61

Instagram-analys av

P4 Jämtland Sveriges Radio

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Instagram-aktiviteter från P4 Jämtland Sveriges Radio. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*61, vilket är 22 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. P4 Jämtland Sveriges Radio publicerar ett inlägg igenomsnitt 22,4 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar P4 Jämtland Sveriges Radio för oengagerande inlägg. De 3336 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för P4 Jämtland Sveriges Radio. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
42
Följarskara
53
Frekvens
100
Följare
3,3K
Interaktioner
6,2K
Interaktioner per inlägg
86,4
Interaktioner per följare
1,9
Inlägg per vecka
22,4

Vinnarinlägg

P4 Jämtland Sveriges Radio

Hela ÖFK på scen tillsammans med länets OS-medaljörer avslutade hyllningsceremonin på Stortorget i Östersund ⭐️ /Åsa #öfk #osmedaljörer #östersund #guldstaden #os2018 #skidor #skidskytte #fotboll @ofkofficial @ofk_falkarna @ofknews @ofkvideo @ofk_news @skiteamswexc @2019ostersund

268 interaktionspoäng på 3 336 följare
P4 Jämtland Sveriges Radio

Kent Jonsson från Järpen har kört bärgningsbil i 35 år. Nu är han aktuell i tv-serien ”Frusna vägar” där vi kan följa honom i hans arbete. På sajten hittar du en intervju med Kent, som vittnar om ett roligt men också tufft liv som bärgare. /Emelie #bilbärgare #bärgare #järpen…

226 interaktionspoäng på 3 336 följare

Förlorarinlägg

P4 Jämtland Sveriges Radio

Puckelpiståkarna Walter Wallberg och Ludvig Fjällström, båda från Åre SLK, förbereder sig inför OS i Pyeongchang i Sydkorea. Vår reporter Jessica Ehrby träffade dem i Duved och intervjun kan du höra på vår sajt. #puckelpist #skidor #åre #duved #jämtland #p4jämtland

14 interaktionspoäng på 3 336 följare
P4 Jämtland Sveriges Radio

Nu taggar Erica Jonsson och Johan Eliasson upp inför kvällens stödgala till förmån för Litsbacken #p4jämtland #lit #slalom

18 interaktionspoäng på 3 336 följare

Interaktioner per inlägg

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.