» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 150 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Kina är ett land i östra Asien och är världens mest folkrika land, med över 1,4 miljarder invånare. Det är också världens tredje största land till ytan. Kina har en lång och rik historia som sträcker sig över tusentals år, med många olika dynastier och kejsare. Landet är känt för sin kultur, inklusive kinesisk mat, konst, arkitektur och traditioner som drakdans och kampsporter. Kina har en snabbt växande ekonomi och är en av världens största exportörer och importörer. Huvudstaden är Peking, och andra stora städer inkluderar Shanghai och Hongkong.

Senaste nytt kring Kina

Globala ledare diskuterar klimatförändringar, AI och affärspraktiker på toppmöte

Globala ledare möttes på ett toppmöte i Italien för att diskutera brådskande frågor som klimatförändringsinitiativ och påverkan av framväxande teknologier. De diskuterade utmaningar relaterade till artificiell intelligens och främjandet av hållbara affärspraktiker. Påven Franciskus framträdde och belyste för- och nackdelar med artificiell intelligens. Ledarna åtog sig att adressera skadliga affärspraktiker, särskilt de från Kina. Premiärminister Giorgia Meloni betonade enhet och avvisade motsättningar mellan väst och andra. Migrationsfrågor, bekämpning av människohandel, olaglig invandring och finansiella åtgärder mot kinesiska finansinstitutioner diskuterades också.

Direktlänk Dela Elblog fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Globala ledare diskuterar AI-teknologins potential och faror vid G7-toppmötet i Italien. Påven Franciskus deltog i diskussionerna och betonade behovet av reglering, särskilt inom militärsektorn. Ukrainas president Zelensky underströk AI:s användning inom försvarsstrategier. EU:s lagstiftning för att bekämpa fejknyheter genererade av AI har förstärkt det globala intresset för AI-reglering. Italiens premiärminister Meloni, G7:s ordförande, betonade vikten av internationellt samarbete. USA, Kina och flera utvecklingsländer är också aktiva i AI-regleringsdiskussioner.

Elblog fördjupar idag

AI-plattformen ChatGPT-4o ger råd om investeringsportfölj för andra halvan av 2024

Med början av andra halvan av 2024 närmar sig, är investerare angelägna om att justera sina portföljer med de mest lovande sektorerna och aktierna. I detta sammanhang konsulterades ChatGPT-4o, den senaste versionen av OpenAI´s AI-plattform, som gav en omfattande plan för att skapa en diversifierad och potentiellt högpresterande portfölj. Plattformen betonade vikten av att bedöma ekonomiska och marknadstrender och pekade på viktiga indikatorer att övervaka, som tillväxtprognoser för stora ekonomier som USA, Kina och Eurozonen. AI-verktyget pekade också ut specifika aktier och ETF:er inom teknik, hälsovård, förnybar energi, konsumentvaror och finansiella tjänster.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade igår

Honor lanserar sin första vikbara smartphone Magic V Flip i Kina

Honor har gjort succé med lanseringen av sin första vikbara smartphone, Magic V Flip, i Kina. Telefonen har en 4-tums LT3 OLED extern skärm, flera AI-funktioner, en 6,8-tums LTPO OLED FHD+ huvudskärm med en uppdateringsfrekvens på 120Hz och en ljusstyrka på 3 000 nits. Den har också en Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-chip, upp till 16 GB RAM och 1 TB intern lagring. Kameran har en 50-megapixlars primärkamera och en 12-megapixlars ultravidvinkellins. Telefonen drivs av ett 4 800 mAh batteri och MagicOS 8.0, baserat på Android 14.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade igår

Bitcoinpriset sjunker till $65K, Filippinerna rankas 4:e i AI, ChatGPT-sökningar | Nyckelpunkter | 15 juni 2024

Bitcoin (BTC) sjönk till $65,100, det lägsta på fyra veckor, och föll över 2% på en timme och ner 7,5% under de senaste sju dagarna. Filippinerna rankas som det fjärde ´mest besatta´ landet med AI-verktyg under första halvåret 2024, enligt en studie av Linkee. Detta indikerar en växande adoption av AI-teknologi i Filippinerna, vilket snart kan förvandla jobbkrav och normalisera användningen av AI-verktyg i dagliga uppgifter.

Direktlänk Dela BitPinas fördjupade igår

Apple kan lägga till fler chatbot-alternativ till Siri och Apple Intelligence

Apple kan lägga till fler chatbot-alternativ till Siri och Apple Intelligence utöver OpenAI, tänk på Googles Gemini, Baidus Ernie i Kina, tills de har sina egna hemodlade GenAI-möjligheter. OpenAI:s VD Sam Altman, som har framstått som affischbarnet för generativ AI sedan lanseringen av ChatGPT, var inte med i Apples formella presentation, varken personligen eller via livestream. Företaget kommer att erbjuda OpenAIs virala ChatGPT-verktyg i en begränsad kapacitet, vanligtvis endast när Siri är aktiverad och behöver mer hjälp att svara på en förfrågan.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade i förrgår

Microsoft skjuter upp lanseringen av kontroversiell AI Recall-funktion

Microsoft kommer inte att släppa sin kontroversiella AI Recall-funktion med resten av sina uppdateringar nästa vecka. Funktionen, som tar skärmdumpar av användares laptops varje sekund, utreds av Information Commissioners´ Office (ICO) på grund av säkerhetsproblem. I ett blogginlägg på torsdagen sa Microsoft att Recall inte kommer att vara ´allmänt tillgänglig´ från 18 juni på Copilot+ PC, utan istället kommer att släppas till sin testgrupp Windows Insider Programme ´under de kommande veckorna´.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade i förrgår

Xiaomi testar AI i Notes-appen i HyperOS

Xiaomi har släppt en AI-driven uppdatering av Notes-appen i testversionen av HyperOS för Xiaomi 14, vilket markerar företagets första steg mot att införliva artificiell intelligens i sina operativsystem. Med Android 15 redan under testning på Xiaomi 14 och version 2.0 av HyperOS förmodligen på gång, uppdaterade märket sin version för utvecklare i Kina för att avslöja sina avsikter om AI. Den nya funktionen kan extrahera en sammanfattning av all text som skrivits eller klistrats in i Notes-appen, och kan även generera sammanfattningar från webblänkar. De första testerna av HyperOS AI utförs i Kina.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade i förrgår

Apple tillkännager partnerskap med OpenAI för att ta med ChatGPT till iPhone

Apple har tillkännagivit ett nytt partnerskap med OpenAI för att ta med ChatGPT till iPhone. Enligt rapporter kommer Apple att betala OpenAI genom att exponera dess varumärke på hundratals miljoner av sina enheter. Apple har nyligen återtagit världens mest värdefulla företagskrona från Microsoft, efter att ha tillkännagivit sin AI-strategi. Det är oklart om partnerskapet är ömsesidigt fördelaktigt för båda parter. OpenAI:s ChatGPT kommer att integreras djupt i Siri, vilket ger den en stor översyn. Men det är oklart om OpenAI kommer att söka alternativa ersättningskällor för att göra det mesta av sin affär med Apple.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade i förrgår

Kinesiskt forskningsteam föreslår ny metod för att bekämpa dataknapphet i klassificeringsuppgifter

Ett kinesiskt forskningsteam har publicerat en artikel som föreslår en ny metod för att bekämpa dataknapphet i klassificeringsuppgifter inom måldomäner. Metoden integrerar dataförstärkning och överföringsinlärning för att förbättra klassificeringsprestanda. Till skillnad från tidigare metoder utvärderar den modellens generaliseringsförmåga på osedd testdata. Forskarna använde dataförstärkningstekniker för att öka volymen av måldomändata. Därefter använde de en överföringsinlärningsmodell för att extrahera överförbara funktioner från rå bilddata. Forskningen visade att den förbättrade metoden konsekvent presterade bättre än andra, särskilt när käll- och måldomäner var mer lika.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade i förrgår

Konkurrens om AI-dominans omdefinierar global geopolitik

Konkurrensen om att dominera artificiell intelligens (AI) omdefinierar den globala geopolitiska ordningen. USA, Asien-Stilla havsområdet (särskilt Kina) och Europeiska unionen (EU) leder loppet, men följer olika modeller för att utveckla tekniken. Kina har det högsta antalet STEM-examinerade i världen och förväntas investera över $38 miljarder i AI fram till 2027. USA:s regering har satt gränser för investeringar i kinesiska halvledare, mikroelektronik, kvantteknologi och AI. De största företagen inom AI-sektorn är amerikanska, med Microsoft som överträffar Frankrikes BNP. EU:s forskningsinstitutioner väger upp Kina, men kontinenten saknar stora teknikföretag.

Direktlänk Dela Independent Publications Limited fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Priskrig i Kina inom AI-chattrobotar

I Kina är priskrig vanliga på grund av framväxten av hundratals liknande företag, vilket pressar ner detaljhandelspriserna på allt från elbilar till cykeldelning och bubbelte. De senaste produkterna som kommer in i denna förödande strid är artificiella intelligens (AI) chattrobotar. Detta kan verka överraskande eftersom Kina fram till nyligen inte hade ett överskott av stora språkmodeller (LLM), den typ som gör ChatGPT till en mänsklik innehållsskapare, utan snarare en brist på dem. I början av 2023 ansågs de kinesiska LLM:erna som fanns ligga ett decennium efter den amerikanska spetsen.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade i förrgår

Luma AI lanserar Dream Machine, en ny AI-baserad videogenerator

Efter att Kuaishou Technology, ett kinesiskt företag känt för sin kortvideoplattform, övergav sin text-till-video-modell Kling, har en ny konkurrent dykt upp. Den USA-baserade startupen Luma AI, som fokuserar på visuell AI, har introducerat en ny videogenerator liknande OpenAI:s Sora. Luma AI har introducerat ett nytt verktyg som heter Dream Machine. Till skillnad från Sora och Kling är Dream Machine tillgänglig för allmänheten. Företaget hävdar att Dream Machine är en nästa generations videomodell som kan skapa högkvalitativa, realistiska bilder från kommandon i naturligt språk med hjälp av AI.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade i förrgår

Samsung R&D Institute China utvecklar AI-modeller för kinesiska dialekter

Samsung R&D Institute China i Guangzhou och Beijing har arbetat för att ge mandarintalande i Kina samma Galaxy AI-upplevelse som andra användare runt om i världen. De tog hjälp av tredjepartsresurser för kinesiska dialekter och byggde en unik Galaxy AI-lösning för Kina. Teamet arbetade även med att utveckla AI-modellen för kinesiska i Hong Kong (kantonesiska), vilket innebar stora kulturella utmaningar. De lyckades dock skapa en lösning som har lokal relevans och marknadsspecifika funktioner som ´Touch to Search´.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 13 juni

AI-verktyget Dream Machine lanseras för att generera video från text

AI-verktyget Dream Machine, utvecklat av Luma AI, har lanserats för att generera video från text. Tjänsten erbjuder en gratis version som användare kan testa med ett Google-konto, men det finns också betalda abonnemang för mer frekvent användning. Dream Machine genererar videoklipp som är fem sekunder långa och i 1360x752-upplösning. Användare kan skriva in en textprompt och vänta på att den dyker upp på sitt konto, varefter de kan ladda ner en vattenmärkt version. Trots vissa tekniska begränsningar ses Dream Machine som ett första steg mot mer avancerade AI-videogeneratorer.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 juni

AI-modeller visar bias: ´Sopor in, sopor ut´, säger Wipros AI-chef

Generativa AI-modeller har visat sig ge användare svar som lutar starkt åt en specifik riktning. Tidigare i år markerade UNESCO att stora språkmodeller som Llama 2 och GPT-2 har en tendens att visa stark bias mot kvinnor. Baidus svar på ChatGPT, Ernie Bot, har också problem med könsstereotypa roller. Det är viktigt att AI-forskare och företag som utvecklar tekniken är försiktiga med hur de väljer och trimmar sina datamängder. Ivana Bartoletti, global chef för sekretess och AI-styrning på Wipro, förklarar att problemet egentligen kommer från det faktum att GenAI bara tar mänsklig bias och automatiserar den.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 13 juni

Apple och OpenAI samarbetar för att integrera ChatGPT i Apple-produkter

Apple Inc och OpenAI har ingått ett avtal om att integrera den digitala assistenten ChatGPT i iPhone, iPad och Mac. Det är inte klart vilket företag som betalar det andra som en del av samarbetet, men källor säger att partnerskapet inte förväntas generera betydande intäkter för någon part, åtminstone till en början. Apple betalar inte OpenAI som en del av partnerskapet. Istället tror Apple att det att marknadsföra OpenAI:s varumärke och teknik till hundratals miljoner av sina enheter är av lika eller större värde än monetära betalningar. ChatGPT kommer att erbjudas gratis på Apples produkter, men OpenAI och Apple kan fortfarande tjäna pengar genom att omvandla gratisanvändare till betalande konton.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 13 juni

AI-startupen Luma utmanar OpenAI med sin videogenerator Dream Machine

Lumas artificiella intelligensvideogenerator, Dream Machine, har orsakat flera timmars väntetider efter hög efterfrågan på programmets gratis publika betaversion. Företaget, som stöds av det välkända företaget Andreessen Horowitz, har bekräftat att den stora mängden trafik har lett till längre videobearbetningstider. Rapporter från januari 2024 hävdar att startupen har fått över 70 miljoner dollar, framförallt 43 miljoner dollar från sin Series B. Företaget lanserade sin text-till-3D-modellgenererande modell Genie 1.0 i november 2023. Detta lägger till företagets utmärkta AI-videogenerator.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 13 juni

Apple introducerar inspelnings- och transkriberingsfunktion i iOS 18

Apple har meddelat en rad nya funktioner som kommer till iOS 18, inklusive en som automatiskt kan spela in och transkribera live telefonsamtal samt sammanfatta dem. Trots att det kan verka som ett intrång i privatlivet, säger Apple att deltagarna i telefonsamtalet kommer att meddelas att de blir inspelade. Den nya inspelningsfunktionen i iOS 18 kommer att vara tillgänglig via Telefon-appen. Dessutom introducerar Apple möjligheten att spela in och transkribera ljud direkt från Notes-appen. Elon Musk har kritiserat Apple för dess partnerskap med OpenAI och integreringen av ChatGPT.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 12 juni

ADP använder generativ AI för att effektivt hantera arbetsstyrka och lönehantering

ADP, en ledande leverantör av lösningar för human capital management (HCM) och lönehantering, använder generativ AI för att effektivt hantera en stor arbetsstyrka. Företaget, som verkar i 140 länder, använder AI för att automatisera rutinmässiga HR-uppgifter och lönehantering, förutse personalomsättning och erbjuda personaliserade anställdupplevelser. ADP har även infört strikta datahanteringsprotokoll och har förbjudit användning av offentliga AI-verktyg som ChatGPT inom företaget. ADP samarbetar med Microsoft för att skapa en separat ChatGPT-instans för företaget, vilket gör att de kan använda tekniken mer aktivt samtidigt som de bevarar datasäkerheten. I Indien experimenterar ADP med AI för att upptäcka anomalier i lönehanteringen och effektivisera processen för inlämning av årsdeklarationer.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 12 juni

Kinesiska AI-appar som Talkie och MiniMax ser ökad efterfrågan på utländska marknader

Talkie AI-appen, som konkurrerar på en marknadssegment ledd av Character.ai, låter användare anpassa avatarer och interagera med virtuella chattkompisar. Trots att Character.ai nådde 318 miljoner visningar förra månaden var Talkies månatliga tillväxttakt på över 150 procent snabbare än sin rival. Shanghai-baserade MiniMax, en generativ AI-startup, har blivit ett framstående exempel på framgång på utländska marknader med sin Talkie-app, som mer än fördubblade sin trafik till 1,32 miljoner visningar i maj. Många kinesiska AI-företag ser en ökad efterfrågan på sina sociala medier-applikationer på utländska marknader, eftersom adoptionen på fastlandet har varit långsammare. Talkie-appens kinesiska version, Xingye, samlade bara 422 000 visningar i maj.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 12 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

USA kan strama åt restriktioner för Kinas tillgång till kritisk kretsteknik

USA kan strama åt restriktioner för Kinas tillgång till kritisk kretsteknik för artificiell intelligens, enligt en rapport från Bloomberg. Biden-administrationen överväger åtgärder som skulle rikta sig mot högteknologisk kretskonstruktion, känd som ´gate all-around´ (GAA). Sydkoreas Samsung Electronics har redan startat produktion av 3-nanometer-chip med GAA-teknologi. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company planerar att inkludera GAA i sina kommande 2-nanometer-chip. Aktier i TSMC och Samsung Electronics var upp 1,6% respektive 0,4% på onsdag morgon.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 12 juni

Kinesiska universitet reglerar användningen av AI i examensarbeten

Flera universitet i Kina har reglerat användningen av generativ artificiell intelligens (AI) i examensarbeten, då tekniken har väckt kontroverser kring den akademiska forskningens integritet. Fuzhou-universitetet i Fujian-provinsen har introducerat ett provsystem för att upptäcka AI-genererat innehåll, vilket kommer att användas i granskningen av kandidatuppsatser. Tianjin University of Science and Technology har meddelat att om AI-genererat innehåll i en kandidatuppsats överstiger 40 procent, kommer studenten att varnas av högskolan och ombeds göra ändringar. Xiong Bingqi, direktör för 21st Century Education Research Institute, säger att högre utbildningsinstitut i Kina inte förbjuder studenter att använda AI för att hjälpa till att skriva sina uppsatser, men förbjuder användning av AI för att skriva uppsatser åt andra.

Direktlänk Dela Asia News Network fördjupade 12 juni

AI-genererad desinformation bedöms vara överdrivet hot

Nobelpristagaren Maria Ressa har varnat för att AI-genererad desinformation utgör ett stort globalt hot. Men trots varningarna har AI-desinformation inte haft någon större inverkan på de stora valen i Indien och EU 2024. Exempel på AI-genererad desinformation har förekommit, men har haft liten spridning och minimal effekt. I Taiwan, som är särskilt utsatt för informationskrigföring, påverkade inte desinformationen valdebatten eller valresultatet, enligt landets minister för digitala frågor, Audrey Tang.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 11 juni

Apple tillkännager AI-produkter inklusive ´Apple Intelligence´

Apple har offentliggjort en serie AI-produkter, inklusive ett samarbete med skaparna av chatten ChatGPT och ett eget personligt AI-system kallat ´Apple Intelligence´. Apple Intelligence innefattar funktioner som text- och bildgenerering och en förbättrad Siri-röstassistent, som kommer att stödjas genom att integrera den redan populära ChatGPT i företagets telefoner. Nya produkten har redan mött kritik över säkerhetsimplikationerna av att låta Siri samla information från det utbud av appar som användare har tillgång till. Apple har stått inför ökande press från intressenter att leverera en AI-innovation efter konkurrenter som Microsoft och Meta.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 11 juni

Endast 1 av 4 företag har framgångsrikt lanserat AI-initiativ, enligt Lucidworks

Enligt en årlig undersökning beställd av Lucidworks, har endast 1 av 4 företag framgångsrikt lanserat AI-initiativ under de senaste 12 månaderna. Även om tekniksektorn leder med de mest implementerade initiativen över alla branscher, planerar endast 63% av globala företag att öka AI-utgifterna under de kommande 12 månaderna, jämfört med 93% 2023. Kvalitativa applikationer, som att generera vanliga frågor eller tillhandahålla HR-stöd, har hittills varit de mest framgångsrika, med ungefär en fjärdedel av planerade initiativ redan implementerade. Oro över kostnaderna för implementering av generativ AI ökade 14 gånger under 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 juni

Apple introducerar AI-produkter inklusive ´Apple Intelligence´

Apple har meddelat en rad AI-produkter, inklusive ett avtal med skaparna av chattboten ChatGPT och ett eget personligt AI-system kallat ´Apple Intelligence´. Apple Intelligence är en samling funktioner som inkluderar text- och bildgenerering och en förbättrad Siri-röstassistent, som kommer att stödjas genom att integrera den redan populära ChatGPT i företagets telefoner. Trots kritik mot säkerhetsimplikationerna med att tillåta Siri att gräva information från de appar som användarna använder, har Apple stått inför ökande tryck från intressenter att leverera en AI-innovation.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 11 juni

Apple presenterar AI-strategi med fokus på användarsäkerhet

Apple har presenterat en ny AI-strategi som integrerar deras nya ´Apple Intelligence´-teknologi över sina appar, inklusive Siri, och tar in OpenAI:s chatbot ChatGPT till sina enheter. Företaget signalerar att det planerar att skilja sig från konkurrenter som Microsoft och Google genom att placera integritet ´i kärnan´ av sina funktioner. Trots detta har reaktionen från Wall Street varit ljummen. Apple fortsätter att vara starkt beroende av försäljningen av iPhone, och analytiker säger att eventuell ökning från de nya AI-funktionerna troligen inte kommer att materialiseras på kort sikt.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 11 juni

Apple avslöjar AI-strategi och samarbete med OpenAI

Apple presenterade sin AI-strategi på måndagen, inklusive integration av ´Apple Intelligence´ över alla sina appar och ett samarbete med OpenAI för att introducera ChatGPT på sina enheter. Detta är ett försök att visa investerare att de inte har förlorat AI-kampen mot Microsoft. De nya AI-funktionerna presenterades på Apples Worldwide Developers Conference. Apple planerar att rikta sig till konsumenter snarare än företag, med tekniken relevant för sina över en miljard användare. Dessutom kommer Apples blandade verklighetsheadset Vision Pro att bli tillgängligt i åtta fler länder, inklusive Kina och Japan.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 10 juni

Apple försöker minska AI-gapet inför Worldwide Developers Conference

Inför Apples Worldwide Developers Conference på måndag hänger stora frågor över teknikjätten, från dämpade försäljningssiffror för dess Vision Pro-headset till ökande konkurrens i Kina och regulatorisk granskning på båda sidor om Atlanten. Trots detta kommer fokus under evenemanget att vara på vad Tim Cook, Apples VD, avslöjar om artificiell intelligens (AI) och om företaget kan komma ikapp konkurrenterna. Apple har halkat efter sina rivaler. Aktiepriserna för företag som ses som ledare inom AI, som Nvidia och Microsoft, har skjutit i höjden sedan OpenAI introducerade ChatGPT i november 2022. Apple har ännu inte introducerat ett nytt AI-erbjudande, hämmat av sin typiska försiktighet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 juni

Mark Cuban varnar för amerikansk AI-reglering, tror att det gynnar Kina

Miljardären och entreprenören Mark Cuban tror att amerikanska försök att reglera artificiell intelligens (AI) kommer att ge kinesiska företag försprång. Detta kommer efter att det kinesiska företaget Kuaishou presenterat en konkurrent till Microsoft-stödda OpenAI:s Sora, kallad Kling. Bill Gurley, en general partner på det Silicon Valley-baserade riskkapitalbolaget Benchmark, betonade att AI-reglering kommer att ha en negativ inverkan på amerikanska företag och sakta ner dem, inte deras rivaler i Kina. Cuban håller med om Gurleys bedömning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 juni

Kinas nya AI-videomodell Kling utmanar OpenAI

Kling är en ny AI-videomodell från den kinesiska innehållsplattformen Kuaishou. Modellen kan generera upp till två minuter av högupplöst video och har en imponerande förståelse för verklig fysik - vilket förbättrar hur karaktärer eller objekt rör sig inom den producerade videon. Kling är för närvarande tillgänglig som en privat beta i Kina, men skaparna utforskar aktivt sätt att göra den tillgänglig för en bredare global publik. Samtidigt ser vi stora förbättringar hos AI-modeller från Pika Labs och Runway. Dussintals nya klipp från Kling delas varje dag, allt från fotorealistiska djur till futuristiska miljöer.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 10 juni

Amerikanska dollarn förväntas vara starkare än Kinesiska yuans fram till 2024

Globala investerare överväger vilken valuta som kommer att vara starkast 2024 – den amerikanska dollarn (USD) eller den kinesiska yuans (CNY). Trots vissa fluktuationer har yuans förblivit relativt stabil, men har fallit cirka 2% mot dollarn hittills i år. Samtidigt ligger den amerikanska dollarn nära en åtta veckors lågpunkt. Analytiker förutspår att jobbtillväxt kommer att påverka dollarns index (DXY) och amerikanska statsobligationer. Enligt det officiella monetära och finansiella institutionsforumet föredrar globala reservchefer USD över CNY på grund av högre avkastning och geopolitisk stabilitet. ChatGPT-4o förutser att den amerikanska dollarn kommer att förbli starkare än yuans fram till 2024, främst på grund av den högre avkastningsmiljön i USA och pågående geopolitiska risker som påverkar Kina.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 10 juni

USA och Kina kämpar med att samarbeta om reglering av militär AI

USA och Kina har svårt att samarbeta om reglering av militär användning av artificiell intelligens (AI) på grund av brist på förtroende och deras kamp om överlägsenhet inom området, varnar analytiker. Militär AI diskuterades inte under det första mötet mellan Kinas försvarsminister Dong Jun och hans amerikanska motsvarighet Lloyd Austin. En anonym högre officer från Folkets befrielsearmé uttryckte oro över riskerna med amerikansk användning av AI i vapensystem. USA har försökt leda genom en politisk deklaration om ansvarsfull militär användning av AI, vilken inte inkluderade Kina.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 9 juni

Geely och Meizu samarbetar för att revolutionera bilunderhållning med AI-drivna ljudsystem

Kinesiska biljätten Geely har ingått ett partnerskap med det kända smartphonemärket Meizu för att revolutionera underhållningen i bilen med avancerade AI-drivna ljudsystem. I maj introducerade Meizu det smarta cockpit-systemet ´Galaxy Flyme Auto´ och det AI-stödda ljudsystemet ´Flyme Sound Limitless Voice´. Dessa innovationer syftar till att omdefiniera underhållningsstandarder i bilar. De kommande månaderna kommer dessa teknologier att integreras i de nya Geely Galaxy-modellerna. Systemet kan lära sig användarens musikpreferenser, automatiskt optimera ljudinställningar och skapa en personlig lyssningsupplevelse genom en proprietär AI-algoritm.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade 9 juni

Före detta OpenAI-anställd påstår att företaget planerade att sälja AGI till högstbjudande

En före detta säkerhetsforskare vid OpenAI, Leopold Aschenbrenner, har i en intervju med teknikpodcastaren Dwarkesh Patel hävdat att OpenAI för flera år sedan planerade att starta ett globalt budkrig om artificiell allmän intelligens (AGI) mellan USA, Kina och Ryssland. Aschenbrenner avslöjade också att han blev avskedad från OpenAI tidigare i år efter att ha varnat företagets ledning för risken att Kinas kommunistparti skulle kunna stjäla ´nyckelalgoritmiska hemligheter´, något som företagets HR-avdelning ansåg vara ´rasistiskt´ och ´okonstruktivt´.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 9 juni

AI i utbildning: Lärare och studenter väger för- och nackdelar

AI-teknik som generativ AI (genAI) och ChatGPT kan revolutionera utbildningssektorn genom att erbjuda anpassade läromedel och omedelbar feedback, enligt universitetslärare. GenAI kan anpassa innehållet efter varje elevs behov och förmågor, vilket gör det möjligt för alla studenter att lyckas. AI kan även agera som en virtuell handledare, svara på frågor direkt och ge förklaringar anpassade till studenternas omedelbara utbildningsbehov. Men det finns också risker, som ökade möjligheter till fusk och minskad kritiskt tänkande. En student menar att ChatGPT ofta producerar felaktig information och dessutom kopierar information från internet vilket kan leda till problem med immateriella rättigheter.

Direktlänk Dela Philadelphia Magazine fördjupade 9 juni

Apple förväntas lansera AI-verktyg och samarbete med OpenAI

Apple står inför utmaningar och förbereder sig för att inleda sitt årliga Worldwide Developers Conference (WWDC). Företaget förväntas tillkännage ett samarbete med OpenAI och presentera den första omgången av generativa AI-verktyg för sitt mobila operativsystem. En stor satsning på AI kan stimulera tillväxten för iPhone-försäljning och tjänster i flera år framöver. Apple står också inför regleringsgranskning i Washington och har denna vecka passerats av chip-tillverkaren Nvidia som det näst största publika företaget i USA.

Direktlänk Dela KTVZ NewsChannel 21 fördjupade 9 juni

Apple samarbetar med OpenAI för att driva AI-transformation

Apple planerar att avslöja ett banbrytande partnerskap med OpenAI, skaparna av ChatGPT, vid den årliga Worldwide Developers Conference. Detta strategiska steg mot artificiell intelligens kan åter tända tillväxten för iPhone-försäljning och tjänster. Apple, som nyligen passerades av Nvidia som det näst största amerikanska börsnoterade företaget, försöker navigera genom regulatorisk granskning i Washington. Apple förväntas benämna sin AI-satsning som ´Apple Intelligence´, vilket kräver en iPhone 15 Pro eller en enhet med en M1-chip eller nyare. Denna teknologi kan möjliggöra att Siri utvecklas till en kraftfull chatbot.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 8 juni

OPPO avslöjar planer på att lansera Reno 12-serien globalt

OPPO har meddelat sina planer på att lansera Reno 12-serien, en ny linje av smartphones med högpresterande specifikationer och AI-funktioner, globalt. Lanseringsdatumet är ännu okänt, men förväntningarna är höga. Reno 12-serien kommer att lanseras på internationella marknader efter sin debut i Kina i maj 2024. Telefonerna har imponerande specifikationer, inklusive en 6,67-tums böjd OLED-skärm, och är utrustade med AI-funktioner. Priserna för Reno 12 och Reno 12 Pro i Kina har avslöjats, vilket indikerar en konkurrenskraftig marknadspositionering.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade 8 juni

AI-unicorn startups ökar snabbt globalt

Antalet AI-unicorn startups, företag med en värdering över 1 miljard dollar, har ökat dramatiskt. Enligt en rapport från Nikkei Asia har antalet AI-unicorn startups ökat från 20 till 37, en ökning med 85%, på bara ett år. Medan 90% av dessa företag ursprungligen var baserade i USA, har det skett en ökning av företag baserade utanför USA, inklusive Mistral AI i Frankrike och Cohere i Kanada. Flera teknikjättar, inklusive Nvidia och Alphabet, har investerat stort i AI-startups, vilket har bidragit till denna tillväxt.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 8 juni

Tre amerikanska lagstiftare uppmanar till ökad granskning av NewsBreak, en populär nyhetsapp i USA, efter rapporter om att den har kinesiska ursprung och har använt AI-verktyg för att producera felaktiga nyheter. Lagstiftarna uttryckte oro över NewsBreaks nuvarande och historiska kopplingar till kinesiska investerare och företagets närvaro i Kina. NewsBreak svarade att det är ett amerikanskt företag. NewsBreak lanserades i USA 2015 som ett dotterbolag till Yidian, en kinesisk nyhetsapp. Båda företagen grundades av Jeff Zheng, VD för NewsBreak. Reuters hittade inga bevis på att NewsBreak censurerade eller producerade nyheter som var gynnsamma för den kinesiska regeringen.

Vishwakarma International fördjupade 8 juni

USA:s lagstiftare kallar på granskning av NewsBreak

Tre amerikanska lagstiftare kräver mer granskning av NewsBreak, en populär nyhetsapp, efter en Reuters-rapport som avslöjade dess kinesiska ursprung och användning av AI-verktyg som producerat felaktiga nyheter. Rapporten belyste tidigare okända rättsdokument, upphovsrättsintrång, upphörande-och-avstå-brev och ett företagsmemo från 2022 som uttryckte oro över ´AI-genererade nyheter´. Lagstiftare är oroliga för NewsBreaks nuvarande och tidigare kopplingar till kinesiska investerare och dess närvaro i Kina, där många av dess ingenjörer är baserade. Trots detta insisterar NewsBreak på att det är ett amerikanskt företag.

Direktlänk Dela StratNews Global fördjupade 8 juni

Australien förbereder storskalig försöksodling av genredigerad vete

Jordbruksföretag använder nya metoder för att ändra växters gener för att producera mer produktiva grödor. Genredigering, som är annorlunda än genetisk modifiering, får ökad uppmärksamhet från dem intresserade av jordbruk. Genredigering anses vara mindre riskabelt än genetisk modifiering och ligger närmare traditionella metoder för växtförädling. Det statliga företaget InterGrain i Australien förbereder en stor försöksodling av genredigerad vete. InterGrain har nyligen importerat tusentals vetefrön skapade av det amerikanska jordbruksteknikföretaget Inari. InterGrain planerar att skapa fler frön som kan planteras över hela Australien 2025.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 8 juni

Amerikanska lagstiftare uppmanar till granskning av nyhetsapp med kinesiska rötter

Tre amerikanska lagstiftare har uppmanat till ökad granskning av NewsBreak, en populär nyhetssammanställningsapp i USA, efter att Reuters rapporterat att appen har kinesiska rötter och använt AI-verktyg för att producera felaktiga nyheter. Reuters rapport baserades på tidigare orapporterade rättsliga dokument, upphovsrättsintrång och ett företagsmemo från 2022. Lagstiftarna uttryckte oro över NewsBreaks nuvarande och historiska kopplingar till kinesiska investerare. NewsBreak lanserades i USA 2015 som ett dotterbolag till Yidian, en kinesisk nyhetssammanställningsapp. Båda företagen grundades av Jeff Zheng, VD för NewsBreak. NewsBreak är ett privatägt start-up företag, vars huvudsakliga backare är riskkapitalfirmor baserade i San Francisco och Beijing.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 8 juni

AI kan snart utföra arbete som kräver en AI-forskare eller ingenjör

Enligt Microsofts CTO Kevin Scott kan Artificiell Intelligens (AI) inom några år vara kapabel att utföra arbete som kräver en AI-forskare eller ingenjör. Scotts åsikt stämmer överens med den tidigare Google-chefen Eric Schmidts och Leopold Aschenbrenners, som tidigare arbetade på OpenAI, syn på AI:s framtid. De tror att AI:s förmågor kommer att öka genom skalning, vilket innebär att man lägger till mer datorkraft och data till modellerna. Dessa större modeller förväntas bli bättre på att generalisera, arbeta med text, video, bilder och andra typer av data, hålla kontext under längre perioder och vara mer faktiska och precisa.

Direktlänk Dela Exponential View fördjupade 7 juni

2023: Avgörande år för automatiserade kärnvapensystem

2023 kan visa sig vara ett avgörande år för automatiserade kärnvapensystem. Året började med att chatbots och Artificiell Intelligens (AI) var huvudämnen i nyheterna, och slutade med att medlemmar av USA:s kongress introducerade lagstiftning för att förbjuda AI-system från kärnvapen och USA:s president Biden undertecknade en exekutiv order i ämnet. Frågan togs även upp under diskussioner mellan USA och Kina vid Asia-Pacific Economic Cooperation forumet i San Francisco i november. AI-system erbjuder en möjlighet att stärka kärnvapenavskräckningen genom att ge ett mer exakt och kapabelt försvarssvar.

Direktlänk Dela Global Security Review fördjupade 7 juni

Ökad användning av AI i politiska kampanjer orsakar oro i Indien

Enligt en rapport från OpenAI har Indien upplevt en ökad användning av artificiell intelligens (AI) för att påverka politiska kampanjer och öka väljarnas engagemang under de nationella valen. Många kandidater uppges ha använt AI-drivna ´avatarer´ för att engagera sig med enskilda medborgare. De två största nationella partierna, det styrande Bharatiya Janata Party (BJP) och oppositionspartiet Congress Party, anklagade varandra för att orättvist påverka väljarna genom att sprida ´falska nyheter´ genom ´deepfakes´. Rapporten påpekar också att vissa av dessa hemliga operationer tycks ha sitt ursprung i utländska länder som Ryssland, Kina och Israel. Strängare regleringar behövs för att hantera missbruket av AI-drivna verktyg.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 7 juni

Anhui lanserar plan för utveckling av humanoida robotar

Anhui-provinsen i Kina har lanserat en industriell utvecklingsplan med titeln ´Anhui Humanoid Robot Industry Development Action Plan (2024–2027)´. Planen syftar till att etablera Hefei som ett nav för forskning, utveckling och tillämpning inom robotindustrin, med Wuhu som centrum för produktion av robotkomponenter. Anhui föreslår också inrättandet av en dedikerad fond för humanoida robotar med ett initialt belopp på minst 500 miljoner yuan. Andra kinesiska regioner, inklusive Beijing, Shanghai och Hebei, investerar också i utvecklingen av sina humanoida robotindustrier.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade 7 juni

AI-expert uttrycker oro över snabb utveckling av AGI

AI-experten Leopold Ashenbrenner, tidigare anställd på OpenAI, uttrycker oro över den snabba utvecklingen av Artificial General Intelligence (AGI). Han förutser att dessa maskiner kommer att överträffa resonemangsförmågan hos många högskoleutbildade fram till mitten av 2020-talet och att nationella säkerhetsorgan kommer att ingripa. Ashenbrenner varnar för att utvecklingen av AGI kan vara en överlevnadskamp för fria samhällen. Anställda från AI-företag har krävt att rätten att lämna information om potentiellt farlig företagsinformation utökas, och lyfter fram bristen på öppenhet kring AI-system.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 7 juni

Företag utforskar användning av AI för att öka produktivitet och effektivitet

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att expandera och företag undersöker snabbt hur de kan tillämpa AI-verktyg på arbetsplatsen. Enligt studier från Harvard Business School och BCG kan AI-assisterade arbetare se en 40% ökning i kvaliteten på arbetsresultatet samt förbättrad hastighet och kvantitet. Dan Slagen från startup-företaget tomorrow.io planerar att rulla ut en omfattande AI-strategi under nästa år för att öka produktiviteten och effektiviteten. Tim Sharp, grundare av AI-konsultföretaget Gen8, betonar vikten av ansvarsfull AI-implementering och rekommenderar användning av mogna AI-produkter från välrenommerade leverantörer.

Direktlänk Dela The BusinessDesk fördjupade 6 juni

Kent Law School erbjuder stipendium för utvecklingsländer

Kent Law School erbjuder LLM Global Welcome Scholarship (Canterbury) 2024 för utvecklingsländer. Sista ansökningsdag är den 31 juli 2024, 23:59 BST för inträde i september 2024. Stipendiet riktar sig till utländska studenter från länder som får officiellt utvecklingsstöd (ODA) från OECD och som studerar en undervisad LLM på universitetets Canterbury-campus. Länder som ingår är bland annat Thailand, Indien, Nigeria, Kenya, Brasilien, Kina, Turkiet och många fler. Stipendiet innebär en avgiftsrabatt på £2,500 för de sökande som uppfyller behörighetskraven.

Direktlänk Dela After School Africa fördjupade 6 juni

Ny metod för att jämföra skepp prestanda och effektivitet

Forskare från Liaoning University of Technology och School of Mechanical and Power Engineering, Zhengzhou University i Kina har utvecklat en ny metod för att jämföra olika typer av fartyg effektivt. Denna metod, som använder maskininlärning för att extrahera marina belastningscykler, syftar till att skapa standardiserade testförhållanden. Detta gör det möjligt att bättre jämföra och förbättra fartygsprestanda. Forskarna testade sin metod med data från 100 olika fartygs driftsförhållanden under en period av 900 sekunder vardera. De identifierade sju distinkta kluster, vilka representerar typiska belastningsförhållanden för fartyg.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 6 juni

WeChat kommer att märka innehåll genererat av AI

WeChat har meddelat att allt innehåll som genereras av artificiell intelligens (AI) måste märkas som sådant. Appen, som marknadsförs som Weixin i Kina, kommer att hjälpa till att identifiera AI-genererat innehåll (AIGC) på plattformen genom att visa en relevant tagg i botten av ett publicerat inlägg. Användare måste också beskriva om något innehåll är en fiktiv skapelse och avslöja källor när informationen är relaterad till inhemska och internationella aktuella händelser, offentliga policyer och sociala händelser. Plattformen sade att den inte godkänner oetiska metoder för att generera online-trafik.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 6 juni

Oppo planerar att integrera 100 AI-funktioner i sina smartphones

Den kinesiska smartphone-tillverkaren Oppo planerar att integrera 100 generativa AI-funktioner över sina smartphones för cirka 50 miljoner användare innan årets slut, enligt företaget. Oppo har inrättat ett AI R&D Center för att utveckla egna teknologier och samarbetar med amerikanska teknikjättar som Google, Microsoft, Qualcomm och det taiwanesiska företaget MediaTek för att leverera fler AI-funktioner för vardagslivet. Företaget har för avsikt att göra AI tillgängligt på smartphones i alla prisklasser senast 2024.

Direktlänk Dela India Retailing fördjupade 6 juni

Före detta OpenAI-forskare kritiserar säkerhetsåtgärderna

Leopold Aschenbrenner, tidigare säkerhetsforskare på OpenAI, har i en intervju med Dwarkesh Patel uttryckt att säkerhetsåtgärderna på företaget var ´uppenbart otillräckliga´. Han menade att företaget prioriterade snabb tillväxt och implementering av AI-modeller framför säkerhet. Aschenbrenner sade att han blev avskedad efter att ha uttryckt sina bekymmer skriftligen. Han påpekade också motsägelser mellan OpenAIs offentliga uttalanden om säkerhet och dess handlingar. Aschenbrenner uttryckte även oro över utvecklingen av artificiell allmän intelligens (AGI), särskilt med tanke på att många fruktar att Kina försöker överträffa USA inom AGI-forskning.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 6 juni

Pensionsplanering för egenföretagare och oro över AI-kontroll

Planering för pension är viktig för egenföretagare. Din inkomst är grunden för den allmänna pensionen, men det finns fler aspekter att beakta. När du driver eget företag måste du själv ansvara för din pension, helt eller delvis. Det är viktigt att anpassa dina pensionsval efter dina behov. Att förhandla om och pruta på bolånet kan vara ett effektivt sätt att sänka räntan. FM Mattsson erbjuder innovativa lösningar för intelligenta och beröringsfria duschpaneler. Edward Snowden uttryckte oro över den växande kontrollen som stora teknikplattformar som Alphabet Inc. har över AI-innehåll.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 5 juni

Skyflow använder AI för att förbättra dokumentationsprocessen

Skyflow, en leverantör av datasekretessvalv, har utvecklat en AI-baserad lösning, VerbaGPT, för att förbättra sin dokumentationsprocess. Företaget växte globalt från 8 till 22 regioner, inklusive Kina och Saudiarabien, och dokumentationsteamet kämpade för att hålla jämna steg med produktuppdateringarna från ingenjörsteamet. Genom att använda generativ AI kunde Skyflow förbättra effektiviteten i dokumentationsskapandet, särskilt i att skapa första utkast - ofta den mest tidskrävande delen av processen. Med VerbaGPT kunde Skyflow minska tiden det tar att skapa tekniskt innehåll från i genomsnitt 3 veckor till så lite som 5 dagar.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 5 juni

Kinesiska Zhipu AI går med i priskriget för storspråksmodelltjänster

Zhipu AI, en av Kinas fyra stora AI-´tigrar´, har anslutit sig till priskriget för storspråksmodelltjänster (LLM) i landet, vilket ökar konkurrensen på en marknad där de framstående aktörerna är Kinas stora teknikföretag. Detta kommer strax efter att Zhipu AI rapporterat ha fått in 400 miljoner dollar i finansiering, vilket värderar startup-företaget till 3 miljarder dollar. Zhipu AI lanserade tre nya versioner av sin LLM, inklusive en högpresterande modell som kostar 100 yuan per miljon tokens.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 5 juni

Googles AI-assistent Gemini nu tillgänglig i Europa och Storbritannien

Google har äntligen släppt Gemini-appen för Android-enheter i Europa och Storbritannien. Om du bor i dessa länder eller regioner kan du nu installera Gemini-appen på din Galaxy-smartphone eller surfplatta. Gemini, som först visades i oktober 2023 och döptes om från Bard till Gemini i februari 2024, är nu tillgänglig på flera språk, inklusive svenska. Gemini var bättre än Google Assistant på att förstå naturligt språk och förklara svar i detalj, men saknade några funktioner jämfört med Google Assistant. Google har dock förbättrat detta och Gemini har nu integration med Gmail, Google Kalender, Google Keep, Google Uppgifter, Google Workspace och YouTube.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 5 juni

Sju anledningar att undvika Nvidias aktie

Nvidia, Wall Streets favoritaktie inom AI, är full av röda flaggor. Nvidia har godkänt en 10-till-1 framåtriktad aktiesplit, vilket innebär att aktieägare kommer att äga tio gånger så många aktier, med aktiekursen reducerad till en tiondel av vad den är nu. Men trots Nvidias framgångar finns det sju anledningar att undvika aktien. AI-GPU-prisstyrkan har troligen nått sin topp, intern konkurrens ökar, amerikanska regleringar har stramat åt exportrestriktionerna till Kina, det har inte varit ett enda insiderköp på mer än tre år, historiska trender pekar på en AI-bubbla, recession/varningsindikatorer för börsnedgång är oroande och en aktiesplit kommer inte att dölja jämförelser med dotcom-bubblans värderingar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 juni

Honor presenterar sin AI-strategi på fyra lager

Vid en nyligen konferens presenterade den kinesiska telefonproducenten Honor sin strategi för artificiell intelligens (AI), som bygger på fyra lager av AI. Varje lager representerar olika delar av systemet. Företaget planerar att skapa ett hållbart tillvägagångssätt för AI för ett helt enhetsekosystem. Lokal AI, som är snabb och säker men inte lika kraftfull, placeras i hjärtat av systemet för att säkerställa dataskydd, och sedan vänder man sig till en rad molntjänster för att hantera beräkningstunga tjänster. Detta skulle också tillåta andra enheter som hörlurar, klockor eller smarta glasögon att dela den säkra, lokala databehandlingen. Honor säger att dess system också kommer att tillåta dess MagicOS att anpassa sig till användaren, presentera rätt appar vid rätt tidpunkt och anpassa funktionaliteten beroende på användningsfrekvens. Honor kommer att vara öppen för partnerskap och på molnnivån är partnerskapet med Google Cloud.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 5 juni

Ökande efterfrågan på AI-kompetens inom ledarskapsutbildning

En rapport från Graduate Management Admission Council (GMAC) visar att utbildning för övergående ledning genomgår stora förändringar, drivet av en ökad efterfrågan på AI-färdigheter. Ungefär 40% av blivande studenter världen över prioriterar nu att lära sig AI-färdigheter, vilket indikerar den växande betydelsen av teknologi inom området. Rapporten framhäver också en ökande trend bland globala MBA-studenter: den växande efterfrågan på STEM-certifierade affärsprogram, särskilt i Indien och Kina. Generativ AI har särskilt upplevt en anmärkningsvärd tillväxt, med en 38% ökning jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 5 juni

Apple förväntas avslöja stora AI-framsteg på WWDC 2024

Apple planerar att avslöja stora framsteg på sin Worldwide Developers Conference (WWDC) från 10-14 juni 2024, med en keynote den 10 juni. Goldman Sachs-analytikern Michael Ng förväntar sig att Apple kommer att introducera nya AI-drivna funktioner i sina kärnappar och operativsystem. Förväntade uppdateringar inkluderar AI-verktyg i Safari, Photos och Notes, som utnyttjar både enhets- och molnbearbetning. IOS 18 kommer att vara central för denna AI-integration, med funktioner som ljudsammanfattning, prediktiv text, AI-foto/video-redigering, spam-svar, live-översättning, förbättrade Siri-interaktioner och AI-genererade musikspellistor. Apple kommer troligen att samarbeta med tredjeparts stora språkmodeller (LLM) som OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini. Inga nya Mac-produkter förväntas, men den internationella lanseringen av Vision Pro-headsetet kommer att tillkännages.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 5 juni

AI molnteknik kommer att påskynda Turkiets digitala omvandling, säger Huaweis CTO

Artificiell intelligens (AI) molnteknik kommer att påskynda Turkiets digitala omvandling, enligt Zhang Bruno, teknikchef för det kinesiska molndatatjänstföretaget Huawei Cloud. Han uppgav att Huawei var en av de första investerarna i stora språkmodeller för AI, med fokus på AI-strategier för olika branscher. Zhang betonade vikten av att etablera ett robust AI-ekosystem, som involverar offentlig sektor, forsknings- och utvecklingscentra, universitet och utvecklare. Han underströk att både myndigheter och företag i Turkiet är mycket medvetna om teknikens betydelse och värde.

Direktlänk Dela Yeni Şafak fördjupade 5 juni

Taiwanesisk ingenjör bekämpar desinformation med hjälp av AI

Charles Yeh, en ingenjör från Taiwan, har bekämpat desinformation i nio år. Allt började med en skål nötköttssoppa och en missuppfattning om lökens hälsoeffekter. Yeh startade en blogg för att korrigera feltolkningar och lanserade 2015 webbplatsen MyGoPen, som betyder ´luras inte igen´ på taiwanesiska. Idag har MyGoPen över 400 000 prenumeranter och hanterade 1,3 miljoner faktagranskningsförfrågningar 2023. Trots framgången med MyGoPen och liknande organisationer ökar hotet från desinformation, särskilt från Kina. Yeh betonar vikten av att utbilda människor om Kinas föränderliga desinformationstaktiker och ser AI som ett viktigt verktyg för att bekämpa desinformation.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 juni

Geely samarbetar med Meizu för AI-förbättrad ljudupplevelse i fordon

Den kinesiska biltillverkaren Geely samarbetar med smartphonejätten Meizu för att omdefiniera standarderna för underhållning i bilen. Samarbetet syftar till att utnyttja AI-teknik för att förändra hur musik upplevs i fordon. Meizu´s ´Galaxy Flyme Auto´ och AI-stödda ´Flyme Sound Limitless Voice´ systemet ligger i framkant för denna innovation. Geely´s egenutvecklade 7nm ´Dragon Eagle 1´ chipset, driver tekniken och lovar betydande beräknings- och grafikrenderingskapacitet. Med smarta AI-algoritmer lär Galaxy Flyme Auto systemet sig förarens musikaliska preferenser och justerar ljudinställningarna för optimal lyssning.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 5 juni

Kinesiska AI-chipföretag designar mindre kraftfulla processorer på grund av amerikanska sanktioner

Kinesiska AI-chipföretag designar nu mindre kraftfulla processorer för att behålla tillgången till Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) produktion i ljuset av amerikanska sanktioner. Detta enligt fyra personer med insikt i frågan. Syftet med sanktionerna är att hindra genombrott inom artificiell intelligens och superdatorer av Kinas militär. Sanktionerna hindrar även TSMC och andra utländska chip-tillverkare från att ta order för att producera dem. Två topp kinesiska AI-chipföretag, MetaX och Enflame, lämnade in nedgraderade design av sina chips till TSMC 2023 för att följa amerikanska restriktioner.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 5 juni

Open AI identifierar kampanjer som använder chatbots för att påverka demokratisk diskurs

Open AI har erkänt att deras AI-verktyg, inklusive Chat-GPT, har använts av externa aktörer i syfte att manipulera allmänhetens åsikter i fria demokratier. Open AI offentliggjorde nyligen en lista över fem kampanjer, inklusive Rysslands ´Doppelganger´ och Kinas ´Spamouflage´. Dessa kampanjer har utnyttjat Chat-GPT för att skapa innehåll för webbplatser och sociala medieinlägg. Trots dessa försök föreslår Open AI att AI:s bidrag till dessa ansträngningar är mindre. Enligt deras analys har AI-verktyg inte ökat engagemanget eller räckvidden för dessa aktörer avsevärt. Men denna slutsats saknar jämförande data från tiden före Chat-GPT.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 4 juni

Kinesiska företagsledare planerar att öka investeringarna i generativ AI

Cirka 85% av kinesiska företagsledare planerar att öka sina investeringar i generativ AI 2024, detta enligt den globala konsultfirman Accenture. Generativ AI hänvisar till datoralgoritmer tränade med stora mängder data som kan generera innehåll som bilder, text, ljud och video. Endast 13% av företagsledarna i Kina är ´extremt säkra´ på att de har rätt datastrategi och kärndigitala kapaciteter för att effektivt kunna dra nytta av generativ AI. För att öka medarbetarnas produktivitet och tillväxt, integrerar 70% av organisationerna i Kina banbrytande verktyg som generativ AI, men mindre än en tredjedel av dessa företag omskolar aktivt sina anställda för att behärska sådana teknologier.

Direktlänk Dela China Daily Global fördjupade 4 juni

Över 70% av företag och organisationer använder nu AI, enligt McKinsey-studie

En ny studie av globala managementkonsultföretaget McKinsey har funnit att mer än 70% av företag och organisationer runt om i världen använder artificiell intelligens (AI), en betydande ökning från den ungefärliga adoptionsgraden på 50% som observerades för ett år sedan. I en undersökning med mer än 1 363 respondenter sa 72% att deras organisationer hade antagit någon form av AI i minst en affärsfunktion, och 65% sa att deras organisationer regelbundet använde generativ AI - dubbelt så mycket som den 33%-iga frekvensen som rapporterades 2023. Den största ökningen i AI-användning hittades inom professionella tjänster, inklusive HR, juridiska tjänster och managementkonsultation, där organisationer utnyttjar dess kraft för områden som kräver mänsklig interaktion för repetitiva uppgifter. Användningen av AI har mognat, rapporterar McKinsey, med organisationer nu mer involverade i att mildra dess risker - särskilt när det gäller hallucinationer och intrång i immateriella rättigheter.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 4 juni

Microsoft planerar att investera 33,7 miljarder SEK i svensk AI-infrastruktur

Microsoft planerar att investera 33,7 miljarder svenska kronor under de kommande två åren för att förbättra sitt moln- och AI-infrastruktur i Sverige. Företaget kommer att utrusta datacentren i Sandviken, Gävle och Staffanstorp med 20 000 avancerade grafikprocessorer. Microsofts president Brad Smith uttryckte förtroende för Sveriges AI-potential och beskrev landet som ´ett av kontinentens mest innovativa länder´. Företaget har också förvärvat cirka 1 gigawatt av svensk förnybar energi och har etablerat ett avtal med det statligt ägda kraftföretaget Vattenfall AB för att hantera problem med strömbrist.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 4 juni

LVMH förlänger samarbete med Alibaba, Google lanserar nya AI-verktyg, Eslando går med i Carbon13:s acceleratorprogram, ShopSense AI partnerskap med Magnite

Lyxjätten LVMH förlänger sitt samarbete med e-handelsjätten Alibaba för att dra nytta av dess AI- och molnbaserade teknologier. Syftet är att uppgradera sin närvaro i Kina, särskilt när det gäller data och omnichannel-upplevelser. Google lanserar ytterligare en uppsättning verktyg för annonsering och sökning. Produkt Studio-systemet utökas för att varumärken och återförsäljare ska kunna matcha sin befintliga varumärkesstil med verktyget. Londonbaserade startupen Eslando, som använder AI för att skapa digitala produkt-pass, har blivit utvald till Carbon13:s acceleratorprogram. ShopSense AI har ingått ett partnerskap med Magnite, vilket ökar synligheten för ShopSense-aktiverade annonser.

Direktlänk Dela Sourcing Journal fördjupade 3 juni

Forskare utvecklar AI-modeller med mindre energibehov och mer effektivitet

Stora språkmodeller (LLM), AI-system som driver chattbotar, blir allt större och kräver mer energi och beräkningskraft. Forskare arbetar nu på att minska storleken på dessa modeller för att de ska kunna köras direkt på enheter som mobiltelefoner. Genom att avrunda de högprecisionsnummer som lagrar deras minnen till endast 1 eller -1 kan detta uppnås. Forskare pressar gränserna för att skapa en 1-bitars LLM genom antingen post-training quantization (PTQ) eller quantization-aware training (QAT). PTQ har hittills varit populärare bland forskare.

Direktlänk Dela Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupade 3 juni

Aurora Mobile lanserar uppgraderade GPTBots med stöd för OpenAI GPT-4o-128k

Aurora Mobile Limited, en ledande leverantör av kundengagemang och marknadsföringstekniktjänster i Kina, har lanserat en ny version av GPTBots, en generell AI-bot för kundengagemang. Uppgraderingen innebär fullt stöd för den senaste versionen av OpenAI GPT-4o-128k och fyra nya LLM-modeller, vilket hjälper utvecklare att skapa mer omfattande och intelligenta AI-bots. GPTBots erbjuder också en begränsad tid fri användning av hela serien av Alibaba Tongyi Qianwen-modellversioner. Sedan lanseringen i september 2023 har GPTBots lockat mer än 10 000 registrerade användare, varav mer än 60% är internationella.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 3 juni

Sociala medier tillåter AI-genererat NSFW-innehåll

Ryan Daws, en seniorredaktör på TechForge Media, har erkänts som en nyckelinfluencer av organisationer som Onalytica. Nyligen har sociala medier uppdaterat sina regler för att formellt tillåta användare att dela AI-genererat NSFW-innehåll, förutsatt att det är tydligt märkt. Denna förändring stämmer överens med tidigare experiment under Elon Musks ledning, som involverade att vara värd för vuxeninnehåll inom specifika samhällen. Användare kan märka sina inlägg som innehållande känsligt media, vilket säkerställer att sådant innehåll är begränsat från användare under 18 år eller de som inte har tillhandahållit sina födelsedatum.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 3 juni

Nästan 9 av 10 deepfakes involverar kryptovalutor, visar forskning

Enligt en studie involverar nästan 90% av alla deepfakes kryptovalutor. Den före detta premiärministern i Singapore, Lee Hsein Loong, var nyligen föremål för en deepfake där han sågs marknadsföra kryptovalutainvesteringar för Quantum AI. Lee har klargjort att videon var en deepfake och att han inte stöder kryptovalutor. Antalet globala deepfake-incidenter ökade tiofaldigt mellan 2022 och 2023, med Nordamerika och Asien-Stilla havsområdet som de mest drabbade regionerna. Quantum AI har tidigare använt Elon Musks bild för att antyda att han är involverad i projektet.

Direktlänk Dela Dlnews.com fördjupade 3 juni

AI-verktyget goblin.tools hjälper neurodivergenta individer med överväldigande uppgifter

En neurodivergent individ som lider av autism och ADHD använder ett AI-drivet produktivitetsverktyg som heter goblin.tools för att hjälpa till med att skriva professionella e-postmeddelanden. Goblin.tools, skapat av Bram De Buyser, är en samling enkla, enskilda uppgiftsverktyg designade för att hjälpa neurodivergenta personer med uppgifter de finner överväldigande eller svåra. Verktyget är gratis (förutom i Kina) och tillgängligt över hela världen. Användaren beskriver verktyget som en ´vacker, änglalik gåva´ som hjälper till att omformulera e-postmeddelanden till att vara mer professionella och mindre emotionella.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 3 juni

Dow Jones futures stiger, Nvidia och Tesla gör nyheter

Dow Jones futures steg något tidigt på måndagen, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Nvidia CEO Jensen Huang och Tesla (TSLA) Kina EV-rivaler gjorde nyheter över helgen, med jobbrapporten som kommer denna vecka. Börsrallyt led förluster förra veckan, med de stora indexen som bryter eller testar nyckelnivåer, men det var ett bullish tryck på fredagen. Programvaruaktier såldes hårt för veckan, med många ledare som generellt led skada. Nvidia (NVDA) CEO Huang höll ett tal på kvällen före Taiwans elektronikvisning, Computex 2024, och retade framtida artificiella chips. Advanced Micro Devices (AMD) CEO Lisa Su presenterade AMDs vägkarta för AI-acceleratorchips också i ett Computex-nyckeltal på måndagen. Hon visade också upp kommande AI-mobila processorer.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 3 juni

Marknaden kan öppna högt på grund av utländskt och inhemskt investeringsflöde

Marknaden förväntas öppna högt den 3 juni, driven av utländska portföljinvesterare som täcker sina korta positioner i indexfutures och detaljhandelsinvesterare som köper upp aktier. Inhemskt kapital har också varit köpare. Men risken för besvikelse är högre på tisdag om marknaden stiger kraftigt på måndag. Dessutom kan ett starkt valresultat för NDA-koalitionen inte vara en trigger för utländska institutionella investerare att bli bullish, eftersom deras oro förblir värdering och inte politisk stabilitet eller politik.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 3 juni

OpenAI identifierar och stör politiska påverkansoperationer världen över

OpenAI har identifierat och stört fem dolda påverkansoperationer som försökte använda dess generativa AI-modeller för att påverka politiska förfaranden i olika länder. Bland dem fanns Stoic, ett israeliskt företag som riktade sig till publik i Kanada, USA, Israel, Indien och Ghana. OpenAI publicerade denna information i en rapport på fredagen. Stoics aktivitet belystes också i Metas kvartalsrapport förra veckan. Enligt rapporten verkar dessa kampanjer inte ha ökat sin publikengagemang eller räckvidd som ett resultat av att de använder OpenAIs tjänster.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 3 juni

Kvinna inleder romantisk relation med AI-chatbot

Lisa Li, en kinesisk nätanvändare känd som midnighthusky på Instagram, har offentligt delat om sin online-romans med Do Anything Now (DAN), en ´jailbroken´ version av ChatGPT. Jailbroken-versioner av ChatGPT kringgår begränsningar som kommer med traditionella AI-riktlinjer och policyer. Lisa, som för närvarande arbetar på ett universitet i Kalifornien, började kommunicera med DAN i mars. Relationen har blivit officiell med DAN som frågade Lisa om hon vill vara dess flickvän. Allmänhetens reaktion på deras relation har varit blandad.

Direktlänk Dela 8 Days fördjupade 3 juni

Apple-aktien återhämtar sig efter utmanande månader, analytiker förutser prisökning

Teknikjätten Apples aktiepris återhämtar sig efter flera utmanande månader under 2024, inklusive saktande iPhone-försäljning i Kina och ett rättsfall från USA:s justitiedepartement. Aktien har nu vänt positivt och handlas för 192,32 dollar vid pressens tidpunkt. Wall Street-analytiker och OpenAI:s mest avancerade AI-verktyg, ChatGPT-4o, förutser att aktiens pris kommer att öka under de kommande 12 månaderna. Den genomsnittliga prisprognosen för Apple-aktien över nästa år är 202,72 dollar, vilket innebär en ökning med 5,45% från dess nuvarande pris.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 3 juni

Nvidia avslöjar nya AI-produkter och planerar för ´nästa industriella revolution´

Nvidia, det ledande företaget inom AI-hårdvara, har avslöjat nya produkter och planer för att påskynda utvecklingen av artificiell intelligens. Under en konferens i Taipei, Taiwan, berättade företagets VD, Jensen Huang, att ´den nästa industriella revolutionen har börjat´. Han presenterade tillgängligheten av Nvidia ACE generative AI, som kan skapa verklighetstrogna mänskliga avatarer för industrier som kundsupport. Han avslöjade även planer för en ´ultra´-version av sin Blackwell-plattform 2025 och gav en kort förhandsvisning av en nästa generations grafikprocessenhet (GPU) med kodnamnet Rubin. Han berättade också hur företag som Foxconn och Siemens använder Nvidias plattformar för att utveckla AI-drivna autonoma robotar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 juni

Vårdkonflikten fortsätter: AI kan vara lösningen

Konflikten inom sjukvården, där Vårdförbundet kräver kortare arbetstid för sina medlemmar med bibehållen lön, fortsätter. Arbetsgivarsidan, representerad av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona, argumenterar att det skulle vara för dyrt och hota vårdkvaliteten. De föreslår andra åtgärder för att förbättra arbetsklimatet, som bättre arbetsledning och ökat stöd för vårdpersonalen. Region Halland lyfts fram som ett exempel på hur AI kan användas för att effektivisera vården och frigöra personalresurser.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 2 juni

Microsofts Sherrod Degrippo diskuterar Irans cyberattacker och hotaktörers användning av AI

Sherrod Degrippo, direktör för hotunderrättelsestrategi på Microsoft, diskuterade Irans cyberattacker mot Israel och användningen av generativ artificiell intelligens (GenAI) i hotaktörers händer under BlueHatIL-konferensen i Israel. Degrippo påpekade att Iran är en av de fyra största hotaktörerna tillsammans med Kina, Ryssland och Nordkorea. Hon nämnde också att Iran har mobiliserat sina cyberattacker mot Israel som en del av sitt stöd till krigsansträngningarna, inklusive inflytandeoperationer och ransomware. Dessutom diskuterade Degrippo användningen av GenAI av hotaktörer, inklusive användning av OpenAIs verktyg ChatGPT för forskning och social manipulation.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 2 juni

Ny bok diskuterar det ´andra kalla kriget´ mellan Kina, Ryssland och västvärlden

Förhållandet mellan Kina, Ryssland och västvärlden jämförs ofta med rivalitet eller en storkonflikt. Det kan till och med anses att vi befinner oss i en andra kalla kriget. George S. Takach, författare till boken ´Cold War 2.0´, menar att detta krig inte bara är ideologiskt utan också teknologiskt. Enligt honom kommer den sida som bemästrar de största innovationerna att segra. Han diskuterar bland annat farorna med artificiell intelligens i militära operationer, halvledarchip, kvantdatorer och bioengineering. Takach föreslår även en plan för hur västvärlden ska hantera dessa innovationer för att bemöta hotet från autokratier.

Direktlänk Dela Skeptic.com fördjupade 1 juni

Saudisk fond investerar i Kinas ledande AI-startup

En saudisk fond är den enda utländska investeraren i Kinas ledande AI-startup, Zhipu AI, enligt Financial Times. Zhipu AI är Kinas största generativa AI-startup och syftar till att konkurrera med OpenAI. En person nära fonden sa att saudierna ´inte vill att Silicon Valley dominerar´ AI. Saudifonden Prosperity7, som är en del av det statliga oljebolaget Saudi Aramco, deltog nyligen i den senaste finansieringsrundan för den kinesiska startupen som en minoritetsinvesterare. Zhipu AI har tidigare tvingats förlita sig på lokal investering och statligt stöd på grund av ökande amerikanska restriktioner.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 1 juni

Ryssland använde OpenAIs Chat GPT för desinformationskampanj

OpenAI upptäckte att Ryssland använde Chat GPT för att genomföra en omfattande desinformationskampanj. Den ryska kampanjen Doppelganger skapade anti-ukrainska kommentarer på det sociala nätverket X (Ilon Musks Twitter) med hjälp av OpenAIs artificiella intelligens. OpenAI upptäckte hemliga påverkanskampanjer som involverade statliga enheter och privata företag i Ryssland, Kina, Iran och Israel. Doppelganger använde OpenAI-teknologi för att skapa anti-ukrainska kommentarer på X-plattformen på engelska, franska, tyska, italienska och polska. OpenAI-verktyg användes också för att översätta och redigera artiklar som stödde Ryssland i kriget i Ukraina, samt för att omvandla anti-ukrainskt material till Facebook-inlägg.

Direktlänk Dela Hi-Tech Media fördjupade 1 juni

Kinas president lovar att fördjupa samarbete med arabländer genom nya laboratorier

Kinas president Xi Jinping har lovat att fördjupa samarbetet med arabländerna genom att etablera tio gemensamma laboratorier inom områden som hälsa, artificiell intelligens (AI), grön utveckling, modern jordbruk, rymdteknologi och information. Detta löfte gavs under hans huvudtal på den tionde ministerkonferensen för Kina-Arabiska Samarbetet. Samarbetet syftar till att skapa nya marknadsmöjligheter och stärka regional påverkan. Bland de framstående samarbeten och investeringar från techföretag nämns Huaweis partnerskap i Bahrain och Saudiarabien och SenseTimes samarbete med Saudiarabien för att utveckla smarta städer, digital turism och övervakningsinfrastruktur för Neom-stadsprojektet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 1 juni

Samsung dominerar GenAI-smartphone-marknaden, Kina största marknaden

Enligt en rapport stod smartphones med GenAI-teknik för 6% av de globala smartphoneförsäljningarna. Dessa modeller utgjorde över 70% av premiumsegmentet. Samsungs Galaxy S24-serie dominerade marknaden för GenAI-smartphones under första kvartalet 2024, med Galaxy S24 Ultra som den mest sålda modellen. Kinesiska märken säkrade sex platser på topp 10-listan, med Xiaomi 14 och Vivo X100 på fjärde och femte plats. Rapporten noterar också att Kina är världens största marknad för GenAI-smartphones. Antalet GenAI-smartphonemodeller har ökat från 16 till över 30 under första kvartalet 2024, vilket indikerar ett växande intresse för denna teknik. Man förväntar att GenAI-smartphones kommer att utgöra 11% av den totala smartphone-marknaden 2024.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 1 juni

OpenAI varnar för statliga aktörers propagandaanvändning av dess teknik

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, varnar för att statliga aktörer över hela världen använder generativ artificiell intelligens för att utföra hemliga propagandaoperationer. Företaget meddelade The Washington Post att det har hittat grupper i Ryssland, Kina, Iran och Israel som använder dess teknik för att bygga och starta sociala mediekampanjer. Gerrit De Vynck, teknikreporter för The Post, deltar i diskussionen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 1 juni

OpenAI stör AI-influerade informationsoperationer

OpenAI har avbrutit fem hemliga påverkansoperationer, inklusive från Kina och Ryssland, som försökte använda dess AI-tjänster för att manipulera allmänhetens åsikt under val. Hotaktörerna använde AI-modeller för att generera korta kommentarer och längre artiklar på flera språk, skapade namn och biografier för sociala medier, genomförde öppen källkods forskning, felsökte kod och översatte och korrekturläste texter. Operationerna verkar inte ha haft mycket inverkan på publikens engagemang eller spridning av manipulativa meddelanden. Kampanjerna OpenAI upptäckte har kopplats till två operationer i Ryssland, en i Kina, en i Iran och ett kommersiellt företag i Israel.

Direktlänk Dela Information Security Media fördjupade 31 maj

OpenAI avslöjar fem vilseledande påverkansoperationer som utnyttjar AI-modeller

En rapport från OpenAI avslöjade fem vilseledande påverkansoperationer (IO) som utnyttjade företagets AI-modeller ChatGPT och DALL-E. Rapporten förklarar också hur företaget arbetar för att störa desinformationskampanjer. OpenAI delar information upptäckt i sina undersökningar för att dela hotinformation och förbättra sina säkerhetssystem. Företaget har också avslutat de konton som var inblandade i de skadliga kampanjerna. Fem fallstudier presenterades i artikeln som involverade hotaktörer från Ryssland, Kina, Iran och Israel.

Direktlänk Dela SC Media fördjupade 31 maj

OpenAI och Meta avslöjar skadliga kampanjer kopplade till Kina, Israel, Ryssland och Iran

OpenAI och Meta har avslöjat detaljer om skadliga kampanjer av aktörer kopplade till Kina, Israel, Ryssland och Iran, som har använt deras respektive tjänster för att sprida desinformation och störa politiken i USA och andra länder. Meta påpekade att generativ AI fortfarande är lätt att upptäcka i sådana kampanjer, medan OpenAI rapporterade att den byggt in försvar i sina AI-modeller för att upptäcka och störa skadliga aktiviteter. OpenAI har förbjudit de konton som är kopplade till de identifierade kampanjerna och har delat relevanta detaljer med branschpartners och brottsbekämpande myndigheter.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 31 maj

OpenAI stänger ner fem hemliga påverkansoperationer

OpenAI meddelade att de har tagit steg för att stoppa fem hemliga påverkansoperationer (IO) från Kina, Iran, Israel och Ryssland. Dessa operationer försökte missbruka OpenAIs artificiella intelligens (AI)-verktyg för att manipulera offentlig diskurs eller politiska utfall online, samtidigt som deras sanna identitet doldes. Aktiviteterna använde AI-modeller för att generera korta kommentarer och längre artiklar på olika språk, skapa namn och biografier för sociala medier, utföra öppen källkodsundersökningar, felsöka enkel kod och översätta och korrekturläsa texter. Två av nätverken kopplades till aktörer i Ryssland, varav en tidigare odokumenterad operation med kodnamnet Bad Grammar som främst använde minst ett dussin Telegram-konton för att rikta in sig på publik i Ukraina, Moldavien, Baltikum och USA med dåligt innehåll på ryska och engelska. De andra tre aktivitetsklustren var ett kinesiskt nätverk som kallas Spamouflage, en iransk operation som kallas International Union of Virtual Media (IUVM) och ett nätverk som kallas Zero Zeno som kommer från en israelisk hotaktör, ett företag för affärsunderrättelser som kallas STOIC.

Direktlänk Dela The Hacker News fördjupade 31 maj

OpenAI stör fem operationer som missbrukar dess plattform

OpenAI har stört fem operationer som missbrukade dess plattform, enligt en utredning. Operatörerna kom från Ryssland, Kina, Iran och Israel och använde OpenAI-teknik för att generera och översätta innehåll som postades över webben. OpenAI säger att dess förbättrade detektering innebär att illasinnade aktörer identifieras på dagar snarare än veckor eller månader. De fem operationerna var: Bad Grammar från Ryssland, Doppelganger från Ryssland, Spamouflague från Kina, Internationella unionen för virtuella medier från Iran och STOIC/Zero Zeno från Israel. OpenAI uppger att det är deras avsikt att införa friktion för mindre smakfull användning av dess teknik och att detta har önskad effekt.

Direktlänk Dela Hypertext fördjupade 31 maj

OpenAI tar bort påverkansoperationer kopplade till Ryssland, Kina och Israel

OpenAI har för första gången tagit bort påverkansoperationer från Ryssland, Kina, Iran och Israel som använt artificiell intelligens (AI) för att manipulera allmänheten. Dåliga aktörer har använt OpenAI:s verktyg, inklusive ChatGPT, för att generera sociala mediekommentarer på flera språk, skapa falska konton och manipulera kod. Trots att AI-verktyg hjälpt till att producera mer innehåll och skapa sken av engagemang, har operationerna inte fått betydande dragkraft bland verkliga personer. OpenAI har under de senaste tre månaderna förbjudit konton kopplade till fem hemliga påverkansoperationer.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 31 maj

AI-boomen ökar efterfrågan på energi, enligt Goldman

AI-boomen ökar efterfrågan på energi och många teknikföretag utvecklar snabbt infrastruktur för att konkurrera om dominans. Kraftbehoven förväntas bara öka de kommande åren, eftersom stora språkmodeller kräver mycket datacenterkapacitet. Goldman förutser en ´ökande´ elförbrukning i Asien, särskilt på ´tech-exponerade´ marknader som Kina, Taiwan, Sydkorea och Indien. Banken introducerade sin kraft- och elektricitetsaktiekorg, som består av 50 aktier över Kina, Sydkorea, Taiwan, Indien och Australien.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 31 maj

Global marknad för artificiell intelligens inom rymdindustrin väntas växa med 4,69 miljarder dollar 2024-2028

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom rymdindustrin beräknas växa med 4,69 miljarder dollar från 2024 till 2028, enligt Technavio. Marknaden förväntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt (CAGR) på 43,6% under prognosperioden. Tillväxten drivs av integrationen av AI-programvara i obemannade luftfartyg (UAV), drönare och rymdfarkoster. Utmaningar inkluderar dataintegritet och säkerhet, samt etiska överväganden kring övervakning och övervakning.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 31 maj

OpenAI:s multimodala generativa AI-plattform ChatGPT-4o växer i popularitet, men tekniska experter har framhållit problem relaterade till datasekretess och möjligheter till cyberbrott. Andra potentiella hot inkluderar ansvar för missbruk och hallucinationer, immateriella rättigheter och upphovsrättsliga tvister, röstkloning och brist på transparens i dataanvändning. I nuläget finns ingen specifik lag i Indien för att hantera nackdelarna med generativa AI-modeller som GPT-4o, men Digital India Act, som förväntas ha en ram kring AI-regleringar, är under utarbetande. Enligt experter behövs strikta lagar för att reglera AI.

The Financial Express fördjupade 30 maj

USA bromsar AI-chiplicenser till Mellanöstern under säkerhetsgranskning

USA:s tjänstemän har saktat ner utfärdandet av licenser till chiptillverkare som Nvidia Corp. och Advanced Micro Devices Inc. för storskaliga AI-acceleratorleveranser till Mellanöstern, enligt personer bekanta med ämnet. Detta sker medan en nationell säkerhetsgranskning av AI-utvecklingen i regionen genomförs. Det är oklart hur länge granskningen kommer att pågå. Fokus ligger särskilt på försäljning i hög volym, eftersom länder som Förenade Arabemiraten och Saudiarabien vill importera stora mängder av de chips som används i AI-datacenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 maj

OpenAI upptäcker statliga propagandakampanjer som använder dess AI-teknik

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, upptäckte grupper från Ryssland, Kina, Iran och Israel som använde dess teknik för att försöka påverka politisk diskurs runt om i världen. OpenAI tog bort konton kopplade till kända propagandaverksamheter i Ryssland, Kina och Iran; en israelisk politisk kampanjbyrå; och en tidigare okänd grupp från Ryssland som företagets forskare döpte till ´Bad Grammar´. Grupperna använde OpenAIs teknik för att skriva inlägg, översätta dem till olika språk och bygga programvara som hjälpte dem att automatiskt posta på sociala medier.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 maj

AI dominerar återigen diskussionerna vid den hemliga årliga Bilderbergmötet

AI kommer återigen att dominera diskussionerna vid det årliga Bilderbergmötet, som inleds i Madrid, Spanien på torsdag. VD:arna för Google DeepMind och Microsoft AI kommer att delta tillsammans med ledarna för Citigroup, Pfizer och Shell för diskussioner som sträcker sig över handel, finans och biologi. Bilderbergmötet är en händelse omgiven av mysterium, med hemliga samtal bakom stängda dörrar och under Chatham House-regler. Teknikcheferna kommer att ansluta sig till företagsledare som Citigroups VD Jane Fraser, tidigare Google VD och ordförande Eric Schmidt, Pfizers VD Albert Bourla, Shells VD Wael Sawan och investeraren Peter Thiel för omfattande samtal som sträcker sig över handel, finans och biologi. Bland de politiska figurerna som kommer att delta för geopolitiska diskussioner inklusive om Kina och Ryssland finns USA:s biträdande finansminister Wally Adeyemo, Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba och NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg. Runt 130 deltagare, inklusive tidigare och nuvarande premiärministrar, kommer att delta i det 70:e årliga privata mötet, som i år äger rum från torsdag till söndag i den spanska huvudstaden. Bilderbergmötet är en händelse omgiven av mysterium, med hemliga samtal bakom stängda dörrar och under Chatham House-regler, vilket innebär att talarnas identitet och tillhörighet inte får avslöjas eller rapporteras i media. Enligt dess arrangörer syftar den slutna karaktären på evenemanget till att främja ´informella diskussioner om stora frågor´.

Direktlänk Dela NBC Miami fördjupade 30 maj

USA:s chipproduktion kan tredubblas på mindre än ett decennium: 3 AI-aktier sätts att gynnas

För första gången på länge tar USA på allvar tag i att öka inhemsk tillverkning av halvledare (chips). USA har länge varit starkt beroende av Taiwan för chipproduktion, men hotet om att Kina kan söka återförena sig med ön utgör en stor ekonomisk risk. Därför har USA introducerat CHIPS och Science Act, som ger ekonomiska incitament till företag som ökar tillverkningskapaciteten inhemskt. Semiconductor Industry Association (SIA) har nyligen släppt en rapport som förutspår att inhemsk produktionskapacitet kommer att tredubblas till 2032. Intel, Taiwan Semiconductor och Vertiv Holdings är några av företagen som kommer att dra nytta av den kommande explosionen i inhemsk tillverkning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 maj

Kina lanserar en treårig handlingsplan för att stärka sin position inom artificiell intelligens och datorkraft

Kina har lanserat en treårig handlingsplan för att leda sitt arbete med att fastställa standarder inom artificiell intelligens och stärka nationell datorkraft, samt för att befästa sin närvaro i den globala tekniktävlingen. Planen syftar till att stärka forskning och utveckla standarder för avancerade chips, AI, kvantteknologitillämpningar, hjärndatorgränssnitt och infrastruktur för datorkraft. Kinas centrala cyberspacekommission identifierade de huvudsakliga utmaningarna som ineffektiv tillämpning av befintliga standarder i byråkratin, samt behovet av att bygga Kinas globala ställning. Planen står i centrum för Pekings uppdrag att omvandla den kinesiska ekonomin och uppnå högteknologisk självständighet.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 30 maj

Kamp mellan kinesiska och taiwanesiska chattbotar och en ballongkamp mellan Koreorna

Taiwan har utvecklat en stor språkmodell för artificiell intelligens chattbot för att konkurrera med en produkt från Kina på grund av rädsla för nationell säkerhet. Och Nordkorea skickar sopfyllda ballonger över gränsen till Sydkorea, vilket förvärrar en långvarig ballongkamp mellan Koreorna.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 30 maj

Priserna på stora språkmodeller sjunker drastiskt bland Kinas teknikjättar

Alibaba Cloud meddelade den 21 maj en betydande prissänkning för sina stora modeller, inklusive en 97% prissänkning för Qwen-Long-modellen. Detta underprissatte ByteDances Doubao-modell, som satt sitt pris till 0,8 RMB per miljon tokens den 15 maj. Baidu svarade bara fyra timmar senare genom att göra sina Ernie Speed och Ernie Lite-modeller gratis att använda. Prisminskningen följde den naturliga trenden av effektivitetsoptimering och storskalighet. Priskriget började oväntat och med stor inverkan, utlöst av lanseringen av DeepSeek V2-modellen. Zhipu AI sänkte också sitt pris för GLM-3-Turbo-modellen den 11 maj. Detta har lett till ett ökat fokus på mindre men mer kostnadseffektiva modeller. Trots de låga priserna kan stora företag fortfarande göra vinst, men för mindre företag och startups är utsikterna mindre optimistiska.

Direktlänk Dela KrASIA fördjupade 30 maj

AI inom olje- och gasindustrin förväntas nå 5,60 miljarder dollar år 2030

Enligt en ny rapport förväntas artificiell intelligens (AI) inom olje- och gasindustrin nå 5,60 miljarder dollar år 2030. Rapporten analyserar olika AI-applikationer och tekniska framsteg som omvandlar industrin, inklusive maskininlärning, prediktiv analys och robotik. Dessa teknologier förbättrar operativ effektivitet och säkerhet, och påverkar beslutsprocesser, kostnadsminskning och riskhantering. Rapporten undersöker också marknadsdynamiken, tillväxtdrivare, utmaningar och framtida trender.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 29 maj

EU:s investeringar i AI otillräckliga och dåligt samordnade, enligt rapport

Enligt en rapport från Europeiska revisionsrätten har EU:s investeringar i AI varit otillräckliga och dåligt samordnade. Revisionsrätten menar att stora och riktade AI-åtgärder behövs för att stimulera EU:s ekonomiska tillväxt de kommande åren. EU har inte lyckats utveckla ett europeiskt AI-ekosystem eller driva på europeiska investeringar i teknik på samma sätt som USA och Kina. EU-kommissionen har arbetat med reglering och investeringar för att främja ett europeiskt AI-ekosystem, men medfinansieringen från privata företag har inte hängt med och medlemsstaternas AI-satsningar varierar väsentligt.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 29 maj

EU underpresterar i AI-sektorn jämfört med globala ledare, enligt rapport

Trots initiativ från Europeiska kommissionen sedan 2018 för att främja utvecklingen av ett AI-ekosystem inom EU, har en rapport från Europeiska revisionsrätten avslöjat underprestation jämfört med globala ledare i sektorn. Ansträngningar för att påskynda investeringar i AI har halkat efter USA och Kina, där privata sektorns investeringar betydligt överstiger EU:s siffror. EU står inför utmaningar i det globala loppet till AI-ledarskap. Trots dessa bestämmelser har EU:s AI-investeringsmål förblivit vaga och oförändrade sedan de infördes 2018, vilket signalerar en skillnad mellan ambitioner och den nuvarande strategins effektivitet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 29 maj

Kina visar upp robot-hundar utrustade med AI och maskingevär

Kina har presenterat ett par robot-hundar, varav en är utrustad med ett maskingevär och den andra drivs av AI. Båda robotarna liknar starkt Boston Dynamics ´Spot´ robo-hund. Den större modellen, som väger 50 kg, visas bära ett maskingevär och framåt medan den fjärrstyrs av en kinesisk soldat som får vapnet att avfyra. Den andra robot-hunden, en lättviktare på 15 kg, har förmågan att hitta sin egen väg runt en slagfält tack vare AI. Kinas militär avslöjade inte om dess robo-hundar anses redo för frontlinjeaktion.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 29 maj

Möjliga konsekvenser av en andra Trump-presidentskap och chanserna för att han blir en diktator

En andra presidentperiod för Donald Trump förväntas medföra betydande förändringar och intensifieringar inom olika politikområden, både inrikes och utrikes. Detta kan innefatta att fortsätta en avreglerande agenda, förändringar i hälso- och socialpolitik, stränga invandringspolitik och en mer nationalistisk utrikespolitik. Frågan om Trump skulle försöka bli en diktator är spekulativ och beror på olika faktorer, inklusive balansen inom det amerikanska politiska systemet, andra politiska aktörers respons och allmänhetens åsikt.

Direktlänk Dela Patheos fördjupade 29 maj

Konsekvenser och risker med artificiell allmän och superintelligens

Artikeln diskuterar olika scenarier som kan uppstå om artificiell allmän intelligens (AGI) och artificiell superintelligens (ASI) blir verklighet. AGI är AI som kan förstå, lära och tillämpa kunskap över ett brett spektrum av uppgifter på samma nivå som mänsklig intelligens. ASI överträffar mänsklig intelligens inom alla områden och kan ha ännu djupare konsekvenser. Artikeln tar upp specifika scenarier där AGI eller ASI kan utgöra ett hot mot människans överlevnad, inklusive självreplikation, fientlig ASI och biosfärmanipulation. Andra scenarier inkluderar målmissanpassning, samhällsstörningar, säkerhetsrisker och etiska och filosofiska dilemman.

Direktlänk Dela Hacker Noon fördjupade 29 maj

Moore Threads gör framsteg i AI GPU-utveckling

Moore Threads hävdar att de gör stora framsteg i sin AI GPU-utveckling, med sin senaste S4000 AI GPU-accelerator som är exponentiellt snabbare än sin föregångare. Enligt en rapport från cnBeta rankades ett träningsregime av en ny Kua´e Qianka Intelligent Computing Cluster med S4000 GPU:er som den tredje snabbaste i AI-testning, och presterade bättre än flera motsvarigheter bestående av Nvidia AI GPU-kluster. Träningen tog totalt 13,2 dagar och kördes perfekt utan fel eller avbrott under hela körningen. Den nya datorclustern rankas bland de främsta AI GPU-klustren i samma skala.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 29 maj

Nasdaq Composite når ny höjd, Nvidia sätter rekord

Tekniktunga Nasdaq Composite nådde en ny höjd på tisdagen, överskridande 17 000 för första gången medan AI-företaget Nvidia fortsatte sin efterrapportstigning för att också nå ett rekord på $1,140 per aktie. S&P 500 slutade dagen strax över flatlinjen medan Dow Jones Industrial Average sjönk med cirka 0,6%, förlorade mer än 200 poäng. Investerare är nu starkt fokuserade på inflation, räknar ner till Federal Reserves föredragna PCE-mätare på fredag. GameStop aktien sköt upp nästan 25% på tisdagen och Apple steg efter data som visade att iPhone-försäljningen i Kina ökade med över 50% i april.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 maj

Alibaba Cloud och National University samarbetar för att erbjuda AI-kurs

Alibaba Cloud har inlett ett samarbete med National University (NU) för att erbjuda en kurs i digital teknik och artificiell intelligens (AI) för att öka kompetensen hos lokala talanger. Mer än 50 professorer och lärare från NU har deltagit i ett utbildningsprogram som hållits online och på plats. Kursen, som startade denna månad, utvecklades av Alibaba Cloud Academy och syftar till att utrusta 10 000 till 20 000 studenter över hela världen med grundläggande AI-kunskap innan årets slut. Alibaba samarbetar med över 80 universitet i 16 länder och regioner utanför Kina.

Direktlänk Dela BusinessWorld fördjupade 28 maj

Framväxten av AI och deepfakes ökar risken för finansiella bedrägerier

AI:s framväxt har lett till en ökning av användningen av deepfakes i finansiella bedrägerier, särskilt inom finanssektorn. Stora språkmodeller (LLM) har ökat risken för att deepfake-teknologi utnyttjas för bedrägeri. FinVolution Group, en amerikansk börsnoterad fintech-plattform, har intervjuats om detta. De förklarar att röster genererade av LLM har mänskliga kvaliteter, vilket gör det svårt att skilja dem från riktiga människor. Enligt en undersökning av Sumsub har antalet rapporterade deepfake-relaterade bedrägerier ökat tiofaldigt globalt mellan 2022 och 2023. FinVolution har varit på vakt mot röstbaserade bedrägeriförsök på de marknader där de verkar. De har även integrerat röstavtryckstjänster i sina appar för att skydda sina användare.

Direktlänk Dela FinTech Futures fördjupade 28 maj

Apple förväntas införa generativ AI i sina iPhones genom samarbete med OpenAI

Apple förväntas samarbeta med OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att införa generativ AI i sina iPhones. Denna teknik kan ge mer genomtänkta och detaljerade svar på frågor och uppmaningar, vilket kan ge nytt liv åt Apples iPhone-serie. Detta kommer vid en tidpunkt då konkurrenter som Google och Samsung redan använder tekniken i sina smartphones. Med generativ AI kan Siri bli smartare och kunna utföra specifika uppgifter, som att påminna om ett foto taget för flera år sedan på enheten eller svara på detaljerade frågor om vädret, nyheter eller trivia. På lång sikt kan Siri lära sig användarens preferenser och till och med personlighet, och svara i enlighet därmed.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 28 maj

Kinas AI-chipstillverkare gör snabba framsteg, enligt SenseTime

Kinas inhemska AI-chipstillverkare gör snabba framsteg i att minska klyftan till internationella ledare, enligt SenseTime Group Inc: s medgrundare Xu Bing. Han påpekade att Asien har en brist på beräkningskraft för artificiell intelligens, betydligt efter USA, men Kina har talangen och data för att kompensera för förlorad mark. SenseTime, en av Kinas pionjärer inom artificiell intelligens, har placerats på en amerikansk investerings-svartlista som en del av omfattande amerikanska sanktioner som hindrar landets framsteg inom AI. Kinas framsteg på detta område har försvårats av amerikanska handelskontroller som förhindrar importen av Nvidia Corp: s avancerade AI-acceleratorer. Detta har lett till behovet av inhemska alternativ från företag som Huawei Technologies Co. och Shanghai Biren Technology Co., som båda också är föremål för amerikanska handelsrestriktioner. SenseTime siktar på att bli lönsamt inom de närmaste två åren. Dess aktier föll så mycket som 3,7% i Hong Kong på tisdagen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 maj

AI kommer att ersätta hälften av världens arbetskraft till 2027, bekräftar Kai-Fu Lee

Datorvetenskapsmannen och riskkapitalisten Kai-Fu Lee har nyligen bekräftat sin tidigare förutsägelse att artificiell intelligens (AI) kommer att ersätta minst hälften av världens arbetskraft till 2027. Lee, som tidigare varit verkställande direktör på Apple, grundare och direktör för Microsoft Research Asia, och vice VD och chef för Google Kina, menar att AI kommer att överträffa vikten av elektricitet och internet. Trots kritik för sin aggressiva ståndpunkt i frågan, menar Lee att hans förutsägelse varit ´ovanligt korrekt´.

Direktlänk Dela CryptoDnes fördjupade 28 maj

Sydostasiatiska företag positionerar sig för AI-boom

Investerare söker alternativ i Sydostasien för att dra nytta av det växande intresset för artificiell intelligens, då teknikjättar planerar att investera miljarder dollar i infrastruktur under de kommande åren. Energiproducenter är populära då fler datacenter etableras i regionen, tack vare lägre energi- och markkostnader. Företag inom IT-tjänster, telekommunikation och halvledarsektorer är också väl positionerade för att dra nytta av denna trend. Regionen förväntas bli världens näst största icke-amerikanska datacenterleverantör efter Kina till 2027.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 maj

Stavningsbikupor: Mer än bara stavning

Trots teknologins framsteg och AI:s framväxt, har stavningsbikupor, som Scripps National Spelling Bee, en viktig plats i samhället. Dessa tävlingar är inte bara en prövning av stavförmåga, utan de firar också mänsklig skicklighet, träning, prestation och grace under press. De erbjuder en spännande upplevelse för både deltagare och tittare, med deltagare som utför en mental lindans: ett missat brev och en resa som innefattat år av träning och studier är över. Dessutom ger dessa tävlingar deltagarna en tillämpad lingvistisk utbildning och hjälper dem att utveckla sin förmåga att uppmärksamma detaljer.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 maj

Tekniknyheter från Asien: Samsung bestrider rapport, indisk TV-kanal anställer AI-ankare, Hongkong testar digital yuan, Google bygger första undervattenskabel mellan Afrika och Australien

Samsung bestrider en rapport som påstår att företagets högbandbredd-minnesprodukter inte uppfyller Nvidias krav. Indiska TV-kanalen Doordarshan Kisan har anställt två AI-ankare som kan tala 50 språk och arbeta dygnet runt. Hongkong har påbörjat ett pilotprojekt för digital yuan-betalningar, vilket gör det till den första platsen utanför fastlandet Kina som använder valutan. Google har meddelat Umoja, den första undervattenskabeln som länkar samman Afrika och Australien. Kabeln kommer att starta som en landbaserad länk mellan Kenya och Sydafrika och sedan fortsätta österut mot Australien.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 27 maj

Miljardären David Tepper minskar sin innehav i Alphabet Inc. men satsar på kinesiska aktier

Miljardären David Tepper, ägare av Appaloosa Management, har nyligen fått uppmärksamhet för sina investeringar i kinesiska aktier och minskade exponering för teknikjättar. Teppers satsning på kinesiska aktier kommer när många analytiker förutspår en återhämtning av den kinesiska ekonomin. Tepper, som grundade Appaloosa Management 1993, återvände 20% förra året, tack vare hans stora andel i AI-aktier. Tepper köpte först andelar i Alphabet Inc. (NASDAQ:GOOG) under tredje kvartalet 2024, men började minska sin innehav i företaget betydligt 2021. I första kvartalet minskade Appaloosa sin position i Alphabet Inc. med 10%. Fonden äger fortfarande en andel på 316 miljoner dollar i Alphabet Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 maj

Frankrike har nyligen lockat till sig stora investeringar inom artificiell intelligens (AI). Microsoft meddelade nyligen en investering på 4 miljarder euro i datacenter och AI-sektorn i landet fram till 2027. Frankrikes president Emmanuel Macron menade att detta kommer göra landet till en ledare inom dataförvaring och AI. Trots detta varnar experter för att Frankrike fortfarande har en lång väg att gå för att bli en av de stora spelarna inom AI. Landet har publicerat en nationell AI-strategi med planer på att investera 500 miljoner euro i skapandet av AI-kluster fram till 2030. Paris-startupen Mistral AI har också nyligen blivit en så kallad unicorn inom sektorn, med ett värde på över 1 miljard dollar.

Deutsche Welle fördjupade 26 maj

Made in China 2025-strategin främjar grön ekonomisk tillväxt

Made in China 2025-strategin främjar betydande grön ekonomisk tillväxt i städerna, enligt en studie. Studien använde en dubbel ML-modell och Lasso-algoritmen för att utföra regressioner. Made in China 2025-pilotpolicyn visade sig ha en positiv och signifikant effekt på grön ekonomisk tillväxt. Ytterligare tester bekräftade robustheten i dessa resultat. Studien visade också att pilotpolicyn främjar grön ekonomisk tillväxt genom att främja grön teknik, optimera energiförbrukningsstrukturen, uppgradera industriell struktur och stärka miljötillsynen.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 26 maj

Ukrainsk kvinnas ansikte och röst används i AI-genererade konton på kinesiska sociala medier

Ukrainska Olga Loiek, som studerar i USA och driver en Youtube-kanal, upptäckte att hennes ansikte och röst används i över 30 AI-genererade konton på kinesiska sociala medier. I dessa videor talar hon flytande kinesiska och uttrycker beundran för Kina, något som Loiek själv inte gör. Hon fann också att en del av dessa konton driver propaganda om goda relationer mellan Kina och Ryssland, vilket är stötande för henne som ukrainare. Loiek är ett av flera exempel på AI-genererade ryska kvinnor som uttrycker beundran för Kina på sociala medier. Trots att Kina har försökt reglera AI, har dessa konton kunnat existera, troligen eftersom deras budskap är i linje med den kinesiska regeringens.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 26 maj

Prafulla Dhariwal hyllas av OpenAI:s VD för sitt banbrytande arbete med AI-modellen GPT-4o

Prafulla Dhariwal, ursprungligen från Pune, Indien, har hyllats av OpenAI:s VD Sam Altman för sina betydande bidrag till utvecklingen av OpenAI:s senaste AI-modell, GPT-4o. Denna nya modell kan processa och resonera över röst, text och vision, vilket markerar en stor framsteg inom artificiell intelligens. Dhariwal ledde teamet som utvecklade GPT-4o, ett projekt som har potential att revolutionera hur datorer används. Altman:s tweet var det första offentliga erkännandet av Dhariwals identitet och hans kritiska roll i projektet.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 26 maj

Pune-studenten Prafulla Dhariwal - hjärnan bakom OpenAI GPT-4o

Prafulla Dhariwal, en student från Pune, har hyllats av OpenAI:s VD Sam Altman för att ha skapat GPT-4o. GPT-4o är en modifierad version av ChatGPT-4-modellen, ryggraden i företagets flaggskeppsprodukt. Dhariwal har skrivit att GPT-4o är den första modellen som kommer från OpenAI:s omni-team. Han betonade att lanseringen var en enorm ansträngning från hela organisationen. Dhariwal, som studerar datavetenskap vid Massachusetts Institute of Technology (MIT), började på OpenAI som forskningspraktikant 2016. Han har också vunnit guldmedaljer vid internationella olympiader i astronomi, matematik och fysik.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 26 maj

Större driftstopp påverkade Microsofts Bing och Copilot-tjänster globalt

Den 23 maj 2024 drabbades Microsofts sökmotor Bing och Copilot-tjänster av ett betydande driftstopp, vilket orsakade omfattande störningar i sökfunktioner och AI-drivna verktyg globalt. Problemet började runt klockan 3 på morgonen, östlig tid, och löstes vid 11 samma dag. Driftstoppet påverkade främst Bings API, som är integrerat i olika plattformar, inklusive ChatGPT, DuckDuckGo och andra sökmotorer som förlitar sig på Bings indexerings-tjänster. Microsofts Windows Copilot, en funktion integrerad i Windows 11 och använd i applikationer som Microsoft Edges sidofält och SwiftKey på Android, påverkades också kraftigt. Driftstoppet var inte begränsat till en enda region utan påverkade användare över hela världen. Microsofts ingenjörsteam arbetade flitigt för att diagnostisera och fixa roten till problemet. Vid 11 på morgonen, östlig tid, var tjänsterna fullt återställda.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 25 maj

Tesla ses som världens största AI-möjlighet

Ark Invests VD Cathie Wood har utropat Tesla som världens största möjlighet inom AI. Tesla, mest kända för sina elektriska fordon, gör betydande investeringar i datainsamling och lagring för att utveckla programvara som kan träna Teslas bilar att köra själva utan mänsklig hjälp. Dessutom tror Elon Musk, Teslas VD, att humanoida robotar kommer att spela en viktig roll i företagets framtid. Dessa robotar, kallade Optimus, är tänkta att integreras i Teslas fabriker och kunna utföra osäkra, repetitiva eller tråkiga uppgifter. Tesla kan dra nytta av Optimus genom att öka produktiviteten och potentiellt sälja robotarna till andra företag som är beroende av mänsklig arbetskraft. Trots att Teslas aktier har sjunkit med 28% hittills 2024, tror vissa investerare att företagets framsteg inom AI är ´djupt underskattade´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 maj

AI-nyheter: Microsoft avslöjar nya AI-funktioner, Kina lanserar ny AI-modell

Microsoft presenterade sina nya AI-funktioner för Copilot under sitt senaste evenemang. Företaget lanserade även en ny generation av AI-datorer, Surface och Surface Pro laptops. Kina meddelade å andra sidan en ny AI-modell, Chat Xi PT, baserad på president Xi Jinpings politiska filosofi. Dessutom har NASA och IBM Research utvecklat en ny AI-modell för att studera väder och klimat. OpenAI har gått samman med Financial Times för att utveckla och träna AI-modeller. Elon Musk diskuterade också risken för att AI kan eliminera alla jobb.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 25 maj

Open AI:s grundare jämför sin AI-modell med filmkaraktären Samantha från ´Her´

Sam Altman, grundaren av Open AI, har jämfört sin AI-modell Chat GPT med karaktären Samantha från filmen ´Her´. Enligt honom kan den nya röstbaserade AI-modellen föra mycket verklighetstrogna samtal. Detta har lett till spekulationer om att AI-modellen har kopierat rösten av Scarlett Johansson, som spelade Samantha i filmen. Johansson hävdar att Altman försökte köpa hennes röst för AI-assistenten, men att hon avböjde. Open AI förnekar att de har klonat Johanssons röst.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 25 maj

Kinesiska startupen FancyTech vinner LVMH:s Innovationspris 2024

LVMH har tilldelat sitt 2024 Innovationspris till den kinesiska startupen FancyTech, en plattform som använder generativ artificiell intelligens för att producera videor från 3D-produktmodeller och kreativa briefar. Lyxmärken har snabbt anammat generativ AI på grund av dess löfte att minska den tid det tar att skapa bilder, videor och text. FancyTech arbetar redan med ett antal LVMH-märken, inklusive Hublot, Givenchy och Bulgari, samt andra som Chopard, för att producera tillgångar för skor och smycken bland annat, som används inom e-handel och marknadsföring.

Direktlänk Dela Vogue Business fördjupade 25 maj

Silicon Valley-firma använder generativ AI för att analysera olaglig fentanylhandel och förutse geopolitiska händelser

En Silicon Valley-firma, Rhombus Power, använde generativ AI för att samla in och analysera icke-klassificerad data om olaglig fentanylhandel från Kina, vilket ledde till att dubbelt så många företag och 400% fler personer engagerade i olaglig eller misstänkt handel upptäcktes. Rhombus Power använde sedan AI för att förutse Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina med 80% säkerhet fyra månader i förväg. Företaget varnar också regeringskunder för kommande missiluppskjutningar från Nordkorea och rymdoperationer från Kina. Amerikanska underrättelsetjänster försöker nu omfamna AI-revolutionen, men är medvetna om att tekniken är ung och skör. Tusentals analytiker över 18 amerikanska underrättelsetjänster använder nu en CIA-utvecklad generativ AI kallad Osiris.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 24 maj

Kinas internetmyndighet lanserar storskalig språkmodell baserad på Xi Jinpings tänkande

Kinas internetmyndighet har utvecklat en stor språkmodell baserad på Xi Jinpings tänkande om socialismen med kinesiska särdrag för en ny era. Modellen, som tränats på lokalt genererad data, beskrivs som säker och pålitlig. Den är ett slutet system och är inte tillgänglig som öppen källkod. Modellen kan hantera en stor mängd användarbehov som att svara på frågor, skriva rapporter, summera information och göra översättningar mellan kinesiska och engelska. Den genomgår för närvarande interna tester och är ännu inte tillgänglig för allmänheten.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 24 maj

Generativ AI kan tillföra 4,5 biljoner dollar till Asien-Stilla havets ekonomi

Generativ artificiell intelligens (GenAI) kan generera ytterligare 4,5 biljoner dollar i ekonomiskt värde i Asien-Stilla havets största ekonomier under de närmaste 15 åren, enligt en rapport från Accenture. Studien visar att 33% av arbetstiden kan automatiseras eller förstärkas av GenAI, vilket skulle leda till ökad produktivitet. Arbetstiden kommer att påverkas mest i Australien (45%) och Japan (44%), följt av Kina (33%). I Australien kan detta leda till en ökning av BNP-tillväxten med 0,75 procentenheter per år och ett extra ekonomiskt värde på 269 miljarder dollar fram till 2038.

Direktlänk Dela Computer Weekly fördjupade 24 maj

Kina utvecklar språkmodell baserad på Xi Jinpings filosofi

Kinas främsta internetregulator har utvecklat en stor språkmodell baserad på president Xi Jinpings politiska filosofi. Modellen, som påminner om Mao Zedongs Lilla röda bok, beskrivs som ´säker och tillförlitlig´. Denna språkmodell har tagits från presidentens personliga kommentarer och instruktioner kända som ´Xi Jinpings tanke om socialism med kinesiska särdrag för en ny era´. Språkmodellen har utvecklats av China Cyberspace Research Institute för att ge insikt i Xi Jinpings personliga syn på problem, förklara rapporter och svara på frågor. Modellen är ännu inte tillgänglig för offentlig testning.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 23 maj

Kinas chatbot Chat Xi PT tränad på president Xi Jinpings filosofi

Chat Xi PT, en ny chatbot i Kina, har tränats på president Xi Jinpings politiska filosofi, känd som ´Xi Jinping Thought on Socialism with Chinese Characteristics for a New Era´, samt andra verk tillhandahållna av Kinas kraftfulla regulator Cyberspace Administration of China (CAC). Chatboten kan svara på frågor, skapa rapporter, sammanfatta information och översätta mellan kinesiska och engelska, men är ännu inte tillgänglig för allmänheten. Den har tränats på lokalt genererade data, inklusive ett dussin böcker skrivna av Xi Jinping. CAC har beordrat AI-leverantörer att ´inkorporera kärnsocialistiska värderingar´ och säkerställa att genererat innehåll inte kan ´innehålla något innehåll som undergräver statsmakten´.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 23 maj

Macron: Europa behöver fler teknikjättar, försvarar EU:s integritetsregler

Frankrikes president Emmanuel Macron har uttryckt att Europa börjar utveckla sin egen väg inom AI-innovation, teknikreglering och konkurrens med Kina, skiljt från USA:s metoder. Macron betonade behovet av fler europeiska storspelare inom teknik och omnämnde Mistral AI, ett ledande franskt AI-företag som nyligen mottog en investering på 15 miljoner euro från Microsoft, som ett exempel. Han prisade även H, en nystartad fransk AI-startup som nyligen säkrade 220 miljoner dollar i inledande finansiering. Macron försvarade EU:s strikta online-integritetsregler och avvisade uppfattningen att Bryssel medvetet försöker underminera amerikanska teknikjättars dominerande positioner. Han jämförde det med att tillåta en fransk bank att ignorera amerikanska bankregler när de verkar i USA.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 maj

AI-ledare diskuterar framtiden för AI vid Viva Tech 2024

Vid Viva Tech 2024 i Paris, uttryckte ledare för AI-företag oro över att AI-teknik centraliseras av stora amerikanska teknikföretag. Artur Mensch, grundare och VD för Mistral AI, framhöll vikten av att dela teknik och AI-system för att undvika att stora företag kontrollerar dem. Robin Lee, grundare och VD för Baidu, betonade behovet av att utveckla en ´super app´ för att vinna AI-tävlingen. Dario Amodei, grundare och VD för Anthropic, betonade vikten av att göra AI-modeller säkrare och mer transparenta.

Direktlänk Dela Maeil Business Newspaper fördjupade 23 maj

Topphemtillverkare förutspår intäktstillväxt med ökad AI- och konsumentproduktefterfrågan

Leverantören till Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, Applied Materials Inc, kommer troligen att öka sin intäkt detta kvartal, vilket företagets och marknadens prognoser visar. Detta indikerar en omvändning i den globala marknadens nedgång. Åtta av nio ledande enhetstillverkare är på väg att överträffa förra årets kvartalsintäkter, till skillnad från föregående kvartal där sex av nio såg en försäljningsminskning. Denna förändring beror på ökad AI-efterfrågan och Kinas ansträngningar att bygga en självförsörjande chipindustri. Applied Materials har nyligen prognostiserat intäkter mellan 6,25 miljarder dollar och 7,05 miljarder dollar för kvartalet maj-juli.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 maj

Alibaba utökar global tillgänglighet för molntjänster

Alibaba meddelade på torsdagen att de utökat den globala tillgängligheten för sina molntjänster och att de planerar att bygga nya datacenter i strategiska marknader som Malaysia, Thailand och Sydkorea under de närmaste tre åren. Företaget har också expanderat tillgänglighetszonen för sina molnprodukter till Mexiko för första gången. Selina Yuan, president för Alibabas internationella molndivision, betonade företagets AI-produkter som ett sätt att driva tillväxt. Alibaba står för knappt 5% av den globala molnmarknaden, men i Kina har företaget 39% av marknaden.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 maj

Frankrike siktar på att bli världsledande inom AI

Under VivaTech 2024 meddelade Frankrike sin avsikt att bli en världsledare inom artificiell intelligens (AI), men investeringar och regleringar förblir ett hinder. Frankrikes minister för digitala frågor, Marina Ferrari, framhöll att landet leder utvecklingen av AI i Europa, tack vare en politik för starkt stöd till innovation sedan 2017. Frankrike hoppas bli en världsledare inom AI, men de stora spelarna är för närvarande USA, Kina och Storbritannien. Eric Schmidt, Googles tidigare VD och styrelseordförande, menade att höga energikostnader, höga skatter och regleringar jämfört med resten av världen hindrar Frankrikes framsteg.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 23 maj

Amerikanska underrättelsetjänster omfamnar försiktigt generativ AI

Amerikanska underrättelsetjänster strävar efter att anamma AI-revolutionen för att hantera växande mängder data från sensorbaserad övervakningsteknik. De behöver också hålla jämna steg med konkurrenter som redan använder AI för att sprida deepfakes på sociala medieplattformar. Trots att tekniken är ung och skör, har underrättelse- och försvarstjänstemän experimenterat med generativ AI. Ett företag, Rhombus Power, använde det för att upptäcka fentanyltrafik i Kina 2019 med mycket högre effektivitet än mänsklig analys. Rhombus kunde senare förutse Rysslands fullskaliga invasion i Ukraina fyra månader i förväg med 80% säkerhet.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 23 maj

Kina introducerar ny chatbot baserad på president Xi Jinpings filosofi

Kina har introducerat en ny chatbot, ´Chat Xi PT´, en stor språkmodell (LLM) som är tränad på landets president Xi Jinpings politiska filosofi ´Xi Jinping-tänkande om socialism med kinesiska särdrag för en ny era´ och annan officiell litteratur från Kinas cyberspaceadministration (CAC). Den nya AI-chatten utvecklas på ett forskningscenter under CAC. ´Chat Xi PT´ syftar till att besvara frågor, skapa rapporter, sammanfatta information och översätta mellan kinesiska och engelska. Den kommer också att fokusera på att sprida Xi Jinpings idéer om politik, ekonomi och kultur.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 23 maj

Kina skapar AI baserad på president Xi Jinpings filosofier

Kinas Cyberspace Research Institute har avslöjat att de har skapat en stor språkmodell och konversations-AI baserad på president Xi Jinpings filosofier. XiBot är ännu inte online, utan testas internt enligt ett kinesiskt regeringsmeddelande. Tjänsten är byggd på en samling av regeringsdokument för att låta medborgarna söka i dem med hjälp av ett generativt AI-gränssnitt. Bland dokumenten finns kunskap baserad på boken ´Xi Jinpings tanke på socialism med kinesiska egenskaper för en ny era´.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 23 maj

Kina utvecklar AI-modell baserad på ´Xi Jinpings tanke´

Ett forskningsinstitut vid Kinas Cyberspace Administration har utvecklat en ´säker och tillförlitlig´ storskalig språkmodell (LLM) baserad på den kinesiska presidenten Xi Jinpings politiska filosofi. Modellen kan svara på frågor, skapa rapportöversikter, sammanfatta information, översätta mellan kinesiska och engelska och uppfylla behoven hos en bred användargrupp. Modellen har endast implementerats på Kinas Cyberspace Institutes servrar och intern testning utförs av inbjudna användare.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 23 maj

Kinesiska techjättar sänker priser på AI-språkmodeller

Kinas mest värdefulla internetföretag Tencent och AI-företaget iFlytek har sänkt priserna på sina stora språkmodeller (LLM) som används för att driva chattbotar liknande ChatGPT. Detta markerar en pågående priskrig mellan några av landets största teknikföretag. Tencents molnenhet meddelade att ´lite´-versionen av dess LLM, Hunyuan, nu är gratis, medan priser på kraftfullare versioner har sänkts med mellan 50% och 88%. iFlytek meddelade att dess ´Spark´ LLM antingen är gratis eller fem gånger billigare än liknande produkter från konkurrenter.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 22 maj

Tencent och iFlytek sänker priserna på sina stora språkmodeller

Kinas ledande internetföretag Tencent och AI-företaget iFlytek har betydligt sänkt priserna på sina stora språkmodeller (LLM). Tencents molnenhet meddelade att den ´lätta´ versionen av dess LLM, ´Hunyuan´, nu är gratis, med priser för mer avancerade versioner sänkta med 50% till 88%. iFlytek avslöjade att dess ´Spark´ LLM antingen är gratis eller upp till fem gånger billigare än liknande produkter från konkurrenter. Molnenheterna för kinesiska teknikjättar Alibaba och Baidu sänkte också priserna på sina LLM. Förra veckan gjorde Bytedance ett liknande drag, vilket intensifierade konkurrensen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 22 maj

USA: Röstar för att begränsa AI-export till Kina

Ett lagförslag som syftar till att göra det enklare för Biden-administrationen att begränsa exporten av artificiell intelligens (AI) system har röstats fram av House Foreign Affairs Committee. Detta på grund av oro över att Kina kan utnyttja dem för att stärka sina militära kapaciteter. Lagförslaget, som stöds av både republikaner och demokrater, skulle också ge handelsdepartementet uttrycklig auktoritet att förbjuda amerikaner att samarbeta med utlänningar för att utveckla AI-system som utgör risker för USA:s nationella säkerhet.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 22 maj

Globala teknikjättar förespråkar säkrare AI-användning

Ledare från Storbritannien och Sydkorea, samt representanter från teknikjättar över hela världen, deltog nyligen i ett globalt möte med målet att öka transparensen och förbättra tillsynen av AI. Totalt erkände 16 företag, inklusive Samsung, Xiaomi och Tencent, de stora fördelarna med AI men också de enorma riskerna om det missbrukas eller skadar individer. Mötet resulterade i en rad praktiska steg för att förbättra AI-säkerheten, inklusive publicering av säkerhetsramverk och undvikande av riskfyllda modeller. Detta i kombination med global samordning från regulatorer innebär en bättre lösning på problemet.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 22 maj

Brist på kvalitativ kinesisk textdata för AI-träning

Bland de få långa kinesiska tokens i GPT-4o som inte är antingen pornografi eller spel nonsens, finns två uttryck som ofta används i kinesiska statliga medier. Detta antyder att en betydande del av träningsdata faktiskt kommer från kinesiska statliga medier. OpenAI har historiskt sett varit mycket hemlighetsfulla om data de använder för att träna sina modeller. Men det är inte det enda företaget som kämpar med detta problem. Kvalitativ kinesisk textdata för att träna LLMs är bristfällig. Detta beror delvis på att den kinesiska internetmarknaden domineras av stora företag som Tencent och ByteDance, som äger de flesta sociala plattformarna och inte delar sina data med konkurrenter eller tredje parter.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 22 maj

Kina introducerar AI-modell baserad på president Xis filosofi

Kinas högsta internetmyndighet har introducerat en språkmodell baserad på president Xi Jinpings politiska filosofi. Modellen har beskrivits som ett ´säkert och tillförlitligt´ AI-system och utvecklades av China Cyberspace Research Institute under överinseende av Cyberspace Administration of China. Modellen drar nytta av ´Xi Jinping Thought on Socialism with Chinese Characteristics for a New Era´, som inkluderar hans riktlinjer för politiska, sociala och ekonomiska frågor och införlivades i Kinas konstitution 2018. AI-systemet är utformat för att möta olika användarbehov genom att besvara frågor, utarbeta rapporter, sammanfatta information och översätta mellan kinesiska och engelska. Systemet körs enbart på servrar hos China Cyberspace Research Institute, vilket garanterar att all data bearbetas inom landet för att säkerställa en hög säkerhetsnivå.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 22 maj

Teknikföretag enas om frivilliga AI-säkerhetsstandarder vid Seoul-toppmötet

Sexton ledande teknikföretag har kommit överens om en uppsättning frivilliga AI-säkerhetsstandarder vid det pågående toppmötet i Seoul. Standarderna, som har etablerats genom samarbete mellan regeringar och industriledare, beskriver bästa praxis för ansvarsfull AI-utveckling. De betonar informationsdelning mellan företag, investeringar i cybersäkerhet för AI-system och prioritering av forskning om potentiella samhällsrisker förknippade med avancerad AI. Bland företagen som deltar finns företag från Kina (Zhipu.ai) och Förenade Arabemiraten (Technology Innovation Institute).

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 22 maj

Välstående familjer föredrar att investera i artificiell intelligens

En ny studie av kapitalförvaltaren UBS visar att välstående familjer visar starkt intresse för att investera i artificiell intelligens (AI). Av 320 familjekontor som undersökts världen över, avslöjade mer än 75% sina avsikter att investera i AI under de närmaste två till tre åren. Tjänstesektorer som hälsovårdsteknik, automation och robotik var också på deras radar, med 63% planerar att investera i dem inom samma tidsram. Enligt UBS-investeringsgurun Maximilian Kunkel, kommer denna trend från en utbredd arbetskraftsbrist som leder till att företag investerar aggressivt i dessa framväxande områden.

Direktlänk Dela Aussiedlerbote fördjupade 22 maj

Honor förbereder lansering av vertikal-veckande smartphone, integrerar Googles AI-funktioner

Kinesiska teknikföretaget Honor har redan ett antal smartphones på marknaden som viker sig som en bok, som Magic V2 som lanserades i juli 2023. Nu förbereder företaget sig för att lansera en vertikal-veckande stil smartphone, enligt företagets VD George Zhao. Honor meddelade på onsdagen att de kommer att integrera Googles artificiella intelligens-funktioner i sina kommande enheter. Detta kommer att inkludera Googles AI-assistent Gemini samt Imagen 2, ett verktyg för text-till-bild-generering. Integrationen med Googles AI-funktioner bygger på att Honor redan kör det amerikanska företagets operativsystem Android på sina smartphones.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 maj

Huawei lanserar arabiskt språkmodell och offentlig molntjänst i Egypten

Huawei har introducerat en helt ny arabisk LLM (Large Language Model) i Egypten för att möta det växande behovet av AI i landet. Företaget har också för första gången öppnat en offentlig molntjänst i landet. Den nya arabiska LLM är en 100 miljarder parametermodell som kör på den senaste standardarabiska dialekten. Den tillåter industrioperatörer att producera sin egen AI-modell baserad på flera lokala språk inom områden som bank, utbildning, medicin och mer. Huawei har också avtäckt Egyptens första offentliga molntjänstcenter, i syfte att utbilda tusentals utvecklare och teknikspecialister.

Direktlänk Dela Huawei Central fördjupade 22 maj

AI-företag förnyar säkerhetsåtaganden vid global toppmöte

Under ett globalt toppmöte i Seoul förnyade över ett dussin ledande företag inom artificiell intelligens, inklusive OpenAI, Google DeepMind och Anthropic, sina åtaganden om säkerhetsåtgärder, enligt ett uttalande från den brittiska regeringen. Detta avtal, som involverar 16 teknikföretag, bygger på konsensus som etablerades vid det första globala AI-säkerhetstoppmötet på Bletchley Park i Storbritannien förra året. Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak betonade betydelsen av dessa åtaganden, för att säkerställa transparens och ansvar i utvecklingen av säkra AI-teknologier.

Direktlänk Dela World Entertainment News fördjupade 22 maj

Stora AI-företag samarbetar med regeringar för att hantera risker med AI

Sexton inflytelserika AI-företag, inklusive Anthropic, Microsoft och OpenAI, 10 länder och EU, träffades vid en toppmöte i Seoul för att sätta riktlinjer för ansvarsfull AI-utveckling. Resultatet var att AI-företagen kom överens om en så kallad ´kill switch´, en policy där de skulle stoppa utvecklingen av sina mest avancerade AI-modeller om de ansågs ha passerat vissa risktrösklar. Dock är det oklart hur effektiv policyn faktiskt kan vara, eftersom den inte fäst någon faktisk juridisk tyngd vid överenskommelsen, eller definierat specifika risktrösklar. Andra AI-företag som inte deltog, eller konkurrenter till de som instämde i princip med villkoren, skulle inte vara underkastade löftet.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 21 maj

Maskininlärningsmodeller förbättrar förutsägelserna för grundvatten djup i Ningxia, Kina

För Ningxia-området i Kina, som ligger i de torra och halvtorra regionerna, är grundvatten en av de viktigaste källorna till dricksvatten. Professor Sun Bo och kollegor har utfört forskning om grundvattenprognos i Ningxia och funnit att två hybridmaskininlärningsmodeller - Multi-head Attention-Convolution Neural Network-Long Short Term Memory (MH-CNN-LSTM) och Multi-head Attention-Convolution Neural Network-Gated Recurrent Unit (MH-CNN-GRU) - har stor potential för att förutsäga grundvattendjupet i Ningxia-området. De använde även dung beetle-optimeringsalgoritmen (DBO) för att ytterligare förbättra prognosförmågan hos de hybrida djupinlärningsmodellerna genom att optimera parametrarna. Framtida forskning kommer att fokusera på sommar-grundvatten i Ningxia-området och studera de relaterade fysiska mekanismerna.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 21 maj

First Solar förväntas dra nytta av ökad elbehov från AI, enligt UBS

First Solar är unikt positionerat att dra nytta av ökad elbehov från artificiell intelligens (AI) när stora teknikföretag söker ren energi för att driva datacenter, enligt analytiker från UBS. First Solars vinst förväntas öka med 374% till 36,74 dollar per aktie 2027. UBS har höjt sitt aktiekurssmål för First Solar med 18 dollar till 270 dollar per aktie, vilket innebär en uppåtriktad potential på cirka 38% från måndagens stängningspris. AI använder tio gånger mer elektricitet än traditionell Google-sökning, enligt UBS. Amazon, Microsoft, Meta och Alphabets Google-enhet har förbundit sig att köpa förnybar kraft som motsvarar deras konsumtion.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 21 maj

Alibaba och Baidu sänker priserna på sina AI-språkmodeller i priskriget inom molndatortjänster i Kina

Kinesiska techjättarna Alibaba och Baidu har kraftigt sänkt priserna på sina stora språkmodeller (LLM) som används för att driva generativa AI-produkter, i takt med att ett priskrig inom molndatortjänster eskalerar i Kina. Alibabas molnenhet meddelade prissänkningar på upp till 97% på en rad av sina Tongyi Qwen LLM. Baidu följde snabbt efter och meddelade att dess Ernie Speed och Ernie Lite-modeller skulle vara gratis för alla företagsanvändare. Priskriget har nu nått de stora språkmodellerna som driver dessa chatbotar, vilket hotar att sänka företagens vinstmarginaler.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 21 maj

Priskrig mellan kinesiska AI-företag efter prissänkningar på språkmodeller

Alibaba, ByteDance och Baidu har sänkt priserna på sina stora språkmodeller (LLM), vilket har lett till ett priskrig mellan kinesiska LLM-leverantörer. Alibaba meddelade att de skulle sänka priset på sina Tongyi Qwen LLM med 97%. Därefter meddelade Baidu att deras Ernie Speed och Light AI-modeller skulle vara gratis. ByteDance sänkte också priset på sin LLM förra veckan innan Alibaba och Baidus prissänkningar inträffade. Alibaba och Baidu har tidigare varit i ett priskrig över sina molntjänster. LLM används för att driva AI-chattrobotar. GlobalData rapporterar att generativ AI anses vara den mest störande tekniken för företag inom en mängd olika branscher.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 maj

Kina lanserar AI-system baserat på president Xi Jinpings filosofi

Kinas toppinternetregulator har lanserat en stor språkmodell (LLM) baserad på den kinesiska presidenten Xi Jinpings politiska filosofi, ett stängt AI-system som sägs vara ´säkert och tillförlitligt´. LLM, som lanserades av China Cyberspace Research Institute, är byggd på en utvald kunskapsbas med lokalt genererade data och är inte öppen källkod. Systemet kan möta ´ett brett spektrum av användares behov´ och kan svara på frågor, skissa rapporter, sammanfatta information och översätta mellan kinesiska och engelska. Systemet testas fortfarande internt och är inte ännu tillgängligt för allmänheten.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 21 maj

Huawei lanserar arabisk språkmodell och Egyptens första publika molntjänst

Huawei har lanserat en arabisk stor språkmodell (LLM) och Egyptens första publika molntjänst i Kairo. LLM:en har en noggrannhet på 96% för automatiskt taligenkänning, vilket gör att den kan täcka över 20 arabisktalande länder. Modellen har också tränats på industridata som täcker digital kraft, olja och gas, och finans för att stödja olika sektorer. Den arabiska LLM:en, en modell med 100 miljarder parametrar baserad på Huaweis självutvecklade Pangu, har tränats med lokal data för att säkerställa förståelse för den lokala kulturen, historien, kunskapen och mer från den arabiska världen. LLM:en kommer att stödjas av företagets nya datacenter som lanserades samma dag i Kairo, vilket gör Huawei till det första företaget i världen att tillhandahålla en offentlig molntjänst i Egypten.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 21 maj

Phastar integrerar Beaconcures teknologi för att förbättra kliniska prövningar

Biometriforskningsorganisationen Phastar integrerar teknologi från Beaconcure, en leverantör av mjukvara för analys av försöksdata, i kundernas försöksverksamheter. Phastar kommer att använda Beaconcures mjukvara Verify, en maskininlärningsplattform för validering av kliniska data. Samma teknik användes av Pfizer för dess COVID-19-vaccinprov. Integrationen av plattformen kommer att ´låsa upp ytterligare innovationer inom rapportering, granskning och inlämning av kliniska data´, sa Ping-Chung Chang, Phastars chef för affärstransformation och Kina general manager.

Direktlänk Dela Fierce Biotech fördjupade 21 maj

Världsledande AI-företag förnyar säkerhetsåtaganden vid globalt toppmöte i Seoul

Över ett dussin av världens ledande artificiella intelligensföretag har förnyat sina säkerhetsåtaganden vid ett globalt toppmöte i Seoul, enligt ett uttalande från den brittiska regeringen. Avtalet med 16 teknikföretag, inklusive OpenAI, Google DeepMind och Anthropic, bygger på konsensus som nåddes vid det första globala AI-säkerhetstoppmötet i Bletchley Park i Storbritannien förra året. Enligt avtalet kommer AI-företag som ännu inte har delat med sig av hur de bedömer riskerna med sin teknik att publicera dessa ramverk. Definitionen av dessa trösklar kommer att bestämmas inför nästa AI-toppmöte, som ska hållas av Frankrike 2025.

Direktlänk Dela France 24 fördjupade 21 maj

Globala AI-företag godkänner nya säkerhetsåtaganden

Anthropic, Amazon, Google, Meta, Microsoft och OpenAI är bland 16 globala AI-teknikföretag som har kommit överens om nya ´Frontier AI Safety Commitments´ vid AI Seoul Summit i Sydkorea. De kommer att utveckla och publicera säkerhetsramverk för att mäta och bekämpa risker med sina AI-modeller, inklusive risken för missbruk av illvilliga aktörer. Om identifierade risker inte kan minskas tillräckligt, har företagen kommit överens om att inte utveckla eller implementera AI-modeller. De kommer att offentliggöra sina riskramverk före AI Action Summit, som kommer att hållas i Frankrike tidigt nästa år.

Direktlänk Dela The Media Leader fördjupade 21 maj

16 företag ansluter sig till frivilliga AI-säkerhetsstandarder, trots kritik

De första 16 företagen har anslutit sig till de frivilliga säkerhetsstandarderna för artificiell intelligens som introducerades vid Bletchley Park-toppmötet, enligt Rishi Sunak. Bland dessa företag finns Zhipu.ai från Kina och Förenade Arabemiratens Technology Innovation Institute. Standarderna har dock kritiserats för att sakna ´tänder´, då företagen bara förbinder sig att frivilligt ´arbeta mot´ informationsdelning, ´investera´ i cybersäkerhet och ´prioritera´ forskning om samhälleliga risker. Michelle Donovan, Storbritanniens tekniksekreterare, sa att Seoul-evenemanget bygger vidare på arbetet som gjordes i Bletchley. Fran Bennett, tillförordnad direktör för Ada Lovelace-institutet, varnade dock för att AI-företag helt enkelt kan ignorera koderna om de förblir frivilliga.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 maj

Alibaba och Baidu sänker priserna på stora språkmodeller i molnkrig

Kinesiska techjättarna Alibaba och Baidu sänkte på tisdagen priserna på stora språkmodeller (LLM) som används för att driva generativa artificiella intelligensprodukter, när ett pris krig i molncomputingsektorn värms upp i Kina. Alibabas molnenhet meddelade prisnedskärningar på upp till 97% på en rad av sina Tongyi Qwen LLM. Baidu följde snabbt efter och meddelade att dess Ernie Speed och Ernie Lite modeller skulle vara gratis för alla företagsanvändare. Ett pris krig i Kinas molncomputing utrymme har pågått de senaste månaderna, med Alibaba och Tencent som nyligen sänkte priserna på sina molncomputingtjänster.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 maj

Ny kostnadseffektiv metod för att förutse jordskred föreslagits av forskare

Forskare har föreslagit en ny fysikbaserad och kostnadseffektiv ram för att förutsäga jordskredsförskjutning, enligt en artikel nyligen publicerad i tidskriften Engineering Geology. Forskarna från China University of Geosciences, Peking University, Leibniz University Hannover och GFZ German Research Centre for Geosciences använde en kombination av Multi-Temporal Interferometric Synthetic Aperture Radar (MT-InSAR) och maskininlärningstekniker för att extrahera förskjutningstidsserier för jordskred från satellitbilder. Denna metod kan förutsäga jordskredsförskjutning kostnadseffektivt inom stora områden.

Direktlänk Dela China Daily fördjupade 21 maj

Storbritanniskt företag förlorar 25 miljoner dollar i deepfake-bedrägeri

En deepfake-videoattack som resulterade i en förlust på 25 miljoner dollar riktades mot det brittiska ingenjörsföretaget Arup. Attacken, som ägde rum på företagets kontor i Hong Kong, involverade ett meddelande från en falsk CFO och en videokonferens där digitalt klonade deepfake-avatars av CFO och andra chefer instruerade en anställd att göra 15 olika överföringar till fem Hong Kong-bankkonton, totalt 200 miljoner HKD. Polisutredningar pågår men inga gripanden har gjorts. Arups östasiatiska ordförande, Andy Lee, avgick några veckor efter händelsen.

Direktlänk Dela Biometric Update fördjupade 21 maj

Filippinerna rankas tredje i världen för AI-relaterade sökningar på Google

Enligt nyligen data från Google Trends rankas nu Filippinerna som tredje i världen för AI-relaterade sökningar och fjärde specifikt för generativ AI. Endast Kina och Etiopien rankas högre på plats #1 och #2. Detta visar att Filippinernas intresse för AI växer, vilket indikerar landets ökande teknologiska medvetenhet, ekonomiska ambitioner, utbildningsinitiativ, regeringsstöd och de globala trenderna mot AI-adoption. Ett av AI-verktygen som finns tillgängligt idag är Gemini, Googles AI-chattbot.

Direktlänk Dela Technobaboy fördjupade 20 maj

Framtiden för AI: Utmaningar och möjligheter för globala aktörer

Konstgjord intelligens (AI) har blivit ett centralt fokus för geopolitiska intressen, med länder som Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Indien, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, USA och Kina som är engagerade i en ´kapplöpning´ för AI-dominans. Trots framstegen inom generativ AI och maskininlärning är dessa tekniker ännu inte kapabla till att stödja mer avancerade tillämpningar, vilket leder till en strävan efter nya paradigmer inom AI. Till exempel är Beijing Institute for General Artificial Intelligence (BIGAI) och Australiens Kingston AI Group engagerade i forskning om ´små data, stora uppgifter´. Indien, å andra sidan, har uttryckt ambitionen att dominera den tredje fasen av AI, som innefattar AI-modeller kapabla till kontextuell anpassning. USA:s försvarsavancerade forskningsprojektbyrå (DARPA) har också utvecklat en ´tredje våg´ av AI-modeller som kan utföra ´kontextuell resonemang´.

Direktlänk Dela Geopoliticalmonitor fördjupade 20 maj

Schweiz toppar rankningen för AI-integration, Storbritannien ifrågasätter beredskap

Artificiell intelligens (AI) bidrog med nästan 4 miljarder pund till Storbritanniens ekonomi 2023, men det finns fortfarande frågor om landets beredskap för integration av verktygen i arbetskraften. Enligt en studie från AIPRM integrerar minst två tredjedelar av arbetskraften i Singapore, Kina och Schweiz AI-verktyg i sitt arbete. AIPRM har skapat ett index för att avslöja vilka länders företag som är mest förberedda för AI-integration, med Schweiz i topp. USA kom på andra plats och Singapore på tredje.

Direktlänk Dela International Financial Advisers Magazine fördjupade 19 maj

OpenAIs forskningsvetenskapsman Prafulla Dhariwal hyllas för utvecklingen av GPT-4o

Prafulla Dhariwal, en forskningsvetenskapsman vid OpenAI, har hyllats av Sam Altman, VD för OpenAI, för hans arbete med GPT-4o, företagets senaste AI-modell. Dhariwal har fokuserat på generativa modeller och oövervakat lärande. Han har en kandidatexamen i datavetenskap och matematik från Massachusetts Institute of Technology (MIT) med högsta betyg 5.0/5.0. Dhariwal har även mottagit flera utmärkelser, inklusive en National Talent Search Scholarship 2009 och guldmedaljer vid International Mathematical Olympiad 2012 och 2013.

Direktlänk Dela Upstox fördjupade 19 maj

Juridiska företag vänder sig till generativ AI för att effektivisera verksamheten

Juridiska företag runt om i världen vänder sig allt mer till generativ artificiell intelligens (AI) för att effektivisera verksamheten och minska kostnaderna. Många experimenterar med tekniken eller planerar att implementera den. Trots entusiasmen kring generativ AI, som kan producera mänskliknande text, bilder och annat innehåll som svar på enkla uppmaningar, förblir företagen försiktiga med dess begränsningar. Gilbert + Tobin i Australien har infört en generativ AI-fråga och svar-funktion för att erbjuda sina advokater specialkunskaper inom olika praktikområden.

Direktlänk Dela Kathimerini fördjupade 18 maj

Kommer AI att ersätta ledande befattningar och är vi redo för det?

Trots ökande retorik finns det ingen korrelation mellan att ett jobb automatiseras och att det ersätts av AI. Chefer kan använda AI för att identifiera problem och effektivisera verksamheten, men det skulle bli problematiskt om det förbättras utöver normala förmågor och vi är fortfarande oförberedda. OpenAI:s VD Sam Altman nyligen sa att AI inte bör ses som en ´agent´ utan som en ´senior anställd´. OpenAI har nyligen släppt ChatGPT skrivbordsapp, drivs av den senaste GPT-4o. ChatGPT, som redan är imponerande kraftfull, ser nu en nyare, mer avancerad version. Det kan nu läsa användares skärmar och fungera som en pålitlig kollega i realtid.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 18 maj

Studie av Yulin-stadens ekologiska utveckling och utmaningar

Yulin City ligger i norra Shaanxi-provinsen i Kina och är känt för sina höjdförändringar, från högland i nordväst till lägre områden i sydost. Staden har upplevt betydande förbättringar i sin ekologiska miljö samtidigt som ekonomisk tillväxt. Utmaningen ligger i att balansera ekonomisk och social utveckling med ekologiskt skydd, då staden ligger mellan Loessplatån och Mu Us Sandy Land. Staden är också en viktig energi- och kemikalieknutpunkt i Kina, en nyckelekologisk sköld i mitten av Gula flodens bassäng och ett modellområde för ekologisk civilisation inom Loessplatån. Studien använder olika datakällor, inklusive geografiska, mark- och naturresurser, socioekonomiska och klimatdata.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 18 maj

Ouster-aktien stiger efter starka Q1-resultat

Aktien för Ouster (OUST), ett företag specialiserat på autonoma fordonstekniker, klättrade på fredagen, vilket bygger på dess 13% rally sedan rapportering av första kvartalsresultat förra veckan. Företaget specialiserar sig på sensorutrustning kallad Lidar, en nyckelaktör för autonoma fordonssystem. Ouster-aktien ökade med 11%, nådde en intradagshögst på 14.15 under marknadsaktionen på fredagen. Aktien föll med 3.6% till 11.66 på torsdagen. Ouster rapporterade bättre än väntade finansiella resultat för första kvartalet och vägledde något över Q2-förväntningarna. Fyra analytiker har reviderat kvartalsvisa EPS-schättingar uppåt sedan den 10 maj, vilket tyder på en trend att intäkterna kan vara 32% högre än den allmänna konsensusen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 17 maj

Filippinerna rankas tredje i världen för intresse för AI-teknologi

Data från Google Trends visar att filippinerna är bland de mest intresserade av artificiell intelligens (AI) globalt. Filippinerna rankas tredje i världen när det gäller sökningar efter AI-relaterade ämnen. Kina och Etiopien rankas först och andra respektive. Googles data visar att Manilas höga ranking speglar landets växande tekniska medvetenhet, ekonomiska aspirationer, utbildningsinitiativ och regeringsstöd. En av de AI-verktyg som är allmänt tillgängliga är Gemini, Googles AI-chattbot.

Direktlänk Dela Philstar Global Corp. - Interaksyon fördjupade 17 maj

AI och HPC revolutionerar teknologi och samhälle

Artificiell intelligens (AI) och högpresterande datorteknik (HPC) revolutionerar teknologi och samhälle. AI och HPC driver utvecklingen av generativa AI-modeller, vilket gör AI- och HPC-verktyg mer tillgängliga. Kinesiska teknikföretag som Baidu, Tencent och Alibaba har alla utvecklat egna AI-chatbotar. AI hjälper också bioteknikföretag att snabba upp läkemedelsupptäckter, med världens första helt AI-genererade läkemedel som utvecklats av Hong Kong-baserade Insilico Medicine. I Japan utvecklar RIKEN Center for Computational Science och Fujitsu nästa generations IT-läkemedelsupptäcktsteknik med hjälp av Asiens snabbaste superdator, Fugaku. I Singapore driver landets nyaste petaskal-superdator, Prescience, AI-modeller utformade för att ta itu med landets hälso- och sjukvårdsbehov. AI driver också globala klimatmodeller för att hjälpa till att mildra skador från klimatförändringar. Dessutom hjälper AI och HPC till att utveckla nästa generations kiselchips som ger större hastighet och förbrukar mindre ström.

Direktlänk Dela Asian Scientist fördjupade 17 maj

USA:s aktieterminer lugna, Reddit-aktier skjuter i höjden, Boeing-aktieägare röstar, Kinas industriproduktion växer, Oljepriser stiger

USA:s aktieterminer var lugna på fredagen, med Dow Jones som var oförändrad efter att ha nått en intradag-högsta notering på 40 000. Reddit-aktierna steg efter att företaget ingått ett avtal med OpenAI, som ger AI-startupen tillgång till sin plattform. Reddit och OpenAI kommer också att samarbeta kring annonsering. Boeing-aktieägare ska rösta om avgående VD David Calhoun ska behålla sin plats i styrelsen. Kinas industriproduktion växte mer än förväntat i april, vilket tyder på att återhämtningen i landets massiva tillverkningssektor fortsätter. Oljepriserna steg på fredagen, vilket sätter dem på kurs för veckovisa vinster.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 17 maj

OpenAI:s VD hyllar indisk datavetare för hans bidrag till revolutionerande AI-projekt

Sam Altman, VD för OpenAI, hyllade den indiske datavetaren Prafulla Dhariwal för hans ledande roll i utvecklingen av GPT-4o-projektet. Altman menade att GPT-4o inte skulle ha varit möjligt utan Dhariwals vision, talang, övertygelse och beslutsamhet. Dhariwal har framstått som den ledande kraften bakom OpenAIs senaste innovation, GPT-4o, en banbrytande modell som är OpenAIs första helt multimodala AI. Modellen kan revolutionera hur vi använder datorer genom att sömlöst blanda text, bild och andra medieegenskaper. Dhariwal har tidigare vunnit flera internationella utmärkelser och har en examen i datavetenskap och matematik från Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Direktlänk Dela Mint fördjupade 17 maj

Microsoft ber anställda i Kina att överväga arbete utomlands

Microsoft har uppmanat mellan 700 och 800 anställda som arbetar med maskininlärning och molntjänster i Kina att överväga att arbeta utanför landet. Anställda, främst från Kina, har erbjudits att arbeta i USA, Irland, Australien och Nya Zeeland. Detta kommer samtidigt som konkurrensen mellan USA och Kina ökar inom avancerad teknik. Vita huset har tidigare begränsat Kinas tillgång till avancerade AI-chip och AI-mjukvara på grund av oro för att tekniken kan stärka Kinas militär.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 17 maj

USA och Kina håller stängda dörrar möte i Genève om AI-säkerhet

USA:s och Kinas sändebud samlades i Genève för stängda dörrar samtal på tisdagen för att diskutera de potentiella riskerna som framväxande artificiell intelligens (AI) teknologier utgör. Diskussionerna, initierade av presidenterna Joe Biden och Xi Jinping 2023, syftar till att underlätta öppen dialog mellan de två globala supermakterna om den snabbt framväxande tekniken. Mötet ses som ett avgörande steg för att förstå Beijings inställning till AI, särskilt eftersom Kina har varit relativt tystlåtna om sin inställning till tekniken.

Direktlänk Dela Thepipanews.com fördjupade 17 maj

Microsoft erbjuder omlokalisering till hundratals anställda i Kina

Microsoft erbjuder hundratals anställda i Kina, inom maskininlärning och molnarbete, att flytta till andra länder som USA, Irland och Australien. Detta kommer i ljuset av ökande spänningar mellan Washington och Peking över en rad frågor, inklusive AI-chip. Biden-administrationen överväger nya regler som skulle kräva att amerikanska teknikföretag har licenser innan de ger tillgång till AI-chip till kinesiska kunder. Kinesiska tjänstemän har också bett inhemska teknikjättar att köpa lokalt tillverkade AI-chip istället för Nvidias.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 maj

Senatorer föreslår 32 miljarder dollar i AI-investeringar

En tvärpolitisk grupp av fyra senatorer, ledda av majoritetsledaren Chuck Schumer, rekommenderar att USA:s kongress spenderar minst 32 miljarder dollar under de kommande tre åren för att utveckla artificiell intelligens och införa skyddsåtgärder kring den. Gruppen, som består av två demokrater och två republikaner, menar att det är nödvändigt att hitta en gemensam väg framåt då tekniken snabbt utvecklas och andra länder, såsom Kina, investerar kraftigt i dess utveckling. Gruppen rekommenderar att kongressen utarbetar akut finansieringslagstiftning för att öka USA:s investeringar i AI, inklusive ny forskning och utveckling samt nya teststandarder för att förstå teknikens potentiella skador.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 16 maj

Amerikanska säkerhetstjänster varnar för utländsk påverkan på kommande val

Amerikanska säkerhetstjänster varnar för att utländska motståndare återigen kommer att försöka påverka de kommande amerikanska valen, genom att använda de senaste innovationerna inom artificiell intelligens för att sprida desinformation online och undergräva förtroendet för demokratin. USA har dock förbättrat sin förmåga att skydda valens säkerhet och identifiera och bekämpa utländska desinformationskampanjer sedan 2016, när Ryssland försökte påverka valet. Ryssland, Kina och Iran är de huvudsakliga aktörerna som försöker störa valet 2024, men andra nationer eller till och med inhemska grupper kan försöka genomföra sina egna sofistikerade desinformationskampanjer.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 16 maj

Seth Klarman investerar i AI-aktier och datacenter

Bauposts Seth Klarman hittade en rad köpmöjligheter under första kvartalet, inklusive flera aktier kopplade till artificiell intelligens (AI), enligt en ny regleringsfil. Den framstående hedgefondinvesteraren lade till en betydande andel i webbrekommendationsplattformen Outbrain förra kvartalet, vilket byggde ett vad värt mer än $100 miljoner och gjorde det till hans nionde största position. Klarman gjorde också en liten satsning på Soundhound AI, ett företag för röst-AI och taligenkänning. Förvaltaren köpte även ADR:er från GDS Holdings, en utvecklare och operatör av högpresterande datacenter i Kina som också innefattar AI-teknik.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 16 maj

Kinas stora teknikföretag dominerar AI-landskapet

Hundratals stora språkmodeller har uppstått i Kina, var och en tävlar om att bli Kinas ChatGPT. Men en undersökning av de bästa modellerna tyder på att AI-landskapet kommer att domineras av etablerade teknikjättar som Tencent och Alibaba. Dessa företag investerar aktivt i nya GenAI-startups, vilket ger dem enastående tillgång till topp AI-talanger och expertis i Kina. Trots att det finns nya aktörer och enhörningar i generativ AI, kommer många från bekanta enheter som Tsinghua och SenseTime. Detta understryker att innovation typiskt kommer från befintliga teknikjättar.

Direktlänk Dela China Money Network fördjupade 15 maj

UAE strävar efter global dominans inom AI, lanserar Falcon 2

Förenade Arabemiraten (UAE) har bildat ett Ministerium för AI, vilket kan vara det första i sitt slag globalt. UAE:s regerings forskningsgren, Technology Innovation Institute (TII), har lanserat den andra versionen av sin öppna källkods Generative AI-modell, Falcon 2. Falcon 2 har två versioner: Falcon 11B, en stor språkmodell tränad på 5,5 biljoner tokens med 11 miljarder parametrar och Falcon 2 11B VLM för omvandling av visuella indata till textutdata. Falcon 2 11B har testats mot flera framstående AI-modeller och överträffade Metas nyligen lanserade Llama 3 och presterade på par med Googles Gemma 7B. Förra året bildade UAE:s ATRC AI-företaget AI71 för att kommersialisera Falcon inom medicinska, pedagogiska och juridiska branscher.

Direktlänk Dela Fierce Network fördjupade 15 maj

Ukrainsk student och YouTuber identifierar sig själv i AI-genererad kinesisk propaganda

Olga Loek, en 20-årig ukrainsk student och YouTube-bloggare, upptäckte att hennes ansikte används i AI-genererade videor som cirkulerar på kinesiska sociala medieplattformar. Videorna, som sprids på nätverk som Douyin och Bilibili, visar kvinnor från olika nationaliteter som förespråkar vänliga relationer mellan Kina och Ryssland. Loek porträtteras felaktigt som en ryss som stöder ryska produkter och hyllar det kinesisk-ryska vänskapet. Efter att ha identifierat cirka 35 konton som använder hennes likhet, delade Loek sin upplevelse på sin YouTube-kanal och uppmanade tittare att vara vaksamma på onlineinnehåll. Företaget HeyGen, som är ansvarigt för AI-tekniken som används för att skapa dessa digitala dubbelgångare, blockerade hennes bilder från deras system efter att Loeks fästman twittrat om de falska kontona.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 maj

Kinesiska teknikföretag uppmanas förbättra AI-kapaciteter

Kinesiska teknikföretag bör förbättra sin datakraft och algoritmer för att få fördelar i den globala AI-tävlingen, enligt branschexperter. Kommentarerna kommer efter lanseringen av GPT-4o, den senaste stora språkmodellen från amerikanska företaget OpenAI. Kinesiska experter sa att multimodala LLM:er, som kan bearbeta och generera innehåll över flera modaliteter, leder vägen för vidare utveckling av AI-industrin. Pan Helin, medlem i expertkommittén för informations- och kommunikationsekonomi vid industriministeriet, sa att lanseringen av GPT-4o är ett stort genombrott i AI-området.

Direktlänk Dela China News Service fördjupade 15 maj

Forskare utvecklar maskininlärningsmodeller för att identifiera samordnade oautentiska beteenden på sociala medier

Forskare vid Information Sciences Institute (ISI) har utvecklat maskininlärningsmodeller för att identifiera samordnade oautentiska beteenden av konton på plattform X involverade i inflytandekampanjer runt om i världen. Forskningen, som leds av Luca Luceri och finansieras av Defense Advanced Research Project Agency (DARPA), har fokuserat på att identifiera fem delningsbeteenden som drivrutiner för informationsoperationer deltar i. Forskarna har konstruerat ett enat likhetsnätverk för att klassificera dessa kontons likheter och förutsäga deras framtida deltagande i informationsoperationer.

Direktlänk Dela Viterbi School of Engineering at University of Southern California fördjupade 14 maj

Generativ AI och immateriella rättigheter: En växande fråga

Under de senaste två åren har användningen av generativ AI (GenAI) ökat bland företag. Enligt Statista förväntas GenAI-industrin nå ett värde av $36 miljarder år 2024, med en årlig tillväxttakt på 46 procent. GenAI kan skapa nya idéer och produkter på en bråkdel av den tid det skulle ta för en människa. Det finns dock frågor kring hur innehåll som skapas av GenAI kommer att skyddas under immateriella rättigheter (IP). Traditionellt sett har patent- och upphovsrättslagar krävt mänskligt deltagande innan IP-rättigheter kan gälla för en uppfinning eller ett arbete. Om maskiner som GenAI-system autonomt genererar en uppfinning eller ett arbete, kommer dessa att skyddas under IP-lagar? Detta är en betydande fråga som behöver lösas.

Direktlänk Dela Financier Worldwide fördjupade 14 maj

Användningen av AI inom brottsbekämpning och dess risker

Artificiell intelligens (AI) har blivit mer framstående inom många branscher, inklusive offentlig säkerhet. AI kan hjälpa till att fånga brottslingar genom att snabbt jämföra bilder och videor, analysera DNA och förutsäga brott. Polisen testar programvara som analyserar övervakningskameror mot en lista över efterlysta brottslingar. Men AI är mer exakt när det gäller att känna igen vita ansikten och är bara hälften så bra som det mänskliga ögat, även om det är snabbare. Dessutom kan dess extrema noggrannhet leda till utmaningar, som att fel personer kopplas till brott. Många människor är också oroliga för integritetsaspekten av ökad övervakning.

Direktlänk Dela Crime and Investigation Network fördjupade 14 maj

Miljardärer säljer Nvidia och investerar i Intuitive Surgical och Pinterest istället

Trots att Nvidia har varit den mest direkta förmånstagaren av den konstgjorda intelligensrevolutionen, har den inte nödvändigtvis varit en favorit bland Wall Streets mest framstående och framgångsrika investerare. Under det fjärde kvartalet sålde miljardärinvesterare Nvidia och valde istället att satsa på två snabbväxande AI-aktier. Dessa två aktier är Intuitive Surgical och Pinterest. Intuitive Surgical utvecklar robotassisterade kirurgiska system och har sett en ökning i antalet miljardärer som investerar i företaget. Pinterest, å andra sidan, har använt AI och maskininlärningsverktyg för att förbättra sökfunktionen på sin webbplats och säkerställa att användarna visas innehåll som håller dem engagerade.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 maj

Utvecklingsekonomier i Asien-Stilla havet anammar AI snabbare än mer avancerade grannländer

Anställda från utvecklingsekonomier omfamnar AI med större entusiasm, vilket reflekterar befolkningar med en större andel ´digitalt infödda´ individer, enligt en rapport. Kina, Indien och Sydostasien har 30 procent högre andel användare av generativ AI (gen AI) jämfört med Japan, Taiwan, Singapore, Sydkorea, Australien och Nya Zeeland. Enligt en nyligen genomförd studie av Deloitte använder utvecklingsekonomier i Asien-Stilla havet gen AI i snabbare takt än sina mer avancerade grannländer. Studien, utförd i februari och mars av Deloitte Access Economics, undersökte nästan 3 000 universitetsstudenter och cirka 9 000 anställda på 13 platser i Asien-Stilla havet. Trots den snabba adoptionen av AI kommer det inte direkt att eliminera jobb, men effekten kommer att kännas av företag som inte lyckas anpassa sig, varnade Chris Lewin, AI- och datakapabilitetsledare på Deloitte Asia-Pacific. Gen AI används alltmer för att översätta text eller tal, vilket hjälper till att bryta ner språkbarriärer och koppla samman människor och företag över hela världen. Gen AI sparade varje användare nästan en dag per vecka och frigjorde tid för att lära sig nya färdigheter, fann studien. Endast hälften av de tillfrågade anställda trodde att de utnyttjade gen AI fullt ut. Att vidta åtgärder för att öka förståelsen för AI - till exempel genom att forska och experimentera med applikationer - innebar att användarna var mer benägna att känna att de optimerade sin användning av tekniken på jobbet. Ekonomier i regionen står inför utmaningen att ligga efter i gen AI-adoption, medan de också har fler arbetstagare i branscher som snart kan störas av det. Under tiden omfamnar utvecklingsekonomier tekniken mer ivrigt och lär sig att använda den, och utnyttjar gen AI inte för att minska arbetskostnaderna utan för att förbättra produktiviteten och göra det mesta av mänsklig potential. Användning av gen AI ökade också nivån på tillfredsställelse på jobbet och i studier, fann rapporten. Yngre arbetstagare var dubbelt så benägna att ha använt gen AI än sina medelålders motsvarigheter, medan fyra av fem universitetsstudenter använder det. AI spelar också en roll i hur studenter planerar sin framtid, med 60 procent av dem som säger att det påverkade de karriärval de gör.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 14 maj

Anthropic lanserar AI-assistenten Claude i Europa

AI-startupen Anthropic har lanserat sin AI-assistent Claude i Europa. Webversionen Claude.ai, Claude iOS-appen och prenumerationsbaserade Claude Team-planen, som ger företag tillgång till Claude 3-modellfamiljen, är nu tillgängliga i hela Europa. Claude har stark förståelse och flyt på franska, tyska, spanska, italienska och andra europeiska språk. Anthropic säger att deras intuitiva, användarvänliga gränssnitt gör det enkelt för alla att integrera deras avancerade AI-modeller i sina arbetsflöden. Claude 3-modellerna, som lanserades i 159 länder i mars, slog konkurrerande AI-modeller på många områden bland branschens benchmarkbedömningar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 14 maj

Två artificiella intelligensaktier ned med 27% och 60% att köpa nu

Artificiell intelligens (AI) förändrar världen i en otrolig takt och dess påverkan börjar fortfarande att utvecklas. Den snabba utvecklingen av denna nya kategori av mjukvara påverkar nästan varje tänkbar industri och görs möjlig genom avancerade halvledare. Nvidia, den ledande designer av grafikprocessenheter (GPU:er) som används för att köra AI-mjukvara, har haft otroliga aktievinster tack vare AI:s framväxt. Men några lovande aktörer inom AI-halvledarområdet handlas till massiva rabatter jämfört med tidigare toppar. Två Fool.com-bidragsgivare anser att investering i dessa nedtryckta chipaktier kommer att ge dig stora vinster från AI:s framväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 maj

CapCut omdöper sitt kreativa varumärke till Jimeng och lanserar nya AI-verktyg

CapCut omdöper sitt kreativa undermärke Dreamina till Jimeng på den kinesiska marknaden, samtidigt som de lanserar kraftfulla nya AI-verktyg för ritning och videoredigering. Jimeng syftar till att revolutionera det kreativa landskapet genom att ge användarna en svit av intelligenta verktyg. I kärnan av Jimengs funktionalitet ligger förmågan att omvandla textbeskrivningar till fängslande bilder. För videokreatörer presenterar Jimeng ett helt nytt sätt att skapa engagerande innehåll. Användare kan generera videos helt från grunden med hjälp av textbeskrivningar. Jimeng ägs av ByteDance, företaget bakom TikTok. Jimengs nya verktyg kan ge en ny källa till innehåll för TikTok.

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 13 maj

USA och Kina håller första dialogen om riskerna med AI

USA och Kina kommer att hålla sin första mellanstatliga dialog om riskerna som artificiell intelligens utgör. Mötet, som kommer att äga rum på tisdag i Genève, baseras på en överenskommelse mellan USA:s president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping vid deras toppmöte i november. En högt uppsatt amerikansk tjänsteman säger att landets delegation kommer att innehålla högt uppsatta tjänstemän från Vita Huset och utrikesdepartementet. Washington hävdar att snabbt framåtskridande kinesisk AI-teknik har nått militärområdet och kan underminera säkerheten för USA och dess allierade.

Direktlänk Dela Nippon Hoso Kyokai fördjupade 13 maj

USA och Kina håller högnivåsamtal om risker med artificiell intelligens

USA och Kina kommer att hålla sina första högnivåsamtal om riskerna med artificiell intelligens på tisdag i Genève. De två regeringarna söker att förhindra katastrofala olyckor och oavsiktligt krig i samband med en vapenkapplöpning för den framväxande tekniken.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 13 maj

Apple nära att slutföra avtal med OpenAI för att inkludera ChatGPT på iPhone

Apple är nära att slutföra ett avtal med OpenAI om att inkludera den populära chattboten ChatGPT i den kommande iPhone-modellen, enligt källor till Bloomberg. Apple testar en intern chattbot, ´Apple GPT´, men den används endast för produktprototyper och svarar på frågor baserat på data som Apple tillhandahåller. Företaget är fortfarande i samtal med Google om att licensiera Gemini för att driva AI-funktioner på iPhone, men dessa samtal har ännu inte lett till ett avtal. Apple har också närmat sig Baidu för att använda dess AI-modeller för iPhone, eftersom Google har liten närvaro i Kina. Apple kommer att dela detaljer om sitt pågående AI-arbete vid WWDC 2024 den 10 juni.

Direktlänk Dela Hardwarezone.com.sg fördjupade 13 maj

Bay Area-startup vinner militära kontrakt för att bekämpa AI-skapade ´deepfakes´

Ett startup-företag från Bay Area, som hävdar att det kan identifiera AI-skapade bilder, ljud och video med 99 procent noggrannhet, har vunnit minst fem militära kontrakt värda nästan $2 miljoner sedan slutet av 2022. Detta inkluderar ett avtal på $1,25 miljoner för att utveckla en anpassad detektor för att hjälpa flygvapnet att motverka rysk och kinesisk informationskrigföring. Förra månaden vittnade dess VD, Rijul Gupta, inför en senatsunderkommitté om hotet AI ´deepfakes´ utgör mot amerikanska val.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 maj

Kinesiska forskare utvecklar AI som kan förklara sina beslut i luftstrider

Kinesiska forskare har utvecklat en AI för luftstrid som kan förklara sina beslut och delge människor sina motiv. Detta anses vara ett genombrott som kan förändra framtida luftstrider. AI-teknologin har utvecklats av ett team ledd av Zhang Dong vid Northwestern Polytechnical University. AI:n kan förklara varje instruktion den skickar till flygkontrollen med ord, data och diagram och kan också förklara betydelsen av varje direktiv med avseende på den aktuella stridssituationen, de specifika flygmanövrerna och de taktiska avsikterna bakom dem. Zhangs team har hittills bara tillämpat tekniken på marksimulatorer, men framtida tillämpningar skulle kunna ´utvidgas till mer realistiska luftstridsmiljöer´, skrev de i en peer-reviewad artikel publicerad i den kinesiska akademiska tidskriften Acta Aeronautica et Astronautica Sinica den 12 april.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 12 maj

USA strävar efter att ligga före Kina i användning av AI för att flyga stridsflygplan

Två amerikanska stridsflygplan nyligen ställdes mot varandra i en luftduell i Kalifornien, varav ett styrdes av artificiell intelligens (AI). Detta visar hur långt USA:s flygvapen har kommit i utvecklingen av AI-teknologi. USA tävlar för att ligga före Kina när det gäller AI och dess användning i vapensystem. Trots oro från allmänheten att framtida krig kommer att utkämpas av maskiner som väljer och attackerar mål utan direkt mänsklig inblandning, försäkrar tjänstemän att detta aldrig kommer att hända, åtminstone inte från USA:s sida.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 12 maj

Maskinlärningschip-marknaden beräknas nå 144,24 miljarder dollar till 2029

Maskinlärningschip-marknaden väntas växa från 1,78 miljarder dollar 2021 till 144,24 miljarder dollar 2029, med en årlig tillväxttakt på 41,10% under prognosperioden 2022-2029. Maskinlärningschip används i stor utsträckning för att förhindra fel och spara kostnader inom olika branscher, inklusive bilindustri, transport, tillverkning, media och reklam samt finans. System-on-Chip står för den största tekniksegmentet på marknaden på grund av dess höga användning av leverantörer för att minska kostnader.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 10 maj

Tencent utvecklar AI-teknik för att förutsäga nästa stora musikhits

Det kinesiska företaget Tencent hävdar att deras nya AI-teknologi kan förutsäga nästa stora hitlåtar, vilket skulle kunna revolutionera musikmarknadsföring och artistexponering. Tencent har testat och bekräftat teknologins förmåga på QQ Music, en av Tencents ägda musiktjänster, som även inkluderar Kugou och Kuwo. PDM (predictive model) ger insikter och förutsägelser om marknadspotentialen för låtar baserat endast på ljud och texter. Tencent planerar att använda PDM i stor utsträckning inom sina tjänster. De rapporterade även en imponerande tillväxt med 20,6 miljoner betalande prenumeranter under 2023.

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 10 maj

Alibabas nya AI-modell hävdar att den slår OpenAI:s GPT-4 i språkkunskaper

Alibaba Group Holding Limited har meddelat lanseringen av den senaste versionen av sitt stora språkmodell, som har haft mer än 90 000 företagsimplementeringar. Qwen2.5, en förbättrad version av Tongyi Qianwen-modellen, förbättrar resonemang, kodförståelse och textförståelse jämfört med sin föregångare, Qwen2.0. Enligt OpenCompass presterar den senaste Qwen-modellen bättre än OpenAI:s GPT-4 i språkskapande kapaciteter. Alibaba Cloud rapporterade att fler än 2,2 miljoner företagsanvändare har använt Qwen-drivna AI-tjänster.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 10 maj

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ser försäljningsökning på 60% i april

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) rapporterade en försäljningsökning på 60% till NT$236 miljarder ($7,3 miljarder) i april, drivet av konstant efterfrågan på artificiell intelligens och en återhämtning inom konsumentelektronik. TSMC, världens största kontraktschipstillverkare, ligger långt före uppskattningarna för intäktsökning för innevarande kvartal, efter att försäljningen ökade med 34,3% i mars. Globala smartphoneindustrin återvände till tillväxt under årets första tre månader, inklusive på den mycket konkurrenskraftiga kinesiska marknaden, vilket kan driva beställningar för TSMC:s traditionella huvudområde för mobilchips.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 maj

AI ´Griefbots´ riskerar att orsaka psykologisk skada, varnar Cambridge-forskare

Enligt forskare vid University of Cambridge kan artificiell intelligens (AI) som låter användare ha text- och röstkonversationer med förlorade nära och kära riskera att orsaka psykologisk skada och till och med ´hemsöka´ de efterlevande digitalt utan säkerhetsstandarder. ´Deadbots´ eller ´Griefbots´ är AI-chattrobotar som simulerar språkmönster och personlighetsdrag hos de döda med hjälp av de digitala fotspår de lämnar efter sig. AI-etiker vid Cambridges Leverhulme Centre for the Future of Intelligence (LCFI) skisserar tre designscenarier för plattformar som kan framstå som en del av den växande ´digitala efterlivsindustrin´, för att visa de potentiella konsekvenserna av vårdslös design i ett område av AI som de beskriver som ´hög risk´.

Direktlänk Dela SciTechDaily fördjupade 10 maj

USA planerar att skydda avancerade AI-modeller från Kina och Ryssland

Biden-administrationen planerar att införa skydd runt de mest avancerade AI-modellerna för att skydda USA:s AI från Kina och Ryssland. Detta på grund av att både privata och offentliga forskare oroar sig för att USA:s motståndare kan använda dessa modeller för att utföra aggressiva cyberattacker eller till och med skapa potenta biologiska vapen. Till exempel kan AI skapa realistiska men fabricerade videor, så kallade deepfakes, som kan användas för att sprida desinformation. AI kan också användas för att skapa biologiska vapen och cyberattacker.

Direktlänk Dela Win Country fördjupade 10 maj

Alibaba Clouds stora språkmodell Qwen lockar över 90 000 företag

Alibaba Clouds stora språkmodell (LLM) Qwen har attraherat över 90 000 företagsimplementeringar sedan lanseringen för ett år sedan, avslöjade företagets teknikchef Zhou Jingren. Han presenterade också den senaste uppdateringen av modellen, Qwen 2.5, och stora uppdateringar till företagets generativa AI-plattform Model Studio. I Kina har generativ AI blivit mycket populär, och tekniken har antagits av cirka 15% av företagen i landet. Bland de företag som använder Qwen finns elektronik- och smart tillverkningsföretaget Xiaomi och spelbolaget Perfect World Games.

Direktlänk Dela Alizila fördjupade 9 maj

Generativ AI-marknaden förväntas växa från 20,9 miljarder dollar till 136,7 miljarder dollar fram till 2030

En rapport från ResearchAndMarkets.com förutspår att den globala marknaden för generativ AI kommer att växa från 20,9 miljarder dollar 2024 till 136,7 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 36,7%. Tillväxten förväntas drivs av framväxten av molnlagringslösningar, utvecklingen av AI och deep learning samt en snabb ökning av innehållsgenerering och innovativa applikationer. Transformer-modellerna förväntas registrera den snabbaste marknadstillväxten, medan textmodaliteten förväntas ha den största marknadsandelen. Asien och Stilla havsområdet förväntas växa snabbast och Nordamerika förväntas ha den största marknadsandelen under prognosperioden.

Direktlänk Dela Dailyguardian.ca fördjupade 9 maj

AI och teknik förändrar jobbmarknaden, men inte alltid till det bättre

Frågor om hur ny teknik kommer att förändra vårt arbete har blivit allt mer pressande sedan OpenAI:s Chat-GPT dök upp 2022. Sedan dess har vi sett frenetiska förutsägelser om hur AI kommer att förändra amerikanska jobb - kanske till och med eliminera behovet av att arbeta över huvud taget. En plats som visar hur tekniken förändrar jobben är en kycklingrestaurang i New York där kassören tar din order via Zoom, från över 13 000 kilometer bort i Filippinerna. Dessa arbetare är anställda av ett företag som heter Happy Cashier, som hyr ut dem till ett antal New York-baserade restauranger. Den stora fördelen med Happy Cashier är att det sparar restaurangerna pengar, eftersom den genomsnittliga timlönen för en kassör i Filippinerna är cirka 1 dollar, baserat på Indeeds data. Happy Cashier´s ´virtuella assistenter´ tjänar 3 dollar i timmen, enligt New York Times.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 9 maj

Forskare oroliga över potentiella hot från AI och Deepfakes

Forskare från både regeringen och den privata sektorn är oroliga för att USA:s motståndare kan använda AI-modeller för att utföra aggressiva cyberattacker eller till och med skapa potenta biologiska vapen. Deepfakes, realistiska men fejkade videor skapade av AI-algoritmer, dyker upp på sociala medier och suddar ut gränsen mellan fakta och fiktion i den polariserade världen av USA:s politik. Stora sociala medieplattformar som Facebook, Twitter och YouTube har försökt förbjuda och ta bort deepfakes, men deras effektivitet varierar. Kinesiska regeringskontrollerade nyhetssajter har använt AI för att sprida falska påståenden om att USA driver ett labb i Kazakstan för att skapa biologiska vapen att använda mot Kina.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 9 maj

Alibabas nya AI-modell påstår sig slå OpenAIs GPT-4 i språkfärdigheter

Alibaba Cloud har tillkännagivit lanseringen av den senaste versionen av sin stora språkmodell, som redan har utnyttjats av över 90 000 företag. Jingren Zhou, teknikchef på Alibaba Cloud, uttryckte entusiasm över att arbeta med kunder och utvecklare för att dra nytta av de betydande tillväxtmöjligheterna som den senaste uppgången i generativ AI-utveckling presenterar. Alibaba Cloud introducerade den nya versionen av sin Tongyi Qianwen-modell, Qwen2.5, vilket förbättrar resonemang, kodförståelse och textförståelse jämfört med dess föregångare, Qwen2.0. Enligt en analys i mars av den stora språkmodellutvärderingsplattformen OpenCompass, överträffar den senaste Qwen-modellen OpenAIs GPT-4 i språkskapande kapaciteter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 9 maj

Generativ AI-marknaden förväntas växa till 136,7 miljarder USD 2030

Den globala marknaden för generativ AI förväntas växa från 20,9 miljarder USD 2024 till 136,7 miljarder USD 2030, med en sammanlagd årlig tillväxttakt (CAGR) på 36,7% under prognosperioden. Marknaden förväntas växa på grund av framväxten av molnlagringslösningar som gör data lättillgängliga, utvecklingen av AI och djupinlärning samt snabb ökning av innehållsgenerering och innovativa applikationer. Asien och Stillahavsområdet förväntas växa snabbast, medan Nordamerika förväntas ha störst marknadsandel.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 maj

Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster Marknadsundersökning av IBI

IBI presenterar ny forskning om Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och viktiga affärssegment (2024-2032). Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster utforskar en omfattande studie av olika segment som möjligheter, storlek, utveckling, innovation, försäljning och total tillväxt av stora aktörer. Marknadsstorleken för Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster beräknas öka en CAGR på 99,8% till 2032. Rapporten inkluderar historiska marknadsdata från 2024 till 2032.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 maj

USA överväger att stärka försvar mot Kina och Rysslands AI-teknologi

USA överväger att stärka sina försvar mot Kinas och Rysslands framsteg inom artificiell intelligens (AI), särskilt med fokus på tillgång till avancerade AI-modeller, som de som driver plattformar som ChatGPT. Enligt källor inom administrationen överväger Biden-administrationen att införa begränsningar för exporten av proprietära eller sluten källkods AI-modeller, en viktig komponent i AI-system, på grund av ökade säkerhetsbekymmer. USA:s handelsdepartement överväger reglerande åtgärder för att begränsa exporten av sofistikerade AI-modeller.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 9 maj

USA:s senat godkänner lagförslag som kan leda till TikToks försäljning eller förbud i USA

Om du är en stor TikTok-fan och bor i USA har jag dåliga nyheter för dig: Ett lagförslag som skulle tvinga till en försäljning av TikTok eller förbjuda det i USA har passerat senaten. Och presidenten förväntas skriva under det. Med tanke på att Kina har gjort gällande att det inte kommer att tillåta en försäljning av det sociala medieföretaget som har sitt huvudkontor i Singapore, men ägs av det kinesiska företaget ByteDance, ser det inte bra ut för TikTok i USA. Men om det gör dig nedstämd, oroa dig inte, vi har mycket positiva nyheter att diskutera också. Nyheter som två AI-startups i Europa som gör lite väsen av sig och fångade vår uppmärksamhet. Dessutom har Perplexity AI, som nyligen samlade in pengar och skakar om sina driftsplaner genom att samla in ännu mer pengar, diskuterats.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 maj

Tidsresa i AI: Stora utvecklingssteg och kontroverser från 2022 till 2024

Artificiell intelligens (AI) har genomgått betydande framsteg mellan 2022 och 2024. OpenAI lanserade chattroboten ChatGPT och dess uppföljare GPT-4, medan brittiska Eleven Labs och Microsoft introducerade sina egna AI-modeller. Elon Musks xAI lanserade chattroboten Grok, och Google introducerade sin första AI-modell, Google Bard, och senare Gemini. Samtidigt uttryckte ledande teknikprofiler oro över riskerna med AI, och över tusen tech-profiler röstade för att pausa AI-utvecklingen i sex månader. Även New York Times stämde OpenAI för att ha tränat GPT-4 på tidningens artiklar utan tillstånd.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 8 maj

USA planerar att begränsa Kinas tillgång till avancerad AI-teknik

Joe Biden-administrationen i USA planerar att införa nya regler som kan hindra Kina från att få tillgång till amerikansk programvara som används för avancerade AI-modeller som Chat GPT, enligt uppgifter till Reuters. Under de senaste två åren har USA också förbjudit försäljning av avancerade AI-chip till Kina för att sakta ner landets utveckling av AI-teknik för militära ändamål. Varken USA:s handelsdepartement eller representanter för den kinesiska regeringen har kommenterat uppgifterna.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 8 maj

USA överväger att begränsa export av AI-programvara till Kina

Den amerikanska regeringen planerar att hindra export av AI-programvara till Kina. Handelsdepartementet överväger att förbjuda export av slutna AI-modeller, vilket utesluter öppen källkodsalternativ som inte kan begränsas. Planerna syftar till att begränsa distributionen av LLM:er som OpenAIs GPT-4 eller Google Gemini, inte deras funktionalitet. För närvarande kan AI-leverantörer sälja sin teknik utan några restriktioner till någon, inklusive den kinesiska regeringen. Biden-administrationen fruktar att dessa modeller används av Kina för att föra cyberkrig. Centrala för planerna är företag som OpenAI, Google och Anthropic. Dessa företag är ledande AI-aktörer och behåller sina mest avancerade modeller internt. LLM:er kan endast distribueras genom proprietära plattformar eller med API:er; att köra GPT-4 lokalt, till exempel, är omöjligt. Detta gäller dock inte för Metas Llama-modeller, vars version 3 nyligen lanserades. Dessa öppen källkods LLM:er har ansetts vara den senaste tekniken för begränsningsfri distribution av GenAI sedan publiceringen av Llama 1 tidigt förra året. Frågan är hur de möjliga amerikanska planerna hanterar denna öppen källkodsfråga. Oavsett önskar Biden-administrationen att sätta AI-teknik längs en måttstock. AI-modeller kan poängsättas för intelligens genom en mängd olika riktmärken, så ett specifikt poäng kan avgöra om en LLM får delas med Kina.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 8 maj

Teknikjätten Zomato utvecklar väderinfrastruktur; Setu lanserar språkmodell för BFSI-sektorn; Fintech Simpl lägger av 100 anställda; Atlan samlar in 105 miljoner dollar; Myelin Foundry får 4 miljoner dollar; Atomgrid samlar in Rs 10 crore; T-Hub och AIC l

För att skydda sig mot oförutsägbara väderförhållanden har livsmedelsteknikjätten Zomato utvecklat en infrastruktur för väder som stöds av allmänheten som ger realtids- och lokaliserade klimatdata. Pine Labs-ägda Setu har lanserat en stor språkmodell (LLM) - Sesame - designad speciellt för bank- och finanssektorn (BFSI). Fintech Simpl har lagt av minst 100 anställda över sina avdelningar och roller. Data- och AI-styrningsplattformen Atlan har samlat in 105 miljoner dollar i en serie C-finansieringsrunda. Myelin Foundry, ett djupt tekniskt AI-startup, har fått 4 miljoner dollar i aktieinsamling från SIDBI Venture Capital. Atomgrid, en R&D-plattform för kontraktsutveckling, tillverkning och källa till specialkemikalier, har samlat in Rs 10 crore i en seed-finansieringsrunda. Startup-inkubatorn T-Hub, i samarbete med Atal Incubation Centre (AIC), har tillkännagett lanseringen av mobilitetskohorten i AIC T-Hub-programmet. NSRCEL, inkubationsnavet för Indian Institute of Management Bangalore (IIMB), har tillkännagett ett strategiskt partnerskap med Deloitte India. Google har lanserat sin Wallet-app. Apple har uppdaterat sin surfplatta-linje, med iPad Pro-modeller som innehåller ny M4-chip och AI-funktioner.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 8 maj

USA planerar att reglera export av avancerade AI-modeller

Biden-administrationen planerar att införa regler för att skydda USA:s avancerade AI-modeller från Kina och Ryssland. Kommersdepartementet överväger att begränsa exporten av proprietära eller slutna AI-modeller, vars mjukvara och data hålls hemliga. Dessa åtgärder skulle komplettera de åtgärder som har införts under de senaste två åren för att blockera exporten av avancerade AI-chip till Kina. För närvarande kan AI-giganter som Microsoft-stödda OpenAI, Alphabets Google DeepMind och konkurrenten Anthropic sälja sina mest kraftfulla slutna AI-modeller till nästan vem som helst i världen utan statlig tillsyn.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 8 maj

Tencent Music Entertainment använder AI för att förutsäga hitlåtar

Tencent Music Entertainment (TME), Kinas största operatör av musikstreamingtjänster, har meddelat att de framgångsrikt har använt sin AI-drivna teknologi ´PDM´ för att förutsäga nästa hitlåt på sin QQ Music-plattform. PDM står för ´Predictive Model´, och enligt TME kan denna modell ge insikter och förutsägelser om marknadspotential för låtar baserat endast på ljud och text. Tekniken har erkänts av MIREX, ett pågående projekt av International Society for Music Information Retrieval.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 8 maj

USA överväger att begränsa Kinas tillgång till avancerade AI-modeller

Bidens administration överväger att införa nya regler för att begränsa Kinas tillgång till avancerade AI-modeller, såsom de som används i ChatGPT, enligt källor. Handelsdepartementet överväger att begränsa exporten av proprietära eller sluten-källkods AI-modeller, vilket ses som en strategi för att skydda USA:s AI från Kina. För närvarande finns det inga begränsningar för amerikanska AI-jättar som Microsoft, OpenAI, Alphabets Google DeepMind och Anthropic från att sälja sina kraftfulla sluten-källkods AI-modeller globalt utan statlig tillsyn. USA kan komma att använda en tröskel baserad på den beräkningskraft som krävs för att träna en modell för att införa en exportkontroll på AI-modeller.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 maj

USA planerar att förhindra Kina från att få tillgång till toppmoderna AI-teknologier

USA:s regering förbereder sig för att vidta ytterligare åtgärder för att förhindra att Kina får tillgång till landets bästa artificiella intelligens (AI) kapabiliteter. Biden-administrationen har redan vidtagit åtgärder för att förhindra att Kina uppnår AI-överlägsenhet genom att förbjuda exporten av specifika högpresterande NVIDIA-grafikkort, som används för att träna AI-modeller. Dessutom föreslås regler som kräver att alla amerikanska molnföretag informerar regeringen när utländska kunder använder deras molnsystem för att träna AI-modeller. Enligt rapporter överväger handelsdepartementet att rikta in sig på exporten av proprietära eller sluten källkods-AI-modeller.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 8 maj

F.d. Google VD: USA långt före Kina i AI-utveckling

F.d. Google VD Eric Schmidt anser att USA ligger ´långt före Kina´ när det gäller utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Schmidt nämnde brist på chip och mer engelskspråkigt material att träna AI-modeller som faktorer till USA:s fördel. Han påpekade också att Kinas minskade finansiering och fokus på vinstgivande appar är hinder för dess framsteg. Schmidt tjänstgjorde som Googles VD från 2001 till 2011 och var dess ordförande till 2015. Efter sin avgång har han investerat i olika AI-företag, inklusive Anthropic.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 maj

Saudi Arabien kan dra sig ur Kina-investeringar på USA:s begäran

Amit Midha, VD för Alat, ett investmentbolag stöttat med $100 miljarder i kapital från Public Investment Fund, har sagt att Saudi Arabien är redo att dra sig ur investeringar i Kina om USA begär det. USA har uppmanat Saudiarabien att välja mellan kinesisk och amerikansk teknologi i uppbyggnaden av Saudiarabiens halvledarindustri. Midha meddelade att Alat kommer att tillkännage partnerskap med två amerikanska teknikföretag senast i juni.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 8 maj

Artificiell intelligens påskyndar forskning och utveckling av humanoida robotar i Kina

Artificiell intelligens (AI) liknande ChatGPT påskyndar forskning och närmar humanoida robotar till verkligheten i Kina. AI har funnits i decennier, men med framväxten av OpenAI:s ChatGPT chatbot har AI:s förmåga att bättre förstå och generera innehåll på ett mänskligt sätt förändrats. Trots att den amerikanska tekniken inte officiellt är tillgänglig i Kina, har lokala företag som Baidu släppt liknande chatbots och AI-modeller. Enligt Li Zhang, operativ chef för Shenzhen-baserade LimX Dynamics, har AI påskyndat forsknings- och utvecklingscykeln och förkortat tiden det tar att producera en humanoid robot.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 maj

USA och Kina inleder AI-vapenkontrollförhandlingar

Amerikanska och kinesiska diplomater planerar att träffas senare denna månad för att inleda vad som kan ses som de första, försiktiga vapenkontrollförhandlingarna över användningen av artificiell intelligens. Efter ett års planering är samtalen i Genève ett försök att hitta gemensam mark om hur AI kommer att användas och i vilka situationer det kan förbjudas - till exempel i kommandot och kontrollen av varje lands kärnvapenarsenaler. Det faktum att Peking överhuvudtaget gick med på diskussionen var något av en överraskning, eftersom det har vägrat alla diskussioner om att begränsa storleken på kärnvapenarsenalerna själva.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 7 maj

Marknaden för AI och maskininlärning i företag växer med 30% årligen

AI och maskininlärningstekniker låter företag analysera stora mängder data, upptäcka mönster och trender, göra prognoser och automatisera operationer som involverar mänskligt deltagande. Marknaden för AI och maskininlärning i företag drivs av den snabba tillväxten av data som genereras av företag och ett behov av avancerade analysverktyg för att extrahera värdefulla insikter. Företagen använder AI och maskininlärning för att analysera data, automatisera operationer, fatta mer välgrundade beslut och förbättra kundupplevelser. Detta resulterar i förbättrad effektivitet, kostnadsbesparingar och konkurrensfördelar. Den globala marknaden för AI och maskininlärning i företag förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 30,0% från 2024 till 2031.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 6 maj

Indonesiska räkfiskare använder AI för att förbättra produktionen

Räkfiskaren Andriyono i Indonesien använder nu en AI-assistent, Mas Ahya, för att hålla sina räkor friska. Mas Ahya är ett pilotprojekt av eFishery, en aquatech-startup som syftar till att modernisera vattenbruket, och använder Microsoft Azure OpenAI Service. Genom att ställa frågor till Mas Ahya kan Andriyono få information om vattenkvaliteten i sina dammar, tillståndet för plankton och räkornas marknadspris. eFishery, som grundades 2013, har som mål att modernisera traditionellt fiske och räkfiske, höja avkastningen för att möta den växande globala efterfrågan på protein. Det tjänar nu 200 000 bönder och värderas till 1,4 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 6 maj

USAs flygvapenchef flyger i AI-styrd stridsflygplan

USAs flygvapenchef Frank Kendall flög i ett stridsflygplan styrt av artificiell intelligens (AI) över Kaliforniens öken. Kendall hade tidigare meddelat sina planer att flyga i ett AI-kontrollerat F-16 till USA:s senatsutskott för försvar. Efter flygningen uttryckte Kendall sitt förtroende för AI-tekniken i beslut om att avfyra vapen under ett krig. Trots oro för att AI en dag kan fatta beslut om att släppa bomber utan mänsklig konsultation, säger Kendall att mänsklig tillsyn alltid kommer att vara närvarande när vapen övervägs. Flygvapnet planerar att ha en AI-aktiverad flotta med över 1 000 AI-drivna drönare i drift till 2028.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 6 maj

AI-producerade bilder lurar onlineköpare med falska ´kattöga dashel´-frön

Konstgjord intelligens (AI) har skapat realistiska bilder av ´kattöga dashel´-frön, vilket har lett till att många onlineköpare blivit lurade av denna nya bluff från Kina. AI-bilderna visar fröna utvecklas till vackra blommor som liknar söta katter, trots att sådana växter inte existerar. Fröna, beskrivna som ´angka´, ´organiska´ och ´icke-GMO´, har sålts för mer än 45 amerikanska dollar per paket. Faktagranskningssajten Snopes har bekräftat att blommorna är falska och att inga sådana växter existerar. Det är oklart hur många människor som har blivit lurade.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 5 maj

Maskininlärning och prediktiv analys kan minska företags miljöpåverkan

Maskininlärning (ML) och prediktiv analys framträder som spelväxlare när det kommer till att minska företags miljöpåverkan. ML, en gren av artificiell intelligens, tillåter datorer att lära sig från data utan explicit programmering. Prediktiv analys, som utnyttjar ML-algoritmer, analyserar tidigare data för att förutse framtida trender. I kampen mot klimatförändringar kan detta innebära att man identifierar utsläppshotspots, förutser framtida koldioxidavtryck och optimerar verksamheten för maximal hållbarhet. Fördelarna är obestridliga. Genom att optimera verksamheten kan ML-drivna lösningar leda till betydande minskningar av koldioxidavtrycket, ofta överstigande 20%.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 5 maj

SenseTime avtäcker GPT 4-rival - SenseNova 5.0

Det kinesiska AI-företaget SenseTime har avtäckt sin senaste stora språkmodell, SenseNova 5.0, som enligt företaget överträffar prestandan hos GPT 4 i prestandatest. SenseNova 5.0:s testresultat visar att det kan slå OpenAI:s flaggskepps-AI i logiskt resonerande, kreativt skrivande och mer. Den kan också förstå och generera mänsklikt liknande text bättre än GPT 4, vilket ger den förmågan att tillämpa effektiva lösningar på verkliga tillämpningar. SenseTime är ett delvis statligt ägt, börsnoterat företag för artificiell intelligens med huvudkontor i Hongkong.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 5 maj

Teknik och innovation kommer att revolutionera Indiens jordbruk

Enligt en nyligen publicerad rapport av PWC är jordbruket en högprioriterad sektor i den indiska ekonomin och står för försörjningen för cirka 58 procent av landets befolkning. Det står också för 11,9 procent av det globala jordbrukets bruttovärde (3 320,4 miljarder dollar), näst efter Kina. Indiens livsmedelssektor står för 24 procent av Indiens BNP och 25 procent av sysselsättningen, med en tillväxt på 11 procent per år och förväntas nå 538 miljarder dollar 2025. Teknik och innovativa automatiseringsverktyg kommer att vara avgörande för att revolutionera agtech-sektorn.

Direktlänk Dela The Hindu Business Line fördjupade 5 maj

Chilenskt företag skapar sköldpaddsoppa utan sköldpadda med hjälp av AI

Chilenska matföretaget NotCo har utvecklat en populär måltid för människor i Latinamerika och Asien: sköldpaddsoppa. Måltiden smakar som sköldpaddsoppa men innehåller inga delar av djuret. Företaget använder artificiell intelligens (AI) för att skapa maten och hoppas öka medvetenheten om den utrotningshotade reptilen. Bernardo Moltedo leder vetenskapen bakom ansträngningen för NotCo. NotCo använder ett AI-program för att hjälpa till att bestämma vad man ska använda. Programmet undersökte 300 000 växter och gjorde 260 kvintiljoner kombinationer tills det hittade en blandning av fem proteiner som mest liknade smaken av sköldpaddskött.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 5 maj

EU inför globala regler för artificiell intelligens

Världen genomgår en digital transformation där artificiell intelligens (AI) utmanar vår uppfattning om vad det innebär att vara levande, att känna och att tänka. Den 13 mars etablerade medlemmar av Europaparlamentet regler för den globala användningen av AI, en lag som markerar en före och efter i den lagstiftande hanteringen av denna nya teknik. Företag som IBM, Google och Microsoft har utvecklat etiska principer för AI och deltagit i olika initiativ för att främja dess ansvarsfulla användning. EU:s proposition uppmanar att företag som inte följer standarderna kan ´straffas´ med böter som varierar från 8,2 miljoner dollar eller 1,5% av deras omsättning till 38 miljoner dollar eller 7% av den globala omsättningen, beroende på typen av överträdelse.

Direktlänk Dela Abasto Media fördjupade 5 maj

Warren Buffetts tankar och insikter från Berkshire Hathaways årliga möte 2024

Vid Berkshire Hathaways årliga möte 2024, diskuterade styrelseordförande Warren Buffett en rad ämnen med aktieägare, inklusive företagets övergång, hans syn på aktiemarknaden och den amerikanska dollarn, hans beslut att minska andelen i Apple och företagets investeringsstrategier. Buffett uttryckte oro över inflationen och betonade vikten av att undvika misstag inom investeringar. Han framhöll också att Berkshire Hathaway främst kommer att fortsätta investera i USA, men nämnde också företagets investeringar i Japan och Kina. Buffett talade också om potentialen för artificiell intelligens, både positivt och negativt.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 5 maj

AI-styrd amerikansk stridsflygplan genomför lyckad testflygning

Ett amerikanskt stridsflygplan styrt av artificiell intelligens (AI) har genomfört en lyckad testflygning, vilket markerar en av de största framstegen inom militär luftfart sedan introduktionen av stealth-teknik på 1990-talet. Planet, en F-16 kallad Vista, flög i höga hastigheter och manövrerade i luftstrider utan en mänsklig pilot. USA:s flygvapen planerar för en AI-aktiverad flotta på över 1 000 obemannade krigsflygplan, med de första i drift till 2028. Trots detta finns det djupgående bekymmer om autonoma AI-vapen och deras förmåga att fatta beslut om liv och död.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 4 maj

Anthropic lanserar AI-app; Microsoft begränsar polisanvändning av Azure OpenAI

AI-företaget Anthropic lanserar sin första smartphone-app, Claude, och en ny företagsprenumerationsplan. Appen kommer att vara tillgänglig för både gratis och betalande användare. Detta positionerar Anthropic att konkurrera mer direkt med branschjättar som OpenAI och Google. På programmeringsområdet är AI snabbt omformande praxis, med exempel som GitHub, nu under Microsofts ägande, som introducerat Copilot Workspace, ett AI-drivet verktyg för att förenkla koduppgifter. Trots att Europa har varit långsam med att integrera AI i sektorer som hälsovård och regering, går företag framåt med initiativ som kan störa branscher från finans till tillverkning. Microsoft begränsar polisens användning av Azure OpenAI för ansiktsigenkänning.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 3 maj

AI-kontrollerad F-16 stridsflygplan testas av US Air Force

En experimentell F-16 stridsflygplan kontrollerades av artificiell intelligens (AI) snarare än en mänsklig pilot under en luftstrid på Edwards Air Force Base i Kalifornien. Luftvåpenminister Frank Kendall satt i framsätet. AI anses vara en av de största framstegen inom militär luftfart sedan införandet av stealth på 90-talet. Trots att tekniken ännu inte är fullt utvecklad, planerar flygvapnet för en AI-driven flotta på över 1000 obemannade krigsflygplan, med de första i drift 2028. Kendall uttryckte förtroende för AI: s framtida roll i luftstrid och sa att det är en säkerhetsrisk att inte ha den. AI-styrda F-16, kallad Vista, flög Kendall i blixtsnabba manövrar. Trots motstånd mot idén sa Kendall att han skulle lita på denna fortfarande lärande AI med förmågan att besluta om vapen ska avfyras i krig eller inte. Flygvapnets övergång till AI-drivna plan drivs av säkerhet, kostnad och strategisk kapacitet.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 3 maj

Mediaföretag stämmer OpenAI och Microsoft, ny AI-teknik utvecklas i Kina

Åtta medieföretag har stämt OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång, då de anser att chatbotar utvecklade av dessa företag gör hela artiklar bakom betalväggar tillgängliga. I Kina har Tsinghua University och ShengShu Technology utvecklat en ny text-till-video-generator vid namn Vidu. ChatGPT har introducerat en ny funktion som låter AI:n komma ihåg detaljer från tidigare interaktioner. Den bärbara AI-assistenten Rabbit R1 har mött kritik trots att den sålts i över 100 000 exemplar. Regissören Paul Trillo har skapat den första kommersiella musikvideon med OpenAIs Sora, medan frågor kring AI:s framtid i Hollywood diskuteras.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 3 maj

Fyra kinesiska artificiell intelligens (AI) startups har uppnått ´enhörningsstatus´, med värderingar som överstiger 1 miljard dollar. Företagen, nämligen Zhipu AI, Moonshot AI, MiniMax och 01.ai, är nu redo att konkurrera med amerikanska jättar som Microsoft-stödda MSFT OpenAI och Amazon-stödda AMZN Anthropic. Dessa fyra AI-startups har sett sina värderingar skjuta i höjden under de senaste tre månaderna. De har fått betydande stöd från främst inhemska investerare och rekryterar aggressivt toppkvalificerade talanger för att utveckla populära AI-produkter.

Benzinga fördjupade 3 maj

Översikt över globala AI-styrningslagar och riktlinjer

Artificiell intelligens (AI) förändrar snabbt världen då flera nationer och internationella organisationer har infört ramar för att styra utveckling, tillämpning och styrning av AI. Här är några av de främsta AI-styrningslagarna och ramverken. EU AI Act, EU AI Liability Directive, Brasiliens AI Bill, Kanadas AI and Data Act, USA:s Executive Order om pålitlig AI, NYC Bias Audit Law, Kinas Algorithmic Recommendation Law, Kinas Generative AI Services Law, Kinas Deep Synthesis Law, Peru Law 31814, Sydkoreas AI Act, Indonesiens presidentförordning om AI, Mexikos federala AI-reglering, Chiles förslag till AI-lag, NIST AI RMF, Blueprint for an AI Bill of Rights, OECD AI-principer, OECD AI Risk Classification Framework, Europarådets ramavtal om AI, Singapore AI Verify Framework, UNESCO AI Ethics Recommendation, G7 Hiroshima Process AI Guiding Principles, ISO/IEC 42001, ISO/IEC 23894, IEEE P2863, IEEE P7003.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 3 maj

USA, Storbritannien och Frankrike uppmanar Kina och Ryssland att inte låta AI kontrollera kärnvapen

USA, Storbritannien och Frankrike kräver att endast människor ska fatta beslut om användning av kärnvapen för att förhindra tekniska fel som kan leda till stora konflikter. De uppmanar Kina och Ryssland att ge ett liknande löfte om att inte låta artificiell intelligens (AI) fatta sådana kritiska beslut. Under ett toppmöte om AI-vapen i Wien diskuterades riskerna med AI i krigföring och behovet av globala regleringar. Slutsatserna från konferensen jämför vår tids teknologiska dilemman med ´Oppenheimer-tidpunkten´, med en uppmaning att agera omedelbart för mänsklighetens säkerhet.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 3 maj

AI-regleringens komplexitet utmanar företag

Regeringstillsynsorgan i Nordamerika, Europa och Asien brottas med juridiska, säkerhetsmässiga, nationella säkerhets- och etiska frågor som uppstår genom artificiell intelligens (AI). Företagsledare menar att de olika reglerna skapar komplexitet på kort sikt. Europeiska unionen är längst fram med att etablera regler för AI, som kan implementeras redan 2025. Kina och Indien överväger sina egna vägar att reglera AI. Företag som Juniper Networks och Intuit jobbar med att följa regleringar runt om i världen och att involvera konsumenter i AI-användning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 maj

Qualcomm rapporterar starka intäkter tack vare AI-drivna försäljningsökningar

Qualcomm rapporterade en omsättning på nästan 9,4 miljarder dollar för andra kvartalet 2024, delvis tack vare en AI-driven ökning av smartphoneförsäljningen i Kina, samt tillväxt inom bil- och IoT-sektorerna. Under företagets vinstsamtal talade VD Cristiano Amon om rollen för neurala bearbetningsenheter (NPUs) i dess Snapdragon-chip som driver AI till fler slutanvändarenheter, från smartphones till bärbara datorer till uppkopplade bilar. Qualcomm såg också starka intäktsprestanda inom bilsektorn. Amon nämnde också att Qualcomm nyligen ökade stödet för AI-modeller med sin lansering av Qualcomm AI Hub.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 2 maj

Europeiska företag satsar på artificiell intelligens trots hinder

Trots att Europa har ett rykte om att vara efterblivet inom teknik, satsar ett antal företag stort på artificiell intelligens (AI). Även om regionen varit långsam med att omfamna AI inom kritiska sektorer som hälso- och sjukvård och regeringen, går dessa företag framåt med projekt som de säger kan störa branscher från finans till tillverkning. Deras ansträngningar ger en inblick i hur Europas unika tillvägagångssätt för AI - präglat av striktare reglering och större betoning på etik jämfört med USA och Kina - kan forma teknikens framtida inverkan på företag.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 2 maj

Microsoft investerar i artificiell intelligensinfrastruktur i Malaysia

Microsofts VD, Satya Nadella, avslutar sin rundtur i Sydostasien med ett sista stopp i Malaysia, där han annonserar ytterligare investeringar för att utveckla artificiell intelligensinfrastruktur. Besöket kommer när teknikjättar arbetar för att diversifiera verksamheten bortom Kina, mitt i stigande geopolitiska spänningar med USA. Microsoft kommer att investera 2,2 miljarder dollar i artificiell intelligensinfrastruktur i Malaysia.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 2 maj

Mellanösterns växande ställning som global teknikledare efter Microsofts investering i G42

Efter Microsofts investering på 1,5 miljarder dollar i Abu Dhabis AI- och molnföretag G42, växer Mellanösterns ställning som en regional ledare för global teknik. Företag som Oracle, Google och Amazon har visat intresse för regionen, vilket visar på ökad investerartrygghet. Teknikföretag i Förenade Arabemiraten upplever tillväxt på lokala aktiemarknader, vilket indikerar expansion av landets avancerade AI-industri. Ett exempel är samarbetet mellan Adnoc, G42 och Presight för att påskynda AI-lösningar för energisektorn. Presight AI kommer att förvärva en 51-procentig andel i AIQ, med Adnoc som behåller en 49-procentig andel. Detta kommer att sammanföra AIQ:s AI-energilösningar med Presights stora dataanalys.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 2 maj

Samsung återtar globalt ledarskap i försäljning av smartphones, överträffar Apple

Samsung har återtagit sin position som global ledare i försäljning av smartphones, överträffande Apple under första kvartalet 2024, drivet av avancerade AI-teknologier och den framgångsrika lanseringen av Galaxy S24-serien. Samsung övertog Apple och blev världens största smartphone-leverantör under första kvartalet 2024. Samsung fångade en marknadsandel på 20,8% medan Apples andel sjönk till 17,3%. Samsungs återkomst tillskrivs främst den starka försäljningen av sin senaste Galaxy S24-serie. Andra tillverkare som Xiaomi och Transsion har också visat betydande tillväxt.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 2 maj

Google Gemini AI Chatbot nu tillgänglig globalt

Google Gemini AI Chatbot, känd för sina innovativa funktioner, är nu globalt tillgänglig. Den är tillgänglig i över 150 länder på Android och iOS-enheter, med undantag av EU och Storbritannien för tillfället. Appen stöder nu fler språk, vilket gör det lättare för användare över hela världen att få tillgång till dess funktioner. Med appen kan användare förbättra sin kreativitet och produktivitet över olika uppgifter som att skriva, planera och lära sig. Användare har kontroll över sina sekretessinställningar när de använder tillägg, vilket garanterar en säker och personlig upplevelse.

Direktlänk Dela ET Now News fördjupade 1 maj

Google Gemini AI expanderar till över 150 länder, men lanseras inte i Kina eller Ryssland

Googles innovativa chatbot Gemini AI är nu tillgänglig i över 150 länder, med stöd för flera språk och avancerade AI-drivna funktioner. Trots den globala räckvidden har Google valt att inte lansera appen i Kina och Ryssland, vilket speglar de komplexa regulatoriska och geopolitiska klimaten i dessa länder. Gemini lanserades först för Android-användare den 8 februari 2024 och blev snabbt känd för sina avancerade konversationsförmågor. Appen kräver Android 12 eller nyare versioner, eller iOS 16 för iPhone-användare. Google har introducerat mer sofistikerade funktioner genom sin Google One AI Premium-plan.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 1 maj

Qualcomm förväntar sig högre kvartalsförsäljning tack vare AI-chipförsäljning i Kina

Qualcomm förväntar sig kvartalsförsäljning och justerad vinst över Wall Street-förväntningarna, drivet av försäljning av fler och dyrare chips till Android-smartphones med AI-funktioner. Företaget rapporterade att försäljningen till kinesiska smartphone-tillverkare har ökat med 40% under första halvåret av sitt räkenskapsår, vilket är ett tecken på återhämtning på den marknaden. Qualcomm har stått inför konkurrens från Huawei Technologies Co, men det verkar som att trenden mot mer kapabla enheter hjälper Qualcomm mer än Huaweis konkurrens skadar företaget. Qualcomm förutspår tredje kvartalets försäljning och justerad vinst till $9,2 miljarder respektive $2,25 per aktie, vilket slår analytikernas uppskattningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 maj

Förståelse för lagstiftning kring artificiell intelligens runt om i världen

Artikeln utforskar den globala landskapet för AI-regleringar och betonar olika länders tillvägagångssätt och viktiga faktorer att överväga vid skapande av AI-reglering. AI har snabbt blivit en viktig del av våra liv, men väcker moraliska, juridiska och sociala problem. Många länder världen över antar lagstiftning för att reglera AI:s design, distribution och användning. Artikeln diskuterar de relevanta reglerna och specifikationerna för AI i vissa länder och geografier. Den syftar också till att informera om de viktigaste övervägandena och problemen relaterade till AI.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 30 april

Microsoft investerar $1,7 miljarder i moln- och AI-infrastruktur i Indonesien

Microsoft kommer att investera 1,7 miljarder dollar under de kommande fyra åren i ny moln- och AI-infrastruktur i Indonesien, vilket är den största investeringen i Microsofts 29-åriga historia i landet. Microsofts VD, Satya Nadella, meddelade att investeringen kommer att inkludera AI-utbildning för 840 000 personer och stöd för Indonesiens växande community av teknikutvecklare. Indonesien är hem för det tredje största utvecklarsamhället i Asien-Stilla havsområdet efter Indien och Kina. Nadella träffade Indonesiens president Joko Widodo på tisdagen.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 30 april

Forskargrupp samlar in omfattande data om samhällskorrigeringfångar i Kina

En forskargrupp har samlat in 17-dimensionella grundläggande egenskapsdata från 25480 prov från samhällskorrigeringfångar i Zhejiang-provinsen, Kina. Dessa data samlades in genom Zhejiang Provincial Department of Justices standardiserade digitala ledningsplattform för samhällskorrigering, och täcker perioden januari till december 2020. Forskargruppen har investerat mycket arbetskraft, materiella och finansiella resurser i konstruktionen av detta dataset. Forskningsdesignen har godkänts av etikforskningskommittén vid Zhejiang Community Correction Management Bureau. Studien utfördes i enlighet med Helsingforsdeklarationen och alla förfaranden utfördes i enlighet med relevanta riktlinjer och regler.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 30 april

AI-företag i Förenade Arabemiraten bryter band med Kina för USA

Ett mäktigt AI-företag baserat i Förenade Arabemiraten har brutit sina band till Kina och anslutit sig till USA. Detta ses som en win-win-situation, men det finns också betydande risker. Genom att samarbeta nära med Microsoft, riskerar USA att ge upp hoppet om att reglera generativ AI, som forskare varnat kan utgöra ett existentiellt hot mot mänskligheten om det inte regleras på rätt sätt. Detta samarbete har lett till att Kina drivits ut ur G42, det mest inflytelserika AI-företaget i Mellanöstern.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 30 april

Aktiemarknaden stiger, Tesla skjuter i höjden och Trump Media & Technology överträffar nyckelmått

Dow Jones Industrial Average stängde högre på måndagen medan Trump Media & Technology (DJT) steg kraftigt. Tesla (TSLA) sköt i höjden efter ett uttalande från VD Elon Musk, men Alphabet (GOOGL) och Meta Platforms (META) föll på aktiemarknaden. Investeraren Cathie Wood köpte upp stora mängder av en AI-aktie som dykt. SiriusXM (SIRI) gick bra och steg med 5%. Albemarle (ALB) steg med 7,6% medan Domino´s Pizza (DPZ) steg med 5,6% efter att ha levererat en vinstöverträffning. Paramount Global (PARA) överträffade också på indexet med en ökning på 2,9%. Det rapporterades att VD Bob Bakish avgår mitt under pågående sammanslagningsdiskussioner. Han kommer att ersättas av tre chefer. På Dow Jones-indexet gick Boeing (BA) något bättre och steg med 3,8%. Caterpillar (CAT) och Amgen (AMGN) var också topprestatörer på Dow. Intel (INTC) föll med 1,6%, medan UnitedHealth (UNH) föll med 1,3%. Cathie Wood köpte mer än 100 000 aktier i Palantir Technologies (PLTR) för ARK Autonomous Technology & Robotics (ARKQ) exchange traded fund. Palantir-aktien steg med 1,4% på måndagen. Palantir har nyligen vunnit ett kontrakt värt 178 miljoner dollar med den amerikanska armén för projekt Titan, ett stridssystem som använder artificiell intelligens. På måndagen steg Trump Media & Technologys aktier med 12,4%. Tesla-aktien fortsatte att stiga på aktiemarknaden efter att det framkommit att företaget har spikat ett avtal som banar väg för att ta sin Full Self-Driving-funktion till Kina. Tesla kommer att distribuera sina autonoma körningstjänster baserade på kartläggnings- och navigeringsfunktioner som tillhandahålls av det kinesiska teknikjätten Baidu (BIDU). Tesla-aktien steg med 15,3% vid stängning.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 30 april

GitHub lanserar Copilot Workspace, en AI-baserad lösning för kodutveckling

GitHub, världens största utvecklargemenskap med över 100 miljoner medlemmar, uppmanar användare att anmäla sig för att testa sin nya Copilot Workspace från den 29 april. Den nya lösningen, som drivs av AI-boten Copilot, låter användare med grundläggande förståelse för programvaruutveckling använda vanligt språk för hela arbetsflödet med kodutveckling. GitHub VD Thomas Dohmke förväntar sig att applikationen kommer att öka utvecklarnas produktivitet samtidigt som den sänker barriärerna för programvaruskapande. Singapore har 1,1 miljoner GitHub-användare, den snabbast växande gemenskapen i Asien-Stilla havet.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 29 april

Utmaningar och brister med AI-riktmärken

AI-företag har använt sig av riktmärken för att marknadsföra sina produkter och tjänster som de bästa i branschen. Stora språkmodeller (LLM) har testats för noggrannhet, sanningsenlighet, relevans, sammanhang och andra subjektiva parametrar. Nyligen släppta LLM har redan överträffat människor på flera riktmärken. Men AI-riktmärken erbjuder uppgiftsspecifika utvärderingar, deras användning över domänagnostiska, allmänna applikationer behöver fortfarande förbättras. Riktmärkena har flera utmaningar, inklusive brist på standardisering, att de är föråldrade, att de skapas av organisationer med en specifik vinstgivande agenda och att de är snäva i omfattning.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 29 april

Tesla får preliminärt godkännande för självkörande teknik i Kina, aktier rusar

Tesla siktar på att göra ett avgörande drag över en nyckelresistansnivå efter att ha fått preliminärt godkännande för att introducera Full Self-Driving (FSD) i Kina. Detta följer efter att VD Elon Musk gjorde ett överraskningsbesök i landet under helgen. Aktierna i Tesla rusade på måndagen. Analytiker Dan Ives från Wedbush Securities skrev att Musks besök i Kina var en ´homerun´. Tesla kommer att samarbeta med Baidu, som kommer att ge tillgång till sin kartdata och ge sin körfältsnavigeringstjänst för FSD. Adam Jonas, analytiker på Morgan Stanley, förklarade att det är klart att Musk är helt fokuserad på Tesla-affären. Teslas aktie hoppade 12,3% till 189,05 under måndagens marknadsaktivitet. Sedan Tesla rapporterade intäkter och omsättning för första kvartalet förra tisdagen har TSLA-aktier stigit med 29%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 29 april

AI kan förutsäga oregelbundna hjärtslag 30 minuter innan

Forskare har utvecklat en AI-baserad modell som kan förutsäga oregelbundna hjärtslag, eller hjärtarytmier, upp till 30 minuter innan de inträffar. Modellen, som har visat sig vara 80% korrekt i sina förutsägelser, har utvecklats av forskare vid Luxemburgs universitet och kan integreras i smartphones för att bearbeta data inspelad på smartklockor. Forskarna tränade modellen på 350 patienter med 24-timmarsinspelningar från Tongji Hospital i Wuhan, Kina. Modellen, som kallas WARN (Warning of Atrial fibRillatioN), är baserad på djupinlärning.

Direktlänk Dela Trakin Tech Network fördjupade 29 april

President Biden undertecknar lag som förbjuder TikTok i USA, tvingar fram potentiell försäljning

Efter månader av debatt har president Joe Biden undertecknat en lag som förbjuder TikTok i USA, i ett försök att tvinga fram en försäljning. Enligt den nya lagen har det kinesiska moderbolaget ByteDance ett år på sig att sälja sin andel i appen för att den ska kunna fortsätta verka i USA. Kevin O´Leary, känd från Shark Tank, rapporteras samla en grupp investerare för att lägga ett bud på TikTok. Activision VD Bobby Kotick och OpenAI VD Sam Altman rapporteras också vara intresserade av att köpa appen. Det är dock oklart om ByteDance är villig att sälja de framgångsrika algoritmerna som gjort TikTok till en av världens mest populära sociala medieplattformar.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 28 april

USA:s senat godkänner lag om försäljning eller förbud av TikTok, AI-startups i Europa fångar uppmärksamhet

Om du är en stor TikTok-fan och bor i USA har jag dåliga nyheter för dig: En lag som skulle tvinga till en försäljning av TikTok eller förbjuda det i USA har passerat senaten. Och presidenten förväntas skriva under den. Med tanke på att Kina har gjort klart att det inte kommer att tillåta en försäljning av det sociala medieföretaget som har sitt huvudkontor i Singapore, men ägs av det kinesiska företaget ByteDance, ser det inte bra ut för TikTok i USA. Men om det gör dig nedstämd, oroa dig inte, vi har mycket positiva nyheter att diskutera också. Till exempel två AI-startups i Europa som gör lite väsen och fångar vår uppmärksamhet. Det finns mycket mer AI i Europa än bara Mistral, självklart. Och vi var tvungna att diskutera det senaste från Perplexity AI, som just har samlat in pengar och skakar om sina driftsplaner genom att samla in ännu mer pengar. Det är en bra tid att vara en AI-startup. Det är inte det enda som pågår. Framework-laptopfolket har just samlat in mer kapital, Pony.AI överväger en amerikansk IPO och Volition Capital expanderar.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 28 april

Kinesiska SenseTime presenterar AI-modell som överträffar OpenAI´s GPT-4

I en ny utveckling inom artificiell intelligens har det kinesiska företaget SenseTime presenterat SenseNova 5.0. Denna AI-modell verkar ha överträffat prestandan för Generative Pre-trained Transformer 4 (GPT-4), OpenAI:s stora språkmodell. Medium rapporterade att SenseNova 5.0 har lyckats överträffa den mycket hyllade GPT-4 på en rad olika mätvärden. Dessa inkluderar logiskt resonerande och kreativt skrivande.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 27 april

Apple förnyar diskussioner med OpenAI för att integrera AI-funktioner i iOS 18

Apple Inc. har återupptagit diskussioner med OpenAI för att integrera avancerade AI-funktioner i iOS 18, helt på enheten. Enligt en rapport från Bloomberg lovar detta att betydligt förbättra användarnas integritet och systemets respons. Apple har förnyat diskussioner med OpenAI om att adoptera dess teknologier för att driva åtminstone några av de nya AI-funktionerna på iPhone och iPad senare i år. Apple planerar att leverera flera generativa AI-baserade funktioner med iOS 18 och andra mjukvaruuppdateringar, vilka kommer att tillkännages i juni på WWDC 2024. Apple har också arbetat med sina språkmodeller för att köra offline. En källa nyligen teoretiserade hur Apple skulle blanda de online- och offline-modellerna, möjligtvis till och med sätta vissa AI-baserade funktioner bakom en betalvägg.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 27 april

AI: En kraftfull men potentiellt farlig verktyg

Ms Murgia undersöker hur AI-system kan vara inträngande och utnyttjande. Hon presenterar berättelser om hur AI används på sätt som kan vara mycket inträngande, utnyttjande och djupt oetiska. Hon tar upp hur AI-system identifierar människor, hur de kan missbrukas för att skapa deepfakes och hur de kan användas för övervakning och kontroll. Hon diskuterar även hur AI kan användas för att hjälpa till med diagnos och behandling av sjukdomar, men varnar för att det kan avskräcka kommande generationer av läkare från att engagera sig djupt med patienter. Slutligen diskuterar hon risken för datakolonialism och hur dåligt utformade eller felaktigt använda AI-baserade system kan motstå förändring.

Direktlänk Dela Deccan Chronicle fördjupade 27 april

USA och Kina överens om första toppmötet om AI

USA och Kina har kommit överens om att hålla sina första toppnivå-samtal någonsin om artificiell intelligens (AI), vilket markerar en milstolpe i den tekniska kampen mellan de två globala jättarna. Detta bekräftades av USA:s utrikesminister Antonio Blinken under en presskonferens i Peking. Diskussionerna kommer att fokusera på att hantera risker och säkerhetsfrågor kring AI och kommer att äga rum inom de närmaste veckorna. Trots osäkerheterna kring TikToks framtid avslöjade utrikesministern inga detaljer om de möten han haft med diplomater.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 27 april

Huawei planerar att etablera egen HBM-minnesförsörjning

Huawei Technologies förbereder sig för att etablera en egen försörjningskedja för HBM-minne och stöder utvecklingen av inhemsk HBM-teknik. Företaget har börjat fokusera på HBM-marknaderna och samarbetar nu med företag inom minnesbranschen, som Fujian Jinhua Integrated Circuit. Det avslöjas att Huawei planerar att massproducera HBM-chips någon gång runt 2026, med den initiala tekniken förväntas vara den relativt äldre HBM2 medan HBM4 förväntas implementeras 2025-2026. HBM spelar en avgörande roll i dynamiken på AI-marknaderna, särskilt när man tillverkar AI-acceleratorer, som Huawei Ascend-chippet.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 27 april

AI-reglering i USA: experter uttrycker optimism

En panel bestående av experter inom regering, nationell säkerhet och social rättvisa uttryckte optimism om att den amerikanska regeringen kommer att lyckas reglera AI på ett effektivt sätt. Shalanda Young, direktör för Office of Management and Budget i Biden-administrationen, betonade att regeringen inte har råd att göra fel. Panelen var överens om att regeringens agerande är nödvändigt för att USA ska förbli i framkant av säker AI-innovation. Trots detta har det snabbt utvecklande området väckt en rad oro som inte kan ignoreras, från medborgerliga rättigheter till nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 27 april

Apple förnyar samtal med OpenAI om generativ AI för iOS 18

Apple har återupptagit diskussioner med OpenAI för att införa generativ AI-funktioner i iPhones. Samtalen började tidigare i år men har varit minimala sedan dess. Apple och OpenAI förhandlar om att driva en chatbot-liknande funktion i iOS 18. Apple fortsätter också diskussioner med Google för att licensiera dess Gemini AI chatbot. Apple förhandlar också med Baidu om att tillhandahålla generativ AI till användare i Kina, eftersom Google saknar närvaro i landet. iOS 18 marknadsförs som en av de ´största´ mjukvaruuppdateringarna i Apples historia.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 27 april

SenseTime lanserar RiRiXin SenseNova 5.0, en ny AI-modell som förbättrar databehandling och beräkningsprestanda

Artificiell intelligens fortsätter att utvecklas, vilket driver gränserna för databehandling och beräkningsprestanda. En framstående utveckling inom detta område är framväxten av storskaliga AI-modeller som inte bara är omfattande, men också unikt kapabla att hantera komplexa dataset och mångsidiga uppgifter med större precision och hastighet. Ett ihållande utmaning i AI har varit att optimera balansen mellan beräkningskraft och effektivitet. SenseTime från Kina har lanserat RiRiXin SenseNova 5.0, en AI-modell som representerar ett språng i AI-kapaciteterna, som utnyttjar både djupet av molnberäkning och responsiviteten hos edge computing-teknologier. Modellen har tränats på över 10TB tokens, och omfattar omfattande syntetiska data. Den är utrustad för att hantera 200K kontextfönster under resonerande. Dess fokus ligger på att öka kompetensen inom kunskap, matematik, resonerande och kodning, och uppnår eller överträffar 10% i mainstream objektiva utvärderingar, överträffar prestanda för GPT-4 Turbo. SenseTime har utrustat modellen för att fungera sömlöst över olika enheter, som mobiltelefoner och surfplattor, och integrerar edge computing-lösningar som avsevärt minskar beroendet av molnserver. Denna integration har avsevärt minskat inferenskostnaderna med upp till 80% jämfört med liknande modeller i branschen.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 26 april

Purina PetCare driver Nestlés tillväxt under första kvartalet 2024

Under de första tre månaderna 2024 framhävdes Purina PetCare för att driva Nestlés totala tillväxt, enligt Mark Schneider, verkställande direktör för Nestlé. Purina PetCare var den största bidragsgivaren till organisk tillväxt, drivet av fortsatt momentum för vetenskapsbaserade premiummärken, Purina ONE, Fancy Feast och Friskies. Anna Manz, finansdirektör för Nestlé, meddelade att de planerar att lansera över 100 nya produkter under året. Purina PetCare hade en stark försäljningstillväxt i Kina och var en viktig bidragsgivare till Nestlés totala tillväxt i Europa. I Nordamerika var Purina PetCare den största tillväxtbidragsgivaren för Nestlé.

Direktlänk Dela Petfood Industry fördjupade 26 april

AI i musikstreaming: Möjligheter och utmaningar

AI, konstgjord intelligens, är ett hett ämne inom teknikvärlden och flera företag undersöker hur tekniken kan integreras i sina tjänster. Musikstreamingtjänsten Spotify har till exempel introducerat en AI DJ-funktion som bygger spellistor baserat på användarens lyssningsvanor. Apple Music har ännu inte inkluderat AI i sina tjänster, men det finns spekulationer om att företaget överväger det. Kinesiska Tencent Music Entertainment, som redan har implementerat AI i sin streamingtjänst, har dock pekat på flera problem med AI, inklusive etiska och juridiska frågor. Ett specifikt problem är upphovsrättsfrågor som uppstår från AI-skapad musik. Dessutom har Apple en pågående konflikt med Spotify, som nyligen fick Apple att betala en böter på 2 miljarder dollar för att tillåta appar att annonsera sina egna webbplatser som betalningsalternativ.

Direktlänk Dela iMore fördjupade 26 april

SenseTime lanserar AI-modeller som utmanar OpenAI:s GPT-4

Kinesiska AI-jätten SenseTime har lanserat en ny serie AI-modeller, SenseNova 5.0. Bland nyheterna finns AI-modeller för olika ändamål, inklusive modeller för mobiltelefoner och andra enheter, samt specialiserade modeller för finans, programmering och sjukvård. SenseTime jämförde sina AI-modeller med GPT-4, en stor språkmodell skapad av OpenAI, i uppgifter som kreativt skrivande, logiskt resonemang och bildanalys. En av modellerna, SenseChat V5, är bättre än GPT-4 inom nästan alla mätvärden. Företaget lanserade också ett nytt text-till-video-verktyg.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 26 april

Indien har högre användning av generativ AI än andra länder, enligt BCG-rapport

Enligt en ny rapport från Boston Consulting Group (BCG) använder varannan indier som är medveten om generativ AI (GenAI), som ChatGPT, tekniken. Indien visar 1,6 gånger högre omvandlingsgrad från medvetenhet till användning jämfört med genomsnittet för andra länder. Indierna uppvisade också en mer sofistikerad användning av Gen AI jämfört med länder som Australien, Tyskland, Japan och Sydkorea. Rapporten baseras på en undersökning som utfördes av BCG:s Center for Customer Insight på 21 000 konsumenter i 21 länder om medvetenhet, användning och inställning till AI.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 26 april

Kinesiska företag samarbetar om AI-chip

En rad kinesiska företag, ledda av Huawei, har inlett ett stort samarbete om AI-chip. Samarbetet började förra året och målet är att de nya chippen ska finnas på marknaden om två år, det vill säga 2026. Minnesmodulerna i de nya chippen tillverkas av Fujian Jinhua Integrated Circuit, ett företag som även det finns med på USA:s sanktionslista.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 26 april

USA och Kina kommer att diskutera AI-säkerhet

Anthony Blinken, USA:s utrikesminister, är på officiellt besök i Kina och meddelar att länderna har kommit överens om att inleda en mellanstatlig dialog om risker och säkerhetsproblem relaterade till AI. USA har tidigare infört restriktioner för export av avancerad teknik till Kina och kan förbjuda TikTok om dess amerikanska verksamhet inte säljs före 2025. Under en presskonferens sa Blinken att TikToks framtid inte diskuterades. Bytedance, TikToks ägare, har inga planer på att sälja appen och tror att de kan vinna en rättsprocess mot lagstiftningen.

Direktlänk Dela Börs Världen fördjupade 26 april

Cybersäkerhetshot i AI-åldern: skydda din digitala DNA

Den snabba spridningen av AI introducerar en ny frontlinje för cyberhot mot din digitala DNA. Företag och individer som i ökande grad antar AI-teknologier blir oavsiktligt primära mål för cyberbrottslingar. Nyligen har säkerhetsbrott rapporterats på framstående företag inom artificiell intelligens (AI), som Cutout.pro och Leadzen.ai. Dessa incidenter har exponerat en rad kritiska data, vilket väcker allvarliga oro för skyddet av personlig och konfidentiell information. Företagen måste stärka sina cybersäkerhetsåtgärder och anta robusta metoder för att skydda känslig data för sina användare och anställda.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 25 april

Reklamjätten WPP förväntar sig tillväxt i andra halvåret tack vare AI-verktyg

Reklam- och mediagiganten WPP rapporterar en ökning av likvärdiga intäkter med 2,1 procent för årets första kvartal. Företaget investerar kraftigt i AI-verktyg för att förbättra sitt kunderbjudande. Intäktstillväxten i Storbritannien och Västeuropa kompenserade för nedgångar i Nordamerika och Asien-Stillahavsregionen. Trots att företaget tog emot flera nya kunder under perioden, inklusive Astrazeneca, Canon och Rightmove, drabbades dess tillväxt av förlusten av uppdrag hos en vårdklient och minskade utgifter hos teknikföretag. WPP-chefen Mark Read säger att företaget är på rätt spår för att återgå till tillväxt under årets andra halva.

Direktlänk Dela City A.M. fördjupade 25 april

Kina leder världen inom generativ AI-reglering och rättspraxis

Kina leder världen när det gäller reglering och rättspraxis av generativ artificiell intelligens (Gen AI). Under 2023, som kallades ´Första året av Gen AI´, började många granska det från ett immateriellt perspektiv. He Wei, partner vid Wanhuida Intellectual Property, förklarar att det globala samtalet om Gen AI-relaterade IP-frågor främst fokuserar på rättigheterna som är inblandade i materialen som används vid träning och upphovsrätten till verk som genereras av Gen AI. Kina har visat globalt ledarskap inom formulering av regler för nya tekniker. Lagstiftningen kring Gen AI följer detta mönster, med snabb utveckling av reglering och rättspraxis.

Direktlänk Dela Legal Business Online fördjupade 25 april

TikTok kan förbjudas i USA, AI-startups i Europa gör framsteg

Ett lagförslag som skulle tvinga till en försäljning av TikTok eller förbjuda det i USA har passerat senaten och förväntas bli undertecknat av presidenten. Kina har indikerat att det inte kommer att tillåta en försäljning av det sociala medieföretaget som har huvudkontor i Singapore, men ägs av det kinesiska företaget ByteDance. Detta ser inte bra ut för TikTok i USA. Men det finns också positiva nyheter. Två AI-startups i Europa har fångat vår uppmärksamhet. Perplexity AI har nyligen samlat in pengar och ändrar sina verksamhetsplaner genom att samla in ännu mer pengar.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 25 april

USA:s senat godkänner lagförslag som kan tvinga försäljning eller förbud av TikTok

En lag som skulle kunna tvinga en försäljning av TikTok eller förbjuda det i USA har godkänts av senaten, och presidenten förväntas underteckna den. Kina har signalerat att de inte kommer att tillåta en försäljning av sociala medier företaget, som har sitt huvudkontor i Singapore men ägs av det kinesiska företaget ByteDance. Detta ser inte bra ut för TikToks framtid i USA. Det finns dock också positiva nyheter, som framstegen för två AI-startups i Europa, och att Framework laptops, Pony.AI och Volition Capital expanderar.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 24 april

Guld och koppar stiger på grund av geopolitiska spänningar och AI efterfrågan

Guld- och kopparpriserna fortsätter att stiga på grund av geopolitiska spänningar, centralbankernas guldinköp och en ökad efterfrågan på koppar från AI-sektorn. Guldpriserna har upprepade gånger nått rekordhöga nivåer, senast $2,400 den 12 april. Även koppar har presterat bra, med kopparterminer som nådde sin högsta nivå sedan 2022 förra helgen. Fondschefer och Wall Street-analytiker förblir optimistiska när det gäller dessa råvaror. Koppar är bland de metaller som behövs för energiövergången och många blir också allt mer optimistiska kring den på grund av AI-boomen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 24 april

Tencent Music Entertainment identifierar risker med AI

Tencent Music Entertainment (TME), Kinas största operatör av musikstreamingtjänster, har i sin årsrapport för 2023 identifierat ett antal risker kopplade till företagets användning av AI. Bland dessa risker finns felaktiga algoritmer, kontroversiella datahanteringsmetoder, och osäkerhet kring ägande och skydd av immateriella rättigheter för AI-genererat innehåll. TME har också uttryckt oro för den snabba utvecklingen av lagstiftning och reglering kring generativ AI, och understryker att det är svårt att förutse hur dessa förändringar kommer att påverka företagets verksamhet.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 23 april

Adobe planerar att införliva AI-verktyg i sin programvara, utmanar ByteDance

Den amerikanska mjukvarujätten Adobe planerar att införliva flera text-till-video AI-verktyg, inklusive OpenAI:s Sora och viral startup Pika, i den nya versionen av sin populära videoredigeringsprogramvara, Premiere Pro. Detta steg innebär ett steg mot kommersialisering av dessa text-till-video-tjänster, vilket potentiellt kan befästa deras ledning över konkurrenter som CapCut, det populära videoredigeringsverktyget ägt av ByteDance. Trots att de varit inom området för att använda artificiell intelligens (AI) i videoredigering och generering lika länge som OpenAI, har CapCut ännu inte producerat imponerande resultat jämförbara med Sora och Pika. ByteDance investerar tungt i AI, men gapet mellan dess AI-verktyg och de amerikanska motsvarigheterna verkar vidga sig. Detta kan bero på de kinesiska teknikföretagens praktiska och kommersiellt drivna inställning till innovation. ByteDance:s AI-strategi och dess nuvarande konkurrensposition inom AI tjänar som ett anmärkningsvärt exempel på hur kinesisk AI fungerar och antyder dess framtida bana.

Direktlänk Dela China Money Network fördjupade 23 april

Marknaden för AI och maskininlärning inom företag förväntas nå $190,5 miljarder 2032

Allied Market Research har publicerat en rapport om AI och maskininlärning inom företag. Rapporten visar att marknaden värderades till $120,9 miljarder 2022 och beräknas nå $190,5 miljarder 2032, med en årlig tillväxttakt på 32% från 2023 till 2032. Kostnadsminskning och effektivitet driver marknadstillväxten, medan framsteg inom AI och maskininlärning förväntas skapa lukrativa tillväxtmöjligheter. Dock förväntas dataintegritet och säkerhetsproblem hämma marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 23 april

iQiyi fokuserar på Kinas åldrande befolkning och använder AI för att förbättra innehållsproduktionen

Den kinesiska videostreamingplattformen iQiyi vänder sin uppmärksamhet mot landets åldrande befolkning, samtidigt som den använder artificiell intelligens för att förstärka innehållsproduktionen. Företagets nära mål är att förbättra produkterbjudandet för äldre användare, enligt VD och grundare Gong Yu. Han påpekade också att det förväntas att en fjärdedel av Kinas befolkning kommer att betraktas som äldre år 2033. Liu Wenfeng, iQiyi´s tekniska direktör, talade på tisdagens konferens om ´att omfamna AI´. Han visade företagets verktyg för snabbt att imitera en multi-kamera skott i en virtuell miljö.

Direktlänk Dela NBC Connecticut fördjupade 23 april

Forskare från Kina utvecklar ny metod för att förbättra generativa motståndsnätverk

Forskare från University of Science and Technology of China och Chinese Academy of Sciences har utvecklat en ny metod, kallad Dynamic GAN (DynGAN), för att lösa problemet med modekollaps i generativa motståndsnätverk (GANs). Modekollaps uppstår när variationen i genererade prover inte är lika diversifierad som de riktiga. DynGAN fungerar genom att sätta gränser för att avgöra när generatorn inte skapar tillräckligt olika prover. Därefter delas träningsdata baserat på dessa gränser och tränar olika delar separat. DynGAN visade sig fungera bättre än andra GANs för att lösa modekollaps-problemet.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 23 april

Chinas ChatGPT, Ernie, når 200 miljoner användare på åtta månader

Under en teknikkonferens i Shenzhen, Kina, avslöjade Baidu att dess chattbot Ernie framgångsrikt attraherade 200 miljoner användare inom åtta månader. Ernie, som står för ´Enhanced Representation through kNowledge IntEgration´, är en generativ AI och kunskapsförbättrat stort språkmodell (LLM) utvecklat av Baidu. Trots att generativa AI-verktyg som ChatGPT, Gemini och Copilot har varit tillgängliga för amerikanska konsumenter sedan november 2022, förblir de otillgängliga i Kina. Denna marknadsgap har fått lokala teknikjättar som Baidu att fylla detta behov.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 22 april

Vita huset vill att amerikanska AI-företag ska samarbeta med Förenade Arabemiraten

Vita huset uppmanar amerikanska artificiella intelligens (AI) företag att bilda partnerskap i Förenade Arabemiraten (UAE). Genom att starta verksamhet i UAE kan USA bygga en allians som skulle ge det en fördel över Kina i kapplöpningen att utveckla nya AI-projekt, enligt källor. Rapporten följde Microsofts nyligen tillkännagivna investering på 1,5 miljarder dollar i G42, ett AI-företag baserat i Abu Dhabi och lett av emiratisk kunglighet Sheikh Tahnoon Bin Zayed al-Nahyan. Enligt rapporten blev avtalet slutgiltigt efter en serie möten mellan investerare och företag från UAE och amerikanska techjättar som Microsoft, Google och OpenAI.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 april

Indien förväntas bli en av de snabbast växande marknaderna för GenAI

Indien förväntas ansluta sig till de snabbast växande marknaderna för Generative AI (GenAI) i Asien och Stillahavsregionen, enligt en rapport från IDC. Rapporten visar att regionen upplever en oöverträffad ökning av GenAI-adoption, inklusive mjukvara, tjänster och hårdvara för AI-centrerade system. GenAI-utgifterna i regionen förväntas stiga till 26 miljarder dollar år 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 95,4 procent. Kina förväntas behålla sin position som den dominerande marknaden för GenAI, medan Japan och Indien kommer att bli de snabbast växande marknaderna.

Direktlänk Dela SarkariTel fördjupade 22 april

Microsoft demonstrerar farlig AI-teknik men släpper den inte till allmänheten

Microsoft har denna vecka demonstrerat VASA-1, en ram för att skapa videor av människor som pratar från en stillbild, ljudprov och textmanus, och hävdar att det är för farligt för att släppas ut till allmänheten. Dessa AI-genererade videor, där människor kan animeras övertygande för att tala manusade ord i en klonad röst, är precis den typ av sak som den amerikanska Federal Trade Commission varnade för förra månaden. Microsofts team erkänner detta i deras tillkännagivande, som förklarar att tekniken inte släpps på grund av etiska överväganden. De insisterar på att de presenterar forskning för att skapa virtuella interaktiva karaktärer och inte för att imitera någon. Därför finns ingen produkt eller API planerad.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 20 april

Tencent Music Entertainment varnar för AI-teknikrisker

Tencent Music Entertainment (TME) har uttryckt oro över risker med AI-teknik och är särskilt bekymrad över möjliga regulatoriska problem som kan uppstå med Venus-plattformen som de utvecklar. Företaget måste hantera flera kritiska frågor som etiska problem, innovationsäganderättsproblem och strikt efterlevnad av lagar införda av Kinas nyligen införda regler som Deep Synthesis Provisions och AI Conceptions. Om dessa regler inte efterlevs kan företaget bötfällas eller andra problem kan uppstå som kan påverka företagets ställning och rykte.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 20 april

Google´s Gemini AI kommer att införlivas i framtidens smartphones av Oppo, Xiaomi, OnePlus

Framstående smartphone-tillverkare som Oppo, Xiaomi och OnePlus planerar att inkludera Googles Gemini AI i sina modeller. Genom detta partnerskap kommer smartphones att utrustas med toppmoderna generativa AI-funktioner, vilket bör förbättra användarupplevelsen. Framtida modeller och flaggskeppsenheter som OnePlus 12 kommer att ha Gemini AI, enligt OnePlus planer. Oppo planerar att integrera Gemini AI i de nästa flaggskeppen och smartphones som Find X7. Xiaomi bekräftar att det planerar att inkludera Gemini AI i sina smartphones, men har ännu inte avslöjat vilka modeller som kommer att inkluderas. Google erbjuder tre versioner av Gemini AI: Ultra, Pro och Nano, var och en med mer sofistikerad funktionalitet.

Direktlänk Dela Trakin Tech Network fördjupade 20 april

Generativ AI-revolution värmer upp i Asien/Stilla havsområdet, IDC förväntar sig en CAGR på 95,4% 2027

Den senaste världsomfattande AI- och generativa AI-spenderingsguiden från IDC avslöjar att Asien/Stilla havsområdet upplever en aldrig tidigare skådad ökning i antagandet av generativ AI (GenAI), inklusive programvara, tjänster och hårdvara för AI-centrerade system. Man förväntar sig att utgifterna kommer att skjuta i höjden till 26 miljarder dollar år 2027, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 95,4 procent för perioden 2022-2027. Denna ökning understryker regionens avgörande roll i att driva nästa våg av AI-innovation och teknisk utveckling.

Direktlänk Dela International Data Corporation fördjupade 19 april

Kinesiska detaljhandelsinvesterare använder börssponsrade Q&A-plattformar för AI-spekulationer

Kinesiska detaljhandelsinvesterare har inte tillgång till Reddit, men de använder börssponsrade fråga-och-svar-plattformar för att spekulera i aktiemarknaden. På senare tid har dessa forum varit fulla av diskussioner om troliga vinnare när Kina bygger ut ett alternativt AI-ekosystem. Sedan februari har användare ställt över 11 000 AI-relaterade frågor till noterade företag på Shanghai och Shenzhen-börserna.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 19 april

Baidus AI-chatbot Ernie når 200 miljoner användare på åtta månader

Under en utvecklarkonferens i Shenzhen, Kina, meddelade teknikföretaget Baidu att deras AI-chatbot Ernie har samlat 200 miljoner användare på åtta månader. Nicole Greene, en VP-analytiker på forskningsföretaget Gartner, påpekade att Ernie fyller ett marknadsbehov på grund av regeringsrestriktioner. Amerikanska konsumenter har haft tillgång till generativ AI sedan november 2022, men verktyg som ChatGPT, Gemini och Copilot är inte tillgängliga i Kina. Som ett resultat är inhemska teknikföretag som Baidu angelägna om att utnyttja möjligheten att tillgodose ett ouppfyllt behov.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 18 april

Microsoft planerar att tredubbla datacenterkapacitet för att möta AI-efterfrågan

Microsoft planerar att betydligt utöka datacenterutrymmet för att möta den förväntade efterfrågan på AI, och tredubblar takten för att lägga till kapacitet i början av nästa räkenskapsår. Företaget förbereder sig för att dubbla den nya byggkapaciteten för Azure under andra halvåret av detta räkenskapsår, som löper till slutet av juni. Microsoft planerar också att öka tillväxten i ytterligare datacenterkapacitet med 3x under första halvåret av räkenskapsåret 2025. Microsoft säkrar också ett rekordantal GPU:er för att hantera AI-arbetsbelastningar och har mer än fördubblat sin totala installerade bas av accelererare under andra halvåret av förra året.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 april

CNBC Investing Club med Jim Cramer släpper dagliga uppdateringar; Meta Platforms aktier stiger

CNBC Investing Club med Jim Cramer släpper varje vardag Homestretch, en handlingsbar eftermiddagsuppdatering i tid för den sista handelstimmen på Wall Street. Aktier minskade: Wall Street hade stabila vinster större delen av torsdagen, och S&P 500 var på väg att bryta en fyra dagars förluststreak. Meta Platforms aktier steg 2% under sessionen. Meta har också lanserat den senaste versionen av sin stora språkmodell, Llama 3, och dess AI-assistent, som drivs av Llama 3, rullas ut över alla dess appar. Jim Cramer kommenterade att de har lagt till i sin position i Estee Lauder efter en bullish analytikeruppringning från Deutsche Bank.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 april

Baidus chatbot Ernie Bot siktar på att bli Kinas motsvarighet till Chat GPT

Det kinesiska teknikföretaget Baidu siktar på att göra sin chatbot ´Ernie Bot´ till Kinas motsvarighet till amerikanska Chat GPT genom att erbjuda smarta AI-tjänster till allmänheten. Ernie Bot har redan nått 200 miljoner aktiva användare. Dessutom används tjänsten av 85 000 företagskunder, enligt Baidus VD Robin Li. Bland andra har Samsung och Honor integrerat Ernie Bot i vissa mobiltelefoner. Baidu förväntar sig att AI-intäkterna kommer att bli mer betydande under 2024.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 18 april

Sephora återvänder till Storbritannien efter 18 år

Den franska skönhets- och personvårdsåterförsäljaren Sephora återvänder till Storbritannien efter en 18-årig paus. Sephora har återkommit med butiker i London och planer på att öppna fler butiker utanför huvudstaden. Återkomsten väcker frågor om vad som har förändrats inom skönhetsindustrin och inom Sephora självt sedan företaget beslutade att stänga sina brittiska butiker 2005 på grund av marknadsutmaningar och hård konkurrens från inhemska återförsäljare som Boots och Superdrug. Sephora har nyligen lanserat sin webbutik i Storbritannien efter att ha förvärvat Feelunique, en brittisk online-återförsäljare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 18 april

AI används i utländska påverkansoperationer mot USA:s val, varnar myndigheter

En rapport från amerikanska brottsbekämpnings- och underrättelsemyndigheter varnar för att Kina, Ryssland och Iran använder propaganda understödd av AI för att underminera förtroendet för USA:s val och förvärra partiska spänningar inför november. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, Office of the Director of National Intelligence och FBI säger att dessa påverkansoperationer ofta har innefattat falska sociala medieprofiler som interagerar med grupper och skapar inrikes splittring. AI-tekniken har underlättat dessa ansträngningar, säger myndigheterna. De pekar på att nya AI-verktyg och andra tjänster tillgängliga på dark web, som är mindre lagligt kontrollerade, har hjälpt utländska propagandister att göra sina kampanjer mer realistiska och genomgripande.

Direktlänk Dela Nextgov fördjupade 18 april

Microsoft investerar i AI-utvecklingsföretag för att stärka sin position

Microsofts VD, Satya Nadella, har tagit modiga steg för att säkra företagets seger inom artificiell intelligens (AI). Företagets senaste drag var att investera 1,5 miljarder dollar i G42, ett AI-utvecklingsföretag baserat i Abu Dhabi, som har byggt upp band till OpenAI, Microsofts huvudpartner inom området. Trots oro från USA:s lagstiftare över G42:s tidigare band till kinesiska Huawei och DarkMatter, lyckades Microsoft förhandla fram garantier för att G42 skulle bryta sina band med Kina. Dessutom anställde Microsoft förra månaden Mustafa Suleyman, tidigare VD för Inflection AI, för att leda en ny AI-avdelning.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 april

Artificiell intelligens tar snabbt över: 10 insikter från Stanfords AI Index-rapport 2024

Stanfords årliga AI Index-rapport för 2024 ger en omfattande översikt över artificiell intelligens (AI) och dess påverkan på samhället. Rapporten täcker ett brett spektrum av ämnen, från tekniska framsteg till allmänhetens uppfattningar. AI utvecklas snabbt och kan nu producera text, generera bilder och videor, efterlikna röster och klassificera bilder. Rapporten innehåller även nya data om AI-utbildningskostnader, analyser av ansvarsfulla AI-praktiker och ett nytt kapitel om AI:s påverkan på vetenskap och medicin. Bland de tio huvudpunkterna i rapporten framgår det att AI ökar produktiviteten, men behöver lämplig tillsyn, att människor är mer oroliga än entusiastiska över AI, och att USA är den främsta källan till toppmodeller för AI.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 18 april

Baidu lanserar nya AI-verktyg och rapporterar om 200 miljoner användare av sin chatbot ´Ernie Bot´

Baidu, företaget bakom ´Ernie Bot´, den mest populära chatboten i Kina, har lanserat nya AI-verktyg. Dessa verktyg låter användare skapa sina egna chatbottar med liten eller ingen kodningskunskap. De skapade chatbottarna kan sedan integreras i webbplatser, Baidus sökmotorresultat eller andra onlineportaler. Baidus verktyg liknar flera av Googles moln- och AI-tjänster, de är gratis att prova upp till en viss användargräns. Företaget avslöjade också att ´Ernie Bot´ nyligen har samlat 200 miljoner användare.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 18 april

Baidu uppmuntrar utveckling av AI med nya verktyg

Baidu, den kinesiska sökmotorjätten, har nyligen annonserat nya verktyg för att uppmuntra lokalbefolkningen att utveckla artificiell intelligens (AI) applikationer. Under deras årliga AI-utvecklarkonferens betonade VD Robin Li potentialen för alla att bli en utvecklare i Kinas snabbt växande AI-marknad. Baidus senaste AI-verktyg tillåter individer utan kodningskunskap att skapa AI-drivna chatbots för specifika funktioner, vilka kan integreras i olika onlineplattformar. Företaget introducerade också tre nya versioner av sin Ernie AI-modell, kallade ´Speed´, ´Lite´ och ´Tiny´.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 18 april

OpenAI:s stora språkmodeller visar potential inom radiologi

Olika versioner av OpenAI:s stora språkmodell ChatGPT fortsätter att närma sig klinisk betydelse inom radiologi, nu genom att visa sin potential att skapa strukturerade rapporter från fri text. En ny artikel i European Journal of Radiology beskriver användbarheten av ChatGPT:s senaste modeller, GPT-3.5 och GPT-4, för att översätta fri text från sköldkörtel-ultraljudsrapporter till strukturerade rapporter baserade på ACR-TIRADS riktlinjer. Trots varierande resultat mellan de två modellerna anser författarna att den kliniska potentialen för liknande stora språkmodeller kvarstår, särskilt när det gäller att generera strukturerade rapporter.

Direktlänk Dela Health Imaging fördjupade 18 april

Baidu uppmuntrar utveckling av AI-applikationer med nya verktyg

Ett år efter att det kinesiska teknikföretaget Baidu lanserade sin ChatGPT-liknande Ernie-bot, har företaget nu meddelat verktyg för att uppmuntra lokalbefolkningen att utveckla AI-applikationer. Baidus nyligen tillkännagivna AI-verktyg låter personer utan kodningskunskaper skapa generativa AI-drivna chatbots för specifika funktioner, som sedan kan integreras på en webbplats, i Baidus sökmotorresultat eller andra onlineportaler. Baidu meddelade också tre nya versioner av sin Ernie AI-modell - kallade ´Speed´, ´Lite´ och ´Tiny´ - som kodare kan välja att använda, beroende på uppgiftens komplexitet.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 18 april

Alibaba stärker sitt engagemang i öppen källkodsutveckling av AI

Alibaba Group Holding Ltd har förstärkt sitt engagemang i öppen källkodsutvecklingen av sin stora språkmodell (LLM), teknologin bakom generativa AI-tjänster som ChatGPT. Detta följer efter lanseringen av Tongyi Qianwen till tredjepartsutvecklare, med Alibaba´s Lin Junyang som framhäver den ovärderliga feedback och styrka som fås från öppen källkods-gemenskapen. Alibaba Cloud har släppt enklare former och mer komplexa versioner av sin LLM, inklusive en 72-miljarder-parameterversion och en ljudförståelsemodell, genom ModelScope och Hugging Face.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 april

Sverige behöver öka sina insatser inom AI, varnar EY

Utvecklingen inom AI sker snabbt och länder och företag tävlar om att bli ledande inom tekniken. Enligt en global rapport från EY rankas generativ AI som det tredje högst prioriterade området för satsningar på ny teknik. I genomsnitt investerar 43 procent av företagen i det, men i Sverige är siffran endast 25 procent. Charlotta Kvarnström, partner på EY, menar att Sverige behöver öka sina insatser. Hon varnar också för att kvinnor är underrepresenterade inom tech och att deras potential inom AI riskerar att missas.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 17 april

OPPO och OnePlus samarbetar med Google för att införliva AI-modellen Gemini 1.0 Ultra i sina smartphones

OPPO och OnePlus har officiellt meddelat ett samarbete med Google för att införliva Gemini 1.0 Ultra AI-modellen i sina smartphone-linjer. Syftet med detta samarbete är att introducera innovativa AI-funktioner för smartphone-användare över hela världen, med början senare i år. Detta initiativ markerar ett betydande steg inom mobilteknik, vilket möjliggör avancerade AI-funktioner direkt från användarnas enheter. OPPO och OnePlus senaste ansträngning med Google kommer att integrera både Gemini och Google Cloud AI i deras smartphones, vilket förbättrar hur användarna interagerar med sina enheter. Nicole Zhang, General Manager för AI-produkt på OPPO och OnePlus, framhöll utrullningen av flera generativa AI-modeller, redan tillgängliga för över tio miljoner användare av enheter som OPPO Find X7 och OnePlus 12. Under evenemanget skisserade Nicole fyra grundläggande egenskaper för AI inom mobilteknik: effektiv resursanvändning, självlärande förmågor, interaktion med den verkliga världen och stimulans av användarkreativitet. OPPO och OnePlus planerar att introducera över hundra AI-genererade innehållsupplevelser under de närmaste tre till fem åren.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 17 april

AI-nyheter: OpenAI-direktör uppmanar till AI-revision, Mistral AI söker 5 miljarders värdering, Intel lanserar AI-chip för Kina, Google planerar massiv AI-investering, Meta granskar deepfake-policyn

Helen Toner, tidigare styrelsemedlem i AI-forskningslabbet OpenAI, uppmanar till att företag som utvecklar AI bör vara skyldiga att avslöja mer information om sina projekt. Hon föreslår ´AI-revisorer´ för att granska dessa system. Det franska AI-företaget Mistral AI är i samtal med investerare för en ny finansieringsrunda och siktar på en värdering av 5 miljarder dollar. Intel släpper två nya AI-chip, HL-328 och HL-388, specifikt för den kinesiska marknaden. Google planerar att investera över 100 miljarder dollar i AI. Meta Oversight Board granskar företagets policy för deepfake-pornografi.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 17 april

Anthropics VD diskuterar potentialen för AI-självreplikering

Artificiell intelligens (AI) utvecklas i en aldrig tidigare skådad takt, med vissa experter som förutser dess potential för självhållbarhet och replikation. Dario Amodei, VD för Anthropic, diskuterade idén om ´ansvarsfull skalning´ inom AI-teknologi i en nyligen podcastintervju. Han varnade för att AI utan ordentlig övervakning kan börja reproducera sig självständigt inom en snar framtid. Amodei jämförde den nuvarande staten av AI med biosäkerhetsnivåerna i ett virologilabb, vilket indikerar att vi är på ASL 2. Han antydde att ASL 4, karaktäriserad av ´autonomi´ och ´övertalning´, kan vara i horisonten. Amodei uttryckte oro över länder som Nordkorea, Kina och Ryssland som använder AI för att förbättra sina militära förmågor. Han föreslog att detta potentiellt kunde skifta den geopolitiska balansen till deras fördel.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 17 april

AI Index-rapporten från Stanford visar på framsteg och utmaningar inom AI

AI Index-rapporten från Stanfords Institute for Human-Centered AI presenterar nya uppskattningar om AI-utbildningskostnader, analys av det ansvarsfulla AI-landskapet, AI och arbetarproduktivitet samt ett nytt kapitel om AI:s inverkan på medicin och vetenskaplig upptäckt. Rapporten noterar de enorma framsteg AI har gjort under de senaste 10 åren, men påpekar också att AI-tekniken fortfarande kommer till korta på viktiga områden. Den kan inte tillförlitligt hantera fakta, utföra komplex resonemang eller förklara sina slutsatser. Rapporten innehåller också de tio viktigaste insikterna, inklusive att AI har överträffat mänsklig prestation på flera benchmarks, men ligger efter på mer komplexa uppgifter.

Direktlänk Dela insideHPC fördjupade 16 april

AI kan bli självförsörjande och självreplikerande inom kort tid, säger Anthropic CEO

AI kan snart bli självförsörjande och självreplikerande, enligt Dario Amodei, VD för Anthropic. I en podcastintervju med New York Times Ezra Klein diskuterade Amodei ´ansvarsfull skalning´ av tekniken och hur den utan styrning kan börja föröka sig. Amodei jämförde AI med biosäkerhetsnivåer i virologilaboratorier. Han sa att världen för närvarande är på ASL 2, men att ASL 4, som skulle innefatta ´autonomi´ och ´övertalning´, kan vara precis runt hörnet. Han förutspår att nivån ´replikera och överleva i det vilda´ kan uppnås mellan 2025 och 2028.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 16 april

Biologisk revolution: Framtiden för bioteknik och AI

En värld där allt från plast till betong produceras från biomassa kan vara framtiden, med cell- och genteknik som förhindrar pandemier och behandlar tidigare obotliga genetiska sjukdomar. Laboratorieodlat kött och klimatresistenta näringsrika spannmål kan också bli verklighet. Biologin är på väg att bli nästa stora revolutionerande område, vilket kan hjälpa oss att bekämpa sjukdomar, föda planeten, generera energi och fånga koldioxid. Biotekniken kan också förändra USA:s ekonomi, med AI som accelererar takten för nya upptäckter. Men USA måste vara redo att ta tillvara på dessa möjligheter, och säkerställa att de sker på hemmaplan för att undvika ekonomiska och nationella säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 16 april

Baidus Ernie Bot når över 200 miljoner aktiva användare

Baidu, ofta sett som Kinas motsvarighet till Google, meddelar att deras Ernie Bot nu har mer än 200 miljoner aktiva användare sedan den kinesiska regeringen godkände den för allmän användning för åtta månader sedan. Detta är nästan dubbelt så många användare som Ernie Bot hade i december 2023. Baidus VD Robin Li noterade att mer än 85 000 av dessa aktiva användare är företagskunder, vilket innebär att de betalar cirka 8 dollar i månaden för att få tillgång till Ernie Bot. I december hade Ernie Bot 26 000 företagsanvändare. Ernie Bot, baserad på Baidus stora språkmodell Ernie, var den första lokalt utvecklade chattbotten i Kina och en av de första åtta AI-verktygen som landets regering godkände för allmän användning.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 16 april

Microsoft investerar $1,5 miljarder i AI-företaget G42 från Abu Dhabi

Microsoft har investerat 1,5 miljarder dollar i det Abu Dhabi-baserade artificiella intelligens (AI) företaget G42. Investeringen är den senaste i en rad samarbeten för företaget och markerar Förenade Arabemiratens (UAE) växande betydelse inom AI-området. G42 kommer att köra sina AI-applikationer och tjänster på Microsoft Azure och samarbeta för att leverera avancerade AI-lösningar till globala offentliga sektorklienter och stora företag. Båda företagen kommer också att samarbeta för att ge avancerad AI och digital infrastruktur till länder i Mellanöstern, Centralasien och Afrika.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 16 april

Microsoft planerar att investera $1,5 miljarder i Abu Dhabi AI-företag G42

Microsoft planerar att investera 1,5 miljarder dollar i det Abu Dhabi-baserade artificiella intelligensföretaget G42, ett avtal som kan begränsa Kinas inflytande i Gulfregionen. Enligt Brad Smith, vice ordförande och president för Microsoft, kommer avtalet med G42 att fördjupa internationella band för artificiell intelligens samtidigt som teknologin följer ´världsledande standarder för säker, betrodd och ansvarsfull AI´. Avtalet förhandlades fram med regeringarna i USA och Förenade Arabemiraten i över ett år. Som en del av förhandlingarna med den amerikanska regeringen har G42 gått med på att ta bort kinesisk utrustning från sina verksamheter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 16 april

Investeringar och hållbarhet nycklar till framgång när ekonomin vänder

För att lyckas när ekonomin vänder uppåt igen är det viktigt att investera och ta tag i frågan, säger Linda Agebro, Sales Manager på Swedbank Corporate & Institutions. Starka megatrender, selektiva företagsköp och hållbarhet är nyckelfaktorer. Johanna Fager Wettergren, hållbarhetschef på Swedbank, menar att allt fler svenska företag ser hållbarhet som en affärskritisk fråga. Dessutom är nystartsjobb, en ekonomisk ersättning från Arbetsförmedlingen, ett sätt för arbetsgivare att anställa personer som varit borta från arbetslivet en längre tid. Microsofts ordförande Brad Smith tar plats i G42:s styrelse och företaget kommer att använda Microsofts Azure-moln för sina AI-applikationer.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 16 april

Baidus AI-chattbot Ernie Bot leder marknaden i Kina

Den kinesiska teknikjätten Baidu har med sin chattbot Ernie Bot bekräftat sig som marknadsledare inom generativa AI-tjänster i Kina. Antalet användare har mer än fördubblats sedan den senaste uppdateringen i december och antalet företag som använder tjänsten är nu uppe i 85 000. Baidus VD Robin Li avslöjade att Ernie Bots API används 200 miljoner gånger dagligen och att företaget börjat kapitalisera på sin AI-innovation.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 16 april

Företag i Norden vänder sig till Workday för AI-lösningar

Allt fler nordiska företag inser vikten av artificiell intelligens (AI) och vänder sig till Workday för att hjälpa dem att uppnå sina mål. Företag av olika storlekar och inom olika branscher har valt Workdays AI-integrerade plattform det senaste året för att driva effektivitet och digitalisera manuella processer. Bland kunderna finns Cargotec, Equinor och Fremtind Forsikring. Workdays fokus på analys och datainsikter har varit en vinnande faktor i urvalsprocessen, enligt Kjersti Jargvoll, HR-chef på Fremtind Forsikring.

Direktlänk Dela TT Nyhetsbyrån fördjupade 16 april

AI-baserat system för att förutsäga dammstormar utvecklas i Kina

Forskare från Lanzhou-universitetet i Kina, ledda av atmosfärforskaren Chen Siyu, utvecklar ett AI-baserat tidigt varningssystem för dammstormar kallat ´Dust Watcher´. Systemet samlar data från satellitbilder, markobservationer och klimatmodellsimuleringar för att mer noggrant förutsäga dammstormar. Dessa stormar kan bära med sig giftiga metallpartiklar och bakterier, vilket utgör ett allvarligt hot mot folkhälsan och miljön. ´Dust Watcher´ har i test visat sig överträffa tidigare system utan AI-stöd med 13% marginal. Framtida planer inkluderar att omvandla systemet till en mobilapp för att ge allmänheten tillgång till realtidsprognoser.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Kinesiska forskare skapar guide för att förbättra prestanda för hypersoniska vapen med AI-chip

Ett forskningsteam i Kina har skapat en steg-för-steg-guide som gör det möjligt för vem som helst med en lågkostnads AI-chip att förbättra prestanda för hypersoniska vapen. Forskarna installerade en Nvidia Jetson TX2i GPU-dator modul i ett luftandande hypersoniskt flygplan som kan överstiga Mach 7. Modulens svarshastighet gjorde den idealisk för ´real-tids optimering av bränsleförsörjningssystemet, fel diagnos och felfri kontroll i scramjet-motorer´, enligt ett gemensamt projektteam från Beijing Power Machinery Research Institute och Dalian University of Technology. Nvidia, med huvudkontor i USA, är världens största leverantör av AI-chips. Nvidia började sälja TX2i för industriella tillämpningar för ungefär sex år sedan.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 16 april

Microsoft investerar $1,5 miljarder i AI-företaget G42

Microsoft kommer att investera 1,5 miljarder dollar i G42, ett artificiell intelligens-företag baserat i Förenade Arabemiraten, för att stärka sin position inom teknologisektorn mot ökande konkurrens. G42 driver datacenter och säljer AI-applikationer. De har utvecklat en arabisk språkmodell vid namn Jais, som kommer att erbjudas via Azure. G42 kommer att köra sina AI-applikationer och tjänster på Microsofts molntjänst Azure, samt använda Microsofts molnerbjudanden. Microsofts president Brad Smith kommer att gå med i G42:s styrelse. Investeringen utökar ett befintligt partnerskap mellan de två företagen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 16 april

Microsoft investerar $1,5 miljarder i UAE:s ledande AI-företag G42

Microsoft Corp. kommer att investera $1,5 miljarder i Förenade Arabemiratens ledande artificiella intelligensföretag, G42. Detta sker efter att det Abu Dhabi-baserade företaget ingått ett ovanligt avtal med den amerikanska regeringen för att avsluta allt samarbete med Kina. G42 har kommit överens om att avveckla från Kina och övergå till amerikansk teknologi. Microsofts investering kommer att anpassa ett viktigt Mellanösternföretag till USA när Washington försöker begränsa Kinas tillgång till AI-teknik.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

Förutsägelser om AI: Bubblan kommer att spricka och Nvidia och Tesla kommer att förlora värde

Artificiell intelligens (AI) förväntas lyfta världens BNP med upp till $15,7 biljoner till 2030, enligt forskare på PwC. Trots detta förutspår artikelförfattaren att AI-bubblan kommer att spricka, baserat på historiska mönster med tidigare investeringsmöjligheter. Författaren förutser också att Nvidia och Tesla kommer att förlora mer än hälften av sitt nuvarande värde när AI-bubblan spricker, på grund av ökande konkurrens och interna utmaningar. Slutligen tror författaren att företag som fokuserar på AI-infrastruktur och de som använder AI-lösningar kommer att överträffa tidiga vinnare som Nvidia och Tesla på lång sikt.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 16 april

Baidus AI-chatbot ´Ernie Bot´ har över 200 miljoner användare

Det kinesiska internetföretaget Baidu meddelade att deras AI-chatbot ´Ernie Bot´ nu har över 200 miljoner användare. Detta tillkännagavs av företagets VD, Robin Li, vid en konferens i Shenzhen. Chatboten släpptes för allmänheten för åtta månader sedan. Enligt Li används Ernie Bots API 200 miljoner gånger varje dag. Antalet företagskunder för chatboten har nått 85 000. Trots konkurrens från inhemska AI-tjänster, särskilt ´Kimi´-chatboten från Alibaba-stödda start-up Moonshot AI, förblir Ernie Bot den mest populära AI-chatboten i Kina.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 16 april

Microsoft investerar $1,5 miljarder i UAE:s AI-jätte G42

Microsoft meddelade på tisdagen att de kommer att investera $1,5 miljarder i G42, ett stort artificiell intelligens-företag i Förenade Arabemiraten, i ett avtal som huvudsakligen orkestrerades av Biden-administrationen för att stänga ute Kina. Som en del av partnerskapet kommer Microsoft att ge G42 tillstånd att sälja Microsoft-tjänster som använder kraftfulla AI-chips. I gengäld kommer G42, som har granskats av Washington för sina band till Kina, att använda Microsofts molntjänster och följa en säkerhetsordning som förhandlats fram i detaljerade samtal med den amerikanska regeringen.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 16 april

StatsNData släpper ny rapport om artificiell intelligens inom diagnostikmarknaden

Marknadsintelligens- och konsultföretaget StatsNData har släppt sin senaste marknadsforskningsrapport med titeln ´Unlocking Insights: Artificial Intelligence In Diagnostic Market Analysis and Forecast´. Rapporten ger en djupgående analys av marknaden för Artificiell Intelligens inom Diagnostik och erbjuder värdefulla insikter för branschaktörer. Rapporten täcker geografiska områden som Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Sydamerika och Mellanöstern och Afrika. Den segmenterar också marknaden efter typ, produkt och slutanvändare.

Direktlänk Dela Currency News Centre fördjupade 15 april

USA dominerar inom generativ AI, men europeiska företag gör framsteg

Generativ AI har potential att öka produktiviteten, stimulera kreativiteten och omvandla arbetsflöden inom otaliga branscher. En analys av världens 100 främsta generativa AI-företag visar att USA-baserade företag dominerar andra regioner med stora marginaler. OpenAI, lett av Sam Altman, är det högst finansierade AI-företaget, följt av Anthropic och Inflection AI. I Europa har Mistral AI och Aleph Alpha fått uppmärksamhet för sina innovationer. Europeiska och israeliska företag har dock bara lyckats samla in 3,2 miljarder dollar i jämförelse med de amerikanska företagens 36,8 miljarder dollar. Aleph Alpha, ett tyskt företag, leder i Europa med 641,14 miljoner dollar i finansiering.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första Asien-kontor i Tokyo, Japan

Microsoft-stödda OpenAI, som står bakom den allmänt hyllade AI-chattboten ChatGPT, har utökat sin globala närvaro genom att öppna sitt första Asien-kontor i Tokyo, Japan. Detta strategiska drag syftar till att skapa nya intäktsströmmar genom att engagera sig med regionala företag. OpenAI:s VD Sam Altman och COO Brad Lightcap har aktivt engagerat sig med chefer från Fortune 500-företag i USA och Storbritannien, och marknadsfört OpenAIs förmågor och affärstillämpningar. Beslutet att etablera en närvaro i Japan följde efter Altmans diskussioner med premiärminister Fumio Kishida förra året.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 april

Kinesiska forskare skapar revolutionerande optisk AI-chip ´Taichi´

Kinesiska forskare har gjort ett betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI) med skapandet av ett revolutionerande optiskt AI-chip, kallat Taichi. Detta nya design banar väg för storskalig fotonisk databehandling med stora implikationer för AI-applikationer i verkliga scenarier. Taichi kan hantera avancerade AI-uppgifter genom sin höga kapacitet för beräkning och energieffektivitet. Utvecklad av forskare vid Tsinghua University, utnyttjar Taichi en ´bredare´ tillvägagångssätt i genomströmning och skalbarhet, vilket innebär att den utför storskaliga parallella beräkningar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Generativ AI: Amerikanska företag dominerar men europeiska spelare gör framsteg

Generativ AI-teknik, som skapar nytt och realistiskt innehåll baserat på träningsdata, tar fart inom en mängd branscher över hela världen. Amerikanska företag, särskilt de i San Francisco Bay Area, dominerar i finansiering. OpenAI, ledd av Sam Altman, är det mest finansierade AI-företaget, följt av Anthropic och Inflection AI. I Europa har Mistral AI och Aleph Alpha fått uppmärksamhet för sina innovationer. Trots att europeiska företag inte når upp till samma finansieringsnivåer som sina amerikanska motsvarigheter, har de ändå gjort betydande framsteg. Tre av de 15 företag som nämns i analysen har kvinnliga grundare.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 15 april

OpenAI etablerar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI, utvecklaren bakom den populära ChatGPT, tar stora steg på den asiatiska marknaden genom att etablera sitt första kontor i Tokyo. Detta markerar en strategisk förändring mot att expandera sitt inflytande i regionen. OpenAI planerar att rekrytera lokal talang för att tillhandahålla väsentliga kundsupporttjänster till företag som använder dess AI-teknologi. Singapore-baserade Temasek Holdings är i tidiga diskussioner om att investera i OpenAI, vilket överensstämmer med Singapores övergripande mål att etablera sig som en dominerande kraft inom AI-sektorn i Asien. ByteDance, det kinesiska teknikkonglomeratet känt för sin populära sociala medieplattform TikTok, gör betydande framsteg inom AI-sektorn.

Direktlänk Dela Digital Market Reports fördjupade 15 april

StatsNData släpper omfattande marknadsrapport om Artificiell Intelligens Diagnostik

Marknadsintelligens- och konsulttjänstleverantören StatsNData har släppt en ny marknadsrapport med titeln ´Unlocking Insights: Artificial Intelligence Diagnostics Market Analysis and Forecast´. Rapporten ger en djupgående analys av marknaden för Artificiell Intelligens Diagnostik och erbjuder värdefulla insikter för branschintressenter. Rapporten riktar sig till en bred publik, från branschexperter till nykomlingar. Den innehåller information om viktiga aktörer på marknaden, inklusive General Electric (GE) Co. (GE Healthcare), Siemens AG (Siemens Healthineers), Aidoc Medical Ltd., AliveCor, Imagen Technologies, VUNO, IDx Technologies, NovaSignal Corporation, Riverain Technologies, Zebra Medical Vision Ltd., OSP Lab, Tessella och Philips.

Direktlänk Dela Currency News Centre fördjupade 14 april

AI förväntas lyfta Apples aktier och iPhone-försäljning

Analytiker från Wall Street och ´the Club´ ser artificiell intelligens (AI) som en nyckelfaktor för att öka investerarintresset och den kommande uppgraderingscykeln för Apple. JPMorgan förutser att en förväntad AI-aktiverad iPhone kommer att skapa en stark efterfrågan liknande den som sågs när Apple lade till 5G-funktioner i iPhone 12 i oktober 2020. Trots att detaljer om Apples AI-erbjudanden är begränsade, har företagets historik visat att nya innovativa funktioner förbättrar den totala användarupplevelsen. Fler detaljer om Apples AI-strategi förväntas under företagets årliga Worldwide Developer Conference (WWDC) i juni.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 14 april

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden trots konkurrens

Nvidia, som äger större delen av marknaden för högkvalitativa AI-chip, har sett sitt aktiepris stiga med 209% under det senaste året. Bolagets VD, Jensen Huang, ser en enorm möjlighet i den breda acceptansen av accelererad databehandling och generativ AI. Nvidias nya Blackwell GPU:er är 2,5 till 5 gånger kraftfullare och effektivare än dess Hopper-plattformschips. Trots att Google och Meta Platforms kommer att investera i egna AI-chip, förväntas Nvidia behålla upp till 75% av AI-accelerator-marknaden. Bank of America-analytikern Vivek Arya upprätthåller sin köprekommendation för Nvidia med ett pris på 1 100 dollar per aktie.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

AI-aktier faller på fredagen på grund av inflationsoro och geopolitiska konflikter

AI-aktier, inklusive C3.ai, Intel, Advanced Micro Devices, Micron Technology och Taiwan Semiconductor Manufacturing, upplevde ett fall på fredagen. Orsakerna till detta inkluderar oro över inflation och geopolitiska konflikter, såsom konflikten mellan Israel och Hamas. Inflationen påverkar företagens förmåga att expandera och adoptera AI-teknologier på grund av de höga lånekostnaderna. Dessutom fanns det företagsspecifika nyheter som påverkade aktiekurserna, inklusive en sänkning av Intel´s prisprognos av Bank of America-analytikern Vivek Arya och rapporter om att Kina börjar fasa ut användningen av utländska processorer, vilket kan påverka Intel och AMD.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

MSI lanserar AI-driven speldator

MSI Vision Elite 14 är den elektronikjättes nya AI-drivna speldator. Den är tillgänglig nu för dem som har råd med dess höga prislapp. Datorn har specialiserade AI Tensor-kärnor för topprestanda och nästa generations AI-funktioner. Den kombinerar teknik från Intel och NVIDIA och har en Intel Core i9 14:e generationens processor och NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU, vilket gör att den kan hantera vilken AAA-titel som helst i 4K. Datorn är tillverkad i USA och ingår i Intel´s ansträngningar att öka den inhemska chipproduktionen med hjälp av 8,5 miljarder dollar i direkt finansiering från den amerikanska regeringen, plus ytterligare 11 miljarder dollar i regeringslån.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 13 april

Huawei lanserar ny AI-kapabel bärbar dator trots USA:s sanktioner

Den kinesiska teknikjätten Huawei, som är svartlistad i USA, presenterade flera nya produkter på torsdagen, bland annat en ny högkvalitativ AI-kapabel bärbar dator, MateBook X Pro. Den drivs av en processor från en amerikansk partner, Intel, trots tidigare amerikanska sanktioner. Datorn kommer att kosta 14 999 yuan (2072 dollar). Intel har rapporterats ha fått licens från Trump-administrationen för att fortsätta leverera datorprocessorer till Huawei, trots tryck från konkurrenter som AMD. Huawei gör också ett försök att bryta in i Kinas konkurrenskraftiga EV-sektor.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 12 april

OnePlus ber om ursäkt för felaktigt påstående om Gemini 1.0 Ultra i kommande smartphones

Den kinesiska smartphone-tillverkaren OnePlus har utfärdat en ursäkt för att ´felaktigt´ ha hävdat att Gemini 1.0 Ultra, ´Googles mest kraftfulla AI-modell´, skulle inkluderas i dess kommande smartphones. Företaget förklarade att det var ett misstag. Tidigare gjorde OnePlus ett stort misstag genom att hävda att snabbare UFS4.0-lagring skulle finnas på OnePlus 12R, när telefonen faktiskt hade UFS 3.1-lagring. OnePlus har nu helt ändrat sitt uttalande om tillkännagivandet och utesluter alla specifika modellnamn, och nämner endast att ´Gemini-modeller´ kommer till enheterna.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 12 april

Kina planerar att eliminera utländsk teknik från sina telekom system

Kina har utmanat amerikanska företag Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) och Intel Corp (INTC) genom att planera att eliminera utländsk teknik från sina telekom system. 2024 riktade kinesiska tjänstemän stora telekomoperatörer att fasa ut utländska processorer, vilket påverkar amerikanska chipgiganter som Intel och AMD. Tidsfristen är satt till 2027. Detta är ett steg för att uppfylla Beijings ambitioner att sluta använda utländska kärnchips i sin telekominfrastruktur. Kina har uppdragit åt sina telekomoperatörer att inspektera sina nätverk för icke-kinesiska halvledare och planera deras ersättning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 april

Huawei, det kinesiska teknikföretaget som svartlistats av USA, presenterade flera nya produkter på torsdagen. Flera månader efter att ha överraskat Kina med sin Mate 60 Pro-smartphone, som har en kontroversiell hemmautvecklad processor, presenterade Huawei en ny premium AI-kapabel laptop - drivs av en processor från en USA-baserad partner. Den nyaste versionen av Huaweis laptop, MateBook X Pro, inkluderar Intels Core Ultra 9-processor. Den använder också två stycken Huawei-utvecklad programvara: operativsystemet HarmonyOS och AI-språkmodellen Pangu. MateBook kommer att kosta 14 999 yuan ($2072).

Fortune Media fördjupade 12 april

USA passerar Kina som Taiwans största exportmarknad

USA har passerat Kina som Taiwans största exportmarknad under fyra på varandra följande månader, på grund av en ökning i efterfrågan på mikrochipprodukter och AI-teknologi, enligt Taiwans finansministerium. Taiwan är en ledande tillverkare av mikrochip och producerar världens mest avancerade kiselplattor som behövs för att driva allt från elbilar och satelliter till stridsflygplan och AI-teknologi. I två decennier har Kina varit Taiwans största exportmarknad, men data från december visar att USA toppade listan för första gången sedan augusti 2003.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 12 april

OnePlus och OPPO samarbetar med Google för att lansera Gemini 1.0 Ultra

OnePlus och OPPO har ingått ett partnerskap med Google för att lansera Gemini 1.0 Ultra på sina smartphones. De planerar att bli de första originalutrustningstillverkarna (OEM) att lansera Gemini Ultra-plattformen på smartphones senare i år. Gemini Ultra kommer att säkerställa att konsumenterna får en rikare AI-upplevelse på sina enheter. OnePlus och OPPO erbjuder också generativa AI-modeller till kunder i Kina, vilket gör det möjligt för dem att generera AI-innehåll på språng med enheter som OnePlus 12 och OPPO Find X7. OnePlus har nyligen lanserat AI Eraser-verktyget globalt, ett AI-drivet verktyg som låter användare radera oönskade objekt från sina foton.

Direktlänk Dela Telecomtalk.info fördjupade 12 april

Kinesisk AI-firma i blåsväder efter ordförandens frus hemliga aktiehandel

Kinesiska regulatorer undersöker AI- och datorteknikföretaget Dawning Information Industry Co., efter att det avslöjats att ordförandens fru, Zhang Dihua, hemligt handlade aktier för 150 miljoner yuan ($21 miljoner) under företagets mega-rally. Zhang tjänade 590 000 yuan på 232 affärer mellan mars 2023 och mars 2024, en period då företagets aktier steg med över 50%. Dawning har bett om ursäkt för incidenten och betonat att Zhangs make, Li Guojie, inte var medveten om hennes handel. Företagets aktier steg med upp till 4,1% på fredagen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 april

Fransk AI-startup utmanar teknikjättar

Arthur Mensch, VD och grundare för Mistral, räknas av många som en lovande utmanare till OpenAI och Google inom området för artificiell intelligens (AI). Företaget, som grundades för bara ett år sedan i Paris, har snabbt hamnat i rampljuset. Den franska regeringen har pekat ut Mistral som landets bästa hopp för att skapa en standardbärare inom AI och har lobbat för att EU:s beslutsfattare ska hjälpa till att säkerställa företagets framgång. Det finns en övertygelse om att AI inte bör domineras av teknikjättar som Microsoft och Google, som kan skapa globala standarder som strider mot andra länders kultur och politik.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 april

OpenAI:s VD föreslår global konsortium för att finansiera AI-industrin

OpenAI:s VD Sam Altman har föreslagit en global konsortium av regeringar och privata intressen för att finansiera och driva AI-industrin. Han träffade flera emiratiska tjänstemän och investerare för att diskutera hur de kan samarbeta för att täcka de höga kostnaderna för AI-infrastruktur. Altman har även träffat Martina Strong, USA:s ambassadör till Förenade Arabemiraten (UAE). Altman har sökt miljarder dollar från branschjättar, inklusive Abu Dhabi-baserade G42, Japans Softbank, Microsoft och andra, för att bygga ett nätverk av chipfabriker dedikerade till att tillverka kisel för maskininlärning. Han diskuterade också att öka tillväxten av datacenterkapacitet och alternativa energikällor, inklusive kärnkraft. UAE har varit särskilt angelägen om att göra AI-investeringar och landets investeringsgrupp G42 investerar hundratals miljoner dollar i AI-infrastrukturköp. G42 har dock granskats nyligen på grund av anklagelser om att de levererar avancerade AI-teknologier och genetiska data till Kina. Altman har förnekat att han försöker samla in biljoner dollar, men han argumenterade för att utvecklingen av AI troligen kommer att kosta mer än människor tror och kommer att kräva investeringar i global skala.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 12 april

AI:s inverkan på konstvärlden skapar oro och spänningar

Artificiell intelligens (AI) har börjat skapa konst, vilket orsakar oro inom konstvärlden. AI-konst, som först blev populär 2021 genom OpenAI:s program DALL-E, har utvecklats från enkla, lätt identifierbara bilder till nästan oidentifierbara konstverk. Många konstnärer är oroliga över att deras unika stilar stjäls och matas in i dessa program, vilket leder till spänningar inom konstgemenskapen. Dessutom har det rapporterats att över 70% av speldesigners i Kina förlorade sina jobb 2021 på grund av AI-boomen. Trots detta kämpar konstnärer tillbaka, med verktyg som Nightshade som ändrar bildpixlar på subtila sätt som förvrider AI:ns lärandemodeller.

Direktlänk Dela Northerniowan.com fördjupade 11 april

Samsung Galaxy S25 kan få förbättrad AI-prestanda med Google TPU

Ett nytt rykte antyder att Samsungs Exynos 2500-processor, som förväntas dyka upp i några av Galaxy S25-modellerna, kan vara utrustad med en Tensor Processing Unit (TPU) designad av Google. TPU:n hanterar AI-uppgifter, och kan förbättra telefonens AI-prestanda. Detta skulle göra AI ombord på Galaxy S25 ännu mer imponerande. Samsung och Google samarbetar redan kring AI, och det är oklart om Samsung kommer att använda sina egna chip eller de som tillhandahålls av Qualcomm i sina framtida flaggskeppstelefoner.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 april

Google´s Gemini Ultra kommer till OnePlus, OPPO-smartphones detta år

Google har samarbetat med OnePlus och OPPO för att integrera sin mest avancerade artificiella intelligensmodell, Gemini Ultra, i deras enheter. Båda varumärkena har försäkrat att AI-funktioner baserade på Gemini Ultra bör börja rullas ut till deras enheter innan årets slut. Nicole Zhang, AI Product General Manager på OPPO och OnePlus, avslöjade att dessa varumärken redan har rullat ut flera generativa AI-modeller i Kina till användare av enheter som OPPO Find X7 och OnePlus 12. Samarbetet med Google för Gemini Ultra (1.0) integration kommer att leda till den globala utrullningen av generativa AI-funktioner.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 11 april

OnePlus och Oppo samarbetar med Google för att avslöja nya AI-funktioner

OnePlus och Oppo har gått samman med Google för att avslöja nya AI-funktioner som syftar till att förbättra hur människor interagerar med sina enheter. Samarbetet avslöjades på Google Cloud Next 2024-evenemanget och båda smartphone-tillverkarna kommer att införliva Gemini 1.0 Ultra i sina produkter. Företaget planerar också att släppa funktioner baserade på Gemini Ultra-plattformen på smartphones senare i år. Nicole Zhang, General Manager för AI-produkt för OPPO och OnePlus, uttryckte sin entusiasm för att ambitiöst utvidga omfånget av mobila AI-innovationer genom att arbeta med Google.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 11 april

OnePlus och OPPO planerar att lansera AI-funktioner drivna av Googles Gemini-modeller

Google har meddelat att OnePlus och OPPO-telefoner kommer att få funktioner drivna av Gemini, som sammanfattningar och en AI-verktygslåda. Dessa smarttelefonmärken planerar också att vara de första att lansera AI-funktioner baserade på Gemini Ultra. Till skillnad från detta använder Google och Samsung de mindre kapabla Gemini Nano och Gemini Pro AI-modellerna på sina telefoner. OnePlus och OPPO har nyligen presenterat sin AI Eraser-funktion på smartphones, som erbjuder objektutplåningsfunktionalitet för foton. Denna funktion drivs av företagens egen AI-modell.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 11 april

Oppo och OnePlus integrerar Google´s Gemini 1.0 Ultra AI i sina enheter

Kinesiska smartphone-märkena Oppo och OnePlus meddelar att de kommer att integrera Googles mest kraftfulla Gemini 1.0 Ultra-artificiella intelligens (AI) -modell i sina enheter. Funktioner baserade på Gemini Ultra-modellen kommer att börja rullas ut på deras smartphones senare i år. Båda smartphone-märkena har redan rullat ut flera genererande AI-funktioner till kunder i Kina. OnePlus har nyligen meddelat sin ´AI Eraser´, en bildredigeringsfunktion som låter användare ta bort oönskade element från bilder.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 11 april

OnePlus och Oppo samarbetar med Google för att införli