46

Facebook-analys av

P4 Jönköping Sveriges Radio

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från P4 Jönköping Sveriges Radio, baserad i Jönköping i Jönköpings län. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*46, vilket är 7 % sämre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. P4 Jönköping Sveriges Radio publicerar ett inlägg igenomsnitt 10,3 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Tråkiga inlägg. Tyvärr publicerar P4 Jönköping Sveriges Radio för oengagerande inlägg. De 15 710 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för P4 Jönköping Sveriges Radio. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
12
Följarskara
65
Frekvens
83
Följare
15,7K
Interaktioner
13,6K
Interaktioner per inlägg
49,8
Interaktioner per följare
0,9
Inlägg per vecka
10,3

Vinnarinlägg

P4 Jönköping Sveriges Radio

Hör Smålands inofficiella nationalsång! Av och med Johan Forsman.????????????????????????

1 324 interaktionspoäng på 15 710 följare
P4 Jönköping Sveriges Radio

Johan Gustafsson är Årets Smålänning 2017. Skicka din grattishälsning till Johan! /Malte

Han är Årets Smålänning 2017 - P4 Jönköping

"Han har visat världen att det finns hopp också där hopplösheten råder och att en smålänning finner på råd också i de svåraste situationer."

529 interaktionspoäng på 15 710 följare
Kurstipset: Facebook för företag (steg 2)
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 16 maj, Malmö 17 maj, Göteborg 25 maj eller Malmö 26 september.
Fler kurstillfällen >>>

Förlorarinlägg

P4 Jönköping Sveriges Radio

Har nörden gått och blivit hipp? Vad brukar du nörda ner dig i? /Andreas, digital redaktör

Här samlas ortens nördar på samma yta - P4 Jönköping

På tisdagskvällen arrangeras den första av flera nördcafé-kvällar i Tranås.

0 interaktionspoäng på 15 710 följare
P4 Jönköping Sveriges Radio

Sverige förlorade bronsmatchen i VM mot Nederländerna med 21-24, trots en stark upphämtning efter paus. För Bankerydsbördiga Ulrika Toft Hansen blev bronsmatchen en avslutning på landslagskarriären. Bronsmatchen blev den sista, berättade hon i en känslosam intervju i Radiosporten.

Bronsmatchen blev sista landskampen för Toft Hansen - P4 Jönköping

Sverige förlorade bronsmatchen i VM mot Nederländerna med 21-24, trots en stark upphämtning efter paus.

1 interaktionspoäng på 15 710 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

P4 Jönköping Sveriges Radio bevakar Jönköpings län. Nyheterna - sporten och kulturen. Vår hemsida är www.sverigesradio.se/jonkoping