57

Facebook-analys av

Jeansbolaget Valbo

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Jeansbolaget Valbo, baserad i Valbo i Gävleborgs län. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*57, vilket är 14 % bättre än medianen.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
54
Följarskara
48
Frekvens
63

Några expertråd från Nischad Utbildning

Utmärkt publiceringsfrekvens! Jeansbolaget Valbo publicerar ett inlägg igenomsnitt 4,7 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Skaffa fler följare! Verksamheten har ganska få följare. Visst är det kul att nära och kära följer verksamheten, men det behövs en större volym för att det ska bli några affärer av det.

Kurstipset: Facebook för företag (steg 1)
För dig med begränsade kunskaper i hur man jobbar strategiskt med Facebook. Välkommen till Malmö 27 november, Göteborg 28 november, Helsingborg 5 december eller Stockholm 31 januari.
Fler kurstillfällen >>>

Några intressanta värdemätare värda att följas

Följare
668
Interaktioner
1,4K
Interaktioner per inlägg
11,0
Interaktioner per följare
2,1
Inlägg per vecka
4,7

Vinnarinlägg

Inlägg som tagits emot sämre

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Kurstipset: Facebook för företag (steg 1)
För dig med begränsade kunskaper i hur man jobbar strategiskt med Facebook. Välkommen till Malmö 27 november, Göteborg 28 november, Helsingborg 5 december eller Stockholm 31 januari.
Fler kurstillfällen >>>

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

Kurstips

» Facebook för företag 2 i Stockholm 6 december
» Facebook för företag 2 i Göteborg 12 december
» Marknadsföring i sociala medier i Göteborg 24 januari
» Marknadsföring i sociala medier i Stockholm 29 januari
» Facebook för företag 1 i Stockholm 31 januari
» LinkedIn för företag i Lund 6 februari
» Facebook för företag 1 i Mölndal 7 februari
» LinkedIn för företag i Jakobsberg 13 februari
» Instagram för företag i Stockholm 21 februari
» Instagram för företag i Helsingborg 5 mars

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

Jeansbolaget Valbo, bäst på jeans & saker därtill. Följ oss även på Instagram @JeansbolagetValbo