» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 337 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Nasdaq är en amerikansk börs som grundades 1971 och har sitt huvudkontor i New York. Den är världens näst största aktiemarknad efter New York Stock Exchange (NYSE) och fokuserar främst på teknikföretag. Nasdaq står för National Association of Securities Dealers Automated Quotations och var den första elektroniska börsen som tillät investerare att köpa och sälja aktier direkt genom datorer. Många kända företag som Apple, Microsoft, Amazon och Facebook är noterade på Nasdaq. Börsen är känd för sitt index Nasdaq Composite, som inkluderar över 3 000 företag och används för att mäta marknadens prestanda.

Senaste nytt kring Nasdaq

Nvidia rapporterar kraftigt ökade intäkter, aktiemarknaden återhämtar sig

Dow Jones futures var oförändrade efter timmar, medan S&P 500 futures och särskilt Nasdaq futures steg när Nvidia rapporterade kraftigt ökade intäkter och starka prognoser. Aktien i Nvidia hoppade efter timmar, vilket också gav lyft till Advanced Micro Devices, Arm Holdings och en rad AI-spel inklusive Super Micro Computer, Palantir Technologies och Microsoft. Utöver Nvidia rapporterade även Synopsys och Teslas rivaler Rivian Automotive och Lucid Motors sina resultat. Aktiemarknaden föll mycket under onsdagen men blev blandad tack vare en återhämtning under den sista handelstimmen. Palo Alto Networks kraschade på svaga prognoser, vilket slog mot cybersäkerhetsbolag och väckte oro inför Nvidias resultat.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade igår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Perion Network kan bli nästa stora AI-aktie

Perion Network, en mindre annonsföretag, har sett en nedgång på 20% efter dess kvartalsrapport den 7 februari, vilket pekar på en lättare tillväxtprognos för 2024. Trots detta menar experter att investerare kan vilja köpa aktien på denna nedgång. Företaget gör flera framsteg inom AI som kan ge avkastning de kommande åren. Perion är mest känt för sin intelligenta hubb som kopplar samman annonsköpare och -säljare och optimerar köp och placeringar. Företaget har nyligen lanserat WAVE, ett ljudannonsprogram som använder generativ AI för att berätta annonser. Tekniken har omfamnats av återförsäljare som Albertson´s och Pep Boys och finns tillgänglig på ledande ljudplattformar som Spotify, SiriusXM Radio och iHeartRadio. Företaget har också stängt en annan förvärv under det fjärde kvartalet, spenderat $100 miljoner för att ta över Hivestack, ett full-stack programmatiskt, digital-out-of-home (DOOH) annonsföretag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 februari

Super Micro Computer-aktien sjunker kraftigt - en chans att köpa den explosiva AI-tillväxtaktien?

Super Micro Computer (NASDAQ: SMCI) aktiepris sjönk med 20% under fredagens handel, trots att aktien inledde dagen med en uppgång på 7,4%. Förlusten kan bero på ny täckning från en analytiker. Wells Fargo-analytikern Aaron Rakers gav företaget en ´likvärdig vikt´ -betyg och satte ett ettårigt pris på $960 per aktie, vilket var lägre än det pris på $1,045 per aktie som Supermicro började handelsdagen med. Trots dagens stora säljoff, kan Supermicros aktie ses som betydligt bullish tack vare företagets styrkor inom rackservermarknaden och den ökande efterfrågan på avancerade AI-applikationer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 februari

Revolut lanserar AI-baserad funktion för bedrägeriupptäckt

Revolut, en av Europas ledande neobanker, har meddelat lanseringen av en AI-baserad, avancerad funktion för bedrägeriupptäckt för att skydda sina kunder från skadliga kortbedrägerier. Den nya funktionen kan upptäcka när en kund blir lurad, och bryter ´trollformeln´ av bedragaren innan pengar kan skickas till brottslingen. Lösningen fungerar som ett extra säkerhetsskikt ovanpå dess befintliga säkerhetsfunktioner, för att specifikt upptäcka auktoriserade push-betalningsbedrägerier där en användare lockas att överföra pengar till en brottslings konto.

Direktlänk Dela FinTech Magazine fördjupade 15 februari

Nasdaq presenterar det armeniska teknikföretaget Krisp på Times Square

Den amerikanska börsen Nasdaq presenterade det armeniska teknikföretaget Krisp på Times Square i New York, informerar vice talman i nationalförsamlingen Hakob Arsahakyan. Två armeniska företag - Picsart och Krisp - har varit i centrum för internationell uppmärksamhet de senaste åren, bland många andra företag, och håller Armeniens teknologiska ranking på en lämplig nivå, säger Arsahakyan. Krisp är en AI-driven applikation som tar bort bakgrundsljud i realtidssamtal.

Direktlänk Dela Public Radio of Armenia fördjupade 13 februari

Duolingo kan vara nästa stora aktie att hålla för alltid

Duolingo, ett företag som specialiserat sig på språkinlärning, har potential att generera marknadsöverträffande aktieavkastningar på lång sikt, likt Amazon och Alphabet. Trots att aktien för närvarande handlas 22% under sina toppnoteringar från december, ser företagets framtid lovande ut. Duolingo har redan utökat sitt utbildningsutbud till matematik och musik, och planerar att lägga till fler ämnen över tid. Företaget använder också artificiell intelligens för att förbättra sina utbildningstjänster och stimulera fler prenumerationer på premiumtjänster. Duolingo genererade 106 miljoner dollar i fritt kassaflöde under de senaste fyra kvartalen, vilket motsvarar en kassaflödesbaserad vinstmarginal på 22%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 februari

Fyra företag att bevaka i den växande AI-marknaden

Fyra företag identifieras som potentiella vinnare i den snabbt växande AI-marknaden: Palantir, UiPath, Evolv Technologies och Amazon. Palantirs AI-plattform används av både försvars- och privatsektorn för datahantering och beslutsfattande. Företaget har en stark inkomstkälla från försvarsintäkter och växer även på den kommersiella marknaden. UiPath är ledande inom robotprocessautomation (RPA), vilket automatiserar icke-värdeskapande uppgifter. Evolv Technologies erbjuder AI-drivna säkerhetsdetektorer som är effektivare än traditionella metaldetektorer. Slutligen är Amazon, förutom sin online-marknadsplats, också en stor aktör inom AI tack vare sin ledande molntjänst AWS.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Teknikaktier fortsätter att stiga, Nvidia, Microsoft och Super Micro Computer föreslås för AI-boom

Teknikinvesteringar fortsätter att visa stark tillväxt, med Nasdaq 100 som redan är upp 4% i år efter att ha stigit 54% förra året. Nvidia har hoppat 41% hittills och Meta Platforms är upp 33%. Denna starka start är det senaste beviset på att investerare lever igenom en annan iteration av dotcom-boomen. Vissa tror att artificiell intelligens (AI) kan vara lika transformativ som internet, om inte mer. Nvidia, Microsoft och Super Micro Computer är föreslagna aktier att köpa för en ny teknikboom. Nvidia´s teknologi är högt efterfrågad, medan Microsoft redan har haft framgång med sitt AI-baserade Copilot, och Super Micro Computer gör hårdvara som hjälper till att köra AI-baserade modeller.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Arm Holdings Plc:s aktie skjuter i höjden efter starka inkomstresultat

Aktien för det brittiska halvledarbolaget Arm Holdings Plc ökade med över 20% i efterhandeln på onsdag efter att ha rapporterat starka inkomster och en positiv prognos i ljuset av ökad efterfrågan på artificiell intelligensbearbetning. Bolaget rapporterade justerade inkomster per aktie på 29 cent för det tredje kvartalet 2024, upp från 22 cent året innan. Intäkterna ökade med 14% till 824 miljoner dollar då företaget ökade sin marknadsandel inom moln- och fordonssektorn, och AI ökade dess licensintäkter. Arm förväntar sig nu intäkter på mellan 850 och 900 miljoner dollar för det fjärde kvartalet, vilket skulle kunna öka de totala intäkterna för 2024 till så mycket som 3,2 miljarder dollar. Bolaget började handla med amerikanska depåbevis (ADS) på Nasdaq i september efter att ha avknoppats från Japans SoftBank.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 8 februari

One Stop Systems börjar leverera sin senaste Gen 5 4U Pro Accelerator

One Stop Systems, Inc. (OSS), en ledare inom AI-transportabla lösningar, har börjat leverera sitt senaste Gen 5 4U Pro Accelerator System till en stor leverantör av komponerbar infrastruktur. OSS förväntar sig att leveranserna av denna beräkningsaccelerator till kunden kommer att uppgå till mellan 4 och 6 miljoner dollar under de närmaste tre åren. Gen 5 4U Pro Accelerator ger dubbel bandbreddprestanda jämfört med Gen 4 och inkluderar uppgraderad ström och kylning för att stödja flera NVIDIA H100 Tensor Core GPUs med PCIe Gen 5. Detta resulterar i 4,8 gånger AI-införande prestanda med FP8 precision jämfört med föregående generation.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

Duos Technologies Group tilldelas banbrytande patent för AI-baserad tåginspektion

Duos Technologies Group har tilldelats ett banbrytande patent för ´Användning av artificiell intelligens för att upptäcka defekter i tåg och metod för användning´. Detta AI-patent stärker Duos starka åtagande att förbättra järnvägssäkerheten genom teknik. Duos AI-process förbättrar effektiviteten av mekaniska järnvägsvagnsinspektioner för att hjälpa till att förhindra avspårningar, vilket ytterligare förbättrar säkerheten och effektiviserar verksamheten. Duos har nyligen tilldelats ett stort flerårigt kontrakt för en klass 1-järnväg med hjälp av denna AI-teknik.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 7 februari

Bästa AI-aktien 2024: Nvidia mot Super Micro Computer

Bidragsgivaren till Fool.com, Parkev Tatevosian, jämför Nvidia och Super Micro Computer för att svara på vilken som är den bättre AI-aktien att köpa idag. Innan du köper aktier i Nvidia, överväg detta: The Motley Fool Stock Advisor analytikerteam har identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu... och Nvidia var inte en av dem. De 10 aktier som gjorde listan kan generera enorma avkastningar de kommande åren. Stock Advisor har mer än tredubblat avkastningen av S&P 500 sedan 2002.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

Nvidia-aktieuppdatering och investeringsråd

En nyligen publicerad video diskuterar de senaste uppdateringarna som påverkar Nvidia (NASDAQ: NVDA). Videon, som publicerades den 5 februari 2024, diskuterar även om det är lämpligt att investera $1,000 i Nvidia just nu. Innan du köper aktier i Nvidia bör du överväga att The Motley Fool Stock Advisor-analystteamet nyligen identifierade 10 aktier de tror är de bästa för investerare att köpa nu, och Nvidia var inte en av dem. Stock Advisor tillhandahåller investerare en lättföljd framgångsplan, inklusive vägledning om att bygga en portfölj, regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieval varje månad.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Tre heta aktier inom artificiell intelligens att köpa i februari

Investeringar inom artificiell intelligens (AI) är i full gång och företag som använder och säljer AI-produkter upplever stark tillväxt och marknadsentusiasm. Men det finns många AI-aktier som bör undvikas då de är överprisade med liten framgång att visa upp. Här är några topp-AI-aktier att köpa i februari: Alphabet, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. och UiPath. Dessa tre företag är exempel på AI-aktier som inte är överprisade och har enorma tillväxtutsikter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Super Micro Computer: Bör man investera?

I en nyligen publicerad video diskuteras både de positiva och negativa aspekterna av Super Micro Computer (NASDAQ: SMCI). Videon rekommenderar inte att investera $1,000 i Super Micro Computer just nu. Istället identifierar analytikerteamet på The Motley Fool Stock Advisor vad de tror är de 10 bästa aktierna att köpa nu, och Super Micro Computer är inte en av dem. De 10 aktier som valts ut kan ge enorm avkastning de kommande åren. Stock Advisor har mer än tredubblat avkastningen av S&P 500 sedan 2002. Jose Najarro har positioner i Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

AI-revolution driverar aktiemarknaden, Microsoft och Meta visar starka resultat

Trots att aktierna ansågs övervärderade vid början av rapporteringssäsongen har USA:s index konsekvent slagit rekord sedan slutet av oktober. S&P 500-indexet är på väg att nå en historisk nivå på 5 000 poäng. Trots diskussioner om denna rallys skörhet finns det inga tecken på försvagning. Hälften av indexföretagen, inklusive betydande teknikföretag, har redan rapporterat sina finansiella resultat, med 80% överträffande förväntningarna. Företag som Meta, Microsoft och Amazon har haft en djupgående inverkan från användningen av generativ AI. Trots osäkerheter och diskussioner om kommande räntesänkningar har den robusta prestandan i den amerikanska ekonomin inneburit att Fed har hållit dem oförändrade.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 5 februari

Teknikjättar omfamnar kryptovalutamarknaden, Meta kan följa efter

Stora teknikjättar omfamnar alltmer kryptovalutamarknaden, vilket framgår av de betydande inflöden som observerats i välreglerade produkter som Bitcoin ETF:er under de senaste 20 dagarna. Nate Geraci, president för ETF Store, har föreslagit att Facebook och Instagram kanske snart tillåter visning av annonser för Bitcoin ETF:er. Meta, Facebooks moderbolag, verkar vara på väg att vända trenden då Meta-aktien sköt i höjden med 20% den 2 februari, efter bolagets första utdelningsförklaring. Meta har fokuserat på kostnadsminskning under det senaste året, vilket resulterat i att över 21 000 anställda har lämnat företaget sedan slutet av 2022.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 3 februari

Nvidia och AMD: Senaste uppdateringarna och investeringsråd

I en nyligen publicerad video diskuteras de senaste uppdateringarna som påverkar Nvidia (NASDAQ: NVDA) och Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD). Videon föreslår att tittare bör överväga att investera i dessa företag. The Motley Fool Stock Advisor analytikerteam har dock identifierat 10 aktier som de anser vara de bästa för investerare att köpa just nu, och Nvidia var inte en av dem. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms och Nvidia. The Motley Fool rekommenderar Super Micro Computer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

Historiska trender tyder på att Nasdaq kan stiga 2024, Nvidia och Microsoft är attraktiva investeringsalternativ

Historiska trender tyder på att Nasdaq Composite kan stiga 2024. Sedan indexet lanserades 1971 har det stigit i genomsnitt med 19% varje år efter en marknadsåterhämtning av den storleksordning som sågs 2023. Den konstgjorda intelligensen (AI) var en viktig drivkraft bakom marknadens återhämtning och kommer troligen att fortsätta driva stora vinster 2024. Nvidia och Microsoft är två attraktiva alternativ för investerare som vill dra nytta av AI-industrins framväxt. Nvidia:s aktie steg med 239% 2023 och företagets intäkter ökade med 206% år över år i det tredje kvartalet av räkenskapsåret 2024. Microsoft, med en marknadsvärdering på 2,9 biljoner dollar, är världens näst mest värdefulla företag och en av de största tillväxtmotorerna i Nasdaq Composite index.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

Historien antyder att Nasdaq kommer att stiga 2024: Två lysande AI-aktier att köpa innan det händer

Efter ett år av spektakulära vinster verkar aktiemarknaden ta en paus. Investerare är försiktiga efter att Nasdaq Composite noterade vinster på 43% förra året. Historiskt sett har Nasdaq rallyat ytterligare 19% i genomsnitt efter en återhämtning från en björnmarknad. Det finns bevis för att framväxten av generativ AI drivit marknadsuppgången förra året. Två företag som sticker ut från mängden och är väl positionerade för att dra nytta av AI-revolutionen är Microsoft och Nvidia. Microsoft har tagit en satsning på $13 miljarder i OpenAI och utvecklat Copilot, en AI-driven assistent. Nvidia, å andra sidan, har sett en enorm ökning av intäkterna från sin datacentersektor, vilket inkluderar processorer som används för AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 januari

Microsoft når 3 biljoner dollar i marknadsvärde

Microsoft har nått det eftertraktade märket på 3 biljoner dollar och blev det andra företaget efter Apple att uppnå detta. Microsoft nådde en marknadsvärdering på 3 biljoner dollar för första gången i sin 48-åriga historia. Det Satya Nadella-ledda företaget nådde denna milstolpe efter att dess aktie steg med 1,5 procent i handel på Nasdaq sent på onsdagen. Microsofts aktie har rallyat på senare tid, mitt i dess satsning på artificiell intelligens (AI) tillsammans med OpenAI. Under Nadellas ledning har Microsoft även förvärvat flera AI-företag och investerat mer än 10 miljarder dollar i OpenAI.

Direktlänk Dela Kalinga TV fördjupade 26 januari

Super Micro Computer överträffar Nvidia med 50% vinster inom AI-marknaden

Nvidia, känt för sin dominans inom AI-chipmarknaden, har upplevt en imponerande tillväxt, men har blivit överskuggat av Super Micro Computer (SMCI), som redan har sett vinster på nästan 50% denna månad. Supermicro, som det mer allmänt kallas, tillhandahåller modulära serverlösningar, vilka används för att distribuera AI-chips, och företaget förväntar sig en intäktsökning på nästan 30%. Dess aktie fortsätter att handlas till ett attraktivt värde, trots den senaste uppgången. Med AI som en långsiktig tillväxtmotor och en förväntad femfaldig tillväxt inom AI-servermarknaden mellan 2023 och 2027, är Supermicro väl positionerat för att dra fördel av denna enorma marknad.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Microsoft når 3 biljoner dollar i marknadsvärde

Microsoft har nått det eftertraktade märket på 3 biljoner dollar och blev det andra företaget efter Apple att uppnå denna bedrift. Microsoft nådde ett marknadsvärde på 3 biljoner dollar, första gången i dess 48-åriga historia. Företaget, som leds av Satya Nadella, nådde denna milstolpe efter att dess aktie steg med 1,5 procent i handeln på Nasdaq sent på onsdagen. Apples aktie, ledd av Tim Cook, nådde ett marknadsvärde på 3 biljoner dollar för ungefär två år sedan. Microsofts aktie har stigit på senare tid, bland annat på grund av företagets satsning på artificiell intelligens (AI) tillsammans med OpenAI.

Direktlänk Dela The Statesman fördjupade 25 januari

Generativ AI (Gen AI) förväntas leda till stora förändringar inom banksektorn, enligt en rapport från McKinsey Global Institute. Banker har historiskt sett använt AI för att generera datadrivna insikter och främja snabba beslut. McKinsey förutser att Gen AI kommer att accelerera mognaden och den totala effekten av AI inom banksektorn, med en potentiell årlig intäktsökning på mellan 200 och 340 miljarder dollar. Detta motsvarar en förbättring av driftsresultatet med 9-15%. Gen AI förväntas gynna alla banksegment och funktioner, med företags- och detaljhandelssektorerna som förväntas uppleva de mest betydande absoluta vinsterna. Gen AI förväntas gynna tre huvudområden: kundservice, riskhantering och operativ effektivitet.

Information Security Media fördjupade 24 januari

Två AI-aktier att köpa och hålla i 20 år: Snowflake och Microsoft

Artificiell intelligens (AI) marknaden växer snabbt, men alla AI-aktier är inte värda att köpa. Snowflake och Microsoft är två företag som anses vara säkra investeringar. Snowflake, en stigande stjärna inom molncomputing, har ökat sin omsättning från 592 miljoner dollar till 2 miljarder dollar under de senaste tre åren. Microsoft, känd för programvaror som Office och Windows, har genererat 63 miljarder dollar i fritt kassaflöde under det senaste året och investerar i att omvandla sig till en AI-först-tjänsteverksamhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 januari

Sju AI-aktier att köpa för 2024

Makroekonomiska utmaningar börjar avta och investerare blickar mot framtiden. Efter att Nasdaq Composite sjönk kraftigt 2022 återhämtade den sig robust 2023 och ökade med 43%. Det finns mer att komma. Tekniktunga indexet steg återigen varje år efter en marknadsåterhämtning, med andra års vinster i genomsnitt på 19%. Utvecklingar inom artificiell intelligens (AI) hjälpte till att driva marknadens uppgång förra året och kommer troligen att driva ytterligare vinster 2024. Generativ AI förväntas lägga till mellan 2,6 biljoner och 4,4 biljoner dollar till den globala ekonomin årligen under de kommande åren, enligt en studie av McKinsey Global Institute. Detta kommer att resultera i vindfall för många företag inom området. Här är de sju bästa AI-aktierna att köpa för 2024: Nvidia, Microsoft, Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Palantir Technologies, Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 januari

Framstående ledare diskuterar AI:s framsteg och framtida förväntningar

Framsteg inom artificiell intelligens (AI), särskilt generativ AI, har varit en stor nyhet under 2023 och förväntas fortsätta vara en het fråga under 2024. Ledare och toppchefer inom branschen diskuterade framstegen inom AI och förväntningarna inför det kommande året vid World Economic Forum i Davos, Schweiz. Dessa framsteg har haft stor inverkan på arbetet inom Bill och Melinda Gates Foundation. Flera företagsledare, inklusive de från Nasdaq, Bank of America, Verizon Communications, Novartis, Cisco, Salesforce, Qualcomm, Microsoft, C3.ai, Williams-Sonoma och musikern och entreprenören will.i.am, delade sina tankar om AI:s påverkan och framtida tillämpningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 januari

Analytiker rekommenderar AI-aktie för tillväxtaktieinvesterare

Bidragsgivaren Parkev Tatevosian på Fool.com kommer att belysa ett AI-aktie han tror utgör ett utmärkt köp för tillväxtaktieinvesterare. Aktiekurserna som användes var eftermiddagspriserna den 16 januari 2024. Innan du köper aktier i Baidu, överväg detta: The Motley Fool Stock Advisor analytiker team har just identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu... och Baidu var inte en av dem. De 10 aktierna som gjorde listan kan ge enorma avkastningar de kommande åren. Stock Advisor erbjuder investerare en lättföljd framgångsplan, inklusive vägledning om att bygga en portfölj, regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieval varje månad.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 19 januari

Missade du Nvidia? Här är två tillväxtaktier inom AI som använder Nvidias teknik för att nå nya höjder

I en nyligen publicerad video diskuteras uppdateringar som påverkar Nvidia (NASDAQ: NVDA) och två tillväxtaktier som använder Nvidias teknik för att utveckla unika lösningar inom artificiell intelligens (AI). Innan du köper aktier i Nvidia bör du överväga detta: Motley Fool Stock Advisors analytiker har identifierat vad de anser vara de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu, och Nvidia var inte en av dem. De 10 aktier som valdes kan generera enorma avkastningar de kommande åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 januari

Alphabet bästa aktien att köpa inom AI

Alphabet, företaget bakom Google, beskrivs som en ledare inom både forskning och kommersialisering av artificiell intelligens (AI). Alphabet är involverat i banbrytande teknologiska framsteg som kvantdatorteknik och generell AI. Företaget har också framgångsrikt kommersialiserat AI genom att snabbt rulla ut nya innovationer till miljarder användare. Alphabet är därmed välpositionerat för att dra nytta av den pågående AI-upptäcktsåldern, både som innovatör och kommersiell aktör. Trots detta har inte Alphabet inkluderats i The Motley Fool Stock Advisors lista över de tio bästa aktierna att investera i just nu.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 januari

Två aktiesplit-AI-aktier som kan skjuta i höjden 2024

Under 2023 såg vissa artificiella intelligens (AI) företag sina aktier skjuta i höjden, och det kommer förmodligen att finnas ännu fler som ser sina aktier stiga under 2024. En av de viktigaste branscherna att hålla koll på är molnberäkning, eftersom dessa servrar behövs av två skäl. För det första kan de tillhandahålla den imponerande beräkningskraft som behövs för att skapa AI-modeller. För det andra kan dessa servrar också lagra den massiva mängd data som behövs för att mata dessa modeller. Två av de största spelarna inom detta område är Amazon (NASDAQ: AMZN) och Alphabet (NASDAQ: GOOGL). Trots att varje aktie hade ett starkt 2023, kommer de vindar som deras exponering mot molnberäkning ger att skjuta dem mycket högre under 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 januari

Amazon förväntas blomstra 2024 tack vare AI och molntjänster

Artificiell intelligens (AI) var ett av de största investeringsteman 2023, med teknikaktier som nådde rekordhöga nivåer och Nasdaq Composite som ökade med 43% under året. Bland de mest framstående vinnarna var de ´Magnificent Seven´, som inkluderar teknikjättar som Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple, Nvidia, Tesla och Meta Platforms. Trots Nasdaqs utmärkta prestanda förra året finns det bevis för att 2024 kan medföra ytterligare vinster. Amazon ser ut att vara väl positionerat för att dra nytta av marknadsdynamiken, särskilt med tanke på företagets ledande ställning inom molnberäkning och AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 januari

En tjurmarknad är på väg: Alphabets aktiesplit och AI-satsning kan vara en bra investering 2024

Det är omöjligt att förutsäga framtiden för aktiemarknaden, men vissa mönster tenderar att upprepas. Sedan 1971 har NASDAQ Composite ökat i genomsnitt 19% varje år efter en björnmarknads återhämtning, som den vi upplevde 2023. Om detta mönster håller sig, kan investerare stå på tröskeln till en ny tjurmarknad. Teknikjätten Alphabet kan vara ett bra sätt att satsa på en fortsatt marknadsrally, särskilt eftersom företaget investerar i nya tillväxtmöjligheter relaterade till generativ AI. Alphabet genomförde en stor aktiesplit 2022 och är nu fokuserade på AI som en ny tillväxtmotor. Trots ekonomiska utmaningar verkar Alphabets aktier vara ett bra värde för investerare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 januari

Nasdaq förväntas öka 2024: Nvidia och Amazon är topp AI-aktier att köpa

2023 var ett återhämtningsår för tekniktunga Nasdaq Composite, som hoppade 43% bland annat på grund av avmattningen av inflation och andra makroekonomiska utmaningar som skadade aktierna 2022. Enligt en analys av data som går tillbaka till 1971, har indexet ökat i genomsnitt med 19% varje år efter en björnmarknadsåterhämtning som den vi upplevde 2023. Nvidia och Amazon kan vara bra sätt att satsa på att detta mönster upprepar sig 2024 och därefter, särskilt eftersom båda företagen utvecklar sina nya tillväxtstrategier kring artificiell intelligens (AI) teknologi.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 januari

Teknikjättarna Nvidia och Amazon förväntas växa ytterligare med AI-strategier

2023 var ett återhämtningsår för tekniktunga Nasdaq Composite, som ökade med 43% i takt med att inflationen minskade och andra makroekonomiska utmaningar som påverkade aktier 2022 minskade. Analys av data sedan 1971 visar att indexet har stigit i genomsnitt 19% varje år efter en björnmarknadsåterhämtning, som den vi upplevde 2023. Nvidia och Amazon kan vara bra sätt att satsa på att detta mönster upprepas 2024 och framåt, särskilt eftersom båda företagen utvecklar sina nya tillväxtstrategier kring artificiell intelligens (AI) teknologi.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 januari

Microsoft, Amazon och Alphabet: Teknikjättar som kan dominera 2024

2023 är nu officiellt över och teknikbolagen har gått starkt på börsen, med Nasdaq Composite i spetsen med en avkastning på 42%. En stor drivkraft bakom denna framgång var den kraftiga efterfrågan på artificiell intelligens (AI). Nu undersöker vi tre företag från den exklusiva ´Magnificent Seven´-klubben som ser ut att fortsätta dominera 2024. Microsoft har varit en ledande aktör inom AI och har investerat 10 miljarder dollar i OpenAI, startup-företaget bakom den populära ChatGPT. Microsoft har snabbt integrerat ChatGPT i sitt Windows-operativsystem, vilket redan genererar miljarder i extra intäkter. Amazon har också investerat stort i AI med en investering på 4 miljarder dollar i OpenAI-konkurrenten Anthropic. Slutligen har Alphabet, moderbolaget till Google och YouTube, introducerat Gemini, sin konkurrent till ChatGPT. Precis som Microsoft integrerar Alphabet AI över hela sin produkt- och tjänsteportfölj.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 januari

AI-relaterade teknikaktier förväntas öka med 25% 2024, enligt Wedbush-analytiker

Wedbushs toppanalytiker för teknik, Dan Ives, tror att det bara är början på AI-guldruschen. Trots ett framgångsrikt år för AI-relaterade teknikaktier 2023, kan investerare förvänta sig ytterligare vinster i år när tekniken börjar öka företagens vinst. Ives tror att teknikaktier kommer att öka med 25% 2024, och i bästa fall kan teknikaktier till och med se en vinst på 35% 2024, vilket leder Nasdaq Composite till ett rekord på 20 000. Enligt Ives är nyckeln till den optimistiska synen på teknikaktier baserad på en enkel idé: användningsfall för AI ´exploderar globalt´. Ives tror att hans kollegor på Wall Street fortfarande ´kraftigt underskattar hur snabbt denna AI-monetiseringscykel utspelar sig´. Amazon-chefen Andy Jassy sa förra sommaren att vissa av de senaste AI-verktygen fortfarande är en del av ´hypecykeln´, och argumenterar att de ännu inte kan producera meningsfulla resultat för företag. Ives tror dock att användningsfallen för tekniken visar att AI kommer att börja lyfta företagens vinst redan i år. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Wedbush tror mer än 50% av alla företag att det finns 20 eller fler användningsfall för generativ AI på deras företag, medan över 80% ser 10 eller fler användningsfall. Ives menar att dessa undersökningsresultat visar att fördelarna med att använda generativ AI i allt från dataanalys till marknadsföring blir ´allt tydligare´ för företag. Enligt Ives visar dessa undersökningar att en ´AI-spenderingsvåg´ är på väg att träffa ´tech-sektorns stränder´ nästa år när användningsfallen för tekniken fortsätter att expandera, vilket betyder att ´den nya tech-tjurmarknaden nu har börjat och teknikaktier är inställda för ett starkt 2024´.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 2 januari

SoundHound AI kan bli en lukrativ investering trots aktiens nedgång

SoundHound AI, en utvecklare av röstigenkänning, har sett en snabb köpaktivitet följt av en nedgång sedan den gick offentlig via en specialändamålsförvärvsbolag (SPAC) 2022. Aktien handlas för ungefär $2 per aktie, vilket är en minskning med 85% från dess högsta nivå. Trots detta kan det vara en lukrativ möjlighet att köpa aktien. Federal Reserve förväntas sänka räntorna, vilket kan leda till ökad affärsaktivitet och göra investeringar i tillväxtområden som AI starka för 2024. SoundHound AI:s kärnmarknader är restaurangindustrin och bilindustrin, som båda kan se nytt liv med lägre räntor. Dessutom kan företaget bli ett attraktivt förvärvsmål, med tanke på dess finansiella profil och unika position inom AI-landskapet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 januari

AI-verktyget ChatGPT identifierar undervärderade aktier med starka grunder

AI-verktyget ChatGPT har identifierat fem aktier som är undervärderade trots starka grunder. PayPal, en digital betalningsjätte, toppar listan och anses ha starka tillväxtutsikter. Verizon, ett framstående telekommunikationsföretag, håller andra platsen på grund av sitt rykte för att leverera en tillförlitlig utdelning. Archer Daniels Midland, en global jordbruksbearbetare, framstår som ett annat undervärderat val. Nästa på listan är NextEra Energy, en av de största producenterna av förnybar energi i USA. Slutligen är Albemarle, den ledande producenten av litium, som är avgörande för elbilar, också undervärderad.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 1 januari

Tre toppartificiella intelligensaktier som kan slå marknaden 2024

Aktiemarknaden förväntas sluta 2023 på en historisk höjd efter en kraftig rally, med Nasdaq Composite upp mer än 40% i år. Detta sätter höga förväntningar på 2024 då investerare letar efter sätt att hålla momentumet. Tre bidragsgivare från Fool.com har identifierat Amazon, Super Micro Computer och Sentinelvan som AI-aktier med rätt ingredienser för att överträffa en het marknad 2024. Amazon förväntas ha ett genombrottsår med sin AI, medan Super Micro Computer, trots att det inte är ett hushållsnamn för AI eller tech-investerare, erbjuder kombinerade hård- och mjukvarulösningar som blivit viktiga med uppkomsten av generativ AI. SentinelOne, ett cybersäkerhetsföretag, har trots en aktieprisuppgång på nästan 90% 2023, fortfarande en nedgång på mer än 60% från sin tidigare höjd.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 31 december

Framstående investeringsidéer för 2024: Amazon, Super Micro Computer och SentinelOne

Aktiemarknaden avslutade 2023 på en historisk höjd efter en kraftig rally, med Nasdaq Composite upp över 40% under året. Tre bidragsgivare på Fool.com identifierar Amazon, Super Micro Computer och SentinelOne som aktier med rätt ingredienser för att överträffa den starka marknaden 2024. Amazon förväntas ha ett genombrottsår för deras AI-teknik, med Alexa som en potentiell ledare inom generativ AI. Super Micro Computer, en leverantör av hårdvara och mjukvarulösningar, har sett en uppgång på över 250% det senaste året tack vare AI-intresse. SentinelOne, ett cybersäkerhetsföretag, förväntas också överträffa marknaden 2024 trots tidigare nedgångar.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 31 december

AI kan vara nyckeln till Apples tillväxt 2024

Teknikaktier studsade tillbaka 2023, med Nasdaq 100 Technology Sector index som ökade med imponerande 66% mot slutet av året. Sju megacap tech-företag, kända som ´Magnificent Seven´, har varit en drivande kraft bakom denna ökning. Dessa inkluderar Apple, Amazon, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Tesla. Apple har dock inte presterat lika bra som de andra, med aktiekursen upp 49% 2023, underpresterande jämfört med Nasdaq 100. Analytiker förutser dock en vändning för Apple 2024, med AI som en potentiell drivkraft. Trots att försäljningen av persondatorer och smartphones har minskat, förväntas en återhämtning på dessa marknader 2024. Dessutom kan AI-drivna smartphones och datorer bidra till starkare tillväxt för Apple.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 december

AI kan vara en vändpunkt för Apple, en av de ´Magnificent Seven´ tech-aktierna

Teknikaktier upplevde en kraftig uppgång 2023, drivet av faktorer som mjuk inflation och ökad popularitet för artificiell intelligens (AI). De sju megacap tech-företagen, kallade ´Magnificent Seven´, inklusive Apple, Amazon, Alphabet, Meta Platform, Microsoft, NVIDIA och Tesla, var en drivkraft bakom denna uppgång. Apple, vars aktier ökade med 49% under 2023, har dock underpresterat jämfört med Nasdaq 100. Detta kan bero på att företagets tillväxt inte varit stabil. Men analytiker förväntar sig att AI kan bidra till att vända Apples framgångar och driva på försäljningen av AI-aktiverade produkter.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 31 december

SoundHound AI:s aktieprestanda och framtida utsikter

SoundHound AI gick offentligt genom att slå samman med ett specialändamålsförvärvsföretag (SPAC) i april. Aktien öppnade på 8,72 dollar och nådde en topp på 14,98 dollar mindre än en månad senare. Men i november handlades SoundHound´s aktie för cirka 2 dollar. Företaget hade svårt att uppnå sina förväntningar före sammanslagningen och stigande räntor förvärrade smärtan genom att pressa dess värderingar. SoundHound´s intäkter ökade med 47% till 31 miljoner dollar 2022, vilket överträffade dess prognos före sammanslagningen för 41% tillväxt. Men under det senaste året har dess intäktstillväxt avmattats, bruttomarginalerna har minskat och justerade EBITDA-marginaler har förblivit negativa.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 30 december

De fantastiska sju aktierna dominerade 2023

De fantastiska sju aktierna gjorde rubrikerna 2023, med stora teknikbolag som Meta Platforms och Nvidia som hjälpte till att driva en 40% + vinst för Nasdaq och hamnade bland de 100 bästa aktierna 2023. Nvidia började sin meteoriska uppgång några veckor efter Nasdaqs följdagen. Meta Platforms sköt i höjden i början av februari. Bolaget auktoriserade också en ökning på 40 miljarder dollar i sitt aktieåterköpsprogram. Tesla var en annan av de fantastiska sju aktierna som hamnade bland de 100 bästa företagen. Trots prissänkningar och andra utmaningar fördubblade Tesla nästan sitt aktiepris 2022.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 30 december

Nasdaq 100 har sitt bästa år sedan 1999, drivet av stora teknikföretag och AI

Nasdaq 100 har haft sitt bästa år sedan 1999, med en ökning på 7 biljoner dollar, medan S&P 500 närmar sig ett rekord. Stora teknikföretag har drivit marknaden till nära all-time-highs, med artificiell intelligens (AI) och en försiktig Federal Reserve som främsta anledningar. Matt Maley vid Miller Tabak + Co tror att om aktiemarknaden kan bryta igenom det rekordet på ett betydande sätt under januari, kommer det att vara mycket bullish. De sju största amerikanska teknikföretagen, inklusive Nvidia Corp., Microsoft Corp., Amazon.com Inc., Apple Inc., Google, Meta Platforms Inc. och Tesla Inc., stod för 64% av årets uppgång. Michael Landsberg vid Landsberg Bennett Private Wealth Management tror att företag med en tydlig AI-strategi kommer att fortsätta att gå bra 2024.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 29 december

Aktiemarknaden avslutar framgångsrikt år nära rekordhöga nivåer

Aktiemarknaden närmar sig slutet på ett framgångsrikt år, med marknaden nära rekordhöga nivåer. Nasdaq 100 har haft sitt bästa år sedan 1999, med en ökning på 7 biljoner dollar. S&P 500 var nära ett rekord och låg 1% under den genomsnittliga helårsökningen som förutspåddes i en nyligen genomförd undersökning med analytiker. De sju största amerikanska teknikföretagen, inklusive Nvidia Corp., Microsoft Corp., Amazon.com Inc., Apple Inc., Google förälder Alphabet Inc., Meta Platforms Inc. och Tesla Inc., stod för 64% av årets rally. Dessa företag förväntas visa en vinsttillväxt på 22% nästa år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 december

Nasdaq kan stiga 15% 2024, Amazon och Alphabet kan nå 2 biljoner dollar

Nasdaq Composite sjönk med 33% under 2022, men har gjort en stark återhämtning under 2023 med en ökning på 44%. Historiskt har indexet följt en nedgång på över 10% med två starka återhämtningsår, vilket indikerar att Nasdaq kan stiga med cirka 15% under 2024. Denna ökning kan potentiellt öka värdet på Amazon och Alphabet till över 2 biljoner dollar, vilket skulle göra dem till medlemmar i en klubb som för närvarande endast inkluderar Apple och Microsoft. Amazon och Alphabet anses vara värda att köpa oavsett vad som händer nästa år, på grund av deras starka närvaro på stora marknader.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 december

Två AI-aktier att köpa före 2024: Advanced Micro Devices och Alphabet

År 2023 har AI-aktier bidragit till en återhämtning för Nasdaq Composite efter ett fall på över 30% föregående år. Två AI-aktier att överväga inför 2024 är Advanced Micro Devices (AMD) och Alphabet. AMD:s aktiekurs har stigit 115% hittills detta år, och bolaget planerar att lansera sin mest kraftfulla grafikprocessor någonsin, MI300X, för att konkurrera med Nvidia. Alphabet å andra sidan har nyligen lanserat sin stora språkmodell, Gemini, som förväntas konkurrera med OpenAI:s ChatGPT-4 och skapa otaliga tillväxtmöjligheter inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 december

Airship AI Holdings och BYTE Acquisition Corp. slutför affärsfusion, börjar handla på Nasdaq

Airship AI Holdings och BYTE Acquisition Corp. har slutfört en tidigare tillkännagiven affärsfusion. BYTE:s aktieägare godkände fusionen vid en extra bolagsstämma den 19 december 2023. Det kombinerade företaget har bytt namn till ´Airship AI Holdings, Inc.´ och kommer att börja handlas på Nasdaq under symbolerna ´AISP´ och ´AISPW´ från den 22 december 2023. Airship AI Holdings är en AI-drivna video-, sensor- och datahanteringsplattform för övervakning som levererar komplex automatiserad övervakning, prediktiv händelseanalys och intelligens till stora institutioner. Denna transaktion värderade Airship AI till ett för-pengar eget kapitalvärde på cirka 225 miljoner dollar.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 26 december

AI väljer fem aktier för 2024

Trots hotet om recession och relativt hög inflation har 2023 gett investerare lättnad och skapat utrymme för förnyad optimism. Aktiemarknaden och kryptomarknaden visar en bullish trend. Med 2023 nästan över och 2024 - ett år som många förväntar sig kommer att bli en riktig tjurmarknad - precis runt hörnet, frågade Feinbold OpenAI:s AI ChatGPT vilka aktier en smart investerare skulle vilja köpa. ChatGPT valde fem aktier för 2024: Microsoft, Zoom Video Communications, Shopify, Nvidia Corporation och Pfizer Inc.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 25 december

Nvidia toppar listan över framstående aktier tack vare AI

Förra året var många investerare rädda för en recession, men Federal Reserve Banks beslut att pausa sina räntehöjningar har lett till förväntningar om en mjuklandning. Nasdaq Composite har redan ökat med 43% i år, och historien tyder på att det finns mer att hämta. De sju ledande aktierna i år har alla starka kopplingar till artificiell intelligens (AI) och har överträffat den bredare marknaden avsevärt: Nvidia (upp 235%), Meta Platforms (upp 194%), Tesla (upp 107%), Amazon (upp 83%), Microsoft (upp 59%), Alphabet (upp 56%) och Apple (upp 50%). Nvidia ses som bäst positionerat för att dra nytta av AI:s snabba tillväxt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 december

Zacks Investment Researchs aktierankningssystem har dubblat S&P 500 sedan 1988

Zacks Investment Research har en stark förpliktelse till oberoende forskning och delar sina lönsamma upptäckter med investerare. Denna engagemang har lett till skapandet av deras bevisade Zacks Rank aktierankningssystem. Sedan 1988 har det mer än dubblat S&P 500 med en genomsnittlig vinst på +23,96% per år. Dessa avkastningar täcker en period från 1 januari 1988 till 2 oktober 2023. Zacks Rank aktierankningssystemets avkastningar beräknas månadsvis baserat på början och slutet av månaden Zacks Rank aktiekurser plus eventuella utdelningar mottagna under den specifika månaden.

Direktlänk Dela Zacks Investment Research fördjupade 22 december

Wix.com växer trots höga räntor och förbättrar sina marginaler

Med stigande räntor har det blivit allt svårare för teknikföretag att växa med modellen tillväxt till varje pris. Wix.com Ltd. är ett företag som snabbt har anpassat sig till den nuvarande ekonomiska miljön och vunnit betydande marknadsandelar. Wix är en ledande global molnbaserad webbutvecklingsplattform. Företaget har visat påtaglig brådska att vända sitt kostnadsprofil och minska utgifterna. Wix fokuserar på kostnadseffektivitet inom tre områden för att förbättra sina marginaler: lansering och antagande av Wix Payments, molninfrastruktur och webbhotell kostnadsfördelar samt minskning av kundvårdskostnader.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 december

Aktiemarknadsrally fortsätter, FedEx rapporterar lägre än förväntade resultat

Dow Jones-futures var oförändrade efter timmar, liksom S&P 500-futures och Nasdaq-futures. FedEx rapporterade efter stängning. Aktiemarknadsrallyt fortsätter att trenda uppåt, med S&P 500 nära att slå rekordhöjder och Nasdaq toppar 15 000-nivån. Små företag ledde tisdagens breda framsteg. Nvidia, Microsoft, Super Micro Computer och MongoDB är AI-spel som pausar positivt i eller nära köpzoner. FedEx-aktien sjönk i övernattshandeln då FedEx-resultaten missade de ekonomiska Q2-utsikterna och fraktjätten guidade lägre. Aktiemarknadsrallyt fortsätter sin efter-Thanksgiving-körning. Dow Jones Industrial Average steg 0,7% i tisdagens aktiemarknadshandel. S&P 500-indexet klättrade 0,6%. Nasdaq-kompositen avancerade 0,7%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 19 december

Framstående individer inom digitala tillgångar och webb 3

Coin desks mest inflytelserika erkänner personer som har definierat året inom digitala tillgångar och webb 3. Tio topp hedersmän har haft en stor inverkan och 40 andra personer har varit lite mindre inflytelserika. Fem namn från topp 10-listan är Sam Altman, VD för Open A I, ett AI-företag som hamnade i rampljuset i år efter ökningen av populariteten av Chat G BT. Microsofts investering i Open A I har rapporterats ha ökat till totalt 13 miljarder dollar. Altman var också medgrundare till kryptoprojektet World Coin. Paulo Arduino är den nyutnämnda VD:n för Tether, som letar efter att diversifiera företagets investeringar efter ett framstående år där stablecoin-jätten är på väg att göra en vinst på 4,5 miljarder dollar. Arduino var tidigare CTO för Tether och dess systerföretag Crypto Exchange Binx. Brian Armstrong är VD för Coinbase, som han medgrundade 2012. Nio år senare blev Coinbase offentligt via en direkt notering på NASDAQ. Jose Fernandez de Pot är senior vice VD och general manager för Blockchain, krypto och digitala valutor på paypal. Brad Garlinghouse är VD för Ripple. Ripple vann en delvis seger i sin kamp med SEC i år.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 19 december

Palantir Technologies är det bästa rena AI-aktievalet, enligt Wedbush Securities-analytiker

Enligt analytikern Dan Ives från Wedbush Securities är Palantir Technologies det bästa rena AI-aktievalet. Ives menar att bolaget har mycket att bevisa, men att hans övertygelse kommer att bekräftas när Palantir börjar tjäna pengar på sin nya artificiella intelligensplattform (AIP). Palantir, ett dataanalysföretag, hjälper kunder att omvandla kaotisk data till smarta beslut. Trots att Palantir för närvarande har fler säljrekommendationer än köprekommendationer, har flera analytiker prisat företaget under det senaste året. I det tredje kvartalet rapporterade Palantir solida resultat med en ökning av den totala intäkten med 17% till 558 miljoner dollar.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 18 december

AI-investeringar: Nvidia, AMD och Symbotic i fokus

2023 har varit ett stort år för investeringar inom konstgjord intelligens (AI), med företag som Nvidia som stora vinnare. Men företag som Advanced Micro Devices (AMD) och Symbotic kan snart få sin tid i rampljuset. AMD, som traditionellt har konkurrerat med Nvidia på pris, har nyligen introducerat två nya chips i sin M1300-serie, som är utformade för att driva stora språkmodeller. AMD:s nya chips jämförs med Nvidias flaggskeppschip H100 och överträffar det på vissa kriterier. Symbotic, å andra sidan, syftar till att förbättra effektiviteten i lageroperationer genom AI-teknik. Walmart planerar att installera Symbotics lagerrobotar i alla sina 42 distributionscenter i USA.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 december

Tre ohejdbara aktier inom artificiell intelligens att köpa och behålla för nästa decennium

Artificiell intelligens (AI) är ingen övergående fluga, och investerare har fortfarande en stor möjlighet att tjäna pengar de kommande åren. Här är tre AI-aktier att köpa och behålla för nästa decennium. 1. Alphabet har introducerat sin nya Gemini AI-modell, som överträffar OpenAI:s GPT-4 och slår mänskliga experter på MMLU-testet. 2. Amazon har lanserat Amazon Bedrock, en tjänst som låter kunder bygga generativa AI-appar med en rad verktyg. 3. Microsoft har investerat betydligt i OpenAI, och GPT-4-tekniken är nu integrerad i Microsofts produkter. Microsoft förväntas fortsätta att vara en av de största vinnarna inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 december

Intel presenterar nytt Xeon-serverchip och AI-processor

Intel har presenterat sin senaste mikroprocessor för skrivbord och servrar, inklusive en kommande AI-processor, på Nasdaq Market Site i New York City. Den fjärde generationen av Intels Xeon-server, kodnamn Emerald Rapids, erbjuder en prestanda som är 21% högre än föregående generation, Sapphire Rapids. Den nya servern möjliggör också en 36% ökning i ´genomsnittlig prestanda per watt´. Xeon-servern kommer att finnas tillgänglig i första kvartalet 2024 från leverantörer som Cisco och Lenovo. Den nya skrivbordschippet, Core Ultra, kodnamn ´Meteor Lake´, är det första högvolymklientdatorchippet företaget tillverkar med tillverkningstekniken ´Intel 4´.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 14 december

Två artificiell intelligens-aktier att köpa 2024: Advanced Micro Devices och CrowdStrike

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste investeringstrenderna på Wall Street. Investeringar i AI-teknik ökar kraftigt och två företag att överväga är Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) och CrowdStrike (NASDAQ: CRWD). AMD har visat stark tillväxt tack vare framgångar inom datacenter och AI-infrastruktur. Företaget planerar att lansera nya processorer och förväntar sig att dess GPU-intäkter ska vara 2 miljarder dollar 2024. CrowdStrike, en ledande aktör inom endpoint-säkerhet, rapporterade starka resultat för tredje kvartalet och förväntar sig en solid 35% årlig tillväxt i intäkter till 3,05 miljarder dollar för hela 2024. Företaget drar också nytta av ökad efterfrågan på cybersäkerhetslösningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 december

Hur tidiga företag använder AI och maskininlärning för att förändra affärsprocesser

Nasdaq publicerade en video där Golden Seeds med-VD och managing partner, JoAnn Corkran, diskuterade hur tidiga företag använder AI och maskininlärning för att radikalt förändra affärsprocesser. Videon är tillgänglig på Nasdaqs YouTube-kanal.

Direktlänk Dela The Global Herald fördjupade 12 december

Måttliga vinster på marknaden, oljeprisfall och bitcoin-volatilitet

USA:s marknader steg på måndagen, med alla tre stora index som registrerade måttliga vinster. Macy´s aktier sköt i höjden med 19,44% på nyheten att den amerikanska återförsäljaren hade fått ett uppköpserbjudande på 5,8 miljarder dollar. Europas Stoxx 600-index ökade med 0,3%, ledda av en ökning på 1,2% för medieaktier, trots att gruvaktier fortsatte att sjunka. Fallande oljepriser och stigande guldpriser signalerar en ekonomisk inbromsning, medan bättre än förväntade amerikanska jobbdata och inflationssiffror pekar på en ekonomi som förblir stark. Bitcoin föll runt 6% till $41,147.25, efter att ha brutit $44,000-barriären förra veckan. Trots sin senaste nedgång förväntar sig analytiker att bitcoin har mycket kraft kvar eftersom en spot bitcoin-börsnoterad fond verkar vara på väg. De stora amerikanska indexen stängde något högre på måndag. S&P 500 avancerade 0,39%, Nasdaq Composite klättrade 0,2% och Dow Jones Industrial Average steg 0,43%.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 12 december

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 futures lite förändrade inför tisdagens öppning

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 futures var lite förändrade inför tisdagens öppning, medan Labor Departments CPI-inflationsrapport väntas under tisdagen. Aktier i ´Magnificent Seven´ föll på måndagen, med stora förluster för Meta Platforms, Nvidia och Tesla. Arbetsmarknadsdepartementets CPI väntas vara oförändrad för november, med en årlig ökning på 3,1%. Nyckelrapporter för denna vecka inkluderar Adobe, Darden Restaurants och Lennar. Oracle sjönk 8% i förlängd handel på måndagen efter att företagets försäljning missade Wall Streets förväntningar.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 11 december

Microsoft förutspås gynnas av AI-guldfeber och molntjänsttillväxt

Efter att ha tappat över 35% av sitt värde förra året har Nasdaq Composite återhämtat sig starkt, med en ökning på 36% hittills i år. Utvecklingen inom artificiell intelligens (AI) har bidragit till återhämtningen och förväntas fortsätta göra så. Microsoft är väl positionerat för att dra nytta av denna trend. Företaget har nyligen integrerat AI i flera av sina mest populära produkter och tjänster. Microsoft Copilot, företagets nyligen introducerade AI-drivna digitala assistent, är ett exempel på detta. Microsoft Azure, en av de stora tre molntjänstleverantörerna, ökar också sin marknadsandel och förväntas snart bli marknadsledare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 december

AI-konst och ChatGPT påverkar Nvidias aktievärde

Konst baserad på artificiell intelligens (AI) av videokonstnären Brian Bress har visats på Art Basel Miami Beach. Debatten om AI fortsätter, med både dystopiska scenarier och mer balanserade synpunkter. Nyheten om att chatboten ChatGPT hade tränats på en superdator från Nvidia ledde till att företagets aktievärde ökade med 200 miljarder dollar på Nasdaq den 25 maj i år. Vid stängning den dagen var Nvidia världens sjätte mest värdefulla företag.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 9 december

Aktiemarknaden försöker plocka upp takten, Nasdaq samlar momentum

Aktiemarknaden försökte på torsdagen att öka takten när alla stora index visade åtminstone blygsamma vinster mitt på dagen i samband med nya arbetsmarknadsdata. Nasdaq stod ut med att samla momentum under dagen. Arbetsmarknadsdepartementet rapporterade 220 000 initiala veckovisa arbetslösa anspråk jämfört med beräkningar på 222 000 för veckan som slutade 2 december. Antalet var högre än föregående veckas 219 000 men ansågs fortfarande vara lågt. Den viktigare rapporten om icke-jordbruks löner i USA är planerad till tidigt på fredagen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 7 december

Megakapitalrally driver återhämtning i aktier på AI-boomspekulationer

En rally i megakapitaler ledde till en återhämtning i aktier på spekulationer om att den artificiella intelligens-boomen kommer att fortsätta driva marknadsökningar. Alphabet Inc. hoppade 5% en dag efter att Google släppte Gemini, det ´största och mest kapabla AI-modellen´ företaget någonsin har byggt. Advanced Micro Devices Inc. också samlades efter att ha lovat att dess nya acceleratorchips kommer att köra AI-programvara snabbare än konkurrerande produkter. Nasdaq 100 steg 1% och S&P 500 stoppade ett tredagars fall, med handlare som också väntar på fredagens jobbrapport som kommer att vara avgörande för att forma Federal Reserve räntesänkningsinsatser.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 december

Förlagsledare delar med sig av hur arbetsgrupper för generativ AI har expanderat och utvecklats

Förlagsledare delar med sig av hur deras arbetsgrupper för generativ AI, som skapades tidigare i år, har expanderat för att involvera fler personer i sina organisationer. Förändringar i arbetsgruppernas struktur och arbetsuppgifter har lett till att fler anställda testar AI-teknikens olika tillämpningar. Flera AI-drivna projekt är under arbete inför 2024, men riktlinjerna för teknikens användning har ännu inte förändrats avsevärt. Företag som Forbes och Trusted Media Brands har uppmuntrat alla anställda att experimentera med generativ AI-teknik, medan andra företag som Insider och Ingenio har skapat egna arbetsgrupper eller team för att övervaka och utveckla AI-produkter.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 7 december

Wall Street saktar ner, Apple når 3 biljoner i marknadsvärde, X.AI söker finansiering

Wall Street visade tecken på att tappa fart tisdag efter en stark rally förra månaden, då två av dess tre huvudindex slutade lägre för andra dagen i rad. Dow Jones Industrial Average föll med 0,22% och S&P 500 sjönk 0,06%, medan Nasdaq Composite ökade med 0,31% tack vare teknikaktier. Apples marknadsvärdering passerade 3 biljoner dollar för första gången sedan augusti. Elon Musks AI-startup X.AI har ansökt om att höja upp till 1 miljard dollar i en aktieemission. Bitcoin översteg 44 000 dollar för första gången sedan april 2022 på tisdag.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 december

Dow Jones futures stiger tidigt på onsdag, MongoDB och Toll Brothers leder inkomster

Dow Jones futures steg något tidigt på onsdag, tillsammans med S & P 500 futures och Nasdaq futures. MongoDB (MDB) och Toll Brothers (TOL) ledde inkomster efter stängning, med ett AMD AI-evenemang på onsdag. Aktiemarknadsrallyt hade en blandad session på tisdag, även om statsobligationernas avkastning fortsatte att sjunka på svagare jobbdata. Storbolag presterade bra medan småbolag halkade efter. Apple (AAPL) bröt ut, flyttade tillbaka över en 3 biljoner dollar värdering. Amazon.com (AMZN) återtog en köppunkt. Nvidia (NVDA) och Tesla (TSLA) studsade tillbaka från sina 50-dagars linjer. Microsoft (MSFT) steg något inom köpzonen. MongoDB (MDB), Asana (ASAN), HealthEquity (HQY), Toll Brothers (TOL), SentinelOne (S) och AeroVironment (AVAV) rapporterade på tisdag kväll. Tidigt på onsdag kommer Ollie´s Bargain Outlet (OLLI) att släppa kvartalsrapporter. Advanced Micro Devices (AMD) kommer att hålla sitt Advancing AI-evenemang på onsdag morgon. Det förväntas formellt lansera sin MI300 datacenter GPU för att utöka sin konkurrens med Nvidia. AMD-aktien sjönk 0,2 % till 118,38 på tisdag, under 21-dagars linjen. Även om en 122,11-kopp-med-handtag-köppunkt fortfarande tekniskt är giltig, bör investerare förmodligen använda den 29 november höga på 129,73 som en ny handtagsingång. Amazon-aktie, Microsoft och Nvidia finns på IBD Leaderboard. Apple-aktie och Nvidia lades till SwingTrader på tisdag. MSFT-aktien finns på IBD:s långsiktiga ledarlista. Nvidia-aktie, SentinelOne, MongoDB och Microsoft finns på IBD 50. Microsoft och MDB-aktien finns på IBD Big Cap 20. Apple var tisdagens IBD Stock Of The Day. Videon inbäddad i artikeln granskar tisdagens marknadsaktivitet och analyserar Apple-aktie, Amazon och Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 6 december

Tre AI-aktier som miljardärer investerar i

OpenAIs AI-chatbot, ChatGPT, har väckt uppmärksamhet för sin potential, men det är Nvidias chip som gör att AI kan fungera fullt ut. Nvidias aktier har mer än tredubblats i värde under året. Microsoft, som är en stor investerare i OpenAI, arbetar för att skydda tekniken eftersom den integrerar ChatGPT i alla aspekter av sin verksamhet. Duolingo använder AI för att förbättra sina språkkurser och har lyckats tredubbla sina aktier under 2023. Palantir Technologies, som nyligen lanserade sin nya AI-plattform, har rapporterat sin fjärde kvartalsvinst i rad. Dessa tre aktier är vad miljardärer investerar i för att dra nytta av AI:s potential.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 5 december

Före detta Cisco Systems VD, John Chambers, varnar för att en bubbla kan vara på väg inom artificiell intelligens (AI). Chambers, som nu är grundare och VD för riskkapitalföretaget JC2 Ventures, menar att det investeras så mycket pengar i AI att det kommer att leda till en bubbla och att det kommer att finnas riktiga katastrofer inom den. Han diskuterar också den senaste ledningskrisen hos OpenAI och menar att det visar hur skört det kan vara inom teknikindustrin. Chambers tror dock att företag som Microsoft, Google, Meta och Amazon kan vara ledande inom nästa generation av AI.

Investor´s Business Daily fördjupade 5 december

Aktier stiger trots varningar om fler räntehöjningar från Federal Reserve

Federal Reserves ordförande Jerome Powell varnade investerare om behovet av potentiellt fler räntehöjningar, men detta hindrade inte aktierna från att stiga på fredagen, vilket tyder på att årets slutrally kanske har mer bränsle än björnarna insåg. Dow Jones Industrial Average nådde en ny höjd på fredagen, med en ökning på 294,61 poäng, eller 0,82%, till 36 245,50. Bland de företag som ledde vinsterna på Dow fanns bland annat Apple (AAPL), Nike (NKE), Intel (INTC) och IBM (IBM). S&P 500-indexet lade till 26,83 poäng, eller 0,59%, och avslutade dagen på 4 594,63, medan Nasdaq Composite ökade med 78,81 poäng, eller 0,55%, till 14 305,03. I november steg S&P och Nasdaq med 9% respektive 11%. Dow ökade med 9% i november, vilket var dess bästa månad sedan oktober 2022.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 4 december

AI-investeringar i Microsoft och Nvidia förväntas ge stora avkastningar

Potentialen för AI har fångat allas uppmärksamhet och leder redan till massiva investeringar från stora företag. IDC förutspår att den årliga utgiften på AI-programvara kommer att nå 279 miljarder dollar år 2027, en ökning med 31% per år. Om din portfölj behöver en AI-uppgradering bör Microsoft och Nvidia vara överst på din köplista. Dessa aktier har överträffat Nasdaq Composite 2023 och har ökat med 56% respektive 220%. Här är varför de kommer att förbli lönsamma investeringar under de kommande åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 december

AI-investeringar och ekonomiska råd från The Motley Fool

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne för investerare, men det är svårt att förutsäga vilka företag som kommer att bli framgångsrika. Ett sätt att investera i AI är genom börshandlade fonder (ETFs), som erbjuder diversifiering. Nasdaq-100, som innehåller de 100 största aktierna på Nasdaq Composite, är värt att överväga. Det är tungt viktat mot innovativa teknikföretag som Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Tesla och Meta Platforms, som alla är betydligt involverade i AI. Invesco Nasdaq-100 ETF rekommenderas för långsiktiga investeringar.

Direktlänk Dela The Dallas Morning News fördjupade 3 december

Nasdaq når 20-månaders topp på grund av AI-optimism och räntespekulationer

Nasdaq 100 Stock Index stängde på en 20-månaders topp, drivet av optimism kring artificiell intelligens (AI) och spekulationer om att Federal Reserve inte kommer att höja räntorna. Ökningen i aktiekurser har i stor utsträckning drivits av chiptillverkare, särskilt Advanced Micro Devices Inc och Intel Corp, som har sett en imponerande 11 procentig vinst denna månad. Nasdaq satsar stort på AI för att förbättra handel och marknadskontroll. Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI, efter Sam Altmans oväntade avhopp som nu har gått till Microsoft. Företag över olika sektorer omorganiserar sina verksamheter för att anpassa sig till AI. Privata kapitalföretag anpassar sig också till AI-landskapet.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 24 november

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq svajar efter rapporter från techjättar

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq framtidshandlade lägre efter timmar, trots starka resultatrapporter från AI-ledaren Nvidia. Nvidia, Microsoft, Advanced Micro Devices, Google-ägare Alphabet, Meta Platforms, Palantir Technologies och Super Micro Computer är alla i eller nära köpzoner. På tisdagen drog de stora indexen tillbaka något inför Nvidias rapport, medan småaktier såg större förluster. Aktiemarknadsrallyt ser fortfarande starkt ut, även om många ledande aktier är översträckta. Urban Outfitters, HP, Autodesk och dLocal rapporterade också resultat på tisdagskvällen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 november

Baidus aktie stiger efter starka Q3-resultat

Kinesiska internetjätten Baidu rapporterade intäkter och försäljning över förväntan för tredje kvartalet, vilket ledde till att företagets aktie steg. Baidu rapporterade en justerad inkomst på 2,80 dollar per aktie, över analytikernas förväntningar på 2,39 dollar per aktie. Försäljningen steg med 6% jämfört med föregående år till 34,4 miljarder RMB (4,7 miljarder dollar), över förväntningarna på 34,2 miljarder RMB. Baidu, som driver världens näst största sökmotor, rapporterade att genomsnittliga månatliga aktiva användare för dess app nådde 663 miljoner i september, upp 5% jämfört med samma period förra året.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 november

Microsofts aktiekurs kan öka tack vare nyanställningar inom AI

Microsofts aktier har ökat med över 50% sedan januari, och anställningen av Sam Altman och Greg Brockman till företagets interna AI-team kan leda till en ännu större aktieuppgång. AI-systemet ChatGPT har försökt sammanställa den mest relevanta informationen om Microsofts aktuella situation och förutspår att företagets aktiekurs kommer ligga mellan $380 och $420 i början av 2024. ChatGPT tror att anställningen av Sam Altman kan öka investerarnas förtroende för företaget och leda till snabbare tillväxt för dess aktier de kommande två månaderna.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 20 november

Börsmarknaden förväntas öppna starkt, Nvidia och AI-företag i fokus

Dow Jones futures kommer att öppna på söndag kväll, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Nvidias (NVDA) kommande rapporter är av stor betydelse för aktiemarknadsrallyt och en rad artificiell intelligens (AI) aktier. OpenAI:s avsättning av Sam Altman väcker ytterligare frågor för Microsoft och andra AI-aktier. Dessa inkluderar Microsoft (MSFT), Google moderbolag Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Palantir Technologies (PLTR) och Super Micro Computer (SMCI). Aktiemarknadsrallyt hade ännu en stark vecka, stöttat av tam inflation och fallande statsobligationsavkastningar. De stora indexen tog en paus mot slutet av veckan, men ville inte gå ner. En paus eller tillbakadragning kan vara konstruktiv, vilket låter vissa ledare skapa handtag eller andra ingångar. Nasdaq är på väg att gå in i en ´krafttrend´, kanske redan på måndag.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 november

Aktiemarknaden fortsätter stiga men stänger av från onsdagens toppar

Dow Jones framtid var oförändrad över natten, liksom S&P 500 och Nasdaq. Palo Alto Networks och Cisco Systems dök sent på vägledning med Walmart och Alibaba på kran. Aktiemarknadsrallyt ökade till tisdagens breda, kraftfulla vinster men stängde av väl från onsdagens intradagshöjder. Skattkostnaderna studsade tillbaka efter att ha dykt på tisdagen. President Joe Biden träffade Kinas Xi Jinping nära San Francisco på onsdag. Microsoft avtäckte en in-house AI-chip onsdag, tillsammans med en driven av Arm Holdings-designer. Microsoft AI-chips kommer att hjälpa till att minska Dow titanens beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 november

Dow Jones futures stiger, Microsoft AI-nyheter och Biden-Xi-möte i fokus

Dow Jones futures steg lätt efter timmar, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Stora nyheter om Microsofts artificiella intelligens förväntas på onsdag, medan president Joe Biden ska möta Kinas president Xi Jinping. Aktiemarknadsrallyt visade breda, kraftfulla vinster på tisdagen efter att oktober CPI-inflationsrapporten svalnade mer än förväntat, vilket sänkte statsobligationsavkastningen. Flera aktier, inklusive MercadoLibre, Cloudflare, Amazon.com, Super Micro Computer och Toll Brothers, visade starka köpsignaler. Microsoft kommer att tillkännage sina senaste AI-framsteg vid sin Ignite 2023-händelse på onsdag, och det ryktas att de kan avslöja sin egen AI-chip för att minska sitt beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 15 november

Maskininlärning revolutionerar industrier och erbjuder investerare lönsamma möjligheter

Maskininlärning revolutionerar industrier från hälsovård till transport och erbjuder investerare lönsamma möjligheter i aktier relaterade till maskininlärning. Men investerare bör vara försiktiga eftersom inte alla aktier i denna sektor garanterar belöningar. Enligt en nyligen studie från WallStreetZen har företag som nämner artificiell intelligens (AI) i sina vinst rapporter sett sina aktiekurser öka i genomsnitt med 4,6%. Denna ökning är ännu mer uttalad inom tekniksektorn, där den når 11,9%. Nvidia, Accenture och Microsoft har integrerat maskininlärning i sina kärntjänster och positionerar sig för betydande tillväxt 2024 och därefter.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 14 november

Amplitude växer med generativ AI-vågen

Investerare har sökt exponering mot artificiell intelligens (AI) aktier i år, där AI och generativ AI har setts som den nästa transformerande teknologin. Detta har bidragit till att Nasdaq Composite har stigit i år, inklusive AI-aktier som Nvidia och Microsoft. Men det finns också andra sätt att få exponering mot det snabbväxande området, som att köpa aktier som tillhandahåller tekniken som dessa snabbväxande AI-företag behöver. Ett företag som redan betjänar generativ AI-kunder och är väl positionerat för att dra nytta av deras tillväxt är Amplitude, ett molnprogramvaruföretag som hjälper företag att förstå hur deras kunder använder deras digitala produkter och hur de kan förbättras.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Bankers inställning till utforskning av kvantteknik varierar

Vissa banker har blivit skeptiska till utforskningen av kvantteknik, medan andra avvaktar. I det sista akten av science fiction-klassikern Tillbaka till framtiden utför Marty McFly, spelad av Michael J. Fox, Chuck Berrys rocklåt Johnny B. Goode från 1958 på sina föräldrars skoldans - 1955. När låten slutar inkluderar McFly fler anakronistiska rockstjärne-rörelser, inklusive Berrys duckwalk, och spelar gitarr bakom ryggen som Jimi Hendrix, innan han slutligen vindkvarnsstrummar gitarren och sparkar högtalaren som Pete Townshend.

Direktlänk Dela WatersTechnology fördjupade 7 november

Försiktighet rekommenderas för aktier inom AI: C3.ai och Tesla

Artificiell intelligens (AI) har påverkat marknaden i år, vilket har lett till att Nasdaq Composite har stigit med 22%. Men teknikaktier har dragits tillbaka eftersom intresset för AI verkar ha bleknat och investerare har insett att den potentiella omvandlingen kommer att ta längre tid än förväntat. Aktier inom AI förtjänar därför viss skepticism. C3.ai och Tesla är två aktier att vara försiktig med. C3.ai har mer än fördubblats i år, men företagets AI-resultat har ännu inte visat någon betydande inverkan. Tesla är mest känt för sina elbilar, men vissa investerare ser AI som den verkliga anledningen att investera i aktien. Dock finns det ännu inga bevis på att Teslas AI-strategi kommer att löna sig.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Synaptics lanserar världens första AI-optimerade SoC för avancerade företags UCC-produkter

Synaptics Incorporated har tillkännagett tillgängligheten av DVF120, ett energieffektivt och kostnadsoptimerat system på chip (SoC) som integrerar alla större funktioner som krävs för avancerade UCC-terminaler. DVF120 innefattar AI-baserad ljud-/röstbehandling, ett fälttestat Linux och Android SDK, företagsklassig säkerhet och lågenergiläge. Inbyggt stöd för populära samarbetsplattformar som Microsoft Teams, Zoom och Cisco WebEx förbättrar produktiviteten i den digitala arbetsplatsen avsevärt. DVF120 stöder Synaptics AI-ramverk, vilket gör att produktutvecklare snabbt kan utveckla och distribuera unika tillämpningar som röstautentisering och automatisk generering av mötessammanfattningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 oktober

Microsofts planer för AI-integration i kundprodukter och teknikstapel

Microsofts VD Satya Nadella har i sitt årliga aktieägarbrev skisserat företagets planer för integration av artificiell intelligens (AI) i sina kundprodukter och teknikstapel. Microsoft integrerar sin AI-kopilot i alla sina mest använda produkter. Nadella framhåller naturligt språkbehandling och en kraftfull ny resonemangsmotor som avgörande i AI-eran. Microsoft är i framkant av AI-trenden, med betydande partnerskap med OpenAI och en ledande produkt som Copilot redan i spel. Trots detta har forskare och utvecklare uttryckt oro över potentiella problem som rör dataprovenans, integritet och säkerhet. Blockchain-teknologi kan hjälpa till att skydda mot och mildra många av de potentiella riskerna med AI.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 oktober

Alphabet förblir konkurrenskraftigt trots hot från Bing och OpenAI

Alphabet (NASDAQ:GOOGL) står inför konkurrens från Microsofts Bing och OpenAIs Chat GPT inom sökmotorsverksamheten. Trots detta har Alphabet investerat i AI och utvecklat en motstrategi, inklusive Google´s Project Magi och chatboten Bard. Företaget har utvecklat AI i över två decennier och har skapat TensorFlow, en open-source mjukvara för djupinlärning. Dessa verktyg kommer att erbjuda mer avancerade AI-funktioner än OpenAI. Trots konkurrensen ökade Googles sökintäkter med 4,8% under andra kvartalet. Dessutom behåller Samsung Google som sin standardwebbläsare, vilket genererar cirka 3 miljarder dollar i intäkter för Alphabet.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 25 oktober

AdTheorent ska rapportera finansiella resultat för tredje kvartalet 2023

AdTheorent Holding Company, Inc., en pionjär inom maskininlärning och industriledare som använder integritetsinriktade lösningar för att leverera mätbart värde för programmatiska annonsörer, meddelade idag att de kommer att rapportera finansiella resultat för sitt tredje kvartal som slutade den 30 september 2023 på tisdagen den 7 november 2023 efter marknadens stängning. AdTheorent kommer att vara värd för ett konferenssamtal och webbsändning kl. 16:30 Eastern Time samma dag för att diskutera sina finansiella resultat.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 oktober

USA:s teknikjättar driver globala aktievinster

Inflytandet från sju amerikanska teknikjättar, kända som ´magnificent seven´ - Apple, Microsoft, Meta, Amazon, Alphabet, Nvidia och Tesla - har varit avgörande för globala aktievinster i år, tack vare förväntningar kring tillväxten inom AI. Företagen har lagt till nästan $4tn till deras marknadsvärde under 2023, vilket överskuggar den $3.4tn ökningen för hela MSCI-indexet. Detta betydande inflytande har även påverkat marknader utomlands, med en potentiell nedgång utan deras bidrag. Amerikanska företag står idag för 61% av det $60tn MSCI-indexet, en betydande ökning från mindre än 50% för ett decennium sedan. De tio största aktierna utgör nu nästan 19% av indexet, en betydande ökning från 8% 2013. Dock har globala aktier upplevt instabilitet de senaste månaderna på grund av oro kring räntor och geopolitiska risker som Israel-Hamas-konflikten. Amerikanska aktier handlas för närvarande till cirka 18 gånger deras förväntade intäkter under nästa år, jämfört med 12 gånger för MSCI all-country exklusive amerikanska aktier. Max Gokhman från Franklin Templeton Investment Solutions och Jurrien Timmer från Fidelity har båda föreslagit att icke-amerikanska aktier som är billigare inte nödvändigtvis kommer att prestera bättre.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 24 oktober

Författare kämpar mot stora teknikföretag för att skydda sina upphovsrättigheter

Enligt en databas publicerad av Atlantic magazine har över 191 000 e-böcker använts för att träna AI-system utvecklade av Meta, Bloomberg och andra. Författaren William D. Cohan upptäckte att fyra av hans sju böcker ingår i databasen, kallad Books3, utan att han eller hans förlag gav tillstånd eller kompenserades. Flera författare, inklusive Richard Kadrey, Sarah Silverman och Christopher Golden, har stämt Meta och OpenAI för att använda deras skyddade material utan tillstånd eller kompensation. Författarna uppmanar nu andra att gå med i kampen mot dessa teknikföretag.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 19 oktober

Generativ AI ses som branschomdefinierande, företag planerar för implementering

Generativ AI, som är AI som kan generera och förstå mänskligt språk, ses som en branschomdefinierande teknik som företag och IT-ledare försöker förstå och utnyttja. Trots debatten om den bästa vägen framåt för AI och osäkerhet kring regleringar, planerar majoriteten av företagens CIOs att implementera generativ AI inom de kommande två åren. Enligt en undersökning av Gartner har 9% av de tillfrågade CIOs redan implementerat generativ AI, och 55% säger att de kommer att implementera stora språkmodeller i produktionen fram till slutet av 2025. Företag som CarMax, Goldman Sachs, Coca-Cola, L’Oréal, Georgia-Pacific, Nasdaq och Vodafone är bland de som offentligt meddelat att de är i pilotläge med generativ AI. Gen AI kan användas för att förbättra produktiviteten, med fyra av fem IT-chefer som planerar att använda den för att förbättra utvecklarnas produktivitet.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 18 oktober

Baidus aktier sjunker trots positiva analytikerreaktioner på AI-modellen Ernie 4.0

Analytiker är optimistiska inför den senaste versionen av Baidus generativa AI-modell, Ernie 4.0. Trots detta reagerade Baidus aktier inte positivt på nyheten, med Hongkong-noterade aktier som stängde 1,65% lägre och Nasdaq-noterade aktier som sjönk med 4,12%. Under Baidu World 2023 demonstrerade CEO Robin Li Ernie 4.0:s förmåga att skapa en kampsportsroman i realtid, skapa reklamposters och videor med prompts, planera en resplan och lösa komplexa matematikproblem. Trots detta reagerade investerare inte positivt på utvecklingen.

Direktlänk Dela NBC Boston fördjupade 18 oktober

CoinMarketCap utforskar AI-teknologier med lanseringen av en ChatGPT-plugin

Kryptovalutaföretaget CoinMarketCap har tillkännagivit att de kommer att utforska världen av artificiell intelligens (AI) genom att lansera en ChatGPT-plugin. Denna plugin är utformad för att fungera som en AI-kryptoanalytiker, och kombinerar CoinMarketCaps kryptodata med AI-chattbot-funktioner för att möjliggöra analys av digitala tillgångars prestanda och mönster under betydande händelser. Verktyget kommer att vara gratis att använda, exklusivt tillgängligt för GPT-4-användare utan extra kostnader, förutom den vanliga prenumerationsavgiften på 20 dollar. Företaget planerar att introducera fler AI-funktioner i framtiden.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 12 oktober

Binance ägda CoinMarketCap skapar plugin för AI-chattbot ChatGPT

Kryptovalutaaggregatorn CoinMarketCap, som ägs av kryptovalutabörsen Binance, har skapat en plugin för den AI-baserade chattboten ChatGPT. Enligt ett tillkännagivande den 11 oktober kan användare få tillgång till funktionen genom att logga in på sitt ChatGPT Plus-konto och helt enkelt aktivera pluginen. Detta gör det möjligt för dem att ställa en mängd krypto-relaterade frågor till AI-modellen. Det tillkommer ingen extra avgift för att använda pluginen, förutom den månatliga prenumerationsavgiften på 20 dollar för ChatGPT Plus.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 11 oktober

Googles AI-chatbot förutspår att XRP kan överträffa sin tidigare toppnotering

Googles AI-chatbot, Bard, har förutspått att XRP kan överträffa sin tidigare toppnotering på 3,3 dollar under det kommande året. Detta trots att kryptovalutan har minskat med 84% sedan sin topp i januari 2018. Förutsägelsen baseras till stor del på utvecklingen kring det pågående målet mellan Ripple och SEC. Domare Analisa Torres förnekade SEC:s mellanliggande överklagande till domen som gjordes den 13 juli och planerade rättegången till den 24 april 2024. Hennes uttalande om att XRP inte är en säkerhet kan potentiellt lyfta en betydande regulatorisk moln över tillgången.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 11 oktober

Sociala medieföretaget Meta Platforms har stärkt sin position inom AI (artificiell intelligens) på senare tid. Aktien har stigit med 162% sedan årsskiftet, vilket är betydligt mer än S&P 500-indexets ökning på 12%. Analytiker ser ytterligare uppsida framöver. Meta, tidigare Facebook, äger sociala medieplattformar som Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger och den nyligen lanserade Threads. Meta försöker stärka och monetarisera dessa populära plattformar genom att använda generativ AI, vilket kan ge ökade intäkter och vinster under de kommande kvartalen. Verklighetslabbet, som arbetar med produkter och tjänster inom förstärkt och virtuell verklighet, har inte varit lönsamt för företaget. I andra kvartalet rapporterade det en rörelseförlust på 3,7 miljarder dollar. Men tack vare FoA-segmentet, som står för en stor del av företagets totala intäkter, kunde det rapportera en rörelsevinst på 13,1 miljarder dollar. I oktober kommer Meta att lansera sin blandade verklighetsheadset Quest 3 och en ny generation av Ray-Ban Meta smarta glasögon. Företaget planerar också att införliva generativa AI-klistermärken i sina meddelandeappar. Dessutom planerar det att utöka sin arbetsstyrka med fler tekniska roller för att navigera inom AI och metaverse-möjligheter. CFO Susan Li uppgav att företagets kapitalutgifter kan öka 2024.

TipRanks fördjupade 8 oktober

KWB Wealth förvärvar ny position i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF

KWB Wealth har nyligen förvärvat en ny position i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF, enligt ett inlägg hos Securities and Exchange Commission (SEC). Företaget förvärvade 8 920 aktier i ETF:en, värderade till cirka 407 000 dollar. Dessutom har andra institutionella investerare också gjort ändringar i sina positioner i företaget. Bland annat har LPL Financial LLC, American Institute for Advanced Investment Management LLP, TCP Asset Management LLC, Cambridge Investment Research Advisors Inc. och J Arnold Wealth Management Co ökat sina andelar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 oktober

Möjligheterna med artificiell intelligens och maskininlärning diskuteras på SmartCon 2023

Laurence Moroney, AI-ledare på Google, deltog i Nasdaq TradeTalks från SmartCon 2023, arrangerat av Chainlink, för att diskutera möjligheterna med artificiell intelligens och maskininlärning. Han samtalade med Jill Malandrino. Nasdaq publicerade en video om detta.

Direktlänk Dela The Global Herald fördjupade 2 oktober

Aurora Private Wealth Inc. förvärvar ny andel i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF

Investeringsföretaget Aurora Private Wealth Inc. har nyligen förvärvat en ny andel i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF. Enligt deras senaste inlämning till Securities & Exchange Commission köpte Aurora Private Wealth 5,215 aktier i företagets aktier, till ett uppskattat värde av $238,000. Detta förvärv representerar cirka 0,06% av den totala andelen i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF för Aurora Private Wealth. Andra hedgefonder och institutionella investerare har också gjort ändringar i sina positioner i företaget. First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF (ROBT) är en börsnoterad fond som främst investerar i aktier relaterade till artificiell intelligens och robotik.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 1 oktober

Aurora Private Wealth förvärvar andelar i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF

Investeringsföretaget Aurora Private Wealth Inc. har nyligen förvärvat en ny andel i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF. Enligt en nyligen inlämnad rapport till Securities & Exchange Commission köpte Aurora Private Wealth 5 215 aktier i bolaget till ett uppskattat värde av 238 000 dollar. Detta förvärv motsvarar ungefär 0,06% av den totala andelen i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF för Aurora Private Wealth. Andra hedgefonder och institutionella investerare har också gjort ändringar i sina positioner i bolaget. Raleigh Capital Management Inc. förvärvade en position i ETF under första kvartalet till ett värde av 26 000 dollar. På liknande sätt förvärvade ICA Group Wealth Management LLC en position värd 28 000 dollar under fjärde kvartalet. UBS Group AG och Northwestern Mutual Wealth Management Co. upplevde betydande ökningar i sina innehav av ETF, med UBS Group AG ägande 1 341 aktier värda 63 000 dollar och Northwestern Mutual Wealth Management nu äger 1 795 aktier värda 64 000 dollar. Gradient Investments LLC förvärvade också en ny position i ETF, värd 82 000 dollar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 1 oktober

Aurora Private Wealth Inc. förvärvar aktier i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF

Aurora Private Wealth Inc. har förvärvat en ny andel i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF (ROBT) under det andra kvartalet, enligt företagets senaste inlämning till Securities & Exchange Commission. Företaget köpte 5,215 aktier i bolagets lager till ett värde av cirka 238,000 dollar, vilket utgör cirka 0,06% ägande av ETF:en. Flera andra institutionella investerare har också ändrat sina positioner i ETF:en, inklusive Raleigh Capital Management Inc., ICA Group Wealth Management LLC, UBS Group AG och Northwestern Mutual Wealth Management Co.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 1 oktober

AI-verktyg rekommenderar tre elbilsaktier att behålla på lång sikt: Tesla, BYD och Albemarle

Google Bards AI-verktyg har rekommenderat tre elbilsaktier att köpa och behålla på obestämd tid. På toppen av listan är Tesla, som behåller sin ledande position på elbilsmarknaden. Tesla har rapporterat konsekvent tillväxt under flera kvartal och har en aggressiv expansionsstrategi. BYD Company, en framstående kinesisk elbilstillverkare, har också rekommenderats. Företaget tillverkar sina egna batterier och väsentliga komponenter, vilket ger det en distinkt kostnadsfördel över sina konkurrenter. Slutligen rekommenderas Albemarle Corporation, en ledande litiumproducent, som spelar en avgörande roll i elbilssektorns ekosystem.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 30 september

Investeringstips och marknadsdata från finanspublikation

Grundad av William J. O’Neil, tillhandahåller en finanspublikation exklusiva aktielistor, marknadsdata och forskning, som hjälper investerare att dra nytta av CAN SLIM-systemet för att tjäna mer pengar på aktiemarknaden. Informationen som presenteras bör inte tolkas som ett erbjudande, en uppmaning eller en rekommendation att köpa eller sälja värdepapper. Informationen har erhållits från källor som anses vara tillförlitliga, men ingen garanti ges eller antyds med avseende på dess noggrannhet, aktualitet eller fullständighet. Författare kan äga de aktier de diskuterar.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 29 september

Amazon Web Services investerar i AI-startup för att konkurrera effektivare

Amazon Web Services (AWS) har beslutat att investera upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Detta är en del av en större affär där AWS blir startupföretagets ´primära molnleverantör´. Detta liknar de equity-for-business-avtal som AWS tidigare undvek, medan konkurrenter som Microsoft Azure och Google Cloud använde dem för att få affärer. Innan artificiell intelligens hotade att störa molnet, antog AWS-cheferna (korrekt) att de inte behövde investera i företag för att vinna deras affärer.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 26 september

Coinbase CEO: AI-teknik bör inte regleras

Brian Armstrong, VD för den Nasdaq-noterade kryptovalutabörsen Coinbase, jämförde AI-teknologi med internet och sa att den inte bör regleras eftersom det kommer att fördröja innovationer. Armstrong är populär inom kryptosektorn på grund av sin framgång som medgrundare av Coinbase. Coinbase är känt för sina starkt reglerade kryptotjänster men är för närvarande i en rättslig konflikt med USA:s värdepappers- och börskommission (SEC) sedan juni detta år. Den 23 september 2023 delade Brian Armstrong sin personliga åsikt om AI-tekniksektorn på X (tidigare Twitter). Han tror att AI-sektorn inte behöver snabb reglering, utan snabbare utvecklingsinsatser för att bekämpa de nationella säkerhetsutmaningarna. Dessutom jämförde Armstrong AI med interneteran och sa att AI-sektorn bör ha full frihet precis som internetsektorn, där friheten hjälpte utvecklare att utveckla olika typer av innovativ programvara.

Direktlänk Dela Bitcoinik fördjupade 23 september

Teknikaktier och AI driver årets vinster, enligt analytiker

S&P 500 och NASDAQ har visat vinster på 16% respektive 27% hittills i år, trots en svag period de senaste veckorna. Dessa vinster har drivits av teknikaktier, speciellt de inom artificiell intelligens (AI), som fått mycket uppmärksamhet sedan ChatGPTs lansering förra november. Analytikern Daniel Ives på Wedbush menar att AI-intresset är här för att stanna och att det kommer att fortsätta driva tillväxten inom tekniksektorn. Han har nyligen tagit starkt positiva positioner på AI-drivna teknikaktier, inklusive Palantir Technologies och C3.ai.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 22 september

Google överväger att släppa Broadcom som AI-chipleverantör, Broadcom bötfälls av Sydkoreas FTC

Aktierna i chiptillverkaren Broadcom (NASDAQ: AVGO) föll i förhandeln på torsdagen efter en rapport som säger att teknikjätten Google (GOOGL) överväger att släppa företaget som leverantör av AI-chip så tidigt som 2027. Google satte upp målet att släppa Broadcom tidigare i år efter en dispyt mellan de två företagen om priset som chiptillverkaren begärde för sina chip. Om Google går vidare och faktiskt släpper AVGO, planerar de att tillverka chipen internt. Detta kan vara ett stort slag för Broadcom. I en annan utveckling för Broadcom har Sydkoreas Fair Trade Commission (FTC) tillfälligt bötfällt företaget med cirka 14,3 miljoner dollar för att ha tvingat fram ett leveransavtal som var ogynnsamt för Samsung Electronics.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 21 september

AI Dreamstime Arms spektakulära första dag på Nasdaq

AI Dreamstime Arms första dag på Nasdaq var en spektakulär framgång för aktien. Den steg med 25% från sitt initiala pub...

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 15 september

Brittiska chipdesignern Arm gör sin Nasdaq-debut

Den brittiska chipdesignern Arm gjorde sin Nasdaq-debut på torsdagen, handlade till cirka $56 per aktie eller 10% över sitt ursprungliga pris. Detta innebär att företagets marknadsvärde är nästan $60 miljarder. Aktierna fortsatte att stiga under eftermiddagen, en ökning med 18,3%. Efter en nästan tvåårig torka på IPO-marknaden började Arm handlas i New York på torsdagseftermiddagen med 95,5 miljoner aktier under ticker ´ARM´. Deras starka öppning markerar den största börsintroduktionen i år och den största sedan elbilstillverkaren Rivian 2021. Företag som Apple, Google, Nvidia, AMD, Samsung och TSMC har visat intresse för att agera som hörnsteninvestorer i erbjudandet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 14 september

Spectral AI:s kassaflöde under kontroll trots ökande bränntakt

Spectral AI, listat på NASDAQ under symbolen MDAI, har enligt en analys en tillräckligt lång kontantreserv för att finansiera sin tillväxt i nästan tre år. Företaget hade i mars 2023 en kassareserv på 10 miljoner dollar och brände 3,7 miljoner dollar under det senaste året. Trots att företagets kassaflöde ökade med 7,8% under det senaste året, ökade intäkterna med 40%. Spectral AI har en marknadsvärdering på 1,6 miljarder dollar och kan enkelt låna eller emittera nya aktier för att finansiera ytterligare tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 september

Dow Jones närmar sig nyckelnivå, Tesla och Intel imponerar

Dow Jones Industrial Average rörde sig nära en nyckelnivå när Intel (INTC) imponerade. Tesla (TSLA) sköt i höjden över en köppunkt när VD Elon Musk skröt om ´långsiktiga´ värdeskapare, inklusive AI. Meta Platforms (META) och Uber Technologies (UBER) imponerade också. Även en rad aktier försökte bryta ut i den positiva rörelsen. Duolingo (DUOL), Shell (SHEL) och Trane Technologies (TT) testade alla ingångar. Skattekostnaderna steg. 10-årsavkastningen steg 3 punkter till 4,29%, medan tvåårsavkastningen steg mindre än en punkt till 4,99%. Avkastningskurvan förblir inverterad. Edward Moya, senior marknadsanalytiker på Oanda, sa att aktierna stärktes på grund av en duvaktig artikel om räntehöjningar under helgen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 11 september

Uppgång på Wall Street, Tesla leder vägen med AI-optimism

Wall Street-aktier ökade på måndagen, med Nasdaq som steg över 1% när Tesla upplevde en rally på grund av optimism kring artificiell intelligens. Teslas aktie steg nästan 10% efter att Morgan Stanley uppgraderade företaget och betonade den potentiella inverkan av dess Dojo-superdator. Andra stora företag som Amazon och Microsoft upplevde också vinster. Meta Platforms, Facebooks moderbolag, upplevde en ökning på 3,4% efter rapporter om ett nytt, kraftfullare AI-system under utveckling. Investerare väntar på inflationssiffror som släpps senare i veckan.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 11 september

Wall Street-rally drivet av Tesla och förväntningar på inflationen

Wall Street-aktier rallyade på måndagen, ledda av Nasdaq som steg över 1%, efter att Tesla fick en betydande boost från en uppgradering och investerare ivrigt väntade på inflationsdata. Teslas aktie sköt i höjden nästan 10% efter att Morgan Stanley uppgraderade företaget, vilket framhävde den potentiella effekten av dess Dojo-superdator på dess marknadsvärde. Andra stora företag, som Amazon och Microsoft, upplevde också vinster. Meta-plattformar, moderbolaget till sociala medieplattformen Facebook, såg en ökning på 3,4% efter rapporter om utvecklingen av ett kraftfullare AI-system.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 11 september

Spectral AI börjar handlas på Nasdaq Global Market under symbolen ´MDAI´

Artificiell intelligens (AI) företaget Spectral AI, specialiserat på medicinsk diagnostik för snabbare och mer exakta beslutsfattande inom sårbehandling, kommer att börja handlas på Nasdaq Global Market den 12 september 2023 under symbolen ´MDAI´. Företaget har utvecklat DeepView® System, ett AI-baserat digitalt sårhelningssystem, och har hittills fått över 130 miljoner dollar i kontrakt från den amerikanska regeringen. Spectral AI planerar att kommersialisera sitt DeepView System för brännskador och diabetiska fotsår och har även svarat på en begäran om förslag från den amerikanska regeringen för ett kontrakt om brännskadeavbildningsteknik som förväntas tilldelas 2023.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 11 september

USA och Vietnam söker affärspartnerskap inom halvledare, teknik och flyg

Ledande chefer från stora amerikanska och vietnamesiska företag inom halvledar-, teknik- och flygsektorn möttes för att söka affärspartnerskap under USA:s president Joe Bidens besök i Hanoi. Mötesdeltagarna inkluderade företag som Google, Intel, Amkor, Marvell, GlobalFoundries och Boeing. Från Vietnam deltog företag som elbilstillverkaren VinFast, Vietnam Airlines, teknikföretaget FPT, e-plånboken MoMo och internetföretaget VNG. Biden betonade att de två länderna fördjupar samarbetet inom molndatorer, halvledare och artificiell intelligens. Han framhävde också att Vietnam är avgörande för försörjningen av kritiska mineraler.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 11 september

Artificiell intelligens (AI) aktier: Experter delar med sig av sina bästa investeringar

Aktiemarknaden har nyligen varit som en berg- och dalbana. S&P 500-indexet föll med 19% under 2022, men har återhämtat sig med 16% hittills under 2023. Nasdaq Composite-indexet, som är tungt teknikinriktat, föll ännu mer under samma perioder, ner 33% förra året men med en återhämtning på 31% hittills i år. Trots detta är båda stora marknadsindexen fortfarande betydligt lägre än vid början av 2022. På grund av den långsamma och oförutsägbara återgången till full ekonomisk hälsa, är många högkvalitativa teknikaktier fortfarande på rea. Detta gäller även inom den blomstrande sektorn för artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 september

Marknadsutsikter: Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq öppnar söndag, stora företagsnyheter framöver

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq futures öppnar på söndag kväll. Apple, Oracle och Adobe har stora nyheter framöver, medan Tesla, Roku och Shopify är stora innehav för Cathie Wood nära köppunkter. Börsmarknaden hade en tuff vecka, med alla stora index som föll under sina 50-dagars linjer och ett fredagsuppsving som svalnade. Apple kommer att avtäcka iPhone 15 och andra produkter på tisdag. Oracle släpper resultat på måndag kväll, med Adobe sent på torsdag. Bostadsaktier har haft ett stort 2023, men står inför problem på senare tid på grund av höga bolåneräntor. Arbetsdepartementet släpper augusti CPI-inflationsrapporten tidigt på onsdag. En UAW-strejk hotar på fredag, 15 september för General Motors, Ford Motor och Stellantis-enhet Chrysler utan ett arbetsavtal på torsdag kväll.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 september

AI-startupen BEN går samman med DHC Acquisition Corp i affär värderad till 358 miljoner dollar

Artificiell intelligens-startupen Brand Engagement Network (BEN) meddelade på torsdagen att de kommer att gå offentliga genom en sammanslagning med blank check-förvärvsföretaget DHC Acquisition Corp, i en affär som värderar det sammanslagna företaget till 358 miljoner dollar. Affären kommer att ge BEN cirka 40 miljoner dollar i bruttointäkter. BEN, med huvudkontor i Jackson, Wyoming, levererar AI-drivna chatbots och konversationell AI-teknologi till företag inom branscher som bilindustri, hälsovård och kundservice. Efter att affären är avslutad kommer det sammanslagna företaget att kallas BEN och kommer att noteras på Nasdaq under tickern ´BNAI´.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 september

AI-optimism gynnar teknikjättarna

Optimism kring AI har drivit upp aktier detta år, med teknikjättar som de största vinnarna. Nasdaq Composite har stigit med 35% hittills i år medan S&P 500 har ökat med 18%. Trots en övervägande ´alla vinner´-mentalitet bland investerare, kommer AI:s uppgång förmodligen inte att gynna alla.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 5 september

AI-investeringar kan undvika spekulationsbubblor tack vare teknologins utveckling

Det finns oro över att AI-investeringarnas momentum under året kan leda till spekulationsbubblor, liknande dem som sett tidigare på finansmarknaderna. Men många av de viktiga tech- och AI-relaterade namnen i Invesco QQQ Trust (QQQ) och Invesco NASDAQ 100 ETF (QQQM) är ekonomiskt hälsosammare än de namn som dominerade Nasdaq-100 Index (NDX) på 1990-talet. Dessutom är generativ AI, den mest lättillgängliga formen, fortfarande i sin linda. AI är en störande teknik med stor potential för tillämpningar och tillväxt. Dess utveckling kan stödja tillgångar som QQQ och QQQM och möjligen mildra risken för bubblor.

Direktlänk Dela ETF Trends fördjupade 5 september

Aktiemarknaden drar tillbaka, oljepriserna stiger efter Saudiarabiens och Rysslands beslut att förlänga produktionsnedskärningarna

Aktiemarknaden drog tillbaka under den senaste timmen, med de stora indexen som fortfarande visar förluster i början av den förkortade semesterveckan. Brent-olja hoppade 1,8% till 90 dollar per fat och West Texas Intermediate 1,8% till 87,07 dollar per fat, efter att Saudiarabien meddelat att de kommer att förlänga sin oljeproduktionsnedskärning på 1 miljon fat per dag i ytterligare tre månader. Ryssland rapporterade också att de skulle förlänga produktionsnedskärningarna. Oljeaktierna steg på nyheterna. Dow Jones Industrial Average och S&P 500 båda sjönk 0,4%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 5 september

Google introducerar osynliga vattenmärken för AI-genererade bilder

Google har introducerat osynliga vattenmärken för AI-genererade bilder, kallade SynthID, i syfte att säkerställa säker AI-användning. Vattenmärkena, som drivs av Googles DeepMind, kommer att förbli oupptäckbara för människor utan att kompromissa med bildkvaliteten. Google VD Sundar Pichai bekräftade att vattenmärkena kommer att vara lätt identifierbara av ett AI-detektionsverktyg, vilket gör det nästan omöjligt för användare att ta bort märkningen på deras AI-genererade bilder. Google är inte det enda företaget som utvecklar märkningsstandarder för AI-genererat innehåll, med OpenAI och Meta som också deltar i tävlingen.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 3 september

Dow Jones stiger medan S&P 500 och Nasdaq är oförändrade

Dow Jones Industrial Average steg med 0,3% inför arbetsdagens helg. Icke-jordbruks lönedata visade att arbetsmarknaden försvagades i augusti med en ökning av arbetslöshetsgraden till 3,8%. Ekonomiska tillägg var 187 000 jobb i augusti, men lönedata för juni och juli reviderades nedåt. Tillverkningsaktiviteten i augusti kom in över förväntningarna på 47, med inköpschefsindex på 47,9, även om det var lägre än julis 49. S&P 500 föll till dagens lägsta vid middagstid och ökade med 0,2% kl. 16.00 ET på fredag. Nasdaq gav tillbaka morgonvinster och var oförändrad vid stängningsklockan. Volymen var lägre på både NYSE och Nasdaq jämfört med samma tid på torsdagen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 1 september

Nutanix lanserar GPT-in-a-Box för att påskynda AI och ML innovation

Nutanix, en ledare inom hybrid multicloud-datorer, har lanserat Nutanix GPT-in-a-Box™, en lösning för kunder som vill påbörja sin artificiella intelligens (AI) och maskininlärning (ML) innovation, samtidigt som de har kontroll över sina data. Den nya erbjudandet är en full-stack mjukvarudefinierad AI-klar plattform, tillsammans med tjänster för att hjälpa organisationer att dimensionera och konfigurera hård- och mjukvaruinfrastruktur lämplig för att distribuera ett urval av stora språkmodeller (LLM) med hjälp av de ledande öppen källkod AI och MLOps ramverk på Nutanix Cloud Platform™. Detta gör att kunder kan enkelt införskaffa AI-klar infrastruktur för att finjustera och köra generativa förtränade transformatorer (GPT), inklusive LLMs i kanten eller i deras datacenter.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 28 augusti

Maskininlärning: En het investering 2023 med CrowdStrike, Palantir och Autodesk i spetsen

Maskininlärning (ML) är en het investering 2023, med potential inom många branscher, inklusive molnberäkning, cybersäkerhet och online-sökning. CrowdStrike, ett cybersäkerhetsföretag, har dragit nytta av ökad efterfrågan på cybersäkerhetslösningar och genererade positiv nettoinkomst för första gången under första kvartalet för deras räkenskapsår 2024. Palantir Technologies, ett företag specialiserat på AI och ML, har utvecklat kraftfulla dataanalysverktyg för företag och myndigheter. Autodesk, känt för att utveckla verktyg för design, ingenjörskonst, bygg och tillverkningsindustrier, har gjort betydande framsteg inom maskininlärning.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 25 augusti

Nvidias framgång på AI-marknaden driver aktiekursen uppåt

Nvidia, ett företag mest känt inom spelvärlden, har blivit en drivkraft bakom börsuppgången i USA. Företagets aktiekurs har stigit med 222 procent i år, mycket tack vare övergången till att producera mikrochips för artificiell intelligens (AI). Nvidia, som främst är känt för sina grafikprocessorer, har blivit synonymt med det framväxande AI-fältet. Efterfrågan på företagets mikrochips har överträffat tillgången, vilket har skjutit Nvidia till framkant bland de hetaste amerikanska aktierna. Med en marknadsvärdering på över 1 biljon dollar har Nvidia överträffat S&P 500 med stor marginal. Investerares entusiasm för AI har också gett ett uppsving för andra teknikaktier, som Meta som upplevt en 144 procentig ökning i aktievärdet i år, och Nasdaq som växt med 31 procent. Men Nvidia förblir den mest eftertraktade AI-aktien på grund av sin centrala roll i generativ AI-teknologi. I det andra kvartalet rapporterade Nvidia en försäljningstillväxt på 101 procent jämfört med föregående år, vilket överträffade Wall Streets analytikers förväntningar. Dess omsättning hoppade från 6,7 miljarder dollar till 13,5 miljarder dollar. Företagets konsekvent starka prestationer tyder på att AI-guldruschen inte bara är en tillfällig trend utan en långsiktig tillväxtmöjlighet. Enligt Jacob Bourne, senioranalytiker på Insider Intelligence, har Nvidias hårdvara blivit nödvändig för den AI-drivna ekonomin. Frågan är nu om Nvidia konsekvent kan överträffa dessa höga förväntningar. Dock förväntas efterfrågan på generativ AI förbli stark de närmaste två åren när företag i allt högre grad använder applikationer som utnyttjar denna teknologi.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 25 augusti

Private Advisor Group LLC förvärvar ny position i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF

Private Advisor Group LLC har meddelat att de har förvärvat en ny position i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF (NASDAQ:ROBT) under första kvartalet, enligt en nyligen offentliggjord rapport till Securities and Exchange Commission (SEC). Företaget rapporterade att de köpt 69 764 aktier i bolaget, vilka värderades till cirka $2 974 000. Vid slutet av första kvartalet ägde Private Advisor Group LLC 1,21% av aktierna i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF. Detta markerar en intressant utveckling i deras investeringsportfölj och ger insikt i deras förtroende för den potentiella tillväxten inom sektorerna för artificiell intelligens (AI) och robotik.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 25 augusti

Teknikaktier tappar medan obligationsavkastningar stiger

En rally i stora teknikföretag svalnade när obligationsavkastningar steg, med handlare som väntade igenom kommentarer från en mängd tjänstemän vid Federal Reserve och väntade på Jerome Powells tal på fredag för ledtrådar om räntornas framtid. S&P 500 raderade vinster, medan Nasdaq 100 föll mer än 1%. Tvååriga statsobligationsavkastningar, som är mer känsliga för omedelbara politiska drag, svävade nära 5%. Megacap-utrymmet kom under press, med Tesla Inc. och Apple Inc. som sjönk minst 1,6%. Nvidia Corp. beskars en framsteg som skickade chipmakaren till en all-time high.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Nvidia-aktien hoppar efter starka resultat, Dow Jones futures stiger

Dow Jones futures steg på torsdag morgon medan S&P 500 futures och Nasdaq futures steg när Nvidia (NVDA) aktien hoppade på resultat. Nvidia rapporterade starka intäkter, vilket har stora konsekvenser för andra chip- och AI-aktier, liksom för den växande marknadsrallyt. Snowflake (SNOW), Splunk (SPLK) och NetApp (NTAP) rapporterade också på onsdag kväll. Nvidia-aktien steg kraftigt över natten på intäkter. SPLK-aktien och Snowflake var också vinnare, medan NetApp sjönk något. Under tiden flyttade en mängd AI-relaterade namn också något till fast på Nvidia-intäkter. Dessutom har Boeing (BA) hittat ett nytt tillverkningsproblem med 737 Max som kan ha resulterat i hundratals felaktigt borrade hål. Boeing säger att de har en lösning.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 augusti

Nvidia rapport kan sätta tonen för globala aktiemarknader resten av året

Nvidia Corp., som är i centrum för artificiell intelligens (AI) hysteri, rapporterar resultat som kan sätta tonen för globala aktiemarknader resten av året. Chiptillverkaren har lagt till mer än $370 miljarder i marknadsvärde sedan sin senaste uppdatering och är den största bidragsgivaren till Nasdaq 100´s 36% rally i år. Analytiker förväntar sig mer goda nyheter. Förväntningarna från institutionella investerare är ännu högre, omkring $12 miljarder. Andra aktier som är exponerade för AI, som Alphabet Inc. och Microsoft Corp., kommer att se den största inverkan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 augusti

SoftBank-ägda Arm ansöker om Nasdaq-IPO, investerare fokuserar på AI-tillväxt

När SoftBank Group-ägda chipdesignern Arm ansöker om en Nasdaq-IPO på måndag kommer investerare att fokusera på en nyckelfråga - kommer företaget att ha ´exponentiell tillväxt´ på grund av AI-boomen, som VD Masayoshi Son hävdar? Sedan Arm förvärvades 2016 har Son positionerat Arm som konglomeratets kronjuvel och har nyligen entusiastiskt talat om vilken roll det kan spela i AI. Son har dock varit kortfattad om detaljer. Investerare hoppas att ansökan kommer att ge mer ledtrådar om SoftBanks AI-strategi och om Arm är värt lika mycket eller kanske mer än en före-IPO-värdering på 64 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 augusti

Taboola.com får positiva analytikerrekommendationer och visar stark tillväxtpotential

Enligt en nyligen rapport från Bloomberg.com har Taboola.com Ltd (NASDAQ:TBLA), en plattformsoperatör baserad på artificiell intelligens, fått en genomsnittlig rekommendation av ´Moderate Buy´ från sju analytiker som för närvarande täcker företaget. En analytiker har rått att behålla aktien, medan sex har rekommenderat att köpa den. Analytiker har satt ett genomsnittligt målpris på $4.77 för Taboola.com under nästa år baserat på deras betyg på aktien under det senaste året. Taboola.com har också visat motståndskraft i termer av sin marknadsposition, med en 52-veckors låg av $1.52 och en 52-veckors hög av $4.45. Företaget har en snabb kvot och aktuell kvot på 1.55 vardera, vilket indikerar dess förmåga att effektivt möta kortsiktiga förpliktelser.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 16 augusti

Två AI-aktier att köpa och en att undvika

Artificiell intelligens (AI) är en växande trend som lockar investerare. PwC tror att AI kan ge ett lyft på 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, med störst positiva effekter i Kina och Nordamerika. AI-aktier som Nvidia och Meta Platforms har spelat en nyckelroll i Nasdaq Composite och Nasdaq 100:s överprestation i år. Det finns dock möjligheter att få exponering mot AI samtidigt som man äger aktier i mogna företag som betalar utdelning. Två AI-aktier som betalar utdelning och är attraktiva för långsiktiga investerare är Intel och Broadcom. Däremot bör man undvika IBM, trots att företaget erbjuder en attraktiv utdelning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 augusti

AI-driven aktieportfölj förlorar betydande vinster

Tidigare denna månad rapporterades det om ´GPT-portföljen´ - en grupp investerare som förvaltar en aktieportfölj på 50 000 dollar helt baserad på förslag från OpenAI´s ChatGPT. Vid den tidpunkten var GPT-portföljen upp nästan 9%, vilket tog dess totala värde till över 54 000 dollar. Sedan dess har denna AI-drivna aktieportfölj förlorat en betydande del av dessa vinster och var bara upp 1,9% till 50 946 dollar, enligt den senaste helguppdateringen som släpptes den 12 augusti. Förlusterna var på grund av tunga veckoförluster i vissa av dess innehav.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 14 augusti

Praefiniums VD experimenterar med AI för aktieval

Alpesh Patel, VD för det privata kapitalföretaget Praefinium, har experimenterat med att använda ChatGPT för att välja aktier från NYSE och Nasdaq. Patel har tidigare skapat en proprietär aktievalsalgoritm som blev en plugin i ShareScope, en aktiedataterminal. Genom att använda Julius AI kunde Patel mata in data för över 6 800 aktier för att se om resultaten eller noggrannheten skulle förändras. Patel konkluderade att oavsett om det är en mänsklig analytiker eller AI som väljer aktier, finns det inga garantier på aktiemarknaden. Han sa att det är mycket mer arbete och tester som behöver göras, inklusive att mata den med mer data för varje aktie.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 12 augusti

AI-aktier i korrektionsområde - investerare börjar tröttna på AI-hypen

Enligt Insider har de hetaste AI-aktierna från tidigare under 2023 fallit på senare tid, med många i korrektionsområde. Dessa aktier har minskat med mellan 2,3% och 29% sedan de nådde sin topp. Fem av de tio har förlorat mer än 10%. Detta kan vara en kortvarig nedgång, eller en reaktion på högre långsiktiga räntor, vilket kan sänka högteknologiska tillväxtaktier. Det kan också vara ett tecken på att investerare börjar tröttna på AI-hypen, och oroas över att denna teknik kan ta år att generera riktiga vinster, om någonsin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 augusti

Tekniktung Nasdaq Composite förväntas studsa tillbaka snart, enligt analytiker

Nasdaq Composite, som är tung på teknikaktier, har haft begränsade vinster nyligen med endast två positiva dagar i augusti. Wedbush-analytikern Daniel Ives förväntar sig dock en stor studs snart.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 11 augusti

Företag använder allt mer AI i företagsstyrningsbeslut

Allt fler företag använder generativ artificiell intelligens (AI) i företagsstyrningsbeslut. Trots oro för integritet och säkerhet ser styrelseledamöter fördelar med att inkludera AI i beslutsprocessen, då det kan lätta deras arbetsbörda och ge de bästa alternativen baserat på stora mängder realtidsdata. AI används mest för försäljning och marknadsföring, men även inom produktledning, finans och redovisning, juridik och HR. AI kan också hjälpa till med riskanalys, scenario-planering och prediktiv analys, samt förutsäga konkurrenters drag baserat på deras tidigare handlingar. Trots fördelarna är det fortfarande få styrelseledamöter som har kunskap om hur man använder AI-verktyg.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 11 augusti

Klimatförnekare och artificiell intelligens - en krönika

Krönikören reflekterar över en konversation med en bekant, Erik, som förnekar klimatförändringarna. Skribenten ifrågasätter varför forskare och politiker skulle ljuga om klimatkrisen. Vidare diskuterar krönikören hotet och potentialen med artificiell intelligens (AI). AI-utvecklingen går extremt snabbt och kan ha stora konsekvenser för mänskligheten. Skribenten uppmanar Erik att rikta sin energi mot att varna för AI istället för att förneka klimatförändringarna.

Direktlänk Dela VLT fördjupade 6 augusti

Qualcomm rapporterar lägre intäkter men ser fördel i generativ AI

Qualcomm Inc. rapporterade sina tredje kvartalsresultat med en inkomst per aktie som överträffade förväntningarna, men intäkter och prognoser för fjärde kvartalet kom in under förväntningarna. Justerade intäkter uppgick till 8,44 miljarder dollar, vilket var under Refinitivs förväntade 8,5 miljarder dollar. Justerad inkomst per aktie uppgick till 1,87 dollar, över Refinitivs konsensusprognos på 1,81 dollar per aktie. Företagets största division, som säljer processorer för smartphones, bilar och andra smarta enheter, upplevde en intäktsminskning på 24% år över år. Qualcomm förväntar sig att enhetsförsäljningen minskar med en hög ensiffrig procentsats för 2023, delvis på grund av en långsammare än förväntad återhämtning i Kina.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 augusti

Blandade resultat på börsen, AMD och Match Group rapporterar

Aktiemarknaden visade blandade resultat på tisdagen, med Dow Jones Industrial Average som visade relativ styrka jämfört med sina marknadsjämförande kollegor. Förluster för Nasdaq Composite och S&P 500 var dock blygsamma och knappt gjorde någon inbuktning i juli månads stora vinster. Efter börsens stängning rapporterade Advanced Micro Devices (AMD) sina senaste finansiella resultat, och aktieägare uppmuntrades generellt av vad halvledartillverkaren sa om sin verksamhet och framtida utsikter. Större vinster var i beredskap för aktieägare i Match Group, som också släppte sin kvartalsrapport.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 augusti

Ökning av AI-diskussioner i teknikföretags samtal

Stora teknikföretag som Google´s Alphabet, Intel, Microsoft och Meta Platforms har ökat diskussionerna kring artificiell intelligens (AI) i sina rapporteringssamtal för det andra kvartalet, enligt en rapport från Reuters. AI nämndes 58 gånger i Intels andra kvartalsrapport, jämfört med 15 gånger i det första kvartalet. Alphabet nämnde AI 62 gånger och Microsoft 58 gånger, båda upp från 52 respektive 35 gånger i tidigare samtal. Rapporten avslöjade också att hypen kring AI har bidragit till en 37% ökning i Nasdaq under årets första två kvartal.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 1 augusti

Ökad betoning på AI i företags andra kvartalsresultat

Företag som rapporterar sina andra kvartalsresultat har visat större betoning på artificiell intelligens (AI) jämfört med föregående kvartal. Bland S&P 500-företagen nämndes AI betydligt fler gånger under konferenssamtal som diskuterade resultat. Till exempel nämndes AI 58 gånger under Intels resultatpresentation, jämfört med 15 gånger i föregående konferens. Intels datacenter- och AI-verksamheter upplevde dock en försäljningsminskning med 15% i Q2. Företaget försöker nu komma ikapp konkurrenter som Nvidia på AI-chipmarknaden. Alphabet, Googles moderbolag, såg också en ökning i antalet omnämnanden av AI under analytikerkonferenssamtalen, med 62 omnämnanden jämfört med 52 tre månader tidigare. Microsoft observerade också en ökning i diskussioner om AI under sitt konferenssamtal, med 58 omnämnanden jämfört med 35 i föregående kvartal. Den ökade inriktningen på AI-projekt av olika företag speglar den optimistiska stämningen i Wall Street om potentialen med generativ AI och relaterade teknologier att förbättra tjänster och öka effektiviteten över flera branscher.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 1 augusti

Företag diskuterar AI mer under andra kvartalets intäktsrapporter

Företag som rapporterar sina andra kvartalsintäkter har talat mer om artificiell intelligens (AI) än under föregående kvartal. S&P 500-företag som ledde diskussionen om AI under kvartalsrapporter tidigare i år har överträffat sig själva i sina senaste samtal. Företag som Intel, Alphabet och Microsoft har ökat antalet omnämnanden av AI under deras kvartalsrapporter. Denna ökning speglar Wall Streets optimism om att använda generativ AI och relaterade teknologier för att erbjuda nya tjänster och förbättra effektiviteten inom olika branscher. Detta har bidragit till en 37% ökning av Nasdaq och en 20% ökning av S&P 500 i år.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 1 augusti

När OpenAI lanserade AI-chatboten ChatGPT för allmän användning den 30 november var S&P 500 värd 5 biljoner dollar mindre än nu, och ekonomin verkade vara på väg mot recession eller ihållande hög inflation. Nu ger teknikbakruset vika för en ny ´guldfeber´, menar Wedbush Securities analytiker Dan Ives. Ives tror att ChatGPT har öppnat dörren för ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet som inte fanns på Wall Streets radar. Enligt Goldman Sachs ekonomer kan generativ AI öka tillväxten av amerikansk arbetsproduktivitet med 1,5 procentenheter per år under ett decennium. Det skulle fördubbla den tröga 1,4-procentiga takten sedan 2005.

Investor´s Business Daily fördjupade 30 juli

Microsoft når nytt rekordhögt värde tack vare framsteg i AI och förvärvet av Activision Blizzard

Rallyt i amerikanska aktier fortsatte på grund av goda bankresultat och AI. Microsoft hoppade upp till 6% till en ny rekordhög igår på grund av framsteg på den regulatoriska fronten gällande förvärvet av Activision Blizzard, och nyheten att dess Microsoft 365 Copilot, baserad på OpenAI:s artificiella intelligens, kommer att vara tillgänglig för 30 dollar per månad per användare fick investerare att återvända till aktien och förlänga rallyt sedan november till 72%! S&P500 och Nasdaq 100 nådde nya höjder sedan de första månaderna av 2022. På datanivå kom de mjukare än väntade detaljhandels- och produktionsdata från USA för att mjuka upp Federal Reserve (Fed) hökarnas händer igår, och höll de amerikanska avkastningarna nere, vilket också hjälpte till att öka aktievärderingarna parallellt med intäkterna. US dollarindex konsoliderar på de lägsta nivåerna sedan april 2022, EURUSD studsade lägre efter att ha träffat 1.1275 på duvaktiga kommentarer från Europeiska centralbankens (ECB) tjänstemän. På andra sidan kanalen skickade mjukare än väntad brittisk inflation Cable under 1.30. Idag är alla ögon på Goldman Sachs, Netflix och Tesla intäkter.

Direktlänk Dela FXStreet fördjupade 29 juli

Alphabet visar stark tillväxt och återhämtning i andra kvartalet

Efter ett utmanande 2022 och tusentals uppsägningar tycks Alphabet (NASDAQ: GOOG)(NASDAQ: GOOGL) återfå sin makt i takt med återhämtningen på reklammarknaden och AI-boomen. Alphabets intäkter ökade med 7% YoY till $74,6 miljarder i andra kvartalet, överträffande analytikernas förväntningar. Molnintäkterna ökade med 28% YoY till $8,03 miljarder, överstigande StreetAccounts uppskattning på $7,87 miljarder. Annonseringsintäkterna ökade bara med 3,3% YoY till $58,14 miljarder. YouTube-intäkterna ökade också till $7,67 miljarder. Alphabets ´andra satsningar´, inklusive självkörande företaget Waymo, ökade med hela 48% och genererade $285 miljoner i försäljning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 juli

Generativ AI förväntas öka produktiviteten och påverka ekonomin

När OpenAI lanserade AI-chattboten ChatGPT den 30 november ökade S&P 500 med mer än 3% och techaktier med AI-produkter steg kraftigt. Analytikern Dan Ives tror att ChatGPT kan öppna dörren till ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet. Generativ AI kan öka den amerikanska arbetsproduktiviteten med 1,5 procentenheter per år under ett decennium, förutspår Goldman Sachs ekonomer. Detta skulle fördubbla den senaste tidens svaga tillväxttakt på 1,4% sedan 2005. Global BNP kan växa med en extra 7 procentenheter, eller 7 biljoner dollar, under samma period.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 juli

Newegg lanserar AI-drivet PC Builder ChatGPT-plugin

Newegg Commerce, Inc., en global ledare inom e-handel för teknikprodukter, meddelade idag lanseringen av sin PC Builder ChatGPT-plugin, den första ChatGPT-pluginen för datorköp. Den nya pluginen använder artificiell intelligens (AI) för att hjälpa ChatGPT Plus-prenumeranter att sätta ihop PC-komponenter för att bygga sin önskade stationära PC. Newegg är också ett av de första detaljhandelsvarumärkena att skapa en ChatGPT-plugin. Den nya PC Builder-pluginen är nu tillgänglig för både GPT-4 skrivbords- och mobilplattformar. Med Newegg´s PC Builder-plugin kan GPT-4-användare ange detaljer för sin önskade framtida PC-byggnad inklusive komponentpreferenser, prestandakrav, PC-användning och budget. GPT-4 kommer sedan att visa namnet, priset, bilden och länken för varje komponent i den rekommenderade PC-byggnaden. Efter att GPT-4 har satt ihop komponenterna kan användarna hitta sin PC Builder-lista på Newegg.com för ytterligare anpassning och utcheckning.

Direktlänk Dela The Bakersfield Californian fördjupade 25 juli

Aktier stiger i väntan på Microsoft och Alphabets resultat

Aktier steg när handlare väntar på resultat från Microsoft Corp. och Alphabet Inc. för att mäta om all entusiasm kring artificiell intelligens kommer att rättfärdiga årets framsteg. S&P 500 är bara 5% bort från sin all-time high och många investerare räknar med resultat för att fatta beslut om vart de ska gå härifrån. Ungefär 170 företag i benchmarken ska lägga fram sina kvartalsnummer den här veckan, vilket representerar 40% av den totala marknadskapitaliseringen. Obligationer kom kort under press efter data som visade en ökning av konsumentförtroendet till en tvåårig höjd. S&P 500 steg för en tredje på varandra följande session, klättrar mot sitt högsta sedan april 2022. Nasdaq 100 presterade bättre, med Microsoft upp 1% och Alphabet lite förändrat.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 juli

AI driver återhämtning för amerikanska teknikföretag

Amerikanska teknikföretag började året i dvala, belastade av kostnader från överdrivet ivriga pandemianställningar och oro för effekterna av stigande räntor. Men sedan kom artificiell intelligens (AI) och teknikaktier och det blå-chip S&P 500-indexet har sedan dess fått lyft genom genombrott inom generativ AI. S&P 500 har ökat med 18,6% hittills 2023 medan tekniktunga Nasdaq composite har ökat med 35,7%. Fem av de största mottagarna av USA:s teknikåterhämtning rapporterar kvartalsresultat under de kommande två veckorna: Facebookägaren Meta, Google-moderbolaget Alphabet, Apple, Amazon och Microsoft. Chipmaker Nvidia, som rapporterade sina tremånadersresultat i maj, är emblem för återhämtningen och har blivit ett företag på 1tn dollar. Storteknik är en ”fackla” för aktieboomen kring AI, säger Dan Ives, VD på amerikanska finansbolaget Wedbush Securities, som förutspår att utgifterna för sådana företag kan nå upp till 800 miljarder dollar under nästa decennium. Microsoft, Amazon och Alphabet gynnas genom sina molntjänster, eftersom molntjänster används för att utbilda och driva generativa AI-modeller.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 juli

Digital reklamindustrin: Magnite, Inc. framstår som ett lovande investeringsmöjlighet

Magnite, Inc., en oberoende säljsidesannonsplattform, har fått mycket uppmärksamhet från analytiker och investerare. Med ett konsensusbetyg av ´Moderate Buy´ och en framstående position i den digitala reklamindustrin, fortsätter Magnite att locka intresse som en potentiell investeringsmöjlighet. Företaget överträffade marknadens förväntningar i sin kvartalsrapport den 10 maj 2023, med en inkomst per aktie på ($0,10), vilket överträffade konsensusprognosen med $0,22. Dessutom genererade Magnite en omsättning på $130,15 miljoner under kvartalet, jämfört med analytikernas uppskattningar på $110,90 miljoner. Med tanke på Magnites positiva avkastning på eget kapital på 3,29% och dess förmåga att överträffa intäktsprognoser, är företaget väl positionerat för framtida tillväxt. Notera: Denna artikel är rent spekulativ och bör inte betraktas som finansiell eller investeringsrådgivning.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 17 juli

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq futures var oförändrade efter timmar. Marknadsrallyt nådde nya höjder på onsdagen efter att CPI-inflationsrapporten visade lägre siffror än förväntat, vilket minskade räntehöjningsfrykten. Nvidia och Microsoft, två jättar inom artificiell intelligens, gav köpsignaler på onsdagen, liksom AI-exponerade chipmakare Taiwan Semiconductor, Monolithic Power Systems och STMicroelectronics. Andra AI-spel som utlöste köp inkluderade kinesiska internetjättar Alibaba och Baidu samt Arista Networks. Delta Air Lines och Fastenal rapporterar tidigt på torsdagen.

Investor´s Business Daily fördjupade 12 juli

TikTok kommer att visas på Redbox-kiosker över hela USA

TikTok kommer att visas på cirka 3 000 Redbox-videoskärmar på toppen av kiosker över hela USA. Varumärken kommer att ha möjlighet att annonsera bredvid TikToks toppinnehåll på Redbox-videoskärmar. Redbox och reklamplattformen Crackle Connex, båda Chicken Soup for the Soul Entertainment-företag, meddelade att de nu samarbetar med underhållningsplattformen TikTok. TikTok kommer att förse Redbox med toppinnehåll från plattformen som kommer att visas på över 3 000 videoskärmar på toppen av Redbox-kiosker över hela landet, och varumärken kommer att ha möjlighet att annonsera bredvid det.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 12 juli

Accenture investerar $3 miljarder i AI, fler arbetsgivare inför Juneteenth som betald helgdag, Anheuser-Busch lovar skydda jobb efter reklamfiasko

Konsultföretaget Accenture meddelar en investering på $3 miljarder i AI under de kommande tre åren, vilket kommer att fördubbla företagets AI-fokuserade personal till 80 000. Detta följs av PwC:s beslut att utbilda hela sin personalstyrka på 65 000 anställda i AI-plattformen ChatGPT. Ny data visar att fler arbetsgivare erkänner Juneteenth, som firar slutet på slaveriet, som en betald helgdag. Anheuser-Buschs VD Brendan Whitworth lovar att skydda jobb efter företagets katastrofala reklamkampanj med transinfluencern Dylan Mulvaney. Moneypenny, ett företag för outsourcade receptionister, har funnit att 72% av de amerikanska anläggningschefer de undersökt fortfarande har en receptionist på sitt kontor. Enligt PwC planerar en fjärdedel av de anställda de undersökt att byta jobb under de kommande 12 månaderna, främst för att få bättre lön. Restaurangägaren Taqueria Garibaldi i Kalifornien har beordrats att betala $140 000 i tillbakabetalade löner och skadestånd till 35 anställda på två av sina platser efter att ha anlitat en falsk präst för att få anställda att bekänna ´synder´.

Direktlänk Dela TalentCulture fördjupade 5 juli

Europeiska ledare försöker övertyga Elon Musk att bygga en ny elbilstillverkningsanläggning i regionen

Inför Viva Tech-konferensen i Paris på fredag träffade Tesla (NASDAQ: TSLA) VD Elon Musk Italiens premiärminister Giorgia Meloni på torsdagen. I en tweet sa Meloni att de diskuterade ämnen som sträcker sig från riskerna med artificiell intelligens (AI) till födelsetal. Mötet kommer när europeiska ledare försöker övertyga Musk att bygga en ny elbilstillverkningsanläggning i regionen. Musk träffade även Italiens utrikesminister Antonio Tajani tidigare på torsdagen. De höll samtal om fordons- och rymdsektorerna. Under sin korta Europaturné kommer Musk troligen också att träffa Frankrikes president Emmanuel Macron på fredag. ”Jag går med en agenda”, sa Macron när reportrar frågade honom om hans möte med Musk. Macron avser att prata om AI, sociala medier och regelverket. Den franske presidenten sa att han också skulle främja ”fransk och europeisk attraktivitet” för Musk, i huvudsak lobby för en Tesla Gigafactory.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 16 juni

Mark Zuckerberg återigen bland världens 11 rikaste

Mark Zuckerbergs förmögenhet nådde 100 miljarder dollar för första gången sedan februari 2022, vilket gör honom till världens 11:e rikaste person enligt Forbes beräkningar. Meta Platforms aktier, där Zuckerberg är VD och medgrundare, steg med 3% under dagen, vilket ökade hans förmögenhet med 3 miljarder dollar. Meta Platforms är moderbolaget till sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och WhatsApp, samt virtual reality-grenen Oculus. Meta´s aktiekurs har stigit stadigt sedan den nådde en botten i november 2022, med en nästan 220% ökning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 juni

AI-baserade kryptovalutor växer på grund av ökad efterfrågan på AI-chips

Den ökande efterfrågan på artificiell intelligens-chips, som nämndes i Nvidias rapport i slutet av maj, har stimulerat tillväxten av AI-baserade kryptovalutor. Den totala uppgången i S&P 500 och Nasdaq Composite, som drivs av Nvidia, har gett ett sentimentlyft till AI och big data-kryptovalutor. Äldre projekt som SingularityNET, The Graph, Fetch.ai, Injective och Artificial Liquid Intelligence har påverkats av det pågående amerikanska SEC-angreppet på kryptovalutor, men nya AI-baserade kryptoprojekt har förblivit i stort sett opåverkade. Ett exempel på ett nytt AI-baserat kryptovalutaprojekt är AltSignals.io, vars inhemska token ASI för närvarande är i förköpsskedet.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 8 juni

SEC stämmer två stora kryptovalutabörser

US Securities and Exchange Commission (SEC) har stämt två stora kryptovalutabörser inom loppet av 24 timmar. Regulatorn lämnade in anklagelser mot Binance och dess VD Changpeng Zhao för manipulativa handelsmetoder, felaktig hantering av kundtillgångar och bristande företagskontroll. SEC följde upp med en stämning mot Nasdaq-noterade Coinbase, som anklagas för att ha brutit mot värdepapperslagarna. Detta kan innebära att amerikanska investerare förlorar tillgång till populära kryptovalutor.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 8 juni

AI-intresse driver teknikaktier till rekordhöga värderingar

Ökat intresse för artificiell intelligens (AI) har bidragit till en rally i teknikaktier på 4 biljoner dollar i år, med Nasdaq-börsen på sin högsta nivå sedan förra augusti. Chipmakaren Nvidia är på väg att bli det nästa biljon-dollar-företaget. Aktier i företag som anses vara AI-vinnare, som halvledartillverkare och mjukvaruutvecklare, har mer än fördubblats i värde. Nvidia, vars högpresterande chips används för att driva datacenter som används av nya AI-produkter, kan snart bli den första chipmakaren som värderas till över 1 biljon dollar. Aktier i AI-relaterade företag har skapat rädsla för en ny bubbla, men vissa experter tror att tekniken kommer att fortsätta växa under de närmaste åren.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare