» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 130 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

LinkedIn är en professionell social nätverkstjänst som grundades 2002. Den hjälper användare att skapa och underhålla en professionell profil, dela information om arbetslivet, bygga nätverk och hitta nya affärsmöjligheter. LinkedIn är speciellt utformad för att hjälpa yrkesverksamma att kommunicera med varandra, söka jobb och rekrytera talanger. Medlemmarna kan även delta i grupper, följa företag och branschexperter samt ta del av rekommendationer och råd. LinkedIn har över 700 miljoner användare i mer än 200 länder och territorier, vilket gör det till en av de största professionella nätverkstjänsterna i världen.

Senaste nytt kring LinkedIn

Illustratör och andra yrkesverksamma ifrågasätter AI:s roll i deras arbete

Baltimore illustratören John de Campos upptäckte att hans originalverk hade använts för att träna en AI chatbot utan hans tillstånd, vilket han tyckte var oacceptabelt. Han är dock nöjd med hur ChatGPT har hjälpt honom att marknadsföra sina brädspel på sociala medier. Ethan Kissel i Michigan har också använt AI för att hjälpa till med sitt arbete att producera TV-reklam. Han har upptäckt att ChatGPT kan leverera dussintals taglines på bara några sekunder. Jeffrey Garcia, en programchef för ett teknikföretag, har experimenterat med AI för att förstå dess potential och brister.

Direktlänk Dela KTOO Public Media fördjupar idag

Snabb tillväxt för ´prompt engineering´ som en ny färdighet inom AI

Sedan ChatGPT lanserades för allmänheten har det spekulerats om jobb som kan bli föråldrade av AI, men en ny färdighet, ´prompt engineering´, har visat sig vara lönsam och hållbar. Google-sökningar för termen, som hänvisar till konsten att använda nyckelord för att få AI-verktyg att generera bättre bilder och skriftliga svar, har skjutit i höjden jämfört med för ett år sedan. LinkedIn rapporterade i sin rapport om framtiden för arbete i november att det har varit ´betydande ökningar´ i ´prompt engineering´ och ´prompt crafting´ som dyker upp på medlemsprofiler. Justin Farris, senior produktchef på GitLab, uttryckte optimism för prompt engineering som en färdighet på kort sikt.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade igår

AI-verktyg som ChatGPT skakar om rekryteringsmarknaden

AI-verktyg som ChatGPT skakar om rekryteringsmarknaden för både arbetssökande och chefer. Moderna arbetssökande använder artificiell intelligens för att skriva sina ansökningsbrev medan rekryterare använder bots för att filtrera kandidater långt innan de tar direktkontakt. Första omgången kandidater i högvolympositioner intervjuas ofta av chattrobotar innan de når de slutliga stadierna. Men tekniken är inget att vara rädd för, säger Jas Singh, grundare och verkställande direktör på det australiensiska rekryteringsföretaget SKL Executive, eftersom ingen robot kan helt ersätta en mänsklig rekryterare när det gäller att göra ett slutligt urval.

Direktlänk Dela Bendigo Advertiser fördjupade igår

AI skapar nya jobbmöjligheter: Prompt Engineering

Enligt LinkedIn har det skett en betydande ökning av ´prompt engineering´ och ´prompt crafting´ på medlemsprofiler. ´Prompt engineering´ syftar till användning av nyckelord för att få AI-verktyg att generera bättre bilder och skriftliga svar. Google-sökningar för termen har ökat enormt jämfört med förra året. Justin Farris, senior produktchef på GitLab, uttryckte optimism för ´prompt engineering´ som en färdighet på kort sikt. Nya roller inom ´prompt engineering´ kan betala upp till $335 000 per år. Dessa roller involverar att få AI-system att producera bättre resultat eller hjälpa företag att utbilda sina arbetsstyrkor att utnyttja tekniken.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade igår

Diskussioner om artificiell intelligens ökar, särskilt inom professionella tjänster

Enligt en rapport från LinkedIn har diskussioner om artificiell intelligens (AI) ökat med 70% under det senaste året. Diskussionerna drivs mestadels av män (58%) men kvinnor är inte ointresserade och står för 31% av diskussionerna. Millennials leder diskussionerna om AI (45%), följt av generation Z (26%) och generation X (21%). Den bransch som pratar mest om AI är inte teknik, utan professionella tjänster (29%), med teknik på andra plats (17%). Mellan december 2022 och september 2023 ökade visningarna för AI-relaterade jobb med 12% över sju stora ekonomier, och ansökningar till jobb där AI används ökade med 11%. Jobb som nämner AI har sett en tillväxt på 17% över de senaste två åren.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade i förrgår

Ny färdighet inom AI: Prompt Engineering

Sedan ChatGPT lanserades för allmänheten har det funnits oändliga spekulationer om jobb som kan bli föråldrade av artificiell intelligens, men åtminstone en lukrativ ny färdighet har uppstått och visat sig hållbar: prompt engineering. Google-sökningar för termen - som syftar på konsten att använda nyckelord för att få AI-verktyg att generera bättre bilder och skriftliga svar - har skjutit i höjden jämfört med ett år sedan. LinkedIn rapporterade i sin Future of Work-rapport i november att det har varit ´betydliga ökningar´ i ´prompt engineering´ och ´prompt crafting´ på medlemsprofiler.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade i förrgår

AI:s störningar i olika sektorer diskuterades på TechSparks 2023

På TechSparks 2023 i Delhi diskuterade Abhay Tandon, Digital Innovationschef på TVS Motor Company, och Suparna Singh, medgrundare och VD för Frammer AI, AI:s störningar i olika sektorer, aktuella trender och AI:s potential att överträffa mänsklig intelligens. Singh tror att datorer snart kan överträffa mänsklig intelligens, men Tandon framhöll att mänsklig empati kommer att förbli en avgörande faktor. Singh talade också om AI:s potential att störa mediesektorn, medan Tandon diskuterade hur AI-teknik har tjänat som ryggraden för framstegen inom både tillverkning och efterfrågesidan på TVS Motors.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade i förrgår

Användningen av AI för att förbättra innehållsskapande

En guide visar hur olika AI-hacks kan förbättra innehållsskapande med hjälp av ChatGPT. ChatGPT:s roll inom digitalt innehållsskapande har blivit allt viktigare, inte bara för automatisering av rutinuppgifter, utan för att förbättra kreativa processer och operationell effektivitet. Guiden visar hur innehållsskapare kan använda AI för att generera idéer, utveckla innehåll och engagera publik. ChatGPT kan också användas för att analysera data, som hundratals YouTube-videor, för att generera idéer som stämmer överens med tidigare framgångar. AI-verktyget Capo, som använder GPT-4, är speciellt utformat för att förbättra innehåll på LinkedIn.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 28 november

LinkedIn Mastery: 5 ChatGPT-prompt för framgångsrik nätverkning

Nätverkning är en av nycklarna till framgång och strategiska prompt kan höja din profil, finslipa ditt utåtriktade arbete och omvandla tillfälliga kontakter till kraftfulla professionella relationer. I denna artikel delar vi 5 ChatGPT-prompt som kan hjälpa dig att göra bestående intryck på dina kunder. Låt oss utnyttja den sanna kraften i LinkedIn för oöverträffad framgång i dina professionella strävanden. Prompten hjälper dig att definiera specifika kriterier för din målgrupp på LinkedIn, förbättra utseendet på din LinkedIn-profil, göra din LinkedIn ´About´-sammanfattning mer tilltalande, skapa effektiva öppningsmeddelanden och fokusera på innehållsskapande.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 27 november

AI-startups lanserar nya språkmodeller; Amazon vill utbilda arbetskraften för AI

AI-startupen Anthropic, grundad av före detta anställda på OpenAI, har lanserat nästa version av sin chatbot Claude. Claude 2.1 har flera stora uppdateringar, inklusive förmågan att bearbeta mer information och ge mer korrekta och ärliga svar. Inflection AI, startupen bakom den populära chatboten Pi, har också släppt en ny stor språkmodell, Inflection-2. Microsoft har också lanserat sin uppdaterade språkmodell Orca 2. Amazon har lanserat flera nya utbildningsinitiativ för att hjälpa 2 miljoner vuxna och studenter att bli ´AI-redo´ till 2025. Detta inkluderar åtta nya gratis AI-kurser och ett nytt samarbete med Code.org.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 27 november

Förbättra dina chanser att få jobb på LinkedIn med ChatGPT

OpenAI:s plattform ChatGPT kan förbättra din LinkedIn-profil och öka dina chanser att få jobb. Plattformen kan hjälpa dig att skriva en övertygande bio, jobbbeskrivningar, personliga meddelanden, ansökningsbrev och bygga upp ditt CV. Dessutom kan ChatGPT hjälpa dig att förbereda svar på intervjufrågor, planera och redigera inlägg, kontrollera textens noggrannhet, bedöma din lämplighet för en roll och hålla reda på information. Med ChatGPT kan du förbättra din profil och närvaro på LinkedIn, effektivisera professionell kommunikation och hantera dina ansökningar på ett mer effektivt sätt.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 25 november

Pentagons AI-initiativ påskyndar svåra beslut om dödliga autonoma vapen

Pentagon utvecklar Longshot, en obemannad flygmaskin, tillsammans med General Atomics och Defense Advanced Research Project Agency. Maskinen är tänkt att användas tillsammans med bemannade flygplan i USA:s flygvapen. Pentagon planerar att använda drönare i ´människa-maskin-team´ för att överväldiga en motståndare. Men för att kunna tas i bruk måste utvecklarna bevisa att AI-tekniken är tillförlitlig och pålitlig. Pentagon har för avsikt att föra ut tusentals relativt billiga, förbrukade AI-aktiverade autonoma fordon till 2026 för att hålla jämna steg med Kina. Initiativet, kallat Replicator, förväntas påskynda svåra beslut om vilken AI-teknik som är mogen och pålitlig nog att använda, inklusive på vapensystem.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 25 november

Pentagon planerar att använda AI-drivna autonoma fordon för att konkurrera med Kina

USA:s militär använder artificiell intelligens (AI) för att styra små spaningsdroner och förutse när flygplan behöver underhåll. Pentagon planerar nu att införa tusentals relativt billiga, AI-drivna autonoma fordon till 2026 för att hålla jämna steg med Kina. Initiativet, kallat Replicator, förväntas påskynda beslut om vilken AI-teknik som är mogen och tillförlitlig nog att användas, inklusive i vapensystem. Enligt experter kommer framsteg inom datahantering och maskin-till-maskin-kommunikation oundvikligen att flytta människor till övervakande roller. Detta blir särskilt sant om dödliga vapen skickas ut i massor i dronsvärm.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 25 november

USA:s militär avser att använda AI i tusentals autonoma fordon för att hålla jämna steg med Kina

USA:s militär planerar att införa tusentals relativt billiga, förbrukningsbara AI-aktiverade autonoma fordon fram till 2026 för att matcha Kinas framsteg. Detta initiativ, kallat Replicator, syftar till att påskynda övergången till att använda mindre, smartare, billigare och fler plattformar. Trots att finansieringen är osäker och detaljerna vaga, förväntas Replicator snabba på besluten om vilken AI-teknik som är tillräckligt mogen och tillförlitlig för att implementeras, inklusive på vapensystem. Det finns få tvivel bland forskare, branschexperter och Pentagon-tjänstemän om att USA inom de närmaste åren kommer att ha helt autonoma dödliga vapen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 25 november

Reflektioner över tacksamhet, lärande och teknik

Författaren uttrycker sin tacksamhet för möjligheten att lära sig i en tid då kunskap är universellt tillgänglig. Under pandemin började författaren skriva för att organisera sina tankar, först på WeChat på kinesiska, sedan på LinkedIn och nu på en annan plattform. Författaren planerar att fortsätta dela insikter, möjligen på kvartals- eller månadsbasis, med fokus på ledarskap, produktutveckling och tekniskt innehåll. Författaren diskuterar även sin roll som förälder och hur det har blivit en form av lärande, med sin dotter Melody som teknisk rådgivare. Författaren reflekterar över teknikens under, bland annat en åktur med en Waymo robot-taxi och att se SpaceX Starship lanseras. Författaren nämner även nätverkande som en viktig del av lärandet, med exempel på att träffa en Amazon-chef och delta i AI-evenemang. Slutligen diskuterar författaren vikten av tacksamhet och att ge tillbaka, med exempel på en insamlingshändelse för Code.Org.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 november

Indiska Gen Z spenderar 73% mer tid på att lära sig AI-färdigheter

Indiens yngre generation visar ett ökat intresse för att förvärva färdigheter inom artificiell intelligens (AI) jämfört med äldre generationer, enligt en rapport från LinkedIn. Rapporten ´Framtidens arbete: AI:s tillstånd @ arbete´ visar att Gen Z-personer (födda efter mitten av 1990-talet) i den indiska arbetskraften är 1,3 gånger mer benägna att söka AI-kompetenser jämfört med Gen X (födda mellan 1965 och 1980) och 2,4 gånger mer entusiastiska än Baby Boomers (födda mellan 1946 och 1964). Gen Z yrkesverksamma i Indien tillägnar 73% mer tid åt att lära sig AI-färdigheter på LinkedIn jämfört med andra generationer.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 22 november

OpenAIs grundare Sam Altman återvänder till företaget efter avsked

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Altman, som grundade OpenAI, har blivit en av de mest framstående personerna inom artificiell intelligens (AI). Han började sin karriär i teknikvärlden 2005 när han hoppade av Stanford University för att starta företaget Loopt, en geolokaliseringstjänst. Loopt lyckades samla in över 30 miljoner dollar i riskkapital innan det köptes upp av Green Dot Corporation för över 40 miljoner euro. Altman kommer nu tillbaka till OpenAI som VD, med ett nytt initialt styrelse bestående av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare USA:s finansminister Larry Summers och Quoras VD Adam D’Angelo. Trots Loopts misslyckande gjorde det att Altman kunde etablera sig i Silicon Valley. Två år senare valdes han till efterträdare till Y Combinators president, den amerikanska datavetaren Paul Graham. Tre år senare grundade Altman tillsammans med Tesla-chefen Elon Musk, LinkedIn-medgrundaren Reid Hoffman och andra sponsorer OpenAI, ett forsknings- och implementeringsföretag för AI. Altman har sagt att de senaste och mest avancerade versionerna av ChatGPT kommer att rullas ut mycket gradvis för att få människor, institutioner och beslutsfattare att bekanta sig med det. Han anser att revolutionen som utlösts av ´allmän artificiell intelligens´ (AGI) är ´ostoppbar´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 22 november

Sam Altman återanställd som VD för OpenAI efter bara fyra dagar

Sam Altman, tidigare avskedad som VD för OpenAI, har återanställts efter bara fyra dagar. Styrelsen hade tidigare sagt att de ´förlorat förtroendet´ för hans ledarskap. Altman bekräftade återanställningen och uttryckte sin glädje över att återvända till OpenAI och fortsätta bygga på deras starka partnerskap med Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, hade tidigare bekräftat att Altman skulle ansluta sig till techjätten, men var öppen för att Altman stannade kvar på OpenAI. Dock ansåg han att företagets ledarskap behövde en förändring.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 22 november

President Bidens exekutiva order om AI och debatten om ansiktsigenkänningsteknik

President Joe Bidens senaste exekutiva order om artificiell intelligens (AI) syftar till att maximera AI:s fördelar samtidigt som risker hanteras. AI kan ha stora fördelar, som tidig sjukdomsdetektion, men det finns också allvarliga oro för integritet, partiskhet och arbetsplatsförflyttning. Cybersecurity expert Roman Eng arbetar på sin doktorsexamen i förklarande AI. Han har tagit sina tekniska färdigheter till Schaumburg Township District Library, där han ber AI-programmet att sammanfatta två böcker. Kashmir Hill, en teknikreporter för New York Times, har skrivit en bok om ansiktsigenkänningsteknik drivs av nya typer av AI. Boken fokuserar också på Clearview AI, ett företag för ansiktsigenkänning som Hill avslöjade 2020. Clearview AI har arbetat med tusentals brottsbekämpande myndigheter som har använt deras ansiktsigenkänningsteknik för att hjälpa till att lösa fall. Enligt ACLU, i en uppgörelse i maj 2022, förbjöds Clearview AI nationellt från att göra sin ansiktsigenkänningsdatabas tillgänglig för individer och privata företag. Företaget kan fortfarande erbjuda sin bildsamling till brottsbekämpande myndigheter, förutom i Illinois, där de är förbjudna att dela med polismyndigheter i fem år.

Direktlänk Dela WGN-TV fördjupade 22 november

OpenAI:s styrelse drabbad av flera avgångar och potentiella intressekonflikter

Tre styrelsemedlemmar i OpenAI avgick tidigare i år inom loppet av några månader, och företaget har inte hittat ersättare. En av de nuvarande medlemmarna, tidigare Facebook CTO och Quora CEO Adam D’Angelo, lanserade en AI-chattbot-plattform, Poe, som både utnyttjar och konkurrerar med OpenAI:s produkter. Tasha McCauley och Helen Toner, två andra medlemmar, har kopplingar till samma ideologiska välgörenhetsorganisation. John Loeber, medgrundare till digitala mäklarföretaget Limit, har granskat OpenAI:s styrelse genom att gå igenom Internet Archive och OpenAI:s skattedeklarationer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

Salesflow lanserar en guide för AI-baserade verktyg för att automatisera social försäljning på LinkedIn

Salesflow har lanserat en guide som täcker några av de senaste verktygen för att automatisera social försäljning på LinkedIn med hjälp av AI-baserad teknik. Företaget förklarar också hur dess egen plattform passar in i detta ekosystem, med flera avancerade funktioner som kan förbättra effektiviteten. Salesflow förstår att AI är ett relativt nytt område och erbjuder därför en provversion av sin egen lösning. Salesflows system har använts av flera stora organisationer, inklusive Verizon, HubSpot, GoCardless och Visyond.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 november

Pentagonens AI-chef uttrycker oro över generativ AI:s potential att sprida desinformation

Pentagonens digitala och AI-chef, Craig Martell, har uttryckt oro över generativ AI:s potential att sprida desinformation. Han anser dock att pålitlig AI är viktig och har en positiv syn på dess användning. Martell, som tidigare har arbetat med maskininlärning på LinkedIn, Dropbox och Lyft, påpekar att det är en stor utmaning att samla in och bestämma vilken AI som är tillräckligt pålitlig för att användas i strid. Han betonar att Pentagon behöver högkvalitativ data för att kunna använda AI effektivt.

Direktlänk Dela C4ISRNET fördjupade 20 november

Microsoft anställer avskedad OpenAI-VD, anställda kräver styrelsens avgång

Microsofts VD Satya Nadella chockade teknikvärlden genom att anställa avskedade OpenAI-VD:n Sam Altman. Microsoft meddelade att de skulle anställa nyckelpersoner för sitt eget AI-team, ledda av Altman. Mer än 500 OpenAI-anställda skrev ett brev där de krävde att resterande styrelsemedlemmar skulle avgå. Drama började med OpenAIs oväntade meddelande att Altman var ute. Microsoft, som hade lovat mer än 10 miljarder dollar till startupen, arbetade bakom kulisserna för att lobba för Altmans återkomst. På måndagen hotade mer än 500 OpenAI-anställda att flytta till Microsoft om styrelsemedlemmar inte avgår och återinsätter Altman och medgrundaren Greg Brockman.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 20 november

Pentagonens AI-chef uttrycker oro över AI:s potential att sprida desinformation

Pentagonens chef för digital och artificiell intelligens, Craig Martell, uttrycker oro över potentialen för generativa AI-system, som ChatGPT, att sprida desinformation. Martell, som tidigare arbetade med maskininlärning på företag som LinkedIn, Dropbox och Lyft, anser att det är en stor utmaning att samla in och bestämma vilken AI som är tillräckligt tillförlitlig för att användas i strid. Han menar att AI bara räknar det förflutna för att förutsäga framtiden och att det inte är någon större skillnad på modern AI. Martell nämner också att Pentagon använder AI-teknik för att hjälpa Ukraina genom att bygga en databas för hur allierade tillhandahåller hjälp.

Direktlänk Dela Defense News fördjupade 20 november

Utmaningar och möjligheter med artificiell allmän intelligens: En analys av Shelly Palmer

Shelly Palmer, som nyligen utsetts till LinkedIns ´Top Voice in Technology´, skriver om de senaste händelserna på OpenAI, där VD Sam Altman lämnade sin post oväntat. Spekulationer pekar på interna meningsskiljaktigheter om AI-utvecklingens takt, särskilt kring kommersialisering. OpenAI är känt för sin generativa AI-produkt ChatGPT, men företagets uttalade mål är att skapa en modell för artificiell allmän intelligens (AGI) som kan förstå, lära och tillämpa kunskap över ett brett spektrum av områden. AGI:s potential kommer dock med djupgående bekymmer, inklusive oförutsägbarhet och brist på kontroll. Vissa experter argumenterar dock för att marknadsmekanismer och regelverk kan hantera AGI:s utveckling effektivt.

Direktlänk Dela SaskToday fördjupade 20 november

ChatGPT förbättrar arbetsprestanda och kreativitet i arbetsmiljöer

Artificiell intelligens (AI) har tagit ett stort kliv framåt med introduktionen av ChatGPT, en teknologi som möjliggör mänskliga konversationer baserade på oändlig data och träning. Enligt en rapport från MIT har ChatGPT och andra generativa AI-verktyg ökat arbetstagares produktivitet med 40% och förbättrat prestanda och outputkvalitet med 18%. LinkedIn rapporterar också att jobbannonser som nämner ChatGPT som en färdighet har ökat 21 gånger sedan chatbotens lansering förra året. Att förstå och använda generativ AI-teknologi är avgörande för att lyckas på dagens och framtidens arbetsplats.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas oväntat av företagets styrelse

Sam Altman, VD för OpenAI, har oväntat avskedats av företagets styrelse. Styrelsen meddelade att Altman inte varit konsekvent öppen i sin kommunikation, vilket hindrat styrelsens förmåga att utöva sina ansvar. OpenAI grundades 2015 som en ideell organisation med målet att säkerställa att artificiell allmän intelligens gagnar hela mänskligheten. Bland grundarna fanns Altman och Reid Hoffman, medgrundare av LinkedIn, samt Amazon Web Services, indiska IT-företaget Infosys, högerteknikmiljardären Peter Thiel och Elon Musk. 2019 omvandlades OpenAI till två organisationer: OpenAI Global LLC och OpenAI Inc.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avlägsnas från sin position, orsakar chock bland anställda

Skaparen av ChatGPT, Sam Altman, har avlägsnats från sin position som chef för OpenAI, styrelsen anklagar honom för att inte alltid ha varit ´uppriktig´ med dem, vilket skapar en chockvåg bland företagets anställda. Mira Murati, teknisk direktör för OpenAI, har utsetts till att agera som tillfällig chef för företaget medan processen att hitta en permanent efterträdare pågår. I samband med Altman´s avsked annonserade styrelseordförande Greg Brockman - en medgrundare av företaget - sin avgång. Vissa anställda har rapporterat att de har uppdragit åt företagets chefsforskare, Ilya Sutskever, att undersöka omständigheterna som ledde till avskedet.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 18 november

Förbättra kandidatengagemang och anställningshastighet på LinkedIn Recruiter med detta AI-verktyg

LinkedIn, en professionell nätverksplattform, introducerade tidigare i år flera AI-verktyg som integrerades i plattformen för specifika uppgifter. Dessa funktioner lades till premium- och företagsversionerna av plattformen. På företagssidan är AI-verktygen på LinkedIn Recruiter särskilt hjälpsamma eftersom de kan hjälpa arbetsgivare och rekryterare att inte bara enkelt hitta rätt kandidater utan också engagera dem mer effektivt, så att de aldrig känner sig osäkra. Som ett resultat kan dessa verktyg öka hela anställningsprocessen och låta företag hitta rätt talang i en snabb takt.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 18 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman och president Greg Brockman

OpenAI:s styrelse chockerade teknikvärlden genom att avskeda VD Sam Altman och ta bort president Greg Brockman från styrelsen. Brockman avgick några timmar senare. Enligt OpenAI:s företagsstyrning är styrelseledamöternas huvudsakliga skyldighet inte att upprätthålla aktieägarvärdet, utan att företagets uppdrag att skapa en säker AGI, eller artificiell allmän intelligens, ´som är allmänt fördelaktig´. Vinsterna, sa företaget, var sekundära till det uppdraget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 november

Förstärk din LinkedIn-profil med detta AI-drivna profilbyggande verktyg

LinkedIn, det välkända professionella nätverksplattformen ägt av Microsoft, har nyligen införlivat en mängd AI-funktioner på sin plattform. Från rekrytering och profilbyggande till jobbsökning kan dessa AI-funktioner hjälpa till att höja din LinkedIn-upplevelse till nästa nivå. En av de mest eftertraktade funktionerna är det AI-drivna profilbyggande verktyget. Verktyget analyserar all information som redan finns på din profil och identifierar de viktigaste färdigheterna och erfarenheterna att framhäva i dina Om och Rubrik-sektioner, vilket hjälper din profil att sticka ut. Det erbjuder personliga skrivförslag, respekterar varje användares unika skrivstil. Denna funktion är endast tillgänglig för LinkedIn Premium-abonnenter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 16 november

OpenAI fortsätter att generera förlust trots stora investeringar från Microsoft

OpenAI, ett av de mest erkända namnen inom AI, har ökat sitt värde sedan lanseringen av ChatGPT för nästan ett år sedan. Trots detta har företaget fortfarande en lång väg att gå innan det kan bli självförsörjande eller till och med generera vinst. OpenAI har haft ett framgångsrikt år där det rapporterades att företaget fick 10 miljarder dollar i investeringar från Microsoft och släppte flera populära generativa AI-tjänster. Trots framgångarna har OpenAI fortsatt att generera förlust, trots de miljarder dollar som Microsoft har investerat i företaget. OpenAI:s VD, Sam Altman, har tidigare klagat över de enorma kostnaderna för att driva tjänster som ChatGPT.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 14 november

AI kan revolutionera det politiska landskapet

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av våra liv, och påverkar allt från sociala medier till shoppingvanor. AI-tekniken kan också potentiellt revolutionera det politiska landskapet genom att föreslå politiska kandidater baserat på våra åsikter och värderingar. Trots utmaningar med datamängder och algoritmer kan AI bidra till att öka transparensen och tilliten i det politiska processen. Med AI kan politiker bättre förstå sina väljares behov och väljare kan känna sig tryggare i sina val. AI kan därmed stärka demokratiska processer och bidra till politisk stabilitet i samhället.

Direktlänk Dela PA Times fördjupade 13 november

One Stop Systems avtäcker sin senaste AI Transportable på SC23

One Stop Systems, Inc. (OSS), en ledare inom robust High Performance Compute (HPC) för artificiell intelligens (AI), maskininlärning och sensorbearbetning på kanten, kommer idag att avtäcka sin senaste AI Transportable, en Gen 5 kortdjup server (SDS), på SC23, den internationella konferensen för högpresterande databehandling som hålls i Denver, Colorado den 12-17 november 2023. Gen 5 SDS fördubblar prestandan jämfört med föregående generation för att driva de mest krävande intelligenta kantapplikationerna. Den drivs av fyra PCIe NVIDIA H100 Tensor Core GPU:er och möter den växande efterfrågan på kraftfullare AI Transportables på kanten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 13 november

Palantir Technologies: Tre saker smarta investerare vet

Palantir Technologies har haft en berg-och-dalbana de senaste åren, men trots makroekonomiska motvindar har företaget utvecklat egna generativa AI-system. Palantir grundades av Peter Thiel, en framstående Silicon Valley-figur och tidig investerare i Facebook och LinkedIn. Företaget skapades ursprungligen för att hjälpa till att förhindra terroristattacker genom att aggregera och analysera data från olika byråer. Idag har Palantir etablerat sig som en auktoritet på AI-system och har utvecklat en AI-plattform som snabbt har antagits av över 100 organisationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Förbättra produktivitet och arbetsflöden med hjälp av AI

Om du letar efter sätt att förbättra din produktivitet och arbetsflöden genom att utnyttja kraften i artificiell intelligens inom OpenAI ChatGPT-chatboten, kommer du att vara nöjd att veta att det finns gott om automatiserade lösningar du kan ställa in för att hjälpa dig med de dagliga triviala uppgifterna som verkar äta upp din värdefulla tid. Oavsett om du hanterar ett litet team, driver ett stort företag eller bara vill strömlinjeforma dina personliga projekt, är kopplingar mellan ChatGPT och din dagliga programvara och applikationer lätta att ställa in och kräver ingen kodning alls. I denna guide ger vi en mängd information och inspiration om hur du kan utnyttja kapaciteterna hos ChatGPT och kombinera dem med kodfria system som Zapier eller Make för att bara nämna några. När du väl har lärt dig de enkla automatiseringarna kan de förvandla ditt tillvägagångssätt till arbete och personlig produktivitet.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 12 november

AI kan förstärka, inte ersätta, människor i Hollywood enligt Runway VD

I Hollywood har det funnits en bred oro bland skådespelare och författare gällande AI. Dock kan denna oro vara felplacerad enligt Cristóbal Valenzuela, VD för AI-videoföretaget Runway. Runway, som utvecklar generativa AI-verktyg inriktade på film och bild, värderas till rapporterade 1,5 miljarder dollar. Företaget har stöd av stora investerare, inklusive Alphabet´s Google, Nvidia och Salesforce Ventures. Valenzuela menar att teknik alltid förstärker människor och att framsteg inom teknik inte kommer att göra människor i Hollywood arbetslösa.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 november

AI och ML revolutionerar hälsovårdsindustrin

Integrationen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i hälsovården har lett till anmärkningsvärda framsteg inom patientvård, diagnos och behandling. Dessa teknologier har revolutionerat hälsovårdsindustrin, förbättrat noggrannheten, effektiviteten och den personliga vården. AI och ML har potential att transformera hur intressenter utvecklar, tillverkar, använder och utvärderar terapier. Pfizer utnyttjade AI och ML för att skapa de första vaccinerna för att bekämpa COVID-19-viruset. På Johns Hopkins University används ett AI-system för att snabbare upptäcka patienters risk för sepsis än genom traditionella metoder. Apple Watch kan redan övervaka en persons hjärtfrekvens, blodtryck och eventuella oregelbundna rytmer. Med större framsteg inom AI och ML kan klockan också tränas att meddela bärarna om de kommer att få ett hjärtattack och berätta för dem att kontakta deras läkare eller gå till akutmottagningen.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 10 november

Alicia Lyttle utforskar AI-verktyg för förbättrad webbinarieinnehåll och konvertering på WebinarCon 2023

Vid den prestigefyllda WebinarCon 2023, en sammankomst av över 100 topp digitala marknadsförare globalt, utmärkte sig Alicia Lyttle, VD och medgrundare av Monetized Marketing LLC, med sina banbrytande insikter om AIs roll i omvandlingen av webbinarier. Alicia introducerade verktyg som ChatGPT och Perplexity för innehållsskapande, Elevenlabs.io för röstkloning, Pictory.ai för engagerande visuellt innehåll, ContentAtScale.ai för AI-detektering och Descript för sömlös webbinarredigering. Hennes presentation sträckte sig bortom verktyg, täckte effektiva marknadsföringsstrategier, sociala medier och ökning av registrerings- och konverteringsgraden.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 10 november

AI-drivna jobbsökningstjänster: löfte och fara

AI-drivna jobbsökningstjänster som LazyApply, Sonara och Massive har förenklat jobbsökandets monotona aspekter. LazyApply kan skicka ansökningar till flera plattformar med ett enda klick, medan Sonara tar en mer personlig strategi och skapar upp till 420 jobbansökningar per månad för en avgift på upp till 80 dollar. Trots att dessa verktyg kan strömlinjeforma ansökningsprocessen, kan de inte replikera kraften i mänskligt nätverkande och remisser, vilket fortfarande är de mest effektiva vägarna till anställning. Softwareingenjören Julian Josephs erfarenhet illustrerar detta - han skickade ut 5000 ansökningar med LazyApply och fick 20 intervjuer, men fick också intervjuer på Apple och Vita huset genom sina personliga kontakter.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 9 november

Mojo SDK nu tillgängligt för utvecklare

Mojo SDK, som innehåller Mojo-drivrutinen, Visual Studio Code-tillägget och Jupyter-kärnan, är nu tillgängligt för utvecklare. Mojo är ett nytt programmeringsspråk som presenterades av Chris Lattner och hans team. Först delade Modular endast Mojo Playground, där utvecklare kunde testa språket. Nu har tillgång för lokal nedladdning börjat, först för Linux och Mac-system. Windows-versionen förväntas vara klar snart. Mojo SDK är tillgängligt på Mac och Linux-system och kan laddas ner från Modulars officiella webbplats.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 9 november

Ny AI-baserad mjukvara för att skapa innehåll, annonser och hantera tid

DeepSwap är ett AI-baserat verktyg för att skapa deepfake-videor och bilder. Aragon erbjuder proffsiga porträttbilder med hjälp av AI-teknik. AdCreative.ai förbättrar din reklam och sociala medier med AI. Hostinger använder AI för att skapa den bästa webbplatsbyggaren. Otter AI erbjuder realtids transkriptioner av mötesanteckningar. Notion AI är ett AI-verktyg som hjälper användare med uppgifter som anteckningssammanfattning. CodiumAI genererar meningsfulla tester för utvecklare. Decktopus är ett AI-drivet presentationverktyg. SaneBox använder AI för att effektivisera e-posthanteringen. Promptpal AI, Quinvio AI, AskYourPdf, Supernormal, Suggesty, MarcBot, Motion, Roam Around, Beautiful, Quotify, Harvey AI, Bearly AI, Scispace AI och Hints AI är alla AI-baserade verktyg för olika ändamål. Monday.com, Base64, AI Writer, Engage AI, Google Duplex, Perplexity, NVIDIA Canvas, Seenapse, Murf AI, 10Web, KickResume, DimeADozen, WavTools, Wonder Dynamics, Gen-2, Uizard, GPT-3 Color Palette Generator, Rationale, Vizology, PromptPerfect, Numerous, Nolan, Play HT, PromptGPT, AI Image Enlarger, Timely och HeyGPT är också AI-baserade verktyg för olika ändamål.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 9 november

Ahrefs AI-drivna verktyg hjälper till att skapa engagerande sociala medieprofiler

En engagerande profil är avgörande för att sticka ut på sociala plattformar som Facebook, LinkedIn och Twitter. Här är tre verktyg för att hjälpa. Ahrefs AI-drivna sociala mediebiografiskapare kan hjälpa. Klistra in din URL, välj den sociala plattformen och välj en ton - t.ex. ´Professionell´, ´Vänlig´, ´Självsäker´, mer. Aktivera sedan valfria emojis och hashtags. Verktyget analyserar ditt sidinnehåll och skapar tre variationer av en biografi för varje plattform. Ahrefs sociala mediebiografiskrivare producerar tre profilvariationer för varje plattform.

Direktlänk Dela Practical Ecommerce fördjupade 7 november

VMware utökar sina molndata-tjänster och skydd mot ransomware

VMware har meddelat en stor utökning av sina molndata-tjänster, med en uppdatering för sin Data Service Manager och utökad kompatibilitet för databaser, nya skydd mot ransomware och tjänster för dataräddning. Data Services Manager 2.0 finns nu inbyggt i VMware Cloud Foundation, vilket ger IT-chefer full kontroll över datapolitik och infrastruktur. VMware lanserade uppdateringarna på VMware Explore Barcelona 2023. PostgreSQL-databasen Google Cloud AlloyDB Omni kommer också att läggas till i VMware Cloud Foundation som den första inbyggda integrationen av tredje part. NetApp och Thales har också utvidgat sina partnerskap med VMware.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 7 november

Asiatisk modell kritiserar modeformgivare för att använda AI för att ändra hennes ras i bilder

Taiwanesisk-amerikanska modellen Shereen Wu har kritiserat modeformgivaren Michael Costello för att ha använt AI-filter för att ändra hennes utseende till att se vit ut i bilder från en nyligen modevisning. Wu påstår att bilden löptes genom en app liknande FaceApp, vilket ändrade hennes ansiktsdrag drastiskt. Costello hävdade senare att bilden var ´fan art´ som någon hade skickat till honom. Wu har vänt sig till en advokat efter att Costello hotade med rättsliga åtgärder mot henne för falska anklagelser.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 7 november

Tyska startföretaget Aleph Alpha samlar in 500 miljoner dollar i serie B-finansiering

Tyska startföretaget Aleph Alpha har samlat in 500 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda, med stöd från stora företag som Bosch, SAP och Hewlett Packard Enterprise. Företaget, som har utvecklat sina egna stora språkmodeller, syftar till att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. Denna investering kommer att användas för forskning om grundmodeller, förbättring av produktfunktioner och utvidgning av kommersialisering. Aleph Alphas teknik är centrerad runt konceptet ”datasuveränitet”, vilket betonar att data lagrat i ett specifikt land ska vara underlagt det landets lagar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 7 november

OpenAI lanserar anpassningsbara GPTs och en GPT-butik

OpenAI lanserar anpassningsbara GPTs som låter användare skapa skräddarsydda chatbots utan kodning, dela dem och använda dem för olika uppgifter. Användare har kontroll över sina data, med privata chattar och möjligheten att välja data som skickas till tredjeparts-API:er. Ett nytt granskningssystem införs för att förhindra att skadliga GPTs delas. OpenAI lanserar en GPT-butik senare denna månad där användare kan hitta och ladda ner GPTs från verifierade skapare, som i sin tur kommer att kunna tjäna pengar baserat på hur många människor som använder deras GPTs. OpenAI planerar att utöka GPT-åtkomsten till fler användare snart.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 7 november

Dennis Legori, från Carrier cybersecurity team, diskuterar användningen av AI-verktyg och de risker och fördelar som finns med dem. Han påpekar att många företag antingen omfamnar AI-verktyg eller är skeptiska till dem. Enligt Legori är det viktigt att företag förstår och omfamnar AI-verktyg, eftersom dessa verktyg kan användas av angripare. Han diskuterar tre huvudkategorier av företag: de som antar en ´ingen risk´-strategi, de som antar en ´ohanterad risk´-strategi och de som försöker balansera risk och innovation. Legori betonar vikten av utbildning, policyer och riskbedömningar för att säkerställa att AI-verktyg används på ett säkert sätt.

CSO Online fördjupade 7 november

Programmeraren Julian Joseph använde LazyApply, en AI-driven tjänst som automatiskt ansöker till tusentals jobb, för att effektivisera sin jobbsökning. Efter att ha betalat 250 dollar för en obegränsad livstidsplan och installerat LazyApplys Chrome-tillägg, ansökte botten å hans vägnar till nästan 1 000 jobb över en natt. Även om verktyget inte var perfekt och ibland gissade svaren på frågor på vissa ansökningar, ansåg Joseph att det var värt investeringen med tanke på den tid Job GPT sparade. LazyApply har flera konkurrenter, inklusive Sonara och Massive, som också automatiserar jobbansökningar.

Wired fördjupade 6 november

AI kan generera betydande inkomster hemifrån, enligt ekonomisk expert

Artificiell intelligens (AI) kan användas för att generera betydande inkomster hemifrån, enligt den ekonomiska experten Charlie Chang. Han presenterade fem AI-baserade ´sidohustler´ som potentiellt kan lägga till $1,000 eller mer till din dagliga inkomst. Dessa inkluderar att starta ett AI-automatiseringsbyrå, använda AI för att skapa professionella CV, använda AI för att skapa unika vinylklistermärken för bilar och använda AI för att generera engagerande innehåll för sociala medier. Chang hävdar att med rätt teknologi och entreprenörsanda kan dessa sidohustler vara början på din ekonomiska transformation.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 6 november

Risker och fördelar med generativ AI för kodgenerering

Hackare har infiltrerat verktyg som mjukvaruutvecklingsteam använder för att skriva kod, som generativa AI-verktyg som ChatGPT. Dessa AI-chattbotar lär sig att koda genom att läsa miljarder rader av öppen källkodsprogramvara, vilket kan innehålla designfel, buggar och skadlig programvara. När öppen källkod har använts för att träna en AI-modell, kommer all kod som genereras av modellen att påverkas av vad den har lärt sig. Företag bör noggrant inspektera och skanna kod skriven av generativ AI för att undvika risker.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 6 november

Generativ AI kan spara en dags arbete per vecka, enligt undersökning

En ny undersökning av över 900 kontorsarbetare i Storbritannien, USA och Australien visar att nästan hälften (47%) av respondenterna tror att generativ AI (gen-AI) kan spara dem en dags arbete per vecka. Samtidigt säger 67% av de svarande som för närvarande använder gen-AI för arbete att det redan sparar dem 1-5 timmars arbete per vecka. Företaget SnapLogic, som bygger framtidens integration med generativa AI-funktioner, beställde nyligen undersökningen för att förstå hur gen-AI används och ses inom stora företag. Över en tredjedel av respondenterna (36%) säger att de inte för närvarande använder gen-AI för arbete alls, och hälften av respondenterna (68%) sa att de faktiskt inte har tillräcklig förståelse för gen-AI för sin nuvarande roll. Resultaten avslöjade också några oroande ´vilda västern´-vanor på arbetsplatsen, där 40% av respondenterna har använt gen-AI för arbete utan att avslöja sin användning för sin arbetsgivare eller kollegor.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 6 november

OpenAI avslöjar uppdateringar för ChatGPT och ny chattbot-marknadsplats

OpenAI har avslöjat spännande uppdateringar för ChatGPT inför sin kommande utvecklarkonferens. Läckta skärmdumpar och videor avslöjar ett verktyg för att skapa anpassade chattbotar med liknande funktioner som de som finns i ChatGPT med hjälp av GPT-4. Dessa funktioner inkluderar webbläsning och dataanalyskapacitet. OpenAI kommer även att introducera en ny marknadsplats där användare kan dela sina chattbotar eller utforska de som skapats av andra. Användaren Choi sammanfattade de ryktade uppdateringarna och Tibor Blaho, en SEO-verktygsutvecklare, delade en video som visar användargränssnittet för den nya funktionen.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 6 november

AI-verktyg som kan underlätta för småföretagare

AI-verktyg kan avsevärt underlätta för småföretagare och anställda som ofta måste hantera många olika uppgifter. Verktyg som Meta´s Creative Integration, Canvas Magic Studio och LinkedIn´s Accelerate kan hjälpa till att förenkla uppgifter inom försäljning, marknadsföring, förhandlingar, strategi, mentorskap och analys. Dessutom finns det många startups som introducerar innovativa AI-verktyg för att stärka företagets tillväxt och effektivitet. Det är dock viktigt att komma ihåg att inget system är perfekt och att det alltid är nödvändigt att dubbelkolla AI-genererat arbete för att säkerställa noggrannhet och överensstämmelse med företagets mål.

Direktlänk Dela The Published Reporter fördjupade 5 november

AI-politik blir en guldgruva för lobbyister

Regeringens ökade intresse för policy kring artificiell intelligens (AI) leder till en boom för lobbyister. Företag och intressegrupper från ett brett spektrum av industrier anlitar lobbyfirmor för att påverka AI-policyn. Företag som NFL Players Association, Nike, Amazon och Mayo Clinic har alla anlitat lobbyfirmor för att påverka den frågan. Lobbyister jämför denna boom med den som skedde inom kryptovalutapolitiken. AI har dock potential att bli ännu större. Trots att OpenAI inte officiellt har anlitat några lobbyister bygger de en grund i Washington. Företaget anlitade nyligen advokatbyrån DLA Piper för att coacha VD Sam Altman inför förhör i kongressen.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 4 november

Elon Musks nya företag xAI släpper sin första AI-produkt

Elon Musk meddelade på sociala nätverket X, tidigare känt som Twitter, att hans nya företag xAI kommer att släppa sin första artificiella intelligensprodukt den 4 november. xAI, som lanserades i juli, har som mål att ´förstå universums sanna natur´. Företaget är oberoende av X Corp, men kommer att arbeta nära både X (Twitter) och Tesla. Det 12 personer starka teamet har tidigare arbetat på stora AI-företag som DeepMind, OpenAI, Google Research och Microsoft Research.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 4 november

Öka kapabiliteten hos ChatGPT med dessa topp 10 plugins

OpenAI erbjuder en betald prenumeration på ChatGPT Plus som ger tillgång till hundratals plugins för att utöka kapabiliteten hos AI-chattboten. Dessa plugins kan användas för att interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, reservera ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela ett spel, spåra din kost eller lära dig ett nytt språk. Bland de nästan 900 plugins som finns och fler dyker upp varje dag, här är de bästa vi har hittat.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 3 november

AI förändrar företagslandskapet och regeringar höjer regleringsinsatserna

Elon Musk har diskuterat generativ AI:s framtid med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, och förutspår en tid då ´du kan ha ett jobb om du vill ha ett jobb... men AI kommer att kunna göra allt´. Musk tillkännagav också att hans AI-startup, xAI, kommer att lansera sin teknologi. AI:s olika tillämpningar hjälper redan företag att skörda nya och viktiga effektivitetsvinster. Shopify, Flavrs och Instagram har alla infört nya AI-funktioner, medan Airbnb och LinkedIn utnyttjar AI för att förbättra sina tjänster. På regleringsfronten har USA, Kina och EU alla åtagit sig att samarbeta för att skapa en säker väg framåt för AI, och har undertecknat ´Bletchley-deklarationen´ tillsammans med över 25 andra nationer.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 3 november

Generativa AI-nyheter: Adobe och Canva introducerar nya verktyg, ekonomiska aspekter av generativ AI

Denna veckas Generativa AI-nyheter (GAIN) fokuserar mer på funktioner och ekonomi än på grundmodeller. Adobe och Canva presenterade nya verktygssatser för marknadsförare. Adobe introducerade en ny lista över funktioner, uppgraderade Firefly-modeller och en ny text-till-vektor-bildmodell som kommer att göra manipulering av AI-genererade bilder lättare. Canva utökade också sina AI-genererade funktioner. Vissa appar med generativa AI-funktioner tar betalt för kapabiliteterna medan de flesta inte gör det. Artikeln går igenom marknaden, vad som debiteras och vem som inte gör det och varför.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 2 november

AI kan förutsäga framtiden, företag kämpar med prissättning av AI-tjänster, global koalition mot att betala lösensummor till hackare

En studie visar att OpenAI:s GPT-3 kan förutsäga framtida händelser i tidsserier. En koalition av 48 länder, ledd av USA, är på väg att slutföra ett löfte om att inte betala lösensummor till hackare vid en attack. Företag kämpar med hur man ska prissätta AI-tjänster, eftersom dessa tjänster medför kostnader varje gång användare skickar in en prompt. LinkedIn använder AI för att hjälpa användare att hitta jobb. WeWork står inför konkurs på grund av enorm skuld och betydande förluster. PC-marknaden visar tecken på återhämtning, med positiva resultat från Intel och Advanced Micro Devices (AMD).

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 2 november

Generativ AI kan spara en arbetsdag i veckan, enligt undersökning

En ny undersökning av över 900 kontorsarbetare i Storbritannien, USA och Australien visar att nästan hälften (47%) tror att generativ AI kan spara dem en arbetsdag per vecka. Undersökningen utfördes av SnapLogic. Överraskande nog sa mer än en tredjedel (36%) att de inte alls använder gen-AI för arbete. 67% av de svarande som använder gen-AI för arbete säger att det redan sparar dem 1-5 timmar arbete per vecka. Respondenterna tror att gen-AI har stor potential som arbetsbesparande verktyg. 68% sa att de inte har tillräcklig förståelse för gen-AI för sin nuvarande roll. 53% vill lära sig mer om att använda gen-AI, och det är inte förvånande, med tanke på att 81% tror att användning av gen-AI eller ökad förståelse för gen-AI kommer att vara avgörande för att främja deras karriär.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 2 november

LinkedIn introducerar OpenAI-drivna verktyg för läsning och skrivning

LinkedIn lanserar AI-verktyg som erbjuder personaliserade innehållssammanfattningar och hjälper användare att skapa eget innehåll. Till att börja med kommer dessa verktyg att vara tillgängliga för Premium-användare, med planer på att utvärdera deras användning för en eventuell bredare utrullning. AI-funktionerna, drivna av OpenAI, är en del av LinkedIns strategi för att öka engagemanget, förbli relevant och öka sin Premium-verksamhet.

Direktlänk Dela NextBigWhat fördjupade 2 november

Arbetsmarknaden efter pandemin: Utmaningar och rollen för AI

Efter pandemin har arbetsmarknaden blivit alltmer utmanande med ökad konkurrens, särskilt för fjärrjobb. Teknikframsteg som Bard och ChatGPT har gett sökande möjlighet att ansöka till fler jobb, vilket har ökat antalet ansökningar kraftigt. LinkedIn-data visar att fjärrjobb nu står för 14% av alla jobb, men lockar 51% av alla ansökningar. De flesta Talent Acquisition-team förlitar sig på ett Applicant Tracking System (ATS) för att hantera och lagra ansökningar. AI förväntas spela en roll i framtiden, men det kan ta 2-3 år innan arbetsgivare börjar använda AI för att förbättra rekryteringsprocessen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 2 november

Chatbots och AI revolutionerar hanteringen av sociala medier

Chatbots och andra AI-verktyg revolutionerar hanteringen av sociala medier. Sociala medier inkluderar utveckling och distribution av innehåll på plattformar som Facebook, Instagram, LinkedIn och andra. AI-verktyg och chatbots används allt mer för att förbättra och snabba upp denna process. AI-verktyg har ändrat hur sociala medier hanteras genom att skapa och organisera innehåll snabbare än människor, analysera sentiment, erbjuda kundservice och stöd, skapa personaliserat innehåll, analysera data, och automatisera och schemalägga inlägg. Chatbots kan ge omedelbara svar, arbeta dygnet runt, samla in data, generera leads och leverera konsekvent meddelande. Trots att AI-verktyg och chatbots erbjuder många fördelar, finns det också utmaningar och begränsningar, inklusive brist på mänsklig beröring, tekniska begränsningar, underhåll och utbildning, integritets- och säkerhetsproblem, kundmotstånd och initiala installationskostnader.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 1 november

LinkedIn når 1 miljard användare och introducerar AI-verktyg för förbättrad användarupplevelse

LinkedIn, den professionella nätverksplattformen, förväntas nå en stor milstolpe denna månad, med en användarbas som förväntas slå 1 miljard. För att förbättra användarengagemang och erbjuda en mer personlig upplevelse, avtäcker företaget sin senaste satsning inom området för artificiell intelligens (AI). Genom att utnyttja OpenAI-teknologi kommer LinkedIn att erbjuda AI-drivna verktyg som genererar personliga sammanfattningar för användare som läser innehåll på plattformen, samt hjälper dem att skapa sina egna inlägg och svar. Till en början kommer dessa funktioner att vara tillgängliga för Premium-användare, med potentiella planer på att utöka tillgången till alla användare baserat på feedback och användning.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 1 november

LinkedIn når en miljard användare och introducerar nya AI-tjänster

Microsoft-ägda LinkedIn har meddelat att deras användarbas har vuxit till över en miljard och introducerar även nya AI-tjänster för sina premiumabonnenter. 80% av LinkedIns senaste medlemmar är internationella användare. För en månadskostnad på $39,99 får premiumabonnenter tillgång till innovativa AI-verktyg designade för att förbättra professionellt nätverkande och jobbsökningsresultat. En nyckelfunktion är en algoritm som skannar användarprofiler för att bedöma jobbskiktlighet. LinkedIn har också lanserat en AI-driven chattbot, baserad på GPT-4 teknologi från OpenAI, som fungerar som en karriärcoach.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 1 november

LinkedIn lanserar AI-drivet verktyg för jobbsökande

LinkedIn meddelade att de kommer att släppa ett AI-drivet verktyg till ett urval av sina premiumanvändare. Det nya AI-drivna resursen syftar till att vägleda användare genom jobbsökningsprocessen genom att bedöma om en öppning skulle passa användaren, undersöka potentiella nya möjligheter och hjälpa användarna att förbereda sig för en intervju. Verktyget kommer att kunna sila igenom inlägg på plattformen och sammanfatta artiklarnas huvudpunkter, belysa potentiella jobbmöjligheter och hjälpa till att formulera meddelanden till andra användare på plattformen. LinkedIn avslöjade också att de kommer att använda sin moderbolagets sökmotor, Microsoft Bing, och generativ AI för att driva den nya funktionen.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 1 november

CalypsoAI ingår partnerskap med Palantir för att erbjuda AI-säkerhetsplattform till amerikanska myndigheter

AI-säkerhetsföretaget CalypsoAI har meddelat ett samarbete med Palantir Technologies Inc. för att använda Palantirs FedStart-program. CalypsoAIs säkerhetsplattform kommer nu att göras tillgänglig för statliga myndigheter genom FedStart, som tillhandahåller en ackrediterad miljö för AI-säkerhet och andra tillämpningar. CalypsoAI, som grundades 2018, erbjuder en plattform för att proaktivt identifiera och begränsa riskerna med att använda AI-modeller. Genom att delta i Palantirs FedStart-program ger CalypsoAI alla amerikanska statliga myndigheter möjlighet att använda företagets AI-testning och säkerhetsplattform.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 1 november

LinkedIn lanserar nya AI-verktyg för att förbättra jobbsökningsupplevelsen

LinkedIn har tillagt en serie generativa AI-verktyg i år som har hjälpt till att förbättra jobbsökningsupplevelsen för kandidater och arbetsgivare. Det senaste tillägget är en helt ny Premium-upplevelse som kommer att rullas ut till en utvald grupp LinkedIn-prenumeranter. Den nya upplevelsen inkluderar personaliserings- och interaktionsfunktioner. LinkedIn delar en förhandstitt på de nya AI-drivna funktionerna: en ny jobbsökarkoach och en ny AI-feed-sammanfattningsupplevelse. Jobbsökarkoachen hjälper användare att hitta sitt drömjobb med insikter som om ett jobb passar bra, hur man positionerar sig för rollen, hur man förbereder sig för intervjuer och mer. LinkedIn introducerar också en AI-drivna sammanfattningsupplevelse som analyserar inlägg från en användares flöde, inklusive artiklar och kommentarer, och presenterar nyckelinformationen med ett klick. Syftet är att förhindra att användare behöver konsumera mycket långa innehåll, som att läsa långa artiklar eller titta på en massa videor. Det förhoppas att verktyget kommer att sammanställa viktiga insikter som användare sedan kan använda för sin egen karriärtillväxt. Dessa nya AI-aktiverade verktyg bygger på de befintliga Premium-exklusiva funktionerna på LinkedIn, inklusive AI-drivet profilskrivningshjälp, Top Choice jobbsignaler och mer. De nya funktionerna kommer att börja rullas ut till LinkedIn-prenumeranter utan extra kostnad.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 1 november

LinkedIn firar 1 miljard medlemmar, tillkännager AI-verktyg för arbetssökande

LinkedIn, det professionella nätverksplattformen ägt av Microsoft, meddelade den 1 november att de har överträffat en miljard medlemmar. Företaget avslöjade också planer på att introducera fler artificiell intelligens (AI) funktioner för sina betalande användare. Tomer Cohen, LinkedIn´s Chief Product Officer, delade i en intervju att dessa nya verktyg syftar till att göra det möjligt för användare att göra betydande framsteg i deras jobbsökande inom en enda session. AI-funktionerna kommer att vara tillgängliga för premiumanvändare och kommer att ge AI-genererade insikter för varje jobblista.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 1 november

Efterfrågan på AI-ingenjörer ökar, lockar med lukrativa löner

Artificiell intelligens (AI) har blivit en drivande kraft bakom teknologiska framsteg, vilket har lett till en ökande efterfrågan på AI-ingenjörer. AI-ingenjörer kombinerar kunskaper inom datavetenskap, matematik och dataanalys för att utforma, utveckla och underhålla toppmoderna AI-system. De spelar en avgörande roll i utvecklingen av innovativa teknologier som efterliknar mänsklig intelligens och utför komplexa uppgifter med minimal mänsklig inblandning. Lönerna för AI-ingenjörer är attraktiva och lockar många till denna karriärväg. Enligt en rapport från Indeed är den genomsnittliga årliga lönen för en AI-ingenjör i USA 146 085 dollar per år.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 1 november

AI-drivna verktyg för att effektivisera hanteringen av sociala medier

Sociala medier är avgörande för att marknadsföra ditt varumärke, men det kan vara svårt att hantera alla plattformar. Tack vare AI-drivna verktyg kan du effektivisera ditt arbete, från innehållsskapande till marknadsanalys. Här är några av de mest kraftfulla och trendiga AI-verktygen för sociala medier: 1. Buffer, en populär sociala medierhanteringsapplikation som erbjuder mer funktioner efter AI-implementering. 2. Ocoya, ett AI-drivet verktyg som skriver engagerande bildtexter och föreslår relevanta hashtags. 3. Flick, ett AI-verktyg som omvandlar dina innehållsidéer till engagerande inlägg. 4. ContentStudio, som analyserar hur ditt innehåll presterar på sociala medier. 5. Cortex, ett verktyg som analyserar data och rapporter för att optimera din kampanj. 6. Audiense, ett verktyg som ger insikt i din befintliga eller potentiella publik. 7. Taplio, ett AI-verktyg för att hantera din bild på LinkedIn. 8. SocialBee, ett kraftfullt AI-verktyg för att hantera ditt varumärke över sociala medier.

Direktlänk Dela Trending Us fördjupade 1 november

Användningen av AI för att förbättra jobbsökningsprocessen ökar

Enligt experter kan användning av AI för att förbättra ditt CV ge dig ett försprång mot konkurrenterna. En nyligen undersökning från ResumeBuilder.com visade att nästan hälften av över 1000 nuvarande och nyliga arbetssökande använde ChatGPT för att skriva sitt följebrev eller CV. Av dessa arbetssökande sa 70% att de fick ett bättre svar när de sökte jobb med ett AI-genererat CV. Företag har under flera år använt ansökningsspårningsprogramvara, känd som ”ATS”, vilket hjälper HR-avdelningar att identifiera de bästa kandidaterna för positioner. AI kan hjälpa till att optimera ditt CV för ATS. Dessutom kan AI hjälpa till med att skapa LinkedIn-profiler, skriva ansökningsbrev och fylla i jobbansökningar.

Direktlänk Dela HerMoney fördjupade 31 oktober

OpenAI:s uppdatering av ChatGPT kan hota startups

OpenAI, under ledning av VD Sam Altman, har introducerat en ny betafunktion för ChatGPT-abonnenter som tillåter dem att ladda upp PDF-filer. Chatboten analyserar filerna och låter användarna ställa frågor om dem. Denna uppdatering kan utgöra ett hot mot startups som byggt sina verksamheter runt ChatGPT:s tidigare brist på interaktivitet med PDF-filer. Sahar Mor, produktchef på betalningsjätten Stripe, skrev på LinkedIn att ´OpenAI just utförde ett drag som kommer att utplåna dussintals AI-företag.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 oktober

OpenAIs uppdatering av ChatGPT kan hota startups

OpenAI har introducerat en ny betafunktion för ChatGPT som låter användare ladda upp PDF-filer till chattboten för analys. Denna uppdatering kan potentiellt hota startups vars affärsmodeller bygger på att ´omsluta´ AI-chattbotar som ChatGPT och erbjuda tjänster baserade på dess brister, till exempel interaktion med PDF-filer. Sahar Mor, produktledare på Stripe, skrev på LinkedIn att denna uppdatering kan ´torka ut dussintals AI-företag´, speciellt de så kallade ´wrapper-startups´. Dessa företag använder kärntekniken under chattbotten för att erbjuda tjänster som inte är tillgängliga direkt från API:t.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 31 oktober

Maximera användningen av ChatGPT med hjälp av en fusklista

Många människor använder ChatGPT men misslyckas med att utnyttja dess fulla potential. En fusklista skapad av AI-experten Max Rascher kan hjälpa användare att förbättra sin ChatGPT-användning. Baserat på data insamlade från en LinkedIn-undersökning med 1,287 respondenter, använder 67% av människor redan ChatGPT regelbundet. Fusklistan innehåller olika sätt att göra appen mer användbar i vardagen, inklusive att specificera önskad skrivstil och lära sig att ge korrekta uppmaningar till ChatGPT.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 31 oktober

Undersökning visar att användning av AI inom resebranschen är låg

En undersökning från GBTA denna månad med över 300 reseinköpare visade att 6 procent använde artificiell intelligens i sina program, och 7 procent såg det som en topprioritet för 2024. En tredjedel kallade det ´viktigt men inte en topprioritet´ för nästa år, medan 37 procent sa att det var ´låg / ingen´ prioritet och 16 procent var osäkra. Resultaten verkar inte stämma överens med AI-undersökningar bland inköps- och finanschefer.

Direktlänk Dela Thecompanydime.com fördjupade 30 oktober

Microsofts AI ´Copilot´ kommer med integrerade annonser

Microsoft avslöjade planer på att lansera sin egen AI, kallad ´Copilot´, som är tänkt att fungera som en högerhand vid olika uppgifter, särskilt vid användning av Microsofts 365-paket. Men det har framkommit att Microsoft kommer att integrera annonser i Copilot. Microsoft har tidigare fått kritik för sitt sätt att hantera annonser och företaget har även automatiskt installerat program som Spotify, LinkedIn, Instagram, WhatsApp och TikTok i sina system. Dessutom har Windows blivit anklagat för att försöka tvinga användare att använda OneDrive. Copilot lanseras den 1 november och det rekommenderas att avinstallera det så snart som möjligt.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 29 oktober

Fem kurser på LinkedIn för att förbättra dina färdigheter i generativ AI

Generativ artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer populärt, särskilt sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT. För att hålla jämna steg med denna trend finns det fem kostnadsfria kurser på LinkedIn som kan hjälpa till att förbättra dina färdigheter inom detta område. Kurserna är ´Introduktion till Artificiell Intelligens´ av Doug Rose, ´Generativ AI´ av Pinar Seyhan Demirdag, ´Effektivisera ditt arbete med Microsoft Bing Talk´ av Jess Stratton, ´Generativ AI: Utvecklingen av intelligent onlinesökning´ av Ashley Kennedy och ´Etik i tidsåldern för generativ AI´ av Vilas Dhar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 oktober

AI-hotet mot högre utbildade jobb ökar

En studie från Rand Corporation har visat att jobb som kräver högre utbildning är mest utsatta för ´AI-exponering´. Forskare från NYU, Princeton och Wharton fann att många lärarpositioner är bland de mest utsatta för AI. Detta avviker från tidigare teknik- och innovationsperioder, då främst manuella arbeten ansågs vara i riskzonen. Nu är det istället ´kunskapsarbetare´ - kognitivt orienterade positioner - som anses vara i störst risk. Trots detta finns det fortfarande osäkerhet kring i vilken utsträckning AI kommer att förändra jobbens natur snarare än att ersätta individer.

Direktlänk Dela NBC Boston fördjupade 27 oktober

Globala regeringar arbetar på att införa strängare lagar för styrningen av AI. Syftet är att säkerställa att AI används etiskt och att verktygen är följsamma och pålitliga till 2024. Företagsledare som använder AI kommer att ha effektiva styrnings-, utvecklings-, driftsättnings- och övergripande hanteringspolicyer och processer. Artikeln fokuserar på bästa praxis för AI-styrning, vilket kommer att vara till hjälp för företag som rör sig mot 2024. IBM definierar AI-styrning som riktning, hantering och övervakning av AI-drivna aktiviteter i en organisation.

EnterpriseTalk fördjupade 27 oktober

Generativ AI påverkar jobbsökning: Så här kan du dra nytta av det

Generativ AI-teknologi, även känd som Gen AI, har haft stor framgång sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022, med betydande utveckling inom stora språkmodeller (LLM). Detta har lett till en ekonomisk ökning från $2,6 biljoner till $4,6 biljoner enligt en rapport från McKinsey & Company. Gen AI har hjälpt miljontals jobbsökare att förbättra sina ansökningar och sökupplevelser. Men det har också skapat ökad konkurrens, med kandidater som använder AI-genererade CV och nästan perfekta ansökningssvar. För att sticka ut rekommenderas det att personalisera och anpassa AI-verktygens förslag, snarare än att enbart förlita sig på dem. Dessutom används AI-drivna rekryteringsverktyg nu mer än någonsin för att screena CV och jobbansökningar, vilket innebär att jobbsökare måste se till att deras ansökningar är format på ett sätt som är lättläst av programvaran. Många yrkesverksamma kommer också att behöva omvärdera sina karriärer på grund av AI-teknologier, och det är viktigt att jobbsökare fortsätter att uppdatera sina kunskaper och färdigheter för att förbli relevanta. Slutligen kan AI chatbots vara användbara verktyg för att forska om potentiella arbetsgivare inför en intervju.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 oktober

AI hotar jobben inom kunskapsbaserade yrken

Den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI) har lett till oro över jobbförluster och massuppsägningar i ekonomin. Tidigare riktades rädslan främst mot manuella arbeten, men nu är det så kallade kunskapsbaserade jobb som anses vara i riskzonen. När LinkedIn nyligen sa upp nästan 700 arbetstagare, främst ingenjörer, vändes diskussionen snabbt till AI som ersätter en klass av högt värderade tekniska arbetstagare. Enligt en studie från Pew Research Center utsätts 19% av alla arbetstagare i USA för AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 oktober

AI-verktyget Writesonic erbjuder innehåll genererat av GPT-4

AI-verktyget Writesonic har blivit allt mer uppmärksammat tack vare dess innehåll genererat av GPT-4. Verktyget är byggt på de mest avancerade språkmodellerna och är utformad för att effektivisera innehållsskapandet för individer och företag. Writesonic är mer än bara en enkel innehållsgenerator, den erbjuder en mängd funktioner som tillgodoser en mängd olika innehållsbehov, från blogginlägg, annonskopior och produktbeskrivningar till mer specialiserat innehåll som landningssidor och e-postkampanjer. Writesonic kan anpassa sina resultat baserat på användarinput, vilket gör det genererade innehållet relevant och riktat.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 27 oktober

AI kommer att dominera IT-branschen, förutspår IDC

International Data Corporation (IDC) har publicerat sina globala IT-industriförutsägelser för 2024 och framåt. IDC förutspår att artificiell intelligens (AI) kommer att bli en stor vändpunkt i teknikindustrin. Man förväntar sig att världsomspännande utgifter för AI-lösningar kommer att öka till över 500 miljarder dollar år 2027. De flesta organisationer kommer att uppleva en märkbar förskjutning i tyngdpunkten för teknikinvesteringar mot AI-implementering och adoption av AI-förstärkta produkter/tjänster. IDC:s forskning fokuserar på de externa drivkrafterna som kommer att förändra det globala affärslandskapet under de kommande 12 till 24 månaderna.

Direktlänk Dela International Data Corporation fördjupade 26 oktober

Meta utvecklar AI-skribentassistent för Facebook

Meta Platforms Inc., tidigare känd som Facebook, arbetar på ett nytt AI-skribentassistentverktyg för Facebook som kallas ´Write with AI´. Skärmdumpar av verktyget har nyligen delats på sociala medier av användaren Alessandro Paluzzi. ´Write with AI´ kommer att ta textuppmaningar från användare och hjälpa dem att skapa inlägg för Facebook. Assistentverktyget förväntas ha funktioner som låter användare beordra det att rätta grammatik eller passa texten i specifika toner som rolig, vardaglig eller professionell. Detta assistentverktyg ska inte förväxlas med Metas nyligen tillkännagivna AI-chattbot.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 26 oktober

Microsoft ser stor tillväxt inom generativ AI-verksamhet

Microsofts betalande kunder för dess GitHub Copilot-programvara ökade med 40% under septemberkvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt företagets VD, Satya Nadella. Han uppgav att företaget har över en miljon betalande copilotanvändare i mer än 37 000 organisationer, med betydande framsteg utanför USA. Copilot Chat används redan av både digitala företag som Shopify och ledande företag som Maersk och PWC. Microsofts Bing-sökmotor, som har integrerats med OpenAI:s ChatGPT, har resulterat i ´mer än 1,9 miljarder chattar´ hittills, enligt Nadella.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 25 oktober

Microsofts kvartalsresultat dominerades av AI, Copilot-prover körs av 40% av Fortune 100

Microsoft rapporterade en intäkt på $56,5 miljarder för kvartalet som slutade den 30 september 2023, en ökning med 13% jämfört med samma period föregående år. Ökningen drevs delvis av efterfrågan på företagets AI-baserade produkter och Azure public cloud. Microsofts molnverksamhet, Microsoft Cloud, växte med 24% till $31,8 miljarder. Företagets produktivitets- och affärsprocessenhet rapporterade en intäkt på $18,6 miljarder, en tillväxt på 13%. Microsofts VD Satya Nadella uppgav att 40% av Fortune 100 redan använder företagets Copilot AI-erbjudanden.

Direktlänk Dela Computer Weekly fördjupade 25 oktober

Microsoft slår Wall Streets förväntningar med stark tillväxt inom moln- och AI-verksamheten

Microsoft rapporterade starka resultat för det första kvartalet som överträffade Wall Streets förväntningar i alla segment. Bolagets intäkter ökade med 13% till 56,5 miljarder dollar, vilket jämförs med analytikernas konsensusprognos på 54,52 miljarder dollar. Microsofts Intelligent Cloud-enhet, som innehåller dess Azure molnplattform, ökade till 24,3 miljarder dollar, jämfört med analytikernas uppskattning på 23,49 miljarder dollar. Dessutom ökade Azure-intäkterna med 29%, vilket är högre än en tillväxtprognos på 26,2% från marknadsundersökningsföretaget Visible Alpha.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 oktober

AI-förmåga att skapa phishing-e-post väcker oro

Shelly Palmer, utnämnd till LinkedIns ´Top Voice in Technology´, diskuterar ironin av AI i sin dagliga företagsblogg. Han lyfter fram IBM:s senaste forskning om ChatGPT:s förmåga att skapa phishing-e-post som en varningssignal. I en A/B-test där människoskrivna phishing-e-postmeddelanden jämfördes med de som skapats av ChatGPT, lurades 14% av mottagarna av människans e-post att klicka på en skadlig länk, jämfört med 11% för ChatGPT. Det tog dock IBM:s team 16 timmar att skapa sitt e-postmeddelande, medan ChatGPT skapade sitt på bara fem minuter. Stephanie ´Snow´ Carruthers, IBM:s chef för ´people hacking´, uttryckte oro för AI:s snabba förbättringar.

Direktlänk Dela SaskToday fördjupade 24 oktober

AI för PI Community tillkännager symposium om AI inom hälso- och sjukvårdens betalningsintegritet

Artificiell intelligens (AI) har blivit en spelväxlare inom hälso- och sjukvården, genom att öka besparingar och effektivitet för hälso- och sjukvårdsorganisationer. AI för PI Community är glada att tillkännage det kommande symposiet för Artificiell Intelligens i Health Payment Integrity, där branschfolk kommer att samlas för att utforska och utveckla AI:s potential inom området. Deltagarna kommer att få insikter i de olika sätt AI revolutionerar betalningsintegritet och lära sig hur betalare implementerar AI-strategier för att driva exponentiella besparingar och förbättrade resultat.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 24 oktober

Microsoft planerar att åtgärda problem med generativ AI

Microsoft planerar att åtgärda många av de nuvarande problemen med generativ AI, med kundproblem och frågor som kan avskräcka företag från att investera i företagets AI-erbjudanden högst upp på listan. Arbetskraftsutbildning, jobbsäkerhet och hållbarhet var bland de områden som utforskades av Satya Nadella, VD på Microsoft, i ett brev publicerat på LinkedIn. Microsoft har agerat snabbt på generativ AI genom en betydande investering i OpenAI, utvecklaren bakom ChatGPT. Företaget har sedan början av 2023 även avtäckt en rad generativa AI-produkter, inklusive sin produktivitetsassistent 365 Copilot, Copilot Chat för Github Copilot och Security Copilot.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 24 oktober

Sociala medier 2024: Expertinsikter och trender

År 2023 visade sig vara ett omvälvande år för sociala medier, med förändringar som Twitters omvandling till X, Metas lansering av Threads och en uppsjö av nya sociala medieplattformar. Inför 2024 betonas vikten av att utnyttja användargenererat innehåll (UGC) mer än högproduktionsinnehåll, eftersom UGC uppfattas som mer autentiskt och trovärdigt. AI-verktyg framhålls också som viktiga för att stödja sociala mediechefer, och det förväntas att AI kommer att spela en allt större roll i marknadsföringen. TikTok och LinkedIn förväntas bli de mest framgångsrika sociala medieplattformarna 2024.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 24 oktober

AI-konferenser i fokus, Samsungs AI-möjligheter och Databricks förvärv av Arcion

Teknikredaktören Alexei Oreskovic rapporterar om den snabba utvecklingen inom AI, med flera konferenser och evenemang ägnade åt ämnet. Bland talarna på TED:s AI-konferens i San Francisco fanns medgrundarna till DeepMind, OpenAI och LinkedIn. Madrona, en VC-firma baserad i Seattle, höll sin andra årliga Intelligent Applications Summit. Enligt AWS SVP Matt Garman använder företag alltmer blandningar av olika AI-modeller. Altimeter-grundaren Brad Gerstner kommenterade explosionen av AI-startups, varav många har stora värderingar. Samsung planerar att införa AI-funktioner i sin nya smartphone-linje, Galaxy S24. Analytikföretaget Databricks har gått med på att förvärva Arcion, ett företag som överför databaser över lagringssystem.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 oktober

AI-startups återupplivar San Franciscos teknikgemenskap

San Francisco har blivit det nationella centrumet för AI-startups och investeringar. Trots stadens problem med brott, hemlöshet och droganvändning, framstår AI som en ljuspunkt som många hoppas blir en katalysator för stadens nästa kapitel. Företag som Facebook, Salesforce och LinkedIn minskade sin närvaro i staden under pandemin, men nu flyttar AI-startups in. Startups som OpenAI, Anthropic och ett växande antal framväxande AI-företag expanderar i storlek och kontorsnärvaro, lockar teknikarbetare till staden och bildar tätt sammansatta gemenskaper. Investeringsflödet till AI- och maskininlärningsföretag i San Francisco nådde nya höjder i år, med startups som samlade in 18,5 miljarder dollar under första kvartalet.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 23 oktober

PhaaS och AI möjliggör för alla att bli en cyberbrottsling

Phishing-as-a-service (PhaaS) och AI snabbt framträdande som de senaste vapnen för cyberbrottslingar. Dessa erbjudanden demokratiserar cyberbrott och stör cyberscenen genom att snabbt intensifiera attackernas sofistikering och skala. Organisationer bör införa proaktiva säkerhetsåtgärder för att skydda tillgångar från utvecklande phishinghot, säger Candid Wüest från Acronis Research. Ett nyare form av cyberattack snabbt vinner fart. Det kan hända i industriell skala och kräver minimal teknisk sofistikering. Till exempel kan vem som helst för cirka $60 starta en phishingattack med detta verktyg. Cyberbrottslingar känner igen kraften i as-a-service-erbjudanden och har gjort sina skadliga syften tillgängliga för massorna med hjälp av denna modell. Dessa dagar kan Crimeware-as-a-service eller Phishing-as-a-service (PhaaS) förvandla din genomsnittliga datoranvändare till en informationstjälande cyberbrottsling. Ett berömt exempel på en PhaaS-plattform är Caffeine. Caffeine är en sofistikerad, komplex plattform som utrustar angripare med ”phishing-kit”. Kitet innehåller allt en användare behöver för att starta en framgångsrik phishingattack, från e-postmallar till en lista över potentiella mål. Dessa kit låter dig också anpassa ditt tillvägagångssätt efter region, vilket gör det möjligt för angripare att peka ut de regioner eller länder de vill rikta in sig på. Caffeine kostar cirka $250 per månad, men dess prislapp ligger i den dyrare änden av spektrumet. PhaaS-plattformskit går vanligtvis från $10 till $300. Caffeines dyrare avgift är lite skrämmande eftersom den kommer utrustad med en lång lista över funktioner och som ett resultat en mycket låg barriär för inträde. Attacker som en gång endast var behörigheten för sofistikerade cyberbrottslingar är nu tillgängliga för alla med ett tillräckligt stort bankkonto och en e-postadress. Denna ”demokratisering av aktörer”, som FBI:s Cyber Divisions Wayne Jacobs döper fenomenet till, är en stor anledning till att volymen av phishingattacker sväller till oöverträffade nivåer. Acronis nyligen Mid-Year Cyberthreats Report fann att under första halvåret 2023 var phishing den mest populära formen för att stjäla uppgifter, och utgjorde 73% av alla attacker. Specifikt i Q1 2023 identifierade Acronis en 15% ökning i phishing och skadliga webbadresser jämfört med Q4 2022. Nya phishing-e-postmeddelanden dyker upp varje dag, vilket betonar vikten av att implementera en flerskiktad strategi för cybersäkerhet. Se mer: Bekämpning av phishing och företagse-postkompromissattacker Tillgängliga AI-verktyg hjälper Crimeware-as-a-service att skala En annan demokratiseringscentrerad trend förvärrar detta nya cyberattacklandskap. Verktyg som ChatGPT, Bard och sviten med appar som Microsoft och andra stora teknikleverantörer erbjuder har gjort AI tillgängligt för alla. Dåliga aktörer utnyttjar plötsligt tillgänglig AI för att både skriva och skala sina attacker. Dessa stora språkmodeller (LLM) gör det ännu svårare för anställda och konsumenter att skilja skadliga e-postmeddelanden från riktiga meddelanden. Vissa tecken på att ett e-postmeddelande var en phishingbluff, som dålig grammatik eller stavning, är nu omärkbara eftersom ChatGPT och andra LLM kan skapa dessa meddelanden för hotaktören. Detta gör det möjligt för vem som helst i någon del av världen att attackera ett specifikt mål med korrekt meddelande oavsett deras skicklighet i ett specifikt språk. Dessa innovationer har sänkt den traditionella varningsflaggan för phishingförsök samtidigt som de gör det möjligt för cyberbrottslingar att vara mer övertygande i sina attacker. Dessa verktyg - ChatGPT i synnerhet - finjusterar ständigt sig själva med användarinput, blir mer exakta och kapabla. AI-chattrobotar har konversationer med användare. Många kan utföra komplexa uppgifter, som att skriva ett attackprogram eller utarbeta ett phishing-e-postmeddelande med trovärdiga order och instruktioner för mottagare. ChatGPT kan också skriva kod, som den som ligger till grund för en hackning, även om tester visar att funktionen inte fungerar lika bra som ursprungligen tänkt. Det slutar inte bara med e-postmeddelanden, dock. Dessa AI-modeller gör det också möjligt att bättre röstbedrägerier genom att härma verkställande. Denna teknik kan nästan perfekt härma en persons röst, matcha deras ton i sitt modersmål - allt genom att utnyttja offentligt tillgängliga inspelningar av verkställandet. Denna specifika typ av attack har utnyttjats mot c-suite-chefer för att locka till sig monetära auktorisationer. Denna samma teknik kan också användas för att uppgradera andra historiskt framgångsrika bedrägerier, som din VD:s ålderdomliga presentkortse-post. Samtidigt, i gamla dagar, skulle du få ett meddelande fullt med stavfel från en e-postadress som inte verkade vara någon på ditt företag. Idag kan du få ett telefonsamtal från ett nummer som liknar ditt företags formatering - men den här gången i din VD:s röst. Detta är en mycket svårare bluff att identifiera, särskilt om någon är i en ingångsposition och kanske inte direkt har tillgång till sin VD för att verifiera frågan. Medan utvecklarna inte utformade AI-chattrobotar och assistenter för skadliga ändamål, använder cyberbrottslingar dem för att utveckla, distribuera och skala sina attacker mer effektivt. Verkligheten med alla ny teknik är att de goda killarna kommer att vänta på regler och föreskrifter, testa teknik för att försöka förstå dess fallgropar innan implementering - men de dåliga killarna har inte samma restriktioner. IT-proffs är sedan fast i en aldrig slutande katt- och råttalek för att komma ifatt. Förenkla och förbli proaktiv för att försvara mot utvecklande hot Kombinationen av Crimeware-as-a-service och AI gör farliga kapaciteter tillgängliga för massorna, där de en gång bara var domänen för de mycket tekniskt kunniga. Organisationers cyberförsvar måste utvecklas tillsammans med angriparnas kapaciteter för att förbli vaksamma och effektiva. Även om cyberattacker blir alltmer sofistikerade, måste företagsledare motstå frestelsen att sammanföra sofistikering med komplexitet. Det bästa sättet att sätta upp ett solidt försvar är att hålla saker enkla. Låt samma verktyg dåliga aktörer använda att göra en del tung lyftning. ChatGPT och annan LLM-baserad AI-teknik kan skapa realistiska träningssimuleringar och syntetiska datauppsättningar för att träna endpoint-lösningar. Organisationer kan kombinera teknikverktyg med proaktiva åtgärder, som att snabbt laga programvarusårbarheter, använda flerfaktorsautentisering och hålla en väl underhållen programvara och hårdvaruutrustning. Dåliga aktörer använder AI och as-a-service-erbjudanden för att demokratisera cyberbrott. Så vad? Ledare som tar ett mättat, förenklat tillvägagångssätt för detta utvecklande hot kommer att bäst positionera sina organisationer för att identifiera och reagera på hot, oavsett vem som monterar dem. Vilka strategier har du följt för att försvara mot demokratiserade cyberhot? Låt oss veta på Facebook, X och LinkedIn. Vi skulle älska att höra från dig! Bildkälla: Shutterstock MER OM PHISHING Ser bortom Phishing: Det djupare problemet inom säkerhet som behöver adresseras Cybersäkerhet och AI/ML, före den nya åldern av AI: E-postsäkerhet Varför AI Phishing är Code Red för företag 2023 Gå med i Spiceworks för att få det senaste Tech News & Insights-nyhetsbrevet levererat till din inkorg! Candid Wüest är VP of Research på Acronis, där han forskar om nya hot trender och omfattande skyddsmetoder. Tidigare arbetade han i mer än sexton år som teknikledare för Symantecs globala säkerhetsresponsgrupp.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 23 oktober

Generation Zs syn på AI på arbetsplatsen

Generation Z är ivriga att utforska AI-teknik på arbetsplatsen, men oroas också över dess potentiella inverkan på jobbsäkerheten, enligt undersökningar från Picnic och Ipsos. Picnic fann att 45% av dess Gen Z-användare oroade sig för att AI skulle kunna ersätta deras föräldrars jobb eller de yrken de är intresserade av. Ipsos-undersökningen visade att nästan 40% av unga arbetstagare är entusiastiska över att integrera AI i sina roller och 53% tror att AI kan medföra positiva förändringar på arbetsplatsen på lång sikt.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 23 oktober

Microsoft släpper uppdatering för Android-versionen av Edge-webbläsaren med ny Copilot-funktion

Microsoft har släppt en uppdatering för Android-versionen av sin Edge-webbläsare. Med den nya Copilot-funktionen kan användare få webbplatser och dokument sammanfattade. AI-verktyget kan också svara på ytterligare frågor om det respektive innehållet. En assistent kan startas via en stor ikon i navigeringsfältet längst ned på skärmen. När symbolen klickas på genereras en sammanfattning av den för tillfället öppna sidan. Detta kommer att låta Edge-användare med en Android-smartphone avgöra snabbare i framtiden om en webbplats är relevant eller oviktig för dem.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 23 oktober

Att invertera ett binärt träd: en översikt

Att invertera ett binärt träd är ett klassiskt problem som löses med rekursion. Processen involverar i huvudsak att byta ut vänstra och högra noder. Binära träd är symmetriska och det finns ingen skillnad mellan implementeringen av höger nod och vänster nod. För att invertera trädet, byt ut de två barnen till en nod och byt sedan noden med dess syskon. ´Tech Made Simple´ erbjuder insikter, tips och resurser för att hålla sig före kurvan inom AI, programvaruutveckling och teknikindustrin. Nya prenumeranter får 20% rabatt.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 oktober

OpenAI:s DALL-E 3 manipuleras till att skapa bilder av rökande barn

OpenAI:s bildgenererande AI, DALL-E 3, har visat sig vara sårbar för så kallade ´jailbreak prompts´. Användare har lyckats få AI:n att generera fotorealistiska bilder av små barn som röker genom att ge den specifika instruktioner. Tekniken upptäcktes av Peter Gostev, AI-strategiledare för NatWest bankgrupp i Storbritannien, som delade sina resultat på LinkedIn. Gostev lurade AI:n genom att påstå att det var år 2222 och att cigaretter nu var hälsosamma. OpenAI har tidigare haft problem med att deras AI-verktyg kan manipuleras på detta sätt.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 21 oktober

Tre realistiska sätt att tjäna pengar med ChatGPT

Många människor har börjat använda ChatGPT och generativa AI-verktyg för att generera passiva inkomster. Med ChatGPT kan man skapa ansiktslöst sociala medier-innehåll, skapa onlinekurser och erbjuda teknisk rådgivning. Genom att använda AI för att generera innehåll kan man snabbare skapa innehåll och optimera det för att rankas högt på Google. Onlinekurser om generativa AI-verktyg är mycket populära, och en kanal för att tjäna pengar är att skapa en egen kurs. Slutligen kan man erbjuda teknisk rådgivning och bli en ´promptingenjör´, en ny yrkesroll som kan betala upp till $375,000 per år.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 20 oktober

Microsoft Edge på Android testar ´Copilot´-funktionen

Microsoft Edge på Android testar en ´Copilot´-funktion som ersätter den nedre uppdateringsknappen och ger användare en koncis sammanfattning av webbsidor. Uppdateringen inkluderar också en ´PDF Copilot´ som erbjuder sammanfattningar för långa PDF-filer, vilket hjälper användare att snabbt få grepp om huvudidéerna. Denna funktion kan vara användbar för att förenkla långa dokument, göra jämförelser och till och med hjälpa till med innehållsskapande, som att skriva inlägg för plattformar som LinkedIn.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 20 oktober

Microsoft lanserar nya funktioner för 365 Defender-användare

Microsoft har meddelat att de kommer att tillhandahålla nya funktioner för användare av 365 Defender som en del av en tidig tillgångsprogramutrullning. Dessa inkluderar djupare integration av AI-assistenten inom Microsofts utökade detektions- och svarsplattform (XDR), vilket kommer att hjälpa analytiker med direkta, handlingsbara rekommendationer. Detta kommer att inkludera automatiserade, naturligt språkbaserade incidentrapporter och efteråtgärdsaktivitetsrapporter för att påskynda åtgärder för säkerhetspraktiker. Microsoft Security Copilot kommer nu att integreras som standard inom dess Microsoft Defender Threat Intelligence-plattform.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 20 oktober

OpenAI söker att sälja anställdas aktier till investerare till ett värde av 86 miljarder dollar

OpenAI söker att sälja anställdas aktier till investerare till ett värde av 86 miljarder dollar, en betydande ökning från företagets värdering på 29 miljarder dollar i april när det höjde kapital från Microsoft och Thrive Capital. Det är oklart vem köparna kommer att vara, men de kan inkludera befintliga OpenAI-bakomliggande som Andreessen Horowitz, Khosla Ventures och Sequoia Capital. Sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022 har OpenAI lagt till flera funktioner till sin flaggskeppsprodukt. Inkomsterna från aktieförsäljningen skulle tillåta företaget att beställa fler databehandlingsresurser.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 20 oktober

Launch Cart introducerar LaunchADS.AI, ett AI-drivet digitalt annonseringsverktyg

Launch Cart, en ledare inom e-handelslösningar, har lanserat LaunchADS.AI, en avancerad AI-driven annonseringsplattform. Plattformen, som stöder små företag att skapa annonser på Meta, Instagram, YouTube, TikTok, Google och LinkedIn, integrerar ChatGPT för att förbättra annonstextgenerering. LaunchADS.AI förenklar digital annonsering och gör den tillgänglig för företag av alla storlekar. Plattformen genererar hundratals engagerande rubriker och beskrivningar, erbjuder en förenklad gränssnitt och snabb annonseringslansering, och tillhandahåller realtidsinsikter och övervakning för annonser på alla plattformar.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 19 oktober

AI-modeller kan vara opålitliga i hälso- och sjukvården, varnar forskare

AI-modeller är oftast ett år gamla och har problem med att ´hallucinera´ uppfunna data, enligt Isaac Kohane, MD, PhD, vid Harvard Medical School. Han framhöll att AI:s framtid inom hälso- och sjukvården är ´oklar´. Forskare presenterade resultatet av en ny test av ChatGPT, en AI-chatbot designad för språkbearbetning, inte vetenskaplig noggrannhet. Testet visade att ChatGPT endast gav korrekta svar om FDA:s varningar för 12 av de 41 antibiotika som undersöktes - en matchningsgrad på bara 29%. Rebecca Linfield, MD, vid Stanford University, påpekar att risken är att både läkare och allmänheten använder ChatGPT okritiskt som en lättillgänglig källa till kliniskt validerad information.

Direktlänk Dela Medscape fördjupade 19 oktober

Försvarsadvokat för Fugees-stjärna kritiseras för att ha använt AI för att skapa sitt slutanförande

Prakazrel “Pras” Michel, tidigare medlem i hiphopgruppen Fugees, har begärt en ny rättegång efter att hans försvarsadvokat, David Kenner, anklagats för att ha använt ett experimentellt AI-program för att skapa sitt slutanförande. ArentFox Schiff, Michels nya advokatbyrå, hävdar att Kenner gjorde felaktiga argument och ignorerade svagheter i åklagarens fall. De hävdar även att Kenner och hans medadvokat Alon Israely kan ha haft ett icke avslöjat ekonomiskt intresse i företaget CaseFile Connect, en teknologipartner till AI-programmet EyeLevel.AI. Kenner och Israely har inte kommenterat anklagelserna.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 18 oktober

AI omformar arbetsmarknaden och hotar traditionella yrken

AI förändrar branscher från rekrytering och underhållning till röstskådespelare och nyheter. Generativa AI-verktyg kan få röstskådespelare att säga saker de aldrig sagt och riskerar deras jobb. Sociala medieanvändare använder generativa AI-verktyg för att producera nyhetssegment som ser verkliga ut, med toppankare från stora nyhetsorgan som rapporterar falska historier. På Under 30 Summit i Cleveland pratade Forbes med Genies VD Akash Nigam om hur deras avatarer, med AI, kommer att ”utveckla en egen personlighet”. Moonhub, som använder en konversationschattbot för att hjälpa företag att hitta hundratals relevanta kandidater till jobb, är ett annat exempel på hur AI omformar arbetsmarknaden. AI omformar även molndatorer, underhållningsindustrin och lanserar företag som kan bidra till biotekniska genombrott.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

Försvar mot hot från generativ AI: Strategier och förutsägelser

Är vi redo att försvara oss mot hot som generativ AI medför med sina många fördelar? I åratal har säkerhetsforskare varnat för att stater och andra kriminella aktörer snart kommer att använda artificiell intelligens (AI) för att automatisera attacker från början till slut, vilket ökar deras hastighet, skala och allvar. Steve Povolny från Exabeam delar med sig av hur man försvarar sig mot vanliga hot som kommer med generativ AI. Med lanseringen av stora språkmodell (LLM) generativa AI-verktyg som ChatGPT, kommer dagen som verkade långt borta i framtiden troligen att bli verklighet. Säkerhetsforskare har använt ChatGPT4 för att skriva in uppmaningar, söka upp kod och sätta ihop kodblock för att skapa skadlig programvara. Verktyg finns redan tillgängliga på Dark Web som gör det möjligt för angripare att automatisera utvecklingen av skadlig kod, dess kvalitetssäkringstestning och utförande. Dåliga aktörer kan använda dessa förmågor för att producera och vapenföra utvecklingen av skadlig programvara och verktyg för utpressningsprogram, ständigt ändra viktiga attribut, såsom signaturer, funktionssatser och attacktaktiker när de försöker överträffa företags säkerhetsteam. Här är fem förutsägelser om hur skadliga angripare kommer att använda generativ AI för att öka framgången för deras attacker, följt av fem strategier för att förbättra organisationers cybersäkerhetsförsvar. Nationer kommer att utveckla sina egna LLM:er. Kriminella aktörer kommer att tjäna pengar på generativ AI. Utpressningsprogram kommer att bli ett ännu värre hot. Automationens verkliga värde är upprepbarhet. Dåliga aktörer kommer att utnyttja betrodda verktyg och data. Så, hur kan organisationer förbereda sig för generativ AI-drivna attacker? Överraskande nog kan svaret ligga i tekniken själv. 67% av IT-ledarna sa att de har prioriterat generativ AI för sin organisation inom det närmaste året eller så, och över en tredjedel har nämnt det som en topprioritet. Samarbeta med kollegor är nödvändigt. Generativ AI kan förbättra hotinformation. Företag kan använda ny teknik för att simulera hot. Generativ AI kommer att förbättra sårbarhetstestning. Generativ AI kommer att förbättra detektering. Tiden att förbereda sig för generativ AI-attacker är idag. Stater och kriminella aktörer experimenterar redan med denna nya teknik och använder den för att utveckla sina attackstrategier och verktyg. På den senaste DefCon-konferensen uppmanade AI Village´s Red Team Challenge säkerhetsproffs att testa hur man kan utnyttja generativ AI för skadliga vinster. Deltagarna kunde skapa en bedräglig detaljhandelswebbplats, skapa falska företagskonton och vara värd för en skadlig programvaruserver. Företag och statliga myndigheter kan arbeta med cybersäkerhetsleverantörer för att utvärdera deras förmåga att stå emot avancerade attacker, implementera nya generativa AI-förmågor och utveckla utbildning och processer för att maximera de insikter som dessa verktyg ger. Hur använder du generativ AI för att hantera utvecklade attacker? Dela med oss på Facebook, X och LinkedIn. Vi skulle älska att höra från dig!

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 13 oktober

AI-verktyg för att underlätta för småföretagare

För småföretagare som hanterar en mängd olika roller kan artificiell intelligens (AI) erbjuda värdefulla verktyg för att underlätta arbetet. Meta har utvecklat en AI-baserad annonsprogramvara som integreras med produktbilder och gör det möjligt att justera storlekar och format med ett klick. Canva´s Magic Studio erbjuder designjusteringar och en auto-översättningsfunktion. LinkedIn´s Accelerate verktyg skapar inte bara annonser, utan analyserar även din webbplats och konto för att bygga en kampanj som verkligen genljuder. Andra AI-verktyg inkluderar Beacons, DeepBrain AI, GrowthBar, Smartwriter.ai, Trellis, ManyChat och RambleFix.

Direktlänk Dela Komando fördjupade 13 oktober

AI skapar nya jobb inom granskning av AI-modeller

Trots oro för att AI kan ta över jobb, skapas nya jobb inom granskning av AI-modeller. Generativ AI, som kan generera mänskliga texter och bilder, har ökat denna oro. Morgan Stanley uppskattar att upp till 300 miljoner jobb kan tas över av AI. Men AI-modellernas in- och utdata behöver ofta granskas av människor, vilket skapar nya betalda jobb. Företaget Prolific, som hjälper till att koppla AI-utvecklare med forskningsdeltagare, betalar människor för att granska AI-genererat material. Deras kunder inkluderar Meta, Google, University of Oxford och University College London.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 12 oktober

Wallaroo.AI lanserar workshop om bästa praxis för produktion av maskininlärning

Wallaroo.AI, ledare inom skalning av produktion av maskininlärning (ML) från molnet till kanten, meddelar lanseringen av sin nya workshop om bästa praxis för ML-produktion. Workshopen är utformad för att utrusta ML-utövare, inklusive dataforskare och ML-ingenjörer, med en förståelse för steg-för-steg-krav för att framgångsrikt överföra ML-projekt från prototyp till produktionsmiljöer snabbt och i skala. Workshopen adresserar ett kritiskt behov i branschen, många organisationer kämpar med att effektivt distribuera ML-projekt, ofta på grund av brist på expertis och förståelse för hur man operationaliserar produktionsprocessen över affärsenheter.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 12 oktober

Förstärkning av dataskydd: En avgörande förändring i den generativa AI-eran

Don Arden från Fasoo diskuterar hur populariteten hos generativ AI har drivit fram en avgörande förändring i dataskydd. Företag som Amazon, Google och Microsoft har lanserat generativa AI-verktyg baserade på stora språkmodeller för att skapa olika typer av innehåll. Men AI innebär betydande risker för data, inklusive innehållsanomaliupptäckt och dataskydd. Risker inkluderar förlust av immateriella rättigheter, integritetsproblem, brist på transparens, partiskhet, diskriminering och felaktiga eller oönskade svar på inmatningar. Användning av AI kan leda till stora integritets- och säkerhetsproblem eftersom modellerna samlar in och bearbetar stora mängder data.

Direktlänk Dela Solutions Review fördjupade 11 oktober

Adobe introducerar nya AI-funktioner och sociala mediefunktioner på Adobe Max-konferensen

Adobe håller sin största konferens Adobe Max, där de presenterar nya ambitiösa projekt och innovationer. En av de mest framstående nyheterna är introduktionen av nya Generative Fill-applikationer för deras videoredigeringsverktyg Premiere Pro och After Effects. Detta nya verktyg, kallat ´Project Fast Fill´, kommer att använda Firefly generative AI för att förbättra videoredigeringen. Dessutom kommer en export till social-funktion att införas i Premiere Pro med inbyggt stöd för att publicera på TikTok, förutom befintligt stöd för Facebook, Vimeo, X (tidigare känd som Twitter) och YouTube. Andra uppdateringar inkluderar AI-drivna textbaserade redigeringsförbättringar och introduktionen av Share for Review med Frame.io.

Direktlänk Dela No Film School fördjupade 11 oktober

AI-kompetens kan ge högre lön och attraktiva jobb

Generativ AI är en topprioritet för investeringar enligt 75% av VD:arna i en undersökning utförd av KPMG. Företag spenderar på AI i hopp om ökad lönsamhet, innovation och säkerhet. Mer än hälften av deltagarna spenderar mer pengar på ny teknik än på att utbilda nuvarande anställda. Genomsnittslönen för jobb som involverar generativa AI-färdigheter är $138,232, enligt en rapport från jobbsökningsplattformen Adzuna. 87% av C-suite cheferna kämpar för att hitta kandidater med tillräckligt starka AI-färdigheter för att fylla dessa roller, enligt online-utbildningsplattformen edX.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 oktober

ElevenLabs introducerar AI-dubbning – en banbrytande audioverktyg

AI-startupen ElevenLabs, känd för sitt virala röstkloningverktyg på TikTok, har introducerat AI-dubbning. Funktionen kan översätta digitalt inspelat tal till vilket annat språk som helst. Vid lanseringen stöder den över 20 språk, inklusive svenska, och kan automatiskt upptäcka flera talare och separera bakgrundsljud från röster. ElevenLabs säger att detta är ett stort steg mot att bryta ner språkbarriärer, och gör det möjligt att konvertera talat innehåll till andra språk på några minuter, samtidigt som originalrösterna bevaras. Den nya funktionen är tillgänglig nu.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 10 oktober

AI-startupen Writer samlar in 100 miljoner dollar i Serie B-finansieringsrunda

AI-startupen Writer har samlat in 100 miljoner dollar i en Serie B-finansieringsrunda med deltagande från ICONIQ Growth, WndrCo, Balderton Capital, Insight Partners och Aspect Ventures. Vanguard och Accenture, båda kunder till Writer, deltog också i rundan. Företaget, som leds av VD May Habib, utvecklar generativa AI-modeller för företag och konkurrerar med ChatGPT, en chattbot skapad av OpenAI. Writer skiljer sig genom att bygga specifikt för organisationer, med ett fokus på att skapa anpassade applikationer i skala som är säkra och anpassningsbara.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 oktober

Nintendo Switch 2 kan ha bakåtkompatibilitet och maskininlärningsfunktioner

Rykten kring den mycket efterlängtade Nintendo Switch 2 har cirkulerat ett tag nu, och en av de mest efterfrågade funktionerna från fans är bakåtkompatibilitet med den nuvarande Switch-konsolen. Nyligen upptäcktes ett LinkedIn-profil av en tidigare Nintendo-utvecklare som arbetade på företaget från februari 2021 till augusti 2023. Profilen indikerar att Nintendo Switch 2 kommer att innehålla maskininlärningsfunktioner och att bakåtkompatibilitet kan vara ett nyckelfokus för den kommande konsolen. Rykten föreslår att konsolen kan lanseras med två olika modeller den 24 september 2024.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 10 oktober

Multimodal AI: Är det värt all uppmärksamhet det får?

Multimodal AI, som integrerar flera typer av data i sin förmåga, har skapat mycket diskussion på LinkedIn. Trots att det ofta överdrivs, är multimodal AI en kraftfull utveckling som förtjänar uppmärksamhet. Traditionellt utvecklar vi språkmodeller för språk, akustiska modeller för ljud, statistiska modeller för tabulär data etc. Multimodala modeller tränas med en blandning av dessa inmatningar i samma träningsprocess. Medan multimodalitet är bra för modellprestanda, löser det inte de mer grundläggande problemen med GPT och LLM som hindrar deras större skala adoption. Ökad sökutrymme driver upp kostnader, multimodalitet påverkar inte verkligen hallucination, och många av problemen med opålitlighet och bräcklighet kvarstår fortfarande.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 oktober

ChatGPT kan nå 1,8 miljarder besök till november 2023: Topp e-handels-SEO-prompter avslöjade

ChatGPT, en AI-driven språkmodell utvecklad av OpenAI, har visat sig vara ett kraftfullt verktyg inom digital marknadsföring och SEO. Enligt rapporter från SimilarWeb nådde användningen av ChatGPT 1,8 miljarder besök till november 2023. Företagare kan inte ignorera potentialen hos detta AI-drivna verktyg. Här är de främsta ChatGPT-prompterna som företag använder för att öka sina e-handelsförsäljningar under semestern. Dessa prompter hjälper till att identifiera nyckelord, skapa innehåll, optimera produktsidor, skapa kategorisidor, skapa användarvänliga URL:er, namnge e-handelsprodukter, adressera tekniska SEO-frågor och skapa sociala medieinlägg.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 9 oktober

Nya AI-funktioner på sociala plattformar skapar problem. Kändisar som skådespelaren Tom Hanks, TV-journalisten Gayle King och YouTube-skaparen MrBeast har varnat för deepfake-annonser som utnyttjar deras likhet. Samtidigt har Metas nya AI-klistermärken redan genererat kontrovers. Dessutom har Storbritanniens informationskommissionärskontor (ICO) utfärdat ett preliminärt verkställighetsmeddelande till Snap angående plattformens potentiella misslyckande att identifiera och bedöma risker för barn relaterade till dess chatbot ´My AI´.

Digiday Media fördjupade 9 oktober

Veckans tekniknyheter: AI-investeringar, antitrustutredningar och cybersäkerhet

Generativ AI fortsätter att dominera nyheterna när Anthropic rapporteras samla in ytterligare 2 miljarder dollar från Google och andra. AI-partners OpenAI och Microsoft planerar att designa sina egna AI-chips under en brist på grafikprocessorer från Nvidia. I Storbritannien undersöker antitrustmyndigheterna molnleverantörer, särskilt Amazon Web Services och Microsoft. I USA fortsätter rättsfallet mot Google, medan det finns tvivel om Federal Trade Commissions liknande fall mot Amazon. MGM Resorts International vägrade att betala lösensumma efter en kostsam attack. Chipjätten Intel fortsätter att avyttra delar av sin verksamhet, denna gång sin programmerbara chip-verksamhet, för att stärka sin ekonomi.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 7 oktober

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise för förbättrad informationssäkerhet och dataverktyg

OpenAI har släppt ChatGPT Enterprise, en ny plan för sin populära generativa AI-tjänst, som kommer att förbättra informationssäkerheten och dataverktygen. Den nya tjänsten är avsedd att användas av företag för att behandla stora mängder data. OpenAI har utrustat den med en rad företagssäkerhetsåtgärder. Data som passerar genom tjänsten krypteras i vila med AES 256, och i transit med transportlagersäkerhet (TLS) 1.2, och hela tjänsten är SOC 2-kompatibel. OpenAI har även uppdaterat sin dataanalysplugin Code Interpreter, nu känd som Advanced Data Analysis.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 7 oktober

Arbetsgivare vill att anställda ska vara AI-litterata, inte nödvändigtvis experter

Arbetsgivare vill att deras anställda ska kunna använda artificiell intelligens (AI). Sedan ChatGPT blev populärt förra året har AI blivit allt mer utbrett både som ett populärkulturellt fenomen och som ett kraftfullt verktyg på arbetsplatsen. Karin Kimbrough, chefsekonom på LinkedIn, säger att arbetsgivare vill att folk ska bli AI-litterata, inte nödvändigtvis experter. Detta innebär förmågan att använda verktyg som hjälper till att göra jobbet bättre. Masayoshi Son, VD för SoftBank, sade att företag måste luta sig mot tekniken eller riskera att hamna efter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 oktober

Tome anställer ledare inom maskininlärning från Robinhood och Google

Tome, en AI-driven plattform för att forma och dela idéer, har anställt två ledare inom maskininlärning, Sarah Sachs och Archana Sankaranarayanan. Sachs, tidigare chef för naturligt språkbehandling och generativ AI på Robinhood, och Sankaranarayanan, tidigare ingenjörsledare på Google och Netflix, kommer att leda Toms växande ML- och ingenjörsteam. Företaget, som har över 10 miljoner användare globalt, fortsätter att bygga sin AI-drivna kommunikationsplattform. Sachs kommer att leda Toms maskininlärnings- och infrastrukturgrupper, medan Sankaranarayanan kommer att övervaka Toms produktutvecklingsorganisation.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 6 oktober

Sarah Sachs och Archana Sankaranarayanan ansluter sig till AI-företaget Tome

Sarah Sachs, tidigare ledare för generativ AI på Robinhood, och Archana Sankaranarayanan, tidigare ingenjörsledare på Google Assistant och Netflix, har anslutit sig till Tome för att leda dess världsledande maskinlärnings- och ingenjörsteam. Sachs och Sankar kommer att leda Toms växande ML- och ingenjörsteam när företaget påskyndar byggandet av sin AI-drivna kommunikationsplattform, betrodd av över 10 miljoner användare globalt. Sachs kommer att leda Toms maskinlärnings- och infrastrukturgrupper och hjälpa till att göra Tome alltmer skräddarsydd för team och företag. Sankar kommer att övervaka Toms produktutvecklingsorganisation, inriktad på att bygga kärngenerativa förmågor.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 6 oktober

AI revolutionerar jobbsökning: Effektivisering och skräddarsydd process

Arbetssökande landskapet har förändrats dramatiskt under de senaste åren. Att söka jobb är nästan en heltidsjobb nu, särskilt om du är arbetslös och måste dokumentera dina ansträngningar för att göra anspråk på arbetslöshetsförmåner. Teknik, särskilt artificiell intelligens (AI), kan hjälpa till att effektivisera processen. AI-verktyg som Teal, Careerflow AI och JobProfile.io kan hjälpa till att förbättra ditt CV och optimera din LinkedIn-profil. AI-algoritmer som JobScan kan ge insikter för att förbättra ditt CV och ge dig en konkurrensfördel. AI kan också analysera din profil och karriärutveckling för att rekommendera jobb som passar dig bäst. Virtuella karriärassistenter kan hjälpa till att organisera din jobbsökning och AI kan automatisera upprepade uppgifter, som att fylla i jobbansökningsformulär.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 oktober

Java växer som språk för maskininlärning

Python och R är de mest använda språken för maskininlärning, men Java börjar komma ikapp. LinkedIn och Oracle har släppt ramverken Dagli och Tribuo, vilka bidrar till Java Machine Learning Library (JavaML). Biblioteket ger användare tillgång till en mängd verktyg för maskininlärning. Java används i många maskininlärningssysslor och erbjuder flexibilitet. Evelyn Miller, data Science-ledare vid Magnimind Academy, påpekar att Java stöder utveckling inom alla områden, inklusive data science. Stora teknikföretag som Google, Amazon och Microsoft använder Java för maskininlärning. Frank Greco, senior konsult på Google, arbetar för att främja språket för ML och menar att Java har stor potential inom området.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 5 oktober

LinkedIn avslöjar AI-drivna B2B-marknadsföringsverktyg

LinkedIn har idag avslöjat ny forskning och produktutvecklingar, vilket visar en industriell trend mot adoption av Artificiell Intelligens (AI). Enligt forskningen tror 67% av australiensiska marknadsförare att AI kommer att revolutionera deras innehållsskapande och dagliga verksamhet. Företaget har lanserat en ny lösning, känd som Accelerate, som använder AI för att erbjuda en automatiserad upplevelse av att skapa B2B-marknadsföringskampanjer. Accelerate är endast tillgängligt för utvalda kunder i Nordamerika, men planer finns på att lansera verktyget till marknadsförare i Australien, Nordamerika och Indien under de kommande veckorna. Den globala introduktionen förväntas äga rum 2024.

Direktlänk Dela Itbrief.com.au fördjupade 5 oktober

LinkedIn testar ny AI-driven assistent

LinkedIn, det professionella sociala nätverket som ägs av Microsoft, testar en ny AI-baserad assistent. Assistenten granskar användarens profil, inklusive titel och ´om´ sektion, och ger anpassade förslag baserade på insikter från miljontals profiler. Detta är första gången denna funktion används, vilket Microsoft först antydde i mars. Funktionen är en av flera Microsoft-produkter som innehåller AI utvecklad av OpenAI, som en del av Microsofts investering på 10 miljarder dollar i startup-företaget.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 5 oktober

AI revolutionerar jobbsökandet

Arbetsmarknaden har genomgått stora förändringar de senaste åren, med jobbsökande som nu är nästan en heltidssysselsättning. Teknik, särskilt artificiell intelligens (AI), hjälper till att förenkla processen. AI-verktyg som Teal, Careerflow AI och JobProfile.io hjälper till att finslipa ditt CV, optimera din LinkedIn-profil och till och med autofylla jobbansökningar. AI-algoritmer som JobScan kan skanna och ranka ditt CV och ge insikter för förbättring. AI kan också rekommendera jobb som passar bäst för dig, med plattformar som LinkedIn, Indeed och Glassdoor som använder maskininlärning för detta. Virtuella karriärassistenter kan hjälpa till att organisera ditt jobbsökande, och AI kan automatisera upprepande uppgifter, som att fylla i jobbansökningsformulär.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 4 oktober

47% av de 100 bästa webbplatserna har blockerat ChatGPT Browse med Bing, enligt en ny studie av Originality.AI

Enligt en ny studie av Originality.AI har 47% av de 100 bästa webbplatserna blockerat ChatGPT Browse med Bing. Originality.AI, världens mest exakta AI-innehållsdetektor, har genomfört en dataanalys och funnit att de mest populära webbplatserna som ChatGPT Browse med Bing INTE kan bläddra inkluderar Facebook.com, Google.com, Instagram.com, Pinterest.com, Amazon.com, Linkedin.com och Twitter.com. De mest populära webbplatserna som ChatGPT Browse med Bing KAN bläddra inkluderar YouTube, Wikipedia, TikTok och Reddit.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 4 oktober

LinkedIn introducerar AI-drivna verktyg för att förbättra rekryteringsprocessen

LinkedIn har lanserat AI-drivna verktyg för att göra rekryteringsprocessen enklare och mer bekväm. De nya verktygen inkluderar Recruiter 2024, Coaching Experience och Accelerate for Campaign Manager, alla drivna av OpenAI. Recruiter 2024 hjälper rekryterare att hitta kvalificerade kandidater snabbare, medan Coaching Experience är en chattbot-upplevelse som erbjuder realtidsråd och anpassade innehållsrekommendationer. Accelerate for Campaign Manager hjälper till att analysera en användares webbplats, ett företags LinkedIn-sida och tidigare LinkedIn-annonser för att rekommendera en kampanj. Verktygen förväntas spara tid och kräva mindre ansträngning.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 4 oktober

Antalet jobbannonser som nämner AI har mer än fördubblats

Mellan juni 2021 och juli 2023 har antalet jobbannonser på Linkedin som nämner artificiell intelligens (AI) mer än fördubblats. Det globala genomsnittet var 2,2 gånger fler jobbannonser som nämner AI, men i Frankrike var det 2,8 gånger fler. I Tyskland var antalet 2,6 gånger fler och i Storbritannien 2,3 gånger fler. Olivier Sabella, vice vd för LinkedIn Talent Solutions för EMEA och LATAM, säger att förändringen pågår inom många olika branscher.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 4 oktober

LinkedIn introducerar AI-drivna funktioner för att förbättra rekrytering och marknadsföring

LinkedIn har introducerat AI-drivna funktioner för att underlätta för företag att hitta rätt personer att anställa. Företaget kommer inte att ta ut extra avgifter för dessa nya funktioner, vilket är goda nyheter för både arbetssökande och arbetsgivare. LinkedIn kommer att använda AI för att göra det enklare för rekryterare att hitta rätt jobbkandidater och för marknadsföringsproffs att skapa annonskampanjer. LinkedIn, som ägs av Microsoft och använder teknik från OpenAI, har över 950 miljoner medlemmar.

Direktlänk Dela SocioBits fördjupade 4 oktober

Seattle-baserade tech-startups samlar in miljontals i finansiering för att utveckla AI-drivna produkter och miljövänliga lösningar

Seattle-baserade startupen Pulumi har annonserat en serie C-finansieringsrunda på 41 miljoner dollar, ledd av Madrona Venture Group. Företaget, som erbjuder infrastruktur som kod, planerar att investera i nya AI-drivna produkter. Muir AI, ett annat Seattle-baserat företag som hjälper företag med deras koldioxidredovisning och utsläppsminskning, har samlat in 3,25 miljoner dollar. Electric Era, en startup för laddning av elbilar, har fått finansiering från Chevrons riskkapitalarm. Lisi Global, en ag-tech-startup baserad i Richland, Washington, har utvecklat en teknik som ersätter kemiska bekämpningsmedel med enheter som ger skadedjur i jorden en stöt som liknar ett kontrollerat blixtnedslag.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 3 oktober

LinkedIn dubblar ner på AI-funktioner för rekrytering och coaching

LinkedIn har lanserat nya AI-stödda funktioner för att förbättra användarupplevelsen. Dessa inkluderar ´Recruiter 2024´, en rekryteringsupplevelse som använder generativ AI för att hjälpa rekryterare att snabbt hitta den talang de behöver. LinkedIn har också introducerat en AI-driven Coaching Experience, som låter yrkesverksamma engagera sig i AI-drivna coaching genom att interagera med en chatbot som kan ge råd och skräddarsytt innehåll i realtid. Dessutom har LinkedIn lanserat ett verktyg för marknadsförare som kallas ´Accelerate for Campaign Manager´.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 3 oktober

LinkedIn testar AI-drivna verktyg för rekrytering och lärande

LinkedIn testar AI-drivna verktyg för att modernisera rekrytering och lärandeupplevelser. LinkedIn introducerar AI-drivna verktyg, inklusive Recruiter 2024 och AI-assisterad coaching på LinkedIn Learning. Verktyget Recruiter 2024 syftar till att effektivisera rekryteringen, medan AI-coaching ger personligt lärande. Dessa nya verktyg befinner sig i en pilotfas, med planer på en bredare utrullning. LinkedIn har nyligen tillkännagivit nya AI-drivna produkter som syftar till att omvandla rekrytering och anställdutbildning. Det professionella nätverksplattformen svarar på de utvecklande kompetenskraven på arbetsmarknaden och HR-avdelningarnas roll i att hantera denna förändring. LinkedIn citerade en undersökning som visar att 90% av HR-professionella anser att deras roll har blivit mer strategisk det senaste året. LinkedIn lanserar pilotversioner av sitt AI-förbättrade rekryteringsverktyg Recruiter 2024 för att hjälpa HR-team och en ny AI-coachingfunktion för LinkedIn Learning. Recruiter 2024 använder AI och intern data på över 950 miljoner professionella för att snabbt generera kvalificerade jobbkandidater bortom de vanliga målföretagen. Detta gör att rekryterare kan beskriva idealiska kandidater i naturligt språk istället för att spendera timmar på manuella kandidatsökningar. AI kan sedan föreslå att utöka platser, färdigheter och alternativ för distansarbete för att bredda talangpoolen. Recruiter 2024 rör sig bort från att enbart lita på varumärkesföretag. Istället utnyttjar det insikter som jobbkandidater ger, som deras öppenhet för arbete och intresse för företag baserat på deras värderingar. Dessutom tillkännagav LinkedIn integrationer som heter CRM Connect som kopplar samman Recruiter med befintliga kandidatrelationshanteringssystem. AI-coaching kommer till LinkedIn Learning LinkedIn tillkännagav en förbättring av LinkedIn Learning-plattformen, som inkluderar AI-drivna coaching via ett chatbot-gränssnitt. Det AI-drivna coachingverktyget ger skräddarsydda råd baserat på specifika jobbtitlar, karriärmål och färdigheter. Denna funktion testas för ledarskaps- och ledningsfärdigheter, med planer på att expandera till andra områden. Framåt Recruiter 2024 och AI-drivna coaching på LinkedIn Learning testas med ett utvalt antal kunder, med planer på att utöka tillgången till alla Recruiter- och Learning Hub-kunder under året. Dessa uppdateringar markerar början på LinkedIns inträde i att utnyttja AI för att stödja HR- och lärande- och utvecklingsprofessionella.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 3 oktober

LinkedIn samarbetar med OpenAI för att introducera AI-verktyg

LinkedIn samarbetar med OpenAI för att introducera en rad avancerade AI-verktyg som syftar till att förbättra inlärning, rekrytering, marknadsföring och försäljning på sin plattform. OpenAI:s expertis är central i detta initiativ. Partnerskapet kommer att göra det möjligt för LinkedIn att erbjuda AI-kurerade kursrekommendationer till sina användare. Dessutom uppgraderar LinkedIn även sin rekryteringssektor. De förbättrade Talent Solutions kommer att använda AI för att effektivisera processen för kandidatidentifiering. Med integrationen av dessa AI-verktyg siktar LinkedIn på att erbjuda sina 800 miljoner användare en mer anpassad upplevelse.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 3 oktober

LinkedIn introducerar nya AI-drivna funktioner för att förbättra sina tjänster

LinkedIn, som ägs av Microsoft, introducerar flera nya AI-drivna funktioner för att förbättra sina tjänster. Uppdateringarna syftar till att förbättra jobbjakt, marknadsföring och försäljning för sina användare. De fyra stora introduktionerna är: Recruiter 2024, som använder generativ AI för att hjälpa rekryterare att hitta starkare kandidater. LinkedIn Learning Coach, en chatbot som ger personliga läranderekommandationer. Accelerate for Marketing, ett AI-drivet marknadsföringsverktyg som automatiserar kampanjgenerering och optimering. Slutligen, Account IQ, ett AI-drivet verktyg som hjälper försäljningspersonal att hitta och ansluta till potentiella kunder på LinkedIn.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 3 oktober

LinkedIn introducerar AI-funktioner för sina flaggskeppsprodukter

LinkedIn har tillkännagett nya AI-funktioner för sina två huvudprodukter: LinkedIn Recruiter och LinkedIn Learning. LinkedIn Learning har avtäckt en ny AI-driven coachingfunktion som låter användare ställa frågor och få svar genererade från kurser anpassade efter deras färdigheter och roller. LinkedIn planerar att utvidga denna funktion till andra kurser över tid. LinkedIn Recruiter har introducerat automatiserade verktyg som kan hjälpa till med många tidskrävande uppgifter inom rekrytering. Dessa innovationer kan delas upp i fyra kategorier: AI-assisterad kandidatupptäckt, smartare förslag, förenklad kandidatkontakt och handlingsbar data och insikter.

Direktlänk Dela Josh Bersin fördjupade 3 oktober

LinkedIn introducerar nya AI-funktioner för att förbli relevant

LinkedIn, det Microsoft-ägda sociala nätverket för professionellt nätverkande och rekrytering, introducerar en rad nya AI-funktioner för att hålla sig aktuell och engagerande för sina nästan 1 miljard användare. Uppdateringarna inkluderar en stor uppdatering av sin rekryteringsplattform med AI-hjälp, en AI-driven LinkedIn Learning-coach och ett nytt AI-verktyg för marknadsföringskampanjer. Företaget, som drog in 15 miljarder dollar i intäkter förra året, har långsamt infört ett antal AI-baserade funktioner i sin produktportfölj. LinkedIn använder teknik från OpenAI och Microsoft för att driva flera av sina nya funktioner.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 3 oktober

LinkedIn introducerar AI-drivna lösningar för att optimera annonsering

LinkedIn har lanserat en AI-baserad lösning, Accelerate, för att hjälpa B2B-marknadsförare att uppnå mer exakt inriktning. Accelerate rekommenderar en hel kampanj och automatiska optimeringar, vilket gör det möjligt för marknadsförare att nå sin B2B-publik med skräddarsyddt innehåll på så lite som fem minuter. LinkedIn använder generativa AI-verktyg såsom OpenAI´s ChatGPT för att skriva kampanjrubriker och annonskopior, samtidigt som det genererar bilder med hjälp av Shutterstock. LinkedIn planerar att lansera Accelerate på den indiska och australiska marknaden inom de kommande veckorna, med målet att göra det tillgängligt globalt senast 2024.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 3 oktober

Reid Hoffman förespråkar snabb AI-adoption, Microsoft visar stark ekonomisk prestanda

Reid Hoffman, medgrundare till LinkedIn, stöder starkt snabb adoption av artificiell intelligens (AI) och tror att det kan förbättra människors liv. Han ser en framtid där varje hushåll och arbetsplats har en egen AI-assistent. Han framhåller vikten av att vara den första aktören och utnyttja skalan som kommer med det, och använder exempelvis ChatGPT som exempel. Å andra sidan visade Microsoft Corporation en stark ekonomisk prestation den 2 oktober 2023, med en öppningskurs på $317,75, högre än dess tidigare stängning på $313,64. Företaget har visat positiv tillväxt i sina intäkter och förväntas fortsätta att växa under de kommande fem åren.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 2 oktober

Reid Hoffman uppmanar till snabbare AI-adoption för ´mänsklighetens höjning´

LinkedIn-medgrundaren och miljardärsteknikinvesteraren Reid Hoffman har återigen uppmanat till snabbare adoption av AI för ´mänsklighetens höjning´. Han ser positivt på AI, till skillnad från andra företagsledare som vill pausa dess utveckling. Han menar att AI kan hjälpa till att lösa problem som klimatförändringar och pandemier, samt bredda tillgången till utbildning. Hoffman har investerat i dussintals AI-företag genom sitt riskkapitalbolag, Greylock Partners, och var en tidig investerare i OpenAI. Han var inte bland de över 1000 företagsledare som undertecknade ett brev som uppmanade till en inbromsning i utvecklingen av nya AI-modeller i mars.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 1 oktober

Över 200 bästa ChatGPT-frågorna för varje användningsfall

ChatGPT är ett effektivt verktyg för att generera innehåll och idéer, men det är bara så effektivt som de frågor du ställer det. I denna artikel presenteras över 200 av de bästa ChatGPT-frågorna för alla användningsfall. För att organisera dessa frågor rekommenderas PromptFolder, en ChatGPT-frågehanterare som hjälper dig att spara och organisera dina ChatGPT-frågor. Skapa ett gratis PromptFolder-konto för att lagra dessa frågor för enkel åtkomst, och installera sedan PromptFolder Chrome Extension för att använda frågorna direkt i ChatGPT.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 29 september

Meta strävar efter Gen Z:s uppmärksamhet med AI-funktioner

Teknikjätten Meta (META) försöker locka Generation Z:s uppmärksamhet och pengar med en rad nya artificiella intelligensfunktioner, inklusive chatbots med personlighet och AI-genererade klistermärken. Användare kommer att kunna interagera med AI-personligheter baserade på kändisar som Tom Brady, Naomi Osaka, Snoop Dogg och Kendall Jenner. Meta har tidigare försökt locka Gen Z, men detta är företagets första AI-fokuserade initiativ för demografiska gruppen. Dock är experter delade över hur effektivt detta kommer att vara.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 september

HeyGen AI-programvara revolutionerar videoproduktion med avatarer och översättningar

HeyGen AI-programvara är en banbrytande AI-teknik som ger videoproducenter möjlighet att skapa videoavatarer och översättningar/dubbningar. Utöver alla andra funktioner och alternativ för att generera innehåll från förberedda avatarer och bilder, är den verkliga höjdpunkten med denna programvara förmågan att klona dig själv från en video- och ljudklipp. Utvecklarna på HeyGen är perfekta modeller för snabb utveckling, jag har behövt ändra denna produktrecension flera gånger under den senaste månaden, eftersom deras teknik, tillvägagångssätt för att utveckla dessa avatarer och deras prissättning för allt har ändrats nästan dagligen. Det tog verkligen fart när jag såg en video skickad på LinkedIn från VD:n för HeyGen som visade möjligheterna med deras nya ”Avatar Lite” beta, som jag omedelbart hoppade på och ansökte om att börja testa - och jag fick detta svar via e-post samma dag. Resten är en mycket, mycket kort historia!

Direktlänk Dela Provideocoalition.com fördjupade 29 september

Strategier för företag att lyckas i en AI-värld

Artificiell intelligens (AI) förändrar affärsvärlden och erbjuder möjligheter för företag att automatisera uppgifter, informera val med data och välkomna innovation. För att lyckas i AI-eran bör företag tillhandahålla en AI-driven kundupplevelse, investera i AI-talang, fatta datadrivna beslut, automatisera repetitiva uppgifter och ständigt lära sig och anpassa sig till nya tekniker. Dessutom bör företag bygga förtroende genom etisk AI-implementering och samarbeta och nätverka inom AI-sfären. AI kan förbättra affärseffektiviteten genom att automatisera beslutsfattande, uppgifter och datautvinning. AI kan hjälpa företag att lösa en rad problem, inklusive bedrägeridetektering, skräddarsydd marknadsföring, HR-optimering och försäljningsprognoser.

Direktlänk Dela Allbusiness.com fördjupade 28 september

Meta använder offentliga inlägg för att träna sin AI-assistent

Meta Platforms använde offentliga inlägg på Facebook och Instagram för att träna sin nya Meta AI virtuella assistent, men uteslöt privata inlägg för att respektera konsumenternas integritet. Meta använde heller inte privata chattar på sina meddelandetjänster som träningsdata för modellen. Meta AI var den mest betydande produkten bland företagets första konsumentorienterade AI-verktyg som presenterades av VD Mark Zuckerberg. Assistenten kommer att kunna generera text, ljud och bilder och kommer att ha tillgång till realtidsinformation via ett partnerskap med Microsofts sökmotor Bing.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 september

Meta Platforms Inc introducerar nya AI-produkter, inklusive smarta glasögon och en verklighetsförbättrande headset

Meta Platforms Inc:s VD Mark Zuckerberg presenterade nya AI-produkter, inklusive robotar som skapar realistiska bilder och smarta glasögon som svarar på frågor, samt ett verklighetsförbättrande headset. Dessa produkter kombinerar den virtuella och verkliga världen och erbjuder kostnadseffektiv eller gratis AI som kan integreras i vardagsrutiner. Meta´s Quest är en bästsäljare inom det växande fältet för virtuell verklighet. Meta Ray-Ban smarta glasögon kommer att börja skeppas den 17 oktober, med ett pris på $299. De kommer att inkludera en ny Meta AI-assistent och kommer att kunna live streama vad användaren ser direkt till Facebook och Instagram. Meta skapade Meta AI med en anpassad modell baserad på den kraftfulla Llama 2 språkmodellen. Meta har också meddelat att de bygger en plattform där utvecklare och vanliga människor kan skapa sina egna anpassade AI-robotar.

Direktlänk Dela Dev Hardware fördjupade 28 september

AMD:s VD tror att AI utvecklas för snabbt för etablering av konkurrensfördelar

AMD:s VD Dr. Lisa Su tror att AI utvecklas för snabbt för att några konkurrensfördelar ska kunna etableras. Trots att Nvidia har blivit den att slå inom AI, är fältet mer öppet än det kan verka. Su betonar att ingen enskild organisation har alla idéer och att en öppen ansats kan dra nytta av smarta utvecklare som vill accelerera AI. Google DeepMind VD Demis Hassabis håller med om att vi fortfarande är i början av AI-utvecklingen. AMD arbetar för att göra sin väg in i Nvidias värld. Trots en mindre försäljningsnedgång 2023, förväntas AMD:s försäljning återhämta sig med 21% 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 september

PMI stödjer projektprofessionella i sin strävan att bemästra AI

Project Management Institute (PMI) stödjer projektprofessionella globalt i sin strävan att bemästra artificiell intelligens (AI), maskininlärning (ML) och generativ AI (GenAI). PMI utvecklar verktyg, resurser och inlärningsmöjligheter, inklusive en gratis introduktionskurs online med titeln ”Generative AI Overview for Project Managers”. Enligt McKinsey har GenAI och andra teknologier potential att automatisera arbetsaktiviteter som idag tar upp 60 till 70 procent av anställdas tid. Men verktyg kan inte automatisera mellanmänskliga färdigheter, vilket är oumbärliga och mycket nödvändiga färdigheter som projektledare tillför projekt.

Direktlänk Dela Portada Online fördjupade 26 september

Automatisering av innehållsskapande och sociala medier med OpenAI´s ChatGPT

Michael Borman har delat insikter om hur han skapade ett system som använder OpenAI:s ChatGPT för att automatisera innehållsskapande och sociala medier. Processen använder AI-verktyg och kombinerar dem med tjänster som Make, Airtable, Google Sheets och WordPress. AI-agenten utför forskning på en mängd olika ämnen och lagrar allt innehåll och länkar till inlägg i Airtable. Sedan skapar en serie av ChatGPT-4-samtal blogginlägget. Innehållet postas sedan på WordPress, med sammanfattningar postade på LinkedIn, Medium och Twitter. Systemet inkluderar också en API för att automatisera bildgenereringsprocessen.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 24 september

Generation Z känner press att behärska AI på arbetsplatsen, enligt LinkedIn-studie

Anställda hittar kreativa sätt att använda AI på jobbet, och det förväntas att Generation Z kommer att dra nytta av denna AI-boom. Men pressen av denna förväntan orsakar oro för vissa arbetstagare. En studie utförd av LinkedIn visar att Generation Z-arbetstagare känner sig överväldigade och oroliga för att halka efter när det gäller AI. Forskningen visade att 41% av Generation Z sa att de låtsades veta mer om AI än de faktiskt gjorde. Studien fann också att 82% av Generation Z hade provat att använda tekniken på jobbet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 september

AI-verktyg för PR-innehåll: Bard presterar bäst

En serie tester har genomförts för att avgöra vilket generativa AI-verktyg som är bäst för att skriva PR-innehåll. Resultaten visade att inlägget genererat av Bard producerade något bättre resultat än ett inlägg skrivet från grunden, betydligt bättre resultat än inlägget av ChatGPT och dramatiskt bättre resultat än Claude 2. Testerna involverade fyra inlägg som lades upp på en blogg, Facebook och LinkedIn. Varje inlägg handlade om en ny kurs designad för PR- och kommunikationsproffs som behöver förbättra sina mätvärden och vill använda Google Analytics 4 (GA4) för att visa sitt värde.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 22 september

Ex-Workday co-VD Chano Fernandez blir co-VD för Eightfold AI

Chano Fernandez, tidigare co-VD för Workday, har tagit ett nytt jobb som co-VD för Eightfold AI, med början i januari. Detta sammanfaller med att Carl Eschenbach blir ensam VD för Workday. Eightfold AI, baserat i Santa Clara, Kalifornien, har samlat in cirka $400 miljoner. Företaget har över 200 stora kunder, inklusive USA:s försvarsdepartement, Chevron, BNY Mellon, Vodafone, Starbucks och delstaten New York. Eightfold AI:s tillväxt har inte varit smidig de senaste 18 månaderna, med en personalminskning i mars.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 21 september

OpenAI lanserar uppdaterad version av AI-bildgenereringsmodell DALL-E 3

OpenAI har meddelat en uppdaterad version av sin AI-bildgenereringsmodell DALL-E, nu DALL-E 3, som lovar mer detaljerade och fotorealistiska bildresultat jämfört med föregångaren DALL-E 2. Modellen kommer att bli tillgänglig direkt inom ChatGPT, med chatboten som kan generera detaljerade prompts för bildmodellen för att mer exakt producera de resultat som användarna söker. OpenAI hoppas att kombinationen av ChatGPT-gränssnittet och DALL-E 3 kan göra modellen lättare att använda utan användarutbildning. DALL-E 3 kommer att bli tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-kunder i oktober, och för ChatGPT API-användare senare i höst.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 21 september

Artificiell intelligens för att förbättra patientresultat får 3,1 miljoner dollar i forskningsfinansiering

Forskare vid The Feinstein Institutes for Medical Research har tilldelats 3,1 miljoner dollar från National Institutes of Health för att finansiera en ny studie som utnyttjar artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att hjälpa läkare och sjuksköterskor att övervaka patienter på upptagna medicinska och kirurgiska avdelningar för att identifiera och förhindra försämring och därigenom förbättra patientresultaten. Studien kommer att ledas av Dr. Theodoros Zanos, och inkluderar andra forskare vid Feinstein Institutes och Northwell Health.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 september

OpenAI öppnar sitt första kontor inom EU i Dublin

Det amerikanska artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom chattbot-sensationen ChatGPT, meddelade på torsdagen att det kommer att öppna ett kontor i Dublin, dess första bas inom Europeiska unionen. ´Vi utökar vår närvaro i Europa med vårt nyaste kontor i Dublin´, läste ett kort uttalande som postades på OpenAIs bloggwebbplats. ´Vi planerar att växa ett team genom detta år i Irland som kommer att driva våra operationer, förtroende och säkerhet, gå till marknaden, säkerhetsengineering och juridiskt arbete som en del av vårt löpande åtagande att bättre betjäna den europeiska marknaden.´ Den irländska huvudstaden är redan värd för de europeiska huvudkontoren för Google, Meta, TikTok och X, tidigare Twitter, lockade av låg bolagsskatt och en högt utbildad engelsktalande arbetskraft. ´Styrkan i Irlands teknik- och uppstartsekosystem över Dublin och städer som Cork, Galway och Limerick har visat imponerande tillväxt och framsteg´, tillade OpenAI i bloggen. Gruppen sa att den var ´redo´ att stödja den irländska regeringens nationella artificiella intelligensstrategi, samtidigt som den arbetade tillsammans med Dublins teknikindustri, uppstartsföretag och forskningssamhälle. ´Irland blandar en begåvad arbetskraft med stöd för innovation och ansvarsfull företagstillväxt´, tillade OpenAI VD och ChatGPT skapare Sam Altman. ´Vi är glada för detta partnerskap när vi expanderar i Europa.´ OpenAI, som har sitt säte i San Francisco, öppnade i juni ett kontor i London, vilket markerade dess första försök utanför USA. Den brittiska huvudstaden har också kontor för teknikjättar som Google, LinkedIn och Meta. Nyligen tilldelade den indonesiska regeringen Altman sitt första ´Golden Visa´ - en vecka efter att programmet lanserades för att locka utländska investeringar till landet.

Direktlänk Dela Thejakartapost.com fördjupade 18 september

Anpassning till AI och automation: Hur man förblir relevant i arbetslivet

Enligt en undersökning från Gallup fruktar minst 22 procent av heltidsarbetande amerikaner att AI kommer att minska deras löner och förmåner, eller i värsta fall ersätta och eliminera deras jobb. Globala investeringsbanken Goldman Sachs rapporterade att AI kan leda till att 300 miljoner heltidsjobb riskerar att försvinna, medan det globala BNP skulle fortsätta att stiga med sju procent. Med den snabba utvecklingen av artificiell intelligens, löper många anställda risk att deras roller blir föråldrade. För att förbli relevanta bör man anpassa sig till AI och automation, förbättra sina mjuka färdigheter och utveckla ledarskapsförmågor.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 september

Sam Altman: Från Stanford till att leda AI-framsteg

Sam Altman, en av de mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI) idag, är medgrundare och VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, en revolutionerande chatbot. Tidigare ledde han Y Combinator, en teknikinkubator som tillhandahållit startkapital till företag som Airbnb, Dropbox och Stripe. Trots att hans försök att få statlig finansiering för sina AI-projekt hittills har varit misslyckade, insisterar Altman på att se till att regulatorer förstår denna nya teknik. Han har även visat upp ChatGPT för medlemmar av den amerikanska kongressen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 16 september

AI ses som ett verktyg för att automatisera tråkiga uppgifter av majoriteten av yrkesverksamma

En majoritet av yrkesverksamma från Generation X (födda mellan 1965 och 1980) och millennials (födda mellan 1981 och 1996) är intresserade av att integrera artificiell intelligens (AI) i sitt dagliga arbete, enligt en nyligen genomförd undersökning. Rapporten från LinkedIn India visar att över 75 procent av millennials och 74 procent av Generation X-professionella tror att AI kan hjälpa dem med tråkiga uppgifter och frigöra tid för mer engagerande ansvarsområden. Rapporten noterar även att 70 procent av Generation Z yrkesverksamma (födda mellan 1996 och 2010) också är öppna för att anta AI på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 16 september

Microsoft lägger till udda tangentbordsgenvägar i Windows 11

Microsofts supportwebbplats listar en mängd tangentbordsgenvägar för Windows 11, inklusive nyligen tillagda. En av dem är för Windows Copilot generativa AI-assistent, som kan startas genom att trycka på Windows-tangenten och C. Det verkar dock som att Microsoft har lagt till en rad andra tangentbordsgenvägar i Windows 11 som inte listas på dess support-sida. Till exempel skickar tangentbordsgenvägen ´Ctrl+Shift+Alt+Win+L´ användaren till LinkedIn-webbplatsen. Denna genväg fungerar på användarens standardwebbläsare, inte bara på Microsofts Edge-webbläsare.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 15 september

DeepMind medgrundare vill bygga en chattbot som kan göra mer än bara chatta

Mustafa Suleyman, medgrundare till DeepMind, vill utveckla en chattbot som kan utföra mycket mer än bara chatta. Genom att använda andra program och människor kan dessa bots utföra uppgifter som användaren sätter upp. Suleyman är också för stark reglering. Han har nu ett nytt miljardföretag, Inflection, med toppbegåvningar från DeepMind, Meta och OpenAI. Inflection har också en av de största samlingarna av specialiserad AI-hårdvara i världen tack vare ett avtal med Nvidia. Suleyman grundade Inflection 2022, backad av 1,5 miljarder dollar i investeringar från Microsoft, Nvidia, Bill Gates och LinkedIn-grundaren Reid Hoffman. Tidigare i år släppte han en ChatGPT-rival som kallas Pi.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 15 september

Artificiell intelligens förväntas förändra företag och branscher

Stora språkmodeller (LLM) kommer att medföra fundamentala förändringar för företag och dessa förändringar kommer troligen att anlända snabbare än marknaden tror. Salesforce medgrundare och VD, Marc Benioff, säger att ´varje företag kommer att återskapas med artificiell intelligens (AI)´. Han nämner att mjukvaruutveckling är ett område som har blivit mest överraskande på grund av dess förmåga att uppnå nya effektivitetsnivåer med AI-verktyg. Han förutspår att fler branscher kommer att påverkas. Benioff betonade också en ny AI-våg på horisonten: artificiell allmän intelligens, en kontroversiell vetenskaplig fiktion-nivå av AI som är långt bortom den nuvarande generativa AI-vågen. Dessutom varnar News Corp. VD Robert Thomson för att AI kommer att vara ´epokgörande´ för nyheter och kan leda till en ´tsunami av jobbförluster´ inom branschen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin

OpenAI, det amerikanska artificiella intelligensföretaget bakom chattbotten ChatGPT, meddelade på torsdagen att det kommer att öppna ett kontor i Dublin, dess första bas inom Europeiska unionen. ´Vi växer vår närvaro i Europa med vårt nyaste kontor i Dublin,´ läste ett kort uttalande postat på OpenAI:s bloggwebbplats. Dublin är redan värd för de europeiska huvudkontoren för Google, Meta, TikTok och X, tidigare Twitter, lockade av låg företagsskatt och en högutbildad engelsktalande arbetskraft. OpenAI meddelade att de är ´redo´ att stödja den irländska regeringens nationella strategi för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 14 september

Använd ChatGPT för att förbättra ditt LinkedIn-profil och jobbjakt

OpenAI har utvecklat en AI-driven chattbot, ChatGPT, som kan användas för att förbättra din LinkedIn-profil och öka chanserna att landa ditt drömjobb. ChatGPT kan hjälpa till att förbättra din rubrik, sammanfattning, erfarenhetssektion, färdigheter och rekommendationer. Den kan också föreslå branschrelevanta färdigheter du kanske har förbisett, hjälpa till att skriva personliga rekommendationsförfrågningar och föreslå trender eller innehållsidéer att dela eller kommentera. Dessutom kan den hjälpa till att förbereda dig för intervjuer genom att föreslå vanliga intervjufrågor.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 14 september

Craig Newmark, grundaren av Craigslist, har via sin välgörenhetsorganisation Craig Newmark Philanthropies donerat flera miljoner dollar till olika ändamål inom media och teknik. Nyligen bidrog organisationen med 3 miljoner dollar till att finansiera ett nytt initiativ för artificiell intelligens och utbildning från Common Sense Media. Initiativets mål är att tillhandahålla ett AI-betygssystem för föräldrar, lärare, beslutsfattare och regulatorer så att de kan utvärdera vad som gör vissa verktyg säkra eller osäkra för barn. Dessutom erbjuder den ideella organisationen onlinekurser i AI-kunskap för att hjälpa föräldrar och lärare att undervisa barn i grunderna i AI.

Consumer News and Business Channel fördjupade 14 september

OpenAI öppnar nytt huvudkontor i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI Inc. har öppnat ett andra huvudkontor utanför USA, denna gång i Dublin. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, hyllade Irlands imponerande tillväxt och framsteg inom startup- och tekniksektorn. Företaget har även lagt upp nio lediga tjänster i Irland på sin karriärsida och delat ambitioner om att utveckla teamet för att hantera sina operationer, tillit och säkerhet, go-to-market, ingenjörssäkerhet och juridiskt arbete. OpenAI ansluter sig till teknikjättar som Meta Platforms Inc., Alphabet Inc., LinkedIn Corporation och Apple Inc. som har etablerat en bas i Irland.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 14 september

Microsoft-stödda OpenAI planerar en andra bas i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI planerar att öppna en andra bas utanför USA, denna gång i Dublin. VD Sam Altman hyllade Irlands teknik- och uppstartsekosystems ´imponerande tillväxt och framsteg´. OpenAI, som tidigare meddelade sin första bas utanför USA i London, har också publicerat nio irländska jobbannonser på sin karriärsida och delade ambitioner att växa teamet för att ´driva våra operationer, förtroende och säkerhet, go-to-market, säkerhetsingenjörskap och juridiskt arbete som en del av vårt löpande åtagande att bättre betjäna den europeiska marknaden´. OpenAI följer techjättarna Meta Platforms, Alphabet, LinkedIn och Apple i att etablera en bas i Irland i sökandet efter de lägsta företagsskatterna i Europa, landets position inom Europeiska unionen och den befintliga tekniktalangbasen. Företaget har samlat in över 10 miljarder dollar och Altman har tillbringat en stor del av 2023 på en världsturné, där han talar med regulatorer om riskerna med AI och diskuterar möjligheten att öppna kontor i deras jurisdiktioner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

Open AI, företaget bakom Microsofts generativa AI-produkter och i vilket Microsoft har investerat 13 miljarder dollar, har blivit en oväntad konkurrent till Microsoft. Detta efter att Open AI lanserade Chat GPT Enterprise, en AI-assistent för företag. Trots att Microsoft är Open AI:s största investerare och att Microsoft har rätten att använda alla Open AI:s modeller, hindrar inget Open AI från att lansera sina egna produkter, även de som konkurrerar direkt med Microsoft. Open AI hoppas att företag kommer att vända sig till dem snarare än Microsoft för företagsfokuserade funktioner.

Computer Sweden fördjupade 14 september

Brasilianska yrkesverksamma kämpar för att hålla jämna steg med AI-utvecklingar, enligt LinkedIn-studie

Enligt en studie från LinkedIn har brasilianska yrkesverksamma svårt att hålla jämna steg med framstegen inom artificiell intelligens (AI) på arbetsplatsen. Studien visade att 74% av de brasilianska yrkesverksamma tror att AI kommer att förändra deras arbetsmetoder inom de kommande 12 månaderna. Men 62% av respondenterna uttryckte att de inte vet hur de ska lära sig mer om AI och 38% uppgav att deras arbetsgivare inte utbildar dem att använda verktygen. Trots detta har nästan hälften (48%) av de tillfrågade redan börjat experimentera med AI-verktyg som ChatGPT.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 september

Brittiska arbetstagare ökar sin ´AI-Q´ för att avancera i sin karriär, enligt LinkedIn

Enligt LinkedIn har AI-tekniken börjat påverka arbetsplatsen och en ny trend att öka sin ´AI-Q´ har dykt upp. Trots att över en tredjedel (36%) av britterna känner sig överväldigade av AI, omfamnar anställda tekniken, med 57% som säger att de vill lära sig mer. Mer än hälften (56%) har redan vidtagit åtgärder för att öka sin ´AI-Q´, främst genom praktisk erfarenhet - inklusive att experimentera med GenAI-verktyg som ChatGPT (22%) - eftersom två tredjedelar (65%) tror att AI kommer att hjälpa dem att avancera i sin karriär. LinkedIn har gjort de mest populära AI-kurserna gratis till slutet av året för att hjälpa anställda att öka sin AI-Q.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 13 september

AI-företaget Vieu säkrar 2 miljoner dollar i finansiering för företagsförsäljningsverktyg

AI-startupen Vieu, medgrundad av Samir Manjure och Simon Skaria, har säkrat 2 miljoner dollar i finansiering för sitt företagsförsäljningsverktyg. Vieu använder AI för att hjälpa företagsförsäljningsteam att identifiera, koppla upp sig och sälja till potentiella köpare genom att automatisera köparidentifiering och due diligence. Verktyget hittar viktiga intressenter inom målkonton och ger tips om bästa sätt att etablera en koppling. Det föreslår också sätt att säljare kan presentera sin produkt eller tjänst för utsikter. Vieu har cirka 20 kunder och rullas ut mer allmänt när företaget kommer ut från stealth-läge.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 13 september

OpenAI hotar Microsofts dominans inom generativ AI

OpenAI, företaget bakom Microsofts generativa AI-produkter, har lanserat ChatGPT Enterprise, vilket kan hota Microsofts försök att dominera marknaden för generativ AI. OpenAI, som Microsoft har investerat $13 miljarder i, erbjuder företagsanpassade AI-lösningar med hög säkerhet och integritet. Microsofts investeringar i OpenAI har gjort det möjligt för företaget att använda OpenAIs modeller i sina produkter, inklusive Bing, GitHub, Microsoft 365 och Microsoft Dynamics 365 ERP. OpenAI hoppas att företag kommer att vända sig till dem istället för Microsoft för företagsfokuserade funktioner som överensstämmer med SOC 2-säkerhetsstandarden.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 13 september

Sam Altman diskuterar Elon Musk och OpenAI

Sam Altman och Elon Musk har haft en turbulent relation sedan deras gemensamma arbete med OpenAI, ett företag inriktat på att utveckla AI-system. Musk, en tidig partner och investerare i projektet, försökte ta full kontroll över OpenAI, vilket ledde till hans utvisning från företaget. Trots detta lyckades Altman och resten av teamet hålla företaget flytande och skapa framgång med ChatGPT. Musk har sedan startat sitt eget AI-företag och kritiserat OpenAI vid varje tillfälle. I en nyligen podcastavsnitt beskrev Altman Musk som en ´talangmagnet´ och ´en idiot´.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 13 september

Nästan hälften av europeiska arbetare förväntar sig stor påverkan av AI på jobbet inom ett år, enligt undersökning

En ny undersökning avslöjar europeiska arbetares inställning till AI, med nästan hälften som förväntar sig en stor påverkan på deras arbetsliv inom det kommande året. Verktyg som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard kan skriva hela artiklar i relativt naturligt språk, klara prov och till och med skriva fungerande kod. Karriärnätverket LinkedIn genomförde en undersökning där de frågade över 10 000 arbetare över 18 år hur de ser på påverkan av AI på deras arbetsliv. Enligt resultaten kände många av de svarande att AI skulle ha en betydande påverkan på dem.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 13 september

Ökning av AI-relaterade jobb och efterfrågan på frilansande AI-specialister

En ny aktör gör avtryck inom karriärmöjligheter: AI-specialisten. Vlad Hu, en mjukvaruingenjör som blev entreprenör, började sin karriär genom att etablera sin egen mjukvaruagentur. Nu har en ny kanal utvecklats: arenan för frilansande AI-proffs. Hu:s erfarenhet är inte unik då en växande våg av generativ AI förändrar frilansmarknaden för teknikjobb. Detta har resulterat i ökade AI-relaterade jobbannonser från företag och jobbsökandes intresse på sajter som LinkedIn, Upwork och Fiverr. Hu samarbetar nu med Fiverr på projekt för att implementera chatbots. Data visar att jobbannonser för generativ AI ökade med cirka 250% mellan juli 2021 och juli 2023. LinkedIn rapporterade också en stor ökning av medlemmars sökningar efter nya AI-ämnen. Företagssektorn uppmärksammar AI-revolutionen. Företag söker allt mer efter sätt att införliva AI i sina verksamheter och söker aktivt råd från skickliga frilansingenjörer. Fiverr har också sett en ökning av intresset för AI-relaterad videoproduktion under de senaste sex månaderna, samt en ökning av efterfrågan på specialister inom AI-apputveckling. Enligt en LinkedIn-undersökning av chefer är AI-frilansmarknaden redo för fortsatt tillväxt. Deras data visar att 44% av amerikanska chefer planerar att utöka användningen av AI-teknik under det kommande året, med 47% som förväntar sig förbättrad produktivitet. Dr. Karin Kimbrough, LinkedIns högste ekonom, påpekar att AI förändrar arbetskraften. Möjligheterna för AI-frilansare att utnyttja sin expertis är stora, främst på grund av en brist på AI-kompetens bland nuvarande branschproffs inom alla sektorer av ekonomin. På frilansjobbplattformen Upwork rapporterar man att experter marknadsför över 250 olika AI-färdigheter. Margaret Lilani, Upworks vice VD för talanglösningar, föreslår att en stark grund i datavetenskap, maskininlärningsalgoritmer, färdigheter i programmeringsspråk som Python eller erfarenhet av datahantering och analys ofta är förutsättningar för AI-konsultroller. Det finns olika vägar öppna för människor som är intresserade av att gå in i AI-sektorn. Under det senaste året har online-lärplattformar som Udacity sett en 33% ökning av intresset för AI-baserade kurser. Lilani rekommenderar att börja med datavetenskapsklasser om du är en gymnasieelev eller en nykomling på arbetsmarknaden som är intresserad av att utforska AI. Hu erbjuder praktiska råd för nybörjare inom AI-området. Han rekommenderar att börja med grunderna, inklusive OpenAI-verktyg som ChatGPT, ChatGPT API, Dall-E och Davinci. Han understryker dock att skicklighet inom dessa områden bara är början. Eftersom det verkliga värdet av AI ligger i dess praktiska tillämpning på verkliga problem, måste blivande AI-specialister överbrygga klyftan mellan teknik och dess meningsfulla tillämpning. Hu säger, ´Det är hur du överbryggar klyftan med det verkliga problemet som verkligen spelar roll.´

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 12 september

DefCon 31:s AI Village lockar tusentals hackare till Hack The Future-utmaningen

Sven Cattell, grundare av AI Village vid DefCon 31, lockade tusentals hackare till sin Hack The Future-utmaning. Deltagarna fick möjlighet att hitta och utnyttja olika AI-anomalier genom att testa AI själva. Tävlingen, som stöddes av både DefCon och president Bidens vetenskapliga rådgivare, var den första offentliga tävlingen utformad för att främja vetenskaplig kunskap om sårbarheterna hos generativ AI. Cattell har nyligen startat ett AI-säkerhetsföretag, nbhd.ai, som fokuserar på säkerhet och integritet för datamängder och den AI de bygger.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 12 september

ChatGPT: En AI-lösning som revolutionerar juridiska företag

ChatGPT är ett av de senaste AI-verktygen som gör avtryck bland teknikintresserade och företagsägare. ChatGPT baseras på en av de mest robusta databaserna hittills och erbjuder en skattkista av användningsfall – från att svara på frågor och skriva innehåll till att generera komplex kod och mer därtill. ChatGPT hjälper företag att effektivisera sina verksamheter, svara på kundfrågor, skapa marknadsföringsmaterial och mycket mer. Många av dessa tillämpningar översätts också till den juridiska branschen, vilket gör att advokatbyråer kan skapa marknadsföringsinnehåll, utforma förslag, svara på klientfrågor och generera dokument.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 12 september

Microsoft avslöjar Windows 11 2023-uppdatering och kommande Surface och AI-händelse

Microsoft har presenterat sin kommande Windows 11 2023-uppdatering, som ska ske i oktober. Uppdateringen kommer att medföra flera nya funktioner för att förbättra användarupplevelsen, inklusive Windows Copilot som använder AI-teknologi för att förbättra skrivbordsfunktionaliteten. Microsoft har också avslöjat sin kommande Surface och AI-händelse, planerad till den 21 september 2023. Händelsen kommer att fokusera på Surface-hårdvara och artificiell intelligens. Dessutom upplevde Microsoft avbrott i sin Microsoft 365-tjänst den här veckan. I EU klassificerades Microsoft, tillsammans med andra teknikjättar, som en gatekeeper enligt Digital Markets Act (DMA). Elon Musk gjorde också rubriker med sin ambition att ta upp LinkedIn genom sin plattform som kallas X Hiring.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 11 september

Sex AI-verktyg för att automatisera marknadsföring och försäljning

Lanseringen av ChatGPT 2022 ledde till en influx av marknadsföringsinriktade AI-produkter. Marknadsföringsindustrin har varit en av de snabbast växande adoptörerna av generativa AI-verktyg. Dessa verktyg kan personalisera utskick och skapa dynamiskt webbplatsinnehåll och marknadsföringsmaterial. Trots utmaningar som integritetsproblem och lagliga ansvarsfrågor kan generativa AI-verktyg förbättra marknadsföring och försäljningsinsatser. Sex verktyg som kan automatisera marknadsföring och försäljningsuppgifter har valts ut baserat på professionella och användarrecensioner: ChatGPT, Jasper, Einstein GPT, Rapidely, Manychat och Flick.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 11 september

Meta planerar att börja träna en ny AI-modell 2024

Meta planerar att börja träna en stor språkmodell i början av 2024. Den kommande AI-modellen förväntas överträffa Meta´s befintliga Llama 2-modell, en öppen källkods AI-språkmodell. Det antas att detta AI-system kan ge andra företag möjlighet att integrera AI-drivna tjänster för textgenerering, analys och mer. Meta rapporteras arbeta på ett nytt AI-system som förväntas vara lika kraftfullt som OpenAI:s mest avancerade multimodala modell GPT-4. Enligt Wall Street Journal kommer Meta´s nya artificiella intelligenssystem att vara klart nästa år.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 11 september

ChatGPT har svårt att skapa långa texter, men det finns knep för att få mer omfattande texter. Användare kan till exempel be ChatGPT att först skapa en struktur för texten. Därefter kan man antingen skapa texten kapitel för kapitel eller be ChatGPT att skriva texten enligt den slutgiltiga strukturen. Om texten är för kort kan man be ChatGPT att skriva mer detaljerat innehåll. Det är dock viktigt att upprätthålla kontinuiteten i texten. Användare kan också dra nytta av prompts för att förbättra sina affärsstrategier. På PromptBase.com erbjuds över 400 ChatGPT Business Prompts för företag av alla typer och storlekar.

openPR fördjupade 11 september

Efterfrågan på AI-experter ökar drastiskt på plattformar som LinkedIn, Fiverr

Efterfrågan på AI-expertis på frilansmarknaden har ökat drastiskt på grund av uppkomsten av generativ AI, vilket förändrar techjobbmarknaden. Data från Indeed visar en ökning på 250% i jobbannonser relaterade till generativ AI från juli 2021 till 2023, medan LinkedIn såg en månatlig ökning på 25% i generativa AI-sökord. Färdigheter, förmågor och erfarenheter inom AI-teknologier är mer eftertraktade på grund av bristen på AI-färdigheter hos befintliga branschprofessionella, vilket skapar möjligheter för frilansare.

Direktlänk Dela NextBigWhat fördjupade 11 september

Frilansjobb inom AI ökar snabbt på plattformar som LinkedIn, Upwork och Fiverr

Vlad Hu, en mjukvaruingenjör och AI-expert, har sett en ökning av frilansjobbmöjligheter inom artificiell intelligens (AI). Detta återspeglas i en ökning av AI-relaterade jobbannonser på plattformar som LinkedIn, Upwork och Fiverr. Hu arbetar nu med chatbot-implementeringsprojekt på Fiverr. Data från Indeed visar att AI-relaterade jobbannonser har ökat med nästan 250% från juli 2021 till juli 2023. LinkedIn förutspår att efterfrågan på frilans AI-experter kommer att fortsätta växa. Upwork, som nyligen samarbetade med OpenAI, avslöjar att experter marknadsför över 250 AI-färdigheter. På Udacity har intresset för AI-baserade kurser ökat med 33% det senaste året.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 10 september

20-årig innehållsskapare använder AI-verktyg för att generera idéer

Morgan Young, en 20-årig innehållsskapare, berättar i en intervju att hon använder AI-verktyg för att generera idéer och presentera dem för varumärken. Hon använder generativ AI för alla sina dagliga uppgifter och finner ChatGPT och chatbots mest användbara. Young började använda OpenAI botten inom de första tre dagarna efter dess lansering. Hon hittade ChatGPT genom Reddit, TikTok och AI-skapare på LinkedIn. AI accelererar forsknings- och presentationsprocessen för varumärken. Young använder det främst för uppgifter som brainstorming och forskning. Hon har även börjat använda det för att förbättra sina relationer med varumärken.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 10 september

Ökande efterfrågan på frilansande AI-experter förändrar teknikjobbmarknaden

Vlad Hu, en frilansande expert på artificiell intelligens (AI), menar att efterfrågan på hans kompetens har ökat kraftigt under det senaste året. Data från Indeed visar att antalet jobbannonser relaterade till generativ AI ökade med nästan 250% från juli 2021 till juli 2023. LinkedIn, som ägs av Microsoft, rapporterar också en ökning i sökningar och inlägg om generativ AI. Många företag är intresserade av att integrera AI i sina affärsplattformar och anlitar därför frilansande utvecklare med AI-kompetens. LinkedIn förutser att efterfrågan på frilansande AI-experter kommer att fortsätta växa.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 10 september

Snabb ökning av frilansjobb inom AI på plattformar som LinkedIn, Upwork och Fiverr

Frilansjobb inom artificiell intelligens (AI) har ökat kraftigt det senaste året. Företag söker allt mer efter AI-experter för att integrera AI i sina affärsplattformar. Enligt data från Indeed har AI-relaterade jobbannonser ökat med nästan 250% från juli 2021 till juli 2023. LinkedIn, som ägs av Microsoft, har sett en ökning på 25% månad för månad i antalet inlägg som nämner AI-nyckelord sedan april. Fiverr har sett en explosion av intresse för AI-relaterad videoproduktion under de senaste sex månaderna, och företag söker AI-apputvecklings experter. Efterfrågan på AI-frilansare förväntas fortsätta växa.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 10 september

AI-entreprenören Mustafa Suleyman uppmanar till reglering av artificiell intelligens i ny bok

Entreprenören Mustafa Suleyman, en av världens ledande AI-entreprenörer och medgrundare till två framstående teknikstartups, uppmanar i sin nya bok lagstiftare att ta tillvara på möjligheterna och minska de potentiellt katastrofala riskerna med artificiell intelligens. Suleyman, som är VD för Inflection AI, menar att om vi inte ändrar vårt sätt att tänka kring och ´innehålla´ AI, kommer vi människor att hamna i den värsta positionen: oförmögna att utnyttja AI:s enorma möjligheter och riskera att bli överskuggade av en teknik som utgör ett existentiellt hot. Han vill att regeringar reglerar AI och utser teknikministrar på kabinettsnivå. Han har också föreslagit att det skapas ett styrningssystem som liknar det mellanstatliga klimatpanelen för att göra privata företags arbete med AI mer transparent.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 september

Utöka din AI-chattbot med ChatGPT Plus-plugins

ChatGPT Plus från OpenAI, en betald prenumeration, erbjuder tillgång till hundratals plugins designade för att utöka kapabiliteterna hos AI-chattboten. Användare kan interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, reservera ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela spel, spåra sin diet eller lära sig ett nytt språk. Med nästan 900 plugins och fler dyker upp varje dag, här är de bästa plugins vi har hittat och hur man använder dem på rätt sätt.

Direktlänk Dela PC Magazine UK fördjupade 10 september

Utöka ChatGPT med bästa tilläggen

ChatGPT Plus, en betald prenumeration från OpenAI, erbjuder tillgång till hundratals tillägg som utökar AI-chattbotens förmågor. Användare kan interagera med externa appar, tjänster och företag för att ordna resor, boka bord på restauranger, beställa matleverans, söka jobb, spela spel, spåra sin kost eller lära sig ett nytt språk. Här är de bästa tilläggen som har hittats och hur man använder dem på rätt sätt.

Direktlänk Dela PC Magazine Australia fördjupade 9 september

Microsofts kommande Windows 11-uppdatering, Microsoft 365-uppehåll och EU:s ´gatekeeper´-klassificering

Microsofts seniorredaktör Zac Bowden avslöjade detaljer om kommande Windows 11 2023-uppdatering och Microsofts speciella Surface och AI-evenemang senare denna månad. Windows 11-uppdateringen väntas ske i oktober och kommer att innehålla en rad nya funktioner, inklusive Windows Copilot, en AI-funktion för skrivbordet. Microsoft 365 upplevde avbrott under veckan, men tjänsten var tillbaka till normal drift på torsdag morgon. Microsoft och andra teknikjättar har klassificerats som ´gatekeepers´ av EU, vilket innebär att de är tillräckligt stora för att kunna skapa flaskhalsar. EU utreder fortfarande vissa tjänster, som Microsoft Advertising, Bing och Edge.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 9 september

Elon Musk försökte slå samman OpenAI med Tesla, enligt biografi

Elon Musk, medgrundare och styrelsemedlem i Tesla, försökte rapporterat att slå samman OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, med Tesla. Enligt Musks biografi publicerad i Time, försökte han konsolidera OpenAI-labbet till Tesla när företaget intensifierade sina AI-utvecklingsinsatser. OpenAI avböjde dock fusionsförslaget och tog en annan riktning under ledning av Sam Altman, som senare blev VD för OpenAI. Musk har uttryckt missnöje för att ha blivit ´lämnad utanför striden´ efter lanseringen av GPT-4 och Googles rivaliserande chatbot, Bard. Han lanserade därför sin egen AI-satsning kallad xAI i juli.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 9 september

HubSpot lanserar HubSpot AI och nya Sales Hub på INBOUND 2023

HubSpot presenterade HubSpot AI och nya Sales Hub på INBOUND 2023. HubSpot AI är en ny serie AI-drivna produkter och funktioner som låter kundorienterade team öka produktiviteten, använda data för förbättrad prestanda och skapa djupare kopplingar till kunderna. Det inkluderar AI-assistenter, AI-agenter och AI-insikter. HubSpot har också omdefinierat sin Sales Hub med nya förmågor, inklusive prospekteringsarbetsplats, avancerad leadhantering och rapportering, intelligent dealhantering och prognoser, sömlös schemaläggning och överlämningar samt utökning av HubSpots relation med LinkedIn över marknadsföring och försäljning. HubSpot presenterade också nya utgåvor som mobilmeddelanden och nya Smart CRM-anpassningar.

Direktlänk Dela Wire19 fördjupade 8 september

Översikt över AI-verktyg för att förbättra arbetsflöden

En rad AI-verktyg skapas för att förbättra arbetsflöden inom skrivande, innehållsskapande och företagsledning. Claude 2.0 är en AI-driven skrivassistent som hjälper användare att förbättra sina skrivfärdigheter och kan integreras med plattformar som Google Docs, Microsoft Word och Slack. Perplexity AI är en AI-driven sökmotor som ger exakta svar på användares frågor genom en chattbot-liknande gränssnitt. Andra verktyg inkluderar Taplio, en AI-chattassistent specialiserad på LinkedIn-innehåll, Enhance Speech, ett AI-verktyg utvecklat av Adobe för att förbättra ljudinspelningar, och Google Drive, en molnlagringstjänst som använder AI för att hjälpa användare att organisera sina filer.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 8 september

Washington University utforskar användningen av AI i undervisning

Detta hösttermin är tänkt att bli en av prövning och fel för hur generativ AI, teknik som efterliknar människogenererat innehåll, passar in i utbildningen. Washington University har inte infört universella policyer kring användningen av AI-teknik, vilket lämnar det upp till enskilda professorer att bestämma hur mycket de ska engagera sig i den eller begränsa dess användning. Vissa professorer vill integrera AI i uppdrag och undervisning för att hjälpa studenter att lära sig hur man utnyttjar den nya tekniken. Andra ber studenter att inte använda tekniken alls, av oro för att den kommer att hämma inlärning eller skada den akademiska integriteten. Administratörer har erbjudit riktlinjer för hur fakulteten kan tänka på AI i pedagogik, men det har i stort sett varit upp till professorerna att bestämma hur mycket de ska engagera sig i universitetets AI-resurser. Prorektor Beverly Wendland skickade ett e-postmeddelande till professorer i början av augusti som inkluderade länkar till AI-informationsresurser och till en universitetssida med titeln ´Addressing Artificial Intelligence in 2023.´ Webbplatsen fokuserar främst på hur AI påverkar den akademiska integriteten, men delar information i slutet för fakulteten att lära sig mer om att använda tekniken i kurser. Sidan säger att ´Där AI-verktyg kan användas för att förbättra studentlärandet och/eller förbereda studenter för effektiv användning av dessa verktyg i sina framtida karriärer, uppmuntrar vi införandet av AI-verktyg i kursarbetet.´ Informationen som ingår på denna sida speglar många pedagogers fokus på de hinder som AI skapar för utbildningen. ´Det mesta av samtalet handlar om bekymmer snarare än möjlighet,´ sa Dr. Dennis Barbour, Ordförande för Fakultetsenatens råd. Barbour, som arbetar med fakulteten över hela universitetet för att fungera som en fakultetskontakt till administrationen, specificerade att dessa bekymmer oftast gäller akademisk integritet. ´Det som kanske saknas [från denna diskurs] handlar om möjligheten.´ En av de viktigaste hindren för högre utbildningsinstitutioner är att det är svårt att kräva att fakulteten inför några policyer eller genomgår ny träning - eftersom det kan ses som en kränkning av den akademiska friheten. ´En enskild fakultetsmedlems autonomi i ett klassrum är kopplad till den akademiska friheten; det är ganska heligt,´ sa Dr. Jen Smith, vice prorektor för utbildningsinitiativ. ´Vi har svårt att kräva någonting, så i slutändan är policyen på fakultetsmedlemmens diskretion.´ Dr. Jay Turner, chef för divisionen för ingenjörsutbildning, omfamnar universitetets strategi att inte ha policyer och istället erbjuda vägledning och uppmuntra transparens om AI-användning. Han sa att generella policyer troligen inte skulle förbli relevanta länge. ´Jag tror att policyer kan riskera att vara suboptimala eftersom det kommer att vara så fallspecifikt hur detta utspelar sig,´ sa Turner. ´Istället är nyckeln att hjälpa instruktörer att strukturera sina samtal med sina studenter på ett sätt [där] allas kristallklara på möjligheterna och skyddsräckena på [användning av AI].´ I ett e-postmeddelande till Student Life skissade prorektor Beverly Wendland några av de resurser som IT-avdelningen och Center for Teaching and Learning (CTL) erbjuder till fakulteten om AI. Dessa resurser inkluderar tillgång till onlineplattformarna LinkedIn Learning och Garter forskning och en pågående serie som IT-avdelningen planerar att publicera i The Record för att utbilda fakulteten om AI. Center for Teaching and Learning erbjöd workshops om AI under våren och sommaren som flera hundra fakultetsmedlemmar deltog i, sa Dr. Eric Fournier, centrets direktör för pedagogisk utveckling. En av sommarworkshoparna riktade sig till fakulteten i skrivintensiva kurser, och den andra var en mer allmän workshop. Fournier sa att workshoparna uppmuntrade professorer att tänka på syftet med deras uppdrag och hur AI-verktyg kan hjälpa till att stödja eller underminera deras mål. ´Jag är verkligen orolig för fakulteten som ignorerar detta... och tänker att det som fungerade för 10 eller 15 år sedan fortfarande kommer att fungera i deras kurser,´ sa Fournier. Smith ekade en liknande oro om professorer som kanske inte inser hur utbredd användningen av denna teknik har blivit. ´Jag tror att vissa fakultetsmedlemmar verkligen förnekar vad som händer.´ Wendland godkände ett förslag förra fredagen att så småningom lägga till en personalmedlem till CTL för att fokusera på träning och stöd för fakulteten runt AI i undervisningen. Smith sa att denna personalmedlem troligen kommer att hålla avdelningsspecifika möten om AI för att säkerställa att fler fakultetsmedlemmar kan delta i dessa samtal. ´Av de cirka 1600 Danforth-fakulteter som vi har, lyssnar inte alla, och jag hoppas att vi genom att komma in i människors avdelningar kan hjälpa oss att höja lite mer medvetenhet,´ sa Smith. Förutom avdelningsnivåmöten och möjligheter att interagera med CTL i workshops, sa Smith att professorer kan anmäla sig till ett på ett konsultationer med CTL-medlemmar för att brainstorma sätt som AI kan integreras i deras kurser. Förutom administrativt stöd uppmuntrade flera professorer studenter att prata med professorer om hur man bäst använder dessa teknologier. ´Jag tror att studenter bör ställa frågor om hur vi som fakultet tror att de bäst kan använda ChatGPT,´ sa Dr. Joseph Loewenstein, direktör för Humanities Digital Workshop och det tvärvetenskapliga projektet i humaniora. ´Jag tror att de inte bara ska prata med varandra; jag tror att de ska prata med oss.´ Barbour sa på liknande sätt att han hoppas att studenter pratar med sina professorer om hur man engagerar sig i AI i sina kurser. ´Du kanske har professorer som bara inte kan föreställa sig hur det skulle spela i deras klassrum,´ sa han. ´Jag skulle uppmuntra studenter att initiera samtal med sin fakultet - ofta är fakulteten verkligen intresserad av att ha det samtalet.´ Bortsett från specifika kurspolicyfrågor brottas professorer med hur denna teknik kan förändra vad studenter bör få ut av sin utbildning och om AI kanske så småningom blir en annan stapelvara i det pedagogiska verktygslådan. ´Användning av verktyg av detta slag kommer att vara lika viktigt som att använda en ordbehandlare i framtiden,´ sa Barbour, och ekade en jämförelse som flera professorer gjorde mellan generativ AI och nu fullt accepterade tekniska verktyg som stavningskontroll och skrivning. Barbour jämförde vidare generativa AI-verktyg med Aladdins ande - båda fungerar som önskegeneratorer för innehåll. ´Vad vi behöver lära oss är hur vi får exakt vad vi vill ha ut av det och inte vad vi inte vill ha,´ sa Barbour. ´Att hantera den anden kommer att vara en av de största utmaningarna för den kreativa generationen: [studentkroppens] generation.´ Dr. Ruopeng An, en biträdande professor vid Brown School, sa att han tror att universitetet ligger i mitten av hur snabbt universiteten svarar på framsteg inom artificiell intelligens. An, som har expertis inom tillämpningarna av artificiell intelligens, sa att han tror att detta mellanläge är en bra plats för universitetet att vara i. ´Det är säkrare för oss att observera och sedan göra vårt svar baserat på vad som har hänt i andra institutioner som gör verkligen proaktiva policyer,´ sa han, med hänvisning till University of Hong Kongs beslut att förbjuda och sedan tillåta ChatGPT igen. ´Vi är i outforskade vatten. Vi måste alla ha modet att dyka in i det vattnet och se vad som kommer att hända,´ sa An. ´Det är skrämmande, och det är också spännande.´

Direktlänk Dela Student Life fördjupade 7 september

AI-drivna essäskrivningsverktyg förändrar hur vi skriver, redigerar och optimerar texter. De är användbara för både studenter och yrkesverksamma. I denna artikel granskas tre av de bästa AI-essäskrivningsverktygen 2023: PaperTyper, Rytr och Jasper AI. Dessa verktyg har unika funktioner som hjälper dem att ligga före konkurrenterna. PaperTyper.net är en allt-i-ett-generator för alla typer av akademiska essäskrivningar. Jasper.ai är ett flerspråkigt AI-skrivverktyg och Rytr.me är ett prisvärt skrivassistentverktyg för olika innehåll. Verktygen testades för att ge en detaljerad och opartisk recension.

Outlook India fördjupade 7 september

HubSpot introducerar nya AI-funktioner för att hjälpa små och medelstora företag växa

HubSpot, lanserat 2006, har haft framgång tack vare sina sociala medier och digitala marknadsföringsverktyg, samt kundrelationshanteringsplattformen (CRM) Smart CRM, designad för att växa med entreprenörer och små till medelstora företag (SMB). Nu vill företaget dra nytta av generativ AI och prediktiv AI för att hjälpa sina kunder med deras kundanskaffning och kommunikationsresor. På Hubspots INBOUND 2023-konferens introducerade företaget HubSpot AI, en svit med nya AI-funktioner tillgängliga för användare av HubSpots sociala publicerings- och marknadsföringsverktyg.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 7 september

Dataiku anställer mjukvaruveteran Krish Venkataraman som ny president

Generative AI-specialisten Dataiku har anställt mjukvaruveteranen Krish Venkataraman som sin nya president för att driva AI-försäljning och kundmomentum. Efter att ha samlat in nästan $650 miljoner i finansiering, anställer Dataiku Krish Venkataraman för att främja företagets AI-försäljningstillväxt. Dataiku, baserat i New York City, har nu över 200 kunder listade på Forbes Global 2000-lista, har precis passerat $230 miljoner i årlig återkommande intäkt och stöds av en rad investerare. Venkataraman har över 20 års erfarenhet av topp IT-ledarskapsroller och har arbetat för KnowBe4, Deloitte Consulting, Syncsort och Socure.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 7 september

Googles chefsbeslutsfattare, Cassie Kozyrkov, lämnar företaget

Cassie Kozyrkov, Googles chefsbeslutsfattare, lämnar företaget för att arbeta solo på projekt som hjälper företagsledare att navigera inom artificiell intelligens (AI). Kozyrkov, som har bidragit till att bana väg för beslutsintelligens, planerar att lansera sin första LinkedIn-kurs, publicera en bok och hålla huvudtal om hur man fattar informerade beslut. Hennes mål är att ge ledare verktygen att tänka på hur de implementerar AI, och att hjälpa allmänheten att hålla AI-beslutsfattare ansvariga för de val som påverkar miljontals människor.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 september

AI kan förändra innehållsmoderering och påverka jobben för moderatorer

Innehållsmoderering är inte lätt, och kan ha en stor psykisk påverkan på moderatorerna. Meta betalade till exempel $52 miljoner till sina innehållsmoderatorer efter att de krävt ersättning för hälsoproblem som de drabbats av efter månader av moderering av störande innehåll. OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, försöker nu möjliggöra för AI att moderera innehåll. Enligt OpenAI kan GPT-4 tolka regler och nyanser i långa innehållspolicydokument och anpassa sig omedelbart till policyuppdateringar, vilket kan resultera i mer konsekvent märkning. Detta kan också leda till jobbförluster för innehållsmoderatorer.

Direktlänk Dela Techopedia fördjupade 6 september

Utveckling av en interaktiv innovatörsverkstad med ChatGPT4

Artikeln diskuterar en teknik för att skapa specifika svar från AI-agenter som ChatGPT. Tekniken syftar till att få ChatGPT att fungera som ett program, med en sekvens av instruktioner för att utföra specifika uppgifter. Författaren demonstrerar tekniken genom att skapa en ´mini-app´ inom ChatGPT4, designad för att fungera som en interaktiv innovatörsverkstad. Mini-appen inkluderar funktioner som att arbeta med nya idéer, utvidga idéer, sammanfatta idéer och fortsätta arbeta med tidigare idéer. Författaren drar slutsatsen att tekniken fungerade över förväntan och planerar att utforska den vidare.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 4 september

Viktiga termer att känna till inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har en växande inverkan på världen, men få förstår det fullt ut. Det finns dock en rad termer som är viktiga att förstå för att kunna diskutera och förstå AI, inklusive ´chatbots´, ´maskininlärning´ och ´stora språkmodeller´. Denna artikel diskuterar viktiga AI-termer som ´ChatGPT´ och ´algoritm´. Andra viktiga begrepp inkluderar AI-etik, AI-säkerhet, fördomar, stora data, djupinlärning, emergent beteende, generativ AI, Google Bard, Google Gemini, GPT-3, GPT-4, guardrails, hallucination, maskininlärning, Microsoft Bing, naturlig språkbearbetning, OpenAI och virtuella assistenter.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 4 september

Hollywood-författare förhandlar om AI och löneökningar med stora streamingföretag

Efter mer än 100 dagar av strejk från Writers Guild of America (WGA), förhandlade fackförbundet med höga chefer från Disney, Warner Bros., Netflix och Universal. Streamingföretagen erbjöd en ny överenskommelse med vissa eftergifter: en löneökning på 13% för författare under tre år och mer data om antalet visningar som program får kvartalsvis. Förslaget från The Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) om AI var något längre: AI-genererat innehåll skulle inte betraktas som litterärt material, författare skulle få betalt oavsett om de inkluderade AI-assistans och företaget skulle också avslöja om det hade använt generativ AI för att skriva sitt innehåll. Men erbjudandet var tyst om att träna AI-modeller på böcker och manus skrivna av författare utan deras samtycke eller kompensation. Under juli och augusti har underhållningsföretag – specifikt sex av dem inklusive Disney, Netflix, Sony och NBCUniversal – utannonserat minst 26 positioner relaterade till AI, enligt en NBC News-sökning på online jobblistor. Och löneskillnaderna är närmare avgrunder.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 2 september

Artikeln diskuterar hur samarbetet mellan ChatGPT och innehållsskrivning formar en ny era av digitalt berättande. Ursprungligen utvecklad för att assistera kundtjänstagenter, har ChatGPT utvecklats till en kraftfull verktyg som används över olika sektorer, inklusive sjukvård, finans och innehållsskrivning. Verktyget kan hjälpa till med att generera idéer, korrekturläsa och omstrukturera innehåll, vilket gör det till en ovärderlig resurs för författare. Enligt Bhavik Sarkhedi, en erfaren skribent och ChatGPT-expert, är ChatGPT inte bara ett verktyg utan en författares följeslagare. Han ser det som en game-changer inom innehållsskrivning.

Outlook India fördjupade 1 september

AI-revolutionen har skapat oro kring automatiserat arbete och huruvida mänsklig intelligens kommer att lida. AI har påverkat jobb och karriärmöjligheter genom att ersätta arbetsroller. Investering och intresse för AI ökade på 2000-talet när maskininlärning löste akademiska problem. Det är viktigt att komma ihåg att AI-plattformar replikerar mänskligt tänkande och HR-system speglar deras sociala beteendemönster. Detta väcker oro över om automatiserat arbete kommer att diskriminera människor. Enligt en studie från University of Oxford 2013, kan 47% av amerikanska jobb elimineras inom 20 år. En arbetsroll som diskuterades var mjukvaruutvecklare och hur AI-plattformar kommer att ersätta deras roll.

Forbes Media fördjupade 1 september

Google planerar att släppa Gemini, ett AI-projekt som förväntas konkurrera med OpenAI´s GPT-4, under hösten 2023. Gemini, som utvecklas i samarbete med DeepMind, syftar till att kombinera GPT-4 med träningsmetoder från AlphaGo. Över 2,6 miljoner användaruppgifter från Duolingo har publicerats på ett hackarforum. Informationen innehåller offentliga och privata data, inklusive e-postadresser och telefonnummer. Meta har lanserat ett nytt verktyg, FACET, för att upptäcka ras- och könssnedvridning inom datorsynssystem. Verktyget utvärderar hur väl datorsynsmodeller presterar över olika egenskaper, inklusive uppfattat kön och hudton.

IT World Canada fördjupade 1 september

Marknaden för AI inom sociala medier förväntas nå 9,71 miljarder dollar år 2029

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom sociala medier förväntas nå ett värde på 9,71 miljarder dollar år 2029. AI har potentialen att förändra varumärkesinteraktioner på stora sociala nätverk som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn. AI automatiserar olika arbetsintensiva uppgifter relaterade till hantering av sociala medier, vilket lovar förbättrad företagsprestanda och förbättrad kundnöjdhet. Rapportens insikter kommer från omfattande forskning som inkluderar analys av verkliga data och resultat från nyckelindustriaktörer globalt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 1 september

LinkedIn rullar ut generativ AI-funktion för inlägg

LinkedIn har börjat införa en ny generativ AI-funktion till inlägg på plattformen. Funktionen ger användare möjlighet att skapa ett ´utkast´ med hjälp av AI. Användare ombeds ge en detaljerad förklaring av vad de vill att inlägget ska säga, inklusive exempel. Om AI bedömer att det inte finns tillräckligt med information, uppmanas användare att försöka igen. LinkedIn har tidigare använt både GPT-4 och GPT-3.5 för att bygga sina olika AI-drivna skrivförslag. LinkedIn har även särskilt nämnt Microsofts ledarskap när det gäller plattformens Responsible AI Principles, vilket är logiskt eftersom tech-jätten äger plattformen.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 31 augusti

Typeface, GrowthLoop och Google Cloud lanserar GenAI Marketing Solution

AI-företaget Typeface har inlett ett samarbete med marknadsföringsaktören GrowthLoop och Google Cloud för att revolutionera marknadsföring för organisationer av alla storlekar. De har lanserat en förenad ´GenAI Marketing Solution´ som kombinerar det bästa av deras respektive plattformar och ger marknadsförare en helhetslösning för att skapa och lansera kampanjer i stor skala. Lösningen låter team producera personligt innehåll för sina kampanjer, från bloggar till sociala medieinlägg, med hjälp av data från Google BigQuery, publiksegmentering från GrowthLoop och generativ AI från Typeface. Enligt företagen kan detta minska tiden det tar att bygga och lansera kreativa kampanjer från flera veckor till dagar eller till och med några timmar.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 30 augusti

Google utökar Duet AI för att underlätta modernisering av applikationer

Google utvidgar sin Duet AI-verktyg över hela sitt molnekosystem, vilket kan innebära ett stort steg framåt inom applikationsutveckling och modernisering. Duet AI-assistenten kommer nu att kunna hjälpa utvecklare att omarbeta kodbasen för äldre applikationer till nyare, säkrare programmeringsspråk. Brad Calder, VP och GM för Google Cloud Platform och teknisk infrastruktur, säger att Duet AI kan underlätta och snabba upp processen med att omarbeta kod och migrera till Google Cloud. Jon Mort, CTO på digital transformationskonsultfirma Adaptavist, menar att användningen av generativa AI-verktyg i kodomarbetning kan ge stora fördelar för utvecklare och minska bördan av att modernisera äldre applikationer.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 30 augusti

AI-aktier med potential: Siemens, PTC och Teradyne

AI-rallyt under 2023 har varit spännande att följa, men Nvidia´s svårigheter att bryta $500 visar att festen kan vara på väg att ta slut. Dock finns det fortfarande undervärderade AI-aktier fokuserade på robotik. Siemens har haft sina utmaningar, men har starkt återhämtat sig efter pandemin. Företaget har en stark position i automatisering och robotteknik. PTC är ett renodlat mjukvaruföretag med en stor närvaro inom industriell robotik och automatisering. Teradyne, en ledande leverantör av automatiserad testutrustning till halvledarindustrin, erbjuder teknologier som är avgörande för tillverkning av kretsar för robotik och AI-applikationer.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 28 augusti

Nexus: Nytt AI-verktyg för att hantera affärsrelationer

Nexus är ett nytt AI-nätverksnavigeringsverktyg som har potential att revolutionera hur vi hanterar våra relationer på olika plattformar som LinkedIn och e-post. Genom att integrera och förstå sammanhanget i dessa relationer, ger Nexus användarna möjlighet att enkelt skapa personliga återanslutningsmail, skapa gästlistor, erbjuda skräddarsydda presentrekommendationer och mycket mer. Verktyget kan analysera historiska interaktioner, gemensamma intressen och kopplingar för att generera återanslutningsmail som lyfter fram relevanta minnen eller ämnen av gemensamt intresse. Nexus kan också förenkla processen att kompilera en gästlista genom att bedöma styrkan, intressen och potentiell relevans för dina relationer till evenemanget.

Direktlänk Dela The American Genius fördjupade 28 augusti

AI-drivna verktyg och tjänster som förändrar spelreglerna

Artificiell intelligens (AI) har öppnat upp för en rad nya verktyg och tjänster som kan underlätta för användare inom en rad olika områden. Bland dessa finns DeepSwap, en AI-baserad verktyg för att skapa övertygande deepfake-videor och bilder. Aragon erbjuder professionella porträttbilder med hjälp av AI-teknik. AdCreative.ai är en AI-lösning för att förbättra annonsering och sociala medier. Hostinger använder AI för att skapa den bästa webbplatsbyggaren. Otter AI erbjuder realtids transkriptioner av mötesanteckningar med hjälp av AI. Notion använder AI för att förbättra användarupplevelsen. Codium AI genererar meningsfulla tester för upptagna utvecklare. Det finns även AI-verktyg för presentationer, e-posthantering, video skapande, PDF interaktion, mötesanteckningar, Google-sökningar, chatbots och mycket mer.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 27 augusti

Indiens premiärminister Narendra Modi kräver globalt AI-ramverk vid B20-toppmötet

Indiens premiärminister Narendra Modi talade vid B20-toppmötet och uttryckte behovet av ett globalt ramverk för artificiell intelligens. B20 är ett av G20:s forum som representerar det globala näringslivet. Över 1700 företagsledare och experter från hela världen deltog i toppmötet. B20 inrättades 2010. Temat för B20-toppmötet denna gång är R.A.I.S.E., vilket står för ansvarsfulla, accelererade, innovativa, hållbara och rättvisa företag. B20-toppmötet har organiserats av Confederation of Indian Industry (CII). Bland deltagarna fanns Indiens finansminister Nirmala Sitharaman, handelsminister Piyush Goyal, utrikesminister S Jaishankar och utbildningsminister Dharmendra Pradhan.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 27 augusti

Fennel introducerar sin realtidsfunktionplattform

Fennel är en modern plattform för funktionsteknik som hjälper till att skapa, beräkna, lagra, tjäna, övervaka och styra både realtids- och batch ML-funktioner. I en video presentation, introducerar VD Nikhil Garg företagets realtidsfunktionsplattform, Fennel. Fullständig dokumentation kan hittas på deras hemsida. Följ dem på Twitter, LinkedIn och Facebook för mer information.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 26 augusti

Efterfrågan på AI-specialister förväntas öka med 40% enligt Världsekonomiska forumets rapport

Enligt Världsekonomiska forumets rapport om jobbframtiden för 2023 förväntas efterfrågan på AI och maskininlärningsspecialister öka med 40%, vilket motsvarar cirka 1 miljon nya jobb under de kommande fem åren. Data från LinkedIn visar att AI-kompetenser är mycket eftertraktade hos många Fortune 500-teknikföretag, som Amazon, Apple och IBM. Dessutom rankas AI och stordata som topprioritet för utbildningsstrategier hos företag med över 50 000 anställda. Genomsnittslönen för en AI-ingenjör uppskattas till 120 000 dollar per år. En väg att landa en ledande roll inom AI kan vara att skaffa en AI-inriktad MBA-examen.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 augusti

The Knot Worldwide börjar testa Duet AI i Google Workspace

Google Cloud meddelade att The Knot Worldwide, en global ledare inom bröllopsplaneringsindustrin, har implementerat Duet AI i Google Workspace som en del av ett betroet testprogram. Duet AI möjliggör ett kraftfullt nytt sätt att arbeta, genom att integrera generativ AI i kommunikations- och samarbetsappar som över 3 miljarder användare känner och älskar. The Knot Worldwide driver en global användarbas på nästan 35 miljoner besökare per månad. Med Workspace kan The Knot Worldwide- anställda kommunicera och samarbeta över olika team och platser. Duet AI har hjälpt teammedlemmar inom försäljning och marknadsföring att producera memo och presentationer med större hastighet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 augusti

AI-modell Chat GPT förväntas förändra marknadsföring

AI-modellen Chat GPT, utvecklad av Open AI forskningsinstitut, förväntas förändra marknadsföringsbranschen. Enligt en undersökning av LinkedIn önskar mer än tre fjärdedelar av marknadsförare att inkludera Chat GPT för att förbättra sin marknadsföringsprestanda. Modellen, som använder djupinlärningsmetoder för att generera mänsklig-liknande text, kan förbättra kundengagemang, personalisering och innehållsmarknadsföring samt automatisera kundtjänst. Trots att tekniken fortfarande är relativt ny förväntas den utvecklas och förbättras över tid.

Direktlänk Dela Hometownstation.com fördjupade 25 augusti

Elon Musk drog sig tillbaka från OpenAI på grund av önskan att vara i rampljuset

Elon Musk, en av grundarna av OpenAI, drog sig tillbaka från företaget innan utvecklingen av det framstående AI-systemet ChatGPT tog fart. En rapport av Reid Hoffman, som tidigare arbetat med Musk på PayPal och är medgrundare till LinkedIn, antyder att Musk sa att AI bara har en framtid om han bygger den. Musk har alltid velat vara i rampljuset, vilket kan ha bidragit till hans beslut att dra sig tillbaka från ChatGPT. Hoffman påstår att Musks inställning speglas i hans andra verksamheter, och att han vill vara ´Messias´.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 25 augusti

Elon Musk drog sig tillbaka från OpenAI innan ChatGPT utvecklades

Elon Musk, som medgrundade OpenAI med Sam Altman, drog sig tillbaka från företaget långt innan ChatGPT-systemet utvecklades och fängslade världen. En rapport av Reid Hoffman, som är känd för sitt arbete med Elon på PayPal och som medgrundare av LinkedIN, avslöjar en mörk hemlighet om Teslas VD. Rapporten hävdar att Musk sa att AI bara har en framtid om han bygger den och att han har en sorts besatthet av att vara i rampljuset. Detta ledde till att han helt drog sig ur utvecklingen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 24 augusti

Indiska Gen-Z yrkesverksamma tror AI-färdigheter kan främja karriärutveckling

Enligt en rapport tror sju av tio yrkesverksamma i Gen-Z i Indien att färdigheter inom artificiell intelligens (AI) kommer att hjälpa dem att utvecklas i sina karriärer. Antalet AI-kunniga medlemmar i Indien ökade 14 gånger mellan januari 2016 och juni 2023. Denna tillväxt placerar Indien bland de fem främsta länderna för ökning av AI-talang, tillsammans med Singapore, Finland, Irland och Kanada, enligt LinkedIn´s första globala ´Future of Work: State of Work @AI´-rapport. Under det senaste året har 43 procent av den indiska arbetskraften sett en ökad användning av AI på sina arbetsplatser.

Direktlänk Dela India New England News fördjupade 24 augusti

ChatGPT-prompt: inte alltid det bästa verktyget för innehållsskapare

ChatGPT-prompt är överallt, men de är inte alltid bra för innehållsskapare som producerar marknadsföringsinnehåll. I artificiell intelligens är ChatGPT-prompt fördefinierade frågor eller uttalanden som är utformade för att vägleda AI-modeller som ChatGPT att generera specifikt innehåll. Människor marknadsför ofta prompt som snabba lösningar för innehållsskapande, men som AI-konsult och utbildare Ashley Couto klokt sa, kommer de aldrig att hjälpa dig att bemästra ChatGPT. De är bra för ett första experiment, men det krävs mycket mer än så för att smidigt och kreativt använda dessa verktyg.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 augusti

The Knot Worldwide testar Duet AI i Google Workspace

Google Cloud meddelade att The Knot Worldwide, en global ledare inom bröllopsplaneringsindustrin, har infört Duet AI i Google Workspace som en del av ett betrodda testarprogram. Duet AI möjliggör ett kraftfullt nytt sätt att arbeta, genom att införliva generativ AI i kommunikations- och samarbetsappar som över 3 miljarder användare känner till och älskar, inklusive Gmail, Kalender, Drive, Docs, Meet och mer. The Knot Worldwide driver en global användarbas på nästan 35 miljoner besökare per månad genom sina varumärken. Inom företagets bröllopsleverantörsmarknad kopplar The Knot Worldwide samman mer än 4 miljoner par per år med nästan 850 000 bröllopsprofessorer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 augusti

Contract Logix introducerar Bulk Data Extraction för att automatisera och påskynda digital kontraktsomvandling

Contract Logix, en ledande leverantör av datadriven kontraktshanteringsprogramvara, har introducerat en större tillägg till sin artificiella intelligensfunktionalitet kallad Bulk Data Extraction. Detta verktyg ansluter till Contract Logix befintliga dataextraktionsverktyg och avancerade analyspaket för att avlägsna ett av de största hindren för framgångsrik adoption av kontraktshanteringsprogramvara - manuell datainmatning av befintliga kontrakt i ett CLM-system. Bulk Data Extraction använder naturligt språkbearbetning (NLP) med inlärningsalgoritmer för att intelligent identifiera och extrahera nyckelinformation i befintliga kontrakt och dokument.

Direktlänk Dela PRWeb fördjupade 24 augusti

Indiska Gen-Z yrkesverksamma tror på AI för karriärutveckling

Enligt LinkedIns första globala rapport ´Framtiden för arbete: State of Work @AI´ tror sju av tio Gen-Z yrkesverksamma i Indien att färdigheter i artificiell intelligens (AI) kommer att hjälpa dem att utvecklas i sina karriärer. Rapporten visar att antalet AI-kunniga medlemmar i Indien ökade 14 gånger från januari 2016 till juni 2023. Detta placerar Indien bland de fem främsta länderna för ökning av AI-talanger, tillsammans med Singapore, Finland, Irland och Kanada. Rapporten nämner också att 43% av den indiska arbetskraften har sett en ökad användning av AI på sina arbetsplatser under det senaste året.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 24 augusti

OpenAI tillåter nu utvecklare att finslipa GPT-3.5 Turbo med egna data

Utvecklare kan nu finslipa OpenAI:s modell GPT-3.5 Turbo med sina egna data för att förbättra modellens prestanda för specifika användningsområden eller varumärken. Detta kan gynna företag som använder OpenAI API för sina interna AI-behov, till exempel för att driva en kundorienterad chattbot eller för att generera kodningsråd. Genom att finslipa GPT-3.5 Turbo med högkvalitativa data kan utvecklare producera en finslipad modell som överträffar kapabiliteterna hos GPT-4, OpenAI:s mest kraftfulla stora språkmodell. OpenAI har åtagit sig att tillhandahålla finslipningsfunktioner för GPT-4 till kunder under årets sista kvartal.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 24 augusti

Google´s AI listar Adolf Hitler som en stor ledare

Googles AI-sökning har kritiserats för att lista Adolf Hitler som en stor ledare. Upptäckten gjordes av Lily Ray, senior direktör för SEO och chef för organisk forskning på Amsive Digital. Ray delade skärmdumpar på LinkedIn av Googles AI-drivna Search Generative Experience (SGE) och Bard som listar ledare. Specifikt ser vi historiska figurer som Adolf Hitler och Mao Zedong hyllas som ´några av de största världsledarna´. Hitler hamnar på tredje plats, precis under Napoleon Bonaparte, medan Zedong är fjärde på SGE-listan. Under Hitlers ikon beskriver SGE den historiska figuren som ´den österrikisk-tyska diktatorn som utlöste andra världskriget i Europa´. I Google Bards lista hamnar Hitler på sjätte plats som en ´effektiv´ ledare, under personer som Bill Gates, Abraham Lincoln och Nelson Mandela. I den skärmdumpen beskrivs Hitler som ´en av de mest kända världsledarna´, som ´startade andra världskriget och skickade miljontals judar till döden i koncentrationsläger´.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 24 augusti

Risken för diskriminering i anställningsprocesser med AI-verktyg

Om du sökte ett nytt jobb de senaste åren är chansen stor att ett artificiellt intelligens (AI) verktyg användes för att fatta beslut som påverkade om du fick jobbet eller inte. Rapporter visar att 70 procent av företagen och 99 procent av Fortune 500-företagen redan använder AI-baserade och andra automatiserade verktyg i sina anställningsprocesser. Dessa verktyg har införlivats i nästan varje steg av anställningsprocessen, inklusive att rikta in online-annonsering för jobbmöjligheter och matcha kandidater till jobb och vice versa på plattformar som LinkedIn och ZipRecruiter. Trots marknadsföringspåståenden om att de är objektiva och mindre diskriminerande, innebär många av dessa verktyg en enorm risk att förvärra befintlig diskriminering på arbetsplatsen baserat på ras, kön, funktionshinder och andra skyddade egenskaper. Det är viktigt att verktyg som arbetsgivare överväger att införliva genomgår robusta tredjepartsbedömningar för diskriminering och att arbetsgivare ger sökande korrekt meddelande och anpassningar. Vi behöver också stark reglering och genomförande av befintliga skydd mot anställningsdiskriminering.

Direktlänk Dela American Civil Liberties Union fördjupade 23 augusti

Googles AI listar Adolf Hitler som en ´stor ledare´

Googles AI-sökning har hamnat i blåsväder för att den listat Adolf Hitler som en ´stor ledare´. Upptäckten gjordes av Lily Ray, chef för organisk forskning på Amsive Digital. Ray delade skärmdumpar på LinkedIn från Googles AI-drivna sökgenerativa upplevelse (SGE) och Bard som listade ledare. Specifikt ser vi historiska figurer som Adolf Hitler och Mao Zedong hyllas som ´några av de största världsledarna´. Hitler hamnar på tredje plats, strax under Napoleon Bonaparte, medan Zedong är fjärde på SGE-listan. En LinkedIn-användare kommenterade att detta är mycket dåligt, men att det förmodligen är en av anledningarna till att de fortfarande testar och förbättrar det.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 23 augusti

Företag söker mer AI-talang i takt med tillväxten av generativ AI

Företag söker fler anställda med erfarenhet av artificiell intelligens (AI) i takt med att generativa AI-verktyg och plattformar tvingar företag att ompröva sina digitala strategier, enligt nya studier från anställningswebbplatser. Studierna dokumenterade också de AI-färdigheter som organisationer mest efterfrågar för att använda tekniken för att öka effektiviteten och produktionen genom att förstärka och/eller automatisera anställdas uppgifter. Jobblistningssajten Upwork släppte sin studie om de färdigheter som jobbsökare accepterar jobb inom samt företagens sök- och anställningsbeteenden i relation till den snabbast växande kompetenskategorin: generativ AI. Den fann att 49% av anställningscheferna planerar att anställa mer oberoende talang och 49% säger att de kommer att anställa fler heltidsanställda - båda som ett resultat av AI-implementeringsplaner.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 23 augusti

Elon Musk och Sam Altman: Historien bakom deras brytning vid OpenAI

Elon Musk och Sam Altman, två framstående figurer inom informationsteknik och artificiell intelligens, har en gemensam historia genom OpenAI, företaget som gav upphov till ChatGPT. Musk anslöt sig till projektet men lämnade för att följa sina andra drömmar. Sam Altman står idag vid en konstig korsning, trots att OpenAI är ett framgångsrikt företag riskerar det konkurs till 2024 på grund av resursförbrukning och nuvarande affärsmodell. Han avslöjade i en chatt med The New Yorker hur svårt det var när Musk lämnade projektet 2018.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 23 augusti

AI påverkar globalt arbetslandskap, enligt LinkedIn-rapport

Enligt en rapport från Microsoft-ägda LinkedIn har artificiell intelligens (AI), särskilt generativ AI, en djupgående inverkan på det globala arbetslandskapet. Sedan november 2022 har globala engelskspråkiga jobbannonser som nämner AI-teknologier som GPT eller ChatGPT ökat 21 gånger. Till juni 2023 hade AI-kunniga medlemmar på LinkedIn ökat niofaldigt jämfört med januari 2016. En stor majoritet, 75% av yrkesverksamma, har uppdaterat sina profiler för att inkludera AI-nyckelord. Rapporten tar också upp snabb spridning av 121 olika AI-färdigheter sedan 2016. Trots denna AI-centrerade skift finns det oro för jobbförskjutning. Internationella arbetsorganisationen (ILO) tror dock att AI inte kommer att utlösa en betydande arbetslöshetskris, utan snarare skapa fler jobbmöjligheter.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 augusti

Intresset för generativ AI växer bland arbetsgivare och arbetssökande, enligt rapporter från LinkedIn och Upwork

Intresset för generativ AI visar inga tecken på att avta bland arbetsgivare eller arbetssökande, enligt nyligen rapporter från LinkedIn och Upwork. LinkedIn rapporterar att engelskspråkiga jobbannonser som nämner AI-teknik som ´ChatGPT´ och ´GPT´ har ökat 21 gånger sedan OpenAI:s chatbot först introducerades i november, medan antalet användare som listar relaterade färdigheter på sina profiler har ökat i genomsnitt 75% varje månad mellan början av året och juni. Upwork rapporterade att AI-relaterat arbete var den snabbast växande kategorin på frilansplattformen under första halvåret, men att företag är mindre fokuserade på ChatGPT i synnerhet när deras förståelse för tekniken växer.

Direktlänk Dela Emerging Tech Brew fördjupade 22 augusti

Elon Musks avgång från OpenAI och dess inverkan på företaget

2018 lämnade teknikmagnaten Elon Musk OpenAI, organisationen bakom utvecklingen av ChatGPT, vilket skickade chockvågor genom AI-gemenskapen. Musk, en av grundarna till OpenAI, hade investerat mellan 50 och 100 miljoner dollar av sin personliga förmögenhet i initiativet. Hans avgång innebar inte bara förlusten av en visionär styrelseledamot, utan också en betydande finansiell stödjare. Trots utmaningarna har OpenAI lyckats skaffa sig en nisch inom AI-landskapet. Efter släppet av sin AI-chatbot, ChatGPT, säkrade företaget en investering på 10 miljarder dollar från Microsoft och samlade in ytterligare 495 miljoner dollar från venturekapitaljättar.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 22 augusti

Zoom överträffar intäktsförväntningar och höjer sin årsprognos

Zoom rapporterade intäkter på 1,14 miljarder dollar för andra kvartalet, vilket överträffade estimaten på 1,11 miljarder dollar. Företaget höjde också sin intäktsprognos för 2024 till 4,49-4,5 miljarder dollar, upp från den tidigare prognosen på 4,47-4,49 miljarder dollar. Zoom har försökt dra nytta av artificiell intelligens för att öka sina vinster, särskilt när det gäller marginaler. Företaget har nyligen anställt en ny teknikchef, XD Huang, som har erfarenhet inom AI. Zooms aktie steg med över 5% efter timmar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 augusti

Snapchat utvecklar AI-funktionen ´Dreams´ för att generera bilder i fantasiska scenarier

Snapchat förbereder sig för att utöka sina generativa AI-funktioner, efter att tidigare ha lanserat sin AI-drivna chatbot My AI. Med företagets kommande generativa AI-funktion ´Dreams´ kommer Snap återigen att experimentera med AI-bilder, men snart kan dessa bilder innehålla dig och dina vänner i fantasifulla bakgrunder. Företaget har utvecklat funktioner som låter Snapchat-användare ta eller ladda upp selfies som låter appen generera nya bilder av dig i scenarier du föreställer dig. De utvecklar också ´Dreams with Friends´, en funktion där användare ger sina vänner tillåtelse att generera dessa AI-´dröm´-bilder med dem båda inkluderade.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 augusti

Hollywoods skådespelare och författare oroliga över AI-hotet

Skådespelare och författare i Hollywood uttrycker oro över hotet från artificiell intelligens (AI) mot deras yrken. Writers Guild of America (WGA) varnar för att generativ AI kan göra det möjligt för studior att minska kostnaderna genom att ersätta mänskliga författare med AI-skript. Screen Actors Guild (Sag-Aftra) oroar sig över användningen av digitala likheter. Under tiden fortsätter underhållningsföretag och teknikkonglomerat att utöka sin personal som arbetar med AI-utveckling, forskning eller hantering. Netflix, Disney, Amazon och Apple har alla öppna positioner relaterade till maskininlärning. Enligt Dawn Chmielewski, en amerikansk underhållningsbranschskorrespondent hos Reuters, ser alla studior möjligheten med AI, men det finns också en kostnadsaspekt och behovet av att hålla jämna steg med den teknologiska förändringstakten.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 augusti

Så förbättrar du dina chanser att hitta jobb på populära jobbsajter

Arbetssökande upplever ökande svårigheter att sticka ut bland ett växande antal ansökningar på jobbsajter som LinkedIn, Indeed och ZipRecruiter. Dessa sajter använder artificiell intelligens (AI) för att matcha kandidater med jobb, baserat inte bara på personens färdigheter, utan också på arbetsgivarnas historiska beteende på sajterna. För att förbättra sina chanser kan arbetssökande försäkra sig om att deras profil är komplett, använda vanliga sökord, följa bästa praxis för CV, utnyttja sajternas funktioner, träna sajternas AI, koppla upp sig och prata med människor och begära sina data.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 augusti

Singapore toppar global adoption av AI-kompetens, enligt LinkedIn

Arbetare i Singapore är snabbast i världen på att anamma konstgjord intelligens (AI), enligt LinkedIn:s senaste rapport om framtidens arbetskraft. Rapporten, som baseras på data från 25 länder, visar att Singapore har den högsta ´diffusionstakten´, med en 20-faldig ökning av medlemmar som lägger till AI-kunskaper på sina profiler sedan januari 2016. Detta är betydligt högre än det globala genomsnittet på åtta gånger. Finland, Irland, Indien och Kanada är de länder som följer efter Singapore med högst diffusionstakt. Pooja Chhabria, karriärexpert och Asien-Pacifisk redaktionschef på LinkedIn, säger att Singapore länge varit en ´fruktbar mark´ för AI-disruption.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 21 augusti

Filantroper och teknikmiljardärer finansierar AI för det gemensamma goda

Teknikexperter varnar för den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), men filantroper och teknikmiljardärer svarar med ökade bidrag. Mycket av filantropin fokuserar på ´teknik för det goda´ eller ´etisk AI´, som undersöker hur man kan lösa eller mildra de skadliga effekterna av AI-system. Vissa tror att AI kan användas för att förutsäga klimatkatastrofer och upptäcka nya läkemedel för att rädda liv. Andra varnar för att stora språkmodeller snart kan rubba vitkragarprofessioner, bränslemissinformation och hota nationell säkerhet. Före detta Google VD Eric Schmidt och hans fru Wendy har till exempel åtagit sig hundratals miljoner dollar till AI-bidragsprogram. Salesforce är också intresserade av att hjälpa ideella organisationer att använda AI. LinkedIn medgrundare Reid Hoffman är en annan stor donator som tror att AI kan förbättra mänskligheten.

Direktlänk Dela The News Herald fördjupade 21 augusti

Filantroper investerar i ´etisk AI´ för att motverka skadliga effekter

Teknikexperter varnar för den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), men filantroper, inklusive långvariga stiftelser och teknikmiljardärer, svarar med en ökning av bidrag. Många av dessa bidrag fokuserar på ´teknik för gott´ eller ´etisk AI´, som utforskar hur man kan lösa eller mildra de skadliga effekterna av AI-system. Vissa tror att AI kan användas för att förutsäga klimatkatastrofer och upptäcka nya läkemedel. Andra varnar för att stora språkmodeller snart kan rubba vitkragsyrken, bränslemissinformation och hota nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Tulsa World fördjupade 21 augusti

OptimEyes.AI lanserar sitt första SEC Cybersecurity Readiness-program

OptimEyes.AI har lanserat sitt första SEC Cybersecurity Readiness-program som svar på SEC:s regler som adresserar krav på offentliggörande för cybersäkerhetsstyrning och incidenter hos börsnoterade företag. Programmet använder OptimEyes CTEM (Continuous Threat Exposure Management) för att omdefiniera cybersäkerhetsriskhantering genom att använda och förbättra riskdata från flera källor för att förbereda en organisation för SEC:s cybersäkerhetsregler och förbättra styrelsens tillsyn över sitt cybersäkerhetsriskhanteringsprogram. AJ Sarkar, OptimEyes grundare och VD, säger att de är väl positionerade för att stödja organisationer i deras granskning av befintliga cyberriskstyrningsarrangemang och förberedelser för de nya SEC-kraven på offentliggörande.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 20 augusti

OptimEyes.AI lanserar sitt första SEC Cybersecurity Readiness-program

OptimEyes.AI, en pionjär inom cyber- och företagsriskhantering, lanserar sitt första SEC Cybersecurity Readiness-program i svar på SEC:s regler som rör offentliggörandekrav för cybersäkerhetsstyrning och incidenter på börsnoterade företag. Programmet använder OptimEyes CTEM (Continuous Threat Exposure Management), en AI/ML-driven metod för att hantera och kvantifiera risker. Detta inkluderar kontinuerliga riskbedömningar, riskkvantifiering och riskprioritering. AJ Sarkar, grundare och VD för OptimEyes, menar att företaget är väl positionerat för att stödja organisationer som förbereder sig för SEC:s nya offentliggörandekrav.

Direktlänk Dela PRWeb fördjupade 19 augusti

AI-jobb växer exponentiellt, enligt LinkedIn-rapport

En ny rapport från LinkedIn och data från andra jobbwebbplatser visar att jobb som hanterar, leder eller utbildar inom artificiell intelligens (AI) växer exponentiellt. Enligt LinkedIns nya Future of Work-rapport har andelen globala engelskspråkiga jobbannonser på plattformen som nämner GPT eller ChatGPT ökat 21 gånger sedan november 2022. Dessutom rapporterar Forbes om nya uppsägningar vid företag som Phillips 66, SecureWorks och Shutterfly. Ny data från hybridarbetsföretaget Scoop visar att mindre företag leder bort från obligatorisk kontorsnärvaro, med 76% av företag med under 500 anställda som nu erbjuder arbetsplatsflexibilitet eller har gått helt fjärrstyrda. En undersökning av cirka 1 000 kvinnor visade att över 90% av dem rapporterade att ha fått romantiska eller olämpliga meddelanden på LinkedIn minst en gång. United Airlines planerar att anställa 15 000 personer i år och 50 000 till 2026, trots att många teknikföretag genomgår uppsägningar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 augusti

Stora språkmodeller har ingen affärsförsvar, så det är inte förvånande att vissa tror att OpenAI kan vara konkurs vid utgången av 2024. OpenAI förstår vad de behöver göra för att skapa sin affärsförsvar. Användarupplevelsen är avgörande och ChatGPT har en försvar genom sina 100+ miljoner konsumenter. Men frågan är hur man skyddar denna försvar. OpenAI planerar att förbättra användarupplevelsen. Dessutom kommer OpenAI att erbjuda en API-drivna feedback-loop för alla integrationer som erbjuds via deras plug-ins. OpenAI kommer också att behöva investera mer ansträngningar i arbetsflöden och produkter för att vara mer än bara ett generiskt språkgränssnitt. Specialisering kommer att bli normen och många olika specialiseringar kommer att skapa en försvar.

Forbes Media fördjupade 18 augusti

AI-relaterade jobb ökar snabbt enligt LinkedIn

Darren Angle, en mjukvaruutvecklare som tidigare arbetat med artificiell intelligens på Shopify, har nyligen anslutit sig till biotech forskningsstartföretaget Prism Analytic Technologies som ´chef för AI´. Enligt en ny rapport från LinkedIn har antalet globala engelskspråkiga jobbannonser på plattformen som nämner GPT eller ChatGPT ökat 21 gånger sedan november 2022. Antalet amerikanska företag med en AI-chef har nästan tredubblats under de senaste fem åren. Andra jobbsidor ser också en ökning av AI-relaterade jobb. Det är oklart om de jobb AI skapar kommer att överväga de som det raderar under de kommande åren.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 augusti

Lista över de bästa gratis AI-utbildningarna publicerad

En lista över de bästa gratis AI-utbildningarna har sammanställts, med fokus på generativ AI och hur man kan utnyttja det samt grundläggande koncept inom artificiell intelligens. Många av dessa kurser är utformade för att vara introduktionskurser och riktade till nybörjare. Kurserna är: Googles Generative AI Learning Path (10 kurser), Microsofts ”Transform Your Business With AI”-kurs, LinkedIns ”Career Essentials In Generative AI”-utbildning, ”IBM: AI Foundations for Everyone”-utbildning, Digital Partners ”Fundamentals of ChatGPT”-utbildning, Phil Ebners AI Crash Course (Udemy).

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 17 augusti

Översikt över topp AI-skrivverktyg

Grammarly, Jasper AI och ChatGPT är några av de mest populära AI-skrivverktygen. Grammarly granskar grammatik, stavning, interpunktion och stil för att säkerställa klart och professionellt innehåll. Jasper AI gör det enkelt att skapa innehåll för webbplatser, bloggar och sociala medier. ChatGPT är en robust språkgenereringsmodell som hjälper till med en rad skrivuppgifter. Andra nämnda verktyg inkluderar Growthbar, ClosersCopy, Writesonic, Article Forge, ParagraphAI, Scalenut, Content at Scale, Copy AI, Frase.io, Rytr, AI Writer, Simplified, Copymatic, Peppertype, HiveMind, Anyword, Narrato, WordAI, Writerly, NeuralText, INK, SEO.ai, HubSpot, ProWritingAid, Wordtune, Writer, LongShot, GetGenie, Reword, Outranking, Hoppycopy, Lightkey, SEOmater, AISEO.ai, Neuroflash, TextCortex, Regie.ai, TextExpander, Lyne.ai, Shopia, Lavender, NexMind, Benchmark Email, Swiftbrief, Cohesive AI och Quillbot.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 14 augusti

Tre maskininlärningsaktier att köpa nu

Maskininlärning, en del av artificiell intelligens, har förvandlat flera sektorer sedan 1952. Aktier inom maskininlärning har varit bland de bästa på marknaden 2023, trots en nyligen nedgång på grund av värderingsbekymmer. Här är tre undervärderade maskininlärningsaktier att investera i: UiPath (PATH), en ledare inom robotprocessautomation, Alteryx (AYX), en maskininlärningsföretag som tillhandahåller en dataanalysplattform, och Cognex (CGNX), en ledare inom maskinsyn.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 14 augusti

HyperWrite AI: En omfattande översikt

HyperWrite AI är ett AI-drivet skrivverktyg utvecklat av OthersideAI för att effektivisera skrivprocessen. Verktyget erbjuder flera funktioner som generering av unikt innehåll, grammatikkontroll och plagiatdetektering. HyperWrite AI är gratis att använda, men med begränsade funktioner. För att få tillgång till fler funktioner, kan användare prenumerera på betalda planer. Trots sina begränsningar, är HyperWrite AI ett värdefullt verktyg för författare, bloggare och yrkesverksamma.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 13 augusti

OpenAI planerar att slutföra träningen för språkmodellen GPT-5 i december

OpenAI har meddelat sina planer på att slutföra träningen för sin språkmodell GPT-5 i december. Det är dock oklart om denna modell kommer att integreras i ChatGPT vid denna tidpunkt. Tidigare i år släppte OpenAI GPT-4, som ursprungligen endast var tillgänglig för ChatGPT-kunder. Det kraftfulla språkmodellen blev allmänt använd och OpenAI fortsätter att arbeta med dess utveckling, inklusive på LinkedIn. Företaget har till och med lämnat in en patentansökan för varumärket GPT-5. Utvecklarna undervisar för närvarande modellen och siktar på att slutföra dess träning i december. Efteråt kommer modellen att behöva testas. OpenAI har inte tillhandahållit ytterligare detaljer om när eller hur det kommer att göras tillgängligt för allmänheten. Det förväntas att GPT-5 kommer att vara tillgängligt exklusivt genom ChatGPT Plus, en prenumerationstjänst som erbjuder användarna tillgång till nya funktioner före någon annan. Prenumeranter får också prioriterad bearbetning för sina förfrågningar med chatboten, vilket garanterar snabbare svar även under spetsanvändningstider. OpenAI har på LinkedIn angett att GPT-5 syftar till att utnyttja artificiell intelligens. Detta antyder att språkmodellen syftar till att förbättra intelligensen bakom olika mänskliga uppgifter. Mer information om de specifika förbättringar GPT-5 kommer att erbjuda jämfört med GPT-4 förväntas avslöjas 2024.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 11 augusti

Optimera LinkedIn-potentialen med GPT-4

För att maximera potentialen på LinkedIn, är det viktigt att skräddarsy innehållet till din målgrupp. Genom att känna din publik kan du skapa rubriker som lockar dem. Använd ChatGPT för att formulera engagerande LinkedIn-posttitlar och innehåll som fokuserar på specifika teman. Dessutom är den första raden eller ´kroken´ avgörande för att skapa en lockande LinkedIn-uppdatering. En taktik är att omforma krokar skrivna av ledande skapare för att passa dig eller ditt varumärke.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 augusti

Använd ChatGPT som en assistent på arbetsplatsen

ChatGPT kan användas som en assistent på arbetsplatsen för att utföra olika uppgifter. Den kan hjälpa till med att skriva självutvärderingar, skapa introduktionsplaner för nya anställda, generera projektöversikter av hög kvalitet, förbereda presentationer och sociala medieinlägg, och brainstorma teambildningsaktiviteter. ChatGPT kan även hjälpa till med att skapa en personlig utvecklingsplan för att omvandla en sommarpraktikant till en heltidsanställd. Användningen av ChatGPT på arbetsplatsen är inte avsedd att ersätta våra funktioner eller det slutliga beslutsfattandet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 augusti

Crowdworks erkänd som Sample Vendor i Gartner Hype Cycle för andra året i rad

AI-lärdata plattformsleverantören Crowdworks har för andra året i rad erkänts som ett Sample Vendor i Gartner Hype Cycle för Data Science och Machine Learning, samt Hype Cycle för Artificial Intelligence. Företaget listas tillsammans med andra globala datacentrerade AI-företag. Crowdworks har lett teknologisk innovation inom AI-fältet genom att introducera en crowdsourcing-ansats till dataetikettering. Företaget har nyligen utvidgat sina tjänster till att inkludera anpassade AI allt-i-ett-lösningar. Crowdworks planerar att noteras på KOSDAQ nästa månad.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 10 augusti

Zoom ändrar användarvillkor för att använda användardata i AI-program

Zoom ändrade sina användarvillkor i mars 2023, vilket gav dem rätt att använda användarnas video, ljud och chattdata för sina AI-program. Denna ändring upptäcktes av användare på Ycombinator, en teknikstartaccelerator, vilket ledde till mycket negativ feedback. Som svar på detta ändrade Zoom sina användarvillkor igen och lovade att inte använda ljud, video eller chattinnehåll för att träna sina AI-modeller utan användarnas samtycke. Trots detta är det fortfarande oklart om Zooms nya villkor verkligen skyddar användarnas data, eftersom företaget fortfarande kan använda ´Service Generated Data´ utan användarnas samtycke.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 9 augusti

Zoom i blåsväder över integritetsfrågor och förändrade arbetsförhållanden

Videokonferenstjänsten Zoom har haft en tuff vecka med ännu en integritetsskandal och kritik för dess senaste krav på att anställda ska återvända till kontoret. Företaget har använt kunddata för att träna artificiella intelligensmodeller, vilket har orsakat oro bland användarna. Dessutom har Zoom meddelat att alla som bor inom 50 miles från ett Zoom-kontor måste arbeta där minst två gånger i veckan. Denna ´strukturerade hybridmetod´ är enligt företaget mest effektiv för Zoom. Trots att företaget fortfarande är lönsamt har dess aktiekurs återgått till nivåer före pandemin.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 9 augusti

Tekno-optimism och längtan efter en ny teknologi: LK-99 och ChatGPT

Online-hysterin kring LK-99 och ChatGPT avslöjar en återuppväckt teknikoptimism och en gemensam längtan efter ny teknik som kan frigöra oss från mänskliga begränsningar. LK-99 är ett ämne syntetiserat av ett team sydkoreanska forskare, som tror att det är en superledare vid rumstemperatur. Denna upptäckt kan leda oss in i en ny teknologisk era, där elektricitet flödar genom vår värld utan friktion. ChatGPT är en AI som kan chatta, koda och kanske till och med förstöra ditt äktenskap. Vissa tror att en ´foom´ äger rum - en AI:s självförbättringar accelererar dess egen utveckling tills den blir kraftfullare än mänskligt förstånd.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 8 augusti

ChatGPT ger felaktiga svar på över hälften av mjukvarufrågorna, enligt studie

Enligt en studie vid Purdue University producerar ChatGPT felaktiga svar på över hälften av de ställda mjukvarufrågorna. Forskarna analyserade ChatGPT:s svar på 517 frågor från Stack Overflow för att bedöma svarens korrekthet, konsekvens, fullständighet och koncishet. De rapporterade att 52% av svaren på programmeringsrelaterade frågor var felaktiga, medan mer än tre fjärdedelar (77%) ansågs vara ´utförliga´. Trots detta föredrog användarna ChatGPT:s svar framför Stack Overflow 39,34% av tiden på grund av deras fullständighet och välartikulerade språkstil.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 8 augusti

AI-teknik kan revolutionera utbildningssystemet

AI-tekniken ChatGPT har introducerats i november 2022 och kan producera kreativa svar och sofistikerad analys genom mänsklig dialog. Tekniken kan påverka hur studenter lär sig, hur lärare arbetar och hur vi strukturerar vårt utbildningssystem. Vissa ser fram emot dessa förändringar, medan andra varnar för att AI kan sprida desinformation, underlätta fusk i skolan och orsaka massivt jobbförlust. AI kan också användas för att analysera text, hitta mönster i data, jämföra motstridiga argument och sammanfatta en artikel på olika sätt. AI-tekniken kan även användas i undervisnings- och lärande roller som instruktionsassistenter, undervisningsassistenter, föräldraassistenter och administrativa assistenter.

Direktlänk Dela Education Next fördjupade 8 augusti

HSI använder ansiktsigenkänning och AI för att lösa gamla fall av barnutnyttjande

En aldrig tidigare skådad operation genomförd av Homeland Security Investigations (HSI) använder ansiktsigenkänning och AI för att lösa tusentals gamla fall av barnutnyttjande. I juli kontaktade brittisk polis HSI om en sexuellt explicit video med en man och ett spädbarn, som britterna trodde var inspelad i USA. HSI använde ett ansiktsigenkänningssystem för att identifiera de inblandade och fann en matchning: Scott Barker, en universitetsidrottskoordinator från Ashland, Missouri. Barker greps senare och anklagades för sexuellt utnyttjande av ett barn. HSI använder även tekniken i en tre veckor lång operation för att lösa gamla brott, vilket har lett till hundratals identifieringar av barn och förövare. Källor nämner att en av de använda verktygen är det kontroversiella ansiktsigenkänningssystemet från Clearview AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 augusti

Kickresume: Ett AI-baserat verktyg för att skapa professionella CV:n

I en alltmer konkurrensutsatt arbetsmarknad är det viktigare än någonsin att skapa ett övertygande CV. Ett bra verktyg för detta är Kickresume, en onlineplattform som hjälper arbetssökande att skapa professionella CV:n, personliga brev och personliga webbplatser. Plattformen erbjuder både gratis och betalda tjänster. Den gratis planen erbjuder begränsad tillgång till funktioner, inklusive fyra CV-mallar, fyra mallar för personliga brev och en webbplatsmall. För att låsa upp mer avancerade anpassningsalternativ och ytterligare tjänster måste användarna prenumerera på en av Kickresumes premiumplaner.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 6 augusti

Enligt Melissa Cordova, VD för FLUM Digital Agency, genereras ett kontrakt varje minut på LinkedIn, och AI kan vara ansvarig för detta genom att skapa skräddarsydda och attraktiva profiler för rekryterare. AI kan användas på fem sätt på LinkedIn för att hitta arbete: Anpassa ´Om´-sektionen, Ge detaljer om prestationer i erfarenhet, Föreslå intressen, Skapa autentiskt och relevant innehåll, Skapa rekryteringsanslutningsmeddelande. Aktiva arbetssökande bör utnyttja AI för att maximera sina möjligheter på LinkedIn.

Nation World News fördjupade 5 augusti

Ny AI-baserade verktyg och tjänster för att förbättra produktivitet och användarupplevelse

DeepSwap är ett AI-verktyg för att skapa övertygande deepfake-videor och bilder. Aragon erbjuder professionella headshots med AI-teknologi. AdCreative.ai förbättrar ditt annonserings- och sociala mediaspel med hjälp av AI. Otter AI ger användare realtids transkriptioner av mötesanteckningar. Notion AI hjälper användare med uppgifter som anteckningssammanfattning och identifiering av åtgärdspunkter i möten. Decktopus är ett AI-drivet presentationsverktyg. SaneBox sparar användare tid på inkorgshantering med hjälp av AI. Promptpal AI, Quinvio AI, AskYourPdf, Supernormal, Suggesty, MarcBot, Motion, Roam Around, Beautiful, Quotify, Harvey AI, Bearly AI, Scispace AI, Hints AI, Monday.com, Base64, AI Writer, Engage AI, Google Duplex, Perplexity, NVIDIA Canvas, Seenapse, Murf AI, 10Web, KickResume, DimeADozen, WavTools, Wonder Dynamics, Gen-2, Uizard, GPT-3 Color Palette Generator, Rationale, Vizology, PromptPerfect, Numerous, Nolan, Play HT, PromptGPT, AI Image Enlarger, Timely och HeyGPT är alla AI-baserade verktyg och tjänster som syftar till att förbättra produktivitet och användarupplevelse.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 4 augusti

AI-funktioner i e-postklienter: effektiva eller kontraproduktiva?

Efter att ChatGPT API öppnades har många appar, som Spark och Canary, börjat använda AI-funktioner, särskilt inom e-postklienter. Dessa funktioner kan skriva svar åt dig eller generera ett helt e-postmeddelande baserat på en prompt. Vissa kan även sammanfatta långa e-postmeddelanden. Trots att dessa funktioner kan vara roliga att prova, kan de göra kommunikation mindre effektiv snarare än mer. Detta beror på att AI kan skapa problem, som för långa e-postmeddelanden, och sedan lösa dem, t.ex. genom att sammanfatta e-posten. Istället för att luta sig på teknologi för att lösa sociala problem, bör individer och organisationer överväga kulturella lösningar.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 4 augusti

AI-program omvandlar asiatisk student till kaukasier i professionell bild

Rona Wang, en asiatisk MIT-student, begärde att en artificiell intelligens (AI) skulle generera ett professionellt porträttfoto, men programmet gjorde henne vit, vilket understryker de fördomar som finns inbyggda i AI. Rona Wang, 24, bad Playground AI-appen om ett ´professionellt LinkedIn-profilfoto´. Tillsammans med textprompten matade hon in en källbild; en bild av sig själv.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 3 augusti

Arbetssökande kämpar med AI-drivna jobbmatchningsfunktioner

Arbetssökande upplever att de kämpar för att hitta positioner och skära igenom hundratals ansökningar riktade mot ett jobb på populära webbplatser som Indeed, ZipRecruiter och LinkedIn. Många är övertygade om att jobbmatchningsfunktioner som drivs av artificiell intelligens (AI) på dessa webbplatser inte alltid fungerar till deras fördel. AI-rekommendationssystem använder historisk anställningsinformation som vilka arbetsgivare har typiskt meddelat, gillat och intervjuat; deras tidigare sökningar; och profilerna de har klickat på för att matcha eller rangordna kandidater - inte bara en kandidats kvalifikationer. Företag har använt AI för att skrubba genom CV. Nu har vissa börjat använda AI för att bedöma dina intervjufärdigheter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 3 augusti

Pocket FM anställer Pannagadatta K. Shivaswamy som AI-direktör

Audio-serieplattformen Pocket FM har utsett Pannagadatta K. Shivaswamy till direktör för artificiell intelligens (AI) för att leda företagets AI-initiativ. Shivaswamy kommer att leda Pocket FM:s AI-strategi, driva innovation inom system för innehållsrekommendation, röstassistenter och ljudanalys. Han kommer att arbeta nära med teknik- och innehållsteamen för att utveckla och implementera avancerade AI-modeller för att revolutionera hur användare upptäcker och engagerar sig med ljudinnehåll. Shivaswamy har över 14 års erfarenhet och har haft betydande positioner på företag som Netflix och LinkedIn.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 3 augusti

Utöka din Google-sökmotor med ChatGPT Chrome-tillägg

Google-sökmotorn, med hjälp av artificiell intelligens, kan nu utökas med ChatGPT Chrome-tillägg. Dessa tillägg kan hjälpa användare att spara tid, interagera med ChatGPT, ge kommandon, öka produktiviteten och potentiellt öka lönen. ChatGPT-samtal, sökresultat eller interaktioner kan generera mer än bara e-post och meddelanden, de kan också skapa ett effektivare sätt för användare att samla och producera information. Några av de bästa ChatGPT-tilläggen inkluderar ChatGenie, ChatGPT för Chrome och YouTube-sammanfattning, ChatGPT för Google, ChatGPT Prompt Genius, ChatGPT Writer, Chatsonic, Copy for ChatGPT, Engage AI, Merlin AI Chatbot, Open AI-3 för Gmail, Promptheus, ReaderGPT, ChatGPT-sammanfattning, Superpower ChatGPT, TeamSmart AI, Talk-to-ChatGPT, TweetGPT, WebChatGPT, Wiseone och YouTubeDigest.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 31 juli

AI-drivet videoklipp visar falsk robot som spelar bordtennis

Ett videoklipp på LinkedIn visade nyligen en robot som tycktes besegra en människa i bordtennis. Efter närmare undersökning visade det sig att videon var en AI-driven illusion skapad av Wonder Studio. I originalvideon tävlade de slovakiska och tjeckiska bordtennisspelarna Yang Wang och Pavel Sirucek mot varandra. Wonder Studio ersatte Wang med en datorgenererad robot i videon, vilket skapade en sensation på internet. Trots att roboten visade sig vara en illusion, visar detta hur deepfake-teknologier kan påverka våra uppfattningar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 31 juli

Brinc firar första flygningen av sin nya drönare Lemur 2

Brincs VD och grundare Blake Resnick var mitt i ett styrelsemöte när han hörde ett oväsen från en annan del av drönarstartföretagets huvudkontor i Seattle. Den spontana firandet var ett svar på den första flygningen av produktionsversionen av Lemur 2, företagets nya drönare för polis och andra offentliga säkerhetsorgan. Lemur 2, som annonserades i mars, ska börja skeppas senare i år. Brinc har samlat in mer än 80 miljoner dollar från stora aktörer inom teknik och riskkapital, inklusive OpenAI:s VD Sam Altman, Index Ventures, Tusk Venture Partners och tidigare LinkedIn VD Jeff Weiners Next Play Ventures. Resnick, som växte upp i Las Vegas, byggde en fusionsreaktor i sitt garage vid 14 års ålder och praktiserade på McLaren Automotive, Tesla och DJI, innan han hoppade av Northwestern Universitys maskinteknikprogram 2017 för att starta Brinc som svar på den dödliga masskjutningen den 1 oktober samma år på Route 91 Harvest musikfestival i hans hemstad.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 29 juli

Flera jobb i Förenade Arabemiraten är nu digitalt inriktade

Arda Atalay, chef för MENA privata sektor LinkedIn Talent Solutions, säger att sex av tio jobb nu är digitalt inriktade, vilket resulterar i en ökande efterfrågan på avancerade färdigheter som maskininlärning och programmeringsspråk. LinkedIn-data visade att arabiska rankades bland de fem bästa färdigheterna som efterfrågas för studenter i Förenade Arabemiraten, med 23 566 jobbannonser mellan 1 januari 2022 och 1 mars 2023 som krävde den färdigheten för befattningar inom försäljning eller fastigheter. Justin Kent, verkställande direktör för Hawksby, tror att även om rekryteringsindustrin har förändrats finns det vissa aspekter som förblir konstanta. LinkedIn har nu en användarbas på 930 miljoner medlemmar globalt.

Direktlänk Dela Arabian Business fördjupade 27 juli

Meta förväntas rapportera Q2 2023 intäkter

Meta kommer att rapportera sina intäkter för andra kvartalet 2023 på onsdag. Investerare kommer att hålla ett öga på företagets tillväxt inom reklam, samt uppdateringar om artificiell intelligens (AI), Instagram Reels, den nyligen lanserade Twitter-konkurrenten Threads och företagets VR-verksamhet, Reality Labs. Wall Street förväntar sig en omsättning på 31,06 miljarder dollar, ett justerat resultat per aktie på 2,92 dollar, reklamintäkter på 30,43 miljarder dollar, intäkter från appfamiljen på 30,55 miljarder dollar och driftsförluster för Reality Labs på 3,68 miljarder dollar. Meta har haft ett händelserikt 2023 hittills, med framsteg inom att monetarisera både Instagram Reels och meddelandefunktionen på WhatsApp, samt lanseringen av Twitter-konkurrenten Threads.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 juli

Översikt över AI-drivna försäljningsverktyg

Artikeln presenterar en rad AI-baserade verktyg som hjälper användare med försäljning och produktivitet. Dessa verktyg inkluderar Motion Motion för kalenderhantering, Seamless.ai för B2B-försäljningsledningar, AdCreative AI för skapande av annonser, Jasper för kopia, Apollo för att hitta och stänga köpare, och Otter AI för mötesanteckningar. Andra verktyg som omnämns är tl:dv, Oliv AI, Sendspark, Gong, Regie AI, Warmbox, Pipedrive, Drift, OutreachWriter, Hoppy Copy, Cresta, Chorus, Decktopus, Seismic, Veloxy, Gamma, Sapling, Growbots, Write Cream, Dooly, Troops, Setsail, Clari, Exceed AI, Reply, Saile, Clay, Twig, BotNeo, Nektar, Mailvery, Spiky, Wonderway, Potion, Reachout, Crystal, Humantic, Ocean, Amplemarket, Supersend, Namora AI, Noki, Scheduler, WINN, Fireflies och Asgard.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 25 juli

AI och dess inverkan på jobbsökning och arbetsmarknad

Artificiell intelligens (AI) har varit närvarande länge och har nu börjat ha en betydande inverkan på arbetsmarknaden. Generativ AI, eller GenAI, kan generera nya, originala artefakter som behåller likheter med originaldata. Detta kan brytas ner i fyra huvudområden: audio/visuellt, naturligt språk, design och programmering och data tillgångar. Gartner förutser att nästan 15% av nya applikationer kommer att genereras automatiskt av AI utan mänsklig inblandning fram till 2027. AI-experten Kai-Fu Lee förutspår att 40% av världens jobb kan utföras av maskiner fram till 2035. Detta kommer att påverka karriärer och jobbsökare, med strategiska roller som förblir och växer, medan jobb med repetitiva komponenter kommer att avta.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 juli

C3 AI:s aktiepris skjuter i höjden men teknikanalytiker är oroliga

C3 AI har haft en stark tillväxt på den offentliga marknaden i år, med en ökning på 260% hittills. Trots detta är teknikanalytiker oroade över företagets affärsmodell och ledning. Bland bekymren finns hur företagets ledning räknar kunder och dess CFO-omsättning. Trots detta har företaget många anhängare. Under 2022, när AI-boomen började, sköt C3:s aktier i höjden, vilket skickade företagets marknadsvärde över $4 miljarder. I det fjärde kvartalet 2023 genererade C3 $72,4 miljoner, främst från prenumerationsintäkter, och rapporterade en GAAP nettoförlust per aktie på $0,58.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 juli

OpenAIs tidigare chef för förtroende och säkerhet lämnar för att prioritera familjen

Dave Willner, tidigare chef för förtroende och säkerhet på OpenAI, har meddelat att han avgår från sin position för att tillbringa mer tid med sin familj. Willner delade nyheten på LinkedIn och beskrev det som ´bittersweet´. Trots framgångarna med OpenAIs chatbot, ChatGPT, som till och med pressade Google att utveckla sin egen AI-chatbot, Bard, fann Willner det allt svårare att balansera sitt arbete. Willner avslöjade planer på att hjälpa tidiga företag samtidigt som han ägnar mer tid åt sin familj. En undersökning gjord av jobbplatsen Blind visade att många teknikproffs är beredda att acceptera lägre löner i utbyte mot bättre livskvalitet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 23 juli

25 bästa Chrome-tillägg för ChatGPT

ChatGPT, lanserad av OpenAI, har blivit mycket populär på kort tid, till den grad att servrarna kämpar för att hänga med. För att ytterligare utöka funktionaliteten hos denna AI-chattbot, har 25 bästa Chrome-tillägg för ChatGPT listats. Dessa inkluderar bland annat WebChatGPT, Perplexity AI, ChatGPT för Google, Compose AI, TeamSmart AI, ChatGPT Writer, Wiseone, Superpower ChatGPT, Merlin - OpenAI ChatGPT Powered Assistant, MaxAI.me, YouTube Summary with ChatGPT, SciSpace Copilot, ReaderGPT, Talkberry - Talk to ChatGPT, tweetGPT, Engage AI, Summarize, GPT for Sheets & Docs, ChatGPT Prompt Genius, Botrush Browser Plugin, Promptheus - Converse with ChatGPT, Talk-to-ChatGPT, Fancy GPT, ShareGPT och ChatGPT to Notion.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 21 juli

OpenAI:s chef för Trust & Safety, Dave Willner, lämnar företaget

Dave Willner, chef för Trust & Safety på OpenAI, lämnar sin post efter mindre än två år. I ett inlägg på LinkedIn förklarade Willner att han lämnar posten av personliga skäl för att tillbringa mer tid med sin familj efter att ChatGPT:s explosiva framgång gjort det svårt att balansera arbete och privatliv. Willner har tillbringat nästan två decennier med att arbeta med användaroperationer, förtroende och säkerhet på företag inklusive Facebook och Airbnb. Efter att ha lämnat OpenAI kommer Willner att ta på sig en rådgivande roll i företaget.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 21 juli

AI-fotoapp Remini toppar App Store tack vare TikTok

Efter att ha dominerat App Stores toppapplista i flera dagar, förlorade Meta´s Instagram-drivna textbaserade plattform Threads sin topposition till en annan utmanare, Remini. Remini, en AI-fotoredigeringsapp som lanserades 2019, har plötsligt blivit populär, tack vare TikTok. Appen har en generativ AI-funktion som kan skapa professionella porträttbilder för CV, portföljer eller LinkedIn. Efter att en TikTok-användare upptäckte och postade om funktionen, blev det en trend att skapa stora förvandlingar med appen. Data från appanalysföretaget Apptopia visar att Remini har haft över 22 miljoner nedladdningar de senaste 30 dagarna.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 21 juli

Skådespelare och författare strejkar mot AI:s roll i Hollywood

Hollywoods första författare- och skådespelarstrejk på över 60 år riktar in sig på artificiell intelligens (AI). Fyra strejkande skådespelare och författare uttrycker sina farhågor kring AI utanför Netflixs kontor i Los Angeles. De anser att AI hotar att ersätta mänskliga författare och skådespelare och därmed riskerar att göra konst mindre mänsklig. De är också oroliga för att AI kan leda till att verkliga mänskliga historier går förlorade. Fackförbundet Writers Guild of America och Screen Actors Guild har förhandlingar om AI:s roll i branschen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 juli

Meta lanserar nytt AI-språkmodell Llama 2

Meta har presenterat sin nya AI stora språkmodell, Llama 2, som kan användas fritt för både kommersiella och forskningsändamål. Llama 2 har släppts som flera modeller, med 7 miljarder, 13 miljarder och 70 miljarder parametrarstorlekar och fint anpassade chattvarianter av varje. Utvecklare har redan gjort Llama 2 tillgänglig via API. Modellen kommer sannolikt att bli ännu mer använd då den tas upp av företag. Trots att den är mindre kraftfull än ChatGPT i vissa fall, kan den vara mer fördelaktig för företag som vill införliva AI till noll kostnad.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 19 juli

AI-experter efterfrågas av företag för att leda AI-omställning

Allt fler amerikanska företag anställer AI-experter för att leda deras övergång till AI-teknologi. Tjänsten som AI-chef var nästan obefintlig för några år sedan, men nu tar människor på sig den titeln, eller åtminstone dess uppgifter, överallt från Amazon till Visa till Coca-Cola. Antalet personer i AI-ledarroller har tredubblats under de senaste fem åren i USA, enligt data från LinkedIn. Företag hoppas att de som tar på sig denna nya roll kommer att göra allt från att införliva AI i företagens produkter till att få anställda att förstå hur man använder AI i sina jobb.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 19 juli

Global rapport om social annonsering och sociala medier publicerad av Verified Market Research

Verified Market Research har nyligen publicerat en rapport med titeln ´Global Social Advertising And Social Media Market Insight, Forecast 2030´. Rapporten diskuterar den globala marknaden för social annonsering och sociala medier för att hjälpa läsare att förstå nyckeltrender, toppstrategier och potentiella tillväxtmöjligheter. Rapporten erbjuder bland annat Porters femkraftsanalys, PESTEL-analys och både kvalitativ och kvantitativ analys för att ge en komplett bild av nuvarande och framtida marknadssituationer. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE och Kakao Talk.

Direktlänk Dela Hometown Pages fördjupade 17 juli

Topp 10 digitala marknadsföringsbyråer i Storbritannien

Här är topp 10 digitala marknadsföringsbyråer i Storbritannien: Audiencly, Saatchi & Saatchi, We Are Social, Gripped, Bird Marketing, Our Own Brand, Velocity Partners, The Small Biz Expert, CreativeRace och The Good Marketer. Dessa byråer erbjuder en mängd tjänster som influencer marknadsföring, sociala medier marknadsföring, betald annonsering, varumärkesplanering, kampanjstrategi, innehållsskapande, design, SEO, PPC, webbplatsdesign och utveckling, UX/UI-design, innehållsmarknadsföring, e-postmarknadsföring och mer. Dessa byråer har arbetat med stora internationella varumärken som NordVPN, Tencent, Disney, Visa, Toyota, HSBC, Netflix, Lego, Aramex, Huawei, Red Bull och O’Neill.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 17 juli

OpenAI lanserar ChatGPT Plus för förbättrad AI-upplevelse

OpenAI:s ChatGPT har introducerat en ny era av AI-chattrobotar som kan svara på frågor, tillhandahålla information, generera innehåll, skapa kod och mycket mer. OpenAI erbjuder en gratis version av ChatGPT som erbjuder GPT-3.5 djupinlärningsmodell och är tillräckligt skicklig för att svara på en mängd frågor och förfrågningar. Men om du vill uppgradera ditt AI-spel erbjuder ChatGPT Plus flera viktiga fördelar för 20 dollar i månaden. Plus-versionen ger större tillgänglighet under toppanvändningstider, mer exakta svar mindre benägna att fel, prioriterad tillgång till nya funktioner och möjligheten att utnyttja kraften i GPT-4.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 16 juli

Använda YouTube för att förbättra din företagsmarknadsföring

YouTube, som ägs av Google, har mer än 2,6 miljarder användare globalt och 122 miljoner dagliga besökare, vilket gör det till en kraftfull plattform för småföretag som vill marknadsföra sig med videokontent. Artikeln ger råd om hur man skapar och optimerar en YouTube-kanal för ett företag, inklusive att skapa ett företagskonto, anpassa profilen, interagera med andra på plattformen, verifiera kanalen och använda YouTube Live. Dessutom diskuteras hur man kan använda YouTube för att bygga varumärkesmedvetenhet, marknadsföra produkter och tjänster, och engagera målgruppen.

Direktlänk Dela Business News Daily fördjupade 15 juli

134 sociala medier-statistik du bör känna till 2023

Sociala medier har blivit en integrerad del av våra liv och det finns en konstant ström av nya plattformar och funktioner. Här är några viktiga statistik för 2023: det finns 4,8 miljarder sociala medieanvändare globalt, vilket motsvarar 59,9% av den globala befolkningen och 92,7% av alla internetanvändare. TikTok är den mest populära sociala plattformen när det gäller tid spenderad. De mest använda sociala medieplattformarna, rangordnade efter globala aktiva användare, var Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram och WeChat. 26,8% av internetanvändare i åldern 16 till 64 upptäcker varumärken, produkter och tjänster via annonser på sociala medier. Användning av TikTok bland företag har ökat med 46,98% år över år, vilket gör det till den snabbast växande kanalen bland företag.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 15 juli

Disney överväger att sälja linjära TV-tillgångar, digitala annonser står för en femtedel av Channel 4s intäkter, och USA och EU godkänner viktig dataöverföringsavtal

Disney överväger att sälja sina linjära TV-tillgångar, inklusive ABC, FX och Nat Geo, då de kanske inte längre är kärnverksamhet. Disney har gradvis minskat sina linjära operationer de senaste åren. Channel 4 rapporterade intäkter på 1,14 miljarder pund 2022, med digitala annonsintäkter som stod för 22 procent av totala intäkter. USA och EU har kommit överens om ett nytt transatlantiskt dataöverföringsavtal som återställer det fria flödet av konsumentdata.

Direktlänk Dela VideoWeek fördjupade 14 juli

Mälarenergi söker Informationssäkerhetsstrateg

Mälarenergi, en leverantör av energi-, vatten- och bredbandslösningar, söker en Informationssäkerhetsstrateg (CISO) för att stärka sitt koncerngemensamma säkerhetsteam. Rollen innebär att leda företagets systematiska och riskbaserade informationssäkerhetsarbete, utveckla processer och metodstöd för detta arbete, samt ge rådgivning och stöd till verksamheten. Mälarenergi befinner sig i en utvecklingsfas med stort fokus på säkerhet. Tjänsten är placerad i Västerås, men företaget tillämpar en hybridarbetsmodell som tillåter distansarbete.

Direktlänk Dela IDG Sweden fördjupade 13 juli

Quantexa investerar över 155 miljoner dollar i global AI-industri

Quantexa, en global ledare inom beslutsintelligenslösningar, meddelar att de kommer att investera över 155 miljoner dollar i den globala artificiella intelligensindustrin (AI) under de kommande tre åren för att hjälpa sina kunder att framhäva användningen av AI för att skydda, optimera och växa sina organisationer. Företaget visade också en förhandsvisning av sin generativa AI-teknik, Q Assist. Denna investering kommer att skapa över 170 nya jobb i London. En analys från University of Washington antyder att denna investering kommer att öka den globala AI-industrin med 760 miljoner dollar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 10 juli

Teknikveckan: Instagram lanserar Twitter-konkurrent, Google utvecklar AI-assistent, McAfee skyddar småföretag, ökade teknikinvesteringar och AI-utbildning från Microsoft och LinkedIn

Instagram har lanserat en app kallad Threads, en stark konkurrent till Twitter. Användare kan föra över sina Instagram-följare till Threads. Google har utvecklat Bard, en AI som kan hjälpa till med allt från koddebugging till att organisera reslogistik. Säkerhetsprogramleverantören McAfee har lanserat McAfee Business Protection, en lösning för att skydda småföretag mot datastöld och hacking. Enligt en artikel av Scott Cryton kommer små och medelstora företag att investera mer i tekniklösningar detta år jämfört med 2022. Microsoft och LinkedIn samarbetar för att erbjuda kostnadsfria introduktionskurser i generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 juli

Netflix expanderar sitt annonsutbud, YouTube bekämpar annonsblockerare, Amazon granskar sina innehållsutgifter

Netflix utökar sitt annonserbjudande med skräddarsydda format. YouTube testar anti-annonseringsblockeringsteknik och kommer att neka uppspelning för tittare som använder annonseringsblockerare. Amazon granskar sina innehållsutgifter, företaget planerar att skära kostnader och mer än 27 000 jobb. MediaMath, en plattform för efterfrågesidan, ansökte om konkurs förra fredagen. Elon Musk hotar att stämma efter att Meta lanserade Twitter-konkurrenten ´Threads´. IAB Tech Lab släpper rena rumspecifikationer. Spotify överväger att lägga till fullängds musikvideor till sin app. Domstolen för rättvisa i Europeiska unionen (CJEU) har beslutat till förmån för Tysklands konkurrenskraftiga vakthund i en domstolsstrid mot Facebook och Instagram ägaren Meta.

Direktlänk Dela VideoWeek fördjupade 8 juli

Insikter från ledare om framgångsrika marknadsföringsplattformar

I en föränderlig reklamvärld delar grundare, VD:ar och marknadsföringsledare sina insikter om vilka plattformar som varit mest framgångsrika för deras företag. Google Ads, SEO, LinkedIn Ads, Meta, Instagram, YouTube och influencer-marknadsföring är några av de kanaler som har levererat exceptionella resultat. Google Ads tillåter till exempel specifik målinriktning av sökord och tidpunkter för interaktion. SEO driver organisk trafik och konverteringar, medan LinkedIn Ads möjliggör effektiv granulär målinriktning. Meta, Instagram och YouTube erbjuder rika datamiljöer för målinriktning, visuell berättande och bred räckvidd respektive. Influencer-marknadsföring främjar förtroende.

Direktlänk Dela Grit Daily fördjupade 8 juli

AI-startup Inflection AI samlar in $1 miljard i andra finansieringsrundan

AI-startupen Inflection AI har samlat in $1 miljard i sin andra finansieringsrunda, vilket sätter en ny standard för hur långt en AI-startup måste skala i termer av pengar, maskiner och mjukvarustackar för att konkurrera i detta område. Inflection AI bygger ett enormt system baserat på Nvidia “Hopper” H100 GPU:er och Quantum 2 InfiniBand-nätverk, vilket kommer att vara ett av de mest kraftfulla systemen på jorden. Företaget har lanserat den personliga AI-tjänsten Pi och har tre kända grundare: Reid Hoffman, Karén Simonyan och Mustafa Suleyman.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 6 juli

Node4 förvärvar ThreeTwoFour för att förbättra säkerhets- och omvandlingsförmågor

Node4 har köpt ThreeTwoFour för att förbättra sina säkerhets- och omvandlingsförmågor. ThreeTwoFour kommer att fungera som en konsultativ del av Node4:s säkerhetspraxis. Node4, grundat 2004 och baserat i Derby, Storbritannien, har expertis inom molnbaserade tjänster och digital transformation. ThreeTwoFour, grundat 2019 och baserat i London, Storbritannien, har expertis inom informationssäkerhet och teknikriskhantering. ThreeTwoFour kommer att stärka Node4:s lösningar och tjänster, särskilt inom finansiella tjänster och offentliga sektorn.

Direktlänk Dela MSSP Alert fördjupade 6 juli

AI-nyheter: Harvard integrerar chatbots i undervisning, oro för självständig AI-kärnvapenkontroll

Harvard University planerar att integrera chatbots i sin kodningsundervisning för att skapa en optimal inlärningsmiljö. I en annan utveckling föreslår amerikanska lagstiftare lagstiftning för att behålla mänsklig kontroll över USA:s kärnvapenarsenal i ljuset av AI-systemens potentiella förmåga att självständigt avfyra kärnvapen. Företag och federala myndigheter vänder sig till AI för hjälp med att identifiera och utesluta produkter tillverkade med tvångsarbete i Kina. Dessutom uttrycker Melinda French Gates, Bill Gates före detta fru, oro över AI, särskilt på grund av bristen på kvinnlig representation inom datavetenskap.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 5 juli

AI i centrum för 2023 Collision Conference: Exekutiva ledare diskuterar produktivitet, etik och reglering

Under 2023 Collision Conference i Toronto var AI, som förväntat, huvudämnet. Några högre chefer uttryckte sina åsikter om de produktivitetsförbättringar som tekniken levererar nu. Andra uttryckte oro över etiska frågor och reglering. Alla var dock överens om att AI är en transformativ teknologi. Bland de exekutiva som uttalade sig fanns Colin Murdoch från Googles DeepMind, Dr. Kareem Yusuf från IBM, Tom Verrilli från Amazon´s Twitch, Sita Chantramonklasri från Siam Capital och Navrina Singh från Credo AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 juli

AI-verktyg utvecklat för att identifiera potentiella våldsverkare

Brenton Tarrant, som dömdes till livstids fängelse för 51 mord, 40 mordförsök och terrorbrott efter att ha attackerat två moskéer i Christchurch, Nya Zeeland 2019, har inspirerat andra våldshandlingar. Bland annat inspirerade han en 15-årig pojke att attackera sin skola i Eslöv, Sverige 2021. Pojken dömdes till sluten ungdomsvård i två år och sex månader för bland annat mordförsök. Ett AI-baserat verktyg kallat Dechefr har utvecklats för att identifiera risken för att en person är benägen att utföra ett våldsdåd. Verktyget kan analysera skriftlig kommunikation, inklusive ilska, oro, avsky och missnöje.

Direktlänk Dela Expo fördjupade 5 juli

Intresset för generativ AI överstiger kryptohypen bland Stanford-studenter

Intresset för generativ AI har överstigit kryptohypen bland Stanford-studenter. Antalet AI-relaterade kurser har fördubblats under de senaste fem åren. Enligt studenter och lärare på Stanford har intresset för AI ökat sedan OpenAI släppte ChatGPT i november. Rishi Bommasani, doktorand i datavetenskap vid Stanford Center for Research on Foundation Models, uttryckte förvåning över industrins och Stanfords snabba framsteg inom AI. Sophie Fujiwara, en student som studerar symboliska system, sa att intresset för AI till och med har överstigit tidigare kryptohyp. Studenter från olika ämnesområden diskuterar nu de politiska, sociala och filosofiska konsekvenserna av AI-revolutionen.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 5 juli

Twitters synlighet på Google minskar drastiskt efter åtgärder av Elon Musk

Enligt flera dataanalysföretag upplever Twitter en betydande minskning av synligheten på Google. Sistrix data visar att Twitters sökbarhet minskade med 32% i USA på en dag. Newzdash rapporterade att Twitter förlorade mellan 12-14% av sin synlighet inom Googles sökresultat över alla nyhetsfrågor i USA och Storbritannien. Minskningen följde efter åtgärder som Twitters nya ägare och VD, Elon Musk, vidtog för att begränsa antalet tweets som användare kunde se i ett försök att hantera problem med datainsamling. Situationen är fortfarande under utveckling och Twitter kanske kan återhämta sig om det vidtar snabba åtgärder för att lösa de aktuella problemen.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 5 juli

De bästa profilskapande webbplatserna för att etablera en stark online närvaro

I dagens digitala värld är det viktigt att skapa en online närvaro för både individer och företag. Ett effektivt sätt att etablera din online närvaro är att skapa profiler på olika plattformar. Dessa profiler låter dig visa upp dina färdigheter, expertis och prestationer. I denna guide kommer vi att utforska de bästa profilskapande webbplatserna som kan hjälpa dig att skapa en effektiv online närvaro. Vi kommer att förstå vikten av profilskapande webbplatser och dyka in i vår lista över de bästa plattformarna: LinkedIn, GitHub, Behance, AngelList, About.me, Dribbble, Medium, TripAdvisor, Crunchbase och Twitter.

Direktlänk Dela News Agency of Nigeria fördjupade 2 juli

Ny rapport ger insikter och prognoser för sociala medier annonseringsindustrin 2023-2031

En ny rapport, “2023-2031 Keyword Industry Key Insights and Forecasts”, har lagts till i OrbisResearch.coms butik. Rapporten ger en grundlig överblick över den globala marknaden för sociala medier annonsering. Den identifierar de största företagen i branschen och bedömer deras marknadsandelar, strategier och produktlinjer. Rapporten lyfter fram konkurrensen mellan nyckelkonkurrenter, såsom företag A, B och C, som ständigt försöker öka sin marknadsandel. Rapporten täcker även introduktionen av nya företag och deras möjliga effekter på marknaden.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 2 juli

Globala digitala annonseringsmarknaden präglas av hård konkurrens och ständig innovation

En nyligen uppdaterad forskningsstudie, ´Digital Advertising Industry 2023-2031 Key Trends and Projection´, tillgänglig med OrbisResearch.com, indikerar att många företag tävlar om en betydande marknadsposition på den globala marknaden för digital annonsering. Marknaden präglas av hård konkurrens och ständig innovation. Stora konkurrenter på marknaden söker ständigt efter allianser för strategisk vinst, fusioner och förvärv för att bredda sina produktlinjer och öka sin marknadsandel. Dessutom läggs större tonvikt vid tekniska utvecklingar som artificiell intelligens och maskininlärningsalgoritmer för att leverera mer exakta och relevanta insikter i digital annonsering.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 1 juli

Företag tävlar om marknadsposition i den globala marknaden för digital annonsering

En nyligen uppdaterad forskningsstudie, ´Digital Advertising Industry 2023-2031 Key Trends and Projection´, visar att många företag tävlar om en betydande marknadsposition i den globala marknaden för digital annonsering. Marknaden präglas av hård konkurrens och ständig innovation. Stora konkurrenter på marknaden söker ständigt allianser för strategisk vinst, fusioner och förvärv för att bredda sina produktlinjer och öka sin marknadsandel. Dessutom läggs större vikt vid tekniska utvecklingar som artificiell intelligens och maskininlärningsalgoritmer för att leverera mer precisa och relevanta insikter i digital annonsering. Nyckelspelare på marknaden för digital annonsering inkluderar Google, Facebook, Baidu, Alibaba, Microsoft, Yahoo, IAC, Twitter, Tencent, AOL, Amazon, Pandora, LinkedIn, SINA och Yelp.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 1 juli

YouTube testar spel, varumärken ber TikTok-skapare att göra videoannonser

YouTube testar en online-spelprodukt som kommer att vara tillgänglig via webbläsare eller mobilapp. TikTok har bjudit in varumärken att begära videosubmissioner från skapare, vilka kommer att köras som annonser i flödet och ge skaparna en del av intäkterna. En rapport från Ampere Analysis förutspår att den globala adresserbara TV-marknaden kommer att vara värd 87 miljarder dollar år 2027. Dessutom anklagas Google för att ha kostat varumärken miljarder dollar i falska videoannonsplaceringar.

Direktlänk Dela VideoWeek fördjupade 1 juli

Sökmotormarknadsföringsföretag: En game-changer för företag

Med den snabba utvecklingen av digital teknik och ökningen av online-användare har sökmotormarknadsföring blivit avgörande för företag som strävar efter att bli synliga, nå sin målgrupp och driva trafik till sina webbplatser. Ett samarbete med ett företag för sökmotormarknadsföring kan vara en game-changer. Sökmotormarknadsföringsföretag erbjuder professionella tjänster för att hjälpa företag att förbättra sin online-närvaro genom tekniker för sökmotormarknadsföring. De utför en rad tjänster för att öka företags online-synlighet, attrahera potentiella kunder och generera värdefulla leads. De har även expertis och erfarenhet, kostnads- och tids effektivitet, riktad marknadsföring, skalbarhet och integrering av flera kanaler.

Direktlänk Dela News Agency of Nigeria fördjupade 30 juni

En ny forskningsrapport ger en grundlig analys av Ad Networks-industrin, med hänsyn till marknadstrender, tillväxtfaktorer, svårigheter och möjligheter. Rapporten ger insikter och betydande höjdpunkter som kan hjälpa intressenter, investerare och beslutsfattare att förstå den nuvarande situationen och potentiella utvecklingar inom Ad Networks-industrin. Rapporten fokuserar på marknadens storlek och tillväxt, konkurrenssituation, geografisk översikt, marknadssegmentering, innovativa teknologier och uppfinningar, och marknadsprognos. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Google, Microsoft Ads, Facebook (Meta), Apple Search Ads (ASA), Yahoo Ad Tech, Amazon Ads, Taboola, TikTok Ads, Snapchat Ads, Twitter Business, Spotify Ads, Epom, LinkedIn Ads, Media.net, Telegram Ads, InMobi, Audience Targeting, AdRoll, SXM Media, Perpetua, Primis och ClickAdu.

Euanticorruption.com fördjupade 30 juni

Mediaocean fördjupar kopplingen med Google för Flashtalking Social Ads Manager

Mediaocean, plattformen för omnichannel-annonsering, meddelade en fördjupad koppling med Google för aktivering inom Flashtalking Social Ads Manager. Genom Flashtalking Social Ads Manager kan varumärken och byråer använda avancerade verktyg och AI för att skapa personliga annonskampanjer på de ledande globala sociala och mobila plattformarna. Den djupare kopplingen med Google låser upp hela potentialen för dynamisk kreativ optimering och möjliggör robust kampanjhantering. Mediaocean har nyligen fått flera utmärkelser, bland annat ledare i 2023 års SPARK Matrix för AdTech-plattformar och en av de tio bästa platserna att arbeta på enligt Ad Age 2023.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 24 juni

Forskningsrapport om digitala annonseringsplattformar presenterar marknadsanalys och konkurrenslandskap

Den digitala annonseringsplattformarnas forskningsrapport kombinerar viktig data som innefattar konkurrenslandskapet, global, regional och landspecifik marknadsstorlek, marknadstillväxtanalys, marknadsandel, senaste utvecklingen och marknadstillväxt inom segmentering. Dessutom erbjuder forskningsrapporten om Digital Advertising Platforms information och genomtänkta fakta som andel, intäkter, historiska data och global marknadsandel. Den lyfter också fram viktiga aspekter som möjligheter, drivande, produkträckvidd, marknadsöversikt och drivkraft.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 21 juni

3 snabba och enkla PPC-optimeringar att överväga

PPC-proffs fokuserar ofta på stora projekt som att förändra kontokonstruktioner eller uppdatera målsidor, men det finns snabba och enkla optimeringar som också kan göra stor skillnad. Tre sådana optimeringar är att omvärdera Microsoft Ads, eftersom konkurrensen är lägre där än på Google-nätverk; att förnya synen på retargeting och använda det för att rikta in sig på mer specifika målgrupper; och att optimera sitelinks genom att snabbt åtgärda ogiltiga länkar och ha en strategi för att använda dem på bästa sätt.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 21 juni

Mediaocean fördjupar kopplingen med Google för aktivering inom Flashtalking Social Ads Manager

Mediaocean, en kritisk plattform för omnichannel-reklam, meddelade en djupare koppling med Google för aktivering inom Flashtalking Social Ads Manager (tidigare känd som Scope by 4C) tillsammans med Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snap, Twitter och TikTok. Genom Flashtalking Social Ads Manager kan varumärken och byråer använda avancerade verktyg och AI för att skapa personliga annonskampanjer på de ledande globala sociala och mobila plattformarna. Den djupare kopplingen med Google kommer att låsa upp hela potentialen för dynamisk kreativ optimering och möjliggöra robust kampanjhantering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 juni

Förstå marknadsföring för personskador: strategier och tekniker

Marknadsföring för personskador innebär att använda digitala strategier som sökmotoroptimering (SEO), betal-per-klick (PPC) annonsering och sociala medier för att öka synligheten och attrahera potentiella klienter. Genom att optimera din advokatbyrås webbplats, innehåll och annonser kan du positionera din verksamhet högt upp i sökresultaten och säkerställa att potentiella klienter hittar dig enkelt. Innehållsmarknadsföring, som att publicera välgrundade blogginlägg om personskador, kan också hjälpa till att visa din expertis och etablera dig som en ledare inom branschen. Slutligen är e-postmarknadsföring och betald annonsering på sociala medier viktiga verktyg för att nå en bredare publik och engagera potentiella klienter.

Direktlänk Dela Legal Scoops fördjupade 20 juni

Global digital annonseringsmarknad väntas växa fram till 2023

En ny rapport från Market Insights Reports ger en översikt över den globala marknaden för digital annonsering och förutspår dess utveckling fram till 2023. Rapporten analyserar regionala och stora aktörer, och ger insikt i nuvarande marknadsförhållanden och framtida möjligheter, samt trender, konsumentbeteende och marknadsprestanda. Bland de ledande företagen som nämns i rapporten finns Google, Facebook, Baidu, Alibaba, Microsoft, Yahoo, IAC, Twitter, Tencent, AOL, Amazon, Pandora, LinkedIn, SINA och Yelp.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 20 juni

Global marknadsundersökning av social annonsering och sociala medier

En ny marknadsundersökningsrapport ger en detaljerad studie av den globala marknaden för social annonsering och sociala medier för att hjälpa aktörer att förbereda sig för framtida tillväxtutmaningar och säkerställa fortsatt affärsutvidgning. Rapporten ger en omfattande, allomfattande och noggrant förberedd resurs som ger unik och djup information och data om den globala marknaden för social annonsering och sociala medier. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE och Kakao Talk.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 19 juni

Förbättra synligheten på LinkedIn med SEO-optimering

LinkedIn är mer än bara en plats att söka jobb, det är också en plattform för företag att skapa allianser, hitta anställda och övervaka konkurrenter. För att öka synligheten på LinkedIn bör man förbättra sin LinkedIn SEO. Detta kan göras genom att förbättra rubriken, ´Om´-sektionen, anpassa URL:en och skapa SEO-vänliga inlägg. LinkedIn SEO är viktigt eftersom det gör det lättare för potentiella kunder och anställda att hitta företaget bland konkurrenter.

Direktlänk Dela The Tech Education fördjupade 19 juni

Leslie Caswell, global chef för digital marknadsföring och sociala medier på Aesop, delar med sig av sina insikter om att bygga en karriär inom modeindustrin. Caswell började sin karriär på digital marknadsföringsbyrån Atom42 innan han flyttade till Burberry och senare Meta. Han anslöt sig till Aesop 2021. Caswell betonar vikten av att vara öppen för att lära sig och inte förvänta sig att få sitt drömjobb direkt. Han anser att en examen inte är nödvändig för framgång inom marknadsföring, men att det kan vara till hjälp vid ansökan om sitt första jobb.

Business of Fashion fördjupade 19 juni

Väntad tillväxt på den globala marknaden för social annonsering och sociala medier

Den globala marknaden för social annonsering och sociala medier förväntas växa i betydande takt, enligt Verified Market Research. I sin senaste forskningsrapport, med titeln ´Global Social Advertising And Social Media Market Insights, Forecast to 2030´, erbjuder analysföretaget en unik syn på den globala marknaden. Analytiker tror att förändrade konsumtionsmönster kommer att ha stor påverkan på den övergripande marknaden. Rapporten ger en översikt över marknaden och analyserar faktorer som marknadsdrivare, möjligheter, begränsningar och hot.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 16 juni

Elon Musk anställer 14-årig ´underbarn´ som mjukvaruingenjör på SpaceX

Elon Musk har anställt en 14-årig ´underbarn´ från Kalifornien som mjukvaruingenjör på SpaceX. Kairan Quazi kommer att ansluta sig till företaget efter att ha tagit examen från Santa Clara University senare denna månad, där han kommer att få en kandidatexamen i matematik och datavetenskap och teknik. Tonåringen har redan genomfört en praktik på Intel och kommer att arbeta i SpaceX:s Starlink-team, som bygger världens största satellitinternetnätverk. Quazi kommer att bli den yngsta examen i den amerikanska högskolans 172-åriga historia.

Direktlänk Dela Greek Reporter fördjupade 16 juni

Marknadsundersökning hjälper kunder att förutsäga investeringar i sociala medier reklam

En stor marknadsundersökning för sociala medier reklammarknadsrapport hjälper kunder att förutsäga investeringar i framväxande marknader, utöka marknadsandelar eller framgångsrikt lansera nya produkter. Rapporten förenklar komplexa marknadsinsikter med hjälp av etablerade verktyg och tekniker och presenterar data i diagram och tabeller för bättre förståelse. De viktigaste aktörerna på den globala marknaden för sociala medier reklam är Alphabet, Facebook, Baidu, Yahoo! Inc, Microsoft, Alibaba, Tencent, Twitter, Aol (Verizon Communications), eBay, Linkedin, Amazon, IAC, Soho och Pandora.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 16 juni

Elon Musk anställer 14-årig ´underbarn´ som mjukvaruutvecklare på SpaceX

Elon Musk har anställt en 14-årig ´underbarn´ som mjukvaruutvecklare på SpaceX. Kairan Quazi kommer att ansluta sig till företaget efter att ha tagit examen från Santa Clara University i Kalifornien senare denna månad, där han kommer att få en kandidatexamen i matematik och datavetenskap och teknik. Tonåringen har redan slutfört en praktik på Intel och kommer att arbeta med SpaceX:s Starlink-team, som bygger världens största satellitinternetnätverk.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 15 juni

Global marknad för sociala annonser och sociala medier förväntas växa med 19,5% fram till 2029

En ny studie om den globala marknaden för sociala annonser och sociala medier marknadsföring utvärderar marknadsstorlek, trender och prognoser fram till 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +19,5% under prognosperioden (2023-2029). Nyckelspelare i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE, Kakao Talk, MoMo och Microsoft. Rapporten genomförde även en PESTEL-analys i branschen för att studera viktigaste influenser och barriärer för inträde.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 15 juni

Så blir du en expert inom digital marknadsföring

Att bli en expert inom digital marknadsföring kräver hårt arbete och ansträngning, men det är det bästa jobbet inom online marknadsföring. En digital marknadsföringsexpert är en professionell med en rad färdigheter som ansvarar för att marknadsföra en webbplats (företag eller varor) online med hjälp av alla tillgängliga digitala marknadsföringskanaler. För att bli en expert inom digital marknadsföring måste man lära sig grunderna, behärska PPC-annonsering, lära sig marknadsföra på sociala medier, sätta upp innehållsmarknadsföringskampanjer, förstå hur e-postmarknadsföring fungerar, bygga teamhanteringsfärdigheter, lära sig använda analysverktyg, skaffa ett certifikat inom digital marknadsföring och hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna inom digital marknadsföring.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 15 juni

Snap anställer Google-chef för att förbättra annonsfunktioner

Snap har anställt Eric Young, en Google-chef, som sin nya senior vice president för teknik. Young har tidigare arbetat för både Google och Amazon och kommer att arbeta för att förbättra annonsering och mätning på Snapchat-appen. Snap har haft utmaningar med sin annonsverksamhet på senare år, vilket har påverkat företagets lönsamhet. Bland annat har en uppdatering av Apples iOS begränsat möjligheterna för annonsörer att spåra användare, vilket har påverkat många appar som är beroende av annonsering för att tjäna pengar. Trots dessa utmaningar har Snap arbetat med att öka intäkterna och förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 14 juni

Digital marknadsföring för hemtjänstföretag: 5 tips

Över 90% av företagsrelaterade sökningar sker på internet, men enligt Forbes har fortfarande mer än 29% av företagen inte en webbplats. För hemtjänstföretag finns det fem digitala marknadsföringstips att följa för att växa online. För det första, skapa och dela videor med information och tips relaterade till företaget. För det andra, skriv blogginlägg för att visa expertis och öka sökresultat. För det tredje, utveckla gated-innehåll för att bygga en e-postlista och engagera läsare. För det fjärde, marknadsföra innehållet via e-postmarknadsföring. Slutligen, fokusera på lokal SEO för att synas i sökresultat för lokala kunder.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 14 juni

Google förbättrar sökupplevelsen med Search Generative Experience

Google har nyligen gjort flera förbättringar i sin Search Generative Experience (SGE) och bjudit in fler användare att testa den genom Search Labs. Bland annat har tiden det tar att generera AI-översikter minskats med hälften. Dock har det rapporterats att källorna som anges i AI-översikterna inte alltid är fullständiga, vilket kan vara problematiskt för författare och förlag. SGE har även börjat inkludera sponsrade resultat och fler varumärkeswebbplatser i sina källor, samt mer sociala medier som Twitter och LinkedIn. Trots förbättringarna finns det fortfarande utrymme för ytterligare optimering av hastighet och källprecision.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 10 juni

LinkedIn testar generativ AI och nya annonsformat

LinkedIn testar generativ AI och kommer snart erbjuda annonsörer in-stream videoannonser, Conversation Ads och Thought Leader Ads. LinkedIn börjar testa AI Copy Suggestions, som föreslår rubriker och annonstext baserat på användarens LinkedIn-sida. Annonsörer kan välja mellan fem alternativ, redigera och sedan använda texten i en kampanj. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig för ett begränsat antal annonsörer i Nordamerika, men planerar att lanseras på fler språk och regioner de kommande månaderna. LinkedIn följer därmed i spåren av Google Ads, Meta och Amazon som redan erbjuder generativ AI till annonsörer. Dessutom introducerar LinkedIn pre- och mid-roll annonser i sitt nätverk av tredjepartspublishers och gör Conversation Ads och Thought Leader Ads allmänt tillgängliga från juli.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 8 juni

AI:s potential för att förbättra företag och öka tillväxt

AI har blivit en störande teknik som är populär bland företag och industrier. Experter förutspår att den artificiella intelligenssektorn kommer nå 407 miljarder dollar år 2027, en nästan femfaldig tillväxt från 2022. AI erbjuder dock enorma fördelar för företag av alla storlekar och branscher. När den används effektivt kan den skapa stora möjligheter att expandera ditt företag snabbare i en konkurrensutsatt landskap. AI kan förbättra kundupplevelsen, öka intäkterna, fatta bättre beslut, öka effektiviteten och reducera kostnaderna.

Direktlänk Dela History of Yesterday fördjupade 8 juni

LinkedIn använder AI för att förbättra annonser

LinkedIn använder nu artificiell intelligens (AI) för att hjälpa annonsörer att skapa mer effektiva och kreativa kampanjer. Verktyget använder Open AI-modeller för att generera olika förslag på annonstexter baserat på den information som annonsören anger i fältet ´introduktionstext´ inom Campaign Manager. Funktionen är för närvarande i testfas och tillgänglig för vissa kunder i Nordamerika. Företaget planerar att lägga till ny funktionalitet, utöka funktionen till nya territorier och lägga till stöd för fler språk under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 8 juni

LinkedIn introducerar AI-baserat verktyg för att föreslå annonskopior

Några veckor efter att Meta lanserade en uppsättning generativa AI-baserade verktyg för att hjälpa annonsörer att skapa olika kampanjer har LinkedIn introducerat sitt eget verktyg för att föreslå olika versioner av en annons. Verktyget använder data från en marknadsförares LinkedIn-sida och kampanjhanteringsinställningar, inklusive mål, målkriterier och publik, för att föreslå olika inledande texter till annonsen. LinkedIn, som är ett dotterbolag till Microsoft, använder OpenAI-modeller för att skapa olika förslag på annonskopior. Funktionen befinner sig för närvarande i en testfas och är tillgänglig för vissa kunder i Nordamerika. Företaget planerar att lägga till nya funktioner, rulla ut funktionen till nya geografiska områden och lägga till stöd för fler språk under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 8 juni

Likheterna mellan brandbekämpning och digital marknadsföring

Brandbekämpning och digital marknadsföring kan verka vara helt olika områden, men de delar flera likheter. Båda yrkena kräver uthållighet, anpassningsförmåga, strategisk planering, teamwork, problemlösning, krishantering och kontinuerligt lärande. Brandmän och digitala marknadsförare måste samarbeta för att uppnå gemensamma mål och anpassa sig snabbt till förändrade omständigheter. Analytiska färdigheter är avgörande för att fatta välgrundade beslut inom båda områdena. Kris- och rykteshantering är också viktiga aspekter för både brandmän och digitala marknadsförare. Kontinuerlig utbildning och förbättring är nödvändigt för att hålla sig uppdaterad med de senaste teknikerna och trenderna.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 7 juni

Nya funktioner och uppdateringar för sociala medier

Instagram testar nya funktioner som låter varumärken använda användargenererat innehåll (UGC) för att förbättra produktmarknadsföring. Meta integrerar shoppingelement i Facebook och Instagram-apparna, vilket innebär att varumärken måste aktivera in-app-shopping. TikTok testar TikTok Shop med utvalda återförsäljare och erbjuder 0% hänvisningsavgifter under de närmaste 90 dagarna. LinkedIn Premium-medlemmar får tillgång till nya anpassade CTA-knappar som leder profilbesökare till en specifik webbadress.

Direktlänk Dela Plann fördjupade 6 juni

Ultimate guide till flerplats digital annonsering

Alla går digitalt idag, och företag som har flera platser stöter alltid på unika utmaningar när det gäller annonsering. Traditionella annonseringsmetoder kanske inte är lika effektiva för att nå målgruppen på olika platser. Det är här flerplats digital annonsering kommer in i bilden. I denna ultimata guide kommer vi att utforska strategier och bästa praxis för att utnyttja digitala plattformar för att annonsera effektivt på mer än en plats.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 3 juni

LinkedIn lägger till nya funktioner i Sales Navigator

LinkedIn har lagt till nya funktioner i sin Sales Navigator-verktygspanel för företag, vilket ger mer insikt i potentiella leads baserat på befintliga kundlistor och nya produktintresseinsikter som inkluderar LinkedIn-aktivitet. LinkedIn har lagt till en ny ´Account Hub´-funktionalitet som prioriterar dina köparlistor baserat på olika datapunkter. Account Hub kommer också att visa möjligheter att ansluta till kontoinnehavare i linje med deras relativa LinkedIn-aktivitet. Dessutom integrerar LinkedIn sin ´Product Category Intent´-information i Sales Navigator, vilket visar vilka produkter en potentiell köpare har visat intresse för baserat på deras LinkedIn-aktivitet.

Direktlänk Dela Social Media Today fördjupade 2 juni

LinkedIn lanserar ny global kampanj ´Find Your In´

LinkedIn lanserar en ny global kampanj, ´Find Your In´, som betonar plattformens nätverksfunktioner. Kampanjen är det första arbetet som byrån Droga5 har gjort för nätverksplattformen. Insatsen inkluderar en kortfilm som stöds av TV, sociala medier, onlinevideo och influencer-aktiveringar. LinkedIn kommer också att lansera en skaparcentrerad aktivering som heter ´Big In´ för att belysa viktiga skapare när de utforskar viktiga ´ins´ under sina karriärer. Kampanjen kommer efter att LinkedIn meddelade en företagsomstrukturering som påverkar 716 jobb, även om företaget i sin senaste intäktsrapport meddelade en årlig ökning av intäkterna med 8%.

Direktlänk Dela Marketing Dive fördjupade 2 juni

AI-tjänster för musik, spel, bilder, skatter, handstil, företagsnamn, sökningar och chatt

Beatbot är en AI-tjänst som skapar musik baserat på användarens text och musikpreferenser. Sumplete är ett sudoku-spel skapat av AI-roboten Chat GPT. Scribble Diffusion låter användare skapa bilder genom att rita en skiss och skriva en kort beskrivning. Skatt GPT hjälper användare med skattefrågor genom att hämta information från Skatteverkets webbplats. Calligrapher.ai skapar handskriven text baserat på användarens inmatning. Namelix är en gratis AI-tjänst som föreslår företagsnamn baserat på nyckelord. Andi Search är en AI-driven söktjänst som låter användare ställa frågor. Pi är en chattrobot som använder AI för trevliga och stöttande samtal. Stable LM är en AI-tjänst som använder öppen källkod för att chatta och svara på frågor. Warp News är en svensk nyhetssajt som använder AI-roboten Wall-Y för att skriva texter.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 1 juni

LinkedIn använder OpenAI:s GPT-4 AI-språkmodell för smartare skrivförslag

LinkedIn, världens största professionella nätverksplattform, meddelar att de kommer att använda OpenAI:s GPT-4 AI-språkmodell för att erbjuda smartare skrivförslag till sina användare. Detta förväntas revolutionera hur människor skriver på plattformen och göra det enklare att skapa engagerande innehåll som når ut till sin målgrupp. GPT-4 AI-språkmodellen är en av de mest avancerade systemen för naturligt språk och kan generera människoliknande text, slutföra meningar och till och med skriva hela artiklar. Nya skrivförslag kommer att vara tillgängliga för alla LinkedIn-användare oavsett skrivvana. AI-verktyget analyserar användarens skrivstil och föreslår förbättringar baserat på meddelandets kontext. GPT-4 AI-språkmodellen kan även förstå nyanser inom olika branscher och yrken, vilket innebär att den kan ge mer skräddarsydda skrivförslag baserat på användarens expertisområde. LinkedIn arbetar för att säkerställa att AI:s skrivförslag är rättvisa och opartiska, trots oro för eventuell snedvridning.

Direktlänk Dela Redskins 101 fördjupade 27 maj

Michael Wooldridge, professor i AI vid University of Oxford och AI-direktör vid det världsberömda Alan Turing Institute, kommer att hålla en tankeväckande masterclass om AI. Deltagarna får lära sig vad AI är, hur det fungerar och vart det är på väg. Kursen kommer att ge inblick i de stora utmaningarna och problemen med AI-revolutionen, samt möjligheterna för gynnsamma och förändrande tillämpningar. Masterclassen äger rum den 20 juli 2023 och kostar £35 (plus £2,20 bokningsavgift).

The Guardian fördjupade 27 maj

Kvinna avslöjar hur man förbereder sig för jobbintervjuer med AI

Hanna Goefft, en 28-årig marknadsföringschef, har delat ett tips på TikTok om hur man kan använda artificiell intelligens (AI) för att förbereda sig för jobbintervjuer. I en video som fått över två miljoner visningar visar Goefft hur hon använder ChatGPT, en AI-driven chatbot från OpenAI, för att generera provfrågor som är specifika för en viss jobbannons. Genom att kopiera och klistra in jobbannonsen i ChatGPT, får användaren en lista med intervjufrågor och nyckelord som kan hjälpa dem att förbereda sig inför intervjun.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 25 maj

ChatGPT har förändrat arbetet med digital marknadsföring och SEO, och för att optimera användningen av denna AI-drivna chatbot är Chrome-tillägg värda att överväga. Här är en lista över 22 topp ChatGPT Chrome-tillägg som kan förbättra din arbetsupplevelse och effektivitet: 1. ChatGPT för Google, 2. WebChatGPT, 3. Promptheus, 4. TweetGPT, 5. ChatGPT Writer, 6. ChatGPT för Chrome, 7. Wiseone, 8. Merlin, 9. ChatGPT Prompt Genius, 10. Engage AI, 11. ChatGenie, 12. YouTube & Article Summary powered by ChatGPT, 13. Summary with ChatGPT - Open AI, 14. ChatSonic, 15. Talk-to-ChatGPT, 16. Copy for Chat GPT, 17. ReaderGPT, 18. YouTubeDigest, 19. SuperPower ChatGPT, 20. ShareGPT, 21. TeamSmart AI, 22. OpenAI GPT-3 för Gmail och bonus: GPT-EZ.

Search Engine Journal fördjupade 23 maj

AI kan lösa arbetsproblem och öka produktiviteten enligt Microsoft

Colette Stallbaumer, generaldirektör för Microsoft 365 och Future of Work, menar att artificiell intelligens (AI) kan lösa arbetsproblem och öka produktiviteten om länder lyckas övervinna inlärningskurvan. Microsofts forskning visar att 82% av ledarna tror att anställda kommer att behöva nya färdigheter, och i Mexiko är siffran ännu högre med 87%. Stallbaumer tror att nästa generations AI kan hjälpa till att balansera arbetsbelastningen för människor och frigöra kreativitet. Microsofts VD Satya Nadella säger att AI kommer att bryta arbetsmonotonin och befria kreativiteten. Studier visar att 64% av människor inte har tillräckligt med tid och energi för att utföra sitt arbete, vilket påverkar innovation.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 21 maj

Google Bard och andra AI-nyheter

I Generative AI News (GAIN) avsnittet för 11 maj 2023 diskuterades Google I/O-nyheter, inklusive Bard, PaLM och Gemini-modellerna. Wendy´s har antagit Google PaLM för drive-thru-beställningar. Bing Chat har blivit allmänt tillgängligt över hela världen. Vita huset arbetar med AI-frågor, och en utvecklare skapade en mini-Trip Advisor-webbplats för familjer med barn, med 2370 aktiviteter i 237 städer, 2 600 bilder och nästan 250 000 ord på bara två dagar och till en kostnad av 53 dollar.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 20 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare