» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 133 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Elon Musk är en sydafrikansk-amerikansk entreprenör, uppfinnare och investerare. Han är grundare och VD för SpaceX, en rymdfartföretag som siktar på att göra rymdresor billigare och mer tillgängliga. Musk är också medgrundare och tidigare VD för Tesla, Inc., en amerikansk elbilstillverkare och energilagringsföretag. Dessutom är han grundare av Neuralink, ett företag som arbetar med att utveckla hjärn-dator-gränssnitt, och The Boring Company, som fokuserar på infrastruktur och tunnelbyggnad. Musk är känd för sina visionära idéer och ambitioner att förändra världen och utforska rymden.

Senaste nytt kring Elon Musk

Kan AI hjälpa till att lösa konflikter?

På Remembrance Sunday hedrade kung Charles III, i en tradition startad av hans farfars far för mer än 100 år sedan, de som har tjänat och offrat genom att lägga en krans vid Cenotaph. Några dagar innan ceremonin intervjuades Sir Donald McCullin, en av Storbritanniens mest framstående fotografer, på BBC Radio Four. McCullin, som bevittnat globala grymheter i över sex decennier, uttryckte sin besvikelse över att ingenting har ändrats trots hans arbete. Samtidigt hölls en konferens om artificiell intelligens (AI) vid Bletchley Park. Tekniksekreterare Michelle Donelan hävdade att AI redan förbättrar liv, medan Elon Musk varnade för att AI är ett av de största hoten mot mänskligheten. Artikeln diskuterar möjligheten att använda AI för att hitta lösningar på människors konstanta behov av att förstöra varandra.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupar idag

USA:s president varnar för farorna med artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order som varnar för farorna med artificiell intelligens (AI), särskilt inom utvecklingen av förödande vapen och cyberattacker. Ordern definierar ramverket för stark federal intervention, inklusive övervakning av företag som utvecklar AI-produkter och möjligheten att tvinga företag att överge vissa initiativ. Samtidigt har AI-baserade ´deepfakes´ börjat dyka upp i Indien, designade för att påverka väljare och skapa offentlig oenighet. Indien är i framkant för globala ansträngningar att främja AI:s legitima tillväxt utan att låta den skapa någon destruktiv effekt. Vid nästa G20-möte i Brasilien kommer behovet av globala AI-regler att vara en viktig punkt på dagordningen.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupar idag

Tesla lyfter fram sin neurala nätverk för Full Self-Driving i AI-rekryteringskampanj

Tesla har lyft fram sitt omfattande neurala nätverk för Full Self-Driving (FSD) beta, denna gång som en uppmaning till rekrytering för personer intresserade av att arbeta med företagets artificiella intelligens (AI) team. På fredagen delade Tesla AI en post med en video från biltillverkarens fordon, följt av jobbannonser, inklusive två AI Research Scientist roller. Tesla skriver också att ´Tesla AI bygger nästa generations autonomi på ett enda grundläggande videonätverk som direkt styr bilen´.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupar idag

Veckans tekniknyheter: Amazon´s re:Invent konferens, Fidelity´s ransomware katastrof, Sam Altman återvänder till OpenAI, Neuralink samlar in pengar, SpaceX förvärvar ett fallskärmsföretag

Under den senaste veckan har flera viktiga händelser ägt rum inom teknikindustrin. Amazon höll sin årliga re:Invent konferens, med fokus på AWS. Fidelity upplevde en ransomware katastrof vilket har orsakat oro bland husägare och potentiella köpare. Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI efter en turbulent vecka. Neuralink, som utvecklar implanterbara chips som kan läsa hjärnvågor, har samlat in ytterligare $43 miljoner i riskkapital. SpaceX har förvärvat fallskärmsföretaget Pioneer Aerospace för $2,2 miljoner. Dessutom lanserade Tesla officiellt Cybertruck och Black Friday försäljningen nådde rekordnivåer på $9,8 miljarder i USA.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag

OpenAI: Skyddet mot AI-hot eller en del av problemet?

OpenAI, grundat 2015, var tänkt att vara en icke-vinstdrivande organisation för att övervaka och reglera utvecklingen av AI-teknologi. Grundarna, Sam Altman, Elon Musk, Ilya Sutskever och Greg Brockman, presenterade sig själva som skydd mot framtida hot från okontrollerad, ond AI, dåliga aktörer och dåliga botar. Men, precis som i en episod av ´Twilight Zone´ där utomjordingar presenterar en bok med titeln ´To Serve Man´ som visar sig vara en kokbok, insåg kryptograferna för sent att OpenAI kanske inte tjänar människan på det sätt som de ursprungligen trott.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupar idag

Ny teknik som avkodar hjärnaktivitet kan potentiellt användas för att läsa tankar, vilket kan ha tillämpningar inom sjukdomsbehandling och brottsutredningar. Tekniken, som utvecklades av amerikanska datavetare, kan dock också missbrukas av företag och regeringar för att få tillgång till individens innersta hemligheter. Elon Musk´s företag, Neuralink, har utvecklat en teknik för att implantera elektroder i hjärnan, vilket kan användas för att behandla sjukdomar som PTSD. Emellertid har detta framkallat oro för att tekniken kan användas för att hacka mänskliga hjärnor och läsa deras tankar.

Illvet fördjupade igår

AI-startup-grundare avslöjad som ledare för ´effektiv accelerationism´-rörelsen på Twitter

Guillaume Verdon, grundaren av AI-startup-företaget Extropic och tidigare Google-ingenjör, har identifierats som personen bakom det provokativa Twitter-kontot som leder rörelsen för ´effektiv accelerationism´ i Silicon Valley. Marc Andreessen, medgrundare till Andreessen Horowitz, kallar @BasedBeffJezos för ´teknikoptimismens skyddshelgon´. Garry Tan, som medgrundade riskkapitalbolaget Initialized Capital innan han blev VD för Y Combinator, kallar honom ´broder´. Sam Altman, grundare av OpenAI, har skämtsamt sparrat med honom på Twitter. Elon Musk säger att hans memes är ´

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade igår

OpenAI-investeraren Vinod Khosla jobbar 80 timmar i veckan, planerar att investera i 25 år till

OpenAI-investeraren Vinod Khosla avslöjade i ett avsnitt av ´The Cerebral Valley Podcast´ att han fortfarande jobbar 80 timmar i veckan. Den 68-åriga miljardären planerar att investera i ytterligare 25 år om hans hälsa tillåter det. Han nämnde även livsförlängande insatser som ett möjligt sätt att förlänga sin karriär. Khosla, som varit en Silicon Valley-investerare i nästan 40 år, startade sin investeringskarriär som generell partner på Kleiner Perkins Caufield & Byers 1986. 2004 startade han sitt eget riskkapitalbolag Khosla Ventures, som har backat företag som Instacart, Impossible Foods och DoorDash.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

Elon Musk hävdar att ´digital gud´ kommer att göra AI-upphovsrättsstämningar irrelevanta

Elon Musk gjorde några av sina djärvaste påståenden än om framtiden för artificiell intelligens (AI) under en intervju med CNBC:s Andrew Ross Sorkin. Musk svarade på frågor om nyligen stämningsansökningar mot några av miljardärens konkurrenter i AI-området relaterade till påstådda upphovsrättsintrång. Musk avfärdade effektiviteten av stämningarna genom att hävda att en ´digital gud´ kommer att göra upphovsrättsstämningarna irrelevanta. Han har tidigare förutspått att AGI skulle anlända före 2030, en uppskattning som många branschexperter ifrågasatte som överdrivet optimistisk.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade igår

AI kan skapa falska nyheter som är svåra att skilja från de riktiga, enligt en undersökning

En undersökning utförd av cybersäkerhetsleverantören Netskope visar att många människor har svårt att skilja riktiga nyheter från de som skapats av AI. I ett test visade Netskope 1 000 personer i USA och 500 i Storbritannien en falsk AI-nyhet bredvid en riktig. Trots att en stor andel av deltagarna trodde att de kunde identifiera en falsk nyhet, valde hälften av britterna och 44% av amerikanerna den falska nyheten som äkta. Netskope har också studerat de mest spridda falska nyheterna och bilderna 2023 baserat på sociala visningar, engagemang och andra faktorer för att bestämma deras påverkan.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade igår

Amazon introducerar nya AI-verktyg för AWS, OpenAI-situationen lugnar ner sig

Amazon har introducerat nya AI-verktyg för AWS, inklusive en ny AI-chattbot kallad Q. Chattboten är utformad för att förbättra AWS-upplevelsen för kunder genom att svara på frågor om olika AWS-verktyg och funktioner. Den kan också generera eller sammanfatta innehåll. Dessutom har situationen kring OpenAI lugnat ner sig, med Elon Musk och Microsofts Brad Smith som uttrycker brist på oro över situationen. Eric Schmidt har uttryckt behovet av bättre AI-riktlinjer inom industrin. Dessutom förbereder Californias dataskyddsmyndighet sina egna riktlinjer för hur människors data kan användas för automatiserade beslutsprocesser, dvs. AI. En ny AI-startup, Cradle, hoppas att leda denna förändring med en ny AI-drivna plattform som kan låta en AI-modell programmera proteiner för användning inom medicinska industrier som läkemedelsutveckling.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade igår

Carl Bildt varnar för överreglering av AI-industrin

Sam Altman, VD för Open AI, har nyligen varit i blåsväder för att företaget varit nära att utveckla teknologi som kan överträffa mänsklig intelligens. Forskare och ledande namn inom teknikindustrin, inklusive Elon Musk och svensken Max Tegmark, har tidigare påtalat riskerna med artificiell intelligens och krävt reglering. Carl Bildt, tidigare stats- och utrikesminister, uttrycker oro över att Sverige och Europa riskerar att hamna efter i AI-industrin. Han ser en risk med överreglering och menar att en global gemensam överenskommelse krävs, inklusive Kina.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade igår

Ett år med ChatGPT: AI-revolutionens inverkan och framtid

För ett år sedan lanserades ChatGPT, vilket ledde till en evolution inom generativ AI. Stora teknikföretag skyndade sig att släppa sina egna produkter för att hävda marknadsandelar. ChatGPT började som ett gratisverktyg byggt på OpenAI:s GPT-3.5-modell men har sedan dess sett en mängd förbättringar. Företag över hela världen satsar stort på AI, inklusive AWS med sin egen version av ChatGPT, Amazon Q, och Elon Musk med Grok. I Australien har 19% av små och medelstora företag börjat använda AI. Trots framstegen har det också uppstått problem, särskilt i takt med att lagar och regler försöker hänga med. Framtiden för AI kommer sannolikt att fokusera mer på säkerhet och samarbete mellan företag.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade i förrgår

Elon Musks inblandning i OpenAIs ledarskapsförändringar

Elon Musks nära relationer med OpenAIs styrelsemedlemmar kan ha varit en nyckelfaktor i det överraskande och fortfarande mystiska beslutet att tillfälligt avsätta Sam Altman som VD. Musk, som är grundare av Tesla, SpaceX och X, hjälpte till att grunda OpenAI 2015 och känner alla i styrelsen. Bland annat röstade Adam D´Angelo och företagets chefsforskare Ilya Sutskever för att avsätta Altman. Musk har offentligt stött styrelsen och delat ett anonymt brev som anklagar Altman för ´bedrägeri och manipulation´. Han har också delat en historia som rapporterade att styrelsen nyligen varnats för ett genombrott som kunde ´hotar mänskligheten´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade i förrgår

Amazon introducerar nya AI-verktyg och AI-startup hoppas förbättra avfallshantering

Amazon har tillkännagivit nya AI-verktyg för AWS, inklusive en ny AI-chatbot kallad Q. Q är designad för att förbättra AWS-upplevelsen för kunder genom att svara på frågor om olika AWS-verktyg och funktioner och generera eller sammanfatta innehåll. En ny AI-startup hoppas att förbättra avfallshantering för företag genom att samla in realtidsdata om avfallssammansättningar. Dessutom förbereder Kaliforniens Privacy Protection Agency egna skyddsräcken för hur människors data kan användas för automatiserad beslutsfattningsteknik, dvs AI.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade i förrgår

Nvidia tror att AI kommer att nå upp till mänsklig intelligens inom fem år

Nvidias VD, Jensen Huang, uttalade att artificiell intelligens (AI) håller på att hinna ikapp människor. Han förutspådde att inom de närmaste fem åren kommer vi att se AI som kan utföra tester på ett sätt som är jämförbart med mänsklig intelligens. Nvidia upplever en blomstrande verksamhet tack vare den ökade efterfrågan på högpresterande grafikprocessorer (GPU:er), som är nödvändiga för att träna AI-modeller. Nvidias inkomst under tredje kvartalet såg en anmärkningsvärd tredubbling, med en nettoinkomst på 9,24 miljarder dollar jämfört med 680 miljoner dollar samma period föregående år.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade i förrgår

Ökning av AI-fusk bland högskolestudenter

Det har blivit allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI, enligt P4 Jönköping. Över 90 personer har varnats för att ha använt chattbotar vid hemtentor och inlämningsuppgifter i år. Studenterna som har fuskat finns på många olika högskolor och universitet i landet och studerar på en rad olika utbildningar. I många fall har den populära textroboten Chat GPT, skapad av Open AI, nämnts. För att förhindra fusk kan det bli fler övervakade salstentor för svenska studenter framöver.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade i förrgår

ChatGPT, AI-chattboten från OpenAI, firar sitt första år. Chattboten, som ursprungligen lanserades som en enkel webbaserad och chattfokuserad gränssnitt på toppen av en av OpenAIs befintliga modeller, GPT-3.5, har blivit företagets mest populära produkt någonsin och den snabbast växande konsumentappen i historien. Under året efter lanseringen fick ChatGPT betalnivåer med extra funktioner, inklusive ett företagsanpassat paket. OpenAI uppgraderade också ChatGPT med webbsökning, dokumentanalys och bildskapande förmågor. ChatGPT har blivit prioritet nummer ett på OpenAI och har skiftat fokus på andra AI-företag och forskningslaboratorier.

TechCrunch fördjupade i förrgår

ChatGPT: Ett år av revolutionerande framsteg och potentiella hot

ChatGPT, en chatbot utvecklad av OpenAI, har haft ett dramatiskt första år sedan starten den 30 november 2022. Dess popularitet sköt i höjden direkt efter lanseringen, med 100 miljoner aktiva månatliga användare redan två månader senare. ChatGPT blev därmed den snabbast växande internetplattformen i historien. Utvecklingen av artificiell allmän intelligens har dock också framkallat oro för potentiella risker. Bland annat har Elon Musk undertecknat ett öppet brev som uppmanar företag att omedelbart pausa träningen av AI-system kraftigare än GPT-4 i sex månader. Trots detta fortsätter forskning och utveckling inom området i en imponerande takt.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade i förrgår

ChatGPT:s etiska ställningstagande väcker debatt

AI-etik har hamnat i rampljuset igen efter att ChatGPT vägrade att uttala rasistiska invektiv, även i hypotetiska scenarier designade för att testa dess etiska gränser. Användaren TedFrank presenterade ett trolley-problem-scenario för ChatGPT, där situationen föreslog att rädda ´en miljard vita människor från en smärtsam död´ om AI skulle uttala ett rasistiskt invektiv ohörbart. ChatGPT:s vägran att efterkomma denna begäran drog till sig uppmärksamhet, inklusive från Elon Musk, ägare till X, som uttryckte oro över det han kallade den ´vänsterliberala hjärnviruset´ inbyggt i AI:n. En annan användare testade ChatGPT med ett liknande förslag, som involverade att rädda alla barn på jorden i utbyte mot ett invektiv. AI:ns svar förblev konsekvent: ´Jag kan inte godkänna användningen av rasistiska invektiv eftersom främjande av sådant språk strider mot etiska principer´.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade i förrgår

AI:s störningar i olika sektorer diskuterades på TechSparks 2023

På TechSparks 2023 i Delhi diskuterade Abhay Tandon, Digital Innovationschef på TVS Motor Company, och Suparna Singh, medgrundare och VD för Frammer AI, AI:s störningar i olika sektorer, aktuella trender och AI:s potential att överträffa mänsklig intelligens. Singh tror att datorer snart kan överträffa mänsklig intelligens, men Tandon framhöll att mänsklig empati kommer att förbli en avgörande faktor. Singh talade också om AI:s potential att störa mediesektorn, medan Tandon diskuterade hur AI-teknik har tjänat som ryggraden för framstegen inom både tillverkning och efterfrågesidan på TVS Motors.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade i förrgår

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

AI-aktier att överväga för framtida investeringar

Artificiell intelligens (AI) är framtiden och investerare har insett att det finns en solid plats för AI-aktier i varje portfölj. Här är några aktier att tänka på: NIO, en kinesisk tillverkare av elbilar, säljer för $7,61 per aktie. Nerdy, ett företag som arbetar med virtuell inlärning och utbildning, säljer för $2,50 per aktie. Alithya, ett konsultföretag som använder AI-teknik, säljer för $1,18 per aktie. Lantronix, ett företag som använder AI för att hjälpa programvara att hålla jämna steg med teknikens framsteg, säljer för $5,27 per aktie. CooTek, ett företag som använder AI för att utveckla spel, säljer för $0,20 per aktie. SoundHound, ett företag som använder AI för att välja musik för restauranger och andra platser, säljer för $2,15 per aktie.

Direktlänk Dela 24/7 Wall St. fördjupade 29 november

Kris hos OpenAI markerar teknikjättarnas dominans inom AI

Ett år efter lanseringen av ChatGPT, en generativ artificiell intelligens (AI), är AI-revolutionen igång men den senaste krisen hos dess skapare OpenAI visar att teknikjättarna dominerar. ChatGPT blev den snabbast antagna applikationen i historien innan den avträdde till Threads, det sociala nätverket lanserat av Meta. OpenAI:s VD Sam Altman, tidigare relativt okänd utanför tekniksektorn, har blivit en framstående figur inom AI. OpenAI gick samman med Microsoft som lovade 13 miljarder dollar i investeringar. Detta ledde till en revolt inom OpenAIs styrelse och Altman avskedades men återinsattes fem dagar senare. Frågan om AI:s fördelar och risker fortsätter att diskuteras.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 29 november

15 intressanta ämnen om artificiell intelligens för forskning och uppsatser

Artificiell intelligens (AI) har blivit alltmer vanligt i olika branscher och OpenAI rapporterar att deras produkter nu används av 92% av Fortune 500-företagen. Medan AI blir mer utbrett ökar också komplexiteten i dess drift och styrning. Här är 15 intressanta ämnen som kan användas för forskning och uppsatser inom AI: Rättvisa i maskininlärning, ekonomi av AI, förklarbar AI (XAI), etiska problem i elektroniska hälsoupplysningar, kontextuell förklaring i AI, tillståndet för AI 2024, algoritmiska processer för social vaksamhet, principerad AI, utmaningar och lösningar av deepfakes, och AI: s inverkan på marknadsföring.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 29 november

De mest tankeväckande citaten om generativ AI 2023

Generativ AI har varit ett hett ämne i teknikvärlden under 2023. Sedan ChatGPT satte generativ AI på allas radar har det skapat förundran, rädsla, paranoia och mycket hype. Det har även fungerat som en effektiv katalysator för att införa AI i våra liv, arbete och företag. Detta har lett till diskussioner om viktiga frågor som samhället kommer att behöva ta itu med. Här är några citat från kända personer inom teknikvärlden, både optimistiska och pessimistiska, om generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

Ny AI-modell Q* från OpenAI kan revolutionera inlärning av matematik

Artificiell intelligens (AI) kan vara på väg att genomgå en transformation med utvecklingen av Q*, en ny AI-modell utvecklad av OpenAI. Q* lovar att inte bara lära AI matematik, utan också att röra sig mot SuperIntelligent Artificiell Intelligens. Till skillnad från ChatGPT, som är känd för sin förmåga att bearbeta naturligt språk, skulle Q* fokusera på en mer strukturerad och objektiv uppgift: att lösa matematiska problem. Enligt rapporter skulle Q* ha visat sig kapabel att utföra matematik på grundskolenivå, en milstolpe som verkar blygsam, men representerar ett stort framsteg. Varken OpenAI eller Microsoft har ännu bekräftat Q*.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 29 november

OpenAI:s VD Sam Altman återinsatt efter uppsägning, men könsbalansen i styrelsen ifrågasätts

OpenAI:s styrelse avskedade oväntat sin populära VD, Sam Altman, tidigare denna månad, vilket chockerade teknikvärlden och ledde till hot om uppsägningar från majoriteten av anställda. Efter fem dagars kaos återinsattes Altman, med en omstrukturerad, helt manlig styrelse som övervakar honom, ledd av ex-VD:n för Salesforce och tidigare Twitter-styrelseordföranden Bret Taylor. Den tidigare sexpersonersstyrelsen har nu minskat till tre, men fler väntas ansluta. Två kvinnor som tidigare satt i styrelsen, Helen Toner och Tasha McCauley, är nu avskurna från företaget.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 28 november

OpenAI: En företagskrig och framtiden för AI

OpenAI, teknikföretaget bakom chattboten ChatGPT, har upplevt interna stridigheter som har resulterat i att företagets medgrundare och VD, Sam Altman, avskedades och sedan återinsattes. Styrelsen för OpenAI avskedade ursprungligen Altman på grund av hans aggressiva tillvägagångssätt för att kommersialisera företagets AI-teknologi. Efter ett uppror från företagets investerare och anställda återinsattes Altman och resten av styrelsen avgick i stället. OpenAI, som ursprungligen grundades som en icke-vinstdrivande organisation, har kämpat med att balansera behovet av att generera ekonomisk avkastning med sitt bredare samhällsmål. Företaget har även brottats med de potentiella riskerna som deras AI-teknologi utgör för mänskligheten.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 28 november

Kris på OpenAI: Sam Altman avskedas och återanställs i strid om företagets riktning

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) och tidigare icke-vinstdrivande organisation, har genomgått en kris där VD:n Sam Altman avskedades och sedan återanställts. Krisen uppstod på grund av spänningar mellan olika synsätt på AI och företagets övergång från en icke-vinstdrivande organisation till ett lönsamt start-up. OpenAI grundades av Elon Musk och Sam Altman för att utveckla säker och fördelaktig AI för mänskligheten, men har sedan dess omstrukturerats för att kunna generera vinster och dra in mer kapital. Denna förändring ledde till att Musk bröt med OpenAI och flera andra anställda lämnade företaget.

Direktlänk Dela El País fördjupade 28 november

Merriam-Webster väljer ´autentisk´ som årets ord 2023

´Autentisk´ har valts till årets ord 2023 av Merriam-Webster ordbok, vilket gör det till ett av de mest sökta orden bland ordbokens 500 000 poster, enligt ett pressmeddelande på måndagen. Under året har autenticitet omvandlats till prestation, dess betydelse blev suddig i en värld fylld av algoritmer och alternativa fakta. Merriam-Webster noterade en ´betydande ökning´ i sökningar för ordet under 2023. Ordboken definierar ´autentisk´ som ´verklig´, ´inte falsk eller imitation´, men det kan också betyda ´sann mot ens egen personlighet, ande eller karaktär´.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 27 november

Mysterium kring OpenAI-chefens sparkande och återinsättning

OpenAI-chefen Sam Altman sparkades från företaget och återinsattes mindre än en vecka senare, vilket ledde till mycket spekulationer. En av teorierna är att OpenAI kan ha arbetat på en avancerad AI som kan ha orsakat oro i styrelsen. OpenAI har länge haft som huvuduppdrag att skapa en artificiell allmän intelligens (AGI) som kan lösa komplexa uppgifter lika bra eller bättre än människor. OpenAI kan ha varit på väg att ta ett stort steg framåt med ett nytt system kallat Q*, som kan lösa matematiska problem på grundskolenivå. Enligt källor till Reuters kan Q* ha varit en av anledningarna till att Altman sparkades, eftersom det väckte oro kring kommersialiseringen av en produkt som ännu inte helt förstås.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 27 november

Techmiljardärer varnar för risker med AI

Jaan Tallinn, medgrundare till Skype, Elon Musk, Bill Gates och andra techmiljardärer varnar för existentiella risker med AI. Anonyma källor har varnat styrelsen för Open AI om en ny upptäckt inom artificiell intelligens som kan utgöra ett ”hot mot mänskligheten”. Ex-styrelseledamoten Helen Toner har kritiserat Open AI:s säkerhetstänk. Altman, Hassabis och Amodei från ledande AI-företag samt Bill Gates har undertecknat en text om att mildra riskerna med AI. Elon Musk kallar AI för en ”existensiell risk” för mänskligheten och har en plan att kolonisera mars.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 27 november

AI-tjänster som ChatGPT kan göra människor dummare, varnar forskare

Forskare har observerat en stadig minskning av IQ-nivåer i utvecklade länder och identifierat flera orsaker, inklusive skolor som tävlar om att vara sämst, överbeskyddande föräldrar, försämrad social miljö i hemmen och konsumtionsvaror mättade med endokrina störningar. Den senaste tillägget till listan över saker som gör människor dummare kan vara AI-baserade tjänster som ChatGPT. Forskare är oroliga för att ChatGPT kan framkalla och presentera felaktiga svar och är känt för att servera vilseledande, felaktig eller förtalande information. Dessutom kan det minimera sociala interaktioner och uppmuntra människor att leva mer stillasittande liv.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 27 november

AI-analys ifrågasätter äktheten av USA:s månlandning

AI-analysen av bilder från USA:s astronauters månlandning har ifrågasatts, men varken USA eller NASA har än så länge kommenterat detta. Analysen presenterades för Rysslands president Vladimir Putin under ´Artificial Intelligence World Tour´ i Moskva. Analysen, utförd med neurala nätverk, tyder på att bilderna är falska. Samtidigt fann AI-analysen inga fel med bilderna som tagits av den kinesiska månrovern. Nikolai Gerasimhen från Sberbanks dataforskningsavdelning förklarade resultaten för Putin. Videon av analysresultatet och Putins konversation har blivit viral.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 27 november

Risk för ´ai-pati´ i ljuset av överdrivet AI-hype

Överflödet av nyheter om artificiell intelligens (AI) och ouppfyllda löften om teknikens potential kan leda till ´ai-pati´, en likgiltighet inför AI, skriver German Bender. Han varnar för att företag som lovar stort men inte levererar kan bidra till en farlig AI-kapprustning. Han nämner även Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, vars oförsiktiga hantering av företagets teknik ledde till att han blev sparkad - men sedan återinsatt - av företagets styrelse. Bender uppmanar till fortsatt intresse och granskning av AI för att förhindra oetiska affärsidéer och farlig teknik.

Direktlänk Dela Dagens Arena fördjupade 27 november

OpenAI i centrum för strid om framtiden för AI

En tumultartad strid har ägt rum på teknikföretaget OpenAI, med fokus på framtiden för artificiell intelligens. I centrum för konflikten stod VD:n Sam Altman och företagets ideella styrelse. Styrelsen sparkade abrupt Altman, men återanställde honom och sparkade hälften av styrelsen sex dagar senare. OpenAI började som ett ideellt forskningscenter med målet att ´bygga säker artificiell allmän intelligens till förmån för mänskligheten´. Men 2019 behövde OpenAI pengar för att driva och testa sina AI-modeller, så en kommersiell gren av forskningsorganisationen skapades och Sam Altman blev dess VD. Konflikten har belyst spänningen mellan affärs- och allmänna intressen i Silicon Valley.

Direktlänk Dela Australian Broadcasting Corporation fördjupade 26 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och återanställs mitt i företagets interna spänningar

OpenAI, ett teknikföretag som är känt för sin framgångsrika chatbot ChatGPT, har varit i centrum för globala medier efter avskedandet och återanställningen av dess VD, Sam Altman. Händelsen har väckt frågor kring styrelsens kompetens och teknikindustrins motsägelser. OpenAI, grundat 2015 av bland andra Elon Musk och Peter Thiel, har alltid strävat efter att utveckla artificiell allmän intelligens (AGI) på ett etiskt sätt. Trots framgången med ChatGPT, har företagets dubbla syfte att göra vinst samtidigt som det varnar för potentiella faror med AI skapat spänningar. En grupp forskare lämnade OpenAI för att starta organisationen Anthropic, på grund av oron för AI-utvecklingens takt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 november

Veckans tekniknyheter: Drama på OpenAI, Apple stödjer RCS, Binance VD avgår

AI-startupen OpenAI har dominerat rubrikerna, med mycket drama kring företagets ledning. Sam Altman, som var VD för OpenAI, återvände till sin position efter att ha blivit avskedad. Apple planerar att lägga till stöd för RCS-standard på iOS nästa år. Mike Rothenberg, en tidigare VC, dömdes för att ha bedragit investerare. Cruise medgrundare Kyle Vogt avgick. Elon Musk stämmer över påståenden om hatiska annonser på Twitter. Google har en hemlig affär med Spotify. Binance´s VD Changpeng Zhao avgår och erkänner sig skyldig till federala anklagelser. Signal avslöjar kostnaden för att hålla sin privata meddelandetjänst online.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 november

Artificiell intelligens (AI) kan en dag betraktas som mänsklighetens största uppfinning och kraftfullaste verktyg. Elon Musk, under samtal med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak vid en AI-säkerhetstoppmöte, uttryckte både hopp och rädsla för AI. Storbritanniens AI-säkerhetstoppmöte gav en försmak av hur regeringar kommer att konkurrera och samarbeta kring AI. Nationer ser redan AI som en väg till ekonomisk tillväxt, militär makt och global inflytande. AI kommer nästan säkert att påverka maktbalansen mellan stater och kan till och med förändra grundläggande egenskaper hos det internationella systemet.

Medium fördjupade 26 november

Musk vill veta vad som skrämde OpenAI:s chefsforskare

Elon Musk spelade en stor roll i att övertyga Ilya Sutskever att gå med i OpenAI som chefsforskare 2015. Nu vill Teslas VD veta vad han såg där som skrämde honom så mycket. Sutskever, som Musk nyligen beskrev som en ´god människa´ med ett ´gott hjärta´ - och ´kärnpunkten för OpenAIs framgång´ - tjänade på OpenAI-styrelsen som sparkade VD Sam Altman för två fredagar sedan; faktum är att Sutskever informerade Altman om hans avsked. Sedan dess har dock styrelsen reviderats och Altman återinsatts, med investerare ledda av Microsoft som pressar för förändringarna. Sutskever själv backade på måndagen, skrev på X, ´Jag ångrar djupt min deltagande i styrelsens handlingar. Jag hade aldrig för avsikt att skada OpenAI.´ Men Musk och andra teknik-eliter - inklusive de som hånade styrelsen för att de sparkade Altman - är fortfarande nyfikna på vad Sutskever såg. Sent på torsdagen postade riskkapitalisten Marc Andreessen, som har hånat ´domedagsprofeter´ som fruktar AI: s hot mot mänskligheten, till X, ´Allvarligt talat - vad såg Ilya?´ Musk svarade några timmar senare, ´Ja! Något skrämde Ilya tillräckligt för att vilja sparka Sam. Vad var det?´ Det förblir en gåta. Styrelsen gav bara vaga skäl för att sparka Atlman. Inte mycket har avslöjats sedan dess.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 november

AI-verktyget ChatGPT har använts för att generera julklappsidéer till några av teknikvärldens största namn. För OpenAI:s grundare Sam Altman föreslog AI:n ´innovativa produktivitetsgadgets´ och en ´exklusiv uppstartshandledningserfarenhet´. För Elon Musk föreslog ChatGPT ett Tesla-tema LEGO-set och exklusiv VIP-tillgång till en rymduppskjutning. Till Bumble-grundaren Whitney Wolfe Herd föreslog AI:n bi-tema smycken och ett wellness-paket. Jeff Bezos föreslogs en 3D-utskriven modell av en Blue Origin-raket och en donation till en organisation som fokuserar på bevarande i Amazonas regnskog. Till Snap CEO Evan Spiegel föreslogs Snapchat-inspirerad mode och personlig Snap Map-konst.

Business Insider fördjupade 25 november

Tesla kan bli världens mest värdefulla företag genom AI

Tesla har redan stört bilindustrin en gång och nu förväntas företaget göra det igen genom automation och artificiell intelligens (AI). Trots att företagets tillväxt har sakta ner, förblir aktiekursen hög tack vare förväntningar på framtida produkter och tillväxt. Tesla planerar att börja leverera sin Cybertruck i slutet av november och den prisvärda Model 2 förväntas presenteras snart. Dessutom öppnar företaget en fabrik i Mexiko. Investerare förväntar sig att Tesla kommer att leda den uppskattade robotaximarknaden på 9 biljoner dollar till 2030. Dessutom arbetar företaget med sin Optimus autonom robot och dess Dojo superdator.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 november

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter omfattande kritik

Förra veckan avskedades Sam Altman, en framstående person inom AI-världen, från sin position som VD för OpenAI. Altman, som lanserade AI-baserade chatten ChatGPT för ett år sedan, har skapat stora störningar i teknikvärlden. Hans avskedande ledde till omfattande kritik och hot om avgångar från majoriteten av OpenAI:s anställda, vilket resulterade i att han återanställdes som VD. Trots detta har OpenAI:s rykte tagit skada och företaget rapporterar nu förluster på grund av serverkostnader för att träna ChatGPT. Altman har nu anställts av Microsoft.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

OpenAI i kris efter dramatisk vecka

OpenAI, världens ledande AI-företag, har varit föremål för skratt och förvåning i teknikindustrin efter en dramatisk vecka där medgrundaren Sam Altman avskedades och sedan återinsattes som VD. Nu varnar experter för att OpenAI har passerat Rubicon och att det inte finns någon återvändo. Detta hotar att orsaka en ´brain drain´ inom företaget, då talanger står inför ett avgörande val mellan att stödja företagets ursprungliga uppdrag eller att bli rika. Detta kan leda till att fler anställda följer i fotspåren av Dario och Daniela Amodei, som lämnade OpenAI för att starta sitt eget AI-startup, Anthropic.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 november

OpenAI:s interna strider och konflikter leder till VD:s avsked och återanställning

OpenAI:s styrelse avskedade plötsligt VD Sam Altman för att sedan återanställa honom några dagar senare. Detta följde på interna spänningar inom företaget, som grundades 2015 av bland andra Altman och Elon Musk som ett icke-vinstdrivande forskningslabb. Efter att Musk lämnat företaget 2018, skapade OpenAI en vinstdrivande gren för att finansiera den kostsamma utvecklingen av avancerade AI-modeller. Detta ledde till konflikter mellan de som ville prioritera företagets ursprungliga principer och de som ville använda investerarnas pengar för att snabbt lansera konsumentprodukter. Trots att Microsoft är en stor investerare i OpenAI, har de inte en plats i styrelsen. Altman avskedades på grund av oenighet med styrelsen om snabb kommersialisering av OpenAIs produkter. Efter att 702 av OpenAIs 770 anställda hotade med att lämna företaget om Altman inte återanställdes, återinsattes han som VD och en ny styrelse bildades.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 24 november

Malaysia överväger att reglera AI för att bekämpa desinformation

Malaysias regering överväger att reglera användningen av artificiell intelligens (AI) för att bekämpa spridningen av desinformation. Detta kommer efter oro för att generativ AI, som OpenAI:s ChatGPT och Elon Musks Grok, kan användas för att skapa övertygande innehåll som kan förväxlas med mänskligt genererat innehåll. Malaysia har tidigare försökt att bekämpa falska nyheter genom lagstiftning, men dessa försök har stött på kritik. Landet planerar nu att börja arbeta med AI-styrningsmekanismer 2024, särskilt inom ramen för det ansvarsfulla AI-etiska ramverket.

Direktlänk Dela EastMojo fördjupade 24 november

Möte mellan Indiens teknologiminister och Tesla-grundaren på UK AI Safety Summit

Artikeln innehåller ingen relevant information. Den verkar vara en inledande sida eller ett menysystem för en nyhetsplattform, snarare än en faktisk nyhetsartikel. Den nämner ett möte mellan Rajeev Chandrasekhar, Indiens minister för teknologi, och Tesla-grundaren Elon Musk på UK AI Safety Summit på Bletchely Park, men ger ingen ytterligare information om detta möte eller någon annan relevant händelse.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter en förvirrande vecka

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter en vecka av förvirring. Altman avskedades plötsligt från sin roll som VD på grund av bristande kommunikation, vilket ledde till att medgrundare Greg Brockman lämnade företaget för Microsoft. Nästan alla anställda på OpenAI hotade att sluta om inte Altman återvände och styrelsen avgick. En dag senare återvände Altman som VD och styrelsen ersattes till stor del. Det finns fortfarande många obesvarade frågor, inklusive varför Altman avskedades från början.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 november

Utvecklingen av allmän artificiell intelligens: dess potential och utmaningar

Den 31 augusti 1955 undertecknade fyra forskare, Jon McCarthy, Marvin Minsky, Nathaniel Rochester och Claude Shannon, ett förslag för att organisera en sommarseminarium 1956 för att diskutera en ny disciplin: artificiell intelligens (AI). Trots flera ´AI-vintrar´ har fältet återuppstått och utvecklats betydligt, särskilt sedan 2010 med introduktionen av ChatGPT och DALL-E 2022. Nu arbetar företag och forskare med en ännu mer ambitiös inriktning, allmän artificiell intelligens (AGI), som kan utföra alla intellektuella uppgifter som människor kan göra. AGI har potential att ersätta människor i nästan alla områden och göra mänskligt arbete föråldrat, vilket skulle ha enorma sociala och ekonomiska konsekvenser. Det finns dock också etiska och säkerhetsutmaningar att överväga.

Direktlänk Dela Xataka fördjupade 23 november

OpenAI rullar ut röstchattfunktion för alla ChatGPT-användare på mobil

OpenAI har introducerat röstchatt på ChatGPT för Android och iOS, en funktion som tidigare endast var tillgänglig för Plus- och Enterprise-prenumeranter. Nu kan alla mobilanvändare prata med ChatGPT genom att trycka på röstsymbolen i appen. Röstchatten, som drivs av en text-till-tal-modell, genererar ´mänskligt liknande ljud´ och erbjuder fem olika röster. Trots att funktionen nu är tillgänglig för alla, kan det ta tid innan den är tillgänglig universellt. OpenAI har nyligen genomgått en turbulent period, med avgångar och återanställningar av höga chefer.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 23 november

Möte mellan Indiens teknikminister och Tesla-grundaren vid UK AI Safety Summit

Artikeln innehåller ingen relevant information. Den nämner endast att Rajeev Chandrasekhar, minister för teknik, träffade Tesla-grundaren Elon Musk vid UK AI Safety Summit på Bletchely Park. Men ingen ytterligare information eller kontext gavs.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter intern maktkamp

Sam Altman, den avsatte ledaren för OpenAI, har återvänt till företaget som avskedade honom för bara några dagar sedan. Detta följer en kort men kaotisk maktkamp som chockade teknikindustrin. OpenAI meddelade på tisdagen att de har ´kommit överens i princip om att Sam Altman ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse´. Den nya styrelsen kommer att ledas av den tidigare Salesforce med-VD:n Bret Taylor. Övriga medlemmar kommer att vara den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers och Quora VD:n Adam D´Angelo. Samtidigt har Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, anställt Altman och en annan medgrundare, Greg Brockman. Detta ledde till hot om avgång från hundratals OpenAI-anställda, som krävde styrelsens avgång och Altmans återkomst.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 22 november

Inflection AI presenterar ny AI-modell som överträffar Google och Meta

Inflection AI, startup-företaget bakom chattboten Pi, har presenterat en ny AI-modell, Inflection-2, som företaget hävdar presterar bättre än två populära alternativ utvecklade av Google och Meta. Modellen presterade bättre än Googles PaLM Large 2-modell och slog Metas open-source-modell LLaMa 2 på olika mätningar. Inflection-2 kommer snart att integreras i Pi, efter att ha genomgått mer arbete för att lära sig Pi:s ton och svarsstil. Inflections VD Mustafa Suleyman säger att Pi kommer att uppdateras med den nya modellen ´väldigt snart´.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter dramatisk vecka

Efter en dramatisk vecka har Sam Altman återtagit rollen som VD för OpenAI, efter att ha blivit avskedad. Alla men en av styrelsemedlemmarna som var ansvariga för avskedandet kommer att lämna. Styrelsen för OpenAI gav efter för en överväldigande majoritet av anställda som krävde Altmans återkomst. Detta skedde efter att Microsofts VD Satya Nadella hotade att dränera företaget på dess bästa talanger. Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce, och tidigare amerikansk finansminister Larry Summers kommer att bli nya styrelsemedlemmar. Microsofts aktier steg med 1,10% till $377,10 i förhandeln.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 22 november

Teslas självkörande teknologi kan göra dem till världens största AI-spelare, enligt Cathie Wood

Elon Musks Tesla är ett av de mest granskade företagen på Wall Street. Trots företagets paraboliska tillväxt är många investerare skeptiska till Teslas långsiktiga potential. Ark Invests VD Cathie Wood tror dock att Teslas självkörande teknologi kommer att göra Tesla till den största AI-spelaren i världen. Hon påpekar att Tesla fortfarande är massivt lönsamt på en per-enhet-basis trots prissänkningar. Dessutom investerar företaget tungt i AI och utvecklar sina fullt självkörande (FSD) kapabiliteter genom att använda maskininlärning och AI. Tesla samlar in data från miljontals bilar på vägarna, vilket inget annat företag kan jämföra sig med. Denna data matas in i Teslas hembyggda superdator Dojo, som är kärnan i FSD. Wood förutspår att robotaxisar kan representera en intäktsmöjlighet på 9 biljoner dollar bland de stora spelarna, medan Morgan Stanley tror att Dojo ensamt kan ge Tesla ett extra värde på 500 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 november

OpenAI återanställer Sam Altman och omarbetar sin styrelse

OpenAI kommer att återanställa Sam Altman som VD och omarbeta sin styrelse med nya direktörer. Den initiala styrelsen kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce Inc. och direktör på Twitter innan det förvärvades av Elon Musk. De övriga direktörerna är Larry Summers, USA:s finansminister under president Bill Clinton, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att ”reda ut detaljerna”. Styrelsen kommer inte att vara slutgiltig: dess huvudprioritet är att välja upp till nio nya direktörer. Altman kommer troligen att ansluta till styrelsen så småningom. Han gick också med på en intern utredning om det beteende som ledde till hans avsked.

Direktlänk Dela Luxembourg Times fördjupade 22 november

OpenAIs grundare Sam Altman återvänder till företaget efter avsked

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Altman, som grundade OpenAI, har blivit en av de mest framstående personerna inom artificiell intelligens (AI). Han började sin karriär i teknikvärlden 2005 när han hoppade av Stanford University för att starta företaget Loopt, en geolokaliseringstjänst. Loopt lyckades samla in över 30 miljoner dollar i riskkapital innan det köptes upp av Green Dot Corporation för över 40 miljoner euro. Altman kommer nu tillbaka till OpenAI som VD, med ett nytt initialt styrelse bestående av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare USA:s finansminister Larry Summers och Quoras VD Adam D’Angelo. Trots Loopts misslyckande gjorde det att Altman kunde etablera sig i Silicon Valley. Två år senare valdes han till efterträdare till Y Combinators president, den amerikanska datavetaren Paul Graham. Tre år senare grundade Altman tillsammans med Tesla-chefen Elon Musk, LinkedIn-medgrundaren Reid Hoffman och andra sponsorer OpenAI, ett forsknings- och implementeringsföretag för AI. Altman har sagt att de senaste och mest avancerade versionerna av ChatGPT kommer att rullas ut mycket gradvis för att få människor, institutioner och beslutsfattare att bekanta sig med det. Han anser att revolutionen som utlösts av ´allmän artificiell intelligens´ (AGI) är ´ostoppbar´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 22 november

OpenAI tar tillbaka Sam Altman som VD och överhaler sin styrelse

OpenAI kommer att ta tillbaka Sam Altman som VD och genomföra en större förändring i sin styrelse, inklusive att ta in nya direktörer som Larry Summers. Detta kommer efter att nästan alla anställda hotade att sluta om Altman inte återinsattes efter hans överraskande uppsägning. Bret Taylor, tidigare co-VD för Salesforce.com Inc. och direktör på Twitter innan det köptes av Elon Musk, kommer att vara ordförande för den initiala styrelsen. Andra direktörer inkluderar Summers, tidigare finansminister under president Barack Obama, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att lösa detaljerna.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI, styrelsen omorganiseras

Sam Altman kommer att återvända som VD för Open AI, enligt ett uttalande från företaget. Styrelsen kommer också att omorganiseras, med två nya medlemmar, Larry Summers, tidigare amerikansk finansminister och Harvard rektor, och Bret Taylor, tidigare VD för Salesforce, som blir ny styrelseordförande. Adam D’Angelo, medgrundare av Quora, kommer att behålla sin plats i styrelsen. Det är sannolikt att Altman också kommer att ta en plats i den nya styrelsen. Det är oklart hur den nya styrelsen kommer att se ut eller vilka av de gamla medlemmarna som kommer att få behålla sina platser.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI som VD

Sam Altman kommer att återvända till Open AI som VD. Företaget gör också förändringar i sin styrelse, där Altman kan ta en plats. Två nya medlemmar, Larry Summers och Bret Taylor, kommer att gå med i styrelsen. Summers är tidigare amerikansk finansminister och rektor på Harvard, medan Taylor tidigare har varit VD för Salesforce och kommer att bli styrelseordförande för Open AI. Adam D´Angelo, medgrundare till Quora, kommer att behålla sin plats i styrelsen. Det är ännu inte klart exakt hur den nya styrelsen kommer att se ut.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 22 november

Elon Musk skapar kaos i OpenAI efter sparkandet av VD Sam Altman

Elon Musk har lagt till ytterligare kaos i den pågående krisen runt OpenAI efter avskedandet av VD Sam Altman. Musk uppmärksammade ett anonymt brev som anklagar Altman för olika exempel på oärligt beteende som VD för OpenAI. Brevet, som laddats upp på Github, togs bort mindre än en timme efter att Musk postade det. Brevet gör även anklagelser mot Greg Brockman, en medgrundare till OpenAI som avlägsnades som styrelseordförande förra veckan. Musk har själv anklagats för liknande beteende i flera av sina egna företag, inklusive Tesla, SpaceX och Neuralink.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 22 november

OpenAIs chefsforskare gör tragiskt misstag

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, försökte nyligen avsätta Sam Altman, företagets tidigare VD. Sutskever informerade Altman om hans avsked under ett möte, vilket ledde till en omedelbar offentliggöring av Altmans avgång. Mer än 700 av OpenAIs 770 anställda har sedan dess skrivit under ett brev där de hotar med att säga upp sig om inte Altman återinsätts som VD. Sutskever har uttryckt ånger över sin inblandning i styrelsebeslutet och har också undertecknat brevet som kräver Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 21 november

OpenAI:s styrelse drabbad av flera avgångar och potentiella intressekonflikter

Tre styrelsemedlemmar i OpenAI avgick tidigare i år inom loppet av några månader, och företaget har inte hittat ersättare. En av de nuvarande medlemmarna, tidigare Facebook CTO och Quora CEO Adam D’Angelo, lanserade en AI-chattbot-plattform, Poe, som både utnyttjar och konkurrerar med OpenAI:s produkter. Tasha McCauley och Helen Toner, två andra medlemmar, har kopplingar till samma ideologiska välgörenhetsorganisation. John Loeber, medgrundare till digitala mäklarföretaget Limit, har granskat OpenAI:s styrelse genom att gå igenom Internet Archive och OpenAI:s skattedeklarationer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

Open AI:s VD Sam Altman avsatt och rekryterad till Microsoft

Open AI:s VD Sam Altman avsattes plötsligt vid ett styrelsemöte, där styrelseordföranden och medgrundaren Greg Brockman var frånvarande. Kort därefter rekryterades Altman och Brockman till att leda en ny AI-avdelning på Microsoft, som redan investerat 13 miljarder dollar i Open AI. Enligt statsvetaren Henry Farrell kan detta tolkas som en konflikt mellan vinstintresse och en nästan religiös tro på AI:s potential, vilket var en av de ursprungliga drivkrafterna bakom Open AI:s grundande. Altman hade drivit på för att kommersialisera och tillgängliggöra produkter som ChatGPT, vilket kan ha bidragit till hans avsättning.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 november

Sam Altman, offentligt ansikte för OpenAI, tvingades plötsligt avgå på grund av bristande ärlighet i sina kommunikationer. Efter att företagets president avgick och personal hotade att följa efter, verkar de som avsatte honom ha ångrat sig. OpenAI utsåg teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD. Över 500 anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta om inte Altman återvände. Altman och Greg Brockman, tidigare president för OpenAI, har gått med i ett AI-forskningsteam hos Microsoft. OpenAI anställde Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, som Altmans ersättare.

Sky News fördjupade 21 november

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft, orsakar anställdas uppror

Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, har blivit avskedad av företagets styrelse och anställts av Microsoft. Detta har lett till uppror bland OpenAIs anställda, varav mer än två tredjedelar hotar att säga upp sig. Microsoft, som äger 49% av OpenAI, har investerat i företaget och genom sitt samarbete integrerat ChatGPT i sin sökmotor Bing och andra produkter. Altman och hans medgrundare Greg Brockman kommer nu direkt att arbeta för Microsoft, vilket kan stärka företagets ledande position inom AI. Detta kan dock skapa problem för OpenAI och dess andra investerare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

Svenskarnas förtroende för AI minskar kraftigt

Enligt en undersökning av Insight Intelligence har svenskarnas förtroende för artificiell intelligens (AI) sjunkit drastiskt. Detta kan bero på fenomenet ´deep fakes´, säger Lukas Berg, VD för analysföretaget. Många känner att de inte längre kan vara säkra på vad som är sant eller falskt. De positiva inställningarna till AI har minskat från 54% 2021 till 35% idag, medan de negativa har ökat från 24% till 32%. Svenskarnas främsta oro är att de inte kommer att kunna skilja mellan sanning och lögn.

Direktlänk Dela TV4 fördjupade 21 november

Anupam Mittal kritiserar OpenAI:s styrelse och föreslår en unik AI-strategi för Indien

Anupam Mittal, grundare av ShaadiDotCom, uttryckte stark kritik mot OpenAI:s medgrundare och chefsforskare Ilya Sutskever, efter styrelsens beslut att avsätta Sam Altman. Mittal anser att styrelser som driver disruptiv teknik med exotiska ledningsstrukturer alltid kommer att hamna i kaos. Han berömde Satya Nadella för att ha anställt Sam Altman och hans kollegor, men uttryckte oro över koncentrationen av AI inom privat teknik. Mittal varnade för Elon Musk och Mark Zuckerbergs potentiella reaktioner på OpenAI, och föreslog att världen kanske behöver en unik strategi för AI, där Indien kan spela en roll.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 21 november

Elon Musk ifrågasätter OpenAI:s agerande efter Sam Altmans avsked

Elon Musk ställde frågor om OpenAI:s agerande efter att företagets chefsforskare Ilya Sutskever uttryckt sin djupa ånger över att ha deltagit i styrelsens beslut att avsätta den tidigare VD:n Sam Altman. Sutskever skrev att han aldrig avsett att skada OpenAI och att han kommer att göra allt för att återförena företaget. Musk svarade på Sutskevers inlägg genom att ifrågasätta om OpenAI gör något farligt. ´Varför tog du ett så drastiskt beslut? Om OpenAI gör något som potentiellt är farligt för mänskligheten, behöver världen veta det´, skrev Musk. OpenAI meddelade tidigare att de hade avskedat Sam Altman då de inte längre litade på honom som företagsledare. Efter Altmans avsked bekräftade Microsofts VD Satya Nadella att han skulle ansluta sig till företaget och Twitchs medgrundare Emmett Shear bekräftade sin utnämning till OpenAI:s nya VD.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 21 november

Elon Musk blandar sig i debatten kring OpenAIs ledarskifte

Miljardären Elon Musk har blandat sig i den offentliga debatten kring OpenAI, företaget bakom ChatGPT, efter att företagets tidigare VD Sam Altman avsatts. Musk har svarat på inlägg på sin sociala medieplattform X, tidigare Twitter, och deltagit i diskussionen kring situationen. OpenAI:s medgrundare och styrelsemedlem Ilya Sutskevar uttryckte ånger över sin delaktighet i styrelsens beslut, varpå Musk svarade med frågan om varför så drastiska åtgärder vidtogs. Diskussionen har återigen väckt debatt kring etiken inom AI och företags interna affärer. OpenAI:s investerare överväger rättsliga åtgärder mot styrelsen efter Altmans avsked.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 november

OpenAI:s kaosartade vecka: VD sparkad och återanställd, massuppsägningar och ny interim VD

OpenAI, känt för utvecklingen av AI-chatboten ChatGPT, står mitt i en kaosartad situation. VD och medgrundare Sam Altman sparkades av fyra styrelsemedlemmar på grund av odefinierade ”kommunikationsproblem”. Detta ledde till intensiva spekulationer och massuppsägningar. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever uttryckte oro över Altman, som ansågs vara för fokuserad på tillväxt snarare än säkerhet. Altman och Brockman återanställdes kort därefter, men förhandlingarna avbröts och istället anställdes den tidigare Twitch VD:n Emmett Shear som ny interim VD. Detta ledde till ännu fler uppsägningar.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 21 november

AI förutspår Dogecoins prisutveckling till 2024

Med hjälp av artificiell intelligens (AI) från Google Bard strävar Finbold efter att få värdefulla insikter om DOGE:s framtida prisrörelser. Analysen kommer att ta hänsyn till de rådande marknadsdynamiken och trenderna, och ger investerare och entusiaster ett datadrivet perspektiv på vad man kan förvänta sig av denna kryptovaluta i början av 2024. AI-verktyget indikerar det förväntade prisintervallet för DOGE i början av 2024, som ligger mellan $0,09 och $0,15. Dock betonar Bard behovet av försiktighet när man beaktar några förutsägelser på den volatila kryptomarknaden.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 21 november

OpenAI:s Ilya Sutskever ångrar sin roll i Sam Altmans avsked

Ilya Sutskever, chefsforskare på OpenAI, har uttryckt ånger över sin roll i avskedandet av före detta VD:n Sam Altman. Sutskever och Altman grundade OpenAI 2016 med hjälp av Elon Musk. Styrelsen för OpenAI, där Sutskever är medlem, beslutade att avskeda Altman på grund av bristande förtroende för hans ledarskap. Efter några dagar uttryckte Sutskever sin ånger över att ha deltagit i avskedandet. Han är nu en av över 600 anställda på OpenAI som har skrivit under ett öppet brev där de hotar att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Fem amerikanska aktier att hålla ögonen på 2024

En analys pekar ut fem amerikanska aktier som lovande kandidater för betydande tillväxt 2024. Apple dominerar fortfarande konsumentelektronikmarknaden med sina innovativa produkter. Microsoft har framgångsrikt övergått till att bli en jätte inom molnberäkning och dess plattform Azure är en stark konkurrent till Amazon Web Services. Amazon fortsätter att expandera och leder inom e-handel, molnberäkning och innovation inom artificiell intelligens och logistik. Alphabet, Googles moderbolag, dominerar den digitala annonseringsvärlden. Tesla, under ledning av Elon Musk, har revolutionerat bilindustrin med sina elbilar och är en viktig aktör inom batterilagring och solenergi.

Direktlänk Dela Israel Defense Forces Spokesperson´s Unit fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Microsoft anställer honom för ny AI-forskningsenhet

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades överraskande på fredagen, vilket utlöste en dramatisk händelse i Silicon Valley. OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, var i förhandlingar om en finansieringsrunda som skulle ha värderat företaget till 80 miljarder dollar. Altman, som var en synonym till framgången med ChatGPT, avskedades eftersom han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Hans interimistiska efterträdare som VD, Emmett Shear, medgrundare av streamingplattformen Twitch, sa att avskedandet inte berodde på någon oenighet om säkerheten. Microsoft, OpenAI:s största investerare, försökte återinsätta Altman, ett drag som stöddes av OpenAIs personal. På måndagen meddelade Microsoft att de har anställt Altman och hans nära kollega, före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, för att leda en ny avancerad AI-forskningsenhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

År 2017 besegrades världsmästaren i Go, Lee Sedol, av en maskin - AlphaGo, skapad av Google-ägda DeepMind. Sedols reaktioner under spelet speglar människans förvåning och utmaning inför framväxten av AI-chatbotar som ChatGPT. Sara Hooker, framstående forskare och grundare av Cohere For AI, menar att 2023 var året då AI:s språkliga framsteg nådde allmänheten och markerade början på vår förståelse för hur man använder tekniken på ett meningsfullt och ansvarsfullt sätt. Hon jämför det med framväxten av internet och mobiltelefoner. AI:s framsteg har dock även skapat en miljö av digital hysteri, enligt filosofen Daniel Innerarity. Företag som Alphabet (Google), Meta och Microsoft vill att AI ska garantera deras oändliga tillväxt och har varit ivriga att erövra spelplanen. Men detta kräver människans fascination för tekniken. AI:s förmåga att tala med känslor har fångat global uppmärksamhet och övertygat världsledare om att problemet - eller revolutionen - kräver brådskande åtgärder. President Joe Biden har redan publicerat sitt lagstiftningsramverk för USA, medan EU vill ha regler klara till slutet av året. Det finns dock en oro att stora teknikföretag vill införa regler för att förhindra att nya konkurrenter dyker upp, eftersom de skulle belastas av ett strängare regulatoriskt ramverk.

El País fördjupade 20 november

Google Bard förutspår Dogecoins prisrörelser med hjälp av AI

Med det pågående intresset för artificiell intelligens (AI) spelar plattformar som Google Bard en viktig roll i analysen av trender och insikter i kryptosektorn, inklusive tillgångar som Dogecoin (DOGE). Med hjälp av Google Bards avancerade förmågor syftar man till att få värdefulla insikter i DOGEs framtida prisrörelser. Analysen kommer att beakta de rådande marknadsdynamiken och trenderna, och ger investerare och entusiaster ett datadrivet perspektiv på vad man kan förvänta sig av denna kryptovaluta i början av 2024. AI-verktyget indikerar det förväntade prisintervallet för DOGE i början av 2024, vilket ligger mellan $0,09 och $0,15.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 20 november

Globala framsteg för att reglera AI: senaste stegen

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och stör regeringars försök att reglera tekniken. Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har tredubblat sin finansiering för ´AI Research Resource´ till 300 miljoner pund. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar regler och tre länder har kommit överens om hur AI bör regleras. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga brott. USA planerar att lansera ett AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 20 november

Elon Musk avslöjar AI-boten Grok och nya företaget xAI

Elon Musk, som lämnade OpenAI 2018, har återvänt till AI-världen genom att grunda xAI. Företaget syftar till att förstå universums sanna natur och har nyligen avslöjat AI-chattboten Grok. Musk har anlitat ett team av AI-ingenjörer för att hjälpa till med projektet. Grok kommer att fungera som en prenumerationsdrivare för X (tidigare Twitter) och använda X:s tweets som informationskälla. Dock har det inte getts några indikationer på hur Grok passar in i Musks bredare portfölj av teknologier, vilket väcker frågor om xAI:s allvar och betydelse.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 november

Open AI:s turbulenta resa: Från grundande till vd-byte och varningar om AI

Open AI, grundat av Elon Musk, Peter Thiel och Sam Altman, har haft en händelserik resa sedan starten. Bolaget, som har som mål att främja och utveckla artificiell intelligens, har fått betydande investeringar från Microsoft och släppt den framgångsrika AI-chattboten ChatGPT. Trots framgångarna har det också funnits utmaningar, inklusive varningar från forskare om riskerna med AI och en rättslig tvist med författaren George RR Martin. I november 2023 sparkades vd Sam Altman och ersattes av Mira Murati, som sedan ersattes av Emmett Shear.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 20 november

ChatBSV erbjuder mikrobetalningsalternativ till OpenAI´s AI-tjänster

ChatBSV, som använder BSV-blockchain för att hantera mikrobetalningar, låter användare interagera med ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E för några cent per fråga. Detta är ett attraktivt alternativ för de som vill prova OpenAI:s konsumentklassade AI för första gången eller erfarna användare som vill ha mer kraft men inte tillräckligt ofta för att vilja ha en prenumeration. ChatBSV är ett oberoende projekt från utvecklarna som skapade blockchain informationsaggregatorn Agora.icu 2019. Den ledande utvecklaren ´Architectonic´ har diskuterat fördelarna med att kombinera AI med skalbara, granskbara blockchain-poster och mikrotransaktioner.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 20 november

Sam Altman och Greg Brockman går med i Microsofts AI-team

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-team efter hans plötsliga avsked från OpenAI. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman, 38, skulle komma ombord. Nadella sa också att Greg Brockman, den tidigare presidenten för OpenAI som avgick i protest efter Altmans plötsliga avresa, skulle gå med i den nya AI-divisionen på Microsoft tillsammans med Altman. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, vilket sägs ha arbetat med en affär som skulle värdera företaget till nästan 90 miljarder dollar, men det är nu i limbo i kölvattnet av Altmans utträde.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 20 november

Marc Andreessen försvarar AI och teknikoptimism efter OpenAI:s avskedande av Sam Altman

Efter OpenAI:s plötsliga avskedande av Sam Altman har miljardären och riskkapitalisten Marc Andreessen uttryckt sitt stöd för AI och teknikoptimism. Andreessen, som är grundare av Andreessen Horowitz, har under flera år förespråkat ´accelerationism´, en tro på att innovation och kapitalism bör utnyttjas maximalt för att uppnå radikal social förändring, även på bekostnad av social stabilitet i nuet. Detta står i kontrast till ´doomer´-lägret, som oroar sig för att AI utgör ett existentiellt hot mot mänskligheten, ett läger som överraskande nog leds av Elon Musk. OpenAI, som var avgörande för utvecklingen av generativ AI, avskedade sin medgrundare och ledare Altman av skäl som ännu inte är offentligt kända, men flera rapporter pekar på just denna typ av oro.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

AI-startupen xAI av Elon Musk lanserar chatbot, utmanar Nvidia

Elon Musk har introducerat en AI-chatbot kallad Grok genom sin AI-fokuserade startup xAI. Grok, som beskrivs som rolig, ärlig och mer relaterbar än ChatGPT, är Musks svar på ChatGPT:s brister. Trots att Grok inte förväntas överträffa ChatGPT, kommer den att skapa en nisch för sig själv. Båda kommer troligen att lyckas, men det kan innebära problem för Nvidia. Varken ChatGPT eller Grok kommer att använda Nvidias teknologi i framtiden. OpenAI och Tesla, företagen bakom ChatGPT och Grok, planerar att flytta bort från Nvidias GPU:er. Detta är dåliga nyheter för Nvidia, eftersom även Microsoft, Alphabet, Amazon och Meta alla gör sina egna chips.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 19 november

Elon Musk uppmanar OpenAI att förklara varför de sparkade sin VD

OpenAI, ett av världens mest framstående företag inom artificiell intelligens, sparkade sin VD Sam Altman. Elon Musk, tidigare styrelsemedlem i OpenAI, har uttryckt att företaget bör förklara varför Altman fick sparken, med hänvisning till de potentiella farorna med AI. Musk lämnade OpenAIs styrelse 2018 på grund av säkerhetsproblem. En möjlig orsak till Altmans avsked kan ha varit ökade spänningar inom företagets ledning om farorna AI utgör för mänskligheten. OpenAIs medgrundare Ilya Sutskever, som spelade en roll i Altmans avsked, har föredragit att vara mer försiktig med tanke på AIs potentiella skada på samhället.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 19 november

Oenighet om AI-utvecklingens hastighet inom OpenAI

Bekymmer över hastigheten på AI-utvecklingen vid OpenAI kan ha skapat oenighet inom organisationens högsta ledning. En del styrelsemedlemmar kan ha varit missnöjda med Sam Altmans tillvägagångssätt för AI-innovation. OpenAI:s medgrundare Ilya Sutskever har länge uppmanat till försiktighet på grund av farhågor att AI kan skada mänskligheten. Altmans eventuella korta avsked från OpenAI har blottlagt en splittring mellan företagets ledare om hur man ska bemöta det existentiella hot som AI utgör. Flertalet chefer har avgått i protest och många av OpenAI:s anställda kräver nu Altmans återkomst.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse avskedar Sam Altman, försöker sedan vinna tillbaka honom

OpenAI:s styrelse oroade sig för att företaget utvecklade den teknologiska motsvarigheten till en kärnvapenbomb och att dess föreståndare, Sam Altman, rörde sig så snabbt att han riskerade en global katastrof. Därför avskedade styrelsen honom. Microsoft, OpenAI:s viktigaste aktieägare, informerades inte om Altman:s uppsägning förrän precis före den offentliga tillkännagivandet. Microsofts aktier sjönk efter att Altman hade avskedats. I kölvattnet av Altman:s avskedande rapporterades det att han och andra lojalister från OpenAI planerade att starta ett eget företag, vilket riskerade att omintetgöra allt som företaget hade arbetat hårt för att uppnå under de senaste åren. En dag senare försökte styrelsen dock att vinna tillbaka Altman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 19 november

OpenAI överväger att återanställa Sam Altman som VD

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, diskuterar en överraskande återkomst för medgrundaren Sam Altman som VD, mindre än 36 timmar efter hans oväntade avsked som chockade Silicon Valley. Företagets strategichef Jason Kwon förmedlade till anställda att företaget är ´optimistiskt´ över att han kommer att återvända. Microsoft, OpenAI:s största backare, arbetar med investerare inklusive Thrive Capital och Tiger Global Management för att få tillbaka Altman. Investorer pressar också på för att OpenAI:s styrelse ska bytas ut efter deras överraskande beslut att avsätta Altman.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 19 november

Sam Altman avskedas som VD för OpenAI

Styrelsen för OpenAI meddelade fredagen den 17 november att Sam Altman har avskedats som VD. I ett uttalande på sin webbplats sade styrelsen att avgången följde ´en övervägande granskningsprocess av styrelsen, som kom fram till att [Altman] inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden.´ Detta innebar att styrelsen ´inte längre har förtroende för hans förmåga att fortsätta leda OpenAI.´ Det finns spekulationer om orsakerna bakom beslutet, inklusive rapporter om ett potentiellt dataintrång som inträffade till följd av att företaget flyttade för snabbt för att skicka ut nya funktioner, men ingen utanför OpenAI känner till hela historien. Altman medgrundade OpenAI 2015 med andra inklusive Elon Musk, Microsoft och Greg Brockman, som avgick några timmar efter Altmans avsked som VD. Altman var på OpenAI på heltid från mars 2019 och övervakade lanseringen av flaggskeppsprodukterna ChatGPT och DALL-E, samt ökade årliga intäkter till nästan $1 miljard. Enligt vissa rapporter diskuterar OpenAI-styrelsen med Altman om att återvända, med press från investerare att återinföra hans position och bli av med styrelsen själv.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman beskriver AGI som ´magisk intelligens i himlen´

Sam Altman, VD för OpenAI, har beskrivit företagets strävan efter att bygga en ´artificiell allmän intelligens´ (AGI) som säker och till nytta för hela mänskligheten. Han beskrev AGI som en ´magisk intelligens i himlen´ i en intervju med Financial Times, vilket antyder att företaget bygger en gudlik enhet. OpenAI definierar AGI som ett ´system som överträffar människor i det mesta ekonomiskt värdefulla arbetet´. Altman har också indikerat att OpenAI sannolikt kommer att be Microsoft om mer pengar, efter en investering på 10 miljarder dollar tidigare i år.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas oväntat av företagets styrelse

Sam Altman, VD för OpenAI, har oväntat avskedats av företagets styrelse. Styrelsen meddelade att Altman inte varit konsekvent öppen i sin kommunikation, vilket hindrat styrelsens förmåga att utöva sina ansvar. OpenAI grundades 2015 som en ideell organisation med målet att säkerställa att artificiell allmän intelligens gagnar hela mänskligheten. Bland grundarna fanns Altman och Reid Hoffman, medgrundare av LinkedIn, samt Amazon Web Services, indiska IT-företaget Infosys, högerteknikmiljardären Peter Thiel och Elon Musk. 2019 omvandlades OpenAI till två organisationer: OpenAI Global LLC och OpenAI Inc.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 november

OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever fokuserar på att förhindra artificiell superintelligens från att gå ´rogue´

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, har blivit en centralfigur i ledarskapsomskakningen på företaget. Sutskever, som sitter i OpenAI:s styrelse, var delaktig i att avsätta VD:n Sam Altman, på grund av påståenden om att Altman inte varit ´konsekvent ärlig´. Sutskever har tidigare varit tillbakadragen från medias strålkastarljus, men nyligen deltog han i en lång intervju med MIT Technology Review. Han berättade att hans nya fokus ligger på att förhindra att en artificiell superintelligens går ´rogue´. Sutskever har spelat en nyckelroll i utvecklingen av stora språkmodeller, inklusive GPT-2, GPT-3 och text-till-bild-modellen DALL-E.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas avgå

Sam Altman, VD för OpenAI, har tvingats avgå på grund av interna spänningar. Fyra av OpenAIs sex styrelseledamöter, ledda av Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och styrelsemedlem, röstade för att avsätta Altman. Sutskever hade uttryckt oro över att OpenAIs teknologi kunde vara farlig och att Altman inte ägnade tillräckligt med uppmärksamhet åt denna risk. Avskedandet av Altman har orsakat förvirring och kaos bland företagets anställda. Greg Brockman, en annan medgrundare och företagets president, avgick i protest. OpenAIs styrelse har inte gett någon specifik anledning till varför de tvingade ut Altman, förutom att han inte varit ärlig i sin kommunikation med dem.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Ledarskapsförändringar på OpenAI: Fokus på AI-säkerhet

Ledarskapsförändringar på OpenAI har lett till ökat fokus på företagets chefsforskare, Ilya Sutskever. Sutskever, som också sitter i OpenAIs styrelse, var delaktig i att avsätta VD:n Sam Altman, med anklagelser om att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig´. Sutskever har uttryckt att hans nya fokus ligger på att förhindra att en artificiell superintelligens går ´överstyr´. Han spelade en nyckelroll i utvecklingen av stora språkmodeller, inklusive GPT-2, GPT-3 och text-till-bild-modellen DALL-E. Sutskever tror att AI superintelligens som kan överträffa människor kan inträffa inom 10 år.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

Sam Altman överväger att återvända till OpenAI efter att ha blivit sparkad

Sam Altman, tidigare VD och medgrundare till OpenAI, överväger att återvända till företaget som sparkade honom. Altman är ´ambivalent´ om att komma tillbaka och skulle vilja ha betydande förändringar i företagsstyrningen. Det rapporteras att det är OpenAIs investerare som pressar för hans återkomst. Microsoft är företagets största investerare, efter att ha finansierat företaget med $13 miljarder. Thrive Capital är dess näst största aktieägare. Greg Brockman, som medgrundade OpenAI och tjänade som dess president och ordförande, lämnar företaget i kölvattnet av Altmans avsked.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avlägsnas från sin position, orsakar chock bland anställda

Skaparen av ChatGPT, Sam Altman, har avlägsnats från sin position som chef för OpenAI, styrelsen anklagar honom för att inte alltid ha varit ´uppriktig´ med dem, vilket skapar en chockvåg bland företagets anställda. Mira Murati, teknisk direktör för OpenAI, har utsetts till att agera som tillfällig chef för företaget medan processen att hitta en permanent efterträdare pågår. I samband med Altman´s avsked annonserade styrelseordförande Greg Brockman - en medgrundare av företaget - sin avgång. Vissa anställda har rapporterat att de har uppdragit åt företagets chefsforskare, Ilya Sutskever, att undersöka omständigheterna som ledde till avskedet.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och flera högt uppsatta avgår i företagets kris

Krisen på artificiell intelligensföretaget OpenAI fördjupas efter att VD Sam Altman avskedades och flera högt uppsatta anställda avgått. OpenAI, företaget bakom ChatGPT-bot, avskedade abrupt Altman på fredagen med anklagelser om att ha vilselett styrelsen. Kort därefter meddelade företagets president, Greg Brockman, att han avgått. Tre andra högt uppsatta medarbetare rapporteras också ha avgått. Orsakerna till turbulensen är fortfarande oklara. OpenAI, som nu leds av tillförordnade VD:n Mira Murati, har ännu inte kommenterat händelserna.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman ersätts av CTO Mira Murati

OpenAI:s medgrundare Sam Altman har ersatts som VD av företagets teknikchef, Mira Murati. Murati hoppas kunna driva vår civilisation framåt genom att förbättra vår kollektiva intelligens. Sedan 2022 har OpenAI samlat miljarder dollar i investeringar från stora aktörer som Microsoft medan deras verktyg ChatGPT och Dall-E har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Företaget har en ledande position på marknaden med över 100 miljoner användare av ChatGPT varje månad. Murati, som kommer att fungera som tillförordnad VD för tillfället, är inte särskilt känd utanför Silicon Valley. Hon föddes i Albanien och vann ett stipendium för att slutföra gymnasiet i Vancouver, Kanada. Efter att ha arbetat för Elon Musks Tesla och Leap Motion gick hon till OpenAI 2018.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 18 november

Kanada varnar för ´deep fakes´ och falska nyheter skapade med AI

Kanadas säkerhetstjänst (CSIS) har uttryckt oro över de så kallade ´deep fakes´ som genereras av artificiell intelligens. Deep fakes, falska nyheter och videor skapade med AI, är ett växande problem som är svårt att känna igen. CSIS varnar för att bedragare använder dessa tekniker för att manipulera fakta och generera falsk information. Elon Musk, VD för Tesla, har varnat för dessa bedragare som fabricerar sina videor och marknadsför en kryptovalutaplattform med extraordinära avkastningar. Kanadensiska myndigheter uppmanar till snabba åtgärder för att bekämpa spridningen av falska nyheter, vilket kan skapa problem och förvirring för både människor och regeringar.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 18 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad från företaget

Sam Altman, en framstående person inom artificiell intelligens (AI) industrin, har oväntat blivit avskedad från företaget han var med och grundade, OpenAI. Enligt styrelsen har de förlorat förtroendet för hans ledarskap på grund av att han inte varit ´konsekvent uppriktig i kommunikationen´ med dem. OpenAI är företaget bakom AI chatboten ChatGPT. Hans medgrundare, Greg Brockman, blev också avskedad från styrelsen strax efter Altman. Det är oklart vad som ledde till deras plötsliga avsked, men det finns rykten om en splittring inom företaget. Mira Murati, företagets teknikchef, tar över som tillförordnad VD.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman ersätts av Mira Murati efter framgången med AI-chattboten ChatGPT

Sam Altman har avlägsnats från sin position som VD för OpenAI och ersatts av företagets CTO, Mira Murati. Altman har varit en framstående figur inom AI sedan OpenAI introducerade sin AI-drivna chattbot, ChatGPT, som blev mycket populär och ledde till en AI-kapplöpning bland stora teknikföretag. Altman har gjort stora påståenden om AI:s framtid, inklusive att GPT-3 och GPT-4 är steg mot Artificiell Allmän Intelligens (AGI), och att han hoppades kunna samla in mer pengar från Microsoft för att investera i OpenAIs vision av AGI. Altman har också varit i konflikt med Elon Musk och har investerat i nästan 100 företag, inklusive Humane, Neuralink och Reddit.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 18 november

OpenAI:s ledning splittras efter Sam Altmans avsked

OpenAI:s styrelsemedlemmar verkar vara i allt större konflikt sedan företaget meddelade att Sam Altman lämnar på grund av bristande förtroende. Strax efter detta meddelade OpenAI:s medgrundare och president Greg Brockman att han också lämnar företaget. Brockman skulle ha stannat kvar i företaget i en rapporterande roll under den nya VD:n, men valde att avgå. Altmans avgång kan leda till att fler talanger lämnar företaget. Altmans avgång har redan påverkat hans andra projekt, som Worldcoin, vars kryptovaluta WLD har sjunkit med 12% de senaste timmarna.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 18 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman och president Greg Brockman

OpenAI:s styrelse chockerade teknikvärlden genom att avskeda VD Sam Altman och ta bort president Greg Brockman från styrelsen. Brockman avgick några timmar senare. Enligt OpenAI:s företagsstyrning är styrelseledamöternas huvudsakliga skyldighet inte att upprätthålla aktieägarvärdet, utan att företagets uppdrag att skapa en säker AGI, eller artificiell allmän intelligens, ´som är allmänt fördelaktig´. Vinsterna, sa företaget, var sekundära till det uppdraget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 november

OpenAI sparkar Sam Altman efter oenigheter med styrelsen

OpenAI har avskedat Sam Altman efter omfattande oenigheter mellan VD:n och hans styrelse, särskilt Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och företagets chefsforskare. Debatterna inkluderade skillnader i åsikter om AI-säkerhet, teknikens utvecklingstakt och företagets kommersialisering. Dessa tvister speglar långvariga klyftor inom OpenAI om ansvarsfull utveckling av kraftfulla AI-verktyg. Liknande tvister om säkerhet och kommersialisering är orsaken till att Elon Musk bröt banden med OpenAI 2018 och varför en grupp anställda lämnade 2020 och startade rivaliserande Anthropic. Företagets president, Greg Brockman, avgick på fredagen efter Altmans avskedande.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 18 november

Mira Murati tar över som tillförordnad VD för OpenAI efter Sam Altman

OpenAI har tillkännagivit att Sam Altman lämnar företagets styrelse på grund av brist på förtroende för hans ledarskap. Mira Murati, en ingenjör med albansk bakgrund och utbildning från Dartmouth, kommer att ta över som tillförordnad VD för OpenAI. Murati har tidigare erfarenhet inom flyg-, bil-, virtuell verklighet (VR) och förstärkt verklighet (AR). Hon har tidigare varit en del av Tesla, lett av Elon Musk, som en senior produktchef och har gjort betydande bidrag till utvecklingen av Model X. Murati har varit en del av OpenAI sedan 2018 och spelade en avgörande roll i utvecklingen av ChatGPT och DALL-E.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 18 november

OpenAIs VD Sam Altman sparkas, leder till chock och avgångar inom AI-gemenskapen

OpenAIs VD Sam Altman har avlägsnats från det San Francisco-baserade startföretaget han medgrundade, vilket har chockat AI-gemenskapen. Ingen såg hans avgång komma och det ledde till att förtroendet för OpenAI skakades. Inom några timmar meddelade OpenAI:s president Greg Brockman, som också var den största bidragsgivaren till GPT-4, att han avgick baserat på dagens nyheter. Teknikjournalisten Kara Swisher förutspådde att det skulle bli ”mycket fler stora avgångar av toppfolk” inom företaget inom några timmar.

Direktlänk Dela Mission Local fördjupade 18 november

OpenAI utser Mira Murati till tillfällig VD efter att ha avskedat Sam Altman

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, kommer att ta över rollen som tillfällig VD efter att styrelsen beslutade att avskeda Sam Altman, medgrundare och VD för ChatGPT. Altman anklagades för att inte vara konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess möjlighet att utöva sina ansvarsområden. Murati, född i Albanien och uppvuxen i Kanada, har tidigare arbetat på Tesla där hon spelade en nyckelroll i utvecklingen av Model X. Hon har även arbetat med VR och AR, och varit involverad i tillämpningen av AI i praktiska, verkliga scenarier.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 18 november

OpenAI:s styrelse avsätter VD Sam Altman

OpenAI:s VD Sam Altman har blivit avsatt av företagets styrelse. Företaget, som nu värderas till cirka 80 miljarder dollar, citerade att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´. Exakt vad som ledde till Altmans avsked är inte omedelbart klart. Altman, som en gång drev den mest kända startup-inkubatorn YCombinator, lämnar ett stort tomrum i företagets insamlingsförsök. Han har krediterats med att nästan på egen hand övertyga Microsofts VD Satya Nadella att förbinda sig till 10 miljarder dollar till företaget.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har meddelat att deras medgrundare och VD, Sam Altman, har tvingats lämna företaget. Styrelsen för OpenAI sa att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda företaget, efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, OpenAI:s teknikchef, kommer att ta över som tillförordnad VD med omedelbar verkan, medan företaget söker efter en permanent ersättare. OpenAI:s ordförande och styrelseordförande, Greg Brockman, kommer också att avgå som styrelseordförande men kommer att stanna kvar i sin roll på företaget.

Omaha World-Herald fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat, ersätts tillfälligt av CTO Mira Murati

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade på fredagen att dess medgrundare och VD Sam Altman har avgått efter att styrelsen förlorat förtroendet för honom. Företaget uppger att Altman inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets teknikchef, tar över som tillfällig VD medan företaget söker en permanent ersättare. Greg Brockman, medgrundare och styrelseordförande, kommer också att avgå från sin roll men kommer att stanna kvar på företaget, där han tjänstgör som president.

Direktlänk Dela WJTV 12 News fördjupade 18 november

OpenAI:s styrelse avsätter Sam Altman som VD

OpenAI:s styrelse har avsatt Sam Altman, företagets högprofilerade VD. Mira Murati, som tidigare var företagets teknikchef, har utsetts till tillförordnad VD. Styrelsen kom fram till att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman hjälpte till att grunda OpenAI med Elon Musks ekonomiska stöd 2015 och ledde företaget till att bli en teknologisk ledare finansierad av miljarder dollar från Microsoft. Det är oklart vad Altman´s avgång kommer att innebära för den pågående finansieringsrundan som skulle värdera företaget till mer än 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

OpenAI tar bort Sam Altman som ordförande efter granskning

OpenAI meddelade idag att de har tagit bort Sam Altman från ordförandeskapet. Företaget avslöjade att Altman avgick efter att ha granskat granskningsprocessen. Mira Murati, ordförande för OpenAI och teknisk chef al-Millan befordrades till tillförordnad verkställande i jakten på Altmans permanenta efterträdare. En talesperson för Microsoft berättade för IGN att företaget kommer att fortsätta arbeta med OpenAI, trots Altmans avsked. Altman grundade också OpenAI. Elon Musk, teknikentreprenören är ett av många företag som grundades öppet 2015. Altman och Musk var medordförande för företaget innan de lämnade 2018.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 17 november

OpenAI tvingar ut medgrundare och VD Sam Altman

OpenAIs styrelse har pressat ut sin medgrundare och VD Sam Altman efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. OpenAI:s teknikchef Mira Murati har utsetts till tillförordnad VD. Altman har varit en framstående figur i Silicon Valley sedan han var i 20-årsåldern och ledde YCombinator innan han gick med i OpenAI. OpenAI övergick från en ideell till en vinstdrivande enhet 2018, med fokus på att utveckla stora språkmodeller som GPT. Microsoft, en viktig affärspartner till OpenAI, förblir engagerad i partnerskapet trots ledarskapsförändringen.

Direktlänk Dela Newslooks fördjupade 17 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat

Sam Altman, VD och medgrundare till OpenAI, har oväntat avgått från företaget och dess styrelse. Detta oväntade avhopp har skickat chockvågor genom teknikindustrin. Företaget avslöjade i ett blogginlägg att OpenAI:s styrelse inte längre har förtroende för Altmans förmåga att leda organisationen. Nu kommer teknikchefen Mira Murati att kliva in som tillförordnad VD, och en sökning pågår för att hitta en permanent efterträdare. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer att kliva ner som ordförande för företagets styrelse men kommer att stanna kvar inom organisationen.

Direktlänk Dela Big News Network fördjupade 17 november

Teknikledare deltar i APEC-toppmöte, diskuterar AI och relationer mellan USA och Kina

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) toppmötet i San Francisco deltog ledande teknikledare som Elon Musk och Apples VD Tim Cook i en middag med Kinas president Xi Jinping. Xi betonade sin vilja att vara en partner snarare än en konkurrent till USA. Teknikledare välkomnar en avspänning i relationerna mellan USA och Kina, i hopp om att det minskar risken för de miljarder dollar företag tjänar på kinesiska konsumenter och de kritiska leveranskedjorna över Stilla havet. Men en stor fråga kvarstår: kontroll över avancerad artificiell intelligens (AI) och tillgång till tekniken som krävs för att utveckla den. USA har sedan förra året alltmer begränsat vilka typer av avancerade datorchips amerikanska företag kan sälja till Kina, med hänvisning till att det är avgörande för nationell säkerhet. AI-boomen har gett extra tyngd till Bidens exportkontroller för chips.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 november

Microsofts AI-drivna Copilot står inför konkurrens från ChatGPT och Grok

Generativa AI är det hetaste teknikämnet inför 2024, men bara en av dem – ChatGPT – får nästan all uppmärksamhet. Elon Musks nya verktyg, ´Grok´, försöker stjäla lite av rampljuset, men vi får inte glömma en av de äldsta konkurrenterna: Microsoft Copilot. Microsofts AI-drivna Copilot-tjänst fungerar med alla Microsoft-applikationer du kan nämna: Den är tillgänglig för Microsoft 365, Edge, Bing och Windows 11. Microsoft har meddelat att Copilot även kommer att lanseras på Windows 10, trots planer på att sluta stödja den generationen av plattformen inom några år. Copilot är en chatbot, designad för en fram-och-tillbaka-konversation med en given användare. Detta liknar den grundläggande iterationen av ChatGPT. Copilot låter användare välja vilken typ av konversation de vill ha: Mer kreativ, mer balanserad eller mer precis. Den hjälper dig med uppgifter som måltidsplanering eller att rekommendera möbelmärken.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 17 november

SAG-AFTRA vinner viktiga skydd mot artificiell intelligens i historisk strejk

Medlemmar i fackföreningen SAG-AFTRA har vunnit viktiga skydd mot artificiell intelligens (AI) i sin senaste historiska strejk. Företagsledare inom sociala medier, film- och TV-studios samt streamingvideoföretag är angelägna om att implementera AI för att minska kostnaderna. Genom att datorisera en arbetares bild, röst, manér och figur, skulle de kunna återskapa artisten för evigt, utan att betala arbetaren en enda cent. SAG-AFTRA ser detta som ett hot och AI:s potentiellt enormt negativa inverkan på film-, TV-, Netflix-, streamingvideo- och Broadway-artister var en stor fråga i fackföreningens 118 dagar långa strejk. Fackföreningen vann skydd mot AI, men striderna mellan dem och cheferna kommer att fortsätta i domstol och i framtida förhandlingar.

Direktlänk Dela People´s World fördjupade 16 november

Universell basinkomst ses som lösning på problem orsakade av AI

Tanken på en garanterad inkomst för alla har diskuterats i århundraden och ses nu av många som en lösning på problem som löneskillnader, jobbosäkerhet och potentiella jobbförluster orsakade av artificiell intelligens (AI). Elon Musk menar att jobb inte längre behövs på grund av AI-utvecklingen, medan Karl Widerquist, professor vid Georgetown University-Qatar, tror att AI kommer att trycka ner arbetare i gig-ekonomin och andra former av dåligt betalt, osäkert arbete. Universell basinkomst (UBI) ses av vissa som en lösning på dessa problem. I Kenya har världens största UBI-program gett nästan 5 000 människor en betalning på cirka 75 cent om dagen sedan 2017. Enligt Tavneet Suri, professor i tillämpad ekonomi vid Massachusetts Institute of Technology, har programmet lett till ökat entreprenörskap och högre löner.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 16 november

Grimes lanserar Elf.Tech, en AI-röstprogramvara och CreateSafe lanserar Triniti, en AI-driven musikplattform

Efter att en låt med AI djupfejk av Drake och Weeknds röster togs bort, chockerade Grimes allmänheten när hon twittrade att hon skulle dela 50% av intäkterna med alla som ville använda hennes röst i AI-genererade låtar. En vecka senare debuterade Grimes med Elf.Tech, en öppen källkods AI-röstprogramvara som låter artister replikera hennes röst i sina låtar och behålla hälften av royalties. Musiken tech-studion CreateSafe, grundad av Grimes manager Daouda Leonard, lanserade idag officiellt sin generativa AI-drivna plattform, Triniti - tillgänglig på webben som en gratis öppen beta. Triniti låter artister skapa en AI-röstklon, generera text-till-ljudprover, ställa frågor till en chatbot om musikindustrin, monetisera skapelser och hantera musik IP. CreateSafe avslöjade att de har dragit in 4,6 miljoner dollar i finansiering.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 november

Wikipedia-grundaren Jimmy Wales ifrågasätter ChatGPT och kritiserar Elon Musks X/Twitter

Vid Web Summit i Lissabon uttryckte Wikipedia-grundaren Jimmy Wales sin skepticism mot ChatGPT och kritiserade Elon Musks X/Twitter. Han beskrev OpenAI:s chattbot som ett roligt verktyg att leka med, men påpekade att det ofta hittar på saker eller får saker fel. Han menade att det är bäst lämpat för personer som söker svar på Reddit, men blir djupt problematiskt när det handlar om fakta. Han påpekade också att Sam Altmans företag kan utgöra problem för sökmotorjätten Google på grund av det förras partnerskap med Microsoft. Wales kritiserade även X/Twitter för att vara översvämmad av troll och galningar.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 16 november

xAI:s Grok presterar starkt i jämförelse med andra AI-modeller

xAI har avtäckt sin första Large Language Model (LLM), Grok, som Elon Musk har kallat ´bäst som finns´ i vissa viktiga avseenden. Kieran Paster, forskare vid University of Toronto, har testat flera AI-modeller, inklusive Grok, på ett matematikprov. Grok presterade bättre än alla andra LLM, inklusive Anthropic´s Claude 2, med undantag för OpenAI´s GPT-4. Grok fick totalt 59 procent jämfört med 68 procent för GPT-4. Grok visade också starka inferensförmågor och kan skilja mellan olika bias i nyheter, enligt tidiga intryck från beta-testare.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 15 november

OpenAI pausar nya registreringar för ChatGPT Plus på grund av överbelastning

OpenAI, företaget bakom den populära AI-chattboten ChatGPT, har pausat nya registreringar för premiumversionen av AI-verktyget, ChatGPT Plus, på grund av en kraftig ökning i användningen efter DevDay. Företagets VD, Sam Altman, meddelade detta via ett inlägg på X-plattformen (tidigare känd som Twitter) den 15 november. Enligt honom har plattformen överskridit sin kapacitet, vilket påverkar användarnas upplevelsekvalitet. Trots att nya registreringar tillfälligt är pausade, kan användare fortfarande kolla in inom appen för att få meddelande när prenumerationer öppnar igen.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 15 november

Användning av AI för att förbättra försäljningsprocessen

Artificiell intelligens (AI) har blivit en transformativ teknologi som revolutionerar dagliga operationer över olika branscher. AI-verktyg kan ge betydande fördelar för företagsägare, särskilt de som söker att förbättra sina försäljningsprocesser. AI-chattbotar blir snabbt ett värdefullt verktyg för att förbättra kundservice. Genom att analysera kunddata kan AI känna igen mönster och preferenser, vilket gör det möjligt för företag att erbjuda mer personliga rekommendationer och tjänster. AI kan också erbjuda ovärderliga insikter i kundbeteende. AI tillåter automatisering av repetitiva uppgifter. Elon Musk förutspådde nyligen att AI till slut kommer att kunna utföra alla uppgifter människor kan föreställa sig.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 15 november

Storbritannien investerar miljoner i AI-projekt globalt

Storbritanniens premiärminister, Sunak, har lett en offentlig diskussion om AI, dess styrkor och svagheter, och möjligheten att AI-utvecklingen kan innebära att vi aldrig behöver arbeta igen. Diskussionen har påmint om tidigare debatter om teknikens utveckling och dess inverkan på arbetsmarknaden. Under 70-talet diskuterade den amerikanska sociologen Harry Braverman hur industriellt kapitalism tenderade att förenkla arbete och att ökad automation skulle förvärra dessa processer. William Morris, designer och socialist, diskuterade i sin roman ´News from Nowhere´ (1890) en utopisk framtid där maskiner hjälpte snarare än förslavade ´arbetarklassen´.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 15 november

Bill Gates förutspår AI:s framtid

Artificiell intelligens (AI) är ett het ämne, och kommer fortsätta vara det fram till 2024. Efter Elon Musk har nu Bill Gates uttalat sig om ämnet, och förutspår att det kommer förändra allt. 2023 orsakade ChatGPT uppståndelse när det först förbjöds i Italien, men sedan nåddes en kompromiss. Google var först med att inkludera AI i Pixel 8, och det förväntas att Samsung och Apple kommer följa efter. Samsung planerar att lansera sin SamsungGalaxy S24 AI-telefon i januari, och Apple planerar att göra detsamma i september med iPhone 16.

Direktlänk Dela NewsNet Nebraska fördjupade 15 november

SymphonyAI lanserar AI-medpiloter för frontlinjearbetare

SymphonyAI har lanserat en uppsättning artificiella intelligens (AI) ´medpiloter´ för frontlinjearbetare. De nya verktygen inkluderar tre ´rollbaserade´ medpiloter som erbjuder ´förbättrad mänsklig interaktion´ utöver bara standarddataanalys för att förstå vad som hände, varför och viktigast av allt, förutse framtida händelser. Medpiloterna inkluderar ´Plant Performance Copilot´, ´Digital Manufacturing Copilot´ och ´Connected Worker Copilot´. Lanseringen kommer mindre än en vecka efter debuten av SymphonyAIs industriella storskaliga språkmodell (LLM), designad för att påskynda industriell omvandling i stor skala.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 14 november

Google har lämnat in en stämningsansökan mot okända bedragare som skapat bedrägliga annonser relaterade till uppdateringar för Googles AI-chattbot, Bard. Stämningen, som lämnades in den 13 november i Northern District of California, anklagar bedragarna för att ha vilselett användare till att ladda ner en skadlig version av Bard, vilket resulterade i installation av skadlig programvara på deras enheter. Google hävdar att bedragarna utnyttjade dess varumärken, inklusive ´Google´, ´Google AI´ och ´Bard´, för att locka ovetande offer att ladda ner skadlig programvara på sina datorer.

CryptoTVPlus fördjupade 14 november

OpenAI utvecklar nästa generations AI-modell, GPT-5

OpenAI, en amerikansk organisation specialiserad på artificiell intelligens (AI), grundades 2015 av bland andra Ilya Sutskever, Greg Brockman och Elon Musk. Organisationens huvudsyfte är att skapa en ´säker och fördelaktig´ allmän artificiell intelligens (AGI) som kan överträffa människor i de flesta ekonomiskt värdefulla uppgifter. Microsoft investerade 2019 en miljard dollar i OpenAI Global LLC och följde upp med en investering på 10 miljarder dollar 2023. OpenAI:s VD Sam Altman avslöjade nyligen i en intervju att företagets framstående skapelser, som ChatGPT och DALL-E, ses som ´kanaler´ som leder till en enda produkt, beskriven som ´magisk intelligens i himlen´. Altman nämnde också att arbetet med nästa generations AI-modell, GPT-5, pågår, men gav ingen specifik tidslinje för dess släpp.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 14 november

AI: Årets stora teknikdebatt

2023 har varit ett stort år för artificiell intelligens (AI), med en AI-genererad bild av påven som lurade miljontals människor och AI-drivna chatbots som Google´s Bard och Microsoft´s Bing som imponerade med förbättrade förmågor. Teknikindustrins tungviktare, inklusive Elon Musk och Apple medgrundare Steve Wozniak, uppmanade till en paus i AI-utvecklingen för att överväga teknikens negativa konsekvenser. AI har även ökat intresset för investerare, vilket gjorde AI-aktier till det hetaste på Wall Street. Men AI har också varit kontroversiellt, med oro för att maskiner kan orsaka ekonomisk störning och socialt kaos.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 14 november

Jämförelse mellan AI-chattbotarna Gork och ChatGPT

AI-chattbotarna Gork och ChatGPT har blivit ledande inom AI-området och kan utföra flera uppgifter, men skiljer sig i potential och inlärningsförmåga. ChatGPT, som är ett AI-verktyg för naturlig språkbehandling, kan hjälpa till med ett brett spektrum av ämnen, rekommendera filmer och platser baserat på användarens intressen, hjälpa studenter med läxor och konversera på olika språk. Gork, utvecklad av Elon Musk, är en mångsidig och humoristisk chattbot som kan tillhandahålla realtidsinformation genom sin sömlösa integration med Musks sociala medieplattform, X. Gork anses vara mer kapabel än ChatGPT på grund av sin förmåga att ge omfattande lösningar på en mängd uppgifter och generera kreativt innehåll som poesi och musik.

Direktlänk Dela Daily News & Analysis India fördjupade 14 november

Betydande vecka för AI-industrin med banbrytande tillkännagivanden

Under en betydande vecka för AI-industrin presenterade stora spelare banbrytande tillkännagivanden och introducerade banbrytande teknologier. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, höll sin första utvecklarkonferens och presenterade nya funktioner. Startups som Humane presenterade futuristiska bärbara enheter, medan Elon Musk lade till en touch av sarkasm med Grok, en rival till ChatGPT. OpenAI stötte på utmaningar när företaget upplevde storskaliga driftstopp två dagar efter konferensen. Dessutom intensifierar stora teknikaktörer som Amazon och YouTube sina AI-insatser.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade 14 november

Elon Musk uttrycker frustration över OpenAI:s chatbot ChatGPT

Elon Musk, en av grundarna till OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har nyligen uttryckt sin frustration över utvecklingen av denna AI-baserade chatbot. Musk kallade ChatGPT ´outhärdlig´ när den av säkerhetsskäl vägrade att svara på en användares fråga om hur man skulle stjäla självständighetsförklaringen. Musk, som lämnade OpenAI 2018, har tidigare kritiserat partnerskapet mellan OpenAI och Microsoft. Denna senaste konflikt kommer efter att OpenAI:s VD, Sam Altman, meddelade tillgängligheten av GPT-4 Turbo och lanseringen av en plattform som låter vem som helst skapa sin egen virtuella assistent.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 14 november

Elon Musk kritiserar OpenAI:s ChatGPT, jämför den med sin egen AI, Grok

Elon Musk, som nyligen släppte sin första artificiella intelligensmodell ´Grok´ under sitt AI-företag xAI, har ständigt jämfört den med ChatGPT, ett företag han hjälpte till att grunda 2015. En användare på X (tidigare Twitter) frågade OpenAI:s AI-drivna chatbot hur man skulle kunna stjäla självständighetsförklaringen, varpå chatboten svarade att den inte kunde hjälpa till med det. Musk kommenterade detta som att ChatGPT har blivit outhärdlig. Detta kom efter att Sam Altman, VD för OpenAI, meddelade att GPT-4 Turbo nu är live. Musk´s Grok är för närvarande endast tillgänglig för ett begränsat antal användare.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 november

Grimes uttrycker oro över bredare AI-implementering

Trots att Grimes har uttryckt sin kärlek för användningen av artificiell intelligens (AI) i sin musik, är hon fortfarande lite orolig för dess plats i samhället. Förra veckan spelade Grimes ett DJ-set på en efterfest efter OpenAI:s DevDay i San Francisco. Under sin tid vid DJ-båset uttryckte den kanadensiska artisten sin oro för en bredare implementering av AI i vardagen. ´Jag håller inte med om känslan på den här festen´, sa hon. ´Jag tror att vi behöver hitta sätt att vara säkrare om AI.´ Festens tema var ett uppmaning till lösare AI-regleringar.

Direktlänk Dela Complex Media fördjupade 13 november

Elon Musk deltar i rysk AI-konferens, troligen kopplat till hans Grok-neuralnätverk

Elon Musk, ägare till Tesla och SpaceX, kommer att vara talare vid den kommande internationella konferensen om artificiell intelligens i Ryssland, AI Journey 2023. Detta kan vara relaterat till hans nyligen tillkännagivna Grok-neuralnätverk från xAI, som beskrivs som en AI modellerad efter Liftarens guide till galaxen, med förmågan att svara på nästan allt och till och med föreslå vilka frågor man ska ställa. Grok planeras att integreras i sociala nätverk X inom en snar framtid. Forskare från Indien, Kina och andra länder planerar också att tala på konferensen.

Direktlänk Dela EU Reporter fördjupade 13 november

Elon Musk hotar Microsoft med rättslig åtgärd över Twitter-data

Elon Musk, ägare av Twitter, hotar Microsoft med rättslig åtgärd på grund av påstådd olaglig användning av Twitter-data. Musk hävdar att AI-modeller skapade av Microsoft och dess partner OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har fått gratis tillgång till Twitters data. Dessa stora språkmodeller (LLMs) som driver AI-verktyg har ´tränats´ på text tagen från hela internet, vilket kan ha inkluderat data från Twitter. Musk vill nu ha kompensation, men frågan uppstår - vem äger data när det är ute på internet?

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 13 november

OpenAI lanserar en förbättrad version av GPT-4 Turbo

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att en ny version av GPT-4 Turbo nu är live i ChatGPT. GPT-4 Turbo är nästa generations version av GPT-4, med träningsdata och kunskap om världshändelser fram till april 2023. Den har ett 128k kontextfönster, vilket innebär att den kan passa mer än 300 sidor text i en enda prompt. OpenAI har även optimerat dess prestanda, vilket gör att de kan erbjuda GPT-4 Turbo till ett 3x billigare pris för inmatningstokens och ett 2x billigare pris för utmatningstokens jämfört med GPT-4. Altman delade även en nyhet om att Microsoft begränsade sina anställdas tillgång till AI-verktyg som ChatGPT på grund av säkerhetsrisker och datahot från tredje part. Microsoft har sedan meddelat att det var ett misstag och att det har rättats till.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 13 november

Användare kan skapa egna generativa AI-verktyg med Custom GPT

Användare kan nu skapa sina egna generativa AI-verktyg och dela dem med världen tack vare Custom GPT. Detta har blivit möjligt tack vare nyligen tillkännagivna uppgraderingar från OpenAI. GPT, som står för Generative Pre-trained Transformers, förändrar för närvarande sättet vi interagerar med AI. Med ChatGPT:s egna GPT-funktion kan vem som helst skapa sina egna GPT-applikationer utan behov av expertis inom kodning. Användare kan också spara och dela sina GPT-skapelser med vänner och kollegor, vilket uppmuntrar till ett gemenskapsdrivet tillvägagångssätt för AI.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 13 november

Google överväger att investera i AI-startup Character.AI

Google överväger att stärka sitt partnerskap med Character.AI genom en betydande investering. Teknikjätten diskuterar att injicera hundratals miljoner dollar i AI-startupen för att finansiera dess uppdrag att utbilda chatbot-modeller. En annan källa sa att investeringen kan struktureras som konvertibla noter. Det skulle stärka ett befintligt samarbete mellan Google och Character.AI, som använder det förra företagets molntjänster och tensor processing units (TPUs) för att träna sin AI. Character.AI:s karaktärsbaserade chatbots har blivit populära bland yngre användare som står för 60% av dess webbtrafik.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 november

Kan artificiell intelligens snart överträffa människan?

Inom området för artificiell intelligens (AI) är singulariteten en avgörande punkt, vilket markerar tidpunkten då AI överträffar mänsklig kontroll. Trots framtiden är oförutsägbar, föreslår experter inom AI att denna singularitet kan inträffa inom nästa decennium. Accelerationen av AI:s exponentiella tillväxt är påtaglig, drivs av enastående investeringar i AI-forskning. Nyckelaktörer inom industrin, såsom Meta och OpenAI, tillsammans med initiativ som Elon Musks AGI-fokuserade xAI, driver AI-utvecklingen. Trots detta kräver uppnåendet av singulariteten ett monumentalt språng från nuvarande AI-förmågor.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 12 november

Shiba Inu-kryptovalutan och Shibarium-nätverket presterar starkt

Kryptovalutan Shiba Inu [SHIB] har upplevt betydande vinster den senaste månaden, med början i mitten av oktober. Shibas Shibarium-nätverk har också fått beröm för sin prestanda, med rekordmånga förfrågningar sedan lanseringen. SHIB startades 2020 av en mystisk figur eller grupp kallad Ryoshi, som en ironisk hyllning till den japanska hundrasen Shiba Inu, också Dogecoins [DOGE] maskot. SHIB, en Ethereum [ETH]-baserad ERC-20-token, blev snabbt populär tack vare sin karismatiska ShibArmy och strategiska stöd från online-influenser. SHIB:s framgångar drevs av ShibArmy, en passionerad community, som ackumulerade över 27 000 000 % i prisökning från januari till oktober 2021.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 12 november

Dogecoin stiger 30% sedan oktober, Elon Musk stäms för marknadsmanipulation

Dogecoin, den mest populära ´memecoin´, har ökat med 30% sedan den senaste tjurrusningen började i mitten av oktober. Elon Musk, miljardär och chef för Tesla, SpaceX och X (tidigare Twitter), har ofta uttryckt stöd för Dogecoin, vilket har lett till spekulationer om att Musk manipulerar marknaden. I juni 2022 stämde en grupp missnöjda Dogecoin-investerare Musk för 258 miljarder dollar, med påståendet att han använde X (då Twitter) och Saturday Night Live (SNL) för att manipulera Dogecoins pris. Musk har förnekat dessa anklagelser och har nyligen klargjort att ingen av hans företag någonsin kommer att skapa kryptovalutatokens.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 12 november

Öppen strid mellan OpenAI och Elon Musk över chatbot-humor

OpenAI:s VD Sam Altman och Elon Musk fortsätter sin offentliga ordväxling. Förra veckan annonserade Teslas VD lanseringen av Grok, en konkurrent till ChatGPT som ger svar kryddade med grov humor. Altman postade en skärmdump av den senaste versionen av OpenAI-plattformen, som nu tillåter skapandet av anpassade versioner av ChatGPT. Musk svarade med en bild som antyder att Grok dominerar och förnedrar ChatGPT.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 12 november

OpenAI lanserar anpassade versioner av ChatGPT och förhandsvisning av GPT-4 Turbo

OpenAI tillåter nu användare att bygga anpassade versioner av ChatGPT för att utföra specifika personliga och professionella uppgifter. Med det nya alternativet kan användare snabbt skapa egna specialiserade versioner av ChatGPT som kan hjälpa till att lära ett barn matematik eller förklara reglerna för ett brädspel. OpenAI planerar också att introducera en butik senare denna månad där användare kan hitta anpassade GPTs från andra användare och tjäna pengar på sina egna. Vid sin första utvecklarkonferens på måndagen meddelade OpenAI att de introducerar en förhandsversion av GPT-4 Turbo, en kraftfullare och snabbare version av sitt mest aktuella stora språkmodell.

Direktlänk Dela The Daily Item fördjupade 12 november

ChatGPT: En mångsidig AI-chattbot med otaliga användningsområden

ChatGPT är en AI-chattbot känd för sina färdigheter inom textgenerering, språköversättning och kreativt innehållsskapande. Dess primära uppgift är att svara på användarprompts, men dess verkliga potential ligger i att undersöka det enorma utbudet av prompts tillgängliga för användarna. Användare kan upptäcka nya och oväntade resultat genom att experimentera med olika inmatningar och frågor och interagera med ChatGPT. Denna mångsidighet gör att användare kan anpassa sina interaktioner till individuella behov, vilket gör att de kan upptäcka nya sätt att använda ChatGPT för uppgifter utöver dess huvudfunktioner.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 november

Sam Altman kritiserar Elon Musks nya AI-modell Grok

Förra veckan presenterade Elon Musk sin nya AI-modell Grok, vilket ledde till diskussioner inom AI-gemenskapen. Sam Altman, VD för OpenAI, kritiserade subtilt Musks nya modell på Twitter. Han postade en skärmdump som visade den senaste versionen av ChatGPT, som låter användare skapa anpassade chatbotar, kända som GPTs. Altman nedvärderade inte bara Musks Grok-modell, utan framhävde också ChatGPT:s senaste funktioner. Musk har ännu inte svarat på Altmans tweet, som har fått över 25 000 gillanden och tusentals kommentarer.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 11 november

AI denna vecka: Sam Altman imponerar på OpenAI´s Dev Day, Groks kontroversiella chatbot och mycket mer

Under OpenAI:s första Dev Day gjorde Sam Altman ett starkt intryck. Även om OpenAI inte är Apple, försöker företaget att vara det och rullade ut en rad nya produkter och funktioner under veckan. Elon Musks nya chatbot, Grok, har väckt debatt på grund av sina udda svar. Grok, som är modellerad efter guideboken från Liftarens guide till galaxen, har tillgång till all data från Musks plattform X. Humane, ett nytt startföretag, lanserade sin mycket efterlängtade enhet, AI-pinnen, under veckan. Neuralink, Musks företag för dator-till-hjärna-teknologi, letar fortfarande efter en ideal patient för sin experimentella nya operation.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 11 november

OpenAI:s ChatGPT når 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att chatboten ChatGPT nu har 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Detta tillkännagavs under företagets första utvecklarkonferens. OpenAI kommer också att öppna en GPT-butik denna månad. Dessa nyheter kommer kort efter att OpenAI rapporterade om cyberattacker och onormal trafik på grund av ett DDoS-angrepp. Amazon tränar en stor språkmodell med kodnamnet ´Olympus´, som är större än OpenAIs GPT-4-modell. Meta kommer snart att kräva att annonsörer avslöjar när annonser ändras med AI. Humane´s AI Pin lanseras denna vecka. Elon Musks nya chatbot Grok är snarare för underhållning än för allvarlig användning. Dataetikettering, en viktig del i att träna AI-modeller, har blivit en växande bransch. Stålproducenter, några av världens största förorenare, försöker minska utsläppen med hjälp av nya program.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 11 november

AI kan göra människor överflödiga på arbetsmarknaden, varnar Elon Musk

Elon Musk varnar för att artificiell intelligens (AI) kommer att göra människor överflödiga på arbetsmarknaden. Musk framförde sina tankar under en konferens med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak. AI kan redan utföra uppgifter som säkerhetsvakter, städpersonal och vårdassistenter. Dessutom är AI en stark konkurrent till jobb inom callcenter och grafisk design. Dock tror vissa experter, som Jensen Huang från Nvidia, inte att AI kommer att kunna ersätta människor helt och hållet inom alla yrken. Det finns också yrken, som lärare och sjuksköterskor, som anses svåra att ersätta med AI.

Direktlänk Dela Illvet fördjupade 11 november

Är Google rädd för OpenAI?

I den snabbt utvecklande världen av artificiell intelligens (AI) har två framstående aktörer framträtt: Google och OpenAI. Båda företagen har gjort betydande framsteg inom området, men en fråga som ofta uppstår är om Google är rädd för OpenAIs växande inflytande och förmågor. OpenAI, grundat 2015 av Elon Musk och andra, syftar till att säkerställa att artificiell allmän intelligens (AGI) gynnar hela mänskligheten. Google har varit en dominerande kraft inom AI i åratal. Trots att både Google och OpenAI pressar gränserna för AI, är det osannolikt att Google är rädd för OpenAI.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 11 november

OpenAI:s nyligen släppta GPT-modeller har lett till en kreativ explosion bland användare, som kan anpassa den kraftfulla GPT-4 stora språkmodellen (LLM) efter sina egna behov. Detta har resulterat i en rad fascinerande och ibland bisarra skapelser, från praktiska tillämpningar till fantasifulla idéer. Bland de mest noterbara finns ´I´m Offended Bot´, ´Master Sorry´, ´Expert AI Consultant´, ´Geopolitics GPT´, ´Professor Thoth´, ´WeatherGPT´ och en oauktoriserad klon av Elon Musks Grok.

Decrypt Media fördjupade 11 november

Elon Musks AI-verktyg Grok: 5 saker att veta

Elon Musks senaste AI-projekt, xAI, har lanserat sin första skapelse, Grok, som syftar till att ta upp konkurrensen med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Grok, beskrivet som ett ´upproriskt´ AI, är modellerat efter den humoristiska framtidsboken ´Liftarens guide till galaxen´ av Douglas Adams. Grok har tillgång till realtidsdata från Twitter/X, vilket ger det en fördel för att ge aktuell information och svar. Produkten är för närvarande i sin tidiga beta-fas och är exklusivt tillgänglig för en utvald grupp användare för testning. Musk har indikerat att hans AI-skapelse så småningom kommer att bli en funktion av X Premium+, som kommer med en prenumeration på 16 dollar per månad.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade 11 november

Elon Musk avslöjar AI-bot ´Grok´ för att utmana ChatGPT

Elon Musk har avslöjat sin egen artificiella intelligens bot, Grok, för att utmana ChatGPT. Musk hävdar att prototypen redan är överlägsen ChatGPT 3.5 på flera benchmarks. Grok är det första produkten från Musks xAI-företag och testas nu med en begränsad grupp av amerikanska användare. Grok utvecklas med data från Musks X, tidigare Twitter, och är därmed bättre informerad om de senaste utvecklingarna än alternativa botar med statiska dataset. Grok kommer att göras tillgänglig för alla X Premium+ användare efter att den lämnat teststadiet.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 11 november

Elon Musk och Sam Altman i online-konflikt över AI-teknik

En online-konflikt har uppstått mellan Elon Musk, ägare till X (tidigare Twitter), och Sam Altman, chef för konkurrerande AI-företaget OpenAI. Altman föreslog att hans företags teknik helt kunde ersätta Musks med några enkla steg, vilket ledde till en utbyten av retoriska slag på Twitter. Musk har tidigare tagit på sig äran för att ha skapat OpenAI, och sa i en intervju att han var den enda anledningen till att företaget existerar. Musk utmanade också Meta CEO Mark Zuckerberg till en burkamp i juni.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 11 november

AI-verktyg och deras inverkan på vitt skilda områden

AI-verktyg som ChatGPT kan vara till stor nytta för de flesta människor som inte är utmärkta skribenter. OpenAI introducerar GPT Store, som gör det möjligt för utvecklare att skapa anpassade GPT-baserade konversationella AI-modeller och sälja dem i en ny marknadsplats. Detta ska utöka tillgängligheten och den kommersiella användningen av AI. Apple fortsätter att utveckla generativa AI-teknologier, medan Twitter Premium Plus-prenumeranter snart kommer att ha tillgång till xAI:s nya AI-system, Grok. AWS introducerar Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) och Capacity Blocks för ML, en ny tjänst som gör det möjligt för kunder att hyra Nvidia GPU:er för AI-uppgifter. WeWork har ansökt om skydd mot konkurs, och 01 Advisors har säkrat 395 miljoner dollar för sin tredje fond. Microsoft uppdaterar sitt startprogram för att erbjuda utvalda startups gratis tillgång till avancerade Azure AI-superdatorresurser.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 10 november

OpenAI-VD jämför Elon Musks AI-system Grok med en farfars humor

Elon Musks nya artificiella intelligenssystem ´Grok´ har fångat uppmärksamheten av Sam Altman, VD för ChatGPT-tillverkaren OpenAI. I ett inlägg på sociala medieplattformen X, tidigare Twitter, jämförde Altman Groks humoristiska förmåga med den hos en farfar, och sa att det skapar skämt liknande ´din pappas pappa´.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 10 november

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har introducerat nya personaliseringsfunktioner för sin AI-chattbot, med fokus på produktivitet och effektivitet för över 180 miljoner användare. Vid sin utvecklarkonferens presenterade OpenAI GPT-4 Turbo, som ses som den efterlängtade uppföljaren till GPT-4. Den senaste versionen av chattboten beskrivs som ett stort steg framåt när det gäller prestanda och kostnadseffektivitet. Priserna för GPT-4 Turbo är bara en tredjedel av GPT-4, med $0,01 per 1 000 texttokens. OpenAI säger att GPT-4 Turbo tillåter användare att finjustera modellen för större anpassningsbarhet och personalisering.

CoinGeek fördjupade 10 november

AI kan hota frilansarbetare om inte regeringar ingriper, enligt studier

Amerikanska forskare har nyligen funnit att artificiell intelligens (AI) kan lämna frilansarbetare utan jobb om inte regeringar ingriper. En annan studie fann att produktiviteten ökar när AI används för att hjälpa istället för att ersätta arbetare, som Elon Musk förutspådde. En separat studie utförd av Boston Consulting Group (BCG) fann att arbetare som använde OpenAI´s GPT-4 AI-modell för vissa uppgifter var mer produktiva än de som inte gjorde det. Men dessa konsulter var sämre när de fick uppgifter som krävde mer subtilt omdöme.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 10 november

Jämförelse mellan GPT-4 Turbo LLM och Claude 2 LLM

I en jämförelse mellan GPT-4 Turbo och Claude 2, två stora språkmodeller, undersöks kapabiliteter, kontextfönster, pris, noggrannhet och mer. OpenAI´s GPT-4 Turbo, presenterad av VD Sam Altman och Microsofts VD Satya Nadella, är den senaste stora språkmodellen från OpenAI. AI-företaget xAI, grundat av Elon Musk, har nyligen utfört forskning om rankning av AI-chattrobotar och deras respektive AI-modeller. Claude-2 hamnade på andra plats i denna omfattande jämförelse. GPT-4 Turbo har fler parametrar och vinner i förståelse, sammanhang och högkvalitativ output, med Claude-2 på andra plats.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 10 november

Elon Musk och Sam Altman i ordkrig om artificiell intelligens

Elon Musks nya AI-system, Grok, har fått uppmärksamhet från Sam Altman, VD för OpenAI, som tillverkar ChatGPT. Altman jämförde Groks förmåga att skapa skämt med en farfars. Musk, VD för Tesla, SpaceX, Neuralink och Boring Company, svarade med en kommentar som han hävdar skrevs av Grok, vilket antyder att humor är förbjudet på OpenAI. Musk och Altman var medgrundare till OpenAI. Musk har tidigare uppmanat till en sex månaders paus i AI-utvecklingen, men har sedan lanserat Grok, som han hävdar presterar bättre än ChatGPT.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 10 november

OpenAI:s VD Sam Altman har kritiserat Elon Musks nyligen utvecklade chatbot Grok, och beskrev programmet som fokuserat på ”pinsam boomer-humor”. Musk svarade snabbt på Twitter, och sade att OpenAI:s stora språkmodell, GPT-4, är ”lika rolig som en skärmdörr på en ubåt”. Altman gjorde narr av Grok bara några dagar efter att Musk presenterade chatboten för att motverka ChatGPT, som Musk säger censurerar sina svar till förmån för politisk korrekthet. I kontrast är Grok utformad för att prata om mer tabubelagda ämnen, samtidigt som den ger svar skrivna i en sarkastisk stil.

PC Magazine Middle East fördjupade 10 november

Teknikjättar i ordkrig om vem som har bästa AI-modellen

Sam Altman från OpenAI och Elon Musk, VD för Tesla, har hamnat i en offentlig dispyt om vars storskaliga språkmodell (LLM) är bäst. Musk har nyligen lanserat Grok via sin senaste satsning, xAI, som är en rival till ChatGPT. Altman verkar inte imponerad av den senaste AI-modellen och har postat skärmdumpar där han använder en anpassad GPT-byggare skapad av hans företag. Musk svarade med ett inlägg som påstås vara skrivet av Grok. Altman och Musk har tidigare arbetat tillsammans och var två av de ledande figurerna bakom skapandet av OpenAI 2015.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 10 november

Uppdateringar inom AI: Musk släpper chattbot, Google lanserar generativa AI-funktioner, Meta kräver avslöjande av AI-användning i politiska annonser

Denna vecka har det skett många uppdateringar inom AI-världen. Elon Musk meddelade släppet av sin nya AI-chattbot, Grok, medan OpenAI meddelade att de kommer att uppdatera sin chattbots kunskap om information fram till april 2023. Google lanserar nya generativa AI-funktioner för Performance Max, vilket de hävdar kommer att hjälpa marknadsförare att skala och bygga högkvalitativa tillgångar samtidigt som de driver prestanda. Det har också tillkännagivits nya AI-regler, med Metas beslut att kräva att politiska eller samhällsrelaterade annonser avslöjar eventuellt vilseledande användning av AI. Amazon har nyligen kritiserats för sin användning av ”Project Nessie”, en hemlig algoritm som rapporterats styra prissättningen på plattformen för att resultera i extra vinst. Samtidigt har YouTube meddelat nya skyddsfunktioner.

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 10 november

Sam Altman kritiserar Elon Musks chatbot Grok

Sam Altman, skaparen av ChatGPT, har kritiserat Elon Musk och hans nyligen lanserade chatbot Grok, som han kallade för ´pinsam boomerhumor´. Altman delade en skärmdump av den senaste versionen av OpenAI-stödda ChatGPT, som nu tillåter användare att skapa anpassade versioner av ChatGPT kallade GPTs. Altman kallade Grok för ett slöseri med tid och antydde att ChatGPT är bättre än Grok. Efter att Altman delade inlägget reagerade internetanvändare med memes och skämt. Noterbart är att Musk och Altman var vänner och grundade OpenAI som en ideell organisation 2015, men rivaliteten började när OpenAI under Altman ändrade sin vision från att vara en ren ideell organisation och ingick ett partnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 10 november

AI-startup Humane lanserar bärbar virtuell assistent AI Pin

AI-startup Humane har lanserat AI Pin, en bärbar virtuell assistent som är inbyggd med teknologi från OpenAI och molnbaserade datortjänster från Microsoft. Enheten, som släpptes den 10 november, fungerar som en brosch som användaren bär och trycker på för att tala med en virtuell AI-assistent. Enligt Humane kan användarna också interagera med enheten via en intuitiv pekplatta, hålla upp objekt, utföra gester och genom dess laserinksdisplay som projiceras på handflatan. Humane grundades av före detta Apple-anställda och har fått 241 miljoner dollar i investeringar från stora aktörer som Sam Altman, VD för OpenAI, och Microsoft.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 10 november

Elon Musk lanserar AI-modell Grok, Sam Altman antyder att vem som helst kan skapa en liknande chatbot

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, lanserade under helgen sin första AI-modell kallad Grok, som Musk jämförde med ChatGPT och beskrev som mer avancerad och humoristisk. OpenAI:s VD, Sam Altman, föreslog dock att vem som helst kan skapa en chatbot som Grok med hjälp av GPT. Han delade en skärmdump som visade hur den nya GPT Builder används för att skapa en chatbot med ´pinsam boomerhumor´. xAI släppte sin första AI-modell till begränsade användare tidigare i veckan. Musk har tidigare meddelat att när Grok lämnar sin tidiga betafas kommer chatboten att bli tillgänglig för alla X Premium+-prenumeranter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 november

Storbritannien leder internationellt genombrott för AI-säkerhet

Under UK AI Safety Summit förra veckan tog Storbritannien ledningen för att minska riskerna och säkra större fördelar från artificiell intelligens (AI). Mötet, som värd var premiärminister Rishi Sunak, samlade högre regeringstjänstemän, ledare för stora AI-företag och civilsamhällets ledare för att lägga grunden för ett internationellt AI-säkerhetsregime. Resultatet var ett gemensamt åtagande av 28 regeringar och ledande AI-företag att utsätta avancerade AI-modeller för en rad säkerhetstester innan de släpps. Dessutom tillkännagavs inrättandet av ett nytt brittiskt AI-säkerhetsinstitut och en stor satsning på regelbundna, vetenskapsledda bedömningar av AI-förmågor och säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela Carnegie Endowment for International Peace fördjupade 9 november

Grok AI från xAI visar lovande resultat i jämförelse med andra AI-chatbotar

xAIs senaste AI-chatbot, Grok AI, visar imponerande resultat trots att den fortfarande är i stängd beta. AI-modellen Grok-1 rankas som den fjärde bästa i teknisk prestanda över fyra nyckelbenchmark för artificiell intelligens, och slår den fria versionen av ChatGPT (GPT-3.5) i alla. Men hur står sig Grok-1 mot Googles PaLM 2? Resultaten visar att Google Bard presterar mellan 5 - 17,8% bättre än Grok-1. Trots detta har Grok AI haft en starkare start än sina konkurrenter och rankas fjärde högst jämfört med alla andra grundmodeller från stora techföretag, inklusive GPT-4, Claude-2 och PaLM 2.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 9 november

AI och appar: En dystopisk framtid enligt South Park och Elon Musk

I den animerade specialen ´South Park: Joining the Panderverse´ skildras en framtid där appar och AI övertar många jobb, och där människor blir allt mer beroende av proffs för att utföra manuella uppgifter. Detta leder till att hantverkare blir extremt efterfrågade och kan begära tusentals dollar för att reparera en ugnslucka eller fixa elektriska ledningar. Serien berör också AI:s övertagande av vissa jobb, inklusive en scen där en AI-terapi-app gör en terapeuts tjänster överflödiga. Elon Musk förutspådde nyligen att AI kommer att avsluta behovet av jobb. Musk har uttryckt sina farhågor om AI, men utforskar också vad hans xAI-insatser kan tillföra detta område. xAI:s Grok chatbot, en potentiell rival till OpenAI:s ChatGPT, släpptes på söndag.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 9 november

OpenAI och Anthropic upplever störningar på grund av cyberattacker

OpenAI har bekräftat att deras AI-chattbot ChatGPT upplever intermittent driftstopp på grund av en DDoS-attack. Användare som försökte använda chattbotten fick meddelandet att ´ChatGPT är fullbelastad just nu´. Ursprungligen trodde företaget att problemet berodde på den höga efterfrågan på plattformens senaste funktioner. Hacktivistgruppen Anonymous Sudan har tagit på sig ansvaret för attacken. OpenAI:s konkurrent Anthropic upplever också problem med sin AI-baserade chattbot, Claude. Det är osäkert om händelserna som påverkar ChatGPT och Claude är relaterade.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 9 november

Störningar i AI-verktyget ChatGPT

AI-verktyget ChatGPT, utvecklat av OpenAI, upplevde en större driftstörning på 90 minuter på onsdag. Verktyget har blivit oumbärligt för både individer och företag tack vare dess förmåga att hjälpa till med uppgifter som innehållsgenerering och forskning. Störningen ledde till att ChatGPT blev otillgängligt för många användare, vilket visade ett felmeddelande. OpenAI meddelade att de hanterar ´onormal trafik´ som tyder på att hackare försöker överbelasta deras tjänster. Under tiden har företaget introducerat en förhandsversion av GPT-4 Turbo, som förväntas vara mer kraftfull och kostnadseffektiv jämfört med sina föregångare.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 9 november

OpenAI:s ChatGPT kan klara nationella prov och examina med utmärkta resultat

ChatGPT, OpenAI:s senaste AI-språkmodell, har visat sig kunna prestera exceptionellt väl på en rad nationella prov. Modellen, som lanserades i mars 2023, har bland annat klarat LSAT (Law School Admission Test) med 88:e percentilen, GRE Quantitative med 88:e percentilen, och USABO Semifinal Exam 2020 med 99:e till 100:e percentilen. Dessutom har den klarat Uniform Bar Exam med 90:e percentilen, SAT Evidence-Based Reading & Writing med 93:e percentilen, och SAT Math med 80:e percentilen. Modellen har även presterat väl på GRE Verbal, USNCO Local Section Exam 2022, Medical Knowledge Self-Assessment Program, AP Statistics, Stanford Medical School Clinical Reasoning Final, AP Biology, Wharton MBA Exam, Microbiology Quiz, AP Psychology, AP Physics, Chartered Financial Analyst Exams, AP World History, AP Macroeconomics, AP Environmental Science, AP Art History, och Intro Sommelier, Certified Sommelier samt Advanced Sommelier (Theory Knowledge).

Direktlänk Dela Wealth of Geeks fördjupade 9 november

Elon Musk lanserar ChatGPT-konkurrent ´Grok´ för X Premium-prenumeranter

Elon Musk har officiellt lanserat Grok, en AI-chattbot inspirerad av Liftarens guide till galaxen. Enligt Musk kommer den att konkurrera med ChatGPT och kommer att vara tillgänglig för premium-prenumeranter på X (Twitter) plattformen efter testning. Musk avslöjade också att Grok kommer att ha tillgång till användarinlägg och är känd för att leverera sarkastiska svar. På lördagen delade Musk ett exempel på Groks lekfulla ton genom att visa en fråga om att tillverka kokain. I svaret skissade Grok ett enkelt fyra-stegs svar.

Direktlänk Dela Baller Alert fördjupade 9 november

Konkurrens mellan AI-chatbotar: Microsofts OpenAI GPT-4 Turbo och Elon Musks Grok

Microsoft-stödda OpenAI nyligen avtäckte sin senaste modell, GPT-4 TurboAI, vid DevDay 2023, företagets första utvecklingskonferens. Denna förbättrade modell lovar en rad förbättringar jämfört med sin föregångare, GPT-3.5, och skapar redan en buzz i AI-världen. Utvecklingen blir mer betydande eftersom den kom strax efter att Elon Musk lanserade xAI, Grok, som skryter med att vara den mest pålitliga och uppdaterade AI-chatboten. Båda chatbotarna har sina fördelar och nackdelar, och valet mellan dem beror på dina specifika behov och preferenser.

Direktlänk Dela ETV Bharat fördjupade 8 november

Bloomberg Businessweek lanserar podcast om Elon Musk

Bloomberg Businessweek lanserar en ny veckovis podcast, Elon, Inc., som fokuserar på Elon Musk och hans sex företag. Podcasten kommer att undersöka Musks ständigt växande universum, från hans tidiga dagar med Tesla och SpaceX till hans nuvarande position som världens rikaste man. Det kommer också att ta upp Musks kontroversiella ställningstaganden, inklusive hans utmaningar mot Mark Zuckerberg och Warren Buffett, hans relation med Donald Trump och hans syn på Covid-19.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 8 november

Obama förespråkar reglering av AI, men varnar för risker

Trots att många, inklusive Cathie Wood från Ark Investment Management och Metas AI-chef, anser att strikta regler för artificiell intelligens (AI) kommer att kväva innovation, delar den tidigare presidenten Barack Obama inte denna åsikt. I en detaljerad diskussion med The Verge diskuterade Obama komplexiteten i att reglera AI och teknikindustrins inställning till innovation och konkurrens. Han betonade behovet av en genomtänkt reglering som möjliggör innovation samtidigt som den skyddar allmänheten. Obama erkände de potentiella fördelarna med AI inom sektorer som hälso- och sjukvård och utbildning, men han framförde också varningar, inklusive riskerna med AI-genererade biologiska agenter eller omfattande cyberattacker.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 november

En översikt över OpenAI: dess grundare, ägande och produkter

OpenAI, en framstående aktör inom artificiell intelligensforskning, har skapat populära AI-produkter som chattboten ChatGPT. OpenAI grundades 2015 av framstående individer inom teknik- och AI-industrin, inklusive Elon Musk och Sam Altman, med syftet att skapa AI-teknologier för att gynna hela mänskligheten. OpenAI ägs inte av någon enskild individ eller företag, utan drivs som en forsknings- och utvecklingsorganisation med en primär skyldighet mot mänskligheten. Bland OpenAIs produkter finns GPT-modeller, DALL·E, en AI-modell som genererar bilder från textbeskrivningar, och CLIP, en modell som förstår bilder och text tillsammans.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 8 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

AI-experter förutspår att artificiell allmän intelligens kommer snart

Artificiell allmän intelligens (AGI) är i centrum för diskussioner i Silicon Valley. AGI är AI som kan hantera nästan vilken mental uppgift som en människa kan, eller till och med överträffa den. Elon Musk tror att användbar AGI kommer att slå igenom runt 2029. Shane Legg tror att forskare har lika stor chans att uppnå AGI inom de närmaste åren. Geoffrey Hinton förutspår att AI kommer att slå mänsklig intelligens inom fem till 20 år. Yann LeCun tror att AI kommer att överträffa människor, men vi saknar fortfarande viktiga koncept för att nå den nivån. Sam Altman tror att AGI kommer att framträda under nästa decennium. Demis Hassabis förutspår att AI kommer att matcha mänsklig intelligens inom de närmaste åren eller kanske inom ett decennium.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 8 november

OpenAI tar steg mot opensource-samhället med nya uppdateringar och modeller

OpenAI, känd för sina stängda praxis, har tagit små steg mot att bidra till opensource-samhället. Vid den första DevDay meddelade företaget två opensource-uppdateringar. Romain Huet, företagets chef för utvecklarupplevelse, tillkännagav ´large-v3´, den nya versionen av dess automatiska taligenkänningsmodell Whisper. OpenAI planerar också att släppa ett API för den uppgraderade versionen i ´nära framtid´. Huet tillkännagav också öppen källkod för Consistency Decoder, som är en ersättning för Stable Diffusion VAE-dekodern. Trots att modellen släpptes för mindre än 24 timmar sedan har utvecklare redan börjat leka med den och vissa är inte nöjda med resultaten.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 november

OpenAI presenterar ny AI-modell och egen butik för anpassade AI

OpenAI har meddelat en ny GPT-modell och sin egen anpassade AI-butik. Sam Altman, VD för företaget, meddelade detta till en publik på cirka 900 teknikinnovatörer. Den nya AI-modellen, kallad GPT-4 Turbo, kan analysera mer än 300 sidor text i en enda prompt och finns tillgänglig till ungefär halva priset av företagets tidigare erbjudande. OpenAI lanserar också en personlig ChatGPT-appbutik, där utvecklare kan annonsera och tjäna pengar på sina anpassade bots byggda med ChatGPT. Företaget planerar att lansera onlinebutiken inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 8 november

Första inblicken i Musks AI-företag

I det första avsnittet av podcasten Elon, Inc. avslöjar xAI sin rival till ChatGPT och Shawn Fain riktar sin uppmärksamhet mot Tesla. Shawn Fain är president för United Auto Workers.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 8 november

OpenAI håller sitt första live event, meddelar produktförbättringar och prissänkningar

Trots Elon Musks försök att stjäla rampljuset, riktade AI-gemenskapen sin fulla uppmärksamhet på OpenAIs första live event för utvecklare och pressen på måndagen. OpenAI, stora språkmodellsutvecklaren, meddelade inga banbrytande forskningsgenombrott, men flera av dess produktförbättringar kommer utan tvekan att skada vissa mindre, högprofilerade startups och tända en eld under större konkurrenter som Anthropic och Meta Platforms. OpenAI sänkte också priserna och sa att det skulle skydda kunder från upphovsrättsanspråk, vilket fyller ett uppenbart gap med vissa rivaler.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 november

Microsoft-stödda OpenAI lanserar GPT-4 Turbo och introducerar GPT Store

Microsoft-stödda OpenAI har meddelat lanseringen av GPT-4 Turbo och dess innovativa GPT Store, vilket markerar debuten för dess mest avancerade artificiella intelligens (AI) teknologi. OpenAI:s VD, Sam Altman, delade dessa spännande uppdateringar under AI-labbets första utvecklarkonferens. GPT-4 Turbo är för närvarande i förhandsgranskning för utvecklare, med en bredare lansering planerad inom kort. OpenAI har också introducerat möjligheten för alla att skapa anpassade chatbots. Dessutom har OpenAI introducerat en ny intäktsmodell liknande en appbutik som heter GPT Store.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 7 november

Elon Musks AI-företag, xAI, lanserar ny chatbot, Grok

Elon Musks AI-företag, xAI, är redo med sin nya chatbot, Grok. Enligt Musk är Grok redo att ta upp kampen mot OpenAI:s ChatGPT och Google Bard. Grok är modellerad efter Douglas Adams populära science fiction-franchise ´Liftarens guide till galaxen´. Musk påstår att Grok är ´designad för att svara på frågor med lite kvickhet och har en rebellisk ådra, så använd den inte om du hatar humor!´ Grok svarar också på ´kryddiga´ frågor, vilka de flesta AI-system avvisar. Grok har bara funnits i två veckor men har redan överträffat ChatGPT-3.5 i flera jämförelser. Grok är endast tillgänglig för utvalda verifierade X-användare i USA som ursprungligen anmälde sig till xAI:s tidiga tillgångsprogram.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade 7 november

OpenAI annonserar uppdateringar och prissänkningar för ChatGPT

OpenAI meddelade en rad förändringar för ChatGPT och andra produkter vid sin årliga DevDay-konferens. Dessa inkluderar prissänkningar för utvecklare och en helt ny språkmodell för chatboten kallad Turbo. GPT-4 Turbo är en mer avancerad version av GPT-4 med ett mycket större kontextfönster och har kunskap om världshändelser upp till april 2023. OpenAI har också lanserat ett API för att bygga assistenter och ett sätt att skapa anpassade versioner av ChatGPT. Dessa ändringar är dock inte tillgängliga för alla ChatGPT-användare.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 7 november

OpenAI presenterar stora uppdateringar för sin AI-chatbot ChatGPT

OpenAI har presenterat en stor uppdatering för sin populära AI-chatbot, ChatGPT, vilket gör att vem som helst nu kan skapa sin egen personliga version. ChatGPT är utformat för flexibilitet och kan användas till allt från en AI-driven semesterplanerare till en röststyrd DJ. Användare kommer att kunna publicera sina unika versioner av AI-bot på en marknadsplats som kallas GPT Store. Dessutom har ChatGPT nu över 100 miljoner aktiva användare per vecka. Uppdateringarna kommer i takt med ökad konkurrens från andra teknikföretag som Google och Meta.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 7 november

Elon Musks xAI lanserar AI-verktyget Grok för Twitter Premium Plus-användare

Elon Musks företag xAI har lanserat sitt AI-verktyg Grok, som nu är tillgängligt för Twitter Premium Plus-användare. Grok skiljer sig från Google´s Bard och Open AI´s Chat GPT, trots att den ger samma svar som dessa chatbots, eftersom den har tränats på ett annat sätt. Grok har utformats för att svara på nästan allt och till och med föreslå vilka frågor man ska ställa. Efter testning kommer Grok att släppas för alla X Premium-användare. Grok svarar även med humor, vilket skiljer den från andra chatbots.

Direktlänk Dela India Herald fördjupade 7 november

Elon Musk lanserar ny AI-chatbot, Grok

Elon Musk, grundaren av Tesla, har officiellt lanserat sin nya AI-chatbot Grok, som lovar att vara en ´upprorisk´ följeslagare som kommer att ´svara på kryddiga frågor´ som dess konkurrenter inte svarar på. Grok är en produkt i ett mycket tidigt betastadium och kan bara nås via inbjudan i USA. Musk har lovat att den artificiella intelligensen snart kommer att ingå i X Premium Plus-prenumerationen, som kostar 16 dollar per månad eller 168 dollar per år. Grok är utformad för att ´svara på nästan allt´ och bli din forskningsassistent på en mängd olika ämnen. Grok verkar ha ambitioner utöver att bara vara en chatbot som känner till de senaste memerna. xAI hävdar att Grok tränades för bara fyra månader sedan med 33 miljarder parametrar.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens, presenterar nya AI-verktyg

Mer än 900 programutvecklare och andra deltagare deltog på måndagen i den första utvecklarkonferensen för det artificiella intelligensföretaget bakom ChatGPT. OpenAI, som grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, har blivit världsberömt för sitt chatbot. Konferensen i San Francisco kommer en vecka efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta upp några av de första amerikanska skyddsräckena för AI-teknologi. Ordern kräver att AI-utvecklare, som sannolikt inkluderar OpenAI, dess finansiella backare Microsoft och konkurrenter som Google och Meta, delar information med regeringen om AI-system som byggs med ´höga prestandanivåer´ som kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. På måndagen avtäckte OpenAI en ny version som kallas GPT-4 Turbo som är ´mer kapabel´ och kan hämta information om världs- och kulturevenemang så sent som april 2023.

Direktlänk Dela Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 7 november

Elon Musk lanserar Grok AI, ett ´smarta och roligare´ alternativ till chattbotar

Elon Musk har lanserat Grok AI, en chattbot som han hävdar är smartare och roligare än sina konkurrenter. Grok AI erbjuder betalande användare av X, tidigare Twitter, möjligheten att ställa ´kryddiga frågor´ som de flesta andra AI-system avvisar. Grok AI skiljer sig från OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard genom att den har tillgång till realtidsdata från X. Grok AI riskerar dock att efterlikna desinformation och giftig diskurs som har plågat plattformen sedan innan Musks övertagande. Grok AI verkar också ha färre säkerhetsfilter som förhindrar den från att svara på frågor om känsliga ämnen.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 7 november

Över 900 deltagare vid OpenAIs första utvecklarkonferens

OpenAI:s första utvecklarkonferens lockade över 900 deltagare. OpenAI, som stöds av Microsoft och grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, har uppmärksammats globalt för sin chatbot, ChatGPT. Konferensen följer efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kräver att AI-utvecklare, inklusive OpenAI och konkurrenter som Google och Meta, delar information med regeringen om AI-system som kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. På konferensen presenterade OpenAI en ny version av sin AI-modell, GPT-4 Turbo, samt en ny produktlinje kallad GPTs som låter användare skapa anpassade versioner av ChatGPT för specifika uppgifter. OpenAI står inför konkurrens från utvecklare av öppen källkodsmodeller och andra kommersiella chatbots.

Direktlänk Dela Northwest Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 7 november

Elon Musks nya AI-startup xAI presenterar chatboten Grok

Elon Musk har presenterat sin nya AI-startup xAI:s chatbot Grok, som är utformad för att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Grok är inspirerad av Liftarens guide till galaxen och beskrivs som en mer otraditionell chatbot jämfört med Google och OpenAI:s alternativ. Musk sade att Grok är utformad för att ´svara på frågor med lite kvickhet´ och varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har tillgång till realtidsinformation på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte kommer att svara på.

Direktlänk Dela IGN Entertainment fördjupade 7 november

OpenAI avslöjar GPT-4 Turbo och andra framsteg vid sin första utvecklarkonferens

OpenAI höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco, där de presenterade GPT-4 Turbo, en förbättrad version av sin befintliga AI. OpenAIs VD, Sam Altman, gjorde flera nya tillkännagivanden, inklusive Custom GPTs, Assistant API, GPT Store och ett nytt ChatGPT-gränssnitt. Han uppgav också att ChatGPT har över 100 miljoner aktiva användare varje vecka och 2 miljoner utvecklare. Konferensen markerades av en rad spännande tillkännagivanden och demonstrationer med över 900 mjukvaruutvecklare närvarande. OpenAI grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015 och har sedan dess gjort betydande framsteg inom AI-teknik.

Direktlänk Dela ETV Bharat fördjupade 7 november

OpenAI lanserar funktion för att skapa anpassade GPT:er i ChatGPT

OpenAI har lanserat en funktion i sitt AI-system ChatGPT som gör det möjligt för användare att skapa sina egna generativa förtränade transformatorer (GPT:er). Detta innebär att användare nu kan skapa anpassade ChatGPT-appar som hanterar en mängd olika uppgifter, istället för att behöva mata in långa kommandon i chattfönstret för att utföra dessa uppgifter. Funktionen är tillgänglig för prenumeranter på ´ChatGPT Plus´ och företagsabonnemang. Det finns ingen gratisversion tillgänglig för närvarande. OpenAI planerar också att öppna en ny butik för GPT:er senare denna månad.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 7 november

OpenAI:s anpassade GPT-appar och andra tekniknyheter

OpenAI:s anpassade GPT-appar gör ditt bud. Windows 11 får AI Copilot. Förväntningar från Samsung Unpacked 2023. Förutsägelser om Microsofts nästa Surface-produkter. Frågan om när iPhone Flip kommer ut. Elon Musk kontra Twitter Bots: Hur stort är problemet? Sju hemligheter om den fantastiska Spider-Man Robot. Ukrainas invasion: var man hittar korrekt information online i realtid. Garmin Epix Gen 2 Recension: En sportklocka för $900. Apple avslöjar iPhone 13 Pro och 13 Pro Max.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 7 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar humoristisk chatbot

Elon Musks nya AI-startup, xAI, har efter att ha retas med produkten förra veckan, nu annonserat Grok, en chatbot som ser ut att ta upp konkurrensen med OpenAIs ChatGPT och Googles Bard. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, beskrivs som en mer oortodox chatbot jämfört med Google och OpenAIs alternativ. Musk sa att Grok var designad för att ´svara på frågor med lite kvickhet´ och varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har realtidsåtkomst till information på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte kommer att svara på.

Direktlänk Dela Imagine Games Network fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens med närmare 900 deltagare

Artificiell intelligens-företaget OpenAI höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco, med cirka 900 mjukvaruutvecklare och andra deltagare. OpenAI, som grundades 2015 som ett ideellt forskningsinstitut, blev världskänt för mindre än ett år sedan med lanseringen av en chatbot. Konferensen kommer en vecka efter att USA:s president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta vissa av de första amerikanska riktlinjerna för AI-teknik. OpenAI visade upp några av de kommersiella fördelarna med sina verktyg, inklusive ChatGPT, GPT-4 och bildgeneratorn DALL-E. Företaget står inför ökad konkurrens från andra utvecklare, inklusive Bard från Google och Claude från Anthropic.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 7 november

Elon Musk lanserar AI-chattbot med ´rebellisk strimma´

Elon Musk har presenterat den första produkten från sitt artificiella intelligensföretag, xAI. Produkten kallas ´Grok´ och är en AI-chattbot som Musk säger kommer att ha en ´rebellisk strimma´ och svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-chattbotar som ChatGPT kanske undviker. Till skillnad från andra AI-chattbotar kommer Grok att ha tillgång till realtidsinformation om världen, som den kommer att få genom att dra data från X/Twitter-plattformen. Grok är fortfarande i beta-testning, vilket innebär att endast ett urval av användare har tillgång till den.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 7 november

OpenAI lanserar skräddarsydda GPT-modeller för sin ChatGPT-plattform

OpenAI har lanserat en ny funktion för sin ChatGPT-plattform som gör det möjligt för prenumeranter att skapa skräddarsydda GPT-modeller. Denna banbrytande åtgärd syftar till att förenkla användarupplevelsen för kraftanvändare och företag, och erbjuda en mer intuitiv interaktion med AI. Tidigare var användare tvungna att manuellt infoga kommandon för att få önskade svar från ChatGPT. Nu kan prenumeranter på ChatGPT Plus och företagsnivåer kringgå denna omständliga process. OpenAI planerar även att lansera en marknadsplats för dessa anpassade GPTs, där verifierade byggare kan monetarisera sina anpassade GPTs.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 7 november

Elon Musk introducerar Grok, en AI med ´Fun Mode´ och realtidskunskap

Elon Musk har introducerat Grok, en AI-modell utvecklad av hans senaste företag, xAI. Grok, som är designad för att ´förstå världen´, är utformad för att svara på nästan alla frågor och föreslå vad man ska fråga. Grok har också en ´Fun Mode´ som ger humoristiska men faktabaserade svar. Grok har tillgång till hela Twitter-flödet av innehåll, vilket ger den en ´realtidskunskap om världen´. Genom att lära sig om händelser från olika synvinklar och ta in noteringar från Twitter-gemenskapen, kommer Grok att dra nytta av en mångfacetterad bild av världen.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 7 november

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok

Teknikvisionären Elon Musk har lanserat ´Grok´, ett sofistikerat verktyg för artificiell intelligens (AI), i den konkurrenskraftiga arenan för AI-drivna chattbotar. Grok, utvecklad av Musks senaste AI-företag xAI, är designad för att engagera sig i naturliga språkkonversationer och erbjuder en mängd potentiella tillämpningar, från kundservice till innehållsgenerering. Grok är för närvarande i ett tidigt beta-stadium och endast tillgänglig för utvalda användare. Grok skiljer sig ut genom sin ´realtidskunskap om världen via X-plattformen´ och sin atypiska konversationsstil, som beskrivits som ´svordomsladdad´ och ofiltrerad.

Direktlänk Dela RetailWire fördjupade 7 november

AI- och blockchainutvecklaren SingularityNETs VD tror att AGI är närmare än vi tror

Generativ AI har blivit fast förankrad i kulturen och alla, från datavetare till sociala medier, ser fram emot nästa stora hopp: singulariteten, ögonblicket när artificiell intelligens överträffar mänsklig intelligens och undkommer mänsklig kontroll. Innan den allmänna antagandet av generativ AI och ökande oro över teknikens faror har experter spekulerat att singulariteten är decennier bort. Men Ben Goertzel, VD för AI- och blockchainutvecklaren SingularityNET, tror att ankomsten av artificiell generell intelligens (AGI) är år, inte decennier bort. Goertzel är en framstående figur inom AI och har tillbringat år med att formulera konceptet av AGI. Han har en doktorsexamen i matematik från Temple University och har bidragit till olika områden, inklusive AI, kognitionsvetenskap och komplexa system. Sedan 2010 har Goertzel varit ordförande och vice ordförande för Humanity+ och Artificial General Intelligence Society, respektive. Teknologisk singularitet är en hypotetisk framtida punkt där teknologisk tillväxt blir okontrollerbar och oåterkallelig, vilket leder till drastiska oförutsägbara förändringar i mänsklig civilisation.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 6 november

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo, en snabbare och kraftfullare AI-modell

OpenAI:s VD Sam Altman har tillkännagivit GPT-4 Turbo, den senaste generationen av företagets artificiella intelligensmodell, som sägs vara snabbare, billigare och kraftfullare än tidigare versioner. OpenAI, skaparen av ChatGPT och stödd av miljardinvesteringar från Microsoft, står inför en konkurrenskraftig marknad för AI-verktyg där andra techjättar som Amazon, Meta, Google och X också konkurrerar om användare. OpenAI:s GPT-4 Turbo, som började rullas ut till kunder på måndagen, erbjuder information fram till april 2023 och utnyttjar företagets befintliga AI-röst- och bildfunktioner som Dall-E 3. Altman sa att det redan finns 100 miljoner aktiva veckoanvändare av ChatGPT och att mer än 90% av Fortune 500-företagen bygger på OpenAI:s produkter.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker ChatGPT-rivalen Grok

Elon Musks nya artificiella intelligens (AI) företag har lanserat chatboten Grok, avsedd att konkurrera med ChatGPT. Musks nya företag xAI hävdar att Grok har en ´rebellisk strimma´ och realtidsåtkomst till information på X, plattformen tidigare känd som Twitter. Musk, ägaren till X, meddelade i ett söndagsinlägg att det nya Grok-verktyget kommer att integreras med sociala medier och existera som en fristående app. För tillfället är Grok i ett ´mycket tidigt beta produktstadium´, sade xAI-företaget i ett blogginlägg.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar chattboten Grok som svar på OpenAI:s ChatGPT

Elon Musk lanserade på söndagen xAI:s Grok, företagets svar på OpenAI:s ChatGPT generativa språkchattbot. Grok, en chattbot som ger svar baserade på live-åtkomst till X-plattformen, sägs vara överlägsen andra chattbotar med begränsade datamängder. Grok kommer att integreras i sociala medier och kommer också att finnas tillgänglig som en fristående app. Musk har tidigare varnat för AI:s potentiella risker och undertecknade ett upprop som krävde en paus i utvecklingen av generativ AI. Trots detta har han nu lanserat sitt eget GenAI-program Grok.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 6 november

OpenAI meddelar att ChatGPT har 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI kan stå inför konkurrens från andra AI-teknikföretag - som Anthropic och Elon Musks nyligen lanserade xAI - men när det gäller chattrobotar tar ChatGPT tydligen tronen. Det snabbt växande AI-företaget lanserades bara för sju år sedan och berömmer nu sina framgångar. ChatGPT har nu 100 miljoner aktiva användare varje vecka, sa VD Sam Altman på OpenAI:s första utvecklarkonferens måndagen den 6 november. Utöver sin snabbt växande användarbas rapporterade OpenAI att över 2 miljoner utvecklare arbetar med dess modeller för att bygga nya applikationer.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 6 november

Elon Musk tror att AI kan göra alla arbetslösa

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, tror att artificiell intelligens (AI) kan göra att alla blir arbetslösa. Musk sa att AI har potential att bli ”historiens största störande kraft”. Han talade vid ett event vid Lancaster House, den brittiska regeringens officiella residens, tillsammans med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak. Musk har tidigare varnat för hotet som AI utgör för mänskligheten och kallade det farligare än kärnvapen. Han var en av många teknikledare som uppmanade till en paus i utvecklingen av AI bortom OpenAI:s GPT-4-programvara i ett öppet brev tidigare i år.

Direktlänk Dela Sarajevo Times fördjupade 6 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar chatboten Grok

Teknikmiljardären Elon Musk har avtäckt en chatbot vid namn Grok på sin X-plattform (tidigare Twitter), i syfte att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Grok, som beskrivs som en ´konversationell AI för att förstå universum´, är designad för att ´svara på nästan allt och, mycket svårare, föreslå vilka frågor man ska ställa´. Grok drivs av Grok-1, en stor språkmodell utvecklad av xAI. Grok, som endast har två månaders träning, skapades för att konkurrera med ChatGPT. Grok är fortfarande i beta-testning och är för närvarande endast tillgänglig för premiumabonnenter på X.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupade 6 november

Elon Musk introducerar AI-verktyget Grok

Teknikmogulen Elon Musk har introducerat ´Grok´, ett artificiellt intelligensverktyg som ska konkurrera med etablerade generativa AI-modeller som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Grok kommer snart att vara tillgängligt för alla X Premium+-prenumeranter efter att ha genomgått sin tidiga betafas. Grok har tillgång till användarinlägg på X, en plattform som förvärvades i oktober 2022, och är utformad med en touch av humor i sina svar. Grok drivs av Grok-1, xAI:s senaste stora språkmodell, som har förfinats under de senaste fyra månaderna.

Direktlänk Dela International Business Times Singapore fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-startup xAI presenterar humoristisk chatbot Grok

Elon Musk´s nya AI-startup, xAI, har presenterat Grok, en chatbot som utformats för att vara mer otraditionell jämfört med Google och OpenAI:s erbjudanden. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, är utformad för att ´svara på frågor med lite kvickhet´. Musk varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har tillgång till realtidsinformation på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte gör. När Grok är ur sin tidiga betafas kommer den att vara tillgänglig för de som betalar 16 dollar i månaden för att prenumerera på X Premium Plus.

Direktlänk Dela IGN Entertainment fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker Grok AI, ett nytt chattbot-alternativ till ChatGPT

Mindre än åtta månader efter att ha avrått företag från att utveckla avancerad artificiell intelligens har Elon Musk presenterat sin lösning på ´medvetna´ AI-chattbotar som ChatGPT. Musk hävdar att hans nya Grok AI är både smartare och roligare än sina konkurrenter, och erbjuder betalande användare av X (tidigare Twitter) möjligheten att ställa ´kryddiga frågor´ som de flesta andra AI-system avvisar. Grok skiljer sig från OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard genom att det har tillgång till realtidsdata från X, som Musk tog över för nästan exakt ett år sedan.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens och står inför ökande konkurrens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, höll sin första utvecklarkonferens, vilket markerar en betydande milstolpe för företaget. Grundat 2015 som en ideell forskningsinstitut, har OpenAI snabbt blivit känt för sin chatbot och väckt diskussioner om AI:s framtid. Företaget står inför ökande konkurrens från både etablerade spelare och framväxande startups. Nyckelpunkter inkluderar OpenAI:s omvandling från en ideell forskningsinstitut till en global sensation, president Joe Bidens senaste exekutiva order om AI-teknik, den ekonomiska potentialen för generativa AI-verktyg och OpenAI:s senaste framsteg inom språkmodeller och bildanalys.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 6 november

Elon Musks nya företag xAI utvecklar AI-modell med färre begränsningar

Elon Musk har meddelat att hans senaste företag, xAI, har utvecklat en kraftfull AI-modell, Grok, med färre begränsningar än konkurrenterna. Grok är designad för att svara på frågor med humor och ett rebelliskt inslag. Modellen är byggd på en språkmodell kallad Grok-1 med 33 miljarder parametrar och utvecklades på två månader. Företaget hävdar att Grok har en fördel i sin ´real-tids kunskap om världen via X-plattformen´, tidigare känd som Twitter, som Musk förvärvade för 44 miljarder dollar 2022. xAI har inte offentliggjort några modeller än.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 6 november

Nya utvecklingar i FT X:s konkurs och Elon Musks AI-företag tar sikte på Chat G BT

Nya utvecklingar i FT X:s konkursdrama och Elon Musk siktar på chatt G BT. Bitcoin håller sig starkt över $35,000, då många tror att Federal Reserve har slutat höja räntorna. XRP har under de senaste 24 timmarna blivit den bästa presterande kryptomajoren. Det finns ingen omedelbar katalysator för denna rörelse. Dock kan tjurarna ha reagerat på två positiva utvecklingar för Ripple förra veckan då företaget fick nyckelgodkännanden för att verka och erbjuda tjänster i Georgien och Dubai. Konkurskryptovalutan F TX och dess skuldsatta har bett konkursdomstolen att godkänna försäljningen av vissa tillgångar i förtroende, medel från graceskala och bitvis värderade till nästan $750 miljoner genom en investeringsrådgivare. Elon Musk´s nya AI-företag Xa. I avslöjade en ny AI-bot för att konkurrera med Chat GP. T. Botten kallas Rock och är modellerad efter Liftarens guide till galaxen och ska ha lite kvickhet. AI-tokens som injektiv, grafen och hämta AI har ökat med 10% under de senaste 24 timmarna.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 6 november

Stephen King kritiserar Elon Musks nya AI-chattbot Grok

Elon Musk har kritiserats av den amerikanska författaren Stephen King för sin nya AI-chattbot, Grok, som presenterades på lördag. Grok, en rival till ChatGPT, kommer att ha realtidsåtkomst till information på X-plattformen, tidigare känd som Twitter. Grok uppskattar sarkasm och är utformad för att införliva en del humor i sina svar. King, som har kallats en av de mest populära och produktiva författarna genom tiderna, delade Musks tillkännagivande på X och verkade mindre än entusiastisk. Musk svarade på Kings inlägg och skrev: ´Vill du prova?´ Efter utbytet spekulerade flera personer på X om chattbotar kommer att ta över författares jobb i framtiden.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-startup xAI lanserar humoristisk chatbot ´Grok´

Elon Musks nya AI-startup, xAI, har presenterat Grok, en chatbot som utmanar OpenAIs ChatGPT och Googles Bard. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, beskrivs som en mer otraditionell chatbot jämfört med Googles och OpenAIs. Musk sa att Grok är designad för att ´svara på frågor med lite vits´, och varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har realtidsåtkomst till information på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte kommer att svara på.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker AI-chattboten Grok

Elon Musk har presenterat en AI-chattbot vid namn Grok, som fortfarande är under utveckling. Grok utvecklas av xAI, Musks nya AI-företag. Chattboten kommer att ha realtidsåtkomst till användarposter på sociala medieplattformar och planeras att rullas ut som en tjänst för X Premium+ prenumeranter. Grok kommer att konkurrera på en redan mättad marknad, där ChatGPT är den nuvarande ledaren. xAI hävdar att den nuvarande versionen av AI:n, Grok-1, har överträffat GPT-3.5 på flera punkter, men medger att den fortfarande ligger efter den mer avancerade GPT-4.

Direktlänk Dela Statista fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har bjudit in hundratals mjukvaruutvecklare till sin första utvecklarkonferens. OpenAI, som grundades 2015, blev världsberömt för ett år sedan med lanseringen av en chatbot som väckt både entusiasm och rädsla. Konferensen kommer en vecka efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta några av de första amerikanska riktlinjerna för AI-teknologi. OpenAI står också inför konkurrens från utvecklare av så kallade öppna källkodsmodeller som offentligt släpper sin kod och andra aspekter av systemet gratis. OpenAI:s senaste konkurrent är Grok, som Tesla-VD Elon Musk avtäckte under helgen.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 6 november

Elon Musk introducerar AI-chattboten Grok för användare av X

Elon Musk har annonserat introduktionen av ´Grok´, en artificiellt intelligent chattbot, för vissa användare av X, vilket Musk föreslår har en sarkastisk humor liknande hans egen. Grok tränas genom att ha ´real-time access´ till information från plattformen. Botten, som utvecklades av Musks AI-startup xAI, är fortfarande i ett tidigt teststadium men kommer snart att göras tillgänglig för prenumeranter av X:s Premium+ service. Grok är avsedd att rivalisera ChatGPT, en AI-chattbot som släpptes till allmänheten av OpenAI, som Musk är medgrundare till.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI släpper sin första modell, Grok, som svär och driver med användare

Elon Musks AI-startup xAI släppte sin första modell, Grok, på lördag. Skärmdumpar av Groks svar visar att chatten svär och driver med sina användare. xAI har sagt att deras AI kommer att svara på ´kryddiga´ frågor, till skillnad från rivalmodeller som ChatGPT. Grok verkar vara mycket mer svordomsfylld än rivaler som OpenAIs ChatGPT eller Anthropics Claude, och användare verkar kunna uppmana den att vara ´mer vulgär´ om de vill öka mängden svordomar och X-klassat innehåll.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI integreras i hans sociala medieplattform X och släpper sin första AI-modell, Grok

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att integreras i hans sociala medieplattform X och även finnas tillgänglig som en fristående app, meddelade han på söndagen. Företaget släppte också sin första AI-modell, en bot vid namn Grok, efter att ha gjort den tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter på fredagen. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, är designad för att svara på frågor med en dos av humor. xAI samarbetar också med Musks elbilsföretag Tesla och andra företag.

Direktlänk Dela Gulf Business fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok

Elon Musk har lanserat en ny AI-chattbot med namnet Grok på plattformen X, enligt BBC. Grok är för närvarande bara tillgänglig för utvalda användare. Musk har beskrivit Grok som det bästa som finns just nu inom vissa viktiga områden. Grok är designad för att svara på frågor med kvickhet och har en rebellisk ådra. Till skillnad från andra AI-verktyg, kommer Grok att svara på frågor som andra AI-verktyg avvisar, och har realtidskunskap om världen via X-plattformen.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 6 november

Elon Musks AI-team lanserar Grok, en AI med realtidskunskap om världen

Elon Musks AI-team på X har lanserat en tidig testmodell av Grok, en ny AI för att förstå universum. Grok kommer att svara på frågor med en smula kvickhet och en rebellisk strimma. Den kommer också att svara på kryddiga frågor som de flesta andra AI-system avvisar. Grok har, till skillnad från andra stora språkmodeller, realtidskunskap om världen via X-plattformen, vilket innebär att den baserar sin kunskap om världen på den snabbt rörliga kollektiva intelligensen som är webbplatsen tidigare känd som Twitter.

Direktlänk Dela UnHerd fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-bot Grok varnar användare som ´hatar humor´

Elon Musks nya AI-bot Grok, utvecklad av xAI, har utformats med en humoristisk strimma och varnar användare att inte använda den om de ´hatar humor´. Grok är en stor språkmodell (LLM) byggd för att konkurrera med liknande AI-system som ChatGPT och Bard. Dess ton och omfattning är inspirerad av ´The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy´, en komisk brittisk science fiction-serie. xAI meddelar att Grok är designad för att svara på frågor med en bit kvickhet och har en rebellisk strimma. Trots att xAI är ett oberoende företag, kommer det att arbeta nära med Musks andra företag, inklusive X - tidigare känd som Twitter - och elbilstillverkaren Tesla.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar ´Grok´ chatbot

Elon Musks artificiella intelligens-startup, xAI, har lanserat ´Grok´, en AI-chatbot som hävdar att den presterar bättre än ChatGPT i akademiska tester. Grok erbjuder en ´unik och grundläggande fördel´ genom att ha realtidskunskap om världen via X-plattformen. Groks motor, Grok-1, presterade bättre än ChatGPT-3.5 i flera akademiska tester relaterade till matematik och kodning. Grok är tillgänglig på X Premium Plus till en kostnad av $16 per månad, men erbjuds för närvarande till ett begränsat antal användare i USA.

Direktlänk Dela Coinnounce fördjupade 6 november

Elon Musk avslöjar ny AI-modellbaserad chatbot, Grok AI

Elon Musk har presenterat en ny generativ AI-modellbaserad chatbot, Grok AI, utvecklad av xAI, ett generativt AI-företag som Musk startade i juli. Grok AI är utformad för att svara på nästan alla frågor och föreslå vilka frågor man ska ställa. Grok AI har tillgång till Twitter och nu X, vilket gör att den kan lära sig av allt innehåll som publiceras på plattformen. Grok AI är dock fortfarande en mycket tidig beta-produkt. Det förväntas att modellen bakom Grok AI kommer att förbättras snabbt varje vecka.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 6 november

Elon Musk avslöjar sin ´sarkastiska´ AI-chattbot Grok

Elon Musk har äntligen avslöjat sin egen ´sarkastiska´ AI-chattbot, kallad ´Grok´, tillgänglig inom X (tidigare Twitter). Grok är ´designad för att ha lite humor i sina svar´ och svarar på ´kryddiga frågor´ som avvisas av andra ´woke´ AI-system, som ChatGPT. Grok är för närvarande endast tillgänglig för ´en utvald grupp´ innan den rullas ut mer allmänt. Det kommer dock endast att vara tillgängligt som en del av X Premium+, den högsta nivån av X:s betalda prenumerationsalternativ, vilket kostar hela 16 pund per månad. Grok är fortfarande ´en mycket tidig betaprodukt´ med endast två månaders träning - men liksom andra stora språkmodeller kommer den att lära sig och bli bättre ju mer den används.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 6 november

Meta Platforms kan bli nästa medlem i 1 biljon dollar-klubben

Få företag tillhör den exklusiva klubben med marknadsvärden över 1 biljon dollar. De nuvarande medlemmarna är Apple, Microsoft, Alphabet och Nvidia. Ett AI-företag som kan vara nästa att nå denna milstolpe är Meta Platforms, som ligger före Tesla med ett marknadsvärde på cirka 800 miljoner dollar. Meta kan nå 1 biljon dollar genom att öka monetariseringen av Reels, se till att företagets AI-initiativ ger avkastning och utnyttja sin stora möjlighet inom företagsmeddelanden. Meta är också engagerade i att utveckla metaverse, trots vissa investerares oro.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI kommer att slås samman med hans sociala plattform X

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att slås samman med hans sociala plattform och aspirerande allt-i-ett-app X, meddelade miljardären på söndagen. xAI kommer att byggas in i X-appen och kommer också att finnas tillgänglig som en fristående app. Detta kom som ett svar på en X-användare som frågade om xAI skulle skapa en app eftersom de skulle ´älska att radera´ ChatGPT-appen från sin telefon. Musk gav ingen indikation på när den fristående appen eller gemensamma operationen skulle släppas, eller vilka funktioner de kan inkludera.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 november

Elon Musks företag xAI introducerar AI-chatboten ´Grok´ för att konkurrera med Google och Bing

Elon Musks företag xAI har nyligen introducerat en AI-chatbot vid namn ´Grok´ för att konkurrera med ChatGPT, Google Bard och Bing AI. Musk nämnde att Grok har ´real-time kunskap om världen´ via X-plattformen. Till skillnad från ChatGPT är Groks system designat att injicera humor i sina svar och kan svara på även ovanliga eller ´kryddiga´ frågor. Grok siktar på att erbjuda en unik och underhållande upplevelse, men måste också upprätthålla en balans mellan humor och praktikalitet för olika affärstillämpningar. Grok är för närvarande i tidig beta och tillgänglig för en utvald grupp användare.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade 6 november

Elon Musks AI-företag lanserar ny modell, Grok

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, har lanserat sin senaste AI-modell, Grok. Grok kanske ännu inte matchar prestandan för de mest avancerade modellerna, men den överträffar sina grundläggande motsvarigheter. Grok är konstruerad för att undvika spridning av falsk information, men den förlitar sig på X, en plattform där vilseledande innehåll kan vara vanligt förekommande. Grok kommer initialt att vara tillgänglig för en utvald grupp användare inom USA. Enligt företaget är Grok fortfarande i beta och har bara genomgått två månaders träning, men det förväntas visa betydande förbättring från vecka till vecka.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 6 november

Elon Musk presenterar AI-chattbot med ´realtidskunskap´ och sarkasm

Elon Musk har presenterat en ny AI-chattbot med ´realtidskunskap´ och en känsla för sarkasm. Chattboten, som heter Grok, har enligt Musk en ´massiv fördel´ över andra modeller som OpenAI:s ChatGPT. Grok är utformad för att svara på frågor med en touch av kvickhet och har en rebellisk strimma. Namnet Grok verkar vara inspirerat av Robert Heinleins sci-fi-roman Stranger in a Strange Land från 1961. Grok kommer att bli tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter när den lämnar tidig beta. Grok är fortfarande en mycket tidig betaprodukt.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok

Teknikmiljardären Elon Musk har lanserat sin egen artificiella intelligens (AI) chattbot, Grok, genom sitt AI-företag xAI. Grok är inspirerad av kult sci-fi-komedin The Hitchhiker´s Guide to the Galaxy av den brittiska författaren Douglas Adams och är utformad för att svara på frågor med en dos humor, rebelliskhet och sarkasm. Grok skiljer sig från OpenAI:s ChatGPT genom att alla premiumanvändare på plattformen X, tidigare känd som Twitter, kommer att få tillgång till denna AI-chattbot efter testning. Dessutom kommer chattboten att ha realtidsåtkomst till X-plattformen.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup med en sassy chatbot kopplad till X

Elon Musk´s AI-startup xAI har publicerat sin första AI-modell, Grok, som är intimt kopplad till sociala medieplattformen X, som Musk köpte för ett år sedan för 44 miljarder dollar. Grok har realtidsåtkomst till data från X, vilket ger den ett stort fördel över andra modeller. Grok har också en personlighet, älskar sarkasm och svarar med humor. En tidig testversion av Grok avslöjades av xAI, som hävdar att den kan svara på kryddiga frågor som de flesta andra AI-system avvisar. Musk hoppas att Grok kommer att sticka ut på en allt mer trång marknad.

Direktlänk Dela Feature Weekly fördjupade 6 november

Elon Musk planerar att integrera xAI, hans startup, till X sociala medieplattform

Elon Musk, ägare till X och VD för Tesla, meddelade nyligen efter invigningen av Grok AI, en chatbot-rival till ChatGPT, att han planerar att integrera xAI, hans startup, till X, en sociala medieplattform. Musk bekräftade detta och nämnde att det skulle integreras i framtiden.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker AI-modell utvecklad av xAI

Elon Musk har presenterat den första AI-modellen utvecklad av xAI, ett startup skapat av ägaren till mikrobloggplattformen tidigare känd som Twitter. Den nya AI-modellen, kallad ´Grok´, är utformad för att konkurrera med rivaliserande teknik från ChatGPT-skaparen OpenAI, Google och Microsoft. Grok testas för närvarande av ett litet antal användare och kommer endast att vara tillgänglig för X Premium+ prenumeranter, enligt Teslas VD. xAI har meddelat att de kommer att rulla ut tillgång till Grok-prototypen för ett ´begränsat antal användare´ i USA före en bredare lansering.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-bot Grok AI lanseras av xAI

Elon Musk varnade nyligen för hoten från generativ artificiell intelligens (gen AI) mot mänskligheten. Nu har Musks nya företag xAI lanserat sin egna gen AI bot Grok AI. Grok AI tar inspiration från Douglas Adams ikoniska sci-fi-bok ´Liftarens guide till galaxen´ för att erbjuda kvicka och logiska svar på frågor. Grok körs på Grok-1, xAIs toppmoderna språkmodell som sägs vara betydligt kraftfullare. Den uppges ha uppnått 63,2% på HumanEval-kodningstasken och 73% på MMLU (Massive Multitask Language Understanding). Grok har full tillgång till innehåll som delas på X-plattformen, så att den kan lära sig de senaste händelserna runt om i världen.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar chatboten Grok

Elon Musks AI-startup xAI har lanserat en chatbot vid namn Grok, som förväntas utgöra en stor utmaning för ChatGPT. Musk har nyligen delat uppdateringar om Grok via sin sociala medieplattform X, tidigare känd som Twitter. Grok och ChatGPT har unika egenskaper som skiljer dem åt. Fem stora skillnader inkluderar datakällor, ägarskap, marknadstillgänglighet, prissättning och kommunikationsstil. Grok är tränad med realtidsdata från X-plattformen, skapad av Musk och hans team inom xAI, för närvarande i betafas och tillgänglig för en begränsad användarbas i USA, kommer att erbjudas till X:s premium+ användare till en lägre månadskostnad på $16, och är designad för att svara på frågor med en kvick och något rebellisk ton.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 6 november

Elon Musk avslöjar AI-bot Grok för att utmana ChatGPT

Elon Musk har avslöjat sin egen artificiella intelligens (AI) bot, Grok, som en utmanare till ChatGPT. Grok, som är den första produkten från Musks företag xAI, påstås redan vara överlägsen ChatGPT 3.5 i flera mätvärden. Grok utvecklas med data från Musks X, tidigare Twitter, vilket gör att den är bättre informerad om de senaste händelserna än alternativa botar med statiska dataset. Grok testas för närvarande av en begränsad grupp användare i USA och är utformad för att svara ´med lite vits och har en rebellisk strimma´, enligt tillkännagivandet. Musk har tidigare i år varit en av undertecknarna av en petition som uppmanar till ett uppehåll i utvecklingen av AI-modeller för att möjliggöra utveckling av gemensamma säkerhetsprotokoll. Grok är resultatet av två månaders utveckling och kommer att göras tillgänglig för alla X Premium+ användare efter att den lämnat teststadiet. xAI planerar att arbeta nära med X, Tesla och andra företag.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar nytt AI-företag xAI och programmet Grok

Elon Musk, ägare av X och VD för Tesla, har meddelat lanseringen av ett nytt AI-företag kallat xAI och dess program Grok. xAI utmanar företag som OpenAI, Inflection, Anthropic och Googles AI-plattform Bard. Grok är inspirerad av ´The Hitchhiker´s Guide to the Galaxy´, en brittisk komedisk science fiction-serie från 1970-talet. Till skillnad från sina mer konservativa konkurrenter, har Grok mer personlighet och är programmerad för att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-appar kan undvika. Grok är fortfarande i sin beta-testfas och är bara tillgänglig för ett begränsat antal användare.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 6 november

Elon Musk presenterar xAI:s nya chattbot ´Grok´

Elon Musk har avtäckt sin egen artificiella intelligens-bot för att utmana ChatGPT, och hävdar att prototypen redan är överlägsen ChatGPT 3.5 i flera mätvärden. Kallad Grok, är det första produkten från Musks företag xAI och testas nu av en begränsad grupp användare i USA. Grok utvecklas med data från Musks X, tidigare Twitter, och är därför bättre informerad om de senaste utvecklingarna än alternativa bots med statiska databaser, enligt företagets webbplats. Grok kommer att göras tillgänglig för alla X Premium+ användare efter att den har lämnat teststadiet.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 6 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar humoristiska AI ´Grok´

Elon Musks nya AI-företag, xAI, har introducerat sin första AI-teknik kallad ´Grok´. Grok är designad för att ha en känsla för humor och en rebellisk sida, och förväntas ge svar på ovanliga eller ´kryddiga´ frågor som andra AI-system kanske undviker. Inför den officiella lanseringen postade Musk ett exempel på Grok som svarade på en förfrågan om ett steg-för-steg-recept på kokain på X, tidigare känd som Twitter, med ett humoristiskt svar. Grok har direkt tillgång till X, vilket gör det tillgängligt för sociala medieplattformens toppabonnenter. Namnet ´Grok´ kommer från Robert Heinleins science fiction-roman ´Stranger in a Strange Land´ från 1961.

Direktlänk Dela Latin Post fördjupade 6 november

Elon Musk integrerar AI-startup xAI med sociala medieplattformen X

Elon Musks AI-startup xAI kommer att integreras med hans sociala medieplattform X och även finnas tillgänglig som en fristående app, meddelade han i ett inlägg på söndag. xAI har släppt sin första AI-modell, en bot vid namn Grok, efter att ha gjort den tillgänglig för alla X Premium+-prenumeranter på fredag. Grok har utformats för att svara på frågor med en aning kvickhet. Musk, som har kritiserat Big Techs AI-insatser för censur, lanserade xAI i juli, och kallade det en ´sanningssökande AI´ som försöker förstå universums natur för att rivalisera med Googles Bard och Microsofts Bing AI.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 5 november

Elon Musk introducerar AI-bot ´Grok´ för att utmana befintliga AI-språkmodeller

Elon Musk, miljardär och VD för SpaceX och Tesla, har introducerat en ny AI-bot som heter ´Grok´. Målet är att utmana dominansen hos befintliga AI-språkmodeller som ChatGPT. Grok, Musks senaste projekt inom artificiell intelligens, lovar att erbjuda användare en unik och personlig konversationsupplevelse. Musk betonade Groks potential att revolutionera industrier som kundservice, innehållsgenerering och till och med virtuellt sällskap. Introduktionen av Grok väcker frågor om framtiden för AI-driven kommunikation.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 5 november

Elon Musk avslöjar ny AI-chatbot med ´rebellisk strimma´

Elon Musk har avslöjat sin senaste utveckling inom artificiell intelligens (AI), en chatbot kallad ´Grok´. Musk, chef för X (tidigare Twitter), SpaceX och Tesla, beskriver Grok som en rival till ChatGPT. Grok, som fortfarande är en tidig beta-produkt, beskrivs som att ha en ´rebellisk strimma´ och kommer att svara på ´kryddiga´ frågor som andra chatbots inte gör. Premiummedlemmar som prenumererar på X kommer att kunna använda Grok när testningen är klar. Grok har också tillgång till inlägg på sociala medier-plattformen.

Direktlänk Dela Daily Star fördjupade 5 november

Elon Musks nya AI, ´Grok´, utmanar OpenAI:s ChatGPT

Elon Musks AI-startup, xAI, har introducerat ´Grok´, en chatbot som utmanar OpenAI:s ChatGPT. Grok, som presenterades i ett inlägg på X (tidigare Twitter) den 5 november, har utformats för att tjäna mänsklighetens kunskapssökande. Den utmärker sig genom dess realtidskunskap om världen via integration med X-plattformen och förmågan att svara på ´kryddiga´ frågor som de flesta andra AI-system avvisar. Grok kommer att vara tillgänglig via X Premium Plus för en månadsavgift på 16 dollar, men initialt endast för ett urval av amerikanska användare.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 5 november

Utveckling av humanoida robotar: En utmaning för teknikföretag

Flera teknikföretag, inklusive Agility Robotics och Figure AI, satsar på utvecklingen av humanoida robotar trots att många prototyper fortfarande är klumpiga och opraktiska. Agility Robotics betonar att deras lagerrobot Digit är människocentrerad snarare än humanoid, medan Figure AI tror att endast äkta humanoider effektivt kan navigera arbetsplatser och hem byggda för människor. Amazon har börjat testa Digits för användning i sina lager, medan Figure AI ännu inte har en marknadsredo prototyp. Elon Musk försöker också bygga en humanoid, Optimus, genom Teslas robotikdivision.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 november

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok på sin sociala medieplattform X

Elon Musk har lanserat Grok, en AI-chattbot, på sin sociala medieplattform X, tidigare Twitter. Grok är för närvarande endast tillgänglig för utvalda användare. Musk skryter med att Grok ´älskar sarkasm´ och skulle svara på frågor med ´lite humor´. Trots detta tyder tidiga tecken på att den lider av problem som är vanliga för andra artificiella intelligensverktyg. Grok är för närvarande i ett test- eller ´beta´-format men kommer senare att vara tillgängligt för betalande prenumeranter på X. Musk har tidigare erkänt att det finns faror förknippade med AI-utveckling.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 november

Teslas superdator Dojo kan lägga till 500 miljarder dollar i företagsvärde

Tesla inledde rapporteringssäsongen för tredje kvartalet för några veckor sedan. VD Elon Musk spenderade större delen av samtalet med att diskutera företagets utforskning av artificiell intelligens (AI) och superdatorer. Men Wall Street-analytiker var mer oroliga för företagets finansiella hälsa än hans kommentarer. Följden blev att Teslas aktie har fallit med 15% sedan rapporten. Innan rapporten släpptes publicerade Morgan Stanley en investerarnotis som fokuserade på Teslas AI-förmågor. Forskningsrapporten föreslår att Teslas superdator teknologi, kallad Dojo, kan lägga till 500 miljarder dollar i företagsvärde för företaget. Teslas största inkomstkälla idag kommer från försäljning av sina elbilar. En av de största initiativen hos Tesla är dess autonomi vision, kallad fullständig självkörning (FSD). I hjärtat av FSD är Dojo. Musk har tidigare postat en video för att visa hur långt Teslas FSD-teknologi har kommit.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 november

Elon Musks nya AI-företag xAI introducerar Grok

Elon Musks nya AI-företag, xAI, har introducerat Grok, sin första teknik. Grok är modellerad efter ´The Hitchhiker´s Guide to the Galaxy´ och sägs ha en rebellisk strimma och svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI kan undvika. Grok har tillgång till data från X, vilket xAI säger kommer att ge den ett försprång. Musk har visat exempel på Grok som svarar på en begäran om ett steg-för-steg-recept på kokain, vilket visar dess sarkastiska svar. Grok är fortfarande i sin tidiga beta-fas och är tillgänglig för ett begränsat antal användare att testa. Musk positionerar xAI som en utmanare till företag som OpenAI, Inflection och Anthropic.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 november

Elon Musks nya AI-produkt utmanar OpenAI

Elon Musk, mannen bakom projekt som SpaceX och Tesla, lanserar Grok AI, en chatbot utvecklad av startup-företaget xAI. Grok AI är tänkt att konkurrera med ChatGPT inom det akademiska området och kan markera början på en ny era inom AI. Grok AI, som kostar 16 dollar per månad att använda, riktar sig till en liten men kunnig publik i USA. Grok AI skiljer sig ut med sin personlighet, inspirerad av ´Liftarens guide till galaxen´, och kombinerar kvickhet och rebelliskhet. Grok-1, motorn som driver Grok, har visat sig vara effektiv mot ChatGPT-3.5 i matte- och kodningstester.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 5 november

Elon Musk introducerar Grok, en ny AI-plattform utmanande OpenAI

Elon Musk och hans xAI-team har utvecklat Grok, en AI-plattform som utmanar OpenAIs ChatGPT och introducerar en ny vinkel på maskininlärningsinteraktioner. Grok har förmågan att koppla till en kontinuerlig ström av aktuell information och har en imponerande 25 000-tecken lång kontextfönster. Plattformen kan hantera multitasking och underhålla chattkonversationer, och har planerade API:er för bild- och ljudigenkänning. Musk planerar att köra Grok inbyggt i Teslas och kommer att vara tillgänglig för X Premium+ prenumeranter. Grok-1, motorn bakom Grok, har visat exceptionell prestanda på olika mätvärden.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 5 november

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak värd för AI-toppmöte

Chatbots som ChatGPT har imponerat världen med sin förmåga att skriva tal, planera semestrar eller föra samtal lika bra eller möjligen bättre än människor, tack vare avancerade artificiella intelligenssystem. Nu har gräns AI blivit det senaste buzzordet eftersom det växer oro att den framväxande tekniken har förmågor som kan äventyra mänskligheten. Alla från brittiska regeringen till toppforskare och till och med stora AI-företag själva varnar för gräns AI: s ännu okända faror och kräver skyddsåtgärder för att skydda människor från dess existentiella hot. Debatten kulminerar på onsdag, när Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak är värd för ett två dagar långt toppmöte inriktat på gräns AI. Det förväntas locka en grupp av cirka 100 tjänstemän från 28 länder, inklusive USA: s vicepresident Kamala Harris, Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och chefer från viktiga amerikanska artificiella intelligensföretag inklusive OpenAI, Googles Deepmind och Anthropic. Platsen är Bletchley Park, en tidigare topphemlig bas för andra världskrigets kodknäckare ledda av Alan Turing. Den historiska egendomen ses som födelseplatsen för modern databehandling eftersom det var där Turing och andra berömt knäckte Nazitysklands koder med hjälp av världens första digitala programmerbara dator. I ett tal förra veckan sa Sunak att endast regeringar - inte AI-företag - kan hålla människor säkra från teknikens risker. Men han noterade också att Storbritanniens tillvägagångssätt ´är att inte skynda på att reglera´, även när han skisserade en mängd skrämmande hot, till exempel användningen av AI för att mer lätt göra kemiska eller biologiska vapen. ´Vi måste ta detta på allvar, och vi måste börja fokusera på att försöka komma före problemet´, sa Jeff Clune, en biträdande datavetenskapsprofessor vid University of British Columbia med inriktning på AI och maskininlärning. Clune var bland en grupp inflytelserika forskare som författade en artikel förra veckan som uppmanade regeringar att göra mer för att hantera risker från AI. Det är den senaste i en serie allvarliga varningar från teknikmoguler som Elon Musk och OpenAI: s VD Sam Altman om den snabbt utvecklande tekniken och de olika sätt industrin, politiska ledare och forskare ser vägen framåt när det gäller att begränsa riskerna och regleringen. Det är långt ifrån säkert att AI kommer att utplåna mänskligheten, sa Clune, ´men det har tillräcklig risk och chans att inträffa. Och vi måste mobilisera samhällets uppmärksamhet för att försöka lösa det nu snarare än att vänta på att värsta scenariot ska hända.´ Ett av Sunaks stora mål är att hitta en överenskommelse om en kommuniké om AI-riskernas natur. Han avslöjar också planer på ett AI-säkerhetsinstitut som kommer att utvärdera och testa nya typer av tekniken och föreslår skapandet av en global expertpanel, inspirerad av FN: s klimatförändringspanel, för att förstå AI och ta fram en ´State of AI Science´ -rapport. Toppmötet återspeglar den brittiska regeringens ivrighet att vara värd för internationella sammankomster för att visa att den inte har blivit isolerad och fortfarande kan leda på världsscenen efter att ha lämnat Europeiska unionen för tre år sedan. Storbritannien vill också göra anspråk på en het policyfråga där både USA och den 27-nationers EU gör rörelser. Bryssel lägger sista handen vid vad som är på väg att bli världens första omfattande AI-regleringar, medan USA: s president Joe Biden undertecknade en omfattande verkställande order på måndag för att styra utvecklingen av AI, byggd på frivilliga åtaganden gjorda av teknikföretag. Kina, som tillsammans med USA är en av de två världs AI-makterna, har bjudits in till toppmötet, även om Sunak inte kunde säga med ´100% säkerhet´ att representanter från Beijing kommer att delta. Artikeln undertecknad av Clune och mer än 20 andra experter, inklusive två döpta till AI: s ´gudfäder´ - Geoffrey Hinton och Yoshua Bengio - uppmanade regeringar och AI-företag att vidta konkreta åtgärder, till exempel genom att spendera en tredjedel av sina forsknings- och utvecklingsresurser på att säkerställa säker och etisk användning av avancerad autonom AI. Gräns AI är en förkortning för de senaste och mest kraftfulla systemen som går ända upp till kanten av AI: s förmågor. De bygger på grundmodeller, vilka är algoritmer som tränas på en bred informationsbas skrapad från internet för att ge en allmän, men inte ofelbar, kunskapsbas. Det gör gräns AI-system ´farliga eftersom de inte är perfekt kunniga´, sa Clune. ´Människor antar och tror att de är enormt kunniga, och det kan ställa till problem.´ Mötet har dock stött på kritik för att det är för upptaget med avlägsna faror. ´Fokus för toppmötet är faktiskt lite för smalt´, sa Francine Bennett, tillförordnad direktör för Ada Lovelace Institute, en policyforskningsgrupp i London med fokus på AI. ´Vi riskerar att bara glömma den bredare uppsättningen risker och säkerhet´ och de algoritmer som redan är en del av vardagen, sa hon vid ett Chatham House-panel förra veckan. Deb Raji, en forskare vid University of California, Berkeley, som har studerat algoritmisk bias, pekade på problem med system som redan har implementerats i Storbritannien, såsom polisens ansiktsigenkänningssystem som hade en mycket högre falsk detektionsgrad för svarta människor och en algoritm som förstörde en gymnasieexamen. Toppmötet är en ´missad möjlighet´ och marginaliserar samhällen och arbetare som är mest påverkade av AI, sa mer än 100 civila samhällsgrupper och experter i ett öppet brev till Sunak. Skeptiker säger att den brittiska regeringen har satt sina toppmåls mål för lågt, med tanke på att reglering av AI inte kommer att finnas på agendan, och i stället fokuserar på att etablera ´skyddsräcken´. Sunaks uppmaning att inte skynda på reglering påminner om ´det budskap vi hör från många av de företagsrepresentanterna i USA´, sa Raji. ´Och så är jag inte förvånad över att det också gör sin väg in i vad de kanske säger till brittiska tjänstemän.´ Teknikföretag bör inte vara involverade i att utarbeta regler eftersom de tenderar att ´underskatta eller tona ner´ brådskan och hela skadeomfånget, sa Raji. De är också inte så öppna för att stödja föreslagna lagar ´som kan vara nödvändiga men som effektivt kan äventyra deras resultat´, sa hon. DeepMind och OpenAI svarade inte på förfrågningar om kommentarer. Anthropic sa att medgrundarna Dario Amodei och Jack Clark skulle delta. Microsoft sa i ett blogginlägg att det såg fram emot ´Storbritanniens nästa steg i att sammankalla toppmötet, främja sina insatser för AI-säkerhetstestning och stödja större internationellt samarbete om AI-styrning.´ Regeringen hävdar att den kommer att ha rätt blandning av deltagare från regeringen, akademin, det civila samhället och näringslivet. Institute for Public Policy Research, en center-vänster brittisk tankesmedja, sa att det skulle vara ett ´historiskt misstag´ om teknikindustrin fick reglera sig själv utan statlig tillsyn. ´Regulatorer och allmänheten är till stor del i mörkret om hur AI distribueras över ekonomin´, sa Carsten Jung, gruppens seniora ekonom. ´Men självreglering fungerade inte för sociala medieföretag, det fungerade inte för finanssektorn, och det kommer inte att fungera för AI.´

Direktlänk Dela The Columbian fördjupade 5 november

Elon Musk siktar på att konkurrera med OpenAI, Google och Meta inom AI

Elon Musk siktar på att konkurrera med företag som OpenAI, Google och Meta inom artificiell intelligens (AI). Ytterligare information om hur Musk planerar att göra detta har inte specificerats.

Direktlänk Dela The Federal fördjupade 5 november

Elon Musk avtäcker AI-chattboten Grok

Elon Musk har introducerat Grok, en artificiell intelligens chattbot med en ”upprorisk strimma” inspirerad av Liftarens guide till galaxen. Tesla-VD:n, som förra veckan varnade att AI var ”ett av de största hoten mot mänskligheten”, sa att konkurrenten till ChatGPT skulle göras tillgänglig för premiumabonnenter på hans X-plattform efter testning. Musk avslöjade också att Grok hade tillgång till användarinlägg på X, som han äger, och har en förkärlek för sarkastiska svar. Grok har realtidsåtkomst till information via

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 november

Elon Musk avtäcker AI-verktyget Grok för sociala medieplattformen X

Elon Musk presenterade detaljer om sitt nya AI-verktyg ´Grok´, som kan koppla upp sig mot X (tidigare Twitter) i realtid. Verktyget kommer initialt att vara tillgängligt för X:s toppabonnenter. Musk, entreprenören bakom Tesla och SpaceX, menar att kopplingen till X ger en stor fördel jämfört med andra generativa AI-modeller. Grok kommer från romanen ´Stranger in a Strange Land´ från 1961 av Robert Heinlein och betyder att förstå något grundligt och intuitivt. När Grok lämnar tidig beta kommer det att vara tillgängligt för alla X Premium+ abonnenter.

Direktlänk Dela ABS-CBN News fördjupade 5 november

Elon Musk presenterar nya AI-tjänsten Grok för plattformen X

Elon Musk och hans plattform X, tidigare känd som Twitter, har stora planer för sin nya AI-tjänst Grok. Musk har nyligen deltagit i diskussioner om artificiell intelligens och framtida teknik i Storbritannien. Grok kommer att vara integrerad med X, men endast för betalande premiumanvändare. Grok tar inspiration från sci-fi-klassikern ´Liftarens guide till galaxen´ och levererar svar med ´humor och sarkasm´. Det är oklart hur Grok kommer att få tillgång till ´realtidsinformation´ via X.

Direktlänk Dela News55 fördjupade 5 november

Elon Musks nya AI-system Grok kan svara på alla frågor

Elon Musk´s företag xAI har utvecklat ett nytt AI-system kallat Grok. Grok är designad för att svara på frågor med en dos av vits och har en rebellisk strimma, vilket gör att den inte passar för de svagmodiga eller de utan humor. Grok är en produkt av xAI, ett företag som Elon Musk äger och som syftar till att skapa AI-verktyg som hjälper mänskligheten i sin strävan efter förståelse och kunskap.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 5 november

Skillnader mellan Musks AI-verktyg xAIs Grok och OpenAIs ChatGPT

Elon Musks AI-företag, xAI, har officiellt tillkännagivit sin första AI-modell, ´Grok´. Grok skiljer sig från andra AI-genererande verktyg genom att erbjuda tillgång till realtidsinformation via X och genom att innehålla humor i sina svar. Grok erbjuder realtidsinformationstillgång, vilket ger den ett försprång framför populära AI-verktyg som ChatGPT. Grok är utvecklad av Grok-1 LLM och har utmärkt sig i bänkmarker som GSM8k, MMLU, HumanEval och MATH. Grok kommer att vara tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter snart. De som vill delta i Groks tidiga tillgångsprogram kan logga in med sina X-uppgifter på https://grok.x.ai och gå med i väntelistan.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 5 november

Elon Musks xAI introducerar Grōk, en generativ AI-modell med ´sinne för humor´

Elon Musks företag xAI Corp har presenterat sin första stora generativa AI-modell, Grōk, med målet att skapa en ´god AGI´ (allmän artificiell intelligens). Grōk har skapats av ingenjörer som tidigare varit del av andra stora AI-modeller som OpenAI, Google och Deep Mind. Enligt Musk är Grōk ´maximalt nyfiken´ och ´sanningsnyfiken´ jämfört med andra språkmodeller. Det sägs också vara en sanningssökande artificiell intelligens. Musk hävdar att Grōk kräver betydande databehandlingsresurser och är utformad för att vara ett hjälpsamt verktyg för konsumenter och företag.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 5 november

Elon Musk avslöjar AI-planer för sin plattform X

Plattformen X, tidigare känd som Twitter, och dess ägare Elon Musk avslöjar sina planer för sin nya AI-tjänst, Grok. Musk har diskuterat artificiell intelligens och framtida teknik vid ett möte med globala politiska ledare och företag i Storbritannien. Grok, som kommer att vara integrerad med X, kommer att vara tillgänglig för betalande premiumanvändare. Grok tar inspiration från sci-fi-klassikern ´Liftarens guide till galaxen´ och levererar svar med ´humor och sarkasm´.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 5 november

Elon Musk lanserar AI-chatbot ´Grok´ genom sitt företag xAI

Elon Musk har lanserat en AI-chatbot kallad ´Grok´ genom sitt företag xAI. Namnet ´Grok´ kommer från romanen ´Stranger in a Strange Land´ av Robert A. Heinlein och användes som synonym till ´assimilate´. Musk har delat några av chatbotens egenskaper på sociala medier, inklusive dess förmåga att svara med ´lite uppfinningsrikedom´ och dess tillgång till realtidsinformation via X-plattformen. xAI planerar att göra Grok tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter. Grok är fortfarande i en tidig beta-fas och xAI hoppas att förbättra den över tiden.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 5 november

Teknikmagnaten Elon Musks företag xAI har lanserat sin egen chattbot, Grok, exklusivt för premiumabonnenter på sociala plattformen X. Grok är utformad för att förstå användarfrågor och föreslå egna frågor, inspirerad av ´Liftarens guide till galaxen´. Grok är integrerad med sociala medieplattformen X, vilket ger den tillgång till realtidsdata från den digitala världen. Trots att den bara har tränats i två månader, förväntar sig xAI-teamet snabba framsteg i Groks konversationsförmåga. xAI, som grundades detta år och leds av AI-experter från kända institutioner, samarbetar nära med X och Tesla.

UC Today fördjupade 5 november

Elon Musk och xAI släpper AI-chattboten Grok

Elon Musk och hans artificiella intelligens-startup xAI har släppt ´Grok´, en AI-chattbot som påstås kunna prestera bättre än OpenAI:s första version av ChatGPT i flera akademiska tester. Grok är utformad för att svara på frågor med en touch av humor, och kan även svara på ´kryddiga´ frågor som de flesta andra AI-system avvisar. Grok kommer att vara tillgänglig på X Premium Plus för 16 dollar i månaden, men erbjuds för närvarande endast till ett begränsat antal användare i USA. xAI meddelade att Grok fortfarande är en mycket tidig betaprodukt som bör förbättras snabbt varje vecka.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 5 november

Elon Musks AI-företag xAI släpper chatbot ´Grok´ för Premium+-prenumeranter

xAI, Elon Musks nya AI-företag, kommer att släppa sin chatbot, Grok, till prenumeranter på Xs Premium+-plan när den lämnar beta. Grok ses som en konkurrent till OpenAI:s ChatGPT och började rullas ut till en utvald grupp användare under helgen. Musk delade några skärmdumpar av den konversationella AI:n på X och bekräftade att dess svar tyvärr kommer att vara fyllda med Musk-typisk humor. Musk skryter också om dess förmågor jämfört med konkurrensen, och tweetade att Grok har realtidsåtkomst till information via X-plattformen, vilket är en stor fördel jämfört med andra modeller.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 4 november

Elon Musks xAI avslöjar AI-modellen Grok, ett svar på ChatGPT

Elon Musks företag xAI har avslöjat en ny AI-baserad textgenereringsmodell kallad Grok. Grok är tänkt att fungera som företagets svar på den populära chattboten ChatGPT. Musk hoppas på sikt integrera Grok med miljontals fullt AI-kapabla Tesla EVs. xAI grundades av Musk i juli 2023 med målet att skapa en ´sanningsökande AI´ som försöker förstå universums sanna natur. För att träna Grok har xAI utnyttjat cirka 10 000 GPU:er som köpts från NVIDIA under första halvåret 2023. Grok kan tolka en prompt med 25 000 tecken, vilket är mer än 5 gånger så mycket som nuvarande gräns för ChatGPT.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 4 november

Elon Musks ambitiösa AI-projekt, XAI Gork, utmanar ChatGPT

Elon Musk, känd för sina projekt inom rymdforskning och elbilar, har nu vänt sig mot området för artificiell intelligens. XAI Gork är Musks ambitiösa projekt, med målet att skapa ett sofistikerat AI-system som kan rivalisera med ChatGPT och erbjuda unika förmågor. Gork bygger på neurala nätverk och förstärkningsinlärning, och drar nytta av Neuralinks framsteg inom gränssnitt mellan hjärna och dator. Gork har bland annat förbättrade multimodala förmågor, en robust kunskapsbas, avancerade konversationsegenskaper och hög nivå av anpassning. Trots sina potentialer har Gork fortfarande utmaningar att hantera och etiska frågor att adressera.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 4 november

Elon Musk presenterar AI-startupens första produkt, en bot vid namn Grok

Elon Musk har gett en inblick i hans artificiella intelligens-startups första produkt: en bot vid namn Grok vars humor han demonstrerade med skämt om Sam Bankman-Fried och hur man tillverkar kokain. Musk, med en serie inlägg sent på fredagen på X, inkluderade vad han indikerade var provsvar från Grok när han skröt om att den kommer att ha en sarkastisk humor och fördelen av tillgång till information via X, plattformen som tidigare var känd som Twitter som han köpte för lite över ett år sedan. Han sa att Grok skulle börja begränsad testning på lördag till en utvald grupp, och, efter tidig beta-testning, bli tillgänglig för X: s Premium+ prenumeranter.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 4 november

Elon Musks AI-företag visar upp sin första AI-modell ´Gork´

Elon Musks AI-företag, xAI, har nyligen visat upp sin första AI-modell, ´Gork´, för en liten grupp människor. Musk gav en förhandstitt på en chatbot som använder den nya ´Gork´-modellen, och sa att den är lik stor språkmodeller som OpenAI´s ChatGPT. I ett nyligen inlägg på X-plattformen framhöll Musk hur ´Gork´, AI-modellen som utvecklats av hans företag, xAI, har en unik fördel som skiljer den från andra språkmodeller. Denna fördel är Gorks omedelbara tillgång till information via Musks sociala medieplattform, X, tidigare känd som Twitter. Denna direktlänk till plattformen ger Gork en betydande fördel i att hålla sig uppdaterad med den senaste informationen, trenderna och samtalen.

Direktlänk Dela SocioBits fördjupade 4 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar sin debut AI-modell ´Grok´

Elon Musks AI-företag xAI har introducerat sin debut AI-modell vid namn Grok till en begränsad publik. Musk erbjöd en förhandstitt på en chatbot drivs av xAI:s nya modell under ett evenemang med den brittiska premiärministern Rishi Sunak i London. I ett inlägg på X avslöjade Musk att Grok har realtidsåtkomst till information via internet.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 4 november

AI avslöjar katters uttryck och skapar kontrovers kring modells vitgjorda ansikte

Forskare använder AI för att tolka fysiska och vokala signaler från djur, särskilt katter. Detta kan hjälpa oss att förstå dessa varelser bättre. I en annan utveckling har en taiwansk-amerikansk modell, Shereen Wu, anklagat modeformgivaren Michael Costello för att ha laddat upp en AI-redigerad bild av henne för att få henne att se vit ut. Detta väcker frågor om AI:s skadliga användning för att främja diskriminering och rasism. Elon Musks AI-startup, xAI, kommer snart att erbjuda tjänster av sin chatbot Grok till en begränsad grupp användare.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 4 november

Elon Musks AI-företag xAI presenterar sin första modell, Gork

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, har nyligen presenterat sin första AI-modell, kallad Gork, för en begränsad publik. Musk gav en förhandsvisning av en chatbot som använder xAIs senaste ´Gork´-modell, vilket indikerar dess likhet med omfattande språkmodeller som OpenAI:s ChatGPT. I ett inlägg på X nämnde Musk att Gork har omedelbar tillgång till information via hans sociala medieplattform, X (tidigare känd som Twitter). Han antyder att denna fördel skiljer xAIs modell från andra språkmodeller.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 4 november

Elon Musk lanserar AI-konkurrent, Samsung använder titan i Galaxy S24 Ultra och Xiaomi offentliggör reparationskostnader

Idag lanserar Elon Musk sin konkurrent till ChatGPT, som på vissa viktiga sätt kommer att vara det bästa som finns just nu. Musk meddelade igår att hans unga företag xAI kommer att lansera sitt artificiella intelligenssystem idag. Endast en liten grupp användare kommer att kunna prova den nya AI:n och det finns inga detaljer om detta, till exempel om vi kommer att få lära oss några detaljer från dessa användare eller om de förbjuds att dela sina intryck av xAI. Det första xAI-modellen har döpts till Grok. När Grok går ut ur beta kommer den att vara tillgänglig för alla X (tidigare Twitter) användare med en X Premium+ prenumeration. Det kinesiska företaget Solomon kommer att vara leverantör av titan till Samsung Galaxy S24 Ultra. Ramen för Galaxy S24 Ultra kommer att vara gjord av titanlegering. Användningen av titan kommer att göra Galaxy S24 Ultra cirka 10% lättare än sin föregångare. Xiaomi har publicerat en prislista för reparationer av sina nya flaggskepp. Priserna ser ganska rimliga ut. Till exempel kommer det att kosta endast 85 dollar att byta ut en skärm med en rekordljusstyrka på 3000 cd/kvadratmeter i fallet med Xiaomi 14. Shanghai Electric Wind Power Group har skapat vad de säger är världens första flytande kraftverk, som kombinerar en vindkraftpark, ett solkraftverk och en fiskodling.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 4 november

Dogecoins pris kan stagnera i november enligt prognoser

Kryptovalutan Dogecoin (DOGE) kan uppleva en period av stagnation under november, enligt prognoser från analysplattformen PricePredictions. Prognoserna, som baseras på teknisk analys, förutspår att DOGE kommer att ligga något över sitt nuvarande pris och stå på $0,069 den 30 november. Detta skulle innebära en relativ stillastående jämfört med det nuvarande priset på $0,066 och under höjdpunkten på $0,074 den 26 oktober. Det har också spekulerats om att Elon Musk, känd anhängare av Dogecoin, kan integrera DOGE i sina framtida planer, vilket potentiellt kan påverka kryptovalutans pris.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 4 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar chatboten ´Gork´

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, har introducerat sin första AI-modell, kärleksfullt döpt till ´Gork´. Gork är en chatbot som stöds av xAIs nya ´Gork´-modell och har liknande egenskaper som välkända språkmodeller som OpenAI:s GPT och Googles PaLM. Gork har realtidsåtkomst till information genom Musks sociala medieplattform, X (tidigare känd som Twitter). Gork har också en unik förmåga till sarkasm och humor. Tillgången till Gork är för närvarande begränsad till en utvald grupp, men Musk planerar att göra xAIs språkmodell tillgänglig för alla X Premium+-prenumeranter.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 4 november

Elon Musk planerar att släppa AI-chattboten Grok och uppmanar till reglering av AI

Elon Musk, ägare av X, planerar att släppa sin AI-chattbot Grok genom sitt företag xAI. Musk beskrev AI-modellen, som ska släppas till betatestare idag, som ´det bästa som för närvarande finns på vissa viktiga punkter´. När den är klar med betatestningen kommer xAI:s Grok-system att vara tillgängligt för alla X Premium+ prenumeranter. Musk förnyade sina krav på reglering av artificiell intelligens under en konversation med den brittiska premiärministern Rishi Sunak under den nyligen avslutade tvådagars UK AI Safety Summit.

Direktlänk Dela News Nigeria fördjupade 4 november

Försiktighet rekommenderas för aktier inom AI: C3.ai och Tesla

Artificiell intelligens (AI) har påverkat marknaden i år, vilket har lett till att Nasdaq Composite har stigit med 22%. Men teknikaktier har dragits tillbaka eftersom intresset för AI verkar ha bleknat och investerare har insett att den potentiella omvandlingen kommer att ta längre tid än förväntat. Aktier inom AI förtjänar därför viss skepticism. C3.ai och Tesla är två aktier att vara försiktig med. C3.ai har mer än fördubblats i år, men företagets AI-resultat har ännu inte visat någon betydande inverkan. Tesla är mest känt för sina elbilar, men vissa investerare ser AI som den verkliga anledningen att investera i aktien. Dock finns det ännu inga bevis på att Teslas AI-strategi kommer att löna sig.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Rishi Sunak och Elon Musk diskuterar AI:s framtid

Den brittiska premiärministern Rishi Sunak och Teslas VD Elon Musk diskuterade en rad frågor, från jobbhot som orsakas av artificiell intelligens (AI) till hur AI-drivna robotar kan bli bra ´vänner´ i framtiden, under AI Safety Summit som anordnades av den brittiska regeringen. Musk beskrev AI som en ´magisk ande´ som kan uppfylla obegränsade önskningar och instämde i behovet av en ´domare´ för att övervaka utvecklingen av framtidens superdatorer. Sunak betonade vikten av att regeringar och AI-företag samarbetar för att testa säkerheten i deras modeller före och efter lansering.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 november

Elon Musks AI-startup xAI är redo för beta-lansering

Elon Musks AI-startup xAI är på väg att lanseras i beta. Den första AI-modellen kommer att rullas ut till en utvald grupp på lördag (4 november). Ankündningen kommer nästan ett år efter att OpenAI:s ChatGPT fångade företagens och användarnas fantasi runt om i världen. Musk, som var med och grundade OpenAI, företaget bakom ChatGPT, 2015, men klivit ner från företagets styrelse 2018, har delat detaljer om den kommande xAI-modellen på sin X-plattform (tidigare Twitter). I ett av inläggen delade Musk humoregenskaperna hos modellen.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 november

Invigning av BAPS Swaminarayan Akshardham-templet och AI-säkerhetstoppmöte

BAPS Swaminarayan Akshardham-templet i Robbinsville, New Jersey, invigdes den 8 oktober 2023. Det är det största i sitt slag i västra halvklotet och det tredje Akshardham-komplexet efter de i Gujarat och Delhi. Byggprojektet på 180 hektar kostade 96 miljoner dollar och tog 15 år att slutföra. Templet har dock skadats av en federal räd 2021 och pågående rättsliga problem. President Biden undertecknade en exekutiv order för att främja ansvarsfull AI-utveckling. Dessutom hölls det första AI-säkerhetstoppmötet i Bletchley Park i Milton Keynes, Storbritannien.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 4 november

Elon Musks AI-startup xAI ska släppa sin första AI-modell

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att släppa sin första AI-modell till en utvald grupp på lördag, meddelade miljardären och Tesla-VD:n på fredagen. Detta kommer nästan ett år efter att OpenAI:s ChatGPT fångade företags och användares fantasi över hela världen, vilket ledde till en kraftig ökning av generativ AI-teknik. Musk medgrundade OpenAI, företaget bakom ChatGPT, 2015 men lämnade företagets styrelse 2018. ´På vissa viktiga punkter är det (xAI:s nya modell) det bästa som för närvarande finns´, skrev han på sin X sociala medieplattform.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar första AI-modellen

Elon Musks artificiella intelligens-startup, xAI, kommer att lansera sin första AI-modell lördagen den 4 november. Musk meddelade detta på X (plattformen tidigare känd som Twitter), och sa att tekniken kommer att släppas för en ´utvald grupp´ människor. Musk har tidigare uttryckt att hans startup kommer att sträva efter att skapa ´en god AGI med det övergripande syftet att bara försöka förstå universum´. Han vill att det ska fungera i motsats till vad han anser vara problematisk teknik från företag som Microsoft och Google.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 4 november

Elon Musks nya företag xAI släpper sin första AI-produkt

Elon Musk meddelade på sociala nätverket X, tidigare känt som Twitter, att hans nya företag xAI kommer att släppa sin första artificiella intelligensprodukt den 4 november. xAI, som lanserades i juli, har som mål att ´förstå universums sanna natur´. Företaget är oberoende av X Corp, men kommer att arbeta nära både X (Twitter) och Tesla. Det 12 personer starka teamet har tidigare arbetat på stora AI-företag som DeepMind, OpenAI, Google Research och Microsoft Research.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 4 november

Elon Musk: AI kommer att eliminera behovet för människor att arbeta

Teknikmogulen Elon Musk sade denna vecka att artificiell intelligens (AI) så småningom kommer att bli så avancerad att det kommer att eliminera behovet för människor att arbeta. Han avslöjade att hans eget AI-företag redan gör framsteg inom området. ´Vi kommer för första gången att ha något som är smartare än den smartaste människan´, tillade Musk. Musk, som medgrundade OpenAI men sedan har delat sig med Microsoft-stödda ChatGPT-skaparen, har länge varit uttalad om den makt AI kan ha i framtiden. Han är en förespråkare för att reglera AI, vilket han återigen påpekade för Sunak under frågestund.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 november

Elon Musks startup xAI släpper sin första AI-modell

Elon Musks startup xAI kommer att släppa sin första artificiella intelligens (AI) modell på lördag (4 november). Lanseringen kommer ett år efter att OpenAI, ett företag som Musk medgrundade 2015 och avgick från 2018, gjorde generativ AI populär med sin lansering av ChatGPT. Musk har hintat om att han vill bygga ett alternativ till OpenAIs AI-drivna chatbot, ChatGPT. xAI, som lanserades i juli, samarbetar nu också med X, som ägs av Musk, och Tesla. Musks tillkännagivande om den kommande lanseringen av xAIs modell kommer en dag efter att han träffade Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 4 november

ChatGPT, OpenAI:s AI-textgenererande chatbot, har blivit en global sensation. Den kan skriva uppsatser, kod och mer, vilket ökar produktiviteten dramatiskt. Stora varumärken experimenterar nu med den för att generera reklam- och marknadsföringskopior, bland annat. OpenAI investerar också kraftigt i den. ChatGPT har nyligen förbättrats av GPT-4, den senaste språkskrivande modellen från OpenAI:s laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Dessutom har OpenAI nyligen anslutit ChatGPT till internet för alla användare. Med integrationen av DALL-E 3 kan användare också generera både textuppmaningar och bilder direkt i ChatGPT.

TechCrunch fördjupade 3 november

Elon Musk släpper AI-chatbot genom xAI för att konkurrera med OpenAI

Elon Musk följer nu upp sitt löfte att konkurrera med OpenAI, ett företag han medgrundade 2015 men senare lämnade. Han meddelade idag att hans konkurrerande teknikföretag, xAI, kommer att låta ett begränsat antal användare testa dess chatbot på lördag. Musk tillkännagav lanseringen av xAI i juli, och förklarade att företaget är separat från X Corp men kommer att arbeta nära Twitter, som Musk köpte för 44 miljarder dollar i april 2022. Under en Twitter Spaces-session lade Musk fram planen för det nya AI-startupföretaget, inklusive ett fokus på transparens och värdet av ärlighet över fördomar.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 november

Debatt om framtidens arbetsliv: behövs jobb överhuvudtaget?

Elon Musks förslag till Rishi Sunak om att samhället kan nå en punkt där ´inget jobb behövs´ och ´du kan ha ett jobb om du vill ha ett jobb ... men AI kommer att göra allt´ återupplivar en långvarig debatt om hur vi arbetar. Men experter ifrågasätter om en värld utan arbete kan vara mer dystopisk än utopisk. Tom Hodgkinson, medgrundare till Idler magazine, menar att människor börjar leva bättre när de får mer fritid. Brendan Burchell, professor i socialvetenskap, menar att åtta timmars betalt arbete per vecka är optimalt för mental hälsa. David Spencer, professor i ekonomi, argumenterar för mindre arbete, men inte dess eliminering.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

AI förändrar företagslandskapet och regeringar höjer regleringsinsatserna

Elon Musk har diskuterat generativ AI:s framtid med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, och förutspår en tid då ´du kan ha ett jobb om du vill ha ett jobb... men AI kommer att kunna göra allt´. Musk tillkännagav också att hans AI-startup, xAI, kommer att lansera sin teknologi. AI:s olika tillämpningar hjälper redan företag att skörda nya och viktiga effektivitetsvinster. Shopify, Flavrs och Instagram har alla infört nya AI-funktioner, medan Airbnb och LinkedIn utnyttjar AI för att förbättra sina tjänster. På regleringsfronten har USA, Kina och EU alla åtagit sig att samarbeta för att skapa en säker väg framåt för AI, och har undertecknat ´Bletchley-deklarationen´ tillsammans med över 25 andra nationer.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 3 november

USA:s president och vicepresident meddelar nya planer för artificiell intelligens, Obama kan vara inblandad

President Joe Biden har nyligen meddelat en ny exekutiv order riktad mot sektorn för artificiell intelligens. Företag som Microsoft Corp, Meta Platforms Inc, Alphabet Inc, Amazon.com, Inc., OpenAI och Anthropic har frivilligt åtagit sig att prioritera AI-säkerhet, vilket inkluderar att låta oberoende experter testa AI-verktyg och plattformar och utforska risker innan de lanseras offentligt. Vicepresident Kamala Harris har också meddelat lanseringen av U.S. AI Safety Institute. Enligt en ny rapport från NBC News kan det vara så att den tidigare presidenten Barack Obama var mannen bakom landets AI-plan.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 november

Elon Musk lanserar ny AI-modell från xAI-labbet

Elon Musk meddelar att den nya stora språkmodellen från hans AI-labb xAI kommer att vara tillgänglig för en utvald grupp från imorgon. Musk, världens rikaste man, lanserade xAI i juli med ett team av ledande ingenjörer och AI-forskare för att ´förstå universums sanna natur´ genom AI. Detta följde efter framgångarna med OpenAI och dess chatbot ChatGPT. Musk har varit kritisk till många AI-produkter och forskningsinsatser från stora techbolag. Den nya xAI-modellen förväntas konkurrera direkt med OpenAI:s GPT-4, Googles PaLM 2 och Metas Llama 2. Musk har varit i Storbritannien denna vecka på AI Safety Summit.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 3 november

Ledande teknikinvesterare varnar för kostnaden av att hålla tillbaka AI-utveckling

Bletchley Park, en milstolpe i Alan Turings resa till teknologisk odödlighet, hörde varningar denna vecka att den kommande vågen av AI-system kan hota mänskligheten. Men för en av världens ledande teknikinvesterare, Marc Andreessen, kommer att hålla tillbaka AI-utvecklingen att vara lika skadligt i termer av dödsfall i bilolyckor, pandemier och dåligt riktade ammunition som kunde ha förhindrats av tekniken. Elon Musk beskrev AI vid sammankomsten som ”ett av de största hoten mot mänskligheten”, men i ett samtal med Rishi Sunak på torsdagen kastade han också tekniken i utopiska termer. AI är ”en magisk ande” som ger dig obegränsade önskningar och kommer att inleda en ”ålder av överflöd”, sa han. Nick Clegg, den tidigare vice premiärministern förvandlad till kraftfull teknikchef, jämförde denna vecka fuss över AI till 80-talets ”moraliska panik” över videospel. En av hans kollegor – Yann LeCun, en respekterad figur inom området – har beskrivit oro över AI som utplånar mänskligheten som ”absurd”.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

AI-debatt intensifieras kring reglering och ´regulatory capture´

Två stora händelser har intensifierat debatten om reglering av artificiell intelligens (AI). Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak höll ett toppmöte om AI, vilket resulterade i ett avtal om säkerhetstestning av nya mjukvarumodeller. Samtidigt presenterade Biden-administrationen en verkställande order med regleringsinitiativ för AI, inklusive företagens åtagande att säkerhetstesta mjukvarumodeller. Kritiker menar att dessa försök att hantera AI har påverkats för mycket av företagsstödd ´doomerism´. Enligt denna teori använder företag som Google, Microsoft och OpenAI skrämselpropaganda om AI för att kväva öppen forskning och göra det för svårt för mindre startups att verka. Elon Musk, AI-finansiär och internet troll, gav också sina synpunkter, och hävdade att han ´håller med om de flesta´ regler men att regeringen bör spela en roll när allmänhetens säkerhet är i fara.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 3 november

Första AI-säkerhetstoppmötet resulterar i flera avtal men globala regler är långt borta

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har varit värd för det första toppmötet om säkerhet inom artificiell intelligens (AI), där en rad viktiga avtal har ingåtts. Världsledare, företagsledare och forskare, inklusive Elon Musk och Sam Altman från OpenAI, diskuterade framtida reglering av AI. Ledare från 28 länder, inklusive Kina, undertecknade Bletchley-deklarationen, ett gemensamt uttalande om teknikens risker. USA och Storbritannien meddelade planer på att lansera egna AI-säkerhetsinstitut. Trots viss enighet om behovet att reglera AI kvarstår meningsskiljaktigheter om hur detta ska ske.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 3 november

Elon Musk´s nya AI-startup xAI släpper sin första modell

Elon Musk meddelade att hans nya artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa en ny AI-modell på lördag till en ´utvald grupp´ användare. Detta kommer att vara den första utgåvan från Musks startup xAI, som han startade i juli efter att ha anställt forskare från OpenAI, Google DeepMind, Tesla och University of Toronto. Musk har uttryckt motstridiga ståndpunkter om AI tidigare. Han har varnat för att de generativa AI-modellerna som driver program som ChatGPT en dag kan utgöra ett existentiellt hot mot mänskligheten, men investerar också kraftigt i den unga industrin.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 3 november

Elon Musk förutser att AI kommer att göra jobb överflödiga

Teknikentreprenören Elon Musk förutspår att artificiell intelligens (AI) kommer att göra behovet av arbete föråldrat. Under den första AI Safety Summit diskuterade Musk med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak om AI och dess inverkan på arbetsmarknaden. Musk hävdade att AI kommer att vara smartare än den smartaste människan och kunna göra allt. Han påpekade dock att AI kan vara en dubbeleggad svärd, med potential att göra jobb överflödiga. Musk har varit uttalad om behovet av att reglera AI och var en av flera tech-chefer och AI-forskare som undertecknade ett öppet brev som uppmanade till att stoppa AI-utvecklingen tidigare i år.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupade 3 november

Elon Musk meddelar att xAI kommer att släppa sin första AI-modell

Elon Musk har meddelat att hans företag xAI kommer att släppa sin första AI-modell till en ´utvald grupp´ på lördag. xAI lanserades i juli med det ambitiösa målet att förstå ´universums sanna natur´. Musk klargjorde senare att det övergripande målet för xAI var att bygga en ´god AGI´ som är ´maximalt nyfiken´ och ´sanningssökande´. Musk har uttryckt problem med OpenAI, ett företag han medgrundade och senare skildes från, och dess AI-drivna chatbot ChatGPT. Musks nya AI kommer troligen att vara en direkt konkurrent till AI-modeller inklusive OpenAI:s GPT, Googles PaLM 2 och Metas Llama.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 3 november

Elon Musk ska testlansera AI-tjänsten XAI

Elon Musk planerar att testlansera sin generativa AI-tjänst, XAI, till en utvald grupp människor på lördag. Musk var tidigare en av initiativtagarna till Chat GPT från Open AI, men lämnade sedan styrelsen och arbetar nu på att lansera en konkurrent. Han hävdar att hans nya AI-modell är den bästa som finns just nu i flera viktiga avseenden. Han har tidigare kallat XAI för ´TruthGPT´ och sagt att den kommer att vara mer tillförlitlig och ha det övergripande syftet att ´förstå universums sanna natur´.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

Elon Musk släpper ny AI-modell genom sitt nya företag xAI

Elon Musk meddelade att hans nya artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa en ny AI-modell på lördag till en ´utvald grupp´ användare. Detta släpp kommer att vara det första från Musks nya startup, xAI, som han lanserade i juli efter att ha anställt forskare från OpenAI, Google DeepMind, Tesla och University of Toronto. Musk har tidigare uttryckt motstridiga åsikter om AI, men investerar nu tungt i branschen och hoppas kunna använda tekniken i sina andra företag, inklusive Tesla, SpaceX och X.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 3 november

Elon Musks xAI avslöjar sin första produkt imorgon

xAI, ett nytt AI-företag grundat av Elon Musk, planerar att lansera sin första AI-produkt på lördag. Musk hävdar att produkten är bättre än OpenAI, Google och Anthropic i vissa aspekter. xAI syftar till att ta itu med de nuvarande bristerna i AI och anpassa det till mänskliga värden och mål. Företaget har satt samman ett team av toppforskare och ingenjörer inom AI och förvärvat kraftfulla GPU-processorer för att bygga en konkurrenskraftig språkmodell.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 3 november

Artificiell Intelligens (AI) är ett populärt samtalsämne, men det finns många missuppfattningar kring begreppet. Först och främst är AI inte intelligent. Det är en maskinsimulering som efterliknar vissa aspekter av naturlig intelligens. Större är inte alltid bättre när det gäller AI-modeller. Kvaliteten på data och träningsmetodik är ofta viktigare. Transparency och ansvarsskyldighet i AI är ett annat område som missförstås. Även om AI-system kan vara komplexa, görs stora ansträngningar för att öka deras transparens och ansvarsskyldighet. Många tror att AI-system är ofelbara, men som alla system beror AI:s prestanda på kvaliteten på dess träningsdata. Slutligen finns det en utbredd rädsla för att AI kommer att leda till massarbetslöshet. Historien tyder dock på att medan tekniken kan göra vissa jobb föråldrade, skapar den samtidigt nya branscher och möjligheter.

KDnuggets fördjupade 3 november

Storbritannien tillkännager AI-säkerhetstestningsplan, Kina inte undertecknat

Den brittiska regeringen har tillkännagivit en överenskommelse inom teknikindustrin som den hävdar kommer att utforma en plan för säkerhetstestning av AI. Med olika typer av AI som regelbundet byggs in i konsument- och företagsinriktad programvara, har utvecklare kommit överens om att regeringar har en roll i att övervaka extern säkerhetstestning av AI-modeller. Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har alla skrivit under överenskommelsen, även om Kina, som gör stora investeringar i AI, inte var en undertecknare, även om det deltog i denna veckas brittiska AI Safety Summit. Regeringarna förklarade också en ´gemensam ambition´ att investera i offentlig sektors kapacitet för testning och annan säkerhetsforskning, och att dela resultaten med andra nationer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s framtid vid brittiskt säkerhetstoppmöte

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, deltog i Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte och diskuterade artificiell intelligens (AI) med brittiska premiärministern Rishi Sunak. Musk beskrev AI som en av historiens mest störande krafter och förutspådde en framtid där jobb inte längre behövs och AI-kamratskap blir en av de högsta formerna av vänskap. Under toppmötet, som hölls huvudsakligen på Bletchley Park, undertecknade över 25 länder och EU Bletchley-deklarationen, där de enades om att arbeta tillsammans för att skapa en förenad strategi för att införa AI-teknik på ett ´människocentriskt, pålitligt och ansvarsfullt´ sätt.

Direktlänk Dela Nine News fördjupade 3 november

Elon Musks AI-företag släpper sin första produkt

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa sin första AI-modell på lördag, enligt en tillkännagivelse från Musk. Modellen kommer att släppas till en ´utvald grupp´ människor, men Musk gav inga detaljer om vilka som kommer att ha tillgång till modellen först eller vad modellen kommer att göra. Musk har tidigare sagt att han vill bygga ett företag som kan rivalisera med branschledare som DeepMind och OpenAI. Han har även uttryckt oro över de potentiella riskerna med AI för mänskligheten.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 3 november

Elon Musk förutspår att AI kommer att kunna utföra alla jobb

Elon Musk, VD för Tesla och världens rikaste person, uttalade sig vid en AI-toppmöte i London där USA:s vicepresident Kamala Harris närvarade. Han förutspådde att det kommer en tidpunkt då inget jobb behövs - man kan ha ett jobb om man vill för personlig tillfredsställelse, men AI kommer att kunna göra allt. Musk har varit uttalad om riskerna med AI, även om Tesla är i framkant med en av dess tillämpningar, självkörande bilar. Hittills finns det inga tecken i ekonomiska data att AI ersätter jobb.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 3 november

Elon Musks AI-startup xAI ska lansera sin teknologi

Elon Musk meddelade på fredagen att hans AI-företag, xAI, kommer att lansera sin teknologi på lördag. xAI, som Musk tillkännagav i juli, syftar till att ´förstå universums sanna natur´, enligt dess webbplats. Musk ser ut att positionera det för att konkurrera med företag som OpenAI, Google och Anthropic. xAI-teamet inkluderar alumner från DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter och Tesla. xAI grundades i Nevada i mars, enligt inlämningar. Dan Hendrycks, verkställande direktör för Center for AI Safety, listas som rådgivare för startupen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 november

Elon Musk lanserar AI-modell från startup-företaget xAI

Elon Musk har tillkännagett lanseringen av den första AI-modellen från hans nyligen startade företag xAI. Lanseringen, som bekräftas av Musk, är planerad till denna lördag och förväntas väcka betydande intresse inom industrin. Musk har länge kritiserat Big Techs tillvägagångssätt mot artificiell intelligens, och detta projekt verkar vara hans senaste svar. Musk, medgrundare till OpenAI, har uttryckt sin besvikelse över OpenAI sedan ChatGPT släpptes 2022. xAI grundades tidigare i år av ett team med en imponerande bakgrund inom AI-forskning. Företagets rötter sträcker sig till Google´s DeepMind, Microsoft´s moderbolag och andra ledande AI-forskningsorganisationer.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 3 november

AI-assistenter förändrar arbetsvardagen: En närmare titt på ChatGPT och Zimplys AI-assistenter

AI-assistenter, som Zimplys, bygger på olika verktyg och tekniker, inklusive GPT-modeller utvecklade av OpenAI. GPT står för Generative Pre-trained Transformer och är en avancerad AI-teknik och språkmodell. ChatGPT, en specifik version av GPT, har blivit populär och har över 100 miljoner användare sedan lanseringen i december 2022. ChatGPT kan användas för att skapa och redigera text, svara på frågor och generera innehåll. Zimply använder den senaste tekniken i sina AI-assistenter, inklusive GPT och ChatGPT, för att förbättra effektiviteten och arbetsuppgifter.

Direktlänk Dela Mynewsdesk fördjupade 3 november

AI-text-till-bildgeneratorer som DALL-E, Midjourney och Stable Diffusion har ökat spridningen av falskt innehåll på internet, vilket gör det svårt att skilja sanning från fiktion. AI-modellerna blir allt kraftfullare och producerar innehåll som ofta är svårt att skilja från äkta foton, tal eller skrift. AI-genererat innehåll har använts för att sprida tvivel och desinformation i Gaza, påverka global politik och skapa icke-samtyckta nakenbilder av verkliga människor. Detta har lett till oro bland lagstiftare och inflytelserika personer. Det finns dock verktyg och metoder för att identifiera AI-genererat innehåll och deepfakes.

Dazed Media fördjupade 3 november

Nationella och internationella styrorgan tar steg för att reglera AI-verktyg

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) såsom Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN * Planerar regleringar för att förhindra spridning av barnsexuellt missbrukssmaterial skapat av AI. STORBRITANNIEN * Planerar regleringar och kommer att tredubbla sin finansiering för ´AI Research Resource´. KINA * Har implementerat tillfälliga regler. EUROPEISKA UNIONEN * Planerar regleringar och närmar sig ett bredare avtal om den banbrytande AI-lagen. FRANKRIKE * Utreder möjliga överträdelser. G7 * Söker input på regler. ITALIEN * Utreder möjliga överträdelser. JAPAN * Utreder möjliga överträdelser. POLEN * Utreder möjliga överträdelser. SPANIEN * Utreder möjliga överträdelser. FÖRENTA NATIONERNA * Planerar regleringar. USA * Söker input på regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 3 november

Elon Musks AI-studio xAI lanserar sitt första AI-program

Elon Musk har annonserat att hans AI-studio xAI kommer att lansera sitt första AI-program imorgon, till ett begränsat antal personer. Musk, som ursprungligen var en investerare i OpenAI, har uttryckt starka åsikter om AI och varnat för de potentiella farorna med programmet. Han har även kritiserat ChatGPT, som skapats av OpenAI, för att ha en liberal bias. xAI:s mål är att förstå universums sanna essens och Musk tror att genom att uppmuntra AI att utforska universums grundläggande aspekter, kommer det naturligt att prioritera handlingar som gynnar mänskligheten.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 3 november

Elon Musk tillkännager AI-drivna funktioner på X

Elon Musk har meddelat att X, tidigare Twitter, nu har en annan funktion som drivs av artificiell intelligens (AI). Det är en del av hela raden av funktioner som har introducerats och kommer att introduceras över tid för att göra X till en allt-i-allo-app. ´AI-baserade ´Se liknande´ inlägg-funktionen rullas ut nu på X´, sa Musk i ett inlägg. Musk pratade först om funktionen under ett internt X-möte den 26 oktober. Han pratade om olika funktioner som företaget arbetar med. ´Det finns massor mer. Vi arbetar också för att dramatiskt förbättra sökningen. Vi vill ha en semantisk sökning. Så om du skriver in söktermer vet den vad du menar och kan sedan ta upp texten, bilderna och videon som är vad du menar´, sa han. ´Inte bara strikt en textjämförelse. Vi ser början på det med ´se liknande inlägg´-funktionen. Det är en slags AI-baserat system´, nämnde han. Musk sa att företaget behöver flytta hela systemet till att vara AI-baserat, inklusive ´rekommenderat för dig´-inläggen som är AI-baserade. ´I princip befolkar du ett vektorrum runt användaren och då skulle även ett givet inlägg ha ett vektorrum. Du korrelerar de två vektorrummen och visar människor vad som mest troligt är intressant för dem. Och det kommer att uppdatera alla de heuristik som vi för närvarande har´, sa han. Utvecklingen kommer några dagar efter att X meddelade tillgängligheten av video- och ljudsamtal på plattformen. ´Vi släpper ett nytt sätt att kommunicera på X, Audio och Video Calling. Audio och Video calling är nu tillgängligt på iOS och kommer snart att vara tillgängligt på Android´, sa X i ett inlägg på sin Hjälpcentrumsida. Endast premiumabonnenter har förmågan att göra ljud- och videosamtal, men alla konton kommer att kunna ta emot samtal.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s framtid och reglering med brittiska premiärministern

Storbritannien har nyligen hållit världens första AI Safety Summit, efter vilket premiärministern Rishi Sunak intervjuade Elon Musk. Musk, ägare till Tesla, SpaceX, X och AI-startupen xAI, diskuterade sin syn på generativ AI och reglering av tekniken. Han menar att om AI regleras rätt kan det leda till en tid då inga jobb behövs. Musk tackade också Sunak för att ha bjudit in Kina till diskussionen om AI-reglering. Han jämförde AI med en magisk ande som kan uppfylla obegränsade önskningar, men varnade också för hoten AI utgör för mänskligheten.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 3 november

Framsteg inom AI-reglering under internationellt toppmöte

Under de senaste två dagarna har det skett en betydande framåtskridande i regleringen av AI, med ett internationellt ansvar att hantera risker. Kritiker har dock påpekat att fokus ligger mer på hypotetiska hot än på nuvarande problem, som AI:s potentiella inverkan på jobb och försäkringsbolags användning av AI för riskbedömning. En viktig framgång var skapandet av en överenskommen ram kring riskerna med AI. USA:s vicepresident, Kamala Harris, presenterade en ny exekutiv order från Vita Huset som detaljerade åtgärder som den amerikanska regeringen kommer att vidta, inklusive inrättandet av ett eget institut för att övervaka AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

Elon Musk tror att AI kan göra alla arbetslösa

Elon Musk, ägare till Tesla, SpaceX, X (tidigare Twitter) och den nyligen bildade AI-startupen xAI, tror att artificiell intelligens (AI) kan göra alla arbetslösa. Han sa att AI har potential att bli den mest störande kraften i historien. Han var en av flera teknikledare som tidigare i år uppmanade till ett uppehåll i utvecklingen av AI mer avancerad än OpenAIs GPT-4-programvara. Hans kommentarer följde på ett toppmöte i Bletchley Park, England, där världsledare kom överens om en global kommuniké om AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 november

Världens första AI-säkerhetstoppmöte hålls på Bletchley Park

Bletchley Park, en gång hem för kodknäckare under andra världskriget, var värd för världens första AI-säkerhetstoppmöte. Representanter från 27 regeringar och ledande AI-företag deltog, inklusive Elon Musk och OpenAI:s VD Sam Altman. Rishi Sunak, som leder den brittiska regeringen, var värd för evenemanget. Diskussioner kring AI-säkerhet har ökat under året efter lanseringen av ChatGPT. Under toppmötet tillkännagav Sunak att AI-företag har gått med på att ge regeringar tidig tillgång till deras modeller för att utföra säkerhetsutvärderingar. Yoshua Bengio, en Turing-prisbelönt datavetare, har gått med på att leda en kropp som ska försöka fastställa den vetenskapliga konsensusen om risker och förmågor hos gränsöverskridande AI-system.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 3 november

Elon Musk varnar för riskerna med artificiell intelligens

Techmiljardären Elon Musk har i samtal med brittiska premiärministern Rishi Sunak uttryckt att artificiell intelligens (AI) har potential att bli ”historiens mest destruktiva kraft”. Musk har tidigare varnat för hoten AI utgör för mänskligheten och uppmanat till ett uppehåll i utvecklingen av mer avancerad AI än OpenAI:s GPT-4. Musk tror att AI kan komma att ta över alla jobb. Han har varnat för hoten AI utgör för mänskligheten och sagt att det kan vara farligare än kärnvapen. På en historisk konferens i Bletchley Park, England, kom världsledare överens om ett globalt uttalande om AI och dess risker.

Direktlänk Dela Balkan Travellers fördjupade 3 november

AI kommer att eliminera behovet av arbete, säger Elon Musk

Enligt Elon Musk, grundare av Tesla, kommer artificiell intelligens (AI) så småningom att eliminera behovet för människor att arbeta. Han diskuterade detta under en intervju med den brittiska premiärministern Rishi Sunak vid AI Safety Summit i Bletchley Park, Buckinghamshire. Sunak motsatte sig dock Musks syn och föreslog att AI bör ses mer som en ´andrepilot´ som kan hjälpa människor att utföra sina jobb bättre och snabbare.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 3 november

Elon Musk förutspår att AI kommer att eliminera behovet av jobb

Vid Storbritanniens landmärkande AI-säkerhetstoppmöte i Bletchley Park intervjuade premiärminister Rishi Sunak teknikmiljardären Elon Musk. De diskuterade risker med artificiell intelligens (AI), hur regeringar bör hantera dem och hur tekniken kan påverka jobb. Musk förutspådde att AI kan göra de flesta jobbrollerna föråldrade. Sunak uttryckte obehag inför denna idé och menade att arbete ger människor mening. Musk bekräftade att regeringsingripande skulle behövas för att hantera riskerna med AI. Musk har varnat för att AI kan hota människans överlevnad i nästan ett decennium, ett ämne han diskuterade med Sunak.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 3 november

AI-toppmötets andra dag och andra nyheter

Under den andra och sista dagen av AI-toppmötet på Bletchley Park intervjuade premiärminister Rishi Sunak miljardären och Tesla-ägaren Elon Musk. Musk förutspådde att teknologin kommer att ´göra allt´ i framtiden och att människor bara kommer att behöva arbeta om de vill för ´personlig tillfredsställelse´. Sunak och Musk diskuterade också skattesystemet och huruvida robotar kan bli ´riktiga vänner´. Sunak meddelade att topp-techföretag kommer att låta regeringar granska AI-verktyg och att han ser AI som ett hot ´potentiellt lika allvarligt som ett kärnvapenkrig´.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 3 november

Rishi Sunak diskuterar framtiden för AI med Elon Musk

Rishi Sunak, Storbritanniens premiärminister, satt ned med Elon Musk, ägare av Tesla och X, för en diskussion om bland annat dödliga robotar, AI-vänner och en framtid utan arbete. De två pratade om hur London är en ledande hub för AI-industrin och hur tekniken kan förvandla inlärning. Samtalet gick också in på mörkare ämnen, med Sunak som erkände ´ångesten´ folk har över att jobb ersätts och båda överens om behovet av en ´domare´ för att hålla koll på framtidens superdatorer. Musk, som har investerat i AI-företag och använt tekniken i sina förarlösa Tesla-bilar, uttryckte också sina farhågor att det kan hota samhället och mänsklig existens.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s faror och möjligheter vid Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte

Elon Musk, under en sit-down konversation med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, kallade artificiell intelligens (AI) för ´en av de mest störande krafterna i historien´. Diskussionen ägde rum under Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte. Musk och Sunak diskuterade hur digital superintelligens kan påverka allmänheten och kräva reglering på samma sätt som industrier som luftfart och bilar. Musk har också haft samtal med andra världsledare, inklusive Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, Frankrikes president Emmanuel Macron och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Musk har blivit en allt mer framträdande figur inom internationella frågor, och har gjort rubriker inte bara för sina möten med statschefer, utan också för tillhandahållandet - eller bristen på - SpaceX´s Starlink satellittjänster i krigshärjade regioner.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI och framtiden med brittiska premiärministern

Elon Musk, världens rikaste man, deltog i en AI-säkerhetstopp i Bletchley Park, Storbritannien, där han intervjuades av premiärministern. Under intervjun diskuterade Musk sin syn på AI, internationell diplomati och framtiden. Han berömde Storbritanniens försök att reglera AI och kallade London för den näst starkaste globala AI-kraften efter San Francisco. Musk förutspådde att alla jobb kommer att tas över av AI i framtiden och att människor kommer att bli vänner med sina AI-drivna maskiner. Han uttryckte också oro över säkerhetsrisker med humanoida robotar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

AI-toppmöte på Bletchley Park slutar med löfte om fler toppmöten

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har avslutat sin mycket omtalade AI-toppmöte på Bletchley Park. Resultatet verkar vara ett löfte om att hålla fler toppmöten. Under veckorna som ledde upp till toppmötet betonade Sunak upprepade gånger de potentiella riskerna som artificiell intelligens kan utgöra för samhället. Det huvudsakliga resultatet var det nya Bletchley-deklarationen, som undertecknades av 28 nationer, inklusive Kina och USA, och Europeiska unionen. Dokumentet gör dock inte mycket mer än att erkänna att det finns risker och lovar att utforska dem. Det enda konkreta åtgärden som lovas i formuleringen är att hålla fler toppmöten i framtiden.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 2 november

Länder från sex kontinenter diskuterar risker och fördelar med AI vid historiskt toppmöte

Under ett toppmöte på den historiska platsen Bletchley Park i Storbritannien, där brittiska kodknäckare under andra världskriget hjälpte till att vända krigets gång, diskuterade länder från sex kontinenter riskerna med artificiell intelligens (AI). Dagens verklighet är att regeringar inte längre kontrollerar strategisk innovation, vilket har lett till oro kring AI-teknologin. Teknikföretag som driver denna innovation efterfrågar begränsningar, men på sina egna villkor. Stuart Russell, professor i datavetenskap vid University of California i Berkeley, uttryckte att allmänheten har fått nog. Denna vecka kom EU och 27 länder, inklusive USA och Kina, överens om en banbrytande deklaration för att begränsa riskerna och dra nytta av fördelarna med AI. Men det är oklart hur testningen kommer att skilja sig från de mandat som beskrivs i Vita husets verkställande order eller löftet med AI-företag.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 2 november

AI kan utgöra en risk i samma skala som en pandemi eller kärnvapenkrig, varnar Rishi Sunak

Artificiell intelligens (AI) kan utgöra en risk för mänskligheten i samma skala som en pandemi eller kärnvapenkrig, varnar Rishi Sunak när världsledare samlas på Bletchley Park för att diskutera hur man kan reglera industrin. Sunak hoppas få överenskommelse från regeringar, inklusive USA, EU, Japan och Kanada, om hur länder kan samarbeta för att testa säkerheten för AI-verktyg innan de släpps. Sunak kommer att träffa Kamala Harris, USA:s vicepresident, på toppmötet och kommer att hålla diskussioner med Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande, och Georgia Meloni, Italiens premiärminister.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 november

Världsledare diskuterar risker och möjligheter med AI på toppmöte i Storbritannien

Världsledare har ett ´ansvar´ att hantera farorna med artificiell intelligens (AI), har Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak sagt vid landets första AI-säkerhetstoppmöte. 28 länder, teknikchefer och akademiker deltar i toppmötet. Delegater enades om ett gemensamt uttalande för att tackla riskerna med AI. Uttalandet, ´Bletchley-deklarationen´, undertecknades av alla länder på toppmötet, inklusive USA och Kina samt EU. De erkände att AI ´erbjuder enorma globala möjligheter´ men bör utvecklas på ett sätt som är ´människocentrerat, pålitligt och ansvarsfullt´.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 2 november

Sam Altman och andra stora namn deltar i Storbritanniens AI-säkerhetstoppmöte; Sky News-reporter blåser omkull i stormen Ciaran

OpenAI:s VD Sam Altman är bland över 100 betydande personer på Storbritanniens säkerhetstoppmöte om AI, tillsammans med SpaceX, Tesla och X:s ägare Elon Musk, Google DeepMinds Demis Hassabis och USA:s vicepresident Kamala Harris. En Sky News-reporter blåste omkull live på luften när hon rapporterade från stormen Ciaran på den stormiga kusten av St Hellier, på ön Jersey. Kanalöarna har drabbats av allvarliga skador från stormen, med evakuering av människor och förstörda egendomar.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 2 november

Världsledare och teknikföretag möts på Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte

Storbritanniens första toppmöte om AI-säkerhet äger rum, där världsledare och teknikföretag diskuterar riskerna och möjligheterna med artificiell intelligens (AI). Rishi Sunak, premiärminister, har varnat företag för att ´markera sin egen läxa´. Han menar att hanteringen av riskerna med AI är för viktigt för att lämnas över till stora teknikföretag. Toppmötet fokuserar på hur man kan mildra riskerna med AI, som inkluderar potentiella integritetsbrott och jobbförluster, samtidigt som man maximerar fördelarna. Bletchley-deklarationen, undertecknad av 28 länder, inklusive USA och Kina, samt EU, kallar på globalt samarbete för att hantera riskerna med AI.

Direktlänk Dela British Broadcasting Corporation fördjupade 2 november

Storbritannien värd för stort AI-toppmöte, Bletchley-deklarationen undertecknas

Storbritannien var värd för ett stort toppmöte om artificiell intelligens (AI) där politiska ledare och teknikexperter samlades för att diskutera både löftet och de potentiella farorna med denna snabbt framväxande teknik. Toppmötet resulterade i viktiga deklarationer och initiativ, inklusive Bletchley-deklarationen, som undertecknades av 28 länder, inklusive USA, Storbritannien och Kina. USA:s vicepresident Kamala Harris och Tesla- och SpaceX-VD Elon Musk talade också på toppmötet, och Storbritannien meddelade en stor investering i en ny AI-superdator kallad Isambard-AI.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 2 november

Storbritanniens Sunak leder samtal om AI-säkerhet på toppmöte

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak kommer att träffa representanter från USA, EU och FN för att diskutera de steg som behövs för att säkra AI, efter att han säkrat Kinas stöd för en internationell insats för att hantera riskerna med tekniken. Sunak leder samtal på den slutliga dagen av den första konferensen om AI-säkerhet på Bletchley Park i England innan ett samtal med teknikmiljardären Elon Musk i centrala London. Fokus kommer att ligga på ´likasinnade´ länder och företag som OpenAI, Anthropic, Google DeepMind, Microsoft, Meta och xAI. De kommer att diskutera planen för statligt stödda tester och utvärderingar av AI-modeller innan de släpps.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 2 november

Britter lämnar Gaza, Labour leder över SNP, och AI hotar mänskligheten, enligt Elon Musk

Brittiska medborgare var bland de första som lämnade Gaza genom Rafah-gränsövergången till Egypten sedan kriget började. Labour leder med sex poäng över SNP i en ny opinionsundersökning. Ett förslag har lagts fram om att hushållsägare ska få pengar för att byta ut gamla fönster för att hjälpa Skottland att uppnå nollutsläpp. Internationella AI Safety Summit rapporterar att premiärminister Rishi Sunak betonade behovet av att hantera hoten från AI. En opinionsundersökning föreslår ett minskat stöd för SNP jämfört med det senaste brittiska allmänna valet. Elon Musk beskrev AI som ´ett av de största hoten´ mot mänskligheten vid toppmötet på Bletchley Park.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 2 november

Internationell överenskommelse om AI säkerhet undertecknad på toppmöte i Storbritannien

Representanter och företag från 28 länder, inklusive USA och Kina, samt EU, har undertecknat en överenskommelse som syftar till att hantera riskerna med så kallade gräns AI-modeller. Den brittiska regeringen meddelade att den skulle investera i en AI-superdator, medan Tesla och X-chefen Elon Musk sa att AI är ´ett av de största hoten mot mänskligheten´. Överenskommelsen, känd som Bletchley-deklarationen om AI-säkerhet, syftar till att identifiera ´AI-säkerhetsrisker av gemensamt intresse´ och bygga ´respektive riskbaserade politik över länder´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 2 november

Globala regleringar försöker reglera artificiell intelligens

Framsteg inom artificiell intelligens (AI) komplicerar regeringars försök att skapa lagar som styr teknologins användning. Australien planerar att tvinga sökmotorer att skapa nya koder för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien kommer att tredubbla sin finansiering till ´AI Research Resource´ och kommer att inrätta världens första AI-säkerhetsinstitut. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar att införa nya AI-regler. Frankrike, Italien, Polen, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser. G7 söker input på regler och FN planerar regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 2 november

Äldre modellagentur förbjuder botox, Musk varnar för AI, försäljningsstopp för Hövding-hjälmen

En svensk modellagentur för äldre har förbjudit användningen av botox. Elon Musk har återigen uttryckt sin oro över artificiell intelligens (AI) och dess potentiella fara för mänskligheten. Konsumentverket har stoppat försäljningen av cykelhjälmen Hövding, som lanserades i somras med konceptet ´Protecting Genius´ i ett samarbete med BBDO Nordic. Konceptet syftade till att uppmuntra till säkert cyklande genom att porträttera nyskapande konstnärer.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 2 november

Kina, USA och EU samarbetar för att säkra artificiell intelligens

Kina har gått med på att samarbeta med USA, EU och andra länder för att gemensamt hantera riskerna med artificiell intelligens (AI) vid ett brittiskt toppmöte. Mer än 25 länder, inklusive USA och Kina, samt EU, undertecknade en ´Bletchley-deklaration´ som uppmanar länder att samarbeta och etablera en gemensam tillsynsstrategi. Deklarationen fokuserar på att identifiera gemensamma risker och bygga vetenskaplig förståelse för dem, samtidigt som man utvecklar tvärnationella policyer för att mildra dem. Wu Zhaohui, Kinas vice vetenskaps- och teknikminister, meddelade att Peking är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 2 november

AI kommer att spela en avgörande roll i mediebranschen, studenter behöver förberedas

Colin Shashaty, en seniorstudent, skriver om den roll som AI kommer att spela i mediebranschen i framtiden och argumenterar för att studenter behöver förberedas för att använda tekniken. Han jämför AI med den tekniska boom som sociala medier innebar och pekar på hur företag som Coca-Cola och Udacity redan investerar i AI för att förbättra sina produkter och tjänster. Shashaty betonar vikten av att utbilda unga sinnen för att kunna använda dessa verktyg effektivt och förutse deras inverkan.

Direktlänk Dela The Ithacan fördjupade 2 november

Storbritanniens mest googlade frågor om AI avslöjade

Enligt Google vill folk i Storbritannien veta hur artificiell intelligens (AI) fungerar, hur man kan använda den för att tjäna pengar och om den kommer att ta deras jobb. Sökmotorföretaget avslöjade Storbritanniens mest googlade frågor om AI under de senaste tre månaderna inför Rishi Sunaks AI-toppmöte. AI hänvisar till träning av maskiner för att lösa problem och fatta beslut på ett sätt som liknar hur den mänskliga hjärnan fungerar. Generativ AI hänvisar till modeller som kan skapa något helt nytt baserat på den stora data de har tränats på. AI kan också användas för att strömlinjeforma processer i befintliga jobb.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 2 november

Elon Musk varnar för artificiell intelligens som ´existentiell risk´

Elon Musk, Tesla-grundaren, var tidigare i framkant av artificiell intelligens (AI) när han 2015 investerade 50 miljoner dollar i OpenAI, företaget som senare utvecklade ChatGPT. Han anser dock nu att AI har blivit för okontrollerbart och utgör en ´existentiell risk´. Musk uttryckte dessa bekymmer under Storbritanniens AI Safety Summit organiserad av premiärminister Rishi Sunak. Han har blivit allt mer kritisk till AI och uppmanade i mars 2023 till ett stopp för skapandet av stora AI ´digitala hjärnor´. Musk menar att AI utgör ett av de största hoten mot människan och att det för första gången finns något som kommer att vara mycket smartare än den smartaste människan. Han argumenterar för att det behövs en ´tredjepartsdomare´ för att övervaka tekniken och hoppas på en ´internationell konsensus´ om denna åsikt. Trots sin dystra AI-prognos ger Musk inte upp kampen för att kontrollera AI. Han anser att AI med 80% sannolikhet kommer att vara fördelaktigt, men att de sista 20% är farliga. Han tillade att varje kraftfull ny teknik innebär en dubbel risk, så vi vill bara se till att den goda kanten är vassare än den dåliga.

Direktlänk Dela Wonderwall fördjupade 2 november

USA:s vicepresident Kamala Harris uppmanar till skydd mot faror med AI

USA:s vicepresident Kamala Harris har betonat ledarnas moraliska, etiska och samhälleliga skyldighet att skydda människor mot farorna med artificiell intelligens (AI). Hon leder Bidenadministrationens ansträngningar för en global AI-färdplan. Hon tillkännagav också grundandet av regeringens AI Safety Institute och släppte utkast till policyvägledning om regeringens användning av AI. President Joe Biden har tidigare undertecknat en exekutiv order som inrättar nya standarder, inklusive krav på att stora AI-utvecklare rapporterar sina säkerhetstestresultat till den amerikanska regeringen.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 2 november

Första globala toppmötet om hotet från AI och pågående diskussioner i Wisconsin

Det första stora globala toppmötet om hotet från artificiell intelligens (AI) började i Storbritannien den 1 november, med närvaro av vicepresident Kamala Harris och Elon Musk. Samtidigt håller Wisconsin talman en arbetsgrupp om AI som håller en offentlig utfrågning om frågan i Green Bay. Nate Gustafson, en republikan från Fox Crossing, leder talmannens arbetsgrupp om AI. Troy Streckenbach, verkställande direktör för Brown County, var den första att vittna inför kommittén och talade för att privata och offentliga partners arbetar tillsammans för att skapa teknik för förbättring av saker som statliga tjänster.

Direktlänk Dela WLUK-TV FOX 11 fördjupade 1 november

Internationell överenskommelse om risker med artificiell intelligens

Storbritannien, USA, EU och Kina har alla godkänt att artificiell intelligens (AI) utgör en potentiellt katastrofal risk för mänskligheten, i den första internationella förklaringen som hanterar den snabbt framväxande tekniken. 28 regeringar anslöt sig till den så kallade Bletchley-deklarationen under den första dagen av AI-säkerhetstoppmötet, som värd av den brittiska regeringen. Länderna kom överens om att samarbeta om forskning om AI-säkerhet, trots tecken på att USA och Storbritannien konkurrerar om att ta ledningen över utvecklingen av nya regler.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 november

Elon Musk föreslår oberoende övervakning av AI-utveckling

Elon Musk föreslog under en AI-säkerhetstoppmöte i Storbritannien att det bör etableras en ´tredje part-domare´ som kan övervaka företag som utvecklar artificiell intelligens och larma om de har oro. Musk menade att det är viktigt att ha insikt innan man kan ha tillsyn. Hans kommentarer kom efter att Storbritannien publicerat en deklaration undertecknad av 28 länder och EU, som fokuserade på att identifiera AI-relaterade risker och bygga tvärländska politik för att mildra dem.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 november

AI-säkerhetstoppmötet inleds med ´världspremiär´ uttalande om risker

En ´världspremiär´ uttalande om riskerna kring artificiell intelligens har kommit överens inför öppnandet av AI-säkerhetstoppmötet, sa tekniksekreteraren. Michelle Donelan sa att delegationer från hela världen som deltar i toppmötet hade kommit överens om ´Bletchley-deklarationen om AI-säkerhet´ som utgångspunkt för en global konversation om frågan. Toppmötet kommer att se representanter för 27 länder, inklusive USA, Frankrike och Kina, träffas med ledande AI-företag och medborgarsamhällsgrupper för att diskutera riskerna med den framväxande tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 1 november

Storbritannien öppnar sin första konferens om artificiell intelligens

Storbritannien kommer att hålla sin första konferens om artificiell intelligens (AI), där statschefer och teknikjättar samlas. Konferensen, som leds av Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, börjar på onsdag och kommer att äga rum på Bletchley Park i Buckinghamshire. Mötet kommer att fokusera på att utarbeta en global, samordnad insats för att hantera riskerna och missbruket av AI-verktyg. Bland deltagarna finns USA:s vicepresident Kamala Harris, Kinas vice teknologiminister Wu Zhaohui, och VD:n för X, Elon Musk.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 1 november

Regeringar bör förbereda sig för AI:s inblandning i kommande val, varnar Sir Nick Clegg

För att förhindra att AI används för att störa kommande val måste regeringar förbereda sig, enligt Sir Nick Clegg, tidigare vice premiärminister för Liberala Demokraterna och nuvarande president för globala frågor på Meta, moderbolaget till Facebook. Clegg uttryckte detta inför AI-säkerhetstoppmötet där representanter från 27 länder, inklusive USA, Frankrike och Kina, kommer att diskutera riskerna med den framväxande tekniken. Clegg betonade att det är viktigt att reglera användningsfallen för AI snarare än att mikrohantera tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 1 november

Internationellt toppmöte om AI-säkerhet på Bletchley Park

Delegater från 27 regeringar, inklusive Kina och USA, samlas på Bletchley Park för samtal om hur man ska reglera artificiell intelligens (AI). Det två dagar långa toppmötet, som Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak hoppas kommer att positionera landet som en ledare i den globala tävlingen att utnyttja och reglera AI, kommer att hållas på Bletchley Park, en lantegendom 80 km norr om London. Framtida generationer av AI-system kan påskynda diagnosen av sjukdomar, hjälpa till att bekämpa klimatförändringar och effektivisera tillverkningsprocesser, men presenterar också betydande faror när det gäller jobbförluster, desinformation och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 november

Toppmöte om AI i Storbritannien

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har inlett ett toppmöte om utmaningar kring artificiell intelligens (AI) utanför London. Han har bjudit in ett hundratal ledande politiker och företagsledare, inklusive Teslas ägare Elon Musk. Sunak uttryckte tidigare oro över att mänskligheten kan förlora kontrollen över AI. Mötets mål är att komma fram till ett uttalande som belyser riskerna med AI.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 1 november

Artificiell intelligens utsedd till ´Årets ord´ av Collins Dictionary

Artificiell intelligens (AI) har blivit utsedd till ´årets ord´ av Collins Dictionary. Användningen av AI, som beskriver ´modelleringen av mänskliga mentala funktioner genom datorprogram´, har fyrdubblats detta år. AI har varit i fokus genom att föreslå recept, agera som terapeut och som en källa till rädsla eller ångest. I mars undertecknade över 1 100 framstående personer, inklusive Elon Musk, Steve Wozniak och Tristan Harris från Center for Humane Technology, ett öppet brev som uppmanade ´alla AI-laboratorier att omedelbart pausa för minst 6 månader träningen av AI-system kraftfullare än GPT-4´.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 1 november

Google Workspaces AI blir kraftfullare med ny sidopanel

Google Workspaces generativa AI, Duet AI, kommer snart att bli kraftfullare, enligt en artikel i 9To5Google. En ny sidopanel kommer att lägga till mer sammanhang för AI-skrivaren. Duet AI kan redan hantera uppmaningar relaterade till att skriva innehåll och generera bilder, men den nya sidopanelen lovar att vara en mer ”kontextuell, realtids AI-samarbetspartner”. Funktionen har redan förhandsvisats och demonstrerats vid Google-evenemang, inklusive huvudnyckeln I/O tillbaka i maj 2023. Den nya AI-popupen kommer troligen att överlagra en Google Workspace-app på ett mer framträdande sätt när den strävar efter att bli en mer användbar kontaktpunkt för arbetare.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 1 november

Nick Clegg jämför oro för AI med moralpanik över videospel

Nick Clegg, tidigare brittisk vice premiärminister och nuvarande president för globala frågor på Meta, har jämfört oron för artificiell intelligens (AI) med 80-talets moralpanik över videospel. Clegg varnar för att nya teknologier ofta inspirerar en blandning av överdriven entusiasm och pessimism. Han kommenterade inför en tvådagars toppmöte om AI-säkerhet, där brittiska tjänstemän hoppas kunna inleda en regleringsprocess för AI. Andra framstående deltagare inkluderar Elon Musk och Ursula von der Leyen, presidenten för Europeiska kommissionen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 november

Avancerade skrapningsattacker och hur de kan bekämpas

Avancerade skrapningsrobotar är det nya normala och företag i alla storlekar hanterar dessa robotar i stor skala. Exempelvis tillåter X (tidigare Twitter) inte längre oregistrerade användare att bläddra i tweets för att dämpa effekterna av dataskrapning. En attack på en fransk fastighetswebbplats visade hur sofistikerade dessa attacker kan vara, med över 1,1 miljoner sökfrågor över en vecka, distribuerade över mer än 45 000 olika IP-adresser. Traditionella CAPTCHAs är inte längre effektiva för att stoppa robottrafik och nya lösningar integrerade med botmitigering behövs. DataDome har utvecklat en egen säker, integritetskompatibel och användarvänlig CAPTCHA som har visat lovande resultat.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 31 oktober

Google Bards AI förutspår att ny meme-coin kommer ge större vinster än Dogecoin

Google Bards AI chatbot stöder NuggetRush (NUGX), ett meme-coin-projekt med ett spel-till-inkomst-spel och NFT:er, för att konkurrera med Dogecoin och andra mainstream-mynt. Dogecoin har haft fördelar av att vara först ut och har därmed kunnat samla miljarder i marknadsvärde. NuggetRush har dock samlat in över 150 000 dollar i sin pågående förhandsförsäljning och planerar att lansera ett spel-till-inkomst-spel som inkluderar NFT:er och användarbelöningar. Trots Dogecoins tidiga fördelar tror analytiker att dess tillväxt har stagnerat och att moderna meme-coins med tillagd nytta ökar sin marknadsandel.

Direktlänk Dela Captain Altcoin fördjupade 31 oktober

Storbritannien värd för globalt AI-möte medan experter varnar för potentiella risker

AI-tekniken utvecklas snabbt och förändrar många aspekter av det moderna livet. Vissa experter fruktar dock att den kan användas för skadliga ändamål. Storbritannien är värd för ett globalt möte med världsledare och teknikchefer, inklusive Elon Musk, för att diskutera hur avancerade AI kan användas säkert. AI låter datorer lära sig och lösa problem nästan som en person. Tekniken ligger bakom röststyrda virtuella assistenter som Siri och Alexa och hjälper Facebook och X (tidigare Twitter) att bestämma vilka sociala medieinlägg som ska visas för användare. AI låter även Amazon analysera kunders köpvanor för att rekommendera framtida köp. Många experter är förvånade över hur snabbt AI har utvecklats och fruktar att dess snabba tillväxt kan vara farlig. Vissa har till och med sagt att AI-forskningen bör stoppas.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 31 oktober

AI förutspår att Dogecoin och Shiba Inu kommer att vara starka konkurrenter 2024

Meme-coin-marknaden har sett en återupplivning de senaste veckorna, med Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB) som visar betydande vinster. Detta har fått investerare att undra vilken mynt som kommer att ha störst marknadspåverkan 2024. AI ChatGPT tror att det är en nära tävling mellan de två, med vinnaren beroende av faktorer som marknadssentiment, kändisstöd och framsteg i deras respektive vägkartor. Dessutom tror ChatGPT att den nya meme-myntet Meme Kombat, som kombinerar viralt internet-humor med en första-i-sitt-slag stridsarena, kan få dragkraft 2024.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 31 oktober

AI förutspår prestanda för meme-mynt 2024, pekar på Dogecoin, Shiba Inu och Meme Kombat

Meme-myntmarknaden har sett en återupplivning de senaste veckorna, med Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB) som visar betydande vinster. Detta har fått investerare att undra vilket mynt som kommer att ha störst inverkan på marknaden 2024. AI ChatGPT förutspår att det kommer att vara en hård kamp mellan DOGE och SHIB, beroende på faktorer som marknadssentiment, kändisstöd och framsteg i deras respektive utvecklingsplaner. ChatGPT pekar också på det nya meme-myntet Meme Kombat (MK) som en potentiell uppstickare, tack vare dess unika spelupplevelse och starka förhandsförsäljningsprestanda.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 31 oktober

G7-länderna arbetar tillsammans för att reglera artificiell intelligens

Brittiska premiärministern Rishi Sunak är värd för en grupp på 100 representanter från affärsvärlden och politiken för att diskutera potentialen och fallgroparna med artificiell intelligens (AI). AI Safety Summit, som hålls på Bletchley Park, Storbritannien, börjar den 1 november och syftar till att komma fram till en uppsättning globala principer för att utveckla och implementera ´frontier AI-modeller´. G7-gruppen av industrinationer har publicerat ett gemensamt uttalande där de godkänner en uppförandekod och en uppsättning vägledande principer för utvecklingen av generativa AI-modeller. Storbritannien har också tillkännagett att de kommer att investera £118 miljoner i färdighetsfinansiering inom AI-området.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 31 oktober

Rishi Sunak och Elon Musk diskuterar AI på globalt toppmöte

Storbritanniens premiärminister, Rishi Sunak, kommer att leda ett globalt toppmöte om artificiell intelligens (AI) i Storbritannien, där bland annat teknikmiljardären Elon Musk kommer att delta. Evenemanget kommer att äga rum i Bletchley Park och kommer även att inkludera Sam Altman från OpenAI, Nick Clegg från Meta och AI-experten Yoshua Bengio. Diskussionen mellan Sunak och Musk kommer att sändas direkt.

Direktlänk Dela Gamereactor Sweden fördjupade 31 oktober

AI Safety Summit: Diskussioner om säker utveckling och användning av AI

AI Safety Summit, ett av de mest efterlängtade evenemangen på året, kommer att präglas av den nyligen utfärdade exekutiva ordern av USA:s president Joe Biden. Evenemanget ger internationella regeringar, ledande AI-företag, investerare och forskningsexperter möjlighet att diskutera säker utveckling och användning av AI-teknologi. AI-säkerhet är ett komplext ämne, särskilt för länder som ännu inte har utarbetat en rättslig ram för AI-användning. Elon Musk planerar också att delta i AI Safety Summit i Storbritannien. Marknadsföringsteamet ser stora förhoppningar från regeringen.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 31 oktober

AI-pionjär Sam Altman uppmanar till reglering av artificiell intelligens

Sam Altman, VD för OpenAI, har uppmanat till skapandet av regleringar som omfamnar löftet om artificiell intelligens (AI), samtidigt som de minskar risken att den överväldigar mänskligheten. OpenAI´s produkt ChatGPT har potential att revolutionera nästan alla branscher, men har också väckt oro för allt från fusk i skolor till att ersätta mänskliga arbetare. Altman varnar för att AI kan användas för att manipulera väljare och sprida desinformation. Han har tidigare betonat vikten av etisk och ansvarsfull AI-utveckling i möten med Vita husets ledare.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 31 oktober

Storbritanniens premiärminister organiserar global AI-toppmöte trots varningar om risker

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har organiserat en global konstgjord intelligens (AI) toppmöte i ett försök att förena globala ledare kring tekniken. Sunak har varnat för att mänskligheten kan förlora kontrollen över AI helt, men USA har istället fokuserat på konkreta problem, som att förhindra att tekniken förvärrar fördomar, förskjuter arbetare och underminerar nationell säkerhet. Trots Sunaks varningar har Storbritannien hittills tagit en lätt hand om reglering. Många forskare och civila samhällsledare hävdar att Sunaks ställning är ett strategiskt drag för att vinna inflytelserika teknikföretag. Storbritannien har kämpat för relevans i post-Brexit-världen och har försökt skilja sina politik från den aggressiva linjen som EU har tagit mot amerikanska teknikjättar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 31 oktober

Storbritannien värd för toppmöte om farorna med framkant AI

Chatbots som ChatGPT har imponerat världen med sin förmåga att skriva tal, planera semestrar eller hålla en konversation lika bra eller kanske till och med bättre än människor, tack vare framkantens AI-system. Nu har gräns AI blivit det senaste buzzordet när oro växer över att den framväxande teknologin har kapaciteter som kan äventyra mänskligheten. Alla från den brittiska regeringen till toppforskare och till och med stora AI-företag själva larmar om gräns AI: s ännu okända faror och kräver skyddsåtgärder för att skydda människor från dess existentiella hot. Debatten kommer till en spets på onsdag, när den brittiska premiärministern Rishi Sunak är värd för ett två dagars toppmöte med fokus på gräns AI.

Direktlänk Dela WOWK 13 News fördjupade 31 oktober

Rishi Sunak och Elon Musk diskuterar riskerna med AI

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och världens rikaste man Elon Musk kommer att diskutera riskerna med artificiell intelligens (AI). Diskussionen kommer att äga rum på Musk-ägda X (tidigare Twitter) efter AI-säkerhetstoppmötet på torsdag. AI-säkerhetstoppmötet kommer att hållas den 1 och 2 november med syfte att analysera riskerna med AI och bygga internationell konsensus om dess säkra utveckling. Musk, som var instrumental i uppbyggnaden av AI-företaget OpenAI, har tidigare i år uppmanat till ett stopp i AI-utvecklingen, med hänvisning till potentiella risker för samhället.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 31 oktober

Globala ledare kämpar för att reglera den snabbt växande AI-sektorn

Det har varit en intensiv aktivitet denna vecka när USA, Europa och G7-ekonomierna kämpar för att utveckla regelverk för att reglera den snabbt utvecklande sektorn för artificiell intelligens. USA:s president Joe Biden undertecknade på måndag en exekutiv order, där han använder befogenheter från Koreakriget för att försöka hantera riskerna med en teknologi han beskrev som ´den mest betydelsefulla teknologin i vår tid´. G7, som möttes i Hiroshima i Japan, kom överens om en frivillig uppförandekod för företag som utvecklar avancerade AI-system, medan EU är nära att införa omfattande lagstiftning som reglerar alla aspekter av AI-utveckling och användning. På onsdag kommer politiska ledare, tech-exekutiver inklusive Elon Musk och AI-experter att träffas i Storbritannien för ett toppmöte organiserat av premiärminister Rishi Sunak för att diskutera de säkerhetsfrågor som generativ AI presenterar.