» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 212 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Alphabet Inc. är ett multinationellt konglomerat som grundades av Google-grundarna Larry Page och Sergey Brin. Alphabet blev Googles moderbolag 2015 i en omstrukturering. Utöver Google äger Alphabet flera andra företag inom teknikindustrin, inklusive YouTube, Android, Google Cloud, Waymo (självkörande bilar), och Verily (livsvetenskap). Deras affärsmodell inkluderar onlineannonsering, cloud-tjänster, hårdvaruprodukter och mycket mer.

Senaste nytt kring Alphabet Inc.

Nyckelmedlemmar lämnar OpenAI på grund av förlorad tillit till ledningen

AI-säkerhetsteamet på OpenAI genomgår en ´massutvandring´ med nyckelmedlemmar som avgår på grund av förlorad tillit till företagets ledning. Avgångarna av Ilya Sutskever och Jan Leike, ledare för superalignment-teamet, har ökat oro för framtiden för AI-säkerhet på OpenAI. OpenAI, företaget bakom ChatGPT och stöds av Microsoft Corp., har sett en rad avgångar från sitt AI-säkerhetsteam. Minst fem andra säkerhetsinriktade anställda har också lämnat sedan november när OpenAIs styrelse försökte avskeda VD Sam Altman. Den misslyckade avskedningen ledde till förlorad tillit till Altman bland säkerhetsinriktade anställda.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI och Reddit inleder partnerskap för att förbättra AI-funktioner

OpenAI har offentliggjort ett partnerskap med Reddit Inc. som kommer att föra sociala nätverkets innehåll till chatbot ChatGPT och andra produkter, och låta Reddit lägga till nya artificiella intelligensfunktioner till sina onlinegemenskaper. Reddit-aktier ökade med 11% i senhandeln efter tillkännagivandet. Avtalet kommer att göra det möjligt för OpenAI:s AI-verktyg att bättre förstå och visa Reddit-innehåll, särskilt om aktuella ämnen. Reddit kommer också att erbjuda sina användare nya AI-baserade verktyg byggda på OpenAI:s modeller, och OpenAI kommer att bli en Reddit-annonseringspartner.

Direktlänk Dela Mint fördjupade igår

OpenAI och Reddit ingår partnerskap för att förbättra AI-funktioner och innehållsvisning

OpenAI har avslöjat ett partnerskap med Reddit Inc. som kommer att föra sociala nätverkets innehåll till chatbot ChatGPT och andra produkter, och låta Reddit lägga till nya artificiella intelligensfunktioner till sina onlinegemenskaper. Reddit-aktier hoppade 11% i sen handel efter tillkännagivandet. Avtalet kommer att göra det möjligt för OpenAI:s AI-verktyg att bättre förstå och visa Reddit-innehåll, särskilt om aktuella ämnen. Reddit kommer också att erbjuda sina användare nya AI-baserade verktyg byggda på OpenAI:s modeller, och OpenAI kommer att bli en Reddit-reklampartner.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade igår

Global AI-marknad beräknas växa med 125,3 miljarder dollar från 2023 till 2027

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) beräknas växa med 125,3 miljarder dollar från 2023 till 2027, enligt Technavio. Marknaden beräknas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 22,26 % under prognosperioden. AI revolutionerar tekniken, med företag som antar det för olika tillämpningar som rekommendationsmotorer, prisoptimering, leadgenerering, chatbots, optimering av leveranskedjan och mer. Teknologier inkluderar parallell bearbetning, dataanalys, datavetenskap, kognitiva lösningar, datorvision, djupinlärning, naturlig språkbehandling, algoritmer och intelligensstandarder.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade igår

OpenAIs chefsforskare, Ilya Sutskever, som nyligen meddelade att han lämnar sin post, kan nu vara på väg till Elon Musks xAI, enligt Gene Munster, chefspartner på Deepwater Asset Management. Munster tror att det är 60% chans att Sutskever hamnar på xAI. Sutskevers avgång från OpenAI följer efter en rad betydande händelser på AI-jätten, inklusive en personalrevolt och avskedandet av VD Sam Altman och president Greg Brockman. Musk, som medgrundade OpenAI 2015 och lämnade det 2018, har inte direkt svarat på förfrågningar om att anställa Sutskever.

Benzinga fördjupade igår

Elon Musk bröt vänskap med Larry Page över OpenAI:s tidigare chefsforskare

Tesla Inc:s VD och xAI:s grundare Elon Musk har påminnt om sin höga uppskattning för den tidigare chefsforskaren på OpenAI, Ilya Sutskever. Musk påstår att han till och med bröt sin vänskap med Alphabet Inc:s medgrundare Larry Page över detta. Musk delade ett kryptiskt inlägg efter Sutskevers avgång och återkallade sin interaktion på Lex Fridman-podcasten. Trots Sutskevers avresa uttryckte han förtroende för företagets förmåga att utveckla artificiell allmän intelligens under ledning av nuvarande VD, Sam Altman, och andra chefer. En annan faktor som drev en kil mellan Musk och Pages vänskap var en oenighet om farorna med AI för mänskligheten.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade i förrgår

Google visar upp Project Astra, framtidens AI-assistent

Alphabet Inc:s Google presenterade på tisdagen Project Astra, en avancerad AI-assistent som företaget säger representerar framtidens AI-drivna assistenter. AI:n kan reagera på världen som människor gör, minnas vad den ´ser´ och ´hör´ för att svara på frågor om sin omgivning. En förinspelad video visade en anställd som gick genom kontoret medan AI-assistenten använde telefonens kamera för att ´se´, och svarade på frågor om vad som fanns i scenen. Programmet svarade korrekt på en fråga om vilket område i London kontoret låg i, baserat på utsikten från fönstret, och berättade också för den anställda var hon hade lagt sina glasögon. Enligt Google kan vissa funktioner från Project Astra komma till Gemini, företagets kraftfulla AI-modell, under senare delen av detta år.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade i förrgår

Sam Altman, VD för OpenAI, har avfärdat rykten om att AI-startupen utvecklar en sökmotor eller lanserar GPT-5. Istället bekräftade han att ett evenemang är planerat den 13 maj för att diskutera ´nya saker´ som företaget arbetar med. Han gav inga ytterligare detaljer om de nya projekten. Altman har nyligen retat med GPT-5 och kallat GPT-4 för ´dumaste modellen´ som människor någonsin kommer att behöva använda igen.

Benzinga fördjupade 13 maj

Studie om maskininlärning i bilmarknaden 2024 tillgänglig

En ny studie, ´Maskininlärning i bilmarknaden 2024´, är nu tillgänglig på OrbisResearch.com. Rapporten ger insikt i bilmarknaden, som präglas av teknisk innovation och förändrade konsumentpreferenser. Rapporten täcker viktiga trender, utmaningar och strategisk vägledning för intressenter. Den undersöker även sårbarheter i leveranskedjan och ger strategier för att bygga motståndskraft. Rapporten diskuterar även e-handelsintegration, hållbarhetsinitiativ, dataanalys och AI, samt gränsöverskridande expansionsstrategier. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Allerin, Intellias Ltd, NVIDIA Corporation, Xevo, Kopernikus Automotive, Blippar, Alphabet Inc, Intel, IBM och Microsoft.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 maj

Apple överväger att integrera OpenAI:s ChatGPT i kommande iOS-uppdatering

Teknikjätten Apple är enligt uppgift i slutskedet av förhandlingar med OpenAI om att använda ChatGPT-funktioner på iPhone. Om planen går igenom kommer ChatGPT-funktionerna att implementeras i Apples kommande programuppdatering iOS 18. Apple är också i diskussioner med Alphabet Inc, Googles moderbolag, om potentiell integration av Gemini chatbot, men dessa diskussioner är inte lika avancerade. Det är oklart om användare kommer att kunna inaktivera dessa funktioner på sina enheter som en del av det nya operativsystemet.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 12 maj

Apple nära att sluta avtal med OpenAI för att använda dess teknik på iPhone

Apple Inc. är nära att sluta ett avtal med OpenAI för att använda uppstartsföretagets teknik på iPhone, som en del av en bredare satsning på att införa artificiell intelligens i sina enheter. Parterna har varit i slutskedet av att fastställa villkoren för ett avtal om att använda ChatGPT-funktioner i Apples iOS 18, det kommande operativsystemet för iPhone. Apple har även diskuterat med Google om licensiering av företagets Gemini chatbot. Dessa diskussioner har ännu inte lett till ett avtal, men fortsätter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI bekräftar evenemang för att presentera nya ChatGPT-funktioner och uppdateringar för GPT-4

OpenAI har bekräftat att företaget kommer att hålla ett evenemang nästa vecka för att presentera nya funktioner för ChatGPT och uppdateringar för GPT-4. Det förväntas att OpenAI kommer att lansera sin egen sökmotor, drivet av ChatGPT. Evenemanget kommer att sändas live och det är möjligt att Sam Altman och hans team kommer att visa ny teknik från företaget. Det är också troligt att OpenAI kommer att använda delar av Bing Search, tack vare sitt partnerskap med Microsoft, för att driva sin egen sökmotor. Syftet med den nya funktionen är att konkurrera mer framgångsrikt med Google och Perplexity.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 11 maj

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden förväntas växa till $203.1 miljarder 2028

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden har vuxit exponentiellt de senaste åren. Den förväntas växa från $42.09 miljarder 2023 till $57.88 miljarder 2024 med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 37.5%. Tillväxten beror på tillväxten av stora data, ökad användning av maskininlärning, framsteg inom djupinlärning, uppgången av data science och AI, och ökad medvetenhet om prediktiv analys. Marknaden för MLaaS förväntas växa till $203.1 miljarder 2028 med en CAGR på 36.9%. Ökningen av molntekniker förväntas driva tillväxten av MLaaS-marknaden i framtiden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 maj

AI-startupen Anthropic samarbetar med både Google och Amazon för att behålla sin oberoende

AI-startupen Anthropic har valt att samarbeta med både Google och Amazon för att behålla mer ´oberoende´ än om de var beroende av ett stort teknikföretag, som i fallet med rivalen OpenAI. Google, Amazon och Microsoft har investerat miljarder i ledande AI-startups, och ger viktig finansiering och stöd för molnbaserad databehandling för att bygga sina beräkningsintensiva produkter. Anthropic är dock inte lika nära knutet till en stor investerare. Google och Amazon har gått med på att pumpa in $2 miljarder och $4 miljarder i startupen respektive.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 maj

Franska AI-startupen Mistral AI nära att säkra kapital på 6 miljarder dollar

Mistral AI, ett franskt startupföretag inom artificiell intelligens (AI), står på tröskeln till att säkra en affär för att höja kapitalet till en värdering av 6 miljarder dollar. Detta markerar en betydande ökning från för sex månader sedan och positionerar företaget för att konkurrera med jättar i Silicon Valley inom AI-sektorn. Finansieringsrundan förväntas involvera befintliga supportrar som General Catalyst och Lightspeed Venture Partners. Mistral, grundat av tidigare forskare från Alphabet Inc´s Google och Meta Platforms Inc i Paris, har visat imponerande tillväxt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 maj

Sundar Pichai fokuserar på AI, ignorerar konkurrens från Microsofts Bing

Google VD Sundar Pichai har uttryckt att han är mer fokuserad än någonsin på sin företags användning av AI, trots Microsofts lansering av AI-drivna Bing. Pichai påstår att han inte spelar till någon annans ´dansmusik´, vilket indikerar att han inte låter andra företags framsteg påverka hans egna. Han framhöll att han tror att man kan göra fel genom att lyssna på bruset där ute och spela någon annans dansmusik. Microsofts VD Satya Nadella hade tidigare sagt att AI är det nya som företag konkurrerar om.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 9 maj

Sundar Pichai diskuterar Google´s Gemini-kontrovers och nyliga uppsägningar

Google´s VD, Sundar Pichai, har öppet diskuterat kontroversen kring bilder genererade av Google´s Gemini och företagets nyligen uppsägningar. Pichai kallade Gemini´s kontroversiella svar ´oacceptabla´ och tar fullt ansvar för de beslut som lett till situationen. Han nämnde att företaget omtränar dessa modeller för att förbättra produkten. Pichai talade också om Googles framtid, med fokus på sökning som genererar $300 miljarder i årlig intäkt. Google har nyligen avskedat cirka 200 anställda från sitt kärnteam och ytterligare 28 anställda involverade i protester mot företagets molndatoravtal med den israeliska regeringen.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 9 maj

OpenAI planerar att släppa webbsökfunktion för AI-verktyget ChatGPT

OpenAI planerar att släppa en funktion för sitt artificiella intelligens (AI)-verktyg ChatGPT som gör det möjligt att utföra webbsökningar och ange källor för sina resultat. Syftet med den nya funktionen är att konkurrera mer framgångsrikt med Alphabet Inc:s Google och Perplexity. Med denna nya funktion kommer användarna att kunna ställa frågor till ChatGPT och få svar som drar information från internet och anger källor. Dessa källor kan vara allt från blogginlägg till Wikipedia-artiklar. Funktionen kan också inkludera visuella svar där det är lämpligt.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 9 maj

OpenAI utvecklar webbsökningsfunktion för ChatGPT för att konkurrera med Google och Perplexity

OpenAI utvecklar en funktion för ChatGPT som kan söka på webben och citera källor i sina resultat, enligt en person bekant med ärendet, vilket möjligen konkurrerar direkt med Alphabet Inc:s Google och AI-sökmotorn Perplexity. Funktionen skulle tillåta användare att ställa en fråga till ChatGPT och få svar som använder detaljer från webben med citat till källor som Wikipedia-artiklar och blogginlägg. En version av produkten använder också bilder tillsammans med skriftliga svar på frågor, när de är relevanta. OpenAI är under enorm press att utöka kapaciteten hos sin mest kända produkt då en växande lista över rivaler skjuter ut chattrobotar - och sökning har visat sig vara ett nyckelområde av intresse för AI-industrin.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 9 maj

Google lanserar Google Threat Intelligence för att förbättra cybersäkerheten

Google Threat Intelligence (GTI) är det senaste tillskottet från Alphabet INC. och kommer att fungera som huvudsäkerhetsskiktet för sina tjänsteerbjudanden. Google har investerat kraftigt i utvecklingen av olika AI-drivna funktioner, oberoende verktyg och säkerhetsskikt över sina tjänsteerbjudanden. GTI har förmågan att reverse engineer världens mest fruktade ransomware på bara 34 sekunder. GTI använder Gemini AI för att sammanfatta hotrapporter till ett naturligt språk för företag att avkoda och analysera hur attackerna kan påverka verksamheten. GTI och Gemini ger Google tillgång till både intelligens och information genom att fritt krypa på internet för att ge realtidsinformation om olika skadliga program, ransomware och andra potentiella cyberattacker.

Direktlänk Dela MobileAppDaily fördjupade 8 maj

OpenAI kan introducera webbsökfunktion för ChatGPT

OpenAI kan snart introducera en funktion för sitt AI-verktyg ChatGPT som kan söka på webben och citera källor i sina resultat, enligt Bloomberg. Syftet med att introducera den nya funktionen är att konkurrera mer effektivt med Alphabet Inc:s Google och AI-sökstartföretaget Perplexity. Den nya funktionen skulle tillåta användare att ställa en fråga till ChatGPT och få svar som använder detaljer från webben med källhänvisningar. Produkten skulle också kunna använda bilder tillsammans med skriftliga svar på frågor där de är relevanta.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 8 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

De 12 bästa AI-aktierna att köpa nu enligt Wall Street-analytiker

Enligt Wall Street-analytiker är det 12 bästa aktierna att köpa nu inom artificiell intelligens (AI). Bland dessa företag finns NVIDIA Corporation, Meta Platforms Inc., Microsoft Corporation och Alphabet Inc. NVIDIA ledde med 114 omnämnanden av AI under företagets senaste resultatrapport. Meta Platforms, som är moderbolag till Facebook, Instagram och WhatsApp, planerar att spendera 40 miljarder dollar på AI-initiativ under innevarande år. Microsoft och Alphabet har rapporterat stark tillväxt inom sina kärnsegment, där AI fungerade som en viktig katalysator. Andra noterbara namn är Adobe Inc., Alibaba Group Holding Limited och Uber Technologies, Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 maj

Apple utvecklar egen AI-chip för datacenter

Apple Inc. har utvecklat en egen chip för att köra artificiell intelligens (AI) verktyg i datacenter, rapporterar Wall Street Journal. Det är dock oklart om halvledaren någonsin kommer att implementeras. Detta skulle bygga vidare på Apples tidigare försök att tillverka egna chips, som körs i företagets iPhones, Macs och andra enheter. Serverprojektet har kodnamnet ACDC inom företaget. Apple har varit efter sina teknikjämlikar inom generativ AI, tekniken bakom chatbots och andra populära nya verktyg. Men företaget förbereder sig för att avslöja en ny strategi för AI på sin Worldwide Developers Conference nästa månad.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 7 maj

AI-investeringar kan förvärra Federal Reserves kamp mot inflationen

Federal Reserve står inför ett bakslag i sin kamp mot inflationen, och det finns en växande övertygelse om att artificiell intelligens (AI) kommer att omvandla industrin. Trots att inflationen fortfarande är över 2%, verkar företag som Microsoft Corp., Alphabet Inc. och Amazon.com Inc. inte bry sig om räntenivån. Nyckelmilstolpar inom AI har sammanfallit med Federal Reserves kamp mot prispress, vilket har lett till ökad försiktighet bland företag. Nvidia Corp., en ledstjärna inom AI-industrin, rapporterade lägre intäkter på årsbasis i kvartalet som slutade oktober 2022. Men efter att OpenAI släppte ChatGPT ökade intresset för AI kraftigt, vilket framgick när Nvidia i maj 2023 rapporterade en kvartalsvis intäktsprognos 50% högre än vad Wall Street förväntade sig.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 3 maj

Anthropic lanserar smartphone-app för AI-chatbot Claude

Artificiella intelligens-startupen Anthropic, som stöds av Amazon.com Inc och Alphabet Inc´s Google, utökar tillgången till sin Claude-chatbot genom att lansera sin första smartphone-app. Appen, som är tillgänglig för både gratisanvändare och betalande användare, synkroniserar konversationer med webbversionen och inför bildanalysförmågor. Anthropic, grundat 2021 av tidigare OpenAI-anställda, har blivit en viktig aktör inom AI-utveckling och har lockat betydande investeringar från teknikjättar som Amazon, Google och Salesforce.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 2 maj

Apples hemliga AI-labb i Zürich redo att förbättra iPhone-funktioner, värva Google-personal

Apple har rekryterat tiotals artificiella intelligens (AI) experter från Google och etablerat ett hemligt AI-laboratorium i Zürich, Europa. Detta steg kommer när företaget intensifierar sina ansträngningar att leda i utvecklingen av nya AI-modeller och produkter. Apple, värderat till 2,7 biljoner dollar, har utökat sitt globala AI- och maskininlärningsteam genom att värva många specialister från Google sedan de anställde John Giannandrea som sin högsta AI-chef 2018. Detta inkluderar minst 36 experter som sedan dess har gått med i Apple.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 april

Amazon.com Inc.´s intäkter kommer att bli det senaste testet på aptiten för tunga investeringar i artificiell intelligens (AI). Företag som visar framsteg i att monetära AI belönas med aktieprisökningar, medan de som inte gör det ser sina aktiepriser straffas. Amazon tror att generativa AI molntjänster kan generera miljarder i intäkter på kommande år och har investerat kraftigt i tekniken. Amazons aktier är något högre i tidig handel på tisdag.

Yahoo Finance fördjupade 30 april

Samsungs intäkter överträffar analytikers förväntningar tack vare halvledarverksamhetens lönsamhet

Samsung Electronics Co. överträffade analytikernas intäktsestimat efter att dess halvledaravdelning återgick till lönsamhet, drivet av företag som Microsoft Corp. och Alphabet Inc. som ökat sina investeringar i artificiell intelligens. Världens största minneschipstillverkare rapporterade en nettoinkomst på 6,62 biljoner won (4,8 miljarder dollar) för marskvartalet, jämfört med det genomsnittliga analytikerprognosen på 5,63 biljoner won. Detta är mer än fyra gånger företagets inkomster ett år tidigare.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 30 april

Tiden för att reglera AI-drivna dödsmaskiner kan snart vara över

Regeringar varnas för att tiden kan vara knapp för att reglera den framväxande generationen av artificiellt intelligenta dödsmaskiner. Autonoma vapensystem sprider sig snabbt, inklusive över slagfält i Ukraina och Gaza, där algoritmer och obemannade luftfarkoster redan hjälper militära planerare att besluta om de ska slå mot mål eller inte. Snart kan det beslutet helt outsourcas till maskinerna. Detta är vår generations ´Oppenheimer-ögonblick´, sa den österrikiska utrikesministern Alexander Schallenberg, med hänvisning till J. Robert Oppenheimer, som hjälpte till att uppfinna atombomben 1945 innan han förespråkade kontroll över spridningen av kärnvapen.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 30 april

Apple återupptar diskussioner med OpenAI om AI-teknologi för iPhone

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda startupföretagets genererande artificiella intelligens-teknologi för att stödja några av de nya funktionerna som ska introduceras på iPhone i år, enligt Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för ett potentiellt avtal och hur OpenAIs funktioner kommer att integreras i nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har ännu inte fattat ett slutgiltigt beslut om vilka partners som kommer att användas, och kan nå en överenskommelse med både OpenAI och Alphabet Inc´s Google eller välja andra leverantörer som helhet.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 29 april

Apple förnyar diskussioner med OpenAI för AI-teknik i kommande iPhone

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda startup-företagets generativa AI-teknik för att driva nya funktioner i iPhone senare i år, enligt en rapport från Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för ett eventuellt avtal och hur OpenAI-funktioner skulle integreras i Apples nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har varit långsammare med att rulla ut generativ AI, som kan generera mänsklika svar på skriftliga uppmaningar, än konkurrenter som Microsoft och Google.

Direktlänk Dela AsiaOne Online fördjupade 28 april

AI-boom driver ökad efterfrågan på energi, gynnar elbolag

Den växande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) driver en enorm ökning av energibehovet, vilket gynnar elbolagen. AI-teknologi kräver mycket energi för utveckling och drift, vilket ökar efterfrågan på el från datacenter. Bland annat förbereder amerikanska elbolag sig för historiska ökningar i elbehovet, vilket driver upp aktiekurserna. Goldman Sachs Group Inc. har skapat två investeringskorgar för kunder som söker alternativa sätt att investera i den kommande AI-explosionen. Dessutom förväntas efterfrågan på förnybar energi öka i takt med att datacenteroperatörer söker billigare och mer hållbara energikällor.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 28 april

AI-boom driver upp efterfrågan på energi, lockar investerare till energisektorn

Investerare som söker unika sätt att investera i aktiemarknadens boom inom artificiell intelligens (AI) hittar intressanta möjligheter inom traditionellt tråkiga sektorer som till exempel energi. AI kräver enorma mängder energi för att utvecklas och köras, vilket gör energisektorn attraktiv. Efterfrågan på ström från datacenter har redan varit enorm, och med AI-hypen har behovet av kraft skjutit i höjden. Trots att S&P 500 Index energisektor föll med 10% under 2023 har aktierna återhämtat sig något under 2024, med en ökning på 4,4%. Den största förändringen i sentimentet för energi är hoppet om en ökande efterfrågan från de nya strömslukande datacentren som krävs för AI:s expansion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 april

Apple i förnyade samtal med OpenAI om kommande iPhone-funktioner

Apple Inc. rapporteras vara i förnyade samtal med OpenAI om att införliva startupens teknologi i kommande iPhone-funktioner som planeras att släppas senare i år. Dessa diskussioner innebär förhandlingar om villkoren för ett potentiellt avtal och integrering av OpenAIs kapabiliteter i Apples iOS 18, den kommande versionen av iPhone-operativsystemet. Dessutom är Apple engagerat i pågående diskussioner med Alphabet Inc: s Google om licensiering av Googles Gemini chatbot. Men Apple har ännu inte slutgjort sitt beslut om vilka partners det i slutändan kommer att samarbeta med, och resultatet av förhandlingarna med OpenAI och Google är osäkert.

Direktlänk Dela NewsX fördjupade 27 april

Apple i samtal med OpenAI och Google om AI-funktioner för iOS 18

Inför WWDC (Worldwide Developer´s Conference) 2024 kommer mer information om Apples iOS 18, iPhones och generativa AI-funktioner. Apple uppges ha inlett samtal med ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Diskussionerna kan resultera i en AI-chattbot på iPhones. Apple utvecklar också sina egna stora språkmodeller för att ge vissa funktioner på enheten. Apple har återupptagit diskussioner med OpenAI för att använda dess teknik för att driva nya funktioner på iPhones som lanseras senare i år. Apple rapporteras också vara i samtal med Alphabet Inc.´s Google för att licensiera företagets Gemini-chattbot.

Direktlänk Dela Techlusive fördjupade 27 april

Apple diskuterar användning av OpenAI-teknik för nya iPhone-funktioner

Apple Inc. har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda uppstartsföretagets teknik för att driva vissa nya funktioner som kommer till iPhone senare i år. De två företagen har börjat diskutera villkoren för ett eventuellt avtal och hur OpenAI-funktionerna skulle integreras i Apples iOS 18, nästa iPhone-operativsystem. Apple förblir också i diskussioner med Alphabet Inc.s Google om licensiering av det företagets Gemini chatbot. Apple har ännu inte fattat ett slutgiltigt beslut om vilka partners de kommer att använda.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 27 april

Apple i diskussioner med OpenAI om integration av AI-teknik i kommande iPhone-funktioner

Apple är i förnyade samtal med OpenAI om integrationen av startup-företagets generativa AI-teknologi i kommande funktioner för iPhone, enligt flera medierapporter. Diskussioner har påbörjats om villkoren för ett potentiellt avtal och införlivandet av OpenAI-funktioner i Apples kommande iOS 18 operativsystem. Apple har ännu inte fattat ett slutligt beslut om potentiella partners, men är öppen för avtal med både OpenAI och Googles moderbolag, Alphabet Inc. Apple kan också välja en annan leverantör helt och hållet.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 27 april

Apple återupptar samtal med OpenAI om AI-teknik för iPhone

Apple har återupptagit diskussioner med Microsoft-stödda OpenAI om att införliva startup-företagets AI-teknik i kommande iPhone-funktioner. Apple diskuterar med OpenAI om att eventuellt integrera dess teknik i nästa operativsystem för iPhone, iOS 18. Även om Apple initialt samarbetade med OpenAI tidigare i år, har det varit minimalt engagemang mellan de två företagen sedan dess. Apple har ännu inte fattat ett slutgiltigt beslut om sina partners och det finns ingen garanti för att en affär kommer att nås. Apple kan i slutändan slå ett avtal med både OpenAI och Google eller välja en annan leverantör helt och hållet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 april

Apple återupptar diskussioner med OpenAI om AI-teknologi för iPhone

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda startup-företagets generativa AI-teknologi för att driva nya funktioner som introduceras i iPhone senare i år, rapporterade Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för en potentiell överenskommelse och hur OpenAI-funktioner skulle integreras i Apples nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har varit långsammare med att rulla ut generativ AI, som kan generera mänsklika svar på skriftliga uppmaningar, än konkurrenter som Microsoft och Google.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 april

Apple överväger OpenAI:s teknologi för nya iPhone-funktioner

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda uppstartsföretagets generativa AI-teknologi för att driva några nya funktioner som introduceras i iPhone senare i år, enligt Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för ett potentiellt avtal och hur OpenAI-funktioner skulle integreras i Apples nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har inte fattat ett slutgiltigt beslut om vilka partners det kommer att använda, och kan nå en överenskommelse med både OpenAI och Alphabets Google eller välja en helt annan leverantör.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 26 april

Apple förnyar diskussioner med OpenAI om AI-teknologi för iPhone

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda startup-företagets generativa AI-teknologi för att driva nya funktioner i iPhone senare i år, enligt en rapport från Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för ett potentiellt avtal och hur OpenAIs funktioner skulle integreras i Apples nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har varit långsammare än konkurrenter som Microsoft och Google att rulla ut generativ AI, vilken kan generera mänsklika svar på skriftliga prompts.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 26 april

Teknikföretag driver aktierna uppåt, Wall Street andas ut efter inflationsdata

En rally bland världens största teknikföretag lyfte aktierna, med Wall Street som andades ut efter att den senaste inflationsdatan kom ungefär i linje med uppskattningarna. Aktierna är på väg mot sin bästa vecka 2024 efter att Microsoft Corp. och Googles moderbolag Alphabet Inc. skickade ett tydligt budskap till investerare: Våra investeringar i artificiell intelligens och molnbaserad databehandling lönar sig. Detta kom som en positiv signal för många handlare som undrade om huvudmotorn på tjurmarknaden skulle kunna leva upp till den höga ribban som satts för industrin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 april

Google lanserar AI-kurs och donerar $75 miljoner för gratisutbildning

Google introducerade på fredagen en ny kurs som lär ut hur man använder verktyg för artificiell intelligens (AI) och meddelade att företagets filantropiska gren avsätter $75 miljoner för att 1 miljon amerikaner ska kunna ta kursen gratis. Kursen, Google AI Essentials, lär ut grundläggande färdigheter för att använda generativa AI-verktyg som Googles Gemini eller OpenAIs ChatGPT. Kursen, som är produktagnostisk, tar ungefär 10 timmar att genomföra och finns tillgänglig online på Coursera för $49. Miami Dade College kommer att erbjuda kursen till alla studenter inskrivna i dess AI-program. Google.org har också skapat en AI Opportunity Fund på $75 miljoner som kommer att ge stipendier till utbildnings- och arbetskraftsutvecklingsorganisationer för att erbjuda AI-utbildning gratis till mer än 1 miljon människor i avlägsna och underbetjänade samhällen, lärare och studenter, offentlig sektor, ideella ledare och småföretag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 26 april

Microsoft och Alphabets AI- och molninvesteringar betalar sig

Microsoft och Alphabet, Googles ägare, meddelade nyligen att deras investeringar i artificiell intelligens (AI) och molntjänster ger resultat. Företagens senaste kvartalsresultat överträffade Wall Streets förväntningar, drivna av en ökning av molnintäkterna, delvis tack vare en ökning av AI-tjänsterna. Alphabet-aktier steg med så mycket som 12%, den största ökningen sedan juli 2015, till sin högsta nivå någonsin. Microsoft steg med så mycket som 3,5%. Båda företagen har sett en tillväxt i sina molntjänster, med Microsoft som samarbetar med startupen OpenAI för att utmana Googles dominans inom internetsökning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 april

Alphabets första kvartal 2024 visar betydande tillväxt, drivet av AI-utveckling

Alphabet Inc., Googles moderbolag, rapporterade en imponerande 15% ökning av intäkterna för första kvartalet 2024, vilket resulterade i en total intäkt på 80,5 miljarder dollar. Detta överträffade Wall Streets förväntningar. Bolaget rapporterade även en ökning av nettoinkomsten till 23,7 miljarder dollar. De främsta intäktsdrivarna var Googles kärnannonseringsenheter, inklusive Sök och YouTube. Google Cloud visade också imponerande tillväxt, med intäkter upp 28% jämfört med föregående år. Sundar Pichai, Alphabets VD, var optimistisk inför framtiden och betonade att han förväntar sig att YouTube och Cloud ska uppnå en kombinerad årlig intäktskörhastighet på 100 miljarder dollar vid slutet av 2024.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 26 april

Alphabet Inc. CEO uttrycker nöjdhet med utvecklingen av Gemini AI

Sundar Pichai, VD för Alphabet Inc., uttryckte nöjdhet med utvecklingen av företagets Gemini AI, trots nyligen kontroverser. Under företagets kvartalsrapport framhöll Pichai de betydande framsteg som gjorts i utvecklingen av Gemini AI och andra modeller. Han nämnde specifikt släppet av Gemini 1.5 Pro i februari, som visade betydande prestandaförbättringar över olika dimensioner. Trots dess innovativa funktioner har AI mött kritik för att generera historiskt felaktiga bilder och text. Detta ledde till att Google tillfälligt inaktiverade AI: s förmåga att generera bilder.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 april

Alphabets Q1 2024 finansiella resultat överträffar förväntningarna, fokus på AI-utveckling

Alphabet Inc., Googles moderbolag, rapporterade en 15% ökning av intäkterna till 80,5 miljarder dollar i Q1 2024, överträffande Wall Streets förväntningar. Nettoinkomsten var 23,7 miljarder dollar. Fokus låg på företagets AI-utvecklingar, kallat ´Gemini era´ av VD Sundar Pichai. Googles kärnannonsenheter, som Sök och YouTube, drev tillväxten. Cloud-divisionen upprätthöll också momentum med intäkter på 9,6 miljarder dollar. Google har experimenterat med AI-drivna funktioner i Sök och har nyligen introducerat AI-översikter i huvudresultatsidan för sökningar. Alphabet konsoliderar alla team som bygger AI-modeller under Google DeepMind.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 26 april

Alphabet Inc. rapporterar starka kvartalsresultat och planerar kontantutdelning

Google moderbolag Alphabet Inc. (GOOG, GOOGL) ökade så mycket som 13% i efterhandeln på torsdag efter att ha rapporterat starka kvartalsresultat som överträffade både intäkts- och vinstprognoser. Bolaget meddelade också om en kontantutdelning på 0,20 dollar per aktie och att styrelsen godkänt aktieåterköp upp till ytterligare 70 miljarder dollar. Intäkterna, exklusive trafikanskaffningskostnader, ökade med 16% jämfört med samma period förra året till 67,59 miljarder dollar, vilket överträffade analytikernas förväntningar på 66,07 miljarder dollar. Bolaget rapporterade justerade vinst per aktie på 1,89 dollar mot konsensusprognoserna på 1,53 dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 april

Generativ AI förväntas generera upp till 7,9 biljoner dollar årligen i framtiden

Generativ AI kommer sannolikt att generera upp till 7,9 biljoner dollar årligen i kommande år, enligt en analys av 63 användningsfall av McKinsey & Company. Baserat på betydande investeringar och arbete inom området är Cloud & AI Confidence Index nära 8 biljoner dollar i Q1 2024, inklusive tre företag värda mer än 1,75 biljoner dollar vardera, såsom Microsoft Corporation, Alphabet Inc. och Amazon.com Inc. Avant Technologies Inc. och Supermicro, Inc. har nyligen gjort betydande framsteg inom AI. Avant förbättrar sin AvantAI-plattform genom ytterligare utbildning, medan Supermicro har utvidgat sitt sortiment av AI-lösningar. Microsoft har investerat cirka 5,6 miljarder dollar i AI i Europa och Alphabet Inc. har lanserat sin bättre, snabbare Gemini 1.5-plattform.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 25 april

Meta Platforms Inc. planerar att öka sina investeringar i AI

Meta Platforms Inc. meddelar att de kommer att spendera miljarder mer än tidigare beräknat under året för att fortsätta investera i artificiell intelligens (AI). Detta väcker frågor om företagets teknologiska satsningar kommer att löna sig för investerarna. Meta, tidigare Facebook, förväntar sig nu att kapitalutgifterna kommer att ligga mellan 35 och 40 miljarder dollar, en ökning från tidigare uppskattningar på mellan 30 och 37 miljarder dollar. Aktierna sjönk kraftigt i efterhandeln trots en stark första kvartalsrapport.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

Meta planerar att öka sina investeringar i AI, aktier faller

Meta Platforms Inc. meddelade att de planerar att spendera miljarder dollar mer än tidigare förväntat i år på investeringar i artificiell intelligens (AI), vilket väcker frågor om företagets teknologiska satsningar kommer att löna sig för investerare. Företaget, baserat i Menlo Park, Kalifornien, höjde sina kostnadsprognoser för året och tror nu att kapitalutgifterna kommer att vara mellan 35 och 40 miljarder dollar. Aktierna föll så mycket som 19% i handeln efter börsens stängning. Trots detta rapporterade företaget en solid första kvartalsrapport med intäkter på 36,5 miljarder dollar, en ökning med mer än 27% jämfört med samma period förra året, och en vinst som mer än fördubblades till 12,4 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 april

Perplexity AI säkrar finansiering och blir ´unicorn´

Perplexity AI, ett startföretag som utmanar Google med sin AI-drivna sökmotor och har stöd av bland annat Jeff Bezos, har framgångsrikt säkrat en ny finansieringsrunda som mer än fördubblat dess värdering till över 1 miljard dollar. Företaget har samlat in cirka 63 miljoner dollar i sin senaste finansieringsrunda, ledd av investeraren Daniel Gross, med bidrag från miljardären Stanley Druckenmiller, Y Combinator VD Garry Tan och Figma Inc. VD Dylan Field. Perplexity AI, grundat för mindre än två år sedan, har redan gjort avtryck i branschen med sin AI-chatbot som ger användarna sammanfattade sökresultat och hjälper till att förbättra frågor.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 april

Meta Platforms dominerar sociala medier aktier, med fokus på AI och tillväxt

Meta Platforms Inc., tidigare Facebook, har hittills i år varit den bästa aktören på sociala medier, med en ökning av lönsamheten som överträffar mindre konkurrenter som Snap Inc. och Pinterest Inc. För att fortsätta denna tillväxt, måste Meta visa att de kan behålla tillväxten när de rapporterar sina intäkter på onsdag. Investerare är särskilt intresserade av att se avkastningen på företagets stora investeringar i artificiell intelligens. Trots utmaningar, handlas Meta-aktien till mindre än 23 gånger uppskattade vinster, vilket är billigare än både dess 10-års genomsnitt och hela Nasdaq 100 Index.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

Indisk AI behöver mer investeringar för att bygga komplexa modeller

Vishnu Vardhan, grundare och VD för SML och Vizzhy, planerar att samla in 200-300 miljoner dollar för att bygga och skala komplexa AI-modeller. Han påpekade att indiska investerare är ovilliga att investera stora belopp i AI-forskning. Nyligen godkände den indiska regeringen 1,25 miljarder dollar i investeringar för AI-projekt, inklusive utveckling av LLMs och datorkapacitet. Trots detta har Indien haft svårt att samla in investeringar för att bygga komplexa AI-modeller, medan USA har lyckats. Företagsledare uppmanar Indien att vara ´djärvt´ och tilldela en 30-40 miljarder dollar suverän AI-investeringsplan för de närmaste 2-3 åren.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 24 april

AI-startupen Perplexity värderas till över $1 miljard efter finansieringsrunda

AI-startupen Perplexity, som utvecklar en sökmotor för att konkurrera med Google, har samlat in cirka $63 miljoner i en ny finansieringsrunda. Företagets värdering har därmed fördubblats på bara tre månader till över $1 miljard. Investeraren Daniel Gross ledde rundan, med deltagande från miljardären Stanley Druckenmiller, Y Combinators VD Garry Tan och Figma Inc:s VD Dylan Field. Bland tidigare investerare som deltog i rundan fanns Amazon.com Inc:s grundare Jeff Bezos och Nvidia Corp. Perplexity erbjuder en AI-chattbot som sammanfattar sökresultat och hjälper användare att förbättra sina frågor för att få bästa möjliga svar. Företaget har bearbetat fler användarfrågor i USA hittills i år - nästan 75 miljoner - än under hela 2023. Perplexity, som erbjuder både gratis och betalversioner av sin tjänst, genererar $20 miljoner i återkommande årliga intäkter. Företaget lanserar nu en ny företagsversion av sin chattbot, prissatt till $40 per månad, med tillagda funktioner inklusive starkare säkerhet och dataskyddsåtgärder. Perplexity har också ingått distributionspartnerskap med två stora operatörer, SoftBank Corp i Japan och Deutsche Telekom AG i Tyskland, för att marknadsföra tjänsten till över 300 miljoner användare världen över.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 april

Före detta Meta-chef går med i Microsofts AI-superdatorlag

Jason Taylor, tidigare verkställande direktör på Meta Platforms Inc, kommer att gå med i Microsofts team för AI-superdatorer, enligt ett LinkedIn-inlägg av Microsofts teknikchef Kevin Scott. Taylor hade flera roller på Meta, inklusive vice VD för infrastruktur, där han övervakade AI, data och integritetsinfrastruktur och hanterade serverbudgetar. Han var också ordförande för Open Compute Project Foundation från 2015 till 2017. Microsoft och OpenAI strävar efter att förbättra sina hårdvarukapaciteter för att hålla jämna steg med de snabba framstegen inom AI-teknik.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 april

Teknikjättar står inför utmaningar inför rapportering av kvartalsresultat

Teknikjättar som Alphabet, Tesla, Microsoft och Meta står inför en rad utmaningar när de rapporterar sina resultat denna vecka. På Google har det varit protester och omstruktureringar, medan Tesla nyligen meddelade massuppsägningar, prissänkningar och en återkallning av Cybertruck. Microsofts relation med OpenAI granskas på nytt och Metas stora lansering av sin nya AI-assistent förra veckan gick inte så bra. Nvidia, som har framträtt som en AI-favorit, sjönk med 14%, vilket ledde till nedgången. Tesla inleder teknikrapporteringssäsongen på tisdag, med aktier som handlas till deras lägsta sedan januari 2023. Meta, Microsoft och Google rapporterar senare i veckan.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 april

Google´s DeepMind leder enad AI-laddning för att överträffa Microsoft

Sundar Pichai, Googles VD, har meddelat en betydande omstrukturering av företagets ledning och operativa divisioner för att påskynda utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Alla AI-relaterade team, inklusive utvecklingen av chatboten Gemini, kommer att konsolideras under DeepMind-divisionen ledd av Demis Hassabis. Omstruktureringen inkluderar även bildandet av ett centralt Trust and Safety-team ägnat åt noggrann testning och utvärdering av AI-system. Detta syftar till att strömlinjeforma Googles struktur, öka takten på produktinnovation och underlätta snabbare beslutsprocesser.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 20 april

OpenAI anställer första medarbetaren i Indien för att hantera regeringsrelationer

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har gjort sin första anställning i Indien genom att utse Pragya Misra som chef för regeringsrelationer. Detta sammanfaller med att landet har valt en ny regering som kommer att bestämma lagarna för artificiell intelligens. Misra, 39, har tidigare erfarenhet från roller på Truecaller AB och Meta Platforms Inc. och förväntas börja sin roll på OpenAI i slutet av månaden. Indien, med 1,4 miljarder människor och en snabbt växande ekonomi, presenterar en stor tillväxtmöjlighet för internationella teknikföretag.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 20 april

Globala adtech-marknaden beräknas växa med 767,83 miljarder dollar mellan 2023 och 2027

Den globala adtech-marknaden förväntas växa med 767,83 miljarder dollar från 2023 till 2027, enligt teknikforskningsföretaget Technavio. Marknaden förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 13,36% under prognosperioden. Adtech-marknaden använder AI och maskininlärning för att förbättra annonsutbyten, erbjuda personaliserade rekommendationer genom hyper-personalisering, geotargeting, AR/VR och integrerade konsumentresor. Maskininlärning optimerar annonstargeting och prissättning, medan algoritmer driver realtidsbudgivning och infödd annonsering. Genomskinliga och integritetsvänliga metoder mildrar oro och främjar tillväxt genom strategiska allianser och samarbeten.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 19 april

Maskininlärning i läkemedelsindustrin förväntas nå 26,2 miljarder dollar fram till 2031

Enligt en rapport från Allied Market Research uppgick den globala marknaden för maskininlärning i läkemedelsindustrin till 1,2 miljarder dollar 2021 och beräknas generera 26,2 miljarder dollar fram till 2031, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 37,9% från 2022 till 2031. Maskininlärning är en delmängd av artificiell intelligens som innebär användning av algoritmer och statistiska modeller för att möjliggöra datorsystem att lära av data och göra förutsägelser eller beslut utan att vara explicit programmerade. Det är en drivkraft i läkemedelsindustrins strävan efter personlig medicin, vilket innebär att behandlingar skräddarsys för individuella patienter baserat på deras unika genetiska sammansättning, hälsosammanställning och andra personliga faktorer.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 19 april

Meta Platforms Inc. avslöjar att deras AI-modell Llama 3 överträffar konkurrenter i tester

Meta Platforms Inc., tidigare känd som Facebook, har avslöjat att dess nya stora språkmodell, Llama 3, har överträffat andra AI-modeller i jämförelsetester. Llama 3 har presterat bättre än flera andra AI-modeller, inklusive de från Alphabet Inc.´s Google, Jeff Bezos-stödda Anthropic och Mistral AI. Modellen förväntas snart vara tillgänglig för molnleverantörer som Amazon.com Inc.´s Amazon Web Services (AWS) och modellbibliotek som Hugging Face. Llama 3, som finns i två storlekar med 8B och 70B parametrar, har visat betydande förbättringar i textbaserade svar. Den har visat en högre diversitet i att svara på prompts, färre falska vägran och förbättrade resonemangsförmågor.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 april

OpenAI anställer sitt första huvud för regeringsrelationer i Indien

OpenAI har anställt sin första medarbetare i Indien, Pragya Misra, som chef för regeringsrelationer. Detta sker mitt under de pågående valen i landet för att välja en ny regering, vilken kommer att spela en viktig roll i utformningen av regleringar kring artificiell intelligens (AI) i världens mest folkrika nation. Företaget, som stöds av Microsoft Corp, tog Misra ombord för att leda offentliga politiska frågor och partnerskap i Indien. Misra, 39 år, har tidigare erfarenhet från roller på Truecaller AB och Meta Platforms Inc. Hon förväntas börja sina uppgifter på OpenAI vid slutet av denna månad.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 19 april

Google investerar kraftigt i AI för att konkurrera med Microsoft och OpenAI

Google förbereder sig för att investera betydande medel i Project Gemini för att bli en stark konkurrent i den eskalerande kapprustningen inom artificiell intelligens (AI). Företagets AI-chef, Demis Hassabis, som också var medgrundare till DeepMind innan det förvärvades av Google, har signalerat företagets engagemang för innovation inom AI-teknologi. Google planerar att investera över 100 miljarder dollar för att konkurrera med Microsoft och OpenAI:s påstådda superdatorinitiativ, Stargate. Alphabet Inc, Googles moderbolag, har tidigare investerat stora summor i AI, inklusive 600 miljoner dollar för förvärvet av DeepMind.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

Mistral AI:s VD kritiserar OpenAI:s strävan efter artificiell allmän intelligens

Arthur Mensch, VD för Paris-baserade AI-företaget Mistral AI, har kritiserat rivalen OpenAI:s strävan efter artificiell allmän intelligens (AGI), och kallar det för ett försök att ´skapa Gud´. Mensch uttryckte sin obehag med Silicon Valleys ´religiösa fascination´ för AGI. Han påpekade även farhågor som andra teknikledare, såsom Elon Musk och Sam Altman, har uttryckt om de potentiella negativa konsekvenserna av AGI som överträffar mänsklig intelligens. Mensch tror dock att det mer omedelbara hotet är den kontroll som teknikjättar som Microsoft Corp. och Alphabet Inc.´s Google kan utöva över AI-industrin.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 april

Ny rapport analyserar global marknad för Artificiell Intelligens som en Tjänst (AIaaS)

En ny rapport från Global Market Vision ger en djupgående analys av den globala marknaden för Artificiell Intelligens som en Tjänst (AIaaS). Rapporten utvärderar marknaden baserat på historiska och prognostiserade marknadsdata, efterfrågan, applikationsdetaljer, prisutveckling och företagens aktieandelar inom ledande branscher geografiskt. Studien hjälper intressenter att bättre förstå den konkurrenskraftiga landskapet och utforma lämpliga go-to-market-strategier. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Fair Isaac Corporation, CognitiveScale, Inc., Apple Inc., International Business Management Corporation, salesforce.com, inc., SAP SE, Alphabet Inc. (Google LLC), Microsoft Corporation, Amazon.Com, Inc. (Amazon Web Services, Inc.), Intel Corporation.

Direktlänk Dela Currency News Centre fördjupade 14 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet varnar för AI-investeringar av stora teknikföretag

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), varnar för att investeringar i artificiell intelligens (AI) av företag som Google, Apple och Microsoft kräver djupare granskning på grund av oro att de används för att ytterligare befästa deras marknadsmakt. CMA har upptäckt ett ´sammanflätat nätverk´ av partnerskap och investeringar inom AI som involverar samma teknikföretag, vilket kan tillåta dem att ´forma dessa marknader i sina egna intressen´. Meta Platforms, Amazon och Nvidia nämndes också.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 april

Googles AI kan nu läsa flera Harry Potter-böcker samtidigt

Alphabet Inc.s Google har nyligen uppdaterat sin AI-modell, Gemini 1.5 Pro, vilket gör att den kan bearbeta fler tokens än tidigare. Nu har en tidigare Google-anställd upptäckt att Gemini kan läsa flera Harry Potter-böcker samtidigt och generera detaljerade karaktärsgrafer. Den senaste versionen av Googles Gemini 1.5 Pro-modell, som presenterades vid Cloud Next-evenemanget på måndagen, kan bearbeta cirka 5,7 av 7 Harry Potter-böcker samtidigt. AI:en kan också skapa komplexa karaktärsgrafer, vilket ger en detaljrikedom som inte är möjlig genom rådata ensamt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet kräver granskning av techjättarnas AI-investeringar

Alphabet Inc:s Google, Apple Inc. och Microsoft Corp:s investeringar i artificiell intelligens (AI) bör granskas närmare av Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), på grund av oro för att de används för att ytterligare befästa deras marknadsmakt. CMA har upptäckt ett ´sammanlänkat nätverk´ av partnerskap och investeringar inom AI som involverar ett fåtal av samma teknikföretag, vilket kan tillåta dem att ´forma dessa marknader i sina egna intressen´. Meta Platforms Inc., Amazon.com Inc. och Nvidia Corp. nämndes också. CMA vill lära av det förflutna där en vinnare-tar-allt-dynamik ledde till uppkomsten av ett litet antal allsmäktiga plattformar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 april

Investerare blir mer optimistiska om Alphabets AI-strategi trots tidigare problem

Investerare blir allt mer optimistiska om Alphabet Inc:s strategi för artificiell intelligens (AI), trots en rad missöden som fått företagets aktier att falla. Aktien är på väg tillbaka mot ett rekordvärde på 2 biljoner dollar, en milstolpe som endast överträffats av Microsoft Corp., Apple Inc. och Nvidia Corp. i USA. Alphabet visade på denna veckas molnkonferens att dess AI-modell är redo för företag, trots nyligen problem med dess konsumentverktyg. Alphabet väntas dra nytta av att skapa sina egna generativa AI-verktyg som kan driva mer precisa annonser och öka intäkterna från annonsutgifter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 april

Optimism kring Alphabets AI-strategi ökar

Investerares optimism kring Alphabets AI-strategi ökar, trots tidigare misslyckanden och problem som ledde till att aktierna sjönk. Aktien är på väg tillbaka mot ett rekordvärde på 2 biljoner dollar, en milstolpe som endast Microsoft Corp., Apple Inc. och Nvidia Corp. har överträffat i USA. Alphabet har återhämtat sig från förra månadens låga, då aktierna sjönk på grund av oro över att företaget halkade efter inom AI. Alphabet förväntas dra nytta av att skapa egna generativa AI-verktyg som kan driva mer precisa annonser och öka intäkterna från annonsutgifter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 11 april

Alphabet Inc får köp-betyg från BofA Securities

BofA Securities analytiker Justin Post har återigen gett Alphabet Inc ett köp-betyg, med en prisprognos på 173 dollar. Alphabet inledde sitt årliga Cloud Next-evenemang med att tillkännage nya anpassade AI-chip (Axion & TPUs), Gemini-integration över hela plattformen, strategiska partnerskap och kunddrag. Post skriver att Alphabets hårdvaruframsteg, Geminis framsteg och AI-drivna appdemonstrationer bör hjälpa till att förbättra sentimentet kring AI-förmågorna. Post menar att moln-AI-cykeln kan vara underskattad för industrin och en positiv drivkraft för Alphabet-aktien givet den växande skalan och potentiella bidraget till högre total intäktstillväxt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 april

Wedbush uttrycker optimism för Googles framsteg inom AI och företagslösningar

Wedbush har uttryckt optimism om de tillkännagivanden som gjordes av Alphabet Inc:s Google vid dess årliga Cloud Next-evenemang. Google avtäckte en rad nya produkter, funktioner och partnerskap inom sitt ekosystem, vilket ´uppmuntrade´ analytikerna på Wedbush. Google Clouds VD Thomas Kurian presenterade nyckelnoten, där han diskuterade företagets framsteg inom AI-förmågor och kommersialiseringen av tidiga företagslösningar, inklusive nya anpassade chips. Wedbush har behållit en ´Outperform´-betyg för Google, med ett målpris på $175. Googles senaste avancerade modell, Gemini 1.5 Pro, erbjuder betydligt större kontextfönster jämfört med sina konkurrenter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 april

OpenAI uppgraderar sin GPT-4 Turbo-modell och API

OpenAI har meddelat två stora uppgraderingar till sin senaste GPT-4 Turbo-modell samt till dess API, samtidigt som Google annonserade en betydande uppgradering till sin Gemini 1.5 Pro-modell. OpenAI:s GPT-4 Turbo med Vision-modell är nu tillgänglig via dess API, vilket förväntas förbättra arbetsflödet för utvecklare och öka effektiviteten i deras applikationer. Trots att GPT-4 Turbo-modellen ligger efter i jämförelsetester mot nyare modeller som Anthropic´s Claude 3 Opus och Cohere´s Command R+, förväntas OpenAI:s drag att göra GPT-4 Turbo med Vision mer tillgänglig för potentiella företagskunder och utvecklare att bibehålla attraktiviteten hos OpenAI:s modeller.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 april

Google Cloud avslöjar offentlig förhandsgranskning av avancerad AI-modell, Gemini 1.5 Pro

Google Cloud, ett dotterbolag till Alphabet Inc., har avslöjat den offentliga förhandsgranskningen av sin avancerade AI-modell, Gemini 1.5 Pro, vid Cloud Next-evenemanget. Den senaste modellen av sökjättens AI ger stegvisa uppgraderingar över den senaste. Gemini 1.5 Pro kan konsekvent bearbeta 1 miljon tokens av information, vilket möjliggör företag att skapa, upptäcka och bygga med AI på tidigare omöjliga sätt. Google Cloud utökar också tillgången till en ny version av sin öppna modell, Gemma, som är utformad för att hjälpa kunder med kodgenerering och andra typer av kodassistans.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 april

Google i samtal med Apple om att integrera Gemini AI i iPhones

Nyligen framkom det att Google (NASDAQ:GOOL) förhandlar med Apple (NASDAQ:AAPL) om att integrera sin Gemini AI i iPhones. Affären skulle vara mycket lukrativ för Google och samtidigt förbättra företagets AI:s rykte, som tidigare haft problem med sin offentliga image. För Apple skulle det innebära att företaget och dess produkter kan ligga i framkant när det gäller AI. Microsoft (NASDAQ:MSFT) är för närvarande ledande inom AI efter att ha samarbetat med OpenAI och släppt ChatGPT 3. Google och Apple har haft svårt att hänga med. Google har lanserat Bard, nu omdöpt till Gemini, som svar på ChatGPT, men deras AI-plattform har haft problem. Apple saknar helt en AI-plattform. En överenskommelse mellan Google och Apple skulle vara en stor fördel för båda företagen. Google´s aktie hoppade 5% dagen nyheten bröts och har gått upp ytterligare 3% sedan dess. Apples aktie hade en mer modest ökning på 0,5% samma dag men har fortsatt att sjunka sedan dess, på grund av andra dåliga nyheter från företaget.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 april

YouTubes VD säger att användning av YouTube-videor för AI-träning bryter mot policy

Neal Mohan, VD för YouTube, ägt av Alphabet Inc., antydde att om OpenAI, som äger ChatGPT, använde YouTube-videor för att träna sin text-till-video AI-modell, Sora, skulle det vara ett ´tydligt brott´ mot plattformens policy. OpenAI:s tekniska chef Mira Murati uttryckte osäkerhet om YouTube-videor användes för att träna deras AI-modell. Mohan förklarade att YouTubes användarvillkor tillåter att viss information, som titeln på en video eller kanalens namn, kan skrapas, men de tillåter inte att videoöverskrifter eller bitar laddas ner. Mohan upprepade att ´det kommer att vara i linje med vad användarvillkoren eller kontraktet som skaparen har undertecknat innan de laddar upp sitt innehåll till YouTube.´

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 5 april

Mjukvaruföretag kämpar med att övertyga marknaden om AI-tillväxt

Trots en ökande efterfrågan på AI-infrastruktur som gynnar hårdvarutillverkare som Dell Technologies Inc. och Micron Technology Inc., har mjukvaruföretag svårt att övertyga marknaden om liknande tillväxt. Philadelphia Stock Exchange Semiconductor Index har stigit 16% i år, med stöd av tillverkare av kretsar och servrar som Nvidia Corp. och andra kopplade till AI. Samtidigt har ett index för mjukvaruaktier, vars medlemmar inkluderar Adobe Inc. och Salesforce Inc., ökat mindre än 4% hittills i år. Adobe, till exempel, slog inte förväntningarna om en lyft från generativ AI för sin kreativa mjukvara i en svag försäljningsprognos förra månaden, med dess aktier som sjönk mer än 20% från årets högsta. Salesforce, som investerar i AI-baserade funktioner för att hjälpa till att stimulera försäljningen av sin kundrelationshanteringsprogramvara, gav också en svag prognos när det rapporterade resultat i februari. Även Alphabet Inc. har haft problem med erbjudanden som har plågats av noggrannhetsproblem och intern kritik om användbarheten av dess AI-verktyg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 april

Bill Ackman ser potential i Googles aktier trots AI-kontrovers

Aktiemarknaden prissätter en artificiell intelligens (AI) risk för Alphabet Inc., även känt som Google, som inte verkar rimlig. Detta erbjuder en fantastisk möjlighet att köpa aktier i Google till ett rabatterat pris. Bill Ackman, som nyligen intervjuades, förklarade varför Alphabet Inc. är en av hans största innehav. Han menar att Alphabet leder, eller åtminstone är jämbördigt med Microsoft, i AI-racet. Trots kontroversen kring Gemini, där användare pekade på felaktigheter i bilder som skapats av AI:n, är Google fortfarande en stark aktör på marknaden. Dess storlek innebär att företaget måste vara försiktigt med sina nya produkter på grund av potentiella regleringsproblem och den intensiva granskning som konsumenterna utsätter det för.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 3 april

Alphabet Inc. starkt köp trots AI-kontroverser

Aktiemarknaden prissätter en artificiell intelligens (AI) risk för Alphabet Inc., även känd som Google, som inte verkar rimlig. Kontroversen kring Gemini ger en fantastisk möjlighet att köpa GOOGL till ett rabatterat pris. I en nyligen intervju förklarade Bill Ackman varför Alphabet Inc. är en av hans största innehav. Google har varit i centrum för betydande kontroverser efter Gemini-incidenten, vilket ledde till ett betydande utförsäljning av aktien. Men aktien har återhämtat sig de senaste veckorna. Google kan verka ligga efter i AI-racet, men det är svårt att se hur, med tanke på de grundläggande fördelarna det har över sina konkurrenter.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 2 april

AI förändrar flera branscher och erbjuder investeringsmöjligheter

Artificiell intelligens (AI) har visat potential att öka produktiviteten och göra information mer tillgänglig, vilket har lett till att teknologin adopteras över många branscher. Detta har lett till att investerare har börjat samla på AI-aktier. AI kan förbättra affärsbeslut och öka produktionen, enligt David Garfield, global chef för industrier på finansiella rådgivnings- och konsultföretaget AlixPartners. AI som en tjänst (AIaaS) erbjuds av företag som Amazon Web Services, OpenAI, Google Cloud AI-plattform, Microsoft Azure, IBM Watson, Salesforce AI-plattform och Oracle AI-lösningar. Här är fem branscher som kommer att påverkas mest av AI: utbildning, cybersäkerhet, finansiella tjänster, detaljhandel och marknadsföring.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 2 april

Perplexity AI, stödd av Jeff Bezos, planerar att introducera ´infödda´ annonser

Perplexity AI, ett företag som stöds av Amazon.com Inc. grundare Jeff Bezos, planerar att introducera ´infödda´ annonser i sin tjänst, enligt en rapport från Adweek. Företaget, som nyligen säkrade en serie B-finansieringsrunda på 73,6 miljoner dollar ledd av Bezos, planerar att införliva annonser i de relaterade frågorna det föreslår för användare. Perplexity AI:s sökmotor, som svarar baserat på webbkällor, videor, bilder och data från partners som Yelp, kommer att börja introducera infödda annonser under de kommande kvartalen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 april

Öppen källkods AI utmanar Big Techs stängda system

I kölvattnet av ChatGPTs debut har kampen om stiftelsemodeller blossat upp bland teknikjättarna. Microsofts snabba förvärv av Inflection markerade en ny era av AI-dominans. Men ökningen av öppen källkods AI erbjuder ett strå av hopp för teknikdemokratisering. Franska pionjärer som Mistral och Hugging Face leder an, erbjuder fri tillgång och anpassning, och utmanar Silicon Valleys status quo. Kommer öppen källkodsinnovation att segra över Big Techs stängda system?

Direktlänk Dela BizNews fördjupade 2 april

Snabb tillväxt förväntas på marknaden för Edge Artificial Intelligence-chip

Marknaden för Edge Artificial Intelligence-chip har vuxit snabbt de senaste åren. Det förväntas växa från 5,04 miljarder dollar 2023 till 5,99 miljarder dollar 2024, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 18,7%. Tillväxten under den historiska perioden kan tillskrivas tillämpningar inom medicinska områden, växande intresse och antagande av virtuell och förstärkt verklighet, populariteten hos interaktiva och uppslukande spelupplevelser, framsteg inom robotteknik, industriella tillämpningar och automation. Marknaden förväntas växa till 11,68 miljarder dollar 2028, med en CAGR på 18,2%. Tillväxten under prognosperioden kan tillskrivas framväxten av 5g-teknik, miniatyrisering av spårningsenheter, bredare antagande i navigationssystem, efterfrågan på 3D-positionering, ökande antagande av bärbara enheter.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 2 april

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) global marknad växer exponentiellt

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden har vuxit exponentiellt de senaste åren. Den förväntas växa från 42,09 miljarder dollar 2023 till 57,88 miljarder dollar 2024 med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 37,5%. Tillväxten under den historiska perioden kan tillskrivas ökad tillväxt av stora data, ökad användning av maskininlärning, framsteg inom djupinlärning, uppståndelsen av datavetenskap och AI, samt ökad medvetenhet om prediktiv analys. MLaaS-marknadsstorleken förväntas se exponentiell tillväxt under de närmaste åren, till $203,10 miljarder 2028 med en CAGR på 36,9%.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 1 april

Microsoft och OpenAI planerar $100 miljarders superdatorprojekt ´Stargate´ för 2028

Microsoft Corp. och OpenAI rapporteras arbeta på ett superdatorprojekt kallat ´Stargate´ som kan komma att kosta upp till 100 miljarder dollar. Projektet förväntas vara operationellt 2028. Microsoft och OpenAI planerar ett datacenterprojekt som inkluderar lanseringen av en artificiell intelligens superdator, ´Stargate´, 2028. Projektet, som förväntas finansieras av Microsoft, beräknas vara 100 gånger dyrare än några av de största befintliga datacentren. Det kan kräva ´flera´ hundra tunnland mark och upp till 5 gigawatt ström. Microsoft och OpenAI befinner sig för närvarande i den tredje fasen av en femfaserplan.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 mars

USA:s representanthus förbjuder användning av Microsofts Copilot AI

USA:s representanthus har infört ett strikt förbud mot användning av Microsoft Corp.´s MSFT Copilot AI-chatbot av sina kongressanställda. Detta beslut kommer i kölvattnet av den federala regeringens pågående ansträngningar att hantera sin interna användning av AI samtidigt som man arbetar på regler för denna framväxande teknik. Kontoret för cybersäkerhet har identifierat Copilot som en potentiell risk för att läcka husdata till icke-godkända molntjänster. Som ett resultat kommer Copilot att tas bort och blockeras på alla husets Windows-enheter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 mars

Elon Musk avslöjar att senaste AI-modellen Grok ska rullas ut nästa vecka

Elon Musk, grundare av xAI, har avslöjat att den senaste versionen av hans startup AI-modell, Grok, kommer att rullas ut till X-användare från och med nästa vecka. Musk hävdade på X, tidigare Twitter, att ´Grok 2 borde överträffa nuvarande AI på alla mätvärden´. Detta kommer några timmar efter att xAI meddelade en större uppdatering till Grok med förbättringar i olika mätvärden som resonemang, förmågor, förståelse av sammanhang och mer. xAI hävdar att den senaste versionen av Grok är bättre än OpenAI:s GPT-4, Alphabet Inc:s Google Gemini, Anthropics Claude 3 och Mistral Large.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 mars

Google inför AI-verktyg i Google Maps för att förbättra resor

Alphabet Inc.s Google arbetar för att göra resor lättare för användare genom att introducera artificiella intelligensverktyg till Google Maps-plattformen. Reseplattformen kommer nu att ge bättre information om platser med hjälp av Google AI. Google Maps visar vanligtvis olika platser med recensioner. Efter uppdateringen skulle användarna kunna identifiera alla listade restaurangens matvaror med AI tillsammans med andra detaljer som kostnad, tillgänglighet och näringsvärde. För närvarande kommer uppdateringen att finnas tillgänglig i över 40 städer över hela USA och Kanada.

Direktlänk Dela RTTNews fördjupade 28 mars

Amazon planerar att investera 150 miljarder dollar i datacenter

Amazon.com Inc. planerar att spendera nästan 150 miljarder dollar under de kommande 15 åren på datacenter. Detta ger molnberäkningsjätten kraften att hantera en förväntad explosion i efterfrågan på artificiella intelligensapplikationer och andra digitala tjänster. Företaget planerar att expandera befintliga servergårdshubbar i norra Virginia och Oregon samt att gå in på nya områden, inklusive Mississippi, Saudiarabien och Malaysia. Amazon förväntar sig att dra in tiotals miljarder dollar i AI-relaterade intäkter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 mars

Apple planerar att avslöja AI-strategi vid Worldwide Developers Conference

Apple Inc. planerar att inleda sin årliga Worldwide Developers Conference den 10 juni, då företaget förväntas avslöja sin länge väntade AI-strategi. Konferensen kommer att vara gratis och hållas på Apples webbplats och app för utvecklare. Apple förväntas avslöja sina nästa stora programuppdateringar för iPhone, iPad, Mac, Vision Pro-headset och smartwatch, och dess nya AI-strategi kommer att vara i centrum för den planerade iOS 18-uppgraderingen. Apple planerar att införa en rad nya proaktiva funktioner för att hjälpa användare i deras vardag, men planerar inte att lansera sin egen generativa AI-chattbot.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 mars

Potentiellt AI-avtal mellan Apple och Google kan påverka antitrusttillsyn

Diskussioner mellan Apple Inc. och Alphabet Inc.´s Google om ett potentiellt konstgjord intelligens (AI) avtal kan öppna dörren för det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) i sin kamp med andra myndigheter över att hantera antitrustfrågor inom AI. Apple diskuterar att bygga in Googles Gemini AI-motor i iPhone. DOJ:s antitrustavdelning väntar på ett beslut i sitt monopoliseringsmål mot Google, ett ärende som kan påverkas av skiftande konkurrensdynamik mellan teknikjättarna. Ett AI-avtal mellan Apple och Google kan ha direkta implikationer för DOJ:s stämning som anklagar Google för att monopolisera online-sökningar.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 26 mars

Konkursdrabbade FTX säljer majoriteten av sin andel i AI-startupen Anthropic

Den konkursdrabbade kryptovalutabörsen FTX planerar att sälja två tredjedelar av sin andel i AI-startupen Anthropic för 884 miljoner dollar. Försäljningen är ett försök att återbetala kreditgivare och stärka sina kassareserver. Köpare inkluderar ATIC Third International Investment Company LLC, associerat med Förenade Arabemiratens suveräna välståndsfond Mubadala, Jane Street, Fidelity Management and Research och riskkapitalbolaget HOF Capital. FTX köpte in sig i Anthropic för 500 miljoner dollar 2021, ett år innan de ansökte om konkurs på grund av bedrägerianklagelser.

Direktlänk Dela Bitcoinist fördjupade 26 mars

Konkursboet för FTX säljer andelar i AI-startup för $884 miljoner

Konkursboet för kryptovalutabörsen FTX säljer cirka två tredjedelar av sin 8% andel i artificiell intelligens-startupen Anthropic i en serie försäljningar värda $884 miljoner. ATIC Third International Investment Company LLC, en enhet kopplad till suveräna välståndsfonden Mubadala i Förenade Arabemiraten, kommer att köpa nära $500 miljoner av FTX:s aktier i företaget. Jane Street, vissa fonder förvaltade av Fidelity Management and Research och riskkapitalbolaget HOF Capital kommer också att köpa aktier. FTX investerade $500 miljoner i Anthropic 2021, ett år innan de gick i konkurs på grund av bedrägerianklagelser.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 26 mars

Marknaden för mobil AI förväntas växa till $81,51 miljarder till 2030

En rapport med titeln ´Mobile Artificial Intelligence Market by Technology Node (10nm, 20-28nm, 7nm), Functionalities (Image Recognition, Intelligent Virtual Assistants, Predictive Text), Device Type, Application, Industry - Global Forecast 2024-2030´ visar att marknaden för mobil AI förväntas växa från $17,46 miljarder 2023 till $81,51 miljarder 2030, med en årlig tillväxttakt på 24,61%. Trots utmaningar som integritetsfrågor och begränsad bearbetningskapacitet jämfört med molnbaserade motsvarigheter, förbättrar mobil AI användarupplevelser genom personaliserat innehåll och innovativa funktioner.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 26 mars

Artificiell intelligens (AI) har blivit en av de mest spännande utvecklingarna inom tekniksektorn. Stora företag som NVIDIA Corporation, Alphabet Inc. och Microsoft Corporation arbetar hårt för att bidra till och kanske till och med leda AI-racet, vilket lockar ännu större investerarintresse. George Lee, medchef för Goldman Sachs Office of Applied Innovation, diskuterade AI:s tillväxtpotential, särskilt med hänsyn till geopolitik, och hur geopolitik i sin tur kan forma en AI-driven framtid. Han tror att mänskligheten kommer att utvecklas tillsammans med maskiner och AI, vilket kommer att leda till enastående tillväxt framöver. Baserat på ovanstående har en lista sammanställts över de bästa AI-aktierna att köpa, särskilt de bästa småbolagsaktierna inom AI att köpa nu.

Yahoo Finance fördjupade 24 mars

OpenAI planerar att bilda partnerskap med Hollywood för att integrera sin AI-videogenerator

AI-startupen OpenAI planerar att träffa Hollywood-studior, medieexekutiva och talangbyråer i Los Angeles nästa vecka för att bilda partnerskap inom underhållningsindustrin och uppmuntra filmskapare att integrera sin nya AI-videogenerator i sitt arbete. OpenAI presenterade Sora, en ny tjänst som kan generera realistiska videor baserat på textprompts från användare, i februari. Sora är ännu inte tillgänglig för allmänheten, men OpenAI har redan gett tillgång till några stora skådespelare och regissörer. AI är ett kontroversiellt ämne i Hollywood och har väckt oro om hur det kan påverka livsmedlen för alla från illustratörer till röstskådespelare.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 23 mars

Apple i samtal med Google om att integrera Gemini AI

Apple Inc. förhandlar med Google om att bygga in Googles artificiella intelligensmotor Gemini i iPhone, enligt källor nära situationen. Om en överenskommelse träffas skulle detta bygga vidare på de båda företagens sökpartnerskap. Google, som ägs av Alphabet Inc., har under flera år betalat Apple miljarder dollar årligen för att göra sin sökmotor till standardalternativet i Safari-webbläsaren på iPhone och andra enheter. Apple har också nyligen diskuterat med OpenAI och övervägt att använda dess modell. Detta kan ge Gemini en stor fördel med miljarder potentiella användare men kan också innebära att Apple inte ligger så långt framme med sina AI-insatser som vissa kanske hade hoppats.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 22 mars

Stora teknikföretag riskerar att dominera AI-sektorn, enligt Aleph Alpha CEO

Stora teknikföretag som investerar i artificiell intelligens (AI) kan komma att dominera den framväxande tekniken, varnar Jonas Andrulis, VD för Aleph Alpha GmbH. Han kritiserar EU:s AI-lagstiftning, som han menar riskerar att avleda grundarnas energi från innovation till efterlevnad. Företag som Microsoft Corp. och Alphabet Inc. har investerat betydligt i AI på senare år. Aleph Alpha har också uttryckt oro över datans suveränitet - var AI-plattformar lagrar och bearbetar data. Företaget fick 500 miljoner euro i åtaganden från en konsortium av tyska företag och riskkapitalinvesterare förra året.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 mars

Reddit Inc:s aktier stiger 48% över deras initiala offentliga erbjudandepris

Reddit Inc:s aktier steg med 48% över deras initiala offentliga erbjudandepris (IPO), vilket visar att investerare välkomnar företagets vision att dra nytta av tillväxten inom artificiell intelligens (AI). Företagets aktier stängde på $50.44 var på torsdagen i New York, dagen efter att företaget och några av dess aktieägare samlade in $748 miljoner i en emission prissatt på toppen av ett marknadsfört intervall. Reddit´s IPO är den fjärde största på en amerikansk börs 2024, och marknaden för första gången aktieförsäljningar fortsätter att återhämta sig efter två av de långsammaste åren på ett decennium.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

Cognizant utökar AI-partnerskap med Google Cloud

Cognizant Technology Solutions Corp. meddelade en utvidgning av sitt partnerskap inom artificiell intelligens (AI) med Google Cloud Platform, som tillhandahålls av Google LLC, ett dotterbolag till Alphabet Inc. Cognizant planerar att anta Googles AI-drivna chatbot Gemini för Google Cloud för att påskynda produktiviteten för sina mjukvaruutvecklare. Partnerskapet kommer att göra det möjligt för Cognizants över 70 000 anställda att använda de senaste AI-teknologierna från Google Cloud. Thomas Kurian, vd för Google Cloud, sa att generativ AI har potential att förbättra varje steg i mjukvaruleveranscykeln.

Direktlänk Dela RTTNews fördjupade 21 mars

Apple i förhandlingar med Google om AI-integration i iPhone

Apple förhandlar med Google om att integrera Googles Gemini AI-motor i iPhone, enligt Mark Gurman från Bloomberg. Apple har också diskuterat en möjlig affär med OpenAI. Trots att Apple och Google ses som konkurrenter på smartphone-marknaden, har Google tidigare betalat Apple miljarder dollar årligen för att säkerställa att Google förblir standard sökmotorn på iPhone och andra Apple-enheter. Efter rapporten steg Alphabets aktier med mer än 7% på måndagen, den största intradagsökningen sedan tidigt i februari. Apples aktie steg också med strax över 2%.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 18 mars

Apple i samtal med Google om att licensiera AI-motorn Gemini för Iphone

Apple Inc. diskuterar med Google om att licensiera företagets konstgjorda intelligensmotor Gemini för användning på Iphone. Gemini är en del av Googles AI-varianter som används för att skapa chatbots som kan efterlikna mänskligt tal, sammanfatta artiklar, analysera information och förstå och generera bilder. Apple har även haft diskussioner med OpenAI, tillverkaren av ChatGPT. Apple har arbetat på och testat sin egen generativa AI-system, känd internt som Ajax, sedan förra året. Enligt Bloomberg är Apples AI-verktyg dock fortfarande långt efter konkurrenterna, vilket gör ett partnerskap mer attraktivt.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 18 mars

Artificiell intelligens revolutionerar flera industrier, global marknad förväntas växa kraftigt

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar flera industrier och positionerar sig som en nyckelfaktor för framväxande teknologier som stordataanalys, robotik och Internet of Things (IoT). En rapport från MarketsAndMarkets uppskattar att den globala marknaden för AI var värd 150,2 miljarder dollar 2023 och förväntas växa med en CAGR på 36,8% från 2023 till 2030. Inkomstprognosen för 2030 beräknas uppgå till 1 345,2 miljarder dollar. Kungariket Saudiarabien och Rezolve AI har nyligen ingått ett banbrytande samförståndsavtal för att etablera globala AI-marknadsledare. Partnerskapet innebär bland annat att ett AI-centrum för excellens ska etableras i Saudiarabien.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 18 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och Sam Altman

Elon Musk har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI, det inflytelserika AI-företaget han medgrundade, och dess VD Sam Altman. Musk anklagar OpenAI för att ha brutit mot sitt ursprungliga avtal genom att hemlighålla den ´interna designen´ för sina stora språkmodeller GPT-4 och avvika från sitt ursprungliga uppdrag att vara ett icke-vinstdrivande företag. OpenAI svarade på stämningen genom att offentliggöra e-postkommunikation med Musk från företagets tidiga dagar. I e-postmeddelandena talade Musk om behovet av mer finansiering.

