» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Jensen Huang är en taiwanesisk-amerikansk företagsledare och elektroingenjör. Han är medgrundare, president och VD för NVIDIA Corporation, ett företag som är ledande inom grafik- och AI-processorer. Huang föddes 1963 i Taiwan och flyttade senare till USA. Han studerade elektroteknik vid Oregon State University och Stanford University. Under hans ledning har NVIDIA blivit en av de mest inflytelserika teknikföretagen i världen, med produkter som används inom datorspel, datacenter, självkörande bilar och artificiell intelligens. Huang har fått flera utmärkelser för sitt entreprenörskap och ledarskap.

Senaste nytt kring Jensen Huang

Teknikjätten Nvidia nästan lika mycket värd som hela Kanadas ekonomi

Teknikgiganten Nvidia når nya höjder tack vare efterfrågan på produkter kopplade till artificiell intelligens (AI), vilket leder till att företagets marknadsvärde nästan når upp till hela Kanadas ekonomi. Det Kalifornien-baserade företaget nådde kortvarigt ett totalt värde på 2 biljoner dollar, vilket är första gången någonsin. Detta beror på den enorma efterfrågan på deras halvledare och chipp. Kanadas ekonomi, mätt i BNP, var 2,12 biljoner dollar 2023 enligt Internationella valutafonden. Nvidia gick från 1 biljon till 2 biljoner dollar i värde på mindre än hälften av den tid det tog teknikjättarna Apple och Microsoft.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nvidia-VD använder Perplexity AI för forskning

Nvidias VD, Jensen Huang, avslöjade i en intervju med Wired att han använder Perplexity AI som sitt primära språk. Han uttryckte sin preferens för denna mindre kända chatbot över andra verktyg som ChatGPT eller Bard. Huang använder Perplexity AI och ChatGPT nästan varje dag, främst för forskning. Han verkar särskilt intresserad av datorstödd läkemedelsupptäckt. Perplexity AI, som identifierar sig som världens första konversationsresponsmotor, erbjuder en intressant bibliotek av tidigare frågor och en nyhetsflöde för att upptäcka aktuella händelser. Perplexity AI-webbplatsen är gratis, men fler funktioner och förmågor kan låsas upp genom Pro-prenumerationen.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupar idag

Nvidias VD Jensen Huang föredrar Perplexity AI som sin AI-chattbot

I en intervju med Wired avslöjade Nvidia VD Jensen Huang att han personligen använder Perplexity AI som sin främsta AI-chattbot. Han använder både Perplexity AI och ChatGPT nästan varje dag för forskning, särskilt inom datorstödd läkemedelsupptäckt. Perplexity AI, som identifierar sig själv som världens första konversationsbaserade svarsplattform, erbjuder en användbar ´bibliotek´ av tidigare frågetrådar och en ´upptäck´ nyhets- och aktuell händelseflöde att utforska. Nvidia deltog nyligen i en finansieringsrunda på 73,6 miljoner dollar ledd av IVP. Perplexity AI:s webbplats och appar är gratis att använda, men fler funktioner och förmågor kan låsas upp med den betalda Pro-prenumerationen.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupar idag

Nvidia leder AI-revolutionen med sina specialiserade kretsar

Företagsvärlden satsar allt mer på artificiell intelligens (AI) och vänder sig i synnerhet till en tillverkare av datorkretsar - Nvidia. Sedan 1993 har företaget designat programmerbara kretsar som hjälper till att driva en mängd konsumentorienterade applikationer. Nvidia var initialt mest förknippat med att tillhandahålla GPU-processorer för spelkonsoler som Microsoft Xbox och Sony PlayStation. Under pandemin ökade Nvidias intäkter ytterligare på grund av skiftet till distansarbete och efterfrågan på datacenter. Idag använder nästan alla stora teknikföretag, inklusive Amazon, Google, Meta, Microsoft och Oracle, Nvidias kretsar. Nvidia rapporterade nyligen inkomster och intäkter som betydligt överträffade marknadens förväntningar, vilket hjälpte till att höja företagets totala värde till över 2 biljoner dollar.

Direktlänk Dela NBC News fördjupar idag

Nvidias börsvärdering når 2 biljoner dollar tack vare AI-boom

Nvidia, den amerikanska chip-tillverkaren, nådde en börsvärdering på 2 biljoner dollar på fredagen, vilket gör företaget till det tredje största i USA, överträffande Amazon och Alphabet. Bolaget har haft en extraordinär aktieuppgång, drivet av en 265% försäljningsökning, vilket överträffade Wall Streets förväntningar. Nvidia, som är baserat i Santa Clara, Kalifornien, tog över två decennier att nå en börsvärdering på 1 biljon dollar, men nådde 2 biljoner dollar mindre än nio månader senare. Företaget är i hjärtat av AI-guldfebern, med Microsoft, OpenAI, Amazon, Meta och Google som alla har gjort avtal om att köpa företagets chip i bulk.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade igår

Nvidia leder AI-boomen, enligt analytiker

Artificiell intelligens (AI) upplever en boom liknande 90-talets, och en analytiker menar att Nvidia leder utvecklingen. ´Detta är ett 1995-ögonblick då nu AI-revolutionen och 1 biljon dollar i extrautgifter under nästa decennium slår mot mjukvaru-ekosystemet och resten av tekniksektorn´, skrev Dan Ives, en teknikanalytiker på Wedbush Securities, i en nylig analysnot. Nvidia tar tillvara på detta, enligt Ives, genom att tillverka mycket eftertraktade grafikprocessenheter (GPU:er) som hjälper företag att driva sina AI-modeller. Jensen Huang, VD och medgrundare av Nvidia, förutspådde att ´varje företag i världen´ en dag kommer att drivas på Nvidias GPU:er.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

Nvidia-chefen diskuterar AI-chip, konkurrens och företagets framtid

Jensen Huang, VD för Nvidia, diskuterar bolagets framtid och utmaningarna med att konkurrera inom AI-chipindustrin. Han nämner att Nvidia står inför konkurrens från teknikjättar som Google, Amazon, Meta och Microsoft, samt uppstartsföretag. AMD, ett halvledarföretag, lanserade nyligen en stor processor för AI-beräkningar för att konkurrera med Nvidia. Huang betonar vikten av att kunna berätta företagets historia effektivt och nämner att Nvidia bygger en ny typ av datacenter, kallad en AI-fabrik.

Direktlänk Dela Wired fördjupade igår

Nvidias aktier stiger efter stark vinstprognos och dominans inom AI-kretsar

Aktierna i Nvidia Corporation, ledande inom avancerade kretsar som driver artificiell intelligens (AI), steg mest på cirka nio månader efter att den amerikanska kretstillverkaren levererat ännu en stark vinstprognos. Nvidia överträffade analytikernas prognos med en omsättning på över 22 miljarder dollar under fjärde kvartalet 2023, en ökning med över 250% jämfört med föregående år. Dess bruttomarginaler ökade till över 700% under kvartalet. Nvidias marknadsvärde har ökat med mer än 600 miljarder dollar i år, vilket ger företaget ett värde på nästan 1,90 biljoner dollar. Aktierna i det amerikanska ´voice AI´-startföretaget SoundHound och den brittiska kretstillverkaren Arm, företag som Nvidia nyligen sa att det hade investerat i, steg båda nästan 5 procent under torsdagens (22 februari) handel. Konkurrenten AMD steg också över 10 procent medan AI-länkade aktien Palantir gick upp över 2,5 procent.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade igår

Nvidia utser Huawei som en toppkonkurrent inom AI-chipproduktion

Nvidia har utsett Huawei som en toppkonkurrent inom flera områden, inklusive produktionen av processorer för artificiell intelligens (AI). Nvidia nämnde Huawei som en konkurrent inom fyra av företagets fem stora affärsområden: hårdvara och mjukvara för grafikprocessorer (GPUs), molntjänster, Arm-baserade centrala processorer (CPUs) och nätverksprodukter. Detta kommer bara två månader efter att Jensen Huang, VD för Nvidia, beskrev det kinesiska teknikjätten som en ´formidabel´ konkurrent inom produktionen av AI-chips. Nvidia rapporterade starka intäkter på onsdagen, men dess affärsverksamhet i Kina påverkades av amerikanska restriktioner på chipförsäljning till landet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade i förrgår

Nvidias H100-chip förvandlar AI-industrin, lägger till $1 biljon till företagets värde

En grafikprocessor, H100, som Nvidia Corp. släppte 2023 har förvandlat hela företag och industrier. H100-datacenterchippen har lagt till mer än $1 biljon till Nvidias värde och förvandlat företaget till en AI-kung över en natt. Efterfrågan på H100 är så stor att vissa kunder måste vänta upp till sex månader för att få den. Nvidia, grundat 1993, var pionjär på denna marknad med investeringar som sträcker sig nästan två decennier tillbaka. Nvidia kontrollerar cirka 80% av marknaden för acceleratorer i AI-datacenter som drivs av Amazon.com Inc: s AWS, Alphabet Inc: s Google Cloud och Microsoft Corp: s Azure.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Nvidia levererar starka kvartalsresultat, aktien når rekordhöga nivåer

Chip-tillverkaren Nvidia levererade bättre än väntade resultat för det fjärde kvartalet och överträffade förväntningarna för den nuvarande perioden. Aktieanalytiker på Wall Street menar att detta kan hålla igång Nvidias aktierally. Aktien steg med 16,4% till 785,38 dollar, vilket innebär att den återigen nådde rekordhöga nivåer. Nvidias rapport hade också positiva implikationer för datacenterbyggaren Super Micro Computer (SMCI), vars aktier steg med 32,9% till 975,52 dollar. Nvidia förväntar sig fortsatt stark efterfrågan på företagets artificiella intelligensprocessorer fram till 2025 och därefter.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade i förrgår

Kraftig ökning för AI-företag efter Nvidias starka rapport

AI-handeln är tillbaka i full kraft efter Nvidias (NVDA) stora vinstslag, trots rädsla för att euforin kring tekniken kan ha nått sin topp. Aktier i SoundHound (SOUN) och Arm (ARM), företag som Nvidia nyligen avslöjat att de investerat i, steg båda med cirka 5% på torsdagen. AMD (AMD), ett annat AI-chipföretag, ökade med mer än 10% medan AI-drivna Palantir steg över 3%. Super Micro Computer (SMCI), som haft en meteorsk 200% ökning i år, sköt upp nästan 33% på torsdagen. Nvidias framgångar sågs även utanför tekniksektorn. S&P 500 och Dow Jones Industrial Average stängde på rekordnivåer. Även företag som inte är AI-fokuserade, inklusive JPMorgan (JPM) och Waste Management (WM), avslutade torsdagen på sina högsta priser någonsin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Nvidia ser stark efterfrågan på sina AI-chips, stora teknikföretag drar fördel

Nvidia rapporterade en stark kvartalsrapport och förutspådde en revolution inom datorinfrastruktur, hårdvara och mjukvara för AI. Detta översätts till stark efterfrågan på Nvidias grafikprocessorer (GPU:er). Företag behöver uppdatera sin traditionella datorkapacitet med Nvidias chips, vilka är snabbare och mer effektiva. Företag som Google, Microsoft, Meta och Amazon har redan börjat dra nytta av Nvidias AI-teknik. Meta till exempel, kräver intensiv AI och maskininlärningsberäkning för att driva sina sociala medieappar och planerar att inkludera 350 000 Nvidia H100s i sin AI-infrastruktur fram till slutet av 2024.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

Nvidia visar enorm efterfrågan på AI-chip, amerikansk regering planerar att vitalisera chip-tillverkning

Nvidia visade i sina resultat på onsdagen den enorma efterfrågan på halvledare som driver nya AI-system och rädslan för att tillgången kanske inte kan hålla jämna steg. Detta kan göra Washingtons mål att vitalisera amerikansk chip-tillverkning mer brådskande. Biden-administrationen är i de tidiga stadierna av en serie tillkännagivanden om hur den kommer att spendera 50 miljarder dollar i skattebetalares pengar för att säkerställa att Amerika inte hamnar på efterkälken. Intel, som bygger en ny fabrik i Ohio, kommer sannolikt att vara en stor mottagare och är rapporterat i förhandlingar om så mycket som 10 miljarder dollar av dessa statliga medel. Andra stora aktörer inom AI-chip-tillverkning, från Taiwan Semiconductor Manufacturing Company till Micron, förväntas också få miljarder och är för närvarande i förhandlingar med regeringen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Nvidias tillväxt drivs av AI men begränsas av leveransproblem

Trots potentialen för ökad tillväxt från den snabba expansionen av AI, orsakar leveransbegränsningar och bredare geopolitiska frågor bekymmer för halvledarindustrin. Under 2024 var datacenter ett betydande tillväxtsegment, med intäkter på 47,5 miljarder dollar, mer än tredubblat jämfört med föregående år. Fjärde kvartalet noterade rekordintäkter från datacenter på 18,4 miljarder dollar, en ökning med 409 procent. Denna ökning drevs främst av Nvidias GPU-plattform Hopper och InfiniBand end-to-end-nätverk. Nvidia noterade att AI expanderar över olika sektorer och tillämpningar, men Hopper GPU utgör ett potentiellt problem på grund av förväntade försörjningsbegränsningar.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade i förrgår

Nvidia upplever stark efterfrågan på AI-system, aktien upp 13%

Nvidia har fått titeln ´viktigaste aktien på jorden´ av Goldman Sachs efter sitt framstående rapport om försäljningsresultat. Marknaderna ser positiva ut idag, liksom investerares och regeringars förhoppningar om en boom inom artificiell intelligens, då stark efterfrågan på chipmakarens produkter antyder att det finns mer utrymme för trenden att fortsätta. Nvidia är upp 13 procent i förhandshandel efter resultat som överträffade höga analytikerförväntningar. Jensen Huang, företagets VD, sa att Nvidia ser en ´vändpunkt´ i efterfrågan på AI-system.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade i förrgår

Nvidia Corp. överträffar försäljningsprognoser, aktien rusar

Nvidia Corp. såg en kraftig ökning i tidig handel efter att ha levererat en imponerande försäljningsprognos, vilket gav ytterligare fart åt aktiens rally som redan gjort den till världens mest värdefulla chip-tillverkare. Bolaget förutspår att intäkterna under innevarande period kommer att ligga på omkring 24 miljarder dollar, vilket överträffar analytikernas genomsnittliga prognos på 21,9 miljarder dollar. Aktien steg med cirka 13% i förhandeln på torsdagen efter tillkännagivandet. Bolagets marknadsvärde har ökat med över 400 miljarder dollar i år, vilket tar dess värdering till 1,7 biljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Nvidia rapporterar starka Q4-resultat, överträffar förväntningarna

Nvidia rapporterade sina resultat för fjärde kvartalet, och överträffade analytikernas förväntningar på både topp- och bottenlinjen. Bolaget rapporterade justerat resultat per aktie (EPS) på 5,16 dollar på en omsättning på 22,1 miljarder dollar. Detta är en massiv ökning från samma period förra kvartalet när Nvidia rapporterade ett EPS på 0,88 dollar på 6,1 miljarder dollar. Bolaget rapporterade också en omsättning på 27 miljarder dollar för hela 2022. Nvidias aktie steg med mer än 13% i förhandeln på torsdag efter rapporten. Trots den generella framgången varnade CFO Colette Kress för att intäkterna från datacenter i Kina sjönk ´väsentligt´ i Q4 på grund av amerikanska licenskrav.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Nvidia-aktier hoppar efter starka resultat och optimistiska prognoser

Nvidia-aktier hoppade mer än 12% i förhandeln på torsdagen efter att chiptillverkaren rapporterade starka resultat som slog Wall Streets förväntningar. Den amerikanska teknikjätten rapporterade en omsättning på 22,10 miljarder dollar för sitt fjärde kvartal, en ökning med 265% jämfört med föregående år, medan nettoresultatet ökade med 769%. Nvidia ser inga tecken på avmattning och förväntar sig att omsättningen i det nuvarande kvartalet kommer att uppgå till 24 miljarder dollar. Bolagets positiva utsikter ledde till en rad mäklaruppgraderingar på torsdagen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

NVIDIA förbättrar leverans av AI-GPU:er, men förväntar fortsatt brist på nästa generations B100

NVIDIA rapporterar att tillgången på företagets Hopper AI-GPU:er förbättras, med en ´mycket stark´ efterfrågan, samtidigt som de förväntar att nästa generations B100 kommer att vara ´leveransbegränsad´. Företaget överträffade Wall Streets förväntningar på inkomster och försäljning under det fjärde kvartalet och gav en försmak på sin nästa generations Blackwell B100 AI-GPU. NVIDIA:s VD, Jensen Huang, förklarade att nya produkter, som företagets kommande H200 AI-GPU och nästa generations B100 AI-GPU, inte kan produceras över en natt. Trots förbättrade leveranskedjeproblem säljer företaget AI-GPU:er snabbare än de kan tillverkas. NVIDIA:s finanschef, Colette Kress, sade att tillgången på företagets mycket populära AI-GPU:er förbättras, men de förväntar sig fortfarande att de kommer att vara i kort tillgång, särskilt nästa generations B100 AI-GPU.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 22 februari

Nvidia överträffar förväntningarna med starka kvartalsresultat

Nvidia Corp, vars värde har skjutit i höjden det senaste året tack vare ökad efterfrågan på dess grafikchips för artificiell intelligens, rapporterade starkare än väntade resultat för sitt senaste kvartal, med en försäljning som mer än tredubblades jämfört med föregående år. Nvidia rapporterade en försäljning på 22,1 miljarder dollar för sitt fjärde kvartal som slutade den 28 januari, upp från 6,05 miljarder dollar. Företaget, baserat i Santa Clara, Kalifornien, tjänade 12,29 miljarder dollar, jämfört med en vinst på 1,41 miljarder dollar ett år tidigare. För det nuvarande kvartalet förväntar sig Nvidia en försäljning på cirka 24 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

Nvidia slår Wall Streets förväntningar med starka Q4-resultat

Artificiell intelligens-chipledaren Nvidia rapporterade starka resultat för det fjärde kvartalet, vilket överträffade Wall Streets förväntningar. Bolaget rapporterade en justerad vinst på $5,16 per aktie på en försäljning av $22,1 miljarder för kvartalet som slutade den 28 januari. Analytiker hade förväntat sig en vinst på $4,59 per aktie på en försäljning av $20,4 miljarder. På årsbasis ökade Nvidias vinst med 486% medan försäljningen ökade med 265%. Bolagets försäljning från datacenter ökade med 409% till $18,4 miljarder.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 februari

Nvidias kvartalsrapport visar massiv intäktsökning

Nvidia, en ledande aktör inom artificiell intelligens, presenterade sin efterlängtade kvartalsrapport för fjärde kvartalet på onsdagen, vilken visade en enorm ökning i kvartalsintäkterna jämfört med föregående år. Nvidias intäkter för fjärde kvartalet, som avslutades den 28 januari, ökade med 265% jämfört med föregående år och 22% från föregående kvartal, till totalt 22,1 miljarder dollar - överträffande analytikernas prognoser på 20,6 miljarder dollar. För räkenskapsåret 2024 steg Nvidias intäkter med 126% till 60,9 miljarder dollar. Nvidias kvartalsnettoinkomst ökade med 33% från föregående kvartal och 769% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 februari

Nvidia gör stora vinster tack vare AI-boomen

Chipmaker Nvidia hade ett fantastiskt år tack vare den ökade användningen av artificiell intelligens (AI). Företagets vinster växte till nästan 12,3 miljarder dollar under de tre månaderna fram till den 28 januari, en ökning med 769% jämfört med samma period föregående år. Detta överträffade Wall Streets förväntningar och hjälpte till att öka företagets helårsresultat med mer än 580% jämfört med året innan. Nvidia stod för cirka 70% av AI-kretsaffärerna, trots att Meta, Amazon, IBM och Microsoft alla har börjat producera egna chips.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 22 februari

Nvidias intäkter överträffar Wall Streets förväntningar tack vare AI-boomen

Den ökade efterfrågan på artificiell intelligens (AI) driver efterfrågan på Nvidias produkter förbi Wall Streets redan höga förväntningar. Chip-tillverkaren överträffade analytikernas förväntningar på onsdagen när den rapporterade intäkter för fjärde kvartalet, med en omsättning på 22,1 miljarder dollar mot ett förväntat 20,55 miljarder dollar och 4,93 dollar i vinst per aktie mot ett förväntat 4,64 dollar. Intäkterna var 22% högre än föregående kvartal, en ökning med 265% jämfört med ett år sedan. Nvidias intäkter och efterfrågan på dess aktier ses som ett barometer för det allmänna intresset för AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 februari

Spänning inför Nvidias rapportsläpp

Nvidia, världsledande inom tillverkning av grafikkort och en central del av världens AI-omställning, ska släppa en ny rapport. Denna rapport anses av experter ha potential att påverka hela börsen. Nvidia har beskrivits som ´världens viktigaste aktie´ av börsmäklare på Wall Street. Trots framgångar och aktieuppgångar på över 200 procent under 2023, finns det oro bland investerare inför rapportsläppet. Sparprofilen Mohammed Salih rekommenderar att vänta med att köpa in sig på Nvidia till efter rapporten är släppt.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 februari

Börsmarknadens reaktion på detaljhandelsresultat och Nvidia väntas rapportera

Aktieindex följer resultaten från detaljhandlare som Walmart (WMT) och Home Depot (HD), med Nvidia (NVDA) som är nästa att rapportera resultaten för fjärde kvartalet efter onsdagens stängning. Det finns oro på marknaden inför Nvidias senaste resultatsläpp. Ken Mahoney, president för Mahoney Asset Management, diskuterar marknadsströmningar och ökad affärsaktivitet hittills 2024. Nvidia´s aktie är upp 50% efter dagens minskning med 4%, men VD Jensen Huang menar att vi bara är i andra eller tredje inningen. Mahoney tror att vi kan se sekventiell tillväxt under de kommande sex till tio kvartalen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 februari

Nvidia förväntas rapportera en massiv inkomstökning

Nvidia kommer att tillkännage sina resultat för fjärde kvartalet på onsdag, efter en otrolig 184% ökning av aktiekursen det senaste året. Företagets marknadsvärde passerade tillfälligt Amazon och Google förra veckan, vilket gjorde det till det tredje mest värdefulla börsnoterade företaget i världen. Analytiker förväntar sig att Nvidia kommer att rapportera justerade intäkter per aktie på $4,60 på en omsättning på $20,4 miljarder, en ökning på 234% jämfört med föregående år. Nvidias Data Center har snabbt blivit dess viktigaste intäktsström, tack vare det ökade intresset för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 februari

AI och bildgenerering: Upphovsrättsliga frågor och framtidens möjligheter

AI-bildgenerering väcker frågor om upphovsrätt, eftersom det är oklart vilka bilder AI:n har tränats på och om det finns några rättigheter kopplade till dessa. Generative AI av Getty Images och Nvidia lovar att inte ha några upphovsrättsliga problem, eftersom AI:n tränas på licensierade bilder. Frågan om upphovsrätt för AI-genererade bilder är dock fortfarande oklar. I USA har det fastställts att endast människor, inte maskiner, kan tilldelas upphovsrätt. Ett annat problem med AI-bildgenerering är risken för skapande av ´icke-samtyckta intima bilder´, vilket kan leda till övergrepp och trakasserier.

Direktlänk Dela New Zealand Herald fördjupade 20 februari

Elon Musk delar tidigare osedda bilder av Nvidias donation till OpenAI

Elon Musk har delat tidigare osedda bilder från 2016 då Nvidias VD Jensen Huang donerade världens första DGX-1-server till uppstartsföretaget OpenAI. Musk var en av medgrundarna till OpenAI 2015, men lämnade företaget 2018 på grund av rykten om intressekonflikter och den uppfattade förändringen av företagets inriktning. OpenAI är nu ett vinstdrivande företag och verkar ha avvikit från sina tidiga öppen källkods-tendenser, vilket har orsakat en del offentlig friktion mellan Musk och nuvarande VD för OpenAI, Sam Altman. Musk startade en ny AI-venture kallad xAI och meddelade AI-chattboten Grok förra året.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 20 februari

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla in 7 biljoner dollar för att omforma den globala chipindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman är i samtal med investerare om att samla in mellan 5 till 7 biljoner dollar för att omforma den globala chipindustrin. Altman har tidigare investerat i en AI-chip-startup vid namn Rain Neuromorphics och har rapporterats försöka samla in flera miljarder för ett chipprojekt som kan konkurrera med Nvidia. Altman har redan träffat Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, ordförande för Abu Dhabis suveräna välståndsfond i Förenade Arabemiraten, som är värd 790 miljarder dollar. Enligt rapporter har Altman även vänt sig till SoftBank för pengar.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 19 februari

Analysföretag ger positiva utsikter för AI-företag

Analysföretaget Loop Capital har inlett bevakning av NVIDIA Corporation med en köprekommendation och ett pris på $1 200 per aktie, vilket är en ny högsta nivå på Wall Street. Företaget förväntar sig att NVIDIA kommer att fortsätta att locka stor efterfrågan från sina största kunder under 2024 och 2025. Evercore ISI analytiker behåller en överpresterande betyg och ett pris på $220 på Apple Inc, och ser det som en ´underuppskattad AI-beneficiary´. OpenAI, delägt av Microsoft, har avtäckt Sora, en ny AI-modell för att skapa korta videor med textprompter. Bank of America analytiker har höjt sitt pris på Applied Materials Inc från $185 till $222 per aktie. KeyBanc Capital Markets analytiker har bekräftat en övervikt på Arista Networks med ett pris på $306.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 18 februari

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin. När Nvidia:s VD Jensen Huang tillfrågades om hur många GPU:er som kan köpas för $7 biljoner, svarade han skämtsamt: ´Uppenbarligen alla GPU:er.´ Huang uttryckte dock skepsis om beloppet. Han sa att datorer som driver AI kommer att fortsätta att avancera, vilket sänker kostnaderna. Om Altmans ambition är att göra större modeller för OpenAI, skulle han kunna spendera biljoner på datacenter, vilka huserar de GPU:er som behövs för att träna AI-modeller som driver produkter som ChatGPT och Sora.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 18 februari

OpenAI introducerar SORA, världens första AI för realistiska videor

OpenAI har introducerat SORA, världens första AI-teknologi som skapar realistiska videor. SORA, som betyder ´himmel´ på japanska, kan generera upp till 275 videor på en minut var. Tekniken använder sig av ´fläckar´, liknande de tokens som används som dataenheter i ChatGPT, för att skapa bildsekvenser. SORA skiljer sig från andra träningsmodeller genom att den inte beskär träningsdata och utdata för specifika tidpunkter och upplösningar, utan tränar data i dess ursprungliga upplösning och ger ut variabla upplösningar. Trots sin imponerande teknologi är SORA ännu inte tillgänglig för allmänheten på grund av risk för missbruk.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 17 februari

Nvidia investerar i AI-relaterade aktier, aktierna stiger

Chipmaker Nvidia har investerat i aktier i Arm Holdings, SoundHound AI och Recursion Pharmaceuticals enligt en SEC-filning. Alla tre AI-relaterade aktier steg efter nyheten. Arm, vars aktie redan stigit med mer än 80% under den senaste månaden, steg med ytterligare 6%. Recursion´s aktie steg nästan 15%. SoundHound, en mindre aktör inom röst-AI och taligenkänning, såg en enorm vinst, med aktien upp cirka 80% innan den minskade till nästan 60%. Nvidias aktier har stigit med nästan 50% sedan början av 2024 och mer än 220% under det senaste året.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 februari

Nvidia blir USA:s tredje mest värdefulla företag tack vare AI-investeringar

Nvidia, en ledande tillverkare av artificiell intelligens (AI) chips, har blivit USA:s tredje mest värdefulla företag, med en marknadsvärdering som överstiger både Amazon och Alphabet. Aktierna i företaget har ökat med mer än 200% under det senaste året. Nvidia har investerat i flera AI-företag, inklusive SoundHound, Nano-X, och TuSimple, och dessa företags aktier har också ökat kraftigt efter att Nvidia offentliggjorde sina investeringar. Nvidia förväntas rapportera en årlig intäktsökning på över 200% till mer än $20 miljarder nästa vecka.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 februari

Taiwans aktieindex når rekordnivåer drivet av AI-förväntningar

Taiwans aktieindex Taiex nådde rekordnivåer, drivet av förväntningar om ökad efterfrågan på artificiell intelligens-teknologi. Taiex steg med 3%, överstigande en topp från januari 2022, när marknaden återöppnade efter över en veckas firande av det kinesiska nyåret. Största delen av ökningen kom från ett 7,9% hopp i Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), landets största aktie och nyckelleverantör av halvledartjänster för Nvidia Corp. Utsikterna för ytterligare vinster i TSMC och andra teknikaktier har lockat internationella investerare, som har köpt nästan $14 miljarder värda taiwanesiska aktier sedan slutet av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 februari

Nvidia överträffar Amazon i marknadsvärde

Nvidia överträffade Amazon i marknadsvärde på tisdag, vilket visar på den starka efterfrågan på halvledare som driver banbrytande artificiell intelligens och investerarnas aptit för företag som tillverkar chipp. Nvidia stängde på $721.28 per aktie, vilket ger det ett marknadsvärde på $1.78 biljoner jämfört med Amazons $1.75 biljoner. Detta är första gången sedan 2002 som Nvidia är mer värt efter marknadens stängning. Företag som Microsoft, OpenAI och Meta behöver tiotusentals av deras server AI-chips för att köra produkter som ChatGPT och Copilot.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 februari

OpenAI utvecklar ´agentprogramvara´ för att utföra komplexa uppgifter på användarens enhet

OpenAI utvecklar ´agentprogramvara´ som kan ta över din enhet och utföra komplexa uppgifter åt dig. OpenAI:s agent skulle fungera mellan flera appar på din dator, utföra klick, markörrörelser och textinmatning. Det är en ny typ av operativsystem som kan förändra hur du interagerar med din dator. Detta ingår i Sam Altmans vision att göra ChatGPT till en ´supersmart personlig assistent´. OpenAI bygger inte bara denna datorkontrollagent utan också en webbläsande AI-agent. Användare kan dock vara ovilliga att låta ChatGPT ta över kontrollen.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 13 februari

AI tar över kodningsjobb och integreras i skolans läroplaner

AI tar över kodningsjobb, men inte för att AI kodar bättre än människor, utan för att alla kodar för att bygga AI-modeller. Människor är så skickliga med LLM:er att de inte ens kommer ihåg att GPT-2 ansågs vara en lika existentiellt riskfylld teknik 2019 som GPT-5 anses vara idag. Skolor börjar integrera AI i sina läroplaner, och lär eleverna inte bara att använda AI-verktyg, men också att bygga dem från grunden. NVIDIA-chefen Jensen Huang noterade att alla skulle kunna koda, ´du behöver bara säga något till datorn´. Många av de nuvarande indiska språkmodellerna har skapats av universitetsstudenter. Risken för att dessa modeller missbrukas har minskat. CBSE har redan introducerat AI som ett valfritt ämne i klasserna 9 och 11 för anknutna skolor. Dessutom gör prompt engineering det lättare för folk att lära sig att koda, eller faktiskt koda utan att lära sig att koda. OpenAI samarbetar också med utbildningsinstitutioner för att undervisa om ChatGPT och LLM:er.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 februari

Varje land behöver äga sin egen AI, säger NVIDIAs VD på toppmötet World Governments Summit

Varje land behöver äga produktionen av sin egen intelligens, sa NVIDIAs grundare och VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai. Huang, som talade som en del av en ´fireside chat´ med Förenade Arabemiratens (UAE) AI-minister, Hans Excellens Omar Al Olama, beskrev suverän AI som en enorm möjlighet för världens ledare. ´Det kodifierar din kultur, din intelligens, ditt sunda förnuft, din historia - du äger din egen data´, sa Huang. Al Olama svarade att UAE ´helt och hållet ställer upp på den visionen´ och att landet därför satsar hårt på att skapa stora språkmodeller och mobilisera beräkningar. Huangs besök i UAE kommer när Gulfstaten snabbt förvandlas från en energigigant till ett globalt IT-centrum. Mellanöstern står inför att dra stora fördelar av AI, med PwC som förutspår en ökning av regionens ekonomi med 320 miljarder dollar fram till 2030.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 13 februari

Sam Altman söker 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip

OpenAI:s VD Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip, enligt Wall Street Journal. Altman har publicerat flera inlägg om saken, men det som är mest intressant är den komplexa geopolitiken kring AI-chip. Taiwan är hem för TSMC som tillverkar de flesta av dagens AI-chip, inklusive de som designats av Nvidia. Kina förlitar sig också på TSMC-tillverkade chip, men har ambitioner att kontrollera Taiwan. USA har begränsat Nvidias export av sina mest avancerade AI-chip till Kina, vilket har lett till att Nvidia har utvecklat nedgraderade chip för den kinesiska marknaden. Biden-administrationen arbetar för att minska beroendet av TSMC. I Förenade Arabemiraten är Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan, global säkerhetsrådgivare sedan 2016, ordförande för AI-företaget G42. G42 har nyligen meddelat avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett avtal på 100 miljoner dollar med ett företag i Silicon Valley för att bygga vad företagen hävdar kommer att bli världens största superdator. G42 har också meddelat ett partnerskap med OpenAI, skaparen av ChatGPT. Altman rapporteras vara i samtal med G42 för att finansiera sin shoppingrunda på 7 biljoner dollar. Nvidia försöker också locka investerare från UAE. Enligt The Circuit uppträdde Nvidias VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai och berättade för UAE:s minister för artificiell intelligens Omar Al Olama att varje land borde ha sin egen AI-infrastruktur och skydda sin ´datasuveränitet´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 februari

Nvidias VD förutser lägre AI-utvecklingskostnader än förväntat

Nvidias VD, Jensen Huang, förutser att framstegen inom datorteknik under de kommande åren kommer att hålla kostnaderna för utveckling av artificiell intelligens (AI) långt under de 7 biljoner dollar som det påstås att Sam Altman samlar in. Huangs företag tillverkar de mest eftertraktade AI-acceleratorerna och han är säker på att chipindustrin kommer att sänka kostnaderna för AI. Huang reagerade på en rapport i Wall Street Journal att OpenAI:s VD Sam Altman försöker samla in 7 biljoner dollar från investerare i Mellanöstern för ett halvledarinitiativ för att driva AI-projekt som skulle konkurrera med Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 februari

Nvidia i samtal med teknikjättar för att bygga specialanpassade AI-chip

Nvidia förhandlar med teknikjättar som OpenAI och Google för att bygga specialanpassade AI-chip, vilket kan utgöra ett hot mot konkurrenter som Broadcom. Nvidia, som dominerar marknaden för AI-chip, har sett sitt aktiepris öka med mer än 200% under det senaste året. Företaget, som hade ett marknadsvärde på nästan 1,8 biljoner dollar den 9 februari, planerar nu att etablera sig på marknaden för specialanpassade AI-chip. Nvidia har haft samtal med ledare från Meta, Microsoft, Google och OpenAI för att bygga specialanpassade chip för datacenter. Samtalen kommer när Nvidia planerar att bygga en ny affärsdivision som är dedikerad till att designa sådana chip för molnberäkningsföretag.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 februari

OpenAI utvecklar agentprogramvara för att förändra sättet vi interagerar med datorer

OpenAI utvecklar enligt uppgift en ´agentprogramvara´ som effektivt kommer att ta över din enhet och utföra komplexa uppgifter åt dig. OpenAI-agenten kommer att köra mellan flera applikationer på din dator, utföra klick, rörelser med markören och textinmatning. Det är verkligen en ny typ av operativsystem och det kan helt ändra sättet du interagerar med din dator. Företag som Google och Meta utvecklar också proxyprogramvara. AI-agenten kommer att använda din dator åt dig, istället för att du använder din dator. Du kan helt enkelt be en AI-agent att konvertera ett dokument till ett kalkylblad och analysera den datan åt dig. OpenAI bygger inte bara denna datorstyrningsagent, utan bygger också en AI-agent för webbläsning. Webbläsaren kommer att kunna planera flygningar åt dig, samla in data om företag och andra komplexa uppgifter utöver dina krav på ChatGPT-funktioner.

Direktlänk Dela Town of La Ronge fördjupade 9 februari

OpenAI utvecklar ´agentmjukvara´ för att utföra komplexa uppgifter på användarens vägnar

OpenAI utvecklar en ´agentmjukvara´ som effektivt kan ta över en enhet och utföra komplexa uppgifter på användarens vägnar. OpenAIs agent skulle kunna arbeta mellan flera appar på en dator, utföra klick, rörelser med muspekaren och textinmatning. Det är en ny typ av operativsystem som kan förändra sättet vi interagerar med våra datorer. Företag som Google och Meta utvecklar också agentmjukvara. OpenAI bygger inte bara denna datorstyrningsagent utan också en webbläsar-AI-agent. Denna webbläsare skulle kunna planera flygningar, samla in data om företag och andra komplexa uppgifter.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 8 februari

Nvidia och Palantir: Två starka investeringsmöjligheter inom AI

Generativ artificiell intelligens (AI) fortsätter att dominera investeringstrenderna 2024. Hårdvaruleverantören Nvidia och mjukvaruföretaget Palantir Technologies framstår som attraktiva investeringsmöjligheter. Nvidia, som har stigit över 200% det senaste året, erbjuder fortfarande ett bra värde för investerare på grund av den enorma möjligheten framför sig. Palantir Technologies, som syftar till att göra tekniken användbar för slutanvändare inom olika industrier, ser ut att kunna växa in i sin värdering på grund av sin hälsosamma bottenlinjemomentum och nya AI-tillväxtdrivare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Super Micro Computer Inc. överstiger förväntningarna med AI-servrar

Super Micro Computer Inc., baserat i Kalifornien, har mer än fördubblats i år, vilket bygger på förra årets ökning med cirka 250% och lätt överskuggar avkastningen av andra AI-relaterade aktier som Nvidia, Advanced Micro Devices Inc. och Microsoft Corp. Företaget är nu upp cirka 700% sedan slutet av 2022 på grund av stark efterfrågan på dess servrar, infrastrukturen för de chips som i sin tur driver artificiella intelligensapplikationer. Super Micro har nu en marknadskapitalisering på cirka $37 miljarder, mer än åtta gånger dess storlek vid slutet av 2022.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Bank of America höjer prisobjektiv för Nvidia, ser 23% uppgång

Bank of America har höjt sitt prisobjektiv för Nvidia till 800 dollar från 700 dollar och förutser en uppgång på 23% från nuvarande nivåer. Banken anser att Nvidia fortfarande har ett ´övertygande värde´ trots en 350% rally sedan början av 2023. Enligt Bank of America är efterfrågan på AI fortfarande i sin linda. Bankens analytiker Vivek Arya förväntar sig att Nvidia kommer att leverera en måttlig intäktsöverträffning när de rapporterar resultat senare denna månad, samt en solid vinsttillväxt på lång sikt. Arya ser Nvidia generera mer än 40 dollar i vinst per aktie.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 februari

Artificiell intelligens och avancerad teknikråd inrättas i Abu Dhabi

President Sheikh Mohamed inrättade förra veckan rådet för artificiell intelligens och avancerad teknik i Abu Dhabi för att förbättra politik, forskning och infrastruktur inom sektorn. Diskussionen om AI utvecklas över hela regeringen, utbildningen och den privata sektorn i landet, med Omar Al Olama, minister för AI, digital ekonomi och fjärrarbetsapplikationer, som hanterar portföljen på federal nivå. Världsregeringstoppmötet i Dubai denna månad kommer att fokusera specifikt på AI och samla experter och utövare, inklusive Sam Altman från OpenAI och Jensen Huang från Nvidia Corporation. Trots detta är den globala diskursen om AI ofta ytlig och fylld med rädsla och avsky.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 2 februari

Microsoft och Alphabet söker stöd för AI-tjänster i Indien

Topputövare från Microsoft Corp. och Alphabet Inc. besöker Indien för att vinna över landets miljontals programmerare och stödja antagandet av artificiella intelligens (AI) tjänster. Microsofts VD Satya Nadella kommer att tala till utvecklare om ´upptäcka nya möjligheter med AI´. Separat kommer Googles chefsforskare Jeff Dean att tala om AI:s nästa gräns med forskare, utvecklare och startups. Indien, med över 5 miljoner programmerare, framträder som en av de största poolerna av AI-talang. Microsoft har nyligen meddelat att de kommer att utbilda 100 000 utvecklare i Indien på den senaste AI-tekniken och verktygen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 1 februari

Historien antyder att Nasdaq kommer att stiga 2024: Två lysande AI-aktier att köpa innan det händer

Efter ett år av spektakulära vinster verkar aktiemarknaden ta en paus. Investerare är försiktiga efter att Nasdaq Composite noterade vinster på 43% förra året. Historiskt sett har Nasdaq rallyat ytterligare 19% i genomsnitt efter en återhämtning från en björnmarknad. Det finns bevis för att framväxten av generativ AI drivit marknadsuppgången förra året. Två företag som sticker ut från mängden och är väl positionerade för att dra nytta av AI-revolutionen är Microsoft och Nvidia. Microsoft har tagit en satsning på $13 miljarder i OpenAI och utvecklat Copilot, en AI-driven assistent. Nvidia, å andra sidan, har sett en enorm ökning av intäkterna från sin datacentersektor, vilket inkluderar processorer som används för AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 januari

AI-nyheter: Nvidia och TSMC diskuterar AI-chipbrist, Pega lanserar AI-assistent, och mer

Nvidia och TSMC:s VD:ar diskuterar strategier i ljuset av den globala bristen på AI-chip. 83% av etiska hackare står inför attacker drivna av AI, vilket framhäver det föränderliga landskapet inom cybersäkerhet. Pega lanserar en AI-assistent för företag, Pega GenAI Knowledge Buddy. En AI-genererad avatar av skådespelaren Mammootty kommer att spela huvudrollen i en kommande malayalamfilm. Storbritannien överväger att använda AI-ansiktsscannrar i livsmedelsbutiker för åldersverifiering vid alkoholköp.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 25 januari

Equinix och NVIDIA samarbetar för att leverera högpresterande AI-superdatorer

Digitalinfrastrukturleverantören Equinix, Inc. har introducerat en helt hanterad privat molnlösning som gör det enkelt för företag att köpa och underhålla sin egen NVIDIA DGX AI-superdatorinfrastruktur för att skapa och exekvera unika generativa AI-modeller. Tjänsten, som nu är tillgänglig, omfattar NVIDIA-nätverk, NVIDIA DGX-system och NVIDIA AI Enterprise-programvaruplattform. Equinix kan distribuera tjänster på uppdrag av sina kunder i stora International Business Exchange (IBX) datacenter över hela världen, samt installera och hantera deras privatägda NVIDIA-infrastruktur.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 25 januari

Världsregeringstoppmötet 2024 i Dubai kommer att inkludera tal av OpenAI:s VD och andra globala ledare

Världsregeringstoppmötet (WGS) 2024 i Dubai kommer att inkludera tal av Sam Altman, VD för OpenAI, och andra globala disruptörer. Chefer för 27 globala organisationer, inklusive Världsekonomiskt forum, Internationella valutafonden och olika FN-organ, kommer också att delta. Dessa detaljer avslöjades av Mohammad Abdullah Al Gergawi, minister för kabinettsfrågor och ordförande för WGS. Evenemanget, som är planerat till 12-14 februari, kommer att vara värd för över 300 premiärministrar, åtta nobelpristagare och toppledare inom tanke och affärer. Evenemanget, under temat ´Forma framtida regeringar´, kommer att locka över 4 000 deltagare och syftar till att ta upp framtida trender och skift på global nivå genom sex huvudteman, 15 internationella forum och över 110 paneldiskussioner och interaktiva sessioner.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 23 januari

Nvidia: Mer än en chiptillverkare med diversifierad verksamhet

Nvidia revolutionerade datorgrafiken 1999 med uppfinningen av grafikprocessornheten (GPU), som nu är guldstandarden för spel och professionell design. Företaget har utökat sin verksamhet bortom grafik med introduktionen av CUDA 2006, som omvandlade deras GPU:er till allmänna processorer för att påskynda datacentertillämpningar som artificiell intelligens (AI). Nvidia har även en mjukvaru- och tjänsteverksamhet värd 1 miljard dollar och en nätverksverksamhet värd 10 miljarder dollar. Företaget har beskrivits som mer än en chiptillverkare, eftersom dess portfölj omfattar infrastruktur, mjukvara och tjänster.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 januari

Nvidias medgrundare besöker Kina för första gången på fyra år

Nvidia Corp:s medgrundare Jensen Huang har nyligen besökt företagets kontor i Shenzhen, Shanghai och Peking, i sin första resa till Kina på fyra år. Besöket sammanföll med ökade bekymmer om Beijings förmåga att kringgå amerikanska chiprestriktioner. Huang har varnat för att en eskalering av sanktioner som syftar till att stoppa flödet av AI-träningschip kan driva kinesiska företag att utveckla sina egna alternativ, vilket kan skada amerikanska teknikledare på lång sikt. Nvidia har mer än tredubblat sitt marknadsvärde 2023, tack vare sin centrala roll i AI-utveckling.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 januari

USA:s kamp mot Kinas teknologi kan vara ineffektiv och kontraproduktiv

USA:s handelsdepartement har skärpt restriktionerna för försäljning av amerikanska halvledare till Kina. Men Nvidia, världens mest värdefulla chip-tillverkare, har börjat utveckla en ny AI-chip för den kinesiska marknaden, vilken inte omfattas av restriktionerna. Detta har lett till att USA:s femåriga kampanj mot kinesisk teknologi har intensifierats. Företag som Nvidia och ABB har utfrågats i kongressen om sina affärer i Kina. Trots detta är det troligt att USA kommer att skärpa sina exportkontroller på AI-chips, vilket kan leda till att Kina utvecklar en mer sofistikerad industri.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 21 januari

Nvidia-aktier når rekordhögt värde, drivet av AI-boom

Nvidia (NVDA) aktier nådde ett rekordhögt värde på fredagen, då AI-rusningen fortsätter att rulla på i början av 2024. Nvidias aktiekurs hoppade mer än 2% till $584,87 vid middagstid. Aktier i AI-jätten har ökat med cirka 18% under de första veckorna av det nya året och 179% under de senaste 12 månaderna. Dess marknadsvärde närmar sig snabbt $1,5 biljoner. Rivalen AMD (AMD) nådde också en rekordhög intradagshögsta på torsdagen. Intel (INTC) aktier hoppade 57% under samma period. Nvidia fick ett stort förtroende på torsdagen när Meta (META) VD Mark Zuckerberg meddelade att företaget spenderar miljarder dollar på att förvärva tusentals Nvidia-chip för sina AI-projekt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 januari

AMD och Nvidia når rekordhöga värderingar på grund av AI-chip

AMD och Nvidia nådde rekordhöga värderingar på torsdagen när investerare fortsätter att söka aktier i företag som bygger chipp som driver artificiell intelligens (AI). AMD:s aktier steg med över 1% under handeln på torsdagen för att nå sitt högsta någonsin slutpris, $162,67, medan Nvidia steg med knappt 2% till $571,07. Nvidia har varit den primära GPU-leverantören till AI-företag de senaste två åren. AMD, den näst största fristående GPU-tillverkaren, tillkännagav förra året en ny chip som kunde konkurrera med Nvidias H100. Meta CEO Mark Zuckerberg meddelade planer på torsdagen att köpa miljarder dollar värda Nvidia och andra GPU:er i år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 januari

Nvidia och Amazon kan se stora vinster för aktieägare fram till 2024

Datacenter, där företag förvarar IT-infrastruktur, har blivit populära under det senaste decenniet, särskilt molndatacenter. Få företag har dragit mer nytta av detta än Nvidia och Amazon. Nvidias chips har blivit viktiga i datacenter för arbetsbelastningar som AI, medan Amazon är den största leverantören av molninfrastruktur och plattformstjänster. Nvidias aktie har ökat med 12 800% under det senaste decenniet och Amazon med 630%. Vissa Wall Street-analytiker ser stora vinster för aktieägare 2024. Hans Mosesmann på Rosenblatt har ett 12-månaders prisprognos på Nvidia på $1 100 per aktie, vilket innebär en uppsida på 111% från dagens pris. På samma sätt har Scott Devitt på Wedbush Securities ett 12-månaders prisprognos på Amazon på $210 per aktie, vilket innebär en uppsida på 41%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 januari

NVIDIA:s VD förutspår att varje bransch kommer att bli en teknikbransch

NVIDIA:s grundare och VD Jensen Huang förutspår att varje bransch kommer att bli en teknikbransch under det kommande året, med särskild tonvikt på generativ AI. Han diskuterade detta under J.P. Morgans årliga hälso- och sjukvårdskonferens. Kimberly Powell, NVIDIAs VP för hälso- och sjukvård, tillkännagav att Recursion är den första värdpartnern att erbjuda en grundmodell genom NVIDIA BioNeMo molntjänst. Hon nämnde också att Amgen, ett av de första företagen att använda BioNeMo, planerar att främja läkemedelsupptäckten med generativ AI och NVIDIA DGX SuperPOD. BioNeMo används av en växande mängd techbio-företag, läkemedelsföretag, AI-programvaruleverantörer och systemintegratörer.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 13 januari

NVIDIA använder avancerade verktyg och RTX GPU:er för att driva generativ AI

NVIDIA har presenterat nya AI-laptops från ledande tillverkare, nya NVIDIA RTX-accelererade AI-applikationer och nya verktyg för konsumenter och utvecklare. Dessa verktyg inkluderar NVIDIA ACE mikrotjänster, NVIDIA TensorRT acceleration av Stable Diffusion XL-modellen och NVIDIA RTX Remix med generativa AI-texturverktyg. DLSS 3 med Frame Generation-teknik kommer att användas i fler spel. Snart kommer AI Workbench, en omfattande verktygslåda för AI-utvecklare, att vara tillgänglig i beta. NVIDIA:s VD och skapare, Jensen Huang, hävdade att generativ AI kommer att revolutionera varje sektor, inklusive spel, och att det representerar en stor plattformsskifte i datorhistorien.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 11 januari

EU-kommissionen undersöker Microsofts investering i OpenAI

Microsofts investering i AI-unicornföretaget OpenAI riskerar att hamna i fara på grund av en rapporterad undersökning av Europeiska kommissionen (EC). EC undersöker om Microsofts relation med OpenAI, som inkluderar en investering rapporterad mellan 10 och 13 miljarder dollar, skulle bryta mot sammanslagningsregler för att skydda konkurrensen i blocket. Storbritanniens toppregulator, Competition and Markets AuthorityRegulators, öppnade en liknande förfrågan om OpenAI och Microsofts relation förra månaden. Lagstiftare i Europeiska unionen verkar dela detta mål, och har föreslagit två stora lagstiftningspaket som syftar till att begränsa teknikindustrin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 9 januari

Microsofts investering i OpenAI kan utlösa EU:s fusionsutredning

Microsofts mångmiljardinvestering i OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, kan utlösa en fusionsutredning i EU, meddelade Europeiska Kommissionen. Kommissionen undersöker om investeringen kan vara granskbar enligt regler som täcker fusioner och förvärv som skulle skada konkurrensen i EU. Granskningen kan leda till en formell utredning om affären bör godkännas ovillkorligt, tillåtas med eftergifter från företagen eller blockeras. Storbritanniens konkurrensmyndighet inledde en liknande granskning förra månaden. Även USA:s antitrustmyndigheter har signalerat oro över konkurrensen inom AI-industrin.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 9 januari

Microsofts investering i OpenAI kan utlösa EU-utredning

Microsofts mångmiljardinvestering i OpenAI, skaparen av ChatGPT, kan leda till en sammanslagningsutredning i Europeiska unionen, enligt EU-kommissionen. Kommissionen undersöker om investeringen kan vara granskbar enligt regler som täcker sammanslagningar och förvärv som skulle skada konkurrensen i EU. Granskningen kan leda till en formell utredning om affären ska godkännas utan villkor, tillåtas med eftergifter från företagen eller blockeras. Storbritanniens konkurrensmyndighet inledde en liknande granskning förra månaden. OpenAI har fått flera finansieringsomgångar från Microsoft, inklusive en initial investering på 1 miljard dollar 2019 och en mångmiljardinvestering förra året.

Direktlänk Dela CityNews Halifax fördjupade 9 januari

Nvidia förklarar generativ AI och dess potential för spel

Nvidia har försökt förklara konceptet generativ AI och dess potential för spelvärlden. Företaget har skapat övergripande presentationer och demos för att förenkla detta komplexa ämne. Nvidia Tensor-kärnor kan påskynda plattformar som Stable Diffusion XL, en modell för text-till-bild-arbetsflöden. NVIDIA RTX Remix kan skapa generativ AI-texturverktyg, vilket är användbart för att remastera äldre spel. NVIDIA ACE (Avatar Cloud Engine) mikrotjänster genererar interaktion med digitala karaktärer. AI Workbench, ett verktyg för AI-utvecklare, kommer att finnas tillgängligt i beta senare denna månad.

Direktlänk Dela Gamereactor fördjupade 9 januari

NVIDIA presenterar nya AI-förbättrade produkter på CES

På CES meddelade NVIDIA lanseringen av GeForce RTX SUPER skrivbords-GPU:er för generativ AI-prestanda, nya AI-laptops från alla stora tillverkare och nya NVIDIA RTX-accelererade AI-program och verktyg för både utvecklare och konsumenter. Dessa verktyg förbättrar PC-upplevelser med generativ AI. Den nya AI Workbench, ett enhetligt verktygssats för AI-utvecklare, kommer att lanseras i beta senare denna månad. NVIDIA:s grundare och VD Jensen Huang sa att generativ AI kommer att transformera varje bransch, inklusive spelbranschen.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 9 januari

NVIDIA och partners förenar generativ AI och robotik

Generativ AI omformar biljoner dollar industrier och NVIDIA, en ledare inom smart robotik, tar tillfället i akt. I ett särskilt tal inför CES detaljerade Deepu Talla, NVIDIAs vice VD för robotik och Edge Computing, hur NVIDIA och dess partners förenar generativ AI och robotik. Samarbetande partners inkluderar Boston Dynamics, Collaborative Robotics, Covariant, Sanctuary AI, Unitree Robotics och andra. Autonoma robotar drivna av artificiell intelligens används allt mer för att förbättra effektiviteten, minska kostnaderna och hantera arbetskraftsbrist. Enligt Talla kommer generativ AI att gå utöver text- och bildgenerering och in i hem och kontor, gårdar och fabriker, sjukhus och laboratorier. Robotar kommer att kunna förstå och svara på mänskliga instruktioner mer naturligt och kontinuerligt lära sig från människor, varandra och världen runt dem. Agility Robotics, NTT och andra införlivar generativ AI i sina robotar för att hjälpa dem att förstå text- eller röstkommandon.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 8 januari

Nvidia tillkännager nya grafikprocessorer och AI-programvara, aktier stiger

Nvidia tillkännagav nya grafikprocessorer och programvara för generativ AI på persondatorer. Chipstillverkaren introducerade sin GeForce RTX 40 Super Series skrivbords-GPU i en webbsändning före teknikmässan CES 2024 i Las Vegas. Nvidia presenterade också RTX-accelererad AI-programvara och verktyg för utvecklare och konsumenter. Dessutom förhandsvisade Nvidia ´Chat with RTX´, en programvara som tillåter AI-entusiaster att interagera med sina anteckningar, dokument och annat innehåll. På CES 2024 introducerade Nvidia tre modeller av sina GeForce RTX 40 Super Series grafikkort.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 januari

Nvidia lanserar nya grafikkort för AI-applikationer och spel

Nvidia, som befann sig i centrum för den artificiella intelligens-boomen förra året, spelar nu upp sin styrka i konsument-GPU:er för så kallad ´lokal´ AI som kan köras på en PC eller laptop hemifrån eller på ett kontor. Nvidia meddelade tre nya grafikkort på måndag - RTX 4060 Super, RTX 4070 Ti Super och RTX 4080 Super - med priser mellan 599 och 999 dollar. Dessa kort har ytterligare ´tensor-kärnor´ som är designade för att köra generativa AI-applikationer. Nvidia kommer också att tillhandahålla grafikkort i bärbara datorer från företag som Acer, Dell och Lenovo. De nya grafikkorten kommer främst att användas för spel, men kan fortfarande riva genom AI-applikationer, säger företaget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 januari

Nvidia lanserar GeForce RTX SUPER GPU och nya AI-laptops

Nvidia har meddelat lanseringen av GeForce RTX SUPER skrivbords-GPU för förbättrad AI-prestanda, nya AI-bärbara datorer från alla ledande tillverkare och nya AI-programvara och verktyg. Dessa verktyg är utformade för att förbättra PC-upplevelser med generativ AI. Företaget bygger på flera årtionden av PC-ledarskap, med över 100 miljoner av sina RTX-GPU:er som driver AI PC-eran. AI Workbench, ett enhetligt verktyg för AI-utvecklare, kommer att finnas tillgängligt i beta senare denna månad. Dessutom stöder nu Nvidia TensorRT-LLM fler för-optimerade modeller för datorer. Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, kommenterade att generativ AI är den mest betydande plattformsovergången i datahistorien och kommer att förändra varje industri, inklusive spelindustrin.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 8 januari

Världens rikaste skapar förmögenheter i tekniksektorn

De rikaste personerna i världen har skapat sina förmögenheter i tekniksektorn, med Elon Musk som världens rikaste man enligt Bloombergs miljardärsindex. Bernard Arnault, som byggde sin rikedom genom att samla lyxmärken, var världens rikaste under en period förra året. Aktier som Alphabet, Amazon, Meta och Microsoft har rusat när investerare söker framtida avkastning i den nya AI-eran. Mark Zuckerberg, grundare av Facebook, har stigit många placeringar på topplistan när aktien har rusat med 184 procent det senaste året.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 2 januari

AI-sektorn: Tre lovande investeringar för 2024

År 2024 förväntas bli ett betydelsefullt år för investerare inom AI-sektorn. Tre framstående AI-aktier med marknadsöverträffande utsikter är International Business Machines (IBM), Nvidia och ASML Holdings. IBM har strategiskt vridit mot AI och molnberäkning. Nvidia är pionjär inom specialiserad hårdvara och generativa AI-system. ASML Holdings utgör ryggraden i AI-chiptillverkning. Dessa företag representerar inte bara toppen av innovation inom AI, utan erbjuder också unika investeringsmöjligheter. Nvidia förväntas klättra högre under det nya året, medan IBM kombinerar fantastiska tillväxtutsikter och en oslagbar AI-historia med billiga aktiepriser. Trots att ASML Holdings underpresterade många AI-aktier under året, kan det stiga kraftigt 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 december

Tre bästa AI-aktier att äga 2024 enligt Motley Fool

2024 förväntas bli ett betydande år för investerare inom artificiell intelligens (AI). Tre bidragsgivare från Motley Fool har presenterat sina bästa AI-investeringar för det nya året. International Business Machines (IBM) har strategiskt vänt sig mot AI och molnbaserad databehandling. Nvidia är en pionjär inom specialiserad hårdvara och generativa AI-system. ASML Holdings utgör ryggraden i AI-chiptillverkning. Dessa företag representerar inte bara toppen av innovation inom AI, utan erbjuder också unika investeringsmöjligheter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 december

AI förändrar telekombranschen

Trots att 99,9% av telekomindustrin inte vet tillräckligt om artificiell intelligens (AI), kan tekniken leverera bättre nätverkstjänster. AI utvecklas snabbt och telekomnätverk producerar enorma mängder data, vilket pressar gränserna för klassisk nätverksexpertis. På medellång sikt finns det två huvudsakliga möjligheter: AI i kund- och företagsverksamhet och AI i nätverksdrift. AI kan tillämpas på befintlig arkitektur eller arbetsflöde för att generera en liten vinst på den tidigare processen. På längre sikt är möjligheten för AI inom tjänsteleverantörssektorn mycket större.

Direktlänk Dela Light Reading fördjupade 29 december

AI förvandlar hälso- och livsvetenskapen: en lista över användningsfall

Artificiell intelligens (AI) kommer att revolutionera sjukvården och livsvetenskapen, vilket gör den smartare, snabbare och mer personlig. Denna artikel presenterar flera användningsfall där AI kan förvandla hälso- och livsvetenskapsindustrin. Detta inkluderar precisionsmedicin, patienttriage, prognos, skydd av patientintegritet, kategorisering och befolkning av medicinsk information, kliniskt beslutsstöd, förbättrad patientengagemang, minskning av medicinska fel, terapiplanering, resursoptimering, automatiserad dokumentbehandling, tal till text, sammanfattning av data och information återvinning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 december

OpenAI:s ChatGPT driver AI-investeringar och förändrar industrierna

OpenAI:s VD Sam Altman uttryckte förvåning över populariteten hos ChatGPT, som släpptes för drygt ett år sedan. Lanseringen av ChatGPT i november 2022 blev en vändpunkt för generativ AI, vilket ledde till en våg av investeringar och nya produkter och tjänster 2023. Generativ AI har nu integrerats i nästan varje bransch, från finanstjänster till biomedicinsk forskning. Nvidias intäkter ökade sexfaldigt under de första tre kvartalen av 2023, vilket visar den finansiella effekten av AI-boomen. Trots framstegen har det också funnits oro över AI:s potentiella skadeverkningar, särskilt för minoriteter och sårbara grupper.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 december

Framtida trender: Kryptotillgångar, klimatlösningar och AI

Artikeln diskuterar trender inom teknik och ekonomi, med fokus på kryptotillgångar, klimatrelaterade tekniska lösningar och artificiell intelligens (AI). Kryptotillgångar, som Bitcoin och Dogecoin, har lockat investerare men har också kritiserats för att underlätta svart handel och ha höga energikostnader. Klimatlösningar har blivit en viktig sektor, med svenska företag som Northvolt och H2 Green Steel som lockar stora investeringar. AI har potential att revolutionera många sektorer, men riskerar också att skapa bubblor och kräver reglering för att förhindra destruktiva effekter.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 27 december

OpenAI i förhandlingar om att höja sin värdering till över $100 miljarder

OpenAI diskuterar att höja ny finansiering till en värdering på $100 miljarder eller mer, vilket skulle göra det till världens näst mest värdefulla startup efter SpaceX. OpenAI planerar också att göra ett anbud i januari, lett av Thrive Capital. Dessutom förhandlar de om att höja mellan $8 och $10 miljarder för ett nytt chipföretag med kodnamnet ´Tigris´ med G42 i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. OpenAI blev känt efter lanseringen av ChatGPT i november 2022, vilket gjorde AI:s generativa förmågor lättillgängliga för massorna för första gången.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 26 december

Microsofts VD Satya Nadella utsedd till Årets VD av CNN Business

Microsofts VD Satya Nadella har utsetts till Årets VD av CNN Business. Nadella gjorde en mångmiljardinvestering i artificiell intelligens (AI) under 2023 och kommersialiserade AI-verktyg som ChatGPT innan konkurrenter. Microsofts aktie steg med 55% under året. Nadella slog ut andra kandidater, inklusive Chase VD Jamie Diamond, OpenAI VD Sam Altman och Nvidia VD Jensen Huang. Nadellas beslut har starkt påverkat och influerat riktningen för AI, den mest betydande innovationen från Silicon Valley på decennier.

Direktlänk Dela KRDO NewsChannel 13 fördjupade 26 december

Intels VD anser att Nvidias AI-framgång beror på ´exceptionell tur´

Intels VD Pat Gelsinger deltog nyligen i ett event vid MIT i Boston. Under intervjun diskuterade han AI-boomen och Nvidias framgång inom området, vilket han anser beror på ´exceptionell tur´. Han uttryckte ånger över att Intel lade ner Larrabee-projektet, som han tror kunde ha varit lika framgångsrikt. Bryan Catanzaro på Nvidia har svarat på Gelsingers kommentarer, och hävdar att Nvidias dominans inte kommer från tur, utan från vision och genomförande.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 24 december

Generativ AI blir alltmer närvarande och påverkar samhället

Generativ AI blir alltmer närvarande i människors liv och är ett växande hett ämne. Sedan OpenAI släppte ChatGPT i november har människor vant sig vid att använda chatboten på många olika sätt. Arbetare vänder sig till AI för att automatisera uppgifter på jobbet, medan andra använder tekniken för att förbättra sina personliga liv. När AI fortsätter att utvecklas kan det finnas ett större behov för alla - inte bara teknikentusiaster - att förstå vad det är och hur det kan påverka samhället. Bland de ledande namnen inom AI finns Sam Altman, Satya Nadella, Dario Amodei, Jensen Huang och Mustafa Suleyman.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 23 december

AI blir alltmer närvarande i människors liv och generativ AI är ett växande hett ämne. 2023 har sett en ökande adoption av chatbots som OpenAI, samt mycket omvälvningar i tech-gemenskapen. AI blir allt svårare att ignorera i våra vardagsliv. Sedan OpenAI släppte ChatGPT förra november har människor vant sig vid att använda chatboten på en mängd olika sätt. Arbetare vänder sig till AI för att automatisera uppgifter på jobbet, medan andra använder tekniken för att förbättra sina personliga liv.

Yahoo Finance fördjupade 23 december

AI-marknaden väntas växa till nästan 300 miljarder dollar 2024

Artificiell intelligens (AI) gjorde stort avtryck 2023 och förväntas fortsätta göra vågor 2024. Det globala AI-marknaden förväntas växa från ungefär $208 miljarder 2023 till nästan $300 miljarder 2024 och fortsätta expandera till $1,8 biljoner 2030. Nvidia, Amazon och UiPath är tre företag som är väl positionerade för att dra nytta av AI-industrins tillväxt. Nvidia tillhandahåller grafikprocessorer (GPU:er) som behövs för AI-systemens databehandlingskrav. Amazon levererar datacenter och annan IT-infrastruktur via sin AWS-division. UiPath representerar de kraftfulla AI-applikationer som produceras idag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 december

AI blir allt mer närvarande i människors liv: Här är vad du behöver veta

Generativ AI blir allt mer allmänt förekommande i människors liv och är ett växande hett ämne. 2023 har sett ökad användning av chatbots som OpenAI, plus mycket tekniskt samhällsomvälvning. Här är personerna, företagen och orden du behöver veta för att förstå AI just nu. Sedan OpenAI släppte ChatGPT förra november har människor vant sig vid att använda chatboten på otaliga sätt. Arbetare vänder sig till AI för att automatisera uppgifter på jobbet, medan andra använder tekniken för att förbättra sina personliga liv. Och när AI fortsätter att utvecklas kan det finnas ett större behov för alla - inte bara tekniknördar - att förstå vad det är och hur det kan påverka samhället.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 december

Kampen om datacenter i Virginia - hot mot landsbygd och miljö

Techföretagen QTS och Compass planerar att bygga ett av världens största datacenter i Prince William County, Virginia. Projektet, kallat Prince William County Digital Gateway, skulle täcka cirka 2 100 tunnland lantbruksmark och förbruka lika mycket energi som miljontals hem. Elena Schlossberg, som driver gräsrotsgruppen Coalition to Protect Prince William County, ser projektet som ett hot mot området. Datacenter växer snabbt över hela världen, förbrukar enorma mängder el och vatten och belastar ofta lokala elnät och vattenförsörjning. Företag som Google, Microsoft, Amazon och Meta (tidigare Facebook) bygger ut sina egna datacenter, medan AI-chipgiganten Nvidia förutspår att företag kommer att spendera 1 biljon dollar på datacenter under de närmaste fyra åren.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 21 december

USA granskar Nvidias nya AI-acceleratorer för Kina

USA:s handelssekreterare Gina Raimondo har uttalat att USA granskar detaljerna kring tre nya artificiella intelligensacceleratorer som Nvidia Corp. utvecklar för Kina. Detta kommer efter ett tidigare löfte om att begränsa alla nya chip som ger Kina AI-förmågor. Nvidia, baserat i Santa Clara, Kalifornien, utvecklar nu Kina-specifika chip efter att USA skärpt exportkontrollerna för att blockera exporten av halvledare som företaget tidigare designat för Kina. Raimondo har varnat företag om att USA kan och kommer att skärpa kontrollerna ytterligare för att fånga nya teknologier som kan ge Peking en fördel.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 december

Nvidia ser Malaysia som potentiell AI-hub

Nvidias VD, Jensen Huang, ser Malaysia som en potentiell hub för tillverkning av artificiell intelligens (AI), även om han inte bekräftade att chipmakaren förhandlar med det lokala konglomeratet YTL Corp om att inrätta AI-datacenter i landet. Huang sa att YTL är ett extraordinärt företag med otrolig ledning och arv och att Malaysia är en mycket viktig knutpunkt för Sydostasiens datatekniska infrastruktur. Han sa att Nvidia arbetar med 80 AI-startups i landet och att Sydostasien troligen kommer att bli en hub för AI-beräkning eftersom länderna behöver sina egna AI-datacenter för att förädla och omvandla data till värdefull information.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 december

AMD släpper sitt mest avancerade AI-chip, förväntar sig $2 miljarder i försäljning 2024

AMD:s VD Lisa Su förnekar att företaget spelar andrafiolen i AI-chipracet mot konkurrenten Nvidia, ledd av Jensen Huang. På AMD:s ´Advancing AI´-evenemang i Silicon Valley avtäckte företaget sitt mest avancerade chip hittills, riktat mot generativ AI. Chipet, kallat MI300x, kan använda upp till 192GB minne och har hela 153 miljarder transistorer. Chipets stora minneskapacitet innebär att det kan användas för att träna stora språkmodeller, såsom OpenAI:s ChatGPT. Su förväntar sig att chipet kommer att generera 2 miljarder dollar i försäljning 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 december

Nvidias VD uttrycker förtroende för AI:s säkerhet trots etiska frågor

Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, en ledande tillverkare av AI-chip, uttrycker förtroende för att teknologin kommer att förbli säker trots de etiska frågorna kring AI-utvecklingen. Hans kommentarer kommer efter att AI-företaget OpenAI hamnade i kaos. Nvidia, som grundades 1993, har sett en stor ökning av sin aktiekurs tack vare efterfrågan på dess AI-chip. Företaget är dock inte ensamt i jakten på AI-chipmarknaden, då kinesiska telekomföretaget Huawei har uttryckt sin avsikt att göra AI till en integrerad del av sin strategi. Trots detta är Huang inte orolig för konkurrensen, och menar att den är bra för teknikens utveckling.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 6 december

Huawei ses som en formidabel konkurrent till Nvidia i AI-chiprace

Huawei Technologies Co. är en av de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt det amerikanska företagets VD. Huawei, Intel Corp och en växande grupp av halvledarstartups utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiella intelligensacceleratorer, sa VD Jensen Huang till reportrar i Singapore. Shenzhen-baserade Huawei har vuxit till Kinas de facto chip-techmästare och återvände till rampljuset i år med en överraskande avancerad made-in-China-smartphoneprocessor. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han möter premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att tävla i den globala AI-racet. Men USA har höjt barriärerna för försäljning till Kina, vilket ytterligare stramar åt Kinas tillgång till Nvidias AI-chips i mitten av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 december

Huawei och Intel utmanar Nvidia i kampen om bästa AI-chip

Huawei Technologies Co. och Intel Corp. är bland de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp. i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt Nvidias VD Jensen Huang. Han påpekade att dessa företag, tillsammans med en växande grupp av halvledarstartups, utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiell intelligensacceleratorer. Han nämnde också att Huawei har vuxit till att bli Kinas de facto chip-teknikmästare. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han träffade premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att konkurrera i den globala AI-racet.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 6 december

Stora teknikbolag i kamp om artificiell intelligens efter OpenAI:s framgångar

Efter att OpenAI släppte ChatGPT, ett AI-program, i november 2022, utlöstes en intensiv kapplöpning bland teknikbolag. Google, med sin VD Sundar Pichai i spetsen, började omedelbart utveckla en rad produkter baserade på AI. På Facebook, nu Meta, omorganiserade Mark Zuckerberg delar av företaget runt AI, medan Elon Musk, som medgrundade OpenAI, lovade att skapa sitt eget AI-företag, X.AI. Microsofts VD, Satya Nadella, som investerat i OpenAI tre år tidigare, påskyndade sina planer på att införliva AI i Microsofts produkter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 december

Meta´s chefsforskare: AI har lång väg att gå innan det blir medvetet

Meta´s chefsforskare för AI, Yann LeCun, uttryckte nyligen sin skepsis mot artificiell allmän intelligens (AGI) och nuvarande status för kvantdatorer. Han tror att vi sannolikt kommer att få ´bilsnivå´ eller ´hundnivå´ AI innan vi når mänskliga kapaciteter. LeCun menar att det finns ett AI-krig, och att Nvidia levererar vapnen. Han kritiserade den nuvarande metoden att träna stora språkmodeller och sa att text är en ´mycket dålig informationskälla´ eftersom den saknar komplexiteten i verkliga scenarier. LeCun och andra forskare på Meta arbetar därför med transformator-modeller. Han ifrågasatte också kvantdatorers nuvarande kapabiliteter.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 5 december

Artificiell intelligens: Hot eller räddning för mänskligheten?

Adrian Tchaikovsky, en författare, diskuterar hotet från artificiell intelligens (AI) i en essä. Han nämner att ledare från världens ledande AI-företag har varnat för att AI-teknologi utgör en ´utrotningrisk´ för mänskligheten. Tchaikovsky förklarar att AI för närvarande är utmärkt på mekaniska uppgifter men saknar medvetenhet, vilket leder till problem när programmet används för ändamål där förståelse är viktig. Han påpekar att problemet inte ligger i algoritmen, utan i hur den beskrivs som ´AI´. Han varnar för att dessa verktyg är det perfekta sättet att förstora mänskliga fel. Han nämner också att AI kan vara vår räddning eftersom det kan se lösningar på stora problem som vi människor är ovilliga eller oförmögna att hantera.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 december

Nvidia lovar att prioritera AI-processorer till Japan

Nvidias VD, Jensen Huang, har lovat att göra sitt bästa för att tillgodose Japans behov av artificiella intelligensprocessorer, trots mycket hög marknadsförfrågan. Japan arbetar för att återuppbygga sin tidigare världsledande halvledarinfrastruktur och ta igen utvecklingen av AI-teknologi. Nvidias grafikprocessorer (GPU) dominerar AI-marknaden. Huangs besök kom mindre än två veckor efter att Japan godkänt en extra budget som inkluderade cirka 2 biljoner yen (13,60 miljarder dollar) avsatt för chipinvesteringar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 4 december

Nvidia definierade aktiemarknadens prestanda 2023, AI-teknik fortfarande i sin linda

Nvidia, företaget vars grafikprocessenheter (GPU) var i centrum för artificiell intelligens (AI) teknologins framsteg 2023, har sett en enorm ökning i aktiekursen med cirka 220% hittills detta år. Företagets marknadsvärde är nu cirka 1,15 biljoner dollar. Nvidias GPU:er har drivit populära tjänster från OpenAI, inklusive ChatGPT, och banat vägen för Microsoft att göra stora framsteg inom AI. På The New York Times årliga DealBook Summit nyligen sa Nvidia CEO Jensen Huang att AI-teknologier kommer att vara ´ganska konkurrenskraftiga´ med människor inom de närmaste fem åren. Detta förutspår enorma framsteg för AI-investerare och tyder på att Nvidias aktier fortfarande har utrymme för enorma vinster på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 december

Yann LeCun, Meta´s chefsforskare och pionjär inom djupinlärning, tror att dagens AI-system är decennier bort från att uppnå någon form av medvetande. Hans syn skiljer sig från Nvidia VD Jensen Huangs, som nyligen sa att AI kommer att vara ´ganska konkurrenskraftig´ med människor inom mindre än fem år. LeCun menar att samhället är mer benäget att få ´katt-nivå´ eller ´hund-nivå´ AI år innan människoliknande AI. LeCun och andra Meta AI-chefer har forskat intensivt på hur så kallade transformeringsmodeller kan anpassas för att fungera med olika typer av data, inklusive ljud, bild och videoinformation.

Consumer News and Business Channel fördjupade 3 december

Nvidia är Wall Streets topputförare 2023, tack vare sin satsning på AI

Nvidias aktier har stigit 226% hittills i år, vilket har lagt till cirka 850 miljarder dollar till dess marknadsvärde och gjort det till det bäst presterande lagret i S&P 500 under 2023. Jensen Huang, VD för Nvidia, har kallats en visionär för att ha satsat sitt företag på AI långt innan tekniken blev mainstream. I en ny profil av The New Yorker avslöjade Huang en rad detaljer om sig själv och sitt företag. Bland annat att Nvidia har en agil företagsstruktur, vilket innebär att Huang deltar i alla aspekter av verksamheten, vilket resulterar i att Huang svarar på hundratals e-postmeddelanden varje dag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 december

AWS presenterar AI-drivna chips och chatbot på re:Invent 2023

Amazon Web Services (AWS) presenterade sina senaste AI-drivna chips, Trainium2 och Graviton4, samt en chatbot för företag vid sin årliga konferens re:Invent 2023. AWS-chefen Adam Selipsky betonade företagets beredskap att försvara sin ledande position på molnmarknaden genom att aktivt implementera AI-verktyg och tjänster. Trainium2 och Graviton4 är anpassade chips för att skapa, iterera och distribuera AI-modeller, och syftar till att minska beroendet av GPUs. AWS presenterade även Amazon Q, en chatbot utformad för att hjälpa anställda med sina dagliga uppgifter.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 1 december

Nvidia tror att AI kommer att nå upp till mänsklig intelligens inom fem år

Nvidias VD, Jensen Huang, uttalade att artificiell intelligens (AI) håller på att hinna ikapp människor. Han förutspådde att inom de närmaste fem åren kommer vi att se AI som kan utföra tester på ett sätt som är jämförbart med mänsklig intelligens. Nvidia upplever en blomstrande verksamhet tack vare den ökade efterfrågan på högpresterande grafikprocessorer (GPU:er), som är nödvändiga för att träna AI-modeller. Nvidias inkomst under tredje kvartalet såg en anmärkningsvärd tredubbling, med en nettoinkomst på 9,24 miljarder dollar jämfört med 680 miljoner dollar samma period föregående år.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 30 november

AWS presenterar nya AI-produkter och funktioner vid re:Invent 2023

AWS presenterade nya funktioner och produkter vid re:Invent 2023, inklusive AI-chipsen Trainium2 och Graviton4, Amazon Q Chatbot och förhandsvisningen av Titan Image Generator. Dessutom lanserades Guardrails för Amazon Bedrock. Under det gångna året har Amazon aktivt arbetat för att motverka uppfattningen att företaget ligger efter i AI-racet. Adam Selipsky, AWS VD, betonade AWS:s omfattande investeringar i AI:s livscykel i sitt anförande. Amazon tog också tillfället i akt att introducera sin senaste generation av chips för modellträning och inferens, för att möta den växande efterfrågan på generativ AI. Dessutom presenterade Amazon sin nya chatbot för företag, Amazon Q.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 30 november

OpenAI har haft ett händelserikt år, med försök till kupp mot VD:n Sam Altman och stora framsteg inom AI. OpenAIs generativa AI-drivna ChatGPT lanserades för ett år sedan och har blivit en av de snabbast växande apparna i historien. Flera företag, inklusive Google, Microsoft, Amazon och Meta, tävlar om att utveckla sina egna generativa AI-drivna mjukvaruplattformar. På hårdvarufronten har AI-explosionen gjort Nvidia, världens ledande AI-chiputvecklare, till det hetaste halvledarföretaget på jorden. Men ChatGPT och generativ AI har också väckt frågor om datarättigheter och potentialen att skapa och sprida desinformation.

Yahoo Finance fördjupade 29 november

Nvidia har skapat en minnesväxel, NVSwitch, för att förbättra GPU-minneskapaciteten. NVSwitch har använts i flera generationer av Nvidias HGX-systemkort. Med lanseringen av DGX H100 SuperPOD-maskinerna i mars 2022 lade Nvidia till ett ytterligare lager till NVSwitch-nätverket, vilket möjliggjorde skapandet av ett enda minnesutrymme över 256 av sina ´Hopper´ H100-acceleratorer. Amazon Web Services har noga följt utvecklingen av NVSwitch och dess ingenjörer har arbetat med Nvidia för att skapa en hybrid superdatorarkitektur som använder Nvidias NVSwitch för att skapa kraftfulla delade minnes-GPU-noder i rackskala. Nvidia bygger nu en superdator kallad ´Ceibo´ i AWS moln.

The Next Platform fördjupade 29 november

NVIDIA lanserar AI-mikrotjänst för företag

NVIDIA har lanserat en generativ AI-mikrotjänst, NeMo Retriever, som låter företag koppla anpassade storskaliga språkmodeller till företagsdata för att leverera mycket exakta svar för deras AI-applikationer. NeMo Retriever är en del av NVIDIAs AI Enterprise-programvaruplattform, tillgänglig på AWS Marketplace. Cadence, Dropbox, SAP och ServiceNow är bland pionjärerna som samarbetar med NVIDIA för att bygga produktionsklara RAG-funktioner i sina anpassade generativa AI-applikationer och tjänster. Företag kan distribuera NeMo Retriever-drivna applikationer för att köra under inferens på NVIDIA-accelererad databehandling på nästan alla datacenter eller moln.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 28 november

Tre företag som leder inom AI-teknik

Artificiell intelligens (AI) står redo att revolutionera många branscher. Tre företag som står i framkant av denna teknik är Alphabet, CrowdStrike och Nvidia. Alphabet är redan en ledande aktör inom AI och dess AI-funktioner har gjort företaget till en börsjätte. CrowdStrike är ett AI-företag som kan förändra världen genom sin AI-ledda cybersäkerhetsmoduler. Företaget är ungt och tillväxtorienterat, men har stor potential. Nvidia producerar de mest eftertraktade grafikprocessorenheter (GPU:er) runt om i världen som används för att köra de mest avancerade AI-applikationerna idag. Trots konkurrens från AMD och Intel borde Nvidia behålla sin konkurrensfördel inom AI-området ett tag till.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 november

Genentech och NVIDIA ingår forskningssamarbete för att förbättra maskininlärningsalgoritmer

Genentech, en del av Roche Group, och hårdvarujätten NVIDIA har ingått ett flerårigt forskningssamarbete. Samarbetet syftar till att förbättra Genentechs maskininlärningsalgoritmer genom NVIDIAs DGX Cloud, en plattform anpassad för AI-applikationer inom läkemedelsupptäckt. Genentech kommer att använda sin expertis inom AI och omfattande biologiska datamängder, tillsammans med NVIDIAs beräkningskraft och AI-kapabiliteter. CEO Jensen Huang ser detta partnerskap som en katalysator för transformerande förändring inom hälsosektorn, särskilt för att påskynda läkemedelsupptäcktsprocessen.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 23 november

Nvidia rapporterar rekordintäkter trots saktande tillväxt

Förra året utmärkte sig artificiell intelligens i två företag framför alla andra. Ett av dem, OpenAI, har varit inblandat i en oöverträffad självdestruktiv kris sedan dess VD, Sam Altman, sparkades förra fredagen. Ett annat företag, Nvidia, som tillverkar de mest kraftfulla mikroprocessorerna, upplever framgångsrika dagar. Nvidia rapporterade rekordintäkter på 18,12 miljarder dollar (16,6 miljarder euro) för det tredje kvartalet i sitt räkenskapsår, vilket avslutades den 29 oktober 2023. Detta är mer än en tredubbling jämfört med samma period föregående år och 34% mer än föregående kvartal. Trots imponerande resultat reagerade marknaden inte starkt, eftersom företaget förutspådde intäkter på 20 miljarder dollar för det fjärde kvartalet, vilket innebär att tillväxten saktar ned jämfört med det tredje kvartalet.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 november

Nvidia når rekordhögt värde tack vare AI-chip

Nvidia, världens mest värdefulla chip-tillverkare, är nu värd mer än någonsin. Dagen innan företaget offentliggjorde sina mycket efterlängtade Q3-resultat nådde aktien en historisk höjd på $504.09. Nvidias framgångar kommer i takt med att företag stora som små kämpar för att implementera generativ artificiell intelligens. Nvidia, vars AI-chips är de mest avancerade, kan vara den största vinnaren i denna trend. För tredje kvartalet förväntar sig Nvidia intäkter på omkring $16 miljarder, nästan tre gånger så mycket som under samma period 2022.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 21 november

Nvidias starka kvartalsresultat förväntas

Amerikanska Nvidia, en stor aktör inom AI, förväntas presentera starka kvartalsresultat. Nvidias aktie, ägd av tiotusentals svenskar, har nått nya rekordnivåer, med en ökning på 245 procent sedan årsskiftet. Nvidia förväntas rapportera en försäljningsökning på 171 procent till 16,9 miljarder dollar för tredje kvartalet, enligt Wall Street-prognoser. Analytiker förväntar sig höjda prognoser från Nvidia, trots oro för effekterna av USA:s teknikexportrestriktioner till Kina. Nvidias marknadsvärde har ökat till över 1 200 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 12 500 miljarder kronor.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 21 november

Höga förväntningar på Nvidias kvartalsrapport

Det amerikanska företaget Nvidia, som är en stor aktör inom AI-sektorn, ska presentera sitt kvartalsresultat. Aktien, som ägs av tiotusentals svenskar, har nått nya rekordnivåer inför rapporten och har ökat med 245 procent sedan årsskiftet. Enligt Frida Bratt, sparekonom på nätmäklaren Nordnet, är förväntningarna mycket höga och mycket står på spel eftersom Nvidia är en symbol för AI-sektorns framgång på börsen.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 21 november

Microsoft Ignite 2023 presenterar Copilots och AI-innovationer

Microsoft Ignite 2023 presenterade en rad tekniska innovationer och tillkännagav tillgängligheten för tidigare annonserade produkter. Copilots, som lovar en historisk ökning av programvaruledd produktivitet, var i fokus under evenemanget. Detta inkluderar AI-copilot-stacken som förväntas driva nästa våg av innovation. Det fanns också flera tillkännagivanden om allmän tillgänglighet, inklusive Azure boost, Fabric, Copilots för 365 och Studio. Nvidia Corp. CEO Jensen Huang diskuterade Nvidia-superdator-kluster som byggts tillsammans med Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, betonade företagets ledande position inom AI. Samtidigt noterades frånvaron av Sam Altman, CEO för OpenAI, som nyligen avsattes från sin position.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 18 november

NVIDIA:s VD uppmanar till snabbare utveckling av AI för säkerhetens skull

NVIDIA:s grundare och VD, Jensen Huang, argumenterar för att accelerera utvecklingen av generativ AI. Han menar att framsteg inom AI kommer att ge verktyg för att bättre förstå tekniken och göra den säkrare. Huang jämför med hur dagens personbilar är säkrare jämfört med tidigare generationer, tack vare teknisk utveckling. Han nämner exempel på AI-teknologier som lovar att göra modellerna säkrare och mer effektiva. NVIDIA tillverkar grafikprocessorer (GPU:er) som ger beräkningskraft för att utveckla generativa AI-modeller. Huang tror att de mest allvarliga varningarna om AI är överdrivna och ser enorm potential för nya generativa AI-förmågor att driva tillväxt för många företag.

Direktlänk Dela Goldman Sachs fördjupade 17 november

Stora företag som Nvidia och Abercrombie & Fitch att rapportera under Thanksgiving-veckan

Under Thanksgiving-veckan väntas flera framstående rapporter på börsen, inklusive från Nvidia (NVDA), Abercrombie & Fitch (ANF), Urban Outfitters (URBN), Baidu (BIDU) och Miniso (MNSO). Nvidias rapport är särskilt i fokus då företaget har haft tre starka kvartal i rad och dess tillväxtutsikter inom artificiell intelligens fortsätter att vara starka. Dessutom kommer två framstående återförsäljare, Abercrombie & Fitch och Urban Outfitters, att rapportera sina resultat. Båda företagen har visat stark tillväxt under de senaste kvartalen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 17 november

Microsoft Ignite: Uppdateringar om AI, VR och ny CPU

Microsofts Jared Spataro skämtade om företagets dåliga historik med produktnamn under Ignite-evenemanget. Microsoft Teams planerar att införa en ny 3D-VR-mötesupplevelse 2024. Nvidia-chefen Jensen Huang talade om företagets samarbete med Microsoft på olika AI-projekt och förutspådde att generativ AI kommer att bli större än internet. Microsofts nya Arm-baserade CPU, Azure Cobalt 100, beskrivs som ´snabbast av alla molnleverantörer´. Microsoft planerar att förenkla sina projektledningsverktyg under namnet Microsoft Planner. Microsoft och Nvidia samarbetar för att göra det lättare att köra AI-modeller på Windows med Windows AI Studio. Microsoft Copilot AI får en uppdatering för att göra chattboten mer interaktiv och deltagande.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 november

Microsoft utökar sitt AI-ekosystem med nya generativa och traditionella AI-funktioner och uppdateringar

Microsoft presenterade en rad nya produkter och uppdateringar inom AI under Microsoft Ignite 2023. Dessa inkluderar Azure AI Studio, en plattform för att bygga, testa, utforska och distribuera AI-system, samt multimodala AI-funktioner tillgängliga i Azure OpenAI Service. Microsoft har även utökat sitt samarbete med AI-chipmaker och mjukvaruleverantör Nvidia, vilket innebär att Microsofts nya NCCv5 virtuella maskinserie för Azure kommer att innehålla Nvidia H100 NVL GPU:er. Företaget har också tagit upp frågor om ansvarsfull AI genom att utvidga tillgången till företagets Copilot Copyright Commitment (CCC) till kunder som använder Azure OpenAI Service.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 16 november

Nvidia tror att generativ AI kommer att vara större än internet

Nvidias VD Jensen Huang har talat på Microsofts Ignite-evenemang om företagets partnerskap med Microsoft i en rad AI-projekt. Huang förklarade att generativ AI är den mest betydande plattformsövergången i datorhistorien. Enligt honom är det större än PC, större än mobil och kommer att vara större än internet. Nvidia gjorde en ren vinst på 6 miljarder dollar tidigare i år tack vare AI-boomen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 november

Chipsbrist förväntas lätta nästa år, enligt OpenAI:s VD

Den ”brutala krisen” orsakad av bristen på högprisade chips som behövs för att driva verktyg som ChatGPT förväntas lätta nästa år, enligt OpenAIs VD, Sam Altman. Altman förutser att bristen kommer att minska när fler företag introducerar alternativ till Nvidias eftertraktade $40 000 H100-processorer. Företag som OpenAI, som leder den generativa AI-vågen i år, är beroende av Nvidias GPU:er för den datorkraft som behövs för effektiv drift av appar som ChatGPT. Nvidia har varit mycket framgångsrik i försäljningen av dessa processorer och har nu en marknadsvärdering som överstiger $1 biljon.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 november

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden och ser stark tillväxt i datacentersegmentet

Nvidia (NVDA), känd för sina banbrytande grafikprocessorer (GPU:er), har sett en stark återhämtning under 2022, med en aktieökning på 228%, trots en nedgång som halverade företagets värde tidigare under året. Företaget har dragit nytta av den ökade efterfrågan på sina toppmoderna processorer, drivet av framväxten av generativ AI. Trots makroekonomiska motvindar behöll Nvidia 80% av marknaden för diskreta skrivbords-GPU:er under andra kvartalet. Företagets datacentersegment har blivit en allt viktigare inkomstkälla, med rekordintäkter på 10,3 miljarder dollar under det andra kvartalet 2024, en ökning med 171% jämfört med föregående år. Dessutom dominerar Nvidia AI-maskininlärningschipmarknaden, med en uppskattad marknadsandel på 95%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Nvidia-chefen varnar för företagets överlevnad trots framgångar

Trots sin framgång och en marknadsvärdering på över 1 biljon dollar, är chiptillverkaren Nvidia alltid i fara, enligt företagets miljardär VD Jensen Huang. Han påpekar att Nvidia i sin 30-åriga historia har stått inför flera existentiella hot, inklusive nästan konkurs 1995. En nuvarande utmaning är skärpningen av USA:s regler för techexport till Kina, vilket kan leda till att Nvidia förlorar miljarder dollar efter inställda leveranser till kinesiska företag. Dessutom varnar många analytiker för att konkurrensen från rivaler som AMD kommer att intensifieras.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 november

Nvidias VD varnar för företagets överlevnad trots framgångar

Nvidia, en tillverkare av halvledare som används i spel, datacenter och autonoma fordon, spelar en central roll i den konstgjorda intelligensboomen som har återupplivat Silicon Valley. Trots att företaget nyligen gick med i den exklusiva gruppen av företag med en marknadsvärdering på över $1 biljon, varnar dess miljardär VD Jensen Huang för att företagets existens alltid är i fara. Nvidia har stått inför flera existentiella hot under sin 30-åriga historia, bland annat nära konkurs 1995 efter att dess första chip, NV1, misslyckats med att attrahera kunder. Huang anser att det är viktigt att företaget balanserar mellan aspiration och desperation, snarare än att vara alltid optimistiskt eller alltid pessimistiskt. Ett nuvarande hot mot företaget är de amerikanska reglernas åtstramning för teknikexport till Kina, vilket kan resultera i att Nvidia förlorar miljarder dollar efter att ha ställt in planerade leveranser till kinesiska företag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 november

AI kan förändra Venture Capital-branschen, enligt Chamath Palihapitiya

Miljardärinvesteraren och tidigare Facebook-chefen Chamath Palihapitiya tror att den pågående AI-boomen kan leda till att mindre företag kan åstadkomma det som tidigare bara större företag kunde. Detta skulle kunna förändra hur riskkapitalister finansierar startups. Palihapitiya, som är VD för riskkapitalföretaget Social Capital, tror att AI:s produktivitetsökningar kan leda till att tiotals eller hundratals miljoner startups bestående av en eller två personer skapas. Han föreslår att riskkapitalister kan ersättas av ett automatiserat system för kapital mot mål.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 november

AI kan göra människor överflödiga på arbetsmarknaden, varnar Elon Musk

Elon Musk varnar för att artificiell intelligens (AI) kommer att göra människor överflödiga på arbetsmarknaden. Musk framförde sina tankar under en konferens med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak. AI kan redan utföra uppgifter som säkerhetsvakter, städpersonal och vårdassistenter. Dessutom är AI en stark konkurrent till jobb inom callcenter och grafisk design. Dock tror vissa experter, som Jensen Huang från Nvidia, inte att AI kommer att kunna ersätta människor helt och hållet inom alla yrken. Det finns också yrken, som lärare och sjuksköterskor, som anses svåra att ersätta med AI.

Direktlänk Dela Illvet fördjupade 11 november

Amdocs samarbetar för att optimera stora språkmodeller för generativa AI-applikationer

Amdocs och ett okänt företag har meddelat ett samarbete för att optimera stora språkmodeller (LLMs) för att påskynda införandet av generativa AI-applikationer och tjänster inom telekommunikations- och media-industrin. Samarbetet kommer att anpassa företagsklassade LLMs som körs på okända accelererade databehandlingsenheter som en del av Amdocs amAIz-ramverk. Detta kommer att möjliggöra för kommunikationstjänsteleverantörer att effektivt distribuera generativa AI-användningsfall över hela deras verksamhet. Amdocs kommer att använda okänd molnbaserad AI-superdator och AI-företagsprogramvara för att stödja flexibla införandestrategier.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 8 november

Amdocs och NVIDIA samarbetar för att optimera AI-applikationer och tjänster inom telekom- och media

Amdocs och NVIDIA har meddelat ett samarbete för att optimera stora språkmodeller (LLM) för att påskynda användningen av generativa AI-applikationer och tjänster inom telekom- och media. Samarbetet kommer att anpassa företagsklassade LLM som körs på NVIDIA-accelererad databehandling som en del av Amdocs amAIz-ramverk. Amdocs kommer att använda NVIDIAs DGX Cloud AI-superdator och NVIDIA AI Enterprise-programvara för att stödja flexibla adoptionsstrategier och hjälpa tjänsteleverantörer att enkelt och säkert använda generativa AI-applikationer. Detta samarbete bygger på det tidigare tillkännagivna partnerskapet mellan Amdocs och Microsoft.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

Nvidia och AMD:s VD:ar är släkt

Jensen Huang och Lisa Su, VD:ar för Nvidia och AMD, två av de mest inflytelserika personerna inom global AI-chipindustri, är släkt. Denna koppling uppmärksammades först av Su 2020 och har nyligen detaljerats av Jean Wu, en taiwanesisk genealog. De växte inte upp tillsammans, vilket kan göra det lättare då de nu konkurrerar mot varandra inom en av världens mest iakttagade sektorer. Deras gemensamma familjehistoria har rötter i Taiwan, en ö som alltmer hamnar mellan USA och Kina i kampen om teknisk överlägsenhet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 5 november

Nvidia visar hur AI kan användas för att assistera i chipdesign

Nvidia har visat upp hur AI kan användas inom chipdesign genom att skapa en stor språkmodell som kan fungera som assistent för halvledaringenjörer. Nvidia använder sitt NeMo-ramverk för att anpassa en 43-miljarders parametergrundmodell med data relevant för chipdesign och utveckling. Denna modell förfinades sedan över två träningsrundor. Forskare använde sedan de resulterande ChipNeMo-modellerna för att driva tre AI-applikationer, inklusive ett par liknande ChatGPT och GitHub Copilot. Dessa har skräddarsytts för att leverera output relaterad till en smalare uppsättning data specifika för halvledardesign och utveckling.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 1 november

Kan Big Tech bryta Nvidias monopol på AI-chip?

Nvidia, som haft ett försprång på över ett decennium, har nästan monopol på produktionen av GPU:er, vilka är nyckelprocessorer för AI-applikationer. Den framväxande AI-eran har uppmuntrat globala teknikjättar att designa sina egna chip, men det kommer att dröja länge innan de kan komma i närheten av Nvidia. Sedan AI blev ett buzzword har det varit en rusning att använda det i en mängd applikationer. Vissa av dessa applikationer behöver grafikprocessorer (GPU:er), och bara ett företag dominerar detta område - Nvidia.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 1 november

ServiceNow överträffar förväntningarna men aktiekursen sjunker

ServiceNow, en leverantör av digitala arbetsflödestjänster, överträffade förväntningarna i sin tredje kvartalsrapport för 2023. Bolagets intäkter ökade med 22,7% till 2,29 miljarder dollar, vilket var 20 miljoner dollar över analytikerkonsensus. Trots detta stängde företagets aktier 21% under 698 dollar per aktie den 27 oktober, vilket är deras högsta nivå någonsin för cirka två år sedan. ServiceNow:s aktie har dock stigit med 4,5% sedan de tillkännagav dessa resultat förra onsdagen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 oktober

NVIDIA och Foxconn samarbetar för att utveckla AI-drivna datacenter

NVIDIA, känt för sina lösningar inom GPU-beräkning, har avslöjat sitt samarbete med Hon Hai Technology Group (även känt som Foxconn). Detta partnerskap lovar att utveckla en ny typ av datacenter för att stödja olika applikationer, inklusive digitalisering av tillverkningsprocesser, AI-drivna plattformar för elbilar, robotiksystem och språkbaserade generativa AI-tjänster. Foxconn planerar att utrusta sin globala kundbas med system som drivs av NVIDIAs teknik, vilket möjliggör för dem att etablera sina AI-fabriker. Dessutom överväger Foxconn att etablera sin egen AI-fabrik.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 30 oktober

Konkurrensen ökar för Nvidia när techjättar utvecklar egna AI-chip

Nvidia, ledande inom grafikchips och AI-teknologi, står inför ökad konkurrens då företag som Amazon, OpenAI, Microsoft och Meta börjar utveckla sina egna AI-chip. Nvidia har varit starkt beroende av dessa företag, men nu försöker de minska sitt beroende och öka sin egen förmåga att utveckla AI-teknologi. Trots detta fortsätter Nvidia att utveckla och förbättra sina egna chip, med en uppgraderad version av dess nästa generations super-chip, GH200, på gång. Företagets intäkter hoppade 101% till $13,5 miljarder under det senaste kvartalet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 oktober

Nvidia når marknadsvärde på över en biljon dollar tack vare AI-tillväxt

Nvidia, Wall Streets favoritaktie inom artificiell intelligens, har med sin tillväxt inom generativ AI och rekordresultat för första kvartalet i år, överträffat förväntningarna och blivit en av världens största företag med ett marknadsvärde på över en biljon dollar. Nvidia, som grundades av VD Jensen Huang 1993, har inte alltid varit en stor aktör. Företaget debuterade på aktiemarknaden 1999 och nådde inte en värdering på 10 miljarder dollar förrän 2014. Dess aktier handlades för ett år sedan för cirka 130 dollar, idag handlas de för 410 dollar. Trots framgångarna säger Huang att han inte skulle vilja göra om resan, då det var ´en miljon gånger svårare´ än han förväntade sig.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 22 oktober

Foxconn och Nvidia samarbetar för att skapa ´AI-fabriker´

Enligt senaste källor har världens största kontraktstillverkare av elektronik, Foxconn, och den välkända grafikkretstillverkaren Nvidia inlett ett partnerskap för att skapa ´AI-fabriker´. Detaljerna kring detta projekt har inte bekräftats, men det antyds att fabrikerna kommer att leda till produktion av intelligens, enligt Jenssen Huang, VD för Nvidia. Reuters rapporterar att Foxconn kommer att använda Nvidias chips och programvara för att bygga en ny typ av datacenter. En av användningarna kommer att vara autonoma fordon. Dessa AI-fabriker kommer ständigt att ta emot och studera data från elbilar för att fortsätta lärandeprocessen, vilket på sikt gör dem mer lämpade för transportändamål.

Direktlänk Dela Tech4Gamers fördjupade 21 oktober

Foxconn och NVIDIA samarbetar för att utveckla AI-fabriker

Foxconn, den största producenten av iPhones, samarbetar med världens största chiptillverkare, NVIDIA, för att utveckla artificiella intelligensfabriker. Dessa fabriker, kallade AI-fabriker, är datacenter som kommer att driva en rad applikationer, inklusive digitalisering av tillverknings- och inspektionsarbetsflöden, utveckling av AI-drivna plattformar för elektriska fordon och robotik, och språkbaserade generativa AI-tjänster. Jensen Huang, grundare och VD för NVIDIA, uttryckte sin glädje över att utöka det decennielånga partnerskapet med Foxconn.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 19 oktober

Foxconn ska bygga ´AI-fabriker´ med Nvidia´s chips och programvara

Taiwanesiska Foxconn Technology Group, världens största elektroniktillverkare, kommer att bygga en ny typ av datacenter med hjälp av Nvidia Corp´s chips och programvara för en rad applikationer, inklusive självkörande bilar. Foxconn och Nvidia meddelade detta gemensamt på onsdagen. De kallar dessa datacenter för ´AI-fabriker´. Nvidia, världens mest värdefulla halvledarföretag, sa i ett uttalande att AI-fabrikerna skulle baseras på dess accelererade databehandlingsplattform, inklusive dess nästa generations GH200-superchip som är förbjudet att säljas till Kina. Foxconn presenterade också en ny elektrisk lastbil kallad Model N.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 oktober

Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´

Det mest värdefulla chipföretaget i världen, Nvidia, och iPhone-tillverkaren Foxconn går samman för att bygga så kallade ´AI-fabriker´. De säger att det är en ny typ av datacenter som använder Nvidia-chips för att driva ett ´brett utbud´ av applikationer. Det innefattar utbildning av autonoma fordon, robotplattformar och stora språkmodeller. De senaste exportrestriktionerna från Washington kommer att blockera försäljningen av två högkvalitativa artificiella intelligenschips som Nvidia skapat för den kinesiska marknaden - A800 och H800.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 19 oktober

Hon Hai expanderar sin satsning på elbilar med hjälp av AI

Hon Hai Precision Industry Co, mest känd som tillverkare av Apples iPhone, utökar sin satsning på elbilar (EVs) genom att integrera artificiell intelligens (AI). Vid ett evenemang i Taiwan presenterade Hon Hais ordförande Young Liu och Jensen Huang, VD för AI-chip ledaren Nvidia Corp, ett koncept de kallade en ´AI Factory´. Genom detta skulle företagen samla in data från EVs och använda informationen för att förbättra bilteknologin. Hon Hais EV-enhet, Foxtron, och dess taiwanesiska partner Yulon Motor Co planerar att leverera sina första bilar till kunden Luxgen Motor Co i fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 19 oktober

Stora tekniknyheter: Sårbarhet i Cisco, Stack Overflow sparkar personal, Lenovo lanserar Android-enheter, Nvidia stöder fjärrarbete, Gartner studerar AI

En stor sårbarhet i Ciscos routrar har identifierats och företaget arbetar på en programvaruåtgärd. Stack Overflow har sparkat 28% av sin personal på grund av konkurrens från ChatGPT. Lenovo planerar att lansera en rad företagsinriktade enheter som drivs av Esper Foundation, ett anpassat Android-operativsystem, vilket antyder att Android kan bli en betydande konkurrent till Windows. Nvidia stöder fjärrarbete snarare än att återgå till kontoret, trots att företaget värderas till över $1 biljon. En studie från Gartner avslöjade att 70% av CIO:erna ser generativ AI som revolutionerande, med 55% planerar att använda den inom två år.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 18 oktober

Foxconn och Nvidia bygger ´AI-fabriker´ för självkörande bilar och andra applikationer

Foxconn Technology Group, världens största elektronikkontraktstillverkare, kommer att bygga en ny typ av datacenter med Nvidia Corp:s chip och programvara för olika tillämpningar, inklusive självkörande bilar. De två företagen bygger dessa så kallade artificiella intelligens (AI)-fabriker tillsammans. Nvidia, världens mest värdefulla halvledarföretag, sa att AI-fabrikerna skulle baseras på dess accelererade databehandlingsplattform, inklusive dess nästa generations GH200-superchip som är förbjudet att säljas till fastlandet Kina. Foxconn och Nvidia meddelade i januari ett partnerskap för att utveckla plattformar för autonoma fordon.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 18 oktober

AMD förvärvar Nod.ai för att stärka sin AI-programvaruutveckling

AMD har meddelat att de förvärvar Nod.ai, ett mjukvaruföretag som hjälper till att påskynda utvecklingen av AI på AMD:s hårdvarubibliotek. AMD har tidigare haft brist på programvara i sitt ekosystem, men har nyligen satsat på att minska detta glapp. Nod.ai är en toppbidragsgivare och underhållare av AI-algoritmbibliotek och AMD:s mål med köpet är att förstärka sin egen interna förmåga inom AI-programvaruutveckling, inte bara AI-chips. Kostnaden för köpet har inte avslöjats, men investerare kommer att kunna göra antaganden i kommande kvartal när AMD släpper kvartalsrapporter som inkluderar förvärvsutgifter på sitt kassaflödesuttalande.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 oktober

Artificiell intelligens (AI), och mer specifikt generativ AI, har blivit ett hett ämne på Wall Street. Genom att skapa innehåll baserat på angivna prompts, kan AI-program som ChatGPT generera stora mängder datorprogrammering. Detta innebär att i princip vem som helst kan bli en programmerare, enligt Jensen Huang, VD och medgrundare av NVIDIA Corporation (NVDA). Teknikjättarna Google och Microsoft har också lanserat generativa AI-plattformar. AI-revolutionen kommer att kräva specialiserade datorkretsar, vilket kommer att gynna världens ledande chip-tillverkare, främst NVDA. AI-teknikernas ´kambrianska explosion´ förväntas få AI-investeringsutgifterna att ungefär fördubblas från 2021 års 33 miljarder dollar till 64 miljarder dollar 2025. Trots att det finns stora rikedomar att göra på AI, kan denna uppställning vara början på en bubbla.

Seeking Alpha fördjupade 8 oktober

Meta drar tillbaka AI-modellen Galactica på grund av felaktig information

I november 2022 lanserade Meta och Papers with Code Galactica, en öppen språkmodell för vetenskaplig forskning. Trots att den tränats på en omfattande databas på 48 miljoner vetenskapliga material, togs den ner tre dagar efter lanseringen på grund av att den genererade felaktig information. Galactica kunde skapa falska vetenskapliga artiklar och felaktigt tillskriva dem legitima forskare, samt skapa fiktiva Wiki-artiklar. Trots detta har Meta sedan dess kommit ut med mer exakta modeller, men forskningssamhället väntar på en sammanslagning av GPT-4 och en återupplivning av Galactica.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 6 oktober

Om du investerade i NVIDIA när ChatGPT släpptes, här är hur mycket du skulle ha idag

NVIDIA Corp. är en av de största och mest inflytelserika företagen inom artificiell intelligens (AI), men många människor har ingen aning om vad de gör. NVIDIA har förnyat grafikområdet i över 25 år och har en stark följning bland gamers. Trots sina rötter inom spel, vilket genererade över 9 miljarder dollar förra året, är företagets senaste ökning kopplad till dess tillväxt inom AI-området. NVIDIA driver stora språkmodeller som ChatGPT. NVIDIA:s initiala offentliga erbjudande ägde rum den 22 januari 1999, och det året stängde aktien under 2 dollar per aktie. En investering vid den tiden skulle ha lönat sig fint över åren. ChatGPT:s ursprungliga utgivningsdatum var den 30 november 2022. Den dagen stängde NVIDIA på 169,23 dollar per aktie. Du skulle ha kunnat köpa 5,9 aktier för cirka 1 000 dollar. Ungefär 10 månader senare handlas den till 435,35 dollar per aktie.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 oktober

Nvidias GPU-chip är livsnödvändiga för AI-startups

AI-revolutionen är i full gång, men efterfrågan på dess mest avgörande komponent, GPU-chipet, har lett till att startups undrar hur de kan uppfylla AI:s löften. Generativ AI är beroende av en bokstor halvledare känd som grafikprocessornheten (GPU) - byggd av ett företag, Nvidia. Nvidias VD och grundare Jensen Huang satsade för flera år sedan på att världen snart skulle efterfråga ett kraftfullt chip som vanligtvis används för att skapa videospel, men som också kan bygga AI. Amazon, Intel, AMD och andra försöker hitta egna alternativ till Nvidias produkt, men det kan ta år. Mindre företag måste därför jaga efter Nvidias heliga graal.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 28 september

Nvidia Corporation, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI), har tappat cirka 20% från sin senaste toppnotering på grund av aktiemarknadens korrigering. Företaget förväntas dock drabbas ytterligare innan det blir en attraktiv köpmöjlighet. Nvidia kan bryta igenom kritiskt stöd i intervallet $400-380, vilket kan leda till en snabbare säljoffensiv. Trots detta förblir Nvidia en av de mest lukrativa AI-aktierna globalt. Företagets senaste resultatrapporter var utmärkta och dess framåtblickande P/E-förhållande (2025) är relativt lågt (25 enligt konsensusprognos).

Seeking Alpha fördjupade 26 september

Keen anställer ´gudfader av förstärkningslärande´, siktar på allmän AI runt 2030

John Carmack, legendarisk mjukvaruutvecklare, tror att en allmän konstgjord intelligens (AGI) kan visas för allmänheten runt år 2030. Hans AGI-startup Keen har anställt Richard Sutton, vetenskaplig rådgivare vid Alberta Machine Intelligence Institute. Sutton, som beskrivs av Carmack som ´gudfadern av förstärkningsinlärning´, tror inte att kodning av en AGI är ogenomförbar med nuvarande tekniker, och ser ett mål för 2030 som möjligt för en ´prototyp AI att visa livstecken´. Trots att Keens team och finansiering är små jämfört med större AI-företag, tror Sutton och Keen-teamet att de kan bidra till utvecklingen av AGI.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 26 september

Stora teknikföretag satsar på AI: Amazon uppgraderar Alexa, Google utökar Bard, Nvidia siktar på Indien

Artificiell intelligens (AI) har varit populär under året, med stora namn inom teknikindustrin som deltar. Generativ AI, som kan skapa original output, hantera repetitiva uppgifter, utföra forskning och till och med skriva kod, har sett framsteg 2023. Amazon har uppgraderat sin röstkontrollerade digitala assistent Alexa med generativ AI. Google har lanserat generativ AI, kallad Bard, som kan användas tillsammans med en mängd Google-produkter och tjänster. Nvidia, ledare inom grafikprocessorer (GPU), har uttryckt intresse för att utöka sin relation med Indien, som nyligen överträffade Kina i befolkning och kan bli ´en av de största AI-marknaderna i världen´.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

AI-nyheter: Alexa blir mer pratsam, Indien kan bli nästa stora AI-marknad, författare stämmer OpenAI

Amazon har uppdaterat Alexa för att bli mer konversationsvänlig. Nvidia´s VD, Jensen Huang, tror att Indien kan bli nästa stora AI-marknad. Författare som George RR Martin och John Grisham stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång. Microsoft 365 Copilot, en AI-assistent för Office-appar, har testats av cirka 600 företag. Tom Inglesby från Johns Hopkins Center för Health Security betonar behovet av reglering för att säkerställa att AI inte skapar något farligare än vad som redan finns i naturen. Aether, ett verktyg för kapitalförvaltning, har problem med inkonsekventa ESG-mått. Salesforce´s AI-assistent, Einstein Copilot, kommer snart att interagera mer med kunder. Google´s Bard AI chatbot har introducerat en funktion för faktakontroll.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 23 september

AI-sektorn blomstrar 2023, Nvidia och NXP Semiconductors i fokus

Tekniksektorn upplever en boom 2023, särskilt inom artificiell intelligens (AI). Chipdesignern Nvidia har mer än tredubblat sitt aktiepris under de senaste 52 veckorna och nått en marknadsvärdering på över en biljon dollar. Trots framgången kan det vara dags att realisera några av vinsterna då en prisjustering kan vara förestående. NXP Semiconductors, en holländsk-texansk halvledarjätte, kan vara ett alternativ till Nvidia. Trots att NXP inte allmänt förknippas med AI, har företaget flera tillvägagångssätt inom området, bland annat genom sina mikrokontroller som ofta används inom edge computing. Trots företagets starka ställning på flera långsiktiga marknader har aktien inte följt AI-trenden med ett skenande språng. Aktiepriset har ökat med modesta 23% 2023, och föll med 31% 2022. Trots detta levererar NXP försäljning och vinster långt över analytikernas förväntningar och sätter optimistiska prognoser för kommande rapporter. NXP:s aktier värderas till 3,9 gånger försäljningen och 21 gånger det fria kassaflödet, jämfört med Nvidias värdering på 32,2 gånger försäljningen och 102 gånger det fria kassaflödet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 september

Nvidia och Indien satsar på att snabba upp landets AI-uppgång

Nvidia och Indien har gemensamt intresse av att påskynda Indiens framsteg inom AI. Under en femdagars resa till Indien besökte Nvidias VD Jensen Huang fyra städer och hade ett enskilt samtal med premiärminister Narendra Modi om AI-sektorn. Nvidia ser Indien som en sällsynt möjlighet, då landet kan bli en källa till AI-talang, en plats för chipproduktion och en marknad för Nvidias produkter. Indien har ambitioner att öka elektronikproduktionen och använda AI för att stödja sin digitala ekonomi. Landet investerar miljarder i bidrag för att upprätta infrastruktur för chipproduktion för att locka företag som Nvidia.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 september

Infosys och Nvidia utvidgar sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg

Infosys Ltd. och Nvidia Corp. har utvidgat sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg för företag, vilket är ännu ett satsning på Indien för det amerikanska företaget vars chip driver ChatGPT. Det utvidgade samarbetet förenar Nvidia AI Enterprise och Infosys Topaz, en AI-tjänstesvit som introducerades tidigare i år. Detta kommer att möjliggöra för Indiens näst största IT-tjänsteföretag att skapa erbjudanden som kunder kan adoptera för att integrera generativ artificiell intelligens i sina företag. Infosys planerar också att inrätta ett Nvidia Centre of Excellence för att utbilda och certifiera 50 000 anställda på Nvidias AI-teknik.

Direktlänk Dela BQ Prime fördjupade 20 september

Infosys och NVIDIA utökar samarbetet för att driva produktivitetsökningar med generativ AI

Infosys, en global ledare inom digitala tjänster och konsultationer, meddelade att de har utökat sitt strategiska samarbete för att hjälpa företag över hela världen att öka produktiviteten med generativa AI-applikationer och lösningar. Det utvidgade alliansen kommer att föra NVIDIA AI Enterprise-ekosystem till Infosys Topaz, en AI-första uppsättning av tjänster, lösningar och plattformar som använder generativa AI-teknologier. Dessutom planerar Infosys att inrätta ett NVIDIA Center of Excellence, där det kommer att utbilda och certifiera 50 000 av sina anställda på NVIDIA AI-teknologi.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 20 september

Infosys och Nvidia utvidgar sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg

Infosys Ltd. och Nvidia Corp. har utvidgat sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg för företag. Det utvidgade samarbetet innebär att Nvidia AI Enterprise och Infosys Topaz kommer att samarbeta. Detta kommer att möjliggöra för Indiens näst största IT-tjänsteföretag att skapa erbjudanden som kunderna lätt kan anta för att integrera generativ artificiell intelligens i sina verksamheter. Infosys planerar också att inrätta ett Nvidia Centre of Excellence för att utbilda och certifiera 50 000 anställda på Nvidias AI-teknologi. Företagen kommer också att undersöka möjligheten att bygga AI-lösningar för 5G, cybersäkerhet och energiomställning.

Direktlänk Dela BQ Prime fördjupade 20 september

Intel CEO förespråkar AI på lokala PC:er, avslöjar kommande processorer och projekt

Intel VD Pat Gelsinger talade under företagets Innovation-konferens om att driva stora språkmodeller och andra maskininlärningsarbetsbelastningar, som Llama 2 eller Stable Diffusion, lokalt, privat och säkert på användares egna datorer. Han berömde arbetet som OpenAI:s VD Sam Altman, Microsofts CTO Kevin Scott och Nvidia-chefen Jensen Huang gör med AI, men argumenterade för att den större möjligheten ligger i att tillåta dessa modeller att köras lokalt och privat på användarnas egna datorer. Gelsinger visade upp olika AI-förstärkta appar som kör på Intels OpenVINO-plattform med företagets hårdvara. Han avslöjade också att Intels Meteor Lake och femte generationens Emerald Rapids Xeons inte kommer att anlända förrän den 14 december tidigast. Dessutom kommer Intels Sierra Forest Xeon SP att anlända 2024 med 288 energieffektiva CPU-kärnor, eller E-kärnor, kodnamn Sierra Glen.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 20 september

Teknikindustrititaner diskuterar AI-reglering med amerikanska senatorer

I onsdags höll amerikanska senatorer ett stängt möte i Washington, DC, med nästan två dussin teknikindustrititaner för att diskutera framtiden för AI. Trots att över 60 senatorer var närvarande, fick de inte tala eller räcka upp handen. Bland de närvarande fanns Elon Musk, Bill Gates, Satya Nadella, Mark Zuckerberg, Sam Altman, Sundar Pichai och Jensen Huang. Alla var eniga om att den federala regeringen måste ingripa för att reglera AI. Senator Elizabeth Warren kritiserade mötet för att vara kontraproduktivt för lagstiftning.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 19 september

Elon Musk uppmanar till AI-reglering efter möte med teknik-CEO:ar och lagstiftare

Tesla CEO Elon Musk efterlyser en amerikansk ”domare” för artificiell intelligens (AI) efter att han och andra teknik-CEO:ar, inklusive Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, träffade lagstiftare på Capitol Hill för att diskutera AI-reglering. Musk menade att en reglerare behövs för att säkerställa säker användning av AI. Zuckerberg uppmanade till att amerikanska företag ska sätta standarden i samarbete med regeringen. Över 60 senatorer närvarade och det fanns generell överenskommelse om behovet av statlig reglering av AI.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 17 september

AI Insight Forum: Teknikmiljardärer diskuterar AI-reglering bakom stängda dörrar

Det senaste AI Insight Forum, som hölls på Capitol Hill, samlade teknikindustrins tyngsta namn, inklusive Elon Musk och Bill Gates, för att diskutera framtiden för AI och särskilt frågan om ´AI-reglering´. Evenemanget var inte öppet för allmänheten eller media, vilket väcker frågor om vilka kritiska eller kontroversiella diskussioner som ägde rum bakom stängda dörrar. New York-senatorn Chuck Schumer kallade mötet för ett ´mycket produktivt första AI Insight Forum´ och påpekade att uppgiften framåt är en svår en. Kongressen siktar på att anta en tvärpolitisk AI-lagstiftning inom det närmaste året som syftar till att mildra problemen med AI-risker.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 17 september

Googles kommande AI-verktyg kan vara 20 gånger kraftigare än konkurrenterna, enligt SemiAnalysis

Forskning utförd av SemiAnalysis visar att Googles kommande generativa AI-verktyg är fem gånger kraftigare än de mest avancerade GPT-4-modellerna på marknaden. Forskarna förutspår att Googles AI-verktyg kan vara upp till 20 gånger kraftigare än ChatGPT vid utgången av 2024. Trots att Google tidigare tycktes ligga efter i AI-racet, har företaget nu ökat sina AI-investeringar avsevärt. Detta tillskrivs Googles enorma finansiella resurser. SemiAnalysis tror dock att Google kanske inte vill göra sin nya Gemini-modell offentligt tillgänglig för att undvika att begränsa sin kreativitet eller befintliga affärsmodell.

Direktlänk Dela TechCity fördjupade 16 september

OpenAIs Chatbot ChatNotChatGPT upplever ännu ett stort driftstopp

Chatboten ChatNotChatGPT från OpenAI drabbades av ännu ett stort driftstopp, vilket var det andra på lika många veckor. Driftstoppet inträffade samtidigt som teknikchefer samlades i Washington för att diskutera AI:s framtid. Sam Altman, VD för OpenAI, var närvarande vid mötet. OpenAI har också sett en minskning av användartrafiken för ChatGPT under de senaste månaderna. Den senaste stora driftstoppet inträffade den 31 augusti. Dessutom har ChatGPT förlorat sin titel som den snabbast växande appen i historien, en titel som nu innehas av Threads.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 15 september

Kritik mot AI Insight Forum för brist på teknisk expertis och könsbalans

Amerikanske senatorn Chuck Schumer anordnade ett ´AI Insight Forum´ om potentiell AI-reglering, med deltagare som Elon Musk, Bill Gates, Mark Zuckerberg och Jensen Huang från Nvidia. Av de 22 inbjudna var 14 VD:ar, vilket ledde till kritik om bristen på teknisk expertis. Dr. Margaret Mitchell från AI-plattformen Hugging Face uttryckte oro över bristen på tekniskt kunniga kvinnor på mötet. Av de 22 inbjudna var endast sju kvinnor, varav inte alla hade tekniska roller inom AI. Trots kontroverserna deltog över 60 senatorer i mötet. Senator Mike Rounds påpekade att processen att utarbeta lämplig lagstiftning skulle ta tid.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 15 september

Flera är pessimistiska mot AI trots optimism från Big Tech

En ny undersökning visar att de flesta människor inte är lika optimistiska angående artificiell intelligens (AI) som Big Tech och dess ledare. Trots att OpenAI-chefen Sam Altman har talat om de många hot som AI utgör och vikten av att reglera hans snabbt växande bransch, anser han att fördelarna med de verktyg de hittills har använt överväger riskerna. OpenAI har flera gånger uttryckligen sagt att de strävar efter att skapa artificiell allmän intelligens (AGI), AI som generellt är mer intelligent än människor. Trots skepticism från många experter som inte tror att AGI någonsin kommer att vara möjligt, är OpenAI övertygade om att skapandet av AGI kan stimulera ekonomin och låta mänskligheten blomstra ´till en grad som är omöjlig för någon av oss att visualisera än´. Enligt en ny undersökning av Institute for AI Policy anser dock majoriteten av människor motsatsen när det gäller AI. 71% av de tillfrågade sade att de potentiella riskerna med AI är större än dess potentiella fördelar; utvecklare bör ´fela på säkerhetssidan´.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 14 september

Meta utvecklar konkurrent till OpenAI:s GPT-4

Mark Zuckerbergs Meta utvecklar en ny stor språkmodell (LLM) som kommer att konkurrera med OpenAIs GPT-4. Den nya AI-modellen planeras lanseras 2024 och kommer att vara ”flera gånger mer kraftfull” än LLama 2. Meta har redan LLama 2, en stor språkmodell (LLM). Teknikjätten har ännu inte släppt sin egen AI-chatbot, utan har valt en öppen källkodsmodell - i princip B2B jämfört med OpenAIs B2C-affärsmodell. OpenAI:s VD Sam Altman fokuserar på den publika chatbot-verktyget, tillgängligt för slutanvändaren via webbläsare eller ChatGPT-appen.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 14 september

Tech-ledare diskuterar behovet av AI-reglering på forum

Ledare inom teknikindustrin, inklusive Meta-VD Mark Zuckerberg, OpenAI-VD Sam Altman, Microsoft-VD Satya Nadella, Nvidia-president Jensen Huang, Google-VD Sundar Pichai och X-stol Elon Musk, deltog i ett AI Insight Forum organiserat av Senatens majoritetsledare Chuck Schumer. Diskussionerna fokuserade på behovet av reglering som balanserar innovation och säkerhet inom AI. Zuckerberg betonade vikten av att bygga in skydd i AI-modeller och att alla aktörer bör samarbeta för att minimera riskerna och maximera fördelarna med AI. Musk föreslog att regeringen behöver en federal tillsynsmyndighet för AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar tillsynslagstiftning för AI i stängd senatsforum

Under ett stängt senatsforum i Washington diskuterade ledare inom teknikbranschen möjliga lagstiftningsåtgärder för tillsyn av artificiell intelligens (AI). Bland deltagarna fanns några av branschens största namn, inklusive Meta´s Mark Zuckerberg, X och Tesla´s Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Musk uppgav att det fanns en stark konsensus om att viss reglering behövs. Vissa senatorer kritiserade dock det privata mötet och menade att teknikledare borde vittna offentligt.

Direktlänk Dela Dakota Radio Group News fördjupade 13 september

Huawei utmanar NVIDIA och Apple med tekniska framsteg och strävar efter teknologisk självständighet för Kina

Huawei framträder snabbt som en stark rival till industrigiganterna NVIDIA och Apple inom teknologilandskapet. Företaget har nyligen uppgraderat sina GPU-funktioner, vilket nu sägs vara jämförbara med NVIDIAs A100 GPU:er. Detta har möjliggjort för det kinesiska AI-företaget iFlytek att offentliggöra sin Spark AI-modell. Huawei har även utvecklat en 7-nanometer processor i samarbete med Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), som är ryggraden i deras senaste telefon, Mate 60 Pro. Med de nyligen införda amerikanska sanktionerna mot NVIDIAs chipexport till Kina, har landet intensifierat sina ansträngningar att minska beroendet av amerikanska företag.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-skydd med USA:s senat

Den högsta demokraten i USA:s senat har bjudit in teknikledare, inklusive Tesla-VD Elon Musk, Meta Platforms-VD Mark Zuckerberg och Alphabet-VD Sundar Pichai, till Capitol Hill på onsdag för ett stängt forum om hur kongressen bör sätta upp skydd för artificiell intelligens (AI). Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet efter lanseringen av OpenAIs ChatGPT. Lagstiftare vill ha skydd mot potentiellt farliga deepfakes, valstörningar och attacker på kritisk infrastruktur.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-säkerhet på Capitol Hill

USA:s högsta demokrat i senaten har kallat teknikledare, inklusive Tesla CEO Elon Musk, Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, till Capitol Hill för ett stängt forum om hur kongressen ska ställa in AI-säkerhet. Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken. Andra förväntade deltagare inkluderar OpenAI CEO Sam Altman, Nvidia CEO Jensen Huang, Microsoft CEO Satya Nadella och IBM CEO Arvind Krishna. Schumer vill att deltagarna ska diskutera ´varför kongressen måste agera, vilka frågor man ska ställa och hur man bygger en konsensus för säker innovation´.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 13 september

Teknikledare samlas för att diskutera AI med lagstiftare i Washington

Elon Musk från X, Tesla och SpaceX, Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Sundar Pichai från Google, Satya Nadella från Microsoft och Jensen Huang från Nvidia är några av de teknikledare som ska diskutera artificiell intelligens (AI) med lagstiftare i Washington. Mötet är organiserat av senator Chuck Schumer och är det första i en serie av kurser om AI för lagstiftare. Mötet är också en möjlighet för teknikledarna att påverka AI:s riktning. Schumer har sagt att ´detta är ett alla-händer-på-däck-ögonblick för kongressen´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 september

Londonbaserat AI-startup når värdering på $100 miljoner ett år efter grundande

Mati Staniszewski, grundare av det London-baserade AI-startupföretaget ElevenLabs, har sett företagets värdering stiga till $100 miljoner bara ett år efter dess grundande. ElevenLabs genererar automatiskt ljud för att dubba filmer från engelska till andra språk. Trots att AI-tekniken för inte så länge sedan var begränsad till science fiction, har den nu tagit en central roll i affärsvärlden. Stora investerare har investerat tiotals miljarder pund i tekniken. Företag som kan visa att de spelar en viktig roll i AI:s tillväxt gör det också mycket bra. I London har miljarder pund investerats sedan förra året, vilket har lett till att staden anses vara den näst största inom industristartups, efter Silicon Valley.

Direktlänk Dela Evening Standard fördjupade 12 september

Senator Chuck Schumer inbjuder ledare från Big Tech till AI Insight Forum

Senator Chuck Schumer har bjudit in ledande personer från Big Tech till ett AI Insight Forum i Washington, DC, den 13 september. Mötet kommer att fokusera på utmaningar och möjligheter kring reglering av artificiell intelligens (AI). Deltagarna inkluderar branschjättar som Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Satya Nadella från Microsoft, Sundar Pichai från Alphabet/Google, Elon Musk från Tesla och Jensen Huang från Nvidia. Schumer betonar vikten av tvåpartidiskussioner, med tanke på komplexiteten i att lagstifta om AI och behovet av att inte ignorera teknikens inverkan.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

Googles AI-modell Gemini förväntas överträffa GPT-4-modeller

Googles kommande generativa AI-modell, Gemini, rapporteras överglänsa de mest avancerade GPT-4-modellerna på marknaden. Detta enligt SemiAnalysis, ett halvledarforskningsföretag, som förutser att Gemini vid slutet av 2024 kan uppvisa en chockerande 20-faldig ökning i styrka jämfört med ChatGPT. Google´s Gemini AI har framträtt som en stark konkurrent inom artificiell intelligens, vilket har förvånat branschexperter och observatörer. Rapporten spekulerar också att Google kan tveka att göra sin Gemini-modell offentligt tillgänglig på grund av potentiella konsekvenser för företagets kreativitet och etablerade affärsmodeller.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

Nvidias VD Jensen Huang möter Indiens premiärminister

Nvidia VD Jensen Huang har nyligen haft ett möte med Indiens premiärminister Narendra Modi. Detta möte kan vara en ledtråd till förhoppningar om att göra Indien till en ny chip-tillverkning nav.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 5 september

Nvidias resa från spelförstärkare till AI- och metaversumaktör

Nvidia, en gång en nischad chiptillverkare, har genomgått en resa från att vara en accelerator av datorspel till att bli en möjliggörare av artificiell intelligens (AI) och det industriella metaversum. Företagets börsvärde ökade till över en biljon dollar efter att ha rapporterat starka resultat för tremånadersperioden fram till 30 april 2023 och förutspådde att försäljningen kunde öka med 50 procent under det följande räkenskapsåret. Trots att företaget kortvarigt föll ur biljonklubben, förutspådde investmentbanken Morgan Stanley att Nvidias värde kunde fortsätta att stiga med ytterligare 15 procent innan året är slut.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 5 september

Indiens premiärminister diskuterar AI-potential med Nvidias VD

Indiens premiärminister Narendra Modi har haft ett möte med Nvidias president och grundare, Jensen Huang. De diskuterade Indiens potential inom AI-världen. Huang uppskattade de framsteg Indien har gjort inom detta område och var också positiv till Indiens talangfulla ungdom. Nvidia, baserat i Kalifornien, designar, utvecklar och marknadsför tredimensionella grafikprocessorer och relaterad programvara. Företaget nådde nyligen en marknadsvärdering på 1 biljon dollar.

Direktlänk Dela BQ Prime fördjupade 5 september

Walmart inför generativ AI för anställda, Nvidia rapporterar starka resultat

Walmart har meddelat att de rullar ut en generativ AI-app till 50 000 anställda utanför butiken. Appen kombinerar data från Walmart med stora språkmodeller från tredje part och kan hjälpa anställda med en rad uppgifter. Denna typ av implementering driver efterfrågan på grafiska processorer (GPU:er) som behövs för att träna kraftfulla djupinlärningsmodeller. Nvidia, den dominerande leverantören av dessa GPU:er, rapporterade nyligen imponerande intäkter för deras senaste kvartal. Google och Nvidia har också meddelat ett partnerskap där Googles molnkunder kommer att få större tillgång till teknik som drivs av Nvidias GPU:er.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 4 september

AI-industrins koldioxidavtryck: Jättebolag strävar efter energieffektivitet

Världens datacenter, som är grunden för vår digitala existens, förväntas växa ännu mer med framväxten av artificiell intelligens (AI). Forskning uppskattar att IT-industrin kan använda 20% av all producerad elektricitet till 2025 och släppa ut upp till 5,5% av världens koldioxidutsläpp. Detta ställer frågor om industrins koldioxidavtryck. Arun Iyengar, VD för Untether AI, en specialiserad chip-tillverkare, betonar att AI kan användas för att förbättra klimatkraven eller ignorera dem och stå inför konsekvenserna inom ett decennium eller så. Stora molnföretag försäkrar att de är engagerade i att vara så energieffektiva som möjligt. Amazon Web Services lovar att vara koldioxidneutrala till 2040 medan Microsoft har lovat att vara koldioxidnegativa till 2030.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 4 september

Artificiell intelligens kan stå för 20% av all elproduktion och 5,5% av världens koldioxidutsläpp till 2025

Världens cirka 8 000 datacenter, som utgör grunden för vår digitala existens, beräknas växa ytterligare med utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Forskning uppskattar att IT-industrin till 2025 kan använda 20 procent av all producerad el och stå för upp till 5,5 procent av världens koldioxidutsläpp. Denna framväxt av AI ställer frågor om industrins koldioxidavtryck. Arun Iyengar, VD för Untether AI, menar att AI kan användas på sätt som förbättrar klimatkraven, annars kan vi stå inför konsekvenserna inom ett decennium. Omvandlingen av världens datacenter till AI-redo pågår redan.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 3 september

Generativ AI, som genererar innehåll, bilder, musik och kod likt människor, men snabbare och mer exakt, är utformad för att hjälpa företag att bli mer effektiva och främja innovation. Men det finns en kostnad, både ekonomiskt och miljömässigt. Inference, processen som AI-modeller använder för att analysera ny data baserad på den intelligens som lagrats i deras artificiella neuroner, är den mest energikrävande och kostsamma praxisen inom AI-modellbyggnad. Balansen som behöver uppnås är att implementera mer hållbara lösningar utan att äventyra kvalitet och genomströmning. Generativ AI och stora språkmodeller (LLM) kan ha allvarliga miljökonsekvenser. Datorkraften och energiförbrukningen som krävs leder till betydande koldioxidutsläpp. Det finns begränsade data om koldioxidavtrycket för en enda gen AI-fråga, men vissa analytiker föreslår att det kan vara fyra till fem gånger högre än det för en sökmotorfråga. En uppskattning jämförde den elektriska förbrukningen av ChatGPT som jämförbar med den för 175 000 människor. Trots viss övertygande forskning och påståenden är bristen på konkreta data när det gäller gen AI och dess koldioxidutsläpp ett stort problem och något som måste rättas till om vi ska driva förändring. Organisationer och datacenter som värd för gen AI-modeller måste också vara proaktiva när det gäller att ta itu med miljöpåverkan. Genom att prioritera mer energieffektiva datorkonstruktioner och hållbara metoder kan företagsimperativ stämma överens med stödinsatser för att begränsa klimatförsämring.

VentureBeat fördjupade 3 september

Världens datacenter förbereder sig för AI, men miljöpåverkan oroar

Omställningen av världens datacenter för att bli AI-beredda pågår för fullt, men detta kan innebära att IT-industrin år 2025 kan använda 20% av all producerad elektricitet och stå för upp till 5,5% av världens koldioxidutsläpp. Arun Iyengar, VD för Untether AI, påpekar att AI kan användas för att förbättra klimatkraven eller ignoreras, vilket kan leda till konsekvenser om ett decennium. Nvidia, AI-chipjätten, tillhandahåller processorer som är nödvändiga för träning, men de förbrukar fortfarande mycket ström. Stora molnföretag som Amazon Web Services och Microsoft har lovat att bli koldioxidneutrala respektive koldioxidnegativa till 2040 respektive 2030.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 3 september

VMware och NVIDIA utvecklar gemensamt en generativ AI-plattform

VMware, en leverantör av multi-cloud-tjänster, och NVIDIA, en tillverkare av högpresterande grafikprocessorer (GPU:er), har gemensamt utvecklat en plattform anpassad för att utnyttja artificiell intelligens (AI), speciellt utformad för företagsapplikationer. VMware Private AI Foundation-plattformen, byggd på VMware Cloud Foundation och NVIDIA AI Enterprise-programvara, kommer att möjliggöra för företag att anpassa modeller och köra generativa AI-applikationer. Plattformen förväntas inkludera integrerade AI-verktyg som gör det möjligt för företag att exekvera beprövade modeller utbildade på deras privata data på ett kostnadseffektivt sätt.

Direktlänk Dela Backend News fördjupade 2 september

Google Cloud försöker minska avståndet till Amazon Web Services och Microsoft Azure

Google Cloud, som omsatte 8 miljarder dollar i Q2 2023, lanserade en rad verktyg och infrastruktur för generativ AI vid Google Cloud Next 2023. De ingick också ett viktigt samarbete med NVIDIA för dess GPUs och andra AI-verktyg och tjänster. Google Cloud lanserade över ett dussin nya innovativa AI-infrastrukturverktyg och andra utvecklings- och analysverktyg. Generativ AI var också ett centralt tema vid Google I/O 2023-konferensen, där företaget presenterade PaLM 2, uppdaterade Bard och tillkännagav AI-integrerad sökning, Android Studio, Play Store, Workspace, Maps och mer. Google replikerar nu vad de gjorde med konsumentcentrerade produkter och tjänster på Google I/O med företagskunder.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 1 september

AI21 Labs blir ny israelisk unicorn efter att ha värderats till 1,4 miljarder dollar

AI21 Labs, ett israeliskt startup-företag inom natural language processing (NLP), har värderats till 1,4 miljarder dollar efter att ha samlat in 155 miljoner dollar i sin senaste finansieringsrunda. Rundan leddes av Walden Catalyst, Pitango, SCB10X, b2venture, Samsung Next och AI21:s medgrundare Prof. Amnon Shashua. Pengarna kommer att användas för att utöka företagets räckvidd och finansiera forskning och utveckling. AI21 Labs har hittills samlat in totalt 283 miljoner dollar från investerare.

Direktlänk Dela The Times of Israel fördjupade 31 augusti

AI21 Labs säkrar 155 miljoner dollar i Series C-finansiering

AI21 Labs, baserat i Tel Aviv, Israel och ledande inom stora språkmodeller (LLM), har bekräftat att de har stängt en Series C-finansiering på 155 miljoner dollar för att påskynda tillväxten av sina textbaserade generativa AI-tjänster för företag. Företaget är nu värderat till 1,4 miljarder dollar. Investerare i rundan inkluderar Walden Catalyst, Pitango, SCB10X, b2venture, Samsung Next och Prof. Amnon Shashua, med deltagande från Google och Nvidia. AI21 ses ofta som en rival till OpenAI.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 30 augusti

Google Cloud betonar AI i dess senaste molnuppdateringar och samarbeten

Google LLC:s årliga sammankomst, Google Cloud Next, inleddes med ett tydligt budskap: ”Det gamla sättet blir gammalt. Det nya sättet använder AI”. Google Cloud presenterade en rad förbättringar för sin plattform med artificiell intelligens i centrum, inklusive nya verktyg för BigQuery Studio och Duet AI, virtuella maskiner och dess Vertex-kluster av molntjänster för att bygga maskininlärningsmodeller och anpassa analys. Dessutom meddelade Google ett samarbete med Nvidia Corp., där Google’s PaxML för att bygga stora språkmodeller kommer att möjliggöra att utvecklare använder chipmakarens hårdvara. Nvidia´s H100 och A100 Tensor Core GPUs kommer nu att hjälpa till att driva Googles PaxML. Google Cloud meddelade också att det kommer att kombinera sin integrerade öppna data-moln baserat på SAP Datasphere med Vertex AI för att möjliggöra nya generativa AI-funktioner för SAP SE-kunder. AI21 Labs Ltd. meddelade också ett samarbete för att påskynda modellträning och inferens genom att erbjuda generativa AI-funktioner ovanpå Googles BigQuery-motor.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 30 augusti

Nvidia-aktier når rekordhögt efter partnerskap med Google

Nvidias aktier steg med 4,2% på tisdagen och stängde på ett rekord, efter att chip-tillverkaren meddelat ett samarbete med Google som kan utöka distributionen av dess artificiella intelligens-teknologi. Aktien har nu stigit med 234% under 2023, vilket gör den till den bästa presteraren i S&P 500. Meta, Facebooks moderbolag, är andra i indexet, upp 148%. Nvidia´s verksamhet blomstrar eftersom dess grafikprocessorer används av molnföretag, statliga organ och startups för att träna och distribuera generativa AI-modeller. Genom partnerskapet med Google kommer Googles molnkunder att ha större tillgång till teknik som drivs av Nvidias kraftfulla H100 GPU:er.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 augusti

NVIDIA och Google Cloud samarbetar för att erbjuda nästa generations AI-infrastruktur

NVIDIA och Google Cloud har gått samman för att erbjuda den senaste infrastrukturen för nästa generations AI-beräkningsarbetsbelastningar, inklusive generativ AI och datavetenskap. De nya hård- och mjukvaruintegrationerna använder samma NVIDIA-teknik som Google DeepMind och Google forskningsteam har använt under de senaste två åren. Google Clouds ramverk för att bygga massiva stora språkmodeller (LLMs), PaxML, är nu optimerat för NVIDIA-besleunigad databehandling. PaxML gör det nu möjligt för utvecklare att använda H100 och A100 Tensor Core GPUs för avancerade och fullt konfigurerbara experiment och skalning. NVIDIA och Google har en lång historia av samarbete och dessa nya integrationer är de senaste i raden.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 29 augusti

Världsledande techföretagsledare möts för att diskutera AI

Ledare för flera globala techföretag kommer att delta i ett stängt möte om artificiell intelligens (AI) i september. Mötet organiseras av den demokratiska senatsledaren Chuck Schumer. Bland de bekräftade deltagarna finns Mark Zuckerberg (Meta), Sam Altman (Open AI), Jensen Huang (Nvidia), Satya Nadella (Microsoft), Sundar Pichai (Alphabet) och Elon Musk (Tesla, Space X, Neuralink). Representanter för civilrättsgrupper och kreativa grupper kommer också att delta. Mötet är en del av Schumers arbete med att reglera AI-industrin. Slutsatserna kommer att redovisas efter mötet.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 29 augusti

Kina engagerar sig i utvecklingen av AI-chips trots USA:s sanktioner

Jensen Huang, grundare och VD för NVIDIA, varnade USA:s regering för att underskatta Kinas engagemang i utvecklingen av GPU:er. Joe Bidens regering har förbjudit NVIDIA att sälja sina mest avancerade AI-chips, A100 och H100, till kinesiska företag. Som ett svar har NVIDIA modifierat dessa GPU:er för att uppfylla de krav som USA:s regering ställer, vilket resulterat i A800 och H800-chipsen. Huang förutser att Kina på medellång sikt kommer att utveckla egna processorer för AI-applikationer och djupinlärning. Kinesiska företag som MetaX, Biren Technology, Moore Threads, Innosilicon, Zhaoxin, Iluvatar CoreX, DenglinAI och Vast AI Tech utvecklar redan egna hårdvarulösningar för AI.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 29 augusti

Schumer samlar toppchefer för AI-forum

I september kommer senatsmajoritetsledaren Charles E. Schumer att samla högsta teknikchefer, inklusive Tesla VD Elon Musk, Meta VD Mark Zuckerberg och OpenAI VD Sam Altman, för ett forum om AI-policy. Schumer har tidigare antytt planer för ´AI Insight Forums´, som han säger kommer att vara grunden för hans ansträngningar att utforma tvärpolitisk lagstiftning för att hantera riskerna med artificiell intelligens. Gästlistan för det första forumet, planerat till den 13 september, inkluderar många av de mest inflytelserika cheferna inom AI, inklusive Google VD Sundar Pichai, Nvidia VD Jensen Huang, tidigare Google VD Eric Schmidt och Microsoft VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 29 augusti

Teknikledare träffar lagstiftare för att diskutera AI-regler

Ledare för Google, OpenAI, Microsoft och andra företag kommer att träffa lagstiftare den 13 september för att inleda lyssningssessioner som kan forma regler för AI i USA. Senator Chuck Schumer från New York planerar att inleda en serie lyssningssessioner nästa månad om reglering av artificiell intelligens med Elon Musk från Tesla, Sundar Pichai från Google, Sam Altman från OpenAI och Satya Nadella från Microsoft. Sessionerna syftar till att utbilda kongressmedlemmar om riskerna med AI, inklusive jobbförluster, spridning av desinformation och stöld av immateriella rättigheter. Mötet kommer också att inkludera medlemmar från medborgarrätts- och arbetsgrupper samt den kreativa gemenskapen.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 29 augusti

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden med över 70% marknadsandel

Naveen Rao, neurovetenskapsman och teknikentreprenör, försökte en gång konkurrera med Nvidia, världens ledande inom artificiell intelligens (AI) chips. Hans lilla företag – som senare köptes upp av Nvidia – arbetade med chips som skulle ersätta Nvidias grafikprocessorer. Efter att ha lämnat Intel för att driva ett litet mjukvaruföretag, MosaicML, jämförde Rao Nvidias chips med konkurrenternas. Han upptäckte att Nvidia skiljt ut sig genom att skapa en stor gemenskap av AI-programmerare som ständigt innoverade med företagets teknologi. Nvidia har på ett decennium fått en nästan oöverkomlig ledning inom produktion av chips för komplexa AI-uppgifter. Företaget har mer än 70% av marknaden, enligt forskningsföretaget Omdia. Dess marknadsvärde har överstigit 1 biljon dollar, mer än någon annan chipmaker.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 25 augusti

Nvidia överträffar förväntningarna, ökar investerarnas intresse för AI

Nvidia (NVDA), en jätte inom datacenter och spel, ökar investerarnas intresse för artificiell intelligens. Nvidia slog återigen höga förväntningar och vägledde högre. Över två dussin analytiker höjde prisprognoserna på Nvidia-aktien efter rapporten. ´Investerare känner nu tydligt att denna AI-efterfrågan är lika verklig som någon tekniktrend vi sett de senaste 30 åren,´ skrev Wedbush-analytikern Dan Ives den 24 augusti. Ives hävdade att AI-utgifterna är verkliga och omvandlande, inte hype. Han nämnde Nvidia och Microsoft (MSFT) som nyckelaktörer. Tidigare i augusti avtäckte Nvidia sin nästa generations AI-superchip: GH200, som kommer nästa år. Nvidia utnyttjar den framväxande marknaden för generativ AI. Generativ AI kan skapa innehåll, inklusive skrivna artiklar, från enkla fraser genom att analysera stora mängder data. Det kan också skriva programmeringskod. Nvidia-aktien nådde en rekordhög nivå under dagen men slutade på sessionens lägsta nivåer. Nvidia förblir över det 21-dagars exponentiella glidande medelvärdet. Nvidia-aktien bröt en kortsiktig trendlinje den 21 augusti, och rensade även det kortsiktiga höga 452,68. Under normala omständigheter skulle någon av dessa rörelser tjäna som en tidig köppunkt. Men den negativa omvändningen för chip-aktien på torsdagen gör ett köp extremt riskabelt, och aktiemarknadens ´i korrigering´ status tar köp, för tillfället, av bordet. Den bredare marknaden försöker återhämta sig från en kraftig säljning, inklusive många andra chip- och AI-ledare. Nvidia har mestadels hållit upp bättre än tillväxtaktier i stort. Den relativa styrkelinjen har stigit till höjder med aktien, visar IBD MarketSmith-diagrammen. En stigande RS-linje betyder att en aktie presterar bättre än S&P 500. Det är den blå linjen i det visade diagrammet. NVDA gick med i det prestigefyllda IBD Leaderboard i februari på en inkomstgap-up. Det steg igen i maj på knockout-vinster och stark vägledning. Hittills i år har Nvidia-aktien skjutit i höjden med 223%, efter att ha kraschat 2022. NVDA tjänar en bästa möjliga IBD Composite Rating på 99. Med andra ord är Nvidia-aktien bland de bästa 3% av alla aktier när det gäller tekniska och grundläggande mätvärden. Investerare bör generellt fokusera på aktier med Comp Ratings på 90 eller till och med 95 och högre. Nvidia-aktien hamnar ofta på IBD 50, Big Cap 20 och Sector Leaders-listorna. IBD Stock Checkup-verktyget visar att NVDA har en relativ styrkerating på 99. Det innebär att den har presterat bättre än 99% av alla andra aktier under det senaste året. iShares PHLX Semiconductor ETF (SOXX) innehar både Nvidia-aktien och AMD-aktien. Nvidia´s EPS Rating är 93 av 99 och dess SMR Rating är ett A, på en skala från A till ett värsta E. EPS-ratingen jämför ett företags vinsttillväxt med andra aktier. Dess SMR Rating mäter försäljningstillväxt, vinstmarginaler och avkastning på eget kapital. Den 23 augusti levererade chipjätten ännu en stor beat-and-raise-rapport, drivet av dess datacenter-verksamhet. År över år ökade Nvidias vinst med 429% i Q2, medan försäljningen ökade med 101%. Det Santa Clara, Kalifornien-baserade företagets datacenterintäkter ökade med 171%. Datacenter-verksamheten inkluderar A100- och H100 AI-chips som behövs för AI-applikationer. För det nuvarande kvartalet vägledde Nvidia försäljningen till 16 miljarder dollar, upp 170%, och väl över uppskattningarna. ´En ny databehandlingsera har börjat,´ sade VD Jensen Huang i ett pressmeddelande. ´Företag över hela världen övergår från allmänt syfte till accelererad databehandling och generativ AI.´ För hela året förväntar sig analytiker nu att Nvidia-vinster ska återhämta sig med 216% när försäljningen hoppar 93%. Förra året sjönk Nvidia-vinster med 25% per aktie. Av 51 analytiker som täcker NVDA-aktien, betygsätter 47 den som ett köp. Fyra har ett håll och ingen har en sälj, enligt FactSet. Den fabless chipmakaren banade väg för grafikbehandlingsenheter, eller GPU:er, för att göra videospel mer realistiska. Den expanderar i AI-chips, som används i superdatorer, datacenter och läkemedelsutveckling. Nvidias GPU:er fungerar som acceleratorer för centrala processenheter, eller CPU:er, tillverkade av andra företag. Den arbetar på ´superdatorer´ som kombinerar sina egna CPU:er och GPU:er. Dessutom används Nvidia-chips för Bitcoin-gruvdrift och självkörande elbilar. Nvidia har gjort en stor satsning på metaverse-applikationer. Fabless chip-aktier inkluderar Qualcomm (QCOM), Broadcom (AVGO) och Monolithic Power Systems (MPWR). För närvarande rankas den fabless-gruppen som nr 20 av 197 branschgrupper. Fabless-företag designar maskinvaran medan tillverkningen outsourcas till ett tredje part-företag. För de bästa avkastningarna bör investerare fokusera på företag som leder marknaden och deras egen branschgrupp. På en grundläggande nivå är Nvidia redo för explosiv tillväxt. Vinster bör mer än tredubblas detta räkenskapsår, drivet av en boom i chipförsäljningen för datacenter och artificiell intelligens. Den fabless chipmakaren expanderar i andra tillväxtområden som automatiserade elbilar och molnspel också. Antagandet av metaverse och kryptovalutor kan ytterligare öka efterfrågan på Nvidia-chips. Men makroekonomiska osäkerheter och risk för global recession kvarstår. NVDA-aktien har gjort en massiv comeback, mer än tredubblats hittills 2023. Aktierna är i köpområdet från deras senaste breakout. Men övergripande marknadsförhållanden är inte gynnsamma för nya eller ytterligare inköp. Slutresultat: Nvidia-aktien är ett köp just nu, men bara i rent tekniska termer. Som ett chipföretag med exponering för topp tillväxtmarknader, är Nvidia alltid en att titta på.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 25 augusti

Nvidias intäktsprognos överträffar Wall Streets förväntningar

Nvidia Corp., en ledande tillverkare av kretsar som används i artificiell intelligens (AI), levererade en tredje raka intäktsprognos som överträffade Wall Streets förväntningar. Företaget förväntar sig försäljning på cirka 16 miljarder dollar i de tre månader som slutar i oktober, vilket är betydligt mer än analytikernas uppskattning på 12,5 miljarder dollar. Nvidia har också godkänt ytterligare 25 miljarder dollar i aktieåterköp. Aktien steg så mycket som 6,7% tidigare under torsdagens session, men vinsterna minskade i samband med en bredare marknadsnedgång. Bolagets kvartalsförsäljning översteg Intel Corp. för första gången.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Nvidia rapporterar imponerande tillväxt tack vare hög efterfrågan på GPU-chips

Nvidia, företaget som tillverkar GPU-chips, rapporterade en ökning av intäkterna med 101% jämfört med föregående år, vilket innebär att företaget drog in 13,5 miljarder dollar för kvartalet. Denna tillväxt drivs av hög efterfrågan på företagets GPU-chips, som används för att driva stora språkmodeller och andra AI-drivna arbetsbelastningar. Nvidia´s största tillväxtområde är datacentret och webbskalare fortsätter att bygga i snabb takt. En del av denna utgift kommer säkert att ägnas åt resurser för att köra AI-arbetsbelastningar, och Nvidia borde dra nytta av det, enligt företagets VD Jensen Huang.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 24 augusti

Nvidia slår Wall Streets förväntningar för Q2, förutspår högre försäljning

Artificiell intelligens-chiptillverkaren Nvidia (NVDA) har överträffat Wall Streets höga förväntningar för sitt andra kvartal och väntas också överträffa förväntningarna för nuvarande period. NVDA:s aktie steg på nyheten på torsdagen. Bolaget rapporterade en justerad vinst på 2,70 dollar per aktie på försäljning om 13,51 miljarder dollar för kvartalet som avslutades den 30 juli, vilket är en kraftig ökning jämfört med analytikernas förväntningar. För det nuvarande kvartalet förutspår Nvidia försäljning om 16 miljarder dollar, upp 170% jämfört med samma period förra året.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 augusti

GPU-brist påverkar AI-startups

Bristen på grafikprocessorer (GPU:er) påverkar AI-startups som Tel Aviv-baserade Astria. Företaget använder GPU:er för att träna sin AI-bildgenerator, men på grund av den globala bristen på GPU:er och tillverkningsutmaningar kopplade till pandemin, är de tvungna att använda dyrare GPU:er för att få jobbet gjort. Detta har lett till att företaget spenderar mer än önskat. Astria är inte ensamma, många företag har problem med tillgången på GPU:er. Nvidia, som står för 60-70% av den globala tillgången på AI-serverchips, rapporterade rekordförsäljning på 10,3 miljarder dollar under andra kvartalet, en ökning med 171% jämfört med föregående år. Trots detta förväntas bristen på GPU:er fortsätta.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 24 augusti

Nvidia:s kvartalsrapport driver upp AI-aktier, överträffar förväntningarna

Nvidia:s prognos slog förväntningarna med stor marginal, vilket visar att en boom inom generativa AI-teknologier inte visar några tecken på att sakta ner. Dessa generativa AI-teknologier drivs nästan uteslutande av Nvidia:s chip. Nvidia:s starka kvartalsvisa intäktsprognos ledde till vinster i många AI-relaterade aktier den 23 augusti. Företagets aktie hoppade nästan 10 procent efter klockan till ett rekordhögt $516. Den amerikanska chipmakaren Nvidia överträffade förväntningarna den 23 augusti när företaget rapporterade en intäkt på $13,51 miljarder, vilket var 101 procent mer än för ett år sedan och 88 procent mer än föregående kvartal.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 24 augusti

Naver Corp. lanserar koreansk språkchattbot CLOVA X

Sydkoreanska internetjätten Naver Corp. har lanserat CLOVA X, en koreansk språkchattbot liknande ChatGPT som kan ha konversationer och sammanfatta text. Teknikföretaget Naver Corp. har presenterat sitt svar på OpenAI:s ChatGPT - kallad CLOVA X - sin senaste generativa AI-chattbot som riktar sig till koreanska användare. Den 24 augusti rapporterade sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap att Naver släppte sin uppgraderade hyperskala-artificiella intelligensmodell HyperCLOVA X. HyperCLOVA X är företagets flaggskepps-AI-modell byggd med superdator- och dataanalysförmåga och driver Navers olika AI-tjänster inklusive den nya CLOVA X-chattboten. Den nya koreanska språkchattboten liknar ChatGPT men utnyttjar Navers expertis inom koreansk språk och kultur. Förutom den koreanska chattboten meddelade Naver också CUE, en generativ AI-sökningstjänst som också drivs av HyperCLOVA X. Naver meddelade att beta-testning av CLOVA X kommer att börja den 24 augusti och sökverktyget CUE: kommer att lanseras i september. Dessutom har Naver investerat kraftigt i AI, spenderat 754 miljoner dollar under fem år och öppnar ett stort nytt datacenter med 600 000 servrar för att hyperskala sina AI-ansträngningar.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 24 augusti

Nvidias försäljning slår rekord tack vare AI-chip

Teknikjätten Nvidia rapporterar att försäljningen har mer än fördubblats och nått rekordnivåer tack vare den ökande efterfrågan på företagets AI-chip. Bolaget rapporterar att intäkterna steg till över 13,5 miljarder dollar för de tre månaderna fram till slutet av juni. Nvidia förväntar sig att försäljningen kommer att skjuta i höjden ytterligare under det nuvarande kvartalet och planerar att köpa tillbaka 25 miljarder dollar av sitt eget lager. Nvidia förväntar sig också en omsättning på cirka 16 miljarder dollar för de tre månaderna fram till slutet av september, vilket är mycket högre än Wall Streets förväntningar.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 24 augusti

Nvidias imponerande Q2-resultat stärker AI-relaterade kryptovalutor

Nvidia, en ledande chipmaker, har rapporterat imponerande resultat för andra kvartalet som ytterligare stärker den bullish trenden för kryptovalutor kopplade till artificiell intelligens (AI). Bolagets intäkter i Q2 uppgick till 13,51 miljarder dollar, vilket överträffade konsensusprognoserna på 11,19 miljarder dollar. AI-relaterade kryptovalutor upplevde märkbara vinster. Tokens som FET, GRT, INJ, RNDR och AGIX såg alla ökningar på över 4% under de senaste 24 timmarna. Nvidias starka Q2-resultat följer deras lika imponerande resultat från första kvartalet tidigare i år.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 23 augusti

Nvidias intäkter skjuter i höjden tack vare AI-boom

Datorchipstillverkaren Nvidia har blivit en av Big Techs mest lysande stjärnor tack vare den ökande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) som driver försäljningen av företagets teknologi. Nvidia rapporterade nyligen att företagets intäkter för det andra kvartalet fördubblades jämfört med samma period förra året, till 13,51 miljarder dollar, vilket resulterade i en vinst på 6,2 miljarder dollar. Dessutom förutspår företaget att intäkterna för nästa kvartal kommer att uppgå till 16 miljarder dollar, nästan en tredubbling jämfört med samma period förra året. Nvidias aktiekurs steg med 8% i efterhandeln efter att siffrorna offentliggjordes. Företagets marknadsvärde har nu ökat till 1,2 biljoner dollar, vilket gör Nvidia till en av techindustrins elitföretag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 augusti

Nvidias andra kvartalsrapport visar enorm vinst från generativ AI

Nvidia rapporterade en ökning i intäkterna för andra kvartalet, vilket visar att det finns mycket pengar att tjäna på den generativa AI-boomen. Företaget, som har blivit huvudleverantör av generativ AI-industrin, har sett en stadig ökning av efterfrågan på sina A100 och H100 AI-chips som används för att bygga och köra AI-applikationer. Enligt Nvidias grundare och VD Jensen Huang har flera molntjänstleverantörer nyligen meddelat planer på att införa Nvidias H100 AI-hårdvara i sina datacenter. Nvidia rapporterade intäkter på 13,51 miljarder dollar i andra kvartalet, vilket var dubbelt så mycket som föregående år.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 23 augusti

Nvidia överträffar förväntningarna tack vare AI-boom och meddelar återköp av aktier

Nvidia överträffade förväntningarna med sin kvartalsvisa intäktsprognos på onsdag, tack vare en boom inom artificiell intelligens som driver efterfrågan på företagets chip. Nvidia meddelade också att de kommer att köpa tillbaka aktier för 25 miljarder dollar, vilket skickade företagets aktier till rekordhöga nivåer. Nvidia har blivit det första chipföretaget någonsin att nå en värdering på en biljon dollar, och analytiker uppskattar att efterfrågan på Nvidias AI-chip överstiger tillgången med minst 50%. Andra stora teknikbolag och AI-relaterade företag såg också sina aktier stiga, med Microsoft upp 1,9%, Meta Platforms upp 2,1% och Palantir Technologies upp 4,6%.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 augusti

Den amerikanska chip-tillverkaren Nvidia har haft ett framgångsrikt år tack vare den ökade populariteten och efterfrågan på artificiell intelligens (AI). Företagets aktie ökade med så mycket som 9% i efterhandeln på onsdag efter att Nvidia rapporterade en årlig försäljningstillväxt på 101%, till 13,5 miljarder dollar för de tre månaderna fram till juli. Resultatet var starkare än de 11,2 miljarder dollar i intäkter som Wall Street-analytiker förväntade sig. Nvidias icke-GAAP-justerade vinster ökade med en imponerande 429% jämfört med samma period föregående år, till 2,70 dollar per aktie, vilket också överträffade analytikernas förväntningar. Nvidia tillverkar processorer som driver generativ AI, teknik som kan skapa text, bilder och annat media.

CNN fördjupade 23 augusti

Nvidia slår förväntningarna i Q2, AI-relaterade kryptokurser fortsätter att stiga

AI-relaterade kryptokurser fortsatte att visa betydande framsteg på onsdag när Nvidia (NVDA) lätt överträffade andra kvartalets vinstprognoser. Nvidia rapporterade en Q2-omsättning på $13,51 miljarder jämfört med konsensusprognoser på $11,19 miljarder. Bolagets vinst per aktie var $2,70, vilket slog prognoserna på $2,08. Chiptillverkaren förväntar sig också att tredje kvartalets omsättning kommer att ligga på ungefär $16 miljarder. Tokens som FET, GRT, INJ, RNDR och AGIX steg alla med mer än 4% under de senaste 24 timmarna.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 23 augusti

VMware och NVIDIA utökar partnerskap för att förbereda företag för generativ AI

VMware och NVIDIA har utökat sitt strategiska partnerskap för att förbereda företag för generativ AI. VMware Private AI Foundation med NVIDIA kommer att möjliggöra för företag att anpassa modeller och köra generativa AI-applikationer, inklusive intelligenta chatbots, assistenter, sökning och sammanfattning. Plattformen kommer att vara en helt integrerad lösning med generativ AI-programvara och accelererad databehandling från NVIDIA, byggd på VMware Cloud Foundation och optimerad för AI. Plattformen förväntas inkludera integrerade AI-verktyg som gör det möjligt för företag att köra beprövade modeller tränade på deras privata data på ett kostnadseffektivt sätt.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 23 augusti

Nvidia riskerar allt på AI-hajpen

Nvidias vd, Jensen Huang, har valt en strategi där han lovar mycket, men ändå lyckas överträffa förväntningarna. Bolaget har varit en stor vinnare på börsen sedan AI-tekniken exploderade. Men att satsa allt på AI innebär en stor risk. I maj krossade Nvidia marknadens förväntningar och aktien rusade. Nu väntar alla för att se om bolaget kan upprepa bedriften.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 augusti

VMware och NVIDIA expanderar sitt partnerskap för att främja generativ AI

VMware och NVIDIA utökar sitt strategiska partnerskap för att hjälpa företag att anta generativ artificiell intelligens (AI). Samarbetet syftar till att introducera VMware Private AI Foundation med NVIDIA, en plattform som gör det möjligt för företag att anpassa modeller och köra generativa AI-applikationer. Plattformen kombinerar generativ AI-programvara och accelererad databehandling från NVIDIA. Jensen Huang, grundare och VD för NVIDIA, sa att företag inom olika sektorer är angelägna om att integrera generativ AI i sina verksamheter. VMware Private AI Foundation med NVIDIA planeras att släppas i början av 2024.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 23 augusti

Nvidia meddelar AI-optimerade servrar med Dell, HPE och Lenovo

Nvidia har meddelat att OEMs som Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise (HPE) och Lenovo bygger servrar optimerade för artificiell intelligens (AI) som stöder den nya VMware Private AI Foundation. Syftet är att hjälpa företag att anpassa och optimera användningen av generativa AI-applikationer baserat på deras unika data. Plattformen förväntas förbättra integritet, val, prestanda, skalning av datacenter och kostnad. Den är också utformad för att påskynda lagring, nätverk, implementering och tid till värde för företag. Plattformen ska släppas i början av nästa år.

Direktlänk Dela SDxCentral fördjupade 22 augusti

Nya tekniknyheter: USA lanserar AI-cybersäkerhetstävling, nya regler för ansiktsigenkänning i Kina

USA:s regering har lanserat en tvåårig tävling, AI Cyber Challenge, för att använda artificiell intelligens (AI) för att skydda landets viktigaste programvara. Tävlingen, som inkluderar ledande teknikföretag som Google och Microsoft, kommer att erbjuda nästan 20 miljoner dollar i priser. Saudiarabien och Förenade Arabemiraten köper tusentals Nvidia-datorkretsar för att stödja sina AI-ambitioner. USA har meddelat att fler än 460 företag har uttryckt sitt intresse för statligt stöd för halvledare. IBM utvecklar ny teknik för att göra AI mer energieffektivt.

Direktlänk Dela World Economic Forum fördjupade 22 augusti

Investerare väntar på Nvidias delårsrapport

Investerare väntar spänt på delårsrapporten för andra kvartalet från halvledarföretaget Nvidia, som ska presenteras på onsdag kväll svensk tid. Rapporten, som kommer från epicentrumet för AI-hypen, innehåller delårsresultat och prognoser. Nvidias resultat och framtidsutsikter kan påverka börsen på lång sikt. Företagets VD, Jensen Huang, har nyligen uppmanat studenter vid National Taiwan University att antingen ´springa för att hitta mat eller springa från risken att bli mat´. Det är oklart om studenterna tog hans råd på allvar.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 22 augusti

Nvidias aktie stiger inför rapport, men produktionsbegränsningar kan påverka

Wall Street har höga förväntningar på Nvidias (NVDA) rapport på onsdag, men produktionsbegränsningar kan vara en spoiler för chipmakaren. NVDA-aktien steg på måndagen efter att artificiella intelligensjätten mottog ett par optimistiska rapporter. Investeringsbanken HSBC upprepade sitt köpråd på NVDA-aktien och höjde sitt prisobjekt till 780 från 600. KeyBanc Capital Markets behöll sin överviktiga rating och höjde sitt prisobjekt till 620 från 550. På aktiemarknaden idag hoppade NVDA-aktien 8,5% till 469,67. Nvidia nådde en all-time high på 480,88 den 14 juli. Wedbush Securities analytiker Daniel Ives sa att investerare kommer att vara intresserade av att höra vad Nvidias VD Jensen Huang har att säga på onsdag om efterfrågan på AI-halvledare, programvara och tjänster. I en anteckning till klienter på söndag kallade Ives Huang ´Gudfadern av AI.´

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 augusti

NVIDIA presenterar uppdaterad superchip, AI Workbench och Omniverse vid SIGGRAPH

NVIDIA:s grundare och VD, Jensen Huang, presenterade en uppdaterad GH200 Grace Hopper Superchip, NVIDIA AI Workbench och en uppdaterad NVIDIA Omniverse med generativ AI vid en omfattande SIGGRAPH-keynote. Den nya versionen av Grace Hopper Superchip, NVIDIA GH200, som kombinerar en 72-kärnig Grace CPU med en Hopper GPU, gick i full produktion i maj. Huang avslöjade att en extra version med HBM3e-minne kommer att vara kommersiellt tillgänglig nästa månad. En ny version av Omniverse introducerar generativ AI och NVIDIA:s nya åtagande till OpenUSD. Uppdateringar till Omniverse-plattformen inkluderar förbättringar till Omniverse Kit, NVIDIA Omniverse Audio2Face foundation app och rymdbaserade beräkningsförmågor. NVIDIA AI Workbench är tänkt att vara ett förenat, lättanvänt verktyg för att snabbt skapa, testa och finjustera generativa AI-modeller.

Direktlänk Dela RedShark News fördjupade 20 augusti

Teknikaktier under press inför rapporteringssäsongen

Aktiemarknadens uppgång har kommit under press när Wall Street ser fram emot en inkomstkalender fylld med tekniknamn som Nvidia (NVDA), Marvell Technology (MRVL), Workday (WDAY) och Snowflake (SNOW). Nvidia, en ledstjärna inom tekniksektorn, väntas rapportera resultat på onsdag. Nvidias aktie har ökat med nästan 200% i år till och med torsdag. Marvell Technology gick också starkt uppåt i maj efter att ha rapporterat vinst och sagt att den förväntar sig att intäktstillväxten ska accelerera under andra halvåret. I mjukvarusektorn visar Workday fortfarande relativ styrka. Trots starka tillväxtutsikter har Snowflake nyligen undergrävt sin 200-dagars linje.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 19 augusti

Nvidia avtäcker ny hårdvara, programvara och tjänster för att påskynda AI-projekt

Nvidia har presenterat ny hårdvara, programvara och tjänster för att snabba på företags arbete med generativ AI, Omniverse och andra AI-projekt. Nvidia-chefen Jensen Huang meddelade att Dell, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Supermicro och andra snart kommer att leverera nya Nvidia OVX-servrar som innehåller Nvidias nya datacentrerprocessor L40S GPU. Dessutom meddelade Nvidia ett partnerskap med AI-startupen Hugging Face för att erbjuda en ny molntjänst som möjliggör för företag att använda Hugging Face-plattformen för att träna och justera anpassade generativa AI-modeller. Den nya tjänsten, kallad Training Cluster As a Service, kommer att finnas tillgänglig på Nvidias DGX Cloud inom de närmaste månaderna.

Direktlänk Dela Data Center Knowledge fördjupade 18 augusti

Analytiker blir allt mer positiva inför Nvidias kommande kvartalsrapport

Allt fler analytiker tror att Nvidia Corp:s aktier kan fortsätta att blomstra trots höga förväntningar inför företagets kommande kvartalsrapport. Trots att förväntningarna inte är låga, tror analytikern Srini Pajjuri från Raymond James att en mer modest ökning och prat om synlighet som sträcker sig in i 2024 bör hålla aktien igång. Pajjuri höjde sitt prisobjektiv på Nvidias aktie NVDA till $500 från $450 och behöll en stark köprekommendation.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 16 augusti

AI hotar skådespelares framtid enligt filmskapare

Filmskaparen Justine Bateman menar att skådespelares framtid inom filmunderhållning är hotad av artificiell intelligens (AI). Hon tror att AI kommer att suga ut den kreativa märgen ur Hollywood. Hon påpekar att AI kan skapa en övertygande simulering av en mänsklig skådespelare, och tekniken förbättras i en oroande takt. Hon frågar varför någon skulle behöva betala riktiga skådespelare inom några korta år. Bateman, som är rådgivare till SAG-AFTRA om AI-frågor, varnar för att om de kan göra detta med skådespelare, kan de göra det med författare, regissörer, filmfotografer - alla.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 16 augusti

NVIDIA introducerar nya AI-verktyg och uppgraderingar på SIGGRAPH-konferensen

Under SIGGRAPH-konferensen presenterade NVIDIA:s grundare och VD Jensen Huang en rad nya AI-verktyg och uppgraderingar. Bland höjdpunkterna fanns nästa generations GH200 Grace Hopper Superchip-plattform, NVIDIA AI Workbench - ett nytt förenklat verktyg för modelljustering och distribution på NVIDIA:s AI-plattformar - samt en stor uppgradering av NVIDIA Omniverse med generativ AI och OpenUSD. Huang betonade det starka sambandet mellan grafik och AI, och förklarade att AI kommer att lära sig färdigheter i virtuella världar och hjälpa till att skapa virtuella världar. NVIDIA AI Workbench syftar till att snabba på anpassningen av generativ AI för företag genom att erbjuda utvecklare ett förenklat, lättanvänt verktyg för att snabbt skapa, testa och finjustera generativa AI-modeller. NVIDIA Omniverse har också fått en stor uppdatering som inkluderar nya grundläggande applikationer och tjänster för utvecklare och industriella företag för att optimera och förbättra sina 3D-pipelines med OpenUSD-ramverket och generativ AI.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 16 augusti

Nvidia kan bli den största vinnaren i AI-revolutionen

Efter en svår marknadsnedgång är investerare försiktigt optimistiska inför 2023, särskilt med tanke på betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI). Stora språkmodeller har tränats på allt större datamängder, vilket resulterar i generativ AI som kan skapa originalinnehåll och hantera uppgifter tidigare utförda av människor. Detta kan potentiellt lägga till biljoner dollar till ekonomin. Nvidia (NVDA -3,62%) anses vara bäst positionerat för att dra nytta av AI-boomen. Nvidias senaste AI-processor kan nu bearbeta 5 terabyte data per sekund. Bolagets intäkter ökade med 19% jämfört med föregående år till 7,2 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 augusti

Nvidia överträffar alla andra teknikjättar med en aktieökning på 180% 2023

Efter förra årets nedgång på teknikaktiemarknaden har alla stora namn inom industrin återhämtat sig 2023. Men ett företag har överträffat alla: Nvidia. Driven av en över ett decennium lång försprång inom artificiell intelligens (AI) chip och mjukvara, har Nvidias aktier ökat med 180% i år, vilket slår varje annan medlem i S&P 500. Nvidia är nu värderat till över $1 biljon, vilket gör det till det femte mest värdefulla amerikanska företaget, endast bakom techjättarna Amazon, Apple, Microsoft och Alphabet. Nvidias kraftfulla H100-chip kostar runt $40 000 och köps upp av Microsoft och OpenAI i tusentals. Trots all denna framgång och tillsynes omättliga efterfrågan, är Nvidias aktiepris baserat på en mängd antaganden om tillväxt, inklusive fördubbling av försäljningen i kommande kvartal och nästan fyrdubbling av nettointäkterna detta räkenskapsår. Vissa investerare har beskrivit aktien som prissatt för perfektion.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 augusti

Nvidia och Hugging Face samarbetar för att underlätta AI-utveckling

Nvidia och AI-plattformen Hugging Face har tillkännagett ett samarbete för att förenkla AI-utveckling. Genom att erbjuda tillgång till Nvidias DGX Cloud direkt på Hugging Face-plattformen kan utvecklare använda Nvidias avancerade GPU-enheter för AI-träning, vilket kan resultera i kostnadsbesparingar jämfört med traditionella chips. Hugging Face, en snabbväxande startup som fungerar som en öppen källkodshubb för AI och maskininlärningsprogramvara, har beskrivits som GitHub eller GitLab för AI och maskininlärning. Hugging Face medgrundare och VD, Clément Delangue, uttryckte optimism över samarbetet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 augusti

Nvidia introducerar ny AI-chip för att påskynda innehållsskapande

Nvidia har tillkännagivit en ny avancerad AI-chip för att påskynda innehållsskapande. Enligt Nvidias VD Jensen Huang kommer chippet att positionera företag för att utnyttja AI:s ´iPhone-ögonblick´. Han menar att innehållsgenerering är oskiljaktig från grafikbehandling och ser en framtid där AI kommer att lära sig färdigheter i och designa virtuella världar. Den nya GH200 superchippen kommer att påskynda en generativ AI-process som kallas inferens. Företag som använder de nya verktygen förväntas leverera kompletta system senast Q2 nästa år. Bland de framstående företag som bygger AI-infrastruktur finns Dell Technologies, Hewlett-Packard Enterprise, Lenovo och Supermicro.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 9 augusti

Shutterstock ger konstnärer generativa AI-färdigheter med hjälp av NVIDIA Picasso

Shutterstock utökar sin AI-kapacitet med hjälp av NVIDIA Picasso för att erbjuda generativ AI. Denna teknik kommer att göra det möjligt för skapare att enkelt skapa och anpassa 3D-scenbakgrunder med hjälp av Shutterstocks avancerade verktyg. NVIDIA Picasso, en molnbaserad gjuteri för att utveckla generativa AI-modeller, kommer att användas för visuell design. Dessa modeller kommer att kunna generera 3D-scener baserade på användarens text- eller bildprompter. Shutterstock och NVIDIA samarbetar för att stärka framtidens digitala innehållsskapande verktyg och påskynda processen för att generera 3D-modeller.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 9 augusti

NVIDIA släpper större uppdatering av Omniverse-plattformen

NVIDIA har lanserat en betydande uppdatering till sin Omniverse-plattform, vilket introducerar förbättrade 3D-pipelines genom OpenUSD och generativ AI. Uppdateringen syftar till att påskynda skapandet av virtuella världar och industriella arbetsflöden, med förbättringar i Omniverse Kit för infödda OpenUSD-appar och Omniverse Audio2Face för AI-drivna ansiktsanimationer. Utgåvan utökar också anslutningen med Adobe, Apple ARKit och andra plattformar, vilket erbjuder förbättrad 3D-innehållsskapande och samarbete för olika branscher.

Direktlänk Dela Auganix fördjupade 9 augusti

Nvidia presenterar ny version av GH200 Grace Hopper-plattformen med HBM3e-minnesteknik

Nvidia har presenterat en rad nya utvecklingar på den årliga SIGGRAPH-konferensen, inklusive en ny version av GH200 Grace Hopper-plattformen, drivet med nästa generations HBM3e-minnesteknik. Den nya GH200 är en uppdatering till den befintliga GH200-chipet som tillkännagavs i maj. Den nya versionen av GH200, Grace Hopper Superchip, får en boost från världens snabbaste minne: HBM3e. Enligt Nvidia är HBM3e-minnet upp till 50% snabbare än HBM3-tekniken i den nuvarande generationen av GH200. Nvidia utvecklar även ett nytt dubbel-GH200-baserat Nvidia MGX-server system. Den nästa generationen GH200 förväntas vara tillgänglig under andra kvartalet 2024.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 augusti

NVIDIA forskare visar generativ AI-arbetsflöde för att skapa och iterera material för 3D-scener

Forskare från NVIDIA presenterar på SIGGRAPH, världens största konferens för datorgrafik, ett generativt AI-arbetsflöde som hjälper konstnärer att snabbt skapa och iterera material för 3D-scener. Forskningen visar hur konstnärer kan använda text- eller bildprompter för att generera anpassade texturerade material, såsom tyg, trä och sten, snabbare och med finare kreativ kontroll. Dessa funktioner kommer att finnas tillgängliga i NVIDIA Picasso, vilket gör det möjligt för företag, mjukvaruskapare och tjänsteleverantörer att skapa anpassade generativa AI-modeller för material, utvecklade med hjälp av deras egna fullt licensierade data.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 8 augusti

Nvidia presenterar nytt superchip för AI-datacenter, svarar på AMD:s produkt

På SIGGRAPH-konferensen 2023 presenterade Nvidia-grundaren och VD Jensen Huang sitt svar på Advanced Micro Devices (AMD) Insight MI300X CPU + GPU. Huang introducerade DGX GH200 Grace Hopper Superchip, avsedd för användning med stora minnesgenererande AI-modeller som OpenAI:s ChatGPT. Nvidia-aktien sjönk med upp till 3% efter tillkännagivandet, medan AMD-aktien också handlades ner med 4%. Nvidia-chipet har mer minne och mer bandbredd än företagets tidigare datacenter-system. Det kommer att finnas tillgängligt under andra kvartalet 2024.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 augusti

Nvidia´s VD säger att företagets satsning på AI var avgörande för dess framtid

Nvidia-grundaren och VD Jensen Huang sa idag att företaget 2018 gjorde ett existentiellt affärsbeslut som få insåg skulle omdefiniera dess framtid och hjälpa till att omdefiniera en utvecklande industri. Beslutet handlade om att omfamna AI-driven bildbehandling i form av ray tracing och intelligent uppskalning: RTX och DLSS. Huang sa att rasteriseringen nådde sina gränser och att det var ett ´satsa företaget´-ögonblick. Han menade att detta bara har varit början, och att framtiden kommer att drivas av Nvidia-hårdvara. Han gjorde dessa kommentarer under en keynote på SIGGRAPH i Los Angeles.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 8 augusti

NVIDIA Training lanserar nya kurser i generativ AI och skapande av 3D-virtuella världar

NVIDIA Training, som utrustar team med färdigheter för AI, högpresterande databehandling och industriell digitalisering, har lanserat nya kurser som täcker dessa teknikområden. Programmet har redan utrustat hundratusentals studenter, utvecklare, forskare och dataforskare med kritiska tekniska färdigheter. Med sina senaste kurser möjliggör NVIDIA Training för organisationer att fullt ut utnyttja kraften i generativ AI och virtuella världar, vilka förändrar affärslandskapet.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 3 augusti

Inflection AI samlar in 1,3 miljarder dollar i ny finansieringsrunda

Inflection AI har annonserat att företaget har samlat in 1,3 miljarder dollar i en ny finansieringsrunda ledd av Microsoft, Reid Hoffman, Bill Gates, Eric Schmidt och nya investeraren NVIDIA. Den nya finansieringen ökar det totala insamlade kapitalet till 1,525 miljarder dollar. Tillsammans med sina partner CoreWeave och NVIDIA bygger Inflection AI världens största AI-kluster bestående av 22 000 NVIDIA H100 Tensor Core GPUs. Inflection AI har utvecklat en av de mest sofistikerade storspråksmodellerna på marknaden för att möjliggöra interaktion med Pi, din personliga AI (pi.ai), på det enklaste och mest naturliga sättet. Finansieringen kommer att stödja företagets fortsatta arbete med att bygga och utforma Inflection´s första produkt, som lanserades i maj.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 3 augusti

Nvidia favoriserar små molnleverantörer med sina senaste AI-chip

Nvidia styr sina nyaste, mycket eftertraktade chip för artificiell intelligens till små molnleverantörer som konkurrerar med företag som Amazon Web Services och Google. Nvidia ber nu också vissa av dessa små molnleverantörer om namnen på deras kunder - och får dem - enligt två personer med direkt kunskap. Detta ovanliga drag kan också låta Nvidia favorisera AI-startups för att främja sin egen verksamhet. Det är det senaste tecknet på att chipstillverkaren hävdar sin dominans som huvudleverantör av grafikprocessorer, vilka är avgörande för AI men i kort tillgång.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 31 juli

Nvidia investerar i bioteknik-startup för AI-stödd läkemedelsupptäckt

Chipmaker Nvidia har investerat $50 miljoner i bioteknik-startupen Recursion, som planerar att ´accelerera utvecklingen av sina AI-grundmodeller för biologi och kemi´, enligt ett pressmeddelande. Recursion CTO Ben Mabey sa att företaget siktar på att bygga ´en definitiv grundmodell för läkemedelsupptäcktsområdet´. Nvidia och Recursion hoppas att AI kan hjälpa till att lösa denna utmaning. I maj förvärvade Recursion två företag inom AI-stödd läkemedelsupptäckt, Cyclica och Valence.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 29 juli

Microsoft betonar vikten av GPUs för dess molnverksamhet

Microsoft betonar för investerare att grafikprocessorer (GPUs) är en kritisk råvara för dess snabbt växande molnverksamhet. I sin årsrapport tillade företaget språk om GPUs som en riskfaktor för avbrott som kan uppstå om det inte kan få den infrastruktur det behöver. Detta speglar den växande efterfrågan på hårdvara som är nödvändig för att tillhandahålla artificiell intelligens till mindre företag. Microsoft har börjat söka fler GPUs än förväntat och har börjat se utanför sina egna datacenter för att säkra tillräcklig kapacitet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 28 juli

Artificiell intelligens (AI) förändrar arbetslivet på oväntade sätt. AI-verktyg som ChatGPT har börjat användas på arbetsplatser för att effektivisera arbetsflöden och öka produktiviteten. Enligt en IBM-studie från 2023 ansåg 75% av de tillfrågade att AI skulle ge deras företag en konkurrensfördel, medan 43% använde AI för strategiska affärsbeslut. Men det finns också oro för datasekretess och bias. AI används också för att skriva jobbansökningar, göra anställningsbeslut och skriva prestandaöversikter. Samtidigt finns det oro för att AI kan ersätta jobb och vissa arbetstagare protesterar mot användningen av AI.

Business Insider fördjupade 27 juli

AI Lighthouse lanserar nytt AI-program i samarbete med Nvidia och Accenture

AI Lighthouse, ett nytt mjukvaru- och konsulttjänst utvecklat av ServiceNow i samarbete med Nvidia och Accenture, syftar till att hjälpa ServiceNow-kunder att snabbt och säkert anta nya generativa AI-verktyg. Programmet kombinerar resurser från varje partner, vilket möjliggör för kunderna att samarbeta som designpartners i skapandet och implementeringen av anpassade generativa AI-stora språkmodeller (LLM) för att främja sina affärsmål. Programmet ses som ett sätt för kundföretag att snabbt utveckla sina egna generativa AI-applikationer och uppnå meningsfulla resultat utan att genomgå en långdragen bedömnings- och upphandlingsprocess.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 27 juli

Växer ChatGPT eller blir den bara dummare?

OpenAI:s stora språkmodell, ChatGPT, har hyllats för sin förmåga att ge naturliga svar på användarfrågor, och vissa anser att den officiellt har passerat Turing-testet. Den har presterat högt på prov inom matematik, juridik och verbala GRE. Dock har forskare vid Stanford University och University of California, Berkeley, uttryckt oro över ChatGPT:s inkonsekventa prestanda. I vissa fall har prestandan försämrats. Forskare har noterat betydande förändringar i prestanda över en fyramånadersperiod, från mars till juni 2023.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 21 juli

Ökande efterfrågan på AI leder till stora utmaningar för hårdvaruindustrin

Alla branscher utforskar idag artificiell intelligens (AI), vilket leder till ökande efterfrågan på förbättrad minneskapacitet och snabbare processorer. Företag som Nvidia, Intel, Broadcom och AMD kämpar för att tillhandahålla höghastighetsminne till AI-applikationer. Steve Woo från minnesgränssnittsföretaget Rambus säger att efterfrågan på data och snabb transport av den bara växer. Yale Fox, medlem av Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), menar att utmaningen ligger i att tillhandahålla infrastrukturen med det minne och den hastighet som krävs av allt mer komplexa AI- och maskininlärningsarbetsbelastningar.

Direktlänk Dela SDxCentral fördjupade 10 juli

Nomineringar till VentureBeats femte årliga AI Innovation Awards annonserade

VentureBeat kommer att hålla sin femte årliga AI Innovation Awards den 12 juli i San Francisco. Priserna kommer att tilldelas företag och individer som har utmärkt sig inom generativ AI. Nomineringar inkluderar kategorier som Generative AI Innovator of the Year, Best Enterprise Implementation of Generative AI, Most Promising Generative AI Startup, Generative AI Visionary, Generative AI Diversity & Inclusion och Generative AI Open Source Contribution. Bland de nominerade finns företag som DeepMind, Nvidia, Inworld AI, OpenAI och Anthropic. Individuella nomineringar inkluderar Jensen Huang, Ilya Sutskever, Jacob Devlin, Dario Amodei, Ian Goodfellow, Karen Simonyan, Sara Hooker, Timnit Gebru, Bars Juhasz, Jean-Michel Caye, Fei-Fei Li och Renee Cummings.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 9 juli

AI-boomen gynnar världens megarika

Världens rikaste personer, som Mark Zuckerberg och Bill Gates, gynnas av den senaste AI-boomen då deras förmögenheter ökar i takt med att AI-aktierna stiger. Metas aktie har ökat med 125% i år sedan Zuckerberg satsade på AI, vilket nästan fördubblat hans förmögenhet från cirka 55 miljarder dollar till över 100 miljarder dollar på ett halvår. Microsofts Bill Gates har sett sin förmögenhet öka med 24 miljarder dollar i år efter att ha involverat Microsoft mer i AI-teknik. Nvidia-chefen Jensen Huang har också dragit nytta av AI-boomen, då hans förmögenhet har tredubblats till cirka 38 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 21 juni

AI-boom lägger 150 miljarder dollar i fickorna på världens superrika

AI-boomen, som startades av OpenAI:s ChatGPT och sedan spred sig till företag som Google, Microsoft, Meta och Amazon, har lagt 150 miljarder dollar i fickorna på världens superrika. Stora språkmodeller som ChatGPT har varit populära på aktiemarknaden i år, och både nystartade riskkapitalfonder och befintliga teknikjättar har sett vinster från AI-trenden. Bill Gates såg sin förmögenhet öka med 2 miljarder dollar efter en AI-tema Microsoft vinstsamtal i april. Meta´s Mark Zuckerberg har fått en nära 40 miljarder dollar ökning tack vare att AI blev företagets prioritet. Oracle CTO Larry Ellison och Nvidia CEO Jensen Huang har också sett sina förmögenheter öka avsevärt tack vare AI-annonseringar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 juni

AI påverkar världens rikaste individers ekonomi år 2023

År 2023 har artificiell intelligens haft en betydande inverkan på världens rikaste individers ekonomi, enligt en rapport från Business Insider. Den ökande användningen av det intelligenta språkverktyget ChatGPT har genererat stort intresse bland framstående investerare som har investerat i företag som förväntas driva utvecklingen av AI. Ledande teknikföretag som Meta Platforms (tidigare känt som Facebook) och Nvidia har upplevt märkbara vinster tack vare AI-boomen. Meta Platforms har sett en 134% ökning av värdet på sina aktier under året, drivet av både AI-tillväxt och kostnadsbesparande åtgärder som implementerats som en del av effektiviseringsstrategier ledda av Mark Zuckerberg. Detta har lett till en ökning av över 57 miljarder dollar i Zuckerbergs personliga förmögenhet. Dessutom har Oracle-grundaren Larry Ellison passerat Bill Gates på Business Insiders lista över de rikaste människorna. Ellison har upplevt en 55% ökning av värdet på sina teknikaktier, vilket bidrar till hans enastående finansiella tillväxt med en förmögenhet på 47 miljarder dollar 2023. Microsoft-grundaren Bill Gates har ökat sin personliga förmögenhet med 24 miljarder dollar på grund av ökningen av företagets aktievärde, vilket har lockat miljardärinvestorer intresserade av AI, såsom Stanley Druckenmiller. En annan anmärkningsvärd historia är den om Jensen Huang, grundaren av Nvidia, vars personliga förmögenhet har vuxit med 24 miljarder dollar på grund av den imponerande 192% ökningen av företagets aktievärde, vilket driver Nvidia att uppnå en marknadsvärdering på 1 biljon dollar.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 20 juni

AI-startupen Cohere värderas till över $2 miljarder efter att ha fått in $270 miljoner i finansiering

AI-startupen Cohere, baserad i Toronto, har just meddelat att de fått in 270 miljoner dollar i en serie C-finansieringsrunda ledd av Inovia, med deltagande från NVIDIA, Oracle, Salesforce Ventures och fler, vilket värderar företaget till över 2 miljarder dollar. Cohere, som grundades 2019 av Aidan Gomez, Ivan Zhang och Nick Frosst, erbjuder utvecklare och företag tillgång till språkbearbetning (NLP) som drivs av stora språkmodeller (LLMs). Företagets AI-lösningar för företag är molnagnostiska och byggda för att implementeras inom kunders befintliga molnmiljö, virtuella privata moln (VPC) eller på plats.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 juni

AI-chip revolutionerar tekniksektorn

AI-chip, särskilt utformade för att göra uppbyggnaden av AI-system som ChatGPT snabbare och billigare, anses vara det hetaste inom teknik just nu. Nvidia, den ledande designern av AI-chip, såg sina aktier stiga nästan 25% efter att företaget förutspådde en stor ökning av intäkterna. AI-chip har sitt ursprung i grafikprocessorer (GPU) som används för att driva datorgrafik i videospel. Idag är Nvidia den dominerande leverantören av chip för att bygga och uppdatera AI-system. Företag som Amazon och Microsoft använder AI-chip i sina molntjänster för att erbjuda AI-kraft till mindre företag och grupper som inte har råd att bygga egna AI-system från grunden.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 1 juni

Nvidia och andra AI-aktier faller efter kraftig rally

Nvidia Corp:s aktier sjönk med 5,7% på onsdagen, det största fallet sedan 30 januari, efter att ha nått en marknadsvärdering på 1 biljon dollar tidigare under veckan. Företagets aktie har ökat med över 250% sedan oktober, vilket gav investerare en attraktiv möjlighet att realisera vinster. Även AI-programvaruföretaget C3.ai Inc. föll med 9% efter en besvikande försäljningsprognos. På Wall Street har AI varit i fokus under året, med Nvidias starka intäktsprognos som bränsle för den frenetiska rallyn. Men höga värderingar kan vara en anledning till försiktighet inom den fortfarande unga industrin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

OpenAIs ChatGPT är världens snabbast växande webbplats

OpenAIs ChatGPT, skaparna av den artificiella intelligens-chattboten, har nu en av världens snabbast växande webbplatser enligt ny forskningsdata. Konkurrenter som Google och Elon Musk försöker också ta sig in på AI-marknaden, men ChatGPT är en lättillgänglig produkt. Forskningsföretaget VezaDigital rapporterar att OpenAIs webbplats hade 847,8 miljoner unika besökare i mars, en ökning med 54,21% på en månad. Nvidia, som tillhandahåller superdatorer och GPU:er för AI, har också haft framgångar och uppnått en värdering på över en biljon dollar. Microsoft integrerar AI i Windows 11 och bildgeneratorer som Stable Diffusion blir alltmer populära.

Direktlänk Dela Dexerto fördjupade 31 maj

Mediatek och NVIDIA samarbetar för att skapa nya upplevelser i bilen

Mediatek och NVIDIA samarbetar för att skapa nya upplevelser i bilen. Partnerskapet tillkännagavs på en presskonferens på COMPUTEX med Mediateks vd Rick Tsai och NVIDIAs grundare och vd Jensen Huang. Mediatek kommer att utveckla fordons-SoC:er och integrera NVIDIAs GPU-chiplet med AI och grafik-IP i designarkitekturen. Chipletarna är anslutna med en ultrarapid och sammanhängande chiplet-interconnect-teknik. Mediatek kommer också att köra NVIDIAs DRIVE OS, DRIVE IX, CUDA och TensorRT-programvara på dessa nya fordons-SoC:er för att möjliggöra uppkopplad infotainment och säkerhetsfunktioner i bilen. Samarbetet gör fler infotainmentalternativ tillgängliga för biltillverkare på NVIDIAs DRIVE-plattform.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 29 maj

NVIDIA och SoftBank samarbetar om AI- och 5G/6G-plattform

NVIDIA och SoftBank Corp. meddelar att de samarbetar kring en banbrytande plattform för generativ AI och 5G/6G-applikationer, baserad på NVIDIAs GH200 Grace Hopper™ Superchip. SoftBank planerar att rulla ut plattformen på nya, distribuerade AI-datacenter över hela Japan. Genom samarbetet kommer SoftBank att bygga datacenter som kan vara värd för generativ AI och trådlösa applikationer på en gemensam serverplattform med flera hyresgäster, vilket minskar kostnaderna och är mer energieffektivt. Plattformen kommer att använda den nya NVIDIAs MGX™-referensarkitekturen med Arm Neoverse-baserade GH200 Superchips och förväntas förbättra prestanda, skalbarhet och resursutnyttjande för applikationsarbetsbelastningar.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 29 maj

Elektroniktillverkare världen över använder NVIDIA-teknik för att digitalisera sina fabriker

NVIDIA har meddelat att elektroniktillverkare över hela världen använder en ny, omfattande referensarbetsflöde som kombinerar NVIDIA-teknik för generativ AI, 3D-samarbete, simulering och autonoma maskiner för att främja sina industriella digitaliseringsinsatser. Arbetsflödet stöds av ett omfattande partnernätverk och hjälper tillverkare att planera, bygga, driva och optimera sina fabriker med en rad NVIDIA-teknologier, inklusive NVIDIA Omniverse, NVIDIA Isaac Sim och NVIDIA Metropolis. Företag som Foxconn Industrial Internet, Innodisk, Pegatron, Quanta och Wistron använder det nya referensarbetsflödet för att optimera sina arbetsceller och monteringslinjer samt sänka produktionskostnaderna.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 29 maj

NVIDIA lanserar AI-plattformar på COMPUTEX-konferensen

NVIDIA:s grundare och VD Jensen Huang presenterade nya plattformar för generativ AI på COMPUTEX-konferensen i Taipei. Plattformarna syftar till att förenkla och effektivisera användningen av AI inom en rad olika branscher, från reklam till tillverkning och telekom. Huang demonstrerade bland annat DGX GH200, en AI-superdator med stor minneskapacitet. Google Cloud, Meta och Microsoft kommer vara bland de första som får tillgång till DGX GH200. Huang tillkännagav även NVIDIA MGX, en modulär referensarkitektur för att skapa acceleratorserverar, samt samarbeten med SoftBank för att bygga distribuerade datacenter i Japan och Microsoft för att driva innovation inom generativ AI på Windows-datorer.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 29 maj

Nvidias VD uppmanar företag att lära sig om AI för att inte hamna på efterkälken

Nvidias grundare och VD Jensen Huang uppmanar företag och individer att lära sig om den nya vågen av artificiell intelligens (AI) för att inte hamna på efterkälken. Han menar att innovativ teknik kommer att förändra företagslandskapet och påverka alla jobb. AI-teknik kommer också att användas som en medpilot för att öka produktiviteten och effektiviteten hos arbetstagare i flera branscher och skapa nya jobb som inte har funnits tidigare.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 29 maj

Nvidia-chefen varnar företag och individer att anpassa sig till AI eller riskera att förlora

Företag och individer bör bekanta sig med artificiell intelligens (AI) eller riskera att förlora, enligt Nvidia Corp:s medgrundare och VD Jensen Huang. Huang, vars chipdesignföretag nådde en rekordhög nivå på fredagen på grund av enorm efterfrågan från AI-tjänsteleverantörer, sade i ett tal på lördagen att den nya tekniken kommer att förvandla företagslandskapet och förändra varje enskilt jobb. Han rådde studenter vid National Taiwan University i Taipei att skapa något nytt i AI-åldern snabbt, eller riskera att bli lämnade kvar.

Direktlänk Dela Al Arabiya fördjupade 28 maj

NASDAQ Composite Index har haft en stark uppgång under de senaste två månaderna, främst tack vare överprestationer av några av världens största företag. Katalysatorn för denna marknadsutveckling har varit explosionen i berättelsen om artificiell intelligens (AI), särskilt under de senaste veckorna. De största aktörerna på denna lista inkluderar Nvidia Corporation, Meta Platforms, Inc., Advanced Micro Devices, Inc., Salesforce, Inc., och Tesla, Inc. Förutom dessa stora teknikföretag har även rese- och bostadsutvecklingssektorn visat styrka, med Royal Caribbean Cruises Ltd. och PulteGroup, Inc. som exempel.

Seeking Alpha fördjupade 27 maj

NASDAQ Composite Index har haft en stark två månaders uppgång, främst drivet av överprestation från några av världens största företag. Katalysatorn för denna marknadsutveckling har varit explosionen i berättelsen om artificiell intelligens (AI) under de senaste veckorna. Bland de bästa presterande aktierna finns stora och mega-cap tech-aktier som Nvidia Corporation, Meta Platforms, Inc., Advanced Micro Devices, Inc., Salesforce, Inc. och Tesla, Inc. AI-temat har fått en extra skjuts av Nvidia Q1-rapporten, som visade mycket positiva nyheter och ledde till en nästan 25% ökning av företagets marknadsvärde på en dag.

Seeking Alpha fördjupade 26 maj

Nvidia-aktien når rekordhöga på grund av AI-boom

Nvidia-aktien nådde en rekordhög nivå och gav hela halvledarindustrin en skjuts tack vare starkare än väntade prognoser och den ökande efterfrågan på AI-chip. Sedan början av året har Nvidias aktie stigit med 161 procent och under gårdagen steg den med över 26 procent. Nvidia förväntar sig nu en kvartalsomsättning som ligger 50 procent över analytikernas förväntningar, vilket motsvarar 11 miljarder amerikanska dollar. Bolaget är på väg att bli en av de mest värdefulla företagen i världen och kan snart gå med i den exklusiva klubben av biljon-dollar-företag.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 26 maj

Artificiell intelligens (AI) har drivit värderingsmultipel expansion över många företag, men det är osannolikt att mega-cap AI-aktier är en bubbla som är på väg att brista. Microsofts satsning på ChatGPT-maker OpenAI och dess engagemang för att inkludera chatbot-teknik i sitt mjukvaruutbud gör att investerare kan förvänta sig fortsatt tillväxt från företaget. Alphabet har också visat sin AI-kapabilitet och kan dra nytta av en långsammare, mer försiktig strategi. Nvidia har blivit en stor vinnare inom AI, men dess höga värderingar kan vara svåra att rättfärdiga.

TipRanks fördjupade 26 maj

Nvidia-aktier skjuter i höjden efter starka resultat och prognoser

Aktier i Nvidia, redan ett av världens mest värdefulla företag, sköt i höjden på torsdagen efter att chipmakaren förutspådde en enorm ökning av intäkterna, vilket signalerar hur mycket den bredare användningen av artificiell intelligens (AI) kan omforma tekniksektorn. Det kaliforniska företaget är nära att gå med i den exklusiva klubben av 1 biljon dollar-företag som Alphabet, Apple och Microsoft, efter att aktierna hoppade 25% i tidig handel. Sent på onsdagen rapporterade tillverkaren av grafikchips för spel och AI en kvartalsvinst på över 2 miljarder dollar och en omsättning på 7 miljarder dollar, båda överträffade Wall Streets förväntningar.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 25 maj

Nvidias aktier skjuter i höjden tack vare AI-driven efterfrågan

Nvidias aktier steg med över 20% på torsdagen efter att företaget levererat en stark kvartalsvis försäljningsprognos, drivet av efterfrågan på processorer som driver AI-system. Nvidias chipteknik används för att driva AI-system, och efterfrågan på dessa chip ökade under kryptovalutaboomen. Nvidias marknadsvärde nådde 755 miljarder dollar i slutet av onsdagens handel, det femte högsta offentliga värderingen i USA. AI-rallyt har även lyft andra chipaktier, inklusive AMD, ASML och Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 maj

Nvidia presenterar positiva kvartalsrapporter

Nvidia har presenterat sina resultat för årets första kvartal, som visar en ökning om 19 procent jämfört med föregående kvartal, med en total omsättning på nära 7,2 miljarder USD (cirka 76 miljarder kronor). Trots detta tappar företaget fortfarande 13 procent jämfört med samma period föregående år. Ett undantag är kategorin datacenter, som ökar med 14 procent och slår rekord med en omsättning på 4,28 miljarder USD (cirka 46 miljarder kronor). Nvidias hårdvara är populär för att träna AI-tjänster och språkmodeller, och företaget pekar ut nya produkter som Ada Lovelace, Hopper och Nvidia Grace som särskilt viktiga.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 25 maj

Nvidia gynnas av AI-boom som driver efterfrågan på deras chipp

Nvidia, som tillverkar chipp som används inom artificiell intelligens (AI), upplever en stark tillväxt tack vare företag som Google och Microsoft som integrerar AI i sina tjänster. Nvidia rapporterade en ökning av intäkterna med 19% för kvartalet som slutade den 30 april, medan vinsten ökade med 44%. Aktien steg nästan 25% till $381,50 efter att resultaten för första kvartalet offentliggjordes. Nvidia äger större delen av marknaden för grafikprocessorer (GPU:er), som blir alltmer populära inom AI på grund av deras förmåga att bearbeta många data samtidigt. Den globala marknaden för AI-chipp beräknas växa från 17 miljarder dollar 2022 till 227 miljarder dollar 2032, enligt marknadsundersökningsföretaget Precedence Research.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 25 maj

Nvidia överträffar förväntningarna tack vare AI-chip

Nvidia förutspår intäkter för juli-kvartalet långt över förväntningarna, med hänvisning till ökad efterfrågan på företagets AI-chip. Aktien steg kraftigt i efterhandeln. Halvledarföretaget rapporterade justerad vinst per aktie på $1,09 för april-kvartalet, jämfört med Wall Streets konsensusprognos på 92 cent. Omsättningen låg på $7,2 miljarder, vilket var bättre än analytikernas förväntningar på $6,5 miljarder. För kvartalet sjönk spelintäkterna med 38% jämfört med föregående år, men försäljningen för datacentersegmentet ökade med 14% tack vare efterfrågan från AI. Nvidias aktie steg så mycket som 16,5% till $355,89 efter rapporten.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 24 maj

Dell och NVIDIA lanserar Project Helix för att förenkla användningen av generativ AI för företag

Dell Technologies och NVIDIA har lanserat Project Helix, ett gemensamt initiativ för att förenkla användningen av generativ AI för företag. Projektet kommer att erbjuda en serie helhetslösningar med teknisk expertis och förbyggda verktyg baserade på Dell och NVIDIAs infrastruktur och programvara. Det inkluderar en komplett plan för att hjälpa företag att använda sin egen data och mer enkelt implementera generativ AI ansvarsfullt och korrekt. Project Helix förenklar generativa AI-implementeringar för företag genom en testad kombination av optimerad hårdvara och programvara, allt tillgängligt från Dell. Detta ger kraften att omvandla företagsdata till smartare och högre värde, samtidigt som man bibehåller datasekretess.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 23 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare