» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Forrester Research är ett globalt marknadsanalysföretag som hjälper organisationer att utvecklas genom att ge insikter, råd och verktyg för att lyckas i en värld som ständigt förändras. Företaget grundades 1983 och erbjuder tjänster som marknadsundersökningar, kundundersökningar och konsulttjänster. Forrester analyserar trender och tekniker inom områden som IT, marknadsföring, kundupplevelse och digital transformation. Genom att kombinera data och expertkunskap hjälper Forrester sina kunder att fatta välgrundade beslut, förbättra sina affärsstrategier och skapa konkurrensfördelar.

Senaste nytt kring Forrester Research

Säkerhetsoperationer och ledarskap i fokus i veckans CISO Corner

CISO Corner presenterar veckovisa artiklar speciellt anpassade för säkerhetsoperationer och säkerhetsledare. I denna veckas utgåva diskuteras bland annat hur GPT-4 kan utnyttja de flesta sårbarheterna bara genom att läsa hotmeddelanden, kombinationen av ledarskap med neurovetenskap för att bekämpa säkerhetsutmattning, intensifieringen av cyberoperationer i Mellanöstern med Israel som huvudmål, Ciscos komplexa väg för att leverera på sitt Hypershield-löfte, omprövning av hur man arbetar med detekterings- och responsmetriker och mer.

Direktlänk Dela Dark Reading fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Analytiker varnar för nedgång i Tesla och Palantir

Vissa Wall Street-analytiker förutser betydande nedgång för aktieägare i Tesla och Palantir Technologies. Ryan Brinkman på JPMorgan Chase sänkte nyligen sitt prisobjekt för Tesla till 115 dollar per aktie, vilket innebär en nedgång på 29% från nuvarande pris. Tesla har problem med efterfrågan och har även sett flera ledande befattningshavare lämna företaget, inklusive tidigare CFO Zach Kirkhorn. Rishi Jaluria på RBC Capital sänkte sitt prisobjekt för Palantir till 5 dollar per aktie, vilket innebär en nedgång på 77% från nuvarande pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade i förrgår

Meta introducerar nästa generation av sitt stora språkmodell Llama 3

Sociala mediejätten Meta har introducerat nästa generation av sin öppen källkods stora språkmodell, Llama 3. De två första modellerna i Llama 3-familjen, 8B och 70B, är nu tillgängliga för bred användning. Llama 3 400B-plus parametermodeller är fortfarande under utbildning, men Meta planerar att släppa nya modeller de kommande månaderna. De nya modellerna har förbättrad anpassning och större mångfald i modellsvar jämfört med Llama 2. Meta planerar att göra Llama 3 flerspråkig och multimodal, med ett större kontextfönster i framtiden.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade i förrgår

GitLab förbereder sig för nästa AI-våg bland företagsplattformsingenjörer

GitLab kan vara redo för nästa stora våg av AI-adoption bland företagsplattformsingenjörer, enligt branschexperter. Med tillgängligheten av sitt Duo Chat-verktyg matchar GitLab nu många av de funktioner som finns i GitHub´s Copilot Enterprise och Copilot Chat för Visual Studio. GitLab Duo Enterprise, som kommer ut inom de kommande månaderna, kommer att lägga till fler utvecklarfunktioner som redan är bekanta för GitHub Copilot Enterprise-kunder. Men viktigare är att GitLab Duo Enterprise kommer att inkludera en lista med AI-drivna automationsfunktioner för andra stadier av DevSecOps-pipelines, som automatisk root cause-analys och säkerhetsproblem, vilket är redo för ny tillväxt när företag antar generativ AI, enligt James Governor, analytiker på RedMonk.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade i förrgår

Två AI-aktier med större uppsida än Nvidia att köpa nu, enligt Wall Street

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar tekniklandskapet, vilket har lett till att investerare har investerat stort i chiptillverkaren Nvidia. Men nu ser Wall Street-analytiker mer potential i andra AI-aktier som CrowdStrike och Snowflake. Cybersecurity-specialisten CrowdStrike rapporterade starka finansiella resultat i fjärde kvartalet, med försäljningen ökade med 33% till 845 miljoner dollar. Dataanalyspecialisten Snowflake rapporterade också starka finansiella resultat i fjärde kvartalet, med en ökning av kundantalet med 22% och en genomsnittlig ökning av befintliga kunders utgifter med 31%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

AvePoint har annonserat allmän tillgänglighet av nya analytiska funktioner i sin tyGraph-lösning specifikt för Copilot för Microsoft 365. Dessa funktioner kommer att möjliggöra för organisationer att mäta och optimera sin användning av Copilot för Microsoft 365. AvePoint tyGraph ger organisationer insikter i användningen av Copilot för Microsoft 365, vilket hjälper till att identifiera möjligheter till ökad engagemang och förbättra användarupplevelser. Dessutom kan organisationer göra strategiska AI-investeringsbeslut genom sofistikerad modellering av användarmönster och befintlig programvaruadoption.

Investing.com fördjupade 9 april

H2O.ai erkänt som ledare inom datavisionverktyg av Forrester

AI Cloud-ledaren H2O.ai har blivit erkänd som ledare inom The Forrester Wave™: Computer Vision Tools, Q1 2024. Detta är en prestigefylld utvärdering av Forrester Research, ett inflytelserikt forsknings- och rådgivningsföretag. H2O.ai fick högsta möjliga poäng i 12 kriterier, inklusive data- och modelltestning, innovation, partner ekosystem, adoption och prissättningens flexibilitet och transparens. Sedan starten 2012 har H2O.ai konsekvent varit i framkant av artificiell intelligens och maskininlärningsteknik.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 9 april

Investera i AI-aktier: Nvidia eller ServiceNow?

Hedgefondsmiljardären Dan Loeb jämförde artificiell intelligens (AI) med den industriella revolutionen i ett brev till sina kunder förra året. Loeb skrev att AI driver en teknologisk plattformsskifte liknande de som ses ungefär en gång per decennium. Han ser detta som en stor möjlighet för investerare. Många investerare kommer naturligtvis att dra sig mot Nvidia, företaget vars chipp driver de mest avancerade AI-systemen. Men ServiceNow är en mer intressant AI-aktie till sitt nuvarande pris. Nvidia är ett fantastiskt företag, men aktien ser dyr ut. ServiceNow är ledande inom digitalisering och automatisering av arbetsflöden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 april

Nvidia och ServiceNow: Två AI-aktier att överväga

Nvidia, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI), har sett enastående finansiell prestation under det fjärde kvartalet, med en intäktsökning på 265% till 22,1 miljarder dollar. Trots detta råder det skepsis kring företagets förmåga att leverera marknadsöverträffande avkastning för aktieägare från sitt nuvarande pris. Samtidigt har ServiceNow, en ledare inom arbetsflödesdigitalisering och automatisering, också sett starka finansiella resultat under det fjärde kvartalet. ServiceNow förväntas växa med försäljning på 20% årligen under de nästa fem åren, vilket gör dess nuvarande värdering på 17,4 gånger försäljningen rimlig.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 april

Microsoft lanserar Copilot för säkerhet men företag kan stöta på implementerings- och integrationsutmaningar

Microsoft har officiellt lanserat Copilot för säkerhet, ett generativt AI-verktyg som kan stärka säkerhetsoperationer. Verktyget, som ursprungligen kallades Security Copilot, avtäcktes i mars 2023 för att hjälpa säkerhets- och IT-team med hotdetektering och respons. Microsoft har nu lagt till en betala-per-användning-prismodell och nya funktioner. Copilot kan användas som en fristående portal eller integreras i befintliga säkerhetsprodukter. Trots fördelarna, har experter framhållit utmaningar med implementering, begränsningar i datamängden och produktintegration med icke-Microsoft-verktyg.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 2 april

Ark Invest säljer Nvidia och köper The Trade Desk

Ark Invests VD Cathie Wood tror att Nvidia snart kan stå inför en nedgång. Hon och hennes team fortsatte att sälja aktier i Nvidia under mars, samtidigt som de omfördelade kapital till The Trade Desk, ett annat företag som kan dra nytta av artificiell intelligens. The Trade Desk är den ledande oberoende plattformen för mediauppköpare och har en stark närvaro inom ansluten TV och detaljhandelsmedia. Företaget rapporterade starka resultat i fjärde kvartalet, med en kundbevarande över 95% för tionde året i rad, intäkterna ökade med 23% till 606 miljoner dollar och nettointäkten enligt GAAP ökade med 36% till 0,19 dollar per utspädd aktie.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Datadog kan bli det snabbast växande AI mjukvaruföretaget

Nvidia-aktier har stigit med 255% det senaste året, drivet av entusiasm kring artificiell intelligens (AI). Men företaget tjänar för närvarande mest på AI-hårdvara, en marknad som Ark Invest tror kommer att vara 21 gånger mindre än AI-mjukvara. Sanjit Singh på Morgan Stanley ser Datadog som ett av de mjukvaruföretag som är bäst positionerade att dra nytta av generativ AI. Alex Zukin på Wolfe Research uttryckte ännu större övertygelse i en not till kunder förra året. Han sa att generativa AI-vindar kan göra Datadog till det ´snabbast växande mjukvaruföretaget´.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 mars

Microsoft introducerar nya verktyg för ansvarsfull AI för att minska företags tveksamhet

Microsoft har introducerat nya verktyg för ansvarsfull AI i Azure AI Studio för att minska företags tveksamhet kring generativa AI-system. Verktygen inkluderar prompt shields, Groundedness Detection, system safety messages, säkerhetsutvärderingar och risk- och säkerhetsövervakning. De nya verktygen kommer i takt med att teknikjätten och dess konkurrent Google försöker lösa problem med sina generativa AI-verktyg. Till exempel skrev en visselblåsare från Microsoft till Federal Trade Commission om säkerhetsproblem med Microsoft Copilot Designer. Google stängde av bildgenereringsfunktionen för sin Gemini stora språkmodell efter att den genererat partiska bilder av viktiga historiska figurer. Google utökade också sin Search Generative Experience (SGE) genom att låta den svara på användarfrågor. Men det finns rapporter om att SGE:s svar är spamiga och leder till skadlig programvara och bedrägerier. Microsofts nya verktyg för ansvarsfull AI visar också hur leverantören svarar på några av de nya regler som kommer från både Europeiska unionen och USA.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 28 mars

Microsoft uppdaterar genAI, inkluderar Copilot i nya Surface-bärbara datorer

Microsoft har tillkännagivit generativa AI (genAI) uppdateringar, inklusive tillägget av Copilot genom sina nya Surface-bärbara datorer som är optimerade för AI-verktyg. Copilot, som lanserades för ett år sedan för Microsoft 365 (M365), hjälper användare att få svar och lösningar på frågor, skriva e-post, generera bilder från textinmatningar, få skrivförslag och skapa att-göra-listor. Två nya AI-aktiverade Surface för företagsbärbara datorer, Surface Pro 10 för företag och Surface Laptop 6 för företag, kommer att bli tillgängliga i april. Microsoft har också lagt till en Copilot-knapp på tangentbordet för snabb användning.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 22 mars

Interloom söker störa RPA-marknaden med AI-baserad processautomation

Stora företag har investerat stort i mjukvara för automatisering av rutinmässiga bakomliggande uppgifter, känd som ´robotic process automation´ (RPA). Enligt Forrester Research spenderar företag nu mer än $6 miljarder per år på RPA-mjukvara. Interloom, en startup baserad i München, Tyskland, tror att de kan störa denna marknad genom att bygga processautomation på toppen av stora språkmodeller och generativa AI-assistenter. De har fått $3 miljoner i seed-finansiering från Air Street Capital för att börja realisera denna vision.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 14 mars

Microsoft lanserar Copilot för finans i offentlig förhandsvisning

Microsoft fortsätter sin satsning på generativ AI-assistans med nyligen lanserade Copilot för finans, vilken nu är tillgänglig i offentlig förhandsvisning. Den kommer att integreras i Excel, Outlook och Teams och erbjuda funktioner för att hjälpa finansprofesionella med rutinuppgifter och insikter från data över system. Copilot för finans fokuserar på tre områden: variansanalys, indrivning av förfallna konton och matchning och försoning av fakturor. Copilot för finans ansluter direkt till Dynamics 365 och SAP, och kan anslutas till över 1 200 andra system via Copilot Studio.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 5 mars

AI i utbildning: Fördelar och utmaningar

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer vanligt inom utbildning, men det finns både fördelar och nackdelar. AI kan hjälpa lärare med administrativa uppgifter och skapa anpassade lektionsplaner, men det finns också risk för att studenter kan missbruka AI för att fuska. Experter, inklusive Cobus Oosthuizen, dekan för forskarutbildningsprogram vid Boston City Campus, och Glenn Gillis, medgrundare och VD för Sea Monster, betonar vikten av att använda AI på ett ansvarsfullt sätt. De föreslår att lärare och föräldrar ska uppmuntra rätt beteende och etablera tydliga riktlinjer för användning av AI. Angela Schaerer från Curro rekommenderar öppna diskussioner om fördelarna och riskerna med AI.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupade 29 februari

Sift introducerar AI-drivet bedrägeribeslutssystem

Sift, en AI-driven bedrägeriplattform, har introducerat ett AI-drivet system för bedrägeribeslut. Detta kommer efter ett år av betydande tillväxt och innovation för företaget. En studie från 2023 visade att 98% av de tillfrågade identifierade AI-möjliggjorda bedrägeriattacker som en betydande påverkan på deras företags bedrägerinivåer. Sift har också utökat sitt exekutiva team med branschveteraner och tilldelats 40 patent av USPTO. Företaget lanserade även Bedrägeriindustrins Benchmarking Resource (FIBR), ett verktyg som tillåter tillgång till viktiga bedrägerimätvärden över branscher, geografier och tid.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 februari

Google introducerar Gemini 1.5, en stor AI-modell med störst kontextfönster på marknaden

Google presenterade på torsdagen nästa version av sin stora språkmodell Gemini: Gemini 1.5. Gemini 1.5 Pro är den första Gemini 1.5-modellen. Det är en mellanstor multimodal AI-modell som presterar på liknande nivåer som 1.0 Ultra-versionen som släpptes i början av februari, men använder mindre beräkning. Gemini 1.5 Pro levereras med ett standardinnehållsfönster på 128 000 tokens, vilket anger det textområde en stor språkmodell (LLM) kan bearbeta. Utvecklare och företagskunder kan dock testa 1.5 med ett kontextfönster på upp till en miljon tokens via AI Studio och Googles Vertex AI-plattform i en privat förhandsgranskning. Detta är det största kontextfönstret på marknaden hittills, åtta gånger större än OpenAI´s GPT-4 och fem gånger större än Claude 2.1 från Anthropic. Gemini 1.5 Pro kan analysera, klassificera och sammanfatta stora mängder innehåll snabbt. Den kan också utföra mycket sofistikerad förståelse och resonemang för olika modaliteter, inklusive video.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 15 februari

Palantir Technologies framhävs som den bästa rena AI-aktien

Wedbush Securities analytiker Dan Ives har utnämnt Palantir Technologies som troligen den bästa rena AI-aktien på marknaden, och kallade företaget för en ´oupptäckt pärla´ efter dess fjärde kvartalsrapport. Palantir imponerade på marknaden med sin fjärde kvartalsrapport där aktien steg 19% efter att företaget rapporterade uppmuntrande finansiella resultat. Inkomsterna ökade med 20% till 608 miljoner dollar på grund av stark efterfrågan på AIP (Artificial Intelligence Platform) bland kommersiella kunder. Palantir har också erkänts som en ledare inom AI/ML-plattformar och ModelOps.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 februari

Australisk nyhetsstation skyller på AI för kontroversiell bildredigering

En australisk nyhetsstation har bett om ursäkt efter att ha visat en förändrad bild av en parlamentsmedlem, Georgie Purcell, och hävdade att bilden redigerades av ett AI-verktyg i Adobe Photoshop. Purcell, som är medlem i Animal Justice Party, postade den ursprungliga bilden tillsammans med den redigerade på sociala medier och påpekade att hennes kropp och klädsel hade blivit photoshoppade. Nyhetsstationen, 9News, kallade det för ett ´grafiskt fel´ och skyllde på Adobe snarare än mänskligt fel. Adobe hävdade dock att ändringar i bilden skulle ha krävt ´mänsklig inblandning och godkännande´.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 5 februari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Demokratisering av maskininlärning - en utmaning för företag

Demokratisering av maskininlärning (ML) är målet för många företagsledare som försöker skala upp AI i hela företaget. En studie från Forrester Consulting, beställd av Capital One, visar dock på kommunikationsproblem inom organisationer. Studien, som omfattade 100 dataforskare och 81 beslutsfattare inom affärsområdet, visade en förväntningsklyfta mellan chefer som vill ha mer tillgång till ML och dataspecialister som ska göra det möjligt. För att demokratisera ML inser organisationer att de först behöver bygga broar mellan olika delar av organisationen.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 19 januari

Cybersäkerhet och AI förväntas dominera tekniksektorn 2024

Enligt analytiker från Wedbush Securities och Morgan Stanley förväntas cybersäkerhet och artificiell intelligens (AI) dominera tekniksektorn 2024. Cybersäkerhetsföretagen CrowdStrike och Palo Alto Networks tippas som toppval för året. CrowdStrike blev 2023 det enda renodlade cybersäkerhetsprogramvaruföretaget att nå en årlig intäktskörning på 3 miljarder dollar. Palo Alto Networks blev nyligen det första renodlade cybersäkerhetsföretaget att uppnå en marknadsvärdering på 100 miljarder dollar. Båda företagen förväntas dra nytta av ökade hot, regulatoriska medvindar och AI-innovationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 januari

Microsoft erbjuder AI-verktyget Copilot till alla

Microsoft vill att alla ska använda dess AI för att få hjälp med att skriva dokument och e-post. Teknikjätten lanserade först sitt verktyg Copilot för stora företag i november förra året, och erbjuder nu en prenumeration på 20 dollar per månad kallad Copilot Pro för konsumenter som redan prenumererar på dess 365-programvarupaket. Företaget har också tillkännagett ett nytt avtal för småföretag att köpa upp till 299 licenser för 30 dollar per person per månad, vilket tar bort ett tidigare minimumkrav på 300 licenser för att göra tjänsten mer tillgänglig för små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Emerging Tech Brew fördjupade 18 januari

Samsung avtäcker nya Galaxy-smartphones med AI-funktioner

Samsung har avtäckt sin senaste serie Galaxy-smartphones, som innehåller en uppsättning inbyggda AI-verktyg. Detta är ett försök att bredda attraktionen av sina Android-enheter och återta sin position som världens största telefonförsäljare från Apple. De nya telefonerna innefattar smarta översättnings- och tolkningstjänster och in-app bildsökningar. Dessutom kommer Google att erbjuda ´Circle To Search´ på de nyaste Galaxy-smartphones, vilket gör det möjligt för användare att cirkla textsnuttar, delar av bilder eller videor för att få omedelbara sökresultat. Telefonerna börjar skeppas den 31 januari.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 17 januari

Nvidia och Amazon kan se stora vinster för aktieägare fram till 2024

Datacenter, där företag förvarar IT-infrastruktur, har blivit populära under det senaste decenniet, särskilt molndatacenter. Få företag har dragit mer nytta av detta än Nvidia och Amazon. Nvidias chips har blivit viktiga i datacenter för arbetsbelastningar som AI, medan Amazon är den största leverantören av molninfrastruktur och plattformstjänster. Nvidias aktie har ökat med 12 800% under det senaste decenniet och Amazon med 630%. Vissa Wall Street-analytiker ser stora vinster för aktieägare 2024. Hans Mosesmann på Rosenblatt har ett 12-månaders prisprognos på Nvidia på $1 100 per aktie, vilket innebär en uppsida på 111% från dagens pris. På samma sätt har Scott Devitt på Wedbush Securities ett 12-månaders prisprognos på Amazon på $210 per aktie, vilket innebär en uppsida på 41%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 januari

Innovativa teknikföretag visar upp udda enheter på CES

Teknikföretag visade upp udda enheter och nya innovationer på Consumer Electronics Show i Las Vegas denna vecka, från AI-drivna kuddar som kan minska snarkning till genomskinliga TV-apparater och bilbackspeglar som spårar dina ögon. Händelsen är känd för robotar som vandrar runt på mässgolvet, storslagna presentationer och udda produkter, men det är också en plats för affärsavtal mellan chefer, tillverkare och återförsäljare inom olika branscher. Dessutom kan CES sätta scenen för några av de största tekniktrenderna för året och belysa hur företag tänker vara en del av dessa samtal.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 11 januari

OpenAI lanserar GPT Store och ChatGPT Team för att öka tillgängligheten och möjliggöra monetisering

OpenAI har introducerat sin GPT Store och ChatGPT Team plattform. GPT Store är till för utvecklare som skapar anpassade versioner av ChatGPT och vill dela dem med andra. Butiken innehåller olika GPTs från OpenAIs partners och användare. GPT-byggare i USA kommer snart att få betalt baserat på användarens engagemang med deras GPTs genom OpenAIs GPT-byggare inkomstprogram. ChatGPT Team erbjuder användare tillgång till OpenAIs modeller som GPT-4 och Dall-E 3 och kostar $25/månad per användare när det faktureras årligen eller $30/månad när det faktureras månatligen.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 11 januari

Datadog och CrowdStrike rankas högt på Fortunes Future 50 List

Fortune har nyligen publicerat sin Future 50 List för 2023, en årlig rankning av världens största företag baserat på långsiktiga tillväxtutsikter. Programvaruleverantörer som formar framtiden för artificiell intelligens (AI) var ett vanligt tema. Datadog och CrowdStrike gjorde listan på den förtjänsten, rankade nr 2 och nr 3 respektive. Datadog specialiserar sig på observabilitetsprogramvara och har rapporterat solida finansiella resultat i tredje kvartalet. CrowdStrike specialiserar sig på cybersäkerhetsprogramvara och rapporterade starka finansiella resultat i tredje kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 december

Framtida trender för generativ AI 2024

År 2024 kommer att se en djupare dykning in i vad generativ AI och AI-teknik kan göra. Efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT för ett år sedan, har AI blivit ett hushållsord och det har lett till en intensiv AI-tävling mellan Google och Microsoft. Många företag, inklusive Samsung, JPMorgan Chase, Apple och Microsoft, var skeptiska till ChatGPT:s träningsdata och fruktade att användning av det generativa AI-verktyget kunde leda till brott mot intern data. Men år 2024 kommer att se företag ge sina anställda möjlighet att använda mer generativ AI, enligt Michele Goetz, analytiker på Forrester Research.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 19 december

Palantir Technologies hyllas som den bästa AI-aktien

Enligt analytikern Dan Ives från Wedbush Securities är Palantir Technologies den bästa aktien inom artificiell intelligens (AI). Han menar att företaget har mycket att bevisa, men tror att hans förtroende kommer att rättfärdigas när Palantir börjar monetarisera sin nya AI-plattform (AIP). Palantir hjälper kunder att omvandla ostrukturerade data till smarta beslut. Företaget har lanserat AIP-produkten som integreras med deras befintliga plattformar för att stödja stora språkmodeller. Palantir rapporterade solida resultat för tredje kvartalet med en ökning av den kommersiella intäkten med 23% och en ökning av den totala intäkten med 17% till 558 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 18 december

Palantir Technologies är det bästa rena AI-aktievalet, enligt Wedbush Securities-analytiker

Enligt analytikern Dan Ives från Wedbush Securities är Palantir Technologies det bästa rena AI-aktievalet. Ives menar att bolaget har mycket att bevisa, men att hans övertygelse kommer att bekräftas när Palantir börjar tjäna pengar på sin nya artificiella intelligensplattform (AIP). Palantir, ett dataanalysföretag, hjälper kunder att omvandla kaotisk data till smarta beslut. Trots att Palantir för närvarande har fler säljrekommendationer än köprekommendationer, har flera analytiker prisat företaget under det senaste året. I det tredje kvartalet rapporterade Palantir solida resultat med en ökning av den totala intäkten med 17% till 558 miljoner dollar.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 18 december

Google lanserar Gemini, påstår att överträffa GPT-4

Google har delvis lanserat sin Gemini-modell, som påstår sig ha prestandafördelar över OpenAIs GPT-4. En högpresterande version av Gemini förväntas släppas tidigt nästa år. Samtidigt har Microsoft lagt till stöd för GPT-4 Turbo till Windows 11 och sökmotorn Bing, och Google har lanserat en jämförbar Pro-version av Gemini 1.0 för sin Bard-sökmotor. Dessutom har Google släppt en ny version av sin tensorbehandlingsenhet (TPU) och en Google Cloud AI Hypercomputer-tjänst. Trots Googles framsteg hävdar analytiker att Microsoft fortfarande har fördelen när det gäller utvecklarverktyg.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 6 december

Generativa AI-verktyg förväntas bli alltmer populära bland mjukvaruutvecklare

Generativa AI-verktyg (genAI) förväntas bli antagna av hälften av alla företagsmjukvaruutvecklare till 2027, enligt en ny studie av Gartner Research. Idag använder endast cirka 5% av företagsmjukvaruutvecklare genAI-verktyg för att hjälpa till med kodning. AI-baserade kodgenereringsprodukter som GitHub Copilot, Replit GhostWriter och Amazon CodeWhisperer kan generera komplexa förslag som resulterar i en betydande ökning av utvecklarens produktivitet. Inom två år förväntas 80% av mjukvaruutvecklingsorganisationer inrätta plattformsteam som interna leverantörer av återanvändbara tjänster, komponenter och verktyg för applikationsleverans.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 6 december

Risker med obehörig användning av generativ AI på arbetsplatsen

Företag använder alltmer generativ artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter, men experter varnar för riskerna när anställda använder sådana AI-verktyg som inte har godkänts av arbetsgivaren. I en rapport från Forrester Research undersöks hur anställda interagerar med tekniken och dess stödprogramvara genom att ta med egen AI (BYOAI). Användning av AI-programvara som ChatGPT, DALL-E2 och Midjourney kan leda till säkerhetsrisker. Dataförlust och potentiella upphovsrättsbrott blir stora hot när anställda tar med egen AI till arbetsplatsen. Flera stora företag har begränsat eller förbjudit anställda att använda generativa AI-plattformar på jobbet för att bättre kontrollera läckage av känslig intern information.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 6 december

AWS introducerar ny bildgenerator och SageMaker HyperPod

Teknikjätten AWS presenterade sin nya bildgenerator Titan Image Generator och Amazon SageMaker HyperPod under sin AWS re:Invent 2023-konferens. Bildgeneratorn producerar realistiska bilder med naturliga språkprompter och innehåller funktioner för bildredigering, som riktas mot reklam-, e-handel- och mediaindustrin. SageMaker HyperPod hjälper användare att träna maskininlärningsmodeller och minskar tiden det tar att träna grundmodeller. Dessutom avslöjade AWS sin nya produkt Amazon Titan Multimodal Embeddings och uppgav att Anthropic´s Claude 2.1-modell, Stable Diffusion´s XL 1.0 grundmodell och Meta Llama 2 70B nu är allmänt tillgängliga i Bedrock.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 30 november

Bankernas chatbottar ligger efter AI-assistenter, enligt studie

En studie från forskningsföretaget Corporate Insight visar att de flesta bankernas chatbottar ligger långt efter vad generativa AI-drivna assistenter som ChatGPT och Bard kan göra. Studien testade sex chatbottar från ledande finansiella tjänster, inklusive Bank of America, JPMorgan Chase, Charles Schwab, Capital One, Fidelity och U.S. Bank, mot ChatGPT och Bard. Bankernas chatbottar klarade grundläggande kontofrågor och uppgifter, men få kunde hantera information eller kontoserviceförfrågningar inom chattfönstret. Generativa AI-assistenter kunde hantera frågor som krävde att dra och analysera data från externa källor, vilket begränsade bankernas chatbottars förmåga att svara på frågor om finansiella koncept eller frågor som krävde skräddarsydda råd baserat på en kunds totala finansiella situation.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 9 november

OpenAI lanserar nya verktyg och produkter för generativ AI

OpenAI, som tidigare haft framgång med sin AI-chattbot ChatGPT, riktar nu in sig på företag. Under sin första DevDay-konferens den 6 november introducerade företaget nya funktioner och kapabiliteter, samt sänkte priser på vissa erbjudanden. OpenAI uppdaterade sin mest kraftfulla stora språkmodell, GPT-4, till GPT-4 Turbo, och sänkte dessutom priset på den. Företaget introducerade också en rad nya utvecklarprodukter, bland annat GPTs som låter utvecklare bygga sin egen version av ChatGPT i sina appar och tjänster. OpenAI lanserade också Copyright Shield och sade att det skulle försvara mot och betala kostnader kunder ådrar sig från upphovsrättsintrångsstämningar.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 8 november

Microsoft lanserar Microsoft 365 Copilot, en AI-assisterad kontorsprogramsvit

Microsoft har meddelat lanseringen av en ny kontorsprogramsvit, Microsoft 365 Copilot. Tjänsten är en prenumerationstjänst för Office 365, nu omdöpt till Microsoft 365, med stöd av Copilot, en artificiell intelligens (AI) assistent. Denna tjänst kommer att erbjuda en AI-aktiverad kontorsprogramsvit i molnet. Tyvärr är AI-assistenten Microsoft 365 Copilot för närvarande endast tillgänglig i vissa länder och för vissa företagskunder. Dessutom är det inte billigt att byta till denna nya tjänst som lovar att förbättra produktiviteten. Det förväntades att det skulle kosta 30 dollar per månad, men det visade sig inte vara fallet. Microsoft 365 Copilot kräver ett minimum av 300 användare vid lanseringen, vilket innebär en extra kostnad på 9 000 dollar per månad.

Direktlänk Dela El Chapuzas Informatico fördjupade 7 november

AI-investeringar: Snowflake mot Datadog - vilken är det bästa valet?

Teknikjättar som Microsoft, Alphabet, Tesla och Amazon investerar massivt i AI-teknik för att stärka sina befintliga affärsområden eller expandera till nya. Detta gör det meningsfullt för detaljhandelsinvesterare att investera i framstående AI-aktier som Snowflake och Datadog. Snowflake, som inte är ett rent AI-företag, spelar en avgörande roll för att möjliggöra kundernas AI-strategier. Datadog, å andra sidan, har fokuserat på att snabbt anta generativ AI-teknik. Valet mellan Snowflake och Datadog beror på flera faktorer, men Datadog kan vara ett säkrare val just nu på grund av dess fokus på vinst, rimligare värdering och motståndskraft mot marknadsfluktuationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 november

Microsofts AI-assistent 365 Copilot nu tillgänglig för företagskunder

Microsofts AI-assistent 365 Copilot är nu tillgänglig för vissa företagskunder. Microsoft lanserar tyst sitt Microsoft 365 Copilot-system för en månatlig premie på $30 per användare, men företagskunder måste åta sig att ha minst 300 användare och kontakta Microsoft för att bli inkluderade i tillgången till denna nya AI. Microsoft lovar att den kraftfulla assistenten kommer att förändra hur Office-dokument skapas och redigeras. Företag som är villiga att betala extra kan använda Microsoft 365 Copilot för att sammanfatta dokument, generera e-post, skapa planer från anteckningar och till och med förbättra Excel-analyser. Forrester Research förutser att 6,9 miljoner kunskapsarbetare i USA kommer att använda Microsoft 365 Copilot 2024.

Direktlänk Dela US Times Post fördjupade 2 november

Microsofts 365 Copilot AI-assistent nu tillgänglig för vissa företagskunder

Microsofts 365 Copilot AI-assistent är nu tillgänglig för vissa företagskunder. Microsoft lanserar tyst sitt Microsoft 365 Copilot-system för en premie på $30 per månad per användare, men företagskunder måste åta sig att ha minst 300 användare och ringa Microsoft för att komma på listan för att få tillgång till denna nya AI-drivna assistent. Företag som är villiga att betala premien kommer att kunna använda Microsoft 365 Copilot för att sammanfatta dokument, generera e-post, skapa planer från anteckningar och till och med förbättra Excel-analys. Mer än 600 företagskunder har testat Microsoft 365 Copilot under ett betalt tidigt tillgångsprogram de senaste månaderna.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 1 november

Microsoft lanserar AI-assistenten 365 Copilot för företagskunder

Microsofts AI-assistent 365 Copilot är nu tillgänglig för vissa företagskunder. Företaget lanserar tyst sitt Microsoft 365 Copilot-system för en premie på 30 dollar per månad per användare. Företagskunder måste dock åtaga sig till minst 300 användare och kontakta Microsoft för att få tillgång till denna nya AI-drivna assistent. Affärer som är villiga att betala premien kommer att kunna använda Microsoft 365 Copilot för att sammanfatta dokument, generera e-post, skapa planer från anteckningar och till och med förbättra Excel-analys. För närvarande har mer än 600 företagskunder testat Microsoft 365 Copilot under ett betalt tidigt tillgångsprogram. Förrester Research förutspår att 6,9 miljoner amerikanska kunskapsarbetare kommer att använda Microsoft 365 Copilot 2024.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 1 november

Datadog kan vara ett bättre AI-investeringsalternativ än Nvidia

Halvledarföretaget Nvidia, som är centralt för AI-revolutionen, har en marknadsandel på mellan 80% och 95% inom maskininlärningsprocessorer. Dock antyder lagarna om stora tal att mindre aktier kan erbjuda större uppåtriktad potential vid denna tidpunkt än Nvidia. Därför bör investerare överväga Datadog. Datadog, som specialiserar sig på övervaknings- och cybersäkerhetsprogramvara, använder AI för att upptäcka anomalier, automatisera rotoorsaksanalyser och ge kontextuella insikter. Trots svåra makroekonomiska förhållanden rapporterade Datadog stabila finansiella resultat för andra kvartalet. Ledningen ser sin marknadsmöjlighet öka från 45 miljarder dollar 2023 till 62 miljarder dollar 2026.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 oktober

Druva har introducerat en ny generativ AI-assistent, Dru, för att automatisera rapporter, upptäcka anomala aktiviteter och ge säkerhetsvägledning. Dru är en del av Druvas flaggskeppsprogramvara, en molnbackup- och cachings-SaaS-tjänst. Dru lägger till generativa AI-verktyg i Druvas backup-suite för att skapa efteråtgärdsrapporter genom ett chattgränssnitt, ge säkerhetsvägledning och mer. Dru baseras på Amazon Bedrock, den generativa AI-hanterade tjänsten från AWS, och Druva hanterar API-anslutningar och installationer relaterade till Dru AI. Druva har en aggressiv uppdateringsplanering för Dru, givet att Druva SaaS uppdateras varannan vecka.

TechTarget fördjupade 19 oktober

Google experimenterar med generativ AI för att förbättra sökupplevelsen

Google experimenterar med generativ AI för att förbättra sökupplevelsen. Sedan maj har företaget börjat lansera en ny form av sökning som drivs av generativ AI, benämnd Search Generative Experience (SGE). SGE använder AI för att skapa sammanfattningar i svar på vissa sökfrågor. Utgivare har uttryckt oro över hur AI kan dominera hur användare hittar och betalar för information. Google-Extended, ett nytt verktyg som lanserades i september, ger utgivare möjlighet att blockera sitt innehåll från att användas av Google för att träna sina AI-modeller. Men det tillåter inte utgivare att blockera sitt innehåll från att användas för SGE utan att försvinna från traditionell Google-sökning.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 19 oktober

Ark Invest minskar sin andel i Nvidia och ökar i UiPath

Cathie Woods Ark Invest, som tror på störande innovation som en nyckelfaktor för långsiktig kapitaluppskattning, har minskat sin position i Nvidia och ökat sin andel i UiPath. Nvidia-aktien har tredubblats i år, så Ark Invest försöker troligen omfördela sitt kapital. UiPath, som nu är Ark Invests tredje största innehav, har utvecklat en affärsautomatiseringsplattform som kombinerar robotprocessautomatisering och artificiell intelligens. Trots ekonomiska motgångar har UiPath expanderat stadigt. Företaget upplevde en ökning av intäkterna med 19% till 287 miljoner dollar under Q2.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 oktober

Generativ AI förbättrar kunskapshantering

Generativ AI kan automatisera och förbättra kunskapshanteringsprocesser. Detta inkluderar att skriva artiklar, förbättra sökfunktionen, identifiera kunskapsluckor och dupliceringar, samt automatisera styrningsprocesser. Generativ AI är en typ av AI som använder avancerade maskininlärningsmodeller för att lära av stora mängder data. Dessa modeller, kända som stora språkmodeller (LLM), kan generera högkvalitativ text, ljud och visuellt innehåll från naturliga språkledtrådar. Medan generativ AI kan förbättra kunskapshanteringen, bör organisationer vara medvetna om risken för ´AI-hallucinationer´, vilket innebär att AI ger felaktiga svar.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 13 oktober

Robotaxis: En viktig investeringsmöjlighet enligt Cathie Wood

Cathie Woods tillgångsförvaltningsbolag, Ark Invest, har stora positioner i Nvidia och Tesla, vilka hon ser som viktiga investeringsmöjligheter inom robotaxis. Nvidias grafikprocessorer (GPU:er) är guldstandarden inom accelererad databehandling, vilket gör dem idealiska för AI. Nvidias Drive-plattform ger hård- och mjukvara för att bygga självkörande bilar. Tesla ökade sin marknadsandel för batteridrivna elfordon med 280 punkter till 21,8% under första halvåret 2023. Tesla planerar att sälja sin mjukvara för fullt självkörande teknik direkt till konsumenter, licensiera mjukvaran till andra biltillverkare och erbjuda självkörande robotaxitjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 september

Konsultföretag investerar stort i generativ AI

Konsultföretag investerar stort i generativ AI, en teknik som genererar originalinnehåll baserat på användarens naturliga språk. Accenture investerar 3 miljarder dollar för att dubblera sin AI-personal till 80 000. KPMG planerar att köpa Microsoft Cloud och AI-tjänster för 2 miljarder dollar för att låsa upp 12 miljarder dollar i extra intäkter. PwC investerar 1 miljard dollar i en ´3-års AI-roadmap´ och planerar att stärka AI-kundutbud, stärka teknikpartnerskap och utbilda 65 000 anställda. McKinsey, Boston Consulting Group och Deloitte har även de publicerat sina tankar om hur potentiella kunder kan dra nytta av generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 september

Företag kämpar med att hantera risker med AI

Användningen av artificiell intelligens (AI) för att skriva marknadsföringsinnehåll, sätta försäkringspriser eller automatisera försäljningsprognoser är tilltalande, men innebär också risker. En undersökning från mars 2022 utförd av advokatfirman Baker McKenzie visade att trots att 76% av företagen har AI-policyer för att hantera risk, tror endast 24% av cheferna att policyerna är något effektiva. Företag rör sig mot generativa AI-system som ChatGPT, vilket ökar riskerna. De viktigaste riskområdena inkluderar immateriella rättigheter, upphovsrättsintrång, datafördomar, deepfakes, cybersäkerhet och datasekretess.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 21 september

Teradata fokuserar på AI för företag

Enligt en undersökning av IDC sponsrad av Teradata Corp förstår nästan 90% av företagsledare fördelarna och potentialen med artificiell intelligens (AI), men 86% anser att mer styrning behövs för att kunna lita på insikter genererade av AI. Endast 30% uppgav att de var redo att utnyttja tekniken idag. Teradata, som nyligen gjort sin mjukvara VantageCloud Lake tillgänglig på Microsoft Corps molnplattform Azure, kommer att fokusera på AI under sitt evenemang Teradata Possible den 3 oktober. Teradata har tidigare ingått ett samarbetsavtal med analysföretaget Fair Isaac Corp. för att ta fram avancerade analyslösningar för bland annat bedrägeribekämpning och optimering av försörjningskedjor.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 20 september

Google utmanar Microsoft och ChatGPT med sin AI-assistent Bard

Google utmanar Microsoft och ChatGPT för toppositionen inom generativ AI-teknologi med en assistent som är designad för att hantera ett obegränsat antal företags- och konsumentuppgifter. Google har integrerat sin konversationsbaserade chatbot Bard i många av sina mest populära appar, vilket gör att användare kan få mänsklika svar på frågor, sammanfatta Gmail-meddelanden och söka i Google Docs och Youtube. Bard konkurrerar med andra toppmoderna generativa AI-teknologier, inklusive OpenAI:s ChatGPT och Microsofts konversationsbaserade AI-verktyg Bing. Salesforce har nyligen släppt den senaste versionen av sin chatbot, Einstein Copilot, som är en konversationsassistent integrerad i arbetsflödet för varje Salesforce-applikation.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 19 september

Artificiell intelligens kan påverka miljontals jobb, enligt Forrester Research

Framväxten av artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer accepterad i samhället, med ChatGPT som ett framträdande exempel. Tekniken har påverkat både arbetsuppgifter och arbetare. Enligt en rapport från Forrester Research kan generativ AI orsaka oro bland anställda som fruktar att tekniken kan ta över deras jobb. Forskningen visar att 36% av de globala arbetarna fruktar att de kommer att förlora sina jobb till automatisering inom de närmaste tio åren. Generativ AI förutspås ersätta 4,9% av jobben i USA fram till 2030, vilket motsvarar 0,6% av arbetarna per år. Dock förutspår Forrester att generativ AI kommer att påverka fler jobb än det kommer att ersätta, och kommer att påverka mer än 11 miljoner jobb i USA fram till 2030.

Direktlänk Dela Techopedia fördjupade 11 september

Generativ AI förändrar företagsarbete, Nvidia leder vägen

Generativ AI förändrar hur företag arbetar och Nvidia är i spetsen för denna förändring. Nvidias andra kvartalsresultat överträffade förväntningarna och företaget höjde sin prognos, vilket ledde till en ökning av marknadsvärdet med 250 miljarder dollar. Generativ AI har blivit alltmer populärt bland företag på grund av dess produktivitetsförbättrande egenskaper och användarvänlighet. Företag i många branscher hittar fördelaktiga användningsområden för Generativ AI och ser riskerna som hanterbara. Bland de företag som antar Generativ AI finns KPMG, EY, Forrester Research, PwC och MIT’s Sloan School.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 augusti

Google Cloud lägger till nya lagringstjänster för AI och ML-arbetsbelastningar

Google Cloud har lagt till två nya lagringstjänster, Google Storage Fuse och Parallelstore, för att öka hastigheten och dataåtkomsten för filsystem som stöder AI- och maskininlärningsapplikationer. Google Storage Fuse gör att applikationer kan komma åt Google Cloud objektlagringshinkar som filer inom ett kunds filsystem, vilket eliminerar behovet av att refaktorisera applikationskoden. Parallelstore, som för närvarande är tillgänglig i privat förhandsgranskning, erbjuder ett hanterat parallellt filsystem för kunder som vill minimera effekterna av lagrings-IOPS vid utveckling av maskininlärningsapplikationer eller högpresterande beräkningar. Google kommer också att sälja Google Cloud NetApp Volumes som en hanterad tjänst för traditionella företagsfilsystemarbetsbelastningar.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 25 augusti

Snabb utveckling av gen AI kan utsätta företag för rättsliga och överensstämmelserisker

Företag och deras teknikleverantörer fortsätter att lägga till gen AI-funktioner i sina verktyg och plattformar. Men att gå för snabbt kan utsätta företag för nuvarande och framtida överensstämmelserisker, samt potentiella rättsliga ansvarsrisker. Gen AI har potentialen att förstora befintliga risker kring dataskyddslagar som styr hur känslig data samlas in, används, delas och lagras. Det kan också utsätta företag för framtida lagstiftning. Flera gen AI-leverantörer, inklusive OpenAI, Microsoft, Midjourney, Stable Diffusion och andra, har fått stämningar mot sig. Dessa klagomål, inlämnade av en mängd olika upphovsrättsinnehavare, anklagar företagen för att träna sina AI på upphovsrättsskyddade data - bilder, kod och text. Dessutom finns det kongressförhör och petitionar för att pausa AI-utveckling, inklusive gen AI. Dessa kan potentiellt lägga press på reglerare eller lagstiftare att sätta gränser för dess användning. Även enskilda städer kommer in i bilden. I juli började till exempel New York City tillämpa nya regler om användningen av AI vid anställningsbeslut.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 24 augusti

OpenAI möter upphovsrättsstämningar som kan forma AI-modellers dataanvändning

OpenAI, skaparen av ChatGPT, står inför ökande granskning genom upphovsrättsstämningar, kongressförhör och en undersökning av Federal Trade Commission. Joseph Saveri Law Firm har stämt OpenAI på uppdrag av fem bokförfattare, inklusive komikern Sarah Silverman, som utmanar ChatGPT och de underliggande stora språkmodellerna (LLM) som driver den, GPT-3.5 och GPT-4. Stämningarna hävdar att när ChatGPT uppmanas genererar den sammanfattningar av författarnas upphovsrättsskyddade verk trots att författarna inte gett sitt samtycke till att använda deras böcker som träningsmaterial för LLM. Advokatbyrån har också stämt GitHub Copilot, en AI-kodningsassistent och Stable Diffusion, en AI-bildgenerator.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 10 augusti

MongoDB meddelar förhandsgranskning av Vector Search i sin databas som en tjänst

Förra månaden meddelade MongoDB sin offentliga förhandsgranskning av Vector Search bland uppdateringarna till sin utvecklarplattform för sin databas som en tjänst, Atlas. Detta innebär att dokumentdatabasen MongoDB nu stöder liknande funktioner som Cassandra, PostgreSQL och SingleStore, eftersom intresset för att sätta stora språkmodeller (LLMs) i produktion ökar. MongoDB hävdar att databaser med enkelriktat syfte för användningsfall som vektorbutiker ofta har fogats till befintliga teknikstackar, vilket leder till större administrativ komplexitet och längre tid till värde. Andra populära utvecklardatabaser, inklusive det öppna relationsbaserade systemet PostgreSQL och det breda kolumnlagret Cassandra, stöder liknande funktioner.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 11 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare