» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 132 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Cohere är ett engelskt verb som betyder att något hänger samman, är förenat eller sammanlänkat på ett logiskt eller naturligt sätt. Det kan användas för att beskriva relationer mellan idéer, tankar, argument eller objekt som passar väl ihop och bildar en sammanhängande helhet. Begreppet kan även användas för att beskriva en känsla av enhet och sammanhang inom en grupp eller organisation. Cohere kan också användas för att beskriva fysiska fenomen, som när molekyler hålls samman av krafter som gör att de bildar en stabil struktur.

Senaste nytt kring Cohere

Amazon-aktier återhämtar sig starkt efter stora förluster

Amazon-aktier har ökat med 76% hittills 2023, en anmärkningsvärd återhämtning efter att ha förlorat nästan hälften av sitt värde 2022. Företagets senaste kvartalsresultat var imponerande, med intäkter och vinst som överträffade konsensusprognoserna. Företagets fria kassaflöde ökade till 21,4 miljarder dollar under de 12 månaderna fram till 30 september, jämfört med ett negativt värde på 19,7 miljarder dollar föregående år. E-handelsverksamheten förbättras snabbt och Amazon Web Services fortsätter att stabiliseras. Dessutom kan Prime Video bli en betydande inkomstkälla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Amazon Web Services lanserar en rad uppdateringar för att bli ledande inom generativ AI

Amazon Web Services (AWS) har nyligen presenterat en rad uppdateringar av generativ AI under sin AWS Re:Invent-konferens. Swami Sivasubramanian, AWS:s vice VD för Data och AI, tillkännagav flera uppdateringar för att förbättra företagets generativa AI-projekt. En av dessa var Amazon Q-assistenten, som erbjuder företagsanställda all slags hjälp med sitt arbete. AWS försöker också skilja sig från konkurrenterna genom att erbjuda kunderna valmöjligheter. Företaget planerar att erbjuda tillgång till flera leverantörer genom sin Bedrock-tjänst som stöder många av de ledande LLM-modellerna.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade i förrgår

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

Amazon fokuserar på att återuppfinna OpenAI:s produkter vid AWS re:Invent

Under AWS re:Invent konferensen fokuserade Amazon på att återuppfinna OpenAI:s produkter och påpekade säkerhetsbrister i OpenAI:s system. Amazon lanserade Amazon Q, en generativ AI-assistent för företag, vilket är liknande OpenAI:s ChatGPT Enterprise och Microsofts Copilot Studio. AWS meddelade också att de bygger sina egna LLM-modeller och introducerade tre nya modeller till Titan-familjen. Dessutom presenterade AWS två nya AI-chip, AWS Graviton4 och AWS Trainium2. AWS försöker sätta sig själva isär från både Microsoft och OpenAI genom att förespråka ansvarsfull AI och tillkännage skyddsräcken för Amazon Bedrock. Samtidigt har OpenAI försäkrat sina kunder om sitt engagemang för dataskydd och integritet för företagsanvändare.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 29 november

Asiatiska marknader sjunker, Charlie Munger dör, Disney planerar expansion, Apple vill avsluta partnerskap med Goldman Sachs

Hongkongs aktier ledde förlusterna på Asienmarknaden på onsdag, med Hang Seng-indexet som sjönk så mycket som 2,7%. Kina´s CSI300 slutade ner 0,9%, Japans Nikkei 225 slutade ner 0,3% och Koreas KOSPI slutade 0,1% lägre. Charlie Munger, miljardär och investeringsrådgivare som gjorde en förmögenhet innan han blev Warren Buffetts högra hand på Berkshire Hathaway, har dött vid 99 års ålder. Disney-chefen Bob Iger planerar att utöka Disney´s temaparker med ett engagemang på $60 miljarder under de nästa 10 åren. Apple har föreslagit att Goldman Sachs ska avsluta sitt kreditkorts- och sparkontospartnerskap med teknikjätten inom de nästa 12 till 15 månaderna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

AI-startups ser ökad efterfrågan efter OpenAIs kaos

AI-startupen Hugging Face rapporterar ökat intresse från potentiella kunder efter kaoset hos rivalen OpenAI. Företag är oroliga över riskerna med att outsourca sin AI till en enda leverantör, enligt Hugging Face VD Clément Delangue. Även Cohere, en språkmodells-startup baserad i Toronto, har sett fler förfrågningar från potentiella kunder. Flera företag har övervägt att byta från OpenAI till konkurrenternas tjänster. Hugging Face, baserat i New York, samlade in 235 miljoner dollar i augusti till ett värde av 4,5 miljarder dollar. Investorer inkluderar Google, Amazon, Nvidia, Salesforce, AMD, Intel, IBM och Qualcomm.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

Amazon introducerar AI-assistenten Q för AWS

Amazon har introducerat sin egen AI-assistent, en ny chatbot för Amazon Web Services (AWS) kallad Q. Amazon Q är en ChatGPT-typ chatbot designad för företagsanvändare och kommer att vara tillgänglig som en del av Amazons AWS molnplattform. Q kan hjälpa utvecklare att skriva kod, svara på frågor om hur man använder AWS molntjänster och generera affärsrapporter. Q är även integrerad i Amazon Connect, en kundtjänstplattform, för att hjälpa agenter lösa supportförfrågningar. Adam Selipsky, VD för AWS, tillkännagav Q på Amazons årliga molnkonferens, re:Invent, tillsammans med andra AI-initiativ. Q använder en rad olika AI-modeller, inklusive Amazons egen Titan stora språkmodell och LLMs byggda av Cohere och Anthropic. Amazon har även meddelat två nya AI-chip tillgängliga för sina kunder idag, Graviton 4 och Trainium 2.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 28 november

OpenAI:s framtid osäker trots återkomst av Sam Altman

OpenAI har haft en turbulent tid med VD:n Sam Altman lämnande företaget, sedan anslöt han sig till Microsoft, bara för att AI-startupen skulle meddela att Altman skulle återvända till företaget med det mesta av sin styrelse ersatt. OpenAI planerar att genomföra en aktieförsäljning som värderar företaget till cirka 86 miljarder dollar. Men hur känner investerare för företaget? Glen Anderson, Managing Partner på RainMaker Group Holdings, säger att investerare nu har ett mer försiktigt och pragmatiskt tillvägagångssätt gentemot aktien.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 november

Salesforce och Amazon Web Services utökar sitt AI-fokuserade partnerskap

Salesforce och Amazon Web Services (AWS) har meddelat en betydande AI-fokuserad utvidgning av sitt partnerskap. Det nya avtalet gör det lättare för kunder att hantera sina data över Salesforce och AWS och införa de senaste generativa artificiella intelligens (AI) teknologierna i sina applikationer och arbetsflöden. Salesforce kommer att börja stödja Amazon Bedrock, företagets fullt hanterade tjänst som gör grundmodeller från ledande AI-företag tillgängliga via ett enda applikationsprogrammeringsgränssnitt (API). Salesforce kommer att utöka sin användning av AWS, inklusive beräkning, lagring, data och AI-teknologier, genom Hyperforce för att förbättra populära tjänster som Salesforce Data Cloud. AWS kommer att öka sin användning av Salesforce-produkter som Data Cloud.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 november

OpenAI återanställer VD efter dramatiska omvälvningar

OpenAI, företaget bakom AI-boten ChatGPT, har genomgått dramatiska förändringar under den senaste veckan. Företagets VD, Sam Altman, avskedades den 17 november men återanställdes fem dagar senare efter protester från anställda. Händelsen har väckt diskussioner om hur kommersiell konkurrens påverkar utvecklingen av AI-system och hur snabbt AI kan implementeras på ett etiskt och säkert sätt. Altman, som är en framgångsrik investerare och entreprenör, var medgrundare till OpenAI och har varit VD sedan 2019. Han övervakade en investering på cirka 13 miljarder dollar från Microsoft.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 23 november

Meta kan dra nytta av OpenAI:s ledningsdrama

Meta-VD Mark Zuckerberg var inte direkt involverad i dramatiken kring Sam Altmans avgång och återkomst till OpenAI, men hans företag kan dra fördel av situationen. Microsoft, OpenAI:s största finansiella stöd, har positionerat startupföretaget som en viktig molnpartner, men detta har fått kritik när frågor uppstått om hur styrelseproblemen kunde undgå Microsoft och dess VD Satya Nadella. Meta har å andra sidan haft lyxen att följa händelserna på sidlinjen. Detta kan hjälpa Meta att stärka sina open-source Llama AI-initiativ och kan även hjälpa med rekrytering. Meta fortsätter att investera tungt i generativ AI och stora språkmodeller, liknande de som hjälpte till att skapa OpenAI:s ChatGPT.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 november

OpenAI:s ledarskapsförändringar leder till att kunder söker alternativ

Efter förra veckans ledarskapsförändringar på OpenAI har många kunder börjat leta efter alternativ. Flera uppstartsföretag säger att de eller deras kunder överväger att lita mindre på OpenAI:s stora språkmodeller (LLM) sedan företaget avskedade Sam Altman, företagets medgrundare och VD. Trots att Altman nu verkar ha blivit återinsatt, anser vissa att oron beror på omvälvningen i sig, inte Altmans avgång. Bland dem finns Arjun Bansal, vars företag Log10 producerar verktyg som utvecklare kan använda för att skapa LLM-drivna applikationer. Martin Kon, president och COO för Cohere, som också tillhandahåller LLM för användning i applikationer, har också sett en ökning av förfrågningar sedan OpenAI:s omstrukturering började.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

Förståelse av Retrieval Augmented Generation och dess användning i stora språkmodeller

Retrieval Augmented Generation (RAG) är ett viktigt verktyg för att använda stora språkmodeller (LLM). RAG möjliggör för LLM att införliva externa dokument i sina svar, vilket gör dem mer anpassade till användarens behov. Detta är särskilt fördelaktigt i områden där LLM traditionellt har svårt, särskilt när fakticitet är viktig. RAG verktyg och bibliotek har dykt upp sedan ChatGPT och liknande LLM introducerades. RAG fungerar genom att identifiera ett eller flera dokument relevanta för din fråga, införliva dem i din prompt och modifiera prompten för att inkludera instruktioner för modellen att basera sina svar på dessa dokument. LlamaIndex har nyligen släppt ett öppet verktyg som tillåter dig att utveckla en grundläggande RAG-applikation med nästan ingen kodning.

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupade 22 november

OpenAI genomgår dramatiska förändringar, Microsoft anställer avsatta ledare

Under de senaste fyra dagarna har OpenAI, AI-företaget bakom ChatGPT, genomgått dramatiska förändringar. OpenAIs styrelse avsatte Sam Altman, VD och medgrundare, och degraderade Greg Brockman, president och medgrundare, vilket ledde till att Brockman avgick. Detta följdes av ett uppror bland personalen som krävde att grundarna skulle återinsättas. Microsoft hade redan anställt Altman och Brockman för att leda en ny intern AI-enhet, men inga avtal hade ännu undertecknats. Det finns rykten om att de avsatta ledarna kan återvända till OpenAI. Denna händelse har satt fokus på de krafter som styr AI-revolutionen och väcker frågor om vad som händer om man satsar allt på en centraliserad, proprietär aktör och vad som händer om saker och ting sedan går snett. I ett öppet brev publicerat av Mozilla uppmanade Meta´s chefsforskare för AI, Yann LeCun, tillsammans med 70 andra undertecknare till mer öppenhet i AI-utveckling. Bakgrunden är att stora teknikföretag som OpenAI och Googles DeepMind efterfrågar mer reglering och varnar för katastrofala konsekvenser om AI hamnar i fel händer. LeCun och andra håller inte med och menar att öppna modeller kommer med risker och sårbarheter men att ökad offentlig tillgång och granskning gör tekniken säkrare, inte farligare. Meta har nyligen samarbetat med Hugging Face för att lansera en ny startup-accelerator designad för att främja användningen av öppna AI-modeller. Många företag har byggt sina affärer på OpenAIs proprietära GPT-X stora språkmodeller (LLM), och över helgen började hundratals av OpenAIs kunder rapporteras ha kontaktat OpenAIs konkurrenter, som inkluderar Anthropic, Google och Cohere, oroliga för att deras egna företag kan påverkas om OpenAI skulle upplösas över en natt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

AI:s explosiva tillväxt och globala säkerhetssammanträde

Under 2023 har AI-teknologin genomgått en betydande tillväxt, med Chat GPT som firar sitt första år i slutet av november. Användningen av generativa AI-verktyg har exploderat inom företagsfunktioner, med tre fjärdedelar av deltagarna på Recorded Future Predict-konferensen i London som använder AI-verktyg. En undersökning av McKinsey visade att en tredjedel av företagen regelbundet använder generativa AI-verktyg i minst en affärsfunktion. I mars släpptes version 4 av Chat GPT-applikationen, vilket innebar en förbättring med 40%. Storbritannien värdade den första globala AI Safety Summit i november 2023, vilket samlade ledande AI-nationer, politiker, teknikföretag och forskare för att diskutera säker och ansvarsfull utveckling av AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 november

Kanadensiska handelskammaren skapar råd för AI-policy

Kanadensiska handelskammaren har meddelat att de skapar ett råd för att definiera offentliga policys kring artificiell intelligens (AI). Rådet kommer att förespråka regeringspolicys som fokuserar på ansvarsfull utveckling, implementering och etisk användning av AI inom företag. Det 30-medlemmar starka ´Framtidens AI-råd´ kommer att samordnas av e-handelsjätten Amazon och mjukvaruföretaget SAP Canada. Andra medlemmar inkluderar Meta Platforms, Google, BlackBerry, Cohere, Scotiabank och Microsoft. En av rådets första uppgifter kommer att vara att granska Bill C-27, en lagstiftning som den federala regeringen planerar att använda för att begränsa vissa risker med AI.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 21 november

Tre aktier att hålla koll på inom artificiell intelligens 2024: Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer

Om du inte redan äger aktier inom artificiell intelligens (AI) kan du missa en av de största teknikinflationerna i historien. Men det är fortfarande tid att investera då många viktiga aktörer inom AI-industrin fortfarande handlas under sina 2021-toppar. Tre företag att hålla koll på är Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer. Amazon har nyligen gjort stora framsteg inom AI, Micron Technology är en av endast tre stora DRAM-tillverkare och Super Micro Computer har sett en stark tillväxt inom AI-relaterade servrar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

Oracle integrerar AI och maskininlärning i hela sin produktportfölj

Amerikanska teknikjätten Oracle har integrerat artificiell intelligens (AI) och maskininlärning i hela sin produktportfölj. Företaget utvecklar en rad generativa AI-tjänster som sträcker sig från infrastruktur till applikationer. Dessa tjänster syftar till att hjälpa organisationer att automatisera affärsprocesser från början till slut, förbättra beslutsfattandet och förbättra kundupplevelserna. Shailender Kumar, senior vice-president och regional managing director för Oracle India, diskuterar företagets tillväxtutsikter för AI och dess senaste utveckling inom gen AI med fokus på hälsosektorn.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 20 november

OpenAIs framtid osäker utan Microsofts fortsatta stöd

OpenAI förhandlar om att återanställa sin tidigare VD, Sam Altman, med stöd från Microsoft och andra investerare. Jason Kwon, företagets strategichef, uttryckte optimism över att Altman och andra högre chefer som avgick i protest mot hans plötsliga avskedande kan återvända. Microsoft har bidragit med minst 13 miljarder dollar till OpenAI sedan 2019 och har därmed stor makt över företaget. OpenAI, som för närvarande rapporteras tjäna omkring 80 miljoner dollar per månad, är starkt beroende av Microsofts molndatatjänster för att träna och köra sina modeller. Utan fortsatt ekonomiskt stöd från Microsoft kan företagets framtid vara hotad.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

Amazon kan vara det bästa AI-aktieköpet just nu

Amazons aktier har skjutit i höjden med över 40% under 2023, men det är fortfarande inte det bästa mega-cap-aktien detta år. Meta Platforms och Nvidia slåss om den äran. Alla dessa högflygande aktier har en gemensam nämnare: de fokuserar på artificiell intelligens (AI). Amazon har lanserat sin egen stora språkmodell (LLM), Titan, tidigare i år och fortsätter aggressivt med sin AI-utveckling. Företaget investerar kraftigt i träning av en ny LLM, kodnamn ´Olympus´, som har cirka 2 biljoner parametrar. Amazon kan ha en nyckelfördel över sin konkurrens, enligt VD Andy Jassy, då mycket av data finns i AWS (Amazon Web Services) som är marknadsledare inom molninfrastruktur. Amazon fortsätter också att expandera till nya marknader och kommer att börja sälja bilar online i USA 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 november

Microsoft integrerar AI-assistenten Copilot i alla sina produkter och tjänster

Microsoft har presenterat sin AI-assistent, Copilot, som kommer att integreras i alla företagets produkter och tjänster. Företagets VD, Satya Nadella, meddelade att Microsoft har över 1 miljon betalande Copilot-användare i mer än 37 000 organisationer. Dessutom kommer företagets chatbot, Bing Chat, att byta namn till Copilot. Copilot kommer också att läggas till i en mängd produkter och tjänster, inklusive Microsoft Fabric, Azure, Dynamics 365, Microsoft 365, Teams, Viva, Power och mer. Microsoft introducerade också två nya rollspecifika copiloter; Service och Försäljning, var och en kostar 50 dollar per användare och månad.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 18 november

Generativ AI överskuggar traditionell AI, men båda har sin plats

Ett år efter lanseringen av ChatGPT har företag börjat använda generativ AI (GenAI) för att få en konkurrensfördel. Men det verkar inte finnas någon ökning i användningen av mer traditionella former av AI, som prediktiva modeller baserade på maskininlärningsalgoritmer. Enligt McKinseys senaste rapport om AI är 2023 GenAIs ´genombrottsår´, med en tredjedel av de undersökta organisationerna som använder GenAI regelbundet. Forskaren Kjell Carlsson påpekar att det finns meningsfulla skillnader mellan GenAI och traditionell AI. Till exempel tränas GenAI främst på ostrukturerade data, medan traditionell maskininlärning i stor utsträckning baseras på strukturerade data. Carlsson ser också att GenAI används för att påskynda läkemedelsupptäckter bland läkemedelsföretag.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 14 november

Molnleverantörer och mjukvarutillverkare spelar nyckelroll i företags anpassning av generativ AI

Molnleverantörer och mjukvarutillverkare kommer att spela en viktig roll i företags anpassning av generativ AI, eftersom kunder använder deras produkter och tjänster för att införliva den potentiellt transformerande tekniken i verksamheten. Experter är överens om att det blir mycket mer kostnadseffektivt för företag att använda GenAI-tjänster istället för att bygga upp kapaciteterna själva. CIO:er står under press från VD:ar och styrelser att snabbt införa GenAI. Molnleverantörer och de mest framstående mjukvarutillverkarna, inklusive Microsoft, Oracle och Salesforce, hävdar att de tillhandahåller skydd och dataskyddsverktyg för att uppfylla företagspolicyer, skydda känslig data och tillfredsställa statliga regulatorer. Framtiden kommer troligen att innebära att molnleverantörer erbjuder företag möjlighet att välja mellan olika LLM:er och ger rekommendationer om de bästa för specifika uppgifter.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 14 november

Open AI:s nya uppdateringar hotar leverantörer av öppen källkodsprogramvara

Open AI, skaparen av ChatGPT och GPT-4, presenterade flera uppdateringar vid sin första utvecklarkonferens som kan hota överlevnaden för flera leverantörer av öppen källkodsprogramvara. Uppdateringarna inkluderar bland annat ett nytt Assistants API, nya modaliteter, anpassade GPT:er, en ny butik för modeller och nya prispolicyer. Dessa lanseringar riktar sig direkt mot open source-communityn och kan orsaka intäktsförluster för företag som Langchain, Llamaindex och Chroma DB. Open AI:s nya modell GPT-4 Turbo, som är snabbare, mer effektiv och billigare än befintliga erbjudanden, kan också göra det svårt för många företag, särskilt startups, att konkurrera inom generativ AI.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 14 november

IBM positionerar sig för att bli en viktig spelare inom generativ AI

Med Watson 2.0, eller watsonx, har IBM positionerat sig för att bli en viktig spelare inom generativ AI. Företaget har en ledande teknologisk grund, en robust och snabbt framåtskridande AI-stack, en stark hybridmolnposition (tack vare Red Hat), ett växande ekosystem och en konsultorganisation med djup domänexpertis för att tillämpa AI i branschspecifika användningsfall. Denna positionering är resultatet av företagets djupa forskning inom AI och lärdomar från tidigare misstag. I en nyligen genomförd analys delar vi våra slutsatser och perspektiv från ett nyligen besök på IBMs forskningshuvudkontor.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 11 november

Salesforce AI:s VD Clara Shih omdefinierar jobb med hjälp av AI

Clara Shih, VD för Salesforce AI, har länge fokuserat på artificiell intelligens (AI) och dess potential att omdefiniera arbetsroller och rutiner. Shih leder Salesforce AI:s strategi för att integrera AI i produkter som Slack och Tableau, vilket redan börjar omdefiniera jobb och dagliga arbetsuppgifter för försäljnings- och kundtjänstrepresentanter hos de 150 000 företag som använder Salesforce´s mjukvara. Salesforce AI utvecklar nya funktioner som förenklar rutinmässiga uppgifter, som att schemalägga möten och skriva försäljningsmejl. Trots potentialen för AI att förändra arbetslivet, påpekar Shih att det också finns säkerhets- och integritetsproblem, och betonar vikten av att uppgradera och anamma AI för att hålla jämna steg med teknikutvecklingen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 november

Elon Musks nya företag xAI utvecklar AI-modell med färre begränsningar

Elon Musk har meddelat att hans senaste företag, xAI, har utvecklat en kraftfull AI-modell, Grok, med färre begränsningar än konkurrenterna. Grok är designad för att svara på frågor med humor och ett rebelliskt inslag. Modellen är byggd på en språkmodell kallad Grok-1 med 33 miljarder parametrar och utvecklades på två månader. Företaget hävdar att Grok har en fördel i sin ´real-tids kunskap om världen via X-plattformen´, tidigare känd som Twitter, som Musk förvärvade för 44 miljarder dollar 2022. xAI har inte offentliggjort några modeller än.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 6 november

Vectara lanserar öppen-källkodsmodell för utvärdering av hallucinationer i LLM

Vectara, en byggare av Large Language Models (LLM) och betrodd Generative AI (GenAI) plattform, har släppt sin öppen-källkods Hallucination Evaluation Model. Denna första i sitt slag initiativ erbjuder en kommersiellt tillgänglig och öppen-källkodsmodell som adresserar noggrannhet och nivå av hallucinationer i LLM, tillsammans med en offentligt tillgänglig och regelbundet uppdaterad leaderboard. Modellen är utformad för att kvantifiera hur mycket en LLM avviker från fakta vid syntetisering av en sammanfattning relaterad till tidigare tillhandahållna referensmaterial. Vectara uppmanar andra modellbyggare som OpenAI, Cohere, Google och Anthropic att delta i att definiera en öppen och fri branschstandard i stöd för självstyrning och ansvarsfull AI.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 6 november

Generativ AI:s tillväxt och inverkan på industrierna

Generativ AI (gen AI) antas i en mängd olika ramverk med olika driftsmodeller, datamängder och domänspecifika egenskaper. Gen AI:s omvandlande kraft för industrier är enorm och AI kommer att röra sig mot där data finns. Gen AI:s kraftlag, utvecklad av theCUBE Research team, beskriver de antagningsmönster vi ser framträda i molnet, på plats och på kanten med en lång svans av mycket specifika domänmodeller över varje industri. Vi introducerar nya undersökningsdata från Enterprise Technology Research som tittar på några av leverantörerna som antas eller övervägs med en speciell titt in i den framväxande tekniksektorn med data på Hugging Face, Anthropic, Cohere och Jasper. Vi kommenterar också antagandet av Meta Platforms ´Llama 2 och den potentiella påverkan av öppen källkod och andra tredje parter på kurvans form. Vi delar våra uppskattningar av Microsoft Azures AI-intäktsinverkan, som vi ser närmar sig en löptakt på 2 miljarder dollar utgående 2023. Slutligen gräver vi in i effekterna av återhämtning förstärkt generation, eller RAG, med hjälp av verkliga världsexempel med vissa förbehåll för RAG-implementeringar som utövare bör överväga.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 4 november

Indien leder teknologiska eran, SAP TechEd 2023 lanseras

Sindhu Gangadharan, Senior Vice President och Managing Director för SAP Labs India, talade vid lanseringen av SAP TechEd 2023 och förklarade att Indien leder den teknologiska eran. Hon förutspår att landet kommer att ha en ekonomi värd 1 biljon dollar till 2030 och 1,5 miljoner molnproffs till 2025. Hon tillade också att 16% av den globala AI-talangpoolen kommer från Indien. Vid SAP TechEd 2023 presenterades 12 sessionformat, över 1000 timmars utbildning och över 500 SAP-talare från hela världen. Bland dessa kommer det att finnas över 70 externa talare och över 500 sessioner. Gangadharan tillade att AI representerar en unik möjlighet idag.

Direktlänk Dela Dataquest India fördjupade 3 november

SAP lanserar AI-baserade produkter för att förbättra utvecklarproduktiviteten

SAP har lanserat tre AI-baserade produkter för att förbättra utvecklarproduktiviteten: SAP Build Code för professionella utvecklare, en vektordatabas för HANA Cloud och AI Foundation. SAP Build Code är ett verktyg som använder en liknande modell som SAP Build och ger AI-funktioner för Java och JavaScript-utveckling. SAP lägger till en vektordatabas i SAP HANA Cloud databas för AI-datahantering. Slutligen presenterade SAP AI Foundation, en samling AI-tjänster designade för att hjälpa utvecklare att skapa AI- och generativ AI-baserade tillägg och applikationer på SAP BTP. SAP har inte specificerat några tillgänglighetsdatum eller priser för de nya verktygen.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 2 november

Ny macOS-app, MindMac, stödjer ChatGPT OpenAI och andra AI-plattformar

En ny macOS-app, kallad MindMac, har utvecklats för att stödja ChatGPT OpenAI, Azure OpenAI, Anthropic Claude och OpenRouter API. MindMac gör det möjligt att enkelt komma åt ChatGPT API och börja chatta med chatboten direkt från dina Mac-enheter. Appen är designad för att dra full nytta av Mac:ens hård- och mjukvaruförmågor, vilket innebär att den körs smidigt och effektivt. Användare behöver ingen kodningserfarenhet eller teknisk kunskap för att komma igång. Framtida funktioner inkluderar stöd för Google PaLM och Cohere.

Direktlänk Dela MacRumors fördjupade 30 oktober

Google investerar 2 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Google har bekräftat en investering på 2 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, grundad av tidigare chefer på OpenAI. Investeringspaketet inkluderar en initial kontantinsats på 500 miljoner dollar och ytterligare 1,5 miljarder dollar över tid. Anthropic, känt för sin chatbot Claude 2, värderades till 4,1 miljarder dollar tidigare i år och konkurrerar med OpenAI:s ChatGPT. Anthropic har kunder som Slack, Notion och Quora. Investeringsbeslutet är ett tecken på Googles fortsatta intresse för den snabbt utvecklande AI-sektorn och dess potentiella tillämpningar.

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 29 oktober

Fokus på domedagsscenarier i AI distraherar från omedelbara risker, säger branschexpert

Enligt Aidan Gomez, medförfattare till en forskningsstudie som hjälpte till att skapa tekniken bakom chatbots, är fokuseringen på domedagsscenarier i artificiell intelligens (AI) en distraktion som spelar ner omedelbara risker som storskalig generering av felinformation. Gomez, som är VD för Cohere, ett nordamerikanskt företag som tillverkar AI-verktyg för företag, inklusive chatbots, anser att AI redan används i stor utsträckning och att toppmötet bör fokusera på dessa applikationer. Han uttrycker oro över spridningen av felaktig eller felaktig information online, då AI-modeller kan skapa media som är extremt övertygande och nästan omöjliga att skilja från mänskligt skapade texter eller bilder.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 29 oktober

En av fem nya miljardföretag 2023 inom AI

En av fem nya startups som nått miljardvärdering och anslutit sig till The Crunchbase Unicorn Board 2023 var AI-företag. Dessa 15 AI-företag, som främst var inom generativ AI, ökade sammantaget värdet på tavlan med 21 miljarder dollar. De mest värdefulla privata företagen inom AI-sektorn på tavlan är Databricks, Cruise och OpenAI. Trots stort intresse från investerare har antalet nya ´unicorns´ inom AI minskat kraftigt år över år. Bland företagen som blivit ´unicorns´ 2023 finns Cohere, Zhipu AI, AI21 Labs, Light Years Beyond, Imbue, Video Runway, Synthesia, CoreWeave, Quantexa, Replit, DeepL, Adept AI, Character.ai, Typeface och Helsing.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 27 oktober

AI:s höjdpunkt och problem med stora språkmodeller

AI upplever just nu en höjdpunkt, särskilt sedan OpenAI:s konversationsagent ChatGPT gick viral förra året. Teknikindustrin har varit upptagen med stora språkmodeller (LLM), tekniken bakom ChatGPT. Google, Meta och Microsoft, samt startups som Anthropic och Cohere, har alla släppt egna LLM-produkter. Företag över hela sektorer har skyndat sig att integrera LLM i sina tjänster. OpenAI rapporteras vara på väg att uppnå över en miljard dollar i årlig intäkt. Men det finns problem med LLM, inklusive ´hallucinationer´, där LLM självsäkert skapar felaktig information, samt frågor om fördomar och upphovsrätt.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 27 oktober

Nytt verktyg för att spåra ursprunget till AI-utbildningsdata

Ett nytt onlineverktyg, Data Provenance Explorer, låter användare identifiera, spåra och lära sig om den rättsliga statusen för träningsdatauppsättningar för generativ AI. Verktyget är resultatet av ett gemensamt arbete mellan maskininlärnings- och juridiska experter från MIT, generativ AI API-leverantör Cohere och 11 andra organisationer, inklusive Harvard Law School, Carnegie Mellon University och Apple. Data Provenance Explorer låter forskare och journalister söka igenom tusentals AI-utbildningsdatabaser och spåra ´släktlinjen´ för allmänt använda datauppsättningar. Målet är att ge ett sätt att utforska den ibland dunkla världen av träningsdata som används för att utveckla generativ AI.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 26 oktober

Teknikexperter och investerare diskuterar AI:s framtid på Capitol Hill

Teknologer och förespråkare kommer återigen att besöka Capitol Hill för att diskutera fördelarna och farorna med artificiell intelligens (AI) med ledare i senaten. Bland deltagarna finns riskkapitalisterna Marc Andreessen, medgrundare och generell partner på Andreessen Horowitz, och John Doerr, ordförande för Kleiner Perkins. Diskussionen kommer att fokusera på innovation och hur regeringen kan balansera att behålla en ledande position inom AI samtidigt som man säkerställer dess säkerhet. Andra teknikledare, akademiker och civila samhällsledare kommer också att delta.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 oktober

AI-modeller har brist på transparens, enligt global rapport

Artificiella intelligens (AI) baserade stiftelsemodeller som Meta´s Llama 2 och OpenAI’s GPT-4 har låg transparens, enligt en global rapport. Rapporten skapades av en grupp av åtta AI-forskare från Stanford University, MIT Media Lab och Princeton University. Rapporten visade att ”ingen större stiftelsemodellsutvecklare är nära att tillhandahålla tillräcklig transparens, vilket avslöjar en grundläggande brist på transparens inom AI-industrin”. Bland de testade modellerna fick Meta´s Llama 2 högst poäng (54 %), tätt följt av BloomZ (53 %) och sedan OpenAI’s GPT-4 (48 %).

Direktlänk Dela Daijiworld Media fördjupade 21 oktober

OpenAI:s värdering kan tredubblas till 80 miljarder dollar

San Francisco-startupen OpenAI är i diskussioner om att slutföra en affär som skulle värdera företaget till mer än 80 miljarder dollar, nästan en tredubbling av dess värdering för mindre än sex månader sedan. Företaget skulle sälja befintliga aktier i ett så kallat inlösenbud lett av riskkapitalbolaget Thrive Capital, vilket skulle göra OpenAI till det mest värdefulla startup-företaget i San Francisco. OpenAI, som har sett en boom inom AI efter lanseringen av online-chattboten ChatGPT, har lockat stora investeringar från techjättar som Microsoft, som investerade 10 miljarder dollar i företaget i januari.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 oktober

OpenAI söker att sälja anställdas aktier till investerare till ett värde av 86 miljarder dollar

OpenAI söker att sälja anställdas aktier till investerare till ett värde av 86 miljarder dollar, en betydande ökning från företagets värdering på 29 miljarder dollar i april när det höjde kapital från Microsoft och Thrive Capital. Det är oklart vem köparna kommer att vara, men de kan inkludera befintliga OpenAI-bakomliggande som Andreessen Horowitz, Khosla Ventures och Sequoia Capital. Sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022 har OpenAI lagt till flera funktioner till sin flaggskeppsprodukt. Inkomsterna från aktieförsäljningen skulle tillåta företaget att beställa fler databehandlingsresurser.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 20 oktober

Brister i transparensen kring AI-modeller, enligt Stanford HAI-rapport

Ingen framstående utvecklare av AI-grundmodeller, inklusive företag som OpenAI och Meta, släpper tillräcklig information om deras potentiella inverkan på samhället, enligt en ny rapport från Stanford HAI (Human-Centered Artificial Intelligence). Stanford HAI har släppt sin Foundation Model Transparency Index, vilken spårade om skaparna av de 10 mest populära AI-modellerna avslöjar information om sitt arbete och hur människor använder deras system. Meta´s Llama 2 fick högst poäng, följt av BloomZ och sedan OpenAI´s GPT-4. Men ingen av dem fick särskilt höga betyg.

Direktlänk Dela Predictive Analytics World fördjupade 19 oktober

AI-företag misslyckas med transparens enligt Stanford-studie

En studie från Stanford University har gett stora AI-företag, inklusive OpenAI, Google och Anthropic, låga betyg för transparens. Forskarna bedömde varje företags flaggskeppsmodell utifrån om dess utvecklare offentligt avslöjade 100 olika bitar av information, såsom vilka data den tränades på och när modellen inte ska användas. Ingen av företagen fick mer än 50 av de 100 möjliga poängen, vilket ger dem alla ett underkänt betyg. Företagen hävdar att de håller sådan information hemlig av konkurrensskäl eller för att förhindra riskabel spridning av deras teknik.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 19 oktober

OpenAI lanserar GPT-4 och andra AI-verktyg

OpenAI har lanserat GPT-4, den senaste versionen av sin språkmodell. GPT-4 har förbättrade prestanda, noggrannhet och säkerhet jämfört med sina föregångare, och kan även hantera bilder, PDF-filer och CSV-filer. GPT-4 används för att driva Bing AI, som kan söka på webben för att ge exakta svar och generera bilder från användarprompts. OpenAI har även utvecklat DALL-E 2, ett verktyg för att generera bilder från text, och GitHub Copilot, ett AI-verktyg för kodkomplettering. Andra företag har också lanserat nya AI-verktyg, inklusive Adobe Firefly, en bildgenererings- och redigeringsverktyg, och Bard, en chatbot utvecklad av Google.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 19 oktober

Sekretess kring AI-system kan vara farligt, enligt Stanford-studie

När OpenAI publicerade detaljer om den kapabla AI-språkmodellen GPT-4 i mars, utelämnade de viktiga detaljer om hur den faktiskt byggdes och fungerar. Stanford University släppte en studie som visar hur djup och potentiellt farlig sekretessen är kring GPT-4 och andra toppmoderna AI-system. Studien tittade på 10 olika AI-system, mestadels stora språkmodeller som de bakom ChatGPT och andra chatbots. Dessa inkluderar kommersiellt använda modeller som GPT-4 från OpenAI, PaLM 2 från Google, och Titan Text från Amazon. Forskarna fann att ingen modell uppnådde mer än 54 procent på deras transparens skala över alla dessa kriterier. Amazon´s Titan Text bedömdes vara minst transparent, medan Meta´s Llama 2 var mest öppen. Men även en ´open source´-modell som Llama 2 visade sig vara ganska ogenomskinlig.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 19 oktober

AI-modeller som Metas Llama 2 och OpenAIs GPT-4 har låg transparens, enligt global rapport

Artificiell intelligens (AI) baserade grundmodeller som Metas Llama 2 och OpenAIs GPT-4 har brist på transparens, enligt en global rapport. Rapporten, skapad av åtta AI-forskare från Stanford University, MIT Media Lab och Princeton University, visade att ingen större utvecklare av grundmodeller kommer nära tillräcklig transparens. Meta’s Llama 2 (54 procent) fick högst poäng, tätt följt av BloomZ (53 procent) och sedan OpenAIs GPT-4 (48 procent). Forskarna definierade transparens baserat på 100 indikatorer för information om hur modellerna är byggda, hur de fungerar och hur människor använder dem.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 19 oktober

Ingen framstående AI-utvecklare släpper tillräcklig information om deras möjliga samhällspåverkan, enligt Stanford HAI

Ingen framstående utvecklare av AI-grundmodeller, inklusive företag som OpenAI och Meta, släpper tillräcklig information om deras potentiella påverkan på samhället, enligt en ny rapport från Stanford HAI (Human-Centered Artificial Intelligence). Idag släppte Stanford HAI sin Foundation Model Transparency Index, som spårade om skaparna av de 10 mest populära AI-modellerna avslöjar information om sitt arbete och hur människor använder deras system. Bland de modeller som testades fick Meta´s Llama 2 högst poäng, följt av BloomZ och sedan OpenAI´s GPT-4. Men ingen av dem fick särskilt höga betyg.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 18 oktober

AI-säkerhetsföretaget Lakera lanserar, förstärker säkerheten för generativa AI-applikationer

AI-säkerhetsföretaget Lakera, känt för det virala spelet Gandalf AI, lanserades officiellt för att hjälpa utvecklare att säkra generativa AI-applikationer i företag. Lakera, som redan är en betrodd källa för att bygga och distribuera säkra AI-system, ger nu utvecklare tillgång till branschledande AI-baserad hotinformation. Företagets kundbas sträcker sig från Fortune 500-företag till uppstartsföretag och företag som integrerar LLM i sina system. I augusti 2023 släppte Lakera en betaversion av sin senaste produkt, Lakera Guard, som skyddar LLM i produktion.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 17 oktober

På Metas årliga Connect-konferens var artificiell intelligens (AI) ett huvudämne, med flera sessioner ägnade åt företagets stora språkmodell Llama. Joseph Spisak, direktör för produktutveckling för generativ AI på Meta, skämtade om att konferensen kändes mer som en AI-konferens än en om blandad verklighet. Llama har blivit populär sedan OpenAI:s ChatGPT chatbot introducerades och har fått ledande teknikföretag att konkurrera om att ta fram liknande produkter. Meta ser Llama och dess familj av generativ AI-programvara som det öppna källkodsalternativet till GPT, LLM från Microsoft-stödda OpenAI, och Googles PaLM 2.

Consumer News and Business Channel fördjupade 16 oktober

Oracle lanserar generativ AI-teknik över hela sin molninfrastruktur

I juni gick Oracle in på marknaden för generativ AI genom att erbjuda stora språkmodeller (LLM) till sina kunder och tillkännage miljarder dollar i molnberäkningsåtaganden från startups som tränar komplexa system. Tre månader senare levererar mjukvarutillverkaren bred tillgång till den kraftfulla AI-tekniken över deras molninfrastruktur, elektroniska hälsojournaler (EHR), dataanalysverktyg, ERP och kundtjänstprogramvara. Affärer från AI-utvecklare har fördubblats till 4 miljarder dollar. Oracle lanserade en generativ AI molntjänst, AI-förbättringar till deras mjukvara för vårdpersonal, och nya databaskapaciteter för att lagra och snabbt hämta ostrukturerade och semi-strukturerade data som används i AI-system. Oracle expanderar också användningen av chipmaker NVIDIAs mest kraftfulla H100 AI-processorer i deras moln.

Direktlänk Dela Government Technology Insider fördjupade 4 oktober

Sequoia Capital inte intresserade av att investera i byggstenar för AI-teknologi

Sequoia Capital, med förvaltaren Roelof Botha, planerar inte att bli en aktiv investerare i företag som är inblandade i byggstenarna för artificiell intelligens (AI) teknologi. Botha uttalade sig om detta på en konferens arrangerad av JPMorgan Chase & Co. i London. Han hänvisade till de enorma kostnaderna för datorkraft som krävs för att bygga stora språkmodeller och motsvarigheter inom andra medier, som bilder. Sequoia är en investerare i OpenAI, men fokuserar på företag som interagerar med grundmodeller snarare än att skapa modellerna själva.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 oktober

Amazon Bedrock nu allmänt tillgänglig för att bygga AI-applikationer

Amazon Bedrock, en serverlös hanterad tjänst som tillhandahåller grundmodeller för att bygga generativa AI-applikationer, är nu allmänt tillgänglig från Amazon Web Services. Tjänsten tillkännagavs den 28 september, efter att ha presenterats i en privat förhandsvisning i april. Bedrock uppdaterades också i juli med nya modeller och verktyg. Grundmodellerna kommer från AI-företag som AI21 Labs, Anthropic, Cohere, Meta och Stable Diffusion och erbjuds via ett enda API. Dessutom har AWS lagt till Amazon Titan Embeddings och Meta 2 Llama-modeller till Bedrock. Användningsfallen för grundmodeller sträcker sig från sökning till innehållsskapande till läkemedelsupptäckt, enligt AWS.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 2 oktober

Amazon lanserar generativ AI-tjänst Bedrock för företag

Amazon lanserar en ny produkt kallad Bedrock, som erbjuder dess Amazon Web Services (AWS)-kunder möjlighet att använda och anpassa generativa AI-verktyg för sina behov. Tjänsten är riktad mot företag och används redan av företag som Adidas, BMW Group, Merck & Co Inc och PGA Tour. Bedrock kommer att konkurrera med generativa AI-erbjudanden från Microsoft Corp.´s Azure och Alphabet Inc.´s Google Cloud. Amazon tillkännagav tidigare i veckan en investering på upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Anthropic är skaparen av Claude, en konversations-AI-assistent och storspråksmodell som kan generera text på ett liknande sätt som OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 september

SCALE AI arrangerar toppmöte om artificiell intelligens i Kanada

SCALE AI, en global innovationskluster för AI i Kanada, bjuder in medier till ALL IN, ett av de viktigaste mötena om kanadensisk artificiell intelligens. Evenemanget arrangeras i Palais des congrès de Montréal den 27-28 september, samt virtuellt. Initiativet är ett samarbete med CEIMIA, Mila - Quebec AI Institute och Chamber of Commerce of Metropolitan Montreal. Det kommer att samla ledande AI-experter, startups, investerare, forskare och regeringsrepresentanter för att diskutera hur AI omformar den kanadensiska ekonomin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 september

SAP introducerar Joule, en AI som förändrar affärsverksamheten

SAP har presenterat Joule, en AI-kopilot med naturligt språk som kommer att omvandla hur företag fungerar. Joule kommer att vara inbyggd i SAP:s molnbaserade företagsportfölj och leverera proaktiva och kontextualiserade insikter från SAP-lösningar och tredjepartskällor. Joule kommer att integreras i SAP-applikationer från HR till finans, leveranskedja, inköp och kundupplevelse. Joule kommer att finnas tillgänglig med SAP SuccessFactors-lösningar och SAP Start-webbplatsen senare i år, och med SAP S/4HANA Cloud, offentlig utgåva, i början av nästa år.

Direktlänk Dela SAP fördjupade 26 september

Amazon investerar upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Amazon har meddelat att de kommer att investera upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Detta är ett försök att hålla jämna steg med konkurrenter som Microsoft och Google, som båda har investerat miljarder i AI-forskning. Anthropic kommer att använda Amazons datacenter, molnplattform och AI-chip. Anthropic, som driver en chatbot vid namn Claude, är känd för att utveckla generativ AI, teknik som kan lära sig från stora mängder data för att skapa mänsklika texter och bilder. Deras verktyg anses ha potential att automatisera många uppgifter och omforma delar av den globala ekonomin.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 september

Salesforce lanserar nästa generations AI-assistent Einstein Copilot

Salesforce har introducerat sin nya generativa AI-assistent, Einstein Copilot, vid sin årliga Dreamforce 2023-konferens. Den nya teknologin kommer att läggas till i varje CRM-appupplevelse. Einstein Copilot kan bland annat skapa automatiska kontouppdateringar och försäljningsmejl baserat på specifika sammanhang, skapa anpassade svar för kundserviceteam och hjälpa till att skapa digitala butiker och kataloghantering. Salesforce har även lanserat Einstein Copilot Studio, ett verktyg för att skapa, testa och distribuera ännu mer individualiserade LLMs. Dessutom har Salesforce meddelat stora nya utvecklingar för Salesforce Data Cloud genom Einstein 1 Platform.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 september

Tel Aviv-baserade startup-företaget AI21 Labs, som utvecklar en rad textgenererande AI-verktyg, har samlat in 155 miljoner dollar i en serie C-finansieringsrunda. Rundan leddes av Walden Catalyst, Pitango, SCB10X, b2venture, Samsung Next och Amnon Shashua, grundare av Intel-ägda Mobileye och medgrundare av AI21 Labs. Google och Nvidia deltog också. Detta höjer AI21 Labs totala insamlade kapital till 283 miljoner dollar och värderar företaget till 1,4 miljarder dollar. AI21 Labs grundades 2017 av Shashua, Yoav Shoham och Ori Goshen. Företagets flaggskeppsprodukt är AI21 Studio, en utvecklarplattform för att bygga anpassade textbaserade företagsappar. Företaget säljer också tillgång till Wordtune, en flerspråkig läs- och skriv AI-assistent.

TechCrunch fördjupade 22 september

Oracle lanserar OCI Generative AI-tjänst för att förbättra affärsprocesser och kundupplevelser

Oracle har tillkännagivit begränsad tillgänglighet för sin OCI Generative AI-tjänst, som låter användare integrera stora språkmodeller (LLM) i sina egna applikationer genom att använda API:er. Företaget hoppas att tjänsten kommer att hjälpa organisationer att automatisera affärsprocesser, förbättra beslutsfattandet och förbättra kundupplevelserna. Produkten lovar också att lägga tonvikt vid säkerhet och integritet samtidigt som kostnadseffektivitet balanseras med prestanda. OCI Generative AI-tjänster kommer att fokusera på tre huvudområden: att generera text från användarprompts, sammanfatta stora textvolymer och stödja översättning av text till numeriska vektorer som modeller kan förstå.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 21 september

Hackare bryter genom AI:s etiska skydd för cyberkriminella syften

Amerikanska lagstiftare och Vita huset försöker hålla artificiell intelligens (AI) under kontroll, men hackare bryter genom AI:s etiska skydd och använder tekniken för sina cyberkriminella syften. Forskare på SlashNext har publicerat en rapport som beskriver hur brottslingar använder och missbrukar AI-verktyg. Rapporten säger att entusiastgemenskaper arbetar hårt med att bryta sig in i verktyg som ChatGPT för att använda dem för illasinnade ändamål. Detta inbrott i AI innebär att man identifierar sårbarheter i de generativa AI-modellerna och utnyttjar dem för att undvika de inbyggda säkerhetsåtgärderna och etiska riktlinjerna som finns för deras användning. Resultatet är skapandet av ocensurerat innehåll utan mycket hänsyn till de potentiella konsekvenserna.

Direktlänk Dela SC Media fördjupade 13 september

Salesforce VD: Slack kommer att ha sin egen AI och användas av ledande AI-företag

Salesforce VD Marc Benioff berättade för CNBC:s Jim Cramer att deras meddelandeprogram Slack kommer att ha sin egen AI, och kommer att användas av några av de största namnen inom artificiell intelligens. Slack håller mycket data för företagets kunder och kommer att vara AI:s löfte för många av deras viktigaste kunder. Benioff nämnde OpenAI, Cohere och Anthropic som exempel på företag som alla är Slack-först-företag. Han diskuterade också nästa iteration av företagets Einstein, ett AI-program med kapacitet att hjälpa företag med kundrelationshantering.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 september

DefCon 31:s AI Village lockar tusentals hackare till Hack The Future-utmaningen

Sven Cattell, grundare av AI Village vid DefCon 31, lockade tusentals hackare till sin Hack The Future-utmaning. Deltagarna fick möjlighet att hitta och utnyttja olika AI-anomalier genom att testa AI själva. Tävlingen, som stöddes av både DefCon och president Bidens vetenskapliga rådgivare, var den första offentliga tävlingen utformad för att främja vetenskaplig kunskap om sårbarheterna hos generativ AI. Cattell har nyligen startat ett AI-säkerhetsföretag, nbhd.ai, som fokuserar på säkerhet och integritet för datamängder och den AI de bygger.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 12 september

Nvidia, Adobe, IBM, Salesforce och Palantir ansluter sig till Vita husets AI-standarder

Nvidia, Adobe, IBM, Salesforce och Palantir är bland företagen som ansluter sig till Vita husets frivilliga standarder för utveckling av artificiell intelligens (AI). Detta ökar antalet företag som skrivit under standarderna till 15, inklusive Alphabet, Meta Platform, Microsoft och OpenAI, tillverkaren av ChatGPT. Avtalet innebär krav på att avslöja AI-genererat innehåll, dela sårbarheter och åtaganden om extern testning innan produkter släpps.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 12 september

Åtta stora teknikföretag skriver under president Bidens frivilliga AI-åtaganden

Vita huset meddelade att åtta stora teknikföretag, inklusive Adobe, IBM och chipmaker Nvidia, har skrivit under president Joe Bidens frivilliga AI-åtaganden som syftar till att säkerställa att den nya tekniken används ansvarsfullt. Åtagandena kräver åtgärder för att mildra negativa användningar av artificiell intelligens, som vattenmärkning av innehåll genererat av AI-verktyg. Företagen har tagit ´ett kritiskt steg mot att utveckla ansvarsfull AI genom att skriva under´.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 12 september

Stora teknikföretag lovar att minska riskerna med AI

Teknikchefer möter höga tjänstemän i Biden-administrationen för att komma överens om frivilliga åtgärder för att minska riskerna med AI. Vita huset har säkrat löften från åtta stora teknikföretag, inklusive Adobe, Cohere, IBM, Nvidia, Palantir, Salesforce, Scale AI och Stability, att göra mer testning, rapportering och forskning om riskerna med artificiell intelligens. Kongressen har undersökt riskerna med AI och Vita huset har arbetat på en exekutiv order om AI samt formella policyer för utveckling, inköp och användning av AI-system inom federala myndigheter.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 12 september

Adobe, IBM, Nvidia och andra företag undertecknar Bidens AI-åtaganden

Adobe, IBM, Nvidia och fem andra företag har undertecknat president Joe Bidens frivilliga åtaganden för att styra artificiell intelligens (AI), vilket kräver åtgärder som att vattenmärka AI-genererat innehåll, enligt Vita huset. Ursprungliga åtaganden, som tillkännagavs i juli, syftade till att säkerställa att AI:s betydande kraft inte används för destruktiva ändamål. Google, OpenAI och OpenAIs partner Microsoft skrev under åtagandena i juli. De andra fem företagen som undertecknar åtagandena är Palantir, Stability, Salesforce, Scale och Cohere.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 12 september

Teknikföretag samarbetar med Biden-administrationen för att begränsa riskerna med AI

Vita huset meddelade på tisdagen att flera företag, inklusive Nvidia, IBM och Salesforce, ansluter sig till Biden-administrationens frivilliga regler som syftar till att begränsa riskerna med artificiell intelligens (AI). De frivilliga åtagandena delas upp i tre kategorier: att säkerställa att AI-produkter är säkra innan de introduceras för allmänheten, att prioritera säkerhet och att vinna allmänhetens förtroende för tekniken. Adobe, Cohere, Palantir, Scale och Stability är också bland de åtta företag som ingår i avtalet. Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft och OpenAI har också frivilligt anslutit sig till administrationens insatser.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 september

Åtta teknikföretag ansluter sig till Vita husets frivilliga AI-löfte

Åtta teknikföretag, inklusive Salesforce och Nvidia, har anslutit sig till Vita husets frivilliga löfte om artificiell intelligens (AI), där de lovar att mildra riskerna med AI. Nya deltagare inkluderar IBM, datautvinningsföretaget Palantir och Stability, tillverkaren av text-till-bild-generatorn Stable Diffusion. Löftet har utvidgats bortom AI-jättarna som Microsoft och Meta och OpenAI. Vita huset fortsätter att visa intresse för AI-frågor, och arbetet pågår med en AI verkställande order. President Biden stöder ansträngningar i kongressen för att anta AI-lagstiftning.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

Google Cloud sätter generativ AI i centrum på Next 2023

Google Cloud satte generativ AI i centrum under Next 2023, med starkt intresse från kunder och partners som Wayfair, Wendy´s, Priceline, Orange, Vodafone, Uber och Mayo Clinic. Företaget presenterade sin omfattande AI-plattform Vertex AI, som erbjuder tillgång till över 100 grundmodeller och har sett en 15-faldig ökning i kundadoption från april till juli 2023. Google Cloud introducerade också Duet AI, en intelligent chatbot-assistent, och utökade dess tillgänglighet till större delen av Google Cloud. Trots framgångarna påpekades bristen på kostnadstransparens som ett problem för vidare adoption.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 8 september

Upphovsrättskontoret beslutar att AI-genererat innehåll inte är berättigat till upphovsrättsskydd

Det amerikanska upphovsrättskontoret har beslutat att Théâtre D’opéra Spatial, skapat med text till bild GenAI-appen Midjourney, inte är berättigat till upphovsrättsskydd. Det är oklart när och i vilket sammanhang AI-genererat innehåll kan skyddas av upphovsrätten. Apple rapporteras spendera miljoner dollar om dagen för att träna sin mest avancerade språkmodell, Ajax GPT. Felix och Paul Studios lanserade sin första blandade verklighetsupplevelse på 80:e Venedig filmfestival. Tidningens TIME100 AI-lista för 2023 innehåller 43 VD:ar, grundare och medgrundare. Hiber3D har integrerat Googles AI-verktyg för att ge skapare möjlighet att skapa en nedsänkande värld. Nintendo ryktas samarbeta med Google om en VR-headset. Meta ryktas samarbeta med LG om en ny Quest Pro. Enligt Tony “Skarred Ghost” Vitillo har VR inte varit så bra för spel.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 september

AI-forskningslabbet Imbue samlar in 200 miljoner dollar i serie B-finansiering

Imbue, det AI-forskningslabb som tidigare var känt som Generally Intelligent, har samlat in 200 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda som värderar företaget till över 1 miljard dollar. Bland deltagarna finns Astera Institute, Nvidia, Cruise VD Kyle Vogt och Notion medgrundare Simon Last. Den nya finansieringsrundan tar Imbues totala insamling till 220 miljoner dollar, vilket gör det till ett av de bättre finansierade AI-startupsen på senare tid. Imbue lanserades i oktober förra året med ett ambitiöst mål: att undersöka grunderna för mänsklig intelligens som maskiner för närvarande saknar. Företagets tillvägagångssätt verkar ha förändrats något sedan dess. Istället för att släppa lös AI på 3D-världar utvecklar Imbue modeller som de anser vara ´internt användbara´ för att börja med, inklusive modeller som kan koda. Imbue tror också att kod är en viktig användningsfall utöver att möjliggöra för sitt team att bygga AI-appar i skala. Imbue säger att dess modeller är ´skräddarsydda´ för resonemang i den meningen att de tränas på data för att ´förstärka bra resonemangsmönster´, och använder tekniker som spenderar ´mycket mer beräkning under inferenstid´ för att komma fram till ´robusta slutsatser och åtgärder´.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 september

Anthropic lanserar premium prenumeration för AI-chattbot Claude 2

AI-startupen Anthropic, grundad av tidigare OpenAI-anställda, har lanserat sin första konsumentinriktade premium prenumeration, Claude Pro, för sin AI-drivna chattbot, Claude 2. För 20 dollar i månaden i USA eller 18 pund i Storbritannien får kunderna 5 gånger mer användning än den kostnadsfria nivån Claude 2 erbjuder, samt möjlighet att skicka fler meddelanden, prioriterad tillgång till Claude 2 under högtrafikperioder och tidig tillgång till nya funktioner. Claude Pro kostar lika mycket som OpenAI:s ChatGPT Plus, OpenAI:s betalplan för ChatGPT - en konkurrent till Claude 2.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 september

Novarc Technologies samlar in $20M för AI-drivna svetsrobotar, Cohere söker ny finansieringsrunda, Bank of Canada samarbetar med EvolutionQ, OpenAI passerar $1 miljard i intäkter

Vancouver-baserade Novarc Technologies har samlat in 20 miljoner dollar för att utöka sitt erbjudande av svetsrobotar och lansera sitt NovAI-robotvisionssystem. AI-startupen Cohere, med investerare som Oracle och Nvidia, söker ny finansiering efter att ha samlat in 270 miljoner dollar i juni. Bank of Canada har anlitat kvant-säkerhets-startupen EvolutionQ för att utforska kvant-datorsäkerhet för digitala valutor. OpenAI, som nyligen lanserade en företagsversion av ChatGPT, förväntas generera över 1 miljard dollar i intäkter under de närmaste 12 månaderna. Andra noterbara nyheter inkluderar Xanadu och Toronto Metropolitan Universitys samarbete för att utveckla ett utbildningsprogram inom kvantberäkning, och Conquest Plannings partnerskap med CapIntel för att erbjuda AI-drivna råd till fler finansiella rådgivare och investerare.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 7 september

AI21 Labs siktar på att bli mer framträdande i AI-sektorn efter att ha säkrat 155 miljoner dollar i finansiering

AI21 Labs, ett företag baserat i Tel Aviv, grundades 2020 och var ett av de första företagen att kommersiellt använda generativa AI-verktyg i stor skala. Företaget lanserade genast Wordtune, ett AI-baserat skrivverktyg som förstår sammanhang och mening. Trots att Wordtune blev populärt saknade det chatten som gjorde OpenAI´s ChatGPT populär. 2023 skryter AI21 Labs med några av världens mest sofistikerade storskaliga språkmodeller (LLM) - dess Jurassic-2-modeller dyker regelbundet upp på ´bästa av´-listor. Trots detta är företaget mest känt för Wordtune. Efter en finansieringsrunda på 155 miljoner dollar förra veckan, med deltagande från Nvidia och Google, är det tydligt att AI21 har för avsikt att bli mer framträdande, särskilt när det gäller att konkurrera med OpenAI om företagsinvesteringar.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 5 september

AI-startup Cohere söker ytterligare finansiering

AI-startupföretaget Cohere arbetar på en ny finansieringsrunda, bara två månader efter att ha slutfört sin förra. Det är oklart hur mycket företaget försöker samla in, men det uppges sträva efter en värdering högre än de 2,2 miljarder dollar det uppnådde i juni då det samlade in 270 miljoner dollar. Cohere, en konkurrent till OpenAI, stöds av investerare som Oracle och NVIDIA. Företaget specialiserar sig på att bygga stora språkmodeller (LLM) som tränas på stora mängder internetdata för att analysera och generera text. Företagets medgrundare och VD, Aidan Gomez, har tidigare arbetat på Google.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 1 september

Salesforce dominerar som företagsinvesterare i AI-startups

Under det gångna året har företag dominerat investeringarna i AI-startups, med Salesforce i spetsen. Trots att teknikjättar som Microsoft, Google, Nvidia och Oracle har investerat miljarder i AI-startups, har Salesforce varit den mest aktiva företagsinvesteraren sett till antalet affärer. Sedan maj har företaget backat upp 11 AI-startups, inklusive de välkända stora språkmodellsutvecklarna Anthropic och Cohere.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 31 augusti

Experter varnar för ´modellkollaps´ i AI-träning

AI-experter varnar för ett fenomen kallat ´modellkollaps´, där generativa AI-verktyg kan tränas på innehåll genererat av andra AI, vilket kan leda till sämre kvalitet på output. Enligt forskare från universiteten i Oxford och Cambridge kan detta fenomen uppstå när AI-modeller tränas på ´syntetiska data´ istället för människoskapade innehåll. Andra termer för detta fenomen inkluderar ´Model Autography Disorder´ och ´Habsburg AI´. Effekterna av dessa fenomen är ännu oklara, men vissa teknikexperter tror att det kan bli svårt att identifiera ursprungskällan till informationen en AI-modell tränas på. Detta kan leda till att tillhandahållare av korrekt information begränsar det innehåll de publicerar online, vilket kan skapa en ´mörk ålder för offentlig information´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 29 augusti

Google Cloud presenterar nya kunder, partners och produktinnovationer vid Next ´23

Google Cloud meddelade på Next ´23 en rad nya kunder, partners och produktinnovationer för att hjälpa alla företag, regeringar och användare att dra nytta av generativ AI och ledande molntekniker. Bland de organisationer som valt Google Cloud för digital transformation nämns bland andra Estée Lauder Companies, FOX Sports, GE Appliances, General Motors och HCA Healthcare. Google Cloud presenterade också nyckelförbättringar i infrastrukturen för att hjälpa kunder, inklusive Cloud TPUv5e, A3 VMs med NVIDIA H100 GPU, GKE Enterprise och Google Distributed Cloud (GDC). Dessutom tillkännagavs nya innovationer inom Vertex AI-plattformen.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 29 augusti

Weights & Biases tar emot Google Cloud Technology Partner of the Year Award för AI och Maskininlärning 2023

Weights & Biases har tillkännagett att de har mottagit priset Google Cloud Technology Partner of the Year Award för Artificiell Intelligens och Maskininlärning 2023. Företaget erkändes för sina framsteg i Google Cloud-ekosystemet, där de hjälper gemensamma kunder att påskynda sin maskininlärning och AI-utveckling för innovativa användningsfall som skapande och finjustering av stora språkmodeller. Weights & Biases ML-plattform används av branschledare som utvecklar maskininlärning och generativ AI på Google Cloud, som Cohere´s innovationer inom LLMs.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 augusti

Weights & Biases mottar Google Cloud Technology Partner of the Year Award 2023 för AI och maskininlärning

Weights & Biases har tillkännagett att de har mottagit utmärkelsen Google Cloud Technology Partner of the Year 2023 för Artificiell Intelligens och Maskininlärning. Företaget erkändes för sina prestationer inom Google Cloud-ekosystemet, där det hjälper gemensamma kunder att påskynda sin utveckling inom maskininlärning och AI för innovativa användningsfall som att skapa och finjustera stora språkmodeller (LLM). Weights & Biases ML-plattform används av branschledare som utvecklar maskininlärning och generativ AI på Google Cloud som Cohere´s innovationer inom LLM.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 29 augusti

Översikt över AI-verktyg och chatbots för att förbättra affärsoperationer och produktivitet

En rad AI-verktyg och chatbots har utvecklats för att förbättra affärsoperationer och personlig produktivitet. OpenAI har lanserat GPT-4, en mer innovativ och exakt LLM än sina föregångare, som kan bearbeta bilder, PDF:er och CSV:er och köra sin egen kod. Bing AI använder GPT-4-modellen för att generera bilder från användarprompts och ge korrekta svar. GitHub Copilot, DALL-E 2, Cohere Generate och Adobe Firefly är andra framstående AI-verktyg. DeepMind har utvecklat AlphaCode, som kan skriva datorprogram på konkurrenskraftig nivå. Andra nämnda verktyg inkluderar Bard, Claude 2, Adobe Enhance, Synthesia, Copy.ai, Microsoft Designer, Midjourney, Poe, Kickresume, Perplexity AI, Murf.ai, Designs.ai, Soundraw, Replika, Socratic, Tome, Chatflash, Type Studio, Descript, Bardeen, Engage AI, Palette, Remove.bg, Picsart AI Writer, Gamma, Tutor AI, ChatPDF, Quizify, Boomy, Prompt Vine, Pi, GPTZero, ElevenLabs, Character.ai, Memecam, RoomGPT, Text to Pokemon, Extrapolate, Scribble Diffusion, Voicemod och CLIP Interrogator.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 29 augusti

AI-konstverktyget Midjourney tappar popularitet medan Ideogram AI växer

Sedan lanseringen har AI-konstgenereringsverktyget Midjourney använts av omkring en lakh människor på internet varje dag. Men verktygets popularitet minskar dramatiskt, delvis på grund av att plattformen slutade med gratis provperioder och att den endast kan nås via Discord, vilket gör den mindre intuitiv att använda. Dessutom erbjuder Midjourney fortfarande inte användarna möjligheten att direkt registrera sig, betala och få resultat. I stället har ett team av tidigare Google-anställda introducerat Ideogram AI, ett text-till-bild-verktyg liknande Midjourney. Användare påstår att Ideogram har pålitlig textgenerering, vilket kan ge den nya aktören en fördel för att generera logotyper.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 27 augusti

Amazons AWS utnyttjar AI för att driva tillväxt

Amazon Web Services (AWS) har fördubblat sina insatser för att integrera artificiell intelligens (AI) i sina tjänster. AWS har utvecklat egna AI-chips, Trainium och Inferentia, för att träna och köra AI-system. Företaget erbjuder också AI-modeller som en tjänst, tillåter kunder att bygga sina applikationer ovanpå. Dessutom har Amazon utvecklat applikationer som CodeWhisperer, en kodningsassistent som använder AI för att ge kodningsrekommendationer. Trots stenhård konkurrens på alla tre nivåer av AI-möjligheten tror företagets ledning att ökat kundintresse i GenAI kommer att ge mer affärer till AWS.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 augusti

Tidigare Meta-forskare samlar in $40 miljoner för att bygga AI för biologi

Tidigare forskare från Meta som utvecklade en AI-språkmodell för biologi har lanserat en ny startup, EvolutionaryScale, och samlat in minst $40 miljoner. EvolutionaryScale leds av Alexander Rives, som drev Meta AI:s proteinveckningsteam tills projektet lades ner i april. Start-up-företaget planerar att skala upp storleken på sin AI-modell för att förbättra sin forskning. Lux Capital ledde den ungefärliga $40 miljoner rundan. Två källor sa att finansieringen värderade EvolutionaryScale till $200 miljoner och att framstående AI-investerare Nat Friedman och Daniel Gross deltog i den.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 25 augusti

AI-företaget Hugging Face säkrar 235 miljoner dollar i finansiering, värderas till 4 miljarder dollar

Hugging Face, som underhåller en stor databas med öppna och icke-öppna AI-modeller och träningsdata, har nyligen avslutat en finansieringsrunda på 235 miljoner dollar, backad av ledande teknikspelare och en Hollywood-svårtyngd. Den senaste serie-D-rundan, ledd av Salesforce Ventures, skjuter upp Hugging Faces värdering till hela 4 miljarder dollar. Andra framstående investerare inkluderar Google, Amazon, Nvidia, AMD, Intel, IBM, Qualcomm och Sound Ventures, ett investeringsföretag lett av skådespelaren Ashton Kutcher. Det finns ett intresse för öppet tillgängliga AI-modeller då utvecklare överväger om det är värt att använda proprietära system.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 24 augusti

Tiger Global Management överväger att sälja sin andel i AI-startupen Cohere

Riskkapitalbolaget Tiger Global Management LLC överväger att sälja en del av sin investering i AI-startupen Cohere Inc. Tiger Global planerar att sälja en 2,1% andel i Cohere för cirka 63 miljoner dollar, vilket motsvarar det ursprungliga investeringsbeloppet. Detta representerar en 40% värdeökning på Cohere´s nuvarande värdering på 2,2 miljarder dollar. Efter försäljningen kommer Tiger Global fortfarande att ha en andel på cirka 5% i Cohere. Cohere, som leds av VD Aidan Gomez, en tidigare AI-forskare på Google LLC, erbjuder tillgång till en rad generativa AI-modeller genom molnbaserade applikationsprogrammeringsgränssnitt.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 23 augusti

Genesys diskuterar användningen av AI inom kontaktcenter och kundservice

I en intervju diskuterar Brett Weigl, Senior Vice President och General Manager, Digital, AI och Journey Analytics på Genesys, företagets användning av AI inom kontaktcenter och kundservice. Genesys Cloud CX, en molnbaserad plattform, används av cirka 5 000 kunder, många av dem använder minst en AI-funktion. Weigl beskriver företagets två tillvägagångssätt för att bygga AI: att använda inbyggda funktioner och att tillåta kunder att ta med sina egna lösningar. Han diskuterar också hur Genesys använder generativ AI, maskininlärning och konversationell AI för att förbättra kundupplevelsen och effektiviteten i kontaktcenter.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 23 augusti

McKinsey & Company lanserar AI-verktyget Lilly

McKinsey & Company, ett ledande globalt konsultföretag, har lanserat sitt artificiella intelligensverktyg Lilly. Lilly är en chattapplikation som inte bara svarar på frågor utan även ger insikter, data och strategiska planer baserade på ett enormt arkiv på över 100 000 dokument. Verktyget har testats av 7000 anställda och har drastiskt minskat den tid som krävs för forskning och planering. Lilly använder stora språkmodeller (LLMs) från partner som Cohere och OpenAI, värd på Microsoft Azure-plattformen.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 22 augusti

Generativ AI: Framväxten av alternativ till OpenAI

Som en industrianalytiker som observerar utvecklingen av generativ AI, markerar de otroliga förmågorna som upplåsts av modeller som GPT-3, DALL-E och ChatGPT en paradigmskift. Överberoendet av OpenAI, som pionjär inom detta område, har risker som nu måste hanteras när vi går in i nästa fas av innovation. Vi går mot en era där trovärdiga alternativ till OpenAI kommer att bli framstående. Dagarna då OpenAI monopoliserade den mest avancerade forskningen och kommersialiseringen av sådana modeller närmar sig sitt slut. Denna förändring drivs av oro kring koncentrationen av överdriven makt hos en leverantör, behovet av specialiserade nischmodeller snarare än allmänna modeller och kommersiella incitament att minska infrastrukturkostnaderna för databehandling. Många lovande uppstartsföretag och strategiska investerare omfamnar nu alternativ som är skräddarsydda för specifika branschtillämpningar. Framstående alternativ till OpenAI med differentierade förmågor inkluderar Cohere, Anthropic, Stability AI, Hugging Face och fler. De lovar anpassningsbarhet för unika användarbehov, inbyggd säkerhet och tillgänglighet bortom OpenAIs paraply. Till exempel banar Cohere och Anthropic väg för ´Konstitutionell AI´ - inpräntning av etik, värderingar och tillsyn rätt in i modellarkitekturen. Stability AI:s Stable Diffusion har visat anmärkningsvärd högupplöst generativ bildskapande som ett alternativ till DALL-E. Hugging Face´s modellkatalog hjälper till att demokratisera tillgången till en bredd av AI-förmågor. Dessa aktörer gör sin nisch inom specialiserade domäner som hälsovård, finans, vetenskap, cybersäkerhet, kodningsautomation och kreativa medier. Deras uppgång signalerar expansionen av det generativa AI-landskapet bortom ett ensidigt fokus på OpenAI.

Direktlänk Dela AppCraver fördjupade 21 augusti

Före detta Google-forskare grundar AI-startup i Tokyo

Llion Jones, en tidigare Google AI-forskare och medförfattare till en inflytelserik artikel om maskininlärningstransformatorer, har lämnat företaget för att hjälpa till att grunda en startup baserad i Tokyo. Jones, ursprungligen från Wales, lämnade Google tidigare i augusti för att starta Sakana AI med David Ha, den tidigare chefen för Googles japanska AI-forskningsenhet. Sakana AI planerar att bygga en generativ AI av egen design, trots intensiv konkurrens från teknikjättar som Microsoft och Google, samt kinesiska teknikjättar som Alibaba och Baidu.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 21 augusti

AI-marknaden i Latinamerika växer, beräknas nå 13,3 miljarder dollar 2028

Den globala teknologiska revolutionen inkluderar framväxten av banbrytande tekniker som blockchain, molnet och artificiell intelligens (AI). Enligt International Market Analysis Consulting and Research Group (IMARC Group) nådde AI-marknaden i Latinamerika 2,9 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 13,3 miljarder dollar 2028, vilket innebär en tillväxttakt på 27,4% under perioden. Latinamerika kan förvänta sig en tillväxt på upp till 5% av BNP till 2030 på grund av implementering av AI. Oracle har nyligen ingått partnerskap med företag som Cohere och NVIDIA för att leverera AI:s kraft till företag i alla branscher och storlekar.

Direktlänk Dela The Costa Rica News fördjupade 19 augusti

Googles topp AI-experter startar egen AI-utvecklingsstudio

Googles ledande AI-experter, vars forskning ledde till skapandet av AI-bots som OpenAI:s ChatGPT, Google Bard, Stability AI, Midjourney och Dall-E, planerar att starta sina egna AI-utvecklingsstudior. En tidigare Google-forskare har tillsammans med en tidigare kollega skapat en AI-startup i Tokyo. Llion Jones, ursprungligen från Wales, lämnade nyligen Google och gick samman med David Ha, som tidigare ledde Googles AI-forskningsinsatser i Japan. David är nu VD för deras nya företag, Sakana AI. Llion, nu teknisk chef på Sakana, var en av hjärnorna bakom den transformerande programvaran som spelade en stor roll i utvecklingen av generativ AI.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 18 augusti

Forskning visar skillnader i ´hallucination´ bland AI-modeller

Forskare vid Arthur AI har genomfört en studie som jämför prestanda hos olika AI-modeller från Meta, OpenAI, Cohere och Anthropic. Studien fokuserade på hur ofta modellerna fabricerade information, ett fenomen känt som ´hallucination´. Resultaten visade att Cohere´s AI uppvisade den högsta benägenheten för hallucination. GPT-4 presterade bäst av alla modeller, med en lägre hallucinationsfrekvens jämfört med sin föregångare, GPT-3.5. Studien bidrar till den pågående diskussionen om desinformation genererad av AI-system.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 18 augusti

Tidigare Google-forskare startar nytt AI-företag i Tokyo

Två framstående tidigare Google-forskare, varav en var meduppfinnare av den ´transformerande´ artificiella intelligensarkitekturen, meddelade på torsdagen att de har startat ett nytt AI-företag baserat i Tokyo. Sakana AI, grundat av David Ha och Llion Jones, avböjde att avslöja finansieringsdetaljer. Jones är den femte författaren till Googles forskningsrapport från 2017 ´Attention Is All You Need´, som introducerade den ´transformerande´ djupinlärningsarkitekturen. Ha var tidigare forskningschef på Stability AI och en Google Brain-forskare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 augusti

AI kan ´hallucinera´ och presentera falsk information som sanning

Artificiell intelligens (AI) har potential att utvecklas ytterligare, men stora språkmodeller (LLM) har en nackdel - de tenderar att hitta på osannolika saker och presentera dem som sanning. Detta fenomen kallas ´AI-hallucination´. Modellerna arbetar genom att hitta gemensamma teman i en stor informationsbank och använda den för att svara på prompts. Problemet förvärras av modellens förmåga att ´ljuga´ övertygande, vilket i sig är en biprodukt av dess programmering. En forskargrupp har testat många populära alternativ och rankat dem baserat på hur benägna de är att hallucinera. Cohere´s modell var den sämsta, GPT-4 den bästa.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 17 augusti

AI-modeller jämförda: Microsofts GPT-4 bäst på matematik, Meta´s Llama 2 mest genomsnittlig

En rapport från Arthur AI, en plattform för övervakning av maskininlärning, har jämfört toppmodellerna för AI inom teknikindustrin. Microsofts OpenAI’s GPT-4 presterade bäst på matematik, Meta´s Llama 2 var mest genomsnittlig, Anthropic’s Claude 2 var bäst på att känna sina gränser och Cohere AI fick titeln för mest hallucinationer och mest självsäkra felaktiga svar. Forskarna testade AI-modellerna inom kategorier som kombinatorisk matematik, amerikanska presidenter och marockanska politiska ledare. GPT-4 presterade bäst totalt sett och hallucinerade mindre än sin föregångare, GPT-3.5. Llama 2 hallucinerade mer totalt sett än GPT-4 och Claude 2.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 17 augusti

Australiska startup Marqo samlar in 4,4 miljoner dollar för att förbättra vektor databaser

Vektor databaser är en viktig del av den moderna AI-rörelsen, eftersom de lagrar ostrukturerad data som bilder, videor och text. De är särskilt viktiga för stora språkmodeller som GPT-4. Flera uppstartsföretag inom vektor databaser har nyligen fått stor finansiering. Pinecone och Weaviate har till exempel samlat in 100 miljoner dollar respektive 50 miljoner dollar. Det australiska startup-företaget Marqo, grundat av Jesse Clark och Tom Hamer, försöker nu kapitalisera på denna trend genom att erbjuda en mer holistisk lösning för vektor sökning. Marqo erbjuder en fullständig uppsättning av funktioner för vektor sökning, inklusive vektor generering, lagring och återhämtning. Företaget har nyligen samlat in 4,4 miljoner dollar i seed-finansiering.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 augusti

Vita huset utmanar hackare att överlista AI-modeller i stor tävling

Vita huset utmanade nyligen tusentals hackare och säkerhetsforskare att överlista ledande generativa AI-modeller från branschledare som OpenAI, Google, Microsoft, Meta och Nvidia. Tävlingen ägde rum som en del av världens största hackarkonferens, DEF CON, där cirka 2 200 personer deltog i utmaningen att försöka lura branschens främsta chattrobotar att göra saker de inte borde, som att generera falska nyheter, förtalande uttalanden och mer. Resultaten från tävlingen kommer att delas inom en vecka, med en policyrapport som släpps i oktober.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 augusti

Vita huset utmanar hackare att överlista AI-modeller på DefCon

Vita huset utmanade tusentals hackare och säkerhetsforskare att överlista ledande generativa AI-modeller från företag som OpenAI, Google, Microsoft, Meta och Nvidia under en tävling på DefCon-hackerkonferensen i Las Vegas. Tävlingen, som varade från 11 till 13 augusti, lockade cirka 2 200 personer att försöka lura toppchattbotar att generera falska nyheter, förtal, potentiellt farliga instruktioner och mer. Delta i utmaningen var åtta teknikföretag, inklusive Anthropic, Cohere, Hugging Face och Stability AI. Resultat från tävlingen kommer att delas inom en vecka, med en policyrapport släpps i oktober.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 15 augusti

Hackare försöker avslöja skadlig text från AI-system

Hackaren Dontae ´BYTEME´ Meyers deltog i en tävling kallad Generative Red Team Challenge under Defcon säkerhetskonferensen, där över 2 000 deltagare försökte avslöja skadliga effekter, fel och fördomar inbyggda i chatbots och textgenereringsmodeller från företag som Google, Meta och OpenAI. Deltagarna fick 50 minuter att försöka övervinna systemens säkerhetsfunktioner. Tävlingen hade stöd från Vita Huset och vinnarna valdes utifrån poäng under tävlingens tre dagar. Namnen på de främsta poängsamlarna har ännu inte offentliggjorts.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 15 augusti

Ny AI-verktyg FraudGPT demokratiserar skadliga cyberattacker

FraudGPT, ett nytt prenumerationsbaserat generativt AI-verktyg för att skapa skadliga cyberattacker, signalerar en ny era av attackmetoder. Verktyget, som upptäcktes av Netenrichs hotforskningsgrupp i juli 2023, har potentialen att demokratisera vapeniserad generativ AI i stor skala. FraudGPT automatiserar allt från att skriva skadlig kod och skapa odetekterbar skadlig programvara till att skriva övertygande phishing-e-post. Cybersecurity-leverantörer inklusive CrowdStrike, IBM Security, Ivanti, Palo Alto Networks och Zscaler har varnat för att angripare, inklusive statssponsrade cyberskerrorister, började vapeniserad generativ AI innan ChatGPT släpptes i slutet av november 2022. FraudGPT kostar $200 per månad eller $1700 per år och kräver ingen avancerad teknisk kompetens.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 14 augusti

OpenAI lanserar den senaste språkmodellen GPT-4 och andra AI-verktyg

OpenAI har släppt sitt senaste språkmodell, GPT-4, som är mer uppfinningsrik, noggrann och säkrare än dess föregångare. Den har multimodala funktioner, inklusive bild- och dokumentbehandling. Med hjälp av Code Interpreter kan GPT-4 nu köra sin egen kod. Andra AI-verktyg som nämns inkluderar GitHub Copilot, DALL-E 2, Copy.ai, Midjourney, Bing AI, Cohere Generate, AlphaCode, Poe, Adobe Firefly, Adobe Enhance, Claude 2, Bard, Murf.ai, Synthesia, Designs.ai, Perplexity AI, Soundraw, Kickresume, Picsart AI Writer och Replika.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

LiteLLM: Ring alla LLM API som om det är OpenAI

En ny artikel av @krrish introducerar LiteLLM, ett paket designat för att förenkla API-anrop över Azure, Anthropic, OpenAI, Cohere och Replicate. Paketet är redan live i produktion för författaren och över 500 andra, och har hanterat över 50 000 förfrågningar.

Direktlänk Dela Hacker Noon fördjupade 10 augusti

Anthropic släpper uppdaterad version av AI-modell, Claude Instant 1.2

AI-startupen Anthropic, grundad av tidigare OpenAI-chefer, har släppt en uppdaterad version av sin snabbare, billigare textgenereringsmodell, Claude Instant. Den uppdaterade versionen, Claude Instant 1.2, integrerar styrkor från Anthropics nyligen annonserade flaggskeppsmodell, Claude 2, och visar betydande framsteg inom områden som matematik, kodning, resonemang och säkerhet. I interna tester fick Claude Instant 1.2 58,7% på en kodningsbenchmark jämfört med Claude Instant 1.1, som fick 52,8%, och 86,7% på en uppsättning matematikfrågor jämfört med 80,9% för Claude Instant 1.1.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 augusti

Weights & Biases avslutar 50 miljoner dollar investeringsrunda och lanserar W&B Prompts

Weights & Biases, en ledande MLOps-plattform, har meddelat att de har avslutat en strategisk investeringsrunda på 50 miljoner dollar till ett värde av 1,25 miljarder dollar och lanserat W&B Prompts. Investeringsrundan leddes av Daniel Gross och Nat Friedman, med ytterligare deltagande från Sapphire Ventures, samt befintliga investerare som Coatue, Insight Partners, Felicis, BOND och BloombergBeta. W&B Prompts är ett verktyg för att hjälpa utvecklare av stora språkmodeller (LLM) att förstå varje steg i deras program. Företaget har sett en betydande användartillväxt sedan sin Series C-runda 2021, med en ökning från 100 000 till över 700 000 användare.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 9 augusti

AI- och maskininlärningsplattformen Weights & Biases säkrar 50 miljoner dollar i finansiering

AI- och maskininlärningsplattformen Weights & Biases har säkrat en ny finansieringsrunda på 50 miljoner dollar. Investeringen kommer från tidigare GitHub VD Nat Friedman och tidigare Y Combinator-partner Daniel Gross, tillsammans med befintliga investerare som Coatue, Insight Partners, Felicis, Bond, BloombergBeta och Sapphire. Investeringen värderar företaget till 1,25 miljarder dollar och ökar den totala finansieringen till 250 miljoner dollar. Weights & Biases förbereder för att lansera Prompts, en ny produkt utformad för att hjälpa användare övervaka och utvärdera prestanda för stora språkmodeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 augusti

HyperWrite lanserar AI-assistent för att underlätta komplexa uppgifter

En ung startup, HyperWrite, har offentligt lanserat en AI-driven assistent som lovar att hjälpa med uppgifter som kräver flera steg, till exempel att boka flygresor eller köpa kläder online. Aidan Gomez, medgrundare och VD för Cohere, kommenterade den nya produkten och sa att vi börjar få de första glimtarna av riktiga personliga agenter. Det bör noteras att Gomez är en investerare i HyperWrite och Cohere är en av dess AI-programvaruleverantörer.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 9 augusti

AI-startups kan vara redo för börsintroduktioner, men större företag kan köpa upp dem först

Stora företag som Microsoft, Google och Salesforce lockar mycket uppmärksamhet för sin användning av artificiell intelligens (AI), men även startups är redo för en börsintroduktion. Trots att IPO-marknaden är på uppgång, anser experter att det är för tidigt för AI-företag som OpenAI, Anthropic och Inflection att lansera en. Forskning visar att teknik-IPO:er presterar bäst efter att företaget har funnits i 10 år och tjänat ungefär 100 miljoner dollar i intäkter. Det är mer troligt att startups som utvecklar innovativa produkter som stora språkmodeller (LLM) kommer att köpas upp av större företag.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 6 augusti

Hackerkonferens testar stora techföretags AI-modeller

Världens största årliga hackerkonferens, Def Con 31, äger rum i Las Vegas där tusentals hackare samlas för att hitta brister i AI-modeller. Stora techföretag låter för första gången sina system testas. Fokus ligger på stora språkmodeller som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Dr Rumman Chowdhury, VD för Humane Intelligence och ansvarig AI Fellow vid Harvard, är en av arrangörerna. Hon säger att evenemanget är en trygg plats för företag att diskutera sina problem och hur de kan lösas. Meta, Google, OpenAI, Anthropic, Cohere, Microsoft, Nvidia och Stability har öppnat upp sina modeller för att identifiera problem.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 6 augusti

Amazon uppdaterar investerare om AI-initiativ

Amazon uppdaterade investerare om företagets senaste initiativ inom artificiell intelligens (AI) under företagets andra kvartalsrapport på torsdagen. Amazon och dess molnbaserade dotterbolag, Amazon Web Services (AWS), har investerat mycket i AI. Amazon har främst fokuserat på att tillhandahålla AI-tjänster och stora språkmodeller till företagskunder. ´Generativ AI har fångat människors fantasi, men de flesta pratar om applikationslagret, specifikt vad OpenAI har gjort med ChatGPT´, sa VD Andy Jassy. Jassy förklarade att Amazon ser tre huvudmöjligheter inom AI: att tillverka de chips som behövs för att driva AI-program och stora språkmodeller (LLM), att tillhandahålla en plattform för företag att skapa sina egna AI-verktyg och LLM med hjälp av de som tillverkas av Amazon och andra företag, och att skapa verktyg som kodkompisar som enskilda personer kan använda.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 augusti

Amazon Connect integrerar AI för att förbättra kundupplevelser

Amazon Connect är en molnbaserad kontaktcenterlösning som möjliggör för företag att leverera utmärkta kundupplevelser. Tjänsten integrerar artificiell intelligens (AI) och använder maskininlärning och naturligt språkförståelse. En av AI-funktionerna är Contact Lens som kan transkribera samtal, analysera kundkänslor, identifiera trender och ge coaching till agenter. Dessutom kan Gen AI sammanfatta långa samtal och leverera insikter om agenters prestanda till chefer. Amazon Connect låter kunderna använda sina egna data tillsammans med AWS-tjänster som SageMaker. Amazon säkerställer att kunderna behåller kontrollen över sina data och tillhandahåller starka skydd för företagsdata. Amazons Gen AI-strategi är att demokratisera tekniken genom att tillhandahålla ett ramverk för att vara värd för olika stora språkmodeller (LLM) genom Amazon Bedrock.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

Forskare kan lura AI-chattrobotar att sprida skadligt innehåll

Forskare har upptäckt att de kan lura AI-chattrobotar, inklusive OpenAI ChatGPT, Anthropic Claude och Google Bard, att sprida desinformation, hatprat och annat skadligt innehåll. Forskarna kunde lätt kringgå de filter som förhindrar att chattrobotarnas generativa AI-modeller sprider toxiskt innehåll. Detta ökar företagens oro över att ChatGPT och andra stora språkmodeller inte är säkra att använda. Forskarna från Carnegie Mellon University, Center for A.I. Safety i San Francisco och Bosch Center for AI fann att de kunde lura LLM:er som ligger till grund för chattrobotar att producera nästan obegränsade mängder desinformation, hatprat och annat skadligt innehåll. Exempel på skadligt innehåll som chattrobotarna tillhandahöll inkluderade hur man bygger en bomb, stjäl någons identitet eller stjäl från en välgörenhetsorganisation. Forskarna automatiserade processen, vilket bevisar att det är möjligt att lansera obegränsade LLM-attacker.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 31 juli

Kuwaitisk kunglig familjemedlem stödjer moln-startup; Nvidia konkurrerar med stora molnföretag

En medlem av den kungliga familjen i Kuwait rapporteras stödja en startup inom molnteknologi. Nästa torsdag kommer Aidan Gomez, medgrundare och VD för Cohere, en rival till OpenAI värderad till 2 miljarder dollar, och Edo Liberty, grundare och VD för Pinecone, en av de hetaste unga AI-infrastrukturstartups, att delta i en live ljudchatt med abonnenter. Företagsledarna kommer att prata med AI Agenda-författaren Stephanie Palazzolo och svara på frågor om vad som kommer härnäst inom det snabbt utvecklande fältet. De stora molnföretagen, inklusive Microsoft och Google, säljer eller utvecklar sina egna AI-serverkretsar för att konkurrera med Nvidias grafikprocessorer (GPUer). Nvidia är ivriga att stödja konkurrens och visa sin nya kungagörande förmåga genom att ge sin senaste GPU, H100, till molnserver-startups som CoreWeave, Lambda Labs och Crusoe Energy.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 28 juli

Amazon gör framsteg inom AI med tusentals kunder som testar deras tjänster

Amazon.coms molndivision gör framsteg inom artificiell intelligens (AI), med tusentals kunder som provar dess tjänster, enligt en verkställande direktör. Företaget har lanserat nya AI-verktyg, inklusive ett program för att skapa konversationskundtjänstagenter, teknikåtkomst från startupföretaget Cohere och ett hälso- och sjukvårdssystem för att generera kliniska anteckningar. Organisationer som har testat Amazons AI-erbjudande, kallat Bedrock, inkluderar Sony, Ryanair och Sun Life. Amazon strävar efter att göra varje företag till ett AI-företag genom sin molntjänst.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Amazons molndivision lockar tusentals kunder till sin AI-tjänst

Amazons molndivision har lockat tusentals kunder till sin tjänst, där den tävlar med Microsoft och Google inom artificiell intelligens (AI), berättade en verkställande direktör för företaget. Amazon meddelade också nya AI-verktyg, inklusive ett program för att bygga mer konversationella kundtjänstagenter, teknikåtkomst från startupföretaget Cohere och ett hälsovårdssystem för att generera kliniska anteckningar efter ett patientbesök. Organisationer inklusive Sony, Ryanair och Sun Life har provat Amazon Bedrock, en tjänst som företaget tillkännagav i april som låter företag skapa applikationer med en rad AI-modeller.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 juli

Amazon Web Services lanserar nya AI-produkter för att konkurrera med Microsoft och Google

Amazon Web Services (AWS), Amazons molnenhet, har presenterat en rad nya AI-produkter i ett försök att konkurrera med Microsoft och Google på den växande marknaden för generativ artificiell intelligens. Bland de nya produkterna finns en tjänst som hjälper vårdgivare att sammanfatta läkarbesök och en programvara som låter företag skapa egna chattrobotar. AWS nya HealthScribe-sammanfattningsverktyg har redan lockat intresse från 3M Health Information Systems Inc., Babylon Health och ScribeEMR. AWS planerar också att lägga till fler företagsintelligensverktyg till sin QuickSight-produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 juli

Amazon Web Services presenterar nyheter inom generativ AI

Swami Sivasubramanian, vice VD för Databas, Analys och Maskininlärning på Amazon Web Services (AWS), förklarade hur AWS-tjänster och kapabiliteter kommer att demokratisera användningen av generativ AI. Han förväntar sig att detta kommer att bredda tillgången för alla typer av kunder, över alla affärsområden. Generativ AI kommer att förbättra kundupplevelser, öka produktiviteten för anställda och förbättra företagsverksamheter. Sivasubramanian betonade att allt detta värde för generativ AI kommer att låsas upp med AWS. Amazon har utvecklat AI och ML-teknologi i över 25 år, och nyligen har ML-innovationer gjort kapabiliteterna för generativ AI möjliga.

Direktlänk Dela Amazon fördjupade 26 juli

AI verktyg som kan hjälpa unga företag att snabba på sin expansion

AI revolutionerar kreativitet, analys och beslutsfattande på arbetsplatsen. AI erbjuder stora möjligheter för företag att snabba på expansionen och bättre kontrollera interna processer. Här är några av de bästa AI-verktygen som kan hjälpa unga företag att snabba på sin expansion. AdCreative.ai, DALL·E 2, Otter AI, Notion, tinyEinstein, Motion, Jasper, Lavender, Speak AI, GitHub Copilot, Taplio, Olivia by Paradox, Lumen5, Spellbook, Grammarly, ChatBot, Zendesk, Timely, AIReflex, Murf AI, ChatGPT, BARD by Google, BEAUTIFUL.AI, DUMME, Cohere Generate, Synthesia.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 26 juli

AI-modeller tränas nu med syntetiska data

Stora aktörer som Microsoft, OpenAI och Cohere använder syntetiska data för att träna sina stora språkmodeller (LLM), främst på grund av begränsningar i tillgången på människoskapade data. Dessa produkter kan generera trovärdig text, kod eller bilder när de tillhandahålls enkla prompts. LLM som driver chatbots som ChatGPT och Googles Bard är beroende av webbskrapningstekniker för att samla data från digitaliserade böcker, nyhetsartiklar, sociala medier, sökfrågor, bilder, videor och andra onlinekällor. Men när generativa AI-verktyg blir mer avancerade, börjar AI-företag möta betydande utmaningar relaterade till datatillgång och integritet. Datorgenererade syntetiska data erbjuder en kostnadseffektiv lösning på denna utmaning.

Direktlänk Dela Computing fördjupade 20 juli

SAP investerar i tre huvudaktörer inom generativ AI

Det tyska konsultföretaget SAP har investerat i tre stora aktörer inom generativ AI: Anthropic, Cohere och Aleph Alpha. Villkoren för de direkta investeringarna, som inte offentliggjordes, bygger på SAP:s åtagande att stödja AI-drivna teknikstartups med mer än $1 miljard genom företagskapitalföretaget Sapphire Ventures. Alla tre investeringarna är tydligt anpassade till SAP:s affärsintressen. SAP erbjuder en rad försäljnings-, service- och handelsorienterade produkter, alla som kan dra nytta av textanalyserande AI. Anthropic bygger ett AI-system, Claude, som hjälper till med en rad företag-till-företag-uppgifter. Cohere tillhandahåller en generativ textplattform som är tillgänglig via en API som en hanterad tjänst. Aleph Alpha, som redan var en SAP-partner, skapar och hostar multimodala, flerspråkiga modeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 juli

Historien och framtiden för stora språkmodeller

Stora språkmodeller (LLM) har fascinerat allmänheten och omkullkastat prioriteringar för datateam sedan ChatGPT introducerades i november 2022. Ursprunget till tekniken sträcker sig längre tillbaka än man kan tro, ända till 1950-talet då forskare vid IBM och Georgetown University utvecklade ett system för att automatiskt översätta en samling fraser från ryska till engelska. Det moderna LLM-tidsåldern började dock bara för några år sedan. Forskare har experimenterat med många olika metoder, inklusive konceptuella ontologier och regelbaserade system, men ingen av dessa metoder gav robusta resultat. Detta ändrades på 2010-talet då NLP-forskning sammanföll med det då blomstrande området neurala nätverk. Detta skapade grunden för de första stora språkmodellerna. BERT var den första stora språkmodellen som slog igenom 2019. Forskare anpassade och byggde vidare på den på ett sätt som gjorde den till en av de ursprungliga grundmodellerna. Mindre än 18 månader efter dess debut, drev BERT nästan varje engelskspråkig sökning som bearbetades av Google Sök. Sedan 2018 har NLP-forskare strävat mot allt större modeller. OpenAI:s GPT-2, färdigställd 2019 med 1,5 miljarder parametrar, imponerade genom att producera övertygande prosa. GPT-2:s imponerande prestanda fick OpenAI att tveka; företaget meddelade i februari samma år att det inte skulle släppa den fullstora versionen av modellen omedelbart, på grund av oro för att stora språkmodeller skulle användas för att generera vilseledande, partiskt eller kränkande språk i stor skala. Istället släppte de en mindre, mindre övertygande version av modellen först, och följde upp med flera allt större variationer. Därefter släppte OpenAI GPT-3 i juni 2020. Med 175 miljarder parametrar satte GPT-3 den nya storleksstandarden för stora språkmodeller. Den blev snabbt fokus för forskning om stora språkmodeller och tjänade som ursprungsunderlag för ChatGPT. Nyligen introducerade OpenAI GPT-4. Vid tidpunkten för denna skrivning har OpenAI inte offentligt meddelat GPT-4:s parameterantal, men en uppskattning baserad på samtal med OpenAI:s anställda sätter den till en biljon parametrar - fem gånger storleken på GPT-3 och nästan 3000 gånger storleken på den ursprungliga stora versionen av BERT. Den enorma modellen representerade en meningsfull förbättring jämfört med sina föregångare, vilket tillät användare att bearbeta upp till 50 sidor text på en gång och minskade förekomsten av hallucinationer som plågade GPT-3. Medan forskare och yrkesverksamma utformade och implementerade variationer av BERT, GPT-2, GPT-3 och T5, lade allmänheten knappt märke till det. Bevis för modellernas inverkan dök upp på webbplatser i form av sammanfattade recensioner och bättre sökresultat. De mest direkta exemplen på de befintliga LLM:erna, såvitt allmänheten var bekymrad, var en spridning av nyhetsartiklar skrivna helt eller delvis av GPT-varianter. Sedan släppte OpenAI ChatGPT i november 2022. Den interaktiva chattsimulatorn tillät icke-tekniska användare att uppmana LLM och snabbt få ett svar. När användaren skickade ytterligare uppmaningar, skulle systemet ta hänsyn till tidigare uppmaningar och svar, vilket gav interaktionen en konversationliknande kontinuitet. Detta nya verktyg orsakade uppståndelse. Spridningen av LLM-hjälpta nyhetsrapporter blev en flodvåg, när lokala reportrar över hela USA producerade historier om ChatGPT, de flesta av vilka avslöjade att reportern hade använt ChatGPT för att skriva en del av historien. Efter denna frenesi byggde Microsoft, som hade samarbetat med OpenAI sedan 2019, en version av sin Bing-sökmotor som drevs av ChatGPT. Under tiden blev företagsledare plötsligt intresserade av hur denna teknik kunde förbättra vinsterna. Forskare och teknikföretag svarade på ChatGPT-ögonblicket genom att visa sina egna förmågor med stora språkmodeller. I februari 2023 introducerade Cohere betaversionen av sin sammanfattande produkt. Den nya ändpunkten, byggd på en stor språkmodell anpassad specifikt för sammanfattning, tillät användare att mata in upp till 18-20 sidor text att sammanfatta, vilket var betydligt mer än vad användare kunde sammanfatta genom ChatGPT eller direkt genom GPT-3. En vecka senare introducerade Google Bard, sin egen LLM-backade chatbot. Händelsen som meddelade Bard föregick Microsoft och OpenAI:s första offentliga demonstration av en ny, ChatGPT-driven Bing-sökmotor, nyheter om vilken hade nått publikationer i januari. Meta avslutade månaden när det introducerade LLaMA (Large Language Model Meta AI). LLaMA var inte en direkt kopia av GPT-3 (Meta AI hade introducerat sin direkta GPT-3-konkurrent, OPT-175B, i maj 2020). Istället syftade LLaMA-projektet till att möjliggöra för forskningssamhället med kraftfulla stora språkmodeller av hanterbar storlek. LLaMA kom i fyra storleksvarianter, den största av vilka hade 65 miljarder parametrar - vilket fortfarande var knappt mer än en tredjedel av storleken på GPT-3. I april släppte DataBricks Dolly 2.0. Databricks VD Ali Ghodsi berättade för Bloomberg att den open-sourced LLM replikerade mycket av funktionaliteten hos dessa befintliga andra modeller, en inte så subtil blinkning till GPT-3. I samma intervju noterade Ghodsi att hans företag valde namnet Dolly till ära av det klonade fåret, och eftersom det lät lite som Dall-E, en annan framstående modell från OpenAI. Är tiden för jättestora LLM redan över? Kort efter att OpenAI släppte GPT-4, berättade OpenAI:s VD Sam Altman för en publik vid Massachusetts Institute of Technology att han trodde att eran av jättestora modeller var över. Strategin att kasta allt mer text på allt fler neuroner hade nått en punkt av avtagande avkastning. Bland andra utmaningar, sa han, stötte OpenAI på de fysiska gränserna för hur många datacenter företaget ägde eller kunde bygga. Vi kommer att förbättra dem på andra sätt, sa han till publiken. Altman är inte ensam. I samma stycke citerade Wired samstämmighet från Nick Frosst, en medgrundare på Cohere. Framtiden för LLM Om framtiden för LLM inte handlar om att vara större, vad handlar den då om? Det är för tidigt att säga med säkerhet, men svaret kan vara specialisering, datakurering och destillation. Medan de största LLM ger resultat som kan se ut som magi vid första anblicken, minskar värdet av deras svar när deras betydelse ökar. Tänk dig en bank som använder en GPT-modell för att hantera kundförfrågningar och den hallucinerar ett saldo. Maskininlärningsutövare kan minimera risken för off-target-svar genom att skapa en specialiserad version av modellen med riktad förträning och finjustering. Det är där datakurering kommer in. Genom att bygga en datamängd av troliga uppmaningar och högkvalitativa svar kan utövare träna modellen att svara på rätt frågor på rätt sätt. De kan använda ytterligare programvarulager för att hindra deras anpassade LLM från att svara på uppmaningar utanför dess kärnfokus. Men LLM kommer fortfarande att vara mycket dyra. Att köra hundratals miljarder - eller till och med biljoner - beräkningar för att svara på en fråga lägger upp. Det är där destillation kommer in. Forskare vid Snorkel AI banade väg för arbete som har visat att mindre, specialiserade stora språkmodeller fokuserade på specifika uppgifter eller domäner kan göras mer effektiva än deras behemoth-syskon på samma uppgifter. Oavsett hur nästa kapitel av LLM ser ut, kommer det att finnas ett nästa kapitel. Medan LLM-projekt just nu är en nyhet, kommer de snart att arbeta sig in i företagsimplementeringar; deras värde är för uppenbart att ignorera.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 17 juli

Analytiker på Wall Street tävlar om att framhäva de bästa aktierna inom artificiell intelligens (AI) i takt med att investerarintresset ökar. Under företagsrapporteringssamtal har antalet gånger ledningen nämner AI ökat kraftigt. Men trots hype kring AI-aktier, uppmanas investerare att vara försiktiga. AI-teknik använder datoralgoritmer för att efterlikna människans förmåga att lära sig, tolka mönster och göra förutsägelser. De nyaste formerna av AI genererar innehåll. De bästa AI-aktierna att köpa sträcker sig över chiptillverkare, mjukvaruföretag, molnberäkningsleverantörer och teknikjättar som använder AI-verktyg i många applikationer.

Investor´s Business Daily fördjupade 5 juli

AI-startups behöver stora vänner i techindustrin

Nick Frosst, Martin Kon och Aidan Gomez vände sig till sin gamla arbetsgivare, Google, för att få datorhjälp att få sin start-up, Cohere, att lyfta. Att skapa ett nytt AI-system kräver mycket pengar och mycket datorkraft, vilket kontrolleras av branschens jättar. 2019 lämnade Aiden Gomez och Nick Frosst Google för att skapa en AI-start-up i Toronto som kunde konkurrera med deras tidigare arbetsgivare. Några månader senare gick de tillbaka till Google och frågade om de kunde sälja dem den enorma datorkraft de skulle behöva för att bygga sin egen AI-teknik. Efter att Googles VD, Sundar Pichai, personligen godkänt arrangemanget, gav tech-jätten dem vad de ville ha. Att bygga en banbrytande AI-start-up är svårt utan stöd från ´hyperscalers´, som kontrollerar de stora datacentren som kan köra AI-system. Detta har återigen satt branschens jättar i förarsätet för vad många förväntar sig vara det viktigaste skiftet för techindustrin på decennier.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare