» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Zoom är en molnbaserad videokonferenstjänst som används för virtuella möten, webbinarier, och distansundervisning. Den erbjuder högkvalitativ video, ljud och skärmdelning för användare över hela världen. Zoom fungerar på datorer, surfplattor och smartphones och kan användas för att ansluta till möten via telefon eller internet. Funktioner inkluderar möjligheten att schemalägga möten, dela skärm, chatta med deltagare och spela in möten för framtida referens. Zoom är användarvänligt och har blivit mycket populärt under COVID-19-pandemin, eftersom det möjliggör effektiv kommunikation och samarbete på distans.

Senaste nytt kring Zoom

AI-transkription: Framsteg, utmaningar och inverkan på tillgänglighet

Artificiell intelligens (AI) är alltmer central i samtal om tillgänglighet och rättvisa, med AI-drivna transkriptionstjänster som spelar en viktig roll. Företag som accessiBe analyserar data från 3Play Media för att se framstegen i noggrannheten hos dessa tjänster. AI-transkription kan potentiellt förändra tillhandahållandet av undertexter för videor, vilket är avgörande för personer med funktionsnedsättningar. Trots framsteg har tekniken ännu inte uppnått fullständig överensstämmelse med Americans with Disabilities Act (ADA). Webbplatser förlitar sig fortfarande på mänsklig tillsyn för att säkerställa att automatiska undertexter uppfyller standarden som krävs av webbtillgänglighetsriktlinjer.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 12 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-drivna transkriptionsverktyg förbättras, men fullständig noggrannhet är ännu avlägsen

AI-drivna transkriptionsverktyg har förbättrats avsevärt under det senaste året, enligt data från 3Play Media. Felen i automatiska stängda bildtexter minskar, vilket är lovande för en framtid där stängda bildtexter kan produceras mer effektivt och vara mer allmänt tillgängliga. Trots förbättringarna är AI-transkriptionsverktyg ännu inte i nivå med mänsklig noggrannhet. Människor i produktionskedjan måste ofta göra betydande redigeringar för att följa juridiska riktlinjer för webbinnehålls tillgänglighet enligt Americans with Disabilities Act.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 12 juni

Artificiell intelligens förbättrar textning för personer med funktionsnedsättningar

Artificiell intelligens (AI) håller på att revolutionera textning för personer med funktionsnedsättningar. accessiBe har analyserat data från textningstjänsten 3Play Media som visar att felfrekvensen i automatisk textning minskar. Detta är ett lovande framsteg för en framtid där textning kan produceras mer effektivt och vara mer allmänt tillgänglig. Apple planerar att introducera AI-transkription till sina röstmemos och anteckningsappar i nästa uppdatering av sitt iPhone-operativsystem, iOS 18. Andra företag som Zoom har också lagt till AI-drivna funktioner, inklusive AI-transkription av videosamtal.

Direktlänk Dela KTVZ NewsChannel 21 fördjupade 11 juni

AI-drivna transkriptionstjänster förbättras, ökar tillgänglighet och jämlikhet

Artificiell intelligens (AI) har under det senaste året utvecklats snabbt och skapat nya verktyg, vilket har väckt oro om att välavlönade jobb kan försvinna och att utbildningens kvalitet kan försämras. Men vissa framsteg, som AI-drivna röst-till-text-transkriptioner, lovar att främja jämlikhet och tillgänglighet. Enligt en analys av data från undertextningstjänsten 3Play Media minskar felräntan i automatiserade stängda bildtexter. Detta är lovande för en framtid där stängda bildtexter kan produceras mer effektivt och vara mer allmänt tillgängliga. Apple planerar att introducera AI-transkription till sina röstmemor och anteckningsappar i nästa uppdatering av sitt iPhone-operativsystem, iOS 18.

Direktlänk Dela Stacker Media fördjupade 11 juni

Bästa AI-bildgeneratorer: Midjourney, Ideogram, Adobe Firefly, DreamStudio och Leonardo AI

AI-bildgeneratorer har snabbt blivit populära och det finns nu flera högkvalitativa appar tillgängliga. De bästa AI-bildgeneratorerna skapar bilder genom att manipulera brus i en process kallad diffusion. AI-modellen tränas på miljontals eller miljarder bilder, som var och en bryts ner till lagrat brus. När en användare skriver in en text, t.ex. ´rita mig en katt´, tar modellen bort detta brus lager för lager, som en skulptör som huggar ut en marmorblock. Slutresultatet är en unik kattbild. AI-bildgenerering exploderade på scenen 2022 med lanseringen av Midjourney och Stable Diffusion. Sedan dess har det varit en explosion av rivaliserande AI-bildgeneratorappar.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 7 juni

Företag utforskar användning av AI för att öka produktivitet och effektivitet

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att expandera och företag undersöker snabbt hur de kan tillämpa AI-verktyg på arbetsplatsen. Enligt studier från Harvard Business School och BCG kan AI-assisterade arbetare se en 40% ökning i kvaliteten på arbetsresultatet samt förbättrad hastighet och kvantitet. Dan Slagen från startup-företaget tomorrow.io planerar att rulla ut en omfattande AI-strategi under nästa år för att öka produktiviteten och effektiviteten. Tim Sharp, grundare av AI-konsultföretaget Gen8, betonar vikten av ansvarsfull AI-implementering och rekommenderar användning av mogna AI-produkter från välrenommerade leverantörer.

Direktlänk Dela The BusinessDesk fördjupade 6 juni

Louisiana man åtalad för AI-robocalls uppträder i New Hampshire domstol

Stephen Cramer, en 55-årig politisk konsult från Louisiana, åtalades förra månaden på 13 brottsliga räkningar för röstundertryckning och 13 förseelser för att ha imiterat en kandidat. Cramer anklagas för att ha skickat en AI-genererad robocall som imiterade president Joe Bidens röst till väljare i New Hampshire på dagen för New Hampshire-primärvalet, och uppmanade dem att spara sin röst för det allmänna valet. Under borgensdiskussioner begärde staten en kontant borgenssumma på 10 000 dollar och kallade Cramer en flygrisk. Domaren slogs med staten och Cramer har redan betalat den kontanta borgenssumman på 10 000 dollar.

Direktlänk Dela WMUR-TV fördjupade 6 juni

Zooms VD föreslår AI-avatars för att ersätta människor i möten

Grundaren och VD:n för videokonferensföretaget Zoom, Eric Yuan, föreslår att AI-avatars kan ta din plats i möten. Han refererar till idén om att ha en ´digital tvilling´ som du kan ´lita på´, förmodligen för att säga allt du skulle säga i en intervju. ´Vi är inte där ännu´, sa Yuan, ´men det är därför det finns begränsningar i dagens [stora språkmodeller]. Alla delar samma LLM. Det är inte meningsfullt. Jag borde ha min egen LLM - Erics LLM, Nilays LLM. Alla av oss kommer att ha vår egen LLM. I grunden är det grunden för den digitala tvillingen.´

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 5 juni

Universitetets positiva inställning till AI ifrågasätts

Universitetsledningens positiva inställning till generativ AI som verktyg i studierna har ifrågasatts av studenter och medarbetare vid Karlstads universitet. En paneldebatt hölls för att diskutera ämnet, där bland annat prorektor Margareta Friman och lektorerna Matthias Beckerle och Karin Thörne deltog. Friman ser potentialen i AI för anpassad och individualiserad inlärning, medan Beckerle och Thörne menar att integration av AI i universitetet är oundviklig. Dock fanns det kritiska röster, som docent Kristian Petrov, som menar att AI hotar trovärdigheten för kunskap och mänsklig utveckling.

Direktlänk Dela Studenttidning fördjupade 5 juni

Google Pixel 8 Pro nu tillgänglig för endast $749

Googles Pixel Fold och Pixel 7a var företagets mest omtalade smartphones fram till förra året, då Google presenterade den spännande nya Gemini AI-chatbotten som konkurrerar med ChatGPT. Google avslöjade också en enorm uppgradering av Gemini AI för Pixel 8 Pro, vilket gör den till en sann AI-först-smartphone. Trots konkurrens från Samsungs Galaxy S24-serie och iPhone, har Google givit människor ytterligare en anledning att välja Pixel över Samsungs flaggskeppssmartphone med Galaxy AI. Pixel 8 Pro kostar normalt $999, men just nu kan man få den för bara $749, vilket är ett enormt rabatt och ett rekordlågt pris.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 5 juni

Microsoft introducerar AI-verktyget ´Copilot´ för kundtjänstcenter

Microsoft meddelade på tisdag att de introducerar ett nytt artificiell intelligens (AI) verktyg vid namn ´Copilot´ för kundtjänstcenter. Detta för att konkurrera med branschledare som Salesforce.com och Zoom. Microsoft, som stöder OpenAI, skaparen av ChatGPT, utökar sin AI-teknik till olika affärssektorer med sin Copilot-teknologi. Det nya AI-verktyget kommer att förbättra kundsupporten genom att träna chatbotar med förbättrade svar från företagets hjälpmanualer och material. Jeff Comstock, företagsvicepresident för Dynamics 365 Customer Service på Microsoft, noterade att verktygets främsta fördel kommer att vara för mänskliga kundtjänstagenter som hanterar telefonsamtal. De nya kontaktcentrumprogramvarorna kommer att finnas tillgängliga från och med den 1 juli.

Direktlänk Dela Voice of Nigeria fördjupade 5 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Snowflake utökar åtkomst till företags AI med betydande uppdateringar

Snowflake utökar tillgången till företags AI med betydande uppdateringar till Snowflake Cortex AI och Snowflake ML, som demokratiserar AI-anpassning genom ett interaktivt gränssnitt utan kod och ger tillgång till ledande LLM. Uppdateringarna inkluderar serverlösa finjusteringsfunktioner och en integrerad ML-upplevelse, vilket möjliggör för utvecklare att hantera modeller över ML-livscykeln. Snowflake introducerar också två nya chattfunktioner, Snowflake Cortex Analyst och Snowflake Cortex Search. Dessutom introducerar Snowflake Document AI och Snowflake Copilot, båda allmänt tillgängliga inom kort.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 5 juni

Zooms VD talar om framtiden med AI-kloner

Zooms VD, Eric Yuan, tror att människor kommer att ha varsin digital tvilling som representant inom några år. Detta skulle kunna innebära kortare arbetsveckor när AI tar hand om våra Zoom-möten åt oss. Yuan nämner bland annat chattar, meddelanden, telefonsamtal, programmering, kreativa uppgifter och projekthantering som områden där AI kan vara till hjälp. Han tror också att varje person kommer att ha flera AI-kloner, till exempel en som är expert på försäljning och en annan som är mer av en ingenjör.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 5 juni

Amazon utvecklar Amazon Chime SDK Meeting Summarizer för att förbättra mötesarbetsflöden

Företag litar allt mer på videokonferensplattformar för effektiv kommunikation, samarbete och beslutsfattande. Trots fördelarna med dessa plattformar finns det utmaningar med att integrera dem sömlöst i befintliga arbetsflöden. Amazon har utvecklat Amazon Chime SDK Meeting Summarizer för att lösa detta problem. Applikationen använder Amazon Chime SDK SIP media applikation, Amazon Transcribe och Amazon Bedrock för att sömlöst ansluta till möten, spela in mötesljud och bearbeta inspelningar för transkription och sammanfattning. Lösningen integreras för närvarande med populära plattformar som Amazon Chime, Zoom, Cisco Webex, Microsoft Teams och Google Meet.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 4 juni

Microsoft lanserar AI-verktyg för att förbättra kundtjänstcenter

Microsoft har tillkännagivit nya artificiella intelligens (AI) verktyg designade för att effektivisera operationer och stärka agenter i kundtjänstcenter. Initiativet, kallat Copilot for Service, utnyttjar Microsofts expertis inom AI, vilket framgår av deras stöd till OpenAI, skaparen av ChatGPT. Copilot-tekniken förbättrar redan produktiviteten i Office genom att sammanfatta e-post och generera presentationer. Nu tar den sig in i callcenterområdet, där Microsoft siktar på att vinna mark mot etablerade spelare som Salesforce och Zoom. Den nya kontaktcentersoftwaren som drivs av Copilot for Service förväntas vara tillgänglig från och med 1 juli.

Direktlänk Dela Absolute Geeks fördjupade 4 juni

Tackling ensamhet i en digital era: AI, sociala klubbar och att bo nära vänner

Artikeln diskuterar problemet med ensamhet och social isolering, särskilt i ljuset av pandemin och den ökande digitaliseringen. Författaren reflekterar över sina egna erfarenheter av att söka anslutning och gemenskap, från att dela solförmörkelseglas med främlingar till att delta i sociala klubbar. Artikeln undersöker också olika lösningar på ensamhet, från AI-baserade appar till fysiska sociala klubbar och gemensamma boendesituationer. Slutligen diskuteras vikten av att förändra våra vanor för att prioritera social interaktion och gemenskap.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 4 juni

Webbinarie för att lära hemdesignproffs att använda AI för att förvandla arbetsflödet

Savour Partnership-chefen Leslie Carothers och NCIDQ-certifierade inredningsdesignern och renderingsskonstnären Annilee Waterman har meddelat en webbinarie designad för att hjälpa hemdesignproffs att lära sig att använda AI för att spara tid och förvandla arbetsflödet. Webbinariet är utformat för att hjälpa designers, tillverkare och återförsäljare att ´Lära sig att använda AI för att skapa en anpassad GPT - i ditt varumärkes röst - för att förvandla ditt backend-arbetsflöde, spara tid och pengar´. Webbinariet kommer att äga rum via Zoom på två datum, onsdag den 5 juni och onsdag den 26 juni.

Direktlänk Dela Furniture Lighting & Decor fördjupade 4 juni

AMD introducerar nästa generations Ryzen AI- och 9000-seriens processorer

Under Computex 2024 i Taipei, Taiwan, meddelade AMD lanseringen av en banbrytande serie av nästa generations arkitektur och produkter för att inleda en ny era av AI-upplevelser. AMD introducerar nya AMD Ryzen™ AI 300-seriens processorer med världens mest kraftfulla Neural Processing Unit (NPU) för nästa generations AI-datorer. AMD introducerar också nästa generations AMD Ryzen™ 9000-seriens processorer för skrivbord, vilket ytterligare befäster dess position som ledare inom prestanda och effektivitet för spelare, innehållsskapare och prosumers. Dessa nya processorer lägger till en bred portfölj av produkter som driver AI i molnet, kanten, klienten och bortom.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 3 juni

Tidigare OpenAI-chef ansluter sig till AI-startup Anthropic

Jan Leike, tidigare ledare för superalignment-teamet som nyligen lämnade OpenAI, har gått med i konkurrenten Anthropic, en AI-startup som stöds av Google och Amazon. Leikes drag kommer efter hans avgång från OpenAI tidigare denna månad, efter upplösningen av superalignment-gruppen han var med och ledde. Anthropic har säkrat enorm finansiering, med Amazon som lovar upp till 4 miljarder dollar för en minoritetsandel. OpenAI, som stöds av Microsoft, tillkännagav bildandet av en ny säkerhets- och säkerhetskommitté som leds av dess VD och högre chefer. Anthropic, grundat 2021 av tidigare OpenAI-chefer, lanserade sin egen stora språkmodell, Claude 3, i mars för att tävla med OpenAIs ChatGPT.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 29 maj

Google introducerar AI-chatbot Gemini till Chromebook Plus

Google introducerar Gemini, sin AI-chatbot, för Chromebook Plus-datorer i ett försök att öka användningen av sina AI-verktyg bland en bred användarbas. Företaget tillförde en rad AI-drivna funktioner till ChromeOS och presenterade nya Chromebooks som kommer ut på marknaden. Funktioner som drivs av Gemini ska göra det lättare att få saker gjorda, till exempel ´Hjälp mig att skriva´-funktionen som fungerar i alla textrutor. Användare kan be Googles AI att skriva om vald text, omformulera den på ett specifikt sätt eller ändra tonen. Google lägger också till möjligheten att skapa anpassade bakgrundsbilder med generativ AI. Live Caption kommer att erbjuda undertexter på andra språk under Zoom och Google Meet-videosamtal, vilket potentiellt minskar språkbarriärer. Företaget introducerade Chromebook Plus, en ny certifiering liknande Intels Evo-program för Windows-datorer, förra året för att effektivisera Chromebooks och hjälpa användare att välja högkvalitativa ChromeOS-drivna bärbara datorer. Google sa att HP, Acer och Asus kommer att lansera nya Chromebook Plus-modeller på marknaden.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 29 maj

OpenAI:s säkerhetsforskare byter till rivaliserande AI-startup Anthropic

Jan Leike, en ledande säkerhetsforskare på OpenAI som avgick tidigare denna månad, meddelade på tisdagen att han har gått med i rivaliserande AI-startup Anthropic. Leike tillkännagav sin avgång från OpenAI tidigt den 15 maj, dagar innan företaget upplöste superalignment-gruppen som han var med och ledde. Anthropic stöds av Amazon, som har åtagit sig att finansiera upp till $4 miljarder för en minoritetsandel i företaget. OpenAI, som stöds av Microsoft, meddelade på tisdagen att det har skapat en ny säkerhets- och säkerhetskommitté ledd av högre chefer, inklusive VD Sam Altman.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 28 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google I/O 2024 presenterar spännande uppdateringar och nyheter

Google I/O 2024 presenterade över 100 uppdateringar, med fokus på Googles utvecklande mjukvara, generativa AI och Gemini stora språkmodeller. Google har ägnat mycket tid åt att marknadsföra Gemini, och under eventet uppmärksammades flera utvecklingar av Gemini. Uppdateringar till Gemini-appen och hur Gemini kommer att implementeras i befintliga Google-verktyg presenterades. Google delade också en uppdatering till modellen som driver appen (Gemini Pro). Gemini 1.5 Pro, nu tillgänglig för Gemini Advanced-prenumeranter, kan analysera dokument, videor, ljudinspelningar och kodbas längre än tidigare. Google introducerade också funktioner som möjligheten att ladda upp filer från din enhet eller Google Drive till Gemini Advanced och dataanalys via Gemini för uppladdade filer och kalkylblad. Google presenterade också flera uppdateringar till sin AI-strategi, inklusive utvecklingen av Project Astra, som kopplar Gemini-modellen till kameror på smartphones, vilket gör att den kan tolka och förstå världen runt den. Google meddelade också att Gemini-modellen kommer att användas i Google Search för att introducera flerstegsresonemang, planering och multimodalitet i motorn. För användare av Google Workspace presenterade Google I/O 2024 olika förändringar av de appar som team använder dagligen. Google meddelade också att det kommer att införa funktioner till Android OS för att hjälpa till att hantera spam och bluffanrop. Google delade också en rad uppdateringar för utvecklare som använder dess teknikekosystem.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 27 maj

Generativ AI ses som ett stort säkerhetsproblem av svenska IT-säkerhetschefer

59 procent av svenska IT-säkerhetschefer anser att generativ AI är ett av de största säkerhetsproblemen, enligt Proofpoints årliga Voice of the CISO-enkät. De är mest oroliga för Chat GPT och andra generativa AI-verktyg (47 procent), följt av Microsoft 365 (38 procent) och samarbetsverktyg som Slack, Teams och Zoom (35 procent). Största oron är dock mänskliga misstag, som 79 procent ser som organisationens största sårbarhet. Dock tror 86 procent att de anställda förstår sin roll i att skydda organisationen.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 27 maj

AI-startupen Granola lanserar AI-drivet anteckningsblock för möten

AI-startupen Granola har lanserat en AI-driven anteckningsapp som kombinerar användarens egna anteckningar med de som skapas av AI baserat på en transkription av mötet. Medgrundare Chris Pedregal inspirerades att bygga Granola efter att ha arbetat med GPT-3. Appen fungerar genom att ansluta till användarens kalender och sedan transkribera Mac-datorns ljud direkt. Granola fungerar för närvarande med Zoom, Google Meet, Teams, Slack och WebEx. Appen använder OpenAI:s GPT-4o, vilket innebär att användare kan interagera med den som de skulle med ChatGPT. Granola finansieras av en investeringsrunda på 4,25 miljoner dollar som leddes av Lightspeed.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 26 maj

AI-boom driver inkomster för Nvidia, Zoom och Vertiv

Nvidia, Zoom och Vertiv har alla sett fördelar med den snabbt växande AI-marknaden. Nvidia rapporterade en intäkt på 26 miljarder dollar, en ökning med 18% från föregående kvartal och 262% jämfört med samma period föregående år. Zooms intäkter för kvartalet nådde 1,14 miljarder dollar, vilket översteg konsensusprognosen på 1,13 miljarder dollar, en ökning med 3,2% jämfört med samma period föregående år. Vertiv, ett företag som specialiserar sig på ström- och kylutrustning för datacenter, har sett sin aktiekurs stiga med 516% under det senaste året.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 23 maj

Artificiell intelligens: En triumf eller ett hot mot mänskligheten?

Artificiell intelligens (AI) har upplevt många upp- och nedgångar sedan dess födelse för sju decennier sedan, med perioder av framsteg och stagnation. Nu är vi mitt i en AI-sommar, den hetaste i historien, drivet av vetenskapliga framsteg, bättre algoritmer, data och beräkningskraft. Många firar AI:s framsteg som en triumf av vetenskaplig utveckling, medan andra ser det som en potentiell risk för mänsklighetens undergång. Framstående AI-forskare, inklusive Geoffrey Hinton vid University of Toronto, varnar för okontrollerad utveckling av tekniken. Philippe Beaudoin, AI-forskare och medgrundare av Element AI, anser att vi står vid ett vägskäl och att vi måste bestämma hur vi ska utforska och förstå dessa system.

Direktlänk Dela Broadview Magazine fördjupade 22 maj

Börsframtidskontrakt oförändrade inför tisdagens handel, Palo Alto Networks aktie sjunker kraftigt

Dow Jones-, S&P 500- och Nasdaq 100-framtidskontrakt var oförändrade inför tisdagens börshandel. Aktien i artificiell intelligensbolaget Palo Alto Networks (PANW) sjönk kraftigt efter måndagens kvartalsrapport. Senare denna vecka väntas Nvidia (NVDA) rapportera sin kvartalsrapport och Federal Reserves senaste policyprotokoll kommer att publiceras. Palo Alto Networks och Zoom Video Communications (ZM) var bland de stora rörliga företagen efter måndagens kvartalsrapporter. Palo Alto föll mer än 9% i efterhandeln, medan Zoom minskade sina förluster till mindre än 1%. På onsdag släpps Federal Reserves protokoll för maj, där investerare kommer att söka ytterligare ledtrådar om centralbankernas framtida räntebana. Andra ekonomiska rapporter som väntas denna vecka inkluderar försäljning av befintliga hem på onsdag, försäljning av nya hem på torsdag och S&P flash U.S. Purchasing Managers´ Index-data för både tillverkning och tjänster på torsdag. På måndagen gick Dow Jones Industrial Average ner 0,5% och S&P 500 steg 0,1%. Den tekniktunga Nasdaq steg 0,7%. Bland de bästa företagen att hålla ögonen på på aktiemarknaden idag är Robinhood Markets (HOOD), PDD (PDD), Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM), Trade Desk (TTD) och Tradeweb Markets (TW) - plus Dow Jones-komponenterna JPMorgan Chase (JPM) och Merck (MRK). Teknikjättarna Apple (AAPL) och Microsoft (MSFT) i Dow Jones steg i dagens börshandel, med Apple och Microsoft upp 0,6% respektive 1,2%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 20 maj

Tioex investerar 11 miljoner i AI-företaget Anthropic

Det svenska investeringsföretaget Tioex har, tillsammans med partners, förvärvat aktier till ett värde av nästan 11 miljoner kronor i AI-företaget Anthropic. Anthropic, som grundades av tidigare chefer på OpenAI, har utvecklat en chattbot som utmanar OpenAIs ChatGPT. Tioex har tidigare underlättat investeringar för medlemmar i techjättar som SpaceX, Einride och Klarna. Anthropic har en uppskattad värdering på 18,4 miljarder dollar med investerare som Google, Salesforce och Zoom.

Direktlänk Dela Notified fördjupade 17 maj

Google avslöjar nya AI-satsningar på I/O-konferensen

Google har presenterat flera nya produkter på sin I/O-konferens i San Francisco. Bland annat avslöjades att Project Starline, företagets videokonferensprojekt, närmar sig lansering. Google har arbetat med Starline sedan 2021 och har nu ingått ett avtal med HP för att lansera projektet 2025. Lösningspaketet kommer att fungera med Google Meet och Zoom. Google presenterade också Project Astra, företagets vision för framtida AI-assistenter. Sökmotorn kommer också att förändras och utrustas med mer AI-teknik, något Google kallar för AI Overview. Dessutom släpper Google en ny TPU (Tensor Processing Unit) kallad Trillium.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupade 16 maj

Recall.ai samlar in 10 miljoner dollar i serie A-finansieringsrunda

Utvecklarinfrastruktur-startupen Recall.ai, som stöds av Y Combinator, har tillkännagett att de har samlat in 10 miljoner dollar i en serie A-finansieringsrunda, vilket ökar deras totala insamling till över 12 miljoner dollar. Företaget har byggt infrastruktur och en enhetlig API som gör det möjligt för företag att få tillgång till rådata från virtuella mötesplattformar som Google Meet, Microsoft Teams, Slack Huddles, Zoom och till och med plattformar utan API. Med videodata och ljuddata kan användare bygga AI-drivna mötesrobotar eller appar som försäljningscoaching, mötesanteckningar eller dagliga standup-robotar. Företaget planerar att använda det nya kapitalet för att växa sitt team och bygga integrationer med fler datakällor.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 maj

Svenska Tioex förvärvar aktier i Anthropic, grundat av tidigare OpenAI-exekutiver

Svenska investeringsföretaget Tioex har förvärvat befintliga aktier värda 1 miljon dollar i Anthropic, grundat av tidigare chefer på OpenAI. Tioex har tidigare investerat i SpaceX, Einride och Klarna, vilket understryker företagets engagemang att ge sina investerare exklusiv tillgång till banbrytande teknikföretag. Anthropic, med ett värde på 18,4 miljarder dollar, grundades 2021 och är baserat i USA. Företaget har tagit ett stort steg i AI-racet med lanseringen av Claude 2, en chatbot som rivaliserar OpenAIs ChatGPT.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 16 maj

Meta stänger sin företagsapp Workplace för att fokusera på AI och metaverse

Meta, ägaren till Facebook, meddelade på tisdagen att de kommer att stänga sin företagsfokuserade app Workplace för att fokusera på artificiell intelligens och metaverse. Företaget tror att de teknologier som de utvecklar kommer att ´förändra hur vi arbetar´ i grunden. Befintliga kunder kan använda Workplace fram till den 31 augusti 2025, då de kommer att ges möjlighet att övergå till Zooms Workvivo-produkt. Workplace, som introducerades 2016, möjliggör fildelning mellan kollegor och fungerar som en central plats för företagets policyer och dokument. Appen hade 7 miljoner betalande abonnenter 2021.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 15 maj

Microsofts Copilot för Service ökar kundnöjdhet och effektivitet i kontaktcenter

Microsoft har delat med sig av nya insikter om effekterna av sin Copilot för Service-lösning inom kontaktcenter. Genom att använda den virtuella assistenten har kontaktcenter kunnat öka kundnöjdheten med 12 procent och lösa 14 procent fler kundärenden per timme. Copilot för Service, som blev allmänt tillgänglig i februari, kan sammanfatta kunddialoger, erbjuda relevanta insikter från kunskapskällor under live-interaktioner och generera automatiserade kundmejl för agenter att granska, redigera och skicka. Trots konkurrens från rivaler som Salesforce och Pega, rapporterar Microsoft positiva resultat från användningen av Copilot.

Direktlänk Dela CX Today fördjupade 10 maj

AI-verktyg förbättrar produktivitet men kräver utbildning

Flera stora företag har börjat använda Microsofts AI-verktyg Microsoft 365 Copilot, inklusive advokatfirman Clifford Chance. Fördelarna med verktyget inkluderar produktivitetsökningar, liveutskrifter och mötessammanfattningar. Trots detta upplever en del användare hinder, ofta på grund av brist på utbildning. JP Gownder, en expert på området, betonar vikten av att förstå hur AI fungerar och att engagera sig i processen för att lyckas. Han påpekar också att det är viktigt att överväga kostnaderna för AI-verktyg och att mäta framgången med implementeringen.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 10 maj

Google lanserar Pixel 8a med generativa AI-funktioner

Google (GOOG, GOOGL) lanserar sin nya smartphone Pixel 8a, som kommer med många av företagets generativa AI-funktioner, inklusive foto- och videoediteringsmöjligheter. Pixel 8a kommer att få tillgång till Googles generativa AI-chattbot Gemini, samt AI-drivna funktioner som Best Take och Circle to Search. Användare kommer också att få tillgång till Gemini Nano, en mindre version av Gemini som körs direkt på Pixel 8a, i en framtida uppdatering. Pixel 8a har Googles senaste Tensor G3-chip, 128 GB lagring med möjlighet att uppgradera till 256 GB, och en ny 120 Hz-skärm för smidigare spel och bläddring. Telefonen har också en 64-megapixel vidvinkelkamera med Super Res Zoom och en 13-megapixel ultravidvinkelkamera.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 maj

Otter.AI: En revolutionerande AI-baserad tal-till-text-transkriberingstjänst

Otter.AI är en tjänst för transkribering från tal till text som använder AI för att omvandla talat språk till exakt, sökbar text, vilket förbättrar produktiviteten och samarbetet. Grundat 2016 av Sam Liang och Yun Fu, erbjuder Otter.AI realtids transkribering, fångar samtal med undertexter och genererar skriftliga poster. Dess teknik använder djup maskininlärning för att förbättra transkriberingsnoggrannheten genom analys av stora dataset med ljudinspelningar. Otter.AI betonar integritet och säkerhet, och följer olika standarder som SOC 2 Type 2, GDPR, CCPA och VPAT. Applikationen fångar röst genom en mikrofon, transkriberar direkt ljudflödet och tillåter användare att spela in samtal eller ladda upp förinspelade filer. Otter.AI är känd för sin noggrannhet och användarvänliga funktioner, och förenklar anteckningstagning under möten, föreläsningar och intervjuer. Unika funktioner inkluderar realtids transkribering, integration med videokonferensplattformar, anpassad ordförståelse, sammanfattningar och filsynkronisering. Otter.AI förbättrar avsevärt möteseffektiviteten genom att erbjuda automatiserad transkribering, sömlös integration med appar som Zoom och Dropbox och identifiering av talare. Att komma igång med Otter.AI är enkelt med en steg-för-steg-guide inklusive registrering, nedladdning av mobilappen, inspelning av samtal, redigering av transkript och delning av dem. Nyligen uppdateringar som Meeting GenAI introducerar samarbets AI-chatt, identifiering av åtgärdspunkter och live narrativa sammanfattningar, vilket ytterligare förbättrar användarupplevelsen och användbarheten av Otter.AI.

Direktlänk Dela Blockchain Council fördjupade 6 maj

Anthropic lanserar Claude Teams och mobilapp för att hjälpa företag att skala upp generativ AI-teknologi

Anthropic, ett startföretag specialiserat på säker och ansvarsfull AI, har lanserat Claude Teams, en ny tjänst som syftar till att hjälpa företag att säkert skala upp sin användning av generativ AI-teknologi. Företaget har också lanserat sin första mobilapp, vilket gör dess flaggskepps AI-assistent Claude tillgänglig på iOS-enheter. Anthropic har redan sett betydande framgång bland företagskunder, inklusive ledande företag inom starkt reglerade branscher som hälso- och sjukvård och finans. Företagets Claude AI-system har framstått som ett attraktivt alternativ till OpenAI:s ChatGPT, med stark betoning på säkerhet och tillförlitlighet.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 4 maj

Recension av Samsung Galaxy S24 Ultra: AI-funktioner, kamera och skärm

Samsung lanserade Galaxy S24 Ultra i januari med AI som fokus, med funktioner som språköversättning och Circle to Search. Efter att ha använt telefonen i tre månader har vissa funktioner visat sig vara användbara, som den antireflekterande skärmen, medan andra, som Galaxy AI, inte har varit det. Telefonen har också dolda funktioner och verktyg som gör den bättre än förväntat. Den tidigare telefonen var Galaxy S22 Ultra, som har hållit bra över de senaste två åren. S24 Ultra har en skärm som är en game-changer, och Gorilla Armor-beläggningen är mer reptålig än tidigare Gorilla Glass-skärmar. AI-funktionerna på S24 Ultra är inte så speciella, och kamerorna har inte imponerat som tidigare telefoner. Funktionen Quick Share har dock varit banbrytande för filöverföring.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 4 maj

Krisp.ai erbjuder lösning för bakgrundsljud vid fjärrarbete

Efterfrågan på teknik för fjärrarbete är större än någonsin idag, med många företag som tvingas låta sina anställda arbeta hemifrån. Samarbeteverktyg som Microsoft Teams, Slack och otaliga andra har öppnat dörren till enklare mötesupplevelser. Verktygsleverantörer har svarat på ökande efterfrågan på saker som gör det lite lättare att arbeta hemifrån. Till exempel kan du nu med Microsoft Teams, Zoom, Cisco Webex Teams och många andra verktyg använda anpassade bakgrunder. Men det finns ett problem som många verktygsleverantörer inte har adresserat, och det är bakgrundsljud. Det är här Krisp.ai kan hjälpa till. Krisp.ai är ett programvaruagnostiskt verktyg som anställda och företagsledare kan lägga till i sina samarbetsverktyg för att äntligen ta itu med bullerproblemet. Krisp fungerar med alla enheter, från headset och mikrofoner till smartphones. Dessutom fungerar det med över 800 olika appar också.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 4 maj

Krisp utsedd till en av TIME:s bästa uppfinningar 2020

Krisp, en AI-driven applikation för brusreducering, har blivit erkänd som en av TIME:s bästa uppfinningar 2020 inom AI-kategorin. Krisp är den första appen av sitt slag som dämpar bakgrundsljud under samtal på Zoom, MS Teams och hundratals andra kommunikationsapplikationer. Krisp, som grundades 2017, har som mission att ge alla möjlighet att kommunicera med klarhet och självförtroende. Krisp har implementerats av tusentals företag och används av över 100 miljoner användare på Discord.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 4 maj

Paul Trillo skapar första officiella musikvideon med OpenAI:s Sora

OpenAI:s AI-modell Sora, som kan skapa realistiska, högupplösta och smidiga videoklipp upp till 60 sekunder per klipp, har använts för att skapa den första officiella musikvideon. Videon skapades av författaren/regissören Paul Trillo för indie chillwave-musikern Washed Out (Ernest Weatherly Greene Jr.) och hans nya singel ´The Hardest Part´. Videon består av en serie snabba zoomskott genom olika scener som alla har fogats samman för att skapa illusionen av en kontinuerlig zoom. Adobe har nyligen meddelat att de planerar att lägga till Sora och andra tredjeparts AI-videogeneratorer i sin prenumerationsprogramvara Premiere Pro.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 2 maj

Recension av Fireflies AI: Ett verktyg för automatisk anteckningstagning

Artikeln är en omfattande recension av Fireflies AI, ett verktyg för automatisk anteckningstagning. Recensenten har använt tjänsten i över sex månader och diskuterar dess funktioner, användning, prissättning och totala prestanda. Fireflies AI erbjuder funktioner som en anteckningsbok för att se och dela inspelade möten, en spellista för att kategorisera möten, mötesstatus för att kontrollera transkriptionens framsteg, och möjligheten att ladda upp inspelade ljudsamtal och videor för transkription och sammanfattning. Recensenten nämner även lokal inspelning, ämnesspårning och AI-appar som hjälper till att automatisera åtgärder från möten. Fireflies AI kan integreras med olika API:er för olika ändamål.

Direktlänk Dela Technology Personalized fördjupade 2 maj

Anthropic lanserar Team-plan och iOS-app för företag, Claude 3 slår konkurrenter

AI-startupen Anthropic har lanserat en ny plan för företag, kallad Team, som ger tillgång till företagets senaste Claude-modeller. Team-planen erbjuder ökade användargränser, administrativa verktyg och fakturahantering, samt möjligheten för företag att ha ´flerstegssamtal´ och ladda upp långa dokument för bearbetning. Den nya planen har utvecklats under de senaste kvartalen och testats med 30-50 kunder inom teknik, finansiella tjänster, juridiska tjänster och hälso- och sjukvård. Anthropic har också lanserat sin första iOS-app, som är gratis för användare på alla plan.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 maj

AI-startupen Perplexity siktar på företagsmarknaden med ny tjänst

AI-startupen Perplexity, som är känd för sin generativa sökmotor, har tillkännagivit sin inträde i företagsteknikvärlden. Företaget har nyligen fått ny finansiering och hoppas kunna bygga ett bredare affärsfall med en ny tjänst kallad Enterprise Pro. Bland de tidiga kunderna finns namnkunniga företag som Universal McCann, Zoom, HP, Stripe och Cleveland Cavaliers från NBA. Perplexitys tjänst förbättrar hur företag söker i dokument och allt annat på internet, vilket gör det möjligt för företag att använda generativ AI för att genomföra marknadsundersökningar, hitta försäljningsprospekt, analysera försäljning och utarbeta produktvägkartor.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 april

MongoDB:s VD Dev Ittycheria om företagets förändringar, AI och venturekapitalfonden

Dev Ittycheria, VD för databasföretaget MongoDB, har lett företaget genom en rad omvälvande förändringar sedan han tog över 2014. Han har bland annat flyttat MongoDB till molnet, genomfört en börsintroduktion, övergått från öppen källkod till en server-orienterad offentlig licens (SSPL), lanserat en venturekapitalarm och ökat kundbasen från några hundra till närmare 50 000. Företaget har också introducerat vektorsökning i sin databas som en tjänst-produkt, Atlas, som ett sätt att förbereda sig för den pågående AI-revolutionen. Trots detta anser Ittycheria att det för närvarande är för mycket hype kring AI. MongoDB har också lanserat en venturekapitalfond, MongoDB Ventures, som har investerat i åtta företag sedan starten.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 28 april

Microsofts AI-verktyg Copilot tar marknaden med storm

Microsofts intäkter ökade med 17% till $61,9 miljarder förra kvartalet och deras molntjänst nådde $35,1 miljarder, en ökning med 23%. Företagets andra verksamheter har också haft stark tillväxt: Azure växte med 31%, Office och LinkedIn med 12% och PC och Windows med 17%. Men den stora nyheten är Copilot, som nu används av 60% av Fortune 500-företagen. Copilot kan anpassas och kompletteras med plugins och sökanslutningar, vilket gör det till ett kraftfullt AI-verktyg för företag. Dessutom analyserar ´Microsoft 365 Copilot´ säkert alla filer i ditt företag eller team, vilket gör att det blir smartare över tid.

Direktlänk Dela Josh Bersin fördjupade 27 april

AI-startupen Perplexity AI värderas till 1,04 miljarder dollar efter att ha samlat in 62,7 miljoner dollar

AI-sökföretaget Perplexity AI har avslöjat att det har samlat in 62,7 miljoner dollar i investeringar, vilket värderar företaget till 1,04 miljarder dollar. Investeraren och tidigare AI-chefen på Y Combinator, Daniel Gross, ledde investeringen med deltagande från Jeff Bezos, NVIDIA, Stan Druckenmiller, Tobi Lutke och Garry Tan. Företaget har också samarbetat med SoftBank och Deutsche Telekom för att utöka sin globala användarbas till 116 miljoner. Pengarna kommer att användas för att utöka användningen bland konsumenter och kunskapsarbetare inom företag. Företaget har också lanserat Perplexity Enterprise Pro, en AI-sökmotor för organisationer.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 25 april

AI-sökmotorn Perplexity samlar in 62,7 miljoner dollar för att utmana OpenAI´s ChatGPT

AI-sökmotorn Perplexity har samlat in 62,7 miljoner dollar i riskkapital för att utmana OpenAI´s ChatGPT. Perplexity är en chatbot som låter användare söka på webben med hjälp av AI. Plattformen svarar på användarprompts med citat och källor för att ge mer transparenta svar. Daniel Gross, tidigare chef för AI på Y Combinator, ledde rundan, tillsammans med Garry Tan, VD för Y Combinator, Figma VD Dylan Field och Jakob Uszkoreit. Befintliga investerare inklusive Jeff Bezos, Nvidia, tidigare Tesla AI-direktör Andrej Karpathy och Shopify VD Tobi Lutke deltog också i rundan. Detta tar Perplexitys totala kapital till 165 miljoner dollar och dubblar dess totala värdering till mer än 1 miljard dollar.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 25 april

Perplexity AI samlar in 62,7 miljoner dollar i finansiering, värderas till 1,4 miljarder dollar

Perplexity AI, ett sökföretag baserat på artificiell intelligens (AI) och medgrundat av IIT-Madras-alumnen Arvind Srinivas, har samlat in 62,7 miljoner dollar i finansiering i en runda ledd av ledande AI-investeraren och före detta Y-Combinator-partnern Daniel Gross. Nvidia och framstående figurer som Stan Druckenmiller, Jeff Bezos, Tobi Lutke, VD för Shopify, och andra deltog också i finansieringsrundan. Företaget värderas nu till 1,4 miljarder dollar. Tidigare i januari 2024 samlade företaget in 74 miljoner dollar och värderades då till 540 miljoner dollar.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 24 april

Konversationell AI och röstanalys: Förvandlar de ditt företag?

Först och främst kommer vi att börja med att förstå hur konversationell AI gör det möjligt för maskiner att tolka och svara på både skriftligt och talat språk. Denna teknik används i en mängd interaktiva applikationer, inklusive kundtjänstchattbotar och digitala assistenter. Ändå är det verkliga värdet av denna teknik för många organisationer de insikter den ger. Genom att observera samtal på webbplatser, sociala mediekanaler, appar och andra plattformar kan företag upptäcka viktig information om kundpreferenser och krav. Röstanalys är också ett viktigt verktyg för att hjälpa företag att samla användbara insikter från kundkonversationer och interaktioner. Med den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och utbredningen av maskininlärning och naturlig språkbehandling (NLP) har AI-baserade röstanalyslösningar blivit mycket effektiva för att extrahera handlingsbara insikter från tidigare ostrukturerade och utmanande data. Kraften i röstanalys Röstanalys fångar och analyserar ljuddata från röstinteraktioner som telefonsamtal och röstassistenter. Avancerade algoritmer och AI transkriberar ljudet till text, upptäcker tal mönster, känslor, och vokala kvaliteter, och extraherar användbara insikter. Röstanalys kan närmas på två sätt: Fonetics eller transkription. Båda metoderna börjar med att känna igen ljud och ljud och omvandla dem till fonem, de byggstenar för kommunikation. Fonetics metoden stannar vid att identifiera fonetiska mönster för ord och fraser från en lista över fonem. Denna teknik kan vara långsam och ineffektiv, med en hög chans för fel på grund av genomsnittet av fyra fonem per ord. Transkription, eller tal-till-text teknik, går längre genom att tillämpa en språkmodell av tusentals ord till den fonetiska index. Detta gör att analysprogramvaran kan konstruera korrekta samtal med samma logik och sammanhang som den mänskliga hjärnan. Kan konversationell AI och röstanalys förvandla ditt företag? Dessutom kombinerar konversationell AI naturlig språkbehandling (NLP) och maskininlärning (ML) för att hjälpa maskiner att förstå och svara på både skriftligt och talat språk. NLP översätter ostrukturerad text eller tal till en form som maskiner kan bearbeta och analysera för att generera ett svar. Stora språkmodeller (LLMs) är nyckeln i NLP, eftersom de har en djup förståelse för språkmönster och är utbildade på stora datamängder. De är utmärkta på att svara på frågor, hämta information och analysera känslor. Detta gör att företag kan använda naturligt språk för att fråga datasatser, vilket gör deras marknadsföringsinsatser mer data-drivna. Sameer Raje, General Manager & Head - India & SAARC Region, Zoom Video Communications, säger, ´Konversationella AI-lösningar är utformade för att hantera en hög volym av frågor snabbt, där även om ett företag tar emot en tillströmning av förfrågningar samtidigt, kan det hantera dem och fortfarande ge kvalitativa svar´. Maskininlärning hjälper konversationell AI att bli smartare över tid genom att lära av varje interaktion, vilket gör att den kan anpassa och förbättra svarskvaliteten. Denna teknik kan hantera komplexa samtal och leverera smarta, sammanhangsmedvetna svar. Konversationella AI-verktyg producerar mycket värdefull data, både skriftlig och talad, som konversationsanalys undersöker för att ge företag insikter i kundkänslor och hur kundbehov och preferenser formar deras beteende. Röstdata förbättrar kundtjänsten genom att identifiera behov och smärt punkter och stöder marknadsundersökningar genom att samla insikter i preferenser och beteende. Det ökar den operativa effektiviteten genom att automatisera interaktioner och stöder medarbetarutbildning. Röstdata hjälper också till att upptäcka bedrägeri genom att undersöka interaktioner för misstänkta aktiviteter. Talanalys fokuserar på konversationsinnehåll, medan röstanalys bedömer ton, pitch, hastighet och känslomässigt tillstånd för djupare insikter Konversationell AI som förvandlar branscher Numera ger konversationell AI företag inom många branscher möjlighet att leverera enastående varumärkesupplevelser på olika kanaler som webbplatser, mobilappar och meddelandeplattformar. Det fungerar dygnet runt på olika språk, vilket minskar behovet av betydande utbildning och rekrytering. Många lösningar erbjuder självbetjäning, vilket gör att kunderna kan ta itu med problem i sin egen takt. Konversationell AI hjälper företag att optimera ROI, öka kundnöjdheten och lojaliteten, och effektivisera verksamheten. Dessutom förbättrar det kundsupporten, stärker marknadsföringsstrategier och stöder i slutändan den övergripande företagstillväxten och framgången. Här är några branscher där konversationell AI gör en märkbar inverkan: Inom hälsovården erbjuder konversationell AI innovativa lösningar som personligt patientstöd och utbildning, automatiserad schemaläggning av möten och bedömning av symtom. Det hjälper också till med fjärr övervakning, telemedicin och administrativa uppgifter för vårdpersonal. Inom e-handel använder nätbutiker konversationell AI för att förbättra shoppingupplevelsen. Chattbotar hjälper kunder att hitta produkter, svarar på frågor och ger personliga rekommendationer, vilket leder till högre konverteringsgrad och kundengagemang. Inom bank och finans förvandlar konversationell AI hur kunder interagerar med finansinstitutioner. Virtuella assistenter hanterar uppgifter som saldo förfrågningar och överföring av medel, erbjuder personlig finansiell rådgivning och automatiserar rutinmässiga transaktioner, vilket förbättrar den övergripande kundupplevelsen. Konversationell AI för företags framgång Konversationell AI för med sig många fördelar för företag. Den ger värdefull första hands data, vilket hjälper företag att förstå sina kunders åsikter och anpassa produkter och tjänster därefter. Den kan hantera flera kundförfrågningar samtidigt, vilket gör att skala upp kundtjänsten enkelt och minskar väntetider och driftskostnader. Dessutom ökar det intäkterna genom att engagera kunder proaktivt och samla in feedback efter inköp. Konversationsanalys förbättrar kundupplevelser genom att använda data-drivna insikter för personliga rekommendationer och effektiva erbjudanden. Det stöder utbildning för kundtjänst agenter och hjälper till med produkt feedback, vilket gör att företag kan fatta informerade beslut. Det hjälper också till att identifiera leads och förbättra targeting och försäljningsstrategier. Koppla samman framtiden med konversationell AI Konversationell AI är på gränsen till att omforma hur företag engagerar sig med kunder genom att skapa mer individualiserad och strömlinjeformad kommunikation. Föreställ dig en virtuell assistent som förstår dina preferenser, ger omedelbar hjälp och presenterar personliga förslag. Denna teknik optimerar arbetsflöden, minskar kostnader och ökar den operativa effektiviteten. Konversationell AI förenar kommunikation över olika kanaler, språk och tidszoner, vilket hjälper varumärken att koppla upp sig med en global publik och få kritiska insikter. Generativ AI förbättrar konversationell AI genom att låta den generera naturliga, sammanhangsmedvetna svar i skala, vilket leder till snabbare förståelse av språk och mer engagerande interaktioner. Slutlig anteckning När konversationell AI och röstanalys utvecklas kommer de att öka sitt inflytande över olika branscher, vilket leder till innovation och förbättrade kundupplevelser. För att förbli konkurrenskraftiga och etablera starkare, mer meningsfulla förbindelser med kunder, bör företag anta dessa teknologier. Att integrera konversationell AI och röstanalys gör att företag kan ta ett proaktivt steg mot en mer effektiv, ansluten och kundfokuserad framtid.

Direktlänk Dela SiliconIndia fördjupade 23 april

Företag står inför hot mot enhetlig kommunikation

Företag står inför en mängd hot mot enhetlig kommunikation (UC), inklusive AI, avgiftsbedrägeri och felaktig användning av meddelandekanaler, vilket belystes vid en UC-säkerhetspanel på årets Enterprise Connect i Orlando, Florida. Diskussioner dominerades av AI, med nästan hälften av företagen som använder AI för kundengagemang och/eller intern samverkan. Trots detta rapporterar endast 35% av organisationerna att de har en proaktiv, företagsomfattande strategi för att skydda mot hot mot kommunikation, samarbete och kontaktcenter. Panelen betonade behovet av att etablera en proaktiv strategi för att säkra kommunikation, samarbete och kundengagemangsappar och tjänster.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 23 april

Romansbedragare ´Yahoo Boys´ stjäl miljarder med hjälp av AI-teknik

En onlinebrottsgrupp från Nigeria, känd som ´Yahoo Boys´, skapar falska onlinepersoner för att lura sina offer och stjäla deras besparingar. De vinner offrens förtroende och ber sedan om pengar under förevändning av att behöva betala akuta medicinska kostnader. FBI uppskattar att amerikaner förlorade mer än $650 miljoner till romansbedrägerier förra året. Federal Trade Commission rapporterar att dessa bedrägerier genererade $1,3 miljarder 2022. Yahoo Boys har börjat använda AI för att skapa deepfakes, vilket gör bedrägerierna mer sofistikerade. I februari lurade bedragare en finansarbetare i Hongkong att överlämna $25 miljoner genom att använda deepfakes för att imitera finanschefer.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 april

Skugg-IT och AI-assistenter: En utmaning för företag

ChatGPT var den mest använda skugg-IT-applikationen förra året och förväntas behålla den positionen till 2024. Skugg-IT kan skapa problem för IT-organisationer, särskilt när det inkluderar generativ AI som chatbots och applikationer som syftar till att öka produktiviteten. Traditionella sätt att hantera skugg-IT har varit att förbjuda appar eller enheter och förklara riskerna, och sedan antingen ta in skugg-IT-elementet under IT:s paraply eller erbjuda en godkänd app eller enhet som lovar den funktionalitet som lockade användarna från början. Företag som Microsoft, Cisco, Zoom och Google har alla släppt AI-drivna assistenter som kan användas istället för Chat GPT. Men det är inte alla företag som planerar att rulla ut dessa verktyg till alla, på grund av den höga kostnaden. Detta kan leda till att användare fortsätter att använda ChatGPT, vilket kan innebära risker som att ladda upp företagsdata och information om företagets strategiska mål.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 19 april

Kommunikationsöverbelastning kostar dyrbart i produktivitet

Kunskapsarbetare spenderar i genomsnitt 19 timmar i veckan på att läsa, skriva och redigera kommunikation, vilket leder till stress och trötthet. En undersökning från Gartner visade att 38% av anställda känner sig överväldigade av den ´överdrivna´ mängden kommunikation de tar emot inom sina organisationer. Detta har lett till en minskning i produktivitet och förlängda projekt-tidsplaner. AI-drivna verktyg som Grammarly kan minska denna misskommunikation och låta team fokusera på det som verkligen betyder något. Genomsnittligt sparar företag som använder Grammarly cirka 19 arbetsdagar per anställd per år i produktivitet.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 19 april

ZOOM Video Communications introducerar AI-drivna arbetsplatslösningar

ZOOM Video Communications Inc. har tillkännagivit Zoom Workplace, en AI-driven öppen samarbetsplattform, och introducerade nya AI Companion-utvidgningar för att omforma teamwork. Zoom tillkännagav även kundupplevelseförbättringar till Zoom Contact Center. De senaste AI Companion-innovationerna kommer att inkludera Ask AI Companion, vilket kommer att erbjuda ett nytt sätt att interagera med AI Companion över Zoom-plattformen. Den kommer att samla, syntetisera och dela information från Zoom-möten, Mail, Team Chat, Notes, Docs och mer.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 17 april

Kore.ai delar den senaste lanseringsvågen för sin konversationella AI-plattform

Kore.ai har delat den senaste lanseringsvågen för sitt eftertraktade konversationella AI-erbjudande: XO-plattformen. Detta inkluderar nya XO GPT-modeller, som är skräddarsydda stora språkmodeller (LLM) som Kore.ai-teamet har utvecklat för att vara ”lättare, snabbare och mindre kostsamma”. Kore.ai har redan finjusterat XO GPT-modellerna för kundupplevelse konversationella användningsfall. Dessutom har Kore.ai släppt en agentlös uppringare, som gör det möjligt för företag att skicka högvolym, personliga och automatiserade röstmeddelanden. Slutligen har Kore.ai lanserat nya agent-assist-funktioner som ger guidade instruktioner och relevanta spellistor till tjänsterepresentanter i realtid när de interagerar med kunder.

Direktlänk Dela CX Today fördjupade 17 april

AI-chattrobotar förbättrar samarbete och produktivitet

AI-chattrobotar är nu här för att förbättra samarbetet. Snap, en ny app av Swit Technologies, är bland en våg av samarbetsverktyg som använder generativ AI för att effektivisera projektledning, kommunikation och arbetsflöden. Expertis säger att sådan programvara kan inkludera intelligenta mötesschemaläggare, realtidsdokumentsamarbete, virtuella assistenter och adaptiva arbetsflödeshanteringssystem. Snap är ett projektledningssystem, uppgiftshanterare och meddelandetavla i ett som syftar till att stödja samarbetsprojektarbete genom att erbjuda funktioner som att omvandla konversationer till uppgifter, generera checklistor, erbjuda kontextuella svar och sammanfatta uppgifter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 16 april

Google planerar att förbättra Google Chat för att konkurrera med Teams och Slack

Marknaden för företagsverktyg som Microsoft 365, Google Workspace, Teams, Slack, Zoom, Dropbox och Webex har exploderat de senaste åren. Med introduktionen av GenAI-verktyg förutspås en förändring på marknaden. Google planerar att investera mer i Google Chat för att göra det mer konkurrenskraftigt mot Teams och Slack. Trots att Google Chat ännu inte är en fullvärdig konkurrent mot Teams eller Slack, förutspår Google-partner att det kommer att leda till en stor migrationsvåg mot Google Chat. Google arbetar på att implementera extra funktioner och antalet tredjepartsappar som utvecklas för Google Chat ökar snabbt.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 16 april

Zoom introducerar AI-förbättringar i sin första stora produktöverhalning på över 10 år

Zoom har introducerat en AI-driven uppdatering till sin videokonferensplattform, Zoom Workplace, i företagets första stora produktöverhalning på över ett decennium. Uppdateringen innebär förändringar i nästan alla aspekter av applikationen, inklusive nya belysnings- och ljudfunktioner, dynamiska reaktioner och en ny mötesflik. Zoom Workplace erbjuder också en dokumentdelningsfunktion för import av tredjepartsdokument och samredigering av text under möten. Zoom AI Companion, som ingår utan extra kostnad för betalande kunder, inkluderar generativa AI-funktioner som trådsammanfattningar och snabb schemaläggning.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 15 april

Fotografen Kristina Sherk delar verktyget som kan förändra ditt arbete

Kristina Sherk från Shark Pixel delar ett verktyg som kan förändra fotografernas arbete. Hon har använt tiden under COVID för att experimentera med Photoshop-sammansättningar. Sedan Adobe presenterade Firefly och integrerade Generative Fill i Photoshop har hennes sammansättningar tagit mindre tid att slutföra. Firefly, som är en AI-motor på webben, är mer lik andra AI-motorer eftersom du skapar hela bilden från en skriftlig uppmaning. Adobe uppdaterar ständigt Fireflys AI-motor. Sherk använder ofta Firefly för att skapa element för sin sammansättning.

Direktlänk Dela Fstoppers fördjupade 14 april

Adobe Firefly: Ett verktyg som kan förvandla ditt fotografiarbete

Kristina Sherk från Shark Pixel delar med sig av ett verktyg som kan förändra det arbete du producerar: Adobe Firefly. Efter att ha förlorat allt sitt jobb inom porträtt- och headshotfotografi, började Sherk skapa intressanta kompositer med hjälp av Photoshop. Sedan Adobe lanserade Firefly och integrerade Generative Fill i Photoshop har hennes kompositer tagit mindre tid att slutföra. Firefly skapar hela bilden från en skriftlig uppmaning, vilket är mer likt andra AI-motorer. Adobe uppdaterar ständigt Firefly´s AI-motor med hjälp av feedback från användare. Sherk hoppas att nästa version av Firefly kommer att ha möjlighet att exportera som PNG. Firefly skiljer sig från Generative Fill inuti Photoshop genom att det kör sin andra generationens AI-modell, vilket genererar högkvalitativa bilder och bättre mänskliga återgivningar med mer realistiska funktioner. Sherk förväntar sig att Firefly version 2 kommer att integreras i Photoshop någon gång under första halvåret 2024.

Direktlänk Dela Fstoppers fördjupade 14 april

Microsoft slutar erbjuda Teams som standardlösning i Office 365 och Microsoft 365 globalt

Microsoft kommer inte längre att erbjuda Teams som en standardlösning inom Office 365 och Microsoft 365. Detta har varit fallet inom EU sedan oktober, men nu gäller ändringen till 365-paketet globalt. Microsoft avstod från sin Teams-buntning i oktober i ett försök att bemöta oro från europeiska konkurrensmyndigheter. Zooms VD Eric Yuan kände likadant i september, då han uttryckte förhoppningar om att den amerikanska federala handelskommissionen också skulle ha en kritisk titt på Teams-buntningen. Det verkar nu onödigt. Microsoft har nu meddelat att Teams-avbundlingen kommer att fungera på samma sätt globalt som den redan gör inom Europa.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 11 april

Bästa AI-apparna för iPhone 2024

Artificiell intelligens (AI) är en växande teknik som kan förbättra produktiviteten och automatisera tråkiga uppgifter. Här är några av de bästa AI-apparna för iPhone: ChatGPT, en chattbot som kan utföra en mängd olika uppgifter; Perplexity.ai, en kraftfull AI-driven sökmotor; Otter, en app för automatisk ljudtranskription och anteckningstagning; Socratic, en utbildningsapp för gymnasie- och universitetsstudenter; Starryai, en mångsidig AI-bildgenerator; WOMBO Dream, en av de bästa AI-bildgenereringsapparna på marknaden; ELSA Speak, en app för att förbättra din engelska; och Notion, en produktivitetsapp med AI-funktioner.

Direktlänk Dela CoinCodex fördjupade 9 april

Aktier som följer en parabolisk uppåtgående bana, såsom Zoom Video Communication (NASDAQ: ZM) och Upstart (NASDAQ: UPST), har en oemotståndlig attraktion. Dessa aktier har explosiva uppåtgående rörelser under en relativt kort tid. Zoom har blomstrat under pandemin och trots att användarna återgick till sitt pre-pandemiska beteende, har företaget utökat sitt erbjudande till ett komplett kommunikationsekosystem. Cathie Wood´s Ark Invest förutspår att Zooms aktiekurs kommer att nå $1,500 till 2026. Upstart försöker förändra en bransch som behöver en omvälvning genom att tillämpa AI på processen. Företaget vill ersätta FICO®-poängen med en AI-driven modell för att bättre utvärdera kreditvärdigheten hos potentiella låntagare.

The Bharat Express News fördjupade 9 april

Översikt över fem transkriberingsverktyg som drivs av AI

Underhållning, politik, sport till utbildning, videor, podcasts och andra ljudverktyg har blivit den största källan till spridning av information på planeten. Tills nyligen var det största problemet att människor inte kunde göra video, föreläsningar och möten tillgängliga för sig själva i ett transkriberat format. Nu är detta inte längre ett problem tack vare tillgängligheten av ett antal transkriberingsportaler vars tjänster nu bara är ett klick bort. Bland dem finns Otter, Rev, Notta och flera andra. Många av dessa drivs av artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 7 april

Microsoft omstrukturerar för AI och global efterlevnad av antitrustlagar

Microsoft anpassar sina verksamheter för att hantera den utvecklande teknologin och regleringen, med fokus på artificiell intelligens (AI) och efterlevnad av globala antitrustlagar. Företaget har proaktivt justerat sin Teams chattapp och Office-sviten, som ett direkt svar på regulatorisk granskning och konkurrenstryck. Dessutom markerar företagets fokus på AI, särskilt genom sina Copilot-produkter, en bredare branschtrend där teknikjättar konsoliderar sin position inom AI-området. Bland dessa förändringar inkluderar Microsofts manövrar allt från omstrukturering av team till ett anmärkningsvärt samarbete med Inflection AI.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 4 april

Microsoft skiftar fokus från Teams till Copilot i AI-satsning

Microsoft genomgår en omorganisation där flera anställda som tidigare arbetade under Teams-chatt-appen nu kommer att övergå till Copilot. Trots att Microsoft Teams fortfarande är en prioritet för företaget, har det investerat resurser i Copilot för att gripa en gyllene möjlighet som kan presentera den enorma framgången som Teams upplevde under de tidiga COVID-19-dagarna. Copilot för Teams är enligt uppgift den mest älskade och använda Copilot baserat på kundfeedback och forskning. Microsoft lägger utan tvekan alla sina satsningar på AI-utveckling i år. Teknikjätten skiftar nu fokus från sin Teams-chatt-app till sina Copilot AI-produkter.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 3 april

Universitetet i Massachusetts IT-avdelning har blockerat transkriptionstjänsterna Otter.ai och MeetGeek på grund av brott mot universitetets användarpolicy och Massachusetts lag om samtycke från alla parter. Huvudanledningen till förbudet var att plattformarna inte erhållit tillstånd från alla deltagare i en konversation för inspelning. Som ett resultat är studenter och andra medlemmar i UMass-gemenskapen nu begränsade till de inbyggda transkriptionsfunktionerna i Zoom och Microsoft Teams, som universitetet har kontrakt med.

The Daily Collegian fördjupade 3 april

AI-verktyget Otter.ai: En stark kandidat för mötestranskription och sammanfattning

Otter.ai är ett AI-verktyg som erbjuder inspelning, transkribering och sammanfattning av möten. Verktyget har förbättrats mycket sedan det lanserades och det är nu lättare att spela in och redigera transkript. Det har också en gen AI-chattbot som hjälper dig att hitta den viktigaste informationen som delas under möten. Otter.ai är emellertid inte utan sina udda stunder och egenheter. Trots detta, om du letar efter en mötesassistent, är Otter.ai en stark kandidat. Du får mest värde ut av tjänsten om din kalender är mer mötestung eftersom Otter.ai hjälper dig att notera viktiga åtgärdsobjekt och beslut som fattas i varje möte.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 2 april

AI-datorer kommer snart, men vad betyder det egentligen?

AI-datorer kommer snart, drivna av Intel Ultra H (Meteor Lake), Windows 11 och Microsoft CoPilot. Trots att allt från tandborstar till kraftfulla datorer kommer att hävda att de innefattar ´AI´, kommer det inte att betyda mycket för genomsnittskonsumenten. Det kan dock leda till ökade vinster från AI-datorer och stora mängder extra persondata som AI kommer att behöva. Intel har introducerat en ny version av sin laptop x86-processor med sin Intel Arc Graphics GPU och en ny separat NPU (Neural Processing Unit). Microsoft CoPilot är en AI-driven ´assistent´ som kan sammanfatta information, skriva artiklar och skydda din dator från malware.

Direktlänk Dela CyberShack fördjupade 2 april

Microsofts AI-assistent Copilot mer spektakel än lösning

Microsoft vill att alla ska använda AI-assistenten Copilot och har till och med uppmanat till uppgradering till en ny dator för att kunna köra den lokalt. Men likt Cortana och Microsoft Bob före den, är Copilot på Windows mer spektakel än lösning. Företaget hoppas att när du ser Copilot på Windows kommer du antingen att uppgradera till en ny dator för att kunna köra Copilot lokalt, eller betala 20 dollar i månaden i abonnemangsavgifter för Copilot Pro. Men Copilot på Windows gör ingenting som vanliga konsumenter eller företagsanvändare faktiskt behöver, och det är inte klart vilka problem den löser.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 31 mars

Samsung introducerar AI-funktioner till Galaxy S24

Samsung har introducerat en ny svit av AI-funktioner för sina Galaxy S24-smartphones, kallad Galaxy AI. Programvaran replikerar vissa funktioner som finns på konkurrerande smartphones och introducerar även en rad nya. Samsung har samarbetat med Qualcomm för att införa dessa funktioner i sina smartphones. Galaxy AI tillåter användare att välja mellan offline och molnbaserad bearbetning för många uppgifter. Vissa av Galaxy AI:s bästa funktioner kommer att förlita sig på Samsungs servrar i molnet för bearbetning. Samsung kommer att lägga till ett vattenmärke på alla bilder som modifierats med Generative Edit.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 29 mars

Enterprise Connect 2024: AI och ny teknik i fokus

Enterprise Connect 2024 har avslutats, där artificiell intelligens (AI) var ett dominerande tema. Nicole Herskowitz från Microsoft diskuterade den nya arbetsplatsnormen och AI-omvandlingen, med flera nya funktioner och uppdateringar i Teams. Javed Khan från Cisco fokuserade på att förbättra kund- och medarbetarupplevelsen genom teknik som fungerar tyst och transparent i bakgrunden. Flera nya funktioner presenterades för Webex kontaktcenter, inklusive användning av AI för att upptäcka stressade agenter. Zoom presenterade sin nya AI-drivna arbetsplats för att förbättra samarbete och produktivitet.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 29 mars

Indiana University värd för toppmöte om AI:s inverkan på musikindustrin

Indiana University Jacobs School of Music kommer att vara värd för ett popup-toppmöte om hur artificiell intelligens (AI) påverkar musikindustrin. AlgoRhythms: The World of Music and AI är planerat till den 29 och 30 mars på IU Bloomington. Toppmötet är ett samarbete som sträcker sig från IU till Bloomingtons samhälle. IU Maurer School of Law, Eskenazi School of Art, Architecture and Design, och Luddy School of Informatics, Computing and Engineering samarbetade på toppmötet, tillsammans med lokala företag i den kreativa gemenskapen som Dimension Mill och Rock Paper Scissors.

Direktlänk Dela Indiana Public Media fördjupade 29 mars

Zoom lanserar ny AI-drivna samarbetsplattform

Zoom har lanserat Zoom Workplace, en ny samarbetsplattform som är utformad för att förbättra en rad kommunikations- och samarbetsverktyg med hjälp av artificiell intelligens (AI). Nya funktioner inkluderar AI-drivna funktioner för Zoom Phone, Team Chat, Events och Contact Center. Plattformen innehåller också en digital assistent, Ask AI Companion, som kan sammanfatta möten, förbereda agendor och bearbeta mötesdata. Zoom Phone får också ny AI-funktionalitet för att optimera samtal och värdera vilka missade samtal som är viktigast att hantera.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupade 27 mars

Stora framsteg inom AI och hybridarbete på Enterprise Connect 2024

Första dagen av Enterprise Connect 2024 visade flera framsteg inom AI och hybridarbete. Amazon Connect har lagt till generativ AI i sin plattform, vilket möjliggör automatisk sammanfattning av kundkontakter. NICE har lanserat Enlighten XM som ger AI-drivet kundanpassning. RingCentral har ersatt RingCentral MVP med RingEX, vilket erbjuder en personaliserad generativ AI-assistent. Zoom introducerade Zoom Workplace med nya AI-funktioner. Cisco lanserade två nya enheter för hybridarbete. eGain tillkännagav ett verktyg för generativ AI i CCaaS utan kodning. Talkdesk lanserade en produkt för att möjliggöra generativ AI i kontaktcenter på plats.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 26 mars

Zoom siktar på att bli en helhetslösning för kommunikation med AI-stöd

Efter att ha sett en enorm ökning av användare under pandemin, har Zoom nu börjat fokusera på att bli en helhetslösning för kommunikation med betoning på artificiell intelligens (AI). Företaget har lanserat produkter som Zoom Phone och AI Companion, som har fått stor uppmärksamhet globalt. Ricky Kapur, chef för Asien-Stilla havet-regionen på Zoom, uttrycker optimism inför företagets framtid och ser stora affärsmöjligheter i Indien. Trots konkurrens på marknaden tror Kapur att Zooms fokus på enkelhet, kvalitet och integration kommer att göra företaget framgångsrikt.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 22 mars

Speak AI: Är det det bästa AI-mötesassistentverktyget?

Speak AI är en artificiell intelligens (AI) som automatiskt deltar, spelar in, transkriberar och genererar åtgärdspunkter från möten. Den låter dig även lägga till förinspelat video- och ljudinnehåll för transkription till text. Verktyget kan delta i samtal å dina vägnar och extrahera användbar information som mötesinsikter. Bland dess funktioner finns teknik för tal-till-text som automatiskt skapar undertexter, stängda bildtexter, mötesanteckningar etc. Speak AI erbjuder även en gratis provperiod för att uppleva alla premiumfunktioner.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 22 mars

Google Pixel 8 Pro nu tillgänglig för ett rekordlågt pris

Googles Pixel Fold-smartphone och Pixel 7a var företagets mest omtalade smartphones fram till slutet av förra året. Då avslöjade Google den spännande nya Gemini AI-chatboten som konkurrerar med ChatGPT. Google avslöjade också en stor Gemini AI-uppgradering för Pixel 8 Pro, vilket gör den till en sann AI-först-smartphone. Den har just nu hård konkurrens från Samsungs Galaxy S24-serie, men Google har just gett folk en annan anledning att välja Pixel över Samsungs första smartphone med Galaxy AI. Pixel 8 Pro börjar normalt på $999, vilket redan är mindre än konkurrerande flaggskeppstelefoner som iPhone 15 Pro Max och Galaxy S24 Ultra. Just nu kan du dock få Google Pixel 8 Pro till försäljning för endast $749, vilket är ett nytt rekordlågt pris.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 18 mars

Samtal om samarbete: Hur AI kan öka produktiviteten

Den andra serien av ´Samtal om samarbete´ inleddes 2024, där branschledare diskuterar hur AI kan öka produktiviteten. Glean´s VD, Arvind Jain, diskuterar hur företaget hjälper till att lösa problemet med spridd information för kunskapsarbetare. Forrester-analytiker Christina McAllister bedömer AI:s inverkan på kontaktcenter. Yellow.ai´s VD, Raghu Ravinutala, diskuterar hur företaget hjälper företag att automatisera sina kundinteraktioner med AI-drivna lösningar. Den första serien kördes 2023 och diskuterade AI, generativ AI och företagens tillvägagångssätt för att implementera AI samtidigt som data hålls säkra.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 13 mars

Bästa AI-produktivitetsverktygen för olika användningsområden

Artificiell intelligens (AI) produktivitetsverktyg är utformade för att hjälpa användare att slutföra uppgifter, hantera tid effektivare och uppnå sina mål. Sedan ChatGPT blev mainstream har många människor insett potentialen i AI-produktivitetsverktyg och söker sätt att använda och integrera AI-appar i sina dagliga aktiviteter för att öka produktiviteten. I en översikt över AI-produktivitetsprogramvara har en lista över de bästa AI-verktygen för olika användningsområden samlats.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 13 mars

Översikt över Vizard AI: Ett AI-baserat verktyg för videoproduktion

Vizard AI är ett verktyg för videoproduktion som använder artificiell intelligens för att förenkla videogenerering. Verktyget analyserar långformade videor och skapar korta klipp, perfekta för TikTok och YouTube. Det genererar också automatiskt transkriptioner, som kan översättas till andra språk. Vizard AI har många funktioner, inklusive att skapa korta videoklipp, redigera videor, transkribera och översätta, samt en skärminspelningsfunktion. Dessutom erbjuder det olika betalningsplaner för användare att utforska och testa funktionerna.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 12 mars

AI-drivna verktyg för transkribering: Audio Writer, Notta och Trint

Transkribering av ljud- och videofiler har blivit mycket snabbare och mindre tidskrävande tack vare AI. Här är tre AI-drivna verktyg: Audio Writer, en OpenAI-baserad app för iOS och macOS, tar bara sekunder att bearbeta och förbättra en fil. Användare kan omskriva en transkription i olika stilar och omvandla texten till olika format. Notta är en transkriberingstjänst som skapar anteckningar från live eller arkiverade video- och ljudmöten. Notta stöder flera plattformar och integreras med Outlook och Google Kalender. Trint transkriberar och översätter ljud och video på flera språk med textning och tidstämplar. Användare kan kombinera transkriptioner till en enda artikel eller handledning, lägga till kommentarer, markera viktiga ögonblick och mer.

Direktlänk Dela Practical Ecommerce fördjupade 11 mars

AI:s roll i cybersäkerhet: En kraft för gott eller ondska?

AI spelar en viktig roll på marknaden för cybersäkerhet, men det finns en kontroversiell debatt om dess användning. AI kan bekämpa alla typer av cyberbrott, spara tid för företag och upptäcka dataintrång snabbare. Men AI kan också användas för att utföra cyberattacker i en alarmerande skala, det finns oro kring etik och integritet och både mänskliga och artificiella experter uttrycker oro. Det finns också en lista över de största cyberhoten 2024, inklusive sofistikerade AI-drivna phishing-attacker, AI-assisterade brute-force-attacker, deepfakes och AI-genererad desinformation, samt komprometterad datasekretess och ´spionage´.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 10 mars

Samsungs Galaxy S24-serie erbjuder AI-drivna fotograferingsverktyg

Samsung hävdar att användare av Galaxy S24 inte behöver justera kamerainställningarna för att fånga en bra bild i olika situationer. Galaxy S24 Ultra har förbättrade Nightography-funktioner för svagt ljus och en sensor som nästan fördubblats i storlek jämfört med föregående modell. Dessutom finns Generative Edit, som använder generativ AI för att justera objekt och skapa en perfekt blandad bakgrund. Samsungs Expert RAW-funktion möjliggör skapandet av professionella bilder. En medföljande redigeringsapp ger användarna ännu mer kreativ kontroll.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 9 mars

AI-ljudfiltrering kan filtrera ut bakgrundsmusik under videosamtal

AI-ljudfiltrering har utvecklats till den grad att den kan filtrera ut bakgrundsmusik under videosamtal. Detta testades på Asus ZenBook 14 OLED, som erbjuder fem olika AI-ljudfilter. Författaren testade olika kombinationer av musik och ljud, och upptäckte att när datorn var inställd på ´Conference AI Noise Cancelling´-läge, försvann all bakgrundsmusik helt. Författaren påpekar dock att det inte är alla bärbara datorer som erbjuder denna funktion, och att det kan vara värt att utforska denna funktion på ens egen dator. Microsoft och dess PC-partners verkar föredra att använda NPU för AI, som i Windows Studio Effects som debuterade i Microsofts Surface Pro 9 ARM-variant.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 5 mars

Googles tysta lansering av Gemini, tidigare känd som Bard

Från det ögonblick Google lanserade Gemini, som då var känt som Bard, har det varit extremt nervöst om det. Trots den flygande framgången för sin rival ChatGPT, var det en av de mest dämpade lanseringarna jag någonsin blivit inbjuden till. Bara jag, på ett Zoom-samtal, med ett par Google-chefer som var angelägna om att betona dess begränsningar.

Direktlänk Dela British Broadcasting Corporation fördjupade 28 februari

Microsoft har meddelat att dess Microsoft 365-applikationer kommer att finnas tillgängliga från första dagen på Apples nya rymddator, Vision Pro. Klassiska applikationer som Word, Excel och PowerPoint, samt Teams, kommer att vara tillgängliga för användare. Dessutom kommer den virtuella assistenten Copilot att vara närvarande i alla dess applikationer för Vision Pro. Totalt sett kommer sju Microsoft-applikationer att vara tillgängliga på Vision Pro från första dagen, inklusive Outlook, OneNote och Loop. Dessa verktyg kan laddas ner direkt från headsetet via App Store.

El Porvenir fördjupade 27 februari

Fordhams IT-avdelning inför AI-verktyg för att förbättra lärande och administrativa uppgifter

Fordhams IT-avdelning har meddelat införandet av nya artificiella intelligens (AI) verktyg för att underlätta lärande för studenter och lärare. Verktygen inkluderar applikationer inom Zoom, Grammarly, Google och mer som uppfyller en mängd olika uppgifter som att skriva e-post, transkribera intervjuanteckningar och ge intervjufeedback. Anand Padmanabhan, vice ordförande och chef för informationstekniken, sade att initiativet ´Fordham Supported AI Tools´ erkänner inverkan av AI, samt de kända och okända riskerna som är förknippade med det. Verktygen inkluderar generativ AI, och införandet av Chat Generative Pre-trained Transformer (ChatGPT) som ska integreras i Zoom (AI Companion), Google Bard (Chat Based AI tool), Grammarly (AI Writer) och Copilot Edge Browser (Chat Based AI tool).

Direktlänk Dela Fordham Observer fördjupade 21 februari

AI-förstärkta kreativa arbetsflöden: Generativa tekniker

En workshop om AI-förstärkta kreativa arbetsflöden kommer att hållas online via Zoom den 30-31 mars 2024, kl. 17:00 - 21:00 GMT. Kursen, som är organiserad av PAACADEMY, kommer att ledas av Joshua Vermillion och kommer att täcka en rad tekniker för att integrera AI i designarbetsflöden. Workshopen kommer att bestå av två sessioner och är öppen för både nybörjare och mer erfarna deltagare. Kursen kommer att vara på engelska och deltagarna kommer att tilldelas ett certifikat vid avslutad kurs. Anmälningsavgiften är 90 EUR, men digitala medlemmar får 15% rabatt.

Direktlänk Dela Parametric Architecture fördjupade 19 februari

AI-relaterade verktyg och tips dominerar på ABA Techshow

Under det 39:e årliga ABA Techshow var artificiell intelligens (AI) huvudtemat. Bland de presenterade verktygen fanns OpenAI:s Sora, som omvandlar text till video. Andra AI-aktiverade verktyg och appar som diskuterades erbjuder användarna hjälp med att snabbt sortera igenom användarrecensioner för produkter, generera innehåll eller hålla sig uppdaterade om de senaste AI-verktygen. Panelister rekommenderade också att alla företag kontrollerar om de har cyberförsäkringsskydd. Andra tips inkluderade användning av HaveIBeenPwned.com för att kontrollera om företagsdata har äventyrats, och investering i en sekretessskärm för datorer.

Direktlänk Dela ABA Journal fördjupade 17 februari

Otter.ai skakar om transkriptionsmarknaden med ny Meeting GenAI-funktion

Noteringstjänsten Otter.ai lanserar sin nya funktion Meeting GenAI, som kan fånga, nå och omedelbart tillhandahålla information från möten inom en organisation. Meeting GenAI kommer att kunna återkalla anteckningar från ett tidigare videokonferens, telefonsamtal eller personligt möte, för någon som inte kunde delta eller inte minns vad som hände. Detta kommer att fungera för en person som sitter vid sitt skrivbord eller för en grupp människor i en telekonferens eller ett personligt möte. Otter.ai planerar att erbjuda ett mer fullständigt alternativ till transkriptionsverktyg från stora aktörer i branschen, inklusive Microsoft, Google och Zoom.

Direktlänk Dela Reseller.co.nz fördjupade 17 februari

Recension av Fireflies.ai: AI-drivet transkriptionsverktyg

Fireflies.ai är ett AI-drivet transkriptionsverktyg som kan hjälpa till att förbättra produktiviteten vid digitala möten. Med Fireflies.ai kan användare transkribera möten, analysera transkriptionen och dela den med kollegor. Verktyget kan integreras med populära videokonferensprogram som Google Meet, Zoom och Microsoft Teams, samt med samarbetsappar som Slack, Notion och Asana. Fireflies.ai kan transkribera möten på över 60 språk och erbjuder även en mobilapp. Nackdelar inkluderar eventuella noggrannhetsproblem för användare med accenter och att vissa meningar kan klippas av.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 15 februari

Otter lanserar AI-verktyg för möten, erbjuder transkription och sammanfattning av möten

Otter, den AI-drivna mötesassistenten som transkriberar ljud i realtid, introducerar Meeting GenAI, en ny uppsättning AI-verktyg för möten. GenAI inkluderar en AI-chattbot som du kan fråga för att få information om tidigare möten du har spelat in med Otter, en AI-chattfunktion som kan användas av team och en AI-samtalssammanfattning som ger en översikt över mötet som ägde rum. Otters nya AI-funktioner är mer inriktade på dem som utnyttjar möteshjälparen i en företagsmiljö. Otter ser de nya verktygen som ett komplement eller ersättning för de AI-funktioner som erbjuds av olika tjänster som Microsoft Copilot, Zoom AI Companion och Google Duet.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 14 februari

Otter.ai introducerar Meeting GenAI för insikter baserade på möteshistorik

Otter.ai introducerade på tisdagen Meeting GenAI, en uppsättning nya verktyg som ger insikter baserade på möteshistorik. Meeting GenAI inkluderar Otter AI Chat över alla dina möten, AI Chat i kanaler och sammanfattande vy. Otter AI Chat över alla dina möten gör det möjligt för användare att få svar på frågor och generera innehåll som e-post med hjälp av Otter AI Chat, leverantörens samarbetsverktyg som har tillgång till alla möten över flera arbetsplatskollaborations- och kommunikationsplattformar. AI Chat i kanaler låter användare chatta med andra teammedlemmar med hjälp av Otter AI Chat. Slutligen ger sammanfattande vy användarna en live narrativ sammanfattning av transkriptet.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 14 februari

Otter.ai lanserar Meeting GenAI för att omvandla företags transkriptionsmarknad

Otter.ai, den realtids anteckningstjänst, lanserar sin nya funktion Meeting GenAI, som kan fånga, komma åt och omedelbart tillhandahålla information från möten inom en organisation. Meeting GenAI kommer att kunna återkalla anteckningar från ett tidigare videokonferens, telefonsamtal eller personligt möte för någon som inte kunde närvara eller inte minns vad som hände. Otter.ai hoppas att erbjuda ett mer fullständigt alternativ till transkriptionsverktyg från stora aktörer som Microsoft, Google och Zoom. Otter.ai fungerar med Zoom, Microsoft Teams och Google Meet.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 13 februari

Djupfuskbedrägeri i Hongkong lurar anställd att överföra 25 miljoner dollar

I det mest ambitiösa djupfuskbedrägeriet hittills har bedragare i Hongkong lyckats övertyga en anställd på ett anonymt företag att överföra 200 miljoner HKD (cirka 25 miljoner dollar) via en falsk videokonferens med simuleringar av företagets CFO och andra personal. Bedrägeriet började med ett phishing-mejl från någon som utgav sig för att vara företagets CFO. Bedrägeriet upptäcktes inte förrän en vecka senare när den anställde kontaktade företagets huvudkontor om transaktionerna. Ingen har ännu arresterats i samband med bedrägeriet, och polisen fortsätter att utreda.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 13 februari

Företag använder AI för att övervaka anställdas kommunikation

Företag som Walmart, Delta Air Lines, T-Mobile, Chevron och Starbucks vänder sig till startup-företaget Aware för att övervaka kommunikation bland sina anställda med hjälp av artificiell intelligens (AI). Aware analyserar meddelanden på plattformar som Slack, Microsoft Teams och Zoom för att identifiera riskbeteenden som mobbning, trakasserier och diskriminering. Trots fördelarna har användningen av AI-övervakning väckt etiska frågor, särskilt gällande anställdas integritet och risken för konstant övervakning och utvärdering.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 13 februari

City Colleges of Chicago erbjuder kurser i generativ AI

City Colleges of Chicago kommer att erbjuda kurser i generativ artificiell intelligens (AI) våren 2024. Kurserna, som heter ´Prompt Engineering for Everyone - Non-Coding´ och ´Machine Learning for Leaders - Generative AI´, kommer att erbjudas de två första lördagarna i varje månad från 2 mars till 4 maj. Varje kurs kostar $80. Kurserna syftar till att förse individer med nödvändig kunskap för framgång i dagens datastyrda värld, särskilt affärsledare som vill förstå integrationen av AI inom sina organisationer. Båda kurserna är totalt åtta timmar och hålls på två på varandra följande lördagar från kl. 10 till 14.

Direktlänk Dela City Colleges of Chicago fördjupade 7 februari

AI och dess inverkan på skrivandets framtid

Framstegen inom chatbots som drivs av stora språkmodeller, såsom ChatGPT, påverkar redan efterfrågan på text skriven av människor. Detta kan på lång sikt påverka människors förmåga att skriva och hur vi lär ut skrivande. År 2026 beräknas minst 90 % av allt innehåll på Internet ha skapats av datorer. Detta kan leda till felaktigt innehåll och påverka tilltron till det skrivna ordet. En föreläsning kommer att utforska dessa frågor och framtiden för mänskligt skrivande.

Direktlänk Dela Umeå University fördjupade 7 februari

Microsoft lanserar Office 365 och Co-Pilot för Apples Vision Pro

Microsoft lanserar officiellt Office 365 och Co-Pilot mjukvarulösningar redo för Apples amerikanska XR-marknadsdebut, Apple Vision Pro. Från och med imorgon kan de första användarna av Vision Pro köra Microsoft Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote och Loop på den rymdberäknande enheten tillsammans med integrerade Co-Pilot-funktioner. Enligt Microsoft har företaget arbetat nära med Apple i ´många år´ för att integrera 365-tjänster på iOS och realityOS-plattformarna. Zoom kommer också att vara tillgängligt för Vision Pro-användare.

Direktlänk Dela XR Today fördjupade 1 februari

StreamAlive säkrar 1,58 miljoner dollar i första finansieringsrundan

StreamAlive, en applikation för publikengagemang för livestreams, virtuella möten och fysiska evenemang, har säkrat 1,58 miljoner dollar i första finansieringsrundan. StreamAlive integreras i populära videokonferens- och livestream-plattformar via chattfunktionen. Företaget planerar att lägga till stöd för fler plattformar i framtiden. Publikmedlemmar kan delta i interaktiva spel där deras svar visas på huvudskärmen. Plattformen kan automatiskt upptäcka när en fråga ställs i chatten. Företaget arbetar också på att ta fram ´helt AI-genererade presentationer´. StreamAlive blev allmänt tillgängligt i december 2022 och har för närvarande mer än 2000 användare.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 31 januari

AI-baserade avatarer kan revolutionera arbetsplatskommunikation

Trots oron över ökningen av deepfake-videor kan digitala syntetiska medier ge fördelar på arbetsplatsen. Startups har utvecklat AI-verktyg och djupinlärningsalgoritmer för att skapa mänsklika digitala avatarer. Dessa kan användas av företag för internkommunikation, utbildningsvideor, instruktionsmanualer och marknadsföringsvideor. Med hjälp av ett manus kan digitala avatarer användas i videoinnehåll utan de vanliga produktionskostnaderna och ansträngningarna, vilket leder till snabbare innehållsskapande, större personalisering och möjlighet att översätta kommunikation till olika språk utan att anlita en röstskådespelare.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 januari

Förhandsversion av nästa Windows 11-uppdatering tillgänglig för Windows Insider-medlemmar

Medlemmar av Windows Insider kan nu ladda ner en förhandsversion av nästa stora uppdatering av Windows 11. Den stora nyheten är att alla användare får tillgång till Voice Clarity, en funktion som filtrerar bort oönskade bakgrundsljud i videokonferenstjänster som Teams och Zoom med hjälp av AI. Tidigare var denna funktion endast tillgänglig på Surface-enheter. Andra nyheter inkluderar en ökning av den maximala överföringshastigheten för USB 4 från 40 till 80 gigabit per sekund och möjligheten att få notiser om nytagna bilder på Android-enheter.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 januari

Intresset för metaversum minskar när AI-teknik blir mer mainstream

Intresset för metaversum har minskat med över 90 procent sedan Facebook bytte namn till Meta i oktober 2021, enligt Google Trends-data. Samtidigt har intresset för artificiell intelligens (AI) ökat, särskilt efter lanseringen av den textbaserade AI-plattformen ChatGPT. Trots att marknadsvärdet för metaversum har ökat från 56,7 miljarder dollar förra året till 74,4 miljarder dollar idag, är det fortfarande långt ifrån de 298 miljarder dollar som förväntas genereras av AI-drivna produkter i år. Till 2030 förväntas AI-marknaden generera över 1,8 biljoner dollar, mer än tre gånger det förväntade marknadsvärdet för metaversum.

Direktlänk Dela The East African fördjupade 27 januari

Återkomst av ´Inpainting´ till Midjourney´s Alpha V6

Författaren uttrycker sin otålighet över att ´Inpainting´ ska återkomma till Midjourney´s Alpha V6. Inpainting har tre huvudfunktioner: PAN, ZOOM och VARY (REGION). Författaren har mästerligt använt och undervisat i VARY (REGION) strategier för att uppnå realism, särskilt i ansikten. När den första Alpha-versionen av V6 släpptes utan Inpainting-funktioner, var författaren besviken. Trots detta berömmer författaren realismen i de ursprungliga generationerna av Midjourney V6.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 januari

LEAP 2024 förväntas bli rekordstor teknikevent i Saudiarabien

LEAP 2024, en stor teknikevent, kommer att äga rum på Riyadh Exhibition and Convention Center, Malham, från 4 till 7 mars 2024. Detta blir det tredje året för detta banbrytande teknikevent i Saudiarabien, som syftar till att fortsätta driva landets teknologi-drivna omvandling. LEAP 2024 kommer att bygga på de över 9 miljarder dollar i avtal som ingicks 2023, och förväntas locka en rad stora sponsorer. Över 1 000 globala experter kommer att utforska innovativa lösningar inom sju fokusområden, och mer än 180 länder förväntas delta i det fyra dagar långa eventet.

Direktlänk Dela Joy Online fördjupade 24 januari

Samsung lanserar Galaxy S24-serien med förbättringar inom kamera och generativ AI

Samsung har nyligen avtäckt sin senaste flaggskeppsserie, Galaxy S24, Galaxy S24+ och Galaxy S24 Ultra, med priser från $800, $1 000 och $1 300 respektive. Samsung lutar sig kraftigt mot AI i dagens lansering, med tekniken som kommer att fortsätta att ockupera mer utrymme framöver, effektivt i kölvattnet av förra årets generativa AI-explosion. I S24-serien är dessa förbättringar främst inriktade på bildredigering. Dessutom kommer S24 att få Circle for Search i samarbete med Google, vilket utlöser en Google-sökning på ordet när en del av texten cirkuleras med ett finger eller S-Pen. Enheten kommer att utnyttja Googles husmodell, Gemini Pro, för att leverera bättre sammanfattande funktioner. AI används inte bara i efterproduktionen denna gång, utan kommer även att spela en roll i själva bilderna, och fortsätter en push för ökad beräkningsfotografi.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 januari

LEAP 2024 förväntas locka rekordbrytande 172 000 besökare, fokus på generativ AI

Arrangörerna för LEAP 2024, teknikevenemanget i Saudiarabien, förutser ett rekordbrytande antal besökare på över 172 000 när evenemangets tredje upplaga startar den 4 mars på Riyadh Exhibition and Convention Center. Fyra dagars showen kommer i år att skärpa sitt fokus på generativ artificiell intelligens (GAI). DeepFest, som samarrangeras med LEAP och hålls i partnerskap med Saudi Data & Artificial Intelligence Authority (SDAIA), är tillbaka och större än någonsin med över 120 företag som redan bekräftat att de ska delta. Efter framgången med LEAP 2023, där investeringsavtal på plats översteg 9 miljarder dollar, förutspås LEAP 2024 fortsätta slå teknikindustrins evenemangsrekord.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 19 januari

Artificiell intelligens i vardagen: En tillbakablick på 2023 och framtidsutsikter

År 2023 blev artificiell intelligens (AI) en del av vårt dagliga liv. Fyra av fem tonåringar i Storbritannien använder generativa AI-verktyg och cirka två tredjedelar av de anställda i Australien rapporterar att de använder generativa AI för arbete. Användningen har utvecklats från nyfikenhet och underhållning till att inkludera hjälp med studier, rådgivning och informationssökning. AI har också använts för att skapa bilder, videor och ljud. Framtiden ser ut att innebära ökad sammanbundning av AI-tjänster och funktioner, högre kvalitet och mer realistiska generationer, växande krav på transparens och mediestandarder samt utvidgning av suverän AI-kapacitet.

Direktlänk Dela Information & Data Management fördjupade 18 januari

Samsung lanserar Galaxy S24 Ultra med ny titanfinish och AI-verktyg

Samsung har lanserat Galaxy S24 Ultra, en uppgradering av företagets S-serie. Den nya modellen har en titanram, vilket gör den mer hållbar, och ett startpris på $1,299. S24 Ultra har även en 6,8-tums 1440p-skärm och en rad AI-verktyg. Telefonen har också en 50-megapixel 5x zoom, en förbättring från S23 Ultra´s 10-megapixel 10x zoom. Samsung planerar att ge S23-seriens telefoner och Z Flip 5 och Z Fold 5 samma AI-möjligheter i framtiden. Galaxy S24 Ultra kommer att börja säljas den 31 januari.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 17 januari

AI-arbetsgrupp söker feedback och andra händelser vid Michigan Tech

AI-arbetsgruppen vid Michigan Tech söker feedback för att bättre förbereda studenter för en arbetsmarknad dominerad av artificiell intelligens (AI). De bjuder in lärare och personal att delta i en kort undersökning och dela sin nuvarande engagemang med AI-verktyg. Dessutom håller Center for Educational Outreach (CEO) en planerings- och betalningsevent för college den 17 januari. A. E. Seaman Mineral Museum och presentbutik har återupptagit sina normala öppettider. Jude Okolie kommer att presentera inom ramen för avdelningen för kemitekniks forskningsserie.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 11 januari

OpenAI lanserar ChatGPT för företagsteam

OpenAI har lanserat ChatGPT för företagsteam, en AI-baserad plattform för företagslag. Prissättningen är 25 dollar per användare per månad fakturerat årligen eller 30 dollar per användare per månad fakturerat månadsvis. Funktioner inkluderar tillgång till GPT-4 med 32K kontextfönster, verktyg som DALL·E 3, GPT-4 med Vision, Browsing, Avancerad dataanalys, ingen träning på dina företagsdata eller konversationer, säker arbetsyta för ditt team, skapa och dela anpassade GPTs med din arbetsyta, administrationskonsol för arbetsyta och teamhantering, och tidig tillgång till nya funktioner och förbättringar. Kritiker menar dock att chatten är för grundläggande som ett samarbetsverktyg och att prissättningen kan vara för hög för kostnadskänsliga småföretag.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 januari

Asus breddar attraktiviteten för ROG Phone 8-serien

Asus ROG-telefoner har alltid riktats direkt mot spelare, men med ROG Phone 8 kan företaget bredda produktlinjens attraktivitet. ROG Phone 8, ROG Phone 8 Pro och ROG Phone 8 Pro Edition är tunnare, lättare, har bättre damm- och vattentäthet och inkluderar nu också trådlös laddning. De skiljer sig något i design och specifikationer, med varierande RAM och lagringskapacitet. Alla tre modeller drivs av Qualcomms senaste Snapdragon-processor, med ett 5,500mAh-batteri som kan snabbladdas upp till 65W. De har också en 6,78-tums OLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på upp till 165Hz och en trippelkamera på baksidan. Den släpps i februari i Storbritannien och Europa, med tillgänglighet i USA som ska meddelas vid ett senare tillfälle.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 januari

Zooms AI-innovationer förväntas öka intäkterna massivt

Zoom Video Communications har utvecklat flera AI-funktioner för att hjälpa distansarbetare att använda sin tid mer effektivt. Ark Invest tror att Zooms AI-relaterade produkter och tjänster kan ge en massiv ökning av intäkterna. Analytikerteamet ledd av Cathie Wood har satt ett pris på $1,500 på aktien för 2026, vilket innebär en massiv ökning på 2,139% från nuvarande nivå. Zoom är det femte största innehavet i Ark Innovation ETF och det fjärde största innehavet i Ark Next Generation Internet ETF. Ark ser Zoom förbättra sin kärnvideo-konferensintäkt med AI-tjänst med 50% till 100%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 januari

Produktnyheter och uppdateringar i kommunikations- och samarbetsbranschen

Under december 2023 och januari 2024 har flera stora tillkännagivanden gjorts inom kommunikations- och samarbetsbranschen. NICE lanserade sin 2023 CXone Fall Release och förvärvade LiveVox. Logitech Sight-bordkamera certifierades för Microsoft Teams och Zoom Rooms, och Sennheisers TeamConnect Medium takmikrofon integrerades med Crestron Automate VX. OneDrive-appen är nu i Teams, och HGS lanserade generativ AI i sin Agent X-lösning. Balto lade till skärminspelning, och NovelVox uppdaterade sin HubSpot CTI-produkt och lade till nya integrationer. I januari 2024 bildade Intel och DigitalBridge Articul8, en företagsfokuserad Gen AI-plattform.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 5 januari

Stora musikförlag stämmer AI-företaget Anthropic för upphovsrättsintrång

Tre stora musikförlag - Universal Music Publishing Group, Concord Music Group och ABKCO - har stämt AI-företaget Anthropic för påstått upphovsrättsintrång. Företaget bygger AI-modeller genom att samla information och text från internet, inklusive sångtexter. Förlagen hävdar att Anthropic kopierar texten till sångtexterna för att träna sina modeller och låter modellerna generera text som liknar eller är identisk med de upphovsrättsskyddade sångtexterna. Förlagen hävdar att Anthropic berövar förlagen och musikkompositörerna rätten att tjäna pengar på de upphovsrättsskyddade texterna. Anthropic, som rapporteras vara värderat till 18 miljarder dollar och finansieras av Google, Zoom och Salesforce, betalar inte för de upphovsrättsskyddade texterna.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 5 januari

Generativ AI dominerar företagskommunikation och samarbete

No Jitter har sammanställt en årsrapport för 2023 som visar att ´AI´ var det mest använda ordet, vilket indikerar var leverantörer inom företagskommunikation, samarbete och kontaktcenter har fokuserat. Generativ AI (gen AI) har utvecklats under året för att effektivisera skapandet av innehåll och avlasta kunskapsbaserade processer. Många företag, inklusive Microsoft, har lanserat generativa AI-lösningar. Gen AI har integrerats i befintliga erbjudanden inom enhetlig kommunikation och samarbete (UC&C), som Microsoft 365 Copilot, Zoom AI Companion och Cisco Webex AI Companion. Företag har också experimenterat med olika Gen AI-modeller.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 4 januari

Generativ AI: Utmaningar med prissättning och värde för företag

Generativ AI har potential att öka produktiviteten på arbetsplatsen genom att automatisera uppgifter som att skriva e-post och sammanfatta möten. Men att bestämma hur mycket företag ska betala för att få tillgång till dessa verktyg kan vara en utmaning för mjukvaruleverantörer. Sedan OpenAI:s ChatGPT lanserades har stora språkmodeller använts i många mjukvaruverktyg, med samarbets- och produktivitetsappar som en nyckelanvändning. Prissättningsstrategier för tillgång till dessa funktioner varierar, med vissa leverantörer som tar premiumpriser medan andra väljer lägre kostnader i hopp om att stimulera upptag bland företagskunder.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 3 januari

Fem saker vi vill se från Windows 11 under 2024

Microsofts operativsystem Windows har varit synonymt med företaget sedan det lanserades 1985. Windows 11, som släpptes i oktober 2021, medförde många nya funktioner och förändringar, inklusive en AI vid namn Copilot som kan generera bilder och text. Det finns rykten om att Windows 12 kommer att lanseras i slutet av 2024. Här är fem saker vi vill se från Windows 11 under 2024: Mer anpassning, bättre kompatibilitet med alla typer av datorer, förbättringar i aktivitetsfältet, transkribering till Copilot och att Skype blir en verklig konkurrent till Zoom och Google Meets.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 31 december

Artificiell intelligens har förändrat vårt liv och arbete

År 2023 blev artificiell intelligens (AI) en del av vår vardag. Fyra av fem tonåringar i Storbritannien använder generativa AI-verktyg och omkring två tredjedelar av de anställda i Australien rapporterar att de använder generativa AI-verktyg på jobbet. Från att ha varit ett verktyg för nöje och underhållning har AI nu blivit ett verktyg för studier, rådgivning och informationssökning. AI har också börjat användas för att hjälpa till med kodning och skapandet av bilder, videor och ljud. Företag som Coca-Cola och Levi´s har börjat använda AI för att skapa annonser och virtuella modeller. I Japan har det beslutats att det inte ska finnas några upphovsrättsliga begränsningar för träning av generativ AI. I USA gick manusförfattare ut i strejk i maj, med krav på förbud mot AI-genererade manus. I juli upplevde troende några av de första religiösa tjänsterna ledda av AI. I augusti stod Zoom inför intensiv granskning för ändringar i dess användarvillkor gällande konsumentdata och AI. Företaget klargjorde senare sin policy och lovade att inte använda kunders data utan samtycke för att träna AI. I september kom röst- och bildfunktioner till ChatGPT för betalande användare. Adobe började integrera generativ AI i sina applikationer som Illustrator och Photoshop. I december såg vi en ökad övergång till ´Edge AI´, där AI-processer hanteras lokalt, på enheterna själva, snarare än i molnet, vilket har fördelar i sammanhang när integritet och säkerhet är av största vikt. Samtidigt meddelade EU att de inför världens första ´AI-lag´.

Direktlänk Dela The Gleaner Company fördjupade 31 december

Företagsledare mer optimistiska om AI än anställda, enligt Zoom-undersökning

En ny undersökning som beställts av Zoom och genomförts av Morning Consult visar att företagsledare är mer optimistiska om AI:s inverkan och potential än anställda. Undersökningen, som omfattade över 11 000 globala ledare och anställda, visade att 82% av ledarna var entusiastiska över AI, jämfört med endast 57% av arbetstagarna. Dessutom använde 73% av ledarna AI minst några gånger i veckan, jämfört med endast 32% av de anställda. 23% av de anställda sade att de inte använder AI alls. Undersökningen visade också att de som inte använder AI är osäkra på hur mycket tid det kan hjälpa dem att spara under en genomsnittlig arbetsdag.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 28 december

ChatGPT och Zoom: En kraftfull kombination för online-möten

Online-möten har blivit en integrerad del av våra professionella och personliga liv, särskilt med den ökande förekomsten av distansarbete. Genom att integrera artificiell intelligens (AI) verktyg som ChatGPT-språkmodellen, skapad av OpenAI, kan mötesupplevelsen förbättras avsevärt. ChatGPT är en avancerad språkmodell som efterliknar mänskligt tal genom djupinlärningsmetoder. Genom att integrera ChatGPT med Zoom kan man introducera en virtuell assistent som förstår och svarar på textbaserade inmatningar, vilket ger realtidsassistans under möten. Utvecklare kan inkludera ChatGPT i sina appar genom att använda API-åtkomst som OpenAI erbjuder.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 28 december

Microsoft och PC-tillverkare överväger att introducera en AI ´Copilot´-knapp för att förbättra Windows-användargränssnittet. Copilot-funktionen, som drivs av Microsofts GPT-4, är fortfarande i ett tidigt skede på PC. Funktionen skulle kunna användas för att ändra bakgrundsbilder eller justera användarinställningar. Dell visade tidigare denna månad att en Copilot AI-aktiverad Windows PC kan erbjuda ett effektivt sätt för Microsoft att förbättra tillgängligheten till sitt operativsystem. Copilot kan även automatiskt justera dina inställningar, till exempel ändra dina säkerhetsinställningar när du ansluter till ett offentligt wifi.

Gizmodo fördjupade 27 december

AI väljer fem aktier för 2024

Trots hotet om recession och relativt hög inflation har 2023 gett investerare lättnad och skapat utrymme för förnyad optimism. Aktiemarknaden och kryptomarknaden visar en bullish trend. Med 2023 nästan över och 2024 - ett år som många förväntar sig kommer att bli en riktig tjurmarknad - precis runt hörnet, frågade Feinbold OpenAI:s AI ChatGPT vilka aktier en smart investerare skulle vilja köpa. ChatGPT valde fem aktier för 2024: Microsoft, Zoom Video Communications, Shopify, Nvidia Corporation och Pfizer Inc.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 25 december

Anthropic i samtal om att höja 750 miljoner dollar i finansiering

Anthropic, en konkurrent till OpenAI som grundades av tidigare OpenAI-anställda, för diskussioner om att höja en finansieringsrunda på 750 miljoner dollar ledd av Menlo Ventures, enligt en källa med direkt kunskap om ärendet. Denna runda skulle värdera Anthropic till upp till 18,4 miljarder dollar, nästan 4,5 gånger företagets värdering på 4,1 miljarder dollar tidigare i år. Anthropic, som utvecklare av chatboten Claude 2, har tidigare finansierats av företag som Google, Salesforce och Zoom.

Direktlänk Dela Punch Nigeria fördjupade 24 december

Anthropic i samtal om att höja 750 miljoner dollar med hjälp av Menlo Ventures

Anthropic, en startup inom artificiell intelligens (AI), rapporteras vara i samtal om att höja 750 miljoner dollar med hjälp av Menlo Ventures. Företagets värdering före denna runda är 18,4 miljarder dollar, enligt en anonym källa. Anthropic, vars grundare Dario Amodei och Daniela Amodei tidigare har arbetat för rivalen OpenAI, har redan investeringar från Amazon och Google. Flera företag, inklusive venturearmarna för Salesforce och Zoom samt SK Telecom, Sydkoreas största operatör, har investerat i Anthropic. OpenAI:s styrelse har i november närmat sig Dario Amodei om att ersätta Sam Altman vid rivalföretaget och eventuellt slå samman de två företagen.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 december

Europa godkänner världens första reglering av artificiell intelligens

Europa har godkänt den första regleringen av artificiell intelligens (AI) i världen. Regleringen kategoriserar AI-applikationer baserat på deras risker och inför stränga sanktioner för överträdelser, med böter på upp till 35 miljoner euro eller 7% av bruttoinkomsten. Det finns också en övergångsperiod fram till 2026 för företag att följa lagen. Teknikjättar som IBM, Intel och Google har redan utvecklat plattformar och system för att säkerställa en etisk, transparent och fördomsfri utveckling av AI. Konsultföretaget Entelgy lyfter fram tre viktiga överväganden för AI-företag att följa den nya lagen.

Direktlänk Dela El País fördjupade 20 december

Google lanserar Duet AI för Google Workspace

Google har officiellt lanserat Duet AI för Google Workspace för kommersiella kunder. Duet AI är en generativ AI-lösning som integrerar konversationell intelligens i Workspace och Google Cloud-portföljen. Den kan sammanfatta och generera innehåll, besvara anställdas frågor och till och med effektivisera kreativa uppgifter. Duet AI är inbäddad i de olika verktygen i Google Workspace-suite, vilket innebär att teammedlemmar kan använda sin egen personliga AI-assistent för att skapa dokument, bygga kalkylblad eller till och med hålla möten via Google Meet. Duet AI är tillgänglig för användare över hela världen och kostar extra $30 per användare per månad.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 19 december

Intel lanserar sin första ´Meteor Lake´ 14:e gen Core Ultra-chip

Intel har börjat leverera sina första ´Meteor Lake´ 14:e generationens Core Ultra-chip för bärbara datorer. Intel kommer att erbjuda elva nya mobila Core Ultra-processorer, både i ´H´-segmentet för högprestanda och i ´U´-familjen för låg strömförbrukning. Intel hävdar prestandaledarskap över AMD:s Ryzen-chip, men jämförelserna görs med den äldre Ryzen 7000 eller Ryzen 7040-familjen snarare än de nyss tillkännagivna Ryzen 8000 CPU:erna. Core Ultra:s säljargument är betydligt lägre strömförbrukning genom användning av Intel 4-process teknologi, plus en kraftig ökning av grafikprestanda. Core Ultra-processorer kommer att finnas i över 230 unika datorer från över 35 PC-tillverkare, enligt Intel.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 15 december

Lenovo avslöjar nya AI-drivna bärbara datorer

Lenovo har avslöjat sina nya företags- och konsumentbärbara datorer som är utformade för att låsa upp nya AI-upplevelser och öka produktivitet, kreativitet och effektivitet. De nya Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-in-1 och IdeaPad Pro 5i är Intel Evo-bärbara datorer som drivs av de senaste Intel Core Ultra-processorer och Windows 11. Dessa levererar optimal energieffektivitet, prestanda och uppslukande upplevelser. Lenovo meddelade också utvidgningen av sin hybridmolnportfölj, som drivs av nästa generation av Intel® Xeon® Scalable Processors. Det levererar en ny AI-klar plattform med förbättrad prestanda, de senaste acceleratorerna och nya Lenovo Professional Services för AI som ett kritiskt nästa steg för att möjliggöra en dynamisk hybrid AI-strategi över offentliga, privata och grundläggande modeller.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 14 december

Intel lanserar nya Core Ultra-processorer

Intel börjar nu skeppa sina första 14:e generationens Core Ultra-chip, även kända som ”Meteor Lake”. Dessa kommer att finnas tillgängliga i bärbara datorer och markerar början på den nya ”AI PC”-eran. Intel kommer att erbjuda elva nya mobila Core Ultra-processorer, både i det högpresterande ”H”-segmentet och i det lågenergi ”U”-familjen. Intel har upphört med den tidigare ”P-serien”. Intel hävdar att deras prestanda överträffar AMD:s Ryzen-chip, trots att jämförelserna görs med den äldre Ryzen 7000 eller Ryzen 7040-familjen snarare än de nyligen tillkännagivna Ryzen 8000 CPU:erna. Core Ultra-processorer kommer att finnas i över 230 unika datorer från mer än 35 PC-tillverkare.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 14 december

Dropbox delar användardokument med OpenAI för AI-funktioner

Om du har använt något av Dropbox AI-verktyg kan vissa av dina dokument och filer ha delats tillfälligt med OpenAI. Kunddokument passerar genom OpenAIs servrar och lagras där i upp till 30 dagar. Även om du valt bort detta kan filer som delas med en annan person som använder Dropbox AI fortfarande skickas till OpenAIs servrar. Dropbox arbetar med OpenAI eftersom företaget inte har sin egen chattbot. För att kunna erbjuda chattbot-tjänster, som att sammanfatta eller svara på frågor om dina filer, måste informationen skickas till en tredje part.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 13 december

Dropbox delar användardokument med OpenAI

Om du har använt något av Dropboxs artificiella intelligensverktyg kan vissa av dina dokument och filer ha delats med OpenAI. Dropbox har ingen egen chattbot, så för att tillhandahålla chattbottjänster måste den skicka den informationen till en tredje part, OpenAI, och sedan vidarebefordra chattbotens svar till dig. Dropbox AI-kunddokument passerar och lagras på OpenAIs servrar i upp till 30 dagar. ´Tredjeparts AI´ är som standard aktiverat i kontoinställningarna, så du måste stänga av det om du inte vill att dina filer ska gå till OpenAI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 december

Investeringsmöjligheter i AI genom Ark Innovation ETF

Artificiell intelligens (AI) är en av de mest spännande tekniktrenderna för närvarande, med en global marknad som förväntas överstiga 1,3 biljoner dollar till 2030. För investerare som vill dra nytta av denna trend men känner sig osäkra på att välja enskilda aktier, kan en börshandlad fond (ETF) vara ett alternativ. Ark Innovation ETF är en sådan fond som innehåller ett urval av företag som kan dra stor nytta av AI-teknikens utveckling. Fonden har totalt 5,8 miljarder dollar i tillgångar och dess största innehav inkluderar Coinbase, Roku, UiPath, Tesla och Zoom Video Communications.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 december

Firar Tekniktrion - ChatGPT, Mänskliga Författare och Distansarbete som Årets Man

Tre stora krafter har omformat affärsvärlden: teknologins ständiga innovation, mänskliga författares anpassningsförmåga och effekten av distansarbete. Teknologin har drivit branscher framåt, synligt i sektorer som bank och utbildning. COVID-19-pandemin fungerade som katalysator för en stor förändring i arbetskulturen - omfattande införande av distansarbete. ChatGPT, en generativ AI, har fångat författares och företags fantasi. Den är inte här för att ersätta mänskliga författare, utan för att samarbeta med dem. Människor, teknologi och distansarbete formar det nya normala. Det är denna tekniktrio som förtjänar vårt erkännande.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 13 december

AI-verktyg kan öka produktiviteten och spara tid

AI-verktyg kan hjälpa till att öka produktiviteten och spara tid. Futurepedia listar över 5 000 AI-verktyg i 48 kategorier, med produktivitet som den största kategorin. AI-verktygen kan hjälpa till att ´öka´ våra produktiva förmågor genom att förbättra människors förmågor snarare än att eliminera dem. De mest värdefulla resurserna är pengar och tid, och AI-verktyg kan hjälpa oss att spara båda. Exempel på AI-verktyg som kan öka produktiviteten inkluderar Google Workspace, Google Lens, Research GPT och TacTiq.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 12 december

AI kan identifiera tangenttryckningar genom ljudsignaturer

Brittiska forskare har utvecklat en AI som kan identifiera tangenttryckningar genom deras akustiska signaturer. Med en smartphone som mikrofon placerad nära en bärbar dator, tränade de AI:n genom att korrelera det unika ljudet av varje tangenttryckning med dess motsvarande bokstav. När ett lösenord skrevs in på den bärbara datorn, kunde AI:n framgångsrikt avkoda ordet från tangenttryckningarnas ljud med en anmärkningsvärd noggrannhet på 95 procent. Forskarna testade även sin AI över Zoom och Skype-samtal, med nästan samma nivå av noggrannhet.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 10 december

Zoom, CommBox, NEC, Accenture, Google, HPE och Nvidia introducerar nya AI-funktioner och produkter

Zoom introducerar nya funktioner till sin Contact Center Suite och detaljerar tre prisnivåer för sin CX-erbjudande. CommBox lanserar sin GPT 3.5 Turbo-drivna Era AI för kontaktcenter medan NEC lägger till en AI-assistent till sin UNIVERGE CONNECT (förenade kommunikationer) och ENGAGE (kontaktcenter). Accenture lanserar nya tjänster som syftar till att hjälpa företag att testa och jämföra Gen AI-modeller, och Google lanserar Gemini LLM, dess senaste modellfamilj. Slutligen samarbetar HPE och Nvidia för att ta fram färdiga LLM till företag. Zoom Contact Center kommer att vara tillgängligt i nya nivåplaner. CommBox lanserade Era AI, baserat på sin egen teknologi och OpenAI:s GPT 3.5-Turbo stora språkmodell (LLM). NEC introducerade UNIVERGE BLUE AI Assistant. Accenture lanserade en uppsättning tjänster. Google introducerade Gemini 1.0, en multimodal LLM. HPE och Nvidia byggde en gemensamt konstruerad, förkonfigurerad AI-justerings- och inferenslösning.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 8 december

AI-produkter som kan öka produktiviteten på arbetsplatsen 2024

Flera AI-produkter kan hjälpa till att effektivisera arbetsprocesser och öka produktiviteten på arbetsplatsen. Dessa verktyg kan hjälpa till med allt från att hantera scheman till att transkribera möten och översätta språk i realtid. Flera AI-assisterade produkter, som Otter, Fireflies och PLAUD Note, kan transkribera möten i realtid. AI-assistenter som Siri, Alexa och Google Assistant kan hjälpa till med schemahantering och uppgiftsautomatisering. Projektledningsplattformar med AI-integrationer, som Trello, Asana och Monday, kan förbättra produktiviteten och effektiviteten. Översättningsverktyg som Google Translate och Microsoft Translator kan hjälpa till att övervinna språkbarriärer på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 7 december

CoreWeave värderas till 7 miljarder dollar efter minoritetsandelssalg

Cloud computing-leverantören CoreWeave har meddelat att de har avslutat en försäljning av en minoritetsandel till investerare ledda av Fidelity Management & Research Co. och Investment Management Corp. of Ontario. Jane Street, JPMorgan Asset Management, Nat Friedman, Daniel Gross, Goanna Capital och Zoom Ventures deltog också i affären. Transaktionen värderar företaget till 7 miljarder dollar. CoreWeave, som var tidig med att använda Nvidia´s grafikchips i datacenter, bygger nu ut dessa för att erbjuda AI-relaterad databehandling.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 december

AI-verktyg som ChatGPT ökar produktiviteten på arbetsplatsen

ChatGPT har blivit populärt sedan lanseringen för ett år sedan, med uppskattade 1,7 miljarder användare. Studenter var tidiga användare och använde verktyget för att spara tid eller fuska i skrivuppgifter. En studie från Harvard Business School visade att anställda på Boston Consulting Group (BCG) som använde OpenAI:s GPT-4 för konsultuppgifter var betydligt mer produktiva än de utan tillgång till verktyget. AI-assisterade konsulter slutförde uppgifter 25% snabbare, utförde 12% fler uppgifter och producerade arbete som bedömdes vara 40% högre i kvalitet. AI kan agera som en slags gratis, prestanda-förbättrande drog för många arbetare i vitkragsjobb, oavsett hur skickliga de är. Och effekten kommer att vara särskilt märkbar om ingen annan i företaget använder AI på detta sätt. AI kan förenkla och sammanfatta böcker, artiklar och hela forskningsområden. Det kan ge ganska bra, mänsklika svar på ett sätt som kan hjälpa dig att snabbt formulera e-post, dokument eller feedback. Så att inte använda AI för dessa uppgifter kan innebära att dina AI-boostade kollegor plötsligt blir snabbare - och mer värdefulla. Utvecklare säger att de är 55% snabbare med AI-kodningsverktyg. GitHub:s AI Copilot har visat sig betydligt öka prestandan för kodare. En analys 2022 av det Microsoft-ägda företaget sa att utvecklare som använder dess AI Copilot-verktyg för att hjälpa till med deras kodning var 55% snabbare än de utan. Nu har Microsoft köpt GPT-4-drivna Copilot till Office360, vilket gör att arbetare kan koppla AI till e-post, Teams-chattar och möten. Verktyget kan hantera mycket av det tråkiga arbetet, till exempel att skriva e-post och dokument eller sammanfatta långa möten och Teams-trådar, med förvånansvärt lite uppmaning. Google:s Duet kan göra mycket av samma arbete för arbetsplatser som körs på ett annat system. Zoom och Salesforce har också kastat in sin hatt i ringen med liknande AI-produktivitetsprodukter. Tillgängligheten och utbudet av nya AI-drivna verktyg som träffar marknaden innebär att det nu troligen finns ett sätt för alla att använda det. Matt Calkins, grundare och VD för företagsprogramvaruföretaget Appian, berättade för Business Insider att han såg AI:s största inverkan vara produktivitet. ´Kundtjänsten kommer att bli bättre, effektiviteten i vårt arbete kommer att bli bättre, noggrannheten, kunskapen om våra företagsdata, när den är tillgänglig vid beslutsfattande eller åtgärd, kommer att bli bättre,´ sa han. ´Jag tror att det är vad vi borde lita på AI för att göra. Det kommer inte att skriva Shakespeare rätt men det kommer att göra ditt företag mycket mer produktivt. Så det är vad vi borde fokusera på.´ AI på jobbet behöver fortfarande försiktig hantering. Tekniken har en tendens att hallucinera eller hitta på fakta, vilket redan har ställt arbetare i problem. Vissa företag har också specifika regler för AI-verktyg på grund av rädsla för upphovsrätt eller datasäkerhet. Om du ska använda ChatGPT för att skriva dokument, ge det inte företagshemlig information, och faktakontrollera allt det säger. Det är vanligtvis bättre att behandla tekniken som en nybörjare och dubbelkolla allt viktigt eller potentiellt karriärslutande. En långsiktig oro är också vad framtiden ser ut. Alla som arbetar med AI-hastighetsdrift kan innebära att det finns mindre arbete att göra, särskilt i administrativa roller. Frilansare säger att de redan förlorar jobb till ChatGPT-liknande verktyg. Om detta år har visat något är det att AI inte kommer någonstans. Arbetare som vill hålla sig på topp kan bara behöva hitta ett sätt att arbeta med det.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 1 december

Google och Zoom lanserar AI-funktioner för att undvika möten

Google har lanserat en ny funktion, ´Duet AI´, som integrerar AI och Google Meet för att ge användare möjlighet att undvika möten. Istället för att närvara personligen kan AI ´närvara´ åt användaren och sedan ge en sammanfattning av de viktigaste punkterna som diskuterats under mötet. Liknande funktioner har nyligen lanserats av Zoom genom sin ´AI Companion´. Båda dessa tjänster kostar dock pengar.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 28 november

Foxconn-grundaren drar sig ur presidentvalet i Taiwan, Samsung-användare rapporterar skärmskador, Realme GT5 Pro lanseras snart

Terry Gou, grundaren av Foxconn, drar sig ur presidentvalet i Taiwan. Han misstänks för att ha köpt röster och hans kampanj utreds för detta. Dessutom utreds Foxconn i Kina. I andra nyheter rapporterar Samsung Galaxy-användare att skärmarna bränner ut efter uppdateringen till One UI 6.0. Pixel Shift-teknologin, som skyddar AMOLED-skärmarna från utbrändhet, verkar inte fungera i den senaste uppdateringen. Slutligen kommer Realme att lansera sin nya flaggskeppstelefon, Realme GT5 Pro, den 7 december. Den kommer att ha en ovanlig periskopkamera och stöd för 120x zoom.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 24 november

Ny videokonferenstjänst kombinerar hologram och AI-teknik

En ny videokonferenstjänst som kombinerar hologram och AI-teknik är här för att konkurrera med Zoom. Tjänsten använder en ChatGPT-driven hologrambot för att förbättra användarupplevelsen. Mer information om denna teknik och dess tillämpningar kommer att släppas i framtiden.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 22 november

AI-funktioner i Google Pixel 8 och 8 Pro

Googles Pixel-telefoner har alltid förlitat sig på mjukvarutricks för att skilja sig från andra Android-flaggskepp, och Google Pixel 8 och 8 Pro har flest än. Tack vare Tensor G3-chippet som är exklusivt för dessa telefoner, har Googles senaste flaggskepp AI-funktioner som ger kraftfulla och bekväma metoder för att redigera foton, sammanfatta inspelningar och mer. Dessa AI-verktyg är inte de enda funktionerna som är exklusiva för Pixel 8 och 8 Pro, men de är de mest betydande. Alla de nya AI-funktionerna är inte tillgängliga på Google Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Vissa av de senaste AI-funktionerna är exklusiva för Google Pixel 8 Pro. Denna begränsning verkar godtycklig, eftersom dessa funktioner är beroende av molnet och Tensor G3-chippet, som båda telefonerna kan komma åt. Vi noterar om funktionerna i denna artikel är exklusiva för Pixel 8 Pro och släppdatumet för funktioner som inte är tillgängliga vid lanseringen.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 22 november

Zoom rapporterade starka resultat för Q3 2024, med ökade utgifter från både företagskunder och större kunder på den digitala kommunikationsplattformen. Företaget introducerade sitt AI Companion-verktyg för betalande kunder, vilket hjälper användare att utföra uppgifter som att skriva chattmeddelanden och ställa frågor om mötesinnehåll. Zoom slog sin vägledning för kvartalet och höjde sin helårsintäktsprognos. Totala intäkterna för tredje kvartalet var $1,136.7 miljoner, en ökning med 3.2% jämfört med föregående år. Företaget höjde också sin helårsintäktsprognos till mellan $4.506 miljarder och $4.511 miljarder.

Diginomica fördjupade 21 november

Microsofts Copilot mindre imponerande vid senare demonstrationer, Zooms AI Companion erbjuder mer

Microsofts assistent Copilot, som presenterades för första gången för tio månader sedan, har inte imponerat lika mycket vid senare demonstrationer. Ändrade förväntningar, tydligare prissättning och vaga löften om framtida funktioner har bidragit till detta. Copilot är inte inkluderat i Microsofts övriga paket utan måste köpas separat för $30 per användare och månad, med en minimiorder på 300 licenser. Detta kommer att utesluta många företag. Samtidigt har Zoom introducerat sin AI Companion (ZAIC) som ingår i alla betalda Zoom-paket. ZAIC använder en ´federated AI´-ansats och levererar mer än vad Copilot initialt erbjöd.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 20 november

Förbättra arbetsmöten med Laxis AI Meeting Assistant

Laxis AI Meeting Assistant är ett verktyg som kan hjälpa till att göra arbetsmöten mer effektiva och handlingsbara. Det används av mer än 20 000 affärsfolk och 3 000 organisationer. Laxis AI Meeting Assistant extraherar viktiga insikter från varje interaktion för att hjälpa användare att ta mer noggranna anteckningar, upptäcka värdefulla insikter och fatta smartare beslut. Verktyget kan hjälpa till att följa upp med kunder, stärka dina team med information och effektivisera kundinteraktioner. Det integreras snabbt med verktyg som Zoom, Google Meet, Cisco Webex och Microsoft Teams.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 18 november

AI-verktyg för automatisering av administrativa uppgifter erbjuds till ett rabatterat pris

En årlig premium-prenumeration på Laxis AI Meeting Assistant, som automatiserar administrativa uppgifter, är nu tillgänglig för nya användare för endast 48 dollar, vilket är 70% rabatt på det vanliga detaljhandelspriset. Laxis AI Meeting Assistant uppskattas av försäljningsteam eftersom det automatiskt fångar och extraherar den mest värdefulla informationen från alla kundinteraktioner. Den har kraftfulla AI-verktyg som LaxisChat, en chatbot som kan svara på frågor i realtid baserat på tidigare konversationer. Laxis AI Writer genererar automatiskt kundkrav, mötesanteckningar, åtgärdspunkter, projektuppdateringar och uppföljningsmail.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 17 november

Sonetel lanserar AI-genererade mötesprotokoll

Det svenska SaaS-företaget Sonetel, som har betalande kunder i över 170 länder, har utvecklat en generativ AI-plattform. Plattformen har utvecklats för att hjälpa små företag och entreprenörer att bli mer professionella i sin kundkommunikation. Sonetels AI-verktyg kan generera artiklar och bloggposter till företags hemsidor, sammanfatta röstmeddelanden och nu även generera mötesprotokoll. Verktyget är plattformsoberoende och kan hantera möten upp till tio timmar långa. Sonetel planerar även att lägga till integrationer till populära lösningar från Microsoft, Zoom och Google.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupade 17 november

Data Science Salon lanseras i San Francisco

Data Science Salon (DSS), känt som den mest diversifierade datavetenskap och maskininlärningsgemenskapen i USA, kommer att lanseras i San Francisco den 29 november 2023. Evenemanget kommer att äga rum på Dogpatch Studios och samla 250 chefer, seniora datavetenskapliga utövare, chefer, analytiker och ingenjörsproffs. DSS SF kommer att erbjuda tekniska sessioner med fokus på tillämpningar av generativ AI och maskininlärning i företagsinställningar. Deltagarna kan förvänta sig värdefulla insikter och information samt diskussioner om användningsfall och innovationer inom AI och ML från ledare inom toppföretag inklusive Zoom, Salesforce, Meta, Autodesk, Thumbtack, Square och mer.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 15 november

Notion integrerar AI i sin produktivitetsapp och lanserar en ny chattbot, Q&A

Notion, en produktivitetsapp med över 20 miljoner användare, har tagit klivet in i AI-framtiden. Företagets VD Ivan Zhao och medgrundare Simon Last fick möjlighet att förhandsgranska AI-modellen GPT-4, vilket ledde till att de kunde införa AI i sin app. Notion har nyligen lanserat en ny chattbot, Q&A, som kan hämta information från alla dokument och databaser lagrade i en användares Notion-arbetsyta. Denna teknik bygger på OpenAI och Anthropic´s senaste modeller. Företaget planerar att utöka Q&A för att söka inte bara Notion-filer, utan även information lagrad i andra arbetsappar som Slack eller Zoom.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 14 november

Midjourney introducerar zooma in- och zooma ut-funktion i sin senaste uppdatering

Midjourneys nya AI-drivna bildgenereringsfunktioner fortsätter att förvåna, med den senaste uppdateringen, v5.2, som introducerar zooma in- och zooma ut-funktionalitet. Denna funktion ger användarna möjlighet att utöka duken för deras uppgraderade bild, samtidigt som de behåller det ursprungliga innehållet och lägger till nya kontextuella element. Zoomfunktionen i Midjourney ger användarna flexibilitet att justera bildens skala, antingen genom att förstora eller minska den, för att passa deras specifika visningspreferenser och krav. Funktionen tjänar ett dubbelt syfte, den möjliggör för användarna att granska specifika områden av bilden i detalj samtidigt som de får möjlighet att uppskatta bildens övergripande komposition från ett annat perspektiv.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 12 november

Förbättra produktivitet och arbetsflöden med hjälp av AI

Om du letar efter sätt att förbättra din produktivitet och arbetsflöden genom att utnyttja kraften i artificiell intelligens inom OpenAI ChatGPT-chatboten, kommer du att vara nöjd att veta att det finns gott om automatiserade lösningar du kan ställa in för att hjälpa dig med de dagliga triviala uppgifterna som verkar äta upp din värdefulla tid. Oavsett om du hanterar ett litet team, driver ett stort företag eller bara vill strömlinjeforma dina personliga projekt, är kopplingar mellan ChatGPT och din dagliga programvara och applikationer lätta att ställa in och kräver ingen kodning alls. I denna guide ger vi en mängd information och inspiration om hur du kan utnyttja kapaciteterna hos ChatGPT och kombinera dem med kodfria system som Zapier eller Make för att bara nämna några. När du väl har lärt dig de enkla automatiseringarna kan de förvandla ditt tillvägagångssätt till arbete och personlig produktivitet.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 12 november

Runway ML arrangerar GEN:48, en tävling för att skapa kortfilm med AI

Runway ML arrangerade en tävling som heter GEN:48 där deltagarna hade 48 timmar på sig att skapa en kortfilm med hjälp av AI-genererade bilder. Runway ML erbjuder en webbaserad video generator från textprompter, eventuellt stödd av en inledande bild. Du anger text, kamerarörelse, eventuell zoom och Gen-2 genererar en video åt dig. Videogenerering är fortfarande i sin linda, med en maximal längd på fyra sekunder per tagning. Tävlingen visar att mänsklig kreativitet med hjälp av AI-verktyg kan uppnå otänkbara saker.

Direktlänk Dela Živě fördjupade 4 november

Generativ AI: Vem får det?

Diskussionen kring generativ AI har blivit hetare med lanseringen av Microsoft Copilot. Frågor om dess användbarhet, omvandlingspotential, kostnad och avkastning på investeringen (ROI) diskuteras. Copilot kostar 30 dollar per användare och månad, likaså Googles AI-assistent. Zooms AI-assistent är däremot kostnadsfri. En rapport från Forrester visar att en besparing på två timmar per månad återbetalar kostnaden för en anställd som tjänar så lite som 15 dollar i timmen. Men när företag skalar upp sina insatser blir ROI-frågan allvarligare. Det blir även en fråga om vem som får tillgång till AI-funktionen först.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 3 november

Företag bör vara medvetna om villkor och rättigheter vid användning av generativ AI

Under första halvåret 2023 lanserade ett stort antal företag, från start-ups till teknikjättar, nya verktyg för generativ artificiell intelligens (GAI). Detta har lett till en ökning av både verktyg och användarvillkor. Flera populära verktyg har både en gratisversion och en betalversion, som var och en är föremål för olika villkor. Dessutom har flera leverantörer även ´företags´ verktyg tillgängliga för sina största kunder. Att välja rätt GAI-verktyg för sitt företag kan vara komplicerat och kräver en noggrann analys av användarvillkoren.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 2 november

USA:s vicepresident Kamala Harris uppmanar till skydd mot faror med AI

USA:s vicepresident Kamala Harris har betonat ledarnas moraliska, etiska och samhälleliga skyldighet att skydda människor mot farorna med artificiell intelligens (AI). Hon leder Bidenadministrationens ansträngningar för en global AI-färdplan. Hon tillkännagav också grundandet av regeringens AI Safety Institute och släppte utkast till policyvägledning om regeringens användning av AI. President Joe Biden har tidigare undertecknat en exekutiv order som inrättar nya standarder, inklusive krav på att stora AI-utvecklare rapporterar sina säkerhetstestresultat till den amerikanska regeringen.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 2 november

Zoom förbättrar AI Companion med nya funktioner och språkstöd

Zoom har avslöjat planer för att förbättra sin AI Companion för att hjälpa fler arbetare att bli mer produktiva genom lanseringen av nya funktioner och större stöd. Verktyget har nu sammanfattat en miljon möten och kommer nu att stödja 32 nya språk. AI Companion-användare kommer nu att kunna se frågor under mötet på de nya språken, samt få korta sammanfattningar av mötet. Zoom har lagt till en ny talanalyssektion till sina Smart Recordings för att ge värden information om deras tala-lyssna-förhållande, tals hastighet och tal fyllmedel. Uppdateringarna planeras släppas någon gång i november.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 31 oktober

Företag använder DLP-verktyg för att säkra generativ AI

Företag använder DLP-verktyg (Data Loss Prevention) för att säkra generativ AI och minska riskerna med applikationer som ChatGPT. DLP-leverantörer lägger till stöd för användningsfall för generativ AI efter framväxten och ökade adoptionen av ChatGPT sedan dess lansering i november 2022. Enligt en rapport från IDC har 65% av företagen redan implementerat generativ AI, 19% utforskar det aktivt och 13% överväger det fortfarande. Endast 3% säger att de inte planerar att använda generativ AI. Det största hindret för adoption var oro över att företagshemligheter skulle läcka ut i de stora språkmodellerna som ägs av leverantörer av generativ AI-teknologi. Teknikkonsultföretaget Persistent Systems använder DLP omfattande för att skydda känslig data från generativa AI-system. Företaget har 23 000 anställda i 21 länder och beroende på typ av anställd och vilken typ av arbete de utför finns det olika skydd för känslig data.

Direktlänk Dela CSO Online fördjupade 31 oktober

Synaptics lanserar världens första AI-optimerade SoC för avancerade företags UCC-produkter

Synaptics Incorporated har tillkännagett tillgängligheten av DVF120, ett energieffektivt och kostnadsoptimerat system på chip (SoC) som integrerar alla större funktioner som krävs för avancerade UCC-terminaler. DVF120 innefattar AI-baserad ljud-/röstbehandling, ett fälttestat Linux och Android SDK, företagsklassig säkerhet och lågenergiläge. Inbyggt stöd för populära samarbetsplattformar som Microsoft Teams, Zoom och Cisco WebEx förbättrar produktiviteten i den digitala arbetsplatsen avsevärt. DVF120 stöder Synaptics AI-ramverk, vilket gör att produktutvecklare snabbt kan utveckla och distribuera unika tillämpningar som röstautentisering och automatisk generering av mötessammanfattningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 oktober

Google investerar upp till $2 miljarder i AI-startup Anthropic

Google har gått med på att investera upp till $2 miljarder i Anthropic, ett San Francisco-baserat AI-startup. Investeringen inkluderar $500 miljoner i förskott. I april investerade Google hundratals miljoner i Anthropic för en då 10% andel. Andra investerare inkluderar Salesforce Ventures, Zoom Ventures, Spark Capital och den belägrade FTX-grundaren Sam Bankman-Fried. Anthropic är utvecklaren av Claude 2, en rivaliserande chatbot till OpenAI:s ChatGPT. Claude 2 har förmågan att sammanfatta upp till cirka 75 000 ord. Användare kan mata in stora datamängder och begära sammanfattningar i form av ett memo, brev eller berättelse.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 30 oktober

Google att investera upp till $2 miljarder i AI-företaget Anthropic

Google, som ägs av Alphabet, har meddelat att företaget kommer att investera upp till 2 miljarder dollar i artificiell intelligensföretaget Anthropic. Google har redan investerat 500 miljoner dollar i OpenAI-rivalen och kommer att lägga till 1,5 miljarder dollar till summan. Google är redan en investerare i Anthropic och den färska investeringen kan stärka dess position för att bättre konkurrera med Microsoft, en stor backer av ChatGPT-skaparen OpenAI. Förutom Google, har Anthropic andra investerare som inkluderar Salesforce och Zoom. Amazon sa också förra månaden att det skulle investera upp till 4 miljarder dollar i Anthropic för att konkurrera med växande molnkonkurrenter på AI.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 28 oktober

Google investerar upp till $2 miljarder i AI-företaget Anthropic

Google, som ägs av Alphabet, har meddelat att företaget kommer att investera upp till 2 miljarder dollar i det artificiella intelligensföretaget Anthropic. Google har redan investerat 500 miljoner dollar i OpenAI-rivalen och säger att det kommer att lägga till 1,5 miljarder dollar till summan. Detta kan stärka Googles position för att bättre konkurrera med Microsoft, en stor backer av ChatGPT-skaparen OpenAI. Andra investerare i Anthropic inkluderar Salesforce och Zoom. Amazon meddelade också förra månaden att det skulle investera upp till 4 miljarder dollar i Anthropic för att konkurrera med växande molnkonkurrenter på AI.

Direktlänk Dela Gadgets Now fördjupade 28 oktober

Samsung bekräftar användning av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 för ny zoomfunktion

Qualcomm meddelade denna vecka Snapdragon 8 Gen 3 med stort fokus på chipets nya AI-funktioner, och Samsung har direkt bekräftat att de kommer att använda Snapdragon 8 Gen 3 och utnyttja dess AI för en ny otrolig zoomfunktion. Samsung delade en kort video på YouTube som visar ´ISOCELL Zoom Anyplace´, en ny funktion för företagets 200MP kamera sensor, som använder AI för att spåra ett objekt i video och zooma in på objektet samtidigt som det fångar en fullstor video. Samsung förklarar på sin webbplats att ISOCELL Zoom Anyplace snabbt hittar även ett snabbt rörligt objekt och spårar och följer det. Dessutom kan videor tas med mindre skärm skakning. Denna funktion är beroende av att ha en superhögupplösning kamera sensor - Samsung säger specifikt att detta endast är för 200MP sensorer - men det får också hjälp av AI-funktionerna hos Snapdragon 8 Gen 3. Samsung säger att tekniken är ´accelererad´ av Qualcomms nya AI-motor. Galaxy S24 Ultra är den logiska platsen där vi kommer att se denna nya funktion debutera.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 27 oktober

Grammarly utökar sina AI-erbjudanden för företag

Grammarly, företaget som hjälper över 30 miljoner människor och 70 000 team att arbeta smartare och snabbare, har meddelat flera uppdateringar till sina företags-AI-erbjudanden. Detta inkluderar nya personliga röstprofiler för att producera text som låter som användaren och allmän tillgänglighet av sina generativa AI-funktioner. Grammarly ser en växande företagsfrågan som den enda AI-skrivpartnern som fungerar över företagets appar och verktyg, förstår deras unika sammanhang och inte kompromissar med säkerhet och integritet. Företag rapporterar att Grammarly sparar dem i genomsnitt 19 arbetsdagar - en uppskattad $5,000+ - per anställd per år.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 26 oktober

AI-skrivapplikationer, som ChatGPT, kan leda till ökad plagiering och beröva studenter möjligheten att utveckla kritiskt tänkande. Dessutom kan det minska studenternas förmåga att utveckla empati och koppla samman med andra genom skrivövningar. Teknikkritikern L.M. Sacasas har skrivit om vad som går förlorat när vi betraktar en AI-genererad bild, och liknande problem uppstår med AI-genererad text. Dessa verk erbjuder endast ytnivåtilltalande, berövar tittaren/läsaren av det djup och insikt som kan framträda under långvarig kontemplation. Med AI är allt yta; felen och olämpligheterna pekar inte på djupare idéer som kämpar för uttryck, utan en icke-mänsklig process oförmögen till djup.

Commonweal Magazine fördjupade 25 oktober

Qualcomm avslöjar Snapdragon 8 Gen 3 med fokus på generativ AI

Qualcomm har avslöjat sin Snapdragon 8 Gen 3 mobilplattform vid Snapdragon Summit, vilket lovar en rad förbättringar och positionerar sig som den första mobilplattformen som är dedikerad till generativ AI. Chippet har en AI-motor som stöder flera generativa AI-modeller, inklusive stora språkmodeller (LLMs). Snapdragon 8 Gen 3 lovar en ökning av hastigheten med 98 procent och 40 procent förbättrad effektivitet. Det möjliggör också 240 FPS-spel med global belysning och strålspårning. Adreno GPU rapporteras vara 25 procent snabbare och mer effektiv än sin föregångare. Android-enheter med Snapdragon 8 Gen 3 förväntas komma ut på marknaden de kommande veckorna. Kända globala OEM och smartphone-märken, som ASUS, Honor, iQOO, Nubia, OnePlus, OPPO, Realme, Redmi, Vivo, Xiaomi och mer, är inställda på att anta detta banbrytande chip.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 25 oktober

Zooms AI Companion och dess tillämpning i kontaktcenter

Mahesh Ram, chef för AI-applikationer på Zoom, diskuterar i en video hur Zooms nya AI Companion tillämpas i kontaktcentret. AI var ett nyckeltema vid Zoomtopia, Zooms årliga användarkonferens, som hölls i oktober 2023. Ram var den grundande VD:n för Solvvy, ett företag som var pionjärer inom att tillämpa AI, maskininlärning och naturalspråksprocesser för att förnya företagskundupplevelsen. Solvvy förvärvades av Zoom i maj 2022. I videon svarar Ram på frågor om AI Companion och dess tillämpning inom högre utbildning och hälsovård, samt hur användningen av generativ AI påverkar hastigheten på implementeringen.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 24 oktober

Inverkan av AI på ljud- och bildindustrin diskuteras i ´Dear Matt´

I ett segment av ´Dear Matt´ diskuterar Matt den nuvarande och framtida inverkan av artificiell intelligens (AI) på ljud- och bildindustrin (AV). Han nämner hur AI kan förbättra mötesplatser med AI-drivna kameraspårningar och tal-till-text-omvandlingar, samt potentiella tillämpningar inom säkerhet, sjukvård och systemdesign. Dock är det viktigt att garantera ansvarsfull användning, korrekt utbildning och kontinuerlig validering av AI för att fullt ut dra nytta av dess fördelar. Dessutom diskuterar han utmaningarna med att integrera olika tekniker som Microsoft Teams, Zoom och Webex i företagets AV-lösningar.

Direktlänk Dela MarketScale fördjupade 21 oktober

Intel lanserar AI PC Acceleration Program för att främja AI-drivna appar

Intel har lanserat ett nytt initiativ, AI PC Acceleration Program, för att hjälpa utvecklare att skapa nya AI-drivna funktioner som utnyttjar företagets kommande Core Ultra mobila chips. Dessa processorer, som kommer att lanseras den 14 december, är märkbara för att vara företagets första att inkludera en neural processor-enhet (NPU). Programmet inkluderar hittills över 100 mjukvaruleverantörer och över 300 AI-drivna funktioner. Nuvarande deltagare inkluderar bland andra Audacity, Adobe, BlackMagic, Webex och Zoom. Utvecklare kommer att kunna anmäla sig till AI PC Acceleration Program online.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 19 oktober

Universal Music stämmer AI-startup för upphovsrättsintrång

Universal Music har stämt AI-startupen Anthropic för ´systematisk och utbredd kränkning av deras upphovsrättsskyddade låttexter´, enligt en inlämning på onsdagen i en federal domstol i Tennessee. Ett exempel från stämningen: När en användare frågar Anthropics AI-chattbot Claude om texten till låten ´Roar´ av Katy Perry, genererar den en ´nästan identisk kopia av dessa texter´, vilket kränker rättigheterna hos Concord, upphovsrättsinnehavaren. Stämningen nämnde också Gloria Gaynors ´I Will Survive´ som ett exempel på Anthropics påstådda upphovsrättsintrång, eftersom Universal äger rättigheterna till dess texter. Andra musikförlag, såsom Concord och ABKCO, nämndes också som kärande. Anthropic grundades 2021 av tidigare forskningsexekutiver från OpenAI och finansierades av företag som Google, Salesforce och Zoom. Företaget har sedan mars samlat in 750 miljoner dollar i två finansieringsomgångar och värderas till 4,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 oktober

Stora musikförlag stämmer AI-företaget Anthropic för upphovsrättsbrott

Tre stora musikförlag, Universal, Concord och ABKCO, har lämnat in en stämningsansökan mot AI-företaget Anthropic för upphovsrättsbrott. De juridiska problemen kommer från Anthropics AI-modeller kända som Claude. Förlagen anklagar Anthropic för att olagligt kopiera och sprida stora mängder upphovsrättsskyddade verk - inklusive låttexter ägda eller kontrollerade av förlagen. Förlagen söker en juryrättegång och lagstadgade skadestånd på upp till 150 000 dollar per intrångsverk - med cirka 500 verk listade i ett medföljande dokument, vilket innebär minst 75 miljoner dollar. Anthropic, värderat till över 5 miljarder dollar, grundades 2021 av tidigare OpenAI-chefer och har fått finansiering från företag som Amazon, Google och Zoom.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 19 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare