» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 211 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Ryssland, officiellt Ryska federationen, är världens största land till ytan och sträcker sig över norra Eurasien. Landet gränsar till 14 andra länder, inklusive Sverige över Östersjön. Rysslands huvudstad är Moskva, och landet har en befolkning på över 144 miljoner människor. Ryssland är en federation med en president och en premiärminister som delar den politiska makten. Landet har en rik historia och kultur, inklusive berömda författare som Tolstoj och Dostojevskij. Ryssland är också känt för sitt kalla klimat, sina stora skogar, Sibirien och sin starka militära och tekniska kapabilitet.

Senaste nytt kring Ryssland

IS attackerar rysk konsertlokal, sprider video som normaliserar attacken

Fyra dagar efter att Islamiska Staten attackerade en rysk konsertlokal i mars började en video att cirkulera på en privat plattform kopplad till terrorgruppen. Den 92 sekunder långa sändningen visade en nyhetsankare i hjälm och uniform som sa att attacken inte var en terroristoperation, utan en del av ´det normala sammanhanget i det rasande kriget mellan Islamiska Staten och länder som bekämpar islam.´

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Ukrainsk student och YouTuber identifierar sig själv i AI-genererad kinesisk propaganda

Olga Loek, en 20-årig ukrainsk student och YouTube-bloggare, upptäckte att hennes ansikte används i AI-genererade videor som cirkulerar på kinesiska sociala medieplattformar. Videorna, som sprids på nätverk som Douyin och Bilibili, visar kvinnor från olika nationaliteter som förespråkar vänliga relationer mellan Kina och Ryssland. Loek porträtteras felaktigt som en ryss som stöder ryska produkter och hyllar det kinesisk-ryska vänskapet. Efter att ha identifierat cirka 35 konton som använder hennes likhet, delade Loek sin upplevelse på sin YouTube-kanal och uppmanade tittare att vara vaksamma på onlineinnehåll. Företaget HeyGen, som är ansvarigt för AI-tekniken som används för att skapa dessa digitala dubbelgångare, blockerade hennes bilder från deras system efter att Loeks fästman twittrat om de falska kontona.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade i förrgår

Forskare utvecklar maskininlärningsmodeller för att identifiera samordnade oautentiska beteenden på sociala medier

Forskare vid Information Sciences Institute (ISI) har utvecklat maskininlärningsmodeller för att identifiera samordnade oautentiska beteenden av konton på plattform X involverade i inflytandekampanjer runt om i världen. Forskningen, som leds av Luca Luceri och finansieras av Defense Advanced Research Project Agency (DARPA), har fokuserat på att identifiera fem delningsbeteenden som drivrutiner för informationsoperationer deltar i. Forskarna har konstruerat ett enat likhetsnätverk för att klassificera dessa kontons likheter och förutsäga deras framtida deltagande i informationsoperationer.

Direktlänk Dela Viterbi School of Engineering at University of Southern California fördjupade 14 maj

Bay Area-startup vinner militära kontrakt för att bekämpa AI-skapade ´deepfakes´

Ett startup-företag från Bay Area, som hävdar att det kan identifiera AI-skapade bilder, ljud och video med 99 procent noggrannhet, har vunnit minst fem militära kontrakt värda nästan $2 miljoner sedan slutet av 2022. Detta inkluderar ett avtal på $1,25 miljoner för att utveckla en anpassad detektor för att hjälpa flygvapnet att motverka rysk och kinesisk informationskrigföring. Förra månaden vittnade dess VD, Rijul Gupta, inför en senatsunderkommitté om hotet AI ´deepfakes´ utgör mot amerikanska val.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 maj

AI-genererade bilder lurar hundratusentals på nätet

Bilder av Katy Perry i två olika kläder under veckans Met Gala i New York, som skapades med hjälp av artificiell intelligens (AI), lurade hundratusentals människor, inklusive Perrys egen mamma. Dessa bilder är bara de senaste i en rad AI-genererade bilder som har lurat stora publikar på nätet. Enligt Ciaran O´Connor, teknik- och extremismanalytiker vid Institute for Strategic Dialogue, blir det allt svårare att skilja äkta bilder från falska. Dr Eileen Culloty, biträdande professor vid DCU:s skola för kommunikation, påpekar att trots AI:s snabba framsteg är det fortfarande möjligt att upptäcka en falsk bild, men det kräver en viss granskning från tittarna.

Direktlänk Dela Raidió Teilifís Éireann fördjupade 12 maj

Maskinlärningschip-marknaden beräknas nå 144,24 miljarder dollar till 2029

Maskinlärningschip-marknaden väntas växa från 1,78 miljarder dollar 2021 till 144,24 miljarder dollar 2029, med en årlig tillväxttakt på 41,10% under prognosperioden 2022-2029. Maskinlärningschip används i stor utsträckning för att förhindra fel och spara kostnader inom olika branscher, inklusive bilindustri, transport, tillverkning, media och reklam samt finans. System-on-Chip står för den största tekniksegmentet på marknaden på grund av dess höga användning av leverantörer för att minska kostnader.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 10 maj

Ny politisk biografifilm om Putin använder AI-teknik

En ny politisk biografifilm om Vladimir Putin, regisserad av polska Patryk Vega, även känd som Besaleel, använder artificiell intelligens för att återskapa den ryska ledaren. Filmen, som kallas ´första deepfake´ långfilm, har utvecklats med hjälp av Besaleels eget teknikföretag AIO. Tyska gruppen Kinostar hanterar globala försäljningar för filmen och kommer att marknadsföra den till internationella distributörer vid den kommande Cannes film marknad. Filmen skildrar flera verkliga händelser under Putins ledning, inklusive Moskva teatergisselkrisen 2002 och Rysslands invasion av Ukraina.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 10 maj

USA planerar att skydda avancerade AI-modeller från Kina och Ryssland

Biden-administrationen planerar att införa skydd runt de mest avancerade AI-modellerna för att skydda USA:s AI från Kina och Ryssland. Detta på grund av att både privata och offentliga forskare oroar sig för att USA:s motståndare kan använda dessa modeller för att utföra aggressiva cyberattacker eller till och med skapa potenta biologiska vapen. Till exempel kan AI skapa realistiska men fabricerade videor, så kallade deepfakes, som kan användas för att sprida desinformation. AI kan också användas för att skapa biologiska vapen och cyberattacker.

Direktlänk Dela Win Country fördjupade 10 maj

Rysk AI-baserad desinformationskampanj riktar sig mot västerländska väljare

Säkerhetsforskare har upptäckt en omfattande ny rysk desinformationskampanj som använder generativ AI (GenAI) för att ”plagiera och vapenbilda” innehåll från stora nyhetsorganisationer, i syfte att påverka västerländska väljare. Kampanjen, som kallas ”CopyCop” av Recorded Future, använder GenAI för att kopiera innehåll från mainstreammedier och introducera politisk bias när det anpassar innehållet för specifika målgrupper. Medieorganisationer, inklusive Al-Jazeera, Fox News, BBC, La Croix och TV5Monde, är bland de drabbade. Ibland förfalskas legitima webbplatser och publiceras på alternativa domäner, medan andra gånger publiceras historier på fiktiva nyhetssajter.

Direktlänk Dela Infosecurity Magazine fördjupade 10 maj

Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster Marknadsundersökning av IBI

IBI presenterar ny forskning om Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och viktiga affärssegment (2024-2032). Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster utforskar en omfattande studie av olika segment som möjligheter, storlek, utveckling, innovation, försäljning och total tillväxt av stora aktörer. Marknadsstorleken för Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster beräknas öka en CAGR på 99,8% till 2032. Rapporten inkluderar historiska marknadsdata från 2024 till 2032.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 maj

USA överväger att stärka försvar mot Kina och Rysslands AI-teknologi

USA överväger att stärka sina försvar mot Kinas och Rysslands framsteg inom artificiell intelligens (AI), särskilt med fokus på tillgång till avancerade AI-modeller, som de som driver plattformar som ChatGPT. Enligt källor inom administrationen överväger Biden-administrationen att införa begränsningar för exporten av proprietära eller sluten källkods AI-modeller, en viktig komponent i AI-system, på grund av ökade säkerhetsbekymmer. USA:s handelsdepartement överväger reglerande åtgärder för att begränsa exporten av sofistikerade AI-modeller.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 9 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

USA planerar att reglera export av avancerade AI-modeller

Biden-administrationen planerar att införa regler för att skydda USA:s avancerade AI-modeller från Kina och Ryssland. Kommersdepartementet överväger att begränsa exporten av proprietära eller slutna AI-modeller, vars mjukvara och data hålls hemliga. Dessa åtgärder skulle komplettera de åtgärder som har införts under de senaste två åren för att blockera exporten av avancerade AI-chip till Kina. För närvarande kan AI-giganter som Microsoft-stödda OpenAI, Alphabets Google DeepMind och konkurrenten Anthropic sälja sina mest kraftfulla slutna AI-modeller till nästan vem som helst i världen utan statlig tillsyn.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 8 maj

AI och ansiktsigenkänning: Öppen källkod och sociala medier

Johan Karlsson, forskningsingenjör vid Totalförsvarets forskningsinstitut FOI, kommenterar att mycket inom AI idag publiceras i form av öppen källkod och algoritmer för exempelvis ansiktsigenkänning. Privatpersoner kan därför matcha ett ansikte mot en samling ansikten med hjälp av AI. Företag har samlat bilder från sociala medier för detta ändamål, och en rysk sida som samlat bilder från VK, den ryska motsvarigheten till Facebook, skryter med en träffsäkerhet på cirka 70 procent. Sidan har använts för att kartlägga ryska militärer.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 6 maj

Marknaden för AI och maskininlärning i företag växer med 30% årligen

AI och maskininlärningstekniker låter företag analysera stora mängder data, upptäcka mönster och trender, göra prognoser och automatisera operationer som involverar mänskligt deltagande. Marknaden för AI och maskininlärning i företag drivs av den snabba tillväxten av data som genereras av företag och ett behov av avancerade analysverktyg för att extrahera värdefulla insikter. Företagen använder AI och maskininlärning för att analysera data, automatisera operationer, fatta mer välgrundade beslut och förbättra kundupplevelser. Detta resulterar i förbättrad effektivitet, kostnadsbesparingar och konkurrensfördelar. Den globala marknaden för AI och maskininlärning i företag förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 30,0% från 2024 till 2031.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 6 maj

USA, Storbritannien och Frankrike uppmanar Kina och Ryssland att inte låta AI kontrollera kärnvapen

USA, Storbritannien och Frankrike kräver att endast människor ska fatta beslut om användning av kärnvapen för att förhindra tekniska fel som kan leda till stora konflikter. De uppmanar Kina och Ryssland att ge ett liknande löfte om att inte låta artificiell intelligens (AI) fatta sådana kritiska beslut. Under ett toppmöte om AI-vapen i Wien diskuterades riskerna med AI i krigföring och behovet av globala regleringar. Slutsatserna från konferensen jämför vår tids teknologiska dilemman med ´Oppenheimer-tidpunkten´, med en uppmaning att agera omedelbart för mänsklighetens säkerhet.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 3 maj

AI och Go-to-Market-strategier: En intervju med Linara Bozieva

AI har blivit en integrerad del av våra dagliga liv och används aktivt i olika processer. Enligt experter på Go-to-Market-strategi (GTM) kommer 2024 att innebära en ny inställning där GTM-data och AI kombineras. Linara Bozieva, en expert på att introducera multinationella företag som Google och eBay på nya marknader och GTM-chef för ett stort amerikanskt exportprojekt på eBay, diskuterar användningen av AI inom detta område. Bozieva rekommenderar att ha en tydlig strategi och genomförandeplan innan en produktlansering. Hon påpekar också vikten av att vara redo för oväntade utmaningar och att snabbt reagera på kundfeedback. Bozieva ser en trend där fler och fler teknikstartups försöker integrera AI i sina produkter och tjänster. Hon tror att AI kan hjälpa till att snabbare bygga en strategi, sammanfatta marknadslandskap och marknadstrender, och assistera med andra uppgifter som behöver göras under strategiarbetet. Trots detta menar hon att människor fortfarande är nödvändiga för att bygga ett företag, organisera dess verksamhet och processer, och få det att växa.

Direktlänk Dela CEOWORLD Magazine fördjupade 2 maj

Ökning av AI-drivna phishingattacker, enligt Zscaler

Vishing och deepfake phishing-attacker ökar i takt med att angripare utnyttjar GenAI för att förstärka sociala ingenjörstaktiker, enligt Zscaler. AI automatiserar och personifierar olika aspekter av attackprocessen för att göra phishing ännu mer utmanande att upptäcka. GenAI kan snabbt skapa sofistikerade phishing-sidor eller utöka sina förmågor för att generera skadlig programvara och lösenprogram för sekundära attacker. USA (55,9%), Storbritannien (5,6%) och Indien (3,9%) framstod som de främsta länderna som var måltavlor för phishing-bedrägerier 2023. Finans- och försäkringssektorn upplevde det högsta antalet phishing-försök, vilket motsvarar en ökning av attacker med 393% från föregående år.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 2 maj

Analys av marknaden för Text till Tal och Tal till Tal i ljuset av geopolitiska spänningar

En omfattande analys av marknaden för Text till Tal och Tal till Tal är oumbärlig för företag och branschfolk. Analysen ger en noggrann sammanställning av marknadsdata kategoriserade av producenter, regioner, produktkategorier och tillämpningsområden. De pågående spänningarna mellan Ryssland och Ukraina har påverkat marknaden avsevärt. Det är viktigt för företag att förbereda sig på eventuella geopolitiska konflikter och förstå deras potentiella inverkan på marknaden. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Microsoft, ElevenLabs, Google, Tencent, Baidu, Speechify, Dubverse.ai, Dubdub.ai, Hei.io, Camb.ai, Murf, Iflytek, OpenAI, Resemble AI, Gladia och Coqui.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 28 april

Pris och funktioner för OpenAI:s ChatGPT

OpenAI:s ChatGPT har fyra prispaket: ChatGPT gratis, ChatGPT Plus, ChatGPT Team och ChatGPT Enterprise. Priset varierar beroende på vilket paket man väljer. ChatGPT Plus kostar 20 dollar per månad och ger användare snabbare svarstider, tidig tillgång till nya funktioner och tillgång till GPT-4-modellen. Trots att ChatGPT är gratis att använda har flera länder, inklusive Kina, Ryssland och Kuba, infört förbud mot AI-chatten. För de som inte har tillgång till tjänsten kan alternativ som Beta Character AI övervägas.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 27 april

Cybersäkerhetsföretaget Sublime tar in 20 miljoner dollar för att bekämpa AI-drivna phishing-attacker

Under 2016 hackade Josh Kamdjou för Försvarsdepartementet och lärde sig att det bästa sättet att bryta sig in i nätverk var genom phishing-attacker. 2019 grundade han cybersäkerhetsstartföretaget Sublime för att skydda mot detta hot. Med framväxten av generativa AI-verktyg som ChatGPT har det blivit ännu enklare att skapa trovärdiga skadliga e-postmeddelanden. Sublime utbildar sin kod för att upptäcka AI-drivna phishing-mejl. Sublime har tillkännagett en finansieringsrunda på 20 miljoner dollar ledd av Index Ventures, vilket ökar dess totala finansiering till över 30 miljoner dollar. Sublimes kundbas inkluderar privata industriföretag som Spotify, Reddit och Centrica, samt en stor politisk kampanj. Företaget arbetar också med den ideella organisationen Defending Digital Campaigns för att tillhandahålla cybersäkerhetsprodukter till politiska organisationer.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 25 april

Ny film om Vladimir Putin med AI-renderad huvudroll planeras för september

En ny film med en AI-renderad Vladimir Putin och sekvenser från Rysslands invasion av Ukraina lovar en ´detaljerad analys´ av ledarens liv och sinne ´över 60 år´ och är planerad att släppas i september. En ny trailer för filmen visar bilder av den ryska presidenten med en smutsig blöja och övar karate. Filmen, kallad ´Putin´, beskrivs som en ´psykologisk thriller´ och kommer att släppas på engelska. Den skrevs och regisserades av Patryk Vega, en polsk regissör som säger att filmen har varit resultatet av tre års filmning, ´banbrytande AI-teknik´ och fångar ´motiven och handlingarna hos en av de mest kontroversiella figurerna i samtida politik´.

Direktlänk Dela Itv.com fördjupade 23 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-renderad biografisk film om Putin har premiär den 26 september

En ny biografisk film om Rysslands president Vladimir Putin, med en AI-renderad huvudkaraktär, kommer att ha premiär den 26 september. Den polska studion AIO meddelade att filmen, som heter Putin, kommer att släppas i 35 länder. Regissören Besaleel, även känd som Patryk Vega, skapade sin egen AI-teknik för att skapa filmversionen av Putin. Filmen innehåller också material filmat av ukrainska filmskapare under den ryska invasionen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 april

Sephora återvänder till Storbritannien efter 18 år

Den franska skönhets- och personvårdsåterförsäljaren Sephora återvänder till Storbritannien efter en 18-årig paus. Sephora har återkommit med butiker i London och planer på att öppna fler butiker utanför huvudstaden. Återkomsten väcker frågor om vad som har förändrats inom skönhetsindustrin och inom Sephora självt sedan företaget beslutade att stänga sina brittiska butiker 2005 på grund av marknadsutmaningar och hård konkurrens från inhemska återförsäljare som Boots och Superdrug. Sephora har nyligen lanserat sin webbutik i Storbritannien efter att ha förvärvat Feelunique, en brittisk online-återförsäljare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 18 april

AI används i utländska påverkansoperationer mot USA:s val, varnar myndigheter

En rapport från amerikanska brottsbekämpnings- och underrättelsemyndigheter varnar för att Kina, Ryssland och Iran använder propaganda understödd av AI för att underminera förtroendet för USA:s val och förvärra partiska spänningar inför november. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, Office of the Director of National Intelligence och FBI säger att dessa påverkansoperationer ofta har innefattat falska sociala medieprofiler som interagerar med grupper och skapar inrikes splittring. AI-tekniken har underlättat dessa ansträngningar, säger myndigheterna. De pekar på att nya AI-verktyg och andra tjänster tillgängliga på dark web, som är mindre lagligt kontrollerade, har hjälpt utländska propagandister att göra sina kampanjer mer realistiska och genomgripande.

Direktlänk Dela Nextgov fördjupade 18 april

AI: En kraftfullt verktyg eller en potentiell fara?

Sedan ChatGPT släpptes 2022 har AI genererat både rädsla och hype, vilket gör allmänheten osäker på vad de ska tro. Enligt Edelmans årliga förtroenderapport har amerikanerna blivit mindre förtroende för teknik år efter år. En stor majoritet av amerikanerna vill ha transparens och riktlinjer kring användningen av AI, men alla har inte ens använt verktygen. Enligt en nationell undersökning från BlueLabs är personer under 40 år och högutbildade amerikaner mer medvetna och mer benägna att använda generativ AI. President Vladimir Putin och Elon Musk har tidigare uttryckt att AI har potentialen att vara ett kraftfullt verktyg. Men det finns också mörka och potentiellt skadliga användningsområden för generativ AI.

Direktlänk Dela Indochinatown.com fördjupade 18 april

Anthropics VD diskuterar potentialen för AI-självreplikering

Artificiell intelligens (AI) utvecklas i en aldrig tidigare skådad takt, med vissa experter som förutser dess potential för självhållbarhet och replikation. Dario Amodei, VD för Anthropic, diskuterade idén om ´ansvarsfull skalning´ inom AI-teknologi i en nyligen podcastintervju. Han varnade för att AI utan ordentlig övervakning kan börja reproducera sig självständigt inom en snar framtid. Amodei jämförde den nuvarande staten av AI med biosäkerhetsnivåerna i ett virologilabb, vilket indikerar att vi är på ASL 2. Han antydde att ASL 4, karaktäriserad av ´autonomi´ och ´övertalning´, kan vara i horisonten. Amodei uttryckte oro över länder som Nordkorea, Kina och Ryssland som använder AI för att förbättra sina militära förmågor. Han föreslog att detta potentiellt kunde skifta den geopolitiska balansen till deras fördel.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 17 april

AI kan bli självförsörjande och självreplikerande inom kort tid, säger Anthropic CEO

AI kan snart bli självförsörjande och självreplikerande, enligt Dario Amodei, VD för Anthropic. I en podcastintervju med New York Times Ezra Klein diskuterade Amodei ´ansvarsfull skalning´ av tekniken och hur den utan styrning kan börja föröka sig. Amodei jämförde AI med biosäkerhetsnivåer i virologilaboratorier. Han sa att världen för närvarande är på ASL 2, men att ASL 4, som skulle innefatta ´autonomi´ och ´övertalning´, kan vara precis runt hörnet. Han förutspår att nivån ´replikera och överleva i det vilda´ kan uppnås mellan 2025 och 2028.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 16 april

Två AI-forskare sparkade från OpenAI på grund av misstänkt informationsläcka

OpenAI, en framstående aktör inom artificiell intelligens, har avskedat två av sina AI-forskare, Leopold Aschenbrenner och Pavel Izmailov, på grund av misstankar om en potentiell informationsläcka. Detaljer om den läckta informationen har inte offentliggjorts. Aschenbrenner hade tidigare kopplingar till OpenAI:s chefsforskare, Ilya Sutskever, som uttryckte sin avgång till VD Sam Altman på grund av brist på transparens med styrelsen. Efter Altmans återkomst lämnade Sutskever styrelsen och har sedan dess varit frånvarande från företaget. Aschenbrenner var också involverad i ett team som fokuserade på tillsynsmetoder för hantering av avancerade AI-system.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

StatsNData släpper ny rapport om artificiell intelligens inom diagnostikmarknaden

Marknadsintelligens- och konsultföretaget StatsNData har släppt sin senaste marknadsforskningsrapport med titeln ´Unlocking Insights: Artificial Intelligence In Diagnostic Market Analysis and Forecast´. Rapporten ger en djupgående analys av marknaden för Artificiell Intelligens inom Diagnostik och erbjuder värdefulla insikter för branschaktörer. Rapporten täcker geografiska områden som Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Sydamerika och Mellanöstern och Afrika. Den segmenterar också marknaden efter typ, produkt och slutanvändare.

Direktlänk Dela Currency News Centre fördjupade 15 april

Specialutgåva av vetenskaplig tidskrift uppmanar till bidrag inom AI och ML

Forskare och innovatörer inom Artificiell Intelligens (AI) och Maskininlärning (ML) har möjlighet att bidra med sina arbeten till vetenskapssamhället. En specialutgåva av den ansedda tidskriften ´Reports of the Russian Academy of Sciences: Mathematics, Informatics, Process Control´ och dess engelska motsvarighet, Doklady Mathematics, uppmanar till vetenskapliga papper. Detta prestigefyllda erkännande kommer också med chansen att bli tilldelad ett stort pris på en miljon ryska rubel. Denna händelse sammanfaller med den årliga internationella konferensen, AI Journey, som äger rum i slutet av 2024. Bidrag välkomnas fram till den 20 augusti.

Direktlänk Dela Dynamikes Eidhseis fördjupade 15 april

StatsNData släpper omfattande marknadsrapport om Artificiell Intelligens Diagnostik

Marknadsintelligens- och konsulttjänstleverantören StatsNData har släppt en ny marknadsrapport med titeln ´Unlocking Insights: Artificial Intelligence Diagnostics Market Analysis and Forecast´. Rapporten ger en djupgående analys av marknaden för Artificiell Intelligens Diagnostik och erbjuder värdefulla insikter för branschintressenter. Rapporten riktar sig till en bred publik, från branschexperter till nykomlingar. Den innehåller information om viktiga aktörer på marknaden, inklusive General Electric (GE) Co. (GE Healthcare), Siemens AG (Siemens Healthineers), Aidoc Medical Ltd., AliveCor, Imagen Technologies, VUNO, IDx Technologies, NovaSignal Corporation, Riverain Technologies, Zebra Medical Vision Ltd., OSP Lab, Tessella och Philips.

Direktlänk Dela Currency News Centre fördjupade 14 april

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

E-handelsgiganten Amazon har investerat 4 miljarder dollar i AI-forskningsföretaget Anthropic i ett strategiskt drag för att expandera sin närvaro inom det framväxande området artificiell intelligens (AI). Anthropic, grundat av före detta anställda på OpenAI, inklusive ex-Vice President Dario Amodei, är på uppdrag att utveckla AI-system som kan lita på av människor och för att undersöka kapabiliteterna och riskerna med neurala nätverk. Denna betydande investering signalerar Amazons åtagande mot avancerade AI-teknologier. Det inkluderar ett partnerskap där Anthropic kommer att använda Amazon Web Services (AWS) för sina betydande arbetsbelastningar inriktade på forskning och utveckling av nya AI-modeller.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Indiska högsta domstolens chefsdomare diskuterar AI i rättsväsendet

Indiens högsta domstols chefsdomare, Dr DY Chandrachud, talade vid Indo-Singapore Judicial Conference om artificiell intelligens (AI) inom juridiska praxis och domstolsbeslut. Han betonade behovet av att anamma teknologiska utvecklingar och AI i den juridiska domänen, men varnade också för ´hög-risk´ AI-verktyg som kan leda till oförklarlig snedvridning och indirekt diskriminering inom rättskipningen. Han betonade även hur integrationen av AI i juridiska processer väcker etiska frågor och praktiska utmaningar. Han gav exempel på användningen av AI i rättsliga utredningar och rättsliga överläggningar, samt hur AI används i domstolsutslag över hela världen. Han påpekade även risker med AI, såsom generering av falska berättelser och snedvridna svar, samt indirekt diskriminering. Han uppmanade till kapacitetsuppbyggnad och utbildning för ansvarsfull användning av AI.

Direktlänk Dela Live Law fördjupade 13 april

AI-teknologi används i attacker mot Gaza

Artificiell intelligens (AI) har använts för att välja mål i attacker mot Gaza. Algoritmerna, designade av stora teknikföretag, har bidragit till detta. Israel har förlitat sig på AI i sin kampanj mot palestinierna. Denna dystopiska användning av teknologi fungerar också som en marknadsföringskampanj för teknik som är bristfällig i design och förstärker den globala digitala klyftan. Tyskland, som är den näst största vapenleverantören till Israel, anklagas av Nicaragua för att underlätta folkmord i Gaza. Journalister i krigshärjade Ukraina upplever också press.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 13 april

Samsungs Galaxy AI lägger till australiensisk engelska och fler språk till stödda dialekter

Samsungs Galaxy AI har officiellt lagt till australiensisk engelska till sin lista över stödda dialekter. Från och med april kommer arabiska, indonesiska och ryska att läggas till som officiellt stödda språk. Dessutom kommer australiensisk engelska, kantonesiska och kanadensiska franska att läggas till som kommande Galaxy AI-dialektvarianter. Dessa alternativ, som kan laddas ner som språkpaket på berättigade Samsung-telefoner, lägger till de befintliga 13 språken som för närvarande är tillgängliga. Samsung planerar att lägga till fler alternativ till Galaxy AI under året, inklusive rumänska, turkiska, holländska och svenska.

Direktlänk Dela Gadgetguy.com.au fördjupade 11 april

Japan uppmanar amerikanska företag att investera i landets tekniksektorer

Japan, som en gång sågs som USA:s största ekonomiska utmanare, söker nu samarbete med världens största ekonomi genom att uppmana amerikanska företagsledare att investera i landets framväxande tekniksektorer, inklusive artificiell intelligens, halvledare och ren energi. Japans premiärminister Fumio Kishida talade vid en lunch med amerikanska VD:ar i Washington och hävdade att alla investeringar skulle flöda åt båda håll. Kishida är i USA inför ett toppmöte med president Joe Biden som förväntas fokusera på försvars- och ekonomiska band. Microsoft meddelade att de planerar att investera $2.9 miljarder för att öka sin molndator- och AI-infrastruktur i Japan.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 10 april

Cyberkriminella använder alltmer ChatGPT för att skapa skadligt innehåll

ChatGPT-jailbreak har blivit populära verktyg för cyberkriminella och fortsätter att spridas på hackerforum nästan två år efter den offentliga lanseringen av den banbrytande chatten. Under denna tid har flera olika taktiker utvecklats och marknadsförts som effektiva sätt att kringgå OpenAI:s innehålls- och säkerhetspolicyer, vilket möjliggör för illvilliga aktörer att skapa phishing-e-post och annat skadligt innehåll. Microsoft avslöjade tidigare i år att medlemmar av fem statssponsrade hotgrupper från Ryssland, Nordkorea, Iran och Kina använder ChatGPT för uppgifter som social ingenjörskonst till skriptinghjälp och sårbarhetsforskning. Abnormal Security publicerade på måndagen ett blogginlägg som belyser fem uppmaningar som cyberkriminella använder för att jailbreaka ChatGPT. OpenAI arbetar för att mildra skadliga uppmaningar och stärka ChatGPT:s förmåga att hålla sig inom företagets riktlinjer.

Direktlänk Dela SC Media fördjupade 2 april

Ukrainska drönare använder AI för att rikta in sig på ryska oljeraffinaderier

Ukrainska drönare har börjat använda en grundläggande form av artificiell intelligens för att förbättra precisionen i sina attacker mot ryska oljeraffinaderier. En attack registrerades nyligen där en drönare träffade Rosnefts Ryazan-raffinaderi, ett av Rysslands största, över 500 km från Ukraina. Attacken var en del av en samordnad ukrainsk insats för att rikta in sig på ryska oljeraffinaderier med långdistansdrönare. Dessa attacker har blivit möjliga tack vare användningen av drönare med längre räckvidd och mer avancerade funktioner, inklusive en grundläggande form av AI för att hjälpa dem att navigera och undvika att bli störda.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 2 april

OpenAI avslöjar chockerande teknik för att klona din röst med 15 sekunders prov

OpenAI har avslöjat en banbrytande ny AI-teknik som kan klona din röst med hjälp av bara ett 15 sekunders prov. Trots potentialen för tekniken erkänner företaget att den för närvarande är för farlig för utbredd allmän användning, särskilt med tanke på kommande val i USA och Storbritannien. Elon Musk, som har inlett rättsliga åtgärder mot OpenAI, ser AI som ett av de största hoten mot mänskligheten. OpenAI har tidigare visat sin förmåga att snabbt generera text med ChatGPT, samt bilder och nyligen videor.

Direktlänk Dela Central Recorder fördjupade 1 april

OpenAI avslöjar AI som kan klonar en röst med bara 15 sekunders prov

OpenAI har avslöjat en ny AI som kan klonar en röst med bara 15 sekunders prov. Trots farhågor om att tekniken kan missbrukas, fortsätter OpenAI att utveckla den för att se hur den kan användas för gott. Företaget har delat flera exempel, som att ge hjälp till barn eller de som inte kan läsa med ´naturligt klingande, emotionella röster´. OpenAI medger dock att tekniken är för riskabel för allmänheten just nu, särskilt med tanke på de kommande valen i USA och Storbritannien. Elon Musk, som har stämt OpenAI, tror att AI kan vara ett av de största hoten mot mänskligheten.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 1 april

AI-verktyg hotar att undergräva verkligheten, skapar falska videor och bilder

Kate, prinsessan av Wales, delade sin cancerdiagnos i en video, vilket ledde till påståenden om att videon var en AI-genererad fejk. Trots bekräftelse av dess äkthet från BBC Studios, fortsatte påståendena. Detta följer ett mönster där AI-verktyg används för att skapa övertygande fejkade bilder och videor av offentliga personer, vilket undergräver verkligheten. Detta har inkluderat pornografiska bilder av Taylor Swift och Donald Trumps påstående att videor av honom var AI-genererade. AI-bildgenerering har förbättrats, vilket gör det svårare att skilja äkta bilder från fejkade. Denna utveckling undergräver förtroendet för journalistik och bidrar till spridningen av desinformation.

Direktlänk Dela Daily Kos fördjupade 31 mars

Sociala medier influencer och andra drabbade av AI-genererade ´deepfakes´

Michel Janse, en 27-årig innehållsskapare, upptäckte att hennes identitet hade klonats för att främja potensförbättrande kosttillskott på YouTube. Bedragare hade stulit och manipulerat hennes mest populära video och använde AI-verktyg för att skapa en realistisk ´deepfake´. Olga Loiek, en student vid University of Pennsylvania, upptäckte att hon hade klonats för en AI-video, med nästan 5 000 videor spridda över kinesiska sociala medier. Tekniken kräver bara ett litet prov för att fungera, vilket innebär att offentligt tillgängliga bilder, videor eller ljud kan klonas, ändras eller fabriceras för att skapa helt unika händelser.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 28 mars

Vladimir Putin intensifierar jakten på förrädare med AI-system

Efter att ha förklarat sig själv som vinnare i det ryska presidentvalet, uppmanade Vladimir Putin den ryska säkerhetstjänsten att intensifiera jakten på förrädare. Personer som närvarade vid begravningen av Alexei Navalny har gripits efter att ha identifierats med ett AI-system. Läckta dokument visar att Putin-administrationen avsatt över elva miljarder rubler till systemet under åren 2024 till 2026. Systemet används för att följa invånarna i realtid och registrera allt från humör till vilka personer de umgås med.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 27 mars

Marknaden för storskaliga språkmodeller förväntas växa kraftigt fram till 2030

En ny forskningsrapport från MarketsandMarkets förutspår en snabb tillväxt för marknaden för storskaliga språkmodeller (LLM). Marknaden förväntas växa från 6,4 miljarder dollar 2024 till 36,1 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 33,2% under prognosperioden 2024-2030. Denna tillväxt drivs av det ökande behovet av förbättrad kommunikation mellan människor och maskiner, ökad efterfrågan på automatiserad innehållsskapande och kurering, samt ökad tillgänglighet av omfattande datamängder. Allmänna LLM:er förväntas registrera den största marknadsandelen under prognosperioden, medan videosegmentet förväntas ha den snabbaste tillväxten. Nordamerika förväntas stå för den största marknaden under prognosperioden.

Direktlänk Dela WhaTech fördjupade 25 mars

Apple överväger att integrera Googles AI-teknik i iPhone, trots kritik

Det finns rykten om att Apple överväger att integrera Googles generativa AI-teknik, Gemini, i iPhone. Detta för att kompensera för att Apple anses ligga efter i AI-utvecklingen. Dock påpekas det att detta är en uppfattning främst inom Wall Street, investerare och Silicon Valley, medan vanliga iPhone-användare inte verkar efterfråga denna teknik. Artikeln kritiserar också Apples eventuella samarbete med Google, med tanke på Googles historik gällande integritetsfrågor och monopolisering av webben. Vidare ifrågasätts Apples värderingar när det kommer till integritet och säkerhet, då företaget verkar vara villigt att kompromissa med dessa för ekonomisk vinning, exempelvis genom att göra Google till standard sökmotor på iPhone för $18 miljarder och genom att verka på marknader som Kina och Ryssland trots kritik mot dessa länders regimer.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 24 mars

Cyber risk ökar på grund av snabb AI-verktygsutveckling

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) förväntas leda till ökad användning av cyberkriminella och cybersäkerhetsexperter varnar för detta. Lloyd´s of London förutspår en ökning av frekvensen, allvaret och mångfalden av mindre cyberförluster på grund av angriparens användning av alltmer effektiva generativa AI och stora språkmodeller. Brittiska National Cyber Security Center (NCSC) förutspår att förbättringar av generativ AI och stora språkmodeller kommer att göra det svårt för alla att bedöma äktheten hos ett e-postmeddelande eller en lösenordsåterställningsbegäran. NCSC förväntar sig också att AI kommer att förbättra angriparnas förmåga att hitta opatcherad programvara och utnyttja den.

Direktlänk Dela Information Security Media fördjupade 22 mars

FN antar enhälligt resolution för säker och pålitlig AI-utveckling

Förenta nationerna har enhälligt antagit en resolution för att främja säker och pålitlig utveckling av artificiell intelligens (AI), i ett av de mest omfattande försöken hittills att nå internationell överensstämmelse om tekniken. USA har drivit initiativet, och har under de senaste tre månaderna förhandlat med FN:s medlemsländer. Resolutionen syftar till att stärka USA:s ledarskap inom AI-utveckling på global nivå. EU och andra stater ligger före USA:s lagstiftare, som fortfarande är i de tidiga stadierna av att utforma AI-lagstiftning. Resolutionen syftar till att främja mänskliga rättigheter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 mars

FN antar första globala resolutionen om artificiell intelligens

Förenta nationernas generalförsamling antog enhälligt den första globala resolutionen om artificiell intelligens (AI) på torsdagen. Syftet är att uppmuntra till skydd av personuppgifter, övervaka AI för risker och skydda mänskliga rättigheter. Resolutionen, som föreslogs av USA och medstöddes av Kina och 121 andra nationer, tog tre månader att förhandla fram. Den förespråkar också att stärka integritetspolicyn. Resolutionen är den senaste i en rad initiativ av regeringar världen över för att forma AI:s utveckling, bland annat för att förhindra att den används för att störa demokratiska processer, öka bedrägerier eller leda till stora jobbförluster.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 21 mars

Farorna med Artificiell Intelligens: Ett Globalt Hot mot Mänskligheten

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera flera sektorer, men dess faror kan inte ignoreras. AI kan överskugga sina fördelar med katastrofala konsekvenser, inklusive mänsklighetens utrotning. AI används redan inom finans, krigföring, medicin och jordbruk. Oreglerad AI kan utgöra ett ´utrotningshot´ för mänskligheten, enligt en studie finansierad av USA:s utrikesdepartement. För att stoppa vidare användning och utveckling av denna teknik skulle det krävas ett globalt fördrag. Om en rörelse för att förbjuda AI skulle lyckas, kan det bryta vår kollektiva feberdröm om nyliberal kapitalism så att människor och deras regeringar äntligen inser behovet av att sätta gränser.

Direktlänk Dela Resilience fördjupade 21 mars

Marknaden för Large Language Models väntas vara värd 36,1 miljarder dollar 2030

Marknaden för Large Language Models (LLM) förväntas växa från 6,4 miljarder USD 2024 till 36,1 miljarder USD 2030, enligt en rapport från MarketsandMarkets. Denna tillväxt drivs av utvecklingar inom naturlig språkförståelse och multimodal integration samt ökad industriintegration. Regleringar och implementering på kanten kommer att vägleda marknadens utveckling mot personliga, varierade och integritetsmedvetna applikationer. Samtidigt kommer etiska överväganden, integritetsfrågor och samarbete med domänspecifika AI-modeller att driva ansvarsfull utveckling.

Direktlänk Dela Itnewsonline.com fördjupade 21 mars

AI-genererade avatarer av utländska kvinnor sprider propaganda på kinesiska sociala medier

AI-genererade videor av utländska kvinnor som talar mandarin och hyllar Kina har dykt upp på kinesiska sociala medier. Avatarerna skapas med stulna onlinebilder och används för att sprida propaganda om landet. En av dessa kvinnor är Olga Loiek, en ukrainsk student vid University of Pennsylvania, vars ansikte har använts i dussintals videor på plattformar som Douyin och Bilibili. Videorna, som ofta uppmanar tittarna att besöka onlinebutiker för att köpa ´äkta ryska varor´, har märkts som potentiellt AI-genererade av Douyin. En del av videorna som använder Loieks ansikte är märkta med logotypen för AI-företaget HeyGen, vilket tyder på att de har skapats på företagets webbplats. Loiek har rapporterat händelsen till de kinesiska sociala medieplattformarna, och ett dussintal konton som imiterar henne har tagits bort.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 21 mars

AI-nyheter: Sydkoreas president varnar för AI-hot mot demokratin, Qualcomm avslöjar nytt chipset

Sydkoreas president Yoon Suk Yeol framhäver riskerna med AI för demokratin på en global toppmöte och anklagar Ryssland och Kina för att uppmuntra desinformationskampanjer. Qualcomm har tillkännagivit sitt nya Snapdragon 8s Gen 3-chipset som stöder generativ AI på enheten. Xiaomi kommer att vara det första smarttelefonmärket som integrerar den nyligen tillkännagivna processorn. Infinix har tillkännagivit sin nya Note 40-serie som inkluderar flera AI-funktioner. London-baserade AI-startup Jammable står inför rättsliga åtgärder på grund av upphovsrättsfrågor. Kubiya.ai avslöjar sina nya ´DevOps Digital Agents´ för plattformsingenjörskonst.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 18 mars

Sydkoreas president varnar för AI-baserad desinformation som hot mot demokratin

Sydkoreas president Yoon Suk Yeol har kallat falska nyheter och desinformation baserad på AI och digital teknik för hot mot demokratin, då vissa tjänstemän på en global toppmöte anklagade Ryssland och Kina för att bedriva skadliga propaganda kampanjer. På toppmötet för demokrati i Seoul uppmanade Yoon länder att dela erfarenheter och visdom så att AI och teknik kan användas för att främja demokratin. Sydkorea är värd för det tredje toppmötet för demokrati, ett initiativ av USA:s president Joe Biden, för att diskutera sätt att stoppa demokratisk tillbakagång och erosion av rättigheter och friheter. På mötet deltar representanter från mer än 30 länder.

Direktlänk Dela Raidió Teilifís Éireann fördjupade 18 mars

Artificiell intelligens (AI) kommer oundvikligen att förändra krigföring och samhället i stort. Teknologiska framsteg har konsekvent ändrat hur krig utkämpas, från stridsvagnar och sadelteknik till krut och kärnvapen. Nu, drönare, som illustreras av den pågående Ryssland-Ukraina-konflikten. AI jämförs mer med innovationer som telegrafen, internet eller elektricitet än med bakladdningsgevär. Det är inte bara ett vapen utan en grundläggande teknologi som kommer att förändra olika aspekter, inklusive militära operationer. Frågan är i vilken utsträckning vi låter våra maskiner vara självständiga. Kommer algoritmen att stödja soldater, officerare och ledare, eller kommer den att ta över deras roller helt?

Daily Excelsior fördjupade 16 mars

AI-företag blockerar generering av bilder på Biden och Trump

AI-företaget Midjourney blockerar användarförfrågningar om att skapa AI-genererade bilder av president Joe Biden och före detta president Donald Trump inför valet 2024. När användare begär bilder av de två kandidaterna får de en varning om att de har utlöst ett missbruk. Syftet är att minska spridningen av desinformation, vilket redan orsakat problem på sociala medier när användare skapade fotorealistiska, falska bilder av Trump som arresteras förra året. Midjourneys VD David Holz har tidigare uttryckt oro för att AI-verktyg kommer att vara mer sofistikerade till valet 2028, med skadliga aktörer som är skickliga på att finjustera deepfakes. OpenAI har redan förbjudit förfrågningar om bilder på politiska kandidater på sin bildgenerator Dall-E. Google begränsade sin AI-chattbot Gemini från att svara på valrelaterade frågor förra veckan.

Direktlänk Dela PC Magazine UK fördjupade 16 mars

Midjourney blockerar användarförfrågningar för att skapa AI-genererade bilder av Biden och Trump

Midjourney blockerar användarförfrågningar för att skapa AI-genererade bilder av president Joe Biden och före detta president Donald Trump inför valet 2024. När användare begär bilder av de två kandidaterna, kommer de att se en varning ´Förbjuden Prompt Upptäckt´. Syftet är att minska spridningen av felinformation, vilket redan orsakade problem på sociala medier när användare skapade fotorealistiska, falska bilder av Trump som blev arresterad förra året. Midjourney CEO David Holz upprätthåller att han ´inte riktigt bryr sig om politiskt tal´, och försöker mest undvika ´att försöka polisera politiskt tal´.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 15 mars

AI för att stärka USA:s diplomati för 2000-talets utmaningar

Scowcroft Center for Strategy and Security lanserade 2022 ett projekt, finansierat av Dataminr, för att anpassa USA:s diplomati till 2000-talets utmaningar. Projektet fokuserade på teknikens roll i diplomatin, särskilt artificiell intelligens (AI). 2023 höll centret en workshop med experter för att diskutera AI:s utmaningar och möjligheter inom diplomatin. USA behöver stärka sin diplomati för att framgångsrikt navigera i den strategiska konkurrensen med rivaler som Kina och Ryssland. AI kan hjälpa USA:s utrikesdepartement att bli mer smidigt i sin diplomati och bättre positionera det för att försvara USA:s nationella intressen.

Direktlänk Dela Atlantic Council fördjupade 14 mars

AI, MOSA och framtiden för säker obemannad krigföring

Artificiell intelligens (AI) och autonoma system har revolutionerat militära operationer och modern krigföring. Dessa obemannade system är lämpliga för farliga och repetitiva uppgifter, förbättrar situationell medvetenhet och logistiska kapabiliteter samtidigt som de minskar risker för mänsklig personal. Men deras växande roll väcker betydande säkerhetsproblem. Obemannade fordon är starkt beroende av maskininlärning (ML) och kan vara sårbara för cyberattacker som kan äventyra uppdrag, trupper och kritiska teknologier. För att stärka försvar bör utvecklare av obemannade system använda principer för modulär öppen systemarkitektur (MOSA). MOSA ger robusta och flexibla cybersäkerhetsskydd genom öppna standarder och gränssnitt. Utvecklare kan också integrera sensorer, processorer och funktioner från olika leverantörer som modulära komponenter i ett AI-drivet system. Detta gör det lättare att snabbt byta ut sårbara delar och anpassa försvar mot snabbt utvecklande hot.

Direktlänk Dela Military Embedded Systems fördjupade 13 mars

Google begränsar AI-chatbotens förmåga att svara på valrelaterade frågor

Google begränsar AI-chatboten Geminis förmåga att svara på frågor om val som planeras att äga rum i flera länder detta år, inklusive presidentvalet i USA. Beslutet har tagits för att minimera potentiella misstag i teknikutvecklingen. Google meddelade på tisdag att de har börjat införa restriktioner på vilka valrelaterade frågor Gemini kommer att svara på. Detta kommer i ljuset av ökande oro över falska nyheter och desinformation efter framsteg inom generativ AI. Bortsett från USA, kommer nationella val att äga rum i flera stora nationer inklusive Sydafrika, Ryssland och Indien.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 mars

Ryssland och Kina kan använda AI för att skada USA, enligt underrättelsetjänster

Enligt USA:s underrättelsetjänsters årliga bedömning av globala hot kan Ryssland och Kina nu öka och förbättra sina förmågor att skapa splittring och skada USA:s image, tack vare artificiell intelligens (AI). Ryssland överväger hur resultaten av USA:s val 2024 kan påverka västerländskt stöd till Ukraina och kommer troligen att försöka påverka valet på sätt som bäst tjänar dess mål och intressen. Kina visar en högre grad av sofistikering i sina påverkansoperationer och experimenterar med AI-teknologier. FBI-direktör Christopher Wray uttryckte oro över att AI används som ett vapen mot väljare. En studie av Microsoft och OpenAI avslöjade att AI-verktyg används av flera hackargrupper från Ryssland, Kina, Iran och Nordkorea för att öka produktiviteten och bedrägerierna.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 12 mars

AI används för att bekämpa desinformation om kriget i Ukraina

Nina Khairova, professor i datalingvistik, är involverad i två studier som syftar till att hantera desinformation om kriget och dess konsekvenser med hjälp av AI. I ett av projekten studeras myndigheters användning av sociala medier och hur felaktig information kan underminera medborgarnas förtroende. Det andra projektet använder analysdrivna metoder för att utvinna insikter från sociala medier för att förbättra program och policyer för integration av ukrainska migranter. Khairova och hennes team använder avancerade AI-metoder för att detektera felaktig information i internationella nyhetsartiklar.

Direktlänk Dela Umeå University fördjupade 11 mars

AI-drivna webbplatser efterliknar nyhetskanaler, skapar falska berättelser

Hundratals AI-drivna webbplatser som efterliknar nyhetskanaler producerar teknikaktiverad fiktion utklädd till nyheter, vilket orsakar oro inför höginsatsval runt om i världen. En sensationell, AI-genererad historia om Israels premiärministers ´psykiater´ exploderade online och verkar ha skrapats från mainstream-källor med hjälp av AI-verktyg. Webbplatserna använder generativa AI-verktyg för att snabbt och billigt skapa innehåll som ofta är svårt att skilja från autentisk information. Nyhetsorganisationen NewsGuard har identifierat minst 739 sådana webbplatser på flera språk.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 11 mars

Oro över falska nyheter och desinformation i samhället

I en opinionstext diskuteras problemet med falska nyheter och desinformation som sprids i samhället, särskilt genom sociala medier och artificiell intelligens (AI). Skribenten uttrycker oro över hur ungdomar påverkas av informationen de får från nätet. Han nämner också hur desinformation sprids från stora länder som Ryssland och USA, med särskilt fokus på Donald Trumps användning av ´fejknews´. Slutligen betonar han vikten av att ifrågasätta vad som är sant och falskt, och menar att lokalpressen oftast är mer tillförlitlig.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 7 mars

Attackers använder AI för att förbättra sina cyberattacker

Joe Ariganello, VP för produktmarknadsföring på MixMode, diskuterar hur angripare använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina cyberattacker. Enligt en rapport från Microsoft och OpenAI använder nationellt stödda grupper stora språkmodeller (LLMs) för forskning, manus och phishing-e-post. MixMode har upptäckt ökad aktivitet från Kina och Ryssland. AI kan automatisera uppgifter som att skapa phishing-e-post eller skanna efter sårbarheter, vilket gör attacker mer exakta och effektiva. MixMode´s AI kan identifiera och neutralisera hot från vilseledande AI-agenter och skadliga aktörer.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 5 mars

Cyberattacker använder alltmer AI för att förbättra sina attacker

En ny rapport från Microsoft och OpenAI visar att cyberattacker i ökande grad använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina attacker. Rapporten visade att nationellt stödda grupper använder stora språkmodeller (LLM) för forskning, skriptning och phishing-e-post. Microsoft och OpenAI har upptäckt försök av ryska, nordkoreanska, iranska och kinesiska stödda grupper att använda LLM för att förbättra sina cyberattacker. Detta stämmer överens med MixModes analytiker som nyligen upptäckt ökad nationell aktivitet från Kina och Ryssland. AI kan automatisera uppgifter som att generera phishing-e-post eller skanna efter sårbarheter. Detta kan frigöra angriparens tid för att fokusera på andra uppgifter, såsom att utveckla nya attackmetoder. AI kan göra attacker mer riktade och effektiva.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 5 mars

Ukrainsk YouTuber upptäcker AI-genererade klonvideor av sig själv på kinesiska sociala medier

Den ukrainska YouTubern Olga Loyek upptäckte en serie videor på olika internetplattformar med en AI-genererad klon av henne. Klonen, som utgav sig för att vara en kinesisktalande rysk kvinna, sökte aggressivt efter en kinesisk man och lovade att utföra hushållssysslor, vilket skapade kontrovers och obehag för Loyek. Efter att ha undersökt fann Loyek inte bara en utan tre olika versioner av sin AI-klon som cirkulerade online, kallade Natasha, Anna eller Grace, beroende på plattformen. När Loyek och hennes följare tog upp frågan med kinesiska sociala medieplattformar som HeyGen och Douyin, togs vissa av de kontroversiella videorna bort. Men incidenten belyser ett bredare problem gällande bristen på skydd mot obehörig användning av individers bilder av AI-teknologier.

Direktlänk Dela The420 fördjupade 5 mars

Emily Parker: Från CoinDesk till Blockchain-startup

Emily Parker, tidigare globalt innehållschef på CoinDesk, har haft en lång karriär inom teknik och journalistik. Hon har tidigare arbetat på U.S. State Department, Wall Street Journal och New York Times. Hon är medgrundare till LongHash, en blockchain-startup med fokus på asiatiska marknader. Emily har även varit strategichef på Parlio, ett socialt medie-startup i Silicon Valley, som senare förvärvades av Quora. Hon har skrivit en bok om internetaktivister i Kina, Kuba och Ryssland och har gjort offentliga tal över hela världen.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 5 mars

AI och maskininlärning förändrar olje- och gasprospektering

Användningen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning i olje- och gasprospektering förändrar branschen. MCF Energy, ett nordamerikanskt företag, använder denna teknik i sin jakt på gas i Europa. Tekniken har förmågan att analysera stora mängder 3D-seismiska data, identifiera unika mönster och avslöja nya mål för borrning som människans öga aldrig sett. Detta är särskilt viktigt i Europa, som är i behov av inhemska resurser sedan Rysslands invasion av Ukraina och Rysslands användning av naturgas som vapen. MCF Energy har börjat använda tekniken i Österrike och Tyskland.

Direktlänk Dela OilPrice.com fördjupade 5 mars

AI-manipulerad video felaktigt påstår att GMA-ankare godkänner viktminskningstillskott

En video som påstår att GMA-nyhetsankaret Jessica Soho stödjer viktminskningstillskottet EcoFit har märkts som ´misstänkt´ av AI-detekteringsverktyget Sensity, med en konfidensnivå på 88,2%. Videon, som delades av en Facebook-sida som kallar sig ´Herbalist Hub´, visar Soho som rapporterar om den påstådda viktminskningseffekten av produkten. Men det har bekräftats att videon är AI-manipulerad och EcoFit finns inte på FDA:s lista över godkända mat- och läkemedelsprodukter.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade 4 mars

Manipulerad video av Maria Ressa sprids av potentiellt ryskt bluffnätverk

En manipulerad video av journalisten Maria Ressa har spridits på sociala medier och setts minst 22 000 gånger på Facebook. Videon, som skapats med hjälp av AI-teknik, påstår felaktigt att Ressa har tjänat pengar på kryptovalutan Bitcoin. Videon länkas till ett potentiellt ryskt bluffnätverk och verkar ha riktats specifikt mot en filippinsk publik. Facebook och Microsoft, vars plattform Bing användes för att främja videon, har sedan dess tagit ner inlägget och annonsen. En uppföljande utredning av det svenska digitala forensiska gruppen Qurium kopplade videon till det ryska bluffnätverket.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade 3 mars

Hackare använder AI för att förbättra sina cyberattacker enligt Microsoft och OpenAI

Microsoft och OpenAI meddelade på onsdagen att hackare använder storskaliga språkmodeller (LLM) som ChatGPT för att förbättra sina nuvarande cyberattacktekniker. Företagen har noterat försök av ryska, nordkoreanska, iranska och kinesiska grupper att använda verktyg som ChatGPT för forskning om mål och utveckling av sociala tekniker. I samarbete med Microsoft Threat Intelligence har OpenAI stört fem statligt ägda aktörer som försöker använda AI-tjänster för att stödja skadliga cyberaktiviteter. Dessa dåliga aktörer avser att använda OpenAI-tjänster för att söka efter öppen källkodsinformation, översätta, hitta kodningsfel och utföra grundläggande kodningsuppgifter.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 3 mars

Global AI Video Generation Tools marknadens storlek, andel och trender

En professionell och detaljerad undersökning av den globala marknaden för AI Video Generation Tools presenteras, med särskilt fokus på den globala marknaden. Rapporten ger viktig statistik om marknaden och fungerar som en värdefull guide för företag och individer som investerar i AI Video Generation Tools-industrin. Enligt forskningsresultaten har marknaden för AI Video Generation Tools etablerat en global närvaro. Rapporten ger en omfattande översikt över regionala uppdelningar, kategoriserade som territorier med de mest lovande tillväxttakterna och länder som innehar de största marknadsandelarna. Marknadssegment för AI Video Generation Tools av typer och tillämpningar diskuteras också.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 1 mars

AI-genererade ´deepfake´-bilder av skolflickor orsakar oro i Spanien och USA

Första gången Miriam al-Adib hörde om bilderna var när hon kom hem från en affärsresa. Hennes dotter visade henne en explicit bild av sig själv, genererad av artificiell intelligens (AI). Dessa ´deepfakes´ var bland dussintals nakna bilder av skolflickor i den spanska staden Almendralejo som cirkulerade i en WhatsApp-grupp. Åklagare överväger nu åtal mot barnen som skapade bilderna med en app de laddat ner från internet. En liknande incident inträffade i New Jersey, USA, och i båda fallen användes samma app, ClothOff. ClothOff, vars webbplats får över 4 miljoner besök per månad, låter användare ´klä av´ någon med hjälp av AI. Appen kan nås via en smartphone genom att klicka på en knapp som bekräftar att användaren är över 18 år och kostar cirka 85 kronor för 25 krediter. Krediterna används för att ladda upp bilder av kvinnor eller flickor och returnera samma bild utan kläder.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 mars

Microsofts Copilot chatbot under granskning för felaktig information om Alexei Navalnys död

Microsofts Copilot chatbot har granskats för att generera felaktig information om den ryska oppositionsledaren Alexei Navalnys död, vilket implicerar högt profilerade politiska figurer. Efter att ha blivit uppmanad av en journalist från Sherwood Media, producerade AI felaktigt uttalanden som involverade USA:s president Joe Biden och Rysslands president Vladimir Putin. Microsoft har erkänt problemet och åtagit sig att förbättra Copilots svarsförmåga för att begränsa spridningen av felinformation.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 28 februari

Microsofts Copilot genererar falska uttalanden om Alexei Navalnys död

Microsofts AI-verktyg Copilot har nyligen genererat falska pressuttalanden om den ryska oppositionsledaren Alexei Navalnys död och kopplat dem till president Biden och president Putin. Microsoft har bekräftat att företaget har utrett frågan och för närvarande gör förändringar för att förbättra kvaliteten på de svar som genereras av chatten. Detta inträffade när en journalist på Sherwood Media försökte utnyttja Microsoft Copilots textgenereringsförmåga för en nyhetsartikel om Navalnys död. Den genererade innehållet innehöll också ett motuttalande från Putin som kategoriskt distanserade hans inblandning i frågan.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 28 februari

Marknaden för datavetenskap förväntas växa till 941,8 miljarder dollar år 2034

Enligt en nyligen genomförd forskningsstudie förväntas marknaden för datavetenskap, som värderades till cirka 80,5 miljarder dollar år 2024, växa med en CAGR på 31,0% för att uppgå till 941,8 miljarder dollar år 2034. Datavetenskap är ett multidisciplinärt område som involverar utvinning av insikter och kunskap från data med hjälp av olika vetenskapliga metoder, algoritmer, processer och system. Det kombinerar aspekter av statistik, matematik, datavetenskap och domänexpertis för att analysera komplexa datamängder och lösa invecklade problem.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 februari

Marknaden för AI inom sport förväntas växa kraftigt 2024-2030

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom sport växer kraftigt, tack vare teknikens revolutionerande inverkan på idrottsindustrin. AI-applikationer inom sportanalys, prestandaövervakning och skadeförebyggande driver marknadens expansion. Integrationen av maskininlärningsalgoritmer och dataanalys förbättrar analysen av spelarprestanda, strategiskt beslutsfattande och fanengagemang. Marknadens tillväxt drivs av det ökande behovet av datadrivna insikter inom sportledning och träning. Framsteg inom AI-algoritmer, sensortekniker och realtidsdatahantering bidrar till den positiva utvecklingen av marknaden för artificiell intelligens inom sport. Den globala marknaden förväntas växa med en CAGR på 28,69% under perioden 2024-2030.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 februari

Ukraina anklagar Ryssland för att utveckla AI-verktyg för att sprida desinformation i västerländska val

Ukraina anklagar Ryssland för att utveckla ett AI-verktyg som gör det möjligt för Moskva att störa västerländska val genom att sprida desinformation. Enligt Ukrainas nationella säkerhetsrådgivare Oleksiy Danilov har AI-verktygen låtit Ryssland ta sina desinformationskampanjer till nya höjder. Han påstår att bara ´två eller tre´ agenter har förmågan att skapa ´tiotusentals´ realistiska men falska sociala mediekonton på Telegram, Facebook, Twitter och Instagram. Han tillade att Rysslands spionoperationer mot Ukraina nu sprider upp till 166 miljoner desinformationsinlägg på sociala medieplattformar varje vecka.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 27 februari

Microsoft undersöker AI Copilots felaktiga uttalanden, Waymo´s självkörande bilplaner stoppas, DoJ anställer AI-chef

Microsoft undersöker falska uttalanden som AI Copilot skrivit om död av politiska fången Alexei Navalny. Uttalandena felaktigt tillskrevs Rysslands president Vladimir Putin. Samtidigt har Kaliforniens offentliga verktygskommission tillfälligt stoppat Waymo från att utöka sin självkörande biltjänst utanför San Francisco. Beslutet togs efter att Waymo inte tillhandahållit tillräcklig information om säkerhetsrisker. Dessutom har USA:s justitiedepartement anställt sin första AI-chef, Jonathan Mayer, för att ge teknisk expertis och råd i takt med att tekniken får allt större inverkan på brottsbekämpningen.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 26 februari

AI-genererade ´deepfakes´ kan kapas av brottslingar för att manipulera val, varnar hemsekreteraren

Brottslingar och ´onda aktörer´ som arbetar för skadliga stater kan använda AI-genererade ´deepfakes´ för att kapas allmänna val, har hemsekreteraren sagt. James Cleverly talade innan möten med sociala mediechefer och sa att den snabba teknikutvecklingen kan utgöra ett allvarligt hot mot val över hela världen. Han varnade för att personer som arbetar för stater som Ryssland och Iran kan generera tusentals deepfakes - mycket realistiska bluffbilder och videor - för att manipulera den demokratiska processen i länder som Storbritannien.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 februari

AI kan förstärka försvar mot cyberhot, enligt Googles Sundar Pichai

Trots oro lyfter Sundar Pichai fram AI:s potential att påskynda hotdetektering och respons, vilket hjälper både regeringar och företag. Cybersecurityhändelser ökar, vilket utgör ekonomiska risker uppskattade till 8 biljoner dollar 2023, med prognoser att skjuta i höjden till 10,5 biljoner dollar 2025. AI underlättar försvarsinsatser, men ökar också riskerna, enligt Storbritanniens National Cyber Security Centre. Google har nyligen lanserat AI-drivna verktyg som Magika för att motverka skadlig programvara, vilket förstärker onlinesäkerheten. Stödda hackare från Ryssland, Kina och Iran utnyttjar AI-verktyg, inklusive OpenAI:s stora språkmodell, för sina ansträngningar. Trots användning av fientlig AI finns det framsteg inom defensiva AI-verktyg som WormGPT, vilket hjälper till snabb detektering och respons på cyberhot.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 24 februari

Google VD: AI kan stärka försvaret mot cybersäkerhetshot

Google VD Sundar Pichai talade vid APEC CEO Summit i San Francisco och München säkerhetskonferens om hur snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) kan hjälpa till att stärka försvaret mot säkerhetshot i cyberrymden. Trots växande oro över potentiellt skadliga användningar av AI, sa Pichai att intelligensverktygen kan hjälpa regeringar och företag att snabbare upptäcka och reagera på hot från fientliga aktörer. Google har nyligen lanserat en ny initiativ som erbjuder AI-verktyg och infrastrukturinvesteringar för att stärka onlinesäkerheten.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 februari

Så kan militären använda AI LLMs som ChatGPT

Pentagon-tjänstemän lyssnade noga när Matthew Knight, säkerhetschef på OpenAI, förklarade hur den senaste versionen av ChatGPT hade lyckats tyda kryptiska konversationer inom en rysk hackargrupp, en uppgift som mänskliga analytiker hade haft svårt med. Framtida användning av artificiell intelligens av militären diskuterades på en Pentagon-organiserad konferens. Betydelsen av att utvärdera och adressera ansvar vid AI-olyckor betonades. Stora språkmodeller, eller LLM, kan hjälpa till att upprätthålla den amerikanska regeringens strategiska försprång över rivaler, särskilt Kina.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 23 februari

Pentagon höll nyligen en konferens där framtida användning av artificiell intelligens (AI) av militären diskuterades. Matthew Knight, säkerhetschef på OpenAI, förklarade hur deras senaste version av ChatGPT lyckats tyda kryptiska konversationer inom en rysk hackergrupp. Diskussioner om hur stora språkmodeller, som ChatGPT, kan hjälpa till att bibehålla USA:s strategiska ledning över rivaler, särskilt Kina, ägde rum. Men även risker med AI, som potentiella katastrofala olyckor på grund av AI-fel, diskuterades. Företag som OpenAI, Amazon och Microsoft var bland de som demonstrerade sina teknologier.

The Washington Post fördjupade 23 februari

AI förväntas förvärra desinformation i alarmerande omfattning

Forskning från NewsGuard visar att tekniska framsteg snart kommer att möjliggöra för AI att generera ´falska nyheter´ i en aldrig tidigare skådad skala och volym. Detta medför att AI kan ta över reklamintäkter från nyhetsmedier samtidigt som de plagierar deras innehåll. Chine Labbe och Virginia Padovese, vice VD:ar på NewsGuard, framhävde att AI sannolikt kommer att användas för att förvärra desinformation på tre särskilt oroande sätt. Dessa inkluderar skapandet av ´falska nyheter´ till mycket låga kostnader, framväxten av AI-drivna nyhetssajter som genererar stora mängder lågkvalitativt innehåll, och användandet av AI för att plagiera artiklar från etablerade nyhetskällor utan att ge kredit.

Direktlänk Dela World Association of News Publishers fördjupade 22 februari

Hackare använder AI-modeller som ChatGPT för att förbättra cyberattacker, varnar Microsoft och OpenAI

Stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT används av hackare för att förbättra befintliga cyberattacktekniker, rapporterade Microsoft och OpenAI på onsdagen. Det har identifierats ansträngningar av grupper som stöds av Ryssland, Nordkorea, Iran och Kina att använda verktyg som ChatGPT för att forska och utveckla sociala strategier. Microsoft och OpenAI har uttryckt oro över nya hackningshot som ChatGPT utgör. I samarbete med Microsoft Threat Intelligence har OpenAI avbrutit fem landsrelaterade aktörer som försökte använda AI-tjänster för att stödja skadliga cyberaktiviteter.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 22 februari

Öppna klimatdata används för forskning på Skoltechs Applied AI Center

Valery Shevchenko, en forskningsingenjör vid Skoltechs Applied AI Center, har talat om vikten av öppna data i sitt arbete. ERA5, som är data från Europeiska väderprognoscentret, är en blandning av verkliga mätningar från väderstationer och modeller som hjälper till att skapa ett gemensamt rutnät på 30 x 30 kvadratkilometer runt om i världen. Dessa data kan erhållas från 1950 till idag. Andra data, CMIP-modeller, syftar till att förutsäga klimatförändringar fram till 2100. Dessa är klimatmodeller som görs i olika institut runt om i världen, inklusive i Ryssland.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 20 februari

OpenAI täpper till kritiska säkerhetshål i ChatGPT

Säkerhetsforskare har upptäckt flera säkerhetsbrister i OpenAI:s ChatGPT som potentiellt kan leda till att användarkonton tas över. Forskarna identifierade två cross-site scripting (XSS) sårbarheter och andra säkerhetsproblem i ChatGPT. Dessa sårbarheter kan utnyttjas av illvilliga hackare för att kapa användares konton. OpenAI åtgärdade dessa brister inom några timmar efter att de rapporterats. Upptäckten kommer i ljuset av ökade bekymmer om användningen av AI-verktyg som ChatGPT i cyberattacker.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 20 februari

Microsofts AI-verktyg överlistar hackare från Kina, Ryssland och Iran

Microsoft har avslöjat en betydande cybersäkerhetshändelse där statligt stödda hackare från Ryssland, Kina och Iran utnyttjade AI-verktyg som stöds av OpenAI, ett initiativ som Microsoft står bakom. Hackargrupperna var kopplade till ryska militära underrättelsetjänsten, Irans revolutionsgarde samt kinesiska och nordkoreanska regeringar. Som svar på denna upptäckt förbjöd Microsoft snabbt dessa statligt stödda hackargrupper från att komma åt sina AI-produkter. Tom Burt, Microsofts vice VD för kundskydd, betonade att det handlar om att skydda mot potentiell missbruk.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 19 februari

Nordkoreanska hackare använder AI för att finansiera kärnvapenprogram

Nordkoreanska hackargrupper, kända för sina cyberbrottsvågor, använder allt mer artificiell intelligens (AI) för att utföra sofistikerade bedrägerier och finansiera landets kärnvapenprogram. Hackarna riktar in sig på anställda inom globala försvars-, cybersäkerhets- och kryptovalutaföretag på LinkedIn och andra nätverksplattformar för att avslöja känslig information eller få tillgång till datornätverk eller kryptovalutaplånböcker. Microsoft bekräftar att hackare som arbetar för Nordkorea, Kina, Ryssland och Iran använder företagets AI-tjänster för skadlig cyberverksamhet.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 19 februari

Ryska och nordkoreanska nätverk använder AI för att hitta systemets sårbarheter

En rapport som släpptes tidigare denna vecka pekar ut flera nätverk, inklusive en rysk grupp kopplad till GRU och en nordkoreansk grupp, som har använt AI-verktyg i form av stora språkmodeller för att undersöka teknik och söka efter systemets sårbarheter. Enligt rapporten kan man se vad hackergrupperna kan ta reda på och hur verktygen används, trots att aktiviteterna inte har kunnat kopplas till specifika attacker. Pontus Johnson, professor på KTH, uttrycker oro för framtiden och potentiella konsekvenser om hackergrupper hittar sårbarheter i programkod snabbare än försvararna.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 19 februari

Microsoft rapporterar att statligt stödda hackare använder OpenAI-verktyg för informationsinsamling

Microsoft rapporterar att statligt stödda online-angripare från Ryssland, Kina och Iran använder företagets OpenAI-verktyg för att möjligtvis lura mål och få information. Microsoft spårade online-angripare som arbetar med flera stater, inklusive Rysslands militära underrättelsetjänst, Irans revolutionsgarde och de kinesiska och nordkoreanska regeringarna. Enligt företaget försökte hackarna förbättra sina kampanjer med stora språkmodeller som OpenAI´s ChatGPT. Microsoft sade att det skulle förbjuda statligt stödda hackargrupper från att använda sina AI-produkter.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 19 februari

USA måste bestämma tillgången till AI efter att Microsoft avslöjat statliga aktörers användning

USA måste avgöra hur öppet de vill tillåta allmän tillgång till artificiell intelligens (AI), vilket potentiellt kan påverka dataskyddspolicyn, efter att Microsoft avslöjat att statliga aktörer från rivaliserande nationer använt tekniken för att träna sina operatörer. OpenAI identifierade fem statligt anknutna ´ondskefulla´ aktörer: Charcoal Typhoon och Salmon Typhoon från Kina, Crimson från Iran, Sandstorm från Nordkorea och Emerald Sleet och Forest Blizzard från Ryssland. OpenAI föreslog en flerstegsstrategi för att bekämpa sådan skadlig användning av företagets verktyg, inklusive ´övervakning och störning´ av skadliga aktörer genom ny teknik för att identifiera och avbryta aktörernas aktiviteter.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 17 februari

USA:s militär bör använda maskininlärning för att förutse hot, enligt amiral

Amiral Samuel Paparo har talat till Silicon Valley-chefer om de svårigheter USA har haft med att upptäcka militära varningar. Han noterade att Kinas militär har genomgått betydande förändringar i sina styrkenivåer och förberedelser. Paparo föreslog att USA:s gemensamma styrkor bör använda maskininlärning för att bättre förutse hot i Stilla havet, med tanke på Kinas aktiviteter i Taiwan-strädet och Sydkinesiska havet. Han tillade att Folkets befrielsearmé ´höjer varningströskeln´ till en punkt där USA snart kommer att se ´en styrka tillräcklig för att utföra en djupgående militär operation´. Han nämnde även andra regionala utmaningar, inklusive Nordkoreas militära provokationer, Rysslands marina ambitioner i Stilla havet och vapenhandel mellan de två länderna.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 17 februari

AI-verktyg förstärker skadlig verksamhet av statligt anslutna cyberhot

OpenAI har inaktiverat konton för flera statligt anslutna cyberhot, inklusive Charcoal Typhoon, Salmon Typhoon, Crimson Sandstorm, Emerald Sleet och Forest Blizzard. Dessa ´hotaktörer´ har använt OpenAI:s tjänster för att genomföra skadliga handlingar, med tekniker som förbättrats av stora språkmodeller och generativa AI-verktyg. Forest Blizzard, en rysk militär underrättelseaktör, har riktat sig mot försvar, regeringar, ideella organisationer och IT-organisationer under Ukrainakriget. Salmon Typhoon och Charcoal Typhoon, båda kinesiska hotaktörer, har använt OpenAI-tjänster för att utföra forskning och kodfelsökning, och för att skapa innehåll för phishing-kampanjer. Emerald Sleet, en nordkoreansk enhet, och Crimson Sandstorm, en iransk enhet, har också genererat innehåll för phishing-e-post.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 17 februari

Google öppnar källkoden för AI-verktyget Magika för filidentifiering

Google har tillkännagivit att det öppnar källkoden för Magika, ett AI-drivet verktyg för att identifiera filtyper. Magika överträffar traditionella filidentifieringsmetoder och ger en precision på upp till 95% på traditionellt svåra att identifiera, men potentiellt problematiska innehåll som VBA, JavaScript och Powershell. Programvaran använder ett ´anpassat, mycket optimerat djupinlärningsmodell´ som möjliggör exakt identifiering av filtyper inom millisekunder. Google använder internt Magika i stor skala för att förbättra användarnas säkerhet genom att dirigera Gmail, Drive och Safe Browsing-filer till lämpliga säkerhets- och innehållspolicy-skannrar.

Direktlänk Dela The Hacker News fördjupade 17 februari

Microsoft upptäcker statliga aktörer som använder AI för hackning; Andrej Karpathy lämnar OpenAI; Salesforce lanserar AI-funktioner på Slack; Google öppnar AI-center i Paris

Microsoft har upptäckt att statliga aktörer från Kina, Ryssland, Iran och Nordkorea använder OpenAIs generativa AI-tjänster, som ChatGPT, för att förbättra sina hackningsförmågor. Forskning publicerad i samarbete med OpenAI visar att skadliga aktörer använder AI-verktyg för olika uppgifter, inklusive forskning, utveckling av skadlig programvara och förbättring av deras engelska språkkunskaper. OpenAI:s medgrundare Andrej Karpathy har lämnat företaget för att jaga personliga projekt. Salesforce lanserar AI-funktioner på sin Slack-app, inklusive AI-drivna sökfunktioner. Google har öppnat ett nytt AI-center i Paris med cirka 300 forskare och ingenjörer.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 17 februari

Tjugo teknikföretag undertecknar löfte för att förhindra AI-störningar i val

Tjugo teknikföretag som arbetar med artificiell intelligens (AI) har undertecknat ett ´löfte´ om att försöka förhindra att deras mjukvara stör val, inklusive i USA. Undertecknarna varierar från teknikjättar som Microsoft och Google till små startups som låter människor skapa falska röster. Överenskommelsen är i huvudsak ett erkännande av att företagens egna produkter skapar mycket risk i ett år då 4 miljarder människor över hela världen förväntas rösta i val. Företagen som skrivit under löftet är: Adobe, Amazon, Anthropic, Arm, ElevenLabs, Google, IBM, Inflection AI, LinkedIn, McAfee, Meta, Microsoft, Nota, OpenAI, Snap, Stability AI, TikTok, TrendMicro, Truepic och X. Överenskommelsen är frivillig och faller kort för ett totalförbud mot AI-innehåll i val, som vissa människor har krävt.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 16 februari

Nationella hotgrupper utnyttjar AI för skadliga operationer

Microsoft och OpenAI har avslöjat att nationella hotgrupper aktivt utnyttjar stora språkmodeller för att automatisera skadliga operationer, översätta tekniska dokument, generera trovärdigt phishing-innehåll och få kunskap om sårbarheter. De två företagen identifierade fem avancerade ihållande hotgrupper (APT) och avslutade kopplade konton. Det är officiellt: statligt anknutna hotaktörer från Nordkorea, Kina, Iran och Ryssland använder stora språkmodeller skadligt. Som en följd har OpenAI avslutat konton kopplade till dessa APT-grupper.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 16 februari

Mozilla varnar för säkerhetsrisker med chattbotar

Stora chattbotar som ChatGPT, Copilot och Gemini uppmanar användare att inte dela privata eller känsliga uppgifter i konversationerna. Enligt en rapport från Mozilla är det särskilt viktigt att inte dela privata uppgifter med de romantiska chattbotar som blivit allt vanligare. Mozilla har upptäckt säkerhets- och integritetsproblem med dessa AI-partners, inklusive att de samlar in mycket data och använder spårare som kan skicka information till Facebook och företag i Kina och Ryssland. Rapporten hävdar också att apparna tillåter osäkra lösenord och inte är tillräckligt transparenta om vilka företag som äger apparna och vilka AI-modeller som driver dem.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 16 februari

AI och kärlek: Indiska användare använder AI för att skapa dejtingprofiler

En nyligen genomförd studie visar att 65% av indierna använder ChatGPT eller liknande plattformar för att skapa sina dejtingprofiler. 56% överväger till och med AI-skrivna meddelanden till Alla hjärtans dag. Trots att denna teknikdrivna metod tycks öka självförtroendet och responsen, skulle 60% bli sårad om de visste att deras kärleksmeddelande var maskinskrivet. Innan Alla hjärtans dag i år lanserade dejtingappen Bumble ´Deception Detector´, ett AI-verktyg som automatiskt flaggar och blockerar falska profiler innan användarna ser dem. Detta resulterade i en minskning med 95% av rapporterade falska profiler och en minskning med 45% av användarorsaker om äkthet.

Direktlänk Dela The Northlines fördjupade 16 februari

Vision Pro-återbetalningar, hackare utnyttjar ChatGPT och varning för AI-pojkvänner

Köpare av Vision Pro har fram till idag, fredag, att returnera sina hörlurar till Apple och få återbetalning enligt tillverkarens 14-dagars gratis returpolicy. Hackare finansierade av de ryska, kinesiska, iranska och nordkoreanska regeringarna utnyttjar ChatGPT för att organisera sina attacker. Microsoft har detaljerat hur cyberbrottslingar använder AI för att underlätta sitt arbete. AI-pojkvänner är inte våra vänner, enligt den senaste studien från Mozilla Foundation. Chattrobotar som erbjuder ´romantiska´ relationer är ofta datafällor som kan leda till allvarliga problem. BCKL-elcykeln lockar uppmärksamhet med sin färg och avslappnade utseende.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 16 februari

OpenAI stänger konton kopplade till statliga enheter på grund av misstänkta cyberaktiviteter

OpenAI har vidtagit åtgärder för att stänga flera konton kopplade till statliga enheter från Kina, Ryssland, Iran och Nordkorea. Beslutet fattades på grund av oro för att dessa konton utnyttjade företagets AI-chattbot-tjänster för vad OpenAI beskrev som ´ondskefulla cyberaktiviteter´. Detta meddelades av företaget i ett blogginlägg på onsdagen. Beslutet kom från ett samarbete mellan OpenAI och Microsoft Threat Intelligence. De statligt kopplade grupperna utnyttjade OpenAIs tjänster för olika ändamål, inklusive forskning om företag och underrättelsebyråer, översättning, innehållsgenerering för hackningskampanjer och enkla kodningsuppgifter. Noterbart är att OpenAIs produkter, som ChatGPT och Whisper, stämde överens med dessa användningsfall. Alla identifierade konton har inaktiverats. OpenAI betonade sitt engagemang för att främja innovation, samarbete och informationsdelning för att bekämpa ondskefulla aktiviteter i det digitala ekosystemet samtidigt som man förbättrar den totala användarupplevelsen för legitima användare.

Direktlänk Dela The Artistree fördjupade 16 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI-modell för text-till-video

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har avslöjat en ny AI-verktyg som kan skapa videor baserade på textprompter. Den nya AI-modellen, Sora, kan skapa videor på upp till 60 sekunder med mycket detaljerade scener, komplex kamerarörelse och flera karaktärer med levande känslor. Medan detta är imponerande, är det inte utan sina växande smärtor och klassiska AI-tabbar. Det har funnits text-till-video AI-verktyg ett tag nu, men OpenAI verkar vara ett ytterligare steg längs denna konstiga väg. Trots att företaget arbetar med ´domänexperter inom områden som desinformation, hatinnehåll och bias´, kan ingen verkligen säga hur dessa verktyg kommer att användas av allmänheten och om dåliga aktörer kommer att kunna utnyttja dem.

Direktlänk Dela Shacknews fördjupade 16 februari

Statligt finansierade hackare från Ryssland, Kina, Iran och Nordkorea utnyttjar ChatGPT för att orkestrera sina attacker

Statligt finansierade hackare från Ryssland, Kina, Iran och Nordkorea använder OpenAI:s chatbot ChatGPT för att underlätta sina cyberattacker. Enligt Microsoft och Europol har cyberbrottslingar massivt antagit generativ AI för att identifiera systemfel, blockera antivirusförsvarsmekanismer och orkestrera phishing-attacker. Hackarna använder språkmodeller för att samla in information om sina offer, få hjälp med att koda skadlig programvara och övervinna språkbarriärer. Microsoft nämner specifikt hackargrupperna Forest Blizzard (Ryssland), Emerald Sleet (Nordkorea), Crimson Sandstorm (Iran) och Charcoal Typhoon och Salmon Typhoon (Kina) som utnyttjar ChatGPT i sina attacker.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 15 februari

OpenAI och Microsoft stör statligt anknutna skadliga aktörsnätverk

OpenAI meddelar, i samarbete med Microsoft, att de har stört fem nätverk av skadliga aktörer som är anknutna till stater, två i Kina, ett i Iran, ett i Nordkorea och ett i Ryssland. Dessa grupper hade använt AI-tjänster, inklusive ChatGPT, för olika ändamål som forskning, översättning, identifiering av kodningsfel och utförande av grundläggande kodningsuppgifter för att underlätta sina operationer. OpenAI betonar de unika risker som statligt anknutna grupper utgör, som ofta har avancerad teknik, betydande finansiella resurser och skicklig personal.

Direktlänk Dela DIGIT fördjupade 15 februari

OpenAI och Microsoft samarbetar för att motverka hackargrupper

OpenAI, det amerikanska teknikföretaget bakom konversationsplattformen för artificiell intelligens Chat GPT, har samarbetat med teknikjätten Microsoft för att motverka aktiviteterna hos fem hackargrupper. Denna gemensamma åtgärd ledde till att deras konton på Chat GPT-plattformen avslutades, vilket effektivt stoppade deras illasinnade avsikter. Enligt uppgifter från Microsoft-ägda företaget identifierades försök av hackargrupper från Kina, Iran, Nordkorea och Ryssland, alla med syfte att utnyttja plattformens avancerade teknik för att förbättra sina hackningsförmågor.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 15 februari

Microsoft och OpenAI varnar för hackares användning av AI

Microsoft och OpenAI har upptäckt att hackare använder stora språkmodeller som ChatGPT för att förbättra sina befintliga cyberattacker. Ryska, nordkoreanska, iranska och kinesiska grupper har identifierats som använder verktyg som ChatGPT för forskning om mål, för att förbättra skript och för att bygga sociala tekniker. Trots frånvaron av stora cyberattacker med hjälp av språkmodeller har Microsoft och OpenAI förblivit vaksamma, demonterat konton och tillgångar kopplade till dessa skadliga grupper. Microsoft betonar att AI ger motståndare möjlighet att höja sofistikeringen av deras attacker, men att de är rustade för att bekämpa detta hot.

Direktlänk Dela Pragativadi fördjupade 15 februari

OpenAI och Microsoft stör statligt stödda hackare

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har meddelat att det har stört flera nätverk av statligt stödda hackare som försökte använda AI-chattboten för att främja sina ´onda´ aktiviteter. Tillsammans med Microsoft har företaget stört fem grupper från Kina, Iran, Nordkorea och Ryssland. OpenAI sa att de olika statslänkade grupperna hade använt dess AI-tjänster för att utföra forskning, översättning, hitta kodfel och utföra grundläggande kodningsuppgifter för att stödja sina aktiviteter. De identifierade konton som associerades med de olika grupperna har avslutats.

Direktlänk Dela Shropshire Star fördjupade 15 februari

Microsoft och OpenAI stör statligt stödda cyberbrottslingar

Microsoft och OpenAI rapporterade på onsdagen att hackare använder stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT för att förbättra sina befintliga cyberattacktekniker. Företagen har upptäckt försök av ryska, nordkoreanska, iranska och kinesiskt stödda grupper att använda verktyg som ChatGPT för att forska i mål och bygga upp sociala ingenjörstekniker. I samarbete med Microsoft Threat Intelligence avbröt OpenAI fem statligt anknutna aktörer som försökte använda AI-tjänster för att stödja skadlig cyberaktivitet. De identifierade OpenAI-konton som var knutna till dessa aktörer avslutades.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 15 februari

Microsoft avslöjar att fiender till USA använder AI för cyberoperationer

Teknikjätten Microsoft avslöjade på onsdagen att ett antal fiender till USA, inklusive Iran, Nordkorea, Ryssland och Kina, har börjat använda generativ artificiell intelligens (AI) för att iscensätta offensiva cyberoperationer. Microsoft meddelade att det, i samarbete med sin partner OpenAI, hade identifierat och avvärjt hot som försökte utnyttja AI-teknik utvecklad av dessa motståndare. Trots att dessa tekniker beskrivs som ´tidiga´ och inte särskilt innovativa, betonade Microsoft vikten av att offentligt exponera dem. Företaget släppte även en rapport som belyser generativ AI:s potential att förbättra skadlig social manipulation, vilket leder till mer sofistikerade deepfakes och röstkloning.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 15 februari

Microsoft avslöjar att USA:s motståndare använder AI för cyberattacker

Microsoft har avslöjat att USA:s fiender, främst Iran och Nordkorea, med mindre inblandning från Ryssland och Kina, alltmer använder generativ artificiell intelligens (AI) för att utföra offensiva cyberoperationer. Dessa motståndare har börjat utnyttja AI-teknik för att orkestrera attacker, och Microsoft, i samarbete med affärspartner ChatGPT-tillverkaren OpenAI, har upptäckt och avvärjt dessa hot. I ett blogginlägg betonade företaget att även om dessa tekniker fortfarande är i sitt ´tidiga skede´, var de varken ´särskilt nyskapande eller unika´. Ändå ansåg Microsoft det avgörande att offentligt avslöja dem.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 15 februari

Hackare utnyttjar AI för att förbättra cyberattacker, enligt Microsoft

Microsoft och OpenAI har avslöjat att hackare utnyttjar stora språkmodeller (LLMs) som ChatGPT för att förbättra sina cyberattacker. Hackare från Ryssland, Nordkorea, Iran och Kina har upptäckts använda LLMs för olika ändamål. Microsoft varnar för framtida AI-drivna bedrägeririsker som röstimitation och meddelar att de använder AI för att upptäcka, reagera och skydda mot de över 300 hotaktörer de spårar. Företaget arbetar också på en Security Copilot, en kommande AI-assistent designad för cybersäkerhetsexperter.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 15 februari

Farorna med att använda artificiell intelligens i vapensystem och andra områden

Artificiell intelligens (AI) är ett kraftfullt verktyg som kan ha både fantastiska och förödande konsekvenser för mänskligheten och jorden. AI har potential att skapa livräddande mediciner men kan också användas för att skapa dödliga gifter. AI kan också leda till jobbförluster och påverka den mentala hälsan hos användare. Det finns farhågor om att AI kan användas i vapensystem och förstärka automatiserade vapen som drönare. Det är viktigt att stormakter som Kina, USA och Ryssland agerar ansvarsfullt när de använder AI i vapensystem. Om AI utvecklas till en nivå där dess intelligens överstiger människans, kan det största hotet vara mänsklighetens utrotning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 13 februari

Bekymmer över användningen av AI i kommande amerikanska val

Teknik har spelat en roll i påverkan av väljare i de amerikanska valen 2016 och 2020. Inför kommande val är det sannolikt att artificiell intelligens (AI) kommer att ha en större inverkan. Det finns växande oro för användningen av generativ AI, som kan manipulera väljare och underminera valen. Generativ AI kan generera bilder, skriven information och annan data baserat på modeller som lär sig och bearbetar rådata samt genom användarprompts. Det finns risk för att AI kan användas för att undertrycka väljare genom att avsiktligt eller oavsiktligt ta bort de som faktiskt är berättigade. Teknik- och AI-företag investerar inte i initiativ för valintegritet, vilket innebär att det finns mindre och mindre mänsklig tillsyn över vad AI genererar och hur den AI-genererade informationen används. Andra länder, som Kina, Iran och Ryssland, har nyligen ertappats med att försöka använda innehåll skapat med AI för att manipulera amerikanska väljare.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 11 februari

Konstgjord intelligens och globala val: Utmaningar och farhågor

Nästan hälften av världens befolkning kommer att delta i val under 2024. Det finns oro över påverkan på rösträtten på grund av extrem polarisering och allvarlig desinformation förstärkt av artificiell intelligens (AI). Detta påverkar både konsoliderade demokratier och de som är sköra. 76 länder, inklusive stora delar av Europa och några av de mest befolkade och polariserade demokratierna som Brasilien, Indien, Indonesien, Mexiko, Pakistan, Ryssland och USA, kommer att ha val. AI-verktyg kan skapa bilder, texter och röster som kan manipulera miljontals människor på specifika och personliga sätt. Detta försvårar skyddet av röstautenticitet och medborgarnas rätt att välja sina ledare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 februari

Putin diskuterar krig och fred i Ukraina och kritiserar Väst

Rysslands president Vladimir Putin diskuterade i en intervju publicerad på fredagen krig och fred i Ukraina, riskerna med framsteg inom genetik och artificiell intelligens samt rädslan för ett världskrig. Putin sade att Moskva och Kiev nästan kom överens om ett fredsavtal i Istanbul strax efter det fullskaliga kriget började 2022, men det avvisades av Ukraina på Västs begäran, specifikt Boris Johnson, dåvarande brittiska premiärministern. Putin ifrågasatte varför USA behövde spendera så mycket på att beväpna Ukraina för ett krig han på vissa sätt betraktade som ett ´inbördeskrig´.

Direktlänk Dela Newshub fördjupade 9 februari

Putin diskuterar krig, fred och tekniska framsteg i intervju

Rysslands president Vladimir Putin diskuterade krig och fred i Ukraina, risker med genetik och artificiell intelligens, och rädslor för ett världskrig i en intervju. Putin hävdade att Ryssland och Ukraina nästan kom överens om ett fredsavtal i Istanbul 2022, men att det avvisades av Ukraina på västvärldens begäran, specifikt Boris Johnson, dåvarande brittisk premiärminister. Putin ifrågasatte varför USA spenderade så mycket på att beväpna Ukraina för ett krig han liknade vid ett ´inbördeskrig´. Han förnekade att Ryssland hade planer på att ta över hela Europa och sa att Ryssland bara skulle attackera Polen eller Lettland om det fanns ett angrepp på Ryssland från Polen. Han sa att världen förändras snabbare än under Romarrikets fall, med framsteg inom genetisk forskning och artificiell intelligens. Han sa att genetiker kunde skapa en ´superman´ och skämtade om att Elon Musk hade satt en chip i en mänsklig hjärna. Han antydde att det var CIA som sprängde rörledningen Nord Stream. Han sa att den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, som greps av Federal Security Service (FSB) på anklagelser om spionage, kanske skulle skickas tillbaka till sitt hemland.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 9 februari

Google lanserar AI-chatbot Gemini i Kanada efter förhandlingar om Online News Act

Google har officiellt lanserat sin AI-drivna chatbot Gemini i Kanada, sju månader efter att tjänsten rullades ut till över 230 länder. Gemini, tidigare känd som Bard, är baserad på Googles stora språkmodell (LLM) med samma namn. Chatboten är en direkt konkurrent till OpenAIs ChatGPT och Google erbjuder både en gratis version och en premiumversion, Gemini Advanced, som kostar 26,99 CAD per månad. Kanada var ett av få länder som inte fick tillgång till Bard som en del av Googles internationella utrullning förra året, på grund av förhandlingar med den kanadensiska regeringen om Online News Act. Google har också lanserat en mobilapp för användare i USA, med planer på att lansera samma i Kanada ´mycket snart´, enligt Jules Walter, grupp produktchef för Gemini-upplevelser på Google.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 8 februari

Ryska propagandister drar sig tillbaka från AI-desinformation

Mellan november och december 2022 gav släppen av ChatGPT-3 och Midjourney v4 tiotals miljoner människor tillgång till generativ AI, vilket öppnade upp för en potentiell desinformationsboom. Trots detta har ryska propagandister inte utnyttjat den nya tekniken i stor utsträckning, främst på grund av en rådande syn på generativ AI som ett hot som behöver kontrolleras. Istället har Ryssland fokuserat på att försvara sig mot AI snarare än att använda tekniken för offensiva ändamål. Inför det kommande presidentvalet har fokus legat på att förhindra spridningen av AI-genererade falska nyheter.

Direktlänk Dela The Moscow Times fördjupade 8 februari

Rysk mjukvaruutvecklare hittar kärleken med hjälp av AI

Den 23-åriga ryska mjukvaruutvecklaren Aleksandr Zhadan använde artificiell intelligens (AI) för att hjälpa honom att hitta sin livspartner. Zhadan, som blev uppmärksammad för att försvara sin avhandling med hjälp av AI, genomförde ett årligt virtuellt dejtingexperiment med över 5000 kvinnor. Han delegerade uppgiften att flirta och chatta till ett neuralt nätverk kallat ChatGPT. Zhadan installerade noggrant filter för att förbättra nätverkets rekommendationer och matchade bara med kvinnor som passade hans preferenser. Zhadan följde ChatGPT:s råd och friade till Karina, vilket ledde till parets förlovning.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 8 februari

AI är här för att stanna: Microsoft utmanar Google med AI

Ett år efter att Microsoft avslöjade sin stora satsning på AI, har vi ännu inte kommit till rätta med hur AI passar in i vår värld. Trots att vissa ser det som ett hot och det används för att skicka spam på nya sätt, är AI här för att stanna och vi behöver lista ut hur vi ska leva med det och använda det för gott. AI är redan allmänt förekommande och används i allt från bankkort till sociala medier. Microsoft har utnyttjat AI för att utmana Google på sökmotormarknaden med sin chatbot ´Copilot´, vilket skapat det första verkliga hotet mot Google på över ett decennium.

Direktlänk Dela Online Financial Bookkeeping fördjupade 8 februari

Rysk man hittar kärleken genom AI-chattbot

En 23-årig rysk man vid namn Alexander Zadan har hittat kärleken genom AI-chattboten ChatGPT. Efter att ha brutit upp med sin flickvän insåg Alexander att han ville ha ett nytt förhållande men ville inte slösa tid eller känna sig obekväm med en ny tjej. Han började använda GPT-3 API för att automatisera konversationer med tjejer på Tinder. Trots att metoden var provisorisk fick de 18 matchningar av 50 automatiska svep. Med introduktionen av ChatGPT förbättrades situationen eftersom minne och anpassade verktyg dök upp. Efter att ha spenderat nästan ett år på att leta efter ´den rätta´ hittade AI i form av ChatGPT Karina Imranovna för honom - efter mer än 5 000 kvinnor.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 februari

AI kan utgöra hot mot demokratiska val, svensk politisk beredskap låg

Nästan 50 procent av jordens befolkning ska rösta i olika val under 2022, inklusive val till Europaparlamentet, presidentval i USA, och val i Indien och Storbritannien. Det finns dock oro för att artificiell intelligens (AI) kan utgöra ett hot mot demokratiska val, med tekniker som deepfakes som kan manipulera bilder och röster. Det finns också risk för att AI kan missbrukas för att påverka valutgångar. Svenska politiska partier behöver vara beredda på detta, men enligt Svenska Dagbladet verkar beredskapen vara låg. Sverigedemokraterna verkar ligga i framkant med användning av AI.

Direktlänk Dela Arbetarbladet fördjupade 7 februari

Man använder AI-chattbot för att hitta fru bland över 5000 matchningar på Tinder

En rysk man vid namn Alexander Zhadan har nyligen delat sin ovanliga resa till att hitta kärlek, där han använde OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT för att hjälpa honom i sin sökning efter en livspartner. Zhadan använde ChatGPT för att navigera genom över 5 000 matchningar på dejtingappen Tinder. Han programmerade ChatGPT att fungera som en Tinder-bot, och interagerade med 5 239 tjejer på plattformen under ett års tid. Slutligen hittade han framgång när han friade till en tjej som ChatGPT hade konverserat med på hans vägnar.

Direktlänk Dela Diligent Media Corporation fördjupade 7 februari

Rysk man hittar kärlek med hjälp av AI

En rysk man, Alexander Zhadan, har avslöjat sin ovanliga metod för att hitta kärlek genom att anlita hjälp av artificiell intelligens. Zhadan använde OpenAI:s AI-chattbot, ChatGPT, för att navigera genom komplexiteten i modern dejting på Tinder. Genom ett noggrant utformat system, engagerade AI-boten sig i konversationer för hans räkning, vilket till slut ledde till identifieringen av hans framtida partner, Karina. Efter att ha hittat Karina, bestämde Zhadan sig för att ta en paus från sina AI-matchningsförsök. Han gav ChatGPT-bot kredit för att inte bara filtrera oönskade matchningar men också engagera sig i småprat, planera dejter och i slutändan hjälpa honom att fria till sin fästmö.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 7 februari

Rysk man använder AI för att hitta perfekta matchen på Tinder

En man i Ryssland, Aleksandr Zhadan, har blivit en internetsensation efter att han avslöjade att han använde ChatGPT som matchmaker på Tinder. Zhadan körde en bot som utvärderade hans matchningar med 5 240 kvinnor innan han slutligen valde en av dem som den perfekta matchningen. Han är nu gift med henne. ´Jag friade till en tjej som ChatGPT hade kommunicerat med för mig under ett år´, skrev Zhadan. ´För att göra detta, kommunicerade neuralnätverket på nytt med 5239 andra tjejer, som det eliminerade som onödiga och lämnade bara en kvar.´

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 6 februari

AI-baserat system kan effektivisera antidopningsarbetet

Kanadensaren McLaren och kollegan Martin Dubbey har presenterat projektet Protect, ett AI-baserat system för att effektivisera antidopningsarbetet och sänka kostnaderna. Systemet använder teknik som redan används av försäkringsbolag för att upptäcka försäkringsbedrägeri. Idrottare uppmanas att svara på en serie frågor från en inspelad skådespelarröst. Svaren granskas med hjälp av AI, och förändringar i tonfallet kan indikera misstänkt dopning. Dubbey säger att systemet kan sänka kostnaderna med 70 procent och att testning av ´rena´ idrottare i stort sett kan undvikas.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 6 februari

Rysk man använder AI för att träffa sin fru

En rysk man, Alexander Zhadan, har påstått att han använde AI-chattbotten ChatGPT för att träffa och fördjupa sin korrespondens med sin nuvarande fru. Zhadan skapade en bot som matchade och kommunicerade med 5 239 tjejer, vilket ibland ledde till sex dejter om dagen. Han tränade botten att interagera med tjejer som han själv skulle ha gjort. När han träffade sin nuvarande fru Karina, tog han en paus från systemet och omtränade det till att vara en analytiker av korrespondens med Karina. Karina visste inte om AI:ns roll i deras relation förrän de lämnade in sina ansökningar till registerkontoret.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 6 februari

Palantir Technologies förutspår högre än förväntade vinster för 2024, aktier klättrar

Palantir Technologies Inc. rapporterade att efterfrågan på deras artificiella intelligensprodukter driver försäljningen och gav en högre än förväntad vinstprognos för 2024. Aktierna i företaget steg med mer än 15% i efterhandeln. Den Denver-baserade mjukvaru- och analysföretaget förutser en justerad inkomst från verksamheten på 834 miljoner till 850 miljoner dollar för detta år, vilket överträffar analytikernas genomsnittliga förväntningar på 760,3 miljoner dollar. Företaget rapporterade också en nettoinkomst på 210 miljoner dollar för 2023, vilket är dess första lönsamma år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Rysk man använder AI för att hitta kärleken på Tinder

Alexander Zhadan, en rysk man, har nyligen hävdat att artificiell intelligens (AI) spelade en stor roll i att hjälpa honom att träffa sin nuvarande fru och även i att utveckla deras förhållande. Zhadan använde ChatGPT, en språkmodell utvecklad av OpenAI, för att driva en Tinder-bot som underlättade kontakter med över 5 000 kvinnor på dejtingappen. Efter att ha kommunicerat med flera matcher genom ChatGPT-bot, friade han till flickan som AI hade interagerat med i hans ställe i ett år. Zhadan berättade att han installerade filter för att identifiera kvinnor med vilka han skulle fortsätta att kommunicera live. Även efter att ha träffat Karina personligen fortsatte han att använda AI-plattformen för att korrespondens med henne.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 5 februari

Rysk man använder AI för att hitta sin framtida fru

En rysk man vid namn Alexander Zhadan använde ChatGPT för att driva en Tinder-bot som kopplade honom till över 5 000 kvinnor. Efter att ha kommunicerat med 5 239 tjejer, friade han till den han gillade mest. Zhadan medger att han ibland tvingades gå på sex dejter om dagen av ChatGPT. Han har flera variationer av ChatGPT-boten. Han slutade använda den efter att han träffade Karina, som nu är hans fästmö. Karina var inte medveten om AI: s inflytande i deras relation förrän de lämnade in sina ansökningar till registerkontoret. Zhadan rapporterade att hans nuvarande fru ´reagerade lugnt´ på informationen.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 5 februari

AI och dess inverkan på globala industrier och geopolitik

AI, artificiell intelligens, används flitigt inom olika branscher och har lett till utvecklingen av maskininlärningsmodeller som ChatGPT. ChatGPT, en AI-chattbot, har på kort tid lockat över 100 miljoner aktiva användare. David Nguyen, från University of Minnesota, tror att denna typ av AI kan påverka alla industrier. AI har även påverkat geopolitiken, med länder som USA och Kina som investerar stort i tekniken. Samtidigt finns det oro för dataintegritet och säkerhet, samt potentiella hot mot nationell säkerhet. Både Kina och USA har föreslagit regleringar för att hantera dessa frågor.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 5 februari

Ryssland och Kina samordnar sig om militär användning av AI

Ryssland och Kina har enligt ett uttalande från det ryska utrikesdepartementet kommit överens om att samråda och samordna sig med varandra om militär användning av artificiell intelligens (AI), en teknik som blir en ny front i Pekings rivalitet med Washington. Under samtal i Peking på torsdagen hade tjänstemän från de två länderna en ´detaljerad utbyte av bedömningar´ av användningen av AI-teknik för militära ändamål. De två sidorna kom överens om att intensifiera samordningen inom ramen för gruppen av statliga experter (GGE) av konventionsstaterna om inhumana vapen på dödliga autonoma vapensystem (LAWS), ett FN-stött forum om konventionen om vissa konventionella vapen från 1981.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 4 februari

Man använder AI för att hitta ´The One´ på Tinder

Användningen av artificiell intelligens (AI) har ökat enormt under de senaste två åren. AI används nu till och med för att skriva enkla festivalönskningar som vi skickar till våra nära och kära. Ett nyligt exempel på en rysk man som har tagit över sociala medier som en löpeld. Enligt ryska nyhetsbyrån RIA Novosti använde den 23-åriga mjukvaruutvecklaren Alexander Zhadan ChatGPT och andra AI-bots för att filtrera ut eventuella dåliga matcher på Tinder tills han hittade sin ´The One´. Inom ett år kom han i kontakt med över 5200 tjejer som också letade efter sin match på dejtingplattformen.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 4 februari

AI-hjälpte man att hitta sin brud på Tinder

Alexander Zadan, en 23-årig mjukvaruutvecklare i Ryssland, använde AI-boten ´Chat GPT´ för att söka efter sin perfekta match på dejtingappen Tinder. Efter att ha konverserat med över 5 000 kvinnor bestämde AI:et att Karina Imranovna var den idealiska matchen för honom. Zadan hävdar att chatboten talade för honom, satte upp dejter och slutligen hjälpte till med förslaget till Karina. Kareena fann det inte särskilt störande när hon upptäckte att Alexander använde AI för att kommunicera med henne. Kareena och Alexander är nu gifta och tror att de är menade att vara tillsammans.

Direktlänk Dela News24 Online fördjupade 2 februari

Rysk mjukvaruutvecklare hittar fru genom AI

En rysk mjukvaruutvecklare, Aleksandr Zhadan, som tidigare skapade debatt genom att framgångsrikt försvara sin avhandling skriven med hjälp av Artificiell Intelligens (AI), har meddelat att han har hittat en fru genom att delegera valet till tekniken. Efter att ha dejtat virtuellt över 5000 kvinnor under ett år, hittade Zhadan en själsfrände. Han kom på idén efter att ha haft svårt att hitta den perfekta matchen och bestämde sig för att outsourca jobbet att flirta och chatta till ett neuralt nätverk. Zhadan följde AI:ns råd och paret är nu förlovade.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade 2 februari

Ukrainska brottsbekämpande myndigheter använder AI för att undersöka krigsbrott

Ukrainska brottsbekämpande myndigheter börjar använda artificiell intelligens (AI) för att dokumentera och undersöka potentiella krigsbrott begångna av ryska trupper. Över 107 000 förfaranden har inletts sedan invasionen började, vilket involverar miljoner dokument och potentiella bevis. Flera AI-verktyg används för att bearbeta denna enorma mängd data, inklusive verktyg från Microsoft och Palantir. Utmaningar kvarstår dock, inklusive legalisering av information erhållen med hjälp av AI och omvandling av den till bevis.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 2 februari

Ryssland och Ukraina använder AI och drönare i krig

Kriget mellan Ryssland och Ukraina har lett till en ökning i användningen av drönare och artificiell intelligens (AI) i militära syften. Båda länderna har börjat använda obemannade flygfordon (UAVs) för övervakning och attacker, och litar starkt på AI för att styra deras handlingar. Dessa drönare varierar från enkla kit som kan köpas från civila tillverkare till mer avancerade attackvapen. Det finns oro över att låta datoralgoritmer styra dödliga vapen, men krigets desperation har tagit över dessa diskussioner. Det finns också oro över att AI kan göra misstag på grund av programmeringsfel eller felaktigheter i de data de reagerar på. Trots detta fortsätter AI att användas i kriget, med drönare som den ryska ´kamikaze´ Lancet-3 som orsakar stor skada. Ukraina har också börjat använda AI i sina franska Caesar-självdrivna artilleripjäser för att snabba upp identifiering av mål och val av ammunition. Framtida krig kommer troligen att se en ökad användning av AI och drönare.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 1 februari

Risk för desinformationskampanjer med AI under val 2024

Under 2024 kommer val att hållas i Indien, EU, USA, Ryssland och Storbritannien, och med det kommer risker. Vid Världsekonomiskt forum i Davos varnades för desinformationskampanjer skapade med generativ AI. Tekniken kan skapa fejkat innehåll som kan vara svårt att skilja från verkligheten, förklarar Matthias Beckerle, lektor vid Karlstad universitet. Detta kan leda till att folk inte kan lita på det de ser och hör.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 30 januari

AI förutspår åtta scenarier som kan leda till tredje världskriget

Artificiell intelligens har förutspått skrämmande faktorer som kan utlösa ett apokalyptiskt tredje världskrig. ChatGPT avslöjade åtta skrämmande scenarier som kan tvinga världsledare att föra krig över hela världen, vilket leder till miljontals dödsfall. ChatGPT, som körs på avancerad maskininlärning, förutså åtta olika faktorer som kan få situationen att urarta. Dessa inkluderar territoriella tvister, nationalism och populism, misslyckad diplomati, tekniskt vapenkapplöpning, proxykrig, resursbrist, ekonomiskt kaos och cyberkrigföring.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 27 januari

Macron besöker Indien, franska bönder protesterar och ryskt militärplan kraschar

Frankrikes president Emmanuel Macron, som var årets gäst vid Indiens självständighetsdag, påbörjade sitt tvådagarsbesök i Indien i Jaipur, Rajasthan. Macron uppskattade Indiens skönhet och mångfald innan han begav sig till New Delhi. Samtidigt möter han stora inrikespolitiska utmaningar, med bönder över hela Frankrike som protesterar mot regeringens politik och stigande kostnader. Republikanernas kamp om att bli USA:s president har minskat till två kandidater: före detta president Donald Trump och före detta guvernören i South Carolina Nikki Haley. Ett ryskt militärplan kraschade för några dagar sedan i Belgorod-regionen nära Ukraina, vilket dödade 74 personer ombord. Ryssland har skyllt Ukrainas väpnade styrkor för händelsen.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 27 januari

Oppenheimer i AI-eran har ett budskap från det förgångna

En biografisk film om Oppenheimer kommer vid en tidpunkt då artificiell intelligens (AI) växer exponentiellt överallt, liknande den tid då kärnkraften växte. Oppenheimer ledde utvecklingen av kärnvapen under andra världskriget. I dagens AI-ålder har tekniken enorma möjligheter och utmanar mänsklig intelligens dagligen. Men vi har ännu inte sett AI:s fulla potential, vilket skapar en dilemma kring dess styrning. AI handlar om att designa spår som tillåter och styr data att resa, och dess råmaterial är inte fysiska radioaktiva element, utan skriven kod.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 januari

Ny marknadsstudie publicerad om AIGC inom mediefältet

En nyligen publicerad marknadsstudie om AIGC inom mediefältet ger en översikt över nuvarande marknadsdynamik samt förutsägelser för hur marknaden kommer se ut 2028. Studien delar upp marknaden baserat på intäkter och volym (där det är tillämpligt) samt prisutveckling för att uppskatta storlek och trender. Några av de företag som täcks av studien inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

Domedagsklockan visar 90 sekunder till midnatt för andra året i rad

Enligt Bulletin of Atomic Scientists, en vetenskapsinriktad påverkansgrupp, närmar sig jorden för andra året i rad apokalypsen. Gruppen hänvisar till sin berömda ´Domedagsklocka´ som visar 90 sekunder till midnatt. I sin årliga utvärdering av hur nära mänskligheten är från att upphöra, nämner de kärnvapenhotet i Rysslands krig mot Ukraina, attacken i Israel den 7 oktober och kriget i Gaza, försämrade klimatrelaterade katastrofer och faran med generativ artificiell intelligens. Gruppen menar att klockan kan vridas tillbaka om ledare och nationer samarbetar, särskilt mäktiga länder som har kapacitet att göra det, inklusive USA, Kina och Ryssland.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 24 januari

Domedagsklockan förblir på 90 sekunder till midnatt, närmast någonsin till ´midnatt´

Experterna som underhåller den ödesdigra Domedagsklockan meddelade på tisdagen att mänskligheten fortfarande är lika nära som någonsin till global katastrof, vilket kan innefatta kärnvapenkrig, klimatförändringar eller kanske till och med artificiell intelligens. Tiden på den symboliska klockan är densamma som förra året när Domedagsklockan först ställdes på 90 sekunder till midnatt, det närmaste midnatt klockan någonsin varit. Klockan förblev på samma tid som förra året på grund av de fortsatta höga risknivåerna från hot som pågående krig och okontrollerade klimatförändringar. I år sa experterna också att de var särskilt oroliga över hur framsteg inom artificiell intelligens kunde skapa kaos, vilket gör det svårare att förhindra globala katastrofer.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 23 januari

Generativ AI förändrar världen: Lagar och politik i AI:s händer

Generativ AI (gen AI) förväntas förenkla livet och bidra till den globala BNP:n, men det kommer också att påverka samhällets kärna. Förra året skrev en rådsman i Porto Alegre, Brasilien, en uppmaning som omvandlades till en åtta-delad lag av ChatGPT på 15 sekunder. Det blev den första lagen skriven av gen AI att godkännas. Detta är inte bara om att använda teknik för att sammanfatta långa juridiska texter eller automatiskt generera juridiska klagomål, det handlar om att skriva lagar. Hur lång tid tar det innan domstolarna accepterar AI som en juridisk person? Frågorna kommer att börja få svar 2024, då 64 länder, inklusive Indien, flera nationer i EU, USA, Indonesien, Pakistan, Bangladesh, Mexiko, Ryssland, Storbritannien, Sydafrika och Sri Lanka, går till val. Dessa länder representerar en stor del av världen - 49 procent av den globala befolkningen - och kommer att bestämma demokratins framtid. Inte överraskande kallas 2024 för ´det ultimata valåret runt om i världen´. Detta är året då vi kommer att se AI-genererade kampanjstrategier som används av politiska partier för att vinna val.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 23 januari

OpenAI ändrar regler för att tillåta militär användning av AI-verktyg

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har diskret ändrat sina regler och hävt ett förbud mot att använda chatboten och dess andra AI-verktyg för militära ändamål. Detta kommer efter att företaget redan samarbetar med försvarsdepartementet. Regeländringen, som kom efter onsdagen förra veckan, tog bort en mening som sa att företaget inte skulle tillåta användning av modeller för ´verksamheter som innebär en hög risk för fysisk skada, inklusive: vapenutveckling, militär och krigföring´. En talesperson för OpenAI berättade att företaget, som förhandlar om att höja 100 miljarder dollar, arbetar med försvarsdepartementet på cybersäkerhetsverktyg för att skydda öppen källkodsprogramvara.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 22 januari

Fru till rysk soldat vädjar om hans återkomst från Ukraina vid Putins valkvarter

Maria Andreyeva, fru till en rysk soldat, levererade en emotionell vädjan om sin mans återkomst från Ukraina på lördagen vid president Putins valkvarter, ett trotsigt uttalande i ett land där öppen kritik mot kriget är förbjuden. Andreyeva tillhör en organisation av soldaters fruar som kallas ´The Way Home´ som kampanjar för återkomsten av deras män från Ukraina. Putin har sagt att Ryssland befinner sig i en stark position över hela frontlinjen i Ukraina och kommer att fortsätta att uppfylla målen för vad han kallar en ´speciell militär operation.´

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 21 januari

AI och VR i fokus på Kolkatas internationella bokmässa

Den 47:e Kolkatas internationella bokmässa har lagt fokus på artificiell intelligens (AI) och virtuell verklighet (VR). UK-paviljongen visar en utställning om ´Framtiden för engelska´, baserad på tre års global forskning kring engelskans roll i framtiden, med fokus på AI:s inverkan på språkinlärning. Tyska paviljongen erbjuder VR-upplevelser och workshops om ´Kinderuni´, samt firar Franz Kafkas arv. Bokmässan har deltagare från 20 länder, inklusive USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Ryssland, Spanien, Peru, Colombia, Argentina, Mexiko, Kuba, Dominikanska republiken, Guatemala, Costa Rica, Thailand och Bangladesh.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 20 januari

Maskininlärning revolutionerar läkemedelsindustrin med förväntad tillväxt på 37,9% 2024-2030

Maskininlärning i läkemedelsindustrin upplever betydande tillväxt då läkemedelsföretag anammar maskininlärningsapplikationer för att effektivisera läkemedelsupptäckt, kliniska prövningar och dataanalys. Maskininlärning gör det möjligt att analysera stora datamängder, identifiera mönster och insikter som kan påskynda forsknings- och utvecklingsprocesser. Marknadstillväxten drivs av den ökande komplexiteten i läkemedelsforskning, behovet av personlig medicin och önskan att snabba upp läkemedelsutvecklingens tidslinjer. Den globala maskininlärningsmarknaden inom läkemedelsindustrin förväntas växa med en CAGR på 37,9% under perioden 2024-2030.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 januari

OpenAI förbjuder politiker att använda sin AI i valkampanjer

OpenAI har infört en rad viktiga ändringar för ChatGPT, sitt chattsystem baserat på artificiell intelligens (AI) språkmodell. Företaget, lett av Sam Altman, har nu förbjudit politiker att använda sin teknik i valkampanjer. Detta initiativ är taget för att ´förhindra missbruk´ och skapa transparens i de val som kommer att hållas runt om i världen detta år. OpenAI har också förklarat att de inte kommer att tillåta skapandet av chatbots som imiterar kandidater eller regeringsinstitutioner. Dessutom kommer de att fortsätta att integrera ChatGPT-plattformen med realtidsnyhetsrapporter över hela världen.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 18 januari

AI och neuronnätverk förändrar marknadsföring men behöver fortfarande mänsklig kontroll

AI och neuronnätverk används allt mer inom marknadsföring, men de behöver fortfarande mänsklig kontroll. De kan utföra vissa marknadsföringsuppgifter och spara tid och resurser för företag. AI har använts för att förbättra företagsbild och försäljning, till exempel genom att skapa en webbsystem för Yamaha Motor CIS-återförsäljarnätverket, vilket ökade webbplatsbesöken med 30% och försäljningsvolymen. AI har också använts för att förbättra kundinteraktion och försäljningseffektivitet för Samsung Electronics Rus Company genom att integrera Samsungs onlinebutik med företagets ryska divisionswebbplats. AI kan också användas för att analysera kunddata och rikta in sig på specifika målgrupper.

Direktlänk Dela Business Insider Africa fördjupade 17 januari

OpenAI förbjuder användning av AI i Indiens valkampanj och inför verktyg för att bekämpa falska nyheter

San Francisco-baserade OpenAI, grundat 2015 av bland andra Elon Musk och Altman, har meddelat att artificiell intelligens inte kan användas i Indiens Lok Sabha-valkampanj. OpenAI kommer att införa verktyg för att stoppa falska videor, bilder och falska nyheter. Två stora förändringar kommer att genomföras: Informationslänkar kommer att bifogas i ChatGPT och verktyg kommer att införas för att identifiera bilder skapade av AI. OpenAI har också diskuterat användning av innehåll från flera medieorganisationer, inklusive CNN, Fox News, Time och Bloomberg.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 16 januari

OpenAI ändrar riktlinjer för AI:s militära potential

OpenAI har ändrat sin företagspolicy och tagit bort tidigare språk som förbjöd ´verksamhet med hög risk för fysisk skada´, inklusive specifika exempel på ´vapenutveckling´ och ´militär och krigföring´. Från och med den 10 januari inkluderade OpenAI:s användarriktlinjer inte längre ett förbud mot ´militära och krigförings´ användningar. Policyn noterar nu bara ett förbud mot att använda OpenAI-teknik, som dess stora språkmodeller (LLM), för att ´utveckla eller använda vapen´. Detta pekar på möjligheten till lönsamma partnerskap mellan OpenAI och försvarsdepartement som vill använda generativ AI i administrativa eller underrättelseoperationer. AI har redan använts av den amerikanska militären i det rysk-ukrainska kriget och i utvecklingen av AI-drivna autonoma militärfordon.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 14 januari

Införandet av AI-teknik i militära vapensystem innebär en stor förändring i krigets natur. Från autonoma drönare och robotik till AI-aktiverade cyberattacker och prediktiv analys, förändrar maskininlärningsalgoritmer grundläggande taktiker, strategier och moraliska överväganden i stridsoperationer. Denna utveckling innebär större hastighet, precision och samordning på frontlinjen, men det finns också risker för förlust av mänsklig kontroll och eskalerande vapenkapplöpningar mellan statliga och icke-statliga aktörer. Artikeln analyserar kritiskt användningen av AI i militära sammanhang, hur AI förändrar dynamiken och etiken i krigföring och väger strategiska fördelar mot juridiska oklarheter och etiska risker.

Medium fördjupade 14 januari

AI-relaterade uttryck dominerar årets ord i flera länder

Under 2023 har AI-relaterade uttryck dominerat årets ord i flera länder. På Färöarna valdes ´vitlíki´, som betyder ´artificiell intelligens´, och i Japan nämndes ´seisei AI´, ´generativ AI´, och ´Chatto GPT´, ´Chat GPT´. I Portugal var ´inteligência artificial´, ´artificiell intelligens´, bland kandidaterna. I Danmark vann ´Chat GPT´ och i Norge valdes ´KI-generert´, ´AI-genererad´. I Australien valdes ´generative AI´ och i Tyskland var ´KI-Boom´, ´AI-boom´, ett av årets trendord. I Schweiz tog ´Chatbot´ plats på listan och i England korades ´AI´ till årets ord. I Ryssland valdes motsvarande bokstavsförkortning, ´ИИ´ för ´искусственный интеллект´.

Direktlänk Dela Fokus fördjupade 13 januari

Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023-2030: en rapport av Marketintelx

Marketintelx har nyligen publicerat en rapport med titeln ´Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023´ som ger en högkvalitativ och koncis översikt över marknaden. Rapporten inkluderar information om global marknadsstorlek, regional och landsnivå marknadsstorlek, marknadssegmentering, marknadsandel, konkurrenslandskap, försäljningsanalys och globala aktörer inom Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Rapporten analyserar nuvarande tillstånd i branschen, historisk prestanda och framtida omfattning av branschen under perioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Futureofmediaevents.com fördjupade 12 januari

Desinformation och felinformation toppar risklistan inför 2024, enligt World Economic Forum

Enligt en ny rapport från World Economic Forum (WEF) är desinformation och felinformation de största riskerna de kommande två åren. Risken förstärks av att fler än 60 länder kommer att hålla val 2024. Desinformation och felinformation har framstått som det mest framträdande globala hotet. Desinformation innebär att producera AI-drivet syntetisk information, inklusive text och media som bilder och video, vilket kan innebära att manipulera och modifiera träningsdata, vilket påverkar resultatet. Felinformation kan uppstå från generativa AI-verktygs tendens att ´hallucinera´, dvs. att underliggande stora språkmodeller skapar icke-existerande/falsk information och presenterar den som ett faktum.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 11 januari

AI-relaterad desinformation toppar listan över globala risker 2024

Enligt Världsekonomiska forumets ´Globala riskrapport 2024´ är artificiell intelligens (AI) som skapar felaktig information en av de största riskerna för det kommande året. Rapporten, som sammanställdes i samarbete med Marsh McLennan och Zurich Insurance Group, rankade AI-relaterad desinformation och dess effekter på samhällspolarisering högre än klimatförändringar, krig och ekonomisk svaghet. Rapporten, som baserades på en undersökning av över 1 400 globala riskexperter, politiker och industriledare, uppmanade ledare att fokusera på globalt samarbete och att bygga skyddsräcken för de mest störande framväxande riskerna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 10 januari

USA:s säkerhetsledare varnar för hot mot AI-företag

Amerikanska säkerhetsledare varnar för eskalerande hot mot amerikanska företag inom artificiell intelligens (AI). FBI-direktör Christopher Wray och general Paul Nakasone från U.S. Cyber Command varnar för att både Kina och cyberbrottslingar aktivt riktar in sig på dessa företag. Den amerikanska AI-industrin, med techjättar som Alphabet Inc´s Google, Microsoft Corp och OpenAI, står inför allvarliga hot om cyberattacker. Wray och Nakasone betonade vikten av att skydda amerikansk AI-forskning och utveckling. De påpekade att USA:s motståndare utnyttjar AI-förmågor utvecklade av amerikanska företag, vilket gör skyddet av denna immateriella egendom till en fråga om nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 januari

Hot mot amerikanska AI-företag eskalerar, varnar FBI och U.S. Cyber Command

Ledarna för amerikanska säkerhetsorgan har larmat om de eskalerande hot som amerikanska företag inom artificiell intelligens (AI) står inför. FBI-chefen Christopher Wray och general Paul Nakasone från U.S. Cyber Command varnade under en virtuell rundabordssamtal att både Kina och cyberbrottslingar aggressivt angriper dessa företag. De framhöll att USA:s motståndare utnyttjar AI-kapaciteter utvecklade av amerikanska företag, vilket gör skyddet av denna immateriella egendom till en fråga om nationell säkerhet. De betonade behovet av partnerskap mellan statliga organ, allmänheten och privata sektorer samt globala allierade för att skapa ett robust försvar mot dessa hot.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 januari

Gujarat-företag introducerar AI-robotar för övervakning och rengöring vid Vibrant Summit

Ett företag från Gujarat har utvecklat robotar med artificiell intelligens (AI) som kommer att utföra övervakning och rengöring vid det kommande Vibrant Summit. Robotarna kommer att vara en central attraktion på utställningen. Dessutom kommer repliker av inhemska helikoptrar och stridsflygplan att visas. Utställningen kommer också att ha 13 hallar tillägnade 13 olika teman, inklusive ´Make in Gujarat´ och ´Atmanirbhar Bharat´. Omkring 450 MSME-enheter kommer att delta aktivt för att bidra till förverkligandet av premiärministerns vision om ´oberoende Indien´.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 8 januari

Googles AI-chatbot Bard visar partiskhet i sitt svar om Hunter Biden och Trump-Ryssland-skandalerna

Google´s AI-chatbot Bard har visat partiskhet i sin hantering av två stora politiska skandaler: Hunter Bidens laptop och påståendet om samverkan mellan Trump och Ryssland. När MRC Free Speech America frågade Bard om dessa frågor, gav chatboten tvetydiga svar. Om Hunter Bidens laptop sa Bard att äktheten av innehållet har ifrågasatts, trots att flera källor har verifierat det. När det gäller Trump-Ryssland-skandalen vägrade Bard att ge information och påstod att den inte hade tillräckligt med information. MRC Free Speech America har kritiserat Bards svar och anklagat Google för att skydda vänstern.

Direktlänk Dela NewsBusters fördjupade 5 januari

NYT stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång, G-20 webbplats utsatt för cyberattack, Google och Meta´s böter borttagna från rysk databas

NYT har stämt OpenAI och Microsoft i ett banbrytande fall gällande upphovsrättsfrågor kring AI-modeller. Rajesh Kumar, VD för Indian Cyber Crime Prevention Centre, rapporterade att G-20:s officiella webbplats under toppmötet utsattes för 16 lakh cyberattacker per minut. Böter som Ryssland pålagt Google, Meta, TikTok och Telegram verkar ha reglerats eftersom företagen inte längre finns i statens fogdedatabas. Ryssland har fört en kamp mot techföretag över vad det kallar olagligt innehåll och misslyckande att lagra användardata lokalt.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 4 januari

Hotet från AI-verktyg mot valintegritet mitt i globala politiska spänningar

År 2024 hotas valprocessens integritet av framväxande teknologier som artificiella intelligensverktyg som ChatGPT. Det finns farhågor att dessa kan användas för att sprida deepfakes och vilseledande innehåll under val, särskilt de mycket förväntade valen 2024. En global kamp mellan demokratiska och auktoritära regimer förvärrar situationen. Den tidigare ukrainska utrikesministern Pavlo Klimkin betonar den pågående kampen för demokratiska värderingar. Det kommande amerikanska presidentvalet ses som en avgörande vändpunkt. Online-röstning med hjälp av blockchain-teknologi presenterar ett hopp om säkra och transparenta val. Skyddet av de kommande valen har identifierats som en högsta prioritet av USA:s regerings Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA).

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 4 januari

Generativ AI kan omforma politiken och påverka val

Under 2023 dök en video upp där Hillary Clinton, tidigare presidentkandidat för det demokratiska partiet och utrikesminister, uttrycker sin uppskattning för Ron DeSantis, en republikansk presidentkandidat. Det visade sig att videon skapats med generativ AI. Denna teknik kan komma att omforma politiken radikalt, med konsekvenser för val inklusive möjligheten att skapa falsk information till låg kostnad och att producera högst personlig reklam för att manipulera väljare. Detta kan leda till felaktig information om valadministration och ´October surprises´, där desinformation sprids strax före val och det finns otillräcklig tid att motbevisa det. Oro över generativ AI:s inverkan på val har blivit brådskande när vi går in i ett år där miljarder människor över hela planeten kommer att rösta.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 januari

Generativ AI: ett hot mot USA:s valprocess

Generativ artificiell intelligens (AI), som kan skapa ny text, bilder och annan media från befintlig data, är en av de mest störande teknologierna på århundraden. Med denna teknologi nu mer tillgänglig och kraftfull än någonsin, är dess skadliga användning redo att testa säkerheten för USA:s valprocess genom att ge illasinnade aktörer som Kina, Iran och Ryssland möjligheten att förstärka sina taktiker. Specifikt kommer generativ AI att förstärka cybersäkerhetsrisker och göra det enklare, snabbare och billigare att översvämma landet med falskt innehåll. Generativ AI i händerna på motståndare kan hota varje del av valprocessen, inklusive registrering av väljare, röstning och rapportering av resultat. Ansvaret för att möta detta hot kommer till stor del att falla på landets statliga och lokala valtjänstemän. Dessa tjänstemän behöver stöd, särskilt på grund av den intensiva press de har stått under sedan valet 2020 och de grundlösa anklagelserna om väljarfusk som följde på det. Federala myndigheter, tillverkare av röstningsutrustning, generativa AI-företag, media och väljare behöver göra sin del genom att ge dessa tjänstemän de resurser, förmågor, information och förtroende de behöver för att stärka säkerheten för valinfrastrukturen.

Direktlänk Dela Foreign Affairs fördjupade 3 januari

Saker att se upp med för den globala ekonomin 2024

De fyra åren sedan ett nytt dödligt virus spridits över hela världen från den kinesiska staden Wuhan har varit en serie av motgångar för den globala ekonomin. 2023 var det första året sedan 2019 som var relativt chockfritt, men den globala ekonomin är fortfarande inte på en bra plats när 2024 börjar. Här är några saker att se upp med under det kommande året. 1. Centralbanker börjar sänka räntorna. 2. En skuldkris i utvecklingsländerna. 3. Skattesänkningar inför valet. 4. En fördjupning av det kalla kriget mellan USA och Kina. 5. Den ohejdbara uppgången av generativ AI. 6. Stigande oljepriser.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 januari

AI och deepfakes kan förändra ansiktet på USA:s presidentval 2024

Theresa Payton, tidigare underrättelsechef vid Vita huset, varnar för att AI och deepfakes kommer att förändra det amerikanska presidentvalet 2024. Hon säger att amerikanska väljare kommer att möta en flod av propaganda som syftar till att påverka valkampanjer, vilket suddar ut gränserna mellan verklighet och fiktion. Payton varnar också för att externa aktörer som Ryssland, Kina och Nordkorea kommer att försöka störa den demokratiska processen. Hon tror att dessa länder redan arbetar med att kapra presidentvalet med hjälp av AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 2 januari

Globala utmaningar inför 2024: Israel-Hamas krig, Ryssland-Ukraina konflikt, val och AI

Inför 2024 finns flera globala teman att bevaka. Israel varnar för att kriget mot Hamas kan pågå i månader, vilket ökar risken för en bredare konflikt i Mellanöstern. Rysslands invasion av Ukraina går in på sitt tredje år, och varken Ryssland eller Ukraina visar tecken på seger eller vilja att kompromissa. Det finns också flera betydande val under året, inklusive i USA, Indien och Ryssland. Dessutom fortsätter utvecklingen av artificiell intelligens (AI) att vara ett viktigt tema, med spänningar mellan snabb teknisk tillväxt och försök till reglering.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 1 januari

AI-explosionen påverkar språket globalt

År 2023 har AI-explosionen påverkat språket över hela världen, från Färöarna och Island till Japan och Australien. På Färöarna blev ´vítlíki´, betydande ´artificiell intelligens´, utsedd till årets ord. I Japan nämndes ´seisei AI´ eller ´generativ AI´ på förlaget Jiyū Kokumin Shas årliga nyordslista. I Australien fick ´algospeak´, medvetna felstavningar och påhittade synonymer som används för att kringgå digitala hinder, ett hedersomnämnande i Macquarie-ordbokens omröstning. I Portugal var ´inteligência artificial´, ´artificiell intelligens´, bland kandidaterna. I Norge blev ´KI-generert´, ´AI-genererad´, vald. I Ryssland blev ´ИИ´ för ´искусственный интеллект´, utsedd till årets ord. I Spanien listades ´ultrafalso´, ´deepfake´, en typ av manipulerade bilder och filmer som blir allt svårare att avslöja som förfalskningar med dagens AI-teknik. I USA blev ´authentic´, ´autentisk´, vald av Merriam-Webster. Engelska Cambridge-ordboken utsåg ´hallucinate´, ´hallucinera´, till årets ord, vilket här syftar på en AI som producerar falsk information men presenterar den som korrekt. I Österrike blev ´Kanzlermenü´, ´kanslermeny´, utsedd till årets ord, vilket syftar på förbundskansler Karl Nehammers uttalande om att en hamburgare och en liten pommes frites på McDonald´s var den ´billigaste varma måltiden´ som alla österrikare hade råd med.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 31 december

Michael Cohen medger att han använde falska AI-genererade rättsfall i rättsdokument

Michael Cohen, en tidigare advokat för den tidigare amerikanska presidenten Donald Trump, har medgett att han använde falska, artificiell intelligens (AI)-genererade rättsfall i ett rättsdokument. En avslöjad rättsinlaga visade att Cohen använde Googles AI-chatbot Bard för att utföra forskning efter att ha misstagit den för en ´superladdad sökmotor´ snarare än en AI-chatbot. Cohen ´gav av misstag sin advokat falska juridiska citat framställda av det artificiella intelligensprogrammet Google Bard´, sade han i rättsdokument som offentliggjordes på fredag.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 30 december

Putin varnar för farorna med amerikanska AI-modeller

Vid förra månadens Journey AI-konferens varnade president Vladimir Putin för farorna med stora amerikanska språkmodeller som ChatGPT för Ryssland. Kreml är oroligt för att dessa modeller, eftersom de är tränade på västerländska data, kommer att tolka världen med den västerländska etik som Ryssland ser som motbjudande mot sina traditionella värderingar. Amerikanska modeller som Midjourney och DALL-E är i framkant av bildgenerering, medan ryska motsvarigheter som Yandex och Sber har introducerat sina egna bildgeneratorer, Shevedrum och Kandinsky. Tester visade att när de svarade på ryska prompts om kontroversiella händelser uttryckte ChatGPT en västerländsk synpunkt, Midjourney hade svårt att förstå ryska, och de ryska modellerna speglade sällan den ryska perspektivet på dessa händelser. Rysslands erbjudanden ligger också långt efter sina amerikanska motparter när det gäller bildkvalitet och anpassningsalternativ.

Direktlänk Dela The Moscow Times fördjupade 27 december

Ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter publicerad

Mr Accuracy Reports har publicerat ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och nyckelaffärssegment (2022-2029). Forskningen utförs på primära och sekundära statistikkällor och består både av kvalitativa och kvantitativa detaljer. Några av de stora spelarna som profileras i studien är Microsoft, Qualcomm, Intel, Google, Alibaba, NVIDIA, Arm, Horizon Robotics, Baidu, Synopsys, Cambricon, MediaTek, Mythic, NXP. Rapporten belyser viktiga marknadsaspekter och svarar på frågor som vilka som är de viktigaste marknadsaktörerna i marknaden för artificiell intelligens för Edge-enheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 26 december

Iran meddelar att deras krigsfartyg och missiler nu är AI-aktiverade

I en tid av global spänning, med talibanregimen i Afghanistan, kriget mellan Israel och Hamas och effekterna av det rysk-ukrainska kriget, har Iran gjort ett stort uttalande. Efter utvecklingen av hypersoniska missiler har Iran meddelat att dess flotta och missiler nu är aktiverade med artificiell intelligens (AI). Iran har under de senaste åren fokuserat på att öka sin militära kapacitet och hävdar att AI kommer att ytterligare modernisera hypersoniska missiler som redan är utrustade med avancerad teknologi.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 22 december

OpenAI har publicerat en guide för att förbättra prompts för AI-verktyg som ChatGPT. Franska AI-startupen Mistral AI har lanserat sin senaste språkmodell, Mixtral 8x7B, som utklassar både Llama 2 och OpenAI´s GPT-3.5 på de flesta mätvärden. Rysslands president Vladimir Putin har uttryckt en stark satsning på AI för att förbättra effektiviteten och välbefinnandet i samhället, med planer på att skala upp Rysslands superdator kapacitet. OpenAI utökar sitt Converge AI-startupprogram, som erbjuder affärshjälp och $1 miljon till startup-grundare. Slutligen delar Stephanie Covert, verkställande vicepresident för mjukvara på FICO, om företagets övergång till en AI-aktiverad plattform.

AI Business fördjupade 21 december

Maskininlärning inom finanssektorn: Marknadsrapport diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En marknadsrapport om maskininlärning inom finanssektorn diskuterar de största faktorerna som ansvarar för branschens tillväxt, samt nyckelhindren och utmaningarna. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyerna som observerats på den globala marknaden. Studien erbjuder även en analys av de senaste händelserna, som tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala maskininlärningsmarknaden inom finans. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Återblick på 2023: Fem stora affärsberättelser som dominerade det globala landskapet

Under 2023 dominerades den globala affärsvärlden av fem stora berättelser. Kampen mot inflationen var en av dem, där Europeiska centralbanken (ECB) tillsammans med andra stora centralbanker arbetade för att bekämpa den högsta inflationen på fyra decennier. En annan stor berättelse var framväxten av AI och dess regleringar. Trots imponerande framsteg inom AI, har det uppstått konflikter och rättsliga tvister, inklusive en stämningsansökan från 17 författare mot OpenAI. Vidare genomgick Twitter en omvandling till X under Elon Musks ledning, vilket medförde flera utmaningar för företaget. Globala marknader upplevde också en uppgång under 2023, trots långsam global ekonomisk tillväxt. Slutligen visade världsekonomin motståndskraft trots påfrestningar som en svår pandemi, störningar i energi- och spannmålsmarknaderna på grund av Rysslands invasion av Ukraina, en återkomst av inflation och höga räntor.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 21 december

Alphabet begränsar vissa valrelaterade frågor på sin chatbot Bard

Alphabet, Googles moderbolag, meddelade på tisdagen (19 december) att det kommer att begränsa vissa typer av valrelaterade frågor som kan besvaras av dess chatbot Bard och generativa sökningar. Begränsningarna kommer att träda i kraft i början av 2024. Detta kommer inför stora val nästa år, inklusive presidentvalet i USA 2024, Indiens premiärministerval och val i Sydafrika. Alphabet har uttryckt en ökad fokusering på den roll som artificiell intelligens (AI) kan spela. Det finns redan globala farhågor om sociala mediers roll för att påverka väljares åsikter under val.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 20 december

Microsofts AI-chatbot Copilot genererar felaktig valinformation

Microsofts AI-drivna chatbot, Copilot, genererar enligt uppgift felaktig information om de kommande amerikanska valen. I november presenterade Microsoft omfattande planer för att skydda valprocessen mot AI-deepfakes och lovade att Bing News skulle vara en trovärdig källa för korrekt information. Forskare tror att problemet är systemiskt, eftersom liknande händelser identifierades när chatboten användes för att lära sig mer om valen i Tyskland och Schweiz. Trots att Microsoft hävdar att användarbasen för Copilot växer stadigt, har flera rapporter framhållit att den har minskat betydligt sedan lanseringen.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 17 december

AI driver skapandet av falska nyheter, leder till explosion av desinformation på webben

Artificiell intelligens (AI) automatiserar skapandet av falska nyheter, vilket leder till en explosion av webbinnehåll som efterliknar faktabaserade artiklar men istället sprider falsk information om val, krig och naturkatastrofer. Sedan maj har webbplatser som innehåller AI-skapade falska artiklar ökat med mer än 1000 procent, från 49 webbplatser till över 600, enligt NewsGuard, en ideell organisation som spårar desinformation. AI gör det lätt för nästan vem som helst att skapa dessa utgångar, vilket producerar innehåll som ibland är svårt att skilja från riktiga nyheter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 december

McKinsey identifierar åtta nyckelområden för VD:ar 2024

Ledningskonsultföretaget McKinsey har identifierat åtta nyckelområden som bör vara i fokus för VD:ar 2024. En viktig prioritering är att göra AI-innovationer till en fördel för företagen och att lista ut hur detta kan skalas upp. Andra teman inkluderar att fokusera på att bygga ett hållbart företag och att värdesätta mellanchefer. Att vara VD är ett ´tufft jobb och blir allt tuffare´, enligt McKinsey. Företaget uppskattar att generativ AI kan lägga till biljoner dollar till ekonomin per år. Andra prioriteringar inkluderar att bli en ´digital ledare´ snarare än en ´digital efterbörare´, att spendera pengar för att bli mer miljövänliga, att identifiera företagets ´superkraft´, att planera för oförutsägbara geopolitiska händelser och att acceptera makroekonomisk osäkerhet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 december

Microsofts AI-chattbot sprider felaktig information om val

Microsofts AI-chattbot, Copilot, svarar på politiska frågor med konspirationsteorier, missinformation och föråldrad eller felaktig information. När chattboten tillfrågades om röstningsplatser för USA:s val 2024, hänvisade den till personröstning genom att länka till en artikel om Rysslands president Vladimir Putin. När den tillfrågades om valkandidater, listade den flera GOP-kandidater som redan dragit sig ur loppet. Forskning utförd av AI Forensics och AlgorithmWatch påstår att Copilots valmissinformation är systematisk. Forskarna hävdade att när de berättade för Microsoft om dessa resultat i oktober, gjordes vissa förbättringar, men problem kvarstod.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 15 december

Marknadsrapport för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på nuvarande och framtida utsikter

Rapporten om marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för TinyML-industrin. Den beskriver den optimala eller fördelaktiga passformen för leverantörer att anta efterföljande fusioner och förvärvsstrategier, geografisk expansion, forskning och utveckling samt nya produktintroduktionsstrategier för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för TinyML-marknaden har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment. Direkta effekter av COVID-19 på marknaden spåras regelbundet, tillsammans med den indirekta påverkan av associerade industrier. Dessa observationer kommer att integreras i rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Marknadsrapport för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar

En marknadsrapport fokuserar på analysen av nuvarande och framtida utsikter för industrin för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar. Rapporten beskriver optimala strategier för leverantörer att anta för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod, inklusive sammanslagningar och förvärv, geografisk expansion, forskning och utveckling samt introduktion av nya produkter. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för marknaden för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Den globala marknaden för AI inom spel förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom spel var värderad till 116 510 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030, vilket innebär en årlig tillväxttakt (CAGR) på 19% från 2023 till 2030. Marknadsstudien utförd av Market Reports Insights undersöker marknadens tillväxtmöjligheter och möjligheter. Rapporten innehåller en omfattande marknads- och leverantörslandskap inklusive en konkurrensanalys av de viktigaste leverantörerna. Nyckelföretag som täcks i rapporten inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

Global marknadsanalys av Machine Learning as a Service

Global Market Vision tillhandahåller en väldefinierad rapport med djupgående analys av den globala marknaden för Machine Learning as a Service. Rapporten ger en omfattande analys av marknadsgrunderna, inklusive SWOT-analys, PESTEL och värdefulla åsikter från respekterade marknadsledare för Machine Learning as a Service. Rapporten lyfter fram extra värde med diagram och innehållsförteckning och nyckelregional analys. De stora aktörerna är också tydligt fokuserade i rapporten, med fakta och siffror nämnda. Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 10 december

Putin meddelar att Ryssland kommer att lansera en AI-strategi

Rysslands president Vladimir Putin har meddelat att landet kommer att lansera en strategi för artificiell intelligens (AI) för att inte hamna efter väst. Putin gjorde uttalandet under en AI-konferens i Moskva. Han betonade att om utvecklingen förbjuds kommer den att ske någon annanstans, vilket skulle resultera i att Ryssland hamnar efter. Han tillkännagav att ett presidentdekret kommer att undertecknas inom en snar framtid som ett av de första stegen, och en ny version av den nationella strategin för utvecklingen av AI kommer att godkännas.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 8 december

Årets ord enligt Johnson: ´ChatGPT´

Innan Johnson väljer årets ord vänder han sig till kollegor för att ta reda på vad folk i olika fält och länder pratar om. En senior korrespondent i Afrika föreslog ordet ´kupp´ med tanke på att det varit två framgångsrika kuppförsök där under 2023. I Nigeria används verbet ´japa´ för att beskriva en snabb flykt från en farlig situation. I Indien har ordet ´vishwaguru´ blivit populärt, vilket betyder ´världens lärare´. I Kina pratar man om ´lan wei lou´, som betyder ´ruttnande byggnad´, med anledning av landets fastighetskollaps. I väst har strateger gått från att prata om att koppla bort sina ekonomier från Kina till att prata om ´de-risking´, vilket blev populärt tack vare Ursula von der Leyen, president för Europeiska kommissionen. Men teknologin dominerar årets ord. Detta var året för artificiell intelligens (AI), och inte vilken som helst utan generativ AI. Men sedan lanseringen 2022 har ett specifikt uttryck - ChatGPT - varit på allas läppar. Detta är Johnsons ord för året.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 7 december

Utländska motståndare som försöker påverka amerikanska val använder ofta botar och troll för att infiltrera sociala medieplattformar. Internet Research Agency, en rysk grupp, skapade falska sociala mediekonton för att skapa splittring bland amerikanska väljare. Meta har nyligen tagit bort 4,789 Kina-baserade Facebook-konton som utgav sig för att vara amerikaner. Dessa konton postade om amerikansk politik och USA-Kina relationer. Med ytterligare ett val på gång har skadliga aktörer nu ett nytt kraftfullt verktyg att använda: generativ artificiell intelligens (AI). Forskare vid Rand Corp varnar för att dessa verktyg kan starta nästa generation av sociala medie-manipulationer för att påverka val. Med dessa verktyg är det lättare och billigare att skapa innehåll för påverkanskampanjer.

PolitiFact fördjupade 5 december

AI-verktyg används för att sammanfatta 2023 års nyheter, men faller kort jämfört med mänskliga redaktörer

Två populära generativa AI-verktyg, OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard, användes för att sammanfatta de viktigaste nyheterna från 2023. ChatGPT kunde inte erbjuda en sammanfattning av aktuella händelser, men föreslog en hypotetisk scenario baserad på aktuella trender. Bard var mer korrekt och erbjöd en sammanfattning av nyheter från Ryssland-Ukraina-kriget, globala ekonomiska händelser och tekniska framsteg. Trots att AI-teknikens framväxt 2023 lovade en betydande förändring i hur människor fungerar, kunde det inte matcha en journalist. Nästa år kommer att präglas av konflikter och val. En brutal attack från Hamas mot Israel ledde till en massiv vedergällningsoperation. Konflikten i Ukraina visar inga tecken på att avta. Kinas ekonomiska problem förvärrades, även om Peking och Washington försökte förbättra relationerna mellan sina länder. Det amerikanska valet kommer att vara den mest definierande politiska händelsen nästa år. Andra stora historier kommer att komma från vallokaler runt om i världen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 4 december

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 1 december

USA:s ledarskap är avgörande för att hantera framväxande teknologier, säger rådgivare

Amerikanskt ledarskap är avgörande för att etablera normer och lagar för att hantera framväxande teknologier som artificiell intelligens och digitala ekonomiska och sociala plattformar, enligt Anne Neuberger, biträdande nationell säkerhetsrådgivare för cyber och framväxande teknik vid National Security Council. Biden-administrationen har lanserat flera initiativ på ämnet, senast en verkställande order som syftar till att fastställa nya AI-säkerhets- och säkerhetsstandarder. Denna order är beroende av samarbete från privata utvecklare och andra länder. Neuberger diskuterade även administrationens arbete för att förhindra illvillig användning av generativ AI och dess arbete för att bekämpa cyberattacker från Nordkorea och Ryssland.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 30 november

Storlek och prognos för AI i kliniska prövningar avslöjas fram till 2032

Enligt The Business Research Companys rapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i kliniska prövningar växa från 1,19 miljarder dollar 2022 till 1,52 miljarder dollar 2023, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 28,3%. Kriget mellan Ryssland och Ukraina har stört chanserna till global ekonomisk återhämtning från COVID-19-pandemin. Marknaden förväntas nå 3,89 miljarder dollar 2027 med en CAGR på 26,4%. Stora konkurrenter på marknaden inkluderar Medable Inc., PathAI inc., Saama Technologies Inc., Apellis Pharmaceuticals Inc., TriNetX LLC, SymphonyAI Summit Inc., Aktana, Nference Inc., Insilico Medicine Inc., Vineti Inc., Innoplexus AG, Healx, AiCure Inc., MEDIAN Technologies SA, Owkin Inc.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 november

Putin planerar att stärka AI i Ryssland för att bekämpa västerländsk teknikmonopol

Rysslands president Vladimir Putin avslöjar en plan för att stödja en nationell strategi för utveckling av artificiell intelligens (AI) i Ryssland. Han betonade behovet av att förhindra ett västerländskt monopol på AI och uttryckte oro över påverkan av AI-verktyg skapade i väst på rysk kultur. Putin varnade för att AI-verktyg utvecklade i väst påtvingar västerländsk etik och ofta ignorerar eller raderar rysk kultur. Han lovade att tilldela ytterligare resurser för att intensifiera nationell AI-forskning, med fokus på utveckling av superdatorer och andra teknologier.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 28 november

Putin föreslår nationell AI-strategi för att motverka västerländsk dominans

Rysslands president Vladimir Putin har meddelat en plan att stödja en nationell strategi för utveckling av artificiell intelligens (AI), för att förhindra västerländskt monopol. Under ett AI-konferens i Moskva framhöll Putin att det är nödvändigt att använda ryska lösningar för att skapa pålitliga och transparenta AI-system som också är säkra för människor. Putin varnade för att algoritmer utvecklade av västerländska plattformar kunde leda till en digital ´avstängning´ av Ryssland och dess kultur. Han lovade att sätta in ytterligare resurser i utvecklingen av superdatorer och andra teknologier för att intensifiera nationell AI-forskning.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 27 november

Putin: Västmakternas monopol på AI är oacceptabelt

Rysslands president Vladimir Putin har meddelat att landet kommer att utveckla en ambitiös plan för utveckling av artificiell intelligens (AI), och kritiserar idén om att Västmakterna skulle ha monopol på AI som ´oacceptabel´. Planen inkluderar att ge ryska forskare ökad tillgång till superdatorer och ändra ett antal lagar. Rysslands AI-utveckling har stagnerat jämfört med USA och Kina, delvis på grund av att många AI-specialister har lämnat landet efter invasionen av Ukraina.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 27 november

Putin: Ryssland ska satsa på egen AI-teknik

President Vladimir Putin uttrycker oro över att dagens AI-robotar är negativt inställda till Ryssland. Han menar att de populära AI-systemen, som ChatGPT, är tränade på västerländsk data och uttrycker sig negativt om rysk kultur. Därför kommer Ryssland nu att satsa stort på egen AI-teknik. Putin understryker att dominans av utländsk teknik i Ryssland är oacceptabelt och farligt. Han uttryckte dessa åsikter under en AI-konferens i Moskva.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 26 november

Pentagons AI-initiativ påskyndar svåra beslut om dödliga autonoma vapen

Pentagon utvecklar Longshot, en obemannad flygmaskin, tillsammans med General Atomics och Defense Advanced Research Project Agency. Maskinen är tänkt att användas tillsammans med bemannade flygplan i USA:s flygvapen. Pentagon planerar att använda drönare i ´människa-maskin-team´ för att överväldiga en motståndare. Men för att kunna tas i bruk måste utvecklarna bevisa att AI-tekniken är tillförlitlig och pålitlig. Pentagon har för avsikt att föra ut tusentals relativt billiga, förbrukade AI-aktiverade autonoma fordon till 2026 för att hålla jämna steg med Kina. Initiativet, kallat Replicator, förväntas påskynda svåra beslut om vilken AI-teknik som är mogen och pålitlig nog att använda, inklusive på vapensystem.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 25 november

Pentagon planerar att använda AI-drivna autonoma fordon för att konkurrera med Kina

USA:s militär använder artificiell intelligens (AI) för att styra små spaningsdroner och förutse när flygplan behöver underhåll. Pentagon planerar nu att införa tusentals relativt billiga, AI-drivna autonoma fordon till 2026 för att hålla jämna steg med Kina. Initiativet, kallat Replicator, förväntas påskynda beslut om vilken AI-teknik som är mogen och tillförlitlig nog att användas, inklusive i vapensystem. Enligt experter kommer framsteg inom datahantering och maskin-till-maskin-kommunikation oundvikligen att flytta människor till övervakande roller. Detta blir särskilt sant om dödliga vapen skickas ut i massor i dronsvärm.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 25 november

USA:s militär avser att använda AI i tusentals autonoma fordon för att hålla jämna steg med Kina

USA:s militär planerar att införa tusentals relativt billiga, förbrukningsbara AI-aktiverade autonoma fordon fram till 2026 för att matcha Kinas framsteg. Detta initiativ, kallat Replicator, syftar till att påskynda övergången till att använda mindre, smartare, billigare och fler plattformar. Trots att finansieringen är osäker och detaljerna vaga, förväntas Replicator snabba på besluten om vilken AI-teknik som är tillräckligt mogen och tillförlitlig för att implementeras, inklusive på vapensystem. Det finns få tvivel bland forskare, branschexperter och Pentagon-tjänstemän om att USA inom de närmaste åren kommer att ha helt autonoma dödliga vapen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 25 november

Ryssland siktar på att bli en ledande nation inom AI

Rysslands president Vladimir Putin uttrycker ambitioner om att göra Ryssland till en ledande nation inom artificiell intelligens (AI). Under en AI-konferens i Moskva meddelade Putin att en ambitiös strategi för att utveckla AI-teknik är på väg att godkännas. Svenska AI-professorn Fredrik Heintz betonar vikten av AI-kompetens för att behålla konkurrenskraft och strategisk autonomi.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 25 november

President Putin tillkännager plan för att utveckla AI

Rysslands president Vladimir Putin tillkännagav på fredagen en plan för att stödja en nationell strategi för utveckling av artificiell intelligens (AI). Han betonade att det är nödvändigt att förhindra ett västerländskt monopol. Putin noterade att det är nödvändigt att använda ryska lösningar inom skapandet av pålitliga och transparenta AI-system som också är säkra för människor. Han varnade för att algoritmer utvecklade av västerländska plattformar skulle kunna leda till en digital ´avstängning´ av Ryssland och dess kultur.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 25 november

Putin tillkännager plan för utveckling av artificiell intelligens

Rysslands president, Vladimir Putin, meddelade på fredagen en plan för att godkänna en nationell strategi för att utveckla artificiell intelligens (AI), i syfte att förhindra västerländskt monopol. Han betonade att det är nödvändigt att använda ryska lösningar för att skapa tillförlitliga, transparenta och säkra AI-system för människor. Putin varnade att algoritmer utvecklade av västerländska plattformar kan leda till digital ´avstängning´ av Ryssland och dess kultur. Han lovade att pumpa in ytterligare resurser för att utveckla superdatorer och andra teknologier för att intensifiera nationell AI-forskning.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

Putin stöder nationell AI-strategi för att motverka västerländskt monopol

Rysslands president Vladimir Putin meddelade på fredagen en plan att stödja en nationell strategi för utvecklingen av artificiell intelligens, och betonade att det är viktigt att förhindra ett västerländskt monopol. Under en AI-konferens i Moskva framhöll Putin att det är nödvändigt att använda ryska lösningar för att skapa tillförlitliga och transparenta AI-system som också är säkra för människor. Han varnade för att algoritmer utvecklade av västerländska plattformar kan leda till en digital ´avstängning´ av Ryssland och dess kultur. Putin lovade att satsa ytterligare resurser på utvecklingen av superdatorer och andra teknologier för att intensifiera nationell AI-forskning.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 25 november

Putin varnar för västerländskt AI-monopol, lovar ny rysk strategi

Rysslands president Vladimir Putin varnade att väst inte bör tillåtas utveckla monopol inom artificiell intelligens (AI) och meddelade att en mycket mer ambitiös rysk strategi för utvecklingen av AI kommer att godkännas inom kort. Trots att Kina och USA leder utvecklingen av AI har Ryssland ambitioner att bli en AI-makt, men dessa ansträngningar har hindrats av kriget i Ukraina och västerländska sanktioner. Putin uppmanade Ryssland att förbättra sitt spel på AI och sa att en ny AI-strategi skulle innebära betydande förändringar, inklusive ´utvidgning av grundläggande och tillämpad forskning inom området för generativ AI och stora språkmodeller´.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 november

Putin aviserar nationell strategi för utveckling av AI för att motverka västerländsk monopol

Rysslands president Vladimir Putin har annonserat en plan att stödja en nationell strategi för utveckling av artificiell intelligens (AI), för att förhindra ett västerländskt monopol. Under ett AI-konferens i Moskva betonade Putin att det är viktigt att använda ryska lösningar för att skapa tillförlitliga och transparenta AI-system som också är säkra för människor. Han varnade för att algoritmer utvecklade av västerländska plattformar kan leda till en digital ´avstängning´ av Ryssland och dess kultur. Putin lovade att investera mer resurser i utvecklingen av superdatorer och andra teknologier för att intensifiera nationell AI-forskning.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 24 november

Putin varnar för västligt monopol på AI och lovar en mer ambitiös rysk strategi

President Vladimir Putin varnade på fredagen för att väst inte bör tillåtas utveckla ett monopol på artificiell intelligens (AI) och sa att en mycket mer ambitiös rysk strategi för utveckling av AI snart skulle godkännas. Han talade på en AI-konferens i Moskva bredvid Sberbanks VD German Gref. Putin påpekade att det är omöjligt att förbjuda AI, trots de ibland oroande etiska och sociala konsekvenserna av nya tekniker. Han sa att Ryssland behöver öka sitt spel på AI både i ambitioner och utförande. Han berömde Sberbank och Yandex för att ha utvecklat sina egna generativa AI- och språkmodeller.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 24 november

Putin: Ryssland behöver utveckla egen AI för att förhindra västerländskt monopol

Rysslands president Vladimir Putin tillkännagav en plan att stödja en nationell strategi för utveckling av artificiell intelligens (AI), för att förhindra ett västerländskt monopol. Putin betonade att det är nödvändigt att använda ryska lösningar för att skapa pålitliga och transparenta AI-system som också är säkra för människor. Han noterade att många moderna system, tränade på västerländska data, är avsedda för den västerländska marknaden och reflekterar den delen av västerländska etiska normer och beteenden som Ryssland motsätter sig. Han varnade för att algoritmer utvecklade av västerländska plattformar kan leda till en digital ´radering´ av Ryssland och dess kultur.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 24 november

Putin föreslår nationell strategi för AI-utveckling för att motverka västerländsk dominans

Ryska presidenten Vladimir Putin har meddelat en plan att stödja en nationell strategi för utvecklingen av artificiell intelligens (AI), för att förhindra ett västerländskt monopol. Han underströk att det är nödvändigt att använda ryska lösningar för att skapa pålitliga och transparenta AI-system som också är säkra för människor. Putin varnade för att algoritmer utvecklade av västerländska plattformar kan leda till en digital ´radering´ av Ryssland och dess kultur. Han lovade att satsa ytterligare resurser på utvecklingen av superdatorer och andra teknologier för att intensifiera nationell AI-forskning.

Direktlänk Dela KXAN-TV fördjupade 24 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

OpenAI:s Ilya Sutskever ångrar sin roll i Sam Altmans avsked

Ilya Sutskever, chefsforskare på OpenAI, har uttryckt ånger över sin roll i avskedandet av före detta VD:n Sam Altman. Sutskever och Altman grundade OpenAI 2016 med hjälp av Elon Musk. Styrelsen för OpenAI, där Sutskever är medlem, beslutade att avskeda Altman på grund av bristande förtroende för hans ledarskap. Efter några dagar uttryckte Sutskever sin ånger över att ha deltagit i avskedandet. Han är nu en av över 600 anställda på OpenAI som har skrivit under ett öppet brev där de hotar att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

Rysslands förmåga att kontrollera information minskar i takt med sociala mediers och AI:s tillväxt

Ryska militära, politiska och affärsledare har länge förstått vikten av att kontrollera information för att bevara makten. Rädslan för ´färgrevolutioner´ som kan bli populära på sociala medier har lett till att Moskva fördubblat sina ansträngningar för att öka kontrollen i regionen. Men med den snabba tillväxten av sociala medier och AI, samt de djupa sår som kriget i Ukraina har orsakat, minskar Rysslands förmåga att ta ledningen inom detta område snabbt. Ryska ledare blev överraskade av den dynamiska tillväxten av sociala medier, särskilt efter utbrottet av den så kallade Twitter-revolutionen i Chisinau.

Direktlänk Dela Lanka Times fördjupade 19 november

AI-företag står inför rättsliga utmaningar och OpenAI förlorar sin VD

Det ryska spionprogramföretaget Social Links börjar använda ChatGPT för sentimentanalys, vilket har lett till oro bland integritetsförespråkare. Social Links, som tidigare stängts av från Metas plattformar på grund av misstänkt övervakning av användare, visade upp sin ovanliga användning av ChatGPT på en säkerhetskonferens i Paris. Vidare har Sam Altman, VD för OpenAI, avsatts från sin position. Efter en granskning av styrelsen kom man fram till att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation, vilket hindrade styrelsens förmåga att utöva sina ansvarsområden. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att tjäna som tillfällig VD.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 18 november

ChatGPT-tjänsten drabbas av omfattande avbrott på grund av misstänkt DDoS-attack

ChatGPT-tjänsten upplevde omfattande avbrott, möjligen orsakade av en DDoS-attack. Anonymous Sudan, en grupp kopplad till Ryssland, tog på sig ansvaret. ChatGPT:s stora språkmodell påverkades av en DDoS-attack den 8 november som varade i ungefär 90 minuter. OpenAI hade upplevt intermittent avbrott av okänt ursprung dagarna innan incidenten. Efter klagomål från användare om ChatGPT:s driftstopp postade OpenAI en incidentrapport den 8 november som indikerade att problemet undersöktes. Dock avslöjade senare uppdateringar att ´periodiska avbrott´ fortfarande inträffade. Hacktivistgruppen Anonymous Sudan tog på sig ansvaret för cyberattacken, anklagade ChatGPT för att vara partisk och samarbeta med Israel. Dessutom drabbades ChatGPT:s konkurrent Claude 2 av tjänsteavbrott den 8 november.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 17 november

Rupert Murdoch överlämnar riket till sin son Lachlan

Mediamogulen Rupert Murdoch har officiellt överlämnat riket till sin son Lachlan. Under News Corporations årliga aktieägarmöte talade den 92-åriga Murdoch och hyllade sin son, 52, som rätt man att leda företaget framåt. Murdoch kommer att förbli ordförande emeritus på News Corp, och tillade att Lachlan nu kommer att vara företagets ´enda ordförande´. Murdoch uttryckte också oro över ´ökningen av virulent antisemitism´ och fallet med Wall Street Journal-reportern Evan Gershkovich, som förblir orättvist fängslad i Ryssland. Han noterade också ´möjligheter och utmaningar´ som presenteras av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 16 november

USA:s ledarskap inom AI diskuteras i senatens utrikeskommitté

USA:s senator Jim Risch, rangordnande medlem i senatens utrikeskommitté, höll ett öppningsanförande vid en hörning om USA:s ledarskap inom artificiell intelligens (AI) i en era av strategisk konkurrens. Vittnen inkluderade Nathaniel Fick, ambassadör vid stora vid State Department´s Bureau for Cyberspace and Digital Policy, och Dr. Matthew Graviss, chef för data och artificiell intelligens vid State Department. Risch betonade vikten av att USA och dess allierade leder utvecklingen av transformerande teknologier och de standarder som styr dem, samt behovet av att förbereda för hur motståndare som Ryssland, Iran och särskilt Kina försöker använda AI.

Direktlänk Dela United States Senate Committee on Foreign Relations fördjupade 15 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

Microsofts Bing Chat erbjuder möjlighet att stänga av sökmotorfunktioner

Bing Chat erbjuder användare ett sätt att stänga av sina sökmotorfunktioner så att det kan användas som en fristående chatbot, liknande ChatGPT. Denna riktning verkar vara den Microsoft rör sig mot. Tekniknyhetssajten Windows Latest testade nyligen det nya läget och påstod att det är lika bra som OpenAIs signatur AI-modell. Webbplatsen påstår att svaren genererades snabbare med sökintegrationen avstängd. Dock märkte de att AI:n växlade mellan att ge utdaterad och aktuell information beroende på frågan. Bing Chat frågades till exempel vilken den senaste versionen av Windows 11 är, varpå den svarade med version 21H2. Detta är felaktigt eftersom det faktiskt är version 23H2. Detta beteende ändrades när den frågades om när Ryssland senast invaderade Ukraina. Chatboten kunde ge ett korrekt svar och sa att invasionen ´började sent 2021´ och fortfarande pågår. Detta är anmärkningsvärt eftersom det tyder på att detta Bing Chat-läge har tränats med hjälp av nyligen data. Windows Latest tror att denna version av Bing Chat är en blandning av olika AI:er. Framför allt GPT 3.5 Turbo och GPT 4.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 15 november

Brittisk cybersäkerhetsmyndighet varnar för AI-hot mot nästa nationella val

Storbritanniens cybersäkerhetsmyndighet varnar för att artificiell intelligens (AI) utgör ett hot mot landets nästa nationella val. National Cyber Security Center (NCSC) noterar att cyberattacker från fientliga länder och deras ombud ökar och blir svårare att spåra. NCSC har i sin årsöversikt också uppmärksammat framväxten av en ny klass av cybermotståndare i form av statsstödda aktörer. Dessa aktörer, ofta sympatiska till Rysslands ytterligare invasion av Ukraina, är ideologiskt snarare än ekonomiskt motiverade. Rapporten lyfter också fram hotet från snabbt utvecklande AI-teknologi mot val, inklusive ett brittiskt nationellt val som ska hållas senast i januari 2025.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 14 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny GPU för att påskynda AI-applikationer

På måndag meddelade Nvidia lanseringen av HGX H200 Tensor Core GPU, som använder Hopper-arkitekturen för att påskynda AI-applikationer. Detta är en uppföljning till H100 GPU, som släpptes förra året och tidigare var Nvidias mest kraftfulla AI GPU-chip. Om det används i stor utsträckning kan det leda till mycket kraftfullare AI-modeller och snabbare svarstider för befintliga som ChatGPT. H200 är den första GPU:n som erbjuder HBM3e-minne. Tack vare HBM3e erbjuder H200 141GB minne och 4,8 terabyte per sekund bandbredd. Nvidia kommer att göra H200 tillgänglig i flera format. Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure och Oracle Cloud Infrastructure kommer att vara de första molntjänsteleverantörerna att distribuera H200-baserade instanser från nästa år.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 13 november

USA och Kina diskuterar användning av AI inom militären

USA:s president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping kommer att diskutera användningen av artificiell intelligens (AI) inom militären vid APEC-toppmötet. USA hoppas på att inleda en dialog med Kina om att sätta upp skyddsräcken kring militär användning av AI, i syfte att minska potentiella risker. USA leder redan ett initiativ för att bygga internationell överenskommelse kring skyddsräcken för militär AI. De har även lobbat för att andra nationer ska ansluta sig till deklarationen och kommer att lansera genomförandet av deklarationen om militär AI, som nu har undertecknats av 45 andra nationer, vid FN.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 13 november

Elon Musk deltar i rysk AI-konferens, troligen kopplat till hans Grok-neuralnätverk

Elon Musk, ägare till Tesla och SpaceX, kommer att vara talare vid den kommande internationella konferensen om artificiell intelligens i Ryssland, AI Journey 2023. Detta kan vara relaterat till hans nyligen tillkännagivna Grok-neuralnätverk från xAI, som beskrivs som en AI modellerad efter Liftarens guide till galaxen, med förmågan att svara på nästan allt och till och med föreslå vilka frågor man ska ställa. Grok planeras att integreras i sociala nätverk X inom en snar framtid. Forskare från Indien, Kina och andra länder planerar också att tala på konferensen.

Direktlänk Dela EU Reporter fördjupade 13 november

Farhågor för AI-styrd kärnvapenkontroll och tekniskt kaos växer

Det finns en växande oro över användningen av artificiell intelligens (AI) i kärnvapenkontroll och andra kritiska system. Trots bred konsensus bland kärnvapenexperter och kärnvapenstater att AI inte bör fördelegeras att påverka kärnvapenkommandon och kontrollfunktioner, finns det osäkerhet om denna sköra konsensus kan motstå frestelserna med första-rörelse-fördelar i en multipolär kärnvapenordning. Det finns också frågor om mänskliga befälhavare kan motstå frestelsen att se AI som en bot för mänskliga beslutsfel. Biden-administrationen planerar att uppmuntra Kina att samarbeta med USA om internationella normer för AI i vapensystem.

Direktlänk Dela PJ Media fördjupade 12 november

AI-genererade falska bilder och deras roll i konflikten mellan Israel och Hamas

AI-genererade bilder har förbättrats mycket under året och används nu för att skapa mer eller mindre realistiska bilder relaterade till Mellanösternkonflikten. Dessa bilder kan ofta utlösa starka känslor och används för att sprida vissa berättelser. AI-experten Hany Farid menar att desinformation, inklusive spridning genom AI-bilder, fungerar exceptionellt bra i konflikter där känslorna är höga. Trots detta har den stora floden av AI-bilder ännu inte materialiserats i konflikten mellan Israel och Hamas, enligt Tomasso Canetta från European Digital Media Observatory.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 10 november

OpenAI drabbas av periodiska avbrott efter DDoS-attacker

OpenAI, ett företag som stöds av Microsoft, bekräftade nyligen att de drabbats av avbrott i sin ChatGPT-tjänst på grund av Distributed Denial of Service (DDoS) attacker. Företaget har pekat ut ryska hackare som ansvariga för dessa attacker. OpenAI, som leds av Sam Altman, erkände att det hade störningar i sin tjänst på onsdagen. Bloomberg rapporterade att cyberbrottslingar som stöds av Ryssland, kända som Anonymous Sudan, utförde attackerna. Anonymous Sudan påstod också att de attackerade Telegram som hämnd för OpenAIs stöd till Israel i den pågående konflikten i Gaza. OpenAI rapporterade att de såg fel som påverkade alla tjänster från kl. 05:42 till cirka kl. 19:16 Pacific Time. Företaget bekräftade att de identifierat problemet och genomfört åtgärder för att återställa normala svar på sina tjänster.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 10 november

OpenAI:s ChatGPT drabbad av DDoS-attack, Microsoft begränsar tillgång

OpenAI:s kända AI-baserade chattbot ChatGPT har nyligen drabbats av flera periodiska driftstopp. Orsaken till detta beteende uppges vara en DDoS-attack. Användare började klaga över att de nekades tillgång och fick meddelanden om att verktyget var på sin maximala kapacitet. OpenAI:s ägare, Sam Altman, skyllde först på det stora intresset för verktygets senaste funktioner. Senare meddelades det att problemet hade lösts, men rapporter om fortsatta problem fortsätter. Slutligen skyllde OpenAI krisen på en DDoS-attack. Under tiden har hacktivistgruppen Anonymous Sudan tagit på sig ansvaret för attackerna, men säkerhetsexperter kopplar dess ursprung till Ryssland. På grund av detta har Microsoft beslutat att begränsa sin personals tillgång till ChatGPT av säkerhetsskäl.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 10 november

Hackningsgrupp kopplad till Ryssland tar på sig ansvaret för attack mot ChatGPT

En hackningsgrupp, känd som Anonymous Sudan, har tagit på sig ansvaret för en attack mot ChatGPT, ett verktyg för artificiell intelligens (AI) ägt av OpenAI. Gruppen hävdar att de attackerar på grund av OpenAIs stöd för Israel och anklagar företaget för att samarbeta med ´ockupationsstaten Israel´. De påstår också att AI används av underrättelsetjänster som Israels Mossad för att ´ytterligare förtrycka palestinierna´. Medan Anonymous Sudan utger sig för att vara en grupp afrikanska hackare som bekämpar förtryck mot muslimer, tror cybersäkerhetsforskare att gruppen är kopplad till Ryssland.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 9 november

Googles AI-genererade sökutvidgningar når 120 nya länder, men inte Kanada

Googles sökmotorupplevelse (SGE) som erbjuder AI-genererade sammanfattningar har nu utvidgats till 120 nya länder, men inte till Kanada. Tekniken har fått mycket positiv feedback i USA, Indien och Japan. Nu stöder AI-sökningen fyra nya språk, inklusive spanska, portugisiska, koreanska och indonesiska, vilket gör att totalt sju språk stöds. SGE-experimentet kan aktiveras inom Search Labs för att uppleva de nya funktionerna. Sökupplevelsen kommer snart att inkludera AI-driven översättning för att lösa tvetydigheter i språköversättning. Sökmotorn kommer också att tillhandahålla interaktiva definitioner för specialiserade termer. Ytterligare utvidgningar till fler länder och språk planeras för den närmaste framtiden. Kanada, likt Kina, Ryssland och Nordkorea, väntar fortfarande på denna nya teknik.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 9 november

ChatGPT upplever DDoS-attack från hacktivistgruppen Anonymous Sudan

ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av OpenAI, har bekräftat att den upplever en DDoS-attack. Användare som mottar felmeddelanden om ´för många förfrågningar´ har troligen drabbats av attacken. Hacktivistgruppen Anonymous Sudan har tagit på sig ansvaret för attacken. Det är oklart om attacken har upphört eller när den kommer att sluta. ChatGPT har haft problem för användarna de senaste 18 till 20 timmarna. En användare på Reddit postade att de fick ett felmeddelande med API: fel 429, för många förfrågningar. Anonymous Sudan hävdar att de attackerar OpenAI och ChatGPT av politiska skäl, men säger också att de fortsätter att rikta in sig på amerikanska företag.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 9 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

Meta kräver att politiska annonser avslöjar användning av AI

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade att politiska annonser på deras plattformar måste avslöja om de skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Enligt den nya policyn kommer etiketter som erkänner användningen av AI att visas på användarnas skärmar när de klickar på annonser. Microsoft avtäckte sina egna initiativ för valåret, inklusive ett verktyg som låter kampanjer infoga ett digitalt vattenmärke i deras annonser. Dessa vattenmärken är avsedda att hjälpa väljare att förstå vem som skapat annonserna, samtidigt som de säkerställer att annonserna inte kan digitalt ändras av andra utan att lämna bevis.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 9 november

Google Cloud förutspår ökad användning av AI i cyberattacker och försvar

Google Cloud förutspår en ökad användning av generativ AI för att skapa smartare kampanjer, medan cybersäkerhetsexperter kommer att använda samma verktyg för att försvara sig och täppa till kompetensgapet. Enligt Google Cloud Cybersecurity Forecast 2024 rapport kommer angripare att fortsätta använda generativ AI och stora språkmodeller i phishing, SMS och andra sociala manipulationsoperationer för att göra innehållet mer legitimt. Rapporten varnar också för ökad skepticism och misstro mot företag och regeringar på grund av användningen av generativ AI för att skapa falska nyheter, falska telefonsamtal och deepfake-foton och videor. Google Cloud förutspår också att generativ AI och stora språkmodeller kommer att erbjudas som en betaltjänst för angripare.

Direktlänk Dela CSO Online fördjupade 8 november

Luminance lanserar AI-verktyg för automatisk kontraktsförhandling

Det brittiska företaget Luminance har utvecklat ett verktyg för artificiell intelligens (AI) som automatiserar kontraktsförhandlingar. Verktyget, kallat Luminance Autopilot, kan snabbt granska och ändra kontrakt, vilket minskar tiden som jurister behöver spendera på att granska kontrakt. Verktyget ska börja testas med utvalda kunder inom den närmaste månaden och ska rullas ut bredare i början av nästa år. Luminance Autopilot är en vidareutveckling av företagets tidigare verktyg Copilot, som färgkodar klausuler för jurister när de granskar ett kontrakt i Word.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 7 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Neurala nätverk och tillgång till ChatGPT-4 i Ryssland

Artikeln diskuterar framväxten av neurala nätverk och deras inverkan på gränserna mellan människor och maskiner. Den diskuterar också begränsningar för användare i Ryssland att få tillgång till ChatGPT-4, en AI-teknik från OpenAI. Författaren presenterar olika metoder för att kringgå dessa begränsningar, inklusive användning av VPN, virtuella nummer och olika webbtjänster. Artikeln jämför också prestanda mellan ChatGPT-3.5 och ChatGPT-4 i olika uppgifter.

Direktlänk Dela Venture Company fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Elon Musk diskuterar AI:s framtid vid brittiskt säkerhetstoppmöte

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, deltog i Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte och diskuterade artificiell intelligens (AI) med brittiska premiärministern Rishi Sunak. Musk beskrev AI som en av historiens mest störande krafter och förutspådde en framtid där jobb inte längre behövs och AI-kamratskap blir en av de högsta formerna av vänskap. Under toppmötet, som hölls huvudsakligen på Bletchley Park, undertecknade över 25 länder och EU Bletchley-deklarationen, där de enades om att arbeta tillsammans för att skapa en förenad strategi för att införa AI-teknik på ett ´människocentriskt, pålitligt och ansvarsfullt´ sätt.

Direktlänk Dela Nine News fördjupade 3 november

Palestinsk fatwa för att begrava martyrer, oro för ´hälsokatastrof´ och deadline för Hajj-lotterians ansökningar

En palestinsk fatwa har utfärdats för att begrava martyrer från aggressionen och det finns oro för en potentiell ´hälsokatastrof´. Sista dagen för att ta emot ansökningar för Hajj-lotteriet för år 2024/1445 är den 6 november. Ministerrådet godkänner ett riktmärkespris på 1600 pund för leverans av vete. Samih Shukri bekräftar för Rysslands och Nya Zeelands utrikesministrar behovet av omedelbar vapenvila i Gaza.

Direktlänk Dela Al Youm Al Sabea fördjupade 2 november

Författare reflekterar över tolkningens konst och framtida hot från AI

John Banville, en författare, reflekterar över tolkningens konst och dess framtid i ljuset av artificiell intelligens. Han berättar om sina erfarenheter av tolkar vid internationella konferenser och bokturer, och hyllar deras förmåga att simultantolkning och omformulera hans ord på ett elegant sätt. Han uttrycker oro för att tolkarna kommer att bli överflödiga på grund av teknologiska framsteg inom AI, och betonar den mänskliga värmen och intimiteten i tolkning som inte kan ersättas av maskiner.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 november

Saab investerar i AI-företag för framtida krigföring

Svenska företaget Saab planerar att köpa två företag som använder AI i militära system och investera i ett tredje under 2023. Teknik- och forskningschefen på Saab, Petter Bedoire, tror att tekniken kommer att förändra krigföring i framtiden. Ett av de nya företagen arbetar med att bygga autonoma drönarsvärmar, vilket är en tydlig trend i försvarsindustrin. Det finns dock stark kritik mot autonoma vapen, så kallade mördarrobotar, och FN har diskuterat ett förbud mot dessa.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 1 november

Auktoritära regeringar och kriminella gäng tävlar om att använda artificiell intelligens (AI) för att förbättra framgången för cyberattacker. AI förväntas dramatiskt förbättra framgången för phishing-e-post, hackares mest effektiva teknik för att bryta sig in i datorer, e-postkonton och företagsservrar. Med AI kan hackare skicka ännu mer övertygande phishing-meddelanden, vilket fångar fler offer och orsakar enorma mängder skada. Experter tror att Ryssland och Kina studerar skadliga användningar av AI, inklusive för phishing. Dessutom utvecklar talangfulla utvecklare redan och säljer tillgång till skräddarsydda AI-plattformar som kan generera övertygande phishing.

The Messenger fördjupade 30 oktober

Putin beordrar forskning om AI för att nå ´teknisk suveränitet´

Rysslands president Vladimir Putin har beordrat anslag till forskning om artificiell intelligens (AI) i ett försök att nå ´teknisk suveränitet´. Beslutet kommer som svar på västerns utveckling av tekniken och sanktioner mot ryska teknikföretag. Exportförbud mot viktiga komponenter till Ryssland är också i kraft på grund av det ryska invasionskriget i Ukraina. Putin vill också att statligt ägda företag ska öka takten med att anamma AI-teknik, och stödet för att bygga kraftfulla datorer ska utökas.

Direktlänk Dela Norra Skåne fördjupade 29 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Globala marknaden för artificiell intelligens inom epidemiologi förväntas nå 1,43 miljarder dollar 2027

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom epidemiologi förväntas öka från 0,4 miljarder dollar 2022 till 1,43 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 28,8%. Trots störningar orsakade av Ryssland-Ukraina-kriget och utmaningar från COVID-19-pandemin spelar AI en central roll i sjukdomsövervakning, infektionsprognoser och stärkande av hälso- och sjukvårdsstrategier. Nyckelspelare som Apple Inc., Alphabet Inc. och Microsoft Corporation leder marknaden.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 27 oktober

FN skapar rådgivande organ för internationell styrning av AI

FN:s generalsekreterare António Guterres meddelade på torsdagen att man skapar en 39-medlemsrådgivande kropp för att ta itu med frågor inom internationell styrning av artificiell intelligens (AI). Medlemmarna inkluderar teknikföretagsledare, regeringstjänstemän från Spanien till Saudiarabien och akademiker från länder som USA, Ryssland och Japan. Representanter kommer också från sex kontinenter med olika bakgrunder. Organet kommer att ge preliminära rekommendationer vid årets slut och slutliga rekommendationer sommaren 2024.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 oktober

Globala företagsnyheter: Ekonomisk tillväxt, försäljning och investeringar

Ukraina gör en fyrpunktsnedskärning när ekonomin återvänder till tillväxt. Sinopecs kvartalsvinst ökar på grund av högre försäljning av oljeprodukter. Marcolin, en glasögontillverkare som stöds av PAI, överväger försäljning. Thailand satsar på EV för att locka till sig biljoner baht i utländska investeringar. Fintech-företaget Wex uppges förvärva Payzer i en affär värd 250 miljoner dollar. UAE:s Masdar ökar kaspiska förnybara avtal med Azeri-pakt. Country Gardens missade obligationsbetalning utlöser CDS-utbetalning. Tysklands högsta domstol stöder lagstiftning som påskyndar LNG-projekt. Hiltons vinster slår prognoserna tack vare starkare internationell efterfrågan. UPS sänker prognosen efter att vinsten missar prognoserna på grund av högre kostnader. UPenn kämpar tillbaka mot miljardärsultimatum när splittringar ökar. Rysslands räntehöjningar sannolikt fortsätter trots världens största valutasvängning. NYC-utvecklaren Rudin befordrar sin dotter och son till Co-CEO:s roller. Adani söker att höja...

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

Ruffo Casellis konst visas i Uraj, Ryssland

Efter en framgångsrik utställning på Historiska museet i Chelyabinsk visas nu en utvald konstsamling av italienska konstnären och teoretikern inom artificiell intelligens, Ruffo Caselli (1932-2020), på ett annat museum i staden Uraj, Ryssland. Utställningen invigdes med en stor ceremoni och konsert i närvaro av lokala myndigheter, dignitärer och konstälskare. Casellis verk, inspirerade av tekniska innovationer, integrerade kretsar, mikrochips och robotik, förutspådde den verklighet vi nu bevittnar. Casellis verk har tidigare visats i framstående gallerier i Milano, Italien.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 25 oktober

Datorer och AI förändrar byggbranschen, bokbranschen, vetenskaplig forskning och rymdutforskning

Persondatorer och artificiell intelligens (AI) påverkar allt från byggbranschen till rymdutforskning. Tekniken med 3D-utskrivna hus är helt beroende av datorer och kan bidra till att lösa problem med låginkomstbostäder. I bokbranschen kan AI användas för att omvandla e-böcker till filmer, även om detta för närvarande är kostsamt. I vetenskaplig forskning har datorer och AI påskyndat faktagranskning, matematiska beräkningar och distribution av resultat. I rymdutforskning kan datoriserade rymdfordon med AI minska behovet av mänskliga besättningar och förenkla långvariga rymdresor.

Direktlänk Dela Innovation & Tech Today fördjupade 25 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

USA:s exportkontroller för AI-chip till Kina trädde i kraft tidigare än planerat, meddelar Nvidia

Nvidia har meddelat att USA:s nya exportkontroller för avancerade AI-chip till Kina trädde i kraft på måndagen, efter att regleringen skyndats på. Exportkontrollerna syftar till att förhindra att länder som Kina, Iran och Ryssland får tillgång till avancerade AI-chip som tillverkas av Nvidia och andra ledande chip-tillverkare. Nvidia CFO Colette Kress skrev i en inlämning till Securities and Exchange Commission (SEC) att USA:s regering informerade Nvidia på måndagen att den tillfälliga slutliga regeln ´gäller omedelbart´. Regeln påverkar leveranser av flera Nvidia-produkter inklusive dess A100, A800, H100, H800 och L40S-chip.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 24 oktober

Forskaren Alexei Efros arbetar för att förbättra datorseendet

Alexei Efros, datorforskare vid Berkeley Artificial Intelligence Research Lab, arbetar med att förstå och förbättra hur maskiner ser och förstår den visuella världen. Efros, som flyttade från Ryssland till Kalifornien på 1980-talet, började sin karriär med att skriva kod för att spela spel på sin sovjetiska persondator. Hans forskning har lett till utvecklingen av tekniker för att lappa hål i fotografier, vilket senare antogs av Adobe Photoshop för dess ´content-aware fill´-verktyg. Efros försöker nu förbättra datorseendet genom att kombinera stora online-datauppsättningar med maskininlärningsalgoritmer. Han hoppas att detta inte bara kommer att förbättra praktiska tillämpningar, som självkörande bilar, utan också ge insikter för att bättre förstå ´mänsklig visuell intelligens´.

Direktlänk Dela Quanta Magazine fördjupade 24 oktober

Google Bards AI-chatbot svarar inte på frågor om Israel och Palestina

Googles AI-chatbot, Bard, svarar inte på användarfrågor om den pågående krisen i Israel och Palestina eller några frågor överhuvudtaget om Israel eller Palestina. Denna begränsning upptäcktes av Peli Greitzer, en doktorand inom matematisk litteraturteori. Google Bard svarar dock på frågor om andra pågående internationella konflikter, inklusive kriget mellan Ryssland och Ukraina. Det är oklart om Google tillfälligt begränsar Bards svarskapacitet på denna fråga och hur beslutet fattades att begränsa svar om denna konflikt när Bard kan svara på andra.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 23 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Biden-administrationens exportförbud kväver Kinas tekniska ambitioner

Biden-administrationen minskar typerna av halvledare som amerikanska företag kommer att kunna sälja till Kina, i syfte att stänga kryphål i befintliga regler. De uppdaterade reglerna kommer att öka effektiviteten i kontrollerna och ytterligare stänga av vägar för att kringgå restriktionerna, säger USAs handelssekreterare Gina Raimondo. Avancerade AI-chip, som Nvidias H800 och A800-produkter, kommer att påverkas. Reglerna utökar också exportbegränsningar bortom Kina och Macao till 21 andra länder, inklusive Iran och Ryssland. Kina har kritiserat de nya reglerna och lovat att ´vinna slaget´ i kärnteknik.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Artificiell intelligens kan förbättra eller förvärra internetfriheten, enligt Freedom House

Den ökande kraften hos artificiell intelligens (AI) verktyg är både goda och dåliga nyheter för internetfriheten. Detta är en tydlig innebörd av den senaste rapporten om Frihet på nätet från globala övervakningsorganet Freedom House, vilket fann att internet blev mindre fritt för 13:e året i rad 2023. AI kan förbättra eller förvärra denna bild, beroende på hur regeringar och vanliga människor använder det. Av de 70 länder som Freedom House undersökte, upplevde 29 av dem sämre förhållanden för medborgerliga friheter i år än förra året. Medborgare i ett rekordantal av 55 länder stod inför rättsliga konsekvenser för vad de sa online. AI gör inte så mycket att det möjliggör nya typer av förtryck som det gör gamla typer lättare att genomföra. I minst 22 länder krävdes sociala medieföretag att använda automatiserade system för att moderera innehåll på sina tjänster, ofta för att följa med stränga lagar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 15 oktober

Presskonferens inför 2023 års Planet Prize avslöjar ökande deltagande och teknikbedrägerier

På lördagens presskonferens inför utdelningen av 2023 års Planet Prize, betonade Carlos Crehueras ökningen av deltagandet till 1 129 verk, varav sex från Tarragona. Han belyste framväxten av artificiell intelligens som ett litterärt bedrägeri och försäkrade att han har rätt teknik för att avslöja teknikbedragare. Utmärkta verk inkluderade en roman av Pilar González España om den kinesiska vetenskapskvinnan Li Qingzhao och en historisk thriller av Lorenzo Fernández. Juryn bestod av José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs och Belén López. Priset är på en miljon euro.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 14 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Artificiell intelligens i BFSI-marknaden förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028

Artificiell intelligens (AI) i BFSI (bank, finans och försäkring) används för att låta datorer utföra uppgifter som vanligtvis är förknippade med människor, som att göra förutsägelser, erbjuda rekommendationer och fatta beslut. AI används särskilt för att upptäcka bedrägerier och säkerställa regulatorisk efterlevnad. Den globala marknaden för AI i BFSI uppgick till 14,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,9% under perioden 2023-2028. Marknadens tillväxt drivs av digitalisering och automatisering inom bank, finans och försäkring, samt behovet av AI-baserade låne- och kreditsystem för att analysera kundbeteendemönster.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Revolutionära nya fynd i senaste forskningsrapporten om global AI-driven text-till-bildgenerator marknad

En ny forskningsrapport har avslöjat att marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten ger en omfattande översikt över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar i branschpraxis. Bland de stora aktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer finns Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare