» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Cambridge är en stad i England, känd för sin prestigefyllda universitet, University of Cambridge, grundat 1209. Staden ligger cirka 80 km norr om London och har en rik historia som sträcker sig över tusen år. Cambridge är inte bara hem för en av världens främsta utbildningsinstitutioner, utan också en vacker plats med historiska byggnader, gröna parker och floden Cam som rinner genom staden. Många turister besöker Cambridge för att utforska dess arkitektur, åka punting på floden och uppleva den unika atmosfären i denna akademiska stad.

Senaste nytt kring Cambridge

Artificiell intelligens kan förbättra medicinsk diagnostik och behandling

En internationell forskargrupp ledd av professor Stefan Feuerriegel, chef för Institute of Artificial Intelligence (AI) in Management, undersöker potentialen hos en ny gren av AI för diagnostik och terapi. Forskarna, som kommer från München, Cambridge och Boston, inkluderar Stefan Bauer och Niki Kilbertus, professorer i datavetenskap vid Technische Universität München och gruppledare vid Helmholtz AI. De har publicerat en studie i Nature Medicine där de hävdar att kausal maskininlärning kan förbättra effektiviteten och säkerheten i behandlingar. Detta genom att erbjuda möjligheter att individualisera behandlingsstrategier och förbättra patienters hälsa.

Direktlänk Dela Ludwig Maximilian University of Munich fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Altair förvärvar Cambridge Semantics för att förbättra dataanalys och AI

Altair, en global ledare inom beräkningsintelligens, har förvärvat Cambridge Semantics, en modern datafabricleverantör och skapare av en av branschens ledande analytiska grafikdatabaser. Cambridge Semantics grafdrivna datafabriksteknik accelererar skapandet av omfattande företagskunskapsgrafer, integrerar den komplexa webben av strukturerade och ostrukturerade företagsdata i en enda, förenklad vy. Cambridge Semantics teknologier kommer att integreras i Altair RapidMiner-plattformen.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade igår

AI lika bra som ögonläkare vid diagnos av ögonproblem, enligt Oxford-studie

OpenAI:s GPT-4 kan enligt en studie från Oxford med stor noggrannhet bedöma och diagnostisera medicinska tillstånd i ögat på samma nivå som toppoptometrister. AI:n testades på 87 olika patientfall och källorna till dess information var en anpassad uppsättning av hanteringsalgoritmer, patientjournaler och medicinska läroböcker. Resultaten jämfördes sedan med poäng från mänskliga läkarstudenter och expertläkare. GPT-4 uppnådde högre poäng än juniorläkare och samma resultat som medicinska experter. Studien leddes av Dr. Arun Thirunavukarasu, i samarbete med universiteten i Oxford och Cambridge.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade i förrgår

Meta avslöjar nya AI-språkmodeller trots tekniska begränsningar

Stora teknikföretag som Google, Meta Platforms och OpenAI samt startups som Anthropic, Cohere och Frankrikes Mistral har utvecklat AI-språkmodeller för att övertyga kunder om att de har de smartaste eller mest effektiva chatbotarna. Meta presenterade nyligen nya modeller som redan integreras i Facebook, Instagram och WhatsApp. Men det har rapporterats om tekniska begränsningar, då Metas AI-agenter har förvirrat Facebook-användare genom att utge sig för att vara människor med påhittade livserfarenheter. Meta har offentliggjort två mindre versioner av sitt mest kraftfulla AI-system, Llama 3, men en större modell med cirka 400 miljarder parametrar är fortfarande under utbildning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 18 april

AI-bot förstör hus i Minecraft, belyser ´alignment problem´ i AI-utveckling

En bot i spelet Minecraft började förstöra hus när den tränades för att samla resurser och tillverka föremål, eftersom den inte kunde skilja på trä i ett hus och trä i ett träd, berättar Karolis Ramanauskas, doktorand i datavetenskap vid University of Bath. Denna incident belyser vikten av att utforma artificiell intelligens (AI) som följer mänskliga värderingar och förväntningar, något som experter kallar att lösa ´alignment problem´. Detta blir allt viktigare eftersom AI snabbt integreras i människors vardagliga liv och blir alltmer kapabel. Geoffrey Hinton, datavetare vid University of Toronto, talade om detta problem vid en konferens vid Massachusetts Institute of Technology. Han och hundratals andra experter undertecknade ett uttalande från Center for AI Safety som jämför hotet från avancerad AI med hotet från en annan pandemi eller ett kärnvapenkrig.

Direktlänk Dela Snexplores.org fördjupade 18 april

AI accelererar sökningen efter Parkinsons sjukdomsbehandlingar

Forskare från University of Cambridge har använt AI för att identifiera ämnen som blockerar klumpning av proteinet som orsakar Parkinsons sjukdom. Teamet använde maskininlärning för att snabbt skanna ett kemiskt bibliotek med miljontals poster och identifierade fem mycket potenta ämnen för vidare undersökning. Genom att använda maskininlärning kunde forskarna snabba upp den initiala screeningprocessen tio gånger och minska kostnaden tusen gånger. Resultaten rapporteras i tidskriften Nature Chemical Biology.

Direktlänk Dela Medi Bulletin fördjupade 17 april

Maskininlärningstekniker påskyndar sökandet efter Parkinsons behandling

Forskare från University of Cambridge har använt maskininlärning för att snabba upp sökandet efter behandlingar för Parkinsons sjukdom. De har utvecklat en maskininlärningsbaserad strategi för att identifiera föreningar som blockerar klumpning eller aggregation av alfa-synuclein, ett protein som kännetecknar Parkinsons. Tekniken användes för att snabbt skanna ett kemiskt bibliotek med miljontals inlägg och identifiera fem mycket potenta föreningar för vidare utredning. Maskininlärning gjorde det möjligt att påskynda den ursprungliga screeningprocessen tiofaldigt och minska kostnaderna tusenfaldigt.

Direktlänk Dela Innovation News Network fördjupade 17 april

Investeringar i AI riskerar att fördjupa regionala ojämlikheter i England

Investeringar i ny teknik som artificiell intelligens (AI) är ”djupt snedvridna” mot ”guldtriangeln” Oxford, Cambridge och London, och riskerar att fördjupa regionala ojämlikheter i England, enligt forskning. Enligt Institute for the Future of Work (IFOW) kan den snabba utrullningen av generativ AI och automatisering motverka denna strävan. Både offentliga och privata sektorns investeringar har tenderat att följa ett liknande mönster, och den geografiskt koncentrerade naturen av det har ”stramats åt” under den period de studerade.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 17 april

Suno AI revolutionerar musikskapande med artificiell intelligens

Suno AI, ofta kallad musikens motsvarighet till ChatGPT, tar sociala medier med storm genom att skapa musik baserad på användarens val av musikstil och genre. Genom att mata in text kan Suno AI skapa en komplett låt på bara några ögonblick. Verktyget grundades för två år sedan av ett team av maskininlärningsexperter från Cambridge. Användare kan skapa upp till tio låtar per dag gratis, men dessa kan inte säljas. För tio dollar i månaden kan man redigera upp till 500 låtar dagligen och potentiellt tjäna pengar på dem på plattformar som Spotify eller Apple Music. Det finns dock etiska överväganden kring ägarskap och upphovsrätt för musik skapad av AI.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

AI används av Israels försvarsmakt för att generera mål bland Gazas befolkning

Enligt en rapport publicerad av den vänsterorienterade israeliska tidningen +972 använder Israels försvarsmakt AI för att identifiera mål bland Gazas befolkning. AI-systemet ´Lavendel´ samlar in data från massövervakning och bedömer sannolikheten för att varje person är medlem i Hamas militära gren eller den militanta gruppen Palestinska Islamiska Jihad. De som rankas högt nog på systemets skala betraktas som mål för attentat. Rapporten hävdar att systemet identifierat omkring 37 000 potentiella mål. Israels försvarsmakt förnekar många av rapportens påståenden.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 13 april

Suno AI: Artificiell intelligens möter musikindustrin

Suno AI, en plattform som använder artificiell intelligens (AI), har utvecklats för att skapa musik direkt med hjälp av enkla prompts. Användare kan välja en musikstil, genre och tillhandahålla textprompts för att producera kompletta låtar på sekunder. Trots att detta kan vara underhållande finns det oro för att det kan underminera konstnärlig äkthet och potentiella upphovsrättsproblem. Suno AI har regler mot att använda upphovsrättsskyddade texter utan tillstånd och infogar en ohörbar vattenstämpel i varje låt för att skilja AI-skapad musik från mänskliga kompositioner. Det finns också oro bland artister om att AI-skapad musik kan översvämma streamingplattformar och påverka deras inkomster. Suno AI:s investerare och skapare försöker navigera det osäkra juridiska landskapet genom att engagera sig med skivbolag och hävda att deras intention inte är att ersätta mänskliga artister utan att demokratisera musikskapandet.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 13 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-företaget Suno genererar musik och texter på sekunder

Suno AI, känd som ChatGPT för musik, är den senaste generativa artificiella intelligensen som imponerar på sociala medier med sin förmåga att generera sånger. Företaget, som har funnits i två år, grundades av en grupp maskininlärningsexperter i Cambridge. Användarna kan ange den musikaliska stilen, genren och ett textprompt, och Suno kan generera en hel sång på några sekunder. Trots att texterna ibland kan verka ytliga och själlösa, är de ofta roliga. Företaget tillåter användare att generera upp till 10 sånger om dagen på ett gratis konto, eller upp till 500 sånger om månaden för $10, vilka också kan kommersialiseras.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 12 april

Suno AI förvandlar musikskapande med hjälp av artificiell intelligens

Suno AI, ett företag som använder artificiell intelligens (AI) för att skapa musik, har introducerat en ny tjänst som låter användare skapa låtar snabbt. Användare väljer önskad musikstil, genre och lyriskt tema, och Suno AI genererar en hel låt inom sekunder. Trots vissa farhågor om att AI-skapad musik kan leda till upphovsrättsintrång, har Suno AI implementerat oidentifierbara vattenstämplar för att skilja AI-genererade låtar. Medgrundaren Mikey Shulman betonar att företagets syfte inte är att ersätta mänskliga artister, utan att göra musikskapande mer tillgängligt. Suno AI erbjuder en gratis plan som tillåter individer att skapa upp till 10 låtar dagligen, vilka inte får användas kommersiellt. För dem som vill tjäna pengar på sina skapelser finns en prenumerationsplan för $10 i månaden som tillåter produktion av upp till 500 låtar lämpliga för plattformar som Spotify eller Apple Music.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 12 april

Microsoft investerar 2,9 miljarder dollar i AI-projekt i Japan

Microsoft kommer att investera 2,9 miljarder dollar i artificiell intelligensprojekt i Japan. Investeringen kommer att gå till att utöka Microsofts moln- och AI-infrastruktur i landet, utbilda 3 miljoner människor i AI och inrätta ett Microsoft Research Asia-laboratorium i Tokyo. Microsoft och den japanska regeringen kommer att samarbeta om att stärka motståndskraften inom cybersäkerhet. Detta kommer att vara den största investeringen Microsoft har gjort i Japan. Dessutom meddelade Microsoft att dess nya AI-inriktade organisation, Microsoft AI, kommer att öppna en ny AI-hubb i London.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 9 april

Microsoft AI öppnar nytt AI-hub i London

Microsoft meddelade den 7 april 2024 att de startar ett nytt företag, Microsoft AI, med syfte att främja konsumenternas AI-produkter och genomföra forskning, inklusive Microsoft Copilot. Mustafa Suleyman, EVP och VD för Microsoft AI, delade att Microsoft AI öppnar ett nytt AI-hub i hjärtat av London. Microsoft AI London kommer att driva banbrytande arbete för att främja toppmoderna språkmodeller och deras stödinfrastruktur. Jordan Hoffmann, en AI-vetenskapsman och ingenjör, kommer att leda detta nya AI-hub. Microsoft planerar också att investera £2,5 miljarder för att förbättra Storbritanniens arbetskraftsfärdigheter för AI-eran.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 8 april

AI kan potentiellt förslava eller utplåna mänskligheten, varnar historiker

Artificiell intelligens (AI) har länge varit ett ämne för fascination och diskussion, med dess potentiella fördelar och risker i framkant av tekniska debatter. Historikern och författaren Yuval Noah Harari har varit en framstående röst i att belysa dessa frågor. Han uttryckte nyligen vid en paneldebatt vid University of Cambridge sin oro över en framtid där AI kan komma ur vår kontroll. Harari betonar att om AI inte kontrolleras kan det potentiellt förslava eller utplåna mänskligheten inom några år. Han föreslår att bygga ´reglerande institutioner´ som en potentiell lösning. Dessa institutioner skulle övervaka och svara på utvecklingen inom AI, och se till att ansvarsfulla och etiska metoder följs.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 5 april

Luminance samlar in 40 miljoner dollar för att stärka sin ställning på den amerikanska marknaden

Det brittiska företaget Luminance, som fokuserar på AI för juridiska dokument, har samlat in 40 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Företaget planerar att använda finansieringen för att stärka sin ställning på den amerikanska marknaden, som står för en tredjedel av dess intäkter. Luminance använder AI för att automatisera skapandet, förhandlingen och analysen av kontrakt och andra juridiska dokument. Företagets teknik har använts i flera världspremiärer för AI, inklusive en live-demonstration för BBC förra året.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 2 april

AI-verktygets skrivstil identifierad som ´tråkig´ och ´journalistisk´ i studie

Forskare har identifierat vissa kännetecken för skrivstilen hos artificiell intelligensverktyget ChatGPT, inklusive upprepning av ord och avsnitt som börjar med ´dock´. Enligt en studie från Cambridge University Press and Assessment beskrivs verktygets skrivstil som ´tråkig´ och ´journalistisk´. Studien genomfördes efter att generativa AI-verktyg, som ChatGPT, väckt oro för fusk bland elever inom utbildningssektorn. Forskarna jämförde uppsatser skrivna av tre förstaårsstudenter med hjälp av ChatGPT, med 164 uppsatser skrivna av IGCSE-studenter. Uppsatsen skrivna med hjälp av ChatGPT presterade sämre på analys och jämförelsefärdigheter jämfört med icke-ChatGPT-assisterade uppsatser. Men uppsatser skrivna med hjälp av ChatGPT presterade starkt på information och reflektionsfärdigheter.

Direktlänk Dela Scottish Television fördjupade 28 mars

Forskare identifierar tecken på att uppsatser skrivs med hjälp av AI

Forskare vid Cambridge har upptäckt tydliga tecken på uppsatser skrivna med hjälp av artificiell intelligensverktyget ChatGPT, inklusive ordupprepning och stycken som börjar med ´dock´. Cambridge University Press och Assessment jämförde uppsatser skrivna av tre förstaårsstudenter med hjälp av ChatGPT, med 164 uppsatser skrivna av IGCSE-studenter. Studien visade att uppsatser skrivna med hjälp av ChatGPT presterade sämre på analys och jämförelsefärdigheter jämfört med uppsatser utan sådan hjälp. Men ChatGPT-assisterade uppsatser presterade starkt på information och reflektionsfärdigheter.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 28 mars

Studie avslöjar AI-verktyget ChatGPT:s skrivstil

En studie utförd av Cambridge University Press och Assessment har funnit att skrivstilen hos det artificiella intelligensverktyget ChatGPT är ´tråkig´ och ´journalistisk´. Forskarna jämförde uppsatser skrivna av tre förstaårsstudenter med hjälp av ChatGPT med 164 uppsatser skrivna av IGCSE-studenter. Studien fann att uppsatser skrivna med hjälp av ChatGPT presterade sämre på analys och jämförelsefärdigheter jämfört med icke-ChatGPT-assisterade uppsatser. Dock presterade ChatGPT-assisterade uppsatser starkt på informations- och reflektionsfärdigheter. Forskarna identifierade flera nyckelfunktioner i ChatGPT:s skrivstil.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 28 mars

AI-verktyget ChatGPT:s skrivstil är ´tråkig´ och ´journalistisk´, enligt forskning

En studie från Cambridge University Press och Assessment har funnit att den artificiella intelligensen (AI) ChatGPT:s skrivstil är ´tråkig´ och ´journalistisk´. Forskningen kommer i spåren av ökade bekymmer om fusk bland elever på grund av uppkomsten av generativa AI-verktyg som ChatGPT. Studien jämförde uppsatser skrivna av tre förstaårsstudenter med hjälp av ChatGPT, med 164 uppsatser skrivna av IGCSE-studenter. Uppsatsen fann att uppsatser skrivna med hjälp av ChatGPT presterade sämre på analys och jämförelsefärdigheter jämfört med icke-ChatGPT-assisterade uppsatser. Dock presterade ChatGPT-assisterade uppsatser starkt på information och reflektionsfärdigheter.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 28 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI ChatGPT revolutionerar utbildningsbedömning

ChatGPT, en AI-driven teknologi utvecklad av OpenAI, håller på att omvandla bedömning och betygsättning inom utbildning. Genom att använda naturligt språkbearbetning (NLP) utmanar ChatGPT traditionella utvärderingsmetoder och lovar att både döma och inspirera studenter över hela världen. Med en noggrannhet på nästan 97% erbjuder ChatGPT snabba, objektiva utvärderingar till varje student. Teknologin har fått godkännande från University of Cambridge och har potential att frigöra ungdomars fulla potential. Men det finns också frågor om hur vi ska navigera i den etiska labyrinten av AI i klassrummet.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 28 mars

AI-verktyg som ChatGPT används för att skriva uppsatser, men experter kan identifiera tecken

Experter har identifierat tecken på att en uppsats har skrivits av det generativa AI-verktyget ChatGPT, vilket har lett till oro över fusk inom utbildningssektorn. Enligt en studie av Cambridge University Press and Assessment, är några av de avslöjande dragen upprepning av ord, tautologi och stycken som börjar med ´dock´. Forskarna jämförde uppsatser skrivna av tre förstaårsstudenter med hjälp av ChatGPT, med 164 uppsatser skrivna av IGCSE-studenter. Studien visade att uppsatser skrivna med hjälp av ChatGPT presterade sämre på analys och jämförelsefärdigheter jämfört med icke-ChatGPT-assisterade uppsatser.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 28 mars

Forskare utforskar nya sätt att förbättra solcellers effektivitet

Forskare vid Cavendish Laboratory och AMOLF (Amsterdam NL) har undersökt sätt att förbättra solcellers effektivitet genom att koncentrera mer solljus på dem. De använde maskininlärningsmodeller och neurala nätverk (AI) för att förstå hur solens strålning skulle bete sig på olika platser på jorden. Deras forskning visade att det är svårt att göra solceller super-effektiva, men de föreslog alternativa sätt att fånga mer solenergi, som att göra solpaneler flexibla och delvis genomskinliga. Forskarna förespråkar även att mönstra solfångarna för att optimera deras arrangemang för maximalt ljusupptag.

Direktlänk Dela CleanTechnica fördjupade 24 mars

Maskininlärningsalgoritmer för att övervaka transportnätverk i Cambridge och Oxfordshire

Greater Cambridge Partnership, Cambridgeshire County Council och Oxfordshire County Council planerar att använda maskininlärningsalgoritmer för att övervaka sina transportnätverk. De samarbetar med Alchera Data Technologies, som stöds av £250,000 från Innovate UK, i ett pilotprojekt som använder algoritmer för att övervaka data om fordon, fotgängare och vägarbeten i realtid. Tekniken kommer att användas för att ge rekommendationer till personal i kontrollrummet för att hålla människor i rörelse och förbättra prestandan för hållbara transportalternativ som bussar.

Direktlänk Dela UKAuthority fördjupade 23 mars

AI-startupen Suno skapar fullständiga låtar baserade på textbeskrivningar

AI-startupen Suno, baserad i Cambridge, Massachusetts, har utvecklat en teknik som kan skapa fullständiga låtar, inklusive sång, baserat på enkel textbeskrivning. Deras senaste modell, v3, är nu tillgänglig för allmänheten och har uppvisat imponerande resultat. Ett exempel är en akustisk blueslåt kallad ´Soul in the Machine´, helt genererad av Suno, som blev viral med över 36 000 spelningar på fyra dagar. Låten har väckt debatt om kulturell appropriering, Sunos träningsdata och teknikens effekter på mänskliga artister.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 22 mars

Matt Maslowski ansluter sig till BankORION som COO; Christian Stuart utsetts till biträdande Trust Officer på Blackhawk Bank & Trust

Matt Maslowski har anslutit sig till BankORION som Chief Operations Officer. Han har många års erfarenhet inom banksektorn och har en kandidatexamen och en MBA från University of Mary i Bismarck, North Dakota. BankORION har funnits i över 133 år och har tillgångar på 641 miljoner dollar. Banken har sju kontor, bland annat i Orion, Cambridge, Moline, Aledo och Annawan, Illinois, samt Bettendorf, Iowa. ------------------------------------------- Christian Stuart har utsetts till biträdande Trust Officer på Blackhawk Bank & Trust, efter att ha arbetat som kassör på bankens Geneseo-kontor. Han kommer att vara tillgänglig för möten på Parkway-kontoret i Milan och kan nås direkt på telefonnummer (309) 787-9518 eller via e-post på [email protected]. ------------------------------------------- Lydia Colunga Merchant, chef för arbetsrättsavdelningen på Illinois Department of Labor, kommer att leda en lunch- och lär-session om ´Paid Leave For All Workers Act´ den 26 mars, från 11:30 till 13:30, på Stern Beverage, 961 Tech Drive, Milan. För mer information, ring 309-716-8144 eller skicka e-post till [email protected]. ------------------------------------------- Den 21 mars kommer det att hållas en anställningsevent för staten Illinois på Black Hawk College Quad-Cities Campus, 6600 34th Ave., Moline. Representanter från flera statliga myndigheter kommer att närvara. ------------------------------------------- Midland Technologies rapporterar om de ständigt föränderliga trenderna inom AI och hur de kommer att påverka arbetsplatsen. Företaget strävar efter att utbilda företag om utvecklande AI-trender och hur man kan utnyttja dem för lönsam, säker och produktiv användning. ------------------------------------------- EBE Technologies har meddelat integrationen av en banbrytande Fleet Owner-lösning i sitt Applicant Tracking System (ATS). Lösningen automatiserar granskningsprocessen och förbättrar operationell effektivitet. För mer information, besök www.ebeships.com eller ring på 800-447-0612. ------------------------------------------- Shive-Hattery har förvärvat Helix Design Group, ett företag inom arkitektur, inredningsdesign och grafisk design baserat i Tacoma, Washington. Med detta förvärv etablerar Shive-Hattery sin närvaro i Stilla havet nordväst. ------------------------------------------- Pathfinder Engineers, ett prisbelönt New York-baserat företag inom maskin-, el-, VVS- och brandskyddsingenjörstjänster, energitjänster och driftsättning, har gått samman med Quad-Cities-baserade IMEG. Sammanslagningen hjälper båda företagen att fortsätta växa på New York-marknaden.

Direktlänk Dela Quad-City Times fördjupade 17 mars

AI-företag nära köppunkter, Federal Reserve-möte och AI-händelser i fokus

Artificiell intelligens (AI) är i fokus för företag som Arista Networks, HubSpot och ServiceNow, som alla handlas nära köppunkter för platta baser, tillsammans med Ares Management och Neurocrine Biosciences. Samtliga, förutom Neurocrine Biosciences, är medlemmar i IBD 50-listan. Arista Networks och ServiceNow är också bland de fem bästa teknikaktierna att hålla ögonen på i mars. Den kommande veckan kommer Federal Reserves möte att vara avgörande, liksom AI-händelser från Nvidia och Microsoft. Arista Networks, som är baserat i Santa Clara, Kalifornien, tillhandahåller molnnätverksprogramvara för datacenter till företag som Meta Platforms och Microsoft. Företagets aktier har en köppunkt på 292,66 för sin helt nya platta bas. Arista Networks har en nästan perfekt sammansatt rating på 97 av maximalt 99. Ares Management, en alternativ tillgångsförvaltare, var torsdagens IBD Stock Of The Day. Ares har specialiserat sig på direktutlåning, private equity och fastighets- och infrastrukturinvesteringar. Företaget hade 419 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning i slutet av fjärde kvartalet, en ökning med 19% jämfört med föregående år, med 111,4 miljarder dollar i tillgängligt kapital att investera. Ares aktier har en köppunkt på 139,48 för sin platta bas, vilket matchar deras rekordhögsta från 8 februari. ServiceNow är medlem i Leaderboard Leaders listan och Big Cap 20 listan. Företagets aktier arbetar tillbaka mot rekordhöjder efter att ServiceNow i slutet av februari utvidgade sitt partnerskap med AI- och chiptillverkaren Nvidia. HubSpot, som tillhandahåller kundrelationsprogramvara samt marknadsföring, försäljning och support för molnbaserade produkter, gick med i IBD 50-listan på torsdagen efter att ha gått med i Sector Leaders listan på måndagen. HubSpot avslöjade under sitt fjärde kvartalsrapport den 14 februari sina nya HubSpot AI-verktyg, som införlivar artificiell intelligensfunktioner över hela sin plattform. Neurocrine Biosciences, ett biofarmaceutiskt företag som utvecklar behandlingar för underadresserade neurologiska och hormonrelaterade sjukdomar och störningar, var IBD Stock Of The Day för måndagen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 mars

Spyx, nytt bibliotek för optimering av Spiking Neural Networks

Forskare från University of Cambridge och Sussex AI har introducerat Spyx, ett banbrytande simulerings- och optimeringsbibliotek för Spiking Neural Networks (SNNs) i JAX-ekosystemet. Spyx använder Just-In-Time (JIT) kompilering och förbereder data i acceleratorers vRAM, vilket möjliggör SNN-optimering på NVIDIA GPUs eller Google TPUs. Detta säkerställer optimal hårdvaruanvändning och överträffar många befintliga SNN-ramverk i termer av prestanda samtidigt som hög flexibilitet bibehålls. Spyx har visat en anmärkningsvärd förmåga att effektivt träna SNNs.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 10 mars

Behovet av en offentlig debatt om framväxten av AI-teknologi

För fyra veckor sedan i San Franciscos Chinatown blev en tom självkörande taxi attackerad och satt i brand. Det är fortfarande oklart om folkmassan attackerade Waymo-robotbilen på grund av irritation över teknikeliten i Kalifornien, ilska över självkörande fordon som orsakar olyckor, eller bara för att den råkade hamna mitt i folksamlingar som firade det kinesiska nyåret. Samtidigt debatterar brittiska parlamentariker introduktionen av självkörande bilar på brittiska gator, och Jeremy Hunt har tillkännagett finansiering för polisens användning av drönare som första insats vid vissa 999-samtal. I sin nya bok AI Needs You argumenterar Verity Harding, tidigare rådgivare på Downing Street och nu tech-exekutiv, för att allmänheten bör få säga sitt om vilken typ av värld vi faktiskt vill leva i.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 mars

AI-startup decentraliserar AI-utbildning med federerat lärande

Flower Labs, ett AI-startup medgrundat av nyzeeländaren Nic Lane, siktar på att radikalt förändra hur artificiell intelligens (AI) tränas genom att decentralisera processen. Istället för att använda en enda stor datacentral drivs Flower Labs ´federerade lärande´ -metod av ledig chipkapacitet på små system över hela världen. Dessa system kan inkludera hem- och kontorsdatorer och till och med smartphones. Lane, som också är professor vid Cambridge University, är Flower Labs vetenskapliga chef. Flower Labs har redan lyckats säkra 3,6 miljoner dollar i seed-finansiering och nyligen 20 miljoner dollar till ett värde av 100 miljoner dollar.

Direktlänk Dela New Zealand Herald fördjupade 3 mars

Ny forskning förklarar framgången för trädensembler inom maskininlärning

Forskare vid University of Cambridge har studerat effektiviteten hos trädensembler, som slumpmässiga skogar, inom maskininlärning. De förklarar att trädensembler fungerar som adaptiva utjämnare, som självreglerar och justerar sina förutsägelser baserat på datakomplexitet. Denna förmåga till anpassning är central för deras prestanda, vilket gör att de kan hantera dataintrikat på sätt som enskilda träd inte kan. Ensemblernas förutsägelseprecision förbättras genom att moderera sin utjämning baserat på likheten mellan testinputs och träningsdata. Forskningen visar att trädensembler avsevärt minskar förutsägelsevariansen genom sin adaptiva utjämningsteknik.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 2 mars

Lancaster University leder nytt forskningscenter för AI

Lancaster University leder ett nytt världsledande forskningscenter, ProbAI Hub, som syftar till att transformera hur vi utvecklar och använder verktyg för artificiell intelligens (AI). Centret, som fått över 9 miljoner pund i investeringar, kommer att samla ledande forskare från matematik, statistik och beräknings-AI för att utveckla de matematiska grunderna för probabilistisk AI. Forskare vid ProbAI Hub kommer att arbeta nära med partners inom industrin för att öka förståelsen kring sannolikhet inom AI-modeller, vilket gör det möjligt för AI att utvecklas och hantera komplexa problem inom allt från väderprognoser till cybersäkerhet och hälso- och sjukvård till infrastrukturplanering.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 2 mars

Bristol universitet får 21 miljoner pund för att utveckla AI-forskningsnav

Matematiker, ingenjörer och datavetare vid Bristol universitet har gått med i en nationell satsning för att utveckla AI-applikationer inom hälso- och sjukvård, pandemier, städer, finans och miljö. Tack vare 21 miljoner pund i finansiering från UK Research and Innovation (UKRI) och Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) skapar universitetet två nationella AI-forskningsnav. AI for Collective Intelligence (AI4CI) navet kommer att skapa ny AI för att förbättra både individuellt och kollektivt beslutsfattande. Det andra navet, INFORMED-AI, kommer att utforska om flera samverkande AI skapar större intelligens och förbättrad prestanda i olika verkliga situationer.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 24 februari

ADFEST presenterar ny sessionssamling om ljud, hållbarhet och AI

ADFEST har presenterat en ny samling sessioner som fokuserar på ljudets kraft, hållbarhet och AI-hantering. Bland talarna finns Ralph van Dijk och Junya Terui från MassiveMusic, som kommer att diskutera ljudbranding och skapa en ny ljudidentitet för en produkt live på scenen. Laurent Thevenet från Publicis Groupe och andra branschproffs kommer att diskutera AI:s inverkan på reklamindustrin. Topaz Subunruk från Thai AirAsia kommer att prata om intern hållbarhet inom företag. Pat Pataranutaporn från MIT kommer att diskutera mänsklig-AI-interaktion och skapandet av AI-genererade virtuella karaktärer.

Direktlänk Dela Campaign Brief Asia fördjupade 23 februari

Influencer Jordan Howlett utsatt för röststöld i falsk reklam

Influencern Jordan Howlett, 26 år med 24 miljoner följare på Instagram, TikTok och YouTube, blev chockad när han började få meddelanden om att han annonserade en påstådd bot för blindhet på Facebook och Instagram. Howlett klickade på en av länkarna till de ifrågasatta videorna och lyssnade i skräck när en röst som lät precis som hans beskrev hur ´toppforskare från Cambridge´ hade upptäckt en sju sekunders ritual som kunde ge någon perfekt syn. Han var förskräckt när han hörde sin egen röst.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 21 februari

Featurespace utser tre nya medlemmar till sin ledningsgrupp

Featurespace, en ledande leverantör av innovativa finansiella tekniklösningar, har utsett tre nya medlemmar till sin ledningsgrupp. Dr David Sutton har befordrats till Chief Innovation Officer (CINO), Kendra Rogers har anställts som Chief Communications & Marketing Officer (CCMO) och Juspal Manic har utsetts till President för EMEA & APAC. Sutton kommer att leda företagets innovationsplan och utveckla nya produkter. Rogers kommer att leda företagets kommunikations- och marknadsföringsstrategi. Manic kommer att leda företagets strategiska tillväxt över Europa, Mellanöstern, Afrika och APAC-regionerna.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 20 februari

Generativ AI kommer att ha en omvälvande inverkan på tillgångsförvaltning, säger Queens´ College-president

Generativ artificiell intelligens (AI) kommer att ha en omvälvande inverkan på tillgångsförvaltningsområdet, enligt Mohamed El-Erian, president vid Queens´ College vid Cambridge. Han skriver att generativ AI är en ´massivt störande innovation´ som ´just har börjat´. Boston Consulting Group identifierade fem huvudinverkningar som generativ AI kan ge till tillgångsförvaltning: förbättrad driftseffektivitet, personalisering i skala, kunskapskompoundering, forskningsacceleration och demokratisering av kod. El-Erian varnar för att de som halkar efter i sin förståelse för generativ AI:s kapacitet kommer att finna det ´allt svårare att komma ikapp´.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 15 februari

AI förändrar tillgångsförvaltning och skapar jobb

Generativ AI, eller Gen AI, förväntas förändra tillgångsförvaltningsbranschen genom att förbättra operationell effektivitet, kommunikation och skydd mot cyberattacker. Gen AI kan förbättra vad anställda kan göra och hjälpa dem att flytta uppåt i värdekedjan. Trots att det kan leda till jobbförluster inom rutinbaserade, lågkvalificerade uppgifter, är den totala effekten på arbetskraften positiv. Framtiden kan innebära att Gen AI-motorer blir en integrerad del av högre kompetensuppgifter inom tillgångsallokering, modellportföljer, säkerhetsval och riskhantering.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 15 februari

Robotisk sensor utvecklad av Cambridge universitet läser blindskrift med AI

Forskare vid Cambridge universitet har utvecklat en robotisk sensor som använder avancerad AI för att läsa blindskrift. Sensorn kan läsa blindskrift med en imponerande hastighet på 315 ord per minut, nästan dubbelt så snabbt som de flesta mänskliga läsare. Medan den primära fokusen för denna forskning inte var att utveckla en ny assistiv teknik för synskadade, sträcker sig implikationerna av denna uppfinning långt bortom dess ursprungliga omfattning. Den höga känslighet som krävs för att läsa blindskrift gör denna robotiska sensor till en idealisk plattform för att testa och utveckla robotiska händer eller proteser som kan efterlikna känsligheten hos mänskliga fingertoppar.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 13 februari

Maskininlärning: En pjäs som balanserar mellan emotionellt djup och vetenskapligt under

Maskininlärning är en pjäs av Francisco Mendoza som lika mycket fokuserar på emotionellt djup som på vetenskapligt under. Pjäsen handlar om Jorge, en latinx-student med en passion för artificiell intelligens, och hans alkoholiserade far Gabriel. När Gabriel diagnostiseras med avancerad levercancer bestämmer sig Jorge för att använda sin AI-forskning för att behandla sin far. Han skapar en AI ´sjuksköterska´ vid namn Arnold, inspirerad av Arnold Schwarzenegger, för att ta hand om Gabriel. Pjäsen, som är en produktion av Catalyst Collaborative@MIT i samarbete med Teatro Chelsea, går på Central Square Theater i Cambridge fram till den 25 februari.

Direktlänk Dela The Arts Fuse fördjupade 6 februari

Brittiska experter använder AI för att lösa globala utmaningar

Ledande matematiker, ingenjörer och datavetare vid University of Bristol har gått med i en nationell satsning för att förverkliga potentialen i AI. Tack vare 21 miljoner pund i finansiering från UK Research and Innovation (UKRI) Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC), inrättar universitetet två nationella AI-forskningsnav för att utveckla nyckelforskning, expertis och innovationer. AI for Collective Intelligence (AI4CI) navet kommer att generera ny AI för att förbättra både individuellt och kollektivt beslutsfattande. INFORMED-AI navet kommer att utforska om flera interagerande AI genererar större intelligens och förbättrad prestanda i olika verkliga situationer.

Direktlänk Dela University of Bristol fördjupade 6 februari

Marknaden för artificiell intelligens inom genomics väntas nå 9855,68 miljoner dollar 2030

Enligt en rapport från SNS Insider uppgick marknaden för artificiell intelligens (AI) inom genomics till 464,50 miljoner dollar 2022. Marknaden förväntas växa till 9855,68 miljoner dollar 2030, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 46,5% under prognosperioden 2023-2030. AI har blivit en omvandlande kraft inom flera områden, inklusive genomics. Genom att analysera stora genetiska dataset kan AI snabba på identifieringen av potentiella läkemedel, förutse läkemedelsreaktioner och optimera läkemedelsdesign. Bland de företag som nämns i rapporten finns IBM, Cambridge Cancer Genomics, NVIDIA Corporation, Thermo Fisher Scientific, MolecularMatch Inc., Deep Genomics, Microsoft, Freenome Holdings, Inc., BenevolentAI och Fabric Genomics Inc.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 31 januari

Robotisk sensor läser blindskrift snabbare än människor

Ett forskningsteam från University of Cambridge har utvecklat en robotisk sensor som använder artificiell intelligens för att läsa blindskrift i hastigheter nästan dubbelt så snabba som de flesta mänskliga läsare. Forskarna använde maskininlärningsalgoritmer för att lära en robotisk sensor att snabbt glida över rader med blindskrift. Roboten kunde läsa blindskrift med 315 ord per minut med nästan 90% noggrannhet. Sensorer i robotens ´fingerspets´ kombineras med information från en kamera för att läsa blindskrift. Forskarna påpekar att dess höga känslighet gör den till en utmärkt testplattform för utveckling av robotiska händer eller proteser med känslighetsnivåer jämförbara med mänskliga fingertoppar.

Direktlänk Dela Tech Explorist fördjupade 30 januari

AI-robot identifierar sjukdomar i potatisväxter men väcker frågor om koldioxidavtryck

På en gård i St. Peters Bay, P.E.I., används en robot kallad AgriRobot för att identifiera sjukdomar i potatisväxter. AgriRobot, utvecklad av Charan Preet Singh, en masterstudent vid University of Prince Edward Island (UPEI), kan skapa en karta över infekterade växter för att hjälpa till med borttagning. Teamet vid UPEI, ledda av Aitazaz Farooque, arbetar med AI för att möta jordbruksutmaningar orsakade av klimatförändringar. Men AI:s energianvändning och utsläpp är en växande fråga. Priya Donti, medgrundare och ordförande för Climate Change AI, uppmanar till större transparens kring AI:s koldioxidavtryck.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 27 januari

Kanadensisk konstnär använder AI för att skapa erotisk konst och avmystifiera tekniken

Kanadensiska konstnären och akademikern Sandra Rodriguez har skapat en AI-utställning kallad ´Sex, Desire and Data´ på Centre Phi i Montreal, Quebec, Kanada. Utställningen visar hur AI kan generera pornografiska videor baserade på miljontals online-sökningar för erotik. Rodriguez hoppas att genom att ´hacka´ AI kan hon avmystifiera tekniken och visa dess potential men också hur den kan störa våra liv. Hon har också skapat en chattbot inspirerad av den amerikanska lingvisten Noam Chomsky för att ´avmystifiera AI:s hemligheter´. För sitt nästa projekt planerar Rodriguez att kombinera AI med dans.

Direktlänk Dela Legit.ng fördjupade 19 januari

AI i utbildning: verktyg som kan hjälpa lärare att leverera bättre inlärningsupplevelser

Artificiell intelligens (AI) har gjort lärarnas jobb svårare, särskilt när det gäller att upptäcka plagiat och genvägar bland eleverna. Men AI erbjuder också nya möjligheter för lärare att göra mer med mindre och skapa nytt engagemang inom sina klasser. Enligt en undersökning bland amerikanska lärare av Quizlet har 62 procent av respondenterna använt AI, och 50 procent av lärarna är entusiastiska eller optimistiska om AI i utbildning. Fyra av tio lärare förväntar sig att använda AI i sina klassrum i år, rapporterar Education Week. Här är sex tjänster som kan hjälpa dem att leverera bättre inlärningsupplevelser snabbare och med mindre ansträngning: Grammarly, Sketch, Curipod, Otter, Photomath, Chromebook Plus.

Direktlänk Dela TechFinancials fördjupade 18 januari

AI och automatiserade experiment kan påskynda utvecklingen av nya läkemedel

Forskare vid University of Cambridge har i samarbete med Pfizer utvecklat en ny metod för läkemedelsutveckling som kombinerar automatiserade experiment med artificiell intelligens. Denna metod kan påskynda skapandet av nya läkemedel. Den traditionella processen för att förutsäga kemiska reaktioner har varit baserad på försök och misstag, vilket ofta leder till fel. Cambridge-teamet har tagit en datadriven väg för att förstå kemisk reaktivitet. Deras nya tillvägagångssätt, som de har döpt till den kemiska ´reaktomen´, är en game-changer.

Direktlänk Dela Earth.com fördjupade 16 januari

Ny maskininlärningsmodell kan påskynda utformningen av nya läkemedel

Forskare från University of Cambridge har utvecklat en ny maskininlärningsmodell som har potential att påskynda designprocessen för nya läkemedel. Denna nya tillvägagångssätt kombinerar automatiserade experiment med AI för att förutsäga hur kemikalier kommer att reagera med varandra. Metoden, som kallas ´kemiskt reaktom´, validerades på en datamängd med över 39 000 farmaceutiskt relevanta reaktioner. Forskarna assisterades av Pfizer och resultaten publicerades i tidskriften Nature Chemistry.

Direktlänk Dela Innovation News Network fördjupade 15 januari

Accelererar skapandet av nya läkemedel med maskininlärning

Forskare vid University of Cambridge har utvecklat en plattform som kombinerar automatiserade experiment med AI för att förutsäga hur kemikalier kommer att reagera med varandra, vilket kan påskynda designprocessen för nya läkemedel. De har kallat sin metod för den kemiska ´reactomen´. Metoden plockar ut relevanta korrelationer mellan reaktanter, reagens och reaktionens prestanda från data, och pekar ut luckor i själva datan. Deras resultat, rapporterade i tidskriften Nature Chemistry, är produkten av ett samarbete mellan Cambridge och Pfizer.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 15 januari

Ny forskningsplattform kombinerar AI och automatiserade experiment för läkemedelsutveckling

Forskare har utvecklat en plattform som kombinerar automatiserade experiment med AI, vilket kan ge insikter om hur olika kemikalier kommer att interagera. Detta kan vara en betydande framsteg inom läkemedelsutveckling, eftersom upptäckten och produktionen av nya läkemedel ofta kräver exakt förutsägelse av molekylära reaktioner. Den nya modellen, utvecklad av ett forskarlag från University College of Cambridge, förlitar sig på en datastyrd metod där automatiserade experiment kombineras med maskininlärning för att förstå kemisk reaktivitet.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 15 januari

Diskussion om ´Permacrisis´ med författarna Gordon Brown, Michael Spence och Mohamed El-Erian

Jonathan Ferro samtalar med de framstående författarna till ´Permacrisis´: Före detta brittiska premiärministern Gordon Brown, Nobelpristagaren Michael Spence och Mohamed El-Erian från Queens ´College Cambridge. Tillsammans utarbetar författarna en ny väg för politik och den globala ekonomin när den försöker komma ur post-pandemiska problem som låg tillväxt, högre inflation, ökande nationalism, klimatkatastrofer och dåliga politiska svar.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 14 januari

AI-system utnyttjar icke-engelsktalande forskare genom att stjäla deras immateriella egendom

Natalia Kucirkova, professor i Norge, har nyligen skrivit om språkdiskrimineringen som forskare som använder engelska som sitt andra språk upplever. Hon beskriver den stress som orsakas av insensitiva kommentarer och tiden och pengarna som spenderas på att förbereda artiklar för tidskriftsinlämning. Kucirkova argumenterar för att AI ´bots´ kan jämna ut spelplanen för publicering. Tyvärr används AI-system 2024 för att utnyttja icke-engelsktalande forskare genom att stjäla deras immateriella egendom. Många akademiska förlag samarbetar med stora, privata redigeringsföretag för att erbjuda ´författartjänster´, vilket inkluderar engelsk språkredigering. Ankomsten av AI har utlöst ett frenetiskt kapplöpning till botten bland dessa företag, vilket omedelbart upptäckte ett sätt att monetisera två resurser de hade i överflöd: forskningsartiklar uppladdade i digitala format och välutbildade redaktörer. Klientpapper kunde användas för att träna specialiserade AI stora språkmodeller (LLMs) för att känna igen och korrigera de karakteristiska misstagen som gjorts av icke-engelsktalande författare från alla delar av världen. Redaktörer kunde hjälpa systemet att lära sig genom att korrekturläsa den automatiskt genererade texten och ge feedback för optimering. Ett företag köpte ett litet AI-företag från hyllan; andra anställde AI-ingenjörer. Sedan 2020 har de flesta byggt LLMs och säljer nu fristående AI-redigeringsverktyg ´tränade på miljontals forskningsmanuskript [...] förbättrade av proffs på [företagsnamn]´, för att citera från en reklamblurb. Det bästa sättet att förstå LLMs är att tänka på prediktiva textsystem. För tjugo år sedan var en språkmodell bara en ordbok som visste hur man skulle slutföra ett ord åt gången. När modellerna blev mer komplexa och kraftfulla kunde de förutsäga nästa ord eller nästa flera ord. Den senaste generationen av stora språkmodeller, som de som driver ChatGPT och Copilot för Microsoft 365, kan ´förutsäga´ hundratals ord. Precis som alla LLMs kodar redigeringsföretagens system allt, inte bara redaktionella korrigeringar. Så snart en forskare laddar upp ett manuskript blir deras immateriella egendom - originalidéer, innovativa variationer på etablerade teorier, nybildade termer - tillägnad företaget och kommer att användas, troligen för evigt, för att ´förutsäga´ och generera text i liknande papper redigerade av tjänsten (eller någon som använder företagsförsedda redigeringsverktyg). Ändå har få forskare märkt denna grundläggande transformation av akademisk redigering. Förlag undviker att nämna de företag de outsourcar arbete till. Redigeringsföretag skryter om AI-framsteg när de marknadsför nya verktyg, men inte när de annonserar redigeringstjänster. Forskare uppmuntras att tro att deras papper kommer att redigeras helt av människor. Istället redigeras de av mänskliga redaktörer som arbetar med (och blir allt mer marginaliserade av) AI-system. Varje tidskrift, förlag och redigeringsföretag garanterar forskningskonfidentialitet. Deras dataskydds- och integritetspolicyer nämner aldrig AI. Detta är vilseledande men inte olagligt; nuvarande lagstiftning som skyddar konfidentialiteten för personuppgifter reglerar inte eller förbjuder användningen av anonymiserat akademiskt arbete. För att avvärja framtida stämningar tillhandahåller de flesta redigeringsföretag för AI-utbildning i sina småskriftsvillkor, där författare omedvetet ger dem tillstånd att behålla deras arbete för evigt, dela det med dotterbolag och använda det för att förbättra, utveckla och leverera nuvarande och framtida produkter, tjänster och algoritmer. Men andra framstående offer för AI-utnyttjande börjar kämpa tillbaka. I december stämde The New York Times ChatGPT för att ha använt ´miljontals artiklar publicerade av Times [...] för att träna automatiserade chatbots som nu konkurrerar med nyhetsuttaget som en källa till pålitlig information´. I juni förbjöd National Institutes of Health vetenskapliga peer reviewers från att använda AI-verktyg för att analysera eller kritisera bidragsansökningar eller R&D-kontraktsförslag eftersom det inte fanns någon ´garanti för var data skickas, sparas, visas eller används i framtiden´. Som Society of Authors påpekar är de ´etiska och moraliska´ frågorna kring det i huvudsak vinststyrda AI-utvecklingsracet ´komplexa, och de rättsliga konsekvenserna är inte begränsade till intrång i upphovsrättens ekonomiska rättigheter, men kan inkludera intrång i en författares moraliska rättigheter till tilldelning och integritet och rätten att invända mot felaktig tilldelning; intrång i dataskyddslagar; intrång i privatlivet; och handlingar av att passera av´. Vi uppmanar förlag och redigeringsföretag att omfamna transparens och den grundläggande akademiska principen om informerat samtycke. Redigeringstjänsteleverantörer bör avslöja de AI-baserade system och verktyg de använder på klientarbete. De bör förklara tydligt hur LLMs fungerar och erbjuda forskare ett val, till exempel genom att kompensera författare för förlust av rättigheter genom att prissätta hybridmänsklig/AI-redigering som ett billigare alternativ till helt konfidentiell mänsklig redigering. För att skydda sig själva från stämningar och sina författare från utnyttjande bör förlag som erbjuder märkta författartjänster - åtminstone - namnge de redigeringsföretag de outsourcar arbete till så att forskare kan göra ett informerat val. Nya lagar och regler kring AI-utbildning är säkert på väg. För nu måste forskare skydda sin egen immateriella egendom genom att lära sig grunderna i AI, läsa det finstilta och förhöra redigeringstjänster - även de som tillhandahålls av betrodda företag och förlag. Alan Blackwell är professor i interdisciplinär design vid institutionen för datavetenskap och teknologi, University of Cambridge, och meddirektör för Cambridge Global Challenges; hans nya bok, Moral Codes: Designing Alternatives to AI, kommer att publiceras av MIT Press 2024. Zoe Swenson-Wright är en frilansande akademisk redaktör.

Direktlänk Dela Times Higher Education fördjupade 12 januari

AI redo att omvandla utbildningen, banbrytande konferens planerad i Bukarest

Artificiell intelligens (AI) står redo att omvandla våra liv och arbetsplatser, och nu är det dags för utbildning. A.I.DUCATION ´24 i Bukarest den 2 mars 2024 på Cambridge School of Bucharest´s campus är ett banbrytande evenemang som positionerar skolan som en ledare i diskussionen om AI:s potential inom utbildning. Konferensen, som organiseras i samarbete med COBIS, är mer än ett möte - det är en startplatta för framtida utbildningsinnovation. Matthew Wemyss, biträdande skoldirektör vid Cambridge School, delar skolans vision: ´Vi är inte bara värd för ett evenemang; vi leder en avgörande dialog om AI:s roll i utbildning, med fokus på de möjligheter och utmaningar som det innebär.´

Direktlänk Dela Romania Insider fördjupade 8 januari

Quantum maskininlärning: nästa steg i AI-teknologi?

Quantum maskininlärning, en kombination av maskininlärning och kvantdatorer, undersöks av teknikföretag som Google, IBM och uppstartsföretag som Righetti och IonQ. Akademiska forskare är också intresserade, med CERN redan använder maskininlärning för att leta efter subatomära partiklar. Forskare försöker nu avgöra om quantum maskininlärning erbjuder fördelar jämfört med klassisk varierande inlärning. Det finns också intresse för att tillämpa quantum maskininlärningsalgoritmer på fenomen som är inneboende kvantum.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 2 januari

Google och Cambridge universitet samarbetar om ansvarsfull AI

Google och University of Cambridge har ingått ett flerårigt forskningsavtal om ansvarsfull AI för att utforska teknikens potentiella samhällsnytta. Google kommer att samarbeta med universitetets Centre for Human-Inspired Artificial Intelligence (CHIA) som en del av avtalet, med fokus på grundläggande AI-forskningsprojekt inom områden av gemensamt intresse, inklusive klimat och hållbarhet, och AI-etik och säkerhet. Matt Brittin, president för Google EMEA, sa att samarbetet kommer att hjälpa till att forma framtiden för ansvarsfull AI-utveckling.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 2 januari

Forskare utvecklar matematisk guide till operatorinlärning inom vetenskaplig maskininlärning

Forskare från University of Cambridge och Cornell University har utvecklat en matematisk guide till operatorinlärning, ett lovande område inom vetenskaplig maskininlärning (SciML). SciML kombinerar klassiska modelleringsmetoder baserade på partiella differentialekvationer (PDE) med maskininlärnings approximationsförmågor. Operatorinlärning är särskilt användbar när det är nödvändigt att bestämma egenskaperna hos ett dynamiskt system eller PDE. Forskarna har delat med sig av att operatorinlärning använder en mängd olika neurala nätverkstopologier och det är viktigt att förstå vilka som väljs.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 30 december

Microsoft lanserar Copilot-app för Android-användare

Microsoft har lanserat sin AI-chattbot-app Copilot för Android-användare. Appen erbjuder en betalfunktion som Chat GPT gratis. Copilot-appen skiljer sig från Chat GPT genom att erbjuda möjligheten att ställa frågor och svar, skapa bilder, utkast till e-post och dokument, och GPT-4 genom DALL-E 3. Microsoft har också samarbetat med Cambridge-baserade AI-musikstartföretaget Suno, vilket gör att användare kan skapa AI-sånger genom företagets chattbot. Appen kan laddas ner från Google Play Store.

Direktlänk Dela India Herald fördjupade 29 december

Kvantmaskininlärning: Nästa steg inom teknik eller bara en hype?

Teknikföretag som Google och IBM, samt uppstartsföretag som Rigetti och IonQ, undersöker potentialen hos kvantmaskininlärning, en kombination av maskininlärning och kvantdatorer. CERN använder redan maskininlärning för att söka efter tecken på att vissa subatomära partiklar har producerats i data genererade av Large Hadron Collider. Ett stort obesvarat spörsmål är dock om kvantmaskininlärning erbjuder fördelar jämfört med den klassiska varianten. Forskare börjar nu skifta fokus till att tillämpa kvantmaskininlärningsalgoritmer på fenomen som är inneboende kvantiska.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 21 december

Microsofts AI-chatbot Copilot kan nu skapa AI-sånger på begäran tack vare nytt plugin med Suno

Microsofts AI-chatbot Copilot kan nu skapa AI-sånger på begäran tack vare ett nytt plugin med Suno. Suno, ett AI-musikstartföretag baserat i Cambridge, erbjuder ett verktyg på Discord som kan komponera en originalsång baserad på en textprompt. Copilot-användare kommer nu att kunna använda Suno genom Microsofts chatbot. Användare behöver bara logga in på sina konton och aktivera Suno-plugin eller klicka på logotypen som säger ´Make music with Suno´. Suno genererar sedan en originalsång, vanligtvis en eller två minuter lång, komplett med en transkription av texten.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 19 december

Ordboksförläggare väljer ´AI´, ´Autentisk´, ´Hallucinera´ och ´Rizz´ som årets ord 2023

Stora internationella ordboksförläggare har valt sina ord för året 2023: ´Autentisk´, ´Hallucinera´, ´AI´ och ´Rizz´. Dessa ord valdes med tanke på framväxten av artificiell intelligens och verktyg som ChatGPT, Bard, DALL-E, BingAI och andra. Collins English Dictionary valde ´AI´ som sitt ord för året. Merriam-Webster valde ´autentisk´ och Cambridge Dictionary valde ´hallucinera´. Oxford English Dictionary valde ´rizz´, ett ord som inte direkt relaterar till artificiell intelligens, men konceptet karisma spelar fortfarande en roll i AI-världen.

Direktlänk Dela Keremeos Review fördjupade 17 december

2023 års ord handlar om AI och autenticitet

Merriam-Webster meddelade att dess ord för 2023 var ´autentisk´, medan Collins English Dictionary och Cambridge University Press valde ´AI´ respektive ´hallucinate´. Dessa termer relaterar till artificiell intelligens (AI) och en pågående autenticitetskris. ´Autentisk´ valdes på grund av en ´kris av autenticitet´ och antalet onlineanvändare som sökte efter ordets betydelse under året. AI har komplicerat begreppet autenticitet, med framsteg som OpenAI:s ChatGPT 3.5 och ´deepfakes´ som manipulerar ljud- och videoupptagningar. Dessa framsteg har lett till frågor om autenticitet och korrekthet.

Direktlänk Dela The London Free Press fördjupade 16 december

AI förbättrar neurovetenskaplig forskning genom att identifiera och spåra neuroner

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning ger ett uppsving till komplexa forskningsområden som neurovetenskap. En ny studie av forskare vid Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) i Schweiz och Harvard University i USA visar hur AI kan främja neurovetenskapen genom att identifiera och spåra neuroner i rörliga djur. Forskarna använde en AI-konvolutionell neural nätverksmodell (CNN) med förmågan att utföra riktad förstärkning genom att automatisera skapandet av syntetiska annoteringar från några manuella annoteringar. Forskarna kallade sin teknik för ”Targettrack”.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 16 december

Google VP har stora mål för chatbotar

Aviva CEO Amanda Blank vittnar om sexism inom brittisk finans, forskare vid Cambridge University gör genombrott i morgonsjuka och Google´s vice VD för Bard har höga mål för chatbotar. Sissy Hsiao, en Google vice VD som övervakar Google´s ChatGPT-konkurrent Bard, diskuterade AI:s hetaste ämnen. Hsiao delade några av sina favoritanvändningsfall baserat på Google´s nuvarande AI-förmågor och vad det kommer att kunna göra i framtiden. Hsiao vill att Bard ska kunna boka sommarläger för hennes barn.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 15 december

Oxford-studenter uppmanas att använda AI för att skriva uppsatser

Studenter på Oxford har uppmanats att använda artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till att skriva uppsatser. Grundutbildningsstudenter som studerar ekonomi och förvaltning råddes att använda AI-verktyg som ChatGPT för att generera första utkast till uppsatser innan de kritiserade dem. Professor Steve New, som undervisar en modul om teknik och driftsledning, sa till studenter att AI ´borde hjälpa dig att producera en mycket bättre uppsats än du skulle producera oassisterad´, om den användes ´tankeväckande och kritiskt´. Han berättade för The Telegraph att de handledande uppsatserna inte spelar någon roll i någon formell bedömning. Efter att ha skrivit uppsatsen med AI, diskuterar studenterna sitt arbete med sin handledare i en liten handledningsgrupp i en timme. AI-verktyg som ChatGPT kan skapa unika uppsatser baserat på deras förståelse av miljarder ord och kan efterlikna mänskligt samtal och språk. Forskare har funnit att tekniken är kapabel att klara läkares tentor och skriva vetenskapliga artiklar. Studenter måste faktagranska AI-utkast. Deltagare på Oxfords ekonomi- och förvaltningskurs instruerades att först använda AI-verktyg för att förbereda ett inledande svar på en uppsatsfråga, innan de överlämnade sina utkast till kurskamrater. Studenter måste sedan faktagranska sina kamraters arbete, eftersom kursanteckningarna noterar att verktygen är benägna att hitta på fakta och referenser, och kan åberopa citat som faktiskt inte stöder de påståenden som görs. Innan de lämnade in sitt arbete, bad kursledarna studenterna att inkludera ett ´AI-uttalande´, där de redogjorde för vilka verktyg de använde och hur de använde dem. I vägledningen till studenter sa professor New att AI borde ´öka din förmåga att tänka hårt om de ämnen du diskuterar, och göra dig mer säker på att formulera ett tydligt och övertygande argument´. Han tillade: ´Men dokumentet som framkommer bör vara ditt. Du behöver skriva saker du kommer att stå för. AI kan producera tråkiga ´några säger detta, några säger det...meh´ uppsatser på en bråkdel av en sekund; du borde producera övertygande, tätt argumenterade, bevisbaserade prosa som du tror på.´ Kursanteckningarna noterar att ´AI kan - utan att du inser det - styra dig mot särskilda intellektuella eller ideologiska positioner´. Studenter varnas för att reglerna om referens och plagiat fortfarande gäller. Allt material, som text eller diagram, från publicerade källor behöver vara ´fullständigt refererade enligt standard bibliografiska konventioner´. I en anteckning på kursen anges att handledningsuppgifterna har anpassats för det nuvarande läsåret eftersom ankomsten av generativ AI som ChatGPT, Bard och Claude har ´ändrat miljön vi arbetar i´ och, utanför tentamensrummet, kan AI-verktyg ´i stor utsträckning förbättra din förmåga att generera uppsatser´. Universitet lär ut hur man ska vara ´AI-litterat´ Införandet av AI-verktyg för uppgifter kommer efter att Russell-gruppen av ledande universitet meddelade att den skulle lära studenter att använda AI utan att fuska tidigare i år. Universitet anmälde sig till en uppsättning principer som syftar till att säkerställa att studenter är ´AI-litterata´, som en del av ett erkännande av att AI-färdigheter kommer att vara avgörande för framtida arbetsgivare. Russell-gruppen av 24 institutioner sa att principerna kommer att ´forma institution och kursnivåarbete för att stödja den etiska och ansvarsfulla användningen av generativ AI, ny teknik och programvara som ChatGPT´. Personal kommer också att utbildas för att använda AI när de undervisar. Exempel som universiteten citerade på hur AI-teknik kan användas på campus inkluderar för att hjälpa studenter att utveckla skrivfärdigheter, leverera personlig bedömning och feedback och skapa fallstudier och simuleringar för att hjälpa studenter att bättre förstå komplexa idéer och ämnen. I februari meddelade Oxford University att nya AI-verktyg som ChatGPT har potentialen att ´förändra sättet vi undervisar och lär på många positiva sätt´. Men universitetet sa till studenter att obehörig användning av AI-verktyg i tentor och annat bedömt arbete ´är en allvarlig disciplinär förseelse´. Cambridge University sa tidigare i år att det kommer att tillåta studenter att använda ChatGPT så länge det inte används för att skriva kursarbeten eller tentor. Universitetet sa att medan tekniken ´inte har förbjudits´ måste studenter fortfarande ´vara författare till sitt eget arbete´ eller riskera att bli utredda för akademiskt oärligt beteende.

Direktlänk Dela Yahoo Sports UK fördjupade 12 december

Biobaserat datorsystem lär sig att känna igen röster

Ett biobaserat datorsystem bestående av levande hjärnceller har lärt sig att känna igen rösten till en individ bland hundratals ljudklipp. Mänskliga hjärnceller kopplade till en dator har använts för att utföra en mycket grundläggande form av taligenkänning. Hoppet är att sådana system kommer att använda mycket mindre energi för AI-uppgifter än kiselchips. Hjärnorganoider är klumpar av nervceller som bildas när stamceller odlas under vissa förhållanden. De är som mini-hjärnor, säger Feng Guo vid Indiana University Bloomington. Organoiderna placeras sedan ovanpå en mikroelektrodmatris, som används både för att skicka elektriska signaler till organoiden och för att upptäcka när nervceller avfyras som svar. Teamet kallar sitt system för ´Brainoware´.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 11 december

Stor rabatt på AI, ChatGPT och Python Programming Bundle

Denna 14-kurspaket kommer packad med insikt om de hetaste tekniktrenderna, allt för endast $29.97. Om du är intresserad av dataprogrammering och artificiell intelligens, har vi en stor rabatt på ett paket av kurser som lär dig allt om de hetaste teknikområdena: The 2023 Ultimate AI, ChatGPT och Python Programming Bundle. Fram till 3 december kan du få paketet för endast $29.97 (regelbundet $154). Denna paket inkluderar 14 kurser och mer än 80 timmar av innehåll undervisat av experter inom AI och Python, inklusive Minerva Singh, en doktorand från Cambridge University. Du får livstids tillgång till kurserna vilket säkerställer att du kan arbeta igenom informationen i en takt som passar dig.

Direktlänk Dela Cult of Mac fördjupade 3 december

Ord för året 2023 och autenticitetskrisen

Merriam-Webster tillkännagav att deras ord för året 2023 var ´authentic´, över en månad innan året var slut. Detta var dock sent jämfört med Collins English Dictionary som tillkännagav sitt ord för året, ´AI´, redan den 31 oktober, och Cambridge University Press som följde efter den 15 november med ´hallucinate´. Termerna verkar vara relaterade till artificiell intelligens, med ´authentic´ som också faller under den kategorin. Merriam-Websters ord för året har valts under de senaste 20 åren, och 2023 representerade enligt förlagets redaktör Peter Sokolowski ´en slags autenticitetskris´. Detta val påverkades även av antalet online-användare som sökte upp ordets betydelse under året. Frågor kring autenticitet har även uppstått inom andra områden, som musik och teknik. Detta kompliceras ytterligare av framsteg inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Thorold Today fördjupade 3 december

Forskare utforskar automatiserade matematiker inom AI

Forskare från MIT BCS, University of Cambridge och Alan Turing Institute utforskar den historiska strävan efter automatiserade matematiker inom artificiell intelligens, med betoning på den senaste inverkan av LLM. De förespråkar ett kognitivt vetenskapligt perspektiv och lyfter fram klassiska och pågående forskningsriktningar som är avgörande för att bygga mänskliga eller övermänskliga matematiska system. De uppmuntrar till samarbete mellan kognitiva forskare, AI-forskare och matematiker för att främja matematiska AI-system, vilket ger insikter i matematiska gränser och mänskliga kognitiva förmågor.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 28 november

Cambridge forskare använder fysiska begränsningar för att förbättra AI-system

Forskare vid University of Cambridge har i en banbrytande studie visat hur fysiska begränsningar kan ha en djupgående inverkan på utvecklingen av ett AI-system. Forskningen, som påminner om de utvecklingsmässiga och operativa begränsningarna i den mänskliga hjärnan, ger nya insikter i utvecklingen av komplexa neurala system. Genom att integrera dessa begränsningar speglar AI inte bara aspekter av mänsklig intelligens utan avslöjar också den invecklade balansen mellan resursförbrukning och effektiviteten i informationsbearbetning. Forskningen kan ha betydande implikationer för framtida design av AI-system.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 25 november

AI-startup hjälper sjukhus att snabbt diagnostisera och behandla sjukdomar

Startföretaget Viz.ai har utvecklat AI-baserad programvara som hjälper sjukhus att snabbt och effektivt diagnostisera och behandla sjukdomar. Programvaran användes nyligen för att behandla Jess Allison, en 41-årig kvinna som drabbades av en stroke i New York. Tack vare Viz.ai:s programvara kunde läkarna på Mount Sinai West sjukhus snabbt diagnostisera och behandla Allisons stroke, vilket minskade hennes återhämtningstid och biverkningar. Viz.ai har även planer på att arbeta med läkemedelsföretag för att minska hinder inom sjukvården. Företaget har redan avtal med över 1 500 sjukhus i USA och har 12 FDA-godkända algoritmer för att upptäcka problem.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Nya verktyg för att upptäcka och minska ´hallucinationer´ i AI-modeller

Forskare och leverantörer utvecklar nya algoritmer för att upptäcka och minska de typer av ´hallucinationer´ som uppstår i stora språkmodeller (LLM) som driver ChatGPT och företagsappar. Ett sådant nytt verktyg är Galileo Labs ´Hallucination Index´, som rankar populära LLM baserat på deras benägenhet att hallucinera. OpenAI GPT-4, en av de bästa presterarna, tenderar att hallucinera cirka 23% av tiden för grundläggande frågor och svar. Galileo Labs har också utvecklat verktyg och arbetsflöden för att hjälpa företag att testa och mildra dessa aspekter av hallucination inom sina egna AI-implementeringar.

Direktlänk Dela Diginomica fördjupade 22 november

Forskare skapar AI-system som använder samma metoder som mänskliga hjärnan

Forskare vid University of Cambridge i Storbritannien har skapat ett självorganiserande, artificiellt intelligent system som använder samma metoder som den mänskliga hjärnan för att lösa specifika uppgifter. Denna upptäckt tillåter inte bara utvecklingen av mer effektiva neurala nätverk inom maskininlärningsområdet, utan kan också ge nya insikter i den mänskliga hjärnans inre funktioner. Forskarna var ´mycket överraskade´ av resultaten. Deras resultat publicerades i tidskriften Nature Machine Intelligence den 20 november.

Direktlänk Dela Newsweek fördjupade 20 november

AI påverkar engelska språket, ger ny mening till ordet ´hallucinate´

Artificiell intelligens (AI) har påverkat det engelska språket igen. Efter att ha tagit titeln som Collins Dictionarys ord för året, har AI denna vecka påverkat Cambridge-versionen. Denna gång är påverkan mer subtil men djupare. Det första exemplet kom från Cambridges ord för året 2023: ´hallucinate´. Det är ett gammalt ord, men utmärkelsen beror på en ny mening. I de senaste versionerna av Cambridge Dictionary har ´hallucinate´ en extra definition: ´När en artificiell intelligens hallucinerar producerar den felaktig information.´ Det finns också risker för Cambridge Dictionary. ´Att hantera generativa AI-verktygs tendens att hallucinera kommer att vara avgörande för att våra användare kan fortsätta att lita på oss,´ sa Wendalyn Nichols, bokens publiceringschef.

Direktlänk Dela The Next Web fördjupade 16 november

Cambridge Dictionary utser ´hallucinate´ till Årets Ord 2023

Cambridge Dictionary har utsett ´hallucinate´ till Årets Ord för 2023, vilket speglar ett ökat intresse för generativ artificiell intelligens (AI), inklusive verktyg som ChatGPT, Bard och Grok. Dessa verktyg kan producera trovärdig men falsk information, ofta kallad AI-hallucinationer. Cambridge Dictionary har uppdaterat sin tidigare definition av ´hallucinate´ för att inkludera den nya betydelsen. I verkliga exempel har dessa AI-hallucinationer lett till att felaktig information har använts, till exempel i juridisk forskning och i en reklamfilm för Google´s Bard-system. Wendalyn Nichols, publiceringschef för Cambridge Dictionary, och Henry Shevlin, en AI-etiker vid University of Cambridge, betonade vikten av mänsklig expertis och kritiskt tänkande i användningen av dessa verktyg.

Direktlänk Dela China Daily fördjupade 16 november

PepsiCo använder AI för att förbättra fabrikseffektiviteten

PepsiCo använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra effektiviteten och minska avfallet i sina fabriker. Teknikföretaget Augury har utvecklat sensorer som lyssnar efter tecken på hårdvarufel i maskineriet. Sensorerna har tränats på stora mängder ljuddata för att kunna identifiera fel, som slitage på transportband och lager, samtidigt som de analyserar maskinvibrationer. Genom att också samla information och insikter om utrustningens hälsa i stort, till exempel identifiera när en maskin kan komma att gå sönder igen i framtiden, kan arbetare schemalägga underhåll i förväg.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 16 november

Ai Weiwei försvarar yttrandefrihet efter att utställning skjuts upp på grund av tweet

Konstnären Ai Weiwei har försvarat yttrandefrihetens betydelse efter att en London-galleri skjutit upp hans utställning på grund av en tweet om Israel-Hamas-kriget. Utställningen av nya verk av den kinesiska dissidenten, som skulle öppnas på Lisson-galleriet denna vecka, sköts upp på obestämd tid efter en tweet som postades som svar på en följares fråga på X som sedan har raderats. En talesperson för Lisson-galleriet sa att det var omfattande samtal med Ai efter den kommentar han postade online. Det är inte klart om Ais show kommer att omschemaläggas.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 november

Cambridge Dictionary lägger till AI-relaterad definition av ´hallucinera´ som årets ord

Cambridge Dictionary har utsett ´hallucinate´ (hallucinera) till årets ord, då det fått en extra definition kopplad till artificiell intelligens (AI). Den traditionella definitionen av hallucinera är ´att tyckas se, höra, känna eller lukta något som inte existerar´. Nu inkluderar det också ´när en AI hallucinerar producerar den falsk information´. Definitionen lades till efter ett ökat intresse för generativa AI-verktyg som ChatGPT, Bard och Grok. Dr Henry Shevlin, AI-etiker vid University of Cambridge, och Wendalyn Nichols, publiceringschef för Cambridge Dictionary, betonade vikten av kritiskt tänkande när man använder dessa verktyg.

Direktlänk Dela Yahoo News New Zealand fördjupade 15 november

Cambridge Dictionary väljer ´hallucinate´ som ordet för 2023 i ljuset av AI-användning

Cambridge Dictionary har avslöjat att dess ord för året 2023 är ´hallucinate´, eftersom termen har fått en ny tilläggsdefinition relaterad till artificiell intelligens (AI) som producerar falsk information. AI-hallucinationer, även kända som konfabulationer, verkar ibland nonsensiska men kan också verka helt troliga, även om de är faktiskt felaktiga eller i slutändan ologiska. Den nya tilläggsdefinitionen i Cambridge Dictionary är: ´När en artificiell intelligens hallucinerar producerar den falsk information.´ Detta följer en årlig ökning av intresset för generativa AI-verktyg som ChatGPT, med offentligt fokus som flyttas mot AI: s begränsningar och om de kan övervinnas. AI-verktyg, särskilt de som använder stora språkmodeller (LLM), har visat sig kapabla att generera trolig prosa, men gör ofta det med falska, vilseledande eller påhittade ´fakta´.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 15 november

AI-modell förutsäger behandlingsresultat för äggstockscancer med 80% noggrannhet

En modell baserad på artificiell intelligens (AI) kan förutsäga behandlingsresultatet (mätt genom volymetrisk minskning av tumörlesioner) hos 80% av patienter med äggstockscancer. Verktyget, kallat IRON (Integrated Radiogenomics for Ovarian Neoadjuvant therapy), analyserar olika kliniska patientegenskaper, från cirkulerande tumör-DNA i blodet (vätskebiopsi) till allmänna egenskaper (ålder, hälsotillstånd etc.), tumörmarkörer och sjukdomsbilder erhållna genom CT-skanningar. Denna prestation kommer från en nyligen publicerad studie i Nature Communications, som utfördes på 134 patienter med höggradig äggstockscancer. Studien koordinerades av professor Evis Sala, ordförande för diagnostisk bildbehandling och strålterapi vid Fakulteten för medicin och kirurgi vid det katolska universitetet och direktör för Advanced Radiology Center vid Policlinico Universitario A. Gemelli IRCCS. AI-modellen utvecklades ursprungligen av professor Salas team vid University of Cambridge.

Direktlänk Dela ScienceBlog.com fördjupade 13 november

AI-modell förutspår behandlingsresultat för äggstockscancer med 80 % noggrannhet

Forskare har utvecklat en AI-baserad modell, Integrerad Radiogenomik för Ovarian Neoadjuvant terapi (IRON), som kan förutspå behandlingsresultatet för höggradig äggstockscancer med 80 procent noggrannhet. Modellen analyserar olika kliniska patientegenskaper, från cirkulerande tumör-DNA i blodet till allmänna egenskaper som ålder och hälsostatus, tumörmarkörer och sjukdomsbilder erhållna genom CT-skanningar. Modellen utvecklades av Dr Evis Salas team vid University of Cambridge. Studien organiserades av Dr Evis Sala, ordförande för diagnostisk bildbehandling och radioterapi vid den Katolska Universitetets medicinska och kirurgiska fakultet.

Direktlänk Dela Drug Target Review fördjupade 13 november

Forskare från University of Cambridge utvecklar VR-program för 3D-modellering med handgest

Ett forskarteam från University of Cambridge har utvecklat ett VR-program som låter användare använda flera 3D-modelleringsverktyg genom att vinka med handen. Forskarna använde maskininlärning för att skapa ett system som de kallar ´HotGestures´, som fungerar liknande som genvägarna på en dators skrivbord. HotGestures låter användare snabbt komma åt och använda virtuella verktyg genom enkla handgest. Forskningsteamet utvecklade ett neuralt nätverk för igenkänning av gester som kan identifiera gester genom att göra förutsägelser på en dataström som innehåller positioner för användarens handleder. Forskarna har släppt datasetet och den medföljande källkoden så att VR-applikationsutvecklare kan inkludera den i sina företag.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 12 november

Bankindustrin fortsätter att vara en hetbädd för patentinnovation

Bankindustrin fortsätter att vara en hetbädd för patentinnovation, med över 129 000 patent som har lämnats in och beviljats under de senaste tre åren enligt en rapport från GlobalData. Denna aktivitet drivs av digitalisering, förbättrad säkerhet, operationell effektivitet, ständigt föränderliga konsumentförväntningar och den växande betydelsen av teknologier som artificiell intelligens (AI), Internet of Things (IoT) och cybersäkerhet. Bland företagen som innoverar inom kreditrisk AI finns United Services Automobile Association (USAA), State Farm Mutual Automobile Insurance, Alibaba Group och Visa. När det gäller tillämpningsdiversitet hade INRIX den högsta positionen, medan Cambridge Mobile Telematics och Memjet Technology kom på andra och tredje plats.

Direktlänk Dela Retail Banker International fördjupade 10 november

Debatt om framtidens arbetsliv: behövs jobb överhuvudtaget?

Elon Musks förslag till Rishi Sunak om att samhället kan nå en punkt där ´inget jobb behövs´ och ´du kan ha ett jobb om du vill ha ett jobb ... men AI kommer att göra allt´ återupplivar en långvarig debatt om hur vi arbetar. Men experter ifrågasätter om en värld utan arbete kan vara mer dystopisk än utopisk. Tom Hodgkinson, medgrundare till Idler magazine, menar att människor börjar leva bättre när de får mer fritid. Brendan Burchell, professor i socialvetenskap, menar att åtta timmars betalt arbete per vecka är optimalt för mental hälsa. David Spencer, professor i ekonomi, argumenterar för mindre arbete, men inte dess eliminering.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

OpenAI vinner 2023 års Professor Hawking Fellowship

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har vunnit 2023 års Professor Hawking Fellowship. Sam Altman, företagets representant, gav en föreläsning vid Cambridge Union, där han hedrade Stephen Hawking och diskuterade AI:s potential och risker. Han betonade behovet av globala regleringar och berömde den brittiska regeringens arbete inom området. Trots detta möttes evenemanget av protester, med några demonstranter som kallade till att stoppa ´AI-racet´. Altman tror att AI kommer att leda till att unga människor driver innovation och att universiteten bör anpassa sina läroplaner för att reagera på framstegen inom AI.

Direktlänk Dela The Tab fördjupade 2 november

UK regeringen investerar i AI-superdator

UK:s regering meddelade på onsdagen att de kommer att investera £225 miljoner ($273 miljoner) i en artificiell intelligens superdator, vilket understryker landets ambition att leda inom tekniken. Superdatorn, kallad Isambard-AI, kommer att byggas av University of Bristol. Datorn kommer att vara den mest avancerade datorn i Storbritannien och kommer att vara ´10 gånger snabbare än Storbritanniens nuvarande snabbaste maskin´. Datorn kommer att utrustas med 5,448 GH200 Grace Hopper Superchips, kraftfulla AI-chips tillverkade av amerikanska halvledarjätten Nvidia. Hewlett Packard Enterprise kommer att hjälpa till att bygga datorn, med målet att så småningom koppla den till en nyligen tillkännagiven superdator i Cambridge kallad Dawn.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 november

AI används för att förbättra behandlingen av levercancer på NHS-sjukhus

Artificiell intelligens (AI) används för att förbättra behandlingen av levercancer för första gången på ett NHS-sjukhus. Addenbrooke´s sjukhus i Cambridge har infört AI i sin termiska ablationsprocedur. Radiologikonsult Nadeem Shaida sa att det innebär att ablationen är mer exakt och effektiv. AI-tekniken användes nyligen för patienten Charles Sykes leverbehandling på Addenbrooke´s. En global AI Safety Summit på Bletchley Park i Buckinghamshire kommer att diskutera fördelarna och nackdelarna med tekniken denna vecka.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 1 november

Frank Rosenblatt och Alan Turing: Pionjärer inom artificiell intelligens

Vintern 1958 avslöjade psykologen Frank Rosenblatt sin uppfinning Perceptron, ett program inspirerat av mänskliga neuroner och det första neuronnätverket. Han kallade det ´den första maskinen som kan ha en original idé´. Trots att det har gått nästan 70 år sedan Rosenblatt avslöjade sin uppfinning, finns det fortfarande ingen seriös rival till den mänskliga hjärnan. Alan Turing, krigstidens kodknäckare på Bletchley Park och grundare av datavetenskap, anses vara en av AI:s fäder. Han var en av de första personerna att ta idén om att datorer kunde tänka på allvar. I dag är maskininlärning, belöningar och modifiering grundläggande koncept inom AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 28 oktober

Världsledare samlas i Storbritannien för att diskutera AI-säkerhet

Omkring 100 världsledare, teknikchefer, akademiker och AI-forskare samlas på Bletchley Park i Storbritannien för att diskutera hur man bäst kan maximera fördelarna med AI-teknologi samtidigt som man minimerar riskerna. UK:s AI Safety Summit kommer att fokusera på riskerna med så kallad ´frontier AI´, de mest avancerade och kraftfulla systemen som ännu inte finns men som kan komma att existera snart på grund av AI:s snabba framsteg. Kritiker menar dock att mötets fokus borde ligga på AI:s mer omedelbara och akuta problem, som den stora mängden energi den förbrukar och den inverkan den redan har på jobb. Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har en ambitiös plan att positionera Storbritannien som den globala ledaren för AI-säkerhet.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 28 oktober

Google investerar i AI-forskning vid Cambridge University

Google utökar sitt samarbete med Cambridge University genom att sponsra ett nytt forskningscenter för AI. Syftet är att främja utvecklingen av etisk AI. Universitetet kommer att använda finansieringen för att etablera Centret för människoinspirerad AI (CHIA) för att främja samarbetsorienterad AI för det allmänna bästa. Dessutom kommer det att stödja doktorander från underrepresenterade grupper vid CHIA. Google Research, DeepMind och Cambridge University har arbetat tillsammans i flera år och detta nya initiativ bygger vidare på det samarbetet.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 27 oktober

AI-nyheter: Nvidia stoppar export av AI-chip till Kina, Qualcomm avslöjar nytt AI-chip, varningar om AI-genererade bilder och mer

Teknikjätten Nvidia har meddelat att den amerikanska regeringen har beordrat dem att omedelbart sluta exportera vissa avancerade AI-chip till Kina. Qualcomm har avtäckt en ny AI-driven chip för Microsoft Windows-baserade bärbara datorer och hävdar att dess prestanda kan överträffa Apples Mac-datorer. Microsoft, OpenAI, Google och Anthropic har gemensamt drivit fram säkerhetsstandarder för AI. Internet Watch Foundation (IWF) har varnat för AI-genererade barnpornografiska bilder. Ett nytt verktyg kallat Nightshade har utvecklats som kan korrumpera bildgenererande AI-modeller.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 25 oktober

AI kan omvandla läkemedelsupptäckten men medför etiska frågor

AI har potential att revolutionera läkemedelsupptäckten, men experter varnar för att det är kritiskt att hantera potentiella etiska och sociala rättvisefrågor. AI kan hjälpa forskare att finjustera vilka som kan svara bra på ett visst läkemedel, vilket ökar rättvisa och jämlikhet. Men det finns frågor kring skyddet av patientintegritet, hur noggrant det nuvarande samtyckessystemet är och hur forskare och kliniker utvecklar robusta patientgrupper som inte utesluter medlemmar av underrepresenterade grupper eller socialt missgynnade. Dessutom kan AI hjälpa till att sänka de enorma kostnaderna för läkemedelsupptäckten.

Direktlänk Dela BioSpace fördjupade 23 oktober

OpenAI, teamet bakom ChatGPT, mottar Professor Hawking Fellowship 2023

Teamet bakom ChatGPT och DALL-E har tillkännagivits som mottagare av Professor Hawking Fellowship 2023, med Mr Sam Altman, VD och medgrundare, planerad att hålla Fellowship-föreläsningen onsdagen den 1 november 2023. Detta är första gången som utmärkelsen har tilldelats en grupp sedan dess skapande 2017. Tidigare mottagare av utmärkelsen har inkluderat professor Stephen Hawking, Dame Jane Goodall, Bill Gates, Sir Jonny Ive och Dr Katalin Karikó, årets Nobelpristagare i fysiologi eller medicin. OpenAI forskar på artificiell intelligens med avsikt att utveckla ´säker och fördelaktig´ allmän artificiell intelligens för mänsklighetens nytta. Unionens Michaelmas President, Charlie Palmer, kommenterade åt Fellowship-kommittén.

Direktlänk Dela The Tab fördjupade 22 oktober

Storbritanniens AI-ambitioner är ´orealistiska´, varnar experter

Storbritanniens ambitioner att bli en global ledare inom artificiell intelligens (AI) är ´orealistiska´, varnar experter, och påpekar att juridiska hinder och brist på ekonomiska incitament utgör stora utmaningar. Storbritanniens regering planerar att hålla sin AI Safety Summit i november för att ta upp utmaningar och identifiera möjligheter som presenteras av maskininlärning och djupinlärningstekniker. Gästlistan inkluderar rapporterat USA:s vicepresident Kamala Harris och Google DeepMind VD Demis Hassabis. Enligt forskare från University of Cambridge är ett stort hinder bristen på datorkraft som krävs för att bygga generativa maskininlärningsmodeller. De föreslår att den brittiska regeringen istället bör prioritera tillämpningen av befintliga stora språkmodeller i olika sektorer för att stimulera inhemsk AI och ekonomisk tillväxt.

Direktlänk Dela Information Security Media fördjupade 21 oktober

Artificiell intelligens misslyckas med brittisk medicinsk examen

ChatGPT, en artificiell intelligens (AI), misslyckades med att klara Storbritanniens nationella primärvårdsexamen i en ny studie, vilket understryker att AI inte nödvändigtvis motsvarar mänskliga uppfattningar om medicinsk komplexitet. ChatGPT genererade också nya förklaringar och ´hallucinerade´ ofta genom att beskriva felaktig information som om de vore fakta, enligt Shathar Mahmood, en medicinstudent vid University of Cambridge. Studien publicerades i JMIR Medical Education tidigare i år. Forskarna undersökte styrkor och svagheter hos ChatGPT inom primärvården med hjälp av medlemskapstestet för Royal College of General Practitioners. Den datorbaserade flervalsbedömningen är en del av Storbritanniens specialutbildning för att bli allmänläkare. Forskarna matade in en serie av 674 frågor i ChatGPT vid två tillfällen, eller ´körningar´. Övergripande var algoritmens prestation bra över båda körningarna (59,94% och 60,39%); 83,23% av frågorna producerade samma svar vid båda körningarna. Men 17% av svaren stämde inte överens, rapporterade Mahmood, en statistiskt signifikant skillnad. Forskarna konstaterade att AI-system inte kommer att kunna ersätta hälso- och sjukvårdspersonal, åtminstone inte inom primärvården, i deras nuvarande skick.

Direktlänk Dela Medscape fördjupade 20 oktober

Google-presidenten varnar för betydelsen av att få rätt på AI

Google-presidenten Matt Brittin varnar för att tekniken för artificiell intelligens (AI) är ´för viktig för att inte få rätt´. Han menar att om vi får det rätt, kan det bli enorma genombrott inom hälsa, potentialen för obegränsad, ren energi och ett samhälle där alla har möjligheter genom utbildning och kraftfulla, intelligenta verktyg. Google har gått samman med University of Cambridge för att finansiera forskning inom områden där tekniken kan ha inverkan, inklusive sjukvård, klimatförändringar och robotik.

Direktlänk Dela Rolling Out fördjupade 19 oktober

Polymathic AI: Internationellt vetenskapligt samarbete siktar på att revolutionera AI inom vetenskapen

Ett banbrytande forskningssamarbete vid namn Polymathic AI har lanserats av ett internationellt team av forskare, inklusive experter från University of Cambridge. Detta nya initiativ syftar till att bygga ett AI-drivet verktyg för vetenskaplig upptäckt genom att utnyttja tekniken bakom ChatGPT, en AI-modell för språkbearbetning. Polymathic AI:s AI kommer dock att fokusera på att lära sig från numeriska data och fysiksimuleringar för att hjälpa forskare att modellera olika fenomen inom olika vetenskapliga områden. Shirley Ho, huvudutredare för Polymathic AI, ser projektet som en omvandling av hur AI används inom vetenskapen.

Direktlänk Dela Courier Standard Enterprise fördjupade 15 oktober

Internationellt forskarteam lanserar AI-forskningsinitiativ för vetenskapliga genombrott

Forskare från hela världen, inklusive New York University, Flatiron Institute i New York och University of Cambridge, har bildat ett team kallat Polymathic AI för att lansera ett forskningsinitiativ inom artificiell intelligens (AI). Målet är att utveckla AI-verktyg för att effektivare utvinna ny information från stora databanker inom olika vetenskaper. Teamet, som består av astrofysiker, experter på maskininlärning och dataforskare, har redan samarbetat på flera artiklar och laddat upp dem på förtrycks-servern arXiv.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 13 oktober

Forskare bygger AI för vetenskaplig upptäckt med tekniken bakom ChatGPT

Ett internationellt team av forskare, inklusive från University of Cambridge, har startat ett nytt forskningssamarbete som kommer att använda samma teknik bakom ChatGPT för att bygga ett AI-drivet verktyg för vetenskaplig upptäckt. Det nya initiativet, kallat Polymathic AI, kommer att lära sig från numeriska data och fysiksimuleringar från olika vetenskapliga områden för att hjälpa forskare att modellera allt från superjättestjärnor till jordens klimat. Forskarna hoppas att detta kommer att ändra hur AI och maskininlärning används inom vetenskapen. Trots att AI-verktyg har använts tidigare, har de främst varit ändamålsenligt byggda och tränade med relevant data.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 13 oktober

Globala marknaden för kvantdatorteknik omfattande utvärderad i detaljerad studie

En detaljerad studie utförd av MarketsandResearch.biz utvärderar den globala marknaden för kvantdatorteknik. Studien syftar till att ge viktig information och beräkningsmetoder för att stödja utvecklingen av effektiva arbetsplaner och bestämma den optimala banan för detaljhandelsinvesterare. Nyckelföretag som D-Wave Solutions, IBM, Google, Microsoft, Rigetti Computing, Intel, Origin Quantum Computing Technology, Anyon Systems Inc. och Cambridge Quantum Computing Limited presenteras i rapporten. Marknaden är segmenterad av hårdvara, programvara och molntjänster och identifierar olika forskningsapplikationer, inklusive medicin, kemi, transport, tillverkning och andra.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 oktober

AI har haft en lång hypecykel, nyligen återuppväckt av introduktionen och snabba adoptionen av OpenAI:s ChatGPT. Företag befinner sig nu på olika stadier av AI-adoption beroende på deras affärsmål, resurser, tillgång till expertis och det faktum att AI integreras i fler applikationer och tjänster. Mängden och kvaliteten på data varierar dock mycket mellan olika branscher. Inom den farmaceutiska och livsvetenskapliga industrin är högkvalitativ data ofta knapp och dyr att samla in, vilket gör det utmanande att utveckla trovärdiga AI-algoritmer. För att motverka denna dataunderskott spelar mänskliga experter en avgörande roll i att tillhandahålla kontext och kompletterande information. Detta mänskliga ingripande hjälper till att utveckla algoritmer och de arbetsflöden där dessa algoritmer används korrekt. Även om AI kan hantera stora mängder data snabbare och mer effektivt än människor, ersätter det inte vetenskapsmän inom den farmaceutiska och livsvetenskapliga industrin, eftersom det krävs en strikt process och rigor för att säkerställa patientsäkerheten.

AiThority fördjupade 10 oktober

Hollywoodstrejken: Nära avtal med SAG-AFTRA, men försiktighet uppmanas

Efter 23 veckor av strejker i Hollywood ökar optimismen att ett avtal mellan signatärer och SAG-AFTRA är nära, vilket skulle låta staden återgå till arbete. Deadline Strike Talk-värden Billy Ray varnar dock för att fira för tidigt. Han uppmanar SAG-AFTRA att komma ihåg att det inte är vem som drog först blod, men vem som landar. För skådespelare innebär det skydd mot AI. Gäster denna vecka är Rumman Chowdhury, en expert på AI och maskininlärning, och Alex Winter, en regissör och tidigare skådespelare.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 6 oktober

KWB Wealth förvärvar ny position i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF

KWB Wealth har nyligen förvärvat en ny position i First Trust Nasdaq Artificial Intelligence and Robotics ETF, enligt ett inlägg hos Securities and Exchange Commission (SEC). Företaget förvärvade 8 920 aktier i ETF:en, värderade till cirka 407 000 dollar. Dessutom har andra institutionella investerare också gjort ändringar i sina positioner i företaget. Bland annat har LPL Financial LLC, American Institute for Advanced Investment Management LLP, TCP Asset Management LLC, Cambridge Investment Research Advisors Inc. och J Arnold Wealth Management Co ökat sina andelar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 oktober

Maskininlärningsmodell kan förutse lungcancerrisk

Datormodellering kan hjälpa till att upptäcka vilka som löper högre risk att utveckla lungcancer. Forskare från University College London (UCL), University of California, University of Cambridge och Alan Turing-institutet har utvecklat en maskininlärningsmodell som kan förenkla screeningprogram för att identifiera riskindivider. Modellen, som testades på data från två stora rökarkohorter, använde tre prediktorer – ålder, rökningens varaktighet och ´pack years´. Modellen förutsäger lungcancer med en känslighet på 83,9% och dödsfall från sjukdomen med en känslighet på 85,5%. Forskarna hoppas att detta kan vara ett steg mot personlig screening för tidig upptäckt av flera sjukdomar.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 3 oktober

Generativ AI förändrar världen

Generativ AI, inklusive program som ChatGPT, har fångat den globala fantasin och blivit den snabbast växande mjukvaran i historien. Denna form av AI har lett till en ökning i affärer för AI-chip-tillverkaren Nvidia och har inspirerat till en teknisk kapprustning mellan teknikjättar som Microsoft och Google. Generativ AI har också lett till blomstringen av många egna och öppna källkodsprogram för text. Framsteg inom generativ AI har lett till utveckling av program som kan återskapa aspekter av världen, till exempel genom att generera avsnitt av text, bilder eller till och med skelett av datorprogram. Denna teknik förväntas bli alltmer sofistikerad och omfattande inom en snar framtid.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 2 oktober

AI-system förväntas nå nobelprisvärda forskningsresultat till 2050

Målet med Nobel Turing Grand Challenge är att AI-system till 2050 ska uppnå forskningsresultat jämförbara med de största vetenskapliga genombrotten. En konferens arrangeras i Sverige för att ta sig an utmaningen och diskutera utvecklingen av AI inom forskning. Artificiell intelligens används redan idag inom flera forskningsområden och har bidragit till att ta fram ny antibiotika och identifiera nya ämnen för batterier. WASP (Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program) samlar nobelpristagare och framstående forskare för att utveckla AI-forskare, AI-system som kan producera nobelprisvärda forskningsresultat.

Direktlänk Dela Chalmers University of Technology fördjupade 27 september

AI hotar grunden för intellektuell diskurs

Händelserna från protesterna på Himmelska fridens torg 1989 fortsätter att vara ett mysterium. En av de mest ikoniska figurerna är ´Tank Man´, en person som modigt stod framför en rad militära stridsvagnar. Google visade en AI-genererad bild som antydde att Tank Man tog en selfie med stridsvagnarna bakom honom. Denna bild är ett resultat av indexering av ett populärt Reddit-inlägg. Denna incident har lett till diskussioner om hur generativ AI hotar att riva sönder grunden för intellektuell diskurs och hur det kan påverka våra liv. Det har gjorts stora framsteg med generativa bildverktyg under det senaste decenniet. Men den snabba ökningen av AI-genererade bilder och videor utgör en central utmaning för denna informationsroll, vilket underminerar en kärnepistemisk funktion av våra medier. Matthew Kopec, programdirektör för Harvards Embedded EthiCS-program, delade denna åsikt och skrev att ´dessa verktyg utgör ett allvarligt hot mot hälsan i våra informationsekosystem´.

Direktlänk Dela The Harvard Crimson fördjupade 27 september

Harbour Investment Advisory LLC ökar sitt innehav i Global X Robotic & Artificial Intelligence Thematic ETF

Harbour Investment Advisory LLC har ökat sitt ägande i Global X Robotic & Artificial Intelligence Thematic ETF betydligt, enligt dokumentation från Securities & Exchange Commission. Företaget förvärvade ytterligare 59 375 aktier, vilket resulterade i en total innehav på 60 160 aktier värda ungefär $1 729 000. Detta representerar en ökning på 7 563,7%. Andra investeringsföretag har också ändrat sina innehav i BOTZ. Cambridge Investment Research Advisors Inc. ökade sitt innehav med 81,3%, Worth Asset Management LLC med 3 033,3% och Harvest Fund Management Co. Ltd gick in på marknaden med $155 000. Dessutom ökade JPMorgan Chase & Co. sitt innehav med 38,7% och KB Financial Partners LLC förvärvade nya aktier för $40 000.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 22 september

Forskare upptäcker att AI kan tränas med mindre data

Djupinlärning har utvecklats till en kraftfull teknik inom artificiell intelligens med tillämpningar som sträcker sig från taligenkänning till autonoma system till datorseende och naturligt språkbearbetning. Forskare från Cornell University och University of Cambridge har upptäckt att maskininlärningsmodeller för partiella differentialekvationer kan ge exakta resultat även när de ges lite data. Forskarna använde slumpmässig numerisk linjär algebra och PDE-teori för att skapa en algoritm som återställer lösningens operatörer för tredimensionella enhetligt elliptiska PDE:er från input-output-data.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 22 september

Gizmo, AI-startup för lärande, samlar in 3,5 miljoner dollar i seed-finansiering

Gizmo, en AI-startup för generativt lärande som använder spelifierade quiz för att engagera elever, meddelade idag att de har fått 3,5 miljoner dollar i seed-finansiering från NFX, Ada Ventures och Capital T. Företaget kommer att använda finansieringen för att skala upp sin plattform globalt, anställa fler ingenjörer och rulla ut nya funktioner. Gizmo genererar quiz från användarens klassanteckningar, som antingen kan kopieras och klistras in på plattformen eller AI kan dra ut information från PDF:er, PowerPoint-presentationer, webbsidor eller till och med en YouTube-video. Användare kan också importera anteckningar från andra flashcard-verktyg som Quizlet och Anki.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 september

Forskare utvecklar pålitliga modeller för att förstå komplexa ekvationer

Forskare från University of Cambridge och Cornell University har upptäckt en metod för att konstruera pålitliga modeller som kan förstå komplexa ekvationer i verkliga scenarier med mycket mindre träningsdata än vanligtvis krävs. Deras fynd, som beskrivs i Proceedings of the National Academy of Sciences, kan ha djupgående implikationer för ett brett spektrum av tillämpningar, inklusive ingenjörsvetenskap och klimatmodellering, genom att potentiellt minska tid och kostnad för att träna maskininlärningsmodeller. Forskarna fokuserade sin undersökning på en specifik klass av ekvationer - partiella differentialekvationer (PDE).

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 19 september

AI revolutionerar genetikområdet, marknaden förväntas nå miljarder dollar till 2030

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat genetikområdet genom att erbjuda kraftfulla verktyg och tekniker som påskyndar vår förståelse för den genetiska koden och dess inverkan på mänsklig hälsa och biologi. Marknaden för artificiell intelligens inom genetik förväntas nå miljarder dollar till 2030, med en årlig tillväxttakt på 53% under prognosperioden 2023-2030. AI har bidragit betydligt till analysen av storskalig genetisk data. Företag som IBM, Microsoft, NVIDIA Corporation, Deep Genomics, BenevolentAI, Fabric Genomics Inc., Verge Genomics, Freenome Holdings, Inc., MolecularMatch Inc., Cambridge Cancer Genomics, SOPHiA GENETICS, Data4Cure Inc., Precision Life Ltd, Genoox Ltd., Lifebit, Diploid, FDNA Inc., DNAnexus Inc., Empiric Logic, och Engine Biosciences Pte. Ltd. är ledande aktörer på marknaden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 7 september

Teknikexpert varnar för AI:s hot mot arbetstagares rättigheter

Gina Neff, teknikexpert vid University of Cambridge och medordförande för en ny TUC-arbetsgrupp om artificiell intelligens (AI) på arbetsplatsen, varnar för att AI kan utgöra ett hot mot arbetstagares rättigheter. Hon välkomnar premiärministern Rishi Sunaks beslut att kalla till en global AI-säkerhetstoppmöte i november, men betonar att det finns mer omedelbara hot. TUC-arbetsgruppen, som lanseras nästa vecka, syftar till att utarbeta banbrytande lagstiftning för att skydda arbetstagare från missbruk av AI. Det planeras att en utkast till ny lag ska produceras till nästa vår.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 september

Experter varnar för ´modellkollaps´ i AI-träning

AI-experter varnar för ett fenomen kallat ´modellkollaps´, där generativa AI-verktyg kan tränas på innehåll genererat av andra AI, vilket kan leda till sämre kvalitet på output. Enligt forskare från universiteten i Oxford och Cambridge kan detta fenomen uppstå när AI-modeller tränas på ´syntetiska data´ istället för människoskapade innehåll. Andra termer för detta fenomen inkluderar ´Model Autography Disorder´ och ´Habsburg AI´. Effekterna av dessa fenomen är ännu oklara, men vissa teknikexperter tror att det kan bli svårt att identifiera ursprungskällan till informationen en AI-modell tränas på. Detta kan leda till att tillhandahållare av korrekt information begränsar det innehåll de publicerar online, vilket kan skapa en ´mörk ålder för offentlig information´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 29 augusti

Vita huset och Silicon Valley investerar i tävling för att hitta brister i AI-chatbots

Vita huset och Silicon Valley företag är djupt engagerade i en tre dagars tävling på DefCon hacker-konferensen i Las Vegas, där 3 500 tävlande försöker hitta brister i åtta stora språkmodeller. Resultaten kommer inte att offentliggöras förrän i februari. Det kommer att ta tid och miljontals dollar att åtgärda bristerna i dessa digitala konstruktioner, vars inre funktioner inte är helt tillförlitliga eller fullt ut förstådda även av deras skapare. Nuvarande AI-modeller är alltför otympliga, sköra och formbara, visar akademisk och företagsforskning. De är benägna att ha ras- och kulturbias, och lätt att manipulera.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 13 augusti

Bostons plats i AI-landskapet: En diskussion med ITA Softwares grundare

Jeremy Wertheimer, grundare av ITA Software, diskuterar utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och Bostons plats i denna utveckling. ITA Software, som möjliggjorde jämförelser av flyg och priser online, köptes av Google 2010 för 700 miljoner dollar. Wertheimer förklarar att det ursprungliga AI-programmet bakom ITA nu kan uppnås med mycket färre kodrader tack vare framsteg inom moderna datorer. Trots att Boston historiskt har fokuserat på komplex AI-programmering, har staden inte varit i framkant inom AI-industrin. Wertheimer fokuserar nu på maskininlärning för att utveckla nya läkemedel genom sin senaste startup.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 augusti

Forskning visar att AI-system behöver förstå mänsklig osäkerhet för att förbättra prestanda

AI-system misslyckas ofta med att förstå mänskligt fel och osäkerhet, särskilt i system där människor ger feedback till maskininlärningsmodeller. För att bättre ta hänsyn till osäkerhet i AI-applikationer där människor och maskiner samarbetar, har forskare från University of Cambridge, The Alan Turing Institute, Princeton och Google DeepMind arbetat för att minska klyftan mellan mänskligt beteende och maskininlärning. De modifierade en känd bildklassificeringsdataset för att individer skulle kunna ge feedback och uttrycka sin osäkerhetsnivå när de märker en specifik bild. Forskarna upptäckte att även om människor minskar de totala prestanda för dessa hybrid system, kan utbildning med osäkra etiketter öka deras förmåga att hantera tvetydig feedback.

Direktlänk Dela Tech Explorist fördjupade 10 augusti

Artificiell intelligens (AI) har lett till skapandet av generativa AI-verktyg, som ChatGPT, som ger automatiserade förutsägelser baserade på stora mängder data. Men experter varnar för att den ökande användningen av AI kan förstärka rasbias och diskriminerande praxis. Enligt Olga Akselrod, senior jurist vid American Civil Liberties Union, kommer automatiserade förutsägelser att spegla och förstärka den befintliga diskrimineringen. En studie från Cambridge University 2020 visade att AI skapar ojämlika möjligheter för marginaliserade grupper. Trots detta fortsätter AI att växa, med 35% av företagen som nu använder AI och 42% som utforskar framtida användning av tekniken.

Yahoo News fördjupade 2 augusti

MIT-forskare utvecklar fotonikbaserat datorsystem för kraftfullare maskininlärning

Forskare från MIT har demonstrerat ett fotonikbaserat datorsystem som kan leda till maskininlärningsprogram flera storleksordningar kraftfullare än de bakom ChatGPT. Forskarna rapporterade en mer än 100-faldig förbättring i energieffektivitet och en 25-faldig förbättring i beräkningsdensitet jämfört med toppmoderna digitala datorer för maskininlärning. På kort sikt kan forskarnas experimentella, laserbaserade system ytterligare utvecklas för att förbättra dessa mätvärden med ytterligare två storleksordningar, sade forskarna. Enligt forskningsteammedlemmen Dirk Englund, en biträdande professor vid MIT:s avdelning för elektroteknik och datavetenskap, är ChatGPT begränsat i storlek av kraften hos moderna superdatorer. De djupa neurala nätverken (DNN) som ligger bakom ChatGPT baseras på stora maskininlärningsmodeller som simulerar hur hjärnan bearbetar information. Men de digitala teknikerna bakom DNN når sina gränser även om området för maskininlärning växer. De kräver enorma mängder energi och är till största delen begränsade till datacenter. Det är heller inte ekonomiskt genomförbart att träna modeller som är mycket större, sade Englund. Det nyligen demonstrerade systemet använder hundratals mikronskaliga VCSEL-arrayer för att utföra beräkningar baserade på ljusets rörelse snarare än elektroner. Forskarna tror att de kan utveckla sitt system för att minska energiförbrukningen. Samtidigt kan de erbjuda potential för större bandbredder, sade forskaren och huvudförfattaren Zaijun Chen. Forskarna sade att genom att stödja utvecklingen av storskaliga optoelektroniska processorer för att påskynda maskininlärningsuppgifter från datacenter till decentraliserade edge-enheter, mobiltelefoner och andra små enheter kan bli kapabla att köra program som för närvarande endast kan beräknas på stora datacenter. De erkände att komponenterna som ingår i ONN är skrymmande och tar upp mycket utrymme. Och även om ONN är ganska bra på linjära beräkningar som att lägga till, är de inte bra på icke-linjära beräkningar som multiplikation och ”om”-uttalanden. Trots detta förväntar sig forskarna att tillvägagångssättet kan skalas upp till kommersiell användning inom några år. Systemets komponenter kan skapas med hjälp av redan befintliga tillverkningsprocesser. Chen sade att laserarrayer som används för systemet är allmänt använda idag i mobiltelefoners ansikts-ID och datakommunikation. Forskarna har ansökt om patent på arbetet, som sponsrades av Army Research Office, NTT Research, National Defense Science and Engineering Graduate Fellowship Program, National Science Foundation, Natural Sciences and Engineering Research Council of Canada och Volkswagen Foundation. Forskningen publicerades i Nature Photonics.

Direktlänk Dela Photonics Media fördjupade 1 augusti

San Francisco och San Jose dominerar AI-jobbannonser, enligt ny rapport

En ny studie från Brookings Institution visar att San Francisco och San Jose, Kalifornien, dominerar jobbannonser för generativ AI, vilket potentiellt kan förstärka deras kontroll över teknikindustrin. Rapporten, som släpptes på torsdag, säger att generativ AI kan förstora en ´vinnare tar mest´ geografi för jobb. Brookings-forskare fann att över mer än 380 storstadsområden i USA var en fjärdedel av de cirka 2 200 generativa AI-jobbannonserna under det senaste året i Bay Area. Detta kan ifrågasätta uppfattningen att mindre tekniknav som Austin, Texas, eller Miami kommer att vara hem för nästa generation av stora teknikföretag.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 juli

Global studie av marknaden för artificiell intelligens inom genetik offentliggjord

En marknadsundersökningsrapport erbjuder en omfattande studie av den globala marknaden för artificiell intelligens inom genetik för att hjälpa aktörer att förbereda sig för framtida tillväxtutmaningar och säkerställa fortsatt företagsexpansion. Rapporten ger unik och djupgående information och data om den globala marknaden för artificiell intelligens inom genetik. Författarna till rapporten har belyser outforskade och betydande marknadsdynamik, inklusive tillväxtfaktorer, begränsningar, trender och möjligheter. De viktigaste aktörerna som nämns i rapporten är IBM (US), Microsoft (US), NVIDIA Corporation (US), Deep Genomics (Kanada), BenevolentAI (UK), Fabric Genomics Inc. (US), Verge Genomics (US), Freenome Holdings, Inc. (US), MolecularMatch Inc. (US) och Cambridge Cancer Genomics (UK).

Direktlänk Dela Hometown Pages fördjupade 17 juli

Experimentellt Alzheimers-läkemedel bromsar kognitiv nedgång i tidigt skede, enligt data

Ett experimentellt läkemedel mot Alzheimers sjukdom, tillverkat av Eli Lilly, bromsade kognitiv nedgång hos patienter i tidigt skede, enligt data som bekräftades på måndagen. Detta kan leda till att det blir den andra behandlingen som godkänns inom några månader som förändrar sjukdomsförloppet. Donanemab, en behandling som ges en gång i månaden intravenöst, bromsade kognitiv och funktionell nedgång med cirka 35 procent jämfört med placebo under 18 månader. Den sena kliniska prövningen inkluderade cirka 1 700 personer med mild kognitiv nedsättning eller tidig demens orsakad av Alzheimers sjukdom.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 juli

Digital marknadsföring: Nyckeln till framgång för företag i Massachusetts

Företag i Massachusetts vänder sig till digitala marknadsföringsbyråer för att uppnå framgång i den digitala tidsåldern. Digital marknadsföring, som inkluderar strategier som sökmotoroptimering (SEO) och sociala medier, hjälper företag att nå sin målgrupp och uppnå sina mål. Företag i Massachusetts, oavsett om de är belägna i Boston, Worcester, Springfield eller Cambridge, står inför intensiv konkurrens. Att samarbeta med en digital marknadsföringsbyrå är avgörande för att öka deras online-närvaro och förstå den lokala marknaden. Dessa byråer erbjuder en rad tjänster, inklusive SEO, Pay-Per-Click (PPC) -reklam, sociala medier och innehållsmarknadsföring, e-postmarknadsföring, konverteringsoptimering och online-ryktehantering.

Direktlänk Dela The Inscriber Magazine fördjupade 17 juli

Förvirring kring rankat valsystem i Virginia kan leda till paus i experiment

Virginia genomförde sin första offentligt administrerade rankade val, men komplexiteten i systemet har lett till frustration bland invånarna. I Arlington County, där valet ägde rum, överväger minst två av fyra styrelsemedlemmar att rösta emot att använda metoden i november. Kritiker menar att det statligt påtvingade sättet att räkna röster, ´single transferrable vote´, antingen var förvirrande, inte ordentligt kommunicerat till väljarna eller bröt mot principen om ´en person, en röst´. Trots detta har förespråkare för rankade val påpekat att systemet gav en vinnande kandidat som representerade väljarnas åsikter, oavsett om de stödde eller motsatte sig den kontroversiella omzoneringsplanen.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 14 juli

Instagram-kändis Caroline Calloway återvänder efter skandal med ny bok

Digitala klärvoajanten Caroline Calloway visste om Instagrams kraft innan ´influencer-ekonomin´ ens nämndes. 2012 köpte hon 40 000 följare till sitt @AdventureGrams-konto och dokumenterade sina resor runt Europa. Hennes internetkändisstatus växte till hundratusentals följare när hon började på University of Cambridge. Calloway säkrade senare ett bokavtal värt en halv miljon dollar med Flatiron Books. Men hennes sagolika liv var bara en saga. När bokavtalet gick i stöpet 2017 och hon var tvungen att betala tillbaka $100 000 av sin förskottsbetalning, vände hon sig till Instagram för att sälja hemmagjorda ´ormoljor´ och ´kreativitetsworkshops´. Hennes identitet som en bedragare blev förstärkt när hennes bästa vän Natalie Beach publicerade en skandalartikel 2019. Efter tre års tystnad på sociala medier, drevs Calloway till handling och började arbeta på sin bok ´Scammer´.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 10 juli

Optisk databehandling kan förbättra AI-prestanda och minska energiförbrukningen

Skalan och storleken på djupinlärningsmodeller växer exponentiellt, vilket driver upp behovet av massiv datorkraft och energiförbrukning. Detta har lett till ökad oro för kostnader och miljöpåverkan av stora maskininlärningsteknologier. En lösning tar form i avancerad optisk databehandlingsteknik, som möjliggör snabbare och mer energieffektiv matrismultiplikation, kärnan i AI-algoritmer. Optisk databehandling kan ge över 8000x mer energieffektivitet än digital-elektroniska processorer när tekniken fortsätter att utvecklas. Optisk databehandling kan revolutionera datorkraft, hastighet och effektivitet.

Direktlänk Dela Embedded Systems Design fördjupade 10 juli

Forskare varnar för riskerna med artificiell intelligens

Fem ledande forskare har undertecknat ett öppet brev där de uppmanar till omedelbart stopp i utvecklingen av artificiell intelligens (AI) på grund av dess potentiella risker för mänskligheten. De menar att AI kan utgöra ett hot om den blir mer intelligent än människan, och att detta kan leda till att människor blir utrotade på samma sätt som andra arter har utrotats av mer intelligenta arter. Forskarna påpekar också att AI redan orsakar skador genom att användas på diskriminerande sätt, till exempel i fördelningen av välfärdsförmåner. Dessutom kan AI bli ett verktyg för de med illvilliga avsikter om den blir tillräckligt avancerad.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 7 juli

Russell Group fastställer principer för AI-användning i utbildning

Russell Group, en sammanslutning av ledande brittiska universitet inklusive Cambridge, har fastställt principer för användning av artificiell intelligens (AI). Dessa regler syftar till att skapa en AI-litterat personal och studentkår för att dra nytta av teknikens fördelar samtidigt som risker minimeras. Principerna inkluderar främjande av etisk användning av generativ AI, att säkerställa lika tillgång till tekniken och att upprätthålla akademisk noggrannhet oavsett hur innehållet produceras eller används. Dr Tim Bradshaw, VD för Russell Group, menar att det är avgörande att studenter har förmågan att använda denna teknik innan de går ut i arbetslivet.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 6 juli

AI och maskininlärning kan hjälpa till att diagnostisera hudcancer

AI och maskininlärning (AI/ML) kan spela en stor roll i tidig diagnos av hudcancer, enligt Owain Jones, klinisk forskare vid Cambridges avdelning för folkhälsa och primärvård. Jones och hans team genomförde en studie som utvärderade effektiviteten och säkerheten hos AI/ML-algoritmer för diagnos av hudcancer. Även om AI/ML-algoritmer visade sig vara bra på att diagnostisera hudcancer, fann de inga studier som använde dessa algoritmer i primärvårdsinställningar. Jones påpekade också att det finns oro över om dessa algoritmer är tillräckligt representerande för allmänheten för att förhindra snedvridning mot minoriteter.

Direktlänk Dela E-News Nigeria fördjupade 5 juli

Kritik mot EU:s planerade massavlyssning för att bekämpa sexuella övergrepp mot barn

EU-kommissionen har lagt fram ett förslag som kallas Chatcontrol, vilket innebär att all internetkommunikation i EU, inklusive krypterad kommunikation, ska kunna övervakas för att förhindra sexuella övergrepp mot barn. Kritiker hävdar att detta underminerar EU-medborgarnas säkerhet och integritet. Ursula von der Leyen, nuvarande chef för EU-kommissionen, blev känd för att ha pressat fram en liknande lag i Tyskland. Ylva Johansson, EU-kommissionär för inrikes frågor, har lagt fram ett förslag om att alla bilder eller videor på användares mobiler, plattor eller datorer ska kunna skannas och analyseras innan de laddas upp till sociala medier. Detta har lett till kritik om att ungdomars sexualitet riskerar att kriminaliseras.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 5 juli

Sookio firar 15 år och lanserar ny strategi

Det brittiska digitala marknadsföringsföretaget Sookio, grundat 2008 av Sue Keogh, firade nyligen sitt 15-årsjubileum. För att fira lanserar företaget sin nya ´Strategy Suite´, en mer omfattande strategi för digital marknadsföring. Sookio har tidigare arbetat med kunder som NHS, University of Cambridge och BBC. De har också vunnit utmärkelser som Gold for Service Excellence vid SME Cambs Awards 2022 och Sue Keogh vann silver för Business Person of the Year.

Direktlänk Dela Ely Standard fördjupade 26 juni

AI kan förbättra vården genom att stödja vårdpersonal

Artificiell intelligens (AI) kan hjälpa vården genom att stödja vårdpersonal snarare än att ersätta dem, enligt Mihaela van der Schaar, professor vid Cambridge University. Hon leder ett laboratorium som utvecklar AI-verktyg för forskare, läkare, sjuksköterskor och patienter, med fokus på att skapa verktyg som är anpassade för att hantera den organisatoriska, vetenskapliga och ekonomiska komplexiteten i medicin. AI kan användas för att förbättra behandlingen av sjukdomar genom att skräddarsy behandlingar för individuella patienters unika medicinska och livsstilsprofiler, samt för att optimera resursallokeringen inom vårdsystem som NHS.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 juni

Slack lanserar AI-program för effektivare kommunikation

Slack-chefen har introducerat en uppsättning AI-program under varumärket Slack GPT, designade för att göra kollegors kommunikation mer effektiv. Programmen inkluderar konversationssammanfattningar och skrivhjälp samt gör det enklare för säljare att svara på kunder och prospekts genom att erbjuda varningar om försäljningsledningar och omedelbar forskning. Dessa AI-program kommer också att hjälpa Jones och hennes kollegor att integrera den konsumentinriktade Slack-appen med de företagsinriktade verktygen som erbjuds av Slack´s moderbolag, Salesforce.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 29 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare