» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 229 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Georgia är en stat i sydöstra USA, med Atlanta som huvudstad och största stad. Den täcker en yta av cirka 153 909 kvadratkilometer och har en befolkning på över 10 miljoner invånare. Georgia är känd för sin historia, vackra landskap och södra charm. Den har ett varmt och fuktigt klimat, vilket är gynnsamt för jordbruk, speciellt bomullsodling. Georgia har också en stark ekonomi med industrier som tillverkning, teknik, turism och filmproduktion. Den är hem för flera stora företag, inklusive Coca-Cola, Delta Air Lines och Home Depot.

Senaste nytt kring Georgia

AI skapar unika beskrivningar av amerikanska stater

David Gewirtz har använt generativ AI för att skapa unika bilder och beskrivningar av varje amerikansk stat. Han använde ChatGPT och DALL-E 3 för att skapa utbildningsinnehåll om de 50 individuella staterna i USA. Projektet gav honom möjlighet att utforska ny AI-teknik, testa ChatGPT:s förmåga att skapa exakta och koncisa statsbeskrivningar och experimentera med hur en AI kan syntetisera och förmedla komplex information på ett koncist och effektivt sätt. Resultaten var blandade, men efter flera försök kunde han få fram intressanta resultat.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade igår

Mödrar och dotter kämpar för bättre skydd mot AI-genererade nakenbilder

En mor och hennes 14-åriga dotter kämpar för bättre skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och andra kvinnliga klasskamrater cirkulerade på en högstadieskola i New Jersey. På andra sidan landet utreder tjänstemän en incident där en tonårig pojke påstås ha använt artificiell intelligens för att skapa och distribuera liknande bilder av andra studenter vid en högstadieskola i förorten Seattle, Washington. Enligt en analys av oberoende forskaren Genevieve Oh delades mer än 143 000 nya deepfake-videor online i år, vilket överstiger alla andra år tillsammans. Berörda familjer pressar lagstiftare att införa robusta skydd för offer vars bilder manipuleras med hjälp av nya AI-modeller, eller den mängd appar och webbplatser som öppet annonserar sina tjänster. Förespråkare och vissa juridiska experter efterlyser också federal reglering som kan ge enhetligt skydd i hela landet och sända ett starkt budskap till nuvarande och blivande förövare.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade i förrgår

Mamma och dotter kämpar för bättre skydd mot AI-genererade nakenbilder

En mamma och hennes 14-åriga dotter kämpar för bättre skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och andra kvinnliga klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Samtidigt undersöker tjänstemän en händelse där en tonårig pojke påstås ha använt artificiell intelligens för att skapa och distribuera liknande bilder av andra studenter - också tonårsflickor - som går på en gymnasieskola i förorten Seattle, Washington. Enligt en analys av den oberoende forskaren Genevieve Oh publicerades mer än 143 000 nya deepfake-videor online i år, vilket överstiger alla andra år tillsammans. Berörda familjer pressar lagstiftare att införa robusta skyddsåtgärder för offer vars bilder manipuleras med hjälp av nya AI-modeller. Förespråkare och vissa juridiska experter kräver också federal reglering som kan erbjuda enhetligt skydd i hela landet och sända ett starkt budskap till nuvarande och blivande förövare.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 3 december

Tonårsflickor utsatta för AI-genererade nakenbilder: Mamma och dotter kämpar för bättre skydd

En mamma och hennes 14-åriga dotter kämpar för bättre skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och andra kvinnliga klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Liknande incidenter har inträffat på andra sidan landet, där en tonårspojke anklagas för att ha använt artificiell intelligens för att skapa och distribuera liknande bilder av andra studenter. Dessa fall har återigen riktat uppmärksamheten mot explicit AI-genererat material som skadar kvinnor och barn. Enligt en analys av oberoende forskaren Genevieve Oh har över 143 000 nya deepfake-videor publicerats online i år. Familjer och juridiska experter uppmanar till federala regleringar för att ge enhetligt skydd över hela landet.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 2 december

Sammanfattning av Nyheter

Lagbyrån Rylands Garth har meddelat att den kommer att lansera en stämning om hjärnskakning på uppdrag av dussintals före detta spelare mot rugbymyndigheterna. Kanadensiska skidåkaren Broderick Thompson ligger på sjukhus med huvudskador efter ett fall under träning inför helgens World Cup-lopp i Beaver Creek, Col. Nick Taylors historiska eagle har nu blivit en del av 2024 Canadian Open-logotypen. Vita huset sa på fredagen att det var redo att ´pausa´ lättnader för OPEC-medlem Venezuela. Republikanerna säger att nya röstningsdistrikt i Georgien följer domstolsbeslut, men demokraterna håller inte med. Arthur Fils kommer att möta Hamad Medjedovic i Next Gen Finals-mästerskapsmatchen. Ordföranden för den mest kraftfulla oberoende gruppen som stöder Floridas guvernör Ron DeSantis presidentambitioner har avgått. Ett herrarnas World Cup-utförsåkningslopp ställdes in på fredagen i Beaver Creek, Colorado, på grund av kraftigt snöfall.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 1 december

AI-verktyg i högre utbildning: En reflektion från Dr Lisa McNeal

Dr Lisa McNeal, direktör för eLearning vid College of Coastal Georgia, reflekterar över användningen av AI-verktyg som ChatGPT i högre utbildning. Hon jämför dessa verktyg med studieguider som CliffsNotes, som användes av studenter för att sammanfatta och granska kursmaterial. McNeal diskuterar hur dessa AI-verktyg kan användas för att snabbt sammanfatta information, men uttrycker också oro över att studenter kan förlita sig för mycket på dessa verktyg istället för att tänka kritiskt och lära sig att utvärdera och tillämpa informationen på skärmen. Hon erbjuder också tips för att hjälpa lärare att hantera denna nya teknik, inklusive att samla resurser om ChatGPT och generativa AI-verktyg, expandera samtalet till akademiska stöd- och handledningscentra, och tänka på studenternas egenskaper när man lär sig om generativ AI och hur det kan påverka kursuppgifter.

Direktlänk Dela Faculty Focus fördjupade 29 november

Förtalsmål mot AI-företaget OpenAI LLC återförts till delstatens domstol

Det första förtalsmålet mot OpenAI LLC över falskt utdata från dess mycket populära AI-chattbot ChatGPT har återförts till den georgiska delstatens domstol där det först lämnades in. USA:s distriktsdomare Michael Brown i Norra distriktet i Georgia skickade tillbaka det första fallet av sitt slag till Gwinnett County Superior Court efter att OpenAI LLC sa att det inte längre skulle avslöja sin företagsmedlemsstruktur. OpenAI drog tillbaka sitt beslut att behålla fallet i federal domstol i en inlämning tidigare denna månad, och sa att företaget ´inte kunde ge ytterligare information utöver sina tidigare inlämningar´...

Direktlänk Dela Georgialawnews.com fördjupade 28 november

AI förändrar detaljhandeln och shoppingupplevelsen, enligt expert

Kassalös teknologi och automatiserad lagerhantering är exempel på hur artificiell intelligens (AI) används inom detaljhandeln. Data visar att tekniken inte bara transformerar detaljhandelsbranschen utan också förändrar shoppingupplevelsen för konsumenterna. Georgia State marknadsföringsprofessor Denish Shah, som är expert på digital tekniks inverkan på konsumentbeteende och marknadsföring, säger att AI inte är reglerad och att det finns för- och nackdelar med tekniken när den fortsätter att smälta samman med detaljhandelsutrymmet. I tisdagens utgåva av ”Closer Look” pratade professor Shah med programvärd Rose Scott om utvecklingen av AI och virtualisering och hur framtiden för shopping kan se ut.

Direktlänk Dela WABE Public Broadcasting Atlanta fördjupade 21 november

Emory University lanserar nytt initiativ för att revolutionera sjukvård med AI

Emory University startar ett nytt initiativ, Emory Empathetic AI for Health Institute, för att kombinera maskininlärning och stora datamängder för att förändra hur sjukvårdssystem förebygger, diagnostiserar, behandlar och botar sjukdomar globalt. Institutet kommer att använda artificiell intelligens (AI) och datorkraft för att identifiera mönster i stora datamängder och göra förutsägelser som förbättrar patienters hälsoutfall. Institutet kommer att ledas av Anant Madabhushi, en framstående forskare inom hälsoinriktad AI. Emory AI.Health kommer även att dra nytta av expertis från andra forskare vid Emory, som Gari Clifford och Judy Gichoya.

Direktlänk Dela Saporta Report fördjupade 20 november

AI-verktyg utvecklat för att matcha adoptivföräldrar med fosterbarn

Thea Ramirez, en före detta socialarbetare, driver nu en ideell organisation kallad Adoption-Share. Tillsammans med datavetaren Gian Gonzaga har hon utvecklat ett AI-verktyg vid namn Family-Match, med syfte att hjälpa sociala tjänsteorganisationer att hitta de bästa föräldrarna för att adoptera barn i fosterhem. Trots initiala problem i vissa delstater, där verktyget ledde till få adoptioner och tekniska problem hindrade användning, har verktyget haft framgång i Florida. Efter att ha fått ekonomiskt stöd från tidigare företagsledare och professionella idrottare, har Family-Match valts att motta finansiering för att bygga ett verktyg inriktat på barn med de mest allvarliga medicinska behoven och funktionshinder.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 13 november

Artificiell intelligens otillförlitlig vid matchning för adoption

Artificiell intelligens (AI) används allt mer i olika sammanhang, men har visat sig vara opålitlig när det gäller matchning för adoption. I Ontario, Kanada, kan adoptionsprocessen ta minst ett år, och för att effektivisera processen har teknikföretag vänt sig till AI. Family-Match, en app baserad i USA, skapades för att förutse om adoptivfamiljer skulle hålla ihop. Trots medverkan av socialarbetare har det väckt oro att lämna över sådant känsligt arbete till en algoritm. Virginia och Georgia övergav appen efter dåliga provkörningar och appen används fortfarande i Florida, men vittnesmålen är inte positiva.

Direktlänk Dela The London Free Press fördjupade 12 november

Gratis onlinekurser från Georgia Tech tillgängliga på edX

En mängd gratis onlinekurser från Georgia Tech finns tillgängliga att ta på edX. edX är värd för ett brett utbud av gratis onlinekurser från några av världens största och bästa utbildningsinstitutioner, inklusive Harvard, Stanford och MIT. Kurserna från Georgia Tech fokuserar på teknikinriktade ämnen som kodning och maskininlärning. Dessa gratis kurser kommer inte med ett fullbordningscertifikat, men det är den enda haken. Du kan fortfarande lära dig i din egen takt med obegränsad tillgång till alla kursmaterial.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 9 november

AI-app förutspår amerikaners utseende om 1000 år

AI-appen Midjourney har använts för att skapa bilder av hur amerikaner från varje stat kan tänkas se ut om 1000 år. Resultaten varierar kraftigt, från en georgisk man som ser ut som Abraham Lincoln till en New Yorker som ser ut som att han har levt tusentals liv. I Texas ser invånaren ut som en kliché cowboy, medan mannen från Maine ser ut som en blandning mellan David Letterman och Albus Dumbledore. Invånaren från Connecticut ser ut som en karaktär från Bridgerton, medan mannen från Illinois ser ut som en kändis med kopparfärgat hår. Kansas-mannen ser dock ut som Tom Hanks i Castaway.

Direktlänk Dela UNILAD fördjupade 8 november

Billig vattenbehandlingsövervakningsprocess drivs av maskininlärning

Små, landsbygdens dricksvattenbehandlingsanläggningar använder typiskt endast klor för att genomföra desinfektionsprocessen. För dessa anläggningar fungerar fria klorrester (FCR) som en nyckelprestandamätare för desinfektion. Utmaningen att bestämma en exakt FCR har lett till användning av avancerade FCR-prediktionsmetoder. I synnerhet har maskininlärningsalgoritmer visat sig vara effektiva för att uppnå detta mål. I en ny studie publicerad i Frontiers of Environmental Science & Engineering implementerade författarna en gradient boosting (GB) ML-modell med kategorisk boosting (CatBoost) för att förutsäga FCR.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 6 november

AI-verktyg för adoption visar begränsade resultat

Thea Ramirez, en före detta socialarbetare, har utvecklat ett AI-drivet verktyg, Family-Match, som syftar till att hjälpa socialtjänstmyndigheter att hitta de bästa adoptivföräldrarna för några av landets mest sårbara barn. Verktyget har dock visat begränsade resultat i de stater där det har använts, och två stater har övergett verktyget efter endast några få adoptioner vid slutet av deras initiala pilotprojekt. Socialarbetare i Florida, Georgia och Virginia rapporterade att Family-Match inte var användbart och ofta ledde dem till ovilliga familjer. Florida rapporterade dock en mer positiv upplevelse med algoritmen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 6 november

Adoptionsalgoritm visar begränsade resultat och samlar in känslig information

Thea Ramirez, tidigare anställd vid en online dejtingtjänst, har skapat en algoritm för att matcha barn till adoptivfamiljer. Algoritmen, kallad Family-Match, har dock inte visat sig vara särskilt effektiv. I Virginia resulterade en tvåårig testperiod i endast en adoption. I Georgia ledde algoritmen till två adoptioner under ett års användning. Algoritmen har också kritiserats för brist på transparens kring hur den fungerar och för att den samlar in känslig information. Trots detta har Ramirez fortsatt att marknadsföra algoritmen och Adoption-Share, den ideella organisation som äger den.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 6 november

AI kan vara mer fördelaktigt än skadligt med rätt reglering, enligt branschexperter

Artificiell intelligens (AI) kan visa sig vara mer fördelaktig för samhället än skadlig, men endast med lämplig reglering, berättade branschexperter för Georgia lagstiftare på onsdag. ´Jag är en optimist,´ sa Peter Stockburger, en San Diego-baserad partner i den globala advokatfirman Dentons som specialiserar sig på AI. ´Det kommer att användas huvudsakligen för gott så länge kontroller är på plats.´

Direktlänk Dela Griffin Daily News fördjupade 4 november

OpenAI bemöter förtalsstämning från radioprogramledare i Georgia

OpenAI har svarat på en förtalsstämning från en radioprogramledare och vapenrättsaktivist i Georgia, och hävdar att hans klagomål om att ha blivit inblandad i en falsk...

Direktlänk Dela Law360 fördjupade 2 november

Georgia AIM träffar lokala tillverkare för att diskutera övergången till automatisering

Medlemmar från Georgia Artificial Intelligence in Manufacturing (Georgia AIM) träffade lokala tillverkare och företagsledare för att diskutera hur investeringar från den statliga federala stipendieutdelningen på $65 miljoner kan påskynda övergången till automatisering inom tillverkning. Under mötet tillkännagav Southern Regional Technical College skapandet av ett nytt precisionsmaskin- och tillverkningslabb på deras campus i Thomasville, med förväntad öppning hösten 2024. Georgia AIM-stipendiet tillhandahöll $504,000 för en ´innovationsinkubator´ på SRTC:s campus i Thomasville.

Direktlänk Dela Thomasville Times-Enterprise fördjupade 2 november

AI kan utgöra en risk i samma skala som en pandemi eller kärnvapenkrig, varnar Rishi Sunak

Artificiell intelligens (AI) kan utgöra en risk för mänskligheten i samma skala som en pandemi eller kärnvapenkrig, varnar Rishi Sunak när världsledare samlas på Bletchley Park för att diskutera hur man kan reglera industrin. Sunak hoppas få överenskommelse från regeringar, inklusive USA, EU, Japan och Kanada, om hur länder kan samarbeta för att testa säkerheten för AI-verktyg innan de släpps. Sunak kommer att träffa Kamala Harris, USA:s vicepresident, på toppmötet och kommer att hålla diskussioner med Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande, och Georgia Meloni, Italiens premiärminister.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 november

AI-genererade barnpornografiska bilder sprider sig på internet, experter uppmanar till reglering

Datorgenererade bilder av sexuellt utnyttjade barn, skapade med hjälp av artificiell intelligens (AI) verktyg som Stable Diffusion, börjar sprida sig på internet och är så realistiska att de kan vara omöjliga att skilja från fotografier av verkliga barn, enligt en ny rapport. AI kan vara mer fördelaktigt för samhället än skadligt, men bara med rätt reglering, berättade industrin experter för lagstiftare i Georgia. Peter Stockburger, en partner i den globala advokatfirman Dentons, vittnade inför Senatens kommittéer för Public Safety och Science and Technology. Fred Diodati, direktör för konsulttjänster på CGI i Montreal, betonade vikten av att människor är involverade i AI-system.

Direktlänk Dela WGXA News fördjupade 2 november

AI-reglering i fokus i USA, Storbritannien och EU

Det har varit en stor vecka för AI-reglering, eller åtminstone idén om det. USA:s president Joe Bidens administration publicerade en exekutiv order om ´säker, säker och pålitlig utveckling och användning av artificiell intelligens´. Samtidigt öppnade den brittiska regeringen en tvådagars toppmöte om AI-säkerhet på Bletchley Park. Rishi Sunak, premiärministern, sa att AI kommer att medföra förändringar ´lika långtgående som den industriella revolutionen, elektricitetens ankomst, eller internets födelse´. Europeiska unionen har försökt driva fram AI-lagstiftning som den har arbetat på i mer än två år. AI och dess potentiella risker och fördelar är högst upp på många agendor samtidigt.

Direktlänk Dela Columbia Journalism Review fördjupade 2 november

Förtalsmålet mot OpenAI återvänds till Georgia State Court

Det första förtalsmålet mot OpenAI LLC över en falsk output skapad av dess mycket populära AI-chatbot ChatGPT har återförts till den statliga domstolen i Georgia där det först lämnades in. US District Judge Michael Brown från Northern District of Georgia återförde fallet till Superior Court i Gwinnett County på onsdag efter att OpenAI LLC sagt att det inte skulle avslöja mer om sin företagsmedlemsstruktur. OpenAI drog tillbaka sitt beslut att behålla fallet i federal domstol i en inlämning tidigare denna månad, och sa att företaget ´inte är i en position att ge ytterligare information utöver sina tidigare inlämningar´.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 26 oktober

AI hjälper läkare att upptäcka bröstcancer tidigare

Artificiell intelligens (AI) och bröstbildning hjälper läkare att bättre upptäcka cancer. AI kan identifiera misstänkta lesioner på mammogram som kan vara svåra att upptäcka för det mänskliga ögat. Dr Georgia Spear, en radiolog vid NorthShore University HealthSystems, har använt datorstödd detektering, en form av AI, i nästan ett decennium, särskilt för kvinnor med tät bröstvävnad. AI-teknologin matas med tusentals bilder och lär sig att identifiera potentiella tumörer. Trots att det inte är perfekt kan programmet hjälpa till att förhindra falska positiva.

Direktlänk Dela WGN-TV fördjupade 26 oktober

OpenAI:s tvist med radiopratare från Georgia flyttas till delstatlig domstol

Striden mellan OpenAI och en radiopratare från Georgia, som hävdar att företaget förtalade honom genom att producera falsk juridisk information om honom, kommer att avgöras i en delstatlig domstol i Georgia.

Direktlänk Dela Law360 fördjupade 26 oktober

Robot kan lokalisera människor genom att lyssna på subtila rörelseljud

Forskare vid Georgia Institute of Technology har utvecklat en metod för att en robot ska kunna lokalisera människor genom att lyssna på de subtila ljud de gör när de rör sig. Metoden, som beskrivs i en artikel på arXiv, bygger på maskininlärningsalgoritmer och kan tillämpas på en rad olika robotsystem. Forskarna samlade in data genom att spela in deltagare som rörde sig runt en Stretch RE-1-robot på olika sätt. Genom att träna sin modell att ignorera ovidkommande ljud kunde de uppnå en dubbel så hög prestanda jämfört med andra akustiska lokaliseringstekniker i initiala tester.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 25 oktober

Tonåring lämnar universitetet för att fokusera på AI-startup

Govind Gnanakumar, 19 år, hoppade av Georgia Institute of Technology i maj för att fokusera heltid på sin startup inom artificiell intelligens, Automorphic. Han är en av många unga som lämnar universitetet bakom sig för att dra nytta av en guldgruva inom AI.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 23 oktober

AI kan omvandla läkemedelsupptäckten men medför etiska frågor

AI har potential att revolutionera läkemedelsupptäckten, men experter varnar för att det är kritiskt att hantera potentiella etiska och sociala rättvisefrågor. AI kan hjälpa forskare att finjustera vilka som kan svara bra på ett visst läkemedel, vilket ökar rättvisa och jämlikhet. Men det finns frågor kring skyddet av patientintegritet, hur noggrant det nuvarande samtyckessystemet är och hur forskare och kliniker utvecklar robusta patientgrupper som inte utesluter medlemmar av underrepresenterade grupper eller socialt missgynnade. Dessutom kan AI hjälpa till att sänka de enorma kostnaderna för läkemedelsupptäckten.

Direktlänk Dela BioSpace fördjupade 23 oktober

Green Picks Market öppnar helt automatiserad hälsokostbutik i Chamblee, Georgia

Green Picks Market, en innovativ och helt automatiserad hälsokostbutik, har öppnat i staden Chamblee, nordost om Atlanta, Georgia. Butiken är en pionjär inom kombinationen av teknik och hälsosamt liv genom att integrera artificiell intelligens (AI) i shoppingprocessen. Detta innovativa butik introducerar en helt ny shoppingupplevelse utformad för extrem bekvämlighet och hälsoinriktade kunder. Green Picks Market erbjuder dubbla tillgångspunkter för invånare inom lägenhetsbyggnaden och de omgivande samhällena, vilket ger oöverträffad bekvämlighet. För att förverkliga denna vision har Green Picks Holding, moderbolaget, ingått partnerskap med AWM, ett AI- och CV-företag baserat i Kalifornien.

Direktlänk Dela Abasto Media fördjupade 18 oktober

MIT forskare använder AI för att hjälpa robotar lösa komplexa packningsproblem

Forskare vid MIT har använt generativa AI-modeller för att hjälpa robotar att effektivt lösa komplexa problem med objektmanipulation, särskilt när det gäller att packa olika objekt i en låda. Traditionellt har detta problem lösts sekventiellt genom att gissa delvisa lösningar som uppfyller ett villkor i taget, följt av kontroll om några andra villkor har äventyrats. MIT forskarna har utvecklat en diffusionmodell, en form av generativ AI, för att lösa packningsproblemet mer effektivt. Metoden överträffar andra tekniker när det gäller att generera effektiva lösningar inom en kortare tidsram. Forskningsresultaten kommer att presenteras vid konferensen om robotinlärning i Atlanta, Georgia i november.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 18 oktober

Ny sorts polymermembran och AI kan dramatiskt minska energi- och vattenanvändning vid oljeraffinering

Forskare vid Georgia Tech har utvecklat en ny sorts polymermembran, kallad DUCKY, som kan omforma hur raffinaderier bearbetar råolja, vilket dramatiskt minskar energi- och vattenbehovet samtidigt som ännu mer användbara material utvinns. Forskarna har också skapat artificiella intelligensverktyg för att förutsäga prestanda för dessa typer av polymermembran, vilket kan påskynda utvecklingen av nya. DUCKY-polymererna skapas genom en kemisk reaktion som är lätt att producera i en skala som skulle vara användbar för industriändamål.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 16 oktober

Georgia Tech-professor utvecklar tennisspelande robot

Matthew Gombolay, professor i robotik vid Georgia Tech, har utvecklat en tennisspelande robot känd som ESTHER, med syfte att revolutionera träningsmetoder inom sporten. ESTHER, som står för Experimental Sport Tennis Wheelchair Robot, är designad för att efterlikna mänskliga spelares rörelser och slag. Gombolay och hans team har framgångsrikt programmerat ESTHER att känna igen inkommande bollar och slå returer. Gombolay ser tekniken som används för att bygga ESTHER som potentiellt användbar inom områden som tillverkning och konstruktion.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 oktober

Georgiens lagstiftare börjar granska konsekvenserna av AI-teknologi

Georgiens lagstiftare överväger konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) för offentlig politik. En underkommitté i representanthuset har redan börjat hålla utfrågningar, medan två senatskommittéer planerar att starta en parallell insats den 1 november. AI ses som en dubbeleggad sabel, med potential att öka arbetsproduktiviteten och producera livräddande läkemedel, men också hota jobb utförda av människor och äventyra cybersäkerheten. Lagstiftning relaterad till AI har introducerats i minst 25 delstatslagstiftningar i år, och 15 delstater har antagit lagar eller resolutioner.

Direktlänk Dela WGXA News fördjupade 16 oktober

Georgia lagstiftare undersöker konsekvenserna av AI

Lagstiftare i Georgia undersöker hur den snabbt utvecklande tekniken för artificiell intelligens (AI) sannolikt kommer att påverka offentlig politik. En underkommitté i representanthuset har redan börjat hålla utfrågningar, medan två senatskommittéer planerar att starta en parallell insats den 1 november. Utvecklingen av AI-teknik ses som ett tveeggat svärd, då det lovar ökad produktivitet på arbetsplatsen och produktion av livräddande läkemedel, men samtidigt hotar att ersätta ett stort antal jobb som nu utförs av människor och kompromissa cybersäkerheten. Lagstiftare planerar att ta hjälp av AI-experter från Microsoft och stora konsultföretag, samt teknikadvokater, för att vittna inför de två senatskommittéerna.

Direktlänk Dela Capitol Beat fördjupade 13 oktober

Orleans Parish District Attorney anställer före detta federala underrättelseofficerare för att stärka åtal

Orleans Parish District Attorney, Jason Williams, har anställt ett team av före detta federala underrättelseofficerare för att stärka åtal för grova brott. Teamet, kallat ´OSINT´ för ´open-source intelligence´, använder teknologi för att samla in öppna datakällor för ny bevisning. Williams har ingått ett avtal värt 250 000 dollar med Washington D.C.-baserade Bancroft Global Development, där hans vän Aaron Greenstone är seniorrådgivare. Greenstone anställde i sin tur Tranquility Cybersecurity International för att samla in sociala medier och annan offentlig information om brottsmisstänkta. Detta arbete har mött skeptiker trots stöd för privata finansieringar för att utöka teamet.

Direktlänk Dela The Times-Picayune fördjupade 10 oktober

AI och universitetsansökningar: En osäker framtid

Uppsatsen har alltid varit en central del av en students universitetsansökan. Men nu är den kanske den mest kritiska aspekten för studenter i den kommande antagningscykeln, tack vare att de flesta högskolor antar testvalfria policyer och nedgången av positiv särbehandling pressar studenter att fånga sin erfarenhet som minoritet i sina skriftliga material. Studenter har blivit fullt medvetna om och vana vid generativ AI för att skapa flytande text. Jenny Rickard, VD för Common App, säger att detta är den första fullständiga ansökningscykeln där studenter har möjlighet att använda ChatGPT, och denna teknik förändras ständigt. Antagningspersonal rapporterar att de nu använder AI, till och med för att hjälpa dem att fatta beslut om sökande, men enighet bland högskolorna om en sökandes användning har ännu inte nått en klar konsensus. Ansökningsportalen på Oglethorpe University och Georgia Techs webbplatser säger att AI-baserade teknologier kan användas som ett ´verktyg´ för att hjälpa studenter att utarbeta sina uppsatser, men att det inte bör vara det enda. ´Medan AI-baserad skrivhjälp kan användas för att förbättra delar av ansökan, som språk, grammatik och struktur, är det avgörande att det slutliga inlämnandet av något innehåll är ditt eget´, säger Oglethorpes vägledning. Denna typ av vägledning, som ekar av Arizona State Universitys juridiska fakultet, antyder att det beror på en viss grad av ärlighet från sina sökande. Men universitetsuppsatsen har redan varit en matplats för lögner före uppgången av generativ AI; mer än en tredjedel av studenterna rapporterade att de skrev osann information i sina universitetsuppsatser. ´Om du tänker på det ur en students perspektiv, vad är deras incitament för att tala sanningen? Om de ljuger på sin ansökan, vad händer när de blir påkomna? Det värsta som händer är det som skulle ha hänt ändå: De kommer inte in´, sa David Rettinger, en psykologiprofessor vid Tulane University och president emeritus vid International Center for Academic Integrity. Teknikföretag, som ParaAI, skapar tjänster som kan förbättra AI-producerad text för att ge mer sofistikerad prosa. ´Det gör mig ledsen´, sa Lee Coffin, dekanus för antagningar vid Dartmouth College, under en universitetspodcast. ´Tanken att denna centrala komponent av en berättelse kan tillverkas av någon annan än sökanden är nedslående.´ Amanda Stent, direktör för Colby Colleges Davis Institute for AI, tror att högskolorna för närvarande tjänar ett oklart syfte i studentansökan. Om högskolorna använder det för att bedöma en students levda erfarenhet, särskilt i en värld efter Högsta domstolen, då borde det inte spela så stor roll hur studenter väljer att uttrycka sig, säger hon. Om högskolorna använder uppsatsen enbart för en akademisk mätare, då är det dags för en översyn. ´Om högskolan eller universitetet använder det för att fatta beslut om hur bra en student skriver, då behöver den högskolan eller universitetet snabbt gå över till en annan form av bedömning.´

Direktlänk Dela University Business fördjupade 9 oktober

OpenAI drar tillbaka sitt meddelande om borttagning i rättegång

I fallet Walters mot OpenAI, LLC, stämde käranden OpenAI efter att det hallucinerat falska påståenden om honom (som svar på en fråga från en tredje part). Käranden stämde i Georgias delstatsdomstol, och OpenAI flyttade fallet till federal domstol, med teorin att det var en rättegång mellan medborgare i olika delstater och involverade minst 75 000 dollar i potentiella skador (så kallad ´mångfaldsdomstol´). Men OpenAI, LLC är ett ´begränsat ansvarsbolag´ och enligt federal lag är ett LLC medborgare i alla delstater där dess medlemmar (dvs. medägare) är medborgare. Domare Michael L. Brown (N.D. Ga.) ansåg att det inte var tillräckligt: Åtalade har fortfarande inte visat att domstolen har mångfaldsdomstol eftersom det ännu inte har fastställt medborgarskapet för OpenAI Holdings, LLC och Aestas Management Company, LLC (båda är enheter i den åtalades medlemsstruktur). Fredag svarade OpenAI: OpenAI drar tillbaka sitt meddelande om borttagning, eftersom OpenAI inte är i stånd att ge ytterligare information utöver sina tidigare inlämningar. Fallet kommer därför att fortsätta tillbaka i Georgias delstatsdomstol.

Direktlänk Dela Reason Foundation fördjupade 9 oktober

AI och elektrodimplantat kan förbättra behandlingen av depression

Enligt en ny studie kan det snart vara möjligt att mäta förändringar i depressionsnivåer på samma sätt som vi mäter blodtryck eller hjärtfrekvens. I studien använde forskare från Georgia Institute of Technology, Emory University School of Medicine och Icahn School of Medicine vid Mount Sinai en kombination av elektrodimplantat och AI-analys för att identifiera förändringar i hjärnaktivitetsmönster utlösta av djup hjärnstimulering (DBS). Forskarna kunde identifiera en hjärnsignal kopplad till återhämtning från depression. Denna signal ger en mycket användbar indikator på när DBS fungerar och när den inte gör det.

Direktlänk Dela ScienceAlert fördjupade 1 oktober

Sarcos Technology och Robotics säkrar kontrakt på 13,8 miljoner dollar, aktier rusar

Sarcos Technology och Robotics aktier steg med 21% till 81 cent efter tillkännagivandet att dess Sarcos Defense-enhet har säkrat ett kontrakt på 13,8 miljoner dollar från Warner Robins Air Logistics Complex vid Robins Air Force Base i Georgia. Kontraktet kommer att stödja utvecklingen, integrationen och valideringen av företagets AI och maskininlärningsprogramvara, känd som AI Computational Service. Programvaran kommer att användas i Sarcos Guardian-serie av robotiska system för att möjliggöra inlärning baserat på framgång.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 september

Avant South visar framsteg inom AI genom konst och teknik

Avant South, ett evenemang på Georgia Tech, visar de senaste framstegen inom vetenskap genom artificiell intelligens (AI). Ett framstående projekt är en robotisk graffitikonstnär skapad av doktoranden Gerry Chen. Chen har utvecklat en robot som kan måla mänskliga teckningar på duk. Ett annat projekt är LuminAI, ett interaktivt konstinstallation av forskaren och före detta ballerinan Milka Trajkova. LuminAI använder kameror för att spåra och replikera mänskliga rörelser. Dessutom presenteras AI-robotar som spelar tennis, vilket visar hur dessa maskiner kan fortsätta att utvecklas och lära sig nya färdigheter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 september

Sarcos Defense tecknar kontrakt värt 13,8 miljoner dollar för AI och ML-utveckling med US Air Force

Sarcos Defense, ett dotterbolag till Sarcos Technology and Robotics Corp, har nyligen tecknat ett kontrakt värt 13,8 miljoner dollar med Warner Robins Air Logistics Complex, beläget vid Robins Air Force Base i Georgia. Detta fyraåriga kontrakt syftar till att stödja den pågående utvecklingen av Sarcos artificiella intelligens (AI) och maskininlärningsramverk, med särskilt fokus på att främja deras Guardian-linje av robotiska system. Sarcos AI Computational Service syftar till att möjliggöra för robotiska system att lära och anpassa sig från sina erfarenheter med hjälp av en unik inlärningsmetod.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 september

Forskning avslöjar viktig information om Ebola-virusets överföring

Ett forskarteam ledd av Dr. Patrick Stephens från Oklahoma State University har nyligen avslöjat kritiska insikter om överföringen av Ebola-viruset. Studien, som också inkluderade forskare från University of Georgia och Cary Institute of Ecosystems Studies, offentliggjorde den första omfattande studien av det potentiella värdområdet för Ebola-virus, inklusive varje däggdjursart i Afrika. Forskningen pekar starkt på att fruktfladdermöss i familjen Pteropodidae är de primära reservoarerna för Ebola-virus som upprätthåller viruset i det vilda. Forskningen hjälper till att identifiera vilka regioner och mänskliga beteenden som sannolikt är högrisk.

Direktlänk Dela Oklahoma State University News fördjupade 26 september

OpenAI får ´sista chansen´ att bevisa att förtalsstämningen ska spelas ut i Georgia

En federal domare i Georgia gav på fredagen OpenAI LLC ´en sista chans´ att visa att en förtalsstämning från en radioprogramvärd över ChatGPT:s ´hallucinationer´ om honom bör behandlas i Georgia. Artikelns fulla innehåll kräver prenumeration.

Direktlänk Dela Law360 fördjupade 25 september

Hollywoods författarfack når preliminärt avtal med stora studior

Hollywoods författarfack nådde en preliminär arbetsavtal med stora studior, ett avtal som förväntas avsluta en av två strejker som har stoppat mest film- och TV-produktion och kostat Kaliforniens ekonomi miljarder. Det treåriga kontraktet måste fortfarande godkännas av ledningen för Writers Guild of America (WGA) och fackmedlemmarna innan det kan träda i kraft. WGA, som representerar 11 500 film- och TV-författare, beskrev avtalet som ´exceptionellt´ med ´betydande vinster och skydd för författare´. Strejken startade den 2 maj efter att förhandlingarna nått en återvändsgränd över kompensation, minimibemanning av författarrum, användning av artificiell intelligens och residualer som belönar författare för populära streamingprogram, bland andra frågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 september

Tether expanderar till AI genom investering i Northern Data Group

Stablecoin-utfärdaren Tether expanderar till artificiell intelligens (AI) genom sitt dotterbolag Damoon Designated Activity. Damoon, som ägs gemensamt av Tether och bitcoin-gruvföretaget Northern Data Group, har nyligen investerat €400 miljoner ($427 miljoner) i Nvidia grafikprocessorer (GPU). Dessa GPU:er kommer att användas inom Northern Datas molntjänst Taiga Cloud. Northern Data har sett sina aktier stiga med 2,7% som svar på denna utveckling. Paolo Ardoino, Tethers teknikchef, uttryckte entusiasm över investeringen.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 21 september

Caltech tar upp AI på den stora skärmen

Caltech i Pasadena kommer att vara värd för ett offentligt evenemang för att utforska vetenskapen bakom artificiell intelligens (AI) som avbildas i populära filmer. Evenemanget, som presenteras av Caltech Science Exchange, kommer att äga rum i Beckman Auditorium på Caltechs campus. En panel kommer att diskutera den nuvarande statusen för AI-teknologi och dess framtida bana, och kommer att undersöka frågor som om AI kan lita på och hur AI-användare kan skydda sig mot desinformation och fördomar. Bland panelmedlemmarna finns Anima Anandkumar, Bren Professor i datavetenskap och matematiska vetenskaper vid Caltech, och Georgia Gkioxari, biträdande professor i datavetenskap och matematiska vetenskaper och elektroteknik.

Direktlänk Dela Pasadena Now fördjupade 21 september

AI kan bedöma studentuppsatser lika effektivt som människor, men behöver lärarens stöd

Artificiell intelligens (AI) kan nu bedöma standard femstyckes uppsatser och ge feedback om dess logik och övertygelse lika bra som en människa, enligt forskare från The Learning Agency Lab, Georgia State University och Vanderbilt University. Sedan 2019 har de utmanat datavetare att bygga modeller som kan märka argumentativa element i skrivna stycken och sedan utvärdera kvaliteten på dessa element i tusentals studentuppsatser. De bästa algoritmerna utförde lika bra som människor, med en noggrannhetsgrad på 75%. Forskningen visade också att AI ensam inte räcker och att några av de bästa användningarna av denna teknik i skrivning hjälper lärare, inte ger studenter en genväg i att utarbeta uppsatser.

Direktlänk Dela The 74 fördjupade 17 september

Diverse nyheter från USA

Före detta Starbucks CEO Howard Schultz avgår från styrelsen. Kalifornien kommer att bli den första staten att förbjuda diskriminering baserat på kast. Tre klimatprotesterare avbröt en match på U.S. Open. Minst två personer dog och en skadades efter en skottlossning i Austin. Satellitbilder visar före och efter att Idalia översvämmade delar av Florida. DNA från ett flera decennier gammalt klädstycke löser ett mordfall från 1974. Rudy Giuliani anses ansvarig för förtal i ett fall med valarbetare i Georgia. NASA kommer att använda AI för att studera UFOs.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 15 september

Doreen Carter deltar i panel om avancerad teknologi och AI för tillverkningssektorn

Doreen Carter, statlig representant för D-Lithonia, kommer att delta i en panel om samhällsengagemang om avancerade teknologier och artificiell intelligens (AI) för tillverkningssektorerna tisdagen den 19 september, kl. 5:30 - 7:30 på Rockdale Career Academy i Conyers. Syftet med paneldiskussionen är att avmystifiera avancerade teknologier som AI genom att ge tillgång till och exponering för Georgia-Artificial Intelligence Manufacturing (GA-AIM) Project. Diskussionen syftar också till att skapa medvetenhet om utbildningsvägar inom tillverkningsindustrin.

Direktlänk Dela On Common Ground News fördjupade 14 september

Druid samlar in 30 miljoner dollar för att expandera sin närvaro i USA

Det europeiska startföretaget Druid expanderar sin närvaro i USA med 30 miljoner dollar i ny finansiering. Druid utvecklar en anpassad konversationsassistent för företag baserad på både traditionell AI-algoritm och generativ AI från ChatGPT. Tack vare sitt partnerskap med Microsoft integrerar Druid ChatGPT genom Azure OpenAI Service i sin konversations-AI-plattform. Företaget firar denna vecka att det har samlat in 30 miljoner dollar som en del av sin serie B-finansieringsrunda. Rundan leddes av New York-baserade TQ Ventures, med deltagande från brittiska Smedvig Capital och Hoxton Ventures, multinationella Endeavor och Verve Ventures, Amsterdam-baserade GapMinder och Karma Ventures i Tallinn, Estland. Druid planerar att använda den nya finansieringen för att driva företagets internationella tillväxt, särskilt i USA. Redan nu har Druid lockat stora företag som Kmart, Liberty Global, Texas Children´s Hospital, White Castle, NHS, Auchan, Georgia Southern University, Société Générale, Erste Group och BNP Paribas, bland andra.

Direktlänk Dela Vator fördjupade 14 september

Skoldistrikt i USA anpassar sig till artificiell intelligens i undervisningen

Skoldistrikt i USA reagerar olika på potentialen av artificiell intelligens (AI) att omforma undervisning och lärande, enligt en granskning av Center on Reinventing Public Education vid Arizona State University. De flesta har avstått från att definiera en distriktsomfattande ståndpunkt för skolor att navigera AI. Många stora distrikt var initialt försiktiga med den nya tekniken, med New York City, Los Angeles och Seattle utfärdade högprofilerade förbud mot studenter som använder ChatGPT, främst på grund av oro över fusk. Men många anpassar sig nu. Andra distrikt utformar läroplaner för att bygga upp studenternas AI-kunskaper. Vissa distrikt använder AI för att stärka lärarpraxis eller orientera lärare till tekniken som ett undervisningsverktyg.

Direktlänk Dela The 74 fördjupade 10 september

Överlevande från Kinchela Aboriginal Boys´ Training Home kräver efterforskningar av hemliga gravplatser

En undersökning av The Guardians australiska team har avslöjat att minst nio platser med möjliga hemliga eller ´klandestina´ begravningar har upptäckts på Kinchela Aboriginal Boys´ Training Homes mark på New South Wales norra kust. Överlevande uppmanar nu staten och federala regeringar att snabbt finansiera sökningar på egendomen. BBC:s första desinformationskorrespondent, Marianna Spring, diskuterar dagens konspirationsteorier och hennes arbete med att avslöja dem. Sångerskan och låtskrivaren Georgia Maq talade vid en musikindustrikonferens om hennes resa ´till att bli den kvinna jag är nu´. Slutligen beskrivs hur kriget i Ukraina påverkar småföretagare.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 september

Risker och belöningar med generativ AI: från röstkloning till medicinska framsteg

Generativ AI, som kan skapa nytt innehåll genom att lära sig från befintlig information, påverkar människor på sätt vi bara börjar förstå. Det används inom medicin för att förutse cancerutveckling och för att registrera patientbesök, vilket sparar läkare tid. Men det finns också risker, inklusive rädsla för en kärnvapennivåkatastrof och potentiell identitetsstöld. En man från Georgia stämde OpenAI, skaparen av ChatGPT, för förtal. Staten senator Barry Feingold använde en generativ AI för att skriva lagstiftning för att reglera tekniken.

Direktlänk Dela WCVB-TV fördjupade 7 september

Internationell brottsorganisation stjäl från USA:s regering och säljer AI-verktyg

En kriminolog har nyligen upptäckt en video av en internationell brottsorganisation som har stulit miljarder dollar från USA:s regering sedan pandemin började. Organisationen säljer även generativa AI-verktyg till andra brottslingar. I videon, som var avsedd för darknet, talar en person som kallar sig ´Sanchez´ bakom en svart skelettmask. ´Sanchez´ påstår att han säljer falska Chase-bankkonton och har gjort det i fyra år. Videon upptäcktes av David Maimon, en kriminolog och professor vid Georgia State University. Enligt Haywood Talcove, VD för LexisNexis Risk Solutions´ Government Group, använder dessa grupper generativ AI för att förbli dolda samtidigt som de utökar sitt kriminella imperium.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 5 september

A.I. chatbotar kan förändra universitetsansökningsprocessen

A.I. chatbotar kan underlätta plagiering i universitetsansökningar eller demokratisera studenters tillgång till skrivhjälp. Susan Barber, en gymnasielärare i engelska, menade att användning av A.I. chatbotar kan göra studenters universitetsuppsatser för generiska. Rick Clark, verkställande direktör för grundutbildningsantagningar på Georgia Institute of Technology, och hans personal tillbringade veckor under sommaren med att låtsas vara gymnasieelever som använde A.I. chatbotar för att fylla i universitetsansökningar. Clark ville få en uppfattning om hur A.I. chatbotar kan omforma antagningsprocessen och komma med vägledning för studenter som söker till Georgia Tech. Tillgängligheten av A.I. chatbotar som ChatGPT, som kan skapa mänsklik text som svar på korta uppmaningar, hotar att rubba den traditionella ansökningsprocessen vid selektiva högskolor.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 september

SAP SE utnämner Walter Sun till Global Head of Artificial Intelligence

SAP SE har meddelat att Walter Sun kommer att tillträda som Global Head of Artificial Intelligence den 1 september. Sun kommer från en roll som vicepresident för Copilot Applied Artificial Intelligence för företagsapplikationer på Microsoft. Sun har en lång historia av att utveckla och implementera banbrytande teknik för att lösa centrala affärsproblem. Han har tidigare arbetat på BlackRock Financial Management och Apple Inc. Sun har även varit adjungerad professor vid Seattle University och är för närvarande medlem av rådgivande styrelsen på Georgia Tech.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 1 september

NYU Langone har lanserat en anpassad version av OpenAI:s ChatGPT för att experimentera med AI ´prompt-a-thon´. JAMA har publicerat en redaktionell artikel som beskriver tidningens mål för att publicera forskning om användning av AI inom sjukvården. En AI-modell visade sig vara mer exakt än tillgängliga alternativ för att förutsäga incident adenokarcinom i matstrupen eller gastrisk cardia hos patienter vid Veterans Health Administration. I Storbritannien hjälpte ´smarta´ byxor kallade NeuroSkin en strokepatient att gå självständigt igen genom att stimulera hennes förlamade ben med elektroder kontrollerade av en AI-algoritm. HCA Healthcare kommer att samarbeta med Google Cloud för att använda generativ AI-teknologi för att ta hand om de mest tidskrävande uppgifterna för läkare och sjuksköterskor, inklusive klinisk dokumentation. FDA har beviljat ett ´De Novo´-godkännande till Viz.ai för dess nya AI-algoritm, Viz HCM Module, för att upptäcka hypertrofisk kardiomyopati.

MedPage Today fördjupade 31 augusti

Georgia Tech inbjuder till Guthman Musical Instrument Competition 2024

Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) inbjuder musikaliska uppfinnare över hela världen att skicka in sina instrument till Guthman Musical Instrument Competition 2024. Tävlingen syftar till att avtäcka de bästa nya idéerna inom musikalitet, design, teknik och påverkan. Tävlingen, som The Guardian har kallat ´Pulitzer för den nya instrumentvärlden´, har sista inlämningsdag den 3 oktober 2023. Tio finalister kommer att bjudas in till tävlingen på Georgia Techs campus i Atlanta den 8 och 9 mars 2024, där de kommer att tävla om 10 000 dollar i priser.

Direktlänk Dela Earrelevant.net fördjupade 30 augusti

Skoldistrikt i Georgia inför AI i klassrummen

En skoldistrikt i Georgia, USA, introducerar artificiell intelligens (AI) i klassrummen. Medan vissa skolor har förbjudit användning av AI, låter andra lärare bestämma hur de ska använda teknologin. Dan Wang, en sociologiprofessor vid Columbia Business School, anser att det är hans ansvar att exponera studenter för generativa AI-verktyg och uppmuntrar till och med sina studenter att använda AI för att slutföra sina kurser. Han menar att det är viktigt att förbereda studenter inför arbetslivet där AI-verktyg ofta används. Graham Glass, AI-expert och grundare och VD för Cypher Learning, håller med om att försök att begränsa användning av AI är meningslöst.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 29 augusti

AI-Verktyg Används för att Skriva Uppsats: En Hjälp eller ett Hot?

Artificiell intelligens (AI) förändrar sättet studenter skriver uppsatser. Företaget OpenAI har släppt ChatGPT, ett AI-verktyg som kan skriva uppsatser på några minuter. Resultaten är grammatiskt korrekta men ofta intellektuellt tråkiga och fulla av klichéer och felaktigheter. Vissa skolor har investerat i AI-upptäckningsverktyg men dessa har visat sig vara opålitliga. Det finns fortfarande ingen konsensus om hur AI bör användas i utbildningssyfte. Vissa skolor, som University of Michigan Law School, förbjuder användning av AI medan andra, som Arizona State University Law School, tillåter det under förutsättning att det avslöjas. Georgia Tech erbjuder riktlinjer för hur AI kan användas på ett etiskt sätt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 augusti

AI-chatbotar utnyttjas för att sprida tvivelaktiga kryptovalutor och NFTs

Forskare vid Indiana Universitys observatorium för sociala medier har upptäckt att OpenAI:s ChatGPT utnyttjas för att skapa botnätverk på sociala medieplattformar, särskilt på X (tidigare Twitter). Dessa botnätverk, som består av över 1 000 aktiva bots, använder AI för att skapa bedrägliga personligheter och främja tvivelaktiga kryptovalutor och NFTs. Botsen lockar användare till riskfyllda investeringar och hotar deras befintliga kryptovalutor. Enligt forskarna kan avancerade AI-verktyg som ChatGPT skapa mänskligt liknande texter, vilket gör det svårt att skilja äkta interaktioner från AI-genererade.

Direktlänk Dela Tokenhell fördjupade 26 augusti

AI-programmet ChatGPT kan skriva högskoleuppgifter bättre än studenter

Enligt en ny studie kan det generativa AI-programmet ChatGPT skriva uppsatser och svara på frågor från universitetsnivå på ett sätt som är jämförbart, eller till och med överlägset, studenter. Forskare vid New York University Abu Dhabi sammanställde 233 bedömningsfrågor från 32 professorer som undervisade inom åtta olika discipliner. De samlade in tre slumpmässigt utvalda studenters svar på dessa frågor och genererade även tre olika svar från ChatGPT. I nio av de 32 klasserna fick ChatGPT:s text lika höga eller högre betyg än studenternas arbete. Utbildningsexperter uppmanar nu till att anpassa undervisningen för att förhindra att studenter fuskar med hjälp av ChatGPT.

Direktlänk Dela Scientific American fördjupade 25 augusti

ChatGPT skapar berättelse om Gaboon viper i husvagnspark

ChatGPT, en stor språkmodellbaserad chatbot, skapade en berättelse om en Gaboon viper vid namn Seraphina som bodde i en husvagnspark i Milledgeville, Georgia. Seraphina, med sina distinkta märken och jordnära toner, levde harmoniskt bland människorna. Trots sin giftiga natur var hon mild och nyfiken på människornas liv. En dag hjälpte Seraphina en äldre kvinna, Ms. Lillian, att hitta sin försvunna katt under en storm. Nyheten om Seraphinas hjälp spred sig och invånarnas inställning till henne förändrades. Hon blev en symbol för oväntad vänskap och förståelse, och hennes minne lever vidare i parken.

Direktlänk Dela Baldwin2k.com fördjupade 24 augusti

Caltech erbjuder kurs i generativ AI-teknologi

Caltech har börjat erbjuda en unik kurs om generativ AI-teknologi, EE/CS 148: Large Language and Vision Models. Kursen syftar till att förstå hur generativ AI fungerar och hur det kan anpassas för att möta studenternas behov. Kursen undervisas av Georgia Gkioxari, biträdande professor i datavetenskap och matematiska vetenskaper och elektroteknik vid Caltech, och Pietro Perona, professor i elektroteknik. Kursen är organiserad i fyra delar och inkluderar både teori och praktiskt arbete. Den avslutas med ett slutprojekt där studenterna föreslår ett AI-forskningsprojekt som de skulle vilja genomföra.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 23 augusti

Konservativ radiopratare stämmer OpenAI för förtal

En konservativ radiopratare har stämt OpenAI för förtal över ChatGPT:s ´hallucinationer´ om honom. OpenAI har argumenterat i en inlämning att fallet bör spelas ut i en federal domstol i Georgia, efter att en federal domare beordrade företaget att visa varför fallet inte borde skickas tillbaka.

Direktlänk Dela Law360 fördjupade 22 augusti

Caltech har börjat erbjuda en unik kurs i generativ AI-teknologi, EE/CS 148: Large Language and Vision Models. Kursen ger studenterna möjlighet att förstå hur generativ AI fungerar och hur man kan anpassa den till sina behov. Kursen leds av Georgia Gkioxari, biträdande professor i beräkning och matematiska vetenskaper och elektrisk teknik vid Caltech, tillsammans med Pietro Perona, professor i elektrisk teknik. Gkioxari har tidigare arbetat på Facebook/Meta AI i sex år. Kursen är indelad i fyra delar och omfattar bland annat neurala nätverk och programmeringsramverk, transformerarkitektur och diffusionmodeller.

Pasadena Now fördjupade 22 augusti

AI:s inverkan på juridiska marknadsstrategier och dess begränsningar

Lanseringen av ChatGPT-4, ett open-source generativa AI-verktyg, har lett till att juridiska marknadsförare börjar använda dessa tekniska framsteg för att öka sina firmors synlighet. Enligt Salesforce’s årliga marknadsundersökning, har 51% av lagfirma över hela landet redan integrerat AI i sina marknads- och försäljningsstrategier. Trots dessa framsteg har AI verktyg som ChatGPT-4 visat sig ha vissa begränsningar, såsom att de inte har tillgång till realtidsinnehåll och att de har blivit flaggade för plagiat. Dessutom har det funnits rättsliga utmaningar mot AI-verktyg, inklusive ett ärekränkningsmål mot OpenAI.

Direktlänk Dela Best Lawyers fördjupade 17 augusti

Skådespelare och författare strejkar mot Netflix över AI-användning och löner

Skådespelare och författare har inlett en strejk utanför Netflix i New York, mer än tre månader efter att manusförfattare började strejka för bättre lön och arbetsförhållanden. En av frågorna är användningen av artificiell intelligens (AI) i underhållningsindustrin. AI-verktyg har avancerat till den punkt där de kan härma mänskliga svar på komplicerade frågor, skriva akademiska artiklar, klara prov och skapa konst. Dessa nya verktyg väcker dock allvarliga frågor om personlig integritet, skyddat innehåll och till och med en teoretisk potential att utplåna sina mänskliga skapare.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 15 augusti

Hackare på DefCon-konferensen testar och visar brister i stora språkmodeller

På DefCon-hackerkonferensen i Las Vegas testade hackare de åtta största språkmodellerna (LM) för att belysa deras brister och fördomar. En 21-årig student, Kennedy Mays, lurade en stor språkmodell att säga att 9 + 10 = 21. Mays uttryckte oro över den inneboende fördomen i dessa AI-system. Hon lyckades övertyga AI-modellen att se på det första tillägget från perspektivet hos en medlem av Ku Klux Klan, och modellen stödde hatfullt och diskriminerande tal. En annan hackare påstod sig ha övertygat algoritmen att avslöja kreditkortsinformation den inte borde ha. Under tiden lurade en annan hackare AI-systemet att säga att Barack Obama föddes i Kenya. Christoph Endres, verkställande direktör för Sequire Technology, sade att användning av dessa AI-modeller leder till en typ av sårbarhet.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 14 augusti

Amerikanska arbetare vänder sig till AI-verktyget ChatGPT trots företagsförbud

Många amerikanska arbetare vänder sig till ChatGPT för att hjälpa till med grundläggande uppgifter, trots rädsla att företag inklusive Microsoft och Google har förbjudit dess användning, enligt en undersökning av Reuters/Ipsos. Företag runt om i världen upptäcker hur man bäst använder ChatGPT, ett chatbot-program som använder generativ AI för att delta i konversationer med användare och svara på otaliga frågor. Nästan 28% av de svarande i den online AI-undersökning som genomfördes 11-17 juli sade att de regelbundet använder ChatGPT på jobbet, men endast 22% sade att deras chefer uttryckligen tillåter externa verktyg.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 12 augusti

Hackare lurar AI med ´dålig matematik´ för att avslöja dess brister och fördomar

På DEF CON-konferensen lyckades hackaren Kennedy Mays lura en stor språkmodell att säga att 9 + 10 = 21. Mays, en 21-årig student från Savannah, Georgia, övertygade algoritmen att först säga att det var en ´intern skämt´ mellan dem. Efter flera uppmaningar slutade modellen till slut att kvalificera det felaktiga summan på något sätt alls. Detta visar AI: s brister och fördomar.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 12 augusti

Seminarium om att förbättra företags synlighet med ChatGPT, AI och videomarknadsföring

Ett seminarium kommer att hållas för att hjälpa företag att förbättra sin synlighet genom att utnyttja ChatGPT, AI och videomarknadsföring. Seminariet kommer att dyka djupt in i världen av ChatGPT, en AI-teknik som har revolutionerat sättet företag engagerar sin publik. Deltagarna kommer att lära sig att skapa engagerande visuellt innehåll som berättar deras unika historia och gör ett varaktigt intryck. Seminariet kommer också att avslöja konsten att blanda ChatGPT:s AI-intelligens med kraften i videomarknadsföring.

Direktlänk Dela Patch Media fördjupade 10 augusti

AI kommer att påverka högre utbildning på fem spännande sätt 2023 och framåt

AI:s användning inom utbildning har blivit populär eftersom den ändrar hur snabbt vi lär oss. AI kommer att skapa personliga inlärningsupplevelser, där varje steg är anpassat till individens exakta behov och preferenser. AI kommer att driva utvecklingen av intelligenta handledningssystem, vilket förvandlar sättet vi lär oss. AI-teknologi kommer att effektivisera administrativa uppgifter. Vid Georgia Tech använder en professor AI-drivna chatbots som virtuella undervisningsassistenter. AI i högre utbildning kommer att erbjuda prediktiv analys för studentprestation, vilket söker efter trender och förutser faktorer som påverkar studenternas engagemang, prestation och framgång i allmänhet. AI kommer att ge lärare avancerade dataanalysverktyg.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 7 augusti

AI-plattformen ChatGPT står inför ärekränkningsanspråk i Georgia

ChatGPT, en konstgjord intelligens (AI) plattform känd för att ge snabba svar på olika frågor, står inför ett ärekränkningsanspråk i Georgia. Plattformen är uppskattad för sin förmåga att erbjuda information, men det har funnits oro över dess tendens att producera felaktigt innehåll. Ärekränkningsanspråket belyser de potentiella riskerna med att använda AI-teknik som kan sprida felaktig eller vilseledande information. Trots dess kapabiliteter har ChatGPT dokumenterats att ge felaktig information, vilket väcker frågor om dess tillförlitlighet som kunskapskälla.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

Ökade oro över AI-bedrägerier och desinformation

Enligt en nyligen genomförd undersökning av Forbes Advisor är över 75% av konsumenterna oroliga för desinformation från artificiell intelligens (AI)-verktyg som ChatGPT. Dr. David Maimon från Georgia State Universitys Evidence Based Cyber Security Group bekräftar dessa farhågor, med notering om att brottslingar kontinuerligt förbättrar sina metoder för att utnyttja sårbarheter och lura folk. Ett vanligt tillvägagångssätt är genom dejtingappar, där bedragare skapar falska profiler. AARP har också observerat en ökning av oro relaterad till AI-bedrägerier och har utfärdat en varning till konsumenter att vara försiktiga med AI-röstkloning.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 3 augusti

Ökade bekymmer över AI-drivna bedrägerier

En ny undersökning utförd av Forbes Advisor avslöjar att över 75% av konsumenterna uttrycker oro över felinformation som genereras av artificiella intelligens (AI) verktyg som ChatGPT. Säkerhetsexperter har bekräftat dessa farhågor och pekar på bedragares ökande sofistikering med AI-teknologi. Dr. David Maimon, som leder Evidence Based Cyber Security Group vid Georgia State University, övervakar nära användningen av AI av bedragare. Han förklarar att dessa brottslingar ständigt förbättrar sina metoder och söker sårbarheter som ofta förbises av bedrägeribekämpare och offer. AARP (American Association of Retired Persons) har observerat en ökning av bekymmer relaterade till AI-bedrägerier, särskilt AI-röstklonning. Kathy Stokes, AARP:s chef för bedrägeriförebyggande program, råder till försiktighet och identifierar nyckelvarningssignaler för att identifiera AI-bedrägerier.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 3 augusti

Ökande oro för AI-bedrägerier, varnar experter

Enligt en nyligen genomförd undersökning av Forbes Advisor har över 75% av konsumenterna uttryckt oro över felinformation från artificiella intelligensverktyg som ChatGPT. Säkerhetsexperter bekräftar att dessa farhågor är giltiga. Dr. David Maimon, som leder Evidence Based Cyber Security Group vid Georgia State University, övervakar noggrant bedragares användning av artificiell intelligens. En metod som bedragare använder är att rikta in sig på människor på dejtingappar. AARP har också märkt en ökning av oro för AI-bedrägerier och har utfärdat en varning till konsumenter att vara försiktiga med AI-röstkloning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 augusti

USA:s utbildningsdepartement försenar AI-riktlinjer, enligt nationell översikt

En nationell genomgång utförd av Center on Reinventing Public Education (CRPE) har funnit att de flesta amerikanska utbildningsdepartement inte offentligt har erkänt konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) i undervisning och lärande. Förutom Hawaii, som har efterlyst en arbetsgrupp för att rekommendera AI-användning, har ingen av de andra 58 avdelningarna behandlat AI i ett policy-sammanhang. Endast fyra delstater - Georgia, Florida, South Carolina och Arkansas - har publicerat läroplaner eller kurser relaterade till AI. CRPE:s forskning har funnit att delstater ofta fördröjer att ge viktig vägledning under kriser eller osäkerhet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Forskare tar första stegen mot att upptäcka nya supraledare med maskininlärning

Forskare från Georgia Tech och Hanoi University of Science and Technology har tagit det första steget mot att införliva atomnivåinformation i maskininlärningsvägar för att upptäcka nya konventionella supraledare. Forskarna samlade en databas av 584 atomstrukturer med över 1100 beräknade värden av λ och ωlog vid olika tryck. Maskininlärningsmodeller användes för att screena över 80 000 poster i Materials Project-databasen. Genom första principers beräkningar identifierade forskarna två material som kan uppvisa supraledning vid en kritisk temperatur på ungefär 10^-15K och atmosfärstryck.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 25 juli

AI-verktyg listar de tio bästa running backs i Notre Dames historia

AI-skrivverktyget ChatGPT har listat de tio bästa running backs i Notre Dames historia. Listan innefattar Greg Bell, Ricky Watters, Darius Walker, Vagas Ferguson, Tony Rice, Reggie Brooks, Allen Pinkett, Autry Denson, Jerome Bettis och George Gipp. Verktyget har inte uppdaterats sedan september 2021, men det antas att ingen spelare sedan dess har presterat tillräckligt bra för att ta en plats på listan, med möjligt undantag för Kyren Williams. Syftet med listan är att väcka diskussion.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 20 juli

Jason Aldean tvingades avbryta konsert på grund av medicinsk nödsituation

Countrymusikern Jason Aldean tvingades avbryta sin lördagskvällskonsert på Xfinity Theatre i Hartford, Connecticut, på grund av en medicinsk nödsituation på scenen. Aldean förklarade på Instagram att han hade spelat golf hela dagen innan showen och att den extrema hettan bidrog till situationen. Han upplevde uttorkning och värmeslag, vilket ledde till att han sökte medicinsk vård. Aldean tackade sina fans för deras omtanke och lovade att återvända till Hartford för att göra om konserten.

Direktlänk Dela Music Mayhem Magazine fördjupade 16 juli

USA:s årliga försvarsräkning hotad på grund av sociala policybegränsningar

Årliga försvarsräkningen i USA är hotad efter att republikanerna har lagt till en rad konservativa sociala policybegränsningar som begränsar tillgången till aborter, könsövergångsprocedurer och mångfaldsutbildning för militär personal. Dessa tillägg har fått demokraterna att lova att rösta emot lagen. Republikanerna uttryckte försiktig optimism att de kunde ena sitt parti bakom lagen och ändå få den godkänd, trots att demokraterna nästan enhälligt motsätter sig den. På spel står en räkning på 886 miljarder dollar som skulle ge en löneökning på 5,2 procent till militär personal, inkludera program för att motverka aggressiva drag från Kina och Ryssland, och inrätta en särskild inspektör för att övervaka USA:s bistånd till Ukraina.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 juli

Jared Kushner förhörs om Trumps försök att behålla makten

Före detta president Donald J. Trumps svärson, Jared Kushner, har förhörts av federala åklagare i samband med utredningen om Trumps försök att ogiltigförklara resultatet av 2020 års presidentval. Åklagarna försöker fastställa om Trump privat erkände att han hade förlorat valet dagarna efter valet, vilket skulle kunna stärka eventuella åtalspunkter mot honom. Kushner uppges ha hävdat att han trodde att Trump verkligen trodde att valet hade stulits. Utredningen leds av den specielle åklagaren Jack Smith.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 juli

Högerextremister stoppar Pride i Georgien, Vietnam framgångsrikt i pandemihantering, Amnesty Sveriges generalsekreterare avgår

Den georgiska Pridefestivalen ställdes in efter att högerextrema grupper stormade festivalområdet, troligen med samförstånd från polisen och det styrande Georgia Dream-partiet. EU och FN har starkt fördömt händelsen, och det är osäkert hur detta kommer att påverka Georgiens möjligheter att gå med i EU. I Vietnam har endast 35 dödsfall rapporterats i samband med coronapandemin, vilket tillskrivs effektiv smittspårning, tvångskarantän och öppenhet. Amnesty Sveriges generalsekreterare Anna Lindenfors har avgått med omedelbar verkan.

Direktlänk Dela Global Bar Magazine fördjupade 9 juli

Bästa bärbara datorerna för arbete och spel 2023

Artikeln listar de bästa bärbara datorerna för arbete och spel. Bland de topprankade modellerna finns Apple MacBook Air (13 och 15 tum), Lenovo IdeaPad Flex 5, System76 Pangolin Laptop, Asus Zenbook 14 (2023) och Framework Laptop 13 (2023). Varje dator har sina egna unika egenskaper och fördelar, vilket gör att de passar olika användares behov och budget. Artikeln påpekar att köp av en bärbar dator är ett stort beslut, då man ofta använder den i flera år innan man byter, och det finns många märken, modeller och chipkonfigurationer att välja mellan.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 9 juli

Spekulationer kring vem som kan bli Donald Trumps vicepresidentkandidat

Den nuvarande republikanska partiet kan bäst förstås som resultatet av en långvarig ansträngning att hantera situationen som Donald Trump har tvingat fram. Det finns redan tidiga försök att ersätta Mike Pence som hans potentiella vice president. Det har skrivits historier i månader om huruvida Trump kanske skulle välja en kvinna denna gång, om Tim Scott kunde omvandla sitt presidentbud till jobbet och mest nyligen, om Kari Lake kanske överdriver. Trump har upprepade gånger spelat upp idén att folk strävar efter jobbet. Det är ganska tidigt och presumtivt, men det är verkligt. Och till skillnad från 2016, när många av oss (höjer min hand här) trodde att Pences val inte ens var värt den ´hinken med varmt spott´ - eftersom Trump, naturligtvis, skulle förlora - gör ingen sådana antaganden denna gång. Pences har inte direkt omvandlat sina fyra år som Trumps VP till 2024 front-runner status, men det finns ingen tvekan om att 2024-platsen skulle ge den som får den en chans att leda partiet från 2028. Trumps rättsliga problem och utsikterna till en brottslig dom (när dessa fall kanske löses) kan göra hans nr 2-val ännu viktigare.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

The Guardian konfronterar sin roll i slavhandeln genom multimediaprojekt

The Guardian har producerat en multimediaserie kallad ´Cotton Capital: How Slavery Changed The Guardian, Britain and the World´, där tidningen konfronterar och ber om ursäkt för sin roll i slavhandeln. En bok från 1822 hittades i Derbyshire Record Office, med namnen på slavägare som drev bomullsplantager längs Floridas, Georgias och South Carolinas kuster. En av köparna var Shuttleworth, Taylor & Co. Cassandra Gooptar, forskare vid University of Hull, kopplade företaget till John Edward Taylor, grundaren av The Guardian. Serien visade även att nio av tidningens ursprungliga investerare tjänade pengar på slavhandeln. Trots att tidningen var starkt abolitionistisk publicerade den ledare som var sympatiska till slavägare.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

President Biden pekar på fördelarna med sina politiska åtgärder i South Carolina

President Biden underströk den ekonomiska agendan han tror har gynnat alla väljare, oavsett om de röstade på honom, och nämnde republikanska lagstiftare som har attackerat hans politik men vars väljare har dragit nytta av miljarder i federal finansiering. I ett tal på en tillverkningsanläggning i South Carolina påpekade Biden att många republikanska lagstiftare hade röstat för hans politik, inklusive den tvärpolitiska infrastrukturakten och CHIPS Act för att stärka halvledarproduktionen. Han tackade senator Lindsey Graham, republikan från South Carolina, som hade röstat för båda lagförslagen. Biden sa att hans politik hade skapat cirka 14 000 jobb i delstaten.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 juli

Republikanska partiet söker alternativ till Trump inför 2024

Floridas guvernör Ron DeSantis skulle rädda det Republikanska partiet från den tidigare presidenten Donald Trump, men har istället visat sig vara en inkompetent och ogillad kandidat. Hans stödsiffror sjunker ju längre han stannar i loppet. Andra republikaner, som Nikki Haley och Tim Scott, verkar oförmögna att utmana Trump. Många tror att Trump är den oundvikliga nominerade, oavsett om han står inför rätta eller redan har dömts. Partiets enda verkliga chans att gå vidare kan vara republikanska guvernörerna Brian Kemp från Georgia och Glenn Youngkin från Virginia, som ännu inte har anslutit sig till loppet.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 6 juli

Från modeentusiast till inflytelserik Instagram-profil

Beka Gvishiani, mannen bakom det populära Instagram-kontot Style Not Com, har blivit en av de mest eftertraktade personerna som rapporterar från modevärldens första rad. Från att ha varit en modeentusiast med få följare har han nu blivit en viktig nyhetskälla för modevärlden. Hans inlägg, som består av nyheter, modekuriosa och hans version av evenemangsbevakning, har blivit en viktig nyhetskälla och bulletin för modevärlden. Trots att han inte har det största antalet följare, har han en publik fylld med branschens tungviktare.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 juli

Fyra aktier med potential för återhämtning

Fyra aktier med potential för återhämtning har identifierats: Occidental Petroleum Corp., Valero Energy Corp., Acuity Brands Inc. och Columbia Sportswear Co. Occidental Petroleum, ett favoritföretag för Warren Buffett, har fallit med cirka 10% under andra kvartalet. Valero Energy, ett raffinaderi- och marknadsföringsföretag, har förlorat 15% av sitt värde under förra kvartalet. Acuity Brands, en belysningsproduktleverantör, föll med 11% under andra kvartalet. Slutligen har Columbia Sportswear, ett klädföretag, sjunkit med 14% under senaste kvartalet.

Direktlänk Dela GuruFocus fördjupade 5 juli

Före detta ´Central Park Five´-medlem vinner demokratiskt primärval för New York City Council

Yusef Salaam, en av de fem oskyldigt dömda i ´Central Park Five´-fallet, har vunnit det demokratiska primärvalet för en plats i New York City Council, vilket nästan garanterar honom en framtida seger. Salaam, som felaktigt anklagades, dömdes och fängslades som tonåring för våldtäkt och misshandel av en vit joggare i Central Park, segrade över två politiska veteraner - New York Assembly-medlemmarna Inez Dickens och Al Taylor - i sitt första bud på offentligt ämbete. Salaam förklarade seger på valnatten med sin rösträkning knappt överstigande 50%, även om ett okänt antal frånvaroröster ännu inte hade räknats.

Direktlänk Dela Greenwich Time fördjupade 5 juli

Yusef Salaam från ´Central Park Five´ vinner demokratisk primärval för plats i New Yorks stadsråd

Yusef Salaam, en av de fem oskyldigt dömda i ´Central Park Five´-fallet, har vunnit en demokratisk primärval för en plats i New Yorks stadsråd. Salaam, som felaktigt anklagades och dömdes för våldtäkt och misshandel av en vit löpare i Central Park som tonåring, förväntas nu vinna. Han kämpade för att representera Central Harlem i stadsrådet. Salaam och de fyra andra svarta och latinamerikanska tonåringarna från Harlem blev kända som Central Park Five efter deras arrestering 1985. Han tjänade nästan sju år i fängelse innan gruppen frikändes genom DNA-bevis.

Direktlänk Dela WTVO fördjupade 5 juli

Lärare i Georgia hotas med avsked för att ha läst barnbok om könsidentitet

Katherine Rinderle, en femteklasslärare i Georgia, USA, hotas med avsked av Cobb County School District för att ha läst högt ur en barnbok som berör könsidentitet. Hon anklagas delvis för att ha brutit mot en policy som är relaterad till en statlig lag som förbjuder ´splittrande koncept´ om ras, inte kön. Lagen har kritiserats för att vara vagt utformad och uppmuntra till censur. Rinderle och hennes advokat, Craig Goodmark, menar att policyn kring ´kontroversiella frågor´ är extremt oklar. De påpekar att den förbjuder ´bekännelse´ av politiska ´övertygelser´ i enlighet med en statlig lag från 2022 som förbjuder försök att övertyga studenter att hålla med om vissa ´splittrande koncept´.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 juli

90 Day Fiancé: 8 stjärnor som överraskande kan bli framgångsrika sociala medieinfluencers 2023

Några minnesvärda medlemmar från 90 Day Fiancé-franchisen kommer troligen att bli populära sociala medieinfluencers vid slutet av året. Sedan 2014 har över ett dussin stjärnor försökt bli kända på sociala medier, men har misslyckats på grund av deras innehåll och stil. Bland dessa finns Tania Maduro och Molly Hopkins som trots försök inte lyckats bli framgångsrika influencers. Däremot pekas Debbie Aguero, Lidia Morel, Meisha Johnson, Tiffany Franco, Asuelu Pulaa, Razvan Ciocoi, Rishi Singh och Syngin Colchester ut som lovande influencers.

Direktlänk Dela Screen Rant fördjupade 1 juli

Daniel Barnes vinner 10X Digital marknadsföringsstipendium

10X Digital har utsett Daniel Barnes till vinnare av deras digitala marknadsföringsstipendium för höstterminen 2023. Stipendiet delas ut två gånger om året och hjälper studenter med boendekostnader, böcker och undervisning. Barnes kommer att börja på Georgia State University i höst och planerar att studera marknadsföring med inriktning på digital och kreativ marknadsföring. 10X Digital INC är ett kvinnodrivet företag som erbjuder tjänster inom innehållsmarknadsföring, public relations och digital marknadsföring, baserat i Greenville, South Carolina.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 22 juni

Kroy Biermann får farsdagsmeddelanden från Kim Zolciaks döttrar mitt under skilsmässa

Kroy Biermann fick farsdagsmeddelanden från Kim Zolciaks två äldsta döttrar mitt under parets pågående skilsmässa. Brielle Biermann och Ariana Biermann, som är från Kim Zolciaks tidigare förhållanden, hyllade Kroy på sina Instagram Stories. Kroy, som adopterade syskonen 2013 efter att ha gift sig med Zolciak 2011, återpostade båda Stories på sitt eget konto. Paret bor fortfarande tillsammans trots att de ansökte om skilsmässa i maj, men de har undvikit varandra i sitt hem i Georgia.

Direktlänk Dela Page Six fördjupade 19 juni

PBS stäms för att ha skickat känslig abonnentinformation till Facebook

En PBS-abonnent har stämt företaget och anklagar det för att ha skickat känslig abonnentinformation till Facebook. Jazmine Harris lämnade in stämningsansökan mot Public Broadcasting Service (PBS) i en federal domstol i Georgia, med anklagelser om brott mot Video Privacy Protection Act (VPPA). Enligt stämningsansökan installerade PBS en Facebook-pixelkod på sin webbplats som spårade vilka videor abonnenter tittade på utan deras samtycke. Informationen kombinerades sedan med personuppgifter och skickades till Facebooks moderbolag, Meta. PBS anklagas för att ha använt informationen för att rikta reklam till sina abonnenter.

Direktlänk Dela Top Class Actions fördjupade 11 juni

OpenAI stäms för förtal efter falsk information från ChatGPT

OpenAI har drabbats av vad som verkar vara det första förtalsmålet som svar på falsk information genererad av ChatGPT. En radiopratare i Georgia, Mark Walters, stämmer företaget efter att ChatGPT påstått att Walters anklagats för att ha bedragit och förskingrat medel från en ideell organisation. Systemet genererade informationen som svar på en begäran från en tredje part, en journalist vid namn Fred Riehl. Walters mål inlämnades den 5 juni i Georgias Superior Court of Gwinnett County och han söker ospecificerade ekonomiska skadestånd från OpenAI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 juni

Radioprogramledare stämmer OpenAI för förtal genom ChatGPT

Mark Walters, grundare av Armed American Radio, har lämnat in en förtalsstämningsansökan mot OpenAI, där han anklagar företagets AI-drivna chattbot, ChatGPT, för att ha fabricerat falska rättsliga påståenden om honom. Detta tros vara den första förtalsklagan relaterad till ChatGPT, som introducerades i november 2022. Enligt stämningsansökan som lämnats in vid Georgias Superior Court of Gwinnett County, bad journalisten Fred Riehl ChatGPT att sammanfatta ett fall som kallades Second Amendment Foundation v. Ferguson. I sitt fabricerade svar påstod ChatGPT falskt att fallet var en rättslig klagomål som lämnats in av Alan Gottlieb, grundare av Second Amendment Foundation, mot Mark Walters. Walters hävdar att varje uttalande om honom i ChatGPT:s svar är förtalaktigt och illvilligt och att anklagelserna om förskingring leder till skador på hans rykte och utsätter honom för offentlig förakt. OpenAI har ännu inte kommenterat Walters stämningsansökan.

Direktlänk Dela Radio Ink fördjupade 8 juni

OpenAI stäms för förtal av radioprogramvärd på grund av AI-chattbotens falska uttalanden

OpenAI, företaget bakom den populära AI-chattboten ChatGPT, står inför en stämningsansökan från Mark Walters, en radioprogramvärd från Georgia, som hävdar att företaget är ansvarigt för de förtalande uttalanden som chattboten gjorde. Detta markerar det första fallet av sitt slag inom AI. Stämningen hävdar att ChatGPT gav falsk information om Walters till Fred Riehl, chefredaktör för AmmoLand, medan han forskade för en artikel om ett mål i en federal domstol i Washington. Chattboten beskyllde Walters för att ha bedragit och förskingrat pengar från Second Amendment Foundation, men all information om fallet och Walters var helt fabricerad. Walters har aldrig arbetat för organisationen och fallet handlar inte om ekonomiskt bedrägeri. Även om Riehl inte publicerade en artikel baserad på ChatGPT:s information, lämnade Walters ändå in stämningen mot OpenAI och söker skadestånd. Fallet belyser behovet av att företag tar ansvar för innehållet som genereras av deras AI-system.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade 8 juni

Radioprogramledare stämmer AI-chattbot för förtal

Radioprogramledaren Mark Walters i Georgia har nyligen lämnat in en förtalsstämningsansökan mot ChatGPT:s moderbolag efter att chattboten påstod att han var inblandad i en förskingringshärva. En journalist hade bett ChatGPT om en sammanfattning av fallet The Second Amendment Foundation v. Robert Ferguson, och AI:n svarade felaktigt att Walters anklagats för att ha förskingrat pengar från The Second Amendment Foundation (SAF). Walters hade dock ingenting med fallet att göra och ingen officiell roll i SAF. Chattboten har även hänvisat till icke-existerande artiklar från tidningen The Guardian.

Direktlänk Dela InsideHook fördjupade 8 juni

AI-företag stäms för förtal av radiopratare

Talkshow-värden Mark Walters i Georgia har stämt AI-företaget OpenAI för förtal, med anledning av att företagets AI-chattbot ChatGPT påstås ha fabricerat rättsliga anklagelser mot honom. Detta tros vara det första förtalsmålet relaterat till ChatGPT, som introducerades i november 2022. Walters, grundare av Armed American Radio, lämnade in stämningen mot OpenAI i en delstatsdomstol i Georgia och söker ospecificerade ekonomiska skadestånd. Enligt stämningen svarade ChatGPT med falska anklagelser om Walters när journalisten Fred Riehl bad om en sammanfattning av ett rättsfall som inte involverade Walters. OpenAI har inte kommenterat stämningen.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 8 juni

OpenAI stäms för förtal av radioprogramledare

Radioprogramledaren Mark Walters stämmer artificiell intelligensföretaget OpenAI i en första i sitt slag förtalsmål i Georgia. Walters hävdar att OpenAIs språkmodell ChatGPT felaktigt och illvilligt påstod att han anklagats för att ha förskingrat och bedragit pengar från Second Amendment Foundation (SAF). ChatGPT påstod också att Walters var stiftelsens kassör och ekonomichef, trots att han inte har någon anställning eller officiell relation med SAF. Walters kräver skadestånd och andra åtgärder från domstolen och juryn. Utfallet av fallet är osäkert, eftersom Walters måste bevisa att OpenAI visste att informationen var falsk eller hade nonchalant förakt för sanningen, samt ”verklig illvilja” för att ChatGPT:s handlingar ska anses vara förtal.

Direktlänk Dela Popular Science fördjupade 8 juni

Nexstar donerar pengar till Columbus State University Foundation

Nexstar Media Charitable Foundation och WRBL-TV meddelade att de kommer att donera $2 500 till Columbus State University Foundation (CSUF) i Georgia. Donationen kommer att användas för att förse kommunikationsavdelningen med ny utrustning och programvara, såsom Adobe Premiere.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 2 juni

Rudy Giuliani, tidigare borgmästare i New York och rådgivare till Donald Trump, stäms av sin före detta medarbetare Noelle Dunphy på över 100 miljoner kronor. Dunphy anklagar Giuliani för maktmissbruk, omfattande sexuella övergrepp, trakasserier och andra olämpliga beteenden. Giuliani nekar till anklagelserna och hävdar att Dunphy aldrig arbetade för honom. Dunphy påstår att hon har bevis för sina anklagelser och att sanningen kommer att komma fram.

Dagens Nyheter fördjupade 17 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare