» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Tennessee är en delstat i södra USA, känd för sin rika musikhistoria och vackra landskap. Huvudstaden är Nashville, som är centrum för countrymusik och hem för legendariska scener som Grand Ole Opry och Country Music Hall of Fame. Memphis, en annan stor stad, är känt för bluesmusik och Graceland, Elvis Presleys hem. Tennessee har också vackra berg, floder och parker, inklusive Great Smoky Mountains National Park, som är en populär turistdestination. Delstaten har en varierad ekonomi med tillverkning, jordbruk och turism som viktiga industrier.

Senaste nytt kring Tennessee

AI-genererade sånger av Drake och Taylor Swift skapar debatt

Under den senaste veckan har sånger av Drake och Taylor Swift tyckts läcka online, vilket har skapat enorma reaktioner. Stora Reddit-trådar har uppstått, där musikval dissekeras. Men varken Swift eller Drake har bekräftat att sångerna är äkta. Istället har stora grupper på sociala medier hävdat att sångerna är AI-genererade bluffar. Dessa typer av argument har nyligen intensifierats och kommer att fortsätta att öka, eftersom AI-vokala kloner fortsätter att förbättras och blir allt mer tillgängliga för vanliga människor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

USA tar steg mot att bekämpa deepfakes med ny lagstiftning

Den amerikanska musikindustrin har uttryckt oro över spridningen av deepfakes av populära artister. Nu reagerar amerikanska lagstiftare genom att föreslå lagstiftning som syftar till att bekämpa problemet. I januari introducerades No AI FRAUD Act i USA:s representanthus, en lag som ger människor rättslig återkurs om deras bild eller röst används i en deepfake de inte godkänt. Lagen föreslår också regler för kommersiell exploatering av deepfakes. Dessutom har delstaten Tennessee infört Ensuring Likeness, Voice and Image Security (ELVIS) Act, som uppdaterar delstatens befintliga rätt till publicitet för att inkludera röst.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 17 april

Anthropics VD, Dario Amodei, hävdar att företagets användning av upphovsrättsskyddade verk är tillräckligt transformerande och att ´lagen kommer att stödja oss´. I en intervju med New York Times diskuterade Amodei frågan om stora AI-modeller som spårar upphovsrättsskyddade verk. 2023 stämde Concord, Universal och ABKCO Anthropic för upphovsrättsintrång för träningsmaterial i sin chatbot, Claude. Anthropic svarade på stämningen genom att göra samma argument som Amodei gör, att användning av låttexter för att träna en chatbot är en ´transformerande användning´ av det ursprungliga materialet.

Digital Music News fördjupade 16 april

Ny lag i Tennessee skyddar artisters röstattribut mot AI-imitation

Tennessee har introducerat en ny lag, ELVIS Act, som syftar till att skydda individuella röstattribut från obehörig användning, särskilt i samband med AI-genererad musik. Lagen breddar ´publicity rights´ för att inkludera individuella röster och har fått starkt stöd från musikindustrin. Trots detta varnar juridiska experter för att lagen kan utgöra utmaningar, som potentiellt påverkar en rad tidigare oskyldiga och lagliga aktiviteter. Även om lagen är specifik för Tennessee, kan dess banbrytande karaktär indikera att den kan vara trendskapande för andra stater som överväger sin ställning till AI och röstimitationsfrågor.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Tennessee blir första staten att skydda artister mot AI-missbruk genom ELVIS-lagen

Tennessee blev i mars den första delstaten i USA att införa skydd för artister mot missbruk av artificiell intelligens (AI). Lagen, kallad ELVIS Act, skyddar röster mot deepfakes och obehörig användning av artisternas röster och likheter. Guvernör Bill Lee, omgiven av lagstiftare och musiker, undertecknade lagen på Robert´s Western World. Alon Yamin, medgrundare och VD för Copyleaks, en AI-baserad textanalysplattform, sa att ELVIS-lagen är ett ´steg i rätt riktning´.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 12 april

Kiss säljer rättigheter för 300 miljoner dollar till Pophouse Entertainment Group

Gene Simmons och medlemmarna i Kiss har sålt bandets bakomliggande katalog och varumärke till Pophouse Entertainment Group för rapporterade 300 miljoner dollar. Köpet inkluderar inte bara låtarna, utan också bandets namn, bild och likheter. Detta öppnar för allt från ansiktsmålningsfilter till digitala avatarer liknande de som frontar Pophouses Abba Voyager-show. Köpet av Kiss rättigheter visar mycket hopp på marknaden för allt som inte är den faktiska lyssningsbiten - merchandise, varumärke, hologramshower - som för närvarande uppskattas till 3,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 12 april

Tennessee inför ´Elvis-lagen´ för att skydda artister mot AI-exploatering

Tennessee har nyligen antagit ´Elvis-lagen´, som skyddar artister från utnyttjande av generativa AI-verktyg. Lagen, som ersätter en befintlig lag från 1984, förväntas träda i kraft den 1 juli. Den är utformad för att skydda låtskrivare, artister och andra yrkesverksamma inom den lokala musikindustrin. Enligt lagen kommer en person eller företag inte att ha rätt att reproducera rösten hos människor eller andra utan deras tillstånd, för något ändamål. Lagen skapar även en civilrättslig process mot den som reproducerar, använder eller publicerar en persons röst utan deras tillstånd.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 11 april

Lipscomb University lanserar nytt masterprogram i tillämpad AI

Lipscomb University i Nashville, Tennessee har presenterat ett av sina nyaste program, en masterexamen i tillämpad artificiell intelligens. Programmet är utformat för att hjälpa framtida anställda att bättre förstå och tillämpa AI i sin yrkesroll.

Direktlänk Dela NewsChannel 5 Nashville fördjupade 11 april

Tennessee inför lagstiftning för att skydda musiker från AI-genererat innehåll

Tennessee blev den första amerikanska delstaten att införa lagstiftning för att skydda musiker från artificiellt, datorgenererat innehåll som realistiskt kan replikera artistens röstegenskaper. Lagstiftningen, formellt kallad ´Ensuring Likeness Voice and Image Security Act´ (ELVIS Act), godkändes enhälligt av Tennessees lagstiftande församling och undertecknades av guvernör Bill Lee den 21 mars 2024. ELVIS Act träder i kraft den 1 juli 2024. Lagen stöddes av countrysångaren Luke Bryan. ELVIS Act ändrar inte en helt ny lag, utan ändrar den tidigare ´Personal Rights Protection Act of 1984´ genom att lägga till ´röst´ som en skyddad egendomsrätt för varje individ.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 11 april

OpenAI tränade AI-modeller med YouTube-video-transkriptioner

En rapport från The New York Times avslöjade att OpenAI kan ha tränat AI-modeller på transkriptioner av YouTube-videor. OpenAI skapade en lösning kallad Whisper som kunde ta YouTube-videor och transkribera dem till text som sedan kunde användas som nytt AI-träningsdata. Processen att utveckla GPT-4, den kraftfulla AI-modellen bakom OpenAIs senaste ChatGPT-chatbot, tog över en miljon timmar av YouTube-videor transkriberade av Whisper. OpenAI:s anställda diskuterade hur YouTube-transkriptionsträningsdata potentiellt kunde bryta mot YouTubes regler, men OpenAI valde ändå att gå vidare med tron att träna AI med videorna var rättvist användande.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 april

Olikheter i AI-lagstiftning skapar förvirring för företag i USA

Lagstiftningen kring artificiell intelligens (AI) blir alltmer olika beroende på var man befinner sig i USA, vilket skapar förvirring för företag som vill dra nytta av AI:s framväxt. I år debatterar lagstiftare i Utah ett lagförslag som kräver att vissa företag avslöjar om deras produkter interagerar med konsumenter utan att använda en människa. I Connecticut överväger statens lagstiftare en lag som skulle sätta strängare begränsningar för transparens om AI-systems inre funktioner som anses ´hög risk´. Dessa är bland de 30 delstaterna (plus District of Columbia) som antingen har föreslagit eller antagit nya lagar som ställer begränsningar, direkt eller indirekt, på hur AI-system är utformade och används.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Kända musiker kräver förbud mot missbruk av AI i musik

Mänskliga rättighetsorganisationen Artists Rights Alliance har publicerat ett öppet brev till över 200 kända musiker och rättighetsinnehavare där de kräver ett förbud mot missbruk av AI i musik. Brevet undertecknades av stjärnor som Billie Eilish, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj, Smokey Robinson och Katy Perry, samt arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra. De anser att vissa plattformar använder AI för att sabotera kreativitet och kräver omedelbar lagstiftning för att reglera AI i detta område.

Direktlänk Dela News You fördjupade 6 april

Hundratals artister och låtskrivare undertecknar öppet brev för att skydda mot artificiell intelligens

Hundratals artister och låtskrivare, inklusive Billie Eilish, Smokey Robinson och Frank Sinatras arvingar, har undertecknat ett öppet brev där de uppmanar till skydd mot det de kallar ´ett angrepp på mänsklig kreativitet´ som utgörs av artificiell intelligens (AI). De varnar för att okontrollerad AI kan underminera upphovsrätten och öppna dörren för omfattande bedrägeri och stöld. Brevet kommer efter månader av liknande varningar. Tennessee blev den första delstaten i USA att anta lagstiftning som syftar till att skydda musikindustrin mot AI-hot.

Direktlänk Dela News24 fördjupade 6 april

Tennessee blir första delstaten att skydda musiker från generativ AI

Tennessee blir den första delstaten som skyddar musiker från generativ AI. Ett lagförslag i Tennessee syftar till att förbjuda obehöriga deepfakes och reglera hur AI-plattformar använder upphovsrättsskyddat material för att träna algoritmer utan tillstånd.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 6 april

Över 200 musikartister uttrycker oro över AI-användning inom musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive stjärnor som Nicki Minaj, Katy Perry och Billie Eilish, har uttryckt sin oro över ´rovdjursanvändningen av AI´ inom musikindustrin. I ett öppet brev uppmanar de teknikföretag, AI-utvecklare och digitala musiktjänster att inte utveckla eller använda AI-teknik som underminerar låtskrivare och artister eller hindrar dem från att få rättvis ersättning för sitt arbete. De uttrycker även oro över AI-verktyg som kan replikera någons röst baserat på en kort ljudklipp. Tennessee har vidtagit åtgärder för att skydda musiker från AI-röstkloningsteknik.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 5 april

Artister varnar för rovgirig användning av AI inom musikindustrin

Över 200 musikartister, inklusive stjärnor som Nicki Minaj, Katy Perry, Billie Eilish, Stevie Wonder, J Balvin och Jon Bon Jovi, har undertecknat ett öppet brev där de varnar för ´rovgirigt användning av AI´ inom musikindustrin. De erkänner AI:s ´enorma potential att främja mänsklig kreativitet´, men varnar också för att kraftfulla företag kan använda deras originalarbete för att träna AI-modeller och till slut ersätta mänskliga musiker helt. Brevet uppmanar teknikföretag, AI-utvecklare och digitala musiktjänster att lova att de inte kommer att utveckla eller använda AI-drivna teknologier som underminerar låtskrivare och artister eller hindrar dem från att tjäna rättvis ersättning för sin konst.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 april

Musiker kräver skydd mot AI:s inkräktning på deras rättigheter

Över 200 artister, däribland Billie Eilish, Nicki Minaj och Arkells, har skrivit under ett öppet brev från Artist Rights Alliance, en ideell förespråkare för konstnärers rättigheter. I brevet uppmanas teknikföretag, utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera mänskliga konstnärers rättigheter. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud av AI, men betonar behovet av etiska riktlinjer för dess användning. Det nämner också hotet mot konstnärer genom att AI kan användas för att skapa verk baserade på befintliga, vilket kan eliminera royaltybetalningar. Tennessee blev den första delstaten att anta lagstiftning för att skydda konstnärer mot AI i mars.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 5 april

Universitetet i Tennessee i Chattanooga håller panel om AI i klassrummet och forskning

Universitetet i Tennessee i Chattanooga inbjuder till en paneldebatt om användning av AI i klassrummet och i forskning. Diskussionen kommer att äga rum i University Center Raccoon Mountain Room på campus. Panelmedlemmarna kommer att beskriva hur de använder AI i sina klassrum och forskning, och universitetets CIO Vicki Farnsworth kommer att ge en statusuppdatering om ´CH-AI´, universitetets AI-initiativ. Evenemanget är i samband med 2024 UTC Spring Research and Arts Conference. Gästerna kommer att ha möjlighet att få ett AI-förbättrat profilporträttfoto för karriär- eller sociala medier.

Direktlänk Dela The Chattanoogan fördjupade 4 april

Musiker uppmanar till upphörande av AI-användning för att kränka artisträttigheter

Över 200 musiker har i ett brev uppmanat AI-utvecklare, företag, plattformar och andra intressenter att ´upphöra med användningen av artificiell intelligens (AI) för att kränka och devalvera rättigheterna hos mänskliga artister´. Brevet, som är undertecknat av framstående musiker som Nicki Minaj, Billie Eilish, Stevie Wonder, Metro Boomin, Jon Bon Jovi, arvingarna till Bob Marley och Frank Sinatra, stödjer ansvarsfull användning av AI men uttrycker oro för oansvarig användning. Det hävdar att stora företag använder artisters verk för att träna AI-modeller utan tillstånd. Brevet uppmanar till ett löfte att inte utveckla eller använda AI-teknik som ersätter mänsklig konstnärlighet eller nekar rättvis ersättning för deras arbete.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 4 april

Musiker varnar för användning av AI för musikgenerering

Hundratals musiker, inklusive Billie Eilish, Nicki Minaj och Jon Bon Jovi, har undertecknat ett öppet brev som varnar utvecklare av artificiell intelligens mot att använda tekniken för att generera musik. Brevet, skrivet av Artist Rights Alliance, uppmanar AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att ´upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister´. Alliansen, som drivs av branschveteraner, uttrycker oro över kränkningar av konstnärernas privatliv, användning av deras identiteter utan deras samtycke och användning av deras musik för att träna AI-modeller.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 3 april

Artist Rights Alliance uppmanar teknikföretag att respektera artisters rättigheter

Den ideella organisationen Artist Rights Alliance har i ett brev uppmanat teknikföretag, utvecklare, digitala musiktjänster och plattformar för artificiell intelligens att sluta använda AI för att kränka och nedvärdera mänskliga artisters rättigheter. Artisterna erkänner att AI-tekniken ger nya kreativa möjligheter, men tar upp hot mot mänskligt konstnärskap, som användning av existerande material för att träna AI-modeller i syfte att ersätta artister. Tennessee blev den första delstaten i USA att anta lagstiftning för att skydda låtskrivare och artister mot hotet från AI.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 3 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Hundratals artister och låtskrivare uppmanar till skydd mot AI-hot

Hundratals artister och låtskrivare, inklusive Billie Eilish, Smokey Robinson och Frank Sinatras arvingar, har undertecknat ett öppet brev där de uppmanar till skydd mot vad de kallar ett ´angrepp på mänsklig kreativitet´ från artificiell intelligens (AI). Brevet, som skickades av den ideella organisationen Artist Rights Alliance, kommer efter månader av liknande varningar om att okontrollerad AI kan underminera upphovsrätten och öppna dörren för omfattande bedrägeri och stöld. Förra månaden blev Tennessee den första delstaten i USA att anta lagstiftning som syftar till att skydda musikindustrins yrkesverksamma mot AI-hot med sin ´ELVIS Act´.

Direktlänk Dela TAG24 News fördjupade 3 april

Över 200 artister varnar för ´rovdjursanvändning´ av AI i musik

Artister som Billie Eilish, Robert Smith, Stevie Wonder och Nicki Minaj har undertecknat ett öppet brev som varnar för ´rovdjursanvändningen´ av artificiell intelligens (AI) inom musik. I brevet, utfärdat av den ideella organisationen Artist Rights Alliance, uppmanas utvecklare och teknikföretag att inte utveckla eller använda AI-teknik som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet eller förnekar dem rättvis ersättning för sitt arbete. Brevet, undertecknat av över 200 framstående namn inom musikindustrin, uttrycker oro för att AI kan användas för att sabotera kreativitet och underminera konstnärer och musiker.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 3 april

Artister skriver brev till AI-utvecklare för att skydda konstnärsrättigheter

Över 200 namnkunniga artister, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har skickat ett öppet brev genom Artist Rights Alliance. De uppmanar AI-teknikföretag och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet framhåller riskerna med att använda befintliga verk för att träna AI-modeller utan tillstånd, i ett försök att ersätta artister och därmed ´väsentligt urholka de royalty pooler som betalas ut till artister´.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 3 april

Över 200 musiker kräver att AI inte inkräktar på deras rättigheter

Över 200 framstående musiker, inklusive Billie Eilish, Katy Perry och Smokey Robinson, har skrivit ett öppet brev till utvecklare av artificiell intelligens (AI), teknikföretag och digitala plattformar. Brevet kräver ett slut på användningen av AI på sätt som inkräktar på och urholkar rättigheterna för mänskliga artister. Detta markerar en betydande gemensam ståndpunkt från musikindustrin i AI-eran. Brevet riktade sig specifikt mot praxisen att replikera artisters röster, använda deras verk för att träna AI-modeller utan rättvis ersättning och den potentiella utspädningen av royalty-pooler som är avgörande för artisternas ersättning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 april

Över 200 musiker, inklusive Billie Eilish, Elvis Costello, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj och Smokey Robinson, har i ett öppet brev kritiserat tech- och musikföretags användning av artificiell intelligens (AI), och menar att ´attacken på mänsklig kreativitet måste stoppas´. Brevet utfärdades av Artist Rights Alliance, en icke-vinstdrivande organisation ledd av artister som kämpar för musikers rättigheter till ekonomiska och kreativa friheter. Brevet uppmanar AI-utvecklare, teknikplattformar och digitala musiktjänster att upphöra med att använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister.

E. W. Scripps Company fördjupade 3 april

Över 200 framstående musiker kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av AI

En grupp med över 200 framstående musiker har skrivit under ett öppet brev som kräver skydd mot rovdriftsliknande användning av artificiell intelligens (AI) som imiterar mänskliga artisters likheter, röster och ljud. Bland undertecknarna finns stjärnor som Billie Eilish, J Balvin och Nicki Minaj samt Rock and Roll Hall of Famers som Stevie Wonder och REM. Även arvingarna till Frank Sinatra och Bob Marley har skrivit under. Brevet, som utfärdats av Artist Rights Alliance, kräver att teknikföretag lovar att inte utveckla AI-verktyg som underminerar eller ersätter mänskliga låtskrivare och artister. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud mot användning av AI inom musik eller produktion, men framhåller att ansvarsfull användning av tekniken kan ha fördelar för branschen. Tennessee blev den första amerikanska delstaten att införa lagstiftning som direkt syftar till att skydda musiker från att deras röstlikhet genereras av AI för kommersiella ändamål.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 april

AI används för att skapa musik med karaktärsröster från SpongeBob

En artist vid namn Glorb har skapat musikvideoer som ser ut som scener från Nickelodeons populära tecknade serie ´SpongeBob SquarePants´, men karaktärerna rappar om droger och vapen istället för att sjunga glada sånger om livet i Bikini Bottom. Glorbs musik, som har streamats miljontals gånger på Spotify och YouTube, verkar använda artificiell intelligens (AI) för att replikera karaktärernas röster. Glorb har blivit en online-sensation, med nästan en miljon lyssnare i månaden på Spotify. AI-verktyg utvecklas snabbt, vilket gör det lättare för artister som Glorb att skapa musik med generativ AI. Men frågor kring upphovsrätt och ägande kvarstår i takt med att en ny teknikeran gryr i musikindustrin.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 april

Artister uppmanar teknikföretag att sluta kränka deras rättigheter med AI

I ett brev sammanställt av den ideella organisationen Artist Rights Alliance uppmanas teknikföretag, utvecklare och plattformar för artificiell intelligens att upphöra med att använda AI på ett sätt som kränker och nedvärderar mänskliga artisters rättigheter. Detta inkluderar användning av befintligt material för att träna AI-modeller i syfte att ersätta artister, vilket kan förvärra royaltyutbetalningar till artister. Tennessee har blivit den första delstaten i USA att anta lagstiftning för att skydda artister mot potentiella hot från AI.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 2 april

Över 200 artister uppmanar teknikföretag att sluta använda AI för att kränka deras rättigheter

Över 200 namn, inklusive Stevie Wonder, Miranda Lambert, Billie Eilish, Nicki Minaj, Peter Frampton, Katy Perry, Smokey Robinson och J Balvin, har undertecknat ett öppet brev som uppmanar teknikföretag inom artificiell intelligens (AI), utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister. Brevet är framtaget av Artist Rights Alliance, en konstnärsledd ideell organisation. Brevet tar upp hot mot mänsklig konstnärlighet, inklusive användning av befintligt arbete för att träna AI-modeller utan tillstånd i ett försök att ersätta artister.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 april

Mamma Mia!-stjärnas röst ska ersättas av AI i BBC-produktion

Sara Poyzer, en av stjärnorna i musikalen Mamma Mia!, har orsakat oro genom att hävda att hennes röstöverläggning för en kommande BBC-produktion ska ersättas av AI. Poyzer publicerade en skärmdump från ett e-postmeddelande som hon säger skickades till henne av ett produktionsbolag som arbetar för BBC, där hon informerades om att hennes tjänster inte längre behövs. Inlägget har väckt mycket ilska, med andra inom den kreativa industrin som uttrycker rädsla och avsky vid förslaget att röstöverläggning kan tas bort från människor så lätt.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 30 mars

AI-teknik: Musiklagstiftning, valdesinformation och spelutveckling

Luke Bryan hyllar ny lagstiftning i Tennessee som skyddar musiker mot artificiell intelligens (AI). Hillary Clinton varnar för att AI-teknik kommer att göra desinformationen från valet 2016 ´primitiv´. Google har utvecklat ett AI-system som kan spela videospel som en människa och ta order från spelare, vilket kan ha verkliga konsekvenser i framtiden. Studier visar att upp till 10% av läkarna nu använder ChatGPT, en stor språkmodell gjord av OpenAI, men hur exakta är dess svar? Enligt en ny studie av Cisco har anställda positiva synpunkter på att återvända till kontoret men förväntar sig att det kommer att se och kännas annorlunda ut än före pandemin för att möjliggöra hybridarrangemang samt underlätta nya AI-teknologier.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 29 mars

Tennessee inför lag för att skydda musikers röster mot AI-kloning

Tennessee har blivit den första staten att införa en lag, kallad ELVIS Act, som riktar sig mot obehörig användning av artificiell intelligens för att replikera musikers röster. Denna lagstiftning kommer efter att en låt med AI-kloner av Drake och The Weeknd blev viral förra sommaren, vilket ledde till att skivbolag hotade med rättsliga åtgärder. Lagen uppdaterar statens rätt till publicitetslag, en lag som varje stat har som säger att skådespelare eller musiker har kontroll över sitt namn, bild eller likhet. Lagen är ganska aggressiv i vem som kan anses ansvarig för att använda röstkloner.

Direktlänk Dela Marketplace fördjupade 28 mars

Tennessee antar ELVIS-lagen för att skydda musikers röster mot AI-manipulering

Tennessee har antagit ELVIS-lagen (Ensuring Likeness Voice and Image Security Act) för att skydda musikers röster mot manipulation genom AI. Lagen ger musiker rätt att vidta rättsliga åtgärder mot obehörig användning av deras röster för kommersiella ändamål. Detta inkluderar reklamprodukter eller insamling av donationer. Lagen innehåller dock undantag för tillfällig användning och aktiviteter skyddade av lagar om rättvis användning, såsom kommentarer, kritik, satir eller parodi. Denna nyanserade strategi syftar till att hitta en balans mellan att skydda konstnärernas rättigheter och att bevara yttrandefriheten i kreativa strävanden.

Direktlänk Dela Market Realist fördjupade 27 mars

Tennessee inför lag för att skydda musiker mot ljud djupfejk och röstkloner

Musikindustrin revolutioneras av artificiell intelligens, vilket ger både positiva och negativa effekter. Musikare som Holly Herndon, Grimes och Sevdaliza använder tekniken som ett verktyg för konstnärlig innovation, medan strömningstjänster fylls med musik skapad av NPCs. I Tennessee har lagstiftare tagit banbrytande steg för att skydda musiker mot det senare. Den så kallade ELVIS-lagen, undertecknad av Tennessees guvernör Bill Lee, är den första i sitt slag för att skydda artisters röster från missbruk. Lagen möjliggör rättsliga åtgärder mot de som använder en individs röst för reklamändamål eller insamling av donationer.

Direktlänk Dela Dazed Media fördjupade 26 mars

Tennessee inför lag för att skydda musikbranschen från AI-röstkloning

Den amerikanska delstaten Tennessee har nyligen stiftat en lag med titeln ´Ensuring Likeness Voice and Image Security´ (ELVIS) Act, i syfte att skydda röster och likheter av musikindustrins proffs, sångare och artister från röstkloning med konstgjord intelligens (AI). Lagen ersätter ´Personal Rights Protection Act´ från 1984 och specificerar att individer har exklusiva rättigheter till deras likhet och röst under deras livstid och 10 år efter döden. Användning av en persons likhet, såsom röst, namn eller fotografi för kommersiella ändamål, är passande för civilrättslig åtgärd.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 26 mars

Tennessee inför lag för att skydda artisters röster från AI-teknik

Tennessees guvernör Bill Lee har undertecknat en ny lag, ELVIS Act, som skyddar sångares röster från obehörig användning av AI-teknologier. Lagen kommer som svar på den ökande användningen av generativ AI för att skapa ´deepfake-musik´ eller AI-covers. Tidigare lagstiftning skyddade artisternas namn, bilder och likheter, men ELVIS Act lägger till röst i skyddet, vilket är särskilt relevant i Tennessee, hem för countrymusik. Countrymusikstjärnor som Johnny Cash och Hank Williams har haft sina röster använda av AI för att skapa låtar utan deras tillstånd.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 25 mars

Tennessee inför lag för att skydda musiker från AI-fabricering

Tennessee blir den första delstaten att skydda musiker och låtskrivare från potentiella faror med AI-fabricering. En lag har stiftats för att förhindra användning av AI för att replikera en artists röst utan deras samtycke. Lagen, kallad ´ELVIS Act´, undertecknades av guvernör Bill Lee och träder i kraft den 1 juli. Lagen gör det också möjligt att hålla personer ansvariga för användning av en individs röst utan tillstånd, samt för användning av teknik för att producera en artists namn, fotografier, röst eller likhet utan korrekt auktorisering.

Direktlänk Dela The Plain Dealer fördjupade 25 mars

Tennessee inför ny lag för att skydda musiker mot AI-missbruk

Tennessees guvernör Bill Lee undertecknade den 21 mars Ensuring Likeness Voice and Image Security (ELVIS) Act, en först-i-sitt-slag-lagstiftning som uppdaterar Tennessees skydd av personliga rättigheter för att inkludera skydd för låtskrivare, artister och musikindustriproffs röst från missbruk av artificiell intelligens (AI). Lagen bygger på befintlig lagstiftning som skyddar mot obehörig användning av någons likhet genom att lägga till ´röst´ i det skyddade området. Tennessees musikindustri stöder mer än 61 617 jobb i delstaten och bidrar med 5,8 miljarder dollar till BNP.

Direktlänk Dela Sumner County Source fördjupade 25 mars

Tennessee inför lag för att skydda musiker mot AI-missbruk

Tennessees guvernör Bill Lee undertecknade den 21 mars lagen om säkerställande av likhet, röst och bild (ELVIS), en första-i-sitt-slag-lagstiftning som uppdaterar Tennessees lag om skydd av personliga rättigheter för att inkludera skydd för låtskrivare, artister och musikindustrins professionella röster från missbruk av artificiell intelligens (AI). Tennessees musikindustri stöder mer än 61 617 jobb i staten och bidrar med 5,8 miljarder dollar till BNP. ELVIS-lagen bygger på befintlig lagstiftning som skyddar mot obehörig användning av någons likhet genom att lägga till ´röst´ i det skyddade området.

Direktlänk Dela Rutherfordsource.com fördjupade 25 mars

Tennessee först ut med lag för att skydda musiker mot AI

Tennessee har blivit den första delstaten i USA att införa lagstiftning specifikt utformad för att skydda musiker och artister från obehörig användning av deras verk av artificiell intelligens (AI). Guvernör Bill Lee ratificerade förra veckan ELVIS Act, en banbrytande lagstiftning som syftar till att skydda skapares integritet och rättigheter i den digitala tidsåldern. Lagen uppdaterar delstatens personliga rättighetsskyddslag för att inkludera skydd för låtskrivare, artister och musikindustrins röst från missbruk av AI.

Direktlänk Dela Earth.com fördjupade 25 mars

Tennessee antar ELVIS Act för att skydda konstnärer mot AI-missbruk

En nyligen antagen lag i Tennessee, känd som ELVIS Act (Ensuring Likeness Voice and Image Security Act), erbjuder omfattande skydd för musiker och skapare mot missbruk av AI i produktionen av förfalskade konstnärliga verk. Lagen, som förstärker den befintliga lagen om skydd av personliga rättigheter, utvidgar dess täckning till AI och dess potential för att kloning av konstnärers röster och likheter. Detta kommer i ljuset av ökande oro för att tekniken kan utnyttja konstnärer utan deras samtycke, vilket potentiellt skadar både deras personliga identitet och ekonomiska välfärd.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 23 mars

Tennessee blir första delstaten att skydda musikartisternas röster från AI genom ELVIS Act

Tennessee är den första delstaten i USA att införa en lag som specifikt skyddar musikartisternas röster från artificiell intelligens under ´Ensuring Likeness Voice and Image Security´ eller ELVIS Act. Michael Crawley, en lokal sångare och harmonicist som har varit i musikindustrin i nästan 50 år, uttryckte sin stolthet över att bo i en delstat som skyddar sina musiker från artificiell intelligens. Han sa att lagar som denna är oerhört viktiga för att skydda deras unika kreativitet och konst. ELVIS Act bygger på befintlig lagstiftning som skyddar någons likhet genom att lägga till ´röst´ till det skyddade området.

Direktlänk Dela WATE 6 On Your Side fördjupade 23 mars

Ny lag godkänd i Tennessee för att skydda artister mot AI-deepfakes

En ny lag för att skydda musiker mot AI-deepfakes har godkänts i Tennessee. Lagen, som kallas Ensuring Likeness Voice And Image Security (ELVIS), syftar till att skydda artisters röster och bilder från missbruk av AI. Deepfakes skapas med artificiell intelligens för att manipulera en persons ansikte eller kropp på ett foto eller video. Guvernör Bill Lee undertecknade lagstiftningen på livemusikbaren Robert´s Western World. Luke Bryan och Chris Janson, domare i American Idol och countryartist, var också närvarande för att stödja lagen. Lagen kommer efter att flera amerikanska politiker argumenterat för behovet av lagstiftning för att hänga med framstegen inom AI-teknik.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 23 mars

Tennessee inför USA:s första AI-musiklag för att skydda artisternas röster

Tennessees guvernör Bill Lee har undertecknat USA:s första konstgjorda intelligensmusiklag: ELVIS-lagen, som ändrar befintlig lagstiftning för att skydda artisternas röster som egendomsrättigheter. Lagen, som ändrar delstatens befintliga Personliga Rättighetsskyddslag från 1984, främjar i grunden en individs röst som en egendomsrättighet, lik deras namn, fotografi och likhet. Den som frivilligt använder en individs röst för reklamändamål, insamling av donationer, köp av produkter, varor eller tjänster kan ställas inför en civilrättslig åtgärd.

Direktlänk Dela MXDWN fördjupade 23 mars

Tennessee blir första delstaten att skydda artister mot AI-imitationer

Tennessee har blivit den första delstaten i USA att införa lagstiftning för att skydda musiker och artister från obehöriga imitationer av artificiell intelligens (AI). Guvernör Bill Lee betonade betydelsen av detta steg på sociala medier, och förklarade att Tennessee leder nationen med historiska skydd för TN:s artister och låtskrivare mot framväxande AI-teknik. Lagstiftningen, känd som ELVIS Act, uppdaterar statens rätt till publicitet lag för att inkludera AI-specifika skydd, förbjuder användning av AI för att imitera en artists röst utan tillstånd från 1 juli.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 mars

Ny lag för att skydda musiker från AI-djupfejker godkänd i Tennessee

En ny lag för att skydda musiker från AI-djupfejker har godkänts i Tennessee. Ensuring Likeness Voice And Image Security (ELVIS) lagen syftar till att skydda konstnärers röster och bilder från AI:s missbruk. Djupfejker skapas med hjälp av artificiell intelligens för att manipulera en persons ansikte eller kropp i en bild eller video. Guvernör Bill Lee tackade lagförsamlingen för att ha skapat lagligt skydd för konstnärer och låtskrivare. Amerikanska Idol-domaren Luke Bryan och countryartisten Chris Janson var också närvarande för att stödja lagen. Dr. Moiya McTier, rådgivare för Human Artistry Campaign, applåderade det starka, tvåpartistiska försöket att stoppa obehöriga AI-genererade djupfejker och röstkloner.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 22 mars

Tennessee antar ELVIS-lagen för att skydda musiker mot AI

Countrymusikstjärnorna Luke Bryan och Chris Janson firade ett beslut av Tennessee efter att det antog en lag för att skydda musiker mot musikverk som skapas med deras röst av artificiell intelligens. Bryan och Janson var bland dem som anslöt sig till Tennessees guvernör Bill Lee när han undertecknade ELVIS-lagen - som skyddar artister från obehörig användning av deras röst, namn, bild och likhet. Tennessee är nu den första delstaten som inför AI-skydd för musiker. Lagen tillåter artister och licensinnehavare att stämma för skador, och de som bryter mot lagen kan åtalas för ett brott av klass A.

Direktlänk Dela The Daily Wire fördjupade 22 mars

Tennessee blir första amerikanska stat att skydda musiker mot AI-manipulation av deras röster

Tennessee har blivit den första amerikanska delstaten att skydda musiker från artificiell intelligens (AI) som kan klonas och manipulera deras röster, skapa deepfakes, utan tillstånd. Tennessees guvernör Bill Lee undertecknade ELVIS-lagen, som lägger till obehörig användning av en persons röst till Tennessees lista över skyddade rättigheter. Deepfakes är syntetiska medier som replikerar röster, bilder eller andra aspekter av en person och använder dessa egenskaper i nya sammanhang. Med den snabba utvecklingen av generativ AI har deepfakes blivit allt vanligare.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 22 mars

Tennessee skyddar musiker från AI med ELVIS-lagen

Tennessee har blivit den första delstaten att skydda sina musiker från AI genom att underteckna vad som passande nog kallas ELVIS-lagen. ELVIS står för ´Ensuring Likeness Voice and Image Security´ och lagen skyddar artister från obehörig användning av deras verk av artificiell intelligens. Guvernör Bill Lee undertecknade lagen som kommer att säkerställa att innehåll förblir original för den som skapade det. Tennessees musikindustri stöder över 61 617 jobb över hela delstaten och bidrar med 5,8 miljarder dollar till dess BNP.

Direktlänk Dela RetailWire fördjupade 22 mars

Tennessee inför lag för att skydda artister från AI-imitationer

Tennessees guvernör, Bill Lee, har undertecknat en banbrytande lag, ELVIS Act, utformad för att skydda artister från obehöriga imitationer av artificiell intelligens. Lagen adresserar växande oro bland artister om deepfake-teknik och AI-imitationer som efterliknar deras egna röster. Lagen erkänner en artists röst som en skyddad personlig rättighet och inför striktare riktlinjer för användning av någons namn, bild och utseende. Lagen har stöd från musiksamhället och undertecknades vid en lokal musikplats kallad ´honky-tonk´.

Direktlänk Dela San Diego International Airport fördjupade 22 mars

Luke Bryan hyllar Tennessee´s nya AI-lag - Elvis Act

Countrymusikern Luke Bryan hyllar Tennessee´s nya lag, Elvis Act, som syftar till att skydda artisters rättigheter mot obehörig användning i AI-produktioner. Lagen, som ersätter Personal Rights Protection Act från 1984, förhindrar obehörig användning av en artists likhet eller röst utan tillstånd från artisten. Detta är särskilt relevant med tanke på den växande trenden av ´deepfakes´. Bryan uttryckte sin tacksamhet mot lagstiftarna och framhöll att lagen visar att staten skyddar det som artister arbetar hårt för. Guvernör Bill Lee uttryckte också sitt stöd för lagen.

Direktlänk Dela Wideopencountry.com fördjupade 22 mars

Tennessees guvernör godkänner lag för att skydda musiker mot AI-utnyttjande

Tennessees guvernör, Bill Lee, har godkänt en lag som syftar till att skydda musikaliska artister från exploatering eller replikering av artificiell intelligens. Bill Lee undertecknade lagen Ensuring Likeness, Voice, and Image Security (ELVIS) Act på en bar i Nashville. Lagen är uppkallad efter den ikoniska sångaren Elvis Presley, vars bild och likhet utnyttjades flitigt efter hans död. Artister har uttryckt oro över den ökande populariteten av AI och dess förmåga att syntetisera sånger med riktiga sångares röster.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 22 mars

Tennessee godkänner lag för att skydda artister mot obehörig AI-användning

En banbrytande lag som syftar till att skydda artister och musikers röster mot obehörig AI-användning i musikindustrin har godkänts i Tennessee. Tennessees guvernör, Bill Lee, tillkännagav Ensuring Likeness Voice and Image Security (ELVIS) Act torsdagen den 21 mars. ELVIS-lagen tar upp hotet från nya AI-teknologier, som kan generera obehöriga fejkverk med artisternas och musikernas röster. Den syftar till att skydda identiteten för Tennessees skapare. Lagen fick stöd från båda sidor och ledare som senatsmajoritetsledare Jack Johnson och talmansmajoritetsledare William Lamberth uttryckte vikten av att skydda artisternas immateriella rättigheter i ljuset av den framväxande AI-teknologin.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 22 mars

Tennessee inför Elvis-lagen för att skydda musikintegritet mot AI-deepfakes

Musikindustrin har sett många förändringar under åren, men en av de mest oroande utvecklingarna på senare tid är uppkomsten av AI-deepfakes. Tennessee har i ett försök att bevara musikalisk integritet och bekämpa AI-deepfakes infört Elvis-lagen. Denna lag är den första av sitt slag i USA och syftar till att skydda musikens integritet och bevara konstnärernas rättigheter genom att förbjuda användningen av AI-deepfakes inom musikindustrin. Lagen innebär att alla som använder AI-teknik för att skapa musik utan uttryckligt tillstånd från artisten kommer att möta stränga straff, inklusive böter och till och med fängelsestraff. Lagen gör det också obligatoriskt för skaparna av AI-deepfakes att avslöja användningen av tekniken i deras musik.

Direktlänk Dela Pop Diaries fördjupade 22 mars

Tennessee blir första staten att införa lag för att skydda konstnärer mot missbruk av AI

Tennessee har blivit den första staten i USA att anta en lag som syftar till att skydda kreativa konstnärer från missbruk av deras röster, bilder och likheter. Guvernör Bill Lee undertecknade ELVIS Act, ett lagförslag för att säkerställa skydd för likhet, röst och bild, på Robert´s Western World i Nashville. Musiker som Chris Janson, Luke Bryan, JesseLee Jones och Emily Ann Jones, samt VD:n för Recording Industry Association of America, Mitch Glazier, var närvarande vid undertecknandet. Lagen bygger på befintliga statsregler för att skydda mot obehörig användning av någons namn, bild och likhet genom att lägga till ´röst´ till dess skydd.

Direktlänk Dela The Wrap News fördjupade 22 mars

Tennessee blir första amerikanska delstaten att skydda artister mot AI

Tennessees guvernör, Bill Lee, har godkänt en lagstiftning som syftar till att skydda låtskrivare, artister och andra musikindustriprofessionella mot potentiella faror med artificiell intelligens. Detta gör Tennessee till den första delstaten i USA att införa sådana åtgärder. Målet är att säkerställa att AI-verktyg inte kan replikera en artists röst utan deras samtycke. Lagen träder i kraft den 1 juli. Tennessee är en av tre delstater där namn, fotografier och likhet anses vara en egendomsrätt snarare än en publicitetsrätt. Den nyligen undertecknade lagen, kallad ´Elvis Act´, lägger nu till vokal likhet till den listan.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 mars

Ny lag för att skydda musikindustrin från AI-missbruk undertecknas i Tennessee

En ny lag för att skydda låtskrivare, sångare och andra musikbranschfolk mot missbruk av deras röster med hjälp av AI har undertecknats i delstaten Tennessee, USA. ELVIS-lagen, som står för ´Ensuring Likeness Voice and Image Security´, undertecknades den 21 mars av Tennessees guvernör Bill Lee i Nashville. Den kommer officiellt att träda i kraft den 1 juli. Lagen är den första i sitt slag i USA och uppdaterar befintliga delstatsregler för att skydda inte bara mot obehörig användning av någons likhet, utan nu också deras röst.

Direktlänk Dela MusicTech fördjupade 22 mars

Tennessee blir första staten att införa lagstiftning mot deepfakes

Tennessee har blivit den första amerikanska delstaten att genomföra lagstiftning som syftar till att bekämpa röst- och bildförfalskningar, kända som deepfakes. Lagstiftningen, känd som ´Elvis Act´, utvidgar delstatens befintliga lag om skydd av personliga rättigheter till att inkludera ´nya, personanpassade AI-genererade kloningsmodeller och tjänster som möjliggör mänsklig imitation och tillåter användare att skapa obehöriga falska verk i andras bild och röst´. Muskindustrin i Tennessees huvudstad Nashville, men även långt bortom, har varit starka anhängare av lagförslaget, som nu har undertecknats av guvernör Bill Lee. Mitch Glazier, chef för RIAA, applåderade Tennessees snabba och genomtänkta bipartisan ledarskap mot omedgivna AI-deepfakes och röstkloner.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 22 mars

Tennessee blir första delstaten att skydda musiker från AI-industrin

Tennessee har blivit den första delstaten i USA att anta en lag som skyddar musiker, artister och musikkonstnärer från de potentiella riskerna med den växande AI-industrin. Guvernör Bill Lee undertecknade ´ELVIS Act´, som förhindrar AI-företag från att använda eller producera en verklig individs röst, även de som har avlidit, utan tillstånd. Lagen, som träder i kraft den 1 juli, syftar till att skydda konstnärers immateriella rättigheter och deras unika ´som är deras och bara deras´. Tennessee, hem för countrymusik, anställer flest människor i musikindustrin bland USA:s delstater.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 22 mars

Ny lagstiftning skyddar musiker mot artificiell intelligens i Tennessee

Countrymusikern Luke Bryan firar nya skydd för musiker mot artificiell intelligens i Nashville, Tennessee. Guvernör Bill Lee har godkänt lagen, känd som ´ELVIS Act´. Bryan var närvarande vid firandet, som hölls på den historiska Broadway honky-tonk Robert´s Western World i Nashville. ELVIS Act lägger nu till röstlikhet till listan över egendomsrättigheter snarare än publicitetsrättigheter i Tennessee. Lagen lovar också att skapa en ny civil åtgärd genom vilken människor kan hållas ansvariga om de publicerar eller framför en individs röst utan tillstånd samt använder en teknik för att producera en artists namn, fotografier, röst eller likhet utan korrekt auktorisation.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 22 mars

Tennessee blir första staten att skydda musiker från AI-intrång

Tennessee guvernör Bill Lee undertecknade nyligen en lagstiftning som syftar till att skydda låtskrivare, artister och andra musikindustrins yrkesverksamma mot potentiella faror med artificiell intelligens. Detta gör Tennessee, länge känt som countrymusikens födelseplats, till den första staten som vidtar sådana åtgärder.

Direktlänk Dela Spot On Florida fördjupade 22 mars

Tennessee skyddar musiker från artificiell intelligens med ny lag

Tennessees guvernör Bill Lee har undertecknat en lag för att skydda musiker från artificiell intelligens (AI), vilket gör staten till den första i USA att genomföra en sådan lag. Lagen, känd som ELVIS Act, uppdaterar Tennessees befintliga lagstiftning som förbjuder användning av en annan persons namn, fotografi eller likhet i något medium för att inkludera rösten. Lagen ger musiker och konstnärer möjlighet att väcka civilrättslig talan mot dem som använder en persons röst utan deras samtycke.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 22 mars

Ny lag i Tennessee gör AI-imitationer av artister olagliga

En ny lag i Tennessee, USA, gör det olagligt för AI-system att imitera en artist röst utan tillstånd. Lagen, kallad ELVIS Act, undertecknades av guvernör Bill Lee och träder i kraft den 1 juli. Den är avsedd att skydda musiker och andra yrkesverksamma inom musikbranschen från risker som AI kan medföra. Lagen etablerar en ny civilrättslig åtgärd där man kan hållas ansvarig för att publicera eller framföra någon annans röst utan deras samtycke eller för att använda teknik för att generera en artists namn, bild, röst eller likhet utan nödvändig auktoritet. Endast tre delstater erkänner namn, likheter och foton som egendomsrättigheter i motsats till publicitetsrättigheter.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 22 mars

Tennessee introducerar ELVIS Act för att skydda musiker från AI-missbruk

Tennessee har introducerat ELVIS Act, en lagstiftning för att bekämpa missbruk av artificiell intelligens (AI) i musikindustrin och skydda musikers röster och visuella identiteter. Lagen, officiellt kallad Ensuring Likeness Voice and Image Security Act, utvidgar den befintliga lagen om skydd för personliga rättigheter till att inkludera artisters unika röster. Den nya lagen markerar ett viktigt steg framåt i erkännandet och skyddet av musikers och låtskrivares rättigheter i den moderna eran. AI-teknik har lett till juridiska och etiska frågor i musikindustrin, inklusive upphovsrättsintrång och förlust av intäkter för originalartister.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 22 mars

Tennessee inför ELVIS-lagen för att skydda musiker från AI-förfalskningar

Tennessees guvernör Bill Lee har undertecknat ELVIS-lagen, som syftar till att skydda musiker från obehöriga artificiella intelligens djupa förfalskningar och röstkloner. Lagen, som står för Ensuring Likeness Voice and Image Security Act, uppdaterar delstatens skydd av personliga rättigheter (som skyddar en individs ´namn, fotografi eller likhet´) för att inkludera skydd för konstnärers röster från AI-missbruk. Lagen förbjuder människor att använda AI för att efterlikna en konstnärs röst utan deras tillstånd och kan straffrättsligt verkställas som ett brott av klass A.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 22 mars

Tennessee skyddar musiker mot artificiell intelligens

Tennessees guvernör Bill Lee har undertecknat en lag för att skydda låtskrivare, artister och andra musikindustriproffs mot de potentiella farorna med artificiell intelligens (AI). Lagen gör Tennessee till den första delstaten i USA att införa sådana åtgärder. Syftet är att säkerställa att AI-verktyg inte kan replikera en artists röst utan deras samtycke. Lagen träder i kraft den 1 juli. Tennessee är en av tre delstater där namn, fotografier och likhet anses vara en egendomsrätt snarare än en publicitetsrätt. Enligt den nyss undertecknade lagen - kallad ´ELVIS Act´ - kommer nu även vokal likhet att läggas till den listan.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 22 mars

Tennessee skyddar musikindustrin mot AI med ny lag

Tennessees guvernör Bill Lee har undertecknat en lag som syftar till att skydda låtskrivare, artister och andra inom musikindustrin mot potentiella faror med artificiell intelligens (AI). Lagen, som träder i kraft den 1 juli, gör Tennessee till den första delstaten i USA att införa sådana åtgärder. Lagen skapar också en ny civilrättslig åtgärd där personer kan hållas ansvariga om de publicerar eller framför en individs röst utan tillstånd, samt använder teknik för att producera en artists namn, fotografier, röst eller likhet utan korrekt auktorisering.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 22 mars

Tennessee skyddar musikindustrin från AI-missbruk

Guvernör Bill Lee har undertecknat en banbrytande lag för att skydda Tennessee´s musikindustri från missbruk av artificiell intelligens (AI). Lagen uppdaterar Tennessee´s Protection of Personal Rights lag för att inkludera skydd för låtskrivare, artister och musikindustrins yrkesverksamma från AI. Detta är första gången i nationen som skydd mot obehörig användning av någons likhet lägger till ´röst´ till de befintliga skydden. Enligt Tennessee Senate Republican Caucus stöder Tennessee´s musikindustri mer än 61 617 jobb i hela delstaten, bidrar med 5,8 miljarder dollar till delstatens BNP och fyller över 4 500 musikställen.

Direktlänk Dela Fox 17 Nashville fördjupade 21 mars

Kenneth Murray Jr. anklagas för att använda AI för att säga adjö till Chargers

Trots att de har den nationella mästaren Jim Harbaugh som huvudtränare, förlorar Chargers talanger på grund av deras dåliga lönetaksituation. En av Justin Herberts lagkamrater, Kenneth Murray Jr., sa adjö till klubben och hamnade i blåsväder när en nyfiken fan påpekade att han hade använt artificiell intelligens, ChatGPT, för att ta farväl av sina lagkamrater. Chargers avböjde en femte års option på 11,72 miljoner dollar i Murrays kontrakt, vilket gör honom till en free agent 2024. Han skrev ett tungt farväl på Instagram, uttryckte sin tacksamhet till organisationen för att de trodde på honom. En Chargers-fan körde bildtexten på en AI-detekteringssajt, och det visade sig att över 98% av Murrays ord genererades av ChatGPT AI.

Direktlänk Dela The Sports Rush fördjupade 16 mars

Tennessee antar lag för att skydda individers röst och bild mot AI

Den amerikanska delstaten Tennessee har antagit en lag, ELVIS Act, som syftar till att skydda en individs röst, bild och likhet mot oansvarig och oetisk användning av artificiell intelligens (AI). Lagen har fått enhälligt stöd från både senaten och representanthuset. Tennessee har en aktiv musikindustrigemenskap och det var ingen överraskning att lagen snabbt avancerade efter att den introducerades av guvernör Bill Lee. Bland de som vittnade för lagen fanns framstående figurer inom musikgemenskapen, inklusive samtida kristna artist-låtskrivare Natalie Grant och Matt Maher samt hitlåtskrivaren och medgrundaren av Evanescence David Hodges.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 8 mars

AI och musik: skydd av röst och kreativa rättigheter

Musiker försöker navigera i en bransch som omvänts av generativ artificiell intelligens (AI), där deras röst är en av de mest personliga tillgångarna i riskzonen. Förra året lyssnade musikvärlden med både fascination och skräck när en påstådd samarbete mellan superstjärnorna Drake och The Weeknd visade sig vara en övertygande maskinframställd fejk. I januari blev president Joe Bidens röst förfalskad i ett robocallsamtal som uppmanade New Hampshire-väljare att inte delta i det demokratiska primärvalet. Tennessee guvernör Bill Lee har nyligen tillkännagivit ett nytt lagförslag, ELVIS Act, som syftar till att ge musiker ´första i nationen´-kontroll över sina röster. Men lagen kritiseras för sitt breda språk som kan innebära ansvar inte bara för deepfakes och digitala repliker, utan också för vardagliga aktiviteter som hyllningsband och vokalinterpolationer, vilket väcker oro över dess inverkan på yttrandefriheten och kreativa uttryck.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 2 mars

AI hotar musikers röster, Tennessee försöker skydda dem med ny lag

Joseph Fishman, professor i juridik vid Vanderbilt Law School, diskuterar hur artificiell intelligens (AI) revolutionerar musikindustrin och potentiellt hotar musikers röster. Förra året lyssnade musikvärlden med både fascination och skräck när en låt som påstås vara ett samarbete mellan Drake och The Weeknd visade sig vara en övertygande maskinframställd förfalskning. Dessutom har president Joe Bidens röst förfalskats i ett automatiskt telefonsamtal. Tennessee försöker nu göra något åt saken. Guvernör Bill Lee har nyligen meddelat en ny lag, kallad ELVIS Act, som ska ge musiker kontroll över sina röster.

Direktlänk Dela The Tennessean fördjupade 1 mars

Tennessee lagstiftning syftar till att skydda musikindustrins rättigheter mot AI-hot

Lagstiftning i Tennessee, USA, som syftar till att skydda rättigheterna för musikindustrins yrkesverksamma mot hot från artificiell intelligens (AI), avancerar i senaten. Denna vecka godkände senatens handels- och arbetskommitté ELVIS-lagen, en lag som uppdaterar Tennessees lag om skydd av personliga rättigheter för att inkludera skydd för låtskrivare, artister och musikindustrins yrkesverksammas röster från missbruk av AI. ELVIS-lagen skulle vara den första lagstiftningen i landet som skyddar mot obehörig användning av någons likhet genom att lägga till ´röst´ till de befintliga skydden.

Direktlänk Dela Fox 17 Nashville fördjupade 1 mars

ELVIS-lagen för att skydda mot oetisk AI-användning passerar senaten och husets handelskommittéer

ELVIS-lagen, ett lagförslag som syftar till att skydda Tennessee-bor mot oetisk användning av AI, godkändes enhälligt av senaten och husets handelskommittéer. Lagen kommer nu att gå vidare till de slutliga stadierna: övervägande av statens generalförsamling och guvernörens underskrift. Tennessee guvernör Bill Lee introducerade lagen förra månaden tillsammans med statssenatens majoritetsledare Jack Johnson och husets majoritetsledare William Lamberth. Lagen, som förespråkar på statens musikskapares vägnar, kommer vid en framträdande tid för framsteg inom artificiell intelligens där deepfakes och obehörig användning av konstnärers röst och likhet blir allt vanligare.

Direktlänk Dela The Tennessean fördjupade 29 februari

ELVIS-lagen om AI i musik går framåt i Tennessee

ELVIS-lagen, som syftar till att adressera användningen av AI i musik, har enhälligt godkänts av både senaten och handelskommittéerna i Tennessee. Lagen, vars fullständiga namn är ´Ensuring Likeness Voice and Image Security Act´, framskred efter starka personliga vittnesmål från artist-låtskrivarna Natalie Grant, Matt Maher och David Hodges. Lagen introducerades av Tennessees guvernör Bill Lee förra månaden, med sponsring från statssenatens majoritetsledare Jack Johnson och majoritetsledaren i representanthuset, William Lamberth. Tennessee musikindustri stöder mer än 61 617 jobb i hela staten och bidrar med 5,8 miljarder dollar till Tennessees BNP.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 27 februari

Ny kommission för artificiell intelligens och utbildning etablerad

Southern Regional Education Board (SREB) har etablerat en ny kommission för artificiell intelligens och utbildning, med ledare inom utbildning och företag för att styra hur AI används i klassrum och förbereda en arbetskraft som omvandlas av tekniken. South Carolinas guvernör Henry McMaster och West Virginias Marshall Universitys president Brad D. Smith kommer att vara medordförande för den tvååriga kommissionen. SREB:s 16 stater kommer att tillhandahålla kommissionsmedlemmar från guvernörskontor, utbildnings- och arbetskraftsbyråer, K-12 och högskolepersonal, företagsledare, chefer och ledare.

Direktlänk Dela Campustechnology.com fördjupade 22 februari

AI-genererade röster från vapenvåldsoffer används i kampanj för vapenkontroll

På årsdagen av hans död, hörs rösten av Joaquin Oliver, en student som dog i en masskjutning på Marjory Stoneman Douglas High School, genom korridorerna i USA:s kongress. Det är hans föräldrar, Manuel och Patricia Oliver, som använder AI för att återskapa hans röst och uppmana lagstiftare att agera för vapenkontroll. Deras organisation, Change the Ref, har tillsammans med March For Our Lives lanserat en kampanj där AI-genererade röster från sex unga personer som dödats av vapenvåld används. Kampanjen har genererat över 54 000 röstmeddelanden till lagstiftare.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 19 februari

Tennessee-lagstiftare föreslår ´ELVIS Act´ för att skydda sångares röster mot AI

Tennessee-lagstiftare vill genom ett första i sitt slag-förslag ge sångare mer skydd mot artificiell intelligens för att säkerställa att deras röster inte kan användas utan deras tillstånd. Dock vittnade vissa om att förslagets språk är för brett och kan få oavsiktliga konsekvenser. ´ELVIS Act´ lägger till ordet ´röst´ i Tennessees lista över skyddade personliga rättigheter. Förslagets författare hoppas att det kommer att förhindra någon från att använda en musikers röst för att skapa en låt eller innehåll de inte gjorde. Lagstiftarna beslutade denna vecka att spara finjusteringen av förslagets språk till ett senare datum. Det godkändes av House Banking and Consumer Affairs underutskott med en enhällig röst.

Direktlänk Dela WKRN News 2 fördjupade 17 februari

Musikförlag anklagar AI-företaget Anthropic för felaktig användning av sångtexter

Musikförlagen Universal Music, ABKCO och Concord Music Group har i en federal domstol i Tennessee anklagat AI-företaget Anthropic för att försvara sig med falska påståenden i en stämning som anklagar företaget för felaktig användning av hundratals av deras sångtexter. Förlagen hävdar att Anthropics chattbot Claude programmerats för att generera deras låttexter. Anthropic svarade förra månaden att det redan har åtgärder på plats för att hindra Claude från att generera upphovsrättsskyddat material. Förlagen hävdade dock på onsdagen att Anthropic specifikt tränat Claude att hämta texter i svar på användarförfrågningar.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 16 februari

Tennessee lagstiftning för att skydda musiker från AI-djupfalskhet tar steg framåt

Förra månaden introducerade guvernören i den amerikanska staten Tennessee ny lagstiftning, ´Elvis Act´, som utvidgar en befintlig personrättslag för att skydda musiker och kändisar från AI-drivna djupfalsk och klonmodeller. I en senaste utveckling hölls en utfrågning i underkommittén för husbank och konsumentfrågor, med vittnesmål från personer inklusive musikern Chrissy Metz, låtskrivaren Jamie Moore och RIAA-chefen Jessie Richard. Men filmindustrin är inte helt ombord med planerna, enligt en rapport från Tennessee Journal.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 16 februari

Ny lagförslag syftar till att hindra SEC från att begränsa AI och ML-användning

Lagförslaget ´Protecting Innovation in Investment Act´ har introducerats för att förhindra att den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) implementerar föreslagna regler som skulle begränsa investeringsfirmors möjlighet att använda AI och ML-teknologier. De republikanska senatorerna, Ted Cruz från Texas och Bill Hagerty från Tennessee, hävdar att sådana restriktioner hindrar de potentiella fördelar dessa teknologier kan erbjuda investerare, särskilt de som sparar till pension. SEC:s föreslagna regel syftar till att mildra intressekonflikter som kan uppstå från mäklare och rådgivare som använder sofistikerad dataanalys och teknologier, inklusive AI och ML. SEC:s ordförande Gary Gensler har uttryckt oro över att sådana verktyg kan göra det möjligt för finansiella företag att prioritera sina egna intressen framför sina klienters, vilket skulle strida mot investerarnas välfärd. Kritiker av SEC:s förslag, senatorerna Cruz och Hagerty, har varnat för att införandet av sådana regler kan lägga svåra, om inte genomförbara, bördor på Wall Street-företag och andra finansiella enheter. De hävdar att språket som används i kommissionens regler är alltför vagt, till den grad att även grundläggande verktyg som kalkylblad kan vara inblandade. De hävdar att kvävning av användningen av AI och andra prediktiva analyser inom finansmarknaderna motsäger målet att omfamna nya, innovativa tekniker som kan gynna sektorn i stort.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 7 februari

Lagförslag mot AI-missbruk föreslås efter Taylor Swift-skandal

Förra veckan översvämmades internet av explicita, fabricerade bilder av Taylor Swift. Bilderna verkade vara skapade med AI och spriddes snabbt. Händelsen har väckt frågan om amerikanska medborgare bör vara federalt skyddade mot AI-missbruk. Lagstiftare som rep. Joe Morelle föreslår nu lagar för att göra icke-samtyckande delning av digitalt ändrade explicita bilder till ett federalt brott. Trots försök att stoppa spridningen av bilderna på sociala medier, har de delats på andra plattformar. En grupp amerikanska lagstiftare har introducerat No AI FRAUD Act, som syftar till att skydda amerikaner mot AI-missbruk.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 30 januari

AI-förfalskade bilder av Taylor Swift sprids på internet

Sexuellt explicita bilder av globala megastjärnan och sångerskan Taylor Swift, förfalskade med hjälp av artificiell intelligens (AI), har spridits på internet och orsakat upprördhet. Detta belyser hur snabbt en explicit bild som modifierats av AI kan spridas. Det finns få tydliga rättsliga skydd för offren i en värld där AI har gjort sitt intåg på bara några få år och kan generera bilder av nästan vad som helst utan personernas samtycke. Bara tio delstater har antagit lagar som förbjuder utnyttjande av så kallad deepfake-porr, eller AI-genererade bilder, ljudfiler eller videor med sexuellt innehåll. Det finns ingen federal lag som reglerar detta.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 28 januari

AI-teknik hotar konstnärers originalitet och ägande

AI-teknologins framsteg har skapat oro bland konstnärer över originalitet och ägande av deras verk. AI-genererat innehåll (AIGC) kan replikera specifika konstnärers och författares stil på sekunder, ofta utan deras samtycke eller kännedom. Detta kan underminera värdet av originalverket och leda till inkomstförluster och skador på konstnärers rykte. Vissa konstnärssamhällen har svarat genom att förbjuda AI-genererade bilder. Web3-plattformen Ringfence erbjuder en lösning genom att säkerställa att konstnärer kompenseras varje gång deras originalverk används i skapandet av AIGC.

Direktlänk Dela NewsBTC fördjupade 17 januari

USA:s lagstiftare undersöker AI-verktygs potentiella tillämpningar i lagstiftningsprocesser

Amerikanska lagstiftare har inlett en utredning om potentiella tillämpningar av generativa AI-verktyg, inklusive OpenAI:s mycket använda ChatGPT-chatbot, för att förbättra lagstiftningsprocesser. I ett banbrytande drag introducerade amerikanska representanthusets lagstiftare på onsdagen den 10 januari ett lagförslag som tar upp reglering av AI i kloning av röster och likheter. Lagen, kallad ´No Artificial Intelligence Fake Replicas And Unauthorized Duplications Act´ (No AI FRAUD Act), syftar till att skapa en omfattande federal ram för att skydda individers röster och likheter, samtidigt som den även skisserar skydd för det första tillägget. Dessutom finns det andra federala och statliga lagstiftningsåtgärder som syftar till att reglera artificiell intelligens, med ett anmärkningsvärt bidrag från Tennessees guvernör Bill Lee.

Direktlänk Dela Royanews fördjupade 16 januari

OpenAI ändrar policyer och Tennessee vill förbjuda AI-röstkloning

OpenAI har ändrat sina policyer för användning av sina modeller och har tagit bort ´otillåtna användningar´ av sina modeller, inklusive ´skapande av skadlig programvara´, ´militära och krigföringsapplikationer´, ´flernivåmarknadsföring´, ´plagiat´, ´astroturfing´ och mer. Dessa har kondenserats och införlivats i fyra universella policyer som beskriver bredare regler. Enligt ny forskning kan nuvarande metoder som används för att göra AI-modeller säkrare inte återställa oönskade beteenden om de är utbildade för att bete sig skadligt. Lagstiftare i Tennessee har introducerat en lag som skulle förbjuda AI-röstkloning för att skydda statens musikindustri. Google Cloud tror att det kan ha något för dig om du vill lägga till naturliga språkassistenter i din webbutik. Wizards of the Coast, en utgivare av populära fantasy- och sci-fi-spel, kritiserades för att ha använt AI-genererad konst i sina marknadsföringsmaterial, trots att de förbjöd maskinframställda bilder i sina produkter.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 15 januari

AI kan replikera konst, men det är meningslöst, säger Ai Weiwei

Under 2023 har artificiell intelligens (AI) utvecklats snabbt och integrerats i allt från chattbotar till verktyg för bildgenerering och kodtolkning. Trots detta menar den kinesiska konstnären Ai Weiwei att konst som enkelt kan replikeras av AI är ´meningslös´. Weiwei samarbetar med ett AI-program där han kommer att svara på 81 frågor om konst för att visa kontrasten mellan hans synpunkt och teknologins. Antalet frågor motsvarar antalet dagar han satt fängslad av den kinesiska staten.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 12 januari

Tennessees guvernör förväntas lansera lag för att skydda musikindustrin från AI

Guvernör Bill i Tennessee förväntas nästa vecka lansera en lag som skulle lägga till skydd för delstatens musikindustri. Lagen skulle inkludera skydd för låtskrivare, artister och andra i ljuset av den senaste ökningen av artificiell intelligens (AI). En ny kohort av generativa AI-verktyg hotade förra året musikers, författares och andra konstnärers levebröd, vilket ledde till strejker. Enligt guvernören är Tennessee känt för sin rika konstnärliga arv och han är stolt över att leda nationen i att föreslå lagligt skydd för sina konstnärer och låtskrivare.

Direktlänk Dela Fox 17 Nashville fördjupade 5 januari

Stora musikförlag stämmer AI-företaget Anthropic för upphovsrättsintrång

Tre stora musikförlag - Universal Music Publishing Group, Concord Music Group och ABKCO - har stämt AI-företaget Anthropic för påstått upphovsrättsintrång. Företaget bygger AI-modeller genom att samla information och text från internet, inklusive sångtexter. Förlagen hävdar att Anthropic kopierar texten till sångtexterna för att träna sina modeller och låter modellerna generera text som liknar eller är identisk med de upphovsrättsskyddade sångtexterna. Förlagen hävdar att Anthropic berövar förlagen och musikkompositörerna rätten att tjäna pengar på de upphovsrättsskyddade texterna. Anthropic, som rapporteras vara värderat till 18 miljarder dollar och finansieras av Google, Zoom och Salesforce, betalar inte för de upphovsrättsskyddade texterna.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 5 januari

Digital version av Elvis Presley kommer att uppträda i Storbritannien

Elvis Presley-fans kommer att kunna se en livsstil digital version av Rock ´n´ Roll-kungen uppträda på scen i Storbritannien senare i år. Den avlidna amerikanska musiksuperstjärnan återupplivas av det brittiska företaget Layered Reality. Eventet, som använder artificiell intelligens och holografisk projektion, kommer att vara ´världens första Elvis-immersiva upplevelse´. Presleys egendom har gett tillgång till tusentals av sångarens personliga foton och timmar av hemvideomaterial, och företaget säger att detta används för att skapa ´aldrig tidigare sedda´ framträdanden. Showen har döpts till Elvis Evolution och organisatörerna säger att den kommer att låta fansen ´känna sig nära och personliga´ till honom genom konsertupplevelsen.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 4 januari

De fem största politiska frågorna på delstatsnivå i USA 2024

Under 2024 kommer det att vara avgörande vad gäller amerikansk politik, särskilt på delstatsnivå. De fem viktigaste frågorna och trenderna som experter förväntar sig att se på delstatsnivån inkluderar aborträttigheter, artificiell intelligens och deepfakes, arbetskraftsbrist, invandring och ökande spänningar. Aborträttighetsförespråkare har redan gjort stora framsteg i minst 10 delstater för att få frågan på omröstningssedeln nästa år. På AI- och deepfake-fronten har lagstiftning inte hållit jämna steg med teknikens framsteg. Arbetskraftsbrist i kritiska områden som utbildning, medicin, hälso- och sjukvård och brottsbekämpning har tvingat delstater att fokusera på lagstiftning för att locka och behålla nödvändig personal. Invandring är en annan stor fråga, särskilt i gränsdelstater där guvernörer och lagstiftare från båda parterna har tagit saken i egna händer. Slutligen förväntas spänningarna mellan politiska partier öka under 2024.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 3 januari

Teknik hjälper hospiceleverantörer att förbättra kvaliteten på vård

På grund av personalbrist och kvalitetsproblem förlitar sig hospiceleverantörer allt mer på teknik för att förbättra leveransen, timingen och upplevelsen av vård i livets slutskede. Artificiell intelligens (AI) och system för fjärrövervakning av patienter kan vara värt den finansiella investeringen när det gäller att bygga upp operationella effektiviteter som gynnar patientkvaliteten, enligt Laura Templeton, verkställande vice VD och COO för Compassus. Att utnyttja tekniken kommer att vara nyckeln till kvalitetsresultat när hospice- och hemvårdsleverantörer bekämpar personalbrist i en tid av ökad efterfrågan.

Direktlänk Dela Hospice News fördjupade 1 januari

AI:s roll i kampen mot klimatförändringar

Vetenskapliga varningar om att värmeböljor, översvämningar, torka och svåra stormar kommer att förvärras om vi inte ändrar kurs. AI:s roll i utvecklingen av nya klimatmodeller kan spara oss många gigaton koldioxidutsläpp. År 2023 fanns det 25 bekräftade väder-/klimatkatastrofer med förluster överstigande 1 miljard dollar vardera som drabbade USA. Dessa händelser ledde till 482 människors död och hade betydande ekonomiska effekter på de drabbade områdena. AI:s roll i kampen mot klimatförändringar är redan framträdande och även kontroversiell. Hybrida modeller som använder maskininlärning och andra AI-verktyg hjälper klimatforskare att skapa ännu mer exakta och precisa system. Till exempel arbetar doktorander med tjänstemän från Tennessee Valley Authority för att skapa ett mer exakt hybridbaserat översvämningssystem än det de använder nu, som enbart baseras på fysik. AI kan hjälpa till att bygga upp ett lager där det automatiserar datainsamling för saker som översvämningssrisk eller regleringsstatus.

Direktlänk Dela CleanTechnica fördjupade 1 januari

Miami Dolphins möter Tennessee Titans i måndagskvällens dubbelmöte i NFL

Miami Dolphins (9-3) och Tennessee Titans (4-8) kommer att mötas i ett dubbelmöte i Monday Night Football. Dolphins har vunnit tre raka matcher och snittar 428,4 yards per match denna säsong, vilket rankar dem som nummer ett i ligan. Titans har förlorat fyra av sina fem senaste matcher och har inte vunnit någon bortamatch denna säsong. Dolphins quarterback, Tua Tagovailoa, har kastat för 3 457 yards denna säsong. AI PickBot har utvärderat NFL-spelarproppens odds och har gett NFL-proppval för varje tillgänglig propmarknad.

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 11 december

Utländska motståndare som försöker påverka amerikanska val använder ofta botar och troll för att infiltrera sociala medieplattformar. Internet Research Agency, en rysk grupp, skapade falska sociala mediekonton för att skapa splittring bland amerikanska väljare. Meta har nyligen tagit bort 4,789 Kina-baserade Facebook-konton som utgav sig för att vara amerikaner. Dessa konton postade om amerikansk politik och USA-Kina relationer. Med ytterligare ett val på gång har skadliga aktörer nu ett nytt kraftfullt verktyg att använda: generativ artificiell intelligens (AI). Forskare vid Rand Corp varnar för att dessa verktyg kan starta nästa generation av sociala medie-manipulationer för att påverka val. Med dessa verktyg är det lättare och billigare att skapa innehåll för påverkanskampanjer.

PolitiFact fördjupade 5 december

AI skapar unika beskrivningar av amerikanska stater

David Gewirtz har använt generativ AI för att skapa unika bilder och beskrivningar av varje amerikansk stat. Han använde ChatGPT och DALL-E 3 för att skapa utbildningsinnehåll om de 50 individuella staterna i USA. Projektet gav honom möjlighet att utforska ny AI-teknik, testa ChatGPT:s förmåga att skapa exakta och koncisa statsbeskrivningar och experimentera med hur en AI kan syntetisera och förmedla komplex information på ett koncist och effektivt sätt. Resultaten var blandade, men efter flera försök kunde han få fram intressanta resultat.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 4 december

USA:s energidepartement använder superdatorer för att investera i AI

USA:s energidepartement vänder sig till sina superdatorer, inklusive Frontier, världens snabbaste, för att investera i AI. Frontier och Summit, världens sjunde snabbaste superdator, sitter i Oak Ridge National Laboratory och används för att hantera några av de största problemen som mänskligheten står inför. Den nya verkställande ordern från Biden-administrationen uppmanar energidepartementet att skapa ett kontor för att samordna AI-utvecklingen bland myndigheten och dess 17 nationella laboratorier. Detta innebär en ökad fokus på system som Frontier och Summit. Frontier mäter 1,194 exaflops, medan Summit mäter 148,60 petaflops.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 29 november

AI-startup hjälper sjukhus att snabbt diagnostisera och behandla sjukdomar

Startföretaget Viz.ai har utvecklat AI-baserad programvara som hjälper sjukhus att snabbt och effektivt diagnostisera och behandla sjukdomar. Programvaran användes nyligen för att behandla Jess Allison, en 41-årig kvinna som drabbades av en stroke i New York. Tack vare Viz.ai:s programvara kunde läkarna på Mount Sinai West sjukhus snabbt diagnostisera och behandla Allisons stroke, vilket minskade hennes återhämtningstid och biverkningar. Viz.ai har även planer på att arbeta med läkemedelsföretag för att minska hinder inom sjukvården. Företaget har redan avtal med över 1 500 sjukhus i USA och har 12 FDA-godkända algoritmer för att upptäcka problem.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Pastor testar AI för att generera kyrktjänst, men finner att mänskligt element saknas

Pastor Jay Cooper från Violet Crown City Church i Austin, Texas, använde artificiell intelligens (AI) för att generera en hel kyrktjänst som ett experiment. Cooper använde ChatGPT, ett program som efterliknar mänsklig dialog, för att sätta samman hela gudstjänsten, inklusive predikan och en original sång. Trots att församlingen var glad att testa tekniken, var de inte entusiastiska över att göra det till en vana. Cooper uttryckte starka känslor mot att använda AI för att skriva en predikan igen.

Direktlänk Dela United Methodist News Service fördjupade 21 november

Sammanfattning av nyheter: AI-chef överväger comeback, Argentinas presidentval, brand i Perstorp, Rosalynn Carter död, polis nära påkörd, jaktolycka, Napoleons hatt såld, skådespelare död, halkvarning, Liberalerna vill ha söndagsöppet Systembolag, lavin i

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, överväger att återvända till företaget. Vallokalerna har stängt i Argentina och rösträkningen pågår. Det brinner i en företagslokal i Perstorp och ett VMA har utfärdats. Rosalynn Carter, tidigare USA:s första dam, har avlidit. En polis var nära att bli påkörd i Lunds kommun. En man dog i en jaktolycka i Alingsås. En av Napoleons hattar har sålts på auktion för rekordsumma. Skådespelaren Fredrik Ohlsson har dött. SMHI varnar för halka i Stockholmsområdet, Uppsala och Eskilstuna. Liberalerna vill att Systembolaget ska hålla öppet även på söndagar. En lavin har inträffat i Bydalen, men ingen skadades. En dansk politiker har anmälts för grooming. Miljöpartiet vill förbjuda korta flygresor inom EU. En man hittades död i en bostad i Falkenberg. Miljöpartiet accepterar ett eventuellt svenskt Natomedlemskap. Bara tio fåglar har räddats efter oljeutsläppet från färjan Marco Polo. Förekomsten av giftiga PFAS-ämnen ska kartläggas. Gustav Fridolin och Märta Stenevi är Miljöpartiets nya språkrör. Fyra kvinnor dödades i en skjutning i USA. Det är fortsatta tågförseningar efter en explosion.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

AI-verktyg utvecklat för att matcha adoptivföräldrar med fosterbarn

Thea Ramirez, en före detta socialarbetare, driver nu en ideell organisation kallad Adoption-Share. Tillsammans med datavetaren Gian Gonzaga har hon utvecklat ett AI-verktyg vid namn Family-Match, med syfte att hjälpa sociala tjänsteorganisationer att hitta de bästa föräldrarna för att adoptera barn i fosterhem. Trots initiala problem i vissa delstater, där verktyget ledde till få adoptioner och tekniska problem hindrade användning, har verktyget haft framgång i Florida. Efter att ha fått ekonomiskt stöd från tidigare företagsledare och professionella idrottare, har Family-Match valts att motta finansiering för att bygga ett verktyg inriktat på barn med de mest allvarliga medicinska behoven och funktionshinder.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 13 november

AI kan revolutionera utbildningslandskapet, säger Robbie Melton

Den 9 november höll Robbie Melton, en pionjär inom utbildningsteknologi, en föreläsning online för en grupp pedagoger och teknikentusiaster. Hon presenterade och visade upp AI:s potential att revolutionera utbildningslandskapet, särskilt inom högre utbildning och distansutbildning. Melton introducerade ´Poe´, en AI-plattform som hon beskrev som en game changer för utbildningsteknologi. Hon betonade AI:s betydelse för att främja kritiskt tänkande och varnade för att avfärda dessa verktyg. Melton uppmanade sina studenter vid Tennessee State University att använda OpenAI.

Direktlänk Dela ASU Ram Page fördjupade 10 november

Maskininlärning kan förutsäga hemoglobinsvar hos patienter på hemodialys

Patienter som får underhållshemodialys och utvecklar anemi behandlas ofta med erytropoesstimulerande medel (ESA). Att förutsäga patientens specifika hemoglobinrespons på ESA-terapi är en utmaning. Under en postersession på American Society of Nephrology Kidney Week 2023 rapporterade forskare om användningen av maskininlärning för att förutsäga hemoglobinrespons hos patienter på hemodialys behandlade med ESA. Studien inkluderade en rad maskininlärningsmodeller, inklusive långt korttidsminnesnätverk, random forest, XGBoost och supportvektormaskin. Vår studie visade lovande prestanda för maskininlärningsverktyg för att förutsäga framtida hemoglobinnivåer inom 6% av observerade nivåer hos hemodialyspatienter.

Direktlänk Dela DocWire News fördjupade 8 november

Adoptionsalgoritm visar begränsade resultat och samlar in känslig information

Thea Ramirez, tidigare anställd vid en online dejtingtjänst, har skapat en algoritm för att matcha barn till adoptivfamiljer. Algoritmen, kallad Family-Match, har dock inte visat sig vara särskilt effektiv. I Virginia resulterade en tvåårig testperiod i endast en adoption. I Georgia ledde algoritmen till två adoptioner under ett års användning. Algoritmen har också kritiserats för brist på transparens kring hur den fungerar och för att den samlar in känslig information. Trots detta har Ramirez fortsatt att marknadsföra algoritmen och Adoption-Share, den ideella organisation som äger den.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 6 november

Tennessee Titans möter Pittsburgh Steelers i Thursday Night Football vecka 9

Derrick Henry och Tennessee Titans kommer att möta Pittsburgh Steelers i Thursday Night Football under vecka 9, efter att Henry noterade sitt andra 100-yard-spel för säsongen förra veckan. De två lagen möttes senast i oktober 2020 i en match som ursprungligen sköts upp på grund av ett COVID-19-utbrott. Steelers vann den matchen med 27-24, men Henry lyckades få 75 yards och en touchdown. Steelers wide receiver Diontae Johnson hade också en stor match i det 2020-mötet, fångade nio pass för 80 yards och två touchdowns. Johnson kommer från sitt bästa spel för året med åtta fångster för 85 yards. SportsLine´s AI PickBot har utvärderat NFL-spelarpropssatsningarna och tillhandahållit förutsägelser för varje tillgänglig propmarknad.

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 2 november

Före detta skolchef Bryan Johnson får nya uppgifter vid UTC

Dr Bryan Johnson, tidigare chef för länet skolor, kommer att ha nya uppgifter vid University of Tennessee at Chattanooga (UTC), som genomgår en omorganisation. Dr Johnson, som anslöt till UTC i maj, kommer att ansvara för kommunikation och marknadsföring. David Steele, kansliets chef, har beslutat att lämna UTC och Dr Johnson kommer att övervaka övergången av kanslerskontorets verksamhet. Kim White kommer att leda UTC:s ekonomiska utvecklingsinitiativ och Brent Goldberg, vice kansler för finans och administration, kommer att genomföra flera förändringar i sin enhet.

Direktlänk Dela The Chattanoogan fördjupade 30 oktober

PaintJet introducerar robotisk målare och innovativ målning för industriell sektor

PaintJet, en utvecklare av robotik för målning, har introducerat den robotiska målaren Bravo och Alpha Shield-målningen, en omfattande lösning för industriell målningsindustri. Denna innovation syftar till att erbjuda snabbare och mer exakt målning för kommersiella byggnader, samtidigt som den erbjuder bättre skydd mot klimatförändringarnas effekter. PaintJet hävdar att USA saknar cirka 100 000 målare som behövs för att slutföra dessa jobb och att 41 procent av den befintliga arbetsstyrkan förväntas gå i pension till 2031. Alpha Shield-målningen har isolerande egenskaper som hjälper till att reglera temperaturen i byggnader, vilket resulterar i en minskning av kostnaderna för luftkonditionering med i genomsnitt 9 procent. PaintJet använder Bravo-robotmålaren för att applicera Alpha Shield-målningen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 22 oktober

Google Bards AI förutspår resultaten för vecka 7 i NFL säsongen 2023/2024

Google Bards artificiella intelligens har förutsagt resultaten för vecka 7 i National Football League (NFL) 2023/2024 säsong. 13 matcher kommer att spelas, med sex viktiga lag frånvarande. Google Bards förutsägelser baseras på lagens prestationer under den nuvarande säsongen. Den tekniska företagets AI-verktyg har dock inte klara förutsägelser för fem matcher: Arizona Cardinals mot Seattle Seahawks, Pittsburgh Steelers mot Los Angeles Rams, Green Bay Packers mot Denver Broncos, Miami Dolphins mot Philadelphia Eagles och San Francisco 49ers mot Minnesota Vikings. Dallas Cowboys, Cincinnati Bengals, Tennessee Titans, New York Jets, Carolina Panthers och Houston Texans kommer inte att delta i vecka 7.

Direktlänk Dela Heraldo Deportes fördjupade 20 oktober

AI-expert Lynne Parker talar på Dick Smyser Community-föreläsning i Oak Ridge

Lynne Parker, en av de ledande experterna på artificiell intelligens i Tennessee och USA, kommer att tala den 26 oktober i Oak Ridge om ”AI avslöjad: Utforska nyckelfrågor om vår AI-drivna värld”. Hon kommer att hålla nästa Dick Smyser Community-föreläsning sponsrad av Friends of Oak Ridge National Laboratory kl. 19.00 i Zach Wamp Auditorium vid Y-12 New Hope Center. Parker är biträdande vice kansler vid University of Tennessee i Knoxville och direktör för AI Tennessee Initiative, som syftar till att positionera universitetet och delstaten Tennessee som en nationell och global ledare inom den dataintensiva kunskapsekonomin.

Direktlänk Dela The Oak Ridger fördjupade 19 oktober

Universal Music stämmer AI-företag för upphovsrättsintrång

Universal Music Group, Concord Music Group och ABKCO har stämt AI-företaget Anthropic för att ha kopierat och distribuerat texter från minst 500 låtar av artister som Katy Perry, The Rolling Stones och Beyoncé. Detta är den första stämningen från en musikförläggare mot ett AI-företag för användning av låttexter. Förläggarna hävdar att Anthropic, som stöds av Amazon, undergräver den befintliga marknaden genom att använda deras material utan samtycke eller betalning. De söker en domstolsorder för att blockera Anthropic från att fortsätta använda deras upphovsrättsskyddade material och upp till $150 000 i skadestånd per intrång.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 19 oktober

Universal Music stämmer AI-startup för upphovsrättsintrång

Universal Music har stämt AI-startupen Anthropic för ´systematisk och utbredd kränkning av deras upphovsrättsskyddade låttexter´, enligt en inlämning på onsdagen i en federal domstol i Tennessee. Ett exempel från stämningen: När en användare frågar Anthropics AI-chattbot Claude om texten till låten ´Roar´ av Katy Perry, genererar den en ´nästan identisk kopia av dessa texter´, vilket kränker rättigheterna hos Concord, upphovsrättsinnehavaren. Stämningen nämnde också Gloria Gaynors ´I Will Survive´ som ett exempel på Anthropics påstådda upphovsrättsintrång, eftersom Universal äger rättigheterna till dess texter. Andra musikförlag, såsom Concord och ABKCO, nämndes också som kärande. Anthropic grundades 2021 av tidigare forskningsexekutiver från OpenAI och finansierades av företag som Google, Salesforce och Zoom. Företaget har sedan mars samlat in 750 miljoner dollar i två finansieringsomgångar och värderas till 4,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 oktober

University of Tennessee byter planer för bostadsbyggnad

Ett planerat bostadshus byts ut mot ett annat när University of Tennessee i Knoxville slutför sin första offentligt-privata utvecklingsavtal för att göra det lättare och snabbare att bygga tillräckligt med bostäder för att hålla jämna steg med tillväxten i antalet studenter. Avtalet om att bygga två bostadshus med privata medel och förvaltning kommer att godkännas av UT Board of Trustees den 13 oktober. De två enheterna kommer troligen att bygga ett tredje bostadshus tillsammans. Men universitetet har skrotat planerna på att detta bostadshus ska byggas bredvid Lindsey Nelson Stadium.

Direktlänk Dela University Business fördjupade 13 oktober

Förslag till lag för att skydda skådespelare från AI

En tvärpolitisk proposition som introducerades på torsdagen syftar till att skydda skådespelare, sångare och andra artister från generativa artificiella intelligens (AI) digitala replikor. Lagen Nurture Originals, Foster Art, och Keep Entertainment Safe (NO FAKES) Act skulle hålla individer eller företag ansvariga för att producera obehöriga digitala replikor av individer i en föreställning, tillsammans med plattformar som värd för sådant innehåll. Lagen skulle utesluta vissa digitala replikor från ansvar baserat på första ändringsskydd. Propositionen följer ökande oro över hot från generativ AI mot skapare.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 13 oktober

Frank Norfleet Forum 2023 fokuserar på artificiell intelligens i hälsovården

Frank Norfleet Forum för främjande av hälsa kommer att hållas fredagen den 20 oktober 2023, från 7:30 till 15:00, på University of Tennessee Health Science Center. Detta prestigefyllda hälsoforum, som hålls för första gången sedan COVID-19-pandemin, kommer att fokusera på artificiell intelligens (AI) inom hälsovården och hur den kan användas för att förbättra patientresultaten. Nyckeltalare för i år är Lynne E. Parker, PhD, från University of Tennessee, Knoxville, och Philip Payne, PhD, från Washington University i St. Louis.

Direktlänk Dela University of Tennessee Health Science Center fördjupade 10 oktober

Artificiell intelligens skapar fiktiv duett mellan Jelly Roll och Garth Brooks

Med hjälp av artificiell intelligens (AI) har en fiktiv duett skapats mellan countrymusikens stora namn, Jelly Roll och Garth Brooks. Trots att de två aldrig har samarbetat tidigare, har AI-systemet ChatGPT skapat en låt i deras stil. Resultatet är en respektfull hyllning mellan de två musikgiganterna, även om det bara är en fiktiv övning. Låten berättar deras individuella historier och firar deras gemensamma kärlek till musiken.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 7 oktober

Politisk oro i USA: kritik mot VP Harris, oro över Bidens ålder, och mer

Kritiken mot vicepresident Harris ökar när hon besöker amerikanska högskolor. Oro över president Bidens ålder möter motstånd. Diskussioner om ´största politiska skandalen just nu´ rör pengar inblandade i ´Javanka´. Gloria Johnson, en av ´Tennessee three´, meddelar bud på USA:s senat. New Yorks borgmästare Adams kräver stadsbudgetsnedskärningar på grund av eskalerande migrantkris. Huset återgår till arbete medan en regeringsstängning hotar. En NBA-stjärna och hans mamma skapar en ny app för att hjälpa ungdomsidrott. Trots åtal leder Trump fortfarande GOP-undersökningar inför GA-rättegången. Vissa republikaner söker vedergällning för Trump-åtal.

Direktlänk Dela Microsoft National Broadcasting Company fördjupade 23 september

Översikt av amerikanska delstatslagar om integritet och AI-profilering

Den snabba spridningen av AI-system har sammanfallit med införandet av omfattande integritetslagar i flera amerikanska delstater. Flera av dessa lagar har bestämmelser som specifikt riktar sig mot vissa användningar av AI-system, särskilt användning i profilering. I de flesta delstater, inklusive Connecticut, Delaware, Indiana, Montana, Tennessee, Texas och Virginia, definieras profilering som ´automatiserad behandling´ av personuppgifter för att utvärdera, analysera eller förutsäga egenskaper hos en persons ekonomiska situation, hälsa, personliga preferenser, intressen, beteende, plats eller rörelser. I dessa stater har invånarna rätt att välja bort profilering som används för att fatta beslut som medför en juridisk eller liknande betydande effekt. Kalifornien, Colorado, Florida och Oregon har vissa betydande skillnader i sina lagar.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 22 september

AI skapar en duett mellan Dolly Parton och Hank Williams

Tack vare AI har moderna publiker nu möjlighet att uppleva hur en duett mellan Dolly Parton och Hank Williams skulle kunna låta. American Songwriter vände sig till ChatGPT, ett AI-drivet språkbearbetningsverktyg, för att generera en sång som om den var skapad av både Parton och Williams. Programmet producerade en serie verser som växlar mellan Williams och Parton i en konversationsstil. Denna datorgenererade sång berör deras största teman och hyllar söderns naturliga skönhet, samtidigt som de firar varandra.

Direktlänk Dela DoYouRemember fördjupade 22 september

AI skapar fiktiv duett mellan Hank Williams och Dolly Parton

ChatGPT, en artificiell intelligens (AI), har skapat en fiktiv duett mellan de två countrymusikikonerna Hank Williams och Dolly Parton. Trots att de två aldrig hade möjlighet att samarbeta på grund av tidens begränsningar, har AI:n skapat en låt som heter ´Sunshine And Rain´ där de två sjunger om kärlek, smärta och deras gemensamma kärlek till countrymusik.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 17 september

Automatisera övervakning av back-end med AI för att förbättra medborgartjänster

Programvaruorgan måste automatisera back-end-övervakning med artificiell intelligens (AI) för att förbättra medborgartjänster, säger Sai Krishna, vice generaldirektör för teknik vid SolarWinds. I Nashville, Tennessee, har Vanderbilt University, Tennessee Department of Transportation och andra bildat CIRCLES Consortium, som använder AI och djupinlärning för att förbättra trafikflödet i staden. För att säkerställa effektiv drift av back-end-system bör organ använda sig av observability och AI för IT-drift (AIOps). AIOps kombinerar AI, maskininlärning, naturligt språkbehandling och historiska data för att snabbt och exakt identifiera problem.

Direktlänk Dela StateTech Magazine fördjupade 29 augusti

Forskare utvecklar djupinlärningsmodell för rörelsekorrigering i hjärn-MRI

Forskare vid MIT har utvecklat en djupinlärningsmodell som kan korrigera för rörelse i hjärn-MRI. Modellen bygger upp en rörelsefri bild från rörelsekorrupt data utan att ändra något i skanningsproceduren. Rörelse är ett vanligt problem i MRI och kan leda till bildartefakter som riskerar att leda till fel diagnoser eller olämplig behandling. Forskarnas arbete kan vara särskilt värdefullt för patienter med neurologiska sjukdomar som orsakar ofrivilliga rörelser, till exempel Alzheimers eller Parkinsons sjukdom. Studien belönades nyligen med bästa muntliga presentation vid Medical Imaging with Deep Learning-konferensen (MIDL) i Nashville, Tennessee.

Direktlänk Dela MIT News fördjupade 17 augusti

Förberedelserna för ISC 2024, en ledande konferens för högpresterande databehandling, är redan igång

Även om ISC 2024 fortfarande är nio månader bort, arbetar redan ett team av frivilliga i ISC:s programkommitté för att säkerställa att forskare får möjlighet att visa upp sitt arbete på denna globala händelse, som kommer att locka över 3 000 deltagare från 12 till 16 maj 2024. ISC uppmuntrar bidrag som omfattar banbrytande forskning inom högpresterande databehandling, maskininlärning, kvantdatorer och andra spjutspetsteknologier, särskilt de som stöder vetenskaplig och teknisk upptäckt. ISC 2024 kommer att hållas på Congress Center Hamburg.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 2 augusti

Träna din AI för arbete och hem: En introduktion till prompt engineering

Användningen av chatbots, som ChatGPT, Bard och Bing Chat, blir allt vanligare. För att effektivt kommunicera med dessa AI-drivna verktyg krävs en teknik kallad ´prompt engineering´. Detta innebär att formulera en ´prompt´ (input) så att AI-systemet producerar en utdata som överensstämmer med dina förväntningar. Denna teknik kräver en noggrann formulering av frågor och instruktioner för att få användbara och relevanta svar. AI-professionalitet blir allt mer efterfrågat på arbetsmarknaden, och att kunna hantera chatbots kan bli en värdefull färdighet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 29 juli

Spekulationer kring vem som kan bli Donald Trumps vicepresidentkandidat

Den nuvarande republikanska partiet kan bäst förstås som resultatet av en långvarig ansträngning att hantera situationen som Donald Trump har tvingat fram. Det finns redan tidiga försök att ersätta Mike Pence som hans potentiella vice president. Det har skrivits historier i månader om huruvida Trump kanske skulle välja en kvinna denna gång, om Tim Scott kunde omvandla sitt presidentbud till jobbet och mest nyligen, om Kari Lake kanske överdriver. Trump har upprepade gånger spelat upp idén att folk strävar efter jobbet. Det är ganska tidigt och presumtivt, men det är verkligt. Och till skillnad från 2016, när många av oss (höjer min hand här) trodde att Pences val inte ens var värt den ´hinken med varmt spott´ - eftersom Trump, naturligtvis, skulle förlora - gör ingen sådana antaganden denna gång. Pences har inte direkt omvandlat sina fyra år som Trumps VP till 2024 front-runner status, men det finns ingen tvekan om att 2024-platsen skulle ge den som får den en chans att leda partiet från 2028. Trumps rättsliga problem och utsikterna till en brottslig dom (när dessa fall kanske löses) kan göra hans nr 2-val ännu viktigare.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

Jimmie Allen stäms för sexuellt övergrepp

Countrymusikstjärnan Jimmie Allen har stämts i ett civilmål som innehåller anklagelser om att han upprepade gånger sexuellt trakasserat och våldtagit en kvinna i sitt managementteam. Kvinnan, som kallas ´Jane Doe´, hävdar att hon blev avskedad efter att ha klagat på Allens beteende. Allen nekar till anklagelserna och hävdar att deras sexuella relation var samtyckt. Hans skivbolag, BBR Music Group, har dock avbrutit sitt arbete med sångaren, och hans nuvarande managementbolag, The Familie, och bokningsagentur, UTA, har också gjort detsamma.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 17 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare