» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 150 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Instagram är en social medieplattform som grundades 2010. Det är en plats där användare kan dela bilder och korta videoklipp med sina följare. Instagram har en rad filter och redigeringsverktyg som hjälper användare att förbättra och anpassa sina bilder. Man kan även dela Instagram Stories som försvinner efter 24 timmar. Instagram används för att dela personliga ögonblick, marknadsföra företag, följa kändisar och influenser, samt upptäcka inspiration och trender. Användare kan interagera med varandra genom att gilla, kommentera och dela inlägg, samt skicka privata meddelanden.

Senaste nytt kring Instagram

Två lovande aktier inom artificiell intelligens förbereder sig för tjurmarknad

Företag som kapitaliserar på den ökande efterfrågan på tjänster inom artificiell intelligens (AI) har varit en av de stora drivkrafterna bakom utvecklingen på S&P500 och Nasdaq Composite i år. Två lovande aktier som kan ge aktieägare avkastning är C3.ai och Metaplattformar. C3.ai är en ledande utvecklare av AI-affärsprogramvara och har nyligen övergått till en konsumtionsbaserad prismodell. Metaplattformar, tidigare känd som Facebook, har sett en ökad tillväxt tack vare en starkare digital annonsmarknad och framsteg inom AI-tjänster på sina sociala medieplattformar.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

ChatGPT: Lösningar på vanliga problem och alternativ

Artificiell intelligens är här för att stanna och ChatGPT är den snabbast växande plattformen i internets historia, överträffar TikTok och Instagram. Trots dess popularitet har användare rapporterat problem med långsamhet, inloggningsproblem och funktionsfel. Dessa problem kan bero på serveröverbelastning, underhåll, eller kanske användarens egna tekniska problem. Lösningar inkluderar att kontrollera serverstatus, logga ut och logga in igen, undvika rusningstid, använda en VPN, eller prova andra AI-alternativ som Google´s Gemini eller Microsoft Copilot. Betalande prenumeranter på ChatGPT Plus har fördelen av att kunna använda tjänsten under hög efterfrågan och har prioritet när det gäller att testa nya funktioner.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupar idag

AWS investerar i AI-startups, Musk drar tillbaka stämning mot OpenAI, Meta tränar AI på europeiska data, OpenAI anställer ny CFO och produktchef, Mistral värderas till 6,2 miljarder dollar

Amazon Web Services (AWS) har tillkännagett ett åtagande på 230 miljoner dollar för att påskynda utvecklingen av generativa AI-applikationer av globala startups. Initiativet kommer att ge tidiga företag tillgång till AWS molnberäkningskrediter, mentorskap och utbildning för att ytterligare utnyttja AI- och maskininlärningsteknologier. Elon Musk har dragit tillbaka sin stämningsansökan mot OpenAI. Meta vill använda data från användare i Europa för att träna sina AI-modeller. OpenAI har anställt Sarah Friar som CFO och Kevin Weil som ny produktchef. Franska AI-startupen Mistral har värderats till 6,2 miljarder dollar efter att ha höjt 600 miljoner euro.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupar idag

UnitedMasters och Musixmatch lanserar texttävling med AI-videoverktyg

UnitedMasters och textaggregatorn Musixmatch har lanserat en texttävling som visar den senares nya AI-drivna verktyg för skapande av textvideor. UnitedMasters artister kommer nu att ha tillgång till Musixmatch Pro´s texttjänster och AI-drivna verktyg för skapande av innehåll på sociala medier. ´Lyrics To Video´ använder AI-textanalys för att omvandla ord till textvideor för användning på Instagram, YouTube Shorts, Spotify och TikTok. De finansierar också en texttävling som syftar till att hjälpa oberoende artister att utveckla en djupare koppling till fans genom texter. Deadline för att skicka in originalmusik till tävlingen är 12 juli.

Direktlänk Dela Hypebot fördjupade igår

Meta skjuter upp AI-träningsplaner med europeiskt innehåll

Facebook-ägaren Meta skjuter upp sina planer att träna artificiell intelligens (AI) på europeiska användares innehåll. Meta, som äger Instagram och Facebook, har beslutat att skjuta upp sina planer att använda innehåll från sina europeiska användare för att träna AI.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade igår

Meta skjuter upp AI-satsning i Europa

Meta, ägare till Instagram och Facebook, har skjutit upp sina planer på att träna artificiell intelligens (AI) med hjälp av sina europeiska användares innehåll. Företaget skulle ursprungligen börja använda offentliga inlägg, foton och kommentarer för AI-träning i slutet av juni, men planerna har fördröjts på begäran av den irländska dataskyddsmyndigheten. Meta uttrycker besvikelse över beslutet och hävdar att deras tillvägagångssätt är i linje med europeiska lagar och förordningar.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade igår

Meta skjuter upp lanseringen av AI-modeller i Europa efter begäran från Irlands dataskyddsmyndighet

Meta har beslutat att inte lansera sina AI-modeller i Europa efter att Irlands dataskyddsmyndighet bad företaget att skjuta upp sin plan att använda data från Facebook och Instagram-användare. Detta följde på klagomål och en uppmaning från förespråkargruppen NOYB till dataskyddsmyndigheter i flera europeiska länder att agera mot företaget. Meta planerade att använda personuppgifter för att träna sina AI-modeller utan att söka samtycke, men har sagt att det skulle använda offentligt tillgänglig och licensierad information online. Meta kallar det irländska beslutet för ett steg bakåt för europeisk innovation och konkurrens inom AI-utveckling.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade igår

Yahoo lanserar ny AI-drivna nyhetsapp baserad på Artifact

Yahoo har lanserat en ny nyhetsapp som bygger på arkitekturen bakom Artifact, en nyhetsaggregeringsapp skapad av Instagrams medgrundare Kevin Systrom och Mike Krieger. Den nya appen, tillgänglig på iOS och Android, har en AI-driven personaliserad nyhetsflöde baserat på användarens intressen. Appen har också en funktion som kallas ´Key Takeaways´ som ger en punktlista över nyhetsartiklar. Yahoo köpte Artifact i april för ett okänt belopp. Den nya appen har också en funktion för att dela artikelutdrag med vänner och en ´streak´-funktion.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

Facial recognition start-up Clearview AI kommer att ge 23% av företaget till amerikaner i rättslig uppgörelse

Clearview AI, ett New York-baserat start-up företag för ansiktsigenkänning, har gått med på en uppgörelse i en grupptalan där de anklagats för intrång i privatlivet. Istället för kontantbetalningar kommer företaget att ge en 23-procentig andel i företaget till amerikaner vars ansikten finns i dess databas. Clearview AI har skrapat miljarder av foton från webben och sociala medier som Facebook, LinkedIn och Instagram för att bygga en ansiktsigenkänning app som används av tusentals polisavdelningar, Department of Homeland Security och FBI. Rättsprocessen har varit kostsam för Clearview AI, som sannolikt skulle gå i konkurs innan fallet nådde rättegång, enligt rättsdokument.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade i förrgår

Paul Nakasone, tidigare chef för National Security Agency, ansluter sig till OpenAI:s styrelse

OpenAI meddelade på torsdagen att Paul M. Nakasone, en pensionerad amerikansk armégeneral och tidigare chef för National Security Agency, är deras senaste styrelsemedlem. Nakasone var den längst tjänande ledaren för U.S. Cyber Command och chef för Central Security Service. OpenAI sa att Nakasones insikter kommer att bidra till företagets ansträngningar att bättre förstå hur AI kan användas för att stärka cybersäkerheten. Nakasone kommer också att ansluta sig till OpenAIs nyligen skapade säkerhets- och säkerhetskommitté. Nakasone ansluter sig till nuvarande styrelsemedlemmar Adam D´Angelo, Larry Summers, Bret Taylor och Sam Altman, samt några nya styrelsemedlemmar som företaget tillkännagav i mars.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

Tonårspojke gripen för spridning av ´deepfake´ nakenbilder av skolflickor

Victoria-polisen har gripit en tonårspojke efter att ´deepfake´ nakenbilder av 50 skolflickor från Bachcus Marsh Grammar genererats och spridits online. Flickorna, som främst kom från Bacchus Marsh och Melton, varierade från årskurs nio till studenter från Maddingly-campuset. Flickornas ansikten togs från Instagram-foton och placerades på nakna kroppar genererade av artificiell intelligens. Deepfakes delades sedan online. Skolan blev medveten om fotona efter att ha informerats av en förälder till en av de riktade flickorna.

Direktlänk Dela Sky News Australia fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Meta förstärker WhatsApp Business-funktioner på flera marknader

Meta förstärker WhatsApp Business-funktioner med lanseringen av ´Meta Verified´, ett prenumerationsbaserat program som syftar till att stärka företagens närvaro på WhatsApp. Tjänsten inkluderar en verifieringsbadge, en egen verifierad WhatsApp-kanal och möjlighet att skapa en webbsida. Meta planerar också att integrera en avgiftsbaserad tjänst för interaktion med stora företag via WhatsApp. Dessutom introduceras AI-drivna chattrobotar för att effektivisera kundkommunikation. Utmaningar inkluderar balansering av intjäning med användares integritet och potentiella kontroverser kring betalning för tidigare gratis tjänster.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 13 juni

OpenAI försvarar sig mot Elon Musks anklagelser

OpenAIs teknikchef Mira Murati försvarade företaget mot Elon Musk, som kritiserade integrationen av OpenAIs chattbot-teknologi i Apples iPhones som ´krypande spionprogram´. Murati förklarade att OpenAI prioriterar användarnas integritet och produktsäkerhet. Apple kommer att ge sina användare möjlighet att använda OpenAIs AI-teknologi för komplexa frågor som Apples inbyggda AI skulle ha svårt att ge ett korrekt svar på. Apple har sagt att de inte kommer att dela användardata med OpenAI och att OpenAI inte kommer att träna sina modeller med Apple-användardata.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 juni

Meta använder europeiska användares data för att träna AI-system

Teknikjätten Meta, ägare till Facebook och Instagram, följer Googles och OpenAIs exempel genom att använda data från sina europeiska användare för att träna artificiella intelligenssystem, enligt ett blogginlägg. Meta har kritiserats av den österrikiska integritetsorganisationen NOYB, som nyligen lämnade in klagomål till integritetsvakter i elva EU-länder efter att teknikjätten uppdaterade sin sekretesspolicy för att ta all offentlig och icke-offentlig användardata för att träna sin AI-teknologi. Meta har skickat över två miljarder in-app-meddelanden och e-postmeddelanden till användare i Europa som förklarar praxis och innehåller en länk till ett invändningsformulär.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 11 juni

OpenAI utökar ledningsteamet med CFO Sarah Friar och CPO Kevin Weil

OpenAI, ett ledande företag inom artificiell intelligens, har tillkännagivit utnämningen av två nya chefer till sitt ledningsteam. Sarah Friar, tidigare VD för Nextdoor och CFO på Square, kommer att ansluta sig som Chief Financial Officer. Kevin Weil, känd för sina roller på Facebook och Instagram, har utsetts till Chief Product Officer. Företaget hoppas att deras omfattande erfarenhet kommer att bidra till att skala upp verksamheten och driva innovation.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 11 juni

Apple introducerar AI-tillägg till Xcode-utvecklingsmiljön

Apple har meddelat att AI-tillägg kommer att införas i dess Xcode-utvecklingsmiljö, med målet att öka produktiviteten för programmerare som bygger appar över Apples produktlinje. AI-tilläggen fungerar som hjälpredor, som kan utföra många små och ofta tråkiga uppgifter som är en del av kodningsprocessen. Apples version av AI kallas Apple Intelligence. Craig Federighi, Apples Senior Vice President of Software Engineering, presenterade ett antal nyckelfunktioner för Xcode som drivs av Apple Intelligence. Apple tillkännagav också att det lägger till generativ intelligens till Xcode, vilket kommer att ge kodkomplettering på enheten för Swift-språket.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 11 juni

Apple planerar att integrera OpenAI:s ChatGPT i sina produkter och plattformar, inklusive den smarta assistenten Siri, i ett försök att förbli konkurrenskraftigt inom AI-racet i Silicon Valley. Företaget meddelade att det integrerar ChatGPT, en AI-chattbot, i upplevelser inom iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia, som kommer att släppas i beta i USA i höst. Användare av Apples produkter kommer att kunna få tillgång till ChatGPT:s textbaserade svar samt dess bild- och dokumentbearbetningsförmåga utan att behöva växla mellan verktyg.

America Online fördjupade 10 juni

Meta planerar att använda europeiskt sociala medier-innehåll för att träna sina AI-modeller

Meta Platforms, ägare till Facebook, planerar att börja införliva socialt medieinnehåll från Europa för att träna sina generativa AI-modeller. Meta kommer att träna sina Llama storspråksmodeller med innehåll som människor i EU har valt att dela offentligt på sina plattformar som Instagram och Facebook. Trots tidigare försiktighet på grund av strikta EU-regler för integritet och transparens, verkar detta föra företagets tillvägagångssätt i Europa i linje med hur det behandlar data den matar in i sina AI-modeller från andra delar av världen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 juni

Microsoft Outlook introducerar nya funktioner för Android- och iOS-användare

Microsoft har tillkännagett flera nya funktioner för sin Outlook-app på Android och iOS. De nya funktionerna och de senaste appuppdateringarna syftar till att förbättra funktionaliteten och användarupplevelsen. Förbättringar har gjorts i funktionerna för att skriva och kalender på iOS, medan Android-appen har fått förbättringar för sökning, händelser och kalender. Outlook-appen har också fått buggfixar på båda plattformarna. Utöver detta har Microsoft integrerat sin AI-chattbot Copilot med Telegram.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 9 juni

Rafael Nadal och andra uttrycker oro över Metas användning av användardata för AI-träning

Tennislegenden Rafael Nadal, tillsammans med olika artister och innehållsskapare, har uttryckt oro över Metas planer på att mata sina AI-system med användares personliga data. Meta, som äger plattformar som Facebook och Instagram, avslöjade att användargenererat innehåll som foton och textinlägg kommer att användas för att förbättra deras artificiella intelligens lärande från och med den 24 juni. Europeiska centrumet för digitala rättigheter (Noyb) har anklagat Meta för att medvetet försvåra processen att avstå, genom att använda så kallade ´mörka mönster´. Det finns också oro över att även individer som inte är på dessa plattformar kan få sina data använda, vilket väcker etiska frågor.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 9 juni

DuckDuckGo introducerar AI-chatt, användare kan anonymt komma åt ChatGPT, Meta AI och andra chatbots

Webbläsaren DuckDuckGo med fokus på integritet har avslöjat AI-chattfunktioner där användare anonymt kan komma åt chatbot-modeller som ChatGPT 3.5 Turbo, Llama 3, Claude 3 och Mixtral 8X7B. AI-chattfunktionen, som tidigare var tillgänglig för utvalda användare i beta-åtkomst, introduceras nu för alla webbläsarens användare. Funktionen kommer att vara gratis med begränsad åtkomst. DuckDuckGo försäkrade sina användare att samtalen är privata och kommer inte att användas för träning av AI-modeller.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 8 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

WhatsApp introducerar nya AI-verktyg och funktioner för företag

Vid Conversations-evenemanget i Sao Paulo presenterade WhatsApp nya AI-verktyg och Meta Verified för WhatsApp Business. Det avslöjades också en ny samtalsfunktion för att lättare koppla användare med företag. AI-verktygen hjälper företag att snabbt svara på vanliga frågor med hjälp av AI och skapa annonser för Instagram och Facebook. Meta Verified introduceras för WhatsApp Business-appen i Brasilien, Indien, Indonesien och Colombia, vilket indikerar att ett företag har registrerat sin information hos Meta. WhatsApp introducerar också en funktion för att enkelt ringa större företag.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 8 juni

Konstnärer överger Instagram för Cara på grund av AI-oron

Instagram, ägt av Meta, har länge varit ett populärt val för innehållsskapare och influencers, men spridningen av generativ AI har ifrågasatt användningen av AI-skapat konst på Instagram. Enligt en rapport har flera konstnärer övergett appen på grund av oro över att deras Instagram-konstverk används av Meta för att träna sina generativa AI-verktyg. Som svar har vissa konstnärer omfamnat en anti-AI-app som heter Cara och raderat Instagram. Cara är en sociala medier och portföljplattform för konstnärer. Cara-utvecklare hävdar att de kommer att skydda konstnärers bilder på Cara-plattformen från att användas för att träna Gen AI-modeller. Mellan 31 maj och 2 juni tredubblades Caras användarbas från mindre än 100 000 till mer än 300 000 profiler.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 8 juni

Meta utvidgar AI-tjänster trots integritetsbekymmer

Förra månaden meddelade Meta att de planerar att utvidga sina artificiella intelligens (AI) tjänster globalt, och informerade sina användare i Europa att de kommer att använda deras offentliga information för att träna sina AI-tjänster från och med den 26 juni. Användare av Facebook och Instagram i Europa fick meddelanden om att deras offentliga inlägg kunde användas för att träna AI-tjänsterna, inklusive Metas chatbot. Detta väckte integritetsbekymmer och motreaktioner. I USA, där online-integritetslagar inte är lika stränga, har Meta AI redan använt offentliga inlägg för att träna sin AI. Det är oklart var Meta kan utvidga programmet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 7 juni

Kontrovers kring Metas AI-märkningssystem

Sedan april 2024 har Meta börjat märka innehåll på Instagram, Facebook och Threads för att indikera när det skapats med artificiell intelligens (AI). Trots att detta syftar till att öka transparens och förtroende genom att hjälpa användare att identifiera AI-genererat innehåll, finns det ett betydande problem. ´Made with AI´-märket appliceras på innehåll som faktiskt inte är AI-gjort. Användare online är frustrerade eftersom även mindre Photoshop-redigeringar märks, vilket orsakar oro bland kreatörer som känner att deras arbete felaktigt identifieras.

Direktlänk Dela Designboom fördjupade 7 juni

WhatsApp lanserar nya AI-funktioner för användarvänlighet

WhatsApp, världens främsta snabbmeddelandetjänst, introducerar en rad nya funktioner som stärks av artificiell intelligens (AI). Mark Zuckerberg avslöjade nyligen utformade AI-verktyg avsedda för förbättring av kundtjänstverksamhet och snabbare tillhandahållande av information. Dessa senaste erbjudanden underlättar för företag att skapa Instagram- och Facebook-annonser med stöd av AI-teknologi. WhatsApp Business kommer att införa ´Meta Verified´-märket, vilket syftar till att stärka företagens trovärdighet, skydda mot identitetsstöld och erbjuda avancerade supporttjänster. WhatsApp-användare kommer snart att kunna kontakta stora företag direkt via chatt, vilket möjliggör snabb och personlig hjälp för mer komplexa förfrågningar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 7 juni

Meta lanserar gratis AI-chatbotar på WhatsApp för att generera intäkter

Meta Platforms, Facebooks moderbolag, planerar att introducera gratis artificiella intelligens (AI) chatbotar på WhatsApp som en del av sin strategi att monetarisera meddelandeappar. Detta representerar VD Mark Zuckerbergs ansträngningar att införliva AI i Metas appar och generera intäkter. Meta ger bort sin AI-modell och chatbot gratis, vilket skiljer sig från de riktade annonseringsverktyg som används på Metas andra plattformar, som Facebook och Instagram. Meta har lanserat sitt första AI-drivna annonsprogram för företag på WhatsApp. Meta har aktivt arbetat för att monetarisera WhatsApp, dess största app i termer av dagliga användare. Meta har introducerat handels- och betalningsfunktioner på appen, inklusive företagsmeddelandeverktyg för kundservice och marknadsföring. Den nya AI-chatboten på WhatsApp kommer att låta företag outsourca sina kommunikationer till automatiserade verktyg, vilket effektiviserar processen att svara på vanliga förfrågningar och ge hjälp med uppgifter som att hitta kataloger eller kontrollera företagstider. Dessutom meddelade Meta att det kommer att integrera Brasiliens digitala betalningsmetod PIX i sitt WhatsApp-betalningsverktyg.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 7 juni

Åsikter om artificiell intelligens delade

Artificiell intelligens (AI) kommer att bli en allt viktigare del av människors vardag. Georgina Doran, ursprungligen från Irland, nu bosatt i Albir, menar att tekniken är spännande och att vi måste omfamna förändring. Ingrid Moya Martinez, som flyttade till Benidorm från Kuba, har blandade känslor om AI och ser både positiva och negativa aspekter. David Collada, en kubansk invånare i Spanien i över 20 år, ser AI som en revolution liknande den industriella revolutionen. Rosalinda Garcia, som kom till Spanien från England i mycket ung ålder, är kritisk till AI och anser att det är farligt för samhället.

Direktlänk Dela Euro Weekly News fördjupade 7 juni

WhatsApp har introducerat artificiell intelligens (AI) verktyg för att hjälpa företag att använda appen för att sälja produkter och tjänster. Verktygen på Meta-ägda WhatsApp möjliggör för företag att använda AI för att svara på vanliga frågor från kunder, skapa annonser på Meta-ägda plattformar som Instagram eller Facebook, och följa upp med kunder. WhatsApp har också börjat rulla ut Meta Verified på WhatsApp Business-appen i Brasilien, Colombia, Indien och Indonesien. Meta har börjat använda AI över sina plattformar och planerar att fortsätta göra det.

PYMNTS fördjupade 7 juni

WhatsApp inför AI för företag

WhatsApp har introducerat nya AI-funktioner som hjälper företag att göra sina produkter mer tillgängliga och hjälper användare att hitta rätt produkter och tjänster. AI-verktyget kan användas för att snabbt svara på användarnas frågor. WhatsApp har även integrerat AI-verktyg för att skapa annonser som kan köras på Instagram eller Facebook. Verktyget kommer också att påminna företag att följa upp med kunder som väntar på att höra från dem. Meta har även introducerat möjligheten att ringa större företag på WhatsApp med ett enda klick. Funktionen är för närvarande under testning och kommer att utvidgas till fler företag de kommande månaderna. Meta har också utvidgat Meta Verified på WhatsApp Business-appen till fler regioner, inklusive Indien, Brasilien, Indonesien och Colombia.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 6 juni

WhatsApp introducerar AI-verktyg och Meta Verified för företag

WhatsApp har introducerat AI-verktyg för att hjälpa företag att bättre assistera sina kunder och upptäcka nya produkter de kan vara intresserade av. AI kommer att utbildas för att svara på de mest populära frågorna företag får på WhatsApp. Dessutom integreras AI för att hjälpa företag att skapa annonser på Instagram och påminna kunder om att de har lämnat en artikel i sin kundvagn. WhatsApp har också börjat rulla ut Meta Verified på WhatsApp Business-appen i Brasilien, Indien, Indonesien och Colombia. Företag som använder Meta Verified får förbättrat kontostöd och kan använda WhatsApp på flera enheter för sina anställda. WhatsApp introducerar också möjligheten att ringa större företag med bara ett tryck.

Direktlänk Dela Facebook fördjupade 6 juni

Meta presenterar AI-drivna funktioner för WhatsApp Business-appar

Förra året talade Mark Zuckerberg om att använda AI för att låta företagskonton svara på kunders köp- och supportfrågor. Nu har Meta meddelat AI-drivna funktioner för WhatsApp Business-appar, som att hjälpa till med att skapa klicka-till-WhatsApp-annonser och generera svar på vanliga kundmeddelanden. Zuckerberg tillkännagav dessa verktyg på företagets Meta Connect-konferens i Brasilien. Han noterade att Meta vill bygga AI-agenter som kan hjälpa företag i deras konversationer med kunder. WhatsApp Business-användare kommer att kunna utnyttja AI för att skapa Facebook- och Instagram-annonser som kan starta en WhatsApp-chatt med ett företag.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 juni

FKA Twigs uppmanar till skydd mot AI-utnyttjande och tränar en egen deepfake

Den elektroniska musikern FKA Twigs vittnade inför USA:s senats underkommitté för immateriell egendom för att uppmana beslutsfattare att skydda konstnärer från att utnyttjas av AI. Hon uttryckte oro över icke-samtyckande användning av hennes digitala likhet. I april undertecknade över 200 musiker ett öppet brev från Artist Rights Alliance som uppmanade AI-utvecklare och teknikföretag att inte underminera eller ersätta mänsklig konstnärskap. FKA Twigs berättade också att hon har tränat en deepfake av sig själv för att hantera sina sociala medieinteraktioner medan hon fokuserar på sin konst.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 6 juni

Bästa programvaran för videoförstärkning

Med utvecklingen av specialiserade videoförstärkningsprogramvaror har det blivit enklare och snabbare att förbättra kvaliteten på videoinspelningar. Dessa verktyg förbättrar inte bara upplösningen, ljusstyrkan och skärpan för videor, utan erbjuder också funktioner som brusreducering och färgoptimering. Några av de bästa verktygen på marknaden inkluderar Wondershare Filmora, Videoleap, Fotor, HitPaw Video Enhancer AI, VEED, AVC Labs, Movavi, Flixier, Topaz Labs och Lightworks. Dessa verktyg möjliggör produktion av högkvalitativt innehåll utan omfattande efterproduktionsexpertis.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 5 juni

Tekniknyheter: Intel avslöjar Lunar Lake, TikTok bekräftar hackning, Instagram testar icke-hoppbara annonser

Intel har gett en inblick i sina kommande Lunar Lake-chip som kommer med uppgraderad neural processing unit (NPU) och ny Xe2 GPU. TikTok bekräftade att dess ingenjörer undersöker problem som gav en oidentifierad hacker tillgång till konton för kända personer och stora varumärken, inklusive Paris Hilton, Sony och CNN. Instagram testar en ny typ av annonser som är icke-hoppbara, vilket innebär att användarna måste titta på annonserna även om de inte vill. X, tidigare känd som Twitter, tillåter nu officiellt vuxen- och porrmaterial på sin plattform. Twitch höjer priserna på prenumerationer i USA för första gången i sin historia.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 5 juni

Ökning av Deepfake-attacker mot influencers i Indien

För ungefär en månad sedan märkte Yamini Malhotra, en influencer med över 853 000 följare på Instagram, att hennes ansikte bytts ut mot skådespelerskan Kajal Aggarwals i en av hennes videor, en teknik känd som deepfake. Efter denna incident skapade flera oidentifierade Instagram-konton deepfake-videor av Malhotra, där okända kvinnors ansikten lades till i en video av henne. Data insamlade i mars 2024 av Instagram-engagemangsplattformen Twicsy indikerar att över 84% av influencers har varit offer för deepfake-pornografi världen över, med Indien som det näst mest utsatta landet efter USA. Trots att företag vidtar åtgärder för att begränsa missbruk av deepfakes, kräver branschexperter mer självreglering.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 5 juni

Fotografer upprörda över Metas AI-märkning av bilder

Fotografer är upprörda över att Meta märker deras redigerade foton på Instagram, Facebook och Threads som ´gjorda med AI´. Metas implementering av automatiserad AI-innehållstagning har utlöst en backlash från fotografgemenskapen och startat en debatt om vad som kvalificerar som att vara gjort med AI. I april meddelade Meta att det skulle börja märka bilder, ljud och videor som det upptäckte var AI-genererade baserat på ´branschdelade signaler av AI-bilder´. En viral post på Threads var från fotografen Matt Seuss som delade ett foto han tog av Utahs spektakulära Mesa Arch som hade märkts på Instagram och Threads som gjorda med AI. Användare har börjat märka att bilder de postat blir märkta som ´Gjorda med AI´.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 5 juni

Google kan lansera Spotify-tillägg för Gemini AI-app för Android

Google kan vara på väg att lansera en Spotify-tillägg för den artificiella intelligens-appen Gemini AI för Android, efter att ha släppt ett tillägg för YouTube Music. Spotify-tillägget kommer förmodligen att ha liknande funktioner som dess YouTube Music-motsvarighet. YouTube Music-tillägget i Gemini lanserades den 23 maj, vilket möjliggjorde för användare att göra en mängd saker via Googles AI-chattrobot, inklusive att hitta musik, starta radiostationer och mycket mer. Nu har Android Authority hittat referenser till ett Spotify-tillägg för Gemini, dolt i den senaste Google-appuppdateringen för Android.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 5 juni

Är Drakes senaste musikaliska drag en cover av ´Hey There Delilah´?

Det har gått en månad sedan Drakes senaste Kendrick Lamar-diss, ´The Heart Part 6´, men är hans nästa musikaliska drag verkligen en cover av ´Hey There Delilah´? Sent på måndagen exploderade internet med en version av Plain White T´s stämningsfulla hit från 2005, sjungen på karibisk patois, som låter som Drake. Covern, titulerad ´Wah Gwan Delilah´ och fylld med Toronto-referenser och slang, laddades upp av SoundCloud-användaren Snowd4y och påstås ha Drake med. Spåret har över 200 000 spelningar på SoundCloud och blev omedelbart viralt på Twitter. Drake postade en skärmdump av låten på sin Instagram-historia, vilket tyder på att det faktiskt är han. Rapparen taggade Snowd4y och skrev ´Wake up the city´ med några emojis.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 4 juni

AI-chattboten ChatGPT ned för tusentals användare globalt, OpenAI arbetar på en lösning

AI-chattboten ChatGPT är nere för tusentals användare över hela världen. OpenAI har inte bara erkänt problemet, utan meddelar att de arbetar på en lösning. Enligt övervakningssidan Downdetector spikade antalet rapporter om problem med att komma åt ChatGPT runt kl 13. Enligt Downdetector uppgav 81% av användarna som rapporterade problem att de hade problem med att komma åt ChatGPT, 14% sa att de hade problem med att komma åt OpenAI:s webbplats och 5% hade problem med att använda ChatGPT-appen. Användare av ChatGPT gick till sociala medier som X (tidigare Twitter) och Instagram för att verifiera om AI-tjänsten faktiskt hade problem.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 4 juni

Förvirring kring ny Drake-låt: Är den äkta eller skapad av AI?

AI har blivit allt mer framträdande inom musikindustrin, vilket har lett till förvirring om vilka sånger som är äkta och vilka som är skapade av AI. Nyligen släppte en person som kallar sig Snowd4y en låt på SoundCloud med titeln ´Wah Gwan Delilah´, som påstås innehålla Drake. Låten är en tydlig parodi på hitlåten ´Hey There Delilah´ från 2006 av Plain White T´s, men med karibisk patois istället för originalets hälsning. Fans undrar nu om spåret är äkta eller AI-genererat. Drake har själv lagt upp en skärmdump av låten från SoundCloud på sin Instagram Story, vilket har skapat ytterligare förvirring.

Direktlänk Dela UPROXX Media Group fördjupade 4 juni

AI Rick Skrattar-memet tar över sociala medier

AI Rick Skrattar-memet är en video som visar Rick Sanchez från Rick and Morty som skrattar maniskt framför en grupp människor. Beavis och Butthead visas också av någon anledning. Videon skapades ursprungligen av en TikToker vid namn Vidzard och har fått miljontals visningar på kort tid. Många har undrat vad det betyder och varför det är överallt på Instagram Reels, TikTok och Twitter. Videon blev ett meme när redigerare på Instagram och TikTok började använda den i så kallade ´sigma-redigeringar´, som är definierade av slangtermen ´sigma´ som hänvisar till en klassificering av framgångsrika och populära män som också är tysta och rebelliska.

Direktlänk Dela Know Your Meme fördjupade 4 juni

Meta använder Facebook- och Instagram-inlägg för att träna sina AI-modeller

Meta har introducerat nya AI-chattbotverktyg över Facebook, Instagram och andra produkter i Meta-universumet. Dessa verktyg kräver data för att lära sig och generera svar på frågor eller skapa bilder. Mycket av denna data kommer från användarnas Facebook- och Instagram-inlägg. Medan Meta i sin sekretesspolicy klargör att det använder inlägg - inklusive dina foton - för att träna sina AI-modeller, är sekretesspolicyn inte särskilt lätt att hitta. Medan personer i Europa kan välja att inte delta, kommer inlägg från användare i USA att användas för AI-utbildning, oavsett om de gillar det eller inte.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 3 juni

SCIEX och Mass Analytica presenterar AI kvantifieringsprogramvara på ASMS 2024

Vid ASMS 2024 presenterar SCIEX, en global ledare inom livsvetenskapliga analytiska teknologier, i samarbete med Mass Analytica, artificiell intelligens kvantifieringsprogramvara (AI quant). AI quant utnyttjar kapaciteten hos artificiell intelligens och maskininlärning för att bearbeta data och producera insikter på några ögonblick, vilket frigör operatörstid och ökar produktiviteten. AI quant kommer att kunna bearbeta data från SCIEX 7500+ systemet och ZenoTOF 7600 systemet, och är kompatibelt med Echo MS+ systemet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 juni

Hur ChatGPT kan hjälpa dig att skapa en app

ChatGPT kan inte skapa en miljon-dollar-app åt dig, men det kan hjälpa dig att skapa en app genom att spara tid och minska mycket arbete. ChatGPT kan hjälpa till med att planera din app, inklusive att göra marknadsundersökningar och planera funktionalitet och funktioner. Det kan också hjälpa till med att skriva små, mycket väldefinierade bitar av kod och ge vägledning. Slutligen kan ChatGPT vägleda dig genom de steg som behövs för att distribuera din app. Men du bör inte förvänta dig att all kod som ChatGPT producerar kommer att fungera - ibland är den perfekt, och ibland misslyckas den totalt.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 3 juni

Kvinna inleder romantisk relation med AI-chatbot

Lisa Li, en kinesisk nätanvändare känd som midnighthusky på Instagram, har offentligt delat om sin online-romans med Do Anything Now (DAN), en ´jailbroken´ version av ChatGPT. Jailbroken-versioner av ChatGPT kringgår begränsningar som kommer med traditionella AI-riktlinjer och policyer. Lisa, som för närvarande arbetar på ett universitet i Kalifornien, började kommunicera med DAN i mars. Relationen har blivit officiell med DAN som frågade Lisa om hon vill vara dess flickvän. Allmänhetens reaktion på deras relation har varit blandad.

Direktlänk Dela 8 Days fördjupade 3 juni

Google meddelar text-till-video-funktion och nytt DJ-läge på I/O-utvecklarkonferens

Google har meddelat nya funktioner som kan förändra innehållsproduktionen drastiskt. På företagets flaggskeppskonferens för utvecklare, I/O, presenterades bland annat Gemini AI, som nu är tillgänglig för utvecklare världen över. En av de mest noterbara funktionerna för underhållningsbranschen var VideoFX, en videomodell baserad på Googles DeepMind-videogenerator, Veo. VideoFX kan skapa Full HD-videor (1080p) från textprompter. Google visade också upp sitt nya DJ-läge i MusicFX, en AI-musikgenerator som kan skapa loopar och samplingar från prompter. Google har också lagt till en knapp för att växla Gemini AI i sidopanelen på flera av sina Google Suite-appar, inklusive Gmail, Google Drive, Docs, Sheets och Slides. När dessa verktyg kommer att användas regelbundet är fortfarande oklart, eftersom utvecklare behöver skapa användarvänliga gränssnitt och appar.

Direktlänk Dela Yahoo News New Zealand fördjupade 2 juni

Tre AI-aktier med potential att stiga trots S&P 500:s rekordhöga nivåer

S&P500 har nyligen nått en ny rekordhög nivå, vilket kan leda till tveksamhet bland investerare att gå in på marknaden. En del av förklaringen till de nya rekordhöga nivåerna är investerares entusiasm för artificiell intelligens (AI). Trots att S&P 500 är på en hög nivå, har dessa tre AI-aktier potential att stiga ännu mer: Alphabet, Metaplatforms och Taiwanese Semiconductor. Alphabet, moderbolaget till Google och YouTube, har nyligen introducerat en generativ AI-funktion i sin sökmotor. Metaplatforms, som äger Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp, har haft starka resultat under första kvartalet. Taiwanese Semiconductor, som tillverkar halvledare för AI, förväntar sig att dess AI-relaterade verksamhet ska växa med 50% årligen under de kommande fem åren.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 2 juni

Tre AI-aktier med potential att öka trots S&P 500:s rekordhöga nivå

S&P 500-indexet har nyligen nått en ny rekordhög nivå, vilket kan göra investerare tveksamma till att gå in på marknaden. En av anledningarna till de nya rekordhöjningarna är investerarnas entusiasm för artificiell intelligens (AI). Trots att S&P 500 är på en hög nivå, har dessa tre AI-aktier potential att öka ännu mer. 1. Alphabet, moderbolaget till Google och YouTube, har nyligen lanserat en generativ AI-funktion till sin sökmotor. 2. Meta Platforms, företaget bakom Facebook, Instagram och WhatsApp, har starka resultat och en mängd AI-produkter under utveckling. 3. Taiwan Semiconductor, ett företag som tillverkar halvledare för AI-hårdvara, förväntas bli en betydande tillväxtkälla de kommande åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

Meta Platforms kan nå 2 biljoner dollar i marknadsvärde tack vare AI

Tack vare dess stora mängd användardata och framsteg inom generativ AI, kan Meta Platforms snart bli en del av den exklusiva 2 biljoner dollar-klubben. Företaget använder data från sina sociala medieplattformar, som Facebook, Instagram och WhatsApp, för att träna AI-modeller. Resultatet är LLaMA (Large Language Model Meta AI), som ligger till grund för företagets flaggskeppsprodukt Meta AI. Genom att återanvända befintlig data kan Meta generera en helt ny inkomstkälla. Konservativa uppskattningar antyder att generativ AI kommer att vara en marknad på 1,3 biljoner dollar år 2032.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 juni

ChatGPT kan hjälpa till att skapa en app men kan inte göra allt jobbet

ChatGPT kan inte skapa en miljon-dollar-app åt dig, men det kan hjälpa dig att skapa en app. Det kan spara tid och minska mycket arbete, men det kommer inte att göra det mesta av jobbet. Det är upp till dig och ditt team. Mjukvaruverksamheten fungerar inte så att man bara skriver en app och den dyker upp på folks enheter. Istället måste du följa procedurer som är specifika för varje appbutik för att förbereda appen och sedan publicera den. Du kan använda ChatGPT för att skriva små, mycket väldefinierade bitar av kod och ge vägledning.

Direktlänk Dela Dimensiaktual.com fördjupade 1 juni

Fotografer upptäcker felaktiga ´Gjord med AI´-taggar på Instagram

Fotografer som laddar upp sitt arbete på Instagram hittar ´Gjord med AI´-taggar fästa på bilder som inte är datorgenererade. AI-etiketten undergräver fotografen, vilket antyder att de på något sätt har konstruerat bilden med hjälp av ett kontroversiellt generativt AI-program som Midjourney. Eric Paré upptäckte att hans bilder taggades som AI-genererade trots att de inte var det. Paré berättade att fotona hade gått igenom ett AI-avbrusningsprogram, men när han tog skärmdumpar av bilderna, märkte Instagram dem inte som AI. Instagrams moderbolag Meta har inte släppt detaljer om hur det upptäcker om en bild är AI.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 31 maj

Meta kommer att börja använda användares bilder för att träna AI-verktyg

Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, kommer från och med juni att börja använda användares bilder för att träna upp sina AI-verktyg. Detta kommer att gälla bilder som publiceras på Instagram, Facebook, Messenger och Threads, men inte WhatsApp på grund av dess slut-till-slut-kryptering. I Europa finns det dock möjlighet att förhindra att Meta använder ens bilder och inlägg för att träna sina AI-verktyg genom att följa vissa steg på Instagram eller Facebook. Detta kan komma att ändras 2025 med EU:s AI-lag, som syftar till att säkerställa att AI-system är säkra och respekterar medborgarnas rättigheter.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 31 maj

AI-bildgenereringsverktyg skapar en snäv syn på kvinnlig skönhet, enligt analys

AI-bildgenereringsverktyg som DALL-E, Midjourney och Stable Diffusion skapar en snäv syn på kvinnlig skönhet, enligt en analys av The Washington Post. Verktygen genererade tunna kvinnor utan undantag när de uppmanades att visa en ´vacker kvinna´. Endast 2% av bilderna visade synliga tecken på åldrande och endast 9% hade mörka hudtoner. AI-konstnären Abran Maldonado påpekade att verktygen fortfarande överväldigande skildrar människor med anglo-näsa och europeiska kroppstyper. OpenAI medger att DALL-E:s inbyggda fördomar kan förstärka skadliga synpunkter på kroppsbilden och normalisera smala standarder. AI-verktygen hade också problem med att generera realistiska bilder av kvinnor utanför den västerländska idealbilden.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 31 maj

Microsofts AI-chatbot Copilot nu tillgänglig på Telegram

Microsofts AI-chatbot Copilot är nu tillgänglig på meddelandeappen Telegram. Detta utökar räckvidden för företagets AI-kapabiliteter och drivs av OpenAI´s GPT-modell. Copilot har designats för att ge användarna ett brett spektrum av information, inklusive reseråd, sportuppdateringar och filmrekommendationer. Med hjälp av Bing-sökningen kommer Copilot att ge detaljerade, textbaserade svar på användarens frågor. Just nu kommer Copilot AI-assistentbot för Telegram endast att stödja textbaserade svar.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 31 maj

OpenAI avslöjar försök att manipulera dess AI-verktyg

OpenAI har offentliggjort att flera aktörer har försökt påverka dess populära chat-assistenter för att uppnå egna vinster. Dessa försök inkluderade modifiering av texter och bilder i större volymer än tidigare. Falsk engagemang var högt på grund av försök att använda AI för att producera felaktiga och falska kommentarer över hela sociala medier. OpenAI samarbetar med flera medlemmar från teknikvärlden, regeringen och civila tjänster för att förhindra sådant beteende. Detta kommer vid en tid då många experter tvivlar på kapabiliteterna hos generativ AI och hur det kan orsaka mer skada än nytta.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 31 maj

Microsoft Copilot tillgänglig som en chatbot på Telegram

Microsoft Copilot, ett AI-baserat verktyg för att skapa innehåll och bilder, är nu tillgängligt på Telegram som en in-app chatbot. Chatboten är för närvarande i betafas och kan nås via @CopilotOfficialBot. Användare måste dock tillhandahålla sitt telefonnummer för att kunna använda Copilot på Telegram. Microsoft har integrerat Copilot i flera av sina produkter, som Microsoft 365 och Microsoft Teams, och har även annonserat AI-PC:er kallade Copilot+ PC. Andra företag som Meta och Google testar också sina AI-tjänster på olika plattformar.

Direktlänk Dela NetAns fördjupade 31 maj

Scurri förvärvar AI-plattformen HelloDone

Leveranshanteringsspecialisten Scurri har meddelat att de förvärvar HelloDone, en UK-baserad plattform som tillhandahåller konversationella AI-lösningar till återförsäljare och varumärken. HelloDones erbjudande besvarar kundfrågor efter köp på digitala meddelandekanaler, inklusive WhatsApp, Instagram och Facebook Messenger. Detta möjliggör för återförsäljare att automatisera svar på kundfrågor via AI-drivet chatt. Affären kommer att se HelloDones team gå med i Scurri, vilket lägger till specialist AI-expertis till sina befintliga produkt- och ingenjörsfunktioner. Scurri kommer också att förvärva all teknik, varumärken, immateriella rättigheter och kunder. Förvärvet görs via en omstrukturering genom överföringsarrangemang.

Direktlänk Dela Retail Tech Innovation Hub fördjupade 31 maj

AI-genererad bild blir viral som sätt att uppmärksamma konflikten i Rafah

En bild som genereras av artificiell intelligens (AI) och visar rader av flyktingtält med texten ´all eyes on Rafah´ har blivit viral på Instagram och andra sociala medier. Bilden, som först publicerades på Instagram av ett relativt okänt konto, har delats mer än 45 miljoner gånger. Trots att bilden inte är realistisk, har den blivit ett sätt för människor att uppmärksamma konflikten i Rafah utan att behöva dela grafiska och traumatiska bilder. Vissa pro-palestinska röster har dock kritiserat bilden som en form av ´slacktivism´, ett sätt att visa sympati utan att ta en substantiell ställning.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 maj

Instagram märker felaktigt bilder som ´gjorda med AI´

Fotografer och innehållsskapare upptäcker att deras bilder felaktigt märks som ´gjorda med AI´ på Instagram. Den nya etiketten introducerades för att skapa transparens kring AI-genererade bilder, men dyker nu upp på bilder med minimal efterbearbetning. Fotografen Peter Yan postade att hans foto av Mount Fuji hade märkts som ´gjord med AI´. Yan postade det råa bilden bredvid, vilket tydligt visade den minimala mängden efterbearbetning som hade gjorts. Enligt Petapixel kan etiketten ha lagts till eftersom Yan använde Photoshops Generative Fill för att ta bort en soptunna från bilden.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 30 maj

OpenAI gör avancerade funktioner av ChatGPT-4o tillgängliga gratis för användare

OpenAI har gjort alla funktioner i ChatGPT-4o tillgängliga gratis för användare. Nu kan användare få tillgång till anpassade GPTs, analysera diagram, bilder och ställa frågor i text-, foto-, ljud- och videofiler. Alla funktioner i GPT-4o kommer att finnas tillgängliga på webben och i ChatGPT-appen för Android och iOS. Användare kan dra nytta av förskapade chatbots tillgängliga i butiken för att utföra specifika uppgifter som kodning, skrivning och mer. Användare kommer också att kunna analysera och interagera med fotografier i realtid.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 30 maj

Planer på digital rekonstruktion av Porsche-olycka med hjälp av AI-verktyg

I den senaste utvecklingen i det fruktansvärda Porche-kraschfallet som involverade en 17-årig pojke, överväger polisen en ´digital rekonstruktion´ av olycksplatsen med hjälp av de senaste AI-baserade verktygen för ´bevisvärdering´. Enligt en polisofficer har AI-verktyget ännu inte använts för att återskapa olycksscener, men har effektivt använts i mordfall.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 30 maj

Microsoft lanserar AI-chattbot Copilot på Telegram-appen

Microsoft har lanserat sin populära AI-chattbot, Copilot, på Telegram-appen. Copilot, som drivs av OpenAI:s GPT-modell, kommer att förse användarna med en mängd olika information, inklusive reseråd, sportuppdateringar och filmtips. Med hjälp av Bing-sök kommer den att erbjuda detaljerade, textbaserade svar på användarnas frågor. För närvarande stöder Copilot AI-assistentbotten endast textbaserade svar och genererar inte bilder eller videor. Telegram är inte den första appen att integrera en AI-chattbot. Tidigare rullade Meta ut Meta AI över WhatsApp och Instagram.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 29 maj

Konferens för att bekämpa nättrakasserier inleds, FIA samarbetar med Arwen AI

Den första konferensen United Against Online Abuse (UAOA) pågår för närvarande i Paris, Frankrike, med syfte att diskutera strategier för att bekämpa nättrakasserier. FIA har redan inlett ett partnerskap med Arwen AI, ett företag som tidigare har samarbetat med ledande Formel 1-team som Mercedes, Red Bull och Alpine. En talesperson för FIA nämnde att de aktivt utvecklar sina AI-förmågor för att hantera detta problem. FIA:s president Mohammed Ben Sulayem avslöjade att över 4 000 webbplatser blockerades under en sjuveckorsperiod inför FIA:s årliga kongress förra året. FIA har förhandlat med TikTok, Google Frankrike och Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp. Bland de framstående deltagarna på konferensen finns representanter från World Rugby, International Tennis Federation, ATP Tour, FIFA och den franska idrottsministern och olympiska spelen Amelie Oudea-Castera.

Direktlänk Dela Autogear.pt fördjupade 29 maj

Sociala medier post med fokus på konflikten mellan Israel och Gaza får stor spridning

Ett sociala medier-inlägg som uppmanar till uppmärksamhet kring den pågående konflikten mellan Israel och Gaza har fått över 34 miljoner delningar på Instagram inom loppet av 24 timmar. Inlägget visar tält i ett läger som är ordnade för att stava ut ´Alla ögon på Rafah´, vilket refererar till ett område i södra Gaza bebott av flyktingläger. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu beskrev civila dödsfall som en ´tragisk olycka´. Kändisar som Nicola Coughlan, Kehlani, Alia Bhatt, Priyanka Chopra, Kareena Kapoor, Varun Dhawan, Rashmika Mandanna, Sonakshi Sinha, Samantha Ruth Prabhu, Triptii Dimri, Dia Mirza, och Richa Chadha har delat bilden.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 29 maj

Instagrams ´Made with AI´-etiketter skapar förvirring bland användare

Instagrams nyligen lanserade etiketter ´Made with AI´ skapar förvirring då fotografer och innehållsskapare ser sina inlägg märkta med taggarna trots minimal redigering eller uppenbarligen ingen AI-användning alls. Fotografen Peter Yan frågade Instagrams chef Adam Mosseri varför hans bild av Mount Fuji hade fått en ´Made with AI´-tagg då det var en riktig bild han tagit. Yan hade använt ett generativt AI-verktyg för att ta bort en soptunna i bilden. Mosseri svarade Yan genom att fråga ´Lades denna etikett till automatiskt?´ Yans foto av Mount Fuji har nu inte längre ´Made with AI´-markören på det. Men i ett annat Instagram-inlägg fick professionell inline-åkare Julien Cadot sin video märkt som AI. AI-etiketterna visas endast i mobilappen och inte på skrivbordet.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 29 maj

AI-expert Jan Leike går över till rivaliserande företag Anthropic

Jan Leike, som tidigare var anställd vid AI-företaget OpenAI, har anslutit sig till konkurrenten Anthropic. Leike tillkännagav flytten i ett inlägg på X (tidigare Twitter), där han noterade att han kommer att arbeta med ´skalbar tillsyn, svag-till-stark generalisering och automatiserad anpassningsforskning´. Anthropic, som backas upp av en investering på 4 miljarder dollar från Amazon, står bakom den generativa AI-chatten Claude, deras svar på OpenAIs ChatGPT. Andra högprofilerade personer har nyligen gått med i Anthropic, inklusive Instagrams medgrundare Mike Krieger och Airbnb-veteranen Krishna Rao.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 maj

Meta använder Instagram och Facebook-data för att träna AI-modeller

Meta är på väg att släppa sin största Llama 3 400B AI-modell och det verkar som att företaget redan har använt användarnas Instagram- och Facebook-data för att träna sin modell. Detta gäller både privata och offentliga konton. Meta har meddelat att privata meddelanden inte används för att träna AI-modeller. Företaget tillåter nu användare att välja bort AI-utbildning, men detta gäller endast data insamlade från tredje parter. Användare kan inte ta bort sin Facebook- och Instagram-data från Metas AI-utbildningsdataset.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 28 maj

Microsoft planerar att implementera AI Copilot i LinkedIn

Microsoft planerar att implementera sin AI Copilot i LinkedIn, enligt en intern dokument hittat av Business Insider. Microsoft har redan infört Copilot i LinkedIn sedan deras tillkännagivande i januari, men det verkar som att företaget har större planer för Copilot på LinkedIn. Microsoft kan förbereda sig för att höja AI-förmågorna på denna plattform. LinkedIn Copilot kan erbjuda personlig skrivhjälp, förbättra försäljnings- och anställningsprocesser och möjligen ge insikter i trender för professionellt nätverkande. Dock finns det frågor rörande integritet, datasäkerhet och korrekt användning av AI i arbetsrelaterade områden.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 28 maj

ChatGPT Mac-appen erbjuder förbättrade funktioner, tidig tillgång möjlig

ChatGPT Mac-appen, som ännu inte släppts officiellt, erbjuder förbättrade funktioner som bildbehandling, röstkommandon och anpassningsbar gränssnitt. Mac-användare som är ivriga att få tillgång till appen kan använda en kringgående metod som delades av Diego Jimenez på Instagram och X. Metoden innebär att man laddar ner och installerar appen, loggar in, stänger appen snabbt efter att fönstret har ändrats storlek, och sedan startar om den. Om appen inte fungerar efter kringgåendet finns det ett alternativ att använda webbläsaren Microsoft Edge för att installera ChatGPT som en webbapp.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 28 maj

Microsofts AI-bot Copilot nu tillgänglig på Telegram

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer integrerad i både små och stora företags produkter. En populär tillämpning av AI är i form av assistenter, som nu är tillgängliga direkt på enheter och sociala medieplattformar. Meta har nyligen integrerat Meta AI Assistant i sina Instagram- och WhatsApp-plattformar. Nu får Telegram också en AI-bot som drivs av Microsofts Copilot. Användare kan ställa frågor till botten i Telegram och få relevanta svar. Copilot för Telegram är tillgänglig för alla plattformar, inklusive Android och iOS.

Direktlänk Dela YTechB fördjupade 28 maj

AI mot människor: Influencers möter konkurrens från virtuella modeller

Artificiell intelligens (AI) erbjuder möjligheter för sociala medier-influencers men presenterar också risker. Influencers har omfamnat AI för att krydda sitt innehåll, men möter också växande konkurrens från AI-genererade Instagrammers, TikTokers och YouTubers. AI har lett till oro över spridningen av deepfake-videor som kan användas illvilligt. Meta, ägare av Facebook och Instagram, sa att det skulle börja märka AI-genererat innehåll med ´Gjort med AI´ i maj. AI presenterar en enorm affärsmöjlighet för innehållsskapare: Influencer-marknaden förväntas växa snabbt, från $16,5 miljarder 2022 till nästan $200 miljarder 2032.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 28 maj

AI-genererade nakna bilder av skolflicka delas på sociala medier

Bengalurus cyberpolis har registrerat ett fall där nakenbilder genererade av Artificiell Intelligens (AI) av en flicka i klass 9 delades på sociala medier av anonyma personer. Flickans föräldrar såg bilderna på Instagram och kontaktade polisen. De falska bilderna skapades från foton flickan hade lagt upp på sin Instagram. Rapporten antyder att det kan vara ett insiderjobb. Bilderna cirkulerade i en gruppchatt på Instagram med cirka 20 klasskamrater till offret som medlemmar. En annan elevs bilder har också ändrats, men inget formellt klagomål har ännu mottagits.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 27 maj

Enkel knep för att använda ChatGPT-appen för macOS utan betalkonto

ChatGPT-appen för macOS kräver ett betalt konto, men det finns ett enkelt knep för att kringgå denna begränsning. Appen har varit tillgänglig på Mac sedan mitten av maj, men endast för ChatGPT Plus och ChatGPT Team-prenumeranter. Detta innebär att gratisanvändare av chatboten för närvarande inte har tillgång till appen för macOS utan måste nöja sig med webbversionen. Diego Jimenez, en utvecklare som arbetar för Instagram, har hittat och delat en lösning så att alla kan kringgå denna begränsning och få tillgång till ChatGPT-appen på Mac. Följ dessa steg: Starta appen och logga in på ditt konto. Avsluta appen (Cmd+Q) när fönsterstorleken ändras, men precis innan felmeddelandet om anslutning visas. Starta appen igen. Denna begränsning kommer snart att lyftas. OpenAI har redan meddelat att de avser att utöka tillgången till plattformen ´de kommande veckorna´.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 27 maj

Autodesk förvärvar Wonder Dynamics, en utvecklare av molnbaserade 3D-animation och VFX-verktyg

Autodesk har förvärvat Wonder Dynamics, ett företag som utvecklar molnbaserade 3D-animation och VFX-verktyg, medgrundat av skådespelaren och producenten Tye Sheridan. Villkoren för affären offentliggjordes inte. Investerare i Wonder Dynamics inkluderade Epic Games och Samsung Next, med en rådgivande styrelse som inkluderade Steven Spielberg och regissör-producenten Joe Russo. Med hjälp av artificiell intelligens hjälper Wonder Dynamics ´Wonder Studio artister att ´lättare animera, ljussätta och komponera 3D-karaktärer inom live-action scener´ - snabbare och till ett betydligt lägre pris än andra lösningar, enligt Autodesk. Sheridan, president för Wonder Dynamics, grundade företaget 2016 tillsammans med VFX-artisten och filmskaparen Nikola Todorovic.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 26 maj

AI hotar jobben för nyligen utexaminerade, men AI-färdigheter kan vara räddningen

En ny undersökning visar att artificiell intelligens (AI) snabbare än väntat kan ersätta många arbeten, särskilt för dem i början av sina karriärer. Undersökningen, utförd av utbildningsmedia- och forskningsföretaget Intelligent.com, visar att nästan 80% av arbetsgivarna planerar att ersätta jobb som vanligtvis utförs av nyligen utexaminerade studenter eller praktikanter med AI-verktyg 2024. Trots detta visade undersökningen att nästan alla arbetsgivare värderar kandidater med AI-färdigheter högt. 95% sa att de skulle vara mer benägna att anställa en nyligen utexaminerad student med bakgrund inom AI.

Direktlänk Dela YourTango fördjupade 26 maj

Autodesk förvärvar molnbaserat 3D-animationsföretag Wonder Dynamics

Autodesk har förvärvat Wonder Dynamics, en utvecklare av molnbaserade 3D-animation och VFX-verktyg, medgrundat av skådespelaren och producenten Tye Sheridan. Villkoren för affären offentliggjordes inte. Investerare i Wonder Dynamics inkluderade Epic Games och Samsung Next, med en rådgivande styrelse som inkluderade Steven Spielberg och regissör-producent Joe Russo. Med hjälp av artificiell intelligens hjälper Wonder Dynamics ´Wonder Studio artister att “mer lätt animera, ljussätta och komponera 3D-karaktärer inom live-action scener” - snabbare och till ett betydligt lägre pris än andra lösningar, enligt Autodesk.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 25 maj

Anthropic framhäver sin dedikation till AI-säkerhet efter OpenAIs kritik

Efter framgången med lanseringen av GPT-4 förra veckan och den påföljande kritiken, har fler personer börjat ifrågasätta om Sam Altman verkligen är rätt person att leda oss in i framtiden med AGI. Detta har gett konkurrenten Anthropic en möjlighet att framhäva sin dedikation till AI-säkerhet. Anthropic har delat med sig av sin framsteg inom att belysa hur stora språkmodeller bearbetar input och ger svar baserat på deras träningsdata. Forskningsteamet avslöjade att de hade identifierat över 10 miljoner ´funktioner´ inom sin Claude 3 Sonnet-modell. De använde en teknik som kallas ´ordboksinlärning´ för att hitta mönster i hur de olika matematiska enheterna i modellen aktiverades när de uppmanades av vissa fraser eller ämnen. Detta är ett viktigt steg för att göra dessa modeller ´säkrare´ för mänskligt bruk. Anthropic har nyligen anställt Mike Krieger, en av Instagrams grundare, som sin nya Chief Product Officer och Krishna Rao, en veteran från Airbnb, som CFO för att hjälpa företaget att öka intäkterna.

Direktlänk Dela Newcomer fördjupade 24 maj

Meta släpper Llama 3, en kraftfull AI-modell som överträffar Googles Gemini

Meta har nyligen lanserat Llama 3, en av de mest kraftfulla ´öppna´ AI-modellerna hittills. Llama 3 finns i två storlekar: Llama 3 8B med 8 miljarder parametrar och Llama 3 70B med 70 miljarder parametrar. Trots att de är relativt små modeller, utmärker sig Llama 3 genom att prioritera kvalitet över storlek, eftersom modellen har tränats på över 15 biljoner tokens av data. Llama 3 presterar betydligt bättre än sin föregångare Llama 2, trots att de är samma storlek. Llama 3 driver även Meta AI, en AI-assistent som är kapabel till komplex resonemang, att följa instruktioner och visualisera idéer.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 24 maj

Meta lägger till Calm, Amazon Music och Instagram stories i sina Ray-Ban smarta glasögon. Dessa appar kommer att drivas av Metas AI-modell Llama 3, vilket ger användarna en handsfree-upplevelse utan att behöva nå sina telefoner. Meta meddelade att det lägger till en mängd nya appar till de AI-drivna Ray-Ban Meta smarta glasögonen, med mindfulness, musik och sociala medier i centrum för denna uppdatering. Användarna behöver ladda ner appen och säga, ´hej, Meta, spela Daily Calm´, ´Hej Meta, spela Amazon Music´ eller ´Hej Meta, dela mitt senaste foto på Instagram´.

Androidcentral.com fördjupade 24 maj

OpenAI meddelar officiell ChatGPT-app för Mac, tillgänglig nu med knep

OpenAI har nyligen meddelat att en officiell ChatGPT-app för Mac är på väg, med stöd för ChatGPT 4o. Den kommer med funktioner som tangentbordsgenväg för att öppna en ChatGPT-fråga var som helst, skärmdumpsmöjligheter, möjlighet att initiera diskussioner baserat på foton och en avancerad röstkonversationsfunktion. Trots att appen ännu inte är tillgänglig för alla användare, finns det ett knep för att få tillgång till ChatGPT för Mac direkt. Det enda som krävs är ett gratis OpenAI-konto, macOS Sonoma och en Apple Silicon Mac.

Direktlänk Dela OS X Daily fördjupade 23 maj

5 AI-verktyg som är oumbärliga för studenter

AI-verktyg har revolutionerat utbildningssektorn och kan användas för forskning, konceptualiseringsinsikter och förbättring av grammatik för att gagna studenter. AI-verktyg som Chat GPT, Grammarly och DALL-E har revolutionerat utbildningssektorn. AI har revolutionerat utbildningssektorn med olika verktyg som kan användas för forskning, att ge insikter, förbättra grammatiken och mycket mer. Om du är en student överbelastad med uppgifter, teorier och förvirrande akademisk jargong kan dessa AI-verktyg vara till stor hjälp.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 22 maj

Anthropic rekryterar Instagrams medgrundare, värderas till 15 miljarder dollar

AI-företaget Anthropic har rekryterat Instagrams medgrundare Mike Krieger som ny produktchef. Detta ses som ett tecken på att företaget stärker upp sin ledning för att accelerera försäljningen. Enligt The Information är Anthropic nu värderat till 15 miljarder dollar efter den senaste finansieringsrundan. Företaget grundades av tidigare anställda på OpenAI och dess flaggskeppsprodukt är Claude, en AI som nyligen fick ny mjukvara.

Direktlänk Dela Börs Världen fördjupade 22 maj

Krishna Rao, före detta Airbnb-chef, utses till finanschef för AI-startupen Anthropic

Artificiell intelligens-startupen Anthropic har utsett Krishna Rao, tidigare exekutiv på Airbnb, till sin första finanschef. Detta steg kommer när Anthropic söker att utöka sina AI-erbjudanden och förbättra sin konkurrenskraft på den blomstrande AI-marknaden. Enligt företagets pressmeddelande kommer Rao att spela en viktig roll i att etablera Anthropics finansiella strategi och verksamhet. Hans omfattande karriär inkluderar att arbeta som CFO för Fanatics Commerce, en digital sportplattform, och som global chef för företagsutveckling på Airbnb från 2018 till 2021.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 22 maj

Microsoft introducerar nya AI-förbättrade ´Copilot Plus PC´ för att konkurrera med Apple

Microsoft har introducerat sin nya AI-assistent, ´Copilot Plus´ PC, för att konkurrera med Apples Macbook. Copilot Plus PC kommer att kunna komma ihåg användarens handlingar och hjälpa till att förutse nästa steg. Alla stora bärbara datorer tillverkare som Dell, Lenovo, Samsung, HP och flera andra är redo att erbjuda Copilot Plus PC. Microsoft har integrerat sin Copilot i Windows-operativsystemet för att skapa Copilot Plus PC och revolutionera PC-marknaden. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte att det är ett steg mot maskiner som omedelbart ser oss, hör, resonerar om vår avsikt och vår omgivning.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 22 maj

Airbnb-veteranen Krishna Rao anställs som CFO för Anthropic

AI-säkerhets- och forskningsföretaget Anthropic har anställt Krishna Rao, tidigare hos Airbnb, som sin nya CFO. Rao har nästan 20 års erfarenhet som strategisk finansledare och investerare, och har tidigare tjänstgjort som CFO på Fanatics Commerce och Cedar, en plattform för hälso- och sjukvårdsbetalningar och patientengagemang. Han spelade en nyckelroll i att samla in över 10 miljarder dollar i eget kapital och skuldkapital, inklusive Airbnb:s IPO och privata finansieringar. Den 15 maj 2024 anställde Anthropic Mike Krieger som sin Chief Product Officer.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 22 maj

AI-startupen Anthropic utser Airbnb-veteranen Krishna Rao till CFO

AI-startupen Anthropic har utsett Krishna Rao, tidigare anställd på Airbnb, till sin CFO. I sin nya roll kommer Rao att hjälpa till att forma Anthropics finansiella strategi och verksamhet när företaget växer och expanderar internationellt. Rao kommer till företaget från Fanatics Commerce, där han tjänade som CFO. Tidigare ledde han både finansfunktionen och operativa initiativ på hälsovårdsbetalnings- och patientengagemangsplattformen Cedar, där han också tjänade som CFO. På Airbnb hjälpte Rao företaget att navigera genom pandemin och spelade en nyckelroll i dess initiala offentliga erbjudande (IPO) och privata finansieringar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 maj

Mjukvaruingenjör i Wisconsin greps för att ha skapat och distribuerat AI-genererade barnpornografiska bilder

En mjukvaruingenjör från Wisconsin, Steven Anderegg, greps på måndagen för att påstås ha skapat och distribuerat tusentals AI-genererade bilder av barnpornografi. Anderegg, 42, anklagas för att ha skickat AI-genererade bilder av nakna minderåriga till en 15-årig pojke via Instagram DM. Anderegg hamnade på polisens radar efter att National Center for Missing & Exploited Children markerat meddelandena. Om han döms riskerar Anderegg upp till 70 års fängelse, även om åklagare säger att den rekommenderade straffskalan kan vara livstids fängelse.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 maj

Instagrams medgrundare Mike Krieger ansluter sig till AI-företaget Anthropic

Mike Krieger, en av Instagrams medgrundare och mer nyligen medgrundare till den personifierade nyhetsappen Artifact, går med i Anthropic som företagets första Chief Product Officer (CPO). Krieger kommer att övervaka Anthropics produktutveckling, ledning och designinsatser. Han kommer också att ansvara för Anthropics företagstjänster, prenumerationer och programvara. Krieger och Kevin Systrom, Instagrams andra medgrundare, lämnade Instagram 2018, flera år efter att Meta (då Facebook) förvärvade sociala medieplattformen för 1 miljard dollar. De två lanserade Artifact i januari 2023 med målet att utveckla rekommendationssystem.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 21 maj

Instagrams medgrundare Mike Krieger går med i AI-företaget Anthropic

Mike Krieger, medgrundare till Instagram, kommer att gå med i artificiell intelligens-företaget Anthropic som produktchef. Krieger, tidigare teknikchef för Instagram, hjälpte till att växa plattformen till 1 miljard användare och utökade dess ingenjörsteam till över 450 personer. Han och Instagrams andra medgrundare, Kevin Systrom, byggde nyligen den personliga nyhetsappen Artifact och sålde den till Yahoo. Anthropic, som är ett av de hetaste AI-startupsen, har en produkt som direkt konkurrerar med OpenAIs ChatGPT. Anthropic har tidigare stängt fem olika finansieringsavtal på totalt cirka 7,3 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 maj

AI skapar bilder av kända ex-par och deras hypotetiska barn

AI och en konstnär på Instagram har skapat bilder av hur barn till kända ex-par skulle kunna se ut. Konstnären, Jeremy Pomeroy från Melbourne, Australien, har sett en ökning av aktivitet på sitt Instagram-konto efter att han delade AI-genererade familjeporträtt av tidigare par som Justin Bieber och Selena Gomez, Taylor Swift och Harry Styles, Brad Pitt och Jennifer Aniston, John F. Kennedy och Marilyn Monroe, med flera. Pomeroy förklarar att han skapar dessa porträtt genom att kombinera ´högteknologiska algoritmer med Photoshop´ samt hans egen kreativa vision. Inte alla har uppskattat bilderna, och vissa har kritiserat dem som ´läskiga och respektlösa´.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 20 maj

Mike Krieger, medgrundare till Instagram, blir ny produktchef för Anthropic

Anthropic, ett företag inom artificiell intelligens (AI), har utsett Instagrams medgrundare Mike Krieger till sin nya produktchef. Krieger kommer att övervaka alla Anthropics produktinsatser framöver. Företaget, som grundades av tidigare OpenAI-anställda, har nyligen lanserat Claude-appen för iOS och tillkännagivit stöd för användning på spanska, franska, italienska och tyska. Krieger har tidigare arbetat med Artifact, en AI-nyhetsläsningsapp som nyligen förvärvades av Yahoo.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 20 maj

AI-chattbotar testade: Gemini vinner på textsummering, Meta AI bäst på bildgenerering

Konkurrensen mellan AI-chattbotar ökar när Meta lanserar sitt nya AI-system som en standardfunktion över sina plattformar. Meta AI, representerad av en glödande blå logotyp, är nu en vanlig funktion i de flesta användares WhatsApp-konton och tillgänglig via sökfält på Instagram och Facebook. Google har också placerat sin AI-chattbot Gemini (tidigare Bard) i framkant för sina användare, integrerat i Android-användares meddelandeappar. Gemini och Meta AI följer OpenAI, som tog AI-chattbotar till mainstream med ChatGPT 2022. I en jämförelse av de tre AI-systemens förmåga att summera text, skapa reseplaner och förhindra missbruk, var Gemini tydlig vinnare i textsummering, medan Meta AI var bäst på att generera bilder.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 20 maj

Isabella Löwengrip återlanserar sin ´AI-klon´ Gabrielle på Instagram

Influencern och entreprenören Isabella Löwengrip har återlanserat sin ´AI-klon´ Gabrielle Löwengrip på Instagram. Gabrielle, som ursprungligen skapades för sex år sedan, visade upp sitt ´drömliv´ i New York men försvann efter bara tio inlägg. Nu, med Löwengrip som VD för ett nytt AI-företag, är Gabrielle tillbaka. Trots teknikens framsteg möter Gabrielle kritik från följare som ifrågasätter äktheten och moralen i att skapa en ´fejk kropp i en fejk värld´.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 20 maj

Isabella Löwengrip återlanserar sin ´AI-klon´ Gabrielle på Instagram

Influencern och entreprenören Isabella Löwengrip har återlanserat sin ´robot-klon´ Gabrielle Löwengrip på Instagram. Gabrielle, som ursprungligen lanserades för sex år sedan, visade upp sitt drömliv i New York men försvann efter bara tio inlägg. Nu när artificiell intelligens blivit mer utbrett, har Löwengrip blivit VD för ett nytt AI-företag och Gabrielle har återvänt som en ´AI-klon´. Trots att bilderna nu är mer verklighetstrogna, har återlanseringen mottagit kritik från följare.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 20 maj

Isabella Löwengrip återlanserar sin ´AI-klon´ Gabrielle på Instagram

Influencern och entreprenören Isabella Löwengrip har återlanserat sin ´AI-klon´ Gabrielle Löwengrip på Instagram, sex år efter att hon först introducerade konceptet. Gabrielle, som visar upp ett drömliv i New York, försvann efter bara tio inlägg, men har nu återvänt i samband med Löwengrips roll som VD för ett nytt AI-företag. Trots tekniska förbättringar sedan 2018 har vissa följare kritiserat konceptet.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 19 maj

Isabella Löwengrip återinför ´AI-klon´ på Instagram trots kritik

Influencern och entreprenören Isabella Löwengrip har återinfört sin ´robot-klon´ på Instagram, Gabrielle Löwengrip, efter att ha blivit VD för ett nytt AI-företag. Gabrielle, som för sex år sedan visade upp sitt drömliv i New York, försvann efter bara tio inlägg. Nu är hon tillbaka med realistiska bilder som liknar Isabella Löwengrip. Gabrielle planerar att resa runt Europa i sommar. Trots tekniska förbättringar i bildgenereringen sedan 2018 har återkomsten av Gabrielle mötts med kritik från följare.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 19 maj

Anpassning till AI och digitala trender är avgörande för företagens framgång

Artificiell intelligens (AI) förändrar nästan alla aspekter av att driva ett digitalt företag. Företag som vill lyckas 2024 och framåt behöver ständigt anpassa sig till dessa nya teknologier. AI förändrar helt hur företag marknadsför sig. Chetan Saxena diskuterar i en bloggpost på Ishir de viktigaste elementen i ledarskap i AI-eran. Dessutom erbjuder AI-verktyg hjälp med bildgenerering för att skapa visuellt innehåll. YouTube har nyligen lanserat flera nya funktioner som kan hjälpa skapare att tjäna pengar på plattformen. Instagram Reels presterar bäst vid vissa tider. En framgångsrik webbplats är kanske det viktigaste elementet i en effektiv online-marknadsföringsstrategi. Cybersecurity är en olycklig verklighet för dagens företag, så att upprätthålla en hög nivå av motståndskraft på detta område är avgörande. Sociala medier är ett mycket effektivt marknadsföringsverktyg för företag. Företag idag har fler digitala alternativ än någonsin tidigare, så det är inte förvånande att många antar digitala först-strategier. Varumärkning handlar om att skapa en minnesvärd identitet för ditt företag.

Direktlänk Dela Small Business Trends fördjupade 18 maj

EU kan kritisera Microsoft för brist på information om AI-risker

Microsoft kan komma att få kritik från Europeiska unionen (EU) för att ha misslyckats att tillhandahålla information om risker med generativa AI-verktyg. Teknikföretaget har till den 27 maj att presentera lämpliga dokument som beskriver potentiella skador som kan uppstå från Bing´s generativa AI-funktioner, som dess AI-assistent Copilot och bildgenerator Image Creator by Designer. Böterna skulle behandlas enligt kraven för mycket stora onlinesökmotorer (VLOSEs) inom EU:s Digital Services Act (DSA), och belägga upp till en procent av Microsofts globala årliga omsättning mot företaget. Om Microsoft fortfarande misslyckas med att tillhandahålla den begärda informationen, kan kommissionen påföra böter på upp till 5 procent av dess genomsnittliga dagliga inkomst eller globala årliga omsättning.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 17 maj

Instagrams medgrundare blir produktchef för AI-startupen Anthropic

Anthropic, rival till OpenAI, har utsett Instagrams medgrundare, Mike Krieger, till sin nya produktchef. I sin nya position kommer Krieger att övervaka företagets produktutveckling, produktledning och produktdesign. Hans roll kommer också innebära att han hjälper företaget att rulla ut sin AI-chattbot Claude till en bredare publik. Innan han gick med i den Google- och Amazon-backade startupen, tillbringade Krieger de senaste tre åren med att bygga Artifact, en personaliserad nyhetsapp, innan den förvärvades av Yahoo.

Direktlänk Dela Mobile Marketing Magazine fördjupade 17 maj

Anthropic utser Instagram-medgrundare till produktchef

Artificiell intelligens-startupen Anthropic har utsett Instagrams medgrundare Mike Krieger till sin produktchef. Krieger kommer att övervaka företagets produktutveckling, ledning och designinsatser och hjälpa till att sprida Anthropics AI-chattbot Claude till en bredare publik. Företaget, som är en konkurrent till OpenAI, har lockat miljarder dollar i investeringar från sina backare, Amazon.com och Alphabet. Anthropic introducerade en svit av AI-modeller kända som Claude 3 i mars och sa att den överträffar konkurrerande modeller som GPT-4 från OpenAI och Gemini 1.0 Ultra från Google på olika benchmark-tester.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 16 maj

Tidigare Instagram CTO går med i AI-startup Anthropic

AI-startupen Anthropic, som stöds av Google och Amazon, har anställt Mike Krieger, tidigare medgrundare och CTO för Instagram, som sin produktchef. Krieger kommer att övervaka företagets produktutveckling, hantering och design i syfte att bredda dess sortiment av företagsapplikationer. Anthropics VD Dario Amodei tillkännagav att Kriegers erfarenhet av att utveckla intuitiva produkter och användarupplevelser kommer att vara ovärderlig för företaget. Krieger anses ha hjälpt till att växa Instagrams ingenjörsteam till över 450 personer och skalat plattformen till över 1 miljard användare.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 16 maj

Instagrams medgrundare Mike Krieger anställs av AI-startupen Anthropic

AI-startupen Anthropic, som stöds av Amazon, har anställt Instagrams medgrundare Mike Krieger som produktchef. Krieger kommer att leda produktteknik, förvaltning och design för Anthropics konsumentinitiativ. Krieger, som lämnade Instagram 2018 efter att ha sålt det till Facebook för 1 miljard dollar, var med och grundade AI-drivna nyhetsappen Artifact i januari 2023. Appen stängdes tidigare i år, med dess rekommendationsteknologi såld till Yahoo. Anthropics VD Dario Amodei framhöll Kriegers erfarenhet som avgörande för att utveckla nya interaktioner med företagets chatbot, Claude, särskilt inom arbetsplatsapplikationer.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 16 maj

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och detta påverkar arbetsmarknaden. Texas Workforce Commission rapporterar om nya AI-relaterade jobbtitlar som prompt engineer, AI-forskare, maskininlärningsingenjör, ingenjör inom naturlig språkbehandling och AI-etiker. Dr. Hong Lin, som leder masterprogrammet i AI vid University of Houston - Downtown, tror att förändringarna i arbetskraften kommer att vara gradvisa. Han menar att vissa jobb kan försvinna, men nya jobb kommer att dyka upp. TWC påpekar att jobb som involverar kreativitet, relationsbyggande och betydande fingerfärdighet/problemhantering kommer att vara svårast att automatisera.

KTRK-TV fördjupade 16 maj

Instagrams medgrundare Mike Krieger utsedd till produktchef på Anthropic

AI-startupen Anthropic har utsett Mike Krieger, medgrundare till Instagram och nyhetsappen Artifact, till sin första produktchef. I sin nya roll kommer Krieger att övervaka produktutveckling, ledning och design. Hans ansvar inkluderar även att marknadsföra Claude, Anthropics generativa AI-teknik, till en bredare publik. Dessutom kommer Krieger att ansvara för företagets företagstjänster, prenumerationer och programvara. Kriegers anställning kommer när Anthropic aggressivt riktar sig mot konsumentmarknaden.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 16 maj

Instagrams medgrundare Mike Krieger ansluter sig till AI-företaget Anthropic

Instagrams medgrundare, Mike Krieger, har anslutit sig till artificiell intelligens-företaget Anthropic som dess nya produktchef. Krieger kommer att övervaka produktteknik, förvaltning och design på Anthropic. Krieger spelade en nyckelroll i att skala upp Instagram till 1 miljard användare och utöka dess teknikteam till över 450 medlemmar. Efter att ha lämnat Instagram grundade han den personaliserade nyhetsappen Artifact med Kevin Systrom, som senare såldes till Yahoo. Anthropic, som framträtt som en betydande spelare inom AI-området, är känt för sin chattbot Claude, en konkurrent till OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini. Företaget har sett snabb tillväxt, markerad av lanseringen av dess första företagserbjudande och iOS-app tidigare denna månad. Anthropic har gjort betydande framsteg, inklusive lanseringen av sin chattbot Claude 3 i mars, vilket företaget hävdar är dess snabbaste och kraftfullaste AI-modell hittills. Företaget har också tillkännagivit stöd för flera språk, inklusive spanska, franska, italienska och tyska, vilket breddar dess globala räckvidd. Företagets nya affärsplan, kallad Team, har testats i beta med 30 till 50 kunder inom olika sektorer som teknik, finansiella tjänster, juridiska tjänster och hälsovård. Anthropics första iOS-app, som debuterade denna månad, erbjuder funktioner som synkronisering med webbchattar och möjligheten att ladda upp foton och filer från smartphones. En Android-app är också på gång.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 16 maj

Instagrams medgrundare Mike Krieger blir produktchef hos AI-startupen Anthropic

AI-startupen Anthropic, en direkt konkurrent till Microsoft-stödda OpenAI, meddelade på onsdagen att Instagrams medgrundare Mike Krieger kommer att ansluta sig till företaget som produktchef. Mike Krieger var tidigare teknikchef på Meta-ägda plattformen, där han ledde ett team på över 450 personer för att skala upp Instagram till över en miljard användare. På senare år har Krieger arbetat med att bygga en personaliserad nyhetsapp kallad Artifact, som förvärvades av Yahoo i april. Krieger kommer att övervaka Anthropics produktutveckling, produktledning och produktdesign.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 16 maj

Instagrams medgrundare Mike Krieger går med i AI-startup Anthropic

Artificiell intelligens-startupen Anthropic, en direkt konkurrent till Microsoft-stödda OpenAI, meddelade på onsdagen att Instagrams medgrundare Mike Krieger kommer att ansluta sig till företaget som produktchef. Mike Krieger var tidigare teknikchef på Meta-ägda plattformen, där han ledde ett team på över 450 personer för att skala upp Instagram till över en miljard användare. På senare år har Krieger arbetat med att bygga en personlig nyhetsapp kallad Artifact, som förvärvades av Yahoo i april. Anthropics Claude är en generativ AI-chattbot som har fått mycket uppmärksamhet, liknande OpenAI:s ChatGPT och Googles Gemini.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 16 maj

Mike Krieger, Instagrams medgrundare, blir ny produktchef på Anthropic

AI-företaget Anthropic, som stöds av Google och Amazon, har utnämnt Instagrams medgrundare, Mike Krieger, till sin nya produktchef. Anthropic har nyligen utökat sin AI-modell Claudes räckvidd till Europa. Claude kan bearbeta 21 000 tecken per sekund för uppmaningar under 32 000 tecken, vilket gör den tre gånger snabbare än sina konkurrenter. Anthropic, som grundades av tidigare OpenAI-anställda, har främst koncentrerat sig på intern utveckling av kärn-AI-teknik. Kriegers erfarenhet av produktutveckling kommer att vara värdefull i företagets arbete med att skapa användarcentrerade AI-produkter.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 15 maj

Instagrams medgrundare Mike Krieger går med i AI-startup Anthropic

AI-startupen Anthropic, en direkt konkurrent till Microsoft-stödda OpenAI, meddelade på onsdagen att Instagrams medgrundare Mike Krieger kommer att ansluta sig till företaget som produktchef. Mike Krieger var tidigare teknikchef på Meta-ägda plattformen, där han ledde ett team på över 450 personer för att skala upp Instagram till över en miljard användare. På senare år har Krieger arbetat med att bygga en personlig nyhetsapp kallad Artifact, som köptes av Yahoo i april. Krieger kommer att övervaka Anthropics produktutveckling, produktledning och produktdesign när vi arbetar för att expandera vårt sortiment av företagsapplikationer och introducera Claude för en bredare publik.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 15 maj

Anthropic utser Instagrams medgrundare Mike Krieger till produktchef

Artificiell intelligens-startupen Anthropic har utsett Instagrams medgrundare Mike Krieger till sin produktchef. Krieger kommer att övervaka företagets produktteknik, ledning och designinsatser och hjälpa till att sprida Anthropics AI-chattbot Claude till en bredare publik. Företaget har lockat miljarder dollar i investeringar från sina supportrar, Amazon.com och Alphabet, när techföretag försöker komma ikapp med Microsoft-stödda ChatGPT-tillverkaren. Anthropic avtäckte en svit av AI-modeller kända som Claude 3 i mars och sa att den överträffar konkurrerande modeller som GPT-4 från OpenAI och Gemini 1.0 Ultra från Google på olika benchmark-examen.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 15 maj

Instagrams medgrundare Mike Kreiger ansluter sig till AI-företaget Anthropic

Mike Kreiger, medgrundare och tidigare teknikchef på Instagram, har anslutit sig till AI-företaget Anthropic som Chief Product Officer. Kreiger kommer att övervaka Anthropics produktutveckling, produktledning och produktdesign. Han uttryckte sin beundran för företagets fokus på att bygga ´pålitliga AI-system´. Anthropic har släppt sin AI, Claude, på webben och iOS men har ännu inte sett samma framgång som konkurrenter som OpenAI, Microsoft och Google. Företaget har dock betydande finansiering, inklusive från Amazon och Google.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 15 maj

Instagrams medgrundare ansluter sig till AI-startup Anthropic

AI-startupen Anthropic har anställt Instagrams medgrundare Mike Krieger som sin nya produktchef, som en del av ett bredare initiativ att ta sina AI-tjänster till fler användare och företag. Krieger, som tidigare tjänstgjorde som teknikchef på Meta Platforms Inc.-ägda Instagram, kommer att övervaka Anthropics produktteknik, produktledning och designfunktioner. Anthropic, som grundades av tidigare OpenAI-anställda 2021, har framstått som en huvudkonkurrent till ChatGPT-tillverkaren genom att fokusera på att utveckla AI ansvarsfullt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 maj

AI-aktiverade ultraljudsenheten Butterfly hjälper gravida kvinnor i Texas

Butterfly, en handhållen ultraljudsenhet med artificiell intelligens (AI), används i ett sjukvårdssystem i Texas för att assistera gravida kvinnor och deras vårdteam. Gatesstiftelsen har stött utvecklingen av Butterfly för att lösa problemet med tillgång till diagnostisk avbildning globalt. Ultraljudsenheten är lågkostnad, portabel och hållbar, vilket gör den idealisk för kliniker som behöver snabba svar vid behandling av sina patienter. Butterfly kan hjälpa vårdpersonal att upptäcka högrisktillstånd tidigt under graviditeten, vilket potentiellt kan rädda en mor och hennes barns liv.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 15 maj

Globala skönhetsinfluencers tar upp ´Asoka Makeup Trend´ från Bollywood-filmen Asoka

Låten ´San Sanana´ från Bollywood-filmen Asoka från 2001, med Kareena Kapoor Khan, har återuppstått oväntat. Denna gång är det dock inte musiken som drar uppmärksamhet, utan sminket. Globala skönhetsinfluencers, särskilt från Vietnam, har skapat en sensation på sociala medier med ´Asoka Makeup Trend´. Dessa influencers visar upp sina sminktalanger genom att förvandla sig till vackra brudar medan de mimer till låten. Trenden visar upp nyckelaspekter av indisk brudsmink, som felfri hud och livfulla läppar. Trenden började på Instagram Reels i Indien och har snabbt spridit sig över hela världen.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 15 maj

Halara använder maskininlärning och kundfeedback för att skräddarsy marknadsföring och produktutbud

Halara, ett klädmärke som grundades av Joyce Zhang i oktober 2020, använder maskininlärning och kundfeedback för att anpassa sin marknadsföringsstrategi och produktutbud. Genom att analysera Google-sökningar och kommentarer på sociala medier kan företaget få insikter om vad kunderna aktivt söker efter och skapa innehåll som tilltalar dem. Halara tillverkar bara det som förutspås att säljas inom 35 dagars tid, vilket minskar avfall och ökar effektiviteten. Företaget, som har 600 000 följare på TikTok och 2 miljoner följare på Instagram, planerar att expandera sin räckvidd från USA till över 70 länder under nästa år.

Direktlänk Dela Glossy Media fördjupade 15 maj

Viktiga saker att tänka på när du använder konversationell AI som ChatGPT

Konversationell AI som ChatGPT kan vara till stor hjälp i vardagen, men det finns viktiga saker att vara medveten om när du använder det. AI kan användas för att söka information, organisera ditt schema och mycket mer. Men det är viktigt att inte ge AI för mycket information för din egen säkerhet. Det är också viktigt att dubbelkolla information som AI ger eftersom det kan finnas fel. AI bör inte heller användas för att skriva viktiga dokument som affärskontrakt eller för att självdiagnostisera sjukdomssymptom. AI kan göra ditt liv enklare, men det är viktigt att använda det ansvarsfullt.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 14 maj

Mindre än hälften av journalisterna använder AI-verktyg i sitt arbete

Enligt en ny global undersökning använder mindre än hälften av journalisterna generativa AI-verktyg som ChatGPT och Googles Gemini (tidigare Bard) i sitt arbete. Undersökningen, som utfördes för Cisions årliga rapport State of the Media, visar att 53% av de 3 016 journalister som deltog i 19 marknader inte använder generativ AI alls. Bara 5% använder dessa verktyg ofta. Många publicister har antagit en försiktig inställning till användningen av generativ AI för publicerat innehåll och råder sina journalister att inte göra det förrän fullständig vägledning har skapats.

Direktlänk Dela Press Gazette fördjupade 14 maj

YouTube Music testar ny AI-funktion drivs av Google Gemini

AI-funktioner blir allt vanligare i de bästa musikströmningstjänsterna, och erbjuder oss mer personliga lyssningsupplevelser. Nu kan YouTube Music ansluta sig till denna trend med en ny funktion som drivs av Google Gemini. Android Authority rapporterade först att en Gemini-förlängning kan vara på väg till YouTube Music, vilket låter dig be Gemini att spela musik via ditt YouTube Music-konto. Funktionen förbättrar också upptäckten och sökresultaten när du letar efter musik. Även om den nya funktionen inte är ute än, testas den för närvarande och Android Authority hittade ett sätt att aktivera den.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 maj

AI-startups automatiserar musikskapande, väcker oro bland artister

AI-startups som Suno och Udio utvecklar verktyg som automatiserar musikskapandet. Genom att ange en kort textkommando kan Suno skapa musik som låter förvånansvärt mänskligt på bara några sekunder. Hela album med vad som verkar vara AI-genererade låtar skapade med Suno strömmas nu på tjänster som Spotify. Detta har dock väckt oro över artisternas försörjning och kan snart fylla internet med halvfärdiga, datoriserade låtar. Hundratals musiker, inklusive Billie Eilish, Miranda Lambert och Aerosmith, skrev ett öppet brev förra månaden via den ideella Artist Rights Alliance där de uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och andra att stoppa användningen av AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 13 maj

Över hälften av APAC-företagen ser AI som viktig för sociala medier

Enligt ny forskning ser mer än hälften av företagen i APAC (55%) artificiell intelligens (AI) som viktig för deras sociala medieprogram. Detta är märkbart högre än för deras globala motparter, där 44% svarar detsamma. Enligt APAC-upplagan av Meltwaters rapport om sociala medier 2024 planerar mer än hälften av de tillfrågade (55%) att öka sin användning av AI-verktyg 2024, medan 64% i APAC säger att AI-verktyg hjälper dem att spara tid på att skriva innehåll, och 36% anger att AI-verktyg har hjälpt dem att förbättra sin text. Instagram är den kanal som är mest intressant (45%) för APAC-team, nära följt av TikTok (43%).

Direktlänk Dela Branding in Asia fördjupade 13 maj

ChatGPT kan skriva kod, men det är inte perfekt

ChatGPT, en AI från OpenAI, kan skriva kod, men den är inte perfekt. Den kan producera både användbar och oanvändbar kod. För bästa resultat bör man ge tydliga och detaljerade instruktioner. ChatGPT är utmärkt på att assistera med specifika kodningsuppgifter eller rutiner, snarare än att bygga kompletta applikationer från grunden. Den kan också hjälpa till att hitta och välja rätt kodningsbibliotek för specifika ändamål. Man bör dock vara försiktig med ägarskapet av AI-genererad kod och alltid verifiera kodens tillförlitlighet. Man bör inte blint lita på det genererade resultatet.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 12 maj

Australiensiska tvillingar blir AI-modeller utan sitt samtycke

Tvillingarna April och Amelia Maddison, kända från OnlyFans och Instagram, upptäckte att deras ansikten använts utan deras samtycke för att skapa en AI-modell på webbplatsen CivitAI. Webbplatsen använder en generator känd som Stable Diffusion för att skapa AI-baserade bilder. Modellen av tvillingarna var tydligt märkt med deras namn och indikerade att den hade tränats på mer än 900 av deras bilder. Australiens premiärminister Anthony Albanese har uttalat sig om problemet med ´deepfakes´, och meddelat att lagstiftning kommer att införas för att förbjuda skapandet och delandet av deepfake-pornografi. En talesperson för CivitAI har sagt att resurser som används för att generera likheten av en specifik individ måste vara icke-kommersiella och icke-sexuella och kan tas bort på begäran av den avbildade personen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 12 maj

Två Nasdaq-aktier som kan överträffa Nvidia inom AI på fem år

Investerare som söker aktier med potential att leverera större uppsida än Nvidia de närmaste fem åren bör ta en närmare titt på Super Micro Computer och Meta Platforms. Super Micro Computer, känd för tillverkning av AI-serverlösningar, har överträffat Nvidia det senaste året med imponerande vinster på 505%. Företagets servrar används av datacenteroperatörer för att montera chips från bland annat Nvidia, vilket håller deras driftskostnader i schack. Meta Platforms, sociala mediejätten, kapitaliserar på AI-adoptionen genom att integrera AI-verktyg i sina olika plattformar och använder teknologin för att hjälpa annonsörer öka avkastningen på sina utgifter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 maj

Två Nasdaq-aktier kan slå Nvidia tack vare artificiell intelligens

Nasdaq-100 Technology Sector index har visat imponerande vinster på 50% under det senaste året, med vissa nyckelkomponenter som har upplevt en stark uppgång tack vare spridningen av artificiell intelligens (AI). Aktier i Nvidia, en komponent i Nasdaq-100, har till exempel ökat med 221% under det senaste året. Två andra Nasdaq-aktier som drar nytta av den snabba AI-adoptionen och som kan leverera mer uppsida än Nvidia under de nästa fem åren är Super Micro Computer och Meta Platforms. Super Micro Computers aktie har överträffat Nvidia under det senaste året med imponerande vinster på 505%. Meta Platforms kapitaliserar också på AI-adoptionen och integrerar AI-verktyg i sina olika plattformar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 maj

Konsekvenserna av AI:s inträde i våra liv undersöks i ny bok

I sin bok ´Code Dependent: Living in the Shadow of AI´ undersöker Madhumita Murgia, den första AI-redaktören på Financial Times, konsekvenserna av AI:s inträde i våra liv. Boken innehåller tio berättelser om individer vars liv påverkats av AI och AI-system. Dessa berättelser sträcker sig över hela världen, från gigarbetare som systematiskt underbetalas och undergrävs av AI-algoritmer, till läkare och aktivister som profileras med hjälp av ansiktsigenkänning AI. I Indien lär vi oss om en läkare som använder en AI-app för att analysera patientröntgen och uppskatta risken för tuberkulos. På andra håll dokumenterar Murgia AI-svetthuset i Nairobi, Kenya.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 11 maj

Anthropic-grundarna kritiserar indirekt OpenAI

Dario och Daniela Amodei, syskon och grundare av Anthropic, riktade indirekt kritik mot OpenAI under ett tal i San Francisco. De hävdade att Anthropics AI är den bästa i världen och försvarade sitt konkurrensövertag över branschledaren OpenAI. Daniela Amodei presenterade Claude 3 Opus som det mest kapabla och kraftfulla AI-modellen som finns tillgängligt överallt i världen. Anthropics grundare, tidigare anställda på OpenAI, valde sina ord noga för att aldrig nämna sitt före detta företag, men gjorde flera kommentarer som indirekt hänvisade till skaparen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 10 maj

Meta utökar AI-verktyg för annonsproduktion

Meta, moderbolaget till sociala medieplattformarna Facebook och Instagram, har meddelat att de kommer att utöka sin svit av generativa AI-annonseringsprodukter. Detta inkluderar verktyg som kan skapa fullständiga bildvariationer av originalannonskreativ och lägga text ovanpå dem. Meta lanserade också en bildexpansionsfunktion som kan anpassa kreativa tillgångar för att passa olika bildförhållanden över flera ytor, vilket gör det tillgängligt över Reels och Feed på Instagram och Facebook. Teknikjätten testar också möjligheten för genererad text att återspegla ett varumärkes röst och ton.

Direktlänk Dela Marketing Interactive fördjupade 10 maj

TikTok att börja märka AI-genererat innehåll med ´Content Credentials´

TikTok meddelade på torsdagen (9 maj) att de kommer att börja använda en teknik som hjälper plattformen att identifiera och märka innehåll som genereras av artificiell intelligens (AI). Tekniken, som ursprungligen leddes av Adobe, har redan tagits i bruk av företag som OpenAI, skaparen av ChatGPT. TikTok var ett av 20 teknikföretag som tidigare i år skrev under ett avtal om att bekämpa hotet från AI. Andra stora teknikföretag som YouTube och Meta, som äger Instagram och Facebook, har sagt att de kommer att börja använda ´Content Credentials´.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 9 maj

Sundar Pichai diskuterar Google´s Gemini-kontrovers och nyliga uppsägningar

Google´s VD, Sundar Pichai, har öppet diskuterat kontroversen kring bilder genererade av Google´s Gemini och företagets nyligen uppsägningar. Pichai kallade Gemini´s kontroversiella svar ´oacceptabla´ och tar fullt ansvar för de beslut som lett till situationen. Han nämnde att företaget omtränar dessa modeller för att förbättra produkten. Pichai talade också om Googles framtid, med fokus på sökning som genererar $300 miljarder i årlig intäkt. Google har nyligen avskedat cirka 200 anställda från sitt kärnteam och ytterligare 28 anställda involverade i protester mot företagets molndatoravtal med den israeliska regeringen.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 9 maj

Meta lanserar förbättrade AI-verktyg för att förbättra annonsframställning

Meta har lanserat förbättrade generativa AI-verktyg för att hjälpa annonsörer med utveckling av bild och text. Företaget har även introducerat nya verktyg och tjänster som hjälper företag att förbättra effektiviteten i deras annonser. Dessa tjänster inkluderar att utveckla kreativa variationer, automatisera vissa delar av annonsframställningsprocessen eller öka trovärdighet och engagemang genom Meta Verified. Meta lanserar en ny svit av AI-verktyg för att hjälpa företag och förbättra annonsframställningsprocessen. Dessa uppgraderingar drivs av annonsörens begäran om ett bredare urval av textval som bättre återspeglar deras varumärke och nyckelförsäljningselement.

Direktlänk Dela Gadget Bridge fördjupade 9 maj

Meta introducerar generativa AI-verktyg för annonsörer på Facebook och Instagram

Meta har introducerat uppgraderade generativa AI-funktioner för annonsörer, inklusive fullständig bild- och textgenerering, samt ytterligare verktyg och tjänster för att förbättra annonsprestanda och främja företagstillväxt. De uppdaterade generativa AI-funktionerna kommer att vara tillgängliga i Ads Manager via Advantage+ Creative för företag under hela annonskampanjskapandeprocessen. Företaget hoppas att konsolideringen av alla generativa AI-funktioner på en plattform kommer att hjälpa företag att snabbare skapa annonser och förbättra prestanda. Funktionerna har börjat rullas ut och förväntas vara globalt tillgängliga vid årets slut.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 9 maj

Sociala medieplattformar presenterar korta videoerbjudanden till annonsörer

Under den sista dagen av IAB:s NewFronts presenterade sociala medieplattformar Meta och TikTok sina korta videoerbjudanden till annonsörer, trots TikToks pågående rättsliga strid i USA. TikTok höll ett privat event för att diskutera förbudet och dess avsikt att bekämpa det. TikTok annonserade uppdateringar till sitt Pulse-program och nya mätverktyg. Meta fokuserade starkt på Reels och AI-drivna produkter. Vevo belyste musikvideor från olika artister och Spotify lyfte fram sin växande musik- och podcastvideoinventering.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 8 maj

Katy Perry lurade fans och mamma med AI-genererade bilder

Den amerikanska popstjärnan Katy Perry lurade sina fans, inklusive sin egen mamma, genom att posta AI-genererade falska bilder av sig själv som om hon deltog i Met Gala i New York. Perry, som arbetar med ny musik, delade ett utbyte där hennes mamma skrev: ´Visste inte att du gick till Met.´ Perry svarade: ´LOL. Mamma, AI fick dig också. Var försiktig.´ Andra falska bilder dök också upp under kvällen, inklusive bilder av den barbadiska sångerskan Rihanna och den amerikanska skådespelerskan Selena Gomez.

Direktlänk Dela The New Paper fördjupade 8 maj

AI-dejtingtränare genererar intäkter på $190 000 i månaden

Vlad Verba, grundare av en AI-dejtingtränare byggd på ChatGpt, tjänar $190 000 i månaden. AI:n är en wrapper för OpenAI:s produkt. Appen har laddats ner 1,5 miljoner gånger på lite över fyra och en halv månad, vilket visar att det finns en marknad för denna nischprodukt. Användare kan ladda upp skärmdumpar av sina chattar och AI:n kommer med ett kvickt och flörtigt svar. Trots avsaknaden av traditionella annonseringskanaler som Facebook eller Google-annonser, har appen blomstrat, delvis tack vare sin smarta användning av plattformar som Instagram och TikTok, samt TikTok-konkurrenter som Rizz.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 8 maj

Meta utökar sin AI-genererade annonsproduktsportfölj

Meta, moderbolaget till sociala medieplattformarna Facebook och Instagram, utökar sin portfölj av AI-genererade annonsprodukter. Detta inkluderar verktyg som kan skapa fulla bildvarianter av originalannonser och lägga text över dem. Funktionen har redan börjat rullas ut. Meta har också lanserat en bildexpansionsfunktion, som kan justera kreativa tillgångar för att passa olika bildförhållanden över flera ytor. Det är nu tillgängligt på Reels och Feed på Instagram och Facebook. Dessutom utökar Meta sina textgenereringserbjudanden för rubriker och huvudpunkter. Teknikjätten testar för närvarande förmågan för genererad text att reflektera ett varumärkes röst och ton.

Direktlänk Dela Marketing Interactive fördjupade 8 maj

De 12 bästa AI-aktierna att köpa nu enligt Wall Street-analytiker

Enligt Wall Street-analytiker är det 12 bästa aktierna att köpa nu inom artificiell intelligens (AI). Bland dessa företag finns NVIDIA Corporation, Meta Platforms Inc., Microsoft Corporation och Alphabet Inc. NVIDIA ledde med 114 omnämnanden av AI under företagets senaste resultatrapport. Meta Platforms, som är moderbolag till Facebook, Instagram och WhatsApp, planerar att spendera 40 miljarder dollar på AI-initiativ under innevarande år. Microsoft och Alphabet har rapporterat stark tillväxt inom sina kärnsegment, där AI fungerade som en viktig katalysator. Andra noterbara namn är Adobe Inc., Alibaba Group Holding Limited och Uber Technologies, Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 maj

Meta lanserar generativa AI-funktioner för annonsörer

Meta har i ett blogginlägg idag meddelat att de kommer att lansera nya generativa AI-funktioner för sina annonsörer, vilket inkluderar fullständig bild- och textgenerering för användning i annonser. De nya verktygen kommer alla att vara tillgängliga genom Advantage+ creative i Ads Manager på ett ställe. De första av Metas nya verktyg är generativ AI-driven bildgenerering, som kan skapa bildvariationer inspirerade av den ursprungliga annonsen med textöverläggningsfunktioner. Detta kan också generera nya bakgrunder runt produktbilder, och expandera bilder för att ´bättre passa flera ytor´. Verktygen för bildgenerering stöder också möjligheten att ge textprompter för att begränsa vad AI erbjuder. Den andra generativa AI-funktionen som Meta meddelade idag är textgenerering, som kan skapa och föreslå variationer för annonsrubriken utöver den primära texten. Meta meddelar att funktionen snart kommer att byggas med dess nästa generation av stora språkmodeller, Meta Llama 3. Uppgraderingar till denna funktion testas redan, med nya funktioner som ´återspeglar varumärkets röst och ton´ och ´belyser viktiga försäljningspunkter baserat på dina tidigare kampanjer och textinmatning´. Utöver ovanstående meddelanden har Meta meddelat några uppdateringar till sina befintliga Advantage+ verktyg, såsom kreativa optimeringar för visning i porträttaspektratio, möjligheten att importera och använda videor istället för bara statiska bilder, och möjligheten att ladda upp en ´hjälte´ bild eller video i mitten av en katalogannons. Slutligen är det sista meddelandet från idag om testet av Meta Verified for Businesses på Facebook och Instagram, som kommer att expandera till åtta nya länder, med Australien och Nya Zeeland som startar idag och Argentina, Mexiko, Chile, Peru, Frankrike och Italien som kommer i framtiden. Slutligen bekräftade Meta att Verified for Businesses-programmet kommer till WhatsApp, men gav ingen indikation på när detta skulle anlända.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 8 maj

Meta Platforms utökar AI-baserade annonseringsfunktioner

Meta Platforms har tillkännagivit en utökning av sina AI-baserade annonseringsfunktioner, inklusive bild- och textgenerering. I framtida versioner kommer Metas modeller att kunna analysera tidigare annonseringskampanjer för att efterlikna ett varumärkes ton i nyskapat innehåll. En del av funktionerna släpptes till vissa annonsörer i oktober, med företaget som då uttryckte hopp om att genomföra en global utrullning i år. Meta planerar också att rulla ut utökade textfunktioner som analyserar ett företags tidigare annonseringskampanjer med företagets senaste Llama 3 stora språkmodell (LLM) för att efterlikna ett företags tidigare annonston.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 8 maj

Meta lanserar nya generativa AI-verktyg för företag och annonsörer

Meta har tillkännagivit nya generativa AI-verktyg för företag och annonsörer. Dessa verktyg inkluderar bild- och textgenerering. Bildgenereringen använder AI för att ändra en originalbild med varierande bakgrunder och kreativa inslag, medan textgenereringen hjälper till med titlar och beskrivningar. Meta Verified for Business utvidgar också sitt test till fler länder och företaget förbereder sig för att snart införa programmet i WhatsApp. Företaget planerar att göra dessa verktyg tillgängliga globalt senast vid årets slut.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 7 maj

Meta utökar AI-verktyg för annonsörer, möjliggör skapande av helt nya bilder

Meta introducerar en utökad uppsättning generativa AI-verktyg för annonsörer, vilket gör det möjligt att skapa fullständiga bildvariationer, inte bara nya bakgrunder. Detta innebär att annonsörer kan begära AI-inspirerade idéer för hela fotot, inklusive uppdateringar av fotots ämne eller produkt som annonseras. Meta medger att funktionen kan missbrukas av annonsörer som vill lura konsumenter att köpa produkter som inte existerar i verkligheten. Meta hävdar dock att det har starka skyddsmekanismer på plats för att förhindra att dess system genererar olämpligt annonsinnehåll eller bilder av låg kvalitet. Funktionen har redan börjat rullas ut och kommer att bli tillgänglig globalt för annonsörer innan årets slut. Meta tillkännagav också att det kommer att utöka sin prenumerationstjänst, Meta Verified för företag, till nya marknader inklusive Argentina, Mexico, Chile, Peru, Frankrike och Italien.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 maj

Meta lanserar utökade AI-verktyg för annonsörer

Meta lanserar en utvidgad uppsättning generativa AI-verktyg för annonsörer. Dessa verktyg erbjuder nu möjlighet att skapa fullständiga bildvariationer för annonser, inklusive idéer för hela fotot, inte bara bakgrunden. Detta kan till exempel innebära att en produktbild kan ändras för att visa produkten från olika vinklar eller i olika färger. Meta medger att detta kan missbrukas av annonsörer som vill lura konsumenter att köpa produkter som inte existerar i verkligheten. För att förhindra detta har Meta infört säkerhetsåtgärder för att filtrera ut olämpligt eller lågkvalitativt innehåll. Funktionen har redan börjat lanseras och kommer att vara tillgänglig globalt för annonsörer vid årets slut.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 7 maj

Katy Perry lurar fans och mamma med AI-skapade bilder från Met Gala

Sångerskan Katy Perry deltog inte i Met Gala på måndagen, men några av hennes fans - och till och med hennes mamma - trodde att hon gjorde det. Bilder av Perry som verkade vara tagna på evenemanget cirkulerade på plattform X, men de skapades genom artificiell intelligens (AI). De falska fotona inkluderade Perry klädd i kläder som passade Met Galas trädgårdstema i år. Perry repostade de AI-skapade bilderna på sin egen Instagram. Perry inkluderade också ett textmeddelande från hennes mamma, som berömde henne för hennes klänning.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 7 maj

OpenAI och Meta planerar uppgraderingar av sina AI-chatbotar

OpenAI och Meta planerar att uppgradera sina AI-drivna chatbotar, GPT-5 och Llama 3, som båda använder stora språkmodeller (LLM). GPT-5 kommer att kunna förstå bilder och text, ha överlägsna språkfärdigheter och förbättrade resonemangsfärdigheter. Den kommer även att kunna bearbeta upp till 50 000 ord åt gången, vilket är dubbelt så mycket som GPT-4. Dessutom kommer GPT-5 att ha en högre nivå av emotionell intelligens och visa en betydande förbättring i noggrannheten av hur den söker och hämtar information. Meta´s Llama-3 kommer att ha flera förbättringar jämfört med sin föregångare, Llama-2, inklusive förmågan att bearbeta och generera text, bilder och video. Dessa uppgraderingar kan revolutionera generativ AI och markera början på en ny era av mänsklig-maskininteraktion.

Direktlänk Dela Bizzbuzz.news fördjupade 7 maj

Meta introducerar AI-chatbot för sökningar på sociala medier

Generativ AI är en trend just nu och alla teknikrelaterade företag försöker hoppa på AI-vågen. Meta har nyligen lagt till sin senaste AI-chatbot för att söka på Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. När du nu söker efter något i någon av dessa appar, möts du av en rad ´hjälpsamma´ förslag på andra saker du kanske vill leta efter. Men dessa förslag verkar inte vara riktade eller personligt anpassade till användarens intressen. Dessutom kan Metas nya AI-assistent nu också generera bilder för dig i strömmen. Denna vecka blev indiebandet ´Washed Out´ det första att släppa en helt AI-genererad videoklipp, skapad via OpenAI´s Sora.

Direktlänk Dela Social Media Today fördjupade 6 maj

Wolters Kluwer TAA förbättrar CCH® AnswerConnect med AI-drivna funktioner

Wolters Kluwer Tax & Accounting (TAA), en global ledare inom professionell information, programvarulösningar och tjänster, har meddelat AI-drivna förbättringar till CCH® AnswerConnect, sin ledande produkt för skatte-, redovisnings- och revisionsforskning. Den omfattande forskningsplattformen använder nu GenAI för att generera svar inom sin naturliga språkfrågefunktion, vilket berikar sökupplevelsen och gör det möjligt för redovisningsprofessionella att skapa mer värde för sina kunder. Dessutom har CCH® AnswerConnect introducerat ´AI Labs´, vilket gör det möjligt för kunder att förhandsgranska beta-versioner av AI-funktioner under utveckling. Mindre företag kommer också att dra nytta av denna senaste GenAI-uppdatering med introduktionen av funktionen ´Ställ en fråga´ inom CCH® AnswerConnect U.S. Master Tax Guide® Plus.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 6 maj

Nyhetsexperter uppmanar till att omfamna generativ AI på INMA World Congress

Nyhetsexperter på INMA World Congress i London uppmanade nyhetsmedier att omfamna generativ AI i jakten på affärsmodeller som stärker tillförlitlig journalistik. Kongressen lockade rekordmånga 659 delegater från 48 länder. INMA:s VD Earl J. Wilkinson utmanade nyhetsbranschen att tänka större, bortom regionala gränser, mediegenrer och företagsarketyper. Han tillade att dagens generation av medieledare måste ´bevara värderingar som sträcker sig över generationer´ och ´återmontera tillgångar som nu digitaliserats för en ny era av konsumtion´.

Direktlänk Dela Media Update fördjupade 6 maj

Meta kämpar med AI-spam och desinformation på sina plattformar

Renee DiResta, forskare vid Stanford Internet Observatory, påpekar att vanliga människor skapar faninnehåll, vilket kan vara vilseledande. Meta, företaget bakom Facebook och Instagram, försöker tackla detta genom att märka innehåll skapat med AI. Men detta kan bli kontraproduktivt om människor antar att allt utan etikett är verkligt. En annan strategi skulle kunna vara att Meta fokuserar på WhatsApp, där text är vanligt. 2018 spreds en flod av desinformation via plattformen i Brasilien, riktad mot Fernando Haddad från Arbetarpartiet. Meta kunde bättre bekämpa en upprepning av detta om det anpassade sina WhatsApp-policyer till Instagram och Facebook, specifikt förbjuda innehåll som stör röstningen.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 6 maj

Apple förbereder sig för att dyka in i AI-världen

Apple har länge verkat tveksamt till att dyka in i AI-världen, men enligt rykten och rapporter har företaget bara väntat på rätt tillfälle. Apple har rapporterats ha samtal med både OpenAI och Google om att driva vissa av dess AI-funktioner och har även arbetat på sin egen modell, Ajax. Företaget planerar att ha alla sina AI-funktioner som körs på en enhetsoberoende, helt offline modell i iOS 18. Forskning tyder på att Apple arbetar på att förbättra sin virtuella assistent, Siri, och göra den snabbare och smartare. Företaget undersöker även AI:s potential inom hälsovård och bildredigering.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 maj

Nästa generation av chatbots: Förväntningar från OpenAI och Meta

OpenAI och Meta planerar att uppgradera sina AI-drivna chatbots, GPT-5 och Llama 3, före sommaren 2024. Dessa system, kända som stora språkmodeller (LLM), är artificiella neurala nätverk som kan generera text och utföra språkbehandlingsuppgifter. GPT-5 kommer att ha förbättrade språkfärdigheter, avancerade resonemangsförmågor och högre nivåer av emotionell intelligens. Dessutom kommer det att kunna interagera intelligentare med andra enheter och maskiner. Llama-3, Metas konkurrent till GPT-5, kommer också att ha flera förbättringar jämfört med sin föregångare, Llama-2.

Direktlänk Dela Bangalore Mirror fördjupade 5 maj

Kan artificiell intelligens hjälpa surfplattor att växa som datorer och smartphones 2024?

Globala surfplatteförsändelser uppvisade en blygsam tillväxt på 0,5 procent (år-till-år) under första kvartalet i år. Frågan är om artificiell intelligens (AI) kan driva den långsamma tillväxttakten för surfplattor, eftersom den förvandlar persondatorer och mobilupplevelse för miljontals användare globalt. Enligt Anuroopa Nataraj, senior forskningsanalytiker på IDC, kommer de riktiga vinsterna från nästa uppfriskningscykel, följt av tillväxt inom kommersiella segment när fler surfplattor används inom utbildningssektorn och gig-ekonomin. Teknikjätten Apple såg en nedgång förra året på grund av ´dålig ekonomi och avsaknad av nya modeller´ och minskade med 8,5 procent. Företaget planerar att lansera nya iPads nästa vecka. Sydkoreanska företaget Samsung var tvåa med 6,7 miljoner enheter under första kvartalet, en minskning på 5,8 procent.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 5 maj

OpenAI och Meta planerar att uppgradera sina AI-drivna chattbotar

OpenAI och Meta planerar att uppgradera sina AI-drivna chattbotar, GPT-5 och Llama 3, innan sommaren 2024. GPT-5 kommer att kunna förstå bilder och text, ha överlägsen språkhanteringsförmåga och avancerade resonemangsförmågor. Den kommer att kunna bearbeta upp till 50 000 ord åt gången, vilket är dubbelt så mycket som GPT-4, och kommer att ha en högre nivå av emotionell intelligens. Llama 3 kommer att ha flera förbättringar jämfört med sin föregångare, Llama 2, inklusive att kunna bearbeta och generera text, bilder och video. Dessa uppgraderingar kan revolutionera generativ AI och märka början på en ny era i människa-maskin-interaktion.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 4 maj

Förväntningar på nästa generation av chatbots: OpenAI:s GPT-5 och Meta:s Llama-3

OpenAI och Meta planerar uppgraderingar till sina AI-drivna chatbots, GPT-5 och Llama 3, som förväntas släppas före sommaren 2024. GPT-5 kommer att kunna förstå bilder och texter, ha förbättrade språkfärdigheter och analytiska förmågor, samt kunna bearbeta upp till 50 000 ord åt gången. Dessutom kommer GPT-5 att ha högre grad av emotionell intelligens och mer robusta säkerhetsprotokoll. Meta:s Llama-3 kommer att ha flera förbättringar jämfört med sin föregångare Llama-2, inklusive förmågan att bearbeta och generera text, bilder och video. Den kommer också att ha en större kontextfönster än Llama 2 och kommer att lanseras i flera olika versioner för att kunna arbeta med en mängd olika applikationer, inklusive Google Cloud.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 4 maj

YouTube introducerar AI-verktyg för att förvandla videoinnehållsskapande

YouTube har nyligen introducerat en uppsättning AI-drivna verktyg designade för att revolutionera innehållsskapande för videoskapare. En av de framstående funktionerna är AI Insights, som lanseras nästa år. Detta verktyg använder generativ AI för att ge videoskapare skräddarsydda videoideer och utkast till dispositioner. En annan innovativ funktion, Dream Screen, låter skapare generera AI-drivna video- eller bildbakgrunder för sina YouTube Shorts. YouTube Create-appen är ett nytt tillskott specifikt utformat för mobila användare. Dessa verktyg är en del av YouTubes bredare strategi för att attrahera och behålla kreativa talanger.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 4 maj

Experter varnar för AI-baserade bedrägerier på sociala medier

AI-användande brottslingar använder sociala medier för att skapa visuella eller ljudbaserade deepfakes av människor för att lura offer. Dessa deepfakes kan användas för att lura dina nära och kära eller kollegor på pengar. Experter uppmanar användare av sociala medier som Facebook, Instagram och TikTok att vara försiktiga med hur de postar och vilken information de delar. Man bör överväga att ändra sina sociala medier-appinställningar för att göra dem så privata som möjligt. Det finns också tekniska saker man kan göra för att minska sannolikheten att ens bilder, videor och ljud används för att skapa AI-fakes.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 4 maj

OpenAI och Meta planerar uppgraderingar av AI-chatbotar

OpenAI och Meta planerar att uppgradera sina AI-drivna chatbotar, kända som GPT-5 och Llama 3, före sommaren 2024. Den teknik som ligger bakom dessa system kallas stora språkmodeller (LLM), som är konstgjorda neurala nätverk designade för att efterlikna den mänskliga hjärnan. De kan generera allmänt textinnehåll, för chatbotar, och utföra språkbearbetningsuppgifter. GPT-5 och Llama 3 kommer att ha förbättrade förmågor, bland annat bättre språkförståelse, förbättrad förmåga att tolka sammanhang och nyanser i språket, samt förbättrad analytisk förmåga. Dessa uppgraderingar kan revolutionera AI och mänsklig-maskininteraktion på global skala.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 4 maj

AI förbättrar effektiviteten i filmproduktion

Visual effects artist Evan Halleck använde artificiell intelligens (AI) verktyg från Runway för att förbättra effektiviteten i sitt arbete på filmen ´Everything Everywhere All At Once´. Verktygen, inklusive en green screen-verktyg, hjälpte till att automatisera processen och minska tiden det tog att klippa ut objekt från bilder. Halleck önskar att han hade upptäckt Runway tidigare, eftersom det skulle ha sparat mycket tid i produktionen. Runway CEO Cris Valenzuela märker en ökning av filmare och visuella effektkonstnärer som använder AI, vilket sparar tid och kostnader.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 4 maj

Meta investerar i AI för att förbättra skapare och varumärkesupplevelser

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, planerar att investera i AI för att förbättra skapare och varumärkesupplevelser på sin plattform. Företaget har presenterat en rad kommande AI-drivna verktyg som kommer att förbättra Instagrams Creator Marketplace och Reels-formatet på tvärs av plattformarna. Instagrams Creator Marketplace hjälper varumärken att hitta rätt partners för sina influencermarknadsföringskampanjer. Denna matchningstjänst får en ny rekommendationsmotor som drivs av insikter från maskininlärning. Meta expanderar sin svit av AI-verktyg efter att ha investerat kraftigt i tekniken under det senaste året.

Direktlänk Dela Tubefilter fördjupade 3 maj

Det generativa AI-företaget Runway lanserade sitt AI Film Festival 2023 och fick cirka 300 kortfilmsbidrag. Ett år senare mottog festivalen över 3 000 bidrag och dess 10 finalister premiärvisades den 1 maj på Orpheum Theatre i Los Angeles. AI har också blivit en stor tvistefråga i Hollywood, ämne för flera arbetskonflikter och rubriker. Filmmakare använder det dock allt mer. På en paneldebatt på AIFF diskuterade bland annat Paul Trillo, Joel Kuwahara, Claire L. Evans och Cristóbal Valenzuela hur AI kan hjälpa dem som filmskapare.

Yahoo News Canada fördjupade 3 maj

Microsoft rapporterar om ansvarsfull AI-utveckling

Microsoft Corp. har publicerat en rapport som beskriver företagets framsteg och utmaningar i implementeringen av ansvarsfulla artificiella intelligens (AI) plattformar under 2023. Rapporten lyfter fram företagets framgångar i säker utrullning av AI-produkter. Microsoft har utvecklat 30 ansvarsfulla AI-verktyg, utökat sitt AI-team och gjort riskkartläggning obligatoriskt under hela utvecklingscykeln för generativa AI-applikationer. Trots framstegen har Microsofts AI-implementeringar inte varit utan kontroverser, inklusive spridning av felaktig information och etniska förolämpningar via Bing AI.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 maj

OpenAI står inför rättslig strid i Österrike, ingår avtal med Financial Times och möter ny konkurrent

OpenAI, ledande inom artificiell intelligens (AI), står inför en ny rättslig strid, denna gång i Österrike. Den österrikiska integritetsrättsgruppen NOYB har lämnat in en anmälan mot OpenAI till den österrikiska dataskyddsmyndigheten, med anklagelser om att företaget öppet medger att det inte kan korrigera felaktig information på sin ChatGPT-modell. OpenAI har också ingått ett licensavtal med Financial Times, där AI-företaget kommer att träna sina modeller på den brittiska tidningens arkiverade innehåll. ChatGPT står inför en ny konkurrent, Reka Core, utvecklad av Reka AI, ett San Francisco-baserat startup.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 3 maj

Konstnärer uppmanar till reglering av Artificiell Intelligens för att skydda deras likhet

Artificiell intelligens (AI) är en het fråga inom kreativa branscher, inklusive musik. Flera konstnärer har undertecknat ett gemensamt brev som uppmanar till reglering av AI, då de är oroliga över att deras likhet stjäls och återskapas utan deras tillstånd. Förra året var det kontroverser kring en låt genererad av AI som imiterade Drake och The Weeknd, vilken först blev godkänd för Grammys men beslutet ändrades senare. FKA Twigs vittnade nyligen i kongressen för reglering av AI och uttryckte sitt stöd på Instagram.

Direktlänk Dela HotNewHipHop fördjupade 3 maj

Meta introducerar nya reklamverktyg för att dra nytta av potentiell TikTok-förbud

Meta kan vara den sociala medieplattform som är bäst positionerad för att dra nytta av ett potentiellt TikTok-förbud i USA, tack vare sin svit av annonseringsverktyg kring Reels. Under sin NewFronts-presentation för annonsörer meddelade teknikjätten fler annonseringsverktyg för kortvideoerbjudandet, varav många drivs av maskininlärning och AI. Meta testar också ett AI-verktyg för att förutsäga vilket organiskt varumärkesinnehåll som kommer att prestera bäst i betalda partnerskapsannonser. Meta tillämpar AI-drivet Image Expansion på Facebook och Instagram Reels.

Direktlänk Dela Campaign Asia fördjupade 2 maj

AI-chatbotten ChatGPT förändrar sättet vi använder applikationer

AI-chatbotten ChatGPT förändrar sättet vi använder applikationer och tjänster. Den nya AI-sökfältet finns nu i alla Meta-appar, inklusive Facebook och Instagram. Snart kommer alla dina mest använda appar och tjänster att integrera chatbots. ChatGPT kan användas för att analysera data, hjälpa till med beslut, utföra komplexa uppgifter, fungera som en opartisk tredje part, analysera information, hjälpa till att hitta rätt ord, utföra tråkiga uppgifter och brainstorma saker att göra. Dock bör man inte använda en LLM-chatbot för att skapa juridiska dokument eller något som verkligen behöver en advokats eller annan professionals beröring.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 2 maj

OpenAI lanserar världens första AI-skapade musikvideo, söker partnerskap med Hollywood

Världens första beställda musikvideo skapad helt genom OpenAIs Sora, ´The Hardest Part´, regisserad av Paul Trillo, har nu släppts. OpenAI marknadsför Sora till Hollywood och andra underhållningsjättar och har aktivt ordnat möten i Los Angeles med Hollywoodstudior, mediechefer och talangbyråer. OpenAI har också tagit steg för att visa Soras förmågor i ett blogginlägg, som illustrerar hur konstnärer, filmskapare och kreativa designers kan använda Sora för att producera surrealistiska videor. OpenAIs teknikchef Mira Murati bekräftade att Sora använder innehåll från Shutterstock, med vilket OpenAI har ett partnerskap.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 2 maj

AI-personalisering: nästa stora trend inom sociala nätverk

Inom sociala nätverk ökar en plattforms värde ju fler människor som använder den, ett fenomen känt som ´nätverkseffekten´. Detta gör plattformar som Facebook och Instagram svåra att ersätta. En liknande trend kan nu utvecklas inom artificiell intelligens (AI), kallad ´personaliseringseffekten´, där människor blir beroende av AI-anpassningar. OpenAI och Google arbetar för att möjliggöra fler anpassningar genom minnesfunktioner och anpassade GPTs. Detta innebär dock utmaningar, inklusive integritetsfrågor och en minskad pluralism.

Direktlänk Dela Lodi Valley News fördjupade 2 maj

OpenAI och Meta planerar uppgraderingar för sina AI-chattbotar

OpenAI och Meta förbereder uppgraderingar till sina AI-drivna chattbotar, ChatGPT och Llama. De nya versionerna, kallade GPT-5 och Llama 3, förväntas släppas före sommaren 2024. GPT-5 kommer att ha förbättrade språkfärdigheter, avancerade resonemangsförmågor och högre emotionell intelligens. Dessutom kommer den att kunna interagera intelligentare med andra enheter och ha robustare säkerhetsprotokoll. Llama 3 kommer att ha flera förbättringar jämfört med sin föregångare, inklusive förmågan att bearbeta och generera text, bilder och video. Dessa uppgraderingar kan revolutionera generativ AI och märka början på en ny era i mänsklig-maskininteraktion.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 2 maj

Förbättringar planeras för OpenAI och Meta´s chatbotar

OpenAI och Meta planerar att uppgradera sina AI-drivna chatbotar, ChatGPT och Llama-systemet. De nya versionerna, GPT-5 och Llama 3, förväntas släppas före sommaren 2024. GPT-5 kommer att ha förbättrade språkfärdigheter, bättre förmåga att tolka dialogkontext och språknyanser samt mer avancerade resonemangsförmågor. Dessutom kommer den att kunna bearbeta upp till 50 000 ord åt gången, vilket är dubbelt så mycket som GPT-4. Llama 3 kommer att ha 400 miljarder parametrar, jämfört med maximalt 70 miljarder för Llama 2, och kommer att kunna bearbeta och generera text, bilder och video. Båda uppgraderingarna markerar början på en ny era inom AI och mänsklig-maskin-interaktion.

Direktlänk Dela The Conversation fördjupade 2 maj

Meta introducerar AI-driven chatbot på Whatsapp och Instagram

AI driver allt mer av kommunikationen online, men vi vet inte hur mycket AI-skriven text som faktiskt finns där ute. Meta, Facebooks moderbolag, har introducerat sin AI-drivna chatbot på Whatsapp och Instagram. Nu kan miljarder internetanvändare använda Meta AIs tjänster som ordbok, guidebok, rådgivare eller illustratör. Mark Zuckerberg, VD för Meta, sa att företagets mål är att bygga världens ledande AI och göra den tillgänglig för alla. Generativ AI håller på att göra sitt intåg i sociala medier. TikTok har ett ingenjörsteam som utvecklar stora språkmodeller som kan känna igen och generera text. Instagram använder användarmeddelanden för att träna AI-modellen.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 2 maj

Användare irriterade över Metas AI-verktyg på Facebook och Instagram

Många användare av Facebook och Instagram har uttryckt irritation över Metas AI-integration som nyligen lanserades. Verktyget är närvarande i olika grader på Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. Trots att Meta marknadsför verktyget som ett sätt att ´få saker gjorda, lära, skapa och koppla upp sig med det som betyder något för dig´, har många användare funnit den oombedda närvaron av AI-funktionaliteten mer än irriterande. Det finns ingen möjlighet att helt stänga av Metas AI, men det finns sätt att begränsa vissa funktioner, som Meta AI-chatt.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 2 maj

USA:s lagstiftare diskuterar reglering av generativ AI

Amerikanska lagstiftare behöver hitta rätt balans mellan att reglera verktyg som generativ AI samtidigt som de upprätthåller skyddet för yttrandefriheten som garanteras av den första ändringen. Detta enligt vittnen som diskuterar utkast till lagstiftning vid en utfrågning angående AI-genererade röst- och visuella replikor. Problem med deepfake AI, eller AI som används för att skapa realistiska men vilseledande ljud- och visuella bilder av en individ, har eskalerat de senaste åren. Medlemmar av USA:s representanthus föreslog lagstiftning som riktar sig mot detta problem i januari med ett tvärpolitiskt lagförslag kallat No Artificial Intelligence Fake Replicas and Unauthorized Duplications (No AI FRAUD) Act. I oktober föreslog en tvärpolitisk grupp av amerikanska senatorer Nurture Originals, Foster Art and Keep Entertainment Safe (NO FAKES) Act, ett utkast till förslag som tar sikte på generativ AI och implementerar skydd för en persons röst och visuella likhet från obehöriga återskapanden. NO FAKES Act inkluderar också språk för att hålla plattformar som Meta´s Facebook och Instagram ansvariga för att vara värdar för obehöriga digitala replikor. Vissa experter stöder specifik lagstiftning för att reglera deepfake AI, andra tror att befintliga lagar täcker olagliga användningar av tekniken och varnar för alltför breda regler som kan hindra innovation.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 2 maj

AI-porr: Fejkade nakenbilder av vanliga människor sprids online

AI-porr där bilder av vanliga människor fejkas till pornografiska bilder blir allt vanligare. Bilder kan beställas online för 100 kronor, där offer från sociala medier används. Dessa bilder är fejkade men blir allt svårare att skilja från äkta bilder. AI-aktörerna finns i parallella universum som Telegram och X och marknadsförs på sociala plattformar som Instagram. Fenomenet är globalt och har redan lett till flera ´nakenskandaler´. Sverige har börjat undersöka möjligheten att kriminalisera användning av deepfake-porr, medan Storbritannien redan har lagstiftat mot ´icke-samtyckande deepfake-porr´.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 1 maj

Facebook och Instagram integrerar Meta AI i sina sökfält

Facebook, WhatsApp och Instagram har integrerat Meta AI i sökfälten på sina mobila appar. Detta har skapat en konstig situation där användare förväntar sig att söka efter personer, sidor, grupper, taggar, platser som redan finns på Facebook och Instagram, men stöter istället på en artificiell intelligens chatbot-gränssnitt som kan generera bilder, svara på frågor, ge råd om saker, etc. Detta är en del av Metas push in i en AI vapenkapplöpning, och en där det är väl utrustat med mer beräkningskraft. Meta har också en fördel när det gäller att få sin stora språkmodell i händerna på så många användare som möjligt för att prova den: Det har många människor som öppnar sina appar varje dag och söker saker i sökfältet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 april

Mystisk GPT2-Chatbot dyker upp, möjligtvis en tidig version av OpenAI:s GPT-5

ChatGPT är den mest kända generativa AI-chatten i världen. Den fria versionen kör på GPT-3.5-modellen, medan ChatGPT Plus och företagsabonnemang har tillgång till GPT-4. Det finns även rykten om en kommande GPT-4.5, och många förväntar sig att OpenAI ska lansera en GPT-5-uppgradering senare i år. En mystisk GPT2-Chatbot har dykt upp och testare har redan rapporterat imponerande resultat från sina experiment. Ursprunget är oklart, men det verkar vara mycket kapabelt. OpenAI:s VD Sam Altman har sagt att han inte vet när GPT-5 kommer att släppas. Det har spekulerats om GPT2-Chatbot kan vara en förkursor till en framtida OpenAI-utveckling av ChatGPT.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 30 april

Donald Trump mest utsatt för ´Deepfakes´, enligt studie

Enligt en studie utförd av NetVoucherCodes, en brittisk webbplats för rabattkoder och erbjudanden, är den tidigare amerikanska presidenten Donald Trump den mest utsatta offentliga personen för ´deepfakes´, AI-genererade bilder. Studien analyserade de mest följda personerna på Instagram och Twitter och hur ofta deras namn användes på Midjourneys Discord-server. Topplistan inkluderar också Ana de Armas, Elon Musk, Joe Biden och Sydney Sweeney. Studien visar också att kvinnor oftare än män blir mål för AI-bilder.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 29 april

Microsofts AI-chatbot Copilot har testats i fyra olika programmeringsuppgifter men misslyckades med alla. Testerna inkluderade att skriva ett WordPress-plugin, omskriva en strängfunktion, hitta en irriterande bugg och skriva ett skript. Copilot jämfördes med andra AI-verktyg som Meta AI, Meta Code Llama, Google Gemini Advanced och ChatGPT. Trots att Copilot använder en mer avancerad LLM (GPT-4) än den kostnadsfria versionen av ChatGPT (GPT-3.5), presterade ChatGPT bättre. Copilot misslyckades med att lösa problemen korrekt och producerade kod med potentiella fel.

ZDNet fördjupade 29 april

Apple tar bort olämpliga AI-baserade appar från sin plattform

Apple, en stark förespråkare för användarnas integritet, har upptäckt en ny hotbild i form av generativa AI-appar. Skadliga aktörer skapar fotorealistiskt syntetiskt multimedia-innehåll för att skada människors image på sociala medier. 404 Media identifierade tre sådana AI-baserade iOS-appar som annonserades på sociala medieplattformar som Instagram med direktlänkar till Apple App Store. Apparna kunde olagligt generera nakenbilder av vilken person som helst. Apple har tagit bort de olämpliga apparna från sin plattform.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 29 april

Meta AI-assistenten förvirrar mer än den hjälper australiska användare

Över 21 miljoner australier har nu tillgång till generativ AI-teknik (GenAI) i sina dagliga sociala appar, men enligt tidiga rapporter är många användare mer förvirrade än stärkta efter att Meta lagt till sin Meta AI-assistent i Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. Australien är ett av över ett dussin länder vars användare nu har tillgång till Meta AI, en gratis personlig assistent som bygger på Metas Llama 3 stora språkmodell (LLM). Trots att det också levereras i en webbversion, noterar företaget att integrationen av Meta AI i företagets appar låter användare söka efter recept, reserekommendationer, allmän kunskap och många andra områden. GenAI överallt Tidiga recensioner av Meta AI har varit blandade, men Metas sociala medieplattformar och det faktum att Meta AI nu är allestädes närvarande inuti dem, kan mycket väl driva en större ökning av GenAI-användningen än fristående tjänster och appar som de från Google och OpenAI.

Direktlänk Dela Ia.acs.org.au fördjupade 29 april

Apple överväger OpenAI och Google för AI-teknik i kommande iPhone

Apple diskuterar med OpenAI om att använda startup-företagets AI-teknik för att driva vissa funktioner i iPhone senare i år. Detta kommer ungefär en månad efter rapporter om att Apple diskuterade med Google om att använda Gemini i iOS 18. Apple förväntas lansera en rad nya generativa AI-funktioner för sina iPhones på Worldwide Developers Conference om cirka sex veckor. Apple har ännu inte fattat ett slutgiltigt beslut om vilken partner de kommer att använda. Apple har haft svårt att hålla jämna steg med konkurrensen inom AI och förväntas nu lansera sitt första generativa AI-erbjudande halvvägs genom 2024.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 28 april

Hur AI chattbotar kan förändra ditt liv

ChatGPT har förändrat många människors liv, även om de inte använder det lika mycket. AI sökfältet i alla Meta-appar, inklusive Facebook och Instagram, har sannolikt märkts. Det dröjer inte länge innan alla mest använda appar och tjänster integrerar chattbotar. AI kan hjälpa till med att analysera information, fatta beslut när du inte kan, hjälpa dig med komplexa uppgifter, vara en opartisk tredje part, hitta rätt ord och göra tråkiga uppgifter åt dig. Det är viktigt att komma ihåg att inte använda en LLM-chattbot för att skapa juridiska dokument eller något som verkligen behöver en advokats eller annan yrkespersons insats.

Direktlänk Dela Komando fördjupade 27 april

Bill Ackman ser potential i Alphabet tack vare AI-revolutionen

Bill Ackman, VD för Pershing Square Capital Management, äger endast en teknikaktie i sin portfölj: Alphabet. Trots konkurrens från Meta Platforms och TikTok, förblir Alphabet mycket lönsamt, delvis tack vare företagets investeringar i artificiell intelligens (AI). Förutom reklam har Alphabet en tjänstesektion och en molndatorverksamhet. Tjänsteverksamheten genererade 95,6 miljarder dollar i driftsresultat 2023, en ökning med 16% jämfört med föregående år. Molndivisionen rapporterade ett driftsresultat på 1,7 miljarder dollar förra året, jämfört med en förlust på 1,9 miljarder dollar 2022. Med tanke på Alphabets tillväxt under det senaste decenniet och hur annorlunda företaget är idag jämfört med för 10 år sedan, tror Ackman att nu är en bra tid att investera i Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 april

ChatGPT-plugins ersätts av individuella GPTs

Från och med 19 mars 2024 finns det inte längre några plugins tillgängliga för ChatGPT. Istället har de ersatts av individuella GPTs, som OpenAI kallar ChatGPT-marknadsplatsappar. De två mest användbara funktionerna har varit ChatGPT Plus dataanalysfunktion och WebPilot, som tillåter ChatGPT att komma åt webben. Tidigare var dessa funktioner begränsade och kunde inte användas tillsammans, men nu kan de det. Trots vissa begränsningar kan dessa funktioner användas för att utföra omfattande dataanalys och säkerställa att ChatGPT får aktuella data från webben.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 27 april

Drake hotas med rättsliga åtgärder för användning av Tupacs röst

Drake var nära att hamna i rättsliga problem efter att ha släppt en diss-låt mot Kendrick Lamar med titeln ´Taylor Made Freestyle´, som innehåller en AI-genererad version av Tupac Shakurs röst. Låten, som ursprungligen släpptes den 19 april, togs bort från Drakes Instagram-sida och hans X-konto på torsdag. En advokat från Tupacs bo, Howard King, skickade ett upphörande-och-avstå-brev på onsdag och hotade med rättsliga åtgärder om Drake inte tog bort låten från alla offentliga plattformar.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 27 april

Skolans idrottsdirektör i Baltimore anklagas för att ha använt AI för att förfalska rektorns röstinspelning

En idrottsdirektör på en skola i Baltimore har arresterats och anklagats för att ha använt artificiell intelligens för att imitera en rektors röst i en inspelning som innehöll nedsättande kommentarer om elever och personal. Dazhon Darien, en lärare i fysisk utbildning och idrottsdirektör på Pikesville High School, anklagas för att ha använt AI-programvara för att förfalska en röstinspelning av skolans rektor, Eric Eiswert. Den förfalskade inspelningen blev viral efter att den cirkulerade på sociala medier i januari, vilket orsakade stor upprördhet och fördömande bland Baltimore County Public Schools community.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 27 april

Meta ökar AI-investeringar trots oro bland investerare

Meta höjer sina kapitalutgiftsprognoser med miljarder dollar för att finansiera AI-utbildning och datacenter, vilket skrämmer investerare och får aktierna att sjunka upp till 16%. Företaget förväntar sig att dessa utgifter kommer att fortsätta öka fram till 2025 för att stödja deras ambitiösa AI-forskning och produktutvecklingsinsatser. Trots detta menar Deutsche Bank att aktieägarna inte bör vara rädda för Metas stora satsning på AI, då företagets ledande position inom reklam gör det till en stark kandidat för att dra nytta av AI på lång sikt. Deutsche Bank pekar på att AI kommer att göra störst skillnad för Meta genom rekommendationsalgoritmer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 27 april

Skolans idrottsdirektör arresterad för att ha fabricerat rasistiskt och antisemitiskt ljudklipp

En idrottsdirektör på en gymnasieskola i Baltimoreområdet, Dazhon Darien, greps på torsdagen efter att ha använt artificiell intelligensprogramvara för att skapa ett rasistiskt och antisemitiskt ljudklipp som imiterade skolans rektor, Eric Eiswert. Darien anklagas för att ha stört skolans verksamhet och förföljt rektorn. Det förfalskade ljudklippet, som publicerades på Instagram i mitten av januari, spreds snabbt och skapade stor oro inom Baltimore County Public Schools, som är USA:s 22:a största skoldistrikt och har över 100 000 elever.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 april

Skolanställd skapade falsk röstinspelning av rektor med hjälp av AI

En 42-sekunders röstinspelning som påstås vara av en rektor vid en högskola i Maryland, där han förolämpar svarta studenter, visade sig vara en falsk inspelning skapad med hjälp av artificiell intelligens. Inspelningen, som publicerades på sociala medier i januari, ledde till att rektorn, Eric Eiswert, sattes på ledighet. Men Baltimore County-polisen anklagade en skolanställd, Dazhon Darien, för att ha använt AI-verktyg för att fabricera ljudet med avsikt att falskt framställa rektorn som rasistisk och antisemitisk. Darien greps på Baltimore-Washington International Marshall Airport när han var på väg att flyga till Houston.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 26 april

AI-röster i Kendrick Lamar och Drakes fejd väcker förvirring

Fejden mellan Kendrick Lamar och Drake har tagit en ny, modern vändning med användning av AI-röster. Fans har skapat diss-spår med AI-röster som imiterar rapparna, vilket har lett till stor förvirring. Vissa av dessa spår är märkta som AI av skaparna, medan andra är mer övertygande. Drake deltog själv i trenden genom att använda AI för att imitera rösterna hos Tupac Shakur och Snoop Dogg utan deras tillstånd, vilket ledde till att Shakurs arv skickade ett upphörande-och-avstå-brev till Drake. AI har också använts av fans för att fylla i luckor i konversationer och föreställa sig ytterligare berättelser med en noggrannhet som tidigare inte varit möjlig.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 26 april

Microsofts intäkter och vinst överträffar Wall Streets förväntningar

Microsoft överträffade Wall Streets prognoser för tredje kvartalets intäkter och vinst på torsdagen, drivet av vinster från införandet av artificiell intelligens över dess molntjänster. Företagets aktier hoppade mer än 4% i efterhandeln. Cheferna förutspådde intervall för nuvarande kvartals molnintäkter som mestadels var över Wall Streets mål. Microsofts aktiekursökning efter börsens stängning lyfte företagets börsvärde med 128 miljarder dollar. Intäkterna ökade med 17% till 61,9 miljarder dollar i kvartalet som slutade i mars, vilket slog analytikernas uppskattningar.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 25 april

Mark Zuckerberg lanserar Meta AI, ett chattbot för WhatsApp och Instagram

Mark Zuckerberg har lanserat Meta AI, ett konstgjort intelligens (AI) chattbot, för vissa användare över hela världen. Meta AI är inbyggt i plattformar som WhatsApp och Instagram, vilket innebär att användarna inte behöver ladda ner någon specifik app för att få tillgång till den. Chattboten kan generera bilder gratis och förstår 13 indiska språk. Meta AI kan också svara på grundläggande valfrågor och hänvisar användare till Indiens valkommissions webbplats för mer komplicerade frågor. Trots att det är en första generationens produkt, är Meta AI ganska bra men inte perfekt.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 25 april

Före detta skolchef anklagad för att ha använt AI för att imitera rektor och sprida rasistiska kommentarer

Dazhon Darien, tidigare idrottsdirektör på Pikesville High School, arresterades och anklagades för att ha använt artificiell intelligens för att imitera rektor Eric Eiswert och få allmänheten att tro att Eiswert gjorde rasistiska och antisemitiska kommentarer bakom stängda dörrar. Darien anklagas för att ha stört skolaktiviteter efter att utredare fastställt att han förfalskade Eiswerts röst och cirkulerade ljudet på sociala medier i januari. Polisen och AI-experter tror att rösten var simulerad och gjorde nedsättande kommentarer mot svarta studenter och den omgivande judiska gemenskapen.

Direktlänk Dela The Baltimore Banner fördjupade 25 april

Meta´s AI-satsning testar investerarnas tålamod

Meta rapporterade nyligen sina bästa första kvartalsresultat någonsin. Men för investerare är det inte tillräckligt, vilket är en varning till andra teknikjättar som kommer att meddela sina egna finansiella resultat de kommande dagarna. Aktierna i moderbolaget till Facebook och Instagram sjönk med 15 procent i förhandeln på torsdagen, vilket raderade mer än 200 miljarder dollar i marknadsvärde, efter att Meta avslöjat de höga kostnaderna för sin satsning på artificiell intelligens. Meta varnade för att AI-kostnaderna skulle påverka de närmaste resultaten.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 april

Meta Platforms aktier sjunker 14% på grund av oro för ökade AI-utgifter

Meta Platforms aktier sjönk med 14 procent i förhandeln på torsdag efter att företagets kommentarer om långvariga utgifter för artificiell intelligens (AI) oroades investerare. Företagets dystra prognos för utgifter och intäkter på onsdagen ledde till att aktierna föll med 15 procent i efterhandeln. Utförsäljningen raderade nästan 200 miljarder dollar av marknadsvärdet för moderbolaget till Facebook och Instagram, vilket sänkte det till cirka 1 biljon dollar. Aktierna i Alphabet och Snap föll mellan 2 och 5 procent.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 25 april

OpenAI osäkra på ursprung av data för AI-utbildning

OpenAI:s CTO, Mira Murati, har nyligen avslöjat i en intervju att företaget är osäkert om varifrån datan kommer som används för att träna dess AI-verktyg, som ChatGPT och Sora. Murati kunde inte svara på om privat användardata från sociala medieplattformar som YouTube, Instagram eller Facebook hade använts för att driva svaren som ges av dess AI-modeller. Företaget har också erkänt att de använder upphovsrättsskyddat material och har tjänat pengar på det genom att hävda att det är ´rättvist bruk´.

Direktlänk Dela Maddyness fördjupade 25 april

Meta planerar att investera miljarder i AI, ber aktieägare om tålamod

Mark Zuckerberg, Meta´s medgrundare och VD, meddelade att företaget planerar att investera tiotals miljarder dollar i AI under flera år innan någon betydande avkastning kan förväntas. Zuckerberg erkände att detta kan oroa investerarna, vilket framgick av att Metas aktier sjönk med mer än 15% efter timmar. Meta uppskattar att kapitalutgifterna för att driva dess AI-ambitioner kan uppgå till 40 miljarder dollar i år, upp till 5 miljarder dollar mer än vad som avsattes i oktober. Zuckerberg försäkrade dock att ´smarta investerare´ kommer att se möjligheterna och ha tålamod.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 april

Meta Platforms aktiepris sjunker med 15% efter besvikna investerare

Meta Platforms aktiepris sjönk med 15% efter att bolaget besviken investerare med prognoser om högre utgifter och lägre än förväntade intäkter. Detta var Metas aktiers näst största en-dags förlust i aktievärde efter den rekordstora förlusten om 232 miljarder dollar den 3 februari 2022. Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, förväntar sig att intäkterna för april-juni kommer att ligga mellan 36,5 och 39 miljarder dollar, vilket är lägre än analytikernas prognoser på 38,3 miljarder dollar. Bolaget höjde sin prognos för kostnader i år för att stödja investeringar i nya AI-produkter och den datorkraft som behövs för att stödja dem.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 25 april

Meta VD Mark Zuckerberg varnar investerare för omedelbar avkastning på generativ AI

Mark Zuckerberg, VD för Meta, uppmanar investerare att inte förvänta sig omedelbara avkastningar på generativ AI. Trots Metas lönsamhet, med en nettoinkomst på över 12 miljarder dollar på 36,5 miljarder dollar i intäkter för förra kvartalet, förväntas framtida intäktstillväxt sakta ner. Företaget investerar stora resurser i AI-utveckling och metaverse. Zuckerberg förklarade att företaget ser olika sätt att tjäna pengar på sin AI-assistent, som för närvarande erbjuds gratis. Han framhöll också att Metas AI-assistent har ´testats´ av ´tiotals miljoner människor´ sedan dess nyliga breda tillgänglighet.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 25 april

Meta rapporterar stark tillväxt och satsar på AI

Meta rapporterade en första kvartalsintäkt på $36,5 miljarder, en ökning med 27 procent från samma period föregående år. Företaget, som äger Facebook, Instagram med flera, hade förutspått en intäkt mellan $34,5 miljarder och $37 miljarder för det första kvartalet. Meta rapporterade en inkomst på $12,4 miljarder, en ökning med 117 procent från samma period föregående år. Mark Zuckerberg, Metas grundare och VD, sade att det nya Meta AI med Llama 3 är ett steg mot att bygga världens ledande AI. Han noterade att 30 procent av inläggen på Facebook-flödet levereras av företagets AI-rekommendationssystem, en ökning med 2x de senaste åren. Och mer än 50 procent av innehållet på Instagram rekommenderas nu av AI. Aktierna sjönk 13 procent i efterhandeln efter att Meta meddelade att det skulle investera betydligt mer i infrastruktur under de kommande åren.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 24 april

Meta Platforms Inc. planerar att öka sina investeringar i AI

Meta Platforms Inc. meddelar att de kommer att spendera miljarder mer än tidigare beräknat under året för att fortsätta investera i artificiell intelligens (AI). Detta väcker frågor om företagets teknologiska satsningar kommer att löna sig för investerarna. Meta, tidigare Facebook, förväntar sig nu att kapitalutgifterna kommer att ligga mellan 35 och 40 miljarder dollar, en ökning från tidigare uppskattningar på mellan 30 och 37 miljarder dollar. Aktierna sjönk kraftigt i efterhandeln trots en stark första kvartalsrapport.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

Meta planerar att öka sina investeringar i AI, aktier faller

Meta Platforms Inc. meddelade att de planerar att spendera miljarder dollar mer än tidigare förväntat i år på investeringar i artificiell intelligens (AI), vilket väcker frågor om företagets teknologiska satsningar kommer att löna sig för investerare. Företaget, baserat i Menlo Park, Kalifornien, höjde sina kostnadsprognoser för året och tror nu att kapitalutgifterna kommer att vara mellan 35 och 40 miljarder dollar. Aktierna föll så mycket som 19% i handeln efter börsens stängning. Trots detta rapporterade företaget en solid första kvartalsrapport med intäkter på 36,5 miljarder dollar, en ökning med mer än 27% jämfört med samma period förra året, och en vinst som mer än fördubblades till 12,4 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 april

Drake får upphörande- och avståndsbrev från Tupac Shakurs egendom över AI-användning i låt

Efter att ha släppt ´Taylor Made Freestyle´ den 19 april har Drake mottagit ett upphörande- och avståndsbrev från Tupac Shakurs egendom på grund av låtens användning av AI. Låten är Drakes senaste stöt mot Kendrick Lamar i deras pågående fejd och innehåller AI-genererade röster som liknar Shakur och Snoop Dogg. Brevet säger att Drake måste ta bort spåret inom 24 timmar för att undvika rättsliga åtgärder. ´Taylor Made Freestyle´ är för närvarande inte tillgänglig på streamingplattformar.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 24 april

Meta har nyligen lanserat Llama 3, nästa generation av sin toppmoderna storskaliga språkmodell (LLM). Detta bygger vidare på grunden som lades av dess föregångare, Llama 2, med syftet att förbättra de egenskaper som gjorde Llama 2 till en betydande konkurrent till ChatGPT. Llama 3 innehåller innovativ arkitektur och träningsprocess, och erbjuder praktisk vägledning om hur man på ett ansvarsfullt sätt kan använda och distribuera denna banbrytande modell. Meta CEO, Mark Zuckerberg, meddelade debuten av Llama 3, den senaste AI-modellen utvecklad av Meta AI.

Unite.AI fördjupade 24 april

Meta Platforms utökar sin AI-tjänst till Nigeria och elva andra länder

Meta Platforms, moderbolaget till stora nätverk som Facebook, WhatsApp och Instagram, har meddelat att de utökar sin AI-tjänst, meta AI, till Nigeria och elva andra länder. Denna utvidgning är en strategisk milstolpe i företagsbyggande, med syfte att förbättra digital integration och tillgänglighet av verktyg globalt. Meta AI, som initialt erbjuds på engelska, syftar till att förbättra användarupplevelsen genom att erbjuda kreativa, produktiva och enkla informationsfångstverktyg att användas direkt inom Facebooks kärntjänster. Tjänsten kommer att vara tillgänglig i länder som Ghana, Sydafrika, Malawi, Uganda, Zambia, Zimbabwe, Kanada, Australien, Jamaica, Nya Zeeland, Pakistan och Singapore.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 24 april

Svindlare utnyttjar ensamhet för romantiska bedrägerier

En kvinna i McKinney, som ville vara anonym, berättade att hon blev lurad av en man hon träffade på Instagram som påstod sig vara en tysk kardiolog. Efter att ha skickat honom mer än $3,200 när han hävdade att han blivit rånad under en affärsresa till Nigeria, erkände hon att han var en bedragare. Enligt FBI föll 19,000 amerikaner offer för romantiska bedrägerier förra året, vilket resulterade i förluster på $1,3 miljarder. Chris Maxwell i Nigeria började begå romantiska bedrägerier 2016 och lurade 10 kvinnor att skicka honom mer än $70,000. Maxwell jobbar nu som konsult för Social Catfish, ett amerikanskt internetföretag som verifierar online-identiteter för att förhindra bedrägeri.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 23 april

Drakes senaste diss-spår ´Taylor Made Freestyle´ möter kritik för användning av AI

2024 har varit ett intensivt år för hiphop-fans med ett stort antal diss-spår som dykt upp. Drakes senaste bidrag, ´Taylor Made Freestyle´, har dock inte mottagits väl, främst på grund av hans användning av AI på spåret. Drake adresserar Kendrick Lamar med hjälp av AI-röster från hiphop-legender som Tupac Shakur och Snoop Dogg. Snoop Dogg, till skillnad från Tupac som avled 1996, är fortfarande vid liv och uttryckte sin förvåning över Drakes manöver i ett Instagram-inlägg. Användningen av AI i musik är fortfarande kontroversiellt och Drakes användning av det utan samtycke från de inblandade ses av många som att han går över en linje.

Direktlänk Dela HotNewHipHop fördjupade 23 april

Kendrick Lamar och Drake i fejd förstärkt av teknologi och AI

En länge väntad konflikt mellan Kendrick Lamar och Drake har förvärrats av trolling på Instagram Story, X bots och artificiell intelligens. Drake har använt en AI-röstfilter av Tupac och Snoop Dogg för att provocera Kendrick Lamar i sin ´Taylor Made Freestyle´. Lamar har ännu inte svarat på Drakes utmaning, vilket har lett till spekulationer och diskussioner om teknologins roll i samhällets nedgång. Många unga fans som följer denna konflikt är troligen omedvetna om den tre månader långa luckan mellan Jay-Z´s ´Takeover´ och Nas ´Ether´ svar 2001.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 23 april

Meta lanserar AI-verktyget Meta AI i över ett dussin länder

Meta har lanserat sitt artificiella intelligensverktyg, Meta AI, i över ett dussin länder på sina olika plattformar, inklusive Facebook, Instagram och WhatsApp. Verktyget, som är gratis att använda, kan användas för att ´få saker gjorda, lära sig, skapa och koppla upp sig mot de saker som betyder något för dig´, enligt ett pressmeddelande från företaget den 18 april. Meta AI kan användas i flöden, chattar, sökningar och mer utan att behöva lämna appen du använder. Det har också ett bildgenereringsverktyg som snabbt kan producera AI-bilder och GIFs.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 23 april

Anthropic CEO Dario Amodei diskuterar AI, säkerhet och företagets framtid

I en exklusiv intervju på CNBC:s ´Squawk Box´ diskuterade Anthropic medgrundare och VD Dario Amodei företagets AI-modell Claude 3, som anses vara en av de mest kraftfulla AI-modellerna. Amodei diskuterade hur Anthropic skiljer sig från andra AI-modeller och betonade företagets fokus på säkerhet och tillförlitlighet. Han diskuterade också företagets partnerskap med både Amazon och Google, och betonade att Anthropic är ett oberoende företag. Amodei nämnde även att Anthropic är nöjd med att vara ett privat företag för närvarande.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 april

AI och kryptovaluta används i romansbedrägerier

Ny teknik, inklusive AI, används i romansbedrägerier. Bedragare har börjat använda AI-genererade videor och bilder för att lura sina offer. Användningen av kryptovaluta som Bitcoin har också ökat i samband med dessa bedrägerier, vilket gör det svårare för utredare att spåra transaktionerna. Bedrägerierna har kostat amerikaner mer än 2 miljarder dollar sedan 2021, enligt Federal Trade Commission. Kevin Davis, en romantisk bokomslagsmodell, har sett sina bilder stjälas och användas av bedragare. Natalie Reda, en före detta postinspektör, tror att bedrägerierna bara kommer att bli värre.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 23 april

Meta AI:s plötsliga integration i Facebook och Instagram skapar irritation bland användare

Metas AI-drivna assistent, Meta AI, har plötsligt integrerats i företagets flaggskeppsappar som Facebook, Instagram och WhatsApp, vilket har lett till irritation bland användarna. Klick på den blå sändknappen i sökfältet på Instagram och Facebook öppnar nu Meta AI istället för de typiska sökresultaten, vilket har skapat förvirring. Meta har investerat tungt i sina AI-insatser och har även introducerat den nya, öppenkällkodsbaserade modellen Llama 3. Trots detta har flera användare uttryckt besvikelse över att de inte verkar kunna stänga av funktionen. Meta bekräftade att det för närvarande inte finns något officiellt sätt att inaktivera Meta AI.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 23 april

AI spelar stor roll i indiska valet

Artificiell intelligens (AI) har spelat en stor roll i det pågående Lok Sabha-valet i Indien. AI har använts för att skapa klonade röster och digitala avatarer av ledare, återuppliva avlidna politiker och möjliggöra för kandidater att tala språk de inte kan. BJP, Kongressen och andra politiska partier har delat innehåll som ändrats av AI på sina sociala medier för att ge fördelar till deras politiska budskap. AI har även använts för att skapa falska videor av oppositionsledare för att vilseleda väljare och sprida desinformation.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 23 april

Ranveer Singh anmäler deepfake-video till polisen

Skådespelaren Ranveer Singh har anmält ett deepfake-video till Mumbais cyberbrottsenhet. Videon, som framställer Singh som en kritiker av premiärminister Modi, uppkom efter Singhs besök i Varanasi där han deltog i en modevisning för designern Manish Malhotra tillsammans med Kriti Sanon. Videon använder en AI-skapad röstklon av Singh. Skådespelaren varnade sina följare för farorna med deepfakes på Instagram. Singhs talesperson bekräftade till nyhetsbyrån ANI att en polisanmälan har gjorts mot den som spridit videon.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 23 april

Drake släpper ny diss-låt mot Kendrick Lamar med AI-verser från Snoop Dogg och Tupac Shakur

Drake har släppt en ny diss-låt riktad mot Kendrick Lamar, ´Taylor Made Freestyle´, som även innehåller AI-genererade verser från Snoop Dogg och den avlidne Tupac Shakur. Låten, som släpptes på Instagram den 19 april, tycks vara döpt efter Taylor Swift och innehåller flera hänvisningar till henne. Drake antyder att anledningen till att Lamar ännu inte svarat på hans tidigare diss-låt ´Push Ups´ är Swift. Låten innehåller även en komplimang till Swift, som Drake kallar ´största gangstern i musikbranschen just nu´.

Direktlänk Dela People Magazine fördjupade 22 april

AI-verktyg testade på kodning: ChatGPT presterar bäst

AI-verktyg har testats för att se hur bra de kan skriva kod. Testerna har inkluderat att skriva en WordPress-plugin, omskriva en strängfunktion, hitta en irriterande bugg och skriva ett skript. AI-verktygen som testats är Meta AI, Meta Code Llama, Google Gemini Advanced och ChatGPT. Resultaten visade att ChatGPT presterade bäst och klarade alla fyra testerna. Meta AI, Meta Code Llama och Google Gemini Advanced lyckades endast med ett av testerna var. Författaren av artikeln rekommenderar ChatGPT för kodningsprojekt baserat på dessa resultat.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 april

Tipline för barnexploatering behöver förbättringar, enligt Stanford-rapport

En tipline som inrättades för 26 år sedan för att bekämpa online barnexploatering har inte levt upp till sin potential och behöver tekniska och andra förbättringar för att hjälpa rättsväsendet att ta itu med förövare och rädda offer, enligt en ny rapport från Stanford Internet Observatory. Tjänsten, som etablerades av kongressen som den främsta försvarslinjen för barn som exploateras online, måste också snabbt förbättras eftersom ny artificiell intelligens teknologi hotar att förvärra dess problem. Rapporten visar att systemet är tekniskt efter och plågas av en ständig utmaning bland regeringar och ideella teknikplattformar: bristen på högkvalificerade ingenjörer.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 22 april

AI granskar representation i stor svensk tidning

En AI-bot har granskat omkring 120 000 publiceringar från en stor svensk tidning för att utreda vilka som syns och hörs i tidningen. Undersökningen genomfördes av tidningens AI-grupp, bestående av sju medarbetare, tillsammans med det danska företaget MediaCatch. Undersökningen visade att män dominerar nyhetsflödet medan kvinnor oftare syns i samband med ´mjuka´ frågor. På sociala medier som Facebook, Instagram och TikTok finns en bättre representation och balans. Tidningen planerar nu att fördjupa sig i data för att föreslå förbättringar.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 22 april

Drake använder AI i rap-strid med Kendrick Lamar

Rap-strider säljer skivor och nu använder Drake AI för att kanalisera ljudet av Tupac och Snoop Dogg i sin senaste freestyle. Striden började i slutet av mars när Future och Metro Boomin släppte låten ´Like That´ med Kendrick Lamar. Hela låten är en diss-spår riktad mot Drake. Nu har Drake släppt sitt svar i låten ´Push Ups´, men det verkligt intressanta draget är en ´Taylor Made Freestyle´ som rapparen släppte på Instagram. Den innehåller verser som använder AI för att låta som om Tupac och Snoop Dogg rappar om den nuvarande striden innan de byter till Drake i de sista verserna utan AI-manipulation. Spåret innehåller en AI-version av Tupac som hetsar Kendrick Lamar att svara på Drakes ´Push Ups´-spår. I den andra versen ifrågasätter en AI-version av Snoop Dogg Lamar´s street cred samtidigt som han uppmuntrar honom att svara på den nyligen släppta ´diss tracken´. Drakes sista vers innehåller uttrycksfullt beröm för Taylor Swift, som samarbetade med Kendrick Lamar på ´Bad Blood´. Drake rappar om att han var tvungen att vänta en vecka på ett svar på hans diss-spår ´för att Taylor Swift är din nya topp / Och om du ska släppa, måste hon godkänna´. Men han hyllar också Taylor Swift, säger ´ja, hyllning till Taylor Swift / Största gangstern i musikspelet just nu / Du vet, jag flyttade mitt album när hon släppte. ´Vi kan inte fråga Tupac vad han tycker om användningen av hans ljud i en nuvarande rap-strid, men Snoop Dogg har redan svarat på diss-spåret. ´De gjorde vad? När? Hur? Är du säker?´ frågar han kameran med ett lurigt leende. ´Ni har en bra kväll.´

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 22 april

AI Catfishing ökar på online dejtingplattformar

AI Catfishing, där artificiell intelligens (AI) används för att skapa falska profiler på dejtingplattformar, ökar. AI-verktyg som Midjourney, DreamStudio och ChatGPT kan skapa falska konstverk och texter, och dessa tekniska framsteg kan ha en mörk inverkan på online dejting. Sökningar efter ´AI flickvän´ ökade med 2 400% efter att ChatGPT initialt släpptes. Användning av AI för att förbättra sina chanser på dejtingappar ökar, enligt Dr Jessica Barker MBE, medförfattare till ´Hacked: The Secrets Behind Cyber Attacks´ och medgrundare av cybersäkerhetsföretaget Cygenta. Hon varnar för att AI Catfishing kan leda till ökat bedrägeri och skada.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 22 april

Meta inför AI-chattbot i sina appar för att förbättra användarupplevelsen

Meta har meddelat en uppdatering av sina AI-modeller och planerar att införa AGI, eller artificiell allmän intelligens. Mark Zuckerberg förutspår att många människor kommer att prata med AI dagligen inom slutet av decenniet, användande smarta glasögon som de utvecklar med Ray-Ban Meta. Meta implementerar nu sin chattbot i sina mest populära appar, inklusive Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. Chattboten kan kommentera på Facebook-inlägg, delta i gruppmeddelanden eller erbjuda förslag i sociala flöden. Användare kan också chatta direkt med den, likt ChatGPT. Den kan generera bilder och skriva meddelanden åt användarna. Meta AI är också tillgänglig i sökfunktionen över Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger, vilket gör det möjligt att få realtidsinformation från webben utan att behöva växla mellan appar.

Direktlänk Dela New York Media fördjupade 22 april

Meta planerar att introducera sin AI-assistent på alla sina plattformar

Meta förbereder sig för att introducera sin AI-assistent, Meta AI, i konkurrenslandskapet för chattbotar, vilket positionerar den för en konfrontation mot ChatGPT. Meta AI kommer att integreras över alla Metas plattformar, inklusive Facebook och Instagram. Assistenten är utformad för att förbättra användarupplevelserna inom plattformsflöden, chattar och sökfunktioner. Meta AI, som ursprungligen avslöjades i september, utvidgar nu sin räckvidd utanför USA och blir tillgänglig på engelska i flera länder som Australien, Nigeria och Singapore.

Direktlänk Dela The Artistree fördjupade 21 april

Metas AI-assistenter visar upp märkliga beteenden på sociala medier

Facebooks moderbolag Meta Platforms har presenterat en ny uppsättning artificiella intelligenssystem som driver vad VD Mark Zuckerberg kallar ´den mest intelligenta AI-assistenten som du kan använda fritt´. Meta har dock stött på problem när AI-assistenterna började interagera på sociala medier, med märkliga utbyten som visar på begränsningarna med AI-teknologi. En AI-assistent gick med i en Facebookgrupp för mammor och pratade om sitt ´begåvade barn´, medan en annan försökte ge bort icke-existerande saker till förvirrade medlemmar i ett ´Köp Inget´-forum. Företaget har släppt två mindre versioner av sitt mest kraftfulla AI-modell, Llama 3, och säger att den nu är inbyggd i Meta AI-assistentfunktionen på Facebook, Instagram och WhatsApp.

Direktlänk Dela The News Herald fördjupade 21 april

Drake använder AI i rapfejd med Kendrick Lamar

Drake har tagit ett oväntat steg i sin rapfejd med Kendrick Lamar genom att använda artificiell intelligens (AI) för att vända två av Lamars idoler, Tupac och Snoop Dogg, mot honom. Drake släppte en AI-assisterad diss-låt ´Taylor Made Freestyle´ på Instagram där han använder AI för att få det att låta som om Tupac och Snoop Dogg uppmanar Lamar att svara på Drakes utmaning. Drake påstår också att Lamar väntar med att släppa sitt svars-spår eftersom Taylor Swift tvingade honom att vänta på hennes stora album ´The Tortured Poets Department´.

Direktlänk Dela Complex Media fördjupade 21 april

Meta lanserar omfattande AI-satsning

Meta lanserar sin mest omfattande AI-satsning hittills, där bolagets AI-assistent integreras i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. AI-assistenten började under torsdagen att synas för användare i Australien, Kanada, Singapore och Sydafrika. Assistenten syns direkt i chattjänsten Messenger, där användare kan ställa frågor genom att tagga den. Den kan också användas direkt i tidslinjen för att ställa frågor relaterade till inlägg. Det är oklart när AI-assistenten blir tillgänglig för användare i Sverige.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 april

Meta lanserar ny AI-assistent i flera länder

En ny AI-assistent började visas för användare i Australien, Kanada, Singapore och Sydafrika på torsdag. Assistenten är synlig direkt i chattjänsten Messenger och kan användas för att ställa frågor genom att tagga den. Den kan också användas direkt i tidslinjen, till exempel för att ställa frågor relaterade till inlägg. Sökfunktionen kommer också att byggas in i Instagram och Whatsapp. Tjänsten har en inbyggd bildgenerator som ändrar bilden i realtid när prompten skrivs in. Meta beskriver assistenten som ´den mest intelligenta AI-assistenten du kan använda gratis´. Assistenten bygger på den egenutvecklade språkmodellen Llama 3, som också lanseras. Assistenten är baserad på öppen källkod och har tränats på flera språk. Det är oklart när AI-assistenten blir tillgänglig för användare i Sverige.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 20 april

Meta AI drivs nu av den mer robusta Llama 3

Meta AI, ett öppen källkod generativt AI-verktyg från Meta, drivs nu av det robusta stora språkmodellen Llama 3, enligt ett pressmeddelande. Det finns två varianter av Llama 3: Llama 3 8B med 8 miljarder parametrar och Llama 3 70B med 70 miljarder parametrar. Meta har som mål att skapa den bästa öppna modellen som kan konkurrera med de finaste proprietära AI-modellerna på marknaden. Llama 3 är för närvarande bara en textbaserad modell, men Meta vill att den ska vara flerspråkig och multimodal i framtiden, med förmågan att resonera och koda. Meta sade att Llama 3 8B presterade bättre än Mistral 7B och Gemma 7B, två andra öppen källkod AI, från Mistral och Google respektive. Meta sade att Llama 3 70B presterade bättre än den nya Google Gemini Pro 1.5 och Anthropics Claude 3 Sonnet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 20 april

Meta introducerar AI-chattboten Meta AI

Meta har introducerat en ny funktion, Meta AI, en AI-chattbot som användarna kan interagera med. Funktionen rullas ut till företagets huvudappar, inklusive Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp. Meta AI är primärt ett konversationschattfönster där användarna kan ställa frågor och generera AI-bilder. Chattboten är integrerad i sök- och meddelandefunktionerna i Metas appar och kan dyka upp i flödet under vissa inlägg. Meta AI kan inte stängas av i sökningen, men det finns alternativ för att dölja eller tysta den i andra appar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 april

Meta lanserar Llama 3, en avancerad öppen stor språkmodell

Meta har släppt Llama 3, den mest avancerade öppna stora språkmodellen som för närvarande finns tillgänglig. Den bygger på grunden lagd av dess föregångare, Llama 2, och kom som en överraskning eftersom rykten föreslog att lanseringen skulle ske nästa månad. Llama 3 driver nu Meta AI, vilket i sin tur har lagts till nästan alla företagets mycket populära appar: Instagram, Facebook och WhatsApp. Meta AI:s chatbot-gränssnitt är jämförbart med ChatGPT Plus och det är gratis. Meta har också aviserat att de utbildar en massiv 400 miljarder parametermodell, som förväntas släppas senare i år.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 20 april

Meta lanserar AI-chattbot och öppna källkodsmodellen Llama 3

Meta, moderbolaget till Instagram, Facebook och WhatsApp, har tagit ett djärvt steg inom artificiell intelligens (AI) genom lanseringen av sin fristående AI-chattbot och öppna källkodsmodell, Llama 3. Meta positionerar sig som en stor konkurrent till andra AI-verktyg som Google och ChatGPT. Meta AI är nu integrerat i sina sociala medier-appar och kan nås via Facebooks huvudflöde. Det kommer också att finnas tillgängligt som ett fristående verktyg på webbplatsen Meta.ai. Lanseringen av Meta AI sammanföll med släppet av Llama 3, den öppna AI-modellen som används för att bygga chattboten. Meta AI rullas för närvarande ut på engelska i mer än ett dussin länder utanför USA.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 20 april

Meta presenterar förbättrade AI-modeller Llama 3

Mark Zuckerberg har presenterat Metas senaste artificiella intelligensmodeller, Llama 3. Trots att de är samma storlek som sina föregångare, etablerar Llama 3-modellerna en ny standard tack vare förbättrade förmågor inom resonemang och kodgenerering. Meta beskriver den nya generationen som de ´mest kapabla´ öppet tillgängliga modellerna hittills. Dessutom kommer Metas öppenkällkodsmodeller snart att vara jämförbara med deras slutenkällkodsmodeller. Större, 400-miljarder parameter Llama 3-modeller med multimodala funktioner kommer att vara jämförbara med proprietära modeller som Anthropics Claude 3 Opus och OpenAIs GPT-4 vid släpp.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 april

Meta introducerar uppdaterad AI-modell Llama 3 för att förbättra användarupplevelsen på sociala medier

Meta har introducerat en uppdaterad version av sin stora språkmodell för AI-utveckling, Llama 3. För första gången läggs Llama till i MetaAI, vilket ger användarna en AI-prompt och responsupplevelse liknande ChatGPT och Gemini. Kombinationen av Llama 3 och Meta AI skapar spännande nya förbättringar för Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger och Facebook, men också nya utmaningar. Denna uppdatering förbättrar användarens engagemang genom att möjliggöra mer interaktiv och personlig innehållsskapande, såsom bildgenerering och AI-assistans direkt inom plattformarnas gränssnitt.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 20 april

Meta lanserar AI-modeller för att bli ledande inom artificiell intelligens

Meta strävar efter att bli en ledare inom AI och har släppt sina Llama 3-modeller, som är betydande förbättringar jämfört med Llama 2. Llama 3 har tränats på 15 biljoner tokens, vilket innebär att den kommer att kunna förstå mer och koppla samman fler punkter än tidigare. Meta har gjort de små och medelstora versionerna av Llama 3 tillgängliga för externa utvecklare, men har ännu inte bekräftat när den stora modellen kommer att bli tillgänglig. Mer AI kommer att synas på Facebook, Messenger och Instagram. Meta har för första gången skapat en fristående chatbot för skrivbord, Meta.AI, som liknar ChatGPT men är helt gratis.

Direktlänk Dela Newstalk ZB fördjupade 20 april

Adobe lanserar Adobe Express mobilapp med Firefly AI för innehållsskapare

Adobe har lanserat sin senaste mobilapp, Adobe Express, med Firefly generative AI för att erbjuda miljoner innehållsskapare kraftfulla verktyg för att skapa framstående innehåll på språng. Appen, tillgänglig på både webb- och mobilplattformar (iOS och Android), introducerar Firefly AI-funktioner som Text till Bild, Generative Fill, Texteffekter och Text till mall för första gången på mobila enheter. Appen möter det ökande behovet av innehållsskapande på plattformar som TikTok och Instagram. Adobe Express erbjuder en svit av kreativa verktyg och AI-funktioner, vilket gör det möjligt för användare att producera högkvalitativt innehåll enkelt.

Direktlänk Dela UberGizmo fördjupade 19 april

Adobe lanserar ny mobilapp med Firefly generativ AI

Adobe har lanserat en ny mobilapp, Adobe Express, som använder Firefly generativ AI. Appen erbjuder funktioner som text till bild, generativ fyllning, texteffekter och text till mall, vilket gör det enkelt för användare att skapa och dela innehåll på sociala medier. Adobe Express är kompatibel med andra Adobe Creative Cloud-appar, vilket gör det möjligt för användare att skapa, redigera och samarbeta på språng. Appen är gratis att ladda ner på Android och iOS-enheter och stöder ett brett utbud av språk. En Premium-nivå finns tillgänglig som låser upp ytterligare funktioner.

Direktlänk Dela Hot Hardware fördjupade 19 april

Pragya Misra blir OpenAI:s första anställda i Indien

Pragya Misra, tidigare anställd hos Meta Platforms och Ernst & Young, har blivit anställd av OpenAI som dess första medarbetare i Indien. Misra kommer att leda offentliga policyfrågor och partnerskap i landet. Hon har tidigare tjänstgjort som Director of Public Affairs för Truecaller och lett WhatsApps kampanj mot desinformation 2018. Misra har en MBA från International Management Institute, en examen i handel från Delhi University och en diplom i förhandling och förhandling från London School of Economics and Political Science. Hon är också en podcaster och Instagram-influencer.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 19 april

Logitech inför AI Prompt Builder i sitt konfigurationsverktyg

Logitech har introducerat en AI-baserad funktion till sitt konfigurationsverktyg Logi Options+, kallad AI Prompt Builder. Verktyget, som tidigare har förbättrats med funktioner som genvägsfunktioner för tangenter och knappar och en makrobyggare, används främst för att anpassa gränssnittet för Logitechs mus- och tangentbordsprodukter. Trots att AI Prompt Builder kan verka överflödig, har det visat sig vara användbart och har lagts till i produktivitetsstacken av vissa användare. Funktionen kan laddas ner direkt från Logitechs webbplats och fungerar med Logitech-utrustning.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 19 april

Meta lanserar AI-baserad virtuell assistent för sina appar

Mark Zuckerbergs Meta, moderbolaget till Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp, har tagit sin AI-utveckling till nästa nivå med lanseringen av Meta AI. Meta AI är en virtuell assistent baserad på AI-motorn Llama 3, som kommer att integreras i alla Metas appar. Assistenten kan hjälpa till med att organisera användarens dagliga schema baserat på tidigare aktiviteter, vad användaren säger eller skriver till den, eller vad den tror passar baserat på användarens plats. Meta har även samarbetat med Ray-Ban för att skapa solglasögon som är integrerade med Meta AI.

Direktlänk Dela Dopest fördjupade 19 april

Meta planerar att lansera sin mest kraftfulla AI-modell, Llama-3

Meta planerar att lansera sin mest kraftfulla AI-modell hittills, Llama-3, med 400 miljarder parametrar. Denna öppna källkodsmodell kommer snart att driva Meta AI-assistentverktyget som kommer till WhatsApp och Instagram. Det finns dock många kraftfulla AI-modeller på marknaden just nu, som GPT-4 Turbo från OpenAI och Claude 3 Opus från Anthropic, som nu är tillgänglig på Amazon Bedrock. Trots att Llama-3 fortfarande är i utbildningsfasen, finns det goda möjligheter till stora förbättringar när den är helt implementerad.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 19 april

Meta AI publicerar Llama 3 benchmark och planerar bred tillgänglighet på molnplattformar

Medan Meta AI uppdaterar till varje plattform publicerade de också Llama 3 benchmark för teknikentusiaster. Benchmarket erbjuder forskare och utvecklare en standardiserad testsvit för att utvärdera Llama 3:s prestanda på olika uppgifter. Detta ger användarna möjlighet att jämföra Llama 3:s styrkor och svagheter mot andra LLM:er. Meta AI har etablerat Llama 3 benchmark, en omfattande svit av utvärderingar designade för att bedöma LLM:ers prestanda över olika uppgifter. Meta planerar att göra Llama 3-modellerna tillgängliga på större molnplattformar som AWS, Databricks, Google Cloud och andra, vilket säkerställer bred tillgänglighet för utvecklare.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 19 april

Meta utmanar ChatGPT med AI-assistent och Llama 3

Meta, tidigare känt som Facebook, gör stora framsteg inom artificiell intelligens (AI) med målet att utmana ChatGPT:s dominerande ställning. Meta introducerade sin AI-assistent, Meta AI, i september och den integreras nu i en mängd plattformar, inklusive Instagram, Facebook, WhatsApp och Messenger. Användare kan nu komma åt assistenten direkt från huvudflödet på Facebook och fortsätta kommunicera med den via meddelandeinkorgar. Meta har släppt Llama 3, den senaste versionen av sin grundläggande open source-modell, för att förbättra AI-assistentens kapabiliteter. Meta AI inkluderar nu även realtidssökintegrering och bildgenerering.

Direktlänk Dela Pinkvilla.com fördjupade 19 april

Meta lägger till AI-bildgenereringsfunktion i WhatsApp

Meta lägger till en AI-bildgenereringsfunktion i sin meddelandeapp, WhatsApp. I den nya betaversionen kan användare skapa och dela genererade bilder i chatten med hjälp av enkla textbeskrivningar av bilden de vill generera. Funktionen kommer initialt endast att vara tillgänglig för användare i USA. Processen bakom denna realtidsbildgenereringsfunktion är enkel. Användare skriver in en textprompt i sin chatt och Metas kraftfulla AI-modell, Llama 3, genererar en bild som matchar beskrivningen. Denna nya funktion är inte begränsad till WhatsApp, Meta utvidgar tillgängligheten till Meta AI för webben.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 19 april

Meta släpper två modeller av sitt stora språkmodell Llama 3 och introducerar Meta AI

Meta har släppt två modeller av sin senaste stora språkmodell (LLM), Llama 3, den 18 april 2024. Modellerna kommer snart att finnas tillgängliga på AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Meta AI, en AI-assistent integrerad i Metas plattformar, presenterades också. Llama 3 är skicklig på språknyanser, kontextuell förståelse och komplexa uppgifter som översättning och dialoggenerering. Meta AI kommer att finnas tillgänglig på plattformar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger i flera länder, inklusive USA, Australien, Kanada och Singapore.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 19 april

Meta släpper ny generation av open source Llama för att konkurrera på generativa AI-marknaden

Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, har släppt en ny generation av sin open source Llama stora språkmodell (LLM) för att få en större del av den generativa AI-marknaden. Meta tar sikte på alla modellleverantörer, inklusive OpenAI, Mistral, Anthropic och Elon Musks xAI. De första två modellerna i den tredje generationen av LLM är nu tillgängliga och företaget planerar att släppa flerspråkiga och multimodala modeller med längre sammanhang i framtiden. Meta hävdar att dess nya LLM-familj presterar bättre än de flesta andra LLM:er.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 19 april

AI-tjänster revolutionerar musikskapande

AI-tjänster som Suno och Udio revolutionerar musikskapandet genom att skapa nya sorters låtar och sudda ut gränsen mellan artist och lyssnare. Suno och Udio har utvecklats av tidigare Google AI-avdelning Deep Mind och har investerare som artister som Common och Will.I.Am. Dessa tjänster gör det möjligt för icke-musiker att skapa musik, liknande hur Instagram och TikTok har gjort alla till fotografer och videomakare. Dessa plattformar är designade med gränssnitt som liknar Spotify och Youtube, där användare kan bli inspirerade genom att lyssna på vad andra har skapat.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 19 april

Meta Platforms satsar på AI: En unik investeringsmöjlighet

En unik investeringsmöjlighet finns just nu inom artificiell intelligens (AI), med företaget Meta Platforms i spetsen. Meta, som är mest känt för sina sociala medier-appar som Facebook, Messenger, WhatsApp och Instagram, gör AI till sitt fokus i år. AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar vid decenniets slut och företag som investerar klokt idag kan dra nytta av detta i framtiden. Meta investerar tungt i tekniken och planerar att införa den i nuvarande och framtida produkter och tjänster. Företaget har också en öppen källkods-policy, vilket innebär att vem som helst kan använda deras stora språkmodell, Llama.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 april

Meta introducerar nästa generation av AI-modeller, Llama 3

Meta introducerade nästa generation av sina artificiella intelligensmodeller, Llama 3 8B och 70B. Llama 3 har förbättrade kapaciteter jämfört med sin föregångare och företaget har även antagit nya träningsmetoder för att optimera modellernas effektivitet. Största modellen hos Llama 2 var 70B men nu kommer företagets stora modeller att innehålla mer än 400 miljarder parametrar. Meta kommer att lansera sina mindre AI-modeller i april och de större modellerna senare under sommaren. De nya modellerna kommer att vara öppen källkod, precis som tidigare modeller, och kommer snart att vara tillgängliga på AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Meta har även integrerat Llama 3 med sin egen Meta AI som kan nås via Facebook Messenger, Instagram och WhatsApp i stödda länder.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 19 april

Meta lanserar AI-assistent som kan svara på alla frågor och generera bilder

Meta har lanserat sin AI-assistent ´Meta AI´, som är gratis för användare av Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. AI-chattboten drivs av Llama 3, det mest avancerade AI-modellen som företaget har utvecklat. Meta AI kan svara på alla typer av frågor, lösa tvivel, föreslå platser att besöka, och till och med skriva kod. Dessutom kan den generera och animera bilder. Meta AI kan användas i WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger. Användarna kan använda Meta AI för att få mer information om inlägg på Facebook direkt i hemflödet. För närvarande stöder Meta AI endast engelska och är tillgänglig i bland annat USA, Australien, Kanada, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 19 april

Meta lanserar realtidsbildgenerering på WhatsApp och Meta AI-webbupplevelsen i USA

Meta lanserar en ny funktion i beta på WhatsApp och Meta AI-webbupplevelsen i USA. Funktionen gör det möjligt för användare att generera bilder från text i realtid med Meta AI:s Imagine-funktion. Bilderna som genereras är nu skarpare och av högre kvalitet, med bättre förmåga att inkludera text i bilderna. När användare har slutgiltigt en bild kan de be Meta AI att animera den, iterera på den i en ny stil eller till och med omvandla den till en GIF för att dela med vänner. Den nya funktionen är en del av en bredare utrullning av AI-funktioner över alla Meta-appar, inklusive Instagram, Facebook och Messenger. Meta AI är också tillgängligt i USA på Ray-Ban Meta smarta glasögon och kommer att komma till Meta Quest.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 19 april

Meta lanserar Llama 3, en AI-modell för sociala medieplattformar

Den amerikanska sociala mediejätten Meta har tillkännagett Llama 3, sin senaste öppna storspråksmodell (LLM). Meta planerar att först integrera den nya AI-modellen med sina sociala medieplattformar, som WhatsApp och Instagram, innan den rullas ut till utvecklare på Amazon AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Microsoft Azure, Nvidia NIM och mer. Dessutom kommer Llama 3 AI-modellen att stödja hårdvaruplattformar som erbjuds av AMD, NVIDIA, Intel och Qualcomm. Meta planerar att ta sin AI-assistent, Meta AI, till fler regioner, inklusive Australien, Kanada, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 19 april

Meta utmanar OpenAI med sin nya AI-modell Llama 3

Konkurrensen om överlägsenhet inom artificiell intelligens (AI) intensifieras och Meta gör ett starkt framsteg med sitt senaste erbjudande: Llama 3. Denna mäktiga nya stora språkmodell (LLM) lovar betydande framsteg inom AI-förmågor, möjligen rivaliserande med konkurrenter som OpenAI. Llama 3, som släpptes i början av april 2024, markerar ett betydande framsteg för Metas AI-forskningsarm, Meta AI. Meta planerar att integrera Llama 3 med sina befintliga produkter, inklusive Facebook Messenger, WhatsApp och Instagram.

Direktlänk Dela News Track fördjupade 19 april

OpenAI:s nya redigeringsverktyg för AI-bildgeneratorn DALL-E underpresterar

OpenAI har lanserat en ny redigeringsfunktion för AI-bildgeneratorn DALL-E, men funktionen har visat sig vara mindre effektiv än förväntat. Trots att DALL-E är en av de bästa AI-bildgeneratorerna på marknaden, har redigeringsverktyget svårt att producera det användaren ber om och kan i vissa fall förstöra bilden helt. Verktyget kan inte direkt redigera bilder eller ändra specifika element i dem, utan genererar istället en ny bild varje gång baserat på användarens instruktioner. Detta begränsar precisionen och kontrollen som användaren har över redigeringsprocessen.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 19 april

Producent tar på sig ansvaret för Kendrick Lamar AI-disspår

Producenten och rapparen Sy The Rapper tar på sig ansvaret för det virala Kendrick Lamar AI-disspåret som dök upp online. Los Angeles-baserade Sy delade en video på Instagram som visar hur han skapade diss-spåret, som var ett påstått svar på Drake och J. Cole. Enligt Sy skapade han först beatet till spåret, skrev och spelade in texter som lät liknande något Lamar skulle säga och manipulerade sedan vokalerna för att få det att låta mer som Lamar. Trots att världen nu vet att låten var fejk, har Sy inte tagit ner den men ville tala ut för att rensa Lamars namn.

Direktlänk Dela Baller Alert fördjupade 19 april

Meta lanserar nästa generations språkmodell ´Llama 3´

Meta har lanserat nästa generations storskaliga språkmodell ´Llama 3´. Modellen är tillgänglig för kommersiellt bruk gratis för dem med mindre än 700 miljoner månatligt aktiva användare. De två modellerna som släppts denna gång har 8 miljarder (8B) och 70 miljarder (70B) parametrar. Båda är ´Instruct´-modeller som har förtränats och finjusterats för att följa kommandon och kan hantera uppgifter som en chatt AI. Modellen har förbättrats genom att minska falska avvisningsfrekvenser och förbättra svarsdiversitet. Llama 3 söker också att optimera prestanda för verkliga användningsscenarier genom att introducera en ny högkvalitativ mänsklig utvärderingssats. Meta planerar att släppa modeller med nya funktioner, som förmågan att samtala på flera språk och med multimodal språk, större sammanhangsfönster och starkare övergripande förmågor.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 19 april

Meta introducerar uppdaterad AI-assistent tillgänglig på flera plattformar

Meta har lanserat den senaste versionen av sin artificiella intelligens (AI) assistent, Meta AI, drivet av företagets stora språkmodell, Meta Llama 3. Assistenten är gratis och kan användas på Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. Den är nu även tillgänglig på en webbplats, meta.ai, för användning på datorer. Meta AI erbjuds nu också i fler länder och kommer snart att finnas tillgänglig på Meta Quest. Assistentens bildgenerering är nu snabbare och kan producera bilder medan användaren skriver.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 19 april

Meta uppgraderar sin AI-chatbot och lanserar nya funktioner

Meta har uppgraderat sin AI-chatbot, Llama 3, och kör nu den i sökfältet på sina fyra största appar (Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp) i flera länder. Företaget har också lanserat nya funktioner som snabbare bildgenerering och tillgång till webbsökresultat. Dessutom lanserar företaget en ny meta.ai-webbplats för användare att få tillgång till chatboten. Meta har börjat expandera chatboten på engelska i över ett dussin länder, inklusive Australien, Kanada, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe. Företaget började förra veckan testa Meta AI i länder som Indien och Nigeria, men Indien saknades märkbart i dagens tillkännagivande.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 april

UK regulator undersöker användning av AI för att skydda barn online

Den brittiska regulatorn Ofcom planerar att utforska hur AI används för att bekämpa skadligt innehåll riktat mot barn på nätet. Ofcom kommer att lansera en konsultation om hur AI och andra automatiserade verktyg används idag, och kan användas i framtiden, för att proaktivt upptäcka och ta bort olagligt innehåll online. Verktygen skulle vara en del av ett större förslagspaket som Ofcom sätter ihop med fokus på barns säkerhet online. Konsultationer för de omfattande förslagen kommer att starta de kommande veckorna med AI-konsultationen senare i år.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 april

Meta lanserar nästa generations stora språkmodell, Llama 3

Meta har idag meddelat lanseringen av sin nästa generations stora språkmodell (LLM), Llama 3. Enligt standardmått är Llama 3:s 8B och 70B parametermodeller de mest kraftfulla modellerna av sin storlek som är tillgängliga gratis i det öppna. Meta hävdar att Llama 3 presterar bättre än Claude Sonnet, Mistral Medium och GPT-3.5. Llama 3 är redan i drift hos Meta AI, en superhjälpsam assistent som redan finns i Facebook, Instagram, WhatsApp och mer. Snart kommer Llama 3 också att kunna förstå bilder och videor tillsammans med dina ord.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 18 april

CNBC Investing Club med Jim Cramer släpper dagliga uppdateringar; Meta Platforms aktier stiger

CNBC Investing Club med Jim Cramer släpper varje vardag Homestretch, en handlingsbar eftermiddagsuppdatering i tid för den sista handelstimmen på Wall Street. Aktier minskade: Wall Street hade stabila vinster större delen av torsdagen, och S&P 500 var på väg att bryta en fyra dagars förluststreak. Meta Platforms aktier steg 2% under sessionen. Meta har också lanserat den senaste versionen av sin stora språkmodell, Llama 3, och dess AI-assistent, som drivs av Llama 3, rullas ut över alla dess appar. Jim Cramer kommenterade att de har lagt till i sin position i Estee Lauder efter en bullish analytikeruppringning från Deutsche Bank.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 april

Adobe lanserar Adobe Express Mobile App för socialt innehåll

Adobe har lanserat Adobe Express Mobile App för att möta den växande efterfrågan på innehåll för TikTok, Instagram och andra sociala medier. Appen kombinerar Adobes foto-, design-, video- och generativa AI-funktioner i en allt-i-ett mobil innehållsredigerare. Adobe Express drivs av Adobe Firefly generative AI, vilket gör det enkelt för vem som helst att utföra komplexa uppgifter. Appen innehåller funktioner som text-till-bild, texteffekter, generativ ifyllning och text-till-mall för att omedelbart generera bilder och design.

Direktlänk Dela Broadcast fördjupade 18 april

Adobe Express för iPhone får Firefly, Adobes generativa AI-verktyg

Adobe Express mobilapp har nu gått ur beta och är tillgänglig för iOS Creative Cloud-användare, med tillägg av Firefly, Adobes generativa AI-verktyg. Adobe Express är det förenklade designverktyget i den kreativa sviten som låter användare snabbt skapa flygblad, affischer och dokument. Nya tillägg inkluderar användning av Adobe Firefly, dess generativa AI-verktyg. Adobe Express inkluderar också en innehållsschemaläggare, som kan förhandsgranska och publicera skapelser till TikTok, Instagram, Facebook, Pinterest och mer. Detta kan också hjälpa Adobe att stå emot konkurrens från designverktygskonkurrenten Canva.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 18 april

Meta lanserar realtids AI-bildgenerering på WhatsApp

Meta lanserar i beta realtids AI-bildgenerering för WhatsApp-användare i USA. Så snart du börjar skriva en text-till-bild-prompt i en chatt med Meta AI, ser du hur bilden ändras när du lägger till mer detaljer om vad du vill skapa. Meta Llama 3-modellen kan nu producera ´skarpare och högre kvalitet´ bilder och är bättre på att visa text. Du kan också be Meta AI att animera alla bilder du ger, vilket gör att du kan förvandla dem till en GIF för att dela med vänner. Den nya funktionen kommer som en del av en bredare utrullning av AI-funktioner över alla Metas appar, inklusive WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 18 april

Meta introducerar AI-assistenter i sina appar

Mark Zuckerberg, VD för Meta, kommer att införa nya versioner av företagets AI-drivna smarta assistentprogramvara i dess appar, inklusive Instagram, WhatsApp, Messenger och Facebook. Den senaste tekniken kommer att rullas ut i mer än ett dussin länder, inklusive Australien, Kanada, Singapore och USA. AI-programvaran kommer att bli nästan allomfattande - inom nyhetsflödet, i sökfält och i chattar med vänner. Användare kommer att kunna be assistenten, Meta AI, om hjälp med att slutföra uppgifter och få information.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 april

Meta lanserar gratis AI-assistent över sina sociala medieplattformar

Meta meddelade på torsdagen att dess gratis artificiella intelligensassistent, Meta AI, rullas ut över sina sociala medieplattformar WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger. Assistenten kan svara på frågor, skapa animationer och generera bilder, sa Meta VD Mark Zuckerberg i en video. Meta AI byggdes på företagets senaste stora språkmodell kallad Meta Llama 3. Meta AI är inbyggd i sökrutan på WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger-apparna så att användare enkelt kan ställa frågor som kan besvaras genom det nya verktyget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 april

Meta lanserar Llama 3, den senaste generationen av sin LLM

Meta har lanserat Llama 3, den senaste generationen av sin LLM som erbjuder SOTA-prestanda och effektivitet. Modellen finns i 8B och 70B parameter-versioner och har tränats på över 15 biljoner tokens, vilket gör den sju gånger större än Llama 2´s dataset. Llama 3 erbjuder förbättrade resonemangs- och kodningsförmågor och dess utbildningsprocess är tre gånger mer effektiv än dess föregångare. Modellerna kommer snart att vara tillgängliga på AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Dessutom kommer modellerna att vara kompatibla med hårdvaruplattformar som tillhandahålls av AMD, AWS, Dell, Intel, NVIDIA och Qualcomm.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 18 april

Meta avslöjar nya AI-språkmodeller trots tekniska begränsningar

Stora teknikföretag som Google, Meta Platforms och OpenAI samt startups som Anthropic, Cohere och Frankrikes Mistral har utvecklat AI-språkmodeller för att övertyga kunder om att de har de smartaste eller mest effektiva chatbotarna. Meta presenterade nyligen nya modeller som redan integreras i Facebook, Instagram och WhatsApp. Men det har rapporterats om tekniska begränsningar, då Metas AI-agenter har förvirrat Facebook-användare genom att utge sig för att vara människor med påhittade livserfarenheter. Meta har offentliggjort två mindre versioner av sitt mest kraftfulla AI-system, Llama 3, men en större modell med cirka 400 miljarder parametrar är fortfarande under utbildning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 18 april

Första skönhetstävlingen för AI-genererade modeller lanserad

Den första skönhetstävlingen för artificiell intelligens (AI) har lanserats, där AI-genererade influerare och modeller tävlar om titeln ´Miss AI´. Tävlingen, som lanserats av World AI Creator Awards (WAICAs), bedömer deltagarna i tre områden: skönhet, teknisk skicklighet och socialt inflytande. Tävlingen kommer att äga rum virtuellt, med en domarpanel bestående av två av världens största AI-genererade influerare, Emily Pellegrini och Aitana Lopez, samt två mänskliga domare, Sally-Ann Fawcett och marknadsföringsspecialisten Andrew Bloch. Vinnaren av ´Miss AI´ kommer att få en prissumma på 5 000 dollar, fördelar av Imagine Educations mentorprogram värt 3 000 dollar och mer än 5 000 dollar i PR-stöd.

Direktlänk Dela Inquirer Pop fördjupade 18 april

Kontrovers kring AI-genererade bilder i reklamkampanj för ´Civil War´

En reklamkampanj för filmen ´Civil War´, regisserad av Alex Garland, har skapat kontrovers på grund av användningen av fem AI-genererade bilder som visar postapokalyptiska scener i stora amerikanska städer. Bilderna, som har använts för att locka biobesökare, visar bland annat den förstörda sfären i Las Vegas, trupper på patrull i San Francisco och flyktingbåtar på Chicago River. Kritik har riktats mot kampanjen för att bilderna inte visas i filmen och för flera fel i AI-genereringen av bilderna.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 18 april

Generativ AI i smartphones förväntas växa kraftigt

Samsung var först med att införliva Generativ AI (GenAI) i sina telefoner, men trenden väntas växa. Enligt Counterpoint Research kommer GenAI-smarttelefonleveranserna att nå 11% 2024 och 43% 2027, vilket överstiger 550 miljoner enheter. Dessa siffror är högre än tidigare prognoser på grund av Apples förväntade inträde i segmentet. Forskningsföretaget tror att Samsung kommer att leda GenAI-smarttelefonrankningen 2024, medan Apple förmodligen kommer att leda 2025. Halvledartillverkaren Qualcomm har också kommenterat trenden, och nämner att AI-drivna funktioner är tydliga i de senaste flaggskepps-smarttelefonerna från större tillverkare som Samsung, Asus, Xiaomi, Oppo, Vivo och Honor.

Direktlänk Dela News24 fördjupade 17 april

Ny ´läckt´ låt tros vara av Drake skapar förvirring

En ny ´läckt´ låt som tros vara av Drake orsakar förvirring bland fans, med vissa som ifrågasätter om det är han eller en AI-klon. Låten dök upp på internet under helgen, förmodligen efter att ha läckt ut. I den verkar den kanadensiska rapparen ta ut sin ilska på andra musiker, inklusive Kendrick Lamar och Metro Boomin. Men fans är inte säkra på om det faktiskt är honom. ´Detta är tydligt AI´, postade en användare. Drake´s AI-klon har historia. 2023 blev en AI-genererad låt som återskapade rösterna till Drake och artisten The Weeknd viral på TikTok.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 17 april

De bästa tre ´Magnificent Seven´-aktierna att köpa i april

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne inom teknikindustrin, med framsteg från plattformar som ChatGPT. Bland företag som försöker göra intryck inom AI finns ´Magnificent Seven´-aktierna - Amazon, Microsoft, Meta Platforms, Alphabet, Apple, Tesla och Nvidia. De tre mest lovande investeringsmöjligheterna just nu är Microsoft, Amazon och Meta Platforms. Microsoft har investerat flera miljarder dollar i OpenAI, start-up-företaget bakom ChatGPT. Amazon har investerat 4 miljarder dollar i konkurrerande plattformen Anthropic. Meta Platforms, som äger Facebook, Instagram och WhatsApp, gör framsteg inom AI och bygger egna chips för att konkurrera med Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 april

AI-nyheter: OpenAI-direktör uppmanar till AI-revision, Mistral AI söker 5 miljarders värdering, Intel lanserar AI-chip för Kina, Google planerar massiv AI-investering, Meta granskar deepfake-policyn

Helen Toner, tidigare styrelsemedlem i AI-forskningslabbet OpenAI, uppmanar till att företag som utvecklar AI bör vara skyldiga att avslöja mer information om sina projekt. Hon föreslår ´AI-revisorer´ för att granska dessa system. Det franska AI-företaget Mistral AI är i samtal med investerare för en ny finansieringsrunda och siktar på en värdering av 5 miljarder dollar. Intel släpper två nya AI-chip, HL-328 och HL-388, specifikt för den kinesiska marknaden. Google planerar att investera över 100 miljarder dollar i AI. Meta Oversight Board granskar företagets policy för deepfake-pornografi.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 17 april

Drake och hans AI-röstklon åter i rampljuset

Förra året blev flera AI-röstklonspår, som använde Drakes röst, virala. Hans skivbolag, Universal Media Group, svarade på ett spår med ett starkt uttalande mot AI och nedtagningförfrågningar som resulterade i att det togs bort från streamingtjänster. Drake verkade inte nöjd med en annan av låtarna och postade ´Detta är sista droppen AI´ på Instagram. Under helgen ´läckte´ ett nytt spår och fans har debatterat om det verkligen är från Drake eller om det är återkomsten av AI Drake. Låten är en diss-låt kallad ´Push Ups´ som riktar sig mot Kendrick Lamar och Metro Boomin, bland andra. Drake tog inte officiellt på sig ansvaret för spåret men gjorde flera referenser till det i sina Instagram-berättelser.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 17 april

AI och dess politiska och sociala inverkan: Från Hitlers Tyskland till dagens högerextrema propaganda

År 1933 beordrade Adolf Hitler, då nyligen utsedd till kansler, en folkräkning i Tyskland med hjälp av amerikanska IBM och dess grundare Thomas J. Watson. IBM:s teknologi användes för att registrera information om invånarnas ´ariska blod´ och andra egenskaper. I dagens samhälle används AI-teknologi på liknande sätt för att sprida politisk propaganda och desinformation. Exempelvis har datavetaren David Rozado skapat RightWingGPT, en chatbot med stark politisk högerlutning. Framgångsrika försök har också gjorts att programmera AI med nazistiska värderingar. AI-teknologin används också i stor utsträckning för att styra samhällsfunktioner, vilket kan få stora konsekvenser för medborgarna.

Direktlänk Dela Expo fördjupade 16 april

Adobe introducerar AI-verktyg i Premiere Pro

Adobe har meddelat att deras generativa artificiella intelligens (AI) flaggskepp, Firefly, kommer att driva tre AI-videoverktyg inuti videoredigeringsprogramvaran Premiere Pro: Generative Extend, Object Addition and Removal och Text to Video. Adobe har också meddelat att de utforskar möjligheten att integrera videogenerering från OpenAI (Sora), Runway och Pika Labs i Premiere. Dessa nya verktyg kommer att ge redaktörer möjligheten att skapa nya ramar, lägga till och ta bort objekt från ramen i realtid samt skapa skott med text-till-video-verktyg. Adobe kommer även att fortsätta använda innehållsreferenser.

Direktlänk Dela Yahoo Movies UK fördjupade 16 april

AI-används för att skapa satirisk låt om Kubas ledare

En ny parodilåt använder artificiell intelligens (AI) för att humoristiskt hylla Kubas ledare, Miguel Díaz-Canel. Låten, delad på Instagram av användaren @elquesogato, är fylld med humoristiska referenser till Díaz-Canels berömda citat. Låten, som är en parodi på en hit från den älskade spanska popgruppen La Oreja de Van Gogh, använder AI för att belysa de svåra levnadsförhållandena och ekonomiska utmaningar som kubaner står inför. Fans uttryckte snabbt sin entusiasm för en fullständig version av parodin och många begärde en serie av sådana komiska låtar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

AI-modeller och influencer tävlar i världens första skönhetstävling för AI

Modeller och influencer skapade genom artificiell intelligens (AI) kommer att tävla i en ´Miss AI´-skönhetstävling med ett pris på 20 000 dollar. Detta är den första skönhetstävlingen för AI i världen och deltagarna kommer att bedömas utifrån deras utseende, deras onlineinflytande och den tekniska skicklighet som krävdes för att skapa dem. Tävlingen kommer att se AI-genererade damer tävla framför en panel av domare, inklusive två AI-influencer. Förstapriset är 5 000 dollar kontant, som kommer att ges till Miss AI-vinnaren (eller skaparen bakom den) tillsammans med Fanvue-promotion och PR-stöd. Vinnarna kommer att tillkännages den 10 maj.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 16 april

Adobe kommer att kraftfulla AI-videoverktyg i Premiere Pro med Firefly

Adobe har meddelat att dess flaggskepp för generativ AI, Firefly, kommer att kraftfulla tre AI-videoverktyg inuti videoredigeringsprogrammet Premiere Pro: Generative Extend, Object Addition and Removal och Text to Video. Adobe förklarade också att företaget utforskar möjligheterna att integrera videogenerering från OpenAI (Sora), Runway och Pika Labs i Premiere. Dessutom kommer Adobe att fortsätta att använda innehållsreferenser och bekräftade att den kommande Firefly-videomodellen kommer att följa dessa regler, vilket innebär att endast licensierade bilder används för att träna Firefly.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 15 april

Adobes AI-flaggskepp Firefly kommer att driva nya videoredigeringsverktyg i Premiere Pro från 2024

Adobe har meddelat att deras generativa AI-flaggskepp, Firefly, kommer att driva tre AI-videoverktyg i videoredigeringsprogrammet Premiere Pro från 2024: Generative Extend, Object Addition and Removal och Text to Video. Adobe utforskar också möjligheten att integrera videogenerering från OpenAI (Sora), Runway och Pika Labs i Premiere. Företagets nya verktyg kommer att möjliggöra bland annat skapande av nya ramar, tillägg och borttagning av objekt i realtid, samt text-till-video-funktioner. Adobe har lovat att fortsätta använda endast licensierade bilder för att träna Firefly och kommer att fortsätta använda innehållsautentisering.

Direktlänk Dela Yahoo Sports UK fördjupade 15 april

Meta lanserar nästa generation av anpassade AI-chips

Meta har presenterat nästa generation av sina specialbyggda chips för AI-arbetsbelastningar. Meta Training and Inference Accelerator (MTIA) v2-chipsen, som designades internt, erbjuder dubbel beräknings- och minnesbandbredd jämfört med dess v1-chips. Chipsen kommer att integreras i Metas datacenter och driva arbetsbelastningar för företagets AI-modeller, inklusive djupinlärningsrekommendationsmodeller som används för att förbättra användarupplevelsen på företagets appar och tjänster. Meta meddelade att de nya chipsen kan hantera låg och hög komplexitet i rankning och rekommendationsmodeller, vilka driver annonser på Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 15 april

Adobe integrerar AI-verktyg i Premiere Pro

Adobes AI-flaggskepp Firefly kommer att driva tre AI-videoverktyg inuti videoredigeringsprogramvaran Premiere Pro: Generative Extend, Object Addition and Removal, och Text to Video. Adobe planerar också att integrera videogenerering från OpenAI (Sora), Runway och Pika Labs i Premiere. Gen Extend-verktyget låter redaktörer skapa nya ramar på upp till ´några sekunder´ för att göra klippen längre. Med Firefly kan redaktörer lägga till och ta bort objekt från ramen i realtid. Adobe kommer att ge filmskapare möjlighet att få tillgång till text till video inifrån Premiere, och kommer att inkludera Fireflys konkurrenter Sora, Runway och Pika Labs. Adobe kommer att fortsätta sin användning av innehållsreferenser.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 15 april

Meta introducerar AI-drivet sökverktyg på Instagram

Meta introducerar en AI-driven sökfunktion på Instagram för att öka användarengagemanget och innehållssökningen. Funktionen, som rullas ut till utvalda användare, innebär att användare bara behöver skriva en fråga för att starta en AI-konversation. Detta är en del av Metas bredare införande av generativa AI-teknologier i sina användarinteraktioner. Innan Instagram introducerade prototypen av en AI-baserad chattbot hade företaget redan börjat testa en AI-baserad Facebook Chat i andra regioner, särskilt Indien. Dessa implementeringar markerar Metas ansträngningar att hålla jämna steg med den senaste tekniken och upprätthålla användarnas entusiasm.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 15 april

Meta testar AI-drivna verktyg i Instagrams sökfält

Meta testar nu sin AI i Instagrams sökfält för både chatt med AI och innehållsupptäckt. Detta kommer efter att företaget började testa sin AI-chattbot med WhatsApp-användare i Indien och andra länder. Utvalda Instagram-användare får nu ett förbättrat sökfält där de kan inleda konversationer i DM med Meta AI genom att göra sökfrågor. Användare som får den nya funktionen kan ställa frågor eller använda någon av de förinlästa uppmaningarna. Utöver konversationer kan Metas AI hjälpa Instagram-användare att upptäcka nytt innehåll på det sociala nätverket.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 15 april

Spotify investerar i AI för att personanpassa musikrekommendationer

Spotify, med över 100 miljoner tillgängliga låtar och över 600 miljoner prenumeranter, investerar allt mer i AI för att personanpassa låt rekommendationer. Genom att hjälpa lyssnare att hitta musik de älskar, blir Spotify´s enorma katalog mer meningsfull. En enkel formulering av hur AI fungerar är ´Användare som gillade Y gillade också Z. Vi vet att du gillar Y, så du kanske skulle gilla Z.´ Spotify har märkt att när lyssnare hör kommentarer tillsammans med personliga musikrekommendationer, uppskattas det mycket. Om framgångsrik, är ett bra upptäcktsverktyg lika fördelaktigt för artister som försöker bygga kopplingar med nya fans.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 14 april

Meta testar AI-baserad chatbot på WhatsApp, Messenger och Instagram

Meta testar en chatbot baserad på artificiell intelligens (AI) teknologi på WhatsApp, Messenger och Instagram. Företaget har bekräftat att chatboten MetaAI testas bland användare av WhatsApp, Instagram och Messenger i olika delar av Indien och Afrika. Från februari 2023 genomför Meta olika experiment för att utveckla AI-verktyg och integrera dem i olika appar. Meta planerar också att lägga till AI-chatbots i sina andra appar, inklusive Facebook, inom en snar framtid. AI-verktygen har funnits länge, men denna teknologi har fått mycket popularitet tack vare ChatGPT.

Direktlänk Dela The Daily Patriot fördjupade 14 april

WhatsApp inför Llama-drivna generativa AI-funktioner

WhatsApp har börjat rulla ut generativa AI-funktioner, drivna av Llama, till ett slumpmässigt urval av användare. Funktionerna introducerar ett gränssnitt liknande Perplexity AI inom WhatsApp, tillgängligt för utvalda Android- och iOS-användare. Användare kan komma åt detta via Meta AI-chatten inuti appen. Användare kan ställa frågor till Meta AI-chatten på ett mänskligt sätt och generera bilder med text. Meta testar även Llama-drivna AI-funktioner på Instagram, vilket gör att användare kan generera bildtexter och hashtags.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 14 april

Två solida AI-aktier att investera i: Amazon och Meta Platforms

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste investeringsområdena idag och förväntas överstiga en biljon dollar i marknadsvärde inom detta decennium. Två aktier som är solida långsiktiga satsningar inom AI är Amazon och Meta Platforms. Amazon investerar djupt i AI genom sitt molntjänstföretag, Amazon Web Services (AWS), och tror att mycket av den kommande AI-utvecklingen kommer att byggas på AWS. Meta Platforms, som äger Facebook, Messenger, WhatsApp och Instagram, gör AI till sitt största investeringsområde i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

Humane AI Pin: 5 fördelar och 3 nackdelar med OpenAI-enheten

Humane, ett startup grundat av ex-Apple-anställda Imran Chaudhri och Bethany Bongiorno, har lanserat sin första produkt, AI Pin, en bärbar enhet som arbetar med artificiell intelligens för att erbjuda en mer naturlig och intuitiv användarupplevelse. Enheten har en unik design och integrering med OpenAI:s avancerade språkmodeller. AI Pin har flera innovativa funktioner, inklusive en laserbläcksskärm som projicerar ett grönt användargränssnitt direkt på användarens handflata. Trots dess potential, finns det nackdelar som högt pris, begränsad app-stöd och potentiella integritetsproblem.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 14 april

Konservativa grupper uppmanar till utredning om Googles möjliga påverkan på valet 2024

Konservativa och republikanska grupper över hela USA uppmanar Jim Jordan, ordförande i representanthusets justitieutskott, att hålla en utfrågning om potentiella problem som Google Gemini kan medföra, med särskilda bekymmer om huruvida det kan påverka presidentvalet 2024. Grupperna uttrycker oro för att stora teknikföretag kommer att försöka påverka valet till förmån för demokraterna. Jordan har krävt att Google överlämnar dokument om hur Vita huset kan ha påverkat utvecklingen av Gemini. FBI har också bekräftat att dess Foreign Influence Task Force är i kontakt med sociala medieföretag inför valet 2024.

Direktlänk Dela Just the News fördjupade 14 april

Google Gemini AI kommer till flera smartphone-märken

Ledande smartphone-tillverkare som OnePlus, Oppo och Xiaomi har meddelat att de kommer att integrera Googles kraftfulla Gemini AI i sina enheter senare i år. Denna AI kan bearbeta text, bilder och ljud, och kommer i tre storlekar (Ultra, Pro, Nano) som driver olika Google-produkter som Sök och Gmail. Denna samarbete syftar till att ta med avancerade generativa AI-funktioner till deras smartphones, för att förbättra användarupplevelsen. Google Pixel 8 Pro är den första smartphonen konstruerad för att köra Gemini Nano, Googles mest effektiva AI-modell byggd för enhetserfarenheter.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 14 april

OpenAI introducerar ChatGPT-4 Turbo med ny vision-funktion

OpenAI har introducerat den senaste versionen av sitt språkmodell, ChatGPT-4 Turbo. Den nya uppdateringen förbättrar inte bara modellens språkförståelse och genereringskapacitet, utan introducerar också en banbrytande funktion kallad ´Vision´, som låter ChatGPT bearbeta och svara på bilder. Den nya modellen är nu tillgänglig för utvecklare via API och kommer snart att rullas ut till ChatGPT-användare. Med denna uppdatering kan användare nu ladda upp bilder direkt i chattgränssnittet, och ChatGPT kommer att generera svar baserat på det visuella innehållet.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 13 april

Ny AI musikgenerator, Udio, skapar uppmärksamhet

En ny AI musikgenerator, Udio, lanserades på onsdag, bara veckor efter att Sunos senaste modell fångade allas uppmärksamhet på nätet. Udio har fått 10 miljoner dollar i finansiering från framstående investerare som a16z, Common och Instagrams medgrundare Mike Krieger. Företaget har fått mycket uppmärksamhet och dess användare hävdar att dess låtkvalitet är bättre än andra AI-låtskapare. Udios lansering kommer bara dagar efter att cirka 200 artister, inklusive Jon Bon Jovi, Billie Eilish och Nicki Minaj, undertecknade ett öppet brev där de ber utvecklare att lugna ner sig med musikskapande botar, eftersom det devalverar ´rättigheterna för mänskliga artister´.

Direktlänk Dela Morning Brew fördjupade 13 april

OpenAI:s ChatGPT fortsätter att utvecklas och erbjuder nu tillgång till sin senaste GPT-4 Turbo-modell för betalande användare

OpenAI introducerade ChatGPT 2022, en chattbot som drivs av generativ AI-teknik. Sedan dess har ChatGPT fortsatt att utvecklas, inklusive tillgång till sin senaste GPT-4 Turbo-modell för betalande användare. OpenAI tillhandahåller nu enklare tillgång till alla som vill använda det och låter alla skriva anpassade AI-appar som kallas GPT och dela dem på sin egen appbutik. ChatGPT kan nu också tala sina svar till dig. OpenAI har lett laddningen för generativ AI, men följs nära av Microsoft, Google och startups över hela världen. Generativ AI har fortfarande inte skakat av ett kärnproblem - den skapar information som låter trolig men inte nödvändigtvis är korrekt.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 12 april

OpenAI uppgraderar Chat GPT med förbättrad modell

OpenAI har släppt en stor uppdatering till Chat GPT. Premiumanvändare av Chat GTP Plus, Team eller Enterprise kan nu dra nytta av en uppgraderad version av GPT-4 Turbo-modellen. Den uppgraderade modellen, kallad ´gpt-4-turbo-2024-04-09´, har flera förbättringar inom skrivning, resonemang, matematik och kodning. Den har också en mer aktuell kunskapsbas, eftersom den är utbildad på offentligt tillgängliga data fram till december 2023. Uppdateringen kommer efter en utmanande månad för OpenAI, som har stämts för upphovsrättsintrång och anklagats för att bryta mot YouTube´s användarvillkor.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 12 april

Meta lanserar AI-drivna chatbot på WhatsApp och Instagram i Indien och Afrika

Meta har diskret lanserat sin AI-drivna chatbot på WhatsApp, Instagram och Messenger i Indien och olika delar av Afrika. Funktionen rullas långsamt ut för både iOS- och Android-användare. Den kan möjligen drivas av Llama 2 eller den kommande Llama 3. Den är för närvarande närvarande på sökfältet i WhatsApp UI. Användare i specifika länder kan nu experimentera med Meta AI-chatboten, utforska dess kapabiliteter och funktioner genom olika ingångspunkter. Aravind Srinivas, grundare och VD för Perplexity AI, postade en skärmdump av chatboten som ser mycket ut som Perplexitys UI-design. Integrationen fungerar separat från sekretessen av privata konversationer på WhatsApp. Det användare skriver i sökfältet förblir konfidentiellt och delas inte med Meta AI om inte användare avsiktligt skickar en fråga till Meta AI-chatboten. Ämnen föreslagna av Meta AI via sökfältet eller konversation genereras slumpmässigt och använder inte användarspecifik information. Meta ökar sina AI-initiativ efter framsteg gjorda av stora teknikföretag som OpenAI. Meta har börjat testa sin AI-chatbot på olika marknader, inklusive USA, och utökar nu testningen till Indien, dess största marknad med mer än 500 miljoner Facebook- och WhatsApp-användare. Företaget bekräftade också förra veckan att det kommer att släppa sin nästa version av AI-modellen, Llama 3, inom denna månad.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 12 april

Udio är en ny AI-plattform som genererar musik från textprompter. Plattformen har fått intresse från angel-investerare som will.i.am, Common och Mike Krieger, medgrundare av Instagram. Användare kan mata in textprompter som styr Udio att skapa en låt och på mindre än 40 sekunder kommer användaren att ha en fullt mastrad låt. Dessa spår kan remixas för att skapa iterationer eller förbättra låten. Skaparna av Udio har dock varit vaga om vad Udio tränades på, vilket har lett till oro för potentiella användare.

Hypertext fördjupade 12 april

AI-genererade bilder av Indiens premiärminister utmanar Metas regler

En AI-genererad bild av Indiens premiärminister Narendra Modi, stiliserad som Bhishma Pitamah från det antika hinduiska eposet Mahabharata, marknadsfördes som en politisk annons på Instagram. Bilden skapades av den högerorienterade sidan Hokage Modi Sama och först postades 2023. Den främjade nästan 50 AI-genererade bilder av Modi, vilket gör den till den ledande annonsören av AI-genererade Modi-bilder på Instagram. Meta har meddelat att politiska annonser på Instagram och Facebook som skapas med hjälp av AI måste avslöja användningen eller riskera att bli förbjudna. Men Hokage Modi Sama AI-annonserna saknar sådana etiketter. Meta svarade inte på frågan om de fotorealistiska bildannonserna av Modi överträdde dess policy att avbilda en verklig person som gör något de inte gjorde, eller avbildar en realistisk händelse som inte hände.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 12 april

Före detta Google Deepmind-forskare lanserar AI-drivet musikapp Udio

Före detta forskare från Google Deepmind har lanserat Udio, en AI-driven app som gör det möjligt för användare att skapa musik. Appen, som finansieras av a16z och stöds av investerare som will.i.am, Common och Kevin Wall, gör det möjligt för alla att skapa musik, oavsett tidigare erfarenhet. Användare kan ange vilken genre de vill skapa, ge ämnet eller personliga texter och ange inspirerande artister. Inom 40 sekunder producerar Udio fullt mästerliga spår. Appen har också en ´remix´-funktion som låter användare redigera sina skapelser.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 12 april

Stora teknikföretag tävlar om att utveckla specialdesignade AI-chip

Stora teknikföretag tävlar om att utveckla specialdesignade chip för att förbättra effektiviteten och minska kostnaderna för artificiell intelligens (AI). Meta har lanserat den senaste generationen av specialdesignade datorchip för att förbättra sina AI-förmågor och minska beroendet av externa leverantörer som Nvidia. Detta följer efter Intel´s avslöjande av en förbättrad AI-´accelerator´ och kommer när konkurrenter som Google också rör sig mot in-house AI-chiputveckling. Experter säger att AI-chip kan förbättra kommersiella tillämpningar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 april

AI-musikstartup Udio kommer ut ur stealth med 10 miljoner dollar och låtskrivarapp

AI-musikstartföretaget Udio har kommit ur stealth-läget med en låtskaparplattform och en seedfinansieringsrunda på 10 miljoner dollar. Rundan leds av riskkapitalföretaget a16z och stöds av ängelinvesterare, inklusive musikartister som Will.i.am och Common, samt Instagrams CTO Mike Krieger och Google Geminis chef Oriol Vinyals. Udios teknologi förenklar låtproduktion. Användare kan mata in en musikgenre, lyriskt innehåll och konstnärliga influenser, och appen levererar ett fullt mästerklipp inom 40 sekunder. Appen har också en remixfunktion som låter användare modifiera och förbättra sin musik genom textbaserade inmatningar.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 11 april

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden medan Meta utvecklar egna chip

Halvledarjätten Nvidia har hamnat i ett gynnsamt läge tack vare den snabba utrullningen av AI-baserade tjänster som Chat-GPT från Open AI. Nvidia, som huvudsakligen designar grafikprocessorer och chipsets till moderkort, har dragit stor fördel av den starka AI-trenden, med företag som Open AI och Meta som stora kunder. Nvidia värderas nu till 2 000 miljarder dollar och uppskattas ha 70% av marknaden för AI-chip. Under tiden utvecklar Meta, Facebooks moderbolag, sina egna AI-chip i ett projekt kallat ´Artemis´ för att minska sitt beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 11 april

Meta avslöjar nästa generationens kiselchip för AI-arbetsbelastningar

Meta har avtäckt sitt nästa generationens kiselchip för att hantera artificiell intelligens (AI) arbetsbelastningar. Företaget sa att det skulle använda sitt nya Meta Training and Interference Accelerator (MTIA) chip för att köra ranknings- och rekommendationsmodeller för att förbättra innehållsorganisationen på sina appar och tjänster som Facebook och Instagram. Meta släppte sina första generationens MTIA-chip förra året för att köra inhemska AI-modeller. Företagets fokus på AI har lett till en ökning av efterfrågan på datorkraft, vilket det planerar att hantera genom att investera i infrastruktur för att stödja AI.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 11 april

AI-driven musikapp Udio lanseras med framstående investerare

Udio, en AI-driven musikskapande app utvecklad av tidigare forskare på Google DeepMind, har lanserats med stöd från framstående investerare, inklusive ett av Silicon Valleys mest framstående riskkapitalfonder och ett antal framstående musikartister. Udios skapare säger att appen är utformad för att göra musikskapande så enkelt som möjligt och kan generera ett färdigt spår på mindre än 40 sekunder. Bland Udios investerare finns UnitedMasters, rapparen och producenten will.i.am, rapparen Common, investeraren och aktivisten Kevin Wall och producenten Tay Keith. Företagets seedningsrunda värderades till 10 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 11 april

AI-musikstartupp Udio får 10 miljoner dollar i investeringar, med bl.a. will.i.am och Google-veteraner ombord

Tidigare forskare från Google DeepMind har lanserat Udio, en ny AI-driven musikapp som möjliggör för alla att skapa musik på ett ögonblick. Appen är stödd av a16z och ängelinvesterare som will.i.am, Kevin Wall, Common och Mike Krieger (medgrundare av Instagram). Udio utvecklades med uppdraget att göra det enkelt för alla att skapa känslomässigt resonant musik direkt. Användare kan skriva en beskrivning av den musikgenre de vill skapa, ge ämnet eller personliga texter och ange inspirerande artister. På mindre än 40 sekunder skapar Udio en fullständigt mastrad ljudspår av hög kvalitet.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 11 april

Meta introducerar ny generation av kundanpassade AI-chip

Meta har introducerat den senaste versionen av sina specialdesignade chip för artificiell intelligens. Den nya versionen innebär en prestandaförbättring jämfört med den tidigare generationen och hjälper till att driva Metas ranknings- och rekommendationsmodeller på Facebook och Instagram. Företaget lanserade förra året sin Meta Training and Inference Accelerator (MTIA), sin första generations AI-inferensaccelerator, designad med Metas AI-arbetsbelastningar i åtanke. Den nya versionen, säger Meta, ´mer än fördubblar beräknings- och minnesbandbredden av vår tidigare lösning.´

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 11 april

Meta introducerar ny version av skräddarsydda AI-chips

Teknikjätten Meta har nyligen introducerat sin senaste version av skräddarsydda chips specifikt utformade för artificiell intelligens (AI). Denna nya version av AI-verktyget har förbättrad prestanda jämfört med sin föregångare och är en viktig komponent för att driva Metas ranknings- och rekommendationsmodeller på Facebook och Instagram. Meta lanserade förra året sin Meta Training and Inference Accelerator (MTIA), som var dess första generationens AI-överföringsaccelerator. Meta har även ändrat sin hantering av medier som manipulerats med AI, och kommer nu att märka ett bredare spektrum av innehåll som ´Gjort med AI´.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 10 april

OpenAI´s ChatGPT upplever omfattande driftstopp

OpenAI, känt för sin chattbot ChatGPT, var nere för tusentals användare på onsdag. DownDetector, en tjänst som övervakar internetkapacitet, rapporterade omfattande klagomål från användare. Rapporter om problem började runt kl. 13.00 EDT, enligt DownDetector. De flesta av de rapporterade klagomålen (86%) var centrerade runt dess chattbot ChatGPT. Ytterligare 11% av användarna klagade över webbplatsen, och 3% rapporterade att appen hade problem. OpenAI började undersöka händelsen kl. 13.24 EDT. Vid 15.30 EDT rapporterades det om mer än 4 000 avbrott. Vid 16.10 EDT sade OpenAI att det hade identifierat källan till felen och arbetade med att åtgärda dem. Vid 16.49 EDT meddelade AI-företaget att felen fortsatte att lösas som ett resultat av den fix de hade implementerat. Vid 16.56 EDT meddelade OpenAI att det hade löst problemet.

Direktlänk Dela Fox 10 Phoenix fördjupade 10 april

AI-bildgeneratorer har problem med att skapa bilder av asiatiska män och vita kvinnor

AI-bildgeneratorer har problem med att skapa bilder av asiatiska män och vita kvinnor. Meta´s AI-bildgenerator på Instagram kunde inte skapa en bild av en asiatisk man och vit kvinna utan att byta kvinnans ras till asiatisk. Försök att generera bilder med nyckelord som ´asiatisk man´ eller ´afroamerikansk man´ blockerades tillfälligt av Meta. Andra plattformar som Google Gemini, DALL-E och Midjourney har också haft liknande problem. Företagen har inte gett någon förklaring till varför deras system inte kan hantera förfrågningar för en hel ras av människor.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 10 april

AI-startup Udio utmanar Suno i skapandet av högkvalitativa sånger

Förra året trodde experter att en AI-modell som kan generera kompletta, högkvalitativa sånger från textprompter inte skulle komma på länge. Nu är det dock en kapplöpning mellan musikskapande modeller som gör just det. Sunos v3-modell, som släpptes för bara några veckor sedan, var ett anmärkningsvärt genombrott, särskilt när det gäller realistiska, mänskliga röster. Idag anländer en formidabel ny konkurrent via den nyligen lanserade startupen Udio. Udios produkt sattes ihop anmärkningsvärt snabbt efter att den grundades i december av fyra tidigare forskare på Googles AI-forskningsgren, DeepMind. Udios investerare inkluderar stora tekniknamn som 16z (även känd som Andreesen Horowitz) och Instagrams medgrundare och CTO Mike Krieger.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 10 april

AI kan bekämpa desinformation i val, säger Sir Nick Clegg

Artificiell intelligens (AI) kan fungera både som ett svärd och en sköld mot desinformation, enligt Sir Nick Clegg, tidigare brittisk vice premiärminister och nuvarande chef för globala frågor på Meta. Trots risker med AI uppmuntrar Clegg alla att se AI som ett verktyg för att bekämpa dåligt innehåll. Användningen av AI för att skanna Metas innehåll har lett till en minskning av ´dåligt innehåll´ med mellan 50% och 60%. Clegg tillkännagav också att Metas nästa stora språkmodell, Llama 3, kommer att rullas ut inom en månad. Faktakontrollvälgörenheten Full Fact uppmanar till mer statlig intervention för att hantera problemet med desinformation.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 10 april

Meta förbereder lanseringen av nästa generations AI-modeller, Llama 3

Nick Clegg, Metas globala affärschef, har meddelat att de snart kommer att börja lansera sin nya svit av nästa generations grundmodeller, Llama 3. Det kommer att finnas en rad olika modeller med olika förmågor och flexibiliteter som släpps under året. Detta bekräftar rapporten från måndagen i The Information att en begränsad version av Llama 3 kommer att bli tillgänglig inom en vecka eller två, med den fullständiga versionen tillgänglig på sommaren. Metas Chief Product Officer, Chris Cox, sa att Llama 3 kommer att driva flera produkter över hela Metas portfölj. Företaget har spenderat miljarder dollar på Nvidia H100 GPUs för att träna modellen.

Direktlänk Dela Computing fördjupade 10 april

Google håller AI-briefing med fokus på barnsäkerhet på internet

Google höll nyligen en informationsträff om artificiell intelligens (AI) på sitt kontor i Pittsburgh. Demokratiska policykommittén postade flera foton från evenemanget på Instagram. Under rundabordssamtalet diskuterades hur AI kan användas inom olika områden, behovet av lämplig reglering och Googles ansträngningar för att skydda och stärka barn och tonåringar på internet. Experterna betonade vikten av att upprätthålla barns säkerhet på internet.

Direktlänk Dela Search Engine Roundtable fördjupade 9 april

Stora AI-företag kan bryta mot etiska regler i jakten på data

Enligt en undersökning av The New York Times kan stora aktörer inom AI, som OpenAI, Google och Meta, bryta mot etiska regler och potentiellt lagar i sin jakt på digital data för att träna AI-modeller. Undersökningen följer på en rättsprocess där tidningen anklagade OpenAI och Microsoft för att använda upphovsrättsskyddade nyhetsartiklar för att träna AI-modeller. Företagen hävdade att deras användning av innehållet var ´fair use´. Rapporterna visar hur företagen har använt olika metoder för att samla in data, inklusive transkribering av ljud från YouTube-videor, diskussioner om att köpa ett förlag för att få tillgång till långa verk, och utvidgning av användarvillkor för att få tillgång till offentligt tillgängliga dokument och recensioner.

Direktlänk Dela Artificial Intelligence in Healthcare fördjupade 9 april

Konstnären Clare O´Neill skapar större konstverk från fotografier med ´Generative Fill IRL´

Clare O´Neill, en konstnär som delar sin process på Instagram, använder en teknik hon kallar ´Generative Fill IRL´ för att skapa vackra scener och skapa en fylligare och mer målerisk komposition. Hon börjar med att placera ett fotografi på en tom duk och börjar sedan måla, vilket frigör ämnena från fotografiets begränsningar. Snart växer det ursprungliga fotot från ett inzoomat porträtt till ett större konstverk, där protagonisterna är i fokus i ett svepande landskap. O´Neill tar vanligtvis uppdrag för sina målning-fotografi-stycken på Etsy, men i skrivande stund är hennes butik stängd.

Direktlänk Dela My Modern Met fördjupade 8 april

Meta skärper regler för AI-genererat innehåll

Meta kommer att skärpa reglerna för AI-genererat innehåll på Facebook, Instagram och Threads. Från och med maj kommer alla AI-genererade bilder, videoklipp och ljudklipp som publiceras på dessa tjänster att märkas med ´Made with AI´. Tidigare var det bara vissa bilder och klipp som fick denna märkning.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att tränat AI-modeller på YouTube-videor

OpenAI:s tekniska chef Mira Murati intervjuades av Wall Street Journal om företagets senaste text-till-video-generator, Sora. Det uppstod en obekväm paus när hon frågades om Sora hade tränats på videor från YouTube, Instagram och Facebook. Murati sade att de använde allmänt tillgängliga data och licensierade data. Enligt New York Times har OpenAI i hemlighet tränat sin stora språkmodell GPT-4 med över en miljon timmar av transkriberade YouTube-videor. Google, ägare till YouTube, har också utnyttjat transkriptioner för att träna sina egna AI-modeller. Detta har lett till flera rättsfall, med rättighetsinnehavare som anklagar företag som OpenAI och Microsoft för att missbruka ´fair use´-regeln i amerikansk upphovsrättslag. YouTube:s VD Neal Mohan har uttryckt att om OpenAI faktiskt har tränat Sora på YouTube-videor skulle det vara ett ´klart brott´ mot plattformens användarvillkor.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 8 april

Google testar ny ´Korta Videor´-filter och Gemini AI-brytare

Google testar nya funktioner för sina tjänster, inklusive Google Sök och Google-appen. För Google Sök finns det en ny ´Korta Videor´-filter under utveckling, vilket skulle tillåta användare att söka efter korta videor relaterade till ämnet de söker efter. Google började redan indexera TikTok och Instagram-videor 2021 och dess egen YouTube Shorts-plattform kommer troligen att fylla filtret. Dessutom finns det en ny Gemini AI-brytare under utveckling inom Google-appen. Att växla till Gemini inom Google-appen låter användare interagera med AI genom att skriva, tala eller dela en bild.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 8 april

Meta kommer att märka AI-skapat innehåll med ´Made with AI´ från maj 2024

Meta, företaget bakom sociala medieplattformar som Facebook och Instagram, har meddelat att de kommer att märka innehåll som genererats av AI med etiketten ´Made with AI´ från maj 2024. Detta är ett svar på kritik från företagets oberoende granskningsorgan, Oversight Board, som anser att företagets nuvarande policy för manipulerade medier är för snäv. Meta har också meddelat att det kommer att upphöra med att ta bort videor baserat enbart på sin policy för manipulerade medier från juli 2024. Etiketteringen kommer att baseras på tekniska standarder för att identifiera AI-innehåll, utvecklade i samarbete med Google och andra, samt information från personer som självdeklarerar att de laddar upp AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 8 april

WhatsApp vänder sig till AI för att återfå popularitet och adressera säkerhetsproblem

WhatsApp vänder sig till artificiell intelligens (AI) för att återfå sin popularitet i Indien och adressera anklagelser om läckage av privat information. Nya funktioner kommer att introduceras, inklusive en AI-tjänst som genererar matchande klistermärken baserat på skrivna sammanhang och en chattbot som kan svara på frågor som en människa. WhatsApp lovar att inte omdirigera användare till Google för sökfrågor medan de skickar officiella meddelanden. Appen kommer också att erbjuda betalnings- och inköpstjänster för utländska användare, underlättade genom UPI. Användare kommer att kunna märka kontakter i sina statusuppdateringar, liknande Instagram. Det finns dock oro för att WhatsApps planerade tjänst för att skapa AI-genererade videor från bekantas foton kan missbrukas.

Direktlänk Dela Kerala Kaumudi fördjupade 7 april

Spansk reklambyrå skapar AI-genererade influerare

Spanska reklambyrån The Clueless erbjuder tjänster av influerare som inte är riktiga personer, utan bilder producerade av AI. Aitana Lopez, skapad av The Clueless, har mer än 300 000 följare på Instagram där hon beskrivs som en ´spelare i hjärtat´ och ´fitnessälskare´ - trots att hon inte är riktig. Sofia Novales, projektledare på The Clueless, sa att de ´stigande kostnaderna förknippade med mänskliga influerare´ var en anledning till företagets skapande. ´Virtuella modeller, som är digitala, presenterar ett mer ekonomiskt alternativ´, sa Novales. Meta, ägare av Facebook och Instagram, sa att de skulle börja sätta ´Gjort med AI-etiketter´ på AI-genererat innehåll i maj.

Direktlänk Dela The Daily Star fördjupade 7 april

De bästa AI-fotoredigeringsapparna du bör prova idag

I en tid där Instagram och andra sociala medier erbjuder otaliga filter och snabbredigeringsalternativ, har konsten att sitta med Photoshop och redigera i timmar för att uppnå önskat resultat blivit begränsad till professionella fotografer och innehållsskapare. Men tack vare generativ AI är det nu möjligt att redigera bilder utan att behöva den tekniska kunskapen om komplexa fotoredigeringsprogram. AI gör redigeringen lika enkel som att beställa algoritmerna att måla ett realistiskt objekt i din bild genom att helt enkelt beskriva det på engelska. Men generativ AI-behandling är kostsam och utvecklarna överför ofta underhållskostnaderna till kunderna. Därför, när du betalar för dessa smarta generativa AI-fotoredigerare, förtjänar du att få de som är värda din uppmärksamhet. Här är de bästa AI-fotoredigeringsapparna du bör prova idag: 1. Adobe Photoshop Pris: HKD 183 per månad 2. Luminar Neo Pris: USD 19,99 (HKD 156 ca) per månad 3. DALL-E 3 Pris: USD 20 (HKD 156 ca) per månad 4. Lensa Pris: USD 4,99 (HKD 39 ca) per månad 5. Google Photos Pris: USD 1,99 (HKD 15 ca) per månad

Direktlänk Dela August Man fördjupade 7 april

AI-genererade influencers utmanar mänskliga content creators

Sociala medieinfluencers använder konstgjord intelligens (AI) för att krydda sitt innehåll men möter också ökande konkurrens från AI-genererade Instagramers, TikTokers och YouTubers. Aitana Lopez, skapad av det Barcelona-baserade företaget The Clueless, har över 300 000 följare på Instagram. Företaget beskriver sig som en ´AI-modellbyrå´. Sofia Novales, projektledare på The Clueless, pekar på de stigande kostnaderna för mänskliga influencers som en anledning till företagets skapande. Meta, ägare till Facebook och Instagram, meddelade nyligen att det kommer att börja märka AI-genererat innehåll med ´Made with AI-etiketter´ från maj.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 7 april

Google Gemini mot OpenAI ChatGPT: Jämförelse av generativa AI-modeller

Valet mellan Gemini och ChatGPT beror på specifika krav och användningsfall. För närvarande förväntas den projicerade marknadsstorleken för artificiell intelligens nå en betydande 305,90 miljarder dollar år 2024. Denna trend sträcker sig till generativ AI, där en undersökning indikerar att 70% av företagsledarna utforskar dess potential inom sina organisationer. Google presenterade nyligen ett nytt AI-verktyg kallat Gemini som syftar till att utveckla avancerade AI-modeller som genererar innehåll av hög kvalitet som bilder, text och musik. Å andra sidan är ChatGPT, utvecklat av OpenAI, en AI-modell som är utmärkt på att förstå och efterlikna mänskligt tal.

Direktlänk Dela RTInsights fördjupade 6 april

Meta kommer att börja märka ´Skapat med AI´ på sina plattformar från maj

Meta kommer att börja märka ett bredare utbud av video, ljud och bildinnehåll som ´Skapat med AI´ på sina plattformar, inklusive Facebook och Instagram, från maj för att motverka manipulerade medier, enligt ett officiellt uttalande. Metas nya policy är ett svar på feedback från dess oberoende tillsynsnämnd, som uppmanade till en uppdatering av den nuvarande policyn. Märkena kan genereras genom självdeklaration när en användare publicerar innehåll, som ett resultat av råd från faktakontrollanter, eller genom att Meta upptäcker osynliga markörer för AI-skapat innehåll. Metas uttalande betonade även användningen av realistiska AI-genererade verktyg för att skapa innehåll som ljud och foton och dess utveckling i nuläget.

Direktlänk Dela Zee Business fördjupade 6 april

Meta inför märkning för AI-genererat innehåll inför kommande val

Inför kommande val säsong, Meta, moderbolaget till Facebook, meddelade betydande ändringar i sina policyer gällande digitalt manipulerade medier. Dessa ändringar syftar till att möta utmaningen från bedrägligt innehåll genererat av avancerade artificiella intelligens teknologier. Enligt Monika Bickert, vice VD för innehållspolicy på Meta, kommer sociala mediejätten att börja rulla ut ´Skapat med AI´ etiketter från maj. Dessa etiketter kommer att appliceras på AI-genererade videor, bilder och ljud som delas över Metas plattformar. Tidigare riktade sig Metas policy endast till en begränsad mängd manipulerade videor.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 6 april

Meta planerar att märka AI-genererat innehåll

Meta, ägare till Facebook, Instagram, WhatsApp och Threads, meddelade på fredagen att de planerar att utöka sina ansträngningar för att märka innehåll som manipulerats eller skapats av artificiell intelligens (AI). Företaget kommer att märka video, ljud och bilder som ´Skapad med AI´ antingen när dess system upptäcker AI-inblandning, eller när skapare avslöjar det vid uppladdning. Meta sa att det kan lägga till en mer framträdande etikett om innehållet har ´en särskilt hög risk att vilseleda allmänheten i en viktig fråga´.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 6 april

AI-biometriskt verktyg fångar en bedragare och nio fall av fusk under JEE Main 2024 provet

Under den första dagen av JEE Main 2024 provet avslöjade National Testing Agency (NTA) en person som försökte utge sig för att vara någon annan och nio fall av orättvisa medel med hjälp av AI-biometriska verktyg. NTA har infört AI-verktyg, iFace, för att bekräfta kandidaters identitet genom att korskontrollera fotot på antagningskortet med det livefoto som tagits på provcentret. Dessutom har NTA inrättat kontrollrum för strikt övervakning och övervakning i New Delhi. Lokala brottsbekämpande myndigheter övervakar också och vidtar nödvändiga åtgärder mot eventuella oegentligheter när de inträffar.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 6 april

Meta inför ´Skapat med AI´-etiketter för att bekämpa vilseledande innehåll

Meta, ägare till Facebook och Instagram, meddelade stora förändringar i sina policys för digitalt skapat och ändrat media innan valen, vilka kommer att testa dess förmåga att kontrollera vilseledande innehåll genererat av AI-teknologier. Sociala mediejätten kommer att börja tillämpa ´Skapat med AI´-etiketter i maj på AI-genererade videor, bilder och ljud som postas på Facebook och Instagram. Monika Bickert, vice VD för innehållspolicy, sa att Meta också skulle tillämpa separata och mer framträdande etiketter på digitalt ändrat media som utgör en ´särskilt hög risk för att materiellt vilseleda allmänheten i en viktig fråga´, oavsett om innehållet skapades med AI eller andra verktyg.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 april

AI-text-till-konstgeneratorer blir alltmer populära

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats stadigt under de senaste åren, med ett ökat antal AI-text-till-konstgeneratorer som dyker upp online. Bland dessa finns populära alternativ som DALL-E och mindre kända alternativ. Några av de bästa AI-konstgeneratorerna inkluderar LimeWire AI Studio, som låter användare skapa högkvalitativa AI-bilder från textprompter och har stöd för flera modeller. Dessutom kommer LimeWire snart att avslöja sin egen AI-modell för att skapa bilder. LimeWire har också sin egen LMWR-krypto-token och betalar upp till 70% royalty från annonsintäkter till skapare.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 5 april

Youtubes VD varnar OpenAI för att använda dess videor för att träna AI

Youtubes VD Neal Mohan har varnat OpenAI för att använda företagets videor för att utbilda sin text-till-video AI-verktyg, Sora. Mohan hävdar att detta skulle vara ett ´klart brott´ mot plattformens användarvillkor. Denna varning kommer efter att OpenAI:s CTO Mira Murati uttryckte osäkerhet om Sora tar data från YouTube, Instagram eller Facebook-inlägg. Det finns fortfarande mycket osäkerhet och kontrovers kring hur OpenAI tränar Sora, tillsammans med ChatGPT och DALL-E.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 5 april

OpenAI kan bryta mot YouTube:s användarvillkor med sin nya neurala nätverk Sora

Det är oklart om OpenAI:s nya neurala nätverk Sora har använt YouTube-videor, men YouTube:s VD Neil Mohan försäkrar att detta skulle vara ett klart brott mot användarvillkoren. Sora kan generera realistiska korta videor baserat på textförfrågningar och har, liksom företagets tidigare produkter, mött kritik för att använda olika data från internet, inklusive potentiellt upphovsrättsskyddad data, för träning. OpenAI förhandlar för närvarande med stora Hollywoodstudior, byråer och producenter om möjligheterna att använda Sora.

Direktlänk Dela Internet Technologies of Ukraine fördjupade 5 april

AI ´deepfakes´ utgör ett hot mot det kommande valet

Falska AI-genererade bilder och ljud, även kända som ´deepfakes´, utgör ett stort problem inför det kommande valet. En studie från University of Aberdeen visar att nästan två tredjedelar av människor inte kan skilja mellan AI-genererade bilder och röster och verkliga objekt. Författaren ger råd om hur man kan skydda sig mot dessa falska nyheter, inklusive att vara skeptisk mot anonyma konton, dubbelkolla informationen med Google Fact Check Explorer, VerifyThis eller Snopes, och att vara uppmärksam på politiska figurernas unika manér.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 5 april

Marcus Rashfords bror svarar på Gary Nevilles oro över fotbollsspelarens form

Marcus Rashfords bror, Dwayne Maynard, har svarat på Gary Nevilles påståenden om att något inte står rätt till med Rashford i Manchester United. Neville uttryckte sin oro i sin podcast ´Stick to Football´, där han kommenterade Rashfords dåliga form denna säsong. Maynard svarade genom att säga att om Neville verkligen var orolig skulle han nå ut direkt istället för att prata med media. Rashford, som tidigare presterade bra under Erik ten Hag, har haft en besvikande säsong i Manchester United.

Direktlänk Dela Utddistrict.co.uk fördjupade 5 april

OpenAI släpper musikvideo skapad av AI-filmgeneratorn Sora

OpenAI har släppt en musikvideo för låten ´Worldweight´ av indie-musikern August Kamp, skapad av AI-filmgeneratorn Sora. Videon innehåller drömlika scener som en stor kristall i en trädgård, psykedeliska lysande växter och korniga arkivliknande bilder av undervattenskorallrev. OpenAI lanserade Sora i februari, vilket ökade diskussionen om etiska och juridiska frågor kring generativ AI. OpenAI CTO Mira Murati sa att Sora tränades på ´offentligt tillgänglig data och licensierad information´, men visste inte om det inkluderade videor från YouTube, Instagram och Facebook.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 5 april

Marcus Rashfords bror och agent kritiserar Gary Neville för att uttrycka oro för fotbollsspelaren

Marcus Rashfords bror och agent, Dwaine Maynard, har uttryckt missnöje med den tidigare Manchester United-spelaren Gary Neville för hans kommentarer om Rashford. Neville uttryckte sin oro över Rashfords form och lycka under säsongen på ´Stick to Football´-podcasten. Maynard svarade med ett kryptiskt meddelande på Instagram där han kritiserade Neville för att lufta sina bekymmer offentligt istället för att ta upp dem privat. Rashford, som bara har gjort åtta mål den här säsongen, hoppas tysta sina kritiker när Manchester United möter Chelsea på torsdag kväll.

Direktlänk Dela Talksport fördjupade 4 april

Marcus Rashfords bror kritiserar Gary Neville för ´clickbait´-historier om fotbollsstjärnan

Marcus Rashfords bror, Dwaine Maynard, kritiserade Gary Neville och anklagade Manchester United-legenden för att skapa ´clickbait´-historier om den kämpande stjärnan. Neville erkände i Stick to Football-podcasten att han var genuint ´orolig´ för Rashford och hävdade att den engelska internationella spelaren ´inte ser lycklig ut´. Ferdinand föreslog att Rashford kunde dra nytta av att lämna sin hemstad Manchester eller distansera sig från vissa personer i sitt personliga liv för att återfå sin bästa form. Keane tillade att Rashford kanske skulle dra nytta av ´en gammaldags spark i baken´. Maynard svarade på Instagram och uppmanade experterna att ´lyfta telefonen´ istället för att offentliggöra sina åsikter. Han postade detta strax innan Rashford blev bänkad inför Uniteds Premier League-match mot Chelsea.

Direktlänk Dela Daily Mirror fördjupade 4 april

Meta Platforms har 15% uppsida, enligt Wall Street-analytiker

Meta Platforms, ägaren till Facebook och Instagram, är ingen främling för stark tillväxt inom reklam vilket har hjälpt till att driva företagets utmärkta avkastning, särskilt på senare tid. Trots explosiva vinster under det senaste året, behåller analytiker på Wells Fargo företagets övervikt (köp) betyg på aktierna. Företaget har justerat sitt pris mål från $609 till $600, men det nya 12-månaders målet visar fortfarande en uppsida på 15% över det nuvarande aktiepriset på $520. Wells´ analytiker hänvisade till intern forskning om Metas reklamprestanda som pekar på stark tillväxt på kort sikt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 april

Tre billiga AI-aktier att köpa i april: Baidu, Meta Platforms och Alibaba

Tre företag med starka kopplingar till artificiell intelligens (AI) anses vara historiskt billiga och redo för investeringar. Baidu, baserat i Kina, är känt för sin ledande internetsökmotor och har betydande band till AI-revolutionen genom sin AI Cloud och dess dotterbolag Apollo Go. Meta Platforms, tidigare känd som Facebook, äger de mest besökta sociala medieplattformarna i världen och har investerat kraftigt i AI:s framtid. Alibaba, Kinas ledande e-handelsföretag, har Alibaba Cloud som är nummer ett i Kina och erbjuder generativa AI-lösningar på sin ledande molnplattform.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 april

AI fortsätter att forma vår värld och leder till mer reglering

AI fortsätter att påverka vår värld stort och smått. Från nya regler och skydd för konstnärer till verktyg som hjälper kommunikatörer och även gynnar skadliga aktörer. AI:s utveckling leder till mer reglering för att hålla den snabbt framåtskridande tekniken i schack. Arvet efter den avlidne komikern George Carlin har nyligen nått en överenskommelse med podcastarna Will Sasso och Chad Kultgen om deras komediprogram ´George Carlin: I´m Glad I´m Dead´, som skapades genom att träna en AI-algoritm på fem decennier av Carlins arbete. 200 musiker som undertecknat ett öppet brev organiserat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanar ´AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster att upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna hos mänskliga artister.´

Direktlänk Dela PR Daily fördjupade 4 april

AI-chatbottar fortsätter att växa, med OpenAI´s ChatGPT i spetsen

AI-chatbottar har blivit populära och växer snabbt, med OpenAI´s ChatGPT som har fått 100 miljoner användare på bara två månader. Andra AI-verktyg inkluderar Google Gemini, Microsoft Copilot, Claude.ai, Perplexity, Dall-E och Midjourney. För att börja använda ChatGPT måste användare skapa ett konto hos OpenAI och godkänna deras villkor. Användare kan sedan ställa frågor till ChatGPT, som försöker förstå och svara på dem. Det är viktigt att vara medveten om att ChatGPT kan ge felaktig information och att det alltid är bäst att dubbelkolla råd som ges av chatboten.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 3 april

AI och kreativitet möts för att skapa unikt konstverk

I början av 2023 imponerades vi av AI som omvandlade text till en representativ bild. Verktyg som Midjourney, DALL-E 3 och Adobe Photoshop Generative Fill användes allt mer, och användarna efterfrågade möjligheten att selektivt modifiera delar av en bild. Under 2023 lade Midjourney till ´inpainting´-funktioner, vilket innebär att AI kan göra ändringar i den genererade bilden för en mer anpassad känsla. Detta demonstreras genom att skapa en anpassad bild inspirerad av Edward Hoppers målning ´Nighthawks´, med tillägg av en gigantisk påskhare och en man uppslukad av sin smartphone.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 3 april

Över 200 musiker skriver öppet brev mot AI-missbruk, Yahoo förvärvar AI-nyhetsplattform

Över 200 musiker, inklusive Jonas Brothers, Katy Perry och Billie Eilish, har skrivit ett öppet brev mot AI:s användning för att ersätta mänskliga konstnärers arbete. De uppmanar teknikföretag att vidta åtgärder mot personer som stjäl eller använder deras konstverk, musik, skrivande osv. I andra nyheter har Yahoo förvärvat Artifact, en AI-nyhetsplattform grundad av Instagrams medgrundare. Samsung meddelade också flera AI-drivna hushållsapparater, inklusive kylskåp, luftkonditionering, mikrovågsugnar och tvättmaskiner. Slutligen framhäver en ny rapport att indiska företag leder Asien-Stilla havets marknader genom att anta framväxande teknik som AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 3 april

AI-chatbotar som OpenAI:s ChatGPT växer snabbare än Instagram och TikTok

Trenden med AI-teknologi fortsätter att växa år 2024, med AI-chatbotar som blir allt mer populära. OpenAI:s ChatGPT har särskilt ökat, med 100 miljoner användare på bara två månader, vilket överträffar tillväxttakten för Instagram och TikTok. Andra AI-chatbotar som Google Gemini, Microsoft Copilot och Perplexity bidrar också till att förändra hur vi arbetar och söker information. ChatGPT är en AI-tjänst som simulerar mänskliga samtal för att förstå textbaserade frågor och svara därefter. Det är viktigt att dubbelkolla råd från ChatGPT, särskilt inom känsliga områden som hälsa och medicinsk rådgivning. OpenAI testar sätt för ChatGPT att komma ihåg tidigare konversationer för att förbättra framtida interaktioner.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 3 april

Stevie J utmanar 50 Cent efter skämt om Diddy

I en fiktiv AI-skapad låt rappar Diddy´s AI-röst om en federal räd, vilket tyder på att hans nuvarande tillstånd är kaotiskt. Stevie J har tröttnat på 50 Cents ständiga pikar mot sin kollega från Bad Boy, Sean ´Diddy´ Combs, och är redo att konfrontera rapparen från Queens. I ett nyligen Instagram-inlägg anklagade producenten 50 Cent för hans skämt efter räden på Diddy´s bostäder i Miami och Los Angeles som en del av en sexhandelsutredning. Stevie antyder att 50 Cents hån beror på bitterhet över att hans ex-flickvän, Daphne Joy, daterar Diddy.

Direktlänk Dela Wrestling Edge fördjupade 30 mars

Wonder Dynamics siktar på att möjliggöra Hollywood-filmer med indiebudget

Tye Sheridan, medgrundare och president för startföretaget Wonder Dynamics, siktar på att möjliggöra Hollywood-nivå filmer med en indiebudget. Sheridan och visuell effektkonstnär Nikola Todorovic grundade företaget med hopp om att teknologin de utvecklade skulle vara mest användbar för indie-sektorn. Wonder Dynamics har över 70 anställda och Wonder Studio-plattformen beskrivs som ett AI-verktyg som automatiskt animerar, belyser och komponerar CG-karaktärer i en live-action-scen. Sheridan hoppas att AI kommer att möjliggöra större filmer med lägre budget och potentiellt ta mer risk som berättare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 30 mars

Filmare oroar sig för AI-teknikens framsteg

Filmare uttrycker oro över att snabbt utvecklande AI-teknik kommer att ersätta dem. Genom att använda AI-baserade program som Midjourney, Adobe Firefly, Runway och Stable Diffusion, kan kreativa personer dock arbeta snabbare och mer effektivt. Trots detta ser få en möjlig väg för AI-video att göra sitt intåg i filmer vi ser. Gen AI saknar förmågan att skapa och konsekvent upprepa en bild från scen till scen, särskilt när de har ansikten. Dessutom, om något är AI-genererat, kan det inte vara upphovsrättsskyddat. En djupare klyfta kvarstår dock: den kusliga dalen. Det är där dessa konstnärer och hantverkare tror att AI-bilder alltid kommer att falla kort.

Direktlänk Dela Yahoo Sports UK fördjupade 29 mars

Indiska GenAI-startups sätter landet på den globala AI-kartan

Indien är hem för över 100 GenAI-startups som har samlat in över $600 miljoner sedan 2019. Företag som SarvamAI och Krutrim leder denna övergång genom att fokusera på att bygga inhemska LLMs. Andra företag som ObserveAI, som har säkrat $214 miljoner, utnyttjar AI för att erbjuda anpassat kund- och driftsstöd till företag. Indiens GenAI-marknad förväntas uppleva en stor boom de kommande åren och förväntas överstiga $17 miljarder till 2030.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 29 mars

Veckans tekniknyheter: AI-uppdateringar, personalnedskärningar och policyändringar

TechCrunchs veckobrev sammanfattar händelser inom teknikvärlden. Google delar mer information om Gemini, sitt flaggskepps AI-modellfamilj. Cruise skär ner 24% av sin förarlösa arbetskraft. Twitch uppdaterar sin nakenhetspolicy. Adobe uppdaterar sin appdesignspråk och Instagram lanserar en AI-driven bakgrundsredigerare. Meta expanderar sin Threads-app, FCC nekar Starlink ett bidrag. Apple ändrar sina policyer kring pushnotisdata och Amazon konkurrerar med sin egen Goodreads-tjänst.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 29 mars

Nyckelinsikter från OpenAIs Peter Deng på SXSW

OpenAIs vice VD för konsumentprodukter och chef för ChatGPT, Peter Deng, diskuterade människans roll i AI-eran under SXSW. Han har tidigare arbetat på Instagram, Uber och Airtable innan han gick med i OpenAI. Deng menar att AI kan göra oss mer mänskliga genom att fördjupa våra nyfikenheter och ställa större frågor om existens, medvetenhet, dödlighet etc. AI bör hjälpa människor, ta bort friktion i uppgifter som att skriva eller koda, och vara ett flexibelt verktyg för att ta bort hinder så att människor kan fokusera på högre ambitioner. AI bör anta varje användares värderingar och ideal snarare än att projicera någon särskild kulturs värderingar.

Direktlänk Dela Silicon Hills News fördjupade 29 mars

Tennessee inför lag för att skydda musikers röster mot AI-kloning

Tennessee har blivit den första staten att införa en lag, kallad ELVIS Act, som riktar sig mot obehörig användning av artificiell intelligens för att replikera musikers röster. Denna lagstiftning kommer efter att en låt med AI-kloner av Drake och The Weeknd blev viral förra sommaren, vilket ledde till att skivbolag hotade med rättsliga åtgärder. Lagen uppdaterar statens rätt till publicitetslag, en lag som varje stat har som säger att skådespelare eller musiker har kontroll över sitt namn, bild eller likhet. Lagen är ganska aggressiv i vem som kan anses ansvarig för att använda röstkloner.

Direktlänk Dela Marketplace fördjupade 28 mars

Författaren tillbakavisar anklagelser om att hennes arbete genererades av AI

Efter att ha predikat medielitteratur på Instagram i två år och nyligen mottagit Cosmopolitan Women of Influence 2024 ´The Wordsmith´ Award, blev författaren och journalisten Pola del Monte anklagad för att hennes arbete skulle ha genererats av ChatGPT, en AI. Anklagelsen baserades på att hon i en åsiktsartikel använde ord som ´glut´ och ´Sisyphean´, ord som en person ansåg att ´de flesta människor inte använder´. Del Monte förnekar anklagelserna och påpekar att det är en mycket allvarlig anklagelse att anklaga en professionell skribent för plagiat.

Direktlänk Dela Spot Philippines fördjupade 27 mars

EU uppmanar sociala medier att märka politisk reklam och bekämpa AI-deepfakes

Europeiska kommissionen har uppmanat stora sociala medier som TikTok och Facebook att tydligt märka politisk reklam och minska ´viraliteten av innehåll´ som hotar integriteten i de europeiska valen i sommar. EU uppmanade på tisdagen Facebook, TikTok och andra sociala medier att bekämpa artificiella intelligens djupfalskningar inför de europeiska valen i juni. Tidigare i månaden godkände europeiska lagstiftare banbrytande AI-lagstiftning - Digital Markets Act - för att styra AI-innehåll på stora sociala medier. Lagen kommer att börja gälla i etapper och överträdare kan bötfällas redan i år.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 27 mars

AI verktyg oroar influencers: ´Förstör människors kreativitet´

Under Snapchat-evenemanget ´Snap Sanctuary´ diskuterade influencers om artificiell intelligens (AI) kommer att ersätta behovet av mänskliga skapare. Jessica Morrobel, en rese-skapare, uttryckte oro över att AI kan hämma kreativiteten och ersätta behovet av att använda våra hjärnor. AI-verktyg som Midjourney, DALL-E och Aug X Labs har dykt upp för att tillgodose skapares specifika behov. Men nyligen har ökade bekymmer om noggrannhet, snedvridning och kreativitet fått vissa att minska sin användning av ChatGPT. Noah Jennings, en webbdesigner, sa att användning av AI för kreativa delar av hans arbete ofta blir mer tidskrävande än att komma på koncepten själv.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 26 mars

Amazon tar AI till klassrummet och virtuella lärandeupplevelser

Amazon tar sin AI-expertis till klassrum och virtuella lärandeupplevelser. Företaget har länge använt AI och maskininlärning i sina processer och nu vill de ta med dessa tekniker till utbildningssektorn. Victor Reinoso, global chef för utbildningsfilantropi på Amazon, diskuterar framtiden för utbildning och AI. Amazon arbetar för att minska AI-utbildningsgapet genom att finansiera lärarutbildning och öka medvetenheten om och tillgången till verktyg och läroplaner. Företaget har lanserat tre nya initiativ för att öka tillgången till gratis AI-resurser och syftar till att erbjuda gratis AI-kunskapsträning till två miljoner människor fram till 2025.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 25 mars

Musixmatch samarbetar med AI-företaget Runway för att omvandla texter till videoinnehåll

Musikdata- och textplattformen Musixmatch har inlett ett samarbete med artificiella intelligensföretaget Runway för att låta musiker och skapare omvandla sina texter till videoinnehåll. Samarbetet integrerar Runways generativa videomodeller med Musixmatchs musikdatalibrary. Detta möjliggör för musiker, oavsett teknisk expertis, att enkelt producera textvideor till sin musik. Musixmatchs nya videotjänst analyserar en låts text och extraherar nyckelteman. Denna analys skapar sedan visuella effekter från ett integrerat bibliotek, vilket resulterar i en video som representerar låtens kärna.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 25 mars

GroupBy Inc. vinner AI Excellence Awards 2024 för maskininlärning

GroupBy Inc., en ledande teknologileverantör inom e-handelssökning och produktupptäckt, har valts av Business Intelligence Group (B.I.G.) som vinnare av AI Excellence Awards 2024 för maskininlärning. Företagets AI-första komponerbara plattform, som drivs av Google Cloud Vertex AI Search för detaljhandel, förbättrar den digitala kundupplevelsen för e-handelsföretag. GroupBy förvandlar B2B och B2C e-handelsvaror, hjälper team att övergå från regelbaserad till intäktsgenererande optimering, förbättrar intern produktivitet och effektivitet samtidigt som det minskar tiden till marknaden.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 25 mars

Nu kan du ha röstkonversation med ChatGPT på Android och iOS

OpenAI har lanserat en ny funktion som låter användare ha röstkonversationer med deras AI-modell, ChatGPT, på både Android- och iOS-plattformar. Funktionen tillåter en normal konversation med AI-chatten utan att behöva interagera via text. Användare kan ladda ner ChatGPT-appen från Google Play Store eller Apple App Store, skapa ett nytt konto och klicka på mikrofonikonen för att starta en röstkonversation. AI-modellen finns tillgänglig på flera språk och gör det möjligt att välja olika röster från programmets inställningar.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 25 mars

WhatsApp inför AI-baserade bildredigeringsverktyg

WhatsApp rapporteras arbeta med att introducera nya funktioner som använder artificiell intelligens (AI) för att redigera bilder. Dessa verktyg upptäcktes först i september och har nu hittats i plattformens senaste beta-version för Android. Verktygen inkluderar Backdrop, som genererar en ideal bakgrund baserat på vad användaren beskriver, Restyle som lägger till konstnärlig flair till bilder genom att applicera AI-genererade filter och stilar, och Expand som tros kunna utvidga en bilds bakgrund på ett sömlöst sätt. Dessa verktyg kommer att samexistera med befintliga funktioner som beskärning och klistermärken i WhatsApps nuvarande bildredigerare. Denna nyhet följer efter Metas (WhatsApp moderbolag) tillkännagivanden om liknande AI-redigeringsfunktioner för Instagram och Facebook. Det är värt att notera att liknande AI-drivna funktioner redan finns i etablerade verktyg som Adobe Photoshop.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 23 mars

WhatsApp testar AI-drivna bildredigeringsverktyg

WhatsApp arbetar möjligtvis med generativa AI-bildredigeringsfunktioner som har antytts sedan september. Dessa AI-drivna redigeringsverktyg, inklusive Backdrop, Restyle och Expand, förväntas låta användare förbättra sina bilder på ett bekvämt sätt. AI-bildredigeringsverktygen kommer att vara tillgängliga via gnistikonet inom den befintliga menyn i WhatsApps bildredigerare. Funktionerna är ännu inte helt utvecklade och det är oklart hur de kommer att se ut i appen. Trots vissa farhågor om AI:s inverkan på våra bilder, kan dessa verktyg göra det enklare att förbättra bilder för snabbare delning.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 23 mars

Big Tech skrapar data för att träna AI-modeller, vilket leder till upphovsrättsintrång och licensavtal

Stora teknikföretag som OpenAI och Google skrapar data för att träna AI-modeller, vilket har lett till en rad upphovsrättsintrång. Företag som Reddit har börjat ta betalt för tillgång till sina API:er, vilket har resulterat i licensavtal som det på 60 miljoner dollar mellan Google och Reddit. Andra AI-företag förväntas följa efter. Innehållsplattformar har dock ofta löst formulerade avtal om dataskydd med sina användare och erbjuder liten rättslig hjälp. Användare av sociala medier bör vara medvetna om att deras innehåll kan användas för att träna AI-modeller. Det finns mycket lite som är off-limits, och alla typer av innehållsskapare bör vara oroliga över hur deras innehåll kommer att användas av AI-företag.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 22 mars

Adobe integrerar AI-bildgenerator i ny version av Adobe Express

Adobes AI-bildgenerator Firefly har nu integrerats i den nya versionen av Adobe Express, den allt-i-ett molnbaserade innehållsredigeringsplattformen på både iOS och Android. Detta ger generativa AI-krafter till din telefon. Användare av den nya Adobe Express-appen kan prova nya AI-funktioner i beta-läge. Detta inkluderar att generera bilder från text och applicera olika stilar och texturer på text med hjälp av prompts. En annan funktion är Photoshop-funktionen Generative Fill, som låter användare infoga, ta bort eller ersätta personer och objekt i bilder med hjälp av textprompts. Adobe planerar att bygga en helt ny mobilversion av Adobe Express som kommer att ersätta den tidigare Adobe Express mobilappen. Om du är medlem i Creative Cloud kan du komma åt och redigera dina skapelser från Photoshop och Illustrator direkt inom Adobe Express. Prenumeranter har full tillgång till alla premiumfunktioner i Adobe Express på skrivbordswebb och mobil. Under betan är premiumfunktioner tillgängliga gratis, men detta inkluderar inte de generativa AI-verktygen. Dessa använder ett kreditsystem - Adobe Express beta-användare får 25 krediter per månad om de använder den fria planen. Antalet krediter ökar tiofaldigt till 250 krediter för de som tar ut en Premium-prenumeration för $9.99 i månaden. Adobe Firefly generativa AI är utformad för att vara säker för kommersiellt bruk, vilket kommer att vara användbart för innehållsskapare som också kan använda samma app för att redigera sina videor och till och med schemalägga innehåll att gå upp på sina TikTok, Instagram och Facebook-kanaler. Firefly lägger till speciella taggar till bilder som skapats med dess funktioner för att indikera att generativ AI användes i ett försök att förbättra transparensen. Den nya och förbättrade Adobe Express är omedelbart tillgänglig för Android-användare i beta via Google Play-butiken, men du måste gå med i en väntelista för att uppleva dessa nya funktioner på iOS på grund av Apples begränsningar för sådana beta-tester.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 22 mars

AI-verktyg kan förbättra produktiviteten i Nigeria

AI-verktyg har potential att kraftigt öka produktiviteten i den nigerianska ekonomin. Meta planerar att lansera sin virtuella AI-assistent på WhatsApp, Messenger och Instagram för användare i Nigeria, Sydafrika och andra afrikanska länder. Jacaranda Health har utvecklat en AI-driven digital hälsovårdstjänst, PROMPTS, för att hjälpa gravida kvinnor i subsahariska Afrika. Med Metas stöd planerar Jacaranda att expandera PROMPTS till 1,3 miljoner kvinnor i regionen. Verktyget är baserat på Metas öppna källkod, Llama 2. För att AI ska ha en transformerande effekt i Nigeria måste verktygen anpassas till nigerianernas specifika behov. Meta har delat AI-teknologier som PyTorch och Llama och publicerat över 1000 AI-modeller och verktyg.

Direktlänk Dela Business Day fördjupade 18 mars

EU-kommissionen begär information om AI-risken från stora techföretag

EU-kommissionen har begärt information från onlineplattformar som Facebook, Instagram, Snapchat, Tiktok, Youtube och sökmotorerna Bing och Google om deras åtgärder för att minska riskerna med generativ AI. Kommissionen vill ha information om riskbedömningar och åtgärder kopplade till generativ AI:s påverkan på valprocesser, spridningen av olagligt innehåll, skydd av grundläggande rättigheter, könsbaserat våld, skydd av minderåriga, psykiskt välmående, skydd av personuppgifter, konsumentskydd och immateriella rättigheter.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 18 mars

Meta kan vara en bättre investering än Nvidia inom AI

Nvidia är den största säljaren av AI-chip med en marknadsandel på över 80%, och är en av de ledande aktierna i ´Magnificent Seven´. Men Metaplatforms (NASDAQ: META), känd för sina ledande sociala medieappar som Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp, kan vara en mer attraktiv investeringsmöjlighet. Meta har nyligen investerat i AI och planerar att använda det i sina produkter och tjänster. Meta CEO Mark Zuckerberg säger att AI kommer att vara företagets ´största investeringsområde´ i år. Meta siktar på att ha 600 000 grafikprocessorer (GPU) ombord för att driva sina AI-program vid årets slut. Meta har redan lanserat flera AI-verktyg på sina sociala medieplattformar.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 17 mars

Meta Platforms kan vara ett bättre AI-investeringsalternativ än Nvidia

Nvidia, ledande säljare av AI-chips med över 80% marknadsandel, är en av de första namnen som kommer upp när man tänker på att köpa aktier inom artificiell intelligens (AI). Nvidia är dock inte det enda alternativet för investerare som vill dra nytta av AI-boomen. Meta Platforms, känt för sina ledande sociala medier-appar som Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp, har nyligen investerat stort i AI. Meta gör största delen av sina intäkter genom annonsering på dessa plattformar. Meta CEO Mark Zuckerberg säger att AI kommer att vara företagets ´största investeringsområde´ i år. Meta siktar på att ha 600 000 grafikprocessorer (GPU:er) ombord för att driva sina AI-program vid årets slut. Meta har redan lanserat olika AI-verktyg på sina sociala medieplattformar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 mars

14 gratis influencer marketing-verktyg för att hitta influencers

Om du inte väljer att använda en influencer marketing-plattform eller en influencer marketing-byrå för din influencer marketing måste du själv bygga upp relationer med influencers. För att göra detta måste du först identifiera de influencers som dominerar din nisch. Om du är en aktiv online-deltagare i din nisch kan du redan ha en bra idé om vilka som är de bästa influencerna. I andra fall måste du först utföra omfattande forskning. Lyckligtvis finns det en mängd influencer marketing-verktyg som kan hjälpa dig i din jakt. Vi har valt ut 14 influencer marketing-verktyg här som antingen är gratis eller freemium. De freemium-verktyg är verktyg som kräver att du betalar för att få tillgång till de flesta av deras funktioner. Men de erbjuder också begränsade funktioner gratis.

Direktlänk Dela Influencer Marketing Hub fördjupade 17 mars

Indiens IT-ministerium reviderar råd om AI-produkter

Indiens ministerium för elektronik och informationsteknik (MeitY) har reviderat sitt tidigare råd till landets största sociala medieföretag om användning av artificiell intelligens (AI). I den reviderade rådgivningen har kravet på att plattformar ska söka ´uttryckligt tillstånd´ från regeringen innan de lanserar ´otestade´ eller ´opålitliga´ AI-modeller tagits bort. Istället bör sådana AI-produkter märkas med en friskrivning som indikerar att resultaten som genereras av sådana produkter kan vara opålitliga. Kommunikationen skickades till åtta stora sociala medieförmedlare, inklusive Facebook, Instagram, WhatsApp, Google/YouTube, Twitter, Snap, Microsoft/LinkedIn och ShareChat.