» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 333 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Intel är ett amerikanskt multinationellt företag som specialiserar sig på att designa och tillverka halvledare och integrerade kretsar, som används i datorer och andra elektroniska enheter. Företaget grundades 1968 av Robert Noyce och Gordon Moore och är känt för att ha skapat världens första kommersiella mikroprocessor. Idag är Intel en av de största och mest inflytelserika aktörerna inom teknikindustrin, och deras produkter, såsom processorer, chipsets och nätverkskort, är avgörande för många datorers och elektroniska system. Intel strävar efter att driva innovation och förbättra teknikens prestanda och energieffektivitet.

Senaste nytt kring Intel

Intel uppgraderar Audacity med AI-drivna plugins

Det populära ljudredigeringsverktyget Audacity får en stor uppgradering tack vare Intel. Teknikjätten har utvecklat en svit av OpenVINO-plugins för Audacity, vilket ger ett antal AI-drivna redigeringsfunktioner till programvaran. Dessa AI-plugins, som körs helt på din PC, inkluderar brusundertryckning och transkription för talat innehåll, samt generering och separationsplugins för musik. Dessa OpenVINO-plugins är tillgängliga för nedladdning nu, men för närvarande endast för Windows. Dessutom planerar Audio.com att inkludera en molnsparningsfunktion som låter skapare arbeta på Audacity-projekt som sparas direkt i molnet. Denna funktion kommer att ha en liten kostnad efter de första fem projekten.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Diskussion om AI-investeringar med ledare från Cisco, Intel och NetApp

Artificiell intelligens (AI) omformar företagens verksamheter, från nätverksfelsökning och cybersäkerhet till kundservice och kommunikation. Systemintegratören World Wide Technology (WWT) nyligen anordnade ett tekniksamtal med ledare från Cisco, Intel och NetApp för att diskutera nyckelfrågor för att anta AI i företag. De undersökte olika AI-investeringsalternativ och skissade på en effektiv AI-investeringsstrategi. Diskussionen innehöll även hur man kan hantera kompetensgapet inom AI, samt strategier för att införliva säkerhet och hållbarhet i en AI-strategi.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupar idag

Intel lanserar Foundry för AI-eran, diskuterar framtidens utmaningar med OpenAI

Intel VD Pat Gelsinger har lanserat Intel Foundry, en systemfabrik för AI-eran. Gelsinger riskerar mycket genom att spendera 25 miljarder dollar om året på nya chiptillverkningsfabriker. Samtidigt har han haft en diskussion med OpenAI:s VD Sam Altman om företagets strategi och framtiden för AI. Altman tror att AI snart kommer att vara en del av varje företags strategi och att efterfrågan på kretsar kommer att öka. Gelsinger meddelade att Intel redan har fått beställningar på 15 miljarder dollar för sin Intel Foundry.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupar idag

OpenAI:s VD Sam Altman avfärdar rapporter om att samla in 5-7 biljoner dollar för att bygga chipfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman avfärdade nyligen rapporter om att han försöker samla in 5-7 biljoner dollar för att bygga ett nätverk av chipfabriker och den infrastruktur som krävs för att stödja det. Altman framhöll att AI:s framtid kommer att kräva massiva investeringar och att vi inte bör rusa in i det för snabbt. Han varnade också för att framtiden för AI-utveckling kommer att vara rörig och att det kommer att krävas mycket beräkning och ström. Trots detta tror han att AI kommer att bli en kraft för gott.

Direktlänk Dela The Register fördjupar idag

Nvidia visar enorm efterfrågan på AI-chip, amerikansk regering planerar att vitalisera chip-tillverkning

Nvidia visade i sina resultat på onsdagen den enorma efterfrågan på halvledare som driver nya AI-system och rädslan för att tillgången kanske inte kan hålla jämna steg. Detta kan göra Washingtons mål att vitalisera amerikansk chip-tillverkning mer brådskande. Biden-administrationen är i de tidiga stadierna av en serie tillkännagivanden om hur den kommer att spendera 50 miljarder dollar i skattebetalares pengar för att säkerställa att Amerika inte hamnar på efterkälken. Intel, som bygger en ny fabrik i Ohio, kommer sannolikt att vara en stor mottagare och är rapporterat i förhandlingar om så mycket som 10 miljarder dollar av dessa statliga medel. Andra stora aktörer inom AI-chip-tillverkning, från Taiwan Semiconductor Manufacturing Company till Micron, förväntas också få miljarder och är för närvarande i förhandlingar med regeringen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Meta Platforms satsar på AI och öppen källkod

För tolv år sedan satsade Meta Platforms VD Mark Zuckerberg på öppna moln och Facebook blev offentligt, med en marknadsvärde på 104 miljarder dollar. Nu gör han samma satsning, men med 135 miljarder dollar i intäkter 2023 och ett marknadsvärde på 1,19 biljoner dollar. Meta planerar att spendera 37 miljarder dollar i kapitalutgifter detta år. Meta använder en öppen källkodsansats för att bygga sina modeller, vilket innebär att de inte bär hela kostnaden för sin AI-utveckling. Meta använder AI för att rangordna innehåll på sina sociala medieplattformar och har skapat ´systemkort´ som berättar för innehållsutvecklare vad de bör och inte bör göra.

Direktlänk Dela TradingView fördjupar idag

Nuvepro Technologies samarbetar med Kamaraj College för AI- och ML-utbildning

Nuvepro Technologies, en molnplattform för kompetensutveckling, har ingått ett samarbete med Kamaraj College of Engineering & Technology (KCET) för att erbjuda studenter praktisk erfarenhet inom artificiell intelligens och maskininlärning. Genom detta Memorandum of Understanding (MoU), kommer Nuvepro också att tillhandahålla en ´AI/ML 5 i en låda´-lösning i samarbete med Intel och AWS. Utbildningsmodulerna har utformats för att förbereda studenterna för framtida karriärroller och göra dem redo för Gen AI. Nuvepro kommer också att erbjuda lärare och studenter utbildning och certifieringsprogram inom AI och ML på AWS-plattformen.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupar idag

Juridiska avdelningar experimenterar med generativ AI

Trots all hype kring generativ artificiell intelligens (AI) inom juridikbranschen är företagens juridiska avdelningar fortfarande i experimentfasen av tekniken. Detta enligt Ed Sohn, global chef för insikter och innovation på juridiska konsultföretaget Factor. AI:s förmåga att bearbeta och generera stora mängder text har gjort många inom juridikbranschen entusiastiska över dess potential att förändra hur advokater arbetar. Men juridiska avdelningar försöker fortfarande förstå vad det kommer att innebära för dem. Factor leder en grupp, kallad The Sense Collective, som består av företagsjurister och chefer för juridiska operationer från företag som Adobe, Ford, Intel och Microsoft. Gruppen kommer att diskutera den bästa användningen av generativ AI inom juridiken.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupar idag

Nvidia rapporterar starka Q4-resultat, överträffar förväntningarna

Nvidia rapporterade sina resultat för fjärde kvartalet, och överträffade analytikernas förväntningar på både topp- och bottenlinjen. Bolaget rapporterade justerat resultat per aktie (EPS) på 5,16 dollar på en omsättning på 22,1 miljarder dollar. Detta är en massiv ökning från samma period förra kvartalet när Nvidia rapporterade ett EPS på 0,88 dollar på 6,1 miljarder dollar. Bolaget rapporterade också en omsättning på 27 miljarder dollar för hela 2022. Nvidias aktie steg med mer än 13% i förhandeln på torsdag efter rapporten. Trots den generella framgången varnade CFO Colette Kress för att intäkterna från datacenter i Kina sjönk ´väsentligt´ i Q4 på grund av amerikanska licenskrav.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Intel och OpenAI diskuterar produktion av AI-chips

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, diskuterade framställningen av avancerade chips för artificiell intelligens under ett möte i San Jose, Kalifornien. Diskussionen ägde rum samma dag som Nvidia rapporterade att företagets intäkter under perioden november-januari nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Gelsinger presenterade planer för att Intel ska kunna konkurrera med Nvidia och framhöll att efterfrågan på AI-utrustade chips kan vitalisera hans företag. Altman underströk vikten av att accelerera AI:s momentum för att främja tekniken.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupar idag

Teknik-VD:ar diskuterar kraftfullare AI-chip

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, diskuterade behovet av kraftfullare chip för artificiell intelligens (AI) vid en konferens i San Jose, Kalifornien. Diskussionen ägde rum strax efter att Nvidia rapporterat att dess intäkter för perioden november-januari nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Gelsinger presenterade Intels planer för att komma ikapp Nvidia, medan Altman uttryckte behovet av mer processorkraft för att driva AI-utvecklingen framåt. Nvidia har under det senaste året haft en imponerande tillväxt, vilket har skapat mer än 1,3 biljoner dollar i aktieägarvärde på mindre än 14 månader.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade igår

Tech-VD:ar diskuterar behovet av AI-chips

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, träffades för att diskutera produktionen av sofistikerade chips för artificiell intelligens (AI). Samtalet ägde rum samma dag som Nvidia rapporterade att bolagets intäkter nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Intel, som kämpat de senaste åren, presenterade sina planer för att komma ikapp Nvidia. OpenAI, som stöds av Microsoft, har blivit en av teknikens stjärnor sedan lanseringen av sin populära AI-innovation, ChatGPT. Altman vill nu driva på utvecklingen ytterligare, men behöver mer processorkraft än vad som för närvarande finns tillgängligt.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade igår

Vertivs aktie faller trots bättre än väntade Q4-resultat

Vertiv, en ledande aktör inom artificiell intelligens, rapporterade bättre än väntade resultat för fjärde kvartalet på onsdagen, men intäkterna och prognosen för det nuvarande kvartalet kom inte upp till förväntningarna. Företaget, som samarbetar med Nvidia och Intel, tillhandahåller kylsystem för datacenter som driver AI-revolutionen. Vertivs aktie, som varit en av de hetaste AI-spelen under det senaste året, föll kraftigt. Trots att företagets vinst fördubblades till 56 cent per aktie, vilket slog Q4-vyerna med 3 cent, ökade intäkterna endast med 14% till 1,87 miljarder dollar, vilket missade vyerna för 1,86 miljarder dollar. Detta var det tredje raka kvartalet med saktande försäljningstillväxt.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade igår

Rapport om AI och avancerad maskininlärning publicerad av Mr Accuracy Reports

Forskningsteamet på Mr Accuracy Reports har publicerat en rapport om marknaden för artificiell intelligens och avancerad maskininlärning, som omfattar en 360-graders analys av dess försörjningskedja under prognosperioden 2022-2028. Rapporten inkluderar detaljerade grafiska presentationer och en omfattande översikt över aktuella marknadstrender. Företag som påverkar denna marknad inkluderar iCarbonX, Inbenta, Prisma Labs, Jibo, NVIDIA, Next IT, Intel, Quadratyx, AIBrain och Numenta. Rapporten kommer att hjälpa läsarna att förstå den utmanande och ständigt föränderliga marknadsmiljön.

Direktlänk Dela Lakeplacidnewsjournal.com fördjupade igår

AI-relaterad desinformation ses som största hotet inför valen 2024

Indien och cirka 17 europeiska länder kommer att hålla parlaments- eller presidentval inom de närmaste veckorna, vilket gör 2024 till ett ´mega-valår´ med över 50 länder världen över och hälften av världens befolkning som röstar i nationella val. En av de största utmaningarna som framkommit är generativ AI-inducerad misinformation och desinformation. Risken från detta har rankats som det mest akuta problemet på kort sikt av World Economic Forums Global Risk Report 2024. På onsdag kommer över 35 experter från EU och Indien att samlas i New Delhi för att diskutera sätt att bekämpa hotet från online desinformation och informationsmanipulation. Tekniken känner inga gränser, vilket gör det kritiskt för alla intressenter att arbeta gemensamt.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade igår

Intel siktar på att bli chip-tillverkare för väst

Stora företag som Nvidia och Qualcomm kommer sannolikt att samarbeta med Intel för förpackning och/eller waferkapacitet. Detta tycks gå obemärkt förbi. Tre huvudskäl till att vara optimistisk för Intel: ledarskapet av VD Pat Gelsinger, företagets starka ekosystem och Intels ambitiösa foundry-verksamhet. Open AI:s VD Sam Altman har nyligen uppmanat till upp till 7 biljoner dollar för att utveckla kiselchipstillverkningskapacitet som kan driva artificiell intelligens. Intel siktar på att vara chip-tillverkaren för väst, medan Altman vill omforma den globala leveranskedjan och industrin för AI-chips. Det är kanske dags att fråga om det är en tillfällighet att Altman, Microsofts VD Satya Nadella, USA:s handelsminister Gina Raimondo och en mängd globala halvledarledare kommer att samlas på onsdag på Intels foundry-event i San Jose, Kalifornien.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade igår

Nvidias GPU:er nu standard inom AI-bearbetning, med rekordintäkter från datacenter

Nvidia, som för tjugo år sedan valde att utöka sitt fokus från spel till högpresterande databehandling (HPC), har sett stor framgång med detta beslut. Under förra kvartalet rapporterade företaget rekordintäkter på 14,5 miljarder dollar från datacenter, en ökning med 41% jämfört med föregående kvartal och 279% jämfört med samma kvartal föregående år. Nvidias GPU:er har blivit standard inom AI-bearbetning. Trots framgången finns det många företag, inklusive AMD, Intel och startups som Sambanova, Cerebras, Graphcore, Groq och xAI, som försöker utmana Nvidias dominans.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade igår

Factor och flera globala företag skapar AI-samarbetsgrupp för juridiska team

Tidigare denna månad gick det integrerade juridiska företaget Factor samman med chefsjurister från flera globala företag för att skapa The Sense Collective, ett ´samarbetsgemenskap för att påskynda användningen av Generative AI (GenAI)´ i företagsjuridiska sammanhang, enligt ett pressmeddelande. Grundarna av The Sense Collective, som har varit framstående i att främja juridisk innovation genom användning av generativ AI, är Intel, DXC Technology, Microsoft, Adobe, Crowdstrike, Ford och Anglo American, medan Factor ´underlättar och värdar´ kollektivet. Målet med samarbetet är att ´adressera gemensamma utmaningar över företagsjuridiska team´, givet den ´strida hastighet´ med vilken generativ AI omvandlar kunskapsarbete och de ´växande förväntningarna´ på tekniken inom juridiken.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade igår

AI förväntas bli en viktig faktor inom juridik

Generativ artificiell intelligens (AI) används redan av juridiska yrkesverksamma och förväntas bli en viktig faktor i framtiden, enligt International Legal Technology Associations teknologirapport 2023. Detta är en trefaldig ökning från 2022. Faktum är att 73% av juridiska yrkesverksamma planerar att införliva AI i sitt arbete inom 12 månader, enligt en rapport från Wolters Kluwer. AI kommer snart att förändra den juridiska affärsmodellen, inklusive juridiska tjänster, hur individer arbetar, professionell utveckling och nästan alla andra aspekter. 36% av advokaterna tror att AI-verktyg kommer att bli mainstream inom de närmaste fem åren. Organisationer som redan har antagit generativ AI känner till dess kraft och möjligheter. Mike Haven, chef för juridiska operationer på Intel, tror att vi är vid en avgörande vändpunkt för teknikadoption.

Direktlänk Dela Corp.smartbrief.com fördjupade i förrgår

Nvidia förväntas rapportera en massiv inkomstökning

Nvidia kommer att tillkännage sina resultat för fjärde kvartalet på onsdag, efter en otrolig 184% ökning av aktiekursen det senaste året. Företagets marknadsvärde passerade tillfälligt Amazon och Google förra veckan, vilket gjorde det till det tredje mest värdefulla börsnoterade företaget i världen. Analytiker förväntar sig att Nvidia kommer att rapportera justerade intäkter per aktie på $4,60 på en omsättning på $20,4 miljarder, en ökning på 234% jämfört med föregående år. Nvidias Data Center har snabbt blivit dess viktigaste intäktsström, tack vare det ökade intresset för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Intel ökar trots en björndag för AI-aktier

Intel (NASDAQ: INTC) aktie gick upp i tisdagens handel, trots en trend som påverkade aktier inom artificiell intelligens (AI). Halvledarföretagets aktiekurs steg med 2,1% enligt data från S&P Global Market Intelligence. Nvidia var ned 4,4% och AMD var ned 4,9%. Efter marknadens stängning på fredag rapporterade Bloomberg att Intel kan få upp till 10 miljarder dollar i ytterligare bidrag och lån för att stödja sin chip-tillverkning - finansiering som tilldelats för att stärka den amerikanska halvledarindustrin som en del av CHIPS-lagen. Intel planerar att hålla en konferens på onsdag där det kommer att ge uppdateringar om sin fabriksverksamhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Ny firmwareuppdatering för Surface Pro 9 från Microsoft förbättrar säkerhet och stabilitet

Microsoft har släppt en ny firmwareuppdatering för Surface Pro 9 med Intel-processorer. Uppdateringen utökar enhetens säkerhetscertifikatauktoritet och förbättrar stabiliteten för Surface Thunderbolt 4 Dock. Den förbättrar också stabiliteten för Surface Machine Learning Service på Windows 10 och introducerar nya drivrutiner för Surface Touch Pen, Intel(R) Iris(R) Xe Graphics och olika andra enheter. Uppdateringen kräver Windows 10 version 21H2 eller Windows 11 version 22H2, och den är tillgänglig från Windows Update eller Microsoft Surface Support-sida.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 19 februari

Flower Labs får 20 miljoner dollar i serie A-finansiering för att främja decentraliserad AI

Flower Labs, en ledande ramverk för öppen källkod för AI-utbildning på distribuerad data har tillkännagivit en serie A-finansieringsrunda på 20 miljoner dollar för att påskynda adaptionen av federerad och decentraliserad AI. Felicis ledde finansieringsrundan och bland investerarna i Flower Labs finns First Spark Ventures, Factorial Capital, Beta Works, Y Combinator, Pioneer Fund, Mozilla Ventures och framstående änglar som Hugging Face VD Clem Delangue och GitHub medgrundare Scott Chacon. Flower Labs är känt för att ha ett av de starkaste tekniska teamen inom området, med alla nödvändiga färdigheter, inklusive distribuerade system, maskininlärning och systemteknik. Flower Labs strävar efter att orsaka en grundläggande förändring i hur AI-modeller tränas och används.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 18 februari

Ny Chromebook kan ha dedikerad Google Assistant-knapp och AI-funktioner

En ny Chromebook, kodad ´Xol´, kan snart introducera en dedikerad knapp för Google Assistant, enligt en fil hittad i Chromium Repositories. Detta kommer efter Google uppmuntrade tillverkare av tredjeparts bärbara datorer att satsa helt på ChromeOS med det nyligen lanserade Chromebook Plus-initiativet. ´Xol´ ska tydligen köra på en av Intels 13:e generationens processorer, vilket är ett ovanligt drag då Intels 14:e generation ´Core Ultra´-chips redan finns tillgängliga. Dessutom kan ´Xol´ ha en AI-fokuserad funktion med Google Gemini, en kraftfull uppsättning AI-programvara som kommer att ersätta Google Assistant.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 18 februari

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin. När Nvidia:s VD Jensen Huang tillfrågades om hur många GPU:er som kan köpas för $7 biljoner, svarade han skämtsamt: ´Uppenbarligen alla GPU:er.´ Huang uttryckte dock skepsis om beloppet. Han sa att datorer som driver AI kommer att fortsätta att avancera, vilket sänker kostnaderna. Om Altmans ambition är att göra större modeller för OpenAI, skulle han kunna spendera biljoner på datacenter, vilka huserar de GPU:er som behövs för att träna AI-modeller som driver produkter som ChatGPT och Sora.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 18 februari

OpenAI-chef söker godkännande för global AI-chipproduktion

OpenAI:s VD, Sam Altman, rapporteras söka godkännande från den amerikanska regeringen för ett initiativ som syftar till att förbättra den globala tillverkningen av artificiella intelligens-chip. Detta kan väcka nationella säkerhets- och konkurrensfrågor i Washington. Altman har varit aktiv i att engagera potentiella investerare och partners i USA, Mellanöstern och Asien, men har betonat vikten av att få godkännande från Washington innan han fortsätter. Han har haft möten med nyckeltjänstemän, inklusive handelssekreterare Gina Raimondo, för att diskutera sin plan att utöka världens kapacitet att tillverka AI-datorkretsar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 17 februari

Nvidias inkomstrapport kan bli en tuff test för AI-febern på aktiemarknaden

Nästa veckas inkomstrapport från chipmakaren Nvidia kan bli en tuff test för ett av marknadens hetaste namn och för den AI-feber som har drivit upp värdena på amerikanska aktier de senaste månaderna. Nvidias aktier har ökat med mer än 46% sedan 1 januari. Dess ökning i marknadsvärde på 570 miljarder dollar är mer än tre gånger Intels marknadsvärde. Nvidia, vars chipp anses vara guldstandarden inom AI-industrin, har ökat nästan 240% under 2023. Nvidias vinster har stått för mer än en fjärdedel av S&P 500:s ökning i år. Nu är Nvidia det tredje mest värdefulla företaget på Wall Street efter Apple och Microsoft. Andra AI-fokuserade aktier har också ökat i år, inklusive Super Micro Computer Inc, som har ökat 182% i år, och Arm Holdings, som har ökat nästan 71%. Nvidia kommer att släppa kvartalsresultat den 21 februari. Wall Street förväntar sig en vinst på 4,56 dollar per aktie, och en ökning av kvartalsintäkterna till 20,378 miljarder dollar från 6,05 miljarder dollar för ett år sedan, enligt genomsnittet av 33 analytikers uppskattningar, baserat på LSEG-data. Aktier i Meta Platforms, en annan medlem av gruppen, har ökat 34% i år, medan Apples har fallit med 5%. Tesla-aktier har fallit nästan 20% efter att elbilstillverkaren varnade för ´märkbart lägre´ försäljningstillväxt i år och krympande marginaler.

Direktlänk Dela The Edge Malaysia fördjupade 17 februari

Maskininlärning inom hälso- och sjukvården väntas växa kraftigt

Maskininlärning inom hälso- och sjukvården väntas växa kraftigt de kommande åren, enligt en ny studie av Advance Market Analytics. Studien belyser trender, drivkrafter, begränsningar och möjligheter i marknaden. Tillväxten drivs främst av ökade investeringar i forskning och utveckling över hela världen. Några av de profilerade aktörerna i studien är Nuance Communications, IBM, Microsoft, NVIDIA, Intel, DeepMind Technologies, Tempus, PathAI, Kareo och Beta Bionics. Maskininlärning inom hälso- och sjukvården innebär tillämpningen av AI-algoritmer och tekniker för att analysera medicinska data, göra förutsägelser och hjälpa till i kliniska beslutsprocesser.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 17 februari

Nvidia förväntas avslöja kvartalsresultat, kan påverka AI-marknaden

Nästa veckas rapport från chiptillverkaren Nvidia kan bli en verklighetskontroll för ett av marknadens hetaste namn och för den artificiella intelligensfeber som har hjälpt till att driva upp värdena på amerikanska aktier de senaste månaderna. Nvidias aktier har stigit med mer än 46% sedan 1 januari. Dess ökning på marknadsvärdet med 570 miljarder dollar är mer än tre gånger så mycket som Intels marknadsvärde. Nvidia kommer att släppa sina kvartalsresultat den 21 februari. Wall Street förväntar sig en vinst per aktie på 4,56 dollar och en ökning av kvartalsintäkterna till 20,378 miljarder dollar från 6,05 miljarder dollar för ett år sedan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 februari

AI-drivet text-till-video-verktyg Sora skapar verkliga utmaningar för AI-verifiering

OpenAI har lanserat sin AI-drivna text-till-video-generator, Sora, vilket väcker frågor om AI-verifieringstester och utmaningar för företag som Sentinel AI och Sensity AI. AI-alteringar till video har hittills varit lätta att upptäcka, men Soras videogenerationsteknik ser ut att förändra detta. Koalitionen för innehållsursprung och äkthet (C2PA), bestående av företag som Adobe, Intel, Microsoft, BBC och Sony, har åtagit sig att skapa en digital näringsmärkning som tydligt visar information om all AI-genererad media. OpenAI, som inte är medlem i C2PA, meddelade redan innan Sora-lanseringen att de skulle integrera stöd för dessa standarder i sina algoritmer. Meta har lovat att upprätthålla dem på Facebook, Instagram och Trådar. Google meddelade förra veckan att de också ansluter sig till C2PA.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 16 februari

Applied Materials aktier stiger tack vare stark efterfrågan på AI-chip

Aktier i Applied Materials, en leverantör av halvledarutrustning, steg med 13 procent i förhandeln på fredagen efter att företaget förutspådde ett bättre än väntat andra kvartal på grund av stark efterfrågan från kunder som vill tillverka AI-chip. Utsikterna stöddes även av förbättringar inom vissa elektronikmarknader som smartphones och persondatorer. Analytiker betonade en diversifierad portfölj som ställer upp företaget för ytterligare vinster. Applied Materials förväntar sig en andra kvartalsomsättning på 6,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 16 februari

PFN byter till Samsung för produktion av AI-chip

Preferred Networks (PFN) har samarbetat med TSMC sedan 2016, men har beslutat att producera sina nästa generations AI-chip på Samsungs 2 nm-noder. Trots att TSMC för närvarande har fler 2 nm-kunder, kan PFN:s byte signalera en omvändning till Samsungs fördel, då det japanska företaget har nära band med Intel och Nvidia. Samsung erbjuder redan GAAFET-transistorteknik på sina 3 nm-noder, men försöker fortfarande förbättra avkastningen. TSMC har ännu inte implementerat GAAFET-teknik i de senaste N3-noderna, men avkastningen är tydligen överlägsen.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 16 februari

Audacity introducerar AI-effekter byggda av Intel

Open-source ljudredigeraren Audacity kommer att få AI-effekter byggda av Intel. De nya AI-pluginerna förväntas vara attraktiva för både musikskapare och podcastare. OpenVINO-verktygen kommer att vara tillgängliga för Audacity-användare som vill ha AI-förbättrad musikgenerering, musikstil remixing, musikseparation, brusundertryckning och röst-till-text-transkription. Alla dessa AI-funktioner kör 100% lokalt på användarens dator. Intel har gjort de nya Audacity-pluginerna tillgängliga på GitHub.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 februari

Audacity får OpenVINO AI-effekter byggda av Intel

En av de mest populära öppenkällkods ljudredigerarna, Audacity, kommer att få OpenVINO AI-effekter byggda av Intel. De nya AI-tilläggen förväntas tilltala både musikskapare och podcastare. OpenVINO-verktyg kommer att finnas tillgängliga för Audacity-användare som vill ha AI-förbättrad musikgenerering, musikstil remixing, musikseparation, brusundertryckning och röst-till-text-transkription. Alla dessa AI-funktioner kör 100% lokalt på din dator, hävdar Audacity-teamet. Intel, utvecklaren av den öppna källkoden OpenVINO, har gjort de nya Audacity-tilläggen tillgängliga på GitHub.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 13 februari

Stark köprekommendation för ASM International på grund av förväntad tillväxt inom halvledarteknik

ASM International NV, marknadsledare inom Atomic Layer Deposition (ALD), väntas dra nytta av en ökning i CAPEX-utgifterna från 2024 och framåt, drivet av efterfrågan på mer avancerade logikkretsar och minnen. Bolaget har över 55% marknadsandel inom ALD, som är avgörande för tillverkning av högkvalitativa chips. ASM äger 25% av ASM Pacific, ett företag inom halvledarindustrin. Konkurrenter inkluderar Tokyo Electron och Applied Materials. ASM förväntas dra nytta av övergången till mer avancerade transistorer och halvledarteknik, vilket gör aktien till ett starkt köp.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 13 februari

Global marknad för AI inom jordbruk väntas växa till 5,9 miljarder dollar 2029

Enligt en ny studie av HTF MI kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom jordbruk att växa från 1,7 miljarder dollar 2023 till 5,9 miljarder dollar 2029, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,05%. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Deere & Company, Intel, Google, Microsoft, NVIDIA Corporation, Sentient Technologies, Numenta Inc., Agribotix och The Climate Corporation. AI används för att optimera olika aspekter av jordbruket, inklusive effektivitet, produktivitet och hållbarhet i grödodling, boskapshantering och övergripande jordbruksverksamhet.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 13 februari

OpenAI-chefens plan att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman har planer på att omforma den globala halvledarindustrin genom att investera enorma summor i att bygga och driva nya fabriker, samt investera i energi och annan AI-infrastruktur. Det finns dock bara tre företag i världen som kan tillverka de mest avancerade chippens i stora volymer: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Samsung Electronics och Intel. Trots detta finns det osäkerheter kring att hitta ingenjörer för att driva de nya fabrikerna, säkra tillräckligt med beställningar för att rättfärdiga dem och andra faktorer. Dessutom kan en överskott av nya chipfabriker driva ner priserna och leda till att företag kör fabrikerna mycket under deras tillverkningskapacitet.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 februari

Explosiv tillväxt inom AI och hotet av deepfakes

Det senaste året har präglats av en explosiv tillväxt inom AI, med ChatGPT som en ledande aktör. Utvecklingen har jämförts med iPhone-revolutionen och förväntas ha en ännu större inverkan än tidigare antagits. Samtidigt har forskning kring sambandet mellan tarmhälsa och välmående ökat, vilket har gynnat bioteknikbolaget Carbiotix. Dock har användningen av AI för att skapa deepfakes, falska bilder eller ljudklipp, blivit alltmer oroande. Flera företag, inklusive Intel och Microsoft, utvecklar nu teknik för att upptäcka och märka dessa förfalskningar.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 13 februari

Microsoft meddelar årlig uppdatering av Windows 11, inget Windows 12 släpp

Microsoft har meddelat den årliga uppdateringen för Windows 11, kallad Windows 11 24H2, i ett nyligen blogginlägg. Trots spekulationer om en potentiell Windows 12-release har Microsoft valt att förbättra sitt befintliga operativsystem med många nya funktioner och förbättringar. Uppdateringen, som för närvarande är tillgänglig för Windows Insiders i Dev Channel, visar Microsofts avsikt att främja AI-förmågor. Nyckelfunktioner inkluderar stöd för hörapparater, mikrofontestning, introduktionen av Copilot, förbättringar av aktivitetsfältet och systembrickan, samt förbättringar inom Bluetooth, grafik och mer. Uppdateringen är också utformad för att integreras med de senaste chipseten från ledande tillverkare som AMD, Intel och Qualcomm.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 12 februari

USA investerar över 5 miljarder dollar i halvledarrelaterad forskning och utveckling

USA planerar att investera över 5 miljarder dollar i forskning och utveckling relaterad till halvledare, i ljuset av pågående problem med chipförsörjningskedjan och den snabba tillämpningen av generativ AI. Majoriteten av dessa chips tillverkas i Asien, främst i Taiwan. USA producerar mindre än 10% av den globala försörjningen och inga av de mest avancerade chipsen. För att ändra detta kommer Biden-administrationen att investera miljarder i National Semiconductor Technology Center och andra CHIPS forsknings- och utvecklingsprioriteringar. Från 2023 tillkännagav handelsdepartementet finansieringsmöjligheter för stora halvledarförsörjningskedjeprojekt.

Direktlänk Dela Supply Chain Digital fördjupade 11 februari

Teknikaktier fortsätter att stiga, Nvidia, Microsoft och Super Micro Computer föreslås för AI-boom

Teknikinvesteringar fortsätter att visa stark tillväxt, med Nasdaq 100 som redan är upp 4% i år efter att ha stigit 54% förra året. Nvidia har hoppat 41% hittills och Meta Platforms är upp 33%. Denna starka start är det senaste beviset på att investerare lever igenom en annan iteration av dotcom-boomen. Vissa tror att artificiell intelligens (AI) kan vara lika transformativ som internet, om inte mer. Nvidia, Microsoft och Super Micro Computer är föreslagna aktier att köpa för en ny teknikboom. Nvidia´s teknologi är högt efterfrågad, medan Microsoft redan har haft framgång med sitt AI-baserade Copilot, och Super Micro Computer gör hårdvara som hjälper till att köra AI-baserade modeller.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Ny teknikboom på horisonten, drivet av AI

Teknikinvesteringar har fortsatt att öka, med Nasdaq 100 som redan är upp 4% i år, drivet av företag som Nvidia och Meta Platforms. Detta pekar på en ny teknikboom, liknande dotcom-boomen på 1990-talet. Teknikanalytikern Dan Ives menar att vi är på tröskeln till en internetrevolution med AI som kommer att förändra tekniksektorn för alltid. Många toppchefer inom tekniksektorn, inklusive Oracle medgrundare Larry Ellison och Tesla VD Elon Musk, tror att AI kan vara lika transformativt som internet. Nvidia, Microsoft och Super Micro Computer nämns som tre toppaktier att köpa för en ny AI-boom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 februari

Nvidia, Microsoft och Intel: attraktiva AI-aktier 2024

Nvidias aktier har ökat med nästan 219% det senaste året och nått nära rekordhöga nivåer, mycket tack vare företagets framsteg inom avancerade GPU:er och AI-programvara. Trots den höga värderingen kan investerare överväga att köpa aktier i andra högkvalitativa AI-företag som Microsoft och Intel. Microsoft har rapporterat starka resultat för andra kvartalet av räkenskapsåret 2024, med både intäkter och vinster som överträffar konsensusprognoserna. Intel har sett sina aktier sjunka med nästan 13,4% efter att ha rapporterat blandade resultat för fjärde kvartalet 2023. Trots detta finns det flera positiva aspekter för detta företag, inklusive en återhämtning på PC-marknaden 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 februari

OpenAI:s årsinkomst överstiger 2 miljarder dollar tack vare framgången med AI-produkten ChatGPT

OpenAI:s årliga intäkter har skjutit i höjden till över 2 miljarder dollar, främst tack vare framgången med deras ledande AI-produkt, ChatGPT. Företaget har upplevt en dramatisk ökning av sina intäkter, från 1,3 miljarder dollar i oktober till över 2 miljarder nu. Under samma period nådde OpenAI:s värdering 86 miljarder dollar, vilket överstiger andra betydande företag som Stripe och Shein. OpenAI är optimistiskt inför framtiden och förväntar sig att fördubbla sin nuvarande omsättning till 2025.

Direktlänk Dela Coinatory fördjupade 10 februari

OpenAI:s grundare Sam Altman planerar att starta egen chipproduktion

Sam Altman, grundare och VD för OpenAI, planerar att gå in i halvledarproduktionen, med sikte på att skapa processorer för AI. OpenAI undersöker möjligheter att utveckla egna processorer på grund av bristen på GPUs och andra databehandlingsresurser. OpenAI testar också ett specialchip kallat Maia, utvecklat av Microsoft. Altman samlar in över 7 biljoner dollar för att starta en halvledarproduktionsverksamhet, och har vänt sig till flera investerare i Mellanöstern. Trots att chipproduktion är en stor utmaning, ser Altman potentialen i att ha en egen produktionslinje för AI-chip.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 10 februari

OpenAI siktar på att fördubbla sin intäkt till 4 miljarder dollar 2025

OpenAI rapporterade en intäkt på över 2 miljarder dollar i december och siktar på att fördubbla denna siffra nästa år. Mycket av detta värde är ett resultat av framgången för företagets flaggskeppsprodukt AI ChatGPT. OpenAI:s intäkter har ökat exponentiellt sedan i oktober, då den årliga intäkten var 1,3 miljarder dollar. Med nuvarande intäktsvärde kan Microsoft-backade OpenAI snart rankas bland topp teknikföretag som Google och Meta. OpenAI tror starkt att det till 2025 kommer ha fördubblat denna siffra, med hänvisning till massiv kundadoption av dess generativa AI-verktyg och andra produkter.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD planerar att revolutionera halvledarindustrin

OpenAI:s VD har en plan att revolutionera halvledarindustrin, enligt en ny rapport. VD:n, vars företag ligger bakom branschförändrande ChatGPT, vill säkra upp till 7 biljoner dollar i finansiering för ett nytt globalt nätverk av gjuterier och kraftverk för att producera anpassat kisel som används för artificiell intelligens. Rapporten nämner att Altman redan har börjat tala med gjuterier, men det är oklart vilka som skulle vara intresserade av ett sådant erbjudande. För att göra detta, kommer han att behöva mellan 5 och 7 biljoner dollar, vilket är en summa som verkar svår att säkra, även från dussintals källor.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 9 februari

Över 200 organisationer ansluter sig till nytt AI-konsortium i USA

Vita huset har meddelat att över 200 organisationer, inklusive ledande amerikanska AI-företag, nu ansluter sig till ett nytt amerikanskt konsortium som ska arbeta för säker utveckling och användning av generativ AI. Konsortiet kommer att arbeta med säkerhetsriktlinjer för AI som presenterades av Joe Biden-administrationen i oktober 2023. Bland deltagarna i konsortiet finns Open AI, Google, Anthropic, Microsoft, Meta, Apple, Amazon.com, Nvidia, Palantir, Intel, JPMorgan Chase och Bank of America.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 februari

Under det senaste året har genererade bilder och videor som presenteras som verkliga blivit ett stort problem, med sociala medier som översvämmas av falska bilder av kändisar. Nyligen har sociala medieplattformen Meta och AI-företaget OpenAI tillkännagivit att de kommer att börja inkludera etiketter eller vattenmärken på bilder som genereras med AI. Detta för att hjälpa till att identifiera AI-genererat innehåll och bekämpa spridningen av deepfakes. Google ansluter sig också till Koalitionen för innehållsursprung och äkthet (C2PA) för att stödja trycket på ´innehållsreferenser´ med genererat innehåll.

Hindustan Times fördjupade 9 februari

Nästa generations AI-PC-försändelser förväntas fördubblas av IDC till 2027

Analytikerföretaget IDC förutser att nästa generations AI-PC-försändelser kommer att fördubblas av hårdvaruaktiverade AI-PC:er fram till 2027, vilket utgör nästan 60% av alla PC-system som levereras vid den tidpunkten. AMD och Intel har båda processorer på marknaden med neurala bearbetningsenheter (NPU) som är avsedda för AI-arbetsbelastningar. IDC har skapat tre klasser av NPU-aktiverade AI-PC:er: hårdvaruaktiverade AI-PC:er, nästa generations AI-PC:er och avancerade AI-PC:er. IDC förväntar att hårdvaruaktiverade AI-PC:er kommer att fortsätta att öka de närmaste åren, innan nästa generations AI-PC:er tar över 2027.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 9 februari

PwC lanserar AI-bot, Apple lanserar generativ AI och Google Bard ersätts av Google Gemini

PwC har lanserat sin egen generativa AI-bot, ChatPwC, som ska hjälpa till att öka produktiviteten och förbättra klientarbetet. Apple har släppt en öppen källkods AI-modell, MGIE, som kan redigera bilder via textinstruktioner. Dessutom har OpenAI skapat en ChatGPT-app för VisionOS, operativsystemet för Apple Vision Pro. Google har slutligen ersatt sin första generativa AI, Google Bard, med en ny familj av AI-modeller under namnet Google Gemini. Slutligen läggs Microsoft Copilot till i Notepad.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 9 februari

Explosiv tillväxt förväntas på marknaden för AI-PC och AI-smartphones

Enligt analysföretaget Gartner kommer marknaderna för AI-datorer och AI-smartphones att explodera 2024 och 2025. Det förväntas att smarttelefontillverkare kommer att leverera cirka 240 miljoner AI-smartphones 2024, medan AI-PC-leverantörer kommer att leverera 54,5 miljoner enheter samma år. AI-PC är bärbara och stationära datorer utrustade med neurala processorer (NPU) för att hantera AI-uppgifter. Intel, AMD och Qualcomm erbjuder eller förbereder att erbjuda chips med inbyggda NPU. AI-smartphones är smartphones med processorer och neurala motorer tillräckligt kraftfulla för att köra AI-uppgifter. Trots detta finns det ännu inga verkligt imponerande användningsfall för AI-PC eller AI-smartphones som gör dem värda att köpa över deras motparter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 februari

Automotiv AI-industrin förväntas nå $8,887.6 miljoner år 2025

Enligt en nyligen publicerad rapport från Allied Market Research förväntas den globala marknaden för automotiv artificiell intelligens (AI) nå $8,887.6 miljoner år 2025, från $445.8 miljoner år 2017. Detta motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 45,0% mellan 2018 och 2025. Tillväxten drivs av ökad efterfrågan på autonoma fordon och förbättrad användarupplevelse och bekvämlighetsfunktioner. Dock kan säkerhets- och integritetsproblem begränsa tillväxten. De ledande aktörerna på marknaden inkluderar NVIDIA Corporation, Waymo, Intel Corporation, IBM Corporation, Microsoft Corporation, Micron Technology, Otto Motors, BMW, Tesla Inc. och Toyota.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 8 februari

Maskininlärningsmarknadens storlek förväntas växa under perioden 2024-2030

Maskininlärningsmarknaden förväntas växa snabbt mellan 2024 och 2030, enligt en ny forskningsrapport. Rapporten omfattar en grundlig analys av marknaden, inklusive geografisk segmentering, senaste efterfrågan, tillväxttaktanalys med branschintäkter och CAGR-status. Nyckelspelare som profilerats i studien inkluderar IBM, Dell, HPE, Oracle, Google, SAP, SAS Institute, Fair Isaac Corporation (FICO), Baidu, Intel, Amazon Web Services, Microsoft, Yottamine Analytics, H2O.ai, Databricks, BigML, Dataiku och Veritone. Rapporten ger också en översikt över varje tillverkare och de produkter de utvecklat.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 februari

OpenAI kommer att inkludera metadata i sina generativa modeller för att avslöja AI-ursprung

OpenAI kommer att inkludera metadata i bilderna från sina generativa modeller för att avslöja deras AI-ursprung. Detta kan användas av applikationer för att varna användare om innehållets maskintillverkade natur. OpenAI antar Content Credentials-specifikationen, som utarbetats av Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), en industriorganisation stödd av Adobe, Arm, Microsoft, Intel och flera andra. Metadata kan enkelt tas bort, men för att fungera i stor skala och få acceptans behöver det ett molnsystem för att återställa borttagna metadata. OpenAI medger att ´metadata som C2PA inte är en lösning på problem med proveniens´.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 8 februari

Analytikerrekommendationer: Caterpillar, Eli Lilly, Intel, Meta, T-Mobile...

Varje morgon presenteras ett urval av analytikerrekommendationer som täcker Nordamerika och Storbritannien. Listan inkluderar endast företag som har varit föremål för en ändring av åsikt eller prisobjekt, eller av en ny täckning. Informationen kan användas för att belysa rörelser i vissa aktier eller på marknadssentimentet mot ett företag. Det kan uppdateras under sessionen.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 7 februari

Microsoft förutspår 2024 som ´året för AI PC´

Microsoft förutspår att 2024 kommer att bli ´året för AI PC´, vilket innebär att de datorer som tillverkas och säljs från och med 2024 generellt kommer att inkludera AI och maskinlärningskapacitet. Detta beror huvudsakligen på neurala processenheter (NPU), specialiserade block på senaste högpresterande Intel och AMD CPUer som kan påskynda vissa typer av AI och maskinlärningsarbetsbelastningar snabbare än CPU eller GPU. Qualcomm´s Windows-datorer var några av de första att inkludera en NPU, eftersom de Arm-processorer som används i de flesta smartphones har inkluderat viss form av maskinlärningsacceleration under några år nu. Intel säger att Samsung använder Intel´s NPU och DirectML för ansiktsigenkänning i sin fotoapp, något som Apple också använder sin Neural Engine för i macOS och iOS.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 7 februari

AI fortfarande kung i Big Tech´s vinstsäsong

Stora teknikbolag som Alphabet, Amazon, AMD, Apple, Intel, Meta och Microsoft har i stort sett rapporterat solida resultat, men inte alla företag ser positiva aktieflyttningar. Aktier i Apple och Alphabet föll efter att de rapporterat besvikande försäljning i sina Kina- och reklamverksamheter, medan aktier i Intel och AMD drabbades av lägre än förväntade prognoser för innevarande kvartal. Amazon, Meta och Microsoft å andra sidan har starka resultat tack vare stora framsteg inom sina viktigaste affärssegment, inklusive konsumentförsäljning, reklam och molnet. AI fortsätter att vara en stor del av konversationen kring företagsvinster och grundläggande affärspraxis är fortfarande viktiga.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

AI fortsätter att dominera i Big Techs rapporteringssäsong

Big Techs rapporteringssäsong är i full gång och AI fortsätter att vara en central del av företagens diskussioner. Företag som Alphabet, Amazon, AMD, Apple, Intel, Meta och Microsoft har generellt sett levererat starka rapporter, men inte alla har sett positiva aktierörelser. Apples och Alphabets aktier föll efter rapportering av besvikande försäljning i Kina respektive reklamverksamhet. Intel och AMD drabbades av lägre än förväntade prognoser för innevarande kvartal. Samtidigt går Amazon, Meta och Microsoft starkt tack vare framsteg inom sina viktigaste affärssegment. AI-investeringar, reklam och regional försäljning är gemensamma teman i reaktionerna på dessa rapporter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

Två AI-aktier som är billigare än Nvidia

Nvidias försäljning förväntas mer än fördubblas fram till 2024, men företaget står inför utmaningar som kan påverka dess vinstmarginal. Konkurrenter som Advanced Micro Devices och Intel planerar att lansera konkurrerande produkter, vilket kan minska Nvidias marknadsandel. Dessutom har USA:s regering begränsat exporten av Nvidias AI-chip till Kina, vilket kan kosta företaget miljarder dollar i försäljning varje kvartal. Två andra AI-aktier, Meta Platforms och Alibaba, anses vara billigare och mer värdefulla för investerare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Qualcomm och Microsoft samarbetar för att utveckla Windows 11.5 med AI-funktioner

Qualcomm har offentligt bekräftat sitt samarbete med Microsoft på en ny version av Windows, kallad Windows 11.5, med avancerade AI-möjligheter. Den nya versionen, som förväntas lanseras i mitten av 2024, kommer att drivas av Qualcomms Snapdragon X Elite-processor och kommer att användas i en rad innovativa enheter, inklusive bärbara datorer från ledande märken som Dell och HP. Denna nya generation av Windows är tänkt att revolutionera sättet vi interagerar med våra datorer och låsa upp en ny era av produktivitet.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 5 februari

Microsoft och OpenAI överväger stora investeringar i humanoidrobotik-startup

Microsoft och OpenAI överväger att investera upp till 500 miljoner dollar i humanoidrobotik-startupen Figure AI. Finansieringen kan höja Figure AI:s värde till 1,9 miljarder dollar, vilket gör det till det första enhörningsföretaget inom humanoidrobotik. Figure AI lanserade sin humanoida robot Figure 01 i mars förra året, som är utformad för att hantera tunga uppgifter i tillverkningsmiljöer. I januari tecknade Figure AI ett avtal med BMW för att utplacera sina allmänna robotar i bilproducentens lager för att automatisera ´svåra, osäkra eller tråkiga´ uppgifter.

Direktlänk Dela IoT World Today fördjupade 5 februari

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company i framkant av AI-racet

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ligger i framkant av AI-kapplöpningen och tillverkar kretsar som nästan garanterat används för att bearbeta AI-data, särskilt om de kommer från AMD eller Nvidia. Trots att AI varit ett stort tema på aktiemarknaden det senaste året är det bara början. TSMC har överträffat konkurrenter som Intel och lanserar ständigt banbrytande kretsar, som 3 nm-kretsen som nu utgör 15% av TSMC:s intäkter. Företaget arbetar redan på nästa mindre iteration, 2 nm-kretsar, som förväntas lanseras 2025. Trots ett utmanande 2023 förblir företagets intäkter på rätt spår för att växa mellan 15% och 20% årligen över de närmaste åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 februari

Analysföretag listar de bästa aktierna inom artificiell intelligens

Enligt analytiker är de bästa aktierna att köpa inom artificiell intelligens (AI) bland annat Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Intel Corporation, Microsoft Corporation och Alphabet Inc. AI-tekniken har snabbt ökat i betydelse och är nu i fokus för media, investerare och regeringar. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company försäkrade investerare under sin vinstsamtal att det var i en stabil position för att fånga all tillväxt i efterfrågan på AI-chips. Intel Corporation, världens största chipdesigner och tillverkare, siktar nu aggressivt på snabb iteration och massproduktion av avancerade halvledarfabrikationsprocessnodteknologier. Microsoft Corporation och Alphabet Inc. sitter högst upp i den globala AI-kedjan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 februari

ASML rapporterar positiva nyheter, stärker sin position inom AI

Artificiell intelligens (AI) är en populär investeringstrend och ASML är i centrum för denna förändring. Företaget tillverkar litografimaskiner som möjliggör framställning av mikrochip. Dess extremt ultravioletta (EUV) maskiner är världsledande och används av halvledartillverkare som Taiwan Semiconductor. ASML har ingen verklig konkurrens just nu, då det är det enda företaget i världen som har producerat EUV-litografimaskiner, vilket ger ASML ett teknologiskt monopol. Företaget rapporterade nyligen positiva nyheter, vilket gör AI-trenden mer levande än någonsin.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 februari

Analytiker pekar ut de bästa aktierna att köpa inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har snabbt stigit i betydelse och är nu i fokus för media, investerare och regeringar. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Intel Corporation, Microsoft Corporation och Alphabet Inc. är några av de företag som analytiker pekar ut som de bästa att investera i. TSMC:s VD C.C. Wei har sagt att företaget är väl positionerat för att tillgodose den ökande efterfrågan på AI-chip. Intel, världens största chipdesigner och tillverkare, siktar nu på snabb iteration och massproduktion av avancerade halvledarfabrikationsprocessnodteknologier. På mjukvarusidan toppar Alphabet och Microsoft listan över globala AI-företag. Några andra aktier som analytiker rekommenderar är The Trade Desk, Inc., Western Digital Corporation och Microchip Technology Incorporated.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 3 februari

Astera Labs planerar att gå offentligt på grund av AI-boom

Astera Labs, ett mindre känt företag som säljer viktiga datacenterkomponenter till kunder som Amazon Web Services och Microsoft, planerar att bli ett av de första företagen att gå offentligt på grund av den pågående AI-boomen. Astera Labs, som stöds av Sutter Hill Ventures och Intel, har mött potentiella investerare inför en eventuell börsintroduktion i mars, ledd av Morgan Stanley och JPMorgan Chase. Astera värderades till 3,15 miljarder dollar 2022, men kan nu vara så högt som 4 miljarder dollar baserat på värderingen av ett jämförbart offentligt företag, Credo Technology.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 3 februari

Qualcomm tävlar med Intel och AMD på PC CPU-marknaden

Qualcomm planerar att konkurrera med Intel och AMD på PC CPU-marknaden från augusti/september 2024. Företaget kommer att ha sina första PC-processorer redo för framtida Windows AI-enheter. Cristiano Amon, företagets VD, avslöjade nyheten vid Q1 2024 intäktskonferensen. Microsoft planerar att släppa nästa Windows detta år, troligen i augusti/september perioden, och operativsystemet kommer inte bara att innehålla en väsentlig AI-del för att förbättra upplevelsen av interaktion med Windows, men teknikjätten Redmond utforskar också olika kapabiliteter där denna Windows-version också kan bytas till Windows on Arm. Framtida Surface laptops kommer att använda processorerna designade av Qualcomm, specifikt för att stödja Windows on Arm.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 2 februari

Styrelsemedlemmar i The Motley Fool och deras positioner

Randi Zuckerberg, tidigare marknadsutvecklingsdirektör och talesperson för Facebook, och nuvarande VD för Meta Platforms, är medlem i The Motley Fools styrelse. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett Amazon-dotterbolag, är också medlem i styrelsen. Suzanne Frey, en exekutiv på Alphabet, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 februari

AI-laptops: Behöver du verkligen en?

AI har blivit en buzzword inom teknikvärlden sedan OpenAI och Microsoft lanserade Bing med ChatGPT 2023. Många nya laptops marknadsförs som AI-laptops, men det är viktigt att förstå att de flesta AI-applikationer inte kräver en AI-laptop eller någon speciell AI-chip för att fungera. Intel och PC-tillverkare marknadsför sina senaste notebooks med Intel Meteor Lake CPU som ´AI-laptops´ eftersom dessa Meteor Lake-chip är de första som Intel tillverkat med en inbyggd NPU (Neural Processing Unit). Men för närvarande finns det relativt få Windows 11-applikationer som faktiskt drar nytta av en ombord NPU.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 2 februari

AMD satsar på AI-datorer för att konkurrera med Nvidia och Intel

Den amerikanska chipjätten Advanced Micro Devices satsar på AI-datorer för att konkurrera med rivaler som Nvidia och Intel i AI-racet. Victor Peng, AMD:s president, förutser att adoptionen av AI-datorer kommer att öka under andra halvan av året. Dessa datorer har processorer specifikt utformade för att utföra AI-funktioner som realtidsöversättning. Teknikforskningsföretaget Canalys förutspår att 60% av de datorer som levereras 2027 kommer att vara AI-kapabla. HP:s president och VD Enrique Lores ser positivt på AI-datorernas inverkan på PC-marknaden.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 februari

AMD:s nya AI-chip utklassar Nvidias toppmodell, aktien stiger med 10%

Lisa Su, VD för Advanced Micro Devices (AMD), presenterade i december företagets nya AI-acceleratorchip MI300, som hon beskrev som den mest avancerade i branschen. Chipet har tekniska specifikationer som överträffar Nvidias toppmodell H100 med 2, 2,4 och 1,6 gånger respektive. AMD:s aktiekurs hoppade med 10% dagen efter lanseringen. I sin kvartalsrapport den 30 januari förväntade sig AMD att sälja MI300-chip till ett värde av 3,5 miljarder dollar under året. Företaget rapporterade också starka intäkter på 23 miljarder dollar 2023, fyra gånger mer än 2014 när Su blev VD.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 31 januari

Microsoft och OpenAI investerar i humanoid robot-startup

Microsoft och OpenAI planerar att investera stora summor pengar i en startup för humanoida robotar. Microsoft planerar att investera 95 miljoner dollar och OpenAI kommer att investera 5 miljoner dollar. Enligt Bloomberg förväntas företaget samla in totalt 500 miljoner dollar i denna runda, och dess värdering före pengar kan nå 1,9 miljarder dollar. Företaget grundades 2022 och lyckades förra året samla in 70 miljoner dollar i en finansieringsrunda ledd av Parkway Venture Capital. Två månader senare investerade Intel 9 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Realme Central fördjupade 31 januari

Sam Altman att delta i Intels foundry-händelse, diskutera halvledares roll i AI

Sam Altman, VD för OpenAI, ska delta i Intels foundry-evenemang i slutet av februari. Altman, som rapporteras vara i samtal för att starta ett nytt chipföretag, kommer att diskutera vikten av halvledare i den moderna världen generellt och i AI-applikationer i synnerhet. Intel och dess Intel Foundry Services-division kommer att diskutera företagets processteknik-roadmap bortom Intel 18A (1,8 nm-klass) produktionsnod vid det kommande Direct Connect-evenemanget. Altman rapporteras bygga sitt eget AI-processorföretag, som kommer att utveckla egen hårdvara för att hantera bristen på Nvidias AI och HPC GPU:er.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 31 januari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar 2030

En rapport från ResearchAndMarkets.com betonar den enorma potentialen för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring. Rapporten visar att den globala marknaden, som värderades till 30,9 miljarder dollar 2022, förväntas öka till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 26%. AI-programvarusektorn förväntas växa med 23,9% årligen och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. USA, värderat till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas växa med 25,1% årligen och bli en marknad på 33,3 miljarder dollar 2030, är framträdande marknader. Rapporten identifierar också Japan och Kanada samt Europa, med Tyskland i fokus, som betydande bidragsgivare till sektorns expansion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring att öka från 30,9 miljarder dollar 2022 till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 26%. AI-programvarusegmentet förväntas uppleva en CAGR på 23,9% och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. Samtidigt förväntas AI-hårdvaruframsteg med en robust förväntad CAGR på 25,7% fram till 2030. USA, som för närvarande värderas till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas öka med en CAGR på 25,1%, är marknader av stor betydelse. Rapporten identifierar också andra geografiska områden som bidrar betydligt till sektorns expansion, inklusive Japan och Kanada, med förväntad tillväxt på 23,1% respektive 21% CAGR.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 30 januari

Nvidia ser ökat intresse för sina AI-chip men möter också växande konkurrens

Nvidia, känd för sina AI-chip, har sett en aktieökning på nästan 30% hittills i år, med ett slutpris på $624,65 på måndagen. Microsoft och Meta är de största köparna av företagets H100, ett åtråvärt chip som driver generativa AI-produkter, och spenderar tillsammans $9 miljarder på chips enligt en rapport från DA Davidson. Men dessa köpare bygger också sina egna AI-chip, vilket väcker frågor om Nvidias långsiktiga intäktstillväxt. Trots att teknikföretag snabbt annonserar nya AI-assistenter och mer, är Nvidia ett av få företag som faktiskt tjänar pengar på generativ AI.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 30 januari

AI-chipmarknaden förväntas växa till nästan 300 miljarder dollar till 2034

Artificiell intelligens (AI) förändrar världen i en snabb takt, med mer komplexa träningsalgoritmer som kräver mer beräkningskraft. För att hålla jämna steg med denna tillväxt krävs hårdvara för AI-applikationer som inte bara är skalbar, utan också kan hantera allt mer komplexa modeller. IDTechEx förutspår att tillväxten av AI, både för träning och inferens inom molnet och inferens vid kanten, kommer att fortsätta under de kommande tio åren. Intel, Samsung och TSMC är de enda företagen som kan producera 5 nm-chip. TSMC är längst fram med att säkra beställningar för 3 nm-chip och har en global marknadsandel för halvledarproduktion på cirka 60%.

Direktlänk Dela Dataquest India fördjupade 30 januari

Hitta den perfekta bärbara datorn för B.E. CSE-studenter specialiserade på AI och ML

För B.E. CSE (datavetenskap och teknik) studenter specialiserade på artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) är en kraftfull och pålitlig bärbar dator nödvändig. Viktiga överväganden inkluderar prestanda, minne, GPU, lagringsutrymme, skärm, portabilitet, batterilivslängd, anslutning, byggkvalitet och operativsystem. En dator med en robust processor som Intel Core i7 eller AMD Ryzen 7, minst 16 GB RAM, dedikerad GPU som NVIDIA GeForce eller Quadro-serien, snabb SSD och stor HDD, högupplöst skärm, balans mellan prestanda och mobilitet, lång batterilivslängd, bra anslutningsmöjligheter, hållbar konstruktion och val av operativsystem baserat på personliga preferenser och specifika programkrav rekommenderas.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 28 januari

Historiska trender tyder på att Nasdaq kan stiga 2024, Nvidia och Microsoft är attraktiva investeringsalternativ

Historiska trender tyder på att Nasdaq Composite kan stiga 2024. Sedan indexet lanserades 1971 har det stigit i genomsnitt med 19% varje år efter en marknadsåterhämtning av den storleksordning som sågs 2023. Den konstgjorda intelligensen (AI) var en viktig drivkraft bakom marknadens återhämtning och kommer troligen att fortsätta driva stora vinster 2024. Nvidia och Microsoft är två attraktiva alternativ för investerare som vill dra nytta av AI-industrins framväxt. Nvidia:s aktie steg med 239% 2023 och företagets intäkter ökade med 206% år över år i det tredje kvartalet av räkenskapsåret 2024. Microsoft, med en marknadsvärdering på 2,9 biljoner dollar, är världens näst mest värdefulla företag och en av de största tillväxtmotorerna i Nasdaq Composite index.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

AI-aktier leder den nya tjurmarknaden: Amazon, Meta Platforms och Nvidia

En ny tjurmarknad är här och artificiell intelligens (AI) är en stor del av anledningen. AI-aktier kommer att leda denna nya tjurmarknad, men kommer de AI-aktier som ledde marknaden ur dvalan och mot de senaste höjderna vara samma aktier som kommer att bära tjurmarknaden framåt? Eller kommer nya AI-aktier att framträda som marknadsledare? Amazon, Meta Platforms och Nvidia är nu toppval. Amazon står att dra nytta av tillväxten av AI, Meta Platforms har redan en stark position och Nvidia dominerar AI-chipmarknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

Nvidia: En ledande aktör inom AI med stark tillväxt

Nvidia, ett företag inom accelererad databehandling, var det bäst presterande företaget i S&P 500 under förra året, med en aktiekursökning på 239%. Företaget har positionerat sig som en stor förmånstagare i AI-marknaden, som förväntas växa med 37% årligen och uppgå till nästan 2 biljoner dollar 2030. CFRA-analytikern Angelo Zino förutspår att Nvidia kommer att vara den största vinnaren inom denna sektor. Nvidia har en stark tillväxtberättelse, med en aktieavkastning på över 31 400% under de senaste 24 åren. Dessutom har företaget utökat sin verksamhet till angränsande hårdvarumarknader och prenumerationsmjukvara, och nyligen även till molntjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

Nvidia: En ledande aktör på AI-marknaden med en aktiekursökning på 31 400% sedan 2000

Nvidia (NASDAQ: NVDA), ett företag inom accelererad databehandling, var den bästa aktien på S&P 500 förra året med en aktiekursökning på 239%. Dess aktiekurs har ökat med över 31 400% under de senaste 24 åren. Företaget, som uppfann grafikprocessorn (GPU) 1999, har positionerat sig som en stor förmånstagare inom AI-marknaden, som förväntas växa med 37% årligen till nästan 2 biljoner dollar 2030. Nvidia har också expanderat inom datacenter genom att förvärva Mellanox 2019 och lansera en central processor (CPU) 2023. Dessutom har företaget lanserat prenumerationsprogramvara och molntjänster för att stödja utvecklingen av AI-applikationer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 januari

OpenAI:s VD söker allianser med Samsung och SK hynix

Sam Altman, VD för OpenAI, besökte Seoul förra veckan för att hålla möten med höga chefer för Samsung Electronics och SK hynix, världens två största tillverkare av minneschips. Besöket väcker spekulationer om att Altman söker allierade för att utmana Nvidia, den ohotade marknadsledaren för AI-chips. För Samsung och SK skulle en eventuell allians ge dem möjlighet att förbättra sin position i den intensiva konkurrensen om nästa generations chips.

Direktlänk Dela The Korea Herald fördjupade 28 januari

Kurser för att lära sig om vektordatabaser och AI

Vektordatabaser är avgörande för generativ AI och används i fält som naturligt språkbehandling, bildigenkänning och semantisk sökning. DeepLearning.AI erbjuder en gratis kurs om vektordatabaser och deras tillämpningar. Kursen av Udemy lär ut hur man arbetar med vektordatabaser med Python, med fokus på AI och LLM-applikationer. Gen AI 360, ett samarbete mellan Activeloop, Towards AI och Intel Disruptor Initiative, erbjuder en gratis certifiering som täcker allt från träning till implementering i produktion.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 28 januari

Investera i VanEck Semiconductor ETF kan bygga upp betydande besparingar på lång sikt

Ett av de hetaste investeringsteman under det senaste året var artificiell intelligens (AI). Varje av de ´Magnificent Seven´-aktierna spelar en stor roll i AI-rörelsen och hjälpte till att driva Nasdaq Composite till en ökning på över 40% förra året. Halvledartillverkaren Nvidia var kanske det mest granskade företaget bland megacap-teknik. År 2023 bevittnade företaget en rekordefterfrågan på sina grafikprocessorer (GPU:er) och aktien sköt i höjden med nästan 240%. Men att investera i enskilda aktier är inte för alla. Vissa investerare föredrar att ta en mer passiv strategi, som att äga indexfonder. Om du är intresserad av att investera i halvledarindustrin, men föredrar att inte välja specifika aktier, kan VanEck Semiconductor ETF (SMH) vara ett lämpligt alternativ. Att investera bara 300 dollar per månad i denna börsnoterade fond (ETF) kan hjälpa dig att bygga upp hundratusentals dollar i besparingar på lång sikt -- kanske till och med mer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 januari

Mobil AI-marknad förväntas nå $39,91 miljarder 2028

Enligt en ny rapport väntas den mobila AI-marknaden nå en värdering på $39,91 miljarder före utgången av 2028, från dagens värdering på $12 miljarder. Denna tillväxt förutspås drivas av ökad användning av mobila enheter, framsteg inom programvara och innovationer inom naturligt språkbehandling (NLP). Ledande teknikföretag som Samsung, Intel och Qualcomm Technologies har investerat i utvecklingen av mobila AI-lösningar. Rapporten understryker även den ökande efterfrågan på AI inom företagsapplikationer och potentialen för edge computing och IoT-enheter att öka värderingen av mobil AI.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 januari

Intel förväntar sig fortsatt nedgång i datacenterverksamheten trots AI-möjligheter

Intel Corp. förväntar sig en fortsatt dubbla siffrors nedgång i sin datacenterverksamhet, trots att företaget ännu inte har utnyttjat sin AI-möjlighet. Aktien har stigit med cirka 50% sedan tredje kvartalets rapport, delvis på grund av potentialen att tillhandahålla chip för artificiell intelligens. Men på torsdagen sjönk aktien med cirka 11% efter timmar på grund av en lägre än förväntad prognos för första kvartalet. Nvidia Corp. har sett en nästan 280% tillväxt i sin datacenterverksamhet, medan Intel CFO Dave Zinsner meddelade att företaget har en pipeline på 2 miljarder dollar för sin acceleratorproduktlinje, kodnamn Gaudi.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 26 januari

USA:s konkurrensmyndigheter granskar AI-startups och techjättars förbindelser

USA:s konkurrensmyndigheter undersöker förbindelserna mellan ledande AI-startups som OpenAI och Anthropic och techjättarna som har investerat miljarder dollar i dem. Utredningen riktar sig mot Amazon, Google och Microsoft och deras inflytande över den generativa AI-boomen som har drivit efterfrågan på chattbotar som ChatGPT och andra AI-verktyg. Lina Khan, ordförande för USA:s Federal Trade Commission, uttalade att de granskar om dessa förbindelser ger dominerande företag möjlighet att utöva otillbörligt inflytande eller få privilegierad tillgång på sätt som kan undergräva rättvis konkurrens.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 25 januari

Super Micro Computer överträffar Nvidia med 50% vinster inom AI-marknaden

Nvidia, känt för sin dominans inom AI-chipmarknaden, har upplevt en imponerande tillväxt, men har blivit överskuggat av Super Micro Computer (SMCI), som redan har sett vinster på nästan 50% denna månad. Supermicro, som det mer allmänt kallas, tillhandahåller modulära serverlösningar, vilka används för att distribuera AI-chips, och företaget förväntar sig en intäktsökning på nästan 30%. Dess aktie fortsätter att handlas till ett attraktivt värde, trots den senaste uppgången. Med AI som en långsiktig tillväxtmotor och en förväntad femfaldig tillväxt inom AI-servermarknaden mellan 2023 och 2027, är Supermicro väl positionerat för att dra fördel av denna enorma marknad.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Cyngn övergår till Nvidia AI för att driva sin flotta av autonoma industriella fordon

Cyngn Inc. meddelade en strategisk övergång till Nvidia AI-datorer som kommer att revolutionera tekniken bakom dess flotta av DriveMod autonom industriella fordon. Företaget följer i Teslas fotspår med sin Autopilot-hårdvara och inleder en innovativ initiativ för att övergå från Intel-mikroprocessorer till Nvidia AI-datorer. Denna omvandling kommer att omfatta hela DriveMod-serien, inklusive DriveMod Tugger, DriveMod Stockchaser och DriveMod Forklift. Beslutet att anta Nvidia AI-datorer drivs av Cyngns åtagande att förbättra både effektiviteten och kapabiliteten hos sina fordon samtidigt som produktionskostnaderna minskas.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 25 januari

AI för fordonsindustrin förväntas genomgå transformativ tillväxt

Marknaden för artificiell intelligens (AI) för fordonsindustrin förväntas genomgå en transformativ tillväxtfas från 2024 till 2031, drivet av dynamiska skift i teknik, konsumentbeteende och globala trender. Marknaden är redo för enastående innovation, omdefinierar produktutbud och operativa landskap. Strategiska partnerskap och samarbeten inom industrin förväntas driva synergier, främja en konkurrensfördel och underlätta global marknadspenetration. Hållbarhet och miljöhänsyn kommer att spela en viktig roll, påverka både produktutveckling och konsumentval. Framtida efterfrågan och nyckelspelare inom industrin kommer att ha en betydande inverkan på marknadens utveckling. Framstående företag eller organisationer förväntas framstå som inflytelserika krafter. Dessa ledande företag eller organisationer erkänns för sin innovation, starka marknadsnärvaro och strategiska initiativ.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

OpenAI-VD Sam Altman diskuterar planer för att öka global produktion av avancerade datorchips

OpenAI:s VD Sam Altman har diskuterat planer med medlemmar i den amerikanska kongressen för att betydligt öka den globala tillgången på avancerade datorchips som är avgörande för träning och drift av artificiell intelligens (AI) program. Detta drag är en del av Altmans ambitiösa företag att etablera nya chipfabriker. Han har diskret rådfrågat kongressledamöter och utforskat potentiella platser och strategier för att bygga nya halvledarfabriker. Enligt Washington Post hävdar Altman och andra teknikledare att AI kommer att förändra den globala ekonomin.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 25 januari

Rapport undersöker status och framtid för Telecom Artificial Intelligence Software, Hardware och Services Market

En rapport undersöker nuvarande status och analyserar framtida trender för marknaden för Telecom Artificial Intelligence Software, Hardware och Services. Rapporten utforskar marknadsmöjligheter och bedömer marknaden baserat på tillgängliga data. Rapporten ger detaljerad information som hjälper marknadsaktörer att förstå och analysera industrin. Rapporten analyserar stora exportörer och importörer, ger en översikt över industrin och bedömer dess framtida potential. Nyckelspelare på marknaden inkluderar NVIDIA, Alphabet, Cisco Systems, IBM, Sentient Technologies, Intel och Jibo.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

Apples framtida iPhones kommer att använda inbyggd AI istället för molnbaserad

Apple planerar att inte använda molnbaserad AI för sina framtida iPhones, utan kommer att köra generativa AI-modeller med inbyggd hårdvara, på själva iPhone. Företaget har gjort en rad förvärv av AI-företag, anställt personal och gjort hårdvaruuppdateringar som kommer att införliva AI i nästa generation av iPhones. Apple har sedan 2017 förvärvat 21 företag inom AI, och det senaste förvärvet var det Kalifornien-baserade start-up-företaget WaveOne, som arbetar med AI-driven videokomprimering. Apple har rapporterat att de spenderar miljoner per dag på flera AI-projekt, inklusive AI-drivna text-, röst- och bildverktyg.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 25 januari

Ny rapport granskar den globala marknaden för AI och avancerad maskininlärning

En ny rapport om artificiell intelligens och avancerad maskininlärning erbjuder en djupgående analys av den globala konsumtionsstrukturen, utvecklingstrenderna, försäljningsteknikerna och de ledande nationernas försäljning inom området. Rapporten granskar välkända leverantörer inom branschen, marknadssegmentering, konkurrens och det makroekonomiska klimatet. Bland de ledande aktörerna inom AI och avancerad maskininlärning finns iCarbonX, Jibo, Next IT, Prisma Labs, AIBrain, Quadratyx, NVIDIA, Inbenta, Numenta och Intel. Rapporten inkluderar också en sektion om pandemins inverkan och återhämtningsstrategier.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

Rapport undersöker nuvarande status och framtida trender för AI inom Fintech

En rapport undersöker den nuvarande statusen och analyserar framtida trender för AI (Artificiell Intelligens) inom Fintech-marknaden. Rapporten utforskar tillgängliga marknadsmöjligheter och bedömer marknaden utifrån tillgängliga data. Den ger grundläggande analys och bestämmer nuvarande produktion och framtida efterfrågan på produkter och tjänster. Nyckelspelare inom AI inom Fintech-marknaden inkluderar Microsoft Corporation, Google LLC, IBM Corporation, Intel Corporation, Inbenta Technologies, Nuance Communications Inc., Complyadvantage.Com, Salesforce.Com Inc., Amazon Web Services och Samsung Group.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

Apple arbetar med generativ AI för sina iDevices

Apple arbetar på att lägga till generativ AI på sina iDevices, men på grund av tekniska begränsningar och nuvarande användning av tekniken kommer det troligen inte att vara en stor funktion av iOS inom en snar framtid. Även om Apple inte har anslutit sig till den senaste vågen av generativ AI-propaganda, har maskininlärning varit och fortsätter att vara en nyckelförmåga för företaget. Apple har nyligen köpt AI-företag och utvecklat sina egna stora språkmodeller för att kunna leverera. Dess hårdvarufördel ligger i neurala bearbetningsenheter (NPU) i Apples hemgjorda kisel som hanterar befintliga AI-implementeringar. Apple kan dock tvingas göra hårdvarukoncessioner när det gäller minne.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 25 januari

OpenAI:s VD Sam Altman överlevde nyligen ett försök att avsätta honom och planerar nu att etablera egna chipfabriker för att tillverka AI-chips. OpenAI kan redan vara i processen att designa sina egna AI-chips för att para ihop med sina stora språkmodeller, som GPT-4. Altman rapporteras diskutera med SoftBank i Japan och G42 i Abu Dhabi för att samla in pengar till AI-chipfabrikerna. Microsoft, en investerare i OpenAI, är också del av samtalen. Att designa ett chip är logiskt, men att etablera chipfabriker är ett ovanligt steg. OpenAI:s plan för sin chipdesign kan ge en fördel, men Altmans planer på att tillverka AI-chips är mycket mer ambitiösa.

HPCwire fördjupade 24 januari

Intel förväntas rapportera stark Q4 vinst tack vare AI och PC-chip

Intel kommer att rapportera sin vinst för fjärde kvartalet på torsdag. Företaget har nyligen lanserat sin Core Ultra-serie av PC-chip, som gör det möjligt för konsumenter att köra AI-applikationer direkt på sina bärbara datorer och skrivbord. Analytiker förväntar sig justerad vinst per aktie (EPS) på $0,44 på en omsättning på $15,2 miljarder, vilket skulle vara en stor förbättring jämfört med samma kvartal förra året. Intels datacenter och AI-segmentsintäkter förväntas uppgå till $4,1 miljarder för kvartalet, en minskning från $4,4 miljarder i Q4 2022. På onsdagen meddelade Intel öppnandet av sin senaste chip-tillverkningsanläggning i New Mexico.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 januari

Google löser AI-patentstvist med Singular Computing

Alphabet´s Google har kommit överens om att lösa ett patentintrångstvist fokuserat på chips som driver företagets artificiella intelligens (AI) teknik. Även om stämningen sökte 1,67 miljarder dollar, avslöjades inte hela överenskommelsebeloppet. Singular Computing, ett hård- och mjukvaruföretag i Massachusetts, hävdade i stämningen från 2019 att Google hade införlivat företagets datorkraftsinnovationer i sina AI-tjänster som finns i Google Sök, Gmail, Google Translate och fler Google-tjänster.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 24 januari

MLCommons bildar MLPerf Client arbetsgrupp för att skapa AI-benchmark för klient-system

MLCommons meddelar bildandet av en ny MLPerf Client arbetsgrupp. Gruppens mål är att skapa AI-benchmark för klient-system som stationära datorer, bärbara datorer och arbetsstationer baserade på Microsoft Windows och andra operativsystem. MLPerf benchmark-serien är guldstandarden för AI-benchmark i datacenter och nu tar de med sin gemenskapsfokuserade utvecklingsansats och djupa tekniska förståelse för maskininlärning (ML) mot att skapa en benchmark-serie för konsumentklientsystem. Första benchmark kommer att fokusera på en stor språkmodell, specifikt Llama 2 LLM.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 24 januari

IBM Consulting introducerar GenAI-bots för att stödja sina konsulter

IBM Consulting-anställda kan nu använda GenAI-bots för att hjälpa till att implementera sina klienters generativa AI-projekt. Botsen kan eventuellt också frågas av Watsonx-användare. Företaget har lanserat rollbaserade chatbots på sin Consulting Advantage-plattform. AI-assistenterna har tränats för att hitta svar för projektledare, utvecklare, affärsanalytiker, säljare, programvarutestare och fler av de 160 000 IBM Consulting-anställda. Verktygslådan är en del av Watsonx, IBM:s rad av generativa AI-molntjänster som släpptes förra året.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 23 januari

AI-dominerad aktiemarknad 2023: Nvidia och ETF:er som attraktiva investeringsalternativ

Artificiell intelligens (AI) dominerade aktiemarknadstemat 2023. Nvidia upplevde en ökning i efterfrågan på sina datacenterchips designade för att bearbeta AI-uppgifter, och dess aktie steg med 239% under året. Andra populära AI-företag som Microsoft, Amazon och Alphabet levererade också marknadsslående avkastning. C3.ai, världens första fristående företags-AI-företag, såg sina aktier öka med 157% 2023, men handlas fortfarande 85% under sin högsta nivå någonsin. Istället för att köpa enskilda AI-aktier kan investerare köpa en börsnoterad fond (ETF) inriktad på AI. Två bra alternativ är Global X Artificial Intelligence and Technology ETF (AIQ) och Global X Autonomous and Electric Vehicle ETF (DRIV). AIQ äger 86 olika aktier, inklusive Nvidia, Alphabet och Amazon. DRIV fokuserar specifikt på AI-möjligheter kring elbilar och självkörande teknik och äger 76 olika aktier, inklusive Nvidia, Alphabet och Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 januari

Sam Altman planerar att tillverka egna AI-chip för OpenAI

Sam Altman, VD för OpenAI, planerar att starta tillverkning av egna AI-chip för att undvika brist på mikrochips som är nödvändiga för utvecklingen av AI. Efterfrågan på grafikprocessorer (GPU:er) och andra högpresterande chip har ökat sedan lanseringen av ChatGPT, med befintliga leveranskedjor som inte kan hålla jämna steg. Altman har nyligen sökt stöd från tunga investerare för att backa upp en ny AI-chip venture. Planen innebär att OpenAI skulle utöva full kontroll över chip-tillverkningsprocessen.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 januari

OpenAI:s VD söker investerare för globalt nätverk av halvledarfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman söker aktivt att etablera ett globalt nätverk av halvledarfabriker, enligt rapporter. Altman har diskuterat att samla in miljarder från investerare för ett nytt chipföretag. Initiativet syftar till att möta den växande efterfrågan på AI-relaterade chips, som förväntas överstiga tillgången. Altman har närmat sig potentiella investerare, inklusive Abu Dhabi-baserade G42 och SoftBank Group, för att säkra det nödvändiga kapitalet för chipproduktionsanläggningar. Diskussionerna är i preliminära skeden, och en definitiv lista över partners och finansiärer är ännu inte bekräftad.

Direktlänk Dela Investment Monitor fördjupade 23 januari

Aktier för AI-chiptillverkare når rekordhöjder men drar sig tillbaka

Datacenter-specialisten Super Micro Computer (SMCI) och artificiella intelligens-chiptillverkarna Advanced Micro Devices (AMD) och Nvidia (NVDA) såg sina aktier nå rekordhöjder på måndagen. Trots en initial uppgång drog sig SMCI, AMD och Nvidia tillbaka under en volatil session. Supermicro har gynnats av att molntjänstleverantörer köper system för att köra artificiella intelligens-applikationer. AMD-aktien nedgraderades tidigare under dagen av Northland Capital Markets-analytiker Gus Richard som menade att investerare övervärderar AI-chipförsäljningen för AMD.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 januari

OpenAI:s VD söker investerare för globalt nätverk av halvledarfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman söker aktivt att etablera ett globalt nätverk av halvledarfabriker. Altman har fört diskussioner för att höja miljarder från investerare för ett nytt chipföretag. Initiativet syftar till att möta den växande efterfrågan på artificiell intelligens (AI)-relaterade chips, vilket nuvarande prognoser tyder på kommer att överstiga tillgången. Potentiella investerare inkluderar Abu Dhabi-baserade G42 och SoftBank Group. Diskussionerna är i preliminära skeden och en definitiv lista över partners och finansiärer är ännu inte bekräftad.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 22 januari

OpenAI:s VD Sam Altman samlar in miljarder för globalt chipföretag

OpenAI:s VD Sam Altman är rapporterat i processen att samla in miljarder dollar för ett chipföretag som syftar till att etablera ett nätverk av halvledartillverkningsanläggningar globalt. Altman har diskuterat med flera potentiella stora investerare för att säkra de betydande medel som krävs för dessa fabriker. Projektet innebär samarbete med ledande chip-tillverkare och skapandet av ett världsomspännande nätverk av fabriker. Abu Dhabi-baserade G42 och Japans SoftBank Group är bland företagen som har haft preliminära samtal med Altman om det ambitiösa företaget.

Direktlänk Dela IT Voice Media fördjupade 22 januari

AI-chip blir allt mer populära bland teknikföretag

Artificiell intelligens (AI) enheter har blivit en trend hittills i år. Elektroniktillverkare marknadsför nu vad de historiskt sett har kallat för datorchips som ´AI-chips´ och deras enheters AI-förmågor. Microsoft var ett av de första företagen att tillkännage sin första generation av AI-datorer och de tog det ett steg längre genom att lägga till en ny knapp till sina tangentbord dedikerade till sin AI-assistent ´copilot´. Nvidia har också tillkännagivit en ny linje av ´Super´ grafikkort som är bättre på att hantera AI-uppgifter. Nvidia samarbetar också med flera ledande PC-tillverkare som Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI, Razer och Samsung för att introducera bärbara datorer som är ´AI-ready´ och har dessa nya kort. Dessa bärbara datorer förväntas börja levereras denna månad.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 22 januari

OpenAI:s VD Sam Altman samlar miljarder för att tillverka halvledare

OpenAI:s VD Sam Altman har samlat miljarder dollar från globala investerare för att sätta upp ett nätverk av fabriker för att tillverka halvledare. Han har diskuterat med flera stora potentiella investerare i hopp om att samla in de massiva belopp som krävs för att bygga fabriker. Det rapporteras att Altman skulle arbeta med världens bästa chip-tillverkare och att fabriksnätverket skulle vara globalt. Altman är medveten om att det kommer en framtida AI GPU-brist, då företag som NVIDIA, AMD och Intel inte kan få dem tillräckligt snabbt.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 22 januari

Mobil AI-marknaden förväntas nå 39,91 miljarder dollar till 2028

Integrationen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i mobila enheter har katalyserat en revolution och format riktningen för mobil AI-marknaden. Marknaden för mobil AI uppskattades till 12,18 miljarder dollar 2023 och förväntas nå 39,91 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 26,78% under prognosperioden. Denna tillväxt drivs av flera nyckelfaktorer. Programvarusegmentet leder utvecklingen, med tekniker som Natural Language Processing (NLP) och maskininlärningsalgoritmer som spelar en central roll. Marknadens bana påverkas avsevärt av stora investeringar i AI-startups från teknikjättar som Qualcomm Technologies, Samsung Electronics och Intel Corporation. Efterfrågan på AI i företagsapplikationer framträder som en stark katalysator för marknadstillväxt. Dessutom förväntas den globala penetrationen av smartphones nå 4 miljarder användare 2025, vilket gör integrationen av AI-teknik i dessa enheter alltmer allmän.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 22 januari

Sam Altman försöker samla in pengar för att bygga globala chipfabriker för AI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, försöker att samla in pengar för att bygga en global nätverk av chipfabriker för att tillgodose den ökande efterfrågan på AI-relaterade chip. Projektet, vars omfattning och inriktning tidigare varit okänd, involverar samarbeten med ledande chip-tillverkare. Företag som har diskuterat projektet med Altman inkluderar Abu Dhabi-baserade G42 och SoftBank Group. Byggandet och underhållandet av chipfabriker är dyrare än metoden som föredras av många i AI-industrin, som Amazon.com, Google och Microsoft, som vanligtvis fokuserar på att designa egen kisel och sedan outsourca tillverkningen. Diskussionerna med G42 fokuserade på att samla in 8-10 miljarder dollar.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 22 januari

AI-spelbärbara datorer 2024: Revolutionerande teknik och funktioner

Spelvärlden ser fram emot nästa stora sak, och 2024 har gett oss en ny våg av AI-spelbärbara datorer som är revolutionerande. Med AI i spetsen omdefinierar dessa spelmaskiner vad det innebär att ha en uppslukande spelupplevelse. De tre främsta funktionerna som spelare ivrigt förväntar sig i dessa nästa generations AI-spelbärbara datorer är avancerade CPU:er och GPU:er med AI-acceleration, förbättrade kylteknologier och högupplösta, högkvalitativa skärmar. Dessa funktioner kombineras för att skapa en spelupplevelse som är mer uppslukande, effektiv och visuellt slående än någonsin tidigare.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 21 januari

Två företag som kan dra nytta av Nasdaq Composite-indexets förväntade uppgång

Historiska mönster indikerar att Nasdaq Composite-indexet kan öka kraftigt under 2024. Investerare kan dra nytta av detta genom att investera i företag som bidrar mest till indexets rörelse. Två företag som förutspås leda inom artificiell intelligens (AI) är Nvidia och Alphabet. Nvidia är känt för sina grafikprocessorer (GPU) som är avgörande för djupinlärning inom AI. Alphabet, mest känt för sin sökmotor Google, genererar mestadels intäkter från annonsering och har nyligen lanserat Gemini, sitt mest kraftfulla AI-verktyg hittills.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 januari

Dynamisk tillväxt på marknaden för maskininlärning inom halvledartillverkning

Marknaden för maskininlärning inom halvledartillverkning visar en dynamisk landskap formad av flera inflytelserika faktorer. Nyckeldrivare för marknadstillväxt inkluderar tekniska framsteg, förändrade konsumentpreferenser och ökad efterfrågan på innovativa lösningar. Trots utmaningar som regleringshinder, ekonomiska osäkerheter och konkurrenstryck kan marknadsaktörer utnyttja outnyttjade möjligheter och stärka sina positioner inom marknaden för maskininlärning inom halvledartillverkning. Marknaden har en global närvaro, med dess fotavtryck som sträcker sig över olika geografiska regioner.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 21 januari

AI-teknik lovar stor tillväxt för teknikaktier 2024

År 2023 har passerat och lämnat tekniksektorn på aktiemarknaden surrande med löftet om AI-teknik. Vissa aktier har skjutit i höjden till följd av AI-baserade förändringar, men några lämnades efter. Tre av de bästa teknikexperterna delar sina mest prisvärda AI-spel på marknaden. Deras val är Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM 1,03%), Amazon (AMZN 1,20%) och Applied Materials (AMAT 4,74%). Alla tre handlas betydligt under sina högsta noteringar från 2021 och är redo för en återkomst 2024 och framåt. Taiwan Semiconductor har börjat bygga flera nya tillverkningsanläggningar i platser som Arizona, Japan och Kina, som planeras öppna mellan 2024 och 2026. Amazons aktie handlas för cirka 28 gånger Wall Street-analytikernas förväntningar på 2024 års fria kassaflöde. Applied Materials är bara cirka 10% under sina högsta noteringar från slutet av 2021, men förvänta dig att denna stjärna inom halvledare bryter det motståndsnivån och till slut rör sig högre.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 januari

Ökande efterfrågan på hårdvara för AI driver marknadsförändringar

Marknaden för hårdvara för AI (Artificiell Intelligens) har sett betydande förändringar på senare år, främst drivna av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. En framträdande trend är den ökande efterfrågan på innovativa lösningar som effektiviserar processer. Detta har lett till en ökning av utvecklingen av spjutspetsteknologier och mjukvaruapplikationer skräddarsydda specifikt för denna marknadssegment. Dessutom finns det en växande betoning på hållbarhet, vilket driver företag att anta miljövänliga metoder och erbjuda produkter som är i linje med miljömedvetenhet.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 20 januari

Topp 10 AI-aktier för långsiktiga investeringar 2024

AI-aktier är bland de mest populära och lovande investeringarna för framtiden. Här är några av de bästa AI-aktierna för långsiktiga investeringar: Microsoft, med sin starka närvaro inom AI och som största investerare i OpenAI; AMD, en ledande chiptillverkare som konkurrerar med Nvidia inom AI; Broadcom, en halvledarjätte som tillhandahåller chips och programvara för olika AI-applikationer; Intel, en annan chiptillverkare som försöker komma ikapp Nvidia och AMD på AI-marknaden; Snowflake, en molnbaserad dataplattform som använder AI för att optimera sin datahantering, säkerhet och prestanda; Amazon, e-handels- och molndatorjätten som använder AI för att driva sina onlinehandel, leverans, streaming och rösttjänster; Nvidia, den dominerande spelaren på AI-chipmarknaden; CrowdStrike, ett cybersäkerhetsföretag som använder AI och molndatorer för att skydda sina kunder från cyberattacker; Salesforce, ett molnbaserat mjukvaruföretag som använder AI för att förbättra sina produkter och tjänster; Arista Networks, ett nätverksföretag som använder AI för att optimera sin nätverksprestanda, säkerhet och automation.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 20 januari

AI-spellaptops presenteras på CES 2024: Verklig förbättring eller bara hype?

AI-spellaptops har anlänt, men det är ännu oklart om de kommer att bestå. De första spellaptops med AI-chip från AMD och Intel presenterades på CES 2024 och erbjuder en rad AI-verktyg och förbättringar. Vissa lovar bättre kylning medan andra skryter med förbättrad grafik eller inbyggda generativa AI-funktioner. Endast praktiska tester kommer att visa om AI-spellaptops lever upp till hypen. Dock finns det mycket potential för AI att erbjuda verkliga förbättringar.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 20 januari

OpenAI-chefen Sam Altman planerar att bygga AI-chipfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman planerar att samla in ´miljarder´ för att etablera en kedja av AI-chipfabriker. Han tror att det finns en gräns för vad industriledande gjuterier som TSMC, Intel och Samsung kan göra när det gäller att tillverka AI-centrerade chip i framtiden. Detta är anledningen till att han vill etablera ett ´nätverk av AI-chipfabriker´. Detta skulle placera OpenAI i direkt konkurrens med jättar som Google, Microsoft och Amazon. Altman är redan i diskussioner med investerare som Abu Dhabi-baserade G42 och SoftBank Group.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD Sam Altman siktar på att etablera halvledartillverkningsanläggningar

OpenAI:s VD Sam Altman planerar att använda insamlade medel för att etablera en serie halvledartillverkningsanläggningar. Altman har diskuterat med potentiella investerare för att säkra de betydande medel som krävs för att etablera dessa anläggningar. G42 i Abu Dhabi och Japans SoftBank Group är i tidiga diskussioner med Altman. Intel, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co och Samsung Electronics listades som potentiella samarbetspartners för OpenAI. Meta VD Mark Zuckerberg meddelade också att företaget planerar att investera mycket i specialiserade datorchips för att bygga och leverera nya generativa AI-modeller och produkter.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD söker miljarder för chipföretag

OpenAI:s VD Sam Altman söker rapporterat miljarder dollar för ett banbrytande chipföretag. Altman planerar att använda pengarna för att etablera ett nätverk av fabriker över hela världen som är dedikerade till tillverkning av halvledare. Fabrikerna som Altman eftersträvar förväntas samarbeta med ledande chiptillverkare. Altman har diskuterat med potentiella investerare, inklusive framstående enheter som Abu Dhabi-baserade G42 och Japans SoftBank Group. Nyckelspelare inom halvledarindustrin, som Intel, taiwanesiska chipmakaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) och Samsung Electronics, övervägs som potentiella partner för OpenAI i detta ambitiösa företag.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD Sam Altman söker miljarder för att bygga AI-chipfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman planerar att samla in miljarder dollar för att etablera ett nätverk av fabriker för tillverkning av artificiella intelligens (AI) chips, enligt en rapport från Bloomberg. Altman har nyligen förhandlat med potentiella stora investerare som Abu Dhabi-baserade G42 och Japans SoftBank Group. Diskussionerna är dock fortfarande i ett tidigt skede. En fullständig lista över potentiella partners och finansiärer som är involverade i projektet har ännu inte fastställts.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 20 januari

Sam Altman siktar på att skapa chipfabriker

Sam Altman, VD för OpenAI, har som mål att etablera fabriker dedikerade till halvledare, en viktig komponent för artificiell intelligens (AI) teknologi. Altman har diskuterat möjligheten att få ekonomiskt stöd från teknikföretaget G42 och söker 8-10 miljarder dollar. SoftBank är ett annat företag han rapporteras ha pratat med. Flertalet chipfabriker skulle upprättas som en del av Altmans globala halvledarsatsning, med samarbete från andra företag. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Samsung och Intel identifieras som möjliga samarbetspartners.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 20 januari

OpenAI-chefen Sam Altman planerar att bygga AI-chipfabriker

OpenAI:s VD Sam Altman rapporteras försöka samla in pengar för att bygga halvledarproduktionsanläggningar för att tillverka processorer för artificiell intelligens (AI). Han tror att AI-teknologier kommer att bli tillräckligt utbredda för att stödja sin egen halvledarförsörjningskedja i framtiden. Ett sådant företag skulle konkurrera mot aktörer som Intel, TSMC och Samsung Foundry. OpenAI, som för närvarande använder Nvidias A100 och H100 GPU:er för sin populära Chat GPT-tjänst, har undersökt möjligheter att utveckla sina egna AI-processorer.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD Sam Altman försöker samla in miljarder för att utveckla globalt nätverk av chipfabriker

En ny rapport från Bloomberg hävdar att OpenAI:s VD Sam Altman samlar in miljarder för att utveckla ett globalt nätverk av chipfabriker. Dessa fabriker skulle arbeta tillsammans med toppchiptillverkare för att hantera beräkningarna bakom AI-modeller som ChatGPT och DALL-E. Nvidia, vars värde översteg 1 biljon dollar förra året, har nästan monopol på denna marknad. SoftBank Group och AI-företaget G42 från Abu Dhabi har rapporterats vara i samtal om att sätta in pengar i Altmans projekt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 19 januari

Rykten om Windows 12: Stor uppdatering kan komma i september

Windows 11, som bara är tre år gammalt, kan redan vara på väg att fasas ut, med en möjlig uppdatering till Windows 12 i september i år. Det finns planer på en stor uppdatering av Windows 11 under denna tidsram, kallad Windows 11 24H2, men tack vare dess omfattande förändringar, inklusive många AI-funktioner, pekar rykten på att Microsoft kan introducera denna uppdatering som Windows 12. Rykten om att Microsoft byter från Windows 11 till Windows 12 har cirkulerat sedan åtminstone mitten av 2022. Enligt nuvarande rykten kan lanseringsdatumet för Windows 12 vara i september 2024, även om Microsoft inte har gjort något officiellt uttalande.

Direktlänk Dela PCGamesN fördjupade 19 januari

Nvidia-aktier når rekordhögt värde, drivet av AI-boom

Nvidia (NVDA) aktier nådde ett rekordhögt värde på fredagen, då AI-rusningen fortsätter att rulla på i början av 2024. Nvidias aktiekurs hoppade mer än 2% till $584,87 vid middagstid. Aktier i AI-jätten har ökat med cirka 18% under de första veckorna av det nya året och 179% under de senaste 12 månaderna. Dess marknadsvärde närmar sig snabbt $1,5 biljoner. Rivalen AMD (AMD) nådde också en rekordhög intradagshögsta på torsdagen. Intel (INTC) aktier hoppade 57% under samma period. Nvidia fick ett stort förtroende på torsdagen när Meta (META) VD Mark Zuckerberg meddelade att företaget spenderar miljarder dollar på att förvärva tusentals Nvidia-chip för sina AI-projekt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 januari

AI-startupen Zapata gör AI-modeller mer effektiva och kostnadseffektiva

AI-startupen Zapata, utvecklar AI-modeller som kräver 10 till 300 gånger mindre träningsdata för samma eller bättre noggrannhet. Företaget, som drivs av datavetenskapliga och kvantforskningsforskare, har vunnit förtroende från företag som Andretti Global och BMW. Zapata har samlat in $64,7 miljoner i riskkapital från investerare som Comcast Ventures och Prelude Ventures. Företaget planerar att bli börsnoterat genom en SPAC. Trots framgångarna rapporterade Zapata en förlust på $23,4 miljoner från verksamheten 2022.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 19 januari

Windows Central Podcast diskuterar CES 2024 och ändringar i programmet

I veckans avsnitt av Windows Central Podcast diskuterar Dan och Zac konsekvenserna från CES 2024 och de stora produktmeddelandena, inklusive Microsofts dedikerade AI Copilot-knapp, Copilot Pro, Intels nya Core Series 1 laptop-chips, Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, ASUS ZenBook Duo, Dell XPS 14 och XPS 16, Dells Alienware 32 4K QD-OLED Gaming Monitor, HP OMEN Transcend 14, den läckta MSI Claw, XREALs HoloLens-liknande Air 2 Ultra AR-glasögon, Googles nedslag på adblockers, och mer! Podcasten kommer att genomgå några förändringar 2024, inklusive inspelning på torsdagar och publicering på fredagar. Programmet kommer också att inkludera fler medlemmar från Windows Central-teamet.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 19 januari

GIGABYTE leder datorframtidens utveckling på CES 2024: presenterar AI-speldatorer, RTX 40 SUPER-grafikkort och OLED-skärmar

GIGABYTE, världsledande datorvarumärke, står i rampljuset på CES 2024 genom att leda AI-vågen med tre banbrytande innovationer - de mycket efterlängtade AI-speldatorerna, de kraftfulla RTX 40 SUPER-seriens grafikkort och världens första DP2.1 UHBR20 OLED-spelskärm. GIGABYTE presenterar stolt AORUS 16X och GIGABYTE G6X, kronjuvelerna i sin AI-speldatorlinje. Dessa bärbara datorer erbjuder förlängd batteritid och upp till 20 gånger snabbare prestanda för AI-arbetsbelastningar. GIGABYTE avtäcker också RTX 40 SUPER-seriens grafikkort och en ny OLED-skärmlinje.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 januari

AI-PC: Största utvecklingen inom PC-industrin på 25 år

Introduktionen av ´AI-PC´ - datorer drivna av kisel designat för att påskynda artificiella intelligensuppgifter - är den största utvecklingen inom PC-industrin på 25 år, enligt Nitesh Doolabh, landschef för Intel Sydafrika. Doolabh sa att neurala bearbetningsenheter (NPUs) integrerade i nästa generations laptop- och skrivbords-CPUer kommer att påskynda antagandet av AI-verktyg på PC. Han förutser att efterfrågan på dessa datorer kommer från företagssektorn, där oro har uppstått över att ladda upp känsliga företagsdata till tredjeparts molntjänster. Konsumentefterfrågan kommer troligen senare, drivet av lanseringen av efterträdaren till Windows 11 senare i år.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 18 januari

AI-PC:er är här - Intel och AMD leder utvecklingen

AI-PC:er är här och kommer att förändra PC-marknaden på sätt vi inte sett tidigare, enligt flera tillverkare på CES. Intel och AMD har lett utvecklingen av AI i PC:er med framsteg inom hårdvaruarkitekturer för att införliva den nödvändiga beräkningskraften. AI-tekniken har införlivats i nästan alla stora tekniksegment i världen, och det verkar som att artificiell intelligens är framtiden. Företag justerar sina produktportföljer för att införliva AI: s kraft, särskilt när det gäller persondatorer. AI-PC:er kommer att spela en avgörande roll i nästa generations databehandling, eftersom idén bakom dem är att utrusta persondatorer med ´intelligens´ för att hjälpa varje konsument baserat på vad de önskar.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 18 januari

Generativ AI diskuteras vid World Economic Forum i Davos

Vid årets World Economic Forum i Davos diskuteras generativ AI och dess potentiella inverkan på framtida anställning. OpenAI:s VD Sam Altman anser att jobb för närvarande inte är hotade, och beskriver AI som ett verktyg som förstärker vad människor gör. En undersökning av PwC visade att 45% av 4702 VD:ar tror att deras affärsmodeller kanske inte överlever inom tio år på grund av AI. Dessutom förutsäger Internationella valutafonden att nästan 40% av den globala sysselsättningen är exponerad för AI. Pat Gelsinger, VD för Intel, säger att tekniken behöver bli mer korrekt för att vara användbar.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 januari

Samsung presenterar nya Galaxy S24-serien med avancerade AI-funktioner

Samsung har presenterat sina nya flaggskeppstelefoner Galaxy S24-serien, som är packade med AI-funktioner designade för att hjälpa användarna skapa de bilder de vill ha. Telefonerna, som presenterades vid Samsungs ´Unpacked´-event, är bland de första personliga elektroniska enheterna på marknaden med en ny våg av AI-smarthet, inklusive ny generativ AI-processorkraft. Funktionerna inkluderar att flytta och ändra storlek på ämnen, skapa porträttämnen genom att sudda objekt i förgrunden och bakgrunden, AI-genererade redigeringsförslag, förhandsgranska HDR-effekter live, skilja mellan ämnesrörelse och kameraskak för bättre nattfoton och video och omedelbar slowmotion-effekt på video man redan tagit.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 17 januari

Företag förväntar sig att generativa AI-investeringar börjar betala av sig 2024

2023 var året då företag investerade stort i generativ AI. Nu förväntas dessa investeringar börja betala av sig 2024. Företag som Microsoft, Google, Samsung, Volkswagen och Mercedes snabbar på att tjäna pengar på sina generativa AI-erbjudanden eftersom intresset för tekniken fortsätter att vara högt. Analytiker hos UBS:s Global Research and Evidence Lab förväntar sig att marknaderna kan ta fart från 2025 till 2027 när fler tillämpningar av tekniken börjar utnyttja dess funktioner. Samsung lanserade nyligen sin linje av Galaxy S24-smartphones med företagets Galaxy AI-paket av generativa AI-funktioner, inklusive liveöversättning och fotoredigeringsfunktioner. Microsoft meddelade att de kommer att börja sälja prenumerationer på en konsumentversion av sin Copilot AI-assistent för 20 dollar per månad och användare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 januari

Maskininlärningsapplikationer förändrar tillverkningsindustrin

Maskininlärning (ML) blir allt viktigare för effektiva och kostnadseffektiva företagsoperationer, särskilt inom tillverkningssektorn. ML kan användas för att automatisera tråkiga uppgifter inom försörjningskedjan, förbättra prognoser om efterfrågan och identifiera potentiella risker tidigt. ML kan också användas för att förbättra kvalitetskontrollen i tillverkningen och förutse underhållsbehov. Företag som Toyota, Amazon och Intel använder redan ML för att optimera sina försörjningskedjor och förbättra produktkvaliteten.

Direktlänk Dela EnterpriseTalk fördjupade 17 januari

EU:s nya regler kan kväva teknisk innovation

EU-kommissionens nya regler för standardiserade laddare syftar till att spara konsumenter 250 miljoner euro per år och minska avfallet av 11.000 ton oanvända laddare. Men dessa regler kan kväva innovationer inom batterier och laddteknik. EU:s reglering av mobiloperatörers priser och förbud mot separata roamingkostnader kan också hämma innovation. EU har tidigare haft konflikter med amerikanska techföretag som Microsoft och Intel, resulterande i miljardböter. EU:s integritetslagstiftning GDPR och ny lagstiftning kring AI kan också påverka företagens innovationsförmåga.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 17 januari

AI PC-racet intensifieras på Consumer Electronics Show

På den årliga Consumer Electronics Show i Las Vegas var AI ett hett ämne. Nyckelspelare inom AI PC-racet som Intel, AMD, Qualcomm och Microsoft var alla närvarande. Intel presenterade sin senaste konsumentchip, Intel Core Ultra, medan AMD presenterade sin nya Ryzen 8040-serie av chips som har en integrerad nätverksbehandlingsenhet för att påskynda AI. Nvidia, som tidigare varit frånvarande från AI PC-racet, försöker nu ändra detta genom att sätta mer fokus på marknadsföring och positionering av AI på PC. De hoppas kunna öka försäljningen av sina GPU:er genom att visa att alla riktiga AI PC:er har en GeForce GPU i sig.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 17 januari

AI i tillverkningsmarknaden förväntas nå 20,8 miljarder dollar år 2028

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom tillverkning väntas öka betydligt, från 3,2 miljarder dollar år 2023 till 20,8 miljarder dollar år 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 45,6% under perioden 2023-2028. Denna tillväxt drivs av faktorer som en ökande behov av att hantera allt större och mer komplexa datauppsättningar och framväxten av industriell IoT och automatiseringsteknologi. Bland de viktigaste spelarna på marknaden finns Siemens, IBM, Intel Corporation, NVIDIA Corporation och General Electric Company.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 17 januari

Microsoft lanserar Copilot Pro, en ny AI-prenumerationstjänst

Microsoft har spenderat större delen av 2023 för att marknadsföra sina AI-förmågor, vilket kulminerade med lanseringen av AI-kompanjonen Copilot i september. Nu erbjuder Microsoft Copilot Pro till de som vill ha den bästa upplevelsen de kan erbjuda. Copilot Pro är en ny prenumerationstjänst från Microsoft som ger användarna de mest avancerade funktionerna hos AI-kompanjonen. Dessa inkluderar en enda AI-upplevelse som kör över alla dina enheter, från webben och din dator till din mobila enhet, och den ger kontextspecifik för dig oavsett vilket medium du använder, tillgång till Copilot över Microsoft 365-programvara. Microsoft Copilot Pro är tillgänglig nu och kostar 20 dollar per månad/per användare.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 16 januari

Barclays uppgraderar Coherent, NXP Semiconductors, Western Digital och Camtek

Investeringsföretaget Barclays har uppgraderat Coherent, NXP Semiconductors, Western Digital och Camtek, och uppmanar investerare att köpa ´den andra vågen´ av artificiell intelligens. Barclays tror att investerarnas fokus redan har flyttat till 2025, där de förväntar sig en stark positiv böjning för de flesta slutmarknader. Coherent uppgraderades till övervikt från jämvikt på Barclays, medan dess pris mål ökades till $60 från $38. NXP uppgraderades till övervikt och dess pris mål höjdes till $260 från $200. Western Digital och Camtek höjdes också till övervikt från jämvikt och deras pris mål ökades till $65 och $82 från $45 och $65 respektive.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 16 januari

AI tar över huvudscenen på World Economic Forum 2024, kryptovalutaföretag i bakgrunden

På World Economic Forum 2024 har artificiell intelligens (AI) plötsligt ersatt kryptovalutaföretag som huvudattraktion. Tidigare år har kryptovalutaföretag dominerat evenemanget, men 2024 har detta ändrats. Världens största företag marknadsför nu sina AI-produkter och tjänster. Denna förändring lyfter fram den snabba ökningen av investeringar och intresse för AI under föregående år, vilket delvis beror på populariteten hos ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av OpenAI. Trots att kryptoindustrin verkar vara okej med denna förändring, har Bitcoin ökat mer än 150 procent under 2023.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 16 januari

Kvantdatorers inverkan på dataanalys och AI

Artikeln utforskar påverkan av kvantdatorer på dataanalys och AI. Den går igenom grundläggande koncept och viktiga termer inom kvantdatorer, samt utmaningar och möjliga lösningar för framtiden. Kvantdatorer har haft en omvandlande inverkan på dataanalys och AI, med potential att lösa komplexa problem som är otänkbara med nuvarande teknik. Kvantdatorer använder qubits (kvantbitar) för att överföra data, vilket ger enorm datorkraft. De kan även bearbeta stora mängder data och upptäcka mönster och samband. Artikeln tar även upp kvantmaskininlärning och kvantartificiell intelligens, vilka är snabbväxande områden inom dataanalys. Stora företag som Google, IBM och Intel har investerat tungt i kvantdatorer, men tekniken anses ännu inte vara praktisk på företagsnivå. Dock pågår forskning för att lösa tekniska utmaningar.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 15 januari

Windows 11 får stöd för senaste USB4 2.0-standarden

Windows 11 får stöd för den senaste USB4 2.0-standarden, vilket möjliggör överföringshastigheter på upp till 80 Gbps. Detta framgår av den senaste Windows 11 Dev Channel build 23615. USB4 2.0-standarden lanserades ursprungligen 2019 men har nu optimerats till version USB4 2.0. Även om den första versionen av den fjärde generationen av USB-protokollet redan stöds i Windows 11, stöds nu den senaste versionen, USB4 2.0, i operativsystemet. Användare som vill använda USB4 2.0-tekniken inom Windows 11 måste dock ha hårdvara med betydande prestanda.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 15 januari

Nvidia utmärker sig som ledare inom AI-revolutionen

Aktiegruppen ´Magnificent Seven´ hade ett framgångsrikt år 2023, där alla sju av marknadens största teknikaktier presterade bättre än både Nasdaq Composite och S&P 500. Tre av de sju aktierna fördubblades under förra året. Nvidia, chipstillverkaren, presterade bäst med en aktieökning på 239% förra året. Företagets intäkter och vinster sköt i höjden förra året, vilket förklarar dess framgång. Nvidias nettointäkt ökade mer än 13 gånger, från $680 miljoner till $9,24 miljarder. Trots dessa vinster ser Nvidias aktievärdering faktiskt billigare ut än på länge eftersom dess vinster har skjutit i höjden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 januari

Microsoft lanserar Windows 11 Insider Preview Build med nya funktioner och förbättringar

Teknikjätten Microsoft har släppt Windows 11 Insider Preview Build 23615 med flera nya funktioner och förbättringar. Bland de mest framstående är den automatiska öppningen av Copilot på vissa enheter som kör Windows 11 och stöd för USB 80Gbps. Copilot är en AI-driven intelligent assistent som hjälper användare att få svar och inspiration från webben, stödjer kreativitet och samarbete och hjälper dem att fokusera på uppgiften i fråga. Microsoft har nyligen kommit ut med en mängd funktioner och förbättringar för att göra Copilot mer populär. Nu har det meddelat att AI-verktyget kommer att öppnas automatiskt när Windows 11 startar enheten. Den nya funktionen testas som en del av Microsofts senaste Dev Channel-förhandsgranskning av Windows 11, vilket gör att Windows-testare kan ge feedback före en bredare utrullning. Microsoft meddelade också stöd för USB 80 Gbps i den nya Windows 11 Insider Preview Build. Stödet för USB 80Gbps kommer initialt att lanseras på utvalda enheter baserade på Intel Core 14th Gen HX-seriens mobila processorer, som den nya Razer Blade 18. Den nya Windows-versionen kommer också med Windows Share som hjälper användare att dela URL:er direkt till WhatsApp, LinkedIn, Facebook, Gmail, X (tidigare Twitter) och andra sociala medieplattformar.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 13 januari

Två aktier med potential inom AI-marknaden: Nvidia och Alphabet

Data från Grand View Research visar att marknaden för artificiell intelligens (AI) väntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket gör den värd mer än $1 biljon före slutet av decenniet. Två företag som dominerar inom AI är Nvidia och Alphabet. Nvidia, som har en marknadsandel på 90% inom AI-chip, har sett sina inkomster stiga tack vare ökad efterfrågan på AI grafikprocessorer (GPUs). Alphabet, hem för starka varumärken som Google, Android och YouTube, har utnyttjat sin stora användarbas för att bygga upp en lönsam digital reklamverksamhet. Båda företagen har nyligen genomfört aktiesplit och har potential för stor tillväxt.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 13 januari

Två aktier med stark tillväxt inom AI: Nvidia och Alphabet

Grand View Researchs data visar att marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas expandera med en sammanlagd årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle kunna leda till att den överstiger ett värde av 1 biljon dollar innan decenniet är slut. Nvidia och Alphabet är två företag som utmärker sig inom AI-sektorn. Nvidia har sett en explosion i sin verksamhet under de senaste åren, med aktiekurser som har stigit mer än 1 300% sedan 2019. Alphabet, hem för starka varumärken som Google, Android och YouTube, har sett sin aktiekurs stiga med 402% under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 januari

Windows 11 inför stöd för USB4 Version 2.0 och lovar överföringshastigheter upp till 80Gbps

Microsofts senaste operativsystem, Windows 11, är redo att inleda ett nytt kapitel inom anslutningsteknik genom att integrera stöd för USB4 Version 2.0. Detta innebär inte bara en inkrementell uppgradering, utan ett betydande språng inom USB-tekniken, med löften om blixtsnabba dataöverföringshastigheter på upp till 80Gbps. Funktionen är för närvarande tillgänglig i Windows 11 Insider Preview Build 23615 på Dev Channel. Initialt stöd är begränsat till enheter med Intel Core 14th Gen HX-seriens mobila processorer. USB4 Version 2.0 är helt bakåtkompatibel med tidigare USB och Thunderbolt-gränssnitt. Microsoft testar också Windows Copilot-funktionen för förbättrad användarupplevelse.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 13 januari

TensorFlow är ett open-source-bibliotek utvecklat av Google, mestadels för djupinlärningsapplikationer men fungerar också bra med traditionell maskininlärning. TensorFlow tar data i form av tensorer, som är flerdimensionella matriser. Det använder dataflödesgrafer för sin verksamhet och använder Python som front-end API. TensorFlow släpptes först till allmänheten 2015 och dess första stabila version släpptes den 11 februari 2017. Sedan dess har det vuxit till att bli ett av de mest använda ramverken för maskininlärning och djupinlärningsapplikationer.

Medium fördjupade 12 januari

Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023-2030: en rapport av Marketintelx

Marketintelx har nyligen publicerat en rapport med titeln ´Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023´ som ger en högkvalitativ och koncis översikt över marknaden. Rapporten inkluderar information om global marknadsstorlek, regional och landsnivå marknadsstorlek, marknadssegmentering, marknadsandel, konkurrenslandskap, försäljningsanalys och globala aktörer inom Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Rapporten analyserar nuvarande tillstånd i branschen, historisk prestanda och framtida omfattning av branschen under perioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Futureofmediaevents.com fördjupade 12 januari

Microsoft testar stöd för super-snabb USB-standard i Windows 11

Microsoft testar stöd för en ny USB-standard med en överföringshastighet på 80 Gbps i Windows 11. Detta kommer att vara efterföljaren till USB4, känd som USB4 Version 2.0, och kan leverera dataöverföringshastigheter upp till 80 Gbps. För att möjliggöra denna USB-hastighetsstandard kommer din dator att behöva en av Intels mest avancerade processorer, Intel Core 14th Gen HX-seriens mobila processorer. Microsoft introducerar också andra nya funktioner, inklusive lansering av Copilot automatiskt när Windows 11 startar, specifikt för bredbildsenheter.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 12 januari

Intel avslöjar strategi för att gå in på marknaden för fordonskretsar

Intel har avslöjat sin strategi för att gå in på marknaden för fordonskretsar genom att introducera fordonsversioner av sina senaste AI-aktiverade chips, vilket intensifierar konkurrensen med Qualcomm och Nvidia. Företaget är på väg att förvärva Silicon Mobility, ett franskt startup känt för sin system-på-chip-teknologi och programvara för motorstyrning och ombordladdningssystem för elbilar. Kinesiska biltillverkaren Zeekr kommer att vara den första att använda Intels AI-system-på-chip för att förbättra fordonsupplevelser med funktioner som AI-röstassistenter och videokonferenser. Trots att Intel har levererat chips för infotainment-system i 50 miljoner fordon, har det mött hård konkurrens från Nvidia och Qualcomm på detta område.

Direktlänk Dela IT Voice Media fördjupade 12 januari

Studie av den globala marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning

En forskningsstudie av den globala marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning har publicerats av Orbisresearch.com. Studien ger insikt i marknadstrender och viktiga utvecklingar inom industrin. Den erbjuder data om företagsprofiler och krav, kapacitet och tillväxtprognoser. Rapporten inkluderar både kvantitativa och kvalitativa tillvägagångssätt för att förutsäga den globala marknaden under den förväntade tidsramen. Studien hjälper också till att identifiera företagsmöjligheter och chanser för marknadsexpansion. Nyckelspelare på marknaden inkluderar SAS Institute Inc., Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), Amazon Web Services Inc., BigML Inc., Fair Isaac Corporation, IBM Corporation, Google Inc., Microsoft Corporation, SAP SE, Baidu Inc., Intel Corporation.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 12 januari

AI-teknologi dominerar CES 2024

CES 2024 i Las Vegas visade upp en rad tekniska innovationer, men AI var grunden för nästan alla produkter. ChatGPT, en AI-applikation, lockade till sig 1 miljon användare på bara fem dagar efter lanseringen 2022, jämfört med Netflix som tog tre och ett halvt år att nå samma mål. Samsungs VD, J.H. Han, betonade att AI omformar industrier och gör livet enklare för alla. Företaget visade upp en AI-robot och kylskåp med AI-vision. AI används också i allt från lampor och gräsklippare till hundhalsband och kuddar. Företag som Google och Microsoft investerar miljarder i generativ AI, som kan skapa text, bilder eller till och med datorprogram på sekunder. CES 2024 lockade till sig företagsrepresentanter, VD:ar, investeringsbankirer och huvudtalare, alla med fokus på AI.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 12 januari

Microsoft testar USB4 Version 2.0-stöd i Windows 11

Microsoft testar för närvarande stöd för USB4 Version 2.0-specifikationen i Windows 11. Denna uppdatering kommer att möjliggöra överföringshastigheter på upp till 80 Gbps över USB Type-C-kablar. USB 80Gbps-stöd kommer initialt att vara tillgängligt på utvalda enheter som drivs av Intel Core 14th Gen HX-seriens mobila processorer. Enheter som den nya Razer Blade 18 kommer att ha förmånen att uppleva denna funktion. Dessutom experimenterar Microsoft med en ny funktion som kallas Windows Copilot.

Direktlänk Dela World Report Now fördjupade 11 januari

Microsoft testar USB4 Version 2.0-stöd i Windows 11

Microsoft testar nu stöd för USB4 Version 2.0-specifikationen i Windows 11, vilket möjliggör överföringshastigheter på upp till 80 Gbps över USB Type-C-kablar. Denna senaste USB-standard, även känd som USB 80Gbps eller USB4 Gen4, tillför den överföringsbandbredd som krävs av högpresterande bildskärmar, USB-baserade nav och dockor samt lagringsenheter. USB 80Gbps-stöd kommer initialt att lanseras på utvalda enheter baserade på Intel Core 14th Gen HX-seriens mobila processorer, som den nya Razer Blade 18. USB 80Gbps testas nu i Windows 11 Insider Preview Build 23615, som släpptes idag i Dev Channel.

Direktlänk Dela Bleeping Computer fördjupade 11 januari

Microsoft introducerar stöd för USB4 Version 2.0 i Windows 11

USB4 är den senaste USB-standarden som erbjuder en maximal dataöverföringshastighet på 40Gbps. Nu tar standarden emot en större versionsuppdatering kallad USB 80Gbps (även känd som USB4 Version 2.0) som ökar prestandan till 80Gbps. I Windows 11 Build 23615 introducerar Microsoft stöd för denna nya standard. Stödet för USB 80Gbps kommer initialt att lanseras på utvalda enheter baserade på Intel Core 14: e Gen HX-seriens mobila processorer, som den nya Razer Blade 18. Andra förändringar och förbättringar i denna build inkluderar öppning av Copilot automatiskt när Windows startar på bredskärmsenheter och stöd för att dela URL:er direkt till WhatsApp, Gmail, X (tidigare Twitter), Facebook och LinkedIn i Windows delningsfönster.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 11 januari

AI dominerar CES 2024 med innovativa produkter och teknologier

CES 2024 i Las Vegas präglas av AI-teknik som genomsyrar nästan varje teknikprodukt på mässan. AI-tekniken har fascinerat miljontals människor sedan ChatGPT lanserades på internet i slutet av 2022. Samsung visade upp en AI-robot vid namn Ballie och kylskåp med AI-vision som kan känna igen mat och föreslå recept. Flera företag, inklusive Google och Microsoft, investerar miljarder i generativ AI, vilket kan öka den globala BNP med 7% enligt McKinsey. Walmart, L´Oreal och Volkswagen är några av de företag som visar upp AI-produkter på mässan.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 11 januari

Artificiell intelligens-ledare Super Micro Computer är ett av de bästa aktierna att köpa och bevaka

Super Micro Computer (SMCI), en ledande aktör inom artificiell intelligens, är en av de bästa aktierna att köpa och bevaka just nu. Företaget, baserat i San Jose, Kalifornien, tillverkar företagsdatorhårdvara optimerad för applikationer som molnberäkning, AI, datalagring och telekommunikation. Super Micros försäljning har fått en skjuts från stora molntjänstleverantörer som investerar i system för generativ AI. Företaget arbetar nära med AI-chipleverantörer inklusive Advanced Micro Devices (AMD), Intel (INTC) och Nvidia (NVDA). Den 1 november slog Super Micro förväntningarna på Wall Street för sitt första kvartal och slog prognoserna med sin prognos.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 januari

CES 2024: Stora tekniktrender inkluderar AI, transparenta skärmar och grön teknik

CES 2024 i Las Vegas presenterade flera framträdande trender inom teknikindustrin. En av de största trenderna var en massiv betoning på AI, med företag som skryter om sin AI-expertis. AI integreras i allt från fågelmatare till kuddar som justeras för att minska snarkning. Transparentska skärmar och nya lösningar för att ta ditt hus av elnätet var andra framträdande trender. Dessutom var spelteknik ett återkommande inslag på mässgolvet, med nya Intel 14: e gen mobila chips som hittades inuti nya bärbara datorer från Alienware, Lenovo, Asus, Razer och andra. Slutligen framhävdes grön teknik som en stor trend i år, med innovationer som en bärbar reservbatteri för hela hemmet från EcoFlow och ny solteknik i form av elgenererande glasmålningar.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 10 januari

Två teknikaktier att köpa istället för Nvidia

Teknikaktier skjutit i höjden förra året med framväxande industrier som artificiell intelligens (AI) och molnbaserad databehandling. Nvidia var en av de största vinnarna förra året, men det finns andra teknikaktier som kan erbjuda mer värde. Två sådana aktier är Alphabet och Intel. Alphabet har en stark position inom teknik och har sett sina intäkter öka med 75% sedan 2019. Dessutom har företaget en stark position inom AI. Intel har varit dominerande inom chipindustrin i flera decennier men har nyligen börjat diversifiera sin verksamhet med en större roll inom PC-spel och AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 januari

Microsoft introducerar Copilot-knappen för AI-assistent på framtida PC-tangentbord

Microsoft har nyligen meddelat att de kommer att introducera en Copilot-knapp på framtida PC-tangentbord för att starta sin AI-assistent. Knappen kommer att placeras bredvid Alt-tangenten nära mellanslagstangenten på höger sida, där många tangentbord för närvarande har en Ctrl-tangent. Copilot-knappen är en föraning om en stor satsning på mer integrerad AI. Dessa maskiner använder de senaste chipp från Intel, AMD eller Qualcomm och har integrerade neurala bearbetningsenheter (NPU:er), vilket innebär att de kan köra fler AI-uppgifter lokalt på PC-hårdvaran. Detta innebär att åtgärderna kan ske mycket snabbare - ingen sekunders fördröjning medan Windows ringer hem till Microsofts datacenter och väntar på ett svar. Framtida AI-funktioner i Microsofts operativsystem kommer att ta en hybridansats, med vissa delar som körs på din PC och vissa som kräver Microsofts datacenter. Detta är nödvändigt eftersom vissa enkla uppgifter kan göras på din PC med rätt hårdvara, medan andra AI-uppgifter fortfarande kräver mycket bearbetningskraft eller data och inte kan köras lokalt på din hårdvara.

Direktlänk Dela PC Magazine Australia fördjupade 9 januari

Artificiell intelligens tar huvudrollen på CES-gadgetutställningen

Artificiell intelligens (AI) förväntas bli huvudfokus på CES-gadgetutställningen som officiellt öppnar i Las Vegas på tisdag. LG:s VD William Cho menar att världen står inför en historisk vändpunkt för AI. LG, Samsung och andra TV-jättar har introducerat AI-förbättringar för att förbättra bilder och hjälpa tittare att hitta program de kommer att gilla. Volkswagen har avtäckt de första fordonen byggda med en chatbot drivs av OpenAI ChatGPT-teknologi. Nvidia, vars grafikchips är uppskattade för deras förmåga att hantera de datorkrävande kraven från AI, använde CES som en möjlighet att tillkännage nya chips för spelare och skapare. Apple, som inte är på CES, meddelade att det kommer att släppa sitt mycket efterlängtade Vision Pro mixed reality headset i USA den 2 februari.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 9 januari

Microsoft introducerar Copilot-knapp på framtida PC-tangentbord

Microsoft planerar att introducera en Copilot-knapp på framtida PC-tangentbord för att starta sin AI-assistent. Knappen kommer att placeras bredvid Alt-tangenten, där många tangentbord för närvarande har en Ctrl-tangent. Copilot-knappen är ett tecken på Microsofts stora satsning på mer integrerad AI. AI PC:s, med senaste chip från Intel, AMD eller Qualcomm, kommer att kunna köra fler AI-uppgifter lokalt på PC-hårdvaran, vilket gör att åtgärderna kan ske mycket snabbare. Rykten tyder på att en AI-fokuserad Windows-release kan komma i slutet av 2024.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 9 januari

Sedan OpenAI lanserade ChatGPT 2022 har AI-utvecklingen tagit stora kliv framåt. Stora teknikföretag som Microsoft och Google har tävlat om att bygga bättre och mer användbara AI-modeller. Microsoft har nu, inför 2024 års Consumer Electronics Show (CES), meddelat att många nya bärbara datorer kommer att ha en tangent som öppnar Windows Copilot, en inbyggd AI-assistent. Detta är den första förändringen av Windows-tangentbordet på tre decennier. Flera andra företag, inklusive Intel, AMD, Qualcomm och Samsung, visar också upp AI-integration på CES 2024.

Live Science fördjupade 9 januari

Microsoft inför AI Copilot-tangent till Windows-tangentbord 2024

Microsoft planerar att lägga till en ´AI Copilot´-tangent till Windows-tangentbord år 2024. Detta är den första stora uppdateringen av Windows-tangentbordet på nästan 30 år. AI Copilot-tangenten kommer att ge användare tillgång till en uppsättning av Microsofts AI-funktioner, vilket gör generativ AI tillgänglig för en bredare användargrupp. Med ett knapptryck och några klick kan användare generera text och bilder eller använda AI-drivna sökningar för att förbättra produktiviteten eller stilla nyfikenheten. Microsoft planerar att rulla ut nya Windows 11-enheter med Copilot-tangenten.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 9 januari

Nvidia presenterar nya AI-drivna grafikchip för persondatorer

Teknikjätten Nvidia har presenterat en rad nya produkter som kan revolutionera persondatorindustrin, inklusive tre uppgraderade skrivbordsgrafikchip för att förbättra AI-förmågorna direkt på persondatorer. Bland dessa är GeForce RTX 4080 Super, ett högpresterande grafikchip med fler bearbetningskärnor och snabbare minne, som ska lanseras den 31 januari för 999 dollar. Nvidia har också introducerat RTX 4070 Ti Super för 799 dollar och 4070 Super för 599 dollar, båda planerade att släppas senare denna månad. Nvidia hävdar att dess grafikchip är de överlägsna motorerna för den utvecklande marknaden för bärbara datorer och skrivbord, och utmanar branschens status quo.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 9 januari

MSI presenterar sina senaste innovationer vid CES 2024

MSI, den globala ledaren inom AI PC, spel, innehållsskapande, affärs- och produktivitetslösningar, och AIoT-lösningar, avslöjar sin banbrytande produktlinje vid CES 2024, som hålls 9-12 januari. Bland höjdpunkterna finns MSI:s toppmoderna 18-tums spelbärbara datorer, MSI Claw-spelhandhållna, GeForce RTX™ 4080-grafikkort, nästa generations QD-OLED-spelmonitorer, 14:e generationens AI-speldatorer, PC-komponenter för DIY-entusiaster, nästa generations MSI Gear-serie, WiFi 7 Roamii mesh-system, MSI smart EV-laddare, med mera. Sam Chern, MSI:s vice VD för marknadsföring, uttryckte sin entusiasm över företagets närvaro på CES 2024 och betonade AI:s centrala roll i deras senaste innovationer.

Direktlänk Dela IT Voice Media fördjupade 9 januari

Intel lanserar nya processorer på CES 2024

Intel har presenterat sin senaste processorserie på CES 2024. Istället för att följa upp lanseringen av Intel Meteor Lake med en ny serie AI-chip, lanserar Intel en sista omgång av chip från sin 14:e generation Raptor Lake Refresh-serie. Denna inkluderar nya HX-serieprocessorer för bärbara datorer och nya 14:e generationens stationära chip på 65W och 35W. Intel utökar också sitt sortiment med Intel Core mobila processorserien 1, ledd av Intel Core 7 processor 150U. Dessa chip är utformade för att leverera högpresterande och plattformsfunktioner för både entusiast- och mainstream PC-användare.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 9 januari

Global analys av maskininlärning inom halvledartillverkningsmarknaden

En ny forskningsrapport ger detaljerade insikter i maskininlärning inom halvledartillverkningsindustrin för att underlätta beslutsfattandet för företag och investerare. Rapporten presenterar en översikt över marknaden, analyserar marknadsdynamik, trender och potential samt identifierar strategiska möjligheter. Den ger insikter i den regulatoriska miljön och lyfter fram kommande utvecklingar och innovationer på marknaden. Nyckelaktörer inom marknaden inkluderar IBM, Applied Materials, Siemens, Google (Alphabet), Cadence Design Systems, Synopsys, Intel, NVIDIA, Mentor Graphics, Flex Logix Technologies, Arm Limited, Kneron, Graphcore, Hailo, Groq och Mythic AI.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 9 januari

Lenovo presenterar nya produkter på CES 2024

Lenovo har presenterat nya produkter på CES 2024, inklusive ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, en flexibel hybridlösning med en laptop och en surfplatta som kan arbeta självständigt eller tillsammans. Företaget har också presenterat ThinkBook 13x Gen 4, en kraftfull Intel Evo Edition laptop med fantastisk batteritid och en inbyggd Copilot-nyckel. Dessutom har Lenovo introducerat ThinkBook 14 i Gen 6+2, en kraftfull, mångsidig och smart laptop med upp till fantastisk 14,5-tums 3K-skärm. Lenovo visar också upp två unika konceptprodukter, inklusive ett mekaniskt energiskördatangentbord och mus som drivs av mekanisk rörelse och solstrålning.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 9 januari

MSI presenterar nya gaming laptops med uppgraderade chips och AI-funktioner

MSI, kända för sina gaming laptops, har presenterat nya modeller vid CES 2024, inklusive Stealth, Raider, Cyborg och Titan. Dessa nya laptops har uppgraderade chips och en touch av ´AI´. En spännande ny funktion är användningen av 16:10-skärmar. Stealth 18 AI Studio A1V är en laptop som kostar $3,299 och kan konfigureras med en 18-tums 4K Mini LED-skärm, upp till Intel´s Core Ultra 9 processor och Nvidia´s RTX 4090. Raider 18 HX A14V, kostar $2,499, och kan konfigureras med upp till en 14:e Gen Intel Core i9-14900HX CPU och RTX 4090. Cyborg 14, den minsta av de nya modellerna, har ett startpris på bara $1,099 och kan konfigureras med upp till en RTX 4060.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 januari

Razer uppdaterar Blade 16, Blade 14 och Blade 18 med nya skärmalternativ och CPU-uppgraderingar

Razer har annonserat nya skärmalternativ och specifikationsuppgraderingar för sina Blade 16, Blade 18 och Blade 14 bärbara datorer. Blade 16 kommer nu med en 2560 x 1600 240Hz OLED-panel och en uppgraderad CPU, från 13:e Gen Intel Core i9-13950HX till 14:e Gen (Raptor Lake) Core i9-14900HX. Blade 14 får en mindre CPU-uppdatering, från AMD Ryzen 9 7940HS till Ryzen 9 8945HS, vilket innebär bättre AI-processorkraft. Blade 18 får en 4K 165Hz panel och kommer att inkludera Thunderbolt 5, som stöder 240W laddning, 120Gbps dataöverföring och upp till 540Hz uppdateringsfrekvens för video. Razer lanserar också en 11-portars USB-C docka.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 januari

Lenovo introducerar AI-teknik i sin uppdaterade Yoga-serie på CES 2024

Lenovo har uppdaterat sin Yoga-serie med AI-teknik på CES 2024. Alla Lenovos Yoga-bärbara datorer kommer med förinstallerad Yoga Creator Zone, en mjukvara utvecklad för skapare och konstnärer. Programvaran kan generera bilder baserat på textkommandon och fungerar med befintliga skisser. Yoga-serien kommer också med de senaste processorerna från AMD och Intel, inklusive flaggskeppen Yoga Pro 9i och Yoga Pro 7i som har Intels nya AI Ultra-processorer. Lenovo fortsätter sitt engagemang för att nå netto-nollutsläpp till 2050 genom att använda plastfri förpackning, FSC-certifierade papperslådor och återvunnet aluminiumchassi med minst 50% återvunnet aluminium i baslocket. De nya modellerna inkluderar också Yoga Pro 9i, Yoga 9i 2-i-1, Yoga Pro 7i och Yoga Pro 7, samt Slim 7i och Yoga 7i 2-i-1.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 8 januari

2024 förväntas bli ett starkt år för chip- och tekniksektorn

Analytiker förutspår att 2024 kommer att bli ett starkt år för chip- och tekniksektorn, drivet av behovet av mer databehandlingskraft och uppgången av AI. Nvidia förväntas fortsätta dominera datacentersegmentet, trots ökad konkurrens från företag som Advanced Micro Devices och Microsoft. AMD:s MI300-familj av GPU:er, som tillkännagavs sent 2023, förväntas bli huvudkonkurrenten till Nvidia. Intel, som nyligen lanserade sin nästa generation Xeon-processorer och Gaudi 3, en dedikerad AI-processor, förväntas också ha ett intressant år framför sig. Dessutom förväntas molntjänsteleverantörerna Microsoft Azure, Google Cloud och Amazon AWS se betydande ökningar i användningen av AI-företag.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 januari

Nvidias aktier stiger efter annonseringar på CES

Nvidias aktier steg idag efter att företaget presenterade en rad nya produkter och partnerskap på CES. Nvidia avtäckte nya chips för generativ AI-teknologi, datorer och spel. De presenterade också nya GeForce RTX-grafikkort som erbjuder 4K-upplösning och ray tracing. Nvidia meddelade att dessa nya komponenter är ´en storleksordning´ bättre än datorer som drivs av Intel-chips. Nvidia tillkännagav också nya partnerskap med företag som Amgen för läkemedelsupptäckt och datainsikter; Getty Images, som kommer att använda Nvidias Picasso för en ny bildgenereringstjänst och med autonoma fordonstillverkare som Li Auto.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 januari

AMD introducerar nya processorer för AI-datorer, aktien stiger

Advanced Micro Devices (AMD) meddelade på måndagen nya stationära processorer för den framväxande kategorin högpresterande persondatorer kallade AI-datorer. AMD:s aktie steg på nyheten. AMD introducerade sina Ryzen 8000G-seriens stationära PC-processorer i samband med CES 2024 teknikmässan i Las Vegas. Processorna är byggda för intensiva applikationer som spel och innehållsskapande. De nya stationära PC-chippen är även optimerade för lokala AI-arbetsbelastningar, enligt AMD. På CES 2024 kommer datorproducenter som Acer, Asus, Lenovo, HP och Razer att visa bärbara datorer drivna av AMD:s Ryzen 8040-seriens chip. AMD:s senaste stationära och mobila processorer för AI-datorer inkluderar en neural bearbetningsenhet. AMD introducerade också nya processorer för vanliga stationära datorer, Ryzen 5000-serien, samt sitt Radeon RX 7600 XT grafikkort. Dessa produkter kommer att vara tillgängliga den 31 januari respektive den 24 januari.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 januari

CES 2024: AI dominerar i årets största teknikmässa

Consumer Electronics Show (CES) 2024, som firar sin 58:e upplaga, kommer att äga rum i Las Vegas denna vecka. Händelsen kommer att visa upp banbrytande teknik och lyxiga prylar, inklusive den första sällskapsroboten utrustad med ChatGPT, en artificiell intelligens (AI) ´smart bälte´ för att hjälpa synskadade, och AI-aktiverade dammsugare, mopp och andra hushållsapparater. Det förväntas att AI kommer att vara överallt, från företag som Intel och Nvidia till konsumentenheter som Samsungs kylskåp med en ´AI Family Hub´. CES förväntas locka cirka 130 000 deltagare på plats i år, upp från 115 000 förra året och 45 000 2022.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 8 januari

AMD släpper ny AGESA firmwareuppdatering och avslöjar specifikationer för Ryzen 8000 G-seriens skrivbords-APU

I november släppte AMD en viktig AGESA firmwareuppdatering som förbättrade stödet för Phoenix APUs. Uppdateringen följde en annan nyligen som syftade till att förbättra minnesutbildningsproblem som vissa av Ryzen 7000-seriens chips upplevde med höghastighets DDR5-minne. En dag efter det delades också de påstådda specifikationsdetaljerna för Ryzen 8000 G-seriens skrivbords-APU online. AMD jämförde den nya 8700G-processorn med Core i7-14700K och UHD 770-grafiken på den senare ligger långt efter i spel. AMD tillade också att den något långsammare 8600G också kommer att ligga före UHD 770. AMD meddelade också att de nya APU:erna kommer att finnas tillgängliga från och med den 31 januari.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 8 januari

Nvidia tillkännager nya grafikprocessorer och AI-programvara, aktier stiger

Nvidia tillkännagav nya grafikprocessorer och programvara för generativ AI på persondatorer. Chipstillverkaren introducerade sin GeForce RTX 40 Super Series skrivbords-GPU i en webbsändning före teknikmässan CES 2024 i Las Vegas. Nvidia presenterade också RTX-accelererad AI-programvara och verktyg för utvecklare och konsumenter. Dessutom förhandsvisade Nvidia ´Chat with RTX´, en programvara som tillåter AI-entusiaster att interagera med sina anteckningar, dokument och annat innehåll. På CES 2024 introducerade Nvidia tre modeller av sina GeForce RTX 40 Super Series grafikkort.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 januari

Nvidia lanserar AI-kraftfulla grafikkort i GeForce RTX 40 Super-serien

Nvidia lanserar sin GeForce RTX 40 Super-serie av skrivbordsgrafikkort vid CES 2024. Serien, som inkluderar RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super och RTX 4070 Super, är främst utformad för spel, men Nvidia marknadsför den också som en kraftfull AI-lösning. Med Nvidias AI-drivna Deep Learning Super Sampling (DLSS) blir dessa kort betydligt snabbare. Nvidia, tillsammans med AMD, Intel och Qualcomm, driver fram AI-PC:s, en ny klass av laptops och skrivbord designade för att köra AI-applikationer direkt istället för i molnet. Microsoft lägger till dedikerade Copilot AI-assistentknappar till Windows laptop- och skrivbordstangentbord.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 januari

HP lanserar nya Spectre x360 och Omen Transcend bärbara datorer med AI-funktioner

Hewlett Packard (HP) inleder 2024 med att lansera nya Spectre x360 14- och 16-tums, samt Omen Transcend 14-tums bärbara datorer. Alla modeller drivs av Intels senaste Meteor Lake-processorer och har AI som en central funktion. HP väljer att inte använda Windows Copilot för AI-uppgifter, då man anser att molnbaserad AI inte är den bästa lösningen för privatliv eller energieffektivitet. Istället använder HP verktyg som Superpower och Otter AI, som kör lokalt på datorn. AI används bland annat för att förbättra webbkamera-kvaliteten och övervaka om någon tittar över axeln på användaren.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 8 januari

Microsoft introducerar ny Copilot-tangent för Windows-tangentbord

Microsoft är redo att introducera en ny Copilot-tangent för Windows-tangentbord, vilket kommer att ge användarna snabb åtkomst till sin AI-drivna assistent, Copilot i Windows. Den nya tangenten kommer att finnas tillgänglig på många nya Windows 11-datorer från olika partners, inklusive kommande Surface-enheter. Copilot-tangenten är den första stora förändringen av Windows-tangentbordslayouten på nästan tre decennier, sedan introduktionen av Windows-tangenten 1994. Den nya tangenten kommer att starta Copilot i Windows-upplevelsen, vilket hjälper användarna att få svar och inspiration från hela webben, stöder kreativitet och samarbete och hjälper användarna att fokusera på uppgiften i handen. Yusuf Mehdi, Executive Vice President, Consumer Chief Marketing Officer på Microsoft, sa att Copilot-tangenten kommer att ansluta till Windows-tangenten som en kärndel av PC-tangentbordet och när den trycks kommer den nya tangenten att framkalla Copilot i Windows-upplevelsen för att göra det sömlöst att engagera Copilot i din vardag. Copilot i Windows är en del av Microsofts vision att göra 2024 till ´AI PC:s år´, där AI kommer att vara sömlöst vävd in i Windows från systemet, till silikonet, till hårdvaran. Microsoft arbetar med sina silikonpartners AMD, Intel och Qualcomm för att möjliggöra nya AI-upplevelser på Windows PC, med hjälp av GPU, CPU, NPU och molnet. ´Vi ser detta som ett annat transformativt ögonblick i vår resa med Windows där Copilot kommer att vara ingången till världen av AI på PC:n´, tillägger Yusuf. Copilot-tangenten kommer att ansluta till Windows-tangenten som en kärndel av PC-tangentbordet och kommer att krävas på Windows 11-tangentbord över tid. Den kommer till nya Windows 11-datorer i de ´kommande dagarna fram till och på CES´, med tillgänglighet som börjar senare denna månad, inklusive på kommande Surface-enheter.

Direktlänk Dela Technobaboy fördjupade 8 januari

Microsoft introducerar AI-fokuserad Copilot-tangent och uppgraderar SwiftKey

Microsoft har introducerat en AI-fokuserad Copilot-tangent och uppgraderat SwiftKey, vilket markerar ett nytt kapitel inom AI-drivna datorer. Copilot-tangenten aktiverar Copilot, vilket gör det möjligt att utföra webbsökningar, komma åt personligt innehåll och använda allmänna PC-funktioner via dess AI-funktioner. Microsoft har inte namngivit specifika partners för lanseringen av Copilot-tangenten, men förväntar sig att datorer och bärbara datorer med denna teknik kommer att avslöjas snart. Denna innovation kommer att visas på CES 2024, som börjar den 9 januari.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 8 januari

AI-funktioner läggs till i Audacity, ett populärt ljudredigeringsverktyg

Audacity, en av de bästa ljudredigerarna för Linux, har nu välkomnat AI-funktioner. Användarna kan förbättra sin ljudredigeringsupplevelse genom att utnyttja kraften i AI. Intel har introducerat nya funktioner för att arbeta med talat ljud och musik, alla drivna av AI. Dessa funktioner är en del av OpenVINO-pluginpaketet. Transkription, som drivs av OpenAI´s Whisper, tillåter användare att snabbt transkribera eller till och med översätta ljud. Musiks separation låter dig dela en sång till antingen en vokal eller instrumental version. För tillfället är bara Windows-versionen av pluginet tillgänglig för nedladdning.

Direktlänk Dela It´s FOSS News fördjupade 8 januari

AI-revolution väntas på kommande Consumer Electronics Show

Den kommande Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas förbereder sig för en AI-revolution, även om OpenAI:s VD Sam Altman är märkbart frånvarande. Evenemanget, som är planerat till 9-12 januari 2024, kommer att visa upp en mängd prylar som integrerar artificiell intelligens, en trend som i stor utsträckning tändes av OpenAIs framsteg på området. Trots Sam Altmans frånvaro är OpenAIs inflytande påtagligt. OpenAI, särskilt känt för sin utveckling av ChatGPT, har varit en central figur inom AI-området. Bilindustrin är ett huvudfokus, med företag som syftar till att erbjuda en ´hyper-personaliserad´ upplevelse vid bilköp och användning. Konsumentens mottagande och marknadspotential är dock fortfarande osäkra.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 8 januari

AI dominerar på Consumer Electronics Show 2024

Årets Consumer Electronics Show (CES) 2024, nu i sitt 58:e år, kommer att präglas av artificiell intelligens (AI). Bland de nya produkterna finns den första följeslagarroboten med ChatGPT, ett AI-´smarthylla´ som hjälper synskadade, och AI-drivna dammsugare, moppmaskiner och andra apparater. Evenemanget kommer att innehålla mer än 4 000 utställare och 1 200 startups från hela världen. Talare inkluderar chefer från företag som Samsung, LG och Microsoft, samt diskussioner med Snap medgrundare och VD Evan Spiegel och Walmart VD Doug McMillon. Ungefär 60% av Fortune 500-företagen kommer att delta.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 7 januari

Microsoft behöver förbättra Windows 11 för att öka användningen

Microsoft behöver fokusera på att förbättra Windows 11, som trots att vara ett solitt operativsystem, inte har varit tillräckligt spännande för att motivera användare att uppgradera från Windows 10. Statcounter har visat att Windows 10 fortfarande är den mest populära versionen av Windows, installerad på 67,42% av de undersökta enheterna i december 2023, medan Windows 11 bara är installerat på 26,5%. Ett av problemen med Windows 11 är att det inte verkar vara en värdig uppgradering från Windows 10. Microsoft behöver lägga till djärva nya funktioner som bara Windows 11 kan erbjuda, till exempel AI-funktioner, för att få folk att vilja uppgradera. Om Microsoft kan visa hur AI verkligen kan göra skillnad i våra dagliga liv, snarare än att bara vara en gimmick, kan vi vara på rätt väg. CES 2024, den stora teknikeventet som äger rum i Las Vegas nästa vecka, kan vara den perfekta tiden att göra just det.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 7 januari

Acer lanserar nya bärbara datorer med AI-funktioner på CES 2024

Acer har presenterat sina senaste bärbara datorer i Aspire- och Swift-serierna på CES 2024 i Las Vegas. De nya enheterna drivs av Intels nya Core Ultra-processorer och kommer med dedikerade tangenter för att aktivera Microsofts AI-assistent Copilot. En av modellerna, Acer Aspire Vero, är delvis tillverkad av återvunnet material och drivs av Intel Core Ultra 7-processorer. Acer Aspire Go 15 och Aspire Go 14 kommer nu med Intel Core i3 N-Serie-processorer. Acer har även meddelat sin uppdaterade Swift-laptop-serie, med de nya Swift Go 16 och Swift Go 14-modellerna. Acer Swift X 14 kommer nu med Intel Core Ultra H-serie-processorer.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 7 januari

Acer visar upp nya bärbara datorer med AI-teknik på CES 2024

Acer deltar i CES 2024-nyheterna denna helg med en första titt på sin senaste svit av bärbara Windows-datorer. De nya Acer Swift-bärbara datorerna är utrustade med mycket av samma AI-teknik som har varit i fokus på årets konsumentteknikevenemang. Acer Swift X 14 är företagets nya toppmodell, med ett startpris på $1,399. Den har en OLED-panel med 2880x1880 upplösning och drivs av Intel Core Ultra 7 eller Core Ultra 5. Acer Swift Go 14 och Swift Go 16 lanseras också, med startpriser på $749. Alla nya modeller kommer med en dedikerad Windows Copilot-nyckel.

Direktlänk Dela 9to5Toys fördjupade 7 januari

Acer presenterar nya Swift-laptops på CES

Acer meddelade idag på CES sina nya laptops som en del av Swift-sortimentet. De nya datorerna är Acer Swift Go 14, Swift Go 16 och Swift X 14. Alla tre drivs av Intels nya Core Ultra-processorer som erbjuder AI-funktioner och Microsoft Copilot. Acer presenterade förra månaden sina nya Swift Go 14-laptops med de helt nya Intel Core Ultra-processorerna och en mängd AI-funktioner. Nu har företaget meddelat sitt sortiment av Swift-laptops för 2024, inklusive ännu nyare Swift Go 14, Swift Go 16 och Swift X 14. Dessa kommer alla med Acers programvarufunktioner som Acer PurifiedVoice 2.0 och Acer PurifiedView video-förbättring.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 7 januari

Felfelsdiagnos med hjälp av EfficientnetV2-nätverk och överföringsinlärning

Ett forskningspapper från Sydostuniversitetet presenterar användningen av ett EfficientnetV2-nätverk integrerat med LECA för felanalys. Datasetet, som erhölls från en drivtränssimulator, användes för att träna modellen. Varje feltyp består av 800 prover, uppdelade i en träningsuppsättning och en valideringsuppsättning i en 4:1-förhållande. Vågtransform används för att bearbeta vibrationssignaler, kartlägga den ursprungliga signalen till 2D-utrymme. Experimentet utfördes under Ubuntu 18.04 operativsystem, med hjälp av Python 3.8 och Pytorch 1.8 ramverk. Det kördes på en dator med en Intel Xeon Gold 6330-processor och en NVIDIA GeForce RTX 3090 GPU. Resultaten visar att LECA-EfficientNetV2 har den bästa diagnostiska prestandan jämfört med andra metoder. Dessutom visar resultaten att överföringsinlärning kan uppnå hög noggrann felanalys för ostränade små prover.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 7 januari

Marknaden för AI och avancerad maskininlärning växer stadigt

Marknaden för artificiell intelligens och avancerat maskininlärning växer stadigt, drivet av flera nyckelfaktorer. Marknadstrender indikerar en ökande efterfrågan på produkter och tjänster inom olika branscher. Tekniska framsteg, tillsammans med förändrade konsumentpreferenser, formar marknadens bana. Marknadsanalys avslöjar en lovande framtid med ökade investeringar, en växande konsumentbas och innovativa produktutvecklingar. Dessutom kommer regeländringar och föränderliga marknadsdynamik att påverka marknadens tillväxtbana för artificiell intelligens och avancerat maskininlärning avsevärt. Marknaden förutspås uppleva en robust expansion de kommande åren.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 7 januari

Microsoft introducerar AI-tangent på tangentbord, SpaceX lanserar satelliter med direkt-till-mobil kapabiliteter

Microsoft har introducerat en särskild AI-tangent på tangentbord som startar deras AI-chattbot CoPilot på persondatorer. Förändringen kommer att vara Microsofts största förändring av PC-tangentbord sedan introduktionen av en särskild Windows-tangent på 1990-talet. Dell Technologies var först ut med att avtäcka en CoPilot-tangent på sina senaste XPS-bärbara datorer. SpaceX, ledd av Elon Musk, lanserade den 2 januari en Falcon 9-raket med den första uppsättningen Starlink-satelliter som kan sända telefonsignaler från rymden direkt till smartphones.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 7 januari

Intel satsar på AI för att konkurrera med Nvidia

Halvledarjätten Intel har satt artificiell intelligens (AI) i centrum för nästan allt de gör. I PC-marknaden har Intels senaste Meteor Lake-processorer inbyggd hårdvara som möjliggör AI-inferensarbete lokalt. I servermarknaden är Intels Sapphire Rapids och Emerald Rapids serverprocessorer också utrustade med AI-acceleratorer. Dessutom konkurrerar Intel direkt med Nvidia med sin Gaudi-linje av AI-acceleratorer. Intel meddelade den 3 januari att de hade slagit sig samman med DigitalBridge för att lansera ett nytt oberoende AI-företag som heter Articul8. Dessutom förväntas Intel med 18A återfå sin tillverkningsfördel över TSMC.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 januari

Microsoft avslöjar ny tangentbordslayout med ´Copilot´-knapp

Microsoft har avslöjat en ny standardlayout för PC-tangentbord med en ´Copilot´-knapp. Från och med nu kommer Windows-maskiner att ha en särskild knapp för att starta Microsofts AI-drivna assistent CoPilot, som ersätter den högra styrtangenten. Detta är första gången på cirka 30 år som Microsoft ändrar layouten på Windows-tangentbordet. Bärbara datorer och tangentbord med CoPilot-knappar planeras att skickas ut i slutet av februari. Microsoft har verkligen gjort en show av att injicera nästan alla sina gamla och nya produkter med ´Copilot´-funktionalitet. Intel bygger ett nytt plattformsföretag, Articul8 AI, med stöd av DigitalBridge Boca Raton, Florida-baserade tillgångsförvaltare och investerare.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 6 januari

Microsoft avslöjar nytt tangentbord med AI-knapp

Microsoft har avslöjat en ny standardlayout för PC-tangentbord med en ´Copilot´-knapp. Framöver kommer Windows-maskiner att ha en dedikerad knapp för att starta Microsofts AI-drivna assistent Copilot, vilket ersätter höger kontrollknapp. Detta är första gången på cirka 30 år som Microsoft ändrar layouten på Windows-tangentbord. Bärbara datorer och tangentbord med Copilot-knappen planeras att skeppas så snart som i slutet av februari. Företaget hoppas att detta kommer att driva efterfrågan på AI-teknik, men det är ingen garanti. Den verkliga testet kommer att vara om Windows-användare och företagskunder verkligen vill ha tekniken och betala för den.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 6 januari

Microsoft introducerar ny tangentbordslayout med AI-knapp

Microsoft har presenterat en ny standardlayout för PC-tangentbord med en ´Copilot´-knapp. Framöver kommer Windows-maskiner att ha en dedikerad knapp för att starta Microsofts AI-drivna assistent Copilot, som ersätter höger Control-knapp. Detta är första gången Microsoft ändrar layouten på Windows-tangentbordet på cirka 30 år. Datorer och tangentbord med Copilot-knappen planeras att skickas så tidigt som i slutet av februari. Microsoft har gjort en show av att införa nästan alla sina produkter, gamla som nya, med ´Copilot´-funktionalitet. Företaget gör sin AI-teknik framstående och satsar på att detta ska driva efterfrågan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 januari

Produktnyheter och uppdateringar i kommunikations- och samarbetsbranschen

Under december 2023 och januari 2024 har flera stora tillkännagivanden gjorts inom kommunikations- och samarbetsbranschen. NICE lanserade sin 2023 CXone Fall Release och förvärvade LiveVox. Logitech Sight-bordkamera certifierades för Microsoft Teams och Zoom Rooms, och Sennheisers TeamConnect Medium takmikrofon integrerades med Crestron Automate VX. OneDrive-appen är nu i Teams, och HGS lanserade generativ AI i sin Agent X-lösning. Balto lade till skärminspelning, och NovelVox uppdaterade sin HubSpot CTI-produkt och lade till nya integrationer. I januari 2024 bildade Intel och DigitalBridge Articul8, en företagsfokuserad Gen AI-plattform.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 5 januari

AI-feber på CES 2024 trots OpenAI-chefens frånvaro

OpenAI-chefen Sam Altman kommer inte att delta i CES-handelsmässan i Las Vegas nästa vecka. Men hans startup OpenAI:s påverkan kommer att märkas, då företag tävlar om att hitta konsumentanvändningar för AI-teknologin. Enheter för synskadade, säkerhetssystem med vapen i skolor, ansiktsigenkänning som kan bedöma vitala tecken och kabinövervakningssystem i självkörande bilar är bara några av de sätt företag planerar att bygga in AI i sina produkter. OpenAI:s påverkan på mässan liknar Apple och dess grundare Steve Jobs, vars inflytande kändes trots att han undvek mässan.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 5 januari

Senaste uppdateringar som påverkar Intel

I dagens video diskuteras nyligen uppdateringar som påverkar Intel (INTC -0,38%). Kolla in den korta videon för att lära dig mer, överväg att prenumerera och klicka på specialerbjudandets länk nedan. Aktiekurserna som används var marknadspriserna den 4 januari 2024. Videon publicerades den 4 januari 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 januari

CES 2024: Artificiell intelligens ger nytt liv åt gamla trender

Teknikindustrimässan CES återhämtar sig efter pandemin, med artificiell intelligens (AI) som införlivas i allt från cyklar till babyflaskor. Mässan, som formellt startar på tisdag i Las Vegas, förväntas ha över 3 500 utställare och omkring 130 000 besökare. Evenemanget har blivit alltmer en utställning för uppstartsföretag, men stora varumärken som Amazon, Google, Intel, Netflix, Samsung, Sony och TikTok kommer också att vara där. Analytiker förväntar sig att det blir AI:s år när det gäller produktlanseringar på CES. Innovationer som kommer att visas på CES inkluderar teknikfyllda glasögon för blinda från Lumen och Shift Robotics senaste Moonwalkers-skor som låter människor gå i löphastighet utan att svettas.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 5 januari

Kinesiska forskare utvecklar AI-modell för att förutse syntes av oorganiska föreningar

Forskare i Kina har förfinat en stor språkmodell (LLM) för att skapa ett system som kan förutsäga stegen som krävs för att syntetisera en oorganisk förening. Den nya modellen, kallad MatChat, behöver ytterligare förfining innan den kan användas i laboratoriet. Modellen tränades med hjälp av kemiska syntesprotokoll utvunna från 13 878 oorganiska föreningar, som de hämtade från en samling av över fyra miljoner vetenskapliga publikationer. Forskarna planerar att förbättra MatChats förmågor genom att utöka dess dataset och integrera beräknings- och experimentdata från deras omfattande databas för materialvetenskap, atomly.net.

Direktlänk Dela Physics World fördjupade 5 januari

Microsoft introducerar ny Copilot-tangent för kommande laptops och PC-tangentbord

Microsoft introducerar en ny dedikerad Copilot-tangent för kommande laptops och PC-tangentbord som drivs av Windows. Detta är den första stora förändringen av Windows PC-tangentbordet på nästan tre decennier, skrev företaget i sitt officiella blogginlägg. Precis som Windows-tangenten öppnar Start-menyn, kommer Copilot-tangenten snabbt att framkalla Copilot AI. Copilot AI är en AI-chattbot, som ChatGPT, som använder stora språkmodeller för att stödja användare i olika uppgifter och beslutsprocesser. Denna tangent kommer sannolikt att ersätta den högra ´Ctrl´-tangenten på tangentbordet som har funnits i decennier.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 5 januari

Microsoft introducerar AI Copilot-knappen till Windows 11

Microsoft introducerar AI Copilot-knappen, en banbrytande tillägg till Windows 11-upplevelsen. Denna nya funktion är inte bara en knapp på tangentbordet, det är en portal till en mer personlig, intuitiv och intelligent interaktion med din PC. Copilot-knappen är strategiskt placerad bredvid den välkända Windows-knappen och fungerar som en ingång till en mer personlig och intelligent datorupplevelse på Windows 11-datorer. Dessutom innebär Copilot-knappen en omvandlande förändring i hur användare interagerar med sina datorer. Den tillåter en mer intuitiv och användarvänlig interaktion med AI-funktioner, vilket gör datoruppgifter mer effektiva och roliga.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 5 januari

CES 2024: NVIDIA och AI i fokus, OpenAI frånvarande men inflytelserik

Det ivrigt förväntade Consumer Electronics Show (CES) 2024 har blivit en het plats för ledande teknik- och gadgetföretag att avtäcka sina senaste innovationer och planer för det kommande året. NVIDIA planerar att göra betydande tillkännagivanden under evenemanget, med särskilt fokus på sina AI-initiativ och de mycket efterlängtade GeForce RTX 40-seriens Super GPUs. OpenAI´s frånvaro på CES kommer inte att minska inverkan av generativ artificiell intelligens. Trots att VD Sam Altman inte kommer att delta på mässan kommer många gadgettillverkare att visa konsumentapplikationer för AI-teknik. OpenAI samarbetar för närvarande på ett hemligt AI-hårdvaruprojekt med tidigare Apple-designern Jony Ive.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 5 januari

AI-teknik i fokus på CES 2024 trots OpenAI-chefens frånvaro

OpenAI:s chef Sam Altman kommer inte att närvara på CES-mässan i Las Vegas nästa vecka. Trots detta kommer hans startup´s inflytande på AI-utvecklingen att vara påtagligt när företag tävlar om att hitta konsumentanvändningar för tekniken. Flera företag planerar att presentera hur de bygger in AI i sina produkter, från enheter för synskadade till säkerhetssystem för skolor och ansiktsigenkänningsteknik. OpenAI arbetar bland annat på ett hemligt AI-hårdvaruprojekt med den tidigare Apple-designern Jony Ive. Finansieringen för generativa AI-projekt ökade mer än fem gånger till 23,78 miljarder dollar under 2023.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 5 januari

Marknadstrender för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning 2023 till 2032

En ny rapport från Mr Accuracy Reports ger en omfattande översikt över den globala marknaden för artificiell intelligens och avancerad maskininlärning. Rapporten analyserar historiska och aktuella teknologier för att bedöma de primära drivkrafterna som påverkar den totala marknadstillväxten. Marknaden för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning beräknas vara värd $XX miljarder år 2022 och förväntas nå $XX miljarder år 2030 med en förväntad CAGR på XX% från 2023 till 2030. Rapporten belyser också marknadssegment baserat på typ, applikationer, regioner, nyckelinvesteringar och marknadsscenario efter COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Roughcutreviews.com fördjupade 5 januari

Stora framsteg inom AI-sektorn 2023 med lanseringen av Intel Core Ultra och Meteor Lake-arkitekturen

Under 2023 har framstegen inom AI-sektorn varit enorma. Mot slutet av året har AI återigen hamnat i fokus med lanseringen av Intel Core Ultra med den nya Meteor Lake-arkitekturen. Denna processor har en inbyggd neural behandlingsenhet (NPU) som bearbetar våra prompts lokalt på vår enhet, utan behov av internetanslutning. En av de bärbara datorer som tillkännagavs tillsammans med ankomsten av Meteor Lake-SoC:erna är ASUS Zenbook 14 OLED UX3405MA som drivs av den senaste Intel Core Ultra 7 155H SoC. I termer av rå AI-prestanda är GPU bäst, följt av NPU och sist CPU. NPU är det mest effektiva valet för både hastighet och energieffektivitet.

Direktlänk Dela Tech Critter fördjupade 5 januari

Intels rekrytering av HPE:s Justin Hotard är ´stort klipp´ i AI-talangstriden

Intel har anställt Justin Hotard, tidigare chef för Hewlett Packard Enterprises HPC och AI, för att leda sin Data Center och AI Group. Rekryteringen ses som en stor seger i den pågående striden om AI-talanger. Hotard, som har varit hos HPE i nästan nio år och lett HPC och AI-verksamheten de senaste tre åren, börjar på Intel den 1 februari. HPE planerar att använda övergångsperioden för att hitta en ersättare. Advizex, ett Fulcrum IT Partners-företag, har nyligen stängt en stor AI-infrastrukturaffär tillsammans med HPE:s HPC och AI Group.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 5 januari

Intel lanserar Articul8 AI för säkra företagsapplikationer

Intel introducerar Articul8 AI, en generativ AI-plattform för säkra företagsapplikationer. Articul8 AI, som utvecklats i samarbete med DigitalBridge och Boston Consulting Group, kommer att leverera AI-lösningar till olika branscher, inklusive finans, rymd och telekom. Plattformen, som ursprungligen utvecklades inom Intel, kombinerar Intels hårdvara med en blandning av öppen källkod och internt utvecklad programvara. Arun Subramaniyan, tidigare VP och GM på Intels datacenter och AI-grupp, kommer att leda Articul8 AI som dess VD. Intel kommer att behålla en hemlig andel i det nya företaget.

Direktlänk Dela BOL News fördjupade 4 januari

Intel lanserar nytt AI-företag Articul8 i samarbete med DigitalBridge

Chipjätten Intel har tillkännagett ett nytt företag fokuserat på generativ AI (GenAI) programvara för företag, kallat Articul8, tillsammans med det globala investeringsföretaget DigitalBridge Group. Articul8 är ett oberoende företag som erbjuder företagskunder en full-stack, vertikalt optimerad och säker GenAI-programvaruplattform. Arun Subramaniyan, tidigare vice VD och general manager för Intels Data Center och AI Group, har tagit ledningen för Articul8 som dess VD. Plattformen levererar AI-funktioner som håller kunddata, träning och inferens inom företagets säkerhetsperimeter.

Direktlänk Dela Indulge Express fördjupade 4 januari

Microsoft tillkännager ´AI PC:s år´, introducerar ny Copilot-tangent

Microsoft har meddelat att 2024 kommer att bli ´AI PC:s år´. För att betona detta har företaget idag presenterat en ny Copilot-tangent. Denna fysiska tangent kommer snart att läggas till ditt tangentbord, tillsammans med Windows-tangenten, Control, Alt och Insert-tangenten som du aldrig använt med flit. Enligt bilden som Microsoft tillhandahållit kommer den nya Copilot-tangenten att ta positionen av höger Control-tangent på ett typiskt PC-tangentbord. ´Introduktionen av Copilot-tangenten markerar den första betydande förändringen av Windows PC-tangentbordet på nästan tre decennier´, skriver Microsofts Yusuf Mehdi i dagens tillkännagivande.

Direktlänk Dela Time Bulletin fördjupade 4 januari

Microsoft integrerar Copilot-tangent i Windows 11-datorer

Microsoft kommer snart att integrera en Copilot-tangent i Windows 11-datorer, vilket företaget tror kommer att bli lika ikonisk som Windows-tangenten. Detta kan vara en nagel i ögat på andra AI-utvecklare som inte har möjlighet att tvinga sin chatbot på alla Windows-användare. Microsoft betraktar introduktionen av Copilot-tangenten som ett stort steg i PC-världen. Med integrationen i hårdvaran vill företaget ompositionera sig som en pionjär inom AI. Dessutom planerar Microsoft att översvämma även smartphones med Copilot.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 4 januari

Intel Corp och DigitalBridge Group bildar Articul8 AI, Inc.

Intel Corp och det globala investeringsföretaget DigitalBridge Group har annonserat bildandet av Articul8 AI, Inc., ett fristående företag som erbjuder företagskunder en full-stack, vertikalt optimerad och säker plattform för generativ artificiell intelligens (GenAI). Plattformen levererar AI-funktioner som håller kunddata, träning och inferens inom företagets säkerhetsområde. Articul8 skapades med immateriell egendom och teknik utvecklad av Intel, och de två företagen kommer att förbli strategiskt anpassade för att driva GenAI-adoption i företaget.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 4 januari

AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvårdsmarknaden förväntas växa med 8,0% årligen till 2032

Enligt den senaste forskningen om ´Healthcare AI and Machine Learning Report 2023´, utförd av MRA, förväntas marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 8,0% från 2023 till 2032. Marknaden var värderad till 12,90 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 23,85 miljarder dollar 2032. Rapporten undersöker också de utmaningar som hindrar marknadstillväxten och de strategier som ledande företag använder för att expandera. Bland de ledande aktörerna finns Intel, Koninklijke Philips, Microsoft, Siemens Healthineers, NVIDIA Corporation, Google, General Electric, Medtronic, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS), Johnson & Johnson Services, Startup Ecosystem, Merative, CloudMedx, Oncora Medical, Enlitic, Lunit Inc., Qure AI, Arterys, COTA Healthcare, FDNA, Recursion, Atomwise, Virgin Pulse, Babylon Health.

Direktlänk Dela Roughcutreviews.com fördjupade 4 januari

Microsoft introducerar ny AI-tangent för Windows Copilot

Microsoft lanserar en ny tangent på sitt tangentbord, specifikt för Windows Copilot. Detta är den första uppdateringen av Windows PC-tangentbordet på nästan 30 år. Copilot-tangenten kommer att finnas tillgänglig på bärbara datorer och skrivbordstangentbord från Microsofts OEM-partners från och med februari. Genom att trycka på Copilot-tangenten kan användare söka efter innehåll på webben, samt sitt eget innehåll och allmänna PC-funktioner via appens generativa AI-funktionalitet. Microsofts OEM-partners lägger till en ny Copilot-knapp till Windows bärbara datorer och skrivbordstangentbord när AI PC-generationen startar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 januari

Qualcomms VD Cristiano Amon tror att Artificiell Intelligens kommer att förändra mobilindustrin

Cristiano Amon, VD för Qualcomm, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att förändra mobilindustrin genom att föra in AI i mobiltelefoner på ett stort sätt. Amon förklarar att det inte bara handlar om att allt som händer i molnet flyttar till enheten, utan att enheten har en annan roll att spela. Han ser AI utvecklas mycket snabbt till enheten och tror att detta kommer att medföra stora förändringar i kraftbalansen i en bransch som länge dominerats av Apple och Google. Trots att Qualcomm har breddat sin verksamhet till nya områden som PC och bilar, har företagets aktiekurs hållits tillbaka på grund av dess kopplingar till den tröga mobilmarknaden.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 4 januari

Intel skapar nytt AI-företag, Articul8 AI, med fokus på generativ AI

Intel har avslöjat skapandet av ett nytt plattformsföretag kallat Articul8 AI, som inleder dess AI-fokuserade år. Detta initiativ stöds av DigitalBridge, en tillgångsförvaltare och investerare baserad i Boca Raton, Florida, och kommer från ett beviskoncept utvecklat genom Intels samarbete med Boston Consulting Group (BCG). Articul8, som kommer att bestå av huvudsakligen tidigare Intel-anställda, kommer att ledas av Arun Subramaniyan, tidigare VP och GM på Intels datacenter och AI-grupp. Intels CEO, Pat Gelsinger, ser fram emot fortsatt samarbete med Articul8.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 4 januari

Intel lanserar AI-företag Articul8 AI

Globala teknikföretaget Intel har lanserat sitt eget artificiella intelligens (AI) företag som heter Articul8 AI. Articul8 AI är en oberoende enhet som specialiserar sig på att erbjuda företag en generativ AI (GenAI) mjukvaruplattform. Intel säger att Articul8 erbjuder en nyckelfärdig GenAI mjukvaruplattform som prioriterar hastighet, säkerhet och kostnadseffektivitet för att hjälpa stora företag som vill implementera och skala upp AI i sina verksamheter. Arun Subramaniyan, tidigare vice VD och general manager i Intels Data Centre and AI Group, har antagit ledarskapet för Articul8 som dess VD.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupade 4 januari

Intel lanserar nytt AI-företag, Articul8 AI

Intel har meddelat att de skapar ett nytt plattformsföretag, Articul8 AI, som fokuserar på att leverera AI-drivna företagsprogramvaror. Företaget har fått stöd från Boca Raton, Florida-baserade tillgångsförvaltaren och investeraren DigitalBridge. Detta är en del av Intels större strategi att expandera sin närvaro på marknaden för AI-drivna företagsprogramvaror. Articul8 AI kommer ursprungligen från ett samarbete mellan Intel och Boston Consulting Group (BCG) och kommer att erbjuda lösningar för företag inom olika sektorer som finansiella tjänster, flyg- och rymdindustri, halvledare och telekommunikation.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 4 januari

Intel lanserar nytt AI-företag Articul8 AI med stöd från DigitalBridge

Intel lanserar ett nytt plattformsföretag, Articul8 AI, med stöd från Floridabaserade kapitalförvaltaren och investeraren DigitalBridge. Articul8 AI bygger på en bevisad koncept från ett samarbete mellan Intel och Boston Consulting Group (BCG) tidigare i maj. Intel har skapat ett generativt AI-system som kan läsa text och bilder och körs inom BCG:s datacenter för att uppfylla BCG:s säkerhetskrav. Systemet utvecklades inom Intel under cirka två år och har nyligen finslipats för BCG:s specifika användning. Articul8 AI:s programvara byggdes från grunden för att möta företagens behov och är optimerad för snabb implementering, skalbarhet, säkerhet och hållbarhet, inklusive kostnader.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 januari

Intel skapar nytt AI-företag med stöd av DigitalBridge

Intel avsiktar att göra större framsteg på marknaden för AI-drivna företagsprogramvaror och skapar därför ett nytt plattformsföretag med stöd av DigitalBridge, en tillgångsförvaltare och investerare baserad i Boca Raton, Florida. Det nya företaget, Articul8 AI, bygger på ett konceptbevis från ett samarbete mellan Intel och Boston Consulting Group (BCG) tidigt i maj. Articul8 AI har utvecklats inom Intel under cirka två år, men har nyligen anpassats efter BCG:s specifika behov. Arun Subramaniyan, tidigare VP och GM på Intels datacenter och AI-grupp, kommer att bli företagets VD.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 4 januari

Intel skapar ny AI-plattform med stöd av DigitalBridge

Intel planerar att göra stora framsteg på marknaden för AI-driven företagsmjukvara genom att skapa ett nytt plattformsföretag med stöd av DigitalBridge, en tillgångsförvaltare och investerare baserad i Boca Raton, Florida. Det nya företaget, Articul8 AI, följer ett proof-of-concept-bygge från Intels samarbete med Boston Consulting Group (BCG) tidigt i maj. Intel har skapat ett generativt AI-system som kan läsa text och bilder för att adressera BCG:s säkerhetsbehov. Systemet utvecklades inom Intel under två års tid. Arun Subramanian, tidigare VP och GM i Intels Data Center och AI-grupp, kommer att bli VD för det nya företaget.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 4 januari

Microsoft försöker omprofilera Edge som ´AI-webbläsare´

Microsoft försöker omprofilera sin internetwebbläsare Edge och börjar nu kalla den för ´Microsoft Edge: AI Browser´. Detta namn visas när man söker efter Edge på Google Play Store och Apples App Store. Microsoft hade redan kallat den för ´din AI-drivna webbläsare´ efter att ha lagt till Bing AI-funktioner i den förra året, men nu är ´AI´ tydligt framträdande för personer som laddar ner mobilappen. Appbeskrivningen pratar nu upp webbläsarens GPT-4-funktioner med den inbyggda Copilot-chatten som följer på Bing-sökning. Webbläsaren har också tillgång till OpenAI:s DALL-E 3 AI-bildgenerator-modell, tillgänglig via copiloten.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 4 januari

Intel och DigitalBridge skapar AI-företaget Articul8

Intel samarbetar med tillgångsförvaltaren DigitalBridge Group för att skapa Articul8 AI, ett oberoende företag med fokus på generativa AI-lösningar för företag. Articul8 kommer att använda Intels GenAI-system, utvecklat med hjälp av en av företagets superdatorer. Articul8 kommer att erbjuda företagskunder en plattform för AI-funktioner för kunddata, träning och inferens, och kommer att erbjuda ett val av moln, on-prem eller hybrid drift. Arun Subramaniyan, tidigare vice VD och general manager på Intels Data Center och AI Group, har utsetts till VD för Articul8.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 4 januari

Intel och Digital Bridge Group skapar AI-företaget Articul8 AI

Intel och investeringspartnern Digital Bridge Group har offentliggjort skapandet av Articul8 AI, ett oberoende företag som redan erbjuder säker GenAI-programvara till företag. Articul8 AI förväntas inte bli börsnoterat och inkluderar ledare från Intel. Arun Subramaniyan, tidigare general manager för Intels Data Center och AI Group, har utsetts till VD för Articul8. Programvaruplattformen kommer att fungera med moln eller på plats eller på ett hybrid sätt. Boston Consulting Group har redan använt programvaran med sina företagskunder inom olika branscher som kräver hög säkerhet. Articul8 har redan namngivit befintliga och framtida kunder på sin webbplats, inklusive Uptycs, Scripps och Invest India.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 4 januari

Audacity lanserar AI-verktyg för musikgenerering och transkription

Audacity har lanserat sina AI-verktyg för musikgenerering, transkription och mer. Intel använde Audacity som en demonstrationspartner vid beskrivning av Meteor Lake-arkitekturen i Malaysia, och visade några av de verktyg som officiellt släpptes på måndag. Verktygen använder OpenVINO, ett öppet källkodsverktyg som utvecklats av Intel. Audacitys nya AI-verktyg inkluderar brusundertryckning, transkription, musikgenerering och musikseparation. För att använda dessa verktyg krävs en äldre version av Audacity, Audacity 3.4.2.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 3 januari

Intel bildar nytt AI-bolag Articul8 AI

Halvledarjätten Intel planerar att skapa ett nytt oberoende företag kring sin verksamhet inom artificiell intelligens (AI). Det nya företaget, som har döpts till Articul8 AI, kommer att få stöd från bland annat tillgångsförvaltaren Digital Bridge Group.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 3 januari

Intel skapar nytt AI-företag Articul8 AI med stöd från DigitalBridge Group

Intel meddelade på onsdag att de bildar ett nytt oberoende företag kring sina ansträngningar inom artificiell intelligens (AI) mjukvara, med stöd från den digitalt fokuserade tillgångsförvaltaren DigitalBridge Group och andra investerare. Det nya företaget, som kommer att kallas Articul8 AI, är ett resultat av arbete med företags AI-teknik som Intel ursprungligen utförde med Boston Consulting Group (BCG). Arun Subramaniyan, som tidigare var vice vd och general manager i Intels datacenter och AI-grupp, kommer att bli vd för Articul8.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 januari

AMD eller Microsoft: Vilket är det bästa AI-lagret just nu?

Artificiell intelligens (AI) marknaden exploderade förra året och förväntas växa med 37% årligen fram till 2030, vilket skulle överstiga ett värde av 1 biljon dollar. Företag som Advanced Micro Devices (AMD) och Microsoft har omstrukturerat sina verksamheter för att fokusera på denna sektor. AMD, som har blivit ett hot inom chipindustrin, planerar att börja leverera sin MI300X GPU i år, utformad för att utmana Nvidia. Å andra sidan investerade Microsoft 1 miljard dollar i OpenAI 2019 och har sedan dess ökat denna investering avsevärt. Microsofts samarbete med OpenAI har gett dem tillgång till några av de mest avancerade AI-modellerna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 januari

Maskinsynsmarknaden för kvalitetskontroll väntas nå 7,2 miljarder dollar till 2028

Maskinsyn (MV) lösningar för kvalitetskontroll inom tillverkning blir allt mer nödvändiga för tillverkare på grund av ökade regleringskrav, nya tillverkningstekniker och brist på arbetskraft. Enligt en ny rapport från globala teknikintelligensföretaget ABI Research, står marknaden inför en betydande utveckling på grund av den växande närvaron av artificiell intelligens (AI) lösningar. Detta kommer att driva tillväxten på marknaden för kvalitetskontrollmaskinsyn till 7,2 miljarder dollar till 2028, upp från 2,3 miljarder dollar 2023.

Direktlänk Dela Wire19 fördjupade 3 januari

Audacity ljudprogramvara inkluderar nu OpenVINO AI-effekter

Audacity ljudprogramvara har nu inkluderat nya OpenVINO AI-effekter för användare på Windows. De nya funktionerna inkluderar brusreducering och transkription, vilket är användbart för podcasts, samt musikgenerering, musikstil remix och musikseparation, vilket är användbart för musik. OpenVINO är ett verktyg som Intel släppte som tillåter djupinlärningsmodeller att köra lokalt på Intel-hårdvara. Var och en av dessa nya funktioner som utnyttjar OpenVINO använder AI som körs direkt på din hårdvara.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 3 januari

Trender inom artificiell intelligens på spelmarknaden

Artificiell intelligens (AI) i spelmarknaden har genomgått betydande förändringar de senaste åren, främst på grund av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Det finns en ökande efterfrågan på innovativa lösningar som effektiviserar processer. Dessutom är det en ökande betoning på hållbarhet, vilket får företag att anta miljövänliga metoder. Marknadens storlek för AI i spel var värderad till XX miljarder USD 2020 och förväntas nå XX miljarder USD 2028. Några av de ledande företagen på marknaden inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Roughcutreviews.com fördjupade 3 januari

Att införa AI i din organisation: En grundläggande guide

Artikeln diskuterar hur man kan införa artificiell intelligens (AI) i en organisation. Författaren föreslår att man börjar med att identifiera vilka marknadsföringsuppgifter som kan gynnas av AI-verktyg, definiera målgruppen inom organisationen som utför dessa uppgifter och fastställa nyckeltal för att mäta framgången med AI-verktygen. Därefter bör man identifiera de specifika uppgifterna och målen för AI-strategin och bestämma vilka roller inom organisationen som behöver tillgång till AI-verktyg. Slutligen bör man bestämma budgeten, tiden och de mänskliga resurserna som krävs för att implementera AI.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 2 januari

Tre AI-aktier att överväga att investera i januari

Den artificiella intelligensmarknaden (AI) exploderade 2023 och visar inga tecken på att sakta ner. ChatGPT:s debut återuppväckte intresset för sektorn och tvingade många att omvärdera vad de trodde var möjligt med tekniken. Data från Grand View Research visar att AI-marknaden beräknas expandera med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Tre AI-aktier att överväga att investera i januari är Advanced Micro Devices (AMD), Intel och Alphabet. AMD planerar att lansera en ny AI-chip, MI300X, för att utmana Nvidia. Intel arbetar också med en ny AI-chip, Gaudi3. Alphabet har också lovande utsikter inom AI med sin storskaliga språkmodell Gemini.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 2 januari

Tre AI-aktier att överväga för investeringar i januari

AI-marknaden exploderade 2023 och visar inga tecken på att sakta ner. Data från Grand View Research visar att AI-marknaden förväntas växa med en årlig sammansatt tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle resultera i årliga försäljningar överstigande $1 biljon före decenniets slut. Tre aktier att överväga för investeringar är Advanced Micro Devices (AMD), Intel och Alphabet. AMD planerar att lansera en ny chip för att utmana Nvidias dominans. Intel arbetar också på en ny AI-chip för att konkurrera med Nvidia. Alphabet har spännande utsikter inom AI med sin stora språkmodell Gemini.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 januari

Artificiell intelligens når persondatorer 2024 tack vare nya processorer

Artificiell intelligens (AI) kommer till persondatorer 2024 tack vare nya processorer från AMD och Intel. Detta kan starta en större uppgraderingscykel, vilket kan öka aktierna för Dell och HP, enligt analytiker. AMD och Intel meddelade i början av december om AI-aktiverade processorer för PC. AMD presenterade sin Ryzen 8040-serie notebook-processorer för AI-datorer den 6 december. Intel lanserade sina rivaliserande Intel Core Ultra mobila processorer den 14 december. Dessutom ansluter Qualcomm sig till konkurrensen med sin Snapdragon X Elite-processor, som planeras lanseras på nya datorer i mitten av 2024. Microsoft förväntas också spela en viktig roll med planer på en nästa generations version av sitt Windows-operativsystem som är optimerat för lokal AI-behandling.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 2 januari

Tre lovande AI-aktier att överväga i januari: AMD, Intel och Alphabet

AI-marknaden exploderade 2023 och visar inga tecken på att sakta ner. Chatten GPT väckte nytt intresse inom sektorn, vilket tvingade många företag att ompröva sina affärsmodeller för att utveckla industrin. Data från Grand View Research visar att AI-marknaden förväntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Här är tre AI-aktier du kanske vill överväga att köpa i januari: Advanced Micro Devices (AMD), Intel och Alphabet. AMD planerar att lansera en ny chip för att utmana Nvidia´s dominans. Intel arbetar också med att utforma en ny AI-chip för att ta upp kampen med Nvidia. Alphabet, som hade ett framgångsrikt 2023, har spännande utsikter inom AI med sitt stora språkmodell Gemini.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 januari

AI dominerade 2023 och förväntas göra detsamma 2024

Generativ artificiell intelligens (AI) dominerade 2023 och förväntas göra detsamma 2024. Prognoser från ledare på CrowdStrike, Intel 471, LastPass och Zscaler förutspår hur tekniken kommer att användas, missbrukas och utnyttjas på överraskande sätt under det kommande året. Här diskuteras hur tekniken kommer att påverka arbetskraften, attackytor och skapa nya dataosäkerheter när företag kämpar med att hantera nya stora språkmodellsdata (LLM) pooler. Med AI:s fortsatta boom ökas insatserna för cybersäkerhet in i det nya året med ett amerikanskt presidentval i november, en fortsatt kompetensgap för cybersäkerhetssektorn att tampas med och ökningen av ransomware-hot.

Direktlänk Dela SC Media fördjupade 2 januari

Nvidia dominerar AI-marknaden, men dessa tre chipbolag kan utmana 2024

Nvidia var 2023 års aktie tack vare efterfrågan på företagets produkter i samband med AI-boomen. Nvidia-aktien ökade med 239% under året, vilket gjorde företaget till ett av fem amerikanska företag med ett värde över en biljon dollar. Trots Nvidias framgångar kan tre andra chipbolag utmana företaget 2024: Advanced Micro Devices (AMD), ACM Research och Taiwan Semiconductor. AMD har nyligen lanserat sina Instinct MI300 AI-acceleratorer och gjort flera förvärv inom AI, ACM Research är en relativt okänd aktör som tillverkar maskiner för rengöring av halvledarplattor, och Taiwan Semiconductor är världens största kontraktstillverkare av halvledare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 januari

Förbättring av stora språkmodeller med Direkt Preferensoptimering

Stora förtränade språkmodeller (LLM) kan endast utföra nästa-token-prediktion, vilket gör dem oförmögna att svara på frågor. Därför blir dessa basmodeller ofta fintonade på par av instruktioner och svar för att fungera som hjälpsamma assistenter. Men denna process kan fortfarande vara bristfällig: fintonade LLM:er kan vara partiska, toxiska, skadliga osv. Här kommer Förstärkningsinlärning från Mänsklig Återkoppling (RLHF) in i bilden. I denna artikel kommer vi att skapa NeuralHermes-2.5, genom att fintona OpenHermes-2.5 med en RLHF-liknande teknik: Direkt Preferensoptimering (DPO).

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 1 januari

Statligt stödda AI-företag växer globalt

Under de senaste veckorna 2023 har flera statligt stödda artificiella intelligens (AI) företag lanserats globalt. Abu Dhabi lanserade AI71, som kommer att kommersialisera deras stora språkmodell (LLM), Falcon. Mistral, en fransk modellbyggare, meddelade en finansieringsrunda på 400 miljoner dollar. Krutrim, en indisk startup, avtäckte Indiens första flerspråkiga LLM. Dessa företag strävar efter att bli nationella AI-mästare, och konkurrerar globalt med företag som OpenAI. Samtidigt har länder som USA och Kina lovat att investera 40-50 miljarder dollar vardera i AI, och andra länder följer efter för att inte hamna efter i teknologiracet.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 1 januari

AI-sektorn: Tre lovande investeringar för 2024

År 2024 förväntas bli ett betydelsefullt år för investerare inom AI-sektorn. Tre framstående AI-aktier med marknadsöverträffande utsikter är International Business Machines (IBM), Nvidia och ASML Holdings. IBM har strategiskt vridit mot AI och molnberäkning. Nvidia är pionjär inom specialiserad hårdvara och generativa AI-system. ASML Holdings utgör ryggraden i AI-chiptillverkning. Dessa företag representerar inte bara toppen av innovation inom AI, utan erbjuder också unika investeringsmöjligheter. Nvidia förväntas klättra högre under det nya året, medan IBM kombinerar fantastiska tillväxtutsikter och en oslagbar AI-historia med billiga aktiepriser. Trots att ASML Holdings underpresterade många AI-aktier under året, kan det stiga kraftigt 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 december

Nvidia och Microsoft: Vilken är bästa AI-aktien att investera i för 2024?

Intresset för artificiell intelligens (AI) har ökat kraftigt under året, främst drivet av lanseringen av OpenAI:s ChatGPT i november 2022. AI-marknaden förväntas växa med en årlig sammansatt tillväxttakt på 37% fram till 2030, och överstiga 1 biljon dollar före decenniets slut. Flera techföretag har anpassat sina verksamheter till denna växande industri, vilket skapar attraktiva investeringsmöjligheter. Nvidia och Microsoft är två attraktiva alternativ, med starka positioner inom AI. Nvidia har dominerat GPU-marknaden i flera år, medan Microsoft har investerat tidigt i AI och har exklusiv tillgång till några av de mest avancerade AI-teknikerna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 december

Maskininlärning i bilmarknaden: Tillväxt och konkurrenskraftig landskap

Maskininlärning i bilmarknaden har upplevt betydande tillväxt och utveckling på senare år, med ökad efterfrågan som ett resultat av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Marknaden är mycket konkurrenskraftig, med både etablerade företag och nya aktörer. Företag investerar kontinuerligt i forskning och utveckling, produktinnovation och förbättringar av tjänster för att behålla en konkurrensfördel. Industriledare strävar ständigt efter att utöka sin globala räckvidd genom aggressiva marknadsföringstekniker och diversifiering av produktportföljen.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 31 december

Tre bästa AI-aktier att äga 2024 enligt Motley Fool

2024 förväntas bli ett betydande år för investerare inom artificiell intelligens (AI). Tre bidragsgivare från Motley Fool har presenterat sina bästa AI-investeringar för det nya året. International Business Machines (IBM) har strategiskt vänt sig mot AI och molnbaserad databehandling. Nvidia är en pionjär inom specialiserad hårdvara och generativa AI-system. ASML Holdings utgör ryggraden i AI-chiptillverkning. Dessa företag representerar inte bara toppen av innovation inom AI, utan erbjuder också unika investeringsmöjligheter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 december

Så kommer AI att förändra vår värld 2024

Artificiell intelligens (AI) förväntas förändra vår värld på betydande sätt 2024. OpenAI, företaget bakom Chat, GPT, har möjliggjort för utvecklare att skapa anpassade versioner av GPT:s generativa mjukvara, vilket liknar AI-versionen av en appbutik. Dessa anpassade GPT:s kan användas för specifika uppgifter som att ge råd om skrivande eller resor. AI:s framsteg sträcker sig även till röstassistenter som Amazons Alexa och Googles Gemini, som kan analysera och lära sig från olika typer av medier. En annan framträdande aktör är startup-företaget Humane, som har skapat en enhet som fungerar som en personlig assistent. Dessutom har AI börjat integreras i smartphones, med funktioner som tillåter användare att redigera bilder och byta ut ansikten. Dock finns det oro kring missbruk av AI, särskilt i sociala medier. Företag förväntas också börja ta ut högre avgifter för sina generativa AI-produkter.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 31 december

Microsofts veckouppdatering: Säkerhetsuppdateringar, ny tiny11-version, Copilot för Android och iOS och mer

Microsoft har genomfört säkerhetsuppdateringar, släppt en ny version av tiny11, och lanserat Copilot för Android och iOS. NTDEV har släppt tiny11-kärnan för ARM64-processorer. Lenovo förbereder en Windows 11-laptop med en avtagbar skärm som kan fungera som en fristående Android-platta. LG har förannonserat de senaste tillskotten till sin Gram-linje. Microsoft planerar att släppa Surface Pro ´10´ och Surface Laptop ´6´ någon gång på våren. Microsoft lanserade tyst en ny Copilot-app för Android och iOS. The New York Times har stämt Microsoft och OpenAI för att ha tränat ChatGPT på ´miljontals artiklar publicerade av The Times´ utan samtycke.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 31 december

Copilot-appen lanseras för iOS, Surface-laptops med AI-funktioner och Instagrams nya statusdelningsfunktion

Microsofts chatbot Copilot, drivet av GPT-4, är nu tillgänglig för iPhones och iPads. Användare kan få tillgång till de senaste generativa AI-funktionerna gratis. Dessutom finns en ChatGPT Plus-prenumeration tillgänglig för cirka 2000 Rs per månad i Indien. Microsoft planerar att lansera nästa generation Surface-datorer med AI-funktioner 2024. Dessa enheter kommer att inkludera en dedikerad neural bearbetningsenhet (NPU) baserad på antingen Snapdragon X-serien eller de nyligen introducerade 14:e generationens Intel Core Ultra-processorer. Instagram arbetar på en ny funktion som låter användare dela en annan användares profil som en historia. Apple´s iPhone 15-serie har fått en betydande rabatt strax före 2024.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 31 december

Gigabytes stora NVIDIA AI-servrar visas på SC23

På SC23-visningen presenterades Gigabytes stora NVIDIA AI-servrar. Bland toppfemmen var Gigabyte G593-SD0 NVIDIA HGX H100 8-GPU Server, som har dubbla processorer från Intels 4:e eller 5:e generation Xeon-familjer och åtta NVIDIA H100 GPU:er. Gigabyte G493-SB0 8x PCIe GPU Server har NVMe SSD och hårddisklagring, två expansionsplatser och fram I/O för hantering och kontrollplanetsnätverk. Gigabyte H223-V10 NVIDIA Grace Hopper 2U 4-Node Server har 72 Arm-kärnor och en NVIDIA Hopper GPU per nod. Gigabyte H263-V60 NVIDIA Grace Superchip 2U 4-Node Server har 144 Arm Neoverse V2-kärnor i en enda nod eller 572 kärnor i 2U. Gigabyte XH23-VG0 NVIDIA Grace Hopper 2U Server är företagets MGX-stil 2U-system för Grace Hopper.

Direktlänk Dela ServeTheHome fördjupade 31 december

Microsoft planerar att lansera nya Surface Pro och Surface Laptop med AI-förbättringar 2024

Microsoft planerar att lansera de senaste versionerna av Surface Pro och Surface Laptop 2024, med både designöverhalningar och integrationer av nästa generations AI-teknik. Trots justeringar efter avgången av Surface-teamets ledare Panos Panay, förblir Microsofts engagemang för Surface-linjen starkt. De nya modellerna förväntas vitalisera varumärket, likt uppdateringarna som setts i Surface Hub, Surface Laptop Studio och andra linjer 2023. Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 kommer att erbjuda betydande förbättringar, inklusive Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series chips, samt toppmoderna neurala processenheter för förbättrad AI-prestanda. Prissättningen för dessa modeller har ännu inte tillkännagivits.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 30 december

Microsoft förväntas lansera AI-aktiverade Surface-bärbara datorer

Microsoft arbetar med betydande uppdateringar till sina Surface Pro- och Surface Laptop-linjer, som enligt källor kommer att innehålla stora uppgraderingar med förbättrade designer, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. Datorn förväntas tillkännages på våren. Enligt rapporter kommer enheten att marknadsföras som Microsofts första riktiga nästa generations AI-datorer. Både Surface Pro och Surface Laptop kommer för första gången att vara tillgängliga i Intel och Arm-smaker, och båda kommer att ha nästa generations NPU (neural processing unit) kisel.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 29 december

Microsoft uppgraderar Surface-serien med AI-funktioner

Microsoft arbetar på betydande uppgraderingar till sin Surface Pro- och Surface Laptop-serie, inklusive förbättrade design, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. De nya enheterna, som kommer att presenteras på våren, kommer att marknadsföras som Microsofts första riktiga nästa generations AI-datorer. Både Surface Pro och Surface Laptop kommer att finnas tillgängliga i Intel och Arm-versioner, och båda kommer att ha nästa generations NPU (neural processing unit) kisel. Microsoft har också lanserat en ny dedikerad Copilot-app i Google Play Store.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 29 december

Microsoft förbereder att lansera världens första ´riktiga´ AI-datorer

Artificiell intelligens (AI) har snabbt blivit ett populärt begrepp inom teknikvärlden och de flesta konsumentteknikföretag strävar nu efter att lägga till AI-funktioner i sina produkter. Microsoft har redan lagt till AI i Windows 11 i form av Copilot och sägs nu vara redo att introducera världens första ´riktiga´ AI-datorer. Enligt Windows Central kommer Microsofts kommande Surface-enheter att levereras med en mängd AI-funktioner och marknadsföras som företagets första riktiga nästa generations AI-datorer. De första två CADMUS-datorerna kommer att vara nästa generations Surface Pro och Surface Laptop, som kan tillkännages några månader innan nästa version av Windows (med kodnamnet Hudson Valley) släpps till allmänheten.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 29 december

AI är i fokus på CES 2024

AI är huvudämnet på CES, den största årliga sammankomsten för konsumentelektronikbranschen i USA, som återvänder till Las Vegas den 9 januari. Årets produkter kommer att vara rikligt försedda med AI. Generativ AI-teknik kom i rampljuset i november 2022 när OpenAI släppte den första versionen av ChaptGPT. Företag som Intel, Qualcomm och AMD förväntas tillkännage chips som stöder AI-tjänster på de enheter som bär dem. Dessa chips skulle behandla AI-uppgifter lokalt, vilket gör saker som datorvision, röst-till-text-tjänster och generativ databehandling snabbare.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 29 december

Marknadsöversikt för maskininlärning inom tillverkning

Mr Accuracy Reports har lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning. Marknaden har växt betydligt i termer av intäktsandel under de senaste åren och förväntas expandera med en robust CAGR under prognosperioden. Rapporten belyser viktiga aspekter som marknadsstorlek, marknadsdefinition, dynamik, marknadssegmentering, geografisk expansion och konkurrensmiljö. Nyckelspelare på den globala marknaden inkluderar Intel, IBM, Siemens, GE, Google, Microsoft, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS), Nvidia och Sight Machine.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 29 december

Microsoft planerar att lägga till AI-drivna funktioner i kommande Surface-enheter

Microsoft planerar att lägga till nya AI-drivna funktioner i sina kommande enheter i Surface-serien. Enligt en rapport kommer de kommande Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 att drivas av Intel och ARM-baserade Qualcomm Snapdragon-chip, med båda varianterna med nästa generations Neural Processing Unit (NPU) för AI-datorförstärkning. Rapporten nämnde att Microsoft internt refererar till ARM-enheter som drivs av Qualcomm Snapdragon X-serie-chip som ´CADMUS´ datorer. Dessa enheter kommer troligen att byggas specifikt för nästa version av Windows, som internt på Microsoft kallas ´Hudson Valley´.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 29 december

Microsoft förbereder AI-uppgraderingar till sin Surface-serie

Microsoft planerar att uppgradera sin Surface-serie med nya AI-funktioner, enligt källor till Windows Central. Teknikjätten arbetar på betydande uppdateringar till sina Surface Pro och Surface Laptop-linjer, som kommer att innehålla stora uppgraderingar med förbättrade designs, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. De nya enheterna kommer att tillkännages på våren och kommer att marknadsföras som Microsofts första sanna nästa generations AI-datorer.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 29 december

Microsofts planer för nästa generations Surface Pro och Surface Laptop läckta

För första gången kommer både Surface Pro och Surface Laptop att finnas tillgängliga i Intel- och ARM-varianter. ARM-varianterna kommer att ha en anpassad version av Qualcomms nya Snapdragon X-seriens chipp. Intel-varianterna kommer att drivas av de senaste 14:e generationens Intel-processorer. Surface Laptop kommer att få en designuppdatering för första gången. Microsoft avslöjade nyligen den nya Surface Laptop Studio 2, Surface Laptop Go 3 och Surface Go 4, men det nämndes inget om en ny Surface Pro och Surface Laptop-modell. Nu har vi en ny rapport som detaljerar företagets planer för dessa nästa generationsmodeller. Teamet sägs arbeta på Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 med förväntad lansering 2024. Båda dessa modeller rapporteras ge betydande uppgraderingar jämfört med sina föregångare.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 29 december

LG avslöjar nya lättviktiga bärbara datorer inför CES 2024

Inför CES 2024 avslöjar LG nya bärbara datorer i sina ultralätta LG Gram och LG Gram Pro-serier. Om du letar efter OLED-skärmar och bättre grafik, ta en titt på 2024 års LG Gram Pro-sortiment. För 2024 finns Gram Pro 16 och 17, samt LG Gram Pro 2-i-1. Gram Pro 16 finns antingen i standard Wide Quad eller med en OLED-skärm, samt 2-i-1. 2-i-1 fungerar som en bärbar dator och en surfplatta, med en pekskärm, en 360-graders justerbar gångjärn och en laddningsbar trådlös penna. Alla är utrustade med NVMe PCIe 4.0 SSD: er, NVIDIA GeForce RTX 3050 grafikkort och en FHD-webbkamera med ansiktsigenkänning.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 29 december

Microsoft förbereder AI-aktiverade uppgraderingar för Surface-sortimentet

Microsoft förbereder sig för att uppgradera sitt Surface-sortiment med nya AI-aktiverade funktioner, enligt en rapport. De kommande Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 kommer att komma med en nästa generations neurala bearbetningsenhet (NPU), tillsammans med Intel- och Arm-baserade alternativ. Microsofts Arm-baserade enheter kommer att drivas av Qualcomms nya Snapdragon X-chips. Dessutom kommer Surface Pro 10 att ha en ljusare skärm som stöder HDR och kommer med en antireflexbehandling. Surface Laptop 6 kommer att ha en något större 13,8-tums skärm.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 29 december

Microsoft planerar stora uppdateringar för Surface Pro och Surface Laptop

Microsoft planerar att genomföra betydande uppdateringar av sina Surface Pro och Surface Laptop-serier, med förbättrade design, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. De nya enheterna förväntas annonseras på våren och marknadsförs som Microsofts första riktiga nästa generations AI-PC:er. Både Surface Pro och Surface Laptop kommer för första gången att finnas tillgängliga i Intel och Arm-varianter, och båda kommer att ha nästa generations NPU (neural processing unit) kisel. Microsoft planerar också en mer betydande designuppdatering för Surface Pro-linjen som riktar sig mot en sen 2025 släppfönster.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 28 december

Nvidia säkrar tillgången på HBM3-minne för framtida AI- och HPC-applikationer

Nvidia har förköpt över $1,3 miljarder av HBM3-minne från Micron och SK Hynix för att säkerställa en stabil försörjning av minne till sina kommande AI- och HPC-GPU-lanseringar 2024. Nvidia accelererar två produkter med HBM3E-minne: H200 AI och HPC GPU med 141GB HBM3E-minne, samt GH200-plattformen med en Grace CPU och en H200 GPU utrustad med 141GB HBM3E-minne. Dessa enheter kommer att kräva en enorm mängd minne, så förköp är logiskt för Nvidia. Det återstår att se om Micron, SK Hynix och Samsung kommer att ha tillräcklig kapacitet för att tillhandahålla HBM3 och HBM3E-minne till andra utvecklare av AI- och HPC-lösningar, som AMD, AWS och Intel.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 28 december

Global marknad för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning växer snabbt

Den globala marknaden för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning är en av de ledande marknaderna globalt, som innefattar utveckling av innovativa tekniker och en extremt kategoriserad sektor. Marknadsrapporten levererar djupgående information efter en genomgripande undersökning utförd över industrin. Den observerar konkurrensstrukturen globalt och innehåller en detaljerad sammanfattning av olika företag, tillverkare, organisationer och andra konkurrerande aktörer som har en stor inverkan på den globala marknaden. Några av de stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar iCarbonX, Inbenta, Prisma Labs, Jibo, NVIDIA, Next IT, Intel, Quadratyx, AIBrain, Numenta.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 28 december

Marknadsöversikt för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvård: Förväntas expandera kraftigt

En ny forskningsrapport från Mr Accuracy Reports har lagts till dess tjänsteutbud som behandlar den globala marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården. Marknaden har vuxit betydligt i termer av intäktsandel under de senaste åren och förväntas expandera med en robust CAGR under prognosperioden. Rapporten erbjuder en detaljerad analys av marknaden för att hjälpa användare och investerare att förstå den övergripande marknadsdynamiken. Den belyser marknadssegment baserat på typ, applikationer, regioner, nyckelproducenter, nyckelinvesteringar och marknadsscenario efter COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 28 december

Under 2023 har artificiell intelligens (AI) dominerat elektronik- och halvledarindustrin. På CES 2023 förklarade Dr. Lisa Su, ordförande och VD för AMD, att AI är den avgörande megatrenden inom teknik. AMD lanserade branschens första x86-processor med dedikerad AI-hårdvara. Intel lanserade sina 5:e generationens Xeon-processorer och Core Ultra mobila processorer, båda med inbyggd AI-acceleration. Flera andra företag, inklusive Nvidia, Microsoft och Qualcomm, har också lanserat AI-lösningar. AI har även blivit en stor del av verktyg för PCB-design, IC-design och inbyggd utveckling.

All About Circuits fördjupade 28 december

Microsoft utforskar integration av AI Copilot-tangent i Windows-tangentbord

Microsoft undersöker möjligheten att integrera en AI Copilot-tangent i sina Windows-tangentbord, ett djärvt steg som syftar till att förbättra användarinteraktionen med operativsystemet. Det föreslagna AI Copilot-tangenten är en del av Microsofts strategi att dra nytta av de senaste framstegen inom AI-teknik, inklusive den formidabla GPT-4. Denna utveckling är tänkt att ersätta den mindre funktionella Windows-tangenten. AI Copilot-tangenten kommer att effektivisera utförandet av uppgifter som att ändra bakgrundsbilder, justera inställningar och få tillgång till specifika kontrollpaneler utan att behöva navigera genom komplicerade menyer.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 27 december

AI förväntas bli alltmer integrerad i vardagsprodukter under 2024

Artificiell intelligens (AI) kommer att bli alltmer integrerad i vardagsprodukter under 2024, enligt rykten inför den kommande CES-mässan. Generativ AI förväntas dyka upp i allt från kylskåp och leksaker till träningsutrustning och bilar. AI-synsteknik kommer att ge enheter förmågan att se vad vi gör och chatbots kommer att låta oss interagera med objekt på samma sätt som vi pratar med ChatGate idag. Investeringar i AI har nått rekordnivåer och 2024 förväntas bli året då vi ser AI-modellerna i verkliga produkter.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 27 december

Elbilar överträffar AI som största inkomstkälla för halvledarindustrin 2024: Undersökning

Enligt en undersökning utförd av KPMG LLP och Global Semiconductor Alliance (GSA) är fordonsindustrin den viktigaste inkomstkällan för halvledarindustrin. Detta kan tillskrivas den fortsatta datoriseringen och elektrifieringen av fordon. Artificiell intelligens (AI) kom på en nära andra plats som den näst viktigaste tillämpningen som driver intäkterna för halvledarföretag 2024. Mikroprocessorer (inklusive GPU:er som används för AI) rankades som den största produktmöjligheten för branschtillväxt under 2024. Nvidia Corp håller den största GPU-andelen för användning i datacenter, medan Qualcomm och Advanced Micro Devices är andra stora spelare inom AI-chip.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 26 december

Intel lanserar revolutionerande AI-chip för att driva AI PC-eran

Intel, ett ledande halvledartillverkningsföretag, har lanserat sina senaste AI-chip för att driva AI PC-eran. De nya chipen, kända som Intel Core Ultra, förväntas revolutionera PC- och laptopindustrin genom att möjliggöra robusta AI-arbetsbelastningar. En av dessa acceleratorer, kallad Gaudi, är positionerad för att konkurrera med Nvidias H100 och AMD:s MI300X AI-chip. Intel planerar att släppa Gaudi3-processorn senare 2024. Denna processor kommer att erbjuda ännu högre prestanda med förbättrade nätverksfunktioner. Intel siktar på att fånga en betydande andel av datacenter AI-marknaden.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 26 december

AI var årets tema på aktiemarknaden 2023, ETFs erbjuder balanserad risk-reward

Artificiell intelligens (AI) var 2023 års tema på aktiemarknaden, vilket ledde till rekordhöga aktiekurser för teknikjättar som Nvidia och Microsoft. Trots stora vinster för mindre AI-aktier som Palantir Technologies, C3.ai och Lemonade, ligger de fortfarande långt under sina bästa nivåer. Detta belyser svårigheten att välja vinnare i en helt ny bransch som AI. För att fånga upp AI: s uppåtsida erbjuder börshandlade fonder (ETF: er) en bra risk-reward balans. Två bra AI-fokuserade ETF: er är Ark Innovation ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 december

Mozilla introducerar MemoryCache för förbättrad användarintegritet och anpassad webbupplevelse

Mozilla forskare har introducerat MemoryCache, en innovativ webbläsartillägg som syftar till att förbättra användarnas integritet och erbjuda en anpassad webbupplevelse. MemoryCache kombinerar på-enhet och maskininlärningsmodeller med lokalt lagrade webbläsarfiler och säkerställer att användarna behåller kontrollen över sina data utan att kompromissa med bekvämligheten. Dess huvudfunktion involverar en Firefox-tillägg för att spara webbsidor till en utvald underkatalog i användarens /Downloads/mapp. MemoryCache är fortfarande i de tidiga stadierna men visar redan potentialen att vara ett användbart verktyg för snabbt segmentering och indexering av webbsidor för semantisk sökning.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 26 december

Ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter publicerad

Mr Accuracy Reports har publicerat ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och nyckelaffärssegment (2022-2029). Forskningen utförs på primära och sekundära statistikkällor och består både av kvalitativa och kvantitativa detaljer. Några av de stora spelarna som profileras i studien är Microsoft, Qualcomm, Intel, Google, Alibaba, NVIDIA, Arm, Horizon Robotics, Baidu, Synopsys, Cambricon, MediaTek, Mythic, NXP. Rapporten belyser viktiga marknadsaspekter och svarar på frågor som vilka som är de viktigaste marknadsaktörerna i marknaden för artificiell intelligens för Edge-enheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 26 december

2024 kommer att vara ett avgörande år för AI efter framväxten av generativ AI som förvandlar hur människor och maskiner kommunicerar. Syntetiska data driver redan en stor del av innovationen inom generativ AI. Inom sjukvården används syntetiska data för att generera patientpopulationer, vilket hjälper till med frågor kring integritet. Företag har börjat bygga AI-träningskapacitet och det förväntas att vi kommer att se mycket mer modellträning och utveckling. Den banbrytande utvecklingen har flyttat från mega-labb som OpenAI eller DeepMind till öppna källprojekt. Detta har resulterat i en mängd spännande, mindre, vanligtvis domänspecifika projekt. Vi kommer också att se mer AI-chips i datorer. Det förväntas inte vara någon brist på GPU:er; om något är risken på andra sidan.

AI Business fördjupade 26 december

Intels VD anser att Nvidias AI-framgång beror på ´exceptionell tur´

Intels VD Pat Gelsinger deltog nyligen i ett event vid MIT i Boston. Under intervjun diskuterade han AI-boomen och Nvidias framgång inom området, vilket han anser beror på ´exceptionell tur´. Han uttryckte ånger över att Intel lade ner Larrabee-projektet, som han tror kunde ha varit lika framgångsrikt. Bryan Catanzaro på Nvidia har svarat på Gelsingers kommentarer, och hävdar att Nvidias dominans inte kommer från tur, utan från vision och genomförande.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 24 december

AI bekämpar graffiti-vandalism och Google planerar massavsked, medan Nvidia växer tack vare AI-boom

Historic England använder AI för att bekämpa graffiti-vandalism på historiska platser som kyrkor och slott. AI-tekniken används för att identifiera förövare genom deras taggar, spåra deras rörelser genom att jämföra graffiti på olika platser och analysera färger för att spåra ursprunget till sprejburkar. I andra nyheter kan upp till 30 000 anställda förlora sina jobb i en stor nedskärning hos Google, då företagets AI-innovation har gjort dessa positioner överflödiga. Nvidia är på väg att bli den nya intäktsledaren inom halvledarindustrin, bryta en tre decennier lång dominans av Intel och Samsung Electronics.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 24 december

Nvidia kan bli ny inkomstledare inom halvledarindustrin

Halvledarindustrin kan se en ny inkomstledare för första gången på tre decennier som inte är Intel eller Samsung Electronics efter ett år där alla pratade om artificiell intelligens. Nvidia har en hög marknadsandel inom grafikprocessorer (GPUs), vilka har blivit avgörande för AI genom att tillhandahålla beräkningskraften för maskininlärning.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 24 december

Samsung och Naver utmanar Nvidias dominans inom AI-chip med energieffektiv lösning

När OpenAI släppte ChatGPT-chatboten för ett år sedan, blev AI-teknologin som driver system som ChatGPT mycket populär. Nvidia, som tillhandahöll AI-accelerationshårdvaran som möjliggjorde detta, såg sin aktiekurs tredubblas 2023. Men nu utmanas Nvidia av Samsung Electronics och Naver, som utvecklar hårdvara och mjukvara för att matcha eller överträffa de bästa verktygen på marknaden idag. De hävdar att deras kommande AI-chip kommer att vara åtta gånger mer energieffektivt än Nvidias H100-accelerator. Detta kan innebära ett hot mot Nvidias dominans, då effektivitet är viktigt inom AI-beräkning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 december

ASRock Industrial släpper nya ultrakompakta datorer med AI-stöd

ASRock Industrial har lanserat nya ultrakompakta datorer i sina NUC BOX (Intel-baserade) och 4X4 BOX (AMD-baserade) serier. Dessa system har fått betydande marknadsacceptans, mycket tack vare att de är snabba med att lansera de senaste plattformarna. Både Intel och AMD har börjat marknadsföra hårdvaruaccelererade AI-uppgifter som en viktig försäljningspunkt. Intel har integrerat stöd för NPUs (Neural Processing Unit) i sina nyligen lanserade Meteor Lake SKU:er, medan AMD:s Phoenix-serie av notebook-chips lanserade tidigare i år faktiskt hade NPU-komponenter på vissa SKU:er. Dessa har nu fått mer mjukvarustöd och marknadsfokus efter att ha blivit omdöpta till Ryzen AI i den nyligen lanserade Phoenix-uppdateringen.

Direktlänk Dela AnandTech fördjupade 23 december

Intel kan vara ett bättre AI-lager att köpa än Nvidia

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har skapat många miljonärer i år, med chipaktier som Nvidia som har skjutit i höjden med 230% sedan den 1 januari. Nvidia har dragit stor nytta av ökad efterfrågan på grafikprocessorer (GPU:er), vilka är avgörande för att träna AI-modeller. Intel, med många års erfarenhet på chipmarknaden, planerar att lansera en ny AI-GPU 2024, vilket kan göra den till ett mer attraktivt alternativ för investerare. Trots att Intel har förlorat marknadsandelar till konkurrenter som Advanced Micro Devices och Apple, har företaget återhämtat sig något och vänder nu sin uppmärksamhet mot den växande AI-marknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 december

Microsoft har introducerat en rad AI-utvecklingsverktyg under sin Ignite 2023-händelse. Azure AI Studio stöder AI-utveckling i stor skala för molnbaserade applikationer, medan Copilot Studio utökar de äldre Power Virtual Agents AI-verktygen med OpenAI-drivna ´boosts´. Dessutom har Microsoft nu gjort Windows AI Studio tillgängligt i en förhandsgranskning. Verktyget syftar till att föra Microsofts och dess partners AI-modeller till PC:er, först med hjälp av GPU:er men så småningom även ombord AI-acceleratorer, som Arm och Intel NPUs i Microsofts senaste Surface-hårdvara.

InfoWorld fördjupade 21 december

Teknologitrender 2024: Generativ AI, förstärkt och virtuell verklighet, och självkörande bilar

Generativ AI kommer att fortsätta att vara ett hett ämne 2024, med fokus på hur företag genererar intäkter från sina tidiga investeringar. Augmented och virtuell verklighet kommer att ta centrum när Apple släpper sin Vision Pro headset tidigt 2024, vilket skapar en konkurrens med Meta. Självkörande teknik kommer också att få mycket uppmärksamhet 2024, då företag som Tesla och GM står inför kritik relaterad till deras självkörande kapaciteter. Dessutom kommer Intel, AMD och Qualcomm att lansera datorer med möjlighet att köra generativa AI-appar, vilket kommer att ge användarna större integritet och säkerhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 december

Artificiell intelligens ses som toppintäktsdrivare i halvledarindustrin 2024

Halvledarindustrin ser artificiell intelligens (AI) som en toppintäktsdrivare 2024, enligt en undersökning av 172 chipexekutiver utförd av KPMG och Global Semiconductor Alliance. De flesta av de tillfrågade arbetar på företag med mer än $1 miljard i årlig omsättning. Undersökningen visar att AI har hoppat till den näst viktigaste intäktsdrivaren för industrin, efter att ha placerats fjärde i de två föregående årliga undersökningarna. Biltillverkning var fortfarande den främsta intäktsdrivaren i undersökningen, dess andra år i rad. Marknadsledare som Intel, Nvidia, Qualcomm, AMD och andra är alla ombord på AI-chip-vagnen. Nvidia har den största GPU-andelen för användning i datacenter, men Intel har just lanserat sin 5:e generation Xeon för servrar tillsammans med en Core Ultra halvledare för mobiler, inklusive det nya AI PC-konceptet.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 21 december

Europa godkänner världens första reglering av artificiell intelligens

Europa har godkänt den första regleringen av artificiell intelligens (AI) i världen. Regleringen kategoriserar AI-applikationer baserat på deras risker och inför stränga sanktioner för överträdelser, med böter på upp till 35 miljoner euro eller 7% av bruttoinkomsten. Det finns också en övergångsperiod fram till 2026 för företag att följa lagen. Teknikjättar som IBM, Intel och Google har redan utvecklat plattformar och system för att säkerställa en etisk, transparent och fördomsfri utveckling av AI. Konsultföretaget Entelgy lyfter fram tre viktiga överväganden för AI-företag att följa den nya lagen.

Direktlänk Dela El País fördjupade 20 december

Intel Core Ultra 7 155H presterar sämre än förväntat i Linux-tester

Tester av Intel Core Ultra 7 155H-processor under Linux visade att den nya Intel-produkten är betydligt sämre än 15-watt Ryzen 7 7840U med högre energiförbrukning. Författarna till Tom´s Hardware bestämde sig för att separat testa Meteor Lake i uppgifter relaterade till AI och använda verktyg utvecklade av Intel själva för detta. Trots optimeringen visade det sig att inte allt är så underbart med de nya Intel CPU:erna. I de första testerna presterar Core Ultra 7 155H bra jämfört med sin föregångare och konkurrent. Men i de andra två testerna är allt mycket värre för nya Intel-produkter.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 20 december

Intels nya ´Meteor Lake´-processorer visar lovande resultat i AI-tester

Intel har lanserat en ny generation av mobila processormodeller, ´Meteor Lake´, som kan hantera avancerad AI och utföra uppgifter som att producera bilder eller transkribera ljud utan internetanslutning. Chipsen är officiellt en ´Neural Processing Unit´ (NPU), och test har visat att de kan utföra uppgifter snabbare än vissa konkurrerande processorer. Testerna inkluderade användning av Intels OpenVINO-plugin för Audacity och GIMP, öppen källkods ljudredigerare. Trots fördelarna med Intel, presterade Ryzen fortfarande bättre än Meteor Lake på två eller fyra tester.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 20 december

Intels nya ´Meteor Lake´ processorer testade mot AMD:s Ryzen 7840U-chip

Intel har lanserat en ny generation av ´Meteor Lake´ mobila processorer, officiellt kända som ´Intel Core Ultra´. Dessa processorer är de första att innefatta en NPU (Neural Processing Unit) särskilt utformad för att hantera AI-uppgifter. Tester med Intels egna OpenVINO-plugins för Audacity och GIMP visade att AMD:s AI-accelererade Ryzen 7840U-chip i vissa tester klarade arbetsbelastningarna snabbare. Trots Intels uppenbara fördelar, utklassade AMD:s Ryzen-chips ändå Meteor Lake i två av fyra tester.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 20 december

Intels nya Gaudi 3 AI-accelerator kan konkurrera med NVIDIA och AMD

Intel har nyligen presenterat en rad nya produkter, inklusive sin 5:e generationens Xeon ´Emerald Rapids´ CPU-plattform, Core Ultra-märkningen och Meteor Lake CPU:er, samt sin nästa generations AI-accelerator: Gaudi 3. Enligt koreanska medierapporter kan Intels kommande Gaudi 3 AI-accelerator konkurrera med NVIDIAs nuvarande H100 AI GPU och AMD:s nyligen tillkännagivna Instinct MI300X AI-accelerator. Intel Gaudi 3 AI-accelerator kommer att ha 1,5x mer prestanda än den tidigare generationens Gaudi 2, samt 4x mer BFloat16-prestanda, dubbel beräkningskraft och 50% mer minneskapacitet.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 20 december

Produktet för veckan: Premio’s RCO-6000-RPL Series AI Edge Inference Computer

För att bekämpa det ökande antalet avancerade enheter som bearbetar stora mängder data vid kanten, kombinerar edge-intelligens och AI-acceleration för att hantera AI-inferensuppgifter, vilket ger realtidsbearbetning och minskade latenskapaciteter till kritisk infrastruktur och automatiserade miljöer. RCO-6000-RPL AI Edge Inference Computer från Premio är utformad för tuffa industriella miljöer vid kanten, specifikt maskinsyn, industriell automatisering, ADAS och AGV, djupinlärning AI och mer. Serien RCO-6000-RPL stöder 12./13. Gen Intel Core Alder Lake-S/Raptor Lake-S-processor (Intel LGA 1700-uttag) och R680E PCH Intel-chipset med 35W termisk designkraft (TDP).

Direktlänk Dela Embedded Computing Design fördjupade 18 december

Imran Khan talar från fängelset via AI, Frankrike leder global övervakning med AI, Biden skapar strid om AI-transparens, Indiska företag söker AI-talanger, Accenture öppnar AI-studio

Imran Khan, Pakistans före detta premiärminister, talade till sina supportrar från fängelset genom en AI-röst som replikerade hans röst. Frankrike leder den globala övervakningen med AI, med 4200 kameror i Nice. President Joe Biden´s strategi för AI skapar konflikter med Elon Musk och OpenAI:s VD Sam Altman om offentlig tillgång till AI-teknik. Indiska företag upplever en ökad efterfrågan på AI-talanger, och erbjuder lukrativa löner. Accenture har invigt sitt Gen AI-studio i Bengaluru, Indien, som en del av en investering på 3 miljarder dollar i AI och data.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 18 december

Stor efterfrågan på artificiell intelligens inom transportsektorn

En ny studie visar att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom transportsektorn växer. Studien undersöker marknadstrender, tillväxtdrivare och den förändrade investeringsstrukturen inom AI inom transport. AI hjälper företag inom transportindustrin att säkerställa allmänhetens säkerhet när de använder deras tjänster. Några av de nyckelspelare som profileras i studien är Continental, Bosch, Scania, Nvidia, Intel, Microsoft, Volvo, Magna, Paccar, ZF, Daimler, Alphabet och Valeo.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 december

Teknologirevolutioner lever inte upp till förväntningarna

Teknologirevolutioner som GPS-aktiverade smarttelefonkameror, 3D-utskrift och förstärkt verklighet har inte levt upp till förväntningarna. Kryptovalutor och blockchain har främst använts för att temporärt flytta stora summor pengar och JPEG-bilder bland de passivt rika. Tekniker som artificiell intelligens, generativ AI, stora språkmodeller, djupinlärning och maskininlärning har ännu inte heller haft den förväntade inverkan. Trots otaliga allvarliga rubriker sedan ChatGPT lanserades för ett år sedan, har vi fortfarande bara en vag idé om hur en främmande intelligens skulle förstå oss. OpenAI har gett oss ett mänskligt drama om avgången och återkomsten av Sam Altman, liknande Steve Jobs återkomst till Apple. Det är pengar att tjäna på bara idén om löftet och faran som AI-teknik representerar. Men kanske borde vi lita på gammaldags mänsklig skepticism.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 18 december

Super Micro Computers lager faller 25%, men förutspås hoppa 170% tack vare AI-trenden

Super Micro Computer, känd för att erbjuda modulära serverlösningar, har sett en betydande ökning i aktiekursen under 2023 tack vare AI-trenden, trots att aktien har sjunkit nästan 25% sedan den nådde sin 52-veckors topp tidigare i augusti. Företaget höjde nyligen sin helårsprognos till ett spann mellan 10 och 11 miljarder dollar, vilket indikerar en årlig omsättningsökning på 48% från 2023 års siffror. Analytiker förutspår att företagets fokus på att förbättra sin tillverkningskapacitet kan leda till starkare tillväxt än väntat, vilket också förklarar varför dess tillväxt förväntas accelerera under det kommande året.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 december

Super Micro Computers aktie har potential trots nylig nedgång

Super Micro Computer, känd för att tillhandahålla modulära serverlösningar, har sett en betydande aktieökning på 222% under 2023 tack vare AI-trenden. Trots en nedgång på nästan 25% sedan toppnoteringen i början av augusti, anser många att aktien fortfarande har potential. Företagets fiskala resultat för fjärde kvartalet 2023 visade stark tillväxt och en uppmuntrande prognos. Super Micro har nyligen höjt sin helårsprognos till mellan 10 och 11 miljarder dollar, vilket indikerar en årlig intäktsökning på 48% jämfört med 2023. Företaget har även utökat sin globala kapacitet till 5 000 serverrack per månad, vilket ökar dess årliga intäktspotential.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 december

Microsoft Weekly: Nyheter om Windows 11, AI-funktioner, Office-appar och spel

Microsoft Weekly rapporterar om Microsofts senaste uppdateringar och framsteg. Bland nyheterna finns Microsoft Edge-beteende, Windows 11 förhandsversioner 2023, jämförelser av prestanda mellan Windows 11 version 22H2 och 23H2, fler avvecklade funktioner i Windows, uppdateringar för Office-appar och rykten om en annonsstödd Xbox Cloud Gaming-nivå. Det diskuteras även om AI i Windows, med Satya Nadella som hävdar att Copilot är den nya Start-menyn. Dessutom rapporteras om uppdateringar för Office-appar, inklusive tillgänglighet på Meta´s VR-headset och kommande spelutgåvor och Xbox-rykten.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 17 december

Veckans framsteg inom AI: Reglering i Europa och tekniska framsteg av Intel och Google

Under förra veckan såg vi betydande framsteg och viktiga samtal inom AI-gemenskapen, från banbrytande reglerande åtgärder i Europa till spjutspetsteknologiska framsteg av industrigiganter som Intel och Google. Dessa historier påverkar inte bara den teknik vi använder, utan påverkar också hur vi förstår och interagerar med världen runt oss.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 17 december

Intel lanserar Meteor Lake mobilchip med AI-förbättringar

Intel har lanserat sin senaste generation av Meteor Lake mobilchiparkitektur, nu omdöpt till Core Ultra. Chippen är tillverkade med företagets senaste Intel 4-process och har en liten tvåkärnig neural bearbetningsenhet (NPU) för AI-acceleration. Intel´s AI Boost använder CPU och GPU beroende på arbetsbelastningstyp. Trots att AMD och Qualcomm redan har gjort sina egna tillkännagivanden, har Intel lagt stor vikt vid AI i sin affärsstrategi. De nya chippen kommer att skeppas i många bärbara datorer i slutet av månaden, med förbeställningar som börjar idag.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 16 december

Intel introducerar AI-accelererade Core Ultra och 5:e generationens Xeon-chips

Intel Corp. intensifierar sina ansträngningar för att driva artificiell intelligens i alla lägen med introduktionen av sin Intel Core Ultra mobila processorfamilj, de första som är konstruerade med sin mest avancerade tillverkningsprocess, Intel 4. De debuterade tillsammans med 5:e generationens Intel Xeon-processorer, företagets senaste iteration av konventionella centrala bearbetningsenheter för bärbara datorer och servrar, som påstås ha AI-acceleration inbyggd i varje kärna. Företaget hävdar att detta skulle möjliggöra dem att ge betydande prestandaförbättringar för alla möjliga AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela EnterpriseTalk fördjupade 15 december

AI-veckans händelser: EU:s AI-lag, AI-leksak av Grimes, AI i juridiska beslut och mer

Denna vecka har flera betydande händelser ägt rum inom AI-industrin. Först och främst har EU:s AI-lag antagits, vilket kan komma att omforma relationen mellan europeiska nationer och tekniken. Dessutom har det franska AI-startupföretaget Mistral släppt en ny stor språkmodell. Grimes, Elon Musks partner, arbetar eventuellt på en ny plyschdocka uppkallad efter Grok, Musks AI-chattbot. En brittisk domstol har beslutat att det är helt okej för ett mjukvaruprogram att fatta juridiska beslut. Microsoft har även ingått en allians med American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations (AFL-CIO) för att säkerställa att AI gynnar arbetarnas intressen.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 15 december

Intel siktar på att leda AI-datorproduktionen

Intel har meddelat att företaget avser att erbjuda de mest kompletta lösningarna för AI-datorprodukter. Detta framkom tydligt under företagets evenemang ”AI Everywhere” som hölls i New York City. Intel lanserade en mängd nya produkter, demonstrationer och partnerskap som stödbevis. Intel presenterade främst Intel Core Ultra-familjen av processorer för bärbara datorer, tidigare kodnamnet Meteor Lake. Dessa chip är unika för Intel på flera sätt. De är de första för konsumentsegmentet att övergå till en disaggregerad design, vilket ger ekonomiska och operativa fördelar. Intel har också integrerat sin första NPU, eller neurala processorenhet, direkt på chipet. Partners inklusive Lenovo Group, Dell Technologies och HP kommer att använda denna nästa iteration av Intels bästa chip.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 15 december

AI:s explosion under 2023: En årsöversikt

2023 var AI:s år, med företag som Nvidia, Google, Microsoft och OpenAI i spetsen. Även Wendy´s testade AI-assistenter vid sina drive-thru. AI:s framfart började egentligen i november 2022 när OpenAI lanserade ChatGPT, som snabbt blev den snabbast växande appen någonsin. Under 2023 investerade Microsoft $10 miljarder i OpenAI, och Google lanserade sin egen AI-chatbot, Bard. Meta förklarade att AI var företagets största investering. Google sammanslog sitt Brain AI-team med DeepMind och Amazon lanserade sin Bedrock-plattform. Google öppnade Bard för allmänheten och lanserade sin Search Generative Experience. Nvidia passerade en marknadsvärdering på $1 biljon. Amazon, Google, Meta, Microsoft och OpenAI förband sig att följa frivilliga regler för AI-säkerhet och utveckling. Amazon investerade $4 miljarder i OpenAI-konkurrenten Anthropic. OpenAI avskedade och återanställde sin VD Sam Altman efter hot om massuppsägningar. Google lanserade sin GPT-4-konkurrent Gemini.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 december

Intel lanserar sin första ´Meteor Lake´ 14:e gen Core Ultra-chip

Intel har börjat leverera sina första ´Meteor Lake´ 14:e generationens Core Ultra-chip för bärbara datorer. Intel kommer att erbjuda elva nya mobila Core Ultra-processorer, både i ´H´-segmentet för högprestanda och i ´U´-familjen för låg strömförbrukning. Intel hävdar prestandaledarskap över AMD:s Ryzen-chip, men jämförelserna görs med den äldre Ryzen 7000 eller Ryzen 7040-familjen snarare än de nyss tillkännagivna Ryzen 8000 CPU:erna. Core Ultra:s säljargument är betydligt lägre strömförbrukning genom användning av Intel 4-process teknologi, plus en kraftig ökning av grafikprestanda. Core Ultra-processorer kommer att finnas i över 230 unika datorer från över 35 PC-tillverkare, enligt Intel.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 15 december

Asus Zenbook 14 OLED att få AI-infunderad Intel 14:e Gen Meteor Lake-chipset

Asus Zenbook 14 OLED, en av favoriterna bland OLED-bärbara datorer, kommer att uppdateras med en AI-infunderad Intel 14:e Gen Meteor Lake-chipset med Intel Arc-grafik. Den nya modellen behåller samma premiumbyggkvalitet och en vacker 2880 x 1800 Lumina OLED 120Hz pekskärmsdisplay, men är något tunnare och lättare än föregångaren. En viktig funktion i de nya Intel Meteor Lake-bärbara datorerna är introduktionen av en neural bearbetningsenhet (NPU) som möjliggör låglagiga AI-beräkningsuppgifter, vilket bör hjälpa till att påskynda datorn samtidigt som batterilivslängden förlängs. Asus Zenbook 14 OLED UX3405 förväntas anlända i början av 2024.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 14 december

Intel lanserar nya processorer för att driva AI överallt

Intel Corp. har lanserat sin nya familj av mobila processorer, Intel Core Ultra, och den senaste generationen av sina traditionella centrala processor-enheter för bärbara datorer och servrar, 5:e generationens Intel Xeon-processorer. Båda processorerna är utformade för att driva artificiell intelligens (AI) i alla lägen och har AI-acceleration inbyggd i varje kärna. Intel Core Ultra, som representerar företagets största arkitektoniska skifte på över 40 år, kommer att stödja flera hundra AI-förstärkta applikationer som kan köras lokalt på persondatorer. Den nya generationen Xeon-chips ger betydande prestanda- och effektivitetsvinster jämfört med 4:e generationens processorer.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 14 december

Lenovo avslöjar nya AI-drivna bärbara datorer

Lenovo har avslöjat sina nya företags- och konsumentbärbara datorer som är utformade för att låsa upp nya AI-upplevelser och öka produktivitet, kreativitet och effektivitet. De nya Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-in-1 och IdeaPad Pro 5i är Intel Evo-bärbara datorer som drivs av de senaste Intel Core Ultra-processorer och Windows 11. Dessa levererar optimal energieffektivitet, prestanda och uppslukande upplevelser. Lenovo meddelade också utvidgningen av sin hybridmolnportfölj, som drivs av nästa generation av Intel® Xeon® Scalable Processors. Det levererar en ny AI-klar plattform med förbättrad prestanda, de senaste acceleratorerna och nya Lenovo Professional Services för AI som ett kritiskt nästa steg för att möjliggöra en dynamisk hybrid AI-strategi över offentliga, privata och grundläggande modeller.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 14 december

Intel lanserar ny produktportfölj för AI-lösningar

Chip-tillverkaren Intel presenterade på torsdagen en ny produktportfölj för att stärka kundernas AI-lösningar över datacenter, moln, nätverk, kant och PC. Den nya Intel Core Ultra mobila processorfamiljen, den första byggd på Intels 4-process teknologi, ger Intels mest strömeffektiva klientprocessor och inleder AI PC-eran. Den 5:e generationens Intel Xeon-processorfamilj är byggd med AI-acceleration i varje kärna. Intel VD Pat Gelsinger visade för första gången en Intel Gaudi3 AI-accelerator, som kommer nästa år. Gelsinger sa att Intel utvecklar teknologier och lösningar som gör det möjligt för kunder att integrera och effektivt köra AI i alla deras applikationer.

Direktlänk Dela Daijiworld Media fördjupade 14 december

Intel introducerar nya AI-optimerade processorer, aktien stiger

Chipmaker Intel introducerade på torsdagen nya processorer optimerade för artificiell intelligens (AI) applikationer i datacenter och på persondatorer. Intel-aktien steg på nyheterna. Intels nya processorer kommer att konkurrera med halvledarprodukter från Advanced Micro Devices (AMD) och Nvidia (NVDA). På sitt ´AI Everywhere´-evenemang i New York City, avtäckte Intel chefer företagets 5: e generation Intel Xeon-processorer för datacenter. De nya Xeon-processorerna har AI-acceleration inbyggd i varje kärna. Intel visade också för första gången en Intel Gaudi 3 AI-accelerator, som kommer nästa år enligt plan. Dessutom introducerade teknikjätten Intel Core Ultra mobila processorer, dess första PC-chips med AI-acceleration. ´AI-innovation är redo att höja den digitala ekonomins påverkan upp till så mycket som en tredjedel av den globala bruttonationalprodukten´, sade VD Pat Gelsinger. ´Intel utvecklar teknikerna och lösningarna som ger kunderna möjlighet att sömlöst integrera och effektivt köra AI i alla sina applikationer - i molnet och, alltmer, lokalt på PC och kant, där data genereras och används.´ På aktiemarknaden idag steg Intel-aktien 1,4% till 45,18. Tidigare under sessionen nådde Intel-aktien en 18-månaders högsta på 47,07. Intel Core Ultra-processorer kommer att inleda ´AI PC-eran´, sade Gelsinger. De har en inbyggd ´neural processing unit´ för att möjliggöra energieffektiv AI-acceleration. Chippen är tillverkade med en 7-nanometer process teknologi. Intel Core Ultra-baserade AI-datorer är nu tillgängliga från utvalda amerikanska återförsäljare för semestersäsongen. Fler Intel-baserade AI-PC: er kommer att lanseras nästa år, sade företaget. Intel förutser att AI-PC: er kommer att utgöra 80% av PC-försäljningen år 2028. På evenemanget marknadsförde Intel prestanda- och effektivitetsfördelar med sin 5: e generation Intel Xeon-processorfamilj. Det sade att de nya serverchippen ger 21% genomsnittlig prestandavinst för allmän beräkningsprestanda jämfört med föregående generation av Xeon. De möjliggör också 36% högre genomsnittlig prestanda per watt över en rad kundbelastningar, sade Intel. Tidiga kunder för 5: e generation Intel Xeon-processorer inkluderar Alphabets (GOOGL) Google Cloud och IBM (IBM). Intel rankar 10: e av 32 aktier i IBD: s halvledartillverkningsindustrigrupp, enligt IBD Stock Checkup. Men Intel-aktien har ett medelmåttigt IBD Composite Rating på 59 av 99.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 14 december

Intel presenterar nytt Xeon-serverchip och AI-processor

Intel har presenterat sin senaste mikroprocessor för skrivbord och servrar, inklusive en kommande AI-processor, på Nasdaq Market Site i New York City. Den fjärde generationen av Intels Xeon-server, kodnamn Emerald Rapids, erbjuder en prestanda som är 21% högre än föregående generation, Sapphire Rapids. Den nya servern möjliggör också en 36% ökning i ´genomsnittlig prestanda per watt´. Xeon-servern kommer att finnas tillgänglig i första kvartalet 2024 från leverantörer som Cisco och Lenovo. Den nya skrivbordschippet, Core Ultra, kodnamn ´Meteor Lake´, är det första högvolymklientdatorchippet företaget tillverkar med tillverkningstekniken ´Intel 4´.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 14 december

Intel lanserar 5:e generationens Xeon-processorer för AI och högpresterande databehandling

Intel har lanserat sin 5:e generationens Intel Xeon-processorer, kodnamn Emerald Rapids, vid ´AI Everywhere´-evenemanget. De nya processorerna ger ökad prestanda per watt och minskar total ägandekostnad (TCO) för arbetsbelastningar inom artificiell intelligens, högpresterande databehandling, nätverk, lagring, databas och säkerhet. Sandra Rivera, Intels verkställande vicepresident och generaldirektör för Data Center och AI Group, presenterade den nya processorn. Den nya generationen ger kunderna mer databehandling och snabbare minne, samtidigt som den är kompatibel med 4:e generationens Intel Xeon-processorer.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 14 december

Intel avtäcker 5:e generationens Xeon-processorer med AI-acceleration

Intel har avtäckt sin 5:e generationens Xeon-processorer med AI-acceleration i varje kärna på chippet, med de första processorerna som släpps på marknaden 2024. Intel CEO Pat Gelsinger presenterade processorerna vid företagets AI Everywhere-evenemang. Dessa processorer, utformade för artificiell intelligens, högpresterande databehandling, nätverk, lagring, databaser och säkerhet, medför förbättringar för att öka prestanda samtidigt som de minskar de totala ägandekostnaderna. Sandra Rivera, Intels verkställande vice VD och chef för Data Center och AI Group, betonade betydelsen av denna lansering.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 14 december

Intel introducerar ny AI-portfölj, inklusive Intel Core Ultra och 5:e generationens Xeon

Vid sitt ´AI Everywhere´-evenemang i New York introducerade Intel en portfölj av AI-produkter för att möjliggöra kundernas AI-lösningar överallt - i datacentret, molnet, nätverket, kanten och PC:n. Höjdpunkter inkluderar Intel® Core™ Ultra mobilprocessorfamiljen, den första byggd på Intel 4-processortekniken och den första som gynnas av företagets största arkitektoniska skift på 40 år. Den 5:e generationens Intel® Xeon® processorfamilj är byggd med AI-acceleration i varje kärna. Intel VD Pat Gelsinger visade för första gången en Intel® Gaudi®3 AI-accelerator, som kommer nästa år. Intel Core Ultra representerar företagets största arkitektoniska skift på 40 år och lanserar AI PC-generationen med innovation på alla fronter. Den 5:e generationens Intel Xeon-processorfamilj, som också introducerades idag, ger ett betydande språng i prestanda och effektivitet. Under dagens evenemang meddelade IBM att 5:e generationens Intel Xeon-processorer uppnådde upp till 2,7x bättre frågegenomströmning på sin watsonx.data-plattform jämfört med föregående generation Xeon-processorer under testning. Google Cloud, som kommer att distribuera 5:e generationens Xeon nästa år, noterade att Palo Alto Networks upplevde en 2x prestandaförbättring i sina hotdetektionsdjupinlärningsmodeller genom att använda inbyggd acceleration i 4:e generationens Xeon genom Google Cloud.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 14 december

Intel lanserar nya Core Ultra-processorer

Intel börjar nu skeppa sina första 14:e generationens Core Ultra-chip, även kända som ”Meteor Lake”. Dessa kommer att finnas tillgängliga i bärbara datorer och markerar början på den nya ”AI PC”-eran. Intel kommer att erbjuda elva nya mobila Core Ultra-processorer, både i det högpresterande ”H”-segmentet och i det lågenergi ”U”-familjen. Intel har upphört med den tidigare ”P-serien”. Intel hävdar att deras prestanda överträffar AMD:s Ryzen-chip, trots att jämförelserna görs med den äldre Ryzen 7000 eller Ryzen 7040-familjen snarare än de nyligen tillkännagivna Ryzen 8000 CPU:erna. Core Ultra-processorer kommer att finnas i över 230 unika datorer från mer än 35 PC-tillverkare.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 14 december

Intel presenterar nya Core Ultra-processorer för ultratunna bärbara datorer

Intel avtäckte sina nya Core Ultra-processorer för ultratunna bärbara datorer under sitt AI Everywhere-evenemang i New York. Processorerna, som finns tillgängliga i nya bärbara datorer från och med idag, innehåller flera stora först för Intel, inklusive en chiplet-design och neural bearbetningsenhet. De nya processorerna kommer att finnas i tre olika konfigurationer: Core Ultra 5, Core Ultra 7 och Core Ultra 9. Chiplets, eller som Intel kallar dem, plattor, är ett sätt att dela upp ett enda chip i olika komponenter, vilket kan bytas ut beroende på behov. Detta är avsett att göra Intels Core Ultra-chips kraftfullare och energieffektiva.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

Intel avtäcker nästa generations CPU: Core Ultra

Intel presenterade sin nästa generation av CPU:er, Core Ultra, under sitt AI Everywhere-event. Core Ultra lovar bättre effektivitet och prestanda tack vare en ny konfiguration som delar upp uppgifter över olika chiplets. Intel säger att deras Core Ultra 7 165H-chip erbjuder en förbättring på 11% i multi-threading-prestanda jämfört med konkurrerande laptop-processorer. Dessutom erbjuder den en minskning av strömförbrukningen med 25% jämfört med föregående Intel Core i7-1370P. Alla Intels nya CPU:er kommer också med en NPU, eller neural processor, som erbjuder ´låg-effekt AI-acceleration och CPU/GPU avlastning´. Flaggskeppsprocessorn Intel Core Ultra 9 185H är ledaren i serien. Flera nya bärbara datorer har redan antagit den nya Intel Core Ultra-chippen, inklusive modeller från MSI, Asus, Lenovo och Acer.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 december

Intel lanserar 14:e generationens Core Ultra-processorer med inbyggd NPU

Intel har tillkännagivit sina 14:e generationens Core Ultra-processorer, som använder Meteor Lake-arkitekturen. Denna nya arkitektur skiljer sig från Intels tidigare eftersom den nu har en CPU, GPU och även en NPU inbyggd i en enda krets. En NPU, eller neural processing unit, är mer som en hårdvara gjord specifikt för att köra allt som är relaterat till AI effektivt. Detta gör att vi äntligen kan köra dessa generativa AI-program direkt på våra bärbara datorer, avkopplade från internet. Det är också snabbare men mer effektivt. Och eftersom allt görs lokalt garanteras integriteten eftersom ingen data överförs eller sänds ut från din dator. Dessutom kan innehållsskapare dra nytta av det eftersom många applikationer börjar anta vissa uppgifter som involverar AI.

Direktlänk Dela Tech Critter fördjupade 14 december

Intels nya 14:e generationens Meteor Lake-processorer kallas nu Intel Core Ultra

Intels senaste 14:e generationens Meteor Lake-processorer har nu introducerats som Intel Core Ultra-processorer, med ett nytt namngivningsschema. Alla processorer under Core Ultra-serien kommer nu att ha namn som Intel Core Ultra 7 165H. Intel Core Ultra med Meteor Lake-arkitektur erbjuder bättre effektivitet, vilket gör att Intel hävdar att det är deras mest strömeffektiva kundprocessor hittills. Den är tillverkad med Intel 4-processen, har ny P- och E-core-förpackning, nya integrerade grafik och en inbyggd NPU för AI.

Direktlänk Dela Tech Critter fördjupade 14 december

Intel lanserar ´AI Everywhere´ med två nya chip

Intel har lanserat sin ´AI Everywhere´-kampanj, med lanseringen av två nya chip - Core Ultra för datorer och mobila enheter och Fifth Generation Xeon för servrar. Kampanjen syftar till att stärka företagets position på AI-chipmarknaden. Genom att erbjuda AI-utbildning och inferensjobb över stora datacenter, AI-datorer och även mindre mobila enheter, tror företagets VD Pat Gelsinger och ledande chefer att de kan hjälpa kunderna. Gelsinger bekräftade också att Intel inte bygger en egen Arm-processor, men tror att Intel kommer att ha en ´betydande verksamhet´ som en Arm foundry-leverantör som tillverkar Arm-enheter för andra företag.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 14 december

Intel planerar att lansera AI-drivna produkter

Intel planerar att lansera sin nästa generation av produkter som drivs av artificiell intelligens (AI). Företagets VD, Patrick Gelsinger, förklarade att Intel ser detta som en möjlighet att integrera AI i PC:er och andra enheter som kunder använder varje dag. Intel planerar att hålla ett evenemang på torsdag för sitt AI Everywhere-initiativ som integrerar AI-chip i PC:er och kantenheter. Intel planerar att avtäcka en ny PC som drivs av ett AI-halvledarchip, vilket företaget ser som framtidens industristandard.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

Intel kommer att vara värd för sitt ´AI Everywhere´-evenemang i New York, där företaget planerar att lansera en helt ny AI PC-kategori. Under evenemanget kommer Intel att presentera sina nya Core Ultra-processorer för PC (kodnamn ´Meteor Lake´) och 5: e generationens Intel Xeon-processorer för servrar (kodnamn ´Emerald Rapids´). Dessa system på en chip (SoCs) uppfyller några av de strategiska löften som VD Pat Gelsinger har gjort sedan han återvände till Intel som VD för tre år sedan. Gelsinger tror att AI kommer att förändra sättet människor arbetar på, från restauranger i grannskapet till fabriksgolvet. Han tror att AI PC kommer att ge mycket nya svar på ´Hur gör du mig bättre?´ och leda till en betydande omkonceptualisering av vad det innebär att vara en skapare, en designer - eller till och med en människa.

Forbes Media fördjupade 14 december

AI hjälper Intel att optimera design och tillverkning av nya processorer

Intel använder AI för att optimera design och tillverkning av sin nya processor Meteor Lake. AI-verktygen upptäcker fel tidigt i designprocessen, vilket gör att chipp kommer ut på marknaden snabbare. De övervakar också tillverkningen så att fler av de små kiselskivorna som Intel tillverkar hamnar i produkter istället för i soptunnan. För Meteor Lake, Intels första stora processor gjord av flera ´chiplets´ staplade i ett paket, hjälper AI-verktygen till att hitta det bästa sättet att sälja varje processor givet en mängd små skillnader i varje processors komponenter.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 13 december

TD SYNNEX lanserar Enablement Journey-program för Microsofts 365 Copilot AI

TD SYNNEX har nyligen lanserat Enablement Journey-programmet för Microsofts 365 Copilot generativa AI-erbjudande. Programmet är avsett att förse distributionspartners med den tekniska kapaciteten att utnyttja Microsoft 365 Copilots AI-drivna produktivitetsverktyg på arbetsplatsen. Programmet kommer att ge partners tidig tillgång till Copilots erbjudanden, inklusive försäljning och teknisk kapacitet, utbildning och nödvändiga verktyg för att hjälpa lösningstillhandahållare att introducera generativ AI-teknik till små och medelstora företag (SMBs).

Direktlänk Dela Zacks Investment Research fördjupade 12 december

Primate Labs lanserar Geekbench ML för Linux

Primate Labs, tillverkarna av den populära programvaran Geekbench, har släppt en ny förhandsversion av sitt maskininlärningsbenchmarkingverktyg, Geekbench ML, som nu stöder Linux. Geekbench ML lanserades på Android och iOS för några år sedan. Med Intel och AMD som lägger till neurala bearbetningskapaciteter i sina senaste chips för att driva ML-accelererade arbetsflöden på stationära datorer och bärbara datorer, utvidgar denna app också. Geekbench ML 0.6 är det första att stödja Linux, Windows och macOS. Geekbench ML kan laddas ner från App Store för iOS, Google Play Store för Android och Geekbench webbplatsens nedladdningssida för Linux, macOS och Windows.

Direktlänk Dela OMG! Ubuntu! fördjupade 12 december

AMD:s CFO ser AI PC-trenden som drivkraft för konsumentförsäljning 2025

AMD:s CFO Jean Hu tror att AI PC-trenden kommer att driva konsumentförsäljningen 2025, men inte ha någon omedelbar inverkan 2024. Vid Barclays Global Technology Conference talade Hu om PC-marknadens tillstånd och kommande trender som AI PC. Hon medgav att PC-industrin rör sig mot återhämtning när det gäller intäktsprognoser och potentiell konsumentefterfrågan, men tror inte att AI kommer att ha mycket inverkan nästa år. AMD har uttryckt sin ambition att ansluta sig till ´AI-vagnen´ vid flera tillfällen, särskilt när företagets VD Lisa Su sa att företagets första, andra och tredje prioritet handlar om AI. AMD ser AI som nästa stora sak för decenniet, och har redan positionerat sin nästa generations produktportfölj runt element som stöder generativa AI-utvecklingar.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 12 december

Global marknad för artificiell intelligens förväntas växa till 2760,3 miljarder dollar 2032

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas växa från 168,5 miljarder USD 2022 till 2 760,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 32,5%. AI är grunden för moderna datortekniska utvecklingar och skapar stort värde för både organisationer och konsumenter. Medan företag integrerar AI i sina verksamheter ökar behovet av snabbare och mer energieffektiv databehandling. Innovatörer utvecklar system baserade på neurala modeller inspirerade av den mänskliga hjärnan för att hantera denna ökande efterfrågan. AI-integration förväntas kraftigt påskynda ekonomisk framsteg.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 12 december

Året i Generativ AI: Innovation, Etiska Debatter och Framtida Potential

Generativ AI, tekniken bakom ChatGPT, lanserades för ett år sedan och har sedan dess antagits av nästan alla teknikjättar, från Microsoft till Google till Amazon. Teknologer upptäcker allt fler användningsområden för att spara tid och pengar, men skolor och företag över hela världen kämpar för att hitta teknikens rätta balans i ´verkligheten´. Generativ AI omfattar allt från appar som spelar in och transkriberar samtal till appar som skapar röstöverlägg och genererar ´original´ konst och logotyper. Sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022 har forskning visat att generativ AI kan lägga till upp till 4,4 biljoner dollar till den globala ekonomin årligen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 december

Rykten om Windows 12: AI-funktioner, modulärt OS och uppdaterat användargränssnitt

Microsoft har inte officiellt tillkännagivit Windows 12, men rykten om den förväntade operativsystemuppdateringen har cirkulerat under det senaste året. Om ryktena stämmer kan Windows 12 erbjuda en betydande uppdatering för de bästa Windows-bärbara datorerna och de bästa datorerna som kör OS. Tre av de största uppgraderingarna som kan komma med Windows 12 inkluderar AI-funktioner, ett modulärt operativsystem och en uppdaterad användargränssnitt. Enligt rykten kommer generativ AI att vara en integrerad del av Windows 12. Microsoft kan också göra OS mer modulärt så att vissa applikationer och program kan aktiveras eller inaktiveras på specifika enheter. Slutligen kan Windows 12 ha ett annorlunda användargränssnitt än Windows 11.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 12 december

Meta lanserar Purple Llama-initiativet för att förbättra säkerheten i AI-utveckling

Meta har lanserat Purple Llama-initiativet för att öka säkerheten och tillförlitligheten i utvecklingen av generativ AI. Initiativet kombinerar offensiva och defensiva strategier för att utvärdera och minska potentiella risker. Detta kommer efter att Meta gick med i IBM AI-alliansen för att främja förtroende, säkerhet och styrning av AI-modeller. Meta har även släppt CyberSec Eval, ett omfattande säkerhetsevalueringssystem för stora språkmodeller (LLM), och Llama Guard, en säkerhetsklassificerare för in/ut-filtrering. Dessutom har Meta publicerat en ansvarsfull användarguide som erbjuder bästa praxis för att implementera ramverket.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 11 december

Meta lanserar verktyg för att stärka cybersäkerheten för AI-modeller

Meta har lanserat projektet Purple Llama för att främja ansvarsfull och säker utveckling av generativa AI-modeller. För att uppnå detta kommer Purple Llama att släppa olika verktyg och utvärderingstekniker. Initialt släpps Purple Llama Cybersec Eval, som består av flera riktmärken för att utvärdera och stärka stora språkmodellers cybersäkerhet. Dessutom släpps Llama Guard, en säkerhetsklassificerare för in- och utdatafiltrering. På längre sikt planerar Meta att genomföra forskning på området och skapa ett öppet ekosystem med bland annat AI Alliance, AMD, AWS, Google, Hugging Face, IBM, Intel, Microsoft, Nvidia och Oracle.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 11 december

AI inom cancermarknaden förväntas uppnå 393724 miljoner dollar till 2030

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom cancer var värderad till $116510 miljoner år 2022 och förväntas nå $393724 miljoner till 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 19% från 2023 till 2030. Marknadsstudien innehåller en branschöversikt, krav, produktbeskrivning, mål och branschanalys. Rapporten innehåller en omfattande marknads- och leverantörslandskap inklusive en konkurrensanalys av de viktigaste leverantörerna.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

Den globala marknaden för AI inom spel förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom spel var värderad till 116 510 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030, vilket innebär en årlig tillväxttakt (CAGR) på 19% från 2023 till 2030. Marknadsstudien utförd av Market Reports Insights undersöker marknadens tillväxtmöjligheter och möjligheter. Rapporten innehåller en omfattande marknads- och leverantörslandskap inklusive en konkurrensanalys av de viktigaste leverantörerna. Nyckelföretag som täcks i rapporten inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

Rapport granskar nuvarande status och framtida trender för AI i maskininlärningsmarknaden

En rapport undersöker den nuvarande statusen för AI i maskininlärningsmarknaden och analyserar framtida trender. Rapporten utforskar marknadsmöjligheter och bedömer marknaden utifrån tillgängliga data. Den ger grundläggande analys av produktion och framtida efterfrågan på produkter och tjänster, och hjälper marknadsaktörer att planera för investeringar. Rapporten analyserar stora exportörer och importörer, ger en översikt över industrin, och bedömer dess framtida potential. Nyckelaktörer i marknaden inkluderar företag som Yseop, Wipro, SAP, Salesforce, NanoRep(LogMeIn), Microsoft, KITT.AI, Ipsoft, Intel, IDEAL.com, IBM, H2O.ai, Google, Brighterion, Brainasoft, Baidu, Astute Solutions, Albert Technologies och Ada Support.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

Olympiska hoppfulla använder AI-teknik i förberedelserna för Paris-spelen 2024

Olympiska hoppfulla, inklusive USA:s surfing, använder en mängd AI-verktyg och teknik på vägen till Paris-spelen 2024, i samarbete med Microsoft. NFL, genom ett partnerskap med Amazon Web Services, använder AI och datorvision för att kartlägga en ´digital atlet´. Digital twin-teknik används också i elitträning, som Tata Consultancy Services ansträngningar att producera ett digitalt hjärta som efterliknar maratonlöparen Des Lindens verkliga hjärta. Tränare och tränare vid USA:s fotbollsförbund använder AI-teknik för att omedelbart identifiera och spåra spelarrörelser och bollpositioner. AI-teknik används också för att planera olympiska idrottares kost och näring.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 9 december

AI-teknik och digitala tvillinghjärtan används för att förbereda idrottare för OS 2024

Olympiska hopp, inklusive amerikanska surfare i samarbete med Microsoft, använder en rad AI-verktyg och teknik på vägen mot OS 2024 i Paris. NFL, genom ett partnerskap med Amazon Web Services, använder AI och datorvision för att skapa en ´digital atlet´. Tekniken med digitala tvillingar gör också sitt inträde i elitträningen, till exempel Tata Consultancy Services ansträngningar att producera ett digitalt hjärta som efterliknar maratonlöparen Des Lindens verkliga hjärta. Tränare och tränare vid US Soccer använder AI-teknik för att omedelbart identifiera och spåra spelarrörelser och bollpositioner. 3DAT, en kommersiell applikation utvecklad av Intels olympiska teknikgrupp, används av tränare i flera sporter för att skapa tredimensionella modeller av en idrottares hela kropp. NFL själva utnyttjar AI och datorvision för att förbättra sitt digitala atletprogram, utvecklat i samarbete med Amazon Web Services sedan 2019.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 9 december

Microsofts senaste laptop, Surface Laptop Studio 2, är en tungviktare med högt pris, från $2,399. Den är utformad för att köra Microsofts senaste uppfinning, Copilot, en omnipresent virtuell assistent drivs av ChatGPT. Surface Laptop Studio 2 har en robust kropp, en ljus skärm och är mycket tyngre än föregångaren. Den har en Intel Core i7-11370H-processor, Nvidia RTX 4060 GPU och 64 GB RAM. Men trots dess hårdvara är det inte perfekt. Copilot, som är tänkt att vara framtiden för Windows, har fortfarande problem med noggrannhet och väntetider. Trots att det kan vara användbart ibland, är det fortfarande inte bättre än traditionella metoder för att utföra uppgifter.

Inverse fördjupade 9 december

Artificiell intelligens kommer inte bara att ske i datacenter

All artificiell intelligens kommer inte att ske uteslutande i datacenter. Alltmer kommer vi att se det implementeras vid ´kanten´ av företagsnätverk, och det kommer att finnas flera aktörer på den arenan. Till exempel bör vi inte förbise Intel.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 9 december

Meta introducerar Purple Llama för att öka säkerheten i generativa AI-modeller

Meta har introducerat Purple Llama, ett projekt som syftar till att skapa öppna verktyg för utvecklare att utvärdera och förbättra tillförlitligheten och säkerheten i generativa AI-modeller innan de används offentligt. Purple Llama-projektet syftar till att etablera en gemensam grund för att utveckla säkrare generativa AI-modeller. Projektet inkluderar partnerskap med AI-utvecklare, molntjänster som AWS och Google Cloud, halvledarföretag som Intel, AMD och Nvidia och programvaruföretag som Microsoft. De första verktygen som släppts genom Purple Llama inkluderar CyberSecEval, som bedömer cybersäkerhetsrisker i AI-genererad programvara och Llama Guard, en stor språkmodell utbildad för att identifiera potentiellt skadligt eller stötande språk.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 8 december

Advanced Micro Devices tar AI-chips till konsumentmarknaden

Advanced Micro Devices (AMD) kommer att introducera AI-chips på konsumentmarknaden för att öka sin marknadsandel inom PC-sektorn. Detta diskuteras i en nyligen publicerad video. Videon publicerades den 7 december 2023 och aktiepriserna som används var marknadspriserna från samma datum. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Nvidia och Qualcomm. Han är också en affiliate till en organisation som har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Apple, Nvidia och Qualcomm, samt Intel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 december

Maskininlärningsmarknaden förväntas växa till 208 miljarder dollar år 2030

En ny företagsintelligensrapport från USD Analytics förutspår att den globala marknaden för maskininlärning kommer att vara värd 32,1 miljarder dollar år 2023 och förväntas växa med 30,6% till 208 miljarder dollar år 2030. Rapporten analyserar marknadsstorlek, konkurrenssituation och framtida förväntningar. Nyckelspelare som profileras i studien inkluderar Wave Computing Inc, Graph core, IBM, Alphabet, Qualcomm Technologies Inc, Intel Corporation, NVIDIA Corporation, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, Cerebras Systems och Xilinx Inc.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 december

Maskininlärning inom verktygsmarknaden: Marknadsrapport och prognos

En marknadsrapport om maskininlärning inom verktygsmarknaden ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, nya möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad baserat på produkttyp, slutindustri och nyckelregioner. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar Baidu, Hewlett Packard Enterprise Development Lp, Sas Institute, Inc., Ibm, Microsoft, Nvidia, Amazon Web Services, Oracle, Sap, Bigml, Inc., Fair Isaac Corporation, Intel Corporation, Google Llc, H2O.Ai, Alpiq, Smartcloud. Rapporten täcker marknadsutmaningar och risker samt huvudmålet med rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 8 december

Europeisk AI-lagstiftning kan vara lindrig mot öppen källkods-AI

Den nya AI-lagstiftningen i Europa kan rapporteras att vara lindrig mot öppen källkods-artificiell intelligensmodeller. Lagstiftarna i Europa arbetar fortfarande med detaljerna i den banbrytande AI-lagen. Enligt ett dokument som Reuters har sett kommer lagstiftningen inte att gälla för gratis, öppen källkods-AI-modeller, såvida de inte bedöms vara högrisk eller används för ändamål som redan har förbjudits. Detta kommer två dagar efter lanseringen av AI Alliance, en grupp som inkluderar NASA, Oracle, CERN, Intel och Linux Foundation, och leds av Meta och IBM.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 december

AI i tillverkningsmarknaden förväntas nå 88,35 miljarder USD 2032, enligt Polaris Market Research

Polaris Market Research har publicerat en studie om artificiell intelligens (AI) i tillverkningsmarknaden. Enligt studien värderades AI i tillverkningsmarknaden till 2,76 miljarder USD 2022 och förväntas nå 88,35 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 41,4% mellan 2023 och 2032. Studien visar att AI kan bidra till kostnadsbesparingar, kvalitetskontroll och processoptimering inom tillverkningsindustrin. Bland de stora aktörerna på marknaden finns ABB Ltd, Alphabet Inc. (Google), Cognex Corporation, Fanuc Corporation, General Electric Company (GE), Honeywell International Inc., Intel Corporation, International Business Machines Corporation (IBM), Microsoft Corporation, NVIDIA Corporation, Oracle Corporation, Robert Bosch GmbH, Rockwell Automation, Inc., SAP SE och Siemens AG.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 7 december

Microsoft planerar att lansera Windows 12 med djupt inbäddad AI-funktionalitet 2024

Rykten har cirkulerat under året om att Microsoft förbereder sig för att lansera Windows 12 år 2024, med djupt inbäddad AI-funktionalitet. Nya uppgifter avslöjar nya funktioner som ger en tydligare bild av företagets utvecklingsplaner. Microsoft har kanske ännu inte bestämt om de ska kalla denna nästa stora release för Windows 12. Källor har berättat för Windows Central att nya Windows-versioner som kommer nästa år kommer att introducera betydande förändringar i operativsystemet. Denna information stämmer överens med tidigare rykten om att en ny version, möjligtvis Windows 12, skulle sätta AI i förgrunden.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 7 december

Windows 11 Hudson Valley-uppdatering med AI-funktioner planeras till 2024

Windows 11 har utvecklats mycket under åren och nyligen fick vi Copilot AI-uppdateringen, tillsammans med andra funktioner som bakgrundsborttagning i Paint. Alla de senaste uppdateringarna i Windows 11 som Microsoft har släppt befinner sig inom ramen för AI-drivna förbättringar av operativsystemet. Microsoft kommer snart att byta till en ny vägkarta för Windows uppdateringscykler. Dessutom kommer ´Hudson Valley´-uppdateringen med en mängd AI-fokuserade funktioner för Windows 2024. Denna information kommer via Windows Central, som hävdar att ha exklusiva källor som beskriver vägkartan och den kommande ´Hudson Valley´-uppdateringen för Windows.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 7 december

AMD förtydligar namngivningen för sina Ryzen AI-chips och AI PC-lösningar

AMD kommer att göra namngivningen av sina Ryzen AI-chips, som Ryzen 8040 APUs, och respektive AI-datorer tydligare för att hjälpa konsumenter att göra rätt val. Intel kritiserades nyligen för att ha presenterat information om AMD:s produkter på ett oprofessionellt sätt och för att ha en förvirrande varumärkesstrategi. AMD:s senaste Ryzen- och Radeon-klistermärken kommer att hjälpa konsumenter att göra rätt köpval. Under en intervju på ´Advancing AI´-evenemanget sa Jason Banta, AMD:s VP & GM of Client OEM, att de kommer att erbjuda tydligare varumärken och namngivning för sina nästa generations AI-datorer och respektive bärbara datorer.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 7 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom artificiell intelligens

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) har lanserat en rad produkter som utgör ett hot mot Nvidias dominans inom artificiell intelligens (AI). Bland produkterna finns grafikprocessorernaheterna (GPU) i Instinct MI300-familjen för att påskynda AI-applikationer och mjukvaruekosystemet ROCm för att konkurrera med Nvidias CUDA mjukvaruplattform. AMD planerar att vinna marknadsandelar genom att vara det andra företaget som angriper detta specifika område. Flera hårdvaruföretag, som Dell Technologies, Lenovo och Supermicro, kommer att erbjuda AMD:s nya chips i sina system. Analytiker tror att AMD:s chips kommer att kunna få fotfäste på AI-marknaden eftersom de kan erbjuda kunderna lägre kostnader och i vissa fall högre prestanda än Nvidia just nu.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 7 december

Google har lanserat Gemini, en AI-modell som förstår text, ljud, video, bilder och programmeringskod. Gemini är designad för att skalas från mobila enheter till datacenter och är resultatet av ett internt ´code red´-larm som samlade företagets utvecklingsteam och Google DeepMind AI-enhet. Gemini presenterades månader efter den katastrofala debuten av Googles generativa AI-chattbot Bard. Gemini kan resonera genom komplexa problem och kommer snabbt att bli tillgänglig över Googles produkter. Nano-versionen är nu tillgänglig på företagets Google Pixel 8 Pro-telefon.

Ia.acs.org.au fördjupade 7 december

AMD introducerar Ryzen 8040-serien med förbättrad AI-prestanda

AMD har presenterat en ny serie chips som kommer att glädja våra läsare. Den nya AMD Ryzen 8040-serien tar mycket av det som är bra i Ryzen 7040-serien och lägger till mer AI. AMD har sin nya AMD Ryzen 8040-serie kodnamngiven ´Hawk Point´, vilket egentligen är mer av en uppdatering till Ryzen 7040-serien ´Phoenix´ som har varit mycket populär. Senare 2024 bör vi höra mer om Strix Point, som kommer att vara nästa generation. De nya processorerna är fortfarande Zen 4 och RDNA 3 för deras CPU och GPU IP. Den stora förändringen är hastigheten på NPU som går från 10 till 16 TOPS. Något som är en total besvikelse är att AMD inte aktiverar NPUs för de billigare chipsen. Det är dåligt. Varje chip borde ha NPU för AI. Med 60% högre NPU TOPS får vi en ´upp till´ 40% prestandaökning. AMD säger också att det kan vara mycket konkurrenskraftigt med Intels 13:e generation. Nästa för ´Strix Point´ kommer att vara XDNA 2 NPU. AMD säger att det kommer att vara över 3x prestandan.

Direktlänk Dela ServeTheHome fördjupade 6 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom AI-chip

Advanced Micro Devices (AMD) har lanserat sin största utmaning hittills mot Nvidias dominans på den snabbväxande marknaden för AI-chip. På ett företagsevenemang lanserade AMD sin Instinct MI300 Series acceleratorfamilj, designad för att hantera stora arbetsbelastningar i AI-applikationer. VD Lisa Su förutspår att marknaden för AI-acceleratorchip i datacenter kommer att öka med 70% årligen för att nå över 400 miljarder dollar 2027. AMD avtäckte MI300-familjen av chip designade för att hantera tunga beräkningsbelastningar i AI-system. Företaget hade förutspått mer än 2 miljarder dollar i försäljning 2024 från de nya chipen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 6 december

Global marknad för AI inom precisionsmedicin förväntas växa till 5,79 miljarder dollar 2032

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom precisionsmedicin förväntas växa från 1,28 miljarder dollar 2022 till 5,79 miljarder dollar 2032, med en årlig genomsnittlig tillväxttakt (CAGR) på 16,3% under prognosperioden. AI har revolutionerat precisionsmedicin genom att använda dataanalys och maskininlärning för att personifiera hälso- och sjukvården på ett aldrig tidigare skådat sätt. AI kan hjälpa till med diagnos, val av behandling och prognos med en anmärkningsvärd noggrannhet. Några av de stora spelarna på marknaden inkluderar BioXcel Therapeutics, Inc., Sanofi S.A., NVIDIA Corp., Google Inc., IBM, Microsoft, Intel Corp., AstraZeneca Plc, GE HealthCare och Enlitic, Inc.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 6 december

Europeiska kommissionen förhandlar om AI-lagstiftning

Europeiska kommissionen försöker förhandla fram lagstiftning för utveckling och användning av AI. Diskussioner mellan EU-medlemsstater är planerade att börja och kan pågå långt in på natten. Oenighet kvarstår om lagen ska styra hur grundläggande modeller utvecklas inom maskininlärning och om AI kan användas för live biometrisk övervakning som ansiktsigenkänning. Utan en överenskommelse är det troligt att kommissionen skjuter upp lagstiftningen på grund av tidsbrist, vilket äventyrar EU:s position som världsledande inom AI-reglering.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 6 december

Huawei ses som en formidabel konkurrent till Nvidia i AI-chiprace

Huawei Technologies Co. är en av de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt det amerikanska företagets VD. Huawei, Intel Corp och en växande grupp av halvledarstartups utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiella intelligensacceleratorer, sa VD Jensen Huang till reportrar i Singapore. Shenzhen-baserade Huawei har vuxit till Kinas de facto chip-techmästare och återvände till rampljuset i år med en överraskande avancerad made-in-China-smartphoneprocessor. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han möter premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att tävla i den globala AI-racet. Men USA har höjt barriärerna för försäljning till Kina, vilket ytterligare stramar åt Kinas tillgång till Nvidias AI-chips i mitten av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 december

Huawei och Intel utmanar Nvidia i kampen om bästa AI-chip

Huawei Technologies Co. och Intel Corp. är bland de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp. i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt Nvidias VD Jensen Huang. Han påpekade att dessa företag, tillsammans med en växande grupp av halvledarstartups, utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiell intelligensacceleratorer. Han nämnde också att Huawei har vuxit till att bli Kinas de facto chip-teknikmästare. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han träffade premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att konkurrera i den globala AI-racet.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 6 december

Betydande tillväxt väntas på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips

Den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips väntas uppleva en betydande tillväxt, enligt den senaste forskningsrapporten från Verified Market Research. Rapporten förutser att förändrade konsumtionsmönster kommer att påverka marknaden avsevärt. Marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips värderades till 1,74 miljarder USD 2020 och förväntas nå 2,09 miljarder USD 2028, med en CAGR på 2,27% från 2021 till 2028. De tio ledande företagen på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips är NVIDIA Corporation, Advanced Micro Devices, Alphabet Inc., Intel Corporation, Apple Inc., Mythic Ltd., Arm Limited, Samsung Electronics Co. Ltd., Qualcomm Technologies Inc, Xilinx Inc., HiSilicon(ShanghAI) Technologies CO. LIMITED, bland andra.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Microsoft integrerar OpenAI i Copilot, Elon Musks X.AI planerar att samla in $1 miljard, ny AI-allians bildad, Beeper Mini lovar iMessage till Android, Twitch lämnar Sydkorea

1) Microsoft meddelar att deras Copilot AI chatbot kommer att integreras med OpenAI:s senaste LLM-modell GPT 4 Turbo och DALL-E 3, vilket ökar dess fö