» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 127 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Greg Brockman är en amerikansk entreprenör och teknikledare. Han är medgrundare och teknisk chef (CTO) för OpenAI, ett forskningsföretag som arbetar med att utveckla artificiell intelligens (AI) på ett säkert och fördelaktigt sätt för mänskligheten. Tidigare var Brockman CTO på Stripe, en betalningsplattform för företag. Han har en stark bakgrund inom programmering och teknikutveckling och är engagerad i att skapa en positiv inverkan på världen genom att använda teknik. Greg Brockman är också en förespråkare för ansvarsfull AI-forskning och delar ofta sina insikter och erfarenheter inom området.

Senaste nytt kring Greg Brockman

OpenAI skjuter upp lanseringen av GPT Store till 2024

OpenAI har beslutat att skjuta upp lanseringen av sin GPT Store till början av 2024, enligt ett mejl som The Verge har sett. Företaget introducerade sitt GPT Builder-verktyg i början av november, vilket ger användarna enkel möjlighet att skapa egna anpassade AI-bots. OpenAI hade också sagt att det snart skulle släppa GPT Store för användare att lista sina GPT:er och potentiellt tjäna pengar på dem. Lanseringen var ursprungligen planerad till november. Efter den oväntade avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman, som sedan återinsattes, gick inte månaden som planerat.

Direktlänk Dela Engadget fördjupar idag

Sammanfattning av veckans AI-nyheter: OpenAI, Amazon, och AI:s miljöpåverkan

Förra veckan var präglad av turbulensen kring OpenAI:s VD Sam Altman, men denna vecka återgick saker till det normala. Altman har återtagit sin position som toppchef på företaget, med hjälp från Microsoft. OpenAI rullade ut flera nya AI-produkter och plattformar. Amazon avslöjade detaljer om sin nya AI-chattbot-assistent ´Q´ vid sitt AWS re:Invent-evenemang. En studie visade att generativ AI kan ha en negativ inverkan på miljön, liknande att ladda en smartphone. OpenAI försenar lanseringen av sin GPT Store, en marknadsplats för anpassningsbara GPT:er, till 2024.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupar idag

OpenAI: Skyddet mot AI-hot eller en del av problemet?

OpenAI, grundat 2015, var tänkt att vara en icke-vinstdrivande organisation för att övervaka och reglera utvecklingen av AI-teknologi. Grundarna, Sam Altman, Elon Musk, Ilya Sutskever och Greg Brockman, presenterade sig själva som skydd mot framtida hot från okontrollerad, ond AI, dåliga aktörer och dåliga botar. Men, precis som i en episod av ´Twilight Zone´ där utomjordingar presenterar en bok med titeln ´To Serve Man´ som visar sig vara en kokbok, insåg kryptograferna för sent att OpenAI kanske inte tjänar människan på det sätt som de ursprungligen trott.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT firar ett år, har blivit symbol för AI-revolutionen

ChatGPT, ett AI-chattprogram utvecklat av OpenAI, firar sin första födelsedag. Vid lanseringen beskrevs det som en ´lågprofilig forskningsförhandsgranskning´, men det har snabbt blivit en symbol för AI-revolutionen. Inom två månader efter lanseringen hade över 100 miljoner användare besökt ChatGPT:s webbplats, enligt dataanalysföretaget Similarweb. Dess framgång har inspirerat konkurrenter som Google´s Bard, Meta och Amazon´s Q. Men dess popularitet har också väckt oro över AI som ersätter arbetare och dess inverkan på online-desinformation, datainsamling och miljöpåverkan.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

Igår markerade ettårsdagen sedan OpenAI lanserade ChatGPT, vilket har varit ett omvälvande år då otaliga företag och användare upplevt fördelar och risker med generativ AI. ChatGPT har förändrat marknadsföring, teknik, media, kultur och samhället på otaliga sätt, bland annat genom att ge nytt liv åt sökvärlden, stimulera kreativiteten och möjliggöra nya produktplaner. Samtidigt har det framkallat nya bekymmer relaterade till immateriell egendom, desinformation, diskriminering och datasekretess. OpenAI firade ChatGPT:s årsdag genom att publicera en kort video som framhäver några av de sätt som människor har använt plattformen för både arbete och vardagligt liv.

Digiday Media fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år: Från underhållning till betydande verktyg

Under sitt första år har OpenAI:s ChatGPT utvecklats från ett underhållande AI till ett viktigt verktyg inom marknadsföring och kundupplevelse. Det har dock inte varit utan utmaningar, inklusive en större dataintrång och tillfällig inaktivering av en viktig webbläsar-plugin. Ledarskapsomvälvningar på OpenAI har också belyst komplexiteten i att hantera framstående AI-utvecklingar. Trots detta har ChatGPT blivit integrerat i dagliga marknadsföringskampanjer och innehållsskapande, och har även ersatt mänskliga arbetare på arbetsplatsen i vissa företag.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade i förrgår

Microsoft tar observatörsposition på OpenAI:s styrelse

Microsoft kommer att ta en observatörsposition på OpenAI:s styrelse, enligt företagets VD, Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan delta i OpenAI:s styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men kommer inte att ha rösträtt i frågor som att välja eller välja direktörer. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. Microsoft har åtagit sig att investera över 10 miljarder dollar i OpenAI och äger 49% av företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade i förrgår

OpenAI:s budgivningsrunda, som skulle tillåta anställda att sälja aktier i start-up-företaget till externa investerare, fortsätter som planerat trots tumult i ledningen och förändringar i styrelsen. Budgivningen värderar OpenAI till samma nivåer som tidigare rapporterats i oktober, runt 86 miljarder dollar, och leds av Josh Kushners Thrive Capital. Sam Altmans tillfälliga avstängning tidigare i november hotade värderingen, men hans återkomst banade väg för budgivningen. Budgivningen förlängdes till den 5 januari.

Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år, övergår till ChatGPT-4 och får miljarder besök

30 november markerar ettårsdagen för ChatGPT, en populär AI-chattbot utvecklad av OpenAI. Sedan lanseringen har ChatGPT uppnått över 1,7 miljarder besök världen över. Användare har utnyttjat boten för olika uppgifter, från att skriva e-post till att skapa sexsiffriga företag. OpenAI har nu lanserat ChatGPT Plus, en uppgraderad version som kan ´se, höra och tala´, vilket möjliggör röstkonversationer och bildbehandling. OpenAI har också genomgått förändringar, inklusive en ledarskapsomskakning där tidigare VD Sam Altman avsattes och sedan återanställdes. Dessutom kommer Microsoft, som tidigare investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, att ha en icke-röstberättigad plats i styrelsen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

OpenAI återinsätter Sam Altman som VD och introducerar ny styrelse

OpenAI har meddelat att Sam Altman återinsatts som VD och att företaget har en ny initial styrelse, med Microsoft Corp. som icke-röstberättigad observatör. Detta kommer två veckor efter att Altman oväntat avskedades från AI-startupen. Mira Murati, som var tillförordnad VD efter Altmans avskedande, återgår till sin position som CTO. OpenAI:s medgrundare Greg Brockman återvänder som företagets president. De nya styrelseledamöterna är Bret Taylor, tidigare co-VD för Salesforce Inc., Larry Summers, tidigare finansminister i USA, och Adam D’Angelo, VD för fråge- och svarssajten Quora Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder officiellt som VD för OpenAI

Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI, med Greg Brockman som president och Mira Murati som CTO. Nya styrelsemedlemmar har också tillkommit. Ilya Sutskever, OpenAI:s medgrundare, tidigare ordförande och chefsforskare, har ännu inte återvänt och hans position inom företaget är ännu inte fastställd. Den nya styrelsen kommer bara att ha en återvändande medlem, Quora VD Adam D´Angelo, som ansluter sig till den tidigare Salesforce VD Bret Taylor, och den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers. Två seniora forskare på Sutskevers team, Jakub Pachocki och Szymon Sidor, är tillbaka på OpenAI.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får observatörsroll på ny styrelse

OpenAI har meddelat att Sam Altman har återvänt till företaget som VD, tillsammans med Mira Murati som CTO och Greg Brockman som president. De återupptar sina roller efter Altman´s oväntade avsked som skapade kaos inom företaget. Altman säger att företaget inte förlorade någon anställd eller kund under krisen. Tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och ekonomen Larry Summers har officiellt börjat sin mandatperiod i den ´nya initiala´ OpenAI-styrelsen. Dessutom kommer en representant från Microsoft att ha en icke-röstningsobservatörsroll i styrelsen. Altman uttryckte också sin respekt för Ilya Sutskever, OpenAI:s chefsforskare.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade i förrgår

Microsoft tar icke-röstplats på OpenAIs styrelse

Microsoft kommer att ta en icke-röstgivande, observatörsposition på OpenAIs styrelse, enligt VD Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan närvara vid OpenAIs styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men har inte rösträtt i frågor som val eller utnämning av direktörer. Microsoft har åtagit sig att investera över $10 miljarder i OpenAI och äger 49% av företaget. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. OpenAIs investerare kommer troligen inte att få en plats på den ideella styrelsen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade i förrgår

OpenAI bekräftar återkomsten av Sam Altman som VD

OpenAI har officiellt bekräftat att Sam Altman återvänder som företagets VD. Nyheten levererades i ett inlägg på onsdagen, där två meddelanden skickats till OpenAIs anställda och delats med världen: ett från Altman och det andra från styrelseordförande Bret Taylor. Båda meddelar att OpenAIs styrelse framöver kommer att inkludera en icke-röstande observatör från Microsoft. Altman tackade de som arbetat för att säkra hans återkomst och uttryckte ingen illvilja mot dem som motsatte sig honom. Han tackade även partners och användare, och avslöjade att inga kunder hoppade av under organisationens styrningsproblem.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder som VD för Open AI efter kaos

Sam Altman har återvänt som VD för Open AI efter att ha blivit avskedad, vilket ledde till hot om uppsägningar från nästan alla anställda. I ett öppet brev på företagets hemsida tackar han medarbetarna för deras stöd och hantering av situationen. Han tackar också särskilt Ilya Sutskever, som var i styrelsen och anklagades för att ligga bakom hans avskedande. Trots detta hoppas Altman att de kan fortsätta ha en arbetsrelation. Open AI är känt för att ligga bakom Chat GPT och anses vara världsledande inom utveckling och kommersialisering av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade i förrgår

OpenAI:s medgrundare Sam Altman återvänder som VD

OpenAI har officiellt tillkännagivit att medgrundaren Sam Altman återvänder till företaget som VD. Detta sker en vecka efter att företaget beslutade att återanställa honom efter att han oväntat avlägsnades av den dåvarande styrelsen för OpenAI. Microsoft, en stor investerare, har nu representation i den nya styrelsen, men får inte rösta. Altman uttryckte stor entusiasm inför framtiden och berömde CTO Mira Murati för hennes arbete som tillförordnad VD. Den nya styrelsen för OpenAI kommer att inkludera Bret Taylor som ordförande, ekonomen Larry Summers och återvändande styrelsemedlem samt Quora:s medgrundare och VD Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får icke-röstplats i styrelsen

Sam Altman, en av grundarna till OpenAI, har officiellt återvänt till sin roll som företagets VD efter en oväntad och tillfällig frånvaro. Altman bekräftade att tillförordnade VD:n Mira Murati kommer att återgå till sin tidigare roll som teknikchef. Den nya initiala styrelsen kommer att ledas av Salesforce VD Bret Taylor, tillsammans med Larry Summers, tidigare USA:s finansminister, och Adam D’Angelo, VD för sociala fråge- och svarwebbplatsen Quora. Greg Brockman kommer också att återuppta sin roll som OpenAI:s president. Altman avslöjade att Microsoft kommer att inkluderas som en icke-röstobservatör i den nya styrelsen.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 30 november

OpenAI erbjuder inte styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare

OpenAI, som nyligen genomgick ledningsförändringar, kommer inte att erbjuda styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare, enligt en källa som talade med Reuters. OpenAI överväger för närvarande inte att lägga till personer från Microsoft, Thrive Capital och Khosla Ventures i sin styrelse. Beslutet avspeglar företagets nya prioritet på AI-säkerhet över vinster. Microsoft är OpenAIs största investerare med över $10 miljarder som stödjer dess verksamhet. Microsofts VD Satya Nadella har tidigare sagt att styrningen i företaget inte nödvändigtvis behöver ändras oavsett var Sam Altman hamnar.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 29 november

OpenAI:s VD Sam Altman återinsatt efter uppsägning, men könsbalansen i styrelsen ifrågasätts

OpenAI:s styrelse avskedade oväntat sin populära VD, Sam Altman, tidigare denna månad, vilket chockerade teknikvärlden och ledde till hot om uppsägningar från majoriteten av anställda. Efter fem dagars kaos återinsattes Altman, med en omstrukturerad, helt manlig styrelse som övervakar honom, ledd av ex-VD:n för Salesforce och tidigare Twitter-styrelseordföranden Bret Taylor. Den tidigare sexpersonersstyrelsen har nu minskat till tre, men fler väntas ansluta. Två kvinnor som tidigare satt i styrelsen, Helen Toner och Tasha McCauley, är nu avskurna från företaget.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 28 november

OpenAI:s ovanliga företagsstruktur skapar kaos

OpenAI, ett företag som utvecklar artificiell intelligens, har stått i centrum för en ledarskapskris på grund av dess ovanliga företagsstruktur. OpenAI styrs av en sex personer stark styrelse som styr en ideell organisation, som i sin tur driver ett vinstdrivande teknikföretag. Strukturen har skapat spänningar mellan de ideella och vinstdrivande delarna av företaget, vilket ledde till avskedandet av VD Sam Altman. Efter Altman´s avskedande hotade majoriteten av anställda att sluta om han inte återinsattes som VD. OpenAI:s struktur har fått kritik för att lämna företaget i händerna på personer som inte har något ekonomiskt intresse i dess framgång.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 28 november

Kris på OpenAI: Sam Altman avskedas och återanställs i strid om företagets riktning

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) och tidigare icke-vinstdrivande organisation, har genomgått en kris där VD:n Sam Altman avskedades och sedan återanställts. Krisen uppstod på grund av spänningar mellan olika synsätt på AI och företagets övergång från en icke-vinstdrivande organisation till ett lönsamt start-up. OpenAI grundades av Elon Musk och Sam Altman för att utveckla säker och fördelaktig AI för mänskligheten, men har sedan dess omstrukturerats för att kunna generera vinster och dra in mer kapital. Denna förändring ledde till att Musk bröt med OpenAI och flera andra anställda lämnade företaget.

Direktlänk Dela El País fördjupade 28 november

OpenAI-drama fortsätter med nytt AI-projekt som kan hota mänskligheten

Efter en turbulent period där OpenAI:s styrelse avskedade VD:n Sam Altman, ersatte honom tillfälligt med CTO Mira Murati, president Greg Brockman avgick och nästan alla OpenAI:s anställda hotade att säga upp sig, rapporterade Reuters att flera forskare skrev ett brev till styrelsen innan Altman avsattes. De varnade för en ´kraftfull artificiell intelligensupptäckt´ som de sa kunde hota mänskligheten. Projektet, kallat Q*, ansågs vara ett genombrott i strävandena att bygga AGI (artificiell allmän intelligens). Enligt Reuters kunde den nya modellen ´lösa vissa matematiska problem´ vilket gjorde forskarna mycket optimistiska om Q*´s framgång. Men senior AI-forskare på Nvidia, Jim Fan, kallade det för en ´fantasi´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI

Sam Altman har återinsatts som VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom den populära chattboten ChatGPT. I samband med återinsättningen av Altman gick OpenAI med på att byta ut tre av fyra styrelseledamöter. Dessa åtgärder skedde efter att över 90 procent av OpenAIs personal hotade med att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte Altman återinsattes som VD och hela styrelsen avgick. Greg Brockman, OpenAIs president, gick också med på att återvända efter att tidigare ha avgått i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela World Socialist Web Site fördjupade 27 november

Förslag till kvinnliga styrelsemedlemmar för OpenAI

AI-företaget OpenAI har genomgått flera förändringar den senaste veckan, inklusive utnämningen av en ny tillfällig VD och en förändring i styrelsen. En stor förändring är att styrelsen nu består av enbart män, vilket har väckt oro. Det finns dock förväntningar på att OpenAI kommer att lägga till fler medlemmar i styrelsen. Detta ger möjlighet att få in kvinnor och skapa könsdiversitet i styrelsen. Startup- och innovations-experten Elizabeth Scallon har föreslagit flera framstående kvinnor för OpenAI att överväga i sin styrelsesökning. Här är tio kvinnor som skulle kunna bli potentiella oberoende styrelsemedlemmar för OpenAI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

OpenAI gör ChatGPT Voice-funktionen gratis för alla användare

OpenAI har gjort sin ChatGPT Voice-funktion, som tidigare endast var tillgänglig för ChatGPT Plus-prenumeranter, gratis för alla användare. Meddelandet gjordes av Greg Brockman, medgrundare av OpenAI, på Twitter. ChatGPT Voice låter användare interagera med AI via röstkommandon, och svar kan ges både i ljud- och textformat. Funktionen är endast tillgänglig via ChatGPT:s mobilapp, inte på webbläsare. Tekniken för röstigenkänning Whisper har gjort utvecklingen av ChatGPT Voice möjlig.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 26 november

OpenAI i centrum för strid om framtiden för AI

En tumultartad strid har ägt rum på teknikföretaget OpenAI, med fokus på framtiden för artificiell intelligens. I centrum för konflikten stod VD:n Sam Altman och företagets ideella styrelse. Styrelsen sparkade abrupt Altman, men återanställde honom och sparkade hälften av styrelsen sex dagar senare. OpenAI började som ett ideellt forskningscenter med målet att ´bygga säker artificiell allmän intelligens till förmån för mänskligheten´. Men 2019 behövde OpenAI pengar för att driva och testa sina AI-modeller, så en kommersiell gren av forskningsorganisationen skapades och Sam Altman blev dess VD. Konflikten har belyst spänningen mellan affärs- och allmänna intressen i Silicon Valley.

Direktlänk Dela Australian Broadcasting Corporation fördjupade 26 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och återanställs efter intern revolt

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades av företagets styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med medlemmar. Avskedandet ledde till chockvågor i Silicon Valley och krav från investerare på hans återkomst. Efter att ha avskedats tillkännagav Microsofts VD, Satya Nadella, att Microsoft hade anställt Altman och Greg Brockman, OpenAI:s ordförande och president, för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´. Majoriteten av OpenAI:s anställda hotade att säga upp sig om Altman och Brockman inte återanställdes av styrelsen. OpenAI meddelade senare att de hade nått en principöverenskommelse om Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 november

OpenAI:s VD och medgrundare sparkas, hot om massavhopp och anställs av Microsoft

OpenAI, en ledande AI-företag, avskedade sin VD Sam Altman och medgrundare Greg Brockman den 17 november. Styrelsen hade oro över att Altman inte ägnade tillräcklig uppmärksamhet åt riskerna med OpenAIs teknologi. Nästan omedelbart hotade 747 av 770 anställda att lämna företaget. Microsofts VD Satya Nadella anställde snabbt Altman och Brockman. OpenAI har släppt en chatbot, ChatGPT, som har blivit mycket populär. Altman har varnat för farorna med oreglerad AI-utveckling. Microsoft, som har investerat över 13 miljarder dollar i OpenAI och äger 49 procent av det, anställde både Altman och Brockman och tillkännagav att de skulle leda ett avancerat forskningslabb vid Microsoft.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 25 november

OpenAI i kris efter dramatisk vecka

OpenAI, världens ledande AI-företag, har varit föremål för skratt och förvåning i teknikindustrin efter en dramatisk vecka där medgrundaren Sam Altman avskedades och sedan återinsattes som VD. Nu varnar experter för att OpenAI har passerat Rubicon och att det inte finns någon återvändo. Detta hotar att orsaka en ´brain drain´ inom företaget, då talanger står inför ett avgörande val mellan att stödja företagets ursprungliga uppdrag eller att bli rika. Detta kan leda till att fler anställda följer i fotspåren av Dario och Daniela Amodei, som lämnade OpenAI för att starta sitt eget AI-startup, Anthropic.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 november

OpenAI ett steg närmare Allmän Artificiell Intelligens

Flera anställda på OpenAI har uttryckt säkerhetsbekymmer om ett projekt kallat Q*, vilket de anser kan hota mänskligheten. De anställda är också oroliga för företagets kommersialisering av AI-verktyg. OpenAI:s VD Sam Altman, som nyligen återanställdes efter att ha blivit sparkad, är medgrundare till företaget som är känt för sina generativa AI-verktyg. Företaget har gjort framsteg i sitt mål att uppnå allmän artificiell intelligens (AGI). Det är oklart om de som skrev brevet till styrelsen är bland de 700 anställda som hotade att följa Altman till Microsoft efter hans avsked.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 24 november

OpenAI:s VD avskedades och återanställdes oväntat

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades och återanställdes oväntat, vilket chockade teknikvärlden. Striden har implikationer bortom företagets styrelserum och visar på AI-industrins omogenhet samt den starka viljan i Silicon Valley att vara först. Det väcker också brådskande frågor om teknikens säkerhet. Konflikten mellan Sam Altman och OpenAI:s styrelse började med att styrelsen avsatte Altman som VD för att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Microsoft, som är minoritetsägare i OpenAI och har investerat cirka 130 miljarder kronor i företaget, informerades knappt om beslutet. Efter att mer än 95% av OpenAI:s anställda hotade med att sluta om inte Altman återanställdes, blev han återigen VD för företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter kort avsked

Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom artificiell intelligensverktyget ChatGPT, lämnade sin position förra fredagen, men återvände redan på tisdagen. OpenAI grundades av Altman som en ideell organisation med syftet att säkert bygga AI som presterar bättre än människor och gynnar mänskligheten. Företaget blev senare ett vinstdrivande företag, men styrs fortfarande av sin ideella styrelse. Anledningen till Altmans avskedande var bristande öppenhet i hans kommunikation med företagets dåvarande styrelse. OpenAI meddelade på tisdagen att de nått en principöverenskommelse om att Altman ska återvända som VD under en annan styrelse.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter en förvirrande vecka

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter en vecka av förvirring. Altman avskedades plötsligt från sin roll som VD på grund av bristande kommunikation, vilket ledde till att medgrundare Greg Brockman lämnade företaget för Microsoft. Nästan alla anställda på OpenAI hotade att sluta om inte Altman återvände och styrelsen avgick. En dag senare återvände Altman som VD och styrelsen ersattes till stor del. Det finns fortfarande många obesvarade frågor, inklusive varför Altman avskedades från början.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 november

OpenAI rullar ut röstchattfunktion för alla ChatGPT-användare på mobil

OpenAI har introducerat röstchatt på ChatGPT för Android och iOS, en funktion som tidigare endast var tillgänglig för Plus- och Enterprise-prenumeranter. Nu kan alla mobilanvändare prata med ChatGPT genom att trycka på röstsymbolen i appen. Röstchatten, som drivs av en text-till-tal-modell, genererar ´mänskligt liknande ljud´ och erbjuder fem olika röster. Trots att funktionen nu är tillgänglig för alla, kan det ta tid innan den är tillgänglig universellt. OpenAI har nyligen genomgått en turbulent period, med avgångar och återanställningar av höga chefer.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 23 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad och återinsatt som VD

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, avskedades oväntat som VD förra fredagen, ett beslut som chockade branschen. Hans roll som VD återinsattes dock bara några dagar senare. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess befintliga teknik, bidrog till Altmans återkomst, och anställde snabbt honom samt en annan medgrundare och tidigare president, Greg Brockman, som slutade i protest efter VD:ns avskedande. Under tiden hotade hundratals OpenAI-anställda att säga upp sig. Altman och Brockman firade sina återkomster till företaget i inlägg på plattformen X, tidigare känd som Twitter, tidigt på onsdagen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 23 november

OpenAI tar tillbaka Sam Altman som VD efter hot om massuppsägningar

OpenAI meddelade att de nått en överenskommelse om att återinföra Sam Altman som VD och utse nya styrelsemedlemmar, efter att nästan alla anställda hotat att sluta på grund av hans avsked. Företagets president och medgrundare Greg Brockman har också återvänt efter en kaotisk period. I ett inlägg på X sa företaget att de nått en principöverenskommelse för att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. De sa också att de arbetar på detaljerna i överenskommelsen.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

Microsoft firar OpenAIs återgång till normalitet efter kaos

Microsofts ledare firar OpenAIs återgång till normalitet efter dagar av kaos. OpenAI, som Microsoft har investerat cirka 13 miljarder dollar i, har upplevt en turbulent period som började när styrelsen plötsligt avskedade Sam Altman som VD. Microsoft anställde snabbt Altman och OpenAI:s medgrundare och president Greg Brockman, som avgick i protest mot Altmans avskedande, för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam. Ett avtal nåddes slutligen för att Altman skulle återvända till OpenAI istället för att låta företaget kollapsa, vilket Fortune teknikreporter David Meyer skrev är ett resultat som är ´ganska idealiskt för Microsoft´.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 23 november

OpenAI lägger till röstchatt i ChatGPT för alla användare

OpenAI har lagt till röstchatt i ChatGPT för Android och iOS. Funktionen var ursprungligen endast tillgänglig för Plus- och Enterprise-prenumeranter men blir gradvis tillgänglig för alla gratisanvändare. OpenAI:s medgrundare Greg Brockman meddelade detta på X (tidigare Twitter). ChatGPT:s röstfunktion är ideal för konversationer och genererar mänskliknande ljud från text och korta talprover. Användarna kan välja mellan fem olika röster, utvecklade med input från röstskådespelare. Tillgängligheten för alla konton kan ta tid och det är oklart om användarna behöver välja att aktivera det.

Direktlänk Dela Gadgets Now fördjupade 23 november

OpenAI lanserar ny funktion trots intern kontrovers

Trots en kontroversiell period där OpenAI avskedade sin VD, anställde en annan och sedan tog tillbaka den ursprungliga VD:n, har företaget lyckats lansera en ny funktion. Funktionen, ChatGPT-röstchatt, var tidigare begränsad till betalande abonnenter, men har nu rullats ut till fler användare. Meddelandet delades av medgrundaren Greg Brockman på sociala nätverket X, tidigare känt som Twitter. Funktionen låter användare av iPhone- och Android-appar prata med chattboten som svarar med en syntetiserad röst, stödd av OpenAIs stora språkmodell. Samtidigt antas Apple arbeta på sin egen LLM, vilket kan öka Siris förmågor.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter tumultartad period

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad, vilket markerar en kaotisk period som belyste djupa spänningar inom AI-gemenskapen. Styrelsen som avskedade Altman har nästan helt ersatts efter ett uppror från anställda, vilket förstärker hans position i företaget. Den enda överlevande i styrelserummet i den nya Altman-eran är Adam D´Angelo, VD för fråge- och svarssajten Quora. Han kommer att ansluta sig till ex-Salesforce co-VD Bret Taylor och tidigare amerikanska finansministern och presidenten för Harvard University, Larry Summers.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

OpenAI:s styrelse genomgår stora förändringar efter VD:s avskedande

OpenAI:s styrelse har varit föremål för kritik under det senaste året, och ansågs vara för liten och splittrad för att effektivt styra ett av de snabbast växande start-ups i Silicon Valleys historia. Förra veckan avskedades Sam Altman, OpenAI:s populära och inflytelserika VD, av fyra av styrelsens medlemmar. Efter fem turbulenta dagar, där Altman mobiliserade nästan alla företagets 770 anställda för att lobba för styrelsens avgång och hans återinsättning, återvände Altman till företaget. Både styrelsen och Altmans allierade diskuterade över ett halvt dussin alternativ för styrelsens framtid, inklusive att utöka styrelsen till mellan tre och sju medlemmar. De övervägde också omkring 30 kandidater, inklusive Laurene Powell Jobs, änka till Steve Jobs och grundare av Emerson Collective, och Brian Chesky, VD för Airbnb. På tisdagskvällen kom båda sidor överens om att skapa en provisorisk trestyrelse, som förväntas expandera under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 23 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter styrelsestrid

Sam Altman, som sparkades som VD för OpenAI på fredagen men återinsattes på tisdag kväll efter en dramatisk kamp med företagets styrelse, har gått med på en intern utredning om påstått beteende som ledde till att styrelsen avsatte honom. Fyra styrelseledamöter hävdade i ett blogginlägg att Altman inte hade varit ´konsekvent uppriktig´ med styrelsemedlemmarna. Som en del av en kompromiss för att återvända till OpenAI kommer varken Altman eller den tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman att återta sina platser i företagets styrelse. De återvändande cheferna gick också med på en ny trepersoners styrelse som inkluderar Quora VD Adam D´Angelo, som var en del av den gamla styrelsen som sparkade Altman. Styrelsens nya ordförande är Bret Taylor, en tidigare co-VD för Salesforce, och tidigare finansminister Larry Summers är den tredje direktören.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 22 november

OpenAI lanserar ´ChatGPT med röst´ för alla gratisanvändare

OpenAI lanserar ´ChatGPT med röst´ för alla gratisanvändare genom sin mobilapp, tidigare var det bara tillgängligt för betalande prenumeranter. AI:ns röstkommandon utnyttjar OpenAIs arbete med text-till-tal-teknologi och dess arbete med Whispers röstigenkänning. Efter problem med OpenAIs VD, har Sam Altman och dess president, Greg Brockman, återvänt till företaget med en ny styrelse. ´ChatGPT med röst´ är nu tillgängligt för alla gratisanvändare. Användare kan hoppa in i appen och trycka på hörlursikonen för att börja rösta sina frågor till ChatGPT.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 22 november

Efter att ha blivit avsatt som VD för OpenAI förra veckan, återvänder Sam Altman nu till sin position. Greg Brockman återtar sin roll som president för OpenAI, medan Mira Murati återgår till sin tidigare position som CTO. De tre forskare som avgick i solidaritet med Altman och Brockman är också tillbaka på företaget eller har ansökt om att få återvända. Trots detta kommer varken Altman eller Brockman att behålla sina platser i styrelsen. Styrelsen kommer nu att bestå av Adam D’Angelo, CEO för Quora, Bret Taylor från Google/Salesforce/Twitter och Larry Summers, ekonom vid Harvard. Altman kommer att frivilligt underkasta sig en intern utredning om skälen till att han avsattes som VD.

Slate Magazine fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter oväntad avsked

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder till sin position efter att ha blivit oväntat avskedad. Greg Brockman, företagets tidigare styrelseordförande och president, kommer också att återvända. Dessa återanställningar kommer efter att en majoritet av OpenAI:s anställda undertecknade ett brev som krävde just detta. OpenAI meddelade också att de har en ny ´inledande´ styrelse, med Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och tidigare handelssekreterare Larry Summers som medlem. OpenAI har också blivit stämda i ett upphovsrättsmål av författaren Julian Sancton och andra författare, som anklagar företaget och Microsoft för att ha tränat flera versioner av ChatGPT med upphovsrättsskyddat material utan tillstånd.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter intern maktkamp

Sam Altman, den avsatte ledaren för OpenAI, har återvänt till företaget som avskedade honom för bara några dagar sedan. Detta följer en kort men kaotisk maktkamp som chockade teknikindustrin. OpenAI meddelade på tisdagen att de har ´kommit överens i princip om att Sam Altman ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse´. Den nya styrelsen kommer att ledas av den tidigare Salesforce med-VD:n Bret Taylor. Övriga medlemmar kommer att vara den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers och Quora VD:n Adam D´Angelo. Samtidigt har Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, anställt Altman och en annan medgrundare, Greg Brockman. Detta ledde till hot om avgång från hundratals OpenAI-anställda, som krävde styrelsens avgång och Altmans återkomst.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 22 november

OpenAI gör röstfunktionen gratis för alla ChatGPT-användare

OpenAI har tillkännagivit en betydande uppdatering för ChatGPT-användare - gratis tillgång till röstfunktionen för alla. Detta markerar en betydande utökning av kapabiliteter, vilket gör att användare kan interagera med ChatGPT med hjälp av sin röst på mobilappen. Den mycket efterlängtade röstfunktionen, som tidigare var exklusiv för betalande användare, är nu tillgänglig för alla. Detta är ett tecken på OpenAI:s engagemang för inklusivitet. Lanseringen av den kostnadsfria röstfunktionen kommer mitt i organisatoriska omvälvningar på OpenAI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 22 november

OpenAI lanserar röstfunktion för ChatGPT gratis

OpenAI har meddelat att ChatGPT, den populära AI-baserade chatboten, nu har fått nya funktioner. Dessa funktioner har nu rullats ut globalt, och en av de mest intressanta funktionerna kommer att vara tillgänglig för alla användare, oavsett om de prenumererar på premiumversionen eller använder den kostnadsfria versionen. Funktionen ger ChatGPT röstkapacitet, vilket gör att den både kan ta emot frågor muntligt och svara på dem på samma sätt. Dessa funktioner kommer att finnas tillgängliga i mobilappversionen av plattformen.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till OpenAI som VD efter kort avsked

Sam Altman kommer att återvända till OpenAI som VD mindre än en vecka efter att han avlägsnades från positionen. OpenAI meddelade att Altman kommer att återvända med en ny initial styrelse som inkluderar Bret Taylor, Larry Summers och Adam D’Angelo. Taylor är tidigare VD för Salesforce, Summers är tidigare finansminister under president Bill Clinton, och D’Angelo är VD för Quora och enda medlemmen kvar från den tidigare styrelsen. OpenAI:s president Greg Brockman, som hade avgått i protest mot Altmans avsked, kommer också att återvända.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI efter oväntat avsked och anställning på Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för AI-bolaget Open AI, fick oväntat sparken av styrelsen på grund av förlorat förtroende. Detta ledde till spekulationer om orsaken till hans avsked, inklusive potentiella säkerhetsproblem med AI. Efter att ha blivit sparkad, fick Altman jobb på Microsoft, men på tisdagen organiserade Open AI:s anställda en namninsamling för att få tillbaka Altman. Runt 700 anställda krävde att Altman skulle få tillbaka sin roll och att styrelsen skulle avgå, annars hotade de att säga upp sig och ansluta sig till Altman på Microsoft. På onsdagen meddelades det att Altman återvänder till Open AI och att styrelsen byts ut.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

OpenAI:s chatbot ChatGPT nu tillgänglig med röstfunktion för alla användare

OpenAI:s populära chatbot, ChatGPT, är nu tillgänglig med röstfunktion för alla användare via mobilappen. Röstchatt har funnits för ChatGPT Plus och Enterprise-prenumeranter i några månader, men nu kan alla användare interagera med chatboten utan att behöva skriva sina förfrågningar. Alternativet är endast tillgängligt i appen, inte på ChatGPT:s webbplats. Användare kan välja mellan olika röster. Denna utveckling kommer i en turbulent tid för OpenAI, efter att de nyligen avskedade och sedan återinsatte sin VD och medgrundare Sam Altman.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 november

OpenAI genomgår stora förändringar i styrelsen

OpenAI har genomgått flera förändringar i sin styrelse. Bret Taylor, tidigare medarbetare på Salesforce, Facebook och Google, har utsetts till ny ordförande och styrelsemedlem. Larry Summers, ekonom och tidigare finansminister, har också anslutit sig till styrelsen. Adam D’Angelo, grundare och VD för Quora, fortsätter som styrelsemedlem. Tasha McCauley, Helen Toner och Ilya Sutskever har lämnat styrelsen, men Sutskever fortsätter som anställd. Dessa förändringar följer efter återinsättandet av Greg Brockman som president och återkomsten av Sam Altman.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter dramatisk vecka

Efter en dramatisk vecka har Sam Altman återtagit rollen som VD för OpenAI, efter att ha blivit avskedad. Alla men en av styrelsemedlemmarna som var ansvariga för avskedandet kommer att lämna. Styrelsen för OpenAI gav efter för en överväldigande majoritet av anställda som krävde Altmans återkomst. Detta skedde efter att Microsofts VD Satya Nadella hotade att dränera företaget på dess bästa talanger. Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce, och tidigare amerikansk finansminister Larry Summers kommer att bli nya styrelsemedlemmar. Microsofts aktier steg med 1,10% till $377,10 i förhandeln.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 22 november

OpenAI- anställda kräver återgång av avskedad VD

OpenAI meddelade på tisdagen att dess medgrundare Sam Altman kommer att återvända till teknikföretaget som VD, bara dagar efter att han avskedats av styrelsen och snabbt meddelat att han ansluter sig till Microsoft. ´Vi har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (Ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo´, sa OpenAI i ett inlägg på sociala medier. OpenAI bildar också en ny styrelse som kommer att inkludera tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, som kommer att fungera som ordförande; ekonomen och tidigare USA:s finansminister Larry Summers; och befintlig direktör Adam D´Angelo, VD för Quora. Tre direktörer som var inblandade i beslutet att avskeda Altman - Ilya Sutskever, Helen Toner och Tasha McCauley - lämnar styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter företagskris

Sam Altman är tillbaka som VD för OpenAI efter en turbulent period där ovanlig företagsstyrning ledde till ett försök att avsätta honom, trots stöd från både Microsoft och majoriteten av OpenAIs personal. Processen var rörig men resultatet tycks bli ett starkare OpenAI med tydligare mål och syfte. Microsoft erbjöd anställning till Altman och Greg Brockman, och Twitchs medgrundare Emmett Shear hoppade in som tillfällig VD. Över 710 av företagets 770 anställda skrev under ett öppet brev till styrelsen där de krävde Altmans återkomst och styrelsens avgång. Altman och Brockman får sannolikt fortsatt stöd från Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

OpenAI återanställer Sam Altman och omarbetar sin styrelse

OpenAI kommer att återanställa Sam Altman som VD och omarbeta sin styrelse med nya direktörer. Den initiala styrelsen kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce Inc. och direktör på Twitter innan det förvärvades av Elon Musk. De övriga direktörerna är Larry Summers, USA:s finansminister under president Bill Clinton, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att ”reda ut detaljerna”. Styrelsen kommer inte att vara slutgiltig: dess huvudprioritet är att välja upp till nio nya direktörer. Altman kommer troligen att ansluta till styrelsen så småningom. Han gick också med på en intern utredning om det beteende som ledde till hans avsked.

Direktlänk Dela Luxembourg Times fördjupade 22 november

Misslyckad kupp på Open AI: VD Sam Altman återvänder

Sam Altman, VD för Open AI, fick sparken men är nu tillbaka på tronen. Altman, som kritiserats för att ha drivit företaget i en mer kommersiell riktning, fick starkt stöd från anställda som hotade att avgå om han inte återvände. Ilya Sutskever, forskningschef på Open AI, uttryckte ånger över kuppförsöket. Efter att ha lämnat Open AI, blev Altman och medgrundaren Greg Brockman anställda av Microsoft för att leda en ny AI-utvecklingsavdelning. Trots spekulationer om att Microsoft skulle ta över Open AI, återvände Altman och en ny styrelse tog över.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI efter kaotiskt avsked

Sam Altman, VD för teknikjätten Open AI, avskedades under kaotiska omständigheter men återvände till posten fem dagar senare med en helt ny styrelse. Avskedandet beskrevs som ´utan motstycke´ och skapade stor förvirring. Altman och medgrundaren Greg Brockman anställdes av Microsoft inom 48 timmar efter att de lämnat Open AI. Styrelsen byttes ut och Altman och Brockman återvände till företaget. Den tidigare styrelsen bestod av forskningschef Ilya Sutskever, Greg Brockman och de tre oberoende ledamöterna Adam D’Angelo, Tasha McCauley och Helen Toner. Den nya styrelsen består av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter styrelsedrama

Sam Altman, som sparkades från sin roll på OpenAI, kommer att återvända till sin post som VD. Detta sätter punkt för en styrelsedrama som har fascinerat Silicon Valley och avslöjat maktkampen över kontrollen över artificiell intelligens framtid. Det initiala styrelsen kommer att bestå av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D’Angelo. Altman kommer inte att ha en plats i den nya styrelsen, och styrelsen gick med på en oberoende utredning som kommer att undersöka alla aspekter av de senaste händelserna. Greg Brockman, som avgick i solidaritet med Altman, återvänder till företaget.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter dramatisk vecka

OpenAI har nått en preliminär överenskommelse för att låta Sam Altman återvända som företagets VD och bilda en ny styrelse. Detta signalerar slutet på en nästan veckolång dramatik utlöst av Altmans oväntade avsked av företagets tidigare styrelse. Företaget meddelade att Altman har gått med på att återvända som VD och att företaget kommer att ha en ny ´initial styrelse´ ledd av Salesforce med-VD Bret Taylor. Andra styrelsemedlemmar inkluderar före detta finansminister Larry Summers och Quora VD Adam D´Angelo. OpenAI medgrundare Greg Brockman meddelade också att han kommer att återvända till företaget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Sam Altman tillbaka som VD för Open AI efter sparken

Sam Altman är återigen VD för Open AI, ett företag som äger Chat GPT, efter att ha blivit sparkad för fem dagar sedan, vilket skakade teknikbranschen. Han fick sparken efter en intern granskning visade att han inte varit helt uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Under hans frånvaro hoppade både han och medgrundaren Greg Brockman in i ett nytt AI-projekt på Microsoft, som tidigare investerat cirka 115 miljarder kronor i Open AI. Över 740 av företagets cirka 770 anställda skrev att de också skulle gå till Microsoft om Altman inte återvände.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 22 november

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder efter att ha blivit sparkad

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Detta kommer efter en period av intern konflikt och ökat externt tryck från företagets investerare. OpenAI meddelade att de nått en principöverenskommelse för Altman att återvända som VD med en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare amerikanska finanssekreteraren Larry Summers och Quora VD Adam D´Angelo. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess teknik, anställde snabbt Altman på måndag.

Direktlänk Dela WHEC-TV fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter kraftig protest

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI, efter att ha blivit avsatt av företagets styrelse förra veckan. Detta följde en kampanj som drivits av hans allierade, anställda och investerare. Styrelsen kommer att omformas utan flera medlemmar som motsatte sig Altman. OpenAI meddelade att de har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. OpenAI är en av världens mest profilerade artificiella intelligensföretag och tillverkare av ChatGPT chatbot.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter chockavsked

Sam Altman, tidigare avskedad ledare för OpenAI, återvänder till företaget som sparkade honom förra veckan. San Francisco-baserade OpenAI meddelade att de har kommit överens om att Sam Altman ska återvända som VD med en ny styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. OpenAI:s tidigare styrelse, som inkluderade D´Angelo, vägrade att ge specifika skäl till varför de sparkade Altman, vilket ledde till intern konflikt inom företaget och ökat externt tryck från startupföretagets investerare. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess teknik, anställde snabbt Altman på måndagen, liksom en annan medgrundare och tidigare president, Greg Brockman, som hade slutat i protest efter Altmans avsked.

Direktlänk Dela KPRC-TV fördjupade 22 november

OpenAI gör ChatGPT Voice Feature tillgängligt för alla användare

OpenAI har gjort en stor förändring i sina tjänster genom att göra ChatGPT Voice Feature tillgängligt för alla användare, tidigare var denna funktion endast tillgänglig för betalande användare. Detta är en betydande del av OpenAI-uppdateringen. Användare kan nu utan att betala använda ChatGPT Voice Feature. För att använda det behöver du bara ladda ner OpenAI-appen på din telefon och trycka på en ikon som ser ut som hörlurar. Detta markerar ett stort steg i världen för AI Voice Technology. Greg Brockman, före detta president för OpenAI, delade sina tankar om denna uppdatering. Han tror att det förbättrar upplevelsen avsevärt. Släppet av denna funktion sker vid en tidpunkt när OpenAI står inför interna utmaningar, särskilt när det gäller Sam Altman, den tidigare VD:n. Många OpenAI-anställda visar också sin oro och efterfrågar förändringar i företagets ledarskap. Med denna uppdatering öppnar OpenAI upp nya möjligheter för ChatGPT Accessibility Applications.

Direktlänk Dela Editorji fördjupade 22 november

OpenAI lanserar röstfunktion för ChatGPT trots interna skandaler

Trots att OpenAI nyligen avskedade sin VD, Sam Altman, fortsätter företaget att göra framsteg inom AI-världen. Företaget har lanserat en röstfunktion för ChatGPT, vilket kan vara ett lovande steg för tillgängligheten. Användare kan nu klicka på en hörlursikon för att använda sin egen röst för att kommunicera på mobilappen och får även ett hörbart svar. Funktionen lanserades först i september, men var då endast tillgänglig för betalande användare. Lanseringen följs av interna problem på företaget, inklusive en stor protester mot Altman´s avskedande.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 22 november

OpenAI släpper ChatGPT Voice-funktionen för alla användare mitt i CEO-drama

OpenAI har lanserat ChatGPT Voice för alla användare, en funktion som tidigare bara var tillgänglig för betalande kunder. ChatGPT Voice, som har fem unika röster - Juniper, Sky, Breeze, Ember och Cove - överträffar Apples Siri och Alexa när det gäller mänsklig rytm och intonation. Användare kan engagera sig i konversation med AI, som svarar verbalt. Funktionen skapades med OpenAIs Whisper-röstteknologi. Spotify använder också OpenAIs röstteknologi för att översätta podcasts till spanska, franska och tyska. Lanseringen kommer mitt i ledarskapsomskakningar och nästan 750 anställda hotar att lämna om styrelsen inte avgår och återinsätter Sam Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 22 november

OpenAI rullar ut röstfunktion för ChatGPT trots interna stridigheter

Trots interna stridigheter fortsätter OpenAI LP att rulla ut nya uppdateringar till sin ChatGPT chatbot. Företaget meddelade att användare nu kan ställa frågor till ChatGPT med sin naturliga röst och lyssna på dess svar, vilket innebär att de nu kan delta i riktiga samtal med den. Röstfunktionen, som först lanserades i september men då endast var tillgänglig för betalande abonnenter, rullas nu ut gratis till alla användare. Detta sker samtidigt som oordningen kring OpenAI:s ledarskap fortsätter.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 22 november

OpenAI gör ChatGPTs röstfunktion tillgänglig för alla användare

OpenAI har gjort röstfunktionen för ChatGPT tillgänglig för alla användare. Användare kan nu trycka på hörlursikonen för att tala med ChatGPT i mobilappen och få ett hörbart svar. OpenAI lanserade först möjligheten att uppmana ChatGPT med din röst och bilder i september, men gjorde bara funktionen tillgänglig för betalande användare. Detta sker samtidigt som OpenAIs personal kämpar med den plötsliga avsättningen av deras VD och röriga förhandlingar för hans återkomst.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 22 november

OpenAI gör röstfunktionen ChatGPT tillgänglig för alla användare mitt i intern strid

OpenAI, AI-startupen, har meddelat att den nya röstfunktionen ChatGPT nu är tillgänglig för alla användare. Röstfunktionen lanserades för betalande användare i september och rullas nu ut till gratisanvändare. Före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman kommenterade den senaste uppdateringen av ChatGPT och sa att den ´totalt förändrar ChatGPT-upplevelsen´. Detta sker mitt i pågående drama om kontrollen över OpenAI, där anställda hotar att sluta om inte den avskedade VD:n Sam Altman återinsätts och styrelsen avgår.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 22 november

Microsofts VD hävdar att OpenAI inte existerar utan deras inblandning

Microsofts VD, Satya Nadella, har uttalat att OpenAI inte skulle existera utan Microsofts inblandning och att de inte konsulterades om avskedandet av Sam Altman, OpenAIs tidigare VD. Microsoft, som är OpenAIs största investerare, kontaktades inte av OpenAIs styrelse innan de avskedade Altman. Microsoft meddelade att de har anställt Altman och OpenAIs tidigare president, Greg Brockman, till en ny AI-enhet. OpenAI är för närvarande i ´intensiva diskussioner´ för att lösa sin personal- och ledarskapskris. Mer än 700 av OpenAIs 750 anställda har skrivit under ett brev som uppmanar styrelsen att återinsätta Altman och sedan avgå.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 november

Konflikt inom OpenAI kan leda till rättsliga konsekvenser

OpenAI, företaget bakom den populära chattbotten ChatGPT, har drabbats av en intern konflikt. Styrelsen har avskedat VD Sam Altman, vilket ledde till att nästan alla företagets 700 anställda skrev under ett brev där de hotade med att säga upp sig om styrelsen inte avgår. Microsofts VD, Satya Nadella, har krävt förändringar i företagets styrning. Enligt juridiska experter är de enda som kan tvinga OpenAIs nuvarande styrelse att avgå eller ändra sig domare eller statsadvokater. Detta har lett till att investerare överväger sina rättsliga alternativ.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 november

Teknikjättar försöker anställa OpenAI-medarbetare under företagets oroligheter

Flera teknikföretag, inklusive Microsoft, Salesforce, NVIDIA och Metas Fundamental AI Research (FAIR), har försökt anställa medarbetare från OpenAI i kölvattnet av oroligheterna efter avskedandet av företagets tidigare VD och medgrundare, Sam Altman. Detta har lett till starka reaktioner från anställda, med hot om att lämna företaget om Altman inte återinsätts. Bland dem som uttryckt denna avsikt finns Ilya Sutskever, den enda återstående medgrundaren i styrelsen. I samband med detta har ledare från de nämnda teknikföretagen erbjudit jobb till OpenAI-medarbetare som överväger att lämna företaget.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

Elon Musk skapar kaos i OpenAI efter sparkandet av VD Sam Altman

Elon Musk har lagt till ytterligare kaos i den pågående krisen runt OpenAI efter avskedandet av VD Sam Altman. Musk uppmärksammade ett anonymt brev som anklagar Altman för olika exempel på oärligt beteende som VD för OpenAI. Brevet, som laddats upp på Github, togs bort mindre än en timme efter att Musk postade det. Brevet gör även anklagelser mot Greg Brockman, en medgrundare till OpenAI som avlägsnades som styrelseordförande förra veckan. Musk har själv anklagats för liknande beteende i flera av sina egna företag, inklusive Tesla, SpaceX och Neuralink.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedad, företagets medgrundare och forskare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen blev Sam Altman, tidigare president för Y Combinator, avskedad som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, avgick, liksom tre högt uppsatta forskare från OpenAI. Diskussioner pågår om att återanställa Altman som VD. Vidare överväger OpenAI:s styrelse att slå samman företaget med konkurrenten Anthropic. OpenAI har utsett Emmett Shear, medgrundare av videosajten Twitch, till tillförordnad VD. Samtidigt hotar företagets finansiering, då den planerade försäljningen av OpenAI:s anställdas aktier som värderar startupen till cirka 86 miljarder dollar kan vara i fara.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

OpenAI:s ChatGPT upplever nästan totalt driftstopp efter ledningsförändringar

OpenAI, en ledande aktör inom AI-teknologi, har nyligen genomgått stora förändringar då VD:n Sam Altman avskedades och flera andra från OpenAI gick över till Microsoft. Efter dessa förändringar har ChatGPT, en av OpenAI:s tjänster, börjat uppleva nästan totalt driftstopp. Detta har lett till kritik mot OpenAI:s styrelse och frågor kring deras förmåga att leda företaget utan dess tidigare ledare. Enligt OpenAI beror problemet på ett problem med deras databasreplikor. Det är oklart om detta problem är en direkt följd av de senaste förändringarna inom företaget.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 22 november

Konflikter i OpenAI:s styrelse leder till osäker framtid för företaget

Före Sam Altman avskedades från OpenAI förra veckan hade han och företagets styrelse varit i konflikt i över ett år. Altman försökte nyligen tvinga ut en av styrelsemedlemmarna på grund av en forskningsrapport som hon var medförfattare till och som han ansåg vara kritisk mot företaget. En annan medlem, Ilya Sutskever, som också är OpenAI:s chefsforskare, ansåg att Altman inte alltid var ärlig när han talade med styrelsen. Styrelsemedlemmarna oroade sig för att Altman var för fokuserad på expansion medan de ville balansera tillväxten med AI-säkerhet. Efter att Altman avskedades och Greg Brockman avgick, hotar nästan alla OpenAI:s 800 anställda att följa Altman till Microsoft, vilket har skapat osäkerhet kring företagets fortsatta existens.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 november

Stor omvälvning på OpenAI leder till oroligheter inom AI-sektorn

OpenAI, en AI-forskning och utvecklingsorganisation, har nyligen genomgått stora förändringar som har skapat oro inom teknikindustrin. OpenAI:s VD, Sam Altman, avskedades av styrelsen på grund av påstådd brist på transparens. Företagets president, Greg Brockman, avgick i protest. Båda har nu tagit jobb hos Microsoft, en stor investerare i OpenAI. Som ett resultat hotar 95% av OpenAIs anställda att också gå över till Microsoft. Denna utveckling har lett till frågor om säkerheten och etiken kring AI-utveckling, då Microsoft inte har samma fokus på AI-säkerhet som OpenAI.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 22 november

Kris på OpenAI efter VD:s avskedande, personal hotar att lämna företaget

Artificiell intelligens (AI) företaget OpenAI, som kontrollerar två av de mest använda AI-verktygen i världen, GPT-4 och DALL-E, står inför en kris efter att VD Sam Altman avskedades. Nästan hela personalstyrkan hotar nu att lämna företaget om Altman inte ersätts som VD. Efter utnämningen av Emmett Shear som ny VD för OpenAI har anställda skickat ett brev till styrelsen där de hotar att lämna företaget om ingen åtgärd vidtas. Detta skulle kunna innebära att företaget endast skulle fungera med 5% (eller mindre) av sin personal. Altman har inte ännu skrivit på för Microsoft, men det är möjligt att han återvänder till OpenAI.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 21 november

OpenAI i intensiva diskussioner för att lugna personalen efter VD:s avsked

AI-företaget OpenAI är enligt uppgift i intensiva diskussioner för att lugna personalen efter att dess VD, Sam Altman, avsatts. Förra veckan meddelade företaget att det hade avslutat sitt samarbete med Altman på grund av hans brist på transparens i kommunikationen med styrelsen. Detta ledde till att över 500 av företagets 770 anställda skrev under ett öppet brev där de hotade att sluta om styrelsen inte avgick och återinsatte Altman. OpenAI:s vice VD för globala frågor, Anna Makanju, sade att företaget arbetar för att ena de anställda.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

Över 700 OpenAI-anställda kräver styrelsens avgång efter avsättningen av VD Sam Altman

Efter en explosiv helg som resulterade i att Sam Altman, en av tech-sektorns stigande stjärnor, avsattes som VD för OpenAI, har flera rapporter spekulerat om oenigheter kring AI-säkerhet. Inga konkreta skäl gavs för styrelsens beslut att avsätta Altman, men en förhandling följde där det signalerades att Altman kunde återvända som VD. Emellertid meddelade styrelsen på söndagen att Twitch medgrundare Emmett Shear skulle ta över som tillförordnad VD. På måndag morgon meddelade Microsofts VD Satya Nadella att Altman och den avsatta styrelseordföranden Greg Brockman skulle komma till Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam. Över 700 OpenAI-anställda har sedan dess skrivit under ett brev som kräver att styrelsen avgår och att de återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 21 november

Framtiden för OpenAI och Sam Altman är oklar efter hot om massuppsägningar

Samtal pågår om framtiden för OpenAI och möjligheten att Sam Altman, det avsatte VD:n för AI-företaget, ska återvända. Detta kommer efter att nästan alla anställda hotat att sluta om han inte kommer tillbaka. Investerare och ledare försöker ta fram en plan för att få tillbaka Altman efter att det avslöjades att han skulle leda Microsofts nya AI-labb. Altman har signalerat att han kan återvända, men endast om de styrelsemedlemmar som avsatte honom avgår. Microsofts VD, Satya Nadella, har indikerat att han är öppen för båda alternativen. Framtiden för Altman och OpenAI är fortfarande oklar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 november

OpenAIs chefsforskare gör tragiskt misstag

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, försökte nyligen avsätta Sam Altman, företagets tidigare VD. Sutskever informerade Altman om hans avsked under ett möte, vilket ledde till en omedelbar offentliggöring av Altmans avgång. Mer än 700 av OpenAIs 770 anställda har sedan dess skrivit under ett brev där de hotar med att säga upp sig om inte Altman återinsätts som VD. Sutskever har uttryckt ånger över sin inblandning i styrelsebeslutet och har också undertecknat brevet som kräver Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 21 november

OpenAI:s styrelse drabbad av flera avgångar och potentiella intressekonflikter

Tre styrelsemedlemmar i OpenAI avgick tidigare i år inom loppet av några månader, och företaget har inte hittat ersättare. En av de nuvarande medlemmarna, tidigare Facebook CTO och Quora CEO Adam D’Angelo, lanserade en AI-chattbot-plattform, Poe, som både utnyttjar och konkurrerar med OpenAI:s produkter. Tasha McCauley och Helen Toner, två andra medlemmar, har kopplingar till samma ideologiska välgörenhetsorganisation. John Loeber, medgrundare till digitala mäklarföretaget Limit, har granskat OpenAI:s styrelse genom att gå igenom Internet Archive och OpenAI:s skattedeklarationer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

Open AI:s VD Sam Altman avsatt och rekryterad till Microsoft

Open AI:s VD Sam Altman avsattes plötsligt vid ett styrelsemöte, där styrelseordföranden och medgrundaren Greg Brockman var frånvarande. Kort därefter rekryterades Altman och Brockman till att leda en ny AI-avdelning på Microsoft, som redan investerat 13 miljarder dollar i Open AI. Enligt statsvetaren Henry Farrell kan detta tolkas som en konflikt mellan vinstintresse och en nästan religiös tro på AI:s potential, vilket var en av de ursprungliga drivkrafterna bakom Open AI:s grundande. Altman hade drivit på för att kommersialisera och tillgängliggöra produkter som ChatGPT, vilket kan ha bidragit till hans avsättning.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 november

OpenAI genomgår dramatiska förändringar, Microsoft anställer avsatta ledare

Under de senaste fyra dagarna har OpenAI, AI-företaget bakom ChatGPT, genomgått dramatiska förändringar. OpenAIs styrelse avsatte Sam Altman, VD och medgrundare, och degraderade Greg Brockman, president och medgrundare, vilket ledde till att Brockman avgick. Detta följdes av ett uppror bland personalen som krävde att grundarna skulle återinsättas. Microsoft hade redan anställt Altman och Brockman för att leda en ny intern AI-enhet, men inga avtal hade ännu undertecknats. Det finns rykten om att de avsatta ledarna kan återvända till OpenAI. Denna händelse har satt fokus på de krafter som styr AI-revolutionen och väcker frågor om vad som händer om man satsar allt på en centraliserad, proprietär aktör och vad som händer om saker och ting sedan går snett. I ett öppet brev publicerat av Mozilla uppmanade Meta´s chefsforskare för AI, Yann LeCun, tillsammans med 70 andra undertecknare till mer öppenhet i AI-utveckling. Bakgrunden är att stora teknikföretag som OpenAI och Googles DeepMind efterfrågar mer reglering och varnar för katastrofala konsekvenser om AI hamnar i fel händer. LeCun och andra håller inte med och menar att öppna modeller kommer med risker och sårbarheter men att ökad offentlig tillgång och granskning gör tekniken säkrare, inte farligare. Meta har nyligen samarbetat med Hugging Face för att lansera en ny startup-accelerator designad för att främja användningen av öppna AI-modeller. Många företag har byggt sina affärer på OpenAIs proprietära GPT-X stora språkmodeller (LLM), och över helgen började hundratals av OpenAIs kunder rapporteras ha kontaktat OpenAIs konkurrenter, som inkluderar Anthropic, Google och Cohere, oroliga för att deras egna företag kan påverkas om OpenAI skulle upplösas över en natt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

Microsofts VD öppen för Sam Altmans återkomst till OpenAI

Microsofts VD Satya Nadella uttryckte på måndagen öppenhet för att Sam Altman skulle kunna återvända till OpenAI efter hans dramatiska avsked förra veckan. Microsoft hade tidigare meddelat att de skulle ta in Altman och tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman för att leda ett nytt forskningsteam inom artificiell intelligens. Brockman avgick från OpenAI i protest mot att Altman avskedades som VD. Altman vill återvända till OpenAI, men endast under förutsättning att alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår. Microsoft är en stor investerare i OpenAI, företaget bakom AI-textchatten ChatGPT.

Direktlänk Dela HuffPost fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas plötsligt, nästan alla anställda hotar att säga upp sig

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades plötsligt från företaget, vilket ledde till att nästan alla företagets 770 anställda hotade med att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Sam Altman och Greg Brockman. Det verkar nu vara en stark möjlighet att de återvänder till företaget. Styrelsen för OpenAI meddelade att Altman skulle avgå som VD och lämna styrelsen, men ingen klar anledning gavs. Greg Brockman, OpenAIs ordförande, fråntogs sin titel men ombads att stanna kvar i styrelsen. Han informerades inte om Altmans avskedande förrän efter att det hade hänt och avgick kort därefter. Andra höga chefer gjorde detsamma. Flera teknikstorheter uttryckte stöd för Altman, inklusive tidigare Google-chefen Eric Schmidt och Airbnb:s medgrundare Brian Chesky. OpenAIs investerare var lika chockade som alla andra över utvecklingen, med många som stödde hans återinsättning. Dessa inkluderade Sequoia Capital och Tiger Global, med Microsoft också sades arbeta bakom kulisserna för att försöka ordna Altmans återkomst till företaget. Med Altman ute sade OpenAI att företagets CTO skulle ta över rollen på interimistisk basis. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att tjäna som tillförordnad VD, med omedelbar verkan. Ett medlem av OpenAIs ledningsteam i fem år, Mira har spelat en kritisk roll i OpenAIs utveckling till en global AI-ledare. Hon har en unik kompetensuppsättning, förståelse för företagets värderingar, verksamhet och affärer, och leder redan företagets forskning, produkt och säkerhetsfunktioner. Givet hennes långa anställning och nära engagemang med alla aspekter av företaget, inklusive hennes erfarenhet inom AI-styrning och policy, tror styrelsen att hon är unikt kvalificerad för rollen och förväntar sig en sömlös övergång medan den genomför en formell sökning efter en permanent VD. Den ”formella sökningen” tog inte lång tid, företaget meddelade på söndag kväll att det hade anställt Twitch-medgrundaren Emmett Shear som VD. Eller snarare, en annan ”tillförordnad” VD – vilket gör honom till den tredje VD:n på tre dagar. Altman och Brockman anställdes av Microsoft för att arbeta med AI-initiativ, medan mjukvarujätten säger att den fortsätter att arbeta med OpenAI. Nästan 500 anställda på OpenAI skrev under ett öppet brev där de hotade att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman och Brockman, rapporterar Wired – ett antal som nu sägs ha nått 667. OpenAI var i öppet uppror på måndag med 490 anställda som hotade att lämna om inte styrelsen avgår och återinsätter Sam Altman som VD, tillsammans med medgrundaren och tidigare presidenten Greg Brockman. Altman avskedades kontroversiellt av styrelsen på fredag.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 21 november

OpenAI i kaos: tre VD:ar på tre dagar och en potentiell Microsoft-övertagning

OpenAI, skaparen av ChatGPT och DALL-E 3, sparkade ut VD:n Sam Altman vilket ledde till en turbulent helg med tre VD:ar på tre dagar och rykten om en under bordet-övertagning av Microsoft. Två av OpenAIs styrelsemedlemmar, Altman och tidigare ordförande och medgrundare Greg Brockman, avgick, vilket lämnade Ilya Sutskever som enda anställda i styrelsen. Mira Murati utsågs till tillfällig VD men avlägsnades inom några timmar. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, tog över som tillfällig VD. Samtidigt har dussintals anställda avgått och det har uppstått spekulationer om att Altman och Brockman nu är anställda hos Microsoft, vilket kan innebära att produkter som ChatGPT försvinner från rampljuset.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef och annan arkitekt för nytt AI-projekt

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, och en annan arkitekt från OpenAI för ett nytt projekt. Deras plötsliga avgångar chockade AI-världen och lämnade den nyligen tillsatta VD:n för ChatGPT att hantera spänningar genom att lova att utreda Altmans avsked. Emmett Shear, tidigare ledare för Twitch, tog över som OpenAI:s tillfällige VD och Microsoft meddelade att de anställde Altman och OpenAI:s medgrundare och tidigare president Greg Brockman för att leda Microsofts nya forskningsteam för avancerad AI. Trots splittringen mellan nyckelspelarna bakom ChatGPT och företaget de hjälpte till att bygga, sa både Shear och Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, att de är engagerade i sitt partnerskap.

Direktlänk Dela Pipestoneflyer.ca fördjupade 21 november

OpenAI:s ledning skakas om, Microsoft kan dra nytta

OpenAI:s styrelse chockade teknikvärlden genom att avskeda Sam Altman, medgrundare och VD. Greg Brockman, OpenAI:s president, beslutade samma dag att följa efter Altman, och båda är på väg att ansluta sig till Microsoft för att leda AI-insatserna. Samtidigt har en överväldigande majoritet (90%) av OpenAI:s personal rapporterats ha undertecknat ett brev där de hotar att sluta och gå med Altman och Brockman på Microsoft om OpenAI:s styrelse inte återinsätter Altman. Microsoft, som investerade 10 miljarder dollar i OpenAI i januari 2023, kan dra mest nytta av denna omvälvning.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupade 21 november

Sam Altman, offentligt ansikte för OpenAI, tvingades plötsligt avgå på grund av bristande ärlighet i sina kommunikationer. Efter att företagets president avgick och personal hotade att följa efter, verkar de som avsatte honom ha ångrat sig. OpenAI utsåg teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD. Över 500 anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta om inte Altman återvände. Altman och Greg Brockman, tidigare president för OpenAI, har gått med i ett AI-forskningsteam hos Microsoft. OpenAI anställde Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, som Altmans ersättare.

Sky News fördjupade 21 november

Drama på OpenAI: VD sparkad, kupp och hot om massavhopp

OpenAI, en framstående tillverkare av artificiell intelligens, har varit i centrum för en dramatisk händelseutveckling. Företagets styrelse sparkade överraskande sin VD, Sam Altman, vilket ledde till en kupp ledd av OpenAI:s chefsforskare, Ilya Sutskever. Sutskever och en fraktion av AI-experter är rädda att AI snart kan överträffa mänskliga förmågor och utgöra ett hot mot vår överlevnad. Efter kuppen utnämndes Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, till OpenAI:s tillförordnade VD. I ett oväntat drag erbjöd Microsoft, OpenAI:s största investerare, Altman och hans högra hand, Greg Brockman, att driva ett nytt AI-labb. Nästan alla OpenAI:s cirka 770 anställda hotade att sluta och börja arbeta för det nya Microsoft-teamet om inte startup-styrelsen avgick och tog tillbaka Altman och Brockman.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 november

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft, orsakar anställdas uppror

Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, har blivit avskedad av företagets styrelse och anställts av Microsoft. Detta har lett till uppror bland OpenAIs anställda, varav mer än två tredjedelar hotar att säga upp sig. Microsoft, som äger 49% av OpenAI, har investerat i företaget och genom sitt samarbete integrerat ChatGPT i sin sökmotor Bing och andra produkter. Altman och hans medgrundare Greg Brockman kommer nu direkt att arbeta för Microsoft, vilket kan stärka företagets ledande position inom AI. Detta kan dock skapa problem för OpenAI och dess andra investerare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

Microsofts VD Satya Nadella tar ombord OpenAI-personal

Microsofts VD, Satya Nadella, har snabbt tagit ombord Sam Altman från OpenAI efter att förhandlingarna med OpenAIs styrelse har stannat upp. Altman kommer att ansluta sig till Greg Brockman och några andra forskare från OpenAI, däribland Jakub Pachocki, som leder GPT-4. Trots detta är det inte klart om Altman kommer att stanna på Microsoft eller återvända till OpenAI. Microsoft har inte exklusiva rättigheter att använda OpenAIs post-AGI-modeller, trots sin investering på 13 miljarder dollar i företaget. OpenAI, som startade 2015, fokuserar på att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 november

Microsofts investeringar i OpenAI skakas av interna stridigheter

Microsofts investeringar i OpenAI, ett ledande företag inom generativ AI, har skakats av interna stridigheter. OpenAIs styrelse avskedade nyligen medgrundaren och VD:n Sam Altman och medgrundaren och presidenten Greg Brockman avgick, vilket har lett till osäkerhet och förvirring inom företaget. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI under de senaste fyra åren, trots att de inte har någon kontroll över företaget eller en plats i styrelsen. Microsofts VD Satya Nadella försökte utan framgång övertyga OpenAIs styrelse att återanställa Altman och Brockman. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Altman och Brockman har fått positioner på Microsoft för att leda ett nytt ´avancerat AI-team´.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

Microsofts VD bekräftar möjlighet för avskedad Open AI VD att återvända

Microsofts VD Satya Nadella har bekräftat att det fortfarande finns en möjlighet för den avskedade VD:n för Open AI, Sam Altman, att återvända till företaget. Styrelsen för Open AI är under stor press från både anställda och ägare som försöker få Altman tillbaka. Detta skulle innebära att Altmans tidigare planerade flytt till Microsoft inte är definitiv. Nadella nämnde också att samarbetet med Open AI är osäkert. Under helgen kallades ett extrainsatt möte med den tillförordnade VD:n Emmett Shear, men många anställda bojkottade mötet. Över 500 anställda har undertecknat en protestlista där de kräver att Altman och Greg Brockman får tillbaka sina jobb.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 21 november

Open AI:s framtid i fara efter medgrundarens avsked

Avskedandet av Open AI:s medgrundare Sam Altman har lett till oro för företagets framtid och potentiella påverkan på utvecklingen av generativ AI-teknik. Nästan alla Open AI:s anställda har undertecknat ett brev där de hotar att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte hela Open AI:s styrelse avgår och Altman återinsätts som vd. Microsoft har lovat jobb till alla Open AI-anställda inom sitt nya avancerade AI-labb. Om Open AI skulle kollapsa på grund av interna problem, tror experter att det inte skulle ha en märkbar effekt på AI-utvecklingen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-VD, orsakar intern konflikt

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har upplevt interna problem efter att Microsoft anställt dess tidigare VD, Sam Altman. Många anställda hotar nu att följa honom till Microsoft. Detta följde en helg av dramatik som chockade AI-sektorn och ledde till spekulationer om OpenAIs framtid. OpenAI utnämnde en ny VD på fredag, men ersatte henne på söndag. Den nya VD:n, Emmett Shear, har lovat att utreda avskedandet av Altman. Microsoft meddelade att Altman och OpenAIs tidigare president, Greg Brockman, kommer att leda dess nya avancerade AI-forskningsteam.

Direktlänk Dela Sentinel Colorado fördjupade 21 november

Microsoft, en stor investerare i OpenAI, står inför en utmaning efter att OpenAI:s medgrundare och avskedade VD Sam Altman lämnade företaget. Om Altman återvänder till OpenAI behöver förändringar göras för att förhindra en liknande kris i framtiden. Om Altman accepterar Microsofts erbjudande och går med i företaget, är det oklart om han och hans följeslagare kommer att ha frihet att fortsätta forma maskininlärning som de gjorde på OpenAI. Största delen av OpenAI:s personal har hotat med att sluta och eventuellt följa Altman till Microsoft om han inte återinsätts på OpenAI och styrelsen avgår. Microsoft försöker nu rädda ansiktet och visa att de har kontroll över situationen.

The Register fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-ledare och aktiekursen når rekordhöjder

Efter att två nyckelpersoner lämnat OpenAI, vilket skapade stor oro, har Microsoft anställt företagets tidigare VD Sam Altman och medgrundare Greg Brockman för att leda ett internt AI-innovationslaboratorium. Detta ledde till att Microsofts aktiekurs nådde rekordhöjder på måndagen. Anställningen av Altman och Brockman ses som en stor vinst för Microsofts AI-ambitioner, och kan leda till snabbare implementering av AI-innovationer. Detta kan dock också intensifiera oro kring reglering och ansvarsfull utveckling av AI-teknologier.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 21 november

Orsaken till Sam Altmans avsked från OpenAI förblir oklar

Mer än tre dagar efter att Sam Altman oväntat avskedades som VD för OpenAI, förblir skälet oklart. Altman avsattes av OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse genom en ovanlig styrstruktur som han själv hjälpt till att skapa. Styrelsen meddelade att Altman inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman ersattes av CTO Mira Murati, som utsågs till tillförordnad VD. Greg Brockman, även han en av OpenAI:s grundare, avsattes från sin post som styrelseordförande och lämnade företaget i solidaritet med Altman några timmar senare.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 21 november

Salesforce VD försöker locka OpenAI-forskare i kölvattnet av ledarskapskontrovers

I kölvattnet av den pågående kontroversen kring kontrollen över ChatGPT-tillverkaren OpenAI har Salesforce VD Marc Benioff erbjudit sig att locka företagets AI-forskare. Benioff erbjöd att matcha deras kontanter och aktier för att gå med i hans företags Einstein AI forskningsteam, och föreslog till och med att forskarna kunde skicka sina CV direkt till honom. Han svarade även direkt på inlägg på Twitter från OpenAI-anställda som hotade att gå med i Microsoft om styrelsen inte avgick. Samtidigt skrev den tidigare OpenAI VD:n Sam Altman att alla hans tidigare anställda kommer att arbeta tillsammans ´på ett eller annat sätt´.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 november

Öppen protest hos OpenAI: Anställda hotar att lämna företaget

Över 500 anställda vid OpenAI har undertecknat ett brev där de hotar att lämna företaget och gå med i Microsoft, om inte OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse avgår och återinsätter Sam Altman. Detta kommer efter att OpenAI:s styrelse avskedade sin VD Sam Altman och ersatte honom tillfälligt med CTO Mira Murati. Styrelsens ordförande Greg Brockman avsattes också från sin position och avgick senare. Efter massiv kritik från investerare, inklusive Microsoft, började diskussioner om att återinsätta Altman. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman och Brockman skulle leda en ny avancerad AI-forskningsenhet och välkomnade alla OpenAI-anställda som var redo att byta företag.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, flera ledande medarbetare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen avskedades ex-presidenten för Y Combinator, Sam Altman, som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Därefter avgick företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, liksom tre seniora OpenAI-forskare. Enligt Brockman informerades Mira Murati, OpenAI:s CTO och nu tillförordnade VD, på torsdagskvällen om att Altman skulle avskedas. Brockman själv blev avsatt från styrelsen som ordförande men behöll sin roll som president. Altman och Brockman uttryckte chock och sorg över styrelsens beslut.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

Dramatik på OpenAI: VD sparkad, president avgår och personal hotar att sluta

Det har inte varit ett år sedan OpenAI lanserade ChatGPT, men företaget står nu inför en osäker framtid efter en dramatisk vecka. Styrelsen avsatte VD Sam Altman, president Greg Brockman avgick och nästan hela personalen hotade att följa med dem till sina nya jobb. Det är oklart exakt vad som hände, men det verkar som att personalen inom OpenAI debatterade hur man balanserar de potentiella fördelarna med AI mot dess risker. OpenAI försökte balansera säkerhet och utveckling, vilket blev svårare under kommersialiseringens tryck. Till slut blev det tydligt att det skulle krävas mer resurser än en ideell organisation kunde generera, så OpenAI inrättade en vinstdrivande gren. På fredagen sparkade de Brockman från styrelsen och avskedade Altman. Efter en rad dålig publicitet meddelade Microsoft att de anställde Altman och Brockman för att leda ett nytt avancerat AI-forskningslag där. De flesta av OpenAIs anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta och gå med Altman på Microsoft om inte styrelsen avgick och återinsatte Altman som VD.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 november

OpenAI:s kaosartade vecka: VD sparkad och återanställd, massuppsägningar och ny interim VD

OpenAI, känt för utvecklingen av AI-chatboten ChatGPT, står mitt i en kaosartad situation. VD och medgrundare Sam Altman sparkades av fyra styrelsemedlemmar på grund av odefinierade ”kommunikationsproblem”. Detta ledde till intensiva spekulationer och massuppsägningar. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever uttryckte oro över Altman, som ansågs vara för fokuserad på tillväxt snarare än säkerhet. Altman och Brockman återanställdes kort därefter, men förhandlingarna avbröts och istället anställdes den tidigare Twitch VD:n Emmett Shear som ny interim VD. Detta ledde till ännu fler uppsägningar.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 21 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad, ansluter sig till Microsoft

Sam Altman, medgrundare av AI-företaget OpenAI, har blivit avskedad av företagets styrelse. Trots tryck från både anställda och investerare att ta tillbaka honom, höll styrelsen fast vid sitt beslut. Efter avskedandet meddelade Microsofts VD, Satya Nadella, att Altman och hans närmaste medarbetare, Greg Brockman, kommer att ansluta sig till Microsoft för att leda en ny AI-forskningsavdelning. OpenAI, som tidigare var ett hett namn inom tekniksektorn, står nu inför osäker framtid med förlust av ledande personer och potentiellt förlorade investeringar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 november

Microsofts VD Satya Nadella öppen för att Sam Altman återvänder till OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, indikerade på måndagen att han fortfarande är öppen för att Sam Altman kan återvända till OpenAI, trots ett tidigare tillkännagivande om att Altman ska ansluta sig till Microsofts AI-innovationsdivision. OpenAI, skaparen av ChatGPT, hamnade i kaos när styrelsen plötsligt sparkade Altman. OpenAIs president, Greg Brockman, avgick och hundratals OpenAI-anställda hotade att sluta över Altmans avsked. Företaget utnämnde en tillfällig VD, Mira Murati, och på måndagen tillkännagav OpenAI en ny tillfällig VD, Twitchs medgrundare Emmett Shear. Microsofts aktier stängde på en all-time high efter tillkännagivandet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 21 november

OpenAI:s GPT-4 språkmodell ökar AI-kapabiliteter och popularitet

OpenAI:s språkmodell GPT-4 har blivit mycket populär på senare tid. Modellen förväntas förbättra AI-förmågor betydligt och erbjuda konsumenter oöverträffade nivåer av intelligent automation. Nya funktioner som läggs till i GPT-4 kommer endast att vara tillgängliga för betalande ChatGPT Plus-användare. Dessa inkluderar redigering, uppladdning och skapande av bilder på ChatGPT, samt den unika funktionen att generera AI-videor från text. Under en utvecklarlivestream analyserade Greg Brockman, president och medgrundare av OpenAI, styrkor och svagheter hos språkmodellen GPT-4. GPT-4 har en ordgräns som är åtta gånger högre än ChatGPT:s gratisversion, med en maximal gräns på 25 000 ord. OpenAI använde GPT-4 för att bygga en Discord-bot som kunde ta emot och visa meddelanden genom att integrera både text- och bildinmatningar. ChatGPT API kommer snart att möjliggöra för ChatGPT Plus-användare och utvecklare att delta i en gratis online-tävling med GPT-4-versionen av internet.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 21 november

Emmett Shear tar över som tillförordnad VD för OpenAI

Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI efter att företagets tidigare VD, Sam Altman, avsatts av styrelsen. Shear, som har begränsad erfarenhet inom AI, tar över rollen efter OpenAI:s teknikchef Mira Murati, ett beslut som lett till interna konflikter inom företaget. Shear har tidigare uttryckt en önskan att sakta ner utvecklingen av AI för att säkerställa säkerheten, vilket kan ha varit en attraktiv egenskap för OpenAI:s styrelse. Trots detta har han förklarat att säkerhetsfrågor inte var orsaken till Altmans avsked. Shear har tidigare varit konsult för OpenAI:s konkurrent Anthropic.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Microsofts VD diskuterar OpenAIs styrstruktur efter plötslig uppsägning

Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt att styrstrukturen för OpenAI behöver förändras, tre dagar efter att Sam Altman, OpenAIs VD, plötsligt fick sparken. Nadella förnekade farhågor om långvarig skada på OpenAI och försäkrade att det kritiska forskningsarbetet inom artificiell intelligens fortsätter, liksom partnerskapet med Microsoft. Nadella har också sagt att det är upp till OpenAI:s anställda om de vill stanna i sina nuvarande roller eller flytta till Microsoft. Det är dock oklart var Altman och medgrundaren Greg Brockman slutligen hamnar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

OpenAI i kaos efter VD:s avsked och anställning av Microsoft

OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation som skapar populära artificiella intelligensverktyg, har hamnat i kaos efter att VD:n Sam Altman sparkades och sedan anställdes av Microsoft. OpenAI:s personal begärde att Altman skulle återanställas, men styrelsen ersatte honom med CTO Mira Murati. Microsoft, som tidigare investerat miljarder dollar i OpenAI och använt dess AI-modeller, gynnas mest av situationen. OpenAI:s styrelse förlorade förtroendet för Altman på grund av hans bristande ärlighet och hans prioritering av snabb kommersialisering av produkter som ChatGPT och Dall-E 3 över organisationens grundläggande uppdrag. Efter att Altman och OpenAI:s grundande styrelsemedlem Greg Brockman anställdes av Microsoft, hotade nästan alla OpenAIs 770 anställda att sluta och följa dem om inte styrelsen avgick och återanställde Altman.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, anställd av Microsoft

OpenAI:s VD Sam Altman deltog i en diskussion om framtiden för artificiell intelligens under Asia-Pacific Economic Cooperation CEO Summit den 16 november 2023. Efter nyheten att OpenAI:s styrelse hade avskedat Sam Altman, meddelade Microsoft att de hade anställt honom för att leda ett nytt AI-fokuserat företag. OpenAI har blivit en ledare inom AI-utveckling tack vare framgångar med verktyg som ChatGPT. Altman har blivit en global talesman för både potentiella fördelar och faror med digital AI. Efter ett möte på fredag sa OpenAI:s styrelse att de hade bestämt att Altman inte hade varit ärlig i sin kommunikation med företaget och hade röstat för att ta bort honom från sin topposition. I samband med avskedandet delade Greg Brockman, OpenAI:s medgrundare och styrelseordförande, ett meddelande på sociala medier där han meddelade att han avgick. Brockman anställdes också av Microsoft för att arbeta med Altman på företagets nya AI-projekt. Avskedandet verkar ha lett till revolt bland OpenAI:s nästan 800 anställda, och tidigt på måndagen hade över 700 rapporterat skrivit under ett brev till företagets styrelse som krävde deras kollektiva och omedelbara avgång. OpenAI:s anställda hotade också att säga upp sig och flytta till Microsoft för att arbeta för Altman på det nya AI-forskningsprojektet om den nuvarande OpenAI-styrelsen stannar kvar. Microsoft är nära kopplat till OpenAI, med investeringar på cirka 13 miljarder dollar sedan företaget grundades 2015. Microsoft har införlivat OpenAI:s utvecklingar i många av sina produkter, inklusive Bing-sökmotorn och de populära Word-, Excel- och Powerpoint-programmen. OpenAI försöker nu gå vidare i tumultet över Altmans avskedande, och har utsett Emmet Shear, medgrundare och tidigare VD för Twitch, till tillförordnad VD. Shear har snabbt avfärdat spekulationer om att OpenAI:s styrelse avsatte Altman på grund av en tvist om säkerheten för kraftfulla AI-modeller.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 20 november

Över 500 anställda skriver skarp brev till OpenAI över Altmans avsked

Hundratals anställda på OpenAI kräver styrelsens avgång och hotar med att själva säga upp sig, efter en tumultartad helg som började med att VD Sam Altman oväntat sparkades och slutade med att Altman anställdes av Microsoft. I ett brev anklagar de över 500 anställda OpenAI:s styrelse för att ha hanterat Altmans avskedande dåligt, för att inte ha gett tillräckligt med bevis för påståenden om att Altman inte varit uppriktig mot styrelsen och för att ha förhandlat i ond tro med företagets ledning. De anställda varnade också för att de snart skulle följa efter Altman till Microsoft om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 november

Sam Altman återvänder inte som VD för OpenAI, Emmett Shear tar över

Sam Altman kommer inte att återvända som VD för OpenAI, trots företagets lednings försök att få tillbaka honom, enligt medgrundaren och styrelsemedlemmen Ilya Sutskever. Efter en helg med förhandlingar med styrelsen som sparkade honom på fredagen, kommer Altman inte att återvända till startup-företaget han medgrundade 2015. Emmett Shear, medgrundare av Amazon-ägda videosändningssajten Twitch, kommer att ta över som tillförordnad VD. Beslutet kan fördjupa en kris som utlösts av styrelsens plötsliga avskedande av Altman och dess avlägsnande av president Greg Brockman från styrelsen.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 20 november

OpenAI-grundare anställda av Microsoft efter att ha blivit tvingade lämna företaget

OpenAI:s grundare och VD Sam Altman tvingades lämna företaget, vilket ledde till jämförelser med när Apple sparkade Steve Jobs. Altman och hans OpenAI-medgrundare Greg Brockman har nu anställts av Microsoft för att leda en nyinrättad intern avdelning för artificiell intelligens. Mer än 500 OpenAI-anställda hotar att hoppa av och följa dem. Microsofts VD och styrelseordförande Satya Nadella har gått från att se företagets 10 miljarder dollar-investering i OpenAI hotas till att stärka företagets position inom AI. Investerares instämmer och Microsofts aktier har nått rekordhöga nivåer.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

OpenAI:s framtid osäker efter att VD blivit avsatt och anställda hotar med att gå till Microsoft

Över 700 av OpenAIs nästan 800 anställda säger att de kan gå över till Microsoft, vilket skapar osäkerhet kring AI-startupens framtid. OpenAIs fyra personer stora styrelse chockade teknikindustrin när de avsatte Sam Altman som VD, och sa att de inte längre kunde lita på honom. Anställda skrev senare ett brev där de sa att de kan lämna företaget för Microsoft om Altman inte återinsätts. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever, som var delaktig i att avsätta Altman, skrev under brevet som kräver att han återinsätts. Altman har nu gått med i Microsoft för att starta ett nytt AI-projekt.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 november

Dramatisk omstrukturering på OpenAI: Tre VD:ar på tre dagar och hot om massavhopp

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har haft en turbulent helg. Sam Altman, företagets grundare och VD, sparkades av styrelsen, vilket utlöste ett anställduppror som fortfarande pågår. Detta innebär att företaget nu har haft tre VD:ar på lika många dagar. Omstruktureringen på ett av de viktigaste företagen inom artificiell intelligensforskning kan få långtgående konsekvenser för hur tekniken fortsätter att utvecklas. Det är fortfarande mycket som förändras snabbt, men här är vad vi vet hittills och hur saker kan utvecklas.

Direktlänk Dela Popular Science fördjupade 20 november

Sam Altmans övergång till Microsoft inte klar, kan återvända till OpenAI

Sam Altmans överraskande flytt till Microsoft efter hans chockerande avsked från OpenAI är inte en klar affär. Han och medgrundaren Greg Brockman är fortfarande öppna för att återvända till OpenAI om de kvarvarande styrelsemedlemmarna som sparkade honom kliver åt sidan. Det utlovade massutträdet av nästan varje OpenAI-anställd, inklusive styrelsemedlem och chefsforskare Ilya Sutskever som ledde rörelsen att avsätta Altman, innebär att det finns mer press att ta bort styrelsen än någonsin. Microsoft avböjde att kommentera.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Microsoft anställer honom för ny AI-forskningsenhet

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades överraskande på fredagen, vilket utlöste en dramatisk händelse i Silicon Valley. OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, var i förhandlingar om en finansieringsrunda som skulle ha värderat företaget till 80 miljarder dollar. Altman, som var en synonym till framgången med ChatGPT, avskedades eftersom han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Hans interimistiska efterträdare som VD, Emmett Shear, medgrundare av streamingplattformen Twitch, sa att avskedandet inte berodde på någon oenighet om säkerheten. Microsoft, OpenAI:s största investerare, försökte återinsätta Altman, ett drag som stöddes av OpenAIs personal. På måndagen meddelade Microsoft att de har anställt Altman och hans nära kollega, före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, för att leda en ny avancerad AI-forskningsenhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

Microsoft leder inom AI trots förlust av OpenAI CEO

Microsoft är ledande inom artificiell intelligens (AI) trots att OpenAI:s VD, Sam Altman, avsatts. Microsoft är den största investeraren i OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation med en vinstdrivande gren som utvecklar ChatGPT. Altman avskedades på grund av en kulturkrock mellan de som ville sakta ner och vara mer eftertänksamma om AI-utvecklingen för allmänhetens bästa och de som ville snabbt tjäna pengar på AI. OpenAI har nu anställt Emmett Shear, medgrundare och före detta VD för Twitch, som tillfällig VD. Microsoft har anställt Altman och tidigare OpenAI-president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 november

OpenAI-anställda hotar att gå till Microsoft om Sam Altman inte återanställs

OpenAI kan potentiellt förlora fler av sina anställda till Microsoft efter att styrelsen beslutat att avskeda Sam Altman. Anställda har skrivit ett brev till styrelsen för att uttrycka sin oro och begära att Altman återanställs. De hävdade vidare att beslutet underminerade företagets uppdrag och vision. Efter avskedandet tillkännagav Altman sin nya position som chef för det avancerade AI-forskningsteamet på Microsoft tillsammans med tidigare OpenAI-medgrundaren Greg Brockman. Över 500 OpenAI-anställda har indikerat att ´Microsoft har försäkrat oss om att det finns positioner för alla OpenAI-anställda på detta nya dotterbolag om vi väljer att gå med.´

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 20 november

500 anställda på Open AI hotar sluta, kräver att Altman återanställs

Runt 500 av 700 anställda på Open AI, företaget bakom Chat GPT, hotar att sluta om inte grundaren och tidigare vd:n Sam Altman återanställs. Altman sparkades av styrelsen under anklagelser om oärlig kommunikation. De anställda har skrivit ett brev där de kräver styrelsens avgång och anklagar dem för inkompetens. Microsoft, som har investerat över 10 miljarder dollar i Open AI, anställde Altman och medgrundaren Greg Brockman. Forskningschefen Ilya Sutskever, som anses ha varit delaktig i Altman´s avsked, har uttryckt ånger över sin inblandning.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Sam Altman och Greg Brockman går över till Microsofts AI-team

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, ska nu leda ett avancerat forskningsteam för artificiell intelligens (AI) på Microsoft. Greg Brockman, tidigare ordförande för Open AI, kommer också att ingå i Microsofts AI-team, tillsammans med flera andra nyckelpersoner som lämnade Open AI i protest mot att Altman sparkades. Microsoft, som är en av Open AIs största investerare, har välkomnat det nya teamet. Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt att företaget ser fram emot att tillhandahålla de resurser som behövs för att teamet ska lyckas.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef, hundratals anställda hotar med att sluta

Microsoft har anställt den tidigare OpenAI-chefen Sam Altman för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´, medan den tidigare VD:n för Twitch tar över hans tidigare roll. Hundratals OpenAI-anställda har rapporterat att de har skrivit under ett brev där de kräver att styrelsen avgår, annars kommer de att sluta och följa företagets tidigare VD Sam Altman i hans nya AI-post på Microsoft. Detta kommer efter att Microsoft meddelade att de hade anställt Sam Altman och en annan medgrundare av ChatGPT-maker OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget tidigare i en företagsomstrukturering som chockade AI-världen.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 20 november

Microsoft anställer avskedad OpenAI-VD, anställda kräver styrelsens avgång

Microsofts VD Satya Nadella chockade teknikvärlden genom att anställa avskedade OpenAI-VD:n Sam Altman. Microsoft meddelade att de skulle anställa nyckelpersoner för sitt eget AI-team, ledda av Altman. Mer än 500 OpenAI-anställda skrev ett brev där de krävde att resterande styrelsemedlemmar skulle avgå. Drama började med OpenAIs oväntade meddelande att Altman var ute. Microsoft, som hade lovat mer än 10 miljarder dollar till startupen, arbetade bakom kulisserna för att lobba för Altmans återkomst. På måndagen hotade mer än 500 OpenAI-anställda att flytta till Microsoft om styrelsemedlemmar inte avgår och återinsätter Altman och medgrundaren Greg Brockman.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 20 november

OpenAI-personal hotar att sluta om styrelsen inte avgår

Majoriteten av personalen på OpenAI hotar att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter före detta VD Sam Altman och ex-president Greg Brockman. Enligt Wired och Kara Swisher skrev cirka 500 anställda, inklusive flera chefer, under brevet. Styrelsen för OpenAI avskedade Altman på fredagen, med påståendet att han inte hade varit ´konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen´. Brockman meddelade i ett e-postmeddelande på fredagen att han avgick som ordförande ´baserat på dagens nyheter´. Altman och Brockman höll intensiva samtal med OpenAI:s styrelse under helgen i ett försök att få tillbaka sina jobb, men de lyckades inte. Sent på söndag kväll framkom det att styrelsen i stället hade valt att anställa före detta Twitch-VD Emmett Shear som OpenAIs tillfälliga verkställande direktör.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 20 november

Över 500 anställda på OpenAI hotar att lämna företaget

Över 500 anställda på OpenAI hotar att lämna företaget om inte alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår. Detta kommer en dag efter att företaget avskedade sin VD Sam Altman. De anställda har även uttryckt att de skulle gå med tidigare chef Sam Altman till Microsofts nya division. Bland de som hotar att lämna företaget ingår företagets teknikchef Mira Murati, chef för dataforskning Ilya Sutskever och operativ chef Brad Lightcap. OpenAI svarade inte omedelbart på en förfrågan om kommentar från Reuters.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 20 november

OpenAI:s medgrundare uttrycker ånger över att ha deltagit i avskedandet av Sam Altman

Ilya Sutskever, medgrundare och chefsforskare på OpenAI, har uttryckt sin djupa ånger över att ha deltagit i beslutet att avskeda Sam Altman. Sutskever skrev i ett inlägg att han ångrar sitt deltagande i styrelsens åtgärder och att han aldrig avsåg att skada OpenAI. Efter Sutskevers uttalande svarade Altman med tre hjärtemojis, vilket tyder på att det inte finns någon förlorad kärlek mellan de två. Sutskever är en av 490 OpenAI-anställda som undertecknade ett öppet brev som kräver att Altman återinsätts.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAI:s Sam Altman för att leda nytt AI-forskarteam

Microsofts VD Satya Nadella meddelade på måndagen att han har anställt Sam Altman från OpenAI och andra medlemmar av hans team, dagar efter att medgrundaren till företaget bakom ChatGPT sparkades. Altman, som blev känd genom lanseringen av AI-chattboten förra året, skrev på X, tidigare Twitter, att ´uppdraget fortsätter´. Nadella skrev på X att Altman ´kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskarteam´, tillsammans med OpenAI:s medgrundare Greg Brockman och deras kollegor. OpenAI:s styrelse sparkade Altman på fredagen, vilket ledde till andra högprofilerade avgångar från företaget samt en rapporterad press från stora investerare att ta tillbaka honom.

Direktlänk Dela Nigeria Television Authority fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar OpenAI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, har oväntat lämnat företaget. Det är fortfarande oklart varför Altman sparkades, men framgången med ChatGPT kan vara en del av orsaken. Källor har uppgett att trycket att kommersialisera ChatGPT skapade splittring bland ledningen. OpenAI hade gått från att vara ett AI-startup till ett välkänt namn inom AI inom ett år, och var starkt stöttad av techjätten Microsoft. Men lanseringen av ChatGPT kan också ha utlöst Altmans fall. Det finns rapporter om att spänningar mellan företagets ideella uppdrag och vinstgivande avdelning har ökat sedan lanseringen av AI-chatten.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Microsofts aktiekurs kan öka tack vare nyanställningar inom AI

Microsofts aktier har ökat med över 50% sedan januari, och anställningen av Sam Altman och Greg Brockman till företagets interna AI-team kan leda till en ännu större aktieuppgång. AI-systemet ChatGPT har försökt sammanställa den mest relevanta informationen om Microsofts aktuella situation och förutspår att företagets aktiekurs kommer ligga mellan $380 och $420 i början av 2024. ChatGPT tror att anställningen av Sam Altman kan öka investerarnas förtroende för företaget och leda till snabbare tillväxt för dess aktier de kommande två månaderna.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI VD och president för att leda nytt AI-forskningsteam

Microsoft har nyligen anställt Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, och Greg Brockman, företagets tidigare president, efter att de sparkats från OpenAI. Altman och Brockman kommer att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam på Microsoft, vilket signalerar företagets intresse för att ytterligare investera i AI-utveckling från interna team. Det finns rykten om att fler anställda från OpenAI kan gå över till Microsoft efter flytten. OpenAI, som driver ChatGPT, som driver Bing Chat, är Googles största AI-konkurrent. Microsoft, som är den största aktieägaren i OpenAI, investerar över 13 miljarder dollar i företaget sedan 2019.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft, Emmett Shear tar över som tillförordnad VD

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, har lämnat företaget och gått över till Microsoft. Altman fick sparken av företagets styrelse på fredagen, vilket ledde till en kaotisk helg. Trots rapporter om att styrelsen försökte få tillbaka honom, bekräftades det på måndagen att han gick med i Microsoft. Emmett Shear, tidigare VD och medgrundare till Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Styrelsen för OpenAI meddelade att de inte längre hade ´förtroende för hans förmåga att fortsätta leda´. Flera anställda på OpenAI, inklusive medgrundaren Greg Brockman, avgick efter beslutet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och Greg Brockman för att leda nytt AI-forskningsteam

Sam Altman, tidigare avskedad från OpenAI, och Greg Brockman har blivit anställda av Microsoft för att leda företagets nya forskningsteam för avancerad AI. Microsofts VD, Satya Nadella, uttryckte sin entusiasm över att ha dem i teamet. Altman och Brockman kommer att arbeta med Microsofts nya AI-chip, Maia, som är en del av en serie och företaget arbetar redan på en andra generation. Nyheten kommer en vecka efter att Microsoft meddelade att de har byggt sitt eget specialanpassade AI-chip för att undvika kostsamma beroenden av Nvidia.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och Greg Brockman för att leda sin AI-forskningsgrupp

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare från OpenAI, kort efter hans avsked från företaget. Med Microsoft och Xbox som siktar mot mer AI-utveckling, kommer anställningen av Altman endast att gagna företaget och är en stor förlust för OpenAI. Satya Nadella, VD för Microsoft, tillkännagav på Twitter att de anställt Altman och Greg Brockman, som också arbetade med OpenAI som företagets ordförande. Båda experterna kommer nu att leda Microsofts avancerade AI-forskningsgrupp, även om Microsoft var snabb med att påpeka att de fortfarande samarbetar med Altmans tidigare företag.

Direktlänk Dela Stealth Optional fördjupade 20 november

Microsoft anställer avsat OpenAI-chef Sam Altman

Efter en dramatisk helg på OpenAI, världens mest bevakade startup, har Microsoft Corp anställt företagets avsatte chef Sam Altman. OpenAI, som ligger bakom den populära ChatGPT-appen, bytte Altman mot Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, vilket ledde till att Microsofts VD, Satya Nadella, rekryterade Altman och Greg Brockman, en annan OpenAI-grundare, till att leda en nybildad AI-forskningsenhet inom Microsoft. Detta kan riskera OpenAI:s tillväxt och framtid, då företaget riskerar att förlora anställda till Microsoft och andra konkurrenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 november

OpenAI utser Twitch-medgrundaren Emmett Shear till ny VD

Tre dagar efter att OpenAI plötsligt avskedade sin långvariga VD Sam Altman, annonserade företaget sin nya VD, Emmett Shear, som är medgrundare till videoströmningsplattformen Twitch. OpenAI, som stöds av Microsoft, genomgick en stor ledarskapsförändring efter att styrelsen abrupt avsatte Altman den 17 november. I dagarna som följde fick styrelsen press att återinsätta Altman som VD, med teknikchefen Mira Murati utsedd till tillförordnad VD för företaget. Den 20 november, tre dagar efter Altmans avgång, tillkännagav OpenAI sin nya VD Emmett Shear. Shear bekräftade sitt accepterande av den nya rollen på X (tidigare Twitter) och avslöjade sina framtida planer för företaget. Han sa att han avgick från Twitch på grund av att han blev far och att han inte tog beslutet lättvindigt när han tillfrågades av OpenAI:s styrelse.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas och kan återvända trots företagets problem

OpenAI, ett företag för artificiell intelligens (AI) som stöds av Microsoft, har sparkat sin VD Sam Altman. Företagets styrelse kan dock överväga att ta tillbaka honom. OpenAI, som har varit ledande inom AI-teknologi, har haft problem trots sin framgång. Tekniken är inte helt beprövad, företagsstyrningen är riskfylld och företagets värdering är svår att rättfärdiga. OpenAI:s problem är tydliga och många, trots att det är oklart om Altman kommer tillbaka eller inte. Dessutom behöver AI fortfarande förbättras, och reglering av AI är fortfarande i ett tidigt skede.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAI:s medgrundare för att stärka AI-forskning

Microsoft har anställt Sam Altman, medgrundare av OpenAI, för att stärka sina ansträngningar inom artificiell intelligensforskning. Detta sker bara dagar efter att Altman avsattes som VD för OpenAI i en kaotisk styrelsekupp. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer också att ansluta sig till Microsoft. Emmett Shear, tidigare VD för Amazons streamingtjänst Twitch, kommer att gå med i OpenAI som tillfällig VD. Altman kommer att vara VD för den ´nya gruppen´, enligt Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 november

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade nyligen att de avsätter sin VD Sam Altman och ersätter honom med teknikchefen Mira Murati. Men innan helgen var över meddelade OpenAI att tidigare Twitch-chefen Emmett Shear skulle ta över efter Altman, åtminstone tillfälligt. Samtidigt har Altman redan hittat en ny roll som ledare för ett nytt avancerat AI-forskningsteam på Microsoft, där han kommer att åtföljas av tidigare OpenAI-styrelseordföranden Greg Brockman och flera andra anställda. Microsoft började investera i OpenAI redan 2019, initialt med cirka 1 miljard dollar. Den siffran har sedan dess ökat till en summa som rapporteras vara närmare 13 miljarder dollar.

Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, för att leda nytt AI-forskningslag

Microsoft har meddelat att de anställer Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, för att leda ett nytt AI-forskningslag tillsammans med Greg Brockman, medgrundare av OpenAI. Altman blev avskedad från OpenAI förra veckan efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans ledarskap. Microsofts VD, Satya Nadella, uttryckte företagets fortsatta engagemang i partnerskapet med OpenAI och förväntan på att arbeta med dess nya ledning. OpenAI har utsett två tillfälliga VD:ar sedan Altman avskedades, först Mira Murati och sedan före detta Twitch-VD:n Emmett Shear.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI VD Sam Altman för att leda nytt avancerat AI-forskningsteam

Microsoft har anställt OpenAI:s medgrundare Sam Altman och Greg Brockman för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´, meddelade Microsofts VD Satya Nadella. Detta kommer strax efter att OpenAI:s styrelse utnämnde den tidigare Twitch-chefen Emmett Shear till verkställande direktör, trots investerares uppmaningar att återinsätta den avsatte Sam Altman. Nadella nämnde att Altman och Brockman kommer att ansluta sig till ´kollegor´, vilket tyder på att Microsoft kan ha planer på att anställa andra tidigare OpenAI-anställda. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, betonade att de förblir engagerade i startup-företaget.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och medgrundare till OpenAI

Microsoft meddelade att de har anställt Sam Altman och en annan medgrundare av OpenAI, skaparen av ChatGPT, efter att de oväntat lämnade företaget i en företagsomskakning som chockade AI-världen. Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, sade att Microsoft ser fram emot att bekanta sig med OpenAI:s nya VD, tidigare Twitch-ledaren Emmett Shear, och resten av OpenAI:s ledningsteam. Sam Altman svarade att ´uppdraget fortsätter´. OpenAI meddelade att Altman blev utmanad efter en granskning visade att han inte var ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´ med styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAIs medgrundare efter företagets omstrukturering

OpenAIs styrelse har avsatt medgrundaren och VD:n Sam Altman och ersatt honom med en tillfällig VD. Microsoft meddelade senare att de har anställt Sam Altman och en annan arkitekt bakom OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte sitt engagemang i partnerskapet med OpenAI och ser fram emot att lära känna OpenAIs nya VD, tidigare Twitch-ledaren Emmett Shear. Microsoft har investerat miljarder dollar i OpenAI och nu tar de in två av OpenAIs medgrundare direkt i folden. Altman och Greg Brockman kommer att leda ett nytt avancerat AI-forskningslag på Microsoft.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 20 november

Sam Altman sparkas som VD för OpenAI, går med i Microsoft

Sam Altman avskedades som VD för OpenAI på fredagen. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att den tidigare OpenAI-chefen Sam Altman och den tidigare presidenten Greg Brockman har utsetts att leda ett nytt team för avancerad forskning i artificiell intelligens. Nyheten om hans utnämning kommer efter att OpenAI, företaget bakom ChatGPT, avvisade påtryckningar från Microsoft och andra stora investerare att återvända sitt beslut att avskeda VD:n. Företagets styrelse utsåg också Emmett Shear, en tidigare VD för Amazons Twitch-streamingtjänst, som tillförordnad VD.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och en annan arkitekt från OpenAI

Microsoft meddelade på måndagen att de har anställt Sam Altman och en annan arkitekt från OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget i en företagsomstrukturering som chockade AI-världen. Microsofts VD Satya Nadella twittrade att teknikjätten är engagerad i sitt partnerskap med OpenAI, vars chatbot startade den generativa AI-trenden genom att producera mänsklig text, bilder, video och musik. Microsoft har investerat miljarder dollar i startupföretaget och hjälpt till att tillhandahålla datorkraft för att köra dess AI-system. Nu tar de in två av OpenAI:s medgrundare direkt i företaget.

Direktlänk Dela WDIO-TV fördjupade 20 november

Open AI:s turbulenta resa: Från grundande till vd-byte och varningar om AI

Open AI, grundat av Elon Musk, Peter Thiel och Sam Altman, har haft en händelserik resa sedan starten. Bolaget, som har som mål att främja och utveckla artificiell intelligens, har fått betydande investeringar från Microsoft och släppt den framgångsrika AI-chattboten ChatGPT. Trots framgångarna har det också funnits utmaningar, inklusive varningar från forskare om riskerna med AI och en rättslig tvist med författaren George RR Martin. I november 2023 sparkades vd Sam Altman och ersattes av Mira Murati, som sedan ersattes av Emmett Shear.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 20 november

Twitchs medgrundare Emmett Shear tar över som tillförordnad VD för OpenAI

OpenAIs styrelse har utsett Emmett Shear, tidigare VD och medgrundare av Twitch, till tillförordnad VD efter att Sam Altman avskedats. Shear bekräftade sin utnämning i ett inlägg på X (tidigare Twitter) och sade att han tror att OpenAI är ett av de viktigaste företagen just nu. Han tillade att företagets partnerskap med Microsoft förblir starkt. Microsoft, som investerade miljarder i OpenAI i januari, var överraskad över Altmans avskedande. Shear sade att processen och kommunikationen kring Altmans avskedande hade hanterats mycket dåligt, vilket skadat förtroendet.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 20 november

Efter AI-turbulensen – Altman går till Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, kommer inte att göra en comeback hos företaget efter att ha blivit sparkad. Istället har Open AI:s styrelse gett jobbet till Emmett Shear, tidigare VD för streamingplattformen Twitch. Altman kommer nu att arbeta för Microsoft. Altman kritiserades för att ha varit för ivrig att omvandla Open AI, som startades som en icke-vinstdrivande organisation, till ett lönsamt företag. Shear förespråkar en mer försiktig AI-strategi. Microsoft, som äger 49% av aktierna i Open AI, har stöttat Altman.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Sam Altman och Greg Brockman går med i Microsofts AI-team

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-team efter hans plötsliga avsked från OpenAI. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman, 38, skulle komma ombord. Nadella sa också att Greg Brockman, den tidigare presidenten för OpenAI som avgick i protest efter Altmans plötsliga avresa, skulle gå med i den nya AI-divisionen på Microsoft tillsammans med Altman. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, vilket sägs ha arbetat med en affär som skulle värdera företaget till nästan 90 miljarder dollar, men det är nu i limbo i kölvattnet av Altmans utträde.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 20 november

Före detta OpenAI VD Sam Altman går med i Microsofts AI forskningsteam

Före detta VD för OpenAI, Sam Altman, kommer att ansluta sig till Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam, enligt Microsofts VD Satya Nadella. Nadella meddelade att Altman och före detta OpenAI:s president och styrelseordförande Greg Brockman, tillsammans med andra kollegor, kommer att ansluta sig till Microsoft. Microsoft har investerat miljarder dollar i OpenAI och har ett nära tekniskt partnerskap med företaget. Altman ledde företaget sedan 2019. OpenAI:s styrelse meddelade att de ersätter Altman med teknikchefen Mira Murati. OpenAI meddelade senare att de rekryterar före detta Twitch VD Emmett Shear för att leda företaget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och Greg Brockman till sitt nya AI-team

Microsoft Corp. har meddelat att Sam Altman kommer att leda företagets nya interna AI-team efter att han blev utkastad från sin startup OpenAI förra veckan. Greg Brockman, en styrelsemedlem och medgrundare till OpenAI som också lämnade företaget förra veckan, kommer att gå med Altman på Microsoft. Microsoft kommer att agera snabbt för att ge dem de resurser de behöver för att lyckas, sa företagets VD Satya Nadella i ett inlägg på LinkedIn på måndag.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

Konflikt inom OpenAI handlar mer om visioner för framtiden än kontroll över företaget

Det har blivit allt tydligare att bråket i styrelserummet inte handlade om att ta kontroll över det högt värderade OpenAI, utan snarare om en kollision av visioner om organisationens framtid och framtidens artificiella intelligens. OpenAI, en het start-up inom artificiell intelligens, visar förändringens snabba takt. Precis innan helgen började, blev Sam Altman, OpenAI:s mest synliga ansikte och VD fram till dess, plötsligt sparkad av styrelsen. Greg Brockman, fram till dess ordförande, hade blivit ombedd att kliva ner från styrelsen.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 20 november

Sam Altman sparkad som VD för Open AI

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, har fått sparken från företaget. Styrelsen uttryckte i ett pressmeddelande att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda Open AI, och anklagade honom för att inte ha varit uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Styrelseordföranden Greg Brockman petades också och har nu lämnat bolaget helt. Microsoft och flera riskkapitalbolag som investerat i Open AI har försökt pressa styrelsen att återinsätta Altman, men rapporter indikerar att han inte kommer att återvända. Emmet Shear, medgrundare av Twitch, tar över som interims-VD.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 20 november

OpenAI anställer tidigare Twitch VD Emmett Shear som ny VD, ersätter interim VD Mira Murati

OpenAI:s styrelse har anställt tidigare Twitch VD Emmett Shear som ny VD för OpenAI, ersätter tillfälliga VD:n Mira Murati, som i sin tur hade ersatt den avsatte VD:n Sam Altman. Rapporter föreslår att Microsoft är intresserat av att få Sam Altman ombord i någon kapacitet, och många OpenAI-anställda förväntas följa med. OpenAI, företaget bakom den framgångsrika ChatGPT, har varit inblandat i drama sedan styrelsen sparkade dåvarande VD Sam Altman, rapporterat över interna meningsskiljaktigheter om AI-säkerhet och utvecklingstakt. Styrelsen utsåg sedan OpenAI:s teknikchef, Mira Murati, till tillfällig VD. Efter en helg av VD-ansvar har OpenAI:s styrelse valt en ny VD, Emmett Shear, med Sam Altman osannolikt att återvända till företaget.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 20 november

ChatGPT firar sin första födelsedag: En tillbakablick på dess framsteg

OpenAI:s ChatGPT firar sin första födelsedag. Sedan lanseringen i november 2022 har den snabbt blivit en av de mest besökta domänerna i världen, med 1,8 miljarder månatliga besök noterade i maj 2023. OpenAI blev också en av de mest besökta domänerna i världen tack vare ChatGPT. ChatGPT har använts för en mängd syften, från roliga konversationer till forskning. Den har även testats för att lösa juridiska och affärsskoleexamen, vilket den klarade. Trots vissa kontroverser och utmaningar, inklusive ledarskapsförändringar inom OpenAI, fortsätter ChatGPT att växa och utvecklas.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 20 november

OpenAI i kris efter plötsligt avskedande av VD

OpenAI, en framstående aktör inom generativ AI, befinner sig i en kris efter att VD Sam Altman plötsligt avskedats och det påföljande styrelsekaoset. Altman och Greg Brockman uttryckte sin chock och sorg över styrelsens plötsliga beslut. Microsoft, en stor aktieägare, informerades bara fem minuter innan det officiella tillkännagivandet. Spekulationer uppstår om pågående försök av Microsoft och styrelsen att övertala Altman att återvända som VD. Altman hävdar att han inte kommer att överväga att återvända om inte hela styrelsen avgår. Styrelsen har kommit överens om att avgå och förhandlingar skjuts upp tills en efterträdande styrelse identifieras. Microsofts VD Satya Nadella sägs leda samtalen under förhandlingsprocessen. Altman utforskar olika möjligheter och håller sina alternativ öppna.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 november

Förhandlingar pågår om återinsättning av Sam Altman som VD för OpenAI

Förhandlingar pågår mellan OpenAI:s ledning och investerare om att återinsätta Sam Altman som VD. Altman, som avskedades på fredagen, är öppen för att återvända men vill se förändringar i styrelsen, inklusive avlägsnande av befintliga styrelseledamöter. Han söker också en förklaring som frikänner honom från felaktigt agerande. Styrelsen har hittills vägrat att officiellt avgå trots initialt samtycke. Nyckelledare inom OpenAI pressar också på för att styrelsen ska avgå och ta tillbaka Altman. En tidsfrist har satts till kl. 17 San Francisco-tid för styrelsen att efterkomma Altman och hans anhängares krav.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

Sammanfattning av nyheter: AI-chef överväger comeback, Argentinas presidentval, brand i Perstorp, Rosalynn Carter död, polis nära påkörd, jaktolycka, Napoleons hatt såld, skådespelare död, halkvarning, Liberalerna vill ha söndagsöppet Systembolag, lavin i

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, överväger att återvända till företaget. Vallokalerna har stängt i Argentina och rösträkningen pågår. Det brinner i en företagslokal i Perstorp och ett VMA har utfärdats. Rosalynn Carter, tidigare USA:s första dam, har avlidit. En polis var nära att bli påkörd i Lunds kommun. En man dog i en jaktolycka i Alingsås. En av Napoleons hattar har sålts på auktion för rekordsumma. Skådespelaren Fredrik Ohlsson har dött. SMHI varnar för halka i Stockholmsområdet, Uppsala och Eskilstuna. Liberalerna vill att Systembolaget ska hålla öppet även på söndagar. En lavin har inträffat i Bydalen, men ingen skadades. En dansk politiker har anmälts för grooming. Miljöpartiet vill förbjuda korta flygresor inom EU. En man hittades död i en bostad i Falkenberg. Miljöpartiet accepterar ett eventuellt svenskt Natomedlemskap. Bara tio fåglar har räddats efter oljeutsläppet från färjan Marco Polo. Förekomsten av giftiga PFAS-ämnen ska kartläggas. Gustav Fridolin och Märta Stenevi är Miljöpartiets nya språkrör. Fyra kvinnor dödades i en skjutning i USA. Det är fortsatta tågförseningar efter en explosion.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Sam Altmans framtid som VD för OpenAI osäker efter plötslig avskedning

Sam Altmans framtid som VD för OpenAI är osäker efter att han återvänt till förhandlingsbordet med styrelsen efter hans plötsliga avsked på fredag. Efter att investerare protesterade mot styrelsens beslut, inleddes samtal om att återanställa Altman. Det rapporteras att Microsoft och riskkapitalbolaget Thrive leder kampanjen för att återinsätta Altman, men han kan vilja byta ut styrelsen. Altman var tillbaka vid förhandlingsbordet på söndag med villkoret att den nuvarande styrelsen, som avskedade honom, skulle avgå.

Direktlänk Dela The Daily Beast fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkad och företaget i förhandlingar om att ta tillbaka honom

OpenAI:s VD, Sam Altman, har plötsligt sparkats, och det rapporteras att företaget nu förhandlar om att ta tillbaka honom. OpenAI, som grundades 2015, är inte en traditionell teknikföretag, utan är strukturerat för att motstå värdena som driver mycket av teknikindustrin. Det är mer som ett forskningsinstitut eller en tankesmedja, med primär skyldighet att gynna mänskligheten, inte investerare eller anställda. Företaget lanserade en dotterbolag med en ´begränsad vinst´-modell 2019 för att kunna samla in pengar, locka toppbegåvningar och bygga kommersiella produkter. Altman sparkades av OpenAI:s styrelse på fredagen, vilket var kulmen på en maktkamp mellan företagets två ideologiska ytterligheter. Den ena gruppen föddes ur Silicon Valley teknikoptimism, drivs av snabb kommersialisering; den andra är rotad i rädslan att AI utgör en existentiell risk för mänskligheten och måste kontrolleras med extrem försiktighet. Efter att ChatGPT släpptes förra året spändes relationen mellan OpenAI:s fraktioner, vilket Altman hänvisade till som ´stammar´ i ett personalmeddelande 2019. Vi vet fortfarande inte exakt varför Altman sparkades, eller om han kommer tillbaka till sin tidigare roll.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 20 november

Framtida Dow Jones förändras lite, Nvidia-inkomster väntar, OpenAI i förhandlingar att återinsätta Sam Altman som VD

Framtida Dow Jones var oförändrade på söndag kväll, medan S & P 500- och Nasdaq-framtiderna föll något. Nvidia (NVDA) inkomster är avgörande för aktiemarknadens rally och en rad artificiella intelligensspel. Dessa inkluderar Microsoft (MSFT), Google-ägaren Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Palantir Technologies (PLTR) och Super Micro Computer (SMCI). Samtidigt är OpenAI, skaparen av ChatGPT, i förhandlingar om att återinsätta Sam Altman som VD efter hans överraskande avsked på fredag eftermiddag. Stora investerare, inklusive Microsoft, pressar hårt för hans återkomst.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 20 november

Teorier kring Sam Altmans plötsliga avsked som VD för OpenAI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades nyligen på grund av att han inte var ´konsekvent ärlig i sin kommunikation´, vilket har lett till en rad spekulationer. Altman publicerade själv en bild där han bär en gästbricka från OpenAI, vilket antyder att han antingen rensar sitt skrivbord eller förhandlar om att återvända till sin tidigare position. Enligt uppgifter kan Altmans återkomst vara ett resultat av missnöjda investerare, inklusive Microsoft vars VD Satya Nadella uttryckt stöd för Altman. En intern memo från OpenAI avslöjar att Altmans avsked inte var relaterat till företagets finanser, säkerhet eller affärspraxis, utan snarare en kommunikationsbrytning mellan Altman och styrelsen.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 20 november

OpenAI:s avsatta VD Sam Altman förhandlar om att återvända till företaget

Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för artificiell intelligens-startupen OpenAI, förhandlar om att återvända till företaget. Dessa förhandlingar inkluderar ett omstrukturerande av företagets styrelse. Altman, som tvingades bort från bolaget på fredagen, tillbringade helgen med att utöva påtryckningar på OpenAIs fyra personer starka styrelse. Detta ledde till ett starkt stöd från investerare, anställda och OpenAI-chefer. Det finns dock oenighet om hur styrelsen ska se ut om Altman återvänder som VD, och det är inte självklart att han kommer att återinställas.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Marc Andreessen försvarar AI och teknikoptimism efter OpenAI:s avskedande av Sam Altman

Efter OpenAI:s plötsliga avskedande av Sam Altman har miljardären och riskkapitalisten Marc Andreessen uttryckt sitt stöd för AI och teknikoptimism. Andreessen, som är grundare av Andreessen Horowitz, har under flera år förespråkat ´accelerationism´, en tro på att innovation och kapitalism bör utnyttjas maximalt för att uppnå radikal social förändring, även på bekostnad av social stabilitet i nuet. Detta står i kontrast till ´doomer´-lägret, som oroar sig för att AI utgör ett existentiellt hot mot mänskligheten, ett läger som överraskande nog leds av Elon Musk. OpenAI, som var avgörande för utvecklingen av generativ AI, avskedade sin medgrundare och ledare Altman av skäl som ännu inte är offentligt kända, men flera rapporter pekar på just denna typ av oro.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s framtid i osäkerhet efter VD:s plötsliga avgång

Sam Altman kan vara eller inte vara VD för OpenAI, den ideella organisationen som utvecklat den populära AI-chattboten ChatGPT och AI-bildgenereringsplattformen DALL-E. OpenAI har förändrat vår uppfattning om AI och dess plats i samhället, och har flyttat AI från teknikens utkanter till centrum. Tack vare OpenAIs samarbete med Microsoft har AI blivit allt mer tillgängligt för konsumenter genom Bing och Windows. OpenAI:s medgrundare och VD Sam Altman avsattes plötsligt, vilket har lett till frågor om varför han avsattes och vad detta innebär för framtiden för AI-utveckling, särskilt när det gäller Artificiell Allmän Intelligens (AGI). AGI skiljer sig från AI genom att den liknar människors sätt att tänka mer än datorers. OpenAIs styrelse försöker tydligen få tillbaka Altman, vars ledarskap kommer att definiera de kommande fem åren av AI och särskilt den kommande AGI-revolutionen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 19 november

OpenAI´s COO Brad Lightcap kämpar med företagets ledningskris

Brad Lightcap, COO på teknologiföretaget OpenAI, har haft en hektisk helg efter att företaget sparkade sin VD, Sam Altman. OpenAI står nu under press att återanställa Altman och istället avskeda sin styrelse. Lightcap har varit upptagen med att hantera situationen och skicka interna meddelanden för att förklara Altman´s avsked på grund av ´en kommunikationskollaps mellan Sam och styrelsen´. Lightcap anställdes av Altman för att bygga ut OpenAI´s företagsverksamhet. Som COO är han nu ansvarig för att hålla företaget samman och förhindra att fler anställda lämnar. Företaget har expanderat kraftigt under hans ledning, med över 350 nya anställda det senaste året.

Direktlänk Dela eFinancialCareers fördjupade 19 november

Microsoft pressar på för att få tillbaka sparkad VD i Open AI

Turbulensen i AI-företaget Open AI, där tidigare VD:n Sam Altman sparkades, har fått Microsoft att pressa på för att få tillbaka Altman. Händelsen har stor betydelse för Microsoft, aktiemarknaden och svenska pensioner enligt techanalytikern Björn Jeffery. Microsoft har investerat över 100 miljarder kronor i Open AI och företaget är en av Microsofts viktigaste investeringar. Trots att Microsoft äger 49% av Open AI, har de ingen representant i styrelsen. Microsoft har nu skickat ut meddelanden om att de har förtroende för Open AI, men bakom kulisserna är läget antagligen annorlunda.

Direktlänk Dela Sundsvalls och Kubal-Kramfors Dagblad fördjupade 19 november

OpenAI hoppas kunna återfå Sam Altman och Greg Brockman

OpenAI är optimistiskt att man kan återfå Sam Altman, Greg Brockman och andra nyckelanställda som lämnade efter Altmans plötsliga avskedande på fredagen, berättade Chief Strategy Officer Jason Kwon för anställda i ett memo på lördag kväll, enligt personer med insyn i situationen. Cheferna kommer att kunna dela en annan uppdatering i morgon förmiddag, sa Kwon.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 19 november

Sam Altman planerar att starta nytt AI-företag efter att ha blivit avsatt som VD för OpenAI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, planerar att starta ett nytt företag inom artificiell intelligens (AI) efter att ha blivit avsatt som VD för OpenAI. Det rapporteras att han har presenterat flera idéer för nya AI-projekt för investerare, inklusive att tillverka specialanpassade AI-chip som kan konkurrera med Nvidia och en AI-hårdvaruenhet. Det är oklart om Altman kommer att gå vidare med någon av dessa planer, men rapporter indikerar att han kan komma att samarbeta med OpenAI:s president och medgrundare Greg Brockman, som avgick i solidaritet efter nyheten om Altmans avsked. Altmans avsked ledde till att investerare i OpenAI uppmanade styrelsen att återinsätta honom som VD.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse avskedar Sam Altman, försöker sedan vinna tillbaka honom

OpenAI:s styrelse oroade sig för att företaget utvecklade den teknologiska motsvarigheten till en kärnvapenbomb och att dess föreståndare, Sam Altman, rörde sig så snabbt att han riskerade en global katastrof. Därför avskedade styrelsen honom. Microsoft, OpenAI:s viktigaste aktieägare, informerades inte om Altman:s uppsägning förrän precis före den offentliga tillkännagivandet. Microsofts aktier sjönk efter att Altman hade avskedats. I kölvattnet av Altman:s avskedande rapporterades det att han och andra lojalister från OpenAI planerade att starta ett eget företag, vilket riskerade att omintetgöra allt som företaget hade arbetat hårt för att uppnå under de senaste åren. En dag senare försökte styrelsen dock att vinna tillbaka Altman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse vill ha tillbaka Sam Altman som VD

Efter att ha avskedat Sam Altman vill nu OpenAI:s styrelse ha tillbaka honom som företagets VD. Altman sparkades via ett videosamtal och enligt rapporter är han osäker på om han vill återvända. Om han bestämmer sig för att starta ett nytt företag, finns det anställda som kommer att följa honom. Efter Brockmans avgång och Altmans avsked har tre seniorforskare också avgått från OpenAI och fler avgångar förväntas. OpenAI:s nuvarande styrelse består av Quora VD Adam D’Angelo, chefsforskare Ilya Sutskever, tidigare GeoSim Systems VD Tasha McCauley och Helen Toner, strategidirektör på Georgetown’s Center for Security and Emerging Technology.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 19 november

Sam Altman diskuterar möjlig återkomst till OpenAI och överväger nytt AI-företag

Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för OpenAI, diskuterar en möjlig återkomst till företaget bakom ChatGPT-bot samtidigt som han överväger att starta ett nytt företag inom artificiell intelligens (AI). Efter att ha blivit sparkad av styrelsen diskuterar han med OpenAI-exekutiva om att förbättra företagets styrstruktur. Investerare i OpenAI, inklusive dess största backer Microsoft Corp, diskuterar skadekontroll, inklusive möjligheten att återinsätta Altman som VD. Känslorna var höga bland nuvarande och tidigare anställda efter Altmans avsked.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 november

Öppen strid om AI-säkerhet i Silicon Valley

Konflikter om AI-säkerhet har blivit allt mer utbredda i Silicon Valley. OpenAI:s styrelse röstade nyligen för att avskeda dåvarande VD Sam Altman, som anklagades för att inte ha varit öppen i sin kommunikation. Debatten om AI-säkerhet har delat teknikvärlden i två läger: säkerhetsförst-teknokrater, ledda av riskkapitalföretag som General Catalyst i samarbete med Vita huset, och självutnämnda ´teknikoptimister´, ledda av libertarian-inriktade företag som Andreessen Horowitz. Teknokraterna tror på tvärvetenskapligt samarbete för att utnyttja AI:s kraft, medan teknikoptimisterna tror att entreprenörer är bäst rustade att göra tekniken till en kraft för gott.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 19 november

Sam Altman avskedas som VD för OpenAI

Styrelsen för OpenAI meddelade fredagen den 17 november att Sam Altman har avskedats som VD. I ett uttalande på sin webbplats sade styrelsen att avgången följde ´en övervägande granskningsprocess av styrelsen, som kom fram till att [Altman] inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden.´ Detta innebar att styrelsen ´inte längre har förtroende för hans förmåga att fortsätta leda OpenAI.´ Det finns spekulationer om orsakerna bakom beslutet, inklusive rapporter om ett potentiellt dataintrång som inträffade till följd av att företaget flyttade för snabbt för att skicka ut nya funktioner, men ingen utanför OpenAI känner till hela historien. Altman medgrundade OpenAI 2015 med andra inklusive Elon Musk, Microsoft och Greg Brockman, som avgick några timmar efter Altmans avsked som VD. Altman var på OpenAI på heltid från mars 2019 och övervakade lanseringen av flaggskeppsprodukterna ChatGPT och DALL-E, samt ökade årliga intäkter till nästan $1 miljard. Enligt vissa rapporter diskuterar OpenAI-styrelsen med Altman om att återvända, med press från investerare att återinföra hans position och bli av med styrelsen själv.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 november

Spekulationer om Sam Altmans återkomst till OpenAI efter plötslig avgång

Efter att OpenAI avskedade sin VD Sam Altman har det följts av flera avgångar. Altman postade ett meddelande till OpenAI-teamet på X (tidigare Twitter) där han uttryckte sin kärlek för teamet, vilket ledde till rykten om hans återkomst. Meddelandet översvämmades av användare som hävdade Altmans återkomst. Greg Brockman, medgrundare som avgick i protest mot Altmans avskedande, svarade på inlägget med ett hjärta-emoji, vilket ytterligare ökade spekulationerna om deras återkomst. Microsofts VD Satya Nadella har också rapporterats ha kontaktat Altman och stöttar honom i hans nästa steg.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 19 november

Nyckelinvesterare i OpenAI vill återinsätta avskedad VD

Investerare i OpenAI är enligt uppgift oense med styrelsens beslut att avskeda VD Sam Altman och förespråkar hans återinsättning. OpenAI:s styrelse har fått kritik från investerare för beslutet att avskeda Altman. Investerarna har enligt uppgift varit i kontakt med Microsoft, OpenAI:s största aktieägare, för att försöka få Altman återinsatt som VD. OpenAI meddelade den 17 november att Altman avlägsnades som VD, och CTO Mira Murati tog över positionen. Thrive Capital, som förväntas leda ett bud på anställdas aktier, har ännu inte skickat pengarna, och Altmans avgång kan påverka dess planer.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse avskedade hastigt VD Sam Altman, men hoppas få tillbaka honom

OpenAI:s styrelse avskedade plötsligt VD Sam Altman på fredagen. Som svar lämnade flera höga chefer, inklusive OpenAI:s president Greg Brockman, sina poster. Företagets investerare pressade styrelsemedlemmarna att ompröva sitt beslut. OpenAI verkar ´optimistisk´ att de kan få tillbaka sin avskedade VD Sam Altman. Jason Kwon, chef för strategi, skrev i ett memo till personalen att företaget förblev ´optimistiskt´ att det kunde få tillbaka Altman och flera höga anställda som lämnade efter VD:ns plötsliga avgång. Bland dessa seniora figurer ingick Greg Brockman, OpenAI:s medgrundare och president.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse har avsatt Sam Altman i en dramatisk kupp. Avskedandet av Altman, som blev ansiktet utåt för AI:s mest djärva drömmar, var plötsligt och omgärdades av hemlighetsmakeri. Detta ledde till en kedjereaktion som skakade grunden för OpenAI, ett företag som lovade att demokratisera AI och använda dess potential för det allmänna bästa. Händelserna visar att vägen till AI:s framtid inte bara skrivs i kod, utan också i de mycket mänskliga berättelserna om dem som använder den. Samtidigt har OpenAI:s övergång från en ideell organisation till ett vinstdrivande företag lett till frågor om balansen mellan innovation och AI-etik, vinst och syfte.

New Delhi Television fördjupade 19 november

Sparkade Open AI-chefen pressas att återvända av investerare

Thrive Capital, Tiger Global Management och Microsoft pressar för att Sam Altman ska återgå som operativ chef för Open AI, efter att ha blivit sparkad. Altman har arbetat för att förändra företaget från en ideell organisation till ett kommersiellt framgångsrikt företag. Medgrundaren Greg Brockman avgick i protest från sin position som styrelseordförande efter Altmans avskedande. Andra nyckelpersoner har också lämnat företaget. En investeringsrunda som skulle värdera Open AI till cirka 86 miljarder dollar är nu hotad.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 19 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman bland spekulationer om ignorerade AI-risker

OpenAI, företaget bakom Chat GPT, har avskedat sin VD Sam Altman. Detta har lett till spekulationer och oro inom teknikvärlden, med anklagelser om att Altman kan ha ignorerat potentiella risker med AI. Presidenten Greg Brockman och flera andra har valt att lämna företaget i solidaritet, vilket har skapat en kris inom företaget. En av medgrundarna, AI-forskaren Ilya Sutskever, uppges ha varit drivande i beslutet att sparka Altman. Företagets teknikchef Mira Murati har tillfälligt tagit över rollen som VD.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 19 november

Sam Altman kan återvända till OpenAI och starta nytt företag

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, kan göra en comeback efter att stora investerare pressat styrelsen att återkalla sitt beslut att avskeda honom. Altman planerar även att starta ett nytt företag, där tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman förväntas ansluta. Flera ledare från OpenAI har redan avgått och mer talang förväntas lämna företaget. Altman har tidigare diskuterat att bygga en ny AI-hårdvaruenhet med Jony Ive och Masayoshi Son, men har inte bekräftat några specifika planer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 19 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, planerar att starta en ny verksamhet inom artificiell intelligens (AI), enligt rapporter. Det är ännu oklart vad det exakta syftet med verksamheten är, men det har framkommit att Altman har diskuterat sina bredare ambitioner inom AI-utveckling. Han har tydligen varit i samtal med halvledarexekutiver, inklusive chipdesignern Arm. Det har även rapporterats att Greg Brockman, tidigare medgrundare och president för OpenAI, sannolikt kommer att ansluta sig till projektet.

Investing.com fördjupade 19 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman efter ´överläggande granskningsprocess´

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för ett år sedan, meddelade på fredagen att de har avskedat VD Sam Altman. Altman blev en sensation inom techvärlden med lanseringen av ChatGPT, en AI-chattbot med oöverträffade förmågor. Hans avskedande överraskade techvärlden helt och hållet, med rykten på sociala medier om vad som hade orsakat det plötsliga uppsägningen. OpenAI:s styrelse sa i ett uttalande att Altmans avgång ´följer en överläggande granskningsprocess´, vilket ledde till att han ´inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen´.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse överväger att återanställa sparkad VD

OpenAI sparkade sin VD, Sam Altman, den 17 november. Efter stora omvälvningar i företaget har nu styrelsen börjat diskutera att ta tillbaka Altman som VD. Altman är dock tveksam till att återvända till företaget och kräver betydande förändringar i företagets styrning. Beslutet att avskeda Altman kom efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation, vilket hindrade företagets förmåga att utöva sina ansvarsområden.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 19 november

Microsoft och andra investerare pressar för Sam Altmans återkomst till OpenAI

Mindre än ett dygn efter att Sam Altman avsatts som VD för artificiell intelligensjätten OpenAI, finns det rapporter om att företaget, eller åtminstone dess stora investerare som inkluderar Microsoft, förhandlar om att få tillbaka honom. Styrelsekuppen leddes av chefsforskaren Ilya Sutskever. Microsoft, som har investerat uppskattningsvis 13 miljarder dollar i OpenAI, uttryckte offentligt ´största förtroende´ för ett OpenAI efter Altman, men rapporter antyder att Microsoft satsade på Altmans ledarskap och spelar en central roll i att försöka få tillbaka honom. Varken OpenAI eller Microsoft har bekräftat rapporterna.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas över rädsla för farorna med AI

Sam Altman har blivit avskedad som VD för OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, på grund av rädsla att han nonchalerade farorna med artificiell intelligens (AI). Denna oro uttrycktes av en annan medlem i OpenAIs styrelse och kulminerade med Altmans plötsliga avskedande, vilket orsakade stor uppståndelse i teknikvärlden. OpenAI, som grundades av Altman och tio andra 2015, lanserade ChatGPT för ett år sedan. Dess förmåga att efterlikna mänskligt skrivande har varit kontroversiell sedan dess. Enligt rapporter var denna osäkerhet också känd inom OpenAIs sexpersoners styrelse, särskilt av en av Altmans medgrundare, Ilya Sutskever.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 19 november

OpenAI:s tidigare chefer i diskussioner om att återvända till företaget efter dramatiska händelser

Sam Altman och Greg Brockman, två högt uppsatta chefer på OpenAI, diskuterar med styrelsemedlemmar om att återvända till företaget efter att ha lämnat det i kölvattnet av ett dramatiskt styrelsemöte. Altman, 38, avsattes från sin roll som OpenAI:s VD, vilket ledde till protester från både investerare och anhängare. Microsoft, som har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, leder trycket på att få tillbaka Altman. Det finns ingen garanti för att Altman eller Brockman kommer att återinsättas på OpenAI.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkad, företaget i kaos

OpenAI chockerade anställda, investerare och stora delar av Silicon Valley på fredagen genom att sparka VD Sam Altman, som mer än någon annan hade framträtt som ansiktet utåt för artificiell intelligens efter hans företags chatbots viralframgång. Nästan omedelbart hamnade världens mest kända AI-startup, som har förhandlat om att sälja anställdas aktier till investerare till en värdering av 86 miljarder dollar, i kaos. Flera personer, inklusive OpenAI:s president Greg Brockman, har avgått, styrelsen står inför investerarpress att återinsätta Altman och det finns en möjlighet att styrelsen själv avgår inom de kommande dagarna.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 19 november

Investorer pressar OpenAI att återanställa Sam Altman som VD

Investorer i OpenAI pressar företagets styrelse att återkalla sitt beslut att avskeda Sam Altman som VD och ta bort honom som direktör. Vissa investerare, inklusive Thrive Global, förhandlar också med Microsoft, OpenAIs största aktieägare. Altman är öppen för att återvända till företaget. I ett scenario under övervägande skulle medlemmar i OpenAIs nuvarande styrelse kunna avgå redan denna helg. Microsofts VD Satya Nadella har varit i kontakt med Altman och lovat att stödja honom i vilka steg han än tar härnäst.

Direktlänk Dela The Japan Times fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas avgå

Sam Altman, VD för OpenAI, har tvingats avgå på grund av interna spänningar. Fyra av OpenAIs sex styrelseledamöter, ledda av Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och styrelsemedlem, röstade för att avsätta Altman. Sutskever hade uttryckt oro över att OpenAIs teknologi kunde vara farlig och att Altman inte ägnade tillräckligt med uppmärksamhet åt denna risk. Avskedandet av Altman har orsakat förvirring och kaos bland företagets anställda. Greg Brockman, en annan medgrundare och företagets president, avgick i protest. OpenAIs styrelse har inte gett någon specifik anledning till varför de tvingade ut Altman, förutom att han inte varit ärlig i sin kommunikation med dem.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas av styrelsen

Sam Altman, VD för OpenAI, har avskedats av organisationens styrelse. Beslutet stöddes av företagets chefsforskare Ilya Sutskever och CTO Mura Murati, som nu är tillförordnad VD. Greg Brockman, OpenAI:s president och Altman-allierad, har också lämnat företaget, liksom flera andra nyckelmedarbetare. Styrelsen har uttalat att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med dem, vilket hindrade deras förmåga att utöva sina ansvarsområden. Det är oklart vad nästa steg för OpenAI blir.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 19 november

Sam Altman överväger att återvända till OpenAI efter att ha blivit sparkad

Sam Altman, tidigare VD och medgrundare till OpenAI, överväger att återvända till företaget som sparkade honom. Altman är ´ambivalent´ om att komma tillbaka och skulle vilja ha betydande förändringar i företagsstyrningen. Det rapporteras att det är OpenAIs investerare som pressar för hans återkomst. Microsoft är företagets största investerare, efter att ha finansierat företaget med $13 miljarder. Thrive Capital är dess näst största aktieägare. Greg Brockman, som medgrundade OpenAI och tjänade som dess president och ordförande, lämnar företaget i kölvattnet av Altmans avsked.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avlägsnas från sin position, orsakar chock bland anställda

Skaparen av ChatGPT, Sam Altman, har avlägsnats från sin position som chef för OpenAI, styrelsen anklagar honom för att inte alltid ha varit ´uppriktig´ med dem, vilket skapar en chockvåg bland företagets anställda. Mira Murati, teknisk direktör för OpenAI, har utsetts till att agera som tillfällig chef för företaget medan processen att hitta en permanent efterträdare pågår. I samband med Altman´s avsked annonserade styrelseordförande Greg Brockman - en medgrundare av företaget - sin avgång. Vissa anställda har rapporterat att de har uppdragit åt företagets chefsforskare, Ilya Sutskever, att undersöka omständigheterna som ledde till avskedet.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 18 november

Sam Altman, före detta VD för OpenAI, planerar ny AI-satsning

Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för OpenAI, arbetar på ett nytt artificiell intelligens-projekt som han planerar att starta, enligt källor. Före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, som sa att han lämnade OpenAI på grund av Altmans avsked, förväntas ansluta sig till projektet. Vissa forskare på OpenAI, inklusive Szymon Sidor, har lämnat företaget på grund av VD-bytet, men det är oklart om Sidor och andra kommer att ansluta sig till Altmans nya projekt. Altman och Apples tidigare designchef Jony Ive har diskuterat att bygga en ny AI-hårdvaruenhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

Sam Altman planerar att starta nytt AI-företag

Sam Altman, nyligen avsatt VD för OpenAI, har berättat för investerare att han planerar att starta ett nytt företag inom artificiell intelligens, enligt en källa med insyn i ärendet. Tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman förväntas ansluta sig till projektet som fortfarande är under utveckling. Det är ännu inte känt vad företaget exakt kommer att innebära. Altman har även diskuterat med chefer inom halvledarindustrin, inklusive chipdesignern Arm, om tidiga ansträngningar att utforma nya chips som skulle sänka kostnaderna för stora språkmodellföretag som OpenAI.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 18 november

OpenAI:s VD och grundare Sam Altman sparkad, medgrundare Greg Brockman avgår

OpenAI, företaget bakom den virala chatbotten ChatGPT, avskedade sin VD och grundare, Sam Altman, på fredagen. Enligt medgrundaren Greg Brockman, som också degraderades och sedan avgick, skedde det överraskande avskedandet plötsligt. Avgörande för Altman´s avsked var spänningar mellan Altman, som förespråkade mer aggressiv AI-utveckling, och styrelsemedlemmarna i OpenAI, som ville gå mer försiktigt fram. Avgörandet drevs av Sutskevers oro, som tycks ha förvärrats av OpenAIs senaste utvecklarkonferens och tillkännagivandet av ett sätt för alla att skapa sina egna versioner av ChatGPT.

Direktlänk Dela East Idaho News fördjupade 18 november

OpenAI-chefen avsatt, ledningen ifrågasätts

Sam Altman, VD för företaget bakom ChatGPT och ansiktet utåt för generativ AI, har tvingats lämna företaget. OpenAI:s styrelse tillkännagav beslutet på fredagen och sa att Altman inte hade varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med medlemmarna. Detta hindrade styrelsens förmåga att utöva sina skyldigheter och resulterade i att de förlorade förtroendet för hans förmåga att leda företaget. Greg Brockman, en annan av grundarna, lämnade företaget efter Altmans avsked och tre av OpenAI:s seniorforskare följde efter. Detta väcker frågor om styrelsens beslut och deras inverkan på säker användning av AI.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 18 november

OpenAI:s president Greg Brockman avgår efter att VD:n Sam Altman sparkats

OpenAI:s president, Greg Brockman, som hjälpte till att lansera utvecklaren av artificiell intelligens och har varit nyckel till utvecklingen av ChatGPT och andra kärnprodukter, har avgått. Detta skedde efter att företagets styrelse sparkade VD:n Sam Altman tidigare på fredagen. Brockman var medlem i den sexpersoners styrelsen som sparkade Altman, varpå styrelsen i ett blogginlägg sa att Altman inte hade varit uppriktig mot dem. Blogginlägget sa att Brockman skulle avgå från sin roll som ordförande för OpenAI:s styrelse men att han skulle stanna kvar i en operativ roll. Men på fredagseftermiddagen bestämde han sig för att avgå helt.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 18 november

Flera forskare lämnar OpenAI efter att Sam Altman sparkats som VD

Sam Altman har oväntat sparkats som VD för OpenAI, vilket har lett till att flera högt uppsatta forskare lämnat företaget. Greg Brockman, en annan av OpenAIs grundare och företagets ordförande, avgick i protest. Han postade senare detaljer om Altman´s avsked, vilket tyder på att företagets chefsforskare, Ilya Sutskever, hade orkestrerat ansträngningarna att avlägsna VD:n. Oenighet mellan Sutskever och Altman om företagets riktning och förmåga att bygga mer kapabel AI-teknik säkert anses vara orsaken till konflikten. Microsofts VD, Satya Nadella, var rasande över nyheterna, eftersom Microsoft har investerat rapporterade $13 miljarder i OpenAI.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och flera högt uppsatta avgår i företagets kris

Krisen på artificiell intelligensföretaget OpenAI fördjupas efter att VD Sam Altman avskedades och flera högt uppsatta anställda avgått. OpenAI, företaget bakom ChatGPT-bot, avskedade abrupt Altman på fredagen med anklagelser om att ha vilselett styrelsen. Kort därefter meddelade företagets president, Greg Brockman, att han avgått. Tre andra högt uppsatta medarbetare rapporteras också ha avgått. Orsakerna till turbulensen är fortfarande oklara. OpenAI, som nu leds av tillförordnade VD:n Mira Murati, har ännu inte kommenterat händelserna.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 november

Microsoft stödjer ny VD för OpenAI efter att Sam Altman avlägsnats

Microsofts ledning överraskades av nyheten om att OpenAI:s VD Sam Altman skulle avlägsnas från sin position. Företagets chefer fick bara några minuters förvarning innan nyheten blev offentlig på fredagseftermiddagen. Microsoft väljer dock att stödja ersättande VD Mira Murati. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte företagets engagemang i ett uttalande. Microsoft meddelade tidigare i år att det kommer att investera upp till 10 miljarder dollar i OpenAI. OpenAI:s medgrundare Greg Brockman har beslutat att lämna företaget i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkad, medgrundare Greg Brockman avgår

Sam Altman, VD för OpenAI, har plötsligt fått sparken, men det är ännu okänt varför. Företagets styrelse meddelade att Altman ´inte var konsekvent uppriktig i sina kommunikationer med styrelsen´, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Mira Murati, OpenAI:s teknikchef, kommer att tjäna som tillfällig VD medan en permanent ersättare söks. Greg Brockman, som var OpenAI:s ordförande, avgick efter att Altmans avsked annonserats. Microsoft, som är OpenAI:s närmaste partner, visste tydligen inte om Altmans avsked förrän strax innan nyheten delades.

Direktlänk Dela Newser fördjupade 18 november

Sam Altman sparkad från OpenAI

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, har blivit avskedad. Beslutet följde enligt företaget en ´övervägande granskning av styrelsen´, som kom fram till att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. OpenAI:s president och Altman-allierade Greg Brockman, som företaget också avlägsnade som styrelseordförande, avgick, liksom tre högt uppsatta OpenAI-forskare. OpenAI:s teknikchef, Mira Murati, kommer att vara tillförordnad VD medan styrelsen söker en efterträdare.

Direktlänk Dela New York Media fördjupade 18 november

OpenAI: CEO sparkad, president och tre ledande forskare avgår

OpenAI, en ledande organisation inom artificiell allmän intelligens (AGI), har avskedat sin VD Sam Altman i ett överraskande drag. Detta ledde till att organisationens president Greg Brockman och tre seniora forskare avgick. Microsofts VD Satya Nadella, som är en nyckelinvesterare och minoritetsägare i OpenAI, ska enligt uppgift ha blivit rasande över beslutet. Uppgifter framkom under fredagskvällen att avskedandet troligen orkestrerades av OpenAIs chefsforskare Ilya Sutskever, på grund av oro över säkerheten och hastigheten på OpenAIs teknikutveckling.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 18 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad från företaget

Sam Altman, en framstående person inom artificiell intelligens (AI) industrin, har oväntat blivit avskedad från företaget han var med och grundade, OpenAI. Enligt styrelsen har de förlorat förtroendet för hans ledarskap på grund av att han inte varit ´konsekvent uppriktig i kommunikationen´ med dem. OpenAI är företaget bakom AI chatboten ChatGPT. Hans medgrundare, Greg Brockman, blev också avskedad från styrelsen strax efter Altman. Det är oklart vad som ledde till deras plötsliga avsked, men det finns rykten om en splittring inom företaget. Mira Murati, företagets teknikchef, tar över som tillförordnad VD.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman lämnar sin position

Sam Altman, VD och medgrundare för OpenAI, har avsatts från sin position av styrelsen. Kontroversiella frågor kring ChatGPT och Altmans affärsbeslut har lett till en misstroendeförklaring från styrelsen. Styrelseordförande och OpenAI:s president Greg Brockman har också avgått, medan CTO Mira Murati fungerar som tillförordnad VD. Sam Altman har varit den högprofilerade frontfiguren för ´AI-forsknings- och implementeringsföretaget´ OpenAI och dess huvudprodukt, ChatGPT. Men medan ChatGPT har blivit en utbredd applikation 2023, har det också varit föremål för kontroverser och problem.

Direktlänk Dela Xfire fördjupade 18 november

Sam Altman tvingas lämna OpenAI, Mira Murati tar över som tillfällig VD

Sam Altman, en framstående figur inom artificiell intelligens, tvingas lämna OpenAI. Företagets styrelse meddelade att de förlorat förtroendet för honom som ledare. Mira Murati kommer att tjäna som OpenAI:s tillfälliga verkställande direktör. Altman´s avgång följer en överläggning av styrelsen, som kom fram till att han inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Greg Brockman, en medgrundare av OpenAI som varit styrelseordförande, lämnar sin post och avgår som företagets president.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 18 november

OpenAI:s ledning splittras efter Sam Altmans avsked

OpenAI:s styrelsemedlemmar verkar vara i allt större konflikt sedan företaget meddelade att Sam Altman lämnar på grund av bristande förtroende. Strax efter detta meddelade OpenAI:s medgrundare och president Greg Brockman att han också lämnar företaget. Brockman skulle ha stannat kvar i företaget i en rapporterande roll under den nya VD:n, men valde att avgå. Altmans avgång kan leda till att fler talanger lämnar företaget. Altmans avgång har redan påverkat hans andra projekt, som Worldcoin, vars kryptovaluta WLD har sjunkit med 12% de senaste timmarna.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 18 november

Sam Altman sparkas från OpenAI, Mira Murati tar över som tillfällig VD

Sam Altman har oväntat fått sparken från OpenAI, anklagad för att ha ljugit för företagets styrelse. OpenAI meddelade att Altman, VD och medgrundare av företaget, har tagits bort från sin position efter att styrelsen anklagat honom för att inte vara ”konsekvent uppriktig i sina kommunikationer”. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att tjäna som tillfällig VD. Hennes ledarskap förväntas spela en avgörande roll i formandet av OpenAIs pågående projekt och strategiska riktning. Denna förändring i ledarskapet markerar en betydande stund för OpenAI.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 18 november

ÖppenAI-chefens avsked leder till vidare avgångar och förvirring

Sam Altman, tidigare VD och medgrundare till OpenAI, har avskedats, vilket resulterade i att Greg Brockman också avgick som företagets president. Brockman påstår att Altman fick ett meddelande från OpenAIs chefsforskare och styrelsemedlem Ilya Sutskever om att han skulle avskedas. Brockman fick också ett meddelande från Sutskever och informerades senare om Altmans uppsägning och att han skulle avlägsnas från styrelsen. OpenAI påstår att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Altman har antytt att han inte kan säga mycket om sin uppsägning. OpenAIs nya tillförordnade VD, Mira Murati, har uttryckt sin tacksamhet över att ta över rollen.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 18 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman och president Greg Brockman

OpenAI:s styrelse chockerade teknikvärlden genom att avskeda VD Sam Altman och ta bort president Greg Brockman från styrelsen. Brockman avgick några timmar senare. Enligt OpenAI:s företagsstyrning är styrelseledamöternas huvudsakliga skyldighet inte att upprätthålla aktieägarvärdet, utan att företagets uppdrag att skapa en säker AGI, eller artificiell allmän intelligens, ´som är allmänt fördelaktig´. Vinsterna, sa företaget, var sekundära till det uppdraget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 november

OpenAI sparkar Sam Altman efter oenigheter med styrelsen

OpenAI har avskedat Sam Altman efter omfattande oenigheter mellan VD:n och hans styrelse, särskilt Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och företagets chefsforskare. Debatterna inkluderade skillnader i åsikter om AI-säkerhet, teknikens utvecklingstakt och företagets kommersialisering. Dessa tvister speglar långvariga klyftor inom OpenAI om ansvarsfull utveckling av kraftfulla AI-verktyg. Liknande tvister om säkerhet och kommersialisering är orsaken till att Elon Musk bröt banden med OpenAI 2018 och varför en grupp anställda lämnade 2020 och startade rivaliserande Anthropic. Företagets president, Greg Brockman, avgick på fredagen efter Altmans avskedande.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 18 november

Mira Murati tar över som tillförordnad VD för OpenAI efter Sam Altman

OpenAI har tillkännagivit att Sam Altman lämnar företagets styrelse på grund av brist på förtroende för hans ledarskap. Mira Murati, en ingenjör med albansk bakgrund och utbildning från Dartmouth, kommer att ta över som tillförordnad VD för OpenAI. Murati har tidigare erfarenhet inom flyg-, bil-, virtuell verklighet (VR) och förstärkt verklighet (AR). Hon har tidigare varit en del av Tesla, lett av Elon Musk, som en senior produktchef och har gjort betydande bidrag till utvecklingen av Model X. Murati har varit en del av OpenAI sedan 2018 och spelade en avgörande roll i utvecklingen av ChatGPT och DALL-E.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 18 november

Sam Altman sparkad som VD för OpenAI, Mira Murati tar över

Sam Altman har blivit avskedad som VD för OpenAI, utvecklaren av AI-chattboten ChatGPT. Styrelsen för företaget meddelade att de ´inte längre har förtroende för hans förmåga att fortsätta leda OpenAI´. Altman´s plötsliga avgång följde en granskning av styrelsen, som kom fram till att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att vara tillförordnad VD med omedelbar verkan och företaget kommer att söka efter en permanent VD. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, meddelade att det kommer att fortsätta samarbeta med företaget.

Direktlänk Dela Greatandhra fördjupade 18 november

OpenAI:s tidigare VD och president chockade över avsked

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, och tidigare president Greg Brockman uttryckte chock och sorg över händelserna på fredagen men försäkrade att de kommer att vara bra. Altman, som var en av OpenAIs grundare tillsammans med Brockman, sparkades på fredagen efter att företagets styrelse sagt att de inte längre har förtroende för hans ledarskap. Trots ett inledande uttalande om att Brockman skulle stanna kvar i företaget, avgick han bara timmar senare. De båda tackade alla de fantastiska människor de har arbetat med på OpenAI, deras kunder, investerare och de som har nått ut.

Direktlänk Dela The Wrap News fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas oväntat under styrelsemöte

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades oväntat under ett styrelsemöte på fredagen, vilket uppstod ur en maktkamp om företagets riktning. Enligt en tweet från före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman fick Altman en text på torsdagskvällen från OpenAI:s chefsforskare och styrelsemedlem Ilya Sutskever, som bad honom att träffas kl. 12 på fredagen. När Altman loggade in på mötet var hela OpenAI:s styrelse närvarande - förutom Brockman. Sutskever meddelade Altman att han blev sparkad. Brockman skrev att strax därefter hade han ett samtal med styrelsen, där han informerades om att han skulle avlägsnas från sin styrelseposition och att Altman hade blivit sparkad. Sedan publicerade OpenAI ett blogginlägg där de delade nyheten om Altmans avsked. Brockman skrev att endast en person i ledningsgruppen visste i förväg, teknikchefen Mira Murati, som utnämndes till tillförordnad VD.

Direktlänk Dela San Francisco Standard fördjupade 18 november

Microsoft fortsätter samarbete med OpenAI trots ledarskapsförändringar

Microsofts VD Satya Nadella bekräftade företagets fortsatta relation med OpenAI, trots att OpenAI:s VD Sam Altman nyligen avsatts. Nadella nämnde Mira Murati, OpenAIs nuvarande CTO som kommer att tjäna som tillfällig VD, vid namn. Murati hade också bekräftat OpenAIs relation med Microsoft under ett företagsmöte. Det är oklart om Microsoft var medvetna om ledarskapsförändringen. Sedan OpenAIs start har Microsoft investerat miljarder i företaget och börjat använda OpenAIs genombrottschattbot för att driva sin Bing-sökmotor.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman och Greg Brockman avskedade, uttrycker chock över styrelsens agerande

OpenAI har avskedat sin VD Sam Altman efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. OpenAI:s medgrundare Sam Altman och Greg Brockman utgav ett gemensamt uttalande där de hävdade att de avlägsnades via Google Meet-samtal. Altman och Brockman sade att de var ´chockade och sorgsna över vad styrelsen gjorde´. OpenAI meddelade också att en annan medgrundare och toppdirektör, Brockman, styrelsens ordförande, skulle avgå från den rollen men förbli på företaget, där han tjänar som president. Senare skrev Brockman, ´baserat på dagens nyheter, slutar jag.´

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 18 november

Överraskande avsked för OpenAI:s tidigare VD och president

Sam Altman och Greg Brockman, tidigare VD respektive president för OpenAI, har uttryckt sin chock och sorg över styrelsens beslut att avskeda dem. Altman fick reda på sitt avsked vid ett möte som företagsmedgrundaren Ilya Sutskever kallade till, medan Brockman informerades vid en separat Google Meet-konferens. Trots att han fick veta att han var ´vital för företaget´ valde Brockman att själv avgå. Resten av företagets ledning, förutom tillförordnad VD Mira Murati, fick veta om styrelsens beslut först efter att Altman redan hade avlägsnats från sin post. Enligt rapporter var anställda medvetna om att det fanns problem inom organisationen, och Altman avskedades efter interna tvister om huruvida OpenAI utvecklade AI-teknologi på ett säkert sätt.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas, företagets president Greg Brockman avgår

OpenAI, känd för sin banbrytande teknologi ChatGPT, har avskedat sin VD, Sam Altman, och strax efter utannonserandet avgick företagets president, Greg Brockman. Altman, som varit företagets offentliga ansikte och tidigare talat inför kongressen om potentiella regleringar, kommer att ersättas tillfälligt av CTO Mira Murati. Brockman kommer att avgå som styrelseordförande men kvarstår i företaget, rapporterande till VD:n. I ett uttalande sa företaget att Altman inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrat dess förmåga att utöva sina ansvarsområden.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 18 november

OpenAIs VD Sam Altman sparkas, leder till chock och avgångar inom AI-gemenskapen

OpenAIs VD Sam Altman har avlägsnats från det San Francisco-baserade startföretaget han medgrundade, vilket har chockat AI-gemenskapen. Ingen såg hans avgång komma och det ledde till att förtroendet för OpenAI skakades. Inom några timmar meddelade OpenAI:s president Greg Brockman, som också var den största bidragsgivaren till GPT-4, att han avgick baserat på dagens nyheter. Teknikjournalisten Kara Swisher förutspådde att det skulle bli ”mycket fler stora avgångar av toppfolk” inom företaget inom några timmar.

Direktlänk Dela Mission Local fördjupade 18 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman, Mira Murati tar över som tillfällig VD

OpenAI, en ledande startup inom teknik, meddelade att de har avskedat sin VD Sam Altman efter att ha funnit att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Styrelsen utnämnde Mira Murati, företagets teknikchef, till tillfällig VD. Fyra timmar senare lämnade OpenAI:s president Greg Brockman, exekutiven ansvarig för ChatGPT och andra nyckelprodukter, företaget som ett resultat av Altmans avsked.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 18 november

Börsmarknaden förväntas öppna starkt, Nvidia och AI-företag i fokus

Dow Jones futures kommer att öppna på söndag kväll, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Nvidias (NVDA) kommande rapporter är av stor betydelse för aktiemarknadsrallyt och en rad artificiell intelligens (AI) aktier. OpenAI:s avsättning av Sam Altman väcker ytterligare frågor för Microsoft och andra AI-aktier. Dessa inkluderar Microsoft (MSFT), Google moderbolag Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Palantir Technologies (PLTR) och Super Micro Computer (SMCI). Aktiemarknadsrallyt hade ännu en stark vecka, stöttat av tam inflation och fallande statsobligationsavkastningar. De stora indexen tog en paus mot slutet av veckan, men ville inte gå ner. En paus eller tillbakadragning kan vara konstruktiv, vilket låter vissa ledare skapa handtag eller andra ingångar. Nasdaq är på väg att gå in i en ´krafttrend´, kanske redan på måndag.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 november

OpenAI utser Mira Murati till tillfällig VD, diskuterar utmaningar och möjligheter med AI

Mira Murati, tidigare CTO hos OpenAI, har utsetts till tillfällig VD för företaget. I en intervju med Time diskuterade Murati utmaningarna med ChatGPT och AI-teknologins potentiella inverkan på utbildning och samhälle. Hon betonade att stora språkmodeller som ChatGPT kan generera felaktig information. Murati ser dock potential för teknologin att revolutionera utbildningen genom att erbjuda personliga inlärningsupplevelser. Murati underströk även behovet av bredare engagemang, inklusive regelgivare och regeringar, i formandet av AI-styrning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 18 november

OpenAI avskedar sin VD och medgrundare Sam Altman

OpenAI, företaget bakom ChatGPT och GPT-4, har avskedat sin VD och medgrundare, Sam Altman, på grund av bristande uppriktighet i kommunikationen med styrelsen. Greg Brockman, OpenAIs president, meddelade att han avgår i ljuset av nyheterna. Mira Murati, företagets Chief Technology Officer, kommer att tjäna som tillfällig VD. Eric Schmidt, tidigare VD för Google, och Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt sitt stöd för Altman och OpenAI. Nyheten kommer strax efter att Altman talade på APEC AI-forumet och en vecka efter att han presenterade en rad nya ChatGPT-funktioner.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 18 november

OpenAI sparkar sin medgrundare och VD Sam Altman, utser Mira Murati till tillfällig VD

OpenAI meddelade på fredagen att de har avskedat sin medgrundare och VD Sam Altman efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Företaget har utsett Mira Murati, OpenAI:s teknikchef, till tillfällig VD. Sam Altman uttryckte sin kärlek till tiden han tillbringade på OpenAI och dess transformerande inverkan på honom personligen och världen. Dessutom nämnde han sin beundran för de talangfulla människor han arbetade med. Efter Sams avsked meddelade medgrundaren och presidenten Greg Brockman att han lämnar företaget.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 18 november

OpenAI:s medgrundare Greg Brockman avgår, Mira Murati tillfällig VD

Greg Brockman, medgrundare och president för OpenAI, tillkännagav sin avgång på lördag, bara timmar efter att företaget bakom ChatGPT meddelade att de hade avskedat VD Sam Altman. Brockman uttryckte stolthet över vad de har byggt tillsammans sedan starten för åtta år sedan och önskade alla det bästa. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att vara tillfällig VD. Tidigare meddelade OpenAI:s styrelse att de avskedade Altman, också medgrundare, efter att ha förlorat förtroendet för honom som ledare.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 18 november

OpenAI:s medgrundare och VD Greg Brockman avgår

Greg Brockman, medgrundare och VD för OpenAI, har meddelat att han lämnar företaget. Beskedet kommer bara timmar efter att styrelsen för OpenAI sparkade VD Sam Altman. Brockman, som startade företaget i sin lägenhet för åtta år sedan, uttryckte stolthet över det de hade åstadkommit tillsammans men baserat på dagens nyheter hade han beslutat att sluta. Tidigare hade OpenAI-styrelsen meddelat att de skiljdes åt med Altman, även han medgrundare, efter att ha förlorat förtroendet för honom som ledare.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 18 november

OpenAI:s ledning drabbas av dubbla avgångar

OpenAI:s ledning drabbades av dubbla avgångar på fredagskvällen. Utöver att VD:n Sam Altman avgick, meddelade även Greg Brockman sin avgång som styrelseordförande och president. Brockman, en av företagets grundare, kommer att lämna företaget helt, trots att det för bara några timmar sedan antogs att han skulle behålla en position underordnad den nya direktören. OpenAI:s tekniska direktör, Mira Murati, kommer att agera som interimistisk VD tills en passande efterträdare har valts.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas lämna företaget

Sam Altman, tidigare VD för mjukvarustartupen OpenAI, har tvingats lämna företaget av företagets styrelse. I ett uttalande sade företaget att styrelsen inte längre har förtroende för hans förmåga att fortsätta leda OpenAI. Beslutet kom efter en granskning av styrelsen, som kom fram till att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. OpenAI är uppfinnaren av det generativa AI-verktyget ChatGPT och har fått betydande investeringar från Microsoft. Mira Murati, företagets tekniska chef, kommer att tjäna som tillförordnad VD. Greg Brockman kommer att avgå som styrelsens ordförande men kommer att stanna kvar på företaget.

Direktlänk Dela San Francisco Chronicle fördjupade 18 november

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har meddelat att deras medgrundare och VD, Sam Altman, har tvingats lämna företaget. Styrelsen för OpenAI sa att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda företaget, efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, OpenAI:s teknikchef, kommer att ta över som tillförordnad VD med omedelbar verkan, medan företaget söker efter en permanent ersättare. OpenAI:s ordförande och styrelseordförande, Greg Brockman, kommer också att avgå som styrelseordförande men kommer att stanna kvar i sin roll på företaget.

Omaha World-Herald fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat, ersätts tillfälligt av CTO Mira Murati

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade på fredagen att dess medgrundare och VD Sam Altman har avgått efter att styrelsen förlorat förtroendet för honom. Företaget uppger att Altman inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets teknikchef, tar över som tillfällig VD medan företaget söker en permanent ersättare. Greg Brockman, medgrundare och styrelseordförande, kommer också att avgå från sin roll men kommer att stanna kvar på företaget, där han tjänstgör som president.

Direktlänk Dela WJTV 12 News fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Mira Murati blir tillfällig VD

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades på fredagen efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans förmåga att leda företaget. Styrelsen konstaterade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets tekniska chef, kommer att tjäna som tillfällig VD medan en sökning pågår för att identifiera en permanent efterträdare. Altman, som var en av företagets grundare, har sagt att han inte äger några aktier i OpenAI. Hans förmögenhet baseras på hans investeringar i andra teknikföretag. Microsoft, OpenAI:s största investerare, sa att dess partnerskap med företaget inte skulle påverkas av Altmans avgång.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 november

Mira Murati tar över som interim VD för OpenAI

Mira Murati, tidigare bakom kulisserna på OpenAI, har nu blivit interim VD för företaget. Murati, 34, har övervakat utvecklingen och leveransen av revolutionerande produkter som ChatGPT och DALL-E. Hon har också skött företagets relation med Microsoft, en investerare och partner som har implementerat OpenAIs teknik. Murati, född i Albanien och utbildad i Kanada, är en maskiningenjör som byggde en hybrid tävlingsbil som student vid Dartmouth College. Hon anslöt sig till OpenAI 2018 efter att ha arbetat på Tesla och Leap Motion.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman, Mira Murati tar över på interimistisk basis

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för ett år sedan, meddelade på fredagen att de har avskedat VD Sam Altman. OpenAI:s styrelse uttalade att Altman inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrat dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman kommer att ersättas på interimistisk basis av Mira Murati, företagets teknikchef. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, förblir engagerade i sitt partnerskap med OpenAI och stöder Mira och hennes team.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 17 november

OpenAI tvingar ut medgrundare och VD Sam Altman

OpenAIs styrelse har pressat ut sin medgrundare och VD Sam Altman efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. OpenAI:s teknikchef Mira Murati har utsetts till tillförordnad VD. Altman har varit en framstående figur i Silicon Valley sedan han var i 20-årsåldern och ledde YCombinator innan han gick med i OpenAI. OpenAI övergick från en ideell till en vinstdrivande enhet 2018, med fokus på att utveckla stora språkmodeller som GPT. Microsoft, en viktig affärspartner till OpenAI, förblir engagerad i partnerskapet trots ledarskapsförändringen.

Direktlänk Dela Newslooks fördjupade 17 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat

Sam Altman, VD och medgrundare till OpenAI, har oväntat avgått från företaget och dess styrelse. Detta oväntade avhopp har skickat chockvågor genom teknikindustrin. Företaget avslöjade i ett blogginlägg att OpenAI:s styrelse inte längre har förtroende för Altmans förmåga att leda organisationen. Nu kommer teknikchefen Mira Murati att kliva in som tillförordnad VD, och en sökning pågår för att hitta en permanent efterträdare. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer att kliva ner som ordförande för företagets styrelse men kommer att stanna kvar inom organisationen.

Direktlänk Dela Big News Network fördjupade 17 november

OpenAI utvecklar nästa generations AI-modell, GPT-5

OpenAI, en amerikansk organisation specialiserad på artificiell intelligens (AI), grundades 2015 av bland andra Ilya Sutskever, Greg Brockman och Elon Musk. Organisationens huvudsyfte är att skapa en ´säker och fördelaktig´ allmän artificiell intelligens (AGI) som kan överträffa människor i de flesta ekonomiskt värdefulla uppgifter. Microsoft investerade 2019 en miljard dollar i OpenAI Global LLC och följde upp med en investering på 10 miljarder dollar 2023. OpenAI:s VD Sam Altman avslöjade nyligen i en intervju att företagets framstående skapelser, som ChatGPT och DALL-E, ses som ´kanaler´ som leder till en enda produkt, beskriven som ´magisk intelligens i himlen´. Altman nämnde också att arbetet med nästa generations AI-modell, GPT-5, pågår, men gav ingen specifik tidslinje för dess släpp.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 14 november

OpenAIs styrelse kommer att avgöra när AGI har uppnåtts

Enligt OpenAI kommer dess sex icke vinstdrivande styrelsemedlemmar att avgöra när företaget har uppnått AGI (Artificial General Intelligence), vilket de definierar som ett mycket autonomt system som presterar bättre än människor i de flesta ekonomiskt värdefulla arbeten. När styrelsen beslutar att AGI har uppnåtts kommer ett sådant system att uteslutas från IP-licenser och andra kommersiella villkor med Microsoft, som endast gäller för pre-AGI-teknik. OpenAI:s icke vinstdrivande uppdrag kommer att styra beslutet.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 november

Elon Musk och Sam Altman i online-konflikt över AI-teknik

En online-konflikt har uppstått mellan Elon Musk, ägare till X (tidigare Twitter), och Sam Altman, chef för konkurrerande AI-företaget OpenAI. Altman föreslog att hans företags teknik helt kunde ersätta Musks med några enkla steg, vilket ledde till en utbyten av retoriska slag på Twitter. Musk har tidigare tagit på sig äran för att ha skapat OpenAI, och sa i en intervju att han var den enda anledningen till att företaget existerar. Musk utmanade också Meta CEO Mark Zuckerberg till en burkamp i juni.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 11 november

Elon Musk lanserar AI-modell Grok, Sam Altman antyder att vem som helst kan skapa en liknande chatbot

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, lanserade under helgen sin första AI-modell kallad Grok, som Musk jämförde med ChatGPT och beskrev som mer avancerad och humoristisk. OpenAI:s VD, Sam Altman, föreslog dock att vem som helst kan skapa en chatbot som Grok med hjälp av GPT. Han delade en skärmdump som visade hur den nya GPT Builder används för att skapa en chatbot med ´pinsam boomerhumor´. xAI släppte sin första AI-modell till begränsade användare tidigare i veckan. Musk har tidigare meddelat att när Grok lämnar sin tidiga betafas kommer chatboten att bli tillgänglig för alla X Premium+-prenumeranter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 november

OpenAI planerar att utvidga datainsamling för att förbättra AI

OpenAI planerar att utvidga sitt arbete med externa organisationer för att samla data från ett bredare spektrum av språk, ämnen och kulturer för att bygga offentliga datamängder som alla kan använda för att hjälpa till att träna AI-verktyg som är mer representativa för världen. Företaget uppmuntrar grupper och samhällen att kontakta det för att samarbeta om datapartnerskap. OpenAI jobbar även med att skapa privata datamängder. Stora språkmodeller som OpenAIs GPT-4 matas med stora mängder text från internet för att kunna producera relevanta mänskliga svar till användare. Men dessa AI-system förlitar sig vanligtvis oproportionerligt mycket på engelskspråkiga data och utelämnar kulturer och språk som har mindre närvaro online.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 9 november

En översikt över OpenAI: dess grundare, ägande och produkter

OpenAI, en framstående aktör inom artificiell intelligensforskning, har skapat populära AI-produkter som chattboten ChatGPT. OpenAI grundades 2015 av framstående individer inom teknik- och AI-industrin, inklusive Elon Musk och Sam Altman, med syftet att skapa AI-teknologier för att gynna hela mänskligheten. OpenAI ägs inte av någon enskild individ eller företag, utan drivs som en forsknings- och utvecklingsorganisation med en primär skyldighet mot mänskligheten. Bland OpenAIs produkter finns GPT-modeller, DALL·E, en AI-modell som genererar bilder från textbeskrivningar, och CLIP, en modell som förstår bilder och text tillsammans.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 8 november

AI-assistenter förändrar arbetsvardagen: En närmare titt på ChatGPT och Zimplys AI-assistenter

AI-assistenter, som Zimplys, bygger på olika verktyg och tekniker, inklusive GPT-modeller utvecklade av OpenAI. GPT står för Generative Pre-trained Transformer och är en avancerad AI-teknik och språkmodell. ChatGPT, en specifik version av GPT, har blivit populär och har över 100 miljoner användare sedan lanseringen i december 2022. ChatGPT kan användas för att skapa och redigera text, svara på frågor och generera innehåll. Zimply använder den senaste tekniken i sina AI-assistenter, inklusive GPT och ChatGPT, för att förbättra effektiviteten och arbetsuppgifter.

Direktlänk Dela Mynewsdesk fördjupade 3 november

OpenAI:s chefsforskare överraskad över framgången för ChatGPT

OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever berättade för MIT Technology Review att han initialt inte trodde att chatboten ChatGPT var särskilt bra. Han var orolig att folk skulle tycka att den var tråkig. Trots detta nådde ChatGPT 100 miljoner användare bara två månader efter lanseringen, vilket utlöste ett globalt AI-guldrusch. Sutskever medger att han blev överraskad av dess explosiva popularitet. OpenAI:s president och medgrundare Greg Brockman har tidigare berättat för Forbes att företagets personal inte trodde att chatboten var särskilt användbar och blev överraskade av dess plötsliga popularitet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 oktober

Insidan av ChatGPTs fantastiska potential

Greg Brockman, medgrundare av OpenAI, utforskar designprinciperna för ChatGPT, en banbrytande chattbot. Han delar insikter i utvecklingsprocessen, visar dess kapabiliteter och diskuterar de potentiella riskerna med sådan kraftfull teknik. Framtiden för AI-teknik ligger i ett nära samarbete mellan människor och maskiner. OpenAI planerar att släppa nya funktioner för ChatGPT, inklusive en DALL-E-modell som låter chattbotten generera bilder på användarens vägnar. Trots AI: s imponerande kapabiliteter är mänsklig tillsyn och hantering avgörande.

Direktlänk Dela NextBigWhat fördjupade 27 oktober

AI-företag som förändrar framtiden

Världen av artificiell intelligens (AI) har framstått som en drivkraft bakom banbrytande genombrott som formar vår framtid. AI har blivit en integrerad del av vårt dagliga liv och dess roll i att forma framtiden kan inte underskattas. AI används i olika branscher som sjukvård, finans, tillverkning, transport, detaljhandel, utbildning och mer. AI har potential att förvandla utbildningen genom att erbjuda personliga inlärningsupplevelser, automatisera administrativa uppgifter och förbättra undervisningsmetoder genom att analysera data om studentprestanda. AI har potential att hjälpa oss att hantera miljöutmaningar som klimatförändringar och resurshantering.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 21 oktober

OpenAI förhandlar om försäljning av aktier, värdering kan nå 86 miljarder dollar

OpenAI förhandlar med potentiella investerare om att sälja sina aktier, vilket kan resultera i en värdering på cirka 86 miljarder dollar, enligt Bloomberg. Villkoren för aktieförsäljningen och betalningsvillkoren diskuteras fortfarande. Microsoft äger för närvarande 49% av OpenAI, som leds av VD Sam Altman och president Greg Brockman. Genom att sälja sina aktier kommer OpenAI att uppnå den önskade värderingen och bli ett av de näst högst värderade företagen i landet, bara bakom SpaceX och TikTok. OpenAIs intäkter förväntas överstiga 1 miljard dollar vid förhandlingarnas slut.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 21 oktober

OpenAI kan sälja aktier till en värdering av 86 miljarder dollar

OpenAI, känt för att ha skapat ChatGPT, är rapporterat i diskussioner om att sälja aktier som nuvarande anställda innehar till en bedömd värdering på hela 86 miljarder dollar. Även om de slutliga fördelningarna inte har bekräftats och villkoren kan ändras, skulle denna värdering skjuta upp OpenAI till nivån av några av världens mest värdefulla privatägda företag, överträffande företag som Stripe och den kinesiska online-återförsäljaren Shein. OpenAI, som ägs till 49% av Microsoft Corporation, leds av VD Sam Altman och president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 20 oktober

OpenAI kan vara värd 86 miljarder dollar i potentiell aktieförsäljning

OpenAI, känt för sin skapelse av ChatGPT, rapporteras vara i diskussioner om att sälja aktier som innehas av nuvarande anställda till en förbluffande värdering på 86 miljarder US-dollar. Företaget diskuterar med potentiella investerare, men villkoren för affären kan fortfarande ändras. Denna värdering skulle kasta OpenAI in i ligan av några av världens mest värdefulla privatägda företag, överträffande Stripe och den kinesiska onlineåterförsäljaren Shein. Om affären går igenom, skulle OpenAI bara ligga efter framstående privatägda företag som Elon Musks SpaceX och TikToks moderbolag ByteDance i termer av värdering.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 20 oktober

OpenAI kan säljas för en värdering på 86 miljarder dollar

OpenAI, företaget bakom chattroboten ChatGPT, rapporteras förhandla om att sälja aktier till en värdering på 86 miljarder dollar. Om transaktionen blir av skulle OpenAI överträffa andra högt värderade företag som Stripe och Shein, och hamna närmare industriledare som Elon Musks SpaceX och ByteDance, TikToks moderbolag. OpenAI:s VD Sam Altman och president Greg Brockman har spelat en avgörande roll i företagets strategiska riktning. Tidigare i år genomförde OpenAI en aktieförsäljning till en värdering av 30 miljarder dollar för en aktieaffär på 300 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 20 oktober

OpenAI kan bli ett av världens mest värdefulla företag

OpenAI, som ägs till 49% av Microsoft Corp., leds av VD Sam Altman och president Greg Brockman. Med denna transaktion skulle det överträffa företag som Stripe och den kinesiska online-återförsäljaren Shein för att bli ett av världens mest värdefulla privatägda företag, efter Elon Musks SpaceX och TikToks moderbolag ByteDance. Företaget är på väg att generera 1 miljard dollar i årlig omsättning när företag anammar tekniken. Wall Street Journal rapporterade förra månaden att OpenAI diskuterade en potentiell aktieförsäljning som skulle värdera uppstartsföretaget till 80-90 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 19 oktober

OpenAI planerar att sälja anställdas aktier, värderas till 86 miljarder dollar

Start-up-företaget bakom topprodukten AI, ChatGPT, OpenAI, överväger att sälja befintliga anställdas aktier till en uppskattad värdering på 86 miljarder dollar, enligt källor. Företaget förhandlar om denna transaktion, kallad ett anbudserbjudande, med potentiella investerare. OpenAI, där Microsoft Corp. äger 49% av ägandet, leds av VD Sam Altman och president Greg Brockman. Om värderingen på 86 miljarder dollar realiseras skulle OpenAI bli ett av världens mest värdefulla privatägda företag, överträffande företag som Stripe och den kinesiska online-återförsäljaren Shein.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 19 oktober

OpenAI diskuterar försäljning av anställdas aktier till värdering på 86 miljarder dollar

OpenAI, startup-företaget bakom ChatGPT, förhandlar om att sälja befintliga anställdas aktier till en värdering på 86 miljarder dollar, enligt källor med insyn i ärendet. Transaktionen, känd som ett anbudserbjudande, förhandlas med potentiella investerare. Företaget har ännu inte fastställt fördelningar och villkoren kan fortfarande ändras. OpenAI, som har Microsoft Corp. som ägare till 49%, leds av VD Sam Altman och president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 18 oktober

OpenAI och framtiden för kundanalys

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat hur företag fungerar, och har möjliggjort automatisering av processer, förbättrat beslutsfattande och förbättrat kundupplevelser. OpenAI, en ledande AI-forskningsorganisation grundad 2015 av bland andra Elon Musk, Sam Altman och Greg Brockman, står i framkant av denna revolution. OpenAI:s AI-teknik har haft stor inverkan på kundanalys, med möjlighet att analysera kunddata i realtid, förutsäga kundbeteende, och skapa mer personliga marknadsföringskampanjer. OpenAI:s verktyg är tillgängliga för företag av alla storlekar och kan integreras i befintliga kundanalysplattformar.

Direktlänk Dela Anyuak Media fördjupade 9 oktober

OpenAI, skaparna av världens mest populära AI-chatbot, ChatGPT, har utökat dess användningsområden genom att lansera ChatGPT-plugins. Dessa plugins bygger vidare på chatbotens nuvarande kapabiliteter och ger den tillgång till ett brett spektrum av kunskap och information från tredjepartsparter och webben. Bland de tillgängliga plugins finns PromptPerfect, Expedia, Instacart, Kayak, Klarna, Milo, OpenTable, Speak, Wolfram, Zapier, Link reader och Chatwithpdf. Användare behöver vanligtvis tillgång till ChatGPT Plus eller ChatGPT Enterprise för att använda dessa plugins.

PC Guide fördjupade 7 oktober

OpenAI:s COO Brad Lightcap diskuterar företagets framtid och AI-utveckling

I en intervju diskuterar OpenAI:s COO Brad Lightcap företagets framtid och AI-utveckling. Han nämner att företaget har fokuserat på att bygga en ´allmän´ AI-modell och att han övervakar verksamheten, operationerna och strategiska partnerskap i hela företaget. Lightcap nämner även att han förvaltar OpenAI Startup Fund. Under intervjun diskuterades allt från hans tidiga dagar på Y Combinator till OpenAI:s fokus på att bygga en ´allmän´ AI-modell. Han talade om företagets framsteg inom AI, inklusive deras arbete med att lära AI att spela videospel på en övermänsklig nivå och deras framgångar med robotik i laboratoriet.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 5 oktober

Panel diskuterar användning av AI i högre utbildning

En panel bestående av lärare vid University of North Dakota och Greg Brockman, president för OpenAI, diskuterade användningen av AI-verktyg inom högre utbildning. De var överens om att tekniken kan revolutionera deras studiefält, men varnade för att diskussioner om AI:s etiska användning inte bör överskuggas av dess nyhet. Lärare inom konst och humaniora uttryckte mer oro över de etiska konsekvenserna av AI, medan professorer inom vetenskap och matematik sa att deras fält tidigare har upplevt liknande förändringar med verktyg som Wolfram Alpha.

Direktlänk Dela EdScoop fördjupade 30 september

AI kommer att påverka mänskligheten, men vi kan påverka dess kurs, säger Greg Brockman, medgrundare av OpenAI

Greg Brockman, medgrundare av OpenAI och skapare av ChatGPT, diskuterade artificiell intelligens (AI) och sin historia på University of North Dakota (UND) med UND:s president Andy Armacost. Diskussionen fokuserade på Brockmans uppväxt i North Dakota och hans tid på UND. Han diskuterade också hur AI kan förändra utbildning, med AI som kan fylla rollen som en individuell lärare för alla ämnen en student vill studera. Brockman betonade att samhället behöver styra AI-tekniken för att förhindra att den används på oönskade sätt och för att möjliggöra att den hjälper ´alla att bli en trollkarl´.

Direktlänk Dela University of North Dakota fördjupade 28 september

AI-assisterad kodning ger upphov till nya startups och attraherar investerare

En växande mängd kod som genereras idag är AI-assisterad. Detta har lett till framväxten av start-ups som lovar att hålla AI-förstärkt kod från att störa arbetet, och investerare har börjat uppmärksamma detta. Denna vecka meddelade det Israel-baserade företaget Digma att de har fått 6 miljoner dollar i seed-finansiering för en kontinuerlig feedback-plattform som hjälper utvecklare att analysera sin kod. Kolena, ett testplattform från San Francisco, meddelade sin egen finansiering på 15 miljoner dollar för att bygga verktyg för att testa, utvärdera och validera prestanda för AI-modeller. Idag avslöjar en Bay Area-startup som heter Braintrust sin egen färska finansieringsrunda på 3 miljoner dollar. Enligt medgrundaren och VD:n Ankur Goyal är Braintrust som ett ´operativsystem för ingenjörer som bygger AI-programvara´, ett som hjälper dem att undvika dåliga resultat från AI-modeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 28 september

OpenAI överväger att sälja aktier till högre värdering

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, överväger att sälja befintliga aktier till en betydligt högre värdering till investerare, enligt en rapport i Wall Street Journal. Rapporten säger att affären skulle kunna värdera OpenAI, som stöds av Microsoft, till mellan 80 och 90 miljarder dollar, vilket skulle göra det till ett av de mest värdefulla privata företagen i världen. ChatGPT är en stor språkmodellbaserad chatbot. Tidigare i år investerade Microsoft Corp 10 miljarder dollar i OpenAI, vilket värderade det San Francisco-baserade företaget till 29 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Crowdfund Insider fördjupade 28 september

Open AI:s medgrundare Greg Brockman diskuterar AI:s framtid vid UND

Greg Brockman, medgrundare till Open AI och medskapare av ChatGPT, deltog i ett samtal med UND:s president Andrew Armacost inför en publik på cirka 550 personer. Brockman, som är född och uppvuxen i North Dakota, diskuterade sin bakgrund och framtidens artificiella intelligens. Han uppmuntrade studenter att följa sina egna vägar och uttryckte att målet med Open AI är att skapa en allmän AI. Brockman påpekade även att AI kommer att fortsätta utvecklas oavsett, och att det är viktigt att styra dess integration i samhället.

Direktlänk Dela Grand Forks Herald fördjupade 27 september

OpenAI introducerar röstfunktion för ChatGPT men varnar för terapeutisk användning

OpenAI lanserar en ny röstfunktion för ChatGPT, vilket kommer att ge användarna en AI-röstkompanjon för mer mänsklig konversation med chatboten. Lilian Weng, chef för säkerhetssystem på OpenAI, beskrev en emotionell och personlig konversation hon hade med ChatGPT och jämförde upplevelsen med terapi. OpenAI:s president och medgrundare, Greg Brockman, förstärkte Wengs upplevelse genom att kalla ChatGPT:s röstläge för en ´kvalitativt ny upplevelse´. Trots detta varnar experter för riskerna med att använda chatbotar som terapeuter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 27 september

AI kommer att överstiga mänsklig intelligens 2029, enligt Greg Brockman

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har nyligen diskuterat artificiell intelligens (AI) med Elon Musk, Open AI:s president Greg Brockman och MIT-professorn Max Tegmark. Under diskussionen uttryckte Brockman sin tro att 2029 kommer att se framväxten av artificiell allmän intelligens (AGI), AI som når och sedan överträffar mänsklig intelligens. Han förutspådde att människor och artificiell intelligens kommer att slås samman 2030. Diskussionen kretsade kring två möjliga framtider: en framtida utrotning av mänskligheten och en framtida ´himmel´ där AGI eliminerar fattigdom, hunger och sjukdom och människor slås samman med maskiner.

Direktlänk Dela All Israel News fördjupade 25 september

OpenAI:s president Greg Brockman att delta i offentlig konversation på UND

UND:s president Andy Armacost kommer att vara värd för en offentlig konversation med OpenAI:s president och medgrundare Greg Brockman, medskapare av ChatGPT, den 26 september. Efter samtalet kommer en paneldebatt om ´AI:s löften och faror inom högre utbildning´ att äga rum, ledd av UND:s biträdande vicepresident för strategi och genomförande, Ryan Zerr. Båda evenemangen kommer att hållas i stora balsalen i UND Memorial Union och kommer att sändas live på YouTube och Facebook Live. Säkerhetskrav innebär att inga externa kameror eller inspelningsenheter, inklusive mobiltelefoner, är tillåtna under evenemanget.

Direktlänk Dela University of North Dakota fördjupade 22 september

USA:s ledare diskuterar AI-säkerhet med toppexperter

USA:s president Joe Biden har talat om artificiell intelligens (AI) tillsammans med ledande AI-experter, inklusive Adam Selipsky, VD för Amazon Web Services, Greg Brockman, president för OpenAI, Nick Clegg, president för Meta, och Mustafa Suleyman, VD för Inflection AI. De diskuterade säkerhetsåtgärder för generativa AI och behovet av att förbättra AI-modellernas tillförlitlighet. De konstaterade också att chatbots är notoriskt felaktiga för icke-engelska språk, vilket innebär nya säkerhetsrisker. Diskussionen belyste behovet av att definiera säkerhet, säkerhet och förtroende inte bara för en amerikansk kontext, utan också för en global.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 21 september

OpenAI medgrundare hyllar israeliska anställda och deras IDF-tjänstgöring

Under en live diskussion med Elon Musk berättade OpenAI:s medgrundare Greg Brockman för premiärminister Benjamin Netanyahu att han har många israeliska anställda och citerade deras tjänstgöring i IDF (Israel Defense Forces) som en faktor som gjorde dem särskilt lämpade för fältet. “Jag tror att det är något med det israeliska sättet som är mycket gynnsamt för detta fält”, säger Brockman.

Direktlänk Dela The Times of Israel fördjupade 18 september

Elon Musk och Benjamin Netanyahu möts för att diskutera AI och avvärja kritik

Teknikmagnaten Elon Musk och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu träffas på Teslas fabrik i Fremont, Kalifornien. Mötet kommer att sändas live på Musks sociala medieplattform, X, tidigare känd som Twitter. Diskussionen kommer att innehålla OpenAI:s president Greg Brockman och MIT-fysikern Max Tegmark, som har varnat för AI:s faror. Netanyahu hoppas att mötet kommer att hjälpa till att avvärja kritiken mot hans kontroversiella försök att reformera Israels rättssystem. Musk hoppas att mötet kommer att motverka anklagelser om antisemitism efter en serie tweets där han anklagade Anti-Defamation League för att försöka förstöra X.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 september

ChatGPT är en revolutionerande teknologi inom området för konstgjord intelligens och naturlig språkbearbetning. Verktyget, utvecklat av OpenAI, släpptes till allmänheten i november 2022. Dess föregångare, GPT-2 och GPT-3, lade grunden för utvecklingen av konversationskompetent AI. ChatGPT har utvecklats för att vara användarvänligt och har anpassningsbarhet för varje användare. Forskning av Alan Turing på 1950-talet bidrog till utvecklingen av dagens AI-verktyg. ChatGPT skiljer sig från liknande AI-innovationer genom dess anpassningsförmåga och användarvänliga utveckling. Verktyget används för en mängd olika uppgifter och kommer att fortsätta utvecklas och förfinas.

Medium fördjupade 17 september

Sam Altman: Från Stanford till att leda AI-framsteg

Sam Altman, en av de mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI) idag, är medgrundare och VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, en revolutionerande chatbot. Tidigare ledde han Y Combinator, en teknikinkubator som tillhandahållit startkapital till företag som Airbnb, Dropbox och Stripe. Trots att hans försök att få statlig finansiering för sina AI-projekt hittills har varit misslyckade, insisterar Altman på att se till att regulatorer förstår denna nya teknik. Han har även visat upp ChatGPT för medlemmar av den amerikanska kongressen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 16 september

Greg Brockman, medskapare av AI-applikationen ChatGPT, ska tala vid UND

Greg Brockman, medskapare av den populära artificiella intelligensen ChatGPT, kommer att tala vid University of North Dakota (UND) som en del av en pågående diskussion om programmets konsekvenser för högre utbildning och samhället i stort. Brockman, som är född i Thompson, North Dakota, deltog i kurser och forskade vid UND medan han fortfarande var student vid Red River High School. Han medgrundade forskningsföretaget Open AI 2015, vilket i sin tur utvecklade ChatGPT i november 2022. UND:s kommunikationsdirektör David Dodds uttryckte stolthet över kopplingen till Brockman. Diskussionen kommer att följas av en paneldebatt med titeln ´AI:s löfte och fara i högre utbildning´, som leds av Ryan Zerr, vice rektor för strategi och genomförande vid UND.

Direktlänk Dela Grand Forks Herald fördjupade 13 september

TIME avslöjar sin första TIME100 AI-lista

TIME har avslöjat sin första TIME100 AI-lista, som presenterar de 100 mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI). Listan erkänner individer vars bidrag formar AI-landskapet och dess långtgående inverkan på olika samhällsaspekter. Bland de framstående personerna på omslaget finns Sam Altman från OpenAI, Dario och Daniela Amodei från Anthropic, Demis Hassabis från Google DeepMind och andra framstående figurer från AI-gemenskapen. Listan inkluderar 43 VD:ar, grundare och medgrundare, som Elon Musk från xAI och Sam Altman från OpenAI. Bemärkningsvärt är att 41 kvinnor och icke-binära individer erkänns på listan.

Direktlänk Dela Info Tech Lead fördjupade 9 september

OpenAI:s VD kritiserar Silicon Valley för brist på vetenskapliga genombrott

OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt missnöje med Silicon Valley, och påstår att det inte har varit några stora vetenskapliga genombrott där på länge. Under ett avsnitt av podcasten In Good Company uttryckte han att teknikföretag idag inte ger sina forskningsteam tillräckligt med frihet. OpenAI, å andra sidan, ger sina forskare stor frihet att utforska olika riktningar. Altman menar att detta ledde till förra årets släpp av ChatGPT, som bidrog till den nuvarande boomen inom artificiell intelligens. Altman kritiserar också Silicon Valley för att det blivit för lätt att skapa ett mycket värdefullt företag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 8 september

OpenAI-ingenjören Atty Eleti delar sin resa till företaget och framtidsplaner

Sam Altman besökte Indien tillsammans med sina indiska kollegor Sandhini Agarwal och Atty Eleti. Eleti, som nu arbetar som mjukvaruingenjör på OpenAI, berättade om sin resa till företaget och hur han blev intresserad av OpenAI genom tidigare kollegor och rumskamrater. Han deltog i Y Combinators startup-acceleratorprogram men insåg att det inte var rätt tidpunkt eller idé. Eleti är spänd på att se nya modeller lanseras och bygga ambitiösa produkter och verktyg som hjälper utvecklare. Han hoppas också starta sitt eget företag i framtiden.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 28 augusti

AI-modell Chat GPT förväntas förändra marknadsföring

AI-modellen Chat GPT, utvecklad av Open AI forskningsinstitut, förväntas förändra marknadsföringsbranschen. Enligt en undersökning av LinkedIn önskar mer än tre fjärdedelar av marknadsförare att inkludera Chat GPT för att förbättra sin marknadsföringsprestanda. Modellen, som använder djupinlärningsmetoder för att generera mänsklig-liknande text, kan förbättra kundengagemang, personalisering och innehållsmarknadsföring samt automatisera kundtjänst. Trots att tekniken fortfarande är relativt ny förväntas den utvecklas och förbättras över tid.

Direktlänk Dela Hometownstation.com fördjupade 25 augusti

OpenAI:s otraditionella tillvägagångssätt leder till betydande framgång

Tidigare i år uppnådde OpenAI, som trotsade Silicon Valleys traditionella regler, en värdering på nästan 30 miljarder dollar. Företaget fokuserade inte på att lösa ett specifikt problem, utan genererade istället idéer för sina AI-modeller, som GPT-3 och GPT-4, utan ett specifikt problem i åtanke. De ansåg att varje företag och verksamhet i grunden är ett språkföretag och att tillägg av värde till befintliga språkflöden skulle leda till allmänt införande. OpenAI:s VD, Sam Altman, medgav att företaget avvek från traditionella råd för uppstartsföretag. De tog fyra och ett halvt år att lansera en produkt och blev det mest kapitalintensiva uppstartsföretaget i Silicon Valleys historia. Framgången för OpenAI och AI-industrin har lett till en guldgruva i AI-startup-aktivitet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

AI-språkmodeller visar politiska fördomar, enligt studie

En ny studie har mätt politiska fördomar bland olika stora AI-språkmodeller. Forskare gav 14 AI-modeller ett politiskt kompassprov och kartlade data. OpenAIs ChatGPT och GPT-4 var de mest liberala, Metas LLaMA var den mest konservativa och Googles BERT-modeller var mellanliggande. Studien indikerade att den information dessa språkmodeller utbildas på påverkar deras politiska fördomar. Det konstaterades också att politiska fördomar hos AI-modellerna påverkade hur modellerna svarade på hatiskt tal och vad de identifierade som desinformation.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 augusti

OpenAI:s ledning diskuterar AI:s framväxande intelligens och inställning till reglering

I en intervju avslöjade Ilya Sutskever, chefsforskare på OpenAI, att den framväxande intelligensen hos hans AI var resultatet av skalning, en drastisk ökning av storleken på beräkningen och data. Detta överraskade även VD:n och presidenten för OpenAI, Sam Altman och Greg Brockman. De sa att ingen riktigt vet hur eller varför denna mänskliga intelligens och kreativitet plötsligt uppstod från deras GPT efter skalning. Det är fortfarande en något mystisk process, som de försöker förstå med hjälp av deras GPT4. Intervjuerna avslöjade också företagets nuvarande inställning till reglering.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 8 augusti

Open AI presenterar ny AI-modell: GPT-4

Greg Brockman på Open AI har demonstrerat företagets nya AI-modell, GPT-4, bara tre månader efter att Chat GPT tog världen med storm. GPT-4 kan matas med både text och bild och kan hantera 25 000 ord. Tidigare har Open AI:s GPT-versioner kallats LLM, eller large language models, men GPT-4 har fått en ny förkortning, LMM: large multimodal model.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 2 augusti

Microsoft Build, Microsofts årliga huvudevent, inleddes den 23 maj på Seattle Convention Center. Evenemanget fokuserade starkt på artificiell intelligens och presenterade en rad verktyg och tjänster, samt stora tillkännagivanden. Ett av de stora tillkännagivandena var en uppgraderad version av Bing, drivet av GPT-4, samt introduktionen av Copilot-assistentplattformen för Office-applikationer, Teams och andra företagsappar. Microsoft har integrerat Copilot i ett antal tjänster, inklusive Microsoft Security Copilot, Dynamics 365 Copilot, GitHub Copilot X, Microsoft 365 Copilot och Copilot i Microsoft Viva. Evenemanget inleddes med en keynote-session av Satya Nadella, Microsofts ordförande och VD, följt av Kevin Scott, Microsofts teknikchef. Under sina sessioner delade Satya med sig av hur Microsoft skapar nya möjligheter för utvecklare i denna nya AI-era.

AiThority fördjupade 27 juli

AI-företag utvecklar digitalt vattenmärkningssystem för att identifiera AI-genererat innehåll

President Joe Biden meddelade att sju stora teknikföretag frivilligt tar steg för att reglera sina AI-teknologier, med en potentiell lösning i form av digital vattenmärkning. Google och OpenAI har åtagit sig att utveckla vattenmärkningssystem för att hjälpa till att identifiera innehåll skapat med deras AI-verktyg. Digital vattenmärkning innebär att en algoritm arbetar på en digital fil för att infoga en liten bit data på ett sätt som inte påverkar hur en användare skulle se eller höra det. Denna teknik är varken ny eller ovanlig, och används rutinmässigt i många typer av innehåll idag.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 juli

OpenAI lider av stora personal förluster, Dave Willner lämnar företaget

Dave Willner, som har lett AI Trust och Security teamet på OpenAI i ett och ett halvt år, har meddelat att han lämnar företaget för att gå in i en konsultroll. Hans avgång kommer vid en kritisk tidpunkt för AI då frågor väcks globalt om hur AI ska regleras och hur dess potentiellt skadliga effekter kan minimeras. OpenAIs president Greg Brockman ska tillsammans med chefer från Anthropic, Google, Inflection, Microsoft, Meta och Amazon framföra deras frivilliga åtaganden för att uppnå gemensamma säkerhets- och transparens mål i användningen av AI. Willner har tidigare lett trust- och säkerhetsteam på Facebook och Airbnb.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 21 juli

Stora AI-utvecklare gör frivilliga åtaganden för säkerhet och transparens

Biden-administrationen har samlat in ´frivilliga åtaganden´ från sju av de största AI-utvecklarna för att sträva efter gemensamma mål för säkerhet och transparens. OpenAI, Anthropic, Google, Inflection, Microsoft, Meta och Amazon är företagen som deltar i denna icke-bindande överenskommelse och kommer att skicka representanter till Vita huset för att träffa president Biden. Praxisen som överenskommits är helt frivillig. Ingen regeringsmyndighet kommer att hålla ett företag ansvarigt om det undviker några, men det kommer också troligen att bli en fråga om offentlig handling.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 juli

Stora företag förbinder sig till AI-säkerhetsåtaganden

Sju stora företag som bygger kraftfull mjukvara för artificiell intelligens (AI) har skrivit under en ny uppsättning frivilliga åtaganden för att övervaka hur tekniken används. Dessa åtaganden fokuserar på AI-säkerhet, cybersäkerhet och allmänhetens förtroende. De företag som deltar i detta initiativ är Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft och OpenAI. Åtagandena inkluderar att förbinda sig till intern och extern säkerhetstestning för AI-modeller före lansering och att bilda skydd mot insiderhot och cybersäkerhetsinvesteringar inriktade på opublicerade och proprietära modellvikter.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 21 juli

OpenAIs GPT-4 prestanda minskar, leder till spekulationer om radikal omkonstruktion

AI-modellen GPT-4 från OpenAI, som tidigare var långsam men exakt och mycket dyr att använda, har blivit snabbare, men dess prestanda har minskat. Användare har klagat över försämrad prestanda, med kommentarer om försvagad logik, fler felaktiga svar, problem med att följa instruktioner och glömska. Enligt Sharon Zhou, VD för Lamini, blev GPT-4 snabbare för några veckor sedan, men prestandan försämrades märkbart. Detta har lett till spekulationer om att OpenAI skapar flera mindre GPT-4-modeller som är mindre dyra att köra, en metod som kallas ´Mixture of Experts´ (MOE).

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 12 juli

OpenAI lanserar ´Superalignment´ för att skydda mot AI som hotar mänskligheten

OpenAI, som förra året lanserade avancerad generativ AI-teknik som förändrar världen, har lanserat en massiv insats för att skydda mot den potentiella utrotningen av mänskligheten som kan uppstå från ytterligare framsteg. Företaget, som har samarbetat med Microsoft för att införliva AI i sistnämndas mjukvara, har introducerat sin nya superalignment-initiativ, en fyraårig insats som innebär bildandet av ett nytt team för att hjälpa mänskligheten att säkerställa att AI-system som är mycket smartare än människor följer mänsklig avsikt. Målet med superalignment-insatsen är att bygga en ungefär mänsklig nivå av automatiserad alignment-forskare, varefter företaget kan använda stora mängder beräkningar för att skala upp sina ytterligare ansträngningar och iterativt justera superintelligensen.

Direktlänk Dela Virtualization Review fördjupade 5 juli

OpenAI lovar 1 miljon dollar i bidrag för att demokratisera AI-regler

OpenAI har nyligen meddelat ett program för att finansiera experiment för att demokratisera AI-regler, vilket lovar att tilldela bidrag värt 1 miljon dollar till den som bäst bidrar till att lösa dess säkerhetsproblem. Detta kan vara det största erbjudandet från något teknikföretag för att ´fixa´ en pågående kris, men man kan undra om detta är nästa taktik av OpenAI för att framstå som ett företag som ger mer makt till folket, i ett möjligt försök att ´följa´ vad som är bäst för alla. Tack vare ChatGPT omges AI nu av behovet av regleringspolicyer, och hela affären går så långt som att likställa den med ett hot om kärnvapenkrig. Med regeringen som kliver in för att hitta sätt att reglera AI genom diskussioner och senatsutfrågningar, och en bekymrad förälder Sam Altman som går med på att ha en myndighet för att reglera AI, är nästa steg uppenbart att komma med en hel plan för det. OpenAI rör sig långt framåt, troligen till och med överträffar regeringen, för att bygga en plan som i slutändan skulle ge företaget oslagbar makt.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 1 juni

OpenAI:s ledande utvecklare Sam Altman, Greg Brockman och Ilya Sutskever har publicerat en artikel där de beskriver sitt syn på AI:s framtid och uppmanar till kontrollerad utveckling. De förutspår att AI-system kommer att överträffa experters kvalifikationer inom de flesta områden inom de närmaste tio åren. De föreslår att en internationell byrå liknande FN:s kärnenergiorgan bör skapas för att övervaka AI-utvecklingen. Diskussioner om att skapa en sådan byrå har redan påbörjats på G7-toppmötet och första förslagen förväntas dyka upp innan årets slut.

Tech Insider Russia fördjupade 26 maj

OpenAI-ledare uppmanar till reglering av superintelligenta AI-system

Ledare för OpenAI, organisationen som ansvarar för utvecklingen av ChatGPT, förespråkar reglering av ”superintelligenta” intelligenser. De förespråkar skapandet av en reglerande myndighet liknande Internationella atomenergiorganet för att skydda mänskligheten från farorna med att skapa intelligens med förmåga till förstörelse. I ett kort uttalande på företagets webbplats uppmanar medgrundarna Greg Brockman och Ilya Sutskiver, tillsammans med VD Sam Altman, till att skapa en internationell regleringsorgan för att börja arbeta med att certifiera AI-system.

Direktlänk Dela Lodi Valley News fördjupade 24 maj

OpenAI-ledare efterlyser internationell reglering av AI

Ledarna för OpenAI, skaparna av den virala chatboten ChatGPT, uppmanar till reglering av superintelligens och AI-system, och föreslår att en motsvarighet till världens kärnkraftsorgan skulle kunna minska den existentiella risken som tekniken innebär. I ett uttalande på företagets webbplats denna vecka argumenterar medgrundarna Greg Brockman och Ilya Sutskever, samt vd Sam Altman, för att en internationell regleringsmyndighet så småningom kommer att behövas för att inspektera system, kräva revisioner, testa efterlevnad av säkerhetsstandarder och begränsa utveckling och säkerhet. De jämför med kärnenergi som ett annat exempel på en teknik med existentiell risk och föreslår en myndighet liknande Internationella atomenergiorganet (IAEA).

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 24 maj

OpenAI föreslår internationell reglering av superintelligent AI

Sam Altman, VD för OpenAI, har lagt fram förslag om hur den amerikanska regeringen bör reglera AI-företag. Bland annat föreslår han en ny myndighet för att övervaka och licensiera utvecklingen av AI-modeller, samt införande av säkerhetsstandarder och revisionskrav. OpenAI:s grundare ser Internationella atomenergiorganet (IAEA) som en förebild för reglering av superintelligent AI. De föreslår att sådan AI skulle vara underkastad en internationell auktoritet som kan inspektera system, kräva revisioner, testa säkerhetsstandarder och begränsa teknikens användning. Dock har IAEA haft en blandad framgång när det gäller att kontrollera spridningen av kärnteknik, vilket kan innebära utmaningar för en internationell AI-regulator.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 24 maj

OpenAI-ledare efterlyser global reglering av AI för att förhindra mänsklighetens undergång

Ledarna för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, varnar för riskerna med att utveckla superintelligenta AI-system och uppmanar till en global regleringsmyndighet liknande Internationella Atomenergiorganet för att skydda mänskligheten. OpenAI:s grundare Greg Brockman och Ilya Sutskever samt vd Sam Altman föreslår att en internationell regulator bör övervaka systemen, kräva revisioner, testa säkerhetsstandarder och begränsa användningen för att minska de existentiella riskerna med AI. De tror att AI-system inom 10 år kan överträffa expertkunskaper inom de flesta områden och utföra lika mycket produktivt arbete som dagens största företag.

Direktlänk Dela 2oceansvibe fördjupade 24 maj

OpenAI uppmanar till reglering av superintelligent AI

I ett nyligen publicerat blogginlägg kallar ledarna för OpenAI, startupföretaget bakom ChatGPT, för reglering av ”superintelligent” artificiell intelligens. Enligt författarna till inlägget behövs det en internationell regleringsmyndighet som kan inspektera system, kräva revisioner, testa efterlevnad av säkerhetsstandarder och begränsa utplacering och säkerhetsnivåer, bland annat. Denna organisation bör vara motsvarigheten till Internationella atomenergiorganet (IAEA). Organisationen skulle kunna minska den existentiella risk som superintelligenta system kan innebära.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupade 24 maj

OpenAI-ledare uppmanar till reglering av superintelligenta AI-system

Ledarna för ChatGPT-utvecklaren OpenAI har uppmanat till reglering av ”superintelligenta” AI-system och argumenterar för att en motsvarighet till Internationella atomenergiorganet behövs för att skydda mänskligheten från risken att oavsiktligt skapa något med kraft att förstöra den. I en kort not publicerad på företagets hemsida, uppmanar medgrundarna Greg Brockman och Ilya Sutskever och VD:n Sam Altman till en internationell regulator som börjar arbeta med hur man ”inspekterar system, kräver revisioner, testar efterlevnad av säkerhetsstandarder, [och] begränsar grader av implementering och säkerhetsnivåer” för att minska de ”existentiella riskerna” sådana system kan utgöra.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 24 maj

OpenAI förespråkar utveckling av superintelligens trots risker

OpenAI:s ledning, inklusive VD Sam Altman, CTO Greg Brockman och chefsforskare Ilya Sutskever, har skrivit ett blogginlägg om företagets syn på utveckling och styrning av superintelligens. De anser att det är riskabelt att inte utveckla övermänsklig AI och att AI-system kan överträffa expertnivå inom de flesta områden inom tio år. Blogginlägget föreslår ökad statlig tillsyn, offentligt deltagande i beslutsprocessen och starkare samarbete mellan utvecklare och företag inom AI-sektorn. OpenAI menar att det skulle vara riskabelt och svårt att stoppa skapandet av superintelligens och att skydda mänskligheten kräver att man fortsätter arbeta mot skapandet av en superintelligent AI.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 23 maj

San Francisco kan dra nytta av AI-revolutionen

San Francisco kan dra stor nytta av den potentiella AI-revolutionen, enligt talare på en högprofilerad AI-konferens som hölls i staden nyligen. OpenAI:s president Greg Brockman menade att San Francisco är det bästa stället att starta ett AI-företag men att det kan bli ännu bättre. Stadens borgmästare London Breed kallade staden för ´AI-huvudstaden i världen´ och jämförde dess framtid med guldrushen. Investeraren Ron Conway tror att AI kommer att skapa fler jobb i USA än någonsin tidigare och att San Francisco kommer att vara epicentrum för denna utveckling. Bill Gates förutspår att en AI-personlig assistent kommer att automatisera grunderna för internetanvändning och göra vissa dominerande företag överflödiga.

Direktlänk Dela San Francisco Chronicle fördjupade 22 maj

OpenAI föreslår internationell reglerande myndighet för artificiell intelligens

OpenAI:s ledning anser att världen behöver en internationell reglerande myndighet liknande den som styr kärnkraft för att hantera de potentiella farorna med AI. I ett blogginlägg menar OpenAI-grundaren Sam Altman, president Greg Brockman och chefsforskaren Ilya Sutskever att innovationstakten inom AI är så snabb att befintliga myndigheter inte kan förväntas kontrollera tekniken på ett adekvat sätt. De föreslår att en internationell organisation bör inspektera system, kräva revisioner och testa efterlevnad av säkerhetsstandarder. OpenAI:s inlägg noterar att övervakning av beräkningskraft och energianvändning för AI-forskning är några av de få objektiva mått som kan och bör rapporteras och övervakas. AI-forskaren och kritikern Timnit Gebru uttrycker också behovet av reglering och externt tryck för att få företag att agera ansvarsfullt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 maj

OpenAI kombinerar AI-forskning med kommersiella tillämpningar

OpenAIs affärsmodell kombinerar banbrytande forskning inom AI med kommersiella tillämpningar av AI-teknik. Bolaget grundades 2015 av framstående personer inom teknikindustrin, som Elon Musk, Greg Brockman, Ilya Sutskever och Sam Altman. OpenAI har utvecklat en rad tekniker och verktyg inom AI, som GPT-3, DALL-E och OpenAI Codex. Bolaget övergick från en ideell organisation till en vinstdrivande organisation 2019 och har sedan dess genererat intäkter genom licensiering, prenumerationer, investeringar och partnerskap. OpenAI:s kundsegment omfattar forskare, företag, utvecklare samt regeringar och icke-statliga organisationer.

Direktlänk Dela Business Model Analyst fördjupade 21 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare