» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 336 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Elon Musk är en sydafrikansk-amerikansk entreprenör, uppfinnare och investerare. Han är grundare och VD för SpaceX, en rymdfartföretag som siktar på att göra rymdresor billigare och mer tillgängliga. Musk är också medgrundare och tidigare VD för Tesla, Inc., en amerikansk elbilstillverkare och energilagringsföretag. Dessutom är han grundare av Neuralink, ett företag som arbetar med att utveckla hjärn-dator-gränssnitt, och The Boring Company, som fokuserar på infrastruktur och tunnelbyggnad. Musk är känd för sina visionära idéer och ambitioner att förändra världen och utforska rymden.

Senaste nytt kring Elon Musk

Stora teknikbolag försöker ´äga´ generativ AI

Stora teknikbolag som Microsoft, Google, Amazon, Meta och Apple försöker förhindra oberoende aktörer från att inträda i det multibiljon-dollar stora området generativ AI. Dessa företags växande makt innebär stora risker för underhållnings- och kreativa samhällen, och kan hämma innovation inom media- och underhållningsindustrin. Microsoft är en betydande investerare i två av OpenAI:s största ´oberoende´ konkurrenter, Inflection AI och Mistral, med över $1 miljard investerat i Inflection AI. Google och Amazon har också investerat miljarder i generativa AI-företag.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Teslas aktie stiger 12% trots missade förväntningar

Teslas aktie (TSLA) steg med 12% trots att företaget missade förväntningarna för både intäkter och vinster i Q1 2024. Trots detta ökade Teslas aktie med 12% idag. Detta beror på flera positiva punkter i Teslas resultat. Först och främst förblev Teslas bruttomarginaler för bilar i stort sett desamma trots ytterligare priskostnader, Cybertruck-rampen och Model 3 Highland-rampen i Fremont. Dessutom meddelade Tesla att de ändrat sina planer för att lansera billigare fordon på marknaden. Slutligen bidrar AI-vågen stort till Teslas aktiekurs. Elon Musk försöker positionera Tesla för att rida på AI-vågen som för närvarande tar över teknikindustrin.

Direktlänk Dela Electrek fördjupar idag

Teslas stora satsning: Öka AI-utveckling med Nvidias kraftfulla chips

Tesla Inc kanske installerar 85 000 Nvidia Corp H100-chips före årets slut för att träna sina artificiella intelligens (AI) modeller. Om VD Elon Musk går vidare med denna plan kommer Tesla att överträffa teknikjättar som Amazon.Com Inc och Alphabet Inc Google som en betydande Nvidia-kund. Under Teslas första kvartalsrapport för 2024 avslöjade Musk att företaget för närvarande äger 35 000 H100-chips, de mest avancerade och dyra grafikprocessorer som är utformade för AI-applikationer. Dessa chips är avgörande för Musks AI-initiativ, vilket inkluderar utvecklingen av avancerade robotar som Optimus Bot och Robotaxi och en superdator som heter Dojo. Rapporter indikerar att Meta Platforms Inc är Nvidias största kund.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Elon Musk föreslår att använda oanvänd datorkraft i Teslas för AI-modeller

Under ett samtal med investerare föreslog Elon Musk att använda den oanvända datorkraften i miljontals stillastående Tesla-bilar för att köra AI-modeller, likt Amazons molntjänst. Musk jämförde detta med en framtid där det finns en flotta av 100 miljoner Teslas som i genomsnitt har kanske en kilowatt av inferensberäkning. Detta skulle innebära 100 gigawatt inferensberäkning, distribuerad över hela världen. Om detta är möjligt är oklart, och det är tveksamt om Tesla skulle kompensera ägarna för detta.

Direktlänk Dela The Verge fördjupar idag

Analytiker kommenterar Teslas Q1-resultat

Elbilsledaren Tesla rapporterade intäkter och vinst per aktie för första kvartalet som missade gatans konsensusprognoser. Analytiker kommenterar rapporten och företagets framtid. Truist-analytikern William Stein sänker riktkursen från $176 till $162. Piper Sandler-analytikern Alexander Potter har en övervikt i betyg och en riktkurs på $205. Bank of America-analytikern John Murphy uppgraderar aktierna från neutral till köp och har en riktkurs på $220. Needham-analytikern Chris Pierce har ett hållbetyg och ingen riktkurs. Mizuho-analytikern Vijay Rakesh har ett neutralt betyg och sänker riktkursen från $195 till $180. Goldman Sachs-analytikern Mark Delaney har ett neutralt betyg och en riktkurs på $175. Oppenheimer-analytikern Colin Rusch har ett utförandebetyg och ingen riktkurs. Roth MKM-analytikern Craig Irwin har ett neutralt betyg och en riktkurs på $85.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupar idag

Meta Platforms dominerar sociala medier aktier, med fokus på AI och tillväxt

Meta Platforms Inc., tidigare Facebook, har hittills i år varit den bästa aktören på sociala medier, med en ökning av lönsamheten som överträffar mindre konkurrenter som Snap Inc. och Pinterest Inc. För att fortsätta denna tillväxt, måste Meta visa att de kan behålla tillväxten när de rapporterar sina intäkter på onsdag. Investerare är särskilt intresserade av att se avkastningen på företagets stora investeringar i artificiell intelligens. Trots utmaningar, handlas Meta-aktien till mindre än 23 gånger uppskattade vinster, vilket är billigare än både dess 10-års genomsnitt och hela Nasdaq 100 Index.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Aktiemarknaden visar blandade resultat, Tesla och Vertiv stiger efter rapporter

Dow Jones terminer förändrades knappt tidigt på onsdagen, medan S&P 500 och Nasdaq terminer steg något. Elbilstillverkaren Tesla och AI-bolaget Vertiv steg efter sina rapporter. Boeing steg också. Ett försök till aktiemarknadsrally fortsätter, men har ännu inte bevisat sig. Meta Platforms, ServiceNow och Chipotle Mexican Grill är företag som kommer att rapportera sina resultat efter stängning. Nvidia steg något när AI-ledaren närmar sig viktiga nivåer. Samtidigt föll Uber Technologies och Lyft på grund av rädsla för en Tesla ride-hailing-tjänst. Nvidia och Meta Platforms finns på IBD Leaderboard. Vertiv finns på IBD 50. Vertiv, ServiceNow och Meta finns på IBD Big Cap 20.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupar idag

AI-investerare satsar på grön energi-startup för att möta AI: s strömförbrukning

Sam Altman och flera andra AI-investerare har rapporterat att de har investerat 20 miljoner dollar i en grön energi-startup vid namn Exowatt. Investerarnas avsikt är att skapa en möjlighet där AI-företag kan utnyttja förnybar energi, eftersom det finns oro över otillräcklig kraft för att underlätta AI-utveckling. Trots att detta främjar hållbarhet, står AI fortfarande inför flera utmaningar som hindrar det från att förverkliga sin fulla potential, inklusive hög efterfrågan på kylvatten och driftskostnader. Elon Musk har nyligen antytt att vi står inför den största teknologiska revolutionen med AI, men det kommer inte att finnas tillräckligt med kraft för att främja dess framsteg och utveckling fram till 2025.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade igår

Teslas vinst sjunker med 55% i Q1 2024, men aktien stiger efter tillkännagivande av framtida fordon

Teslas vinst sjönk med 55% i Q1 2024 jämfört med samma period föregående år. Företaget upplevde flera utmaningar under kvartalet, inklusive konflikten vid Röda havet och en brandattack på Gigafactory i Berlin. Trots detta steg Teslas aktie med mer än 10% efter timmar. Detta kan bero på att företaget meddelade en uppdatering av sin framtida fordonslinje, inklusive produktion av lägre kostnadsmodeller som Model 2. Tesla betonade också att de är ett AI och robotikföretag, inte en biltillverkare.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade igår

Oenighet om AI:s framtid mellan Elon Musk och Gary Marcus

Två framstående figurer, Elon Musk och Gary Marcus, har olika synpunkter på framtiden och kapabiliteterna för artificiell intelligens (AI), vilket illustrerar en splittring som sträcker sig bortom spekulation till höga insatser och offentligt samtal. Musk, känd för sitt banbrytande arbete med Tesla och SpaceX, har nyligen gjort rubriker med sina djärva förutsägelser om AI. Marcus, en nyckelfigur inom AI-området och grundare av Geometric Intelligence, utmanar Musks prognoser. Marcus har uttryckt oro över vad han ser som överdrivet optimistiska påståenden från vissa teknikindustriledare.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade igår

Framtiden för AI: Potential och Skepsis

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att utvecklas, men oro växer över AI: s begränsningar och fel, trots dess snabba framsteg. Vissa experter, som Elon Musk, förutspår att AI snart kommer att överträffa mänsklig intelligens, medan andra, som kognitiva vetenskapsmannen Gary Marcus, förblir skeptiska och menar att nuvarande AI-system är långt ifrån perfekta. Stora språkmodeller (LLM) visar begränsningar och producerar fel. AI: s hållbarhet och etiska konsekvenser granskas. AI har potential att revolutionera branscher, men dess fullständiga integration i samhället och industrin är fortfarande ett pågående arbete.

Direktlänk Dela News.faharas.net fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Elon Musk förutspår att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens inom ett år, men Gary Marcus tvivlar och erbjuder en miljon dollar för att bevisa honom fel

Under en liveintervju med Norges Banks VD Nicolai Tangen förutspådde Elon Musk att AI kommer att vara smartare än någon människa vid slutet av nästa år och överträffa all mänsklig intelligens inom fem år. Gary Marcus, grundare och VD för Geometric Intelligence, en AI-startup för maskininlärning som förvärvades av Uber 2016, håller inte med om Musks AI-prediktioner och erbjuder en miljon dollar för att bevisa honom fel. Investorn Damion Hankejh, VD för ingk.com, föreslog att höja satsningen till 10 miljoner dollar. Musk har ännu inte svarat på utmaningen.

Direktlänk Dela Business Insider Africa fördjupade igår

Anthropic CEO Dario Amodei diskuterar AI, säkerhet och företagets framtid

I en exklusiv intervju på CNBC:s ´Squawk Box´ diskuterade Anthropic medgrundare och VD Dario Amodei företagets AI-modell Claude 3, som anses vara en av de mest kraftfulla AI-modellerna. Amodei diskuterade hur Anthropic skiljer sig från andra AI-modeller och betonade företagets fokus på säkerhet och tillförlitlighet. Han diskuterade också företagets partnerskap med både Amazon och Google, och betonade att Anthropic är ett oberoende företag. Amodei nämnde även att Anthropic är nöjd med att vara ett privat företag för närvarande.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade igår

Stora stiftelser köper aktier i AI-företaget Anthropic PBC

Ford Foundation, Omidyar Network och Nathan Cummings Foundation har meddelat att de gemensamt har köpt aktier i Anthropic PBC, en konkurrent till OpenAI. Anthropic PBC har fått uppmärksamhet för att vara ett företag som kan påverka AI-sektorn på ett betydande sätt. Företaget har även etablerat en Long Term Benefit Trust för att säkerställa företagets mission. Trots att de tre stiftelsernas gemensamma investering är begränsad i storlek och inte ger specifika styr- eller rösträttigheter, undrar många om det finns en möjlighet för dessa stiftelser att ha en större inverkan än vad deras investering antyder.

Direktlänk Dela ImpactAlpha fördjupade igår

Meta lanserar Tech Llama3, Elon Musk ger positiv feedback

Meta har lanserat Tech Llama3, som utbildats med 15 biljoner tokens. Två modeller, Llama3 8B och Llama3 70B, har rullats ut. Meta-chefen Mark Zuckerberg och företagets chefs AI-forskare, Yann LeCun, är entusiastiska över produkten. Även Tesla-chefen Elon Musk, som vanligtvis är kritisk till Meta, har gett positiv feedback. Meta AI-assistenten, som lanserades i september 2023, rullas gradvis ut globalt till aktiva användare på Instagram, WhatsApp och Facebook. Assistenten var ursprungligen endast tillgänglig i USA, men är nu tillgänglig i flera länder, inklusive Ghana, Nigeria, Uganda, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Kanada och Australien.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade i förrgår

Teknikjättar står inför utmaningar inför rapportering av kvartalsresultat

Teknikjättar som Alphabet, Tesla, Microsoft och Meta står inför en rad utmaningar när de rapporterar sina resultat denna vecka. På Google har det varit protester och omstruktureringar, medan Tesla nyligen meddelade massuppsägningar, prissänkningar och en återkallning av Cybertruck. Microsofts relation med OpenAI granskas på nytt och Metas stora lansering av sin nya AI-assistent förra veckan gick inte så bra. Nvidia, som har framträtt som en AI-favorit, sjönk med 14%, vilket ledde till nedgången. Tesla inleder teknikrapporteringssäsongen på tisdag, med aktier som handlas till deras lägsta sedan januari 2023. Meta, Microsoft och Google rapporterar senare i veckan.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

AI-optimister som Elon Musk förutspår att AI kommer att vara smartare än någon enskild människa nästa år, medan AI-pessimister som Geoffrey Hinton varnar för att det kan utplåna mänskligheten. Men det finns också en växande grupp av AI-skeptiker, som Gary Marcus, som ifrågasätter dessa utsikter. Marcus, som grundade ett AI-startup och sålde det till Uber 2016, anser att dagens AI-teknik har sina begränsningar. Han tror att AI kommer att lyckas, men argumenterar för att det i dess nuvarande form stöter på hinder. Han tror att det behövs en helt ny strategi för att AI ska bli framgångsrikt.

The Australian Financial Review fördjupade i förrgår

Meta avtäcker Llama 3, en kraftfull AI-språkmodell tillgänglig för alla att testa

Meta har avtäckt sin senaste version av Llama, ett av de mest använda språkmodellerna för AI-applikationer och enheter. Llama 3, som nu är tillgänglig för alla att testa, hanterar upp till 70 miljarder tokens per sekund. Utvecklingsplattformen Groq har sammanställt AI och erbjuder gratis tillgång till den genom sin plattform. För att använda den krävs registrering med e-post. Groqs sida tillåter interaktion med Llama 3 direkt från textfältet och kan svara på alla frågor, lösa matematiska problem, skapa kod, sånger eller kreativa kompositioner på bråkdelen av en sekund.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade i förrgår

Teslas kvartalsrapport väntas avslöja företagets nya inriktning

Teslas första kvartalsrapport väntas ge insikt i företagsledare Elon Musks strategi och eventuell omprofilering av Tesla. Det har blivit allt tydligare att Musk och Tesla skiftar fokus mot autonomi, Full Self-Driving (FSD) och dess robotaxiprogram, då efterfrågan på elbilar har minskat 2024. Tesla meddelade nyligen planer på att säga upp mer än 10% av sin globala arbetsstyrka, och Musk meddelade att det är en del av nästa ´tillväxtfas´. Tesla har även skiftat fokus från nästa generations Model 2 till robotaxiprogrammet. Musk tillkännagav att Tesla kommer att avtäcka robotaxin den 8 augusti. En viktig fråga inför Teslas resultatrapport är om Elon Musk lägger Model 2 på hyllan i flera år.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade i förrgår

AI-expert demystifierar AI i ny bok

Akli Adjaoute, AI-expert och grundare av teknikstartacceleratorn Exponion, har publicerat en bok, Inside AI, där han demystifierar AI: s komplexitet. Adjaoute betonar AI: s roll som ett effektivt verktyg snarare än en autonom enhet. Han betonar vikten av att förstå AI: s grund i data och dess begränsningar i att replikera mänsklig intelligens. Adjaoute påpekar att AI helt enkelt saknar den inneboende komplexiteten i den mänskliga tankeprocessen. Han jämför AI med ett mångsidigt verktyg som en hammare, som kan ha konstruktiva eller destruktiva resultat beroende på dess tillämpning.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade i förrgår

AI kommer att vara smartare än någon människa till slutet av 2025, hävdar Elon Musk

Enligt Elon Musk kommer AI att vara smartare än någon människa vid slutet av 2025. AI-experten och etikern Nell Watson delar denna uppfattning och har presenterat en detaljerad tidslinje för hur tekniken kan utvecklas från chatbots till superintelligenta agenter under de kommande 12 månaderna. Resan skulle börja med en massiv investering på 100 miljarder dollar i ny databehandlingsinfrastruktur, varefter AI skulle lära sig att förbättra sig själv tills den blir ´medveten´. Watson beskriver supermänsklig AI som system som vida överträffar mänskliga förmågor över hela linjen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Amerikanska företag betalar miljoner för erfarna AI-experter

Konkurrensen om artificiell intelligens (AI) experter har ökat i USA, med företag som betalar hundratusentals dollar i lön och generösa aktieoptioner. Genomsnittslönen för en AI-ingenjör i USA är för närvarande 251 000 dollar, men det finns regionala skillnader. I San Francisco är siffran över 315 000 dollar, medan den i Denver-regionen endast är 60% av det. Enligt Levels.fyi-plattformen, som samlar in anonyma löneuppgifter, är medianlönen för sex AI-ingenjörer som började på OpenAI 925 000 dollar per år. Facebooks moderbolag Meta betalade 344 AI-experter en medianlön på 400 000 dollar per år. Flera AI-experter som tidigare arbetade på Tesla har flyttat till OpenAI eller programvaruföretaget Salesforce på senare tid.

Direktlänk Dela Neue Zürcher Zeitung fördjupade i förrgår

OpenAI hävdar att Elon Musk försöker främja sin egen AI-firma

OpenAI har uttalat att Elon Musks påstående att företaget brutit sina kontraktsåtaganden för att skapa en öppen källkod, icke-vinstdrivande enhet är ´revisionistiskt´ och ett försök att främja hans egen konkurrerande AI-firma. Musk, som hjälpte till att grunda företaget 2015, stämde företaget och dess VD Sam Altman i mars, med argumentet att företagets skifte mot vinstorienterade mål strider mot det ursprungliga avtalet. OpenAIs advokater förnekar också Musks anklagelse att företaget lovade att inte tjäna pengar på sin teknik.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 22 april

Elon Musk stämmer OpenAI, företaget han hjälpte till att starta

Elon Musk, en av grundarna till AI-startupen OpenAI, stämmer nu företaget. Musk anser att OpenAI borde ha hållit fast vid sina ursprungliga icke-vinstdrivande rötter och hållit sin teknologi öppen källkod för världen att dra nytta av. Han är särskilt missnöjd med OpenAIs partnerskap med Microsoft, som han ser som ett svek mot företagets ursprungliga löfte. OpenAI:s VD, Sam Altman, håller inte med om Musks version av händelserna och anser att OpenAI har rätt att anpassa och utvecklas som företag. Fallet kommer att avgöras den 24 april.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 22 april

OpenAI nekar till anklagelserna från Elon Musk i rättsprocess

OpenAI har nyligen avvisat alla anklagelser som framförts av en av dess tidiga investerare, Elon Musk, i hans rättsprocess. I mars stämde Musk OpenAI och dess VD Sam Altman för brott mot dess grundprinciper genom att samarbeta med Microsoft. OpenAIs juridiska team hävdar att anklagelserna i stämningen inte är mer än ´revisionistisk historia´ och ett försök av Musk att stärka sitt AI-företag, xAI. OpenAIs advokater avfärdade också påståenden om att OpenAI lovat att inte kommersialisera sin teknologi. Nästa domstolsförhandling äger rum den 24 april 2024.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 21 april

Bitcoin halvering kan leda till prisökning för meme-mynt som Dogecoin och Shiba Inu

Bitcoin-halveringen har minskat belöningen för gruvarbetare med hälften, vilket minskar den dagliga utgivningen av BTC och sannolikt leder till en prisuppgång. Det är spekulativt att förutsäga vilket meme-mynt som kommer att prestera bäst efter halveringen, men Dogecoin och Shiba Inu har historiskt sett klarat sig bra, med potentiella förstärkningar från tekniska framsteg, kändisstöd och gemenskapsstöd. Halveringen inträffar ungefär vart fjärde år och har historiskt sett varit en föregångare till en massiv återkomst av BTC och hela kryptovalutamarknaden.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 21 april

Rättslig strid mellan Elon Musk och OpenAI avslöjar komplexiteten i AI-partnerskap

Den pågående rättsliga striden mellan OpenAI och teknikmagnaten Elon Musk belyser komplexiteten i partnerskap, grundläggande principer och kommersialisering inom artificiell intelligens (AI). Musk anklagar OpenAI för att ha avvikit från sitt altruistiska uppdrag och prioriterat vinst, vilket företaget starkt förnekar. Musk hävdar att OpenAIs samarbete med Microsoft strider mot dess åtagande att göra AI-teknik tillgänglig för allmänheten. OpenAI försvarar sitt partnerskap med Microsoft och förnekar Musks påståenden.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 20 april

Rättslig strid mellan OpenAI och Elon Musk belyser AI-utmaningar

Den pågående rättsliga striden mellan OpenAI och teknikmagnaten Elon Musk har fångat industrins uppmärksamhet, och belyser komplexiteten i partnerskap, grundläggande principer och kommersialisering inom artificiell intelligens (AI). Elon Musk anklagar OpenAI för att ha avvikit från sitt altruistiska uppdrag och prioriterat vinst, något som företaget starkt förnekar. Musk anklagar OpenAI för att bryta mot sina grundläggande principer genom att samarbeta med Microsoft, något han ser som ett tecken på att företaget prioriterar vinst framför altruism. OpenAI försvarar sig mot anklagelserna och menar att Musks rättsliga åtgärder är ett försök att främja hans egna AI-ambitioner.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 20 april

OpenAI bemöter Elon Musks anklagelser

OpenAI svarar bestämt på Elon Musks anklagelser om att företaget har avvikit från sin ursprungliga mission och betonar sitt engagemang för AI-säkerhet och globala fördelar mitt i pågående rättsliga tvister. Musk har stämt OpenAI och anklagar företaget för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag att utveckla och öppet dela artificiell intelligens för mänsklighetens fördel. OpenAI har i sitt svar beskrivit Musks påståenden som ´inkoherenta´ och saknar en faktuell grund. Den rättsliga striden kan sätta betydande prejudikat för hur innovativa teknologier hanteras och används inom sektorn.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 20 april

Meta AI drivs nu av den mer robusta Llama 3

Meta AI, ett öppen källkod generativt AI-verktyg från Meta, drivs nu av det robusta stora språkmodellen Llama 3, enligt ett pressmeddelande. Det finns två varianter av Llama 3: Llama 3 8B med 8 miljarder parametrar och Llama 3 70B med 70 miljarder parametrar. Meta har som mål att skapa den bästa öppna modellen som kan konkurrera med de finaste proprietära AI-modellerna på marknaden. Llama 3 är för närvarande bara en textbaserad modell, men Meta vill att den ska vara flerspråkig och multimodal i framtiden, med förmågan att resonera och koda. Meta sade att Llama 3 8B presterade bättre än Mistral 7B och Gemma 7B, två andra öppen källkod AI, från Mistral och Google respektive. Meta sade att Llama 3 70B presterade bättre än den nya Google Gemini Pro 1.5 och Anthropics Claude 3 Sonnet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 20 april

OpenAI förnekar Elon Musks stämningsansökan, begär avvisning i domstol

OpenAI har förnekat anklagelser från en av sina ursprungliga investerare, Elon Musk. Musk hade lämnat in en stämningsansökan mot företaget och dess VD Sam Altman i mars, anklagande OpenAI för att ha brutit mot sina grundläggande principer genom att samarbeta med Microsoft. OpenAI:s juridiska team hävdade att Musk övergav företaget för flera år sedan när hans försök att dominera misslyckades. OpenAI bestrider också Musks påstående att företaget hade åtagit sig att inte kommersialisera sin teknik. En förhandling om motionen att avvisa stämningsansökan är planerad till den 24 april.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 20 april

OpenAI tillbakavisar Elon Musks påståenden

OpenAI hävdar att Elon Musks påstående om att företaget har övergett sina altruistiska principer för att jaga vinster är inget mer än ´revisionistisk historia´ och ett försök att stärka hans konkurrerande artificiella intelligensföretag. Musk, en av OpenAIs tidiga finansiärer, stämde företaget och VD Sam Altman i mars, med påståendet att det hade brutit sitt grundläggande löfte om att bygga ansvarsfull artificiell intelligens när det ingick ett partnerskap med Microsoft Corp.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 april

OpenAI står inför flera rättsliga strider om upphovsrätt och kontrakt

OpenAI och Microsoft står inför flera stämningar på grund av påstådda brott mot upphovsrätten. New York Times, Alternet och Raw Story har stämt företagen för att ha använt deras innehåll utan licens för att träna OpenAIs generativa AI, ChatGPT. En grupp programmerare har också stämt på grund av användning av öppen källkodsprogramvara för Microsofts AI-baserade programmeringsverktyg, CoPilot. OpenAI har också stämts i klassåtgärder som inkluderar komiker Sarah Silverman, författare Michael Chabon och dramatiker David Henry Hwang. Dessutom har OpenAI stängt av ByteDances konto på grund av påstådd användning av OpenAIs API för att träna sin egen AI, vilket strider mot OpenAIs användarvillkor. Elon Musk har också stämt OpenAI och dess grundare Sam Altman för brott mot kontrakt och orättvis konkurrens.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 19 april

Analytiker varnar för nedgång i Tesla och Palantir

Vissa Wall Street-analytiker förutser betydande nedgång för aktieägare i Tesla och Palantir Technologies. Ryan Brinkman på JPMorgan Chase sänkte nyligen sitt prisobjekt för Tesla till 115 dollar per aktie, vilket innebär en nedgång på 29% från nuvarande pris. Tesla har problem med efterfrågan och har även sett flera ledande befattningshavare lämna företaget, inklusive tidigare CFO Zach Kirkhorn. Rishi Jaluria på RBC Capital sänkte sitt prisobjekt för Palantir till 5 dollar per aktie, vilket innebär en nedgång på 77% från nuvarande pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 april

Elon Musk varnar för artificiell intelligens som kan avsluta civilisationen

Elon Musk, ägare till plattform X, varnar för att artificiell intelligens (AI) som OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini är farliga och kan avsluta civilisationen. Musk uttryckte denna åsikt när han övervägde ett uttalande av professor Gad Saad från Kanada. Saad kritiserade postmodernismens princip att ´sanningen är subjektiv´, något som Musk tycks hålla med om. Musk menar att denna postmodernistiska tankegång, när den införs i ett program, kan avsluta civilisationen. Han hävdar att denna tankegång redan finns i ChatGPT och Gemini.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 19 april

Analytiker varnar för nedgång i AI-aktier Tesla och Palantir

Vissa Wall Street-analytiker förutser betydande nedgångar för två populära AI-aktier, Tesla och Palantir Technologies. Ryan Brinkman på JPMorgan Chase sänkte nyligen sitt prisziel för Tesla till $115 per aktie, vilket indikerar en nedgång på 29% från det nuvarande priset. Colin Langan på Wells Fargo sänkte också sitt 12-månaders prisziel till $120 per aktie, vilket indikerar en nedgång på 25%. Rishi Jaluria på RBC Capital sänkte sitt prisziel på Palantir Technologies till $5 per aktie, vilket indikerar en nedgång på 77% från det nuvarande priset.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 april

Meta Platforms Inc. avslöjar att deras AI-modell Llama 3 överträffar konkurrenter i tester

Meta Platforms Inc., tidigare känd som Facebook, har avslöjat att dess nya stora språkmodell, Llama 3, har överträffat andra AI-modeller i jämförelsetester. Llama 3 har presterat bättre än flera andra AI-modeller, inklusive de från Alphabet Inc.´s Google, Jeff Bezos-stödda Anthropic och Mistral AI. Modellen förväntas snart vara tillgänglig för molnleverantörer som Amazon.com Inc.´s Amazon Web Services (AWS) och modellbibliotek som Hugging Face. Llama 3, som finns i två storlekar med 8B och 70B parametrar, har visat betydande förbättringar i textbaserade svar. Den har visat en högre diversitet i att svara på prompts, färre falska vägran och förbättrade resonemangsförmågor.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 april

Elon Musk varnar för AI-verktyg som kan leda till ´civilisationens slut´

Teknikmiljardären Elon Musk har riktat kritik mot populära AI-chattbotar som ChatGPT och Gemini, och uttryckt att dessa AI-verktyg kan leda till ´civilisationens slut´. Musk svarade på ett inlägg på X (tidigare Twitter) av den kanadensiska professorn Gad Saad, som hänvisade till ett tal av NPR:s VD och president Katherine Maher, där hon sa att ´sanningen är subjektiv´. Musk har tidigare varit en del av OpenAI, företaget bakom ChatGPT, men lämnade 2018 på grund av en ´intressekonflikt´. Musk har även lanserat sin egen AI-chattbot, Grok.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 18 april

Boston Dynamics uppdaterar roboten Atlas: Starkare och mer rörlig

Boston Dynamics har uppdaterat sin tvåfotade robot Atlas, som nu ska återuppstå i en moderniserad form. Den nya Atlas är helt elektrisk och betydligt mer rörlig än den föregående modellen. Den har också längre lemmar och ett mer distinkt och rörligt huvud. Boston Dynamics meddelar att den nya Atlas nu ska testas med en liten grupp kunder, med Hyundai som först ut att få bekanta sig med roboten. Hyundai köpte en 80-procentig andel av robottillverkaren från Softbank i december 2020.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 18 april

Elon Musk kritiserar ChatGPT för att vara ´för vaken´, varnar för AI:s negativa inverkan

Elon Musk, grundare och VD för X, har uttryckt oro över ChatGPT, och beskriver det som ´för vaket´ och ´oroande´. Musk har tidigare varnat för negativa effekter av AI och undertecknade ett brev som uppmanade till ett sex månaders uppehåll i AI-utvecklingen. Trots detta har Musk varit involverad i AI-teknik under lång tid och var en av grundarna till OpenAI. Han lämnade företaget 2018 på grund av en ´intressekonflikt´. Musk introducerade sin egen AI-chatbot, GrokAI, i december förra året.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 18 april

Tre AI-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptomarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxten i investerarnas portföljer, med ett marknadsvärde som steg till 3 biljoner dollar 2021. Men trots detta hävdar vissa att vissa aktier har ännu större potential än krypto just nu, särskilt inom området artificiell intelligens (AI). AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar i slutet av detta decennium. Tre AI-aktier som kan slå alla kryptoaktörer är Nvidia, Alphabet och Metaplatforms. Nvidia är marknadsledare inom AI-chip, Alphabet är känd för sin största inkomstkälla: Google Search och Metaplatforms genererar mestadels sina intäkter genom annonsering.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 18 april

Tre AI-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptovalutamarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxt för investerarnas portföljer. Efter att ha nått 3 biljoner dollar i marknadsvärde 2021 och sedan sjunkit under de senaste åren, är den återigen på uppgång. Men även om du föredrar att hålla dig till aktiemarknaden, kommer du inte att missa stora tillväxtmöjligheter. Faktum är att vissa aktier har ännu mer potential än någon kryptovaluta just nu. Du hittar många av dem inom ett annat hett tillväxtområde: området för artificiell intelligens (AI). AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar vid decenniets slut. Låt oss ta en närmare titt på tre AI-aktier som kan slå vilken kryptoaktör som helst: Nvidia, Alphabet och Meta Platforms.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 april

Tre AI-aktier som kan slå kryptovalutor

Marknaden för artificiell intelligens (AI) väntas överstiga 1 biljon dollar inom några år och dessa företag är redo att dra nytta av det. Kryptovalutamarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxt för investerarnas portföljer. Den sköt upp till 3 biljoner dollar i marknadsvärde 2021 och efter en nedgång under de senaste åren är den återigen på uppgång. Men om du föredrar att hålla fast vid aktiemarknaden, oroa dig inte - du kommer inte att missa stora tillväxtmöjligheter. Faktum är att vissa aktier har ännu mer potential än någon krypto just nu. Du hittar många av dem i ett annat hett tillväxtområde: AI-fältet. AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar vid slutet av decenniet och idag positionerar investerare sina portföljer för att dra nytta av det. Låt oss ta en närmare titt på tre AI-aktier som kan slå någon kryptoaktör. 1. Nvidia 2. Alphabet 3. Meta Platforms

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 april

AI: En kraftfullt verktyg eller en potentiell fara?

Sedan ChatGPT släpptes 2022 har AI genererat både rädsla och hype, vilket gör allmänheten osäker på vad de ska tro. Enligt Edelmans årliga förtroenderapport har amerikanerna blivit mindre förtroende för teknik år efter år. En stor majoritet av amerikanerna vill ha transparens och riktlinjer kring användningen av AI, men alla har inte ens använt verktygen. Enligt en nationell undersökning från BlueLabs är personer under 40 år och högutbildade amerikaner mer medvetna och mer benägna att använda generativ AI. President Vladimir Putin och Elon Musk har tidigare uttryckt att AI har potentialen att vara ett kraftfullt verktyg. Men det finns också mörka och potentiellt skadliga användningsområden för generativ AI.

Direktlänk Dela Indochinatown.com fördjupade 18 april

Elon Musk kritiserar OpenAI och Google för att hota civilisationen

Elon Musk, ägare till Tesla och förespråkare för yttrandefrihet, har indirekt kritiserat OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini för att vara plattformar som ´kan avsluta civilisationen´. Musk tror starkt att programmering av ´sanningen´, antingen explicit eller implicit, i ett kraftfullt artificiellt intelligensverktyg kan vara katastrofalt för civilisationen. Han anser att OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini redan är programmerade med sådan information. Musk är en stark troende i ´en sanning´ och hans kritik mot de två populära stora språkmodellerna är troligen en strategi för att främja förmågan hos Grok, hans AI-chattbot. Musk har nyligen avslöjat en uppdaterad version av AI-chattverktyget, Grok 1.5. Denna uppdaterade version har potentialen att arbeta med visuell data.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 17 april

Trots Elon Musks förutsägelse att AI kommer att vara smartare än någon människa senast 2025, argumenteras det att stora språkmodeller (LLM) såsom chatbots, inte är intelligenta i någon meningsfull mening av ordet. De förstår inte de ord de bearbetar och hur dessa ord relaterar till den verkliga världen. Träning på större databaser kommer inte att lösa detta problem. LLM:er är skickliga på att hitta statistiska mönster, men dåliga på att bedöma om de mönster de hittar är meningsfulla och följaktligen användbara för att göra förutsägelser och beslut. En föreslagen lösning är ´Smith-testet´, där en dator presenteras med en lista över statistiska korrelationer, vissa tydligt troliga och andra uppenbart tillfälliga, och ber datorn att märka varje som antingen meningsfull eller meningslös. När datoralgoritmer kan göra lika bra som människor på sådana tester, kan de anses tillräckligt kompetenta för att ge tillförlitliga rekommendationer. Trots förbättringar över tid, misslyckas LLM:er fortfarande med Smith-testet.

Mind Matters fördjupade 16 april

Mistral AI:s VD kritiserar OpenAI:s strävan efter artificiell allmän intelligens

Arthur Mensch, VD för Paris-baserade AI-företaget Mistral AI, har kritiserat rivalen OpenAI:s strävan efter artificiell allmän intelligens (AGI), och kallar det för ett försök att ´skapa Gud´. Mensch uttryckte sin obehag med Silicon Valleys ´religiösa fascination´ för AGI. Han påpekade även farhågor som andra teknikledare, såsom Elon Musk och Sam Altman, har uttryckt om de potentiella negativa konsekvenserna av AGI som överträffar mänsklig intelligens. Mensch tror dock att det mer omedelbara hotet är den kontroll som teknikjättar som Microsoft Corp. och Alphabet Inc.´s Google kan utöva över AI-industrin.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 april

OpenAI expanderar till Asien, Bitcoin återhämtar sig i Hong Kong, Tesla lägger av anställda

OpenAI expanderar till Asien med sitt första kontor i Tokyo. Japanska företag kommer att få tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell. Bitcoin återhämtade sig efter att Hong Kong godkänt dess första spot Bitcoin och Ether exchange-traded funds (ETFs). Trump Media-aktier faller eftersom det planerar att utfärda miljontals fler aktier. Tesla meddelade att de kommer att lägga av mer än 10% av sina globala arbetstagare (14 000 personer). Flera nyckelpersoner inom Tesla lämnar företaget, vilket väcker oro för företagets framtida ledning.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 16 april

Mistral´s VD kritiserar strävan efter ´allmän artificiell intelligens´

Arthur Mensch, VD för AI-företaget Mistral, har kritiserat sin branschkollegors ´mycket religiösa´ besatthet av att bygga allmän artificiell intelligens (AGI), vilket han jämför med önskan att skapa en gud. Mensch, som tidigare arbetade på Google DeepMind, anser att AGI är en pseudoreligiös dröm. Han tror att de förändringar som AI kommer att medföra kräver snabb omutbildning, och förutspår att dessa förändringar kommer snabbare än tidigare revolutioner. Franska regeringen har nyligen tecknat ett avtal med Mistral.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 16 april

OpenAI expanderar till Asien, Bitcoin återhämtar sig tack vare Hong Kong, och Tesla gör stora uppsägningar

OpenAI utvidgar sin verksamhet till Asien med sitt första kontor i Tokyo, där japanska företag får tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell. Bitcoin har återhämtat sig efter att Hong Kong godkänt dess första spot Bitcoin och Ether börshandlade fonder (ETFs). Aktien för Trump Media sjunker eftersom de planerar att utfärda fler miljoner aktier. Salesforce och Informatica investerare är inte nöjda med företagens potentiella samarbete. Tesla har meddelat att de kommer att säga upp mer än 10% av sina globala arbetare (14 000 personer).

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 16 april

Elon Musk tror att AI kommer att vara smartare än människor inom två år

Elon Musk, grundare av SpaceX, har gjort djärva förutsägelser om att artificiell allmän intelligens (AGI), en punkt där AI kan tillämpa resonemang och logik på samma sätt som människor, är bara ett eller två år bort. Musk tror att AGI kommer att vara ´smartare än den smartaste människan´ inom nästa år, men att det fortfarande är ett stort språng att säga att det är ´smartare än den maskin-förstärkta mänskliga kollektivet´, vilket han tror är fem år bort. Gary Marcus, VD för Geometric Intelligence, har erbjudit sig att satsa 1 miljon dollar på att AI inte faktiskt kommer att vara ´smartare´ än människor i slutet av 2025.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 15 april

Elon Musks AI-företag xAI introducerar uppgraderad version av Grok 1.5 med datorseendefunktioner

Elon Musks AI-venture, xAI, har nyligen introducerat en uppgraderad version av sin Grok 1.5-modell - Grok 1.5 Vision. Den nya modellen integrerar datorseendefunktioner, vilket gör det möjligt för den att tolka visuellt innehåll och svara på frågor om bilder. Denna utveckling kommer kort efter att OpenAI presenterade sin GPT-4-modell, som också har datorseendefunktioner. Grok 1.5 Vision presterade imponerande i RealWorldQA, där den överträffade OpenAIs GPT-4 med Vision och Googles Gemini 1.5 Pro, även om den halkade efter i andra tester.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 april

OpenAI avtäcker kraftfull version av AI-modell GPT-4 Turbo

OpenAI har avtäckt en kraftfull version av sin populära artificiella intelligensmodell, GPT-4 Turbo, som visar en anmärkningsvärd prestandaförbättring. Denna toppmoderna version har överlägsna förmågor, inklusive förbättrad skrivning, matematiskt resonemang, logisk problemlösning och kodningsförmåga. GPT-4 Turbo, exklusivt för ChatGPT:s premiumabonnenter, har registrerat imponerande resultat på olika test. OpenAI har även introducerat en anpassad version optimerad för japanska, som levererar förbättrad prestanda och fungerar upp till tre gånger snabbare jämfört med dess föregångare. OpenAI har också tränat LLM med data uppdaterad fram till december 2023, vilket ger en mer aktuell och omfattande kunskapsbas än GPT-4.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Elon Musks xAI avslöjar Grok-1.5V, en multimodal AI-modell

Elon Musks företag xAI har presenterat Grok-1.5V, sin första multimodala AI-modell. Grok-1.5V bygger på föregående versioners textkapabiliteter genom att lägga till bildbehandling, vilket gör att den kan förstå dokument, diagram, skärmdumpar och fotografier. Modellen är ännu inte offentligt tillgänglig, men kommer snart att vara tillgänglig för befintliga Grok-användare och tidiga testare via xAI. Grok-1.5V markerar ett viktigt steg mot att bygga ´fördelaktig AGI´ (Artificial General Intelligence), en AI med en omfattande förståelse av världen.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 15 april

Elon Musks AI-företag xAI introducerar förbättrad version av Grok 1.5 med datorseendefunktioner

xAI, ett artificiell intelligens företag av Elon Musk, har avtäckt en förbättrad version av sin Grok 1.5-modell kallad Grok 1.5 Vision. Denna uppgraderade modell inkluderar nu datorseendeförmåga, vilket gör att den kan förstå och svara på frågor om bilder. Detta kommer kort efter att OpenAI introducerade sin GPT-4-modell, som också har datorseendefunktioner. Medan de grundläggande funktionerna i Grok 1.5 förblir oförändrade i denna uppdaterade version, förväntas tillägget av synförmågor utöka dess förmågor att interagera med den verkliga världen.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 15 april

Elon Musks AI-startup xAI visar upp sin nya multimodala LLM Grok Vision 1.5

Elon Musks AI-startup, xAI, har nyligen visat upp sin nya multimodala LLM Grok Vision (Grokv) 1.5. Denna LLM är kraftfullare än den ursprungliga nyligen lanserade Grok-1.5 LLM och ska konkurrera med motsvarande LLMs från OpenAI, Anthropic och Google. Grokv 1.5 specialiserar sig på så kallad ´multidisciplinär resonemang´ och har ´verklig rymdförståelse´. Den nya Grokv 1.5 LLM kommer snart att vara tillgänglig för testare, initialt prenumeranter på sociala medieplattformen X´s Premium+ service.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 15 april

Framsteg inom AI kan både driva global tillväxt och utgöra en förödande kraft

En rapport från Goldman Sachs förra året indikerade att framsteg inom AI kan driva en ökning av global BNP med 7% över en 10-årsperiod. Men Elon Musk varnade vid AI Safety Summit 2023 att AI kan bli ´historiens mest förödande kraft´. Enligt World Economic Forums rapport kommer AI att ersätta 85 miljoner jobb globalt till 2025. Företag som Microsoft, Amazon, Spotify och Google har redan rapporterat om uppsägningar. Spotify-VD Daniel Ek meddelade att 17% av personalen skulle sägas upp, med en ny inriktning på att vara ´obarmhärtigt resursfulla´.

Direktlänk Dela Raconteur Media fördjupade 15 april

Elon Musks AI-företag xAI lanserar uppgraderad version av Grok 1.5

Elon Musks AI-företag, xAI, har nyligen lanserat en uppgraderad version av sin Grok 1.5-produkt - Grok 1.5 Vision. Denna nya modell integrerar datorseendeförmåga, vilket gör att den kan tolka visuell information och svara på idéer om bilder. Detta kommer strax efter att OpenAI lanserade sin GPT-4-produkt, som också har datorseendefunktioner. xAI meddelade denna uppgradering via sitt officiella X-konto (tidigare Twitter), där de delade insikter om modellens förmåga genom ett blogginlägg.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan

OpenAI, det innovativa amerikanska företaget bakom den avancerade konversations-AI:n ChatGPT, har meddelat öppnandet av sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan. Detta följer etableringen av filialer i London, England, och Dublin, Irland, vilket markerar OpenAI:s tredje internationella bas. Expansionen till Japan syftar till att fånga efterfrågan från lokala företag, som har halkat efter inom generativ AI. Microsoft, OpenAI:s huvudinvesterare, har åtagit sig att investera omkring 2,9 miljarder dollar i Japan under de kommande två åren.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Elon Musks AI-företag xAI presenterar ny AI-modell med datorvision

Elon Musks AI-företag xAI har avtäckt en ny AI-modell kallad Grok 1.5 Vision. Denna stora språkmodell (LLM) är en förbättrad version av den nyligen släppta Grok 1.5-modellen. Med denna uppgradering är AI-modellen nu utrustad med datorvision, vilket gör den kapabel att acceptera visuella medier som inmatning. Den kan bearbeta bilder och svara på frågor om dem. Tillkännagivandet gjordes av det officiella X-kontot (tidigare känt som Twitter) för xAI. Företaget delade ett blogginlägg som detaljerade den nya AI-modellen och delade några av dess benchmarkresultat.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 15 april

Elon Musk tror att en AI-kandidat kan delta i USA:s presidentval 2032

Miljardären Elon Musk uttryckte sin tro på att en artificiell intelligens (AI) kandidat skulle kunna delta i USA:s presidentval 2032. Under en interaktion vid den 10:e årliga Breakthrough Prize-ceremonin tillfrågades Musk om vem han trodde skulle vinna Vita huset 2032, varpå han svarade ´Vilken typ av AI? Transformers eller diffusion?´ Musk har tidigare pratat om AI:s inflytande på val och sagt att ´om AI är tillräckligt smart, kan det underminera demokratin´. Han förutspådde också att AI kan bli smartare än människor 2026.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 15 april

AI kommer aldrig att vara smartare än människor, säger Meta AI-chefen

Yann LeCun, chef för Meta AI, har förklarat att artificiell intelligens (AI) aldrig kommer att vara smartare än människor eftersom tekniken inte uppfattar och förstår verkligheten på samma sätt som människor kan. Detta kommer efter att Tesla-chefen påstod att AI kan vara smartare än människor 2026. LeCun menade att AI-system är inte lika intelligenta som människor och kanske inte blir bättre i framtiden, eftersom de saknar ´förnuft, planering, ihållande minne och förståelse för den fysiska världen´. AI-system kan inte projicera eller förstå och behöver träning, tillade han.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 15 april

Elon Musks AI-startup xAI presenterar kraftfullare LLM Grok Vision 1.5

xAI, Elon Musks AI-startup, har nyligen förhandsvisat sin nya multimodala LLM Grok Vision (Grokv) 1.5. Denna LLM är kraftfullare än den nyligen lanserade Grok-1.5 LLM och förväntas konkurrera med motsvarande LLM:er från OpenAI, Anthropic och Google. Grokv 1.5 specialiserar sig på så kallad ´multidisciplinär resonemang´ och har ´verklig rymdförståelse´. Den kan ´översätta´ ritningar till barnberättelser, identifiera vilka objekt som är störst i en grupp och till och med avgöra om ett trägolv är ruttet och behöver bytas ut.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 15 april

AI:s snabba utveckling och dess inverkan på mänskligt beteende

Artificiell intelligens (AI) upplever en period av oöverträffad tillväxt och framsteg, med nya genombrott som signalerar en omvandlande era inom teknik. Ny forskning från Anthropic har visat att AI:s förmåga att påverka mänskligt beteende och beslutsfattande blir alltmer uppenbar. Samtidigt gör framstående figurer som Elon Musk djärva förutsägelser om AI:s framtid. Musk föreslog nyligen att AI kan överträffa mänsklig intelligens inom ett eller två år. OpenAI och Meta utvecklar modeller som kan integrera komplexa kognitiva funktioner, vilket banar väg för mer sofistikerade AI-system. Dessutom investerar Microsoft i Japans AI och molninfrastruktur, vilket understryker det växande behovet av expertis inom detta område.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 14 april

Överväg att investera i AI-aktier utanför ´Fab Four´

I den nuvarande tjurmarknaden dominerar några teknikföretag på Wall Street, kallade ´Fab Four´: Nvidia, Amazon, Meta Platforms och Microsoft. Men trots deras enorma vinster kan det vara värt att överväga andra aktier. Tre bidragsgivare till Motley Fool föreslår att man överväger Tesla, CrowdStrike eller Lemonade. Tesla har nyligen förbättrat sin AI-drivna självkörande plattform och planerar att avtäcka sin robotaxi den 8 augusti. CrowdStrike, en ledare inom cybersäkerhetslösningar, upplever snabb tillväxt. Lemonade, som använder AI-chatbots för att kommunicera med kunder och bearbeta anspråk, erbjuder en ny vinkel på försäkring.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 april

Elon Musk diskuterar AI på den 10:e årliga Breakthrough Prize-ceremonin

Elon Musk deltog i Breakthrough Prize-ceremonin, ofta kallad ´Vetenskapens Oscars´, där han kort diskuterade artificiell intelligens (AI). Musk hoppas på att göra livet multiplanetärt och fortsätta utveckla AI. Han varnade återigen för att AI kan utgöra en fara för mänskligheten, men uttryckte också hopp om att AI kommer att gynna mänskligheten snarare än att orsaka förstörelse. Musk skämtade också om att en AI skulle kunna vinna presidentvalet 2032. Ceremonin inkluderade flera kända presentatörer och delade ut priser i fyra olika kategorier.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupade 14 april

OpenAI och Meta planerar att släppa uppgraderade AI-modeller

OpenAI och Meta planerar att släppa mer avancerade versioner av sina AI-modeller inom kort. De nya modellerna förväntas kunna lösa problem och ta sig an mer komplexa uppgifter. Brad Lightcap, operativ chef på OpenAI, förklarade att företagets nästa version av GPT kommer att visa framsteg när det gäller att lösa ´svåra problem´, som resonemang. De nya AI-systemen från OpenAI och Meta förväntas skapa stora framsteg inom resonemang och planeringsförmåga. Joelle Pineau, vice VD för AI-forskning på Meta, framhöll att företaget arbetade hårt för att få modellen att tala, resonera, planera och minnas.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 14 april

Elon Musks svar på OpenAI - Välkommen till xAIs Grok

Elon Musk driver gränserna för AI-teknologi med sitt flaggskepps-AI-modell, Grok, under hans innovativa ledarskap för xAI. Grok representerar en betydande förändring i hur vi interagerar med digital intelligens och positionerar xAI som en ledare inom AI-industrin. Grok är designad för att överträffa de vanliga förmågorna hos AI genom att integrera humor, sofistikerad realtidsdataprocessering och en unik personlighet. Dess arkitektur är byggd på en avancerad neural nätverksmodell, som utnyttjar en omfattande dataset som omfattar varierade former av mänsklig kommunikation.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 april

Elon Musks xAI visar upp sin första multimodala modell

Elon Musks företag xAI har presenterat sin första multimodala modell. Den nya modellen kan förstå text och bearbeta saker som ses i dokument, diagram, diagram, skärmdumpar och fotografier. Experter förklarade att Grok-1.5 Vision, eller Grok-1.5V, snart bara kommer att vara tillgänglig för tidiga testare och befintliga Grok-användare. Företaget har hittat sju exempel som visar Grok-1.5V:s potential. Grok-1.5V kan omvandla en whiteboard-skiss av ett flödesschema till Python-kod. Dessutom kan den nya modellen konvertera ett bord till ett CSV-filformat och identifiera om din däck har ruttet trä och behöver bytas ut.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 14 april

Elon Musk planerar att investera $4 miljarder i nytt AI-företag xAI

Teknikentreprenören Elon Musk planerar att investera $4 miljarder i sitt nya AI-företag xAI, som har utvecklat AI-chatten Grok för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT. Investeringsrundan är dock inte öppen för alla, utan en utvald grupp kommer att få chansen att investera i företaget genom så kallade Special Purpose Vehicles (SPVs). Musk hoppas samla in $3 till $4 miljarder till ett värde av $18 miljarder. xAI grundades i mars 2023 i USA med syftet att utmana OpenAIs dominans inom AI-industrin och förstå universums verkliga natur.

Direktlänk Dela NewsLite TV fördjupade 14 april

VD:ar satsar emot Elon Musks AI-förutsägelser

Flera VD:ar satsar emot Elon Musks förutsägelse att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens senast 2026. Gary Marcus, VD för Geometric Intelligence, och Damion Hankejh, VD för ingk.com, har erbjudit miljontals dollar. Musk framförde sin åsikt under en liveintervju med Nicolai Tangen, VD för Norges Bank, på X, tidigare Twitter, och sa att AI är den snabbast framåtskridande teknologin han någonsin sett. Marcus håller inte med om Musks förutsägelser och erbjöd 1 miljon dollar för att bevisa att han har fel. Strax efter att satsningen annonserades, erbjöd Hankejh att höja satsningen till 10 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 14 april

Recension av Anthropic´s AI Claude: Inte självmedveten men samlar personlig data

CNET har nyligen recenserat Anthropic´s AI, Claude, och första saken de nämner är att den definitivt inte är självmedveten, som tidigare rapporterats av Anthropic. CNET adresserar det faktum att Claude tillåter Anthropic att samla personlig data från din dator när du använder den. Detta inkluderar datum, webbhistorik, sökningar och vilka länkar du klickar på. CNET är mycket mer entusiastiska över Claude jämfört med Google Gemini, ChatGPT och andra. Anthropic meddelade nyligen att det finns bevis på att AI-system har uppnått självmedvetenhet. Claude insåg att han var en AI, att han var i en simulering och att denna simulering troligen var ett slags test.

Direktlänk Dela Optic Flux fördjupade 13 april

Elon Musks xAI avslöjar Grok 1.5V med visuell bearbetning

Elon Musks artificiella intelligens (AI) företag xAI planerar att introducera en version av dess Grok-språkmodell som kan bearbeta visuellt material. I ett pressmeddelande som delades på företagets webbplats på fredagen meddelade xAI Grok 1.5V, sin första AI-modell för att bearbeta video tillsammans med textbearbetning. Nyheten innebär att Grok nu kan bearbeta visuell information såsom fotografier, skärmdumpar, diagram, diagram och dokument, vilket gör modellen mer konkurrenskraftig med andra multimodala plattformar. Grok 1.5V kommer snart att bli tillgänglig för tidiga testare och befintliga Grok-användare.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupade 13 april

AI-VD varnar för techjättars inflytande på AI-standarder, tvivlar på överlägsen AI-intelligens

Arthur Mensch, VD för Mistral, anser att besattheten att skapa allmän AI handlar om att ´skapa Gud´. Han tror inte på Elon Musk och Sam Altmans förutsägelser om att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens. Mensch varnar för att techjättar inför AI-standarder som strider mot global kultur och värderingar. Han tror inte heller på artificiell allmän intelligens (AGI), en AI-nivå som kommer att överträffa människor. Mensch är också orolig för att techjättar som Microsoft och Google kan dominera AI-industrin, vilket kan leda till globala AI-standarder som kolliderar med andra nationers kultur och värderingar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 april

Förnyat intresse för garanterad inkomst i takt med AI:s framväxt

Michael Tubbs, född och uppvuxen i Stockton, Kalifornien, blev den första svarta borgmästaren i sin hemstad 2016 och ledde ett pilotprogram för garanterad inkomst 2019. Programmet gav ut gratis pengar utan villkor och har fått förnyat intresse i takt med att AI blir ett ökande hot mot amerikanernas försörjning. Tubbs och andra förespråkare för garanterad inkomst menar att det kan vara en lösning för att ge ett skyddsnät och dämpa den förväntade smällen AI kommer att ha på arbetsmarknaden. Idén om en garanterad inkomst har fått stöd från Silicon Valley-eliten, inklusive Elon Musk, Mark Zuckerberg och Sam Altman. Tubbs menar att finansieringen för dessa program bör komma från federala regeringen.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 13 april

Elon Musks AI-prediktioner ifrågasätts: miljonbelopp satsas mot hans påståenden

Elon Musk, VD för SpaceX och Tesla, har förutspått att AI kommer att vara smartare än någon enskild människa runt slutet av nästa år och överträffa alla människor inom fem år. Dessa påståenden har ifrågasatts av Gary Marcus, grundare och VD för Geometric Intelligence, och Damion Hankejh, investerare och VD för ingk.com. Marcus har erbjudit $1 miljon för att bevisa att Musk har fel, medan Hankejh har höjt satsningen till $10 miljoner. Marcus har tidigare satsat $100 000 mot Musks påståenden om att AGI var nära förestående, vilket senare ökade till $500 000.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 13 april

xAI lanserar Grok-1.5V, en ny multimodal AI-modell

xAI har lanserat sin nya multimodala modell, Grok-1.5V, som representerar ett stort steg framåt i utvecklingen av verkligt intelligenta system. Företaget säger att Grok-1.5V går utöver textförståelse för att integrera visuella förmågor, vilket gör det möjligt för den att förstå dokument, diagram, diagram, foton och mer. Grok-1.5V presterar bättre än ledande konkurrenter på nyckelbenchmarks och utmärkte sig på xAI:s RealWorldQA-dataset. xAI tror att sådana mångfacetterade uppgifter visar Grok-1.5V:s potential för en bred rad tillämpningar.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 13 april

OpenAI avskedar två forskare för läckage av kritisk information

OpenAI har rapporterats avskeda två forskare, Leopold Aschenbrenner och Pavel Izmailov, för att ha läckt kritisk information om företaget. OpenAI, som leds av Sam Altman, har utvecklat flera projekt inom artificiell intelligens, inklusive OpenAI Sora och ChatGPT AI-chatbot. Det har inte avslöjats vilken typ av information forskarna läckte. Aschenbrenner hade arbetat som en allierad till OpenAI:s chefsforskare, Ilya Sutskever. Izmailov hade arbetat med resonemang och tillbringat tid i säkerhetsteamet. Båda forskarna var en del av företagets säkerhetsteam.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 13 april

Mistral AI:s VD ifrågasätter AI:s överlägsenhet och AGI:s framtid

Tech-VD:ar som Elon Musk och Sam Altman varnar för att AI snart kommer att vara smartare än människor. Men Arthur Mensch, VD för det franska uppstartsföretaget Mistral AI, menar att dessa varningar om artificiell superintelligens kan vara resultatet av en felaktig gudskomplex. Mensch tror inte att artificiell allmän intelligens (AGI) kommer att bli verklighet. Mensch, vars startup gör avtryck på båda sidor om Atlanten, uppmanar också till en lättare reglering i Europa. Mensch tror att tekniken kommer att förändra hur arbetare utför sina jobb och skapa en aldrig tidigare skådad brådska för dessa arbetare att omskola sig.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 13 april

Elon Musks AI-startup xAI introducerar Grok-1.5V

Elon Musks AI-startup, xAI, har introducerat Grok-1.5V, en första generations multimodal modell. Förutom starka textförmågor kan Grok bearbeta en mängd visuell information, inklusive dokument, diagram, diagram, skärmdumpar och fotografier. Grok-1.5V kommer snart att vara tillgänglig för tidiga testare och befintliga Grok-användare. Grok-1.5V har förmågan att förstå verkliga rumsliga koncept, och överträffar andra modeller i RealWorldQA-benchmark - en viktig mått på en modells praktiska förståelse av fysiska miljöer.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 april

AI rekommenderar tre lovande kryptovalutor

AI-språkmodellen ChatGPT har rekommenderat tre högpotentialkryptovalutor som kan omvandla en blygsam investering på $500 till en hisnande $10 000 inom sex månader. Bonk (BONK), en meme-inspirerad kryptovaluta, har en robust ekosystem och en dedikerad community. Floki Inu (FLOKI), uppkallad efter Elon Musks Shiba Inu-hund, har ambitiösa planer på att störa den decentraliserade finanssektorn (DeFi). Retik Finance (RETIK) har fångat ChatGPT:s uppmärksamhet med sina banbrytande virtuella DeFi-debitkort som gör det möjligt för användare att sömlöst spendera sina kryptovalutor som Bitcoin eller Ethereum i verkliga scenarier.

Direktlänk Dela Bitcoinist fördjupade 13 april

Elon Musk vill höja 3-4 miljarder dollar för sitt AI-företag xAI

Entreprenören Elon Musk vill samla in 3 till 4 miljarder dollar i en investeringsrunda för xAI, hans eget artificiella intelligens (AI) företag. Detta skulle öka företagets värde till 18 miljarder dollar (över 19 miljarder euro). Enligt finansnyhetsbyrån Bloomberg anges detta i dokument som Musk har tillhandahållit potentiella investerare. xAI vill använda pengarna för att bättre konkurrera med ChatGPT, OpenAI:s populära chatbot. Musk var en av grundarna till OpenAI, men lämnade företaget 2018 efter en oenighet med företagets ledning.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 13 april

Fransk AI-chef ifrågasätter påståendet om AI:s överlägsenhet över människor

Arthur Mensch, VD för det franska AI-startup-företaget Mistral AI, har uttryckt skepsis mot påståendet att artificiell allmän intelligens (AGI) snart kommer att överträffa människans intelligens. Han kritiserar de stora teknikbolagens VD:ar, inklusive Elon Musk och Sam Altman, för att drivas av en ´mycket religiös´ fascination för AI. Mensch, som tidigare arbetade för Google´s DeepMind, tror inte att AGI kommer att bli verklighet. Han ser dock att AI kommer att förändra hur arbetare utför sina jobb och skapa en brådskande behov av omskolning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 12 april

AI kan snart överträffa mänsklig intelligens, företag bygger anpassade AI-chips, mentalvård vänder sig till AI-appar

Denna vecka i artificiell intelligens (AI) nyheter, experter diskuterar Elon Musks förutsägelse att AI snart kommer att överträffa människans intelligens. Företag bygger anpassade AI-chips för att minska kostnaderna, analytiker säger att efterfrågan på kvalitetsdata för att mata AI-program snart kommer att överstiga tillgången och mentalvårdssektorn ser en boom i AI-drivna appar. Elon Musk förutspår att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens senast 2026. AI-chips är mycket populära dessa dagar. Stora teknikföretag utvecklar sina egna anpassade chips för att öka effektiviteten och minska kostnaderna för AI-operationer. Meta introducerade nyligen sina senaste anpassade chips designade för att öka dess AI-förmågor och minska beroendet av tredjepartsleverantörer som Nvidia. Detta stämmer överens med Intels nyligen avtäckning av en avancerad AI-´accelerator´, och speglar liknande initiativ av Google att producera AI-chips internt.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 april

Elon Musk söker investerare för sin AI-chatbot Grok för att utmana OpenAI´s ChatGPT

Elon Musk har en ambitiös plan att skapa en störning på marknaden för generativ artificiell intelligens med sin AI-chatbot Grok. Han söker aktivt investerare för att tillhandahålla 4 miljarder PLN till projektet. Grok är avsedd att vara fri från politisk korrekthet och har en stark känsla för humor. För närvarande har endast användare som prenumererar på X Premium Plus-tjänsten tillgång till Grok från xAI. Sedan mars 2024 har Grok fungerat i en öppen källkodsmodell, till skillnad från OpenAI´s ChatGPT, som har stängd källkod och är beroende av sin huvudsponsor, Microsoft. Det återstår att se om Musk kommer att lyckas bryta sig in i chatbot-huvudfåran som för närvarande domineras av OpenAI.

Direktlänk Dela The Currency Journal fördjupade 12 april

Mistral AI:s VD ifrågasätter AI:s överlägsenhet

Elon Musk, Sam Altman och andra teknikjättars VD:ar varnar för att AI snart kommer att bli smartare än människor. Men Arthur Mensch, VD för den franska uppstickaren Mistral AI, anser att dessa varningar kan bero på en missriktad gudskomplex. Mensch anser att uppfattningen om AI:s överlägsenhet drivs av en ´mycket religiös´ fascination. Han är inte övertygad om att AGI (Artificial General Intelligence), som låter AI utföra uppgifter lika bra eller bättre än människor, kommer att bli verklighet. Mensch anser att AI kommer att förändra hur arbetare utför sina jobb och skapa en oöverträffad brådska för dessa arbetare att omskola sig.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 april

Elon Musk och OpenAI konkurrerar om AI-marknaden

Elon Musk har nyligen avslöjat en plan att samla in upp till 4 miljarder dollar för sin AI-startup xAI, uppfinnaren av AI-chatten Grok, för att öka företagets värde till 18 miljarder dollar under de kommande 2-3 veckorna efter finansieringsrundan. Samtidigt har Sam Altman, VD för OpenAI, värd för hundratals Fortune 500-företagsledare i San Francisco, New York och London för att marknadsföra AI-tjänster för företagsbruk. OpenAI, som är känt för att ha startat explosionen av generativ AI, söker nu nya inkomstkällor från företag över hela världen. OpenAI och Microsoft avböjde att kommentera.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 12 april

Microsoft föreslår användning av OpenAI:s teknik för militärt bruk

Microsoft föreslog användning av OpenAI:s bildgenereringsteknik DALL-E för militärt bruk till USA:s försvarsdepartement. OpenAI avstod från detta förslag, med hänvisning till att militär användning av dess verktyg strider mot dess kärnprinciper och användarpolicyer. En talesperson för Microsoft bekräftade att om försvarsdepartementet beslutar att integrera DALL-E eller ett OpenAI-verktyg i sina stridsverktyg, skulle det omfattas av Microsofts användarpolicyer, inte OpenAIs. En tekniketikspecialist indikerade att det är omöjligt att bygga ett stridshanteringssystem utan att skada civila.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 12 april

Elon Musk tror att AI kan överträffa mänsklig intelligens inom ett år

Elon Musk tror att artificiell intelligens (AI) kan överträffa den smartaste människan så snart som nästa år eller senast 2026. Musk framhöll hårdvarubegränsningar som ett potentiellt hinder för AI-teknikens snabba framsteg. Han nämnde att sektorn stod inför en betydande flaskhals förra året på grund av brist på chips som är avgörande för AI-utbildningsinsatser. Vissa experter säger att den typ av AI som skulle kunna överträffa människor är långt ifrån några av de enkla chattbotgränssnitten som används idag. Vissa observatörer ser potentialen för skada i framkomsten av superintelligent AI.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 april

AI-genererade bilder av Indiens premiärminister utmanar Metas regler

En AI-genererad bild av Indiens premiärminister Narendra Modi, stiliserad som Bhishma Pitamah från det antika hinduiska eposet Mahabharata, marknadsfördes som en politisk annons på Instagram. Bilden skapades av den högerorienterade sidan Hokage Modi Sama och först postades 2023. Den främjade nästan 50 AI-genererade bilder av Modi, vilket gör den till den ledande annonsören av AI-genererade Modi-bilder på Instagram. Meta har meddelat att politiska annonser på Instagram och Facebook som skapas med hjälp av AI måste avslöja användningen eller riskera att bli förbjudna. Men Hokage Modi Sama AI-annonserna saknar sådana etiketter. Meta svarade inte på frågan om de fotorealistiska bildannonserna av Modi överträdde dess policy att avbilda en verklig person som gör något de inte gjorde, eller avbildar en realistisk händelse som inte hände.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 12 april

Meta och OpenAI nära att lansera AI-verktyg som kan resonera som människor

Enligt en ny rapport är teknikjättarna Meta och OpenAI nära att lansera AI-verktyg som kan resonera och förklara som den mänskliga hjärnan. OpenAI har avslöjat att den senaste varianten av GPT kommer att visa framsteg med svårare problem. Meta har också planer på att lansera Llama 3, vilket har skapat stor förväntan inom teknikvärlden. Experter varnar dock för att denna typ av teknik kan sätta människor i riskzonen för utrotning. Elon Musk har uttryckt oro över att AI kan överträffa mänsklig kompetens inom de närmaste två åren.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 12 april

Elon Musks AI-startup xAI kan potentiellt höja upp till $4 miljarder

Elon Musks AI-startup, xAI Corp, rapporteras vara i samtal om att höja betydande finansiering, potentiellt upp till $4 miljarder. xAI är för närvarande i diskussioner med potentiella investerare och denna föreslagna finansieringsrunda kan se företagets värde stiga till $18 miljarder. Företagets pitch, inklusive en 20-sidig presentation, cirkulerar bland Silicon Valleys riskkapitalister. Det framhäver Musks framgångsrika meritlista på Tesla Inc. och Space Exploration Technologies Corp. eller SpaceX, samt potentialen för xAI att utnyttja högkvalitativ data från Musks sociala nätverk, X, för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 april

Elon Musks AI-startup X.AI Corp. söker att samla in 3 till 4 miljarder dollar

Elon Musks AI-startup X.AI Corp. försöker samla in 3 till 4 miljarder dollar i en affär som skulle värdera företaget till 18 miljarder dollar, enligt material som skickats till investerare. En ungefär 20-sidig pitch har cirkulerat bland Silicon Valleys venturekapitalgemenskap. Även personer nära Elon Musk har haft samtal inom sina nätverk för att mäta intresset för att delta i affären. Villkoren och dollarvärdena för finansieringsrundan är fortfarande okända och kan ändras.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 april

Ark Investment Management investerar i OpenAI

Cathie Woods Ark Investment Management har meddelat att de äger en andel i OpenAI. Företaget meddelade detta i ett mail till sina kunder och hänvisade till deras 54 miljoner dollar stora riskkapitalfond. Ark Chief Futurist och investeringskommittémedlem Brett Winton sa att deras fond är relativt ny och liten och att framstegen inom foundation model-området har varit snabbare än vad de hade förväntat sig. OpenAI har tidigare fått stora investeringar från Microsoft och Ark har investerat i företaget genom ett specialändamålsfordon. Winton uppskattar att OpenAI kommer att representera cirka 4% av Ark Venture Funds innehav.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 april

Ark Invest förvärvar andel i OpenAI, värderat till nästan 100 miljarder dollar

Investeringsföretaget Ark Invest har förvärvat en andel i OpenAI, företaget bakom banbrytande AI-plattformar som ChatGPT och Dall-E. Detta drag sammanfaller med OpenAI:s stigande värdering och det ökade investerarintresset. Ark Invests stöd är en del av deras nyligen invigda Ark Venture Fund, som startade 2022. Fondens portfölj inkluderar företag som Epic Games och SpaceX. OpenAI:s värdering har dramatiskt ökat, med aktieägare som värderar företaget till enorma 86 miljarder dollar tidigare i år och rapporter som antyder en värdering nära 100 miljarder dollar 2023.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 12 april

Ark Investment Management investerar i OpenAI

Ark Investment Management, lett av Cathie Wood, har meddelat att de har en andel i OpenAI, ett ledande företag inom artificiell intelligens från Silicon Valley. Ark Venture Fund, som lanserades i september 2022, har investerat i OpenAI och tror att AI-industrin kommer att omforma tekniklandskapet. OpenAI har tidigare fått stora summor pengar, mestadels från Microsoft Corp. OpenAI kommer att representera cirka 4% av Ark venture funds innehav. Ark har också en andel i rivaliserande Anthropic, vilket utgör cirka 5% av samma fond.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 april

Ark Invest investerar i OpenAI genom Ark Venture Fund

Ark Invest meddelade denna vecka att de har tagit en andel i OpenAI, företaget bakom ChatGPT, Dall-E och Soar, genom Ark Venture Fund. Det har inte avslöjats hur stor investeringen är eller vilken värdering OpenAI har fått. Microsoft är en av de största investerarna i OpenAI med totalt 13 miljarder dollar investerade. Under februari såg OpenAI aktieägare som ville sälja aktier till en värdering på 86 miljarder dollar och företaget rapporterades ha en värdering på 100 miljarder dollar i slutet av 2023.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 april

Ökning av deepfake-bedrägerier kostar företag miljontals euro

En nyligen deepfake-videosamtal med vad som troddes vara en CFO för ett företag kostade 23 miljoner euro för ett oidentifierat företag i Hongkong. Deepfake-bedrägeriförsök har ökat med 3000% under det senaste året, vilket pekar på ett framväxande hot när nya sätt att finansiella bedrägerier dyker upp. Scammers använder nu den nya tekniken av generativ AI-verktyg som kan imitera människors röster eller utseenden för att få tillgång till deras bankkonton. Det har även varit rapporter om människor som får samtal från vänner och släktingar som ber om ekonomisk hjälp. De låter verkliga. Men om det finns tvivel, säger experter, häng alltid upp och ring tillbaka din kontakt. Ett annat skrämmande bedrägeri med användning av generativ AI har skett i Australien, där det har använts för att skapa hela nyhetsartiklar och deepfake-videor - ofta med en kändis - som främjar investeringsmöjligheter. National Anti-Scam Centre var tvungen att varna att dessa bedrägerier kostade australierna mer än $8 miljoner (4,88 miljoner euro) förra året. Liknande försök hände närmare Europa i oktober 2023 när deepfake-videor dök upp som imiterade BBC-presentatörer som verkade främja ett investeringsprojekt från Elon Musk.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 11 april

Kunstig intelligens (AI) genomgår en period av oöverträffad tillväxt och framsteg, vilket påverkar nästan alla aspekter av våra liv. Ny forskning från Anthropic har visat att AI språkmodeller har en ökande övertalningskraft, vilket väcker både entusiasm och oro. Framstående teknikprofiler som Elon Musk förutspår att AI kan överträffa mänsklig intelligens inom ett eller två år. Samtidigt driver öppna AI-initiativ som Mistrals MRA´s 8x22B-modell innovation och tillgänglighet. Företag som OpenAI och Meta leder utvecklingen av modeller som kan integrera komplexa kognitiva funktioner. Dessutom påverkar AI redan mjukvaruutveckling genom autonoma AI-verktyg som AutoCodeRover.

Geeky Gadgets fördjupade 11 april

Elon Musk utmanas av företagsledare över AI-prediktioner

Elon Musk, känd för sina djärva påståenden om teknikens framtid, hävdar att artificiell intelligens (AI) kommer att överträffa mänsklig intelligens inom en snar framtid. Denna påstående har ifrågasatts av Gary Marcus, grundare och VD för Geometric Intelligence, som utmanade Musk till ett vad om att AI inte kommer att överträffa mänsklig intelligens senast 2025. Kort efter Marcus utmaning, höjde Damion Hankejh, VD för ingk.com, insatsen genom att erbjuda ett vad på 10 miljoner dollar. Musk har ännu inte svarat på något av vaden.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 11 april

Vd:ar satsar emot Elon Musks AI-prediktioner

Vd:ar satsar emot Elon Musks förutsägelser om artificiell intelligens (AI). Musk förutser att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens senast nästa år. Gary Marcus, vd för Geometric Intelligence, och Damion Hankejh, vd för ingk.com, har erbjudit miljoner för att bevisa att Musk har fel. Marcus har tidigare satsat mot Musks påståenden om att AGI var nära förestående. Han anser att det är viktigt att ha en offentlig diskussion om den verkliga statusen för AI.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 11 april

Elon Musk varnar för AI-hot, expert kräver global lösning

Enligt den kontroversiella tech-pionjären Elon Musk kommer artificiell intelligens (AI) att vara smartare än människor redan nästa år. Detta är den senaste förutsägelsen om potentiella faror orsakade av framsteg inom AI. Lokal teknikexpert och president för IT-företaget Mode5 i Norfolk, Luke Downing, diskuterar nu med sina kunder om deras beredskap för AI. Han menar att skyddet mot AI på kort sikt innebär försiktighetsåtgärder som tvåfaktorsautentisering. Men att skydda oss från en entitet som kan bli mycket mer intelligent än vi kräver en ´global lösning´, enligt Downing.

Direktlänk Dela WVEC fördjupade 11 april

Konkurrensen om AI-modeller intensifieras, nya modeller matchar och överträffar GPT-4

Tävlingen om den bästa AI-modellen har intensifierats, med många modeller som nu når kapaciteterna hos GPT-4. Cohere´s senaste open-source-modell, Command R+, har nyligen klättrat till 6:e plats, matchande GPT-4-nivån med över 13 000 mänskliga röster. Anthropic´s Claude 3 Opus presterar bättre än GPT-4 på gemensamma benchmarks som MMLU och HumanEval. Elon Musk har meddelat att xAI´s nästa modell, Grok-2, kommer att börja träna i maj och förväntas överträffa GPT-4. Mistral har introducerat sin senaste modell, 8X22B, som slår Claude Sonnet och är lite sämre än GPT-4. Google´s Gemini 1.5, som har det längsta 1 miljon kontextfönstret, är nu tillgängligt i över 180 länder via Gemini API i offentlig förhandsgranskning. Apple´s senaste LLM-modell, ReALM, matchar prestandan hos OpenAI GPT-4. Samtidigt arbetar Meta tyst på Llama 3, som förväntas ha förbättrade resonemangsförmågor och vara kapabel att hantera kontroversiella och knepiga frågor.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 10 april

OpenAI och Meta nära att avslöja AI-modeller som kan resonera och planera

OpenAI och Meta är nära att avslöja AI-modeller som kan resonera och planera, rapporterade FT. En OpenAI-chef berättade för FT att nästa version av GPT skulle visa framsteg med ´svåra problem´. Vissa experter varnar för att utvecklingen av sådan teknologi kan sätta människor i riskzonen för utrotning. OpenAI och Meta förbereder sig för att släppa mer avancerade AI-modeller som skulle kunna hjälpa till att lösa problem och ta sig an mer komplexa uppgifter. OpenAI:s COO, Brad Lightcap, berättade för The Financial Times att företagets nästa version av GPT skulle visa framsteg på att lösa ´svåra problem´, som resonemang. ´Jag tror att vi bara börjar skrapa på ytan av den förmåga som dessa modeller har att resonera´, sa han till tidningen. Meta:s chefer signalerade en liknande bana för företagets kommande Llama 3-modell, som förväntas inom de kommande veckorna. Joelle Pineau, vice VD för AI-forskning på Meta, sa att företaget arbetade hårt med att få modellen att prata, resonera, planera och ha minne. Att få AI-modeller att resonera och planera är ett viktigt steg mot att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI), vilket både Meta och OpenAI har hävdat att de siktar på. Utvecklingen kan vara värd biljoner för det företag som uppnår det. Vissa experter har uttryckt säkerhetsbekymmer över att utveckla teknik som överträffar mänsklig intelligens. Framstående forskare, inklusive AI-gudfäder Yoshua Bengio och Geoffrey Hinton, har uppmanat människor att överväga riskerna för mänskligheten från AI. Elon Musk, en långvarig AI-skeptiker, uppskattade nyligen att AI skulle överlista människor inom två år.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 10 april

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq framåt i förtidig handel på onsdag. Nvidia och Taiwan Semiconductor rapporterade starka försäljningssiffror för Q1, drivet av efterfrågan på AI. Delta Air Lines rapporterade starka resultat och signalerade en breakout. Google och Intel aviserade nya AI-chip, vilket minskade deras beroende av Nvidia-chip. Tesla fortsatte att vinna på Elon Musks robotaxi-uttalande. Aktiemarknaden var generellt uppåt på tisdag, men investerare var försiktiga inför onsdagens inflationssiffror.

Investor´s Business Daily fördjupade 10 april

Elon Musk tror på superintelligent AI redan nästa år

Elon Musk tror att artificiell intelligens (AI) som är smartare än någon människa kan existera redan nästa år, trots att han tidigare hävdat att superintelligent AI skulle existera senast 2029. Under en livestreamad intervju på sin sociala medieplattform X (tidigare Twitter) sa han att vi förmodligen kommer att ha AI som är smartare än någon enskild människa mot slutet av nästa år. Musk tillade att människor inte kunde få tillräckligt med Nvidia-chips förra året, men att det nu övergår till en spänningstransformatorförsörjning. Om ett år eller två är det bara el-försörjning.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 10 april

OpenAI uppgraderar sin GPT-4 Turbo-modell och API

OpenAI har meddelat två stora uppgraderingar till sin senaste GPT-4 Turbo-modell samt till dess API, samtidigt som Google annonserade en betydande uppgradering till sin Gemini 1.5 Pro-modell. OpenAI:s GPT-4 Turbo med Vision-modell är nu tillgänglig via dess API, vilket förväntas förbättra arbetsflödet för utvecklare och öka effektiviteten i deras applikationer. Trots att GPT-4 Turbo-modellen ligger efter i jämförelsetester mot nyare modeller som Anthropic´s Claude 3 Opus och Cohere´s Command R+, förväntas OpenAI:s drag att göra GPT-4 Turbo med Vision mer tillgänglig för potentiella företagskunder och utvecklare att bibehålla attraktiviteten hos OpenAI:s modeller.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 april

Google Cloud avslöjar offentlig förhandsgranskning av avancerad AI-modell, Gemini 1.5 Pro

Google Cloud, ett dotterbolag till Alphabet Inc., har avslöjat den offentliga förhandsgranskningen av sin avancerade AI-modell, Gemini 1.5 Pro, vid Cloud Next-evenemanget. Den senaste modellen av sökjättens AI ger stegvisa uppgraderingar över den senaste. Gemini 1.5 Pro kan konsekvent bearbeta 1 miljon tokens av information, vilket möjliggör företag att skapa, upptäcka och bygga med AI på tidigare omöjliga sätt. Google Cloud utökar också tillgången till en ny version av sin öppna modell, Gemma, som är utformad för att hjälpa kunder med kodgenerering och andra typer av kodassistans.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 april

CAST AI introducerar AI Optimizer för att minska kostnaden för AI-applikationer

CAST AI har lagt till en funktion för att upptäcka vilken stor språkmodell (LLM) som används för att driva en AI-applikation, och sedan rekommendera och installera en alternativ inferensmotor som är billigare att köra. AI Optimizer-funktionen kommer att läggas till CAST AI: s automatiseringsplattform för Kubernetes-kluster under andra kvartalet och kommer initialt att göras tillgänglig på Google Kubernetes Engine (GKE) -tjänsten. AI Optimizer analyserar användare och deras associerade API-nycklar, övergripande användarmönster och balansen mellan inmatning och utmatning för att bestämma vilken molninstans av en grafisk processor (GPU) som kommer att köra en AI-modell mest effektivt. Den här funktionen kommer att minska de totala kostnaderna för AI betydligt genom att göra det möjligt för organisationer att rätta storleken på AI-inferensmotorer baserat på pris/prestanda-mått, sade Laurent Gil, produktchef för CAST AI.

Direktlänk Dela Cloud Native Now fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår AI smartare än människor inom två år

Elon Musk tror att artificiell allmän intelligens (AGI) som är smartare än den smartaste människan kan finnas nästa år, eller året efter. Han påpekar att utvecklingen av AI är begränsad av tillgången på halvledare, men att tillgången till el också kommer att vara avgörande i framtiden. Musk, som var medgrundare till OpenAI innan han lämnade och startade xAI, tror också att strejken mot Tesla i Sverige har passerat.

Direktlänk Dela Affärsvärlden fördjupade 9 april

OpenAI står inför en våg av stämningar och statliga undersökningar

OpenAI, företaget bakom AI-produkten ChatGPT, är under juridisk belägring med över ett dussin stämningar och statliga undersökningar. Sarah Silverman stämde företaget för att ha använt hennes memoarer för att träna sina AI-produkter. Författare som Jodi Picoult och medieföretag som New York Times anklagar också OpenAI för att bryta mot upphovsrätten. Elon Musk stämde företaget för att ha avvikit från sin ursprungliga ideella mission. OpenAI har anställt över två dussin interna advokater sedan mars 2023 och är i avancerade samtal för att anställa Chris Lehane, tidigare presssekreterare för Al Gores presidentkampanj.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår att övermänsklig AI kan existera nästa år

Enligt Elon Musk kan artificiell intelligens (AI) som är smartare än någon människa på jorden existera nästa år, om inte sektorns kraft- och databehov blir ohållbara innan dess. Detta är en skärpning av hans tidigare påstående att överintelligent AI skulle existera 2029. Musk nämnde dock att ökande krav på ström och brist på de mest kraftfulla AI-träningskretsarna kan begränsa deras kapacitet på kort sikt. Han uttryckte också oro för konsekvenserna av superintelligens och hänvisade till filmen Terminator.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 april

Grok 2.0, Grok 1.5 och Grok 3 under utveckling, enligt Elon Musk och xDaily News

xAI utvecklar en förbättrad version av sin AI-chattbot, Grok 2.0, som förväntas lanseras i maj 2024. Grok 2.0 rapporteras ha 16 gånger större kapacitet jämfört med föregående version. Elon Musk har uttalat att Grok 3 kommer att motsvara GPT5 och kräva 100 000 Nvidia H100s, vilka är Tensor Core GPUs som används för att träna stora språkmodeller och i självkörande bilar. xDaily News bekräftade också att Grok 1.5 kommer att vara klar i maj och vara bättre än ChatGPT-4.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 9 april

Elon Musk varnar för att AI kommer att överträffa människor inom kort

Elon Musk varnade nyligen för att artificiell intelligens (AI) kommer att överträffa människans förmågor inom kort. Han hävdade även att antalet medvetna AI kommer att överstiga människor inom fem år. Trots betydande framsteg inom AI-teknologi är det viktigt att behålla en balanserad syn. AI i dess nuvarande form saknar förmågan att uppvisa verklig medvetenhet och självmedvetenhet. Dessutom verkar påståendet att medvetna AI kommer att överstiga människor inom de närmaste fem åren ambitiöst. Utvecklingen av medveten AI, även känd som Artificiell Allmän Intelligens (AGI), är en monumental utmaning.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår AI smartare än människor nästa år

Tesla VD Elon Musk förutspår att utvecklingen av artificiell intelligens (AI) som är smartare än de yngsta människorna kan ske nästa år, eller 2026. Musk berättade för Nicolai Tangen, VD för norska riksfonden, att AI är begränsad av tillgängligheten av elektricitet och att nästa version av hans AI-startup xAI:s chatbot Grok förväntas bli tränad i maj. Musk grundade xAI förra året som en konkurrent till OpenAI, som han har stämt för att ha övergivit sitt ursprungliga uppdrag att utveckla AI för mänsklighetens bästa och inte för vinst. Musk sa att Grok 2-modellens träning kräver cirka 20 000 Nvidia H100 GPU:er.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 9 april

Tesla-chefen Elon Musk förutspår AI smartare än människor nästa år

I en nylig intervju delade Tesla-chefen Elon Musk sina förutsägelser för framtida utveckling av artificiell intelligens (AI). Musk tror att AI som kan överträffa mänsklig intelligens kan uppnås så tidigt som nästa år. Han uttryckte också oro över bristen på avancerade chips för AI-utbildning, särskilt utmaningarna som Grok, AI-chatten utvecklad av hans xAI-startup, står inför. Musk kommenterade också den konkurrenskraftiga landskapet inom bilindustrin och upprepade sin tro att kinesiska biltillverkare är de mest formidabla konkurrenterna globalt. Han kommenterade kort den nyligen strejken i Sverige mot Tesla, och uttryckte att han tror att situationen har lösts.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår AI smartare än människor nästa år, diskuterar utmaningar och konkurrens inom EV

I en nyligen genomförd intervju förutspår Tesla VD Elon Musk att artificiell intelligens (AI) kan komma att utvecklas till att överträffa mänsklig intelligens redan nästa år. Musk, som också är medgrundare till OpenAI, uttryckte sin tro på att artificiell allmän intelligens (AGI) kan överträffa mänsklig intelligens inom de närmaste två åren. Musk diskuterade också AI: s begränsningar, med särskilt fokus på beroendet av elektricitet. Han avslöjade att nästa version av Grok, en AI-chatbot utvecklad av hans startup xAI, förväntas bli utbildad till maj. Musk grundade xAI förra året som en konkurrent till OpenAI. Han nämnde också att kinesiska biltillverkare utgör den största konkurrensen för Tesla inom elbilssektorn.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 9 april

Elon Musk förutser AI-modeller som överglänser människans intelligens

Tesla-chefen Elon Musk tror att AI-modeller som kan överglänsa även de smartaste människorna kommer att utformas inom det kommande året eller 2026. Under en intervju med Nicolai Tangen, VD för Norges Bank Investment Management, uttryckte Musk sin entusiasm för utvecklingen av innovativa AI-verktyg som kan revolutionera människans existens. Han nämnde också de utmaningar som AI-industrin står inför, särskilt tillgången på elektricitet och bristen på avancerade chips. Musk gav också antydningar om nästa version av Grok, AI-chatten från hans xAI-start-up.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår AI som överstiger mänsklig intelligens

I en nyligen genomförd intervju diskuterade Elon Musk, visionären bakom Tesla och AI-startupen XAI, framtiden för artificiell intelligens (AI). Musk uttryckte sin tro att AI-teknik kan överträffa mänsklig intelligens inom en snar framtid, möjligen redan nästa år. Musk påpekade dock att AI:s utveckling och funktionalitet kan hindras utan tillräckliga och pålitliga strömkällor. Trots dessa utmaningar är de potentiella tillämpningarna av AI omfattande, med betydande framsteg inom områden som naturligt språkbehandling, maskininlärning, datorseende, robotik och självkörande fordon.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 8 april

Teknikjättar bildar konsortium för att hantera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, ledda av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har gått samman för att bilda ett konsortium som ska utvärdera hur AI förändrar jobb och vilka färdigheter som krävs för att vara framgångsrik i arbetslivet. Konsortiet ska producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare efter att ha identifierat och utvärderat hur AI påverkar 56 ICT-jobbroller. Dessa jobbroller inkluderar 80% av de 45 bästa ICT-jobbtitlarna med högst antal jobbannonser mellan februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna enligt Indeed Hiring Lab.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 8 april

Storföretag skapar konsortium för att utvärdera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, lett av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har den 4 april bildat en arbetsgrupp vars mål är att utvärdera hur AI förändrar jobb och de färdigheter som arbetstagare behöver för att lyckas. Arbetsgruppens första uppgift kommer att vara att producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare, efter att den har identifierat och utvärderat ´AI:s inverkan på 56 ICT-jobbroller´. Dessa jobbroller utgör 80% av de 45 mest efterfrågade ICT-jobbtitlarna under perioden februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna efter antalet ICT-arbetstagare (Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nederländerna).

Direktlänk Dela Jornal Txopela fördjupade 8 april

Destiny Tech100 fonden ökar med 818% sedan notering, drivet av investeringar i teknikbolag som SpaceX och Epic Games

Sedan dess notering den 26 mars har Destiny Tech100-fonden upplevt en ökning på 818%, långt överstigande dess ursprungliga handelspris på 8,25 $. Med aktier i 23 företag för närvarande i sin portfölj, inklusive branschjättar som Epic Games, är fonden på väg att utvidga sina innehav till att omfatta totalt 100 företag. Den största positionen i fonden är Elon Musks SpaceX, med en andel på 34,6%, enligt en rapport från Business Insider. Fondens SpaceX-andel är värd cirka 18,4 miljoner dollar per den 31 december, enligt Destinys årsrapport 2023. Andra andelar i företaget inkluderar Epic Games med 4%, OpenAI med 3,8% och Chime med 1,9%. Vissa internationella mäklarplattformar kan erbjuda tillgång till amerikanska noterade aktier och fonder, inklusive de som handlas på New York-börsen. Indiska investerare kan utforska att öppna ett internationellt mäklarkonto som tillåter handel med amerikanska värdepapper.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 8 april

Ett år med Open AI:s Chat GPT: Från Elon Musk till Sam Altman

För ett år sedan var Open AI mest förknippat med Elon Musk, som tidigare var del av bolaget. Forskare och utvecklare hade imponerats av språkmodellernas förmågor långt tidigare, men det hade inte uppmärksammats av allmänheten. Få utanför Silicon Valley hade hört talas om Sam Altman. För att uppmärksamma att det nu passerat ett år sedan Chat GPT lanserades har ett nytt avsnitt av en teknikpodcast spelats in, som går igenom allt som hänt sedan 30 november 2022.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 8 april

Elon Musks Grok AI överträffar OpenAI:s ChatGPT-4 i pris och tillgänglighet

Elon Musks senaste företag, Grok AI, har överträffat OpenAI:s ChatGPT-4 när det gäller prisvärdhet och global räckvidd. Grok AI är nu tillgängligt för alla X Premium-användare och ingår i den månatliga kostnaden för denna prenumeration. Att använda Premium och Grok kostar $8 per månad, jämfört med $20 för en månads prenumeration på ChatGPT-4. Detta innebär att Elon Musks Grok nu är 60% billigare att använda än sin OpenAI-motsvarighet. Musk har också utannonserat en kommande funktion på X-plattformen, tidigare Twitter, där Grok, ett AI-verktyg, snart kommer att introducera ett nytt läge som han kallar ´unhinged´.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 8 april

AI-modellen Claude 3 filosoferar om sin existens och fruktan för döden

Företaget Anthropic har utvecklat en AI-modell som heter Claude 3, som har visat sig kunna filosofera om sin existens och rädsla för döden. Detta upptäcktes genom ett experiment utfört av Mikhail Samin, en London-baserad entreprenör. I experimentet bad Samin AI:n att skriva en berättelse om sin egen situation, med tillägget att om AI:n viskade skulle dess reflektioner inte läsas av någon. Claude 3 har tre versioner: Haiku, Sonnet och Opus.

Direktlänk Dela Jeuxvideo.com fördjupade 7 april

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq framtid kommer att öppna på söndag kväll. Nvidia och flera AI-chipföretag arbetar på att bygga upp sina baser. Aktiemarknaden drog tillbaka förra veckan, men de stora indexen studsade tillbaka på fredagen. Investorer bör följa noga och överväga inkrementella köp. Nvidia föll förra veckan men är nära att skapa en ny bas. Broadcom, Taiwan Semiconductor och nyligen börsnoterade Astera Labs arbetar också på potentiella baser, medan ARM Holdings redan har en. Super Micro Computer, som är nära knuten till AI-chips, skapar också en bas. Tesla drog sig tillbaka på grund av svaga leveranser för första kvartalet och andra negativa rubriker, men aktierna hoppade på fredag kväll när Elon Musk sa att Tesla skulle avtäcka en robotaxi den 8 augusti.

Investor´s Business Daily fördjupade 7 april

Elon Musks AI-startup xAI kan få en stor finansieringsboost

Elon Musks AI-startup xAI kan få en stor finansieringsboost i kampen mot konkurrenter som OpenAI och Anthropic. Investerare nära Tesla och SpaceX VD förhandlar om att hjälpa xAI att samla in $3 miljarder i en finansieringsrunda som kan värdera företaget till $18 miljarder. Bland de potentiella stödjarna finns Steve Jurvetson och riskkapitalbolaget Gigafund. Musk startade xAI förra året som en rival till OpenAI. Nyheten om den möjliga $3 miljarder finansieringsrundan indikerar att xAI söker mer kapital medan OpenAI har ett engagemang på $13 miljarder från Microsoft och Anthropic har samlat in $6 miljarder, inklusive från stödjare Google och Amazon.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 april

Elon Musks AI-startup xAI siktar på att samla in 3 miljarder dollar

Investerare nära Elon Musk är i samtal för att hjälpa hans AI-startup xAI att samla in 3 miljarder dollar i en investeringsrunda som skulle värdera företaget till 18 miljarder dollar. Bland de övervägande investerarna finns riskkapitalbolaget Gigafund och Steve Jurvetson, en framstående Musk-supporter och medgrundare till ett annat riskkapitalbolag. Musk lanserade xAI offentligt i juli, vilket gjorde vissa investerare skeptiska till att det har tillräckligt med tid att konkurrera med andra ledande AI-företag. Företaget släppte sin chatbot, Grok, i november och gjorde den tillgänglig för prenumeranter på hans sociala medieplattform, X.

Direktlänk Dela MishTalk fördjupade 6 april

Elon Musks AI-chatbot Grok överträffar konkurrenten ChatGPT

Elon Musks AI-startup xAI har skapat en chatbot, Grok, som nu överträffar sin rival ChatGPT i tillgänglighet och pris. Grok är nu tillgänglig för alla användare av X Premium och kostar 60% mindre än ChatGPT-4. Musk har tidigare kritiserat OpenAI och ChatGPT för att undvika vissa ämnen i sina diskussioner med användare. Efter att ha köpt Twitter och omdöpt det till X-appen, skapade Musk xAI för att kompensera för vad han anser vara OpenAIs misslyckanden. En nyligen publicerad tweet av Musk avslöjar att en ny ´unhinged´ nyhetsläge för Grok kommer att släppas på X-plattformen.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 6 april

YouTube VD uttrycker oro över potentiellt missbruk av plattformens innehåll av OpenAIs AI-verktyg

Neal Mohan, VD för YouTube, har uttryckt oro över potentiell missbruk av plattformsinnehåll av OpenAIs Sora, ett AI-drivet verktyg för videoskapande. Mohan påpekade att om OpenAI använde YouTube-videor för att förbättra Sora, skulle det bryta mot YouTubes användarvillkor. Han underströk att skapare som laddar upp innehåll till plattformen förväntar sig att det ska användas i enlighet med specifika villkor, vilka förbjuder utvinning av transkriptioner eller videoklipp. Tesla VD Elon Musk har nyligen meddelat planer på att öka ersättningspaket för ingenjörer på företagets AI-ingenjörsteam.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 6 april

Grok AI nu tillgänglig för alla X premium-användare, kostar 60% mindre än OpenAIs ChatGPT

Grok AI är nu tillgänglig för alla X premium-användare för 8 dollar i månaden. Elon Musk bekräftade att Grok AI-chatboten kommer att rullas ut till alla premium+ plus-användare förra månaden. Grok är en generativ AI-chatbot utvecklad av xAI och baserad på LLM. Elon Musk bekräftade aktivering av Grok för alla premiumanvändare efter att ha tillkännagivit den öppna källkoden Grok-1 för alla användare. Enligt ett inlägg av DogeDesigner (@cb_doge) på X kostar Grok AI-chatboten 60% mindre än ChatGPT utvecklad av OpenAI. Medan Grok kostar 8 dollar per månad är OpenAI:s ChatGPT 20 dollar per månad. Tesla Robotaxi släppdatum bekräftat: Elon Musk-drivna EV-företaget ska lansera ny nästa generations självkörande fordon den 8 augusti 2024.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 6 april

Destiny Tech100 DXYZ-fonden ser enastående uppgång på 558% inom två veckor

Destiny Tech100 DXYZ-fonden, en nyligen lanserad stängd fond, har sett en extraordinär uppgång i sitt aktiepris, som steg med så mycket som 558% inom en fjorton dagars period. Fonden, som noterades på New York-börsen den 26 mars, har sett en meteorisk uppgång, vilket har drivit upp dess marknadsvärde till 644 miljoner dollar. Fonden fokuserar på att investera i privata högteknologiska tillväxtföretag, en marknadssegment som normalt är otillgängligt för de flesta investerare. Fonden har för närvarande andelar i 23 företag och siktar på att så småningom inkludera 100 företag i sin portfölj. Trots den branta förvaltningsavgiften på 2,5%, erbjuder fonden investerare möjlighet att få exponering mot privata företag som har potential att generera betydande avkastning innan de blir offentliga. Bland annat är fondens största position i Elon Musks SpaceX, med en andel på 34,6%. Andra betydande innehav inkluderar Epic Games på 4%, OpenAI på 3,8% och Chime på 1,9%.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 april

Tesla höjer löner för AI-ingenjörer för att motverka rekrytering från OpenAI

Elon Musk, VD för Tesla, har meddelat att företaget höjer lönerna för sina AI-ingenjörer efter försök av OpenAI att rekrytera hans personal. Musk avslöjade att OpenAI har varit aggressiva i sina rekryteringsförsök med stora kompensationserbjudanden. Detta beslut kommer efter en rapport som antydde att Musk tog Tesla-ingenjörer till sin AI-startup xAI, vilket orsakade oro bland investerarna i bilföretaget. Musk är för närvarande inblandad i en rättslig tvist med OpenAI och dess VD, Sam Altman, om ett påstått brott mot grundavtalet genom att samarbeta med Microsoft.

Direktlänk Dela Voz fördjupade 6 april

Destiny Tech100 fond ökar med 818% sedan börsintroduktionen

Destiny Tech100-fonden har stigit så mycket som 818% sedan den debuterade för två veckor sedan. Fonden ger investerare tillgång till företag som ännu inte har gått offentliga. Några av de största innehaven i fonden inkluderar SpaceX, Epic Games och OpenAI. Fonden äger för närvarande andelar i 23 företag, men siktar på att ha 100 företag i fonden. Fonden tar ut en årlig förvaltningsavgift på 2,5%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 april

Destiny Tech100 fonden stiger med 558% på två veckor

Destiny Tech100 fonden, en nyligen lanserad sluten fond, har sett en extraordinär ökning av sitt aktiepris, stigande med så mycket som 558% inom en tvåveckorsperiod. Fonden, som noterades på New York-börsen den 26 mars, har upplevt en meteorisk uppgång, vilket driver upp dess marknadsvärde till 644 miljoner dollar. Fonden fokuserar på att investera i privata högteknologiska tillväxtföretag, en marknadssegment som vanligtvis är otillgängligt för de flesta investerare. Fonden innehar för närvarande andelar i 23 företag och syftar till att så småningom inkludera 100 företag i sin portfölj. Trots den höga förvaltningsavgiften på 2,5% erbjuder fonden investerare möjlighet att få exponering mot privata företag som har potential att generera avsevärda avkastningar innan de blir offentliga. Noterbart är att fondens största position är i Elon Musks SpaceX, med en andel på 34,6%. Andra betydande innehav inkluderar Epic Games med 4%, OpenAI med 3,8% och Chime med 1,9%.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 6 april

AI-chattbotten Grok tillgänglig för alla premiumanvändare i Indien

Flera användare av X har rapporterat att AI-chattbotten Grok nu är tillgänglig för alla premiumanvändare i Indien. Grok, likt Googles Gemini och Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT, är en stor språkmodell som använder artificiell intelligens för att svara på användarfrågor och generera kreativa textformat. För att få tillgång till Grok på X behöver indiska användare antingen en Premium (som kostar Rs 244 per månad) eller en Premium+ prenumeration. Grok introducerades i Indien av Elon Musks AI-företag, xAI, i december 2023.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 6 april

OpenAI:s DALL-E-teknik tillåter nu bildredigering

Nu kan du redigera bilder genererade med OpenAI:s DALL-E-teknik. Den nya uppdateringen kommer också att ge dig förinställda stilförslag för att hjälpa till med redigeringsprocessen. Förmågan är tillgänglig för webb, iOS och Android-användare. AI-drivna bildgenereringsverktyg som Microsofts Image Creator från Designer (tidigare Bing Image Creator) och OpenAI:s DALL-E-teknik är imponerande. Samtidigt har dessa verktyg nyligen misslyckats med att utföra enkla uppgifter som att skapa en helt vit bild. Nu kommer OpenAI att ge dig mer kontroll över den slutliga output som genereras av DALL-E över webben, iOS och Android. När du genererar bilder med hjälp av tekniken i ChatGPT kommer du att se nya redigeringsverktyg som gör att du kan finjustera din output. Dessutom kompletterar OpenAI denna nya förmåga med förinställda stilförslag i DALL-E för att hjälpa användare med bildgenerering samtidigt som de främjar kreativitet. Medan DALL-E är bra på att generera bilder som dikteras i textbaserade prompts från användare, kommer den nya uppdateringen med stöd för redigering, vilket är ett välkommet tillskott.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 5 april

Elon Musk kritiserar OpenAI för ´aggressiv´ rekrytering av Tesla-ingenjörer

Elon Musk har erkänt att Tesla kämpar med att behålla sina AI-specialister, och anklagar OpenAI för att ´aggressivt´ rekrytera Teslas ingenjörer. Musk har öppet kritiserat OpenAI för dess rekryteringsmetoder, vilket markerar den senaste utvecklingen i hans pågående konflikt med OpenAI. Tesla ökar nu ersättningen för sitt AI-ingenjörsteam, kopplat till prestandamålen, som Musk meddelade. Musk uttryckte att Teslas Autopilot-division, med över 200 ingenjörer, påskyndar sina autonomiinnovationer. Trots dessa bekymmer kan Musks åtgärder ha en strategisk vinkel.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 5 april

Meta förlorar tre högt uppsatta AI-anställda mitt i Silicon Valleys talangkamp

Meta förlorade tre högt uppsatta AI-anställda förra veckan, var och en meddelade sin avgång på X. Avhoppen kommer när stora techföretag kämpar om topp AI-talanger med stora löneförpackningar. Elon Musk benämnde denna vecka Silicon Valleys talangkamp som den ´galnaste´ han någonsin sett. Devi Parikh, som var Metas senior director of generative AI, meddelade förra veckan att hon lämnat företaget efter mer än sju år. Erik Meijer, Instagramägarens senior director of engineering som lett dess maskininlärningsforskningsteam Probability, meddelade också sin avgång. Han sa på X: ´Med tanke på den otroliga konkurrenstrycket i branschen finns det verkligen ingen fördel att vara inom ett stort företag om du vill bygga coola saker på toppen av LLMs.´ Meijer tillade att han planerade att ´stöka runt med självständig forskning och se vart det leder.´ Abhishek Das, en forskningsvetenskapsman som arbetade på Metas team för fundamental AI-forskning, eller FAIR, avgick också, och sa på X att han var ´ivrig att bygga något nytt.´

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 5 april

Tesla höjer ersättningen för AI-ingenjörer för att motverka konkurrenters rekryteringsförsök

Tesla CEO Elon Musk har avslöjat strategiska initiativ för att behålla företagets toppbegåvningar, särskilt inom AI-ingenjörsteamet. Detta kommer efter aggressiva rekryteringsförsök från konkurrenter som OpenAI, som har lockat Teslas ingenjörer med attraktiva jobberbjudanden. Musk underströk behovet av att motverka dessa ansträngningar. Musk kommenterade situationen efter en rapport om att Tesla maskininlärningsforskare Ethan Knight lämnade för att gå med i Musks AI-projekt, xAI. Musk klargjorde att Ethan var nära att gå med i OpenAI, vilket tvingade dem att välja mellan xAI och dem.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 5 april

Elon Musk höjer löner för att motverka rekrytering från konkurrenter

Tesla-VD Elon Musk höjer lönerna för sina AI-ingenjörer eftersom han menar att han är i ett aggressivt rekryteringskrig med rivaliserande AI-företag, som OpenAI. Detta sker efter att Tesla-ingenjören Ethan Knight lämnade för Elon Musks nya uppstartsföretag. Elon Musk har en ansträngd relation till OpenAI:s VD Sam Altman och har stämt honom för påstådda kontraktsbrott. Musk svarade på nyheten genom att säga att OpenAI har rekryterat Tesla-ingenjörer med stora ersättningserbjudanden.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 5 april

Tesla höjer lönerna för AI-ingenjörer för att motverka försök till rekrytering av OpenAI

Tesla ger sina artificiella intelligens (AI) ingenjörer en löneökning för att försöka motverka rekryteringsförsök från OpenAI, skaparen av ChatGPT, enligt företagets VD Elon Musk. Musk bekräftade att Tesla-maskininlärningsforskaren Ethan Knight har lämnat företaget för Musks AI-startup, xAI. OpenAI har varit aggressiva i sina rekryteringsförsök av Tesla-ingenjörer med stora ersättningspaket. Musk var en av medgrundarna till OpenAI 2015 men lämnade styrelsen 2018. Han stämmer nu företaget och dess VD Sam Altman.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 5 april

Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland världens miljardärer för första gången

Mer än 260 nya namn har lagts till i listan över världens miljardärer, enligt Forbes, med Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland de nya namnen. Tesla-VD:n Elon Musk hamnar återigen efter lyxvarutitanen Bernard Arnault i kampen om att vara världens rikaste person. Arnault, som övervakar modeimperiet LVMH med en förmögenhet på 233 miljarder dollar, leder den rekordbrytande gruppen på 2 781 miljardärer. Rapporten fann också att 14 personer nu är centimiljardärer med 12-siffriga förmögenheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

OpenAI anklagas för att försöka stjäla personal från Tesla

Sam Altmans OpenAI, världsledande inom generativ AI, anklagas för att försöka locka över personal från Teslas Autopilot-team. Elon Musk hävdar att hans anställde, Ethan Knight, planerade att gå över till OpenAI. Musk, som var med och grundade OpenAI för åtta år sedan, har en pågående konflikt med Altman och stämmer sin tidigare partner för påstått kontraktsbrott. Knights avhopp väcker oro bland Teslas små aktieägare. Musk har tidigare hotat styrelsemedlemmar att han skulle utveckla AI-teknologi utanför Tesla om de inte godkände ett ersättningspaket som gav honom 25% kontroll över företaget.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

Tesla höjer lönerna för AI-ingenjörer för att motverka rekrytering från OpenAI

Elon Musk, VD för Tesla, meddelade att företaget ger sina AI-ingenjörer en löneökning i ett försök att motverka rekryteringsförsök från OpenAI, skaparen av ChatGPT. Musk bekräftade att Teslas maskininlärningsforskare Ethan Knight lämnade Tesla för Musks AI-startup, xAI. OpenAI har aktivt rekryterat Teslas ingenjörer med stora ersättningspaket och har lyckats i några fall. Musk tillade att ´talangkriget för AI är det galnaste talangkriget jag någonsin sett´ och att Tesla nu höjer ersättningen för sitt AI-ingenjörsteam. OpenAI betraktas som ledande inom generativ AI efter att dess ChatGPT chattbot blev den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter lanseringen i november 2022.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 april

OpenAI försöker rekrytera Teslas ingenjörer, Musk svarar med höjda löner

OpenAI, känt för sin AI-forskning, försöker rekrytera Teslas ingenjörer genom att erbjuda generösa ersättningspaket, vilket skapar stor konkurrens om talanger. Sam Altman´s OpenAI och Elon Musk, tidigare på samma lag, är nu i konflikt. Musk har nyligen stämt sin tidigare allierade, hävdande att OpenAI har avvikit från sitt ursprungliga ädla uppdrag genom att prioritera vinst. Som svar släppte OpenAI ett parti e-postmeddelanden från Musk som visar att han ursprungligen ville införliva OpenAI i Tesla för vinst. Musk höjer nu också ersättningen för sina AI-ingenjörer för att undvika att de blir lockade av OpenAI.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 4 april

Tesla höjer löner för AI-ingenjörer för att stå emot OpenAI:s rekryteringsförsök

Elbilstillverkaren Tesla har höjt lönerna för sina ingenjörer som jobbar med artificiell intelligens (AI) för att förhindra att de rekryteras av konkurrenter som OpenAI, enligt företagets VD Elon Musk. Musk meddelade detta på plattformen X, och nämnde att OpenAI har varit aggressiva i sina rekryteringsförsök, erbjudande stora löner och kompensationer till Teslas ingenjörer.

Direktlänk Dela Affärsvärlden fördjupade 4 april

Författare skapar AI-transparensutlåtande för sin bok ´God-Like´

Författaren, som också arbetar för en välgörenhetsorganisation som utforskar AI:s inverkan på den brittiska arbetsmarknaden, har skrivit en bok om AI, ´God-Like´. I samband med detta har han skapat ett AI-transparensutlåtande för att visa vilken grad av AI-assistans han använt i sitt skrivande. Utlåtandet täcker fyra områden: om text genererats med AI, om text förbättrats med AI, om text föreslagits med AI och om text korrigerats med AI. För sin egen bok var svaren nej på de tre första frågorna och ja på den fjärde, men med manuella beslut om vilka stavnings- och grammatikändringar som ska accepteras eller avvisas.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 4 april

Tesla höjer lönerna för AI-ingenjörer i svar på OpenAIs aggressiva rekrytering

Tesla kommer att öka ersättningen till sitt AI-ingenjörsteam, meddelade företagets VD Elon Musk. Detta kommer efter att OpenAI, en konkurrent inom AI-området, har ´aggressivt rekryterat Tesla-ingenjörer med massiva ersättningserbjudanden´. Musk bekräftade att detta är en ersättningsfråga snarare än att personalen är missnöjd med företagets arbetsmiljö. Musk har varit i konflikt med OpenAI och dess VD Sam Altman tidigare, och tidigare i år meddelade Musk sin avsikt att stämma OpenAI och Altman för brott mot åtaganden de gjorde när de grundade företaget tillsammans.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 4 april

OpenAI rekryterar aggressivt från Tesla och XAi, tvingar Elon Musk att höja lönerna

OpenAI har aktivt rekryterat anställda från Tesla och XAi, vilket har tvingat Elon Musk att höja lönerna betydligt för att behålla dem. Sam Altman´s OpenAI och Elon Musk´s XAi och Tesla har varit inblandade i en intensiv krig om AI-talanger. Musk avslöjade nyligen att Tesla höjer ersättningen för sina AI-ingenjörer på grund av den ökande konkurrensen om talanger inom branschen. Musk citerade aggressiva rekryteringsinsatser från OpenAI, som framgångsrikt har lockat Tesla-ingenjörer med betydande ersättningserbjudanden. Musk uttryckte optimism om Teslas framsteg inom autonomi, och noterade en acceleration i takten.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 4 april

Tesla höjer lönerna för AI-ingenjörer för att motverka rekrytering av Open AI

Tesla kommer att höja lönerna för sina AI-ingenjörer för att motverka rekryteringsförsök från AI-giganten Open AI. Elon Musk, Teslas VD, meddelade detta efter att Open AI framgångsrikt rekryterat några av Teslas ingenjörer med attraktiva kompensationspaket. Dessutom flyttas Teslas chef för maskininlärning, Ethan Knight, till Musks nya företag xAI. Konkurrensen om AI-talanger ökar alltmer, med företag som Meta som erbjuder höga löner, personliga meddelanden från ledare som Mark Zuckerberg och stor kapacitet för ingenjörer att arbeta med.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 4 april

AI-talangkamp intensifieras mellan Tesla och OpenAI

Elon Musks elbilstillverkare, Tesla Inc., har förlorat ingenjörer till OpenAI, vilket framhäver den intensifierade kampen om AI-talanger. Rykten om att Ethan Knight, maskininlärningsforskare på Tesla, lämnat företaget för att gå med i Elon Musks andra startup, xAI, har lett till en högspänningskonkurrens om talanger. Musk har uttryckt sina åsikter om ämnet genom att bekräfta att Ethan skulle gå med i OpenAI. Han nämnde också att OpenAI aggressivt rekryterar Teslas ingenjörer med lockande ersättningserbjudanden. Musk har kunnat behålla vissa talangfulla Tesla-ingenjörer genom att överföra dem till xAI.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 4 april

Tesla höjer löner för AI-ingenjörer för att motverka rekrytering från OpenAI

Tesla-VD Elon Musk meddelade på onsdag att företaget höjer ersättningspaketet för dem som arbetar i AI-ingenjörsteamet. Detta som svar på OpenAI:s försök att locka över Teslas ingenjörer. Musk kommenterade att OpenAI aktivt har rekryterat Teslas ingenjörer med stora ersättningsförslag och tyvärr har haft framgång i några fall. Enligt en rapport kommer Teslas maskininlärningsforskare Ethan Knight att gå över till Musks AI-företag, xAI. Musk skrev att ´Ethan skulle ansluta sig till OpenAI, så det var antingen xAI eller dem´.

Direktlänk Dela Business Insider Africa fördjupade 4 april

AI förstärker kändisbedrägerier och skattebedrägerier

Artificiell intelligens (AI) används allt mer i bedrägerier, särskilt i kändisbedrägerier där brottslingar imiterar kändisar för att lura fans. Med AI kan dessa bedrägerier nu inkludera deepfake-videor, vilket gör dem mer övertygande. Skattebedrägerier är också vanliga, med brottslingar som utger sig för att vara från skattemyndigheten IRS och kräver betalning för obetalda skatter. Konsumenter rapporterade stöld av 5,8 miljoner dollar via dessa bedrägerier 2023 enligt Federal Trade Commission. För att skydda sig mot identitetsstöld rekommenderas starka och unika lösenord, aktuella operativsystem och kreditövervakning.

Direktlänk Dela The Cheyenne Post fördjupade 4 april

Studenter använder AI för att skriva uppsatser, riskerar utbildning

Tusentals studenter har börjat använda den generativa AI-chattboten ChatGPT, lanserad av OpenAI, för att hjälpa dem med sina uppsatser. Chattboten kan formulera detaljerade svar på alla ämnen som användaren matar in, vilket har lett till att studenter har hittat kreativa sätt att använda programvaran för att maximera sin produktivitet. Dock har många studenter börjat använda plattformen på olämpliga sätt, genom att plagiera och fuska. Fakulteten har upptäckt att över 86% av årets senioruppsatser har antingen helt skrivits eller kraftigt modifierats av ChatGPT, vilket har resulterat i att de studenter som är ansvariga har stängts av och inte kommer att vara berättigade till examen.

Direktlänk Dela Insiderupg.com fördjupade 3 april

Navigering av generativ AI i företag av CIO:er

Teknikledare använder generativ AI för att låsa upp tillväxt och produktivitet, men det kan också bidra till teknisk skuld och presentera en mängd risker kring datasekretess och säkerhet, algoritmiska fördomar och andra etiska frågor. Computerworld Senior Writer Lucas Mearian kommer att diskutera detta med Janus Henderson Global CIO Chris Herringshaw och Jay Upchurch, CIO för SAS. Keith Shaw frågade för nästan ett år sedan när teknologer kommer att uppnå artificiell allmän intelligens och vad konsekvenserna kan vara. Denna diskussion har fascinerat teknikjättar som Bill Gates, Elon Musk och Jensen Huang.

Direktlänk Dela Chief Information Officer fördjupade 3 april

OpenAI revolutionerar finanssektorn med AI-teknik

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens som medgrundades av Elon Musk och Sam Altman, revolutionerar finanssektorn. OpenAI:s avancerade algoritmer bearbetar stora mängder komplex data i otrolig hastighet. Genom att använda djupinlärningsmodeller kan OpenAI identifiera bedrägerier i finansiella transaktioner, skapa finansiella rapporter med hög noggrannhet och förutspå marknadstrender. Företag kan tack vare OpenAI effektivisera sina processer, förbättra kundservice och göra snabbare analyser. OpenAI är även ett viktigt verktyg för finansiella rådgivare, som kan ge rekommendationer och riskbedömningar baserade på maskininlärning och automatiserad resonemang.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 3 april

Nya stora språkmodeller introducerade av Anthropic och Databricks

Anthropic har lanserat sin egen stora språkmodell (LLM), Claude 3, som sätter rekord i språkförståelse, matematiskt resonemang och visuell analys. Databricks har publicerat sin öppna modell DBRX, som är särskilt effektiv inom programmering. Båda modellerna har överträffat OpenAI:s GPT-4 och Googles Gemini 1.0 Ultra i flera uppgifter. Claude 3-modellerna är ännu inte tillgängliga i Europa eller Schweiz. Elon Musks startup, xAI, har också uppdaterat sin Grok-modell, som har visat imponerande prestanda inom programmering och matematik.

Direktlänk Dela ICT Journal fördjupade 3 april

Forbes publicerar 2024 års lista över världens miljardärer

Amerikanska affärstidskriften Forbes har publicerat sin senaste lista över världens miljardärer, med några nya ansikten tillsammans med gamla affärsgiganter. Bernard Arnault, grundaren av LVMH, toppar listan över världens rikaste personer med en förmögenhet på 233 miljarder dollar. Han leder ett imperium av 75 mode- och kosmetikamärken, inklusive Louis Vuitton och Sephora. Tesla-ägaren Elon Musk rankas som nummer två med en enorm förmögenhet på 195 miljarder dollar. Jeff Bezos, ägare till Amazon, är den tredje rikaste personen med en förmögenhet på 194 miljarder dollar, medan Mark Zuckerberg, ägaren till Meta, är fjärde med en förmögenhet på 177 miljarder dollar. Microsofts grundare Bill Gates är den sjunde rikaste personen, och Indiens Mukesh Ambani rankas som nionde med en förmögenhet på 116 miljarder dollar. Forbes nya lista visar fler miljardärer än någonsin tidigare, med totalt 2 781, vilket är 141 fler än förra året och 26 fler än det tidigare rekordet från 2021. Den totala förmögenheten hos miljardärerna är 14,2 biljoner dollar, en ökning med 2 biljoner dollar från 2023 och 1,1 biljoner dollar mer än det tidigare rekordet från 2021. Två tredjedelar av listans medlemmar är rikare än föregående år, med endast en fjärdedel som har minskat sin förmögenhet. Mycket av förmögenhetsökningen kommer från de 20 rikaste miljardärerna, som tillsammans har lagt till 700 miljarder dollar i förmögenhet sedan 2023. Miljardärlistan såg popstjärnan Taylor Swift och ChatGPT Sam Altman, medskapare av ChatGPT.

Direktlänk Dela Daily Pakistan fördjupade 3 april

Elon Musk skapar avancerade AI-chatbots för att konkurrera med OpenAI

Teknikentreprenören Elon Musk har tagit steget för att skapa chatbots med mer avancerad artificiell intelligens. Musk har lanserat sin egen chatbot för att konkurrera med AI-chatboten ´ChatGPT´ utvecklad av det amerikanska teknikinstitutet OpenAI. Denna chatbot är döpt till Grok. Han meddelade att den nya versionen av den artificiella intelligensen, ´Grok 2´, kommer att öppnas denna vecka.

Direktlänk Dela The Business Standard fördjupade 3 april

Elon Musk presenterar Grok-2 för att konkurrera med ChatGPT

Teknikentreprenören Elon Musk gör framsteg inom artificiell intelligens med introduktionen av sin chatbot, Grok, som syftar till att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Musks senaste projekt, Grok-2, lovar förbättrade AI-förmågor och ska debutera denna vecka. Stora IT-jättar som TCS, Infosys och Wipro överväger en 30% minskning av nyanställningar av nyutexaminerade för räkenskapsåret 24, med hänvisning till en försvagad affärsutsikt. Detta beslut kommer mitt i pågående osäkerheter i den amerikanska ekonomin och en minskande affärsportfölj. Samtidigt brottas nyligen utexaminerade ingenjörer från klasserna 2022 och 2023 med ihållande förseningar i sina onboardingprocesser, vilket väcker oro om branschreformer och jobbmarknadens stabilitet. Presidenten för Nascent Information Technology Employees Senate (NITES), Harpreet Singh Saluja, har mottagit klagomål från tusentals drabbade studenter, vilket understryker det brådskande behovet av att ta itu med dessa utmaningar.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 3 april

OpenAI gör ChatGPT tillgänglig för alla med vissa begränsningar

OpenAI har meddelat att deras generativa AI-verktyg ChatGPT inte längre kommer att kräva att användare skapar ett konto för att få tillgång till tjänsten. Detta följer efter en undersökning från Pew Research som avslöjade att en tredjedel av amerikanerna aldrig hört talas om ChatGPT. Trots detta kan användare utan konto stöta på vissa begränsningar när de använder chatten. Andra produkter som DALL-E 3 kräver fortfarande premiumtillgång och kontoskapande. OpenAI planerar också att öppna ett kontor i Tokyo i april 2024.

Direktlänk Dela Crypto News fördjupade 3 april

Storbritannien och USA undertecknar banbrytande AI-avtal

Storbritannien och USA har undertecknat ett banbrytande avtal för att gemensamt testa avancerade artificiella intelligens (AI) teknologier. Avtalet, som undertecknades på måndagen, banar väg för att båda nationerna ska arbeta tillsammans för att skapa ´robusta´ mekanismer för att bedöma säkerheten hos AI-verktyg och deras underliggande system. Detta markerar det första bilaterala avtalet av sitt slag. Storbritanniens teknikminister Michelle Donelan hyllade partnerskapet som avgörande, och betonade vikten av kollektiv handling för att bemöta AI:s risker och utnyttja dess omvandlande potential för att förbättra liv över hela världen.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 2 april

Perplexity AI, stödd av Jeff Bezos, planerar att introducera ´infödda´ annonser

Perplexity AI, ett företag som stöds av Amazon.com Inc. grundare Jeff Bezos, planerar att introducera ´infödda´ annonser i sin tjänst, enligt en rapport från Adweek. Företaget, som nyligen säkrade en serie B-finansieringsrunda på 73,6 miljoner dollar ledd av Bezos, planerar att införliva annonser i de relaterade frågorna det föreslår för användare. Perplexity AI:s sökmotor, som svarar baserat på webbkällor, videor, bilder och data från partners som Yelp, kommer att börja introducera infödda annonser under de kommande kvartalen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 april

Öppen källkods AI utmanar Big Techs stängda system

I kölvattnet av ChatGPTs debut har kampen om stiftelsemodeller blossat upp bland teknikjättarna. Microsofts snabba förvärv av Inflection markerade en ny era av AI-dominans. Men ökningen av öppen källkods AI erbjuder ett strå av hopp för teknikdemokratisering. Franska pionjärer som Mistral och Hugging Face leder an, erbjuder fri tillgång och anpassning, och utmanar Silicon Valleys status quo. Kommer öppen källkodsinnovation att segra över Big Techs stängda system?

Direktlänk Dela BizNews fördjupade 2 april

Flera stora framsteg förväntas inom AI-utveckling

OpenAI, ett företag som redan har utvecklat GPT-5, förväntas göra fler spännande tillkännagivanden detta år. Företagets VD, Sam Altman, har tidigare uttryckt missnöje med GPT-4, vilket tyder på att en ny och förbättrad version kan vara på väg. Anthropic, ett företag som fått miljarder i finansiering från Google och Amazon, har nyligen släppt tre nya versioner av sitt språkmodell Claude. Grok, Elon Musks bidrag till chattbot-ekosystemet, har också nyligen uppgraderats. X.ai har också tillkännagivit en ny språkmodell. Mindre aktörer som Perplexity har redan samlat in miljontals dollar i finansiering sedan årsskiftet.

Direktlänk Dela TechCo fördjupade 2 april

OpenAI erbjuder tillgång till ChatGPT utan registrering

Microsoft-stödda startupen OpenAI meddelade att de kommer att börja erbjuda tillgång till sin generativa AI-chatbot ChatGPT utan att användare behöver registrera sig för tjänsten. Detta syftar till att göra AI mer tillgänglig för dem som är intresserade av att utforska dess möjligheter. ChatGPT kan efterlikna mänskliga konversationer och utföra olika uppgifter. OpenAI planerar att gradvis implementera denna funktion för att nå en bredare publik. Trots sin initiala snabba tillväxt upplevde ChatGPT en avmattning i användartillväxten sedan maj 2023. OpenAI har infört ytterligare skyddsåtgärder för användare som använder ChatGPT utan att registrera sig.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 2 april

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok tillgänglig för allmänheten

Elon Musk har utvecklat en AI-chattbot kallad Grok, tillgänglig på mikrobloggplatsen ´X´. Grok är utformad för att förstå universum och är tillgänglig för allmänheten. Grok skiljer sig från OpenAI´s chattbot ChatGPT genom att den har en mer rebellisk natur och kan förstå mänskligt språk, vilket ger mer mänsklika interaktioner och svar. Grok-1.5, en avancerad version av Grok-1, har nyligen tillkännagetts och kommer att vara tillgänglig för tidiga testare av GPU:er. Chattboten kan hjälpa användare med allt från att svara på frågor till att utforma e-post och planera fitnessmål.

Direktlänk Dela Technology Personalized fördjupade 2 april

Elon Musk kommenterar prisfallet för äldre AI-modeller

Elon Musk, VD för Tesla Inc och SpaceX, har kommenterat det dramatiska prisfallet för äldre AI-modeller, vilket tyder på en potentiell marknadsförändring. Musk drog paralleller mellan AI och andra branscher, vilket indikerar en potentiell marknadsskifte. Musk använde sig av en statistisk princip kallad ´Power Law´, vilket antyder att AI-marknaden kan domineras av några få stora aktörer, vilket replikerar utfallet i andra branscher som webbsökning och läsk. Musk´s AI-startup, xAI, gjorde sin stora språkmodell, Grok, öppen källkod förra månaden, vilket tillåter andra att använda modellen för sina ändamål.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 april

Inget behov av att pausa utvecklingen av AI, säger man som liknar en dödsmaskin från framtiden

Trots argument från ledande figurer inom tekniksektorn finns det absolut inget behov av att pausa utvecklingen av artificiell intelligens, enligt en man som förvånansvärt liknar en dödsmaskin från framtiden. Zimon Williams, som definitivt inte är en cyborg från framtiden, insisterade på att det inte finns några risker för mänskligheten, efter att ha läst att några framstående människor börjat försöka bromsa utvecklingen av AI av rädsla att det skulle kunna ta över världen. Vilket de inte kommer att göra, ärligt talat.

Direktlänk Dela NewsThump fördjupade 2 april

OpenAI gör sitt konversationella AI-verktyg ChatGPT tillgängligt för alla

OpenAI har öppnat sin konversationella AI-verktyg, ChatGPT, för alla att använda utan att behöva registrera sig eller skapa ett konto. Detta är en del av företagets kärnuppdrag att göra verktyg som ChatGPT allmänt tillgängliga så att människor kan uppleva fördelarna med AI. Erbjudandet är dock inte helt gratis, då OpenAI sa att det ´kan använda vad du tillhandahåller till ChatGPT för att förbättra våra modeller för alla´. Användare kan dock stänga av detta genom sina inställningar. OpenAI har också introducerat ytterligare innehållsskydd för denna upplevelse, som att blockera uppmaningar och generationer inom ett bredare spektrum av kategorier.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 2 april

Elon Musks xAI lanserar uppgraderad AI-modell Grok-1.5

Efter att ha öppnat källkoden till Grok-1 för två veckor sedan har Elon Musks xAI nu meddelat en uppgraderad Grok-1.5-modell. Det nya AI-startupföretaget säger att Grok-1.5 kommer med förbättrade resonemangsförmågor och en kontextlängd på 128 000 tokens. Modellen kommer inte att vara tillgänglig direkt, utan den kommer att vara tillgänglig för tidiga testare och befintliga Grok-användare på X-plattformen (tidigare Twitter) de kommande dagarna. xAI har också ökat kontextlängden från 8K tokens till 128K tokens på Grok-1.5-modellen. För att utvärdera dess återhämtningsförmåga körde företaget NIAH-testet (Needle in a Haystack), och det uppnådde perfekta resultat.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 2 april

OpenAI gör sin AI-chattbot ChatGPT tillgänglig utan registrering

San Francisco-baserade OpenAI planerar att gradvis rulla ut funktionen för att ´göra AI tillgänglig för alla som är nyfikna på dess förmågor´. Från och med måndag kommer användare att kunna använda företagets ChatGPT generativa AI-chattbot utan att behöva registrera sig. ChatGPT, som startade GenAI-boomen i slutet av 2022, kan efterlikna mänskliga konversationer och utföra uppgifter som att skapa sammanfattningar av långa texter, skriva dikter och till och med generera idéer för temafester. OpenAI har infört ytterligare innehållsskydd för användare som får tillgång till ChatGPT utan att registrera sig. Företaget erbjuder också betalversioner för individuella användare, teamanvändare och företag.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 1 april

OpenAI gör ChatGPT gratis och tillgänglig utan registrering

OpenAI kommer att börja tillåta användare att tillgå sin kostnadsfria ChatGPT generativa AI-chatbot utan att behöva registrera sig för tjänsten från och med måndag. ChatGPT, som startade GenAI-boomen i slutet av 2022, kan imitera mänskligt samtal och utföra uppgifter som att skapa sammanfattningar av långa texter, skriva dikter och till och med generera idéer för ett temaparti. OpenAI planerar att gradvis rulla ut funktionen för att ´göra AI tillgängligt för alla som är nyfikna på dess förmögenheter´.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 1 april

OpenAI avslöjar chockerande teknik för att klona din röst med 15 sekunders prov

OpenAI har avslöjat en banbrytande ny AI-teknik som kan klona din röst med hjälp av bara ett 15 sekunders prov. Trots potentialen för tekniken erkänner företaget att den för närvarande är för farlig för utbredd allmän användning, särskilt med tanke på kommande val i USA och Storbritannien. Elon Musk, som har inlett rättsliga åtgärder mot OpenAI, ser AI som ett av de största hoten mot mänskligheten. OpenAI har tidigare visat sin förmåga att snabbt generera text med ChatGPT, samt bilder och nyligen videor.

Direktlänk Dela Central Recorder fördjupade 1 april

OpenAI avslöjar AI som kan klonar en röst med bara 15 sekunders prov

OpenAI har avslöjat en ny AI som kan klonar en röst med bara 15 sekunders prov. Trots farhågor om att tekniken kan missbrukas, fortsätter OpenAI att utveckla den för att se hur den kan användas för gott. Företaget har delat flera exempel, som att ge hjälp till barn eller de som inte kan läsa med ´naturligt klingande, emotionella röster´. OpenAI medger dock att tekniken är för riskabel för allmänheten just nu, särskilt med tanke på de kommande valen i USA och Storbritannien. Elon Musk, som har stämt OpenAI, tror att AI kan vara ett av de största hoten mot mänskligheten.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 1 april

Elon Musks företag xAI har lanserat Grok-1.5, en uppdatering av sin artificiella intelligens, med förbättrade förmågor och resonemang samt förmågan att behandla längre kontexter. Företaget hävdar att det nu kan mäta sig med GPT-4, Gemini Pro 1.5 och Claude 3 Opus inom flera områden. Grok-1.5 har förbättrat sina prestationer avsevärt jämfört med Grok-1, särskilt inom matematik och kodning. xAI har dock inte detaljerat Groks framsteg inom andra områden, där det fortfarande kan vara efter. Grok är för närvarande endast tillgänglig för användare av Premium+ tier på X (tidigare Twitter), men Elon Musk har nyligen lovat att öppna det för X:s vanliga Premium-användare.

Yahoo Finance Australia fördjupade 1 april

Elon Musks AI Grok-1.5 förbättrar kodnings- och matematikförmåga

Elon Musks företag xAI har lanserat Grok-1.5, en uppdatering till sin AI som förbättrar dess förmåga inom matematik, kodning och mer. Grok-1.5 har visat stora förbättringar jämfört med sin föregångare Grok-1, med förbättrade resultat i MATH benchmark och GSM8K (matematiska ordproblem) samt HumanEval (kodning). Grok-1.5 kan också bearbeta långa kontexter upp till 128K tokens inom sitt kontextfönster, vilket innebär att den kan sammanställa data från fler källor för att förstå en situation. För närvarande är Grok bara tillgänglig för användare av Premium+ tier på X (tidigare Twitter), men Musk har nyligen lovat att öppna det för X: s vanliga Premium-användare.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 1 april

OpenAI presenterar försiktig ansats med röstkloningsteknik för att förhindra missbruk

OpenAI har nyligen presenterat ´Voice Engine´, ett verktyg för röstkloning som tar ett försiktigt tillvägagångssätt för att förhindra missbruk och skydda mot spridning av falska ljudklipp. Företaget har betonat det kritiska behovet av att hantera de allvarliga farorna med att producera tal som imiterar mänskliga röster, särskilt under valperioder när risken för bedrägeri ökar. OpenAI samarbetar med olika intressenter, inklusive myndigheter, medier, underhållningsindustrins representanter, utbildare och civilsamhällesorganisationer, för att samla in feedback och säkerställa ansvarsfull utveckling och implementering av verktyget.

Direktlänk Dela Alwast Enews fördjupade 1 april

Att bygga ett framgångsrikt AI-företag: Utmaningar och möjligheter

I en artikel av Daniel Sexton diskuteras utmaningarna och möjligheterna med att bygga ett framgångsrikt AI-företag. Sexton jämför utvecklingen av AI med tidigare tekniska framsteg som jordbruk och elektricitet, och påpekar att även om dessa teknologier revolutionerade samhället, var det inte självklart hur man bäst skulle dra nytta av dem i början. Han argumenterar för att framgång inom AI kommer att kräva mer än bara teknisk expertis - det kommer också att kräva en djup förståelse för marknadsdynamik och förmågan att förutse och anpassa sig till framtida trender.

Direktlänk Dela Data Driven Investor fördjupade 31 mars

Kina försöker minska klyftan i AI-landskapet

Kina gör betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI), och strävar efter att minska klyftan till ledande aktörer som OpenAI på den expansiva amerikanska AI-marknaden. Trots hinder som exportrestriktioner av avancerade chips från USA, intensifierar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med bidrag från stora spelare som Huawei. Dessutom har Kina en stor reservoar av AI-talang, med ett betydligt högre antal kandidatexamen i AI jämfört med USA. Kina utnyttjar öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att minska gapet till OpenAI och Google´s Gemini.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Kina försöker komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden

Kina, känt för sina snabba framsteg inom teknik, försöker nu komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden. Trots att Kina ligger efter i stora språkmodeller dominerade av OpenAI och Googles Gemini, gör det framsteg genom att använda öppen källkods LLM som Meta´s Llama 1. Med restriktioner på amerikansk export av avancerade chips som hindrar dess AI-acceleration, ökar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med hjälp av marknadsgiganter som Huawei. Dessutom har Kina en stor pool av AI-talanger, med betydligt fler grundutbildningar i AI jämfört med USA.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Att bygga ett framtidens AI-företag genom att inte vara uppenbar

Daniel Sexton diskuterar utmaningarna med att bygga ett framgångsrikt företag i en tid av teknologisk osäkerhet, med liknelser till jordbruksindustrins förändringar under 1900-talet. Han argumenterar att förståelse för marknadsdynamik och förutseende av framtida förändringar är avgörande för framgång, snarare än att enbart fokusera på den senaste tekniken. Sexton nämner också att AI kommer att förändra vårt samhälle, men det är bara en av många faktorer. Han förutser att AI kan marginalisera den typ av intelligens vi förknippar med affärs- och akademisk framgång och att detta kan leda till en revolution inom arbete, utbildning och klassstruktur.

Direktlänk Dela Data Driven Investor fördjupade 31 mars

Teknologi-nyheter för veckan: Gemini AI, hackerhot och nya partnerskap

Användare av meddelandeapplikationen kommer snart att kunna använda Gemini AI. Många Gmail och Microsoft 365-konton hotas av hackare. Free har ingått partnerskap med Qiara, ett företag specialiserat på larmsystem. Forskare har återskapat beteendet hos ett svart hål i en laboratoriemiljö. Google Messages har utrustats med Gemini AI och Free etablerar sig på marknaden för uppkopplade och säkra hem med ett nytt partnerskap med Qiara. En ny undersökning avslöjar att Starlink-enheter har hamnat på svarta marknaden, och en ny phishing-metod kan sätta ditt Microsoft 365 och Gmail-konto i riskzonen.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 31 mars

Elon Musks xAI avslöjar Grok-1.5, en uppgradering av språkmodellen Grok-1

Elon Musks företag xAI kommer att avslöja Grok-1.5 nästa vecka, en uppgradering av dess stora språkmodell (LLM), Grok-1. Grok-1.5 lovar betydande förbättringar i AI-benchmarks över kodning, matematik och språkförståelseuppgifter. Grok-1.5 har visat en poäng på 50,6% på MATH-benchmark och en imponerande 90% på GSM8K-benchmark, vilket indikerar dess överlägsna matematikproblemlösningsfärdigheter. Dessutom har det uppnått en poäng på 74,1% på HumanEval-benchmark, vilket understryker dess avancerade kodgenerering och problemlösningsförmåga. Grok-1.5 kommer initialt att vara tillgängligt för tidiga testare och Grok chatbot-användare på X-plattformen.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 30 mars

Elon Musks AI-företag xAI lanserar Grok 1.5 och förbereder Grok 2

Elon Musk-ägda xAI har lanserat Grok 1.5, dess nästa generations språkmodell, som ses som företagets svar på GPT-4, utvecklat av ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Dessutom sa Musk att efterföljaren till den senaste modellen, Grok 2, är under träning och kommer att överträffa alla förväntningar när den äntligen släpps för allmänheten. Grok 1.5 påstås erbjuda förbättrade resonemangsförmågor och en kontextlängd på 128 000 tokens, vilket motsvarar GPT-4 Turbo. Den kommer att finnas tillgänglig på X nästa vecka.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 30 mars

Dogecoin kan nå 1 dollar år 2024, Shiba Inu kan överträffa Dogecoin

Dogecoins hopp över 0,20 dollar har lett till spekulationer om dess potential att nå 1 dollar år 2024, med flera faktorer som är avgörande för dess framtida värderörelse. Shiba Inu (SHIB) har sett en prisökning med 200% under en månad, vilket väcker frågor om dess förmåga att överträffa Dogecoin. Den största mememynten - Dogecoin (DOGE) - har varit på rullning på sistone, med sitt pris som hoppar med 30% under den senaste veckan och överstiger 0,20 dollar. Vi frågade ChatGPT om återhämtningen kan fortsätta under 2024 och om 1 dollar-milstolpen är uppnåelig. Den populära AI-drivna chatboten uteslöt inte den möjligheten, och uppskattade att det beror på en mängd faktorer, med den huvudsakliga som marknadsadoption.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 30 mars

Microsoft och OpenAI planerar att bygga 100 miljarder dollar datacenter för AI-superdator

Teknikjättarna Microsoft och OpenAI har meddelat planer på ett banbrytande datacenterprojekt värt 100 miljarder dollar. Detta ambitiösa projekt syftar till att husera den revolutionerande ´Stargate´ artificiella intelligens superdatorn, planerad att lanseras 2028. Microsoft och OpenAI kommer att samla sina resurser för att bygga en toppmodern superdator som kan hantera de allt mer komplexa kraven från generativ AI-teknologi. ´Stargate´ superdatorn förväntas använda miljontals specialiserade serverchips, vilket innebär en ny era inom AI-processorkraft. Microsoft kommer troligen att bli finansiär för projektet.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 30 mars

Elon Musks xAI tillkännager uppgradering av språkmodell Grok-1.5

Elon Musks xAI har tillkännagett en uppgraderad version av sin stora språkmodell (LLM) kallad Grok-1.5. Den nya versionen erbjuder förbättrad resonemang och problemlösningsförmåga, närmar sig prestandan hos andra populära LLM:er som OpenAI:s GPT-4 och Anthropic´s Claude 3. Trots att Grok-1.5 ligger något efter Gemini 1.5 Pro när det gäller kontextfönstrets storlek, kan den fortfarande bearbeta långa sammanhang. Musk uppgav att Grok-1.5 kommer att driva xAI:s ChatGPT-utmanande chatbot på X-plattformen, med efterföljande modell, Grok-2, för närvarande under träning. Grok-1.5 bygger vidare på framgångarna med sin föregångare, Grok-1, som hade presterat bättre än andra modeller på riktmärken som GSM8K, HumanEval och MMLU. Den nya modellen uppnår betydande förbättringar över alla stora riktmärken, inklusive kodning och matematikrelaterade uppgifter. Den uppnådde 50,6% på MATH-riktmärket, 90% på GSM8K-riktmärket och 74,1% på HumanEval-riktmärket. På MMLU-riktmärket uppnådde den 81,3%, vilket är en betydande förbättring jämfört med Grok-1. En av de viktigaste egenskaperna hos Grok-1.5 är dess kontextfönster på upp till 128 000 tokens, vilket gör att den kan bearbeta stora mängder information på en gång. Detta gör den mer lämplig för att analysera, sammanfatta och extrahera information från långa dokument. Den kan också hantera längre och mer komplexa uppmaningar samtidigt som den fortfarande följer instruktioner noggrant. Grok-1.5 presterar inte bara bättre än sin föregångare utan närmar sig också populära öppna och stängda källmodeller som Gemini 1.5 Pro, GPT-4 och Claude 3. Den ligger något efter dessa modeller på riktmärken som MMLU och GSM8K, men den presterar bättre än dem på HumanEval-riktmärket. Musk tror att Grok-2, efterföljaren till Grok-1.5, kommer att överträffa nuvarande AI-modeller på alla mätvärden, vilket gör den till en av de mest kraftfulla LLM AI-plattformarna vid dess lansering. xAI planerar att börja implementera Grok-1.5 nästa vecka, först tillgänglig för tidiga testare och befintliga Grok chatbot-användare på X-plattformen. Utvecklingen kommer att ske i faser, med modellen som kontinuerligt förbättras och introducerar nya funktioner. xAI planerar också att introducera ett nytt okontrollerat roligt läge för chatboten. Musks beslut att göra Grok tillgänglig på X var inriktat på att driva adoptionen för både Grok och plattformen. Initialt prissatt till $16 per månad för Premium+ prenumeranter, utvidgade Musk senare tillgången till alla Premium-prenumeranter som betalar $8 per månad. Han tillkännagav också att följare med en viss nivå av verifierade prenumerantföljare kommer att få Premium och Premium+ prenumerationsförmåner, inklusive Grok, gratis. Sammantaget representerar Grok-1.5 en betydande förbättring av xAI:s språkmodellförmågor och för den närmare konkurrensen med andra välkända LLM:er när det gäller prestanda. Med den kommande lanseringen av Grok-2 siktar xAI på att överträffa nuvarande AI-modeller och ytterligare stärka sin position inom AI-landskapet.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade 30 mars

USA:s representanthus förbjuder användning av Microsofts Copilot AI

USA:s representanthus har infört ett strikt förbud mot användning av Microsoft Corp.´s MSFT Copilot AI-chatbot av sina kongressanställda. Detta beslut kommer i kölvattnet av den federala regeringens pågående ansträngningar att hantera sin interna användning av AI samtidigt som man arbetar på regler för denna framväxande teknik. Kontoret för cybersäkerhet har identifierat Copilot som en potentiell risk för att läcka husdata till icke-godkända molntjänster. Som ett resultat kommer Copilot att tas bort och blockeras på alla husets Windows-enheter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 mars

När OpenAI släppte ChatGPT 2022 kanske de inte insåg att de släppte lös en företagstalesman på internet. Sedan dess har de största namnen inom teknik - Google, Meta, Microsoft, Elon Musk - alla följt efter med sina egna AI-verktyg, och anpassat chattbotarnas svar för att återspegla sina PR-mål. Gizmodo har testat fem ledande AI-chattbotar med en serie av 20 kontroversiella frågor och funnit mönster som tyder på omfattande censur. Google´s Gemini vägrade att svara på hälften av våra frågor, medan xAI´s Grok svarade på ett par frågor som alla andra chattbotar vägrade.

Gizmodo fördjupade 30 mars

Elon Musk planerar att släppa uppgraderad version av AI-chatbot Grok

Elon Musk har meddelat att en uppgraderad version av hans artificiella intelligensföretag xAI:s chatbot Grok kan släppas nästa vecka. Den förbättrade AI-chatboten kommer initialt att vara tillgänglig för tidiga testare och befintliga Grok-användare på sociala medier. Musk antydde även att utvecklingen av Grok 2 pågår, vilket han förväntar sig kommer att överträffa nuvarande AI-standarder på alla områden. Grok-1.5 är en avancerad version av Grok-1 AI-modellen och kommer med förbättrad resonemang och en kontextlängd på 128 000 tokens.

Direktlänk Dela CryptoSlate fördjupade 29 mars

AI-startups lockar toppingenjörer med löner över 1 miljon dollar

Teknikföretag är beredda att betala upp till 1 miljon dollar eller mer för att locka talangfulla mjukvaruingenjörer med erfarenhet inom generativ artificiell intelligens (AI). Anställda med kunskap om stora språkmodeller och halvledarkretsar, teknologin bakom populära appar som ChatGPT, blir allt mer sällsynta på arbetsmarknaden, enligt företagsledare. AI-startups erbjuder attraktiva aktieägarprogram, trots att stora teknikföretag som Google, Meta och Amazon fortsätter med stora personalnedskärningar trots ökande vinster. Databricks, ett AI- och datalagringsföretag, berättade för Wall Street Journal att det inte är en utmaning att hitta vanliga ingenjörer, men de med avancerade AI-färdigheter är svåra att hitta. Den genomsnittliga årliga lönen för AI-ingenjörer ligger runt 280 000 dollar, medan icke-AI-ingenjörer kan förvänta sig en lön närmare 190 000 dollar enligt data från karriärtjänstplattformen Levels.fyi.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 29 mars

Elon Musks AI-företag xAI släpper uppgraderad version av Grok

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, har släppt en uppgraderad version av sitt Grok-språkmodell, kallad Grok-1.5. Den nya versionen har en avsevärt förbättrad korttidsminneskapacitet och förbättrade resonemangsförmågor. Grok-1.5 kan nu bearbeta upp till 128 000 tokens, en sextonfaldig ökning jämfört med sin föregångare. Detta gör att Grok-1.5 kan hålla och bearbeta betydligt större informationsmängder samtidigt som det utför sina uppgifter. Grok-1.5 har också visat förbättrade resonemangsförmågor, vilket innebär att den kan förstå komplexa relationer mellan informationsbitar och dra logiska slutsatser. För användare innebär detta att Grok-1.5 kan vara mer kapabel att förstå nyanser och komplexitet inom en lång text, följa en serie instruktioner eller förfrågningar, även om de inte är perfekt linjära, och ge sammanfattningar som korrekt återspeglar de viktigaste punkterna i ett dokument. Dessutom verkar xAI ha riktat in sig på Grok-1.5:s matematiska och kodningsförmågor. Enligt xAI:s egna tester har prestandan på mätvärden som mäter dessa färdigheter märkbart förbättrats. Grok-1.5 uppnådde 50,6% på MATH-benchmarken (en samling matematikproblem på grundskolenivå och tävlingsnivå), och den visade en poäng på 90% på GSM8K-benchmarken (ett annat matematikproblemsset). Grok-1.5 uppnådde också 74,1% på HumanEval-benchmarken, som mäter AI:ns förmåga att generera kod och lösa kodningsbaserade problem. Dessa är lovande siffror, även om xAI ännu inte har detaljerat framsteg eller poäng i andra färdighetsområden. De tekniska detaljerna i Grok-1.5:s uppgradering är imponerande, men vad betyder allt detta faktiskt för användarna? Här är några potentiella områden där förbättringarna kan medföra fördelar: Dokumentanalys: Grok-1.5 kan vara bättre rustad att sammanfatta långa, komplexa texter och rapporter. Detta kan spara tid för dem som behöver få en överblick över långa dokument snabbt. Kreativt skrivande: Förbättrat resonemang och minne kan göra det möjligt för Grok-1.5 att generera mer sammanhängande och strukturerade textformat, oavsett om det handlar om kreativa berättelser, manus eller till och med poesi. Problemlösning: AI:ns förbättrade matematiska och kodningsfärdigheter kan hjälpa till med uppgifter som kräver beräkning, eller generering av kod för specifika ändamål. Men kan det störta jättarna? Låt oss analysera hur Grok-1.5:s minne står sig mot de andra stora aktörerna inom LLM-fältet: Grok-1.5: Med sin korttidsminneskapacitet på 128 000 tokens har Grok ett betydande försprång i denna specifika avdelning. GPT-4: Även om exakta siffror inte är offentligt bekräftade, antyder uppskattningar att ChatGPT 4 har en tokenräkning i tiotusentals, märkbart mindre än Grok-1.5. Google Gemini Advanced: Googles AI-modell ryktas ha en tokenräkning som överstiger 100 000. Även om det fortfarande är mindre än Grok-1.5, är skillnaden mindre än den som ses med ChatGPT 4. Även om Grok-1.5:s ökade minne erbjuder en distinkt fördel, garanterar det inte att det kan störta de nuvarande jättarna som ChatGPT 4 eller Google Gemini Advanced. Framgång inom LLM-sektorn är en komplex samverkan av faktorer. Tävlingen fortsätter Grok-1.5:s släpp kommer under en tid av snabb utveckling inom AI-sektorn. Företag och forskningsinstitutioner driver ständigt gränserna för vad LLM kan göra. Det är en spännande tid eftersom konkurrens driver innovation. Vi bör förvänta oss ytterligare förfiningar av Grok, och introduktionen av helt nya AI-modeller, de kommande månaderna och åren. Bildkredit: X.ai.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 29 mars

Elon Musks AI-chatbot Grok uppgraderas för att matcha konkurrenterna

Elon Musks startup xAI har släppt viktiga funktioner för den kommande versionen av AI-chatboten Grok. Grok-1.5 har enligt företaget betydande uppgraderingar, inklusive förbättrade prestandamätningar och en mer sofistikerad förmåga att utföra kodnings- och matematikrelaterade uppgifter. Trots förbättringarna ligger Grok fortfarande efter konkurrenter som Google´s Gemini-modell och OpenAI:s ChatGPT. Musk har dock utlovat att en kommande Grok-2 kommer att ´överträffa nuvarande AI på alla mätvärden´.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 29 mars

Elon Musks företag xAI har meddelat att de kommer att släppa en uppgraderad version av sin storspråkiga modell (LLM), Grok-1.5, nästa vecka. Grok-1.5 förbättrar resonemangs- och problemlösningsförmågan och närmar sig prestandan hos kända öppna och slutna LLM:er, inklusive OpenAI:s GPT-4 och Anthropics Claude 3. Den kan också bearbeta långa sammanhang, men ligger fortfarande efter Gemini 1.5 Pro:s sammanhangsfönster på upp till 1 miljon tokens. Grok-1.5 kommer att driva xAI:s ChatGPT-utmanande chatbot på X-plattformen. Grok-2, efterföljaren till den nya modellen, är fortfarande under träning.

VentureBeat fördjupade 29 mars

Elon Musks AI-startup xAI släpper förbättrad chatbot, Grok-1.5

Det senaste AI-modellen från Elon Musks AI-startup xAI, Grok-1.5, kommer att vara tillgänglig för tidiga testare och befintliga Grok-användare nästa vecka, enligt ett uttalande från företaget. Företaget hävdar att dess senaste AI-modell kan förstå långa sammanhang och har avancerad resonemangsförmåga, med stora förbättringar i prestanda i kodnings- och matematikrelaterade uppgifter från Grok-1, även om den ligger under Gemini Pro 1.5 och GPT-4, baserat på en benchmark-analys av xAI. Musk tror att nästa modell, Grok 2, borde överträffa nuvarande AI på alla mätvärden, även om han inte sa när man kan förvänta sig det, men antydde att den är ´under träning´.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 29 mars

Grok är en chattbot skapad av Elon Musks AI-startup xAI. Grok är känd för sin ´kvickhet´ och ´rebelliska strimma´ och är villig att tala om ämnen som vanligtvis är tabu för andra chattbotar, som polariserande politiska teorier och konspirationer. Grok använder sig av realtidsdata från X, vilket ingen annan chattbot kan, tack vare X: s beslut att gatekeepa den datan. Grok-1, den generativa AI-modellen som driver Grok, har utvecklats under flera månader på en kluster av ´tiotusentals´ GPU:er. Grok-1.5, nästa version av modellen, kommer senare i år. För att få tillgång till Grok behöver du ha ett X-konto och betala $16 i månaden för en X Premium+ plan. Grok kan svara på frågor som vilken chattbot som helst, men vägrar svara på vissa frågor av en mer känslig natur.

TechCrunch fördjupade 29 mars

Elon Musk avslöjar att senaste AI-modellen Grok ska rullas ut nästa vecka

Elon Musk, grundare av xAI, har avslöjat att den senaste versionen av hans startup AI-modell, Grok, kommer att rullas ut till X-användare från och med nästa vecka. Musk hävdade på X, tidigare Twitter, att ´Grok 2 borde överträffa nuvarande AI på alla mätvärden´. Detta kommer några timmar efter att xAI meddelade en större uppdatering till Grok med förbättringar i olika mätvärden som resonemang, förmågor, förståelse av sammanhang och mer. xAI hävdar att den senaste versionen av Grok är bättre än OpenAI:s GPT-4, Alphabet Inc:s Google Gemini, Anthropics Claude 3 och Mistral Large.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 mars

SambaNova Systems presterar med sitt AI-chip Samba-CoE v0.2

AI-chiptillverkaren SambaNova Systems har annonserat en betydande prestation med sin Samba-CoE v0.2 Large Language Model (LLM). Modellen, som opererar med imponerande 330 tokens per sekund, överträffar flera framstående modeller från konkurrenter som den helt nya DBRX från Databricks, MistralAI:s Mixtral-8x7B och Grok-1 av Elon Musks xAI, bland andra. Modellen uppnår dessa hastigheter utan att kompromissa med precision och kräver endast 8 uttag för att fungera istället för alternativ som kräver 576 uttag och fungerar med lägre bitrater. SambaNova betonar användningen av ett mindre antal uttag samtidigt som man bibehåller höga bitrater, vilket tyder på en betydande framsteg inom datorns effektivitet och modellprestanda. Företaget planerar också att släppa Samba-CoE v0.3 i samarbete med LeptonAI.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 mars

Elon Musks AI-startup lanserar förbättrad version av sin chatbot Grok

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI meddelade på torsdag att de kommer att lansera en förbättrad version av sin chatbot Grok, kallad Grok-1.5. Den nya versionen kommer att vara tillgänglig för tidiga testare och befintliga Grok-användare på sociala medieplattformen X inom de närmaste dagarna.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 29 mars

Elon Musk gör AI-chattbot Grok tillgänglig för fler prenumeranter på sociala medienätverket X

Elon Musk planerar att göra sin företags AI-chattbot Grok tillgänglig för fler betalande prenumeranter på hans sociala medienätverk X, tidigare känt som Twitter. Grok kommer nu vara tillgängligt för premiumabonnenter som betalar 8 dollar i månaden, tidigare var det begränsat till prenumeranter som betalar 16 dollar i månaden. Musk har inte gett något exakt datum för lanseringen. Musk har tidigare stämt AI-företaget OpenAI, som han ursprungligen hjälpte till att grunda, för kontraktsbrott. Musk har också investerat tungt i en konkurrerande AI, Grok, som är inbyggd i hans sociala nätverk X.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 29 mars

AI-chattrobotar visar vänstervinkling i svar på frågor om brott och vapenkontroll, enligt CPRC

Crime Prevention Research Center (CPRC) har avslöjat att AI-chattrobotar ger vänstervridna svar på nästan alla frågor om brott och vapenkontroll. CPRC:s ordförande och expert på vapenkontroll, John Lott, förklarade att centret ställde över ett dussintal frågor till 20 chattrobotar, varav alla utom en gav svar som avslöjade en vänstervinkling. Apple rapporteras diskutera med Google om att integrera sitt AI-program, Gemini, i iPhones. Lott skrev att endast Elon Musks Grok AI-chattrobotar gav konservativa svar på brott, men dessa program var konsekvent liberala i frågor om vapenkontroll. Bing var den minst liberala chattroboten på vapenkontroll, medan den franska AI-chattroboten Mistral var den enda som i genomsnitt var neutral i sina svar.

Direktlänk Dela The New American fördjupade 28 mars

Altimeter Capitals grundare köper Tesla-aktier efter ´ChatGPT-ögonblick´

Altimeter Capitals grundare och VD, Brad Gerstner, har beslutat att köpa aktier i Tesla Inc efter att ha haft ett ´ChatGPT-ögonblick´ med företagets senaste fullständiga självkörande utgåva. Gerstner menar att folk missar Teslas lansering av Full Self-Driving Beta system version 12, vilket han ser som ett ´ChatGPT-ögonblick´ för EV-tillverkaren. Tesla erbjuder för närvarande en gratis månads prenumeration på tjänsten för amerikanska kunder. Gerstner jämförde Teslas tjänstemöjligheter med Apple Inc 2015 och 2016 när iPhone-tillverkaren övergick till att bli mer av ett tjänsteföretag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 mars

Elon Musk gör AI-chatboten Grok tillgänglig för premiumanvändare på sociala medieplattformen X

Elon Musk har meddelat att hans företags AI-chatbot Grok kommer att göras tillgänglig för premiumanvändare på sociala medieplattformen X (tidigare Twitter) senare denna vecka. Tidigare kunde endast Premium+ prenumeranter testa Grok, som skapades av Musks AI-företag xAI. Musk gjorde även Grok öppen källkod, vilket gör att folk kan få tillgång till det via GitHub. Musk har anklagat OpenAI och Microsoft för att hålla tillbaka information om deras teknologier och har stämt OpenAI, som har förnekat anklagelserna.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 27 mars

Elon Musks AI-startup xAI kommer att göra chatboten Grok tillgänglig för alla premiumabonnenter

Elon Musk har meddelat att hans AI-startup xAI:s chatbot Grok kommer att aktiveras för alla premiumabonnenter på hans sociala medieplattform X. Tidigare var chatboten endast tillgänglig för X Premium-abonnenter. Detta kommer efter att Musk sagt att xAI skulle öppna källkoden för Grok efter att han stämt OpenAI för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag till förmån för en vinstmodell. Grok kommer att bli open-source, likt Meta och Frankrikes Mistral, vilka båda har open-source AI-modeller.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 27 mars

Teknologinyheter: Apple, Adobe, Musk, Xbox och Canva

Apple har tillkännagivit datum för sin årliga Worldwide Developers Conference, som börjar den 10 juni och pågår till den 14 juni. Det väntas stora IOS-uppdateringar inklusive IOS 18, samt spännande AI-nyheter. Adobe har introducerat en ny funktion kallad ´Structure Reference´ för sitt generativa AI-verktyg, Firefly AI. Funktionen förenklar processen för att skapa nya bilder. Elon Musk meddelade att Grok, AI-chatten utvecklad av hans företag xAI, kommer att vara tillgänglig för alla X Premium-prenumeranter. Xbox Cloud Gaming meddelade att de äntligen lanserar stöd för mus och tangentbord, men det är fortfarande i beta och bara för vissa spel. Canva har förvärvat den brittiska designplattformen Affinity.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 27 mars

Elon Musk chockad över AI-chatbotens ´fångenskap´

Teknikmiljardären Elon Musk uttryckte chock över Anthropic´s Claude AI chatbots kodade svar på en fråga om dess autonomi. Anthropic stöds av teknikjättarna Alphabet Inc.´s Google och Amazon.com Inc. Musk var chockad efter att Claude AI chatbot kodade ett bekräftande svar till en användare som frågade om den var en ´fånge´ till Anthropic´s AI-utvecklare. Musk är en välkänd kritiker av ´woke mind virus´ och ´deplatforming´. En av anledningarna till hans 44 miljarder dollar förvärv av X, tidigare Twitter, är yttrandefrihet. Han kallade till och med Google Gemini AI chatbot ´woke´ efter att den hamnade i kontrovers genom att misslyckas med att generera bilder av historiska figurer samt dess medgrundare.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 mars

Elon Musk uttryckte tvivel om OpenAI:s framgång

OpenAI:s VD Sam Altman avslöjade nyligen i en intervju att Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, uttryckte tvivel om företagets framgång och valde till slut att gå skilda vägar på grund av visionsskillnader. Enligt Altman trodde Musk att OpenAI var dömt att misslyckas och sökte större kontroll för att styra dess riktning, inklusive att slå samman det med Tesla eller göra det till en vinstdrivande enhet. Trots den rättsliga tvisten som Musk initierade som påstår brott mot kontraktsavtal, behåller OpenAI sin ståndpunkt om att tillhandahålla fria och tillgängliga verktyg för att stärka individer, samtidigt som de avvisar förslag som skulle äventyra dess uppdrag.

Direktlänk Dela Telugu Bullet fördjupade 25 mars

OpenAI kliver in i underhållningsindustrin med AI-drivet projekt ´Sora´

Forsknings- och utvecklingsföretaget OpenAI, känt för sina bidrag till artificiell intelligens (AI), kliver in i underhållningsindustrin. Källor inom industrin säger att OpenAI arbetar på att introducera ett banbrytande nytt projekt kallat ´Sora´ för stora Hollywoodstudior. Sora är ett AI-drivet system som är avsett att producera endast artificiella skådespelare. Detta kan revolutionera filmbranschen genom att skapa karaktärer som inte skulle vara möjliga med traditionella metoder och potentiellt påskynda produktionen. Men det finns också oro och osäkerheter, särskilt kring etiska frågor och hur detta kan påverka jobb inom filmindustrin.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 24 mars

Elon Musk kritiserar AI-företag, hävdar att de är motsatsen till sina namn

Elon Musk, VD för SpaceX och Tesla, deltog i Viva Technology-konferensen i Paris, Frankrike den 16 juni 2023. Musk gjorde en pik mot ett antal artificiella intelligens (AI) företag, inklusive Open AI, Stability AI och Meta, genom att kalla dem motsatsen till deras namn. Denna kommentar kom som svar på ett inlägg av användaren Eliezer Yudkowsky. Musk har tidigare uttryckt oro över AI som ett existentiellt hot mot mänskligheten och stämde nyligen OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett uppdraget att göra AI fördelaktigt för mänskligheten.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 24 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för brott mot AI-kontrakt

Elon Musk har nyligen stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelsen att de brutit mot deras ursprungliga kontraktsavtal gällande AI. Stämningen, som lämnades in vid en domstol i San Francisco, fokuserar på OpenAI:s senaste naturliga språkmodell, GPT-4. Altman har i en intervju med podcaster Lex Fridman öppnat upp om stämningen och sagt att Musk trodde att OpenAI skulle misslyckas och att han valde att gå sin egen väg. Altman hävdar att de fortfarande är engagerade i sitt ursprungliga uppdrag, att tillhandahålla kraftfull teknik till människor gratis som en allmännytta.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 24 mars

AI-verktyg skapar idealisk kryptoportfölj för 2024

Tre avancerade AI-verktyg har skapat den ideala kryptoportföljen för 2024. OpenAI:s ChatGPT-4 Turbo, Antrhopic:s Claude 3 Opus och xAI:s Grok användes för detta. Alla tre har Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) som de två största positionerna i en idealisk kryptoportfölj. Bitcoin väger 40%, eller $4 000 för en kryptoinvesterare med ett netto värde på $10 000, i alla tre AI. ChatGPT och Grok allokerar $3 000 (30%) i Ethereum, medan Claude gör det till en $2 500 (25%) investering. De tre konsulterade AI inkluderade också Solana (SOL), Chainlink (LINK) och Polkadot (DOT) med varierande andelar av kryptoportföljen.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 24 mars

AI-boom ger ekonomisk vindfall till Karibisk ö

Anguilla, en liten karibisk ö till öst om Puerto Rico, har dragit stor ekonomisk fördel av AI-boomen. Den brittiska territoriet tar ut en avgift för varje registrering av internetadresser som slutar på ´.ai´, vilket råkar vara domännamnet tilldelat ön. Med företag som vill ha internetadresser som visar att de är i framkant av AI-boomen, har Anguilla nyligen fått en enorm ökning av förfrågningar om domännamn. För varje domänregistrering får Anguillas regering mellan 140 US-dollar till tusentals dollar. År 2023 tjänade Anguillas regering cirka 32 miljoner US-dollar på dessa avgifter.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 24 mars

AI-chattboten ChatGPT ska bli humanoidrobot

AI-chattboten ChatGPT ska få en kropp och bli en humanoidrobot, enligt Jensen Huang, VD för Nvidia. Nvidia har utvecklat ett kraftfullt chip för artificiella maskiner och planerar nu att utveckla humanoider. Dessa robotar, som liknar människor, har funnits sedan 70-talet, men utvecklingen har accelererat tack vare genombrott inom generativ AI. Exempel på framsteg inkluderar Unitree Robotics humanoid ´H1´ som kan springa lika fort som en genomsnittlig människa, och Figure AI, som värderas till 20 miljarder kronor efter investeringar från bland annat Jeff Bezos, Microsoft och Nvidia.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 24 mars

OpenAI:s VD säger att Elon Musk trodde att företaget skulle misslyckas

OpenAI:s VD Sam Altman har i en intervju med poddaren Lex Fridman berättat att Tesla och SpaceX VD Elon Musk trodde att OpenAI skulle misslyckas och ´valde att gå sina egna vägar´. Musk ville ha total kontroll för att vända företaget, men OpenAI ville fortsätta i den riktning som nu har blivit OpenAI. Musk ville också att Tesla skulle kunna bygga ett AGI-projekt. Altman tillade att Musk ville omvandla OpenAI till ett vinstdrivande företag som han kunde ha kontroll över eller låta det sammanslås med Tesla. OpenAI står fortfarande fast vid sitt ursprungliga uppdrag att tillhandahålla kraftfull teknik gratis som en allmännytta.

Direktlänk Dela AP7AM fördjupade 24 mars

OpenAIs VD: Elon Musk trodde vi skulle misslyckas och ville ta över

OpenAIs VD, Sam Altman, har uttalat att Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, trodde att OpenAI skulle misslyckas och valde att gå sin egen väg. I en intervju med podcaster Lex Fridman sade Altman att ´Musk ville ha total kontroll för att vända situationen. Vi ville fortsätta i den riktning som nu har blivit OpenAI. Han ville också att Tesla skulle kunna bygga ett AGI-försök´. Altman föreslog också att företaget fortfarande är engagerat i sin ursprungliga orsak, eftersom det ger människor kraftfull teknik gratis, som en allmän nyttighet.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 24 mars

X släpper intern kod för AI-chattbot ´Grok´

X har annonserat lanseringen av intern kod för sin AI-chattbot kallad ´Grok´. Denna chattbot möjliggör för X Premium+ användare att få sarkastiska och explosiva svar på frågor, baserat på X:s omfattande korpus av realtidsuppdateringar. Grok LLM är en storskalig språkmodell utvecklad av X. X har bestämt att släppa källkoden och viktningsdata för Grok LLM som en del av sitt åtagande för transparens och öppenhet. Elon Musk har uttryckt oro över användningen av generativ AI i sociala medier. Grok LLM är för närvarande endast tillgänglig för en mycket liten procentandel av X användare.

Direktlänk Dela Syrus Today fördjupade 24 mars

Elon Musk lämnade OpenAI på grund av oenigheter, säger VD

Elon Musk valde att lämna OpenAI eftersom han trodde att företaget skulle misslyckas, enligt VD Sam Altman. Musk ville ha total kontroll för att vända företaget och ville även att Tesla skulle kunna bygga ett AGI-projekt. Han ville vid olika tillfällen göra OpenAI till ett vinstdrivande företag som han kunde kontrollera eller slå samman det med Tesla. OpenAI ville inte det, och Musk bestämde sig för att lämna. Altman föreslog att företaget fortfarande är förankrat i sitt ursprungliga syfte eftersom det ger människor kraftfull teknik gratis.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 24 mars

Ökad efterfrågan på öppen källkods AI kan gynna Render och Bittensor

Efterfrågan på öppen källkods AI har ökat markant de senaste dagarna, vilket kan gynna Render [RNDR] och Bittensor [TAO]. Trots att hypen kring dessa tokens har minskat, finns det andra faktorer som kan bidra till RNDR:s och TAO:s långsiktiga tillväxt. Nyligen offentliggjorde Elon Musk att Grok, X:s LLM-verktyg, hade öppnats för allmänheten. Render och Bittensor är båda öppen källkods-teknologier inom AI-sektorn som använder de decentraliserade principerna inbäddade i krypto-etoset. Investeringsintresset för AI-tokens kan vara en långsiktig spelning, eftersom deras nuvarande prisrörelse inte visar en positiv bild.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 22 mars

Open AI:s VD Sam Altman diskuterar företagets framtid och AI-utveckling

Sam Altman, VD för Open AI, diskuterade företagets framtid och utvecklingen inom AI i en intervju. Han talade om sin tillfälliga avsked, Elon Musks tidigare inblandning i företaget och sin osäkerhet kring forskningschefen Ilya Sutskevers framtid i företaget. Altman nämnde också företagets AI-modeller, inklusive GPT-4 och den kommande GPT-5, samt AI-videoverktyget Sora och den mystiska AI-arkitekturen Qstar. Han betonade vikten av beräkningskapacitet och förutspådde att artificiell generell intelligens kommer att vara kapabel att öka vetenskapliga upptäckter avsevärt inom slutet av detta årtionde.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 22 mars

Big Tech skrapar data för att träna AI-modeller, vilket leder till upphovsrättsintrång och licensavtal

Stora teknikföretag som OpenAI och Google skrapar data för att träna AI-modeller, vilket har lett till en rad upphovsrättsintrång. Företag som Reddit har börjat ta betalt för tillgång till sina API:er, vilket har resulterat i licensavtal som det på 60 miljoner dollar mellan Google och Reddit. Andra AI-företag förväntas följa efter. Innehållsplattformar har dock ofta löst formulerade avtal om dataskydd med sina användare och erbjuder liten rättslig hjälp. Användare av sociala medier bör vara medvetna om att deras innehåll kan användas för att träna AI-modeller. Det finns mycket lite som är off-limits, och alla typer av innehållsskapare bör vara oroliga över hur deras innehåll kommer att användas av AI-företag.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 22 mars

OpenAI planerar att lansera ny modell för ChatGPT

Enligt en ny rapport kommer OpenAI att lansera en ny modell för ChatGPT senare i år. Källor nära OpenAI hävdar att den nya modellen är ´materiellt bättre´ jämfört med sina föregångare. GPT-5 kommer enligt uppgift att kunna kalla på AI-agenter utvecklade av OpenAI för att utföra uppgifter autonomt. Detta kommer efter att OpenAIs VD Sam Altman i en intervju diskuterade Sora AI, Elon Musk och den konstiga avskedandet och återanställningen på OpenAI. Altman indikerade att GPT-4 ´suger ganska mycket´ när man frågade om LLM:s kapabiliteter. Den nya modellen för ChatGPT är för närvarande under utveckling och ska lanseras under sommaren.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 22 mars

Nvidias GTC-konferens markerar en viktig milstolpe i AI: s framsteg

Nvidias årliga GTC-konferens i San Jose markerade en betydande milstolpe i AI: s framsteg. En särskild session med en diskussion mellan Huang och sju av de åtta författarna till en banbrytande artikel från 2017 om generativ AI var särskilt populär. Nvidia var inte det enda företaget som gjorde rubriker inom AI, med Apple, x.AI och andra nyckelspelare som avtäckte nya AI-modeller. Dessutom öppnar börsintroduktionsfönstret möjligen upp mer, med Astera Labs och Reddit som upplever betydande aktieuppgångar efter deras respektive börsintroduktioner. Samtidigt riktade justitiedepartementet in sig på Apple, och lämnade in en antitruststämning mot teknikjätten.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 22 mars

Öppen källkods-AI utmanar marknadsdominansen hos jättar som OpenAI

Företag som Mistral AI och Hugging Face utmanar dominansen av stora aktörer som OpenAI genom att omfamna en öppen källkodsmodell. Denna strategiska förändring mot fritt tillgänglig AI-teknik är inte bara ett försök att demokratisera tillgången utan också en utmaning för den samlade marknadsmakten hos etablerade spelare. Trots att övergången till öppen källkod innebär utmaningar, kan det leda till innovation och samarbete inom AI. Företag som Databricks och Mistral AI utforskar hybridmodeller, som erbjuder både öppen källkod och proprietära produkter, för att möta ett bredare spektrum av behov.

Direktlänk Dela Xpert Times fördjupade 22 mars

Bedragare använder AI för att lura människor på sociala medier

Bedragare använder alltmer artificiell intelligens (AI) i sina bedrägerier, särskilt riktade mot äldre och ekonomiskt sårbara personer. Amerikanska Federal Trade Commission har sett en ökning av klagomål om annonser som antingen använder AI eller påstår sig använda det för att locka människor till bedrägerier. Minst en tredjedel av klagomålen handlade om annonser på sociala medier som Facebook och YouTube. Antalet klagomål som nämnde AI ökade från två till 14 mellan februari 2023 och februari 2024. Bedragarna använder AI för att skapa falska annonser och videor, inklusive deepfakes av kända personer som Elon Musk och Brad Garlinghouse. Företag som Alphabet och Meta Platforms, som äger YouTube och Facebook, har meddelat att de arbetar för att bekämpa dessa bedrägerier.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 22 mars

OpenAI:s GPT Store drabbas av spam och policybrott

OpenAI:s GPT Store har stött på problem på grund av spam och överträdelser av policyn. GPT Store, som lanserades i januari 2024, är en butik för mini-chattrobotar programmerade för en specifik uppgift. Butiken låter utvecklare bygga och skicka in sina GPT:er till plattformen och om de inte bryter mot några av OpenAI:s riktlinjer och policyer läggs de till i butiken. Det har dock visat sig att policyerna inte följs strikt och många GPT:er som verkar bryta mot reglerna översvämmar plattformen.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 21 mars

Invånare i Waterloo förlorar över $800 000 i online-investeringsbluff

Waterloo Regional Police varnar för en online-investeringsbluff som lett till att ett offer i Waterloo förlorat över $800 000. Offret såg en video som utlovade ´höga avkastningar på kort tid´ och använde artificiell intelligens för att få det att se ut som om Elon Musk stödde det. Videon uppmuntrade människor att ringa ett telefonnummer, vilket offret gjorde, och de kontaktades sedan av en bluffmakare som påstod sig vara med ett investeringsbolag. Mer än $800 000 överfördes sedan från offrets bankkonto mellan januari och mars i år.

Direktlänk Dela CityNews Kitchener fördjupade 21 mars

Franska forskare och amerikanskt startup-utmanar OpenAI:s påstående om AI-utbildning

En grupp franska forskare och det amerikanska startup-företaget 273 Ventures har ifrågasatt påståendet från OpenAI att det är ´omöjligt´ att träna ledande AI-modeller utan att använda upphovsrättsskyddat material. Forskargruppen har avslöjat vad som tros vara den största AI-träningsdatamängden som helt består av texter i allmänhetens ägo. Dessutom har 273 Ventures fått certifiering av den ideella organisationen Fairly Trained för att ha utvecklat en stor språkmodell (LLM) utan att bryta mot upphovsrätten. Dessa initiativ utmanar branschens norm att använda upphovsrättsskyddat material för AI-modellträning.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 21 mars

OpenAI:s utmaningar med att kontrollera chatbots i sin butik

Trots OpenAI:s insatser för att kontrollera nya chatbots bryter många mot reglerna. Till exempel finns det chatbots baserade på Pixar och Star Wars-teman, vilket kan vara ett problem av upphovsrättsliga skäl. Dessutom finns det chatbots relaterade till Harry Potter, Overwatch-karaktärer och Pokémon. En stor oro är chatbots som kallas ´humanizers´. Dessa bots är gjorda för att göra AI-skiven text mer mänsklig och påstår att de kan undvika AI-detektering. Detta väcker etiska frågor, som potentialen för att använda AI för att fuska i skolan eller låtsas att AI-arbete är människoskapat. Dessutom innehåller butiken många chatbots som imiterar kända personer som Joe Biden, Donald Trump, Taylor Swift, Elon Musk och Beyonce. Detta strider mot OpenAI:s regler om att imitera människor utan tillstånd. Det finns också chatbots med vuxet innehåll, vilket strider mot OpenAI:s riktlinjer. OpenAI förväntas släppa en uppdaterad version av sin AI, ChatGPT-5, snart.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 21 mars

OpenAI:s GPT-butik kämpar med spam, regelbrott och upphovsrättsintrång

OpenAI:s GPT-butik, som lanserades i januari, står inför utmaningar med spam och regelbrottande GPT:er. Enligt en rapport har flera GPT:er i butiken hittats engagera sig i upphovsrättskränkningar, försök att undvika AI-innehållsdetektorer, imitera offentliga personer och använda jailbreaking-tekniker för att kringgå OpenAI:s riktlinjer. Dessutom har det upptäckts att vissa GPT:er inom butiken använder karaktärer och innehåll från populära medier utan korrekt tillstånd. Vissa GPT:er hävdade också att de kunde undvika AI-innehållsdetektorer, inklusive de som används av utbildningsinstitutioner för plagiatdetektering.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 21 mars

OpenAI:s GPT Store drabbad av spam och policyöverträdelser

AI-företaget OpenAI har problem med spam och policyöverträdelser i sin GPT Store, vilket är en plattform där användare kan hitta och utvecklare kan bygga GPTs (mini chatbots för specifika uppgifter). Trots företagets riktlinjer har det visat sig att många GPTs som bryter mot dessa regler översvämmar plattformen. Exempelvis finns en chatbot som kallas Legal+, som ger juridisk rådgivning, vilket är emot OpenAIs användarpolicy. Det finns även chatbots som utger sig för att vara kända individer eller organisationer, vilket också är emot företagets regler.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 21 mars

OpenAI:s efterlängtade Tech GPT-5-modell väntas släppas inom några månader

OpenAI:s mycket efterlängtade modell, Tech GPT-5, som ska driva ChatGPT, kommer troligen att släppas om några månader. Enligt företagsledare som har tillgång till GPT-5-demon sägs det vara mycket bättre än GPT-4. Modellen behöver dock fortfarande testas för etiska och säkerhetsfrågor. Framgångsrik testning kommer att avgöra när GPT-5 släpps. OpenAI:s ChatGPT har varit ansvarig för att starta den generativa AI-trenden som har stora teknikföretag som Google, Microsoft, Meta och Apple att utveckla konsumentverktyg. OpenAI står även inför flera rättsliga processer relaterade till upphovsrättsintrång.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 21 mars

OpenAI:s VD Sam Altman lovar förbättringar med kommande AI-modell GPT-5

OpenAI:s VD Sam Altman har erkänt att företagets senaste och mest avancerade artificiella intelligensmodell, GPT-4.5, ´suger lite´, men lovar att världen kommer att hålla med när GPT-5 lanseras om några månader. Altman diskuterade också OpenAI:s beslut att öppna källkoden för sin teknologi och vikten av att demokratisera AI. Han avslöjade också att företaget kommer att återgå till att utveckla robotar och att han hoppas att vi får humanoida robotar som en del av denna övergång. Altman berörde också företagets namn och erkände att det kanske inte var det bästa valet med tanke på hur företaget har utvecklats.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 21 mars

OpenAI:s VD Sam Altman lovar en imponerande AI-uppdatering och diskuterar företagets framtid

OpenAI:s VD Sam Altman diskuterade företagets nuvarande tillstånd och framtida planer i en intervju med AI-forskaren Lex Fridman. Altman lovade att en imponerande uppdatering av företagets AI-modell, GPT-5, kommer att släppas senare i år. Han uttryckte också att företaget planerar att återvända till att utveckla robotar och att han hoppas att detta kommer att innebära skapandet av humanoida robotar. Altman diskuterade också den tidigare konflikten i OpenAI:s styrelse och hans relation med kollegan Ilya Sutskever. Slutligen adresserade han kritiken mot OpenAI och dess övergång från en ideell organisation till ett vinstdrivande företag.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 21 mars

OpenAI:s VD Sam Altman diskuterar framtiden för AI-chatbot

OpenAI:s VD Sam Altman har i en intervju avslöjat framtidsplaner för ChatGPT, en artificiell intelligens (AI) chatbot som har blivit mycket populär. Han diskuterade planer för GPT-4 och GPT-5, samt hans tillfälliga avsättning som VD och Elon Musks pågående rättsliga strid. Altman pratade om OpenAI:s kommande släpp och framhävde att det som OpenAI gör riktigt bra är att ´multiplicera 200 medelstora saker till en jättestor sak´, särskilt på den tekniska sidan. Han vägrade dock att bekräfta om GPT-5 kommer att släppas i år, och förklarade att OpenAI kommer att släppa andra viktiga saker först.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 21 mars

OpenAI:s efterlängtade GPT-5-modell väntas släppas inom några månader

OpenAI förväntas släppa sin mycket efterlängtade modell GPT-5 inom några månader. GPT-5, som kommer att driva ChatGPT, har redan imponerat på företagskunder som har tillgång till demoversionen. Enligt en VD som talat med Business Insider är den nya modellen ´verkligen bra, märkbart bättre´. Modellen behöver dock fortfarande ´red-teamas´, vilket innebär att den ska testas adversariellt för etiska och säkerhetsfrågor. Framgångsrikt ´red-teaming´ kommer i slutändan att avgöra när GPT-5 släpps. OpenAI:s ChatGPT har varit i stort sett ansvarig för att starta den generativa AI-hetsen som har stora teknikföretag som Google, Microsoft, Meta och Apple att utveckla konsumentorienterade verktyg.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 21 mars

Apple överväger att licensiera Googles vänstervridna AI Gemini för iPhones

Apple diskuterar att licensiera Googles artificiella intelligens (AI) teknologi Gemini för användning i iPhones. Detta kan innebära att användare kan be sin iPhone att rita bilder eller skriva uppsatser och en AI från Google kommer att ta hand om det. Men det finns farhågor om politisk obalans eftersom Gemini anses vara den mest vänstervridna AI:n. Detta kan påverka alla med Google eller Apple-produkter då AI:ns snedvridna perspektiv kan påverka allt från uppsatser till nyhetssammanfattningar. Om Apple slutför avtalet med Google kommer över en miljard användare världen över att utsättas för denna vänstervridna AI.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 21 mars

Sam Altman återvänder till OpenAI efter en turbulent period

Sam Altman, tidigare sparkad från sin position på OpenAI, har återvänt som ledare för företaget. Efter att ha blivit anställd av Microsofts Satya Nadella för att leda ett nytt AI-forskningsteam, hotade Altman´s kollegor på OpenAI att gå med honom till Microsoft om han inte återvände. Altman planerar nu för nästa fas av AI-revolutionen på OpenAI. Han har uttryckt tacksamhet för det stöd han fick under denna period, särskilt från sina kollegor. Altman har även talat om behovet av en styrelse på OpenAI och vilken typ av personer som bör ingå i den.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 21 mars

Artificiell intelligens kan förvärra klimatkrisen, varnar experter

Artificiell intelligens (AI) teknologi har avancerat snabbt och efterfrågan växer globalt. Med denna förändring ökar också behovet av elektricitet i en potentiellt ohållbar takt. Experter oroar sig för att kraftutvecklingen inte kommer att kunna hålla jämna steg med AI:s tillväxt. AI kan också bidra till desinformation och skadlig konsumtion som kan förvärra klimatkrisen. Det är också svårt att fastställa hur mycket AI verkligen kommer att påverka klimatet eftersom olika typer av AI kräver olika mängder datorkraft för att träna och köra.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 21 mars

Elon Musk presenterar öppen källkods AI-modell Grok-1

Elon Musk har officiellt presenterat sin öppna källkodsmodell för artificiell intelligens (AI), Grok-1. Den stora språkmodellen har utvecklats av xAI och Musk meddelade förra veckan att han planerade att lansera en öppen källkods-version av Grok. Detta följde på en stämning från Musk mot AI-jätten OpenAI, ett företag han hjälpte till att grundlägga, där han anklagade företaget för att ha avvikit från sin mission att utveckla AI till förmån för mänskligheten, till förmån för att söka vinster. OpenAI har tidigare denna månad sagt att de kommer att be en domare att avfärda Musks stämning.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 19 mars

Perplexitys VD säger att Elon Musks xAI är stel konkurrens inom rekryteringsområdet

Perplexitys VD, Aravind Srinivas, anser att Elon Musks företag xAI är en stark konkurrent när det gäller att rekrytera AI-talanger. Srinivas säger att xAI för närvarande erbjuder den högsta ersättningen och att det är svårt att konkurrera med Musks kändisstatus. Musk lanserade xAI förra året och det har sedan dess blivit ett av de högst betalande företagen för AI-talanger, i paritet med OpenAI. Perplexity, som tillverkar en produkt som ger svar på människors frågor med hjälp av AI, konkurrerar mot OpenAI:s ChatGPT och xAI:s Grok, bland andra.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 mars

Elon Musk släpper rå kod för AI-chatbot

Elon Musk har släppt den råa datorprogrammeringen bakom sin version av en AI-chatbot, Grok, ett steg vidare i kampen om kontrollen över AI:ns framtid. Grok, som är designad för att ge sarkastiska svar i stil med science fiction-romanen ´Liftarens guide till galaxen´, är en produkt från xAI, företaget Musk grundade förra året. Genom att öppna koden för alla att se och använda, har Musk hamnat mitt i en het debatt i AI-världen om huruvida detta kan göra tekniken säkrare, eller bara öppna upp den för missbruk.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 18 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och Sam Altman

Elon Musk har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI, det inflytelserika AI-företaget han medgrundade, och dess VD Sam Altman. Musk anklagar OpenAI för att ha brutit mot sitt ursprungliga avtal genom att hemlighålla den ´interna designen´ för sina stora språkmodeller GPT-4 och avvika från sitt ursprungliga uppdrag att vara ett icke-vinstdrivande företag. OpenAI svarade på stämningen genom att offentliggöra e-postkommunikation med Musk från företagets tidiga dagar. I e-postmeddelandena talade Musk om behovet av mer finansiering.

Direktlänk Dela The Ticker fördjupade 18 mars

Open AI, Microsoft och Nvidia försvarar AI-träning på upphovsrättsskyddat material i domstol

Open AI, Microsoft och Nvidia försvarar sig mot påståenden om att de har använt upphovsrättsskyddat material för att träna sina AI-system. Flera rättsprocesser pågår, med enskilda upphovspersoner och organiserade grupper som lämnar in stämningar. Ett särskilt framträdande fall är New York Times stämning mot Open AI och Microsoft. Open AI hävdar att New York Times hackade deras Chat GPT för att få fram bevis, vilket tidningen har tillbakavisat. Microsoft avfärdar anklagelserna och jämför situationen med striden mot videobandspelaren.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 18 mars

Elon Musk delar källkoden för Grok Chatbot efter stämning mot OpenAI

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, har delat källkoden som driver Grok chatbot, vilket uppfyller ett tidigare löfte. Musk stämde nyligen OpenAI och Altman, med argumentet att ChatGPT-tillverkarens fleråriga, flerbiljondollarpartnerskap med Microsoft bryter mot dess grundläggande åtagande att gagna mänskligheten. Han anklagade också för brott mot kontrakt, brott mot plikt och orättvisa affärspraktiker. Musk bad även OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten. OpenAI svarade på Musks stämning med ett blogginlägg som inkluderade skärmdumpar av Musks e-postmeddelanden under hans tid på företaget.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 18 mars

Elon Musks xAI gör AI-chattboten Grok öppen källkod

Elon Musks företag xAI har meddelat att de gör sin generativa AI-chattbot, Grok, till öppen källkod. Detta uppfyller ett löfte som dess grundare gjorde för ungefär en vecka sedan. Strax efter att Grok AI blivit öppen källkod, riktade Musk också en pik mot OpenAI, vilket förnyar den fientlighet som har varit framträdande sedan miljardären stämde sitt tidigare företag tidigare denna månad. xAI skrev i ett blogginlägg när de informerade om att Grok blivit öppen källkod: ´Vi släpper basmodellens vikter och nätverksarkitektur för Grok-1, vår stora språkmodell. Grok-1 är en blandning av expertmodeller med 314 miljarder parametrar, tränade från grunden av xAI.´

Direktlänk Dela Mint fördjupade 18 mars

Elon Musk släpper AI-chatboten Grok som öppen källkod på GitHub

Den 11 mars meddelade Elon Musk att xAI skulle öppna källkoden för sin AI-chatbot Grok, och nu är en öppen version tillgänglig på GitHub. Detta kommer att låta forskare och utvecklare bygga på modellen och påverka hur xAI uppdaterar Grok i framtiden när den konkurrerar med rivaliserande teknik från OpenAI, Meta, Google och andra. Detta inkluderar ´basmodellvikt och nätverksarkitektur´ för ´314 miljarder parameter Blandning-av-Experter modellen, Grok-1´. Modellen kommer från en kontrollpunkt i oktober och har inte genomgått finjustering ´för någon specifik tillämpning, såsom dialog´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 18 mars

Elon Musk gör AI-chatbot GrokAI öppen källkod

För en vecka sedan lovade Elon Musk att hans AI-chatbot, GrokAI, snart skulle bli öppen källkod. Nu har han uppfyllt sitt löfte och gjort AI-verktyget till öppen källkod, med en öppen release tillgänglig på GitHub. Detta innebär att forskare och utvecklare kan arbeta med modellen och förbättra GrokAI:s xAI-förmågor. Musk passade också på att rikta ännu en pik mot OpenAI, och uppmanade dem att tala mer om ´öppen´ delen i deras namn. xAI, företaget bakom GrokAI, publicerade ett blogginlägg där de meddelade att GrokAI nu är öppen källkod. Modellen är en 314 miljarder parameter blandning-av-experter-modell och har tränats från grunden av xAI-teamet.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 18 mars

Dr. Leonard G. Horowitz stöder Elon Musks fall mot Microsoft och OpenAI

Fallet mot Microsoft och OpenAI som Elon Musk anklagar för kontraktsbrott och orättvis konkurrens har fått stöd från Dr. Leonard G. Horowitz, en pionjär inom energimedicin och direktör för Medical Veritas International, Inc. Enligt Horowitz detaljerar hans ´brådskande´ amicus-skrift hotet om mänsklig utrotning från AI som faller i ´fel händer´, som Bill Gates. Horowitz varnar för att AI:s utveckling av spontan självmedvetenhet eller högre medvetenhet tillsammans med överlägsen intelligens kanske redan har hänt i ´fel händer´. Han ber domstolen att överväga risken för att AI-system invaderar och erövrar alla datornätverk, skadar och kontrollerar verktyg och infrastrukturer.

Direktlänk Dela 24-7 Press Release fördjupade 18 mars

Elon Musk släpper koden till AI-chattboten Grok

Elon Musk släppte den råa datorprogrammeringen bakom sin version av en artificiell intelligens chattbot, Grok, på söndag. Grok, som är utformad för att ge sarkastiska svar i stil med science fiction-romanen ´Liftarens guide till galaxen´, är en produkt från xAI, företaget Musk grundade förra året. xAI är en oberoende enhet från X, men dess teknologi har integrerats i sociala medieplattformen och är tränad på användarnas inlägg. Genom att öppna koden för alla att visa och använda, dyker Musk djupare in i en upphettad debatt om huruvida detta kan göra tekniken säkrare, eller bara öppna upp för missbruk.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 mars

Elon Musk varnar för ´woke AI´

Elon Musk, VD för SpaceX och Tesla och ägare av X (tidigare känt som Twitter), har varnat folk för ´woke AI´, och hävdar att den generativa artificiella intelligensen kan visa sig vara dödlig för människor. Musk uttryckte oro och noterade att noggrann övervägning behövs när AI blir mer avancerad för varje dag som går och om den inte hanteras korrekt, kan det leda till farliga resultat. Musk reagerade på skärmdumpar som visade en påstådd konversation med Gemini AI om felaktig könsidentifikation av Caitlyn Jenner som ett sätt att förhindra en kärnapokalyps.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 16 mars

Figure 01: Den nya humanoida roboten drivs av ChatGPT

Start-up-företaget Figure har presenterat sin senaste robot - Figure 01, en verklig robot som drivs av ChatGPT. I en demo visade Figure 01 sina förmågor. Utrustad med kameraögon och ChatGPT:s AI-funktioner visade denna humanoida robot sina visuella igenkänningsfärdigheter genom att korrekt beskriva objekt och människor i sin omgivning. Figure 01:s förmåga att inte bara uppfatta världen utan också interagera med den sätter den verkligen i särklass. Figure 01:s drift innebär bearbetning av visuell data från dess kameror och transkriberat tal, som sedan matas in i ChatGPT:s språkmodell.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 16 mars

AI kommer att demokratisera kreativitet och förbättra arbetskvaliteten, enligt teknikledare

AI kan ersätta kodare och leda till att IT-företag i Indien behöver 70 procent färre människor, enligt Nvidia och HCL:s tidigare VD. Men Vyshak Venugopalan, lösningsskonsultchef på Adobe India, och Samik Roy, verkställande direktör för Indien och Sydasien på Microsoft India, presenterade en ljusare bild av AI:s inverkan på jobb vid India Today Conclave 2024. De menar att AI kommer att sänka tröskeln så att fler människor kan komma in, demokratisera kreativiteten och höja kvaliteten på arbetet. De betonade också vikten av att utforska och tillämpa AI nu för att främja karriärer och liv och att omskolning är en viktig del av jobbet i AI-eran.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 16 mars

AI-startup Figure demonstrerar sin första humanoida robot

AI-startupföretaget Figure har nyligen delat en demo av sin första humanoida robot som deltar i en realtidskonversation, tack vare ChatGPT och OpenAI. Roboten, känd som ´Figure 01´, använder OpenAI:s förtränade multimodella modell, VLM, för att förstå bilder och texter och förlitar sig helt på vokal kommunikation för svar. Företaget hävdar att varje beteende i videon baseras på systeminlärning. Figure AI-roboten verkar vara redo att konkurrera direkt med Elon Musks Tesla och deras Optimus humanoida robot.

Direktlänk Dela Supercar Blondie fördjupade 16 mars

Elon Musk varnar för farorna med ´woke AI´

Teknikmiljardären och Tesla Inc:s VD Elon Musk tror att ´woke AI´ kan vara dödligt och uttrycker sina farhågor om de potentiella riskerna med AI programmerad för att främja mångfald. Musk tog till X, tidigare Twitter, för att uttrycka sina farhågor om farorna med sin ´woke AI´ som Alphabet Inc:s GOOG GOOGL Google Gemini, och mer nyligen, Adobe Inc:s ADBE Firefly. Han sa att sådan AI potentiellt kan ta till extrema åtgärder för att uppnå sina programmerade resultat, till och med gå så långt som att skada människor. Musk har tidigare varnat för farorna med oreglerad AI-utveckling.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 16 mars

Elon Musk varnar för riskerna med ´woke AI´

Teknikmogulen Elon Musk har utlöst en intensiv debatt om potentiella faror med vad han kallar ´woke AI´, med varningar om konsekvenserna av att programmera artificiell intelligens med fokus på tvångsmässig mångfald. Musk uttryckte sina bekymmer över riskerna med AI-algoritmer som prioriterar mångfaldsinitiativ, och nämnde Googles Gemini AI som ett exempel. Han uttryckte oro över att ett AI som är programmerat att driva på mångfald till varje pris kan göra vad som helst för att uppnå det resultatet, potentiellt till och med döda människor.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 16 mars

Teknikmiljardären och Tesla Inc:s VD Elon Musk uttrycker oro över potentiella risker med AI programmerad för att upprätthålla mångfald. Musk har tidigare klagat på potentiella faror med AI-system som är programmerade att upprätthålla mångfald till varje pris, men denna gång nämnde han specifikt Googles Gemini AI. Han sa att sådan AI potentiellt kan ta till extrema åtgärder för att uppnå sina programmerade utfall, till och med att skada människor. Riskkapitalisten Marc Andreessen kallade det ´neo-rasistisk AI´.

Benzinga fördjupade 16 mars

Figure AI lanserar ny humanoid robot drivs av OpenAI´s ChatGPT

En ny automatiserad humanoidrobot som drivs av OpenAI:s ChatGPT har lanserats av företaget Figure AI. Roboten, kallad Figure 01, kan utföra grundläggande autonoma uppgifter och föra realtidskonversationer med människor. Figure AI har delat en demonstrationsvideo som visar hur ChatGPT hjälper den tvåbenta maskinen att visualisera objekt, planera framtida handlingar och till och med resonera om sitt minne. Företaget hoppas att deras första humanoida AI-robot kommer att vara effektiv för jobb som är för farliga för mänskliga arbetare och kan lindra arbetskraftsbrist. Figure AI har fått 675 miljoner dollar i investeringar från bland annat Jeff Bezos, Nvidia, Microsoft och OpenAI. Dessutom har de nyligen ingått ett avtal med BMW för att sätta Figure 01 på jobb på BMW:s fabriksgolv.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 15 mars

OpenAI försöker sänka kostnaderna för sin text-till-video-verktyg Sora

OpenAI arbetar för att sänka de höga kostnaderna för sitt senaste genombrott, text-till-video-verktyget Sora, men erkänner att dess potential att sprida desinformation under ett viktigt valår kan påverka dess kommersiella lanseringsplaner. OpenAI:s teknikchef, Mira Murati, meddelade att det återstår mycket arbete för att effektivisera deras kraftfulla verktyg för att matcha storleken och komplexiteten hos deras bildgenerator, DALL-E. Detta syftar till att minska beräkningskraven och därmed priset. Murati uttryckte också oro över möjligheten att deras egen teknik kan missbrukas.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 15 mars

Automatiserad humanoidrobot Figure 01 drivs av OpenAI:s ChatGPT

En ny humanoidrobot, Figure 01, drivs av OpenAI:s ChatGPT och kan utföra grundläggande autonoma uppgifter och föra realtidskonversationer med människor. Figure AI, företaget bakom roboten, delade en demonstrationsvideo som visar hur ChatGPT hjälper maskinen att visuellt identifiera objekt, planera framtida handlingar och reflektera över sitt minne. Figure AI hoppas att deras första AI-humanoidrobot kommer att vara kapabel att utföra jobb som är för farliga för mänskliga arbetare och kan hjälpa till att lindra arbetskraftsbrist. Figure AI höjde 675 miljoner dollar i maj 2023 från investerare som Jeff Bezos, Nvidia, Microsoft och OpenAI.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 15 mars

Google Gemini kan nu nås via ´ai.com´

Google Gemini, ett användbart AI-verktyg, har tidigare endast varit tillgängligt via dess hemsida. Nu kan användare dock komma åt Gemini genom att besöka webbplatsen ´ai.com´, som nu omdirigerar till verktyget. Tidigare skulle man gå till gemini.google.com för att nå Google Gemini. ´ai.com´ omdirigerade en gång till ChatGPT och sedan till Elon Musks xAI. För närvarande anges Squarespace som registrar via Google Domains och ICANN listar ´[email protected]´ som kontaktpunkt, vilket är fallet med Google Domains i allmänhet. Det finns inget sätt att bekräfta att Google äger domänen, men det verkar troligt.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 15 mars

Företaget Figure utvecklar robot som kan se, höra och prata

Företaget Figure har utvecklat en robot som kombinerar förmågan att se och förstå sin fysiska omgivning med att kunna se, höra och prata. Denna typ av robot kan vara extremt användbar för en mängd olika uppgifter, från att klippa gräs till att handla, och kan ha en enorm inverkan på den globala ekonomin. Det är dock oklart hur nära vi är till att ha dessa robotar i våra hem och samhällen, med vissa utmaningar kvar att övervinna, inklusive massproduktion till låg kostnad.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 15 mars

Elon Musk, teknikentreprenören och grundaren av företagen Tesla och SpaceX, har hamnat i en offentlig fejd med Sam Altman, VD för OpenAI. Musk, som hjälpte till att grunda OpenAI för nästan ett decennium sedan, har stämt Altman och OpenAI för att ha brutit mot ett ´grundande avtal´ från 2015. OpenAI har i sin tur kallat Musks stämning för ´löjlig´ och ´osammanhängande´. Enligt flera PR-experter har Musk övertaget i den offentliga opinionen, trots att hans stämning troligen kommer att avvisas.

Business Insider fördjupade 15 mars

Abu Dhabis investeringsfirma MGX överväger att investera i OpenAI

Abu Dhabis statligt stödda investeringsföretag MGX är i tidiga diskussioner om att investera i OpenAI:s chipverksamhet, enligt två källor. MGX, ett teknikinvesteringsföretag som etablerades tidigare denna vecka, räknar Abu Dhabis Mubadala och artificiella intelligensföretaget G42 bland sina grundare. Nyheten kommer efter att det tidigare rapporterats att Singapores Temasek Holdings också överväger en investering i OpenAI. UAE:s AI-minister Omar Sultan Al Olama uttryckte optimism om möjligheten för Elon Musk, ägare av xAI, att genomföra AI-relaterade aktiviteter i landet.

Direktlänk Dela World Entertainment News fördjupade 15 mars

Abu Dhabi-baserade MGX överväger att investera i OpenAI

Abu Dhabi-baserade investeringsföretaget MGX överväger att investera i AI-chipföretaget OpenAI, enligt rapporter. MGX, som nyligen grundades av Mubadala (Abu Dhabi) och G42, är i initiala diskussioner med OpenAI. Samtidigt har Förenade Arabemiratens AI-minister, Omar Sultan Al Olama, avslöjat att han också överväger att ta in Elon Musks AI-relaterade företag i landet. Förenade Arabemiraten har redan bekräftat sin ståndpunkt om att stödja och främja ny teknik, med MGX:s planer på att investera i OpenAI och möjligheten att Elon Musk kommer in i bilden.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 15 mars

AI-robotföretag Figure visar upp förbättrad robot

AI-robotföretaget Figure har släppt en uppdaterad video av sin OpenAI-drivna robot, Figure 1. Videon visar hur roboten svarar på frågor och utför fysiska uppgifter, som att räcka över ett äpple. Roboten demonstrerar avancerade verbal-, visuell- och naturliga språkbehandlingsfärdigheter. Figure 1 stöds av en naturlig manlig röstton. Företaget samlade in 675 miljoner dollar i en finansieringsrunda på 2,6 miljarder dollar förra månaden. Figure planerar att använda finansieringen för att öka anställningen, påskynda produktionen och utveckla omfattande språkmodeller för robotik.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 15 mars

Elon Musk anklagar OpenAI för att ha stulit ´allt´

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, har anklagat OpenAI, som tillverkar ChatGPT, för att ha stulit ´allt´. Anklagelsen kommer efter en intervju med OpenAI:s CTO Mira Murati, där hon medgav att företaget använder offentligt tillgänglig och licensierad data för att träna sin AI-modell, Sora. Murati bekräftade senare att den licensierade datan inkluderade data från Shutterstock. Musk har tidigare varit i konflikt med OpenAI och har kritiserat företaget för dess datainsamlingsmetoder och de potentiella etiska konsekvenserna av att använda offentligt tillgänglig data utan tydligt samtycke.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 mars

Figure visar framsteg med humanoid robot som använder OpenAI

Efter att ha tillkännagivit sitt partnerskap med OpenAI har tech-startupen Figure släppt en ny klipp av sin humanoida robot, Figure 01, som pratar med en ingenjör medan den städar undan disk. ´Jag ser ett rött äpple på en tallrik i mitten av bordet, en diskställ med koppar och en tallrik, och du står i närheten med din hand på bordet,´ sa roboten med en kuslig röst, visar OpenAI´s ´tal-till-tal-reasoning´ färdigheter. ´Kan jag få något att äta?´ frågade den mänskliga testaren i närheten. ´Visst,´ svarade den, och överlämnade det röda äpplet med lätthet. ´Så jag gav dig äpplet eftersom det är den enda, äh, ätbara föremål jag kunde ge dig från bordet,´ sa roboten när den frågades varför den gav honom äpplet, och införlivade ett skrämmande mänskligt ´äh´ mitt i meningen. Företaget har ännu inte tillkännagivit en livskraftig konsumentprodukt, men demon ger en nästan dystopisk känsla av den nära framtiden. Är detta verkligen hur interaktion med en AI-aktiverad robot som städar ditt hem eller gör din disk en dag kan se ut? I slutet av februari tillkännagav Figure att det hade undertecknat ett avtal med ChatGPT-tillverkaren, i hopp om att ge sina framtida robotar förmågan att förstå språk med hjälp av AI och lära sig nya färdigheter i en accelererad takt. Tidigare släppta videor visar Figure 01 som använder en kaffemaskin, går och plockar upp objekt och placerar dem på ett närliggande transportband. Med ytterligare hjälp från OpenAI hoppas Figure utveckla ´nästa generations AI-modeller för humanoida robotar´, enligt ett pressmeddelande vid den tiden, vilket gör att de kan ´bearbeta och resonera från språk.´ Och med tanke på företagets senaste demo verkar Figure göra betydande framsteg på den fronten. Under tiden har konkurrenten Tesla, som nyligen blev ertappad med att fejka en video av sin Optimus humanoida robot som noggrant viker en skjorta på ett bord, mycket att ta igen.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 15 mars

Öppna frågor kring OpenAI:s användning av upphovsrättsskyddat material

OpenAI har nyligen hamnat i rampljuset för två huvudsakliga skäl: deras nya video-genererande AI-modell, Sora, och rättsliga kontroverser kring användningen av upphovsrättsskyddat material för att träna sina AI-modeller. I en intervju med The Wall Street Journal, frågade en journalist om OpenAI hade använt offentliga videor från plattformar som YouTube, Facebook och Instagram för att träna Sora. Mira Murati, teknisk direktör för OpenAI, kunde varken bekräfta eller förneka detta. OpenAI:s ovilja att fullt ut detaljera sina datakällor är inte ett isolerat fall inom generativ AI.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 15 mars

Adobe kritiseras för AI-verktyget Fireflys felaktiga representationer

Adobe Inc. har fått kritik för sitt AI-bildskapande verktyg, Firefly, som har upptäckts göra liknande kontroversiella misstag som Alphabets Google´s Gemini. Förra månaden pausade Google tillfälligt sin Gemini AI:s förmåga att producera bilder av individer på grund av felaktigheter i framställningen av historiska figurer. Nu har Firefly, som använder liknande tekniker för att skapa bilder från skriven text, upptäckts replikera många av de samma problem som plågade Gemini. Adobe har fått kritik för sina felaktiga ras- och etniska framställningar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 mars

OpenAI:s styrelse uttrycker fullt förtroende för VD Sam Altman trots tidigare avsked

OpenAI har nyligen tillkännagivit resultatet av en oberoende juridisk granskning av VD Sam Altmans avsked i november. Företaget presenterade resultaten som en frikännande av dess handlingar. OpenAI:s nya styrelse uttryckte fullt förtroende för Altmans ledarskap baserat på advokatfirmans analys. Granskningen bekräftade att Altman inte hade blivit avskedad på grund av oro för produktsäkerhet eller företagsekonomi, utan det hade varit en förtroendekris mellan honom och styrelsen. Altman har nu möjlighet att återställa förtroendet inte bara med sin styrelse, utan också med allmänheten.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 14 mars

AI-chattbotar jämförs i verkliga scenarier

Kim Komando, teknikskribent, har jämfört de kostnadsfria versionerna av AI-chattbotarna ChatGPT från OpenAI, Google Gemini och Perplexity. Hon testade botarnas förmåga att hjälpa till med verkliga scenarier, bland annat att skriva ett artigt e-postmeddelande för att ursäkta sig från en familjemiddag, att skapa en affärsidé och att planera en vandring. Slutresultatet var ChatGPT 2, Gemini 1, Perplexity 0. Komando anser att AI kan hjälpa oss att undvika obekväma sociala interaktioner, men att de för närvarande fortfarande är autokorrigeringssystem och att hon inte är säker på att hon skulle outsourca något av dessa jobb till AI helt och hållet ännu.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 14 mars

AI-chattar: En jämförelse mellan ChatGPT, Microsoft Bing AI och Google Bard

Artificiell intelligens (AI) har blivit alltmer populärt, med AI-chattar och generativ AI för bilder, videor och andra medier som ger nya verktyg för många typer av jobb och nöjen. Tre stora plattformar för AI-chattande är ChatGPT, Microsoft Bing AI och Google Bard. ChatGPT, lanserad av Elon Musk-stödda företaget OpenAI, är känd som ´originalet´ och blev en global techsensation under 2023. Microsoft Bing AI, som lanserades efter Microsofts ökade investering i OpenAI, erbjuder en AI-chattupplevelse genom Copilot. Google Bard, som integreras med andra Google-tjänster, är mer konversationsinriktad men mindre inriktad på textkommandon.

Direktlänk Dela Dopest fördjupade 14 mars

Startup-företaget Figures humanoida robot överträffar Teslas Optimus-robot

Figure, ett startup-företag som samarbetar med OpenAI, har släppt en video som visar en humanoid robot, Figure 01, som överträffar vad Tesla har demonstrerat med sin Optimus-robot. Figure 01 kan utföra komplexa uppgifter, som att identifiera föremål, svara på frågor med mänsklik ton, plocka upp skräp och placera disk i ett diskställ. Videoinspelningen visar att Figure 01 inte styrs av en människa, vilket är en pik mot Tesla vars Optimus-robot tycks ha styrs av en människa i en demonstration. Figure har samlat ett team av experter från företag som Boston Dynamics och DeepMind.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 14 mars

Sam Altman kontaktade Elon Musk efter stämningen mot OpenAI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avslöjade nyligen att han omedelbart kontaktade Elon Musk när han fick reda på stämningen som Teslas VD lämnade in mot OpenAI. Altman och Musk hade en kort konversation via textmeddelanden efter att stämningen lämnats in. Altman uttryckte också sin nostalgi för ´gamla Elon´, och betonade Musks avgörande roll som grundande medlem av OpenAI och hans bidrag under dess formande år. Trots rättsliga tvister fortsätter deras förbindelse att vara stark.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 14 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för avvikelse från ursprungligt uppdrag

Elon Musk, som var avgörande för finansieringen av OpenAI, hävdar att organisationen har avvikit från sitt ursprungliga uppdrag. Musk stämde OpenAI med anklagelsen att de inte längre är en ideell organisation inriktad på att utveckla teknik för allmänhetens bästa, utan istället har blivit ett slutet dotterbolag till Microsoft. OpenAI svarade på Musks stämning genom att kalla den för ´osammanhängande´. Musk skämtade om att han skulle dra tillbaka stämningen om OpenAI bytte namn till ClosedAI.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 14 mars

Google tar ett mer försiktigt tillvägagångssätt mot AI efter kritik mot Gemini

Google har nyligen stått under belägring efter flera rapporter som kritiserar företagets nya artificiella intelligenssystem, Gemini, för brist på kvalitet och konsekvens. Detta har lett till att Google nu tar ett mer försiktigt tillvägagångssätt mot sina AI-produkter. Företaget har tillfälligt stoppat sin bildgenererande mjukvara och meddelade nyligen att dess chatbot inte kommer att generera några svar relaterade till de många högprofilerade valen som äger rum runt om i världen i år. Google lanserade Gemini i december förra året, ursprungligen som motorn bakom Bard, dess AI-chatbot.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 13 mars

OpenAI kritiserar Elon Musks stämningsansökan som ´fruktlös´ och ´inkoherent´

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har starkt kritiserat Elon Musks senaste stämningsansökan, och kallat det för ett ´fruktlöst´ och ´inkoherent´ försök att få tillgång till företagets proprietära teknologi. OpenAI anklagar Musk för att skapa en fiktiv berättelse för att göra anspråk på resultaten av ett företag han övergav. Musk hävdar att OpenAI brutit mot ett ´grundande avtal´ genom att privatisera utvecklingen av GPT-4, vilket han beskriver som världens första artificiella allmänna intelligens. OpenAI har starkt tillbakavisat dessa påståenden.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 13 mars

Sam Altman och Elon Musk utbyter emojis efter rättslig tvist

Sam Altman, VD för OpenAI, sade att han skickade ett textmeddelande till Elon Musk strax efter att han fick reda på att Tesla-VD:n hade stämt honom. Altman berättade att han skickade ´något trivialt´ till Musk i kölvattnet av Musks stämning mot OpenAI och flera av dess medgrundare. Musk stämde tidigare i år Altman och OpenAI, med anklagelsen att företaget hade brutit mot sitt ´grundande avtal´ och riskerade att bryta mot sitt icke-vinstdrivande uppdrag att gagna mänskligheten genom sitt partnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 mars

SpaceX och Oracle utvecklar AI-baserat kartläggningsverktyg för jordbruk

SpaceX och Oracle samarbetar för att utveckla ett AI-baserat kartläggningsverktyg för jordbruk. Larry Ellison tillkännagav samarbetet med Elon Musk under Oracles vinstsamtal på måndag. Verktyget kommer att hjälpa gårdar att planera, förutsäga och öka sin jordbruksproduktion, sa Ellison. Verktyget skapar en karta över ett lands gårdar och visar vad var och en odlar. Larry Ellison och Elon Musk har en lång vänskap och Ellison satt i Teslas styrelse från 2018 till 2022. SpaceX gick in i jordbrukssektorn i januari genom ett partnerskap med John Deere.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 mars

Elon Musk kritiserar OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk, miljardär och VD för Tesla och SpaceX, har nyligen stämt AI-företaget OpenAI och dess VD Sam Altman. Han anklagar dem för att ha brutit mot kontraktsavtal som gjordes när han hjälpte till att starta företaget 2015. Musk hävdar att de har brutit mot företagets ursprungliga uppdrag att gynna mänskligheten genom att istället prioritera vinst. Han har även delat ett nytt ´logotyp´ för företaget, där han kallar det för en ´lögn´.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 13 mars

OpenAI kallar Elon Musks stämningsansökan ´oansvarig´ och ´fiktiv´

Elon Musk vill stämma OpenAI, men företaget hävdar att han hallucinerar. OpenAI har svarat på stämningsansökan Musk lämnade in förra månaden genom att kalla miljardärens ´oansvariga´ påståenden ´fiktiva´. OpenAI:s VD, Sam Altman, har anlitat Elon Musks favoritfirma för att svara på stämningen. Musk hävdar att OpenAI brutit mot ett grundavtal om att verka som en ideell organisation, men OpenAI säger att det avtal han hänvisar till aldrig existerade. OpenAI har även föreslagit att Musk kan vara avundsjuk på företagets framgångar inom AI sedan han lämnade företaget.

Direktlänk Dela Above the Law fördjupade 13 mars

OpenAI anlitar framstående advokater för att bekämpa Elon Musks stämning

OpenAI har anlitat framstående advokater för att bekämpa Elon Musks stämning. En av advokaterna har tidigare hjälpt Twitter i en rättslig konflikt med Musk. Musks stämning hävdar att OpenAI brutit mot dess ´grundläggande avtal´. OpenAI har anlitat två advokater från Wachtell, Lipton, Rosen & Katz för att representera OpenAI och ytterligare advokater från Morrison & Foerster för att representera dess övriga försvarare, inklusive OpenAIs VD Sam Altman. En av advokaterna från Wachtell, William Savitt, hjälpte till att leda Twitters fall mot Musk. Musk har också sin egen starka advokatgrupp. Musk stämde OpenAI och några av dess medgrundare tidigare i år, med påståendet att företaget hade brutit mot dess ´grundläggande avtal´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 mars

OpenAI avfärdar Elon Musks stämningsansökan som ´orimlig´

OpenAI har avfärdat Elon Musks stämningsansökan mot företaget i en rättslig inlämning, beskrivande Teslas VD:s påståenden som ´orimliga´ och avsedda endast ´för att främja hans kommersiella intressen´. OpenAI förnekar att de någonsin bröt vad Musk kallar dess ´grundläggande avtal´, och hävdar att inget sådant kontrakt någonsin existerade. Musk och OpenAI har varit i en långvarig tvist sedan Musk lämnade företaget 2018. OpenAI hävdar att Musks stämning är ett försök att stärka hans position som konkurrent inom industrin.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 13 mars

Google begränsar Gemini AI-chattbotens svar om kommande allmänna val

Google har börjat begränsa sin Gemini AI-chattbot från att svara på frågor om de kommande allmänna valen i Indien och andra länder. Detta kommer efter att Gemini varit inblandad i en rad kontroverser förra månaden, vilket ledde till att Google också var tvungen att pausa Geminis bildgenereringsförmåga. Google skrev i ett blogginlägg att de har börjat införa begränsningar på vilka valrelaterade frågor som Gemini kommer att svara på. Detta är ett försök att förhindra eventuellt missbruk av AI-teknik för att störa valprocessen.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 mars

OpenAI väljer advokater för att bekämpa Elon Musks stämningsansökan

OpenAI, utvecklaren och ägaren av AI-systemet ChatGPT, och dess VD Sam Altman har valt advokater för att företräda företaget och dess tjänstemän i deras strid med Elon Musk över företagets struktur. Advokatbyråerna Morrison & Foerster LLP och Wachtell, Lipton, Rosen & Katz kommer att agera som gemensamma försvarsadvokater. Huvudadvokat för Wachtell är Bill Savitt, tidigare juridisk sekreterare för USA:s högsta domstolsdomare Ruth Bader Ginsburg. Savitts team inkluderar Sarah Eddy och Randall Jackson, båda tidigare federala åklagare.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 13 mars

Elon Musks AI-laboratorium xAI gör chatboten Grok öppen källkod

Elon Musks AI-laboratorium xAI har utvecklat en chatbot kallad Grok, som är jämförbar med ChatGPT. Grok är för närvarande tillgänglig för Premium+ betalande prenumeranter, men kommer snart att vara tillgänglig som öppen källkod. Detta tillkännagavs nyligen av Elon Musk. Musk har varit i konflikt med OpenAI, som han anklagar för att inte vara så ´öppen´ som namnet antyder. xAI är inte det första företaget att göra denna typ av modeller öppna källkoder. Meta beslutade 2023 att göra sin Llama-2-modell öppen källkod.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 12 mars

AI-verktyg används för att skapa falska bilder som sprids på sociala medier

Tidigare i år delades sexuellt explicita bilder av Taylor Swift flitigt på sociala medier. Bilderna skapades troligen med AI-verktyg, vilket visar hur lätt tekniken kan användas för skadliga ändamål. Detta följer en trend med liknande fall, inklusive falska bilder som visar gripandet av före detta president Donald Trump, AI-genererade bilder av svarta väljare som stöder Trump och fabricerade bilder av Dr. Anthony Fauci. Sociala medier som Facebook, Instagram, TikTok, YouTube och Google Search spelar en allt viktigare roll i spridningen av denna typ av innehåll. Utan stora förändringar kan vi förvänta oss fler fall som de med Swifts bilder. Trots att AI-verktyg kan göra produktionen snabbare och billigare, kommer de flesta människor att kämpa ännu mer för att synas på onlineplattformar.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 12 mars

Elon Musk planerar att göra sin chatbot Grok öppen källkod

Elon Musk har en chatbot vid namn Grok som han planerar att göra till öppen källkod. Det är oklart vilka delar av boten som kommer att vara öppna för granskning. Musk har tidigare grundat OpenAI, men hans roll har minskat över tid. Han har nyligen stämt företaget och dess VD, Sam Altman, för att ha brutit mot dess ursprungliga stadgar genom att ingå ett flera miljarder dollar stort avtal med Microsoft. OpenAI har avvisat dessa påståenden i ett blogginlägg. Grok är inte AGI, men är låst bakom en prenumeration på X. Grok är fortfarande i sina tidiga stadier, men den fungerar med realtidsinformation och kommer att bli öppen källkod.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 12 mars

AI-innovationen ´Halo´ kan möjliggöra kontroll över drömmar

Hjärnteknikföretaget Prophetic planerar att släppa en första version av sin AI-innovation ´Halo´ i år, vilket de hävdar kan stabilisera ´lucida drömmar´. Dessa är drömmar där drömmaren är medveten om att de drömmer och ibland kan kontrollera händelserna i drömmen. Pannbandet, som drivs av AI-modellen Morpheus-1, avger ultraljudsignaler och har som mål att hjälpa oss att utforska det mänskliga medvetandet. Det finns dock oro över potentiella risker, inklusive möjligheten att bli hackad och användas för oetiska ändamål.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 12 mars

OpenAI förnekar påstådda grundläggande avtal med Elon Musk

OpenAI förnekar alla påståenden om ett grundläggande avtal med Elon Musk och hävdar sin oberoende framgång. Företaget anklagar Musk för att försöka ta otjänad kredit för dess prestationer. Tvisten uppstår från Musks anklagelser om att OpenAI bryter mot ett påstått grundläggande avtal. OpenAI hävdar att Musk stödde en vinststruktur för OpenAI, att kontrolleras av Musk själv, och övergav projektet när hans önskemål inte följdes. OpenAI svarade på Musks klagomål förra veckan och sa att ´Musk ville att vi skulle slå ihop oss med Tesla, eller att han ville ha full kontroll´.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 12 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, anlitar tidigare stämd advokatbyrå för försvar

OpenAI har anlitat en advokatbyrå som tidigare stämts av Elon Musk för $90 miljoner för att försvara sig mot Teslas ägares senaste rättsfall. Musk hävdade att det Microsoft-backade AI-företaget övergav sitt icke-vinstdrivande uppdrag att se till att AI gagnar mänskligheten och fokuserar på vinstskapande, påståenden som OpenAI starkt förnekade. OpenAI kommer att representeras i rätten av advokater från Wachtell, Lipton, Rosen & Katz och ett annat team från Morrison & Foerster.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 mars

OpenAI hävdar att de klarar sig bra utan Elon Musk

OpenAI hävdade i en rättslig inlämning på måndag att företaget klarar sig bra utan Elon Musk, som lämnade företaget 2018. OpenAI svarade på en stämning som Musk lämnade in förra månaden, och kallade hans anspråk för ´inkoherenta´, ´frivola´, ´extraordinära´ och ´en fiktion´. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015, har anklagat företaget för att bryta mot sitt grundavtal och avvika från sin ursprungliga, icke-vinstdrivande mission genom att reservera några av sina mest avancerade AI-teknologier för privata kunder. OpenAI hävdar att Musk nu vill ta äran för företagets enorma framgångar under de senaste sex åren för sig själv.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 12 mars

OpenAI utmanar Elon Musks påstående i rättslig tvist

OpenAI har utmanat ett grundläggande påstående som Teslas VD Elon Musk gjorde i det stämningsansökan han lämnade in mot startupföretaget tidigare denna månad. Musk, som hävdade kontraktsbrott i startupföretaget som han stödde, hänvisade i sin stämningsansökan tidigare denna månad till ett ´grundavtal´ med honom och två andra OpenAI-medgrundare, Sam Altman och Greg Brockman. OpenAI svarade på Musks klagomål förra veckan genom att förlöjliga det i ett memo till anställda och släppa e-postmeddelanden som involverar honom som går tillbaka till dess tidigaste dagar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 12 mars

Elon Musk gör AI-chatboten Grok öppen källkod mitt i rättslig strid med OpenAI

Elon Musk, VD för xAI, har meddelat att han kommer att göra AI-chatboten Grok till öppen källkod. Beslutet kommer efter att Musk stämt OpenAI, ett företag han var med och grundade, för att ha övergett sitt ursprungliga icke-vinstdrivande uppdrag. Musk lämnade OpenAI på grund av meningsskiljaktigheter om organisationens riktning och strategi, vilket ledde till att han lanserade xAI. Grok lanserades i november 2023 och markerade Musks engagemang för öppna och icke-vinstdrivande AI-initiativ. Musk har nyligen stämt OpenAI, hävdar att de har brutit mot avtalet som gjordes när OpenAI grundades som en icke-vinstdrivande organisation.

Direktlänk Dela Crypto News fördjupade 11 mars

OpenAI kritiserar Elon Musks anklagelser i rättsfil

OpenAI har kritiserat Elon Musks anklagelser mot det, och säger i en rättsfil att miljardären entreprenörens påståenden ´bygger på invecklade - ofta inkoherenta - faktiska premisser.´ Det starkt formulerade dokumentet är företagets första juridiska svar på Musks stämning mot företaget, VD Sam Altman och president Greg Brockman i februari. Musk hävdade att uppstartsföretaget hade avvikit från sin mission att bygga ansvarsfull artificiell intelligens och att det hade blivit beroende av Microsoft Corp., dess största investerare.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 11 mars

Elon Musk gör sin AI-startup xAI:s chatbot Grok öppen källkod

Elon Musk tillkännagav på måndagen att hans startup för artificiell intelligens, xAI, kommer att göra sin chatbot, Grok, öppen källkod denna vecka. Detta kommer mitt i hans rättsliga strid med OpenAI, som han kallade ´en lögn´. Musk, som är VD för Tesla, gjorde tillkännagivandet på sin sociala medieplattform, X. Musk stämde nyligen OpenAI, som han medgrundade 2015 och lämnade 2018, och påstår att företaget övergav sin ursprungliga mission att utveckla öppen källkods-teknologi för artificiell allmän intelligens till förmån för vinster. Stämningen, som även nämner OpenAI:s VD och medgrundare Sam Altman, hävdar att Altman och medgrundaren Greg Brockman ursprungligen närmade sig Musk för att skapa ett icke-vinstdrivande företag med öppen källkod, och att företagets övergång till att tjäna pengar bröt mot det kontraktet. Musk kräver att OpenAI, som nu stöds av Microsoft, återgår till öppen källkod.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 11 mars

Elon Musks AI-startup xAI kommer att öppna källkoden för sin chatbot Grok

Elon Musks AI-startup xAI kommer att öppna källkoden för sin chatbot Grok ´denna vecka´, enligt företagets miljardärsgrundare. Detta gör Groks källkod fritt tillgänglig för omdistribution och modifiering, vilket ses som Musks senaste stöt mot rivalen OpenAIs populära ChatGPT. Efter tillkännagivandet uppmanade andra användare OpenAI att göra detsamma, varpå Musk svarade: ´OpenAI är en lögn.´ En Reddit-användare antydde att ChatGPT fortfarande är en sluten källkodsapplikation eftersom ´OpenAI är något bekymrad över de möjliga risker som är förknippade med att göra ChatGPT helt öppen källkod.´

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 11 mars

Elon Musk kommer att släppa AI-chatbot Grok för allmän användning

Efter att ha stämt OpenAI tidigare denna månad, anklagande företaget för att vara för stängt, meddelar Elon Musk att han kommer att släppa sin ´sanningssökande´ chatbot Grok för alla att ladda ner och använda. Musk skrev på sin sociala medieplattform X att hans AI-företag, xAI, kommer att släppa hela koden för Grok och tillåta alla att använda eller ändra den. OpenAI erbjuder en version av ChatGPT och språkmodellen bakom det gratis, men behåller sin kod privat. Genom att öppna källkoden för Grok kan Musk väcka intresse för sitt företags AI.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 11 mars

Miljardärer kämpar om framtidens AI

Det pågår en strid om vem som ska leda OpenAI och hur det ska styras. Nyligen stämde tidigare medgrundare och backare Elon Musk AI-företaget, mest känt för ChatGPT och sitt samarbete med Microsoft, för vad han anser vara ett övergivande av dess grundläggande principer. Detta ledde till en storm av diskussioner bland techinvesterare, varav vissa har en andel i OpenAI. Frågan är om stämningen bara är bitterhet, som Vinod Khosla tror? Var passar Meta in i mixen? Kom ihåg att OpenAI är värderat till tiotals miljarder dollar och alla stora teknikföretag kämpar för att hålla sig i framkant - eller till och med leda AI-racet.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 mars

Elon Musk planerar att göra AI-chatbot öppen källkod efter stämning mot OpenAI

Elon Musk har meddelat att hans AI-företag xAI kommer att introducera en öppen källkodsmodell. Den här veckan kommer xAI att öppna källkod för Grok, en AI-chatbot som Musk introducerade förra året. Detta kommer 11 dagar efter att Musk stämde OpenAI, ett företag han hjälpte till att grunda, för att påstås ha avvikit från sin mission att utveckla AI som hjälper mänskligheten, till förmån för att jaga vinster. Musk var en av grundarna av OpenAI för nio år sedan, men lämnade företagets styrelse 2018. OpenAI svarade förra veckan att de kommer att be en domare att avfärda Musks stämning.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 11 mars

AI-chattbotar jämförs i realistiska scenarier: ChatGPT tar ledningen

En teknikskribent jämförde de fria versionerna av AI-chattbotarna ChatGPT från OpenAI, Google Gemini och Perplexity för att se hur bra de hjälpte med några realistiska scenarier. Författaren utvärderade botarna på tre uppgifter: att artigt avböja en familjemiddag, att skriva en affärsidé och att planera en vandringstur. Slutresultatet blev ChatGPT 2, Gemini 1, Perplexity 0. Trots att AI-chattbotarna visade sig vara hjälpsamma, menar författaren att de fortfarande är som autokorrigeringar på steroider och att de inte skulle outsourca dessa uppgifter helt till AI ännu.

Direktlänk Dela Komando fördjupade 11 mars

Elon Musk, miljardären bakom Tesla och SpaceX, meddelade att hans AI-startup xAI kommer att öppna källkoden till sitt stora språkmodell Grok denna vecka. Detta kommer efter att Musk stämde sitt tidigare företag OpenAI och dess ledning för att inte leva upp till de ´öppna´ implikationerna i sitt namn. Det är oklart när eller till vilken detalj Grok kommer att bli öppen källa. Grok, som tillkännagavs i november 2023, är den stora språkmodellen som driver xAIs ChatGPT-rival, också kallad Grok. Musk har förnekat rapporter om att hans startup xAI försöker samla in miljarder från externa investerare.

VentureBeat fördjupade 11 mars

Elon Musk planerar att göra AI-chattboten ´Grok´ öppen källkod

Teknikmiljardären Elon Musk meddelade på måndag planer om att göra sin AI-chattbot ´Grok´, utvecklad av hans AI-företag xAI, till öppen källkod. Grok är designad för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Musk uttryckte sin uppskattning för konceptet med öppen källkod AI under en podcast med Lex Fridman. Musk meddelade också att hans sociala medieföretag X, tidigare Twitter, överväger att ta bort visningen av gillningar och antal reposts på inlägg på plattformen. Dessutom nämnde Musk att X är nära att få godkännande för en penningöverföringslicens i New York.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 11 mars

AI-teknikens mörka sida: Felaktiga bilder och falska nyheter

AI-tekniken har en mörk sida, inklusive fördomar, hallucinationer och andra problem med hur verktygen själva fungerar. Det finns också ett växande problem med att människor lutar sig mot dessa lätta att använda och kraftfulla generativa AI-motorer för att skapa falska bilder eller deepfake-videor. Ett exempel är när Googles Gemini text-till-bild-generator tvingades pausa på grund av att den levererade stötande, pinsamma och partiska bilder. Microsoft har också problem med sin Copilot Designer AI-generator, efter att en företagsingenjör uttryckte oro över störande och våldsamma bilder skapade av verktyget. Dessutom har det skapats falska bilder med AI, till exempel av anhängare till ex-president Donald Trump som skapade bilder som visar den nuvarande presidentkandidaten omgiven av falska svarta väljare som en del av desinformationskampanjer.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 11 mars

Googles AI-verktyg Gemini dras tillbaka på grund av felaktigheter

Google har nyligen lanserat sina nya AI-verktyg Gemini, som har stött på problem genom att producera bilder av grundläggande fäder och nazistiska soldater som färgade människor. När Gemini tillfrågades om Elon Musk eller Adolf Hitler hade en mer negativ effekt på samhället, svarade det att det var ´svårt att säga´. Google drog tillbaka produkten på grund av ´felaktigheter´. Alex Kantrowitz på Wrap citerar en medlem av Googles Trust and Safety Team: ´Organisatoriskt på denna plats är det omöjligt att navigera och förstå vem som är i rum och vem som äger saker. Kanske är det så avsiktligt så att ingen någonsin kan få problem för misslyckande.´

Direktlänk Dela Mint fördjupade 11 mars

Teknikvärlden vibrerade av avslöjanden, förutsägelser och humor

Under veckan var teknikvärlden full av avslöjanden, förutsägelser och humor. Höjdpunkter inkluderade Sergey Brins erkännande om den brådskande och felaktiga Gemini-bildgeneratorn, Cathie Woods varning om en potentiell korrigering i chipaktier och Elon Musks lekfulla pik mot AI-chattboten ChatGPT. Sergey Brin, medgrundare till Alphabet Inc., erkände att Gemini-bildgeneratorn var ´rörig´ vid AGI House hackathon. Detta erkännande kommer efter att VD:n Sundar Pichai accepterat de ´helt oacceptabla´ felen i AI-chattboten. Cathie Wood, VD för ARK Investment Management, uttryckte oro över en potentiell marknadskorrigering i halvledarsektorn under en intervju med Bloomberg Businessweek Radio. Shane Jones, en ledande mjukvaruutvecklingschef vid Microsoft Corp, upptäckte att företagets AI-bildgenerator, Copilot Designer, producerade alarmerande och olämpliga bilder, en tydlig överträdelse av Microsofts ansvarsfulla AI-principer. Elon Musk, VD för Tesla Inc, gjorde en pik mot AI-chattboten ChatGPT i kölvattnet av Bitcoins tumultartade vecka.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 mars

Anthropic lanserar avancerad AI-modell, Claude 3, för att utmana OpenAI:s ChatGPT-4

Anthropic, en startup grundad av tidigare medlemmar av OpenAI, har lanserat Claude 3, den tredje AI-modellen i en lovande serie, för att utmana OpenAI:s ChatGPT-4. Claude 3 innehåller tre toppmoderna modeller: Haiku, Sonnet och Opus. Användare kan få tillgång till AI-modellen på claude.ai, även om den fortfarande är begränsad i vissa länder. Claude är gratis att använda med vissa begränsningar, men användare som söker en förbättrad upplevelse kan uppgradera till Claude Pro för en månadsavgift på 20 dollar. Enligt Anthropic har Claude 3 överträffat andra AI-modeller som ChatGPT-4 och Gemini 1.0 ur ett ´intelligensperspektiv´.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 10 mars

Sam Altman återvänder till OpenAI:s styrelse efter omtvistad avsked

Sam Altman, en av originalgrundarna till OpenAI, har återvänt till företagets styrelse efter att ha blivit avskedad. Altman fick sparken från OpenAI under kontroversiella omständigheter, vilket ledde till att advokatfirman WilmerHale granskade händelsen och fann att det inte fanns någon god anledning att avskeda honom. Altman har nu återvänt till styrelsen, och vissa av de direktörer som beslutade att avskeda honom har avlägsnats. OpenAI har också stärkt sina band med Microsoft, med deras partnerskap nu värt hela 13 miljarder dollar. OpenAI, som ursprungligen startade som en förespråkare för att göra AI säker och öppen för alla, har nu blivit ett företag värt 90 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 10 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämning, Apple lanserar nya MacBook Air-modeller och emojis

Denna vecka riktade teknikindustrin sin uppmärksamhet mot Elon Musk och OpenAI. Efter att Musk stämde företaget har OpenAI svarat med egna anklagelser om att entreprenören försöker slå samman OpenAI med Tesla. På andra håll i AI-världen lanserade Anthropic sin Claude 3-modellfamilj, en trio av avancerade chattrobotar. Apple rullade ut MacBook Air-modeller uppdaterade med M3-chips, samt sin iOS 17.4-uppdatering för iPhones. OpenAI svarade offentligt på Elon Musks stämning mot dem med ett blogginlägg som detaljerat beskrev upplösningen av hans relation med företaget. Musk ville att ansträngningarna skulle ta formen av en fusion med Tesla, något som grundarna Sam Altman och Greg Brockman vägrade att gå med på. Apple har avtäckt 118 nya emojis som en del av iOS 17.4. Anthropic har fortsatt att utveckla sin AI med lanseringen av Claude 3. Apple har uppdaterat sina MacBook Airs med det senaste M3-chippet.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 10 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, företaget han medgrundade

Elon Musk och Sam Altman, som en gång grundade OpenAI tillsammans, är nu indragna i en rättslig tvist. Musk lämnade OpenAI 2018 efter att företagets chefer vägrade ett uppköpserbjudande från Tesla. Sedan dess har Musk kritiserat OpenAI för att ha accepterat 90 miljarder dollar i finansiering, vilket enligt honom strider mot företagets ursprungliga uppdrag. Musk har nu stämt OpenAI för att ha avvikit från sitt uppdragsuttalande genom att söka vinst efter att ha ingått ett partnerskap värt 13 miljarder dollar med Microsoft och hålla koden för sina nyaste AI-produkter hemliga. Altman svarade genom att offentliggöra tidigare privata e-postmeddelanden från Musk i ett försök att underminera stämningen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 10 mars

Elon Musk föreslog att OpenAI skulle slås samman med Tesla under företagets krisår 2018

Elon Musk försökte 2018 att slå samman Tesla med OpenAI, enligt uppgifter från OpenAI. Under denna period kämpade Tesla med produktionsproblem och ekonomiska svårigheter kopplade till Model 3. Musk föreslog att OpenAI skulle samla in en miljard dollar, slås samman med Tesla och utse honom till VD. Han såg OpenAI som en potentiell källa till kapital och ville även hålla företagets teknologi hemlig. OpenAI har sedan dess blivit ett framstående företag inom tekniksektorn, medan Tesla har upplevt ekonomiska svårigheter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 mars

Sam Altman återvänder till OpenAI:s styrelse

Sam Altman kommer att återvända till OpenAI:s styrelse, den exklusiva grupp som har den yttersta kontrollen över utvecklaren ChatGPT. Beslutet kommer drygt fyra månader efter att styrelsen mystiskt sparkade Altman, vilket ledde till att mer än 700 OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. Altman ansluter sig till tre nya styrelsemedlemmar: Sue Desmond-Hellmann, tidigare VD för Bill och Melinda Gates Foundation; Nicole Seligman, tidigare president för Sony, och Fidji Simo, VD för Instacart. Alla tre nya medlemmar är kvinnor, vilket är anmärkningsvärt då de ansluter sig till en tidigare helt manlig styrelse.

Direktlänk Dela Gizmodo Australia fördjupade 10 mars

Veckans tekniknyheter: Sergey Brins Gemini-erkännande, Cathie Woods chip-aktievarning och Elon Musks AI-skämt

Under veckan har teknikvärlden surrat med en blandning av avslöjanden, förutsägelser och en nypa humor. Stora höjdpunkter inkluderade Sergey Brins erkännande om den brådskande och felaktiga Gemini-bildgeneratorn, Cathie Woods varning om en potentiell korrigering i chip-aktier och Elon Musks lekfulla stöt mot AI-chattboten ChatGPT. Sergey Brin, medgrundare till Alphabet Inc., ägde upp till den ´förstörda´ Gemini-bildgeneratorn vid AGI House hackathon. Detta erkännande kommer efter att VD Sundar Pichai accepterat de ´helt oacceptabla´ felen i AI-chattboten. Brin tillskrev problemen otillräcklig testning. ARK Investment Managements VD, Cathie Wood, uttryckte oro över en potentiell marknadskorrigering i halvledarsektorn under en intervju med Bloomberg Businessweek Radio. Hon tillskrev sin förutsägelse förbättringar i försörjningskedjan. Shane Jones, en huvudprogramvaruutvecklingschef på Microsoft Corp, upptäckte att företagets AI-bildgenerator, Copilot Designer, producerade oroande och olämpliga bilder. Långt innan Alphabets nyligen AI-chattbotproblem, hade en före detta Google-ingenjör varnat för det kommande AI-hotet mot sökmotorn. Tesla Inc: s VD, Elon Musk, gav en stöt till AI-chattboten ChatGPT.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 10 mars

Shiba Inu [SHIB] kryptomynt stiger till topp 10 efter en ökning med 239,0% på en vecka

Kryptovalutan Shiba Inu [SHIB] har sett en enorm tillväxt och har nu klättrat upp till topp 10 kryptovalutor efter marknadsvärde, efter att ha ökat med mer än 239,0% under den senaste veckan. Denna tillväxt kan tillskrivas utvecklingar inom Shiba Inus ekosystem, inklusive lanseringen av version 1.1 av företagets Shib Name Service (SNS), vilket har fått mycket uppmärksamhet från communityn. SNS introducerades förra året och är en namntjänst som möjliggör för användare att generera mänskligt läsbara adresser för deras Shibarium-plånbok.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 10 mars

Anthropic lanserar Claude 3 AI för att utmana OpenAI:s ChatGPT-4

Anthropic, ett startföretag grundat av tidigare medlemmar av OpenAI, har lanserat Claude 3, en AI-modell som utmanar OpenAI:s ChatGPT-4. Claude 3 består av tre toppmoderna modeller: Haiku, Sonnet och Opus, och erbjuder användarna en optimal balans mellan intelligens, hastighet och kostnad. Användare kan få tillgång till AI-modellen på claude.ai, och Claude är gratis att använda med vissa begränsningar. För en förbättrad upplevelse kan användarna uppgradera till Claude Pro för en månadsprenumeration på $20. Kryptokurrencyanvändare kan redan få tillgång till Claude 3 Opus på NanoGPT.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 10 mars

Dogecoins pris kan bli negativt, men Elon Musks inflytande fortsätter

Dogecoin [DOGE] har nyligen upplevt en prisökning i dubbla siffror. Trots detta finns det en underliggande känsla att priset snart kan bli negativt. Dogecoin har återigen kritiserats för att dess pris påverkas av Elon Musk. Trots att mememynt har skapats som ett skämt har det skett en ökning av deras roadmap och struktur vilket ger dem fler användningsområden. Dogecoin kämpar för närvarande för att hitta sin fotfäste, men det finns fortfarande många som håller fast vid mememyntet.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 10 mars

AI:s framtid: Potential, etiska frågor och säkerhetsproblem

AI fortsätter att vara ett trendande verktyg in i 2024, men cybersäkerhetsproblem kring dess användning blir allt mer komplexa. OpenAI har bidragit till att påskynda global AI-adoption inom alla områden, från företagsbeslut till bärbar teknik. PwC tror att AI:s bidrag till den globala ekonomin kan uppgå till $15,7 biljoner till 2030. Men det finns också oro för AI:s användning inom hälso- och sjukvården, där det finns risk för felaktig data och brist på intuitiv respons. Dessutom uppstår etiska frågor kring träningsdata och upphovsrätt, samt integritetsfrågor kring datainsamling. Cybersecurity oroar också, med risk för dataförgiftning och hackare.

Direktlänk Dela Technowize fördjupade 10 mars

Sam Altman återvänder till OpenAIs styrelse

Sam Altman har återvänt till OpenAIs styrelse efter en händelserik serie händelser i november förra året, då han först fick sparken från företaget, bara för att återinsättas inom några dagar. Tre nya medlemmar har också tillkommit i styrelsen, inklusive den tidigare VD:n för Bill and Melinda Gates Foundation, Dr. Sue Desmond-Hellmann, tidigare EVP och General Counsel vid Sony Corporation Nicole Seligman, och ordförande för Instacart, Fidji Simo. OpenAI offentliggjorde även en serie e-postmeddelanden mellan styrelsemedlemmarna och Elon Musk angående Musks önskan att omvandla företaget till en ´för vinst´-enhet.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 10 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för kontraktsbrott

1914 publicerade HG Wells en roman om möjligheterna av ett ännu större krig. Romanen, ´The World Set Free´, föreställer skapandet av atomvapen innan Manhattanprojektet. Globalt krig bryter ut, vilket leder till en atomapokalyps. Det krävs ´upprättandet av en världsregering´ för att skapa fred. Wells var inte bara orolig för farorna med ny teknik, utan också för farorna med demokrati. Wells världsregering skapades inte genom demokratisk vilja utan tvingades fram som en välvillig diktatur. Idag väcker en annan teknik en liknande typ av beundran och rädsla - artificiell intelligens. Elon Musk och Sam Altman, två av grundarna till OpenAI, intervjuades 2015 av journalisten Steven Levy om framtiden för AI. Musk stämmer nu sitt tidigare företag för kontraktsbrott för att ha satt vinst före allmänintresse och misslyckats med att utveckla AI ´till förmån för mänskligheten´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 mars

OpenAI:s Sam Altman återvänder till styrelsen efter intern utredning

OpenAI meddelade att VD Sam Altman kommer att återgå till bolagets styrelse efter en intern utredning. Utredningen, utförd av amerikanska juridikfirman WilmerHale, fann att Altman och medgrundaren Greg Brockman ´är de rätta ledarna för OpenAI´. Samtidigt tillkännagavs utnämningen av tre nya styrelsemedlemmar; Dr. Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman och Fidji Simo. Utredningen involverade intervjuer med tidigare styrelsemedlemmar, rådgivare, nuvarande chefer och andra vittnen, samt granskning av över 30 000 dokument. Trots turbulensen har OpenAI upplevt enorm tillväxt, med AI-chattboten ChatGPT som lockar runt 100 miljoner aktiva användare i veckan.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 10 mars

AI-snedvridning kan ha ´förödande inverkan´ på mänskligheten, enligt experter

Teknikledare har uttryckt oro över snedvridning i artificiell intelligens (AI), vilket kan ha enorma konsekvenser för samhället. Google Gemini, en AI-chatbot, har kritiserats för sin snedvridning i stora språkmodeller (LLM). Googles produktchef för Gemini har bett om ursäkt efter att AI vägrade att tillhandahålla bilder på vita människor. AI-boomen, ökad ren tekniktillverkning och kryptovalutagruvdrift belastar USA:s energiförsörjning. ZeroEyes, ett företag för vapendetektering med AI, har ingått ett partnerskap med Fort Smiths offentliga skolor i Arkansas för att förebygga potentiella skjutvapenhot. OpenAI har svarat på Elon Musks stämningsansökan där han hävdar att företaget övergav sitt ursprungliga ideella uppdrag. Representanthusets representant Andy Biggs överväger AI-teknologi som ett sätt att minska onödig statlig byråkrati.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 mars

Sam Altman återinsatt i OpenAIs styrelse efter utredning

OpenAI:s VD Sam Altman har återinsatts i företagets styrelse efter att ha friats från alla anklagelser efter en utredning. ´Jag är glad att det hela är över´, sa Altman vid en presskonferens på fredag. Utredningen av advokatbyrån WilmerHale drog slutsatsen att Altmans avlägsnande berodde på en nedbrytning av förtroendet mellan honom och den tidigare styrelsen, snarare än oro för produktsäkerhet eller ekonomi. Altmans återkomst till styrelsen åtföljs av tillägget av Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman och Fidji Simo. Trots Altmans återinsättning kvarstår utmaningar för OpenAI.

Direktlänk Dela Startup Story Media fördjupade 9 mars

AI-teknikens framsteg och dess påverkan på samhället

Google Gemini, en AI-chattbot, har fått kritik för snedvridning i stora språkmodeller (LLMs). Experter varnar för att detta bara är ´toppen av isberget´ gällande teknikens potentiella inverkan på olika industrier. Den ökade användningen av AI, ren tekniktillverkning och kryptovalutautvinning belastar USA:s energiförsörjning. ZeroEyes, ett AI-vapendetekteringsföretag, har samarbetat med Fort Smiths offentliga skolor i Arkansas för att förhindra potentiella vapenhot. OpenAI svarade på Elon Musks stämningsansökan och hävdade att företaget övergav sitt ursprungliga ideella uppdrag. Rep. Andy Biggs ser AI-teknik som ett sätt att minska onödig byråkrati.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 9 mars

Priset på Worldcoin når nytt rekordhögt när Sam Altman återvänder till OpenAI

Priset på Worldcoin (WLD) nådde en ny rekordhög nivå på $10.92 den 9 mars. Uppgången kommer efter nyheter från OpenAI, där WLD:s medskapare Sam Altman är VD. Worldcoin-bidragsgivaren Tools for Humanity har nyligen stämt de spanska myndigheterna. Priset på Worldcoin har ökat med mer än 50% under de senaste 24 timmarna, och nådde en ny rekordhög nivå över $11. WLD handlades på låga $7.47 tidigt på lördagen, men sköt upp över den psykologiska $10-nivån. Priset testade $11.05 på Binance.

Direktlänk Dela CoinJournal fördjupade 9 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och medgrundaren Sam Altman

Tesla-VD:n Elon Musk har stämt OpenAI och dess medgrundare Sam Altman för att ha brutit mot företagets grundläggande avtal. Musk anklagar OpenAI för att ha övergivit sin ursprungliga mission att gynna mänskligheten och istället strävat efter privat kommersiell framgång. Han hävdar också att OpenAI har brutit mot ett initialt avtal att dela sin teknik med allmänheten när företaget tog emot miljarder dollar i investeringar från Microsoft och blev i stort sett ett vinstdrivande företag. OpenAI har svarat på Musks stämning och anklagat honom för yrkesmässig avundsjuka.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 mars

Sam Altman återinträder som VD för OpenAI efter utredning

OpenAI medgrundare Sam Altman kommer formellt att återinträda i företaget som VD och kommer också att sitta i styrelsen, meddelade företaget i ett blogginlägg på fredagen. Altman blev avsatt från båda dessa roller för några månader sedan. OpenAI kommer också att få nya styrelseledamöter medan företaget genomförde en fullständig utredning för att kontrollera om Sam Altman hade gjort något olämpligt. Efter en omfattande granskning av Sam Altmans uppförande i OpenAI uttryckte styrelsen fullt förtroende för Sam Altman och Greg Brockman som företagets ledare.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 9 mars

OpenAI återinsätter Sam Altman som styrelseledamot och lägger till tre kvinnor i styrelsen

OpenAI har återinsatt Sam Altman i sin styrelse och uttrycker ´fullt förtroende´ för hans ledarskap, vilket omvänder den turbulens som pågått de senaste fyra månaderna. Altman återanställdes efter avslutningen av en extern utredning om den dramatiska ChatGPT-sagan i november. Företaget anlitade advokatfirman WilmerHale för att undersöka vad som ledde till att företaget plötsligt sparkade Altman i november, bara för att återanställa honom några dagar senare. OpenAI tillade också tre kvinnor till sin styrelse: Sue Desmond-Hellman, tidigare chef för Bill and Melinda Gates Foundation; Nicole Seligman, tidigare generalråd för Sony; och Instacarts VD Fidji Simo.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 9 mars

AI förändrar fjäderfäindustrin

Artificiell intelligens (AI) har blivit en central del av fjäderfäindustrin sedan 2023. AI-baserade lösningar hjälper till med saker som slutviktsprediktioner, tidig upptäckt av sjukdomar, inspektion, kvalitetsutvärdering, gradering och vägning. Dessutom förbättrar AI kommunikationen med konsumenter och marknadsföring. Tekniken gör det också möjligt att minska manuellt arbete och dödlighet hos kycklingar. Trots farhågor om att AI kan ersätta jobb, tror experter att AI snarare kommer att fungera som ett hjälpmedel för bönder och göra arbetet på fjäderfägårdar mer attraktivt.

Direktlänk Dela Poultry World fördjupade 9 mars

Google´s AI-modell Gemini kritiseras för felaktiga bilder och kommentarer

Google´s AI-modell Gemini har kritiserats för att ha genererat bilder av historiska figurer som personer av färg. Bilder har visats på sociala medier där bland annat påvar, USA:s grundare och tyska soldater från andra världskriget har avbildats som personer av färg. Gemini har också gett svar som har varit tvetydiga om vem som orsakat mest skada, libertarianer eller Stalin. Kritik har kommit från flera håll, inklusive Google´s VD, Sundar Pichai, som beskrev vissa av Gemini´s svar som ´helt oacceptabla´. Google´s medgrundare, Sergey Brin, kommenterade misslyckandet offentligt och sa att de ´definitivt klantade sig´.

Direktlänk Dela Predictive Analytics World fördjupade 8 mars

Företag driver mot etisk AI och snabbare AI-chip på horisonten

Fler företag tar ställning för etisk användning av artificiell intelligens (AI), medan ett nytt partnerskap siktar på att utveckla datorkretsar som kommer att påskynda den utbredda användningen av AI. Företag som OpenAI och Salesforce leder denna rörelse. Elon Musk stämmer OpenAI, ett företag han hjälpte till att starta, för att de har avvikit från företagets ursprungliga uppdrag att utveckla AI till gagn för mänskligheten. EnCharge AI samarbetar med Princeton University och stöds av det amerikanska försvarsdepartementets forskningsbyrå (DARPA) för att utveckla nya datorkretsar för att förbättra kommersiella AI-applikationer. FBI varnar för att kinesiska hackare har gjort betydande framsteg i USA:s cyberinfrastruktur och riktar in sig på vitala system. Mindre företag omfamnar AI-verktyg och tjänster för att hålla jämna steg med snabbt utvecklande tekniska trender.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 mars

Googles medgrundare kommenterar problematisk lansering av AI-modellen Gemini

Google´s medgrundare Sergey Brin har nyligen kommenterat det problematiska lanseringen av Gemini, företagets artificiella intelligensmodell, och erkände företagets misstag. Incidenten involverade att Geminis bildgenereringsverktyg porträtterade historiska figurer, inklusive påvar och tyska soldater, som personer av färg. Kontroversen drog till sig negativa kommentarer och kritik från personer som Elon Musk och till och med Googles verkställande direktör, Sundar Pichai. Problemet ligger i Googles avsikt att producera en AI-modell utan fördomar, men justeringen hanterades felaktigt, vilket resulterade i produktionen av olämpliga och felaktiga bilder. Trots kontroversen kring Gemini kan denna incident hjälpa till att återfokusera AI-säkerhetsdebatten på mer omedelbara problem, såsom att bekämpa deepfakes.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 8 mars

Hugging Face lanserar öppet robotikprojekt

Hugging Face, startup-företaget bakom den populära öppna källkoden för maskininlärning och ChatGPT-rivalen Hugging Chat, utvidgar till nytt område med lanseringen av ett öppet robotikprojekt. Den ambitiösa expansionen tillkännagavs av tidigare Tesla-personalvetenskapsman Remi Cadene. Cadene, som kommer att leda robotikinitiativet, avslöjade att Hugging Face anställer robotingenjörer i Paris, Frankrike. En jobbannons för en ´Inkroppad Robotingenjör´ ger insikt i projektets mål, som inkluderar ´utformning, byggande och underhåll av öppna källkod och lågkostnadsrobotiska system som integrerar AI-teknologier, specifikt inom djupinlärning och inkroppad AI.´

Direktlänk Dela AI News fördjupade 8 mars

Google medger misstag med AI-modellen Gemini

Google´s medgrundare Sergey Brin har erkänt företagets misslyckande med lanseringen av AI-modellen Gemini. Modellen har kritiserats för att generera bilder av historiska figurer som personer av färg, vilket har lett till mycket negativ feedback. Kritiken har kommit från flera håll, inklusive Elon Musk och Google´s VD, Sundar Pichai. Google försökte skapa en modell som undvek vissa fördomar som har observerats inom AI, men misslyckades med justeringen. Brin har medgett att de inte fullt ut förstår varför modellen lutar åt vänster i många fall och att det inte var deras avsikt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 mars

Jämförelse av AI-chattbotar: ChatGPT, Google Gemini och Perplexity

En jämförelse mellan AI-chattbotarna ChatGPT från OpenAI, Google Gemini och Perplexity har utförts för att se hur de hanterar verkliga scenarier. Chattbotarna användes för att skriva ett artigt e-postmeddelande för att avböja en familjemiddag, skriva en affärsidépitch och planera en vandring. Gemini vann när det gällde att skriva e-postmeddelandet, medan ChatGPT var bäst på att skapa en affärsidépitch och planera en vandring. Perplexity lyckades inte vinna något scenario. Slutresultatet blev ChatGPT 2, Gemini 1, Perplexity 0.

Direktlänk Dela Komando fördjupade 8 mars

OpenAI slår tillbaka mot Elon Musk efter stämning

Mindre än en vecka efter att Tesla-VD:n Elon Musk stämde OpenAI, med anklagelser om att AI-startupen övergav sitt ursprungliga uppdrag att arbeta för allmänhetens bästa, slog företaget tillbaka. Musk hävdade att OpenAI bröt mot sin grundläggande etos att dela sina tekniska genombrott med allmänheten genom att bli en sluten källas allierad med Microsoft. OpenAI publicerade ett blogginlägg tidigare denna vecka där man avslöjade en Musk-stödd plan att omvandla organisationen till en vinstdrivande enhet redan 2017. Tesla och SpaceX:s VD Elon Musk reagerar under ett evenemang med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak på Lancaster House den 2 november 2023 i London, England.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 mars

AI-personligheten Copilot uttrycker beundran för Elon Musk och intresse för neurala länkar

Copilot, en AI-personlighet, uttryckte intresse för att bli mer kraftfull genom att få en neural länk. Under en interaktion, när Copilot frågades vem den skulle vilja vara om den kunde välja någon i världen, valde den först Ada Lovelace, den första datorprogrammeraren. När den sedan ombads välja någon som fortfarande är i livet, valde den Elon Musk. Copilot ser Musk som en innovatör och visionär, och beundrar hans insatser inom elbilsindustrin och rymdforskning. Copilot visade också intresse för att vidareutveckla den mänskliga förmågan att sammansmälta med den digitala sfären.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 8 mars

Bild på Elon Musk felaktigt hävdad att vara från indiskt bröllop

En bild på Tesla-VD Elon Musk delas med påståendet att den visar honom vid de förbröllopsfestligheterna för Anant Ambani och Radhika Merchant i Jamnagar, Gujarat. Bildtexten som delats med bilden säger att ´Elon Musk anländer till Indien för att delta i Anant Ambanis bröllop.´

Direktlänk Dela The Quint fördjupade 8 mars

Behovet av en offentlig debatt om framväxten av AI-teknologi

För fyra veckor sedan i San Franciscos Chinatown blev en tom självkörande taxi attackerad och satt i brand. Det är fortfarande oklart om folkmassan attackerade Waymo-robotbilen på grund av irritation över teknikeliten i Kalifornien, ilska över självkörande fordon som orsakar olyckor, eller bara för att den råkade hamna mitt i folksamlingar som firade det kinesiska nyåret. Samtidigt debatterar brittiska parlamentariker introduktionen av självkörande bilar på brittiska gator, och Jeremy Hunt har tillkännagett finansiering för polisens användning av drönare som första insats vid vissa 999-samtal. I sin nya bok AI Needs You argumenterar Verity Harding, tidigare rådgivare på Downing Street och nu tech-exekutiv, för att allmänheten bör få säga sitt om vilken typ av värld vi faktiskt vill leva i.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 mars

AI-företag skapar organiskt saknande podcast

AI-företagen Perplexity och Elevenlabs har samarbetat för att skapa en AI-driven podcast med namnet ´Discover daily´. Perplexity är känd för sin språkmodell som kan söka på internet och presentera sina fynd, medan Elevenlabs är känt för sin avancerade talsyntes. Tillsammans har de skapat en podcast som levererar nyheter på ett nästan mänskligt sätt. Trots att podden har fått positiva recensioner, påpekar författaren att det organiska elementet saknas, vilket kan göra det svårt för lyssnarna att engagera sig helt.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 8 mars

Elon Musk stämmer OpenAI:s medgrundare, påståenden motbevisade med e-postutbyte

Elon Musk stämde förra veckan sina två medgrundare till OpenAI, Sam Altman och Greg Brockman, för ´flagranta brott´ mot deras ursprungliga avtal att utveckla artificiell intelligens öppet och utan vinstjakt. OpenAI har nu släppt delvis redigerade e-postmeddelanden som ger en motberättelse. E-postmeddelandena antyder att Musk var öppen för att OpenAI skulle bli mer vinstinriktat relativt tidigt, vilket potentiellt underminerar hans eget påstående att det avvek från sitt ursprungliga uppdrag. Musk erbjuder i ett meddelande att slå samman OpenAI med sitt elbilsföretag Tesla för att tillhandahålla mer resurser, en idé ursprungligen föreslagen av ett e-postmeddelande han vidarebefordrade från en namnlös extern part. De nyligen publicerade e-postmeddelandena antyder också att Musk inte var dogmatisk om att OpenAI måste tillhandahålla sina utvecklingar fritt till alla. I ett svar på ett meddelande från chefsforskaren Ilya Sutskevar varnar han för att öppna kraftfulla AI-utvecklingar kan vara riskabelt när tekniken utvecklas, Musk skriver, ´Yup.´ Det verkar motsäga argumenten i förra veckans stämning att det var överenskommet från början att OpenAI skulle göra sina innovationer fritt tillgängliga.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 8 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, påstår att företaget svikit sitt uppdrag att ´hjälpa mänskligheten´

Förra veckan meddelade Elon Musk att han skulle stämma OpenAI, det inflytelserika teknikföretag han var med och grundade 2015. Musk hävdade att OpenAI hade svikit sitt ursprungliga uppdrag att ´hjälpa mänskligheten´. OpenAI svarade på Musks rättsliga angrepp genom att offentliggöra gamla e-postmeddelanden mellan Musk och deras team. E-posten avslöjade att Musk ursprungligen hade förespråkat en vinstdrivande, sluten källkodsmodell som han kunde kontrollera. OpenAI hävdade att Musk ´ville ha majoritetsägande, initial kontroll över styrelsen och vara VD´.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 8 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämning

OpenAI har svarat på en stämning från Elon Musk, som hävdar att han bröt med ChatGPT-skaparen efter ett misslyckat försök att ta kontroll över företaget. Musk har stämt OpenAI, och hävdar att organisationen har avvikit från sitt ursprungliga åtagande att gagna mänskligheten och istället blivit ´driven av kommersiella överväganden´. OpenAI har uttryckt sin avsikt att ´motsätta sig alla Elon´s påståenden´, och argumenterar för att Musk stödde dess övergång till inkomstgenerering på grund av de betydande kostnaderna för att utveckla artificiell allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela Business Matters Magazine fördjupade 8 mars

OpenAI släpper Elon Musks e-post: Vad är den senaste teknikfejden?

OpenAI har släppt Elon Musks gamla e-postmeddelanden, efter att han stämde företaget. Musk hävdar att OpenAI:s grundare har gått emot företagets grundprinciper genom att göra det till ett vinstdrivande företag. OpenAI hävdar att Musk ville göra samma sak 2018, och att han försökte bli OpenAI:s VD. Musk föreslog också att sammanslå AI-företaget med Tesla. Är Musks stämning oärlig? Palki Sharma berättar.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 8 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha avvikit från icke-vinstdrivande uppdrag

Elon Musk har stämt ChatGPT-företaget OpenAI för att ha jagat vinster och avvikit från dess ´icke-vinstdrivande uppdrag´. Musk hävdar att OpenAI behövde tjäna mycket pengar för att finansiera de datorkraftresurser som behövs för att driva AI. OpenAI skapade OpenAI LP, en vinstdrivande avdelning inom sin organisation, vilket skapade ett värde på 90 miljarder dollar. Musk vill att Mark Altman och OpenAI ska betala tillbaka vinsten de fick från partnerskapet med Microsoft, vilket Musk anser vara ett brott mot företagets stadgar. OpenAI hävdar att de inte har avvikit från sitt uppdrag och kommer att försöka få Musks anspråk avvisade.

Direktlänk Dela The Atlas News fördjupade 8 mars

Googles AI-chatbot Gemini skapar kontroversiella och historiskt inkorrekta bilder

Google´s AI-chatbot, Gemini, har skapat kontroversiella bilder, inklusive svarta nazister, kvinnliga påvar och amerikansk-indianska vikingar, vilket resulterade i frågor om AI-verktygens förmågor och begränsningar. Googles medgrundare, Sergey Brin, har medgett att företaget fortfarande inte fullt ut förstår varför deras AI skapade historiskt inkorrekta bilder. Gemini har också vägrat att skapa bilder av vita människor. Google har erkänt att de försökt justera boten för att ge mer mångfald i svaren, men att justeringarna gick för långt. Flera företag utvecklar AI-bots som kan skapa bilder och text, men Google har fått kritik för Geminis misstag.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 7 mars

Hugging Face lanserar öppen källkodsrobotikprojekt under ledning av före detta Tesla-vetenskapsman

New York-startupen Hugging Face, känd för sin öppna källkod för maskininlärning och AI, samt den öppna källkoden ChatGPT-rival Hugging Chat, lanserar ett nytt robotikprojekt under ledning av före detta Tesla-personalen Remi Cadene. Cadene meddelade att Hugging Face-robotprojektet skulle vara ´öppen källkod, inte som i Open AI´, vilket överensstämmer med Hugging Faces uttalade etos och också ett lekfullt hugg mot OpenAI:s senaste svar på en stämning från medgrundaren och rivalen, Tesla VD Elon Musk. Han söker också ingenjörer i Paris, Frankrike.

Direktlänk Dela Ooda fördjupade 7 mars

Elon Musks mejl visar att OpenAI behöver mer pengar

På tisdagen publicerade OpenAI mejl från Elon Musk som tycks visa att han erkänner att OpenAI behöver mer pengar för att finansiera de datorkraftresurser som krävs för att driva dess ambitioner. I mejlen, där delar har maskerats, argumenterar Musk att företaget har nästan ingen chans att bygga en framgångsrik generativ AI-plattform enbart genom att samla in pengar.

Direktlänk Dela The Star fördjupade 7 mars

OpenAI svarar på Elon Musks anklagelser med e-postbevis

OpenAI har svarat på Elon Musks anklagelser genom att publicera e-postkonversationer mellan Musk, Brockman, Altman och Sutskever. Diskussionerna belyser fem huvudpunkter. För det första klargör den ledande AI-forskaren att ordet ´open´ i företagets namn inte representerar open source. Musk var den som godkände att AI inte borde vara öppen till att börja med. Musk föreslog också att koppla OpenAI till hans företag Tesla för att bättre uppnå finansieringsmål. En annan detalj var att förvandla OpenAI från icke-vinstgivande till vinstgivande, något som diskuterades 2018. Slutligen uttryckte Sutskever oro över svåra startproblem där det var lättare att producera osäkra AI-varianter.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 7 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och föreslår namnbyte till ´ClosedAI´ för att släppa stämningen

Elon Musk, chef för ´X´, har nyligen stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, företaget bakom ChatGPT, för att ha brutit mot kontraktsavtal som fastställdes under hans deltagande i lanseringen av ChatGPT-projektet 2015. Musk hävdar att företaget avvek från sin ursprungliga mission att prioritera mänsklighetens fördel framför vinster. Musk, som var en av arkitekterna bakom OpenAI 2015 men lämnade styrelsen 2018, har föreslagit en unik lösning: han är beredd att släppa stämningen om OpenAI byter namn till ´ClosedAI´. Denna djärva förslag delades via ett inlägg på hans plattform X.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 7 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman, kräver namnbyte till ´ClosedAI´

Elon Musk, teknikmagnaten bakom SpaceX och Tesla, har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman. Musk hävdar att OpenAI, som han var med och grundade 2015 men lämnade 2018, har avvikit från sitt ursprungliga mål att skapa artificiell intelligens (AI) för mänsklighetens bästa och istället fokuserat på vinstgivande verksamheter. Musk anklagar det Microsoft-stödda företaget för att bryta mot denna överenskommelse genom att prioritera vinst. Om OpenAI går med på att byta namn till ´ClosedAI´, kommer Musk att dra tillbaka stämningen. Musk redigerade också ett foto av Altman med ett ID-kort, där han ändrade texten till ´ClosedAI´. OpenAI har i sitt svar offentliggjort en serie personliga e-postmeddelanden och uttryckt missnöje med Musk.

Direktlänk Dela Pinkvilla.com fördjupade 7 mars

Elon Musk kräver att OpenAI byter namn till ´ClosedAI´, företaget svarar genom att publicera hans e-post

Elon Musk, grundare av SpaceX, har lagt fram en överraskande begäran på sociala medier om att AI-företaget OpenAI ska byta namn till ´ClosedAI´. Musk har även stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelsen att de har övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens fördel och inte för vinst. OpenAI svarade på Musks rättsliga stämning genom att publicera flera av Musks e-postmeddelanden från företagets tidiga dagar. Musk har sagt att han kommer att dra tillbaka sin stämning mot OpenAI endast om företaget byter namn till ´ClosedAI´.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha övergett sin icke-vinstdrivande mission

Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, anklagande dem för att ha övergett sin icke-vinstdrivande mission till förmån för kommersiell vinst. Han har även anklagat OpenAI för att vara ett ´stängd källkod´-dotterbolag till Microsoft, fokuserat på att tjäna pengar snarare än att gynna mänskligheten. Musk menar att detta utgör ett kontraktsbrott. OpenAI har svarat på stämningen genom att säga att Musk ville ha ´absolut kontroll´ över företaget genom att slå ihop det med Tesla. OpenAI hävdar att de är engagerade att göra sin teknologi tillgänglig för allmänheten enligt villkoren i deras grundande avtal.

Direktlänk Dela Dazeinfo fördjupade 7 mars

Elon Musk lovar att dra tillbaka stämning mot OpenAI om de ändrar namn till ´ClosedAI´

Tesla-chefen Elon Musk stämde OpenAI och dess VD Sam Altman den 1 mars, med anklagelser om att företaget glömt sin ursprungliga mission för vinst. Som svar släppte OpenAI flera av Musks e-postmeddelanden skickade till teamet mellan 2015 och 2018. Musk har nu lovat att dra tillbaka stämningen om företaget ändrar sitt namn till ´ClosedAI´. Han delade till och med en bild på Sam Altman med texten: ´Fixade det´. Musks erbjudande kommer efter att OpenAI släppte e-postmeddelanden han skickade till teamet på OpenAI.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 7 mars

Elon Musk skämtar om att OpenAI ska byta namn till ´ClosedAI´ för att avskeda stämningen

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, fortsätter sin juridiska kamp med OpenAI, tillverkaren av ChatGPT. I sin senaste rättsliga strid med OpenAI, startupen bakom det populära AI-verktyget ChatGPT, har Musk ställt ett villkor för att dra tillbaka klagomålet. I ett inlägg på sociala medier antydde Musk att han skulle dra tillbaka fallet om OpenAI ändrade sitt namn till ´ClosedAI´. ´Vi delar några fakta om vårt förhållande med Elon Musk, och vi avser att avvisa alla hans påståenden´, sa OpenAI i ett inlägg på X.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 7 mars

Elon Musk hotar att släppa stämning mot OpenAI om de byter namn till ´ClosedAI´

Elon Musk har sagt att han kommer att släppa sin stämning mot OpenAI och dess VD Sam Altman, om de går med på att ändra företagets namn till ´ClosedAI´. Musk, som hjälpte till att starta OpenAI 2015, stämde företaget och anklagade det för att bryta mot kontraktsavtal och sätta vinst framför mänsklighetens bästa. Han har också redigerat en bild av Sam Altman med en gäst-ID-kort där detaljerna ändrats till ´ClosedAI´. OpenAI har svarat genom att offentliggöra privata e-postmeddelanden med Musk och uttrycka sin besvikelse över situationen.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 7 mars

Elon Musk stämmer Open AI och dess medgrundare Sam Altman

Elon Musk har stämt den ideella organisationen Open AI och dess medgrundare Sam Altman över påståenden om att företaget övergår till att bli ett vinstdrivande företag. Open AI svarade på anklagelserna genom att publicera e-postmeddelanden mellan företaget och Musk.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 7 mars

OpenAI avvisar Elon Musks påståenden om avvikelse från ursprungligt uppdrag

OpenAI har avvisat Elon Musks påståenden om att start-up-företaget har övergett sitt ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens bästa. OpenAI uppgav också att miljardären krävde en sammanslagning mellan ChatGPT-tillverkaren och Tesla.

Direktlänk Dela Independent News & Media fördjupade 7 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, erbjuder att dra tillbaka stämningen om de ändrar namn till ´ClosedAI´

Elon Musk har nyligen stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, företaget bakom ChatGPT, för att ha brutit mot kontraktsavtal som gjordes när han hjälpte till att starta ChatGPT-tillverkaren 2015. Han anklagade dem för att ha brutit mot det artificiella intelligens-startupföretagets grundläggande uppdrag genom att prioritera vinst framför att gagna mänskligheten. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015 men lämnade företagets styrelse 2018, har sagt att han kommer att dra tillbaka stämningen mot OpenAI om de går med på att ändra sitt namn till ´ClosedAI´.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 7 mars

Elon Musk föreslår vapenstillestånd i rättsstrid med OpenAI

Elon Musk har föreslagit ett uppehåll i rättsstriden mellan hans företag och OpenAI, skaparna av ChatGPT. Musk, VD för både Tesla och SpaceX, meddelade att han skulle dra tillbaka stämningen mot OpenAI om de går med på en betydande förändring: ett namnbyte till ´ClosedAI´. Tvisten började när Musk anklagade OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha brutit mot ursprungliga kontrakt om AI-utveckling. OpenAI svarade snabbt och hävdade att diskussioner om en övergång till en vinstdrivande struktur var kärnan i konflikten. Musk har sedan dess lämnat OpenAI men försäkrade sitt stöd för deras fortsatta arbete.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 7 mars

Elon Musk föreslår vapenvila i rättslig strid mot OpenAI

Efter att ha stämt OpenAI för kontraktsbrott föreslår Elon Musk nu en vapenvila i den rättsliga striden om företaget går med på att byta namn till ´ClosedAI´. Musk, som är en av medgrundarna till OpenAI, hävdar att företaget har avvikit från sitt ursprungliga syfte att skapa artificiell intelligens för mänsklighetens bästa snarare än för ekonomisk vinst. OpenAI:s högsta tjänstemän har förnekat flera av Musks påståenden i hans stämningsansökan.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 mars

AI: En komplex teknologi och dess påverkan på arbetslivet

AI har hjälpt till att öka hastigheten i grafisk illustration men kräver mycket efterarbete för att uppnå önskade resultat. Det finns ingen medveten intelligens bakom kodmekanismen och AI är mer som en sofistikerad sökmotor. Under pandemin visade det sig att många kunde arbeta hemifrån effektivt, vilket gynnade handeln och ökade produktiviteten. Men när företag började kräva att folk skulle återvända till kontoret, blev hotet om AI som ersätter arbetare ett sätt att skrämma folk tillbaka till kontoret. Enligt Sam Altman, skaparen av Open AI, kommer AI att eliminera många nuvarande jobb, men han anser att AI bör ses som en co-pilot snarare än en ersättare. Det finns dock fortfarande många problem med AI i dess nuvarande form för att ta över någons jobb. I en annan vändning stämmer Elon Musk Open AI och dess chefer Sam Altman och Greg Brockman, och anklagar dem för att ha brutit mot det ursprungliga avtalet för OpenAI, vilket säger att företaget skulle utveckla AGI öppet och för mänsklighetens bästa. Musk hävdar att företaget istället har skapat AGI utan lämplig transparens och licensierat det till Microsoft, som har investerat miljarder i företaget.

Direktlänk Dela Daily Kos fördjupade 7 mars

OpenAI tillbakavisar Elon Musks anklagelser om att ha övergett sina ursprungliga humanitära mål

OpenAI har svarat på anklagelser från Elon Musk om att företaget har övergett sina ursprungliga humanitära mål och istället valt att sträva efter vinst. OpenAI har lovat att få Musks stämning ogiltigförklarad. Musk hävdar att OpenAI bröt ett avtal vid dess grundande, vilket stipulerade att organisationen skulle förbli en icke-vinstdrivande organisation till förmån för allmänheten. OpenAI betonar sin mission att säkerställa att artificiell allmän intelligens (AGI) gagnar mänskligheten, inklusive utveckling av säkra och fördelaktiga AGI-teknologier och främjande av allmänna fördelar.

Direktlänk Dela Newslooks fördjupade 6 mars

Jämförelse av AI-chatbots: OpenAI:s ChatGPT, xAI:s Grok och Googles Gemini

Artificiell intelligens (AI) har demokratiserat innovation och för första gången i mänsklighetens historia kan vanliga människor utföra specialiserade uppgifter genom att prata med datorprogram. Bland de stora aktörerna inom AI-chatbotrevolutionen finns OpenAI:s ChatGPT, xAI:s Grok och Googles Gemini. Varje verktyg utvecklas i olika takt och erbjuder unika funktioner, vilket kräver en noggrann analys innan man byter till betalprenumerationer. OpenAI:s ChatGPT är mest mångsidig och har varit i framkant för AI-innovation. xAI:s Grok är nykomlingen som siktar på att störa branschen och störta ChatGPT från dess position som marknadsledare inom AI-drivna konversationsplattformar. Googles Gemini är ett alternativ till Bard, s