarknadstrend. Maskinbaserade algoritmer som undersöker olika tekniska indikatorer förutsäger att Floki kommer att öka till 0,000023 dollar per mynt till den 8 augusti 2023. Pepe förväntas också öka till 0,000001 dollar per mynt inom samma tidsram. Pomerdoge, med sin ´spela-för-att-tjäna´-modell och introduktionen av 7 777 unika NFT:er, förväntas växa med 4 000% till slutet av 2023.

Direktlänk Dela Euro Weekly News fördjupade 4 augusti

Artikeln diskuterar användningen av ChatGPT Plus och OpenAI:s Code Interpreter för dataanalys. För att ChatGPT Plus ska kunna analysera dina data måste det ha tillgång till dem. Författaren delar sin process med att ladda upp en datauppsättning på 22 797 poster från sitt företags servrar till OpenAI och ChatGPT. Genom att använda dessa tekniker kan man analysera data på ett kraftfullt sätt, men man måste överväga om man och ens företag är bekväma med att dela den data med en AI och potentiellt hela internet. Författaren betonar att detta är ett verkligt verktyg för produktivitet, inte bara en nyhet.

ZDNet fördjupade 4 augusti

ChatGPT kan hjälpa dig att skapa en app, men det kommer inte att göra hela jobbet

Om du tror att ChatGPT kan skriva en iPhone-app med in-app-köp som kommer att göra dig till miljonär, har du otur. Mjukvaruindustrin fungerar inte så. Mjukvara är väldigt stor och komplicerad. Många appar är beroende av anslutningar till stora nätverk av andra resurser som alla behöver integreras tillsammans. Dock kan jag tro att ChatGPT kan hjälpa dig med att skapa en app. Det kommer inte att göra det mesta av arbetet. Det är upp till dig och ditt team. Men det kan kanske spara dig lite tid och minska en hel del ansträngning. Och det är en vinst i sig självt.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 3 augusti

Meta utvecklar AI-chattrobotar för att öka användarengagemang

I konkurrens med TikTok arbetar Meta med att utveckla en rad AI-drivna chattrobotar med olika personligheter för att öka användarengagemanget på sociala plattformar som Facebook och Instagram, enligt Financial Times och The Verge. Chattrobotarna, kallade ´personas´ av Meta-personal, kommer att efterlikna mänskliga konversationer och kan anta olika karaktärsformer, som Abraham Lincoln eller en surfarliknande reseguide.

Direktlänk Dela Predictive Analytics World fördjupade 2 augusti

Google Bard pekar ut Chainlink, VeChain och Pomerdoge som topp kryptovalutor

AI-chattbotten Google Bard har valt Chainlink (LINK), VeChain (VET) och Pomerdoge (POMD) som toppval för kryptovalutor. Enligt Google Bard kan Chainlink öka till $10.60, VeChain förväntas stiga till $0.025 vid årets slut och Pomerdoge (POMD) kan öka med 100x. Chainlink används för betalningar till nodoperatörer och som deposition för dem. VeChain används för att överföra värde inom sitt ekosystem genom smarta kontrakt. Pomerdoge är en del av blockchain-spelsektorn och erbjuder en infrastruktur som låter användare tjäna medan de interagerar med den.

Direktlänk Dela Euro Weekly News fördjupade 2 augusti

The Smart Cube släpper senaste versionen av Amplifi PRO med AI-funktioner

The Smart Cube, en global leverantör av strategisk forskning och analyslösningar, har släppt den senaste versionen av Amplifi PRO, dess digitala inköpsintelligensplattform på begäran. Den nya versionen inkluderar artificiell intelligens och maskininlärningsfunktioner för förbättrad sökning. Användare kan nu ställa sina frågor direkt på Amplifi PRO och få ett sammanfattat svar inom sekunder. Den förbättrade sökfunktionen kombinerar The Smart Cubes anpassade ramverk för Natural Language Query (NLQ), drivet av BERT, och kapabiliteterna hos GPT3.5-modeller. Nästa uppdatering planeras till januari 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 augusti

Meta planerar att lansera AI-drivna chatbots med olika personligheter

Meta förbereder sig för att lansera AI-drivna chatbots med olika personligheter redan nästa månad. Chatbotsen är designade för att ha mänsklika konversationer med användare på Metas sociala medieplattformar, inklusive Facebook och Instagram. Dessa chatbots kommer att anta olika personligheter, inklusive en som ger råd om resplaner i stil med en surfare och en annan som talar som Abraham Lincoln. Meta ser detta som ett sätt att öka engagemanget på sina sociala plattformar. Användarna kommer att kunna använda chatbotsen för att söka på plattformen och få rekommendationer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 1 augusti

Meta utvecklar AI-verktyg för att generera och märka innehåll

Meta utvecklar aktivt generativa artificiella intelligens (AI) verktyg, inklusive en AI-bildgenerator som företaget hävdar är oöverträffad. Dessutom fokuserar Meta på integrationen av generativa AI-funktioner i sina appar, som möjligheten för skapare att beteckna sina bilder som ”genererade av Meta AI”. Ingenjören och läckaren Alessandro Paluzzi har delat skärmdumpar som visar några av dessa ännu inte släppta funktioner för Meta-appar. En av funktionerna som avslöjas i skärmdumparna är att Instagram arbetar med ett märkningssystem för innehåll skapat eller modifierat av AI. Detta märkningssystem syftar till att göra det lättare att identifiera AI-genererat innehåll. Skärmdumparna indikerar att både innehållsskaparen och Meta själva kommer att kunna märka detta innehåll. Trots att Meta inte har kommenterat skärmdumparna verkar de vara trovärdiga. Meta har varit transparenta om sin AI-teknik på senare tid. Deras AI-bildgenerator, kallad CM3Leon, använder en transformer-modell som bedömer relevansen av indata för att skapa bilder, vilket gör träningsprocessen snabbare jämfört med andra modeller. Meta har tränat CM3Leon med licensierade bilder från Shutterstock. Utöver bildgenerering arbetar Meta med andra AI-funktioner, såsom ett sammanfattningsverktyg för direktmeddelanden och redigeringsverktyg för Stories på Instagram.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 1 augusti

The Smart Cube lanserar senaste versionen av Amplifi PRO med AI och ML-funktioner

The Smart Cube, en global leverantör av strategiska forsknings- och analyslösningar, har lanserat den senaste versionen av Amplifi PRO, en on-demand digital inköpsintelligensplattform, med ny funktionalitet för Artificiell Intelligens och Maskininlärning (AI/ML). Användare kan nu ställa sina frågor direkt på Amplifi PRO och få ett sammanfattat svar inom sekunder. Den förbättrade sökfunktionen kombinerar The Smart Cubes anpassade Natural Language Query (NLQ) ramverk, drivet av BERT, och kapabiliteterna hos GPT3.5-modeller. Plattformen inkluderar över 1 150 underrättelserapporter och instrumentpaneler som täcker ett brett spektrum av direkta och indirekta kategorier.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 1 augusti

Skolor förbjuder ChatGPT på grund av plagieringsbekymmer

ChatGPT, en online språkmodell, har blivit enormt populär med över 100 miljoner aktiva användare per månad sedan lanseringen i november. Trots denna popularitet har det uppstått oro bland lärare, särskilt kring frågor om plagiering. Både Los Angeles Unified School District och New York City Public Schools har infört förbud mot användning av ChatGPT. Vissa lärare tar dock ett mer innovativt tillvägagångssätt genom att införliva ChatGPT i sina klassrum. En panel av experter har samlats för att diskutera konsekvenserna av artificiell intelligens på utbildning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

Google Bard, en ny AI-chatbot, är nu tillgänglig globalt

Google Bard, en ny AI från Google, har blivit tillgänglig globalt. Bard erbjuder några fördelar jämfört med OpenAI:s ChatGPT, som möjligheten att ansluta till internet för att ge aktuell information. Detta gör att Bards svar är mer exakta för vissa typer av prompts eller frågor. Artikeln ger också några exempel på prompts för att utnyttja Google Bard till fullo, inklusive grundläggande prompts, prompts för studenter, prompts om programmering och webbutveckling, prompts för skribenter och innehållsskapare och prompts om marknadsföring.

Direktlänk Dela Elandroidefeliz.com fördjupade 31 juli

Venezuelansk konstnär skapar AI-genererade bilder för att utmana normer

Venezuelanska konstnären Jose Hernandez, även känd som Mr. Jose, använder AI-programmet Midjourney för att skapa bilder av saker som inte existerar i verkligheten, men som han tycker borde göra det. Hans första projekt var bilder av kvinnliga sumobrottare, trots att kvinnor historiskt har uteslutits från professionell sumobrottning. Andra bilder i projektet inkluderar ett helt svart lag i MotoGP, medlemmar av LGBTQ-gemenskapen som donerar blod utan problem och män som blir gravida. Hernandez, som är baserad i Amsterdam, Nederländerna, har delat sitt arbete på Instagram.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 28 juli

Många medlemmar i arbetskraften är beroende av mänskliga interaktioner för att främja sina karriärer, inklusive skådespelare i en castingbyrå. Dock uttrycker vissa stjärnor nu sina farhågor över att deras prestationer kommer att bestämmas av artificiell intelligens. ´Veronica Mars´-skådespelaren Charisma Carpenter är en av dem som höjer ett varnande finger mot AI:s intrång i underhållningsindustrin. Efter att ha fått en inbjudan att gå med i 100 Actors Program, en möjlighet organiserad av det schweiziska företaget Largo.ai, delade Charisma sin oro på Instagram. Andra skådespelare uttryckte också oro över en potentiell störning av den traditionella castingprocessen.

Fox News Network fördjupade 28 juli

Bekämpa AI-genererad plagiering: Ett test av sex AI-detektorer

Denna artikel diskuterar AI-genererad plagiering och hur man kan bekämpa den. Författaren testade sex olika AI-detektorer för att se hur bra de var på att upptäcka AI-genererat innehåll. Resultaten varierade, med den bästa detektorn som rätt identifierade AI-genererat innehåll 80% av tiden. Författaren noterade dock att ingen av detektorerna var helt pålitliga och att det skulle vara olämpligt att lita helt på dem för att validera studenters arbeten. Författaren diskuterade också hur AI-verktyg som ChatGPT kan användas för att generera text som är svår att skilja från mänskligt skrivet material, vilket kan leda till plagieringsproblem.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 28 juli

Reels växer snabbt, utmanar TikTok

Meta Platforms korta videofunktion Reels, som finns på både Facebook och Instagram, har visat snabb tillväxt bland både användare och annonsörer. Antalet videovisningar på Reels överstiger nu 200 miljarder per dag, upp från 140 miljarder förra hösten. Meta säger att tillväxten delvis beror på företagets förbättrade rekommendationssystem. Reels årliga intäkter har ökat till $10 miljarder, upp från omkring $3 miljarder förra hösten. Mer än tre fjärdedelar av Metas annonsörer placerar annonser på Reels, säger Susan Li, Metas finanschef.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 juli

Personlig nyhetsapp Artifact lanserar AI-drivet text-till-tal-funktion

Artifact, den personliga nyhetsappen utvecklad av Instagrams grundare, lanserar idag en ny AI-driven text-till-tal-funktion i samarbete med Speechify. Funktionen låter Artifact-användare lyssna på nyhetsartiklar upplästa, med en rad naturliga röster som kan anpassas genom att välja olika accenter och ljudhastigheter. Två kändisröster - Snoop Dogg och Gwyneth Paltrow - är också tillgängliga. Användare kan fortsätta bläddra i nyheterna medan artikeln de lyssnar på fortsätter spela i bakgrunden. Alla de 30+ rösterna är gratis att använda och de kommer inte att ta ut någon avgift, noterar Artifact.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 juli

Instagram-medgrundares app Artifact inför AI-driven text-till-tal-funktion

Artifact, den nya nyhetsappen från Instagrams medgrundare Kevin Systrom och Mike Krieger, lägger till en AI-driven text-till-tal-funktion som kommer att läsa nyhetsartiklar för dig. Företaget erbjuder den nya funktionen som en del av ett samarbete med Speechify. Bland rösterna som kan läsa nyheterna återfinns Snoop Dogg och Gwyneth Paltrow. Funktionen är tillgänglig nu på iOS och kommer snart till Android, enligt Robby Stein, Arifacts produktchef.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 27 juli

AI-baserad konstgeneration med Midjourney

AI har förvandlat konstvärlden och med Midjourney behöver du inte längre vara en mästarkonstnär för att förverkliga din fantasi. Midjourney, som introducerades 2022, är för närvarande den ledande högupplösta text-till-bild AI-genereraren på marknaden. Med en unik blandning av text-till-bildgenerering, medieredigering och uppskalning samt tillgång till en aktiv konstgemenskap, erbjuder Midjourney en spännande plattform för konstnärer, teknikentusiaster och AI-professionella. Den amerikanska upphovsrättsbyrån har klargjort att AI-genererade verk inte är berättigade till upphovsrätt, men mänskliga inslag i AI-skapelser kan skyddas.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 juli

AI verktyg som kan hjälpa unga företag att snabba på sin expansion

AI revolutionerar kreativitet, analys och beslutsfattande på arbetsplatsen. AI erbjuder stora möjligheter för företag att snabba på expansionen och bättre kontrollera interna processer. Här är några av de bästa AI-verktygen som kan hjälpa unga företag att snabba på sin expansion. AdCreative.ai, DALL·E 2, Otter AI, Notion, tinyEinstein, Motion, Jasper, Lavender, Speak AI, GitHub Copilot, Taplio, Olivia by Paradox, Lumen5, Spellbook, Grammarly, ChatBot, Zendesk, Timely, AIReflex, Murf AI, ChatGPT, BARD by Google, BEAUTIFUL.AI, DUMME, Cohere Generate, Synthesia.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 26 juli

Meta förväntas rapportera Q2 2023 intäkter

Meta kommer att rapportera sina intäkter för andra kvartalet 2023 på onsdag. Investerare kommer att hålla ett öga på företagets tillväxt inom reklam, samt uppdateringar om artificiell intelligens (AI), Instagram Reels, den nyligen lanserade Twitter-konkurrenten Threads och företagets VR-verksamhet, Reality Labs. Wall Street förväntar sig en omsättning på 31,06 miljarder dollar, ett justerat resultat per aktie på 2,92 dollar, reklamintäkter på 30,43 miljarder dollar, intäkter från appfamiljen på 30,55 miljarder dollar och driftsförluster för Reality Labs på 3,68 miljarder dollar. Meta har haft ett händelserikt 2023 hittills, med framsteg inom att monetarisera både Instagram Reels och meddelandefunktionen på WhatsApp, samt lanseringen av Twitter-konkurrenten Threads.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 juli

AI-program rekommenderar populära läppstift

Artikelförfattaren diskuterar sin erfarenhet av att använda AI-programmet ChatGPT för att få rekommendationer om de bästa läppstiften. ChatGPT genererade en lista över tio populära läppstift, men författaren noterade att vissa rekommendationer var vaga och inte specificerade en viss nyans. Trots detta, fann författaren listan användbar som en utgångspunkt för shopping. Författaren diskuterar också sina personliga erfarenheter av att använda några av de rekommenderade läppstiften, inklusive Maybelline SuperStay Matte Ink Liquid Lipstick, Revlon Super Lustrous Lipstick, MAC Lipstick Matte, NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream, Urban Decay Cosmetics Vice Hydrating Lipstick, Dior Rouge Dior Lipstick, Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick, NARS Velvet Matte Lipstick Pencil, Bobbi Brown Luxe Lip Color och Chanel ROUGE COCO FLASH Hydrating Vibrant Shine Lip Colour.

Direktlänk Dela Citrus County Chronicle fördjupade 25 juli

Microsoft och Alphabets resultat kommer att testa investerares entusiasm för AI

Microsoft och Alphabet kommer att rapportera sina resultat på tisdag, då investerare letar efter tecken på att en rally i aktier kopplade till artificiell intelligens är berättigad. Frågan är om hypen kring artificiell intelligens, som har drivit upp techjättarnas aktiepriser till skyhöga nivåer de senaste månaderna, är berättigad eller om det är en annan bubbla på gång. Wall Street är djupt delad om AI-rallyt. Å andra sidan är Marko Kolanovic, JPMorgan Chases chefsmarknadsstrateg, inte övertygad om att tech-entusiasmen kommer att hjälpa marknaderna att undvika en kraftig nedgång i år.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 juli

ESRB föreslår ansiktsåldersuppskattningsteknik för åldersverifiering vid spelköp

ESRB föreslår för FTC att använda en ny teknik kallad ´Privacy-Protected Facial Age Estimation´ som ett sätt för föräldrar att ge samtycke till barn som köper spel de annars inte får köpa. Tekniken, utvecklad av digitala ID-företaget Yoti och Epic Games dotterbolag SuperAwesome, låter människor ta ett foto av sig själva, systemet kontrollerar om det är ett ´levande´ ansikte i bilden, sedan går fotot till en server där AI-teknik bedömer hur gammal personen är och om de kan ge samtycke för köpet för minderåriga. Yoti hävdar att tekniken kan detektera om en person är minderårig 99,7% av tiden. Tekniken används redan i vissa områden utanför USA och de vill nu att FTC godkänner den för användning inom USA.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 25 juli

Skapandet av AI-vapen: En jämförelse med atombombens tillkomst

Alexander C. Karp, VD för Palantir Technologies, diskuterar utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och dess potentiella användning i militära vapen. Han jämför detta med J. Robert Oppenheimer och skapandet av atombomben. Karp diskuterar också de etiska frågorna kring AI och hur tekniken kan förändra internationell politik, likt kärnvapen påverkade förra århundradet. Han betonar vikten av att förstå och reglera AI, och varnar för att undvika utveckling av AI för militära ändamål, eftersom andra nationer inte kommer att tveka att göra det. Karp menar att det är nödvändigt att bygga teknisk infrastruktur och regelverk för att hantera riskerna med AI.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 juli

Veckans tekniköversikt: AI-genererade TV-episoder, Cybertruck och VD-byte på OnlyFans

Välkomna till veckans tekniköversikt. Denna vecka har vi sett en falsk AI-genererad episod av ´South Park´, skapad av AI-startupen Fable Studios. Microsoft har fortfarande inte delgett hur kinesiska hackare stal en nyckel som gjorde det möjligt för dem att bryta sig in i flera e-postinkorgar, inklusive de som tillhör flera statliga myndigheter. Instagrams Twitter-klon Threads hade en framgångsrik första vecka, med över 30 miljoner användare på 24 timmar. Tesla meddelade att deras första Cybertruck har kommit av produktionslinjen i Texas. OnlyFans VD, Ami Gan, avgår efter två och ett halvt år. Wix, en webbplatsbyggare, har lanserat ett nytt verktyg som kan generera webbplatser med hjälp av AI. Plexamp, en musikspelare inspirerad av Winamp, är nu gratis. Slutligen har e-cykelstartföretaget VanMoof bekräftat att de har begärt uppskov med betalning i Holland, men deras konkurrent Cowboy har kommit till undsättning med en app som låter VanMoof-ägare generera en unik digital nyckel och fortsätta cykla.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 juli

OpenAI lanserar ChatGPT-app för Android

OpenAI:s ChatGPT, som lanserades för bara 4 månader sedan, har snabbt blivit populär för sin förmåga att generera mänskliga svar och koder. OpenAI introducerade chatbotens mobilapp först för IOS-användare, men nu har väntan äntligen tagit slut för Android-användare. OpenAI har tillkännagett den officiella lanseringen av ChatGPT:s mobilapp för Android-användare. Appen kan förbokas på Google Play-butiken. Android-versionen av ChatGPT-appen kommer att vara gratis att använda och kommer med de senaste förbättringarna från OpenAI. ChatGPT, utvecklad av Sam Altmens OpenAI, har blivit otroligt populär och är känd för sina mänskliga svar. Den har snabbt nått 100 miljoner användare, överträffar sociala mediegiganter som Facebook, Instagram och Snapchat.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 22 juli

Eleven Labs samlar in 19 miljoner dollar för att göra AI-genererat ljudinnehåll universellt tillgängligt

Eleven Labs, ett företag som arbetar med generativ AI och ljud- och röstgenereringsprodukter, har fått ytterligare finansiering för sin mission att göra sitt innehåll universellt tillgängligt. Företaget har samlat in 19 miljoner dollar i en serie A-finansiering ledd av Nat Friedman, Daniel Gross och Andreessen Horowitz. Bland de övriga investerarna finns Credo Ventures, Concept Ventures samt en grupp strategiska ängelinvesterare, inklusive Mike Krieger, medgrundare av Instagram, Brendan Iribe, medgrundare av Oculus VR, och Anjney Midha, medgrundare av Ubiquity6. Eleven Labs har också lanserat en ny produktserie kallad Projects, som är en produktionsflödesplattform för att skapa dynamiskt långformigt talat innehåll.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 juli

ElevenLabs samlar in 19 miljoner dollar i Serie A-finansiering för att utveckla röstgenereringsteknik

Röstgenereringsplattformen ElevenLabs meddelade den 20 juni 2023 att de har samlat in 19 miljoner dollar i en Serie A-runda. Företaget, som lanserades i beta i slutet av januari 2023, erbjuder text-till-tal (TTS) och röstkloningprogramvara. Medgrundare och VD Mati Staniszewski berättade för TechCrunch att pengarna kommer att användas för att fortsätta bygga ett forskningscentrum för röst AI och för att lansera en rad ytterligare, vertikala specifika produkter för publicering, spel och underhållningssfärer, bland annat. Företaget värderades till 99 miljoner dollar efter pengarna.

Direktlänk Dela Slator fördjupade 21 juli

Sju teknikföretag åtar sig att följa AI-säkerhetsregler i linje med Biden-administrationens riktlinjer

Sju teknikföretag, inklusive OpenAI, Google och Meta, har åtagit sig att följa säkerhets-, säkerhets- och förtroenderegler i utvecklingen av AI, i linje med Biden-administrationens djupa oro för riskerna med artificiell intelligens. Företagen, som också inkluderar Amazon, Anthropic, Inflection och Microsoft, kommer att delta i ett evenemang på Vita huset för att meddela att de har säkrat frivilliga åtaganden för att ´hjälpa till att röra sig mot säker, säker och transparent utveckling av AI-teknologi´. För att säkerställa juridiska skydd inom AI-området kommer Biden-administrationen att ´försöka få igenom tvåpartslagstiftning för att hjälpa Amerika att leda vägen för ansvarsfull innovation´ inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Yahoo Sports Canada fördjupade 21 juli

AI-fotoapp Remini toppar App Store tack vare TikTok

Efter att ha dominerat App Stores toppapplista i flera dagar, förlorade Meta´s Instagram-drivna textbaserade plattform Threads sin topposition till en annan utmanare, Remini. Remini, en AI-fotoredigeringsapp som lanserades 2019, har plötsligt blivit populär, tack vare TikTok. Appen har en generativ AI-funktion som kan skapa professionella porträttbilder för CV, portföljer eller LinkedIn. Efter att en TikTok-användare upptäckte och postade om funktionen, blev det en trend att skapa stora förvandlingar med appen. Data från appanalysföretaget Apptopia visar att Remini har haft över 22 miljoner nedladdningar de senaste 30 dagarna.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 21 juli

AI-fotoredigeringsapp Remini tar över toppositionen på App Store

Remini, en AI-fotoredigeringsapp, har tagit över toppositionen på App Store, en position som tidigare innehades av Instagrams Threads. Appen, som lanserades 2019, lade till en generativ AI-funktion förra året som låter användare skapa professionella porträttbilder genom att ladda upp sina egna selfies. Efter att en TikTok-användare visade upp hur hon använde appen för att skapa professionella bilder, har appen blivit viral och har nu över 42,9 miljoner visningar. Remini har haft över 22 miljoner nedladdningar över hela världen de senaste 30 dagarna, med över 20 miljoner dagliga aktiva användare.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 20 juli

Meta släpper öppen källkods AI-modell Llama 2

Meta, företaget som äger Facebook och Instagram, har släppt den senaste versionen av sin stora språkmodell, kallad Llama 2. Denna nya verktyg skiljer sig från OpenAI:s populära ChatGPT. Meta släppte den senaste versionen av sin AI-modell, Llama 2, i tisdags, i förhoppningen att dess öppna källkodsstil kommer att locka användare inom teknik, akademi och bortom. Användare av den stora språkmodellen kommer att kunna ladda ner den direkt från företaget, eller få tillgång till den via molnleverantörer som Microsoft, som Meta har samarbetat med för att distribuera verktyget. Meta sa att dess Llama 2-programvara också kommer att vara tillgänglig gratis, i kontrast till Google och OpenAI:s produkter. Säkerhet är en ständig oro med AI-modeller som har visat sig ´hallucinera´ - ibland skapa falsk information och presentera den som fakta. Meta sa att den nya modellen hade testats för säkerhet, inklusive av tredje parter som testade dess gränser med fientliga uppmaningar.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 20 juli

Experter varnar för AI-genererad desinformation inför presidentvalet 2024

Digitala experter varnar för att framsteg inom generativ artificiell intelligens (AI) kan förstärka desinformationstaktiker inför det amerikanska presidentvalet 2024. AI-genererad desinformation hotar att vilseleda publik och översvämma informationssystemet med felaktigheter och bedrägerier. AI-verktyg som kan skapa fotorealistiska bilder, efterlikna röstljud och skriva övertygande mänsklig text har blivit allt mer populära. Dessa verktyg kan användas för att skapa politiskt innehåll, vilket kan leda till en demokratisering och acceleration av propaganda. AI kan också potentiellt intensifiera kampanjer för att undertrycka väljare och rikta in sig på marginaliserade samhällen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 juli

James Dean återuppstår som digital klon tack vare AI

Kändisar som James Dean kan återuppväckas som digitala kloner tack vare artificiell intelligens (AI), vilket väcker frågor om vilka rättigheter vi har efter döden. Dean, som dog 1955, har blivit castad som stjärna i en kommande film, ´Back to Eden´, där en digital klon av skådespelaren kommer att interagera på skärmen med andra skådespelare. Tekniken ligger i framkant av Hollywoods datorgenererade bilder (CGI), men väcker också oro bland skådespelare och manusförfattare som fruktar att bli ersatta av AI-algoritmer. Skådespelerskan Susan Sarandon har uttryckt oro att AI kan få henne att ´säga och göra saker jag inte har något val om´. Denna teknik går långt utöver passiv digital rekonstruktion eller deepfake-teknik som lägger en persons ansikte över någon annans kropp. Det öppnar upp för möjligheten att skådespelare – eller vem som helst – kan uppnå en form av odödlighet som tidigare varit omöjlig, med karriärer som fortsätter långt efter att deras liv har tagit slut.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 19 juli

Influencers frågar: Behöver sociala medieplattformar oss mer än vi behöver dem?

VidCon, en av de största årliga händelserna för den så kallade skaparekonomin, ägde rum i Anaheim, Kalifornien förra månaden. Skapare kom för att träffa sina fans och diskutera hur de kan expandera sina karriärer på sociala medier, få fler följare och tjäna mer pengar. Skaparekonomin har under det senaste decenniet blivit en mångmiljardindustri och har förvandlat det sociala medielandskapet. Innehållsskapare blir allt mer kraftfulla och börjar ställa frågan ´Behöver sociala medieplattformar oss mer än vi behöver dem?´

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 18 juli

Google och Meta reagerar på Kanadas Online News Act

Teknikföretagen Google och Meta reagerar på den kanadensiska regeringens Online News Act. Google håller tillbaka sin nya AI-chatbot, Bard, från Kanada på grund av lagstiftningens osäkerheter. Bard, som ses som en konkurrent till OpenAIs populära ChatGPT, länkar för närvarande till nyheter, vilket kommer att vara föremål för reglering i Kanada nu när Online News Act har blivit lag. Google och Meta har meddelat att de kommer att ta bort nyhetslänkar i Kanada innan lagen träder i kraft vid årets slut. Meta har startat en annonskampanj på sina plattformar Facebook och Instagram, där de kritiserar lagen och förklarar sitt beslut att ta bort nyhetslänkar.

Direktlänk Dela Toronto Sun fördjupade 18 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg: Teknikgiganternas kamp sträcker sig bortom den digitala marknaden

Teknikmiljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg har varit involverade i en offentlig fejd som sträcker sig bortom den digitala marknaden. Musks företag Twitter såg en minskning i webbplatstrafiken när dess nya konkurrent Threads slog rekord för tillväxt på onlineplattformar. Zuckerberg, grundare och VD för Meta, tidigare Facebook, skröt om att deras nya app hade samlat 100 miljoner användare på bara fem dagar. Efter lanseringen av Threads hotade Twitter Meta med rättsliga åtgärder och kallade plattformen för en ”kopia”-app. Musk och Zuckerberg har sedan dess retat varandra på sina respektive plattformar. Twitter är det senaste företaget i Musks portfölj, tillsammans med hans elbilsföretag Tesla och hans rymdfarkoststillverkningsföretag SpaceX. Musk förvärvade onlineplattformen för 44 miljarder dollar i oktober 2022.

Direktlänk Dela Raw Story Media fördjupade 17 juli

Global rapport om social annonsering och sociala medier publicerad av Verified Market Research

Verified Market Research har nyligen publicerat en rapport med titeln ´Global Social Advertising And Social Media Market Insight, Forecast 2030´. Rapporten diskuterar den globala marknaden för social annonsering och sociala medier för att hjälpa läsare att förstå nyckeltrender, toppstrategier och potentiella tillväxtmöjligheter. Rapporten erbjuder bland annat Porters femkraftsanalys, PESTEL-analys och både kvalitativ och kvantitativ analys för att ge en komplett bild av nuvarande och framtida marknadssituationer. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE och Kakao Talk.

Direktlänk Dela Hometown Pages fördjupade 17 juli

En cyberbrottsliga från Vietnam har riktat in sig på Facebook-användare, särskilt företag, med syfte att stjäla deras reklamkonton. De utnyttjar malware-infekterade Chrome-tillägg för att stjäla inloggningsuppgifter. Jérôme Segura, senior hotforskare på Malwarebytes, har varnat för dessa attacker och uppmanar företag att vara försiktiga. Attackerna har rapporterats globalt och har hittills påverkat cirka 800 individer och företag, inklusive 310 i USA, med en kompromiss om reklambudget på $180,000. Facebook har informerats om kampanjen och har vidtagit åtgärder.

Hack Read fördjupade 17 juli

Norge förbjuder tillfälligt Meta att köra beteendebaserad reklam utan användarnas samtycke

Meta har tillfälligt förbjudits att köra beteendebaserad reklam på Facebook och Instagram i Norge, om de inte får användarnas samtycke till behandlingen. Detta beslut har fattats av Norges dataskyddsmyndighet, Datatilsynet, och gäller för en inledande period på tre månader. Om Meta fortsätter med sin dataskydds-fientliga ´business as usual´ på marknaden - att köra beteendebaserade annonser utan att ge användarna ett val att neka dess spårning och profilering - kommer de att möta böter på upp till en miljon NOK (~$100k) per dag. Brottet kommer endast att gälla för användare i Norge.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 17 juli

Jason Aldean tvingades avbryta konsert på grund av medicinsk nödsituation

Countrymusikern Jason Aldean tvingades avbryta sin lördagskvällskonsert på Xfinity Theatre i Hartford, Connecticut, på grund av en medicinsk nödsituation på scenen. Aldean förklarade på Instagram att han hade spelat golf hela dagen innan showen och att den extrema hettan bidrog till situationen. Han upplevde uttorkning och värmeslag, vilket ledde till att han sökte medicinsk vård. Aldean tackade sina fans för deras omtanke och lovade att återvända till Hartford för att göra om konserten.

Direktlänk Dela Music Mayhem Magazine fördjupade 16 juli

Kontrovers kring studie om utseendes påverkan på betyg vid Lunds universitet

Adrian Mehic, doktorand vid Lunds universitet, har fått kritik för sin studie som visade att kvinnliga studenter som ansågs attraktiva fick högre betyg än snittet vid klassrumsundervisning, men förlorade försprånget vid distansundervisning. Studien baserades på betyg av studenters utseende från 1 till 10, baserat på deras Facebook-profilbilder. Studien anmäldes till Överklagandenämnden för etikprövning (Önep), men Mehic försvarade sin metodik och menade att han hade agerat korrekt. En utredning inleddes vid Lunds universitets interna nämnd, Nämnden för utredning av avvikelser från god forskningssed.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 16 juli

B.C. regeringen upphör med annonsering på Facebook och Instagram på grund av Meta´s nyhetsblockering

Regeringen i British Columbia har upphört med att annonsera på Facebook och Instagram för att sända ett budskap till moderbolaget Meta, som blockerar kanadensiska nyheter från sociala medieplattformarna. Meta´s beslut att avskära nyhetsåtkomst för många människor i British Columbia är ´oacceptabelt´, sade premiärminister David Eby. Detta följer efter att federala och Quebecs regeringar upphörde med annonsering på Meta-plattformarna den 5 juli, i svar på teknikjättens tillkännagivande att den skulle blockera kanadensiska nyheter på sina plattformar i svar på den nya federala Online News Act, som blev lag den 22 juni.

Direktlänk Dela Edmonton Journal fördjupade 16 juli

Meta lanserar Twitter-konkurrenten Threads

Facebooks moderbolag Meta lanserade officiellt sin Twitter-konkurrent, Threads, på onsdag. Appen har redan fått en stark start med 10 miljoner användare som registrerade sig inom de första sju timmarna efter lanseringen. Threads kan utgöra ett allvarligt hot mot Twitter, som har mött motstånd sedan Elon Musk tog över plattformen i oktober 2022. Threads kan också hjälpa Meta att expandera sitt imperium av populära appar och erbjuda en ny plattform för att sälja annonser. Threads är tillgänglig i 100 länder och på över 30 språk via Apples iOS och Android.

Direktlänk Dela Morning News fördjupade 15 juli

För att maximera synligheten och engagemanget på Instagram är det viktigt att förstå när det är bäst att dela inlägg. Instagrams algoritm bestämmer i vilken ordning inlägg visas på användarnas flöden, och att posta vid rätt tidpunkt kan öka chansen att ditt innehåll visas för dina följare. Att förstå din målgrupps beteendemönster, tidzoner och aktivitetstider på Instagram är avgörande. Dessutom påverkar tidpunkten för dina inlägg din upptäckbarhet genom hashtags. Generellt sett är vardagar, morgontimmarna, lunchtimmen och efter-arbetstimmar de bästa tiderna för att få gillanden och kommentarer.

Online Tech Tips fördjupade 15 juli

Meta, tidigare Facebook, har lanserat en ny social media plattform kallad Threads. Plattformen är en blandning av Instagram och Twitter, och den satte rekord genom att få över 100 miljoner registreringar under sina första fem dagar. Meta bjöd in sina 1,8 miljarder Instagram-användare att använda deras inloggningsuppgifter och importera följare till Threads. Trots dess initiala framgång är innehållet på Threads inte särskilt intressant, med en överflöd av positiva uttalanden snarare än meningsfulla diskussioner. Meta´s VD, Mark Zuckerberg, och Instagrams chef, Adam Mosseri, har uttryckt att de vill att Threads ska vara en plats för vänlighet och positivitet, snarare än en plats för politiska diskussioner och negativa inlägg.

La Lista fördjupade 15 juli

Subreddit ´Photoshop Fails´ visar misslyckade bildredigeringar på nätet

Photoshop Fails är en subreddit som visar av misslyckade bilder som människor försöker presentera som sanning på nätet. Till exempel, användare som formar sina kroppar för att förbättra vissa funktioner eller företag som redigerar sina produkter på lagerbilder. Subredditen, som grundades 2013, har över 23 000 medlemmar. Trots tillgången till redigeringsteknik blir allt mer allmänt tillgänglig, har många människor utvecklat en skarp blick för att upptäcka Photoshop-misslyckanden och kan inte låta bli att skratta åt dem på nätet. Intervjuer med Photoshop-experter Jesus Ramirez, från Photoshop Training Channel, och Enrique Flouret, redaktör för Photoshop Roadmap, ger insikt i Photoshop och dess användning.

Direktlänk Dela Bored Panda fördjupade 15 juli

Fördelarna med tupplurar: Förbättrad tankeförmåga och kroppsfunktioner

Forskning visar att tupplurar kan vara fördelaktiga för vår tankeförmåga och kroppens övriga funktioner. Winston Churchill ansåg att en sömnperiod på bara tjugo minuter räcker för att ”återställa alla vitala krafter”. Detta stöds av studier som visar att människor med krävande yrken, som till exempel piloter, kan ha god nytta av en tupplur. En tupplur kan också vara en del av vår naturliga sömn-vakenhetscykel. Forskning visar att tupplurar kan bidra till att motverka effekterna av sömnbrist och kan förbättra prestationsförmågan.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 15 juli

Scott Keever SEO: En ledande internetmarknadsföringsfirma som prioriterar kundbehov

Scott Keever SEO är en ledande internetmarknadsföringsfirma som prioriterar kundbehov. Företaget erbjuder en rad tjänster, inklusive lokal SEO, webbdesign, sociala mediehantering och rykteshantering. Företaget har arbetat med allt från små lokala företag till högprofilerade kändisar, individer med högt nettovärde och flera Fortune 500-företag. Scott Keever, företagets grundare, är en certifierad Google Ads-expert inom olika domäner. Företaget skiljer sig från andra byråer genom sitt engagemang för testning och resultatdrivna strategier.

Direktlänk Dela Tidewater News fördjupade 15 juli

134 sociala medier-statistik du bör känna till 2023

Sociala medier har blivit en integrerad del av våra liv och det finns en konstant ström av nya plattformar och funktioner. Här är några viktiga statistik för 2023: det finns 4,8 miljarder sociala medieanvändare globalt, vilket motsvarar 59,9% av den globala befolkningen och 92,7% av alla internetanvändare. TikTok är den mest populära sociala plattformen när det gäller tid spenderad. De mest använda sociala medieplattformarna, rangordnade efter globala aktiva användare, var Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram och WeChat. 26,8% av internetanvändare i åldern 16 till 64 upptäcker varumärken, produkter och tjänster via annonser på sociala medier. Användning av TikTok bland företag har ökat med 46,98% år över år, vilket gör det till den snabbast växande kanalen bland företag.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 15 juli

B.C. avbryter annonsering på Facebook och Instagram i ljuset av Metas nyhetsblock

Den brittiska Columbias regering har upphört att annonsera på Facebook och Instagram för att sända ett budskap till moderbolaget Meta, som planerar att blockera kanadensiska nyheter från sociala medieplattformarna. Detta beslut kommer efter att de federala och Quebecs regeringar avbröt annonsering på Meta-plattformarna den 5 juli, som svar på teknikjättens tillkännagivande att den skulle blockera kanadensiska nyheter på sina plattformar som svar på den nya federala Online News Act, som trädde i lag den 22 juni. Meta har ännu inte svarat på en begäran om kommentar.

Direktlänk Dela The Province fördjupade 14 juli

Fyra plattformar för att öka Instagram-tillväxten: Twicsy, Buzzoid, Rushmax och Sidesmedia

Att ha en stark närvaro online är avgörande för företag i alla branscher. Instagram är en plattform som utmärker sig för sin potential att attrahera kunder och öka engagemanget. Att köpa Instagram-följare har blivit en populär strategi för att öka synligheten och utvidga räckvidden. Fyra pålitliga webbplatser erbjuder möjligheten att köpa följare för att bygga en betydande följarbas på Instagram. Dessa inkluderar Twicsy, Buzzoid, Rushmax och Sidesmedia. Twicsy är känt för sina tjänster med premiumföljare, Buzzoid fokuserar på att tillhandahålla äkta, organiska följare, Rushmax använder en strategisk metod för att få följare organiskt medan Sidesmedia erbjuder paket skräddarsydda för olika nischmarknader.

Direktlänk Dela Harlem World Magazine fördjupade 14 juli

Guide till att ladda ner Instagram Reels på olika enheter

Instagram Reels är en populär funktion som låter användare skapa och dela korta videor med olika effekter och musik. Denna artikel ger en omfattande guide till hur man laddar ner Instagram Reels på olika enheter som Android, iOS och PC. För att ladda ner Instagram Reels behöver man en tredjepartsapp eller en online nedladdningssida för Instagram Reels-videor. Några av de mest populära alternativen inkluderar InReelDownloader (Android), Instasave (iOS) och Video Downloader for Instagram (Android). Online nedladdningssidor som InstaDownloader.co, DownloadGram och SaveFrom.net kan också hjälpa till att spara Instagram Reels.

Direktlänk Dela The Island Now fördjupade 14 juli

ClubNFT stänger sin Discord-server och konsoliderar diskussioner till Twitter och Instagram

ClubNFT stängde officiellt sin Discord-server den 17 april och meddelade att de kommer att konsolidera alla sina diskussioner till Twitter och Instagram. Enligt James Oldham, medgrundare av Web3-plånboken Vero, blev Discord den främsta samlingsplatsen för krypto-gemenskaper eftersom det erbjöd ett enkelt sätt att gruppera användare bakom olika roller. Discord, som ursprungligen designades för Twitch-streamers, hade tillräckligt med funktionalitet och var tillräckligt långt ifrån traditionella företagskommunikationsverktyg som Cisco, Microsoft Teams och Slack. Ethereum medskapare Vitalik Buterin och andra framstående programmerare skapade själsbundna tokens (SBT), inspirerade av föremål i det massiva onlinefantasispelet Everquest. Dessa tokens var bundna till en enda plånboksadress och inspirerade till attester, som är en mer flyktig idé av SBT, i det att de kan löpa ut, och andra former av icke-fungibla tokens (NFT) som kunde brännas eller tidslåsas medan de var bundna till användarna. Företaget Spectral AI skapade en finansiell ryktesprimitiv i form av en NFT innehållande en kreditvärdighetsbedömning kallad MACRO Score.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 14 juli

Meta ger användarna mer kontroll över innehåll på nya plattformen Threads

Meta planerar att ge användarna mer kontroll över vilket innehåll de ser på sin nya Twitter-alternativ, Threads. Företaget hoppas att detta ska undvika de kontroverser kring innehållsmoderering som har orsakat rättsliga problem och högprofilerade kongressförhör. Meta har redan börjat ge användare mer kontroll över innehållet på Facebook. Trots att politik redan har anlänt till Threads, med över 100 miljoner användare och nyhetsorganisationer som publicerar innehåll, har Meta indikerat att de inte kommer att uppmuntra politik och ´hårda nyheter´ på plattformen. Meta kommer att tillämpa samma riktlinjer på Threads som de gör på Instagram.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 14 juli

Dags för Europa att stå upp för sig själv

Rajan Menon, direktör för Grand Strategy-programmet vid Defense Priorities och seniorforskare vid Columbia Universitys Saltzman Institute of War and Peace Studies, argumenterar för att Europa bör ta mer ansvar för sin egen försvarskapacitet. Trots Rysslands invasion av Ukraina och dess militära modernisering, menar Menon att Europa har resurserna att försvara sig mot ett ryskt angrepp. Han kritiserar Europas fortsatta beroende av USA för militärt stöd och uppmanar europeiska länder att öka sina militära utgifter. Menon hävdar att det är dags för Europa att ta sitt försvar på allvar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 juli

Experttips för att skapa en frestande och informativ Instagram-profil

För att skapa en lockande Instagram-profil som ökar antalet följare, är det viktigt att ha en attraktiv profilbild, ett minnesvärt användarnamn och en informativ bio. Profilbilden bör vara tydlig, högkvalitativ och reflektera ditt varumärke. Användarnamnet bör vara unikt och spegla ditt varumärke eller identitet, medan biografin bör fånga uppmärksamheten och visa vilket värde du erbjuder. Använd relevant nyckelord och hashtags för att förbättra sökbarheten. Dessutom bör du använda Instagram Stories och Highlights för att engagera dina följare, dela exklusiva erbjudanden och interaktiva funktioner. Samarbeta med influencers eller andra konton i din bransch för att utöka din räckvidd och trovärdighet. Slutligen, analysera din profils prestanda genom Instagrams analys och insikter för att finslipa dina strategier och optimera din profils attraktivitet.

Direktlänk Dela Startupguys.net fördjupade 14 juli

Influencermarknadsföringsindustrin värderades till $16,4 miljarder 2022 och förväntas växa till $21,1 miljarder vid slutet av 2023. Varumärken som ännu inte utnyttjat marknadsföring via influencers på sociala medieplattformar som TikTok, Instagram och YouTube, lämnar pengar på bordet. Forskning har visat att marknadsföringsinnehåll skapat av influencers presterar bättre och lockar till sig mer engagemang från konsumenter än traditionell varumärkesproducerad reklam. Grace Fucci från Foley & Lardner ger sina topp 10 tips för att utforma ett framgångsrikt influencermarknadsföringskontrakt.

Global Legal Post fördjupade 13 juli

Modell skapar första AI-genererade tidningsomslaget

Modellen Lisa Opie, tidigare Miss Virgin Islands, använde artificiell intelligens (AI) för att skapa ett helt tidningsomslag för Glamour Bulgaria på bara 20 minuter. Opie och hennes team samarbetade med Fran H, känd som @ai_fashion_photos på Instagram, som skapade cirka 50 bilder för omslagsskjutningen. Opie uppskattade hållbarheten i AI-fotosessioner, eftersom skjutningen var nollavfall och sparade tid. Hon uttryckte dock oro över AI: s potentiella fallgropar, inklusive jobbförlust inom modeindustrin och behovet av reglering kring nakenhet.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 13 juli

Discord introducerar föräldrakontrollverktyg för att skydda tonåringar

Discord, ett växande sociala medier företag, har introducerat föräldrakontrollverktyg för att skydda tonåringar. De nya inställningarna i Discords Family Center låter föräldrar veta vilka Discord-samhällen deras tonåringar tillhör, samt vilka användare deras tonåringar blir vänner med och interagerar med. De kommer dock inte att tillåta föräldrar att få tillgång till det faktiska innehållet i deras tonåringars interaktioner. Denna åtgärd kommer som ett svar på ökande press från föräldrar och allmänheten om frågor relaterade till tonåringars användning av sociala medier. En rapport från Kirurgen General indikerade att 46% av tonåringar mellan 13-17 år säger att sociala medier får dem att känna sig sämre om deras kroppsbild och att det finns ett samband mellan användning av sociala medier och depression.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 12 juli

Sarah Silverman stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Komikern Sarah Silverman har stämt OpenAI för upphovsrättsintrång, då hon aldrig gav tillstånd till att hennes memoarer från 2010 användes för att träna AI-modeller. Silverman ansluter sig till en växande grupp författare som hävdar att de omedvetet lagt grunden för Silicon Valleys AI-boom. Fallet kan leda till att OpenAI och dess konkurrenter tvingas avslöja den värdefulla data de använder för att träna sina ´generativa AI´-produkter. Silverman har också stämt Meta, Facebook och Instagrams moderbolag, för liknande påståenden. Andra framstående författare har också uttryckt oro över teknikindustrins AI-byggande metoder.