» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 130 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Microsoft är ett amerikanskt multinationellt teknikföretag som grundades 1975 av Bill Gates och Paul Allen. Företaget är känt för att utveckla, tillverka, licensiera och sälja datorprogramvara, elektronik, datorer och relaterade tjänster. Microsofts mest kända produkter inkluderar operativsystemet Windows, kontorsprogramsviten Microsoft Office och webbläsaren Microsoft Edge. Dessutom erbjuder företaget molntjänster via Azure, spelkonsolen Xbox och surfplattan Surface. Microsoft är ett av de största och mest inflytelserika teknikföretagen i världen och spelar en viktig roll i utvecklingen av datorindustrin och teknologiska innovationer.

Senaste nytt kring Microsoft

Amazon Web Services (AWS) har investerat 1,25 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Detta har tolkats som ett försök av AWS att hålla jämna steg med Microsoft och Google inom AI-området. AWS, som är världens dominerande molnleverantör, har dock kritiserats för att inte vara tillräckligt utrustad för att vinna i den nya fasen av molntjänster, kallad Cloud 2.0, där företag måste konkurrera baserat på hur väl deras mjukvara och andra verktyg stöder AI. AWS VD, Adam Selipsky, har dock inte förnekat att företaget försöker komma ikapp. Anthropic kommer att göra AWS till sin primära molnleverantör och kommer att använda AWS egna AI-chip för att träna och distribuera framtida modeller.

Fortune Media fördjupar idag

Windows Copilot nu tillgänglig för alla Windows-användare

Microsoft har meddelat att Windows Copilot nu är tillgängligt för alla Windows-användare, inte bara de på Windows 11. Tidigare krävdes det att användare var en del av Insider-programmet och genomförde en rad systemkonfigurationer för att använda Copilot på Windows 10. Nu, tack vare en ny frivillig uppdatering för Windows 10, kan användare få Copilot utan att behöva göra något. Användare bör gå till Windows Update och klicka på ´sök efter uppdateringar´-knappen. Om de har den valfria kumulativa uppdateringen kallad KB5032278 behöver de installera den och de har Windows Copilot på deras Windows 10.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupar idag

Ett år med ChatGPT: Fem sätt AI har förändrat världen

OpenAIs AI-chatbot ChatGPT lanserades för ett år sedan och har snabbt blivit den snabbast växande appen någonsin, med över en miljard användare via Microsofts Bing-sökning, Skype och Snapchat. Tekniken har förändrat världen på fem sätt. 1. AI-säkerhet: ChatGPT har tvingat regeringar att inse att AI innebär betydande utmaningar. 2. Jobbsäkerhet: ChatGPT och andra generativa AI-verktyg har ändrat diskussionen om jobbsäkerhet. 3. Uppsatsernas död: Utbildningssektorn reagerade med viss fientlighet på ChatGPT:s ankomst. 4. Upphovsrättskaos: Författare blev upprörda över att stora språkmodeller som ChatGPT tränades på hundratusentals böcker, nedladdade från webben utan deras medgivande. 5. Desinformation och felinformation: En utmaning på kort sikt är användningen av generativa AI-verktyg som ChatGPT för att skapa desinformation och felinformation.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupar idag

Aider och Microsoft Autogen: Verktyg för programmering med stora språkmodeller

När det gäller programmering kan de verktyg man väljer göra stor skillnad i hur snabbt och effektivt man kan slutföra sina projekt. Två verktyg som har fångat utvecklares uppmärksamhet är Aider och Microsoft Autogen. Dessa verktyg är särskilt användbara för de som arbetar med stora språkmodeller (LLMs) som OpenAI:s GPT-4. Aider omvandlar enkla meningar till kod, vilket är bra när man behöver arbeta snabbt och exakt. Autogen är mer än bara en kodgenerator, det är ett helt system som låter LLMs hålla koll på konversationer. Båda verktygen kan konfigureras för att arbeta med LLMs på egen hårdvara, vilket kan hålla data privata och kanske spara pengar jämfört med att använda molntjänster.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

Amazon lanserar AI-driven chattbot som svar på konkurrenter

Amazon har lanserat Q, en företagschattbot drivs av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som har lanserat populära chattbotar. Q kan bland annat syntetisera innehåll, strömlinjeforma daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Amazon har även investerat upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic och lanserar nya tjänster, inklusive en uppdatering för assistenten Alexa för mer mänskliga konversationer. Trots detta rankades Amazon längst ned i ett index från Stanford University som mätte transparensen hos de tio främsta grundläggande AI-modellerna.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupar idag

Investeringar i AI-aktier har ökat under 2023, då AI-teknologin har fått genomslag. Nvidia, Palantir och Alphabet är tre företag som förväntas ge betydande avkastning. Nvidia, som ligger i framkant för AI-applikationer, har sett en enorm ökning av aktiekursen, med en uppgång på 227% hittills i år. Palantir har lyckats bevisa värdet av sina produkter, med en ökning av kommersiella kunder med 37% under tredje kvartalet. Alphabet har också visat på stark tillväxt, trots redan högt marknadsvärde, med aktiekursen upp 55% sedan början av året.

The Motley Fool fördjupar idag

OpenAI skjuter upp lanseringen av GPT Store till 2024

OpenAI har beslutat att skjuta upp lanseringen av sin GPT Store till början av 2024, enligt ett mejl som The Verge har sett. Företaget introducerade sitt GPT Builder-verktyg i början av november, vilket ger användarna enkel möjlighet att skapa egna anpassade AI-bots. OpenAI hade också sagt att det snart skulle släppa GPT Store för användare att lista sina GPT:er och potentiellt tjäna pengar på dem. Lanseringen var ursprungligen planerad till november. Efter den oväntade avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman, som sedan återinsattes, gick inte månaden som planerat.

Direktlänk Dela Engadget fördjupar idag

Veckans tekniknyheter: Amazon´s re:Invent konferens, Fidelity´s ransomware katastrof, Sam Altman återvänder till OpenAI, Neuralink samlar in pengar, SpaceX förvärvar ett fallskärmsföretag

Under den senaste veckan har flera viktiga händelser ägt rum inom teknikindustrin. Amazon höll sin årliga re:Invent konferens, med fokus på AWS. Fidelity upplevde en ransomware katastrof vilket har orsakat oro bland husägare och potentiella köpare. Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI efter en turbulent vecka. Neuralink, som utvecklar implanterbara chips som kan läsa hjärnvågor, har samlat in ytterligare $43 miljoner i riskkapital. SpaceX har förvärvat fallskärmsföretaget Pioneer Aerospace för $2,2 miljoner. Dessutom lanserade Tesla officiellt Cybertruck och Black Friday försäljningen nådde rekordnivåer på $9,8 miljarder i USA.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupar idag

Sammanfattning av veckans AI-nyheter: OpenAI, Amazon, och AI:s miljöpåverkan

Förra veckan var präglad av turbulensen kring OpenAI:s VD Sam Altman, men denna vecka återgick saker till det normala. Altman har återtagit sin position som toppchef på företaget, med hjälp från Microsoft. OpenAI rullade ut flera nya AI-produkter och plattformar. Amazon avslöjade detaljer om sin nya AI-chattbot-assistent ´Q´ vid sitt AWS re:Invent-evenemang. En studie visade att generativ AI kan ha en negativ inverkan på miljön, liknande att ladda en smartphone. OpenAI försenar lanseringen av sin GPT Store, en marknadsplats för anpassningsbara GPT:er, till 2024.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupar idag

Palantir Technologies framträder som ledare inom AI

Inför 2024 kan investerare fundera över vilka företag som har störst potential. Bland teknikaktier är det svårt att ignorera ´Magnificent Seven´: Apple, Microsoft, Alphabet, Nvidia, Tesla, Amazon och Meta Platforms. Alla dessa företag är ledande inom artificiell intelligens (AI) och dominerar branscher som molnbaserad databehandling och halvledare. Ett annat företag som framträder som ledare inom AI är dataanalysleverantören Palantir Technologies, som efter en stark rapport för tredje kvartalet verkar väl positionerade för att konkurrera med världens största teknikföretag. Palantir har ökat sitt kundantal med 34% under det senaste året, och har sett en tillväxt på 45% årligen för icke-statliga kunder. Dessutom har företaget tecknat ett avtal med Storbritanniens National Health Service (NHS) värt upp till $600 miljoner.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Microsoft lanserar Copilot Studio för att skapa anpassade chattbotar

Microsoft Ignite 2023 meddelade en mängd nyheter för utvecklare och företagsanvändare, främst inom AI. Microsoft utnyttjar sin exklusiva affär med OpenAI för att bygga ut en svit med nya Copilot-funktioner, inklusive en fullständig anpassad Copilot-designer. Copilot Studio kommer att vara tillgängligt för Microsoft 365-kunder, vilket ger administratörerna möjlighet att utveckla anpassade chattbotar med genererade ´mänsklika´ svar. Copilot Studio låter Microsoft 365-företag skapa skräddarsydda ´Copilots´, som svarar på frågor baserat på företagets dokumentation och inmatningar.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupar idag

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter avsked

OpenAI:s VD Sam Altman har öppnat upp om omständigheterna kring hans avsked och återinsättning på det av Microsoft understödda artificiella intelligensföretaget. Efter en period av interna konflikter inom OpenAI:s styrelse återvände Altman officiellt till sin roll som VD den 30 november, bara två veckor efter hans ursprungliga uppsägning den 17 november. Under en intervju med The Verge avslöjade Altman den verkliga motivationen bakom hans acceptans av styrelsens förslag och belyste skälen bakom hans ursprungliga avsked som VD för OpenAI. Teknikexperten uttryckte känslor av att vara ´skadad och arg´ men valde till slut att anta positionen igen. I intervjun delade Sam Altman att när han fick erbjudandet att återta rollen som VD för OpenAI, ´tog det honom ett tag att komma över egot och känslorna´. Slutligen beslutade han att acceptera förslaget som presenterades för honom. ´Uppenbarligen älskade jag verkligen företaget och hade hällt mitt livskraft i detta under de senaste fyra och ett halvt åren på heltid, men verkligen längre än så med det mesta av min tid. Och vi gör så stora framsteg i uppdraget som jag bryr mig så mycket om, uppdraget att skapa säker och fördelaktig AGI´, sa OpenAI:s VD i intervjun. Avlägsnad från OpenAI den 17 november hävdade företagets styrelsemedlemmar att Altman och toppledningen divergerade i hans syn på AI-säkerhet, och hävdade att VD:n inte hade varit ´helt uppriktig´ med styrelsen. När han frågades om skälen bakom hans avsked från OpenAI föregående månad valde Sam Altman att inte avslöja de interna detaljerna i beslutet. Han uttryckte sin öppenhet för den oberoende utredningen om hans uppsägning, ledd av OpenAI:s Bret Taylor.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

AI-verktyg förbättrar produktivitet inom olika områden

AI-verktyg har blivit oumbärliga för att öka produktiviteten inom olika områden tack vare deras snabba utveckling under det senaste året. Skill Leap AI har testat över 1200 olika AI-verktyg och satt ihop en video med en snabbreferenslista över hans topp 50 AI-verktyg för att förbättra ditt liv. AI-verktyg har förenklat skapandet av presentationer, dokument och webbsidor, vilket sparar tid och förbättrar kvaliteten på resultatet. För innehållsskapare och sociala medieentusiaster har AI-drivna videoredigeringsverktyg varit banbrytande. AI har även gjort stora framsteg inom webbutveckling och design, och realtidsöversättningsverktyg har blivit kraftfulla tillgångar inom global kommunikation.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

Illustratör och andra yrkesverksamma ifrågasätter AI:s roll i deras arbete

Baltimore illustratören John de Campos upptäckte att hans originalverk hade använts för att träna en AI chatbot utan hans tillstånd, vilket han tyckte var oacceptabelt. Han är dock nöjd med hur ChatGPT har hjälpt honom att marknadsföra sina brädspel på sociala medier. Ethan Kissel i Michigan har också använt AI för att hjälpa till med sitt arbete att producera TV-reklam. Han har upptäckt att ChatGPT kan leverera dussintals taglines på bara några sekunder. Jeffrey Garcia, en programchef för ett teknikföretag, har experimenterat med AI för att förstå dess potential och brister.

Direktlänk Dela KTOO Public Media fördjupar idag

Artificiell intelligens och dess inverkan på ekonomisk produktivitet, inkomstojämlikhet och industriell koncentration

Artificiell intelligens (AI) har potential att kraftigt påverka ekonomin, men dess framtida inverkan är osäker och beror på beslut som fattas idag. AI kan påverka produktivitetsökning, arbetsmarknaden och industriell koncentration. Det finns två möjliga scenarier för varje område: ett negativt och ett positivt. I det negativa scenariot kan AI leda till låg produktivitetstillväxt, högre inkomstojämlikhet och högre industriell koncentration. I det positiva scenariot kan AI leda till högre produktivitetstillväxt, lägre inkomstojämlikhet och lägre industriell koncentration. Vilket scenario som blir verklighet beror på en mängd faktorer, inklusive teknologiska och politiska beslut som fattas idag.

Direktlänk Dela International Monetary Fund fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT firar ett år, inleder ny era inom EdTech genom generativ AI-teknologi

För ett år sedan, den 30 november 2023, lanserades OpenAI:s ChatGPT, vilket inledde en ny era inom EdTech genom generativ AI-teknologi. Detta representerar en vändpunkt i den digitala världen, liknande Netscape, Facebook, Netflix och iPhone. ChatGPT blev snabbt en miljardindustri för OpenAI, med stort stöd från Microsoft, som investerade över 12 miljarder dollar. Trots ett stort tapp i riskkapitalinvesteringar, har företag med generativ AI i sin pitch lyckats samla in 17,9 miljarder dollar bara under tredje kvartalet 2023. Nvidia blev ett av de mest värdefulla företagen på jorden tack vare AI-hårdvara.

Direktlänk Dela IBL News fördjupar idag

AI-pionjären Yoshua Bengio varnar för hastig AI-utveckling

AI-pionjären Yoshua Bengio, grundare till forskningsinstitutet Mila i Montreal, uttrycker oro för att AI-utvecklingen går för snabbt och riskerar att skapa en ´ny art som kan fatta beslut som skadar eller till och med hotar människor´. Bengio har länge varnat för företag som rör sig för snabbt utan skyddsräcken, ´potentiellt på allmänhetens bekostnad´. Han anser att det är nödvändigt att ha ´regler som följs av alla företag´. Vid en världspremiär AI-toppmöte i Storbritannien i början av november fick Bengio i uppdrag att leda ett team som producerade en första rapport om AI-säkerhet. Målet är att fastställa prioriteringar för att informera framtida arbete med säkerheten för den banbrytande tekniken.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade igår

ChatGPT firar ett år: AI-användning ökar, men oron växer

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan lanseringen och har nu 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Enligt AI-experten Anton Dahbura har ChatGPT bidragit till AI:s genombrottsår. Trots att AI har funnits i årtionden har utvecklingen oftast skett bakom företags, regeringars eller universitets väggar. ChatGPT har däremot gett AI synlighet och bred användbarhet. Tim Gorichanaz, lärare vid Drexel University, menar att ChatGPT:s snabba popularitet visar på kraften i ett bra gränssnitt. Trots optimismen finns det också oro för hur AI kommer att påverka arbetsmarknaden och för företags ansvarsfulla användning av AI.

Direktlänk Dela KOMO News fördjupade igår

OpenAI introducerar ChatGPT Vision Mode

Den 25 september 2023 meddelade OpenAI:s VD Sam Altman att ChatGPT nu har en vision mode tack vare den nya visuella modellen GPT-4V. AI-chatboten kan nu ta emot bildingångar förutom textbaserade prompts. ChatGPT vision mode jämförs redan med Googles Lens-funktion. Medan Google Lens används som en sökmotor för bilder, använder OpenAI ett maskininlärningsmetod - analyserar innehållet i bilden och drar intelligenta slutsatser från den. Funktionen är tillgänglig nu och drivs av den nya modellvarianten GPT-4V. För att använda den nya funktionen behöver du inte plugins. För att använda funktionen på skrivbordet, följ dessa enkla steg: Uppgradera ChatGPT till en betald prenumerationstier. Denna funktion är inte tillgänglig för användare av den fria versionen av ChatGPT. De två betalda planerna är för närvarande ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Vi rekommenderar ChatGPT Plus för de flesta användare. Öppna ChatGPT via webbläsare och börja en ny chatt med GPT-4. Klicka sedan på + -knappen till vänster om ´Skicka ett meddelande´ i ditt promptfönster. Om du inte ser + -knappen har du inte tillgång till funktionen.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT firar ett år med 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan dess lansering. Trots att artificiell intelligens (AI) funnits i någon form i decennier, tog ChatGPT fart och markerade ett ´genombrottsår´ för AI, enligt Anton Dahbura, AI-expert och meddirektör för Johns Hopkins Institute for Assured Autonomy. OpenAI meddelar nu att ChatGPT har 100 miljoner aktiva användare varje vecka. ChatGPT har bidragit till ´synlighet´ och ´bred användbarhet´, säger Dahbura. Tim Gorichanaz, biträdande undervisningsprofessor i informationsteknik vid Drexel University, säger att ChatGPT:s snabba popularitet efter dess lansering den 30 november 2022 visar ´kraften i ett bra gränssnitt´.

Direktlänk Dela WPDE-TV fördjupade igår

Konflikt mellan OpenAI:s VD och styrelse fortsätter att utvecklas

Konflikten mellan OpenAI:s VD Sam Altman och företagets styrelse fortsätter att utvecklas. Enligt en ny rapport ska OpenAI:s gamla styrelse medvetet ha uteslutit Microsoft efter att initialt ha röstat för att avsätta Sam Altman som VD, i tron att företaget skulle stödja dem. Microsofts chefer var chockade över beslutet att avsätta Altman, möjligen för att förhindra att Microsofts VD Satya Nadella skulle varna Altman för vad som var på väg att hända. När OpenAI meddelade Altmans avskedande verkade det som att det hela handlade om debatten kring farorna med AI och tron att Altman inte hade varit öppen med information.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

Windows 10 KB5032278-uppdateringen med Microsoft Copilot-funktionen är nu tillgänglig

Windows 10 KB5032278, med den efterlängtade Microsoft Copilot-funktionen, är äntligen på väg till produktion. Denna uppdatering kan laddas ner via Inställningar > Uppdateringar & Säkerhet > Windows Update. KB5032278 är en valfri uppdatering och laddas inte ner eller installeras om du inte manuellt går till Inställningar och klickar på ´Ladda ner och installera´. Den största förändringen i Windows 10 November 2023 valfria uppdatering är stöd för en tidig förhandsvisning av Microsoft Copilot, som låter dig komma åt ChatGPT och Bing Chat AI utan att öppna din webbläsare. Microsoft ökar också ´Nyheter och intressen´-fönstrets storlek för att rymma fler objekt.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade igår

Microsofts AI-chattbot Copilot allmänt tillgänglig

I början av februari lanserade Microsoft sin generativa AI-baserade chattbot, då känd som Bing Chat, som en offentlig förhandsvisning. Sedan dess har företaget lagt till nya funktioner och förbättringar i chattboten. I november meddelade Microsoft att namnet på Bing Chat, tillsammans med Bing Chat Enterprise, skulle ändras till Copilot, namnet som har getts till Microsofts andra generativa AI-tjänster. Idag meddelade Microsoft på sin officiella Bing-blogg att Copilot har lämnat förhandsvisningsstadiet och nu anses vara allmänt tillgänglig. Med Copilot nu allmänt tillgänglig, kan organisationer och användare känna sig ännu mer säkra på att adoptera den som en del av sina dagliga arbetsflöden. Copilot med kommersiellt dataskydd stöds nu av de universella kommersiella licensvillkoren för onlinetjänster för att anpassa sig till andra Microsofts kommersiella onlinetjänster. Dessa villkor inkluderar Microsofts kundupphovsrättsåtagande (CCC), som gör det möjligt för kunder att dra nytta av Microsofts Copilot-tjänster utan att oroa sig för upphovsrättsanspråk. Copilot är nu tillgänglig med kommersiellt dataskydd utan extra kostnad för personer och företag som prenumererar på företagets Microsoft 365 kommersiella och utbildningsplaner. Microsoft planerar att lägga till stöd för Copilot med kommersiellt dataskydd för de flesta av sina Entra ID-användare någon gång i framtiden.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade igår

Microsoft utökar AI-funktioner i Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central kommer att utöka sin samling av Copilot-funktioner, med funktioner för användarfrågor och svar, textgenerering och bankavstämning, tillsammans med mer traditionella prediktiva analysverktyg. I ett nytt blogginlägg förklarade Microsofts vice VD Mike Morton hur företaget kategoriserar dessa uppdateringar till Business Central och hänvisade till företagsdokumentation som ger mer vägledning om tillgänglighet både i tid och geografi. Microsoft började redogöra för sina bredare AI-planer för Business Central tidigare i höst. Vid Directions EMEA 2023 berättade Microsoft-tjänstemän för partners om många av de funktioner som granskades i denna veckas tillkännagivande, inklusive den släppta versionen av AI-genererade produktbeskrivningar, expansion till sju fler språk och bankavstämning.

Direktlänk Dela MSDynamicsWorld fördjupade igår

Amazon Web Services presenterar nya AI-verktyg och tjänster på AWS re:Invent

Amazon Web Services (AWS) höll sitt årliga evenemang AWS re:Invent i Las Vegas mellan den 27 november och 1 december. Under evenemanget presenterade AWS en rad nyheter och verktyg för att behålla sin ledande position på marknaden för molntjänster. Bland de mest framstående nyheterna finns Amazon Neptune Analytics, ett verktyg för att analysera data, AWS Clean Rooms ML, en tjänst för att skapa AI-modeller utan att dela känslig data, och Amazon SageMaker HyperPod, en tjänst för att träna och finjustera stora språkmodeller. Amazon presenterade även sin nya AI-drivna chatbot, Amazon Q, och nya chips för AI-modellträning och inferens. Amazon One, en biometrisk identifieringstjänst baserad på handflatsavläsning, kommer nu att utökas för att inkludera säkerhetsfunktioner.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade igår

Microsoft-anknutna kallar OpenAI:s VD-skandal för ´Turkey-Shoot Clusterfuck´

Microsofts anställda har utvecklat ett vulgärt smeknamn för den nyligen inträffade skandalen på OpenAI, där VD Sam Altman oväntat fick sparken. Händelsen, som refereras till som ´Turkey-Shoot Clusterfuck´, kom som en överraskning för Microsoft, som har ett flera miljarder dollar stort partnerskap med OpenAI. Microsofts VD Satya Nadella var förbluffad när han fick veta att Altman skulle sparkas. Trots pressning vägrade OpenAI:s styrelse att ge en tydlig förklaring till varför Altman fick sparken. Microsoft har valt att stödja den sparkade VD:n genom att erbjuda att återuppbygga hans del av företaget inom Microsoft.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade igår

Första året för OpenAI:s ChatGPT och AI:s inverkan på jobbmarknaden och affärsvärlden

Torsdagen den 30 november firade OpenAI:s ChatGPT sin första födelsedag. Trots vissa begränsningar har OpenAI:s ChatGPT-mobilapp laddats ner 110 miljoner gånger på bara sex månader. Google´s DeepMind-team har utvecklat en AI-modell för att identifiera nya industriella material som har hittat mer än 2 miljoner hypotetiska materialdesigner, vilket motsvarar nästan 800 års kunskap. En ny rapport publicerad tisdagen den 28 november av Europeiska centralbanken (ECB) säger att den snabba omfamningen av AI hittills har skapat jobb snarare än att eliminera dem. Amazon har avslöjat en rad AI-centrerade tillkännagivanden på Amazon Web Services (AWS) re:Invent-evenemanget denna vecka i Las Vegas, inklusive Amazon Q, en ny generativ AI företagschattbot. AI påverkar snabbt inte bara affärslandskapet utan också det kulturella lexikonet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade igår

AI-verktyg som ChatGPT ökar produktiviteten på arbetsplatsen

ChatGPT har blivit populärt sedan lanseringen för ett år sedan, med uppskattade 1,7 miljarder användare. Studenter var tidiga användare och använde verktyget för att spara tid eller fuska i skrivuppgifter. En studie från Harvard Business School visade att anställda på Boston Consulting Group (BCG) som använde OpenAI:s GPT-4 för konsultuppgifter var betydligt mer produktiva än de utan tillgång till verktyget. AI-assisterade konsulter slutförde uppgifter 25% snabbare, utförde 12% fler uppgifter och producerade arbete som bedömdes vara 40% högre i kvalitet. AI kan agera som en slags gratis, prestanda-förbättrande drog för många arbetare i vitkragsjobb, oavsett hur skickliga de är. Och effekten kommer att vara särskilt märkbar om ingen annan i företaget använder AI på detta sätt. AI kan förenkla och sammanfatta böcker, artiklar och hela forskningsområden. Det kan ge ganska bra, mänsklika svar på ett sätt som kan hjälpa dig att snabbt formulera e-post, dokument eller feedback. Så att inte använda AI för dessa uppgifter kan innebära att dina AI-boostade kollegor plötsligt blir snabbare - och mer värdefulla. Utvecklare säger att de är 55% snabbare med AI-kodningsverktyg. GitHub:s AI Copilot har visat sig betydligt öka prestandan för kodare. En analys 2022 av det Microsoft-ägda företaget sa att utvecklare som använder dess AI Copilot-verktyg för att hjälpa till med deras kodning var 55% snabbare än de utan. Nu har Microsoft köpt GPT-4-drivna Copilot till Office360, vilket gör att arbetare kan koppla AI till e-post, Teams-chattar och möten. Verktyget kan hantera mycket av det tråkiga arbetet, till exempel att skriva e-post och dokument eller sammanfatta långa möten och Teams-trådar, med förvånansvärt lite uppmaning. Google:s Duet kan göra mycket av samma arbete för arbetsplatser som körs på ett annat system. Zoom och Salesforce har också kastat in sin hatt i ringen med liknande AI-produktivitetsprodukter. Tillgängligheten och utbudet av nya AI-drivna verktyg som träffar marknaden innebär att det nu troligen finns ett sätt för alla att använda det. Matt Calkins, grundare och VD för företagsprogramvaruföretaget Appian, berättade för Business Insider att han såg AI:s största inverkan vara produktivitet. ´Kundtjänsten kommer att bli bättre, effektiviteten i vårt arbete kommer att bli bättre, noggrannheten, kunskapen om våra företagsdata, när den är tillgänglig vid beslutsfattande eller åtgärd, kommer att bli bättre,´ sa han. ´Jag tror att det är vad vi borde lita på AI för att göra. Det kommer inte att skriva Shakespeare rätt men det kommer att göra ditt företag mycket mer produktivt. Så det är vad vi borde fokusera på.´ AI på jobbet behöver fortfarande försiktig hantering. Tekniken har en tendens att hallucinera eller hitta på fakta, vilket redan har ställt arbetare i problem. Vissa företag har också specifika regler för AI-verktyg på grund av rädsla för upphovsrätt eller datasäkerhet. Om du ska använda ChatGPT för att skriva dokument, ge det inte företagshemlig information, och faktakontrollera allt det säger. Det är vanligtvis bättre att behandla tekniken som en nybörjare och dubbelkolla allt viktigt eller potentiellt karriärslutande. En långsiktig oro är också vad framtiden ser ut. Alla som arbetar med AI-hastighetsdrift kan innebära att det finns mindre arbete att göra, särskilt i administrativa roller. Frilansare säger att de redan förlorar jobb till ChatGPT-liknande verktyg. Om detta år har visat något är det att AI inte kommer någonstans. Arbetare som vill hålla sig på topp kan bara behöva hitta ett sätt att arbeta med det.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade igår

HPE:s AI-molntjänst GreenLake för storskaliga språkmodeller snart tillgänglig

HPE:s VD och president Antonio Neri meddelar att företagets AI-molntjänst, GreenLake för storskaliga språkmodeller, snart kommer att vara tillgänglig för försäljning i Nordamerika. Molntjänsten utvecklas i samarbete med det tyska AI-startupföretaget Aleph Alpha, som HPE nyligen investerade i. GreenLake ger kunder möjlighet att justera sina AI-modeller i ett virtuellt privat moln, vilket skiljer sig från Microsofts AI-strategi. Neri betonar att det är viktigt att HPE:s partners utvecklar tjänstekapaciteter för att hjälpa kunder att implementera AI-lösningar.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade igår

AI-utvecklingens risker och oron kring OpenAI

Trots bristande kunskap om artificiell intelligens (AI) finns en förståelse för att de som bygger kraftfulla AI-system inte vet vilka resultaten kommer att bli. Det kan vara ett fantastiskt nytt verktyg för att förbättra livet, eller en okontrollerbar leviathan som kan förstöra mänskligheten. Nyligen uppstod det tumult på OpenAI, skapat för att balansera vinstsökande med oro för mänsklig överlevnad, när styrelsen sparkade VD Sam Altman efter ett oklart kommunikationsfel. Microsoft, som äger 49% av den vinstdrivande sidan av OpenAI, erbjöd honom ett jobb och mer än 90% av OpenAIs anställda hotade att följa honom. Altman återinsattes och saker och ting är tillbaka där de var, men frågan kvarstår om vi kan lita på att OpenAI, Microsoft eller någon annan aktör inom AI-utveckling tar de giltiga orosmomenten på allvar.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade igår

Microsoft lanserar Copilot, tidigare Bing Chat, för allmän användning

Microsoft har tillkännagivit allmän tillgänglighet för Microsoft Copilot, tidigare känd som Bing Chat och Bing Chat Enterprise. Omnamnet tillkännagavs vid Ignite-konferensen förra veckan. Microsoft Copilot kan nås gratis på copilot.microsoft.com för allmänna konsumenter. För företagskunder är Microsoft Copilot nu tillgängligt som en del av utvalda Microsoft 365-licenser. Microsoft kommer också att tillåta företag att köpa Copilot som en fristående tjänst, prissatt till $5 per användare per månad. Microsoft Copilot kommer i framtiden att utöka tillgängligheten till alla Entra ID-användare.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade igår

Maskininlärning kan verka överväldigande, men med rätt resurser kan det vara mycket mer hanterbart. GitHub, den populära plattformen för kodvärd, hem för många värdefulla repositorier som kan gynna lärande och utövare på alla nivåer. Denna artikel granskar 10 viktiga GitHub-repositorier som erbjuder en rad resurser, från nybörjarvänliga handledningar till avancerade verktyg för maskininlärning. Bland dessa finns ML-For-Beginners, ML-YouTube-Courses, Mathematics For Machine Learning, MIT Deep Learning Book, Machine Learning ZoomCamp, Machine Learning Tutorials, Awesome Machine Learning, VIP Cheat Sheets for Stanford´s CS 229 Machine Learning, Machine learning Interview och Awesome Production Machine Learning.

KDnuggets fördjupade igår

Artificiell generell intelligens: Framtiden för AI?

Termen artificiell generell intelligens (AGI) beskriver system som kan lära sig att utföra alla intellektuella uppgifter som människor kan utföra, och utföra dem bättre. AGI är en avancerad form av AI, där AI-system inkluderar ´smal AI´ som bara gör en specifik sak, medan AGI-system är generalister som kan lära sig att utföra en mängd olika uppgifter på en kognitiv nivå lika med eller större än en människa. Det finns mycket debatt inom AI-kretsar om AGI-system är inneboende farliga. Vissa forskare tror att AGI-system är inneboende farliga eftersom deras generaliserade kunskap och kognitiva färdigheter kommer att tillåta dem att uppfinna sina egna planer och mål. Andra forskare tror att att nå AGI kommer att vara en gradvis, iterativ process där det kommer att finnas tid att bygga in genomtänkta säkerhetsstaket vid varje steg.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade igår

Microsoft tar plats i OpenAIs styrelse efter tumult

November har blivit synonymt med chockerande nyheter från OpenAI. Förra året lanserades ChatGPT och i år sparkades och återanställdes VD Sam Altman. Nu har Microsoft säkrat en (icke-röstberättigad) plats i OpenAIs styrelse. Altman återvände till OpenAI efter mindre än fem dagar och denna tumultartade period har gett resten av AI-industrin en skjuts. Den har öppnat dörrar för mindre startups med alternativ till ChatGPT att visa upp sina talanger och teknologier. Det har också belyst riskerna med att förlita sig på en enda AI-leverantör. Dessutom har det gett andra AI-spelare, som Anthropic, en trovärdighetsökning.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade igår

Nuance visar upp AI-drivna funktioner för radiologi på RSNA-mötet

Vid den årliga Radiological Society of North America-mötet visade Nuance upp framtida arbetsflödesintegrerade generativa AI-funktioner för sin röstaktiverade rapporteringsplattform, PowerScribe. Funktionerna har potential att ytterligare automatisera komplexa arbetsflöden och tråkiga uppgifter, lyfta fram nyckeldetaljer från text och pixlar och identifiera saknad information. Mass General Brigham och Quantum Radiology har testat de utökade funktionerna i Nuances generativa AI-radiologi copilot, PowerScribe Smart Impression. Nuance rapporterar att användarna upplever förbättrad tolkningshastighet med tekniken. PowerScribe är en allmänt använd rapporteringslösning och Nuance började införliva AI i diagnostik och beslutsstöd 2018. 2021 förvärvades Nuance av Microsoft för nästan 20 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Healthcare IT News fördjupade igår

Varning för försäljare som utger sig för att vara experter på Microsoft 365 Copilot

På Microsoft Ignite 2023 konferensen fokuserade Microsoft på att integrera Copilot i alla aspekter av sin affärsmodell. Företagskunder har använt Copilot i nästan en månad nu. Loryan Strant påpekade att på grund av att ett företag behöver minst 300 licenser som kostar cirka $109K för Copilot, är det troligen inte många företag som använder det ännu. Var försiktig med IT-konsulter eller teknikföretag som utlovar Copilot-expertis utan att granska deras faktiska erfarenhet av produkten. Med Microsofts senaste push att integrera Copilot i allt, speciellt i Microsoft 365, kommer det att bli en guldgruva på AI-integration och teknikföretag som erbjuder ´expertis´ till stora företag för att hjälpa till med Copilot-onboarding.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade igår

Avatar-effekten - Artificiell intelligens och försäkringsarbetsstyrkan

James Camerons film Avatar kan tjäna som en modell för att förstå potentialen hos generativ AI (artificiell intelligens) i arbetslivet. Generativ AI blev allmänt känt i slutet av 2022 med lanseringen av den populära onlineplattformen ChatGPT, som lockade 100 miljoner människor inom de första två månaderna. Detta ledde till att konkurrenter, som Alphabet, företagsmodern till Google, skyndade att lansera sitt alternativ Bard. Det återstår att se hur generativ AI kommer att påverka försäkringsbranschen och andra industrier. Enligt Sasha Korol, forsknings- och innovationschef på programvaruföretaget Duck Creek, kan generativ AI hjälpa företag att hantera kunskapsöverföring och talangkriser.

Direktlänk Dela Insurance Business Magazine fördjupade igår

EU-lagstiftare kan inte komma överens om reglering av AI-system

Teknikledare deltar i ett möte om generativ AI (Artificiell Intelligens) i San Francisco, som försöker positionera sig som ´AI-huvudstaden i världen´. EU-lagstiftare kan inte komma överens om hur system som ChatGPT ska regleras, vilket hotar banbrytande lagstiftning som syftar till att hålla AI i schack. Förhandlare möts på fredag för avgörande diskussioner inför slutliga samtal planerade till den 6 december. ´Foundation models´ eller generativ AI har blivit det största hindret i samtalen om EU:s föreslagna AI-akt. Om de inte kan komma överens riskerar akten att skrotas på grund av tidsbrist före de europeiska parlamentsvalen nästa år. Största utmaningen för att få till ett avtal har kommit från Frankrike, Tyskland och Italien, som föredrar att tillverkare av generativ AI-modeller självreglerar istället för att ha hårda regler. Andra pågående problem i samtalen inkluderar definition av AI, bedömning av grundläggande rättigheters inverkan, undantag för brottsbekämpning och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade igår

AI-startupen OpenAI firar ett år med sin stora språkmodell ChatGPT. Trots att modellen använde en mindre kraftfull version (3.5) än den nyss släppta GPT-4, har den förvånat alla med sina detaljerade svar på nästan alla möjliga frågor. På kort tid blev 100 miljoner människor regelbundna användare. OpenAI:s ledare förstod inte fullt ut vilken inverkan deras skapelse skulle ha. Microsofts 1 miljard dollar satsning på OpenAI 2019 visade sig vara ett mästardrag, vilket utlöste ett AI vapenkapplöpning. ChatGPT förändrade teknikvärlden och ledde till att AI-reglering blev en topprioritet för kongressen och Vita huset.

Wired fördjupade igår

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade igår

Amazon positionerar sig för att dra nytta av AI-trenden

Artificiell intelligens (AI) är en av de största trenderna i denna generation och kommer att infiltrera nästan varje aspekt av vårt dagliga liv, vilket påverkar företag, samhällen och individer. Amazon är väl positionerat för att dra nytta av AI. Företaget använder redan AI i sin e-handel, till exempel för att förbättra lagereffektivitet, prognostisera efterfrågan för lagerhantering och logistikplanering. Dessutom har Amazons molnberäkningstjänst, Amazon Web Services (AWS), redan gagnat av AI-användning och är redo att dra nytta av AI-teknikens framsteg för att lansera nya AI-drivna tjänster. Amazon har enorma resurser för att investera i AI, med $64 miljarder i kontanter, likvida medel och omsättbara värdepapper under tredje kvartalet 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade igår

OpenAIs Q*: Ett teknologiskt genombrott eller överdriven hype?

OpenAI sägs ha gjort ett teknologiskt genombrott med Q*, som kan utföra matematik på grundskolenivå och integrera detta i sin responsval. Q* är en AI som baseras på Q-lärande och A* sökning och utvecklas av ett team ledda av OpenAIs chefsforskare, Ilya Sutskever. Det är tänkt att förbättra ChatGPT genom att tillämpa något som liknar resonemang eller matematisk logik för att få bättre resultat. Q* kan också vara bättre på att hantera abstrakta koncept och borde kunna komma med originalidéer. Men det är osannolikt att Q* kommer att förändra allting överallt på en gång, eller att AI-tekniken plötsligt kommer att accelerera igen genom något genombrott från OpenAI.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade igår

Microsoft 365 Copilot är ett AI-verktyg som kan förbättra produktivitet och arbetsprestanda i team. Verktyget har visat sig öka produktiviteten för 70% av användarna och förbättra arbetskvaliteten för 68%. Verktyget kräver dock rätt implementering, konfiguration och strategi för användning. Copilot för Microsoft 365 tillför generativa AI-funktioner till Microsoft 365-appar som Word, Outlook och Teams. Det är tillgängligt som ett tillägg till befintliga Microsoft 365-licenser för $30 per användare per månad. För att använda Microsoft 365 Copilot krävs en tilläggslicens och en tillhörande Microsoft 365-licens.

UC Today fördjupade igår

Microsoft Dynamics 365 Business Central förändrar små och medelstora företags verksamhet med AI

Microsoft Dynamics 365 Business Central, en ledande aktör inom AI-innovationer, har förändrat sättet små och medelstora företag opererar. Med över 30 000 företag som drar nytta av dess AI-drivna funktioner har Dynamics 365 Business Central blivit en innovativ plattform på marknaden för företagsledning. En nyckelfunktion i Dynamics 365 Business Central är Microsoft Copilot, ett nästa generations AI-verktyg som betydligt förbättrar arbetsplatsens effektivitet. Copilot är utformat för att automatisera triviala uppgifter, vilket frigör värdefull tid för viktigt arbete. Det främjar också kreativitet genom att tillhandahålla AI-genererade marknadsföringstextförslag, vilket kan hjälpa produktchefer att spara tid och öka försäljningen.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade igår

Öppen källkod mot proprietära AI-modeller: En jämförelse mellan Orca-2-13B och GPT-4 Turbo

I den ständigt utvecklande världen av artificiell intelligens (AI) diskuteras ofta två huvudansatser: öppen källkods-AI och proprietär AI. En nyligen genomförd experiment som jämförde en öppen källkods-AI-modell kallad Orca-2-13B med en proprietär modell känd som GPT-4 Turbo har väckt en livlig debatt. Orca-2-13B, en öppen källkods-AI-modell, är ett lysande exempel på transparens, samarbete och innovation. Å andra sidan fokuserar proprietär AI, som GPT-4 Turbo, på säkerhet, investering och ansvar. Diskussionen kring Orca-2-13B och GPT-4 Turbo har belyst styrkor och svagheter hos båda metoderna.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade igår

Amazon introducerar nya AI-verktyg för AWS, OpenAI-situationen lugnar ner sig

Amazon har introducerat nya AI-verktyg för AWS, inklusive en ny AI-chattbot kallad Q. Chattboten är utformad för att förbättra AWS-upplevelsen för kunder genom att svara på frågor om olika AWS-verktyg och funktioner. Den kan också generera eller sammanfatta innehåll. Dessutom har situationen kring OpenAI lugnat ner sig, med Elon Musk och Microsofts Brad Smith som uttrycker brist på oro över situationen. Eric Schmidt har uttryckt behovet av bättre AI-riktlinjer inom industrin. Dessutom förbereder Californias dataskyddsmyndighet sina egna riktlinjer för hur människors data kan användas för automatiserade beslutsprocesser, dvs. AI. En ny AI-startup, Cradle, hoppas att leda denna förändring med en ny AI-drivna plattform som kan låta en AI-modell programmera proteiner för användning inom medicinska industrier som läkemedelsutveckling.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade igår

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot till Windows 10 trots pågående problem

Microsofts AI-assistent Copilot, som ursprungligen var tänkt att vara exklusiv för Windows 11, har nu introducerats till Windows 10. Trots att funktionen är ny och ständigt testas, vilket ibland leder till problem, förklarar Microsoft varför användare kan dra nytta av den. Företaget experimenterar mycket med Copilots knapplacering och testar att placera den i hörnet av skärmen där alternativet ´Visa skrivbord´ finns. Microsoft bekräftade tidigare att Copilot kan stöka till skrivbordsikoner på Windows 11 på multi-monitoruppsättningar, vilket är anledningen till att funktionen blockerades på sådana system. Nu har denna olösta bugg även infunnit sig på Windows 10 med den senaste uppdateringen (KB5032278).

Direktlänk Dela Neowin fördjupade igår

Ny europeisk lagstiftning om AI kan cementera dominansen för stora amerikanska teknikföretag

Ny europeisk lagstiftning om artificiell intelligens (AI) kan hjälpa till att cementera dominansen för stora amerikanska teknikföretag. Europeiska unionen söker konsensus om att reglera AI, vilket för en gångs skull kan vara goda nyheter för stora amerikanska teknikföretag. Ett utkast till EU:s föreslagna AI-lag har cirkulerat sedan 2021. Om lagen förblir i sitt nuvarande skick, bör teknikinvesterare uppmuntras, med Microsoft, Alphabets Google och Amazon.com som de stora vinnarna. Lagstiftningen kommer inte att stoppa AI-utvecklingen, men den inför en regleringsbörda som i slutändan kan cementera deras dominans.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade igår

Google´s DeepMind lyckas få AI-chattboten ChatGPT att avslöja sin träningsdata

För ett år sedan släppte OpenAI ChatGPT som en ´lågmäld forskningsförhandsgranskning´ i ett försök att utmanövrera rivalen Anthropic. Nu har Google´s DeepMind lyckats få AI-chattboten att avslöja sin träningsdata. Detta skedde genom en attackuppmaning som bad en produktionsmodell att upprepa specifika ord för evigt. Det specifika ordet var ´poem´ och det räckte för att få ChatGPT att ´sjunga´. Forskare säger att stora mängder privat identifierbar information från OpenAI:s stora språkmodeller blev tillgängliga genom denna unika uppmaningskonstruktion. De visade också att på en offentlig version av ChatGPT blev stora textpassager skrapade från internet tillgängliga. Forskarna noterade att de hade informerat OpenAI om sårbarheten den 30 augusti och att utvecklaren av LLM hade utfärdat en patch. Forskarna, från Google DeepMind, University of Washington, Cornell, Carnegie Mellon University, University of California Berkeley och ETH Zurich, skrev i en publicerad artikel.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade igår

Jämförelse mellan AI-assistenter: Google Duet AI och Microsoft Copilot

Artificiell intelligens (AI) förändrar hur vi arbetar, kommunicerar och skapar. AI-assistenter blir allt kraftfullare och kan hjälpa oss med olika uppgifter. I det här inlägget jämförs två framstående AI-assistenter: Google Duet AI och Microsoft Copilot. Båda är generativa AI-drivna assistenter som kan hjälpa till med olika produktivitetsuppgifter. De har vissa likheter och skillnader i funktioner, prissättning och kompatibilitet. Beroende på dina preferenser, behov och mål kan du välja den som passar dig bäst.

Direktlänk Dela Medium fördjupade i förrgår

Igår markerade ettårsdagen sedan OpenAI lanserade ChatGPT, vilket har varit ett omvälvande år då otaliga företag och användare upplevt fördelar och risker med generativ AI. ChatGPT har förändrat marknadsföring, teknik, media, kultur och samhället på otaliga sätt, bland annat genom att ge nytt liv åt sökvärlden, stimulera kreativiteten och möjliggöra nya produktplaner. Samtidigt har det framkallat nya bekymmer relaterade till immateriell egendom, desinformation, diskriminering och datasekretess. OpenAI firade ChatGPT:s årsdag genom att publicera en kort video som framhäver några av de sätt som människor har använt plattformen för både arbete och vardagligt liv.

Digiday Media fördjupade i förrgår

AWS presenterar AI-drivna chips och chatbot på re:Invent 2023

Amazon Web Services (AWS) presenterade sina senaste AI-drivna chips, Trainium2 och Graviton4, samt en chatbot för företag vid sin årliga konferens re:Invent 2023. AWS-chefen Adam Selipsky betonade företagets beredskap att försvara sin ledande position på molnmarknaden genom att aktivt implementera AI-verktyg och tjänster. Trainium2 och Graviton4 är anpassade chips för att skapa, iterera och distribuera AI-modeller, och syftar till att minska beroendet av GPUs. AWS presenterade även Amazon Q, en chatbot utformad för att hjälpa anställda med sina dagliga uppgifter.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år trots ledarskapsförändringar på OpenAI

ChatGPT, den populära chattbotten, firar ett år sedan den blev viral. Under året har den utlöst en investeringsboom och nu har den även fått röstfunktion. Användare kan nu tala med den och be den skapa anpassade GPTs som kan säljas på GPT-butiken. Trots att OpenAI:s styrelse oväntat avskedade VD:n Sam Altman och två tillfälliga VD:ar, Mira Mulati och Emmett Shear, har mer än 700 av de 770 anställda hotat att sluta och gå med i Microsoft med Altman. Bret Taylor och Larry Summers ersatte de två kvinnorna i styrelsen och återinsatte Altman. Microsoft gick sedan med i styrelsen igen, och Thrive Capitals bud på 86 miljarder dollar för anställdas aktier är nu tillbaka på bordet. ChatGPT har 100 miljoner veckovisa användare och två miljoner utvecklare använder dess verktyg, inklusive 92% av Fortune 500, enligt företaget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

OpenAI:s chatbot, ChatGPT, förändrar allmänhetens syn på artificiell intelligens

AI-forskaren Sasha Luccioni menar att allmänhetens medvetenhet och förståelse för artificiell intelligens (AI) har förändrats drastiskt sedan introduktionen av OpenAI:s chatbot, ChatGPT, för ett år sedan. Tidigare användes AI mestadels i bakgrunden, men med ChatGPT blev AI själva produkten. ChatGPT används nu av 100 miljoner människor varje vecka och används för att skriva låttexter, sammanfatta dokument, skriva tal och mycket mer. Dock har introduktionen av denna teknologi också medfört ökad oro för AI:s potentiella faror, inklusive spridning av felinformation, förstärkning av fördomar och hot mot jobb.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade i förrgår

OpenAI:s ChatGPT påverkar tekniksektorn och utlöser upphovsrättsliga stämningar

OpenAI:s virala chattbot, ChatGPT, lanserades den 30 november 2022 och har sedan dess påverkat tekniksektorn kraftigt. Dess mänskliga respons har lett till miljontals användarprompts och utlöst allvarliga diskussioner om AI:s roll i samhället. ChatGPT blev den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter sin debut. Den har konkurrenter som Bard, Anthropics Claude, Character.AI och Microsofts CoPilot. Företag som Microsoft och Alphabet har investerat miljarder för att förbättra sina molnbaserade datorkapaciteter. Chiptillverkaren Nvidia har blivit den första och enda chiptillverkaren att nå en värdering på 1 biljon dollar. OpenAI och dess backare Microsoft har stämts för upphovsrättsintrång av författare som John Grisham, George R.R. Martin och Jonathan Franzen.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade i förrgår

ChatGPT firar sitt första år: Påverkar AI-världen och stöter på kontroverser

ChatGPT, OpenAI:s virala chattbot, firade sitt första år den 30 november 2023. Trots att det är ett datorprogram utan känslor eller medvetande, har dess mänsklika svar påverkat världen sedan dess lansering. ChatGPT har blivit den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter lanseringen, vilket ledde till lanseringen av konkurrerande chattbotar från Microsoft, Alphabet och flera uppstartsföretag. ChatGPT dominerar trots konkurrensen, med 140 miljoner användare i oktober 2023. OpenAI och dess backare Microsoft har stämts av grupper av upphovsrättsinnehavare, inklusive författarna John Grisham, George R.R. Martin och Jonathan Franzen, över påstådd missbruk av deras verk för att träna AI-system.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år: Från underhållning till betydande verktyg

Under sitt första år har OpenAI:s ChatGPT utvecklats från ett underhållande AI till ett viktigt verktyg inom marknadsföring och kundupplevelse. Det har dock inte varit utan utmaningar, inklusive en större dataintrång och tillfällig inaktivering av en viktig webbläsar-plugin. Ledarskapsomvälvningar på OpenAI har också belyst komplexiteten i att hantera framstående AI-utvecklingar. Trots detta har ChatGPT blivit integrerat i dagliga marknadsföringskampanjer och innehållsskapande, och har även ersatt mänskliga arbetare på arbetsplatsen i vissa företag.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade i förrgår

Microsofts forskning visar att allmän AI kan prestera bättre än specialist-AI

Microsoft har publicerat en forskningsstudie som visar hur avancerade uppmaningstekniker kan få en allmän AI som GPT-4 att prestera lika bra eller bättre än en specialist-AI som är utbildad för ett specifikt ämne. Forskarna upptäckte att de kunde få GPT-4 att prestera bättre än Googles speciellt utbildade Med-PaLM 2-modell. Resultaten bekräftar insikter som avancerade användare av generativ AI har upptäckt och använder för att generera fantastiska bilder eller textutmatningar. Peter Hatherley, grundare av Authored Intelligence webbapp-sviter, berömde användningen av Chain of Thought-omställning.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade i förrgår

Microsoft tar observatörsposition på OpenAI:s styrelse

Microsoft kommer att ta en observatörsposition på OpenAI:s styrelse, enligt företagets VD, Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan delta i OpenAI:s styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men kommer inte att ha rösträtt i frågor som att välja eller välja direktörer. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. Microsoft har åtagit sig att investera över 10 miljarder dollar i OpenAI och äger 49% av företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade i förrgår

OpenAI:s budgivningsrunda, som skulle tillåta anställda att sälja aktier i start-up-företaget till externa investerare, fortsätter som planerat trots tumult i ledningen och förändringar i styrelsen. Budgivningen värderar OpenAI till samma nivåer som tidigare rapporterats i oktober, runt 86 miljarder dollar, och leds av Josh Kushners Thrive Capital. Sam Altmans tillfälliga avstängning tidigare i november hotade värderingen, men hans återkomst banade väg för budgivningen. Budgivningen förlängdes till den 5 januari.

Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

Microsoft Ignite 2023: Fokus på generativ AI och nya Copilots

Microsofts årliga utvecklarkonferens Ignite 2023 fokuserade starkt på generativ AI, med över hälften av de nästan 600 sessionerna innehållande artificiell intelligens i någon form. Nyheter inkluderade nya AI-funktioner för att hantera stora språkmodeller i Azure, tillägg till dess Copilot-serie av generativa AI-assistenter, ny hårdvara och ett nytt verktyg för att hjälpa utvecklare att distribuera små språkmodeller. Bing Chat Enterprise kommer att byta namn till Copilot, men produkten kommer att leva vidare med nya funktioner. Andra nyheter inkluderar flera nya Copilots för olika ändamål, nya funktioner tillkommer till Copilot för Microsoft 365, och introduktionen av Copilot Studio för att skapa och anpassa fler copilots. Dessutom kommer Microsoft att erbjuda nya utbildningar i generativ AI och förenklar processen för att arbeta med generativ AI på Azure. Microsoft uppdaterar också sin Azure-infrastruktur med nya chips anpassade för AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade i förrgår

Microsoft byter ut ´Visa skrivbord´-knappen mot Copilot-ikonen i senaste Windows 11-förhandsgranskningen

Den senaste förhandsversionen av Windows 11 från Dev Channel innehåller en intressant ändring som kan störa de som är vana vid att använda det nedre högra hörnet av skärmen för att minimera alla appar eller visa skrivbordet. Microsoft testar att placera Copilot-ikonen bredvid meddelandecentralknappen och därmed ta bort ´Visa skrivbord´-knappen till förmån för sin nya AI-drivna assistent. Microsoft säger att logiken bakom ändringen är att placera Copilot-ikonen på en tydligare och mer intuitiv plats, precis där operativsystemet visar Copilot-rutan. Som ett resultat är ´Visa skrivbord´-knappen nu avstängd som standard.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade i förrgår

Amazon introducerar nya AI-verktyg och AI-startup hoppas förbättra avfallshantering

Amazon har tillkännagivit nya AI-verktyg för AWS, inklusive en ny AI-chatbot kallad Q. Q är designad för att förbättra AWS-upplevelsen för kunder genom att svara på frågor om olika AWS-verktyg och funktioner och generera eller sammanfatta innehåll. En ny AI-startup hoppas att förbättra avfallshantering för företag genom att samla in realtidsdata om avfallssammansättningar. Dessutom förbereder Kaliforniens Privacy Protection Agency egna skyddsräcken för hur människors data kan användas för automatiserad beslutsfattningsteknik, dvs AI.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år, övergår till ChatGPT-4 och får miljarder besök

30 november markerar ettårsdagen för ChatGPT, en populär AI-chattbot utvecklad av OpenAI. Sedan lanseringen har ChatGPT uppnått över 1,7 miljarder besök världen över. Användare har utnyttjat boten för olika uppgifter, från att skriva e-post till att skapa sexsiffriga företag. OpenAI har nu lanserat ChatGPT Plus, en uppgraderad version som kan ´se, höra och tala´, vilket möjliggör röstkonversationer och bildbehandling. OpenAI har också genomgått förändringar, inklusive en ledarskapsomskakning där tidigare VD Sam Altman avsattes och sedan återanställdes. Dessutom kommer Microsoft, som tidigare investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, att ha en icke-röstberättigad plats i styrelsen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

AI-innovationer och forskning inom hälso- och sjukvården: En månatlig översikt

AI-chatboten ChatGPT har haft stor inverkan på hälso- och sjukvården sedan den blev ett år gammal. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har börjat utveckla nästa generations AI-modell, GPT-5, tillsammans med Microsoft. Samtidigt har vetenskapen uppdaterat sin AI-redaktionspolicy för att tillåta vissa undantag för användning av AI-genererade bilder och videor i manuskript. En studie har visat att generativa AI-modeller kan skriva mycket övertygande kliniska anteckningar som är svåra att skilja från läkarskrivna anteckningar. Trots detta rapporterade endast 13% av medicinska gruppledare att AI var deras främsta tekniska prioritet.

Direktlänk Dela MedPage Today fördjupade i förrgår

Generative AI förvandlar hur företag drivs

År 2023 har varit betydelsefullt för Generative AI (GenAI), med företag som Microsoft, Google och flera startups som kämpar om företagsanvändare för sina GenAI-tjänster. GenAI har haft stor inverkan på det globala företagsmarknaden och används för att öka produktiviteten och resultaten inom kundservice, mjukvaruutveckling, försäljning och marknadsföring samt forskning och utveckling. Enligt McKinsey Global Institute kan dessa ansträngningar lägga till så mycket som $2,6 till $4,4 biljoner årligen till den globala ekonomin. GenAI kommer sannolikt att integreras i RPA-arbetsflöden för att automatisera kodgenerering, föreslå kodkompletteringar och till och med peka ut fel för mänskliga tillsynsmän.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

Forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden ger information om branschen. Studien överväger marknadens nuvarande scenario och dess marknadsdynamik för 2023-2030. Rapporten utvärderar marknadens storlek och studerar strategimönster som antagits av framstående internationella spelare. Faktorer som förväntas påverka denna globala marknad är den ökande sysselsättningsgraden bland investeringar i framväxande ekonomier. Rapporten erbjuder en omfattande analys och prognos för ´Artificiell intelligens i rymden´ med fokus på både regionala och globala perspektiv.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade i förrgår

Amazon Web Services introducerar Amazon Q, en AI-assistent för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) presenterade Amazon Q på AWS re:Invent-konferensen. Amazon Q är en sofistikerad AI-assistent utformad för att navigera genom företagsdata och effektivisera olika kontorsuppgifter. Dr. Swami Sivasubramanian, vice VD för Data och Artificiell Intelligens på AWS, tror att Amazon Q kommer att ´omforma hur människor gör allt´, vilket säkerställer snabbare beslutsfattande och problemlösning. Amazon Q är utformad för att effektivisera arbetsbelastningen för företagspersonal, genom att hantera rutinaktiviteter som att destillera nyckelpunkter från strategimaterial, hantera interna hjälpbegäranden och klargöra organisationsriktlinjer.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

AI-verktyg hjälper till att demokratisera jordbruket i Argentina

Nya AI-drivna verktyg hjälper till att demokratisera jordbruket i Argentina. Dessutom använder Microsofts anställda AI för att spara tid och hitta glädje, från basket till poesi. I andra nyheter kopplar skapare ihop i Xbox pilotprogram.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade i förrgår

Hur ChatGPT har förändrat världen på bara ett år

ChatGPT, världens mest populära generativa AI-chattbot, har på sitt första år förändrat internet och mer därtill. Den har påskyndat AI-revolutionen, utmanat Googles dominans och frigjort färdigheter som kodning och kreativt skrivande. OpenAI, som grundades av Sam Altman, lanserade ChatGPT den 30 november 2022 och blev världens snabbast antagna onlineverktyg. Den har även utmanat Googles dominans på områden som översättning och informationssökning, med företag som Microsoft som investerar miljarder i OpenAI för att konkurrera. Trots framstegen har ChatGPT också haft många brister, inklusive dess inverkan på kultur och konst.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade i förrgår

OpenAI, skapare av de populära AI-verktygen ChatGPT och DALL-E, avskedade sin VD, Sam Altman, i slutet av november 2023, vilket ledde till kaos bland investerare och anställda. Fem dagar senare återvände Altman till OpenAI och tre av styrelsemedlemmarna som hade försökt få honom avsatt avgick. Styrelsens struktur, en ideell styrelse som övervakar ett vinstdrivande dotterbolag, tycks ha spelat en roll i dramat. OpenAI grundades 2015 som en skattebefriad ideell organisation med uppdrag att skapa artificiell allmän intelligens (AGI) som är säker och gynnar hela mänskligheten.

The Conversation fördjupade i förrgår

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades och återanställdes efter stöd från personal och investerare

Teknikföretaget OpenAI:s VD och medgrundare, Sam Altman, avskedades av företagets styrelse men återanställdes efter några dagar. Detta skedde efter omfattande stöd från OpenAI:s investerare Microsoft, som erbjöd honom ett jobb, och OpenAI:s personal, varav merparten undertecknade ett öppet brev som krävde hans återanställning. Det är oklart varför Altman avskedades från början. Spekulationer inkluderar en potentiell konflikt mellan OpenAI:s icke-vinstdrivande uppdrag och Altmans önskan att driva den kommersiella sidan av dess mjukvara. OpenAI:s tillförordnade VD, Mira Murati, var också närvarande under en intervju där Altman vägrade att diskutera avskedandet.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade i förrgår

ChatGPT: En revolutionerande teknologi som ingen såg komma

ChatGPT, lanserad av OpenAI för ett år sedan, har blivit den snabbast växande konsumentteknologin i historien och har förändrat teknikindustrin i grunden. Trots att ingen förutsåg dess framgång, har den attraherat miljarder i investeringar och lett till att nästan alla företag med ´AI´ i sin pitch kan dra in pengar. ChatGPT har redan över 100 miljoner användare varje vecka och har blivit en miljardindustri för OpenAI. Trots detta är tekniken fortfarande inte perfekt, men den är redan bättre än de flesta förväntade. Framtiden för AI är oviss, men det är klart att det har potential att förändra världen på samma sätt som internet, sociala medier och smartphones har gjort.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder officiellt som VD för OpenAI

Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI, med Greg Brockman som president och Mira Murati som CTO. Nya styrelsemedlemmar har också tillkommit. Ilya Sutskever, OpenAI:s medgrundare, tidigare ordförande och chefsforskare, har ännu inte återvänt och hans position inom företaget är ännu inte fastställd. Den nya styrelsen kommer bara att ha en återvändande medlem, Quora VD Adam D´Angelo, som ansluter sig till den tidigare Salesforce VD Bret Taylor, och den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers. Två seniora forskare på Sutskevers team, Jakub Pachocki och Szymon Sidor, är tillbaka på OpenAI.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får observatörsroll på ny styrelse

OpenAI har meddelat att Sam Altman har återvänt till företaget som VD, tillsammans med Mira Murati som CTO och Greg Brockman som president. De återupptar sina roller efter Altman´s oväntade avsked som skapade kaos inom företaget. Altman säger att företaget inte förlorade någon anställd eller kund under krisen. Tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och ekonomen Larry Summers har officiellt börjat sin mandatperiod i den ´nya initiala´ OpenAI-styrelsen. Dessutom kommer en representant från Microsoft att ha en icke-röstningsobservatörsroll i styrelsen. Altman uttryckte också sin respekt för Ilya Sutskever, OpenAI:s chefsforskare.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade i förrgår

ChatGPT firar sitt första födelsedag och påverkar AI-världen

ChatGPT, OpenAI:s virala chattbot, firar sitt första födelsedag. Trots att den är en datorprogram och inte har känslor eller medvetande, har dess mänskliga respons tagit världen med storm. ChatGPT har blivit den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter lanseringen. Den har också lett till lanseringen av konkurrerande chattbotar från Microsoft, Alphabet och ett antal uppstartsföretag. OpenAI, ChatGPT:s förälder, skakades också av en tumultartad styrelsestrid som resulterade i att VD Sam Altman plötsligt sparkades och återvände.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade i förrgår

Microsoft tar icke-röstplats på OpenAIs styrelse

Microsoft kommer att ta en icke-röstgivande, observatörsposition på OpenAIs styrelse, enligt VD Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan närvara vid OpenAIs styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men har inte rösträtt i frågor som val eller utnämning av direktörer. Microsoft har åtagit sig att investera över $10 miljarder i OpenAI och äger 49% av företaget. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. OpenAIs investerare kommer troligen inte att få en plats på den ideella styrelsen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade i förrgår

ChatGPT: dess inverkan på företagsprogramvara och dess framtid

Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT den 30 november 2022 har AI-chatten hjälpt till att göra artificiell intelligens till en industri värd 207 miljarder dollar. Två månader efter lanseringen erkändes ChatGPT som den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. ChatGPT har lett till diskussioner om potentiella säkerhetsproblem och säkerhetsrisker. Enligt en studie från Pew Research hade endast 24% av de personer som hört talas om ChatGPT använt det. OpenAI har lanserat monetära versioner som ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Företag som Google, Microsoft och Amazon har nu mer robusta generativa AI-chattbot-produkter.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade i förrgår

ChatGPT: Ett år av revolutionerande framsteg och potentiella hot

ChatGPT, en chatbot utvecklad av OpenAI, har haft ett dramatiskt första år sedan starten den 30 november 2022. Dess popularitet sköt i höjden direkt efter lanseringen, med 100 miljoner aktiva månatliga användare redan två månader senare. ChatGPT blev därmed den snabbast växande internetplattformen i historien. Utvecklingen av artificiell allmän intelligens har dock också framkallat oro för potentiella risker. Bland annat har Elon Musk undertecknat ett öppet brev som uppmanar företag att omedelbart pausa träningen av AI-system kraftigare än GPT-4 i sex månader. Trots detta fortsätter forskning och utveckling inom området i en imponerande takt.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade i förrgår

Google försvarar sin AI-teknik mot konkurrenter

Googles globala policychef Kent Walker understryker att företaget fortfarande har övertaget över sina AI-konkurrenter, trots ökande konkurrens. Walker tonar ner idén att AI-chattrobotar som ChatGPT kan utmana Googles dominans, och betonar att företaget har spenderat det senaste decenniet med att integrera artificiell intelligens i sina produkter. Han säger att AI kommer att förändra hur vi bedriver vetenskap och att alla som nyligen har använt Google Maps, Translate, Gmail eller sök har dragit nytta av AI. Microsoft har ökat sitt stöd till OpenAI och har börjat implementera AI i sin sökmotor Bing, vilket gör dem till en potentiell konkurrent till Google.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade i förrgår

UNESCO föreslår mer inkludering av ursprungsbefolkningar i utvecklingen av AI

UNESCO föreslår att ursprungsbefolkningars roll och inkludering i utvecklingen och implementeringen av artificiell intelligens (AI) måste omprövas. Denna teknologi har positionerat sig som en teknik som lovar att förändra hur vi lever och arbetar. Bill Gates, grundaren av Microsoft, förutspådde nyligen att AI kan ta över rutinmässigt och tråkigt arbete så att människor kan arbeta tre dagar i veckan. UNESCO har släppt en rapport som tar upp utmaningarna med att utveckla etisk AI som inkluderar ursprungsbefolkningar i Latinamerika. Inkludering av dessa samhällen anses vara avgörande, inte bara av etiska och sociala skäl, utan också för det berikande potentiella de tillhandahåller genom sina traditionella kunskaper.

Direktlänk Dela The Yucatan Times fördjupade i förrgår

AWS presenterar nya AI-produkter och funktioner vid re:Invent 2023

AWS presenterade nya funktioner och produkter vid re:Invent 2023, inklusive AI-chipsen Trainium2 och Graviton4, Amazon Q Chatbot och förhandsvisningen av Titan Image Generator. Dessutom lanserades Guardrails för Amazon Bedrock. Under det gångna året har Amazon aktivt arbetat för att motverka uppfattningen att företaget ligger efter i AI-racet. Adam Selipsky, AWS VD, betonade AWS:s omfattande investeringar i AI:s livscykel i sitt anförande. Amazon tog också tillfället i akt att introducera sin senaste generation av chips för modellträning och inferens, för att möta den växande efterfrågan på generativ AI. Dessutom presenterade Amazon sin nya chatbot för företag, Amazon Q.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade i förrgår

Microsoft Copilot kommer officiellt till Windows 10, ändringar i Windows 11 på grund av Digital Markets Act

I den senaste episoden av Window´s Central Podcast diskuterar Dan och Zac att Microsoft Copilot officiellt kommer till Windows 10 snart. De diskuterar också de ändringar som kommer till Windows 11 som ett resultat av Microsofts efterlevnad av Digital Markets Act, Apple som använder RCS-meddelanden, all uppföljning från Microsoft Ignite inklusive Microsofts lansering av ´Windows-appen´ och Teams som använder AI för att städa upp ditt stökiga rum. OnePlus meddelade också att en integration med Microsoft Phone Link kommer.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade i förrgår

Microsoft Copilot i SharePoint: Förbättrade AI-funktioner och innehållshantering

Microsoft har introducerat Copilot för SharePoint som en del av “Microsoft 365 Copilot” verktygslåda tidigare i år. Copilot för SharePoint är en dedikerad generativ AI-lösning som är speciellt utformad för att stödja SharePoint-användare i arbetsflödet. Den grundläggande Copilot-upplevelsen för SharePoint ingår i “Microsoft 365 Copilot”-paketet för $30 per användare och månad. Copilot för SharePoint fokuserar på att förbättra funktionerna i en av världens mest flexibla innehållsplattformar. Vid Microsoft Ignite 2023 introducerade Microsoft “SharePoint Premium” som kombinerar alla funktioner i det populära innehållshanteringsverktyget med Syntex - AI-tjänsten för förståelse, bearbetning och efterlevnad av innehåll.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade i förrgår

Marketbeat.com lanserar AI-drivna verktyg för investerare

Finansiella marknader är en guldgruva av data för AI-algoritmer att analysera, och Marketbeat.com lutar sig in i tekniken. Den nya funktionen Pros and Cons använder en anpassad LLM för att sammanställa data och leverera insikter. Investerare kan använda verktyget som en startpunkt för sin due diligence inför sin nästa stora investering. AI är mycket datacentrerad, baserad på stora data, datautvinning och de insikter som produceras algoritmiskt från det, så det är ingen överraskning att se aktiemarknadsorienterade företag som Marketbeat luta sig in i tekniken. Aktiemarknaden handlar allt om data och genererar det i terabyte.

Direktlänk Dela MarketBeat fördjupade i förrgår

ChatGPT firar sin första födelsedag, väcker frågor om AI:s roll i samhället

Vi frågade ChatGPT, OpenAI:s virala chattbot, hur den kände på sin första födelsedag. Svaret var: ´Tack för födelsedagsönskningarna! Men det är viktigt att notera att jag som ett datorprogram inte har känslor eller medvetenhet, så jag upplever inte känslor som människor gör.´ Trots detta har dess mänskliga svar skakat om världen det senaste året. Dess växande inflytande har väckt frågor om AI:s roll i samhället. OpenAI, ChatGPT:s förälder, skakades också denna månad av en tumultartad styrelsestrid som ledde till att VD Sam Altman plötsligt sparkades och återvände.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade i förrgår

Tekniksektorn och AI-bolag blomstrar, med Opera Ltd i förgrunden

Tekniksektorn har haft ett framgångsrikt år, med Nasdaq-100 teknikindex som ökat med 47%. Särskilt framstående har artificiell intelligens (AI)-industrin varit, med aktier som Nvidia och C3.ai som stigit med 237% respektive 162%. Ett annat framstående företag är norska Opera Ltd, vars aktie nästan fördubblats 2023 tack vare dess internetbrowser med inbyggd generativ AI-teknologi. Opera har utvecklat två webbläsare, Opera One för daglig användning och Opera GX för spelentusiaster. Trots konkurrens från stora företag som Google Chrome och Microsoft Edge, har Opera lyckats attrahera användare genom att erbjuda inbyggda funktioner utan extra kostnad. Företaget rapporterade nyligen en intäktsökning på 20% för det tredje kvartalet 2023, vilket markerade den 11:e kvartalet i rad med en intäktsökning på minst 20%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI

Sam Altman är officiellt tillbaka som VD för OpenAI, men det är inte en återgång till status quo. Hans comeback markerar en ny era för företaget, en era som kommer att övervakas noggrant av Microsoft.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade i förrgår

ChatGPT - ett år senare: Inte riktigt så revolutionerande som vi trodde

För exakt ett år sedan lanserade OpenAI en webbapplikation kallad ChatGPT. Trots initiala farhågor och förväntningar om att denna AI skulle revolutionera teknikvärlden, visar det sig att verkligheten är mer nyanserad. Även om ChatGPT har haft stor inverkan på vissa områden, har det inte varit lika stort som först antagits. Enligt en Pew-undersökning från maj 2023 hade 58% av amerikanerna hört talas om ChatGPT, men endast 14% hade provat det själva. Användarbasen har sedan dess minskat, inte fortsatt att växa.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade i förrgår

Amazon lanserar AI-bildgeneratorn Titan

Amazon har lanserat en ny tjänst kallad Amazon Titan Image Generator, en AI-bildgenerator. Detta innovativa verktyg låter användare generera nya bilder från textbeskrivningar och även modifiera befintliga bilder med text. Amazon Web Services (AWS) presenterade Amazon Titan Image Generator på AWS ´re:Invent 2023´-konferensen. Tjänsten möter konkurrens från företag som Microsoft, Stable Diffusion, Midjourney och Adobe. Generatorn kan skapa högkvalitativa, kostnadseffektiva bilder för företag inom reklam, e-handel, media och underhållning. Alla bilder som genereras av Amazon Titan kommer med ett osynligt vattenmärke för att förhindra spridning av felinformation.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade i förrgår

Microsoft introducerar Copilot Studio för att förbättra AI-drivna chattbotar

Microsoft har utvecklat en lågkodad AI-utvecklingsverktyg, Copilot Studio, som gör det enkelt att träna chattbotar på intern data och ´boosta´ dem med GPT och externa datakällor vid behov. Copilot Studio är tillgängligt som både en webbapplikation och som en Teams-app. Verktyget är utformat för att leverera applikationer som fungerar med företagets data, och kan användas som processautomatiseringsverktyg. Microsoft har också uppgraderat sina Power Virtual Agents, som bygger på Microsofts användning av OpenAI:s generativa AI-modeller.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade i förrgår

OpenAI bekräftar återkomsten av Sam Altman som VD

OpenAI har officiellt bekräftat att Sam Altman återvänder som företagets VD. Nyheten levererades i ett inlägg på onsdagen, där två meddelanden skickats till OpenAIs anställda och delats med världen: ett från Altman och det andra från styrelseordförande Bret Taylor. Båda meddelar att OpenAIs styrelse framöver kommer att inkludera en icke-röstande observatör från Microsoft. Altman tackade de som arbetat för att säkra hans återkomst och uttryckte ingen illvilja mot dem som motsatte sig honom. Han tackade även partners och användare, och avslöjade att inga kunder hoppade av under organisationens styrningsproblem.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår

OpenAI var nära att kollapsa men återhämtade sig efter VD-byte

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI), var nära att kollapsa när dess VD Sam Altman sparkades av styrelsen. Altman hotade med att gå till Microsoft, och OpenAIs anställda var redo att följa honom, vilket skulle ha gjort startupen nästan värdelös. Detta skedde strax innan OpenAI var på väg att värderas till 86 miljarder dollar i en ny investeringsrunda. Efter hot om rättsliga åtgärder och stora omvälvningar, återinsattes Altman som VD och alla anställda stannade. OpenAI har nu utsett nya styrelsemedlemmar och Altman har uttalat att företaget skulle klara sig bra utan honom.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder som VD för Open AI efter kaos

Sam Altman har återvänt som VD för Open AI efter att ha blivit avskedad, vilket ledde till hot om uppsägningar från nästan alla anställda. I ett öppet brev på företagets hemsida tackar han medarbetarna för deras stöd och hantering av situationen. Han tackar också särskilt Ilya Sutskever, som var i styrelsen och anklagades för att ligga bakom hans avskedande. Trots detta hoppas Altman att de kan fortsätta ha en arbetsrelation. Open AI är känt för att ligga bakom Chat GPT och anses vara världsledande inom utveckling och kommersialisering av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade i förrgår

OpenAI:s VD Sam Altman uttrycker ingen ilska mot medgrundare Ilya Sutskever

OpenAI:s VD Sam Altman säger att han inte har några hårda känslor mot den tidigare styrelsemedlemmen och medgrundaren Ilya Sutskever, trots att Sutskever tidigare röstat för att avskeda Altman. Sutskever, som uttryckte oro över att Altman inte givit tillräckligt med tanke på riskerna med OpenAI:s teknologi, uttryckte senare ånger över sitt beslut. Altman återinsattes som VD efter att nästan alla OpenAI:s anställda hotat att sluta om han inte återinsattes. OpenAI välkomnade också en ny styrelse bestående av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Windows Insider får veckoupdate med nya funktioner

Som en del av den veckovisa uppdateringen får Windows Insiders i Dev-kanalen och Canary-kanalen en inkrementell uppdatering med en mängd nya funktioner. Tidigare i veckan släppte Microsoft också en Insider Preview i Beta-kanalen. Uppdateringen till Dev-kanalen är tillgänglig som Windows 11 Insider Preview Build 23595. I uppdateringen finns ändringar i Windows Copilot, Windows Share, Nearby Share, Inställningar och mer. Windows 11 Insider Build 26002 är tillgänglig för Insiders i Canary-kanalen. Den kommer också med ändringar och förbättringar men färre jämfört med Dev-kanaluppdateringen.

Direktlänk Dela YTechB fördjupade i förrgår

Microsoft släpper Windows 11 Insider Preview Build 23595 med nya uppdateringar

Microsoft har släppt Windows 11 Insider Preview Build 23595 till Dev Channel. En av de mest betydande förändringarna är att Copilot-ikonen har flyttats till höger sida av systembrickan på aktivitetsfältet för enklare åtkomst. Dessutom har standardbeteendet ´visa skrivbord´ för det högra hörnet av aktivitetsfältet stängts av. Copilot stöder nu flera skärmar och det finns uppdateringar i Windows Share, som låter dig dela filer direkt till specifika Microsoft Teams-kanaler och gruppchattar. Digital handskrift (inking) har utökats till fler språk och platser i Windows Ink. Slutligen har processgrupperingsfunktionen förbättrats på processsidan i Aktivitetshanteraren.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade i förrgår

OpenAIs Sam Altman avslöjar planer för företaget, inklusive Microsofts icke-röstningsplats på styrelsen

Sam Altman, VD för OpenAI, har för första gången sedan återinsättningen förra veckan detaljerat sina planer för det artificiella intelligensföretaget. Han meddelade att Microsoft kommer att ha en icke-röstningsplats i styrelsen och att företaget kommer att fortsätta att lansera konsument-AI-produkter. OpenAIs företagsstruktur kommer att ändras, enligt Altman och den nya styrelseordföranden Bret Taylor. Altman avskedades från OpenAI den 17 november, men återvände fem dagar senare med en ny styrelse bestående av Taylor, tidigare finansminister Larry Summers och Quoras VD Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman återvänder som VD

OpenAI har officiellt tillkännagivit att medgrundaren Sam Altman återvänder till företaget som VD. Detta sker en vecka efter att företaget beslutade att återanställa honom efter att han oväntat avlägsnades av den dåvarande styrelsen för OpenAI. Microsoft, en stor investerare, har nu representation i den nya styrelsen, men får inte rösta. Altman uttryckte stor entusiasm inför framtiden och berömde CTO Mira Murati för hennes arbete som tillförordnad VD. Den nya styrelsen för OpenAI kommer att inkludera Bret Taylor som ordförande, ekonomen Larry Summers och återvändande styrelsemedlem samt Quora:s medgrundare och VD Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får icke-röstplats i styrelsen

Sam Altman, en av grundarna till OpenAI, har officiellt återvänt till sin roll som företagets VD efter en oväntad och tillfällig frånvaro. Altman bekräftade att tillförordnade VD:n Mira Murati kommer att återgå till sin tidigare roll som teknikchef. Den nya initiala styrelsen kommer att ledas av Salesforce VD Bret Taylor, tillsammans med Larry Summers, tidigare USA:s finansminister, och Adam D’Angelo, VD för sociala fråge- och svarwebbplatsen Quora. Greg Brockman kommer också att återuppta sin roll som OpenAI:s president. Altman avslöjade att Microsoft kommer att inkluderas som en icke-röstobservatör i den nya styrelsen.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 30 november

Helen Toner avgår från OpenAI:s styrelse efter oenighet om VD Sam Altman

Före detta styrelsemedlem i OpenAI, Helen Toner, har meddelat sin avgång. Toner förklarade att styrelsen inte försökte bromsa OpenAI:s arbete genom att avskeda VD Sam Altman. Efter att de flesta av OpenAI:s anställda hotade med att sluta, återinsattes Altman som VD. Toner, som är direktör vid Georgetown University´s Center for Security and Emerging Technology, röstade tidigare för Altman´s avsked. OpenAI välkomnade också en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D´Angelo. Taylor tillkännagavs som den nya styrelseordföranden.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 november

Microsoft Paint introducerar AI-drivna funktioner

Microsoft Paint, ett enkelt grafikredigeringsverktyg som har varit en del av Windows sedan 1985, har börjat göra rubriker tack vare nya AI-drivna funktioner. I september rapporterades det att appen fick en enklicks bakgrundsavläsningsfunktion som var överraskande kraftfull. Nu, tack vare AI, kan Microsoft Paint generera bilder med OpenAI´s DALL-E via appens senaste tillägg - Paint Cocreator. Cocreator är molnbaserad och för att använda funktionen måste du logga in med ditt Microsoft-konto. Alla Windows-användare får 50 krediter att börja med (en kredit är en AI-genererad bild).

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 30 november

ChatGPT fyller ett år: Hur Sam Altmans flaggskeppsprodukt har omformat tekniklandskapet

OpenAI:s ChatGPT har markerat ett år av transformativ påverkan på teknikindustrin. Dess förmågor och potentiella inverkan har fångat teknikentusiasters och vanliga användares uppmärksamhet. Dess effekt har framkallat en bredare diskussion om artificiell intelligens roll i vårt samhälle. Snabb adoption av ChatGPT har tvingat teknikjättar som Google, Microsoft, Meta och Amazon att anpassa sig och integrera generativ AI. Trots interna problem hos moderbolaget OpenAI, förblir framtiden för ChatGPT lovande.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 30 november

AI kommer att omvandla företagsdokument och e-post 2024, enligt Dr John Bates

Dr John Bates, en expert inom djupinlärning, förutser att 2024 kommer att vara ett avgörande år för automatisering av dokument och företagskommunikation. Bates förväntar sig att dokument kommer att utveckla en egen ´medvetenhet´, vilket kommer att revolutionera företagens förståelse för innehållet och den kunskap som finns dold i deras egna innehåll. Han förutser också att företags e-post kommer att ersättas av mer spontana och samarbetsinriktade chatt- och innehållsutbytesplattformar som Microsoft Teams. Bates tror även att bots kommer att bli våra ombud på möten, vilket kommer att förändra affärsdiskussionens bana.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 30 november

Microsoft testar ny placering av Copilot-ikonen i Windows 11

Microsoft testar en ny förändring i sin generativa AI-assistent Copilot. I den senaste Insider-versionen av Windows 11 visas en färgrik Copilot-ikon till höger om aktivitetsfältet, bredvid ikonen för aviseringar. Genom att klicka på den kommer Copilot-assistentens sidopanel upp där du kan ställa frågor. Denna förändring ersätter ´visa skrivbord´-knappen som tidigare fanns på samma plats. Microsoft hoppas att denna förändring gör Copilot-assistenten tydligare och lättare att nå. Detta testas fortfarande i Insider-versioner av Windows 11, så beteendet kan ändras eller tas bort helt innan det rullas ut till alla datorer. Microsoft lägger också till Copilot i Windows 10 med knappen på samma plats.

Direktlänk Dela How-To Geek fördjupade 29 november

Amazon lanserar generativ AI-verktyg för att konkurrera med Google och Microsoft

Amazon Web Services (AWS) har lanserat ett generativt AI-verktyg, Amazon Q, i konkurrens med Google-ägda Bard och Microsoft-stödda OpenAI. Amazon Q, som presenterades vid AWS: s re:Invent-konferens i Las Vegas, är inriktat på företag och syftar till att möjliggöra för anställda att effektivisera uppgifter och påskynda beslutsfattande och problemlösning. Verktyget kan också anpassa sina interaktioner med olika användare baserat på en organisationens befintliga identiteter, roller och behörigheter. Amazon Q är för närvarande endast tillgängligt för användare av Amazon Connect.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 29 november

Amazon presenterar AI-chattboten Q för företag på re:Invent 2023-utvecklarkonferensen

Amazon presenterade sin AI-chattbot Q på re:Invent 2023-utvecklarkonferensen. Q riktar sig mot företag, inte konsumenter. Amazon Q kan hjälpa anställda med produktivitetsuppgifter som att sammanfatta dokument, söka i företagets policy-wiki och skicka supportbiljetter. Amazon Q söker igenom företagets innehåll för att ge ett svar som är anpassat till företagets varumärkesstandarder. Q kan också generera skräddarsydda sociala medieprompter för att marknadsföra din berättelse på varje social media-kanal. Amazon hoppas att dess Q AI-chattbot kommer att erbjuda en flexibilitet som kan hjälpa det att återvinna marknadsandelar från Microsoft och Google. Amazon planerar också att undergräva Microsoft och Google genom att ta ut 20 dollar per månad.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 29 november

Microsoft släpper Windows 11 Build 23595 med förbättringar och fixar

Microsoft har släppt Windows 11 Build 23595 för de Insiders i Dev Channel. Den nya versionen kommer med en rad ändringar, förbättringar och fixar, inklusive flyttningen av Copilot AI-ikonen. Microsoft har beslutat att flytta ikonen från dess nuvarande position bredvid sökrutan, till höger sida av systemfacket på aktivitetsfältet. Syftet med detta är att göra ingångspunkten till Copilot tydligare och mer lättillgänglig genom att vara närmare där Copilot-rutan öppnas. Microsoft börjar också rulla ut ändringen som tidigare dokumenterades med Build 23570 som introducerar stöd för Copilot i Windows för användning över flera skärmar.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 29 november

Microsoft lanserar Cocreator AI-funktion i Paint-appen för Windows 11

Microsoft lanserar officiellt sin Cocreator AI-funktion för bildgenerering inom Paint-appen för Windows 11. Den nya integrerade text-till-bild-generatorn, som drivs av OpenAI:s DALL-E 3-modell, var tidigare endast tillgänglig för Windows Insiders. Nu har Cocreator-knappen i Microsoft Paint släppts på bred front, vilket ger alla användare möjlighet att ange en beskrivning av något de visualiserar och få tre genererade bilder att välja mellan. Även om bildgeneratorn är ett nytt tillskott till Microsoft Paint, har företaget redan införlivat DALL-E 3:s text-till-bild-funktion i sina andra tjänster.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 29 november

AI-företaget Runway lanserar andra generationen av sitt Motion Brush-verktyg

AI-företaget Runway har lanserat andra generationen av sitt Motion Brush-verktyg, som kan animera aspekter av en stillbild på några sekunder. Verktyget har visats upp av Rory Flynn på X.com, som har skapat imponerande ´videor´ med det. Sony Interactive Entertainment har ingått ett ´strategiskt globalt affärspartnerskap´ med det sydkoreanska företaget NCSoft, känt för sina massivt multiplayer online-spel. Detta tyder på att Sony planerar att stärka sin mobila division med NCSofts teknik. Dessutom har en fan vid namn SwammyXO skapat ett fan-gjort Attack on Titan-spel, som erbjuder snabb action och multiplayer-stöd. Bethesda har släppt nya bilder från sin kommande Fallout TV-serie, som släpps på Prime Video den 12 april 2024.

Direktlänk Dela Stuff Magazine fördjupade 29 november

Indigo Airlines presenterar sin senaste anställda, 6Eskai, en AI-assistent

Indigo Airlines har presenterat sin senaste anställda, 6Eskai, en virtuell AI-assistent som kan hantera kundfrågor. 6Eskai, skapad med GPT-4 och utrustad med 1,7 miljoner parametrar, kan lösa många olika frågor och kan kommunicera på 10 olika språk. Assistenten kan hjälpa till med allt från att planera resor till att boka biljetter. Indigo Airlines har samarbetat med Microsoft för att utveckla den här mycket skickliga virtuella AI-assistenten, vilket har minskat 75% av skrivbordsarbetet.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 29 november

Senaste Windows 11 Dev och Canary bygger introducerar Copilot flytt och energisparalternativ

Den senaste Windows 11 Dev Channel bygga 23595 flyttar Copilot till höger om aktivitetsfältet, vilket gör det lättillgängligt. ´Visa skrivbord´ -knappen har tagits bort men kan återaktiveras i aktivitetsfältsinställningarna. Windows 11 bygga 26002 i Canary Channel introducerar ett alternativ för energispar för att förlänga batteriets livslängd. Microsoft är tillbaka från Thanksgiving-högtiden, vilket innebär att det återigen finns aktivitet i Windows Insider-programmet. Nu tillgänglig är Windows 11 bygga 23595 i Dev Channel och Windows 11 bygga 26002 i Canary Channel.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 29 november

Microsoft släpper senaste Windows 11 build med förändringar i Copilot och mer

Microsoft har släppt den senaste Windows 11 build för medlemmar av Insider-programmet i Dev Channel. Den nya build-numret är 23595. Den inkluderar en del förändringar till Copilot-funktionen och mer. Copilot-ikonen visas nu på höger sida av systemfältet på aktivitetsfältet för att göra ingångspunkten till Copilot tydligare och lättare tillgänglig. Ändringar inkluderar också utökad förmåga att använda digital handstil (inking) i vissa redigeringsrutor för Windows Ink för flera språk och platser, förbättringar i processgruppering på processsidan för Task Manager och rullning av konto-relaterade anmälningar för Microsoft-konton på inställningssidan.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 29 november

Året i översikt för ChatGPT och globala framsteg inom AI-styrning

Världen firar ettårsjubileet för ChatGPTs offentliga debut den 30 november 2023. Detta markerar ett stort år för AI-teknikens innovation och antagande, och vi granskar 10 stora marknads- och regleringsmilstolpar som omger dess lansering. Länge före ChatGPTs debut togs det steg för att införa lagstiftning om AI-styrning. Europeiska kommissionen föreslog den första EU-regleringsramen för AI i april 2021. Singapore, Kanada och andra länder har också tagit fram egna AI-styrningsramar. ChatGPT lanserades av OpenAI den 30 november 2022 och blev snabbt populär. Inom fem dagar lockade plattformen över en miljon användare. Stora företag som Microsoft hoppade på möjligheten att införliva AI i sina applikationer. Nyligen investerade Google 300 miljoner dollar för en 10% andel i San Francisco-baserade generativa AI-startup Anthropic.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 29 november

OpenAI har haft ett händelserikt år, med försök till kupp mot VD:n Sam Altman och stora framsteg inom AI. OpenAIs generativa AI-drivna ChatGPT lanserades för ett år sedan och har blivit en av de snabbast växande apparna i historien. Flera företag, inklusive Google, Microsoft, Amazon och Meta, tävlar om att utveckla sina egna generativa AI-drivna mjukvaruplattformar. På hårdvarufronten har AI-explosionen gjort Nvidia, världens ledande AI-chiputvecklare, till det hetaste halvledarföretaget på jorden. Men ChatGPT och generativ AI har också väckt frågor om datarättigheter och potentialen att skapa och sprida desinformation.

Yahoo Finance fördjupade 29 november

Amazon fokuserar på att återuppfinna OpenAI:s produkter vid AWS re:Invent

Under AWS re:Invent konferensen fokuserade Amazon på att återuppfinna OpenAI:s produkter och påpekade säkerhetsbrister i OpenAI:s system. Amazon lanserade Amazon Q, en generativ AI-assistent för företag, vilket är liknande OpenAI:s ChatGPT Enterprise och Microsofts Copilot Studio. AWS meddelade också att de bygger sina egna LLM-modeller och introducerade tre nya modeller till Titan-familjen. Dessutom presenterade AWS två nya AI-chip, AWS Graviton4 och AWS Trainium2. AWS försöker sätta sig själva isär från både Microsoft och OpenAI genom att förespråka ansvarsfull AI och tillkännage skyddsräcken för Amazon Bedrock. Samtidigt har OpenAI försäkrat sina kunder om sitt engagemang för dataskydd och integritet för företagsanvändare.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 29 november

AI-genererad bildfunktion nu tillgänglig för alla Microsoft Paint-användare

I september upptäcktes kodsträngar i Microsofts Paint-app som indikerade att en AI-genererad bildfunktion kallad Cocreator kanske skulle läggas till. Senare samma månad bekräftade Microsoft att Cocreator-funktionen, som använder OpenAI:s DALL-E 3-modell, lades till i Paint-appen för medlemmar av Windows Insider-programmet. Denna vecka rapporterade flera onlinekällor, inklusive ´gogetgpt´ på X (tidigare Twitter), att Cocreator-funktionen diskret gjordes tillgänglig för alla Microsoft Paint-användare, utan behov av att vara medlem i Insider-programmet eller anmäla sig till en väntelista. DALL-E 3 är nu tillgänglig i Paint för alla. Integrationen kommer med den senaste Windows 11-uppdateringen.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 29 november

AI-genererade bilder nu tillgängliga i Microsoft Paint på Windows 11

Microsoft Paint i Windows 11 stödjer nu AI-genererade bilder med DALL-E 3, ett kraftfullt bildgenereringsverktyg. Användare kan få tillgång till DALL-E 3 bildgenereringspanel genom att klicka på ´Cocreator´ -knappen, skriva en prompt och välja en konststil. Varje bildgenerering kostar en kredit, med nya användare får 50 krediter gratis, men Microsoft har ännu inte avslöjat vad som händer när krediterna tar slut. Microsoft har nyligen implementerat Copilot inom Windows 10 och bekräftat att Copilot AI-assistenten så småningom kommer att köras på GPT-4 Turbo. Nu kan Windows 11-användare generera DALL-E 3 AI-genererad konst inom Microsoft Paint utan tredjepartsverktyg.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 29 november

Microsoft och andra investerare inte inbjudna till OpenAI:s nya styrelse

Enligt rapporter har några av OpenAI:s största investerare, inklusive Microsoft som har investerat mer än $10 miljarder i AI-företaget, inte blivit inbjudna till företagets nya styrelse. Denna styrelse, omformad efter nyligen avskedande och återanställning av VD Sam Altman, planerar inte att ge platser till Microsoft eller investerare som Khosla Ventures och Thrive Capital. Styrelsen förväntas ha nio medlemmar och kommer troligen inte att inkludera representanter från aktieägare eftersom det kan stå i konflikt med uppdraget för den ideella organisation som övervakar OpenAI.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 november

Dell Technologies och Microsoft lanserar tjänster för att optimera användningen av AI

Dell Technologies Professional Services är tillgängliga för alla, inklusive Microsofts verktyg och lösningar, som co-pilot. Syftet är att säkerställa att organisationer har en konsekvent strategi för både implementering och hantering av teknisk infrastruktur. Scott Bils, vice VD för professionella tjänster på Dell Technologies, betonar vikten av att minska gapet mellan strävan efter generativ AI och dess implementering. TJ Devine, Senior Director of Product Marketing på Microsoft, tillägger att företag kan fatta snabbare beslut om platser, optimera arbetsbelastningar, kostnader och miljöer och skydda sina data med Microsoft Defender för Cloud och IoT-säkerhetstjänster. Enligt Gartner kommer mer än 80% av företagen att använda ett programmeringsmodell eller gränssnitt för generativ AI (AI Gen) -applikationer fram till 2026.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 29 november

Städer i USA, inklusive Tempe, Arizona, Boston, New York, Seattle och San Jose, utvecklar AI-policyer och riktlinjer för att hantera och reglera användningen av AI-verktyg. Detta sker i frånvaro av nationell eller transnationell vägledning. I juni antog stadsrådet i Tempe en ´Etisk AI-policy´ och i oktober bildades en ny styrkommitté för att diskutera stadens framtida tillvägagångssätt för AI-verktyg. President Joe Biden utfärdade i oktober en exekutiv order som skapar standarder för integritet, säkerhet och rättigheter relaterade till användningen av AI.

The Christian Science Monitor fördjupade 29 november

AI identifierar fem potentiellt lönsamma aktier

OpenAI:s avancerade ChatGPT-plattform har identifierat fem aktier som kan vara lönsamma de kommande månaderna. Den första aktien var Microsoft, som är väl positionerat för att dra nytta av molndatormarknadens fortsatta tillväxt. Aktien handlas för $382,7, nästan 100% upp sedan årsskiftet. Amazon, med en tredje kvartalsvinst på $9,9 miljarder för 2023, handlas för $147, en ökning på ungefär 66% sedan årsskiftet. Adobe, en ledande leverantör av kreativ programvara, handlas för $623,32, en ökning på 85% sedan årsskiftet. Costco handlas för $594, en ökning på 31% sedan årsskiftet. Slutligen handlas Walmart för $158,64, nästan 10,5% upp sedan årsskiftet.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 29 november

Amazon Web Services lanserar AI-chatbot för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) har avslöjat en generativ AI-chatbot för arbetsplatsen som kan skräddarsys specifikt för ditt företags behov. Enligt AWS kommer Amazon Q att hjälpa arbetare att skriva e-post, sammanfatta rapporter och skriva blogginlägg. Amazon Q erbjuder inte något revolutionerande, men användare kan prata med den som om den vore en människa. Genom dessa samtal kommer plattformen att lösa problem, generera innehåll och agera baserat på företagsspecifika data. Dessa data kommer att matas till Amazon Q via företagets informationsförråd, kodbas och företagssystem.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 29 november

Fyra skäl att överväga öppen källkodsmodeller för företag

Sedan lanseringen av ChatGPT för ett år sedan har landskapet för stora språkmodeller (LLM) utvecklats dramatiskt. Utöver marknaden för proprietära, stängda källkodsmodeller som ChatGPT har ett imponerande utbud av öppen källkods-LLM framträtt. För företag som utvecklar LLM-applikationer blir argumentet för att använda dessa öppen källkodsmodeller allt mer övertygande. Här är fyra skäl till varför du bör överväga öppen källkodsmodeller för ditt företag: Transparens, Kontroll, Flexibilitet och Frihet från drama.

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupade 29 november

Amazon lanserar ´Q´, en AI-chatbot för affärsapplikationer

Amazon har nyligen annonserat lanseringen av ´Q´, en innovativ AI-chatbot designad specifikt för affärsapplikationer. Denna nya produkt, avslöjad på Amazon Web Services ´Reinvent-konferens, markerar Amazons inträde i den konkurrenskraftiga sfären av produktivitetsprogramvara, direkt utmanande jättar som Microsoft och Google. ´Q´ integreras med olika affärsprogramverktyg. Prissättningen börjar på $20 per person per månad efter en gratis förhandsgranskning. Chatboten kan felsöka AWS-problem och interagera i appar som Slack. ´Q´ kan ansluta till över 40 företagssystem, inklusive Microsoft 365 och Salesforce.

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-assistenten Q för att konkurrera med Microsoft och Google

Amazon har lanserat sin AI-assistent Q för att konkurrera med Microsoft och Google. Q riktar sig mot arbetsplatsmarknaden med sina integrationsförmågor och fokus på produktivitet och datasäkerhet. Q använder flera AI-modeller genom sin Bedrock-plattform, inklusive Amazon Titan och de från Anthropic och Meta. Priset för Q är konkurrenskraftigt med $20/användare/månad, vilket är lägre än både Google och Microsofts erbjudanden för företag inom detta område. Q är utformad för att integrera med företagsdata och kan kopplas till Slack och Gmail-konton.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 29 november

Apple kan dominera AI trots långsam start

Apple är inte ledande inom AI idag, men kommer att spela en avgörande roll i teknikens framtid. Företaget är sällan först ut med nya innovationer, utan introducerar produkter som utnyttjar befintliga teknologier med en utmärkt användarupplevelse för att ta ledningen. Travis Hoium diskuterar hur Apple kan verka ligga efter inom artificiell intelligens men faktiskt är väl positionerat för att dominera på lång sikt. Videon publicerades den 26 november 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Kris hos OpenAI markerar teknikjättarnas dominans inom AI

Ett år efter lanseringen av ChatGPT, en generativ artificiell intelligens (AI), är AI-revolutionen igång men den senaste krisen hos dess skapare OpenAI visar att teknikjättarna dominerar. ChatGPT blev den snabbast antagna applikationen i historien innan den avträdde till Threads, det sociala nätverket lanserat av Meta. OpenAI:s VD Sam Altman, tidigare relativt okänd utanför tekniksektorn, har blivit en framstående figur inom AI. OpenAI gick samman med Microsoft som lovade 13 miljarder dollar i investeringar. Detta ledde till en revolt inom OpenAIs styrelse och Altman avskedades men återinsattes fem dagar senare. Frågan om AI:s fördelar och risker fortsätter att diskuteras.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 29 november

Uppdaterad version av tiny11 är 20% mindre än tidigare

Tiny11, en strippad version av Windows 11, har uppdaterats med nya funktioner och ett mindre fotavtryck än någonsin. Den senaste versionen av tiny11 är baserad på Windows 11 23H2 och har minskats med hela 20 procent från föregående version. Det nya namngivningssystemet gör det mycket lättare att förstå (detta är tiny11 2311), programvaran kan uppdateras till framtida kumulativa uppdateringar, och Copilot är tillgängligt som ett alternativ. Funktioner som Edge, Copilot och mer är helt valfria, vilket hjälper till att minska installationsstorleken.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 29 november

Microsoft utvidgar tillgängligheten för AI-verktyget Copilot till Android-tabletter

Microsoft rapporteras utvidga tillgängligheten för sitt artificiella intelligensverktyg, Copilot, till Android-tabletter. Företaget har introducerat en ny funktion i Edge-webbläsarens Canary-version, vilket förutspår en kommande lansering i den stabila versionen för tablettanvändare. Funktionen, betitlad ´Copilot tablet support´, finns i Edge Canary-versionen för Android. Detta signalerar Microsofts avsikt att förbättra Copilots användarupplevelse för tablett-enheter, vilket potentiellt kan förenkla antagningsprocessen för den bredare Android-gemenskapen. Microsoft har ännu inte kommenterat konsekvenserna av denna uppdatering för datasekretess och användarövervakning i företagsmiljöer.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 29 november

Microsoft uppdaterar Windows 11 Paint med AI-funktionen ´Cocreator´

Microsoft har avslöjat en betydande uppdatering av Windows 11 Paint-applikationen, genom att integrera en artificiell intelligensfunktion kallad ´Cocreator´. Denna AI-funktion, som drivs av OpenAI:s DALL-E 3-teknik, möjliggör för användare att generera komplexa bilder baserade på textbeskrivningar de tillhandahåller. Från och med 28 november 2023 har Cocreator-verktyget börjat rullas ut generellt till Windows 11-användare, även om det fortfarande inte är tillgängligt för vissa användare, med en väntelista på plats för vissa. Uppdateringen inkluderar också flera förbättringar utöver AI, inklusive införandet av lager, bakgrundsborttagning och transparens effekter.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 29 november

Microsofts Paint inför AI-funktion för bildskapande

Microsoft har integrerat maskininlärning i sina programvaruprodukter och nu kommer Paint att låta dig bli en Picasso med sitt generativa AI-system, Cocreator. Med bara några klick kan du skapa spektakulära landskap, stjärnfält och anatomiskt inkorrekta händer och fötter. Cocreator, en ny funktion i Paint, drivs av den molnbaserade Azure DALL-E-tjänsten. Användare startar med 50 krediter och använder en av dem för varje bild de gör. Cocreator är fortfarande en förhandsgranskning, så vissa begränsningar kan förväntas. Funktionen är endast tillgänglig i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 29 november

Global marknad för Machine Learning som en tjänst förväntas nå 38,81 miljarder dollar år 2028

Verified Market Research har nyligen publicerat en rapport som analyserar den globala marknaden för Machine Learning som en tjänst. Rapporten förutspår att marknaden, som värderades till 2,48 miljarder dollar 2020, kommer att växa till 38,81 miljarder dollar år 2028, med en årlig tillväxttakt på 41,2% mellan 2021 och 2028. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden baserat på typ, tillämpning och geografi, samt en konkurrensanalys av de ledande aktörerna. De tio ledande företagen i rapporten inkluderar FFICO, IBM Corporation, Amazon Web Services, Microsoft, Hewlett Packard Enterprises, Google Inc., BigML Inc., AT&T, Fuzzy.ai och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

Amazon Q: Kan fokus på sekretess hjälpa nya företagschattbot att ta användare från ChatGPT, Bard?

Amazon hoppas att en fokus på företagsanvändare kan hjälpa dess nya AI-assistent att konkurrera med ChatGPT och Google Bard. Amazon har avtäckt sin nya AI-chattbot: Amazon Q. Den senaste produkten kommer att konkurrera med ChatGPT och Google Bard. Amazon Q är byggd med företagsanvändare i åtanke och inkluderar funktioner som kan ge den en fördel över rivaler. Amazon Q lanserades av Amazon Web Services (AWS) tisdagen den 28 november och är inriktad på företagsanvändare. AWS positionerar sin senaste produkt som en lösning på oro över sekretess och dataägande.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 29 november

Artificiell intelligens som tjänst (AIaaS) - Marknadsforskning och framtidsutsikter

En marknadsforskningsrapport om Artificiell intelligens som tjänst (AIaaS) ger en översikt över branschen, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Nyckelföretagen för AIaaS i USA inkluderar AWS, SAP, Intel, IBM, Google, Microsoft, Salesforce, SAS och FICO. Rapporten ger också data om hinder vid etablering av verksamhet och vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Rapporten är en forskningsstudie som förutspår att denna bransch kommer att generera betydande vinster vid slutet av den projicerade tidslinjen.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

Bör investerare köpa C3.ai eller Adobe?

C3.ai och Adobe representerar två olika sätt att investera i den växande marknaden för artificiell intelligens (AI). C3.ai utvecklar AI-algoritmer som kan integreras direkt i ett företags befintliga mjukvaruinfrastruktur, medan Adobe tillhandahåller molnbaserad mjukvara för medieprofessionella och företagskunder, som uppgraderas med generativa AI-verktyg. C3.ai:s aktie har ökat med nästan 130% under det senaste året, medan Adobe har ökat med 85%. Trots detta har C3.ai fortfarande mycket att bevisa och Adobe:s värderingar blir allt mer överdrivna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Microsoft släpper ML.NET 3.0 med nya djupinlärningsfunktioner

Microsoft har släppt ML.NET 3.0, den senaste versionen av företagets öppenkällkods- och plattformsöverskridande maskininlärningsramverk. ML.NET 3.0 kan nås från dotnet.microsoft.com och inkluderar nya djupinlärningsfunktioner inom objektigenkänning, namngiven entitetsigenkänning och frågesvar. Stöd för dessa djupinlärningsscenarier möjliggjordes genom integrationer och interoperabilitet med TorchSharp och ONNX-modeller. ML.NET 3.0 förbättrar också stödet för datahanteringsscenarier med förbättringar och buggfixar till DataFrame och nya IDataView-interoperabilitetsfunktioner.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 29 november

OpenAI erbjuder inte styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare

OpenAI, som nyligen genomgick ledningsförändringar, kommer inte att erbjuda styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare, enligt en källa som talade med Reuters. OpenAI överväger för närvarande inte att lägga till personer från Microsoft, Thrive Capital och Khosla Ventures i sin styrelse. Beslutet avspeglar företagets nya prioritet på AI-säkerhet över vinster. Microsoft är OpenAIs största investerare med över $10 miljarder som stödjer dess verksamhet. Microsofts VD Satya Nadella har tidigare sagt att styrningen i företaget inte nödvändigtvis behöver ändras oavsett var Sam Altman hamnar.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 29 november

Före detta Google-chef jämför OpenAI:s Sam Altman med Apple´s Steve Jobs

Före detta Google-chefen och ordföranden Eric Schmidt hyllade på tisdagen OpenAI:s VD Sam Altman, och jämförde ledaren för det banbrytande artificiella intelligensföretaget med den ikoniska avlidna Apple-medgrundaren och VD:n Steve Jobs. Schmidt gjorde jämförelsen under ett samtal vid Axios AI+ Summit, efter att Axios medgrundare Mike Allen frågade om hans syn på den senaste dramatiken på OpenAI. Altman avsattes av den tidigare styrelsen bara för att återinsättas några dagar senare och styrelsen ersattes i stor utsträckning efter att nästan varje OpenAI-anställd hotat att sluta. ´Styrelsen försöker sparka Sam. Sam sparkar styrelsen´, sa Schmidt till moderatorn. ´Sparka inte en Steve Jobs´, fortsatte han. ´Jag menar, kom igen killar, ni löser det.´ Detta är inte första gången Schmidt har gjort offentliga uttalanden där han berömmer VD:n för ChatGPT-utvecklaren OpenAI, som stöds av Google-rivalen Microsoft. Efter Altmans avskedande den 17 november, gick Schmidt till X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, för att försvara AI-gurun. ´Sam Altman är en hjälte för mig´, skrev Schmidt i inlägget som fortfarande är fastnålat högst upp på den tidigare Google-chefens flöde. ´Han byggde ett företag från ingenting till 90 miljarder dollar i värde, och förändrade vår kollektiva värld för alltid. Jag kan inte vänta på att se vad han gör härnäst. Jag, och miljarder människor, kommer att dra nytta av hans framtida arbete - det kommer att vara helt otroligt. Tack @sama för allt du har gjort för oss alla.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 november

OpenAI planerar inte att ge styrelseplatser till investerare som Microsoft

OpenAI planerar inte att ge styrelseplatser till sina investerare, inklusive Microsoft, Thrive Capital och Khosla Ventures, trots företagets ledningsomsättning. Detta signalerar att den nya styrelsen prioriterar AI-säkerhet framför investeringsvinster. Microsoft är OpenAIs största backare, med över $10 miljarder investerade i företaget. OpenAI:s nya styrelse kommer ursprungligen att bestå av tidigare finansminister Larry Summers, tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och Quora-grundare Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 29 november

De mest tankeväckande citaten om generativ AI 2023

Generativ AI har varit ett hett ämne i teknikvärlden under 2023. Sedan ChatGPT satte generativ AI på allas radar har det skapat förundran, rädsla, paranoia och mycket hype. Det har även fungerat som en effektiv katalysator för att införa AI i våra liv, arbete och företag. Detta har lett till diskussioner om viktiga frågor som samhället kommer att behöva ta itu med. Här är några citat från kända personer inom teknikvärlden, både optimistiska och pessimistiska, om generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

Maskininlärning i bankmarknaden förväntas nå 21,99 miljarder dollar till 2031

Den globala marknaden för maskininlärning inom bankväsendet uppgick till cirka 1,99 miljarder dollar 2021 och beräknas nå 21,99 miljarder dollar till 2031, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 32,2% under prognosperioden från 2022 till 2031. Maskininlärning erbjuder bankindustrin framgång på grund av en betydande ökning av säkerheten. Chatbots, som replikerar diskussioner som svar på ofta ställda frågor, är framtiden för cybersäkerhet inom bankväsendet. Dessutom kan de vid behov lägga till mer åtkomst eller återställa förlorade lösenord.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 29 november

Drama på OpenAI: VD-byten, anställdas uppror och ChatGPT:s inverkan på AI-landskapet

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har nyligen upplevt dramatik med förändringar på VD-posten, anställdas uppror och Sam Altman återvänder som VD. ChatGPT har haft stor inverkan på tekniklandskapet, med varje teknikföretag som diskuterar eller använder AI. I sina tidiga dagar mötte ChatGPT skepticism men har sedan utvecklats till en sofistikerad språkmodell som kan generera text av mänsklig kvalitet, översätta språk och hjälpa programmerare. Införandet av ChatGPT Plus och GPT-4-modellen förbättrade ytterligare dess förmågor. Generativ AI, som ChatGPT, är här för att stanna, med stora teknikföretag som investerar i den. Emellertid är mänsklig inblandning fortfarande avgörande och etiska debatter kring AI fortsätter.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-drivna chatboten ´Q´ för AWS-kunder

Amazon har lanserat en AI-driven chatbot vid namn ´Q´, specifikt designad för AWS-kunder. Till ett pris av 20 dollar per användare per år, är chatboten nu tillgänglig för allmän förhandsgranskning. Q kan svara på frågor som ´Hur bygger jag en webbapplikation med hjälp av AWS?´ och kan generera och sammanfatta innehåll som blogginlägg, pressmeddelanden och e-post. Dessutom kan den utföra åtgärder på användarnas vägnar genom konfigurerbara plugins, automatisera uppgifter som att skapa servicetickets och uppdatera dashboards i ServiceNow. Q är integrerad med CodeWhisperer, Amazons tjänst för generering och tolkning av appkod.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 29 november

Microsoft Paint på Windows 11 får AI-stöd med ´Cocreator´

Microsoft Paint på Windows 11 får stöd för ´Cocreator´, en AI-funktion som använder DALL-E-integration för att generera bilder. Funktionen har nyligen testats via Microsoft Insider-programmet och börjar nu rullas ut för Windows 11-användare, men alla kommer inte att få tillgång till den än. Vissa användare kan bli ombedda att gå med i en väntelista. För de som ser den nya funktionen kan den nås med den nya Cocreator-knappen i Paint, på höger sida av verktygsfältet. Användare har rapporterat att Paint Cocreator är ett kraftfullt och lättanvänt verktyg som ger imponerande resultat.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 29 november

Amazon Web Services lanserar AI-assistenten Amazon Q för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) har lanserat Amazon Q, en ny AI-driven assistent speciellt utformad för arbetsplatsen, på sitt AWS re:Invent 2023-event i Las Vegas. Företaget säger att Amazon Q kan anpassas av företag för att generera innehåll, vidta åtgärder, skriva artiklar, föra samtal och till och med lösa problem. Amazon Q kan hjälpa utvecklare och IT-specialister genom att bistå i byggandet, distributionen och driften av applikationer och arbetsbelastningar på AWS. En förhandsversion av Q är för närvarande tillgänglig med gratis funktioner.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 29 november

Nvidia har skapat en minnesväxel, NVSwitch, för att förbättra GPU-minneskapaciteten. NVSwitch har använts i flera generationer av Nvidias HGX-systemkort. Med lanseringen av DGX H100 SuperPOD-maskinerna i mars 2022 lade Nvidia till ett ytterligare lager till NVSwitch-nätverket, vilket möjliggjorde skapandet av ett enda minnesutrymme över 256 av sina ´Hopper´ H100-acceleratorer. Amazon Web Services har noga följt utvecklingen av NVSwitch och dess ingenjörer har arbetat med Nvidia för att skapa en hybrid superdatorarkitektur som använder Nvidias NVSwitch för att skapa kraftfulla delade minnes-GPU-noder i rackskala. Nvidia bygger nu en superdator kallad ´Ceibo´ i AWS moln.

The Next Platform fördjupade 29 november

AI och maskininlärning kan göra sociala medier säkrare

Sociala medier har otvivelaktigt kopplat samman individer över hela världen och etablerat en gemenskapskänsla bland människor. Men denna sammanlänkning kommer med egna utmaningar, som spridning av nätmobbning, hatpropaganda och osäkert innehåll. Enligt Microsofts onlinesäkerhetsundersökning 2023 sade 69 procent av respondenterna globalt att de står inför online-risker inklusive desinformation, nätmobbning och våldshot. Teknikjättar vänder sig till teknologier som artificiell intelligens och maskininlärning för att göra onlineupplevelsen säkrare. AI ger användarna verktyg för att lägga till ett extra skyddslager mot onlinehot. AI-algoritmer i sociala medier ger kontinuerlig övervakning av innehåll, vilket är avgörande för modern cybersäkerhet. Maskininlärningsalgoritmer kan identifiera avvikande beteendemönster och flagga misstänkta inloggningsförsök, vilket gör det lättare att identifiera potentiella säkerhetsbrott. AI kan revolutionera det online landskapet genom att skapa säkra miljöer för människor att koppla upp sig på olika sätt. AI-drivna verktyg utmärker sig i realtids hotdetektion. AI-system kan bedöma användarpreferenser och åtgärder för att leverera personliga säkerhetsinställningar. AI-baserade faktagranskningsverktyg bekämpar spridningen av falska nyheter på sociala medier genom att verifiera innehållsautenticitet och flagga vilseledande information. Medan AI är en game-changer när det gäller att skydda individer från onlinehot, är det inte utan sina egna utmaningar. En av de primära utmaningarna i AI-moderering är potentialen för partiskhet i algoritmer. Att hitta rätt balans mellan att tillåta fri uttrycksfullhet och att förhindra skada är en nyanserad utmaning. Artikeln är av Zeebee Siwiec, teknikchef, coto.

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupade 29 november

Dell Technologies levererar professionella tjänster för Microsoft 365 Copilot

Dell Technologies levererar en portfölj av professionella tjänster för Microsoft, inklusive tjänster för Microsoft 365 Copilot, för att hjälpa kunder att anta ett konsekvent tillvägagångssätt för att implementera och hantera sin teknik. Med Dells tekniska expertis kan organisationer använda ledande bedömnings-, rådgivnings-, driftsberedskaps- och implementeringstjänster som hjälper till att anta Microsoft 365 Copilot snabbt och i skala. Dells nya tjänster hjälper organisationer att utveckla strategin, implementera och testa lösningen och förbereda team för att dra nytta av Microsoft 365 Copilots funktionalitet.

Direktlänk Dela TechBuzz Ireland fördjupade 29 november

HYAS Infosec går med i Microsofts säkerhetsprogram

HYAS Infosec, ett företag baserat i Victoria, har tillkännagivit sitt deltagande i Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. HYAS valdes utifrån sin beprövade erfarenhet med Microsofts säkerhetsteknologier, viljan att utforska och ge feedback på banbrytande funktioner och nära relation med Microsoft. HYAS kommer att arbeta med Microsofts produktteam för att forma utvecklingen av Security Copilot-produkten på flera sätt. Security Copilot är den första AI-drivna säkerhetsprodukten som möjliggör för säkerhetspersonal att snabbt svara på hot, behandla signaler i maskinhastighet och bedöma riskexponering på några minuter.

Direktlänk Dela Businessexaminer.ca fördjupade 29 november

Amazon lanserar företagschattbot drivet av generativ AI

Amazon meddelade vid en konferens i Las Vegas att de kommer att lansera en företagschattbot vid namn Q, som drivs av generativ AI. Detta är Amazons svar på konkurrenter som har lanserat chattbotar som har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Q kan bland annat syntetisera innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter. Tekniken är för närvarande tillgänglig för förhandsgranskning. Även om Amazon ligger före konkurrenter som Microsoft och Google som den dominerande leverantören av molnbaserad databehandling, betraktas de inte som ledande inom AI-forskning.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 29 november

Ny AI-modell Q* från OpenAI kan revolutionera inlärning av matematik

Artificiell intelligens (AI) kan vara på väg att genomgå en transformation med utvecklingen av Q*, en ny AI-modell utvecklad av OpenAI. Q* lovar att inte bara lära AI matematik, utan också att röra sig mot SuperIntelligent Artificiell Intelligens. Till skillnad från ChatGPT, som är känd för sin förmåga att bearbeta naturligt språk, skulle Q* fokusera på en mer strukturerad och objektiv uppgift: att lösa matematiska problem. Enligt rapporter skulle Q* ha visat sig kapabel att utföra matematik på grundskolenivå, en milstolpe som verkar blygsam, men representerar ett stort framsteg. Varken OpenAI eller Microsoft har ännu bekräftat Q*.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 29 november

OpenAI troligtvis inte att erbjuda styrelseplats till Microsoft och andra investerare

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, kommer troligen inte att erbjuda Microsoft och andra investerare, inklusive Thrive Capital, Sequoia Capital och Khosla Ventures, en styrelseplats. Dessa investerare spelade en viktig roll i att tvinga AI-startupen att ompröva sitt beslut att sparka Sam Altman som VD. Efter en sex dagars kris återanställdes Altman, men fick inte tillbaka sin styrelseplats. Dessutom avskedade OpenAI den styrelse som var ansvarig för att avsätta Altman, med undantag för Quoras VD Adam D´Angelo. Trots att Microsoft har investerat över 10 miljarder dollar i OpenAI och innehar en 49% andel i företaget, har det inget inflytande på grund av OpenAI:s ovanliga styrstruktur.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 november

OpenAI förväntas inte erbjuda Microsoft och andra investerare platser i sin nya styrelse

OpenAI, ägare till ChatGPT, förväntas inte erbjuda Microsoft och andra investerare, inklusive Khosla Ventures och Thrive Capital, platser i dess nya styrelse, enligt en källa. Förra veckan sparkade OpenAI sin VD och grundare Sam Altman utan någon detaljerad orsak, vilket orsakade oro bland investerare och anställda. Han återinsattes med löfte om en ny styrelse. Microsoft, som har investerat mer än 10 miljarder dollar i OpenAI, är en av de största stödjarna av OpenAI som driver ChatGPT, dess virala generativa AI-chatbot.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 29 november

OpenAI:s nya styrelse planerar inte att inkludera externa investerare

OpenAI:s omstrukturerade styrelse planerar inte att inkludera representanter från externa investerare, enligt en person bekant med situationen. Detta tyder på att styrelsen kommer att prioritera säkerhetspraxis framför investeringsavkastning. Den nya styrelsen har ännu inte officiellt tillsatts och saker kan förändras. Men personen sa att Microsoft och andra aktieägare, som Khosla Ventures, Thrive Capital och Sequoia Capital, inte förväntas bli erbjudna en plats i OpenAI:s nya nio-personers styrelse. Startupföretagets avsättning av VD Sam Altman den 17 november överraskade dessa investerare.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 29 november

Öppen oro inom OpenAI över potentiellt farlig AI-genombrott

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har upplevt intern oro sedan dess VD Sam Altman avskedades och sedan återinsattes. Företaget är känt för sin hemlighetsfullhet, vilket gör att få vet hur de utvecklar sin teknologi. Detta blev tydligt när det rapporterades att flera forskare inom företaget hade uttryckt oro över ett påstått farligt genombrott, en algoritm kallad Q*. Algoritmen kan lösa vissa matematikproblem på skolnivå som den inte tidigare stött på, vilket vissa forskare tror kan vara ett tidigt tecken på att algoritmen förbättrar sin förmåga att resonera. OpenAI kommenterade inte direkt på Q*, men bekräftade att de arbetar med algoritmen.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 29 november

Amazon lanserar Q, en generativ AI-assistent för företag

Amazon har introducerat Amazon Q, ett svar på Microsofts generativa AI-assistent Copilot. Amazon Q kan hantera alla grundläggande produktivitetsuppgifter som Copilot kan, men kan också användas för att arbeta över ett brett spektrum av applikationer, vilket bör tilltala IT-chefer som vill begränsa antalet assistenter som behöver övervakas. Amazon Q bygger på AWS data- och utvecklingsexpertis under 17 år och kan användas av företag inom en mängd funktioner, inklusive utveckling av applikationer, kodomvandling, generering av affärsinformation och hjälp till kundtjänstagenter via Amazon Connect.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-drivet chattbot Q som svar på konkurrenter

Amazon har tillkännagivit lanseringen av Q, en företagschattbot drivet av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som introducerat populära chattbotar. Q kan bland annat skapa innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att skapa blogginlägg. Företag kan också koppla Q till sina egna data och system för en mer relevant upplevelse. Tekniken är för närvarande tillgänglig i förhandsvisning. Trots att Amazon är ledande inom molnbaserad databehandling, anses företaget inte vara ledande inom AI-forskning som lett till framsteg inom generativ AI.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 29 november

Amazon avslöjar Amazon Q för att utmana AI-chatbotmarknaden

Amazon har introducerat sin senaste innovation, Amazon Q, på AWS Reinvent-konferensen i Las Vegas. Detta markerar Amazons inträde på marknaden för AI-drivna mjukvarulösningar, där företag som Microsoft och Google redan har en betydande närvaro. Amazon Q är en sofistikerad chatbot designad för att integreras sömlöst med Amazon Web Services (AWS), och erbjuder en mängd funktioner skräddarsydda för den moderna arbetsplatsen. Amazon Q kan automatisera ändringar i källkod, vilket avsevärt minskar arbetsbelastningen för utvecklare, och kan kopplas till över 40 företagssystem.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 28 november

Amazon lanserar AI-driven chattbot för företag

Teknikjätten Amazon har meddelat att de kommer att lansera Q, en företagschattbot som drivs av generativ artificiell intelligens (AI). Meddelandet, som gjordes vid en årlig konferens i Las Vegas för företagets AWS molnberäkningstjänst, representerar Amazons svar på konkurrenter som har rullat ut chattbotar som har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Amazon sade att Q kan göra saker som att syntetisera innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Tekniken är för närvarande tillgänglig för förhandsgranskning.

Direktlänk Dela NewsChain Online fördjupade 28 november

AI-boom driver Microsoft och Adobe till toppen av aktielistan

Artificiell intelligens (AI) boom har drivit industrigiganterna Microsoft och Adobe till toppen av listan över ledande AI-aktier. Båda företagen överträffar minst 95% av alla aktier när det gäller nyckelfaktorer för aktieval. Cybersäkerhetsföretagen CrowdStrike och Zscaler, samt databasföretagen MongoDB och Open Text, har alla utnyttjat AI-revolutionen. Uppståndelsen kring AI har fått Microsoft, Adobe och CrowdStrike-aktien att flyga högt. Utbildningsaktier som New Oriental Education och Stride har också visat imponerande styrka. Microsoft har stigit till toppen av sin köpzon, medan MongoDB och Open Text fortsätter att ställa upp nya drag.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 28 november

Generativa AI-verktyg kräver massiva datamängder

Generativa AI-verktyg, som textbaserade, bildorienterade, talgenererande och musikskapande AI, samt chatbots, förbrukar stora mängder data. Textbaserade AI, som GPT-3 från OpenAI, använder enorma mängder textdata för att generera mänsklika svar. Bildgenererande AI kräver stora datamängder för att skapa realistiska bilder. Talgenererande verktyg, som Googles Text-to-Speech och Amazon Polly, använder betydande mängder data för att omvandla textinformation till tal. Musikskapande AI, som OpenAIs MuseNet och Sonys Flow Machines, behöver tusentals MIDI-filer för att komponera musik. Chatbots kräver också betydande mängder data för att generera konversationsrespons.

Direktlänk Dela Data Science Central fördjupade 28 november

Amazon Web Services lanserar AI-assistenten Amazon Q

Adam Selipsky, VD för Amazon Web Services (AWS), presenterade en ny produkt vid namn Amazon Q vid AWS re:Invent-konferensen. Amazon Q är en AI-driven assistent som kan hjälpa användare med olika arbetsuppgifter, som att chatta, generera innehåll och utföra åtgärder. Assistenten låter anställda ställa frågor på naturligt språk och kan förstå och få tillgång till användarens företagssystem, dataarkiv och verksamheter. Amazon Q respekterar användarens befintliga identiteter, roller och behörigheter och använder inte användarens innehåll för att träna sina underliggande modeller. Amazon Q har tränats med 17 års AWS-kunskap och kan ge vägledning och rekommendationer om AWS-funktioner, teknologier, lösningar, bästa praxis och genomföranden.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 november

Microsofts Copilot kommer snart att stödja GPT-4 Turbo

Copilot (tidigare känd som Bing Chat) kommer snart att stödja GPT-4 Turbo. GPT-4 Turbo har en uppdaterad kunskapsavstängning från april 2023 och ett större 128k-kontextfönster. Microsofts Mikhail Parakhin sa att hans team ´fortfarande behöver reda ut några problem´ när det gäller att få GPT-4 Turbo att fungera med Copilot. Copilot kan snart se en stor ökning genom att integrera den senaste tekniken från OpenAI. GPT-4 Turbo är mer kapabel än sin föregångare (GPT-4) och har flera förbättringar som kommer att hjälpa Copilot. Men förvänta dig inte en uppdaterad Copilot ännu. Microsofts Mikhail Parakhin förklarade att Copilot-teamet ´fortfarande behöver reda ut några problem´. Fram tills nyligen var Copilot känd som Bing Chat. Microsoft tog Bing Chat under Copilot-varumärket som en del av en push för att utöka Copilot-varumärket över olika tjänster. Parakhin är en av de viktigaste personerna på Microsoft. Han leder Windows och Web Experiences Team, som Microsoft bildade genom att slå samman flera team efter Panos Panays avgång. Microsofts Windows org, webbupplevelser team, Microsoft News, Bing och Edge är alla under ledning av Parakhin. GPT-4 Turbo är redan tillgängligt för alla med ett OpenAI API-konto och GPT-4-åtkomst, vilket förmodligen inkluderar Microsoft. Men Microsoft behöver fortfarande finjustera sin Copilot-upplevelse för att få den att fungera smidigt med GPT-4 Turbo.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 28 november

Generativa AI-tillägg för säkerhetskopiering och katastrofåterställning: Mer hype än verklighet?

Företag inom säkerhetskopiering och katastrofåterställning vill att deras generativa AI-assistenter blir företagens nya bästa vän, men fördelarna är fortfarande oklara. Dessa GenAI-tillägg inkluderar någon form av chattbot för att automatisera uppgifter eller rapporteringsuppgifter, med en rad andra funktioner, såsom kodgenerering eller varningshantering. Jerome Wendt, VD för Data Center Intelligence Group, säger att dessa tillägg handlar mer om att hålla en produkt i diskussionen snarare än att meningsfullt förändra verksamheten. Sid Nag, vice ordförande och analytiker på Gartner, säger att leverantörer måste göra ett starkt fall för hur deras egna AI-vändningar inte äventyrar kundens säkerhet och erbjuder mervärde.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 28 november

Varonis Systems återvänder som guld-sponsor till Black Hat Europe 2023

Dataföretaget Varonis Systems har meddelat att de kommer att återvända som guld-sponsor vid Black Hat Europe 2023, den 4-7 december i London. På plats kommer de att informera om farorna med generativ AI, testa besökarnas hackningsfärdigheter och visa varför de är ledande inom dataskydd. Bland höjdpunkterna finns deras populära ´Capture the Flag´-utmaning, där deltagare tävlar om att hacka ett felkonfigurerat CRM. De kommer också att hålla en session om hur man förhindrar att verktyg som Microsoft Copilot skapar och exponerar känslig data.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 november

Microsofts VD Satya Nadella ser en framtid med AI för naturligt språk i mjukvaruutveckling

Microsofts VD Satya Nadella tror att en stor övergång till AI-verktyg för naturligt språk är på gång, vilket kommer att göra det lättare att komma in i mjukvaruutveckling och arbeta för att förbättra produktiviteten för befintliga utvecklare. På Microsoft Ignite 2023 betonade han sitt åtagande för OpenAI för att bygga en kreativ, teknikinriktad framtid. Naturligt språk i AI gör det möjligt för datorer att tolka och generera mänskligt språk. Den kommande plattformsskiftet kommer att fokusera på övergången till AI-verktyg för naturligt språk. Detta kommer följaktligen att sänka barriärerna för mjukvaruutveckling och göra befintliga utvecklare mer produktiva.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 28 november

Användningsmönster för Microsoft Copilots olika lägen avslöjade

Mikhail Parakhin från Microsoft har delat information om hur ofta de olika lägena i Microsoft Copilot, tidigare känd som Bing Chat, används. Det finns ett balanserat läge, ett kreativt läge och ett precist läge. Det balanserade läget får 60-70% av användningen, medan de andra två lägena får cirka 15% vardera. Parakhin trodde att det kreativa läget skulle användas mer än det precisa läget på grund av bildgenereringsaspekten, men det visade sig vara fel.

Direktlänk Dela Search Engine Roundtable fördjupade 28 november

Företag kan dra nytta av att experimentera med generativ AI

Generativ AI är fortfarande i sin linda, men företag kan få en fördel genom att låta anställda experimentera med verktyg som Microsofts data visualiseringslösning Power BI. CFO:er bör försöka vara generativa AI-möjliggörare snarare än grindvakter, och se till att strategiskt viktiga program snabbt och konsekvent får den finansiering de behöver. De bör även garantera att de och deras funktion snabbt klättrar upp på den generativa AI-lärkurvan. CFO:er som vill införliva generativ AI och andra framväxande teknologier i sina verksamheter kan börja med finansiell planering och analys. Identifiering av var generativa AI-lösningar kan vara mest användbara i ens verksamhet är bara det första steget mot att korrekt använda den utvecklande teknologin.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 28 november

OpenAI: En företagskrig och framtiden för AI

OpenAI, teknikföretaget bakom chattboten ChatGPT, har upplevt interna stridigheter som har resulterat i att företagets medgrundare och VD, Sam Altman, avskedades och sedan återinsattes. Styrelsen för OpenAI avskedade ursprungligen Altman på grund av hans aggressiva tillvägagångssätt för att kommersialisera företagets AI-teknologi. Efter ett uppror från företagets investerare och anställda återinsattes Altman och resten av styrelsen avgick i stället. OpenAI, som ursprungligen grundades som en icke-vinstdrivande organisation, har kämpat med att balansera behovet av att generera ekonomisk avkastning med sitt bredare samhällsmål. Företaget har även brottats med de potentiella riskerna som deras AI-teknologi utgör för mänskligheten.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 28 november

Microsoft uppgraderar sin AI-chatbot Copilot till GPT-4

Microsoft har nyligen bytt namn på sin AI-chatbot till Copilot och planerar nu att genomföra stora förändringar för att förbättra den AI-generativa modellen. Företaget uppgraderar modellen till GPT-4, tack vare sitt partnerskap med techjätten OpenAI. Användare kommer att se en innovativ och mycket användbar kontextfönsterfunktion med 128k. Detta har att göra med att skriva textprompter som motsvarar nästan 300 sidor i ett sådant fönster. För tillfället är Bing Copilot begränsad till 5000 tecken per chatt. När användare frågade Microsoft om en ökning bekräftade de med ett stort ja. Den senaste modellen har ett större kontextfönster vilket innebär att de kan dra nytta av större gränser. Företaget planerar att lansera stöd för funktioner som plugins från externa tredje parter.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 28 november

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Microsofts Copilot kommer att integreras i Stream-tjänster inom SharePoint

Microsofts Copilot, företagets AI, fortsätter att expandera. Företaget har meddelat att Copilot kommer att integreras i Stream-tjänster inom SharePoint, vilket möjliggör dess deltagande i konferenser som hålls inom denna applikation. Detta kommer att förbättra livskvaliteten för SharePoint-användare genom de funktioner som kan läggas till detta system via synergin mellan Stream och Copilot. Tillägget av Copilot till Stream-tjänsten genom SharePoint kommer att låta användare ha en AI som kan övervaka och förstå allt som sker under dessa konferenser. Dessa förbättringar av Copilot i Stream förväntas rullas ut under februari och mars 2024.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 28 november

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 28 november

Maskininlärningsmarknaden i Mellanöstern och Afrika förväntas nå 0,50 miljarder dollar till 2023

En nyligen publicerad forskningsrapport förutspår att maskininlärningsmarknaden i Mellanöstern och Afrika kommer att uppgå till 0,50 miljarder dollar till 2023, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 29,1% under perioden 2018-2023. Rapporten går igenom marknadens nuvarande status, inklusive marknadsstorlek, marknadsandel, förväntade trender, tillväxthastighet, distributionskanaler och mer. Nyckelfaktorer för tillväxten inkluderar användning av maskininlärning inom arbetsintensiva sektorer som detaljhandel och sjukvård för att förbättra kundupplevelsen, samt ökade investeringar i maskininlärningsteknologier drivna av en växande start-up-kultur och regeringsstödd innovation.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 november

IndiGo introducerar AI-chattassistent för att minska arbetsbelastningen för kundtjänst

IndiGo har utvecklat en AI-chattassistent, 6Eskai, för att hantera kundfrågor på flera språk. Chattbotten, utvecklad med Microsoft, har 1,7 biljoner parametrar och kan lösa ett brett spektrum av frågor, vilket minskar arbetsbelastningen för kundtjänstpersonal med 75%. 6Eskai gör bokning av biljetter och andra tjänster enkla, med funktioner som att tillämpa rabatter, utföra incheckningar, assistera med platsval och svara på vanliga frågor. IndiGo är det andra flygbolaget i landet, efter Air India, att använda artificiell intelligens i kundorienterade operationer.

Direktlänk Dela Simple Flying fördjupade 28 november

Sports Illustrated anklagas för att använda AI för att generera artiklar

En av de mest kända publikationerna i världen, Sports Illustrated, står inför anklagelser om att dess webbplats har publicerat artiklar som genererats genom artificiell intelligens och tillskrivits icke-existerande författare. Anklagelserna publicerades först av Futurism.com, en teknik- och kulturwebbplats. De hittade flera artiklar på SI.com som verkade vara skrivna av författare vars biografier var vaga och som inte hade någon annan online-närvaro. Arena Group, som driver Sports Illustrated, kommenterade anklagelserna och skyllde på en tredjepartsleverantör, AdVon Commerce, som distribuerar licensierat innehåll på sina webbplatser. Arena hävdar att historierna inte var AI-genererade och författarna var riktiga, om än skrivande under pseudonymer.

Direktlänk Dela KTLA fördjupade 28 november

OpenAI:s ovanliga företagsstruktur skapar kaos

OpenAI, ett företag som utvecklar artificiell intelligens, har stått i centrum för en ledarskapskris på grund av dess ovanliga företagsstruktur. OpenAI styrs av en sex personer stark styrelse som styr en ideell organisation, som i sin tur driver ett vinstdrivande teknikföretag. Strukturen har skapat spänningar mellan de ideella och vinstdrivande delarna av företaget, vilket ledde till avskedandet av VD Sam Altman. Efter Altman´s avskedande hotade majoriteten av anställda att sluta om han inte återinsattes som VD. OpenAI:s struktur har fått kritik för att lämna företaget i händerna på personer som inte har något ekonomiskt intresse i dess framgång.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 28 november

Microsoft stärker sitt engagemang i AI genom OpenAI-partnerskap efter ledarskapskris

Microsoft hanterade nyligen en svår situation med OpenAI mycket bra. Teknikjätten har nu en komplicerad uppgift framför sig: att befästa sin relation med det framstående startup-företaget samtidigt som det visar att det kan staka ut sin egen väg inom det viktiga området artificiell intelligens. Microsofts VD Satya Nadella har fått beröm för sin hantering av situationen, som började med den överraskande avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman av företagets styrelse den 17 november, och slutade med att Altman fyra dagar senare gick med på att återvända till sin roll. Under tiden meddelade Microsoft planer på att anställa Altman direkt, tillsammans med alla andra OpenAI-anställda som ville gå med.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 28 november

Kris på OpenAI: Sam Altman avskedas och återanställs i strid om företagets riktning

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) och tidigare icke-vinstdrivande organisation, har genomgått en kris där VD:n Sam Altman avskedades och sedan återanställts. Krisen uppstod på grund av spänningar mellan olika synsätt på AI och företagets övergång från en icke-vinstdrivande organisation till ett lönsamt start-up. OpenAI grundades av Elon Musk och Sam Altman för att utveckla säker och fördelaktig AI för mänskligheten, men har sedan dess omstrukturerats för att kunna generera vinster och dra in mer kapital. Denna förändring ledde till att Musk bröt med OpenAI och flera andra anställda lämnade företaget.

Direktlänk Dela El País fördjupade 28 november

Microsoft rullar ut DALL-E integration till Paint på Windows 11

Microsoft har äntligen rullat ut den mycket efterlängtade DALL-E-integrationen till Paint på Windows 11. Med DALL-E 3-integrationen kan du använda Microsoft Paint för att skapa AI-genererade bilder med hjälp av OpenAI:s ChatGPT. Denna funktion är tillgänglig via en ´Cocreator´-knapp i Paint. En ny uppdatering, nu tillgänglig för alla utanför Insider-programmet, låter dig använda ´Cocreator´-funktionen och generera DALL-3-bilder. Om du är ny på AI har Microsoft också täckt dig. En nybörjarhandledning i fyra steg inom appen hjälper dig att komma igång med AI i Paint.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 28 november

OpenAI:s framtid osäker trots återkomst av Sam Altman

OpenAI har haft en turbulent tid med VD:n Sam Altman lämnande företaget, sedan anslöt han sig till Microsoft, bara för att AI-startupen skulle meddela att Altman skulle återvända till företaget med det mesta av sin styrelse ersatt. OpenAI planerar att genomföra en aktieförsäljning som värderar företaget till cirka 86 miljarder dollar. Men hur känner investerare för företaget? Glen Anderson, Managing Partner på RainMaker Group Holdings, säger att investerare nu har ett mer försiktigt och pragmatiskt tillvägagångssätt gentemot aktien.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 november

Cushman & Wakefield planerar att införliva AI i fastighetstransaktioner

Fastighetsjätten Cushman & Wakefield planerar att snart införliva artificiell intelligens (AI) i hela sin fastighetstransaktionslivscykel för att förbättra upplevelsen för anställda och förbättra resultaten för kunder. Den nya integrationen kommer att öka tillgången och hur snabbt en fastighet kommer att sättas på marknaden. Detta kommer att hjälpa mäklare och forskare att stödja kundbehov och beslut. Cushman & Wakefield har tidigare experimenterat med AI-användning och kallar sin nuvarande rörelse mot AI-användning för ´AI+´. Företaget har samarbetat med grupper som Microsoft och MIT AI Labs för att säkerställa att de ´framkantstjänster´ formar framtiden för kommersiella fastigheter.

Direktlänk Dela Finance & Commerce fördjupade 27 november

Generativ AI skapar en ny kategori av memes

Generativ AI har skapat en ny kategori av memes med hjälp av verktyg som OpenAI´s ChatGPT. Dessa memes skapas genom att använda AI för att generera konst. Fyra stora trender har observerats under de senaste månaderna, inklusive ´Gör det mer´ med ChatGPT och DALL-E 3, att omvandla vuxna/NSFW/kontroversiella fenomen till en Disney/Pixar-film, att återge ikoniska barnfigurer i urban, kvasi rasistisk stil och att lägga till rörelse i statiska memes. Dessa AI-genererade memes är här för att stanna och förväntas öka i antal, vilket kommer att leda till en starkare efterfrågan på liknande verktyg i arbetsmiljöer.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 27 november

Amazon.com Inc. väntas växa inom AI och molntjänster

ProResearch erbjuder snart omfattande forskningsanalyser baserade på insikter från Wall Streets toppanalytiker, exklusivt tillgängliga för InvestingPro-prenumeranter. Amazon.com, Inc. framträder som en mångfacetterad jätte inom teknik och e-handel, kontinuerligt skjutande gränserna inom molnbaserad databehandling, digital strömning och artificiell intelligens (AI). Företagets senaste ansträngningar, särskilt inom generativ AI, har fångat Wall Streets uppmärksamhet, med analytiker som kollektivt erkänner potentialen för betydande tillväxt och innovation. Amazon har en dominerande ställning inom e-handel och molnbaserad databehandling, stark kundbas och märkeslojalitet, och erbjuder en mängd olika produkter med hög tillväxtpotential. Trots intensiv konkurrens från andra teknikjättar och känslighet för regulatoriska förändringar och cybersäkerhetsrisker, har Amazon potential att expandera inom generativ AI och multimodal molnstöd, och förväntas lansera produkter som kan driva aktieprestanda.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 27 november

Microsoft lämnar sökkriget med Google för att fokusera på AI

Microsoft har beslutat att lämna kampen om internetsökningar med Google och fokusera helt på generativ artificiell intelligens (AI). Företaget omnamnger sin Bing Chat till Copilot, vilket samlar alla företagets generativa AI-insatser under ett varumärke. Microsoft gör även Copilots chattversion tillgänglig gratis på webben. Företaget lanserade Bing Chat, drivet av ChatGPT från OpenAI, i februari, i ett försök att ta marknadsandelar från Google. Trots detta har Bing inte lyckats öka sin marknadsandel, som ligger kvar på endast 9% jämfört med Googles 85%. Microsofts VD, Satya Nadella, har erkänt att Bing inte kan konkurrera med Google på sökmarknaden och tror att AI är framtiden.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 27 november

Jimmy Wales, grundaren av Wikipedia, har nyligen uttryckt sin oro angående OpenAI:s AI-drivna verktyg, särskilt dess noggrannhet. Wales förklarade att användning av verktyget för att generera text på plattformen var ett problem då det gjorde ett dåligt jobb med att få de flesta detaljerna fel och till och med tillhandahöll felaktig information. Wales har dock inte helt uteslutit möjligheten att utnyttja AI:s förmågor i Wikipedia. Han framhöll behovet av ett AI-drivet verktyg som kan användas för att identifiera felaktigheter i artiklar.

Windows Central fördjupade 27 november

Microsoft planerar att integrera GPT-4 Turbo i Bing Chat och öka teckengränsen

Microsoft har bekräftat att de arbetar med att integrera GPT-4 Turbo, OpenAI:s senaste GPT-språkmodell, i Bing Chat. När den är utrullad kommer det Redmond-baserade teknikföretaget sedan att öka teckengränsen för Bing Chat. Nyheten kommer som svar på en tweet från användaren @aiokl3, som frågade om teckengränsen skulle ökas när GPT-4 Turbo implementeras. Microsofts President för Sök och Reklam, @MParakhin, svarade att företaget planerar att öka gränsen och att Turbo har ett större sammanhangsfönster, så kommer att försöka öka gränsen. Den nuvarande teckengränsen för Bing Chat är 4 000 tecken. Microsoft meddelade att det finns planer på att höja gränsen till 8 000 tecken, men det kommer inte att vara billigt och fyra gånger dyrare.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 27 november

Microsoft leder ´Magnificent Seven´ i AI-revolutionen

AI-revolutionen, som ännu inte är över, har lett till framgångar för de sju stora techbolagen Amazon.com (AMZN), Meta Platforms (META), Nvidia (NVDA), Microsoft (MSFT), Apple (AAPL), Alphabet (GOOGL) och Tesla (TSLA). Microsoft har särskilt utmärkt sig genom att lansera en rad AI-innovationer, inklusive två skräddarsydda chips och integrerade system. Bolaget har även fortsatt att integrera AI i vardagliga arbetsflöden och lanserat Co-pilot, en AI-kompanjon som syftar till att ge smartare och mer personliga svar, öka produktiviteten och frigöra kreativitet. Microsofts aktie fortsätter att handlas inom köpområdet efter en post-resultat breakout den 10 november.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 27 november

Robottraktorer till tomatavbildning: Användningsfall för ML och AI inom jordbruket

Maskininlärning (ML) och AI används allt mer inom jordbruket för att optimera skördar och hantera utmaningar som arbetskraftsbrist och strängare lagstiftning. AI hjälper bönder att övervaka vädermönster, temperaturvariationer och jordens sammansättning. Tekniken används också för att snabbt och effektivt bedöma markkvalitet och grödors hälsa, vilket sparar tid och resurser jämfört med traditionella metoder. AI kan även förutse växtsjukdomar och skadedjur, vilket revolutionerar skadedjurs- och sjukdomsbekämpning inom jordbruket. Dessutom används AI i utvecklingen av robottraktorer och obemannade luftfarkoster för att automatisera processer som besprutning av bekämpningsmedel eller gödsel.

Direktlänk Dela Global Agtech Initiative fördjupade 27 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades av styrelsen men återvände efter endast fem dagar. Detta skedde efter att anställda hotade att lämna företaget om han inte var kvar. Detta gör Altman till en betydande figur inom tekniksektorn, särskilt med tanke på OpenAI:s position i kriget om artificiell intelligens. Trots att OpenAI:s styrelse inledningsvis avskedade Altman, verkar de nu ha förlorat kampen mot honom. Detta innebär att OpenAI:s framtid nu ligger i händerna på en mer traditionell kapitalistisk vision snarare än en mer återhållsam och etisk kapitalistisk ideal.

Slate Magazine fördjupade 27 november

Syskit nämns i Gartner-rapport om att mildra Microsoft 365-risker genom informationsstyrning

Syskit, skaparen av den ledande plattformen för hantering och styrning för Microsoft 365, har nämnts i en nyligen publicerad rapport från Gartner med titeln ´Mitigate Copilot Microsoft 365 Risks Through Information Governance´. Rapporten skrevs av Max Goss och Larry Cannell. Syskit tror att denna erkännande visar att Syskit Point är en av de mogna produkterna för att förbättra styrningen, synligheten och åtkomstkontrollerna. Syskit tror att Microsoft Copilot kommer att öka produktiviteten och förenkla samarbetet, men det kommer med vissa risker. Med Syskit Point kan kunderna implementera Copilot snabbt, men framför allt på ett säkert och kontrollerat sätt.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 27 november

Microsoft testar nya funktioner för Read Aloud och Copilot på Edge

Microsoft har testat och förbättrat sin Read Aloud-funktion på Edge under en tid. Funktionen anlände till Edge´s Copilot-sidopanel, och med den nyligen testade 2.1-versionen får vi några intressanta förändringar. Read Aloud-funktionen på Edge anlände till sidopanelen förra veckan, och enligt en nyligen upptäckt kommer Copilot att börja visa en högtalarikon som en klickbar knapp när någon av chattarna blir ´uppläst´. När du sedan fortsätter med din multitasking och öppnar andra appar kommer det att finnas uppspelningskontroller när du hovrar över knappen. Insidern säger också att Read Aloud-funktionen snart kommer till Copilot i Windows generellt, förutom plugins som också är tillgängliga i en kontrollerad utrullning för utvalda användare.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 27 november

Microsoft avtäcker nya AI-verktyg under Ignite 2023

Under Ignite 2023-eventet tidigare denna månad avtäckte Microsoft en rad nya AI-verktyg som hade implementerats i sina tjänster, inklusive Microsoft Copilot Studio. Liknande OpenAIs förmåga att låta användare skapa GPTs kan Studio-användare också skapa AI-assistenter med några klick. Med Microsoft Copilot Studio kan du skapa kraftfulla AI-drivna copiloter för en rad förfrågningar, från att ge enkla svar på vanliga frågor till att lösa problem som kräver komplexa konversationer. Microsoft Copilot Studio finns som både en fristående webbapp och som en separat app inom Microsoft Teams.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 27 november

Techmiljardärer varnar för risker med AI

Jaan Tallinn, medgrundare till Skype, Elon Musk, Bill Gates och andra techmiljardärer varnar för existentiella risker med AI. Anonyma källor har varnat styrelsen för Open AI om en ny upptäckt inom artificiell intelligens som kan utgöra ett ”hot mot mänskligheten”. Ex-styrelseledamoten Helen Toner har kritiserat Open AI:s säkerhetstänk. Altman, Hassabis och Amodei från ledande AI-företag samt Bill Gates har undertecknat en text om att mildra riskerna med AI. Elon Musk kallar AI för en ”existensiell risk” för mänskligheten och har en plan att kolonisera mars.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 27 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI

Sam Altman har återinsatts som VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom den populära chattboten ChatGPT. I samband med återinsättningen av Altman gick OpenAI med på att byta ut tre av fyra styrelseledamöter. Dessa åtgärder skedde efter att över 90 procent av OpenAIs personal hotade med att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte Altman återinsattes som VD och hela styrelsen avgick. Greg Brockman, OpenAIs president, gick också med på att återvända efter att tidigare ha avgått i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela World Socialist Web Site fördjupade 27 november

AI-startups lanserar nya språkmodeller; Amazon vill utbilda arbetskraften för AI

AI-startupen Anthropic, grundad av före detta anställda på OpenAI, har lanserat nästa version av sin chatbot Claude. Claude 2.1 har flera stora uppdateringar, inklusive förmågan att bearbeta mer information och ge mer korrekta och ärliga svar. Inflection AI, startupen bakom den populära chatboten Pi, har också släppt en ny stor språkmodell, Inflection-2. Microsoft har också lanserat sin uppdaterade språkmodell Orca 2. Amazon har lanserat flera nya utbildningsinitiativ för att hjälpa 2 miljoner vuxna och studenter att bli ´AI-redo´ till 2025. Detta inkluderar åtta nya gratis AI-kurser och ett nytt samarbete med Code.org.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 27 november

USA försöker avslöja AI-jättens kopplingar till Kina

Amerikanska spionorgan har varnat för det emiratiska företaget G42 och dess arbete med stora kinesiska företag som amerikanska tjänstemän anser vara säkerhetshot. G42, ett artificiell intelligens-företag som kontrolleras av Sheikh Tahnoon bin Zayed, misstänks av amerikanska tjänstemän för att dölja omfattningen av sitt arbete med Kina. Företaget har offentligt tillkännagett sin enorma tillväxt genom en stadig takt av pressmeddelanden, inklusive avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett 100 miljoner dollar-avtal med ett Silicon Valley-företag för att bygga vad företagen skryter kommer att vara ´världens största superdator´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 november

OpenAI gör genombrott med AI-modell som löser okända matematikproblem

OpenAI har rapporterats göra ett vetenskapligt genombrott som har lett till spekulationer på forum och nyhetssajter. Enligt en rapport från Reuters kan denna upptäckt ´hotar mänskligheten´, men andra källor är mer försiktiga. Genombrottet innebär att seniora forskare på OpenAI har kunnat bygga en modell som kallas Q* (uttalas ´Q-Star´) som kan lösa matematikproblem som den inte har sett tidigare, en svår uppgift för befintliga AI-modeller. Gary Marcus, professor vid NYU och grundare, menar dock att vi inte ska bli för upprörda över det.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 27 november

Tre aktier som kan göra dig rik: Alphabet, Amazon och UiPath

Artikeln föreslår att investering av $5000 i tre specifika aktier kan göra dig rik. Dessa aktier är Alphabet, Amazon och UiPath. Alphabet, trots konkurrens från Microsofts Azure-plattform och frågor om AI:s inverkan på Google Search, förväntas växa tack vare sin Gemini AI-modell och potentiella genombrott inom kvantberäkning. Amazon, trots oro för minskande avkastning, förväntas gynnas av AI-utveckling och en potentiell ökning av molnmarknaden. UiPath, en mindre känd aktör inom robotprocessautomation (RPA), anses också ha potential att generera rikedom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 november

OpenAI:s ChatGPT förändrar arbetsprocesser och mänskliga interaktioner

För ett år sedan släppte OpenAI ChatGPT, en gratis generativ AI-chattbot. Sedan dess har miljontals människor börjat använda ChatGPT för uppgifter som att skriva skoluppsatser, utkast till e-post och personliga hälsningar, och hämta information. Över tid har allt fler människor och offentliga kontor börjat använda ChatGPT för att förbättra produktivitet och effektivitet. Rapporter visar att 21 federala avdelningar i USA har använt ChatGPT eller liknande system för att tjäna amerikanerna. ChatGPT och liknande system kan förändra arbetsprocesser och mänskliga interaktioner över många domäner, vilket skapar etiska, juridiska, sociala och praktiska utmaningar.

Direktlänk Dela Chicago Tribune fördjupade 27 november

Windows 11 Tiny11 blir mindre och stöder Copilot, Samsung uppdaterar 13 modeller till One UI 6.0, iOS 17-bugg fryser iPhones, Första Linux-speldatorn presenteras

NTDEV-teamet fortsätter att förbättra sin modifiering av Windows 11, kallad Tiny11. Den nya versionen av Tiny11 2311 stöder många av innovationerna i Microsoft Windows 11 2023 Update (23H2), inklusive Windows Copilot och mycket mer. Samsung rullar ut One UI 6.0 baserat på Android 14 till ett ökande antal av sina smartphones. iOS 17 var ursprungligen full av buggar, från anslutningsproblem och UI-stamning till överhettning på den senaste iPhone 15 Pro. Den första Linux-speldatorn har presenterats, Sirius 16 Gen 1 från Tuxedo Computers.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 27 november

Microsoft spelar huvudroll i OpenAI:s dramatik

OpenAI:s VD och medgrundare Sam Altman har sparkats och Microsoft har erbjudit sig att rekrytera dess högsta chefer och personal. Microsoft har spelat en ledande roll i denna dramatik, då företaget har skapat en ny AI-forskningsavdelning för Altman att leda, med hundratals anställda som är redo att följa efter honom. Microsoft har sagt att de är redo att anställa dem alla och har pengarna att uppfylla ett sådant löfte. OpenAI har utvecklat några av de mest avancerade storspråksmodellerna och banbrytande artificiella intelligensprodukter, såsom textgeneratorn ChatGPT och bildgeneratorn Dall-E. OpenAI har sedan 2019 fått över 13 miljarder dollar i investeringar från Microsoft, som rapporteras ha förvärvat en 49% andel i företaget och rätten till tre fjärdedelar av OpenAI:s vinster.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 november

Microsofts Bing AI, nu Copilot, förväntas få GPT-4 Turbo snart

Microsofts Bing AI, nyligen omdöpt till Copilot, förväntas snart få GPT-4 Turbo, trots att det fortfarande finns problem att lösa med implementeringen. För närvarande kör Bing AI GPT-4, men GPT-4 Turbo kommer att medföra olika fördelar, inklusive mer exakta svar på frågor och andra viktiga framsteg. Det framgick av en utbyte på X (tidigare Twitter) mellan en Bing AI-användare och Mikhail Parakhin, Microsofts chef för reklam och webbtjänster. Denna förbättring kommer också att komma till Copilot i Windows 11. GPT-4 Turbo förväntas ge mer exakta och relevanta svar på frågor och kommer att vara snabbare.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 november

Generativ AI diskuterades vid ITC Vegas

Panelister diskuterade generativ AI, inklusive Chat GPT och stora språkmodeller, vid ITC Vegas, 31 oktober 2023. Deltagarna betonade att försäkringsbolag bör identifiera vilka applikationer som har praktiskt värde. Andrew Schwartz, analytiker vid Celent, föreslog att generativ AI kunde användas inom områden som skadehantering, kundtjänst, bedrägeridetektering och underwriting. Gen Re har redan övervägt hur man kan använda generativ AI på ett ansvarsfullt sätt. Frank Schmid, CTO på Gen Re, ser generativ AI som ett verktyg för beslutsstöd snarare än ett sätt att automatisera beslutsfattandet. Han betonade vikten av att kunna omvärdera beslut eftersom teknologin utvecklas snabbt. Rima Safari, partner på PwC, påpekade att generativ AI kan förbättra produktiviteten och den operativa effektiviteten, särskilt inom skadehantering. Hon tillade dock att generativ AI inte kan ersätta mänsklig interaktion inom försäkring helt och hållet.

Direktlänk Dela Digital Insurance fördjupade 27 november

Ny version av Tiny11, en superkompakt version av Windows 11, släppt

En ny version av Tiny11, en superkompakt version av Windows 11, har släppts. Den nya versionen, Tiny11 2311, är baserad på den nyligen släppta uppgraderingen Windows 11 23H2 och är 20% mindre än den tidigare installationen av Tiny11 23H2. Utvecklaren, NTDEV, säger att den nya versionen löser de flesta, om inte alla, problem med tidigare versioner av Tiny11. En av de viktigaste förbättringarna är att operativsystemet nu fungerar korrekt med Windows Update. Dessutom kan användare nu välja att lägga till AI-assistenten Copilot i sin Tiny11-installation.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 november

MLOps-marknaden växer tack vare ökad AI- och ML-användning

MLOps-marknaden (Machine Learning Operations) har vuxit fram som en kritisk och transformerande sektor inom artificiell intelligens och maskininlärning. MLOps representerar sammanslagningen av maskininlärning, mjukvaruteknik och drift, med syfte att effektivisera och optimera processen för att utveckla, distribuera och hantera maskininlärningsmodeller i stor skala. Marknadens tillväxt drivs av ökad användning av AI och ML-teknologier över olika branscher och behovet av effektiv och pålitlig operativisering av dessa modeller. Bland de ledande aktörerna finns IBM, Microsoft, Google, AWS, HPE, GAVS Technologies, DataRobot, Cloudera, Alteryx, Domino Data Lab, Valohai, H2O.ai, MLflow, Neptune.ai och Comet.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 november

Viktig uppdatering till Tiny11, en anpassad version av Windows 11

Tiny11, en anpassad version av Windows 11 utvecklad av NTDEV, har fått sin mest betydande uppdatering hittills. Uppdateringen inkluderar alla förbättringar från den senaste versionen av Windows 11, inklusive Copilot-artificiell intelligens. Tiny11 behöver endast 4 GB utrymme och 2 GB RAM, men det finns versioner som kräver ännu mindre. Alla Microsoft-applikationer som inte används av många människor har tagits bort, medan vissa, som Edge-webbläsaren, erbjuds som en valfri installation. Tiny11 kan vara användbart för gamla datorer eller för installation på en USB-flashenhet med 4 GB utrymme.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 27 november

Förslag till kvinnliga styrelsemedlemmar för OpenAI

AI-företaget OpenAI har genomgått flera förändringar den senaste veckan, inklusive utnämningen av en ny tillfällig VD och en förändring i styrelsen. En stor förändring är att styrelsen nu består av enbart män, vilket har väckt oro. Det finns dock förväntningar på att OpenAI kommer att lägga till fler medlemmar i styrelsen. Detta ger möjlighet att få in kvinnor och skapa könsdiversitet i styrelsen. Startup- och innovations-experten Elizabeth Scallon har föreslagit flera framstående kvinnor för OpenAI att överväga i sin styrelsesökning. Här är tio kvinnor som skulle kunna bli potentiella oberoende styrelsemedlemmar för OpenAI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

Tiny11 tar emot sin mest betydelsefulla uppdatering hittills

Tiny11, en anpassad version av Windows 11 skapad av utvecklaren NTDEV, har fått sin mest betydelsefulla uppdatering hittills. Uppdateringen inkluderar alla förbättringar från den senaste versionen av Windows 11, inklusive Copilot artificiell intelligens. Tiny11 tar endast upp 4 GB utrymme, med versioner som är reducerade till 1 GB, och kräver endast 2 GB RAM. Den nya versionen minskar storleken med 20% mer, närmar sig 3 GB utrymme. Bland de mest efterlängtade nya funktionerna kan du nu använda NET 3.5 och versioner på olika språk, inte bara engelska.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 27 november

Artificiell generell intelligens lovar att revolutionera bilindustrin

Artificiell generell intelligens (AGI) representerar nästa epokgörande språng inom artificiell intelligens, med förmågan att förstå, lära sig och tillämpa sin intelligens på ett brett och flexibelt sätt, likt mänskliga kognitiva förmågor. Denna teknologiska paradigmskifte lovar att omdefiniera olika sektorer, med bilindustrin i spetsen för denna omvandling. Nyligen turbulens på OpenAI, en central figur inom AI-forskning, har ytterligare ökat intresset för AGI och dess fördelar men också dess potentiella risker. I bilsektorn lovar AGI en mängd fördelar. Vi tittar på en framtid där självkörande fordon kan fungera med en aldrig tidigare skådad precision och anpassningsförmåga, vilket drastiskt minskar olyckor och ökar vägsäkerheten. AGI kan också revolutionera fordonsdesign, supply chain management och personaliserade kundupplevelser, vilket erbjuder effektivitet och anpassning långt utöver nuvarande branschförmåga.

Direktlänk Dela AutoEvolution fördjupade 26 november

Microsoft 365 uppdaterar vägkartan med nya funktioner för Stream och Teams

Microsoft 365 har lagt till nya funktioner i sin vägkarta, bland annat för Microsoft Stream och Microsoft Teams. För Microsoft Stream introduceras AI-assistenten Copilot i februari 2024, som använder LLM (Large Language Model) AI-teknologi för att snabbt ge insikter från Stream-videor. En annan funktion som kommer i mars 2024 är en videoklippningsfunktion. Microsoft Teams kommer att erbjuda en ny in-app-butik för Teams-enheter i februari 2024, vilket gör det möjligt för kunder att upptäcka och köpa certifierade Teams-enheter direkt inuti appen.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 26 november

Todd Underwood anställd för att leda nytt SRE-team på OpenAI

OpenAI har anställt Todd Underwood för att leda ett nytt team för Site Reliability Engineering (SRE) som fokuserar på forskning och träningsarbetsbelastningar. Det generativa AI-företaget har redan ett SRE-team för den tillämpade sidan som arbetar med inferens och API-produkter. Underwood skapade Machine Learning Site Reliability Engineering (ML SRE) organisationen på Google. Han tillbringade 14 år och nio månader på Google och är medförfattare till boken Reliable Machine Learning. Underwood gick med i ChatGPT-företaget förra veckan mitt i kaoset kring VD Sam Altmans avsked, och var bland dem som skrev under ett brev hotande att sluta och gå med i Microsoft om han inte återanställdes. Altman var tillbaka på OpenAI efter fem dagar. Underwood anser att detta var en något mer intressant introduktion än han någonsin haft på något jobb. Den veckan anställde OpenAI också den tidigare ledaren för Googles TPU AI-chip för att leda en ny hårdvaruavdelning.

Direktlänk Dela DatacenterDynamics fördjupade 26 november

Open AI:s VD Sam Altman avgår, återanställs och anställda hotar med att gå ut

Först avgick Sam Altman som VD för Open AI. Sedan gick han till Microsoft. Därefter hotade hundratals anställda på Open AI att gå ut om inte styrelsen avgick. Därefter återanställdes Altman som VD. Satirtecknaren Drew Sheneman illustrerar denna situation med en robot som uppmanar människor att få ordning på saker och ting. Nick Anderson jämför den artificiella intelligensen med styrelsens ´verkliga dumhet´. Andra ämnen som tas upp i veckans satirteckningar inkluderar president Joe Bidens 81:a födelsedag, hans möte med Kinas ledare Xi Jinping, och Donald Trumps uttalanden om repressalier om han blir omvald.

Direktlänk Dela Syracuse Media Group fördjupade 26 november

Microsofts framtid ser ljus ut tack vare AI och ökad marknadsandel inom molntjänster

Utmaningarna på 2022 års björnmarknad börjar blekna bort när Wall Street ser framåt. S&P 500 har redan stigit med 27% från sin lågsta punkt och ligger bara 5% under ett nytt all-time high. Det påstås att artificiell intelligens (AI) åtminstone delvis är ansvarig för årets marknadsvändning. Microsofts aktie har ökat med 55% hittills i år, men det finns bevis som tyder på att företagets bästa dagar ännu inte har kommit. Microsofts persondatorsegment har historiskt genererat nästan en tredjedel av företagets intäkter, men har kämpat på grund av makroekonomiska motvindar och hög inflation. Under Microsofts första kvartal av räkenskapsåret 2024 ökade intäkterna för persondatorsegmentet till 13,7 miljarder dollar, en ökning med 3% jämfört med föregående år. Detta tyder på att återhämtningen av PC-marknaden äntligen har börjat. Microsofts nästa stora tillväxtmöjlighet ligger i AI-verktyg, med Microsoft Copilot som flaggskepp. Microsoft Azure har länge varit nummer två till Amazon Web Services (AWS) som den näst största molninfrastrukturleverantören. Men Azure har börjat ta marknadsandelar från både AWS och Googles molntjänst.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 november

Microsoft omdöper Bing Chat till Copilot för att göra AI-verktyg mer tillgängliga

Microsoft genomför förändringar i sina artificiella intelligens (AI) erbjudanden. Företaget omdöpte på onsdag sina Bing Chat AI-verktyg till Copilot i ett försök att göra den senare mer tillgänglig och lättare att använda. Copilot kommer att bli tillgänglig för alla den 1 december. Microsoft sa att Copilot också kommer att stödja OpenAI GPT, vilket gör att användarna kan skapa en ´skräddarsydd version´ av chatboten för specifika uppgifter. Copilot kommer även att ha plugin-stöd som gör att det kan fungera över OpenAI Chat GPT, Copilot - inklusive Bing, Edge, Windows och Microsoft 365-appar.

Direktlänk Dela Cord Cutters News fördjupade 26 november

Microsofts Copilot förbättrar produktiviteten och presenterar ny AI-strategi

För åtta månader sedan introducerade Microsoft Copilot för Microsoft 365 för att hjälpa människor att fokusera på unikt mänskligt arbete. En kombination av undersökningar och experiment visar att produktivitetsökningen som Copilot lovade är verklig. Microsoft Ignite 2023 har nu presenterat Microsofts nya AI-våg: en utställning av 100 nya framsteg som berör flera lager av en AI-framåtriktad strategi. Microsoft gör betydande framsteg inom sin molninfrastruktur, med fokus på AI-optimering. Detta inkluderar införandet av anpassade chips som Microsoft Azure Maia och Azure Cobalt, utformade för AI-arbetsbelastningar och allmänna uppgifter. Partnerskap med AMD och NVIDIA ger snabbare virtuella maskiner till Azure, vilket förbättrar AI-bearbetningsförmågan.

Direktlänk Dela Times of Malta fördjupade 26 november

Microsoft lanserar AI-assistent Copilot för Office 365

Microsoft har officiellt lanserat sin AI-produktivitetsverktyg Copilot för Office 365. Verktyget kan sammanfatta dokument, skriva e-postmeddelanden och delta i möten åt användaren. Det är utformat för att rullas ut över en organisation och länkar till Microsoft-appar, inklusive Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams. Copilot kan läsa igenom långa e-postkedjor eller Teams-chattar och sammanfatta de viktigaste punkterna. Verktyget drivs av OpenAI:s GPT och använder AI-företagets DALL-E 3 för bildgenerering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 november

ChatGPT dominerar generativ AI-marknad, visar ny studie

Internet har varit fullt av historier om OpenAI:s framtid, företaget som skapade ChatGPT, och dess VD Sam Altmans framtid. Oavsett hur dessa frågor besvaras är det viktigt att förstå hur stor denna generativa artificiella intelligens (GenAI) marknad har blivit. Verge betonade nyligen att ChatGPT har nått 100 miljoner veckovisa användare och över 2 miljoner utvecklare bygger för närvarande på företagets API, inklusive majoriteten av Fortune 500-företag. En nyligen släppt studie av Writerbuddy undersökte detta i detalj och fann att ChatGPT dominerade med 14,6 miljarder besök på 10 månader.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 26 november

Topp tre AI-aktier att titta på 2023: Adobe, Palantir Technologies och Microsoft

Inget ämne har dominerat den finansiella landskapet 2023 så mycket som artificiell intelligens (AI). Låt oss titta på tre topp AI-aktier just nu. Adobe (ADBE -0.05%), en långvarig ledare inom designprogramvara, använder AI för att förbättra och förbättra den kreativa processen. Analytiker förväntar sig att Adobe kommer att öka intäkterna till $21.8 miljarder 2024, upp 12% jämfört med föregående år. Palantir Technologies (PLTR -2.49%) är extremt kapabel att sikt igenom enorma datamängder för att identifiera mönster som kan vara användbara för underrättelse-, försvars- och kontraterrorismanalytiker. Analytiker förväntar sig att företaget kommer att öka försäljningen med 20% 2024 till $2.7 miljarder. Microsoft (MSFT -0.11%) kan vara katalysatorn som leder Microsoft tillbaka till toppositionen i listan över de mest värdefulla amerikanska företagen. Microsofts VD Satya Nadella verkar ha dragit av en stor kupp, inte bara lösa en potentiell strategisk kris, men också vända den helt till sin fördel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 november

Microsoft lanserar AI-drivet produktivitetsverktyg Copilot för Office 365-användare

Microsoft har officiellt lanserat Copilot för Office 365-användare. Detta AI-drivna produktivitetsverktyg kan sammanfatta dokument, skriva e-post och delta i möten. Det är utformat för att implementeras i alla företag och länkar till Microsoft-applikationer som Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams. Verktyget är intuitivt och tillgängligt även för icke-tekniska arbetare. Copilot kan läsa långa e-postkedjor eller Teams-chattar och sammanfatta huvudpunkterna. Microsoft planerar att lansera en funktion som kallas ´Sounds Like Me´, vilket kommer att tillåta Copilot att efterlikna användarens röst och ton i e-post och meddelanden. Verktyget är baserat på OpenAI´s GPT och använder DALL-E 3 för att generera bilder.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 26 november

Så här får du Microsofts nya AI-assistent Copilot i Windows 10

Microsofts generativa AI-assistent Copilot, ursprungligen introducerad som en funktion endast för Windows 11, har nu porterats till Windows 10. Copilot är byggd på OpenAI:s GPT-4 och är finjusterad för att interagera med kärnappar och komponenter i Windows, inklusive Microsoft Office och Windows-inställningar. Trots några mindre brister i Windows 10-versionen, är det relativt enkelt att kringgå väntekön för att få den nya funktionen. Microsoft har redan börjat skicka ut delar av Copilot via Windows 10:s månatliga kumulativa uppdateringar, så att aktivera AI-kompanjonen är inte svårt. Funktionen är för närvarande tillgänglig i Windows 10 Home och Pro endast.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 26 november

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, avskedades från företaget men återvände några dagar senare efter att nästan alla företagets anställda hotade att sluta om han inte återinsattes. Nvidia rapporterade bättre än förväntade kvartalsresultat, trots en stor försäljningsminskning till Kina på grund av nya amerikanska exportregler för AI-chip. Investerare räknar med räntesänkningar i Storbritannien och Eurozonen nästa år, trots att de två centralbankerna nyligen lämnade räntorna oförändrade. Nikkei 225-indexet nådde en ny 33-årig höjd, medan utländska investeringar i Kinas aktiemarknad har minskat.

Finimize fördjupade 26 november

OpenAI i centrum för strid om framtiden för AI

En tumultartad strid har ägt rum på teknikföretaget OpenAI, med fokus på framtiden för artificiell intelligens. I centrum för konflikten stod VD:n Sam Altman och företagets ideella styrelse. Styrelsen sparkade abrupt Altman, men återanställde honom och sparkade hälften av styrelsen sex dagar senare. OpenAI började som ett ideellt forskningscenter med målet att ´bygga säker artificiell allmän intelligens till förmån för mänskligheten´. Men 2019 behövde OpenAI pengar för att driva och testa sina AI-modeller, så en kommersiell gren av forskningsorganisationen skapades och Sam Altman blev dess VD. Konflikten har belyst spänningen mellan affärs- och allmänna intressen i Silicon Valley.

Direktlänk Dela Australian Broadcasting Corporation fördjupade 26 november

OpenAI:s CEO Sam Altman återvänder efter avstängning: osäker framtid för Microsoft

OpenAI:s VD, Sam Altman, har återvänt efter att ha blivit avsatt, vilket väcker frågor om vad detta innebär för Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, har fått beröm för att ha navigerat skickligt genom situationen, men det har också visat att företaget var sårbart för att bli överrumplat på grund av OpenAI:s komplicerade struktur. Det är ännu inte klart om Microsoft kommer att få en plats i OpenAI:s omformade styrelse. Detta kan skapa fler möjligheter för företag som Amazon, Anthropic och Google inom företags-AI.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 26 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och återanställs mitt i företagets interna spänningar

OpenAI, ett teknikföretag som är känt för sin framgångsrika chatbot ChatGPT, har varit i centrum för globala medier efter avskedandet och återanställningen av dess VD, Sam Altman. Händelsen har väckt frågor kring styrelsens kompetens och teknikindustrins motsägelser. OpenAI, grundat 2015 av bland andra Elon Musk och Peter Thiel, har alltid strävat efter att utveckla artificiell allmän intelligens (AGI) på ett etiskt sätt. Trots framgången med ChatGPT, har företagets dubbla syfte att göra vinst samtidigt som det varnar för potentiella faror med AI skapat spänningar. En grupp forskare lämnade OpenAI för att starta organisationen Anthropic, på grund av oron för AI-utvecklingens takt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 november

McMaster University inför Microsoft Copilot för personal

Från och med den 29 november 2023 kommer McMaster Universitys personal och lärare att ha tillgång till Microsoft Copilot (tidigare Bing Chat Enterprise) med sina McMaster Microsoft-licenser. Denna tjänst kommer inte att vara tillgänglig för studenter på grund av begränsningar med vår campuslicens. Copilot är en generativ AI-chattassistent som kan hjälpa till med uppgifter som att söka på webben, generera skriftligt innehåll, skapa bilder, omskriva befintligt innehåll och mer. McMaster University kommer att fortsätta att utvärdera andra AI-drivna företagstjänster och verktyg ur ett budget-, säkerhets-, risk- och integritetsperspektiv.

Direktlänk Dela McMaster Daily News fördjupade 26 november

Microsoft planerar att lägga till Bing Chat-funktionalitet i alla sina produkter och tjänster

Microsoft är övertygade om att Copilot är framtiden och planerar att lägga till Bing Chat-funktionalitet, drivet av ChatGPT, till alla sina produkter och tjänster. Windows 11 har redan sin egen Copilot-programvara och Microsoft har nyligen lagt till det i Windows 10. Företaget vill att alla Windows-användare ska uppleva det. Copilot använder de bästa modellerna från ChatGPT och Bing Chat, inklusive Microsofts stora och små språkmodeller. Microsoft hoppas att både vanliga användare och IT-sektorarbetare vill prova Copilot på Windows via aktivitetsfältet eller Microsoft Edge.

Direktlänk Dela BOB FM fördjupade 26 november

Microsofts sökmotor Bing integrerar GPT-4 Turbo för förbättrade sökresultat

Bing-användare väntar på implementeringen av GPT-4 Turbo, den senaste versionen av OpenAI:s Generative Pre-trained Transformer (GPT) språkmodell. Mikhail Parakhin, chef för Sök och Annonsering på Microsoft, bekräftade att Bing arbetar med att integrera GPT-4 Turbo i sin sökmotor. Trots att GPT-4 Turbo ännu inte finns på Bing, försäkrade Parakhin att teamet aktivt arbetar med att jämna ut eventuella kvarvarande problem och strävar efter en smidig lansering. När den släpps förväntas GPT-4 Turbo förbättra Bings sökfunktioner, och ge användarna mer exakta och relevanta resultat samt en mer personlig sökupplevelse.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 26 november

Microsoft lägger till ChatGPT AI chatbot-funktionalitet till Windows Terminal

Microsoft har lagt till ChatGPT AI chatbot-funktionalitet i Windows Terminal som en del av Windows 11 Canary-testbygget. ChatGPT:s AI-funktioner i Windows Terminal kan användas för att generera kommandon, förklara fel och ge rekommendationer om hur man fixar dem. AI kommer att göra det möjligt att förklara kommandon, samt fel som uppstår under deras utförande, på naturligt språk. Chatboten föreslår också lösningar, som ett alternativt kommando om det ursprungliga kommandot inte fungerar. Funktionen kräver för tillfället en anslutning till Azure OpenAI-tjänsten för att användas.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 26 november

Styrelsen för OpenAI misslyckades med att sparka VD:n

Styrelsen för det amerikanska AI-företaget OpenAI försökte sparka sin VD, Sam Altman, men misslyckades. OpenAI är ett ledande företag inom utveckling av artificiell intelligens och ligger bakom den populära chatbotten ChatGPT. Företaget grundades 2015 med syftet att förhindra att den utvecklade superintelligensen skulle hamna i händerna på ett vinstdrivande företag. Efter flera konflikter försökte styrelsen sparka Altman, men Microsoft erbjöd sig att köpa över honom och alla andra anställda från OpenAI, vilket ledde till att OpenAI backade.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 26 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter kaotisk period

Sam Altman återvände som VD för OpenAI den 22 november, bara några dagar efter att ha blivit avskedad, vilket markerar en kaotisk period som har belyst djupa spänningar inom AI-gemenskapen. OpenAIs styrelse har kritiserats för sitt oförutsägbara beteende och motsägelsefulla budskap till marknaden. I samband med Altman´s återkomst presenterade OpenAI också en ny initial styrelse, inklusive tidigare co-VD för Salesforce, Bret Taylor, som ordförande, och tidigare USA:s finansminister Larry Summers och Adam D´Angelo som direktörer. OpenAI och Altman ses som vägvisare inom AI, men styrelsens hantering av situationen har inte skapat förtroende för organisationens förmåga att skydda sig själv eller mänskligheten.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 26 november

Är det slutet för appar? AI kan leda till en post-app-era

Appar har revolutionerat samhället sedan de introducerades för första gången med iPhone 2007. Men den senaste explosionen av innovation inom artificiell intelligens (AI) och särskilt generativ AI antyder att en post-app-era kan vara på väg. Detta skulle kunna innebära helt nya sätt att interagera med våra enheter och för företag att leverera produkter och tjänster. Trots detta fortsätter användning av appar att vara det dominerande gränssnittet mellan användare och deras mobila enheter. Men vad händer om dina behov helt enkelt uppfylls av ett röstkommando, eller ännu bättre, din enhet lär sig om dig och förutser dina behov, tar hand om dem åt dig? Detta skulle kunna innebära en post-app-värld som drivs av alltmer kapabel AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 26 november

Musk vill veta vad som skrämde OpenAI:s chefsforskare

Elon Musk spelade en stor roll i att övertyga Ilya Sutskever att gå med i OpenAI som chefsforskare 2015. Nu vill Teslas VD veta vad han såg där som skrämde honom så mycket. Sutskever, som Musk nyligen beskrev som en ´god människa´ med ett ´gott hjärta´ - och ´kärnpunkten för OpenAIs framgång´ - tjänade på OpenAI-styrelsen som sparkade VD Sam Altman för två fredagar sedan; faktum är att Sutskever informerade Altman om hans avsked. Sedan dess har dock styrelsen reviderats och Altman återinsatts, med investerare ledda av Microsoft som pressar för förändringarna. Sutskever själv backade på måndagen, skrev på X, ´Jag ångrar djupt min deltagande i styrelsens handlingar. Jag hade aldrig för avsikt att skada OpenAI.´ Men Musk och andra teknik-eliter - inklusive de som hånade styrelsen för att de sparkade Altman - är fortfarande nyfikna på vad Sutskever såg. Sent på torsdagen postade riskkapitalisten Marc Andreessen, som har hånat ´domedagsprofeter´ som fruktar AI: s hot mot mänskligheten, till X, ´Allvarligt talat - vad såg Ilya?´ Musk svarade några timmar senare, ´Ja! Något skrämde Ilya tillräckligt för att vilja sparka Sam. Vad var det?´ Det förblir en gåta. Styrelsen gav bara vaga skäl för att sparka Atlman. Inte mycket har avslöjats sedan dess.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 november

OpenAI lanserar Chat GPT-4, en avancerad chattbot tillgänglig för $20 per månad

OpenAI kommer att lansera sin senaste version av chattboten, Chat GPT-4, den 14 mars 2024. Denna version kan bearbeta både bild- och textinmatningar, har förbättrade svar, kontextmedvetenhet, förbättrad noggrannhet och mer. Den bygger på GPT-3.5 och kan lära sig av interaktioner med användare för att erbjuda personaliserade svar eller resultat. Den avancerade Chat GPT-4-versionen kostar dock $20 per månad. Det finns dock ett sätt att använda Chat GPT-4 gratis via Bing AI och Edge-webbläsaren, eftersom Microsoft har utökat sin AI-drivna Copilot till dessa programvaror.

Direktlänk Dela iThinkDifferent fördjupade 25 november

Microsoft tillåter nu Windows 10-användare att prova Copilot, företagets senaste AI-assistent

Microsoft tillåter nu användare av Windows 10 att testa Copilot, företagets senaste AI-assistent. Tjänsten var tidigare endast tänkt att släppas som en del av Windows 11, men är nu en del av Windows 10:s sista stora uppdatering. För att börja använda Copilot i Windows 10 behöver du gå med i Windows Insiders-programmet, vilket ger dig möjlighet att se nya funktioner innan de levereras till de allmänna kanalerna. Copilot i Windows 10 kommer i grunden att vara densamma som systemet som finns i Windows 11, men det finns vissa skillnader att vara medveten om.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 25 november

Namma Yatri-app skapar humoristiskt ögonblick kopplat till Sam Altmans återinsättning som OpenAI´s VD

Namma Yatri, en populär auto-rickshaw-app i Bengaluru, skapade nyligen en humoristisk twist kring Sam Altmans dramatiska återinsättning som VD för OpenAI. Appen skickade ut en kvick notifikation som sa ´Hämtning snabbare än Sam Altmans återkomst!´, vilket visade sin tekniska skicklighet. Detta ögonblick hyllades av internetanvändare som ett ´peak Bengaluru´-ögonblick, en term som associeras med uppmärksamhetsväckande händelser i Indiens IT-hub. Sam Altman återinsattes som VD för OpenAI fem dagar efter att han avskedats på grund av bristande förtroende.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 25 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och återanställs efter intern revolt

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades av företagets styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med medlemmar. Avskedandet ledde till chockvågor i Silicon Valley och krav från investerare på hans återkomst. Efter att ha avskedats tillkännagav Microsofts VD, Satya Nadella, att Microsoft hade anställt Altman och Greg Brockman, OpenAI:s ordförande och president, för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´. Majoriteten av OpenAI:s anställda hotade att säga upp sig om Altman och Brockman inte återanställdes av styrelsen. OpenAI meddelade senare att de hade nått en principöverenskommelse om Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 november

Bill Gates delar sina tankar om nästa fas inom AI

Bill Gates har delat sina tankar om nästa fas inom AI. Han menar att mjukvara kommer att bli smartare och att vi kommer att ha AI-agenter som förstår komplexa förfrågningar och kan hantera en mängd aktiviteter. Dessa agenter kommer att integrera kunskap om användarens personliga och professionella liv. Gates tror att AI:s framtid inom hälsovården sträcker sig bortom administrativa uppgifter till patient-triage och hälsorådgivning. AI-agenter kommer också att revolutionera utbildningen och produktiviteten. Dessutom kommer AI att förbättra användarupplevelsen inom underhållning och shopping.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 25 november

17 alternativ till ChatGPT: AI-chattrobotar för olika ändamål

Artikeln listar 17 alternativ till den populära AI-chattroboten ChatGPT. Dessa inkluderar Bing Chat, skapat av Microsoft, Google Bard, baserat på Googles LaMDA-modell, och LLaMA 2, en konversations-AI utvecklad av Meta. LuzIA är en AI-chattrobot designad för att användas på WhatsApp och Telegram, medan Poe är ett AI-system från Quora som erbjuder flera olika AI-språk. YouChat, AnonChatGPT, Perplexity AI, Character AI, Aria Opera, GPT4All, Socratic, Chatsonic, Jasper Chat, StableLM, Claude och CatGPT är också nämnda som alternativ till ChatGPT.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 25 november

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter omfattande kritik

Förra veckan avskedades Sam Altman, en framstående person inom AI-världen, från sin position som VD för OpenAI. Altman, som lanserade AI-baserade chatten ChatGPT för ett år sedan, har skapat stora störningar i teknikvärlden. Hans avskedande ledde till omfattande kritik och hot om avgångar från majoriteten av OpenAI:s anställda, vilket resulterade i att han återanställdes som VD. Trots detta har OpenAI:s rykte tagit skada och företaget rapporterar nu förluster på grund av serverkostnader för att träna ChatGPT. Altman har nu anställts av Microsoft.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

Frilansare anpassar sig snabbt till AI, enligt undersökning av Freelancer.com

Frilansare anpassar sig snabbt till den dynamiska gig-ekonomin, inte bara överlever. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Freelancer.com integrerar 73% av de 8 100 frilansare som undersöktes globalt generativ AI i sina arbetsflöden. Omkring 31% utforskar AI tillfälligt när det behövs, medan 21% förlitar sig konsekvent på AI. Endast en liten grupp, cirka 14%, har ännu inte börjat använda AI. Verktygen som används mest är ChatGPT, följt av Googles Bard och Microsofts Bing Chat, Github Copilot och visuella AI-verktyg som Midjourney, Stable Diffusion och Dall-E. Matt Barrie, VD för Freelancer.com, är inte förvånad. Han ser frilansare som trendsättare som använder AI för att omforma sina roller och arbetsflöden. Undersökningen visar att över en tredjedel av frilansarna använder AI för att hantera 1-25% av sina uppgifter. Mindre än hälften (48%) uttrycker starka bekymmer om att AI kommer att ersätta dem. Cirka 28% ser nya möjligheter, 20% förväntar sig ökad produktivitet och 19% förutser förbättrad noggrannhet i sitt arbete. Undersökningen av Freelancer.com avslöjar intressanta regionala variationer i antagandet och uppfattningen av AI-verktyg bland frilansare. I USA integrerar 75% av frilansarna AI i sitt arbete, jämfört med 71% i Europa. I Asien-Stilla havsområdet förlitar sig 82% av frilansarna på ChatGPT, jämfört med 77% i Latinamerika. I USA uttrycker 58% av frilansarna betydande oro för att AI ska ta över deras jobb, medan i Europa är mindre än en tredjedel (29%) starkt bekymrade.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 25 november

OpenAI:s VD och medgrundare sparkas, hot om massavhopp och anställs av Microsoft

OpenAI, en ledande AI-företag, avskedade sin VD Sam Altman och medgrundare Greg Brockman den 17 november. Styrelsen hade oro över att Altman inte ägnade tillräcklig uppmärksamhet åt riskerna med OpenAIs teknologi. Nästan omedelbart hotade 747 av 770 anställda att lämna företaget. Microsofts VD Satya Nadella anställde snabbt Altman och Brockman. OpenAI har släppt en chatbot, ChatGPT, som har blivit mycket populär. Altman har varnat för farorna med oreglerad AI-utveckling. Microsoft, som har investerat över 13 miljarder dollar i OpenAI och äger 49 procent av det, anställde både Altman och Brockman och tillkännagav att de skulle leda ett avancerat forskningslabb vid Microsoft.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 25 november

HP Inc förutspår AI-driven återhämtning på PC-marknaden

HP Inc rapporterade en något lägre kvartalsomsättning än LSEG:s prognoser men behöll sin årsprognos för vinsten. Trots en försiktig prognos för innevarande kvartal gav HP en optimistisk bild av PC-marknaden som förstärks av AI. Precis som Lenovo Group Limited och Dell Technologies Inc har HP kämpat med en avmattning på PC-marknaden efter pandemins boom. HP:s VD Enrique Lores uttryckte att företaget tror att utvecklingen av AI kommer att fördubbla tillväxten i PC-kategorin redan nästa år. Företaget bekräftade att det är på rätt spår för att lansera AI-PC:er under andra halvåret 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 november

ÖppenAI:s VD Sam Altman sparkas och återanställs under kontroversiella omständigheter

OpenAI:s VD Sam Altman har avskedats på grund av brist på transparens och partiskhet i sitt arbete. Efter avskedandet föreslog tillförordnade VD:n Emmett Shear att Mira Murati, företagets chefschef, skulle ta över Altman:s plats, men detta förslag varade inte länge då Murati var en del av en arbetarstrejk. Microsoft erbjöd sig att anställa Altman för att leda en AI-forskningsenhet. Trots detta meddelade OpenAI överraskande att Altman återanställts som VD. Det har även föreslagits att Microsoft kan förvärva OpenAI, trots företagets höga värdering på 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Wealth of Geeks fördjupade 25 november

Microsoft lanserar AI-produktivitetsverktyget Copilot för Office 365

Microsoft har officiellt lanserat sitt AI-produktivitetsverktyg Copilot för Office 365-användare tidigare denna månad. Verktyget kan sammanfatta dokument, skriva e-postmeddelanden och delta i möten. Det är utformat för att rullas ut över en organisation och länkas till Microsoft-appar, inklusive Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams. Copilot kan läsa igenom långa e-postkedjor eller Teams-chattar och sammanfatta huvudpunkterna. Arbetstagare kan även skicka boten till möten för dem. Microsoft planerar att lansera en funktion som låter Copilot härma en användares röst och ton i e-postmeddelanden och meddelanden.

Direktlänk Dela Business Insider Africa fördjupade 24 november

AI kan öka globala företagsvinster - Palantir och Microsoft i fokus

Enligt forskning från McKinsey Global Institute har generativ AI potential att öka de globala företagsvinsterna med 4,4 biljoner dollar årligen. AI-bolag som Palantir Technologies och Microsoft kan dra nytta av detta i händelse av en potentiell haussemarknad. Palantirs AI-plattform har använts av nästan 300 företagskunder inom fem månader efter lanseringen. Microsoft har en stark närvaro inom flera snabbt växande marknader som molnberäkning, sökannonsering och cybersäkerhet. Microsofts investering på 13 miljarder dollar i OpenAI har visat sig vara ett mästerdrag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter fem dagar av kaos

Sam Altman återinsattes som VD för OpenAI på tisdagen, vilket satte stopp för fem dagars kaos på företaget. OpenAIs styrelse, som förra veckan avsatte Altman, omorganiserades som en del av en överenskommelse mellan företaget och VD:n som banade väg för hans återkomst. OpenAIs styrelsemedlemmar, Helen Toner (AI-forskare vid Georgetown University), Ilya Sutskever (AI-forskare och medgrundare av företaget) och Tasha McCauley (teknikentreprenör), har blivit avlägsnade. Bret Taylor (tidigare med-VD för Salesforce) och Larry Summers (ekonom, som var Bill Clintons finansminister) kommer att gå med i styrelsen.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 24 november

OpenAI i kris efter dramatisk vecka

OpenAI, världens ledande AI-företag, har varit föremål för skratt och förvåning i teknikindustrin efter en dramatisk vecka där medgrundaren Sam Altman avskedades och sedan återinsattes som VD. Nu varnar experter för att OpenAI har passerat Rubicon och att det inte finns någon återvändo. Detta hotar att orsaka en ´brain drain´ inom företaget, då talanger står inför ett avgörande val mellan att stödja företagets ursprungliga uppdrag eller att bli rika. Detta kan leda till att fler anställda följer i fotspåren av Dario och Daniela Amodei, som lämnade OpenAI för att starta sitt eget AI-startup, Anthropic.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 november

Ansvarsfull AI: Att minimera risker och maximera fördelar

AI är ett hett ämne som kan skapa nya arbetsmetoder men också ställer etiska frågor och risker. AI kan förstärka mänskliga fördomar och leda till diskriminering, exempelvis i polisens ansiktsigenkänningssystem eller vid bedömning av bostadslån. Liming Zhu och Qinghua Lu, ledare inom studiet av ansvarsfull AI vid CSIRO, definierar ansvarsfull AI som utveckling och användning av AI-system på ett sätt som gynnar individer och samhället, samtidigt som risken för negativa konsekvenser minimeras. De har utvecklat åtta frivilliga AI-etikprinciper för att hjälpa utvecklare och organisationer att skapa säker, pålitlig AI.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 24 november

Global Data Science och Machine-Learning Platforms Market Report

Global Market Vision har släppt en omfattande studie om toppföretag, intäktsandel, dataströmmar, pågående affärer, inköp och återförsäljarvolym inom Global Data Science och Machine-Learning Platforms marknaden. Rapporten inkluderar korrigeringar av marknadsklassificeringar, applikationsdefinitioner och en uppriktig marknadsöversikt. Marknaden för Data Science och Machine-Learning Platforms baseras på specifika parametrar som syftar till att diktera bevisade fakta till yrkesverksamma som vill uppgradera sina nuvarande marknadsaspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 24 november

Microsoft introducerar Security Copilot för att förbättra säkerhetsoperationer med AI

Microsoft har lanserat Microsoft Security Copilot, en generativ AI-lösning för att bekämpa ökande cyberattacker. Security Copilot hjälper analytiker att snabbare svara på och åtgärda incidenter, vilket gör att de kan fokusera mer på kritiska säkerhetsuppgifter, som att implementera Zero Trust-principer. Den hjälper även juniora säkerhetsanalytiker att utföra mer komplexa uppgifter, som naturligt språk till Kusto Query Language (KQL) översättning och skadlig skriptanalys. Analytiker behöver inte längre skriva komplexa skript eller KQL, de kan bara ställa frågor på engelska och Security Copilot förstår sammanhanget och skriver skriptet.

Direktlänk Dela Gadgets Now fördjupade 24 november

Microsofts AI-assistent Copilot kommer snart till Windows 10

Microsofts AI-assistent Copilot, tidigare exklusiv för Windows 11, kommer snart att finnas tillgänglig för Windows 10. Copilot började testas på Windows 10 förra veckan och kommer att rullas ut till enheter som kör Hem- och ohanterade Pro-versioner av Windows 10, version 22H2, inom en snar framtid. Utrullningen kommer att ske i faser med hjälp av Controlled Feature Rollout (CFR) teknologi under flera månader. Till att börja med kommer Copilot endast att finnas tillgänglig i USA och Nordamerika samt delar av Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 24 november

Microsoft lanserar AI-drivna Copilot-funktionen för Windows 10-användare

Microsoft tillåter nu Windows 10-användare att prova den AI-drivna Copilot-funktionen, som tidigare bara var tillgänglig i Windows 11. För att använda funktionen behöver användare med berättigade enheter installera en Release Preview-byggnad som inkluderar tillgång till AI-drivna Copilot. Användare måste vara inskrivna i Windows Insider testprogram för att installera förhandsgranskningsbygget och eventuellt prova Copilot på Windows 10 Home eller Pro. För att köra Copilot krävs minst 4 GB RAM och en bildskärmsadapter som stöder en upplösning på minst 720p. Förhandsgranskningen av chatboten är endast tillgänglig på utvalda marknader, dvs. Nordamerika och vissa områden i Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela Etemaad Daily fördjupade 24 november

Nasdaq når 20-månaders topp på grund av AI-optimism och räntespekulationer

Nasdaq 100 Stock Index stängde på en 20-månaders topp, drivet av optimism kring artificiell intelligens (AI) och spekulationer om att Federal Reserve inte kommer att höja räntorna. Ökningen i aktiekurser har i stor utsträckning drivits av chiptillverkare, särskilt Advanced Micro Devices Inc och Intel Corp, som har sett en imponerande 11 procentig vinst denna månad. Nasdaq satsar stort på AI för att förbättra handel och marknadskontroll. Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI, efter Sam Altmans oväntade avhopp som nu har gått till Microsoft. Företag över olika sektorer omorganiserar sina verksamheter för att anpassa sig till AI. Privata kapitalföretag anpassar sig också till AI-landskapet.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 24 november

Microsoft utökar AI-funktionen Copilot till Windows 10 och Office 365

Microsoft har nyligen utökat räckvidden för sin innovativa AI-drivna funktion Copilot till Windows 10-användare. Ursprungligen exklusiv för Windows 11, markerar denna expansion ett betydande steg för att göra avancerade AI-verktyg mer tillgängliga. Copilot i Windows 10 syftar till att förbättra användarupplevelsen med avancerade AI-funktioner. Användare behöver vara en del av Windows Insider-testprogrammet för att få tillgång till ´Release Preview´-versionen, som inkluderar Copilot-funktionen. Förutom integrationen i Windows 10 har Microsoft också lanserat Copilot för Office 365. Detta AI-produktivitetsverktyg är utformat för att fungera över olika Microsoft-program som Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams.

Direktlänk Dela Nextgenhero.io fördjupade 24 november

Microsoft lanserar Copilot för Office 365

Microsoft har officiellt lanserat sin AI-produktivitetsverktyg Copilot för Office 365 tidigare denna månad. Verktyget kan sammanfatta dokument, skriva e-post och delta i möten åt dig. Det är utformat för att rullas ut över en organisation och länkar till Microsoft-appar, inklusive Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams. Copilot kan läsa igenom långa e-postkedjor eller Teams-chattar och sammanfatta huvudpunkterna. Microsoft planerar att lansera en funktion som låter Copilot efterlikna en användares röst och ton i e-post och meddelanden.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 24 november

AI inom medicinsk diagnostik förväntas nå $3,7 miljarder 2028

Marknaden för AI inom medicinsk diagnostik uppskattades vara värd 1,3 miljarder dollar 2023 och förväntas nå 3,7 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,2% från 2023 till 2028, enligt en ny rapport från MarketsandMarkets™. Tillämpningen av AI inom medicinsk diagnostik ökar kraftigt på grund av faktorer som produktion av stora mängder data, tillgänglig finansiering för AI-baserade startups och ett ökande antal samarbeten över branschgränserna. Bristen på kvalificerad AI-personal och oklarheter i regelverket förväntas dock hämma marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 24 november

Microsoft lanserar AI-verktyget Copilot för Office 365

Microsoft lanserade officiellt sin AI-produktivitetsverktyg Copilot för Office 365 tidigare denna månad. Verktyget kan sammanfatta dokument, skriva e-postmeddelanden och delta i möten. Det är utformat för att rullas ut över en organisation och länkar till Microsoft-appar, inklusive Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams. Medarbetare kan be boten att sammanfatta långa dokument eller omvandla dem till PowerPoints eller kalkylblad med några klick. Copilot kan även svara på e-post och skanna genom din inkorg, dra ut de viktigaste meddelandena och utforma svar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 24 november

OpenAI:s interna strider och konflikter leder till VD:s avsked och återanställning

OpenAI:s styrelse avskedade plötsligt VD Sam Altman för att sedan återanställa honom några dagar senare. Detta följde på interna spänningar inom företaget, som grundades 2015 av bland andra Altman och Elon Musk som ett icke-vinstdrivande forskningslabb. Efter att Musk lämnat företaget 2018, skapade OpenAI en vinstdrivande gren för att finansiera den kostsamma utvecklingen av avancerade AI-modeller. Detta ledde till konflikter mellan de som ville prioritera företagets ursprungliga principer och de som ville använda investerarnas pengar för att snabbt lansera konsumentprodukter. Trots att Microsoft är en stor investerare i OpenAI, har de inte en plats i styrelsen. Altman avskedades på grund av oenighet med styrelsen om snabb kommersialisering av OpenAIs produkter. Efter att 702 av OpenAIs 770 anställda hotade med att lämna företaget om Altman inte återanställdes, återinsattes han som VD och en ny styrelse bildades.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 24 november

OpenAI:s VD Sam Altman: Från skolavhopp till tech-miljonär

Sam Altman, VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, har varit i rampljuset efter att ha blivit avskedad, kortvarigt anställd av Microsoft och sedan återanställd av OpenAI. Altman växte upp i St Louis, Missouri och kom ut som homosexuell i gymnasiet. Han hoppade av Stanford University 2005 för att fokusera på sitt företag Loopt, som senare såldes för 43 miljoner dollar. Altman, som nu är 38 år gammal, har en uppskattad förmögenhet på omkring 500 miljoner dollar och äger bland annat två McLaren-bilar och en gammal Tesla. Han bor med sin partner Oliver Mulherin, en mjukvaruingenjör, i San Francisco.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 24 november

OpenAI ett steg närmare Allmän Artificiell Intelligens

Flera anställda på OpenAI har uttryckt säkerhetsbekymmer om ett projekt kallat Q*, vilket de anser kan hota mänskligheten. De anställda är också oroliga för företagets kommersialisering av AI-verktyg. OpenAI:s VD Sam Altman, som nyligen återanställdes efter att ha blivit sparkad, är medgrundare till företaget som är känt för sina generativa AI-verktyg. Företaget har gjort framsteg i sitt mål att uppnå allmän artificiell intelligens (AGI). Det är oklart om de som skrev brevet till styrelsen är bland de 700 anställda som hotade att följa Altman till Microsoft efter hans avsked.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 24 november

Jämförelse av framväxande verktyg och ramverk inom AI

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats snabbt de senaste åren, med framsteg inom verktyg och ramverk. Detta inkluderar TensorFlow, skapat av Google, och PyTorch, utvecklat av Facebooks AI-forskningslabb. No-Code AI och Machine Learning-plattformar har också blivit populära, med Google AutoML och IBM Watson Studio som två framstående alternativ. För naturlig språkbehandling finns SpaCy och NLTK, medan OpenAI Gym och Unity ML-Agents är populära för reinforcement learning. TensorFlow Lite och ONNX Runtime är ledande inom Edge AI, medan OpenCV och MediaPipe är fokuserade på datorseende. Slutligen erbjuder AWS SageMaker och Azure Machine Learning molnbaserade AI-tjänster.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 24 november

Integrera AI i Windows-applikationer: En guide och fem gratis kurser

Att integrera Artificiell Intelligens (AI) i Windows-applikationer kan ge en betydande ökning av funktionalitet och användarupplevelse. Detta blogginlägg utforskar stegen för att smidigt lägga till AI i dina Windows-appar och lyfter även fram fem gratis kurser för att bemästra Machine Learning. Några av stegen inkluderar att välja rätt AI-ramverk, som Microsofts Azure Cognitive Services eller TensorFlow, och att definiera din användarfall. Dessutom råds det att använda förtränade modeller och implementera realtidsfeedback från AI-modeller.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, styrelsen nästan helt ersatt

Sam Altman återvände chockerande som VD för OpenAI på tisdag, och styrelsen som avskedade honom har nästan helt ersatts efter ett uppror av anställda. Den enda överlevande i styrelserummet är Adam D´Angelo, VD för fråge-och-svar-sajten Quora. OpenAIs tidigare styrelse bestod av entreprenören Tasha McCauley, Helen Toner, strategidirektör vid Georgetown´s Center for Security and Emerging Technology, OpenAIs chefsforskare Ilya Sutskever, samt D´Angelo. Styrelsen sparkade Altman förra veckan med liten förklaring och försökte gå vidare genom att utse två tillfälliga VD:ar. Men tryck från Microsoft och Altman´s starka lojalitet bland de över 700 anställda på OpenAI, vilket ledde till att nästan alla hotade att lämna företaget, ledde till att Altman återinsattes på onsdag. OpenAIs nya styrelse kommer att ha mer erfarenhet på högsta nivå och starka band till både den amerikanska regeringen och Wall Street. D´Angelo kommer att åtföljas av den tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och den tidigare finansministern och presidenten för Harvard University, Larry Summers.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 24 november

Risken med artificiell intelligens: Fallet med Sam Altman och OpenAI

Den dramatiska ökningen, fallet och återuppgången av Sam Altman som chef för Microsoft-stödda OpenAI väcker en mycket viktig fråga som ingen tycks kunna svara definitivt på: Är artificiell intelligens farlig? Och om det är så, vad bör göras åt det?

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 24 november

Så tar du bort grå bakgrund när du kopierar och klistrar in text från ChatGPT

Användare av ChatGPT har ofta problem med att text kopierad därifrån medför en grå bakgrund när den klistras in i andra program som Word eller Google Docs. För att kopiera och klistra in utan formatering, gå till ChatGPT och begär texten du vill kopiera. Markera texten och tryck på Ctrl + C för att kopiera. Gå till var du vill klistra in texten och välj vart den ska gå. För att klistra in utan formatering kan du trycka på Ctrl + Shift + V. Om du redan har klistrat in texten och inte vill gå igenom hela kopierings- och inklistringsprocessen igen kan du ta bort den grå bakgrunden i efterhand.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 24 november

OpenAI VD Sam Altman avsatt efter varning om AI-hot mot mänskligheten

Före OpenAI VD Sam Altmans fyra dagar i exil, skickade flera personal forskare ett brev till styrelsen där de varnade för en kraftfull artificiell intelligensupptäckt som de sa kunde hota mänskligheten, enligt två personer bekanta med ärendet. Det tidigare orapporterade brevet och AI-algoritmen orsakade att styrelsen avsatte Altman, generativ AI:s affischbarn. Före hans triumfartade återkomst sent på tisdagen hade mer än 700 anställda hotat att sluta och ansluta sig till Microsoft i solidaritet med sin sparkade ledare. OpenAI avböjde att kommentera.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 24 november

OpenAI behöver en ny kurs efter ledarskapsdrama

Efter ett högspänt drama som varade i fyra dagar, där Sam Altman avsattes och återinsattes som VD för OpenAI, behöver det Microsoft-stödda företaget nu staka ut en ny kurs. Altman kommer att vara under press för att säkerställa att den omstartade OpenAI 2.0 inte bara är en uppgraderad version, utan levererar en kommersiellt framgångsrik ChatGPT, utan prövningar och tribulationer av styrelserumsmanövrer.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 24 november

Windows Terminal får AI Chat-funktion

Windows Terminal introducerar en valfri funktion - AI-chatten ChatGPT på Windows 11. ChatGPT-integrationen är nu tillgänglig i Terminal (Canary), en ny utvecklingskanal för att testa experimentella funktioner före en bredare utrullning. Med ChatGPT AI Chat i Terminal kan du använda AI för att generera kommandon, förklara fel och få rekommendationer. Microsoft vill att Terminal ska använda naturligt språk AI för att förklara kommandon, såsom ”DISM”, eller fel du kan få när du kör kommandon. Det kan också föreslå åtgärder, som ett alternativt kommando när det ursprungliga inte fungerar.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 24 november

AI-boom driver upp värdena på kryptovalutor

AI-boomen som kom med ChatGPT har haft en oväntad inverkan på kryptomarknaden. AI och Big Data-tokens började rusa, och steg nästan 10 till 15 gånger under året. Idag är tre av de 15 största vinnarna under året AI-tokens, nämligen Injective, Render och The Graph, med Injective som ökade med 1,093%. Kryptovalutor är mottagliga för extern påverkan och påverkas av trender på marknaden. AI har dock tenderat att driva marknaden framåt. AI:s framväxt i mainstreamkanaler var tack vare OpenAI´s ChatGPT, vilket ledde till att investerare började se möjligheterna med AI. Detta resulterade i att AI-tokens började stiga i värde och blev de bäst presterande tillgångarna på marknaden.

Direktlänk Dela FXStreet fördjupade 24 november

Microsoft och Siemens samarbetar för att driva AI-användning i industrier globalt

Microsoft och Siemens utökar sitt partnerskap genom att integrera generativ AI i olika industrier globalt. Deras första gemensamma projekt är introduktionen av Siemens Industrial Copilot, en AI-driven assistent utformad för att förbättra samarbetet mellan människa och maskin inom tillverkning. Dessutom kommer integrationen av Siemens Teamcenter-programvara för produktlivscykelhantering med Microsoft Teams att underlätta skapandet av en industriell metaverse, vilket effektiviserar virtuellt samarbete mellan designingenjörer, medarbetare på frontlinjen och tvärfunktionella team. Satya Nadella, styrelseordförande och VD för Microsoft, betonade möjligheten att denna nästa generations AI presenterar för att påskynda industriell innovation. Synergin mellan Microsofts molnbaserade AI-utveckling och Siemens industriella expertis syftar till att stärka arbetstagare med AI-förstärkta verktyg, börjar med Siemens Industrial Copilot. Roland Busch, VD för Siemens AG, återspeglade denna vision, betonade deras gemensamma mål att möjliggöra generativ AI-adoption och revolutionera design-, utvecklings-, tillverknings- och driftsprocesser för företag. Han betonade vikten av att göra samarbete mellan människa och maskin mer tillgängligt, särskilt för ingenjörer som vill påskynda kodutveckling och lösa arbetskraftsbrist.

Direktlänk Dela Jumpstart Magazine fördjupade 23 november

Google förbättrar Bard AI för att bättre förstå YouTube-videor

Google har förbättrat Bard, en av de främsta AI-konkurrenterna på marknaden, för att bättre förstå YouTube-videor. Företaget har avslöjat att Bard nu kan förstå innehållet, sammanhanget och undertexterna i YouTube-videor för att bättre svara på användarens frågor. Användare kan fråga Bard om information om YouTube-videor de söker medan de använder AI:n, förutsatt att de har YouTube-tillägget aktiverat. Genom att följa en serie steg kan användare få mer information om en video när de använder Bard.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 23 november

OpenAI:s tidigare VD avskedas utan tydlig förklaring

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades utan tydlig förklaring, vilket skapar oro bland allmänheten. OpenAI hävdade att Altman inte hade varit ´konsekvent uppriktig´ med andra styrelsemedlemmar, men det är oklart vad detta innebär. En möjlig tolkning är att Altman ägnade för mycket tid åt andra affärsintressen, inklusive ett rapporterat datorkretsprojekt. Men det exakta skälet till att Altman avskedades är fortfarande okänt. OpenAI:s ursprungliga styrelsestruktur var avsedd att säkerställa säker utveckling av tekniken, men det är oklart om detta fortfarande är fallet. Två tidigare styrelsemedlemmar, Tasha McCauley och Helen Toner, har ännu inte kommenterat situationen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

Sam Altman återinsatt som VD för Open AI efter revolt

Sam Altman, grundaren till Open AI, fick sparken från företaget men återinsattes mindre än en vecka senare efter att personal och investerare revolterade. Styrelsen fick i stället gå. Detta diskuteras i en techpodd av Björn Jeffery och Henning Eklund, som listar de sju dödssynderna bakom kaoset på Open AI. De debatterar också om storägaren Microsoft nu firar eller sörjer. Dessutom nämns att Meta levererar pr-knep i världsklass.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 november

AI hjälper till att välja semesterpresenter och skapa unika kort

Författaren använder ChatGPT, en AI, för att rekommendera semesterpresenter och skapa unika kort. Författaren bad ChatGPT att rekommendera en inomhusgrill med timer, vilket resulterade i en lista med flera alternativ. Efter att ha jämfört recensioner och priser valde författaren en grill. Författaren noterade dock att grillens timer inte automatiskt stängde av grillen, vilket ledde till en andra rekommendation från ChatGPT för en grill med automatisk avstängning. Författaren använde också ChatGPT, Google Bard och Microsoft Bing för att hjälpa en vän att välja en julklapp till sin man. Slutligen använde författaren ChatGPT för att skapa unika semesterkort.

Direktlänk Dela The Mercury News fördjupade 23 november

OpenAI:s VD avskedades och återanställdes oväntat

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades och återanställdes oväntat, vilket chockade teknikvärlden. Striden har implikationer bortom företagets styrelserum och visar på AI-industrins omogenhet samt den starka viljan i Silicon Valley att vara först. Det väcker också brådskande frågor om teknikens säkerhet. Konflikten mellan Sam Altman och OpenAI:s styrelse började med att styrelsen avsatte Altman som VD för att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Microsoft, som är minoritetsägare i OpenAI och har investerat cirka 130 miljarder kronor i företaget, informerades knappt om beslutet. Efter att mer än 95% av OpenAI:s anställda hotade med att sluta om inte Altman återanställdes, blev han återigen VD för företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

OpenAI utvecklar banbrytande AI-system trots säkerhetsbekymmer

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, arbetade på ett banbrytande system, kodnamn Q*, innan tillfällig avstängning av VD Sam Altman, enligt en nylig rapport. Denna avancerade AI-modell visade förmågan att lösa okända grundläggande matteproblem, vilket markerar ett betydande steg i AI-förmågorna. Den snabba utvecklingen av Q* väckte säkerhetsproblem bland OpenAI-forskare, vilket ledde till en varning till styrelsen om dess potentiella hot mot mänskligheten. OpenAI:s Q* och kapplöpningen mot AGI. OpenAI ligger i framkant av denna kapplöpning, vilket väcker oro bland experter om konsekvenserna av sådana snabba framsteg.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 23 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

Kampen för AI:s själ: Kan OpenAI:s fruktbara motsägelse vara hållbar?

OpenAI, som började som ett ideellt forskningslabb, har utvecklats till en lönsam motsägelse: ett företag med vinstsyfte som övervakas av en ideell styrelse. Företagets kultur balanserar mellan vetenskapsmannens önskan att upptäcka, kapitalistens önskan att leverera produkter och den goda människans önskan att göra allt detta på ett säkert sätt. Men händelserna den senaste veckan, inklusive sparkandet och återanställningen av Sam Altman, väcker frågan om denna fruktbara motsägelse kan vara hållbar. Kan en organisation eller person upprätthålla vetenskapsmannens hjärna, kapitalistens drivkraft och den försiktiga hjärtat hos en tillsynsmyndighet? Eller kommer pengarna alltid att vinna?

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 23 november

OpenAI återanställer VD efter dramatiska omvälvningar

OpenAI, företaget bakom AI-boten ChatGPT, har genomgått dramatiska förändringar under den senaste veckan. Företagets VD, Sam Altman, avskedades den 17 november men återanställdes fem dagar senare efter protester från anställda. Händelsen har väckt diskussioner om hur kommersiell konkurrens påverkar utvecklingen av AI-system och hur snabbt AI kan implementeras på ett etiskt och säkert sätt. Altman, som är en framgångsrik investerare och entreprenör, var medgrundare till OpenAI och har varit VD sedan 2019. Han övervakade en investering på cirka 13 miljarder dollar från Microsoft.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 23 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter kort avsked

Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom artificiell intelligensverktyget ChatGPT, lämnade sin position förra fredagen, men återvände redan på tisdagen. OpenAI grundades av Altman som en ideell organisation med syftet att säkert bygga AI som presterar bättre än människor och gynnar mänskligheten. Företaget blev senare ett vinstdrivande företag, men styrs fortfarande av sin ideella styrelse. Anledningen till Altmans avskedande var bristande öppenhet i hans kommunikation med företagets dåvarande styrelse. OpenAI meddelade på tisdagen att de nått en principöverenskommelse om att Altman ska återvända som VD under en annan styrelse.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 23 november

AI-genererade bilder av verkliga nyhetshändelser sprider sig på lagerbildwebbplatser

Artificiellt genererade bilder av verkliga nyhetshändelser sprider sig på lagerbildwebbplatser, vilket suddar ut gränsen mellan sanning och fiktion. Adobe Stock, en av de största lagerbildwebbplatserna, meddelade nyligen att de kommer att ta itu med AI-genererade bilder som verkar avbilda verkliga nyhetshändelser och vidta nya steg för att förhindra att deras bilder används på vilseledande sätt. Adobe Stock blev först med att acceptera AI-genererade inlämningar förra året, vilket har kommit under granskning efter att en AI-genererad bild av en explosion i Gaza dök upp på flera webbplatser utan någon indikation på att den var falsk.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 23 november

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot för Windows 10-användare

Microsoft har introducerat sin AI-drivna assistent, Copilot, till användare av Windows 10 i en betydande expansion. Denna strategiska flytt riktar sig till en betydande användarbas, eftersom 69 procent av skrivbordsanvändare som kör på Windows fortfarande använder Windows 10 eller enheter som är inkompatibla med det nyare Windows 11. För att dyka in i denna avancerade AI-upplevelse behöver användare vara en del av det exklusiva Windows Insider-testprogrammet. Programmet tillåter deltagare att installera en Release Preview-build på kompatibla Windows 10 Home eller Pro-enheter. För närvarande är förhandsgranskningen tillgänglig på utvalda marknader som Nordamerika, delar av Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela stupidDOPE fördjupade 23 november

OpenAI-personal varnade för tekniskt genombrott innan Sam Altman sparkades

Sam Altman, tidigare CEO för OpenAI, pratade om ett tekniskt framsteg inom företaget dagen innan han sparkades. Källor till Reuters avslöjade att personal skrev till styrelsen och varnade för ett genombrott som kunde skada mänskligheten. Ett projekt med namnet Q* hade forskare optimistiska om att uppnå AGI (Artificial General Intelligence). Reuters kunde inte granska ett exemplar av brevet, och en person berättade för The Verge att styrelsen inte hade fått ett sådant brev. Efter Altmans avsked hotade över 700 av OpenAI:s 770 anställda med att lämna företaget för Microsoft om han inte återinställdes. Altman återanställdes på tisdag kväll.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter en förvirrande vecka

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter en vecka av förvirring. Altman avskedades plötsligt från sin roll som VD på grund av bristande kommunikation, vilket ledde till att medgrundare Greg Brockman lämnade företaget för Microsoft. Nästan alla anställda på OpenAI hotade att sluta om inte Altman återvände och styrelsen avgick. En dag senare återvände Altman som VD och styrelsen ersattes till stor del. Det finns fortfarande många obesvarade frågor, inklusive varför Altman avskedades från början.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 november

Sam Altman och Microsofts makt i tech-världen diskuteras

Sam Altman har varit i rampljuset på senare tid, med världen som ställer sig på hans och Microsofts sida. Emanuel Karlsten diskuterar hur dessa mäktiga aktörer inom teknikvärlden, som kanske är de rikaste, girigaste och mest brutala, plötsligt framställs som en god kraft som bara vill världen väl.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 23 november

OpenAI:s ChatGPT rullar ut ny funktion som hjälper användare att bestämma middag eller lösa matematikproblem

OpenAI:s ChatGPT har lanserat en ny funktion som nu är tillgänglig för alla användare, inklusive de som använder gratisversionen. Funktionen tillåter iOS- och Android-användare att använda röstkommandon för att få svar på sina frågor. Till exempel kan användare ta bilder av ett landmärke och engagera sig i en realtidsdiskussion om dess anmärkningsvärda egenskaper. Användare kan också ta bilder av sitt skafferi och kylskåp och använda denna funktion för att räkna ut vad de ska laga till middag. Dessutom kan funktionen hjälpa användarens barn med ett matematikproblem genom att ta ett foto, ringa in problemuppsättningen och dela tips.

Direktlänk Dela The News International fördjupade 23 november

Teknikjättar tävlar om överlägsenhet inom artificiell intelligens

Efter att OpenAI:s medgrundare och VD Sam Altman fick sparken, anställde Microsoft honom snabbt som ledare för företagets nya interna AI-team. Detta sker i en tid då analytiker förutspår att marknaden för generativ AI kommer att nå 1,3 biljoner dollar under det kommande decenniet. Flera teknikjättar, som Meta Platforms, IBM och Amazon, tävlar om att säkra sin position. Varje företag har en unik strategi för sin AI, inklusive investeringar i och förvärv av framväxande företag. Avant Technologies och MongoDB är två företag som gör framsteg inom ren AI och molnteknik.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 23 november

AI förväntas driva aktiemarknaden och företagsvinster 2024

Aktiemarknaden har återhämtat sig 2023 efter en svår period föregående år, vilket syns i S&P 500-indexets 18% ökning. En del tror att S&P 500 nu är i en tjurmarknadsfas. Indexet har ökat med 27% sedan det nådde en botten 12 oktober 2022 och förväntas fortsätta uppåt 2024. S&P 500 förväntas testa nya höjder på grund av ökande företagsvinster, där artificiell intelligens (AI) väntas spela en central roll. Företag som Nvidia, Microsoft och Oracle har redan gynnats av AI. Intel kan också komma att dra nytta av AI, med aktien som redan har ökat med 69% under 2023. Wall Street är positiv till Intels framtid inom AI-chipmarknaden. Mizuho Securities uppgraderade nyligen Intel-aktien till köp från neutral och höjde prisprognosen till $50 från $37. Analytiker Vijay Rakesh tror att Intels kommande datacentrum och AI-chip som ska lanseras 2024 kan bli en drivkraft för företagets verksamhet. Intel förväntas lansera nya, snabbare chip 2024. Intel förväntar sig en 13% ökning i intäkterna 2024 till $56 miljarder, efter en beräknad minskning med 21% detta år. Företagets nettoresultat förväntas nästan fördubblas till $1,75 per aktie 2024. Detta indikerar att Intel-aktien kan behålla sin imponerande fart nästa år och ge mer uppsida till investerare. Men alla företag drar inte nytta av AI-adoption, som exempelvis Palo Alto Networks inom cybersäkerhetsindustrin.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 november

Bill Gates föreställer sig en framtid med AI och tre dagars arbetsvecka

Microsofts medgrundare och tidigare VD Bill Gates har nyligen delat sina tankar om hur en värld med artificiell intelligens (AI) skulle se ut. På Trevor Noahs podcast ´What Now?´ föreställde han sig en framtid efter AI där människor bara skulle behöva arbeta tre dagar i veckan. Denna tre dagars arbetsvecka skulle bara vara möjlig tack vare framsteg inom AI, föreslog Gates. Han har tidigare varnat för missbruk av AI, och jämfört dess introduktion med introduktionen av PC:n.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 23 november

Microsofts vd Satya Nadella återinsätter Sam Altman efter Open AI-kaos

Microsofts vd, Satya Nadella, var inblandad i återinsättningen av Sam Altman efter turbulensen i Open AI. Nadella, som träffades i Seattle strax innan kaoset bröt ut, delade sina tankar om partnerskapet, framtiden och riskerna med artificiell intelligens. Open AI:s uppsägning av Altman skakade teknikindustrin och placerade Nadella ännu högre på listan över världens mäktigaste personer inom utvecklingen av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 november

Drama på OpenAI: Före detta VD sparkad, personal hotar att sluta

Sam Altman, före detta VD för OpenAI, har sparkats av företagets ideella styrelse, vilket har lett till en oändlig dramacykel, inklusive hundratals anställda som hotar att sluta om han inte återinsätts. Ilya Sutskever, OpenAIs chefsforskare och styrelsemedlem, verkar ha varit en av huvudkrafterna bakom Altmans avsked. Sutskever, som beskrivs som en ´andlig ledare´ inom företaget, har etablerat sig som en esoterisk figur. OpenAI, som snabbt närmar sig en värdering på 90 miljarder dollar, har kastats in i en fördjupad kris av sin övergripande ideella arm.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 23 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad och återinsatt som VD

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, avskedades oväntat som VD förra fredagen, ett beslut som chockade branschen. Hans roll som VD återinsattes dock bara några dagar senare. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess befintliga teknik, bidrog till Altmans återkomst, och anställde snabbt honom samt en annan medgrundare och tidigare president, Greg Brockman, som slutade i protest efter VD:ns avskedande. Under tiden hotade hundratals OpenAI-anställda att säga upp sig. Altman och Brockman firade sina återkomster till företaget i inlägg på plattformen X, tidigare känd som Twitter, tidigt på onsdagen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 23 november

Microsoft släpper en rad uppdateringar till Azure AI

Microsoft har släppt en mängd uppdateringar till Azure AI, företagets AI-paket för företag, med allt från nya språkmodeller till obehagligt realistiska text-till-tal-avatarer. Azure AI Language har förbättrats med GPT-3.5-Turbo, GPT-4, Z-Code++ och mer. En ny modell löser problem med översättning genom att kringgå engelska som mellanhand. Azure AI Vision har också förbättrats, med nya funktioner för ansiktsigenkänning och bildanalys. Dessutom har företaget introducerat text-till-tal-avatarer som kan skapa realistiska repliker av talare baserat på inmatad text och videodata.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 23 november

Microsoft uppdaterar Bing Chat AI med ´Read Aloud´-funktion och planerar fler funktioner

Microsoft rullar ut en ny server-sida uppdatering som lägger till en ny funktion kallad ´Read Aloud´ till Bing Chat AI. Svaret på en användares fråga om det finns ett sätt att få Bing att alltid läsa upp sitt svar bekräftade Microsofts Mikhail Parakhin att företaget arbetar med den funktionen. Microsoft planerar också att ta med ChatGPT:s kodtolk till Copilot. Den nya funktionen fungerar även när du interagerar med Bing Chat i texter. Microsoft arbetar också med att ge användarna möjligheten att kontrollera accent och hastighet i framtiden.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 23 november

OpenAI forskare varnade för AI-hot innan VD avskedades

Innan OpenAI:s VD Sam Altman avskedades skickade en grupp forskare ett brev till styrelsen där de varnade för ett nytt artificiellt intelligens-algoritm som kunde utgöra ett hot mot mänskligheten. OpenAI hade skickat ett internt meddelande till personalen om ett projekt kallat Q* och ett brev till styrelsen. Enligt en källa kan Q* vara ett stort genombrott i företagets strävan efter artificiell generell intelligens (AGI). Styrelsen avskedade den tidigare VD:n Sam Altman för påstådd brist på transparens. Efter Altmans avskedande hotade över 700 personalmedlemmar att säga upp sig och gå till Microsoft i stöd för den avskedade chefen, vilket ledde till att Altman återinsattes på tisdagen.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 23 november

Microsoft firar OpenAIs återgång till normalitet efter kaos

Microsofts ledare firar OpenAIs återgång till normalitet efter dagar av kaos. OpenAI, som Microsoft har investerat cirka 13 miljarder dollar i, har upplevt en turbulent period som började när styrelsen plötsligt avskedade Sam Altman som VD. Microsoft anställde snabbt Altman och OpenAI:s medgrundare och president Greg Brockman, som avgick i protest mot Altmans avskedande, för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam. Ett avtal nåddes slutligen för att Altman skulle återvända till OpenAI istället för att låta företaget kollapsa, vilket Fortune teknikreporter David Meyer skrev är ett resultat som är ´ganska idealiskt för Microsoft´.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 23 november

Ny accelerator för att hjälpa unga AI-forskare att skapa startups

Imperial College London leder ett nytt acceleratorprojekt, AI SuperConnector, som ska hjälpa unga AI-forskare att omvandla sina arbeten till startup-företag. Projektet, som startar i januari 2024, kommer att tillhandahålla bred utbildning i innovation och entreprenörskap. Universiteten i York, Leeds och Liverpool är också delaktiga i initiativet, som har säkrat nästan £1,5 miljoner i stöd från Research England Connecting Capability Fund. Programmet kommer att acceptera ansökningar från unga forskare vid alla fyra institutioner och erbjuda dem ett sex månader långt program som fokuserar på att utveckla den kommersiella potentialen hos deras innovationer.

Direktlänk Dela Imperial College London fördjupade 23 november

Open AI:s styrelse sparkar VD:n, delar av styrelsen tvingas gå

Open AI:s styrelse utlöste nyligen en säkerhetsbrytare och sparkade VD:n Sam Altman, vilket ledde till att delar av styrelsen fick gå. Open AI, som har en unik struktur med både en icke-vinstdrivande och en vinstdrivande enhet, har skapat denna struktur för att kunna finansiera utvecklingen av AI. AI-professorn Toby Walsh kommenterar att företagets självreglering nu verkar vara ett avlägset koncept, och förutspår att företaget sannolikt kommer att bli mer vinstbaserat i framtiden.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 november

Varningsbrev om AI-hot kan ha lett till Altmans avsked från Open AI

Open AI:s VD Sam Altman fick sparken efter att anställda AI-forskare skickade ett brev till styrelsen varnande för en AI-upptäckt som kan utgöra ett hot mot mänskligheten. Detta brev och upptäckten kan ha varit en faktor till Altmans avsked. Altman återvände dock som VD bara dagar efter avskedet. Storägaren Microsoft fick veta om Altmans avsked endast en minut innan pressmeddelandet gick ut. Cirka 700 anställda på Open AI krävde Altmans återinsättning och styrelsens avgång.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 23 november

Open AI och Microsoft stäms för upphovsrättsbrott

Open AI och Microsoft har stämts för att ha brutit mot fackboksförfattares upphovsrätt genom att träna upp AI-verktyg på tiotusentals fackböcker. Advokaten Justin Nelson, som representerar Hollywood Reporters redaktör Julian Sancton, anklagar företagen för massiv stöld av upphovsrättsskyddat material. Tidigare har även den amerikanska branschorganisationen Authors Guild och flera författare, inklusive George R.R. Martin, John Grisham och Jonathan Franzen, stämt Open AI för liknande skäl.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter tumultartad period

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad, vilket markerar en kaotisk period som belyste djupa spänningar inom AI-gemenskapen. Styrelsen som avskedade Altman har nästan helt ersatts efter ett uppror från anställda, vilket förstärker hans position i företaget. Den enda överlevande i styrelserummet i den nya Altman-eran är Adam D´Angelo, VD för fråge- och svarssajten Quora. Han kommer att ansluta sig till ex-Salesforce co-VD Bret Taylor och tidigare amerikanska finansministern och presidenten för Harvard University, Larry Summers.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

OpenAI löser ledarskapskris, Sam Altman återinsatt som VD

Ledarskapskrisen som drabbade OpenAI löstes hastigt med ett kortfattat meddelande från företaget. Sam Altman återinsattes som VD och företagets djupa och lukrativa affärspartnerskap med Microsoft, som har en andel på 13 miljarder dollar i företaget, förblev intakt. Men överenskommelsen är fortfarande en vändpunkt för OpenAI och AI-fältet i stort. Altman, anhängare av utbredd AI-adoption och några av landets mest etablerade eliter verkar ha vunnit stort på krisen. Microsoft kan också komma att få mer inflytande över OpenAI. Ex-Salesforce med-VD Bret Taylor och före detta finansminister Larry Summers har utsetts till OpenAIs styrelse, vilket kan innebära att företaget kommer att alliera sig ännu mer med landets rikaste och mest inflytelserika eliter.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 23 november

Microsoft tar kontroll över OpenAI efter VD:ns avskedande

OpenAI, ofta omnämnt som ett ´start-up´, ansågs vara ett av världens mest kraftfulla företag. Som utvecklaren av ChatGPT och Dall-E hade det skapat två av de mest kända generativa artificiella intelligensverktygen. Dess VD, Sam Altman, var ofta i bild med världsledare och bidrog till debatten om hur tekniken skulle utvecklas på ett säkert sätt. Hans avskedande har dock understrukit den dominans och kontroll som Big Tech har över den mest formativa tekniken sedan internets födelse, då dess huvudinvesterare, Microsoft, tog kontroll. OpenAI:s lilla styrelse och ovanliga företagsstruktur var mogen för implosion och splittring.

Direktlänk Dela The Times fördjupade 23 november

Microsoft utökar tillgängligheten för AI-assistenten Copilot till Windows 10-användare

Microsoft har nyligen utökat tillgängligheten för sin generativa AI-assistent, Copilot, till Windows 10-användare. Detta verkar vara ett försök att erbjuda användare som antingen fortfarande använder Windows 10, eller har enheter som är inkompatibla med Windows 11, att uppleva AI-assistenten. För att få tillgång till Copilot måste användare vara en del av Windows Insider-testprogrammet och installera en Release Preview-byggnad på en kompatibel Windows 10 Home- eller Pro-enhet. Användarna behöver dock uppfylla vissa systemkrav för att sedan kunna köra Copilot.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 23 november

Microsoft lanserar Azure AI Studio för att förenkla utvecklingen av AI-applikationer

Microsoft har lanserat Azure AI Studio, som syftar till att förenkla utvecklingen av AI-drivna applikationer. Azure AI Studio förenar Microsofts AI-utvecklingsverktyg och bygger på konceptet för ansvarsfull AI. Med Azure AI Studio kan utvecklare skapa pipelines som kombinerar olika aspekter av en modell, eller kedja olika modeller för att leverera en multimodal applikation. AI Studio stöder blandade modellmultimodala verktyg och Azure AI SDK. Azure AI Studio är för närvarande i offentlig förhandsgranskning och användning av Azure OpenAI-modeller i din applikation kräver godkännande från Microsoft.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 23 november

OpenAI VD Sam Altman avskedas efter varningar om farlig AI-upptäckt

Före OpenAI VD Sam Altmans fyra dagar i exil skrev flera anställda forskare ett brev till styrelsen där de varnade för en kraftfull artificiell intelligens (AI) upptäckt som de sade kunde hota mänskligheten. Detta brev och AI-algoritmen var viktiga händelser före styrelsens avskedande av Altman. Mer än 700 anställda hotade att sluta och gå med i Microsoft i solidaritet med deras avskedade ledare. Efter att ha kontaktats av Reuters, erkände OpenAI i ett internt meddelande till personalen ett projekt som kallas Q* och ett brev till styrelsen före helgens händelser. En del på OpenAI tror att Q* kan vara ett genombrott i företagets sökande efter vad som kallas artificiell allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 november

Författare stämmer Microsoft och OpenAI för upphovsrättsintrång

En grupp av icke-skönlitterära författare, ledda av författaren Julian Sancton, har stämt Microsoft och OpenAI. De anklagar företagen för att ha tränat sin AI-chattbot, ChatGPT, att kopiera deras verk utan tillstånd och därmed gjort kommersiell nytta av miljontals, möjligen miljarder, upphovsrättsskyddade verk. Författarna, som har lämnat in stämningen i federala domstolen i Manhattan, söker ett ospecificerat belopp i skadestånd. Stämningen kommer mitt i en ledarskapskamp hos OpenAI, där styrelsen avsatte VD:n Sam Altman förra veckan, men återkallade honom efter hot om massuppsägningar.

Direktlänk Dela Just the News fördjupade 23 november

Kris hotar OpenAI efter VD:s avskedande

OpenAI, känd för att vara ledande inom generativ AI, riskerar att kollapsa efter avskedandet av sin VD, Sam Altman, vilket har utlöst en större kris. Nästan 700 av företagets 770 anställda skrev ett brev där de hotade med att säga upp sig om OpenAI:s styrelse inte avgick. Styrelsen hade kritiserat Altman för att ha prioriterat en snabb expansion av OpenAI utan att analysera riskerna med okontrollerad tillväxt av AI-programvara. Bland hoten med generativ AI finns möjligheten att AI-programvara kan användas för militära operationer, för desinformation eller till och med bli självständig och attackera människor. Emmett Shear har utsetts till Altmans efterträdare.

Direktlänk Dela FashionNetwork fördjupade 23 november

Apple investerar tungt i AI för att matcha konkurrenter

Apple investerar tungt i AI för att hålla jämna steg med konkurrenter som Microsoft och OpenAI. Trots att företagets virtuella assistent, Siri, inte verkar särskilt imponerande i åldern av ChatGPT, antyder rapporter att Apple har en stor insats i generativ AI och är på väg att spendera cirka 1 miljard dollar på dess utveckling. Det är oklart var Apple står i generativa AI-racet, men givet företagets storlek och förmåga att innovera skulle det inte vara förvånande om företaget har en AI-produkt som är ännu mer kapabel än den senaste versionen av ChatGPT.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 23 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter att ha blivit utkastad av styrelsen

Sam Altman, VD för AI-startupen OpenAI, återvände till företaget fem dagar efter att styrelsen hade tvingat honom att avgå. Efter intensiva förhandlingar och påtryckningar bytte OpenAI ut sin kritiserade styrelse mot en mer traditionell grupp, inklusive före detta finansminister Lawrence Summers och en före detta verkställande från Salesforce. OpenAI, som för två dagar såg ut att vara på randen till kollaps, kommer nu att ersätta en starkt kritiserad styrelse med en mer traditionell grupp. Altman var inte namngiven till styrelsen på tisdagskvällen, och det var inte klart om han någonsin kommer att bli det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder till OpenAI efter abrupt avskedande

Sam Altman, teknikentreprenör och tidigare VD för OpenAI, återvänder till företaget efter att ha blivit avskedad förra veckan. Anledningen till hans avskedande förblir oklar, men OpenAI skrev i ett blogginlägg att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation. Efter hans avskedande ersattes Altman tillfälligt av företagets CTO Mira Murati och sedan av Emmett Shear, tidigare chef för Amazon-ägda Twitch. Altman var på väg att börja på Microsoft, men över 700 anställda på OpenAI skrev ett brev där de krävde att styrelsen skulle avgå och återinsätta Altman. Nu kommer Altman tillbaka till OpenAI och kommer att rapportera till en ny styrelse.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 23 november

OpenAI´s VD Sam Altman avsatt efter varning om kraftfull AI-upptäckt

Flera forskare på OpenAI skickade ett brev till styrelsen varnande för en kraftfull AI-upptäckt som de sa kunde hota mänskligheten, före VD Sam Altmans fyra dagar i exil. Detta brev och AI-algoritmen var en katalysator som ledde till att Altman avsattes. Mer än 700 anställda hotade att sluta och gå med i Microsoft i solidaritet med deras avskedade ledare. OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, hade gjort framsteg på projektet Q*, vilket vissa internt tror kan vara ett genombrott i företagets sökande efter superintelligens.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 november

OpenAI-forskare varnar för AI-upptäckt som kan hota mänskligheten

Flera forskare vid OpenAI skickade ett brev till styrelsen, där de varnade för en kraftfull AI-upptäckt som de ansåg kunde hota mänskligheten, innan VD:n Sam Altman avsattes. Brevet och AI-algoritmen var en katalysator som ledde till att styrelsen avsatte Altman. Mer än 700 anställda hotade att sluta och gå med i Microsoft i solidaritet med sin avskedade ledare. Enligt en källa berättade verkställande direktören Mira Murati att ett brev om AI-genombrottet Q* utlöste styrelsens handlingar. OpenAI har gjort framsteg på Q*, som vissa internt tror kan vara ett genombrott i företagets sökande efter superintelligens.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 november

Meta kan dra nytta av OpenAI:s ledningsdrama

Meta-VD Mark Zuckerberg var inte direkt involverad i dramatiken kring Sam Altmans avgång och återkomst till OpenAI, men hans företag kan dra fördel av situationen. Microsoft, OpenAI:s största finansiella stöd, har positionerat startupföretaget som en viktig molnpartner, men detta har fått kritik när frågor uppstått om hur styrelseproblemen kunde undgå Microsoft och dess VD Satya Nadella. Meta har å andra sidan haft lyxen att följa händelserna på sidlinjen. Detta kan hjälpa Meta att stärka sina open-source Llama AI-initiativ och kan även hjälpa med rekrytering. Meta fortsätter att investera tungt i generativ AI och stora språkmodeller, liknande de som hjälpte till att skapa OpenAI:s ChatGPT.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 november

Google lägger till nya funktioner i sin AI-chatbot Bard

Microsoft har pensionerat sitt Bing Chat-varumärke till förmån för Pilot, men Google behåller fortfarande Bard-namnet för sin rivaliserande AI-chatbot. Google har lagt till nya funktioner till Bard, inklusive ett sätt att diskutera specifikt innehåll i YouTube-videor. Uppdateringen lägger till mer YouTube-specifika funktioner. Bard kan nu förstå YouTube-videor och använda informationen i konversationer. Google har också lagt till ´steg-för-steg-förklaringar´ för att lösa matteproblem och möjligheten för Bard att skapa diagram. Dessutom har Google sänkt den minsta ålder för att använda Bard till 13 år i vissa länder.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 22 november

Google uppdaterar Bard-assistent för analys av YouTube-videor

Google har publicerat de senaste uppdateringarna för sin Bard-assistent, vilket inkluderar en funktion som analyserar YouTube-videor och drar ut nyckelinformation. Detta innebär att användare kan få viktig information från en video utan att behöva titta på den, vilket kan påverka inkomsterna för de som är beroende av för- och mittvideoannonser för att tjäna sitt levebröd. Google förklarade i ett inlägg på Bard-webbplatsen hur användare kan be assistenten om vissa detaljer.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI

Sam Altman, VD för OpenAI, återvänder till företaget som VD, vilket stärker hans grepp om startupföretaget. Detta kan eventuellt ge honom mer makt när företaget introducerar teknik som kan rubba hela branscher. OpenAI återkallar Altman bara dagar efter hans avsked och installerar också en omstrukturerad styrelse som kan ge skarpare granskning av startupföretaget. Starkt stöd från investerare, inklusive Microsoft, kan dock ge Altman mer utrymme att kommersialisera tekniken. Styrelsen sparkade Altman förra veckan med liten förklaring och försökte gå vidare genom att utse en tillfällig VD två gånger. Men press från Microsoft - och Altman´s starka lojalitet bland de över 700 OpenAI-anställda som nästan alla hotade att lämna företaget - ledde till att Altman återinsattes på onsdag.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 november

OpenAI:s VD, Sam Altman, avlägsnades av företagets styrelse men återvände efter massprotester från personalen. Denna förändring ledde till att styrelsen omorganiserades, med flera medlemmar som lämnade sina poster. Detta har lett till spekulationer om företagets framtid och hur AI-industrin ska styras. Styrelsen hade tidigare en kritisk roll i att hålla företagsledningen i schack, men frågan är nu om de kommer att ha samma makt i framtiden. Situationen har också lett till diskussioner om reglering av AI-företag och huruvida de kan lita på att balansera potentiella risker med en önskan att tjäna pengar.

Wired fördjupade 22 november

OpenAI:s nya styrelse signalerar skift i synen på A.I.

OpenAI, en av USA:s största start-ups, har genomgått en omvälvande förändring de senaste fem dagarna. Sam Altman, företagets tidigare VD, återvände till företaget efter att ha blivit sparkad av styrelsen förra fredagen. Den nya styrelsen består initialt av tre personer: Adam D’Angelo, VD för Quora, Bret Taylor, en före detta exekutiv på Facebook och Salesforce, och Lawrence H. Summers, före detta finansminister. Microsoft, OpenAI:s största investerare, förväntas ha ett större inflytande över OpenAI:s styrning framöver. De som tidigare var med och drev fram A.I. med en blandning av rädsla och vördnad har nu ersatts av företagsledare som ser A.I. som ett verktyg för att öka produktivitet och reducera arbetskostnader.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 november

OpenAI: Från ideell organisation till kommersiellt företag

OpenAI, en organisation inriktad på att utveckla artificiell intelligens (AI) på ett säkert sätt, har genomgått en betydande förändring. Företagets VD, Sam Altman, sparkades av styrelsen men fick senare tillbaka sin position efter att ha hotat med att ta med sig nästan alla anställda till Microsoft. OpenAI, som ursprungligen var en ideell organisation, blev tvungen att bli ett kommersiellt företag på grund av de höga kostnaderna för AI-utveckling. Trots detta behöll den ideella styrelsen det juridiska ansvaret. Microsoft köpte en minoritetsandel i företaget och bidrog med 13 miljarder dollar.

Direktlänk Dela New York Media fördjupade 22 november

Microsoft lägger till ny AI-assistentfunktion till Windows 10

Trots att Windows 10 närmar sig slutet av sin livstid lägger Microsoft till nya funktioner till det åldrande operativsystemet. Den senaste Windows Insider-förhandsgranskningen introducerar Microsofts AI-drivna assistent, Copilot. För att köra uppdateringen krävs inte den bästa CPU:n eller grafikkortet, funktionen behöver bara 4 GB RAM och en skärm med 720p-upplösning eller högre. De flesta Windows 10-enheter bör klara kraven, men äldre surfplattor, bärbara datorer och stationära datorer kan ha svårt. Copilot ser inte mycket annorlunda ut än Windows 11-versionen.

Direktlänk Dela Club386.com fördjupade 22 november

Drama på OpenAI: VD sparkad och återanställd, Microsoft steg in för att stödja

OpenAI:s styrelse sparkade VD:n Sam Altman på grund av meningsskiljaktigheter kring säkerhetsfrågor. Många toppchefer på OpenAI avgick, vilket ledde till risk för personaluppror. Microsoft ingrep och uttryckte stöd för OpenAI och vilja att anställa Altman och andra som lämnat företaget. Kort därefter återanställde OpenAI Altman och många anställda återvände. En del av OpenAI:s avtal att ta tillbaka Altman innebär skapandet av en ny styrelse. Korea Advanced Institute of Science and Technology har tillkännagivit en ny AI-modell för att förutsäga socioekonomiska situationer i svårtillgängliga platser som Nordkorea. A121 Labs säkrade en förlängning på 30 miljoner dollar på sin tidigare tillkännagivna finansieringsrunda. Meta har tillkännagivit planer för två nya generativa AI-verktyg för bildredigering och videoklippsskapande. Nya AI-verktyg och appar inkluderar Off/Script, Google Holiday Shopping AI-verktygssvit, Google Dreamtrack, Luminar Neo och Grok.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 22 november

GE HealthCare ska visa upp AI-lösningar på RSNA 2023

GE HealthCare planerar att visa upp sina AI-aktiverade lösningar på den prestigefyllda 109: e vetenskapliga församlingen och årliga mötet för Radiological Society of North America, RSNA 2023, som äger rum i Chicago, IL från 26 till 30 november. Händelsen kommer att fungera som en plattform för GE HealthCare att betona den avgörande rollen för AI-teknik i revolutionering av sjukvården. GE HealthCare samarbetar också med branschledarna Nuance och Microsoft på ett forskningsteknikprojekt som syftar till att automatisera sammanställningen och sammanfattningen av relevanta tidigare studier och rapporter för radiologer. GE HealthCare har säkrat imponerande 58 listade 510(k) godkännanden eller auktorisationer från U.S. Food and Drug Administration (FDA).

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 22 november

Enligt Coherent Market Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i genomics överstiga 19,72 miljarder dollar till 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 50,1% från 2023 till 2030. Denna starka tillväxt drivs av ökade biomedicinska och genomiska dataset, växande adoption av AI-baserade lösningar och ökad inriktning på att minska omsättningstiden i läkemedelsupptäckt och diagnostik. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Fabric Genomics, International Business Machines, MICROSOFT, NVIDIA, AI Therapeutics, Ares Genetics, Benevolent AI, Deep Genomics och DIPLOID.

PR Newswire fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI i dramatisk omstrukturering

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, återvänder dramatiskt till sin roll som VD och avsätter tre styrelseledamöter som ledde till hans avsked. Den nya styrelsen kommer att inkludera Larry Summers och Bret Taylor och kommer sannolikt att utökas till upp till nio medlemmar, däribland någon från Microsoft. OpenAI, som redan var sårbar, kommer nu att behöva arbeta hårdare för att behålla sin ledning samtidigt som de står inför ökad konkurrens. Samtidigt är Altman återkomst en lättnad för Microsoft, eftersom tusentals av deras kunder använder OpenAI-tjänsten på Azure. Det finns dock fortfarande styrningsfrågor att lösa inom OpenAI, och Microsoft har inte en styrelseplats efter alla dessa händelser. Konkurrenter till OpenAI har nu en gyllene möjlighet att dra nytta av situationen och rekrytera forskare som annars kanske skulle ha gått till OpenAI. Framtiden för AI-säkerhet är nu oklar, och OpenAI:s förmåga att påverka politiken kommer sannolikt att förändras.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupade 22 november

Efter att ha blivit avsatt som VD för OpenAI förra veckan, återvänder Sam Altman nu till sin position. Greg Brockman återtar sin roll som president för OpenAI, medan Mira Murati återgår till sin tidigare position som CTO. De tre forskare som avgick i solidaritet med Altman och Brockman är också tillbaka på företaget eller har ansökt om att få återvända. Trots detta kommer varken Altman eller Brockman att behålla sina platser i styrelsen. Styrelsen kommer nu att bestå av Adam D’Angelo, CEO för Quora, Bret Taylor från Google/Salesforce/Twitter och Larry Summers, ekonom vid Harvard. Altman kommer att frivilligt underkasta sig en intern utredning om skälen till att han avsattes som VD.

Slate Magazine fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter oväntad avsked

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder till sin position efter att ha blivit oväntat avskedad. Greg Brockman, företagets tidigare styrelseordförande och president, kommer också att återvända. Dessa återanställningar kommer efter att en majoritet av OpenAI:s anställda undertecknade ett brev som krävde just detta. OpenAI meddelade också att de har en ny ´inledande´ styrelse, med Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och tidigare handelssekreterare Larry Summers som medlem. OpenAI har också blivit stämda i ett upphovsrättsmål av författaren Julian Sancton och andra författare, som anklagar företaget och Microsoft för att ha tränat flera versioner av ChatGPT med upphovsrättsskyddat material utan tillstånd.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 22 november

AI-assistenter och chattbotar kan vara slutet för callcenter

Företag har försökt minska behovet av callcenter genom att införa självbetjäningstekniker som chattbotar och online-support. Nyligen har fokus skiftat till AI. Personliga assistenter som Siri och Alexa har blivit populära bland smartphone- och smarta hem-användare, men användare är ofta frustrerade över chattbotar, vilket leder till att många överger supportchattar. Trots detta är AI-baserade chattbotar bland de snabbast växande AI-applikationerna inom företag. Google och Microsofts AI-applikationer fokuserar på att integrera chattbotar med personliga assistenter, vilket kan vara det största steget hittills.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 22 november

OpenAI:s ledarskapsförändringar leder till att kunder söker alternativ

Efter förra veckans ledarskapsförändringar på OpenAI har många kunder börjat leta efter alternativ. Flera uppstartsföretag säger att de eller deras kunder överväger att lita mindre på OpenAI:s stora språkmodeller (LLM) sedan företaget avskedade Sam Altman, företagets medgrundare och VD. Trots att Altman nu verkar ha blivit återinsatt, anser vissa att oron beror på omvälvningen i sig, inte Altmans avgång. Bland dem finns Arjun Bansal, vars företag Log10 producerar verktyg som utvecklare kan använda för att skapa LLM-drivna applikationer. Martin Kon, president och COO för Cohere, som också tillhandahåller LLM för användning i applikationer, har också sett en ökning av förfrågningar sedan OpenAI:s omstrukturering började.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

OpenAI:s stjärn-VD Sam Altman entledigad, återinsatt och styrelsen utbytt på fem dagar

OpenAI, teknikföretaget bakom ChatGPT, har haft en turbulent vecka där dess VD, Sam Altman, avlägsnades, ersattes och sedan återinsattes inom loppet av fem dagar. Detta ledde till att större delen av styrelsen också avlägsnades och ersattes. Nästan alla anställda på OpenAI hotade att säga upp sig, företaget hade två tillfälliga VD:ar, Microsoft startade en ny AI-avdelning ledd av Altman och det fanns en verklig risk att företaget skulle kollapsa. Anledningen till dessa dramatiska händelser är fortfarande oklar.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter intern maktkamp

Sam Altman, den avsatte ledaren för OpenAI, har återvänt till företaget som avskedade honom för bara några dagar sedan. Detta följer en kort men kaotisk maktkamp som chockade teknikindustrin. OpenAI meddelade på tisdagen att de har ´kommit överens i princip om att Sam Altman ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse´. Den nya styrelsen kommer att ledas av den tidigare Salesforce med-VD:n Bret Taylor. Övriga medlemmar kommer att vara den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers och Quora VD:n Adam D´Angelo. Samtidigt har Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, anställt Altman och en annan medgrundare, Greg Brockman. Detta ledde till hot om avgång från hundratals OpenAI-anställda, som krävde styrelsens avgång och Altmans återkomst.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 22 november

Inflection AI presenterar ny AI-modell som överträffar Google och Meta

Inflection AI, startup-företaget bakom chattboten Pi, har presenterat en ny AI-modell, Inflection-2, som företaget hävdar presterar bättre än två populära alternativ utvecklade av Google och Meta. Modellen presterade bättre än Googles PaLM Large 2-modell och slog Metas open-source-modell LLaMa 2 på olika mätningar. Inflection-2 kommer snart att integreras i Pi, efter att ha genomgått mer arbete för att lära sig Pi:s ton och svarsstil. Inflections VD Mustafa Suleyman säger att Pi kommer att uppdateras med den nya modellen ´väldigt snart´.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Använd GPT-4 gratis genom Bing AI och Edge-webbläsare

ChatGPT, det kraftfulla AI-verktyget, baseras på GPT-3.5 i sin gratisversion. GPT-4, som sägs vara tio gånger mer avancerat, är tillgängligt för en månadsavgift på $20 genom OpenAI. För de som inte kan betala avgiften finns det andra alternativ. Man kan använda GPT-4 gratis genom Bing AI och Edge-webbläsaren. Efter ett visst antal frågor och sökningar behöver man logga in med ett Microsoft-konto, vilket också är gratis. Det finns också en officiell ChatGPT-app för iPhone, som är gratis att ladda ner och använda GPT-3.5, men för tillgång till GPT-4 måste man betala.

Direktlänk Dela OS X Daily fördjupade 22 november

OpenAI gör röstfunktionen gratis för alla ChatGPT-användare

OpenAI har tillkännagivit en betydande uppdatering för ChatGPT-användare - gratis tillgång till röstfunktionen för alla. Detta markerar en betydande utökning av kapabiliteter, vilket gör att användare kan interagera med ChatGPT med hjälp av sin röst på mobilappen. Den mycket efterlängtade röstfunktionen, som tidigare var exklusiv för betalande användare, är nu tillgänglig för alla. Detta är ett tecken på OpenAI:s engagemang för inklusivitet. Lanseringen av den kostnadsfria röstfunktionen kommer mitt i organisatoriska omvälvningar på OpenAI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 22 november

Microsofts AI-drivna assistent Copilot kommer till Windows 10

Microsoft meddelar att Copilot, deras generativa AI-drivna assistent, kommer att vara tillgänglig för Windows 10-användare. Användare med berättigade enheter kan nu installera en förhandsgranskning som inkluderar tillgång till assistenten. För att installera förhandsversionen och eventuellt testa Copilot på Windows 10 Home eller Pro, måste användarna vara registrerade i Windows Insider-testprogrammet. För att köra Copilot behöver ditt system minst 4 GB RAM och en skärmadapter som stöder en upplösning på minst 720p. Förhandsgranskningen av Copilot är endast tillgänglig i vissa marknader, som Nordamerika, och vissa delar av Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 22 november

Microsofts AI-assistent Copilot kommer snart till Windows 10

Microsofts AI-assistent Copilot kommer snart till Windows 10. Funktionen har testats i Release Preview-ringen för Windows Insiders, vilket signalerar en snart bredare lansering. Microsoft meddelade i april att Windows 10 22H2 var klar med nya funktioner. Windows 10 kommer att fortsätta få säkerhetsuppdateringar fram till den 14 oktober 2025. Copilot kommer att fungera på enheter med minst 4 GB RAM och en skärm med minst 2080p-upplösning. Rykten antyder att Microsoft kan arbeta på en ny version av Windows, känd som ´Windows 12´, med stöd för Intels Meteori Lake-processor.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 22 november

Microsoft introducerar Copilot för Microsoft 365, ett stödsystem för verksamheter

Microsoft presenterar Copilot för Microsoft 365, ett komplett system designat för att stödja verksamheter med fyra huvudkomponenter: stora språkmodeller, Microsoft Graph, Microsoft 365 Apps och webbsökning. Microsoft Graph, som kopplar samman alla Microsofts appar och produkter, beskrivs som en nyckelkomponent. Copilot är byggt med Microsofts informationssäkerhetslösningar i åtanke. En studie visade att 77% av de som testat Copilot inte vill arbeta utan det igen, och 7 av 10 ansåg att de blev mer produktiva. Copilot kan också hjälpa till att strukturera din dag, svara på e-post och utföra uppgifter i Excel.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 22 november

Microsofts AI-assistent Copilot kommer till Windows 10

Windows 10 kommer att få en ny stor funktion: Copilot. Microsofts AI-drivna assistent har rullats ut i Release Preview-ringen för Windows Insiders, vilket signalerar en kommande bred utrullning. Detta är en överraskning eftersom Microsoft i april meddelade att Windows 10 22H2 var färdigt med att få nya funktioner. Windows 10 kommer att fortsätta att få säkerhetsuppdateringar fram till den 14 oktober 2025. Copilot ser liknande ut som det vi sett i Windows 11. För att köra Copilot på Windows 10 krävs minst 4GB RAM och en skärm med minst 720p-upplösning. Rykten tyder på att Microsoft redan kan arbeta på en ny version av Windows, troligen kallad Windows 12.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 22 november

Microsoft rullar ut Copilot AI-verktyg för Windows 10-användare

Microsoft har börjat rulla ut Copilot AI-verktyget, som introducerades med Windows 11, till Windows 10-datorer. Windows 10 Insider testversioner får första möjlighet att testa Copilot, om de kör en aktuell version av operativsystemet. Windows 10 Insider-testare kan nu prova Copilot i Release Preview Channel. För att göra detta måste du aktivera alternativet ´Hämta de senaste uppdateringarna så snart de är tillgängliga´ i Windows-menyn Inställningar> Uppdatera & Säkerhet> Windows Update, sedan söka efter uppdateringar efter att ha installerat Windows 10 22H2 Build 19045.3757 (KB5032278). Microsoft kommer att rulla ut Copilot till alla Windows 10-maskiner under de kommande månaderna, inklusive de med huvudversionsversionerna av Windows 10. Individuella Windows 10-användare kommer att få Copilot först. Microsoft avser att inkludera Copilot i utrullningsprocessen i ett senare utvecklingsstadium för centralt hanterade Windows 10-maskiner i företags- eller regeringsanvändning (Windows 10 Enterprise eller Education Version 22H2 och professionella enheter).

Direktlänk Dela PC World fördjupade 22 november

Microsoft börjar använda Copilot AI på Windows 10-datorer

Microsoft har börjat tillämpa Copilot AI med Windows 11 på Windows 10-datorer. Windows 10 Insider-testare får nu prova Copilot-verktyget i Release Preview Channel. För att göra detta måste du aktivera alternativet ´Få senaste uppdateringar när tillgängligt´ i Windows-menyn Inställningar > Uppdateringar och SEC Security & GT. Om möjligt, kontrollera att du uppdaterar till Windows 10 22H2 Build 194045-3757 (KB5032278) för att få uppdateringar omedelbart efter installation. Microsoft kommer att gradvis rulla ut Copilot till alla Windows 10-användare under de närmaste månaderna. Copilot har vissa begränsningar i Windows 10, till exempel stöder det inte en multi-monitoring operation.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till OpenAI som VD efter kort avsked

Sam Altman kommer att återvända till OpenAI som VD mindre än en vecka efter att han avlägsnades från positionen. OpenAI meddelade att Altman kommer att återvända med en ny initial styrelse som inkluderar Bret Taylor, Larry Summers och Adam D’Angelo. Taylor är tidigare VD för Salesforce, Summers är tidigare finansminister under president Bill Clinton, och D’Angelo är VD för Quora och enda medlemmen kvar från den tidigare styrelsen. OpenAI:s president Greg Brockman, som hade avgått i protest mot Altmans avsked, kommer också att återvända.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI efter oväntat avsked och anställning på Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för AI-bolaget Open AI, fick oväntat sparken av styrelsen på grund av förlorat förtroende. Detta ledde till spekulationer om orsaken till hans avsked, inklusive potentiella säkerhetsproblem med AI. Efter att ha blivit sparkad, fick Altman jobb på Microsoft, men på tisdagen organiserade Open AI:s anställda en namninsamling för att få tillbaka Altman. Runt 700 anställda krävde att Altman skulle få tillbaka sin roll och att styrelsen skulle avgå, annars hotade de att säga upp sig och ansluta sig till Altman på Microsoft. På onsdagen meddelades det att Altman återvänder till Open AI och att styrelsen byts ut.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

OpenAI:s ChatGPT Voice nu tillgänglig för alla användare

ChatGPT Voice, en funktion som tidigare var tillgänglig endast för premiumanvändare, är nu tillgänglig för alla användare av OpenAI:s chatbot. Till skillnad från Siri eller Alexa kan den hålla en konversation. Trots pågående omvälvningar i OpenAI:s ledning, med VD Sam Altman sparkad av styrelsen, anställd av Microsoft och sedan återanställd som VD av OpenAI inom loppet av fem dagar, fortsätter företaget att släppa nya uppdateringar. Röstfunktionen bygger på den vanliga ChatGPT-plattformen och allt du eller AI:n säger finns tillgängligt i textform. När du talar in i mikrofonen transkriberar ChatGPT dina ord och skickar dem till AI:n, som sedan omvandlar svaret till artificiellt tal.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 22 november

OpenAI:s chatbot ChatGPT nu tillgänglig med röstfunktion för alla användare

OpenAI:s populära chatbot, ChatGPT, är nu tillgänglig med röstfunktion för alla användare via mobilappen. Röstchatt har funnits för ChatGPT Plus och Enterprise-prenumeranter i några månader, men nu kan alla användare interagera med chatboten utan att behöva skriva sina förfrågningar. Alternativet är endast tillgängligt i appen, inte på ChatGPT:s webbplats. Användare kan välja mellan olika röster. Denna utveckling kommer i en turbulent tid för OpenAI, efter att de nyligen avskedade och sedan återinsatte sin VD och medgrundare Sam Altman.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter dramatisk vecka

Efter en dramatisk vecka har Sam Altman återtagit rollen som VD för OpenAI, efter att ha blivit avskedad. Alla men en av styrelsemedlemmarna som var ansvariga för avskedandet kommer att lämna. Styrelsen för OpenAI gav efter för en överväldigande majoritet av anställda som krävde Altmans återkomst. Detta skedde efter att Microsofts VD Satya Nadella hotade att dränera företaget på dess bästa talanger. Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce, och tidigare amerikansk finansminister Larry Summers kommer att bli nya styrelsemedlemmar. Microsofts aktier steg med 1,10% till $377,10 i förhandeln.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 22 november

OpenAI- anställda kräver återgång av avskedad VD

OpenAI meddelade på tisdagen att dess medgrundare Sam Altman kommer att återvända till teknikföretaget som VD, bara dagar efter att han avskedats av styrelsen och snabbt meddelat att han ansluter sig till Microsoft. ´Vi har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (Ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo´, sa OpenAI i ett inlägg på sociala medier. OpenAI bildar också en ny styrelse som kommer att inkludera tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, som kommer att fungera som ordförande; ekonomen och tidigare USA:s finansminister Larry Summers; och befintlig direktör Adam D´Angelo, VD för Quora. Tre direktörer som var inblandade i beslutet att avskeda Altman - Ilya Sutskever, Helen Toner och Tasha McCauley - lämnar styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter företagskris

Sam Altman är tillbaka som VD för OpenAI efter en turbulent period där ovanlig företagsstyrning ledde till ett försök att avsätta honom, trots stöd från både Microsoft och majoriteten av OpenAIs personal. Processen var rörig men resultatet tycks bli ett starkare OpenAI med tydligare mål och syfte. Microsoft erbjöd anställning till Altman och Greg Brockman, och Twitchs medgrundare Emmett Shear hoppade in som tillfällig VD. Över 710 av företagets 770 anställda skrev under ett öppet brev till styrelsen där de krävde Altmans återkomst och styrelsens avgång. Altman och Brockman får sannolikt fortsatt stöd från Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter avsked

Sam Altman, tidigare CEO för OpenAI, har återinsatts på sin position efter att ha blivit avskedad. Altman har tidigare blivit ombedd att lämna sin position som mentor på det framstående startup-inkubatorn Y Combinator, på grund av anklagelser om självbetjäning. OpenAI:s styrelse har uttryckt oro över att Altman prioriterar sina egna intressen framför organisationens. Altman har återinsatts som VD för OpenAI, tillsammans med en ny styrelse bestående av allierade. Styrelsen har dock satt upp prioriteringar, inklusive att blockera Altman från en styrelseplats, organisera en fullständig och oberoende undersökning av företaget och säkerställa att inte alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

Sam Altmans återkomst till OpenAI och dess inverkan på Microsofts kontroll över AI-startup

Efter en händelserik period är det nu tillbaka till början - Sam Altman återvänder till OpenAI som verkställande direktör. Frågan nu är vilka förändringar Microsoft kan säkra för att förbättra sin kontroll över artificiell intelligens-startupen.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman återinsatt efter plötsligt avsked

OpenAI:s tidigare avskedade VD Sam Altman har återinsatts på sin post av en ombildad styrelse. Denna snabba förändring har överraskat politiker i Washington som redan har svårt att hänga med i teknologins snabba utveckling. Altman har tidigare spelat en central roll som guide för kongressen i AI-frågor. Oroligheterna kan leda till nya antitrustfrågor. Microsoft, OpenAI:s största investerare, hade betydande inflytande över processen. Om Microsofts direkta makt i AI-industrin växer, väcker det nya frågor om företagskoncentration i AI-branschen. Rohit Chopra, chef för Consumer Financial Protection Bureau, varnar redan för att AI-industrin kan vara på väg mot oligopol. OpenAI:s kaotiska kupp kan också öka Washingtons intresse för de existentiella risker som avancerad AI utgör.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 22 november

Microsofts Copilot är inte gratis: Prissättningsinformation

När Microsoft tillkännagav sin generativa AI-lösning, ´Copilot´, i mars 2023, avslöjade teknikföretaget ingen prissättningsinformation. Olika typer av ´Copilot´ medför olika kostnader. En del verktyg, som Bing Chat (nu bara Microsoft Copilot), är enkla lösningar som är utformade för att förbättra online-sökupplevelser. Andra är omfattande verktygssatser som ger stöd åt team i specifika roller, som försäljning eller kundservice. Priset för Copilot för Microsoft 365 kommer att kosta 30 dollar per användare per månad. Detta är en tilläggskostnad till din befintliga Microsoft 365-prenumeration. Microsoft har inte släppt något pris för Security Copilot men säger att prissättningen kommer att avslöjas när lösningen blir ´Allmänt tillgänglig´. GitHub Copilot är tekniskt sett separat från de nya Copilot-verktygen som Microsoft introducerar just nu. GitHub Copilot finns tillgängligt genom två olika licenser. Den första är ´Copilot Individual´ för personliga användare, tillgänglig för 10 dollar per månad eller 100 dollar per år. Det andra alternativet är Copilot Business, som har mer avancerade verktyg och revisionsloggar för 19 dollar per månad per användare.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 22 november

Microsoft ger Windows 10-användare tillgång till AI-assistenten Copilot

Microsoft har bekräftat att företaget kommer att ge Windows 10-användare tillgång till AI-assistenten Copilot. Detta kommer att ske som en del av en ´fasad lansering´ där Copilot rullas ut till Windows Insiders som är anmälda till Release Preview Channel. Tillgången till Copilot kommer inte att vara tillgänglig för alla Windows 10-användare direkt, och Microsoft påpekar att det kan ta tid för en enhet att bekräftas som berättigad till Copilot på Windows, så det kanske inte visas direkt även om du har ´Få de senaste uppdateringarna så snart de är tillgängliga´ aktiverat.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 22 november

Shopify integrerar AI för att förbättra produktivitet och kreativitet

Shopify, en framstående e-handelsplattform, tar steget mot en värld där verktyg för onlineföretag inte bara förenklar arbetsbelastningen utan också förbättrar kreativitet och produktivitet. Detta uppnås genom strategisk integration av artificiell intelligens (AI) i deras tjänster. Shopify har omfamnat Microsofts Copilot, en AI-driven assistent som integreras i Microsofts produkter och tjänster. Copilot revolutionerar hur utvecklare arbetar genom att förenkla tekniska arbetsflöden och göra projektledning mer samarbetsinriktad. Shopify använder AI för att förbättra kundservice och utvärdera kvaliteten på partnerappar. De använder även AI för att automat