» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 151 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Greg Brockman är en amerikansk entreprenör och teknikledare. Han är medgrundare och teknisk chef (CTO) för OpenAI, ett forskningsföretag som arbetar med att utveckla artificiell intelligens (AI) på ett säkert och fördelaktigt sätt för mänskligheten. Tidigare var Brockman CTO på Stripe, en betalningsplattform för företag. Han har en stark bakgrund inom programmering och teknikutveckling och är engagerad i att skapa en positiv inverkan på världen genom att använda teknik. Greg Brockman är också en förespråkare för ansvarsfull AI-forskning och delar ofta sina insikter och erfarenheter inom området.

Senaste nytt kring Greg Brockman

AWS investerar i AI-startups, Musk drar tillbaka stämning mot OpenAI, Meta tränar AI på europeiska data, OpenAI anställer ny CFO och produktchef, Mistral värderas till 6,2 miljarder dollar

Amazon Web Services (AWS) har tillkännagett ett åtagande på 230 miljoner dollar för att påskynda utvecklingen av generativa AI-applikationer av globala startups. Initiativet kommer att ge tidiga företag tillgång till AWS molnberäkningskrediter, mentorskap och utbildning för att ytterligare utnyttja AI- och maskininlärningsteknologier. Elon Musk har dragit tillbaka sin stämningsansökan mot OpenAI. Meta vill använda data från användare i Europa för att träna sina AI-modeller. OpenAI har anställt Sarah Friar som CFO och Kevin Weil som ny produktchef. Franska AI-startupen Mistral har värderats till 6,2 miljarder dollar efter att ha höjt 600 miljoner euro.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

En titt på OpenAI och ChatGPT: Skaparna och ledningen

OpenAI, grundat 2015, är en av de senaste mega-företagen inom artificiell intelligens (AI), med flaggskeppsprodukterna ChatGPT, Dall-E och Sora som gör stora intryck med sin avancerade naturliga språkbearbetning och förmåga att samtala och svara människor på realistiska sätt. OpenAI är den enda ägaren till ChatGPT, trots mycket extern investering i produkten och företaget bakom den. OpenAI mottog en investering på 1 miljard dollar från Microsoft 2019, följt av ytterligare 10 miljarder dollar 2023. OpenAI:s ursprungliga status som icke-vinstdrivande organisation kvarstår 2024, men det har ett agerande dotterbolag som kallas OpenAI Global. ChatGPT lanserades kommersiellt första gången i december 2022.

Direktlänk Dela Lifewire fördjupade i förrgår

OpenAI kommer att demonstrera uppdateringar för ChatGPT och GPT-4, inga nyheter om GPT-5 eller sökmotorer

OpenAI kommer att hålla en livesändning nästa vecka där företaget kommer att presentera uppdateringar för sina befintliga produkter. Under sändningen kommer det att ges en live demonstration av uppdateringar för ChatGPT, en av de mest kända chatbotsen, och dess underliggande språkmodell, GPT-4. Det kommer inte att ges några nyheter om GPT-5 eller en framtida sökmotor. OpenAI:s vd Sam Altman och ordförande Greg Brockman har båda bekräftat detta.

Direktlänk Dela Xataka fördjupade 13 juni

Elon Musk drar tillbaka stämning mot OpenAI

Elon Musk har dragit tillbaka sin stämning mot OpenAI strax före en planerad onsdagsförhandling om fallet. Musk stämde i februari det San Francisco-baserade artificiella intelligensföretaget och dess VD Sam Altman för vad han ansåg vara ett svek mot ChatGPT-tillverkarens grundläggande syften att gynna mänskligheten snarare än att jaga vinst. I stämningen hävdade Musk att han när han finansierade OpenAI:s skapande, säkrade ett avtal med Altman och Greg Brockman, presidenten, för att hålla AI-företaget som en ideell organisation.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 13 juni

Elon Musk drar tillbaka stämning mot AI-företaget Open AI

Elon Musk har valt att lägga ner sin stämning mot AI-företaget Open AI och dess grundare Sam Altman och Greg Brockman. Stämningen baserades på att Musk ansåg att Open AI hade övergivit sina ursprungliga icke-vinstdrivande mål till förmån för vinst. Han kritiserade också Apples samarbete med Open AI och förklarade att Apples produkter skulle förbjudas på hans företag. Open AI hävdar att de fortfarande tjänar mänskligheten trots att deras plattformar nu är mer stängda än tidigare.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 13 juni

Elon Musk drar tillbaka stämning mot OpenAI

Elon Musk har dragit tillbaka sin stämning mot OpenAI och dess medgrundare Sam Altman och Greg Brockman. I en domstol i Kalifornien hade Musk anklagat AI-företaget, som han hjälpte till att etablera 2015, för att bryta ett åtagande att skapa artificiell intelligens som gynnar samhället när det blev ett vinstdrivande företag stöttat av Microsoft.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 12 juni

Elon Musk droppar stämning mot OpenAI och Sam Altman

Elon Musk har valt att lägga ner sin stämningsansökan mot OpenAI och Sam Altman, vilket avslutar den nästan lika snabbt som den började. Musk hotade att förbjuda användning av Apple-produkter i sina företag om inte Apple drog tillbaka sin integration med OpenAI. Om integrationen mellan OpenAI och Apples Siri gick igenom, föreslog Musk att gäster som besöker hans företag, inklusive SpaceX och Tesla, skulle behöva visa ID och presentera sina Apple-gadgets vid dörren för konfiskering. Nu har Musk begärt att stämningsansökan ska läggas ner.

Direktlänk Dela RetailWire fördjupade 12 juni

Elon Musk drar tillbaka rättslig åtgärd mot OpenAI igen

Teknikmogulen Elon Musk har avslutat sin rättsliga strid med AI-innovatören OpenAI och dess ledare Sam Altman och Greg Brockman. Enligt handlingar som lämnats in till den kaliforniska domstolen har Musks juridiska team begärt att överge stämningen. Varken Musk eller OpenAI har erkänt en begäran om åsikt. Musk var en drivande kraft i skapandet av OpenAI 2015. Trots sina varningar har han nyligen lanserat sitt företag, xAI. På måndagen gav Musk en kortfattad kommentar efter att ha hört om Apples partnerskap med OpenAI.

Direktlänk Dela Aussiedlerbote fördjupade 12 juni

Elon Musk drar tillbaka stämningsansökan mot OpenAI

Elon Musk har dragit tillbaka sin stämning mot OpenAI och dess medgrundare Sam Altman och Greg Brockman. Musk hade tidigare anklagat start-up-företaget för att ha brutit sitt löfte om att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens bästa. Musk hävdade att OpenAI hade satt ´i brand´ sitt grundande avtal att sätta mänsklighetens bästa framför vinstsökande när det undertecknade ett investeringsavtal med Microsoft. Ingen anledning gavs till ansökan om att avskeda stämningen.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 12 juni

Elon Musk drar tillbaka stämning mot OpenAI:s Sam Altman

Elon Musk har frivilligt dragit tillbaka sin stämning mot OpenAI, ett företag han var med och grundade, och dess två medgrundare, Sam Altman och Greg Brockman. Stämningen, som lämnades in i en kalifornisk domstol i februari, anklagade svarandena för att ha brutit mot sitt kontrakt och sina förvaltningsplikter. Fallet avskrevs utan fördom, vilket bekräftades av en domstolsinlämning som CNBC erhöll. Beslutet att dra tillbaka stämningen kom bara en dag efter att Musk offentligt kritiserade OpenAI:s nya partnerskap med Apple.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 12 juni

Apple meddelar partnerskap med OpenAI för att integrera ChatGPT i sitt ekosystem

Apple har tillkännagett sitt personliga intelligenssystem, Apple Intelligence, tillsammans med ett partnerskap med OpenAI för att integrera ChatGPT i sitt ekosystem. Det nya systemet kombinerar kraftfulla generativa modeller med personligt sammanhang, vilket sätter en ny standard för integritet inom AI. Funktionerna är kapabla att korrekturläsa och sammanfatta text, sammanfatta e-postmeddelanden och meddelandetrådar och prioritera aviseringar. Apple Intelligence kommer också att inkludera bildgenereringsfunktioner via Image Playground. Siri kommer att förstå språket bättre och erbjuda en mängd andra funktioner.

Direktlänk Dela CryptoSlate fördjupade 10 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI:s VD Sam Altman konsoliderar sin makt och siktar på att ersätta Google som Apples sökpartner

OpenAI:s VD Sam Altman har stärkt sin position inom företaget genom att slå ut rivaler från företagets styrelse och planerar att omstrukturera dess icke-vinstdrivande struktur. Altman har också ingått ett avtal med Apple för att integrera artificiell intelligens i dess produkter. Han hoppas att detta kommer att föra företaget närmare sitt mål att en dag ersätta Google som Apples sökpartner för dess webbläsare Safari. Altman planerar också att bygga flera fabriker för att tillverka AI-chip och samarbetar med tidigare Apple-designern Jony Ive om en personlig enhet som drivs av AI.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 30 maj

OpenAIs tidigare chef för ´superalignment´ går med i Amazon-stött AI-startup Anthropic

Jan Leike, tidigare chef för ´superalignment´ på OpenAI, som avgick på grund av OpenAIs säkerhetsstrategi, meddelade att han går med i AI-startupen Anthropic som stöds av Amazon. ´Jag är ivrig att gå med @AnthropicAI för att fortsätta superalignment-uppdraget! Mitt nya team kommer att arbeta med skalbar tillsyn, svag-till-stark generalisering och automatiserad alignment-forskning´, skrev han på X på tisdag. Anthropic är företaget bakom Claude-familjen av modeller, varav Claude 3 Opus är den mest kraftfulla. Leike meddelade den 15 maj att han avgick från OpenAI och hävdade att säkerhetskulturen på företaget inte längre var en prioritet medan ´glänsande nya produkter´ släpptes.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 29 maj

Förklaring till varför OpenAIs VD Sam Altman sparkades

Den tidigare styrelsemedlemmen i OpenAI, Helen Toner, har nyligen diskuterat varför OpenAI:s VD, Sam Altman, fick sparken. Hon förklarade att förra årets oroligheter på OpenAI berodde på ett förtroendebrott orsakat av Altmans oärlighet, vilket gjorde det omöjligt för styrelsen att ha förtroende för honom. Toner avslöjade att styrelsen inte kände till lanseringen av ChatGPT förrän den offentliggjordes i november 2022. Toner anklagade också Altman för att ha dolt företagets ägarstruktur och att ha misslyckats med att avslöja sitt ägande av OpenAI:s startupfond.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 29 maj

OpenAI:s styrelse visste inte om lanseringen av ChatGPT, enligt tidigare styrelsemedlem

Helen Toner, tidigare styrelsemedlem på OpenAI, avslöjade att styrelsen inte kände till lanseringen av ChatGPT förrän den släpptes i november 2022. Toner, som nu är strategidirektör vid Centre for Security and Emerging Technology vid Georgetown, sa att Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, försvårade styrelsens arbete genom att hålla tillbaka information och missrepresentera saker. Hon tillade att Altman också dolda företagets ägarstruktur för styrelsen. Toner kritiserade också Altmans ledning för säkerhetsfrågor kring AI.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 29 maj

AI-expert Jan Leike går över till rivaliserande företag Anthropic

Jan Leike, som tidigare var anställd vid AI-företaget OpenAI, har anslutit sig till konkurrenten Anthropic. Leike tillkännagav flytten i ett inlägg på X (tidigare Twitter), där han noterade att han kommer att arbeta med ´skalbar tillsyn, svag-till-stark generalisering och automatiserad anpassningsforskning´. Anthropic, som backas upp av en investering på 4 miljarder dollar från Amazon, står bakom den generativa AI-chatten Claude, deras svar på OpenAIs ChatGPT. Andra högprofilerade personer har nyligen gått med i Anthropic, inklusive Instagrams medgrundare Mike Krieger och Airbnb-veteranen Krishna Rao.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 maj

Tidigare styrelsemedlemmar kräver större reglering av OpenAI

Före detta styrelsemedlemmar i OpenAI uppmanar till större statlig reglering av företaget när VD Sam Altmans ledarskap ifrågasätts. Helen Toner och Tasha McCauley, två tidigare anställda som bidrog till att avsätta Altman, menar att deras beslut att avsätta ledaren och ´rädda´ OpenAIs regleringsstruktur, drevs av ´långvariga beteendemönster som visats av herr Altman´, vilket ´undergrävde styrelsens tillsyn över viktiga beslut och interna säkerhetsprotokoll´. De hävdar att Altmans beteendemönster, kombinerat med självstyre, är ett recept på katastrof för AGI. De ifrågasätter nu Altmans och företagets handlingar, och menar att regeringar måste ha en aktiv roll.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 28 maj

OpenAI:s VD Sam Altman antyder att GPT-5 kan fungera som en ´virtuell hjärna´

OpenAI:s VD Sam Altman har nyligen antytt att GPT-5 kan fungera som en virtuell hjärna. Den AI-drivna modellen rapporteras ha djupare tänkande förmågor, vilket gör att den kan hantera komplexa uppgifter bättre jämfört med sina föregångare. Altman avslöjade att modellen kanske skickas under ett annat, men ´mycket speciellt´ namn, som hyllar dess avancerade förmågor. OpenAI har gjort betydande framsteg mot att förbättra prestandan för sina modeller. Dess nya flaggskeppsmodell GPT-4o är otroligt bra på kodning till den grad att den hotar dess livskraft som en karriärmöjlighet för ungdomar.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 27 maj

OpenAI:s VD Sam Altman anses ha gått in i sin ´skurkperiod´

Sam Altman, VD och medgrundare till OpenAI, har hamnat i blåsväder efter flera negativa rubriker. Efter att ChatGPT slog igenom 2022 blev Altman ett känt namn och utsågs till Time Magazines VD för året 2023. Microsoft visade sitt förtroende för honom genom att investera 10 miljarder dollar. Men nu verkar Altman vara den senaste att falla från piedestalen. Kritiker har ifrågasatt hans investeringar och hans ledarskap för OpenAI, särskilt efter att företagets nya AI-modell, GPT-4o, kritiserades för att låta för flirtig. Dessutom avgick två ledande medarbetare från OpenAIs superalignment team, vilket ledde till frågor om företagets säkerhetsåtaganden.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 26 maj

ChatGPT framstår som stjärnan inom AI: Känner till dess kapacitet och begränsningar

ChatGPT, skapat av OpenAI, har snabbt blivit en stjärna inom artificiell intelligens (AI) och används av miljontals människor. Denna AI-chattbot kan svara på frågor, berätta historier, skriva webbkod och till och med konceptualisera mycket komplexa ämnen. Det finns både en gratis version och betalversioner, kända som ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Nyare versioner av GPT, som GPT-4, har större kapacitet och flexibilitet än tidigare versioner, inklusive förmågan att bearbeta både text- och bildinmatningar, generera längre svar och anpassa ton och volym. Trots dessa framsteg har GPT-4 fortfarande begränsningar, inklusive oförmågan att lära sig av erfarenheter, producera inexakta svar och sprida propaganda.

Direktlänk Dela Pratidin Time fördjupade 22 maj

Scarlett Johansson chockad över OpenAIs AI-röst som låter som henne

Skådespelerskan Scarlett Johansson uttryckte chock över en ny röstläge utvecklad av OpenAI, som lät mycket likt hennes karaktär i filmen ´Her´ från 2013. OpenAI släppte nyligen en demo av sin nya ChatGPT 4o-modell, som inkluderade en ny funktion som svarar på användarfrågor med en feminin, känslomässig röst. Röstalternativet, kallat ´Sky´, togs bort förra veckan efter utbredd kritik, särskilt sedan Johansson avslöjade att OpenAI hade närmat sig henne för nio månader sedan för att rösta sitt AI-system - ett erbjudande hon avböjde av ´personliga skäl´. Företaget erkände bekymren och sade att det ´arbetar för att pausa användningen av Sky medan vi adresserar dem.´

Direktlänk Dela Women´s Agenda fördjupade 21 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI tar bort rösten ´Sky´ från ChatGPT efter jämförelser med Scarlett Johansson

OpenAI har tagit bort en röstalternativ, kallad ´Sky´, från sin ChatGPT efter en omfattande reaktion på den flirtiga, feminina rösten som lät nästan identisk med skådespelerskan Scarlett Johansson. Företaget använde rösten under en välpublicerad händelse förra veckan där de visade upp den nya artificiella intelligensen ChatGPT-4o. Många jämförde rösten med Johanssons karaktär i filmen ´Her´ från 2013. OpenAI har sedan dess klargjort att ´Sky´ inte baseras på Johansson och att rösten tillhör en annan professionell skådespelerska.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 maj

OpenAI-chefen svarar på kritik om säkerhetskultur och personalomsättning

OpenAI:s VD, Sam Altman, har svarat på kritik om företagets säkerhetskultur och hur det hanterar aktieägande för avgående anställda. Altman hävdar att OpenAI aldrig har dragit tillbaka inlösta aktier om personen inte har skrivit under ett avskedsavtal. En tidigare chef på OpenAI, Jan Leike, kritiserade företagets säkerhetskultur vid sin avgång. I sitt svar uppskattade Altman Leikes bidrag till företaget och medgav att OpenAI behöver göra mer. Han försäkrade att företaget är engagerat i säkerhet och att han skulle dela ett längre inlägg senare.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 20 maj

OpenAI försöker lugna oro efter två säkerhetschefers avgång

OpenAI försöker lugna bekymmer efter att två säkerhetschefer har avgått. Förra veckan avgick Ilya Sutskever, medgrundare och chefsforskare på OpenAI, och Jan Leike, båda ledde företagets ´superalignment team´, som fokuserade på säkerheten för framtida avancerade AI-system. Med deras avgång har företaget i praktiken upplöst det teamet. Sutskever sade att hans avgång var för att förfölja andra projekt, medan Leike skrev att han hade nått en ´brytpunkt´ med OpenAIs ledning över företagets centrala prioriteringar. Han skrev också att företaget inte gav säkerheten tillräckligt mycket betydelse, särskilt när det gäller artificiell generell intelligens (AGI), en ännu inte förverkligad version av AI som kan tänka och resonera som människor. Sam Altman och Greg Brockman, OpenAIs VD och president, skrev att de var medvetna om riskerna och potentialen med AGI och att företaget hade efterlyst internationella AGI-standarder och hjälpt till med att ´bana väg´ för granskning av AI-system för katastrofala hot. Företaget har utsett John Schulman, en medgrundare som specialiserat sig på stora språkmodeller, som den vetenskapliga ledaren för organisationens anpassningsarbete. Utöver superalignment teamet har OpenAI andra anställda som specialiserar sig på AI-säkerhet inom en rad team inom företaget, samt individuella team som enbart ägnar sig åt säkerhet. Bland dem finns ett beredskapsteam som analyserar och mildrar potentiella katastrofala risker kopplade till AI-system.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 20 maj

OpenAI i skandal efter jämförelse med dystopisk film och hemlighetsfulla avtal

OpenAI har haft en turbulent vecka efter att ha presenterat sin kommande ChatGPT 4o. CEO Sam Altman gjorde en tabbe genom att jämföra AI:n med den mörka romantiska filmen ´Her´ från 2013, vilket ledde till en våg av negativa rubriker. Situationen förvärrades när två framstående forskare lämnade företaget, vilket såg ut som en blandning av ´att bli utkastad´ och ´att sluta i avsky´. Båda hade arbetat med OpenAIs team för att kontrollera eventuell framtida superintelligent AI. Det blev ännu pinsammare för företaget när Vox rapporterade att alla anställda som lämnade OpenAI var tvungna att skriva under ett strikt sekretessavtal för att behålla sin aktieandel, bland annat att de aldrig får kritisera företaget i framtiden.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 20 maj

Nyckelpersoner lämnar OpenAI vilket väcker oro kring AI-säkerhet

Två ledande chefer på OpenAI, Ilya Sutskever och Jan Leike, har lämnat företaget, vilket har lett till oro kring företagets framtid och säkerhetsåtgärder för AI. Sutskever och Leike ledde OpenAI:s ´super alignment´-team, som fokuserade på att utveckla AI-system som är kompatibla med mänskliga intressen. Leike har uttryckt oenighet med företagsledningen om företagets kärnprioriteringar. OpenAI:s VD, Sam Altman, och president, Greg Brockman, har försökt lugna oron genom att diskutera hur OpenAI kommer att hantera säkerhet och risk framöver.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 19 maj

Bekymmer råder efter avgångar från OpenAI:s säkerhetsteam

Ilya Sutskever och Jan Leike, ledare för OpenAI:s team med fokus på AI-säkerhet, har avgått. Detta har lett till oro över OpenAI:s engagemang i att säkerställa att AI inte förstör världen. Grundarna Sam Altman och Greg Brockman försöker nu lugna alla. Sutskever och Leike ledde OpenAI:s superanpassningsteam, som arbetade med att utveckla AI-system som är kompatibla med mänskliga intressen. Efter deras avgångar kallade Altman Sutskever för ´en av vår generations största hjärnor´ och sa att han var ´super tacksam´ för Leikes bidrag.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 19 maj

ÖppenAI:s säkerhetschef avgår på grund av oenighet om företagets prioriteringar

Jan Leike, medchef för ´superalignment´-teamet hos OpenAI, har avgått. I en tråd på X (tidigare Twitter) förklarade Leike att han lämnade OpenAI på grund av oenighet med företagsledningen om dess ´kärnprioriteringar´. Han hävdade att OpenAI:s ´säkerhetskultur och processer har tagit baksätet till glänsande produkter´ på senare år. OpenAI:s VD Sam Altman och president och medgrundare Greg Brockman svarade på Leikes påståenden, och hävdade att de bygger grunden för säker implementering av teknologierna och att de kommer att fortsätta att förbättra säkerheten.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 19 maj

OpenAI och Google avslöjar banbrytande framsteg inom AI

I teknikens värld markerar vissa ögonblick betydande förändringar, ofta kallade ´inflektionspunkter´. Dessa avgörande tider omdefinierar möjligheter, medför nya hot och möjligheter. Under de senaste åren har det som tidigare sågs som extraordinära språng nu blivit nästan rutin. Denna vecka var ett bevis på det, när två teknikjättar, OpenAI och Google, avtäckte banbrytande framsteg som lovar att omforma vår interaktion med teknik och i slutändan vårt dagliga liv. OpenAI introducerade GPT-4o, en ny flaggskeppsmodell tillgänglig gratis. GPT-4o sticker ut för sin förmåga att bearbeta och svara i flera lägen - text, tal och vision - vilket skapar en skrämmande naturlig interaktion med användare. Google introducerade flera AI-utvecklingar, inklusive en ny version av sin kraftfulla AI-modell, Gemini Pro, och en revolutionerande produkt under utveckling, Project Astra. Denna nya multimodala chatbot speglar OpenAI:s GPT-4o i sin förmåga att bearbeta kontinuerlig visuell och auditiv information, och erbjuder sofistikerade svar om sina observationer. Trots dessa imponerande framsteg är AI-revolutionen inte utan sina kritiker. De hävdar att medan dessa modeller initialt var banbrytande, borde vi inte förvänta oss betydande förbättringar inom en snar framtid. Dock pekar den snabba utvecklingstakten för AI på att dagens brister snabbt kan övervinnas. Det finns en enighet i teknikvärlden om att AI är en omvandlande kraft, kanske till och med överträffar internet i sin potentiella inverkan.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 18 maj

Överraskande avgångar och hemlighetsfulla avtal skapar spekulationer kring OpenAI

OpenAI meddelade att deras produkt ChatGPT nu kan prata som en människa. Men nyheten överskuggades av att företagets medgrundare och chefsforskare Ilya Sutskever och hans medteamledare Jan Leike avgick. Deras avgångar skapade spekulationer kring företaget, särskilt eftersom tidigare anställda hållits tysta. Detta beror på ett mycket restriktivt avtal som tidigare anställda måste skriva under, som förbjuder dem att kritisera företaget. Om de vägrar att skriva under avtalet eller bryter mot det, kan de förlora all inlösenbar aktieägarandel de tjänat under sin tid på företaget.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 17 maj

Ledare för OpenAI:s Superalignment-team avgår

OpenAI:s Superalignment-team, som skapades för att kontrollera hypotetiska superintelligenta AI-system, har förlorat sina ledare, Ilya Sutskever och Jan Leike. Detta är den senaste i en rad framstående avhopp från företaget, inklusive flera från Sutskever och Leike´s säkerhetsfokuserade team. I november 2023 ledde Sutskever och OpenAI:s styrelse ett misslyckat försök att avsätta VD Sam Altman. Sedan dess har flera OpenAI-anställda som varit uttalade om AI-säkerhet eller arbetat i viktiga säkerhetsteam lämnat företaget.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 16 maj

OpenAI avslöjar nästa generations AI-modell GPT-4o

OpenAI har avslöjat sin nästa generations AI-modell, känd som GPT-4o. ´O´ står för ´Omni´, vilket representerar modellens förmåga att stödja flera olika typer av inmatning. Till skillnad från tidigare modeller, som krävde konvertering av all indata till text genom mellanliggande AI-modeller, kan GPT-4o acceptera text, bilder och ljud som inmatning. Den första bilden skapad av GPT-4o har offentliggjorts av OpenAIs president och medgrundare Greg Brockman. Modellens generativa förmågor gällande bilder och ljud är ännu inte tillgängliga för allmänheten.

Direktlänk Dela Hot Hardware fördjupade 16 maj

OpenAIs chefsforskare, Ilya Sutskever, som nyligen meddelade att han lämnar sin post, kan nu vara på väg till Elon Musks xAI, enligt Gene Munster, chefspartner på Deepwater Asset Management. Munster tror att det är 60% chans att Sutskever hamnar på xAI. Sutskevers avgång från OpenAI följer efter en rad betydande händelser på AI-jätten, inklusive en personalrevolt och avskedandet av VD Sam Altman och president Greg Brockman. Musk, som medgrundade OpenAI 2015 och lämnade det 2018, har inte direkt svarat på förfrågningar om att anställa Sutskever.

Benzinga fördjupade 16 maj

OpenAI:s president visar första bilden genererad med nya GPT-4o-modellen

OpenAI:s president Greg Brockman har publicerat vad som verkar vara den första offentliga bilden genererad med företagets nya GPT-4o-modell. Bilden är fotorealistisk och visar en person i en svart T-shirt med en OpenAI-logotyp som skriver krittext på en svart tavla. Den nya GPT-4o-modellen, som lanserades på måndagen, förbättrar tidigare GPT-4-modeller genom att vara snabbare, billigare och behålla mer information från inmatningar som ljud och syn. OpenAI tog ett annat tillvägagångssätt med GPT-4o, som tränades på multimedia tokens från start, vilket gör att den kan analysera och tolka syn och ljud direkt utan att först omvandla det till text. Bilden visar en märkbar förbättring jämfört med OpenAI:s senaste bildgenereringsmodell DALL-E 3.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 16 maj

Dramatik på Open AI: Grundare sparkade och återanställda

Den 17 november 2023 markerar en betydande händelse hos Open AI. VD och medgrundare Sam Altman och medgrundare och dåvarande styrelseordförande Greg Brockman blev avskedade av styrelsen. Efter detta utnämndes två tillfälliga VD:ar, inklusive företagets teknikchef Mira Murati. Trots att de initialt accepterade jobb hos Microsoft, återvände både Altman och Brockman till Open AI, där Altman återinsattes som VD.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 15 maj

OpenAI:s medgrundare Ilya Sutskever lämnar företaget

Ilya Sutskever, medgrundare till OpenAI, har meddelat att han lämnar företaget nästan ett decennium efter att han grundade det. Han uttryckte förtroende för att OpenAI kommer att bygga artificiell allmän intelligens (AGI) som är både säker och fördelaktig under ledning av VD Sam Altman, president Greg Brockman och CTO Mira Murati. Jakub Pachocki, OpenAI:s tidigare forskningsdirektör, har tagit över Sutskevers roll som chefsforskare. Sutskever har delat att han går vidare till ett nytt projekt som är ´mycket personligt meningsfullt´ för honom.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 15 maj

OpenAI:s medgrundare Ilya Sutskever lämnar företaget

OpenAI:s medgrundare Ilya Sutskever meddelade sin avgång efter nästan ett decennium på startup-företaget. Han beskrev OpenAI:s framgång som ´inget mindre än mirakulös´ när han delade sitt beslut att lämna företaget. Sutskever satt i styrelsen som röstade för att avsätta VD och medgrundare Sam Altman förra året, men positionen förnyades inte trots att han förblev på OpenAI. Efter detta offentliggjorde Sutskever en ursäkt för sin roll. Jakub Pachocki, företagets tidigare forskningsdirektör, kommer att fylla Sutskevers position på OpenAI.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 15 maj

OpenAI:s chefsforskare och medgrundare Ilya Sutskever lämnar företaget

OpenAI:s chefsforskare och medgrundare Ilya Sutskever lämnar företaget, vilket avslutar månader av spekulationer i Silicon Valley om framtiden för en ledande AI-forskare som spelade en nyckelroll i den korta avsättningen av Sam Altman förra året. Sutskever kommer att ersättas av forskningschefen Jakub Pachocki, enligt OpenAI:s blogg. Sutskever, som varit med OpenAI i nästan ett decennium, har haft en dramatisk tid på företaget. Han rekryterades till företaget av Elon Musk och har tjänstgjort som dess forskningschef sedan det grundades 2015.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 maj

OpenAI:s medgrundare och chefsforskare Ilya Sutskever lämnar företaget

Ilya Sutskever, medgrundare och chefsforskare på OpenAI, har lämnat företaget. Sutskever var en av de fyra styrelseledamöterna som röstade för att avskeda OpenAI:s VD Sam Altman, vilket ledde till stor oreda inom företaget. Efter Altman återinsattes, gjorde Sutskever sällan offentliga framträdanden för företaget. Altman bekräftade Sutskevers avgång och meddelade att Jakub Pachocki, OpenAI:s forskningsdirektör, kommer att bli företagets nya chefsforskare. Sutskever har inte offentligt talat om sin roll i Altman´s avsked, men har uttryckt ånger över sin inblandning.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 15 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en banbrytande AI-modell

OpenAI har annonserat lanseringen av GPT-4o, en toppmodern multimodal AI-modell som integrerar text och bilder i ett kraftfullt system. GPT-4o sätter en ny standard för AI-förmågor och erbjuder överlägsen prestanda i icke-engelska språk och synuppgifter, samtidigt som den matchar GPT-4 Turbo i engelska text- och koduppgifter. Utvecklare kan nu testa GPT-4o genom Azure OpenAI Studios tidiga åtkomst lekplats. GPT-4o kan bearbeta och generera text, bilder och ljud samtidigt, vilket möjliggör mer naturliga och effektiva mänskliga-datorinteraktioner. Modellen stöder över 50 språk och har förbättrade flerspråkiga förmågor över sina olika funktioner. OpenAI har också expanderat sina erbjudanden genom att rulla ut sin applikation för Mac-användare.

Direktlänk Dela The Kashmir Monitor fördjupade 14 maj

OpenAI släpper GPT-4o med förbättrade funktioner och förmågor

AI-startupen OpenAI släppte GPT-4o på måndagen efter flera veckors rykten om företagets nästa stora avslöjande. GPT-4o kombinerar tre olika modaliteter - text, vision och ljud - vilket är första gången för chatboten från Microsoft-stödda OpenAI. OpenAI visade GPT-4o:s förmågor med realtids röstöversättning, förmågan att ändra känslor under ett samtal, skapa mötesanteckningar med flera talare och mer. Det är troligt att GPT-4o kan ersätta flera startups som erbjuder en av dessa tjänster som sin affärsmodell. GPT-4o rullas dock ut i en fasad takt, så det kan ta ett tag innan den är aktiverad för dig.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en banbrytande multimodal AI-modell

OpenAI har tillkännagivit lanseringen av GPT-4o, en banbrytande multimodal AI-modell som integrerar text och bilder i ett enda kraftfullt system. Denna senaste tillägg till OpenAI:s svit av AI-modeller sätter en ny standard för AI-förmågor, med överlägsen prestanda i icke-engelska språk och synuppgifter, samtidigt som den matchar GPT-4 Turbo i engelska text- och kodningsuppgifter. Utvecklare kan nu testa GPT-4o genom Azure OpenAI Studio. GPT-4o kan behandla och generera text, bilder och ljud samtidigt, vilket möjliggör mer naturliga och effektiva mänskliga-datorinteraktioner.

Direktlänk Dela Siasat Daily fördjupade 14 maj

OpenAI släpper sitt senaste GPT-4o språkmodell

OpenAI presenterade sin senaste GPT-4o språkmodell vid sin våruppdateringshändelse. Företaget, ledd av Sam Altman, har sagt att GPT-4o är ett steg mot människocentrerad kommunikation. Den nya modellen har multimodala funktioner och kan utföra konversationer på ljud, syn och text i realtid. GPT-4o sägs matcha prestandan hos GPT-4 Turbo på engelska, OpenAIs senaste flaggskeppsmodell, samtidigt som den erbjuder betydande förbättringar på icke-engelska språk. Dessutom har GPT-4o en större fördel över sin föregångare när det gäller att förstå syn- och ljudinput.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 14 maj

OpenAI presenterar sin nya flaggskeppsmodell GPT-4o

Vid OpenAI:s vårmöte avtäckte CTO Mira Murati GPT-4o, en ny flaggskeppsmodell med ´omni´-förmågor inom text, vision och ljud. Modellen lovar att förbättra både utvecklar- och konsumentprodukter genom iterativa utrullningar de kommande veckorna. GPT-4o kommer att vara tillgänglig för ChatGPT Plus och ChatGPT gratisanvändare inom kort. OpenAI:s ordförande och medgrundare Greg Brockman visade även upp mänsklig-datorinteraktion (och till och med mänsklig-dator-datorinteraktion). GPT-4o kan delta i naturliga, realtids röstkonversationer och har förmågan att konversera med ChatGPT via realtidsvideo.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 maj

OpenAI att presentera framsteg med ChatGPT och GPT-4

Det Microsoft-stödda företaget OpenAI kommer att presentera framsteg relaterade till ChatGPT och GPT-4 nästa vecka. Detta kommer mitt i rykten om lanseringen av en sökprodukt som kan konkurrera med sådana konsoliderade jättar som Google. Under livesändningen, som är planerad till måndag 10 maj kl. 10:00 PT (19:00 spansk tid), kommer vi att se en livedemonstration av ´några uppdateringar´ till ChatGPT, en av de mest kända chatbotarna för närvarande, och dess underliggande språkmodell, GPT-4. Det kommer inte att finnas några nyheter om GPT-5 eller den framtida sökmotorn.

Direktlänk Dela D1 Softball News fördjupade 11 maj

OpenAI håller live-demo av uppdateringar, men inte om GPT-5 eller sökmotor

OpenAI kommer att hålla en live-demonstration av uppdateringar på måndag den 13 maj. Men det kommer inte att handla om GPT-5 eller en sökmotor. Tillkännagivandet kom från OpenAIs X-konto. Livestreamen kommer att handla om ChatGPT och GPT-4. OpenAIs VD Sam Altman retweetade nyheten, och sa ´inte gpt-5, inte en sökmotor, men vi har arbetat hårt med något nytt som vi tror att folk kommer att älska! känns som magi för mig.´ President och medgrundare Greg Brockman hintade också om tillkännagivandet. Det fanns rapporter om att en ChatGPT-sökmotor skulle lanseras på måndag, vilket var extra spännande eftersom Google I/O äger rum dagen efter. Följare ser också fram emot släppet av GPT-5 som ryktas komma ut i sommar och möjligen tidigare. Men en livestreamhändelse som inte är relaterad till en sökmotor eller GPT-5 är oväntad. Inom några minuter efter Altmans bekräftelse att deras tillkännagivande inte kommer att handla om en sökmotor, sköt Googles aktie upp. Så Google-chefer kan andas ut... för nu. Den gissningsleken är igång på X:s genAI-sida. GPT-4.5? Ett Sora-tillkännagivande? Det är någons gissning just nu, men vi håller oss uppdaterade. Livestreamen kommer att vara på openai.com på måndag, 13 maj kl. 1pm ET/10 am PT.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 11 maj

OpenAI-chefen Sam Altman: Kostnaden för att utveckla AGI är berättigad

Sam Altman, chef för OpenAI, anser att alla kostnader är berättigade i hans strävan att vara den första att utveckla artificiell allmän intelligens (AGI). Han bryr sig inte om kostnaderna, så länge företaget kan betala räkningarna. OpenAI, medgrundat av Altman, Elon Musk, Greg Brockman och Ilya Sutskever, har varit i framkant av den generativa AI-revolutionen. Altman betonar vikten av tidig distribution och låter samhället informera företag som OpenAI om vad det kollektivt och individuellt vill ha från tekniken.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 maj

Microsofts investeringar i OpenAI drevs av oro över Googles AI-framsteg

E-postmeddelanden publicerade i USA:s justitiedepartements konkurrensmål mot Google tyder på att Microsofts investering i OpenAI drevs av oro över Googles överlägsna framsteg inom AI. En intern e-post mellan Microsofts medgrundare Bill Gates, VD Satya Nadella och CTO Kevin Scott avslöjade att Microsoft ansåg att de låg flera år efter konkurrenterna när det gäller maskininlärningsskala. Microsoft investerade 1 miljard dollar i OpenAI 2013, men den totala investeringen ligger nu på omkring 13 miljarder dollar. Microsoft har sedan integrerat ChatGPT i produkter som Microsoft 365 och Bing.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 2 maj

OpenAI får Nvidia´s mest kraftfulla AI-processor för att driva utvecklingen av GPT-5

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI), har fått en betydande boost med leveransen av Nvidia´s avancerade AI-processor DGX H200, som anses vara den mest kraftfulla GPU:n globalt. Nvidia´s VD, Jensen Huang, levererade personligen H200, vilket markerar en milstolpe i OpenAI´s strävan efter Artificiell Allmän Intelligens (AGI). Förvärvet av H200 GPU är ett strategiskt drag av OpenAI för att driva utvecklingen av sin nästa generations AI-modell, GPT-5, och gå mot att uppnå AGI. Greg Brockman, president och medgrundare av OpenAI, delade en bild av överlämnandet på sociala medier, vilket understryker betydelsen av ögonblicket för att främja AI-forskning och gagna mänskligheten.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 26 april

NVIDIA:s VD levererar världens mest kraftfulla AI GPU till OpenAI

NVIDIA:s VD Jensen Huang levererade personligen företagets mest kraftfulla AI GPU-hårdvara, DGX H200, till OpenAI. OpenAI är det första företaget som mottar den nya NVIDIA DGX H200 GPU:n för att påskynda generativ AI. DGX H200 är utrustad med den nya H200 Tensor Core GPU:n, med Hopper-baserad hårdvara utrustad med 141 GB HBM3e GPU-minne och hastigheter upp till 4,8 TB/s. Den är mer effektiv än sin föregångare DGX H100 och betydligt kraftfullare. DGX H200 är den första AI-hårdvaran som stöder HBM3e-minne, vilket är snabbare och mer effektivt.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 26 april

OpenAI får världens mest kraftfulla GPU från Nvidia för att utveckla GPT-5

OpenAI har blivit det första företaget att ta emot Nvidias avancerade AI-processor DGX H200, personligen levererad av företagets VD, Jensen Huang. H200, marknadsförd som världens mest kraftfulla GPU, kommer att hjälpa OpenAI att vidareutveckla GPT-5 och uppnå sitt mål om artificiell allmän intelligens (AGI). OpenAI:s president och medgrundare, Greg Brockman, passade på att lägga ut en bild på överlämnandet på sociala medier, och dess VD, Sam Altman, var även närvarande.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 25 april

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft

Sam Altman, grundare av ChatGPT, har blivit avsatt från OpenAI av styrelsen och har istället gått med i Microsoft för att vara en del av ett team dedikerat till AI-forskning. Microsofts VD Satya Nadella meddelade stolt att företaget skulle välkomna Sam Altman och hans medhjälpare Greg Brockman. Altman och Brockman hade tidigare blivit sparkade från OpenAI av styrelsen, delvis för att Altman inte alltid varit ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Amerikanska entreprenören Emmett Shear, medgrundare av Twitch-plattformen, har gått med på att ta över ledningen av startupföretaget.

Direktlänk Dela The Times Hub fördjupade 18 april

Insider listar 100 ledande personer inom AI

Insider har sammanställt en lista över 100 personer som är ledande inom artificiell intelligens (AI). Bland dem finns Naveen Rao, vice VD för generativ AI på Databricks, Dario Amodei, medgrundare och VD för AI-startupen Anthropic, och Greg Brockman, president och medgrundare av OpenAI. Listan inkluderar också ledare från företag som Hugging Face, Cohere, Baidu, Seek AI, Grammarly, Google, Salesforce, Microsoft, Inflection AI och Amazon Web Services. Dessa individer och företag har bidragit till den snabba utvecklingen och tillämpningen av generativ AI inom olika branscher.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 15 april

OpenAI uppgraderar GPT-4 med bildigenkänning

OpenAI introducerade förra året sin mest kraftfulla storspråksmodell (LLM), GPT-4. Den nya modellen var ett betydande framsteg jämfört med dess föregångare, GPT-3.5, och visade imponerande prestanda i olika prov. Nyligen rapporterades att OpenAI tränade LLM med omfattande data från miljontals timmar av YouTube-videor. Nu har företaget, lett av Sam Altman, meddelat en annan uppgradering för GPT-4. I den nya uppdateringen kan GPT-4 ta emot bildinmatningar och lösa problem på ett bättre sätt. Denna senaste iteration, känd som GPT-4 Turbo med Vision, har gjorts allmänt tillgänglig som API för utvecklare.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 11 april

OpenAI tränade AI-modeller med YouTube-video-transkriptioner

En rapport från The New York Times avslöjade att OpenAI kan ha tränat AI-modeller på transkriptioner av YouTube-videor. OpenAI skapade en lösning kallad Whisper som kunde ta YouTube-videor och transkribera dem till text som sedan kunde användas som nytt AI-träningsdata. Processen att utveckla GPT-4, den kraftfulla AI-modellen bakom OpenAIs senaste ChatGPT-chatbot, tog över en miljon timmar av YouTube-videor transkriberade av Whisper. OpenAI:s anställda diskuterade hur YouTube-transkriptionsträningsdata potentiellt kunde bryta mot YouTubes regler, men OpenAI valde ändå att gå vidare med tron att träna AI med videorna var rättvist användande.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 april

OpenAI anklagas för potentiellt brott mot copyrightlagar

Forskare skapade verktyget Whisper för att träna OpenAI:s stora språkmodeller. Verktyget var specifikt utformat för att transkribera miljontals timmar av ljud från YouTube-videor, vilket gav företaget ett enormt försprång över sina konkurrenter. OpenAI visste att detta projekt befann sig i en juridiskt gråzon, men beslutade att fortsätta med det ändå. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som skulle transkriberas. Google gjorde något liknande för sina AI-modeller, vilket också potentiellt bröt mot upphovsrättslagarna.

Direktlänk Dela The Blaze fördjupade 9 april

AI-företag navigerar genom brist på värdefulla träningsdata

AI-industrin står inför växande problem med brist på värdefulla träningsdata. OpenAI har svarat på detta genom att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor för träningsändamål, trots potentiella rättsliga oklarheter kring upphovsrättsintrång. Google har också använt YouTube-innehåll för att träna sina AI-modeller, men betonar företagets motstånd mot obehörig skrapning. Meta, som konkurrerar inom AI-området, övervägde att använda upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd för att konkurrera med rivaler som OpenAI.

Direktlänk Dela Digital Market Reports fördjupade 9 april

OpenAI och Google anklagas för att bryta mot upphovsrätten genom att transkribera YouTube-videor

OpenAI och Google har rapporterats transkribera YouTube-videor för att samla in text till sina AI-modeller, vilket potentiellt kan bryta mot skaparnas upphovsrätt. Enligt en undersökning av New York Times och Meta, skar teknikjättarna hörn för att få tillgång till så mycket data som möjligt för att träna sina AI-modeller. OpenAI-forskare ska ha skapat ett taligenkänningsverktyg som heter Whisper, vilket möjliggör ljudtranskription från YouTube-videor. Detta kan generera ny konversationstext som skulle göra ett AI-system smartare. Trots diskussioner om hur det kan bryta mot YouTubes regler, hävdar flera källor att mer än en miljon timmar av YouTube-videor har transkriberats. Transkriptionerna matades sedan in i GPT-4, det avancerade AI-systemet som driver den senaste versionen av ChatGPT:s chatbot. Google, YouTube:s moderbolag, rapporterades också ha transkriberat videor för att träna sina egna AI-modeller. Dessutom var OpenAI:s president Greg Brockman personligen involverad i insamlingen av videor som användes. OpenAI:s påstådda användning av YouTube-videor kan också bryta mot Googles policyer, som förbjuder användning av dess innehåll för ´oberoende´ applikationer och ´automatiserade medel´ av dess videor genom metoder som robotar, botnät eller scrapers.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att bryta mot YouTubes regler för att träna AI

OpenAI har använt över en miljon timmar av YouTube-videotranskriptioner för att träna sin mest avancerade generativa AI-modell, GPT-4, vilket strider mot YouTubes regler. OpenAIs president Greg Brockman var personligen involverad i urvalet av videor att använda för AI-träning. OpenAI ansåg att detta var ´rättvis användning´ av offentligt tillgängliga videor, men YouTube hävdar att deras regler förbjuder obehörig skrapning eller nedladdning av YouTube-innehåll. Samtidigt påpekas det att Google har gjort samma sak vid träning av sina AI-modeller som används i Gemini.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att använda YouTube-data för att träna AI-modell

OpenAI kan ha använt mer än en miljon timmar transkriberad data från YouTube-videor för att träna sin senaste artificiella intelligens (AI) modell GPT-4, enligt en rapport. Rapporten hävdar att OpenAI tvingades skaffa data från YouTube eftersom det hade uttömt sin hela tillgång av textordresurser för att träna sina AI-modeller. Om anklagelsen är sann kan det leda till nya problem för AI-företaget som redan kämpar med flera rättsprocesser för användning av upphovsrättsskyddad data. OpenAI lanserade offentligt Whisper, ett verktyg för automatiskt taligenkänning, i september 2022 för att transkribera YouTube-videor och träna sina modeller med hjälp av data.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att ha transkriberat YouTube-videor för AI-utbildning

OpenAI har rapporterats ha transkriberat mer än en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4, enligt The New York Times. Detta kommer strax efter att YouTube:s VD Neal Mohan sagt att transkribering av YouTube-videor för AI-utbildning skulle vara en ´klar överträdelse´ av deras policy. OpenAI:s teammedlemmar, inklusive presidenten Greg Brockman, hjälpte personligen till att samla in YouTube-videorna, enligt källor. OpenAI använde påstått Whisper, deras AI-transkriptionsprogramvara, för att samla in mer data för att träna GPT-4.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 8 april

OpenAI utvecklar Whisper för att transkribera YouTube-videor

OpenAI har utvecklat Whisper, en ljudtranskriptionsmodell, för att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin GPT-4 språkmodell. Detta behov uppstår från det faktum att tillgängliga data kommer att ta slut vid 2026. OpenAI:s president Greg Brockman övervakade personligen datainsamlingsprocessen. OpenAI betonar företagets ansträngningar att skapa unika dataset skräddarsydda för varje modell. Företaget utforskar också att generera syntetiska data. Google erkände rapporter om OpenAIs aktiviteter, men upprepade sina policyer som förbjuder obehörig skrapning eller nedladdning av sådana data. Meta står inför liknande utmaningar.

Direktlänk Dela Candid Technology fördjupade 8 april

OpenAI använder YouTube-videor för att träna GPT-4 språkmodell

OpenAI har avslöjat GPT-4, dess mest robusta stora språkmodell hittills, vilket markerar ett betydande steg i AI-kapabiliteter. Modellens skicklighet visades genom imponerande poäng på olika prov, vilket indikerar dess avancerade språkförståelse. En rapport från New York Times avslöjade att OpenAI stötte på data brist vid utvecklingen av sin Whisper ljudtranskriptionsmodell. För att lösa detta problem transkriberade företaget över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4 språkmodell, ett drag med rättsliga oklarheter.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 8 april

OpenAI tränar GPT-4 på YouTube-videor utan Googles tillstånd

OpenAI har tränat sin senaste LLM, GPT-4, på en miljon timmar ljud från YouTube-videor utan att fråga Google om tillåtelse. Trots att detta går emot Googles upphovsrätt och användarvillkor, har företaget inte invänt några invändningar, eftersom de själva använder YouTube för att träna sina egna LLMs. OpenAI utvecklade sin ljudtranskriptionsmodell Whisper för att skrapa ljudet från videorna. Vissa anställda motsatte sig denna ´olagliga´ datainsamling, men projektet fortsatte ändå. Google har också nyligen utökat användarvillkoren för flera tjänster, vilket ger dem tillgång till offentligt material för att träna sina egna LLMs.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 8 april

OpenAI transkriberade över en miljon timmar YouTube-videor för att träna GPT-4

OpenAI, som var i behov av träningsdata, skapade sitt Whisper-ljudtranskriptionsalgoritm för att övervinna hindret, och transkriberade över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4, sin mest imponerande stora språkmodell. Företaget var medvetet om de juridiska problemen men ansåg att det var rimlig användning. OpenAI:s president Greg Brockman samlade personligen in de videoklipp som användes. OpenAI:s talesperson Lindsay Held förklarade att företaget skapar ´unika´ dataset för var och en av dess modeller för att ´hjälpa deras förståelse av världen´ och upprätthålla sin globala forskningstävling.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 8 april

Indisk ursprunglig man lämnar Google för att ansluta sig till OpenAI

En man med indiskt ursprung, som anställdes av Google direkt från IIT-Madras, har bytt från teknikjätten efter över ett decennium för att ansluta sig till ChatGPT:s moderbolag OpenAI. Kavin Karthik, som arbetade på Google och nyligen anslöt sig till OpenAI, studerade på IIT-Madras. Han kommer att ansluta sig till OpenAI som medlem av det tekniska teamet. Karthik meddelade den nya rollen på LinkedIn och X (tidigare Twitter). Han skrev att ´Google var mer än en arbetsplats; det var en smältdegel för tillväxt och innovation som definierade mina 20-tal´.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 8 april

OpenAI tränade sin språkmodell GPT-4 med miljontals timmar YouTube-videor

Förra året avtäckte OpenAI sin mest kraftfulla stora språkmodell (LLM), GPT-4. Modellen tränades med hjälp av miljontals timmar av YouTube-videor, trots legal osäkerhet kring denna metod. OpenAI:s president, Greg Brockman, spelade en direkt roll i att hitta dessa videor. Företaget hade uttömt sina konventionella datakällor 2021, vilket ledde till diskussioner om transkribering av YouTube-videor, podcasts och ljudböcker. OpenAI:s talesperson, Lindsay Held, talade om företagets ansträngningar att skapa distinkta dataset för varje modell för att förbättra deras förståelse och bibehålla konkurrenskraft i global forskning.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 8 april

OpenAI anklagas för att använda YouTube-data för att träna GPT-4

Enligt The New York Times har OpenAI utvecklat Whisper, en ljudtranskriptionsmodell, och transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att erhålla högkvalitativa material för att träna GPT-4-modellen. Företaget visste att dessa åtgärder var juridiskt ifrågasatta och i en ´gråzon´ av upphovsrätten. Google har uttryckt oro över OpenAIs aktiviteter och hävdar att det strider mot deras användarvillkor. OpenAI har dock försvarat sina handlingar som ´rättvis användning´.

Direktlänk Dela Internet Technologies of Ukraine fördjupade 8 april

OpenAI använder YouTube-videor för att träna AI-modeller

OpenAI har transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin senaste modell, trots juridiska osäkerheter. Företaget anser att det ligger inom ramen för fair use. OpenAIs president, Greg Brockman, valde direkt vilka videor som skulle användas i detta initiativ. Talespersonen Lindsay Held betonade företagets engagemang för att skräddarsy unika dataset för varje modell, med syfte att förbättra deras förståelse av världen och stärka den globala forskningskonkurrenskraften. Google, OpenAI och den bredare AI-utbildningsvärlden brottas med den minskande tillgängligheten av träningsdata.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 8 april

OpenAI och Google anklagas för att skrapa data från YouTube för AI-utbildning

Enligt en rapport från The New York Times har OpenAI skrapat data från YouTube-videor för att träna sin mest avancerade stora språkmodell, GPT-4. Google, som äger YouTube, ska ha kännedom om OpenAIs praxis och tillåter det eftersom de själva har samma tillvägagångssätt. OpenAI har utvecklat en ny modell, Whisper audio transcription model, för att skrapa data från YouTube-videor. Rapporten nämner också OpenAIs president, Greg Brockman, för hans inblandning i företagets taktik för GPT-4-utbildning. Google påstås också använda samma metod för att träna sin Gemini AI, vilket strider mot skaparens upphovsrätt.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 7 april

OpenAI använder YouTube-data för att träna AI-modell

AI-forsknings- och implementeringsföretaget OpenAI har tränat sin AI-chatmodell ChatGPT och det avancerade stora språkmodellen GPT-4 med data från YouTube. Enligt en rapport transkriberade OpenAI över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4. När OpenAI tog slut på data utvecklade de Whisper, ett taligenkänningsverktyg som kunde transkribera videor. Företaget använde också data från GitHub, Quizlet och en databas med schackdrag. Trots Googles förbud mot att använda videor för ´oberoende´ applikationer och tillgång till dem via ´automatiserade medel´, trodde företaget att träning av AI med videor var en del av rättvis användning.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 7 april

OpenAI använde olagligt över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell

OpenAI, ledd av Sam Altman, har transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell kallad GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt, men ansåg det vara ´fair use´. OpenAIs ordförande Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för The Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att behålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google, som äger YouTube, sa att de har ´sett obekräftade rapporter´ om OpenAIs aktivitet.

Direktlänk Dela Zee News fördjupade 7 april

OpenAI använder YouTube-videor för att träna sin AI-modell trots potentiella rättsliga problem

OpenAI, företaget grundat av Sam Altman och känt för sin chatbot-service ChatGPT, har rapporterats ha använt över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell, GPT-4. Trots potentiella rättsliga problem anser företaget att det är rättvist användande. OpenAI:s president, Greg Brockman, var direkt involverad i urvalet av videor för träningen. Google, som äger YouTube, har uttryckt medvetenhet om orapporterade rapporter om AI-företagets handlingar. Det påminner om att både dess robots.txt-filer och användarvillkor förbjuder obehörig skrapning eller nedladdning av YouTube-innehåll.

Direktlänk Dela Gulistan News fördjupade 7 april

OpenAI använder YouTube-data för att träna sin AI-modell, GPT-4

OpenAI har utnyttjat över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin senaste AI-modell, GPT-4. OpenAI:s president, Greg Brockman, spelade en avgörande roll i urvalet av dessa videor för träning. Google, som äger YouTube, har erkänt att det finns obekräftade rapporter om OpenAIs agerande. Användning av YouTube-data för att träna AI-modeller har gjorts tidigare, bland annat av Microsoft. OpenAI menar att deras användning faller under ´fair use´, men det väcker frågor om upphovsrätt, ägande och samtycke.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 7 april

OpenAI använde över en miljon timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4

OpenAI, som leds av Sam Altman, transkriberade mer än en miljon timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell kallad GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ansåg det vara ´rättvist bruk´. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att bibehålla sin globala forskningskonkurrenskraft.

Direktlänk Dela National Herald India fördjupade 7 april

AI-företag anklagas för att skrapa data från YouTube för att träna AI-modeller

AI-företag som OpenAI, Google och Meta anklagas för att använda tvivelaktiga metoder för att säkra högkvalitativ data för att träna sina AI-modeller. Enligt en rapport har OpenAI transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att samla data för att träna sin mest avancerade stora språkmodell, GPT-4. Google, som äger YouTube, har också påståtts vara inblandad i samma praxis för sina AI-modeller, vilket bryter mot skaparens upphovsrätt. OpenAI:s president, Greg Brockman, var också med i teamet.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 7 april

OpenAI transkriberade miljoner timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4

OpenAI, ledd av Sam Altman, har transkriberat över en miljon timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ansåg det vara ´rättvist användande´. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för The Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att behålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google, som äger YouTube, sade att det har ´sett obekräftade rapporter´ om OpenAIs aktivitet.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 7 april

OpenAI kan ha brutit mot YouTube-skapares upphovsrätt

OpenAI har använt transkriptioner från över en miljon timmar av YouTube-videor för att förbättra sin avancerade språkmodell, GPT-4, enligt The New York Times. OpenAI:s president, Greg Brockman, var direkt involverad i urvalet av träningsvideor. Trots medvetenheten om potentiella juridiska konsekvenser ansåg OpenAI att detta var rättvist bruk. OpenAI:s talesperson, Lindsay Held, meddelade att företaget skapar ´unika´ datamängder för varje modell för att ´hjälpa deras förståelse av världen´. Google har också kommenterat OpenAIs användning av YouTube-transkriptioner.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 7 april

OpenAI använde YouTube-data för att träna sin AI-modell GPT-4

OpenAI, ledd av Sam Altman, har transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell kallad GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ansåg det vara ´rättvist bruk´. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen inblandad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för The Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att bibehålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google, som äger YouTube, sa att man ´sett obekräftade rapporter´ om OpenAI:s aktivitet.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 7 april

AI-företag kämpar med att samla in högkvalitativ träningsdata

AI-företag upplever svårigheter att samla in högkvalitativ träningsdata. OpenAI har utvecklat sin Whisper-ljudtranskriptionsmodell för att komma över denna hinder, genom att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4, deras mest avancerade stora språkmodell. OpenAI president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor. OpenAI talesperson Lindsay Held sa att företaget skapar unika dataset för varje modell för att hjälpa deras förståelse av världen och bibehålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google har också samlat in transkript från YouTube, enligt Times källor.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 april

OpenAI och Google anklagas för att bryta mot upphovsrätten genom att träna AI-modeller med YouTube-video

OpenAI och Google har tränat sina AI-modeller på text transkriberad från YouTube-videor, vilket potentiellt bryter mot skaparnas upphovsrätt, enligt en rapport från The New York Times. Rapporten beskriver hur OpenAI, Google och Meta har utnyttjat data till sina AI:er. Detta kommer bara några dagar efter att YouTube:s VD Neal Mohan i en intervju sade att OpenAI:s påstådda användning av YouTube-videor för att träna sin nya text-till-video-generator, Sora, skulle strida mot plattformens policy. Enligt NYT använde OpenAI sitt Whisper taligenkänning verktyg för att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor, som sedan användes för att träna GPT-4.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 april

AI-företag brottas med problem att samla in högkvalitativ träningsdata

AI-företag stöter på problem med att samla in högkvalitativ träningsdata. OpenAI har rapporterats ha använt sin Whisper audio transkriptionsmodell för att transkribera över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4, dess mest avancerade språkmodell. Detta trots att företaget förstod att detta var juridiskt tveksamt. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av filmer som användes. Google har också samlat in transkriptioner från YouTube, enligt källor till The New York Times. Meta har också stött på problem med tillgången till bra träningsdata och har diskuterat obehörig användning av upphovsrättsskyddade verk.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 6 april

OpenAI:s GPT-4 Vision skakar om tekniklandskapet

OpenAI:s GPT-4, en gång ett löfte om att överskrida textbaserade modellers begränsningar, har genomgått banbrytande uppdateringar som förändrar AI-landskapet. GPT-4 Vision kan inte bara tolka världen genom text, utan också genom syn och ljud. Den kan identifiera en växt, känna igen ´Waldo´, och översätta antika texter från en enkel bild. Dessutom kan den förstå sammanhang, tolka data från bilder, avkoda komplexa diagram och omvandla information till meningsfulla resultat. Denna AI-modell kan även förvandla en bild till en funktionell webbplats och fungera som en AI-lärarassistent.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 1 april

OpenAI förbereder lanseringen av sin mest avancerade chattbot, GPT-5

OpenAI planerar att släppa en mer kraftfull version av sin chattbot, ChatGPT, känd som GPT-5, redan denna sommar. Enligt uppgifter har vissa företag redan fått testa en demo av verktyget. GPT-5 kommer att erbjuda bättre personalisering, göra färre fel och hantera fler typer av innehåll, inklusive video. OpenAI har börjat träna GPT-5 inför lanseringen och systemet kommer att genomgå flera säkerhetsteststeg. OpenAI:s VD har talat om GPT-5 vid flera tillfällen och bekräftat att företaget arbetar på det.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 31 mars

Elon Musk kritiserar AI-företag, hävdar att de är motsatsen till sina namn

Elon Musk, VD för SpaceX och Tesla, deltog i Viva Technology-konferensen i Paris, Frankrike den 16 juni 2023. Musk gjorde en pik mot ett antal artificiella intelligens (AI) företag, inklusive Open AI, Stability AI och Meta, genom att kalla dem motsatsen till deras namn. Denna kommentar kom som svar på ett inlägg av användaren Eliezer Yudkowsky. Musk har tidigare uttryckt oro över AI som ett existentiellt hot mot mänskligheten och stämde nyligen OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett uppdraget att göra AI fördelaktigt för mänskligheten.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 24 mars

UK myndighet granskar Microsoft och OpenAIs partnerskap

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) har öppnat en konsultationsperiod för att avgöra om partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI, inklusive nyligen utvecklingar kring hanteringen av ChatGPT-generatorn, kommer att leda till ett relevant fusionfall och dess eventuella påverkan på konkurrensen. CMA kommer att granska om företaget har förvärvat kontroll, det vill säga om en part har materiellt inflytande, effektiv kontroll eller mer än 50% av röstningsrättigheterna över en annan enhet. OpenAI meddelade i slutet av november att Microsoft, företagets huvudaktieägare, kommer att spela en icke-röstningsobservatörsroll i företagets nya styrelse.

Direktlänk Dela Small Cap News fördjupade 23 mars

Microsoft anställer grundarna av Inflection AI för att leda ny konsument AI-enhet

Microsoft har anställt Mustafa Suleyman och Karén Simonyan, grundarna av AI-startupen Inflection AI, och flera av deras kollegor. Suleyman, även medgrundare till DeepMind som Google köpte 2014, kommer att leda Microsofts nybildade konsument-AI-enhet, Microsoft AI, medan Simonyan ansluter som chefsforskare i samma grupp. Suleyman kommer också att leda AI-produkter och forskning för Copilot, Bing och Edge. Inflection AI, som Microsoft ledde en finansieringsrunda på 1,3 miljarder dollar i för mindre än ett år sedan, kommer att ändra sitt fokus till AI-studioverksamheten och kommer att vara värd för Inflection-2.5 på Microsoft Azure.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 mars

Microsoft skapar AI-enhet, rekryterar brittiska AI-pionjärer

Microsoft har skapat en ny konsumentenhet kallad Microsoft AI, som kommer att fokusera på företagets AI-konsumentprodukter och forskning. Som en del av denna ´drömteam´ har Microsoft rekryterat den brittiska AI-pionjären Mustafa Suleyman, medgrundare av Inflection AI och DeepMind AI, för att leda organisationen som VD. Tillsammans med Suleyman ansluter sig Karén Simonyan, också från Inflection AI, som antar rollen som chefsforskare. Dessutom har Microsofts VD Satya Nadella tidigare erbjudit jobb till OpenAI:s medgrundare Sam Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 21 mars

Microsoft leder AI-racet tack vare partnerskap med OpenAI

Microsoft har en stark ledning i AI-racet tack vare sitt partnerskap med OpenAI. Detta har tillåtit företaget att använda de senaste versionerna av ChatGPT innan andra får chansen att testa. OpenAI har genomgått stora förändringar på kort tid, men Sam Altman fortsätter att leda teamet tillsammans med Greg Brockman och andra. Microsofts VD Satya Nadella har nyligen öppet diskuterat partnerskapet och hur Microsoft bestämde sig för att gå vidare med affären. Rapporter hävdar att Microsoft har investerat cirka 10 miljarder dollar i detta partnerskap.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 18 mars

Microsofts VD diskuterar AI-konkurrens och partnerskap med OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, diskuterade nyligen företagets partnerskap med OpenAI och konkurrens inom AI-området, särskilt med Google. Nadella uppskattar OpenAIs annorlunda tillvägagångssätt och menar att partnerskapet stärker Microsofts position på marknaden. Han erkände också att det finns brister i AI-modeller, inklusive Microsofts egen text-till-bild-generator, Copilot Designer. Trots Googles resurser och kompetens, lyckades Microsoft nyligen bli det ledande AI-företaget, kortvarigt överträffa Apple och nå ett marknadsvärde på över $3 biljoner.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 16 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för avvikelse från ursprungligt uppdrag

Elon Musk, som var avgörande för finansieringen av OpenAI, hävdar att organisationen har avvikit från sitt ursprungliga uppdrag. Musk stämde OpenAI med anklagelsen att de inte längre är en ideell organisation inriktad på att utveckla teknik för allmänhetens bästa, utan istället har blivit ett slutet dotterbolag till Microsoft. OpenAI svarade på Musks stämning genom att kalla den för ´osammanhängande´. Musk skämtade om att han skulle dra tillbaka stämningen om OpenAI bytte namn till ClosedAI.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 14 mars

Elon Musk planerar att göra sin chatbot Grok öppen källkod

Elon Musk har en chatbot vid namn Grok som han planerar att göra till öppen källkod. Det är oklart vilka delar av boten som kommer att vara öppna för granskning. Musk har tidigare grundat OpenAI, men hans roll har minskat över tid. Han har nyligen stämt företaget och dess VD, Sam Altman, för att ha brutit mot dess ursprungliga stadgar genom att ingå ett flera miljarder dollar stort avtal med Microsoft. OpenAI har avvisat dessa påståenden i ett blogginlägg. Grok är inte AGI, men är låst bakom en prenumeration på X. Grok är fortfarande i sina tidiga stadier, men den fungerar med realtidsinformation och kommer att bli öppen källkod.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 12 mars

OpenAI utmanar Elon Musks påstående i rättslig tvist

OpenAI har utmanat ett grundläggande påstående som Teslas VD Elon Musk gjorde i det stämningsansökan han lämnade in mot startupföretaget tidigare denna månad. Musk, som hävdade kontraktsbrott i startupföretaget som han stödde, hänvisade i sin stämningsansökan tidigare denna månad till ett ´grundavtal´ med honom och två andra OpenAI-medgrundare, Sam Altman och Greg Brockman. OpenAI svarade på Musks klagomål förra veckan genom att förlöjliga det i ett memo till anställda och släppa e-postmeddelanden som involverar honom som går tillbaka till dess tidigaste dagar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 12 mars

OpenAI kritiserar Elon Musks anklagelser i rättsfil

OpenAI har kritiserat Elon Musks anklagelser mot det, och säger i en rättsfil att miljardären entreprenörens påståenden ´bygger på invecklade - ofta inkoherenta - faktiska premisser.´ Det starkt formulerade dokumentet är företagets första juridiska svar på Musks stämning mot företaget, VD Sam Altman och president Greg Brockman i februari. Musk hävdade att uppstartsföretaget hade avvikit från sin mission att bygga ansvarsfull artificiell intelligens och att det hade blivit beroende av Microsoft Corp., dess största investerare.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 11 mars

Elon Musk gör sin AI-startup xAI:s chatbot Grok öppen källkod

Elon Musk tillkännagav på måndagen att hans startup för artificiell intelligens, xAI, kommer att göra sin chatbot, Grok, öppen källkod denna vecka. Detta kommer mitt i hans rättsliga strid med OpenAI, som han kallade ´en lögn´. Musk, som är VD för Tesla, gjorde tillkännagivandet på sin sociala medieplattform, X. Musk stämde nyligen OpenAI, som han medgrundade 2015 och lämnade 2018, och påstår att företaget övergav sin ursprungliga mission att utveckla öppen källkods-teknologi för artificiell allmän intelligens till förmån för vinster. Stämningen, som även nämner OpenAI:s VD och medgrundare Sam Altman, hävdar att Altman och medgrundaren Greg Brockman ursprungligen närmade sig Musk för att skapa ett icke-vinstdrivande företag med öppen källkod, och att företagets övergång till att tjäna pengar bröt mot det kontraktet. Musk kräver att OpenAI, som nu stöds av Microsoft, återgår till öppen källkod.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 11 mars

Elon Musks AI-startup xAI kommer att öppna källkoden för sin chatbot Grok

Elon Musks AI-startup xAI kommer att öppna källkoden för sin chatbot Grok ´denna vecka´, enligt företagets miljardärsgrundare. Detta gör Groks källkod fritt tillgänglig för omdistribution och modifiering, vilket ses som Musks senaste stöt mot rivalen OpenAIs populära ChatGPT. Efter tillkännagivandet uppmanade andra användare OpenAI att göra detsamma, varpå Musk svarade: ´OpenAI är en lögn.´ En Reddit-användare antydde att ChatGPT fortfarande är en sluten källkodsapplikation eftersom ´OpenAI är något bekymrad över de möjliga risker som är förknippade med att göra ChatGPT helt öppen källkod.´

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 11 mars

OpenAI utser nya styrelseledamöter och uttrycker förtroende för ledarskapet

OpenAI meddelade på fredagseftermiddagen att de har utsett tre nya medlemmar till företagsstyrelsen och släppt resultaten av en oberoende granskning av händelserna kring VD Sam Altmans överraskande avsked i november. De nyutnämnda styrelsemedlemmarna är Dr. Sue Desmond-Hellmann, tidigare VD för Bill and Melinda Gates Foundation, Nicole Seligman, tidigare EVP och global general counsel för Sony, och Fidji Simo, VD och ordförande för Instacart. Granskningen, utförd av advokatbyrån WilmerHale, undersökte omständigheterna som ledde till Altmans plötsliga avlägsnande från styrelsen och hans avsked som VD.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 11 mars

Sam Altman återvänder till OpenAI:s styrelse, Microsoft förbättrar Copilot-säkerhet, Google bekämpar AI-genererat spam, ChatGPT kan nu tala tillbaka

OpenAI:s VD Sam Altman har återvänt till företagets styrelse och kommer att tjäna tillsammans med tre nya medlemmar. Sue Desmond-Hellmann, tidigare VD för Bill and Melinda Gates Foundation, Nicole Seligman, tidigare EVP och General Counsel på Sony Corporation och, Fidji Simo, VD och ordförande för Instacart kommer att ansluta sig till Altman runt styrelsebordet. Tidigare styrelsemedlemmar, inklusive Helen Toner, Director of Strategy and Foundational Research Grants vid Georgetown University´s Center for Security and Emerging Technology, Ilya Sutskever, OpenAI:s chefsforskare, och entreprenören Tasha McCauley, slutade alla efter att de avsatte Altman som VD innan hans snabba återkomst. Microsoft har blockerat uppmaningar i ett försök att förhindra att dess AI Copilot-verktyg genererar våldsamma, sexuella bilder efter att en av dess ingenjörer klagade till US Federal Commission Committee. Google kommer att nedgradera lågkvalitativt, ooriginalt, spamigt innehåll skapat av både människor och AI för att förbättra sökresultaten. ChatGPT kan nu läsa upp sitt svar på användarnas frågor i OpenAI:s iOS, Android och webbapplikationer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 11 mars

OpenAI:s styrelse återinsätter Sam Altman som VD efter utredning

En oberoende utredning beställd av OpenAI:s styrelse har funnit att VD Sam Altman inte behövde avlägsnas, vilket effektivt återinsätter honom i företaget. Utredningen, utförd av advokatbyrån WilmerHale, krävde granskning av över 30 000 dokument och intervjuer med dussintals styrelsemedlemmar och anställda. Styrelsen uttrycker nu ´fullt förtroende´ för Altman och medgrundaren Greg Brockman. Styrelsechefen Bret Taylor tillkännagav också tre nya styrelsemedlemmar. Altman sparkades abrupt av ChatGPT-tillverkaren i november, men återanställdes några dagar senare.

Direktlänk Dela Newser fördjupade 11 mars

Sam Altman återvänder till OpenAI:s styrelse efter omtvistad avsked

Sam Altman, en av originalgrundarna till OpenAI, har återvänt till företagets styrelse efter att ha blivit avskedad. Altman fick sparken från OpenAI under kontroversiella omständigheter, vilket ledde till att advokatfirman WilmerHale granskade händelsen och fann att det inte fanns någon god anledning att avskeda honom. Altman har nu återvänt till styrelsen, och vissa av de direktörer som beslutade att avskeda honom har avlägsnats. OpenAI har också stärkt sina band med Microsoft, med deras partnerskap nu värt hela 13 miljarder dollar. OpenAI, som ursprungligen startade som en förespråkare för att göra AI säker och öppen för alla, har nu blivit ett företag värt 90 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 10 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämning, Apple lanserar nya MacBook Air-modeller och emojis

Denna vecka riktade teknikindustrin sin uppmärksamhet mot Elon Musk och OpenAI. Efter att Musk stämde företaget har OpenAI svarat med egna anklagelser om att entreprenören försöker slå samman OpenAI med Tesla. På andra håll i AI-världen lanserade Anthropic sin Claude 3-modellfamilj, en trio av avancerade chattrobotar. Apple rullade ut MacBook Air-modeller uppdaterade med M3-chips, samt sin iOS 17.4-uppdatering för iPhones. OpenAI svarade offentligt på Elon Musks stämning mot dem med ett blogginlägg som detaljerat beskrev upplösningen av hans relation med företaget. Musk ville att ansträngningarna skulle ta formen av en fusion med Tesla, något som grundarna Sam Altman och Greg Brockman vägrade att gå med på. Apple har avtäckt 118 nya emojis som en del av iOS 17.4. Anthropic har fortsatt att utveckla sin AI med lanseringen av Claude 3. Apple har uppdaterat sina MacBook Airs med det senaste M3-chippet.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 10 mars

Elon Musk föreslog att OpenAI skulle slås samman med Tesla under företagets krisår 2018

Elon Musk försökte 2018 att slå samman Tesla med OpenAI, enligt uppgifter från OpenAI. Under denna period kämpade Tesla med produktionsproblem och ekonomiska svårigheter kopplade till Model 3. Musk föreslog att OpenAI skulle samla in en miljard dollar, slås samman med Tesla och utse honom till VD. Han såg OpenAI som en potentiell källa till kapital och ville även hålla företagets teknologi hemlig. OpenAI har sedan dess blivit ett framstående företag inom tekniksektorn, medan Tesla har upplevt ekonomiska svårigheter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 mars

Sam Altman återvänder till OpenAI:s styrelse

Sam Altman kommer att återvända till OpenAI:s styrelse, den exklusiva grupp som har den yttersta kontrollen över utvecklaren ChatGPT. Beslutet kommer drygt fyra månader efter att styrelsen mystiskt sparkade Altman, vilket ledde till att mer än 700 OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. Altman ansluter sig till tre nya styrelsemedlemmar: Sue Desmond-Hellmann, tidigare VD för Bill och Melinda Gates Foundation; Nicole Seligman, tidigare president för Sony, och Fidji Simo, VD för Instacart. Alla tre nya medlemmar är kvinnor, vilket är anmärkningsvärt då de ansluter sig till en tidigare helt manlig styrelse.

Direktlänk Dela Gizmodo Australia fördjupade 10 mars

Sam Altman återvänder till OpenAIs styrelse

Sam Altman har återvänt till OpenAIs styrelse efter en händelserik serie händelser i november förra året, då han först fick sparken från företaget, bara för att återinsättas inom några dagar. Tre nya medlemmar har också tillkommit i styrelsen, inklusive den tidigare VD:n för Bill and Melinda Gates Foundation, Dr. Sue Desmond-Hellmann, tidigare EVP och General Counsel vid Sony Corporation Nicole Seligman, och ordförande för Instacart, Fidji Simo. OpenAI offentliggjorde även en serie e-postmeddelanden mellan styrelsemedlemmarna och Elon Musk angående Musks önskan att omvandla företaget till en ´för vinst´-enhet.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 10 mars

OpenAI avslöjar ny ledning och detaljer om utvecklingen av ChatGPT 5

OpenAI har släppt nya detaljer om sin ledning och dem som kommer att övervaka utvecklingen och lanseringen av ChatGPT 5. Full träning av GPT-5 är redan igång, vilket bekräftades av Greg Brockman, OpenAI:s president och medgrundare, och Jason Wei, en framstående OpenAI-forskare. OpenAI har bekräftat att Sam Altman och Greg Brockman har återinsatts för att fortsätta leda OpenAI efter en oberoende granskning av advokatbyrån WilmerHale. OpenAI:s styrelse har valt tre nya medlemmar, inklusive Dr. Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman och Fidji Simo. OpenAI har också infört förbättringar i sin styrstruktur, inklusive en ny uppsättning riktlinjer för företagsstyrning, en förstärkt policy för intressekonflikter och inrättandet av en visselblåsartelefonlinje.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 10 mars

OpenAI:s Sam Altman återvänder till styrelsen efter intern utredning

OpenAI meddelade att VD Sam Altman kommer att återgå till bolagets styrelse efter en intern utredning. Utredningen, utförd av amerikanska juridikfirman WilmerHale, fann att Altman och medgrundaren Greg Brockman ´är de rätta ledarna för OpenAI´. Samtidigt tillkännagavs utnämningen av tre nya styrelsemedlemmar; Dr. Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman och Fidji Simo. Utredningen involverade intervjuer med tidigare styrelsemedlemmar, rådgivare, nuvarande chefer och andra vittnen, samt granskning av över 30 000 dokument. Trots turbulensen har OpenAI upplevt enorm tillväxt, med AI-chattboten ChatGPT som lockar runt 100 miljoner aktiva användare i veckan.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 10 mars

Sam Altman återvänder till OpenAIs styrelse

Sam Altman kommer att gå med i OpenAIs styrelse igen efter att en oberoende undersökning fann att hans beteende ´inte krävde borttagning´. En särskild kommitté för OpenAI:s styrelse meddelade att granskningen var slutförd och uttryckte fullt förtroende för Altmans och Greg Brockmans fortsatta ledarskap för OpenAI. Advokatfirman WilmerHale intervjuade styrelsemedlemmar, anställda och granskade ´mer än 30 000 dokument´ för att nå slutsatsen. OpenAIs styrelse meddelade också valet av tre nya styrelsemedlemmar som en del av sitt åtagande att expandera.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 10 mars

Utredning om Sam Altmans avsked från OpenAI avslutas med tydliga slutsatser

En oberoende, icke-vinstdrivande organisation har genomfört en utredning om händelserna i november 2023 som resulterade i Sam Altmans plötsliga avsked från OpenAI. Utredningen har kommit fram till att Altmans uppförande inte krävde uppsägning. Advokatbyrån WilmerHale har intervjuat styrelsemedlemmar, personal och granskat över 30 000 dokument för att dra slutsatsen att både Altman och medgrundaren Greg Brockman är ´rätt ledare för OpenAI´. OpenAI har också meddelat att de kommer att stärka sin policy med en ny uppsättning riktlinjer för sin arbetsstyrka och skapa en hotline för att rapportera oegentligheter. Dessutom har tre nya personer tillkommit i OpenAIs styrelse: Sue Desmond-Hellmann, tidigare verkställande direktör för Bill & Melinda Gates Foundation; Nicole Seligman, tidigare juridisk chef på Sony och Fidji Simo, VD för Instacart.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 9 mars

Sam Altman återinträder som VD för OpenAI efter utredning

OpenAI medgrundare Sam Altman kommer formellt att återinträda i företaget som VD och kommer också att sitta i styrelsen, meddelade företaget i ett blogginlägg på fredagen. Altman blev avsatt från båda dessa roller för några månader sedan. OpenAI kommer också att få nya styrelseledamöter medan företaget genomförde en fullständig utredning för att kontrollera om Sam Altman hade gjort något olämpligt. Efter en omfattande granskning av Sam Altmans uppförande i OpenAI uttryckte styrelsen fullt förtroende för Sam Altman och Greg Brockman som företagets ledare.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 9 mars

OpenAI återinsätter Sam Altman som VD och lägger till tre kvinnor i styrelsen

AI-företaget OpenAI har återinsatt Sam Altman som VD och lagt till tre kvinnor i styrelsen, efter en utomstående undersökning om företagets interna konflikter. Undersökningen, som utfördes av advokatbyrån WilmerHale, fann att Altmans avsked var en konsekvens av ett förtroendebrott mellan honom och den tidigare styrelsen. De nya styrelsemedlemmarna är Dr. Sue Desmond-Hellman, tidigare VD för Bill & Melinda Gates Foundation, Nicole Seligman, tidigare allmän rådgivare för Sony, och Instacart VD Fidji Simo. Altman uttryckte sin lättnad över att processen är över och att han har lärt sig av upplevelsen.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 mars

OpenAI återinsätter Sam Altman som styrelseledamot och lägger till tre kvinnor i styrelsen

OpenAI har återinsatt Sam Altman i sin styrelse och uttrycker ´fullt förtroende´ för hans ledarskap, vilket omvänder den turbulens som pågått de senaste fyra månaderna. Altman återanställdes efter avslutningen av en extern utredning om den dramatiska ChatGPT-sagan i november. Företaget anlitade advokatfirman WilmerHale för att undersöka vad som ledde till att företaget plötsligt sparkade Altman i november, bara för att återanställa honom några dagar senare. OpenAI tillade också tre kvinnor till sin styrelse: Sue Desmond-Hellman, tidigare chef för Bill and Melinda Gates Foundation; Nicole Seligman, tidigare generalråd för Sony; och Instacarts VD Fidji Simo.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 9 mars

Elon Musk stämmer OpenAI:s medgrundare, påståenden motbevisade med e-postutbyte

Elon Musk stämde förra veckan sina två medgrundare till OpenAI, Sam Altman och Greg Brockman, för ´flagranta brott´ mot deras ursprungliga avtal att utveckla artificiell intelligens öppet och utan vinstjakt. OpenAI har nu släppt delvis redigerade e-postmeddelanden som ger en motberättelse. E-postmeddelandena antyder att Musk var öppen för att OpenAI skulle bli mer vinstinriktat relativt tidigt, vilket potentiellt underminerar hans eget påstående att det avvek från sitt ursprungliga uppdrag. Musk erbjuder i ett meddelande att slå samman OpenAI med sitt elbilsföretag Tesla för att tillhandahålla mer resurser, en idé ursprungligen föreslagen av ett e-postmeddelande han vidarebefordrade från en namnlös extern part. De nyligen publicerade e-postmeddelandena antyder också att Musk inte var dogmatisk om att OpenAI måste tillhandahålla sina utvecklingar fritt till alla. I ett svar på ett meddelande från chefsforskaren Ilya Sutskevar varnar han för att öppna kraftfulla AI-utvecklingar kan vara riskabelt när tekniken utvecklas, Musk skriver, ´Yup.´ Det verkar motsäga argumenten i förra veckans stämning att det var överenskommet från början att OpenAI skulle göra sina innovationer fritt tillgängliga.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 8 mars

Elon Musk kräver att OpenAI byter namn till ´ClosedAI´, företaget svarar genom att publicera hans e-post

Elon Musk, grundare av SpaceX, har lagt fram en överraskande begäran på sociala medier om att AI-företaget OpenAI ska byta namn till ´ClosedAI´. Musk har även stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelsen att de har övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens fördel och inte för vinst. OpenAI svarade på Musks rättsliga stämning genom att publicera flera av Musks e-postmeddelanden från företagets tidiga dagar. Musk har sagt att han kommer att dra tillbaka sin stämning mot OpenAI endast om företaget byter namn till ´ClosedAI´.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 mars

Elon Musk föreslår vapenstillestånd i rättsstrid med OpenAI

Elon Musk har föreslagit ett uppehåll i rättsstriden mellan hans företag och OpenAI, skaparna av ChatGPT. Musk, VD för både Tesla och SpaceX, meddelade att han skulle dra tillbaka stämningen mot OpenAI om de går med på en betydande förändring: ett namnbyte till ´ClosedAI´. Tvisten började när Musk anklagade OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha brutit mot ursprungliga kontrakt om AI-utveckling. OpenAI svarade snabbt och hävdade att diskussioner om en övergång till en vinstdrivande struktur var kärnan i konflikten. Musk har sedan dess lämnat OpenAI men försäkrade sitt stöd för deras fortsatta arbete.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 7 mars

Elon Musk föreslår vapenvila i rättslig strid mot OpenAI

Efter att ha stämt OpenAI för kontraktsbrott föreslår Elon Musk nu en vapenvila i den rättsliga striden om företaget går med på att byta namn till ´ClosedAI´. Musk, som är en av medgrundarna till OpenAI, hävdar att företaget har avvikit från sitt ursprungliga syfte att skapa artificiell intelligens för mänsklighetens bästa snarare än för ekonomisk vinst. OpenAI:s högsta tjänstemän har förnekat flera av Musks påståenden i hans stämningsansökan.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 mars

AI: En komplex teknologi och dess påverkan på arbetslivet

AI har hjälpt till att öka hastigheten i grafisk illustration men kräver mycket efterarbete för att uppnå önskade resultat. Det finns ingen medveten intelligens bakom kodmekanismen och AI är mer som en sofistikerad sökmotor. Under pandemin visade det sig att många kunde arbeta hemifrån effektivt, vilket gynnade handeln och ökade produktiviteten. Men när företag började kräva att folk skulle återvända till kontoret, blev hotet om AI som ersätter arbetare ett sätt att skrämma folk tillbaka till kontoret. Enligt Sam Altman, skaparen av Open AI, kommer AI att eliminera många nuvarande jobb, men han anser att AI bör ses som en co-pilot snarare än en ersättare. Det finns dock fortfarande många problem med AI i dess nuvarande form för att ta över någons jobb. I en annan vändning stämmer Elon Musk Open AI och dess chefer Sam Altman och Greg Brockman, och anklagar dem för att ha brutit mot det ursprungliga avtalet för OpenAI, vilket säger att företaget skulle utveckla AGI öppet och för mänsklighetens bästa. Musk hävdar att företaget istället har skapat AGI utan lämplig transparens och licensierat det till Microsoft, som har investerat miljarder i företaget.

Direktlänk Dela Daily Kos fördjupade 7 mars

OpenAI förkastar Elon Musks påstående om att ha övergett sitt uppdrag

OpenAI förkastade på tisdagen 5 mars Elon Musks påstående att uppstartsföretaget övergett sitt ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens bästa. I stället sa de att miljardären krävde en fusion mellan ChatGPT-skaparna och Tesla. Musk stämde uppstartsföretaget förra veckan för kontraktsbrott och hävdade att det Microsoft-stödda företaget nu fokuserar på att tjäna pengar. OpenAI sa att Musk ville att företaget skulle gå med i elbilstillverkaren Tesla. Musk och Tesla har inte svarat på OpenAI:s blogginlägg. Musk grundade sedan sitt eget artificiella intelligensuppstartsföretag, xAI, som lanserades i juli 2023.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 6 mars

OpenAI:s svar på Elon Musks stämningsansökan väcker uppmärksamhet

OpenAI:s svar på Elon Musks stämningsansökan har väckt uppmärksamhet, delvis på grund av en av namnen som är kopplat till det. OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har svarat på Musks anklagelser om att OpenAI:s partnerskap med Microsoft bryter mot företagets ursprungliga uppdrag som en öppen källkods icke-vinstdrivande organisation. Ett blogginlägg publicerat på tisdagen ifrågasätter Musks anklagelser och inkluderar några e-postutbyten mellan Tesla-chefen och OpenAI:s chefer, vilket tyder på att Musk faktiskt stödde OpenAI:s kommersialisering. Det är första gången på flera månader som Ilya Sutskever, företagets chefsdatavetare, offentligt är inblandad i OpenAI.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 mars

Elon Musk stämmer OpenAI

Elon Musk har stämt OpenAI och dess ledare, Sam Altman och Greg Brockman, för att ha brutit mot de grundläggande principerna genom att prioritera vinster över mänskligheten. Musk, som hjälpte till att grunda OpenAI 2015, menade att företaget skulle använda sin AI-teknologi till allmänhetens fördel. OpenAI har dock avvisat Musks påståenden. Musk anklagar även OpenAI för att ha blivit ett stängt, vinstdrivande företag kontrollerat av Microsoft. Konflikten lyfter frågor om utvecklingen av AI och vem som drar nytta av dess framväxt.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 6 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämningsansökan, avslöjar tidigare e-postmeddelanden

OpenAI har offentligt svarat på en stämningsansökan från medgrundaren Elon Musk, och framhäver uppenbar hyckleri från miljardären och tidigare stödjaren av företaget. OpenAI återgav gamla e-postmeddelanden från Musk där Tesla- och SpaceX-VD:n uppmuntrade uppstartsföretaget att samla in minst 1 miljard dollar i finansiering och att det borde ´börja vara mindre öppet´ över tid och ´inte dela´ företagets vetenskap med allmänheten. Detta skiljer sig markant från Musks synpunkt förra veckan då han stämde OpenAI, VD Sam Altman och president Greg Brockman, med anklagelser om kontraktsbrott och orättvis konkurrens.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 mars

OpenAI svarar på Elon Musks anklagelser

OpenAI har svarat på Elon Musks anklagelser om att företaget har avvikit från sin ursprungliga mission och nu tjänar pengar åt Microsoft. Företaget hävdar att Musk själv ville skapa ett vinstdrivande företag, ha majoritetsägande, inledande styrelsekontroll och vara VD. Musk föreslog också att OpenAI skulle slås samman med Tesla. OpenAI och Musk kunde dock inte komma överens om villkoren för ett vinstdrivande företag, eftersom det strider mot OpenAIs mission att en enskild individ har absolut kontroll. Musk valde att lämna OpenAI och sade att han planerade att bygga en AGI-konkurrent inom Tesla.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 6 mars

OpenAI avvisar Elon Musks påståenden i rättsfall

AI-startupen OpenAI har avvisat alla påståenden som Elon Musk gjorde i en nyligen stämningsansökan, och antydde att miljardären inte hade så stor inverkan på företagets utveckling och framgång. OpenAI, som stöds av Microsoft, meddelade att det sedan starten 2015 har fått mindre än $45 miljoner från Musk, trots hans ursprungliga löfte att tillhandahålla upp till $1 miljard i finansiering. OpenAI svarar på Musks stämning mot företaget och dess medgrundare, och påstår att företaget har brutit mot sina ursprungliga avtal genom att jaga vinst istället för att utveckla AI som gagnar mänskligheten. OpenAI hävdar att dess uppdrag fortfarande är att säkerställa att AGI gagnar hela mänskligheten.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämningsansökan, påstår att han ville ha ´absolut kontroll´

OpenAI har svarat på Elon Musks stämningsansökan genom att säga att han vid ett tillfälle ville ha ´absolut kontroll´ över företaget genom att slå ihop det med Tesla. I ett blogginlägg publicerat på tisdagen sa OpenAI att det kommer att avvisa ´alla Elons anspråk´ och erbjöd sin egen motberättelse till hans beskrivning av att företaget övergav sin ursprungliga mission som en ideell organisation. Musk påstod i sin stämning att OpenAI har blivit ´ett sluten-källkods dotterbolag´ till Microsoft som är inriktat på att tjäna pengar istället för att gagna mänskligheten.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och kräver att företaget återgår till sitt ursprungliga syfte

Elon Musk, ägare till Tesla och X-plattformen, har stämt OpenAI och dess medgrundare Sam Altman och Greg Brockman för kontraktsbrott och försummelse av förvaltarskap. Musk menar att OpenAI, som ursprungligen skulle utveckla artificiell allmän intelligens (AGI) ´för mänsklighetens bästa´, har förvandlats till ett vinstdrivande företag som i huvudsak kontrolleras av huvudägaren Microsoft. Han kräver att OpenAI återgår till att vara ett forskningslaboratorium och inte längre existerar för Microsofts ´finansiella fördel´.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 mars

OpenAI:s ChatGPT upplever tillväxtvärk med lansering av GPT-4

OpenAI:s senaste version av ChatGPT, drivet av GPT-4, upplevde initialt problem med hög efterfrågan och tillfälliga avbrott. Greg Brockman, medgrundare och president för OpenAI, erkände modellens brister. ChatGPT, som tidigare drevs av GPT-3.5 språkmodellen, använder omfattande data för att producera förutsägbara svar på mänskliga prompts. GPT-4 är nu tillgänglig med en månadsprenumeration på $20 på ChatGPT Plus. Prenumeranter har tillgång till GPT-4 och kan ge 40 prompts var tredje timme. Dessutom kan användare experimentera med en gratis version av GPT-4 genom att registrera sig för Microsofts Copilot chatbot.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 5 mars

OpenAI:s interna utredning av Sam Altman väntas snart vara klar

Inom OpenAI pågår en intern utredning av VD Sam Altman efter hans dramatiska avsked och återkomst förra året. På en nylig personalmöte svarade Altman att utredningen snart skulle vara över. Det förväntas internt att utredningen kommer att slutföras innan första kvartalet är slut. Det har också rapporterats att Altman är den enda ägaren av OpenAI Startup Fund, vilket kom som en överraskning för de anställda eftersom det aldrig avslöjades internt. Det finns även en oro över FTC:s utredning av OpenAI och dess band till Microsoft.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 5 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för kontraktsbrott

Elon Musk har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI, dess VD Sam Altman och dess president Greg Brockman. Stämningen, som inkluderar påståenden om kontraktsbrott, brott mot förvaltarskapsplikt och orättvis konkurrens, kretsar kring idén att OpenAI prioriterade vinster och kommersiella intressen framför sin icke-vinstdrivande grens skyldighet att skydda allmänhetens bästa. Kontroversen började när OpenAI:s styrelse plötsligt avskedade Sam Altman den 17 november 2023, vilket följdes av massiv kritik från investerare, inklusive Microsoft, och hundratals OpenAI-anställda som stödde Altman. Musk, som är medgrundare till OpenAI och nu konkurrerar med företaget med sitt eget startup X.ai, har pekats ut som en part som knappast är objektiv.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 5 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för avvikelse från dess ursprungliga uppdrag

Elon Musk, ägare till Tesla och X, har nyligen stämt OpenAI, en organisation som han hjälpte till att grunda 2015. Musk hävdar att OpenAI har avvikit från sitt ursprungliga icke-vinstdrivande, öppen källkods-uppdrag och nu prioriterar vinstmaximering, särskilt för sin största investerare Microsoft. Rättsstriden belyser de föränderliga dynamiken inom OpenAI och väcker frågor om organisationens engagemang för sina ursprungliga mål. Musk´s juridiska team hävdar att stämningen syftar till att tvinga OpenAI att följa sitt grundavtal och återgå till sitt ursprungliga uppdrag att utveckla AGI för mänsklighetens bästa.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 4 mars

Vinod Khosla kritiserar Elon Musk för stämning mot OpenAI

Indisk-amerikanska miljardären Vinod Khosla säger att Elon Musks beslut att utmana OpenAI i en rättslig tvist känns som ´surt uppstöt´ eftersom Tesla-chefen inte kom in i AI-spelet tillräckligt tidigt. När OpenAI fortfarande var en ideell organisation var Elon Musk dess största donator. Vinod Khosla var å andra sidan den första riskkapitalisten att investera i OpenAI när företaget gick från en ideell organisation till ett privat företag 2019. Elon Musk stämmer nu OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha svikit ChatGPT-tillverkarens mål. Rättsfallet, som har lämnats in sent i California Superior Court i San Francisco, hävdar att OpenAI fokuserar mer på vinster än att gagna mänskligheten.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 4 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Tesla VD Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, anklagande dem för att ha övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla AI till förmån för mänskligheten. Enligt Musk har OpenAI:s fokus blivit mer inriktat på vinst, vilket bryter mot deras överenskommelse. I stämningsansökan tillade Musks advokater att AI-företaget hemlighöll designen av GPT4. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015 men lämnade dess styrelse 2018, hävdar att Altman och OpenAI medgrundare Greg Brockman ursprungligen närmade sig honom för att skapa ett öppen källkod, icke-vinstbringande företag.

Direktlänk Dela Diligent Media Corporation fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer Worldcoin, världsomspännande oro över dataintegritet

Worldcoin (WLD) har sjunkit med över 4% under de senaste 24 timmarna efter rapporter om att Elon Musk stämmer OpenAI-myntet. Musk hävdar att plattformen har avvikit från sitt ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens bästa och inte för vinst. Stämningen lämnades in den 29 februari och hävdar att det har skett ett kontraktsbrott. Worldcoin har fått klagomål om datasekretess från tillsynsmyndigheter i flera länder över hela världen. Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kenya och Argentina vidtar åtgärder mot blockchain-projektet.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 3 mars

OpenAI:s VD Sam Altmans nettovärde överstiger 2 miljarder dollar

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, har ett nettovärde som överstiger 2 miljarder dollar. Trots att han är ansiktet utåt för världens mest omtalade AI-startup, bidrar inte företaget till hans förmögenhet eftersom han inte äger någon andel i OpenAI. Istället kommer majoriteten av Altmans förmögenhet från riskkapitalfonder och olika startups. Han har också investerat i Reddit och det förväntas att hans förmögenhet kommer att öka ytterligare de kommande månaderna. Altman och flera andra medlemmar av OpenAI har stämts av Elon Musk på grund av ett påstått brutet avtal.

Direktlänk Dela Sangri Today fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk, medgrundare till OpenAI, har inlett rättsliga åtgärder mot organisationen och dess VD, Sam Altman. Stämningen anklagar Altman för att prioritera vinst framför organisationens ursprungliga icke-vinstdrivande uppdrag att utveckla AI för allmän nytta och dela forskning öppet. Musk hävdar att OpenAI:s betoning på finansiella vinster för Altman och Microsoft, en stor investerare, har lett till brist på transparens kring GPT-4, företagets mest avancerade språkmodell. Musk söker också återbetalning av sina 44 miljoner dollar i donationer till OpenAI.

Direktlänk Dela Daryo fördjupade 3 mars

Vinod Khosla kritiserar Elon Musk för att ha stämt OpenAI

Den indisk-amerikanska miljardären Vinod Khosla har kritiserat Elon Musk för att ha stämt OpenAI, och menar att det känns som ´sur vindruvor´ eftersom Musk inte gick in i AI-spelet tillräckligt tidigt. Musk var OpenAI:s största bidragsgivare när det fortfarande var en ideell organisation, medan Khosla var den första riskkapitalisten att investera i ChatGPT-skaparen när företaget bytte från en ideell organisation till ett privat företag 2019. Musk stämmer nu OpenAI och dess VD Sam Altman för vad han anser vara ett svek mot ChatGPT:s grundläggande mål att gagna mänskligheten snarare än att jaga vinster.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 3 mars

OpenAI:s VD Sam Altman värderas nu till 2 miljarder dollar

OpenAI:s VD Sam Altman är nu värd 2 miljarder dollar enligt Bloomberg Billionaires Index. Hans förmögenhet inkluderar dock inte något bidrag från hans AI-startups värdering eftersom han inte äger något eget kapital i företaget. Altman´s förmögenhet kan spåras till ett antal VC-fonder och startup-investeringar, enligt Fortune. Förmögenheten förväntas växa de kommande månaderna då han är en av de största aktieägarna i Reddit, som söker upp till 6,5 miljarder dollar i värdering i IPO, enligt källor citerade av Reuters.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och påstår att företaget svikit sitt ursprungliga mål

Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, med påståendet att företaget har svikit sitt ursprungliga mål att använda AI-teknologi för mänsklighetens fördel. Enligt stämningen, som lämnades in vid San Francisco Superior Court, hade Musk, Altman och företagspresident Greg Brockman kommit överens om att OpenAI skulle drivas som en ideell organisation för allmän nytta. Musk hävdar att genom att samarbeta med Microsoft har OpenAI blivit en ´sluten källkod de facto dotterbolag till det största teknikföretaget i världen´ som söker ´maximera vinsterna för Microsoft, snarare än för mänsklighetens fördel.´

Direktlänk Dela America Online fördjupade 2 mars

Worldcoin påverkas av OpenAI-rättegång, WLD upplever tillfälligt nedgång

Den 1 mars upplevde Worldcoin [WLD] en nedgång efter rapporter om ett potentiellt rättsfall som involverar en relaterad plattform. Elon Musk, chefen för X (tidigare Twitter), har stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med påståendet att AI-plattformen har avvikit från sitt ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens fördel och inte för vinst. Musk hävdar kontraktsbrott och söker domstolsbeslut för att tvinga OpenAI att göra sin forskning och teknologi tillgänglig för allmänheten. Sam Altman är medgrundare till Worldcoin och sitter fortfarande i styrelsen, vilket är anledningen till att WLD påverkades något.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för brott mot ursprungligt avtal

Elon Musk har stämt OpenAI och dess medgrundare Sam Altman och Greg Brockman, med anklagelser om att företaget har brutit sitt ursprungliga avtal genom att jaga vinster istället för sin icke-vinstdrivande grundande mission att utveckla AI som gagnar mänskligheten. Musk hävdar att OpenAI har övergått till en vinstdrivande modell fokuserad på att kommersialisera sin AGI-forskning efter att ha samarbetat med Microsoft. Musk hävdar också att OpenAI och Microsoft felaktigt har licensierat GPT-4. Genom stämningen vill Musk tvinga OpenAI att upprätthålla sin ursprungliga mission och blockera den från att monetarisera teknik utvecklad under sin icke-vinstdrivande verksamhet.

Direktlänk Dela Azertag.az fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för brott mot ursprungligt avtal

Elon Musk har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI, ett företag han hjälpte till att starta och finansiera 2015, med anklagelser om att VD Sam Altman och president Greg Brockman har förvandlat organisationens ursprungliga humanitära uppdrag till en ren vinstsökande verksamhet. Musk hävdar att OpenAI har övergett dess ursprungliga principer om öppenhet och samarbete, särskilt med lanseringen av deras senaste version av ChatGPT. Han kräver att OpenAI följer det ursprungliga grundavtalet som höll tekniken öppen för allmänheten, snarare än att jaga finansiella vinster.

Direktlänk Dela 360aproko fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att prioritera vinst över mänsklighetens fördelar

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman, med anklagelser att de har förrått det artificiella intelligensföretagets grundläggande avtal genom att prioritera vinst framför mänsklighetens fördelar. Musk, världens näst rikaste man, står mot världens mest värdefulla företag, Microsoft, och Altman, en av Silicon Valleys ledande entreprenörer. Musk påstår att Altman och medgrundaren Greg Brockman ursprungligen närmande sig honom för att skapa ett öppen källkod, icke-vinstdrivande företag, men startup-företaget som grundades 2015 är nu inriktat på att tjäna pengar. Altman sparkades kontroversiellt av OpenAIs styrelse i november förra året över en tvist om dess status som ett icke-vinstdrivande företag och hans önskan att ändra det. Altman återinsattes senare och styrelsen avgick. Han söker en domstolsdom som ber OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten och förhindrar startup-företaget från att använda sina tillgångar, inklusive sin mest avancerade AI-modell GPT-4, för Microsofts eller någon individs finansiella vinster.

Direktlänk Dela iNews fördjupade 2 mars

OpenAI-chefen bestrider Elon Musks påståenden i stämning

OpenAI-chefen Jason Kwon bestrider påståenden som Elon Musk, Tesla-VD, framförde i en stämning. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015 men lämnade styrelsen 2018, stämmer nu OpenAI och dess VD Sam Altman, bland andra, anklagande dem för att ha övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla AI till förmån för mänskligheten. Musk har länge velat ha erkännande för sin centrala roll i skapandet av OpenAI och spenderade stora delar av stämningen på att berätta sin version av händelserna. OpenAI, som släppte ChatGPT-chatbotten till allmänheten 2022, är nu ett av de hetaste startup-företagen med en värdering på över $80 miljarder.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och anklagar det för att bryta mot sitt icke-vinstdrivande uppdrag

Elon Musk, medgrundare till OpenAI, har stämt företaget, sina medgrundare, associerade företag och oidentifierade andra. Han hävdar att de genom att jaga vinster bryter mot OpenAI:s status som icke-vinstdrivande och dess grundläggande avtalsförpliktelser att utveckla AI ´till mänsklighetens fördel´. Stämningen påstår att OpenAI har blivit ett ´stängt källkod de facto dotterbolag´ till Microsoft, som har investerat 13 miljarder dollar och innehar en 49-procentig andel. Microsoft använder OpenAI-teknik för att driva generativa AI-verktyg som Copilot.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för brott mot förmånsplikt och orättvisa affärspraktiker

Elon Musk stämde OpenAI och dess VD Sam Altman på fredagen, med anklagelser om att företaget har svikit sitt ursprungliga mål att använda AI-teknik till förmån för mänskligheten. Enligt stämningsansökan, som lämnades in vid San Francisco Superior Court, hade Musk, Altman och företagets president Greg Brockman kommit överens om att OpenAI skulle drivas som en ideell organisation för allmänhetens bästa. Musk anklagar i stämningen att OpenAI, genom sitt samarbete med Microsoft, har blivit ett ´stängd-källkods de facto dotterbolag till världens största teknikföretag´ som söker ´maximera vinsten för Microsoft, snarare än till förmån för mänskligheten´.

Direktlänk Dela WPTV News fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för kontraktsbrott

Miljardären och entreprenören Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD, Sam Altman, för att de övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens och inte för vinstens skull. Musk, som var medgrundare till OpenAI, menar att Altman och medgrundaren Greg Brockman ursprungligen närmat sig honom för att skapa ett öppen källkod, icke-vinstdrivande företag, men att företaget nu är inriktat på att tjäna pengar. Musk har sökt en domstolsdom som skulle tvinga OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten och förhindra att företaget använder sina tillgångar, inklusive GPT-4, för finansiell vinning.

Direktlänk Dela The New Daily fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess grundare Sam Altman för att ha övergett sin ursprungliga mission

Elon Musk har stämt OpenAI och dess grundare Sam Altman, med anklagelser om att företaget har övergett sin grundläggande mission att bygga AI som gynnar mänskligheten och istället valt att prioritera sina egna ekonomiska intressen. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015 och ursprungligen var dess främsta ekonomiska stöd, lämnade företaget 2019 efter dess beslut att lansera en vinstdrivande gren. Stämningen anklagar OpenAI, Altman och Greg Brockman, en annan OpenAI-grundare och företagets nuvarande president, för kontraktsbrott och brott mot förvaltningsplikt, bland andra anklagelser. Den syftar också till att tvinga OpenAI att offentligt släppa all sin kod och att tvinga Altman att betala tillbaka den förmögenhet han har ackumulerat genom sitt företags påstådda olagliga kommersiella strävanden.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för kontraktsbrott

Miljardären och entreprenören Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelser om att de övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens bästa och inte för vinst. Stämningen, som lämnades in sen på torsdagen i Kaliforniens högsta domstol i San Francisco, är en kulmen på Musks långvariga opposition mot startup-företaget han medgrundade. Musk anklagar Altman och medgrundaren Greg Brockman för kontraktsbrott, med påståendet att de ursprungligen närmade sig honom för att skapa ett öppen källkod, icke-vinstdrivande företag, men att företaget nu fokuserar på att tjäna pengar. Musk har sökt en domstolsavgörande som skulle tvinga OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten och förhindra företaget från att använda sina tillgångar, inklusive GPT-4, för Microsofts eller någon individs ekonomiska vinning.

Direktlänk Dela The Jerusalem Post fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag och blivit för nära Microsoft

Teknikmiljardären Elon Musk stämmer OpenAI, en organisation han hjälpte till att grunda, med anklagelser om att de har övergett sin ursprungliga avsikt att gynna människor och nu bara strävar efter att tjäna pengar. Musk hävdar att han gjorde en överenskommelse med OpenAI:s chefer, Sam Altman och Greg Brockman, att det alltid skulle vara en ideell organisation. Han anklagar också OpenAI för att ha blivit för nära Microsoft och använda sin AI för att hjälpa Microsoft att tjäna mer pengar istället för att hjälpa människor. Musk kräver rättsliga åtgärder för kontraktsbrott, brott mot förvaltningsplikt och orättvisa affärsmetoder.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 2 mars

Teknikmiljardären Elon Musk har stämt OpenAI, ett företag han hjälpte till att etablera, med anklagelser om att det har övergett sitt ursprungliga mål att hjälpa människor och nu bara försöker tjäna pengar. Musk hävdar att OpenAI har brutit mot sitt löfte att dela sin kod med alla, och istället blivit alltför nära Microsoft. Han anklagar OpenAI för att nu använda sin AI för att hjälpa Microsoft att tjäna mer pengar, istället för att använda den för att hjälpa människor. Musk tar rättsliga åtgärder för kontraktsbrott, brott mot förvaltarskapsplikt och orättvisa affärsmetoder.

Daily Star fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för kontraktsbrott

Miljardären och kända Dogecoin-förespråkaren Elon Musk stämmer medgrundaren av AI-baserade altcoin Worldcoin för påstådda kontraktsbrott. I en ny domstolsinlämning stämmer affärsmagnaten OpenAI:s verkställande direktör Samual Altman, president Greg Brockman och företaget självt för att ha brutit mot dess grundläggande avtal. Musk hävdar att de åtalade har övergett projektets ursprungliga syfte, att främja AI-relaterad teknologi, och istället har blivit ett dotterbolag till teknikjätten Microsoft. Enligt stämningen har OpenAI brutit mot det grundläggande avtal de undertecknade med honom sedan de kontrolleras av Microsoft.

Direktlänk Dela Daily Hodl fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess ledning

Elon Musk har inlett en rättslig process mot AI-forskningsföretaget OpenAI, samt dess VD Sam Altman och president Greg Brockman. Musk anklagar företaget för att ha satt vinst över utvecklingen och utforskningen av AI-teknik. Han hävdar att OpenAI, som han initialt hjälpte till att finansiera, har förvandlats till ett stängt dotterbolag till Microsoft. Musk stämmer för kontraktsbrott, brott mot förvaltarplikt och orättvisa affärsmetoder. Han vill också ha en varning för att ingen, inklusive Microsoft, kan dra nytta av OpenAIs teknik.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha avvikit från sitt ursprungliga uppdrag

Elon Musk stämmer OpenAI, där han anklagar företaget för att ha avvikit från sitt uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens breda nytta. Musk hävdar att OpenAI, tillsammans med Sam Altman och Greg Brockman, avvek från sina ursprungliga löften 2023 genom att avslöja GPT-4, tekniken bakom företagets chatbot ChatGPT, samtidigt som de döljer dess arkitektur. Musk påstår att detta indikerar ett avsteg från deras grundläggande mål om transparens och engagemang för att gagna mänskligheten. Vissa experter tvivlar dock på hans chanser att vinna rättsfallet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha brutit mot ursprungligt avtal

Tesla CEO Elon Musk har stämt OpenAI och dess medgrundare Sam Altman och Greg Brockman, med anklagelser om att företaget har brutit sitt ursprungliga avtal genom att sträva efter vinster istället för den ideella organisationens grundläggande uppdrag att utveckla AI som gagnar mänskligheten. Musk, som var medgrundare och tidig supporter av OpenAI, hävdar att Altman och Brockman övertygade honom att hjälpa till att grunda och finansiera uppstartsföretaget 2015 med löften om att det skulle vara en ideell organisation. Musk lämnade OpenAI:s styrelse 2018.

Direktlänk Dela Xinhua News Agency fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för att ha brutit mot företagets ursprungliga syfte

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha brutit mot företagets ursprungliga syfte att gynna mänskligheten snarare än att sträva efter vinst. Musk hävdar att han när han finansierade OpenAI:s skapande, säkrade ett avtal med Altman och Greg Brockman, presidenten, att hålla AI-företaget som en icke-vinstdrivande organisation som skulle utveckla teknik till allmänhetens fördel. Musk anklagar OpenAI och dess toppchefer för att ha brutit mot detta avtal genom att utveckla ett nära förhållande med Microsoft. Musk stämmer för kontraktsbrott, brott mot förvaltningsskyldighet och orättvisa affärsmetoder.

Direktlänk Dela CBS Austin fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag

Elon Musk, VD för Tesla och X, har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, med anklagelser om att OpenAI övergav sitt uppdrag att gagna mänskligheten i jakten på vinst. Musk påstår att han vid tidig investering i företaget, kom överens med företagets ledare, inklusive Altman, om företagets ideella kurs. Musk hävdar att företaget överträdde denna överenskommelse när det släppte ChatGPT-4 och gjorde teknologin tillgänglig för Microsoft under en exklusiv licensavtal. Enligt Musk har OpenAI förvandlats till ett sluten källkod, de facto dotterbolag till Microsoft. Musk söker en rättslig order som kräver att OpenAI ska följa sitt påstådda grundläggande uppdrag att hjälpa mänskligheten och behålla sin ideella form.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att prioritera vinst över ´mänsklighetens bästa´

Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, och hävdar att företaget inte har hållit sitt löfte om att utveckla AI-verktyg för ´mänsklighetens bästa´ över att maximera vinst. Musk hjälpte till att starta och finansiera OpenAI under dess tidiga år. Musk begär att domstolen beordrar OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten, samt förbjuder företagets chefer och Microsoft från att få någon ekonomisk vinst från dess arbete. OpenAI har avböjt att kommentera.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha avvikit från ursprungliga principer

Elon Musk har inlett en rättslig process mot OpenAI, utvecklarna av ChatGPT, med anklagelser om att företaget har avvikit från de principer som fastställdes när han var med och grundade det 2015. Musk anklagar även OpenAI:s VD, Sam Altman, för att företaget har avvikit från sina ursprungliga icke-vinstdrivande, öppen källkods mål. Istället för att fokusera på sitt ursprungliga uppdrag att ´gagna mänskligheten´, påstår stämningen att OpenAI nu prioriterar att ´maximera vinster´ för sin största investerare, Microsoft. Stämningen syftar till att tvinga OpenAI att hålla fast vid sitt grundläggande avtal och återgå till sitt ursprungliga uppdrag att utveckla AGI till förmån för mänskligheten, snarare än att tjäna individuella åtalade och Microsofts personliga intressen.

Direktlänk Dela Business Matters Magazine fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för kontraktsbrott

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman och anklagar företaget bakom ChatGPT för att ha avvikit från sin ursprungliga, ideella mission genom att samarbeta med Microsoft för 13 miljarder dollar och hålla sin kod för sina nyaste generativa AI-produkter hemlig. Musk, som medgrundade OpenAI 2015, har sedan dess lämnat och bildat sitt eget AI-företag, xAI. Hans stämning, inlämnad i Kaliforniens delstatsdomstol, hävdar att företaget och dess samarbete med Microsoft överträdde OpenAIs grundande stadgar, vilket representerar ett kontraktsbrott. Musk kräver en juryrättegång och att företaget, Altman och medgrundaren Greg Brockman ska betala tillbaka den vinst de erhöll från verksamheten. OpenAI grundades som en kontroll på vad grundarna ansåg vara ett allvarligt hot som artificiell generativ intelligens, eller AGI, utgjorde för mänskligheten. Företaget skapade en styrelse för att granska alla produkter företaget skapade och dess produkters kod offentliggjordes. Men Altman, Brockman och chefsforskare Ilya Sutskever bildade 2019 OpenAI LP, ett vinstdrivande företag som finns inom det större företagets struktur. Det vinstdrivande företaget tog OpenAI från värdelöst till en värdering på 90 miljarder dollar på bara några år - och Altman tillskrivs i stor utsträckning som hjärnan bakom den planen och nyckeln till företagets framgång.

Direktlänk Dela Abc7.com fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha svikit sitt uppdrag att ´gagna mänskligheten´

Elon Musk stämmer OpenAI, som han var med och grundade, för att ha misslyckats med sitt uppdrag att ´gagna mänskligheten´. Musk, som även driver Tesla, SpaceX och köpte Twitter för $44 miljarder i oktober 2022, anklagar OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett sitt åtagande att göra sitt arbete tillgängligt för allmänheten och utveckla det för det allmänna bästa. Musk hävdar att Altman och medgrundaren Greg Brockman ursprungligen närmade sig honom för att grunda ett öppen källkods, icke-vinstgivande företag, men att startupen nu fokuserar på att tjäna pengar.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI över länkar till Microsoft

Elon Musk har stämt OpenAI och anklagar företaget för att ha avvikit från sin ursprungliga ideella uppdrag för att fokusera på att maximera vinsten för huvudinvesteraren Microsoft. Stämningen hävdar att OpenAIs AI-modell, GPT-4, är stängdkällig för att tjäna Microsofts kommersiella intressen, vilket väcker oro för transparens och efterlevnad av etiska principer. Amerikanska tillsynsmyndigheter har inlett en granskning av OpenAI för eventuell investerarbedrägeri, efter styrelsekonflikter och anklagelser om ledarskapsbrister mot OpenAIs chef Sam Altman.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD, Sam Altman

Elon Musk har stämt OpenAI, företaget som skapade ChatGPT, och dess VD, Sam Altman. Musk hävdar att företaget övergav sin ursprungliga mission, att utveckla artificiell intelligens (AI) ´till förmån för mänskligheten´, men detta ersattes av vinstsyften. Stämningen grundar sig på anklagelser om kontraktsbrott. OpenAI anklagas även för att ha hållit designen av GPT-4 ´i fullständig hemlighet´. Microsoft är ett av de företag som mest aggressivt införlivat denna teknik i sin breda palett av molntjänster och affärsområden.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI-grundare över påstått kontraktsbrott

Miljardären Elon Musk har lämnat in en stämningsansökan mot sina medgrundare i OpenAI, VD Sam Altman och ordförande Greg Brockman. Musk anklagar dem för att bryta mot företagets ursprungliga grundandeavtal genom att utveckla artificiell allmän intelligens (AGI) med det enda syftet att generera vinster för Microsoft. I stämningen hävdar Musk att OpenAI, efter hans avgång, tog en helomvändning från sin ursprungliga mission och började arbeta med Microsoft, i huvudsak blev det en stängd källkodsunderavdelning som utvecklar och förfinar AGI för vinst snarare än mänsklighetens bästa.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för påstått kontraktsbrott

Elon Musk har lämnat in en stämning mot OpenAI, företaget han hjälpte till att starta/finansiera 2015. Musk anklagar VD Sam Altman och president Greg Brockman för att ha vridit organisationens ursprungliga humanitära uppdrag till ett rent vinstsökande företag. Musk påstår att OpenAI har brutit mot deras grundande avtal som uttryckligen sa att de gjorde allt detta för alla människors fördel, inte för vinst. Han hävdar också att en annan princip de kom överens om var att ha sin kod öppen och tillgänglig för allmänheten. Musk stämmer för kontraktsbrott och vill att OpenAI ska följa det ursprungliga grundavtalet.

Direktlänk Dela TMZ fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha brutit mot företagets ursprungliga mål att gagna mänskligheten snarare än att jaga vinst. Musk hävdar att han vid finansieringen av OpenAIs skapande säkrade ett avtal om att företaget skulle förbli ideellt och utveckla teknik till allmänhetens fördel. Men genom att knyta sig nära till Microsoft anklagar Musk OpenAI och dess ledare för att ha brutit mot detta avtal. Rättsprocessen kan pågå i flera år, vilket kan ge konkurrenter som Google eller Apple möjlighet att komma ikapp.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för brott mot grundande avtal

Teknikentreprenören Elon Musk har stämt OpenAI, det stora språkmodellföretaget bakom ChatGPT. Musk, som är ägare till X/Twitter, lämnade in stämningsansökan till San Francisco County Superior Court. Stämningen hävdar att OpenAI och dess VD, Sam Altman, har brutit mot sitt grundande avtal att forska och använda artificiell intelligens för mänsklighetens bästa. Stämningen hävdar att OpenAI istället använder AI för att göra vinst, och citerar företagets partnerskap med Microsoft som en av anledningarna. OpenAI grundades 2015 som ett ideellt företag av flera individer, inklusive Altman och nuvarande OpenAI-presidenten Greg Brockman. Musk var en av några medgrundare till OpenAI innan han lämnade 2018.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha brutit sitt ursprungliga uppdrag

Elon Musk har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI, ett artificiell intelligens företag han hjälpte till att grunda, med anklagelser om att företaget har avvikit från sitt ursprungliga icke-vinstdrivande uppdrag att forska kring AI för mänsklighetens nytta. Musk, VD för Tesla och andra stora företag, anklagar OpenAI för att ha brutit sina grundläggande löften efter att Musk bidragit med tiotals miljoner dollar, givit viktig rådgivning om forskningsriktningar och spelat en nyckelroll i rekryteringen av världsklass talang.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för att ha övergett ursprungliga uppdraget

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD, Sam Altman, över påståenden att företagets jakt på vinst har lett till att företaget överger sitt grundläggande uppdrag att utveckla AI-teknik som gagnar mänskligheten. Musk hävdar att OpenAI:s partnerskap med Microsoft har omvandlat organisationen till ett ´stängd källkod de facto dotterbolag´ till Microsoft som fokuserar på att maximera vinster. Enligt stämningen bryter sådana handlingar mot det ursprungliga avtalet mellan Musk, Altman och OpenAI:s president Greg Brockman, som åtog sig att göra projektet ideellt och dess teknik öppen källkod.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för brott mot grundläggande uppdrag

Elon Musk, ägare till SpaceX och X, har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI i en domstol i San Francisco, där han anklagar Sam Altman och medgrundaren Greg Brockman för att ha brutit mot OpenAIs grundläggande uppdrag att utveckla AI på ett säkert sätt och till gagn för mänskligheten. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015, men lämnade företaget 2018, är oense med Altman och Brockmans plan att göra OpenAI till ett företag med vinstsyfte. Stämningen kan få betydande konsekvenser för hur OpenAI och dess partner Microsoft bedriver sin verksamhet.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för kontraktsbrott

Teknikmiljardären Elon Musk har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI och dess VD, Sam Altman, för påstått kontraktsbrott. Musk hävdar att OpenAI prioriterade vinst och kommersiella intressen i utvecklingen av artificiell intelligens (AI), vilket avviker från deras åtagande att tjäna allmänhetens bästa. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015, har ofta uttryckt missnöje med Microsofts inblandning i uppstartsföretaget. Han ber också domstolen att tvinga OpenAI att dela med sig av sin forskning och teknik till allmänheten och att förbjuda uppstartsföretaget att använda sina tillgångar, inklusive sin banbrytande AI-modell GPT-4, för Microsofts eller någon individs ekonomiska fördel.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för avvikelse från kärnvärden och överträdelse av grundavtalet

Elon Musk har inlett en rättslig strid mot OpenAI, det AI-forskningsinstitut han var med och grundade. Musk anklagar OpenAI, och dess medgrundare Sam Altman och Greg Brockman, för att ha avvikit från företagets ursprungliga etos. Han menar att OpenAI, som grundades 2015 med syftet att främja allmän artificiell intelligens (AGI) som en ideell organisation, har övergått till att vara en stängd källkodsenhet med starka kopplingar till Microsoft. Musk pekar på OpenAIs exklusiva licensavtal med Microsoft för dess GPT-3 språkmodell som ett tecken på avvikelse från öppet samarbete. Musk strävar efter att återställa OpenAIs ursprungliga vision och hans rättsliga åtgärder kan få betydande konsekvenser för AI-styrning och etik.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk stämmer OpenAI, som stöds av Microsoft, och dess VD Sam Altman. Han anklagar företaget för att ha avvikit från gruppens uppdrag att utveckla artificiell intelligens (AI) som gynnar mänskligheten i stort. Stämningen, som lämnades in i San Francisco, hävdar att OpenAI har förvandlats till ett stängt dotterbolag till Microsoft. Musk anklagar OpenAI och dess ledare, Altman och Greg Brockman, för att ignorera sina ursprungliga löften när de släppte GPT-4, tekniken bakom chattbotten ChatGPT, och hemlighöll dess design.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk stämmer Microsoft-stödda OpenAI och dess VD Sam Altman, bland andra, med anklagelser om att de övergav företagets grundläggande uppdrag att utveckla artificiell intelligens ´för mänsklighetens breda nytta´. I en stämningsansökan som lämnades in på torsdagen hos en domstol i San Francisco, sa Musks advokater att tech-miljardären 2015 blev kontaktad av Altman och OpenAI:s medgrundare Greg Brockman och gick med på att bilda ett icke-vinstdrivande labb som skulle utveckla allmän artificiell intelligens för ´mänsklighetens nytta´. Musks advokater säger i stämningsansökan att OpenAI:s fokus på att maximera vinst för Microsoft bryter mot det avtalet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 mars

Pengar var viktiga i WGA/SAG-AFTRA-strejken, men det långsiktiga slaget handlar om intuitiv/generativ AI och dess fördelar för studior, skapare och publik. AI-experter som Greg Brockman (OpenAI), Clement Delangue (Hugging Face), Sundar Pichai (Alphabet/Google), Satya Nadella (Microsoft), Aidan Gomez (Cohere) och hundratals VC-finansierade start-ups runt om i världen har framhållit AI:s potential att leverera bättre, snabbare och billigare produkter, tjänster och lösningar. Nvidia har noterat att tekniken kan användas för nästan alla applikationer/krav/mål. WGA/SAG-AFTRA ville dock införa vissa regler för hur, när och var den används och försäkringar om att den inte ersätter skapande/produktionsspecialister. Trots oro ser många AI som en värdefull verktyg för att assistera yrkesverksamma och förutspår att den kommer att förbättra vissa jobb och skapa nya möjligheter inom industrin.

Mesa Association for Sports and Physical Education fördjupade 15 februari

OpenAI återanställer VD Sam Altman efter att ha sparkat honom

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har återanställt sin VD, Sam Altman, efter att ha avskedat honom. Altman, som är en framstående ambassadör för artificiell intelligens, skulle gå över till Microsoft efter att ha lämnat OpenAI. Efter hans avsked krävde mer än 95 procent av OpenAI:s anställda att styrelsen skulle avgå och återanställa honom. Många anställda hotade med att sluta och Microsoft hade gått med på att matcha deras löner. Idag gav OpenAI efter och välkomnade honom tillbaka.

Direktlänk Dela The Spectator fördjupade 13 februari

Sam Altman sparkas från OpenAI, startar nytt projekt på Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, kommer att starta ett nytt projekt hos Microsoft bara några dagar efter att han blivit sparkad av företaget bakom ChatGPT och DALL-E. Altman blev oväntat sparkad av OpenAI:s styrelse den 17 november. Styrelsen meddelade kryptiskt att Altman ´inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden´. Detta ledde till en våg av rykten om orsaken till beslutet. Inom några timmar blev Greg Brockman, presidenten för OpenAI, avsatt från styrelsen och avgick senare från sin position på företaget. Tre seniora forskare - Jakub Pachocki, Aleksander Madry och Szymon Sidor - avgick också. Styrelsen utnämnde teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD och meddelade att en sökprocess var igång för att hitta en permanent efterträdare. Muratis mandat var kort: inom två dagar utsågs Emmett Shear, som medgrundade videostreamingtjänsten Twitch, till interimistisk VD. Shear twittrade ett meddelande som sa att styrelsen inte avsatte Altman över någon specifik oenighet om AI-säkerhet, och lovade att en oberoende utredning som leder till en rapport skulle genomföras under nästa månad. Han lovade också att ´reformera lednings- och ledningsteamet´ och antydde att ´förändringar i styrningen´ kanske behövs på företaget. Inom en dag efter Altmans chockerande avgång rapporterades det att OpenAI-investerare, inklusive teknikjätten Microsoft, pressade styrelsen att ta tillbaka honom. Samtal verkade inte leda någonstans. Sedan den 20 november meddelade Satya Nadella, verkställande direktör för Microsoft, på X (tidigare känd som Twitter) att Altman och Brockman skulle starta ett nytt företag. ´Vi är extremt glada att dela nyheten att Sam Altman och Greg Brockman, tillsammans med kollegor, kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam.´ Så Microsoft, som äger en stor andel av OpenAI efter att ha investerat 11 miljarder dollar genom åren, misslyckades tydligen med att få Altman återinsatt och bestämde sig för att ta honom och starta om istället. Varken OpenAI eller Microsoft svarade på New Scientist´s begäran om kommentar.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 31 januari

Samuel Harris Altman: En framstående entreprenör och AI-ledare

Samuel Harris Altman, född 22 april 1985, är en framstående amerikansk entreprenör och investerare, mest känd som VD för OpenAI sedan 2019, en position han tillfälligt lämnade och sedan återinträdde i november 2023. Altman började sin entreprenörskapsresa genom att avbryta sin universitetsutbildning efter två års studier. Därefter grundade han Loopt, en mobil social nätverkstjänst, och säkrade framgångsrikt över 30 miljoner dollar i riskkapital. 2011 gick Altman med i Y Combinator, en framstående startup-accelerator. Hans ledarskap och strategiska vision var tydlig när han antog rollen som president för Y Combinator, en position han innehade från 2014 till 2019. Altman fortsätter att vara en betydande figur inom entreprenörskap och artificiell intelligens. Trots sina ansträngningar ställdes Loopt inför utmaningar att få utbredd användaradoption, vilket ledde till att det köptes upp av Green Dot Corporation för 43,4 miljoner dollar i mars 2012. Efter denna erfarenhet grundade Altman, tillsammans med sin bror Jack Altman, Hydrazine Capital följande månad. 2019 grundade Altman Tools For Humanity, ett företag som ägnar sig åt att utveckla och distribuera ögonavläsningssystem för autentisering och bevis på personlighet för att bekämpa bedrägerier. Deltagare som samtycker till ögonskanningar får ersättning i form av Worldcoin, en kryptovaluta. Altman har investerat i en rad företag, inklusive Humane, Retro Biosciences och Helion Energy. 2023 hölls ett viktigt möte mellan brittiska premiärministern Rishi Sunak och nyckelpersoner inom artificiell intelligens, inklusive Demis Hassabis, VD för DeepMind; Dario Amodei, VD för Anthropic; och Sam Altman, VD för OpenAI. OpenAI, grundat 2015, fick initialt betydande stöd från ett konsortium som inkluderade Sam Altman, Greg Brockman, Elon Musk, Jessica Livingston, Peter Thiel, Microsoft, Amazon Web Services, Infosys och YC Research, och säkrade en initial finansiering på 1 miljard dollar. Altman blev heltids-VD för OpenAI i mars 2019. I november 2023 avskedades Altman som VD och Greg Brockman från styrelsen. Efter förhandlingar med styrelsen återinträdde Altman och Brockman i sina respektive ledarroller på OpenAI. Altman har också varit VD för Reddit och medgrundare till Project Covalence, ett initiativ för att påskynda lanseringen av kliniska prövningar. Han är också en aktiv investerare inom tekniksektorn och ordförande för styrelsen för Helion, ett företag som ägnar sig åt att främja kärnfusionsteknik, och Oklo, ett kärnkraftsföretag. Altman är vegetarian sedan barndomen och är öppet homosexuell. Han var i ett nioårigt förhållande med Loopt-medgrundaren Nick Sivo, som avslutades kort efter förvärvet av deras företag 2012. I januari 2024 gifte sig Altman med ingenjören Oliver Mulherin på deras egendom på Hawaii. Paret bor för närvarande i San Franciscos Russian Hill-område och drar sig ofta tillbaka till Napa, Kalifornien under helgerna. Altman är känd för att vara en prepper, som han avslöjade 2016, och han äger en stor tomt i Big Sur, som fungerar som en nödplats.

Direktlänk Dela Business Outreach fördjupade 29 januari

OpenAI lanserar förbättrad GPT-4 Turbo och nya AI-modeller

OpenAI har i ett nyligen blogginlägg meddelat lanseringen av GPT-4 Turbo, en förbättrad version designad för att vara överlägsen i uppgifter som kodgenerering. GPT-4 Turbo är specifikt anpassad för att motverka ´lathet´ som observerats i dess föregångare. Trots erkännandet av uppdateringen, var företaget tyst om de specifika ändringar som gjorts i GPT-4 Turbo. OpenAI avslöjade att över 70 procent av användarna som använder GPT-4 via dess API har migrerat till GPT-4 Turbo. Företaget introducerade även mindre AI-modeller kallade ´embeddings´, som stöder applikationer som använder retrieval-augmented generation.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 26 januari

OpenAI:s VD Sam Altman tonar ner farhågorna för artificiell allmän intelligens

Sam Altman, VD för OpenAI, har mjukat upp sin tidigare hårda inställning till idén om att kraftfull artificiell allmän intelligens (AGI) plötsligt kommer att störa samhället. Under World Economic Forum i Davos, sade han att ´ingen längre är överens om vad AGI innebär´. Han tillade att AGI kommer att vara en ´förvånansvärt kontinuerlig sak´, där ´varje år lanserar vi en ny modell [som] är mycket bättre än året innan´. Detta kommer efter hans tillfälliga avskedande från OpenAI:s styrelse, vilket ledde till upplösningen av företagets styrelse. Styrelsen för OpenAI ser nu mycket annorlunda ut, med tidigare finansministern Larry Summers och tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor bland dess medlemmar.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 17 januari

OpenAI-chefen Sam Altman diskuterar framtiden för AI och GPT-5 i samtal med Bill Gates

I det senaste avsnittet av Unconfuse Me med Bill Gates, pekade OpenAI-chefen Sam Altman på att OpenAI är på en lång, kontinuerlig kurva för att skapa nyare och bättre modeller. Han betonade multimodalitetens betydelse som en nyckelfaktor i GPT-5 som gör det möjligt att bearbeta videoinmatning och generera nya videor. Altman tror att AI snart kommer att kunna hantera mer komplexa uppgifter, vilket leder till en produktivitetsökning. Flera grundläggande modeller har redan uppnått GPT-4:s kapabiliteter. Google förväntas lansera Gemini Ultra när som helst. Under tiden meddelade Mistral VD Arthur Mensch på fransk nationell radio att företaget kommer att avtäcka en öppen källkods GPT-4-nivåmodell 2024. OpenAI nyligen introducerade GPT Store. Detta kan potentiellt hjälpa OpenAI att utveckla GPT-5, eftersom de kommer att få märkta data i skala från kunder som skapar GPT:er med hjälp av sina personliga data.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 17 januari

OpenAI vill implementera allmänhetens idéer för att säkerställa att AI-modeller överensstämmer med mänsklighetens värderingar

OpenAI meddelar att de vill implementera idéer från allmänheten om hur man ska se till att deras framtida AI-modeller ´överensstämmer med mänsklighetens värderingar´. För att uppnå detta bildar AI-startupen ett nytt kollektivt anpassningsteam av forskare och ingenjörer för att skapa ett system för insamling och ´kodning´ av allmänhetens input om modellernas beteenden i OpenAI:s produkter och tjänster. Detta team är en utveckling av OpenAI:s offentliga program, som lanserades i maj förra året, för att tilldela stipendier till experiment för att etablera en ´demokratisk process´ för att bestämma vilka regler AI-system bör följa.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 januari

Public Citizen efterfrågar undersökning av OpenAIs icke-vinstdrivande status

Konsumenträttsgruppen Public Citizen har kontaktat Kaliforniens justitiekanslers kontor för att söka en utredning om den icke-vinstdrivande statusen för OpenAI. Gruppen uttrycker oro över huruvida den icke-vinstdrivande grenen verkligen styr handlingarna och intressena för dess vinstdrivande motpart, som ursprungligen avsågs när deras dubbla struktur etablerades 2019. Microsoft, en betydande investerare i OpenAI, spelade en roll i dessa styrfrågor. Public Citizen föreslår att om anklagelserna visar sig vara sanna kan OpenAI behöva upplösas.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 10 januari

Public Citizen kräver utredning av OpenAIs ideella status

Konsumentorganisationen Public Citizen har bett Kaliforniens justitieminister att utreda OpenAIs ideella status. OpenAI, baserat i San Francisco, har två företagsenheter, OpenAI Nonprofit och OpenAI LP, ett vinstdrivande företag som ska vara helt kontrollerat av ideella enhetens styrelse. Public Citizen föreslår att den vinstdrivande enheten kan ha tagit kontroll vid en tidpunkt. OpenAIs värdering på 86 miljarder eller 100 miljarder dollar är faktiskt den vinstdrivande enheten som har den värderingen, men den kontrolleras av en ideell organisation. Om det visar sig att den vinstdrivande enheten kontrollerar den ideella, bör den ideella organisationen upplösas av staten.

Direktlänk Dela Redmond Magazine fördjupade 10 januari

EU granskar Microsofts relation till OpenAI

Europeiska kommissionen meddelade den 9 januari att den granskar förhållandet mellan teknikmultinationella Microsoft och OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, på grund av företagens nära koppling. Microsoft har investerat totalt 13 miljarder dollar i OpenAI, forskningsorganisationen för artificiell intelligens bakom den världsberömda chattroboten, ChatGPT. Globala konkurrensregulatorer har ifrågasatt om Microsofts inblandning i företaget utgör ett förvärv. Om EU beslutar att en granskning av fusionen är nödvändig kan en formell utredning startas. Europeiska kommissionen skickade ut två uppmaningar till bidrag och informationsförfrågningar den 9 januari.

Direktlänk Dela Euractiv fördjupade 9 januari

Stora förändringar väntar för OpenAI:s ChatGPT under 2024

OpenAI:s generativa AI-modell, ChatGPT, kommer att genomgå stora förändringar under 2024. Företagets VD, Sam Altman, avgick nyligen men återanställdes efter att Microsoft anställde honom och OpenAI:s medgrundare Greg Brockman, vilket skapade oro bland intressenterna. Altman har uttryckt sin avsikt att förbättra ChatGPT under 2024. Förväntade förbättringar inkluderar bättre användarkontroll, personalisering och utveckling av artificiell allmän intelligens (AGI). Även om Microsoft har investerat miljarder i ChatGPT, finns det spekulationer om att företaget kan försöka förvärva OpenAI.

Direktlänk Dela The Social Publishing Company fördjupade 5 januari

GPT-4 förändrar hur programmering lärs ut och används

Entreprenören Josh Olin använde GPT-4 för att lära sig Python och bygga webbapplikationer. På sju månader skapade han förmågan att hämta HTTP-data från en API-slutpunkt. Detta trots att han inte hade någon tidigare kunskap om Python. OpenAI:s medgrundare Greg Brockman och Daniel Ávila Arias, medgrundare av CodeGPT, har också uttryckt positiva åsikter om GPT-4:s kapabiliteter. Med GPT-4 kan man programmera inom minuter och även lära sig Python-språket i processen. Detta kan innebära en förändring i hur programmering lärs ut och används.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 3 januari

Betydande framsteg inom AI under 2023: OpenAI GPT-4 Turbo, generativ AI och utbildningsboom

År 2023 har varit ett framstående år för AI-teknik, med lanseringen av OpenAI GPT-4 Turbo och betydande framsteg inom AI-bildgenereringsverktyg. GPT-4 Turbo har utökad kontexthantering, syn- och ljudfunktioner och erbjuder anpassningsbara GPT:er, vilket möjliggör skapandet av personlig AI utan kodningskunskaper. Generativ AI, som sträcker sig tillbaka till 1940-talet, har potential att öka den globala BNP med 7% under det kommande decenniet. Dessutom har efterfrågan på AI-kompetenser lett till en ökning av olika AI-kurser och certifieringar.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 3 januari

Storbritanniens AI-säkerhetstoppmöte och OpenAI:s VD-drama

I november 2023 organiserade Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak ett internationellt toppmöte om AI-säkerhet i Bletchley Park, Buckinghamshire. 28 länder undertecknade Bletchley-deklarationen, ett avtal om att samarbeta för att undersöka möjligheter och risker med AI. Vid toppmötet tillkännagavs också en ny superdator på £225 miljoner, som ska byggas vid University of Bristol av Hewlett Packard Enterprise. Dessutom avslöjades mer detaljer om Storbritanniens nya AI-säkerhetsinstitut. Samtidigt skakades OpenAI av avskedandet och återanställningen av VD Sam Altman. Efter protester från personalen återanställdes Altman under en ny styrelse ledd av ex-Salesforce VD Bret Taylor.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 29 december

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

OpenAI-drama och AI-innovationer i fokus

Google har lanserat sin AI-noteringsapp, NotebookLM, för alla amerikanska användare. Appen genererar automatiskt dokumentöversikter och föreslår uppföljningsfrågor. Inflection lanserar sin AI-assistent Pi på Android. Microsofts VD Satya Nadella har bildat ett nytt avancerat AI-forskningsteam på Microsoft och anställt Sam Altman och Greg Brockman, nyckelpersoner från OpenAI, för att leda detta nya team. Dessutom presenteras flera AI-startups som Insilico Medicine, Synthetaic, MOSTLY AI och Twain, som alla är i framkant av AI-innovation och erbjuder en rad tjänster och tekniker som formar framtiden för olika branscher.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 december

Året som gått: Stora historier, stora misslyckanden och stora rubriker inom venturevärlden

2023 var ett händelserikt år inom venturekapitalvärlden, med stora historier och stora misslyckanden. Kryptovalutabolaget FTX:s sammanbrott var en av de största startup-implosionerna någonsin, med grundaren Sam Bankman-Fried dömd för bedrägeri. AI-investeringar fortsatte att öka, med Microsofts rapporterade investering på 10 miljarder dollar i OpenAI som ett framstående exempel. Silicon Valley Bank, en ikonisk startup-bank, kollapsade, vilket ledde till oro över bankens likviditet och balansräkningsstyrka. Massuppsägningar fortsatte inom teknikföretag, med cirka 190 000 arbetare som förlorade sina jobb. Trots detta öppnade tech-IPO-marknaden igen efter nästan två år.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 27 december

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter hot om massuppsägningar

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, upplevde en turbulent tid efter att de sparkade VD Sam Altman förra månaden. Fem dagar av intensivt drama föregick OpenAI:s överenskommelse att omplacera VD Sam Altman och utnämna nya styrelseledamöter, efter att nästan alla dess anställda hotade att sluta över hans avsked. Enligt en rapport från Wall Street Journal hjälpte några av de mest framstående VD:arna i Silicon Valley, inklusive Airbnb:s VD Brian Chesky och OpenAI:s tillfälliga VD Emmett Shear, Altman att återvända till företaget.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 26 december

Microsofts VD Satya Nadella utsedd till Årets VD av CNN Business

Microsofts VD Satya Nadella har utsetts till Årets VD av CNN Business. Nadella gjorde en mångmiljardinvestering i artificiell intelligens (AI) under 2023 och kommersialiserade AI-verktyg som ChatGPT innan konkurrenter. Microsofts aktie steg med 55% under året. Nadella slog ut andra kandidater, inklusive Chase VD Jamie Diamond, OpenAI VD Sam Altman och Nvidia VD Jensen Huang. Nadellas beslut har starkt påverkat och influerat riktningen för AI, den mest betydande innovationen från Silicon Valley på decennier.

Direktlänk Dela KRDO NewsChannel 13 fördjupade 26 december

Silicon Valley-VD:ar hjälpte Sam Altman att återvända till OpenAI

Vissa av Silicon Valleys mest inflytelserika VD:ar, inklusive Airbnb:s VD Brian Chesky och OpenAI:s tillfälliga VD Emmett Shear, hjälpte Sam Altman att återvända till OpenAI efter att han sparkades förra månaden. Efter att nästan alla anställda hotade att sluta om han inte återinsattes, gick OpenAI med på att återanställa Altman och utse nya styrelsemedlemmar. Chesky och Shear hjälpte till genom att förhandla med styrelsen och försöka återuppbygga förtroendet för företaget efter Altman sparkades.

Direktlänk Dela Asianet News Network fördjupade 26 december

OpenAI och dess roll i spelindustrin

OpenAI, en forskningsorganisation grundad av Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman, Ilya Sutskever och Wojciech Zaremba, är ledande inom forskning och utveckling av artificiell intelligens (AI). OpenAIs uppdrag är att skapa säker och fördelaktig AI för att förbättra världen. Organisationen har gjort betydande bidrag till spelindustrin genom att utveckla AI som kan spela spel på en nivå som matchar eller överträffar mänskliga spelare, exempelvis Dota 2-bot. OpenAIs forskning kan revolutionera hur spel utvecklas och spelas, med potential att skapa spel som är mer dynamiska, varierade och interaktiva än någonsin tidigare.

Direktlänk Dela Anyuak Media fördjupade 24 december

AI-industrins framsteg och utmaningar under det senaste året

AI-industrin har gjort stora framsteg under det senaste året, med OpenAI som lanserade ChatGPT och introducerade generativ AI till den kulturella mainstreamen. Företagets ledare har dock varit inblandade i interna strider, vilket har lett till frågor om företagets framtid och säkerhetsstrategi. OpenAI kan också sitta på en annan genombrottsteknologi, men detaljerna är fortfarande okända. Google, som tidigare ledde inom AI, har fallit efter och dess senaste produkt, Gemini, har inte levererat på förväntningarna. Slutligen kan AI-teknologi komma att påverka det amerikanska presidentvalet 2024, med oro för att verktygen kan användas för att sprida desinformation.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 22 december

OpenAI introducerar arkiveringsfunktion för ChatGPT och presenterar ramverk för att hantera ´katastrofala risker´

OpenAI har meddelat att deras premium generativa AI-baserade tjänst, ChatGPT, nu tillåter användare att arkivera sina chattar, vilket i princip tar bort dem från sidfältet utan att radera konversationen. Den nya funktionen är för närvarande endast tillgänglig på webben och iOS-versionerna av ChatGPT, med stöd för Android-versionen av appen kommer snart. OpenAI avslöjade nyligen också ett 27-sidigt ´Preparedness Framework´ som beskriver företagets processer för att spåra, utvärdera, prognostisera och skydda mot ´katastrofala risker´ som kraftfulla språkmodeller kan medföra.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 december

Microsofts framtid inom AI hänger på OpenAI

Microsofts framtid inom AI hänger på OpenAI, som företaget har investerat 13 miljarder dollar i. Deras investeringar inkluderar begränsade kontanter och mycket Azure molnkrediter. Microsoft har ingen traditionell andel i OpenAI, utan är berättigad till ungefär hälften av OpenAIs finansiella avkastning tills en del av investeringen är återbetald. OpenAI är kärnan i Microsofts plan, i en tävling där konkurrenterna vinner mark. Om Microsofts relation med OpenAI skulle brytas eller om OpenAI skulle försvinna, skulle det sätta dem tillbaka, säger DA Davidson-analytikern Gil Luria. Microsoft lanserade sin Copilot-portfölj, en serie AI-assistenter som drivs av OpenAIs GPT-4, i november.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 21 december

Microsofts framtid inom AI ligger hos OpenAI

Microsofts investering i OpenAI, som rapporteras vara värd upp till 13 miljarder dollar, är centralt för företagets framtid inom AI. Microsoft äger inte en traditionell andel i OpenAI, utan har rätt till ungefär hälften av OpenAIs ekonomiska avkastning tills en del av investeringen återbetalas. OpenAI är kärnan i Microsofts plan, i en tävling där konkurrenter vinner mark. Om Microsofts relation med OpenAI skulle brytas eller om OpenAI försvann, skulle det försätta dem tillbaka, säger DA Davidson-analytiker Gil Luria. Microsoft lanserade sin Copilot-portfölj, en serie AI-assistenter drivna av OpenAIs GPT-4, i november. Prenumerationer på AI-botsarna kan lägga till 9,1 miljarder dollar i försäljning till räkenskapsåret 2026, berättade Macquaries chef för AI och programvaruforskning, Fred Havemeyer, för Yahoo Finance Live.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 december

OpenAI:s utmaningar och framsteg under 2023

År 2023 var ett avgörande år för AI, präglat av framsteg inom generativ AI, intensiv konkurrens och ökande etiska och säkerhetsproblem. OpenAI:s VD Sam Altman sparkades och återanställdes, vilket ledde till omfattande protester från anställda. Nya konkurrenter till ChatGPT framträdde, inklusive Googles Gemini och Anthropics Claude. Dessutom utvidgades det öppna källkods-AI-landskapet, med samarbeten mellan AWS och Hugging Face, och Meta som gav sig in på marknaden med sin egen LLM, Llama. OpenAI introducerade flera nya erbjudanden, inklusive betalnivåer för ChatGPT och uppgraderingar till dess flaggskeppsmodell, GPT-4. Samtidigt intensifierades debatten om AI:s säkerhet och säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 19 december

OpenAIs grundare Sam Altman utsedd till ´Årets VD´ av Time Magazine efter att ha avsatts och återvänt

Bara en månad efter den stora omvälvningen i OpenAI, skaparen av ChatGPT, som chockade världen när dess grundare Sam Altman avsattes, fann sig mannen i kaosets mitt som mottagare av titeln ´Årets VD´ 2023 av Time Magazine. Samma år utmärkte sig Microsoft-backade OpenAI genom att introducera den artificiella intelligensen som inte bara skapade en existentiell kris för andra teknologier utan också hotade mänskligheten. Sam Altman avsattes plötsligt från sitt imperium, vilket lämnade teknikvärlden i oordning. Altman återvände dock till OpenAI som VD med en ny initial styrelse.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 19 december

Trots skepticism är det troligt att OpenAI GPT 4.5 kommer att lanseras, men omgiven av hemlighetsmakeri. Modellen släpptes med märkbara förbättringar i prestanda och observerar hemligt användarinteraktion innan en officiell lansering. Utan fullständig offentliggörande inkluderar den hemliga lanseringen betatestning. Den senaste avslöjandet tyder på att GPT 4.5 har ljud- och taligenkänning. OpenAI har släppt GPT 4.5 som möjliggör effektivare interaktioner. Den testas bland användare utan att informera dem. Denna version har snabbare hastighet och förbättrad svarskvalitet. En studie från Stanford fann att potentiella hemliga uppdateringar av GPT4.5 skiljer sig från GPT4 och GPRT 3.5. Den officiella lanseringen är troligen i september, vilket framgår av tweets och svar från Chat GPT-användare.

The Coin Republic fördjupade 19 december

Mira Murati, medgrundare av OpenAI, utsedd till världens mest inflytelserika kvinna 2023

Mira Murati, medgrundare av OpenAI, har utsetts till världens mest inflytelserika kvinna 2023 enligt Financial Times. Hon har varit en drivande kraft bakom OpenAI och ledde teamet som designade ChatGPT chatbot och Dall-E imager. Trots denna prestigefyllda utmärkelse verkar Murati fortfarande vara en ganska isolerad enhet inom OpenAI. Företaget verkar inte vara en förespråkare för feminism, vilket bekräftas av utnämningen av den tidigare finansministern Larry Summers, som är känd för att ha sagt att medfödda skillnader mellan könen förklarar varför det finns färre kvinnor med framgångsrika karriärer inom STEM.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 18 december

Öppen konflikt på OpenAI: VD sparkas och återanställs efter dramatiskt maktspel

OpenAI, en ledande organisation inom artificiell intelligens (AI), har nyligen genomgått en dramatisk omstrukturering av sin ledning. VD Sam Altman avskedades av fyra av styrelsemedlemmarna, inklusive Greg Brockman, Adam D´Angelo, Tasha McCauley och Helen Toner. Avskedandet följdes av ett uttalande där de fyra uttryckte sitt förlorade förtroende för Altman. Kort efter detta meddelade Brockman att han avgick. Microsoft, som integrerar OpenAI-produkter i sin Azure molntjänst, reagerade starkt på nyheten och dess aktier sjönk. Trots detta återanställdes Altman som VD och Brockman återvände till företaget efter intensiva förhandlingar. Den nya OpenAI-styrelsen består nu av Adam D´Angelo, Bret Taylor och Larry Summers.

Direktlänk Dela Quillette fördjupade 18 december

För ungefär ett år sedan släppte OpenAI sin ChatGPT, en AI som tillåter oss att chatta med datorer som om de vore våra vänner. Efter det har Google introducerat Bard, Microsoft har kopplat OpenAI:s modell till Bing, Meta har anslutit sig till festen med LLaMA och Anthropic har avtäckt Claude, AI-kompisen för alla uppgifter. Trots att chatten är imponerande, har de fortfarande brister i förståelsen. Trots detta har studenter börjat använda dem som studieassistenter, vilket har lett till diskussioner om det är fusk eller ett studieverktyg. AI har redan börjat skriva finansiella rapporter, reklammanus och sportnyheter.

Medium fördjupade 17 december

ChatGPT, AI-verktyget som förändrar teknologilandskapet

ChatGPT, ett generativt artificiellt intelligensverktyg lanserat av OpenAI, har gjort avsevärda framsteg sedan det lanserades för mer än ett år sedan. Med över hundra miljoner aktiva veckovisanvändare fortsätter verktyget att locka människor som vill utnyttja det för produktivitet och mer. Verktyget är byggt på GPT-arkitekturen och har en förmåga att producera textrespons som en människa skulle göra. Med ChatGPT kan användare skapa och generera innehåll på olika sätt, vilket gör det till ett mycket mångsidigt verktyg.

Direktlänk Dela Economymiddleeast.com fördjupade 14 december

Elon Musk uttrycker oro över potentiell fara med OpenAI

Elon Musk, medgrundare till företaget OpenAI, uttryckte sin oro över en eventuell mörk vändning för artificiell intelligens. Under en intervju vid Dealbook-toppen antydde Musk att OpenAI kan ha upptäckt ”något farligt” som har väckt oro för nuvarande styrelsemedlemmar, vilket ledde till att VD Sam Altman sparkades. Altman anställdes tillbaka bara några dagar senare efter att nästan all personal hotade att sluta. Musk uttryckte sina ”blandade känslor” om både företaget och Altman. Musk har sagt att OpenAI, vars produkt ChatGPT blev viral i somras, har skapat en potentiell fara för mänskligheten för en potentiell ”utrotningshändelse”.

Direktlänk Dela uInterview fördjupade 14 december

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter oväntat avsked

Sam Altman, VD för OpenAI, fick nyligen sparken oväntat av styrelsen, men återvände kort därefter till positionen. Anledningen till hans avsked är okänd, men styrelsen uppgav att hans kommunikation varit ´inkonsekvent´, vilket ledde till att de förlorade förtroendet för hans ledarskap. Efter hans avsked krävde över 700 av OpenAIs 770 anställda att Altman och Greg Brockman skulle återanställas, annars skulle de avgå och gå med i Microsoft. Bland de intresserade av händelsen var framstående teknik-VD:ar som Mark Zuckerberg och Drew Houston.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 13 december

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter oväntad avsked

Sam Altman, medgrundare och tidigare VD för OpenAI, återvänder till sin roll som VD fyra dagar efter hans överraskande avsked den 17 november 2023. Altman var drivkraften bakom ChatGPT, en AI-applikation som både skapat entusiasm och fruktan. Han lyckades övertyga Microsofts VD Satya Nadella att investera 10 miljarder dollar i OpenAI. Trots Altmans betydande bidrag till OpenAI, var hans avsked inte överraskande för insatta personer, då han rapporterats ha haft konflikter med styrelsen. Orsakerna till hans avsked har inte bekräftats, men enligt ett uttalande från OpenAI berodde det på att Altman inte var ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen´. Medgrundare Greg Brockman avgick i protest, men återvände till OpenAI när Altman återinställts.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 13 december

En titt in i OpenAI:s ekonomi

OpenAI:s icke-vinstdrivande moderbolag, som plötsligt sparkade Sam Altman förra månaden, offentliggör varje år sina finanser genom regeringen. Siffrorna för 2022 offentliggjordes nyligen av IRS. Tyvärr säger det inte mycket, eftersom det utesluter finanserna för OpenAI:s kommersiella enhet som tillverkar ChatGPT. Det som anmälan visar är att Altman fick betalt 73 546 dollar 2022. Medgrundarna Greg Brockman och Ilya Sutskever fick betalt 113 727 dollar respektive 334 572 dollar. Vad gäller de tre styrelsemedlemmarna som röstade för att sparka Altman tillsammans med Sutskever? De fick inget betalt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 12 december

Sam Altman utnämnd till Decrypt Emerge Person of the Year 2023

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, har trots en period av arbetslöshet haft en enorm inverkan på teknik- och affärsvärlden under 2023. Han har blivit synonym med AI-industrin, särskilt genom ChatGPT och i mindre utsträckning Worldcoin. Altman medgrundade OpenAI 2015 tillsammans med Elon Musk, Greg Brockman, Ilya Sutskever och Wojciech Zaremba. Han har också tjänstgjort som president för startup-acceleratorn Y Combinator. OpenAI har utvecklat flera AI-produkter, inklusive DALL-E, Codex, Gym, Universe, CLIP, Jukebox och OpenAI Baselines. Altman har också uttryckt att en statlig myndighet bör skapas för att övervaka och fastställa standarder för AI-utveckling.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 12 december

AI:s potential att ta itu med klimatförändringar centrum på COP28 - Azerbajdzjans regering utforskar AI-lösningar

AI (artificiell intelligens) har blivit en modern trend inom olika sektorer och det finns både entusiasm och optimism men också mycket rädsla och osäkerhet. AI:s potentiella roll i att ta itu med klimatförändringar kommer att vara i centrum under ett unikt segment som kallas Green Digital Action på COP28, lett av International Telecommunication Union (ITU) i samarbete med partner från FN, regeringar, företag och civilsamhället, och där även Azerbajdzjan deltog. Azerbajdzjans regering är i ett tidigt skede av tillämpningen av AI-lösningar i statliga frågor. Regeringen samarbetar aktivt med branschproffs och andra fält för att främja och skapa en grund för denna typ av förändring.

Direktlänk Dela AzerNews fördjupade 12 december

OpenAI:s icke-vinstdrivande struktur krossas av kapitalismen

OpenAI:s icke-vinstdrivande struktur har visat sig vara helt beroende av kapitalismen. Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades kortvarigt på grund av brist på ´konsekvent uppriktighet´ mot sin styrelse. Hans avskedande ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att sluta om han inte återinsattes. Microsoft anställde både Altman och Brockman, med Microsofts VD Satya Nadella som krävde förändringar i OpenAI:s icke-vinstdrivande styrstruktur. En dag senare återvände Altman som VD för OpenAI med en ny, helt manlig styrelse. Microsoft har nu en ´icke-röstningsobservatörsplats´ i styrelsen, vilket ger dem full insyn i varje större beslut på OpenAI.

Direktlänk Dela Scientific American fördjupade 11 december

OpenAI återanställer Sam Altman som VD efter hot om massavhopp

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, upplevde nyligen en turbulent tid efter att de avskedat VD Sam Altman. Drama utspelade sig inom AI-gemenskapen i fem dagar innan OpenAI nådde en överenskommelse om att återanställa Sam Altman som VD och utse nya styrelsemedlemmar, efter att nästan alla anställda hotat att sluta om han inte kom tillbaka. Företagets president och medgrundare Greg Brockman återvände också efter en kaotisk period. Trots den ´smärtsamma kostnaden´ av händelsen, säger Altman att han lärde sig mycket och ser erfarenheten som en förklädd välsignelse.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 10 december

Framtida roll för OpenAI:s medgrundare Ilya Sutskever osäker

Framtiden för Ilya Sutskever, medgrundare och chefsforskare på OpenAI, är osäker då han har varit märkbart frånvarande från företagets kontor i San Francisco. Detta har lett till spekulationer om hans position efter att VD:n Sam Altman återvände till företaget. Sutskevers närvaro på OpenAI har minskat betydligt denna vecka, följande Altman´s kontroversiella återkomst efter att ha blivit avsatt från styrelsen i november. Trots Sutskevers inblandning i många av OpenAI:s största AI-genombrott, är hans status inom företaget fortfarande osäker.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 december

Oroligheter på OpenAI leder till omstrukturering

Den 17 november 2023 kastades Silicon Valley in i tumult när Sam Altman, VD för den framstående AI-startupen OpenAI, plötsligt avlägsnades av företagets styrelse. Efter en fem dagar lång berg- och dalbana som innefattade den allt mer upphettade striden över framtiden för artificiell intelligens, återinsattes herr Altman och en ny styrelse skapades. Altman grundade OpenAI som ett ideellt labb tillsammans med Elon Musk och flera andra 2015, medan han var president för Y Combinator, en kraftfull Silicon Valley-startup inkubator. Han tog över som VD 2018, kopplade labbet till ett vinstdrivande företag och samlade snart in 1 miljard dollar i finansiering från Microsoft.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 december

OpenAI:s maktkamp avslöjar sprickor inom AI-rörelsen

Ledarskapsstriden vid OpenAI, den ledande AI-startupen, har blottlagt djupa sprickor inom AI-rörelsen. VD:n Sam Altman avskedades av styrelsen, men efter en intensiv maktkamp där många toppchefer och investerare i Silicon Valley stödde Altman, återinsattes han som VD. Striden har skapat frågor om tillförlitligheten hos de personer och företag som driver AI-revolutionen. Microsoft, som har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, var involverad i striden för att skydda sin investering.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 december

OpenAIs medgrundare Ilya Sutskever i osäker position efter misslyckat försök att avsätta Sam Altman

OpenAIs medgrundare och chefsforskare Ilya Sutskever befinner sig i en osäker position efter att ha försökt avsätta Sam Altman, och det är oklart vad som kommer hända härnäst. Det är oklart vilken roll Sutskever kommer att ha i AI-företaget framöver efter att ha vänt sig mot Altman strax före OpenAIs ´Thanksgiving-veckans massaker´. Enligt två insatta källor har Sutskever inte synts på företagets kontor i San Francisco under hela veckan, och hans position inom företaget är ´att bestämma´.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 8 december

Senioranställda vid AI-startupen OpenAI beskrev VD:n Sam Altman som psykologiskt missbrukande, vilket ledde till att styrelsen plötsligt beslutade att avskeda honom. Anställda påstod att Altman skapade kaos och förseningar genom att sätta anställda mot varandra på osunda sätt. Dessa anklagelser, tillsammans med rapporter om att anställda fruktade repressalier från Altman, var en stor faktor i styrelsens beslut att avskeda honom. Altman återinsattes som VD fem dagar senare, efter att anställda släppt ett brev som hotade med massuppsägningar.

The Washington Post fördjupade 8 december

OpenAI: En pionjär inom AI-revolutionen och marknadsdominans

Tekniken utvecklas snabbt och i framkant av denna förändring är fältet för artificiell intelligens (AI). Experter förutspår att AI-industrin kommer att se en betydande tillväxt, potentiellt nå $422 miljarder år 2028. Denna ökning drivs av den allmänt utbredda användningen av Natural Language Processing (NLP) modeller, vilka hjälper till att lösa problem inom olika branscher. OpenAI, en ledare inom AI-området, har nyligen introducerat ChatGPT, en modell som snabbt har vunnit popularitet bland användare. OpenAI har gjort ett banbrytande drag med sitt första förvärv av Global Illumination, vilket signalerar en betydande förändring i organisationens strategi.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 7 december

OpenAI:s tidigare direktör förbryllad över tillfällig avstängning av VD

Tre veckor efter att OpenAI:s styrelse tillfälligt avsatte VD Sam Altman utan att ge en specifik anledning, säger tidigare direktören Reid Hoffman att han fortfarande är förbryllad över vad som hände och varför. Altman återinsattes till slut som ledare för det framstående AI-startupföretaget efter ett stort tryck från toppinvesterare och hot om massflykt bland företagets arbetskraft. Styrelsen genomgår nu en ansiktslyftning, vilket inkluderar avgång av vissa långvariga direktörer. OpenAI fortsätter att driva den populära ChatGPT-chatboten och dess tjänster fungerar inuti programvara från stora företag som AT&T och Mercedes-Benz.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 december

OpenAI skjuter upp lanseringen av GPT Store till 2024

OpenAI har beslutat att skjuta upp lanseringen av sin GPT Store till början av 2024, enligt ett mejl som The Verge har sett. Företaget introducerade sitt GPT Builder-verktyg i början av november, vilket ger användarna enkel möjlighet att skapa egna anpassade AI-bots. OpenAI hade också sagt att det snart skulle släppa GPT Store för användare att lista sina GPT:er och potentiellt tjäna pengar på dem. Lanseringen var ursprungligen planerad till november. Efter den oväntade avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman, som sedan återinsattes, gick inte månaden som planerat.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 2 december

Sammanfattning av veckans AI-nyheter: OpenAI, Amazon, och AI:s miljöpåverkan

Förra veckan var präglad av turbulensen kring OpenAI:s VD Sam Altman, men denna vecka återgick saker till det normala. Altman har återtagit sin position som toppchef på företaget, med hjälp från Microsoft. OpenAI rullade ut flera nya AI-produkter och plattformar. Amazon avslöjade detaljer om sin nya AI-chattbot-assistent ´Q´ vid sitt AWS re:Invent-evenemang. En studie visade att generativ AI kan ha en negativ inverkan på miljön, liknande att ladda en smartphone. OpenAI försenar lanseringen av sin GPT Store, en marknadsplats för anpassningsbara GPT:er, till 2024.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 2 december

OpenAI: Skyddet mot AI-hot eller en del av problemet?

OpenAI, grundat 2015, var tänkt att vara en icke-vinstdrivande organisation för att övervaka och reglera utvecklingen av AI-teknologi. Grundarna, Sam Altman, Elon Musk, Ilya Sutskever och Greg Brockman, presenterade sig själva som skydd mot framtida hot från okontrollerad, ond AI, dåliga aktörer och dåliga botar. Men, precis som i en episod av ´Twilight Zone´ där utomjordingar presenterar en bok med titeln ´To Serve Man´ som visar sig vara en kokbok, insåg kryptograferna för sent att OpenAI kanske inte tjänar människan på det sätt som de ursprungligen trott.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 2 december

OpenAI:s ChatGPT firar ett år, har blivit symbol för AI-revolutionen

ChatGPT, ett AI-chattprogram utvecklat av OpenAI, firar sin första födelsedag. Vid lanseringen beskrevs det som en ´lågprofilig forskningsförhandsgranskning´, men det har snabbt blivit en symbol för AI-revolutionen. Inom två månader efter lanseringen hade över 100 miljoner användare besökt ChatGPT:s webbplats, enligt dataanalysföretaget Similarweb. Dess framgång har inspirerat konkurrenter som Google´s Bard, Meta och Amazon´s Q. Men dess popularitet har också väckt oro över AI som ersätter arbetare och dess inverkan på online-desinformation, datainsamling och miljöpåverkan.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 1 december

Igår markerade ettårsdagen sedan OpenAI lanserade ChatGPT, vilket har varit ett omvälvande år då otaliga företag och användare upplevt fördelar och risker med generativ AI. ChatGPT har förändrat marknadsföring, teknik, media, kultur och samhället på otaliga sätt, bland annat genom att ge nytt liv åt sökvärlden, stimulera kreativiteten och möjliggöra nya produktplaner. Samtidigt har det framkallat nya bekymmer relaterade till immateriell egendom, desinformation, diskriminering och datasekretess. OpenAI firade ChatGPT:s årsdag genom att publicera en kort video som framhäver några av de sätt som människor har använt plattformen för både arbete och vardagligt liv.

Digiday Media fördjupade 1 december

ChatGPT firar ett år: Från underhållning till betydande verktyg

Under sitt första år har OpenAI:s ChatGPT utvecklats från ett underhållande AI till ett viktigt verktyg inom marknadsföring och kundupplevelse. Det har dock inte varit utan utmaningar, inklusive en större dataintrång och tillfällig inaktivering av en viktig webbläsar-plugin. Ledarskapsomvälvningar på OpenAI har också belyst komplexiteten i att hantera framstående AI-utvecklingar. Trots detta har ChatGPT blivit integrerat i dagliga marknadsföringskampanjer och innehållsskapande, och har även ersatt mänskliga arbetare på arbetsplatsen i vissa företag.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 1 december

Microsoft tar observatörsposition på OpenAI:s styrelse

Microsoft kommer att ta en observatörsposition på OpenAI:s styrelse, enligt företagets VD, Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan delta i OpenAI:s styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men kommer inte att ha rösträtt i frågor som att välja eller välja direktörer. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. Microsoft har åtagit sig att investera över 10 miljarder dollar i OpenAI och äger 49% av företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 december

OpenAI:s budgivningsrunda, som skulle tillåta anställda att sälja aktier i start-up-företaget till externa investerare, fortsätter som planerat trots tumult i ledningen och förändringar i styrelsen. Budgivningen värderar OpenAI till samma nivåer som tidigare rapporterats i oktober, runt 86 miljarder dollar, och leds av Josh Kushners Thrive Capital. Sam Altmans tillfälliga avstängning tidigare i november hotade värderingen, men hans återkomst banade väg för budgivningen. Budgivningen förlängdes till den 5 januari.

Consumer News and Business Channel fördjupade 1 december

ChatGPT firar ett år, övergår till ChatGPT-4 och får miljarder besök

30 november markerar ettårsdagen för ChatGPT, en populär AI-chattbot utvecklad av OpenAI. Sedan lanseringen har ChatGPT uppnått över 1,7 miljarder besök världen över. Användare har utnyttjat boten för olika uppgifter, från att skriva e-post till att skapa sexsiffriga företag. OpenAI har nu lanserat ChatGPT Plus, en uppgraderad version som kan ´se, höra och tala´, vilket möjliggör röstkonversationer och bildbehandling. OpenAI har också genomgått förändringar, inklusive en ledarskapsomskakning där tidigare VD Sam Altman avsattes och sedan återanställdes. Dessutom kommer Microsoft, som tidigare investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, att ha en icke-röstberättigad plats i styrelsen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 30 november

OpenAI återinsätter Sam Altman som VD och introducerar ny styrelse

OpenAI har meddelat att Sam Altman återinsatts som VD och att företaget har en ny initial styrelse, med Microsoft Corp. som icke-röstberättigad observatör. Detta kommer två veckor efter att Altman oväntat avskedades från AI-startupen. Mira Murati, som var tillförordnad VD efter Altmans avskedande, återgår till sin position som CTO. OpenAI:s medgrundare Greg Brockman återvänder som företagets president. De nya styrelseledamöterna är Bret Taylor, tidigare co-VD för Salesforce Inc., Larry Summers, tidigare finansminister i USA, och Adam D’Angelo, VD för fråge- och svarssajten Quora Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder officiellt som VD för OpenAI

Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI, med Greg Brockman som president och Mira Murati som CTO. Nya styrelsemedlemmar har också tillkommit. Ilya Sutskever, OpenAI:s medgrundare, tidigare ordförande och chefsforskare, har ännu inte återvänt och hans position inom företaget är ännu inte fastställd. Den nya styrelsen kommer bara att ha en återvändande medlem, Quora VD Adam D´Angelo, som ansluter sig till den tidigare Salesforce VD Bret Taylor, och den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers. Två seniora forskare på Sutskevers team, Jakub Pachocki och Szymon Sidor, är tillbaka på OpenAI.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får observatörsroll på ny styrelse

OpenAI har meddelat att Sam Altman har återvänt till företaget som VD, tillsammans med Mira Murati som CTO och Greg Brockman som president. De återupptar sina roller efter Altman´s oväntade avsked som skapade kaos inom företaget. Altman säger att företaget inte förlorade någon anställd eller kund under krisen. Tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och ekonomen Larry Summers har officiellt börjat sin mandatperiod i den ´nya initiala´ OpenAI-styrelsen. Dessutom kommer en representant från Microsoft att ha en icke-röstningsobservatörsroll i styrelsen. Altman uttryckte också sin respekt för Ilya Sutskever, OpenAI:s chefsforskare.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 30 november

Microsoft tar icke-röstplats på OpenAIs styrelse

Microsoft kommer att ta en icke-röstgivande, observatörsposition på OpenAIs styrelse, enligt VD Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan närvara vid OpenAIs styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men har inte rösträtt i frågor som val eller utnämning av direktörer. Microsoft har åtagit sig att investera över $10 miljarder i OpenAI och äger 49% av företaget. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. OpenAIs investerare kommer troligen inte att få en plats på den ideella styrelsen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 30 november

OpenAI bekräftar återkomsten av Sam Altman som VD

OpenAI har officiellt bekräftat att Sam Altman återvänder som företagets VD. Nyheten levererades i ett inlägg på onsdagen, där två meddelanden skickats till OpenAIs anställda och delats med världen: ett från Altman och det andra från styrelseordförande Bret Taylor. Båda meddelar att OpenAIs styrelse framöver kommer att inkludera en icke-röstande observatör från Microsoft. Altman tackade de som arbetat för att säkra hans återkomst och uttryckte ingen illvilja mot dem som motsatte sig honom. Han tackade även partners och användare, och avslöjade att inga kunder hoppade av under organisationens styrningsproblem.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI efter kaos

Sam Altman har återvänt som VD för Open AI efter att ha blivit avskedad, vilket ledde till hot om uppsägningar från nästan alla anställda. I ett öppet brev på företagets hemsida tackar han medarbetarna för deras stöd och hantering av situationen. Han tackar också särskilt Ilya Sutskever, som var i styrelsen och anklagades för att ligga bakom hans avskedande. Trots detta hoppas Altman att de kan fortsätta ha en arbetsrelation. Open AI är känt för att ligga bakom Chat GPT och anses vara världsledande inom utveckling och kommersialisering av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 30 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman återvänder som VD

OpenAI har officiellt tillkännagivit att medgrundaren Sam Altman återvänder till företaget som VD. Detta sker en vecka efter att företaget beslutade att återanställa honom efter att han oväntat avlägsnades av den dåvarande styrelsen för OpenAI. Microsoft, en stor investerare, har nu representation i den nya styrelsen, men får inte rösta. Altman uttryckte stor entusiasm inför framtiden och berömde CTO Mira Murati för hennes arbete som tillförordnad VD. Den nya styrelsen för OpenAI kommer att inkludera Bret Taylor som ordförande, ekonomen Larry Summers och återvändande styrelsemedlem samt Quora:s medgrundare och VD Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får icke-röstplats i styrelsen

Sam Altman, en av grundarna till OpenAI, har officiellt återvänt till sin roll som företagets VD efter en oväntad och tillfällig frånvaro. Altman bekräftade att tillförordnade VD:n Mira Murati kommer att återgå till sin tidigare roll som teknikchef. Den nya initiala styrelsen kommer att ledas av Salesforce VD Bret Taylor, tillsammans med Larry Summers, tidigare USA:s finansminister, och Adam D’Angelo, VD för sociala fråge- och svarwebbplatsen Quora. Greg Brockman kommer också att återuppta sin roll som OpenAI:s president. Altman avslöjade att Microsoft kommer att inkluderas som en icke-röstobservatör i den nya styrelsen.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 30 november

OpenAI erbjuder inte styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare

OpenAI, som nyligen genomgick ledningsförändringar, kommer inte att erbjuda styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare, enligt en källa som talade med Reuters. OpenAI överväger för närvarande inte att lägga till personer från Microsoft, Thrive Capital och Khosla Ventures i sin styrelse. Beslutet avspeglar företagets nya prioritet på AI-säkerhet över vinster. Microsoft är OpenAIs största investerare med över $10 miljarder som stödjer dess verksamhet. Microsofts VD Satya Nadella har tidigare sagt att styrningen i företaget inte nödvändigtvis behöver ändras oavsett var Sam Altman hamnar.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 29 november

OpenAI:s VD Sam Altman återinsatt efter uppsägning, men könsbalansen i styrelsen ifrågasätts

OpenAI:s styrelse avskedade oväntat sin populära VD, Sam Altman, tidigare denna månad, vilket chockerade teknikvärlden och ledde till hot om uppsägningar från majoriteten av anställda. Efter fem dagars kaos återinsattes Altman, med en omstrukturerad, helt manlig styrelse som övervakar honom, ledd av ex-VD:n för Salesforce och tidigare Twitter-styrelseordföranden Bret Taylor. Den tidigare sexpersonersstyrelsen har nu minskat till tre, men fler väntas ansluta. Två kvinnor som tidigare satt i styrelsen, Helen Toner och Tasha McCauley, är nu avskurna från företaget.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 28 november

OpenAI:s ovanliga företagsstruktur skapar kaos

OpenAI, ett företag som utvecklar artificiell intelligens, har stått i centrum för en ledarskapskris på grund av dess ovanliga företagsstruktur. OpenAI styrs av en sex personer stark styrelse som styr en ideell organisation, som i sin tur driver ett vinstdrivande teknikföretag. Strukturen har skapat spänningar mellan de ideella och vinstdrivande delarna av företaget, vilket ledde till avskedandet av VD Sam Altman. Efter Altman´s avskedande hotade majoriteten av anställda att sluta om han inte återinsattes som VD. OpenAI:s struktur har fått kritik för att lämna företaget i händerna på personer som inte har något ekonomiskt intresse i dess framgång.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 28 november

Kris på OpenAI: Sam Altman avskedas och återanställs i strid om företagets riktning

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) och tidigare icke-vinstdrivande organisation, har genomgått en kris där VD:n Sam Altman avskedades och sedan återanställts. Krisen uppstod på grund av spänningar mellan olika synsätt på AI och företagets övergång från en icke-vinstdrivande organisation till ett lönsamt start-up. OpenAI grundades av Elon Musk och Sam Altman för att utveckla säker och fördelaktig AI för mänskligheten, men har sedan dess omstrukturerats för att kunna generera vinster och dra in mer kapital. Denna förändring ledde till att Musk bröt med OpenAI och flera andra anställda lämnade företaget.

Direktlänk Dela El País fördjupade 28 november

OpenAI-drama fortsätter med nytt AI-projekt som kan hota mänskligheten

Efter en turbulent period där OpenAI:s styrelse avskedade VD:n Sam Altman, ersatte honom tillfälligt med CTO Mira Murati, president Greg Brockman avgick och nästan alla OpenAI:s anställda hotade att säga upp sig, rapporterade Reuters att flera forskare skrev ett brev till styrelsen innan Altman avsattes. De varnade för en ´kraftfull artificiell intelligensupptäckt´ som de sa kunde hota mänskligheten. Projektet, kallat Q*, ansågs vara ett genombrott i strävandena att bygga AGI (artificiell allmän intelligens). Enligt Reuters kunde den nya modellen ´lösa vissa matematiska problem´ vilket gjorde forskarna mycket optimistiska om Q*´s framgång. Men senior AI-forskare på Nvidia, Jim Fan, kallade det för en ´fantasi´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI

Sam Altman har återinsatts som VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom den populära chattboten ChatGPT. I samband med återinsättningen av Altman gick OpenAI med på att byta ut tre av fyra styrelseledamöter. Dessa åtgärder skedde efter att över 90 procent av OpenAIs personal hotade med att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte Altman återinsattes som VD och hela styrelsen avgick. Greg Brockman, OpenAIs president, gick också med på att återvända efter att tidigare ha avgått i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela World Socialist Web Site fördjupade 27 november

Förslag till kvinnliga styrelsemedlemmar för OpenAI

AI-företaget OpenAI har genomgått flera förändringar den senaste veckan, inklusive utnämningen av en ny tillfällig VD och en förändring i styrelsen. En stor förändring är att styrelsen nu består av enbart män, vilket har väckt oro. Det finns dock förväntningar på att OpenAI kommer att lägga till fler medlemmar i styrelsen. Detta ger möjlighet att få in kvinnor och skapa könsdiversitet i styrelsen. Startup- och innovations-experten Elizabeth Scallon har föreslagit flera framstående kvinnor för OpenAI att överväga i sin styrelsesökning. Här är tio kvinnor som skulle kunna bli potentiella oberoende styrelsemedlemmar för OpenAI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

OpenAI gör ChatGPT Voice-funktionen gratis för alla användare

OpenAI har gjort sin ChatGPT Voice-funktion, som tidigare endast var tillgänglig för ChatGPT Plus-prenumeranter, gratis för alla användare. Meddelandet gjordes av Greg Brockman, medgrundare av OpenAI, på Twitter. ChatGPT Voice låter användare interagera med AI via röstkommandon, och svar kan ges både i ljud- och textformat. Funktionen är endast tillgänglig via ChatGPT:s mobilapp, inte på webbläsare. Tekniken för röstigenkänning Whisper har gjort utvecklingen av ChatGPT Voice möjlig.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 26 november

OpenAI i centrum för strid om framtiden för AI

En tumultartad strid har ägt rum på teknikföretaget OpenAI, med fokus på framtiden för artificiell intelligens. I centrum för konflikten stod VD:n Sam Altman och företagets ideella styrelse. Styrelsen sparkade abrupt Altman, men återanställde honom och sparkade hälften av styrelsen sex dagar senare. OpenAI började som ett ideellt forskningscenter med målet att ´bygga säker artificiell allmän intelligens till förmån för mänskligheten´. Men 2019 behövde OpenAI pengar för att driva och testa sina AI-modeller, så en kommersiell gren av forskningsorganisationen skapades och Sam Altman blev dess VD. Konflikten har belyst spänningen mellan affärs- och allmänna intressen i Silicon Valley.

Direktlänk Dela Australian Broadcasting Corporation fördjupade 26 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och återanställs efter intern revolt

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades av företagets styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med medlemmar. Avskedandet ledde till chockvågor i Silicon Valley och krav från investerare på hans återkomst. Efter att ha avskedats tillkännagav Microsofts VD, Satya Nadella, att Microsoft hade anställt Altman och Greg Brockman, OpenAI:s ordförande och president, för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´. Majoriteten av OpenAI:s anställda hotade att säga upp sig om Altman och Brockman inte återanställdes av styrelsen. OpenAI meddelade senare att de hade nått en principöverenskommelse om Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 november

OpenAI:s VD och medgrundare sparkas, hot om massavhopp och anställs av Microsoft

OpenAI, en ledande AI-företag, avskedade sin VD Sam Altman och medgrundare Greg Brockman den 17 november. Styrelsen hade oro över att Altman inte ägnade tillräcklig uppmärksamhet åt riskerna med OpenAIs teknologi. Nästan omedelbart hotade 747 av 770 anställda att lämna företaget. Microsofts VD Satya Nadella anställde snabbt Altman och Brockman. OpenAI har släppt en chatbot, ChatGPT, som har blivit mycket populär. Altman har varnat för farorna med oreglerad AI-utveckling. Microsoft, som har investerat över 13 miljarder dollar i OpenAI och äger 49 procent av det, anställde både Altman och Brockman och tillkännagav att de skulle leda ett avancerat forskningslabb vid Microsoft.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 25 november

OpenAI i kris efter dramatisk vecka

OpenAI, världens ledande AI-företag, har varit föremål för skratt och förvåning i teknikindustrin efter en dramatisk vecka där medgrundaren Sam Altman avskedades och sedan återinsattes som VD. Nu varnar experter för att OpenAI har passerat Rubicon och att det inte finns någon återvändo. Detta hotar att orsaka en ´brain drain´ inom företaget, då talanger står inför ett avgörande val mellan att stödja företagets ursprungliga uppdrag eller att bli rika. Detta kan leda till att fler anställda följer i fotspåren av Dario och Daniela Amodei, som lämnade OpenAI för att starta sitt eget AI-startup, Anthropic.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 november

OpenAI ett steg närmare Allmän Artificiell Intelligens

Flera anställda på OpenAI har uttryckt säkerhetsbekymmer om ett projekt kallat Q*, vilket de anser kan hota mänskligheten. De anställda är också oroliga för företagets kommersialisering av AI-verktyg. OpenAI:s VD Sam Altman, som nyligen återanställdes efter att ha blivit sparkad, är medgrundare till företaget som är känt för sina generativa AI-verktyg. Företaget har gjort framsteg i sitt mål att uppnå allmän artificiell intelligens (AGI). Det är oklart om de som skrev brevet till styrelsen är bland de 700 anställda som hotade att följa Altman till Microsoft efter hans avsked.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 24 november

OpenAI:s VD avskedades och återanställdes oväntat

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades och återanställdes oväntat, vilket chockade teknikvärlden. Striden har implikationer bortom företagets styrelserum och visar på AI-industrins omogenhet samt den starka viljan i Silicon Valley att vara först. Det väcker också brådskande frågor om teknikens säkerhet. Konflikten mellan Sam Altman och OpenAI:s styrelse började med att styrelsen avsatte Altman som VD för att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Microsoft, som är minoritetsägare i OpenAI och har investerat cirka 130 miljarder kronor i företaget, informerades knappt om beslutet. Efter att mer än 95% av OpenAI:s anställda hotade med att sluta om inte Altman återanställdes, blev han återigen VD för företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter kort avsked

Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom artificiell intelligensverktyget ChatGPT, lämnade sin position förra fredagen, men återvände redan på tisdagen. OpenAI grundades av Altman som en ideell organisation med syftet att säkert bygga AI som presterar bättre än människor och gynnar mänskligheten. Företaget blev senare ett vinstdrivande företag, men styrs fortfarande av sin ideella styrelse. Anledningen till Altmans avskedande var bristande öppenhet i hans kommunikation med företagets dåvarande styrelse. OpenAI meddelade på tisdagen att de nått en principöverenskommelse om att Altman ska återvända som VD under en annan styrelse.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter en förvirrande vecka

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter en vecka av förvirring. Altman avskedades plötsligt från sin roll som VD på grund av bristande kommunikation, vilket ledde till att medgrundare Greg Brockman lämnade företaget för Microsoft. Nästan alla anställda på OpenAI hotade att sluta om inte Altman återvände och styrelsen avgick. En dag senare återvände Altman som VD och styrelsen ersattes till stor del. Det finns fortfarande många obesvarade frågor, inklusive varför Altman avskedades från början.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 november

OpenAI rullar ut röstchattfunktion för alla ChatGPT-användare på mobil

OpenAI har introducerat röstchatt på ChatGPT för Android och iOS, en funktion som tidigare endast var tillgänglig för Plus- och Enterprise-prenumeranter. Nu kan alla mobilanvändare prata med ChatGPT genom att trycka på röstsymbolen i appen. Röstchatten, som drivs av en text-till-tal-modell, genererar ´mänskligt liknande ljud´ och erbjuder fem olika röster. Trots att funktionen nu är tillgänglig för alla, kan det ta tid innan den är tillgänglig universellt. OpenAI har nyligen genomgått en turbulent period, med avgångar och återanställningar av höga chefer.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 23 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad och återinsatt som VD

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, avskedades oväntat som VD förra fredagen, ett beslut som chockade branschen. Hans roll som VD återinsattes dock bara några dagar senare. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess befintliga teknik, bidrog till Altmans återkomst, och anställde snabbt honom samt en annan medgrundare och tidigare president, Greg Brockman, som slutade i protest efter VD:ns avskedande. Under tiden hotade hundratals OpenAI-anställda att säga upp sig. Altman och Brockman firade sina återkomster till företaget i inlägg på plattformen X, tidigare känd som Twitter, tidigt på onsdagen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 23 november

OpenAI tar tillbaka Sam Altman som VD efter hot om massuppsägningar

OpenAI meddelade att de nått en överenskommelse om att återinföra Sam Altman som VD och utse nya styrelsemedlemmar, efter att nästan alla anställda hotat att sluta på grund av hans avsked. Företagets president och medgrundare Greg Brockman har också återvänt efter en kaotisk period. I ett inlägg på X sa företaget att de nått en principöverenskommelse för att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. De sa också att de arbetar på detaljerna i överenskommelsen.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

Microsoft firar OpenAIs återgång till normalitet efter kaos

Microsofts ledare firar OpenAIs återgång till normalitet efter dagar av kaos. OpenAI, som Microsoft har investerat cirka 13 miljarder dollar i, har upplevt en turbulent period som började när styrelsen plötsligt avskedade Sam Altman som VD. Microsoft anställde snabbt Altman och OpenAI:s medgrundare och president Greg Brockman, som avgick i protest mot Altmans avskedande, för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam. Ett avtal nåddes slutligen för att Altman skulle återvända till OpenAI istället för att låta företaget kollapsa, vilket Fortune teknikreporter David Meyer skrev är ett resultat som är ´ganska idealiskt för Microsoft´.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 23 november

OpenAI lägger till röstchatt i ChatGPT för alla användare

OpenAI har lagt till röstchatt i ChatGPT för Android och iOS. Funktionen var ursprungligen endast tillgänglig för Plus- och Enterprise-prenumeranter men blir gradvis tillgänglig för alla gratisanvändare. OpenAI:s medgrundare Greg Brockman meddelade detta på X (tidigare Twitter). ChatGPT:s röstfunktion är ideal för konversationer och genererar mänskliknande ljud från text och korta talprover. Användarna kan välja mellan fem olika röster, utvecklade med input från röstskådespelare. Tillgängligheten för alla konton kan ta tid och det är oklart om användarna behöver välja att aktivera det.

Direktlänk Dela Gadgets Now fördjupade 23 november

OpenAI lanserar ny funktion trots intern kontrovers

Trots en kontroversiell period där OpenAI avskedade sin VD, anställde en annan och sedan tog tillbaka den ursprungliga VD:n, har företaget lyckats lansera en ny funktion. Funktionen, ChatGPT-röstchatt, var tidigare begränsad till betalande abonnenter, men har nu rullats ut till fler användare. Meddelandet delades av medgrundaren Greg Brockman på sociala nätverket X, tidigare känt som Twitter. Funktionen låter användare av iPhone- och Android-appar prata med chattboten som svarar med en syntetiserad röst, stödd av OpenAIs stora språkmodell. Samtidigt antas Apple arbeta på sin egen LLM, vilket kan öka Siris förmågor.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter tumultartad period

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad, vilket markerar en kaotisk period som belyste djupa spänningar inom AI-gemenskapen. Styrelsen som avskedade Altman har nästan helt ersatts efter ett uppror från anställda, vilket förstärker hans position i företaget. Den enda överlevande i styrelserummet i den nya Altman-eran är Adam D´Angelo, VD för fråge- och svarssajten Quora. Han kommer att ansluta sig till ex-Salesforce co-VD Bret Taylor och tidigare amerikanska finansministern och presidenten för Harvard University, Larry Summers.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

OpenAI:s styrelse genomgår stora förändringar efter VD:s avskedande

OpenAI:s styrelse har varit föremål för kritik under det senaste året, och ansågs vara för liten och splittrad för att effektivt styra ett av de snabbast växande start-ups i Silicon Valleys historia. Förra veckan avskedades Sam Altman, OpenAI:s populära och inflytelserika VD, av fyra av styrelsens medlemmar. Efter fem turbulenta dagar, där Altman mobiliserade nästan alla företagets 770 anställda för att lobba för styrelsens avgång och hans återinsättning, återvände Altman till företaget. Både styrelsen och Altmans allierade diskuterade över ett halvt dussin alternativ för styrelsens framtid, inklusive att utöka styrelsen till mellan tre och sju medlemmar. De övervägde också omkring 30 kandidater, inklusive Laurene Powell Jobs, änka till Steve Jobs och grundare av Emerson Collective, och Brian Chesky, VD för Airbnb. På tisdagskvällen kom båda sidor överens om att skapa en provisorisk trestyrelse, som förväntas expandera under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 23 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter styrelsestrid

Sam Altman, som sparkades som VD för OpenAI på fredagen men återinsattes på tisdag kväll efter en dramatisk kamp med företagets styrelse, har gått med på en intern utredning om påstått beteende som ledde till att styrelsen avsatte honom. Fyra styrelseledamöter hävdade i ett blogginlägg att Altman inte hade varit ´konsekvent uppriktig´ med styrelsemedlemmarna. Som en del av en kompromiss för att återvända till OpenAI kommer varken Altman eller den tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman att återta sina platser i företagets styrelse. De återvändande cheferna gick också med på en ny trepersoners styrelse som inkluderar Quora VD Adam D´Angelo, som var en del av den gamla styrelsen som sparkade Altman. Styrelsens nya ordförande är Bret Taylor, en tidigare co-VD för Salesforce, och tidigare finansminister Larry Summers är den tredje direktören.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 22 november

OpenAI lanserar ´ChatGPT med röst´ för alla gratisanvändare

OpenAI lanserar ´ChatGPT med röst´ för alla gratisanvändare genom sin mobilapp, tidigare var det bara tillgängligt för betalande prenumeranter. AI:ns röstkommandon utnyttjar OpenAIs arbete med text-till-tal-teknologi och dess arbete med Whispers röstigenkänning. Efter problem med OpenAIs VD, har Sam Altman och dess president, Greg Brockman, återvänt till företaget med en ny styrelse. ´ChatGPT med röst´ är nu tillgängligt för alla gratisanvändare. Användare kan hoppa in i appen och trycka på hörlursikonen för att börja rösta sina frågor till ChatGPT.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 22 november

Efter att ha blivit avsatt som VD för OpenAI förra veckan, återvänder Sam Altman nu till sin position. Greg Brockman återtar sin roll som president för OpenAI, medan Mira Murati återgår till sin tidigare position som CTO. De tre forskare som avgick i solidaritet med Altman och Brockman är också tillbaka på företaget eller har ansökt om att få återvända. Trots detta kommer varken Altman eller Brockman att behålla sina platser i styrelsen. Styrelsen kommer nu att bestå av Adam D’Angelo, CEO för Quora, Bret Taylor från Google/Salesforce/Twitter och Larry Summers, ekonom vid Harvard. Altman kommer att frivilligt underkasta sig en intern utredning om skälen till att han avsattes som VD.

Slate Magazine fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter oväntad avsked

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder till sin position efter att ha blivit oväntat avskedad. Greg Brockman, företagets tidigare styrelseordförande och president, kommer också att återvända. Dessa återanställningar kommer efter att en majoritet av OpenAI:s anställda undertecknade ett brev som krävde just detta. OpenAI meddelade också att de har en ny ´inledande´ styrelse, med Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och tidigare handelssekreterare Larry Summers som medlem. OpenAI har också blivit stämda i ett upphovsrättsmål av författaren Julian Sancton och andra författare, som anklagar företaget och Microsoft för att ha tränat flera versioner av ChatGPT med upphovsrättsskyddat material utan tillstånd.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter intern maktkamp

Sam Altman, den avsatte ledaren för OpenAI, har återvänt till företaget som avskedade honom för bara några dagar sedan. Detta följer en kort men kaotisk maktkamp som chockade teknikindustrin. OpenAI meddelade på tisdagen att de har ´kommit överens i princip om att Sam Altman ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse´. Den nya styrelsen kommer att ledas av den tidigare Salesforce med-VD:n Bret Taylor. Övriga medlemmar kommer att vara den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers och Quora VD:n Adam D´Angelo. Samtidigt har Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, anställt Altman och en annan medgrundare, Greg Brockman. Detta ledde till hot om avgång från hundratals OpenAI-anställda, som krävde styrelsens avgång och Altmans återkomst.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 22 november

OpenAI gör röstfunktionen gratis för alla ChatGPT-användare

OpenAI har tillkännagivit en betydande uppdatering för ChatGPT-användare - gratis tillgång till röstfunktionen för alla. Detta markerar en betydande utökning av kapabiliteter, vilket gör att användare kan interagera med ChatGPT med hjälp av sin röst på mobilappen. Den mycket efterlängtade röstfunktionen, som tidigare var exklusiv för betalande användare, är nu tillgänglig för alla. Detta är ett tecken på OpenAI:s engagemang för inklusivitet. Lanseringen av den kostnadsfria röstfunktionen kommer mitt i organisatoriska omvälvningar på OpenAI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 22 november

OpenAI lanserar röstfunktion för ChatGPT gratis

OpenAI har meddelat att ChatGPT, den populära AI-baserade chatboten, nu har fått nya funktioner. Dessa funktioner har nu rullats ut globalt, och en av de mest intressanta funktionerna kommer att vara tillgänglig för alla användare, oavsett om de prenumererar på premiumversionen eller använder den kostnadsfria versionen. Funktionen ger ChatGPT röstkapacitet, vilket gör att den både kan ta emot frågor muntligt och svara på dem på samma sätt. Dessa funktioner kommer att finnas tillgängliga i mobilappversionen av plattformen.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till OpenAI som VD efter kort avsked

Sam Altman kommer att återvända till OpenAI som VD mindre än en vecka efter att han avlägsnades från positionen. OpenAI meddelade att Altman kommer att återvända med en ny initial styrelse som inkluderar Bret Taylor, Larry Summers och Adam D’Angelo. Taylor är tidigare VD för Salesforce, Summers är tidigare finansminister under president Bill Clinton, och D’Angelo är VD för Quora och enda medlemmen kvar från den tidigare styrelsen. OpenAI:s president Greg Brockman, som hade avgått i protest mot Altmans avsked, kommer också att återvända.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI efter oväntat avsked och anställning på Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för AI-bolaget Open AI, fick oväntat sparken av styrelsen på grund av förlorat förtroende. Detta ledde till spekulationer om orsaken till hans avsked, inklusive potentiella säkerhetsproblem med AI. Efter att ha blivit sparkad, fick Altman jobb på Microsoft, men på tisdagen organiserade Open AI:s anställda en namninsamling för att få tillbaka Altman. Runt 700 anställda krävde att Altman skulle få tillbaka sin roll och att styrelsen skulle avgå, annars hotade de att säga upp sig och ansluta sig till Altman på Microsoft. På onsdagen meddelades det att Altman återvänder till Open AI och att styrelsen byts ut.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

OpenAI:s chatbot ChatGPT nu tillgänglig med röstfunktion för alla användare

OpenAI:s populära chatbot, ChatGPT, är nu tillgänglig med röstfunktion för alla användare via mobilappen. Röstchatt har funnits för ChatGPT Plus och Enterprise-prenumeranter i några månader, men nu kan alla användare interagera med chatboten utan att behöva skriva sina förfrågningar. Alternativet är endast tillgängligt i appen, inte på ChatGPT:s webbplats. Användare kan välja mellan olika röster. Denna utveckling kommer i en turbulent tid för OpenAI, efter att de nyligen avskedade och sedan återinsatte sin VD och medgrundare Sam Altman.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 november

OpenAI genomgår stora förändringar i styrelsen

OpenAI har genomgått flera förändringar i sin styrelse. Bret Taylor, tidigare medarbetare på Salesforce, Facebook och Google, har utsetts till ny ordförande och styrelsemedlem. Larry Summers, ekonom och tidigare finansminister, har också anslutit sig till styrelsen. Adam D’Angelo, grundare och VD för Quora, fortsätter som styrelsemedlem. Tasha McCauley, Helen Toner och Ilya Sutskever har lämnat styrelsen, men Sutskever fortsätter som anställd. Dessa förändringar följer efter återinsättandet av Greg Brockman som president och återkomsten av Sam Altman.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter dramatisk vecka

Efter en dramatisk vecka har Sam Altman återtagit rollen som VD för OpenAI, efter att ha blivit avskedad. Alla men en av styrelsemedlemmarna som var ansvariga för avskedandet kommer att lämna. Styrelsen för OpenAI gav efter för en överväldigande majoritet av anställda som krävde Altmans återkomst. Detta skedde efter att Microsofts VD Satya Nadella hotade att dränera företaget på dess bästa talanger. Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce, och tidigare amerikansk finansminister Larry Summers kommer att bli nya styrelsemedlemmar. Microsofts aktier steg med 1,10% till $377,10 i förhandeln.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 22 november

OpenAI- anställda kräver återgång av avskedad VD

OpenAI meddelade på tisdagen att dess medgrundare Sam Altman kommer att återvända till teknikföretaget som VD, bara dagar efter att han avskedats av styrelsen och snabbt meddelat att han ansluter sig till Microsoft. ´Vi har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (Ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo´, sa OpenAI i ett inlägg på sociala medier. OpenAI bildar också en ny styrelse som kommer att inkludera tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, som kommer att fungera som ordförande; ekonomen och tidigare USA:s finansminister Larry Summers; och befintlig direktör Adam D´Angelo, VD för Quora. Tre direktörer som var inblandade i beslutet att avskeda Altman - Ilya Sutskever, Helen Toner och Tasha McCauley - lämnar styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter företagskris

Sam Altman är tillbaka som VD för OpenAI efter en turbulent period där ovanlig företagsstyrning ledde till ett försök att avsätta honom, trots stöd från både Microsoft och majoriteten av OpenAIs personal. Processen var rörig men resultatet tycks bli ett starkare OpenAI med tydligare mål och syfte. Microsoft erbjöd anställning till Altman och Greg Brockman, och Twitchs medgrundare Emmett Shear hoppade in som tillfällig VD. Över 710 av företagets 770 anställda skrev under ett öppet brev till styrelsen där de krävde Altmans återkomst och styrelsens avgång. Altman och Brockman får sannolikt fortsatt stöd från Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

OpenAI återanställer Sam Altman och omarbetar sin styrelse

OpenAI kommer att återanställa Sam Altman som VD och omarbeta sin styrelse med nya direktörer. Den initiala styrelsen kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce Inc. och direktör på Twitter innan det förvärvades av Elon Musk. De övriga direktörerna är Larry Summers, USA:s finansminister under president Bill Clinton, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att ”reda ut detaljerna”. Styrelsen kommer inte att vara slutgiltig: dess huvudprioritet är att välja upp till nio nya direktörer. Altman kommer troligen att ansluta till styrelsen så småningom. Han gick också med på en intern utredning om det beteende som ledde till hans avsked.

Direktlänk Dela Luxembourg Times fördjupade 22 november

Misslyckad kupp på Open AI: VD Sam Altman återvänder

Sam Altman, VD för Open AI, fick sparken men är nu tillbaka på tronen. Altman, som kritiserats för att ha drivit företaget i en mer kommersiell riktning, fick starkt stöd från anställda som hotade att avgå om han inte återvände. Ilya Sutskever, forskningschef på Open AI, uttryckte ånger över kuppförsöket. Efter att ha lämnat Open AI, blev Altman och medgrundaren Greg Brockman anställda av Microsoft för att leda en ny AI-utvecklingsavdelning. Trots spekulationer om att Microsoft skulle ta över Open AI, återvände Altman och en ny styrelse tog över.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI efter kaotiskt avsked

Sam Altman, VD för teknikjätten Open AI, avskedades under kaotiska omständigheter men återvände till posten fem dagar senare med en helt ny styrelse. Avskedandet beskrevs som ´utan motstycke´ och skapade stor förvirring. Altman och medgrundaren Greg Brockman anställdes av Microsoft inom 48 timmar efter att de lämnat Open AI. Styrelsen byttes ut och Altman och Brockman återvände till företaget. Den tidigare styrelsen bestod av forskningschef Ilya Sutskever, Greg Brockman och de tre oberoende ledamöterna Adam D’Angelo, Tasha McCauley och Helen Toner. Den nya styrelsen består av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter styrelsedrama

Sam Altman, som sparkades från sin roll på OpenAI, kommer att återvända till sin post som VD. Detta sätter punkt för en styrelsedrama som har fascinerat Silicon Valley och avslöjat maktkampen över kontrollen över artificiell intelligens framtid. Det initiala styrelsen kommer att bestå av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D’Angelo. Altman kommer inte att ha en plats i den nya styrelsen, och styrelsen gick med på en oberoende utredning som kommer att undersöka alla aspekter av de senaste händelserna. Greg Brockman, som avgick i solidaritet med Altman, återvänder till företaget.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter dramatisk vecka

OpenAI har nått en preliminär överenskommelse för att låta Sam Altman återvända som företagets VD och bilda en ny styrelse. Detta signalerar slutet på en nästan veckolång dramatik utlöst av Altmans oväntade avsked av företagets tidigare styrelse. Företaget meddelade att Altman har gått med på att återvända som VD och att företaget kommer att ha en ny ´initial styrelse´ ledd av Salesforce med-VD Bret Taylor. Andra styrelsemedlemmar inkluderar före detta finansminister Larry Summers och Quora VD Adam D´Angelo. OpenAI medgrundare Greg Brockman meddelade också att han kommer att återvända till företaget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Sam Altman tillbaka som VD för Open AI efter sparken

Sam Altman är återigen VD för Open AI, ett företag som äger Chat GPT, efter att ha blivit sparkad för fem dagar sedan, vilket skakade teknikbranschen. Han fick sparken efter en intern granskning visade att han inte varit helt uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Under hans frånvaro hoppade både han och medgrundaren Greg Brockman in i ett nytt AI-projekt på Microsoft, som tidigare investerat cirka 115 miljarder kronor i Open AI. Över 740 av företagets cirka 770 anställda skrev att de också skulle gå till Microsoft om Altman inte återvände.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 22 november

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder efter att ha blivit sparkad

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Detta kommer efter en period av intern konflikt och ökat externt tryck från företagets investerare. OpenAI meddelade att de nått en principöverenskommelse för Altman att återvända som VD med en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare amerikanska finanssekreteraren Larry Summers och Quora VD Adam D´Angelo. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess teknik, anställde snabbt Altman på måndag.

Direktlänk Dela WHEC-TV fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter kraftig protest

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI, efter att ha blivit avsatt av företagets styrelse förra veckan. Detta följde en kampanj som drivits av hans allierade, anställda och investerare. Styrelsen kommer att omformas utan flera medlemmar som motsatte sig Altman. OpenAI meddelade att de har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. OpenAI är en av världens mest profilerade artificiella intelligensföretag och tillverkare av ChatGPT chatbot.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter chockavsked

Sam Altman, tidigare avskedad ledare för OpenAI, återvänder till företaget som sparkade honom förra veckan. San Francisco-baserade OpenAI meddelade att de har kommit överens om att Sam Altman ska återvända som VD med en ny styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. OpenAI:s tidigare styrelse, som inkluderade D´Angelo, vägrade att ge specifika skäl till varför de sparkade Altman, vilket ledde till intern konflikt inom företaget och ökat externt tryck från startupföretagets investerare. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess teknik, anställde snabbt Altman på måndagen, liksom en annan medgrundare och tidigare president, Greg Brockman, som hade slutat i protest efter Altmans avsked.

Direktlänk Dela KPRC-TV fördjupade 22 november

OpenAI gör ChatGPT Voice Feature tillgängligt för alla användare

OpenAI har gjort en stor förändring i sina tjänster genom att göra ChatGPT Voice Feature tillgängligt för alla användare, tidigare var denna funktion endast tillgänglig för betalande användare. Detta är en betydande del av OpenAI-uppdateringen. Användare kan nu utan att betala använda ChatGPT Voice Feature. För att använda det behöver du bara ladda ner OpenAI-appen på din telefon och trycka på en ikon som ser ut som hörlurar. Detta markerar ett stort steg i världen för AI Voice Technology. Greg Brockman, före detta president för OpenAI, delade sina tankar om denna uppdatering. Han tror att det förbättrar upplevelsen avsevärt. Släppet av denna funktion sker vid en tidpunkt när OpenAI står inför interna utmaningar, särskilt när det gäller Sam Altman, den tidigare VD:n. Många OpenAI-anställda visar också sin oro och efterfrågar förändringar i företagets ledarskap. Med denna uppdatering öppnar OpenAI upp nya möjligheter för ChatGPT Accessibility Applications.

Direktlänk Dela Editorji fördjupade 22 november

OpenAI lanserar röstfunktion för ChatGPT trots interna skandaler

Trots att OpenAI nyligen avskedade sin VD, Sam Altman, fortsätter företaget att göra framsteg inom AI-världen. Företaget har lanserat en röstfunktion för ChatGPT, vilket kan vara ett lovande steg för tillgängligheten. Användare kan nu klicka på en hörlursikon för att använda sin egen röst för att kommunicera på mobilappen och får även ett hörbart svar. Funktionen lanserades först i september, men var då endast tillgänglig för betalande användare. Lanseringen följs av interna problem på företaget, inklusive en stor protester mot Altman´s avskedande.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 22 november

OpenAI släpper ChatGPT Voice-funktionen för alla användare mitt i CEO-drama

OpenAI har lanserat ChatGPT Voice för alla användare, en funktion som tidigare bara var tillgänglig för betalande kunder. ChatGPT Voice, som har fem unika röster - Juniper, Sky, Breeze, Ember och Cove - överträffar Apples Siri och Alexa när det gäller mänsklig rytm och intonation. Användare kan engagera sig i konversation med AI, som svarar verbalt. Funktionen skapades med OpenAIs Whisper-röstteknologi. Spotify använder också OpenAIs röstteknologi för att översätta podcasts till spanska, franska och tyska. Lanseringen kommer mitt i ledarskapsomskakningar och nästan 750 anställda hotar att lämna om styrelsen inte avgår och återinsätter Sam Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 22 november

OpenAIs VD Samuel Altman har avsatts av styrelsen, vilket lett till att anställda hotar med massavhopp. Omkring 650 av OpenAIs 770 anställda har undertecknat ett brev där de hotar att lämna företaget. Denna situation har lett till oro bland företag som byggt AI-appar och verktyg på GPT-4 och förlitar sig på dess generativa AI-funktioner. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman och den tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman kommer att starta en ny AI-forskningsgrupp på Microsoft. OpenAIs styrelse har utsett tidigare Twitch-VD:n Emmett Shear till tillförordnad VD.

Forbes Media fördjupade 22 november

OpenAI rullar ut röstfunktion för ChatGPT trots interna stridigheter

Trots interna stridigheter fortsätter OpenAI LP att rulla ut nya uppdateringar till sin ChatGPT chatbot. Företaget meddelade att användare nu kan ställa frågor till ChatGPT med sin naturliga röst och lyssna på dess svar, vilket innebär att de nu kan delta i riktiga samtal med den. Röstfunktionen, som först lanserades i september men då endast var tillgänglig för betalande abonnenter, rullas nu ut gratis till alla användare. Detta sker samtidigt som oordningen kring OpenAI:s ledarskap fortsätter.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 22 november

OpenAI gör ChatGPTs röstfunktion tillgänglig för alla användare

OpenAI har gjort röstfunktionen för ChatGPT tillgänglig för alla användare. Användare kan nu trycka på hörlursikonen för att tala med ChatGPT i mobilappen och få ett hörbart svar. OpenAI lanserade först möjligheten att uppmana ChatGPT med din röst och bilder i september, men gjorde bara funktionen tillgänglig för betalande användare. Detta sker samtidigt som OpenAIs personal kämpar med den plötsliga avsättningen av deras VD och röriga förhandlingar för hans återkomst.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 22 november

OpenAI gör röstfunktionen ChatGPT tillgänglig för alla användare mitt i intern strid

OpenAI, AI-startupen, har meddelat att den nya röstfunktionen ChatGPT nu är tillgänglig för alla användare. Röstfunktionen lanserades för betalande användare i september och rullas nu ut till gratisanvändare. Före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman kommenterade den senaste uppdateringen av ChatGPT och sa att den ´totalt förändrar ChatGPT-upplevelsen´. Detta sker mitt i pågående drama om kontrollen över OpenAI, där anställda hotar att sluta om inte den avskedade VD:n Sam Altman återinsätts och styrelsen avgår.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 22 november

Microsofts VD hävdar att OpenAI inte existerar utan deras inblandning

Microsofts VD, Satya Nadella, har uttalat att OpenAI inte skulle existera utan Microsofts inblandning och att de inte konsulterades om avskedandet av Sam Altman, OpenAIs tidigare VD. Microsoft, som är OpenAIs största investerare, kontaktades inte av OpenAIs styrelse innan de avskedade Altman. Microsoft meddelade att de har anställt Altman och OpenAIs tidigare president, Greg Brockman, till en ny AI-enhet. OpenAI är för närvarande i ´intensiva diskussioner´ för att lösa sin personal- och ledarskapskris. Mer än 700 av OpenAIs 750 anställda har skrivit under ett brev som uppmanar styrelsen att återinsätta Altman och sedan avgå.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 november

Konflikt inom OpenAI kan leda till rättsliga konsekvenser

OpenAI, företaget bakom den populära chattbotten ChatGPT, har drabbats av en intern konflikt. Styrelsen har avskedat VD Sam Altman, vilket ledde till att nästan alla företagets 700 anställda skrev under ett brev där de hotade med att säga upp sig om styrelsen inte avgår. Microsofts VD, Satya Nadella, har krävt förändringar i företagets styrning. Enligt juridiska experter är de enda som kan tvinga OpenAIs nuvarande styrelse att avgå eller ändra sig domare eller statsadvokater. Detta har lett till att investerare överväger sina rättsliga alternativ.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 november

Teknikjättar försöker anställa OpenAI-medarbetare under företagets oroligheter

Flera teknikföretag, inklusive Microsoft, Salesforce, NVIDIA och Metas Fundamental AI Research (FAIR), har försökt anställa medarbetare från OpenAI i kölvattnet av oroligheterna efter avskedandet av företagets tidigare VD och medgrundare, Sam Altman. Detta har lett till starka reaktioner från anställda, med hot om att lämna företaget om Altman inte återinsätts. Bland dem som uttryckt denna avsikt finns Ilya Sutskever, den enda återstående medgrundaren i styrelsen. I samband med detta har ledare från de nämnda teknikföretagen erbjudit jobb till OpenAI-medarbetare som överväger att lämna företaget.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

Elon Musk skapar kaos i OpenAI efter sparkandet av VD Sam Altman

Elon Musk har lagt till ytterligare kaos i den pågående krisen runt OpenAI efter avskedandet av VD Sam Altman. Musk uppmärksammade ett anonymt brev som anklagar Altman för olika exempel på oärligt beteende som VD för OpenAI. Brevet, som laddats upp på Github, togs bort mindre än en timme efter att Musk postade det. Brevet gör även anklagelser mot Greg Brockman, en medgrundare till OpenAI som avlägsnades som styrelseordförande förra veckan. Musk har själv anklagats för liknande beteende i flera av sina egna företag, inklusive Tesla, SpaceX och Neuralink.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedad, företagets medgrundare och forskare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen blev Sam Altman, tidigare president för Y Combinator, avskedad som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, avgick, liksom tre högt uppsatta forskare från OpenAI. Diskussioner pågår om att återanställa Altman som VD. Vidare överväger OpenAI:s styrelse att slå samman företaget med konkurrenten Anthropic. OpenAI har utsett Emmett Shear, medgrundare av videosajten Twitch, till tillförordnad VD. Samtidigt hotar företagets finansiering, då den planerade försäljningen av OpenAI:s anställdas aktier som värderar startupen till cirka 86 miljarder dollar kan vara i fara.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

OpenAI:s ChatGPT upplever nästan totalt driftstopp efter ledningsförändringar

OpenAI, en ledande aktör inom AI-teknologi, har nyligen genomgått stora förändringar då VD:n Sam Altman avskedades och flera andra från OpenAI gick över till Microsoft. Efter dessa förändringar har ChatGPT, en av OpenAI:s tjänster, börjat uppleva nästan totalt driftstopp. Detta har lett till kritik mot OpenAI:s styrelse och frågor kring deras förmåga att leda företaget utan dess tidigare ledare. Enligt OpenAI beror problemet på ett problem med deras databasreplikor. Det är oklart om detta problem är en direkt följd av de senaste förändringarna inom företaget.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 22 november

Konflikter i OpenAI:s styrelse leder till osäker framtid för företaget

Före Sam Altman avskedades från OpenAI förra veckan hade han och företagets styrelse varit i konflikt i över ett år. Altman försökte nyligen tvinga ut en av styrelsemedlemmarna på grund av en forskningsrapport som hon var medförfattare till och som han ansåg vara kritisk mot företaget. En annan medlem, Ilya Sutskever, som också är OpenAI:s chefsforskare, ansåg att Altman inte alltid var ärlig när han talade med styrelsen. Styrelsemedlemmarna oroade sig för att Altman var för fokuserad på expansion medan de ville balansera tillväxten med AI-säkerhet. Efter att Altman avskedades och Greg Brockman avgick, hotar nästan alla OpenAI:s 800 anställda att följa Altman till Microsoft, vilket har skapat osäkerhet kring företagets fortsatta existens.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 november

Stor omvälvning på OpenAI leder till oroligheter inom AI-sektorn

OpenAI, en AI-forskning och utvecklingsorganisation, har nyligen genomgått stora förändringar som har skapat oro inom teknikindustrin. OpenAI:s VD, Sam Altman, avskedades av styrelsen på grund av påstådd brist på transparens. Företagets president, Greg Brockman, avgick i protest. Båda har nu tagit jobb hos Microsoft, en stor investerare i OpenAI. Som ett resultat hotar 95% av OpenAIs anställda att också gå över till Microsoft. Denna utveckling har lett till frågor om säkerheten och etiken kring AI-utveckling, då Microsoft inte har samma fokus på AI-säkerhet som OpenAI.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 22 november

Kris på OpenAI efter VD:s avskedande, personal hotar att lämna företaget

Artificiell intelligens (AI) företaget OpenAI, som kontrollerar två av de mest använda AI-verktygen i världen, GPT-4 och DALL-E, står inför en kris efter att VD Sam Altman avskedades. Nästan hela personalstyrkan hotar nu att lämna företaget om Altman inte ersätts som VD. Efter utnämningen av Emmett Shear som ny VD för OpenAI har anställda skickat ett brev till styrelsen där de hotar att lämna företaget om ingen åtgärd vidtas. Detta skulle kunna innebära att företaget endast skulle fungera med 5% (eller mindre) av sin personal. Altman har inte ännu skrivit på för Microsoft, men det är möjligt att han återvänder till OpenAI.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 21 november

OpenAI i intensiva diskussioner för att lugna personalen efter VD:s avsked

AI-företaget OpenAI är enligt uppgift i intensiva diskussioner för att lugna personalen efter att dess VD, Sam Altman, avsatts. Förra veckan meddelade företaget att det hade avslutat sitt samarbete med Altman på grund av hans brist på transparens i kommunikationen med styrelsen. Detta ledde till att över 500 av företagets 770 anställda skrev under ett öppet brev där de hotade att sluta om styrelsen inte avgick och återinsatte Altman. OpenAI:s vice VD för globala frågor, Anna Makanju, sade att företaget arbetar för att ena de anställda.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

Över 700 OpenAI-anställda kräver styrelsens avgång efter avsättningen av VD Sam Altman

Efter en explosiv helg som resulterade i att Sam Altman, en av tech-sektorns stigande stjärnor, avsattes som VD för OpenAI, har flera rapporter spekulerat om oenigheter kring AI-säkerhet. Inga konkreta skäl gavs för styrelsens beslut att avsätta Altman, men en förhandling följde där det signalerades att Altman kunde återvända som VD. Emellertid meddelade styrelsen på söndagen att Twitch medgrundare Emmett Shear skulle ta över som tillförordnad VD. På måndag morgon meddelade Microsofts VD Satya Nadella att Altman och den avsatta styrelseordföranden Greg Brockman skulle komma till Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam. Över 700 OpenAI-anställda har sedan dess skrivit under ett brev som kräver att styrelsen avgår och att de återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 21 november

Framtiden för OpenAI och Sam Altman är oklar efter hot om massuppsägningar

Samtal pågår om framtiden för OpenAI och möjligheten att Sam Altman, det avsatte VD:n för AI-företaget, ska återvända. Detta kommer efter att nästan alla anställda hotat att sluta om han inte kommer tillbaka. Investerare och ledare försöker ta fram en plan för att få tillbaka Altman efter att det avslöjades att han skulle leda Microsofts nya AI-labb. Altman har signalerat att han kan återvända, men endast om de styrelsemedlemmar som avsatte honom avgår. Microsofts VD, Satya Nadella, har indikerat att han är öppen för båda alternativen. Framtiden för Altman och OpenAI är fortfarande oklar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 november

OpenAIs chefsforskare gör tragiskt misstag

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, försökte nyligen avsätta Sam Altman, företagets tidigare VD. Sutskever informerade Altman om hans avsked under ett möte, vilket ledde till en omedelbar offentliggöring av Altmans avgång. Mer än 700 av OpenAIs 770 anställda har sedan dess skrivit under ett brev där de hotar med att säga upp sig om inte Altman återinsätts som VD. Sutskever har uttryckt ånger över sin inblandning i styrelsebeslutet och har också undertecknat brevet som kräver Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 21 november

OpenAI:s styrelse drabbad av flera avgångar och potentiella intressekonflikter

Tre styrelsemedlemmar i OpenAI avgick tidigare i år inom loppet av några månader, och företaget har inte hittat ersättare. En av de nuvarande medlemmarna, tidigare Facebook CTO och Quora CEO Adam D’Angelo, lanserade en AI-chattbot-plattform, Poe, som både utnyttjar och konkurrerar med OpenAI:s produkter. Tasha McCauley och Helen Toner, två andra medlemmar, har kopplingar till samma ideologiska välgörenhetsorganisation. John Loeber, medgrundare till digitala mäklarföretaget Limit, har granskat OpenAI:s styrelse genom att gå igenom Internet Archive och OpenAI:s skattedeklarationer.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

Open AI:s VD Sam Altman avsatt och rekryterad till Microsoft

Open AI:s VD Sam Altman avsattes plötsligt vid ett styrelsemöte, där styrelseordföranden och medgrundaren Greg Brockman var frånvarande. Kort därefter rekryterades Altman och Brockman till att leda en ny AI-avdelning på Microsoft, som redan investerat 13 miljarder dollar i Open AI. Enligt statsvetaren Henry Farrell kan detta tolkas som en konflikt mellan vinstintresse och en nästan religiös tro på AI:s potential, vilket var en av de ursprungliga drivkrafterna bakom Open AI:s grundande. Altman hade drivit på för att kommersialisera och tillgängliggöra produkter som ChatGPT, vilket kan ha bidragit till hans avsättning.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 november

OpenAI genomgår dramatiska förändringar, Microsoft anställer avsatta ledare

Under de senaste fyra dagarna har OpenAI, AI-företaget bakom ChatGPT, genomgått dramatiska förändringar. OpenAIs styrelse avsatte Sam Altman, VD och medgrundare, och degraderade Greg Brockman, president och medgrundare, vilket ledde till att Brockman avgick. Detta följdes av ett uppror bland personalen som krävde att grundarna skulle återinsättas. Microsoft hade redan anställt Altman och Brockman för att leda en ny intern AI-enhet, men inga avtal hade ännu undertecknats. Det finns rykten om att de avsatta ledarna kan återvända till OpenAI. Denna händelse har satt fokus på de krafter som styr AI-revolutionen och väcker frågor om vad som händer om man satsar allt på en centraliserad, proprietär aktör och vad som händer om saker och ting sedan går snett. I ett öppet brev publicerat av Mozilla uppmanade Meta´s chefsforskare för AI, Yann LeCun, tillsammans med 70 andra undertecknare till mer öppenhet i AI-utveckling. Bakgrunden är att stora teknikföretag som OpenAI och Googles DeepMind efterfrågar mer reglering och varnar för katastrofala konsekvenser om AI hamnar i fel händer. LeCun och andra håller inte med och menar att öppna modeller kommer med risker och sårbarheter men att ökad offentlig tillgång och granskning gör tekniken säkrare, inte farligare. Meta har nyligen samarbetat med Hugging Face för att lansera en ny startup-accelerator designad för att främja användningen av öppna AI-modeller. Många företag har byggt sina affärer på OpenAIs proprietära GPT-X stora språkmodeller (LLM), och över helgen började hundratals av OpenAIs kunder rapporteras ha kontaktat OpenAIs konkurrenter, som inkluderar Anthropic, Google och Cohere, oroliga för att deras egna företag kan påverkas om OpenAI skulle upplösas över en natt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

Microsofts VD öppen för Sam Altmans återkomst till OpenAI

Microsofts VD Satya Nadella uttryckte på måndagen öppenhet för att Sam Altman skulle kunna återvända till OpenAI efter hans dramatiska avsked förra veckan. Microsoft hade tidigare meddelat att de skulle ta in Altman och tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman för att leda ett nytt forskningsteam inom artificiell intelligens. Brockman avgick från OpenAI i protest mot att Altman avskedades som VD. Altman vill återvända till OpenAI, men endast under förutsättning att alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår. Microsoft är en stor investerare i OpenAI, företaget bakom AI-textchatten ChatGPT.

Direktlänk Dela HuffPost fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas plötsligt, nästan alla anställda hotar att säga upp sig

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades plötsligt från företaget, vilket ledde till att nästan alla företagets 770 anställda hotade med att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Sam Altman och Greg Brockman. Det verkar nu vara en stark möjlighet att de återvänder till företaget. Styrelsen för OpenAI meddelade att Altman skulle avgå som VD och lämna styrelsen, men ingen klar anledning gavs. Greg Brockman, OpenAIs ordförande, fråntogs sin titel men ombads att stanna kvar i styrelsen. Han informerades inte om Altmans avskedande förrän efter att det hade hänt och avgick kort därefter. Andra höga chefer gjorde detsamma. Flera teknikstorheter uttryckte stöd för Altman, inklusive tidigare Google-chefen Eric Schmidt och Airbnb:s medgrundare Brian Chesky. OpenAIs investerare var lika chockade som alla andra över utvecklingen, med många som stödde hans återinsättning. Dessa inkluderade Sequoia Capital och Tiger Global, med Microsoft också sades arbeta bakom kulisserna för att försöka ordna Altmans återkomst till företaget. Med Altman ute sade OpenAI att företagets CTO skulle ta över rollen på interimistisk basis. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att tjäna som tillförordnad VD, med omedelbar verkan. Ett medlem av OpenAIs ledningsteam i fem år, Mira har spelat en kritisk roll i OpenAIs utveckling till en global AI-ledare. Hon har en unik kompetensuppsättning, förståelse för företagets värderingar, verksamhet och affärer, och leder redan företagets forskning, produkt och säkerhetsfunktioner. Givet hennes långa anställning och nära engagemang med alla aspekter av företaget, inklusive hennes erfarenhet inom AI-styrning och policy, tror styrelsen att hon är unikt kvalificerad för rollen och förväntar sig en sömlös övergång medan den genomför en formell sökning efter en permanent VD. Den ”formella sökningen” tog inte lång tid, företaget meddelade på söndag kväll att det hade anställt Twitch-medgrundaren Emmett Shear som VD. Eller snarare, en annan ”tillförordnad” VD – vilket gör honom till den tredje VD:n på tre dagar. Altman och Brockman anställdes av Microsoft för att arbeta med AI-initiativ, medan mjukvarujätten säger att den fortsätter att arbeta med OpenAI. Nästan 500 anställda på OpenAI skrev under ett öppet brev där de hotade att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman och Brockman, rapporterar Wired – ett antal som nu sägs ha nått 667. OpenAI var i öppet uppror på måndag med 490 anställda som hotade att lämna om inte styrelsen avgår och återinsätter Sam Altman som VD, tillsammans med medgrundaren och tidigare presidenten Greg Brockman. Altman avskedades kontroversiellt av styrelsen på fredag.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 21 november

OpenAI i kaos: tre VD:ar på tre dagar och en potentiell Microsoft-övertagning

OpenAI, skaparen av ChatGPT och DALL-E 3, sparkade ut VD:n Sam Altman vilket ledde till en turbulent helg med tre VD:ar på tre dagar och rykten om en under bordet-övertagning av Microsoft. Två av OpenAIs styrelsemedlemmar, Altman och tidigare ordförande och medgrundare Greg Brockman, avgick, vilket lämnade Ilya Sutskever som enda anställda i styrelsen. Mira Murati utsågs till tillfällig VD men avlägsnades inom några timmar. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, tog över som tillfällig VD. Samtidigt har dussintals anställda avgått och det har uppstått spekulationer om att Altman och Brockman nu är anställda hos Microsoft, vilket kan innebära att produkter som ChatGPT försvinner från rampljuset.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef och annan arkitekt för nytt AI-projekt

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, och en annan arkitekt från OpenAI för ett nytt projekt. Deras plötsliga avgångar chockade AI-världen och lämnade den nyligen tillsatta VD:n för ChatGPT att hantera spänningar genom att lova att utreda Altmans avsked. Emmett Shear, tidigare ledare för Twitch, tog över som OpenAI:s tillfällige VD och Microsoft meddelade att de anställde Altman och OpenAI:s medgrundare och tidigare president Greg Brockman för att leda Microsofts nya forskningsteam för avancerad AI. Trots splittringen mellan nyckelspelarna bakom ChatGPT och företaget de hjälpte till att bygga, sa både Shear och Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, att de är engagerade i sitt partnerskap.

Direktlänk Dela Pipestoneflyer.ca fördjupade 21 november

OpenAI:s ledning skakas om, Microsoft kan dra nytta

OpenAI:s styrelse chockade teknikvärlden genom att avskeda Sam Altman, medgrundare och VD. Greg Brockman, OpenAI:s president, beslutade samma dag att följa efter Altman, och båda är på väg att ansluta sig till Microsoft för att leda AI-insatserna. Samtidigt har en överväldigande majoritet (90%) av OpenAI:s personal rapporterats ha undertecknat ett brev där de hotar att sluta och gå med Altman och Brockman på Microsoft om OpenAI:s styrelse inte återinsätter Altman. Microsoft, som investerade 10 miljarder dollar i OpenAI i januari 2023, kan dra mest nytta av denna omvälvning.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupade 21 november

Sam Altman, offentligt ansikte för OpenAI, tvingades plötsligt avgå på grund av bristande ärlighet i sina kommunikationer. Efter att företagets president avgick och personal hotade att följa efter, verkar de som avsatte honom ha ångrat sig. OpenAI utsåg teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD. Över 500 anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta om inte Altman återvände. Altman och Greg Brockman, tidigare president för OpenAI, har gått med i ett AI-forskningsteam hos Microsoft. OpenAI anställde Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, som Altmans ersättare.

Sky News fördjupade 21 november

Drama på OpenAI: VD sparkad, kupp och hot om massavhopp

OpenAI, en framstående tillverkare av artificiell intelligens, har varit i centrum för en dramatisk händelseutveckling. Företagets styrelse sparkade överraskande sin VD, Sam Altman, vilket ledde till en kupp ledd av OpenAI:s chefsforskare, Ilya Sutskever. Sutskever och en fraktion av AI-experter är rädda att AI snart kan överträffa mänskliga förmågor och utgöra ett hot mot vår överlevnad. Efter kuppen utnämndes Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, till OpenAI:s tillförordnade VD. I ett oväntat drag erbjöd Microsoft, OpenAI:s största investerare, Altman och hans högra hand, Greg Brockman, att driva ett nytt AI-labb. Nästan alla OpenAI:s cirka 770 anställda hotade att sluta och börja arbeta för det nya Microsoft-teamet om inte startup-styrelsen avgick och tog tillbaka Altman och Brockman.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 november

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft, orsakar anställdas uppror

Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, har blivit avskedad av företagets styrelse och anställts av Microsoft. Detta har lett till uppror bland OpenAIs anställda, varav mer än två tredjedelar hotar att säga upp sig. Microsoft, som äger 49% av OpenAI, har investerat i företaget och genom sitt samarbete integrerat ChatGPT i sin sökmotor Bing och andra produkter. Altman och hans medgrundare Greg Brockman kommer nu direkt att arbeta för Microsoft, vilket kan stärka företagets ledande position inom AI. Detta kan dock skapa problem för OpenAI och dess andra investerare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

Microsofts VD Satya Nadella tar ombord OpenAI-personal

Microsofts VD, Satya Nadella, har snabbt tagit ombord Sam Altman från OpenAI efter att förhandlingarna med OpenAIs styrelse har stannat upp. Altman kommer att ansluta sig till Greg Brockman och några andra forskare från OpenAI, däribland Jakub Pachocki, som leder GPT-4. Trots detta är det inte klart om Altman kommer att stanna på Microsoft eller återvända till OpenAI. Microsoft har inte exklusiva rättigheter att använda OpenAIs post-AGI-modeller, trots sin investering på 13 miljarder dollar i företaget. OpenAI, som startade 2015, fokuserar på att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 november

Microsofts investeringar i OpenAI skakas av interna stridigheter

Microsofts investeringar i OpenAI, ett ledande företag inom generativ AI, har skakats av interna stridigheter. OpenAIs styrelse avskedade nyligen medgrundaren och VD:n Sam Altman och medgrundaren och presidenten Greg Brockman avgick, vilket har lett till osäkerhet och förvirring inom företaget. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI under de senaste fyra åren, trots att de inte har någon kontroll över företaget eller en plats i styrelsen. Microsofts VD Satya Nadella försökte utan framgång övertyga OpenAIs styrelse att återanställa Altman och Brockman. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Altman och Brockman har fått positioner på Microsoft för att leda ett nytt ´avancerat AI-team´.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

Microsofts VD bekräftar möjlighet för avskedad Open AI VD att återvända

Microsofts VD Satya Nadella har bekräftat att det fortfarande finns en möjlighet för den avskedade VD:n för Open AI, Sam Altman, att återvända till företaget. Styrelsen för Open AI är under stor press från både anställda och ägare som försöker få Altman tillbaka. Detta skulle innebära att Altmans tidigare planerade flytt till Microsoft inte är definitiv. Nadella nämnde också att samarbetet med Open AI är osäkert. Under helgen kallades ett extrainsatt möte med den tillförordnade VD:n Emmett Shear, men många anställda bojkottade mötet. Över 500 anställda har undertecknat en protestlista där de kräver att Altman och Greg Brockman får tillbaka sina jobb.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 21 november

Open AI:s framtid i fara efter medgrundarens avsked

Avskedandet av Open AI:s medgrundare Sam Altman har lett till oro för företagets framtid och potentiella påverkan på utvecklingen av generativ AI-teknik. Nästan alla Open AI:s anställda har undertecknat ett brev där de hotar att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte hela Open AI:s styrelse avgår och Altman återinsätts som vd. Microsoft har lovat jobb till alla Open AI-anställda inom sitt nya avancerade AI-labb. Om Open AI skulle kollapsa på grund av interna problem, tror experter att det inte skulle ha en märkbar effekt på AI-utvecklingen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-VD, orsakar intern konflikt

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har upplevt interna problem efter att Microsoft anställt dess tidigare VD, Sam Altman. Många anställda hotar nu att följa honom till Microsoft. Detta följde en helg av dramatik som chockade AI-sektorn och ledde till spekulationer om OpenAIs framtid. OpenAI utnämnde en ny VD på fredag, men ersatte henne på söndag. Den nya VD:n, Emmett Shear, har lovat att utreda avskedandet av Altman. Microsoft meddelade att Altman och OpenAIs tidigare president, Greg Brockman, kommer att leda dess nya avancerade AI-forskningsteam.

Direktlänk Dela Sentinel Colorado fördjupade 21 november

Microsoft, en stor investerare i OpenAI, står inför en utmaning efter att OpenAI:s medgrundare och avskedade VD Sam Altman lämnade företaget. Om Altman återvänder till OpenAI behöver förändringar göras för att förhindra en liknande kris i framtiden. Om Altman accepterar Microsofts erbjudande och går med i företaget, är det oklart om han och hans följeslagare kommer att ha frihet att fortsätta forma maskininlärning som de gjorde på OpenAI. Största delen av OpenAI:s personal har hotat med att sluta och eventuellt följa Altman till Microsoft om han inte återinsätts på OpenAI och styrelsen avgår. Microsoft försöker nu rädda ansiktet och visa att de har kontroll över situationen.

The Register fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-ledare och aktiekursen når rekordhöjder

Efter att två nyckelpersoner lämnat OpenAI, vilket skapade stor oro, har Microsoft anställt företagets tidigare VD Sam Altman och medgrundare Greg Brockman för att leda ett internt AI-innovationslaboratorium. Detta ledde till att Microsofts aktiekurs nådde rekordhöjder på måndagen. Anställningen av Altman och Brockman ses som en stor vinst för Microsofts AI-ambitioner, och kan leda till snabbare implementering av AI-innovationer. Detta kan dock också intensifiera oro kring reglering och ansvarsfull utveckling av AI-teknologier.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 21 november

Sam Altman uttrycker stolthet över OpenAI efter sin avsked, planerar att arbeta med Microsoft

Efter att ha blivit avskedad från OpenAI, uttrycker medgrundaren Sam Altman sin stolthet över sina tidigare kollegor och deras ´otroliga arbete´. Han tillkännager också att han ser fram emot att arbeta tillsammans med dem på något sätt i framtiden. Altman, tidigare VD för OpenAI, kommer att gå med i Microsoft tillsammans med tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman för att leda ett nytt team för avancerad forskning inom artificiell intelligens, enligt ett uttalande från Microsofts VD Satya Nadella. Altman avskedades överraskande via ett Google Meet-samtal, vilket meddelades av Brockman.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Orsaken till Sam Altmans avsked från OpenAI förblir oklar

Mer än tre dagar efter att Sam Altman oväntat avskedades som VD för OpenAI, förblir skälet oklart. Altman avsattes av OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse genom en ovanlig styrstruktur som han själv hjälpt till att skapa. Styrelsen meddelade att Altman inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman ersattes av CTO Mira Murati, som utsågs till tillförordnad VD. Greg Brockman, även han en av OpenAI:s grundare, avsattes från sin post som styrelseordförande och lämnade företaget i solidaritet med Altman några timmar senare.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 21 november

Salesforce VD försöker locka OpenAI-forskare i kölvattnet av ledarskapskontrovers

I kölvattnet av den pågående kontroversen kring kontrollen över ChatGPT-tillverkaren OpenAI har Salesforce VD Marc Benioff erbjudit sig att locka företagets AI-forskare. Benioff erbjöd att matcha deras kontanter och aktier för att gå med i hans företags Einstein AI forskningsteam, och föreslog till och med att forskarna kunde skicka sina CV direkt till honom. Han svarade även direkt på inlägg på Twitter från OpenAI-anställda som hotade att gå med i Microsoft om styrelsen inte avgick. Samtidigt skrev den tidigare OpenAI VD:n Sam Altman att alla hans tidigare anställda kommer att arbeta tillsammans ´på ett eller annat sätt´.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 november

Öppen protest hos OpenAI: Anställda hotar att lämna företaget

Över 500 anställda vid OpenAI har undertecknat ett brev där de hotar att lämna företaget och gå med i Microsoft, om inte OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse avgår och återinsätter Sam Altman. Detta kommer efter att OpenAI:s styrelse avskedade sin VD Sam Altman och ersatte honom tillfälligt med CTO Mira Murati. Styrelsens ordförande Greg Brockman avsattes också från sin position och avgick senare. Efter massiv kritik från investerare, inklusive Microsoft, började diskussioner om att återinsätta Altman. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman och Brockman skulle leda en ny avancerad AI-forskningsenhet och välkomnade alla OpenAI-anställda som var redo att byta företag.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, flera ledande medarbetare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen avskedades ex-presidenten för Y Combinator, Sam Altman, som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Därefter avgick företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, liksom tre seniora OpenAI-forskare. Enligt Brockman informerades Mira Murati, OpenAI:s CTO och nu tillförordnade VD, på torsdagskvällen om att Altman skulle avskedas. Brockman själv blev avsatt från styrelsen som ordförande men behöll sin roll som president. Altman och Brockman uttryckte chock och sorg över styrelsens beslut.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 november

Dramatik på OpenAI: VD sparkad, president avgår och personal hotar att sluta

Det har inte varit ett år sedan OpenAI lanserade ChatGPT, men företaget står nu inför en osäker framtid efter en dramatisk vecka. Styrelsen avsatte VD Sam Altman, president Greg Brockman avgick och nästan hela personalen hotade att följa med dem till sina nya jobb. Det är oklart exakt vad som hände, men det verkar som att personalen inom OpenAI debatterade hur man balanserar de potentiella fördelarna med AI mot dess risker. OpenAI försökte balansera säkerhet och utveckling, vilket blev svårare under kommersialiseringens tryck. Till slut blev det tydligt att det skulle krävas mer resurser än en ideell organisation kunde generera, så OpenAI inrättade en vinstdrivande gren. På fredagen sparkade de Brockman från styrelsen och avskedade Altman. Efter en rad dålig publicitet meddelade Microsoft att de anställde Altman och Brockman för att leda ett nytt avancerat AI-forskningslag där. De flesta av OpenAIs anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta och gå med Altman på Microsoft om inte styrelsen avgick och återinsatte Altman som VD.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 november

OpenAI:s kaosartade vecka: VD sparkad och återanställd, massuppsägningar och ny interim VD

OpenAI, känt för utvecklingen av AI-chatboten ChatGPT, står mitt i en kaosartad situation. VD och medgrundare Sam Altman sparkades av fyra styrelsemedlemmar på grund av odefinierade ”kommunikationsproblem”. Detta ledde till intensiva spekulationer och massuppsägningar. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever uttryckte oro över Altman, som ansågs vara för fokuserad på tillväxt snarare än säkerhet. Altman och Brockman återanställdes kort därefter, men förhandlingarna avbröts och istället anställdes den tidigare Twitch VD:n Emmett Shear som ny interim VD. Detta ledde till ännu fler uppsägningar.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 21 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad, ansluter sig till Microsoft

Sam Altman, medgrundare av AI-företaget OpenAI, har blivit avskedad av företagets styrelse. Trots tryck från både anställda och investerare att ta tillbaka honom, höll styrelsen fast vid sitt beslut. Efter avskedandet meddelade Microsofts VD, Satya Nadella, att Altman och hans närmaste medarbetare, Greg Brockman, kommer att ansluta sig till Microsoft för att leda en ny AI-forskningsavdelning. OpenAI, som tidigare var ett hett namn inom tekniksektorn, står nu inför osäker framtid med förlust av ledande personer och potentiellt förlorade investeringar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 november

Microsofts VD Satya Nadella öppen för att Sam Altman återvänder till OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, indikerade på måndagen att han fortfarande är öppen för att Sam Altman kan återvända till OpenAI, trots ett tidigare tillkännagivande om att Altman ska ansluta sig till Microsofts AI-innovationsdivision. OpenAI, skaparen av ChatGPT, hamnade i kaos när styrelsen plötsligt sparkade Altman. OpenAIs president, Greg Brockman, avgick och hundratals OpenAI-anställda hotade att sluta över Altmans avsked. Företaget utnämnde en tillfällig VD, Mira Murati, och på måndagen tillkännagav OpenAI en ny tillfällig VD, Twitchs medgrundare Emmett Shear. Microsofts aktier stängde på en all-time high efter tillkännagivandet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 21 november

OpenAI:s GPT-4 språkmodell ökar AI-kapabiliteter och popularitet

OpenAI:s språkmodell GPT-4 har blivit mycket populär på senare tid. Modellen förväntas förbättra AI-förmågor betydligt och erbjuda konsumenter oöverträffade nivåer av intelligent automation. Nya funktioner som läggs till i GPT-4 kommer endast att vara tillgängliga för betalande ChatGPT Plus-användare. Dessa inkluderar redigering, uppladdning och skapande av bilder på ChatGPT, samt den unika funktionen att generera AI-videor från text. Under en utvecklarlivestream analyserade Greg Brockman, president och medgrundare av OpenAI, styrkor och svagheter hos språkmodellen GPT-4. GPT-4 har en ordgräns som är åtta gånger högre än ChatGPT:s gratisversion, med en maximal gräns på 25 000 ord. OpenAI använde GPT-4 för att bygga en Discord-bot som kunde ta emot och visa meddelanden genom att integrera både text- och bildinmatningar. ChatGPT API kommer snart att möjliggöra för ChatGPT Plus-användare och utvecklare att delta i en gratis online-tävling med GPT-4-versionen av internet.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 21 november

Emmett Shear tar över som tillförordnad VD för OpenAI

Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI efter att företagets tidigare VD, Sam Altman, avsatts av styrelsen. Shear, som har begränsad erfarenhet inom AI, tar över rollen efter OpenAI:s teknikchef Mira Murati, ett beslut som lett till interna konflikter inom företaget. Shear har tidigare uttryckt en önskan att sakta ner utvecklingen av AI för att säkerställa säkerheten, vilket kan ha varit en attraktiv egenskap för OpenAI:s styrelse. Trots detta har han förklarat att säkerhetsfrågor inte var orsaken till Altmans avsked. Shear har tidigare varit konsult för OpenAI:s konkurrent Anthropic.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Microsofts VD diskuterar OpenAIs styrstruktur efter plötslig uppsägning

Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt att styrstrukturen för OpenAI behöver förändras, tre dagar efter att Sam Altman, OpenAIs VD, plötsligt fick sparken. Nadella förnekade farhågor om långvarig skada på OpenAI och försäkrade att det kritiska forskningsarbetet inom artificiell intelligens fortsätter, liksom partnerskapet med Microsoft. Nadella har också sagt att det är upp till OpenAI:s anställda om de vill stanna i sina nuvarande roller eller flytta till Microsoft. Det är dock oklart var Altman och medgrundaren Greg Brockman slutligen hamnar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

OpenAI i kaos efter VD:s avsked och anställning av Microsoft

OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation som skapar populära artificiella intelligensverktyg, har hamnat i kaos efter att VD:n Sam Altman sparkades och sedan anställdes av Microsoft. OpenAI:s personal begärde att Altman skulle återanställas, men styrelsen ersatte honom med CTO Mira Murati. Microsoft, som tidigare investerat miljarder dollar i OpenAI och använt dess AI-modeller, gynnas mest av situationen. OpenAI:s styrelse förlorade förtroendet för Altman på grund av hans bristande ärlighet och hans prioritering av snabb kommersialisering av produkter som ChatGPT och Dall-E 3 över organisationens grundläggande uppdrag. Efter att Altman och OpenAI:s grundande styrelsemedlem Greg Brockman anställdes av Microsoft, hotade nästan alla OpenAIs 770 anställda att sluta och följa dem om inte styrelsen avgick och återanställde Altman.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, anställd av Microsoft

OpenAI:s VD Sam Altman deltog i en diskussion om framtiden för artificiell intelligens under Asia-Pacific Economic Cooperation CEO Summit den 16 november 2023. Efter nyheten att OpenAI:s styrelse hade avskedat Sam Altman, meddelade Microsoft att de hade anställt honom för att leda ett nytt AI-fokuserat företag. OpenAI har blivit en ledare inom AI-utveckling tack vare framgångar med verktyg som ChatGPT. Altman har blivit en global talesman för både potentiella fördelar och faror med digital AI. Efter ett möte på fredag sa OpenAI:s styrelse att de hade bestämt att Altman inte hade varit ärlig i sin kommunikation med företaget och hade röstat för att ta bort honom från sin topposition. I samband med avskedandet delade Greg Brockman, OpenAI:s medgrundare och styrelseordförande, ett meddelande på sociala medier där han meddelade att han avgick. Brockman anställdes också av Microsoft för att arbeta med Altman på företagets nya AI-projekt. Avskedandet verkar ha lett till revolt bland OpenAI:s nästan 800 anställda, och tidigt på måndagen hade över 700 rapporterat skrivit under ett brev till företagets styrelse som krävde deras kollektiva och omedelbara avgång. OpenAI:s anställda hotade också att säga upp sig och flytta till Microsoft för att arbeta för Altman på det nya AI-forskningsprojektet om den nuvarande OpenAI-styrelsen stannar kvar. Microsoft är nära kopplat till OpenAI, med investeringar på cirka 13 miljarder dollar sedan företaget grundades 2015. Microsoft har införlivat OpenAI:s utvecklingar i många av sina produkter, inklusive Bing-sökmotorn och de populära Word-, Excel- och Powerpoint-programmen. OpenAI försöker nu gå vidare i tumultet över Altmans avskedande, och har utsett Emmet Shear, medgrundare och tidigare VD för Twitch, till tillförordnad VD. Shear har snabbt avfärdat spekulationer om att OpenAI:s styrelse avsatte Altman på grund av en tvist om säkerheten för kraftfulla AI-modeller.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 20 november

Över 500 anställda skriver skarp brev till OpenAI över Altmans avsked

Hundratals anställda på OpenAI kräver styrelsens avgång och hotar med att själva säga upp sig, efter en tumultartad helg som började med att VD Sam Altman oväntat sparkades och slutade med att Altman anställdes av Microsoft. I ett brev anklagar de över 500 anställda OpenAI:s styrelse för att ha hanterat Altmans avskedande dåligt, för att inte ha gett tillräckligt med bevis för påståenden om att Altman inte varit uppriktig mot styrelsen och för att ha förhandlat i ond tro med företagets ledning. De anställda varnade också för att de snart skulle följa efter Altman till Microsoft om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 november

Sam Altman återvänder inte som VD för OpenAI, Emmett Shear tar över

Sam Altman kommer inte att återvända som VD för OpenAI, trots företagets lednings försök att få tillbaka honom, enligt medgrundaren och styrelsemedlemmen Ilya Sutskever. Efter en helg med förhandlingar med styrelsen som sparkade honom på fredagen, kommer Altman inte att återvända till startup-företaget han medgrundade 2015. Emmett Shear, medgrundare av Amazon-ägda videosändningssajten Twitch, kommer att ta över som tillförordnad VD. Beslutet kan fördjupa en kris som utlösts av styrelsens plötsliga avskedande av Altman och dess avlägsnande av president Greg Brockman från styrelsen.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 20 november

OpenAI-grundare anställda av Microsoft efter att ha blivit tvingade lämna företaget

OpenAI:s grundare och VD Sam Altman tvingades lämna företaget, vilket ledde till jämförelser med när Apple sparkade Steve Jobs. Altman och hans OpenAI-medgrundare Greg Brockman har nu anställts av Microsoft för att leda en nyinrättad intern avdelning för artificiell intelligens. Mer än 500 OpenAI-anställda hotar att hoppa av och följa dem. Microsofts VD och styrelseordförande Satya Nadella har gått från att se företagets 10 miljarder dollar-investering i OpenAI hotas till att stärka företagets position inom AI. Investerares instämmer och Microsofts aktier har nått rekordhöga nivåer.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

OpenAI:s framtid osäker efter att VD blivit avsatt och anställda hotar med att gå till Microsoft

Över 700 av OpenAIs nästan 800 anställda säger att de kan gå över till Microsoft, vilket skapar osäkerhet kring AI-startupens framtid. OpenAIs fyra personer stora styrelse chockade teknikindustrin när de avsatte Sam Altman som VD, och sa att de inte längre kunde lita på honom. Anställda skrev senare ett brev där de sa att de kan lämna företaget för Microsoft om Altman inte återinsätts. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever, som var delaktig i att avsätta Altman, skrev under brevet som kräver att han återinsätts. Altman har nu gått med i Microsoft för att starta ett nytt AI-projekt.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 november

Dramatisk omstrukturering på OpenAI: Tre VD:ar på tre dagar och hot om massavhopp

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har haft en turbulent helg. Sam Altman, företagets grundare och VD, sparkades av styrelsen, vilket utlöste ett anställduppror som fortfarande pågår. Detta innebär att företaget nu har haft tre VD:ar på lika många dagar. Omstruktureringen på ett av de viktigaste företagen inom artificiell intelligensforskning kan få långtgående konsekvenser för hur tekniken fortsätter att utvecklas. Det är fortfarande mycket som förändras snabbt, men här är vad vi vet hittills och hur saker kan utvecklas.

Direktlänk Dela Popular Science fördjupade 20 november

Sam Altmans övergång till Microsoft inte klar, kan återvända till OpenAI

Sam Altmans överraskande flytt till Microsoft efter hans chockerande avsked från OpenAI är inte en klar affär. Han och medgrundaren Greg Brockman är fortfarande öppna för att återvända till OpenAI om de kvarvarande styrelsemedlemmarna som sparkade honom kliver åt sidan. Det utlovade massutträdet av nästan varje OpenAI-anställd, inklusive styrelsemedlem och chefsforskare Ilya Sutskever som ledde rörelsen att avsätta Altman, innebär att det finns mer press att ta bort styrelsen än någonsin. Microsoft avböjde att kommentera.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Microsoft anställer honom för ny AI-forskningsenhet

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades överraskande på fredagen, vilket utlöste en dramatisk händelse i Silicon Valley. OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, var i förhandlingar om en finansieringsrunda som skulle ha värderat företaget till 80 miljarder dollar. Altman, som var en synonym till framgången med ChatGPT, avskedades eftersom han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Hans interimistiska efterträdare som VD, Emmett Shear, medgrundare av streamingplattformen Twitch, sa att avskedandet inte berodde på någon oenighet om säkerheten. Microsoft, OpenAI:s största investerare, försökte återinsätta Altman, ett drag som stöddes av OpenAIs personal. På måndagen meddelade Microsoft att de har anställt Altman och hans nära kollega, före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, för att leda en ny avancerad AI-forskningsenhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

Microsoft leder inom AI trots förlust av OpenAI CEO

Microsoft är ledande inom artificiell intelligens (AI) trots att OpenAI:s VD, Sam Altman, avsatts. Microsoft är den största investeraren i OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation med en vinstdrivande gren som utvecklar ChatGPT. Altman avskedades på grund av en kulturkrock mellan de som ville sakta ner och vara mer eftertänksamma om AI-utvecklingen för allmänhetens bästa och de som ville snabbt tjäna pengar på AI. OpenAI har nu anställt Emmett Shear, medgrundare och före detta VD för Twitch, som tillfällig VD. Microsoft har anställt Altman och tidigare OpenAI-president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 november

OpenAI-anställda hotar att gå till Microsoft om Sam Altman inte återanställs

OpenAI kan potentiellt förlora fler av sina anställda till Microsoft efter att styrelsen beslutat att avskeda Sam Altman. Anställda har skrivit ett brev till styrelsen för att uttrycka sin oro och begära att Altman återanställs. De hävdade vidare att beslutet underminerade företagets uppdrag och vision. Efter avskedandet tillkännagav Altman sin nya position som chef för det avancerade AI-forskningsteamet på Microsoft tillsammans med tidigare OpenAI-medgrundaren Greg Brockman. Över 500 OpenAI-anställda har indikerat att ´Microsoft har försäkrat oss om att det finns positioner för alla OpenAI-anställda på detta nya dotterbolag om vi väljer att gå med.´

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 20 november

500 anställda på Open AI hotar sluta, kräver att Altman återanställs

Runt 500 av 700 anställda på Open AI, företaget bakom Chat GPT, hotar att sluta om inte grundaren och tidigare vd:n Sam Altman återanställs. Altman sparkades av styrelsen under anklagelser om oärlig kommunikation. De anställda har skrivit ett brev där de kräver styrelsens avgång och anklagar dem för inkompetens. Microsoft, som har investerat över 10 miljarder dollar i Open AI, anställde Altman och medgrundaren Greg Brockman. Forskningschefen Ilya Sutskever, som anses ha varit delaktig i Altman´s avsked, har uttryckt ånger över sin inblandning.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Sam Altman och Greg Brockman går över till Microsofts AI-team

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, ska nu leda ett avancerat forskningsteam för artificiell intelligens (AI) på Microsoft. Greg Brockman, tidigare ordförande för Open AI, kommer också att ingå i Microsofts AI-team, tillsammans med flera andra nyckelpersoner som lämnade Open AI i protest mot att Altman sparkades. Microsoft, som är en av Open AIs största investerare, har välkomnat det nya teamet. Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt att företaget ser fram emot att tillhandahålla de resurser som behövs för att teamet ska lyckas.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef, hundratals anställda hotar med att sluta

Microsoft har anställt den tidigare OpenAI-chefen Sam Altman för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´, medan den tidigare VD:n för Twitch tar över hans tidigare roll. Hundratals OpenAI-anställda har rapporterat att de har skrivit under ett brev där de kräver att styrelsen avgår, annars kommer de att sluta och följa företagets tidigare VD Sam Altman i hans nya AI-post på Microsoft. Detta kommer efter att Microsoft meddelade att de hade anställt Sam Altman och en annan medgrundare av ChatGPT-maker OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget tidigare i en företagsomstrukturering som chockade AI-världen.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 20 november

Microsoft anställer avskedad OpenAI-VD, anställda kräver styrelsens avgång

Microsofts VD Satya Nadella chockade teknikvärlden genom att anställa avskedade OpenAI-VD:n Sam Altman. Microsoft meddelade att de skulle anställa nyckelpersoner för sitt eget AI-team, ledda av Altman. Mer än 500 OpenAI-anställda skrev ett brev där de krävde att resterande styrelsemedlemmar skulle avgå. Drama började med OpenAIs oväntade meddelande att Altman var ute. Microsoft, som hade lovat mer än 10 miljarder dollar till startupen, arbetade bakom kulisserna för att lobba för Altmans återkomst. På måndagen hotade mer än 500 OpenAI-anställda att flytta till Microsoft om styrelsemedlemmar inte avgår och återinsätter Altman och medgrundaren Greg Brockman.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 20 november

OpenAI-personal hotar att sluta om inte styrelsen avgår och Altman återvänder

Personal vid OpenAI hotar att lämna företaget om inte styrelsen avgår och Sam Altman återinsätts som VD. Runt 500 anställda har undertecknat ett brev med detta krav, och även kräver att medgrundaren och före detta presidenten Greg Brockman återinsätts. Brevet hävdar att OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har drivit fram artificiell intelligens till nya gränser, men varnar för att processen för att avskeda Altman och ta bort Brockman från styrelsen har äventyrat allt detta arbete. Brevet framkom bara timmar efter att Microsoft avslöjade att de hade anställt Altman och Brockman, strax efter att förhandlingar om att återinsätta Altman under press från investerare misslyckades.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

OpenAI-personal hotar att sluta om styrelsen inte avgår

Majoriteten av personalen på OpenAI hotar att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter före detta VD Sam Altman och ex-president Greg Brockman. Enligt Wired och Kara Swisher skrev cirka 500 anställda, inklusive flera chefer, under brevet. Styrelsen för OpenAI avskedade Altman på fredagen, med påståendet att han inte hade varit ´konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen´. Brockman meddelade i ett e-postmeddelande på fredagen att han avgick som ordförande ´baserat på dagens nyheter´. Altman och Brockman höll intensiva samtal med OpenAI:s styrelse under helgen i ett försök att få tillbaka sina jobb, men de lyckades inte. Sent på söndag kväll framkom det att styrelsen i stället hade valt att anställa före detta Twitch-VD Emmett Shear som OpenAIs tillfälliga verkställande direktör.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 20 november

Över 500 anställda på OpenAI hotar att lämna företaget

Över 500 anställda på OpenAI hotar att lämna företaget om inte alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår. Detta kommer en dag efter att företaget avskedade sin VD Sam Altman. De anställda har även uttryckt att de skulle gå med tidigare chef Sam Altman till Microsofts nya division. Bland de som hotar att lämna företaget ingår företagets teknikchef Mira Murati, chef för dataforskning Ilya Sutskever och operativ chef Brad Lightcap. OpenAI svarade inte omedelbart på en förfrågan om kommentar från Reuters.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 20 november

OpenAI:s medgrundare uttrycker ånger över att ha deltagit i avskedandet av Sam Altman

Ilya Sutskever, medgrundare och chefsforskare på OpenAI, har uttryckt sin djupa ånger över att ha deltagit i beslutet att avskeda Sam Altman. Sutskever skrev i ett inlägg att han ångrar sitt deltagande i styrelsens åtgärder och att han aldrig avsåg att skada OpenAI. Efter Sutskevers uttalande svarade Altman med tre hjärtemojis, vilket tyder på att det inte finns någon förlorad kärlek mellan de två. Sutskever är en av 490 OpenAI-anställda som undertecknade ett öppet brev som kräver att Altman återinsätts.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAI:s Sam Altman för att leda nytt AI-forskarteam

Microsofts VD Satya Nadella meddelade på måndagen att han har anställt Sam Altman från OpenAI och andra medlemmar av hans team, dagar efter att medgrundaren till företaget bakom ChatGPT sparkades. Altman, som blev känd genom lanseringen av AI-chattboten förra året, skrev på X, tidigare Twitter, att ´uppdraget fortsätter´. Nadella skrev på X att Altman ´kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskarteam´, tillsammans med OpenAI:s medgrundare Greg Brockman och deras kollegor. OpenAI:s styrelse sparkade Altman på fredagen, vilket ledde till andra högprofilerade avgångar från företaget samt en rapporterad press från stora investerare att ta tillbaka honom.

Direktlänk Dela Nigeria Television Authority fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar OpenAI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, har oväntat lämnat företaget. Det är fortfarande oklart varför Altman sparkades, men framgången med ChatGPT kan vara en del av orsaken. Källor har uppgett att trycket att kommersialisera ChatGPT skapade splittring bland ledningen. OpenAI hade gått från att vara ett AI-startup till ett välkänt namn inom AI inom ett år, och var starkt stöttad av techjätten Microsoft. Men lanseringen av ChatGPT kan också ha utlöst Altmans fall. Det finns rapporter om att spänningar mellan företagets ideella uppdrag och vinstgivande avdelning har ökat sedan lanseringen av AI-chatten.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Microsofts aktiekurs kan öka tack vare nyanställningar inom AI

Microsofts aktier har ökat med över 50% sedan januari, och anställningen av Sam Altman och Greg Brockman till företagets interna AI-team kan leda till en ännu större aktieuppgång. AI-systemet ChatGPT har försökt sammanställa den mest relevanta informationen om Microsofts aktuella situation och förutspår att företagets aktiekurs kommer ligga mellan $380 och $420 i början av 2024. ChatGPT tror att anställningen av Sam Altman kan öka investerarnas förtroende för företaget och leda till snabbare tillväxt för dess aktier de kommande två månaderna.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI VD och president för att leda nytt AI-forskningsteam

Microsoft har nyligen anställt Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, och Greg Brockman, företagets tidigare president, efter att de sparkats från OpenAI. Altman och Brockman kommer att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam på Microsoft, vilket signalerar företagets intresse för att ytterligare investera i AI-utveckling från interna team. Det finns rykten om att fler anställda från OpenAI kan gå över till Microsoft efter flytten. OpenAI, som driver ChatGPT, som driver Bing Chat, är Googles största AI-konkurrent. Microsoft, som är den största aktieägaren i OpenAI, investerar över 13 miljarder dollar i företaget sedan 2019.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft, Emmett Shear tar över som tillförordnad VD

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, har lämnat företaget och gått över till Microsoft. Altman fick sparken av företagets styrelse på fredagen, vilket ledde till en kaotisk helg. Trots rapporter om att styrelsen försökte få tillbaka honom, bekräftades det på måndagen att han gick med i Microsoft. Emmett Shear, tidigare VD och medgrundare till Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Styrelsen för OpenAI meddelade att de inte längre hade ´förtroende för hans förmåga att fortsätta leda´. Flera anställda på OpenAI, inklusive medgrundaren Greg Brockman, avgick efter beslutet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och Greg Brockman för att leda nytt AI-forskningsteam

Sam Altman, tidigare avskedad från OpenAI, och Greg Brockman har blivit anställda av Microsoft för att leda företagets nya forskningsteam för avancerad AI. Microsofts VD, Satya Nadella, uttryckte sin entusiasm över att ha dem i teamet. Altman och Brockman kommer att arbeta med Microsofts nya AI-chip, Maia, som är en del av en serie och företaget arbetar redan på en andra generation. Nyheten kommer en vecka efter att Microsoft meddelade att de har byggt sitt eget specialanpassade AI-chip för att undvika kostsamma beroenden av Nvidia.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och Greg Brockman för att leda sin AI-forskningsgrupp

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare från OpenAI, kort efter hans avsked från företaget. Med Microsoft och Xbox som siktar mot mer AI-utveckling, kommer anställningen av Altman endast att gagna företaget och är en stor förlust för OpenAI. Satya Nadella, VD för Microsoft, tillkännagav på Twitter att de anställt Altman och Greg Brockman, som också arbetade med OpenAI som företagets ordförande. Båda experterna kommer nu att leda Microsofts avancerade AI-forskningsgrupp, även om Microsoft var snabb med att påpeka att de fortfarande samarbetar med Altmans tidigare företag.

Direktlänk Dela Stealth Optional fördjupade 20 november

Microsoft anställer avsat OpenAI-chef Sam Altman

Efter en dramatisk helg på OpenAI, världens mest bevakade startup, har Microsoft Corp anställt företagets avsatte chef Sam Altman. OpenAI, som ligger bakom den populära ChatGPT-appen, bytte Altman mot Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, vilket ledde till att Microsofts VD, Satya Nadella, rekryterade Altman och Greg Brockman, en annan OpenAI-grundare, till att leda en nybildad AI-forskningsenhet inom Microsoft. Detta kan riskera OpenAI:s tillväxt och framtid, då företaget riskerar att förlora anställda till Microsoft och andra konkurrenter.

Direktlänk