» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Ett ´Resumé´ är ett dokument som sammanfattar en persons arbetslivserfarenhet, utbildning, färdigheter och prestationer som är relevanta för en specifik jobbansökan. Resuméet används för att marknadsföra den sökande och fungerar som en introduktion till arbetsgivaren. Det hjälper arbetsgivaren att snabbt få en överblick över den sökandes kvalifikationer och avgöra om personen är lämplig för en intervju. Ett bra resumé bör vara tydligt, koncist, välorganiserat och anpassat efter den specifika positionen som söks. Det är viktigt att uppdatera sitt resumé regelbundet för att spegla nya erfarenheter och färdigheter.

Senaste nytt kring Resumé

Indeed lanserar AI-drivna verktyg för att påskynda jobbsökning

Anställningsplattformen Indeed har lanserat AI-drivna verktyg för att påskynda processen att söka och fylla jobb. Produkterna, kallade Smart Sourcing, är inriktade på både arbetsgivare och potentiella anställda. Smart Sourcing låter arbetsgivare hitta kandidater från en stor, aktiv talangpool, med tillgång till 300 miljoner arbetstagare via profiler och CV på plattformen. Den nyligen uppdaterade Indeed-profilen låter arbetssökande bättre visa sina unika arbetsupplevelser, färdigheter och preferenser, utöver innehållet i ett traditionellt CV.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 3 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Snabb tillväxt för GPTs enligt senaste data

Totalt 194 GPTs (generativa förtränade transformerare) med över 25 000 chattar har rapporterats den 29 mars, med nio som har över 1 miljon, sex över 500 000, fyra över 400 000 och fem över 300 000. Totalt 92 GPTs har över 1 000 recensioner. Under de senaste 10 dagarna har 26 GPTs vuxit med 2x och 15 med 2,5x. Särskilt snabb tillväxt har noterats för logogpts.cn (1,5x ökning), Prompt Perfect, Screenshot To Code GPT, SEO, Resume By masterinterview.ai, Python By Widenex, YouTube By Frames, math, Human Writer-Humanizer-Paraphraser (Human GPT), Excel GPT (2x ökning), samt Rank Math SEO Optimized Content Writer, GPT Detector, Logo, OCR, Dating Assistant, Business Consultant, DALL +, Unity Helper, Machine Learning, Scholar, Web Browser, Data Analytics (2,5x ökning).

Direktlänk Dela Medium fördjupade 30 mars

Webbinar om att använda generativ AI för att förbättra jobbsökning

I dagens snabbt växande arbetsmarknad är det mer utmanande än någonsin att sticka ut för potentiella arbetsgivare. Men vad om du kunde utnyttja kraften i generativ AI för att fånga deras uppmärksamhet och säkra ditt drömjobb? Gå med i en exklusiv webbinar den 14 april 2024 (11:00 IST) som kommer att förändra hur du närmar dig din jobbsökning. Upptäck banbrytande Gen AI-verktyg som kan förenkla din jobbsökning, förbättra ditt CV, optimera din sociala media profil och förbereda dig för intervjuer som aldrig förr. Denna session är utformad för jobbsökare, karriärbytare, nyligen utexaminerade och professionella som vill avancera i sina karriärer med de senaste tekniska verktygen. Verktyg som kommer att täckas inkluderar Resume Worded, Gemini, Kickresume, Jobscan, Yoodli och mer. Deltagare kommer också att få tillgång till live Q&A-sessioner, nätverksmöjligheter och exklusiva resurser.

Direktlänk Dela Simplilearn fördjupade 28 mars

Generation Z föredrar karriärråd från AI-chatbot framför riktiga chefer

Många, särskilt från Generation Z, kämpar med att få rätt vägledning på jobbet. Enligt en nyligen genomförd undersökning av INTOO och Workplace Intelligence anser nästan hälften av Generation Z-anställda att de får bättre karriärråd från en AI-chatbot kallad ChatGPT än från sina faktiska chefer. 44 procent av dem överväger till och med att sluta sina jobb inom de närmaste sex månaderna. Mira Greenland, ansvarig på INTOO, betonar att jobbnöjdhet inte bara handlar om lönen; det handlar om att känna sig stödd och investerad av arbetsgivarna. Stacie Haller, som hjälper människor med deras karriärer på Resume Builder, tror på kraften i mentorskap, särskilt för yngre arbetstagare.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 27 mars

Nästan hälften av Generation Z föredrar karriärråd från AI Chatbot över verkliga chefer

Enligt en undersökning av INTOO och Office Intelligence känner sig många, särskilt de från Generation Z, missförstådda i sina yrkesvägar och får bättre karriärråd från en AI-chatbot som heter ChatGPT än från sina verkliga chefer. 44% av dem tänker till och med sluta sina jobb inom de närmaste sex månaderna. Mira Greenland, som är ansvarig på INTOO, betonar att jobbnöjdhet inte bara handlar om lönen, utan om att känna sig stödd och investerad av arbetsgivarna. Stacie Haller, som hjälper människor med sina karriärer på Resume Builder, tror på kraften i mentorskap, särskilt för yngre arbetstagare.

Direktlänk Dela Xpert Times fördjupade 27 mars

De bästa AI-verktygen för CV-förberedelser år 2024

AI-verktyg har revolutionerat processen för CV-förberedelse, genom att erbjuda innovativa lösningar för att hjälpa arbetssökande att skapa polerade och professionella CV. Verktyg som Enhancv, Resume.io, Zety, Jobscan, ResyMatch, Rezi, Vmock, CV Compiler, Resumake och Skillroads är alla AI-drivna plattformar som hjälper användare att skapa anpassade och effektiva CV. Dessa verktyg erbjuder bland annat anpassningsbara mallar, innehållsförslag, formatassistans och optimering för sökningssystem för arbetssökande.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 16 mars

Nytt! HBR Learning Innovation och Creativity Course

HBR Learning har lanserat en ny online-ledarskapsutbildning som syftar till att förbättra dina färdigheter inom innovation och kreativitet. Med Harvard ManageMentor kan du påskynda din karriär. Genom att tjäna märken kan du dela dina prestationer på LinkedIn och i ditt CV. Kursen ger tillgång till över 40 andra kurser som är betrodda av Fortune 500-företag. Den hjälper till att låsa upp ditt teams nyfikenhet och vilja att ta smarta risker.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 9 mars

AI verktyg kan revolutionera ledarskap och teamutveckling

AI-verktyg kan hjälpa ledare att bygga starka team och driva innovation. AI kan effektivisera talanganskaffning genom att automatisera repetitiva uppgifter och eliminera omedvetna fördomar i anställningsprocessen. Kommunikationsplattformar drivna av AI kan förbättra samarbete och kommunikation inom team. AI kan också hjälpa till att utveckla personaliserade inlärnings- och utvecklingsinitiativ genom att tillhandahålla skräddarsydda träningsrekommendationer. Slutligen kan AI-drivna prestandahanteringssystem automatisera rutinuppgifter och ge insikter i medarbetarnas prestandatrender.

Direktlänk Dela Corp.smartbrief.com fördjupade 8 mars

Ny! HBR Learning Innovation och Creativity Course

HBR Learning har lanserat en ny online-ledarskapsutbildning som hjälper dig att finslipa dina färdigheter med kurser som Innovation och Kreativitet. Kursdeltagare kan tjäna märken att dela på LinkedIn och i sina CV:n. Tillgång till över 40 kurser som litar på av Fortune 500-företag. Kursen syftar till att låsa upp ditt teams nyfikenhet och vilja att ta smarta risker.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 8 mars

Så kan AI användas i vardagen: måltidsplanering, resplanering och mer

Enligt en informell undersökning har de flesta människor hört talas om generativ AI, men få har använt den och många litar inte på den. Trots detta finns det flera sätt att använda AI i vardagen, inklusive måltidsplanering, resplanering, jobbintervjuer och familjeaktiviteter. AI-chatbots kan föreslå recept baserat på vad som finns i kylskåpet, skapa en packningslista för en resa, förbereda intervjusvar baserat på jobbets beskrivning och skapa aktiviteter för barn. Det är viktigt att vara medveten om AI:s begränsningar och att använda den på rätt sätt för att få bästa möjliga resultat.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 6 mars

AI och cybersäkerhet: Skydd mot miljardkostnader för cyberattacker

En grupp hackare kallad Scattered Spider stal tiotals miljoner dollar från MGM Resorts och Caesars Entertainment genom att kapade kasinonas datorsystem med hjälp av en ´ransomware´-tjänst. MGM förlorade 52 miljoner dollar i intäkter och betalade en okänd summa för att få allt tillbaka igång. FBI rapporterade att cyberattacker kostade mer än 10 miljarder dollar i USA förra året. Enligt en undersökning av Nuspire ökar nästan 60% av stora företag sin budget för cybersäkerhet. AI-system är effektiva på att upptäcka mönster i stora datamängder som människor inte kan se, vilket kan hjälpa till att skanna datornätverk för tecken på missgärningar i realtid.

Direktlänk Dela Legacy Research Group fördjupade 1 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Översikt över de bästa AI-porträttgeneratorerna

AI-porträttgeneratorer är mjukvaruapplikationer som använder artificiell intelligens för att skapa konstnärliga eller verklighetstrogna porträtt. De analyserar indata, som textbeskrivningar eller bilder, för att skapa ett unikt porträtt. Verktygen finns både i gratis- och betalversioner och har blivit populära för sin förmåga att omvandla vanliga bilder till digitala mästerverk. De är idealiska för att skapa unika webbplatsprofilbilder eller fantasifulla sociala mediaselfies. Några av de bästa AI-porträttgeneratorerna inkluderar Aragon AI, Picsart, Photosonic, ProPhotos, Bing Image Creator, Lensa, Fotor, DreamStudio, Artbreeder och Dawn AI.

Direktlänk Dela SocioBits fördjupade 29 februari

En lista över de bästa gratis AI-verktygen på marknaden

Artificiell intelligens (AI) har översvämmat marknaden med en rad olika verktyg som är tillgängliga för användare, många av dem kräver liten eller ingen kostnad. Dessa verktyg erbjuder spännande funktioner och förenklar vissa uppgifter. Bland de bästa gratis AI-verktygen finns Adobe Firefly, en AI-bildgenerator, GFPGAN, en ansiktsrestaureringsalgoritm, och Palette, ett verktyg som lägger till färg i bilder. Andra verktyg inkluderar Microsoft Bing Image Creator, Remove.bg, Microsoft Designer och CLIP Interrogator. När det gäller skrivverktyg finns det Kickresume, GPTZero och Perplexity AI. Andra verktyg inkluderar Picsart AI Writer, YouTube & Artikel Sammanfattning drivet av ChatGPT och Engage AI. Det finns också AI-verktyg för studenter, som Socratic av Google, Tome, Gamma App och Tutor AI. Andra verktyg inkluderar ChatPDF, Quizify, Adobe Enhance, Voicemod Text to Song Converter, Boomy, Prime Voice AI, ChatGPT, Google Bard, Microsoft Bing AI, Replika, Quora Poe, Prompt Vine, Pi, Character AI, MemeCam, RoomGPT, Text to Pokemon, Extrapolate, och Scribble Diffusion.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 28 februari

10 sätt att tjäna pengar online med ChatGPT

ChatGPT är ett kraftfullt AI-verktyg som kan användas för att tjäna pengar online. Här är 10 ChatGPT-prompter som kan hjälpa dig att tjäna över 100 dollar per dag. 1. Innehållsskapande för bloggar och webbplatser. 2. Produktbeskrivningar för e-handel. 3. Generering av innehåll för sociala medier. 4. E-postmarknadsföringskopior. 5. Online kursinnehåll. 6. CV-skrivhjälp. 7. Kreativt skrivande för korta historier. 8. Språköversättningstjänster. 9. Skapande av chatbot-skript. 10. SEO-optimerat innehåll. Med rätt prompts kan ChatGPT bli ett värdefullt verktyg för att generera inkomst online.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 11 februari

Råd till de som vill övergå till AI-industrin

En läsare vid namn Rick skrev till en AI-expert för att be om råd om hur han kan övergå från sin nuvarande industri, livsvetenskap, till teknikindustrin. Rick vill lära sig mer om AI och dess tillämpningar för att bli en produktchef som kan visa kunskap och användningsfall för AI. Han planerar att börja med att ta gratis kurser från IBM. AI-experten föreslår fem steg för Rick och andra som är intresserade av att övergå till AI-arbete: 1. Identifiera dina nuvarande färdigheter, 2. Identifiera överförbara färdigheter, 3. Utbilda dig själv, 4. Bygg upp några AI CV-punkter, 5. Ge det sex månader.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 7 februari

AI:s framväxt och inverkan på företag

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats från en teoretisk idé till ett praktiskt verktyg inom olika branscher. Lokala företag, inklusive livsmedels- och dryckesföretag som Indigo Reef Brewing och medicinska kontor som River Landing Dentistry, omfamnar AI. Forskning från en global McKinsey-undersökning 2022 visar att nästan 50% till 60% av företagen har infört någon form av AI-verktyg eller resurser. AI används ofta av företag, till exempel genom chatbots som strömlinjeformar kundservice. AI kan också användas för att identifiera bedrägeri, optimera leveranskedjor, ge produktrekommendationer och segmentera publik genom riktade kampanjer.

Direktlänk Dela The Daniel Island News fördjupade 7 februari

Microsoft lanserar Copilot, en AI-assistent för Windows 11 och mobila plattformar

Microsoft har bytt namn på Bing Chat till Copilot och integrerat Chat GPT-drivna AI-assistenten på Windows 11. Efter att ha testat Copilot på Windows 11 har mjukvarujätten också lanserat en dedikerad app på mobila plattformar. Microsoft släppte först Copilot på Android och har nu gjort den tillgänglig för iOS-användare också. Allt du behöver är ett aktivt Microsoft-ID för att komma igång med AI-kamraten. Även om Windows-tillverkaren förväntas låsa Copilot bakom en betalvägg eller en Microsoft 365-prenumeration, är AI-kamraten gratis att använda just nu.

Direktlänk Dela Guiding Tech fördjupade 29 januari

Expertini.Com revolutionerar rekryteringsindustrin med AI

Rekryteringsindustrin har genomgått en omvandling med införandet av artificiell intelligens (AI). Expertini.Com, den globala jobbsökningssajten, har presenterat Resume Score, ett verktyg som ska revolutionera processerna för att hitta och screena kandidater. Verktyget, som har integrerats i alla Expertinis globala regioner, använder naturlig språkbearbetning och maskininlärningsalgoritmer för att effektivt analysera ansökningar baserat på jobbeskrivningar. Expertini.Com grundades 2008 av den brittiska entreprenören Ahsan Syed från London och backas upp av ett forskningsteam.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 24 januari

Ny digital intelligenskurs från HBR Learning

HBR Learning har lanserat en ny onlinekurs i ledarskapsutbildning som heter Digital Intelligence som en del av Harvard ManageMentor. Kursen syftar till att hjälpa deltagarna att förbättra sina färdigheter och excellerar i en värld som ständigt förändras av teknik. Deltagarna kan tjäna märken för att dela på LinkedIn och sina CV. Tillgång till mer än 40 kurser som är betrodda av Fortune 500-företag ingår.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 23 januari

Guide till att bli en maskininlärningsmaestro i Kanada

Kanada blir snabbt en global ledare inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML). Blivande maskininlärningsingenjörer har många alternativ i landet tack vare dess blomstrande teknikindustri, forskningsinstitut och gynnsamma regeringsregler. För att bli en eftertraktad maskininlärningsingenjör i Kanada krävs akademiska kvalifikationer, programmeringskompetens, djupgående kunskaper om ML via onlinekurser och formell utbildning, praktiska färdigheter genom personliga projekt och tävlingar, uppdaterad kunskap om de senaste trenderna och ett starkt professionellt nätverk. Dessutom är det viktigt att anpassa sin jobbsökstrategi efter ML-landskapet i Kanada.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 21 januari

Ny! HBR Learning Digital Intelligence-kurs

HBR Learning har lanserat en ny kurs kallad ´Digital Intelligence´ som en del av sitt online ledarutbildningsprogram, Harvard ManageMentor®. Kursen syftar till att hjälpa användare att finslipa sina färdigheter och tjäna märken att dela på LinkedIn och sina CV. Med tillgång till över 40 kurser som är betrodda av Fortune 500-företag, hjälper programmet individer att utmärka sig i en värld som ständigt omformas av teknik.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 15 januari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

ChatGPT: En kraftfull AI-verktyg för professionell användning

ChatGPT, tillgänglig för alla och gratis om du använder ChatGPT 3.5 eller GPT-4 med Bing, erbjuder en rad användningsområden för att förbättra arbetsrutiner. Det kan skriva meddelanden, föreslå mallar, korrigera din stil, hjälpa till med kalkylblad och främja kreativitet. Dessutom kan det ge personlig handledning för nya uppgifter, hjälpa till med programmering och felsökning, ge allmän vägledning om fysisk och mental hälsa, ge förslag på filmer, litteratur och spel, och generera frågor för spel. Användare bör dock komma ihåg att verifiera svar från ChatGPT eftersom de inte alltid är helt tillförlitliga.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 15 januari

Hur artificiell intelligens kan förbättra din karriär

Artificiell intelligens (AI) erbjuder nya sätt att förbättra karriärmöjligheterna, oavsett om du är nyutexaminerad eller en erfaren yrkesperson. AI kan optimera ditt CV genom att hjälpa till med skrivning och redigering, matcha jobbeskrivningar, förbättra visuell attraktivitet, kvantifiera framgång och ge feedback. AI kan också skräddarsy din inlärningsupplevelse, tillhandahålla interaktiva inlärningsupplevelser, hålla dig uppdaterad om senaste trenderna i din bransch, hjälpa dig att utvärdera dina nuvarande färdigheter och etablera effektiva inlärningsvanor. AI förändrar också professionellt nätverkande och identifierar karriärmöjligheter.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 11 januari

AI-teknikens framsteg har revolutionerat processen för jobbsökande. Genom att använda rätt verktyg kan du påskynda din karriär och öka dina chanser att landa ditt drömjobb. Den ultimata ChatGPT-guiden för jobbsökande är en utmärkt resurs som kan förenkla jobbansökningsprocessen och göra den mindre smärtsam och mer effektiv. Guiden innehåller bland annat tips för att förbereda intervjuer, skriva CV, förhandla lön, nätverka och byta karriär. Dessutom presenteras olika AI-verktyg för att bygga upp ett CV, som Rezi, Resume.io, Careerflow.ai, JobScan och KickResume.

Medium fördjupade 8 januari

En ny bok med titeln ´The Algorithm´ avslöjar att AI-algoritmer nu styr anställningsprocessen, med AI som läser CV och övervakar intervjuer för att hitta de bästa kandidaterna. AI övervakar allt från vad folk lägger upp på sociala medier till deras tonfall i intervjuer. Författaren Hilke Schellmann rapporterar att AI nu kan bestämma inte bara vem som får jobbintervjuer, utan också tack vare kontinuerlig övervakning på arbetsplatsen, vem som blir befordrad eller sparkad. Schellmann påpekar att AI-verktygen som rekryterare använder är opålitliga och att processen är full av diskriminering.

Daily Mail fördjupade 6 januari

AI styr nu arbetsmarknaden, enligt ny bok

En ny bok av Hilke Schellmann, ´The Algorithm´, avslöjar att AI nu styr arbetsmarknaden genom att läsa CV och observera intervjuer för att matcha chefer med de bästa kandidaterna. AI-algoritmer kan nu bestämma vem som får intervjuer, befordras eller avskedas tack vare kontinuerlig övervakning på arbetsplatsen. Rekryteringsverktyg som drivs av AI är opålitliga och diskriminerande, och det är svårt för dem att svara eftersom människor inte vet vilka AI-verktyg som används. Schellmann tillhandahåller tips om hur man blir sedd på en AI-driven arbetsplats och hur man framgångsrikt ansöker om jobb när AI läser ditt CV.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 6 januari

AI kan hjälpa frilansare på TaskRabbit att förbättra sina tjänster

TaskRabbit, en onlineplattform som matchar frilansare med de som behöver tjänster, kan dra nytta av AI-verktyget ChatGPT för att förbättra sina tjänster. ChatGPT kan hjälpa frilansare att utföra uppgifter mer effektivt och utöka sitt tjänsteutbud. Brian Prince, VD för TopAITools.com, jämför ChatGPT med andra verktyg som har förbättrat produktivitet och effektivitet. Han menar att de som vet hur man använder dessa verktyg effektivt kommer att tjäna mer pengar. Verktyget kan användas för att ge kunderna en bättre upplevelse nästa gång de slutför ett TaskRabbit-projekt.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 6 januari

De bästa AI-drivna CV-byggarna och CV-makers på marknaden

AI-drivna CV-byggare och CV-makers förändrar hur vi närmar oss karriärutveckling genom att erbjuda skräddarsydda förslag och optimera nyckelordsanvändningen för att förbättra en kandidats presentation. Denna artikel granskar de bästa AI-CV-byggarna och CV-makers på marknaden, inklusive Resume.io, Teal, Kickresume, ResumeGenius, VisualCV, Resumaker, Skillroads, Rezi, Jasper och Resume Worded. Dessa plattformar kombinerar intuitiva gränssnitt, anpassningsbara mallar och AI-drivna insikter för att hjälpa arbetssökande att skapa visuellt tilltalande och effektiva CV och CV.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 6 januari

AI-verktyg förändrar arbetslivet: OCR PDF, Resume Checker och AI Detector

Tre banbrytande AI-verktyg - OCR PDF, Resume Checker och AI Detector - förändrar sättet vi arbetar och interagerar med information. AI Detector hjälper användare att skilja mellan text skapad av AI och mänskliga författare, vilket kan förhindra plagiat och spridning av felaktig information. Resume Checker är en app som ger en grundlig utvärdering av CV:n, identifierar vanliga fel och erbjuder insiktsfulla kommentarer för att förbättra CV:ns övergripande konkurrenskraft. OCR PDF är ett verktyg som omvandlar icke-redigerbara PDF-filer till sökbara och redigerbara former, vilket underlättar textextraktion och ändringar.

Direktlänk Dela Programming Insider fördjupade 5 januari

Microsoft lanserar Copilot-appen för iOS-enheter

Microsoft har släppt sin Copilot-app för iOS-enheter, vilket innebär att iPhone- och iPad-användare nu kan ladda ner den från Apples App Store. Copilot är mer än bara ett annat namn för Bing Chat, den medför nya funktioner. AI-appen är optimerad för iPad och erbjuder en bättre upplevelse än den dedikerade ChatGPT-appen för iPad. Copilot är en multifunktionell assistent på Android, som stödjer GPT Vision, GPT-4 och DALL-E. Dessutom är den helt gratis och Microsoft säger att det inte kommer att ändras.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 29 december

Microsoft släpper AI-assistent Copilot för Android

Microsoft har släppt sin egen applikation för Android-plattformen, AI-assistenten Copilot. Inom applikationen har användare tillgång till en chatbot som kan generera svar på specifika frågor, utföra internetsökningar och skapa bilder baserade på textbeskrivningar. Microsoft Copilot är baserad på OpenAI´s GPT-4 språkmodell och stöder DALL-E 3 AI bildgenerator från samma utvecklare. Microsoft Copilot för Android är tänkt att vara ett alternativ till OpenAI´s populära AI chatbot ChatGPT. Microsoft erbjuder också möjligheten att skapa bilder i Microsoft Copilot-appen för Android.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 26 december

ChatGPT toppar listan över mest populära AI-verktyg 2023

År 2023 har sett snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), med ChatGPT som det mest populära generativa AI-verktyget i världen, enligt en ny undersökning från Writerbuddy.ai. Undersökningen analyserade över 3000 AI-verktyg och fann att de 50 bästa AI-verktygen lockade över 24 miljarder besök, mestadels från manliga användare. Trots negativ press fortsätter folk att använda ChatGPT, ett verktyg som kan utföra en mängd olika uppgifter. Susan Gonzales, grundare och VD för AIandYou, betonar att AI-verktyg kan hjälpa till att förbättra företag och identifiera nya intäktsmöjligheter.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 24 december

AI-verktyget ChatGPT förbättrar produktiviteten på fem enkla sätt

ChatGPT är ett AI-verktyg som har utmärkt sig under 2023 genom att förbättra dagliga aktiviteter och arbetsprocesser. Verktyget kan automatisera rutinuppgifter, skapa personliga morgonrutiner, hjälpa till med beslutsfattande, förbättra dataanalys och hantering samt generera recept. Det kan integreras med projektledningsverktyg som Smartsheet och ClickUp, AI-kodningsverktyg som GitHub Copilot och Tabnine, textanalysverktyg som MonkeyLearn och MeaningCloud samt AI-mötesassistenter som Fireflies och Otter AI. Trots vissa nackdelar kan ChatGPT förbättra produktiviteten avsevärt.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 23 december

Revolutionera ditt jobbsökande: Hur AI-verktyg kan öka din ansökningssuccé

Artificiell intelligens (AI) förändrar jobbsöknings- och ansökningsprocessen genom att erbjuda innovativa lösningar som förenklar jobbjakten och ökar chanserna till framgång. AI kan bearbeta stora mängder data, lära sig av dina val och ge personliga rekommendationer. AI-verktygen inkluderar LinkedIn och Glassdoor för personlig jobbmatchning, Resume.io och Jobscan för att skapa det perfekta CV:t, InterviewBuddy och Big Interview för intervjuövning, Meetup och Bumble Bizz för nätverkande, Coursera och LinkedIn Learning för att förbättra färdigheter, Teal och Huntr för att organisera jobbjakten, Google Trends och IBM Watson för marknadstrender, BrandYourself och Grammarly för att bygga en stark online närvaro, Good&Co och Pymetrics för att hitta rätt företagskultur och Udacity och edX för kontinuerligt lärande och anpassning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 december

Information om Resumé och dess innehåll

Yasmine Winberg är chefredaktör och ansvarig utgivare för Resumé, som tillhandahålls av Bonnier Business Media Sweden AB, baserat i Stockholm. Allt innehåll på Resumé skyddas av upphovsrättslagen och källa bör anges vid citering. Resumé är en del av Bonnier News.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 12 december

AI-verktyget ChatGPT revolutionerar CV-skrivning

Artificiell intelligens (AI) förändrar många områden, inklusive CV-skrivning. AI-verktyget ChatGPT, utvecklat av OpenAI, spelar en betydande roll i diverse sektorer, från media och marknadsföring till kodning. Nu hjälper ChatGPT även individer att skriva övertygande CV:n, vilket ökar deras chanser att landa drömjobbet. Artikeln utforskar fem innovativa sätt att använda ChatGPT för CV-skrivning 2023. Oavsett om du är en erfaren professionell eller en nyutexaminerad student, är dessa strategier utformade för att optimera ditt CV för både mänskliga ögon och AI-skanningssystem.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 8 december

Marknadsföringsbranschen måste värdesätta mänsklig kreativitet i den digitala eran

Arash Gilan, VD för Viva Media, menar att marknadsföringsbranschen har blivit förälskad i ny teknologi och sålt sin själ. Han påpekar att branschen har rapporterat om varsel, nedskärningar och konkurser, och att det kan bli värre med lågkonjunkturen och artificiell intelligens (AI). Gilan påpekar att marknadsföringsbyråer har haft en konstant nedgång i värdeutveckling sedan 90-talet, och att branschen paradoxalt nog har stått stilla trots teknologiska framsteg. Han uppmanar branschen att värdesätta mänsklig kreativitet och bygga tjänster utifrån det mänskliga snarare än det teknologiska.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 8 december

AI-verktyg kan effektivisera jobbsökandet

AI-verktyg kan göra jobbsökandet mindre utmattande och mer effektivt. Det finns specialiserade AI-verktyg för att skriva ansökningsmaterial, öva på intervjuer och bestämma vilka positioner du passar bäst för. AI kan också anpassa ditt CV och personliga brev baserat på en jobbannons. Rohan Rajiv, LinkedIns produktchef, menar att AI kan lösa tre huvudsakliga problem för jobbsökare: att få bekräftelse på att någon har märkt deras ansökan, att snabbt hitta de mest relevanta positionerna och att få både taktiskt och emotionellt stöd under jobbsökningsprocessen. Flera AI-verktyg rekommenderas för jobbsökande, inklusive ChatGPT, LinkedIn, Google Bard, JobScan och ResumeGenius.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 7 december

Information om Resumé och dess innehåll

Yasmine Winberg är chefredaktör och ansvarig utgivare för Resumé. Innehållet tillhandahålls av Bonnier Business Media Sweden AB, baserat i Stockholm. Allt innehåll på resume.se skyddas av upphovsrättslagen och bör krediteras vid citering. Resumé är en del av Bonnier News.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 7 december

Wes Andersons filmstil lockar artificiell intelligens

Regissören Wes Anderson har fått mycket uppmärksamhet från artificiell intelligens (AI) inför premiären av sin senaste film, Astroid City. Under det senaste året har AI-flöden formaterats av att de flesta skriver in Andersons namn i promptern, vilket kan bli hans fall. Frågan är om Anderson vill ha denna uppmärksamhet.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 4 december

Resumé sammanfattar året inom AI och martech

I det senaste numret av tidningen Resumé sammanfattas det senaste årets utveckling inom AI, martech och dataanalys. Tidningen blickar också framåt mot framtiden. Trots ökade investeringar i martech uttrycker investerare frustration över begränsad avkastning på sina investeringar. Tidningen erbjuder även en prenumerationstjänst med tillgång till allt digitalt innehåll, veckobrev med omvärldsbevakning och exklusivt analysbrev.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 4 december

Användare av TikTok delar framgångsrik AI-hack för att skapa effektiva CV

En TikTok-användare vid namn Leah (@leah_sahdm) har delat ett framgångsrikt sätt att skapa ett effektivt CV med hjälp av AI-skrivarverktyget ChatGPT. Leah påstår att hon fick återkoppling från varje position hon sökte med sitt ChatGPT-genererade CV, inklusive en position hon tidigare hade blivit nekad tre gånger. Hon delade steg-för-steg-instruktioner om hur man använder ChatGPT för att ansöka om jobb och visade skärmdumpar av de prompts hon använde för att få sitt perfekta CV. Många TikTok-användare medgav att de också använder AI-verktyg för att söka jobb.

Direktlänk Dela Upworthy fördjupade 2 december

Information om Resumé och dess ägare

Yasmine Winberg är chefredaktör och ansvarig utgivare för Resumé. Innehållet tillhandahålls av Bonnier Business Media Sweden AB, baserat i Stockholm. Allt innehåll på resume.se skyddas av upphovsrättslagen och källa bör anges vid citering. Resumé är en del av Bonnier News.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 29 november

En tredjedel av amerikanska arbetare sannolikt att söka nytt jobb, AI kan hjälpa

Enligt en undersökning utförd av ResumeTemplates uppger cirka 35% av de anställda amerikanska vuxna att de sannolikt kommer att söka efter ett annat jobb nästa år. Många är intresserade av att använda artificiell intelligens (AI) för att bättre sälja sig själva till potentiella nya arbetsgivare. ResumeTemplates mottog svar från över 800 anställda amerikaner i alla åldersgrupper och inkomstnivåer, varav 27% sa att de är mycket sannolikt att ansöka om ett jobb med hjälp av ett CV skapat av AI. Av de som redan har ansökt om jobb med AI-genererat ansökningsmaterial sa 73% att de fick jobbet de sökte, men det betyder inte nödvändigtvis att det berodde på förbättringar AI-verktyg kan ha gjort på deras CV.

Direktlänk Dela WTOP News fördjupade 27 november

OpenAI har introducerat anpassade instruktioner för både gratis och betalande användare av ChatGPT, i syfte att förbättra personalisering och minneskonsistens. Funktionen kan användas för att specificera säkerhetsregler och åldersbegränsningar, ge formatanvisningar för konsekventa svar, programmera ChatGPT att svara på specifika händelser eller hämta data från webbplatser, och anpassa åtgärder baserat på villkor eller specifika behov. Användare kan också specificera sin skrivstil och tillhandahålla data för personliga svar.

MakeUseOf fördjupade 27 november

Hur man tjänar pengar med ChatGPT från OpenAI

ChatGPT, en stor språkmodell utvecklad av OpenAI, kan användas för att underlätta ditt arbete och även för att tjäna pengar. Artikeln presenterar flera sätt att tjäna pengar med ChatGPT, inklusive att erbjuda tjänster som CV-skrivning, översättning, e-postskrivning, virtuell assistans och affärsidégenerering. Andra möjligheter inkluderar att skapa appar, skriva e-böcker, skapa manus för YouTube-videor och ljudböcker, skriva webbplatsinnehåll, skapa sociala medieinlägg och dataanalys. Det är viktigt att notera att ChatGPT bara är ett verktyg för att hjälpa till, inte för att göra allt arbete åt dig, så extra ansträngningar krävs.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 27 november

Förbättra dina chanser att få jobb på LinkedIn med ChatGPT

OpenAI:s plattform ChatGPT kan förbättra din LinkedIn-profil och öka dina chanser att få jobb. Plattformen kan hjälpa dig att skriva en övertygande bio, jobbbeskrivningar, personliga meddelanden, ansökningsbrev och bygga upp ditt CV. Dessutom kan ChatGPT hjälpa dig att förbereda svar på intervjufrågor, planera och redigera inlägg, kontrollera textens noggrannhet, bedöma din lämplighet för en roll och hålla reda på information. Med ChatGPT kan du förbättra din profil och närvaro på LinkedIn, effektivisera professionell kommunikation och hantera dina ansökningar på ett mer effektivt sätt.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 25 november

Jobbsökare börjar använda AI för att förbättra sina jobbansökningar

Jobbsökare börjar använda generativ artificiell intelligens (AI) för att förbättra sitt första intryck vid jobbsökning. AI-program som ChatGPT används för att anpassa CV:n till en specifik arbetsgivare och jobbeskrivning, skriva ansökningsbrev, skapa skrivprover och ge svar på jobbansökningar. AI kan också användas för att förbereda svar på intervjufrågor. Experter varnar dock för att helt lita på AI:s svar och rekommenderar att använda dem som förslag som kan anpassas för att bättre reflektera den sökandes erfarenheter och personlighet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 17 november

OpenAI pausar tillfälligt nya registreringar för ChatGPT Plus

Sam Altman, VD för OpenAI och grundare av ChatGPT, meddelade nyligen via Twitter att företaget tillfälligt stoppar nya registreringar för ChatGPT Plus. Detta beror på en betydande ökning av användningen efter en nyligen utvecklingsdag, vilket översteg den nuvarande kapaciteten. Beslutet syftar till att säkerställa att alla användare fortsätter att ha en högkvalitativ och sömlös upplevelse med ChatGPT. Trots den tillfälliga pausen försäkrade Altman intresserade användare att de fortfarande kan uttrycka sitt intresse för ChatGPT Plus genom att anmäla sig för att bli meddelade inom applikationen.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 15 november

Skådespelarfacket SAG-AFTRA når avtal om skydd mot AI, men vissa medlemmar uppmanar till nej-röst

Skådespelarfacket SAG-AFTRA avslutade förra veckan en nästan fyra månader lång strejk efter att ha nått en överenskommelse med stora Hollywoodstudior om skydd för skådespelare mot artificiell intelligens (AI). En del SAG-AFTRA-medlemmar som anser att avtalets villkor inte går tillräckligt långt uppmanar dock kollegor att rösta nej. SAG-AFTRA:s president Fran Drescher kritiserade ´nej-sägare´ för att motsätta sig det föreslagna kontraktet. Skådespelerskan Justine Bateman, som var AI-rådgivare till SAG-AFTRA:s förhandlingskommitté, uttryckte oro över det språk som används i avtalet angående AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 14 november

Använd AI för att förbättra ditt CV i den konkurrenskraftiga jobbmarknaden

Enligt Jobscan använder över 97% av Fortune 500-företagen ATS (applicant tracking system), en automatiserad programvara som söker igenom kandidaters ansökningar efter nyckelord. Jobbsökande kan dra nytta av AI-verktyg som ChatGPT och Bard för att anpassa sina CV till vad programvaran söker. Webbplatser som Resume Genius, Resume Nerd, Grammarly och Career.io erbjuder AI-baserade plattformar som kan hjälpa till att förbättra ditt CV. Dessutom kan AI spara tid när du skriver ditt CV från grunden, automatiskt granska din grammatik och stavning, och snabbt justera ditt CV till specifikationer för en ny roll.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 november

AI-genererat innehåll kan vara en katastrof för LLM:er och bildgenererare

Ökningen av AI-genererat innehåll kan innebära en katastrof för LLM:er och bildgenererare. Vi rör oss mot en ny digital landskap där äkta mänskligt innehåll blir allt mer sällsynt och därmed ökar dess värde. Detta kräver en omprövning av incitament och ekonomi kring mänskligt genererat innehåll. Den verkliga flaskhalsen i generativ AI kan vara vår unika mänskliga touch. Vi står på randen till en digital värld som alltmer fylls med AI-genererat innehåll. Kanske har vi redan sett toppen av generativ AI? Hur nästa kapitel utvecklas beror på vår förmåga att erkänna, skydda, odla och rättvist behandla mänsklig kreativitet.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 8 november

AI-verktyg kan ha oavsiktliga konsekvenser för rekrytering

AI, särskilt generativ AI, kan ha oavsiktliga konsekvenser för företag och individer. Till exempel kan AI-verktyg som hjälper jobbsökare att förbättra sina CV och rekryterare att skapa mer inkluderande jobbannonser, leda till att oärliga aktörer manipulerar systemet för att förbättra sina chanser. Detta kan leda till att kvalificerade kandidater missgynnas och att företag anställer undermåliga kandidater. Dessutom kan AI-verktyg som används för att skapa jobbannonser missa viktiga aspekter av företagskultur och interpersonella krav. Lösningen kan vara att tänka mer holistiskt och strategiskt om användningen av AI i rekryteringsprocessen.

Direktlänk Dela Diginomica fördjupade 7 november

AI kan generera betydande inkomster hemifrån, enligt ekonomisk expert

Artificiell intelligens (AI) kan användas för att generera betydande inkomster hemifrån, enligt den ekonomiska experten Charlie Chang. Han presenterade fem AI-baserade ´sidohustler´ som potentiellt kan lägga till $1,000 eller mer till din dagliga inkomst. Dessa inkluderar att starta ett AI-automatiseringsbyrå, använda AI för att skapa professionella CV, använda AI för att skapa unika vinylklistermärken för bilar och använda AI för att generera engagerande innehåll för sociala medier. Chang hävdar att med rätt teknologi och entreprenörsanda kan dessa sidohustler vara början på din ekonomiska transformation.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 6 november

Yasmine Winberg är chefredaktör för Bonnier Business Media Sweden AB

Yasmine Winberg är chefredaktör och ansvarig utgivare för Bonnier Business Media Sweden AB, ett företag baserat i Stockholm med organisationsnummer 556468-8892. Allt innehåll på företagets webbplats är skyddat enligt upphovsrättslagen. Bonnier Business Media Sweden AB är en del av Bonnier News.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 6 november

AI kan förutsäga framtiden, företag kämpar med prissättning av AI-tjänster, global koalition mot att betala lösensummor till hackare

En studie visar att OpenAI:s GPT-3 kan förutsäga framtida händelser i tidsserier. En koalition av 48 länder, ledd av USA, är på väg att slutföra ett löfte om att inte betala lösensummor till hackare vid en attack. Företag kämpar med hur man ska prissätta AI-tjänster, eftersom dessa tjänster medför kostnader varje gång användare skickar in en prompt. LinkedIn använder AI för att hjälpa användare att hitta jobb. WeWork står inför konkurs på grund av enorm skuld och betydande förluster. PC-marknaden visar tecken på återhämtning, med positiva resultat från Intel och Advanced Micro Devices (AMD).

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 2 november

AI förändrar rekrytering inom bioteknik

AI används allt mer inom rekrytering och personalhantering i bioteknikföretag, enligt Liz Nguyen, rådgivare till framväxande bioteknikföretag och tidigare vice VD för talang och kultur på Surrozen. AI används för att sköta administrativa uppgifter, som att schemalägga intervjuer och skapa första utkast till introduktionsmaterial. Företag som Takeda använder även AI för att screena CV:n för att fylla positioner snabbare och effektivare. AI kan dock aldrig ersätta mänsklig interaktion, säger Nguyen.

Direktlänk Dela BioSpace fördjupade 2 november

Arbetsmarknaden efter pandemin: Utmaningar och rollen för AI

Efter pandemin har arbetsmarknaden blivit alltmer utmanande med ökad konkurrens, särskilt för fjärrjobb. Teknikframsteg som Bard och ChatGPT har gett sökande möjlighet att ansöka till fler jobb, vilket har ökat antalet ansökningar kraftigt. LinkedIn-data visar att fjärrjobb nu står för 14% av alla jobb, men lockar 51% av alla ansökningar. De flesta Talent Acquisition-team förlitar sig på ett Applicant Tracking System (ATS) för att hantera och lagra ansökningar. AI förväntas spela en roll i framtiden, men det kan ta 2-3 år innan arbetsgivare börjar använda AI för att förbättra rekryteringsprocessen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 2 november

Användningen av AI för att förbättra jobbsökningsprocessen ökar

Enligt experter kan användning av AI för att förbättra ditt CV ge dig ett försprång mot konkurrenterna. En nyligen undersökning från ResumeBuilder.com visade att nästan hälften av över 1000 nuvarande och nyliga arbetssökande använde ChatGPT för att skriva sitt följebrev eller CV. Av dessa arbetssökande sa 70% att de fick ett bättre svar när de sökte jobb med ett AI-genererat CV. Företag har under flera år använt ansökningsspårningsprogramvara, känd som ”ATS”, vilket hjälper HR-avdelningar att identifiera de bästa kandidaterna för positioner. AI kan hjälpa till att optimera ditt CV för ATS. Dessutom kan AI hjälpa till med att skapa LinkedIn-profiler, skriva ansökningsbrev och fylla i jobbansökningar.

Direktlänk Dela HerMoney fördjupade 31 oktober

Klarna uppmanar anställda att lära sig AI-verktygen

Klarna vill ligga i framkant i teknikskiftet och uppmanar alla anställda att lära sig AI-verktygen. VD Sebastian Siemiatkowski har uttryckt att teknik kan spara kostnader. Klarnas svenska marknadschef, Christian Cabau, berättar i en intervju om AI-certifierade medarbetare, hur AI förändrar tjänsteutbudet och de kreativa möjligheterna. Klarna inledde ett samarbete med Open AI i mars 2023 och har veckovisa avstämningar för att få tillgång till ny teknik.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 31 oktober

Information om Resumé

Yasmine Winberg är chefredaktör och ansvarig utgivare för Resumé, som är en del av Bonnier News. Innehållet tillhandahålls av Bonnier Business Media Sweden AB, baserat i Stockholm. Allt innehåll på Resumés webbplats skyddas av upphovsrättslagen.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 31 oktober

Generativ AI och dess inverkan på arbetsmarknaden

Generativ AI har fått blandade reaktioner inom online-plattformar och organisationer. Enligt Microsofts Work Index-rapport, som undersökte 31 000 deltagare i 31 länder, var endast 49% oroliga för att AI skulle ta över deras jobb, medan 70% var redo att anta tekniken. Apple har nyligen annonserat lediga positioner med tonvikt på AI-kompetens. Trots ekonomisk nedgång och ökade uppsägningar, visar en undersökning från Resume Builder att 90% av 1 000 amerikanska företagsledare söker efter arbetssökande med mångsidiga ChatGPT-färdigheter. Dessutom har 49% av de deltagande organisationerna redan införlivat ChatGPT i sina arbetsflöden.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 27 oktober

Unga människor börjar förstå och anpassa sig till AI, enligt grundaren för Encode Justice

Sneha Revanur, grundare och president för Encode Justice, diskuterar i en intervju hur unga människor anpassar sig till och börjar förstå den snabbt växande tekniken inom artificiell intelligens (AI). Hon beskriver hur AI är en del av vardagen, med exempel som att använda ChatGPT för att skriva textmeddelanden, och hur unga människor börjar ifrågasätta AI:s roll i samhället. Revanur diskuterar också Encode Justice, en global rörelse av studenter som arbetar för att föreställa sig en människocentrerad AI-framtid, och betonar vikten av att unga människor deltar i dessa samtal om AI-reglering.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 26 oktober

Vanliga misstag kan kosta dig jobbet när AI granskar ditt CV

Nästan alla Fortune 500-företag använder artificiell intelligens (AI) för att granska CV:n, och enkla misstag kan kosta dig jobbet. Experter säger att AI-botar sorterar bort CV:n hos de flesta stora företag. För att få ditt CV förbi botarna bör du undvika vanliga misstag. Inkludera inte bilder, då botarna bara kan bearbeta text. Ett annat misstag är att inte ha nyckelord från jobbeskrivningen i ditt CV. Var noga med att inkludera dem utan att överfylla ditt CV. Använd inte en för annorlunda layout. Ditt CV bör ha en ren, enkel layout med standardmarginaler och tydliga rubriker. Kreativa typsnitt kan också förvirra AI-botar. Håll dig till säkra val som Times New Roman, Arial eller Calibri. Ett annat vanligt fel är att använda en felaktig filtyp. Vissa plattformar kan ha problem med att läsa vissa filformat. Det är bäst att använda vanliga.

Direktlänk Dela WAFB Channel 9 fördjupade 21 oktober

AI kommer att tvinga marknadsförare att tänka mer kortsiktigt

Krönikören Erik Modig menar att med framväxten av AI kommer marknadsförare att tvingas tänka mer kortsiktigt. Trovärdighet, pengar och produkten kommer att bli nyckelfaktorer för framgång. Han tror att alla mätningar utom försäljning kommer att förlora i värde eftersom AI kommer att bli ´omänskligt bra´ och kommer att ta över många uppgifter som skrivning av e-post och krönikor.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 18 oktober

Använda ChatGPT för att förbättra rekryteringsprocessen

Rekrytering kan vara subjektiv och präglas av medvetna och omedvetna fördomar. För att motverka detta kan artificiell intelligens, såsom ChatGPT, användas för att förbättra rekryteringsprocessen. ChatGPT kan jämföra kandidater med jobbeskrivningen, bedöma kompletterande färdigheter, planera för bästa och värsta scenariot och överväga långsiktiga mål. Genom att använda ChatGPT kan rekryterare få en klarare bild av hur en kandidat kan passa in i företaget och göra mer välgrundade rekryteringsbeslut.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

Kreatörer under press i den digitala eran

Kreatörer och designers står under stor press på grund av en ökande efterfrågan på innehåll, AI-hot och förändringar i annonsstrategier, varnar Zuuvis VD, Alexander Augustesen. Han påpekar att den globala marknaden för skapande av digitalt innehåll förväntas växa med 12% per år från 2022 till 2033. Augustesen menar att AI inte kommer att ersätta kreatörer, eftersom AI inte har den mänskliga finessen som krävs för att skapa starka emotionella reaktioner. Han uppmanar marknadschefer att tänka på hur de kan underlätta för kreatörer att arbeta smartare och snabbare.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 12 oktober

Använd ChatGPT som din personliga assistent

ChatGPT, en AI-assistent, kan hjälpa användare med administrativa uppgifter, skrivhjälp, e-posthantering, lärande och personliga rekommendationer. Den kan organisera din att göra-lista, påminna om viktiga deadlines och prioritera uppgifter. ChatGPT kan även hjälpa till med att skapa innehåll, redigera utkast och ge förslag på förbättringar. Dessutom kan den sammanfatta långa e-posttrådar och komponera e-post åt dig. AI-assistenten kan också fungera som en virtuell handledare för att lära ut nya färdigheter och koncept, samt ge personliga rekommendationer baserat på användarens preferenser och tidigare interaktioner.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 11 oktober

AI förändrar PR-branschen

Johan Bratt, Jesper Vouri, Anton Fagerhem och Johan Dyrendahl, som alla arbetar på PR-byråer, har börjat implementera AI i sitt dagliga arbete. AI har potential att användas bortom bildgenerering och chattbotar, och kan göra PR-branschen smartare, snabbare och mer oförutsägbar. OpenAI:s Chat GPT tror att utvecklingen av AI kommer att förändra PR-branschen på flera sätt.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 11 oktober

AI förväntas demokratisera branschen och öka synligheten för mindre organisationer

Heartspace, Mynewsdesk och Cure Media, som alla använder AI i sitt dagliga arbete, har diskuterat hur generativ AI kan utnyttjas. De tror att AI kommer att demokratisera branschen och hjälpa mindre organisationer att synas mer.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 11 oktober

ChatGPT förändrar arbete och personliga liv

2023 har utan tvekan varit året för ChatGPT, och det omvandlar redan vårt arbete och personliga liv. Trots dess snabba framsteg kan det vara överväldigande att veta var man ska börja. Vi har sammanställt fyra snabba och enkla färdigheter som tar bara minuter att lära sig, och startar dig på din väg till ChatGPT-mästerskap idag. Allt du behöver är fem minuters tid, och du kommer snart att skapa prompts, koda, och även perfektera ditt CV. Plugins är ett utmärkt sätt att lägga till extra funktionalitet till ChatGPT, i huvudsak ger verktyget tillgång till dina favoritprogram och appar. De flesta plugins är gratis, men du behöver premiumversionen av ChatGPT, ChatGPT Plus, för att köra dem. Detta kommer att kosta dig $20 i månaden.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 4 oktober

Använda ChatGPT för personlig utveckling: En guide

Denna guide visar hur du kan använda ChatGPT för personlig utveckling. ChatGPT är en konversationsagent som kan generera text som liknar mänskligt tal baserat på den input den får. Den kan användas för att utveckla språkkunskaper, skriv- och kommunikationsfärdigheter, programmeringskunskaper, emotionell intelligens och mindfulness, produktivitet och tidsstyrning, nätverkande och karriärutveckling. Det är dock viktigt att notera att ChatGPT inte är en ersättning för professionell rådgivning inom områden som medicin, juridik eller psykisk hälsa.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 4 oktober

Information om Resumé och dess innehåll

Yasmine Winberg är chefredaktör och ansvarig utgivare för Resumé. Innehållet tillhandahålls av Bonnier Business Media Sweden AB, baserat i Stockholm. Allt innehåll på resume.se skyddas av upphovsrättslagen och källa bör anges vid citering. Resumé är en del av Bonnier News.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 4 oktober

Tom Hanks varnar för falsk AI-skapad reklamfilm

Skådespelaren Tom Hanks har varnat sina fans för en falsk reklamfilm för en tandvårdsplan som använder hans bild. Hanks meddelade att hans bild användes utan hans tillstånd och att den skapades med hjälp av artificiell intelligens. Hanks har tidigare uttryckt oro över användningen av AI i film och TV, men har godkänt digitalt ändrade versioner av sig själv i filmer. Han har även diskuterat de juridiska konsekvenserna av att hans ansikte och röst, som är hans intellektuella egendom, kan återskapas med AI eller deepfake-teknik.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 oktober

ChatGPT kan nu se, höra och tala samt hjälpa till med att skriva CV

ChatGPT, en AI-utvecklad av OpenAI, har nu förmågan att se, höra och tala. Tidigare tränades ChatGPT fram till september 2021, men nu har den tillgång till realtidsinformation. För närvarande är denna funktion endast tillgänglig för ChatGPT Plus och företagsanvändare. Dessutom kan ChatGPT hjälpa till med att skriva CV. Användare kan mata in bakgrundsinformation om jobb, färdigheter och meriter, och ChatGPT kan omvandla denna information till ett professionellt, organiserat CV. ChatGPT kan också skapa anpassade prestationserklaringar och skriva ett övertygande professionellt sammanfattning.

Direktlänk Dela Cyber Kendra fördjupade 29 september

AI förändrar reklam- och kommunikationsbranschen

Open AI har skapat nya förutsättningar för alla som jobbar med reklam och kommunikation, och denna utveckling kommer snart att påverka byråstrukturen. Digitala kreatören och framtidsspanaren Johan Tesch förklarar hur tekniken påverkar strukturer, särskilt inom media. Han jämför det med massmedias genombrott på mitten av 1900-talet, som ledde till en kreativ revolution där reklambyråer byggdes upp runt kreativa team.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 28 september

Yasmine Winberg är chefredaktör och ansvarig utgivare för Bonnier Business Media Sweden AB

Yasmine Winberg är chefredaktör och ansvarig utgivare för Bonnier Business Media Sweden AB, ett företag baserat i Stockholm. Allt innehåll på deras webbplats skyddas av upphovsrättslagen. Företaget är en del av Bonnier News.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 28 september

Google Bard introducerar tillägg för att förbättra användarupplevelsen

Google Bard har introducerat tillägg som gör det möjligt att koppla Bard till andra Google-produkter och tjänster, såsom Gmail, Drive, Docs, Maps, Flights och Hotels. Detta ger Bard tillgång till mer data och möjliggör mer omfattande och hjälpsamma svar. Bard-tilläggen är fortfarande under utveckling, men har potential att göra Bard ännu kraftfullare och mer hjälpsam. När fler tillägg läggs till kommer Bard att kunna få tillgång till ännu mer data och ge ännu mer omfattande och informativa svar.

Direktlänk Dela Dignited fördjupade 21 september

AI-tonåring ger inblick i sociala mediers påverkan på unga

Laika 13 är en AI-utvecklad tonåring som skapats för att ge en förståelse för hur sociala medier kan påverka unga personer. Laika visar ett intresse för kriget i Ukraina som innehåll för hennes feed, uttrycker en avsky för nyheter och en rädsla för att bli lämnad ensam.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 19 september

Så här kan du tjäna pengar med ChatGPT

Istället för att oroa sig för vilka jobb ChatGPT kan ta ifrån dig, bör du fokusera mer på hur det kan vara din assistent. Genom att använda ChatGPT som ett verktyg kan du förbättra din inkomstpotential. Extra inkomst skadar aldrig och om artificiell intelligens kan hjälpa dig att navigera aktiemarknaden eller skapa innehåll kan det vara värt att överväga. Här är en titt på hur du kan tjäna $1,000 med hjälp av ChatGPT. Oavsett om det är ett heltidsjobb eller ett deltidsjobb kan ChatGPT hjälpa dig att tjäna tusentals dollar i extra inkomst. Här är fyra sätt att maximera din inkomstpotential och nå målet på $1,000: Affiliate-marknadsföring, digital marknadsföring, frilansskrivande och dropshipping.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 13 september

Självstudiekurser för att lära sig AI och maskininlärning

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning är några av de mest eftertraktade färdigheterna inom teknikbranschen. För att lära sig dessa verktyg kan man ta en e-utbildning i maskininlärning för absoluta nybörjare. Programmet, som kostar 30 dollar (ordinarie pris 300 dollar), kräver ingen tidigare erfarenhet av AI eller maskininlärning. Kurserna innehåller över 200 föreläsningar och 35 timmars innehåll, och ger en stark förståelse för Python-programmering och dess användning inom AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 12 september

ChatGPT kan vara 2023 års mest inflytelserika ´person´: Diskussioner om AI och fördomar

ChatGPT kan vara den mest inflytelserika ”personen” 2023. När denna AI-chatbot lanserades förra året, ledde det till att diskussioner som mestadels ägt rum i teknikkretsar under årtionden plötsligt blev allmänna. Akademiker oroade sig över att studenter skulle lämna in uppsatser skrivna helt av AI, teknikföretag skyndade sig att snabbt lansera sina egna AI-chatbots och småföretagare och entreprenörer kände plötsligt ett behov av att införliva maskininlärningstekniker i sina dagliga verksamheter. Men AI är inte intelligent. De lär sig genom att känna igen komplexa mönster i data. Detta innebär tyvärr att mänskliga fördomar hamnar i applikationerna. Det mest kända fallet hände 2018 när Amazon var tvungen att överge ett AI-verktyg för anställning eftersom det diskriminerade kvinnor. För att förstå fördomar i AI säger Meredith Broussard, docent vid Arthur L. Carter Journalism Institute vid New York University, att man behöver börja med att lära sig mer om hur fördomar fungerar i den verkliga världen.

Direktlänk Dela Success Magazine fördjupade 12 september

Information om Resumé och dess innehåll

Yasmine Winberg är chefredaktör och ansvarig utgivare för Resumé, som är en del av Bonnier News. Innehållet tillhandahålls av Bonnier Business Media Sweden AB, baserat i Stockholm. Allt innehåll på resume.se är skyddat av upphovsrättslagen och källa bör anges vid citering.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 12 september

Delade åsikter om användning av AI-verktyget ChatGPT för att förbättra jobbansökningar

En man på TikTok föreslår att använda AI-verktyget ChatGPT för att generera ett CV som sticker ut i jobbansökningar, ett förslag som har fått blandade reaktioner. Enligt honom använder företag nu AI för att filtrera ut CV:n som inte perfekt passar kriterierna för deras jobblistor, oavsett kvalitet. Han föreslår att använda ChatGPT för att formulera ett CV med hjälp av nyckelord som finns i jobbeskrivningen för en jobbannons. Han hävdar att det kan hjälpa människor med deras jobbsökande, men alla är inte övertygade om att jobb som använder AI för att filtrera CV:n är platser där människor skulle vilja arbeta.

Direktlänk Dela Distractify fördjupade 11 september

Experter råder arbetstagare att visa upp sina AI-färdigheter i sina CV

AI har dominerat företagsberättelsen hittills 2023, med Nvidia som tillskriver tekniken för sina senaste blockbusterresultat. Andra företag är lika förälskade i AI och hur det möjligen kan transformera deras verksamhet och produktivitet. Experter råder arbetstagare att visa upp sina AI-färdigheter i sina CV. Amanda Augustine från TopResumé rekommenderar att de som inte redan har börjat använda ChatGPT börjar bekanta sig med verktyget. Laurie MonteForte, talesperson för AI-baserat CV-skrivande företag Leet Resumés, säger att arbetssökande kan utveckla en ChatGPT-sekvens för att skapa en månatlig innehållskalender som sparar deras företag ett visst antal timmar i veckan och övertid. Rue Dooley, HR kunskapsrådgivare för Society for Human Resource Management, sa att lista alla AI-baserade verktyg som du är bekant med och hur du använder dem. Marc Cenedella, VD och grundare av Leet Resumés, listar olika verktyg arbetstagare kanske vill lära sig för särskilt tekniktunga jobb, som AI-ingenjör. Han rekommenderade att lära sig AI-verktyg som Langchain, en plattform som låter användare utveckla applikationer med LLMs, eller PromptLayer, en programvara för promptteknik.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 september

AI-kompetens bör framhävas i CV, enligt experter

Artificiell intelligens (AI) har dominerat företagsvärlden 2023, med företag som Nvidia som tillskriver tekniken sina senaste framgångsrika resultat. Experter menar att anställda bör visa upp sina AI-kunskaper i sina CV. ”Tekniker som ChatGPT eller andra AI-iterativa tekniker kommer att spela en större roll i nästan varje bransch och det gagnar oss att vara öppensinnade”, säger Amanda Augustine från TopResumé. Hon rekommenderar att de som ännu inte börjat använda ChatGPT börjar bekanta sig med verktyget. Rue Dooley, HR-kunskapsrådgivare för Society for Human Resource Management, råder att lista alla AI-baserade verktyg du är bekant med och hur du använder dem. Marc Cenedella, VD och grundare av Leet Resumés, rekommenderar att lära sig AI-verktyg som Langchain och PromptLayer.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 10 september

AI-kompetens blir allt viktigare på arbetsmarknaden

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att transformera arbetsmarknaden, och arbetssökande inser alltmer vikten av att framhäva sina AI-färdigheter i sina CV. För att hålla jämna steg med denna trend måste arbetstagare förbereda sig för att integrera AI i sina roller. Experter råder arbetssökande att utforska AI-teknik relevant för deras område, tillhandahålla konkreta exempel på hur de har använt AI för att uppnå resultat, genomföra sidoprojekt som tillåter dem att tillämpa AI-färdigheter, lista bekanta AI-baserade verktyg de är bekanta med och visa entusiasm och engagemang för AI på sina CV.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

OpenAI:s ChatGPT Plus erbjuder tillgång till hundratals plugins

OpenAI:s ChatGPT Plus erbjuder tillgång till hundratals plugins som utökar AI-chattbotens förmågor. Dessa plugins kan användas för att interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, boka ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela ett spel, spåra din kost eller lära dig ett nytt språk. För att få tillgång till ChatGPT:s plugins krävs en ChatGPT Plus-prenumeration, som kostar 20 dollar i månaden. Några av de bästa pluginsen inkluderar AI Quest, A Review Summary, A-to-Z Video Summary, Calorie Coach, HiCollectors Finder, Kayak, Music, Podcast Search, Timeport och What to Watch.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 9 september

Fem framväxande jobbtitlar inom tekniksektorn

På dagens dynamiska arbetsmarknad finns det gott om möjligheter för dem med erfarenhet inom AI, maskininlärning och blockkedjeteknik. Nya jobbtitlar dyker upp, som till exempel ´prompt engineers´, som blivit en central del av AI-ekosystemet med löner mellan 230 000 och 335 000 dollar i USA. OpenAI har också tagit fram en gratis kurs för att täcka kompetensgap. Fem framväxande jobbtitlar är Chief Automation Officer, Visual Systems Designer, Human-Machine Matchmaker, Cybersecurity Threat Attribution Analyst och Digital Reputation Defender.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 5 september

Information om Resumé och dess innehåll

Resumé är en del av Bonnier News och dess innehåll tillhandahålls av Bonnier Business Media Sweden AB. Yasmine Winberg är chefredaktör och ansvarig utgivare. Allt innehåll på Resumé skyddas av upphovsrättslagen och källa bör anges vid citering.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 5 september

Handelshögskolor erbjuder specialiserade MBA-program i Artificiell Intelligens

Handelshögskolor över hela landet erbjuder specialiserade MBA-program i Artificiell Intelligens (A.I.). Dessa skolor hoppas möta den ökande efterfrågan på A.I.- och maskininlärningsspecialister, vilket förväntas växa med en takt på 40% - snabbare än någon arbetskraft. Fortune har nyligen framhävt några av de bästa handelshögskolorna som erbjuder specialiserade MBA-program i A.I. och vad studenter kan förvänta sig av en A.I.-fokuserad utbildning. Bland högskolorna finns Northwestern University, Villanova, Northeastern University´s D´Amore-McKim School of Business och Texas Tech´s Rawls College of Business. Wharton´s Artificial Intelligence for Business-certifikatprogram är en onlinekurs där studenter kan lära sig grunderna i Big Data, Artificiell Intelligens och Maskininlärning på fyra till sex veckor för bara $599. På MIT Sloan kan studenter ta kursen Artificial Intelligence: Implications for Business Strategy, en sex veckor lång kurs om nyckelteknologier inom AI, som maskininlärning, naturlig språkbehandling och robotik. Kursen betonar hur människor och datorer kan arbeta tillsammans för att lösa komplexa affärsproblem.

Direktlänk Dela Poets & Quants fördjupade 2 september

Generativ AI spelar en omvandlande roll i HR

Generativ AI kommer att spela en omvandlande roll i HR. HR är som andra interna funktioner en design-, support- och integrationsfunktion. HR arbetar med komplexa problem som anställning, introduktion, utbildning, ledarskapsutveckling, prestandahantering, lön, belöningar, förmåner, hybridarbete, organisationsdesign, mångfaldsstrategi, kultur och mer. Data inom HR är utspridda överallt. AI lovar att samla all denna data på ett integrerat ställe. HR-team blir skapare, utvecklare och konsulter. Generativ AI är den perfekta nya lösningen för nästan alla utmaningar som HR-team står inför.

Direktlänk Dela Josh Bersin fördjupade 2 september

AI kan förbättra ditt CV, men det finns risker, varnar experter

AI-teknologi som ChatGPT kan förbättra ett CV och snabba upp CV-skrivningsprocessen. Men det kan också leda till fällor om det används felaktigt, säger experter. AI är endast lika bra som den information den ges. Det kan hindra en jobbsökandes röst från att komma igenom i deras CV och riskera att låta oautentiskt. AI kan inte göra ditt CV mer autentiskt än du kan. Det är viktigt att informationen är korrekt. Tekniken är inte överlägsen att göra grammatik- och interpunktionsfel. Jobbsökare bör vara försiktiga med att inte överanvända AI för sina CV. Istället bör de använda det som ett sätt att starta skrivprocessen och sedan redigera dokumentet noggrant.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 augusti

Topp 5 gratis teknikkurser för att förstå teknik mer effektivt

Artikeln diskuterar de fem bästa gratis kurserna som kan hjälpa till att förstå teknik mer effektivt och sticka ut från mängden. Kurserna täcker en rad programmeringsspråk och ämnen, inklusive CS50 för nybörjare, Android-utveckling med Kotlin, Unity för spelutveckling och mer. Fördelarna med att delta i dessa tekniska kurser inkluderar att förvärva specialiserade färdigheter som förbättrar karriärutsikterna och löneförmågan, hålla sig uppdaterad i snabbt utvecklande fält och visa anpassningsförmåga för arbetsgivare. Förbättrade problemlösningsförmågor, ökat självförtroende och nätverksmöjligheter är ytterligare fördelar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 augusti

Topp 5 gratis teknikkurser för att förstå teknologi effektivare

Chat GPT diskuteras flitigt och förväntas ersätta många teknikroller. Här är de fem bästa gratis kurserna för att förstå teknik bättre och sticka ut från mängden. Dessa kurser omfattar en rad programmeringsspråk och ämnen, inklusive CS50 för nybörjare, Android-utveckling med Kotlin, Unity för spelutveckling och mer. Deltagande i dessa tekniska kurser erbjuder en rad fördelar, inklusive förvärvande av specialiserade färdigheter som ökar dina karriärutsikter och inkomstpotential. Dessa kurser gör att du kan hålla dig aktuell inom snabbt utvecklande områden, och visa upp din anpassningsförmåga för arbetsgivare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 augusti

Stora språkmodeller kan hjälpa till i beslutsprocessen

Stora språkmodeller (LLM) kan hjälpa till i varje steg av beslutsprocessen. Även om det kan vara frestande att bara be ChatGPT om svar, ligger den verkliga kraften i LLM i hur de kan assistera i varje steg. De kan hjälpa till att tänka på överväganden du kanske missar, eller alternativ du kanske inte har övervägt. LLM kan vara ett verktyg för att minska fördomar, hjälpa dig att rama in och fatta beslutet själv. ChatGPT kan stödja chefer att fatta bättre beslut genom att tillhandahålla information, fakta, analys och perspektiv som kan hjälpa till att fatta ett informerat beslut.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 24 augusti

Använda AI för att förbättra din digitala marknadsföring

ChatGPT och andra AI-stora språkmodeller har blivit ett kraftfullt verktyg för att förbättra digital marknadsföring. Utvecklad av OpenAI, har ChatGPT förmågan att skapa mänsklig-liknande text baserat på den input den får. Det kan användas för att skapa personlig kundinteraktion, samla data och erbjuda dygnet runt hjälp utan extra kostnader. Dessutom kan det integreras i din webbplats som en kundservice chatbot och användas för att generera innehåll. Det finns också flera plugins tillgängliga för att förbättra produktivitet, marknadsföring och innehållsskapande.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 18 augusti

Lista över de bästa gratis AI-utbildningarna publicerad

En lista över de bästa gratis AI-utbildningarna har sammanställts, med fokus på generativ AI och hur man kan utnyttja det samt grundläggande koncept inom artificiell intelligens. Många av dessa kurser är utformade för att vara introduktionskurser och riktade till nybörjare. Kurserna är: Googles Generative AI Learning Path (10 kurser), Microsofts ”Transform Your Business With AI”-kurs, LinkedIns ”Career Essentials In Generative AI”-utbildning, ”IBM: AI Foundations for Everyone”-utbildning, Digital Partners ”Fundamentals of ChatGPT”-utbildning, Phil Ebners AI Crash Course (Udemy).

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 17 augusti

Fem nya paradigm för ledare och anställda i omkvalificering

I framtiden kan miljontals arbetstagare behöva omkvalificeras på grund av teknologiska förändringar, vilket är en stor samhällelig utmaning. Företagen spelar en avgörande roll i denna process, men få har hittills tagit den på allvar. Författarna, medlemmar i ett samarbete mellan Harvard Business Schools Digital Reskilling Lab och Boston Consulting Groups Henderson Institute, har intervjuat ledare i 40 organisationer världen över som investerar i storskaliga omkvalificeringsprogram. De identifierade fem paradigmförändringar inom omkvalificering: (1) Omkvalificering är en strategisk nödvändighet. (2) Det är varje ledare och chefs ansvar. (3) Det är ett förändringsledningsinitiativ. (4) Anställda vill omkvalificera sig - när det är meningsfullt. (5) Det kräver ett samhälle. Företag måste förstå och anamma dessa förändringar för att lyckas anpassa sig dynamiskt till den snabbt utvecklande nya eran av automation och AI.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 16 augusti

Hur AI och automatiserade teknologier påverkar människors självbild

Frekvensen av interaktioner vi har med AI och automatiserade teknologier ökar, vilket gör det viktigt att förstå hur dessa teknologier får människor att känna sig om sig själva. Känslorna kan påverka en rad framgångsfaktorer, inklusive försäljning, kundlojalitet, muntliga rekommendationer, anställdas tillfredsställelse och prestanda. Författarna har studerat människors reaktioner på automatiserad teknik i över sju år och i denna artikel fokuserar de på psykologiska reaktioner på AI och automatiserade teknologier som de observerat inom tjänste- och affärsprocessdesign, produktdesign och kommunikation. De erbjuder praktisk vägledning för att hjälpa ledare och chefer att ta reda på hur man bäst använder dessa nya teknologier för att tjäna kunder, stödja anställda och främja organisationens intressen.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 16 augusti

Generativ AI gör det möjligt för alla att koda: Hur företag kan anamma denna förändring

Generativ AI och andra enkla mjukvaruverktyg kan hjälpa anställda utan programmeringsbakgrund att bli skickliga programmerare, eller vad författarna kallar medborgarutvecklare. Genom att bara beskriva vad de vill i en uppmaning kan medborgarutvecklare samarbeta med dessa verktyg för att bygga hela applikationer - en process som fram till nyligen skulle ha krävt avancerad programmeringskunskap. Denna utveckling ställer kritiska frågor om IT-organisationers framtid. Hur kommer de att underlätta och skydda processen utan att placera för många hinder i dess väg? Författarna delar en vägkarta för att framgångsrikt introducera medborgarutveckling för dina anställda.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 14 augusti

Introduktionskurs till ChatGPT erbjuder insikter i AI

Artificiell intelligens (AI) är snabbt ett hett ämne inom olika branscher. En omfattande kurs kallad ´Introduktion till ChatGPT´ syftar till att avliva myter kring detta kraftfulla verktyg och ge praktiska tips om dess användning. Kursen är lämplig för alla som använder en dator i sitt dagliga arbete. Den täcker en mängd uppgifter som kan automatiseras eller påskyndas med hjälp av AI-chattboten, ChatGPT. Kursen, som ges av International Open Academy, har fått fyra av fem stjärnor i betyg av verifierade köpare. Efter avslutad kurs får deltagarna ett certifikat från ICOES-ackrediterade akademin.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 augusti

ChatGPT erbjuder flera AI-drivna plugins för att förbättra användarnas interaktion med PDF-filer. Ai PDF underlättar extraktion av information från PDF-dokument och kan generera en sammanfattning av hela dokumentet. MixerBox ChatPDF låter användarna interagera med dokument på olika sätt, inklusive att sammanfatta information och översätta text. AAA Summarize kan användas för att sammanfatta webbsidor och YouTube-videor. Invoice Pilot automatiserar faktureringsaktiviteter. AskYourPDF hjälper till att interagera med PDF-filer och extrahera värdefulla insikter. ChatOCR använder OCR-teknik för att extrahera information från PDF-filer och handskrivna dokument. A+ Doc Maker underlättar dokumentcreation. Resume Copilot hjälper till med att skapa CV. AccuratePDF möjliggör interaktiva samtal med PDF-dokument. Converter App hjälper till med valutaomvandlingar och skapar växelkurstabeller.

MakeUseOf fördjupade 10 augusti

Studenter använder AI-verktyget ChatGPT för karriärutveckling

Studenter använder AI-verktyget ChatGPT för att hjälpa till med karriärutforskning och att skriva CV. En undersökning från TimelyCare i april hittade att 59 procent av de studenter som skulle ta examen hade använt ChatGPT för att få hjälp med att skriva sina CV. Harrison Hughes, en karriärcoach och akademisk rådgivare vid Washington State University, uppskattar att cirka 30 procent av de studenter han har mött sedan november har delat att de har använt ChatGPT. Katsuri Gavali, en masterstudent vid Claremont Graduate University, säger att hon använder ChatGPT för att skriva sina CV-kvalifikationer. Dock varnas studenter för att vara försiktiga med att använda ChatGPT för karriärtjänster.

Direktlänk Dela Inside Higher Ed fördjupade 9 augusti

Använd AI för att förbättra ditt CV och jobbansökningar, enligt rekryterare

Enligt rekryterarna Emily Durham och Bonnie Dilber kan AI-verktyg som ChatGPT användas för att förbättra CV och jobbansökningar. De båda är överens om att det inte är något problem att använda AI för att skriva CV eller hitta de bästa svaren för jobbansökningar. Durham menar dock att det är viktigt att använda AI med integritet. Dilber föreslår att ChatGPT kan användas på två sätt: för att hitta inspiration till ditt CV och sedan omformulera det, eller för att klargöra eller stärka dina idéer och skrivande. Durham understryker dock vikten av att korrekturläsa och justera texten så att den speglar dig snarare än AI-verktyget.

Direktlänk Dela Narcity Media fördjupade 7 augusti

Kickresume: Ett AI-baserat verktyg för att skapa professionella CV:n

I en alltmer konkurrensutsatt arbetsmarknad är det viktigare än någonsin att skapa ett övertygande CV. Ett bra verktyg för detta är Kickresume, en onlineplattform som hjälper arbetssökande att skapa professionella CV:n, personliga brev och personliga webbplatser. Plattformen erbjuder både gratis och betalda tjänster. Den gratis planen erbjuder begränsad tillgång till funktioner, inklusive fyra CV-mallar, fyra mallar för personliga brev och en webbplatsmall. För att låsa upp mer avancerade anpassningsalternativ och ytterligare tjänster måste användarna prenumerera på en av Kickresumes premiumplaner.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 6 augusti

En omfattande guide till artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer närvarande i våra liv, från musik och media till affärer och produktivitet, och till och med dejting. AI har möjliggjort effektiv röst- och bildigenkänning samt förmågan att generera syntetisk bild och tal. Forskare arbetar hårt för att göra det möjligt för AI att surfa på webben, boka biljetter, justera recept och mer. Denna artikel ger en översikt över de mest grundläggande begreppen du behöver veta om AI, de stora aktörerna inom AI och varför de spelar roll, samt de senaste nyheterna och utvecklingen inom området.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 augusti

Artikeln diskuterar skillnaderna mellan dataforskare och maskinläringsingenjörer, och påpekar att individer som behärskar båda områdena ofta kallas ´enhörningar´. Trots att dessa ´enhörningar´ kan erbjuda enorma fördelar för företag, är de ofta förbisett av HR-avdelningar på grund av brist på förståelse för deras unika kompetens. Artikeln argumenterar för att ´enhörningar´ kan erbjuda mer effektiva lösningar och uppmanar till en förändring i hur företag och utbildningsinstitutioner ser på dessa roller. Författaren, Vincent Granville, delar också sin egen erfarenhet av att bli en ´enhörning´.

Data Science Central fördjupade 1 augusti

´Vit teckensnitt´: En riskabel genväg för jobbsökare

En 10-sekunders CV-hack, känd som ´vit teckensnitt´, hävdas kunna hjälpa jobbsökare att komma förbi den första screeningen där AI-bots eller digitala filter skannar CV och letar efter nyckelord. Metoden innebär att kopiera en lista med relevanta nyckelord eller själva jobbbeskrivningen, klistra in den i ett CV och ändra teckensnittsfärgen till vit. Detta gör att AI-bots eller digitala filter i sökande spårningssystem läser den vita texten och tar fram CV:t för mänsklig granskning. Men arbetsmarknadsexperter varnar för att denna genväg är riskabel.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 24 juli

Använd AI för att skapa effektiva CV, men inte för att ersätta personliga detaljer

Emily Durham, en senior rekryterare på Intuit, ger råd om användning av AI-verktyget ChatGPT för att skriva CV. Hon föreslår att ChatGPT kan användas för att skapa en grundläggande CV-mall, men varnar för att det inte kan inkludera kritiska detaljer som en rekryterare behöver för att fatta ett beslut. Durham rekommenderar att använda ChatGPT för att skapa ett första utkast till CV, och sedan investera tid i att göra redigeringar som bara du kan göra. Hon påpekar att AI-verktyget saknar förmågan att helt förmedla ditt personliga varumärke och kan inte skriva specifika detaljer om din erfarenhet, passioner och karriärdrömmar.

Direktlänk Dela Canadian Business fördjupade 12 juli

En omfattande guide till artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) är närvarande i nästan alla aspekter av det moderna livet, från musik och media till företag och produktivitet. AI har möjliggjort effektiv röst- och bildigenkänning, samt förmågan att generera syntetisk bild och tal. Forskare arbetar hårt för att göra det möjligt för en AI att surfa på webben, boka biljetter, justera recept och mer. Denna artikel innehåller en grundläggande guide till AI, inklusive de mest grundläggande begreppen du behöver veta, en översikt över de stora spelarna inom AI och varför de är viktiga, samt en kuraterad lista över de senaste rubrikerna och utvecklingarna du bör vara medveten om.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 12 juli

AI och ChatGPT kan hjälpa till att hitta och utföra arbete i pension

Artificiell intelligens (AI) och dess verktyg ChatGPT kan hjälpa till att hitta och utföra arbete i pension. AI och ChatGPT kan snabbt och briljant förbättra ditt CV och ansökningsbrev. David Fano, VD för personlig karriärplattformen Teal, förespråkar användningen av AI för att hitta arbete. En undersökning av ResumeBuilder.com visade att 46% av jobbsökarna använde ChatGPT för att skriva CV eller ansökningsbrev. En studie av National Bureau of Economic Research visade att jobbsökande som använde ´algoritmisk skrivhjälp´ upplevde en ökning på 8% i sannolikheten att bli anställda. AI-verktyget gjorde smarta förslag för att rätta till fel och städa upp jobbsökarens skrivande.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 juli

Trygg Hansa väljer JMWGolin som ny PR-byrå

Försäkringsbolaget Trygg Hansa har valt PR-byrån JMWGolin som sin nya kommunikationspartner, med fokus på långsiktig strategi, löpande PR-rådgivning och utveckling av PR-aktiviteter. Det första resultatet av samarbetet kommer att synas i bolagets årliga vattensäkerhetskampanj. Tidigare samarbetade Trygg Hansa med BCW, men bytte nyligen kommunikationschef två gånger och valde att gå ut i en ny upphandling. BCW valde att inte delta i upphandlingen och har nyligen presenterat nya globala samarbeten med Oatly och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 12 juni

Max Apéria slutar som byråvalskonsult efter 250 pitcher - ska hjälpa byråer att vinna

Efter att ha arbetat som byråvalskonsult sedan 2005 och genomfört cirka 250 pitcher, kommer Max Apéria att byta inriktning. Istället för att hjälpa företag att välja byråer kommer han nu att använda sin erfarenhet för att hjälpa byråer att vinna upphandlingar och utveckla befintliga kundsamarbeten. Apéria har drivit sin verksamhet i aktiebolaget Garrincha & Partner AB sedan 2009. Pandemin påverkade intäkterna negativt, och den senaste årsredovisningen visar en omsättning på 530 000 kronor med en knapp förlust. Det nya erbjudandet kommer att rikta sig till stora och medelstora byråer och ske i workshopform.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 9 juni

Icas position i det nya Sverige granskas i Resumé

Ica, ett av Sveriges starkaste varumärken, har haft svårt att hänga med i landets snabba förändringar under de senaste åren. Kunder har blivit upprörda över ökade kostnader och inflation, vilket har lett till dödshot mot lokala handlare. Tidskriften Resumé gör en djupdykning i det nya Sverige, med fokus på Icas misslyckande att hitta rätt position, svenskarnas relation till det goda livet och ett växande missnöje med kapitalismen. Resumé analyserar även strategier för varumärken i postcovid-eran, AI:s påverkan på visuella identiteter och hur australiensarna ser på Byron Sharp, känd som The Dark Lord of Penetration.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 5 juni

ChatGPT, en AI-chatbot, har blivit mycket populär för att hjälpa användare med olika ändamål. Med lanseringen av OpenAIs nya GPT-4 blir ChatGPT ännu mer kraftfull. Här är en lista över 125 olika prompts för olika situationer som kan hjälpa dig att utnyttja ChatGPT till fullo, inklusive användning inom skrivande, innehållsskapande, marknadsföring, programmering, matlagning, resor och mycket mer.

Beebom fördjupade 2 juni

Apple söker experter inom generativ AI

Apple har nyligen lagt upp nya jobbannonser där de söker efter experter med erfarenhet av generativ artificiell intelligens, vilket antyder att företaget kan förbereda en ny typ av mer avancerad assistent. Denna teknik kan användas för att förbättra användarupplevelsen i Apples operativsystem. Tim Cook har tidigare uttryckt intresse för generativ AI och sagt att Apple kommer att närma sig denna och andra innovationer med försiktighet.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 24 maj

Så här besegrar du AI-gatekeepers vid jobbsökning

För att få fotfäste på arbetsmarknaden måste man först ta sig förbi CV-filter, algoritmer och ansökningsspårningssystem (ATS). Dessa filter används av de flesta medelstora och stora företag för att snabbt sortera igenom hundratals eller tusentals ansökningar. Här är några tips för att besegra AI-gatekeepers: håll det enkelt, använd rätt sökord, använd rätt filformat, anpassa ditt CV för positionen, var noga med avsnittrubrikerna, håll det uppdaterat, använd ett personligt brev och var specifik. Glöm inte att nätverka och skapa kontakter, eftersom att ha ditt CV överlämnat till någon personligen alltid är bättre än att försöka ta sig förbi filtren.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 maj

Artificiell intelligens (AI) och system påverkar alltmer våra karriärer, från hur vi blir anställda till hur vi utvecklas och befordras. AI-drivna program och system har potential att förändra hur företag fattar strategiska beslut om sina anställda. Många företag använder redan AI för att analysera anställdas prestationer och identifiera talanger som kan fylla ledarskapsroller. Data kan också identifiera favoritism och fördomar vid anställning och befordran. Verktyg som Microsoft Teams, Outlook och SharePoint kan ge insikter till chefer genom sin arbetsplatsanalys. Det är viktigt för anställda att förstå hur AI påverkar arbetsplatsen och kräva insyn från arbetsgivaren.

The Conversation fördjupade 22 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare