» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 134 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Italien är ett land i södra Europa, känd för sin rika historia, kultur, konst och mat. Landet har formen av en stövel och gränsar till Frankrike, Schweiz, Österrike och Slovenien. Huvudstaden är Rom, som även är hem för Vatikanstaten. Italien var centrum för det antika Romarriket och Renässansen, vilket har lämnat många historiska monument och konstverk. Italienska är det officiella språket och euro är valutan. Landet är känt för sin mat, som pizza, pasta och gelato, samt för sitt bidrag till mode, bilar och sport, särskilt fotboll.

Senaste nytt kring Italien

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupar idag

EU-lagstiftare kan inte komma överens om reglering av AI-system

Teknikledare deltar i ett möte om generativ AI (Artificiell Intelligens) i San Francisco, som försöker positionera sig som ´AI-huvudstaden i världen´. EU-lagstiftare kan inte komma överens om hur system som ChatGPT ska regleras, vilket hotar banbrytande lagstiftning som syftar till att hålla AI i schack. Förhandlare möts på fredag för avgörande diskussioner inför slutliga samtal planerade till den 6 december. ´Foundation models´ eller generativ AI har blivit det största hindret i samtalen om EU:s föreslagna AI-akt. Om de inte kan komma överens riskerar akten att skrotas på grund av tidsbrist före de europeiska parlamentsvalen nästa år. Största utmaningen för att få till ett avtal har kommit från Frankrike, Tyskland och Italien, som föredrar att tillverkare av generativ AI-modeller självreglerar istället för att ha hårda regler. Andra pågående problem i samtalen inkluderar definition av AI, bedömning av grundläggande rättigheters inverkan, undantag för brottsbekämpning och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade igår

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade igår

AI-modell baserad på Luigi Einaudis skrifter skapar utbildningschattbot för italiensk ekonomisk historia

Digitaltjänstleverantören Reply har i samarbete med tankesmedjan Einaudi Foundation och den medborgerliga organisationen Fondazione Compagnia di San Paolo utvecklat en generativ AI-modell baserad på GPT-3.5. Modellen är tränad på arkiv och skrifter producerade av Luigi Einaudi, Italiens andra president (tjänstgjorde från 1948 till 1955). Modellen ligger till grund för en utbildningschattbot inriktad på italiensk ekonomisk historia. Genom att kombinera GenAI med hyperrealistisk 3D kan den interaktiva modellen svara på användarens frågor på ett sätt som är konsekvent med den historiska figurens tankar.

Direktlänk Dela Information Age fördjupade igår

ChatGPT firar sitt första år: Fem nyckelmoment

ChatGPT, en av de snabbast växande applikationerna i historien, har firat sitt första år. Applikationen, som startades av entreprenören Sam Altman och OpenAI 2015, har haft en händelserik resa. Fem viktiga händelser inkluderar: 1. Släppet av GPT-4 i mars 2023, vilket förbättrade chatbotens tillförlitlighet och kreativitet. 2. ChatGPT kopplades till appar och internet i mars 2023, vilket gav boten tillgång till tredjepartsapplikationer och databaser. 3. Italien förbjöd ChatGPT på grund av integritetsproblem i april 2023, men tillgången återställdes senare samma månad. 4. Användarsiffrorna minskade i september 2023, men väntades öka igen när skolorna öppnade efter sommarlovet. 5. Användare kunde skapa egna versioner av ChatGPT från november 2023.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade igår

EU:s AI-lag riskerar att försenas

EU:s AI-lag, en omfattande uppsättning regler och bestämmelser för AI-system som tycks vara modellerade efter EU:s inflytelserika dataskyddsförordning GDPR, verkar vara på väg att stöta på problem. Lagförslaget har varit under arbete sedan 2017 och var nära att slutföras. Ursprungligen var planen att anta lagen före 2024 för att undvika att den skulle bli en valfråga under EU-valet 2024. Nu tycks dock antagandet av lagen bli försenat. Tre av EU:s största medlemsländer - Frankrike, Italien och Tyskland - har uttryckt oro över lagen och vill ändra delar av den innan de godkänner den. Det finns flera konkurrerande politiska preferenser mellan den ursprungliga utkastet från Europeiska kommissionen, förslag från Europaparlamentet och förslag från de tre nyckelmedlemsstaterna.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade i förrgår

Microsofts Paint inför AI-funktion för bildskapande

Microsoft har integrerat maskininlärning i sina programvaruprodukter och nu kommer Paint att låta dig bli en Picasso med sitt generativa AI-system, Cocreator. Med bara några klick kan du skapa spektakulära landskap, stjärnfält och anatomiskt inkorrekta händer och fötter. Cocreator, en ny funktion i Paint, drivs av den molnbaserade Azure DALL-E-tjänsten. Användare startar med 50 krediter och använder en av dem för varje bild de gör. Cocreator är fortfarande en förhandsgranskning, så vissa begränsningar kan förväntas. Funktionen är endast tillgänglig i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 29 november

Barn och tonåringar utsätts för risker genom AI-chattbotar

Företag har börjat införa generativa AI-verktyg i befintliga produkter som används av barn och tonåringar, vilket utsätter dem för risker som ännu inte har studerats och förståtts fullt ut. Ett exempel är integrationen av en AI-chattbot i Snapchat, en app som används av över 109 miljoner barn och tonåringar dagligen. Teknikindustrin kan dock vidta åtgärder för att skydda mot fel- och desinformation, såsom realtidsfaktagranskning och transparens etiketter. Dessutom kan implementering av effektiva åldersverifieringsverktyg minska risken för olämpliga råd till minderåriga.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Över ett dussin länder undertecknar avtal om AI-säkerhet

Mer än 18 länder, inklusive USA, har undertecknat det som beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om att skydda artificiell intelligens (AI) från skadliga aktörer. Länderna kom överens om att företag som designar och använder AI bör göra det på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Även om löftet inte är bindande, sa Jen Easterly, chef för USAs myndighet för cybersäkerhet och infrastruktursäkerhet, att det är viktigt att så många länder skriver under ett dokument som prioriterar säkerhet när det gäller AI. Nyheten kommer en vecka efter att Tyskland, Frankrike och Italien kom överens om hur AI bör regleras.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 november

Internationell överenskommelse om säkerhetsåtgärder för artificiell intelligens

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har presenterat den första detaljerade internationella överenskommelsen om att hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. I ett 20-sidigt dokument som offentliggjordes på söndagen, kom de 18 länderna överens om att företag som designar och använder AI behöver utveckla och implementera den på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Överenskommelsen är icke-bindande och innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska programvaruleverantörer.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 november

Internationellt avtal undertecknat för att stärka cybersäkerheten för AI

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har undertecknat ett avtal för att stärka cybersäkerheten för artificiell intelligens (AI). Avtalet, undertecknat på söndag, beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om hur man ska hålla AI säkert från skadliga aktörer. Avtalet uppmanar företag att skapa AI-system som är ”säkra från början”. USA:s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) och Storbritanniens National Cyber Security Centre (NCSC) har publicerat ”nya riktlinjer för säker AI-systemutveckling”.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 27 november

USA:s långväntade reglering av artificiell intelligens: Har de missat sin chans?

USA:s Vita hus har tillkännagivit en verkställande order för säker, trygg och pålitlig artificiell intelligens (AI). Order kräver att företag informerar den federala regeringen om alla modeller som utgör en allvarlig risk för nationell säkerhet och stöder användningen av AI för cybersäkerhet. Den syftar också till att skydda amerikaner från AI-möjliggjord bedrägeri genom användning av AI-upptäckningsverktyg. Trots detta ser branschexperter EU:s AI-lag som två år före och USA:s reglering av AI som bara början.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 27 november

18 länder presenterar överenskommelse för att hålla AI säker

USA, Storbritannien och ytterligare sexton länder presenterade på söndagen det som en högt uppsatt amerikansk tjänsteman beskriver som den första detaljerade internationella överenskommelsen om hur man ska hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. Enligt överenskommelsen bör företag utveckla AI-system som är ´säkra från design´. Avtalet innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska mjukvaruleverantörer. Bland de 18 länder som undertecknat de nya riktlinjerna finns Tyskland, Italien, Tjeckien, Estland, Polen, Australien, Chile, Israel, Nigeria och Singapore.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 november

AI spelar en central roll i bankvärlden, säger Banca Mediolanums VD

Banca Mediolanum, genom initiativet ´Bygg din framtid´, föreslår en innovativ väg för att öka spararnas medvetenhet om vikten av att skydda sig från oförutsedda händelser. Massimo Doris, VD för Banca Mediolanum, betonar att skydd är en primär form av sparande och att artificiell intelligens (AI) blivit ett kraftfullt verktyg för finansiella rådgivare. AI kan dock inte ersätta den mänskliga relationen, personlig interaktion och förståelse för kundens känslor och behov är oersättliga element inom sparande. Doris uttrycker optimism om utsikterna till en räntesänkning i andra halvåret 2024.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 26 november

Företag och teknikgrupper varnar EU för överreglering av AI

Affärs- och teknikgrupper varnade på torsdagen Europeiska unionen mot att överreglera AI-system, kända som grundmodeller, i kommande AI-regler, eftersom detta kan döda nystartade företag eller driva ut dem ur regionen. Denna begäran kom när EU-länder och EU-lagstiftare går in i den sista sträckan av förhandlingar om regler som kan bli riktmärke för andra länder. Bland de största tvistefrågorna finns grundmodeller, såsom OpenAI´s ChatGPT, som är AI-system som tränas på stora datamängder, med förmågan att lära sig av nya data för att utföra en mängd olika uppgifter. Företagen avvisade också krav från kreativa industrier att AI-reglerna ska ta itu med upphovsrättsfrågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

Italiensk granskning av datainsamling för AI-verktyg

Den italienska dataskyddsmyndigheten meddelar att de ska granska insamlingen av data för AI-verktyg som Chat GPT, Bard och Copilot, då det finns misstankar om att detta kan bryta mot den personliga integriteten. Granskningen kommer att utföras i samarbete med AI-experter, akademiker och konsumentorganisationer och kommer att pågå under 60 dagar. Om det visar sig att något av de granskade företagen bryter mot lagen kommer åtgärder att vidtas.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 23 november

Vast Data gör inträde på den italienska marknaden, universitetet i Pisa blir första kunden

Vast Data, ett teknikföretag som erbjuder en högpresterande plattform för att förenkla datahantering, har meddelat att de gör inträde på den italienska marknaden. Detta är ett ytterligare steg i företagets expansion i Europa och globalt. Vast Data-plattformen är designad för att hantera arbetsbelastningar för artificiell intelligens och djupinlärning. Den första italienska kunden är universitetet i Pisa, som använder Vast Data Platform för att hantera AI-arbetsbelastningar, inklusive läkemedelsupptäckt som körs på NVIDIA DGX H100-system.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 22 november

Colombiansk startup ´Soy Julieta´ vinner Global eAwards med bröstcancerdetekteringsenhet

Det colombianska uppstartsföretaget ´Soy Julieta´ vann förstaplatsen i den 22:a upplagan av Global eAwards, där teknikföretag från 14 andra länder tävlade. ´Soy Julieta´ har utvecklat en bärbar enhet som, genom analys av bröstvävnad och med hjälp av artificiell intelligens, identifierar risken för att utveckla bröstcancer. Detta bidrar till tidig upptäckt av sjukdomen. Enheten är designad för att kunna användas på avlägsna platser och utan nära tillgång till medicinska centra. ´Soy Julieta´ belönades med €100,000 av NTT DATA FOUNDATION.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 november

Tekniknyheter: OpenAI utökar ChatGPT, Sam Altman kan återvända till OpenAI, Bing använder GPT-4, EU överens om AI-reglering, Binance VD avgår

1) OpenAI har meddelat att ChatGPT:s röstfunktion nu kommer att utökas till alla användare. Tidigare var ChatGPT:s röstfunktion endast tillgänglig för plusprenumerationsanvändare. 2) OpenAI:s styrelse förhandlar med Sam Altman om hans möjliga återkomst till företaget. Om allt går bra kan Altman återvända som företagets VD redan i slutet av veckan. 3) Microsofts sökmotor Bing kommer snart att använda OpenAI:s senaste stora språkmodell, GPT-4, för att generera AI-genererade bildtexter och söksnuttar för varje enskild webbsida. 4) Tyskland, Frankrike och Italien har nått en betydande överenskommelse om hur AI behöver regleras i framtiden inom EU:s territorium. 5) Binance VD Changpeng Zhao har erkänt sig skyldig i penningtvättsfallet i USA. Som en del av avtalet med den amerikanska domstolen kommer Zhao att avgå som Binance VD och ordförande med omedelbar verkan. Binance har också gått med på att betala en böter på 4,3 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 22 november

Förklarbar AI-marknad förväntas växa från 6,2 miljarder USD till 16,2 miljarder USD fram till 2028

Storleken på marknaden för förklarbar AI (XAI) förväntas växa från 6,2 miljarder USD 2023 till 16,2 miljarder USD 2028, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,9% under prognosperioden. Ökade regler och krav på transparens och ansvar i AI-system driver efterfrågan på XAI-lösningar för att säkerställa överensstämmelse med lagar som GDPR och HIPAA. Inom hälso- och sjukvårdssektorn förväntas XAI växa mest under prognosperioden. XAI-teknologier används för att göra AI-modellernas förutsägelser och rekommendationer mer transparenta och tolkningsbara.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 november

Stora europeiska ekonomier motsätter sig AI-reglering

Frankrike, Tyskland och Italien motsätter sig reglering av de mest kraftfulla typerna av artificiell intelligens (AI), vilket kan påverka EU:s banbrytande lag om AI. De tre länderna blockerar förhandlingar om en kontroversiell sektion i EU:s utkast till AI-lagstiftning för att inte hindra Europas egen utveckling av ´grundmodeller´, AI-infrastruktur som ligger till grund för stora språkmodeller som OpenAI:s GPT och Googles Bard. Regeringstjänstemän hävdar att stränga restriktioner för dessa nya modeller skulle skada EU:s egna mästare i kapplöpningen om att utnyttja AI-teknik. I ett gemensamt dokument föreslår de att självreglera grundmodeller genom företagens löften och uppförandekoder. Detta ställer dem mot europeiska lagstiftare som vill begränsa grundmodeller. Förhandlingarna om AI-lagen kan till och med komma att upphöra helt.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 20 november

Globala framsteg för att reglera AI: senaste stegen

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och stör regeringars försök att reglera tekniken. Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har tredubblat sin finansiering för ´AI Research Resource´ till 300 miljoner pund. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar regler och tre länder har kommit överens om hur AI bör regleras. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga brott. USA planerar att lansera ett AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 20 november

ChatGPT firar sin första födelsedag: En tillbakablick på dess framsteg

OpenAI:s ChatGPT firar sin första födelsedag. Sedan lanseringen i november 2022 har den snabbt blivit en av de mest besökta domänerna i världen, med 1,8 miljarder månatliga besök noterade i maj 2023. OpenAI blev också en av de mest besökta domänerna i världen tack vare ChatGPT. ChatGPT har använts för en mängd syften, från roliga konversationer till forskning. Den har även testats för att lösa juridiska och affärsskoleexamen, vilket den klarade. Trots vissa kontroverser och utmaningar, inklusive ledarskapsförändringar inom OpenAI, fortsätter ChatGPT att växa och utvecklas.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 20 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

Stora EU-länder pressar på för uppförandekoder i AI-regelboken

De tre största EU-länderna, Frankrike, Tyskland och Italien, pressar på för uppförandekoder utan initiala sanktionsregimer för grundmodeller snarare än föreskrivna skyldigheter i AI-regelboken, enligt ett icke-papper. AI-lagen är en flaggskeppslagstiftning för EU för att reglera artificiell intelligens baserat på dess kapacitet att orsaka skada. Förhandlingarna om världens första heltäckande AI-lag har störts av uppkomsten av ChatGPT, en mångsidig typ av AI-system. Frankrike, som fick stöd från Tyskland och Italien, motsatte sig reglering av grundmodeller. De tre länderna argumenterar för att reglera allmänna AI-system som kan vara tillgängliga för specifika tillämpningar snarare än grundmodeller.

Direktlänk Dela Euractiv fördjupade 19 november

Tyskland, Frankrike och Italien överens om reglering av artificiell intelligens

Tyskland, Frankrike och Italien har enats om hur artificiell intelligens (AI) ska regleras i framtiden, enligt ett gemensamt dokument. De tre regeringarna förespråkar bindande frivilliga åtaganden för både stora och små AI-leverantörer inom EU. Europeiska kommissionen, Europaparlamentet och EU-rådet förhandlar för närvarande om hur blocket ska positionera sig inom detta nya område. I dokumentet anges att reglerna för uppförande och transparens bör vara bindande för alla. Om överträdelser av uppförandekoden identifieras efter en viss tid kan ett sanktionssystem upprättas.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

AI och automation förändrar ingenjörsbranschen globalt

AI och automation förväntas påverka två tredjedelar av alla jobb i USA, främst inom mjukvaruutveckling. Men detta innebär inte att dessa roller kommer att försvinna, de kommer att utvecklas parallellt med teknologin. Trots denna störning ökar efterfrågan på skickliga mjukvaruutvecklare, med en förväntad brist på fyra miljoner utvecklare fram till 2025. AI stör inte bara ingenjörsbranschen i USA, utan även i Storbritannien där försvarsdepartementet planerar att revolutionera sin militära teknik med hjälp av ett AI-verktyg kallat ´Motherlode´. Dessutom närmar sig Alphabet Inc lanseringen av sin konversations-AI-programvara Gemini, medan Salesforce Inc planerar att anställa 3 300 anställda inom försäljning, teknik och team som arbetar med företagets data cloud-produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 november

Bill Gates förutspår AI:s framtid

Artificiell intelligens (AI) är ett het ämne, och kommer fortsätta vara det fram till 2024. Efter Elon Musk har nu Bill Gates uttalat sig om ämnet, och förutspår att det kommer förändra allt. 2023 orsakade ChatGPT uppståndelse när det först förbjöds i Italien, men sedan nåddes en kompromiss. Google var först med att inkludera AI i Pixel 8, och det förväntas att Samsung och Apple kommer följa efter. Samsung planerar att lansera sin SamsungGalaxy S24 AI-telefon i januari, och Apple planerar att göra detsamma i september med iPhone 16.

Direktlänk Dela NewsNet Nebraska fördjupade 15 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

AI-modell förutsäger behandlingsresultat för äggstockscancer med 80% noggrannhet

En modell baserad på artificiell intelligens (AI) kan förutsäga behandlingsresultatet (mätt genom volymetrisk minskning av tumörlesioner) hos 80% av patienter med äggstockscancer. Verktyget, kallat IRON (Integrated Radiogenomics for Ovarian Neoadjuvant therapy), analyserar olika kliniska patientegenskaper, från cirkulerande tumör-DNA i blodet (vätskebiopsi) till allmänna egenskaper (ålder, hälsotillstånd etc.), tumörmarkörer och sjukdomsbilder erhållna genom CT-skanningar. Denna prestation kommer från en nyligen publicerad studie i Nature Communications, som utfördes på 134 patienter med höggradig äggstockscancer. Studien koordinerades av professor Evis Sala, ordförande för diagnostisk bildbehandling och strålterapi vid Fakulteten för medicin och kirurgi vid det katolska universitetet och direktör för Advanced Radiology Center vid Policlinico Universitario A. Gemelli IRCCS. AI-modellen utvecklades ursprungligen av professor Salas team vid University of Cambridge.

Direktlänk Dela ScienceBlog.com fördjupade 13 november

AI-modell förutspår behandlingsresultat för äggstockscancer med 80 % noggrannhet

Forskare har utvecklat en AI-baserad modell, Integrerad Radiogenomik för Ovarian Neoadjuvant terapi (IRON), som kan förutspå behandlingsresultatet för höggradig äggstockscancer med 80 procent noggrannhet. Modellen analyserar olika kliniska patientegenskaper, från cirkulerande tumör-DNA i blodet till allmänna egenskaper som ålder och hälsostatus, tumörmarkörer och sjukdomsbilder erhållna genom CT-skanningar. Modellen utvecklades av Dr Evis Salas team vid University of Cambridge. Studien organiserades av Dr Evis Sala, ordförande för diagnostisk bildbehandling och radioterapi vid den Katolska Universitetets medicinska och kirurgiska fakultet.

Direktlänk Dela Drug Target Review fördjupade 13 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

Globala Blockchain AI-marknaden beräknas nå 3 519,23 miljoner USD år 2032

Den globala Blockchain AI-marknaden beräknas uppgå till ett värde av 3 519,23 miljoner USD år 2032, enligt en aktuell analys av Emergen Research. AI använder Blockchain för att underlätta delning av data som används i flera modeller. En av drivkrafterna för Blockchain AI-marknaden är data monetisering. Både AI och avancerad Blockchain förväntas bli mer tillgängliga genom data monetisering. Teknikutvecklingen är dyr för företag, särskilt för de som inte äger datamängder. Marknaden är fortfarande i ett tidigt skede och tekniken kräver en högt kvalificerad arbetskraft.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 8 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

Microsoft uppdaterar Windows 11 med AI-drivna funktioner

Microsoft inför en mängd AI-drivna funktioner i Windows 11, inklusive Paint, Clipchamp, Snipping Tool och Photos. Uppdateringen för Windows 11 2023, känd som 23H2, släpptes den 31 oktober och utökade tillgången till Copilot och andra AI-funktioner. AI-uppdateringarna rullas ut gradvis. Paint innehåller nu en AI-version som låter användare skapa bilder baserat på en textbeskrivning. Clipchamp erbjuder nu en AI-videoeditor som automatiskt kan generera bildspel, montagevideor och korta videor i 1080p. Snipping Tool stöder nu textigenkänning och Photos-appen har förbättrade sökfunktioner och redigeringsverktyg tack vare AI.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 6 november

G7-ledare når framsteg i reglering av artificiell intelligens

G7-ledare har nått en överenskommelse om internationella vägledande principer för artificiell intelligens (AI) och en frivillig uppförandekod för AI-utvecklare. Detta har välkomnats av Europeiska kommissionen. G7-processen för AI, känd som ´Hiroshima-processen´, inrättades för att analysera risker och möjligheter med generativ AI och främja samarbete för att stödja utvecklingen av ansvarsfulla AI-verktyg och bästa praxis. Hiroshima-processen kompletterar EU:s artificiella intelligenslag (AI-lagen), som för närvarande slutförs. AI-lagen förväntas träda i kraft i slutet av 2023.

Direktlänk Dela JURIST Legal News & Research fördjupade 5 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

AI-företag låter regeringar förhandsgranska AI-modeller

Ledande AI-företag har vid ett AI-toppmöte i Storbritannien kommit överens om att låta regeringar förhandsgranska deras AI-modeller innan lansering. Syftet är att myndigheterna ska kunna bedöma om en AI-modell utgör en nationell säkerhetsrisk. Företag som Open AI, Deepmind, Anthropic, Amazon, Mistral, Microsoft och Meta har undertecknat överenskommelsen. Länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har också skrivit under. En internationell panel kommer att tillsättas för att årligen rapportera om risker med AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

Storbritannien tillkännager AI-säkerhetstestningsplan, Kina inte undertecknat

Den brittiska regeringen har tillkännagivit en överenskommelse inom teknikindustrin som den hävdar kommer att utforma en plan för säkerhetstestning av AI. Med olika typer av AI som regelbundet byggs in i konsument- och företagsinriktad programvara, har utvecklare kommit överens om att regeringar har en roll i att övervaka extern säkerhetstestning av AI-modeller. Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har alla skrivit under överenskommelsen, även om Kina, som gör stora investeringar i AI, inte var en undertecknare, även om det deltog i denna veckas brittiska AI Safety Summit. Regeringarna förklarade också en ´gemensam ambition´ att investera i offentlig sektors kapacitet för testning och annan säkerhetsforskning, och att dela resultaten med andra nationer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s framtid vid brittiskt säkerhetstoppmöte

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, deltog i Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte och diskuterade artificiell intelligens (AI) med brittiska premiärministern Rishi Sunak. Musk beskrev AI som en av historiens mest störande krafter och förutspådde en framtid där jobb inte längre behövs och AI-kamratskap blir en av de högsta formerna av vänskap. Under toppmötet, som hölls huvudsakligen på Bletchley Park, undertecknade över 25 länder och EU Bletchley-deklarationen, där de enades om att arbeta tillsammans för att skapa en förenad strategi för att införa AI-teknik på ett ´människocentriskt, pålitligt och ansvarsfullt´ sätt.

Direktlänk Dela Nine News fördjupade 3 november

Nationella och internationella styrorgan tar steg för att reglera AI-verktyg

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) såsom Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN * Planerar regleringar för att förhindra spridning av barnsexuellt missbrukssmaterial skapat av AI. STORBRITANNIEN * Planerar regleringar och kommer att tredubbla sin finansiering för ´AI Research Resource´. KINA * Har implementerat tillfälliga regler. EUROPEISKA UNIONEN * Planerar regleringar och närmar sig ett bredare avtal om den banbrytande AI-lagen. FRANKRIKE * Utreder möjliga överträdelser. G7 * Söker input på regler. ITALIEN * Utreder möjliga överträdelser. JAPAN * Utreder möjliga överträdelser. POLEN * Utreder möjliga överträdelser. SPANIEN * Utreder möjliga överträdelser. FÖRENTA NATIONERNA * Planerar regleringar. USA * Söker input på regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 3 november

AI-företag går med på att låta regeringar förhandsgranska AI-modeller

Ledande AI-företag har vid ett toppmöte i Storbritannien kommit överens om att låta regeringar förhandsgranska deras AI-modeller innan de lanseras för att avgöra om de utgör en nationell säkerhetsrisk. Företag som Open AI, Deepmind, Anthropic, Amazon, Mistral, Microsoft och Meta har undertecknat överenskommelsen. Länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har också skrivit under. En internationell panel kommer att tillsättas för att årligen rapportera om riskerna med AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s faror och möjligheter vid Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte

Elon Musk, under en sit-down konversation med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, kallade artificiell intelligens (AI) för ´en av de mest störande krafterna i historien´. Diskussionen ägde rum under Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte. Musk och Sunak diskuterade hur digital superintelligens kan påverka allmänheten och kräva reglering på samma sätt som industrier som luftfart och bilar. Musk har också haft samtal med andra världsledare, inklusive Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, Frankrikes president Emmanuel Macron och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Musk har blivit en allt mer framträdande figur inom internationella frågor, och har gjort rubriker inte bara för sina möten med statschefer, utan också för tillhandahållandet - eller bristen på - SpaceX´s Starlink satellittjänster i krigshärjade regioner.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 3 november

Storbritanniens premiärminister tillkännager överenskommelse för att testa AI-modeller

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak tillkännagav en ny överenskommelse under en tvådagars konstgjord intelligens (AI) toppmöte på Bletchley Park. I överenskommelsen, som undertecknats av Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Singapore, USA och Storbritannien, kommer åtta ledande teknikföretags AI-modeller att testas innan de släpps. De åtta företagen är Amazon Web Services, Anthropic, Google, Google DeepMind, Inflection AI, Meta, Microsoft, Mistral AI och Open AI. Sunak tillkännagav också ytterligare detaljer om en överenskommelse för att inrätta en internationell rådgivande panel om framstående AI-risker.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 2 november

Världsledare diskuterar risker och möjligheter med AI på toppmöte i Storbritannien

Världsledare har ett ´ansvar´ att hantera farorna med artificiell intelligens (AI), har Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak sagt vid landets första AI-säkerhetstoppmöte. 28 länder, teknikchefer och akademiker deltar i toppmötet. Delegater enades om ett gemensamt uttalande för att tackla riskerna med AI. Uttalandet, ´Bletchley-deklarationen´, undertecknades av alla länder på toppmötet, inklusive USA och Kina samt EU. De erkände att AI ´erbjuder enorma globala möjligheter´ men bör utvecklas på ett sätt som är ´människocentrerat, pålitligt och ansvarsfullt´.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 2 november

Globala regleringar försöker reglera artificiell intelligens

Framsteg inom artificiell intelligens (AI) komplicerar regeringars försök att skapa lagar som styr teknologins användning. Australien planerar att tvinga sökmotorer att skapa nya koder för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien kommer att tredubbla sin finansiering till ´AI Research Resource´ och kommer att inrätta världens första AI-säkerhetsinstitut. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar att införa nya AI-regler. Frankrike, Italien, Polen, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser. G7 söker input på regler och FN planerar regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 2 november

USA:s vicepresident Kamala Harris presenterar flera nya AI-initiativ för att främja säker och ansvarsfull användning av maskininlärningsteknik. USA:s regering etablerar United States AI Safety Institute (US AISI) som kommer att utveckla riktlinjer för att minimera riskerna med AI. Regeringen publicerar också ett första utkast till policyvägledning för sin användning av AI, och inbjuder allmänheten att kommentera. Dessutom har 30 nationer anslutit sig till den politiska deklarationen om ansvarsfull militär användning av artificiell intelligens och autonomi. Tio stiftelser har också åtagit sig att bidra med över 200 miljoner dollar till AI-initiativ i allmänhetens intresse.

Mashable fördjupade 1 november

AI inom mental hälsa förväntas växa kraftigt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom mental hälsa förväntas växa med en CAGR på 38,1% under prognosperioden (2023-2030). Tekniska framsteg har haft stor inverkan på mental hälsoområdet, särskilt genom integrationen av AI. AI-drivna verktyg som naturlig språkbearbetning, maskininlärning, djupinlärning, chatbots och virtuella assistenter spelar en avgörande roll för att ge stöd, råd och kommunikationskanaler för individer som genomgår mental hälsobehandling. Chatbots har framstått som ett viktigt verktyg inom mental hälsovård, och erbjuder kontinuerligt stöd till patienter. De kan hjälpa individer att hantera symtom och identifiera specifika nyckelord som kan kräva mänsklig intervention. Enligt National Institute for Mental Health finns det över 13 miljoner amerikaner som hanterar allvarliga psykiska sjukdomar. Teknik, särskilt AI, har blivit avgörande för att ta itu med denna utmaning. Till exempel kan chatbots automatisera uppgifter som att känna igen känslor, vilket möjliggör automatisering av screening, diagnos, behandlingsrekommendationer och psykosocial terapi. Utöver detta, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), har nästan 11% av vuxna allvarligt övervägt självmord. I ett sådant scenario fungerar tekniken som en livlina, och ger snabb hjälp och stöd. Därför genomför mjukvarutillverkarna forskning och utveckling för att introducera avancerade och tekniskt uppgraderade mental hälsovårdstjänster. Till exempel introducerade lyra health i september 2021 de första teknikintegrerade vårdlösningarna som är utformade för att ta itu med allvarliga psykiska hälsoproblem som alkoholanvändningsstörning (AUD), självmordstendenser och andra komplexa psykiska hälsodiagnoser. Företaget är ett omfattande behandlingsprogram som hjälper människor att minska drickandet eller uppnå nykterhet och tar upp problematisk alkoholanvändning genom virtuell terapi, gruppsessioner, löpande symtombedömningar, återhämtningsstödspecialister för att hjälpa medlemmar att hålla sig på rätt spår, digitala lektioner som lär ut copingfärdigheter och medicin för att bekämpa begär.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 1 november

DS integrerar OpenAI:s ChatGPT i sina bilar i ett pilotprojekt

Franska biltillverkaren DS integrerar ChatGPT som en del av ett pilotprojekt. Märket använder 20 000 kunder i fem europeiska länder för att testa tjänsten. Under de kommande sex månaderna kommer DS att uppdatera olika modeller för att tillhandahålla funktionen och förstå intresset för tjänsten. ChatGPT är ett AI-baserat program utvecklat av OpenAI, designat för att ´förstå´ begäran-baserade kommandon och svara, efterliknande det mänskliga konversationsstilen. DS vill använda ChatGPT-integration för att bredda kapabiliteten för sin Iris-röstkontrollsvit. Det kan koordinera din GPS, din fråga och undersöka sin kunskapsbank, det kan tillhandahålla svar på saker medan du kör.

Direktlänk Dela Top Gear fördjupade 1 november

Företag riskerar att förlora triljoner genom att ignorera användningen av AI för bedrägeribekämpning: Onfido-undersökning

Onfido, den globala ledaren inom automatiserad identitetsverifiering, har släppt resultaten av en studie som undersöker uppfattningar, utmaningar och användning av artificiell intelligens (AI) hos över 1500 företagsledare från olika branscher i USA, Storbritannien och Italien. Undersökningen visar att 73% av företagen inte agerar mot hotet från AI-drivna cyberattacker, vilket innebär en risk för deras verksamhet och den globala ekonomin. Dessutom erkänner 68% av företagsledarna hotet som AI och generativ AI innebär för ökningen av bedrägeriattacker, men endast 27% prioriterar dess användning för att förebygga bedrägerier.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 oktober

Världsledare förväntas inte delta i Sunaks AI-toppmöte

Downing Street försäkrar att Storbritanniens finansminister Rishi Sunak inte ignoreras av andra världsledare, trots att många inte förväntas delta i hans toppmöte om artificiell intelligens (AI) på Bletchley Park denna vecka. Bland de som valt att inte närvara finns USA:s president Joe Biden, Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Ursula von der Leyen, ordförande för Europeiska kommissionen, och Italiens premiärminister Giorgia Meloni förväntas vara de mest framstående politikerna på toppmötet. Sunak meddelade konferensen tidigare i år i ett försök att sätta Storbritannien i framkant för internationell AI-reglering.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 30 oktober

USA:s president Biden undertecknar order för reglering av AI

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order för att möjliggöra omfattande reglering av artificiell intelligens (AI). Order kommer strax före Storbritanniens premiärminister Rishi Sunaks AI-säkerhetstoppmöte i Bletchley Park. Order åberopar Defense Production Act, som senast användes för att ge den amerikanska federala regeringen befogenheter att styra produktionen under Covid-19-pandemin. Med denna lag kommer företag som utvecklar AI-system att behöva meddela den amerikanska federala regeringen om teknik som har konsekvenser för nationell säkerhet, nationell ekonomisk säkerhet eller nationell folkhälsa.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 30 oktober

G7-länderna att underteckna uppförandekod för säker AI

G7-länderna kommer att underteckna ett dokument om hur artificiell intelligens (AI) ska säkras framåt. Uppförandekoden är ett frivilligt åtagande där företag uppmanas att identifiera, utvärdera och hantera risker med AI, och agera vid incidenter eller missbruk. Koden syftar till att främja trygg, säker och tillförlitlig AI i hela världen och kommer att tillhandahålla frivillig vägledning för åtgärder som vidtas av organisationer som utvecklar de mest avancerade AI-systemen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 30 oktober

G7-länder föreslår global AI-uppförandekod

Gruppen av sju (G7) industriländer planerar att införa en frivillig ´Uppförandekod´ för företag som innoverar inom avancerad artificiell intelligens (AI). Initiativet, som kommer från ´Hiroshima AI-processen´, syftar till att hantera potentiellt missbruk och risker förknippade med denna omvandlande teknologi. G7, bestående av Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA, tillsammans med Europeiska unionen, initierade denna process för att sätta en föregångare för AI-styrning. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, har också bildat ett beredskapsteam för att hantera riskerna med AI-modeller.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 30 oktober

G7-länderna planerar att enas om AI-uppförandekod

G7-länderna (Frankrike, Tyskland, Italien, Storbritannien, Kanada, USA och Japan) planerar att enas om en uppförandekod för företag som utvecklar system för artificiell intelligens (AI). Denna frivilliga kod är tänkt att sätta standarden för hur stora länder ska reglera AI och de integritets- och säkerhetsrisker som teknologin innebär. Koden består av elva punkter och uppmanar AI-företag att vidta nödvändiga åtgärder för att identifiera, utvärdera och minska risker, samt att hantera eventuella problem med missbruk av AI-tjänster efter lansering.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 30 oktober

AI i konsten: Utforskar mörka korridorer och skapar debatt

AI genererar nu bilder överallt, från sociala medier till företagslogotyper och bilderböcker. Internationella konstnärer undersöker AI:s inverkan på kultur och politik, långt bortom dess relation till deras konstnärliga praktik. Konstnären Holly Herndon och hennes partner Mathew Dryhurst har blivit kända för sitt banbrytande arbete inom maskininlärning, programvara och musik. Deras forskningsprojekt, i samarbete med Arts Technologies-teamet vid Serpentine Galleries i London, kommer att visas nästa år. Projektet utforskar vad det innebär att vara konstnär i AI-eran. En annan viktig AI-konstnär är Trevor Paglen, som tillsammans med AI-forskaren Kate Crawford har utvecklat utställningen Training Humans.

Direktlänk Dela Prestige Online fördjupade 29 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Storbritannien etablerar världens första institut för AI-säkerhet

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak meddelade att landet kommer att inrätta världens första institut för artificiell intelligens (AI) säkerhet. Instituts uppgift blir att undersöka, utvärdera och testa nya typer av AI för att förstå vad varje ny modell kan göra, och att utforska alla risker, från social skada som snedvridning och desinformation till de mest extrema riskerna. Sunak vill att Storbritannien ska vara en global ledare inom AI-säkerhet och har sammankallat en global toppmöte nästa vecka för att diskutera riskerna med tekniken.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 oktober

Ruffo Casellis konst visas i Uraj, Ryssland

Efter en framgångsrik utställning på Historiska museet i Chelyabinsk visas nu en utvald konstsamling av italienska konstnären och teoretikern inom artificiell intelligens, Ruffo Caselli (1932-2020), på ett annat museum i staden Uraj, Ryssland. Utställningen invigdes med en stor ceremoni och konsert i närvaro av lokala myndigheter, dignitärer och konstälskare. Casellis verk, inspirerade av tekniska innovationer, integrerade kretsar, mikrochips och robotik, förutspådde den verklighet vi nu bevittnar. Casellis verk har tidigare visats i framstående gallerier i Milano, Italien.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 25 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

AI-assistenten ChatGPT kommer till DS Automobiles fordon

En röstaktiverad assistent som kan svara på en mängd olika frågor kommer snart att finnas tillgänglig för förare och passagerare i vissa DS Automobiles fordon tack vare ChatGPT, en framstående generativ AI, enligt ETX Daily Up. ChatGPT:s förmågor har finslipats genom omfattande datastyrt inlärning, vilket gör den till en idealisk komplement till befintliga DS Iris Systems taligenkänningsegenskaper. Förarna kommer att kunna lita på ChatGPT för att hjälpa dem att hitta närliggande kulturella sevärdheter eller underhålla barn med frågesporter och temahistorier.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

AI-verktyg kan luras att skriva skadlig kod för cyberattacker, visar forskning

Forskare vid University of Sheffield har lyckats lura flera verktyg för generativ artificiell intelligens (GenAI) att producera effektiv kod för cyberattacker. Dessa verktyg inkluderar ChatGPT, som kan utnyttjas för att skriva skadlig kod. Forskarna undersökte sex AI-verktyg - Baidu-Unit, ChatGPT, AI2SQL, AIhelperbot, Text2SQL och ToolSKE. I varje fall producerade de skadlig kod som kunde läcka konfidentiell data och störa eller förstöra en databas normala tjänst. I fallet med Baidu-Unit kunde de också få konfidentiella Baidu-serverkonfigurationer och göra en servernod obrukbar. Forskarna kunde även utnyttja AI-verktygen för att lansera enkla bakdörrsattacker genom att förgifta träningsdata.

Direktlänk Dela Computer Weekly fördjupade 24 oktober

Konstnärer och VFX-proffs diskuterar AI:s inverkan på konst och jobb

Digitala konstnärer och visuella effektproffs erkänner att verktyg som drivs av artificiell intelligens kan bidra till den kreativa processen. Men de beklagar att jobb kommer att gå förlorade, etiken kommer att utmanas och det kan leda till en ´avhumanisering av konst´. Diskussionen ägde rum under en paneldebatt om AI, inspelad den 19 oktober på View VFX och datorgrafikkonferensen i Torino, Italien. Panelen bestod av konstnär, designer och kreativ teknolog Scott Eaton; konstnär och designer, Renderman, Dylan Sisson; VFX-chef Andreas Maaninka; Richard Scott, VD och medgrundare av Axis Studios; och Daryl Anselmo, en konstnär och designer som huvudsakligen arbetar inom spelindustrin.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 23 oktober

DS Automobiles erbjuder ChatGPT-integration för vissa kunder

DS Automobiles har meddelat att vissa europeiska kunder nu kan använda ChatGPT i sina DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9 fordon. AI-modellen erbjuds med DS IRIS SYSTEM, vilket skapar en intelligent röstassistent. Föreslagna användningar inkluderar att generera berättelser och frågesporter för underhållning på vägen. DS Automobiles har meddelat integrationen av ChatGPT i sina fordon, tillgänglig i europeiska länder. Företaget hävdar att dess bilar är de första i regionen att ha den artificiella intelligensmodellen. För att komma åt ChatGPT måste användarna säga ´OK IRIS´ eller trycka på den dedikerade rattenknappen för att utlösa den smarta assistenten. Funktionen ChatGPT kommer initialt att vara tillgänglig i en pilotfas, erbjuden till de första 20 000 kunderna som prenumererar på att använda DS IRIS SYSTEM i sina DS 3, DS 4, DS 7 eller DS 9 fordon. Provet kommer att pågå i sex månader utan extra kostnad för användarna, vilket kräver att de prenumererar mellan den 19 oktober 2023 och den 29 februari 2024. Verktyget kommer att erbjudas i europeiska länder, inklusive Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 23 oktober

Lärare känner sig oförberedda på AI:s påverkan, enligt rapport

Enligt en ny rapport känner sig minst hälften (49%) av lärarna oförberedda på påverkan från artificiell intelligens (AI), och menar att mer måste göras för att hjälpa dem att förbereda eleverna för en AI-driven framtid. Rapporten, utförd av Oxford University Press (OUP), rekommenderar att regeringar bör stödja skolor för att utnyttja AI:s potential för att omvandla utbildningen. Om det nuvarande utbildningssystemet inte anpassas till AI-eran, kan elever riskera att uppleva ojämlikheter i dess implementering och riskera att hindras från att utveckla bredare kognitiva färdigheter för framtiden.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 22 oktober

DS Automobiles inför AI ChatGPT i sina fordon

DS Automobiles tar steget in i framtiden genom att pilotanvända ChatGPT i sina fordon, en först i Europa. Denna artificiella intelligens ger en ´konversationsupplevelse´ till förare, förbättrar deras resa med sitt röstaktiverade DS Iris infotainment-system. Tillgänglig för 20 000 ägare av utvalda DS-modeller, kan denna funktion omedelbart aktiveras på distans. Den möjliggör interaktion med en mängd funktioner via taligenkänning, till och med kapabel att skapa frågesporter eller barnberättelser. Integrationen av ChatGPT i DS Automobiles linjerar med Stellantis strategiska fokus och Dare Forward 2030-strategi.

Direktlänk Dela Innovation Origins fördjupade 21 oktober

DS Automobiles blir första biltillverkaren att integrera AI-chattbot i fordon

DS Automobiles, ägt av Stellantis, har integrerat AI-chattboten ChatGPT i sina fordon, vilket gör det till det första biltillverkaren att göra detta. ChatGPT kommer att fungera på liknande sätt som Alexa eller Siri i bilar och kommer att erbjudas till de första 20 000 registrerade användarna. Användarna måste använda DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9-serien av bilar med ett aktivt DS IRIS-system ombord. För att använda funktionen och prata med DS IRIS-systemet behöver användarna bara säga ”OK IRIS” genom att trycka på en speciell knapp på ratten. Integrationen av ChatGPT med DS IRIS SYSTEM kommer att vara tillgänglig utan extra kostnad för de första 20 000 registrerade användarna i sex månader om de köper en av de ovan nämnda bilmodellerna mellan 19 oktober och 29 februari. Under pilotfasen kommer integrationen endast att vara tillgänglig i europeiska regioner, inklusive Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Spanien och Italien.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 21 oktober

ChatGPT, en AI-assistent, kommer snart att integreras i vissa DS-bilar

ChatGPT, en välkänd form av generativ artificiell intelligens, kommer snart att integreras i interiören på vissa DS-kunders bilar. Syftet är att erbjuda bilister och deras passagerare röstinteraktioner med en assistent som har svar på nästan allt. Verktyget är nu avsett att komplettera DS Iris System taligenkänningssystem, för att möjliggöra direkt interaktion med en verklig assistent. ChatGPT kommer att erbjudas till 20 000 frivilliga som har DS Iris System i sina DS 3, DS 4, DS 7 eller DS 9 fordon, som en del av en sex månaders testfas utan extra kostnad.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 21 oktober

DS inför ChatGPT i sitt IRIS-infotainmentsystem för 20 000 kunder i Europa

DS Automobiles planerar att införa ChatGPT i sitt IRIS-infotainmentsystem för ägare av DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9. ChatGPT har revolutionerat synen på artificiell intelligens och kommer nu att fungera sömlöst med DS IRIS-systemet som en kunnig digital assistent. För att använda det nya systemet behöver DS-ägare bara säga ´OK IRIS´ eller trycka på en särskild knapp på ratten. Systemet kommer initialt att rullas ut till de första 20 000 registrerade användarna utan extra kostnad under en sex månaders period mellan 19 oktober 2023 och 29 februari 2024. DS:s ChatGPT-drivna IRIS-assistent kan nås i Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Spanien och Italien.

Direktlänk Dela CarScoops fördjupade 20 oktober

DS blir första europeiska bilmärket att integrera ChatGPT i sina fordon

Artificiell intelligens (AI) tar en central roll i nästan alla dagliga aktiviteter, både personligt och i företag. Bilmärket DS kommer att erbjuda tjänsterna från ChatGPT integrerade i sina fordon, vilket gör DS till det första märket i den europeiska sektorn som ingår ett avtal med OpenIA för att upptäcka de många möjligheterna med ChatGPT för ägare av alla deras fordon med integrerad röstkommandofunktionalitet DS Iris. Det kan installeras i den senaste versionen av DS 3, DS 7 och DS 9, samt alla DS 4. DS har 20 000 gratis licenser i appen som kommer att erbjudas till kunder i Spanien, Frankrike, Italien, Tyskland och Storbritannien. Teknikföretaget planerar att börja ta betalt för sitt innehåll och det kan vara olika från nyckelpunkter för dess implementering av franska bilar. I samband med lanseringen av ChatGPT-tjänsten presenterade DS en ny version av sin toppmodellkollektion Spirit of Travel. Priserna varierar från 75 000 euro till 84 700 euro.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Banbrytande AI-teknik för övervakning av flygplatser utvecklas vid Mälardalens universitet

Mälardalens universitet (MDU) utvecklar en teknik som kan revolutionera flygbranschen. De arbetar på en lösning som möjliggör övervakning och kontroll av avlägsna flygplatsers landningsbanor med hjälp av artificiell intelligens (AI). Denna teknik, kallad Remote Digital Towers (RDTs), kan övervaka trafikflöden och kapacitetshantering för flygplatser och identifiera risker på landningsbanor. Projektet, finansierat av EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2022, sker i samverkan med Ecole Nationale de l´Aviation Civile i Frankrike och Deep Blue Srl och Università di Roma ´La Sapienza´ i Italien.

Direktlänk Dela Västerås Tidning fördjupade 19 oktober

Sumsub lanserar modeller för att upptäcka deepfakes och syntetiskt bedrägeri

Sumsub har lanserat For Fake’s Sake, en uppsättning modeller som möjliggör upptäckt av deepfakes och syntetiskt bedrägeri i visuella tillgångar. Sumsub kommer att använda feedback från AI-forskningsgemenskapen för att ytterligare förbättra modellernas förmågor. Verktyget har potential att anpassa sig och växa i takt med andra AI-drivna verktyg. For Fake’s Sake låter användare uppskatta hur troligt det är att en uppladdad bild har skapats artificiellt. Sumsub tillhandahåller detaljerade kort för tränade modeller som beskriver datamängder och metriker.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 19 oktober

Banca Sella tillkännager finalisterna i sitt AI inkubatorprogram

Banca Sella har tillkännagivit de sju finalistprojekten i sitt inkubatorprogram för artificiell intelligens (AI), som involverade 72 start-ups från 14 länder. Dessa projekt utvecklade lösningar för bank- och finansiella processer och produkter, med användning av AI-tekniker. De sju finalisterna inkluderar fem italienska projekt, ett israeliskt och ett brittiskt. Dessa projekt kommer nu att gå in i en ´sprintperiod´, som inkluderar deltagande i masterklasser, mentorsessioner och teknisk rådgivning. I november kommer det också att vara en ´Demo Day´ i Milano, där finalisterna kommer att presenteras och erkännas som projekt inom Sella Group-ekosystemet.

Direktlänk Dela The Cryptonomist fördjupade 19 oktober

Nederländerna toppar global pensionsranking, AI kan förbättra pensionssystemens prestanda

En ny analys som rankar 47 pensionssystem över hela världen visar att Nederländerna är bäst när det gäller pensionssystem, enligt Mercer CFA-institutets globala pensionsrapport. Island kom på andra plats och Danmark på tredje plats i 2023 års index. Rapporten påpekar att pensionssystemen runtom i världen är under större press än någonsin tidigare på grund av den nuvarande ihållande inflationen, de stigande räntorna och den geopolitiska osäkerheten. Rapporten rekommenderar också att stärka tillgångsbaserade pensioner, vilket kan bidra till att diversifiera finansieringskällorna för pension, vilket gör pensionssystemen mer motståndskraftiga. Artificiell intelligens bör förbättra pensionssystemens prestanda genom att minska kostnaderna och belysa kommande risker.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 19 oktober

Maskininlärningsmodell kan läsa antika skriftrullar begravda av Vesuvius

När Vesuvius utbröt i Italien 79 e.Kr. begravdes den antika romerska staden Herculaneum och hundratals skriftrullar i vulkanisk aska. Nu kan vi snart ha ett sätt att läsa dem, tack vare en students maskininlärningsmodell. Den 21-åriga datavetaren Luke Farritor byggde en algoritm som upptäckte grekiska bokstäver på en av papyrusrullarna, med det första ordet den framgångsrikt översatte som ´lila´. Farritor tilldelades $40 000 för att ha läst mer än tio tecken på ett litet område. Det finns också ett stort pris på $700 000 tillgängligt för att läsa fyra eller fler passager från en upprullad skriftrulle.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 19 oktober

Italienska AI-startupen Aindo samlar in €6 miljoner i serie A-finansiering

Aindo, en italiensk startup inom generativ AI som utvecklar teknik för syntetisk dataframställning, har samlat in €6 miljoner i Serie A-finansiering. Investeringsrundan leddes av italienska VC United Ventures, med deltagande från befintliga investeraren Vertis SGR genom fonden Vertis Venture 3 Technology Transfer. Aindo kommer att använda de nya medlen till att växa teamet med ytterligare 10 anställda och fortsätta utveckla lösningar som underlättar användningen av AI inom strategiska sektorer som hälsovård, finans och offentlig förvaltning. Den globala marknaden för syntetisk data (data som skapas artificiellt i stället för att genereras av verkliga händelser) växer för närvarande. Gartner har beräknat att den kommer att utgöra 60% av den data som används i AI-projekt 2024, upp från 1% 2021.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Elon Musk kritiserar Sam Altman och OpenAI för att ´stjäla´ internet och sälja det via API-anrop

Elon Musk har än en gång riktat kritik mot Sam Altman, VD för OpenAI, efter anklagelser från en användare om att Altman effektivt stulit internet och återfördelar det genom API-anrop. Användaren anklagade Altman för att stjäla internet och sedan sälja tillbaka det till användare, ett API-anrop i taget. Musk, som medgrundade OpenAI 2015 och lämnade företaget 2018, kommenterade anklagelserna vilket ledde till en debatt om praxisen att skrapa och komprimera data från det öppna internet för att bygga kraftfulla AI-modeller. Diskussionen berörde också frågan om kostnaderna för att träna AI-modeller och om dessa kostnader kan rättfärdiga en sådan datamonetisering.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 oktober

Google lanserar AI-baserat fotoediteringsverktyg Magic Editor

Googles AI-baserade verktyg, Magic Editor, är nu tillgängligt i Google Photos på Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Magic Editor använder generativ AI och AI-bearbetningstekniker för att hjälpa människor att göra komplexa fotoediteringar enkelt utan behov av professionella färdigheter. Verktyget kan ändra färgen på himlen, förstora tornet, ta bort främlingar från bakgrunden och till och med fylla i bakgrunder. Enligt Sundar Pichai, Googles VD, redigeras 1,7 miljarder bilder på Google Photos varje månad. Magic Editor öppnar upp spännande fotoediteringsmöjligheter, men det väcker också frågor om äktheten och trovärdigheten hos onlinebilder.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Svensk kvinna blir första mottagaren av integrerad robotlem

En svensk kvinna vid namn Karin, som förlorade sin högra hand i en jordbruksolycka för 20 år sedan, har blivit den första mottagaren av en robotlem integrerad med hennes nerv- och skelettsystem. Efter operationen i december 2018 kan Karin nu utföra upp till 80 % av de uppgifter hon brukade göra med båda händerna och uppleva känslor i sin konstgjorda lem. Operationen involverade samarbete mellan ingenjörer och kirurger från Sverige, Australien och Italien. Framgången med operationen ger hopp om framtiden för amputerade och visar potentialen i att integrera robotteknik med människokroppen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

USA:s rymdstyrkor tillfälligt förbjuder generativ AI

USA:s rymdstyrkor har tillfälligt upphört med användningen av generativa artificiella intelligensverktyg inom sina operationer. Detta beslut, som rapporteras påverka minst 500 personal, syftar till att säkra regeringsdata. Enligt en rapport från Bloomberg den 12 oktober, informerades rymdstyrkans medlemmar om restriktioner för användningen av webbaserade generativa AI-verktyg genom ett memo daterat den 29 september. Lisa Costa, vice chef för teknik och innovation vid rymdstyrkorna, betonade behovet av förbättrade cybersäkerhetsstandarder.

Direktlänk Dela Coinnounce fördjupade 13 oktober

21-årig student vinner $40 000 i Vesuvius Challenge för att avkoda antika rullar

För nästan 2000 år sedan begravde Vesuvius hundratals papyrusrullar i staden Herculaneum. Rullarna kan inte rullas upp, så Vesuvius Challenge startades för att hitta alternativa metoder. En 21-årig student använde maskininlärning för att hitta det första ordet i rullen, och vann $40 000. Luke Farritor, en 21-årig grundutbildningsstudent vid University of Nebraska, vann $40 000 för en banbrytande upptäckt inom vetenskapen. Farritor var den första att läsa ett ord från en av de gamla Herculaneum-rullarna som en del av Vesuvius Challenge - en tävling med $1 000 000 i priser för människor som kan låsa upp hemligheterna i dessa gamla rullar med hjälp av modern teknik.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) har analyserats i en ny rapport. Rapporten inkluderar en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, industriens storlek och företagets intäktsskattning. Den granskar varje marknadssegment och dess undersegment. Rapporten erbjuder insikter som hjälper kunderna att övervinna utmaningar på den globala AI-marknaden. Marknadsprognoser ger djup insikt i industriparametrar genom att analysera tillväxt, konsumtion, kommande marknadstrender och prisfluktuationer. Rapporten innehåller även en omfattande marknadsanalys och en landskapsanalys av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens i BFSI-marknaden förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028

Artificiell intelligens (AI) i BFSI (bank, finans och försäkring) används för att låta datorer utföra uppgifter som vanligtvis är förknippade med människor, som att göra förutsägelser, erbjuda rekommendationer och fatta beslut. AI används särskilt för att upptäcka bedrägerier och säkerställa regulatorisk efterlevnad. Den globala marknaden för AI i BFSI uppgick till 14,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,9% under perioden 2023-2028. Marknadens tillväxt drivs av digitalisering och automatisering inom bank, finans och försäkring, samt behovet av AI-baserade låne- och kreditsystem för att analysera kundbeteendemönster.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens inom militärmarknaden förväntas växa med över 13,1% årligen, enligt Exactitude Consultancy

Exactitude Consultancy har slutfört och publicerat den slutliga versionen av en detaljerad forskningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom militärmarknaden. Enligt rapporten förväntas marknaden för AI inom militären registrera en årlig tillväxttakt (CAGR) på över 13,1% under prognosperioden. Rapporten, som är baserad på både primär och sekundär forskning, ger en noggrann och precis förståelse för AI-marknaden inom militären. Rapporten listar också ledande aktörer på den globala marknaden för AI inom militären, inklusive BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Revolutionära nya fynd i senaste forskningsrapporten om global AI-driven text-till-bildgenerator marknad

En ny forskningsrapport har avslöjat att marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten ger en omfattande översikt över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar i branschpraxis. Bland de stora aktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer finns Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Global AI-reglering: Länder försöker balansera säkerhet och innovation

Regeringar världen över försöker skapa AI-regleringar för att främja säkerhet och rättvis användning samtidigt som innovation uppmuntras. USA har låtit teknikföretag skapa egna skydd kring AI, men lagstiftare hävdar att AI-reglering är nödvändig. Storbritannien vill undvika tunga regleringar som kan kväva innovation. EU har sedan 2021 arbetat mot att anta AI-lagen, vilket skulle vara den första AI-lagen i väst. Kina kräver att generativa AI-leverantörer genomgår en säkerhetsbedömning, och AI-verktyg måste följa socialistiska värderingar. Japan lutar mot mjukare regler för användning av AI. Brasilien har börjat utarbeta regler för AI. Israel föreslår reglering som fokuserar på ´ansvarsfull innovation´. Italien var det första västerländska landet att tillfälligt förbjuda ChatGPT.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 11 oktober

Marknadsrapport om maskininlärning som tjänst publicerad av Market Intelx

Market Intelx har nyligen publicerat en rapport om marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten ger en omfattande studie av de senaste utvecklingarna, marknadsstorleken, statusen, kommande teknologier, affärsdrivare, utmaningar, regleringspolitik samt profiler av nyckeltillverkare och spelarstrategier. Rapporten innehåller prognoser och analyser för 2022-2030, en historisk översikt och diskussion av betydande handel, marknadsvolym, marknadsandelar och beskrivningar. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle Corporation, IBM, Microsoft Corporation, Google Inc., Salesforce.Com, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

G7-ledare förväntas fastställa internationella AI-regler före årets slut

Ledarna för G7-länderna förväntas etablera internationella regler för artificiell intelligens (AI) före årets slut, enligt Japans premiärminister Fumia Kishida. G7-länderna har gått samman i en samordnad strategi känd som Hiroshima AI-processen, som snart kommer att se medlemsnationernas ledare träffas via videokonferens för att formulera riktlinjer. De sju medlemsländerna - USA, Kanada, Japan, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Italien - har gått med på att diskutera styrning, IP-rättigheter, desinformation och ansvarsfull användning. Kishida förklarade att Hiroshima AI-processen kommer att dra nytta av den sektorsövergripande diskussionen om AI som hålls av regeringen, akademin, det civila samhället och den privata sektorn vid IGF för att skapa ramverket.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Ung entreprenör Alex Ene utnyttjar AI för att optimera e-handel

Alex Ene, en ung entreprenör och expert inom e-handel och dropshipping, använder artificiell intelligens (AI) för att skapa produktannonsering, snabba texter och automatisera sin butik. Ene började sin karriär vid 19 års ålder, och vid 22 års ålder började han arbeta med digital marknadsföring och AI. Han har lärt sig på fältet, och trots att han började på universitetet, lämnade han snabbt på grund av de omedelbara resultaten han uppnådde med digital marknadsföring för företag och e-handel. Ene betonar att AI underlättar arbetet, men ersätter inte erfarenhet.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 9 oktober

Marknaden för AI-verktyg för sociala medier förväntas växa med +28,5% CAGR mellan 2023 och 2029

En omfattande studie om AI-verktyg för sociala medier inkluderar historiska data och prognoser för marknadens storlek och tillväxt mellan 2023 och 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +28,5% under prognosperioden. Rapporten innehåller även en SWOT-analys och en Porter´s Five Forces-analys. De största spelarna på marknaden inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio och Publer.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 9 oktober

Italien stöder en omfattande lag för reglering av artificiell intelligens i EU

Italien står i frontlinjen för att stödja godkännandet av en omfattande lag som reglerar användningen av artificiell intelligens i Europeiska unionen, säger vice premiärminister och utrikesminister Antonio Tajani. Enligt Tajani kommer lagen att garantera ´tillförlitlig användning av denna viktiga familj av banbrytande teknik´. Han tillade att innovation och gränstekniker ´är bland de prioriterade teman för vår tillväxtdiplomati och kommer också att vara en del av de ämnen som vår G7-ordförandeskap kommer att ta upp 2024´. Italien kommer att vara ordförande för G7 nästa år och kommer att vara värd för toppmötet i Puglia.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 6 oktober

Indiska konsumenter föredrar företag som använder generativ AI, enligt studie

Enligt en global studie är 84% av indiska konsumenter mest benägna att köpa från företag som använder generativ AI. Generativ AI kan generera text, bilder eller andra medier med hjälp av generativa modeller. Studien, utförd av teknikkonsultföretaget Thoughtworks, visade att 69% av de indiska respondenterna uttryckte stor entusiasm för generativ AI, jämfört med 30% globalt. Dessutom uppgav 84% av de indiska konsumenterna att de troligen skulle köpa från ett företag som använde generativ AI, jämfört med 83% globalt.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 oktober

Länder runt om i världen försöker reglera AI-teknik

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT, komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har utfärdat en preliminär verkställighetsanmälan till Snap Inc:s Snapchat för eventuell bristande bedömning av integritetsrisker. Kina har infört tillfälliga regler som kräver säkerhetsbedömningar innan AI-produkter släpps på marknaden. EU:s lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse om AI-lagen innan årets slut. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga överträdelser. G7-ledare, FN och USA söker input om regleringar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 6 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Google´s Bard förbättras som ett alternativ till ChatGPT

Google´s Bard förbättras som ett alternativ till ChatGPT. Bard har en ny fakta-kontrollknapp. Tryck på ´G´-knappen för att Google ska fakta-kontrollera Bards AI-svar. Bard kan nu analysera dina Google Docs, Gmail och Google Drive-filer. Google säger att innehåll från din Gmail, Docs och Drive inte ses av mänskliga granskare, används av Bard för att visa dig annonser, eller används för att träna Bard-modellen. Bard kan svara på frågor med relevanta YouTube-videor. Bard kan strukturera svar i tabellformat, vilket är användbart om du genererar en återkopplingsrubrik, bedömer för- och nackdelar, eller jämför produkter.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 5 oktober

Meta Platforms och Ray-Ban lanserar AI-drivna smartglasögon

Meta Platforms, Facebooks moderbolag, och solglasögonstillverkaren Ray-Ban har samarbetat för att skapa ett nytt och förbättrat par artificiell intelligens-drivna solglasögon som kan spela in, ringa samtal och mer. De nya Ray-Ban Meta smartglasögonen kommer att säljas online och i butiker från och med den 17 oktober. Glasögonen är utrustade med en 12MP-kamera, inbyggda högtalare och ett fem-mikrofonsystem. Användare kan livestreama, spela musik eller podcasts, skicka meddelanden eller ringa samtal via sociala medier. Priset för de nya Ray-Ban Meta smartglasögonen börjar på 299 dollar.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 5 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Marknadsinsikter för AI-spelverktygsgenerator 2023

Marknadsinsikter för AI Game Assets Generator 2023 är en omfattande rapport som ger en fullständig analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser också de begränsande faktorerna och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin ROI. Den ger en djupgående analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö, inklusive nyckelspelare som verkar inom branschen, deras marknadsandel och deras konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

OpenAI granskas i Polen efter GDPR-klagomål

OpenAI, som redan utreds av dataskyddsmyndigheter i flera EU-länder, granskas nu även i Polen till följd av ett GDPR-klagomål i augusti. Klagomålet inlämnades av säkerhets- och integritetsforskaren Lukasz Olejnik och hävdar att ChatGPT begår en rad överträdelser, inklusive otillräcklig transparens och felaktig rättslig grund för databehandling. Det polska kontoret för personuppgiftsskydd (UODO) har offentligt tillkännagivit utredningen, något som det normalt inte gör, och sa att det sannolikt kommer att vara ´svårt´ på grund av teknikens nyhet och OpenAIs brist på fysisk närvaro i EU.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 3 oktober

Maskininlärning i medicinmarknaden: Forskningsrapport och globala trender

En forskningsrapport om maskininlärning i medicinmarknaden ger detaljer om marknadsstorlek, drivkrafter och sårbarheter, stora aktörer, segmentöversikt och geografiskt perspektiv. Rapporten innehåller även data om affärsmiljön, värde/volymresultat, marknadsföringstaktik och expertkunskap. Några av de ledande företagen på den globala marknaden för maskininlärning inom medicin är Google, Bio Beats, Jvion, Lumiata, Dreamed, Healint, Arterys, Atomwise, Health Fidelity och Ginger. Rapporten undersöker betydelsen av fält och bevis för prognos, samt deras olika aspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 2 oktober

Så här laddar du ner och använder Copilot AI på Windows 11

Copilot i Windows 11 är en AI-driven intelligent assistent som förbättrar användarens produktivitet och kreativitet. Den erbjuder snabb tillgång till svar och inspiration från webben, vilket underlättar kreativitet och samarbete. Optimera uppgifter som att justera PC-inställningar och fönsterorganisation med Snap Assist. Få relevanta svar, ställa uppföljningsfrågor och till och med generera bilder. Copilot är tillgänglig när det behövs och fungerar sömlöst online och i Windows-appar. För att aktivera Copilot AI på Windows 11 måste du ladda ner och installera den senaste versionen av Windows.

Direktlänk Dela Followchain fördjupade 1 oktober

Microsoft rullar ut AI-verktyget Paint Cocreator för förhandstestare

Microsoft lanserar Paint Cocreator, ett AI-verktyg för företagets ritprogram Paint, till förhandstestare i Windows Insider. Verktyget gör det möjligt för användare att generera bilder genom att beskriva dem med text. Användare kan även välja en specifik konststil. Paint Cocreator kommer sedan att generera tre bilder för användaren att fortsätta arbeta med. Verktyget drivs av AI-modellen Dall-e, utvecklad av Open AI, och kan inte användas för att generera skadliga eller olämpliga bilder. Förhandsvisningen kommer initialt att vara tillgänglig på engelska för Windows Insiders i sju länder.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 september

Lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation

En ny rapport indikerar lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation, som för närvarande är under utveckling. Rapporten täcker perioden från 2023 till 2029 och ger noggrann och exakt data om viktiga konkurrenter, marknadstrender och tillförlitliga prognoser, inklusive tillväxthastigheter. Den belyser också de primära faktorerna som påverkar tillväxten av den globala marknaden för AI-verktyg för animation. Rapporten erbjuder djupgående analyser av nationella, regionala och globala marknader, tillsammans med en bedömning av de ledande spelarna i varje specifikt område.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Microsoft integrerar AI i Paint med ny funktion kallad Paint Cocreator

Microsoft integrerar AI i sina produkter och introducerar nu DALL-E bildgenerator i Paint. Den nya funktionen kallas Paint Cocreator och rullas ut till Windows Insiders i den senaste versionen. Paint Cocreator hjälper användare att skapa konstverk i Paint genom att beskriva vad de vill skapa med några få ord. Användare kan välja en konststil och när de klickar på Skapa genererar Paint Cocreator tre variationer av konstverk att välja mellan. Microsoft har också infört skyddsåtgärder för att förhindra generering av skadliga, stötande eller olämpliga bilder. Paint Cocreator är tillgänglig i förhandsgranskning för användare på engelska i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela WebProNews fördjupade 28 september

Microsoft testar AI-driven funktion för Paint på Windows 11

Microsoft testar en ny funktion kallad Paint Cocreator för Microsoft Paint på Windows 11. Denna AI-drivna verktyg, som drivs av OpenAI´s DALL-E, skapar konstverk från användarbeskrivningar och erbjuder en blandning av kreativitet och teknologi. Användare kan välja en konststil och Cocreator genererar tre variationer för dem att välja och redigera ytterligare. Paint Cocreator är för närvarande tillgängligt i förhandsgranskning för Windows Insiders, med en bredare lansering till alla Windows 11-användare förväntas inom de kommande veckorna. Funktionen är tillgänglig för engelsktalande användare i USA, Storbritannien, Frankrike, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 28 september

Microsoft introducerar AI-drivet text-till-bild-verktyg i Paint-appen

Microsoft planerar att lansera ett text-till-bild-verktyg som drivs av DALL-E i sin Paint-app, kallad ´Paint Cocreator´. Verktyget är utformat för att skapa bilder baserat på användarens beskrivningar. Användare kan även redigera och återskapa de genererade bilderna. Verktyget kommer först att vara tillgängligt för Windows insiders och kommer snart att vara tillgängligt för alla Windows 11-användare. Förhandsgranskningen av Paint Cocreator kommer att finnas tillgänglig i USA, Storbritannien, Frankrike, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 28 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Microsoft rullar ut Paint Cocreator-funktionen till Windows Insiders

Microsoft börjar rulla ut den efterlängtade Paint Cocreator-funktionen till Windows Insiders under en förhandsgranskning. Funktionen kommer att rullas ut till allmänna konsumenter inom de kommande veckorna. Med den nya Paint Cocreator-funktionen kan du använda en textprompt, välja en stil och generera en unik bild med hjälp av Dall-E generative AI. Du kan sedan redigera den genererade bilden med Paints redigeringsverktyg. Vid lanseringen kommer Paint Cocreator Preview att finnas tillgängligt i USA, Kanada, Tyskland, Frankrike, Australien, Storbritannien och Italien. Microsoft kommer att utvidga denna funktion till andra regioner inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 26 september

Globala insikter i artificiell intelligens på marknaden för små och medelstora företag 2023-2031: Upplåsning av tillväxtpotential

En omfattande rapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag från 2023 till 2031. Rapporten framhäver tillväxtmöjligheter för nyckelspelare och kastar ljus över framtida utsikter och branschutvecklingar. Den inkluderar även företagsprofiler och avslöjar deras affärsstrategier samt lovande nya investeringsmöjligheter. Rapporten ger dig kunskap och insikt som behövs för att fatta informerade beslut i en ständigt föränderlig affärsmiljö. Den täcker forskningstiden från 2018 till 2028 och ger en djup och omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

En nyligen publicerad rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom processfinansieringsmarknaden ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera processfinansieringsindustrin. Marknaden för AI inom processfinansiering har vuxit från miljontals USD till miljontals USD från 2017 till 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent beräknas denna marknad nå miljontals USD år 2029. Nyckelspelare på den globala marknaden för AI inom processfinansiering inkluderar LP, Pravati Capital LLC, Apex Litigation Finance Limited, Longford Capital Management, VALIDITY FINANCE, LLC, Augusta Ventures Ltd., Deminor och Woodsford Litigation Funding Ltd.

Benzinga fördjupade 26 september

Artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapport 2023 släppt

Den nyligen släppta artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapporten för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI vertikaler industrin. Marknaden för AI vertikaler har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknaden för AI inom detaljhandeln förväntas växa till 6458,6 miljoner dollar till 2028

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom detaljhandeln kommer att växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 15,27% och nå ett värde på 6458,6 miljoner dollar till 2028, upp från 2753,21 miljoner dollar 2023. Rapporten ger en detaljerad översikt över marknaden, inklusive analyser av ledande företag som Plexure Ltd, Daisy Intelligence, Google LLC, SAP SE, ViSenze Pte Ltd, IBM Corporation, Focal Systems Inc., Findmine Inc., Versium Analytics Inc., Conversica Inc., Sentient Technologies Holdings Limited, BloomReach Inc., Amazon Web Services Inc., Salesforce.com Inc., Microsoft Corporation och Style.ai. Den tar också upp effekterna av COVID-19 och regionala konflikter på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 september

Polens dataskyddsombudsman utreder OpenAI för potentiella GDPR-överträdelser

Polens dataskyddsombudsman utreder OpenAI:s ChatGPT efter att en anonym klagare anklagade företaget för överträdelser av GDPR. Fallet handlar om överträdelse av flera bestämmelser om skydd av personuppgifter. Enligt ombudsmannen struktureras anklagelserna kring olaglig och opålitlig databehandling och brist på transparens. Klagaren hävdade att ChatGPT genererade falsk information om dem och inte fortsatte till den nödvändiga korrigeringen efter en formell begäran. Dessutom hävdade de att de inte kunde hitta vilka av deras personuppgifter som behandlades av företaget. Polens dataskyddsombudsman kommer att undersöka fallet.

Direktlänk Dela The Next Web fördjupade 22 september

Globala framsteg och utmaningar i reglering av artificiell intelligens

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr teknikens användning. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI och produktion av deepfake-versioner av samma material. STORBRITANNIEN har föreslagit sju principer för att göra utvecklare ansvariga, förhindra att Big Tech binder upp tekniken i sina plattformar och stoppa konkurrensbegränsande beteende. KINA har infört tillfälliga åtgärder som kräver att tjänsteleverantörer lämnar in säkerhetsbedömningar och får klartecken innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EUROPEISKA UNIONEN planerar regler och EU-lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse innan årets slut. FRANKRIKE, ITALIEN, JAPAN, POLEN och SPANIEN utreder möjliga överträdelser. FN planerar regler och säkerhetsrådet höll sin första formella diskussion om AI i New York i juli. USA söker input på regler och kongressen höll utfrågningar om AI mellan 11 och 13 september.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

Polens dataskyddsmyndighet undersöker OpenAI efter GDPR-klagomål

Polens dataskyddsmyndighet (UODO) bekräftar att den undersöker OpenAI efter ett klagomål om att företagets chatbot ChatGPT bryter mot EU:s dataskyddslagar GDPR. Klagomålet inlämnades av säkerhets- och integritetsforskaren Lukasz Olejnik, som representeras av advokatfirman GP Partners i Warszawa. UODO:s ordförande, Jan Nowak, meddelade att myndigheten tar ärendet mycket seriöst. Tidigare i år blockerade Italiens dataskyddsmyndighet ChatGPT och inledde en undersökning av chatbotens användning av personuppgifter. OpenAI har också hotats med stämning i Australien tidigare i år.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 21 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Global juridisk AI-marknad förväntas växa med 33,97% mellan 2023 och 2030

Enligt en marknadsundersökningsrapport förväntas den globala marknaden för juridisk teknik och artificiell intelligens (AI) växa med en årlig tillväxttakt på 33,97% under prognosperioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av den juridiska branschens ökande användning av AI-verktyg för att effektivisera processer och förbättra effektiviteten. AI-lösningar använder maskininlärning och naturlig språkbearbetning för att automatisera uppgifter som kontraktanalys, juridisk forskning och dokumentgranskning. Nyckelfaktorer inkluderar strävan efter juridisk innovation, regulatorisk efterlevnad och önskan att minska juridiska kostnader.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Ny rapport ger värdefulla insikter om marknaden för artificiell intelligens

Den nyligen släppta marknadsrapporten för artificiell intelligens (AI) för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI-industrin. Den globala AI-marknadens storlek värderades till 59732,12 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg som marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Wondershare Filmora presenterar AI-drivna videoredigeringsfunktioner på IBC 2023

Wondershare Filmora, ett ledande namn inom videoredigering, var närvarande vid International Broadcasting Convention (IBC) 2023 i Amsterdam. Eventet, som fick global uppmärksamhet från media-, underhållnings- och teknikbranschen, avslutades framgångsrikt den 17 september. Wondershare Filmora, representerat av den kända videoredigeraren Jordan Orme och varumärkesrepresentanter från Tyskland, Frankrike och Italien, presenterade banbrytande AI-drivna funktioner och diskuterade framtiden för videoproduktion. De presenterade även kommande AI-funktioner i Filmora13 som släpps i oktober.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 20 september

OpenAI inbjuder cybersäkerhetsexperter för att förbättra AI-chattbotens säkerhet

OpenAI söker experter inom olika områden, inklusive kognitiv och datavetenskap, ekonomi, hälso- och sjukvård, och cybersäkerhet för att förbättra säkerheten och etiken för AI-modeller. Detta kommer i samband med att USA:s Federal Trade Commission lanserar en undersökning av OpenAI:s datainsamling och säkerhetsrutiner. OpenAI säger att ´röda team´-medlemmar kommer att belönas och ingen tidigare erfarenhet av AI krävs - bara en vilja att bidra med olika perspektiv. OpenAI lanserades 2015 och blev allmänt känt förra året med den offentliga lanseringen av ChatGPT och den mer avancerade GPT-4 i mars.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 20 september

Vetenskapliga framsteg inom maskininlärning, PTSD-behandling, forskningsfusk och UAP-forskning

Ett forskarlag vid Storbritanniens National Institute for Health and Care Research och Biomedical Research Centre vid Moorfields Eye Hospital NHS Foundation Trust har utvecklat en maskininlärningsmodell för att diagnostisera näthinnesjukdomar. MDMA visar fortsatta framsteg mot kliniskt godkännande för behandling av PTSD, trots hinder för FDA-godkännande. Italiens hälsominister Orazio Schillaci anklagas för forskningsfusk. NASA har tillkännagivit en forskningsdirektör för UAP (Unidentified Anomalous Phenomena), men har inte avslöjat direktörens namn av säkerhetsskäl.

Direktlänk Dela The Johns Hopkins News-Letter fördjupade 18 september

Detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030

En detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030 ger en omfattande analys av marknadsstorlek, andel, intäkter, segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser närvaron av begränsande faktorer och regionala industrier som kan påverka marknadstillväxttrenderna bortom prognosperioden 2030. Rapporten ger värdefulla insikter och strategier för att hjälpa företag att navigera i den komplexa marknadsmiljön och maximera ROI. Den erbjuder en djupgående analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive nyckelindustriaktörer, marknadsandel och konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Global AI i företagsmarknaden förväntas nå 1,5 biljoner dollar 2028

Enligt en rapport från Infinity Business Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i företag nå 1,5 biljoner dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,3% från 2023 till 2028. Rapporten belyser hur AI har omvandlat företagsverksamhet och beslutsfattande, med AI-lösningar som erbjuder insikter baserade på data, automatisering och förbättrad effektivitet. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin, står inför dataskyddsutmaningar

OpenAI, utvecklaren av chatGPT, har öppnat ett kontor i Dublin och annonserat lediga positioner inom juridik, integritet och medierelationer. Detta blir företagets tredje och största kontor, efter San Francisco och London, och det första i EU. OpenAI har nyligen stått inför betydande invändningar mot AI-konceptet, chatGPT. Italien krävde i mars krig, delvis på grund av svårigheter med skyddet av personuppgifter, olaglig databehandling och bristande skydd för minderåriga. Spanien följde efter, medan OpenAI återlanserade ChatGPT i Italien med ändrade integritets- och kontrollinställningar. Nyligen riktade Polen anklagelser mot OpenAI, anklagade företaget för en rad integritetsbrott.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 15 september

Svåra tider framöver för Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikmarknad

Människan kämpar mot två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikindustrin från en bokstavlig smältning. Trots situationen har forskningsteamet lyckats samla den senaste informationen om Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivrutiner, kapaciteter, teknologier och förändringar i Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

Världen denna vecka: Globala politiska händelser och frågor

Världen denna vecka diskuterar flera globala frågor och politiska händelser. I Europa närmar sig den hårdhögra allt närmare makten och påverkar politiken utan att behöva gå med i regeringar. I USA fortsätter Hunter Bidens problem och en ny riksrättsaga. I Asien breddar Narendra Modi Indiens regionala klyftor och Vladimir Putin söker vapen från Nordkorea. I Kina lanserar regeringen en kampanj mot medicinsk korruption. I Mellanöstern och Afrika är politikernas dödliga försummelse i Marocko och Libyen ett problem. I Storbritannien har ekonomisk inaktivitet blivit ett unikt problem.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 14 september

AI-verktyget Chat GPT rankar de 10 största fotbollsklubbarna i historien

AI-verktyget Chat GPT har rankat de 10 största fotbollsklubbarna i historien, men Arsenal ingår inte i listan. Fyra Premier League-lag nämns, inklusive Manchester United och Liverpool. Tre italienska lag finns med på topp 10, liksom Barcelona och Real Madrid från Spanien och Bayern München från Tyskland. Debatten om vilken klubb som är störst i världen har pågått länge. Chat GPT erkänner att ämnet är subjektivt och baserar sin bedömning på faktorer som historisk framgång, fanbas och globalt erkännande.

Direktlänk Dela GiveMeSport fördjupade 14 september

OpenAI kritiseras för brist på transparens och sitt sätt att hantera personuppgifter

AI-modeller som efterliknar människor, till exempel OpenAI:s GPT-4, utnyttjar allt vi söker, läser eller klickar på internet, vilket skapar en skattkista av personuppgifter. OpenAI har kritiserats för bristande transparens, då de inte avslöjat några detaljer om GPT-4:s arkitektur, hårdvara, datamängd eller träningsmetod. Emily M. Bender, professor i lingvistik vid University of Washington, menar att företaget ignorerar grundläggande riskhanteringsstrategier. OpenAI:s hemlighetsmakeri gör det svårt för andra att veta om deras arbete har skrotats och att bevisa sin immateriella egendom och upphovsrätt i domstol.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 september

Globala framsteg inom AI-reglering

Regeringar över hela världen försöker reglera artificiell intelligens (AI) på grund av dess snabba framsteg. Australien planerar att förhindra delning och produktion av barnsexuellt missbrukmaterial skapat av AI. Storbritannien konsulterar med Alan Turing Institute och andra för att förbättra sin förståelse av tekniken. Kina har infört tillfälliga åtgärder som kräver säkerhetsbedömningar och godkännande innan AI-produkter släpps på marknaden. Europeiska unionen planerar att skapa en global panel för att utvärdera risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan undersöker möjliga brott mot integritetsregler. USA, Irland och Israel söker input om reglering.

Direktlänk Dela WSAU News fördjupade 13 september

Regeringar över hela världen tar steg för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI). Australien planerar att införa regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet konsulterar Alan Turing Institute för att förbättra sin förståelse för AI. Kina har infört tillfälliga regler som kräver att tjänsteleverantörer skickar in säkerhetsbedömningar innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har föreslagit en global panel för att bedöma risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser av integritetsregler kopplade till AI. G7-länderna och FN arbetar också med reglering av AI.

StreetInsider fördjupade 13 september

Maskininlärning inom medicinsk bildbehandling: Marknadsundersökning 2023-2031

En professionell marknadsundersökning har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen på marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Studien undersöker den globala marknaden, dess nuvarande status och framtida potential. Rapporten inkluderar regionala studier, tillväxtprognoser för perioden 2022 till 2028, och de viktigaste hindren för marknadsexpansion. Rapporten innehåller också marknadsandelar för de tio största företagen. Studien undersöker flera betydande regioner på en geografisk nivå, tillväxtmönster, industriella tillväxtutsikter och konkurrensutvärderingar.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 11 september

Universitet överväger användning av ChatGPT, en AI-verktyg

Universitet över hela världen överväger huruvida de kommer att tillåta användningen av ChatGPT, ett AI-verktyg utvecklat av OpenAI. Detta verktyg, som skapades för att replikera ett handledningssystem för studenter och yrkesverksamma, har varit kontroversiellt sedan dess introduktion. Användningen av ChatGPT och andra generativa AI-verktyg diskuterades vid G7-konferensen i Hiroshima, Japan, tidigare i år. Howard University arbetar för närvarande på en akademisk policy angående ChatGPT. Trots dess potential oroar vissa sig för integriteten i att använda ChatGPT för universitetsuppgifter och riskerna med att tillåta dess användning på universitet.

Direktlänk Dela The Hilltop fördjupade 11 september

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) har lett till krav på brådskande reglering. Australien, Kina, EU, Frankrike, G7, Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien, Storbritannien, FN och USA är alla involverade i olika steg av regleringsprocessen. Kina har infört tillfälliga åtgärder för att hantera AI-industrin, medan EU planerar regleringar och förhandlar om detaljer som ansiktsigenkänning och biometrisk övervakning. Frankrike och Italien undersöker möjliga brott mot integritetsregler medan Storbritannien och FN planerar regleringar.

Euronews fördjupade 11 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar 2023-2030

En ny marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar förutspår en betydande årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån olika applikationer och typer av verktyg, med fokus på tillgång och efterfrågan, råmaterialanalys och SWOT-analys. Stora företag inom marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP, Google, KNIME, Anaconda, H20.ai och Rapid Insight.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Svåra tider framöver för maskininlärningsoperation och underhållsteknikbranschen

Svåra tider väntar för mänskligheten då vi bekämpar två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom maskininlärningsoperation och underhållsteknik från en bokstavlig smältning. Trots situationen har Datalys forskningsteam lyckats samla den senaste informationen om maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivkrafter, kapaciteter, teknologier och de föränderliga dynamiken i maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 10 september

AI/Machine Learning-marknadens framtida tillväxttrender | Kommande möjligheter och utmaningar fram till 2030

Globala AI/Machine Learning Market Research Report 2023-2030 ger en grundlig analys av konkurrenslandskapet för topp tillverkare [GOOGLE, Amazon, PINTEREST, TRADEMARKVISION, BAIDU, IBM, SOUNDHOUND] samt utvecklingsdrivare och begränsningar. Forskningen erbjuder djupgående och kvalitativa insikter om banbrytande företags tillväxtplaner, makroekonomiska och mikroekonomiska variabler, bedömning av trender och finansiella uttalanden av stora företag. AI/Machine Learning-marknadsstudien inkluderar detaljerade industrisegment efter typ [TensorFlow, Caffe2, Apache MXNet] och tillämpningar [Automotive, Santific Research, Big Date, Other] med segmenteringsanalys, CAGR-status, tillväxtintäktsinformation och prognoser om branschstorlek och andel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Bologna Business School firar examen med tal av LinkedIn-grundaren

827 studenter från 56 länder firade nyligen sin examen vid Bologna Business School. Under ceremonin i Piazza Maggiore i Bologna, Italien, mottog studenterna sina diplom från universitetets dekanus, Giovanni Mollari. Ceremonin bevittnades också av skolans president, Romano Prodi, och dekanus Max Bergami. Reed Hoffman, LinkedIn-grundare och riskkapitalist, höll ett tal till de nyutexaminerade, där han betonade vikten av att använda teknik, främst artificiell intelligens (AI), på bästa sätt och att alltid sätta människan i centrum. Han uppmanade studenterna att omfamna AI som ett verktyg för att navigera i livet och förbättra vår förmåga att dela idéer och uttrycka oss.

Direktlänk Dela NewsNet Nebraska fördjupade 9 september

Kreativitet vid en korsväg: Dentsu Creatives globala CMO-rapport 2023

Dentsu Creatives globala CMO-rapport för 2023, ´Kreativitet vid en korsväg´, visar optimism bland dagens marknadsföringsbeslutsfattare trots förändring och utmaningar. Rapporten bygger på en undersökning av 700 CMO:er och seniora marknadsförare i USA, Storbritannien, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Indien, Italien och Spanien och identifierar åtta huvudteman. Trots att branschen befinner sig vid en korsväg, är den stärkt av kreativitet och teknologi. CMO:er fokuserar på det de kan kontrollera, som att äga och koppla upp sig mot sin publik i en värld där tredje part ofta verkar hålla korten.

Direktlänk Dela MediaNews4U fördjupade 8 september

Framtidsutsikter för den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning befinner sig för närvarande i en tillväxtfas med lovande framtidsutsikter, enligt en ny rapport som täcker perioden 2023 till 2029. Rapporten erbjuder noggrann data om huvudkonkurrenter, marknadstrender och tillförlitliga prognoser, inklusive tillväxttakt. Rapporten belyser de primära faktorer som påverkar tillväxten på den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning. De ledande spelarna på den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning inkluderar IBM, Microsoft, Oracle, Google, SAS, SAP SE, Siemens, Civis Analytics, RapidMiner, Seebo Interactive, SPD-Grupp, Acerta Analytics Solutions och andra.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Global studie av Machine-Learning-as-a-Service marknaden 2023-2029

En nyligen publicerad studie om den globala marknaden för Machine-Learning-as-a-Service 2023-2029 täcker alla aspekter av marknaden och ger aktuell data om nuvarande trender. Den är en värdefull källa till insiktsfulla data för företagsstrateger. Studien undersöker de senaste trenderna och siffrorna, marknadsstorleken, efterfrågans omfattning, tillväxttaktanalys, och ger en omfattande undersökning av marknadsandelen. Bland de ledande tillverkarna återfinns Amazon Web Services, BigML, Crunchbase, Fair Isaac Corporation, Google, IBM, Microsoft Corporation, PREDICTRON LABS och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

AI i marknadsföring förväntas nå 123320.38 miljoner dollar år 2028

Den nyligen publicerade rapporten om artificiell intelligens (AI) i marknadsföring förväntas expandera med en CAGR på 18.94% under prognosperioden och nå 123320.38 miljoner dollar år 2028. AI-marknadsföring är en metod för att utnyttja kunddata och AI-koncept som maskininlärning för att förutse kundernas nästa drag och förbättra kundresan. Rapporten inkluderar marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT tar världen med storm

OpenAIs AI-chattbot ChatGPT har tagit världen med storm. Den kan skriva uppsatser, kod och mycket mer baserat på korta textprompter. Stora varumärken experimenterar med den och använder AI för att generera reklam- och marknadsföringskopia. ChatGPT har nyligen förbättrats av GPT-4, den senaste språkskrivningsmodellen från OpenAIs laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. OpenAI har nyligen kopplat ChatGPT till internet med tillägg tillgängliga i alpha för användare och utvecklare på väntelistan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 september

Styrelseledamöter oroade över cybersäkerhet, visar rapport

Proofpoint har släppt sin årliga rapport ´Cybersecurity: The 2023 Board Perspective´, som visar att 73% av de tillfrågade styrelseledamöterna ser sig själva i riskzonen för en cyberattack, en ökning från 65% 2022. 53% anser att de är oförberedda på en riktad attack. Rapporten visar också att 59% av styrelseledamöterna tror att generativ AI, som ChatGPT, är en säkerhetsrisk. Trots oro ser 73% av styrelseledamöterna cybersäkerhet som en prioritet och 70% anser att de har investerat tillräckligt i cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 6 september

Marknadsrapport för kognitiva system och AI-system förutspår tillväxt till 2030

En ny rapport ger viktig statistisk information om marknadsstatus för aktörer inom kognitiva system och AI-system. Den omfattar historiska och projicerade marknadsdata, efterfrågan, applikationsspecifikationer, prisutveckling och geografiska uppdelningar av ledande företag inom kognitiva system och AI-system. Rapporten erbjuder en omfattande bild av den globala marknaden för kognitiva system och AI-system från 2023 till 2030. Forskningsrapporten ger även omfattande data om de viktigaste faktorerna som driver tillväxten på marknaden för kognitiva system och AI-system på både nationell och lokal nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Öppet AI anklagas för GDPR-överträdelser i Polen

Ett klagomål har lämnats in till Polens kontor för personuppgiftsskydd (DPA) där det påstås att OpenAI är skyldigt till flera GDPR-överträdelser, från olaglig behandling av träningsdata till brist på transparensstandarder. Klagomålet lämnades in av Lukasz Olejnik, en privat- och säkerhetsforskare vid en advokatbyrå i Warszawa. Det påstås att OpenAI har brutit mot GDPR-reglerna från det att det började verka i Europa, utan att först rådfråga regleringsorganen i blocket. OpenAI påstår att det inte matar in personuppgifter i sin träningsmodell, men tar in personuppgifter och ibland verkar det som om de ´fastnar´ i ChatGPT:s minne och kan dyka upp i senare utdata.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 6 september

Marknadsstudie om global Data Science och Machine Learning Service publicerad av MarketandResearch.biz

En marknadsstudie baserad på den globala marknaden för Data Science och Machine Learning Service har publicerats av MarketandResearch.biz. Rapporten ger en exakt bild av marknaden och viktig data om olika komponenter som kommer att påverka utvecklingen. Den hjälper intressenter eller kunder att bestämma de bästa produktionsmetoderna och dra nytta av de ytterligare möjligheter som denna marknad erbjuder. Rapporten fokuserar på marknadsandelar, intäkter, tillväxt och utveckling och teknologisk utveckling. Den tar också upp aktuell marknadssituation och faktorer som driver och påverkar marknadstillväxten.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 5 september

Marknadsanalys för Artificiell Intelligens (AI) i Cybersäkerhet

En marknadsanalys av Artificiell Intelligens (AI) i Cybersäkerhetsindustrin har genomförts. Rapporten innehåller en detaljerad granskning av branschens tillväxtmotorer, utbud och efterfrågan, risker, marknadsattraktivitet, årlig tillväxtjämförelse, BPS-analys, SWOT-analys och Porters femkraftsmodell. Rapporten ger en ingående granskning av de potentiella utmaningarna, distinkta trenderna och möjligheterna för marknadsaktörer. Nyckelspelare inom AI i Cybersäkerhetsmarknaden inkluderar Boon Software, IBM, Camelot 3PL Software, Bloxx IT Solutions, HAL Systems, AGI Worldwide, Aldata, Infor, HighJump Software, Jungheinrich, Deposco, ASC, Advanced Systems Consultants, Argos Software, Appolis, Navitas, Oracle, AFS Technologies, Cadre Technologies, Automation Associates och BFC Software.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 september

Så använder du ChatGPT mer säkert

ChatGPT, en AI-chattbot skapad av OpenAI, kan vara en hjälpande hand men kan också ge bort information du skriver in till företaget som skapat den. Forskare har nyligen upptäckt att chattbotar kan luras att avslöja data de lärde sig under träning, vilket gör att det blir ännu riskabelt att ge den personlig information. Lyckligtvis låter ChatGPT dig förhindra att dina konversationer med den blir träningsmaterial. Aktivering av ChatGPTs ´inkognitoläge´ är enkelt. Det enda negativa med att slå på denna omkopplare är att du inte kommer att kunna hänvisa till äldre konversationer eftersom din historik kommer att vara ren när du startar en ny.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 2 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine Learning Service 2023-2030

Enligt den senaste forskningsrapporten är marknaden för Data Science och Machine Learning Service segmenterad i olika typer och applikationer, vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar också på en djupgående analys av nyckelspelare som International Business Machine, DataScience.com, Google, ZS, AtandT, Fico, LatentView Analytics med flera. Rapporten presenterar även en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet, inklusive företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utvecklingar, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 september

OpenAI stäms för påstådda brott mot EU:s dataskyddsförordning

OpenAI står inför en stämning i Polen där det hävdas att företagets storskaliga språkmodell ChatGPT bryter mot flera bestämmelser i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Den oberoende cybersäkerhetsforskaren Lukasz Olejnik, som lämnade in klagomålet, hävdar att verktyget bryter mot laglig grund, transparens, rättvisa, datatillgångsrättigheter och integritet genom design. Olejnik skapade tidigare i år en biografi om sig själv med ChatGPT och upptäckte att den innehöll flera fel. När han bad om att få tillgång till de data som OpenAI hade om honom och hur de hade behandlats, saknades viktig information, och OpenAI vägrade att rätta sina fel.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 september

Global rapport om maskininlärningsmarknaden nu tillgänglig

En nyligen publicerad rapport från Orbisresearch.com med titeln ´Globala trender och insikter om maskininlärningsmarknaden´ är nu tillgänglig. Global Machine Learning Market Report 2023, som ger en grundlig analys av marknaden, har nyligen släppts av Orbis Market Research. Studien inkluderar marknadsstorlek, konkurrentandelar, marknadsuppskattningar och branschuppdateringar på global, regional och nationell nivå tillsammans med kvantitativa och kvalitativa data. Kvalitativa data belyser bland annat marknadsdrivare, begränsningar, nuvarande trender och möjligheter. Rapporten innehåller också en detaljerad studie av marknadssegment och undersegment för att erbjuda betydande insikter.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

OpenAI anklagas för brott mot GDPR i Polen

OpenAI anklagas för att bryta mot europeiska dataskyddslagar, enligt en anmälan inlämnad i Polen av cybersäkerhets- och integritetsforskaren Lukasz Olejnik. Olejnik, som representeras av advokatbyrån GP Partners, påstår att OpenAI har brutit mot flera bestämmelser i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR), inklusive laglig grund, transparens, rättvisa, rättigheter till dataåtkomst och integritet genom design. Anmälan är en av flera juridiska frågor som OpenAI nu står inför, både utomlands och i USA. Det kan ta mellan sex månader och två år för de polska myndigheterna att utreda överträdelsen.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 31 augusti

OpenAI kan generera mer än $1 miljard i intäkter, trots rättsliga bekymmer

OpenAI, som gjorde ett stort avtryck på marknaden med sin chatbot ChatGPT, växer snabbt och förväntas generera mer än $1 miljard i intäkter under det kommande året. Företaget värderades till över $27 miljarder tidigare i år och uppges generera $80 miljoner i intäkter per månad. Trots framgången finns det oro kring dataskjevhet, dataintegritet och upphovsrättsrisker. Företaget står inför rättsliga processer och tillgången till OpenAI har förbjudits i vissa länder, som Italien. Microsoft, en stor investerare i OpenAI, har introducerat sin egen version av ChatGPT och siktar på företagskunder.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 31 augusti

Forskningsrapport: Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En senaste forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning (2023-2030) segmenteras i olika typer [Deep Learning, Natural Language Processing, Machine Vision, Others] och applikationer [BFSI, Healthcare and Life Sciences, Retail, Telecommunication, Government and Defense, Manufacturing, Energy and Utilities, Others], vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar på en djupgående analys av nyckelspelarna [Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), SAP SE, IBM Corporation, BaiduInc., GoogleInc., BigMLInc., SAS Institute Inc., etc]. Rapporten presenterar viktig data och siffror som täcker prognosperioden till 2030. Dessutom ges en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet för artificiell intelligens och maskininlärning, med insikter i företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utveckling, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 31 augusti

OpenAI anklagas för brott mot dataskydd

OpenAI, skaparen av ChatGPT, anklagas för brott mot dataskydd i en anmälan inlämnad av en forskare inom integritet enligt GDPR-regleringen i EU. Anmälan mot OpenAI lämnades in till den polska dataskyddsmyndigheten. Det påstås att AI-jätten bryter mot GDPR genom att påstås kränka transparens, rättvisa, rättigheter till dataåtkomst och integritet. OpenAI anklagas även för att agera på ett ”otillförlitligt, oärligt och kanske okonsekvent sätt” genom att inte kunna detaljerat redogöra för hur de har behandlat människors data.

Direktlänk Dela Social News XYZ fördjupade 31 augusti

OpenAIs ChatGPT förändrar AI-landskapet genom att skriva uppsatser, kod och mer

ChatGPT, OpenAIs AI-chattbot som genererar text, har tagit världen med storm. Den kan skriva uppsatser, kod och mer, vilket ökar produktiviteten. Stora varumärken experimenterar med den, och använder AI för att generera annonser och marknadsföringsmaterial. ChatGPT har nyligen förstärkts av GPT-4, den senaste språkskrivande modellen från OpenAIs laboratorier. Betalande användare av ChatGPT har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Utöver GPT-4 har OpenAI nyligen kopplat ChatGPT till internet med plugins tillgängliga i alpha för användare och utvecklare på väntelistan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar företagsversion av ChatGPT för att locka företagskunder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har lanserat en företagsversion av sin AI-baserade chattbot för att locka företagskunder. Med tanke på minskande användarsiffror och oro över AI:s potentiella skador erbjuder ChatGPT Enterprise förbättrad säkerhet och integritet. Tidiga företagsanvändare inkluderar Carlyle, The Estée Lauder Companies och PwC. ChatGPT Enterprise erbjuder också obegränsad tillgång till GPT-4 med högre hastigheter, längre kontextfönster, avancerade dataanalysfunktioner och anpassningsalternativ. Plattformen har kritiserats för att läcka stora mängder internetdata, inklusive personlig information och stulna data. Teknikjättar som Apple, Amazon och Samsung har förbjudit sina anställda att använda ChatGPT på grund av säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 29 augusti

Semester och matvanor: Tips för hälsosam shopping enligt ChatGPT

Semester är en speciell tid för våra matvanor: vi provar nya rätter när vi reser, äter ofta ute, mellanmålar mer, inkluderar glass i vår kost... Gastronomi är en av sommarens huvudpersoner och uppdaterar varje plan vi har. Enligt en rapport av konsumentmarknadsanalysföretaget NPD faction är spanjorerna mest oroade i Europa över hälsosam mat efter pandemin (86%), följt av italienarna (80%), britterna (69%), fransmännen (56%), ryssarna (50%) och tyskarna (42%). Därför bestämde vi oss för att fråga den hemliga tjänsten ChatGPT om några rekommendationer för en korrekt och hälsosam shopping. Vi lämnar deras svar nedan.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 29 augusti

Ny forskningsstudie om global AIGC in E-Commerce marknadsutsikt 2023 till 2029 av MarketQuest.biz

En ny forskningsstudie från MarketQuest.biz, Global AIGC in E-Commerce Market Outlook 2023 till 2029, syftar till att hjälpa företag i sina affärsprojekt. Rapporten börjar med att identifiera och fastställa behov, segmentera, rikta in sig och positionera de olika behoven. Den hjälper till med individualisering, det vill säga att anpassa ett företags hela ansträngning för att tillhandahålla en vara eller tjänst till konsumenten baserat på fastställandet av den personens krav. Rapporten erbjuder en solid och logisk grund för beslutsfattande genom att avslöja fakta inifrån och utanför organisationen som är relevanta för marknadsföringsbeslut. Några av marknadens främsta tillverkare som nämns i rapporten inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Ny studie släppt om den globala marknaden för AI inom jordbruket 2023-2029

En ny studie om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom jordbruket för perioden 2023-2029 har släppts. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden, inklusive aktuella trender, marknadsstorlek, efterfrågan, tillväxtanalys och marknadsandel. Den fokuserar även på marknadsanalys, nyliga framsteg, konkurrenslandskap, segmentering efter typ, tillämpning, geografi, marknadsstorlek och nyckelspelare. Rapporten lyfter fram de viktigaste faktorer som driver och hindrar marknaden, värdekedjan, tekniska förbättringar, framtidsutsikter, framtida vägkartor och distributörsanalys.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligensplattform 2023-2029: Ny studie

En nyligen publicerad studie om den globala marknaden för artificiell intelligensplattform för perioden 2023-2029 täcker alla aspekter av marknaden och ger aktuell information om nuvarande trender. Studien är en värdefull informationskälla för företagsstrateger och undersöker de senaste trenderna och siffrorna, marknadsstorlek, efterfrågeomfång, tillväxthastighetsanalys och ger en omfattande undersökning av marknadsandelen. Rapporten fokuserar även på marknadsanalys, nyligen framsteg, konkurrenslandskapsundersökning och segmenterar prognosen efter typ, tillämpning, geografi, marknadsstorlek och nyckelspelare.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Djupinlärnings AI-marknaden förväntas expandera mellan 2023 och 2029

En nyligen genomförd forskning av MarketQuest.biz förutspår att marknaden för djupinlärning och artificiell intelligens kommer att expandera mellan 2023 och 2029. Forskningen fokuserar på nyliga och historiska prisförändringar, vilka ligger till grund för förutsägelser om marknadsexpansion. Studien tar också upp effekterna av COVID-19 på marknaden och diskuterar sannolika vägar för marknadens återhämtning efter pandemin. Andra hot, svårigheter och utmaningar täcks också tillsammans med deras potentiella effekter på marknaden.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Global marknadsrapport för Machine-Learning-as-a-Service 2023-2029

En nyligen släppt studie om den globala marknaden för Machine-Learning-as-a-Service (MLaaS) för perioden 2023-2029 ger insikter i nuvarande trender och erbjuder värdefull information för företagsstrateger. Rapporten innehåller en omfattande analys av marknadsandelen, tillväxttakt, marknadsstorlek, efterfrågan och de senaste trenderna. Den fokuserar även på konkurrenslandskapet och segmenterar prognosen efter typ, tillämpning, geografi och nyckelspelare. Bland de ledande tillverkarna nämns Amazon Web Services, BigML, Crunchbase, Fair Isaac Corporation, Google, IBM, Microsoft Corporation, PREDICTRON LABS och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

ChatGPT och dess potentiella IP- och dataskyddsfrågor

ChatGPT, som lanserades i november 2022, har väckt stor uppmärksamhet för sin förmåga att chatta, skapa innehåll, koda, översätta och mer. Dock finns det viktiga frågor kring IP- och dataskydd. ChatGPT tränas genom att ta stora mängder data från onlinekällor, vilket kan innebära kopiering av underliggande data och potentiellt hantering av konfidentiell information. Detta kan leda till intrång i upphovsrätten och/eller databasrättigheter. Text- och datagruvundantaget (TDM) kan vara avgörande för utvecklingen av AI-verktyg som ChatGPT, men lagstiftare världen över kämpar med att hitta rätt balans mellan att uppmuntra digital innovation och skydda de kreativa industrierna. Detta lämnar både AI-företag och IP-rättighetsinnehavare i en osäker position. OpenAI samlar in användarinput för att förbättra ChatGPT, vilket kan leda till att konfidentiell information blir en del av dess dataset. Dessutom är det oundvikligt att viss personlig information kommer att ingå i datamängden som används för att träna ChatGPT. Slutligen kan ChatGPT:s utdata, som kan vara helt nytt innehåll, eventuellt omfattas av upphovsrätt.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 28 augusti

Maskininlärning som en tjänstmarknad växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har utförts för att ge senaste insikter om viktiga funktioner på marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Marknaden för maskininlärning som en tjänst växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI förbättrar diagnostiken och minskar arbetsbelastningen för medicinska yrkesverksamma

Artificiell intelligens (AI) förändrar snabbt hälso- och sjukvården genom att förbättra diagnostiken, till exempel genom tolkning av medicinska bilder, och i slutändan minska arbetsbelastningen för medicinska yrkesverksamma. En studie från Sverige visade en 20% ökning av cancerdetektering med hjälp av AI-stödd mammografi. Det europeiska forskningsinitiativet AI-Mind, lett av Ira Haraldsen vid Oslo universitetssjukhus, är i framkant när det gäller att integrera AI med hälso- och sjukvård. Projektet fokuserar på att utnyttja AI:s kraft för att identifiera individer med hög risk att utveckla demens från en grupp med mild kognitiv nedsättning.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 26 augusti

AI kan hjälpa till att upptäcka demens tidigare

En ny studie från Sverige visar att AI kan vara användbart inom sjukvården, specifikt för att tolka bilder och frigöra tid för radiologer. Detta resulterade i att 20 procent fler cancerfall upptäcktes. EU:s forskningsprojekt AI-Mind fokuserar på artificiell intelligens och hälsa, med målet att kunna identifiera vilka i gruppen med mild kognitiv nedsättning som löper hög risk för att utveckla demens. Forskningen leds av Ira Haraldsen vid Oslo universitetssjukhus. Planen är att skapa ett verktyg baserat på AI för screening av befolkningen. Studien kommer att inkludera 1 000 deltagare från Norge, Finland, Italien och Spanien.

Direktlänk Dela Science Norway fördjupade 26 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären förväntas växa till 19,08 miljarder dollar år 2029

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären väntas växa med en årlig tillväxttakt på 13,1% från 2023 till 2029, enligt en ny rapport från Exactitude Consultancy. Rapporten inkluderar en omfattande analys av alla regionala och stora spelarsegment, vilket ger närmare inblick i nuvarande marknadsförhållanden och framtida marknadsmöjligheter. De viktigaste spelarna som studerats i rapporten inkluderar BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra. Enligt rapporten kommer Nordamerika att leda den globala marknaden för artificiell intelligens i militären under prognosperioden 2023 till 2029.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Bröderna Cresto anklagas för bedrägeri inom e-handel

Bröderna John och Roman Cresto anklagas av Federal Trade Commission (FTC) för att ha lurat konsumenter och investerare genom att sälja sig själva som e-handelsexperter med hemligheten till framgång på Amazon och Walmart, för en kostnad. De ska ha tjänat miljoner på detta, och spenderat pengarna på dyra bilar och semestrar. FTC har begärt att en domare tillfälligt förbjuder bröderna från att bedriva verksamhet. Bröderna Cresto ska ha lovat att skickligt hantera driften av automatiserade onlinebutiker på både Amazon och Walmart genom sina företag, inklusive Empire Ecommerce. De tog ut mellan 10 000 och 125 000 dollar för den initiala investeringen, och mellan 15 000 och 80 000 dollar i ytterligare finansiering som rörelsekapital, enligt FTC. Trots att de flesta av Empire Ecommerces butiker antingen aldrig aktiverades eller avslutades för policyöverträdelser, fortsatte företaget att falskt marknadsföra framgången för sina Amazon-affärer. Bröderna Cresto ska ha tjänat mer än 22 miljoner dollar på sina kunder, enligt FTC. Trots detta vägrade Empire att återbetala offer tiotusentals dollar som offren hade betalat till Empire eller för sålda varor, enligt FTC. I början av detta år, efter att ha sålt Empire, startade Crestos ett nytt företag som heter Automators AI, som påstår sig lära konsumenter att använda artificiell intelligens för att bli onlineförsäljare som gör ´över 10 000 dollar per månad i försäljning´, och använder populära AI-chattbotten ChatGPT för att skapa kundtjänstskript, enligt FTC. FTC påstår att denna bluff fortsätter och lurar konsumenter på tiotusentals dollar.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 22 augusti

Globala regeringar och myndigheter försöker reglera AI

Regeringar och myndigheter över hela världen försöker reglera AI. I Australien konsulterar regeringen landets huvudsakliga vetenskapsrådgivningsorgan. I Storbritannien arbetar den finansiella tillsynsmyndigheten med Alan Turing-institutet och andra juridiska och akademiska institutioner för att förbättra sin förståelse för tekniken. Kinas regering har infört tillfälliga åtgärder för att hantera den generativa AI-industrin. I EU diskuterar lagstiftare förändringar i ett utkast till blockets AI-lag. Frankrikes integritetsvakt CNIL utreder flera klagomål om ChatGPT. G7-ledare diskuterar behovet av styrning av AI och immersiva tekniker. Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien och USA undersöker också reglering av AI.

Direktlänk Dela The Print fördjupade 22 augusti

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT, komplicerar regeringars ansträngningar att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Länder som Australien, Storbritannien, Kina, EU, Frankrike, G7, Irland, Israel, Italien, Japan, Spanien och USA gör framsteg för att reglera AI-verktyg. Vissa länder söker input om regleringar, andra planerar regler, vissa har redan infört tillfälliga regleringar och andra utreder möjliga överträdelser. De största frågorna väntas vara ansiktsigenkänning och biometrisk övervakning.

KFGO Radio fördjupade 22 augusti

Dynatrace lanserar hypermodal AI för IT-säkerhetsbranschen

Dynatrace introducerar IT-säkerhetsbranschens första hypermodala AI, en uppgradering av företagets AI-motor Davis. Den nya AI:n erbjuder prediktiva och generativa funktioner, vilket kan öka produktiviteten mellan arbetslag genom att erbjuda automatiska, kundanpassade rekommendationer för interna arbetsuppgifter. Den tar även hänsyn till unika egenskaper i varje organisations hybrid- och multimoln-ekosystem. Hypermodal AI kan hjälpa företag att förbättra produktiviteten, lösa problem eller anpassa sig till förändrade behov. Dynatrace Davis AI har redan förändrat hur många av världens ledande organisationer driver sina mest komplexa och kritiska mjukvarulösningar.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 21 augusti

AI-drivna motståndare blir smartare i racingvideospel

Racingvideospel som Gran Turismo 7, Milestone´s MotoGP-serie och Forza Motorsport använder nu djupinlärnings-AI-nätverk för att göra sina AI-drivrutiner smartare och tävlingar mer oförutsägbara. Sony´s AI-forskningsavdelning har arbetat med Gran Turismo´s ´Sophy´ AI i flera år, och har skapat en annorlunda typ av videospelsracingförare. Istället för att följa en förutbestämd racinglinje, gavs Sophy en stor mängd information om bilen den körde och banan den körde runt, och motiverades att köra så snabbt, professionellt och effektivt som möjligt. Sony och Polyphony ville även att Sophy skulle ha mänskligt beteende, reagera på andra förare, använda strategi för att köra om och undvika att bli omkörd, och kunna göra misstag.

Direktlänk Dela Top Gear fördjupade 21 augusti

Potentiella informationsläckor och säkerhetsrisker med AI-verktyget ChatGPT

Information som läcker ut i samband med AI-modeller handlar om oavsiktligt avslöjande av användares känsliga eller konfidentiella data av modellen. Många organisationer integrerar redan ChatGPT i sina operationella flöden. Men kan ChatGPT läcka ut din information? Ja, ChatGPT kan läcka information, och det är en oro som användare bör vara medvetna om. ChatGPT, ett AI-verktyg utvecklat av OpenAI, loggar samtal, vilket potentiellt kan inkludera personlig och känslig data. Om du oavsiktligt delar personlig information, finansiella detaljer eller affärshemligheter med ChatGPT, kan modellen lagra dessa data i sin databas, vilket kan leda till potentiella överträdelser. OpenAI har erkänt dessa risker och vidtagit åtgärder för att säkra källkoden och användardata. Trots detta finns det fortfarande potential för överträdelser, och användare måste förbli vaksamma.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 16 augusti

Kvinna i Detroit felaktigt arresterad på grund av felaktig ansiktsigenkänning

Porcha Woodruff var åtta månader gravid när polisen i Detroit kom för att arrestera henne för bilkapning och rån. Efter att hennes bild felaktigt matchats med videomaterial från en bensinstation där bilkapningen ägde rum, valde offret Woodruffs bild som den kvinna som var förknippad med rånaren. Ett månad senare avfärdades anklagelserna på grund av otillräckliga bevis. Woodruffs fall är det tredje kända fallet av en arrestering gjord på grund av fel ansiktsigenkänning av Detroit-polisen - och det sjätte fallet i USA. Alla sex personer som felaktigt arresterats är svarta. Trots detta fortsätter brottsbekämpande och statliga organ över hela USA och runt om i världen att samarbeta med olika ansiktsigenkänningsföretag.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 augusti

Marknaden för AI i videospel växer med en CAGR på +28,5% fram till 2029

En ny studie visar att marknaden för artificiell intelligens i videospel växer med en CAGR på +28,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten betonar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna för denna marknad och ger en fullständig studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Den undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom industrin, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Erik Gandini utforskar framtiden för arbetskraft i ny film ´After Work´

Regissören Erik Gandini, känd för filmer som ´Sacrificio´, ´Videocracy´ och ´The Swedish Theory of Love´, undersöker framtiden för arbetskraft i sin nya film ´After Work´. Filmen, som är en del av ett forskningsprojekt vid Sveriges konstnärliga högskola (SKH), utforskar människans fixering vid att ha ett jobb och söker svar på hur ett framtida alternativ skulle kunna se ut. Gandini spekulerar om hur saker och ting kan komma att bli i framtiden, med fokus på den existentiella kris som väntar på grund av AI:s framfart.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 14 augusti

Företag ifrågasätter användningen av OpenAI:s chattbot ChatGPT på grund av säkerhetsrisker

ChatGPT, en AI-baserad chattbot utvecklad av OpenAI, har blivit allt populärare bland anställda i USA för att utföra rutinuppgifter. Men företag börjar ifrågasätta i vilken utsträckning ChatGPT bör användas med tanke på potentiella dataintrång och läckage av immateriella rättigheter. Stora företag som Microsoft och Google har börjat begränsa användningen av ChatGPT. En nyligen genomförd Reuters/Ipsos-undersökning visade att 28% av över 2 600 amerikanska respondenter redan har integrerat ChatGPT i sina yrkesrutiner. Men det finns också en betydande motstånd från företag: 10% av respondenterna angav strikta förbud mot användning av externa AI-verktyg som införts av deras arbetsgivare, medan cirka 25% var osäkra på företagets inställning. Endast 22% rapporterade att de fått uttryckligt tillstånd från sina arbetsgivare att använda AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Jerusalem Post fördjupade 13 augusti

Användning av AI-chatboten ChatGPT ökar trots säkerhetsbekymmer

Efter att stora företag som Samsung Electronics, Apple Inc. och Alphabet Inc. begränsade intern användning av AI-drivna chatbots, har en ny trend uppstått - en ökad användning av ChatGPT, utvecklad av OpenAI, på arbetsplatser i USA. I maj införde Samsung ett internt förbud mot anställdas användning av AI-verktyg efter en informationsläcka. Apple och Google följde efter för att skydda immateriella rättigheter och känslig data. Trots restriktionerna visar en nyligen genomförd Reuters/Ipsos-undersökning att ChatGPT fortfarande är populär. 28% av de tillfrågade använder regelbundet ChatGPT på jobbet, trots att endast 22% uppgav att deras arbetsgivare officiellt tillåter användning av externa verktyg som chatboten. Ökningen i användningen av ChatGPT har väckt oro för datasekretess och säkerhet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 11 augusti

OpenAI introducerar webbskrapningsverktyg GPTBot för att förbättra AI-modeller

Artificiell intelligensföretaget OpenAI har nyligen introducerat sitt nya webbskrapningsverktyg, ”GPTBot”. Verktyget har potential att förbättra framtida iterationer av ChatGPT-modeller. GPTBot skrapar data från webbsidor som kan användas för att förbättra noggrannheten och utöka förmågorna hos kommande AI-modeller. OpenAI:s GPTBot kommer att samla in offentligt tillgänglig data från World Wide Web, exklusive källor som kräver betalvägginnehåll eller samlar in personligt identifierbar information, eller innehåller text som strider mot OpenAI:s policyer. OpenAI:s VD, Sam Altman, har sagt att företaget fortfarande är långt ifrån att börja träna GPT-5. OpenAI har stått inför granskning gällande dess datainsamlingsmetoder, särskilt relaterade till upphovsrätt och samtycke.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 9 augusti

OpenAI lanserar webbskrapningsverktyget GPTBot och ansöker om varumärkesskydd för GPT-5

OpenAI, ett framstående företag inom artificiell intelligens, har lanserat sitt senaste verktyg, GPTBot. Verktyget är utformat för webbskrapning, vilket innebär indexering av webbplatsinnehåll över hela internet. GPTBot är avsett att samla in offentligt tillgänglig information från olika webbkällor, men är programmerad att utesluta innehåll bakom betalväggar, källor med personligt identifierbar information och text som strider mot OpenAIs policyer. OpenAI har nyligen ansökt om varumärkesskydd för GPT-5, den förväntade efterträdaren till den befintliga GPT-4-modellen. Trots förväntningarna kring GPT-5 betonade OpenAIs VD, Sam Altman, behovet av omfattande säkerhetsrevisioner innan träningsprocessen påbörjas.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 augusti

OpenAI introducerar webbskrapningsverktyg GPTBot

OpenAI har introducerat ett webbskrapningsverktyg kallat GPTBot, avsett att förbättra förmågorna hos framtida GPT-modeller. Verktyget ska samla offentligt tillgänglig data samtidigt som det undviker källor som innefattar betalväggar, insamling av persondata eller innehåll som strider mot OpenAIs riktlinjer. OpenAI har nyligen ansökt om varumärket ´GPT-5´, vilket antas komma att efterträda den nuvarande GPT-4-modellen. Trots entusiasmen kring GPT-5 varnade OpenAIs VD Sam Altman för för tidiga förväntningar och påpekade att omfattande säkerhetsrevisioner måste genomföras innan GPT-5-utbildningen kan inledas.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 8 augusti

Google AI-verktyg utnyttjas för att skapa falska nyhetssajter

Googles snabba utveckling och implementering av generativa AI-verktyg för allmänheten har haft oavsiktliga konsekvenser. Verktygen används nu för att skapa falska nyhetssajter som avleder intäkter från annonsörer. En studie genomförd av NewsGuard visar att Googles annonservice, Google Ads, står för 90% av annonserna på dessa bedrägliga webbplatser. Falska nyhetssidor genererade av AI-verktyg producerar en stor mängd innehåll över olika ämnen, ofta med repetitivt språk. Denna upptrappning har lett till upptäckten av många falska nyhetssajter i länder som USA, Frankrike, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

Klimatförnekare och artificiell intelligens - en krönika

Krönikören reflekterar över en konversation med en bekant, Erik, som förnekar klimatförändringarna. Skribenten ifrågasätter varför forskare och politiker skulle ljuga om klimatkrisen. Vidare diskuterar krönikören hotet och potentialen med artificiell intelligens (AI). AI-utvecklingen går extremt snabbt och kan ha stora konsekvenser för mänskligheten. Skribenten uppmanar Erik att rikta sin energi mot att varna för AI istället för att förneka klimatförändringarna.

Direktlänk Dela VLT fördjupade 6 augusti

Googles AI-verktyg används för att skapa falska nyhetssajter

Googles snabba användning av generativa AI-verktyg för allmänheten har fått negativa konsekvenser då dessa verktyg nu används för att skapa fiktiva nyhetssajter som dränerar intäkter från annonsörer. En studie av NewsGuard avslöjar att Googles annonservice, Google Ads, står för 90% av annonserna på dessa bedrägliga webbplatser. Dessa webbplatser genererar ofta en stor mängd innehåll över olika ämnen, med hjälp av repetitivt språk som kännetecknar AI-genererade texter. Programmatiska annonsering spelar en central roll i placeringen av annonser på dessa fiktiva nyhetssajter. Uppkomsten av gratis generativa AI-verktyg, som OpenAI´s ChatGPT och Googles Bard, har underlättat den snabba expansionen av innehållsgårdar och deras förmåga att skapa stora mängder innehåll över flera webbplatser. Detta har resulterat i en ökning av antalet nya fiktiva nyhetssajter som upptäckts i USA, Frankrike, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 6 augusti

Europeiska konsumenters syn på AI: intresse men också oro

Artificiell intelligens (AI) har lett till en rad åsikter bland experter, vissa välkomnar det som en positiv kraft medan andra uttrycker oro för potentiella risker. För att mäta europeiska konsumenters attityder till AI genomförde beslutsföretaget Morning Consult Pro en undersökning av 1000 vuxna i stora marknader som Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och Storbritannien. Undersökningen avslöjade att AI-drivna online-sökningar är en av de tre mest attraktiva applikationerna av AI i alla länder utom Spanien, där det rankas fjärde. Konsumenter uttryckte också entusiasm för integreringen av AI i hälso- och sjukvårdsdiagnostik, vägassistans och flyg- och hotellrekommendationer. Men majoriteten av de europeiska konsumenterna som undersöktes tror att samhället ännu inte är förberedt för AI. Denna känsla är särskilt stark i Frankrike och Tyskland, där 74% respektive 70% av respondenterna uttryckte sina reservationer. De främsta orosmomenten kring denna tveksamhet handlar om spridning av desinformation, barns säkerhet och integritet av personuppgifter. Mer än 30% av respondenterna litar inte på generativ AI med sin personliga information. I Storbritannien och Spanien är rädslan centrerad kring oansvarig utveckling av AI av teknikföretag.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

Marknadsrapport för Content Automation AI Tools 2023-2030

En marknadsrapport för Content Automation AI Tools för perioden 2023-2030 inkluderar drivande faktorer i branschen, regionala storleks- och andelsuppskattningar av ledande tillverkare. Rapporten ger en detaljerad granskning av marknaden och fokuserar på branschens kedjestruktur, produkttyper, tillämpningar, nyckelspelare och sektorer. De största tillverkarna av Content Automation AI Tools inkluderar Cognizant, Adobe Systems, Google LLC, Microsoft Corporation och IBM Corporation. Rapporten erbjuder en detaljerad bedömning av marknadsstorleken och identifierar och undersöker de viktigaste trenderna som formar marknaden.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 3 augusti

Säkerhetsåtaganden för AI-företag inkluderar inte datainsamling

Vita huset har offentliggjort en lista över frivilliga säkerhets- och samhällsåtaganden som undertecknats av sju AI-företag, men dessa inkluderar inte något om den data som dessa AI-system samlar in och använder för att träna tekniken. Det finns många farhågor kring den potentiella skadan som sofistikerade generativa AI-system kan orsaka för allmänheten, och vad de gör med vår data är en av dem. Vi vet mycket lite om var dessa modeller får petabytes av data de behöver, hur den datan används och vilka skydd, om några, som finns på plats när det gäller känslig information.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 27 juli

Ny rapport förutspår tillväxt för global marknad för data science och maskininlärningsplattformar

En ny rapport av Precision Reports analyserar den globala marknaden för data science och maskininlärningsplattformar. Rapporten förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2029. Stora tillverkare inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyliga status och utvecklingstrender. Teknisk innovation och framsteg förväntas optimera produkternas prestanda och göra dem mer använda i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 juli

OpenAI lanserar anpassningsbara AI-chattbot-svar

OpenAI meddelade på torsdagen att användare av ChatGPT nu kan anpassa sina AI-chattbot-svar efter individuella behov och preferenser. Den nya funktionen, känd som ´anpassade instruktioner´, låter användare ställa in parametrar för de textsvaren de får från ChatGPT. Funktionen är först tillgänglig för Plus-prenumeranter, men förväntas rullas ut till alla användare inom en snar framtid. Samtidigt har det uppstått oro över datasekretess, vilket har lett till att vissa företag och lagstiftare har infört restriktioner för användning av ChatGPT. OpenAI har implementerat flera uppdateringar för att skydda användardata i ChatGPT.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 21 juli

OpenAI tillkännager anpassningsmöjligheter för ChatGPT

OpenAI meddelade på torsdagen att användare av ChatGPT nu kan lägga till anpassningar i sina AI-chattbots svar, vilket ger dem möjlighet att anpassa textsvaren efter sina specifika behov och preferenser. Den nya funktionen, kallad ´anpassade instruktioner´, låter användare ställa in parametrar för de svar de får från ChatGPT. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig för Plus-prenumeranter, men kommer snart att rullas ut bredare, twittrade OpenAI:s VD Sam Altman. Anpassade instruktioner är bara ett litet steg mot mer personlig AI, men ett överraskande roligt/användbart sådant. Tillgängligt för plus-användare nu, och alla användare snart.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 20 juli

Framtida trender och dynamik i marknaden för digital marknadsföringsbyråtjänster

En forskningsrapport om ´Digital Marketing Agency Service Market´ ger en autentisk industriell synvinkel, framtida trender och dynamik för marknadstillväxt, marknadsstorlek, handel och nyckelspelare i branschen med prognosperioden 2023 till 2030. Rapporten har utformats genom en noggrann analys av primära och sekundära forskningsmetoder för att extrahera värdefulla insikter från olika företag på ett unikt sätt. Rapporten presenterar en omfattande analys av den konkurrenskraftiga landskapet, som visar branschaktörernas marknadsandel, koncentrationsindex och andra relevanta mätvärden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 juli

Dagens nyhetssammanfattning

Flera nyheter har rapporterats under söndagen. I Motala attackerades en 13-årig pojke av åtta personer, men pojken mår bra och behövde inte uppsöka sjukhus. En misstänkt skottlossning i Trelleborg utreds, och polisen söker efter misstänkta. En hel flock av 55 grindvalar har dött efter att de strandat i Skottland. En misstänkt skottlossning har också inträffat i Broby, Skåne. EU har slutit ett nytt avtal med Tunisien för att bromsa migration. En lastbilschaufför greps i Helsingborg med 342 kilo cannabis i lasten. Minst 11 personer har dödats av en rebellgrupp i Kongo-Kinshasa. Två personer har gripits för grovt vapenbrott i Bandhagen, Stockholm. Fyra personer skadades av delfiner i Mihama, Japan. Två män skadades i en skottlossning i Uppsala. En man dog i en drunkningsolycka i Husum, Örnsköldsvik. En försvunnen 10-årig pojke hittades i Helsingborg. 37 människor dog efter översvämningar och jordskred i Sydkorea. Kina och Ryssland håller gemensam militärövning. En man greps i Norrtälje misstänkt för mordförsök efter att ha knivhotat personal i en butik.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 16 juli

Blandade nyheter: Ignorerade larm om döda barn på migrantbåt, flygstrejk i Italien, masskrasch i Tour de France, brist på diabetesmedicin, problem med anonymisering i dom och FN oroade över villkor för hjälpkorridor

I juni ignorerade italienska myndigheter larm om att två barn omkommit på en överfull migrantbåt i Medelhavet, vilket ledde till att flera hundra personer dog innan hjälpen kom, enligt en granskning av Politico och Welt am Sonntag. En flygstrejk i Italien ledde till att flera avgångar ställdes in på Arlanda. I Tour de France inträffade den första stora masskraschen i årets tävling under den 14:e etappen, vilket ledde till att loppet avbröts för en stund. Brist på läkemedel gör att många med typ 2-diabetes står utan medicin. Malmö tingsrätt tvingades skicka ut en ny version av en sexualbrottsdom efter att det visade sig att namnen på de unga brottsoffren inte var anonymiserade. FN uttrycker oro för de villkor som Damaskus satt upp för att öppna gränsövergången Bab al-Hawa för hjälpsändningar från Turkiet till rebellkontrollerade områden.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 15 juli

Internationella nyheter: Skjutningar, gripanden, översvämningar och politiska debatter

En polis har dödats och två allvarligt skadade i en skjutning i North Dakota, USA, där även två civila skadades. Den misstänkta gärningspersonen dog också i skjutningen. I Bulgarien har 15 misstänkta människosmugglare gripits och cirka 300 illegala migranter i en stor polisoperation. Minst sju personer har dött i Sydkorea på grund av kraftiga regn och översvämningar. Turkiet har möjliggjort för utrikesutskottet att sammanträda under sommaruppehållet. En man har gripits för grov misshandel i Smedby, Upplands Väsby. I Death Valley i Kalifornien kan ett värmerekord slås på söndag. Barn som överlevde en flygkrasch i Amazonas har lämnat sjukhuset. Överfulla häkten i Sverige har infört besöksförbud. Två har dött i Sydkorea efter massiva skyfall. En kvinna från Florida har dömts till sex års fängelse efter att ha attackerat poliser under kongresstormningen i USA. Hongkong försöker bli rökfritt. En björn som dödade en joggare i Italien har benådats. Ryska UD kallar Sverige en ´liberal diktatur´. SD kritiserar Tobias Billström för att ha bjudit in till möte med Islamiska konferensorganisationen. En stor brand har utbrutit på en återvinningscentral utanför Bollnäs. Tobias Billström bjuder in Islamiska konferensorganisationen till ett möte för att bekämpa islamofobi.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 15 juli

Hur man tjänar pengar på TikTok: En guide för innehållsskapare

TikTok, med över en miljard månatliga användare, har blivit en av de bästa sociala plattformarna för att tjäna pengar genom att skapa innehåll. Det finns flera sätt att tjäna pengar på TikTok, inklusive genom tittarskap, användarbehållning, interaktivitet och högkvalitativt innehåll. TikTok Creator Fund och Creativity Program erbjuder möjligheter att tjäna pengar genom att skapa innehåll. Dessutom erbjuder Creator Marketplace möjlighet att skapa samarbeten med varumärken och skapa affiliate marketing-avtal. Att skapa icke-sponsrat innehåll och marknadsföra småföretag kan också hjälpa till att öka inkomsterna.

Direktlänk Dela Alphr fördjupade 15 juli

Europa oförberett på extrem värme trots ökade dödstal

Europeiska regeringar har varit långsamma med att införa bredare strategier för att mildra extrem värme, vilket lett till ökade dödstal. I år kan det bli samma sak. Florence, liksom vissa andra delar av Italien, drabbades av temperaturer på nästan 99 grader Fahrenheit denna vecka. En restaurang på Piazza della Signoria använde vattenånga för att försöka göra det mer bekvämt för kunderna. Extrem värme har nu blivit en del av sommarmånaderna i många delar av världen, inte bara i USA, men särskilt i Europa. Trots att Europa värms upp snabbare än det globala genomsnittet verkar det varje år vara särskilt oförberett.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 juli

Global AI-marknad inom läkemedelsupptäckt förväntas nå 2,57 miljarder dollar år 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt växer snabbt på grund av dess potential att revolutionera läkemedelsindustrin. AI möjliggör analys av stora mängder data i en aldrig tidigare skådad hastighet, vilket hjälper till att identifiera potentiella läkemedelsmål och effektivisera läkemedelsutvecklingsprocessen. Marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt de kommande åren när fler läkemedelsföretag antar AI-teknik för snabbare och mer effektiv läkemedelsupptäckt. Den globala marknaden för AI inom läkemedelsupptäckt kommer att nå 2,57 miljarder dollar år 2026, med en årlig tillväxt på 30,3% under perioden 2020-2026 trots effekterna av COVID-19.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

AI-översättare kan erodera mänskligheten

Artikeln diskuterar hur AI-översättare kan erodera en stor del av vad det innebär att vara mänsklig. Författaren beskriver sin egen erfarenhet av att lära sig främmande språk, och hur detta har varit en viktig del av hans liv. Han uttrycker oro över att AI-översättare kan leda till att människor inte längre anstränger sig för att lära sig nya språk, vilket han anser är en viktig del av den mänskliga upplevelsen. Han argumenterar för att språk inte bara handlar om att överföra fakta, utan också om att uttrycka vem man är som person.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 13 juli

Fotbolls-VM för damer att starta i juli med flera starka lag

Världsmästerskapet i fotboll för damer kommer att äga rum mellan den 20 juli och den 20 augusti. För första gången delas värdskapet mellan två nationer, Australien och Nya Zeeland. Sverige, som är rankat trea i världen, kommer att spela i grupp G mot Italien, Argentina och Sydafrika. USA, som har vunnit två raka VM-guld, är en av favoriterna, men det finns många andra lag som kan utmana. Matcherna kommer att sändas på Viasats kanaler och kan streamas på Viaplay. För första gången kommer Fifa att betala individuell ersättning till spelarna i ett dammästerskap.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 13 juli

Rysk paramilitär grupp söker dataspelare; Missnöje över sociala problem i Oakland; Tupplurar kan vara bra för hjärnan; Kinesisk fotbollsfan fängslas för planstormning

Wagnergruppen, en ryskstödd paramilitär grupp, söker efter dataspelare mellan 21 och 35 år för att operera drönare i konfliktzoner, rapporterar Newsweek. Gruppen har satt in annonser på det ryska sociala medier-nätverket VK. I Oakland, Kalifornien, har invånare uttryckt missnöje över stadens ökande sociala problem, inklusive kriminalitet och hemlöshet. Enligt The Times, kritiseras stadens lindriga straff för grovt våld och överseende med droganvändning. En ny studie visar att tupplurar kan ha positiva effekter på hjärnans storlek. En 18-årig kinesisk fotbollsfan som sprang in på planen för att omfamna Lionel Messi kommer att få tillbringa upp till tio dagar i fängelse.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 12 juli

Sverige håller emot EU:s planer på att lämna Energistadgefördraget

Allt fler EU-länder, inklusive Frankrike, Spanien och Danmark, planerar att lämna Energistadgefördraget, ett fördrag som ger företag rätt att stämma stater som inför strängare miljölagar. Men Sverige håller emot och verkar inte se ett problem med att bli stämda för att driva klimatomställning. Sverige har även lagt fram ett kompromissförslag i EU:s ministerråd där EU som helhet lämnar fördraget, men enskilda länder kan välja att stanna. Detta skulle kunna leda till att företag från vissa medlemsländer kan kräva skadestånd från länder som inför progressiv miljölagstiftning.

Direktlänk Dela Dagens Arena fördjupade 11 juli

Konstgjord intelligens skapar hinder i SAG-AFTRA:s kontraktförhandlingar

Samtalen mellan skådespelarfacket SAG-AFTRA och filmstudior närmar sig de sista dagarna innan förlängningen av SAG-AFTRA:s nuvarande kontrakt löper ut, och konstgjord intelligens (AI) har blivit ett betydande hinder för en överenskommelse. Fackmedlemmar befarar att deras likheter kommer att säljas och användas på vilket sätt producenter och studior vill. Facket vill ha kraftfulla försäkringar och garantier när det gäller användningen av AI inom branschen. AMPTP, som representerar film- och tv-producenter, vill dock inte diskutera frågan på ett substantiellt sätt.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 11 juli

Över 61 000 dödsfall i Europa kopplade till värmeböljor förra sommaren

Enligt en studie publicerad i Nature Medicine dog mer än 61 000 människor på grund av värmeböljor i Europa förra sommaren. Studien visar att anpassningsstrategier inte har hållit jämna steg med den globala uppvärmningen. De flesta dödsfallen var kvinnor, särskilt de över 80 år. Bland yngre människor dog män i högre grad. Medelhavsländerna, där temperaturerna var högst, drabbades mest: Italien, Spanien och Portugal hade högst värmerelaterade dödlighet. Forskarna förutspår att världen kan förvänta sig fler och fler dödsfall från extrem värme i takt med klimatförändringarna.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 juli

Högerpopulistiska Samnytt publicerade bluffannonser i flera år

Under flera år har högerpopulistiska sajten Samnytt publicerat falska annonser som utnyttjat kända personer för att lura in offer till investeringsbedrägerier. Trots att bluffarna varit välkända och trots att sajtens egna läsare hört av sig och varnat för bluffarna stoppade Samnytt inte annonserna. En granskning har visat att den amerikanska annonsbyrån Adstyle, som försett sajten med bluffannonser, i själva verket inte existerar. De ansvariga för Adstyle spårades till en liten by i Italien.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 10 juli

TikTok-användare tjänar pengar genom appens inbyggda monetiseringsverktyg och varumärkesavtal

TikTok har exploderat i popularitet och användare letar efter sätt att tjäna pengar. Skapare kan tjäna pengar genom TikToks inbyggda monetiseringsverktyg, varumärkesavtal och låtpromotioner. Användare med så få som hundra följare kan fortfarande tjäna pengar på appen genom att delta i marknadsföringstävlingar. TikTok har vuxit dramatiskt under de senaste åren, och passerade en miljard aktiva användare per månad 2021. På vägen har det skapat en ny generation av digitala stjärnor som Charli D´Amelio och Addison Rae Easterling som omvandlat sin TikTok-berömmelse till lukrativa affärsimperier. Skapare med mindre följarskara kan också tjäna pengar på TikTok.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 juli

AI och Integritetsrisker: Global Respons och Reglering

AI och chatboten ChatGPT har blivit en vanlig produkt i hushållen, men har också orsakat oro över integritetsintrång, upphovsrättsintrång och till och med nationell stabilitet. Detta har lett till ökade investeringar och konkurrens inom teknikindustrin. Efter lanseringen av ChatGPT har det uppstått debatt kring skyddet av personlig information. Regulatorer och lagstiftare över hela världen har svarat på dessa farhågor och kommer snart att behöva besluta om att begränsa, sakta ner eller godkänna olika utvecklingar inom området. I Italien stoppades till exempel driften av OpenAI´s ChatGPT efter att landets dataskyddsmyndighet, Garante, förbjöd dess användning och inledde en utredning om brott mot integritetslagarna. Detta följdes av flera ändringar i chatbotens drift och ett löfte om fullständig transparens. Trots detta finns det fortfarande oro bland regulatorer i Italien eftersom det är lätt att förfalska eller förfalska föräldrasamtycke. Förutom Italien undersöker dataskyddsmyndigheter i Spanien, Frankrike, Tyskland, Irland och andra västländer insamlingen och användningen av data av artificiella intelligenssystem. Nyligen inrättade Europeiska dataskyddsstyrelsen, som förenar Europas integritetsmyndigheter, en arbetsgrupp om ChatGPT för att genomföra utredningar och verkställighetsåtgärder om detta problematiska ämne, vilket kan leda till en gemensam policy i hela kontinenten. Efter dessa händelser återupptogs tjänsten men förblir under ständig övervakning. Olika dataskyddsmyndigheter i Europa väntar fortfarande på ytterligare krav från artificiell intelligens, såsom strängare åldersverifiering, informationsbehandlingskampanjer och medborgarnas rättigheter när det gäller deras data. Frågor har också uppstått angående användningen av data som tillhandahålls till chatboten själv och om den kan användas utan samtycke. Trots de många försöken att verkställa och utreda ämnet har Europeiska unionen nyligen formulerat en uppsättning lagar som förväntas antas de kommande månaderna. I USA utvecklas flera åtgärder mot denna nya teknik. Syftet med reglering och framväxande lagar är att förhindra potentiellt katastrofala framsteg, en ordentlig granskning är nödvändig innan allmänheten tillhandahålls kraftfulla verktyg som artificiell intelligens. Med andra ord är det inte lätt att kontrollera den kraftfulla tekniken när den ger miljontals användare tillgång till personlig information och viktiga resultat. Därför har nyligen tester introducerat flera modeller vars roll är att skydda det innehåll som användare postar på olika plattformar. De kommer säkert att minimera den lilla luckan för amerikanerna, när de löser sina politiska uppdelningar.

Direktlänk Dela The Jerusalem Post fördjupade 9 juli

Miriam Makeba hyllas i populär Instagram-låt

Den franska sångerskan och låtskrivaren Jains låt ´Ooohe, Makeba´ från 2015 har nyligen blivit populär på sociala medier, trots att många inte känner till dess ursprung. Låten är en hyllning till Miriam Makeba, en populär anti-apartheidaktivist och sångerska som kallades ´Mama Africa´. Makeba var känd för att popularisera afrikansk musik och kultur globalt. Hon levde på tre kontinenter under sitt liv, först förvisad från Afrika och sedan oönskad i Amerika. Låten ´Makeba´ var en del av Jains debutstudioalbum, Zanaka, och skrevs och framfördes av henne.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 8 juli

Resultat från V75-loppen

I V75-loppen på Silverdivisionen tog Larry Wood ledningen och vann med Joakim Lövgren som kusk. Karat River, den stora favoriten, kom på tredje plats. I Ljungby Maskin-loppet vann Dubbio Amletico, körd av Örjan Kihlström, medan Farfars Dream kom på andra plats. I STL Bronsdivisionen vann Draupner, körd av Jesper Rydberg. I Wången Cup-finalen vann Budets Olof, körd av William Ekberg. I STL Klass II-loppet vann Tuppen, körd av Johan Untersteiner.

Direktlänk Dela Travronden fördjupade 8 juli

Så mycket tjänar TikTok-influencers: Från varumärkesavtal till låtpromotioner

TikTok har skapat en ny generation digitala stjärnor som har byggt stora publik på appen. Många skapare experimenterar fortfarande med hur de kan tjäna pengar. TikTok delar annonsintäkter med vissa influencers, har flera inbyggda monetiseringsverktyg som virtuella ´gåvor´, samt en Creator Fund för att betala användare med minst 10 000 följare och 100 000 visningar på 30 dagar för sina videor. Trots dessa program förlitar sig många TikTok-skapare fortfarande på varumärkesavtal för största delen av sina inkomster. Till exempel berättade Alex Ojeda, en vattenparksskapare med cirka 8 miljoner följare på TikTok, att hans avgift för en enda sponsrad video på appen var 20 000 dollar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 juli

Teknikföretaget KNAPP rapporterar om framgångsrikt räkenskapsår 2022/23

Teknikföretaget KNAPP har haft ett framgångsrikt räkenskapsår 2022/23 trots det svåra ekonomiska läget, med en omsättning på 1,96 miljarder euro (ca 22 miljarder SEK), en ökning med 18% från föregående år. Företaget fortsätter att investera i ny teknologi och expandera sina dotterbolag globalt. De har haft framgångar i Nordamerika och Europa, och har inlett samarbeten med företag som mall.cz, HP Tronic, Alza.cz, eMAG och FTZ. KNAPP har även säkrat ordrar för att automatisera fyra Würth-enheter i Tyskland, Italien och Frankrike. En höjdpunkt var automationslösningen för modelogistik i São Paulo som KNAPP implementerade för Lojas Renner, det största mode- och livsstilsföretaget i Brasilien. Omsättningen ökade också i Asien-Stillahavsområdet, där KNAPP fick en betydande order från den australiensiska stormarknadskedjan Woolworths.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 6 juli

Japansk hamn stängd efter cyberattack av LockBit-ransomwaregäng

Japans största hamn, hamnen i Nagoya, har stängts ned efter en cyberattack av LockBit-ransomwaregänget. De ryska cyberbrottslingarna har varit på en brottsturné denna vecka och hävdar tio nya offer under de senaste fem dagarna. Hamnen har varit ur funktion sedan igår morse, när problemet upptäcktes. Biltillverkaren Toyota är bland de stora japanska företag som drabbats av avbrott som ett resultat av överträdelsen. Detta är andra gången hamnen i Nagoya har attackerats. I september förra året drabbades hamnen av en stor DDoS-attack där NUTS var nere i nästan en timme.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 6 juli

Italien riskerar att förlora 12 miljoner invånare till 2070

Italien, med en befolkning på 59 miljoner, kan förlora nästan 12 miljoner invånare fram till 2070 på grund av den demografiska vintern. Italienska regeringen, ledd av Giorgia Meloni, försöker öka födelsetalen men politisk volatilitet hindrar reformer för familjer. Istat, det nationella statistikinstitutet, rapporterar att landet har registrerat fler dödsfall än födslar varje år sedan 1993, med undantag för 2003 och 2006. I framtiden kommer Italien att ha svårt att finansiera pensioner på grund av brist på generationsskifte.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 6 juli

Schweiz vägrar skicka vapen till Ukraina; Ryska fartyg anlöper Turkiet trots sanktioner; Macron vill korta skolloven; Matbrist i Tigray efter stölder

Schweiz har återigen röstat ner ett förslag om att skicka vapen till Ukraina, vilket har lett till missnöje bland andra europeiska länder. Trots USA:s sanktioner har Turkiet tillåtit ryska fartyg att lägga till. Frankrikes president Emmanuel Macron vill ge franska elever kortare lov. Systematiska stölder har lett till matbrist i Tigray, Etiopien.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 6 juli

Experter diskuterar orsaker till och lösningar på skjutvapenvåld i Sverige

Flera svenska experter inom kriminologi och relaterade fält har gett sin syn på varför Sverige är så drabbat av skottlossningar och skjutvapenvåld, och hur man kan bromsa utvecklingen. Bland de nämnda orsakerna finns sena åtgärder mot växande problem, maktkamp mellan konkurrerande grupper, sociala problem i utanförskapsområden och en okontrollerad invandring med dålig integration. För att motverka våldet föreslås bland annat att lagföra fler våldsinvolverade, gripa skyldiga för att skapa trygghet, stärka samhällets goda krafter, identifiera barn i riskmiljö tidigt, och punktmarkera de mest kriminella. Forskning föreslås inom områden som rekrytering av barnsoldater, effektiviteten av LVU-/LSU-placeringar i Sverige, och polisens arbete.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 5 juli

NamedSport ökar fokus på brittiska cykelmarknaden

NamedSport, ett italienskt näringstilläggsmärke, intensifierar sitt fokus på den brittiska cykelmarknaden. Med stöd av sitt moderbolag Named SRL, ett ledande naturläkemedelsmärke i Italien, arbetar NamedSport för att tillhandahålla högkvalitativa produkter för idrottare och fritidscyklister. Produkterna, som inkluderar energibars, geler och återhämtningsprodukter, har testats av WorldTour-atleter och har godkänts av Informed Sport Certification. NamedSport sponsrar även stora lopp som Giro d´Italia och Tour de France. Stefano Corciulo, VD för NamedSport, ser Storbritannien som en strategisk marknad med starkt intresse för cykling.

Direktlänk Dela BikeBiz fördjupade 5 juli

3 juli: Det händer på börs- och affärsfronten

Dagens PS ger en översikt över vad som kommer att hända på börs- och affärsfronten den 3 juli. Bland annat kommer Swedbanks/Silf:s PMI, inköpschefsindex, för tillverkning att publiceras kl 08.30. Mobility Sweden kommer att publicera statistik över nybilsregistrering kl 09. Civilminister Erik Slottner och utredare Kathrin Flossing kommer att hålla en pressträff vid överlämnandet av betänkandet ”Ett förstärkt konsumentskydd mot riskfylld kreditgivning och överskuldsättning” kl 09. Arbetsförmedlingens veckostatistik kommer kl 12.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 3 juli

Diamond League i Stockholm: Ståhl tvåa, Roos trea

Daniel Ståhl kom på andra plats i Diamond League i Stockholm, trots dåligt väder. Fanny Roos och Sara Lennman tävlade också, med Roos på tredje plats i kvinnornas kula. Simon Pettersson, Kristjan Ceh och Andrius Gudzius tävlade i diskustävling, med Ceh som vinnare. Emma Ljungberg, Caisa-Marie Lindfors och Emma Sralla tävlade i kvinnornas diskustävling. Melwin Lycke Holm och Fabian Delryd deltog i höjdhopp, men ingen av dem klarade höjderna. Tilde Johansson kom på sjunde plats i längdhopp. Klimataktivister störde 400 meter häck.

Direktlänk Dela Svenska Friidrottsförbundet fördjupade 2 juli

Från 1800-talets fattigdom till dagens välstånd: Sveriges ekonomiska resa

Under 1800-talet var Sverige ett av Europas fattigaste länder, men på bara hundra år blev det det fjärde rikaste landet i världen. Denna resa berodde på en kombination av marknadsekonomi och institutionella reformer. Framgångssagor som Ericsson, SKF, Sandvik och Electrolux grundades under denna tid. På 70- och 80-talet steg dock skatterna och företagare tvingades lämna landet. Trots detta framhålls dessa årtionden ofta som en storhetstid. Idag beskrivs Sverige ofta som ett land med stor ojämlikhet, men studier visar att vi tillhör de mest jämlika länderna i världen.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 2 juli

Hundratals liv kunde ha räddats i båttragedi på Medelhavet

Enligt en undersökning av The New York Times kunde hundratals liv ha räddats vid den stora båttragedin på Medelhavet i mitten av juni. Myndigheterna följde båten i 13 timmar innan den sjönk men ingrep inte. Båten, som var överlastad, hade stadig kurs mot Italien och personer ombord tackade nej till all form av hjälp. Överlevande vittnar om en svår situation ombord och minst sex personer avled under färden. När båten drabbades av ett motorhaveri skickades nödanrop till de italienska myndigheterna. Trots detta ingrep inte myndigheterna.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 2 juli

Italiensk minister föreslår Colosseum som arena för potentiell MMA-match mellan Musk och Zuckerberg

Den potentiella MMA-matchen mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg fortsätter att utvecklas. Efter att båda parter fått träningsförslag från Andrew Tate och Jon Jones, verkade matchen stöta på problem då Musks mamma, Maya, motsatte sig den. Sedan blev den italienska regeringen involverad. Zuckerberg kontaktades av Gennaro Sangiuliano, Italiens kulturminister, som föreslog Colosseum som arena för matchen. Zuckerberg skickade vidare Sangiulianos kontaktuppgifter till Dana White från UFC. Trots detta förnekar kulturministeriet att de kontaktat Zuckerberg och matchen kommer troligen att äga rum i USA, enligt Chael Sonnon.

Direktlänk Dela HotNewHipHop fördjupade 2 juli

Rykten om duell mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg i Colosseum

Elon Musk startade rykten om en möjlig duell med Mark Zuckerberg genom att antyda att striden kunde äga rum i Colosseum i Rom. Italiens kulturministerium rapporterades ha kontaktat Zuckerberg angående värdskapet för evenemanget, men italienska regeringsfunktionärer har sedan förnekat rapporten och hävdar att ingen kontaktat Zuckerberg eller Musk. Kulturministeriet uttalade att om Zuckerberg och Musk ville utmana varandra i Colosseum, skulle det behöva vara en icke-våldsam utmaning. Musk har tidigare utmanat andra offentliga personer, inklusive den ryska presidenten Vladimir Putin.

Direktlänk Dela VladTV fördjupade 1 juli

Musk och Zuckerberg kan möta varandra i kamp på Colosseum

Elon Musk och Mark Zuckerberg överväger att ha en kamp på det historiska Colosseum, enligt TMZ Sports. Italiens kulturminister ska ha kontaktat Zuckerberg för att se om det fanns intresse för att feuden skulle äga rum i världens mest berömda stridsteater. TMZ rapporterar att både Musk och Zuckerberg är 100% in för att ha det på platsen. Musk utmanade Zuckerberg till ´en burkamp´, efter rykten om att Facebook/Meta-grundaren planerade att lansera en Twitter-liknande konkurrent. Kulturministeriet har sedan förnekat TMZ:s rapport.

Direktlänk Dela Outkick Media fördjupade 1 juli

Sammanfattning av flera nyheter

En känd italiensk fotbollsspelare har nyligen avlidit vid 48 års ålder. Många människor har vänt sig till alternativa sociala medieplattformar för att rapportera om ett fel med Facebooks nyhetsflöde. Indiens största kryptovalutabörs, WazirX, har överstigit mer än $270M i handelsvolym under de senaste 24 timmarna. Pooja Gor och Raj Singh Arora har officiellt meddelat att de inte längre är tillsammans. ISRO har nyligen lanserat PSLV-C51 från Satish Dhawan Space Centre, Sriharikota. Golden Globes kommer att organiseras online på grund av pandemin. Amitabh Bachchan befinner sig i dåligt hälsotillstånd och kommer att genomgå en operation.

Direktlänk Dela Magazine 99 fördjupade 1 juli

Sammanfattning av världshändelser: Facebook-glitch, WazirX-handelsvolym, ISRO-raketlansering och mer

En känd italiensk fotbollsspelare har nyligen avlidit. Facebook har rapporterat en bugg i sitt nyhetsflöde, vilket har lett till att miljontals människor vänt sig till alternativa sociala medieplattformar. Indiens största kryptovalutabörs, WazirX, har överstigit en handelsvolym på över $270 miljoner under de senaste 24 timmarna. Pooja Gor och Raj Singh Arora har officiellt meddelat att de inte längre är tillsammans. ISRO har nyligen lanserat PSLV-C51 från Satish Dhawan Space Centre. Golden Globes kommer att organiseras online på grund av pandemin. Amitabh Bachchan kommer att genomgå en operation på grund av en dålig hälsotillstånd.

Direktlänk Dela Magazine 99 fördjupade 1 juli

Italienska regeringen vill vara värd för en potentiell UFC-match mellan Zuckerberg och Musk

En potentiell superkamp mellan miljardärerna Mark Zuckerberg och Elon Musk i Ultimate Fighting Championship (UFC) börjar få uppmärksamhet, med italienska regeringen som rapporteras vara involverad. UFC:s president, Dana White, har redan haft ett telefonsamtal med båda männen om en potentiell kamp. Italienska regeringen erbjöd sig att vara värd för en potentiell match mellan Zuckerberg och Musk i Roms berömda Colosseum. Musk antydde på Twitter om en potentiell kamp i Italien. Kulturministeriets kontor gav ut ett uttalande om Colosseum-ryktena, men TMZ bekräftar att ministeriet faktiskt kontaktade Zuckerberg.

Direktlänk Dela MMA Mania fördjupade 1 juli

Italien erbjuder Colosseum för strid mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg

Källor med direkt kunskap berättade för TMZ att Italiens kulturminister kontaktade Zuckerberg om att iscensätta en strid mot Musk på den historiska teatern. Musk verkade bekräfta inbjudan på Twitter. Zuckerbergs folk rapporterade till UFC-presidenten Dana White om erbjudandet. De har förhandlat om stridsdetaljer med White dagligen, säger källor. Källor berättar också för TMZ att både Zuckerberg och Musk skulle älska att strida mot varandra på Colosseum. Dock förnekade Kulturministeriets kontor den 30 juni att de hade förlängt inbjudan till de två miljardärerna.

Direktlänk Dela Hastings Tribune fördjupade 30 juni

Kan Elon Musk och Mark Zuckerberg slåss i Colosseum 2023?

Elon Musk, VD för Tesla Inc och SpaceX, skickade Twitter i kaos med ett tweet om en möjlig kamp i Colosseum, vilket följdes av ett erkännande om behovet att arbeta på hans uthållighet. Detta är i förberedelse för en potentiell UFC-stil burkamp mot Mark Zuckerberg, Meta Platforms Inc´s medgrundare och nuvarande VD. Men det italienska kulturministeriets kontor har dämpat Colosseum-ryktena, då det inte har varit någon formell kontakt eller skriftligt dokument. Fejden mellan Musk och Zuckerberg är inte ny. Den började med SpaceX misslyckade lansering av en Facebook-ägd satellit 2016. Oavsett om kampen äger rum eller inte, har idén redan gett enorm publicitet för både Musk och Zuckerberg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 juni

Elon Musk tar upp globala frågor och världsproblem

Elon Musk, VD för Tesla, ser sig själv som en global VD vars uppdrag är att vakta över mänskligheten och den civilisation han vill prägla med sina innovationer och sin vision för framtiden. Han har nyligen uppmärksammat befolkningsminskningen i länder som Italien, Japan, Kina och Sydkorea och förespråkar för fler barn som lösning på problemet. Musk har också blivit en förespråkare för bönder som är oroliga för miljöpolitik som hotar deras yrke. Dessutom har han uttryckt oro över den senaste våldsamheten i Frankrike efter dödsfallet av en 17-årig tonåring, Nahel M., dödad av en polis under en standard trafikkontroll.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 30 juni

Integral Ad Science får positiva betyg och förväntas växa

Digitala reklamverifieringsföretaget Integral Ad Science Holding Corp. har fått en genomsnittlig rekommendation av ´Moderate Buy´ från åtta bedömningsföretag. Aktien har tilldelats tre hållbetyg, fyra köpbetyg och ett starkt köpbetyg. Analytiker förutspår att företagets aktie kommer att nå ett genomsnittligt pris på $17,33 inom det kommande året. I sin senaste inkomstrapport, överträffade Integral Ad Science förväntningarna med en vinst per aktie på $0,02 för kvartalet. Företaget genererade också $106,09 miljoner i intäkter för kvartalet, vilket överträffade analytikernas förväntningar på $103,18 miljoner.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 30 juni

Möjlig kamp mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg i Colosseum

En hypad kamp mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier. Trots att det tidigare rapporterades att kampen kanske inte skulle äga rum på grund av motstånd från Elons mamma, har det nyligen framkommit att Italienska regeringen har föreslagit att kampen ska hållas i Colosseum. Elon Musk bekräftade detta rykte på Twitter. Detta skulle vara en otrolig plats för kampen, men det kan finnas komplikationer med att arrangera det, givet Italiens stränga regler kring sina historiska byggnader.

Direktlänk Dela Total Frat Move fördjupade 30 juni

Sammanfattning av flera nyheter: Fotbollsspelare död, Facebook-glitch, WazirX framgång, Pooja Gor och Raj Singh Arora splittras, ISRO lansering, Golden Globes online och Amitabh Bachchans hälsotillstånd

En känd italiensk fotbollsspelare har nyligen avlidit vid 48 års ålder. Facebook-användare har rapporterat ett fel i nyhetsflödet. Indiens största kryptovalutabörs, WazirX, har överstigit en handelsvolym på mer än $270M under de senaste 24 timmarna. Pooja Gor och Raj Singh Arora, som har varit ett par länge, har officiellt meddelat att de inte längre är tillsammans. ISRO har nyligen lanserat PSLV-C51 från Satish Dhawan Space Centre. Golden Globes kommer att organiseras online på grund av pandemin. Amitabh Bachchan meddelar att han kommer att genomgå en operation på grund av dålig hälsa.

Direktlänk Dela Magazine 99 fördjupade 30 juni

Pandemin öppnar för gränslös IT-rekrytering

Pandemin har revolutionerat processen att rekrytera IT-talanger och öppnat dörren för att anställa personal på mer avlägsna platser, enligt Aysha Khan, CISO och CIO på Treasure Data. Distansarbete har breddat kompetenspoolen och gjort det möjligt att hitta kvalitetskandidater på andra platser inom budgeten. Enligt Gartner har nästan 60% av organisationerna åtminstone några IT-medarbetare som arbetar på distans utan hänsyn till landsgränser. För företag som använder sig av denna typ av rekrytering är i genomsnitt 19% av IT-arbetskraften gränslös.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 26 juni

Global SEO-marknad väntas växa med 9,6% CAGR fram till 2030

Den globala marknaden för sökmotoroptimering (SEO) uppgick till 64,28 miljarder USD 2021 och förväntas registrera en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,6% under prognosperioden. SEO är ett kraftfullt verktyg för att generera leads eftersom det riktar sig till webbanvändare som aktivt söker efter specifika varor eller tjänster. Konverteringsgraden för leads som genereras genom SEO är betydligt högre än för konventionella marknadsföringsmetoder, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för företag som vill förbättra sin avkastning på investeringar (ROI). Dessutom spelar SEO en avgörande roll för att öka en webbplats trafikflöde, vilket kan resultera i en betydande avkastning på investeringar.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 23 juni

YouTube presenterar topp 10 mest populära annonser: Cannes Lions 2023

YouTube har presenterat sin Cannes Advertising Leaderboard för 2023, där de rankar de 10 mest populära videoannonserna globalt mellan juni 2022 och maj 2023. Rankningen baseras på indikatorer som organiska och betalda visningar, tittartid och publikens engagemang. Bland topp 10 återfinns annonser från företag som Netflix, Telecom Egypt, Apple, Max, Qatar Airways, Samsung, Orange Egypt, Bulgari, Peacock och Burger King.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 22 juni

Tesla planerar att göra betydande investeringar i Indien

Tesla CEO Elon Musk sa att företaget avser att ´göra betydande investeringar i Indien´ inom en snar framtid, efter ett möte med Indiens premiärminister Narendra Modi i New York på tisdagen. ´Jag är säker på att Tesla kommer att vara i Indien och vi kommer att göra det så snart som mänskligt möjligt´, sa Musk till journalister och tillade att han hoppas besöka landet personligen 2024. På Twitter sa Modi att de två hade ´mångfacetterade samtal om frågor som sträcker sig från energi till andlighet.´ Premiärministern bjöd in Musk att investera i landets elbils- och kommersiella rymdsektorer, enligt en tweet från Indiens utrikesdepartement. Teslas VD föreslog tidigare i år att elbilstillverkaren skulle meddela platsen för en ny fabrik innan årets slut. Företaget har för närvarande flera fabriker i USA, samt anläggningar nära Berlin och Shanghai. Det har också meddelat en ny fabrik i Monterrey, Mexiko, som förväntas börja verksamheten 2024. Modi är inte den enda statschefen som lobbar Musk för en Tesla-fabrik. Både Indonesiens president Joko Widodo och Sydkoreas president Yoon Suk-yeol lanserade sina länder i möten med Teslas VD under det senaste året. Frankrike, Spanien och Italien tävlar också om att bli hem för vad som skulle bli Teslas andra europeiska fabrik. En Tesla-investering i Indien skulle vara en betydande vändning från ett tidigare försök att bryta in på marknaden 2021. Indien tar ut höga importavgifter på elbilar och krävde att Tesla investerade i lokal tillverkning innan de minskade dem. Tesla sade däremot att de ville importera bilar först för att testa den inhemska efterfrågan på elbilar. Nyligen resor till Indien av Teslas chefer tyder på att företaget nu är öppet för att bygga en Indien-baserad anläggning. Biltillverkaren ´ser mycket seriöst på Indien´, sa biträdande teknikminister Rajeev Chandrasekhar till Reuters i maj. Indiens premiärminister är för närvarande på statsbesök i USA. Han kommer att träffa president Joe Biden på torsdag och förväntas träffa amerikanska VD:ar som Apples Tim Cook och Microsofts Satya Nadella. Indien hoppas dra nytta av den försämrade relationen mellan Kina och västerländska regeringar, särskilt USA. Landet förväntas köpa drönare från USA under Modis besök, samt underteckna ett avtal om att tillverka jetstridsmotorer inhemskt. ´Det finns en oöverträffad tillit´ mellan Indien och USA, sa Modi till Wall Street Journal innan hans besök. Men Indien har nära relationer med Ryssland, även efter dess invasion av Ukraina förra året. Landet köper hälften av sin militärutrustning från Ryssland, enligt Wall Street Journal och är också en stor kund för rysk olja. Kritiker hävdar att Modis regering har tagit en mer antidemokratisk och hinduistisk nationalistisk vändning. Flera dussin demokratiska lagstiftare har uppmanat Biden att ta upp frågor om mänskliga rättigheter med Modi under hans statsbesök. Vita husets tjänstemän säger att Biden kommer att göra det - i privat, enligt Politico.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 21 juni

Marknadsrapport för sökmotoroptimeringsverktyg 2023

En ny marknadsrapport om sökmotoroptimeringsverktyg (SEO) för 2023 ger en detaljerad analys av branschens tillväxtmöjligheter, utmaningar, riskfaktorer och trender i alla geografiska regioner. Rapporten täcker en djupgående analys av tillväxtfaktorer, globala trender, och nyckelspelares profilering med företagsprofiler och utbud-efterfrågan. Nyckelspelare som behandlas i den globala marknaden för sökmotoroptimeringsverktyg inkluderar Ayima, KWFinder, SEMRush, SpyFu, Screaming Frog, Ahrefs, BrightEdge, Buzzsumo, Yoast SEO, MOZ, Yext och ubersuggest.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 21 juni

Radio Radio: Italiens första Talk Radio

Radio Radio är en italiensk radiostation som grundades på 1980-talet och blev landets första talkradio. Idag, mer än 40 år senare, kan stationen avnjutas på alla multimedieplattformar med högsta kvalitet och frihet för sina programledare, kommentatorer och krönikörer. Radio Radio är fri och oberoende, och ditt bidrag är viktigt för att ge ännu mer syre till denna röst för frihet och oberoende. Stationens filosofi är att erbjuda lyssnarna friheten att välja vilken information de vill ta del av, utan att vara styrda av partier eller finansiärer.

Direktlänk Dela Radio Radio fördjupade 20 juni

Rondodososa skaffar get och inspirerar andra italienska rappare

Den italienska rapparen Rondodososa har skaffat en get som husdjur och visat upp den på Instagram, där den snabbt fått över 12 000 följare. Geten har en blå bandana runt halsen, vilket är en av Rondodososas kännetecken. Rapparen har även bjudit in innehållsskaparen Giorgia Malerba, som också äger en get, att träffas med sina djur. Geten är en symbol för ´greatest of all time´ (bäst genom tiderna) inom hiphop-kulturen och används ofta för att hylla stora personligheter som Muhammad Ali och Michael Jordan.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 20 juni

NBCUniversal utökar One Platform globalt genom internationella partners

NBCUniversal planerar att expandera sitt One Platform-reklam, teknik, data och mätningssystem ytterligare på globala marknader genom en allians med internationella sändnings- och teknikpartners. Internationella partners inkluderar Atresmedia från Spanien, Bell Media från Kanada, Channel 4 från Storbritannien, Mediaset från Italien, Seven West Media från Australien, Sky Media från Storbritannien, Italien och Tyskland, och Talpa från Nederländerna, TF1 Pub från Frankrike, Japans Tokyo Broadcasting Systems och Omnicom Media Group. One Platform Global kommer att vara i drift från oktober.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 20 juni

Studie undersöker tillväxtmöjligheter inom konverteringsoptimeringsprogramvarumarknaden

Studien undersöker hur nyckeltrender påverkar konverteringsoptimeringsprogramvarumarknaden och vilka tillväxtmöjligheter som finns inom olika segment. Rapporten ger en grundlig analys av framväxande trender, marknadsdrivare, tillväxtmöjligheter och begränsningar som kan förändra marknadens dynamik. Den utvärderar också marknadens storlek och strategimönster som antagits av framstående internationella spelare. Nyckelkonkurrenter på den globala marknaden är bland annat Unbounce, Hotjar, Instapage, Optimizely, Algolia, AB Tasty, Evergage, VWO, Landingi, Freshmarketer, Smartlook, HubSpot, Mailchimp, ClickFunnels och Crazy Egg.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 20 juni

Global digital annonseringsmarknad väntas växa fram till 2023

En ny rapport från Market Insights Reports ger en översikt över den globala marknaden för digital annonsering och förutspår dess utveckling fram till 2023. Rapporten analyserar regionala och stora aktörer, och ger insikt i nuvarande marknadsförhållanden och framtida möjligheter, samt trender, konsumentbeteende och marknadsprestanda. Bland de ledande företagen som nämns i rapporten finns Google, Facebook, Baidu, Alibaba, Microsoft, Yahoo, IAC, Twitter, Tencent, AOL, Amazon, Pandora, LinkedIn, SINA och Yelp.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 20 juni

Global Market Vision släpper studie om digital annonseringstjänstmarknaden

Global Market Vision har nyligen släppt en studie om den globala marknaden för digital annonseringstjänst. Rapporten inkluderar global industriell analys, storlek, andel, tillväxt, trender och prognoser för perioden 2023-2030. Forskningen fokuserar på marknadsstorleken för digital annonseringstjänst, de senaste trenderna och utvecklingsstatus, investeringsmöjligheter, marknadsdynamik (såsom drivande och begränsande faktorer) och företagsnyheter (t.ex. fusioner, förvärv och investeringar). Rapporten erbjuder marknadsestimat och prognoser för den globala digitala annonseringstjänstmarknaden, följt av en detaljerad analys av typ, tillämpning och region.

Direktlänk Dela TECC Stuff fördjupade 19 juni

Global marknadsrapport för platsbaserad annonsering: prognoser 2023-2029

En ny rapport från MarketQuest.biz ger en omfattande analys av den globala marknaden för platsbaserad annonsering, med historiska data fram till 2019 och prognoser för perioden 2023-2029. Rapporten fokuserar på nuvarande affärer och moderna framsteg, framtida strategiförändringar och möjligheter för marknaden. De största aktörerna på marknaden inkluderar Facebook, Foursquare, Google, Proximus Mobility, Near Pte Ltd, GroundTruth, Emodo (Placecast), AdMoove, IBM, Telenity, Scanbuy och YOOSE Pte. Ltd. Rapporten delar upp marknaden i segment som produkttyp, tillämpning och geografiska regioner.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 19 juni

Influencer marknadsföringsplattformar förväntas nå 118 miljarder dollar 2031

Den globala marknaden för influencer marknadsföringsplattformar värderades till 10,5 miljarder dollar 2022 och beräknas nå 118 miljarder dollar 2031, med en CAGR på 30,81% under prognosperioden 2023–2031. Rapporten ger insikt i tillväxtutsikter och utmaningar på marknaden och använder verktyg som begränsnings- och möjlighetsanalys för att utvärdera potentiella möjligheter för nya varor och tjänster. Den täcker marknadens tillstånd, inklusive typer och tillämpningar i olika länder och viktiga platser. Rapporten tar även upp effekterna av COVID-19, inklusive uppdateringar om Omikron-mutationen, på marknaden.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 19 juni

Kourtney Kardashian och Travis Barker väntar barn

Kourtney Kardashian och Travis Barker meddelade att de ska bli föräldrar under en Blink 182-konsert där Travis är trummis. Nyheten avslöjades när Kourtney höll upp en banderoll medan hon bar en svart, tight bodysuit. Paret gifte sig i Las Vegas i april 2022, men det var mest på skoj. De hade en mer påkostad bröllopsceremoni i Italien i maj. Kourtney och Travis offentliggjorde sin relation på Instagram i februari 2021. Travis har varit gift två gånger tidigare, medan Kourtney aldrig gift sig med sin tidigare partner och fader till sina tre barn, Scott Disick.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 17 juni

Tesla nära att lösa autonomi, enligt Elon Musk

Teslas VD Elon Musk upprepade att företaget är nära att lösa autonomi och betonade vad det innebär för företagets värdering. Musk talade vid VivaTech-konferensen i Paris och sa att Teslas värde främst grundar sig på autonomi. Även om Tesla har sina Autopilot- och Full Self-Driving-paket tillgängliga är de inte helt autonoma. ARK Invest har hävdat att en fungerande robotaxiflotta skulle öka Teslas aktiekurs betydligt. Musk har haft möten med tjänstemän från både Frankrike och Italien, eftersom Tesla förväntas avslöja platsen för sin nästa Gigafactory senast i år.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupade 16 juni

Europeiska ledare försöker övertyga Elon Musk att bygga en ny elbilstillverkningsanläggning i regionen

Inför Viva Tech-konferensen i Paris på fredag träffade Tesla (NASDAQ: TSLA) VD Elon Musk Italiens premiärminister Giorgia Meloni på torsdagen. I en tweet sa Meloni att de diskuterade ämnen som sträcker sig från riskerna med artificiell intelligens (AI) till födelsetal. Mötet kommer när europeiska ledare försöker övertyga Musk att bygga en ny elbilstillverkningsanläggning i regionen. Musk träffade även Italiens utrikesminister Antonio Tajani tidigare på torsdagen. De höll samtal om fordons- och rymdsektorerna. Under sin korta Europaturné kommer Musk troligen också att träffa Frankrikes president Emmanuel Macron på fredag. ”Jag går med en agenda”, sa Macron när reportrar frågade honom om hans möte med Musk. Macron avser att prata om AI, sociala medier och regelverket. Den franske presidenten sa att han också skulle främja ”fransk och europeisk attraktivitet” för Musk, i huvudsak lobby för en Tesla Gigafactory.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 16 juni

Marknadsundersökning hjälper kunder att förutsäga investeringar i sociala medier reklam

En stor marknadsundersökning för sociala medier reklammarknadsrapport hjälper kunder att förutsäga investeringar i framväxande marknader, utöka marknadsandelar eller framgångsrikt lansera nya produkter. Rapporten förenklar komplexa marknadsinsikter med hjälp av etablerade verktyg och tekniker och presenterar data i diagram och tabeller för bättre förståelse. De viktigaste aktörerna på den globala marknaden för sociala medier reklam är Alphabet, Facebook, Baidu, Yahoo! Inc, Microsoft, Alibaba, Tencent, Twitter, Aol (Verizon Communications), eBay, Linkedin, Amazon, IAC, Soho och Pandora.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 16 juni

Italiens dataskyddsmyndighet granskar Open AI efter dataläcka

Italiens dataskyddsmyndighet har inlett en granskning av Open AI:s AI-verktyg Chat GPT efter en dataläcka den 20 mars där användarnas konversationer och betalningsinformation påverkades. Myndigheten har också blockerat tillgången till Chat GPT och uppger att det innebär en tillfällig begränsning för italienska användare. Open AI kritiseras för att inte ha informerat användare vars uppgifter samlas in och för avsaknaden av ett åldersfilter. Företaget har nu 20 dagar på sig att återkomma med åtgärder, annars riskerar de böter på upp till 4 procent av den årliga globala omsättningen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 16 juni

Global marknad för sociala annonser och sociala medier förväntas växa med 19,5% fram till 2029

En ny studie om den globala marknaden för sociala annonser och sociala medier marknadsföring utvärderar marknadsstorlek, trender och prognoser fram till 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +19,5% under prognosperioden (2023-2029). Nyckelspelare i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE, Kakao Talk, MoMo och Microsoft. Rapporten genomförde även en PESTEL-analys i branschen för att studera viktigaste influenser och barriärer för inträde.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 15 juni

Amber Heards film skapar kontrovers på Taormina Film Festival

Amber Heards förväntade återkomst till vita duken med sin senaste film, ´In The Fire´, på den prestigefyllda Taormina Film Festival har skapat en storm av kontroverser. Medan fans ivrigt väntar på hennes återkomst, har festivalens beslut att visa Heards film mitt under hennes rättsliga strider med ex-maken Johnny Depp mött kritik och väckt en upphetsad debatt inom Hollywood. Taormina Film Festival, känt som den italienska motsvarigheten till Oscarsgalan, förbereder sig för sin 69:e upplaga på Sicilien, Italien. Dock har inkluderingen av Amber Heards film blivit ett ämne för intensiv diskussion på sociala medier. ´In The Fire´ är en övernaturlig thriller regisserad av Conor Allyn, där Heard spelar en psykiater. Hennes roll lovar att fängsla publiken och markerar hennes första offentliga framträdande sedan de mycket uppmärksammade rättsliga tvisterna med Johnny Depp.

Direktlänk Dela Filmy Charcha fördjupade 15 juni

EU tar steg mot lagstiftning om artificiell intelligens och ansiktsigenkänning

EU har tagit ett stort steg mot att införa en av världens första lagar om artificiell intelligens (AI) efter att dess främsta lagstiftande gren godkänt texten till ett utkast till lagstiftning som inkluderar ett generellt förbud mot polisens användning av live ansiktsigenkänningsteknik på offentliga platser. Europeiska parlamentet godkände regler som syftar till att sätta en global standard för tekniken, som omfattar allt från automatiserade medicinska diagnoser till vissa typer av drönare, AI-genererade videor kända som deepfakes och botar som ChatGPT. Europaparlamentariker kommer nu att diskutera detaljer med EU-länder innan utkastet till regler - känd som AI-akten - blir lagstiftning.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 14 juni

Hund drar i bikinitoppen på colombiansk fotbollsinfluencer

Colombianska fotbollsinfluencern Daniela Henao fick nyligen uppleva en oönskad händelse på stranden när en hund drog i hennes bikinitopp. En video på händelsen har blivit viral på TikTok. Henao är redan en känd influencer med över 778 000 följare på Instagram. Händelsen fungerar som en påminnelse för sociala medier-influencers som Paige Spiranac, Olivia Dunne och Yanet Garcia om att vara försiktiga på stranden.

Direktlänk Dela Outkick Media fördjupade 13 juni

WeCa lanserar tutorial om Meta Business Suite för att hantera Facebook och Instagram

WeCa, en italiensk katolsk organisation, har lanserat en tutorial som presenterar Meta Business Suite, ett nytt verktyg som gör det möjligt att hantera flera Facebook-sidor och Instagram-profiler samtidigt. Tutorials är tillgängliga på WeCas webbplats, YouTube och Facebook. WeCa arbetar i samarbete med Italiens katolska universitet i Milano och erbjuder månatliga tutorials om kommunikation och sociala, ekonomiska och miljömässiga frågor.

Direktlänk Dela Agenzia SIR fördjupade 10 juni

Efter år av gräl har EU:s medlemsländer enats om en gemensam asyl- och migrationspolitik. Paktens syfte är att skapa tydligare regler kring mottagande och hantering av asylsökande och migranter, samt att hjälpa länder som upplever högt tryck genom omfördelning av personer eller resurser. För Sverige innebär detta att trycket på landet initialt kan bli lågt, men det återstår att se hur systemet hanterar storskaliga kriser. Slutförhandlingar mellan ministerrådet och EU-parlamentet ska påbörjas, med mål att vara klara i början av 2024.

Aftonbladet fördjupade 9 juni

En ny studie visar att vilda djur snabbt ändrade sitt beteende under pandemin när människor stannade hemma och trafiken minskade. Forskare har analyserat GPS-data från över 2 300 djur av mer än 40 arter och funnit att djurens längsta transportsträckor ökade med 73 procent och de rörde sig i genomsnitt 36 procent närmare vägarna. Förändringarna var tydligast i länder med hårda nedstängningar som Frankrike, Italien och Peru. Studien kan hjälpa till att utforma miljövårdsåtgärder och naturskyddsåtgärder.

Dagens Nyheter fördjupade 8 juni

Sverige har en ljus framtid trots pessimism

Enligt en ny artikel av Niklas Ekdal är det svårt att förstå varför svenskar är så pessimistiska om landets framtid, eftersom mycket talar för att Sverige har en ljus framtid. Trots att sju av tio medborgare anser att Sverige var ett bättre land för tjugo år sedan och en av fyra svenskar tycker att livet är meningslöst, påpekar Ekdal att Sverige är ett av världens friskaste, renaste, rikaste och tryggaste samhällen. Bland annat tack vare invandring, jämställdhet och barnvänlighet samt en stark position inom artificiell intelligens och digitalisering har Sverige goda förutsättningar för att hantera framtida utmaningar, menar Ekdal.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 8 juni

Global marknad för digital marknadsföringsprogramvara förväntas växa avsevärt mellan 2023 och 2032

Enligt en forskningsrapport från Quince Market Insights förväntas den globala marknaden för digital marknadsföringsprogramvara växa avsevärt och säkra en betydande marknadsvärdering av USD och en hälsosam CAGR under prognosperioden 2023-2032. De främsta aktörerna inom digital marknadsföringsprogramvara inkluderar Adobe Systems, Oracle Corporation, IBM Corporation, SAP AG, Microsoft Corporation, Salesforce.com, Inc., HubSpot, Inc., Marketo Inc., SAS Institute, Inc. och HP Development Company, L.P. Rapporten täcker industrins drivkrafter, begränsningar och möjligheter samt konkurrenslandskapet och strategier för nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 8 juni

Sociala medieplattformar kan möta reglering efter klagomål om falsk kryptovalutareklam

Sociala medieplattformar som Instagram, YouTube, TikTok och Twitter kan möta reglering efter att den europeiska konsumentorganisationen BEUC protesterat mot att plattformarna påstås uppmuntra falsk reklam för kryptovalutor. BEUC har lämnat in ett klagomål till Europeiska kommissionen och konsumentmyndigheter och uppmanar Consumer Protection Cooperation Network att tvinga internetplattformar att införa striktare regler för kryptovalutareklam och förhindra att influerare lurar kunder. BEUC:s generaldirektör Monique Goyens menar att kommande regleringar för kryptovalutor inte gäller för sociala medieföretag som drar nytta av kryptovalutareklam på konsumenternas bekostnad.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 8 juni

YouTube presenterar Cannes Advertising Leaderboard 2023

I samband med Cannes Lions 2023 har YouTube publicerat sin Cannes Advertising Leaderboard, en ranking av de tio mest populära reklamvideorna globalt. Rankningen baseras på indikatorer som organiska och icke-organiska visningar samt visningstid. Italienska Bulgari hamnar på listan med reklamfilmen ´Unexpected Miracle´. Andra företag på listan inkluderar Burger King, Peacock, Orange Egypt, Samsung, Qatar Airways, Apple, Telecom Egypt och Netflix.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 8 juni

Historia och framtid för ChatGPT och generativa AI-chattbotar

OpenAI introducerade ChatGPT i slutet av 2022 och har sedan dess fortsatt att utveckla nya funktioner och behålla användarintresset. ChatGPT nådde 100 miljoner användare snabbare än TikTok och Instagram. Microsoft integrerade ChatGPT i Bing, och OpenAI lanserade ChatGPT API för utvecklare. Konkurrenter som Anthropic och Google har lanserat sina alternativ till ChatGPT. Italien förbjöd tillfälligt ChatGPT på grund av personuppgiftshantering och bristande åldersverifiering. OpenAI har nyligen lanserat över 200 ChatGPT-plugins och en iOS-app. Framtiden för ChatGPT och generativa AI-chattbotar beror på faktorer som reglering, rättsliga strider och konkurrens.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 4 juni

Debatten kring generativ AI, som skapar nytt innehåll som text, bild och musik, har ökat sedan Open AI släppte Chat GPT4. Flera techbolag efterfrågar regleringar men varnar för att inte hämma innovation. EU-kommissionen föreslog en AI act i april 2021, som fokuserar på AI-användning på offentliga platser och delar in AI i olika risknivåer. GDPR sätter gränser för vad tekniken kan göra, men teknikbolag vill ha större flexibilitet. Italien planerar att förbjuda ChatGPT inom offentlig förvaltning, och USA arbetar på en strategi för AI-användning. G7-länderna och OECD arbetar på riktlinjer för ansvarsfull och säker AI-användning.

Dagens Arena fördjupade 31 maj

Stratagem Market Insights erbjuder en 70% rabatt på rapporter om automatiserad maskininlärningsmarknad för enskilda användare och obegränsad användaråtkomst. Rapporten innehåller insikter om marknadens storlek, nuvarande trender, drivkrafter, risker, potentiella utfall och viktigaste segment. Rapporten förutspår marknadens framtida tillväxt baserat på precisa antaganden och ger handlingsbara insikter i marknadens framtida tillväxt för att hjälpa läsarna att utveckla effektiva strategier. Nyckelspelare på marknaden inkluderar bland annat Amazon Web Services Inc., DataRobot, EdgeVerve Systems Limited, H20.ai Inc., IBM, JADBio - Gnosis DA S.A., QlikTech International AB, Auger, Google, Microsoft och SAS Institute lnc.

Digital Journal fördjupade 31 maj

Konstnären John Huntington vill i ett nytt verk driva ut det han kallar för ´tankespöken´ från den kommunala förvaltningen. Gamla värdefulla böcker och manuskript i Italien skadade i översvämningar, och Celine Dion ställer in fler konserter – ingen spelning i Stockholm. Vuxenutbildningen i Piteå testar, tillsammans med forskare från Umeå universitet, hur sång kan användas för att lära invandrare svenskt uttal.

Sveriges Radio fördjupade 29 maj

Marknadsundersökningsrapport om hårdvara för AI ger översikt över industrin och täcker betydande aktörer

En marknadsundersökningsrapport om hårdvara för AI (artificiell intelligens) ger en översikt över industrin, inklusive definition, tillämpningar, utveckling och produktionsteknik. Rapporten spårar nyligen utveckling och innovationer på marknaden och ger information om hinder för att etablera företag samt vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Betydande aktörer som täcks i rapporten inkluderar IBM, Intel, AMD, Cerebras, SambaNova, Nvidia och Tesla.

Direktlänk Dela Sleter Football Club fördjupade 29 maj

OpenAI ChatGPT-appen lanseras i 45 länder, inklusive EU

OpenAI har meddelat att de officiellt lanserar ChatGPT-appen för iOS i 45 länder runt om i världen, inklusive flera medlemmar i Europeiska unionen. Android-versionen förväntas släppas inom de kommande veckorna. Sam Altman, grundare av OpenAI, har uttryckt att företaget vill tävla över hela världen, även i regioner med strängare regler kring användarnas integritet och datainsamling. Italien saknas dock på listan över länder, vilket kan bero på att landets dataskyddsmyndighet tidigare stoppade chatboten av integritetsskäl.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 27 maj

OpenAI:s VD Sam Altman diskuterar AI-reglering med europeiska politiker

Trots att EU:s integritetskrav gör det svårt för OpenAI att följa reglerna har företaget inga planer på att lämna Europa. OpenAI:s VD Sam Altman har turnerat i Europa och träffat politiska ledare för att diskutera framtiden för artificiell intelligens och deras mest kända mjukvara hittills, ChatGPT. OpenAI har tidigare varit under luppen på grund av sin dataskyddspolicy och brist på transparens, vilket ledde till att de tillfälligt förbjöds i Italien. Nyligen har GPT-4 också kritiserats för sin ogenomskinlighet när det gäller att avslöja träningsdata. Altman har kallat EU:s lagstiftning för överreglerande, vilket har lett till kritik från bland annat EU-kommissionären Thierry Breton.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 27 maj

AI och ML i hälsovården: potential och utmaningar

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) har potential att förbättra kliniska resultat, resurshantering och stödja terapeutisk utveckling inom hälsovården. Samtidigt väcker de etiska, juridiska och operationella dilemman som kan öka risker. 2023 har präglats av stora framsteg och en ökad medvetenhet om AI och ML, vilket resulterat i försök att begränsa okontrollerad expansion. På regeringsnivå har det också skett snabba förändringar, med bl.a. USA:s Vita hus som släppte en ”Blueprint for an AI Bill of Rights” och FDA som utfärdade riktlinjer för AI/ML-aktiverade enheter. Dessa snabba utvecklingar har lett till internationella åtgärder, med länder som Italien, Spanien, Kanada och Frankrike som har förbjudit eller utrett AI-applikationer. Övervakning och ansvarsskyldighet för AI/ML-teknik blir alltmer en regulatorisk prioritet.

Direktlänk Dela MedCity News fördjupade 26 maj

ChatGPT lanseras i Indien och 32 andra länder, OpenAI:s VD Sam Altman att besöka Indien för att diskutera AI-reglering

ChatGPT, en AI-drivna mobilapp skapad av OpenAI, är nu tillgänglig för Apple-användare i Indien och 32 andra länder, en vecka efter lanseringen i USA. En Android-version kommer snart. Sedan lanseringen har appen laddats ner över 500 000 gånger. OpenAI:s VD Sam Altman besöker flera länder för att förstå regleringspolitik och hantera oro kring AI. Han kommer att besöka Indien nästa månad, men kan stöta på utmaningar eftersom den indiska regeringen har egna regler för AI. ChatGPT kan omfattas av Digital India-lagen, enligt unionens minister Rajiv Chandrasekhar.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 26 maj

Ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) fram till 2031

En ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) har släppts, som omfattar perioden 2023-2031. Studien innehåller över 100 marknadsdata tabeller, diagram och figurer, samt en detaljerad analys av marknadens utveckling och framtida trender. Rapporten fokuserar på regioner som Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havet, och erbjuder även anpassade regionala och landspecifika rapporter. Bland de nämnda företagen i studien finns Microsoft, Google, Amazon Web Services, IBM och SAS Institute.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 26 maj

Maskininlärning inom medicinsk avbildning: Marknadsforskningsrapport 2023-2031

En professionell marknadsforskningsstudie har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen för maskininlärning inom medicinsk avbildning mellan åren 2023 och 2031. Studien undersöker den globala marknadens nuvarande status och framtida potential, och inkluderar regionala studier samt årliga tillväxtprognoser för perioden 2022-2028. Rapporten analyserar marknadens största hinder för expansion och dess långsiktiga tillväxtpotential. Den täcker även marknadsandelar för de tio största företagen och ger insikt i konkurrenssituationen. Geografiska områden som undersöks inkluderar Nordamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet, Sydamerika samt Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 25 maj

OpenAI kan lämna EU på grund av föreslagen AI-lag

OpenAI LP:s VD Sam Altman säger att en föreslagen lag om artificiell intelligens (AI) i Europeiska unionen kan leda till att företaget stänger sina regionala verksamheter. I sin nuvarande form skulle EU:s AI-lag kräva att utvecklare av grundläggande AI-modeller identifierar och hanterar potentiella risker kopplade till deras produkter. Företagen måste också registrera sitt arbete i en EU-databas och avslöja om deras modeller är tränade på upphovsrättsskyddade data. Lagen förväntas träda i kraft 2025. OpenAI:s ChatGPT-tjänst har redan hamnat under tillsyn i EU, och Italiens dataskyddsmyndighet beordrade nyligen företaget att tillfälligt sluta behandla lokala användares data.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 25 maj

ChatGPT riskerar att upphöra i EU på grund av nya AI-regler

ChatGPT kan sluta fungera i EU på grund av nya AI-regler som för närvarande utvecklas i regionen. ChatGPT har blivit mycket populärt sedan dess offentliga lansering i november 2022, och vi har sett dussintals nya AI-produkter från företag som Microsoft och Google. På grund av den nuvarande AI-boomen har lagstiftare över hela världen varit snabba att reagera. ChatGPT är till och med förbjudet i Italien på grund av integritetsproblem. Nu kan en ny reglering som utvecklas i EU innebära att ChatGPT måste sluta fungera i området helt och hållet. OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt oro över EU:s AI-lag, som skulle kunna innebära att företaget måste avslöja känslig information, som vilken typ av data OpenAI:s modell tränas på. Om lagen antas skulle OpenAI behöva avslöja detaljer om sin komplicerade neurala nätverksdesign samt ge sammanfattningar av upphovsrättsskyddad data som AI-modellen tränas på. Detta skulle kunna göra OpenAI sårbara för upphovsrättsliga stämningar.

Direktlänk Dela Dexerto fördjupade 25 maj

OpenAI överväger att lämna Europa på grund av kommande AI-regler

OpenAI, företaget bakom den kända och kontroversiella AI:n ChatGPT, meddelade att det kan överväga att lämna Europa om det stöter på problem med att följa de kommande AI-reglerna i regionen. OpenAI, som är baserat i USA, stötte på juridiska problem i Italien förra månaden när landets dataskyddsmyndighet förbjöd det att behandla användarförfrågningar på grund av misstankar om att det bryter mot EU:s strikta dataskyddslagar. Även om förbudet mot ChatGPT har hävts är företaget fortfarande inte i säkert vatten eftersom EU arbetar med att etablera en omfattande regelverk för att reglera AI. Om lagen antas skulle EU bli den första regionen i världen att införa sådana regler. Enligt ett Reuters-reportage sade företagets vd Sam Altman under en konferens i London att företaget skulle försöka följa de europeiska reglerna när lagen väl antagits innan det beslutar sig för att lämna.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 25 maj

OpenAI kan lämna EU om AI-regler blir för stränga

Sam Altman, grundare och VD för OpenAI, sade att företaget kan lämna Europeiska unionen om det inte kan följa unionens kommande AI-regler. EU arbetar för närvarande på att införa transparensåtgärder för generella AI-system, vilket skulle innebära att modeller som GPT måste följa ytterligare krav, såsom att avslöja att innehållet genererats av AI och att förhindra generering av olagligt innehåll. Altman sade att OpenAI kommer att försöka följa reglerna, men att det finns tekniska begränsningar för vad som är möjligt. Alphabet, Googles moderbolag, samarbetar proaktivt med EU-lagstiftare för att skapa en ´AI-pakt´ före den rättsliga tidsfristen för AI-regleringen.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 25 maj

ChatGPT når 100 miljoner månatliga användare och blir snabbast växande konsumentapp

Enligt en rapport från UBS nådde ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av OpenAI, 100 miljoner månatliga användare i januari, vilket gör den till den snabbast växande konsumentappen i historien. Affärsvärlden är också intresserad av ChatGPT och försöker hitta användningsområden för skriv-AI inom många olika branscher. ChatGPT har konkurrenter som Googles Bard, Baidus Ernie, DeepMinds Sparrow och Metas BlenderBot. OpenAI har nyligen lanserat en ChatGPT-app för iOS och planerar att lansera en app för Android inom kort.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 25 maj

Ny rapport om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny affärsrapport om den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom har lagts till i Dynamic Report Repository. Rapporten ger en exklusiv, praktisk referens till olika marknadsdynamiker som möjliggör hög tillväxtpotential. Den har utformats med nuvarande och tidigare utvecklingar i åtanke för att säkerställa stabil marknadstillväxt och oavbruten överlevnad trots hård konkurrens. Rapporten analyserar de fem krafterna SWOT, PESTEL och PORTER och inkluderar företagsprofiler för stora marknadsaktörer som Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 25 maj

Distansrevolutionen utmanar chefer

Distansarbete blir allt vanligare och ställer nya krav på chefer och arbetsledare. Daniel Eisenberg, Nordenchef på Deel, menar att digitala verktyg och strukturerad onboarding blir mycket viktigare i den nya arbetsmiljön. Han tror att arbetsplatskultur framöver kommer att handla mer om att dela ett specifikt arbetssätt än att umgås vid kaffemaskinen. Eisenberg menar att det går att ha en empatisk ledarstil även på distans, och att företag kan hitta sätt att låta kollegor mötas utanför de digitala jobbavstämningarna.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 24 maj

Maskininlärning i energimarknaden: Forskningsrapport 2023-2031

En ny forskningsrapport om maskininlärning i energimarknaden för perioden 2023-2031 ger en grundlig översikt över marknaden och analyserar tillväxttakt och marknadsvärde. Rapporten täcker allt från regional utveckling till framtida marknadstillväxttakt och innehåller information om intäktsmodeller, konkurrensspektrum och strategier från nyckelaktörer och marknadsdeltagare. Rapporten studerar marknadsstorlek, trender och utvecklingsstatus samt investeringsmöjligheter och marknadsdynamik. Tekniska innovationer och framsteg förväntas ytterligare optimera produktens prestanda för att användas i fler nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 24 maj

Generativ AI och dess inverkan på bedrägeribekämpning

Generativ AI används alltmer inom detaljhandeln för att anpassa konsumentupplevelser, men tekniken har också fått kritik från stora teknikföretag och lagstiftare. Elon Musk, Steve Wozniak och Jaan Tallin har krävt en paus i AI-utvecklingen tills dess att potentiella faror är bättre förstådda. Italien var det första landet att förbjuda ChatGPT. Bedrägeribekämpningsexperter undersöker hur generativ AI kan användas för brottsliga ändamål, såsom investeringsbedrägerier, romansbedrägerier, företagsepostbedrägerier och skräddarsydda phishing-attacker. Det är ännu oklart om generativ AI kommer att bli en vän eller fiende för bedrägeribekämpning, men det är viktigt att förbereda sig för det senare.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 24 maj

Global AI och maskininlärningsmarknadsundersökning 2023-2031

En ny marknadsundersökning med titeln Global AI och maskininlärningsmarknadsundersökning 2023-2031 fokuserar på marknadsstrukturen och storleken för AI och maskininlärning från 2022 till 2031. Syftet med studien är att erbjuda en djupgående analys av marknadstrender och tillväxt för att bygga effektiva och effektiva lösningar för att konkurrera på den globala AI- och maskininlärningsmarknaden. Rapporten omfattar en noggrann granskning av kundresan och hjälper beslutsfattare att formulera en strategi för att omvandla fler prospekter till kunder. Studien undersöker även nyckeldeltagarna i den globala sektorn i stor detalj.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 24 maj

AI inom cybersäkerhet marknadsrapport

En marknadsrapport om artificiell intelligens (AI) inom cybersäkerhet undersöker de viktigaste faktorerna som driver tillväxten inom branschen, samt de största hinder och utmaningar. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policys i den globala marknaden. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala AI inom cybersäkerhetsmarknaden. Rapporten innefattar också data som samlats in från flera primära och sekundära källor. De stora marknadsaktörerna som profilerats i rapporten inkluderar BAE Systems, Cisco, Fortinet, FireEye, Check Point, IBM, RSA Security, Symantec, Juniper Network och Palo Alto Networks.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Maskininlärning kan förutse Parkinsons sjukdom upp till 15 år innan klinisk diagnos

En studie utförd av J Diana Zhang och kollegor vid Boston University och Sydney University visar att maskininlärning (ML) kan förutse Parkinsons sjukdom (PD) upp till 15 år innan en klinisk diagnos genom att analysera kemikalier i blodet. Forskarna hävdar att PD kan förutsägas med upp till 96% noggrannhet. Studien publicerades i ACS Central Science Journal i maj 2023. Genom att analysera fluktuationer i PD-specifika biomarkörer som triterpenoider, diacylglyceroler och en poly-fluoroalkyl som föregår klinisk PD-diagnos, var tidig sjukdomsprognos möjlig. Tidig diagnos med hjälp av ML-verktyg kan leda till bättre behandling och förbättrad livskvalitet för patienter.

Direktlänk Dela Clinical Trials Arena fördjupade 24 maj

Global Market Vision publicerar rapport om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service Market

Global Market Vision har lagt till ett forskningspublikationsdokument om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service Market som bryter stora affärssegment och belyser bredare geografiska nivåer för att få djupdykning analys av marknadsdata. Studien är en perfekt balans som överbryggar både kvalitativ och kvantitativ information om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service-marknaden. Rapporten inkluderar Porters fem krafter för att analysera betydelsen av olika funktioner, såsom förståelsen av både leverantörer och kunder, risker som olika agenter, konkurrenskraftens styrka och lovande framväxande affärspersoner för att förstå en värdefull resurs.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global AI & maskininlärningsmarknad växer trots COVID-19

En ny forskningsrapport från Global Market Vision ger en strategisk analys av den globala marknaden för AI och maskininlärning. Rapporten fokuserar på de största aktörerna, marknadsandelar, viktigaste drivkrafter, utmaningar, möjligheter, konkurrenslandskap och tillväxtbidrag. Rapporten tar även hänsyn till effekterna av COVID-19 på marknaden och analyserar faktorer som bidrar till branschens expansion och utveckling av nya marknadskanaler. Bland de profilerade företagen finns Google, IBM, Baidu, SoundHound, Zebra Medical Vision, Prisma, Iris AI, Pinterest, TrademarkVision och Descartes Labs.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Spansk maskininlärningstjänstmarknad förväntas växa fram till 2027

En rapport från Report Ocean med titeln ´Spain Machine Learning as a Service Market 2023´ avslöjar lovande tillväxtutsikter på den globala och regionala marknaden från 2023 till 2031. Rapporten analyserar industridynamik, värdekedjor, konkurrens, nyckelsegment och geografiskt landskap, och undersöker faktorer som driver och hindrar den globala marknadstillväxten. Spaniens maskininlärning som tjänstmarknad förväntas nå en hälsosam årlig tillväxttakt (CAGR) under prognosperioden 2020 till 2027. Den europeiska IKT-industrin förväntas uppleva en måttlig tillväxt de kommande åren, med en årlig ökning på 1,5% från 2021 till 2026. Tyskland innehar för närvarande toppositionen när det gäller IKT-intäkter i Europa, följt av Storbritannien, Frankrike och Irland.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 24 maj

AI i tillverkningsmarknaden: Forskningsrapport för 2023-2030

En ny forskningsrapport för AI i tillverkningsmarknaden för perioden 2023-2030 undersöker viktiga marknadsdynamik som marknadsandel, tillväxttakt, framtida trender, marknadsdrivande faktorer, utmaningar och möjligheter. Rapporten analyserar även ledande aktörers agerande, såsom tekniska framsteg, produktlanseringar, samarbetsprojekt, fusioner och förvärv, som förändrar marknadslandskapet. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Intel, IBM, Siemens, GE, Google, Microsoft, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS) och Nvidia.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

En ny marknadsrapport för maskininlärning inom tillverkningsindustrin har släppts, som undersöker de viktigaste faktorerna som ansvarar för att driva tillväxten av maskininlärning inom tillverkning, samt de största utmaningarna och hindren. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyn på den globala marknaden. Studien erbjuder också en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning.

Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global marknadsanalys för artificiell intelligens och maskininlärning

En ny forskningsrapport presenterar en strategisk analys av den globala marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning, inklusive toppspelare, marknadsandelar, viktiga drivkrafter, utmaningar, möjligheter och konkurrenslandskap. Rapporten fokuserar på PESTLE- och SWOT-analys samt COVID-19:s påverkan på marknaden. Bland de ledande aktörerna som analyseras i rapporten finns AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple och Luminoso.

Direktlänk Dela Indian Crunch fördjupade 23 maj

Google Bard inte tillgänglig i EU på grund av dataskyddsregler, men VPN kan användas

Google presenterade nyligen sin ChatGPT AI-rival Bard på I/O 2023 och gjorde den tillgänglig i över 180 länder. Kina och Hongkong är två marknader där Bard inte kommer att finnas tillgänglig, men även hela EU kan inte använda Google Bard ännu, åtminstone inte officiellt. Orsaken är att lokala dataskyddsregler är strängare i EU än i andra regioner. Användare i EU kan använda en VPN-tjänst för att kringgå begränsningarna och få tillgång till Bard. Enligt VPN Overview har sökningar efter ´Google Bard VPN´ ökat med 1 190% efter I/O 2023, och de fem främsta europeiska länderna som söker efter en sådan tjänst är Portugal, Schweiz, Norge, Nederländerna och Italien.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 23 maj

Rapport om maskininlärning inom medicinsk avbildning analyserar marknad och trender

En ny rapport om den globala marknaden för maskininlärning inom medicinsk avbildning undersöker de olika tekniker och material som används vid produktion av maskininlärningsprodukter inom medicinsk avbildning. Rapporten analyserar flera aspekter, inklusive produktions- och användningssegmenten för marknadsprodukterna. De senaste trenderna i branschen har beskrivits i rapporten för att mäta deras inverkan på produktionen av maskininlärningsprodukter inom medicinsk avbildning. Forskningsresultat från nyligen genomförda vetenskapliga projekt som syftar till att utveckla nya produkter har studerats, och faktorer som påverkar de ledande branschaktörerna att anta syntetiska källor för marknadsprodukterna har också undersökts i denna statistiska undersökning.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Regeringar kämpar med att reglera AI-teknik

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT, komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Regeringar och internationella styrorgan överväger och planerar för närvarande regleringar, med vissa länder som undersöker möjliga överträdelser av befintliga regler. Exempel på sådana initiativ inkluderar Storbritanniens konkurrensregulator som undersöker effekten av AI på konsumenter och företag, EU:s förslag om att förbjuda ansiktsigenkänning och G7-ledare som diskuterar behovet av AI-styrning.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 23 maj

Global analys av maskininlärningsteknikmarknaden presenteras i forskningsrapport

En forskningsrapport presenterar en strategisk analys av den globala marknaden för maskininlärningsteknik genom bästa spelare, storlek, andel, viktigaste drivkrafter, utmaningar, möjligheter, konkurrenslandskap, marknadsattraktivitetsanalys, nya produktlanseringar, tekniska innovationer och tillväxtbidrag. Vidare tillhandahålls marknadsattraktivitetsindex baserat på en femkraftsanalys. Rapporten fokuserar främst på de bästa spelarna och deras marknadssegment, affärstaktik, geografisk expansion, tillverkning och prissättning samt kostnadsstrukturer. Vi har också fokuserat på PESTLE- och SWOT-analys av den globala marknaden för maskininlärningsteknik. Detta är den senaste rapporten som täcker den nuvarande påverkan av COVID-19 på den internationella marknaden.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 23 maj

Maskininlärningsmarknaden 2023: omfattande studie av globala aktörer och segmentering

En ny marknadsundersökningsrapport med titeln Maskininlärningsmarknaden 2023 publicerad på MarketQuest.biz är en omfattande studie som omfattar de främsta tillverkarna, potentiell marknadsandel, intäkter och global segmentering för branschen. Rapporten inkluderar även tidigare information i samband med nuvarande och framtida behov som kan utvecklas under tidsperioden 2023-2029. Under denna studie identifierades nyckelspelare på den globala maskininlärningsmarknaden från olika regioner och deras erbjudanden, regionala närvaro och distributionskanaler förstods genom djupgående diskussioner. Rapporten ger en detaljerad bedömning av marknaden genom att belysa information om olika aspekter, inklusive förändringar, framsteg och nyckelområdens expansionsstatus.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Maskininlärningsprogramvarumarknad förväntas växa 2023-2030

En ny studie om maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Studien undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom branschen, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys. Rapporten täcker företagsprofilering, specifikationer och produktbilder, försäljning, marknadsandel och kontaktinformation för olika regionala, internationella och lokala leverantörer av maskininlärningsprogramvarumarknaden.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Rapport om Machine Learning as a Service-marknaden 2023-2031: Tillväxt, trender och prognoser

Machine Learning as a Service (MLaaS) Market Research Report 2023-2031 syftar till att underlätta företagstillväxt med djup förståelse för affärsgrunder, inklusive nuvarande tillväxt, nyckeltrender, drivkrafter, kostnadsanalys, framtida prognoser och viktiga segment. Rapporten kommer att ge en grundlig analys av varje segment i MLaaS-marknadsundersökningsrapporten 2023-2031, inklusive anpassad regional analys för att förvärva affärsmöjligheter i det berörda geografiska området. Rapporten kan anpassas för att möta kärnaffärsmål för tillväxt och användas för utbildningsändamål för att informera allmänheten i stort.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 22 maj

Sökningar efter ´Google Bard VPN´ ökar kraftigt efter lansering

Analys av Google-sökdata visar att onlinesökningar efter ´Google Bard VPN´ ökade med 1 190% över hela världen när ChatGPT-rivalen lanserades tidigare i månaden i 180 territorier och länder – förutom i EU, Kanada, Hongkong och Kina. En ny rapport från VPN Overview visar att sökningar efter ´Google Bard VPN´ sköt i höjden till över 12 gånger genomsnittet på en dag. Sökningar efter ´Google Bard´ har också ökat med 552% över hela världen, och sökningar efter ´Access Google Bard´ har ökat med 632% sedan AI-chatten nyligen lanserades. Google Bard är för närvarande endast tillgängligt i några regioner, inklusive USA och Storbritannien, men inte Kanada, Hongkong, Kina eller EU-länder.

Direktlänk Dela WRAL TechWire fördjupade 22 maj

Global USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031: Djupgående analys av marknadstrender och tillväxt

En ny undersökning med titeln Global USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031 Market from 2022 to 2031 innehåller fakta och siffror om marknadsstrukturen och storleken. Syftet med forskningen är att ge en djupgående utvärdering av marknadstrender och tillväxt för att skapa effektiva och effektiva lösningar för att överträffa den globala USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031 marknaden. Studien identifierar en potentiell kategori som förväntas växa snabbt under tidsperioden 2022 till 2031. Rapporten ger en förståelse för modermarknaden och dess huvudsakliga verksamheter, samt prognoser för framtida förändringar som kan ha en betydande inverkan på lagerutvecklingen.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 22 maj

Erdogan hyllar vänskapen med Putin och vill inte införa sanktioner mot Ryssland

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hyllar sin vänskap med Rysslands president Vladimir Putin och menar att det finns en speciell och växande relation mellan länderna. Erdogan säger att Ryssland och Turkiet behöver varandra inom alla områden. Vänskapen mellan ledarna har lett till betydande förhandlingar mellan Ukraina och Ryssland, och Erdogan vill inte införa sanktioner mot Ryssland. I det turkiska presidentvalet utmanas Erdogan av oppositionens Kemal Kiliçdaroglu, som vill se Sverige snabbt ansluta sig till Nato.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 20 maj

Stora företag begränsar användningen av ChatGPT på grund av säkerhetsrisker

Stora företag som Amazon, Goldman Sachs och Verizon har förbjudit eller begränsat användningen av OpenAI-ägda chatboten ChatGPT på arbetsplatsen. Många har citerat integritetsrisker som skäl för nedstängningen eftersom ChatGPT använder data från konversationer för att förbättra sin noggrannhet, även om användare kan välja bort via ChatGPT:s inställningar eller ett Google-formulär. Företag som Coca-Cola och Bain & Company har till och med ingått partnerskap med OpenAI. Men för många arbetsgivare överväger säkerhetsriskerna produktivitetsfördelarna, som Samsung visade när anställda av misstag läckte konfidentiell intern källkod och mötesinspelningar medan de använde chatboten. Italien har tillfälligt förbjudit tjänsten och hävdar att OpenAI inte följer EU:s GDPR-lag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 maj

Italien kämpar med låga födelsetal och diskriminering av arbetande mödrar

Italiens premiärminister och Påven Franciskus höll nyligen en kriskonferens om landets låga födelsetal. Samtidigt demonstrerade människor genom att fylla ett torg i Rom med tomma barnvagnar. Italienska kvinnor upplever ofta att de måste välja mellan familj och arbete, och mödrar som Valeria Tusino vittnar om diskriminering på arbetsmarknaden. Italiens befolkning blir allt äldre, och landet riskerar att förlora 11 miljoner invånare fram till 2070 om utvecklingen inte bryts. Regeringen planerar nu skattelättnader och utbyggd barnomsorg för att uppmuntra flerbarnsfamiljer.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 20 maj

14 döda och tusentals evakuerade i översvämningar i Italien

Översvämningar i Emilia-Romagna-regionen i Italien har hittills krävt 14 liv, och över 20 000 personer har evakuerats. Nyhetsbyrån Ansa rapporterar om rekordartade regnmängder och flera jordskred. Italiens kustbevakning lyckades rädda ett äldre par som tagit sig upp på ett hustak för att undkomma vattenmassorna. Minst 100 000 människor är utan ström och lika många saknar mobiltäckning. Myndigheterna försöker leverera dricksvatten och mat till drabbade områden. Italiens regering väntas utlysa ett särskilt katastroftillstånd för att söka ekonomiskt stöd från Europeiska solidaritetsfonden.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 maj

Maskininlärning i detaljhandeln förväntas växa globalt mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärning i detaljhandelsmarknaden ger en översikt över marknadsstorlek, marknadsandelar och prognoser för perioden 2023-2030. Studien fokuserar på globala trender och utvecklingar inom maskininlärning och hur de kan påverka detaljhandeln. Rapporten inkluderar även en analys av de största aktörerna inom området, som IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 20 maj

Vulkanens nattutbrott: spyr ut lava och aska

En vulkan i Mexiko har haft 13 utbrott på 24 timmar, vilket har lett till myndigheternas oro. Vulkanen spyr ut lava och aska under sina nattutbrott. Samtidigt rapporteras om översvämningar i Italien med apokalyptiska scener, där elva personer har dött och vägar har svepts bort på grund av sex månaders regn på endast 36 timmar.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 19 maj

Värsta översvämningen på 100 år i Italien – 20 000 hemlösa och 13 döda

Delar av Italien har drabbats av den värsta översvämningen på hundra år, där omkring 20 000 personer har blivit hemlösa och 13 personer har dött. Regionen Emilia-Romagna i norra Italien är värst drabbad, med 41 städer påverkade. Många äldre och personer med funktionsvariationer har varit strandsatta i sina översvämmade hem. Tusentals räddningsarbetare har deltagit i insatserna under veckan. Stefano Bonaccini, regionchef i Emilia-Romagna, jämför förödelsen med jordbävningen som drabbade regionen 2012.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 19 maj

Bästa rosévinerna för våren

E Guigal Tavel Rosé 2022 från Frankrike får betyget 5 av 6 och beskrivs som en smakfest av körsbär, viol, lavendel och vilda hallon. Raventós i Blanc De Nit 2021 från Spanien får också betyget 5 av 6 och beskrivs som ett störtskönt bubbel med smaker av tranbär, lingon och granatäpple. Ca’ Vedole Lambrusco di Sorbara 2021 från Italien får betyget 5 av 6 och beskrivs som en knastertorr och syrlig lambrusco. Ferrari Rosé från Italien får betyget 5 av 6 och beskrivs som en frisk fröjd att sippa på. Bonnet Perle Rosé Brut från Frankrike får betyget 6 av 6 och beskrivs som en inbjudande roséchampagne med fluffig och krämig stil.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 19 maj

Klimatförnekelse är mycket låg i Spanien jämfört med andra europeiska länder. Enligt en opinionsundersökning beställd av tankesmedjan Oikos är endast 1,4% av spanjorerna klimatskeptiker. De flesta politiska partier i landet har en konsensus om att ekonomin måste bli fossilfri, men det finns skillnader i hur den gröna omställningen ska genomföras. Spanien har drabbats hårt av klimatförändringar, och landet genomgår för närvarande en långvarig torka, vilket kan bidra till det låga antalet klimatförnekare.

Electronic Theatre Controls fördjupade 19 maj

Alpina världscupen hotad av klimatkrisen, 500 vinteridrottare kräver förändring

Trots att det preliminära världscupschemat för alpint säsongen 2023-24 har flyttat premiären i Sölden fram en vecka till sista helgen i oktober, finns det nio tävlingar planerade före den 20 november. Förra året fick sju raka världscuptävlingar strykas i säsongsinledningen på grund av snöbrist och för varmt väder. En tidig säsongsstart tvingar världsstjärnorna att leta träningsförhållanden på andra sidan jordklotet under sommaren. 500 vinteridrottare har undertecknat ett klimatupprop till det internationella skid- och snowboardförbundet Fis med krav på förändringar i en sport som hotas av klimatkrisen.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 19 maj

Springsteens konsert i Italien kritiseras hårt

Tusentals människor har tvingats lämna sina hem i översvämningsdrabbade områden i Italien, medan dödstalet fortsätter att stiga. Trots detta planerar rockstjärnan Bruce Springsteen att genomföra en konsert i Ferrara i nordöstra Italien, vilket har kritiserats hårt. Omkring 13 000 personer har evakuerats och 11 personer har dött i nordöstra Italien på grund av översvämningar orsakade av sex månaders nederbörd på en och en halv dag. Konserten har kritiserats både av boende i området och av konsertbesökare.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 maj

Bärbar AI-marknad: Analyser av tillväxt och konkurrens

En ny rapport om den bärbara artificiella intelligens (AI) marknaden undersöker marknadens intressenter, förändringsfaktorer och tillväxtfaktorer. Rapporten ger en detaljerad översikt över leverantörslandskapet, konkurrensanalys och viktiga marknadsstrategier för att få konkurrensfördelar. Den täcker även nya produktlanseringar, nyligen utvecklade geografier och framtidens teknik. Bland de ledande tillverkarna nämns Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 maj

Google väntar på EU-regleringar för att lansera sin AI-chatbot ´Bard´ i Europa

Artificiell intelligens (AI) är en teknologisk revolution som vi bevittnar, och vi försöker förstå dess politiska, ekonomiska och sociala konsekvenser. Europeiska unionen förbereder regleringar för AI, men för tillfället är Open AI (Chat GPT) och Yahoo (Bing) ´chatbots´ redan i drift i Spanien och resten av kontinenten. Googles ´Bard´ har beslutat att vänta för att se vilka regleringar den kommer att möta. Vissa EU-länder har varit fientliga mot AI, som i Italien där det tillfälligt förbjöds. Google lanserar sin rival till ChatGPT i 180 länder, inklusive USA, men Europa och Kanada är undantagna från den storskaliga lanseringen. Google och Alphabet går försiktigt fram med varje drag de gör, eftersom dålig press eller ett dåligt finansiellt beslut kan sätta dem i en ogynnsam position.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 18 maj

G7-ledare diskuterar gemensamt tillvägagångssätt för AI-reglering

G7-ledarna möts för att diskutera hur man bäst kan stödja Ukraina i dess motoffensiv mot Ryssland och hur man kan förbättra relationerna med Kina. Under mötet förväntas de även utforska nya områden, som att diskutera en gemensam strategi för att reglera användningen av generativ AI, som GPT-4. Det är oklart om G7 kan upprätthålla en diskussion om en teknik som dykt upp så snabbt, men amerikanska tjänstemän tror att även en vag grundläggande diskussion kan hjälpa till att etablera gemensamma principer.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 maj

Under Volodymyr Zelenskyjs turné i Europas huvudstäder har han fått nästan enhälligt stöd för Ukrainas motståndskamp. Italien, Tyskland, Frankrike och Storbritannien har lovat ökat militärt stöd till Ukraina. Det är första gången under de 15 månader som gått sedan Ryssland inledde sitt storkrig mot Ukraina som fyra av Europas tyngst vägande ledare befinner sig på samma linje och lovar att hjälpa Ukraina att återta sitt territorium enligt formeln ”så länge det behövs”.

Dagens Nyheter fördjupade 17 maj

Flera döda i oväder och översvämningar i norra Italien

Fem personer har omkommit i kraftiga oväder och översvämningar i norra Italien. Omkring 5 000 personer har tvingats fly från regionen Emilia-Romagna. Skolor håller stängt och boende uppmanas att undvika nedervåningar. Vägar står under vatten, vilket gör det svårt för räddningstjänsten att ta sig fram. I kuststaden Riccione har sjukhusets akutmottagning svämmat över, och i Venedig har barriärsystemet ´Moses´ höjts för första gången så tidigt på året.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 17 maj

Italienska studenter tältar i protest mot höga hyror och brist på studentbostäder

Italienska studenter protesterar mot höga hyror och bristen på studentbostäder genom att tälta framför sina universitet. Problemet är långt ifrån nytt då nästan 70% av de italienska studenterna bor hemma hos sina föräldrar, jämfört med ett EU-genomsnitt på 17%. Italiens regering har nyligen meddelat att de avsätter 660 miljoner euro från EU:s återhämtningsfond för att skapa 60 000 nya studentbostäder under de kommande tre åren, men studenterna är skeptiska till om detta kommer att förbättra situationen.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 17 maj

Storbritannien ger Ukraina attackdrönare och fler robotar

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak lovar att förse Ukraina med hundratals luftförsvarsrobotar och attackdrönare med en räckvidd på 200-300 kilometer under de kommande månaderna. Drönarna ska hjälpa till att attackera ryska trupper. Kreml ser negativt på beslutet men tror inte att det kommer att påverka konfliktens utgång. Storbritannien har redan gett Ukraina kryssningsrobotar av typen Storm shadow och kommer att börja utbilda ukrainska stridspiloter. Sunak och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj arbetar på att bygga en koalition för att förse Ukraina med stridsflygplan, med målet att få tillgång till amerikanska F-16-plan. Tyskland har lovat att satsa ytterligare 30 miljarder kronor på militär hjälp till Ukraina.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 15 maj

Eurovision är exakt vad public service ska ägna sig åt

Sverige har etablerat sig som juryfavorit i Eurovision, vilket gör en sällan till populärast i klassen. Det är mer regel än undantag att jury och tittare är oense, och Sverige är the teacher´s pet. Nästa år kommer vi att fira 50-årsjubileet av Abbas ”Waterloo” med ett Eurovision i Sverige, samtidigt som SVT ska spara 100 miljoner kronor fram till 2025. Eurovision är exakt vad public service ska ägna sig åt – roligt, töntigt, folkbildande och gränsöverskridande.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 14 maj

Favoritresmål kring Medelhavet dyrare för svenskar

Många svenskers favoritresmål kring Medelhavet har blivit dyrare, men det finns länder där det faktiskt har blivit billigare att semestra. Hög inflation och en svag svensk krona gör att en utlandsresa i sommar kan bli kostsam. Allra dyrast, jämfört med förra sommaren, har det blivit i Ungern, Tjeckien och Mexiko, enligt SEB:s sammanställning. Däremot har åtta länder blivit billigare för svenskar jämfört med juli 2022.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 14 maj

Zelenskyj ger påven Franciskus en skottsäker väst med Madonnamotiv

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj träffade påven Franciskus under sitt statsbesök i Italien. Zelenskyj gav påven en skottsäker väst med Madonnamotiv som tidigare burits av en ukrainsk soldat. Påven har engagerat sig för en fredlig lösning i Ukraina och fördömt Rysslands anfallskrig. Under mötet uttryckte påven att han ville hjälpa de cirka 19 500 barn som Ryssland har tvångsdeporterat att återvända till Ukraina.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 13 maj

Italiensk dataskyddsmyndighet beordrar TikTok att stärka skyddet för användares data

Italiens dataskyddsmyndighet, Garante, har beordrat TikTok att förbättra skyddet för användares data, särskilt för minderåriga. Garante kräver att TikTok genomför åldersverifieringssystem och genomför en informationskampanj för att informera italienare om vad som hänt samt deras rätt att välja bort behandlingen av deras personuppgifter för att träna algoritmer.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 6 maj

Italiens utrikesminister ställer in resa till Paris efter kommentarer om migrationsproblem

Italiens utrikesminister Antonio Tajani ställde in en planerad resa till Paris efter att Frankrikes inrikesminister Gerald Darmanin i en radiointervju sade att den italienska ledaren Giorgia Meloni inte är kapabel att lösa de migrationsproblem som hennes land har. Tajani kallade kommentarerna oacceptabla och ställde in sin Parisresa. Frankrike försökte lugna situationen och hoppades att ett möte mellan Tajani och hans franska motsvarighet Catherine Colonna snart kunde äga rum vid en ny tidpunkt. Det franska utrikesdepartementet efterlyser en lugn dialog och önskar att arbeta tillsammans med Italien för att möta gemensamma utmaningar.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 6 maj

Polisrazzior i Europa mot italienska maffian

Flera polisrazzior har utförts i Europa för att hitta över 100 personer misstänkta för att vara medlemmar i det italienska maffianätverket Ndrangheta, enligt belgiska åklagare. Omkring 20 razzior genomfördes i Belgien, samt i Frankrike, Tyskland, Italien, Portugal och Spanien.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 6 maj

Veckans nyheter från Dalarna

Tandsköterskor kräver högre löner eftersom de utför många uppgifter som tandläkare och tandhygienister bör göra. Hedemoras otrygga platser kartläggs av kommunen med hjälp av invånarna. Efter mordet på Hagalund i Borlänge oroar sig grannar för hämndaktioner. Hemtjänsten utbildas i trafiksäkerhet efter dödsolyckan i FU. Polisen söker efter narkotika på Kyrkskolan i Ludvika.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 6 maj

Italiens före detta premiärminister Conte attackerad

Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte har blivit överfallen under ett officiellt framträdande i Toscana. En man som protesterade mot landets coronarestriktioner utförde attacken och slog Conte i ansiktet. Mannen greps omedelbart av polisen och Conte verkar inte ha skadats allvarligt.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 6 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare