51

Facebook-analys av

P4 Jönköping Sveriges Radio

Nischad Utbildning har analyserat de senaste 3 månadernas Facebook-aktiviteter från P4 Jönköping Sveriges Radio, baserad i Jönköping i Jönköpings län. Under den här tiden har de uppnått en NU-poäng*51, vilket är 2 % bättre än medianen.

Veckans tips

Bra publiceringsfrekvens. P4 Jönköping Sveriges Radio publicerar ett inlägg igenomsnitt 12,6 gånger i veckan. Det är alldeles utmärkt! Men man bör ställa sig frågan om man verkligen hinner skapa kvalitetsinlägg med såpass hög publiceringsfrekvens. Ibland kan det vara nyttigt att ägna mer tid åt inläggen, och publicera mer sällan.

Inlägg som engagerar för lite. Tyvärr publicerar P4 Jönköping Sveriges Radio för oengagerande inlägg. De 16 117 följarna gillar, kommenterar eller delar inte inläggen tillräckligt mycket. Och om en följare inte nån gång ibland visar att de uppskattar inläggen, så kommer de att se färre och färre av dem i sitt nyhetsflöde. Så sträng är algoritmen. Många tror att om de har 2 000 följare, så når deras inlägg 2 000 personer. Tvärtom når man kanske 0,5-1 % av dem om man inte har koll på vilka strängar man ska spela.

Det hade inte skadat med en praktiskt, hands-on kurs med Nischad Utbildning för P4 Jönköping Sveriges Radio. Vi har kurser för alla stora sociala medier.

Din NU-poängs beståndsdelar

Engagemang
10
Följarskara
77
Frekvens
91
Följare
16,1K
Interaktioner
13,0K
Interaktioner per inlägg
32,6
Interaktioner per följare
0,8
Inlägg per vecka
12,6

Vinnarinlägg

P4 Jönköping Sveriges Radio

Ser du felet? Någon gjorde uppenbarligen inte det :) /Sanna och Malte

338 interaktionspoäng på 16 117 följare
P4 Jönköping Sveriges Radio

Vad tycker du, ska hundar få bada på våra badplatser? Enligt hundägare finns det få platser dit de fyrbenta vännerna är välkomna.. /Sanna och Sofie

251 interaktionspoäng på 16 117 följare
Kurstipset: Facebook för företag (steg 2)
Ger en fördjupad förståelse med målet att öka er konvertering och bygga varumärke. Välkommen till Stockholm 6 december, Malmö 11 december eller Göteborg 12 december.
Fler kurstillfällen >>>

Inlägg som tagits emot sämre

P4 Jönköping Sveriges Radio

Han lever sin dröm - i takhöjd i cirkustältet... Vad har du för dröm du vill uppfylla?

Davids liv är en cirkus: Det är den effekten jag vill ha - P4 Jönköping

David Hammarberg från Gävle lever sin dröm. Hela livet har han velat bli cirkusartist.

0 interaktionspoäng på 16 117 följare
P4 Jönköping Sveriges Radio

Idag har det varit nationellt prov i engelska för niondeklassare, men provet läckte ut redan innan provet startade. Är fusket ett problem? Hur borde det hanteras? / Oskar och Therese

Skolverket: Upp till varje rektor att bedöma skadan av läckta prov - P4 Jönköping

Idag har det varit nationella prov i engelska för elever i årskurs nio. Men återigen har provet läckt ut i förväg.

0 interaktionspoäng på 16 117 följare

Interaktioner per inlägg

Andra intressanta kanaler

Underlaget för denna analys hämtades från Facebook för 3 dagar sedan

Prenumerera på denna analys

Prenumerera

"Kunskap som ökar intäkterna är en god investering"

Vi på Nischad Utbildning är ständigt nyfikna på vad som går hem hos världens sociala medier-användare, och hur man bättre genererar konkret försäljning. Vi analyserar därför löpande fler än 1 miljon verksamheter i de sociala medierna.

Använd sökfunktionen uppe till höger på sidan för att hitta en analys av din eller konkurrentens verksamhet. Eller varför inte söka på ort, län eller bransch.

Vi har utbildat och hjälpt över 1000 verksamheter att få ökad lönsamhet med sina sociala kanaler - alltifrån stora koncerner till små egenföretagare. Ta en titt på vårt kursutbud och boka dig en kursplats redan idag.

Se vårt kursutbud

Vad är NU-poäng?

NU-poängen (Nischad Utbildning) är ett kvalitetsvärde som Nischad Utbildning har utformat. Det är ett värde mellan 0 och 100 som baseras på de senaste 3 månadernas aktiviteter i de sociala medierna. NU-poängen bygger på följande:

  • Engagemang. Ett mått på hur stor andel av de svenska följarna som regelbundet engagerat sig i inläggen genom att gilla, kommentera eller dela. En kommentar betyder mer än en gilla, en delning mer än en kommentar.
  • Följarskara. Hur många du har en potential att nå ut till. Ett stort engagemang i all ära, men utan en viss publik skapas ingen effekt.
  • Frekvens. Hur ofta du kommunicerar. De sociala nätverkens filter vill leverera en strid ström av intressant innehåll till sina användare. Ett viss flit i ditt publicerande är till din fördel.

Ett vanligt företag/organisation bör ligga kring 50 NU-poäng eller högre. Ett värde långt under 50 visar på en problematik som behöver åtgärdas. De flesta parametrar i NU-poängen baseras på ditt och andra verksamheters medianvärden och inte medelvärden. Enstaka toppar eller bottennapp påverkar därför inte resultatet. Det är genomgående hög "vardagskvalitet" som premieras.

P4 Jönköping Sveriges Radio bevakar Jönköpings län. Nyheterna - sporten och kulturen. Vår hemsida är www.sverigesradio.se/jonkoping