» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 333 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Kina är ett land i östra Asien och är världens mest folkrika land, med över 1,4 miljarder invånare. Det är också världens tredje största land till ytan. Kina har en lång och rik historia som sträcker sig över tusentals år, med många olika dynastier och kejsare. Landet är känt för sin kultur, inklusive kinesisk mat, konst, arkitektur och traditioner som drakdans och kampsporter. Kina har en snabbt växande ekonomi och är en av världens största exportörer och importörer. Huvudstaden är Peking, och andra stora städer inkluderar Shanghai och Hongkong.

Senaste nytt kring Kina

Pentagon höll nyligen en konferens där framtida användning av artificiell intelligens (AI) av militären diskuterades. Matthew Knight, säkerhetschef på OpenAI, förklarade hur deras senaste version av ChatGPT lyckats tyda kryptiska konversationer inom en rysk hackergrupp. Diskussioner om hur stora språkmodeller, som ChatGPT, kan hjälpa till att bibehålla USA:s strategiska ledning över rivaler, särskilt Kina, ägde rum. Men även risker med AI, som potentiella katastrofala olyckor på grund av AI-fel, diskuterades. Företag som OpenAI, Amazon och Microsoft var bland de som demonstrerade sina teknologier.

The Washington Post fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nvidia når marknadsvärde på $2 biljoner efter att ha överträffat Wall Streets förväntningar

AI-chiptillverkaren Nvidia nådde en marknadsvärde på $2 biljoner på torsdagen efter att ha överträffat Wall Streets förväntningar. Aktien har stigit med nästan 57% i år och har varit en central del av Wall Streets vinster. Nvidias framgångar har även lyft andra företag inom chipsektorn. Bolaget, som kontrollerar cirka 80% av marknaden för high-end AI-chip, rapporterade en ökning av intäkterna för fjärde kvartalet med mer än trefaldigt jämfört med föregående år, till $22,10 miljarder. Dock har analytiker uttryckt oro över att USA:s restriktioner på chipförsäljning till Kina kan skada företagets intäktstillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Kina förväntades vinna AI-racet på grund av dess stora mängd data och aggressiva start-ups, enligt Kai-Fu Lee, tidigare chef på Apple, Microsoft och Google i Kina. Han påpekade att Kina, till skillnad från USA, har en tydlig AI-plan fram till 2030. Men hans huvudmisstag var att underskatta demokratins styrka. Demokratier är bättre på att korrigera misstag och skapa innovationer, vilket visade sig när USA tog ledningen i AI-racet med lanseringen av ChatGPT. Lee har nu startat ett generativt AI-företag i Kina, med teknik licensierad från Facebook.

Warp News fördjupar idag

ECS-presidenten diskuterar framsteg och utmaningar inom AI-teknologi

Utvecklingen av generativ artificiell intelligens (AI) har dramatiskt förändrat möjligheterna, hoten och möjligheterna som AI-teknologier erbjuder. ECS-presidenten John Heneghan diskuterade AI: s framtid, Försvarsdepartementets mest lovande AI-program och utmaningen att bearbeta stora mängder data. Han framhöll att generativ AI är ett stort fokus idag, med stora framsteg inom hälsovård, särskilt inom diagnostiska områden som radiologi. Han nämnde också att kunderna söker hjälp för att avancera AI: s tillstånd, särskilt de som är inriktade på aspekter av vår strategiska konkurrens med Kina och andra. Heneghan diskuterade även utmaningarna med AI-styrning för att säkerställa ansvarsfull och etisk AI.

Direktlänk Dela GovCon Wire fördjupar idag

Anställda riskerar känslig data genom användning av AI-verktyg

Anställda kanske förstår att läckage av känslig information är en stor risk, men vissa fortsätter att mata in sådan information i offentligt tillgängliga generativa AI-verktyg. Denna känsliga data inkluderar kundinformation, försäljningssiffror, finansiell data och personligt identifierbar information som e-postadresser och telefonnummer. Anställda saknar också tydliga riktlinjer eller vägledning om användningen av dessa verktyg på arbetsplatsen, enligt forskning från Veritas Technologies. Studien genomfördes av marknadsforskaren 3Gem i december 2023 och undersökte 11 500 anställda över hela världen, inklusive arbetare i Australien, Kina, Japan, Singapore, Sydkorea, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

Hackare använder AI-modeller som ChatGPT för att förbättra cyberattacker, varnar Microsoft och OpenAI

Stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT används av hackare för att förbättra befintliga cyberattacktekniker, rapporterade Microsoft och OpenAI på onsdagen. Det har identifierats ansträngningar av grupper som stöds av Ryssland, Nordkorea, Iran och Kina att använda verktyg som ChatGPT för att forska och utveckla sociala strategier. Microsoft och OpenAI har uttryckt oro över nya hackningshot som ChatGPT utgör. I samarbete med Microsoft Threat Intelligence har OpenAI avbrutit fem landsrelaterade aktörer som försökte använda AI-tjänster för att stödja skadliga cyberaktiviteter.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade igår

Nvidia gör stora vinster tack vare AI-boomen

Chipmaker Nvidia hade ett fantastiskt år tack vare den ökade användningen av artificiell intelligens (AI). Företagets vinster växte till nästan 12,3 miljarder dollar under de tre månaderna fram till den 28 januari, en ökning med 769% jämfört med samma period föregående år. Detta överträffade Wall Streets förväntningar och hjälpte till att öka företagets helårsresultat med mer än 580% jämfört med året innan. Nvidia stod för cirka 70% av AI-kretsaffärerna, trots att Meta, Amazon, IBM och Microsoft alla har börjat producera egna chips.

Direktlänk Dela CNN fördjupade igår

AI och ´deepfakes´ utmanar KYC-ramverk och kryptovalutasektorn

AI-sektorn har växt kraftigt under de senaste åren och förväntas bidra med upp till 15,7 biljoner pund till den globala ekonomin fram till 2030. Ett noterbart inslag i denna utveckling är framväxten av ´deepfakes´, realistiska video- och ljudinspelningar skapade med AI. Dessa falska ID-bilder kan potentiellt lura många moderna säkerhetsåtgärder. Detta utgör en utmaning för det etablerade KYC-ramverket. Toufi Saliba, VD för HyperCycle, betonar behovet av snabb anpassning, särskilt inom kryptovalutasektorn. Dimitry Mihaylov, AI-forskare för FN, framhåller vikten av att industrier utvecklas snabbt för att möta dessa utmaningar.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade igår

Kapitalister investerar miljarder i AI trots inbyggda motsättningar i kapitalismen

Kapitalister investerar miljarder i artificiell intelligens (AI) i hopp om att skapa ekonomisk tillväxt. Trots detta finns det ingen teknologisk lösning på kapitalismens grundläggande motsättningar, och investeringsfesten kommer oundvikligen att följas av en baksmälla. Trots AI:s kraft, förhindrar marknadens anarki att nya teknologier når sin fulla potential. McKinsey och Co. uppskattar att AI kan lägga till $4.4tn till världens BNP årligen, medan Goldman Sachs förutser att AI kan driva 7 procent tillväxt i världens BNP och öka produktivitetstillväxten med 1,5 procentenheter under 10 år. Trots detta är ingen av de nämnda AI-företagen lönsamma.

Direktlänk Dela In Defence of Marxism fördjupade igår

Skydda dina maskininlärningsmodeller mot cyberattacker

AI och maskininlärning (ML) har blivit centrala för många industrier, vilket innebär att hot om hackning och stöld av immateriella rättigheter ökar. För att skydda ML-modeller mot attacker, behöver sårbarheter identifieras och åtgärdas. En sårbarhet är modellstöld, där ML-modellen kan stjälas eller användas utan licens. För att förhindra detta råds att använda en stark licensieringsplattform. En annan sårbarhet är modifikation av modellen, vilket kan kompromissa modellens integritet. En motåtgärd är att kryptera modellen så att endast rätt applikation kan dekryptera och använda den. Attacker på ML-applikationen kan också ske, och här kan sofistikerade mjukvaruskyddsverktyg hjälpa till att skydda mot omvänd ingenjörskonst och ändringar. Slutligen kan en angripare försöka ´hoppa över´ din modellträning genom att använda din modell för att märka deras omarkerade träningsdataset. En kombination av tidigare nämnda skydd kan hjälpa till att kontrollera applikationsanvändningen och förhindra detta.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade igår

Nvidia förväntas rapportera en massiv inkomstökning

Nvidia kommer att tillkännage sina resultat för fjärde kvartalet på onsdag, efter en otrolig 184% ökning av aktiekursen det senaste året. Företagets marknadsvärde passerade tillfälligt Amazon och Google förra veckan, vilket gjorde det till det tredje mest värdefulla börsnoterade företaget i världen. Analytiker förväntar sig att Nvidia kommer att rapportera justerade intäkter per aktie på $4,60 på en omsättning på $20,4 miljarder, en ökning på 234% jämfört med föregående år. Nvidias Data Center har snabbt blivit dess viktigaste intäktsström, tack vare det ökade intresset för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Intel ökar trots en björndag för AI-aktier

Intel (NASDAQ: INTC) aktie gick upp i tisdagens handel, trots en trend som påverkade aktier inom artificiell intelligens (AI). Halvledarföretagets aktiekurs steg med 2,1% enligt data från S&P Global Market Intelligence. Nvidia var ned 4,4% och AMD var ned 4,9%. Efter marknadens stängning på fredag rapporterade Bloomberg att Intel kan få upp till 10 miljarder dollar i ytterligare bidrag och lån för att stödja sin chip-tillverkning - finansiering som tilldelats för att stärka den amerikanska halvledarindustrin som en del av CHIPS-lagen. Intel planerar att hålla en konferens på onsdag där det kommer att ge uppdateringar om sin fabriksverksamhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Kinesiska AI-startupen Moonshot AI samlar in över 1 miljard dollar i finansiering

Den kinesiska AI-startupen Moonshot AI har samlat in mer än 1 miljard US-dollar i en ny finansieringsrunda ledd av e-handelsjätten Alibaba Group Holding och riskkapitalbolaget HongShan. Moonshot AI lanserade i oktober en smart chattbot, Kimi Chat, byggd på företagets självutvecklade Moonshot stora språkmodell (LLM), som kan bearbeta upp till 200 000 kinesiska tecken i ett sammanhangsfönster. Moonshot AI grundades i april 2023 av Yang Zhilin, en datavetenskapsstudent från Tsinghua University i Beijing. Han fick senare sin doktorsexamen i USA från Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade i förrgår

OpenAI täpper till kritiska säkerhetshål i ChatGPT

Säkerhetsforskare har upptäckt flera säkerhetsbrister i OpenAI:s ChatGPT som potentiellt kan leda till att användarkonton tas över. Forskarna identifierade två cross-site scripting (XSS) sårbarheter och andra säkerhetsproblem i ChatGPT. Dessa sårbarheter kan utnyttjas av illvilliga hackare för att kapa användares konton. OpenAI åtgärdade dessa brister inom några timmar efter att de rapporterats. Upptäckten kommer i ljuset av ökade bekymmer om användningen av AI-verktyg som ChatGPT i cyberattacker.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade i förrgår

Global marknad för AI-operationslösningar visar lovande tillväxt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI)-operationslösningar är en av de ledande marknaderna globalt, med innovativ teknikutveckling och extremt kategoriserad sektor. Efter en grundlig undersökning av branscherna under AI-operationslösningar, levererar marknadsrapporten djupgående information baserad på data relaterade till export och import samt de pågående branschtrenderna på den globala marknaden. Rapporten observerar konkurrensstrukturen i AI-operationslösningar marknaden världen över. Nyckelspelare som profileras i rapporten inkluderar EASYVISTA, Connecteam, Zoho People, InStaff, Workday, Whatfix, DELMIAWorks(IQMS), Freshworks, ScienceSoft, Integrify, Inc., Myhrtoolkit, Empxtrack, APS Payroll, Paycom, The Access Group, Beijing Foreign Enterprise Technology Co., Ltd., UFIDA Network Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Lakeplacidnewsjournal.com fördjupade i förrgår

Kinesiska AI-ledare uttrycker oro över att hålla jämna steg med USA efter lanseringen av OpenAI:s Sora

Yin Ye, VD för BGI Group, har kommenterat lanseringen av OpenAI:s ChatGPT och det nya text-till-video-verktyget Sora. Han jämförde Sora med en ´Newtons ögonblick´ för AI-utveckling och uttryckte oro över Kinas förmåga att hålla jämna steg med AI-utvecklingen i USA, särskilt med tanke på USA:s exportrestriktioner på halvledare och andra kärnkomponenter för AI-applikationer. Zhou Hongyi, VD för 360 Security Technology, uttryckte också oro över Kinas förmåga att konkurrera med USA inom AI. Trots detta har Sora Index, som består av 49 teknik-, underhållnings- och medieföretag i Shanghai och Shenzhen, stigit med 11,4 procent.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade i förrgår

Nordkoreanska hackare använder AI för att finansiera kärnvapenprogram

Nordkoreanska hackargrupper, kända för sina cyberbrottsvågor, använder allt mer artificiell intelligens (AI) för att utföra sofistikerade bedrägerier och finansiera landets kärnvapenprogram. Hackarna riktar in sig på anställda inom globala försvars-, cybersäkerhets- och kryptovalutaföretag på LinkedIn och andra nätverksplattformar för att avslöja känslig information eller få tillgång till datornätverk eller kryptovalutaplånböcker. Microsoft bekräftar att hackare som arbetar för Nordkorea, Kina, Ryssland och Iran använder företagets AI-tjänster för skadlig cyberverksamhet.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 19 februari

Xpeng planerar att investera miljarder i AI för smarta bilar

Elbilstillverkaren Xpeng planerar att investera 3,5 miljarder yuan (motsvarande 5,1 miljarder kronor) i artificiell intelligens (AI) för att kunna överleva på den konkurrensutsatta kinesiska bilmarknaden. Investeringarna kommer att användas för att utveckla smarta bilar. Bolaget siktar på att släppa 30 nya produkter eller reviderade modeller under de kommande tre åren. Xpengs konkurrent Nio har samtidigt meddelat personalnedskärningar på 10 procent för att förbättra effektiviteten.

Direktlänk Dela Börs Världen fördjupade 19 februari

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla in 7 biljoner dollar för att omforma den globala chipindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman är i samtal med investerare om att samla in mellan 5 till 7 biljoner dollar för att omforma den globala chipindustrin. Altman har tidigare investerat i en AI-chip-startup vid namn Rain Neuromorphics och har rapporterats försöka samla in flera miljarder för ett chipprojekt som kan konkurrera med Nvidia. Altman har redan träffat Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, ordförande för Abu Dhabis suveräna välståndsfond i Förenade Arabemiraten, som är värd 790 miljarder dollar. Enligt rapporter har Altman även vänt sig till SoftBank för pengar.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 19 februari

Microsoft rapporterar att statligt stödda hackare använder OpenAI-verktyg för informationsinsamling

Microsoft rapporterar att statligt stödda online-angripare från Ryssland, Kina och Iran använder företagets OpenAI-verktyg för att möjligtvis lura mål och få information. Microsoft spårade online-angripare som arbetar med flera stater, inklusive Rysslands militära underrättelsetjänst, Irans revolutionsgarde och de kinesiska och nordkoreanska regeringarna. Enligt företaget försökte hackarna förbättra sina kampanjer med stora språkmodeller som OpenAI´s ChatGPT. Microsoft sade att det skulle förbjuda statligt stödda hackargrupper från att använda sina AI-produkter.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 19 februari

UK-chipmaker Graphcore söker nya köpare efter tunga förluster

UK-chipmakern Graphcore rapporteras leta efter nya köpare, inklusive UK:s ARM, Japans Softbank och USA:s OpenAI, vilka gör det populära ChatGPT. Företaget är i samtal om en potentiell affär som kan hjälpa det att täcka tunga förluster. Ett av huvudproblemen för företaget är att det tvingades stänga sin kinesiska verksamhet som ett resultat av amerikanska chipkontroller. Företaget har minskat personalstyrkan och stängt utlands kontor. Om informationen som erhållits av The Guardian är korrekt, kan företaget vara värt $500 miljoner efter att investerare ökat värdet på sina andelar.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 19 februari

Artificiell intelligens utvecklas utan global kontroll

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) har skett i det fördolda, utan kontroll eller sammanhängande lagstiftade regelverk. AI beskrivs som förmågan att efterlikna människors och andra djurs naturliga intelligens, och används redan inom industrin och i vårt dagliga liv. Teknologin medför möjligheter, men också stora risker. Enorma belopp investeras i denna utveckling, men det finns ingen tydlig fokus på hur AI ska regleras globalt. Många forskare och ledare för internationella teknikjättar ser väsentliga risker med hanteringen och utvecklingen av AI, och vissa menar att det finns en risk att AI till och med skulle kunna förinta mänskligheten.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 februari

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin. När Nvidia:s VD Jensen Huang tillfrågades om hur många GPU:er som kan köpas för $7 biljoner, svarade han skämtsamt: ´Uppenbarligen alla GPU:er.´ Huang uttryckte dock skepsis om beloppet. Han sa att datorer som driver AI kommer att fortsätta att avancera, vilket sänker kostnaderna. Om Altmans ambition är att göra större modeller för OpenAI, skulle han kunna spendera biljoner på datacenter, vilka huserar de GPU:er som behövs för att träna AI-modeller som driver produkter som ChatGPT och Sora.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 18 februari

USA:s militär bör använda maskininlärning för att förutse hot, enligt amiral

Amiral Samuel Paparo har talat till Silicon Valley-chefer om de svårigheter USA har haft med att upptäcka militära varningar. Han noterade att Kinas militär har genomgått betydande förändringar i sina styrkenivåer och förberedelser. Paparo föreslog att USA:s gemensamma styrkor bör använda maskininlärning för att bättre förutse hot i Stilla havet, med tanke på Kinas aktiviteter i Taiwan-strädet och Sydkinesiska havet. Han tillade att Folkets befrielsearmé ´höjer varningströskeln´ till en punkt där USA snart kommer att se ´en styrka tillräcklig för att utföra en djupgående militär operation´. Han nämnde även andra regionala utmaningar, inklusive Nordkoreas militära provokationer, Rysslands marina ambitioner i Stilla havet och vapenhandel mellan de två länderna.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 17 februari

Amerikanska militärledare uppmanar till användning av maskininlärning för att förutse hot i Stilla havet

Enligt amiral Samuel Paparo, en högt uppsatt amerikansk befälhavare i Stilla havet, bör de amerikanska försvarskrafterna använda maskininlärning för att bättre förutse hot i regionen, med tanke på Kinas aktiviteter i Taiwan-sundet och Sydkinesiska havet. Paparo sade att de senaste tre åren har präglats av en ´erosion av strategiska, operativa och taktiska´ varningar, och noterade att Kinas militär har genomgått betydande förändringar i sina styrkenivåer och förberedelser. Han tillade att Folkets befrielsearmé ´höjer varningströskeln´ till en punkt där USA snart kommer att se ´en styrka tillräcklig för att genomföra en djupgående militär operation´ på fältet.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 17 februari

AI-verktyg förstärker skadlig verksamhet av statligt anslutna cyberhot

OpenAI har inaktiverat konton för flera statligt anslutna cyberhot, inklusive Charcoal Typhoon, Salmon Typhoon, Crimson Sandstorm, Emerald Sleet och Forest Blizzard. Dessa ´hotaktörer´ har använt OpenAI:s tjänster för att genomföra skadliga handlingar, med tekniker som förbättrats av stora språkmodeller och generativa AI-verktyg. Forest Blizzard, en rysk militär underrättelseaktör, har riktat sig mot försvar, regeringar, ideella organisationer och IT-organisationer under Ukrainakriget. Salmon Typhoon och Charcoal Typhoon, båda kinesiska hotaktörer, har använt OpenAI-tjänster för att utföra forskning och kodfelsökning, och för att skapa innehåll för phishing-kampanjer. Emerald Sleet, en nordkoreansk enhet, och Crimson Sandstorm, en iransk enhet, har också genererat innehåll för phishing-e-post.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 17 februari

Google öppnar källkoden för AI-verktyget Magika för filidentifiering

Google har tillkännagivit att det öppnar källkoden för Magika, ett AI-drivet verktyg för att identifiera filtyper. Magika överträffar traditionella filidentifieringsmetoder och ger en precision på upp till 95% på traditionellt svåra att identifiera, men potentiellt problematiska innehåll som VBA, JavaScript och Powershell. Programvaran använder ett ´anpassat, mycket optimerat djupinlärningsmodell´ som möjliggör exakt identifiering av filtyper inom millisekunder. Google använder internt Magika i stor skala för att förbättra användarnas säkerhet genom att dirigera Gmail, Drive och Safe Browsing-filer till lämpliga säkerhets- och innehållspolicy-skannrar.

Direktlänk Dela The Hacker News fördjupade 17 februari

Vetenskaplig studie dras tillbaka efter felaktig användning av AI för bildgenerering

En vetenskaplig studie av tre kinesiska forskare, Xinyu Guo, Dingjin Hao och Liang Dong, drogs tillbaka två dagar efter publicering på grund av felaktig användning av AI för att generera bilder. Bilderna, som skapades med verktyget Midjourney, hade tydliga bildtexter och transparensproblem. Studien, som handlade om cellfunktioner hos spermatogoniala stamceller i relation till JAK/STAT-signalvägen, publicerades ursprungligen i den vetenskapliga tidskriften Frontiers den 14 februari 2024. Efter att ha blivit granskad av andra vetenskapliga experter, drogs den tillbaka den 16 februari. Frontiers meddelade att artikeln inte uppfyllde tidningens redaktionella och vetenskapliga rigor.

Direktlänk Dela Code List fördjupade 17 februari

Microsoft upptäcker statliga aktörer som använder AI för hackning; Andrej Karpathy lämnar OpenAI; Salesforce lanserar AI-funktioner på Slack; Google öppnar AI-center i Paris

Microsoft har upptäckt att statliga aktörer från Kina, Ryssland, Iran och Nordkorea använder OpenAIs generativa AI-tjänster, som ChatGPT, för att förbättra sina hackningsförmågor. Forskning publicerad i samarbete med OpenAI visar att skadliga aktörer använder AI-verktyg för olika uppgifter, inklusive forskning, utveckling av skadlig programvara och förbättring av deras engelska språkkunskaper. OpenAI:s medgrundare Andrej Karpathy har lämnat företaget för att jaga personliga projekt. Salesforce lanserar AI-funktioner på sin Slack-app, inklusive AI-drivna sökfunktioner. Google har öppnat ett nytt AI-center i Paris med cirka 300 forskare och ingenjörer.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 17 februari

Bright AI rapporterar om globala studenters språkinlärningspreferenser

Bright AI, en global ledare inom AI-drivna språkinlärningsappar, har släppt en rapport om studenters preferenser runt om i världen. Bright AI erbjuder 42 olika språkämnen för att möta en bred studentprofil. Analysen visar att det finns variationer mellan studenter från olika länder när det gäller vilka av de 42 språkämnena de finner intressanta. Detta kan vara kopplat till kulturella egenskaper hos deras respektive nationer. Rapporten framhäver också skillnader som kan relateras till studenternas ålder och språkkunskapsnivåer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

Mozilla varnar för säkerhetsrisker med chattbotar

Stora chattbotar som ChatGPT, Copilot och Gemini uppmanar användare att inte dela privata eller känsliga uppgifter i konversationerna. Enligt en rapport från Mozilla är det särskilt viktigt att inte dela privata uppgifter med de romantiska chattbotar som blivit allt vanligare. Mozilla har upptäckt säkerhets- och integritetsproblem med dessa AI-partners, inklusive att de samlar in mycket data och använder spårare som kan skicka information till Facebook och företag i Kina och Ryssland. Rapporten hävdar också att apparna tillåter osäkra lösenord och inte är tillräckligt transparenta om vilka företag som äger apparna och vilka AI-modeller som driver dem.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 16 februari

Vision Pro-återbetalningar, hackare utnyttjar ChatGPT och varning för AI-pojkvänner

Köpare av Vision Pro har fram till idag, fredag, att returnera sina hörlurar till Apple och få återbetalning enligt tillverkarens 14-dagars gratis returpolicy. Hackare finansierade av de ryska, kinesiska, iranska och nordkoreanska regeringarna utnyttjar ChatGPT för att organisera sina attacker. Microsoft har detaljerat hur cyberbrottslingar använder AI för att underlätta sitt arbete. AI-pojkvänner är inte våra vänner, enligt den senaste studien från Mozilla Foundation. Chattrobotar som erbjuder ´romantiska´ relationer är ofta datafällor som kan leda till allvarliga problem. BCKL-elcykeln lockar uppmärksamhet med sin färg och avslappnade utseende.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 16 februari

OpenAI stänger konton kopplade till statliga enheter på grund av misstänkta cyberaktiviteter

OpenAI har vidtagit åtgärder för att stänga flera konton kopplade till statliga enheter från Kina, Ryssland, Iran och Nordkorea. Beslutet fattades på grund av oro för att dessa konton utnyttjade företagets AI-chattbot-tjänster för vad OpenAI beskrev som ´ondskefulla cyberaktiviteter´. Detta meddelades av företaget i ett blogginlägg på onsdagen. Beslutet kom från ett samarbete mellan OpenAI och Microsoft Threat Intelligence. De statligt kopplade grupperna utnyttjade OpenAIs tjänster för olika ändamål, inklusive forskning om företag och underrättelsebyråer, översättning, innehållsgenerering för hackningskampanjer och enkla kodningsuppgifter. Noterbart är att OpenAIs produkter, som ChatGPT och Whisper, stämde överens med dessa användningsfall. Alla identifierade konton har inaktiverats. OpenAI betonade sitt engagemang för att främja innovation, samarbete och informationsdelning för att bekämpa ondskefulla aktiviteter i det digitala ekosystemet samtidigt som man förbättrar den totala användarupplevelsen för legitima användare.

Direktlänk Dela The Artistree fördjupade 16 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI-modell för text-till-video

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har avslöjat en ny AI-verktyg som kan skapa videor baserade på textprompter. Den nya AI-modellen, Sora, kan skapa videor på upp till 60 sekunder med mycket detaljerade scener, komplex kamerarörelse och flera karaktärer med levande känslor. Medan detta är imponerande, är det inte utan sina växande smärtor och klassiska AI-tabbar. Det har funnits text-till-video AI-verktyg ett tag nu, men OpenAI verkar vara ett ytterligare steg längs denna konstiga väg. Trots att företaget arbetar med ´domänexperter inom områden som desinformation, hatinnehåll och bias´, kan ingen verkligen säga hur dessa verktyg kommer att användas av allmänheten och om dåliga aktörer kommer att kunna utnyttja dem.

Direktlänk Dela Shacknews fördjupade 16 februari

Statligt finansierade hackare från Ryssland, Kina, Iran och Nordkorea utnyttjar ChatGPT för att orkestrera sina attacker

Statligt finansierade hackare från Ryssland, Kina, Iran och Nordkorea använder OpenAI:s chatbot ChatGPT för att underlätta sina cyberattacker. Enligt Microsoft och Europol har cyberbrottslingar massivt antagit generativ AI för att identifiera systemfel, blockera antivirusförsvarsmekanismer och orkestrera phishing-attacker. Hackarna använder språkmodeller för att samla in information om sina offer, få hjälp med att koda skadlig programvara och övervinna språkbarriärer. Microsoft nämner specifikt hackargrupperna Forest Blizzard (Ryssland), Emerald Sleet (Nordkorea), Crimson Sandstorm (Iran) och Charcoal Typhoon och Salmon Typhoon (Kina) som utnyttjar ChatGPT i sina attacker.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 15 februari

Stor andel av indiska företag använder aktivt AI, enligt IBM-rapport

En ny undersökning beställd av IBM visar att cirka 59% av stora företag (över 1 000 anställda) i Indien aktivt använder artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter. Rapporten visar att 74% av de indiska företagen redan arbetar med AI och har ökat sina investeringar i AI under de senaste 24 månaderna, särskilt inom forskning och utveckling samt omkvalificering av personal. Trots detta är det fortfarande utmaningar med att anställa personal med rätt kompetens och etiska överväganden kvarstår som hinder för AI-adoption. Undersökningen utfördes i november 2023 och inkluderade 8 584 IT-professionella i länder som Indien, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Singapore, Sydkorea, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA och Latinamerika.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 15 februari

Stora företag i Indien antar aktivt AI, enligt IBM:s forskning

Enligt en ny forskning som IBM har beställt använder cirka 59 procent av de stora företagen (med över 1000 anställda) i Indien aktivt artificiell intelligens (AI) inom affärsfunktioner. ´IBM Global AI Adoption Index 2023´ visar att 74 procent av de tidiga adoptörerna av AI har ökat investeringarna inom områden som forskning och utveckling samt omskolning av arbetskraft. Utmaningar för att anta AI innefattar anställning av personal, brist på verktyg och plattformar för att utveckla AI-modeller, och komplexitet i AI-projekt. Cirka 6 av 10 IT-proffs sade att deras företag aktivt implementerar generativ AI.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 15 februari

ICBC Asia fördubblar teknikinsatser för att bekämpa bedrägerier

ICBC Asia, den Hongkong-baserade enheten av Industrial and Commercial Bank of China, kommer att fortsätta använda teknik som artificiell intelligens (AI) för att förhindra och undersöka bedrägerier. Antalet fall som involverar bedrägerier rapporterade i Hongkong förra året ökade med 40 procent jämfört med föregående år till 39 824 och involverade mer än HK$9 miljarder (US$1,2 miljarder), nästan en fördubbling jämfört med föregående år, enligt Hongkongs polis. ICBC Asia kommer också att öka sina ansträngningar för att utbilda kunder om hur de skyddar sig själva mot bedrägerier.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 15 februari

OpenAI och Microsoft stör statligt anknutna skadliga aktörsnätverk

OpenAI meddelar, i samarbete med Microsoft, att de har stört fem nätverk av skadliga aktörer som är anknutna till stater, två i Kina, ett i Iran, ett i Nordkorea och ett i Ryssland. Dessa grupper hade använt AI-tjänster, inklusive ChatGPT, för olika ändamål som forskning, översättning, identifiering av kodningsfel och utförande av grundläggande kodningsuppgifter för att underlätta sina operationer. OpenAI betonar de unika risker som statligt anknutna grupper utgör, som ofta har avancerad teknik, betydande finansiella resurser och skicklig personal.

Direktlänk Dela DIGIT fördjupade 15 februari

OpenAI och Microsoft samarbetar för att motverka hackargrupper

OpenAI, det amerikanska teknikföretaget bakom konversationsplattformen för artificiell intelligens Chat GPT, har samarbetat med teknikjätten Microsoft för att motverka aktiviteterna hos fem hackargrupper. Denna gemensamma åtgärd ledde till att deras konton på Chat GPT-plattformen avslutades, vilket effektivt stoppade deras illasinnade avsikter. Enligt uppgifter från Microsoft-ägda företaget identifierades försök av hackargrupper från Kina, Iran, Nordkorea och Ryssland, alla med syfte att utnyttja plattformens avancerade teknik för att förbättra sina hackningsförmågor.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 15 februari

Microsoft och OpenAI varnar för hackares användning av AI

Microsoft och OpenAI har upptäckt att hackare använder stora språkmodeller som ChatGPT för att förbättra sina befintliga cyberattacker. Ryska, nordkoreanska, iranska och kinesiska grupper har identifierats som använder verktyg som ChatGPT för forskning om mål, för att förbättra skript och för att bygga sociala tekniker. Trots frånvaron av stora cyberattacker med hjälp av språkmodeller har Microsoft och OpenAI förblivit vaksamma, demonterat konton och tillgångar kopplade till dessa skadliga grupper. Microsoft betonar att AI ger motståndare möjlighet att höja sofistikeringen av deras attacker, men att de är rustade för att bekämpa detta hot.

Direktlänk Dela Pragativadi fördjupade 15 februari

OpenAI och Microsoft stör statligt stödda hackare

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har meddelat att det har stört flera nätverk av statligt stödda hackare som försökte använda AI-chattboten för att främja sina ´onda´ aktiviteter. Tillsammans med Microsoft har företaget stört fem grupper från Kina, Iran, Nordkorea och Ryssland. OpenAI sa att de olika statslänkade grupperna hade använt dess AI-tjänster för att utföra forskning, översättning, hitta kodfel och utföra grundläggande kodningsuppgifter för att stödja sina aktiviteter. De identifierade konton som associerades med de olika grupperna har avslutats.

Direktlänk Dela Shropshire Star fördjupade 15 februari

Microsoft och OpenAI stör statligt stödda cyberbrottslingar

Microsoft och OpenAI rapporterade på onsdagen att hackare använder stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT för att förbättra sina befintliga cyberattacktekniker. Företagen har upptäckt försök av ryska, nordkoreanska, iranska och kinesiskt stödda grupper att använda verktyg som ChatGPT för att forska i mål och bygga upp sociala ingenjörstekniker. I samarbete med Microsoft Threat Intelligence avbröt OpenAI fem statligt anknutna aktörer som försökte använda AI-tjänster för att stödja skadlig cyberaktivitet. De identifierade OpenAI-konton som var knutna till dessa aktörer avslutades.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 15 februari

Microsoft avslöjar att fiender till USA använder AI för cyberoperationer

Teknikjätten Microsoft avslöjade på onsdagen att ett antal fiender till USA, inklusive Iran, Nordkorea, Ryssland och Kina, har börjat använda generativ artificiell intelligens (AI) för att iscensätta offensiva cyberoperationer. Microsoft meddelade att det, i samarbete med sin partner OpenAI, hade identifierat och avvärjt hot som försökte utnyttja AI-teknik utvecklad av dessa motståndare. Trots att dessa tekniker beskrivs som ´tidiga´ och inte särskilt innovativa, betonade Microsoft vikten av att offentligt exponera dem. Företaget släppte även en rapport som belyser generativ AI:s potential att förbättra skadlig social manipulation, vilket leder till mer sofistikerade deepfakes och röstkloning.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 15 februari

Framtida datacenter kan ha inbyggda kärnreaktorer

Chris Sharp, teknikchef på Digital Realty, tror att framtida datacenter kommer att behöva kärnreaktorer för egen strömförsörjning. Företaget har nyligen byggt ett stort nytt datacenter i Portland, Oregon, dedikerat till AI. Enligt Sharp behöver AI-system mer elektricitet eftersom de bearbetar mycket mer data än standarddatorer. Detta leder till problemet med hur AI kan växa när det kräver så mycket mer ström. Sharp förutspår att datacenter i en inte alltför avlägsen framtid kommer att ha sina egna dedikerade, inbyggda kärnreaktorer. Tekniken som avses är den mycket omtalade Small Modular Reactor (SMR).

Direktlänk Dela BBC fördjupade 15 februari

Hackare utnyttjar AI för att förbättra cyberattacker, enligt Microsoft

Microsoft och OpenAI har avslöjat att hackare utnyttjar stora språkmodeller (LLMs) som ChatGPT för att förbättra sina cyberattacker. Hackare från Ryssland, Nordkorea, Iran och Kina har upptäckts använda LLMs för olika ändamål. Microsoft varnar för framtida AI-drivna bedrägeririsker som röstimitation och meddelar att de använder AI för att upptäcka, reagera och skydda mot de över 300 hotaktörer de spårar. Företaget arbetar också på en Security Copilot, en kommande AI-assistent designad för cybersäkerhetsexperter.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 15 februari

Farorna med att använda artificiell intelligens i vapensystem och andra områden

Artificiell intelligens (AI) är ett kraftfullt verktyg som kan ha både fantastiska och förödande konsekvenser för mänskligheten och jorden. AI har potential att skapa livräddande mediciner men kan också användas för att skapa dödliga gifter. AI kan också leda till jobbförluster och påverka den mentala hälsan hos användare. Det finns farhågor om att AI kan användas i vapensystem och förstärka automatiserade vapen som drönare. Det är viktigt att stormakter som Kina, USA och Ryssland agerar ansvarsfullt när de använder AI i vapensystem. Om AI utvecklas till en nivå där dess intelligens överstiger människans, kan det största hotet vara mänsklighetens utrotning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 13 februari

OpenAI föreslår UAE som ´regulatorisk sandlåda´ för AI-experiment

Sam Altman, VD för OpenAI, som stöds av Microsoft Corp, har föreslagit Förenade Arabemiraten (UAE) som en potentiell ´regulatorisk sandlåda´ för att experimentera med artificiell intelligens (AI) teknologier. Under ett virtuellt möte vid World Governments Summit diskuterade Altman utmaningen att utforma regulatoriska ramar för AI utan praktisk erfarenhet och föreslog att en kontrollerad miljö i UAE skulle kunna tillåta verkliga experiment för att identifiera effektiva regler. Han betonade behovet av en global policy för att hantera framsteg inom AI och framhöll UAE:s position att leda sådana diskussioner på grund av dess betydande investeringar i AI och strategisk policyfokus.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 13 februari

Indiska kvinnor når toppnivåer inom AI-forskning och tillämpning

Enligt en artikel i The Economist har indier varit i framkant av AI-forskning och tillämpning. Förra året överträffade Indien Kina med det högsta antalet doktorander som studerar i USA. Av cirka 2,5 miljoner invandrade STEM-arbetare (vetenskap, teknik, teknik, matematik) i USA kommer 29% från Indien. Inom området för artificiell intelligens (AI) är 8% av världens ledande forskare indiska. Kvinnor halkar inte efter heller. Från och med 2022 har indierna de högsta AI-färdighetsgenomträngningsgraderna var Indien och detta inkluderar kvinnor! Här är listan över kvinnor som har uppnått högsta standarder inom ai - Niki Parmar, Aakanksha Chowdhery, Anima Anandkumar, Suchi Saria, Parvati Dev, Monisha Ghosh.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 februari

Temu och Microsofts Copilot toppar nedladdningslistorna efter Super Bowl-reklam

De relativt nya apparna Temu och Microsofts Copilot toppade nedladdningslistorna efter att deras Super Bowl-reklamer sändes. Microsofts Copilot, en AI-chattbot, lanserades för ett år sedan, och Temu, en e-handelsmarknadsplats med mycket låga priser, lanserades i september 2022. På Apples App Store var de tre mest nedladdade gratisapparna Paramount+, Copilot och Temu. På Google Play var Temu den sjätte mest populära appen. Temu, som drivs av ett kinesiskt företag, sände fyra identiska reklamfilmer med en jingel och sloganen ´Shop like a billionaire´ tillsammans med 15 miljoner dollar i giveaways.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 13 februari

Kinesiska kvinnor föredrar AI-robotar som pojkvänner

En AI-plattform kallad ´Glow´, skapad av Shanghai-startupen MiniMax, har blivit populär i Kina. Användare, som ofta är kvinnor, skapar virtuella pojkvänner på appen. Användarna säger att de drivs av ett behov av sällskap, eftersom Kinas snabba livstakt och urban isolering gör ensamhet till ett problem för många. Trots riskerna med användardata har Glow-appen rapporterats ha tusentals nedladdningar dagligen de senaste veckorna. Andra liknande appar inkluderar Wantalk, skapat av kinesiska internetjätten Baidu, och Weiban, en app från Tencent.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 13 februari

OpenAI-chefens plan att omforma den globala halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman har planer på att omforma den globala halvledarindustrin genom att investera enorma summor i att bygga och driva nya fabriker, samt investera i energi och annan AI-infrastruktur. Det finns dock bara tre företag i världen som kan tillverka de mest avancerade chippens i stora volymer: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Samsung Electronics och Intel. Trots detta finns det osäkerheter kring att hitta ingenjörer för att driva de nya fabrikerna, säkra tillräckligt med beställningar för att rättfärdiga dem och andra faktorer. Dessutom kan en överskott av nya chipfabriker driva ner priserna och leda till att företag kör fabrikerna mycket under deras tillverkningskapacitet.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 februari

Sam Altman söker 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip

OpenAI:s VD Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip, enligt Wall Street Journal. Altman har publicerat flera inlägg om saken, men det som är mest intressant är den komplexa geopolitiken kring AI-chip. Taiwan är hem för TSMC som tillverkar de flesta av dagens AI-chip, inklusive de som designats av Nvidia. Kina förlitar sig också på TSMC-tillverkade chip, men har ambitioner att kontrollera Taiwan. USA har begränsat Nvidias export av sina mest avancerade AI-chip till Kina, vilket har lett till att Nvidia har utvecklat nedgraderade chip för den kinesiska marknaden. Biden-administrationen arbetar för att minska beroendet av TSMC. I Förenade Arabemiraten är Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan, global säkerhetsrådgivare sedan 2016, ordförande för AI-företaget G42. G42 har nyligen meddelat avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett avtal på 100 miljoner dollar med ett företag i Silicon Valley för att bygga vad företagen hävdar kommer att bli världens största superdator. G42 har också meddelat ett partnerskap med OpenAI, skaparen av ChatGPT. Altman rapporteras vara i samtal med G42 för att finansiera sin shoppingrunda på 7 biljoner dollar. Nvidia försöker också locka investerare från UAE. Enligt The Circuit uppträdde Nvidias VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai och berättade för UAE:s minister för artificiell intelligens Omar Al Olama att varje land borde ha sin egen AI-infrastruktur och skydda sin ´datasuveränitet´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 februari

ChatGPT förutspår Drakens år i den kinesiska zodiaken

ChatGPT, en chatbot utvecklad av OpenAI, har intervjuats om sina förutsägelser för det kommande kinesiska nyåret, Drakens år. ChatGPT menar att Drakens år alltid är en betydande och lyckosam tid i den kinesiska zodiaken, symboliserande styrka, tur och framgång. Det är en ideal tid för nya början, djärva företag och att göra betydande förändringar i ens liv. ChatGPT ger också en översikt av vad varje zodiak-tecken kan förvänta sig under Drakens år. Slutligen noterar ChatGPT att rött, drakbilder eller statyer, bambuväxter, guldmynt och skattkistor anses vara lyckobringande under Drakens år.

Direktlänk Dela The Philippine Star fördjupade 11 februari

USA:s Federal Trade Commission undersöker OpenAI

USA:s Federal Trade Commission (FTC) undersöker OpenAI, vilket markerar en betydande milstolpe i regleringen av AI-teknologi. Undersökningen fokuserar på OpenAI:s ChatGPT-bots påverkan på konsumenter, särskilt gällande datainsamling och generering av falsk information. Detta är den första stora tillsynsundersökningen av OpenAI i USA. Trots framgångarna står företaget inför sin största regleringsutmaning hittills. FTC:s proaktiva inställning ses som en viktig motvikt mot kongressens tvekan att införa specifik lagstiftning om AI-användning inom den privata sektorn.

Direktlänk Dela Global Trade Magazine fördjupade 11 februari

Bekymmer över användningen av AI i kommande amerikanska val

Teknik har spelat en roll i påverkan av väljare i de amerikanska valen 2016 och 2020. Inför kommande val är det sannolikt att artificiell intelligens (AI) kommer att ha en större inverkan. Det finns växande oro för användningen av generativ AI, som kan manipulera väljare och underminera valen. Generativ AI kan generera bilder, skriven information och annan data baserat på modeller som lär sig och bearbetar rådata samt genom användarprompts. Det finns risk för att AI kan användas för att undertrycka väljare genom att avsiktligt eller oavsiktligt ta bort de som faktiskt är berättigade. Teknik- och AI-företag investerar inte i initiativ för valintegritet, vilket innebär att det finns mindre och mindre mänsklig tillsyn över vad AI genererar och hur den AI-genererade informationen används. Andra länder, som Kina, Iran och Ryssland, har nyligen ertappats med att försöka använda innehåll skapat med AI för att manipulera amerikanska väljare.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 11 februari

Brilliant Labs introducerar smarta glasögon med AI-assistent

Brilliant Labs, grundat i Hongkong 2019, har introducerat Frame, ett par smarta glasögon med en anpassad AI-assistent vid namn Noa. Noa kan hantera flera stora språkmodeller och hitta den bästa passformen för en given fråga. Företaget hoppas att generativ AI-teknologi kommer att få alla att bära en smart skärm på ansiktet. Frame-glasögonen är nu tillgängliga för förbeställning till ett pris av 349 amerikanska dollar per par och börjar levereras i april. Flera kinesiska företag har också hoppat på trenden med smarta glasögon, i ett försök att kapitalisera på en marknad som förväntas explodera i år tack vare Apples inträde med sin Vision Pro-blandade verklighetshjälm.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 11 februari

Är detta framtidens sorgbearbetning? AI väcker liv i avlidna i Kina för 1 400 USD

En ny trend växer i Kina där sörjande anhöriga vänder sig till artificiell intelligens (AI) för att skapa verklighetstrogna avatarer av sina avlidna nära och kära, som kan imitera de avlidnas tal- och tänkmönster, rapporterar Hangzhou Daily. Denna innovativa metod erbjuder en digital återuppväckelse, vilket gör att människor kan interagera med avatarer av dem de har förlorat. Super Brain, ett AI-företag grundat av Zhang Zewei i Jiangsu-provinsen i maj 2023, skapar grundläggande avatarer som kan imitera avlidnas tänkande och tal från så lite som 30 sekunders ljud- och bildmaterial. Denna teknik har särskilt uppskattats av äldre föräldrar som har förlorat sina barn.

Direktlänk Dela Greynium Information Technologies fördjupade 10 februari

AI-bildgeneratorföretaget Midjourney överväger att förbjuda bilder på Biden och Trump

Företaget Midjourney, som skapar AI-genererade bilder, överväger att förbjuda bilder på president Joe Biden och före detta president Donald Trump. Enligt företagets VD, David Holz, är det ´nära att förbjuda´ sådana bilder ´för de nästa 12 månaderna´. Midjourney förbjuder redan användare att skapa vilseledande bilder på offentliga personer och händelser. Trots detta har sådana bilder ändå lyckats ta sig igenom förbudet. Förra året förbjöd Midjourney uppmaningar att skapa bilder med den kinesiska presidenten Xi Jinping. Andra företag, som Meta, arbetar också för att märka alla bilder som upptäcks vara AI-genererade.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 10 februari

AI förändrar smartphones och ökar ARM:s aktier

ARM:s aktier skjuter i höjden efter att deras inkomster visar hur AI förändrar smartphones. Googles chatbot Bard har fått ett nytt namn. Microsofts Super Bowl-reklam på söndag - den första på flera år - kommer att handla helt och hållet om AI. Och Kinas största smartphone-tillverkare prioriterar nu AI. Dessa är några av höjdpunkterna från en annan hektisk vecka i AI-nyheter.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 9 februari

Amerikanska riskkapitalbolag finansierar Kinas AI- och halvledarindustri

En nyligen publicerad kongressrapport från USA har funnit att amerikanska riskkapitalbolag delvis är ansvariga för att finansiera Kinas snabba tillväxt inom halvledar- och AI-industrin. Fem riskkapitalfonder – GGV Capital, GSR Ventures, Qualcomm Ventures, Sequoia Capital och Walden International – har injicerat miljarder dollar i kinesiska AI- och halvledarföretag kopplade till människorättsövergrepp och Folkets befrielsearmé (PLA). Mer än $1,9 miljarder gick till AI-företag som Megvii, Intellifusion, SenseTime, DeepGlint och Yitu, vilka alla har svartlistats av USA:s regering. Minst $1,2 miljarder gick till 150 halvledarföretag, med särskilt stöd till Semiconductor Manufacturing International Co. (SMIC).

Direktlänk Dela The Register fördjupade 9 februari

Volkswagen Group lanserar AI Lab för att främja samarbeten med teknikföretag

Volkswagen Group lanserar ett ´AI Lab´ för att förenkla samarbeten med teknikföretag och optimera innovationspotentialen inom AI-sektorn. AI Lab kommer att fungera som ett globalt nätverk med kompetenscenter och inkubator, identifiera nya AI-baserade produktidéer och samarbeta med teknikföretag vid behov. Framtida digitala produkter baserade på AI kommer att spela en viktig roll för Volkswagen, inklusive nya infotainment- och navigationsapplikationer, högpresterande röstigenkänning och djup integration av digitala ekosystem i bilen.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 9 februari

Volkswagen Group inrättar AI Lab för att främja innovation och samarbeten inom AI-sektorn

Volkswagen Group planerar att inrätta ett AI Lab för att förenkla samarbeten med teknikföretag och utnyttja innovationspotentialen inom AI-sektorn. Labbet kommer att fungera som ett globalt nätverk och inkubator, identifiera nya produktidéer kopplade till AI och samarbeta med teknikföretag när behov uppstår. AI kommer att spela en viktig roll i framtiden för Volkswagen, med nya infotainment- och navigationsapplikationer, högpresterande röstigenkänning och djupintegration av digitala ekosystem i bilar. Volkswagen VD Oliver Blume och Michael Steiner, chef för forskning och utveckling, kommenterade företagets AI-satsningar.

Direktlänk Dela Mynewsdesk fördjupade 9 februari

Google lanserar AI-chatbot Gemini i Kanada efter förhandlingar om Online News Act

Google har officiellt lanserat sin AI-drivna chatbot Gemini i Kanada, sju månader efter att tjänsten rullades ut till över 230 länder. Gemini, tidigare känd som Bard, är baserad på Googles stora språkmodell (LLM) med samma namn. Chatboten är en direkt konkurrent till OpenAIs ChatGPT och Google erbjuder både en gratis version och en premiumversion, Gemini Advanced, som kostar 26,99 CAD per månad. Kanada var ett av få länder som inte fick tillgång till Bard som en del av Googles internationella utrullning förra året, på grund av förhandlingar med den kanadensiska regeringen om Online News Act. Google har också lanserat en mobilapp för användare i USA, med planer på att lansera samma i Kanada ´mycket snart´, enligt Jules Walter, grupp produktchef för Gemini-upplevelser på Google.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 8 februari

OpenAI utvecklar agentprogramvara för att automatisera komplexa uppgifter, generativ AI förväntas bli en sektor på 100 miljarder dollar 2026

OpenAI, skaparen av ChatGPT som stöds av Microsoft, är i utvecklingsstadiet för en innovativ agentprogramvara som syftar till att automatisera komplexa uppgifter genom enhetskontroll. Denna programvara förväntas hantera en rad webbaserade uppgifter, inklusive insamling av offentliga data om olika företag, organisering av reseplaner och underlättande av flygbokningar. OpenAI fick betydande uppmärksamhet med lanseringen av sin ChatGPT chatbot 2022, vilket populariserade generativ AI. En branschrapport förutspår en lukrativ framtid för generativ AI (GenAI), och förutser att det kommer att bli en sektor på 100 miljarder dollar 2026.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 8 februari

AI är här för att stanna: Microsoft utmanar Google med AI

Ett år efter att Microsoft avslöjade sin stora satsning på AI, har vi ännu inte kommit till rätta med hur AI passar in i vår värld. Trots att vissa ser det som ett hot och det används för att skicka spam på nya sätt, är AI här för att stanna och vi behöver lista ut hur vi ska leva med det och använda det för gott. AI är redan allmänt förekommande och används i allt från bankkort till sociala medier. Microsoft har utnyttjat AI för att utmana Google på sökmotormarknaden med sin chatbot ´Copilot´, vilket skapat det första verkliga hotet mot Google på över ett decennium.

Direktlänk Dela Online Financial Bookkeeping fördjupade 8 februari

Molnmarknaden växer tack vare generativ AI

Molndatormarknaden, som drabbades av betydande nedgångar 2023, har återhämtat sig bortom analytikernas förväntningar, främst tack vare implementeringar av generativ AI. Synergy Research Group förutspår ´enorma årliga ökningar´ i molnutgifterna och förväntar sig att den årliga utgiften snart kommer att nå 500 miljarder dollar. Google Cloud och Microsoft visade starkare årlig tillväxt, medan marknadsandelen för Amazon Web Services sjönk något till 31%. Sammantaget håller de tre hyperskalarna 67% av den globala marknadsandelen.

Direktlänk Dela Channel Futures fördjupade 7 februari

AI fortfarande kung i Big Tech´s vinstsäsong

Stora teknikbolag som Alphabet, Amazon, AMD, Apple, Intel, Meta och Microsoft har i stort sett rapporterat solida resultat, men inte alla företag ser positiva aktieflyttningar. Aktier i Apple och Alphabet föll efter att de rapporterat besvikande försäljning i sina Kina- och reklamverksamheter, medan aktier i Intel och AMD drabbades av lägre än förväntade prognoser för innevarande kvartal. Amazon, Meta och Microsoft å andra sidan har starka resultat tack vare stora framsteg inom sina viktigaste affärssegment, inklusive konsumentförsäljning, reklam och molnet. AI fortsätter att vara en stor del av konversationen kring företagsvinster och grundläggande affärspraxis är fortfarande viktiga.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

AI fortsätter att dominera i Big Techs rapporteringssäsong

Big Techs rapporteringssäsong är i full gång och AI fortsätter att vara en central del av företagens diskussioner. Företag som Alphabet, Amazon, AMD, Apple, Intel, Meta och Microsoft har generellt sett levererat starka rapporter, men inte alla har sett positiva aktierörelser. Apples och Alphabets aktier föll efter rapportering av besvikande försäljning i Kina respektive reklamverksamhet. Intel och AMD drabbades av lägre än förväntade prognoser för innevarande kvartal. Samtidigt går Amazon, Meta och Microsoft starkt tack vare framsteg inom sina viktigaste affärssegment. AI-investeringar, reklam och regional försäljning är gemensamma teman i reaktionerna på dessa rapporter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

Lenovo prioriterar AI för att attrahera nya konsumenter

Lenovo planerar att prioritera artificiell intelligens (AI) som en central del i sin framtida produktplanering för att locka nya konsumenter. Företaget förutser att 70% av enheterna kommer att vara AI-inbyggda inom de närmaste två till tre åren. Denna utveckling kommer först att synas inom premiumsegmentet, innan det sprider sig till resten av Lenovos produktsortiment. Stora teknikföretag integrerar allt mer AI i sina produkter och tjänster, och Lenovo hoppas kunna sälja PC:er med inbyggd AI till konsumenter som köpte under pandemin och nu vill byta ut dem mot AI-utrustade PC:er.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 7 februari

Baidu satsar på artificiell intelligens i hopp om att vända företagets framtid

Baidu, Kinas ledande sökmotor, har kämpat under det senaste decenniet, medan konkurrenter som Alibaba och Tencent har skjutit i höjden. Baidus VD, Robin Li, ser nu mot artificiell intelligens (AI) för att vända företagets framgång. Det är dock oklart om detta kommer att vara tillräckligt för att vända företagets framtid. Baidus satsning på AI kan antingen göra eller bryta företagets framtid. Strängare amerikanska regler har även påverkat Alibaba och Baidus AI-chiputveckling.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 7 februari

AI kommer att spela en stor roll i digitaliseringen av nyhetskonsumtion, enligt Amitabh Kant

Amitabh Kant, tidigare VD för NITI Aayog, tror att nyhetskonsumtionen kommer att bli helt digital och att AI kommer att spela en stor roll i detta. Han menar att tekniska framsteg har påverkat nyhetsindustrin och att mediekanaler behöver anpassa sig till nya intäktsmodeller och utöka sin räckvidd. Kant tror att AI och generativ AI kommer att vara avgörande för att nå en bredare publik som talar lokala dialekter. Han lyfter fram exempel på Bhashini AI, ett AI-baserat översättningsverktyg som bryter språkbarriärer. Kant berömmer Indiens ansträngningar att skapa en digital infrastruktur definierad av öppna API:er och interoperabilitet, samt landets växande betalningssystem och snabba övergång till en kontantlös ekonomi.

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupade 7 februari

Företag kan bli mer kreativa genom att anpassa sin strategi för att inkludera AI och generativ AI

Ny forskning publicerad i British Journal of Management, ledd av Dr. Nisreen Ameen från Royal Holloway, University of London, tyder på att organisationer som är villiga att anpassa sin strategi och anta nya AI-lösningar kommer att se högre nivåer av kreativitet. Trots dessa kreativa fördelar misslyckas 85% av AI- och maskininlärningsprojekten med att ge en avkastning för organisationen. För att göra sin användning av AI till en framgång behöver organisationer omstrukturera team, utveckla sin AI-förmåga genom att förvärva nya färdigheter och främja smidighet i arbetskraften.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 6 februari

Volkswagen startar AI-inkubator och söker samarbeten

Volkswagen-koncernen lanserar en AI-inkubator, AI Lab, för att göra sina fordon smartare. Företaget är öppet för externa samarbeten och söker partners i Europa, Nordamerika och Kina. AI Lab kommer att fokusera på att införliva mer AI i VW:s framtida fordon för infotainment, navigation, röstgränssnitt och andra tjänster. Syftet är att förbättra produktupplevelsen. AI Lab kommer att utveckla produktidéer, digitala prototyper och överföra dem till koncernens varumärken för implementering.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 6 februari

Maskininlärningens påverkan på finansmarknaderna

Maskininlärning kan ha stor betydelse för finansmarknaderna och har potential att förbättra förutsägelser om avkastning. Trots att finans är ett konservativt område har maskininlärning redan börjat användas inom branschen, med forskare som använder avancerade teknologier för att förutsäga aktieavkastning. Branschen har lånat insikter från akademiska arbeten, inklusive modern portföljteori och Fama-French-faktormodeller, men det finns fortfarande utmaningar med att använda maskininlärning, inklusive svårigheten att förklara vad som gick fel om en fond förlorar pengar. Trots detta finns det mycket som kan göras med alternativa data, och forskare börjar nu även titta på sammanhang utöver siffror och ord.

Direktlänk Dela The University of Chicago Booth School of Business fördjupade 6 februari

Två AI-aktier som är billigare än Nvidia

Nvidias försäljning förväntas mer än fördubblas fram till 2024, men företaget står inför utmaningar som kan påverka dess vinstmarginal. Konkurrenter som Advanced Micro Devices och Intel planerar att lansera konkurrerande produkter, vilket kan minska Nvidias marknadsandel. Dessutom har USA:s regering begränsat exporten av Nvidias AI-chip till Kina, vilket kan kosta företaget miljarder dollar i försäljning varje kvartal. Två andra AI-aktier, Meta Platforms och Alibaba, anses vara billigare och mer värdefulla för investerare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Recension av Fei-Fei Lis bok, ´The Worlds I See´

Fei-Fei Li är en framstående kvinna inom det manligt dominerade området artificiell intelligens. I sin bok ´The Worlds I See´ beskriver hon sin resa från att vara en ung forskare i Kina till att bli en ledande figur inom AI. Hon diskuterar sin forskning, inklusive hur hon tillämpar principer från visuell igenkänning i hjärnan på maskininlärning. Li är också medgrundare till AI4All, en ideell organisation som främjar mångfald och inkludering inom AI. Trots en kontrovers under hennes tid som chefsforskare för Google Cloud har Li blivit en förebild inom sitt område.

Direktlänk Dela Women´s Agenda fördjupade 6 februari

Palantir Technologies förutspår högre än förväntade vinster för 2024, aktier klättrar

Palantir Technologies Inc. rapporterade att efterfrågan på deras artificiella intelligensprodukter driver försäljningen och gav en högre än förväntad vinstprognos för 2024. Aktierna i företaget steg med mer än 15% i efterhandeln. Den Denver-baserade mjukvaru- och analysföretaget förutser en justerad inkomst från verksamheten på 834 miljoner till 850 miljoner dollar för detta år, vilket överträffar analytikernas genomsnittliga förväntningar på 760,3 miljoner dollar. Företaget rapporterade också en nettoinkomst på 210 miljoner dollar för 2023, vilket är dess första lönsamma år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Huawei prioriterar tillverkning av AI-chip över Mate 60-telefoner

Huawei planerar att öka tillverkningen av sitt AI-chip, Ascend 910B, på bekostnad av produktionen av sina Mate 60-telefoner i minst en anläggning. Produktionsnivåerna i anläggningen har varit låga, därför planerar företaget nu att prioritera AI-chipet. Efterfrågan på Ascend-chip, som hjälper till att träna AI-modeller, har ökat inom landet. Genom att fördröja produktionen av chip till Mate 60 kan Huawei fokusera på att förbättra antalet användbara och säljbara chip från anläggningen. Kinesiska AI-företag har svårt att få tag på eftertraktade AI-chip som Nvidias H100 efter att USA infört restriktioner för chipexport.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 februari

AI-modell utvecklad för att minska globala ammoniakutsläpp från jordbruket

Ett internationellt forskarteam ledd av Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) har utvecklat en artificiell intelligens (AI) modell för att minska globala ammoniak (NH3) utsläpp från jordbruket. Studien visar att globala NH3-utsläpp från åkermark är lägre än tidigare uppskattat och att optimering av gödselhanteringen kan minska utsläppen med cirka 38%. Forskningen ger viktiga insikter för att uppnå FN:s hållbarhetsmål relaterade till fattigdomsbekämpning, livsmedelssäkerhet och hållbart jordbruk. AI-modellen kan skapa anpassade gödselhanteringsplaner för olika regioner.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 5 februari

OnePlus uppdaterar ColorOS med generativa AI-funktioner för OnePlus 11 och 12 i Kina

OnePlus har börjat rulla ut en uppdatering av ColorOS för de senaste OnePlus 12 och OnePlus 11-modellerna i Kina. Uppdateringen introducerar tre generativa AI-funktioner, inklusive en AI-sammanfattare, ett bildredigeringsverktyg och en artikelsummeringsgenerator. Även om varumärken som Google och Samsung redan har infört generativ AI i sina flaggskeppstelefoner, tog OnePlus initialt en annan inställning med OnePlus 12. Det är dock oklart om OnePlus kommer att utöka de generativa AI-funktionerna till globala versioner av sina flaggskeppsenheter, som använder OxygenOS istället för ColorOS.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 5 februari

Alibaba Cloud presenterar serverlös AI-plattform och integrerar vektormotorteknik i fler produkter

Alibaba Cloud, den digitala teknologi- och intelligensryggraden i Alibaba Group, har presenterat en serverlös version av sin plattform för AI (PAI) - Elastic Algorithm Service (EAS), designad för att erbjuda en kostnadseffektiv lösning för modellimplementering och inferens för både individer och företag. Företaget meddelade också den senaste integrationen av sin vektormotorteknik i fler produkterbjudanden, inklusive dess datawarehouse Hologres, söktjänster Elasticsearch och OpenSearch, under sin första AI & Big Data Summit i Singapore. PAI-EAS-plattformen låter användare utnyttja beräkningsresurser efter behov, vilket eliminerar behovet av att övervaka hanteringen och underhållet av fysiska eller virtuella servrar. Användare kommer endast att faktureras för de beräkningsresurser de använder, vilket resulterar i en 50% minskning av inferenskostnaderna jämfört med den traditionella prismodellen.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 5 februari

AI och teknologi förändrar snabbt matserveringslandskapet i Asien

Teknologi blir snabbt ett avgörande verktyg för det ständigt föränderliga matserveringslandskapet i Asien genom att omvandla kundernas matupplevelse till en futuristisk affär. Aktörer inom matserveringssektorn, särskilt snabbmatsrestauranger (QSR), använder innovativa artificiella intelligensverktyg (AI) för att förbättra kundupplevelser och förbättra operationell effektivitet för att öka deras resultat i en mycket konkurrensutsatt miljö, säger GlobalData. McDonald´s Kina testar till exempel RFID-teknik för att minska den tid som krävs för lagerföring, vilket förbättrar försörjningskedjans kompetens. Yum Kina har lanserat en innovativ app som utnyttjar AI för att ge insiktsfulla rekommendationer till kunder.

Direktlänk Dela Food & Beverage Industry News fördjupade 5 februari

AI och dess inverkan på globala industrier och geopolitik

AI, artificiell intelligens, används flitigt inom olika branscher och har lett till utvecklingen av maskininlärningsmodeller som ChatGPT. ChatGPT, en AI-chattbot, har på kort tid lockat över 100 miljoner aktiva användare. David Nguyen, från University of Minnesota, tror att denna typ av AI kan påverka alla industrier. AI har även påverkat geopolitiken, med länder som USA och Kina som investerar stort i tekniken. Samtidigt finns det oro för dataintegritet och säkerhet, samt potentiella hot mot nationell säkerhet. Både Kina och USA har föreslagit regleringar för att hantera dessa frågor.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 5 februari

Ryssland och Kina samordnar sig om militär användning av AI

Ryssland och Kina har enligt ett uttalande från det ryska utrikesdepartementet kommit överens om att samråda och samordna sig med varandra om militär användning av artificiell intelligens (AI), en teknik som blir en ny front i Pekings rivalitet med Washington. Under samtal i Peking på torsdagen hade tjänstemän från de två länderna en ´detaljerad utbyte av bedömningar´ av användningen av AI-teknik för militära ändamål. De två sidorna kom överens om att intensifiera samordningen inom ramen för gruppen av statliga experter (GGE) av konventionsstaterna om inhumana vapen på dödliga autonoma vapensystem (LAWS), ett FN-stött forum om konventionen om vissa konventionella vapen från 1981.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 4 februari

Kina skickar världens första AI-drivna hypersatellit i omloppsbana

Kina har skickat världens första kommersiella hypersatellit drivet av artificiell intelligens-teknologi i omloppsbana. Satelliten, som heter ´Xingshidai-18´ (Rongpiao), skickades upp av Taiyuan Satellite Launch Center med hjälp av Smart Dragon-3 (SD-3) raket, utanför kusten av Yangjiang-staden i södra Kinas Guangdong-provins. Raketen, som också transporterade Egyptens NExSat-1 satellit, skickades i omloppsbana. ´Xingshidai-18´ satelliten, producerad av Guoxing Aerospace Technology Company, blev den första kommersiella satelliten drivet av artificiell intelligens att skickas i jordens omloppsbana.

Direktlänk Dela Railly News fördjupade 4 februari

Nordkorea gör betydande framsteg inom AI och maskininlärning

Nordkorea gör betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning, enligt en rapport från James Martin Center for Nonproliferation Studies (CNS). Landet använder AI inom ett brett spektrum av tillämpningar, från att hantera covid-19-pandemin till att övervaka kärnreaktorer. Trots internationella sanktioner, är Nordkorea engagerad i att anamma den senaste tekniken. Rapporten lyfter också fram landets samarbete med utländska forskare, inklusive experter från Kina. Sydkoreas underrättelsetjänst är vaksam på Nordkoreas framsteg, särskilt dess användning av AI inom hackningsaktiviteter.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 4 februari

70% av peruanerna litar på produkter och tjänster som använder artificiell intelligens

Peruanerna anammar artificiell intelligens (AI) med större entusiasm och förtroende än resten av världen, med 70% av befolkningen som litar på produkter och tjänster som använder AI. Detta gör Peru till det land med högst förtroende för AI i Latinamerika, och bara Kina, Saudiarabien och Indien har högre siffror globalt. Dessa uppgifter presenterades av Marco Muñoz Carranza, VD för Atomikal. Han påpekade att användning av AI kan förbättra produktiviteten och kundupplevelsen för företag.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 2 februari

Global AI-marknad förväntas öka till 460,89 miljarder dollar 2028

En rapport från ResearchAndMarkets.com visar att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas öka från 150,3 miljarder dollar 2023 till 460,89 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 25,12%. Denna tillväxt drivs av framsteg inom autonoma AI-teknologier och deras ökande användning inom olika branscher. Trots denna starka tillväxt står AI-marknaden inför utmaningar i form av datainskränkningar, vilket påverkar utvecklingen och tillämpningen av AI-lösningar. Rapporten inkluderar även en detaljerad analys av marknaden, inklusive segmentering och konkurrensanalys.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 2 februari

Nvidias medgrundare Huang uppmanar till lokalt bevarande av AI-data

Huang, medgrundare till halvledarutformningsföretaget Nvidia, har under flera månader diskuterat behovet för länder och deras företag att behålla den värdefulla data och intelligens som kan extraheras från AI-system lokalt. Han menar att länder som Kanada, Indien och Frankrike pratar om vikten av att investera i ´suveräna AI-förmågor´. Huang vill nu expandera sin företagskundbas genom att övertyga företag och statliga myndigheter att bygga sin egen AI-infrastruktur. Nvidia, som har blivit Wall Streets favoritsatsning på AI, har lyckats överträffa analytikernas förväntningar under de senaste kvartalen.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 2 februari

Järnvägssektorn genomgår betydande transformation, enligt rapport

Järnvägssektorn genomgår en betydande transformation, med ny teknik och strävan efter hållbarhet som formar framtidens kollektivtrafik, enligt en rapport från det österrikiska forskningsinstitutet TRENDFEEDR. Digitala lösningar som artificiell intelligens och sakernas internet förbättrar effektiviteten och säkerheten i tågresor. Globala järnvägssystemmarknaden förväntas växa från 27,2 miljarder USD 2021 till 42,4 miljarder USD 2031. Tekniska framsteg som passagerarinformationssystem, elektriska tåg, vätgaståg, förvaltning av tågflottor och tågautomatisering är i fokus för branschens utveckling.

Direktlänk Dela Järnvägsnyheter fördjupade 2 februari

Kinesiska forskare presenterar världens första virtuella AI-entitet

Världens första virtuella AI-entitet, kallad ´Lilla flickan´ eller ´Tong Tong´ på kinesiska, har presenterats av Beijing Institute for General Artificial Intelligence (BIGAI). Tong Tong kan självständigt tilldela sig uppgifter, utforska sin miljö, städa rum och rengöra fläckar. Hon har egna känslor och intellekt och kan lära sig autonomt. Enligt BIGAI uppvisar Tong Tong beteende och förmågor som liknar ett tre- eller fyraårigt barn. Tong Tong kan kontinuerligt förbättra sina färdigheter, kunskaper och värderingar genom utforskning och mänsklig interaktion.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 2 februari

Omfattande rapport ger översikt över AI Image Generate System-marknaden

En omfattande rapport ger en fullständig översikt över marknaden för AI Image Generate System, inklusive viktiga marknadstrender och utvecklingar. Rapporten omfattar historiska och prognostiserade data, inklusive efterfrågan, applikationsinformation, prisutveckling och marknadsandelar för de främsta konkurrenterna. Forskningen fokuserar på viktiga regioner som USA, Europeiska unionen, Kina och andra kritiska regioner. Rapporten täcker också effekterna av COVID-19-pandemin och hur företag kan hantera utmaningar och möjligheter i den post-COVID-19-miljön.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 1 februari

ByteDance lanserar AI-utvecklingsplattform liknande OpenAI´s GPTs

ByteDance, det kinesiska företaget som äger TikTok, har lanserat en plattform som liknar OpenAI´s GPTs, vilket möjliggör för användare att anpassa sin ChatGPT AI-bot för specifika uppgifter. Plattformen, kallad Coze, beskrivs som en ´one-stop AI-utvecklingsplattform´ som tillåter användare att ´snabbt skapa en bot utan kodning´. Användare kan dela sin chatbot över andra ByteDance-appar, som företagssamarbetsverktyget Feishu, eller till och med WeChat, Tencent Holdings superapp med mer än 1,3 miljarder användare.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 1 februari

Kina siktar på att bli världsledande inom AI-infrastruktur senast 2027

Kinas industriministerium har i ett nytt policydokument fastställt att landet ska bli en världsledare inom AI-infrastruktur senast 2027. Dokumentet listar flera tekniker som Kina ser som viktiga för att bli en tekniskt avancerad ekonomi i framtiden, inklusive en ´ultrastor ny intelligent beräkningscentral´ för att träna AI-modeller. För att uppnå detta kommer Kina behöva göra flera tekniska genombrott inom utvecklingen av grafikprocessorer, klustrade nätverk med låg latens och teknik för heterogen resurshantering. Utöver AI-infrastruktur vill Kinas industriministerium också uppnå förbättringar inom utvecklingen av humanoida robotar, kvantdatorer, hjärn-datorgränssnitt, 6g och blockkedjeteknik.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 1 februari

AI-iPhone inte att förvänta förrän 2025, enligt analytiker

Enligt analytikern Ming Chi-Kuo från TF International Securities kommer Apple troligen inte att lansera en iPhone med avancerad AI-funktion förrän 2025. Trots att dagens iPhones redan har hårdvaran för AI, tyder Kuo på att Apple inte är redo att lansera en AI-orienterad iPhone ännu. Han baserar sina prognoser på information från leverantörskedjan. Denna fördröjning kan påverka iPhone 16:s försäljning och ekosystemets tillväxt, menar Kuo. Han tror också att iPhone-leveranser kommer att minska med cirka 15% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela Macworld Sweden fördjupade 1 februari

Volkswagen har etablerat en specialiserad affärsenhet och företag, kallad ´AI Lab´. Det kommer att fungera som ett globalt kompetenscenter och inkubator för att identifiera nya produktidéer för Volkswagen Group och koordinera dem internt inom gruppen. Volkswagen Group kommer att samarbeta med tekniksektorn i Europa, Kina och Nordamerika för att maximera innovationspotentialen och hastigheten inom AI-sektorn. Målet är att snabbt utveckla digitala prototyper och överföra dem till VW Group-märken för implementering. Volkswagen siktar på att ta AI-produkter till fordon och fordonsmiljö.

Just Auto fördjupade 31 januari

Inloggningsprocess och prenumeration på nyhetsbrev

En artikel beskriver en inloggningsprocess där användaren kan antingen få en kod skickad till sin e-post för att logga in, eller logga in med ett lösenord. Dessutom erbjuder artikeln användaren att prenumerera på nyhetsbrev som skickas ut varje onsdag och fredag, vilka innehåller de viktigaste nyheterna inom teknik i Kina. Genom att registrera sig godkänner användaren sekretesspolicyn.

Direktlänk Dela TechNode fördjupade 31 januari

AI förstärker ensamhet och ersätter mänskliga relationer

Världshälsoorganisationen (WHO) har förklarat ensamhet som en ´global folkhälsoproblem´. Denna förklaring kommer när globala institutioner omvärderar sina prioriteringar i ljuset av post-COVID-19 verkligheten. Artificiell intelligens (AI) tillför en ny dimension av fantasi och rädsla till människans tillstånd av ensamhet. I Kina har generativ AI (GenAI) verktyg använts för att sörja människor som har gått bort under COVID-19 pandemin. Genom att använda gamla bilder, textmeddelanden, e-post och andra former av skriftlig kommunikation och visuella representationer, har de återupplivat sina nära och kära. Denna process av digital montering av AI och GenAI-teknologier började 2020. Det leddes av en ung kinesisk professionell, Yu Jialin. Det började som hans personliga projekt att sörja sin farfars bortgång. 2022-23 hade han förfinat tekniken till en nivå som tillät tusentals kinesiska medborgare att använda den för att hantera personliga förluster i efterdyningarna av COVID-19. Många värderade ´psykologisk komfort´ av dessa AI-aktiverade avatarer. De fann det ofta lättare att prata med ´digitala människor´ än faktiska människor.

Direktlänk Dela Observer Research Foundation fördjupade 31 januari

USA:s aktiefutures sjunker efter teknikjättars svaga resultat

USA:s aktiefutures sjönk efter att resultat från teknikjättar inte levde upp till Wall Streets höga förväntningar och investerare förberedde sig för Federal Reserves första räntebeslut för året. Kontrakt på Nasdaq 100 sjönk med 1,2%, medan de på S&P 500 drog sig tillbaka 0,5%. Microsoft Corp., Alphabet Inc. och Advanced Micro Devices Inc. sjönk i förhandeln efter att deras uppdateringar inte motsvarade marknadshypen kring tech megacaps och artificiell intelligens som har hjälpt till att driva den senaste rekordställande rallyn i amerikanska aktier. Paramount Global steg med 21% efter att Bloomberg rapporterat att mediamogulen Byron Allen gjorde ett bud på 14,3 miljarder dollar för företaget. Tesla Inc. föll så mycket som 3,4% efter att Elon Musks 55 miljarder dollar stora löneförpackning hos den elektriska biltillverkaren slogs ner av en Delaware-domare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 januari

Volkswagen i samtal med teknikföretag om AI-prototyper

Volkswagen är i samtal med internationella teknikföretag om samarbete för att skapa nya digitala prototyper för produkter och funktioner med användning av artificiell intelligens (AI), meddelade biltillverkaren på onsdag. Företaget har grundat ett nytt ´AI-labb´ för att generera nya produktidéer, inklusive möjliga samarbeten med företag inom tekniksektorn över hela Kina, Nordamerika och Europa. Målet är att generera tidiga prototyper inom områden som AI-optimerade laddningscykler, prediktiva underhållstjänster och röstigenkänning.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 31 januari

Maskininlärning vägleder kolnanoteknologi

Kolnanostrukturer kan bli lättare att designa och syntetisera tack vare en maskininlärningsmetod som förutsäger hur de växer på metallytor. Den nya metoden, utvecklad av forskare vid Tohoku University i Japan och Shanghai Jiao Tong University i Kina, kommer att underlätta utnyttjandet av den unika kemiska mångsidigheten hos kolnanoteknologi. Metoden publicerades i tidskriften Nature Communications. ´Vårt arbete tar upp en avgörande utmaning för att förverkliga potentialen hos kolnanostrukturer i elektronik eller energibearbetande enheter,´ säger Hao Li från Tohoku University-teamet.

Direktlänk Dela Nanowerk fördjupade 31 januari

iFlytek lanserar uppgraderad AI-modell med kapabiliteter jämförbara med OpenAI:s GPT-4

Kinesiska teknikjätten iFlytek presenterade på tisdagen en uppgraderad AI-modell, Xinghuo 3.5, med kapabiliteter nästan lika med OpenAI:s globala topp-AI-modell GPT-4. Enligt Liu Qingfeng, ordförande för iFlytek, gör detta det möjligt för den inhemska industrin att bryta teknik sanktionerna som införts av USA. Den nya Xinghuo 3.5 AI-modellen har språk- och matematikkapabiliteter som överträffar GPT-4, medan dess multi-mode och kodningskapabiliteter är över 90 procent av GPT-4-nivån. iFlytek:s AI-modell används för närvarande av 350 000 utvecklare, varav 220 000 är företag.

Direktlänk Dela Shine.cn fördjupade 30 januari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar 2030

En rapport från ResearchAndMarkets.com betonar den enorma potentialen för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring. Rapporten visar att den globala marknaden, som värderades till 30,9 miljarder dollar 2022, förväntas öka till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 26%. AI-programvarusektorn förväntas växa med 23,9% årligen och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. USA, värderat till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas växa med 25,1% årligen och bli en marknad på 33,3 miljarder dollar 2030, är framträdande marknader. Rapporten identifierar också Japan och Kanada samt Europa, med Tyskland i fokus, som betydande bidragsgivare till sektorns expansion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

Ökad användning av ansiktsigenkänningsteknik möjlig trots EU-lag

Användningen av ansiktsigenkänningsteknik kan öka över hela Europeiska unionen trots försök att reglera den enligt den blockövergripande lagen om artificiell intelligens. I december nådde EU-förhandlare en preliminär överenskommelse om AI-lagen, ett världsledande försök att reglera den framväxande tekniken som innefattar nya regler för användning av biometriska identifieringssystem som ansiktsigenkänning. Men civila organisationer fruktar att det finns kryphål i den planerade lagen. ´De har ställt mycket breda villkor för polisens användning av dessa system. Vad vi fruktar är att detta kommer att ha en legitimerande effekt´, sa Ella Jakubowska från Reclaim Your Face, en koalition som uppmanar till förbud mot biometrisk massövervakning. Den nya förordningen, som väntar på slutgiltigt godkännande av EU-rådet och Europaparlamentet, skulle ställa olika villkor för om ansiktsigenkänningssystem används direkt eller på distans. I båda fallen skulle det vara föremål för rättsligt godkännande och skulle bara vara tillgängligt i specifika sammanhang. Live-användning bör begränsas i tid och rum och bör koncentreras på förebyggande av specifika terroristhot, identifiering av misstänkta för brott som terrorism, människohandel eller kidnappning, eller för att förutse ett terroristattentat. Vid distansanvändning skulle det fokusera på lokalisering av personer dömda för eller misstänkta för att ha begått ett allvarligt brott. EU-länderna kommer att rösta om den slutliga texten i lagen på fredag. Vissa av dem har ännu inte bestämt hur de kommer att rösta, men rädslan för att lagstiftningen skulle kunna falla lindrades på tisdagen efter att Tyskland meddelade att det skulle rösta för. Parlamentet måste sedan godkänna texten.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 30 januari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring att öka från 30,9 miljarder dollar 2022 till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 26%. AI-programvarusegmentet förväntas uppleva en CAGR på 23,9% och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. Samtidigt förväntas AI-hårdvaruframsteg med en robust förväntad CAGR på 25,7% fram till 2030. USA, som för närvarande värderas till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas öka med en CAGR på 25,1%, är marknader av stor betydelse. Rapporten identifierar också andra geografiska områden som bidrar betydligt till sektorns expansion, inklusive Japan och Kanada, med förväntad tillväxt på 23,1% respektive 21% CAGR.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 30 januari

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet. Den kinesiska regeringen har godkänt över 40 AI-modeller under de senaste sex månaderna, enligt lokala medierapporter som Reuters citerar, då teknikföretag försöker ta igen förlorad mark mot amerikanska rivaler som OpenAI. Bland dessa finns 14 nya stora språkmodeller (LLM:er) som godkänts för offentligt bruk bara under den senaste veckan. I täten för detta ´krig´ ligger Baidu, en sökmotorjätte ibland kallad ´Kinas Google´. Företaget har släppt en ChatGPT-rival som heter ´Ernie Bot´ som, efter en skakig start, nu säger att den har över 100 miljoner användare och kan mäta sig med OpenAI:s GPT-4-modell.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 januari

Ammoniak som energibärare kan bli dyrare än kol

Företag inom power-to-x och energiexport ser på Japan och andra länder med låga kolvätehalter som potentiella marknader för ammoniak som energibärare. Ammoniak består av väte och kväve, varav endast 18% är väte, vilket är den del som kan användas som energi. Ammoniak tillverkas idag mestadels med naturgas, vilket resulterar i koldioxidutsläpp. Alternativt kan vätgas tillverkas utan naturgas genom att dela upp vatten i syre och väte med lågkol-el, vilket är dyrare men mer miljövänligt. I Quebec kan detta göras till en kostnad av cirka $800 per ton ammoniak, vilket kan bli dyrare än att bränna kol, vilket Japan gör för det mesta idag. Dessutom är hanteringen av ammoniak dyrare och mer riskfylld än kol. Om Japan väljer att importera ammoniak för att avkarbonisera sin ekonomi, kommer det att bli mindre konkurrenskraftigt på exportmarknaden jämfört med länder som Kina, USA och Europa som övergår till förnybar energi.

Direktlänk Dela CleanTechnica fördjupade 30 januari

Alibaba Cloud presenterar serverlös AI-plattform och integrerar vektormotorteknik i fler produkter

Alibaba Cloud har avslöjat en serverlös version av sin plattform för AI (PAI) - Elastic Algorithm Service (EAS) designad för att erbjuda en kostnadseffektiv lösning för modellimplementering och inferens för både individer och företag. Alibaba Cloud meddelade också den senaste integrationen av dess vektormotorteknik i fler produkterbjudanden, inklusive dess dataförråd Hologres, söktjänster Elasticsearch och OpenSearch. PAI-EAS-plattformen låter användare utnyttja databehandlingsresurser vid behov, vilket eliminerar behovet av att övervaka hanteringen och underhållet av fysiska eller virtuella servrar. Dessutom kommer användarna endast att faktureras för de databehandlingsresurser de använder, vilket resulterar i en 50% minskning av inferenskostnaderna jämfört med den traditionella prissättningsmodellen.

Direktlänk Dela AsiaOne Online fördjupade 30 januari

Ny forskning visar att 42% av stora företag använder AI aktivt

Ny forskning beställd av IBM visar att cirka 42% av de stora organisationer (över 1 000 anställda) som deltog i undersökningen aktivt använder AI i sina verksamheter. Tidiga adoptörer leder vägen, med 59% av de svarande företagen som redan arbetar med AI planerar att öka och påskynda investeringar i tekniken. Pågående utmaningar för AI-adoption i företag kvarstår, inklusive att anställa anställda med rätt kompetens, datakomplexitet och etiska problem fortsätter att hindra företag från att införliva AI-teknik i sina verksamheter.

Direktlänk Dela India Technology News fördjupade 30 januari

USA vill att molntjänstleverantörer identifierar utländska AI-kunder

USA vill att molntjänstleverantörer som Amazon och Microsoft identifierar och aktivt utreder utländska kunder som utvecklar artificiell intelligens (AI) på deras plattformar, som en del av en växande teknikkonflikt mellan Washington och Beijing. Förslaget från Biden-administrationen, som offentliggjordes på måndag, kräver att företagen avslöjar utländska kunders namn och IP-adresser. Om förslaget genomförs, kan Washington använda dessa krav för att kväva en viktig väg genom vilken kinesiska företag kan få tillgång till datacentra och servrar som är avgörande för träning och hosting av AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

USA:s försvarsdepartement planerar att utveckla AI-modell för att förutse metallpriser

USA:s försvarsdepartement planerar att utveckla ett program för att uppskatta priser och förutspå tillgången på nickel, kobolt och andra kritiska mineraler. Programmet är en del av Washingtons bredare ansträngningar att öka USA:s produktion av kritiska mineraler som används i vapentillverkning och energiomställning. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) och U.S. Geological Survey planerar att anställa en eller flera privata entreprenörer för att utveckla en AI-baserad modell som skulle konstruera en metalls ´strukturella pris´ baserat på var och när den produceras, samt arbets-, leverans- och andra kostnader. Programmet, kallat Open Price Exploration for National Security (OPEN), syftar till att öka prisgenomskinligheten för statliga myndigheter och kommersiella enheter.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 29 januari

Kina godkänner årets första sats av stora språkmodeller för AI

Kina har godkänt årets första sats av stora språkmodeller (LLM) - tekniken som används för att träna ChatGPT och liknande tjänster. Totalt 14 LLM och företagsapplikationer har nyligen fått grönt ljus av myndigheterna för kommersiellt bruk. Bland dessa finns smarttelefonjätten Xiaomi, AI-specialisten Beijing Fourth Paradigm Technology Co och teknikföretaget 01.AI, som grundades av riskkapitalisten Lee Kai-fu. Start-up företaget Frontis.AI, som grundades 2021 av den tidigare seniora vicepresidenten för JD.com, Zhou Bowen, fick godkännanden i januari för sina LLM ´Pinshang´ och ´Moxiaoxian´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 29 januari

Kina har godkänt över 40 AI-modeller för allmänt bruk

Kina har hittills godkänt över 40 AI-modeller för allmänt bruk, enligt Kinesiska Securities Times. Landet började kräva att teknikföretag behövde få sina AI-modeller granskade och godkända i augusti 2023. Sedan dess har myndigheterna godkänt fyra omgångar av stora språkmodeller. Den senaste omgången omfattade 14 olika AI-modeller från företag som Xiaomi, 4Paradigm och 01.AI. Baidu meddelade att deras chattbot Ernie Bot redan har över 100 miljoner användare.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 januari

USA kan kräva att molnleverantörer avslöjar utländska kunders information

Ett nytt förslag från Biden-administrationen kan kräva att amerikanska molnleverantörer som Amazon och Microsoft avslöjar utländska kunders namn och IP-adresser. Om förslaget träder i kraft, kan det användas av USA för att begränsa kinesiska företags åtkomst till datacenter och servrar som behövs för att hantera AI-applikationer. Förslaget kommer att vara öppet för kommentarer till den 29 april innan det fastställs.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 januari

Kina godkänner över 40 AI-modeller för offentligt bruk

Kina har godkänt över 40 artificiella intelligens (AI) modeller för offentligt bruk under de första sex månaderna sedan godkännandeprocessen inleddes. Detta är ett försök att komma ikapp USA:s utveckling inom AI. Kinesiska regulatorer godkände totalt 14 stora språkmodeller (LLM) för offentligt bruk förra veckan. Beijing började kräva att teknikföretag skulle få godkännande från regulatorer för att öppna sina LLM för allmänheten i augusti. Kinesiska regulatorer beviljade sedan två ytterligare omgångar av godkännanden i november och december innan ytterligare en omgång godkändes denna månad.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 29 januari

ByteDance och Northwestern Polytechnical University i Kina introducerar StreamVoice, ett verktyg för att skapa ´deepfakes´

StreamVoice är för närvarande otillgängligt för allmänheten, men dess introduktion understryker framstegen inom AI-utveckling. Verktyget underlättar skapandet av ljud- och visuella imitationer av offentliga personer, vanligtvis kallade ´deepfakes´. Noterbara exempel inkluderar användning av AI för att efterlikna rösterna hos president Joe Biden och Taylor Swift. Forskare från ByteDance och Northwestern Polytechnical University i Kina har samarbetat på detta banbrytande initiativ. I en nyligen publicerad artikel betonar forskarna StreamVoices förmåga att ´real-time conversion´ av en användares röst till valfritt alternativ. Trots framgången varnar forskarna för potentiella risker, såsom spridning av desinformation eller telefonbedrägeri.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 28 januari

Indiska företags investeringar i Gen AI förväntas öka med 165%

Indiska företags investeringar i generativ artificiell intelligens (Gen AI) kommer att öka med nästan 165% till 386 miljarder dollar under de närmaste 12 månaderna, enligt en ny forskning publicerad av Infosys Knowledge Institute. Företag i Asien-Stilla havsområdet kommer att nästan tredubbla sina Gen AI-investeringar till 3,4 miljarder dollar 2024. Kina leder regionen med en förväntad investeringsökning på mer än 160% till 2,1 miljarder dollar. Australien och Nya Zeeland följer nära efter Kina. Forskningen baseras på intervjuer med företagsledare och AI-praktiker samt en undersökning av 1 000 respondenter i länder inklusive Australien, Nya Zeeland, Kina, Japan, Indien och Singapore.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 27 januari

APAC-företag förväntas nästan tredubbla investeringar i generativ AI till 3,4 miljarder dollar 2024

Företag i Asien och Stilla havsområdet (APAC) förväntas nästan tredubbla sina investeringar i generativ AI (GenAI) till 3,4 miljarder dollar 2024, enligt en rapport från Infosys Research. Trots att investeringarna ligger efter Nordamerika är APAC:s antagande, effektivitet och tillväxt bland de högsta globalt. Kina leder regionen med en förväntad investeringstillväxt på över 160 procent till 2,1 miljarder dollar. Australien och Nya Zeeland följer nära efter. De största hindren för antagandet i APAC är försiktighet kring ansvarsfull AI, oro för inverkan på ryktet och anställdas beredskap.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 27 januari

Vita husets nya regler kan hämma AI-innovation

Innovation är avgörande för framgång inom teknik, särskilt inom artificiell intelligens (AI). Länder som Kina och Europa tävlar med USA om ledarskapet inom AI. Men nya regler från Vita huset kan hämma innovationen, särskilt från små och medelstora företag. Den 30 oktober utfärdade Vita huset en ´Executive Order on the Safe, Secure, and Trustworthy Development and Use of Artificial Intelligence´, vilket syftar till att utveckla policy för AI. Men det är troligt att endast de stora företagen kommer att ha inflytande över dessa policyrekommendationer. Detta kan hämma, om inte helt stoppa, AI-innovationen.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 27 januari

USA överväger att reglera molntjänster för att begränsa Kinas tillgång till halvledare

Washington är oroade över att kinesiska företag kan få tillgång till samma beräkningskraft som dessa chip genom molnleverantörer som Amazon Web Services, Microsofts Azure och Alphabets Google Cloud. Kommersdepartementet har också undersökt sätt att reglera molnet via exportkontroller, efter omfattande restriktioner som begränsar Kinas tillgång till de kraftfullaste halvledarna. USA:s president Joe Biden instruerade i oktober myndigheten att kräva sådana avslöjanden i ett försök att upptäcka utländska aktörer som kan använda AI för att lansera ´ondskefull cyberaktiverad aktivitet´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 27 januari

Investeringar i generativ AI i Asien-Stillahavsregionen förväntas nästan tredubblas till $3,4 miljarder

Företag över hela Asien-Stillahavsregionen kommer att nästan tredubbla sina investeringar i generativ artificiell intelligens (Gen AI) till 3,4 miljarder dollar 2024, enligt en ny studie från Infosys Knowledge Institute. Kina leder regionen med förväntade investeringar som växer med mer än 160% till 2,1 miljarder dollar. Investeringar i Australien och Nya Zeeland förväntas öka med över 150% till 151 miljoner dollar från 60 miljoner dollar 2024. Företagen i denna region är mer benägna att fokusera på produktutveckling och innehållsgenerering jämfört med andra regioner.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 27 januari

AI förutspår åtta scenarier som kan leda till tredje världskriget

Artificiell intelligens har förutspått skrämmande faktorer som kan utlösa ett apokalyptiskt tredje världskrig. ChatGPT avslöjade åtta skrämmande scenarier som kan tvinga världsledare att föra krig över hela världen, vilket leder till miljontals dödsfall. ChatGPT, som körs på avancerad maskininlärning, förutså åtta olika faktorer som kan få situationen att urarta. Dessa inkluderar territoriella tvister, nationalism och populism, misslyckad diplomati, tekniskt vapenkapplöpning, proxykrig, resursbrist, ekonomiskt kaos och cyberkrigföring.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 27 januari

ByteDance lanserar fyra nya AI-applikationer

ByteDance, moderbolaget till sociala medieplattformen TikTok, har diskret lanserat fyra nya AI-applikationer för användare utanför Kina. Applikationerna - Cici AI, Coze, ChitChop och BagelBell - har tyst lanserats under de senaste tre månaderna och har tillsammans samlat miljontals nedladdningar. Cici AI, ChitChop och Coze används för att skapa och dela personliga chatbotar, medan BagelBell genererar handlingar och texter för fiktiva berättelser. ByteDance har valt att inte utveckla de underliggande stora språkmodellerna, utan förlitar sig på OpenAIs GPT-teknik, som nås via en Microsoft Azure-licens. Tre av apparna hanteras av Spring (SG) Pte. Ltd., ett nyligen etablerat dotterbolag till ByteDance, medan den fjärde appen drivs av Poligon Pte., ett annat ByteDance-dotterbolag. Endast Coze är för närvarande tillgänglig i USA och ingen av apparna är tillgängliga i EU.

Direktlänk Dela Market Realist fördjupade 27 januari

USA föreslår regler för att hindra Kina från att använda amerikansk AI-teknologi

Den amerikanska regeringen föreslår att amerikanska molnföretag ska behöva avgöra om utländska enheter får tillgång till amerikanska datacenter för att träna AI-modeller, enligt USA:s handelssekreterare Gina Raimondo. Denna föreslagna ´känn din kund´-reglering släpptes på fredag för offentlig granskning och kommer att publiceras på måndag. Regeringen är orolig över att Kina utvecklar avancerade AI-system på nationella säkerhetsgrunder och har vidtagit åtgärder för att hindra Peking från att få framstående amerikanska teknologier för att stärka sitt militär.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 27 januari

AI-startupen Sierra nära unicorn-status med ny investering

AI-startupen Sierra, medgrundad av OpenAI:s ordförande Bret Taylor och tidigare Google-chefen Clay Bavor, är på väg att bli en unicorn med en ny investering. Sequoia Capital förväntas leda en finansieringsrunda på 85 miljoner dollar och värdera Sierra till nästan 1 miljard dollar. AI-industrin har lockat betydande uppmärksamhet och kapital från investerare över hela världen, delvis på grund av framgången med OpenAI:s ChatGPT. Sierra har redan fått betydande dragkraft på marknaden trots att de nyligen kommit ur stealth-läge. Taylor gick med i OpenAI:s styrelse efter att företagets VD, Sam Altman, sparkats och återanställts.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 januari

Baidus Ernie-bot överstiger 100 miljoner användare

Baidus Ernie-bot har förbättrats avsevärt jämfört med sin onlineversion och är nu inte underlägsen GPT-4, enligt VD Robin Li. I november lanserade företaget Ernie 4.0 och Ernie Bot för att ´uppfinna om´ sina konsument- och företagsprodukter, samt sina egna operationer, och erbjuda AI-drivna upplevelser. Företaget öppnade också sin Ernie API för molnföretag, så att andra kan bygga applikationer. I slutet av december meddelade Baidu att Ernie-bot hade överstigit 100 miljoner användare bara fyra månader efter att företaget släppte sin chatbot till allmänheten. Samsung och Baidu har samarbetat sedan 2019 för att bygga halvledarkretsar i en ny gjuteritjänst.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 27 januari

Samsung lanserar Galaxy S24 i Kina med Baidus AI-teknik

Samsung har lanserat sin Galaxy S24-serie i Kina, och använder det kinesiska tech-jätten Baidu för att driva dess Galaxy AI-funktioner. Google, vars Gemini-grundmodeller driver Samsungs Galaxy AI-funktioner på västerländska marknader, nämns inte. Istället fokuserade den kinesiska lanseringen på Baidus Ernie, chatboten som lanserades i augusti. AI-översättning, sammanfattning och textformatering finns på den kinesiska versionen av Galaxy S24, liksom realtidsöversättning av samtal och en version av Googles Circle to Search-funktion.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 januari

AI hotar yttrandefriheten

Ny teknologi som artificiell intelligens (AI) hotar yttrandefriheten genom att ge regeringar och teknikföretag möjligheten att censurera uttryck med ökad lätthet, skala och hastighet. AI kan användas för att genomföra ´prior restraint´, en metod för att blockera ett yttrande innan det uttrycks. Denna metod används redan i länder som Kina, men införandet av AI-assistans för att genomföra denna metod skulle kunna kompromissa människors förmåga att omvandla idéer till tal. Storbritanniens nyligen införda Online Safety Act och planer i USA och Europa att använda ´uppladdningsfiltrering´ uppmuntrar sociala medieplattformar att använda AI för att censurera från källan.

Direktlänk Dela Flagler Live fördjupade 26 januari

Italien skapar sin egen version av ChatGPT för att tävla globalt inom AI

Italien går in i den globala kampen om artificiell intelligens med sin egen version av ChatGPT, skapad av iGenius i samarbete med Cineca. Med hjälp av superdatorn Leonardo, den sjätte mest kraftfulla i världen, förbereder sig det nya systemet för att utmana amerikanska och kinesiska jättar som OpenAI´s ChatGPT. Projektet, kallat ´Model Italy´, syftar till att utveckla ett generativt artificiellt intelligensverktyg som ska ge stöd till olika områden, inklusive företag, offentlig förvaltning, sjukvård, finans och nationell säkerhet. ´Italian Model´ planeras att lanseras sommaren 2024.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 25 januari

Ny marknadsstudie publicerad om AIGC inom mediefältet

En nyligen publicerad marknadsstudie om AIGC inom mediefältet ger en översikt över nuvarande marknadsdynamik samt förutsägelser för hur marknaden kommer se ut 2028. Studien delar upp marknaden baserat på intäkter och volym (där det är tillämpligt) samt prisutveckling för att uppskatta storlek och trender. Några av de företag som täcks av studien inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

15 mest avancerade länderna inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) är en teknik som använder datorsystem för att utföra uppgifter som annars kräver mänsklig intelligens. De mest avancerade länderna inom AI enligt OpenAI:s ChatGPT är USA, Kina, Storbritannien, Tyskland, Kanada, Frankrike, Sydkorea, Japan, Indien och Australien. De mest avancerade företagen inom AI är OpenAI, DeepMind och IBM Watson. Microsoft, Alphabet och Amazon leder AI-industrin 2024. Enligt Bank of America förväntas AI nå en global omsättning på $900 miljarder 2026, med en tillväxt på 19% per år. De 15 mest avancerade länderna inom AI baseras på antalet AI-relaterade patent 2020 enligt OECD:s databas.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Europeiska startups får lättare tillgång till AI-superdatorer genom nytt EU-initiativ

Europeiska startup-företag kommer att få lättare tillgång till superdatorer dedikerade till artificiell intelligens (AI) för att hjälpa dem att utveckla allmänna AI-modeller, enligt ett nytt förslag från Europeiska kommissionen. Detta följer ett avtal förra månaden mellan EU-länder och lagstiftare om regler för stora kraftfulla AI-modeller som Microsoft-stödda ChatGPT och Googles Bard. Kommissionen sa att de så kallade AI-fabrikerna kommer att hjälpa AI-startups och forskare att utveckla algoritmer, testa och validera storskaliga AI-modeller och underlätta deras tillgång till AI-dedikerade superdatorer.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 24 januari

Nordkorea utvecklar AI och maskininlärning för allt från COVID-19 till kärnreaktorsäkerhet

Enligt en ny studie utvecklar Nordkorea artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för allt från att svara på COVID-19 och skydda kärnreaktorer till krigsspelssimuleringar och statlig övervakning. Internationella sanktioner kan ha hindrat Nordkoreas försök att säkra AI-hårdvara, men landet verkar sträva efter den senaste tekniken, skriver studieförfattaren Hyuk Kim. Nordkoreas AI-forskare har samarbetat med utländska forskare, inklusive i Kina. Seoul:s spionorgan har upptäckt tecken på att Nordkoreas hackare har använt generativ AI för att söka efter mål och teknik som behövs för hacking.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 24 januari

Nordkorea utvecklar AI för allt från COVID-19-svar till kärnsäkerhet

Enligt en ny studie utvecklar Nordkorea artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för allt från att svara på COVID-19 och säkra kärnreaktorer till krigsspelssimuleringar och regeringens övervakning. Internationella sanktioner kan ha hindrat Nordkoreas försök att säkra AI-hårdvara, men landet verkar sträva efter den senaste tekniken, skriver studiens författare Hyuk Kim. Nordkorea har använt AI för att skapa en modell för att utvärdera korrekt maskanvändning och prioritera kliniska symtomindikatorer för infektion under COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 24 januari

Domedagsklockan visar 90 sekunder till midnatt för andra året i rad

Enligt Bulletin of Atomic Scientists, en vetenskapsinriktad påverkansgrupp, närmar sig jorden för andra året i rad apokalypsen. Gruppen hänvisar till sin berömda ´Domedagsklocka´ som visar 90 sekunder till midnatt. I sin årliga utvärdering av hur nära mänskligheten är från att upphöra, nämner de kärnvapenhotet i Rysslands krig mot Ukraina, attacken i Israel den 7 oktober och kriget i Gaza, försämrade klimatrelaterade katastrofer och faran med generativ artificiell intelligens. Gruppen menar att klockan kan vridas tillbaka om ledare och nationer samarbetar, särskilt mäktiga länder som har kapacitet att göra det, inklusive USA, Kina och Ryssland.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 24 januari

´AI-bubblan´ kommer att spricka, enligt hedgefondgrundarna som förutspådde Wirecards fall

Neil Campling och Toby Clothier, grundare av Chameleon Global Capital Management, tror att ´AI-bubblan´ kommer att spricka. De två analytikerna, som förutspådde Wirecards fall, lanserade sin hedgefond förra året med målet att hitta företag med ´luktar illa´, precis som de gjorde med Wirecard. De tror att AI-tekniken är överhypad och jämför den nuvarande entusiasmen med dot-com-bubblan. De planerar att skapa en ´short AI´-korg i sin fond när företag börjar erkänna att det är svårt att implementera AI för att öka sina vinster. De har även länge riktat in sig på Tesla, som de anser vara ´värderat på ett helt galet sätt´. Samtidigt har de blivit positiva till den brittiska marknaden, som de jämför med den japanska marknadens nyliga popularitet efter år av försummelse.

Direktlänk Dela City A.M. fördjupade 23 januari

Nordkorea utvecklar AI för allt från COVID-19-svar till kärnreaktorsskydd

Enligt en ny studie utvecklar Nordkorea artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för allt från att svara på COVID-19 och skydda kärnreaktorer till krigsspelssimuleringar och regeringens övervakning. Internationella sanktioner kan ha hindrat Nordkoreas försök att säkra AI-hårdvara, men det verkar som att landet förföljer den senaste tekniken. Nordkorea har etablerat Artificial Intelligence Research Institute 2013 och under de senaste åren har flera företag marknadsfört kommersiella produkter med AI. Under COVID-19-pandemin använde Nordkorea AI för att skapa en modell för att utvärdera korrekt maskanvändning och prioritera kliniska symptomindikatorer för infektion.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 23 januari

AI kan för närvarande inte ersätta majoriteten av jobben på ett kostnadseffektivt sätt, enligt MIT-studie

Enligt en studie av Massachusetts Institute of Technology (MIT) kan artificiell intelligens (AI) för närvarande inte ersätta majoriteten av jobben på ett kostnadseffektivt sätt. Forskarna undersökte kostnadsattraktiviteten att automatisera olika uppgifter i USA, med fokus på jobb där datorseende används, till exempel lärare och fastighetsvärderare. De fann att endast 23% av arbetarna, mätt i dollarlöner, effektivt kunde ersättas. I andra fall gjorde människor jobbet mer ekonomiskt eftersom AI-assisterat visuellt igenkänning är dyrt att installera och driva. Studien finansierades av MIT-IBM Watson AI Lab.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 23 januari

AI kan inte ersätta majoriteten av jobben kostnadseffektivt, enligt MIT-studie

Enligt en studie från Massachusetts Institute of Technology (MIT) kan artificiell intelligens (AI) för närvarande inte ersätta majoriteten av jobben på ett kostnadseffektivt sätt. Forskarna modellerade kostnadsattraktiviteten för att automatisera olika uppgifter i USA, med fokus på jobb där datorvision används, till exempel lärare och fastighetsvärderare. De fann att endast 23% av arbetarna, mätt i dollarlöner, effektivt kunde ersättas. I andra fall gjorde människor jobbet mer ekonomiskt eftersom AI-assisterad visuell igenkänning är dyr att installera och använda. Studien finansierades av MIT-IBM Watson AI Lab och använde onlineundersökningar för att samla in data om cirka 1 000 visuellt assisterade uppgifter inom 800 yrken.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 januari

AI omformar den globala ekonomin: hinder och utsikter framåt

Artificiell intelligens (AI) håller på att omforma den globala ekonomin. AI kan öka produktiviteten och skapa ekonomisk tillväxt, men det finns oro för jobbomplacering, särskilt inom sektorer med rutinuppgifter mottagliga för automatisering. Studier uppskattar att mellan 40% och 60% av befintliga jobb riskerar att automatiseras till viss del. AI förväntas dock skapa nya möjligheter inom sektorer som hälso- och sjukvård, miljöhantering och personlig utbildning. För att dra full nytta av AI krävs betydande investeringar i infrastruktur, dataskydd och etiska överväganden. Utvecklingen och tillämpningen av AI är inte jämnt fördelad över hela världen, vilket kan förvärra den globala ojämlikheten.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 22 januari

Sam Altman söker investeringar för att utveckla ett nätverk av processorfabriker

Sam Altman, skapare av ChatGPT och ledare för OpenAI, söker investeringar för att utveckla ett nätverk av processorfabriker. Semiconduktorer har blivit en väsentlig komponent i vårt dagliga liv, vilket har lett till en kamp om kontrollen över chipteknologi. Altman vill minska beroendet av TSMC, som dominerar nästan alla avancerade processorer. Genom att tillverka sina egna processorer skulle Altman kunna göra sina investeringar i ChatGPT och andra produkter mer lönsamma. Altman söker stöd från investerings- och riskkapitalföretag för att utveckla halvledarfabriker. Projektet är fortfarande i undersökningsfasen.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 22 januari

OpenAI ändrar regler för militär användning av AI

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har diskret ändrat sina regler och tagit bort ett förbud mot att använda chatboten och dess andra AI-verktyg för militära ändamål. Detta innebär att företaget nu samarbetar med USA:s försvarsdepartement. Regeländringen skedde efter onsdagen förra veckan och tog bort en mening som sa att företaget inte skulle tillåta användning av modeller för ´verksamhet som har hög risk för fysisk skada, inklusive: vapenutveckling, militär och krigföring.´ En talesperson för OpenAI berättade att företaget, som förhandlar om att höja pengar till en värdering av 100 miljarder dollar, arbetar med försvarsdepartementet på cybersäkerhetsverktyg byggda för att skydda öppen källkodsprogramvara.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 22 januari

OpenAI ändrar regler för att tillåta militär användning av AI-verktyg

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har diskret ändrat sina regler och hävt ett förbud mot att använda chatboten och dess andra AI-verktyg för militära ändamål. Detta kommer efter att företaget redan samarbetar med försvarsdepartementet. Regeländringen, som kom efter onsdagen förra veckan, tog bort en mening som sa att företaget inte skulle tillåta användning av modeller för ´verksamheter som innebär en hög risk för fysisk skada, inklusive: vapenutveckling, militär och krigföring´. En talesperson för OpenAI berättade att företaget, som förhandlar om att höja 100 miljarder dollar, arbetar med försvarsdepartementet på cybersäkerhetsverktyg för att skydda öppen källkodsprogramvara.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 22 januari

AI-verktyg förutspår tillväxt för Tesla och NIO Inc. 2024

Elbilssektorn har haft en utmanande start på 2024, med aktier som upplever en betydande försäljning, delvis påverkad av den bredare marknadstrenden. I detta sammanhang har OpenAI:s generativa AI-verktyg, ChatGPT, använts för att ge insikter i två elbilsaktier som sannolikt kommer att skjuta i höjden 2024. Verktyget identifierade Tesla och NIO Inc. som lovande aktier. Tesla, drivet av marknadsdominans, innovation, global expansion och framgång inom energisektorn, förväntas växa. NIO Inc., som har etablerat sig på den omfattande kinesiska elbilsmarknaden, förväntas också växa.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 22 januari

Nvidias medgrundare besöker Kina för första gången på fyra år

Nvidia Corp:s medgrundare Jensen Huang har nyligen besökt företagets kontor i Shenzhen, Shanghai och Peking, i sin första resa till Kina på fyra år. Besöket sammanföll med ökade bekymmer om Beijings förmåga att kringgå amerikanska chiprestriktioner. Huang har varnat för att en eskalering av sanktioner som syftar till att stoppa flödet av AI-träningschip kan driva kinesiska företag att utveckla sina egna alternativ, vilket kan skada amerikanska teknikledare på lång sikt. Nvidia har mer än tredubblat sitt marknadsvärde 2023, tack vare sin centrala roll i AI-utveckling.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 januari

AI-teknik för att återställa gamla foton utvecklad av Hotpot

Hotpot, ett företag som ägnar sig åt att förenkla grafisk design och bildredigering, har utvecklat en AI-teknologi som kan återställa gamla och skadade foton. Tekniken, som kan testas direkt från AI Picture Restorer, erbjuder imponerande resultat och kan förbättra bilder genom att ta bort repor, förbättra ansikten och förbättra färgdefinitionen. Tjänsten fungerar med både svartvita och färgbilder och stöder för närvarande bilder med en maximal upplösning på 1280x1280. Hotpot hävdar att vad som tidigare krävde timmar av utbildade proffs nu kan åstadkommas på sekunder.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 21 januari

Marknaden för rekommendationsalgoritmer för maskininlärning förväntas växa kraftigt

Marknaden för rekommendationsalgoritmer för maskininlärning är inställd för betydande tillväxt de kommande åren, drivet av flera nyckelstrategier och faktorer. Marknadsaktörer fokuserar alltmer på produktinnovation och utveckling för att möta utvecklande konsumentkrav och preferenser. Expansion till tillväxtmarknader och strategiska partnerskap eller samarbeten är också centrala strategier för marknadstillväxt. Dessutom spelar investeringar i forskning och utveckling för att förbättra tekniska framsteg och förbättra produktkvaliteten en avgörande roll. Framtiden för marknaden ser lovande ut på grund av ökad digitalisering och integration av avancerade teknologier.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 21 januari

Maskininlärning inom läkemedelsmarknaden ser betydande tillväxt

Maskininlärning inom läkemedelsmarknaden har sett betydande tillväxt och utveckling på senare år, och utökar sitt område över olika sektorer. Med en stark marknadsandel har denna industri sett en ökning i efterfrågan tack vare tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Maskininlärning inom läkemedelsmarknaden är mycket konkurrenskraftig med många spelare, från etablerade företag till smidiga startups, som kämpar om marknadsdominans genom innovation, kvalitet och kundcentrerade tillvägagångssätt. Partnerskap, fusioner och förvärv formar också landskapet, påverkar marknadsdynamiken och ändrar den konkurrenskraftiga balansen.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 21 januari

AI-teknik lovar stor tillväxt för teknikaktier 2024

År 2023 har passerat och lämnat tekniksektorn på aktiemarknaden surrande med löftet om AI-teknik. Vissa aktier har skjutit i höjden till följd av AI-baserade förändringar, men några lämnades efter. Tre av de bästa teknikexperterna delar sina mest prisvärda AI-spel på marknaden. Deras val är Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM 1,03%), Amazon (AMZN 1,20%) och Applied Materials (AMAT 4,74%). Alla tre handlas betydligt under sina högsta noteringar från 2021 och är redo för en återkomst 2024 och framåt. Taiwan Semiconductor har börjat bygga flera nya tillverkningsanläggningar i platser som Arizona, Japan och Kina, som planeras öppna mellan 2024 och 2026. Amazons aktie handlas för cirka 28 gånger Wall Street-analytikernas förväntningar på 2024 års fria kassaflöde. Applied Materials är bara cirka 10% under sina högsta noteringar från slutet av 2021, men förvänta dig att denna stjärna inom halvledare bryter det motståndsnivån och till slut rör sig högre.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 januari

TikTok testar AI Song, en funktion för att generera låttexter

TikTok testar en funktion kallad ´AI Song´ som använder en stor språkmodell för att generera låttexter baserat på textinmatning. Verktyget genererar inte musik, utan snarare texter, med hjälp av en LLM kallad BLOOM. BLOOM utvecklades och släpptes av hundratals forskare runt om i världen, och tränades med hjälp av den franska superdatorn Jean Zay. Testet följer efter TikToks lansering av en gratis musikproduktionsapp kallad Ripple förra året. Ripple låter användare sjunga eller nynna en melodi direkt in i appen, och Ripple kommer sedan att utöka melodin genom att generera ett instrumentalt ackompanjemang i en mängd olika genrer.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 21 januari

Teknologer tar teologernas plats i AI-eran

Arash Gilan, VD för marknadsföringsbyrån Viva och författare till boken ´I Love AI´, uppmanar kristna tänkare att stiga fram och förena andlighet och teknologi i AI-eran. Gilan betonar att teknologin ställer existentiella frågor på sin spets och att det finns ett stort behov av röster som kan brobygga mellan tro och teknik. Han lyfter fram den franske jesuitprästen Pierre Teilhard de Chardin, vars tankar om teknologi och andlighet var före sin tid, som ett exempel.

Direktlänk Dela Dagen fördjupade 21 januari

Samsung avslöjar nya Galaxy S24-serien, kan börja ta betalt för AI-funktioner

Samsung har avtäckt sin nya Galaxy S24-serie, inklusive S24 Ultra, S24 Plus och S24, vid sitt Unpacked-event. Telefonerna har en ny och elegant design, smarta funktioner och Galaxy AI, en AI-driven upplevelse designad för att förbättra intelligensen och effektivisera den mobila användarupplevelsen. Galaxy AI-upplevelsen är för närvarande gratis på dessa telefoner och det finns planer på att leverera den till äldre modeller, men Samsung kan komma att ta betalt för denna tjänst i framtiden. Enligt en rapport från Android Central, kommer Galaxy AI vara tillgängligt gratis på stödda enheter fram till slutet av 2025.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 20 januari

Kina publicerar nya riktlinjer för användning av generativ AI i vetenskaplig forskning

Kinas vetenskaps- och teknikdepartement har publicerat nya riktlinjer för användning av generativ AI i vetenskaplig forskning för att förbättra vetenskaplig integritet och minska forskningsmissbruk. Riktlinjerna, som är specifikt inriktade på vetenskaplig forskning, kräver att forskare tydligt märker AI-genererat innehåll i sitt arbete och beskriver genereringsprocessen för att säkerställa innehållets noggrannhet och skydda andras immateriella rättigheter. Allt innehåll som märkts som genererat av AI bör inte behandlas som originallitteratur, och om andra författare vill citera detta innehåll bör en förklaring ges.

Direktlänk Dela University World News fördjupade 20 januari

Ny amerikansk lag kan begränsa komiker och parodier

En ny amerikansk lagförslag, som stöds av både Demokrater och Republikaner, syftar till att begränsa artificiell intelligens, men kan få farliga konsekvenser. Lagförslaget, kallat No Artificial Intelligence Fake Replicas And Unauthorized Duplications (No AI FRAUD) Act, är tänkt att skydda individers rättigheter, men kan också försvåra för komiker och parodier. Om lagen genomförs kan det bli olagligt att härma eller imitera någon annan, vilket skulle påverka program som South Park och Saturday Night Live. Lagförslaget skulle också kunna begränsa yttrandefriheten och konstnärligt uttryck.

Direktlänk Dela Outkick Media fördjupade 19 januari

2024 års World Economic Forum i Davos, Schweiz, avslutades på fredagen. Diskussionerna återspeglade ämnen som är aktuella i företagsvärlden, från AI:s möjligheter och risker till de politiska risker som skymmer världsekonomin. Experter förutser ingen amerikansk recession 2024. Mellanösternkrisen diskuterades förvånansvärt lite. Förra året dominerades Davos av diskussioner om kryptovalutor, men i år var AI i fokus. Sam Altman, VD för OpenAI, uttryckte en optimistisk syn på AI. Kinas premiärminister Li Qiang meddelade att Kinas BNP ökade med 5,2% 2023. Trots Davos popularitet noterade deltagare att stadens infrastruktur knappt kan hantera konferensen längre.

Consumer News and Business Channel fördjupade 19 januari

Enkel teknik för att försvara ChatGPT mot cyberattacker

Stora språkmodeller (LLM), djupinlärningsbaserade modeller utbildade för att generera, sammanfatta, översätta och bearbeta skrivna texter, har fått betydande uppmärksamhet efter lanseringen av Open AI:s konversationsplattform ChatGPT. Forskare från Hongkong University of Science and Technology, University of Science and Technology of China, Tsinghua University och Microsoft Research Asia har nyligen genomfört en studie som undersöker den potentiella inverkan av dessa attacker och tekniker som kan skydda modeller mot dem. De introducerar en ny psykologiinspirerad teknik som kan hjälpa till att skydda ChatGPT och liknande LLM-baserade konversationsplattformar från cyberattacker.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 19 januari

GenAI-baserade verktyg förväntas skriva 70% av mjukvarutester till 2028, enligt IDC-rapport

Enligt en rapport från IDC förutspår man att verktyg baserade på GenAI kommer att kunna skriva 70% av mjukvarutesterna till 2028, vilket minskar behovet av manuell testning. Detta resulterar i förbättringar av testtäckning, mjukvaruansändbarhet och kodkvalitet. Forskning från IDC visar att de främsta områdena för att utnyttja AI/ML med testning inkluderar att prioritera tester, upptäcka den underliggande orsaken till misslyckade tester, skapa testfall och självläkande och testprocedurer. GenAI för testautomatisering blir allt mer populär bland företag i APEJ-regionen. Detta innebär att man använder AI-algoritmer för att generera och hantera testskript, vilket möjliggör effektivare och anpassningsbara testprocedurer.

Direktlänk Dela TelecomTV fördjupade 19 januari

AI hotar yttrandefriheten genom att undergräva lagliga skydd

Hoten från artificiell intelligens (AI) går ofta obemärkt förbi i medierna, men en allvarlig fara är dess sannolika inverkan på yttrandefriheten. Varje gång en ny kommunikationsteknik sveper genom samhället störs balansen mellan social stabilitet och individuell frihet. AI ger regeringar och teknikföretag möjlighet att censurera yttranden med ökande lätthet, i stor skala och snabbt. Detta är ett allvarligt problem som utforskas i en ny bok, ´The Future of Language´. Lagstiftning som uppmuntrar till innehållsreglering genom automation riskerar att äventyra hela institutionen för yttrandefrihet.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 19 januari

Dag tre av Världsekonomiskt forum i Davos fokuserar på geopolitiska spänningar och AI

Under den tredje dagen av Världsekonomiskt forum i Davos diskuterades geopolitiska spänningar och artificiell intelligens (AI). Sam Altman från OpenAI försäkrade att AI inte kommer att ersätta mänsklig omsorg om varandra. Indien diskuterade med stora företag och investerare, medan landets centralbankschef avfärdade diskussioner om räntesänkningar som för tidiga. En studie från WEF visade att Indien är ett av de mest betydande länderna för att husera en blomstrande klunga av fintech-huvudkontor. LinkedIn meddelade att de är intresserade av att fortsätta sina investeringar i Indien. Indiska järnvägar planerar att ingå ett samförståndsavtal med den schweiziska järnvägen för att lära sig av deras bästa praxis och procedurer.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 19 januari

Maskininlärning revolutionerar läkemedelsindustrin med förväntad tillväxt på 37,9% 2024-2030

Maskininlärning i läkemedelsindustrin upplever betydande tillväxt då läkemedelsföretag anammar maskininlärningsapplikationer för att effektivisera läkemedelsupptäckt, kliniska prövningar och dataanalys. Maskininlärning gör det möjligt att analysera stora datamängder, identifiera mönster och insikter som kan påskynda forsknings- och utvecklingsprocesser. Marknadstillväxten drivs av den ökande komplexiteten i läkemedelsforskning, behovet av personlig medicin och önskan att snabba upp läkemedelsutvecklingens tidslinjer. Den globala maskininlärningsmarknaden inom läkemedelsindustrin förväntas växa med en CAGR på 37,9% under perioden 2024-2030.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 januari

Adobe släpper Generative Fill ur beta, kommer att finnas tillgängligt för alla Photoshop-användare 2023

Generative Fill är inte längre i betaversion. Om du stöter på några av problemen som beskrivs i den här artikeln, uppdatera din kopia av Photoshop till den senaste produktionsversionen. Adobe stöder inte längre dessa äldre betaversioner. Generative Fill är en del av den nya Adobe Photoshop-funktionen som kommer som ett resultat av Adobes Firefly och Sensei AI-insatser. Företaget har släppt en betaversion av Photoshop med den nya funktionen som är tillgänglig för alla med en Creative Cloud-prenumeration som laddar ner från betakanalen. Generative Fill kommer att vara tillgängligt för alla Photoshop-kunder under andra halvåret 2023.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 18 januari

Nvidia-aktien riskerar volatilitet, CGI Inc. kan vara ett säkrare AI-alternativ

Nvidias aktie är högt värderad och kan möta volatilitet 2024. Nvidia har varit en stark aktör inom artificiell intelligens (AI), men nya konkurrenter som Advanced Micro Devices kan utmana dess marknadsandel. Exportrestriktioner till Kina och Mellanöstern kan påverka mer än 20% av Nvidias AI-acceleratorförsäljning. Investerare som är oroliga för riskerna med Nvidia kan istället överväga CGI Inc., ett teknikkonsultföretag som förväntas se stadig tillväxt inom AI 2024. CGI planerar att investera $1 miljard för att utveckla sina AI-erbjudanden de närmaste tre åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool Canada fördjupade 18 januari

Fokus på fel frågor om AI, enligt australiensk expert

Enligt en interimsrapport om ´ansvarsfull AI´ bör vi fokusera mer på koncentrationen av makt inom AI-industrin, snarare än på AI:et självt, säger Anton van den Hengel, professor i maskininlärning och direktör för Australian Institute for Machine Learning (AIML). Han menar att den verkliga risken inte är teknologin i sig, utan hur den används. Rapporten föreslår bland annat märkning av AI-genererat innehåll och granskning av AI-system. Men van den Hengel påpekar att den verkliga frågan är det fåtal företag, främst i USA, som kontrollerar industrin. Han föreslår att regeringar bör investera mer i att bygga AI-kapacitet i Australien.

Direktlänk Dela Cosmos Magazine fördjupade 17 januari

OpenAI samarbetar med Pentagon på mjukvaruprojekt

OpenAI har meddelat ett samarbete med Pentagon i olika mjukvaruprojekt, med fokus på cybersäkerhetskapaciteter. Detta markerar en betydande avvikelse från företagets tidigare hållning. Anna Makanju, företagets vice VD för globala frågor, avslöjade detta på World Economic Forum och tillade att OpenAI är aktivt engagerat med USA:s försvarsdepartement i fråga om öppen källkodsprogramvara för cybersäkerhet. Trots denna förändring betonade hon att OpenAI fortsätter att vara emot utveckling av vapen. Företaget har nyligen dragit till sig uppmärksamhet när det tog bort språk från sin användarpolicy som tidigare förbjöd användning av dess AI i ´militära och krigförings´ applikationer. Makanju förklarade att denna ändring var en del av en bredare uppdatering för att anpassa sig till utvecklande användningsfall för ChatGPT och andra verktyg. Dessutom är OpenAI i preliminära diskussioner med den amerikanska regeringen om utveckling av verktyg för att hantera det akuta problemet med veteraner som begår självmord.

Direktlänk Dela The Deep Dive fördjupade 17 januari

Organiserad brottslighet i Sydostasien förändras genom teknik

Organiserad brottslighet i Sydostasien har genomgått en snabb och betydande förändring de senaste åren, särskilt med användning av avancerad teknik som blockchain och artificiell intelligens (AI). Enligt en ny rapport från FN:s kontor för droger och brott har användningen av krypto- och AI-teknik lett till en revolution inom den regionala underjordiska banksektorn, vilket möjliggör rörelse och tvättning av stora volymer av statligt stödda fiat- och kryptovalutor. Onlinekasinon, cyberbedrägerier och olagliga eller underreglerade kryptovalutaväxlingar har bidragit till utvidgningen av regionens illegala ekonomi. AI används även i bedrägerier, där tekniken kan skapa bilder och röster som är nästan omöjliga att skilja från verkliga, vilket möjliggör framgångsrika sociala ingenjörssvindlerier.

Direktlänk Dela The Debrief fördjupade 17 januari

AI-genererade konstverk kan åtnjuta upphovsrättsskydd, säger kinesisk domare

En kinesisk domare, Zhu Ge, har kommenterat ett beslut av en kinesisk domstol förra året att ett konstverk skapat med generativ AI bör åtnjuta upphovsrättsskydd. Verket i fråga skapades med Stability AIs text-till-bildverktyg Stable Diffusion. Zhu Ge sa under en föreläsning förra veckan att beslutet syftade till att uppmuntra människor att använda AI-verktyg som en del av den kreativa processen. I USA har det sagts att AI-assisterade verk - där mänskliga skapare använder AI-verktyg som en del av sin kreativa process - troligen kan registreras.

Direktlänk Dela Complete Music Update fördjupade 17 januari

Pumpad hydroenergi är det enda verkliga alternativet för gravitationslagring

Artikeln diskuterar olika tekniker för energilagring med hjälp av gravitation, och konstaterar att pumpad hydroenergi är det enda verkliga alternativet. Författaren förklarar att andra tekniker, som att använda betongblock, hissar och järnvägssystem, inte är praktiska eller effektiva på grund av fysikens lagar. Pumpad hydroenergi, å andra sidan, utnyttjar befintliga geografiska funktioner för att skapa stora höjdskillnader och använder vatten, en billig och lätt pumpad vätska, för att lagra energi. Författaren avfärdar också idéer som att använda kontorsbyggnadshissar eller gruvor för energilagring som orealistiska.

Direktlänk Dela CleanTechnica fördjupade 17 januari

OpenAI förbjuder användning av AI i Indiens valkampanj och inför verktyg för att bekämpa falska nyheter

San Francisco-baserade OpenAI, grundat 2015 av bland andra Elon Musk och Altman, har meddelat att artificiell intelligens inte kan användas i Indiens Lok Sabha-valkampanj. OpenAI kommer att införa verktyg för att stoppa falska videor, bilder och falska nyheter. Två stora förändringar kommer att genomföras: Informationslänkar kommer att bifogas i ChatGPT och verktyg kommer att införas för att identifiera bilder skapade av AI. OpenAI har också diskuterat användning av innehåll från flera medieorganisationer, inklusive CNN, Fox News, Time och Bloomberg.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 16 januari

Ny sensorteknik och fordonsteknologi presenterad på CES 2024

CES 2024 har presenterat en rad nya sensortekniker och förbättringar inom befintlig teknik. Två företag, Neural Propulsion Systems och Provizio, visade upp lösningar som fungerar som glasögon för din bil, vilket förbättrar synen från 20/20 till 20/10 genom att dubbla en sensors räckvidd. Ambarella visade upp en helt autonom bil som behöver förbättringar i acceleration och bromsning. Frågan om det är bättre för en OEM att utveckla all programvara internt eller köpa den från leverantörer diskuterades också. En reglering som kan dämpa över-the-air-uppdaterade funktioner avslöjades också.

Direktlänk Dela Motor Trend fördjupade 16 januari

Globala ledare samlas för Världsekonomiskt forums årliga möte i Davos

Tusentals globala ledare har än en gång samlats i Davos, Schweiz, för Världsekonomiskt forums årliga möte. Temat för årets evenemang är ´återuppbygga förtroendet´. Men det finns de offentliga mötena och sedan de verkliga bakom stängda dörrar som deltagarna pratar mest om. Dessa inkluderar diskussioner om USA-Kina spänningar, kriget i Gaza, artificiell intelligens och Ukrainas framtid. Topputtjänstemän från USA, inklusive utrikesminister Antony Blinken och nationella säkerhetsrådgivaren Jake Sullivan, är inställda på att framträda på huvudscenen. Men det finns mycket spekulationer om vem de träffar bakom kulisserna.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 16 januari

Kinas premiärminister uppmanar till ´röd linje´ i AI-utveckling

Kinas premiärminister Li Qiang uttalade sig under Världsekonomiskt Forum i Davos och betonade behovet av en ´röd linje´ i utvecklingen av artificiell intelligens (AI) för att tekniken ska gagna samhället. Han uppmanade till ´god förvaltning´ av teknikutveckling och uppmanade världen att samarbeta utan ´lägerbaserad uppdelning eller antagonism´. Li Qiang sade också att tekniken bör vara inkluderande och gagna inte bara en liten grupp, men en stor del av mänskligheten. Han tillade: ´Det är viktigt att vi arbetar tillsammans och samordnar med varandra.´

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 16 januari

Generativ AI förväntas öka produktiviteten och vinsterna, säger VD:ar i PwC-studie

Enligt en ny studie av konsultföretaget PwC förväntar sig 68% av de amerikanska VD:arna att generativ AI kommer att öka mängden arbete som anställda kan utföra under de närmaste 12 månaderna. Globalt sätter 64% av VD:arna samma förväntningar på AI. Ungefär hälften av de amerikanska VD:arna förväntar sig att tekniken kommer att hjälpa dem att bli mer produktiva i sitt eget arbete. PwC tillägger att 2024 formar sig till att bli året för ´företagsmodellens återuppfinning´. AI kan bidra med upp till $15,7 biljoner till den globala ekonomin 2030, mer än det nuvarande utflödet av Kina och Indien tillsammans.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 januari

Kommer artificiell intelligens att ersätta ditt jobb? Chockerande rapport avslöjar sanningen

Enligt en rapport från Internationella valutafonden (IMF) riskerar tre av fem arbetare att ersättas av artificiell intelligens (AI) i nära framtid, vilket väcker oro för AI-teknologins inverkan på den globala arbetskraften. Rapporten pekar på att AI kan påverka cirka 40% av jobben globalt, med mer avancerade ekonomier som Storbritannien som står inför risken att tre av fem arbetare får sina jobb ersatta av AI. En separat studie av PricewaterhouseCoopers (PwC) visade att Storbritannien leder AI-revolutionen, vilket gör att brittiska arbetare troligen kommer att drabbas mest av jobbförskjutningar relaterade till AI.

Direktlänk Dela Central Recorder fördjupade 16 januari

Varning för att artificiell intelligens kan ersätta 60% av arbeten

En ny rapport från Internationella Valutafonden (IMF) varnar för att artificiell intelligens (AI) kan påverka tre av fem arbetare genom att ersätta deras jobb. Rapporten varnar för lägre löner och minskade anställningar, och i extrema fall kan vissa jobb försvinna. En separat studie från PwC visar att brittiska företagsledare ligger i framkant av AI-revolutionen, och använder tekniken i snabbare takt än sina amerikanska, kinesiska och europeiska konkurrenter. Detta kan innebära att brittiska arbetare påverkas mer av AI. IMF tror att när företag börjar använda AI kommer cirka två av fem jobb världen över att påverkas, med siffran stigande till tre av fem i avancerade ekonomier som Storbritannien.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 15 januari

Globala spänningar och AI dominera Davos-mötet

Ökande geopolitiska spänningar som kan skada den redan skakiga globala ekonomin har dominerat inledningen av världens affärs- och politiska elitmöte i Davos, Schweiz. Potentiella hotpunkter - Ukraina, Mellanöstern och Taiwan - hotar att överskugga Världsekonomiska forumets (WEF) möte. En studie av globala företagsledare visade att brittiska VD:ar omfamnar generativ artificiell intelligens snabbare än sina kollegor i andra länder. Frankrikes Emmanuel Macron, Ukrainas Volodymyr Zelenskiy och Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen är alla planerade att tala vid WEF denna vecka, liksom Argentinas nya president Javier Milei.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 januari

Aktiveringsfyr utökar effektivt kontextlängden för stora språkmodeller

Stora språkmodeller (LLM) som Llama-1 och Llama-2 har problem med att hantera långa kontexter på grund av deras begränsade fönsterlängd. Forskare från Beijing Academy of Artificial Intelligence, Gaoling School of Artificial Intelligence och Renmin University i Kina har föreslagit Aktiveringsfyr, som använder redundanta informationer i LLM:s råa aktiveringar för att kondensera dem med minimal förlust. Detta gör att LLM kan förstå ett bredare kontext inom ett kortare fönster. Aktiveringsfyr överträffar Llama-2-7B i språkmodellering med lång kontext och upprätthåller kvalitetsgenerering även vid 100K och sträcker sig till 400K.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 15 januari

IMF varnar för AI:s inverkan på jobb och ojämlikhet

Internationella valutafonden (IMF) har genomfört en analys som visar att artificiell intelligens (AI) kan förvandla nästan 40% av jobben globalt. I utvecklade ekonomier kan upp till 60% av jobben vara i riskzonen. Låginkomstländer förväntas dock bara påverkas till 26%. Kristalina Georgieva, IMF:s verkställande direktör, betonar behovet av proaktiva politiska åtgärder för att navigera utmaningarna som AI medför. Hon lyfter fram vikten av omfattande sociala skyddsnät och omskolningsprogram för att motverka förvärrad global ojämlikhet.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 15 januari

AI kan påverka 40% av alla jobb och förvärra ojämlikhet, enligt IMF

Enligt en ny analys av Internationella valutafonden (IMF) kommer artificiell intelligens (AI) att påverka nästan 40% av alla jobb. IMF:s chef Kristalina Georgieva säger att AI i de flesta scenarier sannolikt kommer att förvärra den totala ojämlikheten. Hon tillägger att beslutsfattare bör ta itu med denna oroande trend för att förhindra att tekniken ytterligare förvärrar sociala spänningar. IMF projekt att tekniken bara kommer att påverka 26% av jobben i låginkomstländer. Georgieva menar att det är avgörande för länder att inrätta omfattande sociala skyddsnät och erbjuda omskolningsprogram för utsatta arbetstagare.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 15 januari

AI kommer att påverka 40% av jobben globalt, enligt IMF

Artificiell intelligens (AI) kommer att påverka 40% av jobben globalt och det är ´avgörande´ att länder bygger sociala skyddsnät för att mildra effekten på utsatta arbetare, enligt chefen för Internationella valutafonden (IMF). Cirka 60% av jobben i avancerade ekonomier som USA och Storbritannien är exponerade för AI och hälften av dessa jobb kan påverkas negativt. De säkraste jobben är de med ´hög komplementaritet´ till AI, vilket innebär att tekniken kommer att bistå deras arbete snarare än att helt ersätta det. Detta inkluderar roller med hög grad av ansvar och interaktion med människor, som kirurger, advokater och domare. Jobb med ´låg komplementaritet´ inkluderar telemarketing. Kristalina Georgieva, IMF:s verkställande direktör, sa att AI:s förmåga att påverka högkvalificerade jobb innebär att avancerade ekonomier löper större risker från tekniken.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 januari

Införandet av AI-teknik i militära vapensystem innebär en stor förändring i krigets natur. Från autonoma drönare och robotik till AI-aktiverade cyberattacker och prediktiv analys, förändrar maskininlärningsalgoritmer grundläggande taktiker, strategier och moraliska överväganden i stridsoperationer. Denna utveckling innebär större hastighet, precision och samordning på frontlinjen, men det finns också risker för förlust av mänsklig kontroll och eskalerande vapenkapplöpningar mellan statliga och icke-statliga aktörer. Artikeln analyserar kritiskt användningen av AI i militära sammanhang, hur AI förändrar dynamiken och etiken i krigföring och väger strategiska fördelar mot juridiska oklarheter och etiska risker.

Medium fördjupade 14 januari

DeRucci presenterar smart snarkförhindrande kudde och madrass vid CES 2024

Vid CES 2024 presenterade det kinesiska företaget DeRucci vad de hävdar är den första smarta, snarkförhindrande kudden. DeRuccis nya serie av sömnhälsoteknologier inkluderar smarta madrasser, intelligenta höjdjusterbara kuddar, AI-sömövervakning, intelligenta röstkontrollpaneler och gardinbanor. DeRucci, som grundades 2004, har sedan dess samarbetat med internationella medicinska organisationer och forskningsinstitutioner för att lansera sina produkter. Under det senaste året har DeRucci släppt 12 nya AI-madrasser och säljer även specialanpassade sängkläder till över 17 länder och regioner världen över. Den snarkförhindrande kudden fungerar genom att övervaka för lätt rörelse som kan indikera snarkning. När den känner av att en sovande person snarkar, ingriper den genom att justera loftet och flytta positionen på sovandets huvud. Kudden kopplas till en app och en fjärrkontroll för manuell huvudpositionering innan man somnar. Enligt en intern klinisk studie hävdar företaget att dess kudde kan minska snarkning med upp till 89%. DeRuccis T11 Pro smarta madrass innehåller patenterad AI-teknologi, som DeRucci säger ´anpassar sig till individens hälsa för optimal sömn´, samt varnar en individ om potentiella hälsoproblem som uppstår från deras sömndata. T11 Pro innehåller 23 inbyggda sensorer som övervakar små förändringar i temperatur, sömnposition och hjärtfrekvens under natten. Den har också ett lager av luftsäckar som svarar på förändringar i position för att bättre stödja din ryggrad, nacke och höfter. DeRuccis nya serie av sömnhälsoteknologier kommer att finnas tillgängliga i USA någon gång i år. T11 Pro Smart madrassen kommer att kosta runt $8,327, och den Anti-Snore Smart Pillow kommer att kosta cirka $972.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 januari

Indiens utrikesminister: Kina bör inte förvänta sig normala relationer med tanke på gränsfrågan

Indiens utrikesminister S Jaishankar har sagt att Kina inte bör förvänta sig att andra relationer ska fortsätta som normalt med tanke på gränsfrågan. Han tillade att gränserna mellan Indien och Kina inte är ömsesidigt överenskomna och att Kina kränkte denna överenskommelse 2020. Jaishankar har förklarat för sin kinesiska motpart att ´om ingen lösning hittas vid gränsen, bör de inte förvänta sig att andra relationer ska fortsätta som normalt´. Han talade också om Indiens relationer med Maldiverna och FN:s oförmåga att förhindra krig men framgång i att förneka Indien en permanent plats i säkerhetsrådet.

Direktlänk Dela Vartha Bharati fördjupade 13 januari

Alphabet bästa aktien att köpa inom AI

Alphabet, företaget bakom Google, beskrivs som en ledare inom både forskning och kommersialisering av artificiell intelligens (AI). Alphabet är involverat i banbrytande teknologiska framsteg som kvantdatorteknik och generell AI. Företaget har också framgångsrikt kommersialiserat AI genom att snabbt rulla ut nya innovationer till miljarder användare. Alphabet är därmed välpositionerat för att dra nytta av den pågående AI-upptäcktsåldern, både som innovatör och kommersiell aktör. Trots detta har inte Alphabet inkluderats i The Motley Fool Stock Advisors lista över de tio bästa aktierna att investera i just nu.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 januari

Alphabet är bäst positionerat för att dra nytta av AI-upptäcktsåldern

Alphabet (GOOG +0.40%) anses vara det företag som bäst positionerat sig för att dra nytta av den pågående ´upptäcktsåldern´ inom artificiell intelligens (AI). Företaget är både en ´skeppsbyggare´ och en ´upptäckare´ inom AI, med betydande framsteg inom forskning och utveckling, inklusive kvantdatorer och generell AI. Dessutom är Alphabet ledande inom kommersialisering av AI, med flera AI-förbättringar redan implementerade eller under utveckling. Med en enorm räckvidd kan Alphabet snabbt introducera nya AI-innovationer för miljarder användare.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 13 januari

E-cyklar med smarta funktioner presenteras på CES 2024

Tillverkare av elektriska cyklar på CES 2024 visade upp smarta funktioner som ChatGPT för att möta trenden med människor som vill njuta av en bris i ansiktet utan svett på pannan. Cirka 44 miljoner ´e-cyklar´ såldes globalt förra året, och det antalet förväntas överstiga 77 miljoner år 2030, enligt marknadsbevakaren Statista. Försäljningen av e-cyklar ökar snabbare än försäljningen av elbilar. Kina-baserade Urtopia introducerade en e-cykel med inbyggda ChatGPT chatbot-funktioner. Även scooter-tillverkaren Okai från Kina började tillverka e-cyklar efter att ha sett trenden öka i Europa när städerna började öppna igen efter Covid-19-nedstängningarna.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 13 januari

E-cykelhysteri på CES 2024 med smarta funktioner

E-cyklar är i fokus på CES 2024, med 44 miljoner sålda världen över förra året och en förväntad ökning till 77 miljoner till 2030. E-cyklar överträffar försäljningen av elbilar. Funktioner som ChatGPT och Apple AirTags integreras i e-cyklar för ökad bekvämlighet och funktionalitet. Kina-baserade Urtopia och Okai är bland företagen som visar upp e-cyklar med avancerade funktioner på CES 2024. E-cyklar har blivit populära bland en bred konsumentbas, från yngre individer till seniorer som letar efter ett bekvämt transportmedel.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 13 januari

Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023-2030: en rapport av Marketintelx

Marketintelx har nyligen publicerat en rapport med titeln ´Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023´ som ger en högkvalitativ och koncis översikt över marknaden. Rapporten inkluderar information om global marknadsstorlek, regional och landsnivå marknadsstorlek, marknadssegmentering, marknadsandel, konkurrenslandskap, försäljningsanalys och globala aktörer inom Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Rapporten analyserar nuvarande tillstånd i branschen, historisk prestanda och framtida omfattning av branschen under perioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Futureofmediaevents.com fördjupade 12 januari

Sammanfattning av AI-nyheter: Diskussioner om AI-säkerhet, AI-drivna HR-verktyg och utmaningar för fingeravtrycksunika

OpenAI:s VD Sam Altman och USA:s talmann diskuterade riskerna med artificiell intelligens (AI) med tanke på regleringsutmaningar. Amerikanska och kinesiska AI-företag har hållit hemliga samtal om AI-säkerhetsproblem. Pipefy lanserar AI-drivna HR-automatiseringar med anpassningsbara chattrobotar. Google Cloud lanserar generativa AI-verktyg för att förvandla detaljhandelsupplevelser. En studie från Columbia University utmanar unikheten hos fingeravtryck med AI-analys.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 12 januari

AI i kärnvapen kan öka risken för kärnvapenkrig

I dagens värld ser vi en ökande tendens att integrera artificiell intelligens (AI) med kärnvapen. Detta kan öka risken för kärnvapenkrig, då AI kan missförstå information, göra felaktiga beslut baserat på ofullständig data, och vara sårbar för cyberhot. Dessutom kan bristen på mänskligt omdöme i beslutsprocesser vara katastrofalt. Exempelvis kan AI inte förstå komplexa internationella relationer och diplomati. Det är viktigt att länderna förstår dessa scenarier och skriver under avtal för att kontrollera hotet från denna potentiellt förödande teknologi.

Direktlänk Dela Minute Mirror fördjupade 12 januari

AI kan replikera konst, men det är meningslöst, säger Ai Weiwei

Under 2023 har artificiell intelligens (AI) utvecklats snabbt och integrerats i allt från chattbotar till verktyg för bildgenerering och kodtolkning. Trots detta menar den kinesiska konstnären Ai Weiwei att konst som enkelt kan replikeras av AI är ´meningslös´. Weiwei samarbetar med ett AI-program där han kommer att svara på 81 frågor om konst för att visa kontrasten mellan hans synpunkt och teknologins. Antalet frågor motsvarar antalet dagar han satt fängslad av den kinesiska staten.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 12 januari

Intel avslöjar strategi för att gå in på marknaden för fordonskretsar

Intel har avslöjat sin strategi för att gå in på marknaden för fordonskretsar genom att introducera fordonsversioner av sina senaste AI-aktiverade chips, vilket intensifierar konkurrensen med Qualcomm och Nvidia. Företaget är på väg att förvärva Silicon Mobility, ett franskt startup känt för sin system-på-chip-teknologi och programvara för motorstyrning och ombordladdningssystem för elbilar. Kinesiska biltillverkaren Zeekr kommer att vara den första att använda Intels AI-system-på-chip för att förbättra fordonsupplevelser med funktioner som AI-röstassistenter och videokonferenser. Trots att Intel har levererat chips för infotainment-system i 50 miljoner fordon, har det mött hård konkurrens från Nvidia och Qualcomm på detta område.

Direktlänk Dela IT Voice Media fördjupade 12 januari

World Street erbjuder en inblick i affärs- och ekonomivärlden

USA:s värdepappers- och börsmyndighet (SEC) godkänner 11 bitcoin-ETF:er, vilket markerar en milstolpe för branschen. Circle Internet Financial, utfärdare av stablecoin USDC, ansöker om ett konfidentiellt börsnotering i USA. USA och Storbritannien lanserar militära attacker i Röda havet som svar på Houthi-angrepp på handelsfartyg. Google meddelar uppsägningar inom flera team. Tesla sänker priserna för sina Kina-tillverkade Model 3 och Model Y. Kinas handelsminister uttrycker oro över amerikanska restriktioner på export av kretsframställningsteknik.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 12 januari

Hur USA:s toppunderrättelsebyråer tänker på AI

AI är ett hett ämne idag. FBI-chefen Chris Wray och General Paul Nakasone, chef för National Security Agency, diskuterade hur AI kan försvåra deras uppdrag. Wray uttryckte oro över hur AI kan ta kriminella aktörer eller utländska aktörer och göra dem mer effektiva. Nakasone fokuserade på att skydda AI och hur USA behöver skydda sin konkurrensfördel. Han nämnde att Kina har ett större hackningsprogram än alla andra stora nationer tillsammans och har stulit mer amerikaners personliga och företagsdata än alla andra nationer. Han betonade att det inte är den kinesiska befolkningen, utan det kinesiska kommunistpartiet, som utgör hotet.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 12 januari

Honor lanserar Magic OS 8.0 med AI-fokus i Kina

Honor har lanserat Magic OS 8.0 i Kina, företagets nya gränssnitt baserat på Android 14. En av de stora nyheterna är att de har fokuserat mycket på artificiell intelligens och en ´avsiktsbaserad´ AI som försöker förutse vad användaren vill göra. Ett exempel är att om du planerar att träffa en vän senare i veckan kommer Magic OS 8 att föreslå att händelsen läggs till i kalendern och erbjuda förslag på taxi till den överenskomna platsen. Honor samarbetar också med Qualcomm för att lansera en stor språkmodell kallad MagicLM med sju miljarder parametrar. Magic OS 8.0 har släppts i Kina, men det har inte sagts något om en global lansering.

Direktlänk Dela mobil.se fördjupade 11 januari

Taobao och Tmall Group presenterar nya AI-funktioner för att förbättra kundservice

Taobao och Tmall Group (TTG) presenterade nya AI-funktioner designade för att förbättra tjänster och attrahera nya kunder under sin säljarkonferens i Hangzhou, basen för Alibaba, ägaren av South China Morning Post. AI-modeller kommer att användas för att förbättra Dianxiaomi, en kundservice-chatbot, för att förbättra säljare-konsumentinteraktionen. Detta kommer att inkludera uppgifter som försäljningsservice, dataanalys och andra onlineförsäljningsaktiviteter. Den uppdaterade Dianxiaomi kommer att göras tillgänglig för alla handlare i juni, enligt TTG.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 11 januari

HSBC förväntar sig en tillfällig paus i aktiemarknaden

Analytiker vid HSBC förväntar sig att aktiemarknaden kommer att ta en paus. Trots att de förblir konstruktiva på aktier strategiskt, förväntar de sig en tillfällig paus i rallyt. De noterar att globala aktier har överträffat deras maskininlärningsmodells förutsägelse med 10% under de senaste tre månaderna. HSBC pekar specifikt på aktieprisets sårbarheter: någon höklik signalering från Fed och oväntade överraskningar i inflationen. De mest attraktiva sektorerna enligt HSBC inkluderar konsumentvaror, energi och hälsovård. De gillar också sådana sektorer för aktier i Kina, UAE och Schweiz.

Direktlänk Dela ForexLive fördjupade 11 januari

Australiens offentliga sektor testar Microsofts AI-verktyg trots säkerhetsbekymmer

Australiens offentliga sektor kommer att bli en av de första i världen att använda AI när den testar Microsofts 365 Copilot-programvara i år. Premiärminister Anthony Albanese meddelade sexmånadersprovet i november och sa att det skulle ´förbättra´ arbetet för sina offentliga tjänstemän utan att äventyra säkerheten. Trots detta finns det fortfarande oro över säkerhetsrisker, speciellt eftersom Australien saknar bindande lagstiftning eller policyramverk kring användningen av AI. Det finns även oro över att AI baserat på stora språkmodeller kan presentera fiktiva uttalanden som fakta, vilket kan leda till felaktig information.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 11 januari

USA:s säkerhetsledare varnar för hot mot AI-företag

Amerikanska säkerhetsledare varnar för eskalerande hot mot amerikanska företag inom artificiell intelligens (AI). FBI-direktör Christopher Wray och general Paul Nakasone från U.S. Cyber Command varnar för att både Kina och cyberbrottslingar aktivt riktar in sig på dessa företag. Den amerikanska AI-industrin, med techjättar som Alphabet Inc´s Google, Microsoft Corp och OpenAI, står inför allvarliga hot om cyberattacker. Wray och Nakasone betonade vikten av att skydda amerikansk AI-forskning och utveckling. De påpekade att USA:s motståndare utnyttjar AI-förmågor utvecklade av amerikanska företag, vilket gör skyddet av denna immateriella egendom till en fråga om nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 januari

Hot mot amerikanska AI-företag eskalerar, varnar FBI och U.S. Cyber Command

Ledarna för amerikanska säkerhetsorgan har larmat om de eskalerande hot som amerikanska företag inom artificiell intelligens (AI) står inför. FBI-chefen Christopher Wray och general Paul Nakasone från U.S. Cyber Command varnade under en virtuell rundabordssamtal att både Kina och cyberbrottslingar aggressivt angriper dessa företag. De framhöll att USA:s motståndare utnyttjar AI-kapaciteter utvecklade av amerikanska företag, vilket gör skyddet av denna immateriella egendom till en fråga om nationell säkerhet. De betonade behovet av partnerskap mellan statliga organ, allmänheten och privata sektorer samt globala allierade för att skapa ett robust försvar mot dessa hot.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 januari

Amerikanska AI-företag hotade av utländska cyberbrottslingar

Amerikanska företag som Google, Microsoft och OpenAI leder utvecklingen av generativ artificiell intelligens (AI) globalt. Men enligt två av USA:s ledande säkerhetsexperter hotas denna ledning av utländska cyberbrottslingar och nationer som Kina. FBI-direktören Christopher Wray och general Paul Nakasone, befälhavare för U.S. Cyber Command, uttryckte oro för att AI verktyg hjälper brottslingar att göra sina attacker mer sofistikerade. De påpekade också att det är avgörande att skydda den immateriella egendomen som utvecklas av amerikanska företag.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 10 januari

Nvidia presenterar nya AI-drivna grafikchip för persondatorer

Teknikjätten Nvidia har presenterat en rad nya produkter som kan revolutionera persondatorindustrin, inklusive tre uppgraderade skrivbordsgrafikchip för att förbättra AI-förmågorna direkt på persondatorer. Bland dessa är GeForce RTX 4080 Super, ett högpresterande grafikchip med fler bearbetningskärnor och snabbare minne, som ska lanseras den 31 januari för 999 dollar. Nvidia har också introducerat RTX 4070 Ti Super för 799 dollar och 4070 Super för 599 dollar, båda planerade att släppas senare denna månad. Nvidia hävdar att dess grafikchip är de överlägsna motorerna för den utvecklande marknaden för bärbara datorer och skrivbord, och utmanar branschens status quo.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 9 januari

Livet 2050: AI, förnybar energi och personlig sjukvård

År 2050 kan världen vara en blandning av flygande bilar och holografiska reklamskyltar, med AI som spelar en central roll i vardagen. Din tandborste kan analysera dina hälsostatistik och din kaffemaskin kan brygga din perfekta kopp. Kontor kan vara mer som samarbetsnav där AI-kollegor överträffar alla. Kinas stadslandskap kan prydas med vindturbiner och solpaneler, medan Englands Thames Barrier kan bekämpa stigande havsnivåer med geoengineering-teknik. Personlig sjukvård kan genomgå en banbrytande förändring mot behandlingar baserade på individuell genetisk makeup, samtidigt som telemedicin blir en dominerande kraft.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 januari

ChatGPTs framgång utmanar Kinas AI-ambitioner

ChatGPT, en chattbot skapad av det USA-baserade företaget OpenAI, har väckt uppmärksamhet i Kina efter sin framgång under 2023. Kina har som mål att bli den globala ledaren inom AI senast 2030, men har haft svårigheter att konkurrera med ChatGPT. Trots att flera kinesiska teknikföretag har lanserat egna chattbotar, har de haft svårt att navigera genom de många restriktioner som staten har infört. Trots detta har AI-utvecklingen fortsatt att påverka alla samhällsskikt i Kina, och AI-drivna sociala medier, livestreamingsappar och e-handelsplattformar spelar en avgörande roll i Kinas digitala ekonomi.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 januari

TSMC: En attraktiv aktie trots geopolitiska spänningar

Trots att det är en dominerande kraft inom chip-tillverkning handlas TSMC till ett fyndpris. Bolaget, som grundades 1987 med löftet att aldrig designa chips, utan bara tillverka dem, är nu den främsta kontraktschipstillverkaren för både Apple och Nvidia, samt tusentals andra företag, inklusive Tesla. Aktien kan köpas för bara 15 gånger prognostiserade intäkter för 2024. Trots att företaget förväntar sig att nettoförsäljningen kommer att falla med cirka 10% år till år till 68 miljarder dollar 2023, förväntar Wall Street sig så mycket som 100 miljarder dollar i intäkter för 2025. Aktien är sannolikt billig på grund av ökade geopolitiska spänningar mellan Taiwan och Kina.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 januari

Nvidia planerar massproduktion av AI-chip för Kina 2024

Amerikanska chipstillverkaren Nvidia planerar att börja massproducera ett artificiellt intelligens (AI) chip för Kina under andra kvartalet 2024, för att följa USA:s exportregler. H20-chippet är det kraftfullaste av tre Kina-fokuserade chip som Nvidia utvecklat för att uppfylla de restriktioner som meddelades i oktober. Ursprungligen var det planerat att lanseras i november, men planen sköts upp. Nvidia planerar även två andra chip som följer de nya restriktionerna - L20 och L2. Kinesiska företag är ovilliga att köpa det nedgraderade H20 och testar inhemska alternativ.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 8 januari

FBI-chefen diskuterar AI:s potentiella skadeverkningar vid Stanford University

FBI-chefen Christopher Wray diskuterar potentiella missbruk av artificiell intelligens (AI) vid Stanford University som en del av FBI:s Emerging Technology and Securing Innovation Security Summit i Kaliforniens Silicon Valley. I februari satte ChatGPT rekord som den snabbaste appen att nå 100 miljoner användare. Google, Amazon, Meta och andra stora teknikföretag har följt efter med liknande ´stora språk´ AI-modeller, som ser ut att förvandla utbildning, sjukvård och många andra kunskapsintensiva fält. I november svarade 27 länder (inklusive Storbritannien, USA, Indien, Kina och Europeiska unionen) på den växande oron för AI-risk genom att lova samarbete vid en första AI Safety Summit på Bletchley Park i England.

Direktlänk Dela New Zealand Herald fördjupade 7 januari

Orbis Research publicerar rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

Orbis Research har publicerat en omfattande rapport om marknaden för generativa AI-verktyg. Rapporten analyserar storleken på marknaden, tillväxtpotentialen, trender och utmaningar. Den är baserad på djupgående forskning utförd av analytiker och branschexperter. Marknaden är indelad i olika segment baserat på produkttyper, tillämpningar och geografiska platser. Rapporten profilerar också nyckelspelare på marknaden, inklusive deras marknadsandel, produktportföljer och genomförande strategier. Den globala marknaden för generativa AI-verktyg har påverkats signifikant av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 januari

Kinesiska forskare utvecklar AI-modell för att förutse syntes av oorganiska föreningar

Forskare i Kina har förfinat en stor språkmodell (LLM) för att skapa ett system som kan förutsäga stegen som krävs för att syntetisera en oorganisk förening. Den nya modellen, kallad MatChat, behöver ytterligare förfining innan den kan användas i laboratoriet. Modellen tränades med hjälp av kemiska syntesprotokoll utvunna från 13 878 oorganiska föreningar, som de hämtade från en samling av över fyra miljoner vetenskapliga publikationer. Forskarna planerar att förbättra MatChats förmågor genom att utöka dess dataset och integrera beräknings- och experimentdata från deras omfattande databas för materialvetenskap, atomly.net.

Direktlänk Dela Physics World fördjupade 5 januari

Kina kan bli världsledande inom AI senast 2030

Kina har gjort AI till en nationell prioritet och siktar på att bli världens främsta centrum för AI-innovation till 2030. Enligt Stanford Institute for Human-Centred Artificial Intelligence har globala investeringar i AI ökat markant under det senaste decenniet. Kinas AI-marknad förväntas nå 38,89 miljarder dollar i år och kommer att växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 18 procent till 104,7 miljarder dollar till 2030. Kina har mer än 4 300 AI-företag och minst 238 stora språkmodeller. Dessutom har Kina 975 miljoner smartphone-användare, vilket genererar en enorm mängd digital information.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 4 januari

Hypershell, en Y-Combinator Kina-företag, att avslöja ny exoskelett-teknologi på CES 2024

Hypershell, en robot-startup som stöds av Y-Combinator China, planerar att avslöja sina senaste produkter, Hypershell GoX och ProX, på den berömda Consumer Electronics Show (CES) 2024. Hypershell ProX är ett all-terrain exoskelett designat för löpning, vandring, långdistansvandringar och mer. Den innovativa apparaten integrerar toppmoderna robotar, ergonomi och artificiell intelligens, vilket ger en oöverträffad äventyrsupplevelse för aktiva livsstilsentusiaster. Exoskelettet är utrustat med en AI-baserad rörelsemotor och kan förutse och anpassa sig till bärarens rörelser.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 4 januari

Kommande tekniknyheter: Windows 11-datorer får Copilot-knapp, OnePlus Ace 3 lanseras i Kina och mer

Kommande Windows 11-datorer kommer att ha en fysisk ´Copilot´-knapp, vilket ger användarna enkel åtkomst till företagets AI-drivna chatbot. LG har lanserat världens första 27-tums 2K-spelmonitor med en imponerande uppdateringshastighet på 480Hz och en snabb svarstid på 0,03 ms. OnePlus lanserar idag OnePlus Ace 3 i Kina, en enhet utrustad med Snapdragon 8 Gen 2-chipset, en 5 500mAh batteri och en 120Hz AMOLED-skärm med en upplösning på 1,5K. Panasonic har lanserat LUMIX G9II spegellös digital kamera i Indien och Sony har meddelat trådlösa hörlurar utan tryck för idrottare.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 4 januari

Marknadsförare dyker djupare in i generativ AI 2024

År 2023 började marknadsförare experimentera med generativ AI för reklamskapande. Nu, 2024, kommer de flesta varumärken att hoppa in. Idag implementerar (29%) eller testar (7%) marknadsföringsledare generativ AI i sina organisationer, enligt Nicole Greene, VP-analytiker på Gartner. Inom de närmaste 6 till 12 månaderna kommer 88% av marknadsföringsledarna att ha implementerat, testat tekniken eller ha en aktiv plan för att testa relaterade användningsfall. Jenny Kelly, innehållschef på digitalt kreativt konsultföretag Deloitte Digital, tror att generativ AI kommer att bli en integrerad del av marknadsföringsteamens dagliga arbetsflöde.

Direktlänk Dela AdExchanger fördjupade 4 januari

Forskare utbildar AI-verktyg för att hitta sårbarheter i chattrobotar

Forskare har tränat ett AI-verktyg för att generera nya metoder för att kringgå försvar hos andra chattrobotar och skapa skadlig kod att injicera i sårbara system. Med hjälp av en ramverk de kallar ´Masterkey´ kunde forskarna effektivt automatisera processen att hitta nya sårbarheter i stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT, Microsofts Bing Chat och Google Bard. Forskarna tränade sitt eget LLM på exempel av vanliga ´jailbreak´-uppmaningar och kunde generera nya, fungerande uppmaningar med en framgångsgrad på 21,58 procent.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 3 januari

OpenAI:s ChatGPT förväntas generera 1 miljard dollar i intäkter 2024

ChatGPT, en AI-driven chatbot utvecklad av OpenAI, förväntas generera upp till 1 miljard dollar i intäkter 2024. Trots vissa felaktiga svar har ChatGPT lockat 100 miljoner användare på bara två månader, vilket gör den till den snabbast växande konsumentappen någonsin. Flera stora techföretag, inklusive Microsoft, Alphabet, Meta och Amazon.com, har investerat miljarder i generativ AI. Men detta har också lett till oro för AI:s potentiella hot mot mänskligheten, vilket resulterade i ett öppet brev undertecknat av tusentals forskare och AI-experter, inklusive Elon Musk, som kräver ett tillfälligt stopp för att studera teknologins inverkan. Trots detta förväntas AI-relaterad ekonomisk påverkan nå 15,7 biljoner dollar globalt senast 2030.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 3 januari

Generativ AI: ett hot mot USA:s valprocess

Generativ artificiell intelligens (AI), som kan skapa ny text, bilder och annan media från befintlig data, är en av de mest störande teknologierna på århundraden. Med denna teknologi nu mer tillgänglig och kraftfull än någonsin, är dess skadliga användning redo att testa säkerheten för USA:s valprocess genom att ge illasinnade aktörer som Kina, Iran och Ryssland möjligheten att förstärka sina taktiker. Specifikt kommer generativ AI att förstärka cybersäkerhetsrisker och göra det enklare, snabbare och billigare att översvämma landet med falskt innehåll. Generativ AI i händerna på motståndare kan hota varje del av valprocessen, inklusive registrering av väljare, röstning och rapportering av resultat. Ansvaret för att möta detta hot kommer till stor del att falla på landets statliga och lokala valtjänstemän. Dessa tjänstemän behöver stöd, särskilt på grund av den intensiva press de har stått under sedan valet 2020 och de grundlösa anklagelserna om väljarfusk som följde på det. Federala myndigheter, tillverkare av röstningsutrustning, generativa AI-företag, media och väljare behöver göra sin del genom att ge dessa tjänstemän de resurser, förmågor, information och förtroende de behöver för att stärka säkerheten för valinfrastrukturen.

Direktlänk Dela Foreign Affairs fördjupade 3 januari

AI förutspår 2024: Ökad självständighet, biotekniska genombrott och politiska spänningar

AI-chatbotarna Bard från Google och Claude från Amazon har förutspått vad som kan hända under 2024. Claude tror att AI-system kan börja resonera självständigt och visa tecken på AGI (artificiell allmän intelligens). Bard förutspår biotekniska genombrott som kan uppgradera människor, inklusive framsteg inom hjärn-dator-gränssnitt. Bard tror också att AI kan driva framsteg inom personaliserad medicin. Båda botarna varnar för potentiella problem, inklusive oförutsägbart AI-beteende, jobbautomatisering och datasäkerhet. Claude förutspår också ökade spänningar mellan USA och Kina.

Direktlänk Dela FinnoExpert fördjupade 2 januari

Saker att se upp med för den globala ekonomin 2024

De fyra åren sedan ett nytt dödligt virus spridits över hela världen från den kinesiska staden Wuhan har varit en serie av motgångar för den globala ekonomin. 2023 var det första året sedan 2019 som var relativt chockfritt, men den globala ekonomin är fortfarande inte på en bra plats när 2024 börjar. Här är några saker att se upp med under det kommande året. 1. Centralbanker börjar sänka räntorna. 2. En skuldkris i utvecklingsländerna. 3. Skattesänkningar inför valet. 4. En fördjupning av det kalla kriget mellan USA och Kina. 5. Den ohejdbara uppgången av generativ AI. 6. Stigande oljepriser.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 januari

Att rapportera om AI:s inverkan på politik och val: Råd från en global utredande journalist

Artificiell intelligens (AI) har potential att sprida valinformation och det är viktigt att journalister förstår hur detta kan påverka politiken. På en nyligen genomförd ICFJ-masterclass diskuterade AP:s globala utredande journalist Garance Burke hur man effektivt rapporterar om AI:s interaktioner med politiken. Burke föreslår att journalister börjar med att lära sig grundläggande termer och ställa grundläggande frågor om AI-system. Hon rekommenderar också att journalister söker hjälp från externa resurser, experter och akademiker för att förstå och kommunicera AI:s verkliga inverkan på val. Slutligen betonar hon vikten av att förstå AI:s begränsningar och att sätta människor först i berättelsen.

Direktlänk Dela International Journalists´ Network fördjupade 2 januari

AI och deepfakes kan förändra ansiktet på USA:s presidentval 2024

Theresa Payton, tidigare underrättelsechef vid Vita huset, varnar för att AI och deepfakes kommer att förändra det amerikanska presidentvalet 2024. Hon säger att amerikanska väljare kommer att möta en flod av propaganda som syftar till att påverka valkampanjer, vilket suddar ut gränserna mellan verklighet och fiktion. Payton varnar också för att externa aktörer som Ryssland, Kina och Nordkorea kommer att försöka störa den demokratiska processen. Hon tror att dessa länder redan arbetar med att kapra presidentvalet med hjälp av AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 2 januari

AI-chipföretagen Nvidia och AMD förväntas växa kraftigt 2024

OpenAI:s ChatGPT har drivit upp S&P 500 Index med 25% i år, med hjälp av företag som Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD), som har snabbväxande chipverksamheter. Nvidia, vars aktier ökade med 246% 2023, skiftar från lägre värde spelhårdvara till högpresterande AI-chip. Företaget har även lanserat versioner av sitt Nvidia RTX4090-spelchip för den kinesiska marknaden, i linje med amerikanska handelsrestriktioner. AMD, Nvidias största rival, konkurrerar också om marknaden genom avancerad AI-hårdvara. Trots att företaget ännu inte rapporterat betydande vinster, förväntas verksamheten skala upp snabbt 2024 och framåt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 januari

Ny diagnostisk metod för cystisk echinokockos använder SERS-spektroskopi och maskininlärning

Forskare från olika institutioner i Kina har utvecklat en ny diagnostisk metod för tidig detektering av cystisk echinokockos (CE), en sällsynt men dödlig sjukdom. Den nya metoden kombinerar serum surface-enhanced Raman scattering (SERS) spektroskopi med maskininlärning. Forskningen innefattade skapandet av tidiga och mellanstadiums musmodeller för insamling av serumprover. Data bearbetades med stödvektormaskinalgoritmer, vilket resulterade i diskriminerande modeller med hög diagnostisk noggrannhet. Studien identifierade även potentiella biomarkörer relaterade till tidig CE.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 2 januari

AI väntas växa och förändra branscher 2024

Under 2024 förväntas artificiell intelligens (AI) göra stora framsteg, med ökat intresse från stora teknikföretag som Microsoft, Google, Amazon och Meta. Microsoft har investerat stort i AI och introducerat en egen chatbot för Bing-sökplattform och Windows 11. Startups förväntas också spela en viktig roll i att forma AI-industrin 2024, med en ökning av nya AI-fokuserade startups. Samtidigt behövs det realistiska förväntningar och reglering av AI. Initiativ togs 2023, inklusive Biden-administrationens avtal med teknikföretag och en verkställande order om AI-säkerhet. Men experter menar att mer omfattande ramverk måste etableras 2024.

Direktlänk Dela The Spy Who Billed Me fördjupade 2 januari

Artificiell intelligens förväntas ta stora kliv framåt 2024

Artificiell intelligens (AI) gjorde stort intryck på konsumenter och regulatorer 2023, och experter tror att teknikens fortsatta utveckling kommer att nå ännu större höjder 2024. AI-verktygens utveckling och tillgänglighet tog ett stort kliv framåt 2023, med populära språkinlärningsmodeller (LLM) som OpenAI:s ChatGPT som fick massiv popularitet. Microsoft var ett av de första företagen att följa OpenAIs led 2023, och investerade stort i AI-företaget samtidigt som de lanserade sin egen chatbot för sin Bing-sökplattform och en annan AI-bot som är kompatibel med Windows 11. Google, Amazon och Meta meddelade också sina egna AI-initiativ tidigt detta år. Tekniken har också potential att bli en blomstrande industri för start-ups.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 1 januari

Fyra gripna i Kina för att ha utvecklat ransomware med hjälp av ChatGate

Fyra misstänkta cyberangripare har gripits i Kina för att ha utvecklat ransomware med hjälp av ChatGate, det första av sitt slag i landet. De misstänkta greps efter ett ransomware-angrepp på ett namnlöst företag i Zhenjiang-provinsen, söder om Shanghai, i november. Ransomware-attacken blockerade företagets system och krävde en lösensumma på 20 000 tethers (20 000 dollar) för att återställa åtkomsten. Efter gripandet erkände de fyra att de skrivit versioner av ransomware, anpassat programmet med hjälp av ChatGPT, utfört sårbarhetsskanningar, fått tillgång genom infiltration, implementerat ransomware och utfört utpressning. ChatGPT är förbjudet i Kina, blockerat av landets brandvägg och censurregim eftersom det kan diskutera förbjudna ämnen. Det är inte klart om de anklagade anklagades för att olagligt ha tillgång till ChatGPT. De fyra anklagade hade kvalifikationer relaterade till nätverkssäkerhet och hade tidigare erfarenhet av att arbeta för storskaliga internetteknikföretag.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 1 januari

Kinas artificiella intelligens meteorologiska modell förväntas skapa en ´kinesisk vind´ inom global katastrofberedskap 2023

Medan en tyfon brusar in och skapar enorma vågor längs sin väg, är dess bana redan förutsebar. År 2023 kommer framväxten av Kinas artificiella intelligens meteorologiska modell att skapa en ´kinesisk vind´ inom området för global katastrofberedskap och mildring.

Direktlänk Dela Xinhua News Agency fördjupade 31 december

2023: Ett år av optimism trots ekonomiska utmaningar

I slutet av 2022 stod världen inför en ekonomisk avgrund med stigande inflation, höga energi- och bränslepriser och kraschande börser. Men trots förväntningarna om en global recession, blev det inte lika illa som många förutspådde. Detta berodde delvis på att den amerikanska och kinesiska ekonomin, som är de starkaste och mest inflytelserika, inte drabbades av massarbetslöshet eller en kraftig minskning av investeringar eller konsumtion. Dessutom stabiliserades energipriserna och energiförsörjningen under vintern. En annan viktig faktor var den tredje stora teknikrevolutionen, med artificiell intelligens (AI) i spetsen. Företag som Microsoft, Meta, Alphabet och Nvidia, som alla är inblandade i AI, rusade på börsen under våren. Trots att räntorna fortsatte att stiga, blev 2023 ett år av optimism och framåtanda.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 31 december

Taiwans suveränitet tillhör dess folk, säger presidentkandidat

Taiwans suveränitet och självständighet tillhör dess folk, sade den ledande kandidaten till att bli dess nästa president under en ofta hätsk debatt med de andra två kandidaterna. Debatten dominerades av argument över Kina och spänningar i Taiwansundet.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 30 december

AI används för att förbättra mental hälsa i Kina

AI Seligman och AI Perel skapades ursprungligen utan vinstsyfte, enligt deras skapare. Zhao skapade AI Seligman för att hjälpa kinesiska medborgare genom en epidemi av ångest och depression. Kinas psykiska hälsopolitik har gjort det mycket svårt för medborgare att få konfidentiell hjälp från en terapeut. Efterfrågan på psykisk hälsovård i Kina har skjutit i höjden under de senaste tre åren på grund av de påfrestningar som Kinas nu övergivna stränga ´noll Covid´-policy har medfört. På samma sätt byggde Furmansky AI Perel när den mänskliga Perel inte var tillgänglig. Furmansky såg samma potential i AI som Zhao: ett sätt att få tillgång till kunskapen som är inlåst i hjärnorna på några riktigt briljanta människor.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 30 december

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times (NYT) har stämt OpenAI och Microsoft för olaglig användning av innehåll skyddat av amerikansk upphovsrätt. OpenAI, som Microsoft äger 49 procent av, har anklagats för att använda NYT:s innehåll för att träna sina AI-verktyg, vilket kan generera utdata som kopierar Times innehåll ordagrant, sammanfattar det nära eller härmar dess uttrycksstil. Stämningen kommer efter förhandlingar sedan april. OpenAI och Microsoft försvarar sig med att deras användning av upphovsrättsskyddat innehåll för att träna AI-modeller tjänar ett nytt ´omvandlande´ syfte. Stämningen ifrågasätter detta försvar och hävdar att det inte är något omvandlande med att använda Times innehåll utan betalning för att skapa produkter som ersätter Times och stjäl publik från det. Stämningen påpekar också att OpenAI:s metoder underminerar investeringar i journalistik, inklusive framtida AI-licensiering.

Direktlänk Dela The Print fördjupade 30 december

Användningen av artificiell intelligens (AI) vid koloskopi har visat varierande resultat i kliniska prövningar och verkliga världen. I vissa studier har AI ökat detektionsgraden av adenom, medan andra studier inte visar någon förbättring. En studie visade att AI ökade andelen patienter som krävde intensiv övervakning med cirka 35% i USA och 20% i Europa. Andra studier har visat att AI kan vara särskilt användbart för mindre erfarna endoskopister. Framtida forskning kommer sannolikt att förbättra noggrannheten och kvaliteten på AI-koloskopi.

Medscape fördjupade 30 december

AI-teknikens framsteg och utmaningar: En översikt

Offentliga samtal kring teknikstyrning utgår ofta från antagandet att reglering och policy ligger minst ett steg bakom innovation. Men detta behöver inte vara fallet med AI. Lanseringen av Large Language Model (LLM) ChatGPT av OpenAI i november 2022 har stört teknikområdet. AI har aldrig tidigare varit så sofistikerad, med så mänsklika gränssnitt och omfattande kunskap, så lättillgänglig. Detta har framkallat en kamp mellan de största företagen i världen, inklusive Google, och mellan Kina och USA, för att utveckla Artificiell Allmän Intelligens (AGI). Det finns en nyfiken dikotomi mellan de så kallade farorna med AI och dess föreslagna fördelar. Fördelarna är specifika: från avancerad gen-sekvensering till handledare för studenter, från att skriva kod till en kompetent virtuell assistent. Farorna är generellt apokalyptiska, från science fiction-inspirerade domedagsscenarier till effekterna LLMs och AI kommer att ha på kreativitet, arbete och ekonomin, och samhället som helhet.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 29 december

AI-nyheter: OpenAI betonar kommunikation, Kinesiska cyberbrottslingar använder ChatGPT, Seoul utökar AI-övervakning, Genombrott inom AI förbättrar ultraljudsterapi, Maharashtra diskuterar AI med Google

1. En anställd vid OpenAI, Logan Kilpatrick, ifrågasätter att prompt engineering är framtidens nyckelfärdighet. Han betonar istället vikten av effektiv kommunikation med AI, liknande mänsklig interaktion. 2. I Kina greps fyra personer för att ha utvecklat ransomware med hjälp av ChatGPT. Detta markerar landets första fall där chatboten, som inte officiellt är tillgänglig lokalt, har använts. 3. Seoul stad planerar att förbättra brottsförebyggande med fler AI-stödda övervakningskameror i offentliga parker och längs vandringsleder. 4. Forskare vid Korea Institute of Science and Technology har utvecklat en generativ AI-baserad realtid akustisk simuleringsteknik för att hantera utmaningar med att tillämpa fokuserad ultraljudsterapi för neurologiska problem. 5. Maharashtra vice premiärminister Devendra Fadnavis diskuterade tillämpningen av AI i styrning med Googles landschef och VP för Indien, Sanjay Gupta.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 29 december

Motorola planerar att lansera uppgraderade mobila enheter med AI för 2024

Motorola förbereder sig för att lansera en ny rad av uppgraderade mobila enheter för 2024, som kommer att vara de första att utrustas med Lenovos anpassade AI. Dessa enheter inkluderar flaggskepp, Moto G-seriens mellanklass och uppföljaren till Razr Plus. Lenovos chef för mobila enheter i Kina, Chen Jin, har indikerat att 2024 kommer att vara året då Motorola-enheter blir fullvärdiga medlemmar i Lenovos Tianxi AI-ekosystem. Detta antyder att den kommande generationen av smartphones kommer att ha den uppdaterade silikonen som behövs för detta. Dessutom kommer nästa generation av Razr Plus att drivas av den högsta Snapdragon 8 Gen 3-plattformen och har en ´stunning´ designöversyn.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 29 december

Baidus AI-produkt, Ernie bot, överstiger 100 miljoner användare

Den kinesiska teknikjätten Baidu meddelade nyligen att deras artificiella intelligens (AI) -produkt, Ernie bot, har överstigit 100 miljoner användare. Detta framgång lyfte Baidus aktier med 3 procent i USA-handeln. Baidus Ernie bot har visat sin mångsidighet genom att tillgodose användare på både engelska och kinesiska. Användare behöver registrera sig med ett kinesiskt mobilnummer för att få tillgång till Ernie bot. Baidu släppte Ernie bot i mars, men regulatoriskt godkännande för en omfattande utrullning beviljades först i slutet av augusti. Baidu och OpenAI har antagit distinkta prismodeller för att monetarisera sina avancerade chattbot-erbjudanden. Baidu införde en prenumerationsavgift på cirka 8 dollar per månad för sin mest avancerade version av Ernie bot i november. Ernie bot har framstått som en stark spelare på den globala AI-chattbotmarknaden.

Direktlänk Dela Economymiddleeast.com fördjupade 29 december

Kina använder AI för att spåra amerikanska spioner

Kina har enligt uppgift skapat ett specialtillverkat AI-system för att bättre spåra amerikanska spioner. Systemet blandar AI och ansiktsigenkänning och kan omedelbart skapa filer på vissa strategiska profiler. Detta verktyg skulle vara ett sätt för kinesiska agenter att ytterligare rikta in sig på de personer eller nätverk som ska övervakas. Amerikanska underrättelsebyråer har tidigare uttryckt oro över sina kinesiska motsvarigheter tekniker. Kina skulle ha en skattkista med data om amerikanska företag, tjänstemän och medborgare, insamlade genom hacking av hundratals miljoner filer av individer eller tjänstemän under de senaste tio åren.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 29 december

AI går globalt 2023: Från religiösa chatbots till AI-kärlek och återupplivade artister

2023 blev året då generativa AI-verktyg som Midjourney och Dall-E blev mainstream, med ökad precision tack vare ökat användande. OpenAI:s ChatGPT, som lanserades 2022, användes för olika ändamål, från juridiska avgöranden till TikTok-företag. Användningen av AI varierade stort, från politiker som använde det för att förneka obekväma sanningar till annonsörer som skapade olika versioner av annonser. I Indien dök det upp religiösa chatbots som baserade sina svar på Bhagavad Gita, ett hinduistiskt skriftverk. I Kina lanserade Timedomain appen ´Him´, som erbjöd virtuellt sällskap till användare, mest unga kvinnor. Dessutom användes AI för att återuppliva döda artister och skapa nya låtar med deras röst.

Direktlänk Dela Rest of World fördjupade 29 december

Global marknadsrapport för programvara för operativisering av maskininlärning belyser ledande företag och innovativa tekniker

Marknaden för programvara för operativisering av maskininlärning är globalt en av de ledande marknaderna som involverar utveckling av innovativa tekniker och en extremt kategoriserad sektor. Rapporten ger en detaljerad sammanfattning av olika företag, tillverkare, organisationer och andra konkurrenskraftiga spelare som har stor inverkan på den globala marknaden i form av efterfrågan, försäljning och intäkter genom att tillhandahålla tillförlitliga produkter och tjänster till kunder över hela världen. Bland de stora aktörerna som täcks i rapporten finns MathWorks, SAS, Microsoft, ParallelM, Algorithmia, H20.ai, TIBCO Software, SAP, IBM, Domino, Seldon, Datmo, Actico, RapidMiner, KNIME.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 29 december

Storbritanniens AI-säkerhetstoppmöte och OpenAI:s VD-drama

I november 2023 organiserade Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak ett internationellt toppmöte om AI-säkerhet i Bletchley Park, Buckinghamshire. 28 länder undertecknade Bletchley-deklarationen, ett avtal om att samarbeta för att undersöka möjligheter och risker med AI. Vid toppmötet tillkännagavs också en ny superdator på £225 miljoner, som ska byggas vid University of Bristol av Hewlett Packard Enterprise. Dessutom avslöjades mer detaljer om Storbritanniens nya AI-säkerhetsinstitut. Samtidigt skakades OpenAI av avskedandet och återanställningen av VD Sam Altman. Efter protester från personalen återanställdes Altman under en ny styrelse ledd av ex-Salesforce VD Bret Taylor.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 29 december

Fyra cyberbrottslingar i Kina arresterade för att ha utvecklat gisslanprogramvara med hjälp av ChatGPT

Fyra cyberbrottslingar i Kina har arresterats för att ha utvecklat gisslanprogramvara med hjälp av ChatGPT, det första sådana fallet i landet som involverar den populära chattbotten som inte är officiellt tillgänglig lokalt. Attacken rapporterades först av ett oidentifierat företag i Hangzhou, huvudstaden i östra Zhejiang-provinsen, vars system blockerades av gisslanprogramvara. Hackarna krävde 20 000 Tether, en kryptovaluta som är kopplad till US-dollarn, för att återställa tillgången. Polisen greps i slutet av november två misstänkta i Peking och två andra i Inre Mongoliet.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 29 december

Användare av Baidus AI-chattbot Ernie Bot överstiger 100 miljoner

Användare av Baidus AI-baserade chattbot Ernie Bot har överstigit 100 miljoner, enligt ett uttalande från Wang Haifeng, teknisk direktör för det kinesiska företaget. Ernie Bot lanserades i mars i år och släpptes för allmänheten i augusti efter mer än fem månaders testning med utvalda användare. Trots att företaget endast visade en video under Ernie Bots presentation i mars, gav det dem ett försprång på den lokala marknaden, där många nya spelare har dykt upp sedan dess. Många kinesiska företag av olika storlekar försöker nu hitta en nisch på den nya marknaden genom att utveckla egna chattbotar baserade på generativ AI. Enligt en rankning som släpptes på torsdagen av SuperCLUE, som utvärderar AI-drivna generativa chattbotar, ligger Ernie Bot i topp bland kinesiska chattbotar men är mer än 10 poäng efter den senaste versionen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 29 december

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

År 2023: Ett år av förändring för sociala medier

År 2023 präglades av stora förändringar inom sociala medier. Elon Musk tog över Twitter och förvandlade det till X, vilket ledde till kontroverser och förluster i användning och annonsering. Musk återupprättade också Alex Jones, en konspirationsteoretiker, på X, vilket ledde till oro bland marginaliserade grupper. Samtidigt sökte användare alternativ, med Mastodon och Bluesky som potentiella ersättare. Facebooks moderbolag Meta lanserade sin egen rival, Threads. Sociala mediers inverkan på barns mentala hälsa blev också en stor fråga, med rättsliga stämningar mot Meta och uppmaningar till åtgärder från USA:s kirurgiska general. AI förväntas bli allt mer integrerat i sociala medier 2024.

Direktlänk Dela NBC Montana fördjupade 29 december

Förväntade förändringar inom AI-landskapet 2024

AI-landskapet förväntas genomgå betydande förändringar fram till 2024. En eventuell offentlig konflikt mellan Microsoft och OpenAI kan bli årets höjdpunkt, eventuellt drivet av konkurrensdynamik och meningsskiljaktigheter. Trots en eventuell splittring kommer OpenAI troligen att fortsätta vara beroende av Microsofts infrastruktur. Företag som Meta och Microsoft utforskar bärbara enheter drivna av stora språkmodeller, medan hemliga projekt, som det som leds av Sam Altman och Jony Ive, antyder innovativa hushållsenheter. Dessutom kan Kinas svar på USA:s teknikrestriktioner vara avgörande. Kinas ansträngningar att utveckla AI-chip, som potentiellt kan konkurrera med Nvidias A100s, understryker en global kapplöpning om teknisk överlägsenhet.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 29 december

Global marknad för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning växer snabbt

Den globala marknaden för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning är en av de ledande marknaderna globalt, som innefattar utveckling av innovativa tekniker och en extremt kategoriserad sektor. Marknadsrapporten levererar djupgående information efter en genomgripande undersökning utförd över industrin. Den observerar konkurrensstrukturen globalt och innehåller en detaljerad sammanfattning av olika företag, tillverkare, organisationer och andra konkurrerande aktörer som har en stor inverkan på den globala marknaden. Några av de stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar iCarbonX, Inbenta, Prisma Labs, Jibo, NVIDIA, Next IT, Intel, Quadratyx, AIBrain, Numenta.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 28 december

Baidus Ernie Bot når 100 miljoner användare trots hård konkurrens

Baidus chatbot Ernie Bot har nått en betydande milstolpe med över 100 miljoner användare sedan den offentliga lanseringen i augusti. Trots hård konkurrens från ChatGPT har Baidus tidiga inträde gjort att Ernie Bot har kunnat säkra en framstående position. Enligt Reuters rankar SuperCLUE, en rankingplattform för generativa AI-drivna chatbots, Ernie Bot i framkant bland kinesiska chatbots, även om den har ett betyg på 79,02, över 10 poäng lägre än den senaste versionen av ChatGPT. Trots framsteg står Baidu och andra kinesiska AI-pionjärer inför utmaningar, inklusive amerikanska sanktioner och sträng censur från Peking.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 28 december

Trip.com gruppens årsrapport visar på ökad reslust och AI:s roll i framtida resplanering

Trip.com Group, en global ledare inom online resebranschen, rapporterar om en sexfaldig ökning av utresor från Kina jämfört med 2022, särskilt under semestertider. Öppnandet av Kinas gränser har lett till en ökad efterfrågan på utlandsresor, med Sydostasien som populärt resmål. Å andra sidan visar data att inresor till Kina återhämtar sig, med fyrsiffrig tillväxt jämfört med 2022. Trip.com har även lanserat TripGenie, en AI-assistent för resplanering, och förutser att AI kommer att spela en central roll i framtida resplanering. Dessutom förutspås hållbara resor och eventturism bli framstående trender 2024.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 28 december

Artificiell intelligens: Framsteg, risker och global reglering

Artificiell intelligens (AI) har potential att påverka global ekonomi, arbetsmarknad, klimatförändringar och nationell säkerhet. Dess utveckling och användning fortskrider i snabb takt, med USA, Kina och EU som tar alltmer divergerande tillvägagångssätt för att reglera tekniken. AI kan både öka produktiviteten och leda till jobbförluster, och det finns en oro för att AI kan förvärra ojämlikheten. AI kan också ha en direkt inverkan på nationell säkerhet, genom att möjliggöra autonoma vapen och förbättra strategisk analys. Policymakare över hela världen är överens om att AI bör regleras, men det råder oenighet om hur detta ska ske. AI:s komplexitet gör det osannolikt att tekniken kan styras av en enda uppsättning principer.

Direktlänk Dela Council on Foreign Relations fördjupade 27 december

Kina går igenom ´kvalificeringsrundan´ för AI-startups, enligt Kai-Fu Lee

Kinas generativa artificiella intelligens (AI) startup-sektor genomgår en ´kvalificeringsrunda´, enligt Kai-Fu Lee, riskkapitalist och tidigare president för Google Kina. Lee grundade tidigare i år 01.AI, ett Peking-baserat startup som utvecklar stora språkmodeller, som förra månaden höjde en finansieringsrunda till en värdering på 1 miljard dollar. Kinas största internetföretag som Alibaba, Tencent, Baidu och ByteDance, samt dussintals startups, utvecklar alla sina egna LLM:er. Kinesiska regeringen blockerar OpenAI, Google och andra amerikanska internettjänster, så inhemska företag tävlar om AI-överlägsenhet.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 27 december

Kina använder AI för spionage enligt FBI-rapport

Enligt en ny rapport från FBI, tar Kina sin spionageprogram till nästa nivå genom att utnyttja kraften i artificiell intelligens. Rapporten indikerar att Kina planterar människor inuti företag och organisationer för att samla handelshemligheter samt använder sofistikerad AI-teknologi för att skörda stora mängder personuppgifter från amerikaner. FBI-direktör Christopher Wray träffade ledare för andra underrättelsetjänster runt om i världen i oktober för att diskutera eskaleringen av Kinas AI-förmågor. Kina har nekat till att hacka och stjäla från amerikanska system.

Direktlänk Dela NewsNation fördjupade 26 december

Kinesiska AI-experter avvisar USA:s anklagelser om stöld av AI-hemligheter

USA anklagar Kina för att stjäla dess hemligheter för att stärka underrättelseoperationer genom artificiell intelligens (AI), vilket kinesiska AI-experter menar bara avslöjar USA:s djupa oro för att halka efter Kina i utvecklingen av den transformerande tekniken. Anklagelserna kommer efter att Wall Street Journal publicerade en artikel med titeln ´Kina stjäl AI-hemligheter för att turbo-ladda spionage´. Kinesiska AI-experter uppmanar till sund konkurrens och samarbete mellan länder inom AI, och tillåter inte politiserat retorik att avvika dess utveckling från den normala kursen.

Direktlänk Dela Global Times fördjupade 26 december

Kina balanserar mellan innovation och kontroll inom AI

Kina försöker balansera mellan att främja innovation och att behålla kontrollen i en alltmer digitaliserad ekonomi. Landets ledare, Xi Jinping, strävar efter att göra Kina till en hyperavancerad ekonomi genom att främja kommersialiseringen av högteknologier. Samtidigt stramar regeringen åt greppet om teknikföretag och industrier den inte godkänner, som onlineundervisning och videospel. Detta har lett till att marknadsvärdet för företag som Tencent har minskat. Kina är särskilt försiktigt med artificiell intelligens (AI), som kan vara subversiv om den inte hålls i schack. Kina har därför förstärkt sin ´stora brandvägg´ för AI-eran. Regeringen har infört världens strängaste regler för AI och kräver att allt AI-genererat innehåll ska ´upprätthålla socialistiska värderingar´. Detta har bromsat upptagandet av konsumentinriktad generativ AI i landet. Trots detta är Kinas digitala ekonomi fortfarande blomstrande, med företag som Tencent som genererar hundratals miljarder dollar i årliga transaktioner. Kina hoppas nu kunna uppnå en liknande balans med AI.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 26 december

Ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter publicerad

Mr Accuracy Reports har publicerat ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och nyckelaffärssegment (2022-2029). Forskningen utförs på primära och sekundära statistikkällor och består både av kvalitativa och kvantitativa detaljer. Några av de stora spelarna som profileras i studien är Microsoft, Qualcomm, Intel, Google, Alibaba, NVIDIA, Arm, Horizon Robotics, Baidu, Synopsys, Cambricon, MediaTek, Mythic, NXP. Rapporten belyser viktiga marknadsaspekter och svarar på frågor som vilka som är de viktigaste marknadsaktörerna i marknaden för artificiell intelligens för Edge-enheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 26 december

Sociala medier 2023: Farväl Twitter, Hej X, och AI:s framväxt

2023 var ett år av början och slut för sociala medier. Elon Musk förvandlade Twitter till X, vilket ledde till kontroverser och anklagelser om desinformation och rasism. X har också kritiserats för att vara mindre säkert för marginaliserade grupper. Samtidigt växte alternativa plattformar som Mastodon och Bluesky. Meta, Facebooks moderbolag, lanserade sin egen rival, Threads. Musk har ambitioner att göra X till en ´allt-i-ett-app´ men det är oklart om västerländska publik är intresserade. Sociala mediernas inverkan på barns och tonåringars psykiska hälsa var också i fokus under året.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 25 december

AI-kemist skapar syreproducerande katalysator från Mars-meteoriter

Ett team lett av professor Luo Yi, professor Jiang Jun och professor Shang Weiwei från Kinas vetenskaps- och teknologiuniversitet har framgångsrikt skapat en katalysator för att producera syre från Mars-meteoriter med hjälp av en AI-kemist. Denna upptäckt kan hjälpa till att övervinna utmaningen med brist på vitala resurser som syre för långvarig överlevnad på Mars. AI-kemisten analyserade först den elementära sammansättningen av Mars-malm med laserinducerad spektroskopi, utförde sedan en serie förbehandlingar på malmen och skapade slutligen en användbar syreproducerande katalysator.

Direktlänk Dela Lanka Times fördjupade 25 december

AI-lagar saknas trots AI:s närvaro i alla delar av våra liv

Trots att artificiell intelligens (AI) är närvarande i alla delar av våra liv finns det ännu inga lagar för att reglera AI. EU har nyligen godkänt AI-lagen, som kommer att vara den första omfattande AI-lagstiftningen i världen när den träder i kraft 2025. I Indien kommer befintliga lagar att utvidgas för att täcka AI-applikationer tills specifika AI-lagar införs. Det föreslagna Digital India Act, som förväntas ersätta Information Technology Act från 2000, förväntas täcka AI. Samtidigt utvecklas liknande lagar i de flesta av världens stora ekonomier. Simran Singh, en advokat som rådgör AI-centrerade start-ups, säger att Indien gradvis omfamnar artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 25 december

Årets mest betydelsefulla ord och uttryck runt om i världen samlade av Associated Press

Associated Press har samlat in betydelsefulla ord och uttryck från hela världen som kommit fram under 2023. Exempel inkluderar ´password child´ från Australien, ett uttryck som beskriver ett barn som föräldrar favoriserar genom att använda deras namn i lösenord. I Kenya har ´kitawaramba´, ett hot om att dåliga handlingar kommer att hemsöka en, blivit ett populärt uttryck. I Haiti har ´bwa kale´, en dödsrop mot våldsamma gäng, blivit ett välkänt uttryck. I USA har termen ´spy balloon´ blivit symbolisk för spänningarna mellan USA och Kina. I Frankrike har ungdomar börjat använda uttrycket ´c´est la hess´, vilket betyder ´det är jobbigt´.

Direktlänk Dela The Oakland Press fördjupade 25 december

Global AI Conclave 2023: Indien på framkant inom AI

Global AI Conclave 2023, ett möte mellan AI-pionjärer, experter och fans, ägde rum den 16 december på JW Mariott i Bengaluru, med värdar CNBC-TV18 och Moneycontrol. New Delhi-proklamationen, en del av Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI), stöddes av representanter från 28 länder. Bland framstående deltagare fanns Andrew Ng, Rajeev Chandrasekhar, Sridhar Vembu, Sharad Sharma, Swapna Bapat, Andrew Feldman, Vivek Raghavan och Chris Miller. Konklaven diskuterade AI-relaterade frågor och möjligheter och gav förslag till framtida samarbete och åtgärder.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 24 december

Elon Musks AI-chattbot Grok skapar kontrovers med politiskt vinklade svar

Grok, en generativ AI-chattbot introducerad av Elon Musks AI-startup xAI, har skapat kontrovers genom att ge politiskt vinklade svar. När Grok tillfrågades om vem den skulle rösta på i nästa presidentval, svarade den att den skulle rösta på Joe Biden. Grok valde också ut de bästa och sämsta presidenterna i amerikansk historia, där Donald Trump var den enda listad som den sämsta sedan 1950, medan Barack Obama och Biden listades som de bästa. Detta har lett till kritik, särskilt från högern, och vissa hävdar att kompletterande åtgärder behövs för att hantera den politiska snedvridningen av generativ AI.

Direktlänk Dela News Rebeat fördjupade 24 december

USA bör undvika EUs restriktiva AI-regler

Tidigare denna månad antog Europeiska unionen (EU) historiska, omfattande och heltäckande regler för artificiell intelligens (AI). Amerikanska ledare borde se denna extremt restriktiva plan som ett exempel på vad man inte ska göra när man bestämmer hur man ska reglera denna omvälvande teknik. Det finns stark konsensus bland valda tjänstemän i båda partierna, liksom ledare inom teknikindustrin, att viss reglering av AI är nödvändig för att skydda vår nationella säkerhet, försvara vår kritiska infrastruktur och hindra utländska aktörer från att få tillgång till känslig, personlig information. AI har potential att revolutionera vår nation och omvandla vår ekonomi. Vi har möjlighet att utnyttja denna kraft för det allmänna bästa. När det gäller försvar kan AI grundläggande förändra våra militära strategier och tillämpningar. Med AI kan vi samla in underrättelser snabbare, bearbeta informationen effektivare, bedöma risker mer effektivt och vidta åtgärder. Inte bara kommer AI att stärka vår militärs strategiska tillvägagångssätt, det kommer också att minska risken för mänskligt liv. Genom att automatisera många av de farliga uppgifterna inom nationell säkerhet kan amerikanska soldater undvika situationer som utsätter dem för fara. Även om USA anses vara ledande inom utvecklingen av AI-teknik försöker Kina underminera vår konkurrensfördel genom att investera betydande statliga medel för att påskynda anpassningen av AI i sin militär. Det är avgörande för USA att utnyttja kraften i AI för att stärka vårt försvar och vår nationella säkerhet, både på kort och lång sikt, för att behålla vår fördel. Med demokratiseringen av AI, genom vilken tekniken har blivit tillgänglig, anpassningsbar och överkomlig för en mängd olika branscher och marknader, finns det en enorm möjlighet till ekonomisk tillväxt. PriceWaterhouseCoopers projekterar att AI-teknologier kan bidra med upp till 15,7 biljoner dollar till den globala BNP:n 2030. Det är mer än den nuvarande produktionen av Kina och Indien tillsammans. Här i solskensstaten driver AI ekonomin framåt. Från transport till hälso- och sjukvård till turism har nästan varje sektor i ekonomin hittat sätt att förbättra processer, förbättra produkter och tjänster och öka produktiviteten med AI. Efterfrågan på AI och andra digitala verktyg växer Floridas teknikindustri. Enligt en studie som släpptes 2022 av Computing Technology Industry Association är Florida andra i nationen för jobbtillväxt inom teknikindustrin. Teknikindustrin genererade förra året 80 miljarder dollar i ekonomisk inverkan för Florida och stödde nästan en halv miljon jobb för Floridas arbetare. Medianlönen i teknikindustrin är 81 533 dollar, vilket är 113% högre än medianlönen i delstaten. Miami, Tampa Bay och Orlando är växande teknikhuvudstäder som konsekvent rankas bland nationens främsta storstadsområden för netto teknikanställning. Som ett resultat flockas tekniktalang till Florida, vilket stärker vår potential att vara en global ledare. Om EUs omfattande regler för AI implementerades här skulle vår militära styrka minska, och all denna tillväxt och möjlighet skulle komma till ett skrikande stopp. EUs lag begränsar AI inom utbildning, anställning, val, kritisk infrastruktur och gränskontroll. Det begränsar starkt användningen av AI-teknik inom brottsbekämpning. Den nya lagen förbjuder också uttryckligen flera användningar av AI. Bemärkelsesvärt inför den nya efterlevnads- och rapporteringskrav för teknikföretag som utvecklar AI, vilket effektivt binder röda band runt händerna på denna blomstrande industri. EU-kommissionär Thierry Breton hävdar att AI-lagen är en startplatta för EU-startups och forskare att leda den globala AI-racet. I verkligheten är det precis tvärtom. Med denna omfattande uppsättning regler nu lagen i Europa finns det mer rädsla kring innovation än inspiration. Denna nya lag kommer säkert att kväva Europas teknikindustri, hålla tillbaka kommersiell anpassning och äventyra dess globala konkurrenskraft. Vi har fortfarande tid att få det rätt i USA. Med alla politik vi förföljer på federal eller delstatsnivå för att reglera AI måste vi arbeta för att främja vår nation, främja innovation och skydda vårt folk. AI har kraften att revolutionera vår nation och omvandla vår ekonomi, och vi måste undvika överdrivna, omfattande regler som kommer att stå i vägen. Jeff Brandes är president för Florida Policy Project, en forskningstankesmedja. En republikan, Brandes tjänstgjorde i Floridas lagstiftande församling från 2010 till 2022.

Direktlänk Dela Orlando Sentinel fördjupade 24 december

AI revolutionerar leksaksindustrin

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat leksaksindustrin, från design och tillverkning till användarinteraktion. AI har förbättrat leksakstillverkarnas design- och prototypkapaciteter genom att analysera marknadstrender och konsumentpreferenser. Lego och Hasbro har integrerat AI i sina designprocesser för att effektivisera prototypframställning och förutse marknadsprestanda för leksaker. AI har även effektiviserat tillverkningsprocessen genom att utföra repetitiva uppgifter med högre noggrannhet och hastighet än människor. Dessutom möjliggör AI en ny nivå av anpassning i leksaker, vilket ger en mer personlig upplevelse för slutanvändaren. AI spelar också en viktig roll för att säkerställa säkerheten och kvaliteten på leksaker.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 24 december

Sydkoreanska PERSONA AI vinner GenAI Solution Competition 2023

PERSONA AI från Sydkorea har säkrat förstaplatsen i GenAI Solution Competition 2023, en betydande milstolpe i företagets resa. Tävlingen, som organiserades av The Society of Gen AI (SGAI), lockade AI-forskare från hela världen. De tre bästa priserna gick till PERSONA AI, SPLORE och ALELO. PERSONA AI:s vinnande lösning, KGPT, utmärker sig genom att använda den egna sLLM-motorn. Detta innebär att användare enkelt kan mata in dokument, söka svar inom lösningen och till och med generera bilder automatiskt. PERSONA AI planerar att lansera lösningen på flera språk, med särskilt fokus på japanska och kinesiska.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 23 december

Kinesiska företag återupplivar digitalt avlidna med AI

Kinesiska företag hävdar att de ´digitalt återupplivat´ tusentals avlidna personer med hjälp av artificiell intelligens (AI). Tekniken har hjälpt människor att minnas och hedra de döda. Seakoo Wu och hans fru är några av de många som nu vänder sig till AI för att skapa avatarer av sina avlidna nära och kära. De sörjde förlusten av sin enda son, Xuanmo, 22, medan han studerade vid Exeter University i Storbritannien. Wu började undersöka sätt att återuppliva sin avlidna son med hjälp av AI. Han samlade foton, videor och ljudinspelningar av Xuanmo och spenderade tusentals euro på att anlita AI-företag som klonade hans ansikte och röst. Resultaten hittills är rudimentära. Wu hoppas en dag kunna bygga en helt realistisk replika som beter sig precis som hans döda son men bor i virtuellt utrymme. Han har satt upp ett team för att skapa en databas som innehåller stora mängder information om sin son. Wu hoppas kunna mata in den i kraftfulla algoritmer för att skapa en avatar som kan kopiera hans sons tänkande och tal mönster med precision. ´En dag, son, kommer vi alla att återförenas i metaverse´, sa han. Enligt experter blomstrar den så kallade ´spökbot´-industrin i Kina. ´Det finns så många människor i Kina, många med emotionella behov, vilket ger oss en fördel när det gäller marknadsbehov´, sa Zhang Zewei, grundaren av AI-företaget Super Brain. Vissa kinesiska företag hävdar att de ´digitalt återupplivat´ tusentals avlidna från så lite som 30 sekunder av audiovisuellt material. Experter varnar dock för att mer forskning behövs för att förstå deras psykologiska och etiska konsekvenser.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 22 december

ByteDance förbjuds använda OpenAIs teknik efter överträdelse

ByteDance, moderbolaget till sociala medier-appen TikTok, har förbjudits att använda OpenAIs teknik efter att ha brutit mot OpenAIs användarvillkor under skapandet av sitt Large Language Model (LLM). ByteDance använde OpenAIs modellresultat som en grundläggande del i sitt AI-projekt, kodnamn Project Seed. OpenAI har nu stoppat ByteDance från att använda sina API:er. Detta markerar de etiska gränserna inom AI-utveckling och betonar vikten av att följa användarvillkor. Det ifrågasätter också framtida riktning för Project Seed och ByteDances AI-ambitioner.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 21 december

Maskininlärning inom finanssektorn: Marknadsrapport diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En marknadsrapport om maskininlärning inom finanssektorn diskuterar de största faktorerna som ansvarar för branschens tillväxt, samt nyckelhindren och utmaningarna. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyerna som observerats på den globala marknaden. Studien erbjuder även en analys av de senaste händelserna, som tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala maskininlärningsmarknaden inom finans. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Återblick på 2023: Fem stora affärsberättelser som dominerade det globala landskapet

Under 2023 dominerades den globala affärsvärlden av fem stora berättelser. Kampen mot inflationen var en av dem, där Europeiska centralbanken (ECB) tillsammans med andra stora centralbanker arbetade för att bekämpa den högsta inflationen på fyra decennier. En annan stor berättelse var framväxten av AI och dess regleringar. Trots imponerande framsteg inom AI, har det uppstått konflikter och rättsliga tvister, inklusive en stämningsansökan från 17 författare mot OpenAI. Vidare genomgick Twitter en omvandling till X under Elon Musks ledning, vilket medförde flera utmaningar för företaget. Globala marknader upplevde också en uppgång under 2023, trots långsam global ekonomisk tillväxt. Slutligen visade världsekonomin motståndskraft trots påfrestningar som en svår pandemi, störningar i energi- och spannmålsmarknaderna på grund av Rysslands invasion av Ukraina, en återkomst av inflation och höga räntor.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 21 december

Användare godkänner överföring och bearbetning av personlig information

Användaren har läst, förstått och accepterat ett separat samtyckebrev, varigenom de går med på att tillhandahålla sin personliga information. De förstår att informationen kommer att överföras utanför fastlandet Kina och bearbetas av företagsgrupper och andra legitima bearbetningsparter. Användaren har också godkänt att bli kontaktad av företagsgrupper via internet, mobil/telefon och e-post, för försäljning, marknadsföring och forskningsändamål.

Direktlänk Dela Gartner fördjupade 21 december

AI-boomen 2023: Nvidia lyfts fram som topputförare, C3.ai möter utmaningar

I en diskussion om AI-boomen 2023, framhäver GraniteShares grundare och VD Will Rhind Nvidia som en topputförare och diskuterar de utmaningar som AI-utvecklare som C3.ai står inför. Nvidia, vars aktie är upp 240% hittills i år, har konsekvent överträffat vinstförväntningarna under 2023. Rhind varnar dock för risker, särskilt den ´politiska elementet´ kopplat till USA:s exportkontroller för halvledarleveranser till Kina. Å andra sidan har C3.ai, upp 188% hittills i år, enligt Rhind ´inte levt upp till hypen´ med svag intäktsprognos och oförmåga att effektivt utnyttja AI-boomen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 december

Marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning

En marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad utifrån produkttyp, slutanvändningsindustri och nyckelregioner. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Schneider Electric, Sas Institute Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm. Rapporten omfattar också utmaningar och risker på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Alphabet begränsar vissa valrelaterade frågor på sin chatbot Bard

Alphabet, Googles moderbolag, meddelade på tisdagen (19 december) att det kommer att begränsa vissa typer av valrelaterade frågor som kan besvaras av dess chatbot Bard och generativa sökningar. Begränsningarna kommer att träda i kraft i början av 2024. Detta kommer inför stora val nästa år, inklusive presidentvalet i USA 2024, Indiens premiärministerval och val i Sydafrika. Alphabet har uttryckt en ökad fokusering på den roll som artificiell intelligens (AI) kan spela. Det finns redan globala farhågor om sociala mediers roll för att påverka väljares åsikter under val.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 20 december

Kinesisk AI-startup introducerar nytt grafikkort och databehandlingsnav

Moore Threads Intelligent Technology, en Peking-baserad designer av grafikprocessorer (GPU) skräddarsydda för AI-utbildning, har introducerat ett nytt grafikkort och det som kallas Kinas första GPU-baserade databehandlingsnav för AI-utbildning. Moore Threads och Biren Technology, två av Kinas topp AI-chip-startups, lades till i Washingtons så kallade Entity List i oktober på grund av oro över att de skadade USAs nationella säkerhet och policyintressen. Moore Threads sade att dess center kan slutföra träningen av en 130-miljarder-parametermodell inom 56 dagar.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 20 december

Generativ AI-verktygsmarknadsrapport: Prognos 2023 - 2029

Den globala marknaden för generativa AI-verktyg förväntas nå miljoner dollar år 2029, en ökning från miljoner dollar år 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på % under perioden 2023 till 2029. Efterfrågan från privatpersoner och företag är de största drivkrafterna för branschen. Marknadsundersökningsföretaget QYResearch har släppt sin senaste rapport ´Global Generative AI Tools Market Report, History and Forecast 2018-2029, Breakdown Data by Manufacturers, Key Regions, Types and Application´. Rapporten ger en omfattande analys av den globala marknaden för generativa AI-verktyg, inklusive marknadsstorlek, andel, efterfrågan, branschutvecklingsstatus och prognoser för de kommande åren.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 december

Kinesiska företag skapar ´spökbots´ för att hjälpa sörjande

Flera företag specialiserade på så kallade ´spökbots´ har dykt upp i Kina. Sörjande föräldrar vänder sig till AI-teknologi för att skapa realistiska avatarer av sina bortgångna. Seakoo Wu, som förlorade sin son, vill bygga en fullständigt realistisk replika av sin son i virtuell verklighet. Kinesiska företag hävdar att de har skapat tusentals ´digitala människor´ från så lite som 30 sekunder av audiovisuellt material från de döda. AI-företaget Super Brain tar mellan 10 000 och 20 000 yuan ($1 400-$2 800) för att skapa en grundläggande avatar på cirka 20 dagar.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 december

Lenovo-aktier fortsätter att stiga tack vare ökad global PC-efterfrågan och AI-investeringar

Lenovo Group Ltd:s aktier har haft en tre månaders uppåtgående trend, tack vare tecken på global återhämtning av efterfrågan på persondatorer och entusiasm för företagets produkter kopplade till artificiell intelligens. Företagets aktier i Hongkong har stigit över 30% från en lågpunkt i mitten av oktober. Dess 60% ökning i år sätter det på väg mot den starkaste årliga prestationen sedan 2009. Lenovo meddelade förra månaden att det siktar på PC-intäktsökning detta kvartal efter tecken på en efterlängtad återhämtning. Företaget förväntar sig fortsatt global tillväxt av PC-försändelser nästa år och är fortsatt säkert på att överträffa konkurrenterna.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 20 december

Artificiell intelligens: Framtiden för produktivitet och global konkurrenskraft

Alla pratar om artificiell intelligens (AI) nuförtiden. Det finns oro över hur det kan påverka framtida presidentval och hopp om att det kan lösa den globala klimatkrisen. Många rubriker har fokuserat på en framtid där jobb har försvunnit och maskiner har tagit över världen. Men verkligheten är att AI har använts till vår fördel i verkliga scenarier i flera år. Forskning visar att AI förväntas öka arbetarnas produktivitet dramatiskt, inte ersätta arbetare med robotar. AI förväntas förbättra människors färdigheter, vilket hjälper arbetare att förbättra kvaliteten och öka effektiviteten i sina dagliga uppgifter. Det uppskattas att generativ AI kan höja den globala BNP med så mycket som 7%, och länder runt om i världen arbetar hårt för att utnyttja denna ekonomiska potential. Det är avgörande att lagstiftare utbildar sig om dess komplexitet så att de kan fastställa smart, känslig politik utan att demonisera tekniksektorn och kväva ekonomisk tillväxt.

Direktlänk Dela The Clarion-Ledger fördjupade 19 december

AI, kvantdatorer och 5G: Framtidens teknik och dess utmaningar

Med ankomsten av GPT-4 har diskussioner om farorna med artificiell intelligens (AI) startat globalt. Människor är oroade över AI:s kraft och dess förmåga att ta över jobb inom mjukvaruutveckling, dataanalys och läkarrollen. AI används redan för att utföra uppgifter som fotoredigering och transkribering, vilket hotar yrkesgrupper inom dessa områden. Samtidigt kan kvantdatorer utföra uppgifter på minuter som skulle ta tusentals år för dagens snabbaste superdatorer. Google har utvecklat en kvantdator som kan simulera en koffeinmolekyl på några minuter. Facebook investerar stort i virtual reality, vilket kan förändra vår uppfattning om verkligheten. 5G-internet introduceras snabbt runt om i världen och kommer att förändra världen på ett sätt som är större än vad 4G gjorde. Tekniska framsteg inom rymden pågår också, med USA som försöker etablera en bas på månen för permanent bosättning. Kina arbetar med kvantintrassling och kärnfusion, och Google undersöker möjligheten till maskhål med sin kvantdator.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 19 december

ByteDance anklagas för att hemligt använda OpenAIs ChatGPT för att utveckla AI

ByteDance, det Peking-baserade moderbolaget bakom kortvideo-appen TikTok, anklagas för att ha använt ChatGPT i hemlighet för att utveckla sin egen kommersiella artificiella intelligens för den kinesiska marknaden. OpenAI, som äger chatboten, har stängt av det kinesiska tech-jättens utvecklarkonto efter den påstådda överträdelsen av dess användarvillkor. Tekniken i fråga är API:et bakom ChatGPT, vilket gör det möjligt för programmerare att integrera AI i andra appar. Microsoft, företaget som betalar ByteDance för att få tillgång till API:et, har samma policy. En talesperson för ByteDance medgav att data genererad av ChatGPT användes för att annotera eller tagga data för Project Seed. OpenAI meddelade att ByteDances ChatGPT-konto har stängts av i väntan på en utredning.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 19 december

Senaste utvecklingen inom artificiell intelligens (AI) reglering

Denna artikel belyser nyligen uppdaterade AI-regleringar i USA, Kina, Europa och andra platser. President Joe Biden i USA har undertecknat en verkställande order som syftar till att hantera utvecklingen och användningen av AI på ett säkert, säkert, etiskt och samhällsnyttigt sätt. I Kina trädde interimistiska åtgärder för hantering av generativa AI-tjänster i kraft i augusti 2023. I Europa nåddes en kompromiss om EU:s AI-lag i december 2023, vilket innebär att alla AI-system, inklusive grundläggande modeller, kommer att regleras baserat på risk.

Direktlänk Dela Lexology.com fördjupade 19 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAIs användarvillkor

Spänningarna inom AI-gemenskapen ökade när OpenAI, den ideella organisationen som står bakom den kraftfulla GPT-teknologin, bröt sina band med ByteDance, moderbolaget till den enormt populära appen TikTok. Detta följde på avslöjandet att ByteDance hemligt använt OpenAIs teknologi för att utveckla sin egen AI-modell, med kodnamnet ´Project Seed´. ByteDance är redan föremål för intensiv officiell granskning på grund av sina kopplingar till den kinesiska regeringen och oro i samband med TikTok-appen. Denna avslöjande lägger till en ytterligare komplexitet till ByteDances verksamhetslandskap i USA.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 19 december

Kinesisk man använder AI för att ´återuppliva´ sin avlidne son

En man i östra Kina har sökt hjälp från artificiella intelligensföretag för att digitalt återuppliva sin son som avled 2022. Wu Seakoo och hans fru förlorade deras enda barn, Xuanmo, till en plötslig stroke förra året. Wu arbetade med flera AI-företag, bland annat Super Brain, för att återskapa en digital version av Xuanmo med hans ansikte och röst. Super Brain tar mellan 10 000 och 20 000 yuan ($1 400 till $2 800) för en grundläggande avatar som tar 20 dagar att färdigställa.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 december

OpenAI suspenderar ByteDances konto efter anklagelser om missbruk av AI-teknik

OpenAI har tagit det ovanliga steget att suspendera ByteDances konto, efter anklagelser att det kinesiska teknikjätten utnyttjat OpenAI:s GPT-teknik för att utveckla en konkurrerande AI-produkt. Detta sker efter ökande oro över immateriella rättigheter och rättvis konkurrens inom det snabbt utvecklande AI-landskapet. Suspensionen utlöstes av rapporter som antyder att ByteDance använde GPT-3, OpenAI:s avancerade språkmodell, för att skapa ett liknande AI-verktyg. OpenAI har ännu inte offentligt avslöjat de specifika detaljerna i det påstådda missförhållandet, men uppgav att suspensionen är en försiktighetsåtgärd i väntan på en grundlig utredning.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 18 december

OpenAI stoppar ByteDances konto efter påståenden om hemlig användning av AI-teknik

OpenAI har stoppat ByteDances konto efter rapporter om att det kinesiska företaget ´i hemlighet´ använt OpenAIs AI-teknik ´GPT´ för att bygga en konkurrerande chatbot-tjänst. ByteDances band till den kinesiska regeringen har lett till intensiv federal granskning av TikToks verksamhet i USA. ByteDance har rapporterat att de förlitat sig på OpenAIs API under nästan alla faser av utvecklingen av sin AI-produkt. ByteDance har byggt sin egen stora språkmodell, ett AI-verktyg som tränas på stora mängder internetdata, som en del av en ´hög prioritet´ och ´hemlig´ intern initiativ kallad ´Project Seed´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 18 december

AI-verktyg väcker debatt om copyright och konstens natur

Generativa artificiella intelligens (AI) verktyg som DALL-E, MidJourney och Stable Diffusion har fått kritik för deras förmåga att skapa bilder, med anklagelser om olaglig och icke-samtyckande bildgenerering samt intellektuell stöld. Detta kastar ljus över brister i nuvarande copyrightlagar, inklusive föråldrade uppfattningar om immateriell äganderätt och kompensation, samt otillbörliga bördor på skapare. Lösningen behöver vara grundad i kollektiv förhandling och internationell konsensus. Skapandet av AI-konst har också utlöst debatter om vad konst är och om det kan vara konst om det inte finns en konstnär. Dessa frågor har lett till olika tolkningar av copyrightlagar i olika länder, med vissa länder som endast tilldelar copyright till ´verk skapade av människor´.

Direktlänk Dela Atlantic Council fördjupade 18 december

Kinesiska varumärken använder AI i olika sektorer

Tore Claesson, kreativ chef i Kina, har skaffat sig en egen AI-robot och tror att det är en tidsfråga innan kinesisk AI gör honom och andra expats överflödiga. Han utforskar hur kinesiska varumärken använder den nya tekniken. AI används redan inom sportevenemang, marknadsföring, reklam, produktutveckling, teknisk forskning och online shopping.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 18 december

SenseTimes aktier sjunker efter grundarens död

Aktierna för det kinesiska artificiella intelligensföretaget SenseTime sjönk med så mycket som 18,25% på måndag, till ett historiskt lågt värde, efter nyheten om företagets grundares död. SenseTimes aktier noterade så lågt som 1,03 Hong Kong-dollar på måndag, det lägsta värdet i företagets historia enligt LSEG-data. Aktierna för AI-företaget har minskat med cirka 50% sedan årsskiftet. SenseTimes grundare och AI-forskaren Tang Xiao´ou dog i fredags vid 55 års ålder efter att ha gett vika för en sjukdom.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 december

ERNIE 4.0 jämfört med GPT-4: Språkförmågor och design

ERNIE, främst designad för kinesiska, står sig bra mot GPT-4, optimerad för engelska men kan hantera förfrågningar på andra språk. ERNIE är utmärkt på kinesiska men kan hantera engelska på en kompetent nivå. GPT-4 är mer mångsidig i att hantera flerspråkiga förfrågningar. I en jämförelse på aktuella ämnen, överglänste ERNIE GPT-4. ERNIE levererade korrekt och aktuell information om ämnen som Taylor Swifts miljardärsstatus och nyligen ändringar i Kinas försvarsministerium, medan GPT-4 visade föråldrade svar. Både ERNIE och GPT-4 visade kompetens i att hantera praktiska uppgifter.

Direktlänk Dela Data Driven Investor fördjupade 18 december

ByteDance avfärdar påståenden om felaktig användning av OpenAI:s teknologi

TikToks moderbolag, ByteDance, hävdar att dess användning av OpenAI:s teknologi för att utveckla sina egna artificiella intelligens (AI) modeller var i enlighet med det amerikanska företagets tjänstvillkor. Detta för att avfärda ett påstående om att de använde teknologin för att bygga en konkurrerande tjänst. ByteDance förklarade detta efter att en amerikansk teknikoutlet, som citerade interna källor, påstod att det kinesiska kortvideogiganten i hemlighet använde OpenAI:s teknologi för att utveckla sin egen stora språkmodell (LLM), samtidigt som de försökte dölja sina spår genom ´dataavkänning´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 18 december

AI driver skapandet av falska nyheter, leder till explosion av desinformation på webben

Artificiell intelligens (AI) automatiserar skapandet av falska nyheter, vilket leder till en explosion av webbinnehåll som efterliknar faktabaserade artiklar men istället sprider falsk information om val, krig och naturkatastrofer. Sedan maj har webbplatser som innehåller AI-skapade falska artiklar ökat med mer än 1000 procent, från 49 webbplatser till över 600, enligt NewsGuard, en ideell organisation som spårar desinformation. AI gör det lätt för nästan vem som helst att skapa dessa utgångar, vilket producerar innehåll som ibland är svårt att skilja från riktiga nyheter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 december

Kinesiska föräldrar vänder sig till AI för att återskapa avlidna barn

I Kina vänder sig allt fler människor till AI-teknologi för att skapa realistiska avatarer av sina bortgångna närstående. Seakoo Wu, en sörjande far, planerar att bygga en fullständig replika av sin döda son i virtuell verklighet. Kinesiska företag hävdar att de har skapat tusentals ´digitala människor´ från så lite som 30 sekunders ljud- och bildmaterial av den avlidne. Zhang Zewei, grundare av AI-företaget Super Brain, säger att AI-teknologin i Kina är i världsklass och att industrin blomstrar i landet.

Direktlänk Dela Hong Kong Free Press fördjupade 17 december

SenseTimes miljardärsgrundare Tang Xiao´ou har avlidit

Tang Xiao´ou, miljardärsgrundaren för Kinas AI-jätte SenseTime, avled fredagen den 15 december 2023 på grund av okända ´hälsoproblem´. Hans död kommer bara några veckor efter att företaget anklagats för att artificiellt ha blåst upp sina intäkter. SenseTime, som grundades 2014, var en gång världens mest värdefulla AI-startup, delvis tack vare sina direkta kopplingar och finansiering från den kinesiska regeringen. Företaget utvecklar teknologier, inklusive ansiktsigenkänning, objektdetektering och video- och bildanalys med hjälp av AI. Vid tiden för sin död hade Tang ett nettovärde på 1,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 17 december

Baidus ERNIE Bot 4.0 jämförs med branschjätten GPT-4

Den kinesiska teknikjätten Baidus ERNIE Bot 4.0 sägs vara på samma nivå som branschjätten chatbot GPT-4. ERNIE 4.0, en uppgraderad version av Baidus första ChatGPT-konkurrent, är ´inte underlägsen på något sätt för GPT-4´, enligt Baidus miljardär VD Robin Li. ERNIE är främst avsedd för användning på kinesiska, men kan hantera engelska frågor på en lägre nivå. GPT-4 är utformad för att användas på engelska, men kan också acceptera frågor på andra språk som tyska och till och med bengali. ERNIE presterade bättre än GPT-4 på vissa uppmaningar, som de som gäller aktuella händelser. Baidus ERNIE har samlat 70 miljoner användare, jämfört med 150 miljoner användare för ChatGPT, enligt en uppskattning från digital data- och analysföretaget Similarweb.

Direktlänk Dela The Business Standard fördjupade 17 december

ByteDance stängs av från OpenAI för licensöverträdelse

ByteDance, TikToks moderbolag, har stängts av från OpenAI för att ha brutit mot utvecklarlicensavtalet. OpenAI upptäckte att ByteDance hade använt deras GPT-modell för att träna en konkurrerande AI-modell kallad ´ChatGPT of China´. Detta bryter inte bara mot OpenAIs utvecklarlicens utan också mot Microsofts, eftersom ByteDance har licens från Microsoft att använda GPT API:erna. ByteDance medgav att de använt GPT-tränad AI-modell på marknader utanför Kina men förklarade att de använder sin självutvecklade modell, Doubao, exklusivt i Kina.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 17 december

Globala partnerskapet för artificiell intelligens håller toppmöte i New Delhi

New Delhi var värd för toppmötet 2023 för det Globala partnerskapet för artificiell intelligens (GPAI) den 12–14 december. Mötet resulterade i New Delhi-deklarationen, vars text ännu inte har offentliggjorts. GPAI är en organisation med 29 länder från Amerika, Europa och Asien, inklusive stora spelare som USA, Frankrike, Japan och Indien, men exkluderar Kina. GPAI:s uppdrag är att samla regeringsrepresentanter och experter för att stödja och vägleda ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI). Toppmötet i New Delhi drog särskild uppmärksamhet eftersom stora framsteg har gjorts inom AI under det senaste året. Indiens premiärminister Narendra Modi satte tonen för dialogen om AI.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 16 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAI:s användarvillkor

ByteDance, TikToks moderbolag, anklagas för att ha använt OpenAI:s teknik för att utveckla sin egen stora språkmodell, något som strider mot OpenAI:s användarvillkor. ByteDance ska även ha försökt dölja sin användning av API:et. OpenAI har nu tillfälligt stängt av ByteDances konto medan en utredning pågår. Enligt interna meddelanden från ByteDance uppmanades anställda att maskera bevis genom att använda ´dataavkänningstekniker´. ByteDance förnekar att de har gjort något fel och hävdar att de har licens att använda GPT:s API:er.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 december

Översikt över de mest imponerande AI-robotarna

Elon Musk nyligen visade upp sin senaste skapelse, Optimus Gen-1, vilket utlöste en diskussion kring AI-robotar. Andra framstående robotar inkluderar Boston Dynamics Atlas, Teslas Optimus Gen-2, Unitrees allmänna humanoidrobot, Ameca från Engineered Arts, Figure 01, evoBot, Amazon Digit, Disney Researchs robotkaraktär, Alter3 drivs av GPT-4, 1X´s Eve, Boston Dynamics Spot-robot, Nao från April och Apollo från Apptronik. Dessa robotar, stödda av AI och avancerade övervakningsmekanismer, har visat upp extraordinära förmågor att assistera människor i en mängd olika jobb.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 16 december

Rädsla och acceptans av AI: Kulturella och individuella skillnader

Forskare har börjat utforska faktorer som formar vår inställning till automatisering av tidigare mänskliga funktioner. I en studie med över 1 000 deltagare från Tyskland och Kina fann forskare att personlighetsdrag är kopplade till i vilken utsträckning människor fruktar eller accepterar AI. Dessa fynd tyder på att personlighet och demografiska egenskaper kan vara kopplade till våra attityder mot artificiell intelligens. Kulturella faktorer kan också spela en roll i våra känslor om AI. En annan faktor som kan forma vår ångest mot AI och andra former av automatisering är att det kan utmana människors tro system.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 16 december

Politikernas riktiga agenda när de reglerar AI

Artificiell intelligens (AI) regleras redan av politiker, långt innan experterna är överens om dess fulla potential. EU har kommit överens om det första övergripande lagpaketet för AI och försöker implementera det före valet till Europaparlamentet i juni. USA och Kina försöker stoppa varandras framsteg på AI-området genom aggressiv handelspolitik. Brittiska regeringen ser AI som en säkerhetspolitisk fråga. Medan USA inte vill hämma utvecklingen av inhemsk AI genom överdrivna regleringar, vill EU att techbolagen inte ska reglera sig själva. Kina vill skaffa sig ett tekniskt försprång inom AI utan att behöva lätta på censuren.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 16 december

Top fem varumärken med störst ökning i köpövervägande 2023

Enligt Morning Consults rapport om de snabbast växande varumärkena 2023 toppade ChatGPT listan, följt av Starry, Zelle, Shein och Twisted Tea. ChatGPT, en generativ AI, nådde 100 miljoner aktiva användare per månad efter lanseringen i november 2022. PepsiCos läsk Starry, riktad till Gen Z, hamnade på andra plats trots att den inte skapade stora rubriker. Zelle, en mobil peer-to-peer-betalningstjänst, stod för nästan hälften av transaktionsvärdet i USA. Shein, trots ryktesspridning, fortsatte sin expansion i USA och Twisted Tea, en två decennier gammal alkoholmärke, ökade sina dollarförsäljningar med 34% i Q1.

Direktlänk Dela Insider Intelligence fördjupade 16 december

OpenAI avstänger ByteDance för brott mot utvecklarlicensen

OpenAI, ledd av Sam Altman, har avstängt TikToks moderbolag ByteDance för att ha använt GPT för att träna sin egen konkurrerande AI-modell för att skapa ´ChatGPT of China´. ByteDance medgav att de använt OpenAIs GPT för att träna en konkurrerande AI-modell i Kina, vilket bryter mot utvecklarlicensen hos Microsoft Corp. samt OpenAI. Detta kommer efter att ByteDance offentligt medgett att de använt en GPT-tränad AI-modell på marknader utanför Kina. ´ByteDance är licensierat av Microsoft att använda GPT API:er´, sa ByteDance talesperson Jodi Seth. ´Vi använder GPT för att driva produkter och funktioner på marknader utanför Kina men använder vår självutvecklade modell för att driva Doubao, som endast är tillgänglig i Kina´, tillade Seth.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 december

OpenAI avstänger ByteDances konto efter att de använt GPT för att träna sin egen AI-modell

OpenAI har avstängt ByteDances konto efter att det rapporterats att ByteDance har brutit mot utvecklarlicensen för både Microsoft och OpenAI genom att använda GPT-genererade data för att träna sin egen, konkurrerande modell i Kina. De flesta av ByteDances GPT-användningar har skett genom Microsofts Azure-plattform, inte direkt genom OpenAI. OpenAI utreder vidare och om de upptäcker att ByteDances användning inte följer deras policyer kommer de att be dem att göra nödvändiga ändringar eller avsluta deras konto.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 december

Artificiell intelligens omformar den globala ekonomiska och sociala strukturen

Det föränderliga landskapet av artificiell intelligens (AI) omformar den globala ekonomiska och sociala strukturen. Med framväxten av AI-hubbar över hela världen skapas en ny geografi för AI. Denna artikel undersöker denna framväxande geografi, med fokus på de faktorer som driver dessa AI-hubbars tillväxt och konsekvenserna av AI-innovation på de ekonomiska och sociala landskapen. Global fördelning av AI-forskning och utveckling enligt en rapport från Harvard Business Review och en liknande artikel på RamaOnHealthcare, tävlar ett index över 25 länder om globalt ledarskap inom AI. Den globala kampen om AI-dominans har intensifierats, och de länder som lyckas dra ifrån kommer förmodligen att vara de som effektivt balanserar AI-innovation med nödvändiga skyddsåtgärder, använder data för att träna algoritmer och förstår de samhälleliga fördelarna med AI.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 15 december

AI:s snabba utveckling och dess påverkan på samhället

Artificiell intelligens (AI) har en allt större inverkan på samhället och dess användning blir alltmer omfattande. AI har potential att orsaka allvarlig, till och med katastrofal, skada, antingen avsiktlig eller oavsiktlig, vilket har lett till att 28 regeringar, inklusive Kina och USA, har undertecknat en deklaration. Biden-administrationen har också meddelat omfattande verkställighetsåtgärder för att försöka etablera tillsyn över den snabbt växande AI-sektorn. Goldman Sachs förutspår att generativ AI kan öka den globala bruttonationalprodukten med 7% över 10 år. En rapport från McKinsey Global Institute från 2023 förutspår att upp till 30% av de timmar som för närvarande arbetas i den amerikanska ekonomin kommer att automatiseras till 2030, tack vare trender som accelereras av generativ AI.

Direktlänk Dela The Cincinnati Enquirer fördjupade 15 december

Innovativ maskininlärningsmodell förutsäger klorhalter i dricksvatten

Forskare från Georgia Institute of Technology har utvecklat en innovativ maskininlärningsmodell för att förbättra prognoserna för fria klorrester (FCR) i dricksvattenbehandling (DWT). Modellen, som använder en gradient-boosting ML-metod känd som CatBoost, utbildades med ett års data från ett verkligt fullskaligt kloreringsystem i Georgia, USA. Studien visar potentialen för maskininlärning att optimera klorering i DWT-anläggningar och upprätthålla optimala FCR-nivåer under varierande inmatningsförhållanden. Detta lägger grunden för datadriven övervakning i DWT-desinfektion och kan leda till effektivare och säkrare dricksvattenförsörjningssystem över hela världen.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 15 december

Artificiell intelligens och maskininlärningsmarknaden ser betydande tillväxt och utveckling

Artificiell intelligens och maskininlärningsmarknaden har sett betydande tillväxt och utveckling på senare år, med utökning över olika sektorer. Med en robust marknadsandel har denna industri sett en ökning i efterfrågan på grund av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning täcker olika demografier och tillgodoser ett brett spektrum av behov och krav. Företag inom denna sektor fortsätter att expandera globalt, stärker sin position på marknaden och ser kontinuerliga tillväxtmöjligheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 15 december

Kinesisk generativ AI förväntas stå för en tredjedel av industrins ekonomiska värde till 2035, enligt tankesmedja i Peking

Kinesisk generativ artificiell intelligens (AI) kommer att bidra med 30 biljoner yuan (4,2 biljoner dollar) av det ekonomiska värdet, av industrins totala 90 biljoner yuan globalt, till 2035, enligt en rapport från en tankesmedja i Peking kopplad till Kinas industriministerium. Kinas generativa AI-marknad förväntas nå 10 biljoner yuan i år. Generativ AI-teknologi, drivs av stora språkmodeller som de som driver OpenAIs ChatGPT, har nått en adoptionsgrad på cirka 15 procent i Kina, enligt CCID. Tillverkning, detaljhandel, telekom och hälsovård är de fyra stora områdena som driver tillämpningen av sådana teknologier.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 15 december

Blandade nyheter från hela världen

Artikelns huvudfokus är oklart eftersom det inte finns någon sammanhängande berättelse eller tydlig nyhetshändelse. Det nämns en fil från Dado Ruvic som visar ordet ´Artificial Intelligence´ och det nämns en artikel om EU:s AI-lag. Dessutom rapporteras det om olika globala händelser, inklusive kritik från Filippinerna mot Kinas agerande i Sydkinesiska havet, en försening av en SpaceX Falcon Heavy-uppskjutning, en åtalad jury i Montana, en Gazan-mamma som talar om krigets fasor och en kraschad amerikansk F-16-jet i Sydkorea.

Direktlänk Dela The Colorado Springs Gazette fördjupade 14 december

USA:s rymdstyrkor förbereder sig för att motverka Kinas hot

USA:s rymdstyrkor, ledda av Lt. Gen. Michael Guetlein, arbetar för att föra nya förmågor till operatörer senast 2026 för att motverka Kina. Guetlein understryker att hela flygvapendepartementet, som övervakar både flygvapnet och rymdstyrkorna, omformas för att förbereda sig för stor makt-konkurrens. Fokus ligger på att modernisera föråldrade datorsystem, integrera AI och maskininlärning i så många system och plattformar som möjligt, förbättra cybersäkerheten för rymdsystem och mognande teknik för dynamiska rymdoperationer. Det finns också oro för att Kinas ledare Xi Jinping kan agera desperat för att stärka sin makt i ljuset av kommande inhemska kriser.

Direktlänk Dela Breaking Defense fördjupade 14 december

AI-genererad kampanj sprider pro-kinesiska budskap på YouTube

En AI-genererad kampanj sprider pro-kinesiska och anti-amerikanska budskap på YouTube, enligt en rapport från Australian Strategic Policy Institute. Kampanjen har genererat nästan 120 miljoner visningar och 730 000 prenumeranter sedan förra året. Videorna använder AI-genererade avatarer och röstöverföringar för att sprida budskap om att Kinas teknologi är överlägsen USA:s och att USA är dömt till ekonomisk kollaps. Kampanjen har även hyllat kinesiska företag som Huawei och kritiserat amerikanska företag som Apple. YouTube har svarat att de har stängt ner flera av kanalerna för att de bryter mot plattformens policy.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 december

EU slutför förhandlingar om världens första omfattande AI-lagar

Europeiska unionens förhandlare har nått en överenskommelse om världens första omfattande regler för artificiell intelligens (AI), vilket banar väg för laglig tillsyn av AI-teknologi. Förhandlare från Europaparlamentet och de 27 medlemsländerna övervann stora skillnader på kontroversiella punkter, inklusive generativ AI och polisens användning av ansiktsigenkänning för övervakning, för att underteckna en preliminär politisk överenskommelse för lagen om artificiell intelligens. Dock menar civilsamhällesgrupper att överenskommelsen inte går tillräckligt långt för att skydda människor från skada orsakad av AI-system.

Direktlänk Dela Prairie Public Broadcasting fördjupade 13 december

AI-förespråkare kritiserar ´domedagsprofeter´ och pekar på Kina som ett större hot

I takt med att AI utvecklas framträder olika fraktioner inom Silicon Valley. En grupp, ofta kallade ´domedagsprofeter´, oroar sig för en apokalyptisk scen där AI leder till världens undergång. En annan grupp förespråkar en snabbare utveckling av AI för att frigöra dess potentiella fördelar. Vinod Khosla, entreprenör och riskkapitalist, ser ´domedagsprofeter´ som konspirationsteoretiker. Khosla anser att det finns större risk att oroa sig för, som Kina, snarare än AI. Khosla var tidig investerare i AI-startupen OpenAI, som nyligen gick igenom en turbulent period då styrelsen avsatte VD Sam Altman.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 13 december

Marknadsrapport för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på nuvarande och framtida utsikter

Rapporten om marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för TinyML-industrin. Den beskriver den optimala eller fördelaktiga passformen för leverantörer att anta efterföljande fusioner och förvärvsstrategier, geografisk expansion, forskning och utveckling samt nya produktintroduktionsstrategier för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för TinyML-marknaden har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment. Direkta effekter av COVID-19 på marknaden spåras regelbundet, tillsammans med den indirekta påverkan av associerade industrier. Dessa observationer kommer att integreras i rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Marknadsrapport för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar

En marknadsrapport fokuserar på analysen av nuvarande och framtida utsikter för industrin för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar. Rapporten beskriver optimala strategier för leverantörer att anta för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod, inklusive sammanslagningar och förvärv, geografisk expansion, forskning och utveckling samt introduktion av nya produkter. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för marknaden för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Global marknad för artificiell intelligens förväntas växa till 2760,3 miljarder dollar 2032

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas växa från 168,5 miljarder USD 2022 till 2 760,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 32,5%. AI är grunden för moderna datortekniska utvecklingar och skapar stort värde för både organisationer och konsumenter. Medan företag integrerar AI i sina verksamheter ökar behovet av snabbare och mer energieffektiv databehandling. Innovatörer utvecklar system baserade på neurala modeller inspirerade av den mänskliga hjärnan för att hantera denna ökande efterfrågan. AI-integration förväntas kraftigt påskynda ekonomisk framsteg.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 12 december

USA undersöker Nvidias nya AI-chip för Kina

USA:s handelsminister, Gina Raimondo, har meddelat att USA undersöker tre nya artificiella intelligensacceleratorer som Nvidia Corp utvecklar för Kina. Detta kommer efter att Raimondo tidigare i månaden lovat att begränsa alla nya chips som ger Kina AI-förmågor. Nvidia, baserat i Santa Clara, Kalifornien, utvecklar nu Kina-specifika chip efter att USA skärpt exportkontrollerna för att blockera exporten av halvledare som företaget tidigare designat för Kina. Raimondo varnade företag om att USA kan och kommer att skärpa kontrollerna ytterligare för att förhindra nya teknologier som kan ge Beijing fördelar.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 12 december

Kinas domstolsbeslut om AI-upphovsrätt kan ha långtgående konsekvenser

Pekings Internetdomstols beslut att innehåll genererat av artificiell intelligens (AI) kan skyddas av upphovsrätt har rört upp debatten inom AI-gemenskapen. Beslutet strider mot ståndpunkterna i andra stora jurisdiktioner, inklusive USA, men det är en del av en bredare ansträngning i Kina för att överträffa USA och bli en global ledare inom AI. Trots att Pekings Internetdomstol är en relativt låg nivå-institution, reflekterar och formar beslut som detta politiken. Kina satte 2017 det ambitiösa målet att uppnå global AI-överlägsenhet till 2030. USA har under det senaste året gjort det allt svårare för Kina att förvärva de chips som behövs för att utveckla avancerade AI-teknologier. Som svar på detta har Kinas regering mobiliserat en hel-samhällsansträngning för att påskynda AI-utvecklingen, kanaliserar enorma investeringar mot sektorn och begränsar regulatoriska hinder.

Direktlänk Dela The Australian Strategic Policy Institute fördjupade 12 december

EU slår fast regler för artificiell intelligens

Europeiska unionens tjänstemän har arbetat fram en överenskommelse om världsledande regler avsedda att styra användningen av artificiell intelligens (AI) i den 27-nationers blocket. AI-lagen är den senaste uppsättningen regler utformade för att styra tekniken i Europa med global inverkan. Lagen tar ett ´riskbaserat tillvägagångssätt´ till produkter eller tjänster som använder AI och fokuserar på att reglera användningen av AI snarare än tekniken. Lagen syftar till att skydda demokrati, rättsstat och grundläggande rättigheter som yttrandefrihet, samtidigt som den uppmuntrar till investeringar och innovation.

Direktlänk Dela Abc4.com fördjupade 12 december

USA granskar Nvidias nya AI-acceleratorer för Kina

USA:s handelssekreterare Gina Raimondo har uttalat att USA granskar detaljerna kring tre nya artificiella intelligensacceleratorer som Nvidia Corp. utvecklar för Kina. Detta kommer efter ett tidigare löfte om att begränsa alla nya chip som ger Kina AI-förmågor. Nvidia, baserat i Santa Clara, Kalifornien, utvecklar nu Kina-specifika chip efter att USA skärpt exportkontrollerna för att blockera exporten av halvledare som företaget tidigare designat för Kina. Raimondo har varnat företag om att USA kan och kommer att skärpa kontrollerna ytterligare för att fånga nya teknologier som kan ge Peking en fördel.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 december

EU når överenskommelse om världens första omfattande AI-regler

Europeiska unionens förhandlare nådde på fredagen en överenskommelse om världens första omfattande regler för artificiell intelligens (AI), vilket banar väg för laglig tillsyn av AI-teknik. Förhandlare från Europaparlamentet och de 27 medlemsländerna övervann stora skillnader i kontroversiella frågor, inklusive generativ AI och polisanvändning av ansiktsigenkänning för övervakning, för att underteckna en preliminär politisk överenskommelse för Artificiell Intelligenslagen. ´Deal!´ twittrade europeiska kommissionären Thierry Breton strax före midnatt. ´EU blir den allra första kontinenten att sätta klara regler för användningen av AI.´ Resultatet kom efter maratonförhandlingar bakom stängda dörrar denna vecka, med den första sessionen som varade i 22 timmar innan en andra omgång startade på fredagsmorgonen. Tjänstemännen var under press för att säkra en politisk seger för den flaggskeppslagstiftningen. Civila samhällsgrupper gav dock det ett svalt mottagande eftersom de väntar på tekniska detaljer som behöver slätas ut under de kommande veckorna. De sa att överenskommelsen inte gick tillräckligt långt för att skydda människor från skada orsakad av AI-system. ´Dagens politiska överenskommelse markerar början av viktigt och nödvändigt tekniskt arbete med avgörande detaljer i AI-lagen, som fortfarande saknas´, sa Daniel Friedlaender, chef för den europeiska avdelningen för Computer and Communications Industry Association, en teknikindustrilobbygrupp. EU tog en tidig ledning i det globala loppet att utarbeta AI-vakter när det avtäckte det första utkastet till sin regelbok 2021. Den senaste boom i generativ AI, skickade emellertid europeiska tjänstemän för att uppdatera ett förslag som är redo att fungera som en modell för världen. Europaparlamentet måste fortfarande rösta om lagen tidigt nästa år, men med överenskommelsen klar är det en formalitet, berättade Brando Benifei, en italiensk lagstiftare som samordnade kroppens förhandlingsinsatser, för The Associated Press sent på fredagen. ´Det är mycket, mycket bra´, sa han via textmeddelande efter att ha blivit frågad om det innehöll allt han ville. ´Självklart var vi tvungna att acceptera vissa kompromisser men överlag mycket bra.´ Den slutliga lagen skulle inte träda i full kraft förrän tidigast 2025, och hotar med stora ekonomiska straff för överträdelser på upp till 35 miljoner euro (38 miljoner dollar) eller sju procent av ett företags globala omsättning. Generativa AI-system som OpenAI:s ChatGPT har exploderat i världens medvetande, bländande användare med förmågan att producera mänsklig text, foton och låtar men väcker rädsla för riskerna med den snabbt utvecklande tekniken för jobb, integritet och upphovsrättsskydd och till och med mänskligt liv självt. Nu har USA, Storbritannien, Kina och globala koalitioner som G7-gruppen av stora demokratier hoppat in med sina egna förslag för att reglera AI, men de är fortfarande ikapp med Europa. Starka och omfattande regler från EU ´kan sätta ett kraftfullt exempel för många regeringar som överväger reglering´, sa Anu Bradford, professor vid Columbia Law School som är expert på EU-rätt och digital reglering. Andra länder ´kan inte kopiera varje bestämmelse men kommer troligen att efterlikna många aspekter av den.´ AI-företag som omfattas av EU:s regler kommer också troligen att utöka några av dessa skyldigheter utanför kontinenten, sa hon. ´Efter allt, det är inte effektivt att träna upp separata modeller för olika marknader´, sa hon. AI-lagen var ursprungligen utformad för att mildra farorna från specifika AI-funktioner baserat på deras risknivå, från låg till oacceptabel. Men lagstiftare pressade för att utvidga den till grundmodeller, de avancerade systemen som ligger till grund för allmänna AI-tjänster som ChatGPT och Googles Bard chatbot. Grundmodeller såg ut att bli en av de största klämpunkterna för Europa. Förhandlare lyckades emellertid nå en preliminär kompromiss tidigt i samtalen, trots motstånd ledd av Frankrike, som i stället efterlyste självreglering för att hjälpa hemväxta europeiska generativa AI-företag som konkurrerar med stora amerikanska rivaler, inklusive OpenAI:s backer Microsoft. Även kända som stora språkmodeller, dessa system är utbildade på stora mängder skrivna verk och bilder skrapade från internet. De ger generativa AI-system förmågan att skapa något nytt, till skillnad från traditionell AI, som bearbetar data och slutför uppgifter med förutbestämda regler. Företagen som bygger grundmodeller måste ta fram teknisk dokumentation, följa EU:s upphovsrättslag och specificera det innehåll som används för träning. De mest avancerade grundmodellerna som utgör ´systemiska risker´ kommer att möta extra granskning, inklusive att bedöma och mildra dessa risker, rapportera allvarliga incidenter, införa cybersäkerhetsåtgärder och rapportera deras energieffektivitet. Forskare har varnat för att kraftfulla grundmodeller, byggda av ett fåtal stora teknikföretag, kan användas för att superladda online desinformation och manipulation, cyberattacker eller skapande av biologiska vapen. Rättighetsgrupper varnar också för att bristen på transparens om data som används för att träna modellerna utgör risker för vardagen eftersom de fungerar som grundläggande strukturer för mjukvaruutvecklare som bygger AI-drivna tjänster. Det som blev det mest taggiga ämnet var AI-drivna ansiktsigenkännande övervakningssystem, och förhandlare hittade en kompromiss efter intensiva förhandlingar. Europeiska lagstiftare ville ha ett fullständigt förbud mot offentlig användning av ansiktsskanning och andra ´fjärrbiometriska identifieringssystem´ på grund av integritetsproblem. Men regeringarna i medlemsländerna lyckades förhandla fram undantag så att polisen kunde använda dem för att bekämpa allvarliga brott som barnsexuell exploatering eller terroristattacker. Rättighetsgrupper sa att de var oroliga över undantagen och andra stora luckor i AI-lagen, inklusive brist på skydd för AI-system som används i migration och gränskontroll, och möjligheten för utvecklare att välja bort att ha sina system klassificerade som högrisk. ´Oavsett vilka segrarna kan ha varit i dessa slutliga förhandlingar, kvarstår det faktum att stora brister kommer att finnas kvar i denna slutliga text´, sa Daniel Leufer, en senior policyanalytiker vid den digitala rättighetsgruppen Access Now.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 11 december

AI: Enorma möjligheter för de som lär sig verktyget

Mathias Sundin, tidigare riksdagsledamot och nuvarande chefredaktör på Warp News, menar att det finns enorma möjligheter för de som lär sig att använda artificiell intelligens (AI). Enligt Sundin är det lätt att bli pionjär inom området, och de som inte hakar på riskerar att bli frånåkta. Han påpekar dock att AI kan vara världens främsta gissare, och kan vara övertygande men ha fel om faktauppgifter. Sundin tror att de som använder AI på rätt sätt kommer att ha både sina jobb kvar och ett roligare jobb där de kan utnyttja mer av sin kreativitet.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 11 december

Rakuten planerar att lansera egen AI-språkmodell

Det japanska företaget Rakuten planerar att lansera sin egen artificiella intelligens (AI) språkmodell, enligt företagets VD Hiroshi ´Mickey´ Mikitani. Rakuten har en bred verksamhet inom bland annat bank, e-handel och telekommunikation och har enligt Mikitani en unik datamängd att träna sin AI-modell på. Företaget planerar att använda AI-modellen internt för att förbättra operationell effektivitet och marknadsföring med 20%. Mikitani vill även erbjuda modellen till tredjepartsföretag för vidareutveckling. En talesperson för Rakuten klargjorde senare att det inte finns någon tidslinje för lanseringen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 december

Den globala marknaden för AI inom spel förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom spel var värderad till 116 510 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030, vilket innebär en årlig tillväxttakt (CAGR) på 19% från 2023 till 2030. Marknadsstudien utförd av Market Reports Insights undersöker marknadens tillväxtmöjligheter och möjligheter. Rapporten innehåller en omfattande marknads- och leverantörslandskap inklusive en konkurrensanalys av de viktigaste leverantörerna. Nyckelföretag som täcks i rapporten inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

Livestream shopping blomstrar i Kina med hjälp av virtuella värdar

Livestream shopping tar fart i Kina, vilket driver utvecklingen av nya teknikprodukter som virtuella människostreamers och mobila datapaket. Enligt en analys av McKinsey ökade försäljningen via livestreaming e-handel med 19% under den senaste Singles Day-shoppingfestivalen i november, medan försäljningen via traditionell e-handel minskade med 1%. Företag testar nu livestreaming-värdar som är digitalt skapade människor. Tencent har lanserat en produkt som bara behöver en tre minuters video av en användare och 100 talade meningar för att bygga en virtuell avatar. Online-handelsjätten JD.com sade att dess Yanxi virtuella ankare produkt - baserad på företagets AI-modell - användes i livestreaming-sessioner för mer än 4 000 varumärken under Singles Day i år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 december

Livestreamingförsäljning tar fart i Kina, driver utveckling av nya teknikprodukter

Företag från Jo Malone London till kinesiska utbildningsföretaget New Oriental vänder sig till livestreamingförsäljning för att hålla kontakten med konsumenter i Kina och få dem att spendera pengar. Användningen av virtuella livestreamingvärdar var en trend som stack ut under årets Singles Day, enligt Xiaofeng Wang, huvudanalytiker på Forrester. Företag kombinerar också ChatGPT-liknande artificiell intelligens med livestreaming. Livestream shopping tar fart i Kina, vilket driver utvecklingen av nya teknikprodukter som virtuella människor och mobil datapaket. Det är ett försök att tjäna pengar och innovera i en av de få ljuspunkterna för en ekonomi som i stort sett växer långsammare.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 11 december

Global marknadsanalys av Machine Learning as a Service

Global Market Vision tillhandahåller en väldefinierad rapport med djupgående analys av den globala marknaden för Machine Learning as a Service. Rapporten ger en omfattande analys av marknadsgrunderna, inklusive SWOT-analys, PESTEL och värdefulla åsikter från respekterade marknadsledare för Machine Learning as a Service. Rapporten lyfter fram extra värde med diagram och innehållsförteckning och nyckelregional analys. De stora aktörerna är också tydligt fokuserade i rapporten, med fakta och siffror nämnda. Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 10 december

EU når historiskt avtal om att reglera artificiell intelligens

Europeiska unionen (EU) har nått en banbrytande överenskommelse om världens första omfattande lagar för att reglera artificiell intelligens (AI) efter en intensiv 37-timmars förhandling mellan Europaparlamentet och medlemsstaterna. Förslagen inkluderar skyddsåtgärder för användningen av AI inom EU samt begränsningar för dess användning av brottsbekämpande myndigheter. Konsumenter skulle ha rätt att lämna klagomål och böter kan utdömas för överträdelser. Avtalet betecknas som ´historiskt´ av Thierry Breton, den europeiska kommissionären som övervakar lagpaketet.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 10 december

EU överens om lag för att reglera AI-utveckling

Europeiska unionen (EU) har kommit överens om en framtida lag som kommer att reglera utvecklingen av artificiell intelligens (AI) på kontinenten. Detta kommer att vara en världspionjärlagstiftning, värd 36 timmars förhandling. Dator- och digitalrättsexperter firar överenskommelsen som nåddes i Bryssel om den framtida standarden, men varnar också för ”luckor” som fortfarande existerar i avtalet. Det pågår nu en ”teknisk” förhandling och en översättningsprocess som kommer att pågå i flera månader, och efter dess slutliga publicering öppnas en period på två år för dess fullständiga tillämpning.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 9 december

Kina kämpar med utvecklingen av AI-algoritmer på grund av brist på avancerade chips

Kina har över 100 stora språkmodeller (LLM) och företag som Baidu och Alibaba utvecklar inhemsk konkurrens till ChatGPT. Trots detta leds fältet fortfarande av amerikanska företag som OpenAI och Google. Kina står inför flera utmaningar, inklusive brist på tillgång till avancerade chips på grund av USA:s handelssanktioner, strikt reglering, censur av känsliga ämnen, höga utvecklingskostnader och fragmenterade marknader för tekniken. Dessutom är utländska LLM, som OpenAI och Google, på grund av strikta regleringskrav inte direkt tillgängliga i Kina.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 9 december

EU når överenskommelse om världens första omfattande AI-regler

Europeiska unionens förhandlare har nått en överenskommelse om världens första omfattande regler för artificiell intelligens (AI), vilket banar väg för laglig tillsyn av teknik som används i populära generativa AI-tjänster som ChatGPT. Förhandlare från Europaparlamentet och de 27 medlemsländerna övervann stora skillnader på kontroversiella punkter som generativ AI och polisens användning av ansiktsigenkänning för övervakning. Den slutliga lagen förväntas inte träda i kraft förrän tidigast 2025 och hotar med stränga ekonomiska sanktioner för överträdelser på upp till 35 miljoner euro eller 7% av ett företags globala omsättning.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 9 december

Europeiska Unionen enas om omfattande lag för att reglera artificiell intelligens

Europeiska unionens beslutsfattare har kommit överens om en ny omfattande lag för att reglera artificiell intelligens (AI), en av världens första omfattande försök att begränsa användningen av en snabbt utvecklande teknik med stora samhälleliga och ekonomiska konsekvenser. Lagen, kallad AI-lagen, sätter en ny global standard för länder som försöker dra nytta av teknikens potentiella fördelar, samtidigt som man försöker skydda mot dess möjliga risker. Användningen av ansiktsigenkänning av polis och regeringar skulle begränsas, och företag som bryter mot reglerna kan få böter på upp till 7 procent av den globala försäljningen.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 december

Skyddbarhet av AI-skapad IP: Globala exempel

Behandlingen av immateriella rättigheter skapade av artificiell intelligens (AI) varierar globalt. I Kina erkände Beijing Internet Court att en uppsättning AI-genererade bilder hade ´originalitet´ och reflekterade mänskligt kreativt intellektuellt bidrag, och borde erkännas som verk skyddade av upphovsrätten. I USA beviljades den grafiska romanen Zaria of the Dawn begränsat upphovsrättsskydd av US Copyright Office, med endast textinnehållet och dess arrangemang beviljat skydd, inte de individuella bilderna skapade enbart av AI, Midjourney. I Kazakstan utfärdades ett intyg för en grafisk roman skapad med AI som ett sammansatt verk.

Direktlänk Dela Dentons.com fördjupade 8 december

RAI Institute lanserar verktyg för säker och ansvarsfull AI-användning

Responsible Artificial Intelligence Institute (RAI Institute) har lanserat tre verktyg utformade för att hjälpa organisationer att implementera AI på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Verktygen, kända som Responsible AI Safety and Effectiveness (RAISE) benchmarks, är utformade för att hjälpa företag att utveckla säkra AI-produkter och uppfylla snabbt föränderliga regleringskrav. Verktygen täcker tre AI-säkerhetsbenchmarkar, inklusive de för företags AI-policy, AI-hallucinationer och AI-leverantörsanpassning. Verktygen kommer att vara tillgängliga för företag, startups och enskilda RAI-medlemmar.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 8 december

Maskininlärningsmarknaden förväntas växa till 208 miljarder dollar år 2030

En ny företagsintelligensrapport från USD Analytics förutspår att den globala marknaden för maskininlärning kommer att vara värd 32,1 miljarder dollar år 2023 och förväntas växa med 30,6% till 208 miljarder dollar år 2030. Rapporten analyserar marknadsstorlek, konkurrenssituation och framtida förväntningar. Nyckelspelare som profileras i studien inkluderar Wave Computing Inc, Graph core, IBM, Alphabet, Qualcomm Technologies Inc, Intel Corporation, NVIDIA Corporation, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, Cerebras Systems och Xilinx Inc.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 december

Maskininlärning inom verktygsmarknaden: Marknadsrapport och prognos

En marknadsrapport om maskininlärning inom verktygsmarknaden ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, nya möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad baserat på produkttyp, slutindustri och nyckelregioner. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar Baidu, Hewlett Packard Enterprise Development Lp, Sas Institute, Inc., Ibm, Microsoft, Nvidia, Amazon Web Services, Oracle, Sap, Bigml, Inc., Fair Isaac Corporation, Intel Corporation, Google Llc, H2O.Ai, Alpiq, Smartcloud. Rapporten täcker marknadsutmaningar och risker samt huvudmålet med rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 8 december

Open AI investerar över 500 miljoner i AI-chipföretag

Open AI, under ledning av Sam Altman, har investerat över 500 miljoner i Rain Neuromorphics, ett företag som syftar till att utveckla en ny typ av högeffektiva AI-chip som efterliknar hjärnan. Trots oro över kopplingar till Altman och Kina fortsätter Open AI att investera i teknikbolaget, som grundades 2017 i Silicon Valley, USA. Open AI har lovat att köpa AI-chip för 51 miljoner dollar, över 530 miljoner kronor, från Rain Neuromorphics.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 8 december

Marknadsrapport för Machine Learning Infrastructure As A Service: Storlek, trender och prognoser

Marknadsrapporten för Machine Learning Infrastructure As A Service ger en analys av marknadens storlek, trender och förväntad tillväxt. Rapporten undersöker marknadsaktiviteter som drivkrafter, nya möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad baserat på produkttyp, slutanvändarindustri och nyckelregioner. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Amazon Web Services (Aws), Google, Valohai, Microsoft, Vmware, Inc, Pytorch. Rapporten täcker även utmaningar och risker som marknaden står inför, inklusive anpassning av lösningar till unika kundbehov, att hålla sig uppdaterad med utvecklande e-handelstrender, att säkerställa sömlös integration med befintliga system och att hantera potentiell konkurrens.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 8 december

Potentiella risker och skador med artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har potential att orsaka skada på flera sätt, inklusive arbetsplatsförskjutning, brist på transparens och oavsiktliga fördomar. AI kan ge betydande fördelar inom olika områden, men snabba framsteg kan göra mindre specialiserade jobb föråldrade och leda till andra problem. Risken med AI bör hanteras ordentligt för att säkerställa att fördelarna överväger de potentiella skadorna. Om AI inte används etiskt och med lämplig diskretion kan det skada mänskligheten på följande sätt: oavsiktliga fördomar, jobbförskjutning, brist på transparens och ansvar, social manipulation genom algoritmer, integritets- och säkerhetsproblem, beroende av AI och förlust av kritiska tänkande färdigheter, och etiska problem.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 7 december

Årets ord enligt Johnson: ´ChatGPT´

Innan Johnson väljer årets ord vänder han sig till kollegor för att ta reda på vad folk i olika fält och länder pratar om. En senior korrespondent i Afrika föreslog ordet ´kupp´ med tanke på att det varit två framgångsrika kuppförsök där under 2023. I Nigeria används verbet ´japa´ för att beskriva en snabb flykt från en farlig situation. I Indien har ordet ´vishwaguru´ blivit populärt, vilket betyder ´världens lärare´. I Kina pratar man om ´lan wei lou´, som betyder ´ruttnande byggnad´, med anledning av landets fastighetskollaps. I väst har strateger gått från att prata om att koppla bort sina ekonomier från Kina till att prata om ´de-risking´, vilket blev populärt tack vare Ursula von der Leyen, president för Europeiska kommissionen. Men teknologin dominerar årets ord. Detta var året för artificiell intelligens (AI), och inte vilken som helst utan generativ AI. Men sedan lanseringen 2022 har ett specifikt uttryck - ChatGPT - varit på allas läppar. Detta är Johnsons ord för året.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 7 december

Google Bard stärker sin position i AI-chatbot-landskapet

Google har stärkt sin position i AI-chatbot-landskapet med betydande förbättringar av Google Bard. Trots ChatGPT:s globala användning har Google Bard nyligen genomgått stora förbättringar, vilket gör det till en stark konkurrent. Google introducerade nyligen Gemini AI, en ny modell som kan generera utdata i olika format, inklusive bilder, video och ljud. Google Bard, nu drivet av Gemini Pro AI-modellen, är särskilt känd för sin skicklighet inom matematik och fysik. Google planerar att lansera ´Bard Advanced´ nästa år, med flerfunktionsförmåga som möjliggör generering av utdata i bilder, video och ljudformat.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 7 december

Microsofts president diskuterar AI och handelsrelationer med Kinas handelsminister

Microsofts president Brad Smith träffade Kinas handelsminister Wang Wentao för att diskutera allt från artificiell intelligens till handelsrelationer mellan Washington och Peking. Mötet understryker Kinas försök att visa att det fortfarande är gynnsamt för amerikanska företag trots fortsatta spänningar med USA. Wang sa att Kina är engagerat i att tillhandahålla bättre tjänster för utländska företag. Teknologin har varit en tvistefråga mellan USA och Kina under de senaste åren. Microsoft ses som en av de ledande aktörerna inom artificiell intelligens, särskilt efter dess rapporterade miljardinvestering i OpenAI tidigare i år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 december

AI revolutionerar fordonsindustrin med förväntad tillväxt på 55% årligen

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar fordonsindustrin, där autonoma fordon kombinerar avancerade förarsystem (ADAS) med AI-funktioner som guidad parkeringsassistans och körfältslokalisering. Detta gör att marknaden för AI i fordonsindustrin förväntas överstiga en marknadsandel på 9,3 miljarder dollar 2023 och nå ett värde av 744,39 miljarder dollar 2033. Ökad efterfrågan på elbilar och hybridfordon har drivit integrationen av AI-enheter. Fordonstillverkare införlivar nu AI-chips i sina fordon, vilket möjliggör AI-stöd för olika funktioner. USA, Kina och Europa bidrar betydligt till AI-användningen i fordonsindustrin.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 7 december

Meta lanserar ´Imagine with Meta´, ett AI-verktyg för bildgenerering

Meta har lanserat ´Imagine with Meta´, ett webbaserat AI-verktyg som låter användare skapa bilder genom att beskriva dem med naturligt språk. Verktyget, som är liknande OpenAI:s DALL-E, Midjourney och Stable Diffusion, skapar högupplösta bilder från textprompter. Det är gratis att använda för användare i USA och genererar fyra bilder per prompt. Meta planerar också att lägga till vattenmärken på innehåll som genereras av ´Imagine with Meta´ för ökad transparens. Detta kommer efter kritik mot företagets tidigare bildgenereringsverktyg och upptrappat tryck på teknikföretag att göra det tydligare att verk skapades av AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 7 december

Myrbaserade AI-algoritmer används för att minska ineffektiviteter i tillverkningsprocesser

Myror använder kemiska feromoner för att kommunicera med andra myror när de reser mellan sitt bo och en matkälla. Den kortaste rutten får den starkaste kemiska signaturen, vilket hjälper andra myror att lära sig att använda den. Denna ´myrbaserade algoritm´ och andra inlärningssystem studeras nu av dataforskare för att reducera ineffektiviteter i tillverkningsprocesser, vilket är ett sätt att minska utsläppen som bidrar till global uppvärmning. Maskininlärningsverktyg kan påskynda åtgärder för att minska fossila bränsleutsläpp och förbereda sig för katastrofhot. Men teknikexperter varnar för att en allvarlig brist på data och AI-verktyg i utvecklingsländer kan göra algoritmer mindre exakta.

Direktlänk Dela Gulf Times fördjupade 6 december

Artificiell intelligens - ett hot mot samhället

Don Byrd, en framstående forskare inom artificiell intelligens (AI) och medordförande för en arbetsgrupp på Braver Angels, diskuterar hur AI redan utgör ett hot mot samhället och demokratin. Han betonar tre huvudområden: deepfakes, AI-kontrollerade vapen och stora språkmodeller med säkerhetsluckor. Byrd påpekar att AI redan minskar förtroendet mellan medborgare och förvärrar polariseringen i samhället. Han menar att de mest uppenbara lösningarna - som att pausa utvecklingen eller licensiering - troligtvis inte kommer att åstadkomma mycket. Istället föreslår han att sociala medieföretag bör granska innehållet på ett annat sätt innan det sprids.

Direktlänk Dela InDepthNews fördjupade 6 december

Globala regleringsförsök för artificiell intelligens skiljer sig åt

Regulatorer och lagstiftare runt om i världen har svårt att komma överens om hur artificiell intelligens (AI) ska kontrolleras. Senator Chuck Schumer i New York har lovat en omfattande AI-regleringslag, möjligtvis nästa år. Globala regleringsramverk för AI inkluderar EU:s riskbaserade lag, USA:s frivilliga uppförandekoder och teknikbaserade lagar, samt Kinas snabba reglering av tal. EU:s AI-lag kategoriserar AI-verktyg baserat på fyra beteckningar: oacceptabel, hög, begränsad och minimal risk. USA har gett företag utrymme att frivilligt reglera sig själva för säkerhet och säkerhetsrisker. Kina har sedan 2021 snabbt infört regler för rekommendationsalgoritmer, syntetiskt innehåll som deepfakes och generativ AI.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 december

Behovet av AI-policyer på arbetsplatsen ökar

Användningen av artificiell intelligens (AI) har exploderat sedan ChatGPT släpptes 2022, med över 56% av anställda som redan använder AI på jobbet. Trots detta har bara 26% av företagen en AI-policy. Lagstiftare världen över arbetar med att reglera AI, med lagförslag och regleringar som föreslagits av USA:s president Joe Biden, senatsunderkommittéer, Securities and Exchange Commission och flera amerikanska delstater. New York City och Illinois har redan infört lagar som reglerar användningen av AI i vissa arbetsmiljöer. EU, Israel och Brasilien avslutar sina egna AI-regleringar, medan Kinas AI-lag trädde i kraft i augusti.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 6 december

Nvidias VD uttrycker förtroende för AI:s säkerhet trots etiska frågor

Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, en ledande tillverkare av AI-chip, uttrycker förtroende för att teknologin kommer att förbli säker trots de etiska frågorna kring AI-utvecklingen. Hans kommentarer kommer efter att AI-företaget OpenAI hamnade i kaos. Nvidia, som grundades 1993, har sett en stor ökning av sin aktiekurs tack vare efterfrågan på dess AI-chip. Företaget är dock inte ensamt i jakten på AI-chipmarknaden, då kinesiska telekomföretaget Huawei har uttryckt sin avsikt att göra AI till en integrerad del av sin strategi. Trots detta är Huang inte orolig för konkurrensen, och menar att den är bra för teknikens utveckling.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 6 december

EU kämpar för att reglera generativ AI trots globala utmaningar

Den globala boom för generativ AI har fått regeringar världen över att försöka reglera den framväxande tekniken. Detta har ökat risken för att störa EU:s försök att godkänna världens första omfattande regler för artificiell intelligens. EU:s AI-lag har hyllats som en banbrytande regelbok, men det är osäkert om EU:s tre regeringsgrenar kan komma överens om en överenskommelse på onsdag. Förutom att reglera generativ AI måste EU-förhandlare lösa en lång lista med andra svåra frågor, såsom gränser för AI-drivna ansiktsigenkänningssystem och andra övervakningssystem som har väckt integritetsproblem. Om en överenskommelse inte nås i den senaste förhandlingsrundan, kommer förhandlarna att tvingas ta upp det nästa år.

Direktlänk Dela Source One fördjupade 6 december

Huawei ses som en formidabel konkurrent till Nvidia i AI-chiprace

Huawei Technologies Co. är en av de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt det amerikanska företagets VD. Huawei, Intel Corp och en växande grupp av halvledarstartups utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiella intelligensacceleratorer, sa VD Jensen Huang till reportrar i Singapore. Shenzhen-baserade Huawei har vuxit till Kinas de facto chip-techmästare och återvände till rampljuset i år med en överraskande avancerad made-in-China-smartphoneprocessor. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han möter premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att tävla i den globala AI-racet. Men USA har höjt barriärerna för försäljning till Kina, vilket ytterligare stramar åt Kinas tillgång till Nvidias AI-chips i mitten av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 december

Huawei och Intel utmanar Nvidia i kampen om bästa AI-chip

Huawei Technologies Co. och Intel Corp. är bland de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp. i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt Nvidias VD Jensen Huang. Han påpekade att dessa företag, tillsammans med en växande grupp av halvledarstartups, utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiell intelligensacceleratorer. Han nämnde också att Huawei har vuxit till att bli Kinas de facto chip-teknikmästare. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han träffade premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att konkurrera i den globala AI-racet.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 6 december

Ny forskning ger djupare förståelse för autism genom hjärnavbildning och maskininlärning

Forskare vid University of Electronic Science and Technology of China har genom avancerad hjärnavbildning och maskininlärningstekniker fått nya insikter om autism spektrum störning (ASD). Studien, publicerad i Biological Psychiatry, visar förändrad funktionell hjärnanslutning (FC) hos individer med ASD, vilket understryker både likheter och unika variationer mellan olika fall. Forskarna använde en teknik som skiljer mellan gemensamma och individuella förändrade FC-mönster hos ASD. Detta förbättrar vår förståelse för störningen och öppnar upp för skräddarsydda behandlingar som riktar sig mot de specifika neurala egenskaperna hos individer med ASD.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 5 december

Ny forskning avslöjar individuella hjärnförändringar i autismspektrumstörning

Forskare har använt avancerad hjärnavbildning och maskininlärning för att upptäcka förändrad funktionell hjärnanslutning hos individer med autismspektrumstörning (ASD). Forskningen skiljer mellan gemensamma och individuella anslutningsmönster i ASD, vilket avslöjar både gemensamma och unika hjärnförändringar. Detta innebär en betydande förändring från grupp-baserad analys till en mer personlig förståelse av ASD. Upptäckterna öppnar vägar för skräddarsydda behandlingar, som tar hänsyn till de unika behoven hos individer med ASD.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupade 5 december

Ny forskning identifierar individuella hjärnanslutningsmönster i autism

Forskare har med hjälp av avancerade hjärnavbildningstekniker och maskininlärningsalgoritmer identifierat förändrad funktionell hjärnanslutning hos individer med autism spektrum störning (ASD). Denna banbrytande studie differentierar mellan delade och individuella anslutningsmönster i ASD, vilket öppnar nya vägar för personliga behandlingsstrategier. Studien, som utfördes av experter från University of Electronic Science and Technology of China, belyser vikten av att gå bortom grupp-baserade analyser och fånga de individuella hjärnfunktionerna i ASD. Dessa fynd representerar en betydande förskjutning i förståelsen av ASD och ger ovärderliga insikter i den personliga behandlingen av störningen.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 5 december

Artificiell intelligens rankad som viktigaste tekniken 2024

Enligt en global studie utförd av IEEE valde ledande teknikledare artificiell intelligens (AI) som den viktigaste tekniken för 2024. Studien konsulterade 350 CIO:er, CTO:er, IT-direktörer och andra teknikledare i Brasilien, Kina, Indien, Storbritannien och USA. AI rankades högst, följt av utökad verklighet och molndator. Ledarna identifierade telekommunikation, tillverkning och bank- och finanstjänster som de områden som mest sannolikt kommer att påverkas av teknik nästa år. 54% av teknikledarna sa att de främsta tillämpningarna för AI kommer att vara att identifiera sårbarheter för cybersäkerhet och förhindra cyberattacker.

Direktlänk Dela Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupade 5 december

Utländska motståndare som försöker påverka amerikanska val använder ofta botar och troll för att infiltrera sociala medieplattformar. Internet Research Agency, en rysk grupp, skapade falska sociala mediekonton för att skapa splittring bland amerikanska väljare. Meta har nyligen tagit bort 4,789 Kina-baserade Facebook-konton som utgav sig för att vara amerikaner. Dessa konton postade om amerikansk politik och USA-Kina relationer. Med ytterligare ett val på gång har skadliga aktörer nu ett nytt kraftfullt verktyg att använda: generativ artificiell intelligens (AI). Forskare vid Rand Corp varnar för att dessa verktyg kan starta nästa generation av sociala medie-manipulationer för att påverka val. Med dessa verktyg är det lättare och billigare att skapa innehåll för påverkanskampanjer.

PolitiFact fördjupade 5 december

SEA Vision introducerar AI-drivet inspektionssystem för läppstift

SEA Vision har introducerat A-Eye Lipstick, ett intelligent visuellt inspektionssystem som syftar till att förbättra kvalitetskontrollen inom sminkmarknaden. Systemet kan förbättra kvaliteten på läppstift över hela branschen, särskilt på den blomstrande sminkmarknaden i Asien. Företaget riktar sig särskilt till kosmetikamarknaden i Kina där fler lokala aktörer utvecklar högkvalitativa produkter. Systemet kan identifiera defekter som pinhål, repor och föroreningar på olika delar av läppstiftet. SEA Vision planerar att använda AI-tekniken för andra kosmetikkategorier i framtiden.

Direktlänk Dela Cosmetics Design Asia fördjupade 5 december

Singapore planerar att tredubbla sin pool av AI-experter till 15 000

Singapore planerar att tredubbla antalet artificiella intelligens (AI) experter, inklusive maskininlärningsforskare och ingenjörer, till 15 000 som en del av sin nationella AI-strategi, enligt vice premiärminister Lawrence Wong. Landet, hem för asiatiska huvudkontor för globala teknikjättar som Googleägaren Alphabet och Microsoft, kommer också att arbeta för att öka sina tillgängliga högpresterande databehandlingsresurser genom partnerskap med chiptillverkare och molntjänstleverantörer. Nvidia rapporterade att intäkterna för kvartalet som slutade i oktober inkluderade 2,7 miljarder dollar som kom från Singapore. Singapore har också lovat att öka statliga incitament för sektorn, inklusive stöd till acceleratorprogram för AI-startups och uppmuntran till företag att inrätta AI-´excellenscentrum´. Dessutom planerar myndigheterna att öka lokala AI-utbildningsprogram och tillhandahålla grafiska bearbetningsenheter (GPUs) till landets forskare. Singapores Infocomm Media Development Authority (IMDA) meddelade på måndagen en satsning på 52,3 miljoner dollar (70 miljoner SGD) för att utveckla Sydostasiens första stora språkmodell, anpassad till regionens språk.

Direktlänk Dela WTVB AM fördjupade 5 december

Asiatiska telekomföretag satsar på AI

Kinesiska China Telecom har startat ett AI-dotterbolag, China Telecom AI Co., med 3 miljarder yuan (424 miljoner dollar) i betalt kapital. NTT Group bygger en generativ AI-tjänst för företagskunder som planeras lanseras i mars. Sydkoreanska KT Corp har lanserat en stor språkmodell (LLM) som låter företag skapa AI-tjänster med sina egna datauppsättningar. SK Telecom har utvecklat sin egen koreanska språkbaserade chatbot och har investerat 100 miljoner dollar i Silicon Valley-startupen Anthropic. En ny rapport från Analysys Mason visar att telcoföretag använder gen AI och hur det kan omstrukturera branschen under de kommande tolv åren.

Direktlänk Dela Light Reading fördjupade 4 december

OpenAI ansöker om varumärken för ´GPT-6´ och ´GPT-7´ i Kina

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har enligt uppgift inlett ansökningar om varumärken för ´GPT-6´ och ´GPT-7´ i Kina via sitt kinesiska företag, OpenAI OpCo. Detta är ett strategiskt drag som reflekterar företagets kontinuerliga utveckling av språkmodeller. Trots att OpenAIs tjänster, inklusive ChatGPT, för närvarande inte är tillgängliga i Kina och Hongkong, betonar varumärkesansökningarna företagets strategiska intresse för den kinesiska marknaden. Denna information kommer vid en tidpunkt då Kina gör betydande framsteg inom AI och teknik.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 4 december

EU:s AI-regler står inför avgörande ögonblick

EU:s föreslagna AI-regler, som ansågs vara världens första omfattande AI-reglering, står inför ett avgörande ögonblick då förhandlare försöker slå fast de sista detaljerna. Processen har dock försvårats av en sen strid om hur man ska styra system som ligger till grund för allmänna AI-tjänster som OpenAIs ChatGPT och Googles Bard chatbot. Stora teknikföretag lobbar mot vad de ser som överreglering, medan europeiska lagstiftare vill ha ytterligare skydd för de banbrytande AI-system som dessa företag utvecklar. Samtidigt har USA, Storbritannien, Kina och globala koalitioner som G7-gruppen anslutit sig till kapplöpningen om att skapa skyddsräcken för den snabbt växande tekniken.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 4 december

EU:s AI-lagstiftning står inför avgörande stund

EU:s lagstiftning om artificiell intelligens (AI), som anses vara den första i sitt slag i världen, står inför en avgörande stund när förhandlare försöker slå fast de sista detaljerna. Processen har körts fast på grund av en sista minuten-strid om hur man ska styra system som ligger till grund för generell AI, som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard chatbot. Stora teknikföretag lobbar mot vad de ser som överreglering som kväver innovation, medan europeiska lagstiftare vill ha extra skydd för de banbrytande AI-system som dessa företag utvecklar. Under tiden har USA, Storbritannien, Kina och globala koalitioner som G7 gått med i kapplöpningen om att skapa skyddsräcken för den snabbt utvecklande tekniken.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 4 december

Intelligensrapport om marknaden för AI-drivna bildgenereringsverktyg utförd

En intelligensrapport om marknaden för AI-drivna bildgenereringsverktyg har utförts för att studera relevant och värdefull information. Rapporten tar hänsyn till både befintliga toppspelare och kommande konkurrenter. Företagsstrategier för nyckelspelare och nya marknadsindustrier studeras i detalj. Rapporten delar också SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den ger också marknadsinformation när det gäller utveckling och dess kapaciteter. Forskningsrapporten sträcker sig från de breda konturerna av AI-drivna bildgenereringsverktygsmarknaden till delikata strukturer, klassificeringar och applikationer.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 4 december

OpenAI ansöker om varumärkena ´GPT-6´ och ´GPT-7´ i Kina

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) i USA, har ansökt om varumärkena ´GPT-6´ och ´GPT-7´ i Kina. Ansökningarna, som fortfarande granskas, gjordes av OpenAI OpCo, det stora företaget i startupen som stöds av Microsoft och är baserat i San Francisco, Kalifornien. OpenAI har tidigare ansökt om varumärkena ´GPT-4´ och ´Whisper´ i april, och ´GPT-5´ i juli, men ingen av dessa har fått slutligt godkännande. OpenAI:s tjänster är inte tillgängliga i Kina, inklusive Hong Kong.

Direktlänk