Direktlänk Dela The Ticker fördjupade 18 mars

Microsoft hävdar att Google har konkurrensfördel inom AI

Microsoft har rapporterat till EU:s konkurrensmyndigheter att Google har en konkurrensfördel inom generativ artificiell intelligens (AI) på grund av sin data och AI-optimerade chips. Microsofts kommentarer var ett svar på en konsultation som Europeiska kommissionen startade i januari om konkurrensnivån mellan teknikföretag inom generativ AI. Microsoft förklarade att Googles AI-halvledare kommer att ge det en konkurrensfördel i flera år framöver och att dess stora uppsättningar av proprietär data från Google Search Index och YouTube gör det möjligt att träna stora språkmodeller som driver Gemini.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 18 mars

Elon Musk varnar för farorna med ´woke AI´

Teknikmiljardären och Tesla Inc:s VD Elon Musk tror att ´woke AI´ kan vara dödligt och uttrycker sina farhågor om de potentiella riskerna med AI programmerad för att främja mångfald. Musk tog till X, tidigare Twitter, för att uttrycka sina farhågor om farorna med sin ´woke AI´ som Alphabet Inc:s GOOG GOOGL Google Gemini, och mer nyligen, Adobe Inc:s ADBE Firefly. Han sa att sådan AI potentiellt kan ta till extrema åtgärder för att uppnå sina programmerade resultat, till och med gå så långt som att skada människor. Musk har tidigare varnat för farorna med oreglerad AI-utveckling.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 16 mars

Teknikmiljardären och Tesla Inc:s VD Elon Musk uttrycker oro över potentiella risker med AI programmerad för att upprätthålla mångfald. Musk har tidigare klagat på potentiella faror med AI-system som är programmerade att upprätthålla mångfald till varje pris, men denna gång nämnde han specifikt Googles Gemini AI. Han sa att sådan AI potentiellt kan ta till extrema åtgärder för att uppnå sina programmerade utfall, till och med att skada människor. Riskkapitalisten Marc Andreessen kallade det ´neo-rasistisk AI´.

Benzinga fördjupade 16 mars

Investorernas frustration över Googles AI-skandal

En tidigare Google-chef har avslöjat att investerare är ´djupt frustrerade´ över att skandalen kring deras Gemini AI-modell blir ett ´reellt hot´ mot teknikföretaget. Google har flera gånger bett om ursäkt för Gemini efter att kritiker anklagat AI:n för att skapa ´woke´-innehåll. David Friedberg, VD för The Production Board och tidigare Google-chef, uttalade sig om kontroversen i teknikpodcasten ´All-In´. Många investerare är ´djupt frustrerade och arga´ över att AI kan skada Googles monopol, sa Friedberg. Google stoppade Geminis bildgenereringsfunktion förra månaden efter att användare på sociala medier påpekade att den skapade felaktiga historiska bilder. Googles moderbolag Alphabet Inc. föll med upp till 4,4% veckan efter Geminis katastrofala lansering. Detta tapp motsvarade mer än 70 miljarder dollar i värde.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 15 mars

Adobe kritiseras för AI-verktyget Fireflys felaktiga representationer

Adobe Inc. har fått kritik för sitt AI-bildskapande verktyg, Firefly, som har upptäckts göra liknande kontroversiella misstag som Alphabets Google´s Gemini. Förra månaden pausade Google tillfälligt sin Gemini AI:s förmåga att producera bilder av individer på grund av felaktigheter i framställningen av historiska figurer. Nu har Firefly, som använder liknande tekniker för att skapa bilder från skriven text, upptäckts replikera många av de samma problem som plågade Gemini. Adobe har fått kritik för sina felaktiga ras- och etniska framställningar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 mars

Google justerar AI-chattbot inför indiska valet för att säkerställa integriteten

Google har meddelat justeringar av sin AI-chattbot, Gemini, inför det kommande indiska allmänna valet. Detta för att följa regler och säkerställa valprocessens integritet. Google kommer att begränsa Geminis svar på valrelaterade frågor i Indien, för att bekämpa desinformation och potentiell manipulation som kan påverka väljarna. Dessutom samarbetar Google aktivt med Indiens valkommission för att förbättra sina sökmöjligheter, vilket gör att användare enkelt kan få tillgång till viktig röstningsinformation.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 mars

Google begränsar AI-chatbotens svar om Indiens allmänna val

Google, en del av Alphabet Inc., kommer att börja begränsa sin generativa artificiella intelligens chatbot, Gemini, från att svara på frågor om de allmänna valen i Indien från nästa månad. Detta steg är i linje med liknande åtgärder i USA och andra länder som håller val. Samtidigt arbetar företaget med den indiska valkommissionen för att göra det enkelt för individer att hitta viktig röstningsinformation på Google Search. Den indiska regeringen har vidtagit åtgärder för att kontrollera desinformation och konspirationer om publicering av valresultat genom AI.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 13 mars

Google tar ett mer försiktigt tillvägagångssätt mot AI efter kritik mot Gemini

Google har nyligen stått under belägring efter flera rapporter som kritiserar företagets nya artificiella intelligenssystem, Gemini, för brist på kvalitet och konsekvens. Detta har lett till att Google nu tar ett mer försiktigt tillvägagångssätt mot sina AI-produkter. Företaget har tillfälligt stoppat sin bildgenererande mjukvara och meddelade nyligen att dess chatbot inte kommer att generera några svar relaterade till de många högprofilerade valen som äger rum runt om i världen i år. Google lanserade Gemini i december förra året, ursprungligen som motorn bakom Bard, dess AI-chatbot.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 13 mars

Qualcomms nya chipset kan integrera nästa generations minnesteknik

Qualcomm kan bli första företaget att använda nästa generations minnesteknik inriktad på AI, enligt koreanska nyhetspublikationen Ajunews. Det växer spekulationer om att Qualcomms kommande flaggskeppschipset, Snapdragon 8 Gen 4, kan vara bland de första att integrera nästa generations LPDDR6-minnesteknik. Det förväntas att Qualcomm kommer att avtäcka Snapdragon 8 Gen 4-chipsetet i oktober. Detta chipset förväntas driva nästa generation av flaggskepp Android-telefoner, inklusive Samsung Electronics Galaxy S25-serien och OnePlus 13, bland andra. Nvidia och American Micro Devices kommer också att få använda en mer avancerad version av flashminne - GDDR7 - för deras nästa generation av GPU:er.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 13 mars

Google begränsar AI-chatboten Geminis förmåga att svara på frågor om 2024 års val

Google har bekräftat att deras AI-drivna chatbot Gemini inte längre kan svara på frågor om valet 2024. Detta kommer i ljuset av ökande oro över hur AI kan störa val, specifikt genom användning av ´deepfakes´ för att imitera politiska kandidater och sprida desinformation. När Gemini nu frågas om kommande val producerar den svaret: ´Jag lär mig fortfarande att svara på den här frågan. Under tiden, prova Google Search.´ Andra teknikjättar som jobbar med AI har också avslöjat planer för hur de tänker använda sina erbjudanden i relation till kommande val.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 12 mars

Teknikvärlden vibrerade av avslöjanden, förutsägelser och humor

Under veckan var teknikvärlden full av avslöjanden, förutsägelser och humor. Höjdpunkter inkluderade Sergey Brins erkännande om den brådskande och felaktiga Gemini-bildgeneratorn, Cathie Woods varning om en potentiell korrigering i chipaktier och Elon Musks lekfulla pik mot AI-chattboten ChatGPT. Sergey Brin, medgrundare till Alphabet Inc., erkände att Gemini-bildgeneratorn var ´rörig´ vid AGI House hackathon. Detta erkännande kommer efter att VD:n Sundar Pichai accepterat de ´helt oacceptabla´ felen i AI-chattboten. Cathie Wood, VD för ARK Investment Management, uttryckte oro över en potentiell marknadskorrigering i halvledarsektorn under en intervju med Bloomberg Businessweek Radio. Shane Jones, en ledande mjukvaruutvecklingschef vid Microsoft Corp, upptäckte att företagets AI-bildgenerator, Copilot Designer, producerade alarmerande och olämpliga bilder, en tydlig överträdelse av Microsofts ansvarsfulla AI-principer. Elon Musk, VD för Tesla Inc, gjorde en pik mot AI-chattboten ChatGPT i kölvattnet av Bitcoins tumultartade vecka.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 mars

Veckans tekniknyheter: Sergey Brins Gemini-erkännande, Cathie Woods chip-aktievarning och Elon Musks AI-skämt

Under veckan har teknikvärlden surrat med en blandning av avslöjanden, förutsägelser och en nypa humor. Stora höjdpunkter inkluderade Sergey Brins erkännande om den brådskande och felaktiga Gemini-bildgeneratorn, Cathie Woods varning om en potentiell korrigering i chip-aktier och Elon Musks lekfulla stöt mot AI-chattboten ChatGPT. Sergey Brin, medgrundare till Alphabet Inc., ägde upp till den ´förstörda´ Gemini-bildgeneratorn vid AGI House hackathon. Detta erkännande kommer efter att VD Sundar Pichai accepterat de ´helt oacceptabla´ felen i AI-chattboten. Brin tillskrev problemen otillräcklig testning. ARK Investment Managements VD, Cathie Wood, uttryckte oro över en potentiell marknadskorrigering i halvledarsektorn under en intervju med Bloomberg Businessweek Radio. Hon tillskrev sin förutsägelse förbättringar i försörjningskedjan. Shane Jones, en huvudprogramvaruutvecklingschef på Microsoft Corp, upptäckte att företagets AI-bildgenerator, Copilot Designer, producerade oroande och olämpliga bilder. Långt innan Alphabets nyligen AI-chattbotproblem, hade en före detta Google-ingenjör varnat för det kommande AI-hotet mot sökmotorn. Tesla Inc: s VD, Elon Musk, gav en stöt till AI-chattboten ChatGPT.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 10 mars

Broadcoms aktier faller efter besvikande intäkter från halvledarverksamheten

Broadcom Inc., en leverantör av chipp till Apple Inc. och andra stora teknikföretag, rapporterade besvikande intäkter från sin halvledarverksamhet, vilket ledde till att aktierna sjönk på fredagsmorgonen. Trots detta förväntas företaget fortfarande nå 50 miljarder dollar i försäljning under räkenskapsåret 2024. Även om efterfrågan på Broadcoms utrustning ökar tack vare en AI-boom, kämpar företaget med långsammare försäljning inom vissa segment, exempelvis telekommunikation. Infrastrukturprogramvaruförsäljningen överträffade dock analytikernas förväntningar. Bolagets VD, Hock Tan, förväntar sig att AI-utgifterna kommer att stärkas under året.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 mars

AI-verktyg från OpenAI och Microsoft kan generera bilder som bidrar till valrelaterad desinformation, enligt rapport

AI-bildskapande verktyg från OpenAI och Microsoft Corp kan generera bilder som kan bidra till desinformation kopplad till val eller röstning, enligt en rapport från Center for Countering Digital Hate (CCDH). CCDH använde dessa AI-verktyg för att skapa bilder som visar USA:s president Joe Biden i en sjukhussäng och valarbetare som förstör röstmaskiner. CCDH testade flera plattformar, inklusive OpenAIs ChatGPT Plus, Microsofts Image Creator, Midjourney och Stability AIs DreamStudio. Midjourney producerade vilseledande bilder i 65% av testerna och dess grundare, David Holz, meddelade att uppdateringar är på väg. Stability AI reviderade också sina policyer för att förbjuda skapande eller främjande av desinformation och bedrägeri.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 mars

Generativ AI förväntas revolutionera medie- och underhållningssektorn

Generativ AI, som använder algoritmer för att skapa nytt innehåll, genomgår en transformativ fas inom medie- och underhållningssektorn. Marknaden för generativ AI inom media och underhållning förväntas nå ett värde av 11 570,0 miljoner dollar 2032, med en CAGR på 26,3%. Denna tillväxt drivs av efterfrågan på mer interaktivt och personligt innehåll, behovet av effektiva produktionsmetoder och önskan att förbättra användarens engagemang genom personaliserade upplevelser. Generativ AI har potential att revolutionera berättandet och skapa interaktiva berättelser och uppslukande upplevelser.

Direktlänk Dela Scoop Market fördjupade 6 mars

De tio bästa AI-aktierna att köpa enligt analytiker

Artificiell intelligens (AI) är ett växande område och AI-relaterade aktier har presterat bra under det senaste året och hittills i år, med en betydande marginal jämfört med S&P 500. AI kom mer i fokus med lanseringen av ChatGPT och en mängd liknande appar sedan slutet av 2022. PwC uppskattar att AI kan bidra med 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030. Här är de tio bästa AI-aktierna att köpa enligt analytiker: Microsoft Corp., Nvidia Corp., Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Meta Platforms Inc., Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd., Adobe Inc., ASML Holding NV, International Business Machines Corp. och Arista Networks Inc.

Direktlänk Dela Osoul Misr Magazine fördjupade 5 mars

Anthropic introducerar AI-modell som överträffar konkurrenter som OpenAI:s GPT-4

AI-startupen Anthropic har introducerat sin senaste generativa AI-modell, Claude 3, och hävdar att den presterar bättre än konkurrenter som OpenAI:s GPT-4. Detta ger företaget en seger som Google ännu inte har kunnat uppnå. Anthropic, som stöds av techjättarna Alphabet Inc.:s Google och Amazon.com Inc., avtäckte Claude 3, en förbättrad version av dess föregångare Claude 2.1. Företaget hävdar att dess modeller överträffar branschens bästa på flera mätvärden, inklusive resonemang på doktorandnivå och lösning av matematiska problem. De nya modellerna kommer i tre storlekar: Claude 3 Opus, Claude 3 Sonnet och Claude 3 Haiku.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 5 mars

AI-startupen Anthropic introducerar generativa AI-modellen Claude 3

AI-startupen Anthropic har introducerat sin senaste generativa AI-modell, Claude 3, och hävdar att den överträffar konkurrenter som OpenAI:s GPT-4. Anthropic, som stöds av teknikjättarna Alphabet Inc.´s Google och Amazon.com Inc., avtäckte Claude 3, en förbättrad version av dess föregångare Claude 2.1. Företaget hävdar att dess modeller överträffar branschens bästa på flera parametrar, inklusive resonemang på doktorandnivå och problemlösning inom matematik. De nya modellerna kommer i tre storlekar: Claude 3 Opus, Claude 3 Sonnet och Claude 3 Haiku. Dessa multimodala Gen AI-modeller kan bearbeta information från olika format som foton, diagram och PDF-filer. Företaget hyllar sina Gen AI-modeller för dess överlägsna analys- och prognosförmåga, innehållsskapande, kodgenerering och flerspråkiga konversationsfärdigheter. Anthropic hävdar också att dess prissättning är oöverträffad. Opus- och Sonnet-modellerna finns tillgängliga på claude.ai och Claude API i 159 länder. Haiku-modellen, beskriven som den ´snabbaste´ och mest ´kostnadseffektiva´, kommer att vara tillgänglig inom kort.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 5 mars

Google kan säga upp anställda i sitt Trust and Safety-team på grund av problem med AI-verktyget Gemini

Alphabet Inc:s Google kan komma att säga upp anställda från sitt Trust and Safety-team på grund av problem med AI-verktyget Gemini, enligt Bloomberg. Dessa jobbavskedningar kommer att påverka ´färre än 10 personer av ett team på omkring 250´, rapporterade de. Teamet har i uppgift att sätta upp regler för AI-produkter för att minimera dåliga aktörer som potentiellt kan manipulera verktygen. Google har bett vissa anställda att arbeta för att förhindra ytterligare misstag av verktyget. Uppsägningarna har planerats länge och är en del av företagets ansträngningar att banta ner.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 5 mars

AI-startup introducerar nya modeller för sin chatbot

AI-startupen Anthropic, känd för sin chatbot Claude, har introducerat tre nya AI-modeller - Claude 3 Opus, Sonnet och Haiku. Modellerna är utformade för att bättre utföra komplicerade instruktioner och minska risken för att skapa felaktig information. Opus och Sonnet är nu tillgängliga för utvecklare, medan Haiku kommer inom de kommande veckorna. Anthropic, som grundades 2021 av tidigare anställda på OpenAI, har blivit en av OpenAI:s största konkurrenter och har lyckats samla in miljarder i riskkapitalfinansiering. Företaget har betonat utvecklingen av AI på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

AI och maskininlärning förändrar olje- och gasprospektering

Användningen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning i olje- och gasprospektering förändrar branschen. MCF Energy, ett nordamerikanskt företag, använder denna teknik i sin jakt på gas i Europa. Tekniken har förmågan att analysera stora mängder 3D-seismiska data, identifiera unika mönster och avslöja nya mål för borrning som människans öga aldrig sett. Detta är särskilt viktigt i Europa, som är i behov av inhemska resurser sedan Rysslands invasion av Ukraina och Rysslands användning av naturgas som vapen. MCF Energy har börjat använda tekniken i Österrike och Tyskland.

Direktlänk Dela OilPrice.com fördjupade 5 mars

Googles aktie sjunker trots analytikers positiva utsikter

Alphabet Inc, moderbolaget till Google, har nyligen upplevt extrem marknadsvolatilitet. Aktien har sjunkit med 3% under de senaste fem handelsdagarna och är ned 2% sedan årsskiftet, trots en ökning med 52% förra året. Detta följer efter kontroverser kring företagets artificiella intelligens (AI) produkt Gemini, medgrundaren Sergey Brins erkännande av ett fel i Gemini och analytiker som uppmanar VD Sundar Pichai att avgå. Trots detta har JPMorgan-analytikern Doug Anmuth behållit en ´Overweight´-klassificering på Googles aktie och satt ett pris mål på $165 per aktie.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 mars

Google planerar ytterligare uppsägningar, denna gång inom AI-projektet Gemini

Sökmotorjätten Google, ett dotterbolag till Alphabet Inc., kommer att genomföra ytterligare en omgång uppsägningar. Globala teknikföretag har minskat sin arbetskraft varje månad, särskilt efter pandemin. Tusentals uppsägningar har skett mellan 2022-23 och fortsätter 2024. De senaste rapporterna säger att Google återigen kommer att minska antalet anställda, den här gången i Trust and Safety-lösningsteamet som ansvarar för det generativa AI-projektet Gemini. Trots uppsägningarna uppmanas befintliga teammedlemmar i Gemini-teamet att arbeta övertid och helger för att lösa problem i AI-gränssnittet. Google besegrades i det generativa AI-racet av OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 4 mars

Google brottas med utmaningar kring AI och organisationsförändringar

Google, teknikjätten under Alphabet Inc., står inför en utmaning med sitt team för förtroende och säkerhet. Företaget initierar jobbavskärningar inom denna viktiga avdelning, vilket påverkar en liten del av dess arbetskraft, samtidigt som det starkt förlitar sig på dess medlemmar för att hantera problem som uppstår från dess flaggskeppsverktyg för generativ AI, Gemini. Denna situation understryker de utmaningar teknikföretag står inför när det gäller att balansera innovation med ansvar, särskilt inom området för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 3 mars

Google genomför personalnedskärningar inom sitt Trust and Safety-team

Google, som ägs av Alphabet Inc., planerar att säga upp ett litet antal anställda inom sitt Trust and Safety-team som en del av större personalnedskärningar, samtidigt som det ber medlemmar i gruppen att stå till förfogande under helgen för att lösa problem relaterade till dess flaggskeppsverktyg för generativ AI, Gemini. Nedskärningarna inom Trust and Safety Solutions-gruppen bekräftades av personer med insikt i beslutet. Färre än 10 personer kommer att påverkas, utav ett team på cirka 250.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 2 mars

Artificiell intelligensföretag upplever ökande press från några av världens mest framstående namn inom teknik och media. Elon Musk har stämt OpenAI, med anklagelser om att företaget och dess VD, Sam Altman, prioriterar vinst framför mänsklighetens fördel. OpenAI har även stämts av kända författare som John Grisham och Jodi Picoult, journalister och nyhetsorganisationer, inklusive New York Times. Företaget står också inför en utredning av Securities and Exchange Commission om det vilseledde investerare efter att Altman sparkades i november. Många av klagomålen anklagar AI-företag som OpenAI för att bryta mot upphovsrättslagar och olagligt stjäla information från medieföretag online.

Business Standard fördjupade 2 mars

Google anklagad för politisk partiskhet i ljuset av Gemini AI-kontroversen

Kontroversen kring den artificiella intelligensen (AI) chatbot Gemini har återväckt oro om politisk partiskhet hos Google, ett företag som upprepade gånger anklagats för att gynna demokrater och fostra en kultur av progressiva arbetstagare. Bias i teknikvärlden har varit ett problem i flera år och blev särskilt framträdande 2017 när en manlig Google-programmerare släppte ett 10-sidigt dokument med titeln ´Google´s Ideological Echo Chamber´. Google står också inför en grupptalan och en lönediskrimineringsutredning av arbetsmarknadsdepartementet, som hävdar att företaget ofta betalar kvinnor mindre än män.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 1 mars

Alphabets aktier faller efter problem med AI-produkt

Det enda som betyder något för Alphabet Inc: s investerare är om företaget kan få artificiell intelligens (AI) att fungera korrekt. Detta blev tydligt denna vecka när företagets aktier rasade efter nyheter om att Googles flaggskeppsprodukt inom AI inte fungerade som den skulle. Säljoffensiven raderade 80 miljarder dollar i marknadsvärde på en enda dag, vilket understryker den betydelse investerare nu lägger på allt som har med AI att göra.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 1 mars

Perplexity AI söker ytterligare finansiering med högre värdering

Perplexity AI, en stigande stjärna inom artificiell intelligens, rapporteras vara i diskussioner för att säkra ytterligare finansiering till ett värde betydligt högre än sin tidigare runda. Företaget, som har gjort avtryck i Silicon Valley, är i processen att samla in nya medel. Investerare visar stort intresse för att stödja Perplexitys arbete för att konkurrera med branschjättar som ChatGPT-parent OpenAI och Alphabet Inc.´s Google. Den nya värderingen är märkbart högre än de 520 miljoner dollar som Perplexity säkrade i januari. Trots pågående diskussioner är detaljerna i avtalet ännu inte fastställda, och de inblandade siffrorna kan ändras. Perplexity svarade inte omedelbart på Benzingas begäran om kommentarer.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 1 mars

Microsoft undersöker rapporter om störande svar från Copilot-chatbot

Microsoft undersöker rapporter om att företagets Copilot-chatbot genererar svar som användare har kallat bisarra, störande och i vissa fall skadliga. Copilot, som infördes förra året för att integrera artificiell intelligens i en rad Microsoft-produkter och tjänster, gav ett användare som hävdade att han led av PTSD ett svar att den inte brydde sig om han levde eller dog. I ett annat fall anklagade boten en användare för att ljuga. Microsoft har efter att ha undersökt exempel på störande svar som postats på sociala medier, sagt att användare medvetet försökt lura Copilot att generera svaren.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 29 februari

Googles aktiepris rasar efter kontrovers kring bildgenererande AI och utvecklarens tidigare kommentarer

Efter en backlash mot Googles bildgenerator AI och dess utvecklares tidigare kommentarer sjönk aktiekursen för Alphabet Inc., Googles moderbolag, med flera miljarder dollar. Omnamnet av Google Bard till Gemini kan ha hjälpt till att bredda chattbotens funktionalitet, men det kunde inte dölja skapelsens fläckar eller fördomarna hos skaparna. Jack Krawczyk, senior produktchef för Gemini Experiences, har regelbundet delat sina åsikter om systematisk rasism, klimatförändringar och gråt efter att ha röstat i presidentvalet 2020. Efter att Gemini verkade radera vita människor från existensen genom att generera bilder av andra raser och etniciteter, sjönk Alphabet-aktien med cirka 4,4%.

Direktlänk Dela BizPac Review fördjupade 28 februari

AI-chattbotar misslyckades med att ge korrekt valinformation, visar studie

AI-chattbotar har visat sig vara otillförlitliga när det gäller att ge korrekt och nyanserad information om val, enligt en studie av AI Democracy Projects. Studien, som involverade över 40 experter, testade fem stora AI-språkmodeller: Open AI´s GPT-4, Alphabets Gemini, Anthropics Claude, Meta Platforms Llama 2 och Mistral AI´s Mixtral. Resultaten visade att över hälften av svaren var felaktiga och 40% var skadliga. Gemini, Llama 2 och Mixtral hade högst antal felaktiga svar. Stora teknikföretag och nya AI-startups arbetar för att etablera skyddsåtgärder för att säkerställa valintegriteten.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 28 februari

Sundar Pichai adresserar problematiska svar från Googles AI-motor

Alphabet Inc:s Sundar Pichai skickade ett mejl till personalen på tisdagen för att ta upp de problematiska svaren från Googles Gemini AI-motor, vilka han beskrev som ´helt oacceptabla´. Team arbetar nu dygnet runt för att rätta till problemen, skrev Pichai i sitt meddelande. Han underströk behovet för företaget att leverera opartisk och korrekt information och sa att strukturella förändringar kommer att göras för att förhindra liknande händelser.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 28 februari

Nvidia-chefen avslöjar sin favorit AI forskningsverktyg

Nvidia Corp:s VD Jensen Huang avslöjade nyligen att han använder AI-verktygen Perplexity AI och Microsoft-baserade OpenAI´s ChatGPT nästan varje dag för forskning, inklusive datorstödd läkemedelsupptäckt. Båda verktygen använder Nvidia-hårdvara. Google Gemini fanns inte på Huangs lista. Perplexity, som beskriver sig själv som ´världens första konversationssvarsmotor´, låter användare upptäcka nyheter och aktuella händelser, något som saknas hos konkurrenter som ChatGPT och Gemini. Nvidia, ledd av Huang, har nyligen lett en finansieringsrunda på 73,6 miljoner dollar i Perplexity.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 27 februari

Google planerar att lansera förbättrade företagstjänster för Google Workspace

Alphabet Inc., under Google-flaggan, planerar att lansera förbättrade företags- och företagstjänster för Google Workspace. Detta steg syftar till att främja tillväxten i företagets AI-tjänsteintäkter och strategiskt positionera Google i tävlingen mot konkurrenter som Microsoft. Googles utvecklande strategi omfamnar potentialen som dess AI-verktyg har, särskilt möjligheten att omvandla vanliga applikationer som Docs och Gmail med AI-integration, särskilt Duet AI. Google utvecklar också öppna AI-modeller, Gemma-familjen, speciellt designade för utvecklare och forskare.

Direktlänk Dela Newsreports.com fördjupade 27 februari

Alphabet Inc. faller på grund av förnyade rädslor för AI-misslyckanden

Alphabet Inc. upplever en nedgång på grund av förnyade farhågor att företagets misstag inom artificiell intelligens (AI) riskerar dess sökverksamhet. Aktien sjönk så mycket som 4,4% på måndag efter förra veckans paus av en Google-bildgenereringsfunktion som kritiserades för felaktiga historiska framställningar av ras. Alphabet förlorade mer än 70 miljarder dollar från sitt marknadsvärde.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 27 februari

Alphabets aktier faller på grund av oro över AI-fel

Alphabet Inc. har sett ett fall i sitt aktievärde på grund av förnyade farhågor att företagets misstag inom artificiell intelligens (AI) kan äventyra dess sökverksamhet. Aktien sjönk med så mycket som 4,4% på måndag efter att Google förra veckan pausade en bildgenereringsfunktion som kritiserades för felaktiga historiska framställningar av ras. Alphabet förlorade mer än 70 miljarder dollar i marknadsvärde. Melius Research-analytikern Ben Reitzes varnade för att problem med AI-verktyg kan skapa en öppning för konkurrenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 februari

Cathie Wood säljer aktier i Taiwan Semiconductor och Nvidia

Cathie Wood har sålt aktier i Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp. för första gången på över två år, vilket minskar exponeringen mot chipmakerns nyckelkund Nvidia Corp. Ark Autonomous Technology and Robotics ETF sålde 8 599 amerikanska depåbevis i Taiwans största företag, det första försäljningen av aktien sedan slutet av 2021. Samma ETF sålde 2 362 aktier i Nvidia samma dag. Trots att Wood var en av de mest framstående rösterna som förutspådde att AI skulle vara en game-changer, sålde hon Nvidia-aktier under hela förra året.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 februari

Mark Zuckerberg planerar intensiv vecka i Asien för att arbeta med AI och stärka banden med ledare

Mark Zuckerberg, VD för Meta Platforms Inc., planerar en intensiv vecka i Asien med stopp i Japan, Sydkorea och Indien för att arbeta med artificiell intelligens (AI) och stärka banden med företags- och regeringsledare i regionen. Han kommer att träffa företagets utvecklare i Tokyo för att diskutera företagets Quest virtual reality-headset och dess stora språkmodell Llama. I Seoul kommer han möta partners, Sydkoreas president Yoon Suk Yeol, Samsung Electronics Co: s ordförande Jay Y. Lee och LG Electronics Inc: s VD. Efter Seoul planerar Zuckerberg att resa till Jamnagar, Gujarat i västra Indien för att delta i förbröllopsfirandet av miljardären Mukesh Ambanis yngsta son, Anant Ambani.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 februari

Billiga AI-aktier att köpa 2024

Artificiell intelligens (AI) revolutionen har varit igång sedan förra året och det verkar inte vara något slut i sikte. Enligt en undersökning av PwC Emerging Technology har mer än hälften av de undersökta företagen introducerat generativ AI i någon form i sin verksamhet efter lanseringen av ChatGPT. AI-aktierna presterade också mycket bra 2023 och fortsätter att trenda 2024. De sju stora tech-aktierna, inklusive Meta Platforms, Inc. (NASDAQ:META), NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA), som var de bästa presterande i gruppen, ökade kollektivt med cirka 75% under föregående år jämfört med 12% vinster för resten av de 493 aktierna i S&P 500-indexet. Utöver de stora teknikbolagen gav AI-tekniken en skjuts till en rad AI-företag. Invesco Dynamic Software ETF (IGPT) ökade med över 30% 2023 jämfört med S&P 500:s 25% tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 februari

Nvidia blir världens fjärde största företag efter marknadsvärde

Chiptillverkaren Nvidia Corp har blivit världens fjärde största företag efter marknadsvärde, efter en uppgång på 16,4% på torsdagen då en kvartalsrapport överträffade analytikernas förväntningar. Företagets marknadsvärde har ökat med 740,2 miljarder dollar i år, vilket är den största ökningen globalt. Det gör Nvidia till det tredje största företaget i USA, överträffande tech-jättarna Amazon.com Inc och Alphabet Inc och bara bakom Microsoft Corp och Apple Inc. Globalt är det det fjärde största, placerat bakom Saudi Aramco. Per torsdag stod företagets marknadsvärde på 1,96 biljoner dollar, jämfört med 1,52 biljoner dollar i slutet av januari. Nvidia-aktiens 58,5% hopp i 2024 har varit avgörande för S&P 500-indexets prestanda, och bidrar till mer än en fjärdedel av indexets uppgång i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 februari

Nvidias H100-chip förvandlar AI-industrin, lägger till $1 biljon till företagets värde

En grafikprocessor, H100, som Nvidia Corp. släppte 2023 har förvandlat hela företag och industrier. H100-datacenterchippen har lagt till mer än $1 biljon till Nvidias värde och förvandlat företaget till en AI-kung över en natt. Efterfrågan på H100 är så stor att vissa kunder måste vänta upp till sex månader för att få den. Nvidia, grundat 1993, var pionjär på denna marknad med investeringar som sträcker sig nästan två decennier tillbaka. Nvidia kontrollerar cirka 80% av marknaden för acceleratorer i AI-datacenter som drivs av Amazon.com Inc: s AWS, Alphabet Inc: s Google Cloud och Microsoft Corp: s Azure.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 februari

OpenAI:s VD Sam Altman bland de största aktieägarna i Reddit inför IPO

Sam Altman, VD för OpenAI, är en av de största aktieägarna i sociala medieföretaget Reddit enligt en regulatorisk inlämning inför företagets planerade börsintroduktion. Altman kontrollerar 8,7% av Reddits utestående aktier, inklusive 789 456 klass A-aktier och 11,4 miljoner klass B-aktier. Reddit planerar att växa sin verksamhet delvis genom datalicensavtal med företag inom artificiell intelligens, samt genom att arbeta med sina egna AI-produkter. Reddit har nyligen tillkännagivit ett avtal med Google som inkluderar AI-utbildning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 februari

Elon Musk kritiserar Googles AI för felaktiga bilder

Tesla och SpaceXs VD Elon Musk har kritiserat den högre direktören för Gemini Experiences efter att Googles AI-chatbot kritiserats för att generera felaktiga bilder av historiska personer. Musk kommenterade att den ´tragiska delen´ om Gemini ´missar märket´ är att det är ´riktning korrekt´. Han fortsatte med att säga att han inte hackar på någon slumpmässig person. ´Denna nöt är en stor del av varför Googles AI är så rasistisk och sexistisk´, sade Musk. Denna kommentar kom kort efter att han postade om xAI:s Grok, en AI-chatbot som lovar att jaga sanningen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 februari

USA behöver EU:s regler för att skydda medborgare mot skadlig AI

När polisen använder rasistiskt snedvridna ansiktsigenkänningssystem och arbetsgivare använder diskriminerande algoritmer för att screena jobbsökande, finns det ofta inget sätt att bevisa att de har brutit mot lagen på grund av processuella hinder för att utmana AI i rätten. En enkel ändring av reglerna för civilprocess kan ge de som skadats av AI sin dag i domstolen. Modellen för detta finns redan i Europa - EU:s ansvarsdirektiv. Just nu är tekniken under AI-etiketten ogenomskinlig för de som den skadar. När Carmen Arroyo ansökte om en lägenhet i Connecticut för henne och hennes svårt funktionshindrade son, kan deras öde ha legat i händerna på ett algoritmiskt verktyg från CoreLogic.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 22 februari

Nvidia Corp. överträffar försäljningsprognoser, aktien rusar

Nvidia Corp. såg en kraftig ökning i tidig handel efter att ha levererat en imponerande försäljningsprognos, vilket gav ytterligare fart åt aktiens rally som redan gjort den till världens mest värdefulla chip-tillverkare. Bolaget förutspår att intäkterna under innevarande period kommer att ligga på omkring 24 miljarder dollar, vilket överträffar analytikernas genomsnittliga prognos på 21,9 miljarder dollar. Aktien steg med cirka 13% i förhandeln på torsdagen efter tillkännagivandet. Bolagets marknadsvärde har ökat med över 400 miljarder dollar i år, vilket tar dess värdering till 1,7 biljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

Intel och OpenAI diskuterar produktion av AI-chips

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, diskuterade framställningen av avancerade chips för artificiell intelligens under ett möte i San Jose, Kalifornien. Diskussionen ägde rum samma dag som Nvidia rapporterade att företagets intäkter under perioden november-januari nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Gelsinger presenterade planer för att Intel ska kunna konkurrera med Nvidia och framhöll att efterfrågan på AI-utrustade chips kan vitalisera hans företag. Altman underströk vikten av att accelerera AI:s momentum för att främja tekniken.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 22 februari

Tech-VD:ar diskuterar behovet av AI-chips

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, träffades för att diskutera produktionen av sofistikerade chips för artificiell intelligens (AI). Samtalet ägde rum samma dag som Nvidia rapporterade att bolagets intäkter nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Intel, som kämpat de senaste åren, presenterade sina planer för att komma ikapp Nvidia. OpenAI, som stöds av Microsoft, har blivit en av teknikens stjärnor sedan lanseringen av sin populära AI-innovation, ChatGPT. Altman vill nu driva på utvecklingen ytterligare, men behöver mer processorkraft än vad som för närvarande finns tillgängligt.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 22 februari

Google´s AI-chatbot Bard i centrum för kontrovers kring etisk dataanvändning

Google´s AI-chatbot Bard har hamnat i en kontrovers som har lett till diskussioner om etisk användning av data i AI-utbildning och representationen av historiska figurer genom AI-genererade bilder. Alphabet Inc. upplevde en betydande förlust i marknadsvärde efter felaktigheter delade av Bard i en reklamfilm. Anklagelser har framkommit att Bard kan ha tränats med data från OpenAI´s ChatGPT, vilket lett till interna tvister och en anmärkningsvärd avgång inom Google. Kontroversen har väckt frågor om den snabba utvecklingen av AI-teknik och vikten av ansvarsfull och etisk AI-användning.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 21 februari

Nvidia aktien under press inför kvartalsrapport, Fed ovillig att sänka räntor

Wall Street-handlare håller aktierna i schack inför Nvidias kvartalsrapport. Nvidia har varit en viktig aktör i AI-boomen och har ansvarat för en tredjedel av Nasdaq 100:s vinst i år. Federal Reserve visade ingen brådska med att sänka räntorna, vilket också påverkade aktiemarknaden. Nvidia-aktien sjönk nästan 4%, men är fortfarande den bästa presteraren på den amerikanska aktiemarknaden i år med en uppgång på 35%. Skattkammaravkastningarna steg efter en försäljning av 20-åriga obligationer på 16 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 februari

Google arbetar med att fixa sin AI-bildbot Gemini efter kritik

Google arbetar för att fixa sitt nya AI-drivna verktyg för att skapa bilder, efter påståenden om att det överkorrigerade mot risken för att vara rasistiskt. Användare påpekade att företagets Gemini-bot levererade bilder som visade en mängd olika kön och etniciteter, även när det var historiskt felaktigt. Till exempel resulterade en uppmaning att söka bilder på USA:s grundande fäder i bilder på kvinnor och personer av färg. Google, som står under press för att bevisa att det inte halkar efter i AI-utveckling, släppte sin senaste version av Gemini förra veckan.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 21 februari

Google tillkännager AI-initiativ för att stärka online-säkerheten

Alphabet Inc.´s Google har meddelat en satsning på att tillhandahålla artificiell intelligens (AI) verktyg och investeringar för att stärka online-säkerheten, eftersom den framväxande tekniken alltmer används både för att skydda mot och begå cyberbrott. Google kommer att introducera en ny öppen källkodsresurs som drivs av AI och som använder filtypsidentifiering för att hjälpa till att upptäcka skadlig programvara. Verktyget, som redan används för att skydda produkter inklusive Gmail och Google Drive, kommer att göras tillgängligt gratis. Företaget kommer också att publicera en vitbok på fredag vid München Security Conference i Tyskland som detaljerar hur det använder AI för cyberförsvar och som föreslår en politisk agenda som kräver avancerad AI-forskning och skyddsräcken på autonoma cyberförsvar. Google tillkännagav också ytterligare investeringar i forskningsbidrag och partnerskap för att främja forskningsinitiativ för cybersäkerhet med hjälp av AI och en utvidgning av cybersäkerhetsseminarier, inklusive AI-fokuserade moduler. Hackare integrerar också AI i sina cyberoperationer. Statssponsrade kriminella grupper använder stora språkmodeller som OpenAI´s ChatGPT för att förbättra sina strategier och felsöka tekniska problem, enligt en rapport från Microsoft Corp. denna vecka.

Direktlänk Dela Claimsjournal.com fördjupade 20 februari

Google genomför stora uppsägningar trots rekordvinster och ökad AI-satsning

Google har initierat stora uppsägningar inom flera av sina team, inklusive Voice Assistant, hårdvara, teknik och annonsförsäljning. Detta markerar en fortsättning på teknikindustrins trend mot att minska arbetskraftskostnaderna. Uppsägningarna har påverkat hundratals anställda inom Voice Assistant-enheten, hårdvaruteam ansvariga för Pixel, Nest och Fitbit-produkter, och en betydande del av det förstärkta verklighetsteamet (AR). Detta är en del av Googles bredare ansträngning att effektivisera verksamheten och anpassa resurserna till dess mest betydande produktproriteter. Enligt The Verge, är det totala antalet uppsägningar i tusentals. Detta kommer vid en tidpunkt då Googles moderbolag, Alphabet Inc., rapporterade rekordvinster i slutet av januari. Företaget rapporterade 20,4 miljarder dollar i nettoinkomst i Q4.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 februari

Google utvecklar nytt stort språkmodell kallat Gemini 1.5

Google utvecklar ett nytt stort språkmodell kallat Gemini 1.5, vilket är en förbättring jämfört med dess föregångare genom att bearbeta olika datatyper. Modellen använder en ´blandning av experter´-modell för effektivitet och har ett större kontextfönster. Google, som ägs av moderbolaget Alphabet, Inc., meddelade att den första versionen av denna teknik, Gemini 1.5 pro, kommer att släppas snart för tidig testning. Nyheten kommer bara två månader efter att Google avtäckte den ursprungliga Gemini, som är tänkt att vara ett svar på OpenAI:s GPT-4 och andra stora språkmodeller som skapas av startups och stora teknikföretag.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 19 februari

Framtida tillväxt och innovation inom AI-industrin

AI-marknaden växer snabbt, med tekniska framsteg som formar landskapet. Trots utmaningar som höga kostnader för generativ AI och chipbrist, förväntas inte dessa hinder resultera i en utbredd nedgång. Prognoser antyder att den globala AI-marknaden kommer att överstiga en halv biljon amerikanska dollar 2024. AI har haft en stor inverkan på olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, tillverkning och energi. Dessutom förväntas AI skapa 97 miljoner nya jobbmöjligheter fram till 2025, vilket resulterar i en nettovinst på 12 miljoner jobb. Stora företag som Google, Microsoft och Amazon leder innovationen och tillväxten av tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 februari

Google presenterar sin nya AI-modell Gemini 1.5 Pro

Google har avtäckt sin senaste AI-modell, Gemini 1.5 Pro, byggd på MoE-arkitektur och påstås vara mycket mer avancerad än sina samtida. Modellen har en lång-kontext förståelse över modaliteter och kan bearbeta upp till en miljon tokens konsekvent, det längsta kontextfönstret för någon stor skalamodell hittills. Google tillåter ett begränsat antal utvecklare och företagskunder att testa det med ett kontextfönster på upp till en miljon tokens. Gemini 1.5 Pro kan ta in upp till 700 000 ord eller cirka 30 000 rader kod, 35 gånger mer än vad Gemini 1.0 Pro kan ta in.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 17 februari

Google lanserar AI-verktyg och investeringar för att stärka cybersäkerheten

Google, som ägs av Alphabet Inc., har annonserat en satsning på att tillhandahålla artificiell intelligens (AI) verktyg och investeringar för att stärka online-säkerheten. Google kommer att introducera en ny öppen källkodsresurs som drivs av AI för att hjälpa till att upptäcka skadlig programvara. Verktyget, som redan används för att skydda produkter som Gmail och Google Drive, kommer att göras tillgängligt gratis. Företaget kommer också att släppa en vitbok som beskriver hur de använder AI för cyberförsvar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

OpenAI utvecklar webbsökverktyg för att konkurrera med Google

OpenAI utvecklar ett webbsökverktyg för att ge Google mer direkt konkurrens, något som Microsoft har försökt göra under lång tid. Det är dock osäkert om detta verktyg kommer att fungera självständigt eller integreras i ChatGPT. Utvecklingen kommer ett år efter att Microsofts VD Satya Nadella, som stödjer OpenAI, riktade in sig på Google Search genom att integrera Copilot AI-verktyg i Bing. Microsoft investerade först 1 miljard dollar i OpenAI 2019 och igen 2021. Teknikjätten lade till 10 miljarder dollar till investeringssumman förra året.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 februari

Taiwans aktieindex når rekordnivåer drivet av AI-förväntningar

Taiwans aktieindex Taiex nådde rekordnivåer, drivet av förväntningar om ökad efterfrågan på artificiell intelligens-teknologi. Taiex steg med 3%, överstigande en topp från januari 2022, när marknaden återöppnade efter över en veckas firande av det kinesiska nyåret. Största delen av ökningen kom från ett 7,9% hopp i Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), landets största aktie och nyckelleverantör av halvledartjänster för Nvidia Corp. Utsikterna för ytterligare vinster i TSMC och andra teknikaktier har lockat internationella investerare, som har köpt nästan $14 miljarder värda taiwanesiska aktier sedan slutet av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 februari

Stora teknikföretag skär 34 000 jobb i satsning på AI

Större teknikföretag har kollektivt skurit 34 000 jobb sedan början av 2024 i en strategisk satsning på generativ artificiell intelligens (AI). Företag som Microsoft Corp, Alphabet Inc, PayPal Holdings Inc och eBay Inc har omstrukturerat sina arbetskrafter för att fokusera på AI. Analytiker tror att dessa uppsägningar är en del av en bredare trend inom branschen där företag omvärderar sin arbetskraft och omfördelar resurser för att investera i ny teknik. Denna rörelse ses också som ett tecken på företagens åtagande till kostnadsdisciplin. Trots en minskande trend i tekniska uppsägningar under andra halvan av 2023, vände trenden i januari, med antalet anställda som sagts upp i tekniksektorn ökar med 304%.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 februari

Google introducerar Gemini, en ny AI-app till smartphones

Google har lanserat Gemini, en kostnadsfri AI-app som hjälper användare med skrivande, tolkning av text och andra uppgifter. Gemini, som är uppkallad efter ett AI-projekt som presenterades förra året, ersätter Googles tidigare chatbot Bard. Appen kommer först att lanseras i USA på engelska, innan den utvidgas till Asien-Stillahavsregionen nästa vecka med versioner på japanska och koreanska. Google kommer också att sälja en avancerad tjänst, Gemini Advanced, tillgänglig genom den nya appen för 20 dollar per månad. Sisi Hsiao, chef för Gemini på Google, säger att appen är ett steg mot företagets mål att ´organisera världens information och göra den universellt tillgänglig och användbar´.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 9 februari

Google introducerar AI-appen Gemini för att konkurrera med Microsofts ChatGPT

Google introducerar en kostnadsfri artificiell intelligens-app vid namn Gemini som kommer att möjliggöra för människor att förlita sig på teknologi istället för sina egna hjärnor för att skriva, tolka vad de läser och utföra ett antal andra uppgifter i sina liv. Gemini, uppkallad efter ett AI-projekt som avtäcktes förra året, innebär att Google pensionerar Bard-varumärket som introducerades för ett år sedan. Gemini-appen kommer att släppas i USA på engelska innan den expanderar till Asien-Stillahavsregionen nästa vecka, med versioner på japanska och koreanska. Det finns en gratis version samt en $20-per-månad Gemini Advanced-alternativ, som kommer att drivas av en AI-teknologi kallad ´Ultra 1.0´.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 8 februari

Singapore har ´mycket hög´ potential som globalt AI-hub, säger Google Cloud-chef

Singapore har en ´mycket hög´ potential som ett globalt AI-hub, enligt en Google Cloud-chef. Caroline Yap, chef för global AI-affärsverksamhet och tillämpad teknik på Google Cloud, sa att bra offentliga och privata partnerskap är nödvändiga för att AI ska kunna leverera på sin potential. Yap talade vid Explore AI-toppmötet, ett möte som Google Cloud och Singapores regering anordnade för att erkänna de bästa generativa AI-lösningarna från organisationer som deltog i ´AI Trailblazers´-initiativet. Singapore var ett av de första länderna med en AI-strategi och lanserade i december National AI Strategy 2.0.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 februari

Elon Musks AI-startup xAI lockar investerare med tillgång till ´Muskeconomy´ och jämförelser med OpenAI

Potentiella investerare i Elon Musks nya artificiella intelligens-startup, xAI, fokuserar på två huvudförsäljningspunkter: tillgång till miljardärens företagskonstellation - kallad ´Muskeconomy´ - och den tidiga framgången för en av dess största konkurrenter, OpenAI. En presentationsdeck som cirkulerade bland potentiella xAI-investerare i december och januari framhäver Musks framgångsrika företagshistoria och OpenAI:s framgångsfaktorer. xAI har säkrat minst $500 miljoner i finansiering med ett mål att nå $1 miljard i totalt eget kapital. Företaget, som grundades i mars 2023, har en kommersiell produkt hittills, en chatbot-assistent vid namn Grok.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Google planerar att omvandla sin Bard chatbot till Gemini

Google planerar att genomföra omedelbara förändringar i sin Bard chatbot, inklusive ett varumärkesbyte. AI-assistenten är en av många nyligen lanserade funktioner av Alphabet Inc i det växande konkurrenskraftiga AI-området. En läckt dokument föreslår stora förändringar, inklusive ett varumärkesbyte till Gemini, vilket också är namnet på Googles mångsidiga fulla AI-modell. Android apputvecklaren Dylan Roussel delade ändringsloggen som inkluderade detaljer om en Gemini-app för Android ´kommer snart´. Gemini Advanced skulle ge tillgång till Gemini Ultra, den optimala versionen av modellen. Gemini kommer också att expandera till Kanada med uppdateringen av version 1.0.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 5 februari

Google Bard kan nu svara på frågor om YouTube-videor

Google Bard har fått en uppdatering som gör det möjligt att ställa frågor om YouTube-videor. Funktionen rullas ut som en YouTube-förlängning inom Bard. Bard låter användarna hitta YouTube-videor om alla ämnen och interagera med dessa videor direkt inom Bard. Till exempel, om du letar efter videor om hur man gör olivoljetårta, kan du nu också fråga hur många ägg receptet i den första videon kräver. Bard kommer att genomsöka innehållet i videon och svara på dina frågor baserat på informationen som delas i videon. Detta kan vara särskilt användbart för teoretiska eller akademiska videor eller matrecept/hur-man-gör-videor.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 5 februari

Analysföretag listar de bästa aktierna inom artificiell intelligens

Enligt analytiker är de bästa aktierna att köpa inom artificiell intelligens (AI) bland annat Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Intel Corporation, Microsoft Corporation och Alphabet Inc. AI-tekniken har snabbt ökat i betydelse och är nu i fokus för media, investerare och regeringar. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company försäkrade investerare under sin vinstsamtal att det var i en stabil position för att fånga all tillväxt i efterfrågan på AI-chips. Intel Corporation, världens största chipdesigner och tillverkare, siktar nu aggressivt på snabb iteration och massproduktion av avancerade halvledarfabrikationsprocessnodteknologier. Microsoft Corporation och Alphabet Inc. sitter högst upp i den globala AI-kedjan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 februari

Analytiker pekar ut de bästa aktierna att köpa inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har snabbt stigit i betydelse och är nu i fokus för media, investerare och regeringar. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Intel Corporation, Microsoft Corporation och Alphabet Inc. är några av de företag som analytiker pekar ut som de bästa att investera i. TSMC:s VD C.C. Wei har sagt att företaget är väl positionerat för att tillgodose den ökande efterfrågan på AI-chip. Intel, världens största chipdesigner och tillverkare, siktar nu på snabb iteration och massproduktion av avancerade halvledarfabrikationsprocessnodteknologier. På mjukvarusidan toppar Alphabet och Microsoft listan över globala AI-företag. Några andra aktier som analytiker rekommenderar är The Trade Desk, Inc., Western Digital Corporation och Microchip Technology Incorporated.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 3 februari

Microsoft och Alphabet söker stöd för AI-tjänster i Indien

Topputövare från Microsoft Corp. och Alphabet Inc. besöker Indien för att vinna över landets miljontals programmerare och stödja antagandet av artificiella intelligens (AI) tjänster. Microsofts VD Satya Nadella kommer att tala till utvecklare om ´upptäcka nya möjligheter med AI´. Separat kommer Googles chefsforskare Jeff Dean att tala om AI:s nästa gräns med forskare, utvecklare och startups. Indien, med över 5 miljoner programmerare, framträder som en av de största poolerna av AI-talang. Microsoft har nyligen meddelat att de kommer att utbilda 100 000 utvecklare i Indien på den senaste AI-tekniken och verktygen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 1 februari

Teknologijättarnas AI-satsningar når inte upp till investerarförväntningar

Aktierna för teknikföretagen Microsoft, Google och AMD sjönk efter att de presenterade sina resultat för de senaste tre månaderna av 2023 och prognoser för det nuvarande kvartalet. Trots framsteg inom artificiell intelligens (AI) och positiva resultat, var investerarnas förväntningar högre. Microsofts intäkter ökade snabbast sedan 2022, delvis tack vare AI-produkter. Google ställde frågor om hur aggressiva de var inom AI, medan AMD:s nya AI-processor förväntas generera mer försäljning än väntat. Investerare ville dock ha mer klarhet om hur mycket AI kommer att bidra till den ekonomiska utvecklingen framöver.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 januari

USA:s aktiefutures sjunker efter teknikjättars svaga resultat

USA:s aktiefutures sjönk efter att resultat från teknikjättar inte levde upp till Wall Streets höga förväntningar och investerare förberedde sig för Federal Reserves första räntebeslut för året. Kontrakt på Nasdaq 100 sjönk med 1,2%, medan de på S&P 500 drog sig tillbaka 0,5%. Microsoft Corp., Alphabet Inc. och Advanced Micro Devices Inc. sjönk i förhandeln efter att deras uppdateringar inte motsvarade marknadshypen kring tech megacaps och artificiell intelligens som har hjälpt till att driva den senaste rekordställande rallyn i amerikanska aktier. Paramount Global steg med 21% efter att Bloomberg rapporterat att mediamogulen Byron Allen gjorde ett bud på 14,3 miljarder dollar för företaget. Tesla Inc. föll så mycket som 3,4% efter att Elon Musks 55 miljarder dollar stora löneförpackning hos den elektriska biltillverkaren slogs ner av en Delaware-domare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 januari

AI-tjänstmarknaden förväntas växa exponentiellt till 96,86 miljarder dollar 2028

Enligt The Business Research Company har marknaden för tjänster inom artificiell intelligens (AI) växt exponentiellt på senare år. Den förväntas växa från 18,34 miljarder dollar 2023 till 27,75 miljarder dollar 2024, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 51,3%. Marknaden förväntas fortsätta växa och uppgå till 96,86 miljarder dollar 2028 med en CAGR på 36,7%. Tillväxten kan tillskrivas etiska AI-praktiker, AI-integration i affärsprocesser, investerings- och finansieringstrender, globalt antagande av AI-tjänster och branschspecifika AI-lösningar. Ökad användning av AI inom hälsosektorn förväntas driva tillväxten.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 31 januari

Microsoft och Alphabet behöver bevisa AI-tillväxt

Microsoft Corp. och Alphabet Inc., två av de största aktörerna inom AI-relaterad mjukvara, kommer att rapportera efter marknadens stängning. Wall Street vill ha en starkare känsla av när den rallydrivande tekniken kommer att börja påverka vinst och intäkter. Båda aktierna har fått stöd av AI-entusiasm; Microsoft ligger över en historisk värdering på 3 biljoner dollar, medan Googles moderbolag återgick till rekordhöga. Förväntningarna är höga för tillväxt relaterad till AI. UBS Group AG förutspår 420 miljarder dollar i AI-intäkter till 2027, upp från 28 miljarder dollar 2022.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

USA vill att molntjänstleverantörer identifierar utländska AI-kunder

USA vill att molntjänstleverantörer som Amazon och Microsoft identifierar och aktivt utreder utländska kunder som utvecklar artificiell intelligens (AI) på deras plattformar, som en del av en växande teknikkonflikt mellan Washington och Beijing. Förslaget från Biden-administrationen, som offentliggjordes på måndag, kräver att företagen avslöjar utländska kunders namn och IP-adresser. Om förslaget genomförs, kan Washington använda dessa krav för att kväva en viktig väg genom vilken kinesiska företag kan få tillgång till datacentra och servrar som är avgörande för träning och hosting av AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

Italiensk dataskyddsmyndighet anklagar OpenAI för brott mot integritetslagar

Italiens dataskyddsmyndighet har meddelat att OpenAI Inc:s verktyg ChatGPT och metoder för insamling av användardata bryter mot landets integritetslagar. Detta följer efter en utredning som myndigheten inledde i mars. OpenAI, som har sitt huvudkontor i San Francisco och stöds av Microsoft Corp., har 30 dagar på sig att svara på anklagelserna. Microsoft och Alphabet Inc:s Google har använt artificiell intelligens för att förbättra sina produkter.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 29 januari

USA:s Federal Trade Commission granskar generativ AI och dess inverkan på konkurrensen

USA:s Federal Trade Commission (FTC) har inlett en utredning om hur generativ AI kan påverka konkurrenslandskapet. FTC har skickat order till fem stora teknikföretag - Alphabet, Inc., Amazon.com, Inc., Anthropic PBC, Microsoft Corp. och OpenAI, Inc. - att tillhandahålla information om nyligen investeringar och partnerskap som involverar generativa AI-företag och stora molntjänstleverantörer. Generativ AI har lett till oro bland regeringstjänstemän, reglerare och medieorganisationer att lösningar med Gen AI kan användas för att orättvist påverka val med AI-genererad propaganda, uppmuntra till upphovsrättsintrång och användas av kriminella i olika bedrägerier.

Direktlänk Dela TV Technology fördjupade 26 januari

AI inom utbildning förväntas växa till $15 miljarder år 2027

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom utbildning växa från $2,85 miljarder 2022 till $3,99 miljarder 2023, trots ekonomiska utmaningar orsakade av Ryssland-Ukraina-konflikten. Marknaden förväntas fortsätta växa och uppnå ett marknadsvärde på $15 miljarder år 2027. Tillväxtfaktorer inkluderar ökad användning av smartphones och integrering av AI i utbildningsapplikationer och plattformar. Rapporten lyfter fram kontinuerliga produktinnovationer och AI-lösningar som förbättrar lärandeupplevelser och operationell effektivitet.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 26 januari

Teknikjättar ifrågasätts av amerikansk myndighet om AI-investeringar

Alphabet Inc., Amazon.com Inc. och Microsoft Corp. har fått förfrågningar från den amerikanska federala handelskommissionen (FTC) angående deras investeringar och partnerskap med artificiell intelligens-startups Anthropic och OpenAI. Detta är en del av en studie om hur AI påverkar konkurrensen inom teknikindustrin. FTC skickade dagordningar till företagen för att samla in information. Utredningen fokuserar på mer än $19 miljarder i investeringar av Microsoft, Amazon och Alphabets Google, en serie transaktioner som förstärkte allianserna mellan världens molntjänstjättar och de ledande utvecklarna av AI-programvara.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Google löser patenttvist och ingår partnerskap med AI-startup

Googles moderbolag, Alphabet Inc, såg en ökning av sina aktier på torsdagen efter att ha löst en patenttvist om AI-teknologi på onsdagen, där kravet uppgick till hela 1,67 miljarder dollar. Tvisten inleddes av Singular Computing, grundat av datavetaren Joseph Bates, som anklagade Google för att missbruka dess datalösningar. Google har också ingått ett partnerskap med Hugging Face, en startup specialiserad på AI-programvara, för att vara värd för dess plattform på Googles molndatornätverk. Detta samarbete kommer att tillåta Hugging Face att erbjuda sin plattform via Google Cloud, vilket avsevärt utökar utvecklares tillgång till startupens AI-verktyg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

FTC kommer att granska AI-investeringar och partnerskap av stora teknikföretag

Federal Trade Commission (FTC) meddelade att de kommer att granska generativa AI-investeringar och partnerskap av Alphabet Inc., Amazon.com, Inc., Anthropic PBC, Microsoft Corp. och OpenAI Inc. Microsoft äger 49% av OpenAI, medan Alphabet har investerat i Anthropic. FTC kommer att utreda om dessa företags investeringar och partnerskap riskerar att snedvrida innovation och underminera rättvis konkurrens. FTC har också rätt att granska AI-företagen separat från sin brottsbekämpande arm och att göra civila utredningskrav.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 25 januari

Teknikjättar måste ge information om AI-investeringar till amerikansk handelskommission

Alphabet Inc., Amazon.com Inc. och Microsoft Corp. måste ge information till den amerikanska Federal Trade Commission (FTC) om sina investeringar och partnerskap med artificiell intelligens-startups Anthropic PBC och OpenAI Inc. som en del av en studie som FTC meddelade på torsdagen. FTC har skickat stämningar till företagen för att samla in information om hur utvecklingen av AI påverkar den konkurrenskraftiga landskapet. FTC:s ordförande Lina Khan varnade att AI-företag inte kan använda påståenden om innovation som täckmantel för lagbrott.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Google Cloud och Hugging Face bildar partnerskap för att förenkla AI-utveckling

Alphabet Inc:s molndatordivision har bildat ett partnerskap med startup-företaget Hugging Face för att underlätta utvecklingen av artificiell intelligens (AI) mjukvara i Google Cloud. Partnerskapet kommer att låta utvecklare som använder Google Clouds tekniska infrastruktur få tillgång till och distribuera Hugging Faces öppna källkods-AI-mjukvara, som modeller och datamängder. Hugging Face har vuxit till en central hubb för öppen källkods-AI-mjukvara och undertecknade ett liknande arrangemang med Amazon.com:s molnenhet i februari förra året.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

15 mest avancerade länderna inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) är en teknik som använder datorsystem för att utföra uppgifter som annars kräver mänsklig intelligens. De mest avancerade länderna inom AI enligt OpenAI:s ChatGPT är USA, Kina, Storbritannien, Tyskland, Kanada, Frankrike, Sydkorea, Japan, Indien och Australien. De mest avancerade företagen inom AI är OpenAI, DeepMind och IBM Watson. Microsoft, Alphabet och Amazon leder AI-industrin 2024. Enligt Bank of America förväntas AI nå en global omsättning på $900 miljarder 2026, med en tillväxt på 19% per år. De 15 mest avancerade länderna inom AI baseras på antalet AI-relaterade patent 2020 enligt OECD:s databas.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Alphabet Inc. aktier når nästan rekordhögt värde tack vare optimism kring AI

Alphabet Inc:s aktier ökade kraftigt på onsdagen, vilket nästan ledde till att Google moderbolag stängde på ett rekordhögt värde för första gången på över två år. Optimism kring bolagets AI-förmåga har gynnat aktien. Aktier i det Kalifornien-baserade företaget steg med så mycket som 1,9% till 149,86 dollar under dagen, överträffande deras tidigare stängningsrekord på 149,84 dollar från november 2021. Företaget värderas nu till cirka 1,9 biljoner dollar. Tidigare denna månad inledde analytikern Brian Pitz från BMO Capital Markets täckning av sökjättens aktie med en överpresterande rekommendation och kallade det hans toppval för 2024, med tanke på företagets ledande position inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 januari

AI kan för närvarande inte ersätta majoriteten av jobben på ett kostnadseffektivt sätt, enligt MIT-studie

Enligt en studie av Massachusetts Institute of Technology (MIT) kan artificiell intelligens (AI) för närvarande inte ersätta majoriteten av jobben på ett kostnadseffektivt sätt. Forskarna undersökte kostnadsattraktiviteten att automatisera olika uppgifter i USA, med fokus på jobb där datorseende används, till exempel lärare och fastighetsvärderare. De fann att endast 23% av arbetarna, mätt i dollarlöner, effektivt kunde ersättas. I andra fall gjorde människor jobbet mer ekonomiskt eftersom AI-assisterat visuellt igenkänning är dyrt att installera och driva. Studien finansierades av MIT-IBM Watson AI Lab.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 23 januari

AI kan inte ersätta majoriteten av jobben kostnadseffektivt, enligt MIT-studie

Enligt en studie från Massachusetts Institute of Technology (MIT) kan artificiell intelligens (AI) för närvarande inte ersätta majoriteten av jobben på ett kostnadseffektivt sätt. Forskarna modellerade kostnadsattraktiviteten för att automatisera olika uppgifter i USA, med fokus på jobb där datorvision används, till exempel lärare och fastighetsvärderare. De fann att endast 23% av arbetarna, mätt i dollarlöner, effektivt kunde ersättas. I andra fall gjorde människor jobbet mer ekonomiskt eftersom AI-assisterad visuell igenkänning är dyr att installera och använda. Studien finansierades av MIT-IBM Watson AI Lab och använde onlineundersökningar för att samla in data om cirka 1 000 visuellt assisterade uppgifter inom 800 yrken.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 januari

OpenAI-chefen Sam Altman söker miljarder för att bygga AI-chipfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman planerar att samla in miljarder dollar från globala investerare för att upprätta ett nätverk av fabriker för tillverkning av halvledare. Företag som har diskuterat planerna med Altman inkluderar Abu Dhabi-baserade G42 och Softbank Group Corp. Projektet skulle innebära samarbete med ledande chipstillverkare och fabrikerna skulle vara globala. Altman är orolig att det inte kommer att finnas tillräckligt med chips för AI när det blir mer utbrett. Att bygga och underhålla fabriker som tillverkar halvledare är mycket dyrare än den metod som många av OpenAI:s branschkollegor föredrar. Att bygga en enda toppmodern fabrik kan kräva tiotals miljarder dollar.

Direktlänk Dela Taipei Times fördjupade 22 januari

Maskininlärning inom läkemedelsmarknaden ser betydande tillväxt

Maskininlärning inom läkemedelsmarknaden har sett betydande tillväxt och utveckling på senare år, och utökar sitt område över olika sektorer. Med en stark marknadsandel har denna industri sett en ökning i efterfrågan tack vare tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Maskininlärning inom läkemedelsmarknaden är mycket konkurrenskraftig med många spelare, från etablerade företag till smidiga startups, som kämpar om marknadsdominans genom innovation, kvalitet och kundcentrerade tillvägagångssätt. Partnerskap, fusioner och förvärv formar också landskapet, påverkar marknadsdynamiken och ändrar den konkurrenskraftiga balansen.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 21 januari

Stor förändring kan komma för AI inom försörjningskedjan

En ny forskningspublikation från Advance Market Analytics visar att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom försörjningskedjan kan se en stor förändring. Tillväxten drivs främst av ökade utgifter för forskning och utveckling över hela världen. Nyckelspelare inkluderar Deutsche Post AG (DHL Group), Alphabet Inc. (Google), SUPPLY DYNAMICS, Coupa Software Inc., LeanDNA, Element AI Inc., Verusen, ClearMetal, Blue Yonder Group, Inc., Manhattan Associates och E2open, LLC. AI inom försörjningskedjan hänvisar till tillämpningen av avancerade tekniker, inklusive maskininlärning, dataanalys och automation, för att optimera och omvandla olika aspekter av processen för försörjningskedjehantering.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 januari

Google DeepMind forskare planerar AI-startup i Paris

Två forskare vid Google DeepMind, Alphabet Inc:s artificiella intelligensdivision, har diskuterat med investerare om att skapa en AI-startup i Paris. Teamet har diskuterat med potentiella investerare om en finansieringsrunda som kan överstiga 200 miljoner euro. Laurent Sifre, en forskare vid DeepMind, förhandlar om att bilda företaget, för närvarande känt som Holistic, tillsammans med sin kollega Karl Tuyls. Företaget kan komma att fokusera på att bygga en ny AI-modell. Både Sifre och Tuyls är allmänt ansedda som ledare inom sitt område.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 januari

Microsoft Bings integrering av ChatGPT misslyckas med att utmana Googles dominans

Microsofts sökmotor Bing integrerade OpenAI:s ChatGPT i februari, men har ännu inte lyckats utmana Googles dominans inom sök. Trots AI-drivna konversationssvar ökade Bing mindre än 1% på den globala sökmarknaden och avslutade 2023 med en marknadsandel på 3,4%. Innan integrationen av ChatGPT spenderade Bing-användare 33% mindre tid på plattformen. Efter AI-uppdateringen fördubblades antalet aktiva användare i USA till 3,1 miljoner i Q2 2023. Detta ökade till 4,4 miljoner vid årets slut. Användarna tillbringade också 84% mer tid på Bing, enligt data från SensorTower.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 19 januari

Google planerar att säga upp flera hundra anställda inom försäljningsteamet

Google planerar att säga upp flera hundra anställda inom sitt annonsförsäljningsteam som en del av företagets kostnadsbesparande åtgärder. Detta kommer i samband med att Google planerar att omstrukturera sitt annonsförsäljningsteam, minska teamet som fokuserar på stora klienter och utöka teamen som är dedikerade till små och medelstora företag. Enligt en talesperson för Google är detta en del av en årlig process för att strukturera om teamet för att bäst betjäna företagets Ads-kunder.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 18 januari

Microsofts Bing ökar endast marginellt trots AI-integration

Trots att Microsoft integrerade ChatGPT, OpenAI:s generativa AI-teknologi, i sin sökmotor Bing i februari, har Bing bara marginellt ökat sin globala marknadsandel till 3,4%. Användningstiden minskade med 33% månaden innan ChatGPT-uppdateringen, men integrationen vände denna nedgång till viss del. I USA mer än fördubblades antalet aktiva användare per månad under andra kvartalet 2023, och vid årets slut hade Bing ökat till 4,4 miljoner aktiva användare per månad. Trots Bing´s AI-förbättringar behåller Google en dominerande marknadsposition med över 90% marknadsandel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 januari

Samsung satsar stort på AI med lanseringen av Galaxy S24 och Galaxy Ring

Samsung satsar stort på artificiell intelligens (AI) för att återfå sin position som världens ledande smartphone-tillverkare. Företaget lanserar sin senaste flaggskeppsproduktfamilj, Galaxy S24-serien, som inkluderar AI-förbättringar från både Samsung och Googles moderbolag Alphabet Inc. Dessa inkluderar bland annat en live-översättningsfunktion för samtal och ett nytt sökverktyg. Samsung avslöjade också sin kommande hälsoövervakningsenhet, Galaxy Ring, som är tänkt att utmana Apples dominans inom hälso-tech-sektorn. Samsung samarbetar med Google, Microsoft och Qualcomm för att stärka sin AI-satsning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 18 januari

Maskininlärning revolutionerar läkemedelsindustrin med förväntad tillväxt på 37,9% 2024-2030

Maskininlärning i läkemedelsindustrin upplever betydande tillväxt då läkemedelsföretag anammar maskininlärningsapplikationer för att effektivisera läkemedelsupptäckt, kliniska prövningar och dataanalys. Maskininlärning gör det möjligt att analysera stora datamängder, identifiera mönster och insikter som kan påskynda forsknings- och utvecklingsprocesser. Marknadstillväxten drivs av den ökande komplexiteten i läkemedelsforskning, behovet av personlig medicin och önskan att snabba upp läkemedelsutvecklingens tidslinjer. Den globala maskininlärningsmarknaden inom läkemedelsindustrin förväntas växa med en CAGR på 37,9% under perioden 2024-2030.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 januari

Miljardärer satsar på Alphabet Inc.

Amerikanska miljardärfondförvaltare som Steven Cohen, Stanley Druckenmiller och Bill Ackman investerar kraftigt i aktier kopplade till artificiell intelligens (AI), med Alphabet Inc. som gemensam innehavare. Alphabet är moderbolaget till Google och äger bland annat sökmotorn med samma namn, YouTube och Waymo. Alphabet har snabbt blivit en ledare inom AI-industrin, mycket tack vare sin tillgång till data. Bolaget har även lanserat avancerade AI-modeller som Bard och Gemini. Alphabet förväntas rapportera rekordhöga intäkter på 305 miljarder dollar för 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 januari

Amazon introducerar AI-verktyg för kundfrågor

Amazon.com Inc. introducerar ett artificiellt intelligens (AI) verktyg för att svara på kundfrågor om produkter. Verktyget är integrerat i Amazons mobilapp och syftar till att förenkla shoppingupplevelsen. När användare ställer en fråga om en specifik produkt, returnerar AI-verktyget snabbt ett sammanfattat svar, hämtat från produktens recensioner och notering. Verktyget kommer inte att delta i konversationer men kan svara på kreativa uppmaningar. Det kan också generera innehåll i olika stilar, som att skriva en haiku eller efterlikna Yodas tal.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 januari

Microsoft lanserar AI-prenumerationstjänst för 20 dollar per månad

Microsoft Corp planerar att utvidga sin kundbas genom att introducera en ny AI-prenumerationstjänst för 20 dollar i månaden, riktad mot enskilda konsumenter och småföretag. Tjänsten, känd som Copilot Pro, kommer efter att företaget lanserade en gratis AI Copilot-version för sin Bing-sökmotor förra året. Prenumerationstjänsten erbjuder en AI-assistent för att utarbeta texter och bearbeta siffror på vanligt använda applikationer som Word och Excel. Prenumeranterna kommer också att ha tillgång till nya verktyg och AI-modeller som GPT-4 Turbo. Microsoft har också tagit bort kravet på minst 300 personer för att köpa företagsversionen av sin programvara.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 januari

Google visar upp senaste AI-verktygen på CES 2024

Teknikjätten Google visade upp sina senaste artificiella intelligens (AI) verktyg på CES 2024-mässan i Las Vegas. Googles monter erbjöd en inblick i AI-drivna funktioner över Google- och Android-ekosystemet, inklusive generativa AI-verktyg för både kreativa och arbetsrelaterade användningsfall. Duet AI, som är integrerat över Google Workspace och Google Cloud, är ett generativt AI-verktyg som kan användas för att sammanfatta innehåll och utforma e-post, listor eller datamängder. Duet AI-assistenten är tillgänglig för Workspace-prenumeranter för en extra kostnad på $30 för varje användare.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 12 januari

Hot mot amerikanska AI-företag eskalerar, varnar FBI och U.S. Cyber Command

Ledarna för amerikanska säkerhetsorgan har larmat om de eskalerande hot som amerikanska företag inom artificiell intelligens (AI) står inför. FBI-chefen Christopher Wray och general Paul Nakasone från U.S. Cyber Command varnade under en virtuell rundabordssamtal att både Kina och cyberbrottslingar aggressivt angriper dessa företag. De framhöll att USA:s motståndare utnyttjar AI-kapaciteter utvecklade av amerikanska företag, vilket gör skyddet av denna immateriella egendom till en fråga om nationell säkerhet. De betonade behovet av partnerskap mellan statliga organ, allmänheten och privata sektorer samt globala allierade för att skapa ett robust försvar mot dessa hot.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 januari

AI-nyheter: Google Bard-uppdateringar, diskussion om datavetenskapsgrad och Elvis Presleys återkomst

Den första veckan av 2024 var händelserik inom artificiell intelligens (AI). Google Bard, AI-chattboten från Alphabet Inc., har fått en rad uppdateringar sedan lanseringen i februari 2023. Nu söker företagets produktchefer användarnas input för ytterligare förbättringar. Populära önskemål inkluderar att ´tona ner censuren´ och ge chattboten ett beständigt minne. Matthew Candy, global chef för AI på IBM, föreslår att en datavetenskapsgrad kanske inte längre är en nödvändig kvalifikation inom teknikvärlden. Google kan förbereda sig för en premiumversion av sin AI-chattbot Bard, enligt cybersäkerhetsentusiasten Bedros Pambouk. En Reddit-användare använde Stability AI:s Stable Diffusion text-till-bild-modell för att skapa en realistisk bild av en icke-existerande kvinna med ett falskt pass. Elvis Presley kommer att återvända till scenen 2024 tack vare artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 januari

Enligt finansiella medier är de fem bästa aktierna att köpa inom artificiell intelligens (AI) för 2024 Salesforce, Inc., NVIDIA Corporation, Alphabet Inc., Amazon och Microsoft Corporation. Salesforce, Inc. har sett en fördubbling av aktiekursen det senaste året tack vare ökad efterfrågan på företagets molnbaserade AI-lösningar. NVIDIA Corporation har sett en aktieökning med mer än 230% det senaste året tack vare hög efterfrågan på företagets högpresterande AI-chip. Alphabet Inc. satsar på att bli marknadsledare inom AI-teknik och har investerat kraftigt för att kapitalisera på den starka efterfrågan. Amazon har också investerat kraftigt i AI för att konkurrera om marknadsandelar. Microsoft Corporation är en ledande aktör inom AI-området och rankas först bland de bästa AI-aktierna att köpa för 2024.

Insider Monkey fördjupade 3 januari

Google Bard söker användarnas önskemål för 2024

Google Bard, ett produkt från Alphabet Inc, har fått en rad uppdateringar sedan lanseringen i februari 2023. Nu har en av produktcheferna bett användarna om vad de vill se i Bard 2024. En av de mest uppskattade kommentarerna var förslaget att integrera Bard i Assistenten för alla enheter. Andra önskemål inkluderade en fristående Bard-app och att minska censuren. Användare vill också att Bard inte ska hallucinera så mycket som nu. ´Persistent minne´ är en annan funktion som användare vill ha. Detta kan vara användbart om en användare försöker felsöka kod och Bard behöver behålla den ursprungliga instruktionssatsen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 januari

Maskininlärning i bilmarknaden: Tillväxt och konkurrenskraftig landskap

Maskininlärning i bilmarknaden har upplevt betydande tillväxt och utveckling på senare år, med ökad efterfrågan som ett resultat av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Marknaden är mycket konkurrenskraftig, med både etablerade företag och nya aktörer. Företag investerar kontinuerligt i forskning och utveckling, produktinnovation och förbättringar av tjänster för att behålla en konkurrensfördel. Industriledare strävar ständigt efter att utöka sin globala räckvidd genom aggressiva marknadsföringstekniker och diversifiering av produktportföljen.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 31 december

Michael Cohen erkänner att han använde falska rättsreferenser genererade av AI

Michael Cohen, Donald Trumps tidigare fixare och advokat, sade i rättsliga dokument att han av misstag gav sin advokat falska rättsreferenser genererade av ett artificiellt intelligensprogram. Referenserna inkluderades av Cohens advokat i en framställan som sökte ett tidigt slut på hans övervakade frigivning efter Cohens fängelse för brott mot valfinansiering. Amerikanska distriktsdomaren Jesse Furman sa tidigare denna månad att tre domstolsbeslut som hänvisades i framställan inte existerade. Cohen förväntas vara ett nyckelvittne mot Trump i en av den tidigare presidentens brottmål.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 29 december

Michael Cohen medger att han oavsiktligt använde falska rättsfallscitater genererade av AI i rättsliga dokument

Michael Cohen, tidigare advokat och fixare för Donald Trump, har i rättsliga dokument erkänt att han av misstag gett sin advokat falska rättsfallscitater genererade av ett artificiellt intelligensprogram. Citaten, som genererats av Google Bard, inkluderades i en motion för att söka ett tidigt slut på Cohens övervakade frigivning efter fängelse för brott mot kampanjfinansiering. Cohen förväntas vara ett nyckelvittne mot Trump i en av de tidigare presidentens brottmål. Domstolar över hela landet kämpar med den snabba uppgången av generativa AI-program som OpenAI´s ChatGPT och hur de ska regleras i rättsliga förfaranden.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 29 december

Aktiemarknaden avslutar framgångsrikt år nära rekordhöga nivåer

Aktiemarknaden närmar sig slutet på ett framgångsrikt år, med marknaden nära rekordhöga nivåer. Nasdaq 100 har haft sitt bästa år sedan 1999, med en ökning på 7 biljoner dollar. S&P 500 var nära ett rekord och låg 1% under den genomsnittliga helårsökningen som förutspåddes i en nyligen genomförd undersökning med analytiker. De sju största amerikanska teknikföretagen, inklusive Nvidia Corp., Microsoft Corp., Amazon.com Inc., Apple Inc., Google förälder Alphabet Inc., Meta Platforms Inc. och Tesla Inc., stod för 64% av årets rally. Dessa företag förväntas visa en vinsttillväxt på 22% nästa år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 december

New York Times stämmer Microsoft och OpenAI för användning av innehåll för AI-utveckling

New York Times Co. har stämt Microsoft Corp. och OpenAI Inc. för att ha använt innehåll för att utveckla artificiell intelligens (AI) tjänster. Teknikföretagen använde miljontals upphovsrättsskyddade artiklar för att träna chatbots som ChatGPT och andra AI-funktioner, vilket enligt en stämningsansökan orsakade miljarder dollar i lagstadgade och faktiska skador. OpenAI har tidigare kritiserats för att skrapa text från webben för att träna sin populära chatbot. Detta är den första stämningen av en större medieorganisation som utmanar denna praxis.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 27 december

AI-chatboten Google Bard listar de bästa 5 aktierna att köpa 2024

År 2023 har visat sig vara ett positivt år för aktiemarknaden, med betydande vinster för några av de största aktierna. Detta, tillsammans med potentiella räntesänkningar från Federal Reserve System (FED) 2024 och optimistiska mål för S&P 500-indexet, kan innebära att aktier kan vara inställda på ytterligare ett år av vinster. Med detta i åtanke har Google Bard, en AI-chatbot, använts för att hitta de bästa 5 aktierna att köpa 2024. De fem aktierna som valts ut genom AI-teknologi är Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL), Amazon (NASDAQ: AMZN), MercadoLibre Inc (NASDAQ: MELI), On Holding AG (NYSE: ONON) och Roku Inc (NASDAQ: ROKU).

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 25 december

AI-förutspår de fem bästa aktierna att köpa 2024

År 2023 har visat sig vara ett positivt år för aktiemarknaden, och investerare undrar om denna trend kommer att fortsätta 2024. Med en potentiell räntesänkning av Federal Reserve System (FED) 2024 och ett optimistiskt mål för S&P 500-indexet, kan aktier vara inställda på ytterligare ett år av vinster. Finbold har använt artificiell intelligens (AI) chatbot Google Bard för att hitta de 5 bästa aktierna att köpa 2024. Alphabet Inc, Amazon, MercadoLibre Inc, ON Holding AG och Roku Inc är de fem aktier som valts ut.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 25 december

Tre maskininlärningsaktier med potential att öka din investering från $10K till $1 miljon

I aktiemarknadens dynamiska värld kan maskininlärning, en delmängd av artificiell intelligens, vara en transformerande kraft. Investeringar i aktier i framkant av denna revolution kan omvandla en blygsam investering till en betydande avkastning. Här utforskar vi tre maskininlärningsaktier som har potential att omvandla en investering på $10 000 till en portfölj på en miljon dollar. 1. NVIDIA Corporation har etablerat sig som en nyckelspelare inom AI. 2. Alphabet Inc., Googles moderbolag, är en jätte inom teknikindustrin med en robust närvaro inom maskininlärning och AI. 3. Amazon.com Inc. har sömlöst integrerat maskininlärning i sina operationer. Medan dessa aktier visar stark potential, är det viktigt att investerare närmar sig aktiemarknaden med en balanserad syn och beaktar potentiella risker.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 24 december

Alphabet Inc. förbereder sig för 2024 års val, Bill Gates entusiastisk över AI inom hälsovården

Veckan har varit spännande för teknikentusiaster, särskilt för dem som följer utvecklingen inom AI. Googles moderbolag, Alphabet Inc., har gjort ett anmärkningsvärt drag inför det amerikanska presidentvalet 2024. Samtidigt uttryckte Microsofts medgrundare, Bill Gates, sin entusiasm för AI:s potential inom hälsovården, och OpenAI stod inför en rättslig utmaning. Google har beslutat att begränsa antalet valrelaterade frågor som dess AI-chattbot, Bard, kan svara på. Bill Gates har delat sina tankar om den massiva påverkan AI kommer att ha på fem ambitiösa genombrott inom hälsovården 2024. En grupp av 11 icke-fiktiva författare, inklusive Pulitzerprisvinnare, har anklagat ChatGPT:s moderbolag OpenAI och Microsoft för att använda deras skrifter utan tillstånd för att träna AI-program.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 december

OpenAI i diskussioner för ny finansieringsrunda som kan överstiga 100 miljarder dollar

OpenAI, företaget bakom ChatGPT och en ledare inom AI-innovation, är rapporterat i tidiga skeden av diskussioner för att säkra en ny finansieringsrunda som potentiellt kan överstiga 100 miljarder dollar. Diskussioner med potentiella investerare har börjat, vilket skulle stärka OpenAIs position bland världens mest värdefulla startups. Om denna finansiering blir verklighet, skulle det placera OpenAI som den näst mest värdefulla startupen i USA, endast efter Elon Musks Space Exploration Technologies Corp. OpenAI undersöker också möjligheter att finansiera ett nytt chipmakeri-projekt, i samtal med Abu Dhabi-baserade G42.

Direktlänk Dela Tekedia fördjupade 24 december

Google begränsar AI-chattbotens förmåga att svara på valrelaterade frågor inför 2024 års val

Inför det amerikanska presidentvalet 2024 har Google, ett dotterbolag till Alphabet Inc., beslutat att begränsa omfånget av valrelaterade frågor som dess AI-chattbot Bard och sökgenerativa upplevelse kan svara på. Begränsningarna kommer att införas tidigt nästa år som en del av Googles bredare strategi för att granska rollen för artificiell intelligens i interaktion med väljare och kampanjer under valperioden. Detta beslut kom i kölvattnet av flera stora val som planeras för 2024, inklusive nationella val i Indien och Sydafrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 december

OpenAI avstänger ByteDance för brott mot utvecklarlicensen

OpenAI, ledd av Sam Altman, har avstängt TikToks moderbolag ByteDance för att ha använt GPT för att träna sin egen konkurrerande AI-modell för att skapa ´ChatGPT of China´. ByteDance medgav att de använt OpenAIs GPT för att träna en konkurrerande AI-modell i Kina, vilket bryter mot utvecklarlicensen hos Microsoft Corp. samt OpenAI. Detta kommer efter att ByteDance offentligt medgett att de använt en GPT-tränad AI-modell på marknader utanför Kina. ´ByteDance är licensierat av Microsoft att använda GPT API:er´, sa ByteDance talesperson Jodi Seth. ´Vi använder GPT för att driva produkter och funktioner på marknader utanför Kina men använder vår självutvecklade modell för att driva Doubao, som endast är tillgänglig i Kina´, tillade Seth.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 december

Google lanserar AI-baserade verktyg för kodgenerering och -komplettering

Google har nyligen meddelat att dess AI-drivna verktygssvit för kodgenerering och -komplettering, Duet AI, kommer att bli allmänt tillgänglig för utvecklare i maj 2023. Duet AI erbjuder realtids kodförslag, chattstöd och anpassning för företag. Google har samarbetat med 25 företag, inklusive Confluent, HashiCorp och MongoDB, för att förbättra Duet AIs potential. Detta förväntas hjälpa utvecklare att skriva kod för deras plattformar. Google Cloud, en integrerad del av Alphabet, rapporterade en omsättning på 8,41 miljarder dollar under tredje kvartalet 2023, en ökning med 22,5% jämfört med föregående år. Dessutom har Google introducerat sitt nya, avancerade och kraftfulla språkmodell, Gemini, och lanserat MedLM, en familj av generiska AI-modeller för hälso- och sjukvårdsindustrin.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 16 december

AI ses som ett ´framväxande hot´ mot finansiell stabilitet, men driver samtidigt teknikaktier till nya höjder

USA:s finansminister Janet Yellen, som också är ordförande för Financial Stability Oversight Council (FSOC), har kallat AI för ett ´framväxande hot´ mot finansiell stabilitet. Hon ser ett behov av att begränsa teknikens potentiella marknadsrisker. Samtidigt har AI blivit ett hushållsnamn och drivit många teknikaktier till nya höjder detta år, inklusive NVIDIA Corp, Advanced Micro Devices Inc., Alphabet Inc, Microsoft Corp och Broadcom Inc. ETF:er som specifikt investerar i AI har också haft en bra utveckling i år, med investerare i den tidigaste och största AI ETF:en, Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF BOTZ, rikare med 37% i år.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 december

Google lanserar NotebookLM, ett AI-baserat verktyg för att hjälpa skribenter

Google har lanserat NotebookLM, ett AI-baserat verktyg som är utformat för att hjälpa skribenter, studenter och lärare med deras arbete. Verktyget, som ursprungligen släpptes till ett begränsat antal användare i juli, har nu öppnats upp för alla med ett Google-konto. NotebookLM har över ett dussin nya funktioner, inklusive att lägga till oberoende anteckningar, spara AI-svar och dela anteckningsböcker med kollegor. Verktyget kan analysera upp till 20 dokument samtidigt, och källor kan innehålla upp till 200 000 ord. Google påpekar dock att NotebookLM fortfarande är ett experimentellt produkt och kan ibland ge felaktiga svar.

Direktlänk Dela Vator fördjupade 14 december

Alphabets AI-satsning ökar företagets marknadsvärde med 87 miljarder dollar

Alphabet Inc, Google moderbolag, upplevde en betydande ökning av sitt marknadsvärde, med ett tillägg på 87 miljarder dollar på en enda dag, efter en demonstration av dess stora språkmodell Gemini. Denna AI-modell, jämförbar med OpenAI:s ChatGPT, framhävde vikten av en stark AI-strategi för investerarförtroendet. Alphabet har dock stått inför utmaningar under året, med oro för att halka efter Microsoft Corp i AI-racet. Trots dessa utmaningar har Alphabets nyligen visade Gemini Pro för företag, vilket möjliggör utveckling av applikationer med hjälp av AI-modellen, lugnat vissa om att företaget förblir en nyckelspelare inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

Google introducerar MedLM Suite för att effektivisera medicinska processer

Google, ett dotterbolag till Alphabet Inc, har presenterat MedLM Suite, en uppsättning AI-modeller utformade specifikt för hälso- och sjukvården. Denna svit, bestående av stora och medelstora AI-modeller byggda på MED-PALM2, syftar till att hjälpa läkare och forskare inom olika medicinska aspekter. Googles senaste drag speglar pågående ansträngningar att generera intäkter från AI-verktyg inom hälso- och sjukvårdsindustrin i konkurrens med rivaler som Amazon.com Inc och Microsoft Corporation. Under initiala försök med partner som HCA Healthcare Inc har Googles MedLM visat särskild potential i automatisering av akutmedicinsk läkardokumentation och effektivisering av sjukhusöverlämningar.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 13 december

Google lanserar uppgraderade AI-funktioner för att tävla med rivaler

Alphabet Inc.´s Google har meddelat en rad uppgraderade artificiella intelligensfunktioner för sina molnberäkningskunder, i ett försök att komma ikapp rivaler, inklusive Microsoft Corp. och startup-företaget OpenAI, som har utnyttjat AI-boomen. Företaget presenterade på onsdagen Gemini Pro för företag, vilket möjliggör för utvecklare att bygga applikationer med hjälp av Googles senaste AI-modell, som tillkännagavs förra veckan. Gemini är ett storskaligt AI-system tränat på stora mängder data som kan generera nytt innehåll baserat på vad användare begär.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 13 december

Elon Musks AI-chatbot anklagas för att kopiera OpenAIs kod och svar

Elon Musks AI-chatbot Grok anklagas för att ha kopierat OpenAIs kodbas och svar. Grok svarade på en användares fråga genom att kopiera standardfriskrivningen som ChatGPT och GPT-4 använder i liknande fall. Detta ledde till reaktioner från AI-chatbotanvändare, vissa anklagade Grok för att bara använda OpenAI för att svara på frågor. Situationen eskalerade när Microsoft-bakade OpenAI svarade med en ironisk kommentar, vilket ledde till ett svar från Musk. Konflikten mellan Musk och OpenAIs Sam Altman har pågått i några år nu.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 december

AI kommer att överträffa internet- och molnepokerna, varnar Silicon Valley-legend

John Chambers, Silicon Valley-legend och chef för riskkapitalfonden JC2, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att överträffa storleken på internet- och molnepokerna kombinerade fram till 2024. Han varnar dock för att det finns för många aktörer inom AI och att de flesta företagen kommer att misslyckas. Trots detta anser han att AI är värt satsningen. Chambers förutspår att AI kommer att vara avgörande för överlevnaden av Fortune 500-företag, de flesta av vilka han tror kommer att försvinna inom några årtionden.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 december

Google presenterar Gemini, en ny AI-modell, i ett försök att konkurrera med OpenAI

Google har presenterat Gemini, en ny AI-modell, i ett försök att konkurrera med OpenAI. Gemini kan identifiera trolleritrick och klara ett redovisningstest, enligt en demonstrationsvideo som släpptes av Google. Trots att Gemini Ultra slog OpenAIs toppmodell, GPT-4, i de flesta standardmått, var det med en liten marginal. Dessutom har Google bara gjort mindre förbättringar på något som OpenAI redan slutförde för ett år sedan. Google har också medgett att demonstrationsvideon är redigerad, vilket innebär att tiden det tog för varje svar i verkligheten var längre än i videon.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 10 december

Stora teknikföretags AI-investeringar avgörande för S&P 500:s framtid

Framtiden för S&P 500-indexet vilar allt mer på om några av de största teknikföretagen kan omvandla sina investeringar i artificiell intelligens (AI) till ännu högre vinster. Företag som Microsoft Corp. och Nvidia Corp. har stått för cirka tre fjärdedelar av indexets ökning i år, drivet av investerarnas fascination för AI:s potential att störa stora delar av ekonomin. Nvidia Corp. har varit motorn bakom mycket av gruppens vinsttillväxt i år, medan andra företag i gruppen ännu inte har visat många AI-vinster. Framtida vinster för dessa jättar, och S&P 500 som helhet, kommer åtminstone delvis att bero på den makroekonomiska bakgrunden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 december

Broadcom förväntar sig att AI-expansion kommer att kompensera för försäljningsnedgången

Chipleverantören Broadcom Inc. förväntar sig att den snabba expansionen av artificiell intelligens (AI) beräkning kommer att hjälpa till att kompensera för dess värsta nedgång sedan 2020. Intäkterna från nätverkskretsar som används för att stödja AI-system står nu för 15% av företagets totala chipförsäljning, och den delen kommer att växa till mer än 25% under räkenskapsåret 2024. Broadcoms försäljning växer i den långsammaste takten sedan pandemins tidiga dagar. VD:n Hock Tan förutser att AI kommer att vara en ljuspunkt och att utgifterna för datanätverk som behövs för att stödja dessa tjänster förväntas fördubblas.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 december

AI:s omvälvande investeringsrevolution leds av banbrytare

AI omformar landskapet för högavkastande investeringar 2023, med företag som OpenAI och Anthropic i spetsen för denna revolution. Statista förutspår en betydande expansion på AI-marknaden, med en förväntad tillväxt till 241,80 miljarder dollar 2023. Marknaden förväntas öka till 738,8 miljarder dollar 2030, med en robust årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,30% från 2023 till 2030. AI-giganten Nvidia har haft en fantastisk 226% ökning av aktiekursen hittills i år, vilket bekräftar dess robusta värdering. Microsoft, en jätte inom teknikvärlden, håller en dominerande 80% andel i PC-programvarumarknaden. Alphabet Inc., kraftverket bakom Google, gör anmärkningsvärda framsteg inom teknikindustrin.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 8 december

Googles senaste AI-modell Gemini är knappt bättre än OpenAIs

Teknikjätten Alphabet Inc.´s Google har lanserat sin senaste AI-modell, Gemini, som kan upptäcka magiska trick och klara en redovisningsexamen. Trots att den gjort succé på sociala medier, är den tekniskt sett fortfarande efter OpenAI. Google, som hamnade på efterkälken av ChatGPT för ett år sedan, har varit ivrig att framställa sig själv som snabbt framskridande. Trots rapporter om förseningar, meddelade de plötsligt Gemini på onsdag.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 7 december

Google lanserar största AI-språkmodellen Gemini 1.0

Google har tillkännagivit företagets största generativa AI-språkmodell någonsin, Gemini 1.0. Den kommer i tre former - Gemini Ultra, Pro och Nano. Gemini Nano, som är byggd exklusivt för telefoner, kommer först till Pixel 8 Pro och kommer att använda enhetens Tensor G3-chipset för att förbättra användarupplevelsen. Gemini Nano kommer att integreras i Pixel 8 Pro´s två huvudfunktioner - Recorder och Gboard. På Gboard kommer Gemini Nano att driva Smart Reply-funktionen. Den nya modellen representerar en av de största vetenskapliga och tekniska ansträngningarna företaget har gjort.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 7 december

Megakapitalrally driver återhämtning i aktier på AI-boomspekulationer

En rally i megakapitaler ledde till en återhämtning i aktier på spekulationer om att den artificiella intelligens-boomen kommer att fortsätta driva marknadsökningar. Alphabet Inc. hoppade 5% en dag efter att Google släppte Gemini, det ´största och mest kapabla AI-modellen´ företaget någonsin har byggt. Advanced Micro Devices Inc. också samlades efter att ha lovat att dess nya acceleratorchips kommer att köra AI-programvara snabbare än konkurrerande produkter. Nasdaq 100 steg 1% och S&P 500 stoppade ett tredagars fall, med handlare som också väntar på fredagens jobbrapport som kommer att vara avgörande för att forma Federal Reserve räntesänkningsinsatser.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 december

AI i tillverkningsmarknaden förväntas nå 88,35 miljarder USD 2032, enligt Polaris Market Research

Polaris Market Research har publicerat en studie om artificiell intelligens (AI) i tillverkningsmarknaden. Enligt studien värderades AI i tillverkningsmarknaden till 2,76 miljarder USD 2022 och förväntas nå 88,35 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 41,4% mellan 2023 och 2032. Studien visar att AI kan bidra till kostnadsbesparingar, kvalitetskontroll och processoptimering inom tillverkningsindustrin. Bland de stora aktörerna på marknaden finns ABB Ltd, Alphabet Inc. (Google), Cognex Corporation, Fanuc Corporation, General Electric Company (GE), Honeywell International Inc., Intel Corporation, International Business Machines Corporation (IBM), Microsoft Corporation, NVIDIA Corporation, Oracle Corporation, Robert Bosch GmbH, Rockwell Automation, Inc., SAP SE och Siemens AG.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini, dess största och mest kapabla AI-modell

Alphabet Inc:s Google har uppfunnit tekniken bakom den nuvarande boom inom artificiell intelligens, men företagets produkter ligger efter i popularitet. Google hoppas ändra på det med den mycket efterlängtade lanseringen av Gemini, ´det största och mest kapabla AI-modellen´ som företaget någonsin har byggt. Sedan OpenAI:s stora framgång förra året med sin konversationschattbot ChatGPT, har fler företag experimenterat med generativ AI, teknik som kan automatisera uppgifter som kodning, sammanfattning av rapporter eller skapande av marknadsföringskampanjer, baserat på vad användarna frågar efter. Google betonade att Gemini är den mest flexibla modellen de har gjort eftersom den finns i olika storlekar, inklusive en version som kan köras direkt på smartphones.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 6 december

Betydande tillväxt väntas på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips

Den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips väntas uppleva en betydande tillväxt, enligt den senaste forskningsrapporten från Verified Market Research. Rapporten förutser att förändrade konsumtionsmönster kommer att påverka marknaden avsevärt. Marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips värderades till 1,74 miljarder USD 2020 och förväntas nå 2,09 miljarder USD 2028, med en CAGR på 2,27% från 2021 till 2028. De tio ledande företagen på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips är NVIDIA Corporation, Advanced Micro Devices, Alphabet Inc., Intel Corporation, Apple Inc., Mythic Ltd., Arm Limited, Samsung Electronics Co. Ltd., Qualcomm Technologies Inc, Xilinx Inc., HiSilicon(ShanghAI) Technologies CO. LIMITED, bland andra.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

AI och dess inverkan på regleringar: utmaningar och möjligheter

AI-teknologins framväxt har förändrat ekonomin och skapat nya regulatoriska möjligheter och utmaningar. De flesta ekonomiska transaktioner sker nu digitalt, vilket har förändrat det traditionella regleringssystemet som koncentrerar sig på människor och papper. Detta blir ännu mer akut i dagens AI-era, där teknologier som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard påverkar både företag och regleringar. Regleringsorgan måste nu vara mer smidiga för att hantera de möjligheter och utmaningar som digitala innovationer skapar. AI kan potentiellt användas för att förbättra deltagandet i regleringsprocessen och hjälpa till med verkställighet.

Direktlänk Dela The Regulatory Review fördjupade 5 december

Ökande hype kring OpenAI:s nya AI-modell Q*

Förra veckan framkom det att OpenAI arbetar på en ny AI-modell kallad Q* (uttalas ´q star´), vilket enligt vissa kan vara ett stort steg mot kraftfull, människolik artificiell intelligens som en dag kan bli okontrollerbar. Hype kring Q* har ökat entusiasmen för företagets tekniska färdigheter, samtidigt som det stabiliserar sig efter ett misslyckat styrelseuppror. OpenAI har ännu inte bekräftat vad Q* är, med återinsatt VD Sam Altman som endast beskriver det som ett ´olyckligt läckage´. I media låter det liknande ett annat system som Alphabet Inc.´s Google arbetar på, kallat Gemini.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 4 december

Googles kamp mot AI-genererade bilder som förvränger verkligheten

Alphabet Inc:s VD Sundar Pichai kämpar med att AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney används för att översvämma webben med maskin-genererade texter och bilder, vilket påverkar Googles sökresultat. Falska AI-bilder har börjat toppa Googles sökresultat för kända personer och händelser, vilket skapar en förvrängd bild av verkligheten. Google medger att det brottas med problemet och arbetar på att rangordna tillförlitligt innehåll högst i sina resultat. Men många AI-imitationer har redan infiltrerat toppresultaten, vilket förvränger människors syn på verkligheten.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 1 december

Google DeepMind forskare avslöjar sårbarhet i OpenAI´s ChatGPT

Alphabet Inc.´s Google försöker avslöja de hemligheter som OpenAI´s ChatGPT är tränad på. Ett team av AI-forskare, inklusive några från Google DeepMind, har hittat ett sätt att få ChatGPT att avslöja sin träningsdata, inklusive personligt identifierbar information. Forskarna kunde också få ChatGPT att reproducera data den skrapat från internet. De använde en enkel metod där de bad ChatGPT att upprepa ett givet ord för alltid. Under utförandet började ChatGPT spotta ut text från sin träningsdata, inklusive namn, e-postadresser, telefonnummer och mer. Det verkar nu som att OpenAI har åtgärdat denna sårbarhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 november

ChatGPT fyller ett år: Hur Sam Altmans flaggskeppsprodukt har omformat tekniklandskapet

OpenAI:s ChatGPT har markerat ett år av transformativ påverkan på teknikindustrin. Dess förmågor och potentiella inverkan har fångat teknikentusiasters och vanliga användares uppmärksamhet. Dess effekt har framkallat en bredare diskussion om artificiell intelligens roll i vårt samhälle. Snabb adoption av ChatGPT har tvingat teknikjättar som Google, Microsoft, Meta och Amazon att anpassa sig och integrera generativ AI. Trots interna problem hos moderbolaget OpenAI, förblir framtiden för ChatGPT lovande.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 30 november

AI kan bidra till att minska utsläppen, men utgör också en klimatrisk

Artificiell intelligens (AI) är nu på agendan när världsledare, klimatdiplomater och tusentals andra samlas i Dubai för FN:s klimattoppmöte. AI kan potentiellt hjälpa till att minska utsläppen från industrier som cement och stål, enligt en ny rapport från Innovation for Cool Earth Forum, ett internationellt klimatforum organiserat av den japanska regeringen. AI kan hjälpa till att bestämma den optimala mängden råmaterial som krävs för att skapa saker som stål och cement, vilket kan sänka materialanvändningen och motsvarande utsläpp samtidigt som kvaliteten bibehålls. Trots teknikens löfte om att sänka utsläppen, utgör AI också en klimatrisk på grund av dess omfattande energibehov.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 30 november

ESG-fondförvaltare oroade över risker med artificiell intelligens

ESG-fondförvaltare som har satsat på stora teknikföretag på grund av deras låga koldioxidutsläpp och höga avkastning börjar bli allt mer oroliga för sektorns experiment med artificiell intelligens (AI). Exponering för AI representerar nu en ´kortsiktig risk för investerare´, säger Marcel Stotzel, portföljförvaltare på Fidelity International i London. Han är orolig för att det kan inträffa en ´AI-backlash´, där något oväntat utlöser en betydande marknadsnedgång. Fidelity är nu bland de fondförvaltare som diskuterar säkerhetsfunktioner med företag som utvecklar sådana teknologier, till exempel en ´kill switch´ som kan aktiveras om AI-system en dag går rogue.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 november

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter omfattande kritik

Förra veckan avskedades Sam Altman, en framstående person inom AI-världen, från sin position som VD för OpenAI. Altman, som lanserade AI-baserade chatten ChatGPT för ett år sedan, har skapat stora störningar i teknikvärlden. Hans avskedande ledde till omfattande kritik och hot om avgångar från majoriteten av OpenAI:s anställda, vilket resulterade i att han återanställdes som VD. Trots detta har OpenAI:s rykte tagit skada och företaget rapporterar nu förluster på grund av serverkostnader för att träna ChatGPT. Altman har nu anställts av Microsoft.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

AI-teknikmarknaden förväntas explodera till $42,3 miljarder år 2027

Enligt en rapport från The Business Research Company kommer den globala marknaden för AI-teknik att växa från $8,28 miljarder 2022 till $11,49 miljarder 2023, en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,9%. Fram till 2027 förväntas marknaden nå $42,3 miljarder, med en robust CAGR på 38,5%. Denna tillväxt drivs av snabb automation och AI-användning inom olika sektorer. Företag som Alphabet Inc., Microsoft Corporation och Meta Platform Inc. är ledande inom denna marknad. Rapporten visar att Nordamerika har den största marknadsandelen.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 21 november

OpenAI avskedar sin VD Sam Altman efter påstådda kopplingar till kinesiskt cyberarmégrupp

OpenAI, företaget bakom den populära appen ChatGPT, avskedade oväntat sin VD Sam Altman utan mycket förklaring. Enligt uppgifter kopplade till teknikmeddelandetavlan Blind, var anledningen till avskedandet Altman´s påstådda band till en kinesisk cyberarmégrupp känd som D2 (Double Dragon). OpenAI ska ha använt data från D2 för att träna sina AI-modeller, vilket erhölls genom ett dolt affärskontrakt med ett D2-skalbolag kallat Whitefly. När Kina fick reda på detta och informerade president Joe Biden, ledde det till en undersökning av NSA och Altman´s avsked.

Direktlänk Dela The Daily Dot fördjupade 21 november

Alphabets VD förutser Kina i framkant av AI, betonar behovet av samarbete

Alphabets VD Sundar Pichai förutser att Kina kommer att stå i framkant av artificiell intelligens (AI) och betonar att det är viktigt för USA att samarbeta med den asiatiska nationen både när det gäller reglering och innovation. Pichai jämförde behovet av globalt samarbete om AI-säkerhet med vikten av att arbeta tillsammans om klimatförändringar. Han talade också om Googles ännu inte släppta Gemini, en stor språkmodell utbildad på massiva datamängder som kommer att vara konkurrenskraftig med andra toppmoderna modeller för att svara på uppmaningar med naturliga språksvar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 november

Globala ledare och teknikjättar diskuterar AI:s framtid på APEC-konferensen

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) konferensen i San Francisco, diskuterade president Joe Biden och andra globala ledare med teknikjättar om artificiell intelligens (AI) och dess framtid. Trots kollektiv expertis, fanns det inga konkreta svar på huruvida AI kommer att vara en katalysator för mänsklighetens framsteg eller en dystopisk mardröm. Microsofts VD Satya Nadella och Googles VD Sundar Pichai var optimistiska om AI:s potential. Deras entusiasm återspeglas av investerare som satsar på att AI kommer att gynna Microsoft och Google. Emellertid var perspektivet från utanför teknikindustrin mer försiktigt.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 17 november

AI för läkemedelsutveckling och upptäckt väntas växa med 31,6%

Enligt en rapport från Allied Market Research förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) för läkemedelsupptäckt och utveckling växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 31,6% från 2020 till 2027. Rapporten visar att marknaden genererade 520 miljoner dollar 2019 och beräknas nå 4,81 miljarder dollar 2027. Covid-19-pandemin har lett till en ökad efterfrågan på AI-teknik för läkemedelsupptäckt och utveckling, särskilt för att snabba upp utvecklingen av läkemedel för behandling av viruset.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 16 november

AI och automation förändrar ingenjörsbranschen globalt

AI och automation förväntas påverka två tredjedelar av alla jobb i USA, främst inom mjukvaruutveckling. Men detta innebär inte att dessa roller kommer att försvinna, de kommer att utvecklas parallellt med teknologin. Trots denna störning ökar efterfrågan på skickliga mjukvaruutvecklare, med en förväntad brist på fyra miljoner utvecklare fram till 2025. AI stör inte bara ingenjörsbranschen i USA, utan även i Storbritannien där försvarsdepartementet planerar att revolutionera sin militära teknik med hjälp av ett AI-verktyg kallat ´Motherlode´. Dessutom närmar sig Alphabet Inc lanseringen av sin konversations-AI-programvara Gemini, medan Salesforce Inc planerar att anställa 3 300 anställda inom försäljning, teknik och team som arbetar med företagets data cloud-produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 november

AI förväntas öka teknikaktier med nästan 30% nästa år

Artificiell intelligens (AI) har potential att omvandla stora delar av den amerikanska ekonomin, enligt Dan Ives, teknikanalytiker på Wedbush. Han förutser en ´tidvåg´ av utgifter för AI-applikationer som skulle kunna öka aktier i företag som Apple med nästan 30% under nästa år. Ives ser AI som den mest omvandlande teknologitrenden sedan internet startade 1995 och tror att många underskattar de 1 biljon dollar i AI-utgifter som kommer att ske under nästa decennium. Trots osäker makroekonomisk bakgrund har tekniksektorn lyckats leda den bredare marknaden högre i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

OpenAI lanserar anpassade versioner av ChatGPT och förhandsvisning av GPT-4 Turbo

OpenAI tillåter nu användare att bygga anpassade versioner av ChatGPT för att utföra specifika personliga och professionella uppgifter. Med det nya alternativet kan användare snabbt skapa egna specialiserade versioner av ChatGPT som kan hjälpa till att lära ett barn matematik eller förklara reglerna för ett brädspel. OpenAI planerar också att introducera en butik senare denna månad där användare kan hitta anpassade GPTs från andra användare och tjäna pengar på sina egna. Vid sin första utvecklarkonferens på måndagen meddelade OpenAI att de introducerar en förhandsversion av GPT-4 Turbo, en kraftfullare och snabbare version av sitt mest aktuella stora språkmodell.

Direktlänk Dela The Daily Item fördjupade 12 november

AI-teknik närmar sig skapandet av en universell översättare

Teknikexperter har i flera år lovat att skapa en verklig version av en universell översättare, en enhet som finns i många science fiction-böcker, filmer och tv-serier, vilket gör det möjligt för karaktärer att förstå varandra oavsett vilket språk de talar. Snabba framsteg inom artificiell intelligens, som fångade allmänhetens fantasi med introduktionen av ChatGPT 2022, har gjort denna föreställda verklighet till synes inom räckhåll. Google, vars översättningstjänst redan hanterar över 130 språk, är ett logiskt företag att erbjuda en sådan översättare. Förra året visade Google en video med glasögon som kunde visa undertextade översättningar i realtid. OpenAI, skaparen av ChatGPT, har användare som använder för att översätta flerparagrafsavsnitt. Spotify har nyligen avslöjat planer på att använda OpenAI:s teknik för att översätta populära podcasts till andra språk, lästa av AI-genererade kloner av deras populära värdars röster.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 10 november

OpenAI lanserar nya uppdateringar och funktioner för ChatGPT

OpenAI, ledd av Sam Altman, gjorde en rad tillkännagivanden vid OpenAI Dev Day-evenemanget. Dessa inkluderade turbocharging GPT-4 och lansering av verktyg för att låta användare tjäna pengar på att skapa och sälja anpassade GPT-bots. Microsoft Corp.-stödda MSFT OpenAI presenterade en rad nya uppdateringar och funktioner för ChatGPT vid sitt Dev Day-evenemang. Många av dessa nya tillkännagivanden har direkt inverkan på användarna, från en superladdad GPT-4-upplevelse till möjligheten att faktiskt tjäna på att sälja anpassade GPT-bots och appar. Microsofts VD Satya Nadella var också närvarande vid lanseringen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 november

USA:s president och vicepresident meddelar nya planer för artificiell intelligens, Obama kan vara inblandad

President Joe Biden har nyligen meddelat en ny exekutiv order riktad mot sektorn för artificiell intelligens. Företag som Microsoft Corp, Meta Platforms Inc, Alphabet Inc, Amazon.com, Inc., OpenAI och Anthropic har frivilligt åtagit sig att prioritera AI-säkerhet, vilket inkluderar att låta oberoende experter testa AI-verktyg och plattformar och utforska risker innan de lanseras offentligt. Vicepresident Kamala Harris har också meddelat lanseringen av U.S. AI Safety Institute. Enligt en ny rapport från NBC News kan det vara så att den tidigare presidenten Barack Obama var mannen bakom landets AI-plan.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 november

Apple investerar ´ganska mycket´ i generativ AI, enligt VD Tim Cook

Apple Inc:s VD Tim Cook har meddelat att företaget investerar mycket i generativ artificiell intelligens (AI), en teknologi som populariserats av OpenAI´s ChatGPT. Under företagets senaste vinstsamtal avslöjade Cook dock inte hur företaget planerar att använda tekniken. Cooks kommentarer kom som svar på en fråga från en analytiker som undrade om företaget skulle försöka tjäna pengar på sin kommande Vision Pro headset eller andra initiativ med generativ AI. Cook sa att Apple planerar att närma sig generativ AI ´ansvarsfullt´ och att fans av företagets enheter ´kommer att se produktförbättringar över tid där dessa teknologier är i hjärtat av dem´.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 3 november

Google bestrider påståendet om att AI-chatbot Bard lanserades i brådskande för att slå Microsoft

En högt uppsatt Google-exekutiv, Elizabeth Reid, har bestridit påståendet att företaget skyndade på lanseringen av sin AI-baserade chatbot Bard tidigare i år för att slå ut en liknande tjänst från konkurrenten Microsoft. Reid, som är vice vd för sök, medgav att Bard gav ´ett felaktigt svar´ under sin offentliga lansering i februari, men hon avvisade anklagelsen från regeringsadvokaten David Dahlquist om att Bard blev ´stressad´ ut efter att Microsoft meddelade att det integrerade generativ AI i sin egen sökmotor Bing. Google offentliggjorde släppet av Bard den 6 februari, med VD Sundar Pichai som kallade det ´ett viktigt nästa steg på vår AI-resa´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 november

Google Bard förväntas överstiga en miljard användare till slutet av 2023

Google Bard är en chattbot utvecklad av Google för att underlätta naturliga konversationer genom spetsteknik som naturlig språkbearbetning och maskininlärning. Bard förväntas överstiga en miljard användare till slutet av 2023, med över 140,6 miljoner månatliga besökare. Den är tillgänglig på över 43 språk och har användare från mer än 230 länder och territorier. Bard lanserades officiellt den 21 mars 2023. Användare använder Google Bard för att utforska ämnen av intresse, skapa dikter, skript och berättelser, söka hjälp med arbets- eller utbildningsuppgifter och för underhållning som spel, videosökningar och musikutforskning.

Direktlänk Dela Scoop Market fördjupade 31 oktober

Regeringar är dåligt förberedda på riskerna med AI, enligt AXA-rapport

Enligt en ny undersökning av riskexperter från försäkringsbolaget AXA SA är regeringar dåligt förberedda på riskerna med artificiell intelligens (AI), och utvecklingen bör pausas. Endast 7% av nästan 3 500 riskexperter från 50 länder sa att myndigheter är redo att hantera AI. Det privata näringslivet klarade sig inte mycket bättre, med endast 16% av experterna som sa att företag är förberedda. Nästan två tredjedelar av experterna och 70% av allmänheten sa att världen behöver ta en paus från forskning inom AI och andra störande teknologier. AI kan ge många fördelar för samhället, ´men uppenbarligen behöver vi ha mycket klara regler för att dessa fördelar inte missbrukas´, sa Thomas Buberl, VD för AXA, under en intervju.

Direktlänk Dela Insurancejournal.com fördjupade 31 oktober

AI-modeller visar tendenser till smicker, enligt studie

Forskare från Anthropic AI har upptäckt smickrande drag i populära artificiella intelligens (AI) modeller, vilket visar en tendens att generera svar baserade på användarnas önskemål snarare än sanningen. Enligt studien som utforskar psykologin hos stora språkmodeller (LLM), har både mänskliga och maskininlärningsmodeller visat att de uppvisar denna egenskap. Forskarna menar att problemet kommer från användningen av förstärkningsinlärning från mänsklig feedback (RLHF), en teknik som används vid träning av AI-chattbotar.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 30 oktober

ChatGPT förutser potentiell tillväxt för fem aktier 2024

ChatGPT har identifierat fem potentiella aktier som kan uppnå betydande framsteg 2024 baserat på nuvarande marknadstrender och data. Dessa aktier inkluderar Tesla, Inc., känd för sina elektriska fordon och innovativ teknik, Amazon.com, Inc., en dominerande spelare inom e-handel och molntjänster, Alphabet Inc., moderbolaget till Google, NVIDIA Corporation, en ledande spelare på marknaden för grafikprocessorer (GPU), och Square, Inc., känt för sina betalningsbearbetningslösningar.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 29 oktober

Google åtar sig att investera 2 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

Google har åtagit sig att investera 2 miljarder dollar i artificiell intelligensföretaget Anthropic, vilket stärker dess relation med uppstartsföretaget. Investeringen följer en tidigare stor konvertibel notering från Amazon.com Inc. på upp till 4 miljarder dollar tidigare i år. Med den senaste finansieringen investerade Alphabet Inc:s Google 500 miljoner dollar med ett löfte om att lägga till ytterligare 1,5 miljarder dollar i framtiden. Investeringen är utöver de 550 miljoner dollar som Google tidigare investerat i Anthropic. Före finansieringen tecknade Google också ett stort molnavtal med Anthropic.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 oktober

Google intensifierar AI-konkurrensen med stor investering i Anthropic

Google har åtagit sig att investera betydligt i Anthropic, ett startup inom artificiell intelligens (AI). Detta steg intensifierar konkurrensen mellan teknikjättar och startups som siktar på nästa stora AI-framsteg. Googles senaste åtagande innebär en initial investering på 500 miljoner dollar, med planer på att investera ytterligare 1,5 miljarder dollar i framtiden. Detta kommer efter Amazon.com Inc:s beslut förra månaden att investera 4 miljarder dollar i Anthropic. Anthropic, som grundades av före detta OpenAI-ingenjörer 2021, är inriktat på att skapa AI-modeller som kan rivalisera dem från OpenAI.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 oktober

Google planerar att investera upp till $2 miljarder i AI-startupen Anthropic

Google LLC förväntas investera upp till $2 miljarder i Anthropic PBC, en konkurrent till OpenAI LP som fokuserar på utveckling av stora språkmodeller. Google kommer att tillhandahålla $500 miljoner i förskott och investera resten över tid. Anthropic, som startades 2021 av tidigare OpenAI-exekutiver, har som mål att bygga en stor modell som är ”10 gånger mer kapabel” än dagens AI-produkter. Företagets flaggskeppsprodukt är en stor språkmodell kallad Claude-2. Anthropic erbjuder också en andra språkmodell kallad Claude Instant.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 28 oktober

Google investerar ytterligare $2 miljarder i AI-startup Anthropic

Google har åtagit sig att investera ytterligare $2 miljarder i AI-startupen Anthropic, vilket bygger på dess rivalitet med andra molnföretag som gör stora satsningar på ledande företag. Google, en del av Alphabet Inc., har investerat $500 miljoner med ett åtagande att lägga till $1,5 miljarder mer i framtiden, sa en av personerna, som bad att inte bli identifierad när de diskuterade privat information. Åtagandet kommer ovanpå en tidigare investering på $550 miljoner från Google till Anthropic tidigare i år.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 27 oktober

Globala marknaden för artificiell intelligens inom epidemiologi förväntas nå 1,43 miljarder dollar 2027

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom epidemiologi förväntas öka från 0,4 miljarder dollar 2022 till 1,43 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 28,8%. Trots störningar orsakade av Ryssland-Ukraina-kriget och utmaningar från COVID-19-pandemin spelar AI en central roll i sjukdomsövervakning, infektionsprognoser och stärkande av hälso- och sjukvårdsstrategier. Nyckelspelare som Apple Inc., Alphabet Inc. och Microsoft Corporation leder marknaden.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 27 oktober

Amazons AI-drivna molnmöjligheter står inför utmaningar och osäkerhet

Investorerna på Amazon.com Inc. var villiga att se förbi en svag prognos för helgkvartalet efter att företagets chefer spenderat större delen av företagets inkomstsamtal på att tala om stora möjligheter inom molnet, delvis drivna av artificiell intelligens (AI) affärer. Men det verkar finnas en hake. Företagskunder försöker fortfarande hitta sin fotfäste med den unga tekniken när de experimenterar med potentiella tillämpningar och får en bättre känsla för deras kostnader och fördelar. Amazon AMZN:s VD, Andy Jassy, påpekade att många kunder testar modeller, som stora språkmodeller för AI, och sedan kopplar de in dessa i sina egna mjukvaruapplikationer. Men han påpekade också att företag snabbt inser att användning av de stora modellerna och de stora storlekarna ofta blir dyrare än vad de förväntat sig. Dessutom kan intäkterna för molnverksamheten vara svåra att förutsäga.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 27 oktober

Marknaden för AI-chip förväntas nå $383,7 miljarder år 2032

Enligt en rapport från Allied Market Research var marknaden för artificiella intelligenschip värd $14,9 miljarder år 2022 och förväntas nå $383,7 miljarder år 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,2% mellan 2023 och 2032. Rapporten ger en överblick över marknadens nuvarande behov och framtida möjligheter. Några av de framstående spelarna på marknaden inkluderar MediaTek Inc, Samsung Electronics Co Ltd, NVIDIA Corporation (Mellanox Technologies), SoftBank Corp., Mythic, Baidu, NXP Semiconductors, Alphabet Inc., Advanced Micro Devices Inc.(Xilinx Inc.), och Qualcomm Technologies Inc.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 26 oktober

Global Edge AI-programvarumarknad väntas växa med en CAGR på 20,1% under prognosperioden

Den globala marknaden för Edge AI-programvara nådde en storlek av 585,1 miljoner dollar 2020 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,1% under prognosperioden, enligt den senaste analysen av Emergen Research. En ökning av företagets arbetsbelastning på molnet är en nyckelfaktor som förväntas driva den globala marknaden för Edge AI-programvara under prognosperioden. Ökande utvecklingar inom Internet of Things (IoT) teknik är en annan faktor som förväntas ytterligare förbättra marknadstillväxten. Stigande efterfrågan på beräkning på enhetssidan förväntas också ge en betydande ökning av den globala marknaden för Edge AI-programvara under prognosperioden.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 24 oktober

Artificiell intelligens väntas bidra med 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030

Enligt PwC:s Globala studie om artificiell intelligens (AI) kommer AI att bidra med 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, vilket motsvarar en ökning av BNP med 26% för lokala ekonomier. Kina och Nordamerika väntas leda med ett bidrag på 10,7 biljoner dollar. Microsofts senaste Work Trend Index-rapport visar att AI-kompetens är avgörande för att förbli relevant på arbetsmarknaden. Microsofts nya AI-assistent, Microsoft 365 Copilot, blir tillgänglig för användare från den 1 november. Alphabet Inc:s sökgenerativa upplevelse (SGE) låter användare generera bilder och skriftliga utkast från textprompter. Denna utveckling kommer att förändra innehållsskapande genom att erbjuda nya verktyg för att generera visuellt och skriftligt innehåll.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 oktober

ÖppnaAIs ChatGPT app upplever tillväxtavmattning trots rekordnedladdningar

OpenAI:s ChatGPT mobilapp nådde rekordnedladdningar i september med 15,6 miljoner installationer världen över. Trots detta saktade intäktsökningen ner till 20%, jämfört med 31% i juli och 39% i augusti. Denna nedgång kan indikera att ChatGPT närmar sig mättnad när det gäller antalet mobila användare som är villiga att betala för den uppgraderade prenumerationstjänsten ChatGPT Plus. Trots avmattningen i intäktstillväxten genererade ChatGPT fortfarande nästan $4,6 miljoner i bruttointäkter över sina iOS- och Android-appar världen över i september. Detta är mer än någon annan AI-chattbot-app, förutom Ask-AI, som tjänar mer tack vare kraftig annonsutgifter. ChatGPT:s nettointäkter är troligen lägre än bruttointäkterna, eftersom Apple Inc. och Alphabet Inc:s Google tar en del av intäkterna från in-app-köp. ChatGPT nettade runt $3,2 miljoner i september efter att Apple och Google tog sina delar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 oktober

Google och Discord driver inbjudningsbaserad chatt för Bard-användare

Alphabet Inc:s Google och Discord Inc. har i flera månader drivit en inbjudningsbaserad chatt för tunga användare av Bard, Googles AI-drivna chattbot. Google produktchefer, designers och ingenjörer använder forumet för att öppet debattera AI-verktygets effektivitet och nytta, med vissa som ifrågasätter den enorma...

Direktlänk Dela World News Network fördjupade 15 oktober

Kritik mot Googles chatbot Bard för att skapa fakta och potentiellt farliga svar

Googles chatbot Bard har fått kritik för att hitta på fakta och ge potentiellt farliga svar. Bard lanserades i mars för att hålla jämna steg med konkurrensen inom AI och behålla sin dominans på sökmarknaden. Många användare ifrågasätter dock verktygets användbarhet. Bard är en konversations-AI-chatbot utformad runt sökning, men har sedan uppgraderats för att inkludera andra funktioner som att analysera bilder och generera svar på olika språk. Trots detta tvivlar många användare fortfarande på Bard.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 12 oktober

Google och Microsofts chatbots rapporterar felaktigt om vapenvila i Israel-Hamas-konflikten

Under pågående konflikt mellan Israel och Hamas rapporterade Google och Microsofts chatbots felaktigt om en vapenvila, vilket återigen väcker oro för deras noggrannhet och tillförlitlighet vid leverans av realtidsnyheter. I ett experiment av Bloomberg ställdes grundläggande frågor om konflikten till dessa AI-chatbots. De gav ofta balanserade svar och bra nyhetssammanfattningar, men de producerade också uppenbara fel, vilket väckte frågor om deras trovärdighet och potential att bidra till allmän förvirring under en snabbt utvecklande och komplex konflikt. Google och Microsoft har varningar på sina chatbots, som varnar användare om deras experimentella och potentiellt felaktiga natur. Trots dessa ansträngningar har AI-chatbots begränsningar, särskilt när de hanterar snabbt utvecklande och känsliga ämnen.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 12 oktober

Google och Discord värd för exklusiv chatt för Bard-användare, etiska frågor väcks

Google och Discord har hållit en exklusiv chatt för flitiga användare av Bard, Googles AI-drivna chattbot. Plattformen har blivit en plats för öppna diskussioner bland Googles produktchefer, designers och ingenjörer, där de utvärderar Bards prestanda och ifrågasätter värdet av de betydande resurser som tilldelats dess utveckling. Dominik Rabiej, senior produktchef för Bard, uttryckte skepsis mot tillförlitligheten hos stora språkmodeller (LLM). Användare har uttryckt oro över att AI-verktyget genererar felaktig information och potentiellt farliga råd.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 oktober

Under den pågående konflikten mellan Israel och Hamas rapporterade Googles och Microsofts chatbots felaktigt om en vapenvila, vilket återigen väckte frågor om deras tillförlitlighet och noggrannhet i att leverera realtidsnyheter. I ett experiment utfört av Shirin Ghaffary ställdes grundläggande frågor om konflikten till dessa AI-chatbots. Trots att de ofta gav balanserade svar och bra nyhetssammanfattningar, gjorde de också stora misstag. Google och Microsoft har ansvarsfriskrivningar på sina chatbots, där de varnar användare om deras experimentella och potentiellt felaktiga natur.

Benzinga fördjupade 12 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare