70

Facebook-analys av

Öppet arkiv

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från Öppet arkiv. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*70, vilket är 41 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. Öppet arkiv publicerar ett inlägg igenomsnitt 7,4 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar Öppet arkiv för oengagerande inlägg. De 136933 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för Öppet arkiv. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

NU-poängens beståndsdelar

Engagemang
42
Följarskara
100
Frekvens
73
Följare
136,9K
Interaktioner
260,5K
Interaktioner per inlägg
2,0K
Interaktioner per följare
1,9
Inlägg per vecka
7,4

Vinnarinlägg

Öppet arkiv

Tina Nordström fixar efterrätt med kola. Humorklassiker ur Kobra vars sista avsnitt sändes i veckan. Öppet arkiv: https://www.oppetarkiv.se/etikett/titel/Kobra/ SVT Play: https://www.svtplay.se/genre/kobra-favoriter

28 106 interaktionspoäng på 136 933 följare
Öppet arkiv

Martin Ljung i Povel Ramels klassiska Knäppupp-revy från 1963. Dax igen: https://www.oppetarkiv.se/video/2911845/dax-igen

16 404 interaktionspoäng på 136 933 följare
Kurstipset: Facebook för företag 2
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj eller Göteborg 25 maj.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

Öppet arkiv

Noomi Rapace och Erik Johansson på dejt i dramakomedin Pusselbitar.

63 interaktionspoäng på 136 933 följare
Öppet arkiv

Spung: https://www.svtplay.se/spung

77 interaktionspoäng på 136 933 följare

Interaktioner per inlägg

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.