» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 140 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Windows är ett operativsystem utvecklat av Microsoft Corporation. Det är en av de mest populära plattformarna för persondatorer, bärbara datorer och servrar. Windows är känt för sitt användarvänliga gränssnitt och sin breda kompatibilitet med olika hårdvara och programvara. Systemet har gått igenom flera versioner sedan det först lanserades 1985, inklusive Windows 95, Windows XP, Windows 7 och Windows 10. Windows möjliggör installation och körning av applikationer, hantering av filer och mappar, och anslutning till Internet och andra nätverk. Det är en viktig del av många människors vardagliga digitala liv.

Senaste nytt kring Windows

AI-funktionen ´Explain with Copilot´ introduceras i Notepad för Windows Insider-användare

AI har nyligen introducerats i Notepad genom funktionen ´Explain with Copilot´. Den kan användas för att få insikter i stora dokument, förenkla komplexa ämnen och mer. Funktionen är tillgänglig genom att högerklicka i dokumentet, men den kan ännu inte användas i Notepad på standardversionen av Windows 11. Den är endast tillgänglig för användare av Windows Insider-programmet som kör Canary och Developer förhandsgranskningar. För att aktivera ´Explain with Copilot´ i Notepad, måste användarna gå med i Windows Insider-programmet.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade igår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Uppdatering till Windows Copilot introducerar fler funktioner och Power Automate-plugin

Windows Insiders kommer att få mer av Copilot i Windows-funktioner, efter en uppdatering för Canary och Dev Channels för att lägga till extra funktioner för användare som inte vill klicka igenom ikoner. Uppdateringen innebär att du kan fråga CoPilot om tillgängliga trådlösa nätverk, för att tömma papperskorgen, eller visa enhetens IP-adress. Uppdateringen introducerar också Power Automate-plugin i Copilot för Windows. När Power Automate är installerat kan en användare aktivera plugin i plugin-sektionen i Copilot för Windows.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår

Microsofts Copilot hjälper till att förbättra e-postförfattande och sammanfattning i Outlook

De som har köpt en Copilot-prenumeration kommer att hitta AI-kamraten i nästan alla Microsoft 365-appar. Outlook-användare som har svårt med att skriva e-postmeddelanden från grunden eller gå igenom långa konversationer kommer att finna Copilot som en livräddare. Copilot på Outlook kan hjälpa dig att sammanfatta e-postmeddelanden, skriva e-postmeddelanden från grunden eller förbättra förskrivna e-postmeddelanden. Dessutom kan du få coachning av Copilot på ett e-postmeddelande som du redan har skrivit. Copilot kommer att ge förslag för att göra dina e-postmeddelanden mer professionella i att förmedla ditt budskap. Copilot finns endast tillgängligt på den nya Outlook för Windows och fungerar endast med Outlook-e-post.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 18 februari

Notepad på Windows 11 introducerar AI-förklaringsfunktionen ´Explain with Copilot´

Notepad på Windows 11 har en AI-förklaringsfunktion kallad ´Explain with Copilot´. Med ´Explain with Copilot´ kan användare välja innehåll från sin Notepad-fil och få det förklarat av Windows Copilot. Funktionen finns tillgänglig på Notepad version 11.2401.25.0. Med denna uppdatering har Notepad förstärkts med förmågan att ge förklaringar om sitt innehåll, inklusive loggfiler, kodsegment eller annat valt innehåll. Användare kan öppna Notepad-filen, välja innehållet de vill ha förklarat, högerklicka och välja ´Explain with Copilot´. Innehållet skickas direkt till Copilot.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 12 februari

Förhandsversion av nästa Windows 11-uppdatering tillgänglig för Windows Insider-medlemmar

Medlemmar av Windows Insider kan nu ladda ner en förhandsversion av nästa stora uppdatering av Windows 11. Den stora nyheten är att alla användare får tillgång till Voice Clarity, en funktion som filtrerar bort oönskade bakgrundsljud i videokonferenstjänster som Teams och Zoom med hjälp av AI. Tidigare var denna funktion endast tillgänglig på Surface-enheter. Andra nyheter inkluderar en ökning av den maximala överföringshastigheten för USB 4 från 40 till 80 gigabit per sekund och möjligheten att få notiser om nytagna bilder på Android-enheter.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 januari

Microsofts GPT-4-drivna chatbot Copilot integreras i Windows

Microsoft har integrerat sin GPT-4-drivna chatbot Copilot i varje hörn av Windows operativsystem, inklusive en dedikerad knapp på tangentbordet. Även om det inte finns någon dedikerad app eller integration för macOS, finns det tre enkla sätt att få Copilot på en Mac-enhet. Använd Copilot på webbläsaren med Chrome eller Edge, eller använd Safari för att installera Copilot webbapp som en progressiv webbapp. Alternativt kan du ladda ner Copilot-appen från Apple App Store, vilket gör att användare kan använda iPad-versionen på en Mac.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 22 januari

Microsoft lanserar Teams-integration på Android Auto och Copilot-nyckel

Microsoft kommer att lansera Teams-integration på Android Auto nästa månad, vilket markerar framsteg mot att förbättra stödet för fjärrarbete och introducerar termen arbete-från-bil (WFC). Företaget avslöjar också Copilot-nyckeln, en banbrytande innovation inbyggd i Windows PC-tangentbord som omvandlar dagliga uppgifter för användarna. Teams-integrationen med Android Auto kommer att förenkla mötesåtkomst, snabba samtal till snabbvalskontakter och visa nyliga samtalshistorik på Android-enheter. Detaljerna kring ytterligare funktioner, såsom meddelande- och samarbetsverktyg, är dock ännu okända.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 18 januari

Microsoft lanserar Copilot Pro-prenumeration för avancerade AI-funktioner

Microsoft har officiellt tillkännagivit en Copilot Pro-prenumeration för enskilda konsumenter som vill ha mer avancerade AI-funktioner. Copilot Pro kostar $20 i månaden och ger tillgång till AI-funktioner i Office-appar som Word, Excel, PowerPoint och OneNote på Windows, macOS och iPad. Prenumeranter får även tillgång till de senaste OpenAI-modellerna och möjligheten att bygga anpassade Copilot GPT. Tjänsten kommer initialt att vara tillgänglig med fokus på specifika ändamål som resor, fitness och mer. Copilot för Microsoft 365 är nu också tillgängligt för småföretag.

Direktlänk Dela Techlomedia.in fördjupade 15 januari

Microsoft förbättrar Copilot-funktionen i Edge-browsern på Android och skrivbord

Microsoft förbättrar Copilot-funktionen i Edge-webbläsaren på Android och skrivbordet. Företaget har nyligen lagt till ett skärmdumpalternativ i Windows Copilot samt Edge på skrivbordet. Nu har det för Edge på Android inbäddat nya ´Fråga Copilot´ och ´Generera AI-bilder´ alternativ till bilder. Microsoft Copilot finns tillgängligt i Edge-webbläsaren på mobil och har dedikerade appar på iOS och Android. Edge på Android kan sammanfatta videor (med snabbt läge) och PDF-filer, och det stöder också chattplugin som du kan använda för att skapa låtar. Det kan göra vad Copilot på skrivbordsversionen gör.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 10 januari

Microsoft planerar att introducera kraftfull ny funktion till Windows Copilot och lägga till fysisk Copilot-knapp till ny hårdvara

Microsoft planerar att introducera en ny kraftfull funktion till Windows Copilot, en virtuell assistent utformad för att hjälpa användare med deras digitala liv. Den nya funktionen kommer att låta användare ta en skärmdump, skicka den till Copilot och be om en förklaring av innehållet. Funktionen är ännu inte tillgänglig för allmänheten, men bör vara det snart. Dessutom planerar Microsoft att lägga till en fysisk Copilot-knapp till nyproducerad hårdvara från 2024. Detta är en del av företagets ansträngningar att göra datoranvändning, särskilt AI-driven datoranvändning, enklare och mer sömlös för användare.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 9 januari

Windows introducerar AI-funktionen Copilot med ny dedikerad tangent

Windows har introducerat en ny dedikerad tangent för att lansera Copilot, en AI-funktion, vilket markerar den första stora förändringen av Windows-tangentbordet på nästan tre decennier. Denna funktion ska förhoppningsvis förbättra användarnas produktivitet och effektivisera skrivupplevelsen genom att erbjuda AI-drivna förslag och kompletteringar i realtid. Copilot är tillgängligt i den senaste versionen av Windows 11 och används i flera applikationer, inklusive Word, Excel och PowerPoint. Nyheten om den nya AI-tangenten delades av Yusuf Mehdi, verkställande vicepresident och marknadsföringschef för konsumenter, den 4 januari 2024.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 4 januari

Audacity ljudprogramvara inkluderar nu OpenVINO AI-effekter

Audacity ljudprogramvara har nu inkluderat nya OpenVINO AI-effekter för användare på Windows. De nya funktionerna inkluderar brusreducering och transkription, vilket är användbart för podcasts, samt musikgenerering, musikstil remix och musikseparation, vilket är användbart för musik. OpenVINO är ett verktyg som Intel släppte som tillåter djupinlärningsmodeller att köra lokalt på Intel-hårdvara. Var och en av dessa nya funktioner som utnyttjar OpenVINO använder AI som körs direkt på din hårdvara.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 3 januari

Jämförelse mellan AI-chattbot-programmen Microsoft Copilot och ChatGPT

Microsoft har lanserat sin Copilot-app för Android, som en direkt konkurrent till OpenAI:s ChatGPT-app. Copilot-appen, som ursprungligen utvecklades för Windows, är utformad för att ge användarna fördelarna med en GPT-4-baserad chattbot utan att behöva ladda ner Edge-webbläsaren. I jämförelse med ChatGPT-appen erbjuder Copilot-appen alla fördelar som ChatGPT:s betalda prenumerationsplan erbjuder, men gratis. Copilot-appen är dock endast tillgänglig på Android, medan ChatGPT-appen finns tillgänglig för både iOS och Android. Trots detta hävdar Microsoft att Copilot-appen är den överlägsna AI-chattboten.

Direktlänk Dela Lifestyle Asia fördjupade 3 januari

Microsoft lanserar Copilot, en ny version av Bing Chat

Microsoft lanserade appen Copilot på iOS strax innan 2023 tog slut. Appen är en omarbetad version av Bing Chat, som är Microsofts version av ChatGPT som erbjuder en generativ AI-upplevelse. Copilot är gratis att ladda ner och kan användas för att ställa frågor, sammanfatta text eller utkasta e-post. Appen är integrerad med DALL-E3, vilket gör att användare kan skapa bilder. Användare kan också få tillgång till Chat GPT-4 gratis. Microsoft marknadsför Copilot som det främsta alternativet inte bara för företag, utan också för konsumenter.

Direktlänk Dela Social Barrel fördjupade 2 januari

AI väntas växa och förändra branscher 2024

Under 2024 förväntas artificiell intelligens (AI) göra stora framsteg, med ökat intresse från stora teknikföretag som Microsoft, Google, Amazon och Meta. Microsoft har investerat stort i AI och introducerat en egen chatbot för Bing-sökplattform och Windows 11. Startups förväntas också spela en viktig roll i att forma AI-industrin 2024, med en ökning av nya AI-fokuserade startups. Samtidigt behövs det realistiska förväntningar och reglering av AI. Initiativ togs 2023, inklusive Biden-administrationens avtal med teknikföretag och en verkställande order om AI-säkerhet. Men experter menar att mer omfattande ramverk måste etableras 2024.

Direktlänk Dela The Spy Who Billed Me fördjupade 2 januari

Förväntningar kring OpenAI:s kommande ChatGPT 5

ChatGPT 5 representerar det efterlängtade nästa steget i utvecklingen av OpenAI:s generativa språkmodeller. OpenAI har ännu inte officiellt tillkännagivit ChatGPT 5, men det spekuleras att de arbetar på modellen. Utmaningar som tillgången på kritiska komponenter som Nvidia GPU:er har påverkat utvecklingen. Utveckling och underhåll av sådana avancerade AI-modeller är resurskrävande och dyrt. Den senaste versionen, ChatGPT 4, är tillgänglig via en prenumerationsplan och har integrerats med verktyg som Microsofts Windows OS och Edge-webbläsare. Förväntade funktioner för ChatGPT 5 inkluderar förståelse för ljud och video, förbättrade svar på komplexa frågor och ett steg mot artificiell allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 1 januari

Artificiell intelligens förväntas ta stora kliv framåt 2024

Artificiell intelligens (AI) gjorde stort intryck på konsumenter och regulatorer 2023, och experter tror att teknikens fortsatta utveckling kommer att nå ännu större höjder 2024. AI-verktygens utveckling och tillgänglighet tog ett stort kliv framåt 2023, med populära språkinlärningsmodeller (LLM) som OpenAI:s ChatGPT som fick massiv popularitet. Microsoft var ett av de första företagen att följa OpenAIs led 2023, och investerade stort i AI-företaget samtidigt som de lanserade sin egen chatbot för sin Bing-sökplattform och en annan AI-bot som är kompatibel med Windows 11. Google, Amazon och Meta meddelade också sina egna AI-initiativ tidigt detta år. Tekniken har också potential att bli en blomstrande industri för start-ups.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 1 januari

Microsofts Copilot-app nu tillgänglig på iOS och Android

Microsofts AI-chatbot Copilot är nu tillgänglig för användare på både Android och iOS. Appen, som ger användarna tillgång till avancerade verktyg som GPT-4 och DALL-E 3, har släppts på Google Play Store och App Store. Copilot är en del av Microsofts expansionsplan och har tidigare framgångsrikt integrerats i Windows 10, Microsoft Office-produkter och Windows 11. Till skillnad från äldre versioner tillåter Copilot användning av OpenAIs senaste stora språkmodell, GPT-4, utan prenumerationskostnad.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 januari

Microsoft AI Copilot: En guide för nybörjare

Microsoft AI Copilot är en intelligent assistent integrerad i Windows 11 och andra Microsoft-applikationer, designad för att förbättra produktivitet och kreativitet. Den kan ge svar, generera innehåll och hjälpa till med uppgifter i olika applikationer som Word, Excel, PowerPoint och mer. AI Copilot kan hjälpa till att sparka igång dina kreativa projekt, den kan tillhandahålla inspiration, generera bilder och till och med assistera med fotoredigering i applikationer som Paint och Photos. I Windows 11 kan Copilot hjälpa till med att sammanfatta information, ta skärmdumpar och till och med ändra systeminställningar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 31 december

Microsofts veckouppdatering: Säkerhetsuppdateringar, ny tiny11-version, Copilot för Android och iOS och mer

Microsoft har genomfört säkerhetsuppdateringar, släppt en ny version av tiny11, och lanserat Copilot för Android och iOS. NTDEV har släppt tiny11-kärnan för ARM64-processorer. Lenovo förbereder en Windows 11-laptop med en avtagbar skärm som kan fungera som en fristående Android-platta. LG har förannonserat de senaste tillskotten till sin Gram-linje. Microsoft planerar att släppa Surface Pro ´10´ och Surface Laptop ´6´ någon gång på våren. Microsoft lanserade tyst en ny Copilot-app för Android och iOS. The New York Times har stämt Microsoft och OpenAI för att ha tränat ChatGPT på ´miljontals artiklar publicerade av The Times´ utan samtycke.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 31 december

Fem saker vi vill se från Windows 11 under 2024

Microsofts operativsystem Windows har varit synonymt med företaget sedan det lanserades 1985. Windows 11, som släpptes i oktober 2021, medförde många nya funktioner och förändringar, inklusive en AI vid namn Copilot som kan generera bilder och text. Det finns rykten om att Windows 12 kommer att lanseras i slutet av 2024. Här är fem saker vi vill se från Windows 11 under 2024: Mer anpassning, bättre kompatibilitet med alla typer av datorer, förbättringar i aktivitetsfältet, transkribering till Copilot och att Skype blir en verklig konkurrent till Zoom och Google Meets.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 31 december

Microsoft lanserar Copilot-app för AI-chatbot på iOS och Android

Microsoft har lanserat en app för sin AI-chatbot Copilot, tidigare känd som Bing Chat, på både iOS och Android. Appen fungerar på liknande sätt som OpenAI:s ChatGPT mobilapp. Copilot använder OpenAI:s senaste språkmodell, GPT-4, medan ChatGPT:s gratisversion drivs av en äldre språkmodell, ChatGPT-3.5. Användare kan ställa frågor, skriva utkast till e-post, sammanfatta text och mycket mer. Användare kan även använda Copilot för att skapa bilder från sina ord. Denna funktion drivs av OpenAI:s DALL-E 3 text-till-bild AI-system. Copilot har också integrerats i Windows 10 och Windows 11, vilket innebär att användare också kan använda det på datorer. Chatboten är också tillgänglig på Microsofts Edge-webbläsare.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 31 december

Microsoft lanserar AI-drivna Copilot-app för iOS

Microsoft har lanserat sin AI-drivna Copilot-app för iOS, nu gratis tillgänglig på App Store. Detta följer på lanseringen av Android-versionen och gör AI-assistenten tillgänglig för en bredare publik. Copilot skiljer sig genom sin motor: den senaste GPT-4 från OpenAI, hävdad som den mest avancerade stora språkmodellen (LLM) som erbjuds av organisationen. Microsoft har också förstärkt iOS-appen med en bildgenerator drivs av OpenAI:s DALL-E 3. Copilot betraktas som mer än bara ett verktyg - det är en AI-assistent som kan hantera en mängd olika uppgifter.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 30 december

Microsoft lanserar AI-driven Copilot-app för iOS

Teknikjätten Microsoft har nyligen lanserat sin senaste innovation, Copilot-appen för iOS, som nu är fritt tillgänglig i App Store. Detta följer tätt efter Android-versionen. Copilot är en AI-driven assistent som kan utföra ett brett spektrum av uppgifter. Den inkluderar en bildgeneratorfunktion baserad på OpenAI:s DALL-E 3, vilket gör det möjligt för användare att skapa AI-drivna konstverk direkt på sina mobila enheter. Dessutom finns en fristående Copilot-webbtjänst tillgänglig för de som föredrar att arbeta på skrivbordet eller bärbara datorer.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 30 december

Microsoft uppgraderar Surface-serien med AI-funktioner

Microsoft arbetar på betydande uppgraderingar till sin Surface Pro- och Surface Laptop-serie, inklusive förbättrade design, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. De nya enheterna, som kommer att presenteras på våren, kommer att marknadsföras som Microsofts första riktiga nästa generations AI-datorer. Både Surface Pro och Surface Laptop kommer att finnas tillgängliga i Intel och Arm-versioner, och båda kommer att ha nästa generations NPU (neural processing unit) kisel. Microsoft har också lanserat en ny dedikerad Copilot-app i Google Play Store.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 29 december

Framtidsutsikter för Microsoft 2024: Surface-uppdateringar, Windows 12 och AI-fokus

År 2023 har varit blandat för Microsoft, med stort fokus på AI. Men 2024 ser ut att bli ett spännande år med många nya programvaror och hårdvaror på horisonten. Microsoft kan komma att erbjuda flera uppdateringar till sin Surface-serie, nya versioner av befintliga appar och fler AI-relaterade initiativ. Det förväntas att Surface Pro kommer att nå sin tionde iteration, vilket kan leda till en designuppdatering. Rykten om Windows 12 har cirkulerat, och det förväntas att Microsoft kommer att fortsätta sin AI-satsning, med Copilot i spetsen. Dessutom planerar Microsoft att konsolidera sina planeringsappar till en enda Microsoft Planner-upplevelse 2024.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 29 december

Microsoft förbereder att lansera världens första ´riktiga´ AI-datorer

Artificiell intelligens (AI) har snabbt blivit ett populärt begrepp inom teknikvärlden och de flesta konsumentteknikföretag strävar nu efter att lägga till AI-funktioner i sina produkter. Microsoft har redan lagt till AI i Windows 11 i form av Copilot och sägs nu vara redo att introducera världens första ´riktiga´ AI-datorer. Enligt Windows Central kommer Microsofts kommande Surface-enheter att levereras med en mängd AI-funktioner och marknadsföras som företagets första riktiga nästa generations AI-datorer. De första två CADMUS-datorerna kommer att vara nästa generations Surface Pro och Surface Laptop, som kan tillkännages några månader innan nästa version av Windows (med kodnamnet Hudson Valley) släpps till allmänheten.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 29 december

Microsoft förbereder AI-uppgraderingar till sin Surface-serie

Microsoft planerar att uppgradera sin Surface-serie med nya AI-funktioner, enligt källor till Windows Central. Teknikjätten arbetar på betydande uppdateringar till sina Surface Pro och Surface Laptop-linjer, som kommer att innehålla stora uppgraderingar med förbättrade designs, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. De nya enheterna kommer att tillkännages på våren och kommer att marknadsföras som Microsofts första sanna nästa generations AI-datorer.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 29 december

Microsoft förbereder AI-aktiverade uppgraderingar för Surface-sortimentet

Microsoft förbereder sig för att uppgradera sitt Surface-sortiment med nya AI-aktiverade funktioner, enligt en rapport. De kommande Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 kommer att komma med en nästa generations neurala bearbetningsenhet (NPU), tillsammans med Intel- och Arm-baserade alternativ. Microsofts Arm-baserade enheter kommer att drivas av Qualcomms nya Snapdragon X-chips. Dessutom kommer Surface Pro 10 att ha en ljusare skärm som stöder HDR och kommer med en antireflexbehandling. Surface Laptop 6 kommer att ha en något större 13,8-tums skärm.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 29 december

Microsoft planerar stora uppdateringar för Surface Pro och Surface Laptop

Microsoft planerar att genomföra betydande uppdateringar av sina Surface Pro och Surface Laptop-serier, med förbättrade design, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. De nya enheterna förväntas annonseras på våren och marknadsförs som Microsofts första riktiga nästa generations AI-PC:er. Både Surface Pro och Surface Laptop kommer för första gången att finnas tillgängliga i Intel och Arm-varianter, och båda kommer att ha nästa generations NPU (neural processing unit) kisel. Microsoft planerar också en mer betydande designuppdatering för Surface Pro-linjen som riktar sig mot en sen 2025 släppfönster.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 28 december

Microsofts AI-chatbot Copilot nu tillgänglig som en fristående Android-app

Microsofts AI-chatbot, ursprungligen känd som Bing Chat, har omdöpts till Copilot och integreras snabbt i Windows 11 och andra Microsoft-produkter. En fristående Android-app har nu lanserats. Appen är en avknoppning från Bing för Android och behåller huvudfunktionerna för AI-chatbot, med vissa extra Bing-funktioner. Copilot kan laddas ner gratis från Google Play Store. Användare kan interagera med botten genom att skriva frågor, använda röstkommandon eller ladda upp bilder för analys. Copilot kan generera text, komponera e-post eller skapa bilder baserat på textkommandon.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 28 december

Microsoft Copilot, AI-assistent för kodning, nu tillgänglig för Mac via webbgränssnitt och webbapp

Microsoft Copilot är en AI-assistent som hjälper till med kodning och innehållsskapande. Den tillhandahåller förslag och kompletteringar baserat på kontexten. Copilot är tillgänglig som en Visual Studio Code-tillägg på Windows och Linux, men stöd för Mac är fortfarande under utveckling. Även om en infödd Mac-app inte är tillgänglig än, kan du använda Copilot via webbgränssnittet eller installera den som en progressiv webbapp. Copilot kan hjälpa till att öka produktiviteten genom att föreslå fullföljanden för funktioner, variabler, parametrar etc. baserat på kontexten.

Direktlänk Dela Considering Apple fördjupade 28 december

Stor uppdatering av Windows 11 planerad till 2024 med förbättrad AI-funktion Copilot

Windows 11 planerar en stor uppdatering 2024, med en förbättrad version av sin artificiella intelligens (AI) Copilot. Copilot, som redan finns i nuvarande version av Windows 11, men på ett begränsat sätt, kan radikalt förändra hur du använder din PC genom att anpassa sig till dina behov, preferenser och miljö. Microsofts AI Copilot syftar till att underlätta för användare genom att lösa problem, konfigurera inställningar och förbättra prestanda för deras enheter. Dell, en av Microsofts huvudpartners, tror att Copilot kommer kunna upptäcka system- eller applikationsproblem och försöka åtgärda dem automatiskt.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 28 december

Dell visar vad Microsofts AI Copilot kan erbjuda på sina datorer

Dell har demonstrerat vad Microsofts AI Copilot kan erbjuda på sina datorer. Copilot är en AI som arbetar i bakgrunden för att lösa buggar och optimera prestanda. För närvarande låter assistenten användare snabbt komma åt många systeminställningar och ändra dem med naturliga språkfrågor. I Dells vision tar chatten initiativ baserat på användarens PC-användning, till exempel genom att upptäcka när användaren har anslutit till ett offentligt Wi-Fi-nätverk och tillämpa säkrare systeminställningar. PC-tillverkare förbereder sig för ankomsten av Windows 12, som lovar inbyggd Copilot-integration.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 28 december

Dells koncept för Windows Copilot visar vad Microsoft misslyckades med att leverera

När Microsoft lanserade Windows Copilot lovade företaget att den nya AI-funktionen skulle hjälpa användare att kontrollera Windows 11. Användare märkte snabbt att funktionaliteten var begränsad. Alla användarförfrågningar krävde en aktiv internetanslutning och en viss tålamod, eftersom det tog några sekunder i genomsnitt att få ett svar från AI:n. Dell presenterade nyligen en demo av en avancerad AI för Gizmodo. Dells koncept fungerar liknande som Windows Copilot men är mer responsiv och hjälpsam. Det är dock bara ett koncept och existerar inte i dagsläget.

Direktlänk Dela gHacks Technology News fördjupade 28 december

Microsoft lanserar Copilot, en AI-chatbot, för Android

Microsoft har lanserat sin Copilot-app, en generativ AI-chatbot, för Android. Copilot är tänkt att vara ett smartare och mer uppdaterat alternativ till Microsofts Cortana-assistent. Appen beskrivs som ett AI-drivet chattverktyg som använder de senaste OpenAI-modellerna som GPT 4 och DALL-E 3 för att erbjuda lösningar på de flesta frågor. Copilot-appen erbjuder fördelarna med ChatGPT:s betalda prenumerationsplan gratis. Jämfört med OpenAI:s ChatGPT-app är Copilot-appen dock endast tillgänglig på Android-plattformen för tillfället. Trots detta har Copilot-appen utsetts till vinnare i en jämförelse mellan de två chatbot-apparna.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 28 december

Dell visar hur AI-assistenten Copilot kan användas i framtida Windows-versioner

Microsofts största uppdatering till Windows 11 2023 var tillägget av Copilot (tidigare Bing Chat). Copilot, en generativ AI-chatbot, marknadsförs av Microsoft som mer än bara en digital assistent. Copilot testas även av Windows Insider-medlemmar för Windows 10. Datorföretag kommer med nya idéer om hur en generativ AI-funktion som Copilot skulle kunna användas i framtida Windows-datorer. Gizmodo skrev nyligen om en demo från Dell som visade hur något liknande Copilot kan förenkla ändring av inställningar på en PC. Dells demo innefattade skisser av Windows 11 som kör med avancerade Copilot-liknande funktioner.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 28 december

Microsoft lanserar ny AI-chattbot-app på Google Play Store

Microsoft har lanserat en ny AI-chattbot-app kallad Copilot på Google Play Store för Android-användare. Appen, som drivs av GPT-4 och DALL-E 3, syftar till att hjälpa människor med kreativa uppgifter och ge informativa svar. Användare kan använda appen utan att logga in, men de är begränsade till fem uppmaningar och kortare svar per dag. Genom att logga in med ett Microsoft-konto låses obegränsade frågor och bildgenereringsfunktioner upp, vilket gör din telefon till en mini-konststudio drivs av DALL-E 3. Copilot-appen är mer än bara en sökmotor. Den fokuserar enbart på AI-drivna interaktioner, med förmågan att svara på komplexa frågor, ge förenklade förklaringar och skapa kreativ text. Appen är en del av Microsofts pågående ansträngningar att integrera AI i olika plattformar, utöver webbläsare och Windows 11. Den erbjuder GPT-4 och DALL-E 3 gratis, ett djärvt drag med tanke på att andra AI-modeller vanligtvis kräver en betald prenumeration.

Direktlänk Dela Vision2Mobile fördjupade 27 december

The New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

The New York Times har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI och Microsoft, där de anklagar företagen för upphovsrättsintrång genom att träna artificiella intelligensmodeller på miljontals artiklar publicerade av tidningen. Stämningen, inlämnad i Federal District Court i Manhattan, anklagar OpenAI och Microsoft för att använda Times innehåll utan betalning för att skapa produkter som ersätter Times och stjäl publik från den. OpenAI, skapare av ChatGPT, och Microsoft har ännu inte svarat på rättsliga åtgärder. Microsoft har investerat miljarder i OpenAI och införlivar dess teknik i olika produkter inklusive Bing och Windows.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 27 december

Microsoft och PC-tillverkare överväger att introducera en AI ´Copilot´-knapp för att förbättra Windows-användargränssnittet. Copilot-funktionen, som drivs av Microsofts GPT-4, är fortfarande i ett tidigt skede på PC. Funktionen skulle kunna användas för att ändra bakgrundsbilder eller justera användarinställningar. Dell visade tidigare denna månad att en Copilot AI-aktiverad Windows PC kan erbjuda ett effektivt sätt för Microsoft att förbättra tillgängligheten till sitt operativsystem. Copilot kan även automatiskt justera dina inställningar, till exempel ändra dina säkerhetsinställningar när du ansluter till ett offentligt wifi.

Gizmodo fördjupade 27 december

Microsofts Copilot-app jämförs med OpenAI:s ChatGPT-app

Microsoft har nyligen lanserat sin Copilot-app för Android, en generativ AI-chatbot som ursprungligen utvecklades för Windows. Appen är tänkt att vara ett smartare och mer aktuellt alternativ till Microsofts Cortana-assistent. Copilot beskrivs som ett AI-drivet chattverktyg som använder de senaste OpenAI-modellerna, som GPT 4 och DALL-E 3, för att erbjuda lösningar på de flesta frågor. I en jämförelse mellan Copilot och OpenAI:s ChatGPT-app, står det klart att Copilot erbjuder fördelarna med ChatGPT:s betalplan gratis för allmänheten. ChatGPT är dock tillgänglig på både iOS och Android, medan Copilot för närvarande bara finns på Android.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 27 december

Microsoft integrerar AI i kärnan av Windows efter investering i OpenAI

Microsoft, ett konservativt och långsamt företag, integrerar artificiell intelligens (AI) i kärnan av Windows. Efter att ha investerat totalt 13 miljarder dollar i OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, och förvärvat en 49-procentig andel, är frågan om AI faktiskt kommer att förbättra sina produkter. Microsoft har officiellt inlett sitt AI-år med Bing Chat, samtidigt som Copilot, med AI-stöd, lanserades på Edge, Microsoft 365-produkter som Word och Powerpoint och slutligen Windows 11. Även om AI-interaktionerna inte är perfekta, ändras allt otroligt snabbt när det gäller AI. Microsoft har redan meddelat att Copilot kommer att uppgraderas med de kraftfullare GPT-4 Turbo och Dall-E 3-modellerna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 27 december

Persondatorförsäljningen förväntas öka nästa år, drivet av AI och Windows 11

Efter en svacka i försäljningen av persondatorer förväntas marknaden återhämta sig nästa år, enligt analytiker. Detta beror på ökad efterfrågan på nya datorer, särskilt de med artificiell intelligensfunktioner. Analytiker Ben Caddy och Kieren Jessop från Canalys förutspår en tillväxt på 8% i PC-marknaden 2024. Dessutom kommer Microsofts avslutande av stödet för Windows 10-operativsystemet den 14 oktober 2025 troligen att driva försäljningen av nyare datorer. Marknadsanalysföretaget IDC förväntar sig att PC-marknaden kan växa med 3,4% nästa år jämfört med 2023.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 december

Opera förbättrar webbläsarupplevelsen med AI-funktioner som Aria och ChatGPT

Operas webbläsare har blivit populär på grund av dess effektiva fliks-hantering och AI-funktioner som Aria och ChatGPT. Aria AI har blivit ett effektivt verktyg för forskning, medan ChatGPT har lagts till för att ge ytterligare röststöd. Opera tillåter enkel integration av ChatGPT utan behov av att installera en API-nyckel. Användare behöver bara skapa ett OpenAI-konto och logga in på det för att börja använda ChatGPT. Funktionen är tillgänglig på Linux, MacOS och Windows och kan enkelt aktiveras via Operas inställningar.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 26 december

Microsoft lanserar AI-chatbot Copilot för Android-enheter

Microsoft har introducerat sin AI-chatbot och assistent Copilot till sina produkter, inklusive Windows 10 och Windows 11, tidigare i år. Nu är Microsoft Copilot-appen tillgänglig för Android-smartphones och -surfplattor. Denna app konkurrerar med ChatGPT och Google Bard för att erbjuda mer avancerade lösningar på dina frågor och problem. Appen, som drivs av OpenAIs GPT-4 AI-motor, erbjuder tre konversationsstilar för svar: Balanserad, Kreativ och Precis. Appen är ännu inte tillgänglig för iOS- eller iPadOS-enheter.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 26 december

Microsofts VD Satya Nadella utsedd till Årets VD av CNN Business

Microsofts VD Satya Nadella har utsetts till Årets VD av CNN Business. Nadella gjorde en mångmiljardinvestering i artificiell intelligens (AI) under 2023 och kommersialiserade AI-verktyg som ChatGPT innan konkurrenter. Microsofts aktie steg med 55% under året. Nadella slog ut andra kandidater, inklusive Chase VD Jamie Diamond, OpenAI VD Sam Altman och Nvidia VD Jensen Huang. Nadellas beslut har starkt påverkat och influerat riktningen för AI, den mest betydande innovationen från Silicon Valley på decennier.

Direktlänk Dela KRDO NewsChannel 13 fördjupade 26 december

Stora AI-lanseringar 2023: Microsoft Copilot, OpenAI GPT-4, Google Bard och Gemini, Meta Llama, Humane AI Pin, Adobe Firefly, Ola Krutrim, xAI Grok, Amazon Olympus och Bedrock

År 2023 såg flera stora lanseringar inom AI, inklusive flera stora språkmodeller (LLM). Microsoft introducerade Copilot, som integrerar AI i Edge-webbläsaren och Windows 11. OpenAI lanserade GPT-4 LLM, en uppgradering från förra årets ChatGPT. Google lanserade Bard, en AI-chattbot, samt Gemini, en konkurrent till GPT-4. Meta introducerade Llama och Llama 2, AI-modeller som kan sammanfatta, expandera, omskriva och ändra tonen i befintliga texter. Humane lanserade den första AI-drivna bärbara enheten, AI Pin. Adobe introducerade Firefly, som inför AI i bildskapande. Ola presenterade Krutrim, Indiens första full-stack AI-lösning. Elon Musks företag xAI lanserade Grok, en AI-chattbot med en humoristisk och rebellisk personlighet. Amazon presenterade Olympus och Bedrock, som ska förbättra AI-assistenten Alexa och hjälpa kunder att utveckla sina chattbotar.

Direktlänk Dela Gadgets Now fördjupade 26 december

Microsoft uppdaterar Windows 11 installationsmedia med fixar

Microsoft har släppt en ny version av Windows 11 version 23H2 installationsmedia med några fixar, inklusive en lösning på ett problem som inaktiverade berättarfunktionen. Den uppdaterade installationsmedia är tillgänglig via Windows 11:s nedladdningssida och Media Creation Tool, som nyligen började erbjuda version 23H2. Windows 11 23H2 är den senaste versionen av operativsystemet och kommer med en rad nya funktioner, som Microsoft Copilot och en ny File Explorer. Men det orsakade också flera problem för vissa användare, inklusive saknad drag-and-drop-stöd i adressfältet i File Explorer. Dessutom orsakade det problem med berättaren. Microsoft har nu bekräftat att det erbjuder en uppdaterad version av installationsmedia för Windows 11 (.ISO) som åtgärdar problemet med berättaren. Dessutom inkluderar de nya ISO-filerna på nedladdningssidan en säkerhetsuppdatering från december 2023.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 25 december

Microsoft Copilot kommer att tillåta användare att fästa chattar för enklare tillgång

Microsoft Copilot sparar dina chattar och låter dig återvända till dem om det behövs. Men om du har en lång lista med chattregister kan det vara svårt att hitta den du behöver. Lyckligtvis kommer detta att ändras inom de närmaste månaderna, med Microsoft Copilot som låter användare fästa chattar för att få enklare tillgång. Enligt Microsoft 365 Roadmap-sidan kommer företaget att lägga till en ny funktion i Copilot som gör det möjligt för användare att fästa upp till 15 chattar. Det är osäkert om chattfästningsfunktionen kommer att finnas tillgänglig för Copilot på Windows. Microsoft planerar att släppa en förhandsgranskning av funktionen i januari nästa år.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 25 december

Teknikjättarnas uppdateringar: Google Pixel 8 Pro får ´video boost´, Microsoft uppgraderar Copilot och Apple står inför försäljningsstopp

Google har lanserat en programuppdatering för sin Pixel 8 Pro-smarttelefon som introducerar en ´video boost´-funktion för att förbättra videokvaliteten. Samtidigt har Microsoft utökat funktionerna för sin GPT-4-drivna Copilot, vilket nu möjliggör generering av musik baserat på textprompter utan kostnad på Windows 10/11-datorer. OnePlus har släppt en programuppdatering för sin OnePlus Open-enhet med fokus på förbättrad stabilitet, säkerhet och batterilivslängd. Apple står dock inför ett tillfälligt försäljnings- och reparationstopp för Watch Series 9 och Watch Ultra 2 i USA på grund av ett ITC-beslut om patentintrång. Google planerar också en omfattande omstrukturering av sin annonsverksamhet.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 24 december

Google Pixel 8 Pro förbättrar videokvaliteten, Microsoft Copilot genererar musik gratis

Google har uppdaterat sin flaggskeppstelefon, Pixel 8 Pro, med nya funktioner. Videoupptagningsfunktionen har förbättrats med video boost-teknologi, vilket förbättrar kvaliteten på videomaterialet, särskilt i svagt ljus. Å andra sidan kan Microsofts GPT-4-drivna Copilot nu generera musik gratis på datorer som kör på Windows 10/11 OS.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 24 december

AI förändrar krigets ansikte, USA riskerar att halka efter

Artificiell intelligens (AI) förändrar krigets ansikte och experter varnar för att USA riskerar att halka efter när dess motståndare anammar ny teknik. Netchoices vice VD, Carl Szabo, diskuterade frågan och påpekade att det finns hundratals, om inte tusentals, lagar som reglerar AI idag. President Joe Biden har utfärdat en omfattande exekutiv order som fastställer nya standarder för AI-säkerhet, skydd och skydd för amerikansk integritet, inklusive skydd mot risker med att använda AI för att skapa farliga biologiska material.

Direktlänk Dela KOMO News fördjupade 22 december

Microsoft avslutar Windows Mixed Reality, samarbetar med Suno för AI-musikskapande

Microsoft har meddelat att de kommer att avsluta sin ´Windows Mixed Reality´-funktion i en uppdatering av en lista över föråldrade Windows-funktioner. De har även lagt till Mixed Reality Portal-appen och Windows Mixed Reality för Steam VR på listan. ´Windows Mixed Reality är föråldrat och kommer att tas bort i en framtida version av Windows´, sade Microsoft i ett blogginlägg. Microsoft lanserade först Windows Mixed Reality 2017 för att konkurrera med virtuella verklighetsrivaler som HTC och Oculus (nu ägt av Meta). Microsoft har minskat storleken på sin VR-avdelning över tid. Microsoft har också ingått ett partnerskap med Suno, en ledare inom AI-baserad musikskapande, för att ta med deras förmågor till sin AI-drivna chatbot Copilot.

Direktlänk Dela Fresh Headline fördjupade 22 december

Microsofts beslut att upphöra med stöd för Windows 10 kan leda till elektroniskt avfall

Microsofts beslut att upphöra med stöd för Windows 10 kan resultera i att cirka 240 miljoner persondatorer (PC) kasseras, vilket bidrar till elektroniskt avfall, enligt Canalys Research. Det potentiella avfallet kan uppgå till cirka 480 miljoner kilogram, motsvarande vikten av 320 000 bilar. Microsoft har planer på att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar för Windows 10-enheter fram till oktober 2028. Canalys uttrycker oro för att om prisstrukturen för förlängt stöd för Windows 10 följer historiska trender kan det vara mer kostnadseffektivt att byta till nyare PC, vilket kan leda till att fler äldre PC kasseras.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 22 december

OpenAI avstänger ByteDance för olaglig användning av Chat GPT, TikTok ses som ett hot, och framväxten av VR

OpenAI har avstängt ByteDance för olaglig användning av Chat GPT för att träna sina AI-modeller, något som företaget förnekar. Anklagelserna kommer från dokument från TikTok-ägaren ByteDance, som bekräftar att OpenAI användes för att utveckla deras AI-projekt Seed. Influensare som Scott Galloway och Rony Abovitz menar att TikTok är ett klart och närvarande hot mot USA. Trots att investerare investerar miljarder dollar per kvartal i metaversum krymper VR-marknaden. Microsoft har meddelat att deras Mixed Reality Portal och Steam VR för Windows Mixed Reality inte kommer att ingå i framtida versioner av operativsystemet. ByteDance planerar att utöka till 46 driftplatser 2023.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 22 december

Microsoft har introducerat en rad AI-utvecklingsverktyg under sin Ignite 2023-händelse. Azure AI Studio stöder AI-utveckling i stor skala för molnbaserade applikationer, medan Copilot Studio utökar de äldre Power Virtual Agents AI-verktygen med OpenAI-drivna ´boosts´. Dessutom har Microsoft nu gjort Windows AI Studio tillgängligt i en förhandsgranskning. Verktyget syftar till att föra Microsofts och dess partners AI-modeller till PC:er, först med hjälp av GPU:er men så småningom även ombord AI-acceleratorer, som Arm och Intel NPUs i Microsofts senaste Surface-hårdvara.

InfoWorld fördjupade 21 december

Microsofts AI-assistent Copilot kan nu komponera musik

I början av året introducerade Microsoft Copilot, en AI-driven assistent designad för att hjälpa användare med alla slags uppgifter. Sedan lanseringen har företaget kontinuerligt förbättrat Copilot, och nu har en ny funktion lagts till: att komponera låtar baserat på en beskrivning. För att göra detta har Microsoft samarbetat med Suno, ett företag som är ledande inom AI-baserad musikskapelse. Copilot och Suno kan generera musik steg för steg baserat på dina instruktioner. Musikkompisering genom Copilot kommer dock inte att vara tillgänglig på Windows 11 förrän mars 2024. Ägarskapet av låtarna beror på vilken version av Suno du använder.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 21 december

Microsofts AI-assistent Copilot lever inte upp till förväntningarna

Microsofts AI-förnyelse av sökmotorn Bing har ökat tjänstens popularitet och skapat ett genuint intresse för webbläsaren Edge. Bing Chat, som var en av de första stora plattformarna att utnyttja AI-chatbot-vågen, hade tekniken bakom OpenAI:s banbrytande ChatGPT. Men det är långt ifrån att klassas som en digital assistent. Därför väckte tillkännagivandet av Copilot för Windows uppmärksamhet. Copilot utlovades vara en AI-assistent för Microsofts operativsystem som äntligen skulle leverera en upplevelse som andra skrivbordsagenter misslyckats med att återskapa. Men efter att ha testat Copilot under den initiala lanseringen blev det snabbt tydligt att den inte levde upp till förväntningarna.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 21 december

Microsofts Copilot kommer att fixas i januari

Microsofts AI-verktyg Copilot, tidigare känd som Bing Chat, har haft problem med att bli oresponsivt när användare navigerar på webbplatser eller byter flikar i Microsoft Edge. Detta problem kommer att åtgärdas i januari 2024, enligt Mikhail Parakhin, chef för Microsofts Windows och Web Experiences Team. Dessutom kommer Copilot att få dussintals nya funktioner 2024, inklusive förmågan att bygga en användarprofil för att ge personaliserade svar baserat på användarens personliga preferenser.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 21 december

Microsoft satsar på generativ AI för Windows

Microsoft har satsat allt på generativ artificiell intelligens (genAI) detta år. Trots avskedandet av OpenAI:s VD på grund av mystiska anklagelser om oärlighet, som följdes av hans chockerande återkomst utan att anklagelserna helt förklarats, har saker och ting inte saktat ner. Microsoft arbetar på en nästa generations version av Windows med ett AI-drivet skrivbordsgränssnitt. Men AI finns redan här på Windows 11 i en mängd olika former. Datorer med neurala processenheter (NPUs) kommer ut på marknaden, och utbredda NPUs kommer att göra det möjligt att köra AI-modeller direkt på konsumenthårdvara. Det är också värt att notera att dessa funktioner ofta är geografiskt begränsade. Till exempel har Microsoft ännu inte gjort Copilot tillgänglig i Europa.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 20 december

Microsoft Copilot revolutionerar teknikinteraktion

Microsoft Copilot, en banbrytande AI-chattbot, omformar Microsofts ekosystem genom att revolutionera hur individer och företag interagerar med teknik. Denna mångsidiga virtuella assistent, djupt integrerad i flera Microsoft-tjänster, erbjuder en mängd olika funktioner, effektiviserar uppgifter och förbättrar produktiviteten över plattformar som Teams, Outlook, Office, Bing-sökmotorn och Windows 10 och 11 operativsystem. Microsoft Copilot är tillgänglig gratis på Bing-sökmotorn och Windows-operativsystem, men ytterligare funktioner inom Teams, Outlook och Office kommer med en prenumerationsavgift kopplad till Microsoft 365 Enterprise-planer.

Direktlänk Dela Infolopare.com fördjupade 19 december

Utforska världen av AI-konstgeneration med dessa kostnadsfria alternativ

För de som är intresserade av att utforska AI-konstgeneration finns det flera spännande och kostnadsfria alternativ till det populära valet Midjourney. Några av de bästa alternativen inkluderar Starry AI, Bing Chat Dall-E, Photoshop Beta, Nightcafe, DeepAI, Idiogram och Windows Paint Co-Creator. Dessa verktyg erbjuder användarna möjligheter att skapa detaljerad konst baserat på sin egen input. Trots att vissa verktyg kan ha begränsningar, som begränsade krediter eller stilar, kan dessa ofta övervinnas genom att uppgradera till premiumversioner.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 19 december

Microsofts nya AI-verktyg kräver Linux

Microsoft har varit i framkant när det gäller generativ AI, troligen drivet av sin massiva investering i OpenAI, tillverkaren av ChatGPT. Företaget har lanserat AI-verktyg för både konsumenter och utvecklare, inklusive det nyligen tillkännagivna Windows AI Studio. Utvecklare som vill prova Microsofts senaste AI-verktyg kan dock bli överraskade att det inte körs på Windows. Windows AI Studio kräver Linux. Windows AI Studio är ännu ett försök från Microsoft att uppmuntra till utveckling av infödda Windows-appar. AI-studion ger utvecklare en uppsättning verktyg för att integrera generativ AI i sina appar. Det inkluderar mallar och steg-för-steg-guider för att implementera avancerade språkmodeller som Microsofts Phi och Metas Llama 2. Det kan verka konstigt att se Microsoft kräva Linux för ett utvecklarverktyg, men Linux konkurrerar inte riktigt med Windows. Linux är vanligt i utvecklings- och webbhotellmiljöer, men det är troligt att Linux aldrig kommer att bli standard på skrivbordet. Du kan dock köra Linux inuti Windows, och det är vad Microsoft föreslår för Windows AI Studio. För att använda detta verktyg måste ditt system köra Ubuntu 18.04 eller senare, och det råkar vara så att Windows Subsystem för Linux (WSL) kan hantera det. Det nya AI-verktyget distribueras som en Visual Studio-tillägg, så du måste först installera VS Code. Microsoft har utformat WSL på så sätt att de kan interagera. VS Code kan köras på Windows medan WSL används som datakälla. Verktyget har en annan viktig begränsning, men denna är inte lika överraskande. Windows AI Studio kräver ett Nvidia GPU. Även om alla grafikkort i teorin är bra för maskininlärningsarbetsbelastningar med sin starkt parallella arkitektur, har Nvidias tunga investering i AI gjort dess kort till den föredragna AI-utvecklingsplattformen. Windows AI Studio är fortfarande mycket nytt, och vi förväntar oss att mer robust hårdvarustöd kommer senare. Microsoft har redan noterat att verktyget så småningom kommer att ha optimerade modeller för en mängd olika Windows GPU:er och NPU:er, varav vi kommer att se mer av när nya CPU:er och SoC:er anländer med skrivbordsmaskininlärningshårdvara. Även om du förmodligen fortfarande kommer att behöva Linux för utveckling.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 18 december

Bästa gratisalternativen till AI-artgeneratorn Midjourney

Midjourney är en av de mest populära och kapabla AI-artgeneratorerna för naturligt språk, men det finns många spännande konkurrenter som inte tar betalt för tjänsten. Här är några av de bästa gratisalternativen till Midjourney: Starry AI, som är en enkel bildgenereringstjänst som man kan använda gratis med bara ett enkelt konto. Bing Chat Dall-E, tack vare Microsofts partnerskap med OpenAI, är Dall-E bildgenerator AI inbyggd i Bing Chat. Photoshop Beta, om du redan är en Adobe Photoshop-prenumerant kan du leka med Adobes Firefly generativa AI inom Photoshop. Nightcafe är en annan enkel AI-generator att registrera sig för och använda. DeepAI, du behöver inte ens registrera dig för att använda DeepAI. Idiogram, en av de mest fullt utrustade, snabbaste och kapabla AI-generatorerna där ute. Windows Paint Co-Creator, du kan använda Dall-E gratis genom Paints Co-Creator-knapp. Dream, tillgänglig på webben, iOS och Android, är Dream en bildgenerator för nästan alla.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 18 december

Microsoft Windows 11 Home tillgänglig för $24.97 istället för $139

Microsoft Windows 11 Home-mjukvaran är tillgänglig för endast $24.97 istället för $139, vilket innebär en besparing på 82%, fram till 25 december. Denna uppgradering kan hjälpa användarna att bli mer produktiva med nya AI-verktyg som en ny AI-assistent, Windows Copilot, och AI-drivna uppdateringar till Paint-appen. Användarna kan också förvänta sig förbättrade säkerhetsfunktioner, en mer användarvänlig gränssnitt, förbättrad multitasking-upplevelse och produktivitet med inbyggda verktyg som Snap Layouts och Snap Groups. Dessutom finns det integrerade Microsoft Teams och bättre spelfunktioner via DirectX 12 Ultimate.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 18 december

Företag överväger att migrera till Microsoft 365 med AI-assistenten Copilot

Med lanseringen av Copilot i höst överväger företag överallt att flytta till Microsoft 365 för att dra nytta av dess AI-assistentfunktion i stöd för företagsverksamhet. Microsoft 365 Copilot, avtäckt i mars 2023, är en AI-assistent som integreras sömlöst med Microsoft 365-applikationer, Edge och Windows. Copilot är ett revolutionerande verktyg som förbättrar produktiviteten och förenklar komplexa uppgifter, vilket gör det möjligt för företag att effektivisera tidskrävande processer. En av de viktigaste fördelarna med att migrera till Microsoft 365 är den effektiva användarupplevelsen som Copilot-funktionen ger. När organisationer rustar upp för att migrera till Microsoft 365 och välkomnar fördelarna med Copilot, behöver IT-specialister omfattande insikter för att framgångsrikt navigera i denna övergång. Här är sex överväganden för en smidig migration: licensiering och kostnader, efterlevnad och säkerhet, datastyrning, användning av rätt migreringsverktyg, prestandatestning och förändringshantering.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 18 december

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot

Copilot är en AI-driven intelligent chattbot som nu finns på nästan alla produkter och tjänster som Microsoft erbjuder och ersätter Cortana i Windows 11. Microsoft har skapat Copilot för att hjälpa och göra användare mer produktiva med hjälp av enkla och naturliga uppmaningar. Copilots funktioner varierar beroende på applikationen. På Windows 11 eller webben kan man ställa frågor om nästan alla ämnen med naturligt språk och chattbot AI kommer att kunna ge ett omfattande svar. Copilot kan också hjälpa till att ändra systeminställningar och andra uppgifter på Windows 11 utan att behöva gå in i olika skärmar för att konfigurera en specifik funktion.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 18 december

AI-dominans och stora framsteg inom teknikindustrin under 2023

Generativ AI har spridit sig inom teknikindustrin under 2023, med framträdande roller för tech-VD:ar, maskininlärningsforskare och AI-etiker. Det har varit svårt för icke-tekniska människor att veta vem de ska tro på och vilka AI-produkter de ska använda. Maskininlärningsforskningen har inte saktat ner under det senaste året. Microsoft avtäckte Bing Chat, en chatbot inbyggd i dess Bing-sökmotorwebbplats. Bing Chat är nu känt som Microsoft Copilot och är inbyggt i Windows. US Copyright Office har tagit ställning mot AI-upphovsrätt och har fastställt att endast konst skapad av människor kan skyddas av upphovsrätt.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 18 december

Microsoft Windows 11 Home mjukvara tillgänglig för bara $24.97 till den 25 december

Microsoft Windows 11 Home mjukvaran är tillgänglig för bara $24.97, en besparing på 82% från det ursprungliga priset på $139, fram till den 25 december. Detta erbjudande kan vara en värdefull digital gåva för att undvika fraktproblem. Windows 11 Home förbättrar teknikupplevelsen med förbättrad prestanda och produktivitet. Det inkluderar de senaste AI-uppdateringarna, ett mer användarvänligt gränssnitt, förbättrad multitasking inklusive en virtuell skrivbord, förbättrad produktivitet med inbyggda verktyg och förbättrad säkerhet. Det måste lösas in inom 30 dagar efter köpet.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 18 december

Microsoft Weekly: Nyheter om Windows 11, AI-funktioner, Office-appar och spel

Microsoft Weekly rapporterar om Microsofts senaste uppdateringar och framsteg. Bland nyheterna finns Microsoft Edge-beteende, Windows 11 förhandsversioner 2023, jämförelser av prestanda mellan Windows 11 version 22H2 och 23H2, fler avvecklade funktioner i Windows, uppdateringar för Office-appar och rykten om en annonsstödd Xbox Cloud Gaming-nivå. Det diskuteras även om AI i Windows, med Satya Nadella som hävdar att Copilot är den nya Start-menyn. Dessutom rapporteras om uppdateringar för Office-appar, inklusive tillgänglighet på Meta´s VR-headset och kommande spelutgåvor och Xbox-rykten.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 17 december

Microsoft Edge 120 återinför Mica-effekterna

Microsoft Edge 120 är nu tillgänglig för alla användare och återinför Mica-effekterna. Mica-effekter är en uppsättning visuella förändringar för Windows och Microsofts standardappar som förbättrar utseendet. Dessa effekter kan aktiveras i Edge för Windows genom att gå till Inställningar > Utseende och slå på ´Visa Windows 11 visuella effekter i titelfältet och verktygsfältet´. Denna funktion fungerar endast på Windows 11. Edge hade tidigare en inbyggd Mica-effekt, men den togs bort, vilket ledde till många klagomål. Nu, efter två månader, är Mica-effekten tillbaka i Edge igen med version 120.0.2210.61.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 17 december

Windows 11 kan tillåta användare att avinstallera AI-komponenter

Windows 11 verkar arbeta på en funktion som skulle tillåta användare att avinstallera AI-komponenter från operativsystemet. Denna upptäckt gjordes av PhantomOfEarth, som hittade en dold inställningssida för AI-komponenter i Windows 11 förhandsbygge 26016. Även om funktionen fortfarande är ofullständig och icke-funktionell, signalerar den en potentiell förändring i hur Windows 11 hanterar AI-integration. AI-komponenterna som listas på denna inställningssida inkluderar Windows Security, Microsoft Store, Phone Link och Xbox Game Bar. Detta antyder att Microsoft kanske överväger att lägga till AI-förbättringar till dessa komponenter i framtiden. Microsoft verkar förbereda sig för möjligheten att låta användare ta bort AI-komponenter. Framtiden för AI i Windows verkar vara i utveckling, med rykten som föreslår betydande planer för AI-integration.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 16 december

Maskinlärningsalgoritmer kan skilja aktiv tuberkulos från latent tuberkulos

En studie har undersökt användningen av maskinlärningsalgoritmer för att skilja mellan aktiv och latent tuberkulos. Forskarna samlade in data om blodrutinindikatorer och VCS-parametrar (volym, ledningsförmåga, ljusspridning) av neutrofiler, monocyter och lymfocyter från 220 deltagare. Fyra maskinlärningsalgoritmer användes för att konstruera klassificeringsmodeller. Resultaten visade att logistisk regression och random forest hade bäst prestanda, följt av supportvektormaskin och k-närmaste grannar. Forskarna konkluderade att maskinlärningsalgoritm-klassificeraren baserad på leukocyt-VCS-parametrar är av stort värde för att identifiera aktiv och latent tuberkulosinfektion.

Direktlänk Dela BMC Infectious Diseases fördjupade 16 december

Windows 11 förhandsgranskning visar dolda ´AI-komponenter´

Senaste förhandsgranskningarna av Windows 11 inkluderar en dold ny kategori ´AI-komponenter´ i inställningsappen. Detta antyder att användare kommer att kunna avinstallera vissa AI-komponenter som de kanske inte vill använda. Nyheten kommer när Microsoft förbereder sig för att skicka en större AI-fokuserad version av Windows 2024. För närvarande verkar den dolda funktionen inte vara fullt funktionell, men det bekräftar att Microsoft överväger att tillåta att åtminstone vissa AI-funktioner tas bort av användaren.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 16 december

Läcka avslöjar dolda AI-inställningar i Windows 11

En läcka på Twitter av PhantomOfEarth avslöjade en dold inställningssida för AI-komponenter i Windows 11 förhandsbygge 26016. Denna sida listar systemkomponenter relaterade till AI-funktionalitet, men gör ingenting när den är aktiverad. Det finns indikationer på att denna panel i Inställningar kommer att tillåta användare att inte bara se AI-relaterade systemkomponenter, men också avinstallera dem om de önskar. Detta kan vara viktigt för användare som är oroade över integritet och exakt vad AI kan göra när det gäller profilering. Det är dock viktigt att notera att denna diskussion är helt teoretisk och att närvaron av denna inställningssida i testning inte betyder något ännu.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 16 december

Microsoft lanserar AI-assistent Copilot på Windows

Efter att ha erbjudit Copilot på Microsoft Edge och Microsoft 365-appar, har mjukvarujätten nu lanserat sin AI-assistent på Windows. Driven av OpenAI, finns AI-chattassistenten på aktivitetsfältet och är bara ett klick bort. Du behöver inte längre använda ChatGPT eller Bing Chat på webben för att utforska AI-möjligheter. Här är de bästa tipsen för att använda Microsoft Copilot på Windows. Microsoft har noga integrerat den inuti Windows. Eftersom Copilot är i beta vid skrivandets tidpunkt i december 2023, kan du uppleva vissa problem. Dessutom kräver det en aktiv internetanslutning för att hitta svar från webben.

Direktlänk Dela Guiding Tech fördjupade 15 december

Microsofts AI-assistent Copilot kan förändra hur du surfar på webben och använder Office-appar

Microsofts AI-modell, Copilot, är en AI-assistent tillgänglig på Windows 11, Microsoft Office och Microsoft Edge. Den erbjuder olika funktioner beroende på vilken plattform eller app den används på. Copilot kan användas för att tillhandahålla citerade forskningskällor, generera bilder med DALL-E 3, hjälpa till med kodningsprojekt och integrera med Microsoft Office-appar för olika uppgifter. Användare kan komma åt Copilot genom genvägar på Windows 11, en sidofält på Microsoft Edge och en webbplats för allmänt bruk. Copilot kan också anpassa sin konversationsstil beroende på användarens preferenser.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 15 december

Voicemod lanserar VMgram, en AI-driven röstmodulator för Telegram

Voicemod har lanserat VMgram, en AI-driven röstmodulator för Telegram. VMgram är en realtids röstmodulator som kan ändra din röst dynamiskt i samtal med hjälp av AI. Appen erbjuder flera röstalternativ som riddare, utomjording, mystisk trollkvinna, spöke eller till och med en anka. Dessutom har VMgram en ljudpanel med olika knappar för ljudeffekter. Användare kan också skicka inspelade ljudmeddelanden med modulerade AI-drivna röster med VMgram. VMgram är redan tillgänglig på Google Play Store för Android-användare, och dess utrullning för iPhones förväntas följa snart. Den kan också användas på Windows och macOS.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 december

Bästa tips och tricks för att använda Microsoft Copilot i Windows 11

Microsoft Copilot är ett AI-verktyg som har varit tillgängligt i den senaste versionen av Windows 11 ett tag nu. Här är några av de bästa tipsen och tricksen för att få ut det mesta av detta verktyg: Välj en konversationsstil, lägg till Copilot i kontextmenyn, använd Copilot för att öppna appar, använd Copilot för att slå på/av inställningar, röst sökning, bildsökning, generera AI-bild, sammanfatta långa stycken, ställ konkreta frågor, använd Copilot i Office-appar. Copilot kan användas på många sätt på din dator, men för att få bästa resultat bör du alltid ställa konkreta frågor istället för slumpmässiga.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 14 december

Lenovo avslöjar nya AI-drivna bärbara datorer

Lenovo har avslöjat sina nya företags- och konsumentbärbara datorer som är utformade för att låsa upp nya AI-upplevelser och öka produktivitet, kreativitet och effektivitet. De nya Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-in-1 och IdeaPad Pro 5i är Intel Evo-bärbara datorer som drivs av de senaste Intel Core Ultra-processorer och Windows 11. Dessa levererar optimal energieffektivitet, prestanda och uppslukande upplevelser. Lenovo meddelade också utvidgningen av sin hybridmolnportfölj, som drivs av nästa generation av Intel® Xeon® Scalable Processors. Det levererar en ny AI-klar plattform med förbättrad prestanda, de senaste acceleratorerna och nya Lenovo Professional Services för AI som ett kritiskt nästa steg för att möjliggöra en dynamisk hybrid AI-strategi över offentliga, privata och grundläggande modeller.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 14 december

Så här använder du ChatGPT 4 gratis med olika verktyg

OpenAI har utvecklat ChatGPT, ett av de mest kraftfulla AI-verktygen tillgängliga för allmänheten. Trots att den senaste versionen, ChatGPT 4, endast är tillgänglig för premiumanvändare, finns det sätt att använda den gratis. Flera verktyg, inklusive Windows Copilot, Perplexity AI, Bing AI och Ora.ai, kan ge användare tillgång till ChatGPT 4. Dessa verktyg erbjuder olika funktioner, som att analysera bilder, lösa problem, söka efter information och skapa anpassade chatbots.

Direktlänk Dela Tech Junkie fördjupade 14 december

Microsoft arbetar på nästa generation av sitt operativsystem, troligen kallat Windows 12, förväntat att släppas under andra halvan av 2024. Uppdateringen, intern kodnamn Hudson Valley, planeras innehålla banbrytande AI-funktioner. Microsoft har redan investerat 10 miljarder dollar i OpenAI och börjat införa chatbots drivna av stora språkmodeller i sina produkter. Windows 12 förväntas också ha förbättrad batteritid och en radikal ny design, men det är ännu oklart om den ambitiösa nya designen kommer att finnas med i slutprodukten.

GB News fördjupade 14 december

Intel avtäcker nästa generations CPU: Core Ultra

Intel presenterade sin nästa generation av CPU:er, Core Ultra, under sitt AI Everywhere-event. Core Ultra lovar bättre effektivitet och prestanda tack vare en ny konfiguration som delar upp uppgifter över olika chiplets. Intel säger att deras Core Ultra 7 165H-chip erbjuder en förbättring på 11% i multi-threading-prestanda jämfört med konkurrerande laptop-processorer. Dessutom erbjuder den en minskning av strömförbrukningen med 25% jämfört med föregående Intel Core i7-1370P. Alla Intels nya CPU:er kommer också med en NPU, eller neural processor, som erbjuder ´låg-effekt AI-acceleration och CPU/GPU avlastning´. Flaggskeppsprocessorn Intel Core Ultra 9 185H är ledaren i serien. Flera nya bärbara datorer har redan antagit den nya Intel Core Ultra-chippen, inklusive modeller från MSI, Asus, Lenovo och Acer.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 december

Windows 10 introducerar Copilot AI i senaste uppdateringen

Windows 10 har nu fått Copilot AI med den senaste patchen för operativsystemets utgåva. Den kumulativa uppdateringen för december introducerar Copilot (i förhandsvisning) på skrivbordet, samt tillämpar de vanliga säkerhetsfixarna och några extra funktioner. Copilot-ikonen är placerad på aktivitetsfältet, längst till höger i systemfältet. Uppdateringen ger också mer skärmyta till panelen Nyheter & Intressen och introducerar en annan funktion från Windows 11 utöver Copilot. Det finns dock ett problem för de användare som har flyttat sitt aktivitetsfält från botten av skärmen till sidan i Windows 10. Microsoft arbetar på att lösa detta problem.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 14 december

Hur man löser problem med Copilot-chattbot i Windows 11

Copilot är en AI-chattbot inbyggd i Windows 11. Ibland kan den dock sluta fungera. För att aktivera Copilot i Windows 11, behöver du installera uppdatering KB5031455 för version 22H2 och version 23H2 och följa några steg. Om Copilot inte fungerar på din dator, finns det flera lösningar för att lösa problemet, inklusive att uppdatera Windows, kontrollera din internetanslutning, aktivera Copilot med Registereditorn, stänga av och starta om datorn och köra Copilot-kommandot. Copilot är tillgängligt i Windows 11 version KB5031455 för version 22H2 och version 23H2.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 14 december

Midjourney: Toppteknologi för text-till-bild generering

Midjourney är en av de bästa text-till-bild AI-teknologierna som för närvarande gör vågor i konstgemenskaperna och många andra områden som grafisk design. Den blir det föredragna verktyget för snabba och kvalitativa resultat. Miljontals bilder matas in i denna AI, som ständigt lär sig och producerar enorma mängder resultat. I artikeln presenteras flera realistiska prompts för Midjourney, inklusive natur- och landskapsbilder, urbana och arkitektoniska bilder, porträtt och människor, djur och vilda djur samt stillastående objekt.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 13 december

Microsoft Edge utökar AI-assistenten Copilots funktioner på Android

Microsoft Edge har utökat funktionaliteten hos sin AI-assistent Copilot till Android. Tidigare tillgänglig endast för Windows 11 och Edge på PC, kan Copilot nu generera videoklipp för videor med undertexter på Android. Funktionen är särskilt användbar för att få en snabb överblick över en lång eller komplicerad video, eller för att hitta specifik information utan att titta på hela videon. Den kan också hjälpa användare att spara tid och data genom att undvika onödig videouppspelning. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig i Canary-versionen av Edge på Android.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 13 december

Microsoft släpper sista Patch Tuesday-uppdateringarna för året för Windows 10

Microsoft har släppt de senaste och sista Patch Tuesday-uppdateringarna för året för Windows 10. KB5033372 är nu tillgänglig att ladda ner och installera för Windows 10 20H2, 21H2 och 22H2. Uppdateringarna ger säkerhetsförbättringar till Windows 10, men denna gång innehåller paketet inget nytt. Det finns ett par kända problem, bland annat med den senaste funktionen till Windows 10, Copilot, som verkar ha problem med att fungera ordentligt. Microsoft har lovat att en lösning på problemet kommer att släppas i kommande uppdateringar.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 13 december

Windows 10 KB5033372 är nu tillgänglig med några noterbara ändringar, inklusive Copilot och ett uppdaterat nyhets- och intressegränssnitt. KB5033372 är en december 2023 Patch Tuesday-uppdatering, och den kommer att laddas ner eller installeras automatiskt via Windows Update om du inte manuellt pausar den. Med Copilot på aktivitetsfältet kan du interagera med Bing Chat eller ChatGPT-baserad Copilot utan att öppna Microsoft Edge. En annan märkbar ändring i KB5033372 är en större panel för nyhets- och intressefunktionen. Uppdateringen löser också flera problem och introducerar nya funktioner som förbättrar användarupplevelsen.

Windows Latest fördjupade 12 december

Primate Labs lanserar Geekbench ML för Linux

Primate Labs, tillverkarna av den populära programvaran Geekbench, har släppt en ny förhandsversion av sitt maskininlärningsbenchmarkingverktyg, Geekbench ML, som nu stöder Linux. Geekbench ML lanserades på Android och iOS för några år sedan. Med Intel och AMD som lägger till neurala bearbetningskapaciteter i sina senaste chips för att driva ML-accelererade arbetsflöden på stationära datorer och bärbara datorer, utvidgar denna app också. Geekbench ML 0.6 är det första att stödja Linux, Windows och macOS. Geekbench ML kan laddas ner från App Store för iOS, Google Play Store för Android och Geekbench webbplatsens nedladdningssida för Linux, macOS och Windows.

Direktlänk Dela OMG! Ubuntu! fördjupade 12 december

Microsoft jämför sin AI-assistent Copilot med startknappen i Windows

Microsoft har framhävt tekniska förmågor hos sin AI-assistent Copilot för sina operativsystem, inklusive Windows 10 och 11. Företaget jämför Copilots betydelse med startknappens revolutionerande inflytande, och antyder att assistenten till och med kan ersätta startknappen. Microsofts VD, Satya Nadella, beskrev Copilot som en orkestratör av användarens interaktioner med appar. På AMD:s Advancing AI-event uttryckte Microsofts företagsvicepresident, Pavan Davuluri, liknande tankar och kallade Copilot för ´ingången till AI-världen på PC:n´.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 12 december

Rykten om Windows 12: AI-funktioner, modulärt OS och uppdaterat användargränssnitt

Microsoft har inte officiellt tillkännagivit Windows 12, men rykten om den förväntade operativsystemuppdateringen har cirkulerat under det senaste året. Om ryktena stämmer kan Windows 12 erbjuda en betydande uppdatering för de bästa Windows-bärbara datorerna och de bästa datorerna som kör OS. Tre av de största uppgraderingarna som kan komma med Windows 12 inkluderar AI-funktioner, ett modulärt operativsystem och en uppdaterad användargränssnitt. Enligt rykten kommer generativ AI att vara en integrerad del av Windows 12. Microsoft kan också göra OS mer modulärt så att vissa applikationer och program kan aktiveras eller inaktiveras på specifika enheter. Slutligen kan Windows 12 ha ett annorlunda användargränssnitt än Windows 11.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 12 december

Microsoft först med att erbjuda AI-verktyg till statliga och lokala anställda

Genom sitt operativsystem Windows 11 och molnlösningen Azure är teknikjätten Microsoft först med att erbjuda framväxande artificiell intelligensverktyg till statliga och lokala anställda. För statliga och lokala regeringar är Microsoft redo att bli en av de största leverantörerna av AI-lösningar. Tack vare integrationen av AI-kraft i Microsoft Windows 11 och Microsofts partnerskap med OpenAI i Azure OpenAI-tjänsten kommer statliga och lokala myndigheter snart att ha fler AI-funktioner än någonsin tidigare. James Collins, Microsofts offentliga sektorledare för Amerika, diskuterade dessa funktioner.

Direktlänk Dela StateTech Magazine fördjupade 11 december

Microsoft planerar stora Windows-uppdateringar med AI-funktioner

Microsoft arbetar på en ny färdplan för sitt Windows & Web Experiences-team, som ansvarar för att utveckla nästa stora Windows-klientuppdatering, för närvarande kodnamnet Hudson Valley. Microsoft planerar en större Windows-release för 2024, kodnamnet Germanium, som Hudson Valley kommer att baseras på. Hudson Valley förväntas lanseras tillsammans med Germanium-plattformen, vars uppskattade utrullningstid är i april. Hudson Valley kommer dock inte att slutföras förrän augusti och kommer inte att vara tillgängligt för befintliga datorer förrän september eller oktober 2024. Hudson Valley kommer att innehålla nästa generations AI-funktioner som kommer att integreras genom hela operativsystemet.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 11 december

Microsoft förbereder lanseringen av AI-fokuserad Windows 12

Microsoft förbereder lanseringen av en ny version av Windows, preliminärt kodnamn ´Hudson Valley´, som potentiellt kan marknadsföras som Windows 12. Denna nya uppdatering, enligt flera källor, förväntas släppas under andra halvan av 2024 och är tänkt att revolutionera operativsystemet med ett starkt fokus på artificiell intelligens (AI). Nyckelfunktioner inkluderar ett AI-drivet Windows Shell och en ´avancerad co-pilot´ Copilot AI-assistent. AI kommer att integreras djupt över hela operativsystemet, vilket kräver ny NPU (Neural Processing Unit) hårdvara för optimal prestanda.

Direktlänk Dela GizmoChina fördjupade 11 december

Microsoft jämför AI-produkten Copilot med Windows Start-knappen

Microsoft har nyligen publicerat ett blogginlägg för att förklara varför varje användare behöver dess AI-produkt Copilot, trots dess buggar. Företaget har redan infört Copilot i Windows 10 för att öka dess räckvidd. Microsofts VD, Satya Nadella, jämförde Copilot med Start-knappen i Windows under ett tal vid Snapdragon Summit 2023. Han sade att Copilot är som Start-knappen, det blir orkestratören för alla dina appupplevelser. Vid AMD:s Advancing AI-evenemang denna vecka, upprepade företagets vice VD, Pavan Davuluri, Microsofts syn på Copilot som en portal för att utnyttja AI:s fulla potential på Windows.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 10 december

Microsoft avslöjar AI-baserade produkter och tjänster

Microsoft har de senaste åren arbetat för att integrera artificiell intelligens (AI) i sina produkter, inklusive Microsoft 365, Microsoft Edge och Windows. Dessa AI-tjänster har samlats under varumärket Microsoft Copilot. Företaget planerar att lansera en rad AI-funktioner, inklusive GPT-4 Turbo och Code Interpreter, samt den nya DALL-E 3-modellen. GPT-4 Turbo befinner sig för närvarande i testfasen och kommer att integreras i Microsoft Copilot inom de kommande veckorna. Den uppdaterade Dall-E 3-modellen har introducerats och användare kan nu skapa bilder av ännu högre kvalitet och mer exakt enligt instruktionerna.

Direktlänk Dela The Business Standard fördjupade 10 december

Microsoft lägger till AI-funktioner i klassiska Outlook för Windows

Microsoft kommer att inkludera en ny funktion i klassiska Outlook för Windows som kommer att göra email-skrivning mer personlig. Funktionen, kallad ´Draft by Copilot´, är baserad på Copilot-assistenten och kan anpassa varje email för att matcha individens skrivstil. Funktionen kommer att vara tillgänglig från februari nästa år. En annan AI-funktion, ´Coaching By Copilot´, kommer också att introduceras, vilket kommer att fungera som en personlig email-coach, erbjudande råd och förslag i realtid.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 9 december

Googles AI-chatbot Gemini Pro visar potential inom resebranschen

Google har släppt en ny version av sin AI-teknik, Gemini Pro, som överträffar ChatGPT på sex av åtta branschstandarder. Gemini Pro har kritiserats för vissa felaktigheter i sitt svar på enkla frågor. Trots detta visar tester att Gemini Pro kan vara användbar inom resebranschen. Tekniken kan sammanfatta YouTube-videor, skapa reseplaner, dela realtidsinformation om flyg och hotell, föreslå restauranger och tillgå användarens Gmail-konto för att påminna om flygtider. Gemini Pro kan också skapa säljande innehåll för till exempel Airbnb-listningar.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 9 december

Microsofts senaste laptop, Surface Laptop Studio 2, är en tungviktare med högt pris, från $2,399. Den är utformad för att köra Microsofts senaste uppfinning, Copilot, en omnipresent virtuell assistent drivs av ChatGPT. Surface Laptop Studio 2 har en robust kropp, en ljus skärm och är mycket tyngre än föregångaren. Den har en Intel Core i7-11370H-processor, Nvidia RTX 4060 GPU och 64 GB RAM. Men trots dess hårdvara är det inte perfekt. Copilot, som är tänkt att vara framtiden för Windows, har fortfarande problem med noggrannhet och väntetider. Trots att det kan vara användbart ibland, är det fortfarande inte bättre än traditionella metoder för att utföra uppgifter.

Inverse fördjupade 9 december

Framtida Windows 12, Microsoft Copilot och Windows 10:s supportslut

Denna vecka inom IT granskas möjliga framsteg för Windows 12. Bing Chat har nu blivit Microsoft Copilot och är allmänt tillgängligt på en enhet nära dig! Dessutom navigerar vi genom Windows 10:s komplexa supportslut, utforskar alternativa alternativ för dem som inte är redo att gå vidare. En mystisk bugg hos Microsoft som hemlighetsfullt förvandlar skrivare till ´HP LaserJets´ avslöjas.

Direktlänk Dela Thurrott fördjupade 8 december

Microsofts AI-assistent Windows Copilot: Funktioner och användning

Windows Copilot är Microsofts AI-drivna assistent som integreras i Windows 11, och planeras att finnas i Windows 10. Den kan hjälpa användare med olika uppgifter på datorn. Copilot kan generera textinnehåll, hitta svar på webben, skapa bilder med DALL·E 3, analysera och beskriva innehållet i en bild, styra Windows-inställningar och appar samt ge kodningshjälp. Den kan aktiveras genom att klicka på Copilot-ikonen på aktivitetsfältet eller genom att använda Windows+C-genvägen.

Direktlänk Dela How-To Geek fördjupade 8 december

Microsoft rullar ut Windows 11 bygg 26010 med ny Copilot-gränssnitt

Microsoft lanserar en ny förhandsgranskning av Windows 11 för Insiders i Canary Channel. Med denna byggnad kan användare nu lossa Copilot-gränssnittet, vilket möjliggör positionering var som helst på skärmen istället för att vara låst till höger sida av skärmen. Andra ändringar i dagens byggnad inkluderar en bredare utrullning av en uppdaterad Quick Settings-panel. Microsoft hade börjat testa en ny Quick Settings-panel för några veckor sedan, vilket nu rullas ut mer allmänt för Insiders i Canary Channel.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 8 december

Windows 11 Preview-uppdateringar är nu tillgängliga för Canary och Dev-kanalerna. Canary-kanalen har byggnummer 26010 och Dev-kanalen har byggnummer 23601. Båda uppdateringarna innehåller nya funktioner och förbättringar. I Canary-kanalen finns en uppdaterad Widgets-inställning som ger fler anpassningsalternativ. Tips-appen har tagits bort och Copilot i Windows kan nu ´lossas´. I Dev-kanalen finns förändringar för Windows 365 Boot och Windows 365 switch, inklusive ett nytt personligt läge, anpassning av företagslogotyp och namn samt förbättrade förslag i Cast-funktionen.

YTechB fördjupade 8 december

Microsofts djärva steg inom artificiell intelligens kan ta djupare rot 2024, med obekräftade läckor och rykten om en AI-fokuserad uppdatering till Windows. Den kommande uppdateringen för Windows, kodnamn ´Hudson Valley´, väntas 2024 och kan redan innebära en betydande förändring i hur teknikjätten i Redmond, Washington, utformar sina operativsystem. Uppdateringen väntas baseras på en ny plattform som heter ´Germanium´, vilket kan medföra ett AI-drivet Windows skal, en ´avancerad Copilot´ för förbättrad sökning och arbetsflödesoptimering, och andra förbättringar.

Decrypt Media fördjupade 8 december

Diskussion om Windows 10 förlängt stöd och större Windows-release för 2024

Leo, Richard och Paul diskuterar Windows 10 förlängda support, en stor Windows-release för 2024, nya Copilot-funktioner och mycket mer. De meddelar att Windows 10 kommer att få stöd i ytterligare tre år genom ett utökat säkerhetsuppdateringsprogram (ESU), men denna gång med en twist. Konsumenter kommer att ha möjlighet att betala årligen för ESU. Dessutom utvidgas Copilot till fler Windows 10-användare. Rapporten förutser en stor Windows-release 2024. Microsoft kommer att få icke-röstberättigande representation i styrelsen för OpenAI. Copilot är nu allmänt tillgänglig, med nya funktioner som GPT-4 Turbo och DALLE-3-modellen.

Direktlänk Dela Thurrott fördjupade 7 december

Windows 11 build 26010 tillgänglig för enheter i Canary Channel

Windows Insider-programmet för enheter registrerade i Canary Channel kommer att få uppdateringar och stora förändringar då Microsoft har gjort Windows 11 build 26010 tillgänglig för användare. Widgets-dashboarden har nu en nyhetsflöde som kan inaktiveras, en ny Copilot-undock-knapp är tillgänglig och objekten på Quick Settings är nu blädderbara. Denna uppdatering uppdaterar också Task Manager och Settings-appen, samt fixar för problem som rapporterats tidigare. Dessutom uppdaterar Microsoft Notepad och Microsoft Store-apparna.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 7 december

AI-nyheter: läckt EU AI-lag, AI i drive-thru-tjänster, ny AI-plattform och mer

EU:s AI-lag kan utesluta AI-modeller med öppen källkod, enligt ett läckt förslag som Reuters sett. I USA är människor fortfarande involverade i att uppfylla över 70% av beställningarna i drive-thru-tjänster, trots AI-implementering av kedjor som Checkers och Carl´s Jr. Neverinstall lanserade sin Windows Cloud PC, med sikte på att utmana etablerade Desktop-As-A-Service-leverantörer med AI-integration och CloudLink för en avancerad molnbaserad datorkraft. Incedo Inc. lanserade sin senaste generativa AI-plattform, brAInspark. Enligt en studie av LambdaTest har 78% av mjukvarutestare antagit AI i sina arbetsflöden.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 7 december

Microsoft lanserar utökat säkerhetsuppdateringsprogram för Windows 10

Microsoft har meddelat att de kommer att lansera ett utökat säkerhetsuppdateringsprogram (ESU) för Windows 10 efter att stödet för operativsystemet upphör i oktober 2025. Precis som med Windows 7 ESU-programmet, kommer Microsoft att fortsätta stödja operativsystemet i tre år efter 2025 års slutdatum för konsumenter som vill betala för det. Microsoft låter nu Windows 10-användare testa den AI-drivna Copilot-funktionen, som tidigare endast var tillgänglig i Windows 11.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 7 december

Microsoft planerar att lansera Windows 12 med djupt inbäddad AI-funktionalitet 2024

Rykten har cirkulerat under året om att Microsoft förbereder sig för att lansera Windows 12 år 2024, med djupt inbäddad AI-funktionalitet. Nya uppgifter avslöjar nya funktioner som ger en tydligare bild av företagets utvecklingsplaner. Microsoft har kanske ännu inte bestämt om de ska kalla denna nästa stora release för Windows 12. Källor har berättat för Windows Central att nya Windows-versioner som kommer nästa år kommer att introducera betydande förändringar i operativsystemet. Denna information stämmer överens med tidigare rykten om att en ny version, möjligtvis Windows 12, skulle sätta AI i förgrunden.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 7 december

Windows 11 Hudson Valley-uppdatering med AI-funktioner planeras till 2024

Windows 11 har utvecklats mycket under åren och nyligen fick vi Copilot AI-uppdateringen, tillsammans med andra funktioner som bakgrundsborttagning i Paint. Alla de senaste uppdateringarna i Windows 11 som Microsoft har släppt befinner sig inom ramen för AI-drivna förbättringar av operativsystemet. Microsoft kommer snart att byta till en ny vägkarta för Windows uppdateringscykler. Dessutom kommer ´Hudson Valley´-uppdateringen med en mängd AI-fokuserade funktioner för Windows 2024. Denna information kommer via Windows Central, som hävdar att ha exklusiva källor som beskriver vägkartan och den kommande ´Hudson Valley´-uppdateringen för Windows.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 7 december

Microsoft planerar att återgå till årliga Windows-uppdateringar baserade på AI

Microsoft planerar att återgå till årliga större uppdateringar av Windows, med start från Hudson Valley-uppdateringen nästa år. Dessa uppdateringar kommer att baseras på artificiell intelligens (AI). Detta innebär att användare kan förvänta sig minst en till Moment-uppdatering för nuvarande versionen av Windows 11, som kommer att släppas i februari eller början av mars 2024. Hudson Valley-uppdateringen kommer att baseras på Germanium-plattformen, och arbetet med denna förväntas vara klart i april 2024. Hudson Valley kommer dock inte att vara redo för lansering förrän i augusti och massdistribution förväntas i september eller oktober 2024. En av Hudson Valleys viktigaste innovationer kommer att vara det AI-baserade Windows Shell.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini, påstår att överträffa GPT-4

Google har delvis lanserat sin Gemini-modell, som påstår sig ha prestandafördelar över OpenAIs GPT-4. En högpresterande version av Gemini förväntas släppas tidigt nästa år. Samtidigt har Microsoft lagt till stöd för GPT-4 Turbo till Windows 11 och sökmotorn Bing, och Google har lanserat en jämförbar Pro-version av Gemini 1.0 för sin Bard-sökmotor. Dessutom har Google släppt en ny version av sin tensorbehandlingsenhet (TPU) och en Google Cloud AI Hypercomputer-tjänst. Trots Googles framsteg hävdar analytiker att Microsoft fortfarande har fördelen när det gäller utvecklarverktyg.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 6 december

Microsofts Copilot firar ett år av AI-utveckling och innovation

Microsofts Copilot firar ett år av revolutionerande framsteg och tar AI-innovationer till vardagslivets centrum. Copilot har utvecklats genom omfattande AI-forskning, strategiska partnerskap och banbrytande uppdateringar. Det började med Bing Chat, som fick ett bra gensvar från användare. Funktionerna lades smidigt till i Microsoft 365, Microsoft Edge och Windows. Nyligen konsoliderade Microsoft dessa erbjudanden under ett enda varumärke och upplevelse känd som Microsoft Copilot. Microsoft planerar att lägga till fler innovativa funktioner och avancerade funktioner till Copilot. De kommer att introducera GPT-4 Turbo, vilket gör att Copilot kan generera svar med OpenAI:s senaste modell. Dessutom kommer integrationen av den nya DALL-E 3-modellen att låta användare skapa högkvalitativa, exakta bilder genom Copilot. Nyare funktioner är på väg, som Inline Compose med en omskrivningsmeny för Microsoft Edge-användare. Dessutom kommer Multi-Modal med Search Grounding att hjälpa till att förstå bilder bättre med språk och Bing-bildsökning. Kodare kan också förvänta sig Code Interpreter, ett nytt verktyg för dataanalys, visualisering, matematik och kodning. Dessutom kommer Bing snart att dra nytta av Deep Search, drivet av GPT-4, vilket lovar optimerade sökresultat för komplexa ämnen genom omfattande frågeexpansion och förfinad resultatleverans. Dessutom rullar Microsoft ut integrationer av GPT-4 Turbo och DALL-E 3 i Copilot för Windows 11, tillsammans med förbättringar till Bing-sökning.

Direktlänk Dela Technobezz fördjupade 6 december

Microsoft integrerar nya funktioner i sin AI Copilot

Teknikjätten Microsoft meddelade den 5 december 2023 att de integrerar ett antal nya funktioner i sin AI Copilot, som nu har varit framgångsrik under ett år. Bland de nya funktionerna som kommer att integreras i Copilot finns GPT-4 Turbo, New DALL-E 3 Model, Inline Compose med omskrivningsmeny, Multi-Modal med Search Grounding, Code Interpreter, Deep Search och många fler, skrev Yusuf Medhi, EVP och Consumer Chief Marketing Officer på Microsoft, i ett blogginlägg. Microsoft Copilot var tidigare endast tillgänglig för Windows 11, men är nu tillgänglig för Windows 10-användare och allmänt tillgänglig.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 6 december

Microsoft Copilot: GPT-4 Turbo, Kodtolk och andra AI-funktioner kommer snart; hur du kommer dra nytta

Microsoft har de senaste åren arbetat för att införliva artificiell intelligens (AI) i sina produkter som Microsoft 365, Microsoft Edge och Windows. Företaget har nyligen lanserat en mängd produkter och tjänster som använder AI, inklusive Bing Chat, Microsofts egen AI-chattbot. Alla dessa AI-tjänster har samlats under ett varumärke - Microsoft Copilot. Microsoft planerar att rulla ut en mängd AI-funktioner snart, inklusive GPT-4 Turbo, Kodtolk och den nya DALL-E 3-modellen.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 6 december

Microsoft släpper första versionen av Code Interpreter i Bing AI Chat

Microsoft lanserar äntligen den första versionen av Code Interpreter i Bing AI Chat, som nu går under namnet Copilot. Företagets talesperson lovar också att den fullständiga versionen, som inkluderar möjlighet att ladda upp filer, kommer snart. Den kommer att fungera både i Creative och Precise-lägen, både på Copilot för Windows 10 och Windows 11. Mikhail Parakhin, som är Redmonds VD för Advertising & Web Services, meddelade idag att den första versionen av Code Interpreter lanseras och att den fullständiga versionen är nära förestående.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 6 december

Microsoft förbättrar AI-tjänster med avancerade funktioner

Microsoft har förfinat sina AI-drivna erbjudanden under det senaste året, genom att integrera artificiell intelligensverktyg i Bing Search, Windows och sin Office 365-svit av tjänster. Företaget har nyligen aviserat att det förenar sina AI-tjänster, inklusive Bing Chat AI-chatbot, under en enda paraply av Microsoft Copilot. Microsoft har nu avslöjat en mängd nya funktioner som kommer till Copilot 2024. Copilot kommer snart att drivas av OpenAI:s senaste modell, GPT-4 Turbo, vilket kommer att göra det möjligt för den att utföra mer komplexa och längre uppgifter. Dessutom får Copilot också den nya DALL-E 3-modellen för bildgenerering, vilket gör att den kan skapa rikare bilder som bättre återspeglar användarprompts.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 6 december

Microsoft släpper patch för att fixa Copilots stöd för flera skärmar

Microsoft har släppt en patch för att hantera problem med Copilots stöd för flera skärmar och påminner användarna om att de behöver byta ut sitt lokala konto mot något från Microsoft om de vill fortsätta chatta med Gen AI-preview. Copilot för Windows, en generativ AI-hjälpreda, fungerade inte för användare med flera skärmar. Microsoft införde en kompatibilitetspaus tills fixen kunde nå vanliga användares datorer. Resultatet är KB5032288, som landade i förhandsgranskning denna vecka. Patchen för Windows 22H2 och Windows 23H2 tillåter förhandsgranskning att användas över flera skärmar. Microsoft har också lagt till Alt+Tab-stöd för Copilot i Windows-förhandsgranskning. Microsoft varnade dock att detta bara är tillgängligt för en liten publik initialt och kommer att implementeras mer allmänt under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 6 december

Förbättringar i AI-assistenten Copilot i Windows 11

Copilot, AI-assistenten inbyggd i Windows 11, kommer att få förbättringar för mer robust text- och bildgenerering, enligt ett pressmeddelande från Microsoft på tisdag. GPT-4 Turbo, den senaste AI-modellen av OpenAI, kommer att komma till Windows 11 inom de kommande veckorna. Tillsammans med GPT-4 Turbo kommer Dall-E 3, en text-till-bildgenerator också gjord av OpenAI, att göra sin väg till Microsofts operativsystem. Båda dessa nya modeller kommer att möjliggöra smartare och mer robust text- och bildgenerering med färre fel. Microsofts djupdykning i AI kommer efter att det ökade sin investering i OpenAI tidigare i år.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 6 december

Microsofts AI-assistenter förbättras med nya funktioner och GPT-4 Turbo

Microsofts AI-assistent Copilot, nu tillgänglig i Windows 11, Microsoft Edge, Bing och även Windows 10, kommer att få några nya funktioner, inklusive det nya språkmodellen GPT-4 Turbo, i de kommande veckorna och månaderna. Microsoft testar förmågan att generera svar med den senaste GPT-4 Turbo-modellen. GPT-4 Turbo är för närvarande endast tillgänglig via en ChatGPT Plus-prenumeration eller företagets utvecklar-API:er, så detta kommer att vara första gången GPT-4 Turbo är allmänt tillgänglig gratis. Copilot har nu också en uppdaterad DALL-E 3-modell, vilket gör att den kan skapa bättre bilder.

Direktlänk Dela How-To Geek fördjupade 5 december

Microsoft lanserar nya alternativ för AI-assistenten Copilot i Windows 11

Microsoft har introducerat nya alternativ för att använda sin AI-drivna assistent Copilot i Windows 11. Dessa inkluderar möjligheten att köra på flera skärmar, en tangentbordskombination för att öppna Copilot-miniatyrbilden och möjligheten att använda den i ´lokala konton´. Teknikföretaget fortsätter att arbeta för att förbättra användarupplevelsen med sin Copilot-assistent för att underlätta dess användning i den dagliga arbetsflödet. Microsoft delade att användare kommer att kunna använda Copilot på flera skärmar med Windows 11. Detta innebär att AI-assistentens funktioner kan nås från vilken skärm du än arbetar på, utan att behöva växla mellan en och en annan.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 5 december

Microsoft introducerar AI-drivna innovationer med Copilot

Microsoft har under året börjat använda AI-teknik i sina produkter och tjänster, vilket har lett till betydande förändringar i hur människor söker på internet, handlar, kodar och förbereder sig för jobbintervjuer. Företaget lanserade Bing Chat och fick positiv feedback. Därefter integrerade de dessa funktioner i Microsoft 365, Microsoft Edge och Windows, vilket öppnade upp för nya scenarier. Nyligen samlade de allt detta under varumärket Microsoft Copilot. Copilot för Microsoft 365 har visat sig öka produktiviteten och snabbheten i uppgifter som sökning och skrivning.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 5 december

Microsoft släpper KB5032288 till Windows 11 med flera fixar och förbättringar men löser inte Copilot-problemet

Microsoft har släppt KB5032288 till Windows 11 version 22H2 och 23H2. Uppdateringen är en icke-säkerhetsuppdatering som kommer med flera fixar och förbättringar för Windows 11, inklusive vissa som fokuserar på Copilot. Men den löser inte problemet som orsakar problem på skrivbordet när du använder Copilot på en enhet ansluten till flera skärmar. Microsoft har erkänt problemet och arbetar på en lösning. Uppdateringen ger också användare möjlighet att använda Copilot i Windows på flera skärmar och med Alt+Tab. Dessutom kommer Windows Spotlight att ställas in som standardbakgrund i de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 5 december

Microsoft introducerar Copilot, en AI-assistent för att förbättra produktivitet och kreativitet

Microsoft har introducerat Copilot, en AI-assistent som integreras i Windows 11, Microsoft 365, Edge och Bing. Copilot kan hjälpa användare att hitta information, skapa innehåll och lära sig nya färdigheter. Användare kan chatta med Copilot som en vän och det är lätt att komma åt, antingen som en app eller med ett högerklick på din dator. Copilot förbättrar produktiviteten genom att hjälpa till med uppgifter som att hitta filer, öppna appar, ställa in påminnelser och till och med assistera med att lära sig nya saker. Copilot blev tillgänglig med en gratis Windows 11-uppdatering den 26 september.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 5 december

Microsofts AI-system Bing Chat får nytt namn: Copilot

Microsoft har bytt namn på sin AI-drivna sökmotor Bing Chat till Copilot. Copilot är Microsofts version av ChatGPT och använder samma språk. Den kan användas för att lösa komplexa uppgifter, skapa bilder och generera artikelidéer, bland annat. Copilot är gratis att använda och är det enda sättet att få tillgång till GPT-4, den mest avancerade versionen av OpenAI:s stora språkmodell, utan kostnad. Det finns flera varianter av Copilot, inklusive en chattbot, Windows Copilot och Copilot för Microsoft 365. Copilot använder GPT-4 för att ge mer exakta, tillförlitliga och kapabla svar än OpenAI:s tidigare modell, GPT-3.5.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 5 december

Problem med Microsofts senaste Windows 11-uppdatering

Microsoft har nyligen släppt den senaste funktionen uppdatering ´version 23H2´ för Windows 11, men uppdateringen har flera problem, inklusive buggig Copilot på multi-monitor setup och trasig Narrator. Microsoft säger att de är medvetna om problemen och har pausat uppdateringen på stödda datorer medan de arbetar på en lösning. Uppdateringen började rullas ut förra månaden och fler användare hoppade på bandvagnen efter att den började rullas ut via Media Creation Tool. Denna uppdatering ger en mängd nya funktioner för användarna.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 5 december

Microsoft utökar tillgängligheten för AI-assistenten Copilot till alla Windows-användare

Microsoft har utökat tillgängligheten för sin AI-drivna assistent, Copilot, till alla Windows 11 och Windows 10 användare. Copilot, som ersätter Cortana, kan svara på frågor, generera bilder och hjälpa till med en mängd uppgifter direkt på din Windows-dator. Användare kan till exempel be Copilot att sammanfatta öppna webbläsarflikar, göra grundläggande redigeringar av bilder eller generera bilder med hjälp av Dall-E 3.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 december

Microsoft uppgraderar Paint med AI-funktioner i Windows 11

Microsoft uppgraderar sin Paint-applikation i Windows 11 med moderna bildredigeringsverktyg och AI-funktioner. Användare kommer att kunna använda OpenAI-LLM Dall-E direkt i Paint. Nya funktioner inkluderar ”Cocreator” och ”Layers”. Cocreator skapar AI-bilder medan Layers fungerar som i Adobe Photoshop, vilket gör att användaren kan dela upp bilden i lager. Uppdateringar av Paint kan installeras via App Store. Trots uppgraderingarna kommer Paint inte att vara en omfattande konkurrent till andra bildredigeringsverktyg som Adobe Photoshop eller Gimp.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 5 december

PDFgear erbjuder kraftfull, användarvänlig PDF-redigering gratis

PDFgear är en gratis app för att redigera PDF-filer, tillgänglig på flera plattformar inklusive iOS, Mac och Windows. Appen innehåller en AI Copilot för att förbättra arbetsflödet och har inte några dolda kostnader som vattenmärken, sidgränser eller in-app-köp. PDFgear skapades för att lösa problemen med dyra och svåranvända PDF-program. Funktionerna inkluderar redigering och läsning, konvertering från och till PDF, organisering av PDF-filer och skapande av elektroniska signaturer. Appen inkluderar också en AI Copilot som drivs av GPT 3.5 för att göra arbetsflödet mer sömlöst.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 5 december

Fördröjning av Copilot till Windows 10 och 11 på grund av bugg

Användare som väntar på att Copilot ska anlända till Windows 10 måste vänta på grund av en bugg som också påverkar Windows 11. Problemet, som involverar flerskärmsuppsättning i Windows 10, har uppmärksammats av Microsoft i den kända problemuppdateringen för Windows 10 i november. Buggen orsakar att skrivbordsikoner rör sig till synes slumpmässigt över olika skärmar i en flerskärmsuppsättning i Windows 10. Microsoft har implementerat ett block för att förhindra att uppdateringar som innehåller AI-assistenten levereras till dessa datorer. Microsoft meddelar att de arbetar på en lösning och kommer att tillhandahålla en uppdatering i en framtida version.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 5 december

Microsoft utökar tillgängligheten för AI-assistenten Copilot till alla användare

Microsoft har utökat tillgängligheten för sin AI-assistent Copilot till alla användare, vilket ger AI-kraft till Windows 11 och Windows 10-användare. Copilot, som ersätter Cortana, är en AI-assistent som bor på Windows-skrivbordet och har utvecklats i partnerskap med OpenAI, och använder ChatGPT och Dall-E-teknikerna för att ge generativa AI-funktioner till Windows-användare. Precis som Bing Chat kan Copilot svara på dina frågor, generera bilder och hjälpa dig med saker som kodning och skrivning. Men det kan också utföra uppgifter på din Windows-dator, vilket gör det mycket mer användbart än Bing Chat.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 5 december

Microsoft släpper överraskande uppdatering för Windows 11 23H2 och 22H2-användare

Microsoft har släppt en överraskande måndagsuppdatering för Windows 11 23H2 och 22H2-användare. Uppdateringen KB5032288, med byggnumren 22621.2793 (22H2) och 22631.2792 (23H2), innehåller en rad förbättringar för Copilot, såsom stöd för flera skärmar, Alt + Tab, stöd för lokala konton (upp till 10 förfrågningar innan det ber dig att logga in med ett ´verifierat konto´) och mer. Uppdateringen inkluderar också andra icke-säkerhetsrelaterade ändringar och förbättringar för att förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 5 december

Microsoft Copilot, AI-chattbot baserad på OpenAI, nu allmänt tillgänglig

Microsoft Copilot, en AI-driven chattbot baserad på OpenAI´s GPT-4-modell, har gått från förhandsvisning till allmän tillgänglighet. Microsoft Copilot tillhandahåller kommersiellt dataskydd för företag med utvalda Microsoft 365-prenumerationer. Microsoft planerar att utöka tillgängligheten av Copilot med kommersiellt dataskydd till alla Entra ID-användare, även om det ännu inte finns något ETA. Microsoft Copilot, som tidigare var känt som Bing Chat och Bing Chat Enterprise, är tillgänglig på webben, Edge-sidfältet och den nya Copilot-upplevelsen på Windows 11. Chattboten tillåter användare att ställa frågor, lära sig nya färdigheter, utforma e-post, generera bilder samt sammanfatta dokument och artiklar.

Direktlänk Dela Petri IT Knowledgebase fördjupade 4 december

Windows 10-användare får Copilot, men alla har inte fått AI:n på grund av bugg

Windows 10-användare får officiellt Copilot, men alla har inte fått AI:n ännu, vilket kan bero på en bugg. Buggen påverkar Windows 10-system med flera skärmar och kan göra att ikoner på skrivbordet flyttar sig på ett till synes slumpmässigt sätt över de olika skärmarna. Microsoft har blockerat uppgraderingar som bär AI-assistenten till dessa datorer. Även om du inte har flera skärmar, men har haft ett flerskärmsystem tidigare, kan din dator vara blockerad från att ta emot denna uppgradering. Microsoft arbetar på en lösning och kommer att tillhandahålla en uppdatering i en kommande release.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 4 december

Microsoft inför Copilot till Windows 10 trots användarnas missnöje

Microsoft har beslutat att introducera Copilot till Windows 10, ett operativsystem som inte har fått några betydande uppdateringar sedan lanseringen av Windows 11 2021. Många Windows 10-användare kan dock ogilla Copilot, då de valt att behålla det äldre operativsystemet för dess stabilitet och för att undvika oönskade nya funktioner. Microsofts beslut att föra Copilot till Windows 10 är motiverat av en önskan att öka marknadsandelen, snarare än att förbättra användarupplevelsen eller erbjuda värdefulla funktioner. Copilot har inte lagt till något värde för Windows 10, och många användare kommer troligen att avsky det.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 3 december

OpenAI:s ChatGPT: En revolutionerande AI-teknik med blandade resultat och utmaningar

OpenAI-gruppen har utvecklat en programvara, ChatGPT, som kan generera texter, bilder och röster på begäran, vilket liknar vad en människa kan göra. Programvaran släpptes den 30 november 2022 och har sedan dess integrerats i teknikjättarnas produkter, som Microsofts Windows och Bing, Googles sökmotor och smartphones, Facebook och Instagrams chattbotar och Amazons röstassistent Alexa. Trots att tekniken har potential att transformera samhället och ekonomin, har dess faktiska inverkan på produktionen varit begränsad. Dessutom har teknikens framväxt lett till oro över risker som upphovsrättsintrång och spridning av desinformation genom deepfakes.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 3 december

Windows Copilot nu tillgänglig för alla Windows-användare

Microsoft har meddelat att Windows Copilot nu är tillgängligt för alla Windows-användare, inte bara de på Windows 11. Tidigare krävdes det att användare var en del av Insider-programmet och genomförde en rad systemkonfigurationer för att använda Copilot på Windows 10. Nu, tack vare en ny frivillig uppdatering för Windows 10, kan användare få Copilot utan att behöva göra något. Användare bör gå till Windows Update och klicka på ´sök efter uppdateringar´-knappen. Om de har den valfria kumulativa uppdateringen kallad KB5032278 behöver de installera den och de har Windows Copilot på deras Windows 10.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 3 december

Microsoft gör Windows Copilot tillgängligt för alla Windows-användare

Microsoft har meddelat att Windows Copilot, som tidigare bara var tillgängligt för Windows 11, nu kommer att finnas tillgängligt för alla Windows-användare, inklusive Windows 10. För att använda Copilot i Windows 10 tidigare, var användare tvungna att vara en del av Insider-programmet och göra en rad konfigurationer i systemet. Med den senaste frivilliga uppdateringen för Windows 10 kan användare nu få Copilot utan att behöva göra något alls. Microsoft har lanserat en ny frivillig patch för Windows 10 som introducerar Copilot till operativsystemet.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 2 december

Berlins startup ecomi.io AG presenterar AI-stödda operativsystemet eva.

Berlins startup ecomi.io AG planerar att lansera eva., ett AI-stött operativsystem, i början av 2024. Systemet, som förenklar och berikar vardagen för miljontals människor, är främst avsett för teknikentusiaster, ambitiösa enskilda egenföretagare och smidiga småföretag. Eva. minskar AI-teknikens komplexitet och omvandlar den till en enkel och intuitiv upplevelse för användare. Ecomi.io fokuserar också på dataskydd och ställer höga krav på detta. Maximilian Schilling, grundare av ecomi.io AG och skapare av eva., menar att deras viktigaste uppgift är att göra komplex teknik tillgänglig för alla.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 2 december

Windows 10 KB5032278-uppdateringen med Microsoft Copilot-funktionen är nu tillgänglig

Windows 10 KB5032278, med den efterlängtade Microsoft Copilot-funktionen, är äntligen på väg till produktion. Denna uppdatering kan laddas ner via Inställningar > Uppdateringar & Säkerhet > Windows Update. KB5032278 är en valfri uppdatering och laddas inte ner eller installeras om du inte manuellt går till Inställningar och klickar på ´Ladda ner och installera´. Den största förändringen i Windows 10 November 2023 valfria uppdatering är stöd för en tidig förhandsvisning av Microsoft Copilot, som låter dig komma åt ChatGPT och Bing Chat AI utan att öppna din webbläsare. Microsoft ökar också ´Nyheter och intressen´-fönstrets storlek för att rymma fler objekt.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 2 december

Microsoft pausar utrullningen av Windows 11 version 23H2 på grund av bugg

Microsoft har pausat utrullningen av Windows 11 version 23H2 på vissa datorer på grund av ett problem där skrivbordsikoner kan flytta sig oväntat mellan skärmar. Företaget har bekräftat problemet med Copilot på flerskärmsuppsättningar i den senaste förhandsversionen, vilket orsakar att skrivbordsikoner flyttar sig oväntat och minskar produktiviteten. En kompatibilitetsspärr har tillämpats på datorer med flerskärmsuppsättningar, vilket begränsar tillgången till Windows 11 version 23H2. Microsoft arbetar på en lösning på buggen, men ingen tidslinje har ännu tillhandahållits.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 1 december

OpenAI:s AI-chatbot förstår inte konceptet för integritet, avslöjar användardata

En ny studie visar att OpenAI:s AI-drivna chatbot, ChatGPT, för närvarande inte förstår konceptet för integritet. Användare har utnyttjat ChatGPT för att generera en Windows 11-produktnyckel genom att lura den att det skulle bota deras hund. Forskare har nu upptäckt att ChatGPT avslöjar personliga användardata när den ombeds att upprepa ett ord för evigt. AI:en avslöjade e-postadresser, telefonnummer och andra detaljer. Forskarna, från Google DeepMind och andra institutioner, kunde också få AI:en att avslöja kontaktuppgifter för grundaren och VD:n för ett icke namngivet företag.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 1 december

iA Writer 7 markerar AI-genererad text för att hjälpa författare att behålla sin röst

iA Writer 7, den senaste versionen av det minimalistiska skrivprogrammet, har en ny funktion som tydligt markerar text bidragen av generativa AI-system som ChatGPT. Användarens egna ord visas i svart, medan AI-genererad text kan vara gråmarkerad. Företaget beskriver i ett blogginlägg att funktionen är utformad för att uppmuntra användningen av AI som en dialogpartner snarare än en spökskrivare. Funktionen är tillgänglig på iA Writer´s Mac, iOS och iPadOS-appar och företaget planerar att introducera den på andra plattformar som Windows och Android.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 1 december

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot till Windows 10 trots pågående problem

Microsofts AI-assistent Copilot, som ursprungligen var tänkt att vara exklusiv för Windows 11, har nu introducerats till Windows 10. Trots att funktionen är ny och ständigt testas, vilket ibland leder till problem, förklarar Microsoft varför användare kan dra nytta av den. Företaget experimenterar mycket med Copilots knapplacering och testar att placera den i hörnet av skärmen där alternativet ´Visa skrivbord´ finns. Microsoft bekräftade tidigare att Copilot kan stöka till skrivbordsikoner på Windows 11 på multi-monitoruppsättningar, vilket är anledningen till att funktionen blockerades på sådana system. Nu har denna olösta bugg även infunnit sig på Windows 10 med den senaste uppdateringen (KB5032278).

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 1 december

Microsoft byter ut ´Visa skrivbord´-knappen mot Copilot-ikonen i senaste Windows 11-förhandsgranskningen

Den senaste förhandsversionen av Windows 11 från Dev Channel innehåller en intressant ändring som kan störa de som är vana vid att använda det nedre högra hörnet av skärmen för att minimera alla appar eller visa skrivbordet. Microsoft testar att placera Copilot-ikonen bredvid meddelandecentralknappen och därmed ta bort ´Visa skrivbord´-knappen till förmån för sin nya AI-drivna assistent. Microsoft säger att logiken bakom ändringen är att placera Copilot-ikonen på en tydligare och mer intuitiv plats, precis där operativsystemet visar Copilot-rutan. Som ett resultat är ´Visa skrivbord´-knappen nu avstängd som standard.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 30 november

Fooocus introducerar AI-drivet bildgenerering med enkla stabila diffusionsmodeller

Fooocus är en mjukvara för bildgenerering som förenklar processen att skapa bilder med Stable Diffusion. Till skillnad från andra SD-gränssnitt som ComfyUI kräver Fooocus bara en enkel prompt, vilket gör det lätt för även nybörjare att komma igång. Mjukvaran är offline, öppen källkod och gratis. Den har också inbyggda och automatiserade optimeringar och förbättringar av kvaliteten. Fooocus har också reducerade GPU-krav och kan fungera effektivt på GPU:er med så lite som 8 GB VRAM. Installationen är enkel och krångelfri.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 30 november

Microsoft Copilot kommer officiellt till Windows 10, ändringar i Windows 11 på grund av Digital Markets Act

I den senaste episoden av Window´s Central Podcast diskuterar Dan och Zac att Microsoft Copilot officiellt kommer till Windows 10 snart. De diskuterar också de ändringar som kommer till Windows 11 som ett resultat av Microsofts efterlevnad av Digital Markets Act, Apple som använder RCS-meddelanden, all uppföljning från Microsoft Ignite inklusive Microsofts lansering av ´Windows-appen´ och Teams som använder AI för att städa upp ditt stökiga rum. OnePlus meddelade också att en integration med Microsoft Phone Link kommer.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 30 november

Midjourney: En AI-plattform för att skapa konst genom bildmanipulation

Midjourney är en AI-plattform som omvandlar naturliga språkprompter till levande bilder genom att använda maskininlärningstekniker. Plattformen, som lanserades i juli 2022, tillät ursprungligen användare att generera upp till 25 bilder utan kostnad. Men nu har Midjourney övergått till en prenumerationsmodell efter den initiala gratisanvändningen. Användare kan välja planer baserat på deras behov av bildgenerering, integritetspreferenser och önskad köflexibilitet. Bilder som genereras genom Midjourney anses vara allmän egendom, vilket gör det möjligt för andra användare att remixa, uppgradera och manipulera dem.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 30 november

Microsoft lanserar OpenAI’s DALL-E i Paint: ´Cocreator´ genererar bilder från text

Microsoft har officiellt gjort sin bildgenerator, Cocreator, tillgänglig i den klassiska Paint-appen för Windows 11. Detta innebär att vem som helst enkelt kan skapa originalbilder genom att beskriva vad de vill se. Tekniken drivs av OpenAI:s DALL-E-modell. För att komma åt den, öppna bara ett nytt Paint-projekt och klicka på knappen ”Cocreator” på verktygsfältet. AI kommer att skapa tre alternativ för dig att välja mellan. Cocreator är för närvarande endast tillgänglig i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 30 november

Windows Insider får veckoupdate med nya funktioner

Som en del av den veckovisa uppdateringen får Windows Insiders i Dev-kanalen och Canary-kanalen en inkrementell uppdatering med en mängd nya funktioner. Tidigare i veckan släppte Microsoft också en Insider Preview i Beta-kanalen. Uppdateringen till Dev-kanalen är tillgänglig som Windows 11 Insider Preview Build 23595. I uppdateringen finns ändringar i Windows Copilot, Windows Share, Nearby Share, Inställningar och mer. Windows 11 Insider Build 26002 är tillgänglig för Insiders i Canary-kanalen. Den kommer också med ändringar och förbättringar men färre jämfört med Dev-kanaluppdateringen.

Direktlänk Dela YTechB fördjupade 30 november

Microsoft släpper Windows 11 Insider Preview Build 23595 med nya uppdateringar

Microsoft har släppt Windows 11 Insider Preview Build 23595 till Dev Channel. En av de mest betydande förändringarna är att Copilot-ikonen har flyttats till höger sida av systembrickan på aktivitetsfältet för enklare åtkomst. Dessutom har standardbeteendet ´visa skrivbord´ för det högra hörnet av aktivitetsfältet stängts av. Copilot stöder nu flera skärmar och det finns uppdateringar i Windows Share, som låter dig dela filer direkt till specifika Microsoft Teams-kanaler och gruppchattar. Digital handskrift (inking) har utökats till fler språk och platser i Windows Ink. Slutligen har processgrupperingsfunktionen förbättrats på processsidan i Aktivitetshanteraren.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 30 november

Microsoft Paint introducerar AI-drivna funktioner

Microsoft Paint, ett enkelt grafikredigeringsverktyg som har varit en del av Windows sedan 1985, har börjat göra rubriker tack vare nya AI-drivna funktioner. I september rapporterades det att appen fick en enklicks bakgrundsavläsningsfunktion som var överraskande kraftfull. Nu, tack vare AI, kan Microsoft Paint generera bilder med OpenAI´s DALL-E via appens senaste tillägg - Paint Cocreator. Cocreator är molnbaserad och för att använda funktionen måste du logga in med ditt Microsoft-konto. Alla Windows-användare får 50 krediter att börja med (en kredit är en AI-genererad bild).

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 30 november

Microsoft testar ny placering av Copilot-ikonen i Windows 11

Microsoft testar en ny förändring i sin generativa AI-assistent Copilot. I den senaste Insider-versionen av Windows 11 visas en färgrik Copilot-ikon till höger om aktivitetsfältet, bredvid ikonen för aviseringar. Genom att klicka på den kommer Copilot-assistentens sidopanel upp där du kan ställa frågor. Denna förändring ersätter ´visa skrivbord´-knappen som tidigare fanns på samma plats. Microsoft hoppas att denna förändring gör Copilot-assistenten tydligare och lättare att nå. Detta testas fortfarande i Insider-versioner av Windows 11, så beteendet kan ändras eller tas bort helt innan det rullas ut till alla datorer. Microsoft lägger också till Copilot i Windows 10 med knappen på samma plats.

Direktlänk Dela How-To Geek fördjupade 29 november

Microsoft släpper Windows 11 Build 23595 med förbättringar och fixar

Microsoft har släppt Windows 11 Build 23595 för de Insiders i Dev Channel. Den nya versionen kommer med en rad ändringar, förbättringar och fixar, inklusive flyttningen av Copilot AI-ikonen. Microsoft har beslutat att flytta ikonen från dess nuvarande position bredvid sökrutan, till höger sida av systemfacket på aktivitetsfältet. Syftet med detta är att göra ingångspunkten till Copilot tydligare och mer lättillgänglig genom att vara närmare där Copilot-rutan öppnas. Microsoft börjar också rulla ut ändringen som tidigare dokumenterades med Build 23570 som introducerar stöd för Copilot i Windows för användning över flera skärmar.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 29 november

Microsoft lanserar Cocreator AI-funktion i Paint-appen för Windows 11

Microsoft lanserar officiellt sin Cocreator AI-funktion för bildgenerering inom Paint-appen för Windows 11. Den nya integrerade text-till-bild-generatorn, som drivs av OpenAI:s DALL-E 3-modell, var tidigare endast tillgänglig för Windows Insiders. Nu har Cocreator-knappen i Microsoft Paint släppts på bred front, vilket ger alla användare möjlighet att ange en beskrivning av något de visualiserar och få tre genererade bilder att välja mellan. Även om bildgeneratorn är ett nytt tillskott till Microsoft Paint, har företaget redan införlivat DALL-E 3:s text-till-bild-funktion i sina andra tjänster.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 29 november

Senaste Windows 11 Dev och Canary bygger introducerar Copilot flytt och energisparalternativ

Den senaste Windows 11 Dev Channel bygga 23595 flyttar Copilot till höger om aktivitetsfältet, vilket gör det lättillgängligt. ´Visa skrivbord´ -knappen har tagits bort men kan återaktiveras i aktivitetsfältsinställningarna. Windows 11 bygga 26002 i Canary Channel introducerar ett alternativ för energispar för att förlänga batteriets livslängd. Microsoft är tillbaka från Thanksgiving-högtiden, vilket innebär att det återigen finns aktivitet i Windows Insider-programmet. Nu tillgänglig är Windows 11 bygga 23595 i Dev Channel och Windows 11 bygga 26002 i Canary Channel.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 29 november

Microsoft släpper senaste Windows 11 build med förändringar i Copilot och mer

Microsoft har släppt den senaste Windows 11 build för medlemmar av Insider-programmet i Dev Channel. Den nya build-numret är 23595. Den inkluderar en del förändringar till Copilot-funktionen och mer. Copilot-ikonen visas nu på höger sida av systemfältet på aktivitetsfältet för att göra ingångspunkten till Copilot tydligare och lättare tillgänglig. Ändringar inkluderar också utökad förmåga att använda digital handstil (inking) i vissa redigeringsrutor för Windows Ink för flera språk och platser, förbättringar i processgruppering på processsidan för Task Manager och rullning av konto-relaterade anmälningar för Microsoft-konton på inställningssidan.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 29 november

AI-genererad bildfunktion nu tillgänglig för alla Microsoft Paint-användare

I september upptäcktes kodsträngar i Microsofts Paint-app som indikerade att en AI-genererad bildfunktion kallad Cocreator kanske skulle läggas till. Senare samma månad bekräftade Microsoft att Cocreator-funktionen, som använder OpenAI:s DALL-E 3-modell, lades till i Paint-appen för medlemmar av Windows Insider-programmet. Denna vecka rapporterade flera onlinekällor, inklusive ´gogetgpt´ på X (tidigare Twitter), att Cocreator-funktionen diskret gjordes tillgänglig för alla Microsoft Paint-användare, utan behov av att vara medlem i Insider-programmet eller anmäla sig till en väntelista. DALL-E 3 är nu tillgänglig i Paint för alla. Integrationen kommer med den senaste Windows 11-uppdateringen.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 29 november

AI-genererade bilder nu tillgängliga i Microsoft Paint på Windows 11

Microsoft Paint i Windows 11 stödjer nu AI-genererade bilder med DALL-E 3, ett kraftfullt bildgenereringsverktyg. Användare kan få tillgång till DALL-E 3 bildgenereringspanel genom att klicka på ´Cocreator´ -knappen, skriva en prompt och välja en konststil. Varje bildgenerering kostar en kredit, med nya användare får 50 krediter gratis, men Microsoft har ännu inte avslöjat vad som händer när krediterna tar slut. Microsoft har nyligen implementerat Copilot inom Windows 10 och bekräftat att Copilot AI-assistenten så småningom kommer att köras på GPT-4 Turbo. Nu kan Windows 11-användare generera DALL-E 3 AI-genererad konst inom Microsoft Paint utan tredjepartsverktyg.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 29 november

Uppdaterad version av tiny11 är 20% mindre än tidigare

Tiny11, en strippad version av Windows 11, har uppdaterats med nya funktioner och ett mindre fotavtryck än någonsin. Den senaste versionen av tiny11 är baserad på Windows 11 23H2 och har minskats med hela 20 procent från föregående version. Det nya namngivningssystemet gör det mycket lättare att förstå (detta är tiny11 2311), programvaran kan uppdateras till framtida kumulativa uppdateringar, och Copilot är tillgängligt som ett alternativ. Funktioner som Edge, Copilot och mer är helt valfria, vilket hjälper till att minska installationsstorleken.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 29 november

Microsoft uppdaterar Windows 11 Paint med AI-funktionen ´Cocreator´

Microsoft har avslöjat en betydande uppdatering av Windows 11 Paint-applikationen, genom att integrera en artificiell intelligensfunktion kallad ´Cocreator´. Denna AI-funktion, som drivs av OpenAI:s DALL-E 3-teknik, möjliggör för användare att generera komplexa bilder baserade på textbeskrivningar de tillhandahåller. Från och med 28 november 2023 har Cocreator-verktyget börjat rullas ut generellt till Windows 11-användare, även om det fortfarande inte är tillgängligt för vissa användare, med en väntelista på plats för vissa. Uppdateringen inkluderar också flera förbättringar utöver AI, inklusive införandet av lager, bakgrundsborttagning och transparens effekter.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 29 november

Microsoft Paint på Windows 11 får AI-stöd med ´Cocreator´

Microsoft Paint på Windows 11 får stöd för ´Cocreator´, en AI-funktion som använder DALL-E-integration för att generera bilder. Funktionen har nyligen testats via Microsoft Insider-programmet och börjar nu rullas ut för Windows 11-användare, men alla kommer inte att få tillgång till den än. Vissa användare kan bli ombedda att gå med i en väntelista. För de som ser den nya funktionen kan den nås med den nya Cocreator-knappen i Paint, på höger sida av verktygsfältet. Användare har rapporterat att Paint Cocreator är ett kraftfullt och lättanvänt verktyg som ger imponerande resultat.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 29 november

Microsofts Copilot kommer snart att stödja GPT-4 Turbo

Copilot (tidigare känd som Bing Chat) kommer snart att stödja GPT-4 Turbo. GPT-4 Turbo har en uppdaterad kunskapsavstängning från april 2023 och ett större 128k-kontextfönster. Microsofts Mikhail Parakhin sa att hans team ´fortfarande behöver reda ut några problem´ när det gäller att få GPT-4 Turbo att fungera med Copilot. Copilot kan snart se en stor ökning genom att integrera den senaste tekniken från OpenAI. GPT-4 Turbo är mer kapabel än sin föregångare (GPT-4) och har flera förbättringar som kommer att hjälpa Copilot. Men förvänta dig inte en uppdaterad Copilot ännu. Microsofts Mikhail Parakhin förklarade att Copilot-teamet ´fortfarande behöver reda ut några problem´. Fram tills nyligen var Copilot känd som Bing Chat. Microsoft tog Bing Chat under Copilot-varumärket som en del av en push för att utöka Copilot-varumärket över olika tjänster. Parakhin är en av de viktigaste personerna på Microsoft. Han leder Windows och Web Experiences Team, som Microsoft bildade genom att slå samman flera team efter Panos Panays avgång. Microsofts Windows org, webbupplevelser team, Microsoft News, Bing och Edge är alla under ledning av Parakhin. GPT-4 Turbo är redan tillgängligt för alla med ett OpenAI API-konto och GPT-4-åtkomst, vilket förmodligen inkluderar Microsoft. Men Microsoft behöver fortfarande finjustera sin Copilot-upplevelse för att få den att fungera smidigt med GPT-4 Turbo.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 28 november

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Microsoft rullar ut DALL-E integration till Paint på Windows 11

Microsoft har äntligen rullat ut den mycket efterlängtade DALL-E-integrationen till Paint på Windows 11. Med DALL-E 3-integrationen kan du använda Microsoft Paint för att skapa AI-genererade bilder med hjälp av OpenAI:s ChatGPT. Denna funktion är tillgänglig via en ´Cocreator´-knapp i Paint. En ny uppdatering, nu tillgänglig för alla utanför Insider-programmet, låter dig använda ´Cocreator´-funktionen och generera DALL-3-bilder. Om du är ny på AI har Microsoft också täckt dig. En nybörjarhandledning i fyra steg inom appen hjälper dig att komma igång med AI i Paint.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 28 november

Microsoft testar nya funktioner för Read Aloud och Copilot på Edge

Microsoft har testat och förbättrat sin Read Aloud-funktion på Edge under en tid. Funktionen anlände till Edge´s Copilot-sidopanel, och med den nyligen testade 2.1-versionen får vi några intressanta förändringar. Read Aloud-funktionen på Edge anlände till sidopanelen förra veckan, och enligt en nyligen upptäckt kommer Copilot att börja visa en högtalarikon som en klickbar knapp när någon av chattarna blir ´uppläst´. När du sedan fortsätter med din multitasking och öppnar andra appar kommer det att finnas uppspelningskontroller när du hovrar över knappen. Insidern säger också att Read Aloud-funktionen snart kommer till Copilot i Windows generellt, förutom plugins som också är tillgängliga i en kontrollerad utrullning för utvalda användare.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 27 november

Windows 11 Tiny11 blir mindre och stöder Copilot, Samsung uppdaterar 13 modeller till One UI 6.0, iOS 17-bugg fryser iPhones, Första Linux-speldatorn presenteras

NTDEV-teamet fortsätter att förbättra sin modifiering av Windows 11, kallad Tiny11. Den nya versionen av Tiny11 2311 stöder många av innovationerna i Microsoft Windows 11 2023 Update (23H2), inklusive Windows Copilot och mycket mer. Samsung rullar ut One UI 6.0 baserat på Android 14 till ett ökande antal av sina smartphones. iOS 17 var ursprungligen full av buggar, från anslutningsproblem och UI-stamning till överhettning på den senaste iPhone 15 Pro. Den första Linux-speldatorn har presenterats, Sirius 16 Gen 1 från Tuxedo Computers.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 27 november

Microsofts Bing AI, nu Copilot, förväntas få GPT-4 Turbo snart

Microsofts Bing AI, nyligen omdöpt till Copilot, förväntas snart få GPT-4 Turbo, trots att det fortfarande finns problem att lösa med implementeringen. För närvarande kör Bing AI GPT-4, men GPT-4 Turbo kommer att medföra olika fördelar, inklusive mer exakta svar på frågor och andra viktiga framsteg. Det framgick av en utbyte på X (tidigare Twitter) mellan en Bing AI-användare och Mikhail Parakhin, Microsofts chef för reklam och webbtjänster. Denna förbättring kommer också att komma till Copilot i Windows 11. GPT-4 Turbo förväntas ge mer exakta och relevanta svar på frågor och kommer att vara snabbare.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 november

Ny version av Tiny11, en superkompakt version av Windows 11, släppt

En ny version av Tiny11, en superkompakt version av Windows 11, har släppts. Den nya versionen, Tiny11 2311, är baserad på den nyligen släppta uppgraderingen Windows 11 23H2 och är 20% mindre än den tidigare installationen av Tiny11 23H2. Utvecklaren, NTDEV, säger att den nya versionen löser de flesta, om inte alla, problem med tidigare versioner av Tiny11. En av de viktigaste förbättringarna är att operativsystemet nu fungerar korrekt med Windows Update. Dessutom kan användare nu välja att lägga till AI-assistenten Copilot i sin Tiny11-installation.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 november

Viktig uppdatering till Tiny11, en anpassad version av Windows 11

Tiny11, en anpassad version av Windows 11 utvecklad av NTDEV, har fått sin mest betydande uppdatering hittills. Uppdateringen inkluderar alla förbättringar från den senaste versionen av Windows 11, inklusive Copilot-artificiell intelligens. Tiny11 behöver endast 4 GB utrymme och 2 GB RAM, men det finns versioner som kräver ännu mindre. Alla Microsoft-applikationer som inte används av många människor har tagits bort, medan vissa, som Edge-webbläsaren, erbjuds som en valfri installation. Tiny11 kan vara användbart för gamla datorer eller för installation på en USB-flashenhet med 4 GB utrymme.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 27 november

Tiny11 tar emot sin mest betydelsefulla uppdatering hittills

Tiny11, en anpassad version av Windows 11 skapad av utvecklaren NTDEV, har fått sin mest betydelsefulla uppdatering hittills. Uppdateringen inkluderar alla förbättringar från den senaste versionen av Windows 11, inklusive Copilot artificiell intelligens. Tiny11 tar endast upp 4 GB utrymme, med versioner som är reducerade till 1 GB, och kräver endast 2 GB RAM. Den nya versionen minskar storleken med 20% mer, närmar sig 3 GB utrymme. Bland de mest efterlängtade nya funktionerna kan du nu använda NET 3.5 och versioner på olika språk, inte bara engelska.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 27 november

Microsoft omdöper Bing Chat till Copilot för att göra AI-verktyg mer tillgängliga

Microsoft genomför förändringar i sina artificiella intelligens (AI) erbjudanden. Företaget omdöpte på onsdag sina Bing Chat AI-verktyg till Copilot i ett försök att göra den senare mer tillgänglig och lättare att använda. Copilot kommer att bli tillgänglig för alla den 1 december. Microsoft sa att Copilot också kommer att stödja OpenAI GPT, vilket gör att användarna kan skapa en ´skräddarsydd version´ av chatboten för specifika uppgifter. Copilot kommer även att ha plugin-stöd som gör att det kan fungera över OpenAI Chat GPT, Copilot - inklusive Bing, Edge, Windows och Microsoft 365-appar.

Direktlänk Dela Cord Cutters News fördjupade 26 november

Så här får du Microsofts nya AI-assistent Copilot i Windows 10

Microsofts generativa AI-assistent Copilot, ursprungligen introducerad som en funktion endast för Windows 11, har nu porterats till Windows 10. Copilot är byggd på OpenAI:s GPT-4 och är finjusterad för att interagera med kärnappar och komponenter i Windows, inklusive Microsoft Office och Windows-inställningar. Trots några mindre brister i Windows 10-versionen, är det relativt enkelt att kringgå väntekön för att få den nya funktionen. Microsoft har redan börjat skicka ut delar av Copilot via Windows 10:s månatliga kumulativa uppdateringar, så att aktivera AI-kompanjonen är inte svårt. Funktionen är för närvarande tillgänglig i Windows 10 Home och Pro endast.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 26 november

Microsoft planerar att lägga till Bing Chat-funktionalitet i alla sina produkter och tjänster

Microsoft är övertygade om att Copilot är framtiden och planerar att lägga till Bing Chat-funktionalitet, drivet av ChatGPT, till alla sina produkter och tjänster. Windows 11 har redan sin egen Copilot-programvara och Microsoft har nyligen lagt till det i Windows 10. Företaget vill att alla Windows-användare ska uppleva det. Copilot använder de bästa modellerna från ChatGPT och Bing Chat, inklusive Microsofts stora och små språkmodeller. Microsoft hoppas att både vanliga användare och IT-sektorarbetare vill prova Copilot på Windows via aktivitetsfältet eller Microsoft Edge.

Direktlänk Dela BOB FM fördjupade 26 november

Microsoft lägger till ChatGPT AI chatbot-funktionalitet till Windows Terminal

Microsoft har lagt till ChatGPT AI chatbot-funktionalitet i Windows Terminal som en del av Windows 11 Canary-testbygget. ChatGPT:s AI-funktioner i Windows Terminal kan användas för att generera kommandon, förklara fel och ge rekommendationer om hur man fixar dem. AI kommer att göra det möjligt att förklara kommandon, samt fel som uppstår under deras utförande, på naturligt språk. Chatboten föreslår också lösningar, som ett alternativt kommando om det ursprungliga kommandot inte fungerar. Funktionen kräver för tillfället en anslutning till Azure OpenAI-tjänsten för att användas.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 26 november

Microsoft tillåter nu Windows 10-användare att prova Copilot, företagets senaste AI-assistent

Microsoft tillåter nu användare av Windows 10 att testa Copilot, företagets senaste AI-assistent. Tjänsten var tidigare endast tänkt att släppas som en del av Windows 11, men är nu en del av Windows 10:s sista stora uppdatering. För att börja använda Copilot i Windows 10 behöver du gå med i Windows Insiders-programmet, vilket ger dig möjlighet att se nya funktioner innan de levereras till de allmänna kanalerna. Copilot i Windows 10 kommer i grunden att vara densamma som systemet som finns i Windows 11, men det finns vissa skillnader att vara medveten om.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 25 november

Microsofts AI-assistent Copilot kommer snart till Windows 10

Microsofts AI-assistent Copilot, tidigare exklusiv för Windows 11, kommer snart att finnas tillgänglig för Windows 10. Copilot började testas på Windows 10 förra veckan och kommer att rullas ut till enheter som kör Hem- och ohanterade Pro-versioner av Windows 10, version 22H2, inom en snar framtid. Utrullningen kommer att ske i faser med hjälp av Controlled Feature Rollout (CFR) teknologi under flera månader. Till att börja med kommer Copilot endast att finnas tillgänglig i USA och Nordamerika samt delar av Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 24 november

Microsoft lanserar AI-drivna Copilot-funktionen för Windows 10-användare

Microsoft tillåter nu Windows 10-användare att prova den AI-drivna Copilot-funktionen, som tidigare bara var tillgänglig i Windows 11. För att använda funktionen behöver användare med berättigade enheter installera en Release Preview-byggnad som inkluderar tillgång till AI-drivna Copilot. Användare måste vara inskrivna i Windows Insider testprogram för att installera förhandsgranskningsbygget och eventuellt prova Copilot på Windows 10 Home eller Pro. För att köra Copilot krävs minst 4 GB RAM och en bildskärmsadapter som stöder en upplösning på minst 720p. Förhandsgranskningen av chatboten är endast tillgänglig på utvalda marknader, dvs. Nordamerika och vissa områden i Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela Etemaad Daily fördjupade 24 november

Microsoft utökar AI-funktionen Copilot till Windows 10 och Office 365

Microsoft har nyligen utökat räckvidden för sin innovativa AI-drivna funktion Copilot till Windows 10-användare. Ursprungligen exklusiv för Windows 11, markerar denna expansion ett betydande steg för att göra avancerade AI-verktyg mer tillgängliga. Copilot i Windows 10 syftar till att förbättra användarupplevelsen med avancerade AI-funktioner. Användare behöver vara en del av Windows Insider-testprogrammet för att få tillgång till ´Release Preview´-versionen, som inkluderar Copilot-funktionen. Förutom integrationen i Windows 10 har Microsoft också lanserat Copilot för Office 365. Detta AI-produktivitetsverktyg är utformat för att fungera över olika Microsoft-program som Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams.

Direktlänk Dela Nextgenhero.io fördjupade 24 november

Windows Terminal får AI Chat-funktion

Windows Terminal introducerar en valfri funktion - AI-chatten ChatGPT på Windows 11. ChatGPT-integrationen är nu tillgänglig i Terminal (Canary), en ny utvecklingskanal för att testa experimentella funktioner före en bredare utrullning. Med ChatGPT AI Chat i Terminal kan du använda AI för att generera kommandon, förklara fel och få rekommendationer. Microsoft vill att Terminal ska använda naturligt språk AI för att förklara kommandon, såsom ”DISM”, eller fel du kan få när du kör kommandon. Det kan också föreslå åtgärder, som ett alternativt kommando när det ursprungliga inte fungerar.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 24 november

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot för Windows 10-användare

Microsoft har introducerat sin AI-drivna assistent, Copilot, till användare av Windows 10 i en betydande expansion. Denna strategiska flytt riktar sig till en betydande användarbas, eftersom 69 procent av skrivbordsanvändare som kör på Windows fortfarande använder Windows 10 eller enheter som är inkompatibla med det nyare Windows 11. För att dyka in i denna avancerade AI-upplevelse behöver användare vara en del av det exklusiva Windows Insider-testprogrammet. Programmet tillåter deltagare att installera en Release Preview-build på kompatibla Windows 10 Home eller Pro-enheter. För närvarande är förhandsgranskningen tillgänglig på utvalda marknader som Nordamerika, delar av Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela stupidDOPE fördjupade 23 november

Microsoft utökar tillgängligheten för AI-assistenten Copilot till Windows 10-användare

Microsoft har nyligen utökat tillgängligheten för sin generativa AI-assistent, Copilot, till Windows 10-användare. Detta verkar vara ett försök att erbjuda användare som antingen fortfarande använder Windows 10, eller har enheter som är inkompatibla med Windows 11, att uppleva AI-assistenten. För att få tillgång till Copilot måste användare vara en del av Windows Insider-testprogrammet och installera en Release Preview-byggnad på en kompatibel Windows 10 Home- eller Pro-enhet. Användarna behöver dock uppfylla vissa systemkrav för att sedan kunna köra Copilot.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 23 november

Microsoft lägger till ny AI-assistentfunktion till Windows 10

Trots att Windows 10 närmar sig slutet av sin livstid lägger Microsoft till nya funktioner till det åldrande operativsystemet. Den senaste Windows Insider-förhandsgranskningen introducerar Microsofts AI-drivna assistent, Copilot. För att köra uppdateringen krävs inte den bästa CPU:n eller grafikkortet, funktionen behöver bara 4 GB RAM och en skärm med 720p-upplösning eller högre. De flesta Windows 10-enheter bör klara kraven, men äldre surfplattor, bärbara datorer och stationära datorer kan ha svårt. Copilot ser inte mycket annorlunda ut än Windows 11-versionen.

Direktlänk Dela Club386.com fördjupade 22 november

Microsofts AI-drivna assistent Copilot kommer till Windows 10

Microsoft meddelar att Copilot, deras generativa AI-drivna assistent, kommer att vara tillgänglig för Windows 10-användare. Användare med berättigade enheter kan nu installera en förhandsgranskning som inkluderar tillgång till assistenten. För att installera förhandsversionen och eventuellt testa Copilot på Windows 10 Home eller Pro, måste användarna vara registrerade i Windows Insider-testprogrammet. För att köra Copilot behöver ditt system minst 4 GB RAM och en skärmadapter som stöder en upplösning på minst 720p. Förhandsgranskningen av Copilot är endast tillgänglig i vissa marknader, som Nordamerika, och vissa delar av Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 22 november

Microsofts AI-assistent Copilot kommer snart till Windows 10

Microsofts AI-assistent Copilot kommer snart till Windows 10. Funktionen har testats i Release Preview-ringen för Windows Insiders, vilket signalerar en snart bredare lansering. Microsoft meddelade i april att Windows 10 22H2 var klar med nya funktioner. Windows 10 kommer att fortsätta få säkerhetsuppdateringar fram till den 14 oktober 2025. Copilot kommer att fungera på enheter med minst 4 GB RAM och en skärm med minst 2080p-upplösning. Rykten antyder att Microsoft kan arbeta på en ny version av Windows, känd som ´Windows 12´, med stöd för Intels Meteori Lake-processor.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 22 november

Microsofts Copilot för Windows 10 nu tillgänglig för testning

Microsoft har gjort sin AI-drivna funktion Copilot tillgänglig för Windows 10-användare att testa, trots att den ursprungligen var exklusiv för Windows 11. En Release Preview-version av Windows 10 med Copilot integrerad är nu tillgänglig för testare, vilket ger en jämförbar upplevelse med Windows 11-versionen. Detta kommer när Microsoft omvärderar sitt åtagande för Windows 10, investerar mer i operativsystemet trots att det inte finns några större uppdateringar i sikte. Användare med Windows 10 Home eller Pro kan prova Copilot nu och det förväntas vara tillgängligt för alla stödda marknader snart.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 22 november

Microsofts AI-assistent Copilot kommer till Windows 10

Windows 10 kommer att få en ny stor funktion: Copilot. Microsofts AI-drivna assistent har rullats ut i Release Preview-ringen för Windows Insiders, vilket signalerar en kommande bred utrullning. Detta är en överraskning eftersom Microsoft i april meddelade att Windows 10 22H2 var färdigt med att få nya funktioner. Windows 10 kommer att fortsätta att få säkerhetsuppdateringar fram till den 14 oktober 2025. Copilot ser liknande ut som det vi sett i Windows 11. För att köra Copilot på Windows 10 krävs minst 4GB RAM och en skärm med minst 720p-upplösning. Rykten tyder på att Microsoft redan kan arbeta på en ny version av Windows, troligen kallad Windows 12.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 22 november

Microsoft rullar ut Copilot AI-verktyg för Windows 10-användare

Microsoft har börjat rulla ut Copilot AI-verktyget, som introducerades med Windows 11, till Windows 10-datorer. Windows 10 Insider testversioner får första möjlighet att testa Copilot, om de kör en aktuell version av operativsystemet. Windows 10 Insider-testare kan nu prova Copilot i Release Preview Channel. För att göra detta måste du aktivera alternativet ´Hämta de senaste uppdateringarna så snart de är tillgängliga´ i Windows-menyn Inställningar> Uppdatera & Säkerhet> Windows Update, sedan söka efter uppdateringar efter att ha installerat Windows 10 22H2 Build 19045.3757 (KB5032278). Microsoft kommer att rulla ut Copilot till alla Windows 10-maskiner under de kommande månaderna, inklusive de med huvudversionsversionerna av Windows 10. Individuella Windows 10-användare kommer att få Copilot först. Microsoft avser att inkludera Copilot i utrullningsprocessen i ett senare utvecklingsstadium för centralt hanterade Windows 10-maskiner i företags- eller regeringsanvändning (Windows 10 Enterprise eller Education Version 22H2 och professionella enheter).

Direktlänk Dela PC World fördjupade 22 november

Microsoft börjar använda Copilot AI på Windows 10-datorer

Microsoft har börjat tillämpa Copilot AI med Windows 11 på Windows 10-datorer. Windows 10 Insider-testare får nu prova Copilot-verktyget i Release Preview Channel. För att göra detta måste du aktivera alternativet ´Få senaste uppdateringar när tillgängligt´ i Windows-menyn Inställningar > Uppdateringar och SEC Security & GT. Om möjligt, kontrollera att du uppdaterar till Windows 10 22H2 Build 194045-3757 (KB5032278) för att få uppdateringar omedelbart efter installation. Microsoft kommer att gradvis rulla ut Copilot till alla Windows 10-användare under de närmaste månaderna. Copilot har vissa begränsningar i Windows 10, till exempel stöder det inte en multi-monitoring operation.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 22 november

Microsofts Copilot är inte gratis: Prissättningsinformation

När Microsoft tillkännagav sin generativa AI-lösning, ´Copilot´, i mars 2023, avslöjade teknikföretaget ingen prissättningsinformation. Olika typer av ´Copilot´ medför olika kostnader. En del verktyg, som Bing Chat (nu bara Microsoft Copilot), är enkla lösningar som är utformade för att förbättra online-sökupplevelser. Andra är omfattande verktygssatser som ger stöd åt team i specifika roller, som försäljning eller kundservice. Priset för Copilot för Microsoft 365 kommer att kosta 30 dollar per användare per månad. Detta är en tilläggskostnad till din befintliga Microsoft 365-prenumeration. Microsoft har inte släppt något pris för Security Copilot men säger att prissättningen kommer att avslöjas när lösningen blir ´Allmänt tillgänglig´. GitHub Copilot är tekniskt sett separat från de nya Copilot-verktygen som Microsoft introducerar just nu. GitHub Copilot finns tillgängligt genom två olika licenser. Den första är ´Copilot Individual´ för personliga användare, tillgänglig för 10 dollar per månad eller 100 dollar per år. Det andra alternativet är Copilot Business, som har mer avancerade verktyg och revisionsloggar för 19 dollar per månad per användare.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 22 november

Microsoft ger Windows 10-användare tillgång till AI-assistenten Copilot

Microsoft har bekräftat att företaget kommer att ge Windows 10-användare tillgång till AI-assistenten Copilot. Detta kommer att ske som en del av en ´fasad lansering´ där Copilot rullas ut till Windows Insiders som är anmälda till Release Preview Channel. Tillgången till Copilot kommer inte att vara tillgänglig för alla Windows 10-användare direkt, och Microsoft påpekar att det kan ta tid för en enhet att bekräftas som berättigad till Copilot på Windows, så det kanske inte visas direkt även om du har ´Få de senaste uppdateringarna så snart de är tillgängliga´ aktiverat.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 22 november

HP:s VD förutspår tillväxt i PC-marknaden med AI-teknik

I en intervju med Jim Cramer på tisdagen sa HP Inc:s VD Enrique Lores att företagets nya datorer med artificiell intelligens (AI) kommer att påskynda och växa PC-marknaden. Lores menar att AI kommer att driva betydande momentum i kategorin, med en fördubbling av tillväxten i PC-kategorin från nästa år. Den nya tekniken kommer att möjliggöra för användarna att få tillgång till molnet med sina PC:er, vilket tillåter dem att få analys från en komplex språkmodell ´lokalt´. Han hävdade också att de nya datorerna inte kommer att vara mycket dyrare än andra modeller, med en genomsnittlig prisökning mellan 5% och 10%. Lores tillade att PC-marknaden har börjat återhämta sig, vilket även kommer att stärkas av övergången från Windows 10 till Windows 11.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 november

Microsoft rullar ut AI-assistenten Copilot till Windows 10

Microsoft börjar nu rulla ut AI-assistenten Copilot till berättigade system som inte är hanterade och som är inskrivna i Windows Insider-programmet och kör Windows 10 22H2 Home och Pro-utgåvor. Insiders i Release Preview Channel kan börja testa Copilot genom att navigera till Inställningar > Uppdatering & Säkerhet > Windows Update, aktivera den nyligen tillagda ´Få de senaste uppdateringarna så snart de är tillgängliga´ växeln och söka efter uppdateringar efter att ha installerat Windows 10 22H2 Build 19045.3757 (KB5032278). Microsoft kommer att lägga till enheter som kör Windows 10 Enterprise eller Education version 22H2 och professionella enheter som hanteras av organisationer till utrullningsprocessen i ett senare utplaceringsskede.

Direktlänk Dela Bleeping Computer fördjupade 21 november

Microsoft lanserar Copilot AI på Windows 10-enheter

Microsoft har officiellt påbörjat utrullningen av Copilot AI på Windows 10-enheter. AI-chattboten släpps gradvis för Windows 10 Home och Pro-utgåvor 22H2. Uppdateringen KB5032278 tar med Copilot till byggnummer 19045.3757, men alla kommer inte att få den omedelbart eftersom företaget rullar ut funktionen genom sin kontrollerade funktionsutrullning (CFR) under de kommande månaderna. Dessutom krävs det att man har aktiverat alternativet ´Hämta de senaste uppdateringarna så snart de är tillgängliga´ på inställningssidan för ´Windows Update´ och klicka på ´Sök efter uppdateringar´ efter att ha installerat uppdateringen KB5032278. Installationen av copilots hårdvara är nödvändig. Copilot på Windows 10 kräver en bildskärmsadapter med 720p eller högre upplösning och minst 4 GB minne samt ett Microsoft-konto. Chattboten stöds inte initialt på hanterade enheter eller företags- och utbildningsutgåvorna av operativsystemet.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 21 november

Anthropic lanserar Claude 2.1 med förbättrad analyskapacitet och minskad hallucinationsfrekvens

AI-rivalen till OpenAI, Anthropic, har lanserat Claude 2.1, som har förbättrats för att kunna analysera upp till 200 000 tokens, vilket motsvarar hela Homeros Odyssé. Företaget säger att den nya versionen också halverar Claudes hallucinationsfrekvens, vilket leder till färre felaktiga svar. Claude 2.1 tillåter användare att ladda upp hela kodbasar, akademiska artiklar, finansiella rapporter eller långa litterära verk. Efter uppladdning kan chatboten ge sammanfattningar, svara på specifika frågor om innehållet, jämföra/flera dokument eller känna igen mönster som människor kan ha svårare att se.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 21 november

Så aktiverar du Copilot på Windows 11 i Europa

Windows 11 har en funktion kallad Copilot, en Bing Chat AI med GPT-4 och DALL-E 3, som hjälper användare att utföra olika typer av uppgifter. Denna funktion är ännu inte tillgänglig i Europa, men det finns ett sätt att aktivera det med en enkel kommando. Användare kan öppna Copilot genom att skriva in ett specifikt kommando i appen Execute, eller skapa en genväg på skrivbordet till kommandot. Detta öppnar en förhandsgranskning av Copilot, som kan användas så länge fönstret är öppet.

Direktlänk Dela TechGIndia fördjupade 21 november

Så installerar du Google Bard AI på en Windows 11/10-dator

Google har utvecklat Bard, en AI-driven chattbot som kan hjälpa användare med diverse uppgifter för att underlätta deras arbete. För att installera Bard AI på en Windows 11/10-dator kan användare följa stegen i denna artikel. Det finns ingen officiell app för att installera Bard AI, så installationen måste ske via webbläsarna Google Chrome eller Microsoft Edge. När Bard AI är installerat behöver användarna inte öppna sin webbläsare varje gång de vill använda Bard AI. Bard AI är gratis att använda och kräver endast ett Google-konto för att komma åt.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 21 november

Microsoft utökar AI-assistent Copilot till Windows 10

Microsoft lanserade Windows 10 den 15 juli 2015 och efter att ha fått mycket kritik för Windows 8 gjorde företaget många ändringar i operativsystemet. Efter drygt ett halvt decennium lanserade Microsoft Windows 11, vilket innebar att Windows 10 snart skulle sluta få stöd. Enligt Microsoft kommer Windows 10 att sluta ta emot uppdateringar från den 14 oktober 2025. Emellertid har Microsoft bekräftat att den nya ´Copilot AI-funktionen´ från Windows 11 också kommer att komma till Windows 10. Copilot är en gratis AI-assistent från Microsoft för att förbättra användarupplevelsen. Denna AI-assistent kan hjälpa till med olika offline- och onlineuppgifter och generativ assistans. Till exempel kan den skriva en uppsats åt dig, organisera dina fönster, etc. Copilot-funktionen sågs först i september i år med Windows 11 22H2-bygget.

Direktlänk Dela DealNTech fördjupade 21 november

Microsoft börjar introducera AI-assistenten Copilot i Windows 10

Microsoft har börjat distribuera AI-assistenten Copilot till användare av operativsystemet Windows 10. För tillfället kan endast deltagare i Windows Insiders testprogram prova innovationen - i den senaste testversionen av Windows 10 19045.3757 (KB5032278), nyligen släppt på Release Preview-kanalen. Copilot erbjuds med ett antal begränsningar och kända brister. Till exempel stöds Copilot på Windows för närvarande inte om aktivitetsfältet är vertikalt positionerat till höger eller vänster. Dessutom stöds Copilot för närvarande inte i multi-monitor konfigurationer.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 21 november

Microsoft lanserar AI-assistenten Copilot för att öka produktiviteten

Microsoft har lanserat en ny AI-assistent - Copilot, designad för att kombinera funktionerna hos en chattbot och en assistent. Copilot är en chattbot som svarar på frågor genom att skanna och sammanfatta realtidsdata från internet. Microsoft Copilot för Windows kan generera text och innehåll enligt de givna instruktionerna, och användare kan använda bilder och röstchatt istället för att behöva skriva ut det. Copilot-verktyget är fritt tillgängligt för Windows-användare. Copilot är också integrerat i Microsoft-tjänster som Word, PowerPoint och Excel, och är utformat för att förenkla data som läggs till och genereras, med svar anpassade till din roll och preferenser. Microsoft har också meddelat Microsoft Mesh, en ny form av 3D-immersiv teknik som kommer att låta företag skapa tredimensionella utrymmen som kommer att förändra hur möten genomförs.

Direktlänk Dela Technowize fördjupade 21 november

Så här aktiverar du Copilot på Windows 11 i Europa

Copilot har ännu inte nått Windows 11 i Europa, men det finns ett trick för att starta denna assistent baserad på Bing Chat och GPT-4 på din dator. Copilot är en funktion som gör att du kan ha en Bing Chat-artificiell intelligens med GPT-4 och DALL-E 3 öppen i operativsystemet, så att du kan rådfråga den när som helst och hjälpa dig att skapa olika uppgifter. För närvarande är detta en funktion som endast är tillgänglig i många länder i Amerika och Asien, och har ännu inte nått Europa. Men det finns ett trick för att starta det i Windows 11 när som helst med hjälp av ett enkelt kommando.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 21 november

Microsoft börjar rulla ut AI-assistenten Copilot till Windows Insider-medlemmar

Microsoft har påbörjat utrullningen av sin artificiella intelligens (AI)-assistent, Copilot, till medlemmar av Windows Insider-programmet som är på Release Preview Channel. I den senaste uppdateringen till Windows 10 22H2-utgåvan kan användare av Home och Pro-versionerna nu få tillgång till Copilot-förhandsgranskningen. Användare av Enterprise och Education-utgåvorna har ännu inte fått tillgång, men Microsoft har utfärdat vägledning inför en bredare implementering inom dessa sektorer. Copilot kräver mer än 4GB RAM och en skärmadapter som kan hantera mer än 720p-upplösning. För närvarande stöder Copilot inte vertikalt placerade aktivitetsfält, och flerskärmsstödet är för närvarande begränsat till huvudskärmen.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 21 november

Microsoft rullar ut AI-verktyget Copilot till Windows 10 Insiders

Microsoft har börjat rulla ut sin Windows 10-version av verktyget Copilot till Windows Insiders i Release Preview Channel. Företaget meddelade förra veckan att den AI-baserade tjänsten snart skulle komma och efter gårdagens Insider-uppdatering har förhandsgranskningen av Copilot börjat dyka upp på Windows 10 22H2 Home och Pro-utgåvor. Windows 10 22H2 Enterprise och Education-användare hanterar ännu inte Microsofts AI-assistent, men Redmond har utfärdat en hjälpbulletin för administratörer som undrar hur man ska hantera tjänsten i sin organisation när den dyker upp.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 21 november

Microsoft Ignite 2023: Microsoft leder vägen för AI-utveckling

Microsoft Ignite 2023 var fylld av AI-relaterade sessioner, med cirka 50% av de ungefär 600 sessionerna som berörde AI på något sätt. Microsoft presenterade dussintals nya produkter, tjänster och uppdateringar, med fokus på att leda utvecklingen av AI. Microsofts VD, Satya Nadella, förklarade att ´kopiloternas ålder´ är här. Detta inkluderar nya tillägg till Copilot AI-tjänsterna, Windows AI Studio för utvecklare och två nya internt tillverkade chips för att stödja AI-baserad infrastruktur. Microsoft fortsätter att samarbeta med NVIDIA, trots att de utvecklar sin egen AI-silikon.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 21 november

Microsofts AI-assistent CoPilot kan nu användas som webbapp

Microsofts AI-assistent CoPilot, byggd på GPT-4, kan nu användas som en webbapp. CoPilot, som endast är tillgänglig som webbapp, låter användare få AI-genererade svar på frågor och kontrollera Windows 11-systemet, som att hantera inställningar och utföra olika uppgifter. Användare kan se CoPilot på Microsofts produkter som Skype och Edge. Det används mest för konversation och att hämta information från internet. Chromium-baserade webbläsare som Google Chrome och Microsoft Edge kan skapa progressiva webbappar, vilket kan användas för att skapa en webbapp för CoPilot.

Direktlänk Dela TechDator fördjupade 21 november

Microsoft introducerar Copilot på Windows 10

Tidigare denna månad började rykten cirkulera om att Microsoft planerade att introducera sin AI-kompanjon Copilot till Windows 10, trots att den ursprungligen bara var planerad för Windows 11. Dessa rapporter visade sig vara sanna när Microsoft meddelade förra veckan att de skulle introducera Copilot på Windows 10. Insiders i Release Preview-kanalen skulle få testa den först. Företaget släppte Copilot på Windows 10 på den senaste Windows 10 Release Preview build 19045.3757 under KB5032278.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 21 november

Microsoft släpper Windows 10 Build 19045.3757 med Copilot-funktionen

Microsoft har meddelat att Windows 10 Build 19045.3757 (KB5032278) har släppts till Release Preview Channel för Windows Insiders som använder version 22H2. Denna uppdatering introducerar Copilot i Windows som en förhandsgranskning för enheter med Windows 10 Home och Pro. Copilot är en knapp på aktivitetsfältets högra sida som ger förslag och hjälp baserat på användarens nuvarande aktivitet. Copilot kommer gradvis att rullas ut genom Controlled Feature Rollout (CFR) under de kommande månaderna. På nuvarande tidpunkt är Copilot i Windows inte kompatibelt med aktivitetsfält som är vertikalt placerade på höger eller vänster sida av skärmen.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 21 november

Microsoft Copilot-prissättning och funktioner avslöjade

Microsoft Copilot är en AI-chattbot som finns tillgänglig via Bing sökmotor och Windows operativsystem, utan kostnad för användarna. Det är också ett tillägg till Microsoft 365 Enterprise-planer, med priser som börjar på $30 per användare och månad. AI-chattboten kan svara på frågor och generera innehåll, vilket ger hjälp till användarna. För att få tillgång till Copilot genom andra tjänster som Teams, Outlook och Office, behöver användarna köpa tillägget till sin Microsoft 365 Enterprise-plan. Priset för tillägget börjar på $30 per användare och månad, med ytterligare kostnader beroende på den specifika Microsoft 365-planen.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 21 november

Microsoft rullar ut ny Preview-build av Windows 10 22H2 med Copilot-funktionen

Microsoft har börjat rulla ut en ny Release Preview-build av Windows 10 22H2 för medlemmar i Windows Insider-programmet. Den nya buildnumret är 19045.3757 (KB5032278). Som lovat förra veckan, börjar denna build utrullningen av Copilot för Windows 10-användare. Copilot kommer att rullas ut fasvis via kontrollerad funktionsutrullning (CFR) under de kommande månaderna. Windows 10 Pro-enheter som hanteras av organisationer kommer inte att ingå i denna initiala utrullning av Copilot.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 21 november

Microsofts AI-chatbot Copilot: En omfattande guide

Artificiell intelligens har varit en drivande kraft inom teknikindustrin det senaste året, med stora teknikjättar som lanserar mjukvaruintegrationer, webbläsarinsticksprogram och AI-chatbots som kan göra livet enklare för individer och företag. ChatGPT är en av de mest framstående generativa AI-plattformarna, med Google Bard som stark konkurrent. Microsoft har dock sin egen AI-chatbot Copilot, som är en del av Microsofts tjänsteekosystem. Copilot kan svara på frågor, ge innehåll, generera bilder och utföra en mängd olika uppgifter och förfrågningar. Det som särskiljer Copilot från ChatGPT är att den är integrerad i Microsofts ekosystem, vilket gör att du kan använda den på plattformar som Teams, Outlook och Office, samt i Bing-sökmotorn och operativsystemen Windows 10 och Windows 11.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 20 november

Microsoft tillkännager att AI Copilot officiellt kommer till Windows 10

Microsoft meddelar att AI Copilot, som ursprungligen introducerades med Windows 11, nu kommer att vara tillgängligt för Windows 10-användare via en kommande uppdatering. Detta markerar ett betydande steg i Microsofts strategi att göra AI tillgängligt för en bredare publik. AI Copilot kommer att visas på höger sida av aktivitetsfältet i Windows 10 och användare kan interagera med AI genom att ställa frågor, hantera Windows-funktioner och interagera med dokument. Trots att Windows 11 är Microsofts senaste operativsystem, står det bara för 26% av Windows-installationerna, medan Windows 10 har en dominerande andel på 69% av Windows-marknaden.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 20 november

Microsoft bekräftar att Windows 11 AI, Copilot, kommer till Windows 10

Microsoft har bekräftat att Windows 11 AI, Copilot, kommer att lanseras på Windows 10, till glädje för användare som inte kan uppdatera sina datorer till den senaste versionen av operativsystemet. De tillkännagav också att stödet för Windows 10 fortfarande är planerat att upphöra den 14 oktober 2025. Copilot är för närvarande inte tillgänglig i Europa på grund av den digitala marknadslagen, men förväntas bli tillgänglig tidigt 2024. Användare utanför EU, eller de som vill vara först med att prova Copilot på Windows, kan följa stegen för att aktivera det.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 20 november

Microsoft har officiellt meddelat att deras avancerade AI, Copilot, snart kommer att vara tillgänglig för Windows 10-användare. Detta kommer efter förfrågningar från miljontals användare. För att få tillgång till Copilot måste användarna ha laddat ner den senaste uppdateringen av systemet och ha Windows 10 version 2H22. Det finns dock ingen exakt datum för när Copilot kommer att vara tillgängligt på dessa system. För närvarande är Copilot främst riktad till amerikanska användare och är inte tillgänglig i Spanien eller de flesta europeiska regioner.

La Vanguardia fördjupade 20 november

Microsoft lanserar Copilot, en ny AI-webbapplikation

Microsoft har lanserat en ny webbapplikation för sin AI, Copilot. Applikationen var tidigare tillgänglig i Windows och Office 365 ekosystemet, men företaget strävar nu efter att utöka dess närvaro till andra plattformar via webben. Lanseringen ägde rum under Ignite 2023-evenemanget, där Microsofts VD Satya Nadella underströk vikten av AI och dess inverkan på framtiden. Användare kan interagera med Copilot på olika sätt, från att göra förfrågningar och be om information till att sammanfatta artiklar och hjälpa till med mer komplexa uppgifter.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 20 november

Microsofts AI Copilot kommer snart till Windows 10

Microsoft har officiellt meddelat att deras innovativa artificiella intelligens (AI), Copilot, snart kommer till Windows 10-system, trots att Windows 10 snart inte längre kommer att få support. För att få tillgång till Microsofts AI måste Windows 10-användare ladda ner den senaste systemuppdateringen och ha version 2H22 av Windows 10 installerad. Microsoft har lagt stor vikt vid Copilot som en central del av deras strategi.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 20 november

Microsoft Copilot kommer till Windows 10

Microsoft Copilot, en ny funktion i den senaste uppdateringen av Windows 11, kommer också att finnas tillgänglig på Windows 10. Microsoft planerar att monetarisera sina investeringar i artificiell intelligens (AI) teknologi. När det är helt implementerat kommer Microsoft Copilot att vara en integrerad del av Windows 11, fungera på flera uppgifter och interna verktyg, egna applikationer som Edge-webbläsaren, Bing-sökmotorn, Office-paketet och andra. Microsoft uppmuntrar också utvecklare att arbeta med tillägg och applikationer för Copilot. Copilot har förmågan att ge personliga svar på webbsökningar, hjälpa till att organisera och söka efter interna filer eller i molnet, analysera dem och till och med skriva e-post för användaren. För att göra detta måste Copilot ha tillgång till användarens data. Microsoft försäkrar att de stora språkmodellerna som AI använder inte baseras på dessa data, och företaget följer EU:s dataskyddsregler.

Direktlänk Dela Muycomputer.com fördjupade 20 november

Windows Copilot kommer officiellt till Windows 10

Microsoft har bekräftat att Windows 11:s AI, Copilot, kommer att lanseras på Windows 10, till glädje för användare som inte kan uppgradera sina system till den senaste versionen av Microsofts operativsystem. Stödet för Windows 10 fortsätter att planeras fram till den 14 oktober 2025. Copilot är för närvarande inte tillgänglig i Europa på grund av den digitala marknadslagen, men det förväntas bli tillgängligt i början av 2024. Användare utanför EU kan dock aktivera Copilot på Windows 10 genom att följa vissa steg, inklusive att ha en viss version av Windows 10 och nedladdning av en specifik uppdatering.

Direktlänk Dela SoftZone fördjupade 20 november

Microsoft introducerar Copilot, en AI-assistent som förbättrar produktivitet och kreativitet

Microsoft har nyligen introducerat Copilot, en banbrytande AI-assistent designad för att förbättra produktivitet och kreativitet över olika Microsoft-applikationer och plattformar. Detta nya verktyg är ett bevis på Microsofts engagemang för att integrera avancerade AI-teknologier i vardagliga arbetsflöden, vilket gör komplexa uppgifter mer tillgängliga och effektiva för användare. Copilot började rullas ut i Windows som en valfri uppdatering från den 26 september 2023. Företag som Visa, BP, Honda, Pfizer, Accenture, EY, KPMG, Kyndryl och PwC har redan börjat införliva Copilot i sina system.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 20 november

Microsoft lägger till AI-assistenten Copilot i Windows 11: Så inaktiverar du den

Microsoft har lagt till sin AI-assistent Copilot i den senaste uppdateringen av Windows 11 (version 23H2). Copilot drivs av Chat GPT och kan hjälpa användare genom eventuella svårigheter de stöter på med sin PC, samt hantera kreativa och produktiva uppgifter. Vissa användare kan dock vara emot AI-bots, speciellt med tanke på diskussioner kring dataskydd och integritet. Artikeln listar de tre bästa sätten att inaktivera Microsoft Copilot på en Windows 11 PC eller laptop.

Direktlänk Dela Gadget Bridge fördjupade 20 november

Microsoft utvidgar Copilot-funktionen till Windows 10

Microsoft har nyligen meddelat att företagets populära Copilot-funktion, tidigare exklusiv för Windows 11, nu kommer att göras tillgänglig för Windows 10-användare. Detta är goda nyheter för dem som inte planerar att uppgradera till Windows 11 men ändå vill njuta av fördelarna med Copilot. För att aktivera Copilot på Windows 10 kan användare antingen registrera sig i Windows Insiders Program eller vänta på att Microsoft släpper en officiell uppdatering som inkluderar Copilot. Användare måste först ladda ner och installera den senaste versionen av Windows 10 och uppdatera Microsoft Edge. Dessutom krävs det att de laddar ner ett verktyg som heter ViVeTool från GitHub och följer de givna instruktionerna för att aktivera Copilot.

Direktlänk Dela Roadrugcars.com fördjupade 20 november

Microsoft utökar AI-assistent Copilot till Windows 10

Microsoft har oväntat meddelat att de utökar Copilot, sin AI-drivna assistent, till Windows 10. För att aktivera Copilot på ditt Windows 10-system krävs att du anmäler dig till Windows Insiders Program, gör justeringar i systemregistret och använder en tredjepartsapp. Det finns dock potentiella risker med dessa ändringar, som att stöta på buggar eller instabiliteter. Det är alltid viktigt att säkerhetskopiera viktig data innan du gör sådana djupgående systemändringar. Artikeln ger en steg-för-steg-guide om hur du aktiverar Copilot på Windows 10.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 20 november

Microsoft lanserar Copilot för Windows 10

Microsoft har meddelat att de kommer att göra Copilot tillgängligt för Windows 10. Copilot, som tidigare var exklusivt för Windows 11, kommer nu att kunna användas på över en miljard enheter som kör Windows 10. Användare som är ivriga att testa Microsofts senaste AI-assistent kan göra det genom att bli medlem i Windows Insiders Program, redigera registret lite och använda en tredjepartsapp för vissa OS-justeringar. Microsoft planerar att rulla ut Copilot till datorer som är en del av Release Preview Channel och som kör på Windows 10, version 22H2.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 20 november

Luminar Neo släpper GenSwap, ett nytt AI-verktyg för fotoeditering

Luminar Neo, Skylums AI-baserade fotoediteringsprogram, har släppt sitt andra generativa AI-verktyg, GenSwap, som tillåter fotografer att enkelt byta ut eller lägga till objekt i sina bilder. GenSwap, som släpptes i november 2023, är det andra av tre generativa AI-verktyg som Luminar Neo lägger till i sin programvara under 2023. Det tredje verktyget, GenExpand, väntas i december 2023 och kommer att konkurrera med Photoshops Generative Expand och Canvas Magic Expand-verktyg. Användare kan uppdatera till den senaste versionen av Luminar Neo för att få tillgång till GenSwap-verktyget.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 20 november

ASRock lanserar AI QuickSet för Radeon RX 7000 GPUS

ASRock har designat en ny mjukvaruverktyg, AI QuickSet, för sin Radeon RX 7000 GPUS-serie. Verktyget gör det möjligt att ladda ner och installera populära AI-program som Shark Studio AI och Stable Diffusion web UI, samt ramverk som TensorFlow och PyTorch. AI QuickSet har skapats för att underlätta komplexiteten och okända faktorer kring att köra AI-verktyg på moderna datorer. Det är kompatibelt med alla Intel 13: e och 14: e gen-system och AMD Ryzen 7000 och 5000-seriens system som kör ASRock Radeon RX 7000-seriens GPU:er. Du behöver också Windows 11 22H2 64-bit eller senare.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 20 november

OpenAI:s framtid i osäkerhet efter VD:s plötsliga avgång

Sam Altman kan vara eller inte vara VD för OpenAI, den ideella organisationen som utvecklat den populära AI-chattboten ChatGPT och AI-bildgenereringsplattformen DALL-E. OpenAI har förändrat vår uppfattning om AI och dess plats i samhället, och har flyttat AI från teknikens utkanter till centrum. Tack vare OpenAIs samarbete med Microsoft har AI blivit allt mer tillgängligt för konsumenter genom Bing och Windows. OpenAI:s medgrundare och VD Sam Altman avsattes plötsligt, vilket har lett till frågor om varför han avsattes och vad detta innebär för framtiden för AI-utveckling, särskilt när det gäller Artificiell Allmän Intelligens (AGI). AGI skiljer sig från AI genom att den liknar människors sätt att tänka mer än datorers. OpenAIs styrelse försöker tydligen få tillbaka Altman, vars ledarskap kommer att definiera de kommande fem åren av AI och särskilt den kommande AGI-revolutionen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse avskedar Sam Altman, försöker sedan vinna tillbaka honom

OpenAI:s styrelse oroade sig för att företaget utvecklade den teknologiska motsvarigheten till en kärnvapenbomb och att dess föreståndare, Sam Altman, rörde sig så snabbt att han riskerade en global katastrof. Därför avskedade styrelsen honom. Microsoft, OpenAI:s viktigaste aktieägare, informerades inte om Altman:s uppsägning förrän precis före den offentliga tillkännagivandet. Microsofts aktier sjönk efter att Altman hade avskedats. I kölvattnet av Altman:s avskedande rapporterades det att han och andra lojalister från OpenAI planerade att starta ett eget företag, vilket riskerade att omintetgöra allt som företaget hade arbetat hårt för att uppnå under de senaste åren. En dag senare försökte styrelsen dock att vinna tillbaka Altman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 19 november

Microsoft bekräftar att AI-funktionen Copilot kommer till Windows 10

Microsoft har bekräftat att Windows 11-liknande Copilot kommer till Windows 10 inom de kommande veckorna. Detta på grund av att tech-jätten har fått ´fantastisk feedback´ på Copilot i Windows 11 och vill utvidga ´detta värde till fler människor´, vilket är anledningen till att AI kommer till Windows 10. För att aktivera Copilot i Windows 10, behöver du installera Build 19045.3754 (KB5032278) eller nyare, slå på tre experimentella flaggor (id:46686174, 47530616, 44755019) och göra några mindre ändringar i registret. När detta är klart kommer Copilot att vara fäst på höger sida av aktivitetsfältet och kan användas tillsammans med andra appar.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 19 november

Microsoft lanserar Copilot för Windows 10

Tidigare i veckan meddelade Microsoft att de kommer att lansera Copilot för Windows 10, en funktion som tidigare varit exklusiv för Windows 11. Copilot är Microsofts senaste AI-drivna assistent och kommer snart att finnas tillgänglig för det föregående operativsystemet som fortfarande driver över en miljard enheter. För att aktivera Copilot på Windows 10 krävs inskrivning i Windows Insiders Program, modifiering av systemregistret och justering av operativsystemet med en tredjepartsapp. Uppdateringen som innehåller de nödvändiga delarna bör anlända till den stabila kanalen snart.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 19 november

Microsoft förvandlar sitt operativsystem till en app

Microsoft har avslöjat en ny app för både PC och Apple-enheter, vilket är deras operativsystem, Windows. Appen kan ge användare tillgång till kraftfulla upplevelser så länge de har en internetansluten enhet och en solid anslutning. Microsofts Xbox-division har i flera år nu haft som mål att göra spel tillgängliga för många spelare via Game Pass. Den nya appen är ännu inte allmänt tillgänglig, den är begränsad till företagskunder till en början, men den ger tillgång till en fullt utvecklad fjärr-PC, Windows 365 och mer. Det är ett steg mot något med bredare och mer tillgänglig attraktion.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 18 november

Microsoft introducerar Copilot AI-verktyg för Windows 11

Microsoft har lagt till Copilot, en sofistikerad AI-hjälpare, i Windows 11 för att integrera AI smidigt i vardagligt datoranvändning. Copilot innehåller Bing och Dall-E-funktioner för att öka kreativitet och produktivitet. Copilot fungerar liknande Bings AI-chattbot, engagerar sig i diskussioner och producerar ett brett utbud av material, från reseförslag till poesi. Användare kan nu få tillgång till Copilot AI-funktionen med KB5031455-uppgraderingen för Windows 11-versioner 22H2 och 23H2 från och med den 31 oktober 2023. Funktionen kommer först att vara tillgänglig i Nordamerika och några regioner i Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela DigitBin fördjupade 18 november

Microsoft utökar tillgängligheten för AI-assistenten Copilot till Windows 10

Microsoft meddelade nyligen att de utökar tillgängligheten för sin AI-drivna assistent, Copilot, till Windows 10-system som är anslutna till Insider-programmet. Detta syftar till att bredda användarbasen för Copilot och ge en mer avancerad och personlig upplevelse för Windows 10-användare. Copilot var ursprungligen tillgänglig endast med Windows 11 22H2, men nu är den standardaktiverad på Windows 11 23H2-enheter. Användare med berättigade Windows 10 22H2-enheter kan välja att delta i tidiga Copilot-tester genom att aktivera en växel och leta efter uppdateringar.

Direktlänk Dela Female Arts fördjupade 18 november

Microsofts Copilot: Framtiden för Windows och AI

Microsofts nya verktyg Copilot, en föregångare till Windows 12, kommer att hjälpa till att utveckla Windows 12 baserat på användardata som samlas in från Windows 11. Copilot kommer att spela en aktiv roll i att skydda användare från säkerhetsattacker, öka produktiviteten och erbjuda support. Det kommer också att kunna hjälpa till att mildra funktionshinder genom att göra det möjligt för användare med funktionsnedsättningar att bli mer produktiva. Målet är att göra din dator till en personlig och arbetsrelaterad följeslagare, kollega, mentor och vän.

Direktlänk Dela TechSpective fördjupade 18 november

Microsofts AI-drivna assistent Copilot kommer till Windows 10

Microsoft har överraskande meddelat att deras AI-drivna assistent, Microsoft Copilot, kommer att introduceras till Windows 10, operativsystemet som initialt var planerat att pensioneras 2025. Detta markerar en betydande förändring i Microsofts strategi och understryker företagets engagemang för att fortsätta stödja och förbättra Windows 10. Copilot, ursprungligen tillgänglig för Windows 11, kommer nu att utöka sina funktioner till Windows 10-enheter och därmed nå över 1 miljard aktiva användare. Integrationen av Copilot syftar till att förbättra produktiviteten och användarupplevelsen.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 18 november

Microsoft presenterar Windows AI Studio på Ignite 2023

På Ignite 2023 har Microsoft avtäckt Windows AI Studio, ett nytt tillägg till Visual Studio Code. Verktyget är utformat för utvecklare som vill skapa generativa AI-applikationer på lokal nivå utan att vara starkt beroende av molnresurser. Windows AI Studio erbjuder en sömlös integration av AI-utvecklingsverktyg och modeller. Det ger flexibiliteten att fungera under antingen lokal eller molnbaserad preferens, främjar en hybridutvecklingsmiljö. Det underlättar smidiga övergångar mellan att använda små språkmodeller för lokala applikationer och att använda mer robusta, stora språkmodeller som finns på Azure. Microsoft har även lanserat Azure Maia AI Accelerator och Azure Cobalt-processorer.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 17 november

Microsofts Ignite 2023: AI-Produktuppdateringar, Anpassade AI-Chips och Nytt Verktyg

Microsoft presenterade en rad uppdateringar och AI-produkter på Ignite 2023-evenemanget. Företaget har omdöpt sin AI-drivna chatbot Bing Chat till Copilot, vilket är tillgängligt i Windows och på Copilot.Microsoft.com och Bing. Dessutom avslöjade Microsoft två anpassade AI-chips, Azure Maia 100 AI Accelerator och Azure Cobalt 100 CPU, som kommer att rullas ut till Azure-datacenter tidigt nästa år. Företaget presenterade också nya AI-verktyg, inklusive Copilot för Azure, Copilot för Service, Copilot Studio och Copilot i Dynamics 365 Guides. Microsoft Teams introducerade en AI-driven bakgrundsdekoration och röstanpassning. Microsoft planerar att slå samman sina projektledningsverktyg - Microsoft To Do, Microsoft Planner och Microsoft Project - till en enda produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 17 november

Microsofts AI-drivna Copilot står inför konkurrens från ChatGPT och Grok

Generativa AI är det hetaste teknikämnet inför 2024, men bara en av dem – ChatGPT – får nästan all uppmärksamhet. Elon Musks nya verktyg, ´Grok´, försöker stjäla lite av rampljuset, men vi får inte glömma en av de äldsta konkurrenterna: Microsoft Copilot. Microsofts AI-drivna Copilot-tjänst fungerar med alla Microsoft-applikationer du kan nämna: Den är tillgänglig för Microsoft 365, Edge, Bing och Windows 11. Microsoft har meddelat att Copilot även kommer att lanseras på Windows 10, trots planer på att sluta stödja den generationen av plattformen inom några år. Copilot är en chatbot, designad för en fram-och-tillbaka-konversation med en given användare. Detta liknar den grundläggande iterationen av ChatGPT. Copilot låter användare välja vilken typ av konversation de vill ha: Mer kreativ, mer balanserad eller mer precis. Den hjälper dig med uppgifter som måltidsplanering eller att rekommendera möbelmärken.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 17 november

Microsoft kommer att följa EU:s Digital Markets Act, erbjuder Windows utan Bing och Edge

Microsoft har meddelat att de kommer att följa EU:s Digital Markets Act och kommer att erbjuda versioner av Windows 11 som överensstämmer med lagen. Det innebär att alla appar i Windows, inklusive webbsökning via Microsoft Bing och webbläsaren Microsoft Edge, kommer att kunna avinstalleras. Microsoft tillägger också interoperabilitetsfunktioner till Windows 11, vilket öppnar standardtjänster för tredjepartsleverantörer som Google. Ändringarna kommer att rullas ut gradvis under de kommande veckorna och kommer att läggas till i Windows 10 vid ett senare tillfälle. De nya reglerna träder i kraft i mars 2024.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 17 november

Microsoft lägger till AI-verktyget Copilot i kommande Windows 10-uppdatering

Microsoft planerar att inkludera Copilot, ett populärt AI-verktyg, i en kommande uppdatering av Windows 10. Detta innebär att användare inte behöver uppgradera till Windows 11 för att använda verktyget. Copilot kommer att vara tillgängligt i den högra delen av aktivitetsfältet och användare kan ställa frågor genom att klicka på ikonen och skriva in sina frågor i en textruta.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 17 november

Microsoft lanserar Copilot AI chatbot för att konkurrera med ChatGPT

Microsoft har lanserat sin nya AI-chatbot, Copilot, för att konkurrera med ChatGPT. Copilot kommer att vara tillgänglig för alla Microsoft Windows 11-användare. Tidigare i år integrerade Microsoft ChatGPT i sin Bing-sökmotor, vilket gjorde det till en nära konkurrent till Google. Nu kommer Windows 11-användare inte längre att behöva använda Bing för att använda AI-funktionerna som Microsoft erbjuder. Copilot kombinerar kraften i Large Language Models (LLMs) med användarens data i Microsoft Graphs och 365-appar. Detta nya AI-assistent kommer att vara tillgängligt gratis för alla Microsofts företags- och konsumentanvändare.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 17 november

Microsoft presenterar AI-innovationer på Ignite 2023

Microsoft har presenterat en rad AI-innovationer vid ´Ignite 2023´, med AI i centrum för företagets vision för IT-proffs. Bing Chat har blivit omdöpt till Copilot för att stärka AI-funktionerna. Copilot kommer att ingå i olika företagsabonnemangsplaner utan extra kostnad. Microsoft har även introducerat en rad AI-verktyg under Copilot. Microsoft Teams har fått nya AI-funktioner, inklusive en AI-driven heminredare. Microsoft har introducerat två egendesignade AI-chip, Azure Maia 100 AI Accelerator och Azure Cobalt 100 CPU. Microsoft har konsoliderat sina planeringsverktyg till en produkt för en enhetlig upplevelse. Microsoft har introducerat Windows AI Studio, ett verktygssats som ger utvecklare möjlighet att finjustera och distribuera generativa AI-modeller lokalt på Windows-enheter. Azure AI Speech introducerar ett verktyg med potential att skapa deepfake-liknande avatarer.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 17 november

Microsoft integrerar AI-drivna Windows Copilot i Windows 10

Microsoft har överraskande meddelat att de kommer att integrera den AI-drivna funktionen Windows Copilot från Windows 11 till Windows 10. Beslutet kommer i skuggan av Windows 11:s kämpande popularitet, med endast 27% adoption bland Windows-användare. Copilot-integrationen i Windows 10 har mött blandade reaktioner. Microsoft planerar att rulla ut Copilot på Windows 10 i Windows Insider Release Preview-kanalen, inledningsvis riktad mot Nordamerika, Asien och Sydamerika. Kritiker menar att Microsofts resurser borde riktas mot att främja Windows 11 istället för att investera i AI-funktioner för ett operativsystem som närmar sig sitt slutdatum för service i oktober 2025.

Direktlänk Dela Technobezz fördjupade 17 november

Microsoft förlänger Windows 10-support och introducerar Copilot AI

Microsoft har bekräftat att det kommer att föra över den mycket användbara funktionen Copilot AI från Windows 11 till Windows 10. Detta kommer som en sista livlina för många användare innan de måste sluta använda Windows 10 då officiellt stöd för Windows 10 upphör den 14 oktober 2025. Microsoft kommer att släppa Copilot AI för Windows 10 i förhandsgranskning för version 22H2 Home och Pro Editions. Funktionen kommer att kräva minst 4GB RAM och 720P-skärmupplösning.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 17 november

Microsoft har släppt uppdateringen Windows 10 22H2 Build 19045.xxxx (KB5032278) till Release Preview Channel. Uppdateringen introducerar en ny funktion kallad Copilot i Windows, vilket gör det möjligt för användare att ställa frågor och få svar via ett chattfönster. Den inkluderar också flera förbättringar, som förbättrade app-standarder, utökade nyhets- och intressefunktioner och fixar för olika problem, inklusive brist på respons i Internet Explorer-läge och fördröjning av markörrörelse. Dessutom åtgärdar uppdateringen lokaliseringsproblem, läckage i flyktiga notiser och ett problem med Windows LAPS-policy.

The Times of India fördjupade 17 november

Microsoft introducerar Copilot i Windows 10 version 22H2

Microsoft har introducerat Copilot i Windows 10 version 22H2, vilket gör att användare kan få tillgång till det via Release Preview Channel. Utvecklingen av Copilot kommer gradvis att utvidgas till enheter som kör Home och ohanterade Pro-versioner av Windows 10. Den första versionen exkluderar Enterprise eller Education-versioner och hanterade Pro-enheter. Användare kan aktivera tillgången genom att navigera till Inställningar > Uppdatera & Säkerhet > Windows Update. Copilot i Windows 10 kommer att ha en fasad global utgivning, och börjar med utvalda marknader. Användare kan interagera med Copilot genom ett chattfönster och röstkommandon för förbättrad produktivitet.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 17 november

Microsoft integrerar Copilot AI i Windows 10

Microsoft har meddelat att det kommer att integrera Copilot, en AI-funktion, i sitt Windows 10-system. Trots att Microsoft inte längre säljer Windows 10-licenser och närmar sig slutet på support, kommer Copilot fortfarande, vilket kommer att förbättra användningen för dem som är fast med operativsystemet. Microsoft lägger till en ny version till Windows 10, och den kommer att anlända med 2H22 Build 19045.374 som snart kommer att föra Copilot AI till Windows Insiders och allmänheten. Windows 10 finns för närvarande i 1 miljard enheter, vilket innebär att Copilots integration kommer att utökas till fler Microsoft-användare.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 17 november

Microsoft introducerar Copilot AI till Windows 10

Microsoft har just meddelat att de introducerar sin Copilot AI till Windows 10. Detta steg kommer i takt med att Microsoft siktar på att nå fler användare med sin AI, eftersom det finns betydligt fler användare av Windows 10 jämfört med Windows 11. Enligt data från GlobalStats används Microsofts senaste version av Windows, Windows 11, endast av 26 procent av alla Windows-användare, medan föregående version, Windows 10, har 69 procent av andelen. Copilot AI kommer att finnas på höger sida av aktivitetsfältet efter installationen och kommer att ge användare ett mångsidigt verktyg för att ställa frågor, hantera Windows-funktioner och interagera med dokument.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 17 november

Microsofts Ignite 2023 fokuserar på AI med produktavslöjanden och uppdateringar

Microsofts Ignite 2023-evenemang kom med en mängd uppdateringar, och AI-produktpresentationer och expansioner var i centrum när företaget presenterade sin uppdaterade vision för IT-proffs. Företaget bytte namn på sin ChatGPT-konkurrent Bing Chat till Copilot, och avslöjade anpassade AI-chip för att konkurrera med Nvidia. Dessutom presenterades nya AI-verktyg som Copilot för Azure, Copilot för Service och Copilot Studio. Microsoft Teams tillkännagav en AI-driven heminredare och röstisolering. Microsoft förenar sina projektledningsverktyg Microsoft To Do, Planner och Project till en enda produkt. Företaget lanserade också Windows AI Studio för att göra det enklare att köra AI lokalt på Windows.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 november

Maskininlärning i Python: En omfattande guide

Maskininlärning har revolutionerat vårt sätt att lösa problem, analysera data och fatta beslut. Python erbjuder ett rikt ekosystem av bibliotek och verktyg för maskininlärning, vilket gör det till ett toppval för både proffs och nybörjare. Denna artikel fungerar som en omfattande guide till maskininlärning i Python, från att förstå konceptet till att utforska fördelarna med att använda Python för maskininlärning. Den förklarar också hur man ställer in Python-miljön, steg för maskininlärning, inklusive dataladdning och förberedelse, datautforskning, modellval och träning, utvärdering och förutsägelse.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 16 november

Microsoft Bing Chat byter namn till Microsoft Copilot

Microsoft Bing Chat, en AI-baserad chattassistent, har bytt namn till Microsoft Copilot mindre än ett år efter sin lansering. Microsoft Copilot fungerar på ett liknande sätt som andra modeller baserade på ChatGPT, men erbjuder också specialiserade versioner för olika uppgifter. För närvarande finns Copilot främst som en del av Windows 11 och som en assistent till Microsoft 365, men det finns också en version för cybersäkerhet. Det kommer att finnas versioner för försäljning och tjänster år 2024 och en ´Copilot i Viva´ kommer att börja rullas ut till kunder ´senare 2023´. Copilot är gratis för Windows-användare och via webben, men applikationsspecifika versioner är knutna till prenumerationsprodukter. Till exempel kostar Copilot för Microsoft 365 företagskunder 30 dollar per användare per månad.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 16 november

AI-assistenten Copilot blir tillgänglig för Windows 10-användare

Microsoft tillkännagav under sin årliga Microsoft Ignite-händelse att AI-assistenten Copilot, som tidigare bara var tillgänglig i Windows 11, nu kommer att bli tillgänglig för Windows 10 Home och Windows 10 Pro-användare. Aaron Woodman, vice VD för Windows marketing, sa att företagets nuvarande inriktning är att accelerera värdet av AI och göra det tillgängligt för så många kunder som möjligt. Microsoft vill ha fler Copilot-användare, både för att ge fler kunder tillgång till AI-drivna produktens funktioner, men också för att samla in mer information om hur AI kan användas på arbetsplatsen. Copilot-versionen som nu kommer till Windows 10 behåller mycket av prestandan som användarna upplever inom Windows 11.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 16 november

Microsoft gör stora förändringar i Windows 10, inklusive utökad tillgänglighet för AI-funktionen Copilot

Microsoft gör betydande förändringar i Windows 10 för att anpassa sig till de senaste tekniska framstegen, särskilt inom AI. Företaget uttryckte sin imponerade av feedbacken de fått för Copilot i Windows (för närvarande i förhandsgranskning) och utökar nu dess tillgänglighet till fler användare. Microsoft återinvesterar också i Windows 10 för att säkerställa att alla kan maximera värdet av sin Windows-dator, inklusive Copilot i Windows. Företaget klargjorde också att slutet på supporten för Windows 10, med slutdatumet 14 oktober 2025, är oförändrat.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 november

Microsoft har meddelat att Windows Copilot snart kommer till Insiders med berättigade enheter som kör Windows 10 version 22H2 Home och Pro-utgåvor. IT-administratörer kommer att kunna använda policyer för att hantera Copilot-upplevelsen på Windows 10. Microsoft planerar att uppdatera Windows 11 version 23H2 och Windows 10 version 22H2 för att följa Digital Markets Act (DMA) i Europeiska ekonomiska området. Företaget har just börjat rulla ut en ny Windows 10-build till Insiders inskrivna i Release Preview Channel. Windows Copilot låter användare ställa frågor med naturligt språkkommandon, skapa innehåll och sammanfatta en webbplats i Microsoft Edge.

Petri IT Knowledgebase fördjupade 16 november

Microsoft planerar att introducera Windows Copilot till Windows 10

Microsoft har avslöjat sina planer på att introducera sin AI-drivna Windows Copilot chatbot-integration till Windows 10, trots att den ursprungligen marknadsfördes som en exklusiv funktion för Windows 11-användare. Copilot-funktionen kommer att rullas ut till Windows Insiders som en del av version 22H2 Home och Pro-utgåvorna av Windows 10. Dock är inte alla Windows 10-utgåvor berättigade till denna uppdatering. Microsoft förväntar sig att utrullningen av Copilot kommer att ske inom de närmaste månaderna.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 16 november

Microsofts AI-drivna chattbot Copilot kommer till Windows 10

Microsofts AI-drivna chattbot, Copilot, kommer snart att vara tillgänglig på Windows 10 för användare som deltar i Microsofts Windows Insider-program. Användare kommer att kunna ställa frågor till Copilot och be om förslag på olika uppgifter och ämnen. Även om Copilot på Windows 10 inte kan utföra åtgärder som att anpassa preferenser och inställningar eller öppna appar, antyder Microsoft att denna funktionalitet kan komma i framtiden. Copilot rullas ut för enheter som kör Windows 10 Home och Windows 10 Pro med minst 4 GB RAM och en 720p eller högre display.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 november

Microsoft lägger till AI-verktyget Copilot i Windows 10-uppdatering

Microsoft lägger till AI-verktyget Copilot i Windows 10 genom uppdateringen Windows 10 206.3754, vilket inkluderar 2023 versioner av 22H2. Denna uppdatering inkluderar inte nya funktioner, likt de stora uppdateringarna som nyligen gjorts till Windows 11. Copilot, som är en fusion av Bing Chat (nu kallat Kolloy) och den nu föråldrade Windows 10-Cortana-appen, kommer att rullas ut gradvis under de kommande månaderna. Dock kommer de flesta konsumenter inte att ha tillgång till detta initialt, då Windows 10 Pro-användare som hanteras av organisationer inte kommer att inkluderas i den första utrullningen av Copilot. Den nya uppdateringen kommer även att stoppa tredjepartsappar från att göra sig själva till standardappar eller fästa sig på aktivitetsfältet utan användarens tillåtelse. Windows 10 kommer att stödjas fram till 14 oktober 2025.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 16 november

Microsoft byter namn på Bing Chat till Copilot i försök att konkurrera med ChatGPT

Microsoft gör ett stort drag inom AI-assistentmarknaden genom att döpa om Bing Chat till Copilot, i ett försök att utmana konkurrenter som ChatGPT. Förändringen är en del av en större strategi där Microsoft hoppas att göra Copilot till det mest bekväma AI-assistentvalet för Windows-användare. Copilot har nu sin egen URL och användare kommer att märka att användargränssnittet ser lite annorlunda ut, samt att den omdöpta tjänsten nu har en bättre dataskyddsplan för företagsanvändare. Microsoft planerar också att ta med Copilot till Windows 10.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 16 november

Microsoft omarbetar sin AI-teknik och lanserar nya produkter

Microsoft omarbetar sin ChatGPT-liknande chatbot och integrerar den i Bing, Windows 11 och Microsoft Edge under det nya namnet ´Copilot´. Detta antyder en förskjutning från att konkurrera med sökmotorer till en direkt rivalitet med OpenAIs OpenAl. Microsoft lanserar också egna AI-chip, Azure Maia och Azure Cobalt, specifikt för användning i Azure-datacenter. Företaget introducerar Copilot Studio, en kodfri plattform som låter företag skapa anpassade copiloter eller integrera ChatGPT AI-chatbots. Microsoft Teams introducerar 3D VR-möten, och företaget introducerar Loop, en samarbetsplattform liknande Notion.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 16 november

Microsoft Ignite 2023: Fokus på AI och nya funktioner

Microsoft Ignite 2023 har presenterat en rad nya AI-lösningar. Generativ AI är i fokus, med förbättrade språkmodeller på Azure och utvidgad Copilot-linje. Microsoft släppte över 100 meddelanden som täcker Windows, Microsoft 365 och Azure. Bing Chat Enterprise byts ut mot en ny Copilot-upplevelse, en säker hubb för kommersiell data. Copilot integreras nu även med Edge för företagsledning och erbjuder rekommenderade policyer och tillägg för arbetsplatsens webbläsare. Copilot fungerar med Teams, Outlook, Salesforce, ServiceNow och Zendesk, och täcker nu även Dynamics 365, Microsoft 365, GitHub och Viva. Copilot Studio är en ny AI-utvecklingsverktyg. På hårdvarusidan introduceras Azure Maia, en anpassad AI-processor, och Azure Cobalt, en Arm-driven CPU, 2024. Microsoft Planner strömlinjeformar projektledning genom att slå samman Microsoft To Do, Microsoft Planner och Microsoft Project för webben inom Microsoft Teams. Microsoft introducerar även Windows AI Studio, en hubb för utvecklare att dyka in i AI-modeller på sina Windows-datorer.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 16 november

Microsoft lanserar webbversion av AI-assistenten Copilot

Microsoft har nyligen lanserat en webbversion av sin AI-assistent Copilot, tillgänglig via Chromium-baserade webbläsare som Edge. Detta utökar tillgängligheten för Copilot bortom Windows 11 och Microsoft 365 och möjliggör för användare på Windows och Mac att använda AI-assistenten. Webbversionen lanserades på Microsoft Ignite 2023-konferensen. Webbversionen underlättar för Windows och macOS-användare att uppleva Copilots AI-chattjänst. Microsoft har officiellt uttalat att den är begränsad till att använda Edge eller andra Chromium-baserade webbläsare.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 16 november

Microsoft döper om alla sina chattbotar till Copilot

Microsoft har beslutat att ändra namnet på alla sina chattbotar till Copilot, inklusive Bing Chat, i ett försök att förenkla och minska förvirringen. Bing Chat har varit företagets mest framträdande utmanare till Chat GPT. Andra botar i Microsofts AI-portfölj som redan har namnet Copilot inkluderar Github Copilot, Copilot i Microsoft 365, Dynamics 365, Windows och Microsoft Security Copilot. Copilot får också en ny domän och webbplats på copilot.microsoft.com.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 16 november

Microsoft Ignite: Uppdateringar om AI, VR och ny CPU

Microsofts Jared Spataro skämtade om företagets dåliga historik med produktnamn under Ignite-evenemanget. Microsoft Teams planerar att införa en ny 3D-VR-mötesupplevelse 2024. Nvidia-chefen Jensen Huang talade om företagets samarbete med Microsoft på olika AI-projekt och förutspådde att generativ AI kommer att bli större än internet. Microsofts nya Arm-baserade CPU, Azure Cobalt 100, beskrivs som ´snabbast av alla molnleverantörer´. Microsoft planerar att förenkla sina projektledningsverktyg under namnet Microsoft Planner. Microsoft och Nvidia samarbetar för att göra det lättare att köra AI-modeller på Windows med Windows AI Studio. Microsoft Copilot AI får en uppdatering för att göra chattboten mer interaktiv och deltagande.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 november

Microsoft döper om Bing Chat till ´Copilot´, introducerar nya AI-funktioner

Microsoft har meddelat att företagets AI-drivna Bing Chat och Bing Chat för företag kommer att byta namn till ´Copilot´ vid Ignite-utvecklarkonferensen den 15 november. Copilot-upplevelsen kommer också att vara tillgänglig på en separat webbsida, liknande ChatGPT. Användare kommer fortfarande att kunna komma åt chatbotten från Bing och Windows. Webbplatsen kommer att göra den mer tillgänglig eftersom den kan nås från vilken webbläsare som helst, inte bara genom Bing. Microsoft har också meddelat en rad nya funktioner för tjänster som Microsoft Teams, Microsoft 365 och Azure molntjänst.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 16 november

Microsoft planerar en stor uppdatering till Windows 10

Microsoft har meddelat att det kommer en större uppdatering till Windows 10 innan det sista stora steget, Windows 10 22H2 Build 19045.KB5032278. Denna nya version kommer att introducera Microsoft CoPilot till operativsystemet, liknande hur CoPilot för närvarande finns i Windows 11. Microsoft CoPilot är en AI-driven assistent som hjälper användare över en rad appar, funktioner, verktyg och program på Windows 11. AI-assistenten kommer först att vara tillgänglig för testning för de som är i Windows Insider-programmet för Home eller Pro-konsumentversioner, med vissa begränsningar. På grund av att Windows 10 har lägre systemkrav än Windows 11 specificerar Microsoft något högre minimikrav för att använda CoPilot på Windows 10: 4 GB RAM och en 720p bildskärmsadapter. Microsoft säger att det är för att det finns en AI-tävling och att det måste se till att AI-funktioner är tillgängliga för så många av sina kunder som möjligt.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 16 november

Microsoft omdöper ´Bing Chat´ till ´Copilot´ och fokuserar på AI-assistenter

Microsoft har meddelat att företaget kommer att byta namn på sin ´Bing Chat´-teknologi till ´Copilot´. Detta är ett ovanligt steg med tanke på att tekniken lanserades på Bing i februari i år. Trots detta finns det en annan anledning till att Microsoft konkurrerar med ChatGPT. Bing Chat var från början ett innovativt sätt att utmana Google inom sökbranschen, men det verkar inte ha fungerat. Företaget ser en möjlighet med det växande antalet personer intresserade av AI-assistenter inom konsument- och företagssektorn. Dessutom har det avslöjat stöd för OpenAI GPTs, vilket gör att utvecklare kan skapa anpassade versioner av Copilot baserat på uppgiften i fråga. Microsoft kommer att behålla Bing Chat (tidigare Bing Chat) som en gratis AI-assistent för Bing, Microsoft Edge och Copilot för Windows 11.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 16 november

Microsoft byter namn på ´Bing Chat´ till ´Microsoft Copilot´ och introducerar Windows AI Studio

Microsoft genomgår många förändringar och satsar dubbelt på AI för att utmana konkurrenter som Google. En del av dessa förändringar innefattar omdöpning, då företaget ofta ändrar sig gällande sina egna produkter. ´Bing Chat´, företagets AI, har döpts om till ´Microsoft Copilot´. Trots att det inte är lika coolt som Cortana, har det nu ett ordentligt namn. Företaget planerar även att introducera Windows AI Studio, en svit av verktyg för utvecklare för att underlätta inbyggandet av AI i applikationer inom Windows-miljön. Detta kommer troligen att bli ett attraktivt erbjudande och ta uppmärksamhet från konkurrenterna.

Direktlänk Dela POC Network fördjupade 16 november

Microsoft presenterar nya AI-drivna funktioner på Ignite 2023

På sin årliga Ignite 2023-konferens presenterade Microsoft en rad nya funktioner och tjänster för Windows PC-användare, inklusive förbättrade AI-funktioner. Generative AI-stödd copilot kommer nu att finnas tillgänglig på fler tjänster som företagets kontorspaket - Microsoft 365. Microsoft har också bytt namn på Bing Chat till Copilot och Bing Chat Enterprise till Copilot Pro. Företaget uppgraderar även Microsoft Sales Copilot till Copiot for Sales. Microsoft lanserade också sitt första AI-chip - Microsoft Azure Maia AI Accelerator, optimerat för generativa AI-uppgifter, och Microsoft Azure Cobalt CPU baserat på Arm-arkitektur. Detta chip kommer att användas i Microsofts datacenter och kommer att driva tjänster som Microsoft Copilot eller Azure OpenAI Service.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 16 november

Generativ AI blir upp till 4x snabbare med TensorRT-LLM för Windows

Generativ AI är en av de viktigaste trenderna inom persondatorhistoria, som förbättrar spel, kreativitet, video, produktivitet, utveckling och mer. GeForce RTX och NVIDIA RTX GPU:er, som är packade med dedikerade AI-processorer kallade Tensor Cores, tar generativ AI till över 100 miljoner Windows-datorer och arbetsstationer. Generativ AI på datorer blir nu upp till 4x snabbare via TensorRT-LLM för Windows, ett öppet källkods bibliotek som accelererar inferensprestanda för de senaste stora språkmodellerna, som Llama 2 och Code Llama. Dessutom finns nu RTX Video Super Resolution (VSR) version 1.5 tillgänglig som en del av dagens Game Ready Driver-release.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 16 november

Microsoft har tillkännagett nya sätt för användare att förbättra säkerheten och produktiviteten för sina produkter. Företaget lägger till fler AI-verktyg i Windows, inklusive Copilot på Windows 11, och ger utvecklare fler verktyg för att skapa egna AI-funktioner för Windows. Med Microsoft 365 och Azure Virtual Desktop kan användare använda dessa Windows AI-funktioner på vilken enhet som helst. Det blir också enklare att storleksanpassa och skalera moln-PC:er för IT-team, med AI-drivna verktyg som analyserar användningen och rekommenderar vilken storlek på PC som ska erbjudas användarna. Företaget erbjuder också förbättrade verktyg för att hantera uppdateringar och patchning av Windows.

TechRepublic fördjupade 16 november

Microsoft går helt in på ´Copilot´ för sina AI-produkter

Microsoft har meddelat att de kommer att satsa helt på ´Copilot´ som varumärke för sina AI-produkter. Detta inkluderar en omnamngivning av ´Bing Chat´ till ´Copilot´. Microsoft introducerade först Copilot som en del av Windows 11 och har nu planer på att utöka användningen av märket. När kunder loggar in med ett Microsoft Entra ID kommer de att få fördelar av kommersiellt dataskydd. Copilot kommer att vara tillgängligt för allmänheten från den 1 december.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 16 november

Microsoft introducerar Windows AI Studio för att underlätta AI-utveckling

Microsoft har presenterat Windows AI Studio vid sin Ignite 2023-konferens. Detta verktyg är tänkt att vara en efterträdare till det nu nedlagda AI Platform för Windows-utvecklare. Windows AI Studio kombinerar AI-verktyg och en katalog av generativa AI-modeller som utvecklare kan finjustera, anpassa och distribuera för lokal, offline-användning i sina Windows-appar. Verktyget kommer inte att tvinga utvecklare att distribuera modeller offline, utan ger dem alternativ att köra modeller lokalt, i fjärrdatacenter eller i en hybrid lokal-molnkonfiguration. En uppdatering kallad ´prompt flow´ kommer att låta utvecklare automatiskt växla mellan mindre, snabbare modeller som körs på en lokal maskin till större, mer kapabla molnbaserade modeller. Microsoft planerar också att lansera Windows AI Studio som en förlängning för VS Code, dess öppna källkodsredigerare.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 november

Microsoft lanserar Windows AI Studio, Nvidia uppdaterar TensorRT-LLM

Microsoft har nyligen meddelat lanseringen av Windows AI Studio, en revolutionerande hubb som gör det möjligt för utvecklare att komma åt och anpassa AI-modeller på sina Windows-datorer. Plattformen integrerar verktyg och modeller från Azure AI Studio och Hugging Face, och erbjuder utvecklare en användarvänlig modellkonfigurationsgränssnitt. Windows AI Studio kommer snart att vara tillgängligt för utvecklare som en Visual Studio Code-tillägg. Nvidia har släppt en uppdatering till TensorRT-LLM, en programvara som ursprungligen lanserades för Windows. Uppdateringen fokuserar på att köra stora språkmodeller mer effektivt.

Direktlänk Dela Mix 247 EDM fördjupade 15 november

Microsoft planerar att byta namn på Bing med ChatGPT till Copilot

Microsoft planerar att byta namn på Bing med ChatGPT till Copilot. Detta är en del av företagets bredare varumärkesstrategi för ChatGPT-drivna tjänster. Microsoft har redan introducerat Windows Copilot och Microsoft 365 Copilot, som har liknande chatbotar inbäddade i Windows 11 och Microsoft-appar som Word och Excel. Namnbytet är tänkt att förenkla användarupplevelsen och göra Copilot mer tillgängligt för alla. Trots namnbytet kommer användare fortfarande att kunna chatta med Copilot och använda det för att söka på internet.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 15 november

Microsoft planerar att ersätta sin AI-tjänst med Copilot

Microsoft planerar att ersätta sin AI-tjänst, Microsoft 365 Copilot, som är nästan universell över alla våra system så att den kan användas för arbete eller kommersiellt bruk endast på datorer och skrivbord. Copilot hjälper kunder att skapa AI i Microsofts 365 Office-applikationer, som Outlook och Teams. Microsoft har börjat röra sig mot att ta bort Bing Chat och ersätta det med Copilot. Copilot kommer att vara tillgänglig den 1 december. Copilot för Microsoft 365 kommer att kosta trehundra dollar per person i månaden. Microsoft planerar att integrera Copilot och dess Whiteboard-samarbetsverktyg i Teams. Användarna har också möjlighet att lämna ett teammöte privat. Microsoft planerar att rulla ut Copilot i Outlook före 2024. Copilot planerar att integrera dessa verktyg i ens arbetsflöde och mer noggrant spåra framsteg. Microsoft planerar också att utnyttja Copilot och Graph för att skapa mer personalisering. Allt detta kommer att hända 2024.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 15 november

Microsoft planerar att lansera Copilot-tjänster tidigt nästa år

Microsoft planerar att lansera sina AI-tjänster för arbete, Microsoft 365 Copilot, tidigt nästa år. Copilot kommer att lägga till extra AI-funktioner till Microsoft 365 Office-appar som Outlook och Teams. Microsoft planerar också att ta bort varumärket ”Bing Chat” och ersätta det med ”Copilot” för både konsumenter och företag. Copilot kommer att bli allmänt tillgänglig från och med 1 december. Copilot för Microsoft 365 kommer att kosta företag 30 dollar per användare och månad. Användarna kommer även att ha möjlighet att hålla ett Teams-möte privat, utan Copilot-skapade anteckningar om vad som hände.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 15 november

Microsoft fortsätter att främja AI i Windows 11 och presenterar nya funktioner för Windows 365

Microsoft fortsätter att utveckla sitt engagemang för artificiell intelligens (AI) i sitt operativsystem Windows 11 och presenterar uppdateringar för utvecklarupplevelsen och nya funktioner för sin molnbaserade tjänst Windows 365. Det nya Windows AI Studio ska förenkla utvecklingen av AI-appar genom att ge tillgång till AI-utvecklingsverktyg och modeller från Azure AI Studio. Dessutom tillkännagav Microsoft en rad nya funktioner och förbättringar för Windows 365, sin molnbaserade OS-tjänst för Windows 11 eller Windows 10, och Azure Virtual Desktop.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 15 november

Skolbibliotekarier delar tips och verktyg för att arbeta smartare med hjälp av AI

Sex skolbibliotekarier delar sina strategier för att använda AI för att arbeta smartare. Kristina Holzweiss, utbildningsteknikspecialist, rekommenderar Canva´s Magic Studio för att designa professionella sociala medieposter och AudioPen för att omvandla röstanteckningar till text. Elissa Malespina, lärarbibliotekarie, använder ChatGPT för att skapa korta biografier och Canva Text to Image för att skapa affischer. Shelly Sanchez Terrell, lärare och författare, föreslår AI-verktyg som TextFX och DebateAI för att engagera elever i skrivande och litteratur. Jennifer Sweat, mediaspecialist, och Joni Gilman, biblioteksmedianspecialist, betonar vikten av att använda AI på rätt sätt vid forskning. Mylie James, skolbibliotekarie, använder AI för att skapa boklistor, sociala medieposter och rekommendationsbrev.

Direktlänk Dela School Library Journal fördjupade 15 november

AI-baserade funktioner i Windows 12: mer användbart för tillfälliga användare än för kraftanvändare

Copilot och andra artificiella intelligensbaserade funktioner verkar bli en stor del av Windows 12, men det verkar inte locka en stor del av användarna. Copilot i Windows 12 är mer användbart för tillfälliga användare än för kraftanvändare eftersom det föreslår åtgärder och appöppningar snarare än att faktiskt utföra dem. Copilots brist på handlingskraft och beroende av användarinmatning gör det inte mycket annorlunda från en Google-sökning eller supportdokument. Copilot, liksom andra AI-chattbotar, lider av noggrannhetsproblem och kan producera felaktig eller upphovsrättsskyddad information.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 15 november

Microsofts Copilot-assistent kommer till Windows 10

I ett avsnitt av First Ring Daily diskuterar Brad Sams och Paul Thurrott en nyligen rapport som hävdar att Microsofts Copilot-assistent är på väg till Windows 10. Dessutom tvingar Microsoft vissa OneDrive-användare på Windows att fylla i en undersökning om varför de bestämde sig för att stänga synkroniseringsklienten.

Direktlänk Dela Petri IT Knowledgebase fördjupade 15 november

Luminar Neo introducerar generativa AI-funktioner för fotoredigering

Fotoredigeringsprogrammet Luminar Neo från Skylum (tidigare Macphun) lanserar generativa AI-funktioner för sina skrivbordsappar för Mac och Windows. Funktionerna liknar Googles Magic Editor och Magic Eraser eller Adobes Generative Fill-verktyg. Luminar Neo erbjuder dock två verktyg, GenErase och GenSwap, istället för ett och kräver inte användning av ett textinmatningsfält. Skylum grundades 2008 av spelutvecklare och amatörfotografer Paul Muzok och Dima Sytnik. Luminar Neo lanserades 2022 och används främst av hobbyfotografer.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 15 november

Skylums Luminar Neo lanserar generativ AI för fotoredigering

Luminar Neo, fotoredigeringsprogramvaran från Skylum (tidigare Macphun), lanserar generativa AI-funktioner i sina skrivbordsappar för Mac och Windows. Dessa verktyg, liknande Google Photos Magic Editor och Magic Eraser eller Adobes Generative Fill-verktyg, gör det möjligt för användare att ta bort oönskade objekt från sina bilder, expandera en duk eller byta ut och lägga till specifika element i ett foto. Skylum, som grundades 2008 av spelutvecklare och amatörfotografer Paul Muzok och Dima Sytnik, har fokuserat på Luminar-projektet sedan 2018.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 november

Microsofts Bing Chat erbjuder möjlighet att stänga av sökmotorfunktioner

Bing Chat erbjuder användare ett sätt att stänga av sina sökmotorfunktioner så att det kan användas som en fristående chatbot, liknande ChatGPT. Denna riktning verkar vara den Microsoft rör sig mot. Tekniknyhetssajten Windows Latest testade nyligen det nya läget och påstod att det är lika bra som OpenAIs signatur AI-modell. Webbplatsen påstår att svaren genererades snabbare med sökintegrationen avstängd. Dock märkte de att AI:n växlade mellan att ge utdaterad och aktuell information beroende på frågan. Bing Chat frågades till exempel vilken den senaste versionen av Windows 11 är, varpå den svarade med version 21H2. Detta är felaktigt eftersom det faktiskt är version 23H2. Detta beteende ändrades när den frågades om när Ryssland senast invaderade Ukraina. Chatboten kunde ge ett korrekt svar och sa att invasionen ´började sent 2021´ och fortfarande pågår. Detta är anmärkningsvärt eftersom det tyder på att detta Bing Chat-läge har tränats med hjälp av nyligen data. Windows Latest tror att denna version av Bing Chat är en blandning av olika AI:er. Framför allt GPT 3.5 Turbo och GPT 4.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 15 november

Microsoft lanserar AI-hjälpen Copilot i Microsoft Shopping för webbläsare

Microsoft försöker hårt att marknadsföra sin Windows Copilot-assistent i Windows 11, men introducerar nu också AI-hjälparen i webbläsare. Funktionen, kallad ´Copilot i Microsoft Shopping´, lanseras nu lagom till Black Friday och julhandeln. Copilot i Microsoft Shopping hjälper användare att hitta de senaste erbjudandena baserat på deras specifika behov. Till exempel kan assistenten ge extra information om vilket SD-kort som passar bäst för en specifik kamera, samtidigt som man kan filtrera efter specifikationer som kapacitet. Microsoft kallar detta för en ´förhandsgranskningsfunktion´ och uppmanar användare att dubbelkolla informationen för att försäkra sig om att den är korrekt och aktuell.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 14 november

Microsoft testar nya funktioner för Copilot AI i Windows 11

Microsoft kan ge sin Copilot AI nya funktioner i Windows 11, och kanske även i Windows 10, enligt vad som har observerats i testversioner. Nya funktioner inkluderar möjligheten att starta AI:n så snart operativsystemet startar, en möjlighet att ta bort AI:ns sidopanel och möjligheten att ändra storleken på Copilot-panelen. Dessa funktioner testas för närvarande med en begränsad grupp Windows Insiders. Om funktionerna godkänns kommer alla testare att få dem och de kommer att finnas tillgängliga i den slutliga versionen av Windows 11.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 14 november

Den 8 november släppte Microsoft två nya byggen av Windows 11 för testning på Dev och Canary-kanalerna. Även om de inte innehåller något banbrytande finns det några snygga ändringar, som möjligheten att komprimera filer till TAR och 7z-arkiv, inte bara till ZIP. Dessutom har entusiaster upptäckt en dold funktion som gör det möjligt att flytta Copilot-ikonen till meddelandeområdet. Microsoft lanserade Copilot i Windows 11 version 23H2. Men det verkar som att Microsoft är öppen för att experimentera med andra platser för Copilot.

Glas Internet Newspaper fördjupade 13 november

Microsoft introducerar Copilot AI i Windows 10

Microsoft strävar efter att introducera sitt verktyg Copilot AI till så många användare som möjligt genom att utöka dess räckvidd. Nu kommer det att finnas i Windows 10. Trots att Windows 10 ursprungligen släpptes i juli 2015 och ersattes av en nyare version i oktober 2021, har Windows 10 fortfarande cirka 1 miljard användare över hela världen, vilket gör det till en enorm potentiell användarbas för Microsoft Copilot. Användare kommer att se en ny Microsoft Copilot-knapp i aktivitetsfältet i Windows 10. Detta kommer att låta användare snabbt starta AI-verktyget, som kan erbjuda en mängd olika tjänster, allt från att hjälpa till att skriva e-post till att rekommendera TV-program att titta på.

Direktlänk Dela Startpack fördjupade 13 november

Windows 10 kan få AI-funktionen Copilot i nästa uppdatering

Enligt en ny rapport kan AI-funktionen Copilot, som först introducerades i Windows 11, komma till Windows 10 i en kommande uppdatering. Copilot erbjuder liknande funktioner som Bing-sidan, men med tillägg av lokala åtgärder som mörkt läge och skärmdumpar. Microsoft tror att denna utvidgning kan hjälpa företaget att locka fler användare till sin AI-chattbot. Rapporten föreslår också att Microsoft överväger att förlänga stödet för Windows 10 efter 2025, men inget har ännu beslutats.

Direktlänk Dela Overclockers Russia fördjupade 13 november

AI Copilot kommer till Windows 10

AI Copilot, en funktion som introducerades i Windows 11, kommer att finnas tillgänglig för Windows 10-användare. Windows 10 används fortfarande på mer än 70% av alla datorer och trots att större uppdateringar för denna operativsystem har upphört, har utvecklarna beslutat att göra ett undantag för denna viktiga funktion. Microsofts beslut att inkludera AI Copilot i Windows 10 beror på att det fortfarande används på mer än 1 miljard aktiva enheter varje månad.

Direktlänk Dela iXBT.com fördjupade 13 november

Microsoft planerar att lansera AI-assistenten Copilot för Windows 10

Microsoft planerar att inkludera sin AI-assistent, Copilot, i en av de kommande uppdateringarna av Windows 10. Detta beslut drivs av det faktum att Windows 10 fortfarande äger en betydande marknadsandel, med cirka 1 miljard användare globalt. Detta jämfört med Windows 11, som endast har 400 miljoner användare. Företaget ser denna extra miljard människor som en outnyttjad marknad för Copilot och ser införandet i Windows 10 som ett logiskt nästa steg.

Direktlänk Dela 3DNews fördjupade 13 november

Microsoft planerar att lägga till AI-projektet Copilot i Windows 10

Microsoft planerar att inkludera sitt artificiella intelligensprojekt Copilot i operativsystemet Windows 10 för att maximera antalet användare. Enligt Windows Central kommer Microsoft Copilot att införas i operativsystemet via en kommande uppdatering. Trots att Windows 10 lanserades i juli 2015 och ersattes med en ny version i oktober 2021, överstiger antalet användare globalt en miljard, vilket gör det till en stor potentiell bas för Microsoft Copilot. I Windows 10 kommer en ny knapp för Microsoft Copilot att läggas till på aktivitetsfältet, likt i Windows 11.

Direktlänk Dela Overclockers Russia fördjupade 13 november

Microsoft överväger att introducera AI-assistenten Copilot till Windows 10

Microsoft överväger att erbjuda Windows 10-användare tillgång till den personliga assistenten Copilot, baserad på generativ AI. Enligt källor kommer Copilot för Windows 10 att fungera genom samma plugins som i Windows 11, vilket innebär att användarupplevelsen inte kommer att bero på operativsystemets version. Detta skulle kunna bredda Copilots publik betydligt, då Windows 10 fortfarande används på cirka 1 miljard enheter. Microsoft planerar också att lägga till vissa exklusiva funktioner från det nya operativsystemet i Windows 10.

Direktlänk Dela Gagadget fördjupade 13 november

Microsoft planerar att integrera AI-assistenten Copilot i Windows 10

Microsoft planerar att integrera sin AI-drivna personliga assistent, Copilot, i Windows 10, enligt en rapport från Windows Central. Uppdateringen förväntas införa samma Microsoft Copilot-funktion som finns i Windows 11 till Windows 10, inklusive en Copilot-knapp på Windows 10-uppgiftsfältet. Copilot kombinerar stora språkmodeller med organisationens data för att förbättra produktiviteten. Den primära anledningen till denna uppdatering är att utöka sin marknadsandel och sälja idén till utvecklare att skapa Copilot-plugins. Rapporten nämner också att det finns interna diskussioner om att förlänga supportperioden för Windows 10, även om inget beslut har fattats ännu.

Direktlänk Dela Techworm fördjupade 13 november

Microsoft planerar att införa AI-assistenten Copilot till en miljard Windows 10-användare

Microsoft planerar att införa sin generativa AI-drivna personliga assistent, Copilot, till en miljard Windows 10-användare snart. Enligt Windows Central kommer denna uppdatering att placera en Copilot-knapp direkt på Windows 10-aktivitetsfältet, vilket öppnar samma Copilot-sidebar-upplevelse som finns på Windows 11. Uppdateringen kommer också att inkludera plugins som fungerar över båda operativsystemen. Det primära syftet med denna nya uppdatering är att öka marknadsandelen. Microsoft ser ytterligare en miljard användare som en otillvaratagen marknad för Copilot-expansion.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 13 november

Microsoft planerar att introducera sin AI-assistent Copilot för Windows 10-användare

Microsoft planerar att introducera sin AI-drivna personliga assistent, Copilot, till en miljard Windows 10-användare. Copilot-knappen kommer att placeras direkt på Windows 10-uppgiftsfältet, vilket ger samma Copilot sidofältupplevelse som finns på Windows 11. Uppdateringen kommer också att innehålla plugins som fungerar på båda operativsystemen. Copilot är ett AI-drivet kodkompletteringsverktyg som är utformat för att hjälpa mjukvaruutvecklare att skriva kod. Microsoft ser ytterligare en miljard användare som en outnyttjad marknad för Copilot-expansion.

Direktlänk Dela International Business Times Singapore fördjupade 13 november

Microsoft testar nya funktioner för Windows Copilot i Windows 11

Microsoft planerar att lägga till nya funktioner till Windows Copilot för Windows 11. Företaget experimenterar med tre nya tillägg: automatisk start vid uppstart, möjlighet att ta bort AI och ändra dess panelstorlek. I framtida versioner av Windows 11 kan Copilot konfigureras att öppna automatiskt när systemet startas. För närvarande kan Copilot inte ändra storlek eller tas bort, vilket innebär att det alltid placeras vid sidan av Windows 11-skrivbordet när det öppnas. Microsoft testar en annan funktion som ger dig större kontroll över Windows Copilot, tillåter dig att ta bort panelen och låta andra appar öppna ovanpå AI-panelen.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 13 november

Microsoft planerar att ta med AI-assistenten Copilot till Windows 10

Microsoft planerar att introducera sin AI-drivna personliga assistent, Copilot, till en miljard Windows 10-användare snart. Enligt Windows Central kommer denna uppdatering att placera en Copilot-knapp direkt på Windows 10-aktivitetsfältet, vilket öppnar samma Copilot-sidofältserfarenhet som finns på Windows 11. Uppdateringen kommer också att inkludera plugin-program som fungerar över båda operativsystemen. Huvudanledningen till denna nya uppdatering är att öka marknadsandelen. Microsoft ser ytterligare en miljard användare som en outnyttjad marknad för Copilots expansion.

Direktlänk Dela News Room Odisha fördjupade 12 november

Microsoft planerar att ta med AI-verktyget Copilot till Windows 10

Microsoft planerar att ta med sitt artificiella intelligens (AI) assistentprogramvara Copilot till Windows 10, trots att företaget ursprungligen lanserade den smarta ersättningen för sin Cortana-assistent endast för den mest avancerade Windows 11. Copilot är Microsofts nya AI-verktyg som kör på stora språkmodeller liknande tekniken bakom ChatGPT och andra AI-programvaror som kan skapa originaltext från några enkla prompts. Microsoft vill att Copilot ska dyka upp precis som den gamla PC-kompisen Clippy, den hjälpsamma gemet från 1990-talet. Copilot kommer att vara närvarande för Windows-användare när de använder Microsoft 365 - populära appar som Word, Excel och Powerpoint - samt Edge-webbläsaren och Bing-sökmotorn.

Direktlänk Dela Daily Express fördjupade 12 november

Microsoft planerar att introducera AI Copilot till 1 miljard Windows 10-användare

Microsoft planerar att introducera Copilot, sin generativa AI-drivna personliga assistent, till en miljard Windows 10-användare snart. Enligt Windows Central kommer den nya uppdateringen att placera en Copilot-knapp direkt på Windows 10-uppgiftsfältet. Uppdateringen förväntas anlända snart och kommer att inkludera plugins som fungerar över båda operativsystemen. Huvudorsaken till att denna nya uppdatering kommer att rullas ut är för att öka marknadsandelen. Windows 10 fortsätter att användas av cirka 1 miljard aktiva enheter varje månad, jämfört med 400 miljoner aktiva enheter på Windows 11 på månadsbasis. Copilot är en AI-assistent för Windows 11 OS för bärbara datorer som lanserades i betaversionen i augusti 2023 och officiellt i september 2023.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 12 november

Windows 10 Copilot-uppdatering inkluderar plugins som fungerar på båda operativsystemen

Windows 10 Copilot-uppdateringen kommer även att inkludera plugins som fungerar på både Windows 10 och Windows 11. Erfarenhet och kapabiliteter av Copilot kommer att vara ungefär lika på både Windows 10 och Windows 11, inklusive plugin-kompatibilitet på båda versionerna av operativsystemet, enligt rapporten.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 12 november

Microsoft planerar att introducera sin AI-assistent Copilot till Windows 10-användare

Microsoft planerar att introducera sin AI-drivna personliga assistent, Copilot, till en miljard Windows 10-användare. Uppdateringen kommer att placera en Copilot-knapp direkt på Windows 10-uppgiftsfältet, vilket öppnar samma Copilot-sidopanelupplevelse som finns på Windows 11. Copilot-uppdateringen för Windows 10 kommer också att inkludera plugins som fungerar över båda operativsystemen. Huvudanledningen till denna nya uppdatering är att öka marknadsandelarna. Microsoft ser en ytterligare miljard användare som en outnyttjad marknad för Copilot-expansion.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 12 november

Microsoft planerar att lansera AI-assistenten Copilot för Windows 10

Microsoft är i färd med att rulla ut sin nya AI-assistent, Copilot, till Windows 11. Trots tidigare rapporter om att företaget fokuserar på Windows 11 för nya funktioner, rapporterar källor till Windows Central att Microsoft vill ta Copilot till Windows 10. Detta för att inte missa den stora andel användare som fortfarande kör Windows 10. Drygt en miljard enheter kör fortfarande Windows 10, vilket gör det attraktivt att utveckla insticksprogram till Copilot. Slutdatumet för supporten till Windows 10 är satt till 14 oktober 2025, men interna diskussioner om en eventuell förlängning pågår.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 12 november

AI dominerar investeringstemat för 2023: Meta Platforms och Qualcomm ses som attraktiva investeringar

Aktierna i sociala medier-giganten Meta Platforms har sett en meteorisk ökning på nästan 162% hittills under 2023. Meta Plattforms ´familj av appar´-affärssegment, som inkluderar sociala medier-appar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Threads, fortsätter att vara företagets kassako och generera en solid ström av annonsintäkter. Meta använder AI-teknik för att öka användarengagemang och monetarisering över sina sociala medier-appar. Företaget använder också AI och maskininlärningsverktyg, tillsammans kallade Meta Advantage, för att hjälpa småföretag att skapa effektiva annonser och möjliggöra för annonsörer att snabbt förstå konverteringspotentialen för dessa annonser. Meta förbereder sig nu för att fokusera på affärs-AI (utnyttjande av AI-förmågor i affärsmeddelanden) 2024. Företaget syftar till att minska arbetskostnaderna genom att inrätta affärs-AI-chattrobotar som kan hjälpa kunder med handel och supportaktiviteter. Mobilchipjätten Qualcomm rapporterade blandade resultat för fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2023. Qualcomm har också fokuserat på att utveckla AI-fokuserade chips för smartphones och Windows 11-persondatorer (PC). Företaget gör stora framsteg på marknaden för generativ AI på enheter och har introducerat Snapdragon 8 Gen 3 Neural Processing Unit (NPU) och Snapdragon X Elite CPU för att köra stora språkmodeller (LLM) lokalt på smartphones och PC. Trots Qualcomms överdrivna beroende av Apple, kan den nyligen förnyade överenskommelsen mellan Qualcomm och Apple om att leverera Snapdragon 5G-processorer för smartphone-lanseringar 2024, 2025 och 2026 visa sig vara en solid positiv för Qualcomm.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 november

Microsoft blockerar tillfälligt tillgång till ChatGPT för sina anställda

Microsoft blockerade tillfälligt tillgången till ChatGPT för sina anställda förra torsdagen. Företaget citerade säkerhets- och dataskyddsbekymmer som anledning till avstängningen. Microsoft är en av huvudinvesterarna i OpenAI, skaparna av ChatGPT, men AI:n tillhör faktiskt inte Windows-utvecklaren. Förutom chatboten var Canva också tillfälligt förbjudet för företagets anställda. Efter uppmärksamheten försäkrade en företagstalesman att blockeringen och varningen som skickades till de anställda bara var ett misstag under ett test. Företaget rättade till felet strax efter att de upptäckte det.

Direktlänk Dela Terra Networks fördjupade 11 november

Lägga till Copilot i kontextmenyn på Windows 11

Microsoft Windows tillåter användare att lägga till olika saker i skrivbordskontextmenyn, inklusive Copilot. Man kan enkelt aktivera Copilot med hjälp av tangentbordskortkommandot Win + C. I detta inlägg lär vi oss hur man lägger till Copilot i kontextmenyn på Windows 11. För att lägga till Copilot i kontextmenyn på Windows 11 Desktop behöver vi använda Registry Editor. Men innan det behöver du säkerhetskopiera registret så att vi kan återställa det när som helst om något går fel. För att lägga till Copilot i kontextmenyn, följ stegen nedan.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 11 november

ChatGPT kan generera Windows 11 licensnycklar

ChatGPT, en AI-chattbot, kan generera Windows 10 och Windows 11 licensnycklar, enligt en användare på Twitter. Användaren gav en snabb uppmaning om hans mormors död, och AI-plattformen genererade fem licensnycklar. Andra webbplatser skapar sina egna AI-chattbotar, som Google Bard och Microsofts ´Bing Chat´. Det bör noteras att de genererade nycklarna är generiska licensnycklar, vilket innebär att de tillåter dig att uppdatera och installera Windows, men den resulterande versionen kommer att vara begränsad med begränsade funktioner.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 11 november

Microsoft lanserar AI-assistent Copilot för Windows 11

Microsoft har släppt Copilot för Windows 11, en AI-assistent som hjälper användare att öka sin produktivitet. Copilot är för närvarande tillgänglig som en förhandsversion i Windows 11. Efter att ha installerat den nödvändiga Windows-uppdateringen kommer Copilot-ikonen att finnas tillgänglig på aktivitetsfältet. Copilot kan aktiveras eller inaktiveras via Windows 11-inställningar, Grupprincipredigeraren och Registerredigeraren. Copilot kan användas för att utföra enkla uppgifter på ditt system, som att slå på eller av Mörkt läge, styra ljudvolymen osv. Copilot sparar din chatt-historik, vilket förblir sparad även om du stänger av ditt system. Copilot finns också tillgänglig i Microsoft 365-appar.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 11 november

OpenAI introducerar data partnerskap för att träna AI-modeller

OpenAI introducerar data partnerskap, ett samarbetsinitiativ med organisationer för att skapa både offentliga och privata dataset för att träna AI-modeller. Syftet är att bygga mer omfattande AI-modeller som kan förstå olika ämnen, branscher, kulturer och språk. OpenAI uppmanar organisationer att tillhandahålla omfattande dataset som representerar olika aspekter av det mänskliga samhället, inklusive text, bilder, ljud eller video. Samarbetet innefattar partnerskap med enheter som den isländska regeringen och Free Law Project. Initiativet erbjuder två samarbetsvägar: Open-Source Archive, avsett för offentliga dataset, och Private Datasets, skräddarsydda för proprietär AI-modellträning med prioritet på datasekretess.

Direktlänk Dela CryptoTVPlus fördjupade 10 november

Microsoft kan lägga till AI-assistenten Copilot i Windows 10

Microsoft har nyligen lagt till sin AI-drivna assistent, Copilot, i Windows 11. Trots att Windows 11 har över 400 miljoner användare är dess föregångare, Windows 10, fortfarande mer populär med cirka en miljard användare. Microsoft överväger nu att göra Copilot tillgängligt för Windows 10-användare för att nå ut till fler människor, trots att företaget för närvarande försöker få sina kunder att byta till Windows 11. Detta skulle kunna hjälpa Microsoft att få mer feedback om Copilot och främja dess användning bland utvecklare.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 10 november

Microsoft överväger att inkludera AI Copilot-funktioner i Windows 10

En person med insyn i utvecklingen rapporterar att teknikjätten Microsoft kanske inkluderar Windows 11 AI Copilot-funktioner i Windows 10 också. Microsoft planerar för närvarande att ta med AI Copilot-funktioner tillsammans med flera nya funktioner och tjänster till Windows 10. De människor som fortfarande använder Windows 10 är för närvarande berövade denna AI Copilot-funktion från Microsoft eftersom den introducerades i Windows 11 för första gången. Men nu överväger teknikjätten att ta med denna funktion till Windows 10, som används av mer än 1 miljard användare.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 10 november

Microsoft planerar att rulla ut en uppdatering med ChatGPT och Bing AI-drivna Copilot till Windows 10

Microsoft kommer att lansera en uppdatering som kommer att ta med ChatGPT och Bing AI-drivna Copilot till Windows 10-användare. Företaget har redan bekräftat att Windows 10 kommer att nå slutet på supportcykeln den 14 oktober 2025. Detta är ett stort tecken på att Windows 10 fortfarande är populärt bland användarna. Faktum är att data från Statista visar att Windows 10 är det mest populära Windows-skrivbords-OS och det står för en marknadsandel på cirka 72 procent (i augusti 2023).

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 10 november

Microsofts Copilot AI förväntas komma till Windows 10

Microsofts Copilot AI förväntas komma till Windows 10, enligt källor som talat med Windows Central. Detta kommer som en överraskning, eftersom det tidigare meddelats att Windows 10 inte skulle få några fler funktioner. Copilot, som är en central del av den senaste Windows 11 23H2-uppdateringen, förväntas komma till Windows 10 i en uppdatering som släpps snart. AI:n kommer att öppnas i samma sidofältgränssnitt i Windows 10 och samma plug-ins kommer att vara tillgängliga. Det kommer också att finnas en Copilot-ikon i aktivitetsfältet, som användare kan inaktivera om de önskar.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 10 november

Microsofts investering i AI liknar en uppdaterad version av Clippy

Microsoft har investerat 13,1 miljarder dollar i generativ artificiell intelligens, men tidiga indikationer på Copilot för Windows tyder på att det inte är mer än en uppdaterad version av Clippy. Kan andra versioner av Copilot, som M365 för företagsanvändare, vara mer framgångsrika? Keith Shaw diskuterar med Preston Gralla om hans irritation över de senaste AI-verktygen från Microsoft.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 10 november

Microsoft överväger att rulla ut AI Copilot till Windows 10

AI-krigen har börjat och Microsoft kan vara villig att dra ut alla stopp för att nå flest användare. Företaget lanserar redan sin senaste AI, Copilot, till Windows 11-användare, men Windows 10 kan vara nästa. Microsoft har goda skäl att överväga att ta Copilot till Windows 10, trots att företaget generellt har lagt till nya funktioner till endast Windows 11. Windows 11 har bara 400 miljoner aktiva enheter per månad jämfört med Windows 10:s 1 miljard. Att leverera Copilot till ytterligare en miljard användare skulle hjälpa Copilot att skala upp snabbt.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 9 november

Microsofts Outlook för Windows får stora uppgraderingar inklusive AI-assistenten Copilot

Outlook för Windows genomgår en stor uppgradering med sin nästa release, inklusive integrationen av Microsofts artificiella intelligens-assistent Copilot. Detta kommer att innefatta text- och bildgenerering i e-postapplikationen samt andra automatiseringsfunktioner. Microsoft har bekräftat att det kommer att ersätta de befintliga Mail- och Calendar-apparna i Windows 11 med den uppgraderade Outlook för Windows helt inom de nästa två åren. Vissa användare har redan tillgång till Outlook för Windows med flera begränsade automatiseringsfunktioner, men den fullständiga funktionaliteten inklusive Copilot har ännu inte släppts.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 9 november

Microsoft lanserar AI-assistenten Copilot till Windows 11 i stora 2023-uppdateringen

Microsoft planerar att rulla ut sin nya AI-assistent Copilot till Windows 11 i den stora uppdateringen 2023. Trots tidigare rapporter om att Microsoft har flyttat allt fokus till Windows 11, säger källor att företaget fortfarande är angeläget om att lösa problem med Windows 10, eftersom många människor fortfarande använder det. Microsoft vill även göra det mer attraktivt för utvecklare att bygga in Copilot i sina produkter. Slutligen finns det interna diskussioner om att förlänga supporten för Windows 10, som för närvarande är planerad att sluta den 14 oktober 2025.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 9 november

ChatGPT får en nödvändig makeover för Windows 11 med EasyChatAI-appen

EasyChatAI-appen ger ChatGPT en mycket behövd makeover för Windows 11. Appen erbjuder en mängd funktioner, ett utmärkt gränssnitt och enkel användning, samtidigt som den kan ansluta din API-nyckel för att få alla funktioner i ditt ChatGPT-medlemskap. Användare kan också omvandla ChatGPT:s webbplats till en app tack vare Microsoft Edges funktion att ´installera denna webbplats som en app´. Bree AI-appen erbjuder ett enkelt sätt att använda ChatGPT 3 utan att behöva logga in eller använda en API-nyckel.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 9 november

Microsoft överväger att utöka Copilot AI till Windows 10

23H2-uppdateringen för Windows 11 introducerade flera nya funktioner, inklusive en omformad File Explorer, inbyggd molnbackup, mörkt läge i MS Paint, inbyggt stöd för RAR, 7Z och Tar.gz filtyper och mer. Den mest märkbara nya funktionen är Copilot AI, som erbjuder liknande funktionalitet som Bing Sidebar, men med ytterligare lokala åtgärder. Enligt en ny rapport kan Copilot snart finnas tillgänglig på Windows 10. Microsoft tror att expansionen kan hjälpa företaget att få fler användare för sin AI-chattbot. Copilot kommer att installeras på Windows 10 via en kommande uppdatering. Microsoft överväger också att förlänga Windows 10:s supportdatum bortom 2025.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 9 november

AI-assistentverktyget Copilot kommer till Windows 10

Microsoft har bekräftat att det efterlängtade AI-assistentverktyget Copilot kommer att lanseras på 1 miljard skrivbord med Windows 10. En stor uppdatering, liknande 23H2-uppdateringen för Windows 11, kommer till det populära operativsystemet. Trots att Windows 11 är det senaste operativsystemet från Windows, är Windows 10 fortfarande mer populärt med över en miljard aktiva användare. Det rapporteras också att Copilot kommer att fungera precis som på Windows 11, med en Copilot-knapp på Windows 10-aktivitetsfältet.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 9 november

Microsoft planerar att integrera Copilot AI-assistent i Windows 10

Microsoft rapporteras planera att integrera sin nya Copilot AI-assistent i Windows 10, med en dedikerad knapp på aktivitetsfältet och en sidopanel. Microsoft ser fördelar med att introducera Copilot för en bredare publik, med tanke på över 1 miljard aktiva enheter som kör Windows 10 varje månad. Microsoft kan också införa utvalda funktioner och tjänster, tidigare exklusiva för Windows 11, i det äldre operativsystemet Windows 10. Dessutom rapporteras Microsoft överväga att förlänga stödet för Windows 10 bortom 2025.

Direktlänk Dela Petri IT Knowledgebase fördjupade 9 november

Microsoft planerar att integrera AI-assistenten Copilot i Windows 10

Microsoft planerar att utöka sina AI-funktioner genom att integrera sin nya AI-assistent, känd som Microsoft Copilot, i Windows 10-operativsystemet. Denna funktion introducerades först med Windows 11 version 23H2, men nu planerar teknikjätten att utöka denna funktion till Windows 10-plattformen. Syftet med denna stora uppdatering ligger i den betydande användarbasen - nästan 1 miljard enheter - som fortfarande använder Windows 10. Genom att göra Copilot tillgänglig på Windows 10, syftar Microsoft inte bara till att förbättra användarupplevelsen utan också att öka den potentiella marknaden för utvecklare. Med integrationen kommer utvecklare att uppmuntras att skapa Copilot-plugins eftersom den totala adresserbara marknaden för Copilot hoppar till 1,4 miljarder enheter, vilket lägger till de 400 miljoner på Windows 11. Draget ses som en vinst-vinst för både användare som söker avancerade funktioner och utvecklare som letar efter en bred publik.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 9 november

Microsoft överväger att utvidga AI-assistenten Copilot till Windows 10

Microsoft överväger att utvidga sin artificiella intelligens-assistent Copilot till Windows 10, vilket skulle sätta chatboten i händerna på över en miljard människor. Copilot kan kontrollera inställningar som bakgrundsbild och nattläge, generera innehåll och sammanfatta webbsidor genom Edge-webbläsarna. Med cirka 400 miljoner användare på Windows 11 och över en miljard på Windows 10, skulle det vara logiskt att lägga till Copilot till det äldre operativsystemet, särskilt när Microsoft försöker övertyga utvecklare att bygga plugins för chatboten. Dessa plugins liknar de som finns i ChatGPT, och ger live data och andra verktyg till chatboten, som flyginformation, avancerade beräkningar och förmågan att läsa en PDF.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 9 november

Microsoft kan introducera AI Copilot till Windows 10

Microsoft överväger att introducera Windows 11 AI Copilot-funktioner till Windows 10-användare, tillsammans med flera ´utvalda nya funktioner och tjänster´. Detta kan hjälpa teknikjätten att nå cirka 1 miljard användare som fortfarande använder Windows 10. Enligt en rapport kommer Microsoft att lägga till en Copilot-knapp i Windows 10-aktivitetsfältet. Copilot AI, som presenterades på Build 2023, drivs av OpenAI:s GPT-4 stora språkmodell och låter användare utföra uppgifter som att ändra systemtemat, justera volymen och förstå sammanhanget på en sida.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 9 november

PDFgear introducerar AI-assistent för att revolutionera PDF-arbete

PDFgear, ett kraftfullt redigeringsverktyg tillgängligt på macOS, iOS och Windows, har lagt till en ny AI-funktion, Copilot, som kan revolutionera hur användare arbetar med PDF-filer. Copilot kan sammanfatta långa dokument, ge viktiga höjdpunkter och teman i texten, vilket kan vara ovärderligt för studenter eller forskare som arbetar på projekt. Användare kan också ställa frågor om dokumentets innehåll och Copilot kommer att ge exakta svar och statistik. PDFgear är helt gratis och har inga filgränser.

Direktlänk Dela Macworld fördjupade 9 november

Microsoft planerar att introducera Windows Copilot till alla Windows 10-användare

En rapport från Windows Central föreslår att Microsoft planerar att introducera Windows Copilot till alla användare av sitt operativsystem Windows 10. Detta är inte överraskande med tanke på att Microsoft vill ha så många ögon som möjligt på sina AI-lösningar. Tidigare i år meddelade Microsoft att Windows 10 inte skulle få full funktionsbehandling längre, men vissa funktioner skulle fortfarande tillhandahållas. Windows Copilot på Windows 10 ser ut och känns precis som Windows 11-versionen. Det verkar troligt att Windows 10-administratörer kan inaktivera Windows Copilot med samma verktyg som tillhandahålls till Windows 11-administratörer. Microsofts intresse för att få fler ögon på Copilot har flera skäl. Ett skäl är data, vilket Microsoft samlar in när Copilot används. Det använder data för att träna och förbättra sina AI-produkter. En annan är intäkter, eftersom Copilots svar kan inkludera reklam, tillhandahållen av Bing. Rapporten inkluderar också ett annat intressant stycke om slutet på supporten. Enligt det diskuterar Microsoft att förlänga supporten och att inget slutligt beslut har fattats vid denna tidpunkt.

Direktlänk Dela gHacks Technology News fördjupade 9 november

Mojo SDK nu tillgängligt för utvecklare

Mojo SDK, som innehåller Mojo-drivrutinen, Visual Studio Code-tillägget och Jupyter-kärnan, är nu tillgängligt för utvecklare. Mojo är ett nytt programmeringsspråk som presenterades av Chris Lattner och hans team. Först delade Modular endast Mojo Playground, där utvecklare kunde testa språket. Nu har tillgång för lokal nedladdning börjat, först för Linux och Mac-system. Windows-versionen förväntas vara klar snart. Mojo SDK är tillgängligt på Mac och Linux-system och kan laddas ner från Modulars officiella webbplats.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 9 november

Microsoft planerar att överföra Windows 11-funktionen Copilot till Windows 10

Microsoft planerar att introducera Copilot, en av Windows 11:s användbara funktioner, till Windows 10, vilket gör att fler användare kan få tillgång till dess AI-tjänster. Copilot-upplevelsen i Windows 10 förväntas vara densamma som i Windows 11, med en dedikerad knapp på aktivitetsfältet och ett sidofältgränssnitt. Genom att utvidga nya funktioner och tjänster till Windows 10 siktar Microsoft på att locka fler utvecklare att bygga upplevelser för Copilot. Copilot är en av de nyaste och mest användbara Windows 11-funktionerna, för närvarande i ett förhandsvisningstillstånd på Windows 11. Men enligt en ny rapport kan Microsoft överföra funktionen till det äldre, men fortfarande populära, operativsystemet Windows 10.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 8 november

Microsoft avslöjar nya funktioner för Outlook för Windows

Microsoft har avslöjat en rad nya funktioner som kommer till den nya Outlook för Windows-appen, inklusive integration med Copilot. Microsoft rullar ut den nya Outlook för Windows-appen för att ersätta Mail och Calendar-apparna, samt den klassiska Outlook-appen, inom två år. Den nya Outlook för Windows erbjuder en rad förbättringar, inklusive automatisk kapitalisering, kollapsbara rubriker, dra och släpp e-post, diktering och mer. Medan vi väntar på nya funktioner, uppmuntrar Microsoft användare att testa befintliga funktioner som ICS-stöd, förbättringar av tabellstil och förbättringar av schemaläggningssändning.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 8 november

Microsofts Copilot AI kan komma till Windows 10

Användare av Windows 10 kan snart få möjlighet att använda Microsofts integrerade Copilot AI, som för närvarande finns tillgänglig för Windows 11-användare, enligt en rapport av Zac Bowden från Windows Central. Copilot introducerades nyligen till Windows 11 som en del av en programuppdatering. Copilot kommer att tillåta Windows 10-användare att interagera med operativsystemet genom att konversera med en chatbot. AI-verktyget kommer att kunna arbeta med många Windows-appar, inklusive Word, Outlook och Excel, och hjälpa användare med att ändra inställningar, schemalägga möten, sammanfatta text och mer. En programuppdatering som för med sig Copilot till Windows 10 förväntas rullas ut snart.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 8 november

Microsoft planerar att introducera Copilot till Windows 10-användare

Microsoft planerar att introducera Copilot, sin AI-drivna personliga assistent, till sena adoptörer. Windows Centrals Zac Bowden rapporterar att Copilot-knappen och sidofältet från Windows 11 snart kommer att anlända till Windows 10. AI-assistenten för Windows 11 lanserades i beta i augusti och officiellt i september. Windows 10 Copilot kommer att innehålla plugins som fungerar över båda operativsystemen. Flytten skulle lägga till betydande antal till Copilots användarbas, eftersom Windows 10 fortfarande körs på cirka en miljard aktiva enheter per månad. Samtidigt har Windows 11, lanserat för över två år sedan, cirka 400 miljoner aktiva enheter per månad.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 8 november

Microsoft planerar att introducera AI-verktyget Copilot till Windows 10

Microsoft planerar att introducera Windows Copilot, en genererande artificiell intelligens (AI), till Windows 10-användare. Copilot, som ger användbara insikter och hjälper användare med dagliga aktiviteter, lanserades ursprungligen på Windows 11. Företaget hoppas kunna locka fler användare till Copilot för att sedan sälja idén till utvecklare. Microsoft kommer också att ha lättare att övertyga utvecklare om att bygga plugins för Copilot när de kan säga att Copilot finns tillgängligt på 1,4 miljarder enheter, jämfört med bara 400 miljoner på Windows 11.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 8 november

Microsoft planerar att släppa Copilot AI-funktionen på Windows 10

Källor nära Microsoft har avslöjat att Copilot AI-funktionen snart kommer att vara tillgänglig på Windows 10. Uppdateringen väntas släppas inom kort och funktionen kommer att likna den som fanns på Windows 11 tidigare. Copilots plan innebär att utöka tillgängligheten av operativsystemet på flera enheter, eftersom Windows 10 fortsätter att vara den mest använda versionen, med 69 procent av marknadsandelen jämfört med 26% för Windows 11. Företagets beslut att inkludera Copilot i Windows 10 kommer att hjälpa till att locka utvecklare att utveckla specialiserade plugins för upplevelsen.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 8 november

MS Paint Cocreator: En ny AI-driven uppdatering till den klassiska appen

Microsoft har lanserat MS Paint Cocreator, en AI-driven uppdatering till den klassiska MS Paint-appen. Uppdateringen inkluderar integrationen av DALL·E 3, en av världens bästa AI-bildgeneratorer. DALL·E 3 kan generera bilder i alla stilar, inklusive realistiska foton, vintagefilm, 2D- eller 3D-animationer, gråskalafotografi, blyertsteckningar och digitala illustrationer. Microsoft valde DALL-E 3 på grund av dess företagspartnerskap med OpenAI, DALL-E 3:s moderbolag. Sedan 2019 har Microsoft investerat minst 13 miljarder dollar i OpenAI. Den uppdaterade appen kommer att finnas tillgänglig på PC, med Windows 11 version 22000.0 eller högre.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 8 november

Microsoft avskaffar Tips-appen i Windows 11:s senaste uppdatering

Windows 11:s 23H2-uppdatering har nyligen släppts och medan denna årliga uppgradering lägger till funktioner har vissa också tagits bort av Microsoft. Användaren PhantomOfEarth upptäckte detta och meddelade att Microsoft har lagt till den senaste omgången av nedskärningar till sin lista över föråldrade funktioner för Windows 11. Det stora draget här - och det enda som kommer att påverka konsumenter - är avskaffandet av Tips-appen i Windows 11. Detta innebär att Tips kommer att finnas kvar i Windows 11 för tillfället, men i stasis, utan ytterligare utveckling - och det är planerat att tas bort i en framtida uppdatering av operativsystemet.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 8 november

Microsofts AI-tjänster växer explosionsartat, använder nu Oracle Cloud Infrastructure

Microsofts AI-tjänster har upplevt en explosiv tillväxt på senare tid, inklusive Bing Chat, olika copiloter som GitHub Copilot, Microsoft 365 Copilot och Windows Copilot. Bing Chat-användare har hittills deltagit i över 1,9 miljarder chattar. För att stödja fler konversationssökningar på Microsoft Bing använder Microsoft nu Oracle Cloud Infrastructure (OCI) i tillägg till sin egen Azure-molninfrastruktur. Microsoft kommer att använda OCI: s AI-infrastruktur för inferens av AI-modeller som driver Bing Chat.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 8 november

Förväntningar höga inför lanseringen av ChatGPT 5

ChatGPT, som introducerades i november förra året, har snabbt blivit en del av flera företag genom att automatisera massor av uppgifter. Världen väntar nu på den senaste versionen av detta AI-verktyg, ChatGPT 5. Det finns rykten om att ChatGPT 5 är under utveckling, men det har ännu inte gjorts något officiellt uttalande från skaparen, San Francisco-baserade OpenAI. Sam Altman har avslöjat att hans team ännu inte har börjat träna denna nästa generationens språkmodell. Orsaken är bristen på Nvidia GPU:er som hjälper till att köra och träna denna AI-språkmodell. Men att lansera en uppdatering till denna generativa AI tar tid. OpenAI har officiellt meddelat att den mellanliggande versionen eller GPT 4.5 kan lanseras i september eller oktober i år. Enligt detta mönster kan ChatGPT 5 möjligen komma 2025. Enligt en rapport från Windows Latest har OpenAI lämnat in en varumärkesansökan för GPT 5 till USPTO den 18 juli.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 8 november

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot i Windows 11

Microsoft har introducerat Copilot, en AI-assistent, i Windows 11, med Bing och Dall-E-funktioner. Copilot är utformad för att stödja kreativitet och produktivitet, och speglar konversationsförmågan hos Bings AI-chatbot, som kan generera innehåll från reseförslag till poesi. Användare kan aktivera Copilot genom att se till att de har den senaste Windows 11-uppdateringen och kan få tillgång till den via en uppgiftsfältsknapp, en tangentbordskortkommando (Win+C) eller Start-menyn. Microsofts integration av Dall-E ger Copilot förmågan att skapa bilder på begäran. Copilot använder sin internetanslutning för att hämta information komplett med källänkar, som omfattar ämnen från turism till matlagningstips och gör-det-själv-hemreparationer.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 8 november

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot i Windows 11

Microsoft har introducerat Copilot, en generativ AI-assistent, i Windows 11, komplett med Bing och Dall-E-funktioner. Copilot, designad för att stärka kreativitet och produktivitet, speglar konversationsförmågan hos Bings AI-chatbot, skicklig på att generera ett brett spektrum av innehåll från reseförslag till poesi. Användarna kan aktivera Copilot genom att se till att de har den senaste Windows 11-uppdateringen och kan komma åt den via en uppgiftsfältsknapp, en tangentbordskortkommando (Win+C) eller Start-menyn. Copilot tillåter användare att välja mellan olika konversationsstilar - Kreativ, Balanserad eller Precis - liknande Bing Chat.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 8 november

Microsofts Windows 11-uppdatering orsakar problem med skrivbordsikoner

Microsofts senaste kumulativa uppdatering för Windows 11 22H2 preview, KB5031455, har orsakat problem för användare. Uppdateringen, som innehåller nya funktioner, medför att skrivbordsikoner flyttar sig sporadiskt och hoppar mellan skärmar. Microsoft har erkänt problemet, som uppstår när man försöker använda Windows Copilot. Företaget arbetar på en lösning och kommer att ge mer information i en kommande release. Under tiden kan Copilot-erfarenheten vara otillgänglig för vissa användare, särskilt de som använder flera skärmar.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 7 november

OpenAI:s anpassade GPT-appar och andra tekniknyheter

OpenAI:s anpassade GPT-appar gör ditt bud. Windows 11 får AI Copilot. Förväntningar från Samsung Unpacked 2023. Förutsägelser om Microsofts nästa Surface-produkter. Frågan om när iPhone Flip kommer ut. Elon Musk kontra Twitter Bots: Hur stort är problemet? Sju hemligheter om den fantastiska Spider-Man Robot. Ukrainas invasion: var man hittar korrekt information online i realtid. Garmin Epix Gen 2 Recension: En sportklocka för $900. Apple avslöjar iPhone 13 Pro och 13 Pro Max.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 7 november

Microsoft släpper Copilot AI-assistent för förhandsvisning i Windows 11

Microsofts efterlängtade AI-assistent Copilot har släppts för förhandsvisning i det nya Windows 11. Detta innovativa verktyg syftar till att öka kreativitet och produktivitet för användare genom att generera text och bilder från prompts och erbjuda ett brett utbud av konversationsstilar. Användare kan använda Copilots textgenereringsfunktioner för olika ändamål, som att skapa dikter eller skriva introduktioner till ansökningsbrev. AI-assistenten kan också svara på frågor och tillhandahålla information från Bing och webben.

Direktlänk Dela Courier Standard Enterprise fördjupade 6 november

Microsoft uppdaterar Windows 11 med AI-drivna funktioner

Microsoft inför en mängd AI-drivna funktioner i Windows 11, inklusive Paint, Clipchamp, Snipping Tool och Photos. Uppdateringen för Windows 11 2023, känd som 23H2, släpptes den 31 oktober och utökade tillgången till Copilot och andra AI-funktioner. AI-uppdateringarna rullas ut gradvis. Paint innehåller nu en AI-version som låter användare skapa bilder baserat på en textbeskrivning. Clipchamp erbjuder nu en AI-videoeditor som automatiskt kan generera bildspel, montagevideor och korta videor i 1080p. Snipping Tool stöder nu textigenkänning och Photos-appen har förbättrade sökfunktioner och redigeringsverktyg tack vare AI.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 6 november

Windows 11 förhandsgranskning orsakar problem med skrivbordsikoner

En ny förhandsvisning av Windows 11, KB5031455, som aktiverar den AI-drivna assistenten Windows Copilot, rapporteras orsaka problem med skrivbordsikoner. Windows 11 Build KB5031455 är en av en serie uppdateringar som har kommit via Windows Update och genom Windows Insider Program, Microsofts officiella community för Windows-entusiaster och branschfolk som hjälper till att testa nya versioner av Windows och funktioner innan de rullas ut till alla Windows-användare. Enligt BetaNews har Microsoft erkänt att det finns ett känt problem med förhandsbygget där skrivbordsikoner blandas runt. Detta händer tydligen på grund av Copilots interaktion med Windows flerdisplayinställningar.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 6 november

Så inaktiverar du Windows Copilot på Windows 11

Windows Copilot är Microsofts generativa AI-verktyg på Windows 11, men om du inte är ett fan kan du inaktivera Copilot. Ett av de nya funktionerna som läggs till i Windows 11 är dess generativa AI-app, Windows Copilot. Du kan utföra olika uppgifter med Windows Copilot, men om du inte uppskattar den generativa AI-komponenten som läggs till i ditt skrivbordsoperativsystem (OS), finns det olika sätt att eliminera det. Om du vill använda det ibland kan du ta bort Copilot-uppgiftsfältikonen för att ha ett enklare gränssnitt. Eller om du inte vill ha det alls, kan du inaktivera det helt via Grupppolicy eller registret.

Direktlänk Dela Groovy Post fördjupade 6 november

Microsofts Copilot AI förbättrar Windows 11 med förbättrad kreativitet och produktivitet

Microsofts Copilot AI förbättras på Windows 11, vilket kombinerar konsten att ge assistans med AI-vetenskapen och lovar en framtid där din dator inte bara beräknar, utan samarbetar. Copilot AI integreras med Windows 11 och erbjuder text- och bildgenerering, programmeringshjälp och en direktlinje till webbaserad information. Denna AI-assistent kan nås via aktivitetsfältet, en tangentbordsgenväg eller Start-menyn, med en mängd olika konversationsstilar för att tillgodose olika användarbehov. Utöver text stoltserar Copilot med Dall-E-integration för bildgenerering och erbjuder en unik förmåga att interagera med Windows 11-operativsystemet för att utföra kommandon och justeringar av inställningar.

Direktlänk Dela Men´s Journal fördjupade 6 november

Microsoft samarbetar med Inworld AI för att utveckla AI-verktyg för Xbox

Microsoft har ingått ett partnerskap med Inworld AI för att utveckla verktyg för Xbox som låter utvecklare skapa AI-drivna karaktärer, berättelser och uppdrag. Partnerskapet kommer att innefatta ett ´AI design copilot´-system som Xbox-utvecklare kan använda för att skapa detaljerade manus, dialogträd, uppdragslinjer och mer. AI-verktygssatsen kommer att inkludera AI-design copilot för manus och dialog, och en AI-karaktärsmotor som kan integreras i spel och användas för att dynamiskt generera berättelser, uppdrag och dialog. Microsoft erbjuder detta som ett valfritt verktyg för spelutvecklare.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 november

Apple har haft framgång med att omvandla sina kunder till sin egen silikonteknik, vilket har lett till betydande förbättringar i hastighet och effektivitet för företagets M-serie Macs. Men nu kan Windows-bärbara datorer vara redo för en revolution tack vare förbättringar inom chipsteknik, nya spännande formfaktorer och Microsofts fördjupade engagemang för AI. Qualcomm utvecklar nu Snapdragon X Elite-plattformen, som de hävdar överträffar Apples chip. Nvidia och AMD överväger också att skapa egna Arm-baserade chip. Microsoft har dessutom gjort betydande framsteg inom AI och utvecklar nya formfaktorer för sina bärbara datorer.

Inverse fördjupade 6 november

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot i Windows 11

Microsoft fortsätter att utveckla AI-teknik och har lagt till chattbot AI-funktioner i sin sökmotor Bing tidigare i år. Nu förhandsvisar företaget en tidig version av sin nya AI-assistent Copilot i Windows 11. Copilot är utformad för att ´förbättra din kreativitet och produktivitet´ och fungerar på liknande sätt som Bings chattbot. Den kan erbjuda allt från reseinformation till att skapa en originaldikt. Användare kan starta Copilot genom att klicka på en knapp på aktivitetsfältet eller genom att använda genvägen win + c på tangentbordet.

Direktlänk Dela Lanka Times fördjupade 5 november

Microsoft förhandsgranskar sin nya AI-assistent Copilot i Windows 11

Trots tvivel fortsätter artificiell intelligens, särskilt generativ AI som producerar text och bilder från prompts, att integreras i hårdvara och mjukvara vi använder varje dag. Microsoft har varit aktiv inom detta område, och har lagt till AI-chattbot-funktioner till sin Bing-sökmotor tidigare i år. Nu förhandsgranskar de en tidig version av sin nya Copilot AI-assistent i Windows 11. Copilot har byggts för att ´förbättra din kreativitet och produktivitet´, säger Microsoft, och fungerar på ett liknande sätt som Bing´s chattbot - kapabel att komma på allt från reseinformation till en originaldikt.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 5 november

Windows 11 uppdatering introducerar AI-assistenten Copilot

Windows 11-användare diskuterar den senaste uppdateringen som introducerar en ny ´AI´-assistent kallad Copilot. Copilot kan lansera appar, ändra systeminställningar och utföra många grundläggande Windows-uppgifter. Microsoft planerar att integrera Copilot i appar som Excel, Teams och Word för att öka produktiviteten. För närvarande kan Copilot främst utföra uppgifter som användaren redan kan göra själv, men långsammare. Copilot kan söka på webben och erbjuda att lansera appar, men är fortfarande ganska rudimentär. Med Windows 11 Voice Access app blir Copilot ett mer värdefullt verktyg.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 4 november

DoNotSpy11 får större uppdatering med stöd för Windows 11 23H2

DoNotSpy11-verktyget, som innehåller integritets- och anti-spårningsverktyg på Windows 10 och 11, har fått en större uppdatering som stöder den nyligen släppta versionen 23H2, den stora 2023-uppdateringen för Windows 11. Bland de nya funktionerna erbjuder verktyget möjligheten att inaktivera DoNotSpy11-verktyget. Nya Copliot AI och låter dig styra förutsägbara textförslag när du använder Microsoft-appar. DoNotSpy11-lösningar ger möjlighet att inaktivera de flesta Microsoft-telemetriskor byggda in i Windows 10 och 11, samt andra Microsoft-applikationer som Office och Edge.

Direktlänk Dela Bryt FM fördjupade 3 november

DoNotSpy11 uppdateras för att stänga av Microsofts AI Copilot

I kampen om användarnas data och med ökade integritetsbekymmer kring Windows 11 och dess mer kontroversiella funktioner, fortsätter vissa att arbeta för att stoppa det som redan har hänt. Bland de många guider och applikationer som är utformade för att stoppa Windows från att fortsätta samla in telemetri om sina användare, sticker DoNotSpy11 ut som en populär och något omfattande lösning. Med den senaste uppdateringen har den blivit mycket kraftfullare. DoNotSpy11 är ett anti-spårningsverktyg som är utformat för att inrikta sig på och inaktivera nästan alla datainsamling och annonseringsinställningar inom Windows. Med den senaste 1.2.0.0-uppdateringen kan det inaktivera Microsofts senaste AI-tillskott, Copilot, med bara ett kryss i en kryssruta. Denna senaste uppdatering lägger också till ett stort antal alternativ för att inaktivera olika funktioner i Microsoft Edge, inklusive Text Prediction, Compose for Writing on the Web och vissa Discover och Search Suggestion-inställningar, tillsammans med vissa ytterligare Start-menynotiser och Tips och Tricks-inställningar på låsskärmen.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 3 november

Windows 11 Copilot: en kraftfull AI-assistent

Windows 11 Copilot är en kraftfull ny AI-assistent som kan hjälpa dig med en mängd olika uppgifter, från att ändra inställningar till att sammanfatta webbsidor. Copilot är fortfarande under utveckling, men har potential att göra Windows 11 ännu kraftfullare och mer användarvänligt. Här är de 7 bästa sakerna du kan göra med Copilot: Ändra inställningar och bli en poweranvändare. Använd Paint Cocreator och ta bort bakgrunder. Sammanfatta en webbsida i Edge. Identifiera vad som finns i en bild som dras och släpps in i Copilot. Använd Snipping-verktyget och textextraktion. Få hjälp med kreativa uppgifter. Styr din dator med röstkommandon.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 3 november

Microsoft planerar att begränsa tillgången till generativ AI-tjänst

Microsoft har den största och mest kraftfulla samlingen av webbservrar på jorden. Trots detta föreslår företaget att det kommer att begränsa kundernas tillgång till sin generativa AI-tjänst, vilket innebär att användare kan skapa text och bilder med specifik inmatning. Denna förändring kommer troligen att leda till en bredare implementering av AI-genereringsverktyg i Windows Copilot. Detta kommer att sammanfalla med den stora 2023-uppdateringen av Windows 11, som innebär att AI-infunderad Bing Chat och en uppdaterad konstgjord färgapp för försäljning senare detta år. Men den nya språkanvändningen gäller inte företagsavtal, där Microsoft 365 Copilot erbjuder anpassade AI-baserade applikationsprogram för affärsverktyg som PowerPoint och Excel.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 3 november

DoNotSpy11 kan inaktivera Microsofts AI-tillägg Copilot

Andy, en hårdvaruskribent för PC Gamer, har byggt sin första spel-PC vid 12 års ålder. Han har spenderat över 15 år i produktionsindustrin och skrev sin egen PC-hårdvarublogg i ett år. DoNotSpy11 är ett anti-spårningsverktyg utformat för att rikta in sig och inaktivera nästan alla data-spårnings- och annonseringsinställningar inom Windows. Det kan nu inaktivera Microsofts senaste AI-tillägg, Copilot, med en enkel markering i en kryssruta. Den senaste uppdateringen lägger också till ett stort antal alternativ för att inaktivera olika funktioner i Microsoft Edge.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 3 november

Windows Copilot lanseras med blandade reaktioner

Windows Copilot har lanserats som en AI-assistent för att hjälpa användare med dagliga uppgifter via en chattbot-stil sidebar. Men det har mötts med viss skepsis, särskilt eftersom det verkar vara svårt att inaktivera för användare av Windows 11 Home utan att installera ett tredjepartsverktyg som DoNotSpy11. Pro-användare kan inaktivera Copilot genom att följa en relativt enkel metod. Microsoft har ännu inte förklarat varför det är svårare att inaktivera funktionen för Home-användare.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 3 november

Uppdatering av DoNotSpy11 stöder Windows 11 23H2 och hanterar Copilot

DoNotSpy11, ett gratisverktyg för att skydda användares integritet på Windows 11 (och 10), har uppdaterats för att kunna hantera Copilot. Den nya versionen av DoNotSpy11 (v1.2.0.0) stöder Windows 11 23H2, den nyligen släppta årliga uppdateringen. Uppdateringen 23H2 kommer med Copilot som standardikon i aktivitetsfältet. DoNotSpy11 låter nu användare inaktivera denna knapp, även om det redan är möjligt i Windows 11. Utöver detta har DoNotSpy11 en funktion för att helt ´Inaktivera Copilot´. Det finns också fler integritetsalternativ, inklusive inaktivering av olika delar av Windows 11-telemetri, borttagning av låsskärmsaviseringar, inaktivering av widgetar och mer. Ett annat liknande verktyg, O&O ShutUp10, hanterar Windows integritetsproblem på ett liknande sätt och har nyligen uppdaterats för att också inaktivera Copilot.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 3 november

Qualcomms aktiekurs stiger trots minskade inkomster tack vare stark prognos och prestandaöverträffning

Trots att Qualcomms intäkter för fjärde kvartalet sjönk med 24% jämfört med föregående år och nettointäkten minskade med 48%, steg företagets aktiekurs med 6% dagen efter rapporten, troligen på grund av en stark prognos och en prestanda som överträffade tidigare förväntningar. Under hela 2023 har aktiekursen stigit med 9%. Qualcomm såg en stabilisering i efterfrågan på handenheter och en ökning av försäljningen av fordonschips med 15% till 535 miljoner dollar, även om företagets processoravdelning totalt sett minskade med 26% till 7,4 miljarder dollar. Företagets IoT-verksamhet minskade med 31% till 1,38 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 3 november

Ny DSC-uppdatering låter användare inaktivera funktioner i Windows 11 och Edge

DSC har fått en ny uppdatering som låter dig inaktivera vissa funktioner i senaste Windows 11 och Edge-webbläsaruppdateringar, inklusive Copilot. Den nya uppdateringen stöder även fullt ut Windows 11 version 23H2. Ändringsloggen för version 1.2.0.0 är omfattande, men de mest betydande förändringarna inkluderar full potential att inaktivera Microsofts nya AI-assistans Copilot samt sökförslag så att Windows indexerare kan få tillgång till lokal surfdata från var som helst i världen. DoNotSpy11 är en tredjeparts anti-spårningsprogramvara som skyddar användares integritet i Windows 10 och 11. Verktyget kan inaktivera de flesta av Microsofts telemetri-spårare inbyggda i Windows 10/11 och även stänga av dem på olika Microsoft-applikationer (som Edge eller Office). Det låter också användare kontrollera vilka appar som har åtkomst till insidan av Windows med liknande funktioner, som de som används på smartphones. Detta verktyg har nästan 2 miljoner nedladdningar och är inte lämpligt för användare med integritetsproblem.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 3 november

DoNotSpy11 uppdateras för att inaktivera funktioner i Windows 11 och Edge

Anti-spårningsverktyget DoNotSpy11 har fått en ny uppdatering som låter användare inaktivera olika funktioner i Microsofts senaste Windows 11 och Edge-webbläsaruppdateringar, inklusive Copilot. Dessutom är Windows 11 version 23H2 fullt kompatibel med den nya uppdateringen. DoNotSpy11 är en tredjeparts anti-spårningsverktyg som syftar till att skydda användares integritet i Windows 10 och Windows 11. Verktyget kan inaktivera de flesta av Microsofts telemetri-spårare inbyggda i Windows 10/11 och kan också inaktivera spårare i olika Microsoft-applikationer.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 2 november

Microsoft uppdaterar Windows 11 och Microsoft Store

Microsoft har lagt till den nyaste byggnaden, 23580, till Windows 11 Dev Channel Insiders. Den senaste uppdateringen lovar prestandaförbättringar, särskilt för överföringshastigheterna för Nearby Share, och introducerar lokalt kontostöd för Windows Copilot. Företaget har också uppdaterat Microsoft Store, där spelinstallationer nu kan bli mer personliga tack vare funktioner som låter användare välja sin föredragna installationskatalog. För Windows Insiders i Canary och Dev Channels som kör version 22310.xxxx.x och högre av Microsoft Store rullas en nyckelförbättring ut.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 2 november

Microsoft medvetna om problem med appikoner på multi-display-inställningar i Windows 11

Microsoft är medvetna om ett problem i den senaste förhandsvisningen av Windows 11 22H2, eller oktoberuppdateringen, som påverkar appikoner på multi-display-inställningar. KB5031455 är orsaken till de bisarra visningsmissödena - samma operativsystem som är ansvarigt för att aktivera företagets generativa AI Copilot på skrivbordet. Microsoft säger att de redan är medvetna om problemet, vilket tyder på att vi kan förvänta oss en lösning snart, men för nu måste företagsanvändare som kör sitt operativsystem på mer än en skärm nöja sig med att appikoner flyttar sig själva. Företaget sa: “Windows-enheter som använder mer än en (1) skärm kan uppleva problem med att skrivbordsikoner flyttar sig oväntat mellan skärmar eller andra ikonalinjeringsproblem när de försöker använda Copilot i Windows (i förhandsvisning).” Notera att Copilot är i förhandsvisning och att företagsutfärdad hårdvara sannolikt inte kör en så tidig version av ett operativsystem - många företag föredrar att vänta på mer stabila versioner för att säkerställa maximal kompatibilitet, samtidigt som man minskar tekniska fel som detta. Dock, med sådan spänning kring Microsoft Copilot, är det troligt att fler användare har installerat denna uppdatering jämfört med typiska förhandsvisningsuppdateringar, vilket leder till att fler människor drabbas. Bisarrt nog verkar det som att Microsoft tillfälligt kan ha inaktiverat Copilot-funktionen för användare av multi-display-inställningar under tiden - åtminstone tills en lösning blir tillgänglig.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 2 november

Microsoft 365 Copilot lovar att revolutionera arbetslivet, men är inte tillgänglig för alla

Microsoft 365 Copilot är en premiumtjänst som lovar att revolutionera arbetslivet med hjälp av kraftfull AI-teknologi. Tjänsten kan automatisera tråkiga uppgifter och främja kreativitet genom att förenkla uppgifter och förändra hur kontorsdokument hanteras. Det finns dock en hake: tillgång till Copilot är exklusiv och kräver ett minimum av 300 användare. Dessutom är den endast tillgänglig för Microsoft 365 E3 och E5 kommersiella prenumeranter, vilket utesluter användare av Office 365-planer och Microsoft 365 Business Standard och Business Premium prenumeranter. Kostnaden för tjänsten är 30 dollar per användare per månad.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 2 november

Microsoft rullar ut Windows 11 version 23H2 med nya funktioner och uppdateringar

Tidigare i veckan började Microsoft rulla ut Windows 11 version 23H2, även kallad Windows 11 2023-uppdateringen. En av funktionerna som släppts till fler användare med denna uppdatering är Copilot (i förhandsvisning). Men om du av någon anledning inte gillar det och vill ha det inaktiverat, lägger den senaste versionen av DoNotSpy11 till alternativet att göra det, tillsammans med stöd för Windows 11 23H2 och 22H2 Moment 4. Versionen låter dig också göra flera justeringar till Edge och Start-menyn. Den fullständiga ändringsloggen för DoNotSpy11 1.2.0.0 ges nedan.