» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 150 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Alibaba är en kinesisk e-handelsjätte som grundades av Jack Ma år 1999. Företaget erbjuder en rad plattformar för köp och försäljning av varor och tjänster, både för konsumenter och företag. De mest kända plattformarna är Alibaba.com, en B2B-marknadsplats, och AliExpress, en B2C-plattform. Alibaba Group innefattar också betaltjänsten Alipay, molntjänsten Alibaba Cloud och logistikföretaget Cainiao. Företaget är noterat på New York-börsen och Hong Kong-börsen och är ett av världens största företag inom e-handel och teknologi.

Senaste nytt kring Alibaba

Microsoft Research Asia presenterar AI som kan animera ansikten från en enda bild

Microsoft Research Asia har presenterat VASA-1, en AI-modell som kan skapa en synkroniserad animerad video av en person som talar eller sjunger från ett enda foto och en befintlig ljudspår. Modellen kan i framtiden användas för att skapa virtuella avatarer som renderas lokalt och inte kräver videoflöden. VASA-1 kan generera videor med en upplösning på 512x512 pixlar med upp till 40 bilder per sekund med minimal fördröjning. Forskarna bakom projektet betonar att deras avsikt inte är att skapa deepfakes av verkliga människor.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Baidus AI-chatbot Ernie når 200 miljoner användare på åtta månader

Under en utvecklarkonferens i Shenzhen, Kina, meddelade teknikföretaget Baidu att deras AI-chatbot Ernie har samlat 200 miljoner användare på åtta månader. Nicole Greene, en VP-analytiker på forskningsföretaget Gartner, påpekade att Ernie fyller ett marknadsbehov på grund av regeringsrestriktioner. Amerikanska konsumenter har haft tillgång till generativ AI sedan november 2022, men verktyg som ChatGPT, Gemini och Copilot är inte tillgängliga i Kina. Som ett resultat är inhemska teknikföretag som Baidu angelägna om att utnyttja möjligheten att tillgodose ett ouppfyllt behov.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade i förrgår

Microsoft planerar att tredubbla datacenterkapacitet för att möta AI-efterfrågan

Microsoft planerar att betydligt utöka datacenterutrymmet för att möta den förväntade efterfrågan på AI, och tredubblar takten för att lägga till kapacitet i början av nästa räkenskapsår. Företaget förbereder sig för att dubbla den nya byggkapaciteten för Azure under andra halvåret av detta räkenskapsår, som löper till slutet av juni. Microsoft planerar också att öka tillväxten i ytterligare datacenterkapacitet med 3x under första halvåret av räkenskapsåret 2025. Microsoft säkrar också ett rekordantal GPU:er för att hantera AI-arbetsbelastningar och har mer än fördubblat sin totala installerade bas av accelererare under andra halvåret av förra året.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår

Konstgjord intelligens som tjänstmarknad växer

Konstgjord intelligens som tjänstmarknad har upplevt ständig tillväxt under de senaste åren och förväntas fortsätta växa under prognosperioden 2024-2030. Marknaden är indelad i undersegment som IT & telekommunikation, regering och försvar, bank, finans och försäkring (BFSI), hälso- och sjukvård och livsvetenskaper, detaljhandel, tillverkning, energi och verktyg, bland andra. Företag profilerade i rapporten inkluderar Amazon Web Services, Inc., Salesforce, Inc., IBM Corporation, Intel Corporation, Microsoft Corporation, AliBaba, Google LLC, SAP SE, SAS Institute, Fair Isaac Corporation, Oracle, BigML, RainBird Technologies, TecnoTree och Tencent.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 18 april

Stor språkmodell (LLM) i juridisk industri förutspås till 2031

En nyligen rapport från Orbisresearch.com analyserar den stora språkmodellen (LLM) i den juridiska marknaden fram till 2031. Rapporten belyser drivkrafterna bakom marknaden och hinder för dess tillväxt. Den ger en detaljerad analys av konkurrenslandskapet, import-export-data, regleringslandskapet för nyckelmarknader och balansen mellan utbud och efterfrågan. Rapporten erbjuder också en detaljerad analys av den globala marknaden för Stora språkmodeller (LLM) inom juridiken, inklusive nyckelspelare som Meta AI, 21 Labs, Tencent, Yandex, DeepMind, Naver, Open AI, Google, Microsoft, Meta, Amazon, Baidu, Deepmind, Anthropic, Alibaba och Huawei.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 17 april

Indien tar sikte på att bli en digital stormakt genom att utveckla inhemska AI-teknologier

Indien strävar efter att bli en digital stormakt genom att utveckla inhemska storspråkiga modeller (LLM). Initiativen ´Make AI in India´ och ´Make AI Work for India´ syftar till att påskynda utvecklingen och tillämpningen av generativ AI och LLM i Indien. Trots Indiens stora digitala användarbas saknar landet en hemgjord molntjänstleverantör eller en populär sociala medieplattform. Landet fokuserar nu på att utveckla inhemska AI-teknologier för att säkra sin digitala suveränitet och autonomi. Indien strävar efter att övergå från en tjänstecentrerad ekonomi till en som innoverar och producerar högteknologiska produkter. Genom att främja innovation inom AI och LLM kan Indien diversifiera sin ekonomiska portfölj och klättra högre upp i den globala värdekedjan.

Direktlänk Dela Express Computer fördjupade 16 april

Alibabas AI-initiativ bygger på öppen källkod och ligger efter toppföretag i USA

Alibabas molntjänst, ansvarig för AI-initiativ, lanserade Tongyi Qianwen i april förra året och öppnade källkoden för två enklare former av sin LLM som tränades på 7 miljarder ´parametrar´. Enligt Lin Junyang, ansvarig för modellens öppna källkodsutbyggnad, kunde Alibaba ha varit ´mer aggressivt i öppen källkodsutveckling´ det senaste året. Alibaba Cloud öppnade i december tillgång till sina 72 miljarder parameter och 1,8 miljarder parameter versioner av LLM. Nästa steg är att jämföra Alibabas framsteg med de ledande internationella aktörerna, där franska start-up företaget Mistral AI och Meta Platforms för närvarande leder den globala öppna källkodsgemenskapen inom LLM-utveckling.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 16 april

Modeplattformen Rent the Runway satsar på AI för att öka inkomster

Efter flera tuffa kvartal på grund av pandemin, ser mode-e-handelsplattformen Rent the Runway en uppgång tack vare omstruktureringsinsatser och en satsning på AI. Företagets aktie fyrdubblades denna vecka efter att det rapporterade optimistiska inkomster på onsdag, från omkring $5 per aktie till över $20. Rent the Runway rapporterade en omsättning på $298,2 miljoner för 2023 på onsdag, en blygsam årlig ökning från $296,4 miljoner 2022. Jämfört med räkenskapsåret 2023 förutspår Rent the Runway en omsättningstillväxt från 1% till 6%.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 13 april

Google Cloud Next 2024 registrerar 100% tillväxt och förnyat engagemang för generativ AI

Google Cloud avslutade sin årliga konferens Google Cloud Next 2024 i Las Vegas denna vecka, där över 30 000 deltagare och 2 500 partners bevittnade en 100% tillväxt för evenemanget. Google Cloud visade även sitt förnyade engagemang för generativ AI och AI generellt. Sundar Pichai, VD för Google, noterade att mer än 60% av finansierade generativa AI-startups och nästan 90% av generativa AI-unicorns är Google Cloud-kunder. Ram Boreda, VP för produkter på Egnyte, bekräftade Google Clouds framgång med startups.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 13 april

Generativ AI Media Software-industrin förväntas växa till 2031

En ny rapport i Orbisresearch.coms databas med titeln ´Generative AI Media Software Industry Forecast to 2031´ undersöker marknaden för Generative AI Media Software. Marknaden har upplevt betydande expansion och omvandling på grund av tekniska framsteg, förändringar i konsumentpreferenser och ekonomiska skiften. Rapporten undersöker nuvarande status, framstående trender, hinder, möjligheter och utsikter för marknaden. Viktiga spelare på marknaden inkluderar OpenAI, Google, Jasper, Tiama, IBM, iFlyTek, Brainasoft, Brighterion, Alibaba, Tiktok, Tencent, Baidu, Perfect World, Kingsoft Office, Visual China Group och KunLun.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 12 april

Alibaba genomgår stora förändringar för att sätta kunderna först och hantera AI-eran

Alibaba Group har genomgått en grundläggande förändring av sin företagskultur för att sätta kunderna i första rummet, enligt ett uttalande av medgrundaren Jack Ma. Företaget har omvandlats från en trög organisation till en som är enkel och smidig, med fokus på effektivitet och marknad. Ma påpekade också att uppkomsten av artificiell intelligens (AI) kommer att förändra e-handelsindustrin. Alibabas aktie har sjunkit med 77% från sitt rekord 2020, vilket har lett till ett värdefall på 2,6 biljoner HKD (332 miljarder USD).

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Ny rapport utforskar framtida tillväxtpotential för Large Language Model (LLM) Cloud Service-marknaden

En ny rapport från WMR ger en djupgående bedömning av marknaden för Large Language Model (LLM) Cloud Service, inklusive nyckelmarknadstrender, kommande tekniker, branschdrivare, utmaningar, regulatoriska politik, företagsprofiler och strategier. Rapporten täcker framtida trender, nuvarande tillväxtfaktorer, fakta och marknadsdata fram till 2031. Ledande aktörer på marknaden inkluderar Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP), Microsoft Azure, IBM Watson, OpenAI, Hugging Face, Salesforce, Baidu AI, Tencent Cloud, Alibaba Cloud, NVIDIA, Intel, Meta AI, Apple, Samsung och Qualcomm.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 april

Alibaba sänker priser för molnkunder globalt

Kinesiska Alibaba Group Holding Ltd. sänker priserna för sina molntjänster för kunder från USA till Singapore med upp till 59% i ett försök att konkurrera med rivaler och återuppliva tillväxten. Detta sammanfaller med en ökning i efterfrågan på molnbaserad databehandling för att stödja en global tillväxt inom AI-utveckling. Alibaba, som är Kinas största molntjänstleverantör men en relativt liten aktör jämfört med globala ledare som Amazon.com Inc. och Microsoft Corp., har förlorat marknadsandelar i Kina till statligt stödda rivaler och kämpat för att expandera utomlands på grund av restriktioner mot internetföretag i Kina och USA:s handelshinder.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 april

Ökad tillväxt på den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) inom juridik

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) inom juridik har nyligen upplevt en märkbar ökning, drivet av en rad faktorer och påverkat av rådande marknadstrender. Denna rapport utför en omfattande analys av marknaden, med fokus på styrkor och svagheter hos viktiga leverantörer och stora konkurrenter, deras affärsstrategier, marknadsstorlek, tillväxtprognoser, stora drivkrafter, trender, påverkan av Covid-19, konkurrensstrategier, hot, möjligheter och viktiga fynd från femkraftsanalysen. Eftersom onlineannonsering och digital marknadsföring blir allt viktigare, växer den globala stora språkmodellindustrin (LLM) inom juridik avsevärt. För att öka webbplatsens synlighet och locka målbesökare är stora språkmodeller (LLM) inom juridik väsentliga.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 5 april

Apple och Google överväger samarbete kring AI, medan Kina släpar efter

Apple och Google diskuterar ett potentiellt samarbete för att integrera Googles artificiella intelligens (AI) motor Gemini i iPhone. Sydkorea har redan introducerat AI-produkter, med Samsung som lanserade världens första AI-smartphone, Galaxy S24-serien, tidigare i år. Kina däremot, ligger efter i produktiseringen av AI, trots en tillväxt av storskaliga AI-modeller 2023. Flera kinesiska företag, inklusive Tencent, Baidu, Huawei, Alibaba och 360 Zhinao, har utvecklat storskaliga AI-modeller, men dessa har visat sig bristfälliga i faktiska produktionskapaciteter. Dessutom står Kina inför utmaningar med tillgång till beräkningskraft och informationsmiljö, vilket försvårar utvecklingen av AI inom landet.

Direktlänk Dela Modern Diplomacy fördjupade 5 april

Tre historiskt billiga AI-aktier att köpa i april

AI har potential att bli en renässans för företag, men som med alla stora innovationer kan det uppstå en tidig bubbla. Trots detta finns det långsiktiga vinnare, särskilt de som skulle vara något skyddade mot nedsidan om AI-bubblan spricker. Tre historiskt billiga AI-aktier att köpa i april är Baidu, Meta Platforms och Alibaba. Baidu är ledande inom internet sökmotorer i Kina och har även AI Cloud. Meta Platforms äger världens mest besökta sociala medier och investerar kraftigt i AI. Alibaba är Kinas ledande e-handelsföretag och har Alibaba Cloud.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 april

Tre billiga AI-aktier att köpa i april: Baidu, Meta Platforms och Alibaba

Tre företag med starka kopplingar till artificiell intelligens (AI) anses vara historiskt billiga och redo för investeringar. Baidu, baserat i Kina, är känt för sin ledande internetsökmotor och har betydande band till AI-revolutionen genom sin AI Cloud och dess dotterbolag Apollo Go. Meta Platforms, tidigare känd som Facebook, äger de mest besökta sociala medieplattformarna i världen och har investerat kraftigt i AI:s framtid. Alibaba, Kinas ledande e-handelsföretag, har Alibaba Cloud som är nummer ett i Kina och erbjuder generativa AI-lösningar på sin ledande molnplattform.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 april

Kinas AI-utveckling riskerar att hamna efter

Apple diskuterar ett stort samarbete med Google för att integrera Googles Gemini AI-motor i iPhone, vilket kan omdefiniera reglerna för AI-industrin. Detta kan också förvärra antitrustgranskningen som båda företagen står inför. Kinas smartphone-märken, som Huawei och Xiaomi, riskerar att hamna efter en generation på grund av AI, likt Nokias telefoner i det förflutna. AI-utvecklingen i Kina ligger efter produktiseringstrenden och tekniska monopol utomlands avslöjar Kinas AI-utvecklingsgap. Vidare hindrar den unika informationsmiljön i Kina tillväxten och framstegen inom AI i landet.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 2 april

Alibaba Group utvecklar nytt ramverk för att förbättra AI:s förståelse av mänskliga preferenser

Stora språkmodeller (LLM) har gjort framsteg inom imitation av mänskliga interaktioner men utmaningen ligger i att finjustera dessa modeller för att återspegla mänskliga preferenser korrekt. Forskare från Alibaba Group har föreslagit ett nytt ramverk kallat Reward Learning on Policy (RLP). RLP använder en oövervakad metod för att förbättra belöningsmodellen med policyens provdistribution. Detta ramverk utnyttjar flervyinlärning för att utveckla robusta representationer och syntetisk preferensgenerering för att skapa högkvalitativ preferensdata. RLP har visat sig vara effektivt genom rigorösa tester på flera jämförelsesatta dataset.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 1 april

USA och Kina tävlar om dominans inom artificiell intelligens

Konkurrensen om att utveckla artificiell intelligens (AI) teknologi intensifieras när företag i USA och Kina tävlar om dominans på marknaden. Nvidia:s framgång på aktiemarknaden understryker vikten av chipkvalitet och tillgänglighet i AI-eran. Kinesiska teknikföretag ligger dock fortfarande efter sina amerikanska motsvarigheter, utan att någon dominerande AI-aktör ännu har framträtt. Trots detta gör Kina ansträngningar för att minska klyftan genom att investera i AI-forskning och utveckling. I Kina driver företag som Baidu framåt med sina egna AI-projekt, som Ernie Bot chatbot-tjänsten. Trots att Kina ligger efter USA när det gäller investeringar i AI-startups, gör landet betydande framsteg i utvecklingen av sina egna AI-modeller. Med stora aktörer som Baidu och Alibaba som investerar i stora språkmodeller och AI-forskning, positionerar sig Kina som en nyckelspelare på den globala AI-marknaden. Pågående spänningar mellan USA och Kina över teknisk innovation och nationell säkerhet formar utvecklingen av AI-teknologi. Exportrestriktioner och förbud mot känslig teknik skapar två parallella ekosystem för AI, ett i USA och ett i Kina. Kinesiska företag arbetar med att utveckla sina egna AI-chip och framsteg inom AI-applikationer inom områden som datorseende. Trots utmaningarna gör Kina framsteg i att tillämpa AI-teknologi i olika branscher. Företag som Alibaba och Huawei integrerar AI i sina affärsverksamheter, medan forskning tyder på att den bredare AI-marknaden fortfarande är i ett tidigt skede av antagande utanför teknikindustrin. Etiska och sociala frågor kring AI-utveckling påverkar också takten på AI-utvecklingen i Kina och andra regioner. Sammanfattningsvis driver konkurrensen mellan USA och Kina på AI-marknaden innovation och investeringar i AI-teknologi. Även om USA för närvarande har en ledning inom AI-utveckling, minskar Kina snabbt klyftan och gör betydande framsteg inom AI-forskning och tillämpningar. Framtiden för AI-teknologi kommer att formas av den pågående rivaliteten mellan dessa två globala stormakter.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 31 mars

Kina försöker hämta in ledningen från OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden, trots att landet ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller. Kinas framsteg hindras av begränsningar på amerikansk export av avancerade chips, men inhemska teknikjättar som Huawei intensifierar sina chipteknikinsatser. Kina har även AI-talangen, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Trots att ingen dominerande AI-aktör jämförbar med OpenAI ännu har framträtt i Kina, håller landet på att stänga gapet genom att använda öppen källkods LLMs som Meta´s Llama 1.

NBC Connecticut fördjupade 31 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Kina försöker minska klyftan i AI-landskapet

Kina gör betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI), och strävar efter att minska klyftan till ledande aktörer som OpenAI på den expansiva amerikanska AI-marknaden. Trots hinder som exportrestriktioner av avancerade chips från USA, intensifierar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med bidrag från stora spelare som Huawei. Dessutom har Kina en stor reservoar av AI-talang, med ett betydligt högre antal kandidatexamen i AI jämfört med USA. Kina utnyttjar öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att minska gapet till OpenAI och Google´s Gemini.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Kina försöker komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden

Kina, känt för sina snabba framsteg inom teknik, försöker nu komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden. Trots att Kina ligger efter i stora språkmodeller dominerade av OpenAI och Googles Gemini, gör det framsteg genom att använda öppen källkods LLM som Meta´s Llama 1. Med restriktioner på amerikansk export av avancerade chips som hindrar dess AI-acceleration, ökar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med hjälp av marknadsgiganter som Huawei. Dessutom har Kina en stor pool av AI-talanger, med betydligt fler grundutbildningar i AI jämfört med USA.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI-marknaden, dominerad av företag som Microsoft, Google, Amazon och OpenAI. Trots restriktioner på USA:s export av avancerade chips, ökar kinesiska företag som Huawei sina ansträngningar inom chipteknik. Kina har även en stor mängd AI-talang, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Kina använder öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att komma ikapp. Även om Kina ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller, förbättras kinesiska konkurrenter. Kina har även teknisk talang för att göra skillnad i AI-konkurrensen framöver. Enligt en ny studie producerar Kina fler toppklassiga AI-forskare baserat på grundutbildningar, med Kina på 47% och USA på 18%.

Direktlänk Dela NBC Los Angeles fördjupade 31 mars

Alibaba Cloud introducerar förbättrad version av Qwen, Qwen1.5-MoE-A2.7B

Forskare från Qwen-teamet på Alibaba Cloud har introducerat Qwen1.5, en förbättrad version av Qwen, en stor språkmodellserie. Qwen1.5-MoE-A2.7B är en märkbar förbättring och presterar på samma nivå som tungviktare som Mistral 7B och Qwen1.5-7B, trots att den har betydligt färre aktiverade parametrar. Modellen har även minskat träningskostnaderna med 75% och ökat inferenshastigheten med 1,74 gånger. Modellen använder finmaskiga experter, vilket tillåter ett större antal experter utan att öka antalet parametrar. Denna modell signalerar början av en ny fas i dataoptimering.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 30 mars

Anthropic´s AI-modell Claude 3 Opus toppar Chatbot Arena-rankningen

Anthropic´s AI-modell, Claude 3 Opus, har säkrat den eftertraktade positionen överst på Chatbot Arena-ledartavlan, vilket markerar ett viktigt ögonblick inom artificiell intelligens. Den här segern innebär en betydande avvikelse från normen, eftersom den för första gången sedan dess start störtar OpenAI´s GPT-4. LMSYS Chatbot Arena introducerar ett nytt sätt att jämföra AI-modeller, med fokus på mänskligt omdöme snarare än konventionella mätvärden. Trots den nära konkurrensen, understryker Claude 3 Opus framgång dess exceptionella prestation i att fånga nyanserna i mänskligt språk och sammanhang.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade 28 mars

Claude 3 Opus toppar Chatbot Arena leaderboard, slår OpenAI´s GPT-4

Claude 3 Opus, en banbrytande artificiell intelligensmodell från Anthropic, har tagit över den eftertraktade förstaplatsen på Chatbot Arena leaderboard, vilket markerar ett betydande skifte i landskapet och för första gången sedan dess start förra året, förvisar OpenAI´s GPT-4 till andraplatsen. LMSYS Chatbot Arena använder en unik metod för att ranka AI-modeller, med fokus på mänskligt omdöme. Trots att Claude 3 Opus nu slår GPT 4, är poängen mellan de två modellerna mycket nära och det förväntas att GPT 4.5 kommer att släppas snart. Alla tre Claude-modellerna lyckades ta topp 10-placeringar i dessa mätningar.

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupade 28 mars

Anthropics AI-modell Claude 3 Opus tar ledningen på Chatbot Arena

Anthropics nästa generations artificiella intelligensmodell, Claude 3 Opus, har tagit förstaplatsen på Chatbot Arena-ledartavlan, vilket för första gången sedan lanseringen förra året skjuter OpenAI:s GPT-4 till andra plats. LMSys Chatbot Arena bygger på mänskliga röster, där människor blindrangerar resultatet av två olika modeller till samma prompt. Claude 3 Opus och GPT-4:s poäng är mycket nära varandra, och det är värt att notera att OpenAI:s modell har funnits ute i ett år, med den ´markant annorlunda´ GPT-5 som förväntas någon gång i år. Det innebär att Anthropic kanske inte behåller positionen länge.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 27 mars

Global AI Large Language Model Market Research Report 2024

En marknadsundersökning om AI Large Language Model Market diskuterar spelares marknadsandelar, konkurrenslandskapet och avgörande marknadsstrategier. Rapporten belyser viktiga branschresultat och ger en bred vy och perspektiv. Dessa insikter hjälper beslutsfattare i företagsvärlden att utveckla mer lönsamma planer och strategier. Rapporten ger också en djupare förståelse för företagen, vilket hjälper privatpersoner och riskkapitalister att göra bättre val. Rapporten bedömer även den regulatoriska ramen för Global Markets AI Large Language Model Market för att informera intressenter om de många standarder och regler som kan ha en inverkan.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 27 mars

AI-aktier: Nvidia kan vara i en bubbla, men dessa tre är billigare än någonsin

Artificiell intelligens (AI) har potential att förändra världsekonomin och kan tillföra 15,7 biljoner dollar till världens bruttonationalprodukt (BNP) år 2030, enligt forskare på PwC. Nvidia, en ledande aktör inom AI, har sett sin aktiekurs stiga kraftigt tack vare AI, men det finns farhågor om att företagets aktiekurs kan vara i en bubbla. Detta beror på att Nvidias fyra största kunder - Microsoft, Meta Platforms, Amazon och Alphabet - alla utvecklar egna AI-chip. Trots detta finns det andra AI-aktier som kan vara mer attraktiva för investerare, inklusive Alibaba, JD.com och Baidu.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 mars

ByteDance intensifierar rekrytering av AI-talang och utveckling av AI-produkter

Arbetstakten på ByteDances Flow-avdelning, som inrättades förra året inom företagets produktutvecklings- och ingenjörsverksamhet, har blivit så intensiv att dess anställda tyst har gått med på att arbeta på lördagar och ibland göra övertid på söndagar. Flow-avdelningen har redan lockat till sig AI-talanger från Baidus Ernie Bot-utvecklingsteam och Alibaba Groups molnenhet. ByteDance har listat över 320 lediga jobb inom generativ AI från och med tisdag, en ökning från 307 lediga platser en månad tidigare. ByteDance lanserade nyligen GenAI-appen Hualu, den kinesiska versionen av BagelBell. Trots lanseringen av flera AI-produkter, har ingen av dem blivit nära lika populära som företagets flaggskeppsappar för korta videor.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 27 mars

Misslyckandet med Googles AI-chatbot Gemini skakar generativa AI-scenen

Två incidenter skakade AI-scenen förra månaden - misslyckandet med Googles nya AI-chatbotverktyg, Gemini, och felfunktionen hos ChatGPT. Gemini var särskilt anmärkningsvärt då det innehöll historiskt felaktiga texter och politiskt och kulturellt känsliga bilder. Google stängde snabbt av sin problematiska bildgenerator från Gemini-systemet. Kritiker menar att Google skyndade på lanseringen av Gemini Chatbot. Lanseringen av ChatGPT har utlöst en lavin av GenAI-produkter. Open AI:s senaste text-till-video-sensation Sora har redan mött sin match i Alibabas EMO. Nya foundationmodeller (FMs) hävdar sin överlägsenhet på grund av större parameterantal, större sammanhangsfönster och hög beräkningskapacitet. Både Googles Gemini Ultra och Metas Llama 2 förväntas överträffa GPT-4. Anthropic och Mistral AI är också i tävlingen om att lansera avancerade FMs som kan överträffa GPT-4.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 27 mars

Moonshot AI introducerar Kimi AI, en avancerad kinesisk chattbot stödd av Alibaba

Moonshot AI har introducerat en kinesisk ChatGPT: Kimi AI, som stöds av Alibaba. Det är en avancerad chattbot designad för att revolutionera hur vi interagerar med teknik, även om du skriver in 2 miljoner tecken eller tiotusentals till hundratusentals ord i chattboxen. Kimi är en stor språkmodell (LLM) chattbot utvecklad av Moonshot AI, ett startup-baserat i Beijing. Kimi AI är särskilt bra på att förstå vad människor säger och svara på ett sätt som är meningsfullt. Nyligen gjorde teamet bakom Kimi det ännu smartare genom att lära det förstå riktigt långa meddelanden - upp till 2 miljoner kinesiska tecken i ett svep! Kimi Smart Assistant är ett mångsidigt verktyg som är utformat för att tillgodose de olika behoven hos olika grupper av människor. För att använda Kimi AI bör du ha ett WeChat-konto. Moonshot AI är ett startup-baserat i Beijing som specialiserar sig på avancerad artificiell intelligens (AI) teknologi. Deras flaggskeppsprodukt, Kimi AI chattbot, har fått utbredd uppskattning för sin förmåga att förstå och generera mänskliga textrespons.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 25 mars

Kinesiska företag arbetar för att utveckla AI-baserade videogeneratorer

Kinesiska företag försöker snabbt att utveckla AI-baserade videogeneratorer, liknande OpenAI´s Sora, för att hålla jämna steg med globala konkurrenter. Sora är en AI som omvandlar textprompter till video, och dess sofistikerade demo-videor har imponerat på många. Kinesiska Zhipu AI har lovat att släppa en egen Sora-liknande produkt senare i år. Dessutom har Peking University och Shenzhen-baserade AI-företaget RabbitPre nyligen meddelat en satsning på att replikera Sora som en öppen källkodsmodell. Beijing-baserade AIsphere har också nyligen samlat in 14 miljoner dollar i finansiering efter att ha lanserat en videogenerator i januari.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 25 mars

AI: Behovet av internationellt samarbete och reglering

Universitet samarbetar allt mer med industrin för att utföra tillämpad och översättande forskning. Detta kan vara spännande med tanke på lanseringen av nya produkter, men kombinerat med nedskärningar av säkerhetsteam tyder det på att användarna både är betatestare och försökskaniner. Kortsiktiga tillämpningar av AI inkluderar optimering av arbetsflöden och minskning av administrativa kostnader. Ju mer forskning som lämnas över till företag, desto mer kommer den att styras av kortsiktiga vinstmotiv och aktieägares intressen. Singapore är ett exempel på ett land som tar ledningen i AI-styrning. Vi behöver internationellt samarbete och samordning för att hantera AI, eftersom AI inte respekterar gränser.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 25 mars

Dr Li Feifei diskuterar fördelarna med att kombinera AI med serverlös molnbaserad databehandling

Dr Li Feifei, president för databasprodukter på Alibaba Cloud, menar att artificiell intelligens (AI) kan kombineras med serverlös molnbaserad databehandling för att företag ska kunna hantera sina data bättre. Han förklarar att data är grunden för AI och att företag måste bearbeta och skydda det effektivt för att skapa effektiv AI. Dr Li förutser att vektordatabasmodellen kommer att vara mest omvälvande i den framväxande AI-eran, eftersom den används för att hantera intelligenta arbetsbelastningar med stora språkmodeller. Alibaba Cloud hjälper redan företagskunder att utnyttja kraften i generativ AI.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 23 mars

Global rapport om stora multimodala modeller (LMM) marknaden 2022-32

Den globala rapporten för stora multimodala modeller (LMM) marknaden 2022-32 belyser marknadens nuvarande tillstånd. Rapporten innehåller viktig information om industriella kedjestrukturer, applikationer, produktklassificeringar och definitioner. Den täcker också marknadsdynamik, branschspecifika finansiella ramverk och tekniska framsteg. Rapporten inkluderar information om överskott av tillförsel, konsumtionsvärde, anmärkningsvärda utvecklingar och produkträckvidd. Marknaden för stora multimodala modeller (LMM) förväntas fortsätta att växa under de kommande årtiondena.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 22 mars

Miljardärinvesterare säljer Nvidia och köper andra AI-aktier

Artificiell intelligens (AI) har blivit en het investeringstrend, med företag som Nvidia i spetsen för rörelsen. Nvidias grafikprocessorer (GPU) har blivit populära inom datacenter med hög beräkningskapacitet. Trots detta har åtta miljardärinvesterare minskat sina respektive fonder i Nvidia. Tre av dessa, Israel Englander från Millennium Management, Jeff Yass från Susquehanna International och Steven Cohen från Point72 Asset Management, har sålt över en miljon aktier vardera. Samtidigt har de ökat sina investeringar i andra AI-bolag som Alphabet, Apple, Amazon, Alibaba, Tesla, Microsoft, Oracle, Western Digital, Dell Technologies och Intuitive Surgical.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

EU vill granska stora teknikföretag för AI-hot

Europeiska kommissionen (EK) har begärt information från Microsoft, Alphabet, Meta, X, Snapchat och TikTok om hur de hanterar potentiella hot från generativ artificiell intelligens (AI), enligt ett pressmeddelande. EK vill att dessa företag ska informera om sina åtgärder för att minska risker som falsk information från AI, viral spridning av deepfakes och automatiserad manipulation av tjänster som kan vilseleda väljare. Företagen har fram till den 5 april att svara på frågor om valintegritet och fram till den 26 april att svara på resterande frågor.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 15 mars

En nybörjarguide till djupinlärning och maskininlärning

Artikeln diskuterar djupinlärning och maskininlärning, som är underkategorier inom artificiell intelligens (AI). Dessa tekniker lär datorer att lära sig från data och göra förutsägelser eller beslut utan att explicit programmeras för att göra det. Exempel på tillämpningar inkluderar sjukvårdsdiagnoser och behandlingar, finansiell riskbedömning, personliga rekommendationer inom e-handel och autonoma fordon inom fordonsindustrin. Företag som använder dessa tekniker inkluderar Google Health, IBM Watson Health, JPMorgan Chase, Square, Amazon, Alibaba, Tesla och Toyota Research Institute.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 12 mars

Molnmaskininlärningsmarknaden 2024: Analys av trender, storlek, andel och utsikter

En rapport med titeln ´Molnmaskininlärningsmarknaden 2024: Analys av trender, storlek, andel och utsikter´ ger en grundlig undersökning av den konkurrensutsatta miljön, möjligheter, drivkrafter och viktiga tillväxtstrategier. Rapporten granskar marknadens nuvarande tillstånd, tillväxthastighet, förväntade framsteg, marknadsdrivare, möjligheter, utmaningar, risker, inträdesbarriärer, distributionskanaler och leverantörer. Rapporten erbjuder omfattande information om användning och upptag av Molnmaskininlärning Industrier över olika typer, tillämpningar och geografiska områden.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 11 mars

Alibaba introducerar AI-verktyg för att stödja handlare på sina plattformar

Alibaba har introducerat nya AI-verktyg för att stödja handlare på sina plattformar. Verktygen har imponerande funktioner som möjligheten att få bilder att prata, sjunga och komma till liv från vilken ljudfil som helst med förbluffande noggrannhet. De är också utrustade med bild- och videogenereringsfunktioner för marknadsföringsändamål. Alibaba´s Emote Portrait Alive är ett exempel på dessa framsteg. Denna innovativa teknik använder AI för att animera porträtt, vilket ger dem dynamiska och nyanserade emotionella uttryck. Alibaba tillhandahåller ett Python SDK som låter utvecklare integrera Emote Portrait Alive-funktioner i sina applikationer.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade 10 mars

Alibaba inför AI-verktyg för att hjälpa handlare på sina plattformar

Kinesiska teknikjätten Alibaba planerar att introducera nya AI-verktyg för att hjälpa handlare på sina plattformar Taobao och Tmall. Verktygen, som kommer att ha kapabiliteter för bild- och videogenerering för kampanjer, förväntas förbättra annonsering på plattformarna och låta handlare skapa kampanjer via textinput. De kommer även att förbättra produktiviteten och effektiviteten för handlarna. AI-verktygen kommer även att erbjuda personaliserade annonskampanjer för att hjälpa handlare att nå specifika kategorier av online-köpare.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 10 mars

Miljardär David Tepper investerar i fyra AI-företag trots att han säljer 23% av sin Nvidia-position

David Tepper, som har en förmögenhet på $20,6 miljarder, sålde nästan 23% av sin position i Nvidia genom sin hedgefond Appaloosa Management under fjärde kvartalet 2023. Trots detta har Nvidias aktier ökat med mer än 70% hittills under 2024. Tepper fortsätter dock att investera tungt i GPU-tillverkaren. Nvidia är fortfarande Appaloosa Managements fjärde största innehav. Han köpte också aktier i fyra AI-företag under Q4: 1,32 miljoner aktier i Oracle, ett stort antal aktier i Alibaba, ökade sitt innehav i Amazon med mer än 5,3% och ökade sin position i Microsoft med nästan 4%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 mars

David Tepper säljer Nvidia och investerar i AI-aktier

David Tepper, som har en förmögenhet på 20,6 miljarder dollar, sålde nästan 23% av sin position i Nvidia genom sin hedgefond Appaloosa Management under fjärde kvartalet 2023. Trots detta är Nvidia fortfarande en av Appaloosas största innehav. Tepper investerade också i fyra AI-aktier under samma period. Dessa inkluderade Oracle, där han köpte 1,32 miljoner aktier, och Alibaba, där han ökade sin andel med nästan 21%. Han ökade även sin andel i Amazon med mer än 5,3% och i Microsoft med nästan 4%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 mars

Kina lanserar AI-övervakningsplattform för global dominans

Kinesiska myndigheter har etablerat en plattform, Supermind, för att övervaka banbrytande utvecklingar inom artificiell intelligens (AI) med målet att bli globalt dominerande. Supermind, som stöds av staden Shenzen, förväntas använda AI för att automatiskt samla in stora mängder data globalt. Plattformen har utvecklats av kinesiska akademiker från ledande universitet och har imponerande förmågor, inklusive att husera en stor databas med regeringsdokument. Supermind är förväntat att stödja den kinesiska regeringens strävan att bli det ledande navet för AI och andra framväxande tekniker globalt.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 8 mars

Ny AI-verktyg kan omvandla foton till realistiska videor

Kinesiska forskare har utvecklat ett sätt att omvandla fotografier till realistiska videor. Det nya AI-verktyget, EMO, eller Emote Portrait Alive, kan animera ett enda statiskt foto till en video där motivet talar eller sjunger. Genombrottet kommer från det multinationella teknikföretaget Alibaba och dess Institute for Intelligent Computing, vars forskare har tränat en diffusionsmodell med över 250 timmars fotografi av talande huvuden, inklusive filmer, TV, musikaliska framträdanden och tal. EMO kan till och med producera sjungande videor, av vilken längd som helst, perfekt synkroniserade med en vokalbana, inklusive framträdanden i komplexa vokala genrer som rap.

Direktlänk Dela Travel Tomorrow fördjupade 6 mars

Alibaba leder finansieringsrunda på minst 600 miljoner dollar för AI-startupen MiniMax

Alibaba Group Holding Ltd. leder en finansieringsrunda på minst 600 miljoner dollar för den kinesiska AI-startupen MiniMax, vilket är dess andra stora affär inom området i år. Företaget har säkrat medel från Alibaba och andra investerare till ett värde av över 2,5 miljarder dollar. Finansieringen är fortfarande pågående, men Alibaba och HongShan, tidigare Sequoia China, har förbundit sig till finansieringen. Alibaba ansluter sig till Silicon Valley-jättar som Microsoft Corp. genom att satsa stort på generativ AI, tekniken som driver ChatGPT.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

Generativ AI förändrar musikindustrin

Generativ AI i musiken syftar på användningen av AI-tekniker för att komponera, producera och generera musik autonomt. Denna teknik har revolutionerat musikindustrin genom att erbjuda nya kreativa möjligheter och automatisera musikkomposition. Den globala marknaden för generativ AI i musik värderades till 229 miljoner USD 2022 och förväntas nå 2,660 miljoner USD 2032. Marknaden har upplevt betydande tillväxt, drivet av framsteg inom djupinlärningsalgoritmer och neurala nätverk, efterfrågan på personliga musikupplevelser och effektivitet och produktivitet som erbjuds av generativ AI i musikproduktion.

Direktlänk Dela Scoop Market fördjupade 4 mars

Alibaba introducerar EMO, en AI-video generator

Kinesiska Alibaba, mest känd för sina e-handelsverksamheter, investerar också kraftigt i tekniska utvecklingsprojekt. Forskare vid företagets Institute for Intelligent Computing visade upp sin nya AI-videogenerator, EMO. EMO, eller Emote Portrait Alive, är en ´expressiv ljudstyrd porträtt-videogenereringsram´ som omvandlar en enda stillbild och vokal ljud till en animerad avatarvideo med ansiktsuttryck och poser. Ett kritiskt inslag i EMO är att det kan synkronisera läppar i en syntetiserad videoklipp med verkligt ljud, så viktigt nog stöder modellen låtar på flera språk.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 2 mars

Alibaba utvecklar AI-verktyg för att animera porträtt

Forskare vid Alibabas institut för intelligent databehandling har presenterat ett AI-system som kallas ´EMO´ - kort för Emote Portrait Alive. Till skillnad från traditionella metoder som förlitar sig på 3D-ansiktsmodeller, tar EMO en direkt ljud-till-video-syntesmetod. Genom att omvandla ljudvågformer till videobilder fångar det subtila ansiktsrörelser och identitetsspecifika nyanser associerade med naturligt tal. Forskarna förklarade hur de tränade modellen med en omfattande ljud-videodatabas på över 250 timmar film och mer än 150 miljoner bilder.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 1 mars

AI-teknikens framtid: Boom eller krasch?

Termen ´boom eller krasch´, myntad av den tyska ekonomen Karl Marx på 1800-talet, förklarar tydligt utmaningen som framväxande teknologier som artificiell intelligens (AI) står inför. Trots stora framsteg och investeringar i AI, är konkreta tillämpningar fortfarande sällsynta. Stora AI-verktyg som ChatGPT, Bard och Bing AI används mest för att skriva rapporter och svara på frågor. Detta visar att trots att AI har omfamnats av människor, företag och samhället, är vi fortfarande osäkra på hur vi ska utnyttja det. AI står på axlarna av imponerande tekniska framsteg, men är fortfarande i sin linda. Det kommer att fortsätta utvecklas när tillgången till data ökar och maskinerna fortsätter att lära sig.

Direktlänk Dela Business Live fördjupade 1 mars

Alibaba sänker priser på molntjänster för att främja AI-användning

Den kinesiska teknikjätten Alibaba meddelar att de kommer att sänka priserna på sina molntjänster med upp till 55 procent. Syftet med prissänkningen är att underlätta för användare som vill använda AI-verktyg via molnet. Totalt påverkas ett hundratal tjänster av prissänkningen och bedömningen är att det kommer att ha en stor effekt på AI-användningen i Kina.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 1 mars

Alibaba sänker priset på molntjänster för att vinna tillbaka användare

Alibaba Group Holding Ltd. meddelar att de kommer att sänka priserna på sina molntjänster med upp till 55% och i genomsnitt med 20% för att vinna tillbaka användare från konkurrenter som Tencent Holdings Ltd. Prissänkningarna gäller för över 100 produkter, inklusive datalagring och elastiska beräkningsalternativ för onlineprocessorkraft. Detta är ett av Alibabas mer aggressiva drag för att hålla sig före Tencent och Baidu Inc. i molnverksamheten. Prissänkningarna kommer efter att Alibaba avbröt en avknoppning och börsintroduktion för sin tidigare snabbväxande molnenhet, Aliyun, vilket överraskade investerare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 februari

Alibaba sänker priser på molnprodukter för att främja AI-tillväxt

Alibabas molnverksamhet meddelade på torsdagen att de sänker priserna på ett brett sortiment av kärnmolnprodukter med upp till 55% i ett försök att främja AI-tillväxt i Kina. Målet är att göra molnförmågor mer inkluderande och tillgängliga i AI-eran, enligt Alibaba Cloud. Prissänkningarna träder i kraft på torsdag och kommer att gälla för mer än 100 produktspecifikationer. Liu Weiguang, president för offentlig molnverksamhet på Alibaba Cloud Intelligence, förklarade att det är därför de beslutade att lansera prissänkningskampanjen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 februari

Alibabas forskare utvecklar AI-systemet EMO för att animera porträttbilder

Forskare vid Alibabas Institute for Intelligent Computing har utvecklat ett nytt artificiell intelligenssystem kallat EMO, som kan animera ett enda porträttfoto och generera videor av personen som pratar eller sjunger på ett anmärkningsvärt livslikt sätt. Systemet, som beskrivs i en forskningsartikel publicerad på arXiv, kan skapa flytande och uttrycksfulla ansiktsrörelser och huvudpositioner som noggrant matchar nyanserna i ett tillhandahållet ljudspår. Detta representerar ett stort framsteg inom området för ljudstyrda talande huvudvideogenerering.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 februari

Baidus aktier faller efter rapporterad vinstminskning på 48%

Baidu Inc:s aktier sjönk mest sedan oktober 2022 efter att ha rapporterat en vinstminskning på 48%, vilket understryker de ökade kostnaderna för utbildning och utveckling av AI för att stå emot konkurrenter på den snabbt växande marknaden. Företaget rapporterade en nettointäkt på 2,6 miljarder yuan ($361 miljoner) för decemberkvartalet, vilket missade prognoserna. Baidus resultat följer besvikande siffror från Alibaba Group Holding Ltd., vilket understryker hur den privata sektorn som en gång drev världens näst största ekonomi har tappat ånga.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 februari

Alibaba leder största finansieringsrundan för kinesiskt AI-startup

Alibaba Group Holdings, en ledande kinesisk teknologi- och e-handelskonglomerat, har lett den största enskilda finansieringsrundan för ett kinesiskt AI-startup. Alibaba har gjort en betydande investering i Moonshot AI, ett framväxande artificiell intelligens-startup, vilket understryker den växande betoningen på generativ AI-teknologi inom teknikindustrin. Den 1 miljard USD stora investeringen från Alibaba, tillsammans med deltagande från framstående företag som Tencent Holdings och Microsoft Corp, markerar en samordnad push för att främja chatbot-plattformar drivna av generativ AI. Alibaba´s investering har ökat Moonshot AI´s marknadsvärde till cirka 2,5 miljarder USD, vilket markerar en anmärkningsvärd åttfaldig ökning sedan dess start för bara ett år sedan.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 28 februari

Oppo presenterar prototyp för AR-glasögon på Mobile World Congress

Det kinesiska företaget Oppo, en av världens största tillverkare av smartphones, presenterade Oppo Air Glass 3 på Mobile World Congress i Barcelona. Dessa AR-glasögon ser ut som ett par vanliga glasögon och är tänkta att bäras varje dag som en följeslagare till en smartphone. Användare kan se digitalt innehåll överlagrat på deras verkliga världsbild, vilket kan vara information som ett meddelande eller kanske en karta för navigering. Air Glass 3 behöver vara kopplade till en Oppo-smartphone och användare kan styra glasögonen med peksensorer på sidan av ramen. Oppo meddelade att deras senaste AR-glasögon är utrustade med en röstassistent som drivs av det kinesiska techjättens egna stora språkmodell (LLM) som kallas AndesGPT. Röstassistenten är för närvarande endast tillgänglig i Kina, och kan genomföra informationssökningar och hålla konversationer för att hjälpa användare med uppgifter som att planera resor. Eftersom glasögonen bara är en prototyp är det oklart om Oppo planerar att kommersialisera dem.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 26 februari

AI-videogenerering upplevde banbrytande framsteg under 2023

2023 var ett banbrytande år för AI-video. Vid årets början fanns inga offentliga text-till-video-modeller, men ett år senare används dussintals videogenereringsprodukter aktivt, med miljontals användare över hela världen som skapar korta klipp från text- eller bildprompter. Även om dessa produkter fortfarande är relativt begränsade, har framsteg inom videogenerering under det senaste året tyder på att vi är i början av en massiv omvandling. Vi ser fortsatta förbättringar i text-till-video-modeller, liksom avknoppningar som bild-till-video och video-till-video som får fart. Forskning och Big Tech, som Google och Meta, har ännu inte släppt sina videogenereringsprodukter offentligt.

Direktlänk Dela Andreessen Horowitz fördjupade 25 februari

Kinesiska AI-startupen Moonshot AI samlar in över 1 miljard dollar i finansiering

Den kinesiska AI-startupen Moonshot AI har samlat in mer än 1 miljard US-dollar i en ny finansieringsrunda ledd av e-handelsjätten Alibaba Group Holding och riskkapitalbolaget HongShan. Moonshot AI lanserade i oktober en smart chattbot, Kimi Chat, byggd på företagets självutvecklade Moonshot stora språkmodell (LLM), som kan bearbeta upp till 200 000 kinesiska tecken i ett sammanhangsfönster. Moonshot AI grundades i april 2023 av Yang Zhilin, en datavetenskapsstudent från Tsinghua University i Beijing. Han fick senare sin doktorsexamen i USA från Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 20 februari

Generativ AI förändrar hur företag bearbetar och lagrar data

Generativ AI förändrar snabbt hur företag bearbetar och lagrar data. Allt fler företag använder vektordatabaser, som lagrar data som vektorinbäddningar i flerdimensionella numeriska format för att hantera generativa AI-arbetsbelastningar. Forsknings- och rådgivningsföretaget Forrester uppskattar att användningen av vektordatabaser kommer att öka från 6% till 18% under de närmaste 12 månaderna. Li Feifei, chef för databasprodukter på Alibaba Cloud, diskuterar hur databaser har utvecklats för att passa företagens behov i den generativa AI-eran.

Direktlänk Dela Alizila fördjupade 8 februari

AI och digitalisering kommer att driva nyhetskonsumtionen, enligt tidigare VD för NITI Aayog

Amitabh Kant, tidigare VD för NITI Aayog, tror att nyhetskonsumtionen är på väg mot fullständig digitalisering, med Indien som har det största antalet uppladdningar globalt. Han menar att artificiell intelligens kommer att spela en stor roll i denna övergång. Kant betonade vikten av att medieorganisationer anpassar sig till nya affärsstrategier och breddar sin publik för att inkludera fler människor och grupper. Han gav exempel på Bhashini AI, ett AI-översättningsverktyg som använder crowdsourcing, naturligt språkbehandling (NLP) och AI för att översätta mellan flera indiska språk i realtid.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 7 februari

Baidu satsar på artificiell intelligens i hopp om att vända företagets framtid

Baidu, Kinas ledande sökmotor, har kämpat under det senaste decenniet, medan konkurrenter som Alibaba och Tencent har skjutit i höjden. Baidus VD, Robin Li, ser nu mot artificiell intelligens (AI) för att vända företagets framgång. Det är dock oklart om detta kommer att vara tillräckligt för att vända företagets framtid. Baidus satsning på AI kan antingen göra eller bryta företagets framtid. Strängare amerikanska regler har även påverkat Alibaba och Baidus AI-chiputveckling.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 7 februari

AI kommer att spela en stor roll i digitaliseringen av nyhetskonsumtion, enligt Amitabh Kant

Amitabh Kant, tidigare VD för NITI Aayog, tror att nyhetskonsumtionen kommer att bli helt digital och att AI kommer att spela en stor roll i detta. Han menar att tekniska framsteg har påverkat nyhetsindustrin och att mediekanaler behöver anpassa sig till nya intäktsmodeller och utöka sin räckvidd. Kant tror att AI och generativ AI kommer att vara avgörande för att nå en bredare publik som talar lokala dialekter. Han lyfter fram exempel på Bhashini AI, ett AI-baserat översättningsverktyg som bryter språkbarriärer. Kant berömmer Indiens ansträngningar att skapa en digital infrastruktur definierad av öppna API:er och interoperabilitet, samt landets växande betalningssystem och snabba övergång till en kontantlös ekonomi.

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupade 7 februari

Två AI-aktier som är billigare än Nvidia

Nvidias försäljning förväntas mer än fördubblas fram till 2024, men företaget står inför utmaningar som kan påverka dess vinstmarginal. Konkurrenter som Advanced Micro Devices och Intel planerar att lansera konkurrerande produkter, vilket kan minska Nvidias marknadsandel. Dessutom har USA:s regering begränsat exporten av Nvidias AI-chip till Kina, vilket kan kosta företaget miljarder dollar i försäljning varje kvartal. Två andra AI-aktier, Meta Platforms och Alibaba, anses vara billigare och mer värdefulla för investerare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Alibaba Cloud presenterar serverlös AI-plattform och integrerar vektormotorteknik i fler produkter

Alibaba Cloud, den digitala teknologi- och intelligensryggraden i Alibaba Group, har presenterat en serverlös version av sin plattform för AI (PAI) - Elastic Algorithm Service (EAS), designad för att erbjuda en kostnadseffektiv lösning för modellimplementering och inferens för både individer och företag. Företaget meddelade också den senaste integrationen av sin vektormotorteknik i fler produkterbjudanden, inklusive dess datawarehouse Hologres, söktjänster Elasticsearch och OpenSearch, under sin första AI & Big Data Summit i Singapore. PAI-EAS-plattformen låter användare utnyttja beräkningsresurser efter behov, vilket eliminerar behovet av att övervaka hanteringen och underhållet av fysiska eller virtuella servrar. Användare kommer endast att faktureras för de beräkningsresurser de använder, vilket resulterar i en 50% minskning av inferenskostnaderna jämfört med den traditionella prismodellen.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 5 februari

AI-expert förklarar varför GPT-4 ger felaktiga höjdskattningar för berg

Föreläsare förbereder sig för att tala om AI och funderar över om AI-modellen GPT-4 medvetet ger felaktiga höjdskattningar för berg på grund av dess ´kreativitetsparameter´. Efter att ha rådfrågat experterna Lenny Bogdonoff och Gavin Leech, konstaterar föreläsaren att GPT-4 inte medvetet är ´kreativ´, utan snarare ger felaktiga resultat på grund av sin oförmåga att tolka specifika detaljer och placera information relativt. Båda experterna föreslår att använda bättre synmodeller, som Qwen-VL-Max från Alibaba och LLaVA, som använder olika grundlinjer för öppna språkmodeller för att lägga till synförmågor.

Direktlänk Dela Economist Writing Everyday fördjupade 3 februari

Global forskningsrapport om Machine Learning as a Service (MLaaS) marknaden 2024

En global forskningsrapport om Machine Learning as a Service (MLaaS) marknaden till 2024 erbjuder omfattande insikter från en djupgående utforskning av marknadslandskapet. Rapporten använder både primär och sekundär forskning för att säkerställa att insikterna är både omfattande och tillförlitliga. Nyckelspelare på MLaaS-marknaden inkluderar Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Rapporten analyserar också pandemins inverkan på MLaaS-marknaden.

Direktlänk Dela Umdstatesman.com fördjupade 31 januari

Alibaba Cloud presenterar serverlös AI-plattform och integrerar vektormotorteknik i fler produkter

Alibaba Cloud har avslöjat en serverlös version av sin plattform för AI (PAI) - Elastic Algorithm Service (EAS) designad för att erbjuda en kostnadseffektiv lösning för modellimplementering och inferens för både individer och företag. Alibaba Cloud meddelade också den senaste integrationen av dess vektormotorteknik i fler produkterbjudanden, inklusive dess dataförråd Hologres, söktjänster Elasticsearch och OpenSearch. PAI-EAS-plattformen låter användare utnyttja databehandlingsresurser vid behov, vilket eliminerar behovet av att övervaka hanteringen och underhållet av fysiska eller virtuella servrar. Dessutom kommer användarna endast att faktureras för de databehandlingsresurser de använder, vilket resulterar i en 50% minskning av inferenskostnaderna jämfört med den traditionella prissättningsmodellen.

Direktlänk Dela AsiaOne Online fördjupade 30 januari

Kina godkänner över 40 AI-modeller för offentligt bruk

Kina har godkänt över 40 artificiella intelligens (AI) modeller för offentligt bruk under de första sex månaderna sedan godkännandeprocessen inleddes. Detta är ett försök att komma ikapp USA:s utveckling inom AI. Kinesiska regulatorer godkände totalt 14 stora språkmodeller (LLM) för offentligt bruk förra veckan. Beijing började kräva att teknikföretag skulle få godkännande från regulatorer för att öppna sina LLM för allmänheten i augusti. Kinesiska regulatorer beviljade sedan två ytterligare omgångar av godkännanden i november och december innan ytterligare en omgång godkändes denna månad.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 29 januari

Alibaba forskare introducerar DITTO för att förbättra rollspel i stora språkmodeller

Forskare från Alibaba har introducerat DITTO, en ny självjusteringsmetod som förbättrar rollspelsförmågan hos stora språkmodeller (LLMs). Denna studie syftar till att lösa problemet med begränsad rollspelsförmåga hos öppen källkods-LLMs jämfört med deras proprietära motsvarigheter. DITTO-metoden utnyttjar den inneboende karaktärskunskapen inom LLMs, vilket gör att de kan simulera rollspelsdialoger effektivt. Metoden testades med hjälp av öppen källkods-LLMs som Llama-2, MPT och OpenLLaMA. Resultaten visade att DITTO kunde bibehålla en konsekvent rollidentitet och ge korrekt, rollspecifik kunskap i flera rollspelssamtal.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 29 januari

Microsoft använder AI för att navigera i Indiens språkliga utmaningar

Microsofts AI for Good-initiativ syftar till att använda AI för att lösa problem inom hälsa, miljöskydd och mänsklig utveckling. Företaget har använt Indien för att testa flera nya användningar av tekniken, till exempel en app som använder AI för att berätta för bönder när det är bäst att så frön. Microsoft och dess AI-forskare är särskilt intresserade av att navigera i Indiens språkliga utmaningar, i hopp om att det kan leda till genombrott på andra håll. Jugalbandi chatbot, som Microsoft lanserade i maj 2023, är ett av AI for Good´s flaggskeppsprojekt. Chatboten riktar sig till bönder i landsbygdsområden som vill lära sig om eller få tillgång till offentliga tjänster. Jugalbandi använder en stor språkmodell, utvecklad med det lokala forskningslabbet AI4Bharat, för att tolka en fråga, hitta relevant information och sedan generera ett lättförståeligt svar på användarens lokala språk.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 28 januari

Global rapport om ´Machine Learning as a Service´ marknadstrender och insikter

En ny rapport med titeln ´Globala maskininlärning som en tjänstmarknadstrender och insikter´ har publicerats av Orbisresearch.com. Rapporten utforskar maskininlärning som en tjänstmarknad, dess tillväxtpotential och marknadsdynamik. Den ger insikter om marknadslandskapet, strategiska rekommendationer och en färdplan för att navigera i komplexiteten i maskininlärning som en tjänst. Rapporten baseras på en robust forskningsmetodik som kombinerar primära forskningsmetoder med omfattande sekundärforskning. De främsta spelarna som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 26 januari

AI-startup ElevenLabs värderas till över 1 miljard dollar efter att ha samlat in 80 miljoner dollar

AI-startup ElevenLabs har samlat in 80 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda, vilket rapporteras värdera företaget till över 1 miljard dollar. ElevenLabs sa att finansieringsrundan var samordnad av Andreessen Horowitz, Nat Friedman, Daniel Gross, och stöttad av Sequoia Capital, Smash Capital, SV Angel, BroadLight Capital och Credo Ventures för att stärka sin position som ledare inom röst AI. Företaget avslöjade inte en värdering men en rapport från Reuters, som citerar en person bekant med ärendet, noterade att rundan värderade företaget till 1,1 miljarder dollar, vilket gör det till en enhörning. Företagets produkter låter användare konvertera text till tal online med sin AI-röstgenerator och skapa naturliga AI-röster direkt på vilket språk som helst. Företaget har också ett AI-verktyg som låter användare skapa sin AI-röstklon från bara några minuters ljud. ElevenLabs noterade att dess teknik används av anställda på 41% av Fortune 500-företagen. Förutom finansieringsmeddelandet avslöjade ElevenLabs också flera nya produktutvecklingar, som kommer att lanseras under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 22 januari

Senaste uppdateringen av Cloud Machine Learning Market Report 2020 lanserad

Mr Accuracy Reports har nyligen lanserat den senaste uppdateringen av Cloud Machine Learning Market Report 2020. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden och analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar även en omfattande analys av marknadsstorlek, efterfrågan, dynamik, nyckeldrivande faktorer, segmentering, konkurrensanalys, landnivåöversikt och prognosutsikt. Bland de profilerade marknadsaktörerna finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela Pittsburgh Sports Castle fördjupade 22 januari

Marknaden för rekommendationsalgoritmer för maskininlärning förväntas växa kraftigt

Marknaden för rekommendationsalgoritmer för maskininlärning är inställd för betydande tillväxt de kommande åren, drivet av flera nyckelstrategier och faktorer. Marknadsaktörer fokuserar alltmer på produktinnovation och utveckling för att möta utvecklande konsumentkrav och preferenser. Expansion till tillväxtmarknader och strategiska partnerskap eller samarbeten är också centrala strategier för marknadstillväxt. Dessutom spelar investeringar i forskning och utveckling för att förbättra tekniska framsteg och förbättra produktkvaliteten en avgörande roll. Framtiden för marknaden ser lovande ut på grund av ökad digitalisering och integration av avancerade teknologier.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 21 januari

Marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS) har upplevt en märkbar tillväxt på grund av flera nyckelfaktorer. Faktorer som ökad konsumentefterfrågan, tekniska framsteg och utvecklande trender har drivit denna marknads expansion. Marknadsanalysen indikerar en stadig ökning av efterfrågan på MLaaS-produkter/tjänster över olika demografier. Dessutom har ekonomiska faktorer som disponibel inkomst och förändrade livsstilspreferenser påverkat marknadens utveckling. Denna tillväxttrend förväntas fortsätta, driven av innovation, förändrat konsumentbeteende och ökad marknadspenetration.

Artrocker fördjupade 21 januari

Taobao och Tmall Group presenterar nya AI-funktioner för att förbättra kundservice

Taobao och Tmall Group (TTG) presenterade nya AI-funktioner designade för att förbättra tjänster och attrahera nya kunder under sin säljarkonferens i Hangzhou, basen för Alibaba, ägaren av South China Morning Post. AI-modeller kommer att användas för att förbättra Dianxiaomi, en kundservice-chatbot, för att förbättra säljare-konsumentinteraktionen. Detta kommer att inkludera uppgifter som försäljningsservice, dataanalys och andra onlineförsäljningsaktiviteter. Den uppdaterade Dianxiaomi kommer att göras tillgänglig för alla handlare i juni, enligt TTG.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 11 januari

Taobao och Tmall Group avslöjar nya AI-funktioner för att förbättra tjänster

Taobao och Tmall Group (TTG) har avslöjat nya AI-funktioner som syftar till att förbättra tjänsterna och locka nya kunder. AI-modellerna kommer att användas för att omvandla Dianxiaomi, en kundtjänstchattbot, för att förbättra säljare-konsumentinteraktionen. Uppdaterad Dianxiaomi, som för närvarande genomgår tester med en utvald grupp säljare, kommer att göras tillgänglig för alla handlare senast i juni, enligt TTG. TTG sade också att de kommer att ge ´kvalitetshandlare´ mer exponering för konsumenter.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 11 januari

Forskare utforskar stora språkmodellers förmåga att memorera och organisera information

GPT-4 och andra stora språkmodeller (LLM) har visat en imponerande förmåga att memorera massiva mängder information, möjligen mer än människor. Denna framgång har lett till utveckling av mer kortfattade, sammanhängande och tolkningsbara generativa processmodeller. Trots vissa begränsningar, som faktiska felaktigheter och möjligheten att skapa skadligt innehåll, har LLM blivit idealiska kunskapsbaser. Forskare från Zhejiang University, National University of Singapore, University of California, Ant Group och Alibaba Group har utforskat hur LLM lagrar kunskap och relaterade tillvägagångssätt. Deras forskning har resulterat i en ny taxonomi för kunskapsredigeringstekniker för LLM.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 6 januari

Baidu planerar att donera kvantdatorlabb till Beijing Academy of Quantum Information Sciences

Kinesiska sökmotor- och teknikjätten Baidu har meddelat att de förhandlar med Beijing Academy of Quantum Information Sciences (BAQIS) om att donera ett kvantdatorlabb och utrustning. Det finns ingen tidsram för när förhandlingarna kommer att slutföras. Detta kommer efter att Alibaba, ett annat kinesiskt techföretag, stängde sitt kvantforskningslabb och donerade labbet och utrustningen till Zhejiang University. Baidu har varit involverade i kvantdatorforskning sedan 2018 och släppte sin första kvantdator, Qian Shi, 2022.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 3 januari

Forskare från Alibaba och Intelligent Computing Institute introducerar Mach, ett system för att skapa realistiska 3D-avatars

Ett forskarteam från Intelligent Computing Institute och Alibaba Group har introducerat Make-A-Character (Mach), ett system designat för att förenkla skapandet av 3D digitala människomodeller. Mach omvandlar grundläggande textbeskrivningar till detaljerade och realistiska 3D-avatars, vilket gör det möjligt för användare att generera personliga avatars som överensstämmer med deras föreställda personligheter. Forskarna presenterade en omvandlingsmekanism som förbättrade geometriska generationer och underlättade optimering av kameraparametrar och Triplane-kartor baserat på täta ansiktslandmärken och en referensbild.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 1 januari

Baidus AI-produkt, Ernie bot, överstiger 100 miljoner användare

Den kinesiska teknikjätten Baidu meddelade nyligen att deras artificiella intelligens (AI) -produkt, Ernie bot, har överstigit 100 miljoner användare. Detta framgång lyfte Baidus aktier med 3 procent i USA-handeln. Baidus Ernie bot har visat sin mångsidighet genom att tillgodose användare på både engelska och kinesiska. Användare behöver registrera sig med ett kinesiskt mobilnummer för att få tillgång till Ernie bot. Baidu släppte Ernie bot i mars, men regulatoriskt godkännande för en omfattande utrullning beviljades först i slutet av augusti. Baidu och OpenAI har antagit distinkta prismodeller för att monetarisera sina avancerade chattbot-erbjudanden. Baidu införde en prenumerationsavgift på cirka 8 dollar per månad för sin mest avancerade version av Ernie bot i november. Ernie bot har framstått som en stark spelare på den globala AI-chattbotmarknaden.

Direktlänk Dela Economymiddleeast.com fördjupade 29 december

Baidus AI-chattbot Ernie Bot når 100 miljoner användare

Det kinesiska teknikföretaget Baidu meddelade att deras AI-chattbot-produkt, Ernie Bot, har överstigit 100 miljoner användare. Aktien stängde 3% högre i USA:s handel, vilket ger aktien en något högre utsikt för 2023. Baidu specificerade inte om användarräkningen för Ernie Bot var aktiv eller för någon specifik tidsperiod. Ernie Bot, som kan användas på engelska förutom dess primära språk kinesiska, kräver ett kinesiskt mobilnummer för användarregistrering. Appen kallas ´Wenxinian´ på mandarin.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 29 december

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

Kina går igenom ´kvalificeringsrundan´ för AI-startups, enligt Kai-Fu Lee

Kinas generativa artificiella intelligens (AI) startup-sektor genomgår en ´kvalificeringsrunda´, enligt Kai-Fu Lee, riskkapitalist och tidigare president för Google Kina. Lee grundade tidigare i år 01.AI, ett Peking-baserat startup som utvecklar stora språkmodeller, som förra månaden höjde en finansieringsrunda till en värdering på 1 miljard dollar. Kinas största internetföretag som Alibaba, Tencent, Baidu och ByteDance, samt dussintals startups, utvecklar alla sina egna LLM:er. Kinesiska regeringen blockerar OpenAI, Google och andra amerikanska internettjänster, så inhemska företag tävlar om AI-överlägsenhet.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 27 december

Kina balanserar mellan innovation och kontroll inom AI

Kina försöker balansera mellan att främja innovation och att behålla kontrollen i en alltmer digitaliserad ekonomi. Landets ledare, Xi Jinping, strävar efter att göra Kina till en hyperavancerad ekonomi genom att främja kommersialiseringen av högteknologier. Samtidigt stramar regeringen åt greppet om teknikföretag och industrier den inte godkänner, som onlineundervisning och videospel. Detta har lett till att marknadsvärdet för företag som Tencent har minskat. Kina är särskilt försiktigt med artificiell intelligens (AI), som kan vara subversiv om den inte hålls i schack. Kina har därför förstärkt sin ´stora brandvägg´ för AI-eran. Regeringen har infört världens strängaste regler för AI och kräver att allt AI-genererat innehåll ska ´upprätthålla socialistiska värderingar´. Detta har bromsat upptagandet av konsumentinriktad generativ AI i landet. Trots detta är Kinas digitala ekonomi fortfarande blomstrande, med företag som Tencent som genererar hundratals miljarder dollar i årliga transaktioner. Kina hoppas nu kunna uppnå en liknande balans med AI.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 26 december

Ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter publicerad

Mr Accuracy Reports har publicerat ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och nyckelaffärssegment (2022-2029). Forskningen utförs på primära och sekundära statistikkällor och består både av kvalitativa och kvantitativa detaljer. Några av de stora spelarna som profileras i studien är Microsoft, Qualcomm, Intel, Google, Alibaba, NVIDIA, Arm, Horizon Robotics, Baidu, Synopsys, Cambricon, MediaTek, Mythic, NXP. Rapporten belyser viktiga marknadsaspekter och svarar på frågor som vilka som är de viktigaste marknadsaktörerna i marknaden för artificiell intelligens för Edge-enheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 26 december

Molntjänstmarknaden förväntas nå 1 266,4 miljarder USD 2028

Enligt en analys av MarketsandMarkets förväntas den globala marknaden för molntjänster växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt (CAGR) på 15,1% från 626,4 miljarder USD 2023 till 1 266,4 miljarder USD 2028. Denna tillväxt drivs av ökad efterfrågan på molntjänster inom olika sektorer och industrier, pandemins påskyndande av molnutgifter, ökad användning av framväxande teknologier som edge computing, 5G, big data, AI och maskininlärning, samt ökat behov av digital transformation. Trender inom molnmarknaden inkluderar framväxten av hybridmoln, expansionen av molnbaserade appar och implementeringen av edge computing. De största företagen inom molnindustrin är Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud, Alibaba Cloud och IBM Cloud.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 24 december

Författare stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

En grupp på 11 icke-skönlitterära författare har anslutit sig till en stämningsansökan i en federal domstol i Manhattan, där de anklagar OpenAI och Microsoft för att ha missbrukat deras böcker för att träna företagens artificiella intelligensmodeller, som de som driver ChatGPT och annan AI-baserad mjukvara. Författarna, inklusive Pulitzerprisvinnarna Taylor Branch, Stacy Schiff och Kai Bird, påstår att företagen kränkte deras upphovsrätt genom att använda författarnas verk för att träna OpenAIs GPT stora språkmodeller, eller LLMs. Författaren och Hollywood Reporter-redaktören Julian Sancton inledde den föreslagna grupptalan i november. Företagen har förnekat anklagelserna.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 21 december

Marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning

En marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad utifrån produkttyp, slutanvändningsindustri och nyckelregioner. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Schneider Electric, Sas Institute Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm. Rapporten omfattar också utmaningar och risker på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAIs användarvillkor

Spänningarna inom AI-gemenskapen ökade när OpenAI, den ideella organisationen som står bakom den kraftfulla GPT-teknologin, bröt sina band med ByteDance, moderbolaget till den enormt populära appen TikTok. Detta följde på avslöjandet att ByteDance hemligt använt OpenAIs teknologi för att utveckla sin egen AI-modell, med kodnamnet ´Project Seed´. ByteDance är redan föremål för intensiv officiell granskning på grund av sina kopplingar till den kinesiska regeringen och oro i samband med TikTok-appen. Denna avslöjande lägger till en ytterligare komplexitet till ByteDances verksamhetslandskap i USA.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 19 december

SenseTimes medgrundare och miljardär Tang Xiao’ou har avlidit

Tang Xiao’ou, miljardären och grundaren av den Hong Kong-noterade kinesiska AI-jätten SenseTime, avled i fredags vid 55 års ålder, enligt ett uttalande från företaget. Tang, som också var professor i informationsteknik vid Chinese University of Hong Kong, dog av en ospecificerad sjukdom. Vid sin död uppgick Tangs nettovärde till 1,1 miljarder dollar. Han debuterade på Hongkongs 50 rikaste-lista 2022 på plats 16 med ett nettovärde på 6 miljarder dollar. I den senaste rankningen, publicerad i februari, var Tang nummer 33 på listan med ett nettovärde på 2,5 miljarder dollar. Hans nettovärde var helt knutet till värdet på sina aktier i SenseTime.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 december

AI-aktier som miljardärer är galna i

I slutet av 2023 har AI-aktier sett en enorm tillväxt, med NVIDIA Corporation i topp med en ökning på 231,86% sedan årsskiftet. Flera miljardärer, inklusive Stanley Druckenmiller, Rajiv Jain och Philippe Laffont, har investerat tungt i NVIDIA. Trots att vissa analytiker förutser en ekonomisk recession i USA 2024, tror andra, som B. Riley´s Art Hogan, att 2024 kan vara ett av de bästa åren att äga en 60/40-portfölj. Andra AI-aktier som miljardärer har investerat i inkluderar Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, Intuitive Surgical, Inc., Alibaba Group Holding Limited, Uber Technologies, Inc. och Salesforce, Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

Kinesisk AI-startup 01.AI samlar in upp till $200 miljoner i nytt kapital

Beijing-baserade AI-startup 01.AI samlar in upp till $200 miljoner i nytt kapital, vilket bygger på en värdering på $1 miljard som uppnåddes förra månaden. Företaget är ett av flera kinesiska startups som har öppnat, eller planerar att öppna, sina stora språkmodeller (LLM) för allmänheten, i ett försök att vinna användare och komma ifatt marknadsledaren OpenAI. 01.AI, som officiellt lanserades av Lee Kai-fu, tidigare chef för Google China, i juli, nådde en värdering på $1 miljard i början av november. Företaget söker extra investeringar från amerikanska dollarbaserade investerare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

Rakuten planerar att lansera egen AI-språkmodell

Det japanska företaget Rakuten planerar att lansera sin egen artificiella intelligens (AI) språkmodell, enligt företagets VD Hiroshi ´Mickey´ Mikitani. Rakuten har en bred verksamhet inom bland annat bank, e-handel och telekommunikation och har enligt Mikitani en unik datamängd att träna sin AI-modell på. Företaget planerar att använda AI-modellen internt för att förbättra operationell effektivitet och marknadsföring med 20%. Mikitani vill även erbjuda modellen till tredjepartsföretag för vidareutveckling. En talesperson för Rakuten klargjorde senare att det inte finns någon tidslinje för lanseringen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 december

Global marknadsanalys av Machine Learning as a Service

Global Market Vision tillhandahåller en väldefinierad rapport med djupgående analys av den globala marknaden för Machine Learning as a Service. Rapporten ger en omfattande analys av marknadsgrunderna, inklusive SWOT-analys, PESTEL och värdefulla åsikter från respekterade marknadsledare för Machine Learning as a Service. Rapporten lyfter fram extra värde med diagram och innehållsförteckning och nyckelregional analys. De stora aktörerna är också tydligt fokuserade i rapporten, med fakta och siffror nämnda. Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 10 december

Rekommendationssystem: Typer och verkliga exempel

Rekommendationssystem har blivit oumbärliga verktyg i den digitala eran, där de hjälper användare att upptäcka relevant innehåll, produkter och tjänster anpassade efter deras preferenser. Det finns flera typer av rekommendationssystem, inklusive samarbetsfiltrering, innehållsbaserad filtrering, hybridrekommendationssystem, matrisfaktorisering och djupinlärningsbaserade rekommendationssystem. Exempel på företag som använder dessa system inkluderar Netflix, Spotify, Amazon, Alibaba och YouTube. Rekommendationssystem spelar en central roll i att forma användarupplevelser, påverka köpbeslut och optimera innehållsupptäckt på olika digitala plattformar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 december

Kina kämpar med utvecklingen av AI-algoritmer på grund av brist på avancerade chips

Kina har över 100 stora språkmodeller (LLM) och företag som Baidu och Alibaba utvecklar inhemsk konkurrens till ChatGPT. Trots detta leds fältet fortfarande av amerikanska företag som OpenAI och Google. Kina står inför flera utmaningar, inklusive brist på tillgång till avancerade chips på grund av USA:s handelssanktioner, strikt reglering, censur av känsliga ämnen, höga utvecklingskostnader och fragmenterade marknader för tekniken. Dessutom är utländska LLM, som OpenAI och Google, på grund av strikta regleringskrav inte direkt tillgängliga i Kina.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 9 december

Microsofts president diskuterar AI och handelsrelationer med Kinas handelsminister

Microsofts president Brad Smith träffade Kinas handelsminister Wang Wentao för att diskutera allt från artificiell intelligens till handelsrelationer mellan Washington och Peking. Mötet understryker Kinas försök att visa att det fortfarande är gynnsamt för amerikanska företag trots fortsatta spänningar med USA. Wang sa att Kina är engagerat i att tillhandahålla bättre tjänster för utländska företag. Teknologin har varit en tvistefråga mellan USA och Kina under de senaste åren. Microsoft ses som en av de ledande aktörerna inom artificiell intelligens, särskilt efter dess rapporterade miljardinvestering i OpenAI tidigare i år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 december

EU-länder och lagstiftare överens om regler för AI-verktyg

EU-länder och lagstiftare har preliminärt kommit överens om regler för att styra artificiella intelligensverktyg som ChatGPT. EU-regeringar har gjort kompromisser för att få lagstiftarnas godkännande att använda AI i biometrisk övervakning för nationell säkerhet, försvar och militära ändamål. Diskussionerna fortsätter dock om flera vitala frågor gällande reglering av AI. Frågor som användning av AI i biometrisk övervakning och åtkomst till källkod är ännu inte debatterade. EU-länder har försökt utarbeta detaljer om utkast till regler som föreslogs av Europeiska kommissionen för två år sedan.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 7 december

Diskussion om Generativ AI:s potential och startup-möjligheter

Tom Kong, grundaren av AGI Adventists Community, kommer att vara värd för en diskussion om Generativ AI (GenAI) och de tillväxande möjligheterna inom startup-landskapet. Diskussionen kommer att äga rum den 21 december kl 6 på kvällen Pacific-tid och kl 9 på kvällen New York-tid. Bland talarna finns John Whaley, grundare av Inception Studio och UnifyID, samt Iris Sun, erfaren investerare på TSVC Capital. Diskussionen kommer att fokusera på GenAI:s inverkan på olika sektorer och dess potential att revolutionera innehållsskapande, underhållning och konstnärliga domäner.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 5 december

Alibaba.com förväntar sig att nytt AI-verktyg kommer att automatisera kundorienterade operationer

Alibaba.com, den internationella B2B-grossistmarknaden för Alibaba Group Holding, förväntar sig att en ny artificiell intelligens (AI) verktyg kommer att hjälpa plattformens handlare att automatisera sina kundorienterade operationer, inklusive att skriva e-post, för att locka fler kunder utomlands. En AI-uppgraderad version av OKKI, kundrelationshanteringsprogramvaran som en tjänst (SaaS) under Alibaba Cloud, kommer att vara tillgänglig för utrikeshandlare från fredag. Alibaba Cloud, den digitala teknikenheten hos Alibaba, distribuerar över internet en rad programvara och andra digitala resurser som en efterfrågad tjänst, precis som elektricitet från ett kraftnät.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 30 november

Kryptovalutor som ScapesMania, Aptos, Polygon och Avalanche drar uppmärksamhet på kryptomarknaden

Trots en märkbar nedgång i altcoins, håller kryptosektorn stadigt med en marknadsvärdering på $1,41 biljoner. Bland de olika kryptovalutorna drar Aptos (APT), Polygon (MATIC), Avalanche (AVAX) och det framväxande ScapesMania uppmärksamhet för sina distinkta egenskaper och potential för betydande tillväxt de kommande månaderna. ScapesMania framträder som en lovande kryptoaktör med innovativa intäktsströmmar och starka försäljningsresultat. Aptos (APT) genomgår en omvandling genom ett partnerskap med Alibaba Cloud, i syfte att stärka sitt ekosystem och locka till sig användning. Polygon (MATIC) står inför volatilitet och prisändringar på grund av tekniska uppgraderingar och marknadshändelser. Avalanche (AVAX) upplever tillväxt på kedjan men står inför ett avgörande ögonblick med sin kommande token-upplåsningshändelse.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 28 november

Kinesiska AI-företaget SenseTime avvisar anklagelser om falsk inkomst

Det kinesiska artificiella intelligensföretaget SenseTime har avvisat anklagelser från forskningsföretaget Grizzly Research LLC om att det har falskt uppblåst sin intäkt. SenseTime sade i ett uttalande att rapporten saknar förtjänst och innehåller obefogade anklagelser och vilseledande slutsatser och tolkningar. Företaget tillade att det visar en brist på förståelse för företagets affärsmodell och finansiella rapporteringsstruktur. SenseTime är känt för sin ansiktsigenkänningsteknologi och lanserade en ChatGPT-stil chatbot för allmänheten i augusti.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 28 november

AI in Supply Chain and Logistics marknaden växer

Artificiell intelligens (AI) inom Supply Chain och logistikmarknaden har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorleken för AI inom Supply Chain och logistik, segmentstorlek (huvudsakligen produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten detaljerad kostnadsanalys och leveranskedja. Teknisk innovation och framsteg kommer att ytterligare optimera produktens prestanda, vilket gör den mer allmänt använd i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 november

Prediktiv analys och maskininlärningsmarknad: senaste forskningsrapport 2024

Prediktiv analys och maskininlärningsmarknaden har upplevt en konsekvent stark tillväxt, främst drivet av framväxande marknader, globalisering, ekonomiska förhållanden, konsumentefterfrågan, tekniska framsteg och regulatoriska förändringar. Marknaden, som är dynamisk och snabbt utvecklande, hänvisar till en uppsättning programvaruprogram som syftar till att hjälpa organisationer i olika branscher att strömlinjeforma och optimera sina inköpsverksamheter. De ledande företagen på marknaden inkluderar Alibaba Group, Alteryx, Globe Telecom, Inc., IBM, SAS Institue Inc., Baidu, MakinaRocks Co., Ltd., RapidMiner, 4Paradigm, Schneider Electric, Huawei och Qlik.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 november

AI-genererade modeller förändrar modeindustrin

Modeindustrin är på randen till en ny trend - AI-genererade modeller. Levi Strauss & Co. har inlett ett samarbete med Lalaland.ai för att introducera AI-modeller som representerar olika kroppsformer, åldrar, storlekar och etniciteter för att visa upp Levi´s kläder. Vogue Singapore har använt AI-teknik som Midjourney och DALL-E för att skapa tre unika AI-genererade omslag, vilket banar väg för ny konstnärlig uttrycksform inom mode. Deep Agency, grundat av Danny Postma, erbjuder virtuella modeller för uthyrning, vilket kan revolutionera hur varumärken genomför fotograferingar och engagerar sig i digital marknadsföring. Alibaba lanserade 2020 Taji, ett verktyg som används för att skapa AI-genererade bilder. AI-influencers som Lil Miquela och Shudu Gram gör intryck i modevärlden. Kritiker menar dock att användning av AI-modeller kan begränsa möjligheterna för verkliga individer och undvika att ta itu med djupare branschproblem.

Direktlänk Dela Jumpstart Magazine fördjupade 22 november

Baidus aktie stiger efter starka Q3-resultat

Kinesiska internetjätten Baidu rapporterade intäkter och försäljning över förväntan för tredje kvartalet, vilket ledde till att företagets aktie steg. Baidu rapporterade en justerad inkomst på 2,80 dollar per aktie, över analytikernas förväntningar på 2,39 dollar per aktie. Försäljningen steg med 6% jämfört med föregående år till 34,4 miljarder RMB (4,7 miljarder dollar), över förväntningarna på 34,2 miljarder RMB. Baidu, som driver världens näst största sökmotor, rapporterade att genomsnittliga månatliga aktiva användare för dess app nådde 663 miljoner i september, upp 5% jämfört med samma period förra året.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 november

Accelererad utveckling av artificiell intelligens väcker debatt om ansvarsfull utveckling

Generativ artificiell intelligens (AI) har utvecklats snabbt under sitt första år och kan redan förutsäga 10-dagars väderprognos bättre än nuvarande meteorologiska system över nästan alla (90%) av de 1 380 nyckelmetriker som mätts. OpenAI:s VD Sam Altman planerar att säkra ytterligare finansiering från Microsoft för att finansiera utvecklingen av artificiell allmän intelligens (AGI). Mer än 40 riskkapitalföretag har undertecknat frivilliga åtaganden om hur de start-ups de stöder bör utveckla AI-teknik ansvarsfullt. Nationella detaljhandelsfederationen (NRF) släppte sina principer för användning av AI inom detaljhandeln. Företag som Macy´s och Google har implementerat AI för att förbättra kundupplevelsen. Airbnb har förvärvat AI-startupen Gameplanner.ai och musiktjänster som Spotify och Google Cloud utökar sitt partnerskap för att driva engagemang med hjälp av AI. OpenAI undersöker hur man kan ta in sin AI-chatbot ChatGPT i klassrum. Thomson Reuters lanserade en serie initiativ för att omvandla den juridiska professionen genom användning av generativ AI. Alibaba kommer inte att dela upp sin molnintelligensverksamhet på grund av det fortsatta fokuset på AI. Öppna AI stoppar nya anmälningar till sitt ChatGPT Plus-program på grund av överväldigande efterfrågan. Federal Trade Commission (FTC) har lanserat Voice Cloning Challenge för att skydda konsumenter från potentiella faror med AI-aktiverad röstkopieringsteknik. Microsoft lanserade en offentlig förhandsvisning av Azure AI Speech och Amazon introducerade en AI-säkerhetslösning för små och medelstora företag.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 17 november

Kinas teknikjättar tvingas ompröva AI-projekt på grund av amerikanska restriktioner

Amerikanska restriktioner på avancerade datorkretsar tvingar Kinas teknikjättar att ompröva sina ambitiösa AI-drivna projekt. E-handelsjätten Alibaba blev senast att erkänna att de påverkas av USA:s sanktioner när de övergav en plan att avknoppa sin molndatorarm värd flera miljarder dollar. Detta följde speljätten Tencents erkännande att dess förmåga att sälja avancerade molntjänster har påverkats av restriktionerna. Washington har sagt att exportkontrollerna är en nationell säkerhetsåtgärd för att begränsa Kinas tillgång till avancerade kretsar som är avgörande för utvecklingen av AI-teknik.

Direktlänk Dela Courthouse News Service fördjupade 17 november

Stora företag som Nvidia och Abercrombie & Fitch att rapportera under Thanksgiving-veckan

Under Thanksgiving-veckan väntas flera framstående rapporter på börsen, inklusive från Nvidia (NVDA), Abercrombie & Fitch (ANF), Urban Outfitters (URBN), Baidu (BIDU) och Miniso (MNSO). Nvidias rapport är särskilt i fokus då företaget har haft tre starka kvartal i rad och dess tillväxtutsikter inom artificiell intelligens fortsätter att vara starka. Dessutom kommer två framstående återförsäljare, Abercrombie & Fitch och Urban Outfitters, att rapportera sina resultat. Båda företagen har visat stark tillväxt under de senaste kvartalen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 17 november

Alibaba avbryter utspinning av molntjänst efter USA:s chiprestriktioner

Alibaba Group Holding Ltd. har avbrutit en planerad utspinning av sin molntjänstverksamhet efter att USA skärpt restriktionerna för avancerade chips till Kina. Alibaba meddelar att de har ´återställt´ och beslutat att inte följa planen att avknoppa och så småningom notera sin molntjänstdivision. Istället kommer de att fokusera på att organiskt växa enheten och betala ut sin första årliga utdelning på 2,5 miljarder dollar, vilket lugnar aktieägare som hoppades på en stor utbetalning från enhetens debut. Alibaba-aktien sjönk mer än 8% i förhandeln i New York.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 16 november

AI-aktier att köpa och undvika: Amazon och Palantir Technologies

Wall Street förväntar sig starka vinster för att driva aktiemarknaden högre, med S&P 500 som har ett konsensusprismål på 5,038, vilket innebär en 14% uppgång under nästa år. Detta kan vara särskilt uttalat för aktier inom artificiell intelligens (AI) på grund av teknologins entusiasm. Amazon och Palantir Technologies är erkända ledare inom vissa delar av AI-värdekedjan, men Wall Street ser mycket olika på företagen. Amazon har ett medianpris på 12 månader på $175 per aktie, vilket innebär en 22% uppgång från dess nuvarande pris, medan Palantir har ett medianpris på 12 månader på $16 per aktie, vilket innebär en 19% nedgång från dess nuvarande pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 november

Aktiemarknaden fortsätter stiga men stänger av från onsdagens toppar

Dow Jones framtid var oförändrad över natten, liksom S&P 500 och Nasdaq. Palo Alto Networks och Cisco Systems dök sent på vägledning med Walmart och Alibaba på kran. Aktiemarknadsrallyt ökade till tisdagens breda, kraftfulla vinster men stängde av väl från onsdagens intradagshöjder. Skattkostnaderna studsade tillbaka efter att ha dykt på tisdagen. President Joe Biden träffade Kinas Xi Jinping nära San Francisco på onsdag. Microsoft avtäckte en in-house AI-chip onsdag, tillsammans med en driven av Arm Holdings-designer. Microsoft AI-chips kommer att hjälpa till att minska Dow titanens beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 november

Amazon döms att betala 46,7 miljoner dollar för patentintrång, G7 publicerar uttalande om digital konkurrens

En Delaware-jury har bestämt att Amazon måste betala 46,7 miljoner dollar till VB Assets för att ha intrångit i flera patent som täcker taligenkänning och språkbearbetningsteknik. G7-medlemmar publicerade ett uttalande om digital konkurrens, med åtaganden för att hantera problem kring framväxande teknologier som AI. Arvingarna till fotbollsikonen Diego Maradona vann en varumärkesstrid mot hans tidigare advokat. OpenAI meddelade att det kommer att betala kostnaderna för rättsprocesser kopplade till upphovsrättsintrång. Nike har stämt New Balance och Skechers för patentintrång. Värdet på musikupphovsrätt översteg 40 miljarder dollar 2022.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 10 november

Bankindustrin fortsätter att vara en hetbädd för patentinnovation

Bankindustrin fortsätter att vara en hetbädd för patentinnovation, med över 129 000 patent som har lämnats in och beviljats under de senaste tre åren enligt en rapport från GlobalData. Denna aktivitet drivs av digitalisering, förbättrad säkerhet, operationell effektivitet, ständigt föränderliga konsumentförväntningar och den växande betydelsen av teknologier som artificiell intelligens (AI), Internet of Things (IoT) och cybersäkerhet. Bland företagen som innoverar inom kreditrisk AI finns United Services Automobile Association (USAA), State Farm Mutual Automobile Insurance, Alibaba Group och Visa. När det gäller tillämpningsdiversitet hade INRIX den högsta positionen, medan Cambridge Mobile Telematics och Memjet Technology kom på andra och tredje plats.

Direktlänk Dela Retail Banker International fördjupade 10 november

90% av internetinnehåll kan vara AI-genererat inom 3 år

Enligt en rapport från Europol kan 90 procent av allt innehåll på internet vara genererat av AI inom tre år. Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Bonnier News, diskuterade detta under en föreläsning i Gävle. Han jämförde introduktionen av chatroboten Chat GPT med internets födelse och lanseringen av iPhone. Nio stora företag, inklusive Amazon, Google, Facebook, Microsoft, IBM, Apple, Tencent, Baidu och Alibaba, står för 95 procent av investeringarna i AI. Jönsson påpekade att utvecklingen av AI innebär potentiella problem med upphovsrätt och spridning av felaktig information.

Direktlänk Dela Arbetarbladet fördjupade 10 november

Kina uppmärksammar OpenAI:s GPT-4 Turbo och dess effekt på AI-utvecklingen

Lanseringen av OpenAI:s GPT-4 Turbo har väckt uppmärksamhet, särskilt i Kina, där AI-forskare också sätter nya standarder inom området. Detta framsteg signalerar en betydande förändring, där AI går in i en era där förståelse och generering av mänskligt språk blir alltmer sofistikerat. Företag kommer att söka mer kostnadseffektiva sätt att utveckla nya AI-lösningar. GPT-4 Turbo har höjt AI:s förmåga, med imponerande kapacitet att minnas textinformation och erbjuder utvecklare ett mer kostnadseffektivt sätt att skapa applikationer. Teknikjättar som Baidu och Alibaba i Kina förbereder sig för att möta utmaningen. Dessa företag omprövar sina strategier för att matcha eller överträffa denna avancerade AI-modell.

Direktlänk Dela GizmoChina fördjupade 9 november

Alibaba Cloud firar ett år med framgångsrika AI-modeller

Alibaba Clouds öppna AI-modellgemenskap ModelScope har nått över 2,3 miljoner AI-modeller sedan lanseringen för ett år sedan, vilket gör den till den största AI-modellgemenskapen i Kina. Bland företagets senaste initiativ finns tillgång till den 7 miljarder-parametrar versionen av Tongyi Qianwen, Qwen-7B, och dess konversationsjusterade version, Qwen-7B-Chat, samt två stora visionsspråksmodeller. Vi talade med Alibaba Clouds tekniska chef Zhou Jingren om årets framsteg. ModelScope är nu den största AI-modellgemenskapen i Kina och den föredragna plattformen för öppna modeller. ModelScope har blivit den största AI-modellgemenskapen i Kina, med över 2,8 miljoner aktiva utvecklare och mer än 2 300 tillgängliga modeller, med över 100 miljoner modellnedladdningar hittills.

Direktlänk Dela Alizila fördjupade 9 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

Amazon investerar i stort språkmodell för att konkurrera med ledande AI-modeller

Amazon investerar miljontals dollar i träning av en stor språkmodell, Olympus, för att konkurrera med topp AI-modeller från Microsoft-stödda OpenAI och Alphabet. Olympus har två biljoner parametrar, vilket kan göra den till en av de största modellerna som tränas. Teamet leds av Rohit Prasad, tidigare chef för Alexa, som nu rapporterar till Amazons VD Andy Jassy. Amazon har redan tränat mindre modeller som Titan och i september sa de att de skulle investera upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, baserad i San Francisco, och ta en minoritetsandel i företaget. Det finns dock ingen specifik tidslinje för lanseringen av den nya modellen.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 8 november

Amazon och Alibaba utvecklar nya konversations-AI för att konkurrera med OpenAI och Microsoft

Amazon utvecklar för närvarande ny konversations-AI-programvara, känd internt som Olympus, för att konkurrera med OpenAI och Microsoft. Olympus förväntas förbättra Amazons onlinehandelsplattform, stärka funktioner inom Alexa-röstassistenten och stödja Amazon Web Services division. Samtidigt avslöjade Alibaba, Kinas ledande aktör inom molndator och e-handel, sin senaste version av en AI-modell, Tongyi Qianwen 2.0, för att konkurrera med sina amerikanska teknikmotparter som Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 8 november

Kai-Fu Lee lanserar 01.AI för att utveckla kinesiska språkmodeller

Den kinesiska datavetaren Kai-Fu Lee, känd för sin bästsäljare AI Superpowers, har lanserat ett nytt företag kallat 01.AI. Företaget syftar till att utveckla en stor språkmodell (LLM) speciellt utformad för den kinesiska marknaden. Lees motivation för att starta 01.AI kommer från det faktum att Kina inte har tillgång till OpenAI och Googles LLMs. Som svar på detta behov har Lee och hans team på 01.AI släppt sin första modell, den öppna källkoden Yi-34B. Med framgångsrik insamling av pengar, talanganskaffning och planer på att tjäna pengar, strävar 01.AI efter att bli ett ekosystem som främjar applikationsutveckling med hjälp av sina LLMs.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 6 november

Kinesisk AI-startup 01.AI blir en enhörning på mindre än åtta månader

Det kinesiska startup-företaget 01.AI, grundat av datavetaren Kai-Fu Lee, har blivit en enhörning på mindre än åtta månader tack vare en ny öppen källkodsmodell för artificiell intelligens som överträffar Silicon Valleys bästa, åtminstone enligt vissa mätvärden. Företaget har nått en värdering på över 1 miljard dollar efter en finansieringsrunda som inkluderade Alibaba Group Holding Ltd:s molnenhet. Kai-Fu Lee, VD för riskkapitalbolaget Sinovation Ventures, kommer också att vara VD för det nya startup-företaget.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 6 november

Ny rapport granskar globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer

Global Market Vision har publicerat en ny rapport om marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer. Rapporten analyserar affärsaspekter som marknadsstorlek, konkurrenssituation, marknadsmöjligheter, marknadsandelar och tillväxtmönster för intäkter. Rapporten täcker data som varierar beroende på region och land. Nyckelspelare och nya aktörer på marknaden studeras i detalj. Rapporten innehåller information om bruttoinkomst, produktion och konsumtion, genomsnittligt produktpris och marknadsandelar för nyckelspelare. Bland de profilerade marknadsaktörerna finns Microsoft, Recombee, Alibaba, Volcengine, Tencent, Huayu Cloud, Cloud Cube Data, IdoSell.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Global Market Vision publicerar ny rapport om Enterprise AI-marknaden

Global Market Vision har publicerat en ny rapport om Enterprise Artificial Intelligence (AI) marknaden. Rapporten innehåller en omfattande analys av affärsaspekter som marknadsstorlek, konkurrenssituation, marknadsmöjligheter, marknadsandelar och intäktstillväxtmönster. Den täcker data som varierar enligt region och land. Nyckelspelare och nya marknadsaktörer studeras i detalj. Rapporten innehåller information om bruttoinkomst, produktion och konsumtion, genomsnittligt produktpris och marknadsandelar för viktiga spelare. Rapporten klassificerar också flera bidrag till den globala Enterprise Artificial Intelligence (AI) marknaden som hjälper till att växa marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Alibaba Cloud presenterar branschspecifika AI-verktyg på Apsara-konferensen

Alibaba Cloud har presenterat en rad branschspecifika artificiella intelligens (AI) verktyg på sin årliga Apsara-konferens i Hangzhou, Kina. Dessa AI-verktyg är specifikt utformade för att hjälpa företag i olika sektorer att utveckla sina AI-aktiverade applikationer. Minst 10 branschspecifika AI-verktyg, byggda på Tongyi Qianwen 2.0-modellen, avslöjades. Alibaba Clouds teknikchef Zhou Jingren uttryckte optimism om dessa modellers inverkan, med syfte att förbättra operationell effektivitet och konkurrenskraft för sina kunder. Alibaba Clouds ordförande, Joe Tsai, framhöll företagets omfattande räckvidd, med tjänster till cirka 80% av Kinas teknikföretag och hälften av landets AI LLM-företag.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 3 november

Alibaba Cloud avslöjar branschspecifika AI-verktyg på årliga Apsara-konferensen

Alibaba Cloud har på sin årliga Apsara-konferens i Hangzhou, Kina, introducerat en rad branschspecifika artificiella intelligens (AI) verktyg. Dessa verktyg drivs av Alibaba Clouds uppdaterade stora språkmodell (LLM) känd som Tongyi Qianwen 2.0. AI-verktygen är särskilt utformade för att hjälpa företag inom olika sektorer att utveckla sina AI-aktiverade applikationer. Verktygen använder generativ AI-teknologi och är skräddarsydda för tillämpningar inom kundsupport, juridisk rådgivning, hälso- och sjukvård, finans, dokumenthantering, ljud- och videohantering, kodutveckling och karaktärsskapande.

Direktlänk Dela GizmoChina fördjupade 3 november

Omfattande marknadsanalysrapport om Cloud Machine Learning av StatsNData

En omfattande marknadsanalysrapport om marknaden för Cloud Machine Learning har offentliggjorts av StatsNData. Rapporten ger inblick i intäktsprognoser för marknaden och dess undersegment och ger intressenter en djup förståelse för den konkurrenskraftiga landskapet. Den hjälper företag att skapa effektiva strategier för att gå till marknaden och positionerar dem för framgång på den ständigt utvecklande marknaden. Bland de framträdande företag som påverkar marknaden för Cloud Machine Learning finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 3 november

Alibaba Cloud presenterar AI-verktyg för att förbättra företags effektivitet

Alibaba Cloud har introducerat AI-verktyg vid sin årliga Apsara-konferens i Hangzhou. Verktygen, byggda på Tongyi Qianwen 2.0, förväntas hjälpa företag att utnyttja den transformerande potentialen hos generativ AI inom olika sektorer, inklusive kundsupport, juridisk rådgivning, hälso- och sjukvård, finans, dokumenthantering, ljud- och videohantering, kodutveckling och karaktärsskapande. Alibaba Clouds teknikchef Zhou Jingren uttryckte förhoppningar om att dessa verktyg kan leverera verkligt värde till kunderna genom att förbättra den operativa effektiviteten och hålla sig konkurrenskraftiga.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 2 november

AI-reglering i fokus i USA, Storbritannien och EU

Det har varit en stor vecka för AI-reglering, eller åtminstone idén om det. USA:s president Joe Bidens administration publicerade en exekutiv order om ´säker, säker och pålitlig utveckling och användning av artificiell intelligens´. Samtidigt öppnade den brittiska regeringen en tvådagars toppmöte om AI-säkerhet på Bletchley Park. Rishi Sunak, premiärministern, sa att AI kommer att medföra förändringar ´lika långtgående som den industriella revolutionen, elektricitetens ankomst, eller internets födelse´. Europeiska unionen har försökt driva fram AI-lagstiftning som den har arbetat på i mer än två år. AI och dess potentiella risker och fördelar är högst upp på många agendor samtidigt.

Direktlänk Dela Columbia Journalism Review fördjupade 2 november

Alibaba Cloud visar upp branschspecifika AI-modeller på Apsara-konferensen

Alibaba Clouds teknikchef Jingren Zhou presenterade branschspecifika AI-modeller på företagets årliga Apsara-konferens. Företaget lanserade en serie domänspecifika modeller tränade på deras stora språkmodell Tongyi Qianwen, samt ett verktyg för skapande av digitala avatarer och ett AI-verktyg för text-till-bild. Bland dessa modeller finns en karaktärsskapande och AI-chattmodell som kallas Tongyi Xingchen. För att hjälpa användare att läsa dokument och ta anteckningar lanserade Alibaba Cloud en kunskapshanteringassistent kallad Tongyi ZoneWit. Alibaba Cloud lanserade också två applikationer drivna av dess text-till-bildmodell Tongyi Wanxiang.

Direktlänk Dela Alizila fördjupade 2 november

Global rapport om prediktiv analys och maskininlärningsmarknad 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision, ´Global Predictive Analytics And Machine Learning Market´ Storlek, andel, pris, trender, rapport och prognos 2023-2030´, ger en djupgående analys av den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Rapporten bedömer marknaden baserat på segment som typ, tillämpning, slutanvändning och stora regioner. Rapporten innehåller 132 sidor inklusive fullständig innehållsförteckning, tabeller och figurer, och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19 utbrottets marknadspåverkan och situationen per region. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Schneider Electric, Sas Institue Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, Ibm, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu, 4Paradigm.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 2 november

Alibaba lanserar uppgraderad AI-modell för att konkurrera med amerikanska teknikjättar

Alibaba lanserade på tisdagen den senaste versionen av sin artificiella intelligensmodell, Tongyi Qianwen 2.0, i ett försök att konkurrera med amerikanska teknikrivaler som Amazon och Microsoft. Tongyi Qianwen 2.0, en stor språkmodell (LLM), är en betydande uppgradering från sin föregångare och visar anmärkningsvärda förmågor i att förstå komplexa instruktioner, copywriting, resonemang, minneslagring och förhindrande av hallucinationer. Alibaba släppte också AI-modeller utformade för specifika branscher och användningar, som juridisk rådgivning och finans. Företaget introducerade även GenAI Service Platform, som låter företag bygga sina egna generativa AI-applikationer med sina egna data.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 31 oktober

Global Machine Learning som en tjänstemarknad förväntas växa mellan 2023 och 2030

En nyligen genomförd forskningsstudie ger en detaljerad analys av den globala marknaden för Machine Learning som en tjänst från 2023 till 2030. Rapporten ger en noggrann bild av marknaden och presenterar data om de olika faktorer som påverkar dess variationer. Marknaden för Machine Learning som en tjänst har bidragit betydligt till den globala ekonomin och intensifierat den övergripande industrin. Studien ger också en beskrivande analys av efterfrågan och leveranskedjan på marknaden. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 30 oktober

Kinesiska iFlytek gör framsteg inom AI och utmanar OpenAI’s GPT-3.5 med sin nya språkmodell Spark 3.0

Kinesiska teknikjätten iFlytek gör betydande framsteg inom AI-världen och har nyligen introducerat sitt senaste språkmodell, iFlytek Spark 3.0. Modellen, som lanserades i maj och blev tillgänglig för allmänheten i september, utmärker sig inom områden som textgenerering, logisk resonemang och kodning. Trots att det finns utmaningar, är iFlytek-teamet optimistiskt om att överträffa OpenAI’s GPT-4 till mitten av 2024. Samtidigt utnyttjar inhemska teknikjättar som Baidu och Alibaba restriktionerna för amerikanska AI-modeller i Kina och utvecklar lokala alternativ. iFlytek har också ingått ett samarbete med Huawei för att förbättra sina språkmodeller med Huaweis AI-chipekosystem.

Direktlänk Dela Chennai Print fördjupade 25 oktober

Baidu lanserar Ernie 4.0, en AI-chatbot med avancerade funktioner

Det Kina-baserade teknikföretaget Baidu har presenterat den senaste versionen av sin generativa artificiella intelligens (AI) chatbot, Ernie 4.0, strax efter att myndigheterna införde säkerhetsåtgärder för AI-företag. Baidus VD Robin Li sade vid lanseringen att Ernie 4.0 står på lika fot med GPT-4 när det gäller total prestanda. Chatboten har nu förmågan att förstå och tolka ´oordnade uttalanden, vaga uttryck och underförstådda betydelser´. Den senaste modellen har tränats intensivt på mandarin, vilket gör att användare kan interagera med den med hjälp av konversationsledtrådar.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 22 oktober

OpenAI:s värdering skjuter i höjden till minst 80 miljarder dollar

OpenAI, företaget bakom artificiella intelligensverktygen ChatGPT och DALL-E, kommer att se sin värdering öka med minst 175% sedan dess insamling på 300 miljoner dollar i våras, tack vare ett anbud på anställdas aktier. Enligt en rapport kommer Thrive Capital att leda en affär för att köpa OpenAI:s aktier till ett pris som värderar AI-jätten till minst 80 miljarder dollar. I april hämtade OpenAI omkring 300 miljoner dollar från aktörer som Sequoia Capital och Andreessen Horowitz till en värdering på cirka 29 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 20 oktober

Baidu introducerar uppgraderad version av AI-modellen Ernie 4.0

Den kinesiska teknikjätten Baidu presenterade en uppgraderad version av sin generativa AI-grundmodell, Ernie 4.0, vid sin årliga teknikkonferens Baidu World. Enligt företaget rivaliserar förbättringarna i Ernie 4.0 med OpenAI:s GPT-4-modell. Baidu CEO Robin Li demonstrerade Ernie 4.0 genom den konversationsassistent Ernie Bot. Ernie 4.0 har förbättringar som inkluderar förmågan att förstå nyanser och undertexter i konversationer och kan även syntetisera text, bilder och video från ett initialt prompt på några minuter. Tillgången till Ernie 4.0 är för närvarande endast på inbjudan, men företaget planerar att bredda tillgängligheten till företagsklienter och så småningom allmänheten.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 20 oktober

OpenAI kommer att utöka tillgängligheten för sin text-till-bild-generator, DALL-E 3-modellen. Från och med torsdag har åtkomsten till den nya versionen av verktyget utökats till ChatGPT Plus-prenumeranter och företagskunder som använder ChatGPT-chatboten. DALL-E 3 introducerades förra månaden som en förbättring av sin föregångare, DALL-E 2. Den nya modellen låter användare skriva längre, visuellt rika prompts, vilket driver bildgenereringsprocessen. OpenAI har även utvecklat ett internt ”provenance classifier”-verktyg, som har en imponerande noggrannhet på 99 procent när det gäller att upptäcka bilder som genererats av DALL-E 3-modellen.

WinBuzzer fördjupade 20 oktober

Baidu släpper ERNIE 4.0, jämför dess kapabiliteter med OpenAI´s GPT-4-modell

Teknikjätten Baidu släppte den senaste versionen av sin AI-grundmodell ERNIE på Baidu World 2023-konferensen, endast fyra månader efter föregående lansering. Baidu hävdade att ERNIE 4.0 har lika avancerade kapabiliteter som OpenAI´s GPT-4-modell. Medstiftare och VD Robin Li visade upp ERNIE 4.0 under en timmes presentation, där han demonstrerade modellens förmåga att generera reklamaffischer och marknadsföringsvideor i realtid. Baidu har inte avslöjat antalet parametrar som används för att träna den uppdaterade modellen.

Direktlänk Dela TechNode fördjupade 18 oktober

OpenAI:s multimodala AI-modell GPT-4V, som kan förstå både text och bilder, hyllas som nästa stora steg inom AI. Modellen kan till exempel föreslå recept baserat på ingredienser i ett fotograferat kylskåp. Men det finns också risker, som att modellen kan användas för att identifiera människor på bilder utan deras medgivande. Trots riskerna har flera företag och oberoende utvecklare släppt öppna källkodsmodeller med liknande funktioner. Bland dessa finns LLaVA-1.5, utvecklad av forskare från University of Wisconsin-Madison, Microsoft Research och Columbia University, och Qwen-VL, en modell utvecklad av ett team på Alibaba.

TechCrunch fördjupade 18 oktober

Baidu lanserar AI-boten Ernie 4.0, en konkurrent till OpenAI:s ChatGPT 4-modell

Det kinesiska teknikjätten Baidu har lanserat Ernie 4.0, en generativ AI-bot som företaget säger är en direkt konkurrent till OpenAI:s ChatGPT 4-modell. Lanseringen ägde rum på Baidu World 2023-konferensen i Peking, där Baidu´s VD Robin Li skröt om den uppdaterade mjukvarans förmåga att förstå, uppmana, tänka och komma ihåg. Företaget tillkännagav också integrationen av generativ AI-mjukvara över alla sina produktserier. Trots detta var analytiker inte imponerade av modellens kompetenser jämfört med den tidigare versionen.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 17 oktober

Baidus AI-modell Ernie 4.0 påstås matcha OpenAI´s GPT-4

Den kinesiska sökjätten Baidu har avtäckt den senaste versionen av sin generativa AI-modell Ernie. Företaget hävdar att den är jämförbar med GPT-4, den stora språkmodellen bakom OpenAI´s ChatGPT AI. Kinesiska AI-företag tävlar om att komma ikapp västerländska rivaler när USA stoppar leveransen av AI-chip. Baidu avtäckte den senaste versionen av sin generativa AI-modell, känd som Ernie 4.0, med medgrundaren Robin Li som säger att den nu är lika bra som GPT-4. Baidu hoppas att integrationen av chatten i sina sök- och kartprodukter kommer att ge det en fördel över inhemska rivaler som Tencent och Alibaba, och låta det tävla med amerikanska teknikjättar som OpenAI och Microsoft.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 17 oktober

Baidu hävdar att deras AI-teknik matchar ChatGPT

Baidu stärker sitt anspråk på att vara Kinas konstgjorda intelligens-mästare. Företaget anser att den senaste versionen av sin AI-teknik matchar den som utvecklats av ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Alibaba och Tencent har en del att ta igen.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 17 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Artificiell intelligens skapar ekonomiska skillnader, men kan också gynna samhället

Artificiell intelligens (AI) skapar ekonomiska skillnader, med kändisar som rapporterat tjänar upp till 5 miljoner dollar för bara sex timmars arbete när teknikjätten Meta betalade för att använda deras likhet i sina AI-assistenter. Detta leder till frågan om AI:s utveckling förvärrar ekonomiska ojämlikheter. Men regeringar kan också välja att styra tekniken mot mer rättvisa och inkluderande resultat. Kinesiska städer, som Hangzhou, utvecklar smarta, digitala ekonomier som syftar till att gynna samhället. Hangzhou har nyligen varit värd för de 19:e asiatiska spelen, där de visade upp det senaste inom AI, förstärkt verklighet (AR) och molnbaserad databehandling. Teknikjätten Alibaba är baserad i Hangzhou, och staden strävar efter att bli en ledande AI-stad. Hangzhou använder AI för att uppgradera sin offentliga infrastruktur, och har lanserat en ´blå buss´-tjänst för Dingqiao, dess mest befolkade distrikt. Dessa elbussar förlitar sig på AI för att justera sina rutter i realtid. Hangzhou har också infört smarta övervakningsplaner för att förbättra vattenkvaliteten och minska energiförbrukningen. Genom att integrera den senaste tekniken i människors vardag erbjuder Hangzhou nya lösningar för hållbart levande.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 15 oktober

Detta år markerar 78-årsjubileet av slutet på det dödligaste kriget i historien och början på den längsta perioden i modern tid utan storkrig. USA:s ledarskap under dessa decennier i att undvika kärnvapenkrig, bromsa kärnvapenspridning och forma en internationell ordning som gav årtionden av fred mellan stormakterna kommer att gå till historien som en av Amerikas mest betydelsefulla prestationer. Idag, när världen står inför de unika utmaningarna som en annan oöverträffad och på vissa sätt ännu mer skrämmande teknik - artificiell intelligens (AI) - innebär, är det inte förvånande att många har sökt i historien efter vägledning. I denna stund finns det bara två AI-supermakter: USA och Kina är de enda länderna med den talang, forskningsinstitut och massdatabehandlingskapacitet som krävs för att utbilda de mest sofistikerade AI-modellerna. Detta ger dem en smal möjlighet att skapa riktlinjer för att förhindra de farligaste framstegen och tillämpningarna av AI.

Foreign Affairs fördjupade 13 oktober

Global AI-reglering: Länder försöker balansera säkerhet och innovation

Regeringar världen över försöker skapa AI-regleringar för att främja säkerhet och rättvis användning samtidigt som innovation uppmuntras. USA har låtit teknikföretag skapa egna skydd kring AI, men lagstiftare hävdar att AI-reglering är nödvändig. Storbritannien vill undvika tunga regleringar som kan kväva innovation. EU har sedan 2021 arbetat mot att anta AI-lagen, vilket skulle vara den första AI-lagen i väst. Kina kräver att generativa AI-leverantörer genomgår en säkerhetsbedömning, och AI-verktyg måste följa socialistiska värderingar. Japan lutar mot mjukare regler för användning av AI. Brasilien har börjat utarbeta regler för AI. Israel föreslår reglering som fokuserar på ´ansvarsfull innovation´. Italien var det första västerländska landet att tillfälligt förbjuda ChatGPT.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 11 oktober

Dataanalysexpert Karun Singla driver tillväxtinitiativ för fintech-företaget Revolut

Karun Singla, en framstående inom dataanalys och maskininlärning, har omfattande erfarenhet från stora teknikföretag som Paytm, Alibaba, Dailyhunt och Revolut. Han betonar vikten av att utvinna insikter ur stora datamängder för att få konkurrensfördelar, främja innovation och förbättra användarupplevelsen. Singla, som är från Indien och har en kandidatexamen i teknik från Delhi College of Engineering, har under åren breddat sin expertis inom maskininlärning över hälso- och sjukvård, e-handel och annonsbranschen. Han driver för närvarande tillväxtinitiativ för det brittiska fintech-företaget Revolut.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 11 oktober

Marknadsrapport om maskininlärning som tjänst publicerad av Market Intelx

Market Intelx har nyligen publicerat en rapport om marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten ger en omfattande studie av de senaste utvecklingarna, marknadsstorleken, statusen, kommande teknologier, affärsdrivare, utmaningar, regleringspolitik samt profiler av nyckeltillverkare och spelarstrategier. Rapporten innehåller prognoser och analyser för 2022-2030, en historisk översikt och diskussion av betydande handel, marknadsvolym, marknadsandelar och beskrivningar. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle Corporation, IBM, Microsoft Corporation, Google Inc., Salesforce.Com, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Kina planerar att öka sin datorkraft med 50% till 2025

Kina planerar att öka sin datorkraft med 50% till 2025, enligt landets huvudministerier. Landet vill ha en datorkapacitet motsvarande 300 exaflops, en ökning från de nuvarande 197 exaflops. Ökad datorkraft kommer att krävas för att stödja applikationer inom industri, finans och utbildning. Kina vill också fokusera på områden som minneslagring och nätverk för dataöverföring och planerar att bygga fler datacenter. Kinesiska ministerier sade att säkerheten i leveranskedjan också kommer att stärkas.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 oktober

Global studie utvärderar marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS)

En ny forskningsstudie från Global Market Vision utvärderar den globala marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS). Rapporten innehåller statistik över marknadsstatus för ledande aktörer inom MLaaS och information om marknadstrender, tillväxtdrivare, teknologier och förändringar i investeringsstrukturen. Bland de profilerade företagen finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Rapporten uppdateras med effekterna av den pågående COVID-19-pandemin och dess påverkan på marknadens tillväxtmönster och efterfrågan.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

Ny forskning om globala trender och insikter i ´Cloud Machine Learning´ marknaden

Ny forskning publicerad på Orbisresearch.com presenterar en djupgående analys av ´Cloud Machine Learning´ marknaden, med nyckelinsikter om dess trender, tillväxtmotorer, utmaningar och framtidsutsikter. Rapporten ger en detaljerad förståelse för marknadens fluktuationer och ger intressenter värdefull information för att fatta välgrundade beslut. Rapporten utvärderar även effekterna av COVID-19-pandemin på marknaden, analyserar störningar i leveranskedjor, förändringar i konsumentbeteende, ekonomiska utmaningar och regulatoriska förskjutningar.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Alibaba avslöjar egna verktyg och modeller för generativ AI

Kina-baserade techjätten Alibaba har nyligen introducerat sina egna verktyg och modeller för generativ artificiell intelligens (AI), inklusive sin stora språkmodell Tongyi Qianwen. Modellen har identifierade användningsfall inom detaljhandeln, där den har använts för att skapa en tjänst som kallas Taobao Ask. Den har också integrerats i Tingqu, röst-AI som driver Alibabas smarta högtalarenhet, Tmall Genie, och arbetsplatsmeddelandeappen, DingTalk. Alibaba har lanserat Modelscope, en modell-som-tjänst-plattform som ger tillgång till hundratals förutbildade generativa verktyg via sin molnplattform. Alibaba har också valt att öppna källkoden för Tongyi Qianwen och många av modellerna tillgängliga via Modelscope.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 4 oktober

Kinas AI-boom riskerar utrensning enligt investerare

Kinas besatthet av generativ artificiell intelligens har lett till en ström av produktannonseringar från uppstartsföretag och teknikjättar, men investerare varnar för att en utrensning är nära då kostnads- och vinstpress ökar. Det började med framgången för OpenAI´s ChatGPT och har lett till vad en hög chef vid Tencent beskrev som ´kriget med hundra modeller´, då företag från Baidu till Alibaba till Huawei marknadsför sina erbjudanden. Kina har nu minst 130 stora språkmodeller (LLM), vilket motsvarar 40% av den globala totalen. Investerare och analytiker säger att de flesta ännu inte har hittat lönsamma affärsmodeller och nu kämpar med stigande kostnader. Yuan Hongwei, ordförande för Shenzhen-baserade riskkapitalbolaget Z&Y Capital, tror att endast två till tre allmänna LLM kommer att dominera marknaden.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 22 september

OpenAI lanserar Dall-E 3, en ny text-till-bild-verktyg

OpenAI har lanserat Dall-E 3, sitt senaste text-till-bild-verktyg, planerat att släppas i oktober för ChatGPT Plus och Enterprise-användare via API. Dall-E 3 kommer att vara bättre på att hantera mer komplexa uppmaningar med detaljerade beskrivningar och kommer att kunna skapa bättre skriven text inom bilden. OpenAI implementerar ytterligare skyddsåtgärder, begränsar verktyget från att generera våldsamt, vuxet eller hatfullt innehåll. Skapare kommer att ha möjlighet att utesluta sitt arbete från framtida text-till-bild-träningsverktyg. OpenAI står inför konkurrens från rivaler som Alibaba´s Tongyi Wanxiang, Midjourney och Stability AI.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 22 september

AI in Supply Chain and Logistics Market Prognos 2023

En analys av marknaden för artificiell intelligens (AI) inom leveranskedja och logistik ger en omfattande utvärdering av marknaden inom industrin. Studien omfattar en förståelse för industriens dynamik, inklusive storlek, volym, värde, typ, ansökan, intäkter, potentiella kundsegment, köpbeteenden, konkurrens och andra kritiska faktorer. Marknaden har upplevt en betydande tillväxt, ökande från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Prognoser föreslår en CAGR på procent, förväntas driva marknaden till att nå USD miljoner år 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 22 september

Investerares varning om utskakning inom Kinas AI-sektor

Chinas intresse för generativ artificiell intelligens har lett till en mängd produktannonser från både uppstartsföretag och teknikjättar. Detta har dock lett till varningar från investerare om att en utskakning är nära då kostnader och vinstpress ökar. Kina har nu minst 130 stora språkmodeller (LLMs), vilket utgör 40% av den globala totalen. Men investerare och analytiker menar att de flesta ännu inte hittat lönsamma affärsmodeller och nu kämpar med stigande kostnader. Spänningarna mellan Beijing och Washington har också påverkat sektorn, då amerikanska dollarfonder investerar mindre i tidiga projekt och svårigheter att få AI-chips börjar bita.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

OpenAI lanserar Dall-E 3, en AI-baserad text-till-bild-verktyg

OpenAI har avtäckt Dall-E 3, den senaste versionen av sitt AI-baserade text-till-bild-verktyg som integrerar med ChatGPT-prompter. Dall-E 3 bygger vidare på Dall-E 2:s funktioner men kan ge mer precisa bilder med bättre förståelse för sammanhang. Verktyget förväntas bli tillgängligt för ChatGPT Plus & Enterprise-kunder via API i oktober. Lanseringen kommer i en tid då OpenAI:s text-till-bild-verktyg möter ökad konkurrens från teknikföretag som Alibaba, Meta och Midjourney. OpenAI har även lagt till fler skydd för att förhindra att verktyget genererar bilder som kan anses vara stötande.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 21 september

OpenAI introducerar Dall-E 3, en avancerad text-till-bild-verktyg

OpenAI har introducerat Dall-E 3, det senaste text-till-bild-verktyget som planeras att släppas i oktober, tillgängligt först för ChatGPT Plus och Enterprise-användare via API. Dall-E 3 har förbättrade förmågor att hantera komplicerade prompts med detaljerade beskrivningar. Den nya modellen är utmärkt på att införliva väl skriven text i de genererade bilderna, som etiketter och skyltar, och adresserar tidigare begränsningar. OpenAI hävdar att Dall-E 3 kan omvandla nyanserade förfrågningar till mycket precisa och detaljerade bilder. OpenAI implementerar också ytterligare skydd för att förhindra generering av våldsamt, vuxet eller hatfullt innehåll.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 21 september

OpenAI presenterar Dall-E 3, den senaste versionen av sitt text-till-bild-verktyg

OpenAI presenterade på onsdagen Dall-E 3, den senaste versionen av sitt text-till-bild-verktyg som använder sin populära AI-chatbot ChatGPT för att hjälpa till att fylla i prompts. Dall-E 3 kommer att vara tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-kunder i oktober via API. Verktyget kan översätta detaljerade förfrågningar till extremt detaljerade och korrekta bilder. OpenAI sa att den senaste versionen av verktyget kommer att ha fler skydd, till exempel att begränsa dess förmåga att generera våldsamt, vuxet eller hatfyllt innehåll. OpenAI står inför flera rättsliga utmaningar, inklusive en stämning från en handelsgrupp för amerikanska författare på uppdrag av författare som John Grisham och ´Game of Thrones´-författaren George R.R. Martin.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 21 september

OpenAI avslöjar Dall-E 3, en text-till-bild-verktyg

OpenAI avslöjade på onsdagen Dall-E 3, den senaste versionen av sitt text-till-bild-verktyg som använder sin mycket populära AI-chattbot ChatGPT för att hjälpa till att fylla i prompts. Dall-E 3 kommer att vara tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-kunder i oktober via API. Användare kan skriva in en begäran om en bild och justera prompten genom samtal med ChatGPT. OpenAI sa att den senaste versionen av verktyget kommer att ha fler säkerhetsåtgärder, till exempel att begränsa dess förmåga att generera våldsamt, vuxet eller hatfullt innehåll.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 21 september

OpenAI avtäcker Dall-E 3, senaste versionen av dess text-till-bild-verktyg

OpenAI har avtäckt Dall-E 3, den senaste versionen av sitt text-till-bild-verktyg som använder sin populära AI-chattbot ChatGPT för att hjälpa till att fylla i prompts. Dall-E 3 kommer att vara tillgängligt för ChatGPT Plus- och Enterprise-kunder i oktober via API. Användare kan skriva in en förfrågan om en bild och justera prompten genom samtal med ChatGPT. OpenAI meddelade att den senaste versionen av verktyget kommer att ha fler skyddsåtgärder, såsom att begränsa dess förmåga att generera våldsamt, vuxet eller hatfullt innehåll. Verktyget har också åtgärder för att avböja förfrågningar som ber om bilder av en offentlig person med namn, eller de som ber om bilder i stil med en levande konstnär. OpenAI står inför flera konkurrenter, inklusive Alibaba´s Tongyi Wanxiang, Midjourney och Stability AI, som fortsätter att förbättra sina bildgenererande modeller. Det finns dock flera oro kring AI-genererade bilder. En domstol i Washington D.C. bestämde i augusti att ett konstverk skapat av AI utan någon mänsklig inmatning inte kunde skyddas enligt amerikansk lag. OpenAI står också inför flera rättsliga processer, inklusive en stämning från en branschgrupp för amerikanska författare på uppdrag av författare som John Grisham och ´Game of Thrones´-romanförfattaren George R.R. Martin, som anklagar företaget för att olagligt ha tränat sin chattbot ChatGPT på deras arbete.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 21 september

Alibaba släpper AI-modellen Tongyi Qianwen för allmän användning

Det kinesiska teknikföretaget Alibaba har bekräftat att det kommer att släppa en modell av artificiell intelligens (AI), kallad Tongyi Qianwen, för allmän användning, med en öppen källkods-version redan under utveckling. Flera företag, inklusive OPPO, DingTalk och Taobao, har redan bekräftat sin avsikt att utveckla sina AI-lösningar med Tongyi Qianwens teknologi. Alibaba planerar att släppa en gratis, öppen källkods-version av sin AI-modell inom en snar framtid. Alibaba har genomgått interna och externa förändringar som ett resultat av Eddie Wus utnämning till ny VD.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 17 september

Kinesiska företag visar framsteg inom AI-drivna annonseringsplattformar

Kinesiska sökmotorjätten Baidu har nyligen presenterat en plattform kallad QingGe som möjliggör skapandet av AI-drivna reklamkampanjer. Denna plattform liknar Googles AI-drivna annonser och har visat lovande resultat under tidiga tester. Ett annat kinesiskt företag, Tencent, har integrerat sin AI-modell i reklaminnehållsskapande och sin egen videochatt-app. Tencent har även öppnat väntlistan för en chattbot kallad ChatGPT, som finns tillgänglig i deras populära sociala meddelandeapp WeChat. Alibaba Cloud har nyligen tillkännagivit öppnandet av sin stora språkmodell Tongyi Qianwen för allmänheten.

Direktlänk Dela Haber TUSBA fördjupade 17 september

Alibaba lanserar AI-modell Tongyi Qianwen för allmän användning

Den kinesiska teknikjätten Alibaba har bekräftat lanseringen av sin AI-modell Tongyi Qianwen för allmän användning. Alibaba planerar att göra det möjligt för företag att utveckla sina egna AI-produkter baserat på dess stora språkmodell (LLM). Flera företag, inklusive OPPO, DingTalk och Taobao, har redan bekräftat att de kommer att använda Tongyi Qianwen för att bygga sina AI-lösningar. Alibaba kommer att lansera en gratis, öppen källkods-version av sin AI-modell inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 17 september

Omfattande rapport om marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer släppt

Statsndata har släppt en omfattande rapport om insamling, analys och tolkning av data för marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer. Rapporten betonar vikten av att utnyttja sådana data för att främja inte bara enskilda företags tillväxt, men också hela tjänsteindustrins framsteg. Rapporten ger en noggrann översikt över marknaden och spårar nyligen utveckling och innovationer. Nyckelindustriaktörer, inklusive Microsoft, Recombee, Alibaba, Volcengine, Tencent, Huayu Cloud, Cloud Cube Data och IdoSell, presenteras framträdande i rapporten.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 16 september

Positiv tillväxt förväntas för global maskininlärningstjänst (Mlaas) marknad

Enligt den senaste rapporten förväntas den globala marknaden för maskininlärningstjänster (Mlaas) växa positivt de kommande åren. Analytiker har studerat historiska data och jämfört det med den nuvarande marknadssituationen för att bestämma marknadens framtida riktning. Rapporten ger en helhetsbild av den globala Mlaas-marknaden, med särskilt fokus på att definiera de viktigaste påverkarna inom branschen. Företag som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc, CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

Marknadsrapport för Generative Pre-trained Transformer (GPT)

En marknadsrapport för Generative Pre-trained Transformer (GPT) har släppts, vilket ger en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för GPT-industrin. Rapporten är en sammanslagning av primär och sekundär forskning och ger en djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för GPT-marknaden. Några av de ledande företagen som påverkar denna marknad inkluderar OpenAI, Microsoft, Google, Baidu, Alibaba, Huawei och IBM.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 14 september

SoftBank CEO tror att AI kan lösa världens största problem

Enligt Masayoshi Son, SoftBanks grundare och VD, har artificiell intelligens (AI) potentialen att lösa några av världens största problem och kan till och med överträffa mänsklighetens intelligens. Han ser sig själv som en ´stor troende´ i AI och menar att Arm Holdings, som SoftBank kontrollerar 90% av, är en ´kärn´ förmånstagare av AI-revolutionen. Son jämförde potentiella missbruk av AI med faror som hastighet eller alkoholkonsumtion vid bilkörning, men tror att AI kan lösa viktiga världsproblem som sjukdomar eller hjälpa till att lindra eller återhämta sig från naturkatastrofer.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 14 september

Alibaba lanserar AI-systemet Tongyi Qianwen för allmän och företagsanvändning

Alibaba meddelade att deras stora språkmodell, ett artificiellt intelligenssystem kallat Tongyi Qianwen, kommer att vara tillgängligt för allmänheten och företag i hela Kina från och med den 13 september. Tongyi Qianwen är en stor språkmodell liknande ChatGPT som tränats på ett korpus av engelsk och kinesisk text. Alibaba har tidigare släppt två öppen källkodsmodeller på 7 miljarder parametrar baserade på Tongyi Qianwen-arkitekturen.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 14 september

Alibaba lanserar AI-systemet Tongyi Qianwen för allmänheten och företag

Alibaba har meddelat att deras stora språkmodell, ett artificiellt intelligenssystem kallat Tongyi Qianwen, kommer att bli tillgängligt för allmänheten och företag över hela Kina från och med den 13 september. Tongyi Qianwen är en stor språkmodell liknande ChatGPT, tränad på en textkropp i engelska och kinesiska. Tidigare har Alibaba lanserat två öppna källkodsmodeller med 7 miljarder parametrar baserade på Tongyi Qianwens arkitektur.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 13 september

Översikt över Alibaba Group Holding Limited

Alibaba Group Holding Limited är den ledande online-marknadsplatsen i Kina. Gruppen tillhandahåller en databehandlingsplattform som låter både individer och företag genomföra köp- och säljtransaktioner av varor och tjällen. Verksamheten är organiserad kring tre områden: drift av e-handelsplattformar (Alibaba.com, Taobao.com, Tmall.com, Juhuasuan.com, Aliexpress.com, 1688.com, etc.), online betalningstjänster genom Alipay.com-plattformen, och utveckling av prisjämförelse, gränssnitt och webbapplikationsportaler, immateriella hanteringsplattformar för databehandlingsinfrastruktur, etc.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 13 september

Alibaba Group omfamnar AI och främjar yngre ledare i största omstruktureringen någonsin

Alibaba Group kommer att omfamna artificiell intelligens (AI) och främja yngre människor till ledande befattningar, enligt företagets nya VD. Eddie Wu, som tillträdde som VD på söndag, ersatte Daniel Zhang och blev Alibabas fjärde VD på 24 år. Han tog också över som chef för molndivisionen efter Zhangs överraskande avgång. Wu presenterade sina långsiktiga mål för företaget i ett memo, vilka innefattar sökandet efter nya tillväxtpunkter i en utmanande ekonomisk miljö och växande konkurrens. Alibaba kommer att dela upp sig i sex separata enheter, inklusive moln, e-handel, logistik, media och underhållning.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 12 september

Meta Platforms utvecklar ny AI för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms, Facebook och Instagrams moderbolag, arbetar på ett nytt artificiellt intelligenssystem för att konkurrera med OpenAI:s avancerade modeller, enligt källor som citeras av Wall Street Journal. Projektet syftar till att skapa en AI-modell som är betydligt kraftfullare än Metas nuvarande erbjudande, Llama 2. Den nya modellen förväntas släppas i början av 2024 och är en stor del av Mark Zuckerbergs plan att göra Meta till en konkurrent inom AI-industrin. Meta utökar sina datacenter och förvärvar avancerade Nvidia-chips för AI-utbildning. Trots att Meta och Microsoft har bildat en allians för att stödja Llama 2 på Azure och Windows, är företag som Google och Alibaba också på väg in i AI-världen.

Direktlänk Dela CryptoTVPlus fördjupade 11 september

AI-chip-startupen D-Matrix samlar in 110 miljoner dollar för att kommersialisera sin inferens beräkningsplattform

AI-chip-startupen D-Matrix har nyligen samlat in 110 miljoner dollar för att kommersialisera sin ´första av sitt slag´ inferens beräkningsplattform. D-Matrix hävdar att deras teknik möjliggör inferens, det vill säga körning av AI-modeller, till en lägre ägarkostnad än GPU-baserade alternativ. ´D-Matrix är företaget som kommer att göra generativ AI kommersiellt genomförbart,´ sade Sasha Ostojic, partner på Playground Global och en D-Matrix-supporter. Andra AI-relaterade nyheter inkluderar att Imbue, tidigare känt som Generally Intelligent, har samlat in 200 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. eBay lanserar ett nytt AI-verktyg som kan generera en produktlista från ett enda foto. Anthropic, AI-startupen som grundades av före detta OpenAI-anställda, har lanserat sin första konsumentorienterade premium prenumerationsplan, Claude Pro, för Claude 2, Anthropic´s AI-drivna, textanalyserande chatbot. OpenAI kommer att vara värd för en utvecklarkonferens den 6 november.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 september

Maskininlärning inom medicinsk bildbehandling: Marknadsundersökning 2023-2031

En professionell marknadsundersökning har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen på marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Studien undersöker den globala marknaden, dess nuvarande status och framtida potential. Rapporten inkluderar regionala studier, tillväxtprognoser för perioden 2022 till 2028, och de viktigaste hindren för marknadsexpansion. Rapporten innehåller också marknadsandelar för de tio största företagen. Studien undersöker flera betydande regioner på en geografisk nivå, tillväxtmönster, industriella tillväxtutsikter och konkurrensutvärderingar.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 11 september

Tesla och Hostess aktier stiger, Meta Platforms utvecklar ny AI-modell, Apple förbereder sig för iPhone 15-lansering och Alibaba förlorar CEO

Teslas aktier steg med mer än 5% i förhandeln efter att Morgan Stanley uppgraderade Tesla till ´Overweight´ från ´Equal-weight´, och höjde sitt 12-månaders målpris till 400 dollar från 250 dollar. Analysfirman förutspår att Teslas AI-superdator Dojo kan lägga till 500 miljarder dollar till företagets marknadsvärde. Hostess Brands aktier hoppade mer än 6% på potentiell försäljning till J.M. Smucker. Meta Platforms utvecklar en ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI, och Apple-aktier handlas högre inför lanseringen av iPhone 15. Alibaba förlorar sin VD för molnverksamheten inför en planerad börsintroduktion.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 11 september

Generativ AI kan minska ojämlikhet och öka produktiviteten för lågkvalificerade arbetare, enligt studier

Teknik har generellt sett bidragit till ojämlikhet i avancerade samhällen de senaste decennierna. Men det finns växande bevis för att generativ AI kan ha motsatt effekt. Flera nyligen genomförda studier tyder på att generativ AI ger störst boost till de lägst kvalificerade. En studie av Erik Brynjolfsson och hans kollegor gav generativ AI-verktyg till kundsupportpersonal och fann att det ´ökar prestationen för mindre kvalificerade och mindre erfarna arbetare´. En annan studie gav verktygen till professionella för att hjälpa till med skrivuppgifter och fann att produktivitetsobalanser bland gruppen ´halverades´ av teknologin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 september

Positiv tillväxt förväntas för den globala marknaden för Machine Learning Service (Mlaas)

En ny rapport förutser en positiv tillväxt för den globala marknaden för Machine Learning Service (Mlaas) de kommande åren. Rapporten, som baseras på historiska data och nuvarande marknadsscenarier, ger en helhetsbild av marknaden. Företag som Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc, CSC, Heroku, Clustrix och Xeround omnämns. Rapporten täcker regioner som Mellanöstern och Afrika, Nordamerika, Sydamerika, Europa och Asien-Stillahavsområdet.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 10 september

Tencent lanserar AI-systemet Hunyuan för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT

Det kinesiska teknikföretaget Tencent utmanar OpenAI´s ChatGPT med sin multimodala storskaliga språkmodell (LLM) Hunyuan. Meddelandet om lanseringen gjordes under ett Global Digital Ecosystem Summit, trots pågående utmaningar med hårdvaruförsörjning och kyliga relationer mellan Kina och USA. Hunyuan, som inte är den första LLM introducerad i Kina, har potential att ersätta AI-drivna språkmodeller i framtiden. Tencent förväntas att bli en av världens mest kraftfulla LLM med förmågan att bearbeta kommandon på kinesiska och utföra komplexa uppgifter på minuter.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 9 september

Tencent presenterar sin nya chattbot, Hunyuan Aide

Kinesiska teknikjätten Tencent har presenterat sin senaste chattbot, ´Hunyuan Aide´, och hävdar att den har kapaciteter jämförbara med sin framstående amerikanska motsvarighet, ChatGPT. Tencents Hunyuan Aide, introducerad nyligen för allmänheten, kommer strax efter Baidus lansering av ERNIE Bot. Vice VD Jiang Jie påstod under ett livestreamat toppmöte att Hunyuan Aide överträffar OpenAI:s GPT-3.5 och matchar GPT-4 i att identifiera komplexa frågor. En betaversion av Hunyuan Aide blev tillgänglig för WeChat-användare denna vecka.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 8 september

Tencent lanserar AI-systemet Hunyuan trots regleringsutmaningar

Trots omfattande regleringar från regeringen och pågående problem med att få tag på hårdvara, har Tencent släppt sitt stora språkmodell ´Hunyuan´ för företagsanvändning i Kina. Hunyuan är en multimodal stor språkmodell (LLM) liknande OpenAI:s ChatGPT. Systemet har integrerats i Tencents ekosystem av applikationer och tjänster. Lanseringen kommer när relationerna mellan USA och Kina förblir kyliga efter att Biden-administrationen godkände ett exportförbud på vissa typer av datorkretsar, inklusive hårdvara som vanligtvis används för att utveckla och träna AI-system. Tencent säger att lanseringen av Hunyuan signalerar att företaget är ´engagerat i öppet samarbete i ekosystemet´.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 7 september

Global rapport om AI för Edge-enheter av QYResearch

QYResearch har publicerat en rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) för Edge-enheter. AI för Edge-enheter innebär att AI-programvarualgoritmer bearbetas lokalt på en hårdvaruenhet, vilket gör att enheten kan bearbeta data och fatta beslut oberoende utan anslutning. Rapporten innehåller en omfattande analys av de faktorer som påverkar marknadens tillväxt, inklusive trender, begränsningar och drivkrafter. Rapporten innehåller också en prisanalys för varje typ, tillverkare, region och globalt pris från 2018 till 2029.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 5 september

Baidus AI-chattbot Ernie Bot skapar kontrovers och återupplivar företaget

Ernie Bot, en AI-chattbot skapad av det kinesiska teknikföretaget Baidu, har skapat kontrovers med sina åsikter om vetenskap, inklusive att COVID-19 började bland amerikanska e-cigarettrökare. Baidu, som en gång dominerade Kinas internet med sin sökmotor, har förlorat mark till rivaler som Tencent, Alibaba och Douyin. Men med lanseringen av Ernie Bot, som laddades ner 1 miljon gånger inom 19 timmar efter sin lansering, har Baidu börjat återhämta sig. Företaget har också blivit Kinas största AI-molnleverantör och erbjuder skräddarsydda lösningar för företag som vill ha AI-modeller utformade för dem. Framtiden för Baidu kommer dock att bero på politiken i både Beijing och Washington.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 3 september

AI-teknik bidrar till ökning av röstbedrägerier online, Digital India Act öppen för diskussion, unik ögonskanningsapp utvecklad av 11-årig flicka, Spotify minskar reklamutgifter för vitbrus-podcasts

Artificiell intelligens (AI) bidrar till en ökning av röstbedrägerier online. Indiens IT-minister meddelar att utkastet till Digital India Act kommer att vara öppet för diskussion fram till 7 juni. En 11-årig flicka från Kerala har utvecklat en unik ögonskanningsapp som använder AI. Spotify planerar att minska sina reklamutgifter för vitbrus-podcasts. Huawei och Alibaba söker godkännande för deepfake-teknik i Kina. Motorola G84 5G lanseras idag i Indien. Meta har tagit bort 7 704 Facebook-konton i sin största enskilda nedtagning.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 3 september

Ny studie om Globala Marknaden för Artificiell Intelligens Modeller

En ny studie med titeln Globala Marknaden för Artificiell Intelligens Modeller har släppts på Orbisresearch.com. Studien ger en omfattande utvärdering av den globala marknaden för Artificiell Intelligens Modeller och är avsedd att tillhandahålla statistik och konkreta data till studiens primära användare. Forskningen inkluderar flera anmärkningsvärda resultat och kritiska insikter om branschens utsikter. Rapporten undersöker de underliggande tillväxtmotorerna som driver branschens utsikter och presenterar en prediktiv studieansats för att utvärdera den framtida utvecklingen av den globala marknaden för Artificiell Intelligens Modeller.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 3 september

Kinesiska teknikföretag lanserar AI-chatbots efter godkännande från regeringen

Fyra teknikföretag baserade i Kina, Baidu, Baichuan Intelligent Technology, SenseTime och Zhipu AI, lanserade sina artificiella intelligens (AI) chatbots den 30 augusti för allmän användning efter att ha fått godkännande från den kinesiska regeringen. Detta skedde mindre än två veckor efter att regeringens officiella AI-lagstiftning trädde i kraft den 15 augusti, vilken kräver regeringsgodkännande innan AI-baserade produkter lanseras på massmarknaden. Baidu jämförde sin nya chatbot, Ernie Bot, med den populära ChatGPT-applikationen skapad av Microsoft-stödda OpenAI.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 31 augusti

Kinesiska sökjätten Baidu har lanserat sin ERNIE Bot för allmänheten, som en av de första företagen som fått tillstånd att tillåta regelbunden tillgång till generativa AI-bots, efter att ha lämnat in detaljer om sina algoritmer till regeringen. Godkännandet kommer två veckor efter att Kinas nya AI-regler trädde i kraft, vilket banade väg för åtta företag att erbjuda sina generativa AI-tjänster till över 1 miljard kinesiska internetanvändare. Baidus ERNIE Bot toppade gratisappnedladdningslistan på Apples App Store 12 timmar efter att dess allmänna tillgänglighet tillkännagavs.

TechNode fördjupade 31 augusti

Kinesiska techföretagen Baidu och SenseTime lanserar AI-bots för allmänheten

Kinesiska teknikföretagen Baidu och SenseTime lanserade sina ChatGPT-liknande AI-bots för allmänheten på torsdag. Baidu har öppnat allmän tillgång till sin ERNIE Bot, vilket möjliggör AI-drivna sökningar eller utförande av en rad uppgifter. Nyheten skickade företagets aktier 3,1% högre i New York på onsdag och 4,7% högre i Hongkong på torsdag. SenseTime, en AI-startup baserad i Hongkong, meddelade också den offentliga lanseringen av sin SenseChat-plattform på torsdag. Företagets aktier steg med 4% i Hongkong efter nyheten. Kritiker säger att de nya erbjudandena från kinesiska företag kommer att lägga bränsle till en befintlig USA-Kina rivalitet inom framväxande teknologier.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 31 augusti

AI förvandlar översättningstjänster: Här är de bästa verktygen och programvarorna

Artificiell intelligens (AI) omformar nästan alla affärssektorer, inklusive översättningstjänster. Maskinöversättning, den automatiska översättningen av ett språk till ett annat, blir allt viktigare. Flera översättningstjänster kombinerar maskinöversättning med mänsklig hjälp för att säkerställa att översättningen är unik för destinationslokalen. Här är några av de bästa verktygen och programvarorna för AI-översättning: Google Translate, Rask AI, DeepL, Alexa Translations, Bing Microsoft Translator, Taia, Mirai Translate, Sonix, TextCortex, Unbabel, Microsoft Translator, Yandex Translate, SDL Machine Translation, Amazon Translate, Reverso Translation, TransPerfect, AppTek, Memsource, Alibaba Translate, iTranslate, memoQ Translator PRO, Systran Translate PRO, Smartling, Crowdin och TextUnited.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 31 augusti

Baidu lanserar AI-drivna chattboten Ernie Bot för allmänheten

Baidu meddelade på onsdag att de kommer att lansera sin generativa AI-drivna chattbot, Ernie Bot, för allmänheten från och med 31 augusti, vilket gör det till det första kinesiska företaget att göra det. Tidigare idag rapporterade Bloomberg att flera kinesiska företag, inklusive Baidu, hade fått godkännande från myndigheterna att lansera tjänster liknande ChatGPT. Andra teknikföretag investerar också kraftigt i generativ AI. Alibaba har utvecklat sin egen LLM Tongyi, Huaiwei lanserade Pangu och Tencent har släppt Hunyuan. Men alla dessa chattbottjänster var endast öppna för en begränsad användarbas.

Direktlänk Dela PingWest fördjupade 31 augusti

Kina engagerar sig i utvecklingen av AI-chips trots USA:s sanktioner

Jensen Huang, grundare och VD för NVIDIA, varnade USA:s regering för att underskatta Kinas engagemang i utvecklingen av GPU:er. Joe Bidens regering har förbjudit NVIDIA att sälja sina mest avancerade AI-chips, A100 och H100, till kinesiska företag. Som ett svar har NVIDIA modifierat dessa GPU:er för att uppfylla de krav som USA:s regering ställer, vilket resulterat i A800 och H800-chipsen. Huang förutser att Kina på medellång sikt kommer att utveckla egna processorer för AI-applikationer och djupinlärning. Kinesiska företag som MetaX, Biren Technology, Moore Threads, Innosilicon, Zhaoxin, Iluvatar CoreX, DenglinAI och Vast AI Tech utvecklar redan egna hårdvarulösningar för AI.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 29 augusti

Djupinlärnings AI-marknaden förväntas expandera mellan 2023 och 2029

En nyligen genomförd forskning av MarketQuest.biz förutspår att marknaden för djupinlärning och artificiell intelligens kommer att expandera mellan 2023 och 2029. Forskningen fokuserar på nyliga och historiska prisförändringar, vilka ligger till grund för förutsägelser om marknadsexpansion. Studien tar också upp effekterna av COVID-19 på marknaden och diskuterar sannolika vägar för marknadens återhämtning efter pandemin. Andra hot, svårigheter och utmaningar täcks också tillsammans med deras potentiella effekter på marknaden.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Maskininlärning som en tjänstmarknad växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har utförts för att ge senaste insikter om viktiga funktioner på marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Marknaden för maskininlärning som en tjänst växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Forskning syftar till att bestämma storleken och framtida tillväxtpotentialen för AI-marknaden över olika segment, inklusive implementeringsmetoder, slutanvändare och geografiska platser. Basåret som används för att storleksbestämma AI-marknaden varierar från 2023 till 2029. Sekundärforskning användes för att samla in information om viktiga leverantörsintäkter. Marknaden delades in i ett antal segment och undersegment som validerades genom primärforskning. De viktigaste konkurrenterna på marknaden är bland annat Alphabet Inc., Microsoft Corporation, IBM Corporation, Baidu, Inc., Intel Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., Amazon Web Services, Inc., SAS Institute Inc., Facebook, Inc., SAP SE, Salesforce.com, Inc., NVIDIA Corporation, Oracle, Cisco, Siemens, Huawei, Alibaba Cloud.

The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI-systems potentiellt lika energikrävande som Bitcoin

Det växande intresset för artificiell intelligens (AI) kan leda till ökad belastning på världens elnät, potentiellt i samma skala som Bitcoin. Nvidia Corp, en ledande leverantör av processorer för AI, rapporterade nyligen en fördubbling av sin datacenterintäkt, vilket tyder på att efterfrågan på AI fortfarande ökar. Deras senaste flaggskeppsprocessor, GH200 Grace Hopper Superchip, drar upp till 1000 watt. En studie från förra året visade att träning av en stor språkmodell kan skapa 24,7 metriska ton koldioxid, men den verkliga kostnaden kan vara dubbelt så hög när man räknar in nätverksanslutningar och systemets viloläge. Dessutom kommer 90% av kostnaderna för att köra AI under nästa fas när användare frågar modellen om resultat. Detta kan innebära en koldioxidutsläpp på 500 ton, vilket är lika med att köra en bensindriven bil en miljon mil eller 500 flygningar från New York till Frankfurt. Trots detta är det fortfarande tidigt i utvecklingen och minst ett dussin stora teknikföretag, inklusive Amazon.com, Alphabet Inc., Microsoft Corp., OpenAI, Meta Platforms Inc., Baidu Inc., Tencent Holdings Ltd., och Alibaba Group Holding Ltd., rusar för att bygga och distribuera generativa AI-produkter. Bitcoin har dock visat att det är möjligt att minska energiförbrukningen genom att placera servergårdar i kalla klimat med rikligt med förnybar energi, som Island.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 27 augusti

Alibaba lanserar två nya AI-modeller för bildigenkänning

Det kinesiska techbolaget Alibaba har lanserat två nya AI-modeller, Qwen-VL och Qwen-VL-Chat, som förbättrar möjligheterna för artificiell intelligens genom att ´läsa´ bilder snarare än text. Qwen-VL-Chat har komplexa funktioner som att ge vägbeskrivningar genom att skanna gatuskyltar, lösa matematiska ekvationer baserat på en bild och skapa en berättelse baserat på flera bilder. Qwen-VL är en uppdaterad version av Alibabas befintliga bildläsande chatbot som nu kan läsa bilder i högre upplösning. Båda modellerna kommer att finnas tillgängliga på Alibabas molnbaserade plattform Modelscope och på Hugging Face. Alibaba förbereder också en omstrukturering där Alibaba Cloud, divisionen som huserar dess AI-forskning, ska bli en självständig enhet.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 augusti

Alibaba lanserar två nya AI-modeller för att förstå bilder och komplex text

Alibaba lanserade två nya artificiella intelligensmodeller, Qwen-VL och Qwen-VL-Chat, på fredag. Dessa modeller kan förstå bilder och text skrivna på engelska och kinesiska. Båda modellerna är öppen källkod, vilket betyder att de är tillgängliga för forskare och tredjepartsutvecklare att använda, modifiera och bygga nya appar gratis. Alibaba säger att Qwen-VL kan utföra en rad uppgifter, inklusive att svara på öppna frågor relaterade till olika bilder och generera bildtexter. Qwen-VL-Chat hanterar mer komplexa uppgifter, som att jämföra flera bildinmatningar och delta i flerrunda frågesvar.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 25 augusti

Alibaba lanserar två AI-modeller med visuell lokaliseringskapacitet

Den kinesiska teknikjätten Alibaba lanserade två artificiella intelligens (AI) modeller, Qwen-VL och Qwen-VL-Chat, med visuell lokaliseringskapacitet. Dessa modeller kan förstå mer komplexa visuella signaler, som text inom bilder, och svara på platsbaserade frågor. Modellerna är också öppen källkod, vilket innebär att andra kan använda dem som en resurs för att skapa sina egna AI-appar. Lanseringen kommer när teknikföretag tävlar om att rulla ut mer sofistikerade AI-verktyg.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 25 augusti

AIaaS-marknaden växer kraftigt

Marknaden för Artificial Intelligence as a Service (AIaaS) har sett en betydande tillväxt och omvandling de senaste åren. AIaaS hänvisar till leverans av artificiell intelligens-funktioner som en molnbaserad tjänst. Detta gör att företag av alla storlekar kan dra nytta av avancerade AI-verktyg och teknik utan behov av omfattande intern infrastruktur eller expertis. Marknaden för AIaaS har snabbt expanderat på grund av den ökande adoptionen av AI inom olika branscher. Ledande aktörer inkluderar Amazon Web Services, Google, Microsoft, IBM, Oracle, SAP, Salesforce, Intel, Nvidia, Alibaba Cloud, Baidu, Tencent Cloud, Hewlett Packard Enterprise, Cisco Systems, Dell Technologies och andra.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 25 augusti

Storbritannien värd för världens första AI-säkerhetstoppmöte

Storbritanniens regering kommer att vara värd för världens första toppmöte om säkerhet inom artificiell intelligens (AI) i Bletchley Park, hemmet för kodknäckarna som knäckte koden som avslutade andra världskriget. Mötet, som kommer att sammankalla internationella regeringar, ledande AI-företag och forskningsexperter, kommer att diskutera ´säker utveckling och användning av gränsöverskridande AI-teknologi´. Evenemanget kommer att äga rum den 1 och 2 november och kommer att ´överväga riskerna med AI, särskilt i utvecklingsfronten, och diskutera hur de kan mildras genom internationellt samordnade åtgärder´. Det är ännu inte klart vilka företag, regeringar eller forskare som kommer att delta i evenemanget. Storbritannien är hem för flera ledande företag inom forskning, utveckling och kommersiell produktion av AI, inklusive DeepMind och Synthesia. Landet har nyligen haft en nedgång inom tekniksektorn, med minskade investeringar i riskkapital.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 24 augusti

Ny rapport analyserar AI som en tjänstemarknad

En ny rapport om AI som en tjänstemarknad analyserar marknadsstorlek, prognoser, marknadsandelar, konkurrensanalys och industritrender för Artificiell intelligens som en tjänst, med fokus på marknadstidsramar och teknologiska vägkartor. AI som en tjänst avser leverans av AI-verktyg och funktioner genom molnbaserade prenumerationer. Organisationer kan utnyttja molnbaserade AI-tjänster istället för att investera i utveckling och underhåll av egen AI-infrastruktur. Tjänsterna kommer ofta med färdiga maskininlärningsmodeller, verktyg för naturligt språkbehandling, datalagrings- och arkiveringsverktyg och andra AI-funktioner. Nyckelspelare inkluderar IBM, Microsoft, Google, AWS, FICO, SAS Institute, Baidu, SAP, Salesforce, Oracle, Iris.AI, Craft.AI, BigML, H2O.ai, Vital.ai, Fuzzy.ai, RainBird Technologies, SiftScience, DataBricks, CenturySoft, DataRobot, Alibaba, Tencent, Dataiku, Yottamine Analytics, Tecnotree, Cloudera och Meya.ai.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Baidu överträffar förväntningarna i kvartalsrapport och satsar på AI

Kinesiska sökmotorjätten Baidu rapporterade en justerad vinst per aktie på $3.11 från $4.7 miljarder i intäkter för sitt andra kvartal som slutade i juni, vilket överträffade analytikernas förväntningar. Företagets vinster ökade med 43% jämfört med föregående år och intäkterna ökade med 15%. Baidu, som driver världens näst största sökmotor, rapporterade att antalet aktiva användare för dess app nådde 677 miljoner i juni, en ökning med 8% jämfört med samma period föregående år. Företaget har ökat sitt fokus på att expandera sina artificiella intelligensprodukter, inklusive en AI-chattbot som lanserades tidigare i år.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 augusti

AI-genererade konstverk är inte berättigade till upphovsrättsskydd enligt amerikansk domstol

Enligt en nyligen dom i U.S. District Court for the District of Columbia är konstverk skapade av generativa AI som MidJourney, Dall-E eller Bing Image Creator inte berättigade till upphovsrättsskydd. Debatten om AI-genererade skapelser kvalificerar för upphovsrättskydd har nått en avgörande punkt när U.S. Copyright Office och U.S. District Court for the District of Columbia nu har beslutat i frågan. Domstolen förklarade att ´AI-maskiner har inte juridisk personlighet, och kan inte ha nödvändig avsikt att skapa något original´. Detta beslut innebär stora konsekvenser för både konstnärer och utvecklare.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 21 augusti

Före detta Google-forskare grundar AI-startup i Tokyo

Llion Jones, en tidigare Google AI-forskare och medförfattare till en inflytelserik artikel om maskininlärningstransformatorer, har lämnat företaget för att hjälpa till att grunda en startup baserad i Tokyo. Jones, ursprungligen från Wales, lämnade Google tidigare i augusti för att starta Sakana AI med David Ha, den tidigare chefen för Googles japanska AI-forskningsenhet. Sakana AI planerar att bygga en generativ AI av egen design, trots intensiv konkurrens från teknikjättar som Microsoft och Google, samt kinesiska teknikjättar som Alibaba och Baidu.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 21 augusti

Alibaba DAMO Academy föreslår ´InsTag´ för att förbättra språkmodeller

Forskare vid Alibaba DAMO Academy har föreslagit en öppen, finjusterad taggare, kallad ´InsTag´, för att tagga prover inom SFT-datasetet baserat på semantik och intentioner. Detta för att definiera instruktionsdiversitet och komplexitet i uppgifter. Forskarna hävdar att modellförmågan växer med mer komplexa och diversifierade data. InsTag är en automatisk instruktionstaggningsmetod som stöds av chatboten ChatGPT. När InsTag appliceras på befintliga öppenkälla-dataset bygger den öppna, finjusterade taggar, som sedan analyseras för att erhålla fördelningar baserat på komplexitet och diversitet. Forskarna valde 13B-versionen av LLaMA för finjustering och deras resultat visar att deras modeller presterar bättre än alla öppenkälla-justerade LLM:er.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 19 augusti

Ny studie om globala trender och insikter för MLaaS-marknaden tillgänglig på Orbisresearch.com

En uppdaterad studie med titeln ´Globala trender och insikter för Machine Learning as a Service (MLaaS)-marknaden´ har nyligen gjorts tillgänglig på Orbisresearch.com. Studien fokuserar på återhämtningsstrategier som företag inom MLaaS-marknaden har antagit för att anpassa sig till utmaningarna som pandemin medfört. Den undersöker hur företag har modifierat sina affärsmodeller, antagit digital transformation, optimerat sina leveranskedjor och implementerat kostnadsbesparande åtgärder. Nyckelspelare på MLaaS-marknaden inkluderar bland andra Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 17 augusti

TAMGA revolutionerar finanssektorn med innovativa utlåningsplattformar

TAMGA är ett internationellt fintech-företag som utvecklar och levererar teknik- och marknadsföringslösningar för finanssektorn. TAMGAs innovativa utlåningsplattformar gör det möjligt för banker och finansbolag att skräddarsy sina utlåningserbjudanden enligt sina egna policys och affärsbehov. Med hjälp av Big Data och maskininlärningsalgoritmer kan partnerföretag implementera helt digitala utlåningsmetoder inom en månad snarare än flera år. TAMGA tar ut provisioner eller fasta avgifter från finansiella partners som använder företagets plattformar. Dessa avgifter kan antingen vara ett fast belopp eller en liten procentandel av lånebeloppet.

Direktlänk Dela The American Reporter fördjupade 17 augusti

COVID-19 pandemin påverkar marknaden för prediktiv analys och maskininlärning

COVID-19-pandemin har haft en betydande inverkan på marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Trots att den globala produktionskedjan och efterfrågan på varor och tjänster har påverkats, har ökningen av e-handel och ökad beroende av online-plattformar lett till stabil tillväxt på marknaden under pandemin. Marknaden beräknades vara värd USD XX miljarder 2023 och förväntas nå USD XX miljarder 2031, med en årlig tillväxt på XX% mellan 2023 och 2031. Rapporten identifierar nyckelspelare på marknaden, inklusive Schneider Electric, SAS Institute Inc., MakinaRocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, RapidMiner, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

Googles nästa generations AI Gemini lanseras i höst

Googles nästa generations AI, Gemini, som har förmågan att generera konversationstext och bilder, kommer att lanseras i höst. Alphabet-enheten siktar på att Gemini ska driva tjänster som sträcker sig från dess chatbot Bard, som konkurrerar med Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT, till företagsappar som Google Docs och Slides. I maj hade teknikjätten sagt att Gemini fortfarande var under utbildning och skapades för att vara multimodal, mycket effektiv vid verktygs- och API-integrationer och byggd för att möjliggöra framtida innovationer.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 15 augusti

Googles nästa generations AI, Gemini, ska lanseras i höst

Googles nästa generations artificiella intelligens (AI), grundmodellen Gemini, som har förmågan att generera konversationstext och bilder, kommer att lanseras i höst, rapporterade The Information. Alphabets (NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL) enhet siktar på att Gemini ska driva tjänster som sträcker sig från dess chatbot Bard, som konkurrerar med Microsoft (MSFT) -backade OpenAI´s ChatGPT, till företagsappar som Google Docs och Slides. I maj sa teknikjätten att Gemini fortfarande var under utbildning och skapades för att vara multimodal, mycket effektiv för verktygs- och API-integrationer och byggd för att möjliggöra framtida innovationer.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 15 augusti

Kina inför första regelverket för artificiell intelligens

Kina ska införa sitt första regelverk för artificiell intelligens (AI) den 15 augusti. Dessa riktlinjer, kända som ´Generative AI Measures´, publicerades den 10 juli och är resultatet av ett samarbete mellan sex regeringsorgan, inklusive Cybersäkerhetsadministrationen i Kina (CAC) och Vetenskaps- och teknikministeriet. Regelverket består av 24 riktlinjer, som kommer att kräva att plattformar som erbjuder AI-tjänster registrerar sig och genomgår en säkerhetsgranskning innan offentliggörande. Den kinesiska regeringen kommer också att kräva etiketter för artificiellt skapat innehåll.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

Kina inför omfattande nya regler för artificiell intelligens

Kina är redo att implementera omfattande nya regler för artificiell intelligens (AI) denna vecka i ett försök att balansera statens kontroll över tekniken med företagens förmåga att konkurrera globalt. Regeringen har utfärdat riktlinjer som kräver att plattformsleverantörer registrerar sina tjänster och genomför säkerhetsgranskningar innan de lanseras på marknaden. Sju myndigheter, inklusive Cyberspace Administration of China och National Development and Reform Commission, kommer att ansvara för att övervaka efterlevnaden. De nya reglerna i Kina går utöver dem i västerländska demokratier men inkluderar praktiska steg med stöd någon annanstans.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

Kina inför nya regler för AI-tjänster

Peking planerar att införa omfattande nya regler för artificiell intelligens (AI) denna vecka. Den kinesiska regeringen har utfärdat 24 riktlinjer som kräver att plattformsleverantörer registrerar sina tjänster och genomgår en säkerhetsgranskning innan de kan lanseras på marknaden. Övervakningen av dessa regler kommer att utföras av sju olika myndigheter, inklusive Cyberspace Administration of China och National Development and Reform Commission. De nya reglerna i Kina inkluderar praktiska steg som att kräva tydliga etiketter på syntetiskt skapat innehåll för att förhindra bedrägeri och kräva att företag använder legitima data när de tränar sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

Maskininlärning i medicinsk bildanalys: Marknadsstudie 2023

En omfattande studie av marknaden för maskininlärning i medicinsk bildanalys fram till 2023 har genomförts. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten belyser även huvuddrivkrafterna och begränsningarna för denna marknad, samt erbjuder en komplett studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Den undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna som är involverade i branschen, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Molnbaserad maskininlärningsmarknad förutspås växa fram till 2023

En ny marknadsforskningsrapport förutspår tillväxt och utveckling inom molnbaserad maskininlärning fram till 2023. Rapporten erbjuder en omfattande överblick över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar inom branschpraxis. Rapporten undersöker också det nuvarande tillståndet i molnbaserad maskininlärningsindustri, samt förutspår framtida tillväxt, tekniska framsteg, investeringsprognoser, marknadsekonomi och finansiell data. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Maskininlärning som tjänstemarknad växer med +37,88% CAGR under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har genomförts för att erbjuda senaste insikter om de akuta egenskaperna hos marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten betonar också de viktigaste drivande och begränsande krafterna för denna marknad och erbjuder en komplett studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Alibaba öppnar sin AI-modell för tredjepartsutvecklare för att konkurrera med Meta och OpenAI

Kinesiska företaget Alibaba öppnar sitt artificiella intelligens (AI) modell för tredjepartsutvecklare för att expandera användningen av sin produkt och ta ledningen inom tekniken. Tongyi Qianwen, Alibabas stora språkmodell (LLM), har tränats på stora datamängder och genererar mänskliga svar på användarprompts, liknande OpenAIs ChatGPT. Tongyi Qianwen stöder innehållsskapande på både engelska och kinesiska och har flera modellstorlekar, inklusive 7 miljarder parametrar. Alibaba kommer att öppna källkoden för 7 miljarder parametermodellen Quan-7B och en version som är avsedd för chattapplikationer, kallad Quan-7B-Chat. Forskare, akademiker och företag över hela världen kan använda dem för att bygga sina egna generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 14 augusti

AI-verktyg kan generera vilseledande bilder, trots skyddsåtgärder

Ryssland visar förnyat intresse för rymdforskning med målet att återvända till månen. Samtidigt varnar Alibabas chef för utmaningar kring artificiell intelligens (AI). Ett mjukvaruföretag har åtagit sig att investera 1 miljard dollar i AI-teknik i Latinamerika. Med Midjourney kan individer skapa bilder av nästan alla koncept, men utvecklarna har implementerat skyddsåtgärder för att förhindra skapandet av stötande eller politiskt inflammatoriskt innehåll. Trots detta visar forskning att dessa skyddsåtgärder lätt kan kringgås, med bilder som framställer offentliga figurer i komprometterande situationer.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 13 augusti

Kinesiska techjättar köper Nvidia GPU:er värt $5 miljarder

Kinas största webb- och molnleverantörer, inklusive Alibaba, Baidu, ByteDance och Tencent, har beställt 100 000 Nvidia A800 GPU:er till ett värde av cirka 1 miljard dollar. Dessa företag har även köpt ytterligare GPU:er för leverans nästa år till ett värde av 4 miljarder dollar. Det är dock oklart vilka kort de försöker få. Nvidia A800 utvecklades för att kringgå prestandagränser för export av amerikanska AI-acceleratorer till Kina. Utan dessa chips skulle webbjätten Baidu inte kunna träna några betydande stora språkmodeller. Flera kinesiska organisationer utvecklar sina egna LLM:er för att driva konkurrerande tjänster.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 11 augusti

USA och Kina i teknologikamp över artificiell intelligens

Högkvalitativ artificiell intelligens (AI) teknik har lett till att USA och Kina samlar sina resurser i en tävling för att utveckla de mest kraftfulla systemen. USA:s Biden-administration har meddelat att de kommer begränsa kinesiska teknikinvesteringar i halvledare, kvantdatorer och AI, vilket har orsakat oro hos regulatorer i andra länder som Storbritannien och EU. Kina har svarat med att fördöma USA:s beslut och beskylla dem för ekonomisk tvång och teknisk mobbning. Kinesiska internetjättar som Baidu, ByteDance, Tencent och Alibaba har erbjudit flera miljarder dollar för Nvidia A800-processorn, i rädsla för ännu strängare kontroller från USA.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 10 augusti

AI-forskare och industriledare granskar generativ AI:s problem med ´hallucinationer´

Artificiell intelligens (AI) forskare och industriledare har nyligen granskat generativ AI:s problem med ´hallucinationer´, där verktyg som ChatGPT skapar information och presenterar den som fakta. Emily Bender, en lingvistikprofessor och direktör för University of Washingtons Computational Linguistics Laboratory, menar att problemet inte kan lösas. Även OpenAIs VD Sam Altman erkänner att ChatGPT ofta producerar felaktigheter. Det har redan dokumenterats flera fall där generativ AI har skapat förtalande information om människor eller på annat sätt hotat människors rykte. När OpenAI släppte ChatGPT, följde många företag efter och omarbetade sina produktplaner för att möta det nya generativa AI-ögonblicket. En undersökning av 400 globala AI-experter visar att de flesta svarar både positivt om avkastningen på AI-initiativ och att de är mer oroliga än entusiastiska över AI:s framtid.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 8 augusti

Kinesiska AI-företag skyndar att öppna sina modeller för globalt inflytande

Kinesiska AI-aktörer, från Alibaba till statliga institut, skyndar sig att öppna källkoden för sina modeller i kampen om globalt inflytande. Beijing Academy of Artificial Intelligence, Alibaba Cloud och olika kinesiska start-ups har delat sina stora språkmodeller med globala användare. Att öppna källkoden är ett sätt för branschaktörer att utöka sin räckvidd och sticka ut från konkurrensen, enligt experter.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 8 augusti

Kinas förmåga att utveckla AI kan hindras av USA:s exportrestriktioner

Kina kan hamna efter i den globala kapplöpningen inom minneschips och artificiell intelligens (AI) på grund av Beijings restriktioner mot det amerikanska företaget Micron Technology och exportrestriktioner från Joe Bidens administration mot amerikanska företag som delar teknik med Kina. Detta kan allvarligt hindra Kinas förmåga att utveckla stora AI-modeller, medan sydkoreanska företag som Samsung och SK Hynix tar ledningen. Stora kinesiska teknikföretag som Alibaba Group, Tencent och JD.com är angelägna om att utveckla generativa AI-modeller, men restriktionerna hindrar deras ansträngningar.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 6 augusti

Alibaba släpper sina nya språkmodeller som öppen källkod

Kinesiska företaget Alibaba följer i Metas fotspår och släpper sina nya språkmodeller som öppen källkod. För några månader sedan presenterade Alibaba Tongyi Qianwen, en konkurrent till Chat GPT och Bard. Tongyi Qianwen planerar nu att bli bättre än sina konkurrenter, med hjälp av de nya språkmodellerna Qwen-7B och Qwen-7B-Chat, som var och en har sju miljarder parametrar. De nya språkmodellerna använder öppen källkod, vilket gör att företag och organisationer kan anpassa dem efter sina egna behov.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 4 augusti

Stora trender inom AI, data och digital infrastruktur

Artificiell intelligens (AI) har varit en het trend under 2023 och kan vara den mest betydelsefulla disruptiva teknologin hittills detta århundrade. Kostnaden för att träna AI-modeller minskar med cirka 70% per år, vilket har lett till ökade investeringar och forskning och utveckling. Trots detta är generativ AI fortfarande kostsamt och långt ifrån en perfekt ersättning för traditionella beräkningsmetoder. Företag inom nästan alla branscher kan dra nytta av AI. Data beskrivs som den digitala ekonomins olja och företag med tillgång till rik data har en distinkt fördel. Det är också viktigt för alla organisationer att ha tillgång till all data som genereras inom företaget. Programvaran kan äta upp världen, men programvaran behöver fortfarande hårdvara och en infrastruktur att fungera på. Infrastrukturen som driver ´molnet´ består av datacenter, servrar och nätverksutrustning.

Direktlänk Dela Simply Wall Street fördjupade 4 augusti

Alibaba Cloud öppnar källkoden till två stora språkmodeller

Alibaba Cloud meddelade att de kommer att öppna källkoden till två av sina stora språkmodeller. De kinesiska företaget har gjort sina två stora språkmodeller, Qwen-7B och Qwen-7B-Chat, fritt tillgängliga för kommersiellt och forskningsbruk. Alibaba Cloud, som planeras att delas upp från sitt moderbolag nästa år, har dubblat sina insatser inom generativ AI mitt i en global hysteri kring ChatGPT.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 4 augusti

Tencent testar internt sin egenutvecklade AI-modell ´Hunyuan´

Kinesiska Tencent Holdings har inlett interna tester av sin självutvecklade artificiella intelligens (AI) modell, som nu integreras med flera interna tjänster och produkter. AI-modellen ´Hunyuan´ har integrerats med produkter som Tencent Cloud, Tencent Meeting och Tencent Docs. Detta kommer efter att kinesiska regulatorer publicerade en uppsättning tillfälliga regler för generativ AI förra månaden, vilket banar väg för kinesiska teknikföretag som Tencent och Alibaba att lansera produkter med AI-funktioner så snart de får godkännanden. Tencent nämnde även Tencent Games, Tencent Advertising, QQ Browser, WeChat Search och Tencent Fintech som affärsområden som nyligen testat Hunyuan-modellen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 3 augusti

Alibaba släpper öppen källkod AI-modeller för att konkurrera med Meta Platform

Kinesiska teknikjätten Alibaba Group har släppt två öppen källkod-artificiell intelligens (AI) modeller i ett försök att konkurrera med Meta Platform. Alibaba har öppnat källkoden till två stora språkmodeller (LLM), Qwen-7B och Qwen-7B-Chat. Varje modell har 7 miljarder parametrar, vilket ofta används för att mäta styrkan. Detta är första gången ett stort kinesiskt teknikföretag har öppnat källkoden till sin LLM. Alibaba Cloud tillkännagav sin LLM med namnet Tongyi Qianwen i april, som kommer med flera versioner med olika antal parametrar. Alibaba sa att Qwen-7B och Qwen-7B-Chat är två mindre versioner av Tongyi Qiawen som syftar till att hjälpa små och medelstora företag att börja använda AI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 3 augusti

Alibaba offentliggör öppna AI-modeller för att konkurrera med Meta Platform

Det Hangzhou-baserade företaget Alibaba Group har offentliggjort två öppna AI-modeller i ett försök att konkurrera med Meta Platform. Två stora språkmodeller (LLM), Qwen-7B och Qwen-7B-Chat, offentliggjordes på torsdagen. Varje modell har 7 miljarder parametrar, vilket ofta används för att mäta styrkan. Detta kommer efter att Meta avtäckte en liknande öppen modell som heter Llama 2 förra månaden.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 3 augusti

Läckt version av DALL-E 3 visar lovande nya funktioner

En ny version av DALL-E, AI-tekniken som kan skapa bilder från textbeskrivningar, har läckt online. DALL-E 3, som fortfarande är under utveckling, har flera nya funktioner som kan göra den ännu kraftfullare än sin föregångare. Användare kan nu be DALL-E att skapa bilder som skildrar specifika scener från filmer eller böcker, eller som innehåller flera objekt eller koncept. En annan funktion är möjligheten att kontrollera stilen på de genererade bilderna. Användare kan specificera konststilar som impressionism, kubism eller popkonst. Den läckta versionen av DALL-E 3 inkluderar också förbättringar som generering av högupplösta bilder och stöd för fler språk.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 augusti

Ny studie undersöker den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning

En ny studie av MarketsandResearch.biz undersöker marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive viktiga bestämmande faktorer som produktportfölj och applikationsbeskrivning. Den tar upp trender, begränsningar, drivkrafter och olika möjligheter som formar marknadens framtida status. Rapporten presenterar även företag som är framstående spelare på marknaden, däribland Schneider Electric, SAS Institue Inc., MakinaRocks Co., Ltd., Globe Telecom,Inc., Qlik, RapidMiner, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 augusti

Adobe presenterar ny AI-funktion för Photoshop för att expandera bilder

Adobe har tillkännagett en ny funktion för Photoshop som använder generativ AI för att expandera bilder. Funktionen, kallad Generative Expand, låter användare dra beskärningsverktyget bortom den ursprungliga bildstorleken och lägga till material med eller utan textprompt. Detta kan hjälpa när en bild är för liten, men Adobe tror också att det kan vara till hjälp när man vill ändra bildförhållanden, fixa ett avskuret ämne eller på annat sätt förbättra konstverk. Generative Expand drivs av Adobes Sensei AI-teknik. Funktionen är fortfarande i beta, men är tillgänglig för alla Photoshop-användare.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 28 juli

Kinas väg till AI-dominans stöter på hinder

Kina strävar efter att bli ledande inom artificiell intelligens (AI) till 2030 och har nyligen avtäckt nya regler för tekniken. Men landets slutna onlinesystem, Beijings kontroll över internetinnehåll och USA:s begränsningar av halvledarexporter kommer att hindra framstegen. Trots höga förväntningar och stöd från regeringen, ser saker och ting mindre lovande ut idag. Kinas senaste regler för generativ AI kommer att bana väg för techjättar att lansera produkter för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT. De nya reglerna gäller endast konsumentinriktade tjänster, vilket tyder på att företagsprodukter kan ges mer frihet. Detta bör gynna företag som sökmotoroperatören Baidu, den första stora kinesiska företaget att komma med ett svar på ChatGPT. Men Kina står också inför unika utmaningar. Washington kan snart skärpa exportrestriktionerna till Kina genom att rikta in sig på AI-halvledare, vilket kan sätta Baidu och andra företag tillbaka med flera år. Dessutom kommer Kinas strikta censurkrav att begränsa mängden information företag kan använda för att träna sina AI-modeller, vilket potentiellt kan sätta företag i landet i underläge jämfört med västerländska konkurrenter. En annan utmaning är hur man tjänar pengar. Det är svårt att se hur kinesiska mjukvaru- eller molnleverantörer som Alibaba kan ta ut premiumpriser från inhemska företag som ligger långt efter sina globala motsvarigheter när det gäller IT-utgifter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 juli

Stora språkmodeller (LLMs) kommer snart att bli generativa som en tjänst (GaaS) molnprodukter, likt andra ´som en tjänst´-produkter och tjänster som erbjuds. Stora molnleverantörer som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud Platform (GCP), Alibaba Cloud, Oracle Cloud, IBM Cloud (Kyndryl), Tencent Cloud, OVHcloud, DigitalOcean och Linode (ägt av Akamai) kommer alla att utveckla, samarbeta eller förvärva sina generativa AI-förmågor och erbjuda dem som tjänster. Det kommer också att finnas ekosystem runt alla dessa verktyg på samma sätt som ekosystem finns runt all större företagsinfrastruktur och applikationer som driver varje företag på planeten. Produktiseringen av LLMs/generativ AI (GAI) är redan igång. Tillgången till premium/företagskonton är steg ett. När dammet har lagt sig på denna första våg av LLMs (2022-2023) kommer vi att se ett kapprustning baserat på både kapabiliteter och kostnadseffektivitet.

Forbes Media fördjupade 27 juli

Alibaba stödjer Metas AI-modell Llama, första i Kina

Alibabas molndivision meddelade att den har blivit det första kinesiska företaget att stödja Metas öppna AI-modell Llama, vilket gör det möjligt för dess kinesiska affärsanvändare att utveckla program från modellen. Meta släppte Llama2, en kommersiell version av Llama, denna månad för att erbjuda företag ett kraftfullt gratisalternativ till dyra proprietära modeller som säljs av OpenAI och Google. Alibabas relation med Meta kan ge lojala kunder till Alibabas molnverksamhet vid en tidpunkt då den står inför intensifierad konkurrens hemma och planerar en börsnotering. Alibaba tillade också att om en klient vill använda Llama2 för att tillhandahålla tjänster till den kinesiska allmänheten, måste den följa kinesiska lagar och undvika praxis och innehåll som kan skada landet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 juli

USA:s utskott uttrycker oro över amerikanska företags investeringar i kinesiska teknikstartups

USA:s utskott för det kinesiska kommunistpartiet har skickat brev till fyra separata amerikanska riskkapitalfirmor, inklusive Qualcomm´s venturearm, och uttrycker ´allvarlig oro´ över deras investeringar i kinesiska teknikstartups. Brevet skickades till GGV Capital, GST Ventures, Qualcomm Ventures och Walden International av Mike Gallagher och Raja Krishnamoorthi, de två ledande medlemmarna i utskottet. De uttryckte särskilt oro över investeringar i artificiell intelligens, halvledare och kvantdatorföretag i Kina. Vissa av de företag som mottagit amerikanska pengar har kopplats till profilering och spårning av uigurer i Kina. Utskottets agerande representerar den senaste tvärpolitiska ansträngningen att öka pressen på amerikanska investeringar i Kina.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 juli

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq futures var oförändrade efter timmar. Marknadsrallyt nådde nya höjder på onsdagen efter att CPI-inflationsrapporten visade lägre siffror än förväntat, vilket minskade räntehöjningsfrykten. Nvidia och Microsoft, två jättar inom artificiell intelligens, gav köpsignaler på onsdagen, liksom AI-exponerade chipmakare Taiwan Semiconductor, Monolithic Power Systems och STMicroelectronics. Andra AI-spel som utlöste köp inkluderade kinesiska internetjättar Alibaba och Baidu samt Arista Networks. Delta Air Lines och Fastenal rapporterar tidigt på torsdagen.

Investor´s Business Daily fördjupade 12 juli

Kinas stränga reglering av AI hindrar utvecklingen

Kina har nyligen gått med i den globala strävan efter generativ artificiell intelligens, med nästan 80 AI-modeller från företag som Baidu och Alibaba, och startups som har lockat nästan 14 miljarder dollar i finansiering under de senaste sex månaderna. Till skillnad från i väst är inga kinesiska AI-chattbotar tillgängliga för allmänheten. Detta beror på den nya verkligheten i Kinas tekniksektor och effektiviteten i Beijings reglering de senaste åren. Trots att myndigheterna nu har kontroll över branschen, varnar experter för att detta kan påverka framtida konkurrenskraft med västerländska rivaler.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 12 juli

Maskinlärningsrekommendationsalgoritmmarknaden: Tekniska innovationer och lovande tillväxtlandskap för toppspelare prognostiserar till 2030

Maskinlärningsrekommendationsalgoritmmarknaden erbjuder företag värdefull information för att få en konkurrensfördel, inklusive information om konkurrenslandskapet, applikationer med hög tillväxtpotential och SWOT- och Porter´s Five Forces-analyser. Rapporten täcker också industrisegmenteringsdetaljer efter typ [Tjänst, Lösning] och applikationer [Underhållning, Detaljhandel, Andra]. Nyckelspelare som täcks på den globala marknaden för maskinlärningsrekommendationsalgoritmer inkluderar: Microsoft, Recombee, IdoSell, Volcengine, Alibaba Cloud, Cube Data, Tencent, Huayu Cloud.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 11 juli

Nike rapporterar blandade resultat för fjärde kvartalet och hela 2023

Sportklädesjätten Nike rapporterade blandade resultat för fjärde kvartalet och hela 2023, med kvartalsintäkter som överträffade förväntningarna och nettoinkomst som inte levde upp till förväntningarna. Företagets prestanda påverkades av flera faktorer, inklusive kostnadsmedvetna konsumenter i Nordamerika, en stark återhämtning i Kina, högre leveranskedjekostnader och ökade kampanjinsatser. Aktien minskade med 3% i efterhandeln efter vinstsläppet, och förlusterna fortsatte den 30 juni. Trots utmaningar på andra nyckelmarknader gör företaget en stark comeback i Kina.

Direktlänk Dela GuruFocus fördjupade 5 juli

Ny rapport ger insikter om den globala marknaden för programmatisk displayannonsering

En ny rapport från OrbisResearch.com ger en omfattande analys av den globala marknaden för programmatisk displayannonsering. Rapporten inkluderar djupgående forskning, noggranna marknadsprognoser och insiktsfull information om trender, konkurrensmiljö, större spelare och expansionsmöjligheter inom marknaden för programmatisk displayannonsering. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Facebook, Google (Doubleclick), Alibaba, Adobe Systems Incorporated, Tencent, AppNexus, Amazon, JD.com, Yahoo, Verizon Communications, eBay, Booking, Expedia, MediaMath, Baidu, Rakuten, Rocket Fuel, The Trade Desk, Adroll och Sina. Rapporten belyser också effekterna av COVID-19-pandemin på marknaden.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 2 juli

Ny rapport ger insikter och prognoser för sociala medier annonseringsindustrin 2023-2031

En ny rapport, “2023-2031 Keyword Industry Key Insights and Forecasts”, har lagts till i OrbisResearch.coms butik. Rapporten ger en grundlig överblick över den globala marknaden för sociala medier annonsering. Den identifierar de största företagen i branschen och bedömer deras marknadsandelar, strategier och produktlinjer. Rapporten lyfter fram konkurrensen mellan nyckelkonkurrenter, såsom företag A, B och C, som ständigt försöker öka sin marknadsandel. Rapporten täcker även introduktionen av nya företag och deras möjliga effekter på marknaden.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 2 juli

Globala digitala annonseringsmarknaden präglas av hård konkurrens och ständig innovation

En nyligen uppdaterad forskningsstudie, ´Digital Advertising Industry 2023-2031 Key Trends and Projection´, tillgänglig med OrbisResearch.com, indikerar att många företag tävlar om en betydande marknadsposition på den globala marknaden för digital annonsering. Marknaden präglas av hård konkurrens och ständig innovation. Stora konkurrenter på marknaden söker ständigt efter allianser för strategisk vinst, fusioner och förvärv för att bredda sina produktlinjer och öka sin marknadsandel. Dessutom läggs större tonvikt vid tekniska utvecklingar som artificiell intelligens och maskininlärningsalgoritmer för att leverera mer exakta och relevanta insikter i digital annonsering.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 1 juli

Företag tävlar om marknadsposition i den globala marknaden för digital annonsering

En nyligen uppdaterad forskningsstudie, ´Digital Advertising Industry 2023-2031 Key Trends and Projection´, visar att många företag tävlar om en betydande marknadsposition i den globala marknaden för digital annonsering. Marknaden präglas av hård konkurrens och ständig innovation. Stora konkurrenter på marknaden söker ständigt allianser för strategisk vinst, fusioner och förvärv för att bredda sina produktlinjer och öka sin marknadsandel. Dessutom läggs större vikt vid tekniska utvecklingar som artificiell intelligens och maskininlärningsalgoritmer för att leverera mer precisa och relevanta insikter i digital annonsering. Nyckelspelare på marknaden för digital annonsering inkluderar Google, Facebook, Baidu, Alibaba, Microsoft, Yahoo, IAC, Twitter, Tencent, AOL, Amazon, Pandora, LinkedIn, SINA och Yelp.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 1 juli

Global digital annonseringsmarknad väntas växa fram till 2023

En ny rapport från Market Insights Reports ger en översikt över den globala marknaden för digital annonsering och förutspår dess utveckling fram till 2023. Rapporten analyserar regionala och stora aktörer, och ger insikt i nuvarande marknadsförhållanden och framtida möjligheter, samt trender, konsumentbeteende och marknadsprestanda. Bland de ledande företagen som nämns i rapporten finns Google, Facebook, Baidu, Alibaba, Microsoft, Yahoo, IAC, Twitter, Tencent, AOL, Amazon, Pandora, LinkedIn, SINA och Yelp.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 20 juni

AI förbättrar klickfrekvenser inom digital marknadsföring

Artificiell intelligens (AI) har påverkat olika branscher, från hälsovård till finans, och dess användningsområden fortsätter att expandera. Ett område där AI har haft särskilt stor inverkan är inom digital marknadsföring, specifikt i förutsägelsen av klickfrekvenser (CTR). Genom att använda AI och maskininlärningsalgoritmer kan företag bättre förutsäga CTR och optimera sina annonseringsstrategier, vilket i slutändan leder till mer trafik och konverteringar. AI-driven CTR-prediktion har blivit ett ovärderligt verktyg för företag inom olika branscher, och hjälper dem att optimera sin annonsering, e-handel, innehållsmarknadsföring, sociala medier och e-postmarknadsföring.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 18 juni

Marknadsundersökning hjälper kunder att förutsäga investeringar i sociala medier reklam

En stor marknadsundersökning för sociala medier reklammarknadsrapport hjälper kunder att förutsäga investeringar i framväxande marknader, utöka marknadsandelar eller framgångsrikt lansera nya produkter. Rapporten förenklar komplexa marknadsinsikter med hjälp av etablerade verktyg och tekniker och presenterar data i diagram och tabeller för bättre förståelse. De viktigaste aktörerna på den globala marknaden för sociala medier reklam är Alphabet, Facebook, Baidu, Yahoo! Inc, Microsoft, Alibaba, Tencent, Twitter, Aol (Verizon Communications), eBay, Linkedin, Amazon, IAC, Soho och Pandora.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 16 juni

Digitalannonseringsmarknaden förväntas nå 1401,39 miljarder dollar 2030

Enligt en rapport från SNS Insider förväntas den globala digitala annonseringsmarknaden växa från 502,79 miljarder dollar 2022 till 1401,39 miljarder dollar 2030, med en beräknad årlig tillväxt (CAGR) på 13,67% mellan 2023 och 2030. Digital annonsering innebär att marknadsföra produkter, tjänster eller varumärken via olika online-plattformar och kanaler. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Alibaba Group Holdings Limited, Google LLC, Baidu, Microsoft Corporation, Amazon Web Services, International Business Machines Corporation, Facebook, Twitter, Verizon Communication och Hulu LLC. Asien-Stilla havsområdet förväntas dominera marknaden under prognosperioden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 9 juni

Rapport utforskar global AI-marknad inom e-handel och dess konkurrensförhållanden

En ny rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom e-handel har genomförts för att undersöka den nuvarande situationen och framtida konkurrensförhållanden. Rapporten tar upp faktorer som marknadsanalys, definition, segmentering, branschtrender, konkurrenslandskap och forskningsmetodik. De största aktörerna som täcks i rapporten inkluderar Amazon, Alibaba Group, IBM, Google, Salesforce, Adobe, Shopify, Oracle, SAP, BigCommerce och Dynamic Yield. Rapporten ger också en regional analys av marknaden, inklusive Nordamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet, Sydamerika och Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 2 juni

Alibaba lanserar AI-chatbot för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT

Kinesiska e-handelsjätten Alibaba har officiellt lanserat sin nya artificiella intelligens (AI) chatbot och integrerat tekniken i sina appar, inklusive sin flaggskeppsmeddelandeapp DingTalk. Detta är första gången den stora språkmodellen (LLM) kommer att vara tillgänglig för allmänheten, i form av en digital assistent som kan analysera filer och generera textsummeringar av video- och ljudfiler. Alibaba planerar att kontinuerligt introducera fler funktioner för chatboten under året, inklusive realtidsöversättning från engelska till kinesiska för multimedia-innehåll och en Google Chrome-tillägg. Kinas ledare Xi Jinping har nyligen uppmanat till större kontroll över AI-utvecklingen i landet.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 1 juni

OpenAI:s VD backar från hot om att lämna Europa

Sam Altman, VD för OpenAI, har backat från tidigare kommentarer om att företaget skulle sluta verka i Europa om EU:s lagstiftning kring generativ AI-teknik blir för strikt. Altman uttryckte oro över omfattningen av det föreslagna EU AI-lagen och menade att den skulle överreglera. Europaparlamentariker var snabba att korrigera Altman och bekräfta att utkastet till lag inte var uppe för ändring. Efter två dagar släppte Altman en tweet om att han haft produktiva samtal i Europa om hur man bäst reglerar AI och att OpenAI är glada att fortsätta verka där och inte har några planer på att lämna.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 26 maj

Maskininlärning inom medicinsk avbildning: Marknadsforskningsrapport 2023-2031

En professionell marknadsforskningsstudie har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen för maskininlärning inom medicinsk avbildning mellan åren 2023 och 2031. Studien undersöker den globala marknadens nuvarande status och framtida potential, och inkluderar regionala studier samt årliga tillväxtprognoser för perioden 2022-2028. Rapporten analyserar marknadens största hinder för expansion och dess långsiktiga tillväxtpotential. Den täcker även marknadsandelar för de tio största företagen och ger insikt i konkurrenssituationen. Geografiska områden som undersöks inkluderar Nordamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet, Sydamerika samt Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 25 maj

Global analys av marknaden för AI-modeller från 2023 till 2030

Global Market Vision har nyligen lagt till en ny rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) modeller 2023-2030 i sin databas. Rapporten erbjuder detaljerad analys av den globala industrin för att hjälpa användare och investerare att förstå den övergripande marknadssituationen. Rapporten kan vara en användbar resurs för företag, investerare, nya aktörer och intressenter att få en djupare förståelse för marknaden och fatta välgrundade beslut och investeringsplaner. Rapporten ger också detaljerad information om konkurrensanalys, marknadssegmentering och marknadens huvudaktörer, som inkluderar Google, Microsoft, Facebook, OpenAI, Amazon, Apple, Baidu, Tencent, IBM, Intel, NVIDIA, Samsung, Alibaba, Huawei och ByteDance.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

Global Cloud Machine Learning Market Report 2020: Marknadsanalys fram till 2030

Global Cloud Machine Learning Market Report 2020 Market: 2022 har nyligen publicerats av Mr Accuracy Reports. Rapporten ger en banbrytande inblick i Cloud Machine Learning-marknaden och hjälper företagsstrateger att göra den bästa investeringsutvärderingen. Rapporten inkluderar detaljer om den historiska analysen av Cloud Machine Learning-marknaden från 2017 till 2020 samt den nuvarande marknadsstatusen och prognosanalys fram till 2030. Några av de stora aktörerna som profilerats i studien är Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Asien och Stillahavsområdet förväntas dominera marknaden under prognosperioden på grund av ökat fokus på forskning, utveckling och tillverkning av Cloud Machine Learning i länder som Kina, Japan, Indien och Sydkorea.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Microsoft uppdaterar AI-tjänster, Meta och Alibaba planerar uppsägningar

Microsoft har börjat göra AI-uppdateringar tillgängliga för kunder, inklusive ChatGPT, sökmotorn Bing och molntjänster, i syfte att minska AI-klyftan gentemot Googles tjänster. En av de största förändringarna är inkluderingen av live sökresultat från Bing i OpenAI:s populära chatbot ChatGPT. Meta, som ägs av Facebook, planerar en ny våg av uppsägningar som en del av grundaren Mark Zuckerbergs mål att öka effektiviteten 2023. Alibaba meddelade också förluster i sin molnsektor, men specificerade inte hur många. Enligt Washington Post kommer den nya omgången av uppsägningar att resultera i 10 000 förlorade jobb.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 24 maj

Roundhill lanserar världens första ETF fokuserad på generativ AI

Roundhill Investments lanserade världens första ETF fokuserad på generativ AI förra veckan, Roundhill Generative AI & Technology ETF (NYSEARCA: CHAT). Generativ AI är AI som kan skapa nytt och unikt innehåll genom att lära sig mönster och strukturer från befintliga data, till skillnad från traditionell AI som endast analyserar eller bearbetar befintlig information. CHAT investerar i företag som utvecklar generativ AI, och täcker flera olika områden som är relevanta för generativ AI, såsom mjukvara, molninfrastruktur, halvledare, nätinfrastruktur och tjänster. ETF:en innehar för närvarande 32 positioner, och dess topp 10-positioner utgör 56,9% av innehaven.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 24 maj

Rapport om maskininlärning inom medicinsk avbildning analyserar marknad och trender

En ny rapport om den globala marknaden för maskininlärning inom medicinsk avbildning undersöker de olika tekniker och material som används vid produktion av maskininlärningsprodukter inom medicinsk avbildning. Rapporten analyserar flera aspekter, inklusive produktions- och användningssegmenten för marknadsprodukterna. De senaste trenderna i branschen har beskrivits i rapporten för att mäta deras inverkan på produktionen av maskininlärningsprodukter inom medicinsk avbildning. Forskningsresultat från nyligen genomförda vetenskapliga projekt som syftar till att utveckla nya produkter har studerats, och faktorer som påverkar de ledande branschaktörerna att anta syntetiska källor för marknadsprodukterna har också undersökts i denna statistiska undersökning.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Global Machine Learning as a Service-marknad växer

En ny rapport om den globala marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS) ger en djupgående analys av branschens marknadsdynamik och trender. Rapporten belyser strategiska analyser av ledande konkurrenter, inklusive deras samarbeten, fusioner, nya produktlanseringar och joint ventures. Bland de ledande aktörerna på MLaaS-marknaden finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, Ucloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc, CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Rapporten delar upp marknaden i segment baserat på geografi, olika produkttyper, applikationstyper och slutanvändare, och analyserar marknadsstorlek och prognoser för varje segment.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Amerikanska företag dominerar AI-racet medan Kina kämpar för att hänga med

Artificiell intelligens (AI) är den senaste stridsfronten för amerikanska och kinesiska företag när de kämpar för att dominera den störande tekniken. Tävlingen är troligen fortfarande i sina inledande skeden, men tidiga tecken tyder på att amerikanska företag kan vara i fördel. Investerare är mer entusiastiska över amerikanska företag som leder AI-utvecklingen, som Microsoft, Google och Apple, än sina kinesiska rivaler. Det antyder att amerikanska teknikaktier är i en starkare position att dra nytta av det ökade intresset för den nya tekniken, enligt en analytikeranteckning från investeringsföretaget Wedbush. AI-racet är ett ´starkt USA-dominerat tema för nu´, skrev Wedbushs verkställande direktör och teknikanalytiker Dan Ives i anteckningen. Kinesiska företag kämpar också för att utveckla bättre AI, men investerarintresset har varit mer dämpat. Trots Kinas resurser har landets tidiga försök att kommersialisera AI inte imponerat på investerare. Stränga datasekretess- och censurkrav har hämmat forskningen i Kina, vilket kan sätta landets AI på en nackdel jämfört med utländska rivaler.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 maj

Alibaba planerar att göra sin Cloud Intelligence Group till ett oberoende, börsnoterat företag inom de närmaste 12 månaderna. Gruppen, som genererade 2,7 miljarder dollar i intäkter under första kvartalet, utgör 9% av Alibabas totala intäkter. Alibaba Cloud dominerar Kinas marknad och var den tredje största leverantören av infrastruktur som en tjänst (IaaS) i världen under 2021. Bolaget har också börjat integrera sin storskaliga språkmodell Tongyi Qianwen i sina produkter, först som en medpilot för Dingtalk.

TechCrunch fördjupade 18 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare