» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Dublin är huvudstaden och den största staden i Irland. Den ligger vid floden Liffey på Irlands östkust. Dublin har en rik historia som sträcker sig tillbaka över tusen år och är känd för sin litterära tradition och vackra arkitektur. Staden har många kulturella och historiska attraktioner, såsom Trinity College, Dublin Castle och Guinness Storehouse. Dublin är också känt för sin livliga pubkultur och musikscen. Staden är en viktig ekonomisk och politisk centrum för Irland och är hem för många internationella företag och organisationer.

Senaste nytt kring Dublin

OpenAI öppnar kontor i Tokyo för att expandera sin globala närvaro

OpenAI, det välkända forskningslabbet för artificiell intelligens (AI), har offentliggjort öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo, vilket markerar företagets första steg in i Asien. Detta steg understryker företagets engagemang för att främja generativa AI-teknologier och förbättra produktiviteten inom olika samhällsområden. Tadao Nagasaki, tidigare AWS Japan President, kommer att leda OpenAI Japan. OpenAI har också meddelat att ´GPT-4 anpassad för japanska´ snart kommer att släppas, en språkmodell optimerad för japanska, vilket lovar att förbättra prestanda och effektivitet för textöversättning och sammanfattning för japanska kunder.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo

OpenAI, utvecklaren av AI-chattboten ChatGPT, har öppnat sitt första kontor i Asien i Tokyo. Företaget valde Tokyo på grund av dess globala ledarskap inom teknik, servicekultur och en gemenskap som omfamnar innovation. Sam Altman, företagets VD, betonade AI:s potential att ´förbättra kreativitet, produktivitet och industriellt framsteg´. Tadao Nagasaki, president för OpenAI Japan, har fått uppgiften att ´förbättra lokal integration och hantera kommersiella initiativ´. Initiativet riktar sig mot lokala företag som Daikin, Rakuten och TOYOTA Connected, samt statliga organ som Yokosuka City. Företaget avslöjade också en specialiserad GPT-4-modell för japanska.

Direktlänk Dela Philippine News Agency fördjupade 16 april

OpenAI lanserar sin verksamhet i Asien med kontor i Tokyo

OpenAI, ett företag som specialiserar sig på artificiell intelligens (AI), har tillkännagett öppnandet av sin verksamhet i Asien, med ett kontor i Tokyo, Japan. Detta är OpenAIs tredje utpost utanför USA, efter kontor i London och Dublin. Tadao Nagasaki, tidigare anställd på AWS, har utsetts till president för OpenAI Japan. Företaget planerar att samarbeta med den japanska regeringen, lokala företag och forskningsinstitutioner för att utveckla säkra AI-verktyg. OpenAI tillhandahåller även tidig åtkomst till en version av GPT-4 optimerad för japanska till lokala företag.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första internationella kontor i Japan

OpenAI har officiellt öppnat sin första internationella kontor i Japan, vilket gör det till det fjärde globala navet för företaget. Sedan lanseringen av sin ChatGPT 2022 har OpenAI värderats till cirka 80 miljarder dollar. Nu försöker AI-ledaren att utöka sina intäktsströmmar internationellt genom att öppna globala nav. Efter att ha öppnat kontor i London och Dublin expanderar nu det Microsoft-backade företaget internationellt genom att öppna ett kontor i Japan. Tadao Nagasaki, som utsetts till ordförande för OpenAI Japan, leder organisationens initiativ i Japan. OpenAI kommer först att ge lokala företag tidig tillgång till en GPT-4-anpassad modell speciellt anpassad för det japanska språket. Denna anpassade modell påstås fungera upp till tre gånger snabbare än sin föregångare, är mer prisvärd och presterar bättre vid översättning och sammanfattning av japansk text. OpenAIs nya Tokyo-plats kommer också att tjäna ledande företag som Daikin, Rakuten och TOYOTA Connected, som använder ChatGPT Enterprise för att automatisera svåra affärsprocedurer, stödja dataanalys och förbättra intern rapportering.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 16 april

OpenAI planerar att expandera med ett nytt kontor i New York

OpenAI, mest känt som skaparen av ChatGPT, planerar att öppna ett kontor i New York City nästa år. Detta kommer att bli företagets femte kontor, förutom dess nuvarande högkvarter i San Francisco, ett nyligen öppnat kontor i Tokyo och kontor som öppnades förra året i London och Dublin. Även om OpenAI ännu inte har bestämt sig för en plats i New York eller skrivit under ett hyresavtal, övervägs Manhattan och Brooklyn som alternativ. Företaget växer snabbt och har nu över 1 000 anställda jämfört med bara 400 förra året.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

Amerikanska teknikstartföretaget OpenAI, känt för sitt AI-verktyg ChatGPT, har meddelat att de öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo. Detta blir OpenAI:s tredje etablering utanför USA, efter deras befintliga kontor i London och Dublin. Företaget har uttryckt ett starkt åtagande att samarbeta med Japans regering, lokala företag och forskningsinstitutioner för att skapa AI-verktyg anpassade till Japans unika behov. OpenAI planerar även att introducera en uppgraderad version av sitt konversationsprogram, GPT-4, specifikt förbättrad för det japanska språket.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo och utser tidigare Amazon-chef till ledare

OpenAI har utsett den tidigare presidenten för Amazon Web Services japanska gren till att leda sin expansion i landet. OpenAI har också öppnat ett kontor i Tokyo och lanserat en anpassad GPT-4-modell för japanska användare. Företaget har två miljoner aktiva användare i veckan i Japan, och dess företagskunder inkluderar Daikin Industries Ltd., Rakuten Group Inc. och en filial av Toyota Motor Corp. OpenAI hoppas att den växande efterfrågan på företagsversionen av ChatGPT kommer att hjälpa dem att konkurrera med andra företag som erbjuder liknande produkter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan

OpenAI, det innovativa amerikanska företaget bakom den avancerade konversations-AI:n ChatGPT, har meddelat öppnandet av sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan. Detta följer etableringen av filialer i London, England, och Dublin, Irland, vilket markerar OpenAI:s tredje internationella bas. Expansionen till Japan syftar till att fånga efterfrågan från lokala företag, som har halkat efter inom generativ AI. Microsoft, OpenAI:s huvudinvesterare, har åtagit sig att investera omkring 2,9 miljarder dollar i Japan under de kommande två åren.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Tokyo och lanserar avancerad japansk version av sitt språkverktyg GPT-4

OpenAI, ledande inom artificiell intelligens och skapare av ChatGPT, har etablerat en strategisk ny utpost i Tokyo, vilket markerar deras anmärkningsvärda inträde på den asiatiska marknaden. Företaget har uttryckt sin engagemang att anpassa sina AI-utvecklingar nära till Japans unika krav och perspektiv. Detta är OpenAI:s tredje betydande steg utanför USA, efter att ha etablerat platser i London och Dublin förra året. OpenAI lanserar också en avancerad japansk version av sitt språkverktyg, GPT-4, som är tre gånger snabbare än sin föregångare.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny hub i Tokyo och GPT-4 design optimerad för japanska

OpenAI expanderar till Japan genom att öppna en ny hub i Tokyo och planerar en GPT-4 design optimerad för japanska språket. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinitiativ har varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en stor hub för AI-talang och EU driver AI:s regleringsagenda. Japan har också en framträdande position i AI-revolutionen. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, tidigare på Amazon Web Services. OpenAI har redan säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota i Japan.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny Tokyo-hubb och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI utökar sin verksamhet till Japan och meddelar idag en ny hubb i Tokyo samt planer på en GPT-4-modell som är specifikt optimerad för japanska. OpenAI, som skapat ChatGPT, öppnade sitt första internationella kontor i London förra året, följt av sitt första EU-kontor i Dublin några månader senare. Tokyo kommer att bli OpenAIs första kontor i Asien och det fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinsatser har hittills varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en viktig hubb för AI-talang och att EU för närvarande driver den AI-regulatoriska agendan. Japan är också framträdande positionerat i AI-revolutionen, senast som ordförande för G7 och president för G7:s Hiroshima AI Process. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som kommer från Amazon Web Services (AWS), där han har lett Amazons molndatordivision i regionen under de senaste 12 åren. Som president för OpenAI Japan kommer Nagasaki att få uppgiften att bygga upp ett lokalt team på marken och fördubbla OpenAIs nyligen tillväxt i Japan, där det har säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 15 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI expanderar till Japan och öppnar nytt kontor i Tokyo

OpenAI fortsätter att expandera internationellt med öppnandet av ett nytt kontor i Japan. Företaget planerar att samarbeta med regeringen för att utveckla tekniken i landet. Kontoret i Tokyo är det första i Asien och följer på företagets nyligen öppnade kontor i London och Dublin. OpenAI:s VD Sam Altman ser kontoret som det första steget i ett långsiktigt partnerskap med Japans folk, regeringsledare och forskningsinstitutioner. Tadao Nagasaki har utsetts till president för OpenAI Japan, med uppdrag att leda kommersiella och marknadsengagemangsinsatser. OpenAI tillhandahåller även lokala företag tidig tillgång till en GPT-4-kundmodell optimerad för det japanska språket.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI, företaget bakom AI-sensationen ChatGPT, öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, vilket markerar ett betydande steg i företagets globala utbredning och visar på ett starkt engagemang för att bygga långsiktiga relationer på den japanska marknaden. OpenAI, som redan har en närvaro i London och Dublin, utökar sin innovativa räckvidd genom att etablera sig i en av Asiens ledande teknikhuvudstäder. OpenAI har skräddarsytt en modell optimerad för det japanska språket, vilket understryker företagets beredskap att möta lokala behov. Expansionen till Japan leds av Tadao Nagasaki, en erfaren verkställande direktör som tidigare ledde Amazon Web Services i landet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt kontor i Tokyo

OpenAI utvidgar sin verksamhet till Japan med ett nytt kontor i Tokyo och planer på en GPT-4-modell optimerad specifikt för japanska. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som har varit hos Amazon Web Services (AWS) i 12 år. OpenAI räknar redan Daikin, Rakuten och Toyota bland sina kunder som använder företagets företagsfokuserade version av ChatGPT. Dessutom säger OpenAI att ChatGPT används av lokala regeringar för att förbättra effektiviteten i offentliga tjänster i Japan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 april

Global AI Trust, Risk och Security Management Market förväntas nå 7,44 miljarder dollar 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för AI Trust, Risk och Security Management (TRiSM) nå 7,44 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 21,3% från 2024 till 2030. Oro över snedvridning, förklarbarhet och säkerhetsbrister har ökat i takt med att organisationer i allt högre grad omfamnar AI, vilket gör TRiSM-lösningar nödvändiga för effektiv riskhantering. Samarbete mellan AI TRiSM-leverantörer och andra teknikföretag skapar marknadstillväxtmöjligheter. Dessa samarbeten tjänar till att utvidga AI TRiSM-ekosystemet, främja ett mer omfattande och integrerat utbud av lösningar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 12 april

Trinity College Dublin använder AI för att avslöja kvinnors erfarenheter i Irland mellan 1500-1700

Trinity College Dublin har lanserat ett forskningsprojekt som använder artificiell intelligens och andra digitala teknologier för att undersöka kvinnors erfarenheter i Irland från 1500 till 1700. Projektet, med namnet Voices, leds av historieprofessorn Jane Ohlmeyer och syftar till att återupprätta marginaliserade röster och sätta ett exempel för andra förbisedda berättelser. Projektet, som finansieras av ett bidrag på 2,5 miljoner euro från Europeiska forskningsrådet, kommer att dokumentera de roller kvinnor spelade under sociala och politiska omvälvningar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 april

Globala marknaden för storskaliga språkmodeller förväntas växa från 6,4 miljarder dollar 2024 till 36,1 miljarder dollar 2030

Enligt en ny rapport förväntas den globala marknaden för storskaliga språkmodeller (LLM) växa från 6,4 miljarder dollar 2024 till 36,1 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,2%. Rapporten täcker detaljerad information om de största faktorerna som påverkar tillväxten av LLM-marknaden. Den snabba digitala omvandlingen i Asien och Stillahavsområdet över olika sektorer driver efterfrågan på avancerade språkteknologier som LLM. I Nordamerika ger avancerad infrastruktur och betydande finansiering för forskning och utveckling en gynnsam grund för tillväxten av LLM-teknologier.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 april

OpenAI gör ChatGPT tillgänglig för alla med vissa begränsningar

OpenAI har meddelat att deras generativa AI-verktyg ChatGPT inte längre kommer att kräva att användare skapar ett konto för att få tillgång till tjänsten. Detta följer efter en undersökning från Pew Research som avslöjade att en tredjedel av amerikanerna aldrig hört talas om ChatGPT. Trots detta kan användare utan konto stöta på vissa begränsningar när de använder chatten. Andra produkter som DALL-E 3 kräver fortfarande premiumtillgång och kontoskapande. OpenAI planerar också att öppna ett kontor i Tokyo i april 2024.

Direktlänk Dela Crypto News fördjupade 3 april

OpenAI planerar att öppna kontor i Tokyo

OpenAI planerar att öppna ett kontor i Tokyo i april, enligt en källa bekant med situationen. Detta kommer att vara företagets första kontor i Asien, efter att ha etablerat kontor i London och Dublin förra året. OpenAI har väckt stort intresse för artificiell intelligens sedan de avslöjade ChatGPT i november 2022. Företaget överväger att skapa ett kontor i Japan efter ett möte med premiärminister Fumio Kishida förra året. De har för avsikt att utveckla sina japanska språktjänster och arbeta tillsammans med regeringen för att genomföra lagstiftning och minimera risker.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 1 april

Udemys senaste rapport framhäver ökande efterfrågan på tekniska och affärsmässiga färdigheter

Udemy, en ledande online-marknadsplats och läroplattform, har släppt sin Global Workplace Learning Index för Q4 2023, en kvartalsrapport som framhäver framväxande färdigheter som ökar i efterfrågan. Rapporten drar nytta av aktiviteten hos nästan 16 000 Udemy Business-kunder över hela världen. Den senaste Q4-indexet lyfter fram de färdigheter som upplever en betydande ökning bland indiska och globala elever, med GenAI-färdigheter som fortsätter att öka, vilket tyder på en utveckling i hur arbetstagare använder den.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 1 april

OpenAI planerar att öppna kontor i Tokyo

OpenAI planerar att öppna ett kontor i Tokyo i april, enligt en insatt källa, när pionjären inom artificiell intelligens börjar utvidga sina internationella operationer. Japankontoret kommer att vara dess första i Asien, berättade källan, som bad om att inte bli identifierad. Det kommer att vara den tredje internationella platsen efter att ha öppnat kontor i London och Dublin förra året. OpenAI väckte stor intresse för artificiell intelligens efter att ha avtäckt ChatGPT i november 2022. Företaget har varit i samtal om att höja finansieringen till en värdering av minst 100 miljarder dollar. AI-adoption sprider sig bland japanska företag, med företag som SoftBank och Nippon Telegraph & Telephone som snabbt lanserar tjänster för japanska talare. Efter ett möte med premiärminister Fumio Kishida förra året sade Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, att organisationen övervägde att öppna ett kontor i Japan.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 1 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Toppföretagen inom artificiell intelligens i Dublin

Artificiell intelligens (AI) är här för att stanna, vilket noteras i Irlands nationella AI-strategi. Här är några av landets ledande AI-företag. Sojern använder AI i sin digitala marknadsföringsplattform för att hjälpa hotellverksamheter att förstå sin data och kundbeteende. Udemy är en populär edtech-plattform som nyligen integrerade gen-AI-funktioner som kan matcha användare med kurser baserat på deras intressen. Nuritas har utvecklat en AI-motor kallad The Magnifier, som används för att upptäcka peptider. Kitman Labs är ett AI- och analysföretag som arbetar med sportligor för att optimera mänsklig prestation. EdgeTier utvecklar AI-programvara för kunder som arbetar med kundservice.

Direktlänk Dela Built In fördjupade 28 mars

Amazon investerar ytterligare i AI-startupen Anthropic

Amazon har investerat 2,75 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, som nyligen meddelade planer på att öppna ett kontor i Dublin. Investeringen höjer Amazons totala investering i företaget, som är känt för sin AI-assistent Claude, till 4 miljarder dollar. Amazon investerade tidigare i företaget i september och fick som en del av den affären rätten att bidra med ytterligare medel i form av en konvertibel not, förutsatt att det gjorde det före ...

Direktlänk Dela Business Post fördjupade 27 mars

Anthropic etablerar AI-verksamhet i Irland

Förhoppningar om att Irland kan bli en ledande hub för artificiell intelligens (AI) fick ytterligare ett uppsving denna vecka med nyheten att Anthropic, känd för sin AI-assistent Claude, följer i rivalen OpenAIs fotspår och etablerar en verksamhet i Irland. Anthropic, vars backare inkluderar Amazon och Google, anses vara ett mycket respekterat företag. Meredith Whittaker, president för Signal, antydde nyligen att det i verkligheten bara finns ett fåtal företag som spelar i AI. Microsoft, som redan har ett betydande intresse i ChatGPTs förälder OpenAI, har utsett Mustafa Suleyman till chef för sin konsument-AI-verksamhet. Google har nyligen förbundit sig att investera 2 miljarder dollar i Anthropic. Separat har Google bötfällts med 250 miljoner euro av Frankrikes konkurrensmyndighet. Nvidia visade upp nya chips i måndags som kommer att förlänga dess ledning över konkurrenter inom AI. Irland har gått med i en USA-ledd internationell insats för att bekämpa spionprogram.

Direktlänk Dela Business Post fördjupade 22 mars

US AI-startup Anthropic öppnar första EU-kontor i Dublin

Den amerikanska artificiell intelligens (AI) startup-företaget Anthropic planerar att öppna ett kontor i Dublin. Detta kommer att vara Anthropics första EU-kontor och företaget hoppas att Irland kommer att bli deras huvudetablering. Irland har utvecklat ett otroligt teknik-ekosystem under de senaste två decennierna, vilket företaget ser fram emot att ansluta till. Anthropic planerar att öka sin närvaro i Europa och detta följer öppnandet av ett litet London-kontor 2023. Under de kommande månaderna kommer företaget att anställa personal inom en rad sektorer innan de utvidgar sina rekryteringsplaner till andra områden.

Direktlänk Dela Raidió Teilifís Éireann fördjupade 21 mars

Haim Israel, global strateg och chef för global tematisk forskning på Bank of America, talade vid den amerikanska handelskammarens årliga konferens i Dublin om den generativa artificiella intelligensens (Gen AI) potential och risker. Han menar att Gen AI sannolikt kommer att påverka alla branscher och förutspår en ökning av den globala ekonomin med fantastiska 16 biljoner dollar årligen. Trots det optimistiska synsättet råder Israel företagsledare att noggrant överväga innan de integrerar Gen AI i sina verksamheter, eftersom nuvarande Gen AI-system kan producera oregelbundna resultat baserade på bristfälliga eller ofullständiga data, vilket kan orsaka juridiska och etiska problem. Han uttrycker också oro över att den snabba Gen AI-adoptionen kan leda till en initial fas av jobbförlust innan den banar väg för sysselsättningstillväxt inom nya sektorer.

YTech News fördjupade 21 mars

AI i tillverkningsmarknaden förväntas nå 47,88 miljarder USD 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom tillverkning förväntas nå 47,88 miljarder USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 44,2% under prognosperioden. Tillväxten drivs av ökande behov av att hantera stora och komplexa datasets, samt framväxten av industriell IoT och automatiseringsteknik. Innovativa tillämpningar av AI, som kvalitetskontrollmetoder baserade på datorseende, bidrar till att förbättra produktkvaliteten och minska avfallet. Den europeiska marknaden förväntas växa snabbt, främst på grund av regeringens initiativ för att implementera smarta fabriker över hela Europa.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 15 mars

The Independent har stöttat samhället sedan 1963

Sedan starten i september 1963 har The Independent varit dedikerade till att ge läsare i Livermore, Pleasanton, Dublin och Sunol den information de behöver för att vara uppdaterade om vad som händer i Tri-Valley-regionen.

Direktlänk Dela Independent News fördjupade 14 mars

Dublinbaserade Marker Video får finansiering efter att ha ändrat inriktning på grund av ChatGPT

Dublinbaserade start-up-företaget Marker Video, grundat av Greta Dunne, har nyligen fått finansiering från flera seniora teknikchefer. Företaget, som redan arbetar med varumärken som Unilever och Estée Lauder, tvingades att ändra sin inriktning på grund av framkomsten av ChatGPT. Ursprungligen grundades Marker Video med syftet att göra för det skrivna ordet vad Shutterstock gjorde för fotografi, genom att leverera välskrivna artiklar via prenumeration på samma sätt som företag tillhandahåller lagerbilder.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 10 mars

Cincinnati/Northern Kentucky International Airport fokuserar på personalisering och innovation

Cincinnati/Northern Kentucky International Airport (CVG) använder innovativa metoder för att förstå och möta passagerarnas preferenser i den kommersiella och detaljhandelsmiljön. Carlos Ruiz, Direktör för Kommersiell förvaltning på CVG, förklarar att flygplatsen fokuserar på personalisering, samarbete och banbrytande teknik. Ruiz kommer att tala vid FTE Ancillary & Retailing Conference om vikten av att personalisera kundupplevelsen. CVG använder autonoma leveransrobotar för mat och detaljhandel och utforskar användningen av artificiell intelligens och maskininlärning för att hjälpa till att personalisera passagerarupplevelsen.

Direktlänk Dela Future Travel Experience fördjupade 7 mars

ChatGPT:s framgång och användningsområden inom fordonsindustrin granskas i ny rapport

En rapport om ´Tillväxtmöjligheter och användningsfall för ChatGPT inom Automotive CASE´ har lagts till ResearchAndMarkets.com:s utbud. Rapporten granskar ChatGPT, dess resa hittills, de unika egenskaperna som gjort det framgångsrikt, en jämförelse med andra liknande verktyg och en titt på dess begränsningar och affärsmodeller. Den undersöker även tillämpningen av ChatGPT inom olika branscher och utvecklande användningsfall, samt implikationerna av ChatGPT inom olika affärsfunktioner inom ett företag. Rapporten diskuterar specifikt potentialen för implementering av ChatGPT inom Automotive CASE.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 6 mars

OpenAI gör ett sällsynt framträdande i Dublin

Ett evenemang organiserat av Sam Altmans företag i Digital Docklands väckte stor entusiasm bland den lokala teknikscenen. Förra veckan kom OpenAI, företaget bakom ChatGPT, ut ur sitt gömställe och hälsade på Dublin. Företaget har hållit en låg profil sedan de bekräftade planer på att etablera en verksamhet i staden förra september. Trots de svårigheter som tekniksektorn nyligen har stått inför, har det inte funnits mycket att jubla över. Men ankomsten av vad som kan vara världens hetaste företag till Dublin, med ett evenemang...

Direktlänk Dela Business Post fördjupade 3 mars

Global marknad för IT-arbetsflödeslösningar inom kardiologi förväntas nå 1,8 miljarder dollar år 2030

Enligt en ny rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för IT-arbetsflödeslösningar inom kardiologi nå 1,8 miljarder dollar år 2030, en ökning från 969 miljoner dollar 2022. Denna tillväxt drivs av en ökande beroende av IT för att hantera patientdata inom kardiologiavdelningar globalt. Lösningarnas förmåga stärks ytterligare av användningen av analysprogramvara, vilket ger värdefulla insikter för vårdgivare. Den amerikanska marknaden beräknas till 453,1 miljoner dollar, medan Kina förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 9,7%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 mars

OpenAI-toppen hyllar Irlands tekniska talang och innovationsstrategi

Jason Kwon, strategichef på OpenAI, har hyllat den irländska tekniksektorns talang och landets strategi för teknisk innovation. Han uttryckte sin beundran under ett evenemang i Dublin för att markera företagets växande närvaro i staden. Han beskrev den irländska tekniksektorns talang som ´berusande´ och framhöll landets framsynthet i sitt sätt att tänka på teknologi.

Direktlänk Dela Business Post fördjupade 29 februari

Global AI-infrastrukturmarknad förväntas nå 151 miljarder dollar till 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) infrastruktur att nå 151 miljarder dollar till 2030, från 26,7 miljarder dollar 2022, vilket innebär en årlig tillväxt på 24,2%. Hårdvarusegmentet förväntas växa med 21,9% och nå 68,6 miljarder dollar vid analysperiodens slut. Programvarusegmentet beräknas växa med 25% årligen under de kommande åtta åren. AI-infrastrukturmarknaden i USA beräknas till 9 miljarder dollar 2022, medan Kina förväntas växa med 30,9% årligen och nå en marknadsstorlek på 34,2 miljarder dollar till 2030.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 28 februari

Global AI-infrastrukturmarknad förväntas nå 151 miljarder dollar 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com kommer den globala marknaden för AI-infrastruktur att växa från 26,7 miljarder dollar 2022 till 151 miljarder dollar 2030, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 24,2%. Hårdvarusegmentet förväntas nå 68,6 miljarder dollar vid slutet av analysperioden. USA:s marknad för AI-infrastruktur beräknas till 9 miljarder dollar 2022, medan Kina förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 30,9% och nå 34,2 miljarder dollar 2030.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 februari

AI i läkemedelsupptäcktsmarknaden förväntas nå 4,9 miljarder dollar år 2028

Artificiell intelligens (AI) i läkemedelsupptäcktsmarknaden förväntas nå 4,9 miljarder dollar år 2028, från 900 miljoner dollar 2023, med en årlig tillväxttakt på 40,2%. Företag har antagit både organiska och oorganiska tillväxtstrategier som produktlanseringar, investeringar, partnerskap och förvärv för att utöka sina erbjudanden och öka sin närvaro på den globala marknaden. Nordamerika stod för den största och snabbast växande regionala marknaden för AI i läkemedelsupptäckt 2022. AI påskyndar identifiering och validering av potentiella läkemedelsmål genom att analysera komplex biologisk data, vilket minskar tiden och resurserna som krävs för läkemedelsupptäcktsprocesser.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 27 februari

Accenture satsar på AI och maskininlärning för att betjäna stora gruvföretag i Indien

Dublin-baserade Accenture satsar på verktyg som stöds av Artificiell Intelligens och Maskininlärning för att betjäna stora gruvföretag i Indien. Företaget har identifierat AI-ML-baserade digitala lösningar som implementerats för att leverera effekt över hela gruvvärdekedjan, säger Vinod Kumar Pathak, VD och ledare för Industry X på Accenture India. Företaget, enligt honom, arbetar med världens största kolgruveföretag och har expanderat data- och AI-praxis för att erbjuda nya industrilösningar och förbyggda modeller för att hjälpa företag inom 19 industrier att skapa värde.

Direktlänk Dela The Economic Times Auto fördjupade 27 februari

AI Connect-konferens diskuterar AI:s inverkan på marknadsföring och reklam

Över 300 reklam- och marknadsföringsproffs samlades på Google HQ i Dublin för att diskutera artificiell intelligens (AI) transformatoriska kraft. Evenemanget, kallat ´AI Connect´, markerade också starten på Enterprise Irelands Digital Creative Industries Roadmap 2024-2026, ett samarbete mellan IAPI, Google och Enterprise Ireland. Talare inkluderade David Sneddon, vice VD för Google EMEA, och en panel av branschexperter. Sneddon belyste AI:s betydande inverkan på marknadsförings- och reklamsektorn och delade insikter om Googles egen AI-plattform, Gemini.

Direktlänk Dela Adworld fördjupade 23 februari

Accenture lanserar nytt AI-studio i Dublin

Accenture har lanserat sitt nya generativa AI-studio vid The Dock, Accentures flaggskepp för forskning och global innovation. Kunder från alla branscher som är intresserade av kommersiella användningar av generativ AI kan nu besöka det nya studion för att utforska branschanvändningsfall, genomföra AI-piloter och snabbt initiera och skala ansvarsfulla program. Studion i Dublin är en del av Accentures investering på 3 miljarder dollar i data och AI. Accenture har även lanserat sin Generative AI Leadership Series, riktad mot att hjälpa irländska företag att förstå hur Gen AI kan hjälpa till att lösa några av deras mest brådskande prioriteringar.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 20 februari

Accenture har öppnat en GenAI-studio på The Dock, dess forsknings- och utvecklingscenter i Dublin. Studion kommer att användas för att hjälpa kunder att snabba på användningen av data och AI-teknologier. Kunder från alla branscher som är intresserade av kommersiella användningar av generativ AI kommer att kunna besöka den nya studion för att utforska branschfall, genomföra AI-piloter och snabbt inleda och skala ansvarsfulla program. Enligt en undersökning från Accenture ser 74% av de irländska ledarna GenAI som en möjlighet snarare än ett hot.

TechCentral fördjupade 19 februari

Accenture öppnar nytt AI-studio i Dublin

Accenture har öppnat ett nytt AI-studio vid sitt forsknings- och innovationscenter i Dublin. Studion, som ligger vid The Dock, förväntas hjälpa företag att snabba på användningen av data och AI-teknologier. Kunderna kan besöka studion för att utforska industriella användningsfall, genomföra AI-piloter och starta och skala upp ansvarsfulla program. Studion i Dublin är en del av Accentures investering på 3 miljarder dollar i data och AI. Enligt en undersökning från Accenture ser 74% av de irländska ledarna generativ AI som en möjlighet snarare än ett hot.

Direktlänk Dela Business Plus fördjupade 19 februari

Marknaden för smarta flygplatsteknologier förväntas överstiga 10,7 miljarder dollar 2024

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com kommer den globala omsättningen för marknaden för smarta flygplatsteknologier att överstiga 10,7 miljarder dollar 2024, med stark tillväxt fram till 2034. Integrationen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) revolutionerar driften av smarta flygplatser, med förbättrad säkerhet och hotdetektering. Utmaningar inkluderar höga initiala investeringskostnader och brist på utbildad personal. Rapporten täcker marknadssegment som komponenter, storlek, slutanvändare, tillämpningar och teknologi.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 15 februari

Ocados nya automatiserade center i Luton ökar produktiviteten

Den brittiska online-livsmedelsbutiken Ocado har stängt sitt första ´kunduppfyllelsescenter´ i Hatfield, norr om London, och ersatt det med ett ´nästa generations´ center i närliggande Luton. Tusentals robotar samlar nu mer än dubbelt så många objekt per minut jämfört med Hatfield. Företaget hoppas automatisera mer av varje produkts resa från gård eller fabrik till kylskåp. Trots att det har kämpat med att göra vinst, tror företaget att anläggningar som Luton kommer att hjälpa det att nå dit. Under tiden har det sålt sin teknik till företag i USA, Japan, Kanada och Frankrike.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 3 februari

Global AI-marknad förväntas öka till 460,89 miljarder dollar 2028

En rapport från ResearchAndMarkets.com visar att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas öka från 150,3 miljarder dollar 2023 till 460,89 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 25,12%. Denna tillväxt drivs av framsteg inom autonoma AI-teknologier och deras ökande användning inom olika branscher. Trots denna starka tillväxt står AI-marknaden inför utmaningar i form av datainskränkningar, vilket påverkar utvecklingen och tillämpningen av AI-lösningar. Rapporten inkluderar även en detaljerad analys av marknaden, inklusive segmentering och konkurrensanalys.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 2 februari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar 2030

En rapport från ResearchAndMarkets.com betonar den enorma potentialen för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring. Rapporten visar att den globala marknaden, som värderades till 30,9 miljarder dollar 2022, förväntas öka till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 26%. AI-programvarusektorn förväntas växa med 23,9% årligen och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. USA, värderat till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas växa med 25,1% årligen och bli en marknad på 33,3 miljarder dollar 2030, är framträdande marknader. Rapporten identifierar också Japan och Kanada samt Europa, med Tyskland i fokus, som betydande bidragsgivare till sektorns expansion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring att öka från 30,9 miljarder dollar 2022 till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 26%. AI-programvarusegmentet förväntas uppleva en CAGR på 23,9% och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. Samtidigt förväntas AI-hårdvaruframsteg med en robust förväntad CAGR på 25,7% fram till 2030. USA, som för närvarande värderas till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas öka med en CAGR på 25,1%, är marknader av stor betydelse. Rapporten identifierar också andra geografiska områden som bidrar betydligt till sektorns expansion, inklusive Japan och Kanada, med förväntad tillväxt på 23,1% respektive 21% CAGR.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 30 januari

AI i operationsrummet upplever exceptionell tillväxt, förutspås nå $0,57 miljarder 2023

Rapporten ´Global Artificial Intelligence (AI) i operationssalen Market Report 2023´ har lagts till på ResearchAndMarkets.com´s erbjudande. Den globala marknaden för AI i operationsrummet upplever en exceptionell expansion, med prognoser som förutsäger en tillväxt från $0,45 miljarder 2022 till imponerande $0,57 miljarder 2023, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 26,3%. Denna uppåtgående trend drivs främst av ökningen av dödliga kroniska sjukdomar som kräver avancerade medicinska ingrepp. Analytiker förutser att marknaden kan skjuta i höjden till en värdering på $1,55 miljarder år 2027, med en CAGR på 28,1%. Nordamerika är den största marknaden för AI i operationsrummen, samtidigt som Asien och Stillahavsregionerna är inställda på snabb tillväxt, drivet av tekniska framsteg och ökande hälsoinvesteringar. Företag som nämns i rapporten inkluderar Medtronic Plc, Siemens Healthineers Ltd., Stryker Corporation, Zimmer Biomet Holdings Inc., Olympus Corporation, Intuitive Surgical Inc., Merative L.P., Vicarious Surgical Inc., Augmedics Ltd., NovaSignal Corp., Caresyntax Inc., Quibim S.L., Corindus Vascular Robotics Inc., Lunit Inc., Nano-X Imaging Ltd., Viz.ai Inc., Subtle Medical Inc., Caption Health Inc., Inovus Medical, Asensus Surgical Inc., Activ Surgical Inc., CureMetrix Inc., Orpheus Medical Ltd., MaxQ AI Ltd., Perimeter Medical Imaging AI Inc., RadLogics Inc., Riverain Technologies LLC, Therapixel SA, Proximie Limited, Gauss Surgical Inc.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 29 januari

Forskare använder AI för att revolutionera vattenhanteringssystem

Asma Slaimi, forskare vid Dublin City University och Insight SFI Research Centre för dataanalys, arbetar på ett doktorandprojekt inom AI och maskininlärning för vattenhanteringssystem. Slaimi samarbetar med Arup på projektet, som syftar till att skapa effektiva, datadrivna lösningar för vattenresurshantering. Forskningen lovar att revolutionera vattenhanteringssystem genom att göra dem mer effektiva, hållbara och kostnadseffektiva. Genom att använda AI och maskininlärning kan man förutse vattenanvändning, övervaka kvalitet och upptäcka problem.

Direktlänk Dela Silicon Republic fördjupade 23 januari

Meta fokuserar på AI för att förbättra företagsmeddelanden

Teknikjätten Meta, ägare till Facebook, Instagram och WhatsApp, omdefinierar sin affärsstrategi med ett starkt fokus på artificiell intelligens (AI) för att förbättra företagsmeddelanden. Denna strategiska förändring kommer i samband med företagets nyligen flytt till sitt nya kontor i Ballsbridge, tidigare en del av AIB Bankcentre. Trots utmaningar med att hyra ut det nyligen förvärvade utrymmet, förblir Metas finansiella stabilitet robust. Företaget rapporterade en betydande ökning av intäkterna 2023, vilket uppgick till 95 miljarder dollar under de första tre kvartalen, vilket motsvarar en nettovinst på 25 miljarder dollar. Denna finansiella styrka understöds av en stark arbetsstyrka, med cirka 2 000 anställda i Dublin ensamt.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 21 januari

Ung forskare utvecklar AI-verifieringssystem

Seán O´Sullivan, en femteårsstudent vid Coláiste Chiaráin i Croom, Co Limerick, har vunnit utmärkelsen BT Young Scientist & Technologist of the Year 2024 för sitt projekt inom artificiell intelligens (AI). O´Sullivan utvecklade ett system, VerifyMe, som autentiserar författarskap i den snabbt framväxande AI-eran. VerifyMe identifierar stilistiska skillnader för att verifiera författarskap och har visat sig vara tre gånger mer exakt än nuvarande kontrollsystem. O´Sullivan har valt att inte patentera VerifyMe, eftersom han anser att sådan teknik bör vara öppen källkod och fritt tillgänglig.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 12 januari

Ungdomar presenterar innovativa projekt vid BT Young Scientist & Technology Exhibition

Vid BT Young Scientist & Technology Exhibition presenterade Ellen O´Donoghue från Coláiste Muire, Cork, ett projekt om biologisk nedbrytning, där hon undersökte effektiviteten hos plastnedbrytande mikrober genom att optimera användningen av UV-spektrometri. Joe Molloy, en tredjeårsstudent vid Gonzaga College i Dublin, utvecklade en app som använder AI för att rätta prov. Jamie Lohan, Eoghan Morris och Callum Leech från Roscommon Community College presenterade sitt projekt Exploring Adolescent Digital Entrepreneurship. Ben Sheehy, Jerome McCarthy och Ryan Fitzpatrick, fjärdeårsstudenter vid Mount St Michael i Co Cork, skapade en fruktskål som minskar nedbrytningen. Gana Sharaby och Rhianna Bandera, femteårsstudenter vid Presentation College i Dublin, upptäckte könsbias i Lego-produkter.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 11 januari

Värdet av X sjunker med 71%; OpenAI minskar risk för dataskyddsförordning i EU; Storbritannien kommer att kräva att e-handelsplattformar rapporterar användarnas inkomster

Plattformen X har förlorat nästan tre fjärdedelar av sitt värde sedan den köptes av Elon Musk i oktober 2022, enligt Fidelity, som har sänkt sin investering i X med 71,5%. Samtidigt försöker OpenAI minska sin regleringsrisk i EU genom att ändra sina villkor. Från och med den 15 februari 2024 kommer OpenAIs Dublin-baserade dotterbolag att vara datakontrollör för användare i EU och Schweiz. I Storbritannien kommer regeringen att utöva mer kontroll över e-handelsmarknaden genom att kräva att plattformar rapporterar användarnas inkomster till HM Revenue and Customs (HMRC).

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 4 januari

OpenAI flyttar EU-datakontroll till Irland

AI-företaget OpenAI, känt för ChatGPT, planerar att ändra sin officiella datakontroller för EU-kunder till Irland för att lugna oro över dataskyddsbrott. Företaget, baserat i Kalifornien, har redan mött en mängd kontroverser över sin insamling och användning av personuppgifter. Flytten följer öppningen av OpenAIs Dublin-kontor i september, men följer också en rad oro från EU-medlemsstater över dess bearbetning och förvaring av personuppgifter. OpenAI överlämnar EU-datatillsynsuppgifterna till den irländska dataskyddsmyndigheten för att hantera alla EU-lagar.

Direktlänk Dela DIGIT fördjupade 3 januari

OpenAI flyttar europeisk dataverksamhet till Irland för att efterleva GDPR

OpenAI planerar att flytta sin europeiska dataverksamhet till Irland för att säkerställa överensstämmelse med GDPR. Detta följer på öppnandet av ett kontor i Dublin i september och ändringen ska ske den 15 februari. OpenAI har varit inblandat i en rad dataskyddsrelaterade strider under det senaste året, med italienska regulatorer som upphävde användningen av ChatGPT i april 2023 på grund av GDPR-bekymmer. Den nya flytten verkar vara ett försök att minska regulatoriska friktioner över hela EU. Trots detta varnar experter fortfarande för företagets amerikanska inflytande.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 3 januari

OpenAI öppnar kontor i Dublin men löser inte integritetsfrågor

OpenAI har nyligen öppnat ett kontor i Dublin genom sin nya irländska dotterbolag OpenAI Ireland Limited, i syfte att kontrollera europeiska data. Detta är en taktik som tidigare använts av företag som Apple, Google, Meta, TikTok och X. Kontoret i Dublin representerar dock bara huvudkontoret för en juridisk enhet inom EU, och det finns för närvarande bara fem jobbannonser online för den platsen. Trots detta har integritetsfrågor knappt minskat. OpenAI kan fortfarande samla in data från kunder, precis som tidigare. För kunder till ChatGPT Enterprise gäller olika regler. Till exempel garanterar OpenAI att det aldrig skulle använda dessa användares företagsdata för träningsändamål.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 3 januari

OpenAI ändrar villkor för att minska regulatoriska risker i EU

OpenAI arbetar med att ändra sina villkor efter att ha kritiserats för att kränka användares integritet. Företagets AI-verktyg, ChatGPT, anklagades för att negativt påverka användarnas integritet och Italien gick så långt som att tillfälligt stänga verktyget. OpenAI har nu börjat skicka ut e-post om hur de har ändrat sin ChatGPT-tjänst i de regioner där mest oro uppstått. Företagets Dublin-baserade dotterbolag kommer att vara den ledande regulatorn för användardata i EEA-regionen inklusive Schweiz från nästa månad. Om användare inte håller med om ändringarna uppmanas de att omedelbart ta bort sina konton på OpenAI.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 3 januari

OpenAI tar steg för att hantera dataskyddsreglering i EU

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har tagit betydande steg för att hantera regulatoriska risker relaterade till datasekretess inom Europeiska unionen (EU). Företaget har ändrat sin operativa struktur genom att etablera en ny enhet i Dublin, Irland, för att följa EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). OpenAI har meddelat att det kommer att flytta sina datahanteringsansvar för användare i Europeiska ekonomiska området (EEA) och Schweiz till sin nyetablerade enhet, OpenAI Ireland Limited. Genom att etablera sin närvaro i Dublin siktar OpenAI på att erhålla huvudetableringsstatus, vilket skulle möjliggöra för det att dra nytta av huvudövervakning av den irländska dataskyddskommissionen (DPC).

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 2 januari

OpenAI ändrar användarvillkor för att minska regulatorisk risk i EU

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har meddelat att de kommer att ändra sina användarvillkor för att minska sin regulatoriska risk inom Europeiska unionen. Detta kommer efter att OpenAI:s teknik har granskats i regionen med avseende på ChatGPT:s påverkan på människors integritet. Det finns flera pågående utredningar om dataskyddsfrågor kopplade till hur chatbotten bearbetar människors information och den data den kan generera om individer. OpenAI meddelade i ett e-postmeddelande till användare den 28 december att de har ändrat den OpenAI-enhet som tillhandahåller tjänster som ChatGPT till invånare i EES och Schweiz till deras irländska enhet, OpenAI Ireland Limited. De nya användarvillkoren, som listar det nyligen etablerade Dublin-baserade dotterbolaget som datakontrollant för användare i Europeiska ekonomiska området (EES) och Schweiz, kommer att börja gälla den 15 februari 2024.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 2 januari

ChatGPT kan revolutionera bilindustrins värdekedja, enligt rapport

En rapport från ResearchAndMarkets.com undersöker hur ChatGPT, en AI-baserad chattbot, kan användas inom olika delar av bilindustrins värdekedja. Rapporten betraktar potentialen för ChatGPT inom områden som leveranskedjan, tillverkning, detaljhandel och fordonsupplevelse. ChatGPT:s förmåga att analysera stora datamängder och uppdatera sin kunskapsbas gör det till ett effektivt verktyg för att identifiera anomalier och flaskhalsar i produktionsprocessen, förutse efterfrågan på specifika komponenter och föreslå mer användarcentrerade design baserat på marknadstrender och kundfeedback. Inom detaljhandeln kan ChatGPT förbättra kundköpupplevelsen genom att svara på frågor och vägleda dem genom fordonets urvals- och köpprocess. Inuti fordonet kan ChatGPT fungera som en AI-kompis som kan engagera föraren och passagerarna i naturliga språkkonversationer.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 20 december

Ny dataväxtningsmetod RSMDA visar löfte inom djupinlärningsapplikationer

Forskare från Dublin City University, UCD och University of Galway har föreslagit en ny teknik för dataväxning, Random Slices Mixing Data Augmentation (RSMDA). RSMDA syftar till att övervinna utmaningarna med enskilda bildbaserade förstärkningstekniker genom att blanda bildskivor på olika sätt. Metoden innebär att man kombinerar skivor av en bild med en annan för att generera en tredje bild, vilket diversifierar träningsdatauppsättningen. RSMDA visade enastående robusthet mot antagonistiska attacker över gråskala och färgdatauppsättningar och presterade bättre än traditionella förstärkningsmetoder.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 25 november

Marknaden för hälso- och sjukvårdsdataannoteringsverktyg förväntas växa till 916,8 miljoner dollar till 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för dataannoteringsverktyg inom hälso- och sjukvården att växa med en årlig tillväxttakt på 27,5% och nå 916,8 miljoner dollar till 2030. Användningen av artificiell intelligens och maskininlärning (AI/ML) inom medicin, särskilt för diagnos och behandlingshantering, bidrar till denna tillväxt. Dessutom ökar antalet FDA-godkända AI/ML-aktiverade medicinska enheter, vilket förväntas öka efterfrågan på hälso- och sjukvårdsdataannoteringsverktyg under prognosperioden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

G7-ledare når framsteg i reglering av artificiell intelligens

G7-ledare har nått en överenskommelse om internationella vägledande principer för artificiell intelligens (AI) och en frivillig uppförandekod för AI-utvecklare. Detta har välkomnats av Europeiska kommissionen. G7-processen för AI, känd som ´Hiroshima-processen´, inrättades för att analysera risker och möjligheter med generativ AI och främja samarbete för att stödja utvecklingen av ansvarsfulla AI-verktyg och bästa praxis. Hiroshima-processen kompletterar EU:s artificiella intelligenslag (AI-lagen), som för närvarande slutförs. AI-lagen förväntas träda i kraft i slutet av 2023.

Direktlänk Dela JURIST Legal News & Research fördjupade 5 november

Google lanserar ´Immersive View´ för Google Maps med AI-stöd

Google har meddelat en ny ´Immersive View´-funktion för Google Maps. Med hjälp av AI tar verktyget platta bilder och skapar 3D-bilder av landmärken, restauranger och vissa byggnader. Denna vy rullas nu ut till navigation och bör snart vara tillgänglig för användare. Från och med denna vecka kommer nya 3D-vyer av 15 städer att vara tillgängliga för bilkörning, promenader och cykling. Google lägger också till vissa funktioner för att hjälpa Maps att fungera mer som en allmän sökning. Dessutom är ´Lens in Maps´ utökad verklighetssökning tillgänglig i över 50 nya städer.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 28 oktober

Yahoo och Zalando söker efter djupteknisk talang för att hålla jämna steg med den snabbt föränderliga teknologiska utvecklingen. Yahoo rekryterar aktivt för forskning och ingenjörsroller och etablerar ett nytt forskningsteam för annonser i Dublin. Ronan O’Rafferty, senior direktör för mjukvaruutveckling på Yahoo, betonade vikten av AI, maskininlärning och dataanalys inom annonsområdet. Zalando, å andra sidan, fokuserar på dataanalys och maskininlärning, statistisk modellering, data visualisering, NLP, datorvision, neurala nätverk och dataanalys.

Silicon Republic fördjupade 27 oktober

Globala marknaden för affektiv databehandling förväntas nå 434,2 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för affektiv databehandling nå 434,2 miljarder dollar år 2030, från 63 miljarder dollar år 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 27,3%. Rapporten undersöker marknadens prestanda, tillämpningar inom mjukvara och hårdvara, och dess roll inom branscher som marknadsundersökningar, media och reklam, hälso- och sjukvård, bilindustrin och andra slutanvändningar. Mjukvarusegmentet förväntas växa med en CAGR på 29,6% och nå 223,1 miljarder dollar vid slutet av analysperioden. Tillväxten inom hårdvarusegmentet uppskattas till 25,2% CAGR under de kommande åtta åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 oktober

Google lägger till AI-drivna funktioner till Maps för att förbättra navigering och sökresultat

Google lägger till en rad nya AI-drivna funktioner till Maps, inklusive mer uppslukande navigering, lättare att följa körinstruktioner och bättre organiserade sökresultat. Google vill att Maps ska vara mer som Search, där användare kan skriva in vaga frågor och få en mängd användbara träffar. Företaget vill att människor ska använda Maps för att upptäcka nya platser under överinseende av sin allsmäktiga algoritm. Google expanderar också sina API-erbjudanden till utvecklare, städer och speciellt bilföretag, så att de kan anpassa och förbättra Maps för bilnavigationsupplevelsen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 oktober

AI och ML-drivna signalhanteringskurser erbjuds av ResearchAndMarkets.com

Konferensen ´Artificial Intelligence and Machine Learning Powered Signal Management Training Course´ har lagts till i ResearchAndMarkets.coms erbjudande. Kursen kommer att förbereda deltagarna att navigera inom AI, ML och Deep Learning från ett läkemedelssäkerhetsperspektiv. Den kommer att erbjuda en utmärkt möjlighet att diskutera användningen av AI och ML i farmakovigilans- och riskhanteringssystem med en expert på området. Kursen kommer att ge deltagarna en inblick i framtiden för farmakovigilans och riskhantering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 oktober

AI är redan integrerat i våra dagliga liv

AI är redan integrerad i våra dagliga liv, från hur vi reser till hur vi spenderar våra pengar. Apples Face ID använder AI för att spåra förändringar i ditt utseende och låsa upp telefonen. Siri använder också AI för att tolka röstkommandon. Amazon´s Alexa använder AI för att tolka tal och förbättra sin prestanda. AI används också i bilar som Tesla för att identifiera hinder och bestämma åtgärder. Företag som Co-op och Budgens använder AI-drivna ansiktsigenkänningssystem för att identifiera potentiella butikstjuvar. AI används också inom medicin för att analysera skanningar och möjliggöra mer exakt kirurgi. AI skakar om rekryteringsprocessen, med algoritmer som hjälper till att filtrera ansökningar och skapa anpassade jobbannonser. AI-baserade säkerhetssystem som Amazon Ring används i hem över hela Storbritannien. TikTok använder AI för att skapa en profil av dina intressen och matcha dig med relevant innehåll. AI används också för att organisera din inkorg och utkast till meddelanden i Gmail. Slutligen används AI för att optimera leveransrutter för företag som Tesco och för att förutsäga konsumentbeteende.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 oktober

Fel i ansiktsigenkänning och könsskillnader i kreditgränser: AI:s oavsiktliga konsekvenser

Det finns minst sex dokumenterade fall av olagligt frihetsberövande i USA, alla afroamerikaner, på grund av felaktigheter i automatiska ansiktsigenkänningssystem. En utredning har öppnats mot Apple Card för att erbjuda lägre utgiftsgräns för kvinnor jämfört med män med samma inkomstnivå. I Storbritannien orsakade algoritmen som bestämde A-nivå betyg under Covid-19 pandemin utan prov en orättvis nackdel för studenter från fattigare skolor. Toju Duke, som arbetade på Google i 10 år som ansvarig AI-programchef, har grundat en NGO, Diverse AI, för att uppmuntra till mångfald inom disciplinen. Hon varnar för att explosionen av generativ AI kommer att öka teknikens inverkan på samhället.

Direktlänk Dela El País fördjupade 21 oktober

OpenAI granskas i Polen efter GDPR-klagomål

OpenAI, som redan utreds av dataskyddsmyndigheter i flera EU-länder, granskas nu även i Polen till följd av ett GDPR-klagomål i augusti. Klagomålet inlämnades av säkerhets- och integritetsforskaren Lukasz Olejnik och hävdar att ChatGPT begår en rad överträdelser, inklusive otillräcklig transparens och felaktig rättslig grund för databehandling. Det polska kontoret för personuppgiftsskydd (UODO) har offentligt tillkännagivit utredningen, något som det normalt inte gör, och sa att det sannolikt kommer att vara ´svårt´ på grund av teknikens nyhet och OpenAIs brist på fysisk närvaro i EU.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 3 oktober

AI inom läkemedelsupptäckt förväntas växa kraftigt fram till 2032

En rapport från ResearchAndMarkets.com visar att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt nådde ett värde av nästan $1,042.3 miljoner 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 30,5% sedan 2017. Marknaden förväntas växa till $3,739.2 miljoner 2027 med en tillväxttakt på 29.1%. Fram till 2032 förväntas marknaden växa med en CAGR på 25,7% och nå $11,729.1 miljoner. Rapporten pekar på utmaningar som begränsad tillgång till hälso- och sjukvård i utvecklingsländer, brist på kvalificerad arbetskraft och hög andel misslyckade AI-projekt. Framtida tillväxt kan dock stödjas av statligt stöd, ökade hälso- och sjukvårdsutgifter och adoption av molnbaserade lösningar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 18 september

OpenAI öppnar sitt första kontor inom EU i Dublin

Det amerikanska artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom chattbot-sensationen ChatGPT, meddelade på torsdagen att det kommer att öppna ett kontor i Dublin, dess första bas inom Europeiska unionen. ´Vi utökar vår närvaro i Europa med vårt nyaste kontor i Dublin´, läste ett kort uttalande som postades på OpenAIs bloggwebbplats. ´Vi planerar att växa ett team genom detta år i Irland som kommer att driva våra operationer, förtroende och säkerhet, gå till marknaden, säkerhetsengineering och juridiskt arbete som en del av vårt löpande åtagande att bättre betjäna den europeiska marknaden.´ Den irländska huvudstaden är redan värd för de europeiska huvudkontoren för Google, Meta, TikTok och X, tidigare Twitter, lockade av låg bolagsskatt och en högt utbildad engelsktalande arbetskraft. ´Styrkan i Irlands teknik- och uppstartsekosystem över Dublin och städer som Cork, Galway och Limerick har visat imponerande tillväxt och framsteg´, tillade OpenAI i bloggen. Gruppen sa att den var ´redo´ att stödja den irländska regeringens nationella artificiella intelligensstrategi, samtidigt som den arbetade tillsammans med Dublins teknikindustri, uppstartsföretag och forskningssamhälle. ´Irland blandar en begåvad arbetskraft med stöd för innovation och ansvarsfull företagstillväxt´, tillade OpenAI VD och ChatGPT skapare Sam Altman. ´Vi är glada för detta partnerskap när vi expanderar i Europa.´ OpenAI, som har sitt säte i San Francisco, öppnade i juni ett kontor i London, vilket markerade dess första försök utanför USA. Den brittiska huvudstaden har också kontor för teknikjättar som Google, LinkedIn och Meta. Nyligen tilldelade den indonesiska regeringen Altman sitt första ´Golden Visa´ - en vecka efter att programmet lanserades för att locka utländska investeringar till landet.

Direktlänk Dela Thejakartapost.com fördjupade 18 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin med nio jobblistningar

OpenAI, ledande inom artificiell intelligens, öppnar ett kontor i Dublin. Företaget, som stöds av Microsoft, har annonserat nio lediga jobb. OpenAI och andra AI-företag har nyligen utsatts för rättsliga utmaningar som kommer att avgöra lagligheten av hur stora språkmodeller tränas. Dessutom avslöjade Adobe Inc. prissättningen för sitt nya generativa AI-bildverktyg, Firefly, som kommer att kosta mindre än OpenAIs konkurrerande tjänst.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 16 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin, står inför dataskyddsutmaningar

OpenAI, utvecklaren av chatGPT, har öppnat ett kontor i Dublin och annonserat lediga positioner inom juridik, integritet och medierelationer. Detta blir företagets tredje och största kontor, efter San Francisco och London, och det första i EU. OpenAI har nyligen stått inför betydande invändningar mot AI-konceptet, chatGPT. Italien krävde i mars krig, delvis på grund av svårigheter med skyddet av personuppgifter, olaglig databehandling och bristande skydd för minderåriga. Spanien följde efter, medan OpenAI återlanserade ChatGPT i Italien med ändrade integritets- och kontrollinställningar. Nyligen riktade Polen anklagelser mot OpenAI, anklagade företaget för en rad integritetsbrott.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 15 september

OpenAI öppnar sitt första kontor inom EU i Dublin

OpenAI, det amerikanska företaget bakom chatbot-sensationen ChatGPT, meddelade på torsdagen att de kommer att öppna ett kontor i Dublin, deras första bas inom Europeiska unionen. ´Vi planerar att växa ett team i Irland under detta år som kommer att driva vår verksamhet, förtroende och säkerhet, go-to-market, säkerhetsingenjörskap och juridiskt arbete som en del av vårt löpande åtagande att bättre betjäna den europeiska marknaden´, lästes i ett kort uttalande på OpenAI:s bloggwebbplats. Dublin är redan värd för europeiska huvudkontor för Google, Meta, TikTok och X, tidigare Twitter.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 14 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin

OpenAI, det amerikanska artificiella intelligensföretaget bakom chattbotten ChatGPT, meddelade på torsdagen att det kommer att öppna ett kontor i Dublin, dess första bas inom Europeiska unionen. ´Vi växer vår närvaro i Europa med vårt nyaste kontor i Dublin,´ läste ett kort uttalande postat på OpenAI:s bloggwebbplats. Dublin är redan värd för de europeiska huvudkontoren för Google, Meta, TikTok och X, tidigare Twitter, lockade av låg företagsskatt och en högutbildad engelsktalande arbetskraft. OpenAI meddelade att de är ´redo´ att stödja den irländska regeringens nationella strategi för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 14 september

OpenAI öppnar nytt huvudkontor i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI Inc. har öppnat ett andra huvudkontor utanför USA, denna gång i Dublin. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, hyllade Irlands imponerande tillväxt och framsteg inom startup- och tekniksektorn. Företaget har även lagt upp nio lediga tjänster i Irland på sin karriärsida och delat ambitioner om att utveckla teamet för att hantera sina operationer, tillit och säkerhet, go-to-market, ingenjörssäkerhet och juridiskt arbete. OpenAI ansluter sig till teknikjättar som Meta Platforms Inc., Alphabet Inc., LinkedIn Corporation och Apple Inc. som har etablerat en bas i Irland.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 14 september

OpenAI öppnar nytt kontor i Dublin

OpenAI, en ledande aktör inom forskning kring artificiell intelligens (AI), har tillkännagivit öppnandet av ett nytt kontor i Dublin. Detta blir företagets tredje kontor globalt, med huvudkontor i San Francisco och ett kontor i London. Öppnandet av kontoret i Dublin markerar företagets engagemang för att främja AI-forskning och utveckling över hela världen. Även om kontoret i Dublin är i sin linda, visar det redan stor potential. OpenAI planerar att börja med nio lediga positioner inom olika team. Jason Kwon, Chief Strategy Officer på OpenAI, delade insikter om företagets vision för Dublin.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 14 september

Microsoft-stödda OpenAI planerar en andra bas i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI planerar att öppna en andra bas utanför USA, denna gång i Dublin. VD Sam Altman hyllade Irlands teknik- och uppstartsekosystems ´imponerande tillväxt och framsteg´. OpenAI, som tidigare meddelade sin första bas utanför USA i London, har också publicerat nio irländska jobbannonser på sin karriärsida och delade ambitioner att växa teamet för att ´driva våra operationer, förtroende och säkerhet, go-to-market, säkerhetsingenjörskap och juridiskt arbete som en del av vårt löpande åtagande att bättre betjäna den europeiska marknaden´. OpenAI följer techjättarna Meta Platforms, Alphabet, LinkedIn och Apple i att etablera en bas i Irland i sökandet efter de lägsta företagsskatterna i Europa, landets position inom Europeiska unionen och den befintliga tekniktalangbasen. Företaget har samlat in över 10 miljarder dollar och Altman har tillbringat en stor del av 2023 på en världsturné, där han talar med regulatorer om riskerna med AI och diskuterar möjligheten att öppna kontor i deras jurisdiktioner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

OpenAI öppnar nytt kontor i Dublin för att utöka sin närvaro i Europa

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, utökar sin närvaro i Europa med ett nytt kontor i Dublin, Irland, som planeras vara operationellt vid årets slut. Detta steg kommer när företaget vill bredda sin närvaro på den europeiska marknaden. Beslutet stämmer överens med OpenAIs vision att utnyttja potentialen hos artificiell intelligens för att förbättra globala samhällen. Dublin-kontoret kommer att bli en central hub för olika operativa aspekter, inklusive förtroende och säkerhet, go-to-market-strategier, säkerhetsingenjörskap och juridiska funktioner. Sam Altman, VD för OpenAI, uttryckte entusiasm över detta strategiska drag. Han underströk vikten av att samarbeta med Dublin, en stad i framkant av teknisk utveckling. Michael Lohan, VD för IDA Ireland, välkomnade OpenAIs beslut att etablera sin europeiska närvaro i Dublin. Lohan betonade Irlands ställning som en central hub för administrativa, regulatoriska och innovativa strävanden, särskilt för ledare inom digital industri.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 14 september

AI-träningsdatamarknaden förväntas nå 17,59 miljarder dollar till 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för AI-träningsdata växa betydligt och uppnå ett värde av 17,59 miljarder dollar fram till 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 3,6% från 2023 till 2030. Denna tillväxt drivs av den ökande användningen av AI-applikationer inom olika branscher som tillverkning, IT, detaljhandel och e-handel samt hälso- och sjukvård. Marknaden katalyseras ytterligare av faktorer som maskininlärning och intelligensutveckling. Utmaningar som begränsad teknisk expertis i utvecklingsregioner kan dock hämma marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 14 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin som en del av global expansion

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens, har nyligen avslöjat sin senaste satsning - ett kontor i Dublin. Detta kommer efter att ha etablerat sitt huvudkontor i San Francisco och introducerat sitt Londonkontor tidigare i år. Dublin-kontoret börjar sina operationer med ett litet team, men OpenAI har större planer för sin närvaro i Dublin och avser att snart utöka sin arbetsstyrka. Jason Kwon, Chief Strategy Officer, betonar företagets engagemang för en försiktig och mätt expansionstrategi.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 14 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin

Den artificiella intelligensföretaget OpenAI meddelade på torsdagen att de öppnar ett kontor i Dublin. Detta blir företagets tredje kontor, efter San Francisco och London. Dublin-kontoret kommer initialt att ha tre jobblistningar, men företagets strategichef Jason Kwon sa att företaget avser att öppna fler roller inom en snar framtid. Beslutet att etablera verksamhet i Irland drivs av flera faktorer, inklusive tillgång till en talangpool som redan är van vid företagskulturer som Meta och Google. Skattekonsekvenser spelade ingen roll i beslutet, eftersom OpenAI inte är lönsamt, tillade Kwon.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 14 september

OpenAI expanderar till Europa med nytt kontor i Dublin

OpenAI, ett ledande laboratorium för forskning inom artificiell intelligens, har nyligen meddelat att de expanderar till Europa genom att öppna ett nytt kontor i Dublin, Irland. Detta ses som ett betydande steg i OpenAIs resa för att bättre förstå, tjäna och samarbeta med europeiska partners, användare och kunder. Beslutet att etablera en europeisk närvaro i Dublin har varmt välkomnats av IDA Irland, som ser det som ett bevis på Irlands engagemang för att främja ett blomstrande AI-ekosystem. Företagets expansionsplan inkluderar att växa ett team i Irland under året för att stödja olika verksamheter. Dessa verksamheter omfattar förtroende och säkerhet, go-to-market-strategier, säkerhetsingenjörskap och juridiskt arbete. Genom att etablera en närvaro i Dublin siktar OpenAI på att vara närmare sina europeiska partners och kunder, vilket förbättrar dess förmåga att möta deras behov mer effektivt och effektivt. OpenAIs flytt till Dublin handlar inte bara om att sätta upp ett kontor; det handlar om att bygga relationer och främja samarbete. Företaget har uttryckt sin beredskap att arbeta med den irländska regeringen för att stödja deras nationella AI-strategi. Detta samarbete kommer att innebära att arbeta med branschen, startups och forskare för att främja AI-utveckling och implementering i Irland och över hela Europa.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 14 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin

OpenAI, ledande inom artificiell intelligens och stödd av Microsoft, meddelade på torsdagen att de öppnar ett kontor i Dublin. Detta blir företagets tredje kontor, med huvudkontoret i San Francisco och ett nyligen öppnat kontor i London. Dublin-kontoret startar småskaligt med nio lediga jobb inom olika team. Företagets chef för strategi, Jason Kwon, uppgav att fler roller planeras öppnas inom en snar framtid. Dublin-kontoret kommer inte att vara företagets europeiska huvudkontor och det kommer inte att finnas en verkställande direktör för kontoret, åtminstone inte än, enligt Kwon.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 14 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin

OpenAI, ledande inom konstgjord intelligens, öppnar ett kontor i Dublin. Detta är företagets tredje kontor, med huvudkontoret i San Francisco och ett nyligen öppnat kontor i London. Dublin-kontoret startar litet, med nio lediga jobb över olika team, men OpenAI:s strategichef Jason Kwon meddelade att företaget planerar att öppna fler roller inom en snar framtid. Kontoret i Dublin kommer inte att vara företagets europeiska huvudkontor och det kommer inte att finnas en verkställande direktör som leder kontoret, åtminstone inte ännu, sa Kwon.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 september

OpenAI planerar att öppna nytt kontor i Dublin

Teknikföretaget OpenAI, mest känt för ChatGPT, är på väg att nå $1 miljard i årliga intäkter när företag anammar tekniken bakom dess generativa AI-bot. OpenAI:s VD Sam Altman förväntas tillkännage ett nytt kontor i Dublin senare denna vecka. Beslutet att etablera en irländsk verksamhet kommer bara lite mer än två månader efter att företaget etablerade sitt första kontor utanför sin hemstad San Francisco med en ny anläggning i London.

Direktlänk Dela Business Post fördjupade 11 september

Öppet AI anklagas för GDPR-överträdelser i Polen

Ett klagomål har lämnats in till Polens kontor för personuppgiftsskydd (DPA) där det påstås att OpenAI är skyldigt till flera GDPR-överträdelser, från olaglig behandling av träningsdata till brist på transparensstandarder. Klagomålet lämnades in av Lukasz Olejnik, en privat- och säkerhetsforskare vid en advokatbyrå i Warszawa. Det påstås att OpenAI har brutit mot GDPR-reglerna från det att det började verka i Europa, utan att först rådfråga regleringsorganen i blocket. OpenAI påstår att det inte matar in personuppgifter i sin träningsmodell, men tar in personuppgifter och ibland verkar det som om de ´fastnar´ i ChatGPT:s minne och kan dyka upp i senare utdata.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 6 september

AI:s roll i utbildningen ökar

Förändringar i utbildningssystemet är oundvikliga när det akademiska året 2023-2024 börjar, med artificiell intelligens (AI) som spelar en allt större roll. ChatGPT, en generativ AI, kan producera uppsatser, lösa komplexa matematikproblem och skriva lektionsplaner på sekunder. Detta har lett till att utbildningstjänstemän omarbetar reglerna för plagiering. AI-verktyg som ChatGPT regleras och förbjuds olika mycket i olika stater, skoldistrikt och organisationer. U.S. Department of Education har kallat på en AI Bill of Rights för att försäkra att människor alltid är involverade när AI används i skolor. I Georgien har man försökt sätta ett proaktivt exempel för nationen att följa med AI4GA-programmet.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 1 september

Hackare utnyttjar Google Bard-annonser för att sprida skadlig programvara

Hackare utnyttjar allmänhetens förlitan på teknik och använder smarta taktiker för att sprida skadlig programvara och snärja oskyldiga internetanvändare. Den senaste inriktningen av denna skadliga kampanj är Google Bard chatbot, en plattform som oavsiktligt har blivit en portal för cyberbrottslingar att infektera enheter med skadlig kod. Cybersecurity forskare från ESET har upptäckt ett sofistikerat system där hackare förkläder sina skadliga programvarubelastade annonser som äkta Google Bard-kampanjer. Istället för att omdirigeras till en officiell Google-sida, hamnar användarna på en webbplats full av skadlig programvara. Dessutom omdirigeras användare till en Dublin-baserad företagssida, rebrand.ly, istället för en officiell Google-värddomän.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 23 augusti

Hackare distribuerar skadlig programvara via falska versioner av Google Bard

Hackare distribuerar skadlig programvara via falska versioner av Google Bard, Googles motsvarighet till ChatGPT. Kampanjen upptäcktes efter att forskare på ESET hittade en annons på Facebook som marknadsförde AI-skrivaren. Annonsen var full av stavfel och grammatikfel, och skrivstilen var amatörmässig. Annonsen innehöll en länk som inte ledde till en Google-domän, utan till en Dublin-baserad firma som heter rebrand.ly. Forskarna varnade för att besöka en sådan sida medan man är inloggad i webbläsaren, eftersom det kan exponera känslig information.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 22 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligens förväntas växa till 1,34 biljoner dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) uppleva betydande tillväxt, från 150,2 miljarder dollar 2023 till 1,34 biljoner dollar 2030. Tillväxten drivs av företag som utnyttjar AI för att effektivisera processer och använda data effektivt. AI:s förmåga att känna igen mönster i användarbeteenden möjliggör en mer personlig och anpassad upplevelse för användarna. Maskininlärning förväntas ha den största marknadsandelen bland AI-teknologier.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 17 augusti

SurveyMonkey planerar att investera i AI efter att ha blivit privat

Efter att ha förvärvats av ett investerarkonsortium och blivit privat tidigare i år, planerar undersökningsprogramföretaget SurveyMonkey att investera i artificiell intelligens (AI) för att vitalisera sin verksamhet. Den nya VD:n, Eric Johnson, förklarade att företagets kontor i Dublin och Amsterdam spelar en avgörande roll för att betjäna EMEA-marknaden. Johnson betonade vikten av dessa kontor och talangpoolen som finns där. Företaget planerar att använda AI för att skapa och analysera undersökningar. SurveyMonkey, som nu är ett privat företag efter förvärvet av Symphony Technology Group (STG), har haft några turbulenta år, inklusive avbokningen av en affär att köpa Momentive av Zendesk 2022. Johnson tror att det att vara privat kommer att tillåta SurveyMonkey att fokusera på långsiktiga mål snarare än kvartalsvisa.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 23 juli

ZenaDrone säkrar finansiering för drönartjänster i Irland

Epazz Inc., en leverantör av drönarteknologier, blockchain-mobilappar och molnbaserade affärsmjukvarulösningar, meddelade att ZenaDrone har säkrat tillgångsbaserad finansiering för den inledande tillverkningen och distributionen av 20 ZenaDrone 1000-enheter för tjänster i Irland. Företaget uppskattar att varje drönare kan generera över 100 000 dollar per år. ZenaDrone kommer att hantera och serva de 20 drönarna för tidiga användare, vilket förväntas inkludera irländska bönder, företag och statliga organ. ZenaDrone förväntar sig även att expandera DaaS till Tyskland.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 12 juli

Meta lanserar Threads, en app för att konkurrera med Twitter

Meta har avtäckt en ny app, Threads, som verkar rikta in sig på användare som söker ett alternativ till Twitter, ägt och ofta ändrat av Elon Musk. Threads beskrivs som en textbaserad version av Metas foto-delningsapp Instagram och ger en mikrobloggupplevelse liknande Twitter. Appen gick live strax efter midnatt på onsdag i Storbritannien i Apple och Google Android appbutiker i över 100 länder, inklusive USA, Storbritannien, Australien, Kanada och Japan. Inlägg är begränsade till 500 tecken, vilket är mer än Twitters 280-teckensgräns, och kan inkludera länkar, foton och videor upp till fem minuter långa. Meta betonade åtgärder för att hålla användarna säkra, men appen har också väckt datasekretessbekymmer.

Direktlänk Dela WFXR-TV fördjupade 6 juli

Spelrecensioner: Resident Evil 4, Akka Arrh, The Legend of Zelda, Pizza Tower, Diablo IV, Ghostland Yard, Dead Space, Cassette Beasts, Street Fighter 6

Resident Evil 4 är en remake av spelet från 2005, nu med modern polish och atmosfär fylld av skräck. Akka Arrh är en modern version av en aldrig släppt Atari-arkadmaskin från 80-talet. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom förbättrar Breath of the Wild genom att belöna spelarens fantasi och mod. Pizza Tower är ett snabbt, hektiskt 2D-plattformsspel där du spelar som en skrämd italiensk pizzakock. Diablo IV har fångat ett medelålders gamers intresse på ett sätt som inget spel har gjort sedan GTA-serien. Ghostland Yard är en precision plattformsspel, liknande Super Meat Boy. Dead Space-remaken har varit årets höjdpunkt för en spelare. Cassette Beasts känns som om ett Pokémon-spel riktades till en äldre publik. Street Fighter 6 har varit en uppenbarelse med sitt moderna kontrollsystem och djupgående stridssystem.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 juli

Aptiv meddelar omvandlingsdatum och omvandlingskurs för preferensaktier

Aptiv PLC, ett globalt teknikföretag inriktat på att göra mobilitet säkrare, grönare och mer uppkopplad, meddelade idag att deras 5,50% serie A obligatoriska konvertibla preferensaktier (´preferensaktier´) automatiskt kommer att omvandlas till vanliga aktier i bolaget den 15 juni 2023 (´omvandlingsdatumet´). Omvandlingskursen för varje preferensaktie kommer att vara 1,0754 vanliga aktier i bolaget. Kontanter kommer att betalas i stället för bråkandelar av vanliga aktier. Som tidigare meddelats den 18 maj 2023 kommer innehavare av rekord vid stängningen den 1 juni 2023 att separat få en slutlig kvartalsvis kontant utdelning på 1,375 dollar per preferensaktie den 15 juni 2023.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 juni

Matleveransappar kan hjälpa till att bekämpa fetma genom att lyfta fram hälsosammare alternativ

En studie föreslår att matleveransappar kan hjälpa till att bekämpa fetmaepidemin genom att göra hälsosammare alternativ mer framträdande på deras webbplatser. Forskningen leddes av Dr Filippo Bianchi och sponsrades av Nesta, en brittisk stiftelse och välgörenhetsorganisation. Studien involverade att skapa en simulerad matleveransapp och genomföra tre randomiserade kontrollerade försök med 23 783 vuxna deltagare. Resultaten visar att för alla tre försöken där appen ändrades, involverade köpen i genomsnitt färre kalorier. Användningen av matleveransappar, som inkluderar Deliveroo och UberEats, har ökat med 55% sedan 2015, med 25 miljoner vuxna i Storbritannien som använder dem regelbundet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare