» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 356 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Midjourney är ett generativt AI-program som skapar bilder från naturliga språkbeskrivningar, liknande OpenAI's DALL-E och Stable Diffusion. Företaget, baserat i San Francisco och grundat av David Holz, tidigare medgrundare av Leap Motion, har varit lönsamt sedan det gick in i öppen beta 2022. Användare skapar konstverk med Midjourney via Discord bot-kommandon. Midjourney är för närvarande bara tillgängligt genom en Discord bot, men arbetar på en webbgränssnitt. Midjourney ser konstnärer som kunder, inte konkurrenter, och har används för snabb prototypframställning av konstnärliga koncept. Reklamindustrin har snabbt anammat AI-verktyg som Midjourney för att skapa originalinnehåll och brainstorma idéer snabbare.

Senaste nytt kring MidJourney

Stability AI presenterar sin nästa generations text-till-bild-modell, Stable Diffusion 3.0

Stability AI, ett företag som specialiserar sig på AI-bildgenerering, har gett en tidig förhandsgranskning av sin nästa generations text-till-bild-modell, Stable Diffusion 3.0. Den nya modellen lovar skarpare bilder, förbättrad hantering av flera ämnen och betydligt förbättrad textrendering. Trots att det finns mindre brister, representerar den övergripande kvaliteten ett stort framsteg från modellens föregångare. Stability AI planerar att använda den nya Stable Diffusion-modellen för kommande arbete inom 3D-modellering, videosyntes och andra nya AI-visuella funktioner.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Grundaren och VD:n för Perplexity AI, Aravind Srinivas, har varit aktiv på sociala medier sedan företaget samlade in över $70 miljoner i januari från investerare som NVIDIA och Jeff Bezos. Perplexity AI, som lanserades offentligt 2023, har över 10 miljoner aktiva användare per månad, varav över 1 miljon är från Indien. Företaget har nyligen bekräftat partnerskap med Sarvam AI och Slack, och planerar att bygga strategiska partnerskap med hårdvaruleverantörer. Trots konkurrens från Google, jobbar Perplexity AI för att bli standardalternativet för sökmotorer hos tjänsteleverantörer.

Analytics India Magazine fördjupar idag

AI skapar bilder av Taylor Swift som juggalo-clown

En AI-expert har skapat konstgjorda bilder av popstjärnan Taylor Swift i juggalo-clownsmink tillsammans med Insane Clown Posse. Bilderna skapades av Michael Senkow, som delade dem i Facebook-gruppen ´Cursed AI´, med över 800 000 medlemmar. Bilderna föreställer Swift i en alternativ universum där hennes fanbase och den av Insane Clown Posse har smält samman. Senkow använde bildgeneratorn Midjourney för att skapa de fotorealistiska bilderna, eftersom stora kommersiella företag som Meta, Microsoft och OpenAI generellt blockerar uppmaningar som använder kändisnamn för att undvika deepfakes.

Direktlänk Dela Futurism fördjupar idag

Googles Gemini AI kritiseras för historiskt felaktiga bilder

Googles Gemini AI har kritiserats för att skapa ´olika´ bilder som är historiskt och objektivt felaktiga. Kritiken har uppstått i ljuset av den pågående kulturella debatten om rasrepresentation i historien. Google har erkänt problemet och lovar att förbättra sina generativa AI-verktyg för att få historiska fakta korrekta. Jack Krawczyk, Senior Director of Product Management på Gemini Experiences, uttryckte att företaget tar representation och bias på allvar. Trots detta har användare påpekat att Gemini, trots flera försök, inte skapar bilder av ´vita människor´.

Direktlänk Dela India Today fördjupar idag

Elon Musk kan integrera AI-systemet Midjourney i appen X

Grundaren av @TheRundownAI, Rowan Cheung, delade att Elon Musk kan integrera ännu ett stort AI-system i sin app X. Efter att ha lanserat Grok AI-chatbot för X Premium-användare förra året, antydde Musk att han kan lägga till ytterligare en stor AI-plattform för att gå med Grok - Midjourney. Om partnerskapsavtalet fungerar kommer Midjourney att integreras i Grok AI-chatbot, och användare kommer att kunna generera kvalitativt visuellt innehåll för sina inlägg. Musk planerar också att lägga till röst- och videosamtal samt jobbjakt och dejtingsektioner. Han har också tillåtit innehållsskapare att ta emot sin andel av inkomsten från annonsering på X.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade igår

Elon Musk antyder möjlig AI-partnerskap mellan X och Midjourney

Elon Musk har antytt att det kan bli ett samarbete mellan X och den populära AI-bildgeneratorn Midjourney för att förvandla användarupplevelsen på sociala medieplattformen. Musk svarade på en fråga från en användare under en X Spaces-konversation. Frågan handlade om utveckling av funktioner inom generativ AI, bild- och videoskapande, eller möjligt partnerskap med Midjourney för att underlätta för konstnärer och skapare att använda AI för att förbättra sitt innehåll på X. Musks svar var kort men bekräftande: ´Vi har intressanta diskussioner med Midjourney och något kan komma ut av det. På ett eller annat sätt kommer vi att möjliggöra AI-generering på denna plattform (X).´

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade igår

Adobe lägger till AI-funktioner i Photoshop

Adobe har nyligen lagt till AI-funktioner i Photoshop, vilket är en stor nyhet. Generative Fill förbättrar redigeringsprocessen genom att göra den snabbare och mer exakt. Den låter redaktörer prova generativ AI på den programvara de är vana vid utan att använda andra tjänster som Midjourney och Stable Diffusion. Generative Fill erbjuder en smärtfri borttagningsprocess för oönskade element. Dessutom låter det dig ändra befintliga objekt inom din bild. En av de mest spännande funktionerna är förmågan att lägga till helt nya objekt i din scen. Generative Fill fungerar på flera lager vilket innebär att du kan experimentera med olika variationer och enkelt återgå till den ursprungliga versionen om det behövs. Verktyget integreras sömlöst med andra Photoshop-funktioner, vilket gör att du kan ytterligare förfinar och personifiera dina skapelser.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade igår

OpenAI lanserar ny videogenereringsmodell kallad Sora

OpenAI har lanserat en ny videogenereringsmodell kallad Sora. Sora kan skapa realistiska och fantasifulla scener från textinstruktioner och tillåter användare att skapa fotorealistiska videor upp till en minut långa, alla baserade på skrivna prompts. Modellen kan generera komplexa scener med flera karaktärer, specifika typer av rörelser och exakta detaljer om ämnet och bakgrunden. Trots detta har Sora vissa begränsningar, som att den kan ha svårt att simulera fysiken i en komplex scen och kan blanda ihop rymddetaljer i en prompt. För närvarande är Sora endast tillgänglig för en utvald grupp människor som testar modellen för potentiella skador och risker.

Direktlänk Dela Benjamin Dada fördjupade igår

AI-konstrevolution tar fart: Elon Musk antyder partnerskap med Midjourney på X (tidigare Twitter)

Elon Musk, entreprenören bakom Tesla och SpaceX, antydde i en podcast att ett potentiellt partnerskap mellan X (tidigare Twitter) och Midjourney kan vara på gång. Midjourney är en banbrytande plattform för AI-genererad konst. Denna möjliga förening har fått teknikentusiaster att drömma om en paradigmskifte inom både AI-konst och sociala medier. Även om detaljerna ännu är hemliga, teoretiserar experter om flera möjligheter, inklusive att Midjourney AI kan integreras sömlöst inom X, vilket ger användarna möjlighet att skapa och dela fängslande visuella upplevelser direkt på plattformen.

Direktlänk Dela Hypefresh fördjupade igår

10 AI-verktyg för att växa ditt företag

Att driva ett företag kan vara överväldigande, därför finns det nu 10 AI-verktyg som kan förändra ditt arbetsflöde. Browse AI hjälper dig att hålla koll på konkurrenternas strategier. Looka är ett AI-verktyg som snabbt skapar professionella logotyper. Perplexity är en personlig forskningshjälp som ger klara, direkta svar på svåra frågor. Canva är ett AI-verktyg som hjälper dig att skapa imponerande grafik och visuella bilder. Midjourney visualiserar dina idéer baserat på din beskrivning. Runway är ett AI-verktyg för videoredigering.

Direktlänk Dela Buzz Edison fördjupade igår

Sociala medieplattformen X ryktas samarbeta med AI-företaget Midjourney

Sociala medieplattformen X fortsätter att satsa på AI-teknologi. I november lanserade de chattroboten Grok och nu ryktas det om ett samarbete med AI-företaget Midjourney. Midjourney är känt för sitt AI-verktyg som kan generera bilder baserat på inmatad text. Det är ännu oklart vad samarbetet skulle innebära för plattformen, som redan har problem med spridning av desinformation. AI-genererade bilder kan potentiellt förvärra detta problem.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade i förrgår

Elon Musks X kan utforska partnerskap med text-till-bild-verktyget Midjourney

AI-tekniken utvecklas ständigt, med stora teknikföretag som Apple, Google och Microsoft i täten. Nyligen avslöjade OpenAI Sora, sin text-till-video-generator. Nu kan Elon Musks X överväga ett avtal eller partnerskap med Midjourney, ett populärt text-till-bild-verktyg. Detta kommer efter att DogeDesigner delade det potentiella avtalet mellan X och Midjourney. Om avtalet går igenom, kan X-användare skriva ett kommando som ´en häst som dansar i regnet´ för att generera en bild och posta den.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade i förrgår

Elon Musk antyder potentiellt samarbete mellan X och Midjourney

Elon Musk har nyligen antytt ett potentiellt partnerskap mellan X (tidigare känd som Twitter) och Midjourney, vilket har skapat stor uppmärksamhet inom teknikvärlden, särskilt inom artificiell intelligens (AI). Detta signalerar en betydande förändring i landskapet, då sociala medieplattformar som X utforskar vägar för att integrera AI-genererat innehåll i sina plattformar, vilket förbättrar användarengagemang och upplevelse. Midjourney är en AI-genererad konstplattform. Denna potentiella samarbete kan revolutionera hur användare interagerar med sociala medieplattformar och erbjuda nya vägar för kreativitet och uttryck. Midjourneys AI-genererade konstplattform har imponerande förmågor, särskilt i sin senaste version, Midjourney v6. Integration med X kan ge användarna möjlighet att enkelt skapa och dela AI-drivna bilder, vilket berikar deras sociala medieupplevelse och främjar djupare engagemang med innehåll.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade i förrgår

Möjligt partnerskap mellan X och Midjourney kan omdefiniera sociala medier och konstvärlden

Elon Musk antyder i en podcast om ett potentiellt partnerskap mellan X (tidigare Twitter) och AI-genererade konstplattformen Midjourney, vilket kan förändra hur vi interagerar med sociala medier. Samarbetet kan omdefiniera hur innehåll produceras och konsumeras, med varje användare som en potentiell konstnär och varje inlägg som ett konstverk. Midjourney, känd för sina fotorealistiska bilder genererade genom sofistikerade AI-algoritmer, kan integreras i X, vilket gör det möjligt för användarna att generera och dela AI-drivna visuella verk. Detta kan dock utmana våra traditionella uppfattningar om kreativitet och upphovsrätt.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade i förrgår

AI-förstärkta kreativa arbetsflöden: Generativa tekniker

En workshop om AI-förstärkta kreativa arbetsflöden kommer att hållas online via Zoom den 30-31 mars 2024, kl. 17:00 - 21:00 GMT. Kursen, som är organiserad av PAACADEMY, kommer att ledas av Joshua Vermillion och kommer att täcka en rad tekniker för att integrera AI i designarbetsflöden. Workshopen kommer att bestå av två sessioner och är öppen för både nybörjare och mer erfarna deltagare. Kursen kommer att vara på engelska och deltagarna kommer att tilldelas ett certifikat vid avslutad kurs. Anmälningsavgiften är 90 EUR, men digitala medlemmar får 15% rabatt.

Direktlänk Dela Parametric Architecture fördjupade 19 februari

AI-genererade bilder med felaktiga proportioner drar tillbaka artikel i vetenskaplig tidskrift

Redaktörer vid tidskriften Frontiers in Cell and Developmental Biology har dragit tillbaka en artikel efter att läsare påpekade att stödjande bilder hade genererats felaktigt av en AI-bildgenerator. Artikeln involverade forskning kring stamceller hos små däggdjur och författarna inkluderade bilder som visade råttanatomi som ett AI-system tydligt hade skapat. En bild visade en råtta med könsorgan som var större än resten av dess kropp, vilket inte förekommer naturligt. Frontiers har en policy som tillåter användning av AI-genererat material så länge dess användning avslöjas, vilket var fallet i detta fall. Men policyn noterar också att försök måste göras för att fakta-kontrollera något som producerats av dessa system, vilket tydligt inte var fallet i denna mix-up. Artikeln drogs tillbaka kort efter att ett meddelande om att den hade korrigerats och att en ny version skulle publiceras snart.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 19 februari

Apple bygger AI-funktioner för att konkurrera med ChatGPT och Google Gemini

Apple har utvecklat artificiell intelligens (AI) för att släppas i iOS18, i ett försök att konkurrera med ChatGPT, Copilot och Google Gemini. Företaget planerar att tillkännage släppdatumet för den nya AI:n vid WWDC-konferensen i juni. Apple har testat AI-funktionerna och kommer att släppa dem till tredjeparts mjukvarutillverkare redan i år. Dessutom planerar Apple att integrera AI-funktioner i den kommande versionen av macOS, känd som Glow. Apple har också avslöjat Apple Keyframer som kan konkurrera med DALLE - 3 från Open AI, Midjourney och Stable Diffusion för att skapa bilder från textkommandon.

Direktlänk Dela Thespacelab.tv fördjupade 19 februari

PAACADEMY organiserar en onlineverkstad om AI-förstärkta kreativa arbetsflöden, med fokus på generativa tekniker. Verkstaden leds av Joshua Vermillion och utnyttjar plattformen MidJourney för att experimentera med AI i designprocessen. Verkstaden kommer att äga rum den 30-31 mars 2024, från kl. 17:00 till 21:00 GMT, med totalt 50 platser tillgängliga. Anmälningsavgiften är 90 EUR, men digitala medlemmar får en rabatt på 15% och betalar 77 EUR. Alla deltagare kommer att få tillgång till inspelningar efteråt.

Parametric Architecture fördjupade 19 februari

Superhjältesoffor genererade med AI

Med hjälp av generativ AI som Midjourney kan vi skapa bilder baserat på enkla och fantasifulla prompts. Med det i åtanke, låt oss ta en titt på dessa 8 AI-genererade bilder av superhjältetema soffgrupper.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 19 februari

Midjourney revolutionerar kreativt innehållsgenerering med AI-teknik

Midjourney ligger i framkant för att revolutionera skapandet av kreativt innehåll. Genom att använda den senaste AI-teknologin specialiserar sig denna programvara på att omvandla textbeskrivningar till vackra visuella bilder. Midjourney har utvecklats av det oberoende forskningslaboratoriet Midjourney, Inc, baserat i San Francisco. Programvaran använder generativa modeller, inklusive GANs och VAEs, för att generera bilder från text. Denna teknik har transformerande implikationer över många branscher, från e-handel och reklam till spel och virtuell verklighet. Trots betydande framsteg finns det fortfarande utmaningar med att producera fantastiska bilder från textbeskrivningar.

Direktlänk Dela Pioneer Scoop fördjupade 19 februari

AI-verktyg revolutionerar arkitekturens visualisering och rendering

Arkitekturens landskap genomgår en betydande förändring med framväxten av artificiell intelligens (AI). Verktyg som Midjourney, Stable Diffusion, DALL E, Veras, LookXAI, mnml ai och ArkoAI är inte bara verktyg, de är de nya arkitekterna av drömmar. De ger yrkesverksamma möjlighet att skapa visuella bilder som tidigare bara fanns inom fantasins rike. Dessa AI-verktyg revolutionerar arkitekturens visualisering och rendering, blandar kreativitet med teknik och omdefinierar gränserna för vad som är möjligt. Men det finns också etiska överväganden att ta hänsyn till, eftersom det finns en fin linje mellan konstnärlig frihet och realistiska förväntningar.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 18 februari

Vetenskaplig studie dras tillbaka efter felaktig användning av AI för bildgenerering

En vetenskaplig studie av tre kinesiska forskare, Xinyu Guo, Dingjin Hao och Liang Dong, drogs tillbaka två dagar efter publicering på grund av felaktig användning av AI för att generera bilder. Bilderna, som skapades med verktyget Midjourney, hade tydliga bildtexter och transparensproblem. Studien, som handlade om cellfunktioner hos spermatogoniala stamceller i relation till JAK/STAT-signalvägen, publicerades ursprungligen i den vetenskapliga tidskriften Frontiers den 14 februari 2024. Efter att ha blivit granskad av andra vetenskapliga experter, drogs den tillbaka den 16 februari. Frontiers meddelade att artikeln inte uppfyllde tidningens redaktionella och vetenskapliga rigor.

Direktlänk Dela Code List fördjupade 17 februari

AI skapar ny bild av Jack the Ripper

Jeff Leahy, en långvarig entusiast för Jack the Ripper från Carmarthen, Wales, har använt AI för att skapa en ny bild av den ökända 1800-tals seriemördaren. Med hjälp av Midjourney-programvara och tillgängliga fotografier av släktingar till huvudmisstänkta Aaron Kosminski, har Leahy kunnat producera en porträttbild av mannen. Bilden visar Jack the Ripper som en attraktiv gentleman med en mörk, lockande energi. Kosminski, en polskfödd barberare som arbetade i Whitechapel, området i Londons East End där morden ägde rum, har ofta pekats ut som mördaren, men ingen har någonsin kunnat bevisa hans skuld.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 17 februari

AI-genererade bilder av råttor i vetenskaplig tidskrift var felaktiga

En vetenskaplig artikel publicerad i tidskriften Frontiers in Cell and Developmental Biology innehöll felaktiga AI-genererade bilder av råttor. Artikeln, skriven av forskare från Xi´an Honghui Hospital och Xi´an Jiaotong University, syftade till att sammanfatta aktuell forskning om spermastamceller men innehöll också felaktiga bilder skapade av AI-konstgeneratorn Midjourney. Bilderna visade bland annat en vit råtta med en enormt överdimensionerad och anatomiskt inkorrekt framdel. Artikeln har sedan dess dragits tillbaka och namnen på redaktören, granskarna och en av författarna har tagits bort.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 17 februari

Retraktion av vetenskaplig artikel på grund av AI-genererade bilder väcker oro

En ny artikel som publicerades i tidskriften Frontiers har dragits tillbaka efter att flera användare rapporterat problem med bilderna och figurerna i studien, vilka genererades med AI. Artikeln, som handlade om spermatogoniala stamcellers cellulära funktioner i relation till JAK/STAT-signalvägen, var tillgänglig i mindre än en vecka. Retraktionen har väckt oro kring användningen av AI-genererade bilder i vetenskapliga studier. Frontiers lade till en notis till artikeln och drog tillbaka den, och gav också ut en officiell ursäkt.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 17 februari

Felaktiga antaganden om AI i Super Bowl-reklam skapar frustration för fotografen

Under Super Bowl-söndagens reklamfilmer visades en serie otroliga foton för cirka 123 miljoner människor. Vissa trodde dock att bilderna hade skapats av en AI-maskin som Midjourney eller DALL-E. SB Nation, en publikation ägd av Vox Media, publicerade en artikel där de kallade det för ´den sämsta Super Bowl-reklamen´ eftersom de felaktigt trodde att det var AI. Fotografen Julia Fullerton-Batton, som tog de fantastiska bilderna, har uttryckt sin besvikelse över att hennes arbete avfärdas som AI-genererat. Hon har sedan gått ut på Instagram för att påpeka att hennes bilder inte är AI-genererade.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 16 februari

AI visualiserar ´genomsnittliga´ supportrar för NFL-lagen

Onlinespelplatsen FlashPicks använde AI-programmet MidJourney för att visualisera den ´genomsnittliga´ supportern för varje NFL-lag under playoff-säsongen. AI:ns skapade bilder visar supportrar med ansiktsmålningar, extravaganta hattar och färgglada kläder. FlashPicks kommenterade att de AI-genererade visualiseringarna avslöjar en rik variation av egenskaper bland NFL-lagets supportrar, och att en typisk supporter ofta är en man, troligen i en äldre åldersgrupp, och har ofta ansiktsbehåring.

Direktlänk Dela App Developer Magazine fördjupade 16 februari

Sverige kan bli ledande i AI-eran genom att bli ett ´kentaursamhälle´

Mathias Sundin, ledamot i AI-kommissionen, tror att Sverige kan bli världsledande inom AI genom att bli ett ´kentaursamhälle´, där människor och AI arbetar tillsammans för att uppnå bättre resultat. Sundin påpekar att Sverige bör fokusera på att utnyttja generativ AI, trots att USA dominerar inom detta område. Han hänvisar till studier som visar att användning av AI kan öka effektiviteten och kvaliteten på arbete, och föreslår att Sverige kan dra nytta av dessa fördelar genom att vara först och mest ambitiösa inom detta område.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 16 februari

Felaktiga AI-genererade bilder publicerade i vetenskaplig tidskrift

En vetenskaplig tidskrift publicerade forskning med felaktiga bilder skapade med AI-bildgenereraren Midjourney. Frontiers in Cell and Developmental Biology publicerade inte ens den felaktiga bilden av en råtta med en enorm penis med korrekt stavning. Trots att papperets skriftliga innehåll inte verkar vara falskt, är dess mest iögonfallande aspekter - en grotesk framställning av råtttestiklar, signalvägar och stamceller - skräp. I andra djurpenisvetenskapliga nyheter har forskare upptäckt fladdermöss med ´oerhört stora´ penisar som inte passar in i honornas vaginor som de enda däggdjuren som är kända för att ha sex utan penetration.

Direktlänk Dela 2oceansvibe fördjupade 16 februari

OpenAI lanserar Sora, en ny text-till-video AI-produkt

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har släppt en ny produkt som kan skapa oerhört verklighetstrogna videoklipp baserat på inget mer än ord som en användare skriver in i en ruta. Videoklippen, som inkluderar en AI-genererad kvinna som går nerför gatorna i Tokyo, astronauter med stickade hjälmar och en ung man som läser en bok på ett moln, ökar insatserna i den redan mycket konkurrensutsatta AI-industrin. Sora, som OpenAI kallar sin nya text-till-video-produkt, är inte den första av sitt slag. Runway, en AI-startup, har en hel filmfestival tillägnad konstnärer som skapar filmer med sin text-till-video-teknologi. Men det mest slående med de videor som OpenAI publicerade på torsdagen är den detaljrika och fotorealistiska detalj som skapats av företagets AI-modeller.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 16 februari

AI-konstgeneratorer revolutionerar kreativiteten

AI-konstgeneratorer som Midjourney, DALL-E 3, Stable Diffusion DreamStudio och Night Cafe bidrar till att omdefiniera gränserna för konstskapande. Dessa plattformar erbjuder unika verktyg för att omvandla fantasi till visuell verklighet. Midjourney är känt för sin innovativa metod för konstgenerering genom slumpmässiga prompts och bildblandning, medan DALL-E 3 av OpenAI erbjuder en mer mångsidig modell. Stable Diffusion DreamStudio är en robust webbapp med omfattande inställningar och Night Cafe skapar en gemenskap av skapare med ständig innovation. DALL-E 2, Starry AI och NightCafe markerar en betydande förskjutning mot demokratisering av konstproduktion. Adobe Firefly, Stable Diffusion och Microsoft Bing skapar nya vägar inom logotyp- och designskapande. Etiska överväganden åtföljer användningen av AI i konst.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 16 februari

Oväntat avbrott för populär AI-chatbot ChatGPT

Den populära AI-chatboten ChatGPT upplevde ett oväntat avbrott den 15 februari 2024, vilket orsakade en omedelbar ökning av Google-sökningar efter alternativa AI-verktyg. Bland de eftertraktade alternativen fanns Midjourney, Copy.ai, Tableau, Murf, Jasper, Fireflies och Pictory. ChatGPT, utvecklat av OpenAI, har nyligen kritiserats för ´lathet´ och ´sassigt beteende´, vilket ledde till att chatboten vägrade att slutföra uppgifter eller gav kortare än förväntade svar. OpenAI rullade ut en åtgärd för att mildra dessa problem, med VD Sam Altman som försäkrade användarna att ChatGPT nu skulle uppvisa ´mycket mindre lat´ beteende. Avbrottet avslöjade också problem med ChatGPT:s ´offend-o-meter´, en mekanism utformad för att bedöma om innehåll är stötande eller olämpligt.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 16 februari

De bästa AI-konstgeneratorerna: En översikt och jämförelse

AI-konst har blivit alltmer populärt under de senaste månaderna, med ett ökande antal alternativ för AI-konstgeneratorer. Trots att det finns många alternativ är det viktigt att komma ihåg att alla AI-konstgeneratorer inte är lika bra. Några av de bästa AI-konstgeneratorerna inkluderar Midjourney, DALL-E 3, DreamStudio och Night Cafe. Samtidigt är det viktigt att vara medveten om de etiska övervägandena kring AI-konst, inklusive upphovsrättsfrågor och andra etiska bekymmer. Dessutom har olika program och AI-appar olika regler och policys för hur du kan distribuera din AI-genererade konst.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 15 februari

OpenAI avtäcker Sora, en AI-modell för att skapa långa videor

OpenAI har avtäckt Sora, en ny artificiell intelligensmodell som kan ta textbaserade instruktioner och skapa långa, fängslande videor. Sora är för närvarande i en sluten beta tillgänglig endast för inbjudna utvecklare. Modellen syftar till att skapa konsekventa, detaljerade videor som kan flöda och utvecklas sömlöst. OpenAI har gjort framsteg med Sora, som visar släta, fängslande bilder som hittills är oöverträffade av nuvarande aktörer inom området. Inget omedelbart lanseringsdatum har annonserats för Soras bredare införande.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 15 februari

Topp 5 AI Art Generator-verktyg för att låsa upp kreativitet

AI Art Generator-verktyg omvandlar konstvärlden genom att skapa konstverk med hjälp av komplexa algoritmer drivna av artificiell intelligens. AI-system kan skapa unika verk som kopierar flera konstnärliga stilar eller till och med skapar helt nya genom att undersöka mönster, stilar och kompositioner från enorma datamängder av tidigare skapade konstverk. Användare kan använda dessa verktyg för att hjälpa AI att förbättra och anpassa utdata till deras behov. Här diskuteras de 5 bästa AI Art Generator-verktygen: Jasper Art, Midjourney, Fotor, NightCafe Creator och PicsArt. Dessa verktyg erbjuder en mängd olika funktioner och fördelar, inklusive olika konstnärliga stilar, anpassningsalternativ och användarvänliga gränssnitt. De har också vissa nackdelar, som att vara för beroende av AI-genererat material eller ha en brant inlärningskurva för nybörjare.

Direktlänk Dela The Inscriber Magazine fördjupade 15 februari

Teknikjättar tar steg för att motverka AI-genererade falska bilder

Teknikjättar som Meta, OpenAI, Google och Adobe tar steg för att motverka spridningen av artificiellt genererade bilder och videor på sociala medier. Meta planerar att införa etiketter på inlägg på Facebook, Instagram och Threads som innehåller AI-genererat innehåll. OpenAI kommer att börja lägga till vattenstämplar på innehåll som skapats med deras bildgenerator, Dell-E 3. Google ansluter sig också till Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) för att stödja införandet av ´innehållsbevis´ för genererat innehåll. Kameraföretag som Leica, Sony och Nikon inför också metadatafunktionalitet i sina kameror för att tillföra ett lager av äkthet vid bildtagning.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 15 februari

Användare söker alternativ under ChatGPT-avbrottet

Under ett avbrott av AI-chattboten ChatGPT rapporterade miljontals användare problem, vilket ledde till en ökning av Google-sökningar för ´ChatGPT-alternativ´ med 440% på 24 timmar. Andra AI-verktyg som Midjourney, Copy.ai, Tableau, Murf, Jasper, Fireflies och Pictory blev populära alternativ. Midjourney är en text-till-bild AI-generator, Copy.ai är en copywriting-plattform, Tableau är en analys- och data visualiseringsplattform, Murf konverterar text till tal, Jasper kan skriva allt från essäer till dikter, Fireflies förenklar anteckningar genom att transkribera röstkonversationer i realtid och Pictory är ett videoredigeringsverktyg.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 15 februari

Midjourney webbplats uppdateras med förbättrade verktyg för digital konst

Den digitala konstscenen utvecklas konstant, och med de senaste uppdateringarna till Midjourney-webbplatsen är konstnärer och skapare redo att uppleva en ny nivå av bildskapande och hantering. Den förnyade plattformen erbjuder en rad förbättringar utformade för att effektivisera den konstnärliga processen, från att generera bilder till att organisera din portfolio. Den uppdaterade webbplatsen har en sömlös integration med Discord, vilket förenklar ditt arbetsflöde. Andra framträdande funktioner inkluderar förbättrade redigerings- och förbättringsverktyg, och en ny gallerihanteringssystem.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 13 februari

USA:s regering utnyttjar artificiell intelligens trots regleringsutmaningar

USA:s regering använder i allt större utsträckning artificiell intelligens (AI) för att förbättra myndigheternas arbete. Bland annat används AI för att förutse infektionssjukdomar och förbereda sig inför potentiella pandemier, förutse naturkatastrofer och förbereda sig för återhämtning, samt för att assistera cybersäkerhetsspecialister att upptäcka anomalier och potentiella hot i federala civila nätverk. Trots detta finns det utmaningar med att uppfylla kraven för AI enligt NIST RMF, inklusive giltighet och tillförlitlighet, säkerhet och motståndskraft, ansvar och transparens, förklarbarhet och tolkbarhet, förbättrad integritet och rättvis och icke-snedvriden. Genom att tillämpa en ´avreglerande´ inställning kan myndigheterna snabba på införandet av AI-lösningar.

Direktlänk Dela Ooda fördjupade 13 februari

Bästa AI-verktygen 2023: Topp 10 AI-verktyg för alla användningsområden

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer nyttigt för både konsumenter och organisationer i dagens snabbt föränderliga miljö. Genom att använda AI-teknik för att automatisera aktiviteter, ge insikter och göra rekommendationer kan du spara tid och fokusera på viktigare saker. AI-verktyg visar sig vara en välsignelse för moderna yrkesverksamma. Idag använder nästan alla AI-verktyg för en mängd olika ändamål, och resultaten är förbluffande. De bästa 10 AI-verktygen som kommer att förvåna dig och påskynda ditt arbete har valts ut.

Direktlänk Dela Study Cafe fördjupade 13 februari

Generativ AI förändrar spelplanen för småföretag

Generativ AI, en form av artificiell intelligens som kan generera 100% originalt innehåll, revolutionerar landskapet för småföretag. Tekniken ger småföretag tillgång till verktyg för att snabbt producera innehåll i stor skala, en resurs som tidigare var exklusiv för större företag. Generativ AI kan producera en mängd olika innehåll, inklusive skrivna artiklar, sociala medieinlägg och marknadsföringskopia. Dessutom kan AI-drivna verktyg generera logotyper, marknadsföringsmaterial och webbplatsdesigner, vilket erbjuder en kostnadseffektiv lösning för småföretag. Generativ AI kan också analysera kunddata för att skapa personaliserade upplevelser och innehåll.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 13 februari

AI-bildgeneratorn Midjourney överväger att förbjuda bilder som kan påverka USA:s presidentval 2024

AI-bildgeneratorföretaget Midjourney överväger att förbjuda alla bilder eller uppmaningar som kan påverka det amerikanska presidentvalet 2024. Företagets VD, David Holz, säger att alla bilder som inkluderar kandidater, särskilt president Biden eller Donald Trump, kommer att ´hamras de närmaste 12 månaderna´. Företagets drag är ett försök att begränsa potentiell skada från desinformation och falska bilder som möjligen kan påverka utfallet av årets val.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 12 februari

Det kan vara svårt att avgöra om en bild är skapad av AI-program som DALL-E, Midjourney och Stable Diffusion, men det finns ledtrådar. Precis som att upptäcka en Photoshop-bild kan man lära sig att identifiera tecken på att en bild har skapats av AI. Ibland ser dessa bilder konstiga ut på sätt som man kan lära sig att känna igen. Dessutom kan skaparen helt enkelt säga att de använde AI i beskrivningen av bilden, så det är värt att kontrollera det också. Om man fortfarande är osäker kan man prova att använda ett speciellt verktyg som upptäcker AI-skapade bilder.

Times Now News fördjupade 12 februari

AI-företag överväger förbud mot politiska bilder, AI förväntas ta över kodning, AI sparar liv i Assam och mer

AI-företaget Midjourney överväger att förbjuda skapandet av politiska bilder, inklusive de av Joe Biden och Donald Trump, för att förhindra missbruk under det amerikanska presidentvalet 2024. Experter i Suffolk förutser att AI kommer att ersätta mänskliga kodare inom ett decennium. Ett AI-pilotprojekt har räddat liv genom att upptäcka hjärtattacker på Assams sjukhus. Musiker Adnan Sami stöder positiv användning av AI i musikskapande. Dessutom har den koreanska AI-chattboten Hellobot fått global erkännande genom att bli den första koreanska chattbot-tjänsten som presenteras på Google Play.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 11 februari

AI-nyheter: Möjliga bildförbud, kodningstrender och livräddande projekt

AI-företaget Midjourney överväger att förbjuda skapandet av politiska bilder för att förhindra missbruk under det amerikanska presidentvalet 2024. Experter från Suffolk förutser att AI kommer att ta över kodning inom ett decennium. Ett AI-pilotprojekt på Assams regeringssjukhus räddar liv genom att upptäcka hjärtattacker, och Adnan Sami stöder positiv användning av AI i musikskapande.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 11 februari

AI-företaget Midjourney överväger förbud mot politiska bilder

AI-bildgenereringsföretaget Midjourney överväger att förbjuda användare från att skapa politiska bilder av Joe Biden och Donald Trump. Detta är en del av företagets ansträngningar att undvika att bli använda för att distrahera från eller desinformera om USA:s presidentval 2024. Midjourneys VD, David Holz, meddelade förra veckan att företaget är nära att ´hamra´ - eller förbjuda - politiska bilder, inklusive de av de ledande presidentkandidaterna, ´för de närmaste 12 månaderna´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 februari

AI-bildgeneratorföretaget Midjourney överväger att förbjuda bilder på Biden och Trump

Företaget Midjourney, som skapar AI-genererade bilder, överväger att förbjuda bilder på president Joe Biden och före detta president Donald Trump. Enligt företagets VD, David Holz, är det ´nära att förbjuda´ sådana bilder ´för de nästa 12 månaderna´. Midjourney förbjuder redan användare att skapa vilseledande bilder på offentliga personer och händelser. Trots detta har sådana bilder ändå lyckats ta sig igenom förbudet. Förra året förbjöd Midjourney uppmaningar att skapa bilder med den kinesiska presidenten Xi Jinping. Andra företag, som Meta, arbetar också för att märka alla bilder som upptäcks vara AI-genererade.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 10 februari

AI-företag svarar på upphovsrättsmål med nya bevis och argument

AI-företag som Stability AI, Midjourney, Runway och DeviantArt har svarat på det grupptalan om upphovsrätt som konstnärer lagt fram mot dem. Företagen argumenterar för att de inte är ansvariga och att konstnärernas fall bör avvisas. De har lagt fram nya bevis och argument och har även begärt att fallet ska avvisas helt. Företagens motargument bygger främst på att de AI-modeller de skapar eller erbjuder inte är kopior av konstverk, utan refererar till konstverken för att skapa en helt ny produkt - bildgenererande kod. Dessutom replikerar inte modellerna konstnärernas originalverk exakt.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 10 februari

Konstnärer vinner delvis i rättsfall mot AI-konstgeneratorer

Konstnärer har vunnit en liten men betydelsefull seger i deras stämning mot generativa konstnärliga AI-generatorer, i vad som anses vara det ledande fallet över oersättad och obehörig användning av miljarder bilder nedladdade från internet för att träna AI-system. En federal domare vägrade att erkänna att företagen kan dra nytta av skydd för yttrandefrihet och konstaterade att fallet är av allmänt intresse. Domaren avvisade argument från StabilityAI, Midjourney och StabilityAI om att de har rätt till ett första försvar mot yttrandefrihet enligt en kalifornisk lag. Även om en rätt till publicitet inte återinfördes när stämningen återinlämnades, flyttade DeviantArt för att dess motion skulle avgöras så att det kunde återhämta advokatavgifter och lösa problemet, vilket kan påverka andra fall där AI-företag hävdar första försvar mot yttrandefrihet. Konstnärerna betonade att företagen missbrukar Kaliforniens anti-SLAPP-lag och försöker ´starkarm och skrämma [dem] till underkastelse.´

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 9 februari

AI Art-verktygskurspaket tillgängligt för $29.99

WDIV får en affiliate provision om du köper genom deras länkar. Om du har sökt efter en AI konstgenerator har du troligtvis sett mängder av andra. Några av de mest populära AI konstverktygen, som Midjourney, Dall-E och ChatGPT, har alla sina unika sätt att fungera. Om du vill studera AI konstverktyg och till och med börja skapa några av dina egna, anmäl dig till Complete Generative AI Art and Design Mastery Bundle. Detta paket med sju e-lärningskurser ger dig 14,5 timmars instruktion om vanliga AI konstverktyg och visar dig hur du kan använda dem, och det är till försäljning för $29.99.

Direktlänk Dela WDIV Local 4 fördjupade 9 februari

Midjourney anställer tidigare ingenjör som chef för hårdvara

Populära AI-text-till-bildgeneratorn Midjourney har anställt Ahmad Abbas, en tidigare ingenjör som var en del av deras Vision Pro-team, som chef för hårdvara. Abbas anställning, som skedde i december förra året, signalerar att företaget nu expanderar till hårdvarusegmentet. Jim Fan, en senior AI-forskare vid Nvidia, diskuterade om flytten på mikrobloggplattformen ´X´ med Nick St. Pierre, en kreativ chef som arbetar i AR/VR-utrymmet, som avslöjade att hårdvaruteamet för närvarande fokuserade på att samla in dataset för 3D-användningsfall.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 9 februari

Midjourney överväger att förbjuda politiska bilder för att bekämpa desinformation

Med ökningen av AI-verktyg som snabbt kan skapa modifierade bilder och videor, har det blivit lättare än någonsin att skapa falska bilder för att sprida politisk desinformation inför det kommande amerikanska presidentvalet. Midjourneys lösning på detta kan vara att förbjuda politiska bilder helt och hållet, enligt Bloomberg. Midjourneys VD, David Holz, uppgav under en chattsession på Discord att företaget är nära att förbjuda bilder som de på Biden och Trump under de kommande 12 månaderna. Företaget har redan regler på plats som förbjuder skapandet av ´vilseledande offentliga figurer´ och ´händelseframställningar´ med ´potential att vilseleda´.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 9 februari

Under det senaste året har genererade bilder och videor som presenteras som verkliga blivit ett stort problem, med sociala medier som översvämmas av falska bilder av kändisar. Nyligen har sociala medieplattformen Meta och AI-företaget OpenAI tillkännagivit att de kommer att börja inkludera etiketter eller vattenmärken på bilder som genereras med AI. Detta för att hjälpa till att identifiera AI-genererat innehåll och bekämpa spridningen av deepfakes. Google ansluter sig också till Koalitionen för innehållsursprung och äkthet (C2PA) för att stödja trycket på ´innehållsreferenser´ med genererat innehåll.

Hindustan Times fördjupade 9 februari

Meta utvidgar märkningspraxis för AI-genererade bilder

För att bekämpa spridningen av felinformation i kommande stora val har Meta meddelat att de kommer att utvidga sin märkningspraxis för AI-genererade bilder över sina appar, inklusive Facebook, Instagram och den nya mikrobloggplattformen Threads. Fokus kommer att ligga på syntetiska bilder skapade av konkurrerande generativa AI-verktyg. Meta kommer att märka potentiellt vilseledande bilder skapade med andra företags verktyg, som Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock. Dessutom lägger Meta till en funktion för användare att avslöja när de delar AI-genererat video- eller ljudmaterial för att hjälpa Meta att märka det.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 8 februari

Meta arbetar med att skapa tekniska standarder för att märka AI-genererat innehåll

Innehåll som skapas med Metas generativa AI-verktyg får automatiskt en etikett ´Imagined with AI´, men företaget har delat hur det arbetar med att skapa tekniska standarder och signaler för att meddela användare på sina plattformar när något av det innehåll de ser har skapats med AI. Meta samarbetar med branschpartners för att skapa en gemensam uppsättning tekniska standarder och signaler som gör det möjligt för företaget att automatiskt märka AI-genererade bilder som användare postar på Facebook, Instagram och Threads. Meta arbetar också med att bygga verktyg som kan identifiera osynliga markörer på AI-genererat innehåll i stor skala.

Direktlänk Dela Retail TouchPoints fördjupade 8 februari

Topp 10 AI-konstgeneratorer för att skapa bilder från text

AI-konstgeneratorer använder maskininlärning för att skapa bilder från text, vilket förändrar det kreativa landskapet. Kommersiell framgång med AI-genererad konst, med konstverk som säljs för betydande summor, har lyft fram dess ekonomiska potential. AI-konstgeneratorer tolkar textuppmaningar till visuella verk med hjälp av stora bildtextdatabaser. AI-konst har utvecklats från AARON på 1970-talet till avancerade system som Midjourney och DALL-E 2. Två huvudtyper av modeller används: Diffusionsmodeller och Generative Adversarial Networks (GANs). AI-konstgeneratorer har breda tillämpningar inom digital marknadsföring, speldesign och underhållning. De erbjuder flexibilitet och anpassar sig till olika behov och konstnärliga preferenser. Adobe Firefly exemplifierar AI-konstgeneratorernas mångsidighet, genom att producera olika stilar från textinmatning. Topp AI-konstgeneratorer inkluderar Midjourney, Leonardo AI, Pixlr, NightCafe AI, Stability AI, DALL-E 2, StarryAI, Jasper Art, Neural Love och Soulgen.

Direktlänk Dela Blockchain Council fördjupade 8 februari

Meta och OpenAI arbetar för att märka AI-genererade bilder

Meta och OpenAI försöker hitta sätt att märka bilder som har genererats av artificiell intelligens. De två företagen lägger till etiketter som ska göra det möjligt för människor att spåra källan till en bild eller annat innehåll. OpenAI kommer att lägga till nya funktioner till ChatGPT och DALL-E 3 som placerar en tagg i bildens metadata som gör det tydligt att den har skapats med AI. Meta kommer att försöka upptäcka innehåll på Facebook, Instagram och Threads som har genererats av AI och märka dem.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 7 februari

Meta och OpenAI arbetar med att märka AI-genererade bilder

Meta och OpenAI arbetar för att skapa metoder för att märka bilder som genereras av artificiell intelligens (AI). Företagen lägger till etiketter, dolda eller andra, som ska låta människor spåra källan till en bild eller annat innehåll. OpenAI kommer att lägga till nya funktioner i ChatGPT och DALL-E 3 som placerar en tagg i bildens metadata som gör det klart att den har skapats med AI. Meta kommer att försöka upptäcka innehåll på Facebook, Instagram och Threads som har genererats av AI och märka dem.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

Meta Platforms kommer att börja märka AI-genererade bilder

Meta Platforms kommer att börja upptäcka och märka bilder som genereras av andra företags artificiella intelligens-tjänster under de kommande månaderna, med hjälp av osynliga markörer inbyggda i filerna, enligt företagets högsta policychef. Meta kommer att applicera etiketterna på allt innehåll som bär markörerna som postats på dess Facebook, Instagram och Threads-tjänster, för att signalera till användare att bilderna, som ofta liknar riktiga foton, faktiskt är digitala skapelser. Meta märker redan allt innehåll som genereras med hjälp av sina egna AI-verktyg. När det nya systemet är igång kommer Meta att göra detsamma för bilder som skapats på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Alphabets Google.

Direktlänk Dela ICI Radio-Canada fördjupade 7 februari

Meta planerar att skapa verktyg för att identifiera osynliga markörer och säkerställa AI-transparens

Facebooks moderbolag Meta planerar att skapa verktyg för att identifiera osynliga markörer och arbeta med andra leverantörer för att säkerställa AI-transparens. Detta innebär att bilder från olika plattformar som Google, Shutterstock, Adobe, Microsoft och Midjourney kommer att märkas. Alla åtgärder som används för AI-detektering kommer att låta Meta och andra appar generera etiketter på innehåll som skapas genom generativ AI, vilket hjälper till att begränsa spridningen av felinformation online. Google bekräftar behovet av att dessa verktyg implementeras tidigare än tidigare.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 7 februari

Facebook och Instagram inför etiketter för AI-genererat innehåll

Facebook och Instagram-användare kommer snart att se etiketter på bilder som visas i deras sociala medieflöden, som en del av en bredare teknikindustrins initiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Detta är ett försök att identifiera bilder och så småningom video och ljud som genereras av AI-verktyg. Det återstår att se hur väl det kommer att fungera i en tid då det är lättare än någonsin att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada. Meta kommer att arbeta för att märka bilder från Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock.

Direktlänk Dela WEAR-TV fördjupade 7 februari

Facebook och Instagram inför etiketter för AI-genererade bilder

Användare på Facebook och Instagram kommer snart att börja se etiketter på AI-genererade bilder som visas i deras sociala medieflöden. Detta är en del av en bredare teknikindustriinitiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Meta, företaget bakom Facebook och Instagram, meddelade att de arbetar med industrins partners på tekniska standarder som gör det lättare att identifiera bilder och så småningom video och ljud som genereras av AI-verktyg. Det återstår att se hur väl detta kommer att fungera i en tid då det är lättare än någonsin att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 7 februari

Utforska hur AI kan återskapa typiska scener från livet i Utah

En person utforskade hur exakt artificiell intelligens (AI) kunde återskapa typiska scener från livet i Utah. Användaren spenderade $8 och en hel eftermiddag på att försöka förstå hur man använder Midjourney, en AI-plattform. Resultaten var besynnerliga, med bilder som skildrade halvman, halvbest-djur omgivna av lyktor som faller från himlen. Midjourney verkar ha en förkärlek för södra Utahs röda klippor. Användaren testade sedan ChatGPT, en annan AI-plattform, och skapade mer realistiska bilder av en typisk Utah-potluck och inomhuspotluck. Trots några mindre felaktigheter, var användaren nöjd med hur AI kunde återskapa dessa scener.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 7 februari

Meta börjar märka bilder genererade av andra företags AI-tjänster

Meta Platforms kommer att börja identifiera och märka bilder som genereras av andra företags AI-tjänster med hjälp av osynliga markörer inbyggda i filerna. Märkningarna kommer att appliceras på allt innehåll som bär markörerna och som postas på dess tjänster Facebook, Instagram och Threads. Detta är ett försök att signalera till användarna att bilderna, som i många fall liknar riktiga foton, faktiskt är digitala skapelser. Meta kommer att göra detsamma för bilder som skapas på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Alphabets Google.

Direktlänk Dela AsiaOne Online fördjupade 7 februari

Meta planerar att märka AI-genererat innehåll för att förbättra transparensen

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade planer på att införa nya riktlinjer och verktyg för att förbättra transparensen och förhindra skadligt innehåll genererat av AI. Bolaget planerar att börja märka innehåll som genereras av andra företags AI-plattformar och kommer att använda sin egen AI-teknik för att identifiera AI-genererat innehåll och verkställa riktlinjer. Bland de planerade ändringarna ingår att Meta kommer att märka bilder från företag som Google, Adobe, Microsoft, OpenAI, Midjourney och Shutterstock. Meta planerar också att stödja skapandet av nya branschstandarder för identifiering av AI-genererade bilder, video och ljud.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 7 februari

Meta kommer att börja märka AI-genererade bilder från andra företag

Meta Platforms kommer att börja upptäcka och märka bilder som genereras av andra företags artificiella intelligens-tjänster under de kommande månaderna, med hjälp av osynliga markörer inbyggda i filerna, sa företagets högsta policychef på tisdagen. Meta kommer att applicera etiketterna på allt innehåll som bär markörerna som publiceras på dess tjänster Facebook, Instagram och Threads, i ett försök att signalera till användarna att bilderna - som i många fall liknar riktiga foton - faktiskt är digitala skapelser. Företaget märker redan allt innehåll som genereras med hjälp av sina egna AI-verktyg. När det nya systemet är igång kommer Meta att göra detsamma för bilder som skapas på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Alphabets Google.

Direktlänk Dela The Daily Star fördjupade 7 februari

Facebook och Instagram börjar märka AI-genererade bilder

Facebook och Instagram kommer att börja märka bilder som visas på deras sociala medieflöden för att hjälpa användare att skilja mellan verkliga och AI-genererade bilder. Detta är en del av en bredare teknikindustriinitiativ för att identifiera innehåll skapat med artificiell intelligens. Det är dock oklart hur effektivt detta kommer att fungera, särskilt med tanke på den ökande förmågan att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada. Märkningen kommer att lanseras ´under de kommande månaderna´ och på olika språk.

Direktlänk Dela KFOX-TV fördjupade 7 februari

Konstnär lurar AI att bryta mot upphovsrätten

Reid Southern, en filmkonceptkonstnär baserad i Michigan, testade nyligen en AI-bildgenerator och blev omedelbart fascinerad av dess förmåga att generera hela bilder från bara några enkla textprompter. Southern upptäckte att de flesta populära AI-system tränas med andras konstverk och beslutade att se om de kunde luras att bryta mot upphovsrätten genom att återskapa en befintlig bild exakt. Southern bad AI-bildgeneratorn Midjourney att generera en bild av Joaquin Phoenix som Jokern. Inom sekunder producerade AI en bild som replikerade en scen från 2019 års film Joker. Southern samarbetade senare med Gary Marcus, professor emeritus vid New York University och AI-expert, för att genomföra ännu fler experiment.

Direktlänk Dela Giant Freakin Robot fördjupade 7 februari

Meta tar steg för att identifiera och märka AI-genererade bilder inför 2024 års val

Meta, Facebooks moderbolag, tar åtgärder för att hantera den potentiella påverkan som AI-genererade bilder kan ha på sina plattformar inför valåret 2024. Meta planerar att identifiera och märka bilder skapade av tredjeparts AI-verktyg för att bekämpa spridningen av vilseledande innehåll. Meta kommer att börja lägga till ´AI-genererade´ etiketter till bilder skapade med verktyg från framstående företag som Google, Microsoft, OpenAI, Adobe, Midjourney och Shutterstock. Meta kommer också att tillämpa en ´föreställd med AI´ etikett på fotorealistiska bilder genererade av sitt AI-generatorverktyg.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 7 februari

Meta planerar att märka AI-genererat innehåll för ökad transparens

I förväntan på kommande val i Indien och USA kämpar beslutsfattare med utmaningen att hantera deepfakes och AI-genererat innehåll. Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och Threads, avslöjade ett betydande steg i sin strategi på tisdagen. Meta avser att implementera bildmärkning för innehåll som postats på dess plattformar och som har genererats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Detta syftar till att ge användarna större transparens om äktheten av det innehåll de stöter på online.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 7 februari

Meta kommer att börja märka AI-genererade bilder från företag som OpenAI och Google

Meta Platforms kommer att börja upptäcka och märka bilder som genereras av andra företags artificiella intelligens (AI) -tjänster under de kommande månaderna. Märkningarna kommer att tillämpas på innehåll som postas på Facebook, Instagram och Threads för att signalera till användare att bilderna, som ofta liknar riktiga foton, faktiskt är digitala skapelser. Meta kommer att göra detsamma för bilder skapade på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Google, skrev Nick Clegg, företagets globala affärschef, i ett blogginlägg.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 7 februari

Meta kommer att märka AI-genererade bilder på Facebook, Instagram och Threads

Meta, ägaren till Facebook, Instagram och Threads, har meddelat att de kommer att märka AI-genererade bilder de kommande månaderna. Företaget bygger för närvarande verktygen för att upptäcka AI-genererade bilder, och märkningarna kommer att tillämpas på alla språk som stöds på dess plattformar. Meta hoppas kunna lansera funktionen snart, eftersom ett antal ´viktiga val´ ska äga rum runt om i världen. För närvarande inkluderar bilder som skapats med Metas egen AI-verktyg MetaAI redan en ´Imagined with AI´-etikett.

Direktlänk Dela Australian Photography fördjupade 7 februari

Enligt den senaste GDC State of the Game Industry-undersökningen säger nästan 50% av utvecklarna att generativa AI-verktyg används på deras arbetsplats. 31% av respondenterna sa att de personligen använde sådana verktyg, medan 18% sa att de inte gjorde det men andra på deras arbetsplats gjorde det. 15% sa att AI inte användes men att det fanns ett intresse av att testa det, medan 23% sa att det inte fanns något intresse för AI på deras arbetsplats. AI används över en mängd olika jobbtyper på utvecklingsstudior, inklusive företag och finans (44%), community och PR (41%), produktion och teamledning (33%), programmering (25%), spelutformning (21%), berättande (13%), visuell konst (16%), ljud (14%) och QA (6%).

Video Games Chronicle fördjupade 7 februari

Meta kommer att märka bilder skapade av AI

Meta kommer att börja märka bilder skapade av OpenAI, Midjourney och andra artificiella intelligensprodukter, tillkännagav Nick Clegg, företagets globala affärschef, i en intervju med ABC:s ´Good Morning America´. Märkningarna, som ska rullas ut under de kommande månaderna, kommer att identifiera AI-genererade bilder som postas på Facebook, Instagram och Threads. Bilder skapade med Metas eget verktyg kommer också att märkas. Meta planerar att märka AI-genererade bilder under nästa år på grund av ´ett antal viktiga val som äger rum runt om i världen´, sa Clegg.

Direktlänk Dela 1430wcmy.com fördjupade 6 februari

Facebook och Instagram inför etiketter för AI-genererade bilder

Facebook och Instagram kommer att börja märka bilder som visas på deras sociala medier för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Detta är en del av en bredare teknikindustrins initiativ för att identifiera bilder, och så småningom video och ljud, genererade av artificiell intelligens. Det är dock oklart hur väl detta kommer att fungera, särskilt med tanke på hur lätt det är att skapa och distribuera AI-genererade bilder som kan orsaka skada. Meta arbetar med att märka bilder från Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock.

Direktlänk Dela WWMT-TV fördjupade 6 februari

Meta kommer att börja märka AI-skapat innehåll på sina plattformar

För att öka transparensen planerar Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och Threads, att införa nya åtgärder på sina plattformar. Företaget kommer att börja märka innehåll som skapas med hjälp av artificiell intelligens (AI) för att ge användarna en tydligare kontext om vad de ser och delar på sociala medier. I första hand kommer Meta att fokusera på bilder, men på lång sikt är målet att kunna identifiera AI-genererade videoklipp och ljud. Meta arbetar för närvarande på ett automatiserat detekteringssystem som kan identifiera markörer som ofta används för AI-genererat innehåll, inklusive vattenmärken och metadata.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 6 februari

Facebook och Instagram kommer att börja märka AI-genererade bilder

Facebook och Instagram kommer att börja märka AI-genererade bilder som visas på deras sociala medieflöden, som en del av en bredare teknikindustrins initiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Meta sa att de arbetar tillsammans med branschpartners för att skapa tekniska standarder som gör det lättare att identifiera bilder och eventuellt video och ljud genererade av AI-verktyg. Nick Clegg, Metas president för globala frågor, specificerade inte när etiketterna skulle dyka upp, men sa att det kommer att ske ´under de kommande månaderna´ och på olika språk.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 6 februari

Meta arbetar med att identifiera och märka AI-genererade bilder

Sociala nätverksjätten Meta arbetar med att identifiera och märka bilder genererade av artificiell intelligens (AI) på Facebook, Instagram och Threads. Detta är en del av företagets ansträngningar att identifiera och avslöja individer och organisationer som aktivt försöker lura människor. Meta samarbetar med branschpartners för att utveckla gemensamma tekniska standarder för att identifiera AI-innehåll. Företaget bygger verktyg som kan identifiera osynliga markörer i stor skala, så att det kan märka bilder från Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 6 februari

Facebook och Instagram kommer att märka AI-genererade bilder

Användare av Facebook och Instagram kommer att börja se etiketter på AI-genererade bilder som visas på deras sociala medieflöden. Detta är en del av en bredare teknikindustriinitiativ för att skilja mellan vad som är verkligt och inte. Meta, företaget bakom Facebook och Instagram, sa att de arbetar med branschpartners på tekniska standarder som kommer att göra det lättare att identifiera bilder och så småningom video och ljud som genereras av artificiella intelligensverktyg. Det återstår att se hur väl detta kommer att fungera.

Direktlänk Dela The San Diego Union-Tribune fördjupade 6 februari

Meta ökar transparensen för AI-genererade bilder

Meta, Facebooks moderbolag, meddelade på tisdagen att företaget kommer att öka transparensen för artificiellt intelligensgenererade bilder inför valet i november. Meta planerar att börja märka AI-genererade bilder med noteringen ´Tänkt med AI´ för att identifiera foton skapade med dess Meta AI-funktion. Företaget arbetar även med andra företag i branschen för att skapa ´gemensamma tekniska standarder´ för att bättre upptäcka AI-genererat innehåll. Meta arbetar med andra företag som Adobe, Google, Microsoft, Midjourney, OpenAI och Shutterstock för att implementera planer för att lägga till metadata i bilder skapade av deras verktyg.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 6 februari

Meta ökar transparensen kring AI-genererade bilder inför valet

Meta, moderbolaget till Facebook, Instagram och Threads, meddelade på tisdagen att företaget kommer att öka transparensen kring bilder genererade av artificiell intelligens (AI) inför valet i november. Meta planerar att börja märka AI-genererade bilder med noteringen ´Föreställt med AI´ för att peka ut foton skapade med sin Meta AI-funktion. Detta är en del av ett mål att vara transparenta med sina användare. AI-genererade bilder är foton skapade av datorprogram som kan verka realistiska. Meta arbetar också med andra företag i branschen för att bilda ´gemensamma tekniska standarder´ för att bättre upptäcka AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela Argus Leader fördjupade 6 februari

Meta inför nya standarder för AI-genererat innehåll på sina plattformar

Meta kommer att införa nya standarder för AI-genererat innehåll på Facebook, Instagram och trådar under de kommande månaderna, enligt ett blogginlägg från företaget den 6 januari. Innehåll som identifieras som AI-genererat, på grund av metadata eller annan avsiktlig vattenmärkning, kommer att få en synlig etikett. Användare på Metas plattformar kommer också att få möjlighet att flagga oetiketterat innehåll som misstänks vara AI-genererat. Meta arbetar med andra företag via konsortiumpartnerskap, inklusive Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock, för att fortsätta utveckla metoder för att upptäcka osynliga vattenmärken i stor skala.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 6 februari

Generativ AI i klassrummet riskerar att ytterligare hota ursprungsbefolkningens inkludering i skolor

Australiska lärare står inför utmaningar när det gäller att inkludera ursprungsbefolkningens perspektiv och innehåll i sina klassrum, och generativ AI kan erbjuda hjälp. Men det finns farhågor att användningen av dessa verktyg kan göra mer skada än nytta, med oro för ursprungsbefolkningens rättigheter och suveränitet över data. Det finns också farhågor för att AI kan sprida felaktig information som skadar ursprungsbefolkningens samhällen. En ram för generativ AI i skolorna släpptes av den australiska regeringen förra året, men mer arbete krävs för att säkerställa att lärare kan använda detta på ett lämpligt sätt.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 6 februari

Integrationen av artificiell intelligens (AI) verktyg har blivit oumbärlig inom olika branscher och sektorer. AI-verktyg sträcker sig från enkel automatiseringsprogramvara till sofistikerade neurala nätverk som kan utföra komplexa beslutsprocesser. AI-verktyg automatiserar repetitiva uppgifter, analyserar stora mängder data med precision, inspirerar till nya nivåer av kreativitet, hjälper organisationer att minska driftskostnader och förbättrar beslutsfattandet. De kan också anpassa upplevelser baserat på användarpreferenser och beteende, vilket förbättrar kundengagemang och tillfredsställelse. AI-verktyg driver innovation genom att möjliggöra utvecklingen av avancerade teknologier och lösningar inom olika områden.

Medium fördjupade 6 februari

Meta märker AI-genererade bilder för att bekämpa desinformation inför val

Meta arbetar för att identifiera och märka AI-genererade bilder som delas på dess plattformar och som skapats av tredjepartsverktyg. Detta i förberedelse för valår 2024, då en ökning av AI-verktyg hotar att förvirra informationsflödet. Meta kommer att börja lägga till ´AI-genererade´ etiketter till bilder skapade av verktyg från Google, Microsoft, OpenAI, Adobe, Midjourney och Shutterstock. Meta arbetar även med andra ledande företag som utvecklar AI-verktyg för att implementera gemensamma tekniska standarder som gör det möjligt för dess system att identifiera AI-genererade bilder skapade med deras verktyg.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 6 februari

Meta kommer att märka AI-genererade bilder på Facebook och Instagram

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade att de kommer att öka användningen av etiketter på bilder genererade av artificiell intelligens (AI) inför det amerikanska valet i november. Företaget varnade dock för att de ännu inte har förmågan att enkelt upptäcka ljud och video skapad med AI. Etiketten ´Imagined with AI´ kommer att appliceras på bilder på Facebook, Instagram och Threads. Meta planerar att fortsätta denna strategi under det kommande året då flera viktiga val äger rum runt om i världen.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 6 februari

Meta föreslår tekniska standarder för att upptäcka AI-genererat innehåll

Nick Clegg, globala affärschef på Meta, har föreslagit en lösning för att upptäcka artificiellt genererat innehåll, vilket han tidigare har kallat för teknikindustrins mest brådskande uppgift. Meta kommer att främja tekniska standarder som företag inom industrin kan använda för att känna igen markörer i foto-, video- och ljudmaterial som signalerar att innehållet har genererats med hjälp av artificiell intelligens. Dessa standarder kan hjälpa sociala medier att snabbt identifiera AI-genererat innehåll och märka det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 februari

Meta arbetar med att märka AI-genererade bilder på sina plattformar

Meta arbetar med att upptäcka och märka AI-genererade bilder på Facebook, Instagram och Threads för att peka ut ´personer och organisationer som aktivt vill lura människor´. Fotorealistiska bilder skapade med Metas AI-avbildningsverktyg märks redan som AI, men företagets globala affärschef, Nick Clegg, meddelade att företaget kommer att börja märka AI-genererade bilder utvecklade på konkurrerande tjänster. Metas AI-bilder innehåller redan metadata och osynliga vattenstämplar som kan berätta för andra organisationer att bilden utvecklades av AI, och företaget utvecklar verktyg för att identifiera dessa typer av markörer när de används av andra företag, såsom Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney och Shutterstock i deras AI-bildgeneratorer.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 februari

Nytt tillvägagångssätt för identifiering och märkning av AI-genererat innehåll

Ett företag som varit i framkant av AI-utvecklingen i över ett decennium har sett en explosion av kreativitet från människor som använder deras nya generativa AI-verktyg, som deras Meta AI-bildgenerator. Människor vill veta var gränsen går mellan mänskligt och syntetiskt innehåll. Därför är det viktigt att hjälpa människor att veta när fotorealistiskt innehåll de ser har skapats med hjälp av AI. Företaget arbetar med branschpartners för att enas om gemensamma tekniska standarder som signalerar när ett innehåll har skapats med hjälp av AI.

Direktlänk Dela Facebook fördjupade 6 februari

Meta utvecklar teknik för att identifiera AI-genererade bilder

Meta utvecklar teknik för att bättre upptäcka och identifiera bilder genererade av AI på Facebook, Instagram och Threads inför valet 2024. Tekniken kommer att informera användare när en bild de ser i sitt flöde har genererats med AI. Meta samarbetar med Partnership on AI för att skapa standarder som kan användas för att identifiera AI-bilder på webben. Experter varnar för att generativa AI-bilder kan skapa en flodvåg av desinformation inför valet. Metas nya funktioner kommer att hjälpa till att identifiera AI-genererade bilder, men kommer inte att kunna känna igen AI-genererade videor eller ljud. Metas Oversight Board kritiserade företaget för hur det hanterar manipulerat videoinnehåll.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 februari

Meta planerar att märka AI-genererade bilder på sina plattformar

Meta planerar att identifiera och märka AI-genererade bilder som delas på sina plattformar och som skapats av tredjepartverktyg. Detta görs i förberedelse inför valperioden 2024, med tanke på den ökade mängden AI-verktyg som riskerar att förvränga informationssystemet. Meta kommer snart att börja lägga till etiketter som ´AI-genererad´ på bilder skapade med verktyg från Google, Microsoft, OpenAI, Adobe, Midjourney och Shutterstock. Meta tillämpar redan en liknande etikett, ´framställt med AI´, på fotorealistiska bilder skapade med sitt eget AI-generatorverktyg.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 6 februari

Konstnärer använder dataförgiftning för att bekämpa AI-bildgeneratorer

Advokaten Richard Stevens varnade nyligen för att AI-bildgeneratorer som Midjourney och DALL-E troligen bryter mot upphovsrätten för de konstnärer vars konst blandas in i deras verk. Många konstnärer stämmer nu dessa företag. Australiensiska digitala medieprofessorer T. J. Thomson och Daniel Angus påpekar dock att konstnärer kan använda tekniken ´data poisoning´ som motmedel. Ett nytt verktyg, Nightshade, utvecklat vid University of Chicago, kan ´förgifta´ data som används för att generera bilder, vilket gör den obrukbar. Nightshade har blivit populärt bland konstnärer, med över 250 000 nedladdningar på fem dagar.

Direktlänk Dela Mind Matters fördjupade 6 februari

Skapa egen konst och öka företagets innehållsproduktion med AI-paketet

Lär dig att skapa egen konst och öka ditt företags innehållsproduktion med The Complete Generative AI Art & Design Mastery Bundle, nu endast för $29.99. Detta paket hjälper företag och skapare att skala upp sin kreativa produktion för att möta kraven i en snabbare värld. Med detta 7-kurspaket dyker du in i användningen och fördelarna med att arbeta med AI-konstskapare som Midjourney och DALL-E. Du kommer att lära dig att arbeta med olika inställningar i både Midjourney och DALL-E och förstå hur man ställer in parametrar för att få olika typer av bilder. Kurserna undervisas av välrenommerade instruktörer från Skill Success.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 5 februari

Artificiell intelligens kan inte ersätta mänsklig intelligens

Artificiell intelligens (AI) har blivit mer tillgänglig och användbar tack vare onlineverktyg som ChatGPT, Midjourney och Whisper AI. Trots AI:s förmåga att snabbt och korrekt utföra vissa uppgifter, kan den inte ersätta mänsklig intelligens helt. AI saknar generell intelligens, kreativitet och social förståelse som människor besitter. Dessutom kan AI inte förstå eller svara på känslor på ett meningsfullt sätt, vilket innebär att den inte kan ersätta mänskliga relationer eller sociala interaktioner. Trots dessa begränsningar har AI enorm potential att förvandla många branscher och lösa världens största utmaningar.

Direktlänk Dela State Times fördjupade 5 februari

Google tar ledningen med IMAGEN 2, en AI-genererad bildteknologi

Google har i samarbete med DeepMind tagit ett betydande steg framåt i konkurrensen mot företag som Midjourney, genom att utveckla AI-genererade bilder. IMAGEN 2, Googles senaste text-till-bild teknologi, producerar fotorealistiska, levande och otroligt noggranna bilder, vilket sätter dem parallellt eller till och med före andra aktörer inom industrin.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 4 februari

Midjourney introducerar ny AI-baserad animekonstgenerator, Niji 6

Utvecklingsteamet på Midjourney har introducerat en ny AI-baserad animekonstgenerator, Niji 6. Den nya verktyget erbjuder en mängd funktioner för att skapa och förverkliga animevisioner, med dess alfaversion som redan visar löfte om att förbättra detaljer och anpassning av animebilder. Användare kan aktivera den nya versionen genom att skriva in ett kommando i Midjourney bot eller genom att interagera med botten på en dedikerad server. Niji V6 har förmågan att generera komplexa animebilder som är mer i linje med skaparens ursprungliga koncept. Dessutom har integrationen av text i bilder förenklats, vilket förbättrar berättandet i anime-skapelser.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 4 februari

Midjourney lanserar Niji 6, en ny AI-artgenerator för anime

Utvecklingsteamet på Midjourney har introducerat en spännande nyhet inom skapandet av anime AI-bilder med deras nya anime AI-art generator, Niji 6. Verktyget, som nu finns tillgängligt i alpha-version, erbjuder en mängd verktyg för att skapa och förverkliga animevisioner. Användare kan aktivera den nya versionen genom att skriva in ett kommando i Midjourney-boten eller genom att interagera med botten på en dedikerad server. Niji 6 har förmågan att generera komplexa animebilder som är mer i linje med skaparens ursprungliga koncept. Dessutom har integrationen av text i bilder förenklats, vilket förbättrar berättande aspekten av anime-skapelser.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 3 februari

Google Bard lanserar ny AI-bildgenerator

Google har lanserat sin efterlängtade AI-bildgenerator för Google Bard, vilket sätter företaget i linje med AI-företag som Midjourney och OpenAI, som båda har kraftfulla AI-bildgeneratorer på marknaden. Google var ett av de första stora företagen att satsa på AI-bildgenerering och tillkännagav sitt Imagen-system i en forskningsrapport 2022. Efter nästan två års väntan är Imagen nu tillgängligt för allmänheten. Till skillnad från Midjourney, som kostar mellan 10 och 120 dollar per månad att använda, är Google Bards bildgenerator gratis och enkel att använda. Bilderna har dock ännu inte samma kvalitet som Midjourney.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 2 februari

Google lanserar Imagen 2, en avancerad AI för att generera konst från text

Google har lanserat Imagen 2, en avancerad AI som kan omvandla skrivna beskrivningar till realistiska bilder. Verktyget konkurrerar med företag som Midjourney, DallE 3 och Stable Diffusion. Imagen 2 representerar en förbättring inom diffusionsteknologi, känd för att skapa bilder som liknar verkliga fotografier. Det är integrerat med flera Google-tjänster, som sökmotorn Bard, den generativa plattformen SGE och ImageFX, ett experimentellt projekt från Google Labs. Dessutom spelar det en roll i Google Arts and Culture, där det hjälper till att återskapa bilder av historiska figurer. Imagen 2 har också förbättrats för att tolka och förfinar bildtexter, vilket säkerställer att de resulterande bilderna stämmer bättre överens med den medföljande texten.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 2 februari

AI-genererade bilder riskerar upphovsrättsintrång

I januari 2024 använde den Michigan-baserade konstnären Reid Southen AI-bildgeneratorn Midjourney för att skapa en bild av Jokern, vilket resulterade i en bild som nästan identiskt matchade Warner Brothers upphovsrättsskyddade bild. Southen fortsatte sedan att använda AI:n för att skapa bilder av andra fiktiva karaktärer, inklusive Sega´s Sonic the Hedgehog, karaktärer från Pixars Toy Story och Marvels Iron Man, vilket resulterade i bilder som liknade de upphovsrättsskyddade bilderna. Dessa experiment tyder på att AI kan bryta mot upphovsrätten. Enligt amerikansk lag kan upphovsrättsinnehavaren bevisa att en produkt bryter mot upphovsrätten genom att visa att de äger en giltig upphovsrätt till verket och att den anklagade har kopierat originala element i verket.

Direktlänk Dela Mind Matters fördjupade 2 februari

Google lanserar ny AI-bildgenerator ImageFX

Google har lanserat en ny AI-bildgenerator vid namn ImageFX. Till skillnad från vanliga bildgeneratorer, producerar ImageFX bilder med hög precision och fotorealism. Verktyget är för närvarande i sin tidiga beta-fas och är endast tillgängligt i specifika regioner, inklusive USA, Kenya, Nya Zeeland och Australien. ImageFX drivs av Imagen 2, en AI-modell utvecklad av Googles AI-labb, DeepMind. ImageFX konkurrerar med etablerade AI-bildgeneratorer som Dall-E 3 och MidJourney, men erbjuder gratis tillgång och unika funktioner som seed-kontroll och kreativa förslag.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 2 februari

Google lanserar bildgeneratorverktyget ImageFX, drivet av DeepMind´s Imagen 2

Google har lanserat ImageFX, ett bildgenereringsverktyg som använder sig av DeepMind´s Imagen 2, för att skapa bilder utifrån enkla textkommandon. ImageFX konkurrerar med befintliga aktörer som OpenAI´s Dall-E, Stability AI´s Stable Diffusion och Midjourney. Google hävdar att ImageFX skiljer sig från konkurrenterna genom att tillåta användare att experimentera med ´närliggande dimensioner´ av bilder skapade av AI-verktyget, vilket innebär att användare kan skapa alternativa versioner av samma bild i olika stilar, som handritade, abstrakta och impressionistiska. Alla bilder som genereras med ImageFX märks med SynthID, ett Google-verktyg som lägger till ett digitalt vattenmärke direkt i AI-innehållet.

Direktlänk Dela Silicon Republic fördjupade 2 februari

Google introducerar ny AI-bildgenerator ImageFX

Google har introducerat en ny AI-bildgenerator vid namn ImageFX. Verktyget är tillgängligt via Googles AI Test Kitchen, en experimentell plattform där användare kan interagera med Googles projekt medan de fortfarande är under utveckling. ImageFX ger fantastiska resultat när det gäller noggrannhet och fotorealism, men är för närvarande endast tillgängligt i specifika regioner. Verktyget drivs av Imagen 2, en sofistikerad AI-modell utvecklad av Googles AI-laboratorium, DeepMind. ImageFX markerar en betydande ingång i riket av AI-drivna bildgeneratorer, och konkurrerar direkt med etablerade spelare som Dall-E 3 och MidJourney.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 2 februari

Ryan Reeb, chef för visuella effekter och animation på Stept Studios, diskuterar trender inom VFX

Ryan Reeb, chef för visuella effekter och animation på Stept Studios, diskuterar trender och missuppfattningar inom VFX. Han menar att det är viktigt att skilja mellan snabba uppgifter och de som kräver noggrann konstnärlig hängivenhet. Reeb berättar också om sin process vid starten av ett projekt, där han skapar en ´VFX spotting outline´ för att identifiera vilka scener som kommer att kräva VFX. Han framhåller den transformerande eran inom VFX, där AI strömlinjeformar många produktionsaspekter och minskar behovet av konstnärer. Han nämner också den växande rollen för realtidsproduktion och AI inom VFX.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 2 februari

AI-drivna Midjourney genererar oavsiktligt olämpligt innehåll

AI-drivna bildplattformen Midjourney, känd för att generera fotorealistiska bilder, har upptäckts generera olämpligt innehåll, trots strikta regler mot sådant. Författaren och AI-konstnären Tim Boucher upptäckte att genom att använda alternativa termer som inte omedelbart känns igen som utlösare för olämpligt innehåll, var det möjligt att generera bilder som inte överensstämmer med plattformens PG-13-standarder. Till exempel kan användare kringgå innehållsbegränsningarna genom att använda synonymer eller relaterade termer till de svartlistade uttrycken. Midjourney, som startades av David Holz, har över 14 miljoner registrerade användare.

Direktlänk Dela The Debrief fördjupade 1 februari

Google lanserar AI-verktyg för bildskapande med skydd mot missbruk

Google lanserar ett nytt AI-drivet verktyg, ImageFX, för bildskapande. Verktyget, som stöds av Imagen 2, en bildmodell utvecklad av Googles DeepMind-team, erbjuder ett gränssnitt för att skapa och redigera bilder. ImageFX skiljer sig från liknande verktyg genom sina ´expressiva chips´, en lista med nyckelordsförslag som låter användare experimentera med olika aspekter av sina skapelser. Google har infört tekniska skydd för att begränsa möjligheten till missbruk av verktyget, till exempel genom att förhindra våldsamt, stötande och sexuellt explicit innehåll. Dessutom märks bilder som producerats med ImageFX med SynthID, ett digitalt vattenmärke som är robust mot bildredigeringar och beskärningar.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 1 februari

Midjourney meddelar en serie uppdateringar för att förbättra användarupplevelsen

Midjourney har meddelat en serie uppdateringar för att förbättra användarupplevelsen. Höjdpunkten är introduktionen av version 6 Beta, som lovar förbättrad bildkvalitet och ett mer användarvänligt gränssnitt. En spännande utveckling är expansionen av alfa-skapandewebbplatsen, som nu inkluderar en ny utforska-sida. Midjourney har också släppt de första algoritmerna för ´Konsekventa Stilar´. De har också förbättrat ´beskriv´-funktionen, vilket innebär att användarna kommer att behöva spendera mindre tid på att justera sina prompts och istället ägna mer tid åt de kreativa aspekterna av sina projekt. Plattformens webbplats redesignas för att erbjuda en mer strömlinjeformad och tillgänglig upplevelse.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 1 februari

Omfattande rapport ger översikt över AI Image Generate System-marknaden

En omfattande rapport ger en fullständig översikt över marknaden för AI Image Generate System, inklusive viktiga marknadstrender och utvecklingar. Rapporten omfattar historiska och prognostiserade data, inklusive efterfrågan, applikationsinformation, prisutveckling och marknadsandelar för de främsta konkurrenterna. Forskningen fokuserar på viktiga regioner som USA, Europeiska unionen, Kina och andra kritiska regioner. Rapporten täcker också effekterna av COVID-19-pandemin och hur företag kan hantera utmaningar och möjligheter i den post-COVID-19-miljön.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 1 februari

Använda referensbilder i Midjourney för att skapa AI-genererad konst

Midjourney är ett AI-verktyg för att generera bilder. Användare kan nu använda referensbilder tillsammans med textprompter för att bättre förmedla den stil, komposition, stämning, färger, objekt och andra egenskaper de vill ska återspeglas i den genererade bilden. För att använda en referensbild i Midjourney, ladda upp bilden till Discord, kopiera mediaklänken till bilden, initiera Midjourney-boten med /imagine-kommandot, ange bildparametrar och nyckelord, låt Midjourney-boten generera bilden och ta emot de genererade bilderna. Referensbilder kan hjälpa till att styra Midjourneys bildgenereringsprocess med större precision.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 1 februari

ChatGPT dominerar som det mest populära AI-verktyget

ChatGPT är det mest populära AI-verktyget, enligt en studie av writerbuddy.ai. ChatGPT, utvecklat av OpenAI, stod för över 60 procent av trafiken till AI-verktyg mellan september 2022 och augusti 2023, med totalt 14 miljarder besök. Totalt observerade writerbuddy.ai 24 miljarder besök till AI-verktyg gjorda av användare över hela världen under samma tidsram. AI-industrin upplevde en genomsnittlig månatlig trafikökning på 236,3 miljoner besök. Det andra mest populära AI-verktyget var chatboten Character AI, följt av QuillBot, MidJourney och Hugging Face. Majoriteten av användarna var män (69,5 procent).

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 1 februari

Jämförelse av AI-bildgenereringsverktyg: Midjourney och DALL-E

Midjourney och DALL-E är två ledande generativa AI-verktyg för bildskapande. Midjourney, som är bäst för högkvalitativ och starkt anpassningsbar bildgenerering, erbjuder fler funktioner på utvecklar-, företags- och designnivå jämfört med DALL-E. DALL-E är bäst för tillgänglig bildgenerering för alla användartyper och finns tillgängligt via mer användarvänliga gränssnitt. Midjourney är fylld med intressanta och omfattande AI-verktyg för att generera och manipulera originalbilder, medan DALL-E erbjuder en rad funktioner för att hjälpa användarna att snabbt lära sig hur man genererar bilder som uppfyller deras mål.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 1 februari

Lär dig skapa AI-konst med e-lärningspaket

AI-verktyg blir allt vanligare inom den kreativa världen och nästa steg är AI-drivna bildgenereringar. Med ett e-lärningspaket värt $29.99 kan du lära dig att bemästra dessa robotar och få dem att arbeta för dig. Dessa botar kan generera allt från infografik och företagslogotyper till karaktärer och landskapsbilder. Det hela börjar med en effektiv textprompt och dessa kurser inkluderar tekniker och formler för att hjälpa dig skapa effektiva prompts och sedan noggrant modifiera den AI-genererade konsten. Du kan skapa ny AI-konst med Midjourney, DALL-E, Stable Diffusion och Craiyon.

Direktlänk Dela Cult of Mac fördjupade 31 januari

Sociala medier VD:ar grillas av senatorer över barnsexuellt utnyttjande på nätet

VD:arna för fem sociala medieföretag, inklusive Meta, TikTok och X (tidigare Twitter), grillades av senatorer på onsdag om hur de förhindrar sexuellt utnyttjande av barn på nätet. Senatsjustitieutskottet kallade till mötet för att hålla VD:arna ansvariga för vad de sa var ett misslyckande att förhindra missbruk av minderåriga, och fråga om de skulle stödja lagarna som utskottets medlemmar föreslagit för att lösa problemet. Enligt National Center for Missing and Exploited Children har rapporter om sexuellt barnmissbruk nått en rekordhög nivå på över 36 miljoner förra året.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 31 januari

Midjourney kontra Stable Diffusion: Vilken AI-konstgenerator leder vägen 2024?

Midjourney och Stable Diffusion är två ledande generativa AI-applikationer som erbjuder avancerade funktioner för att skapa bilder. Midjourney är bäst för att skapa konstnärliga bilder, medan Stable Diffusion är bäst för omfattande anpassning och teknisk kontroll över bildgenerering. Midjourney är särskilt uppskattat inom konstnärssamhället för sin förmåga att generera unika, högupplösta bilder som ofta liknar handmålade konstverk. Stable Diffusion är känt för sin förmåga att inte bara skapa realistiska, mycket detaljerade bilder snabbt, utan också tillhandahålla en öppen källkodsplattform som är mogen för anpassning och teknisk innovation.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 31 januari

MidJourney lanserar ny bildmodell för anime och manga

MidJourney har lanserat en ny finjusterad bildmodell speciellt utbildad på anime- och manga-konstverk. Niji-filteret fungerar med version 6 och låter dig skapa ditt eget konstverk. En alfaversion av MidJourney v6 lanserades först i december och har sedan dess fått en rad uppgraderingar. Förutom nya finjusterade modeller kan du nu zooma in eller ut ur en genererad bild, panorera inom nästa bildruta och använda inpainting för att ändra en region. Niji v6 låter dig skapa bilder med en konsekvent stil och är särskilt bra på dynamiska och actionfyllda bilder liknande dem du kanske ser i anime.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 31 januari

Nightshade-verktyget lanseras för att skydda konstnärers verk från AI-modeller

Ett verktyg kallat Nightshade har utvecklats av forskare vid University of Chicago för att hjälpa konstnärer att skydda sina verk från att missbrukas av generativa AI-modeller. Verktyget gör det möjligt för konstnärer att osynligt ändra pixlarna som representerar deras arbete, vilket stör AI-modeller som är benägna att använda sådana bilder utan tillstånd i sin inlärningsprocess. Nightshade beskrivs som en potentiell ´giftig piller´ för dessa modeller, vilket kan orsaka allvarliga funktionsfel som kan påverka träningsdata och till och med göra dem oanvändbara. Verktyget är nu tillgängligt för nedladdning.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 31 januari

Artificiell intelligens (AI) har visat imponerande förmågor, inklusive skapandet av konstverk. AI kan generera bilder, porträtt, musik och till och med videor. Genom att kombinera mänsklig kreativitet med AI kan man skapa mycket fängslande konstverk. Denna artikel undersöker trenderna inom konstproduktion med hjälp av AI. Den förklarar processerna för att generera bilder genom AI på ett enkelt och förståeligt sätt. Dessutom djupdyker den i AI: s prestationer och förmågor inom detta område och introducerar flera praktiska verktyg.

Medium fördjupade 30 januari

Inpainting saknas i första Alpha-versionen av Midjourney´s V6

Artikelförfattaren uttrycker sin frustration över att Inpainting, en funktion han anser vara avgörande för att skapa realistiska bilder, har tagits bort i den första Alpha-versionen av Midjourney´s V6. Han har tidigare mästerligt använt och undervisat andra i att använda VARY (REGION) strategier för att åstadkomma realistiska effekter, särskilt i ansikten. Trots detta berömmer han realismen i de originalgenereringar som framställts med Midjourney V6.

Direktlänk Dela David W Litwin fördjupade 29 januari

Är AI-konst fusk, rättvist eller framtiden? En traditionell grafisk designer och AI-konstnär tar ställning

David W Litwin, en traditionell grafisk designer och AI-konstnär, diskuterar den nya teknologiska eran av text-till-bild AI-konstgenerering med plattformar som Midjourney. Litwin, som tidigare har erfarenhet av desktop publishing, webbprogrammering och onlineplattformar som Canva, har nu valt att sälja ´surfbrädor´ istället för att bara rida på framgångsvågen. Han har blivit välkänd på olika plattformar och belönats med beröm, följare och kommentarer. Litwin har hjälpt andra att skapa illustrationer för deras barnböcker och har också fått uppdrag att producera böcker åt andra.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 januari

OpenAI:s ChatGPT är den mest populära AI-chattboten 2023

OpenAI:s ChatGPT är den mest populära AI-chattboten 2023, med totalt 14,6 miljarder besök, varav 60% registrerades från november 2022 till augusti 2023. Characters.AI, en mer personlig chattbot, och QuillBot, ett skrivverktyg, var också populära. Bland AI-webbplatser var MidJourney, en AI-bildgenerator, fjärde mest populär, följt av Hugging Face och Google Bard. Andra AI-verktyg på listan inkluderade NovelAI, CapCut, JanitorAI och CivitAI. Dessa AI-verktyg visar att framtiden kommer att handla om artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 27 januari

Taylor Swift utsatt för pornografiska ´deepfake´-bilder online

Taylor Swift har blivit det mest kända offret för en flod av pornografiska ´deepfake´-bilder som cirkulerar online. Bilderna av Swift började spridas på sociala medier under veckan. Hennes fans, kända som ´Swifties´, startade en motoffensiv på Twitter och skapade hashtaggen #ProtectTaylorSwift för att fylla sociala medier med mer positiva bilder av popstjärnan. Screen Actors Guild släppte ett uttalande om bilderna, och kallade dem för ´upprörande, skadliga och djupt oroande´. Forskare har sagt att antalet explicita deepfakes har ökat under de senaste åren, eftersom tekniken för att producera sådana bilder har blivit mer tillgänglig och lättare att använda.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 27 januari

Bästa AI-bildgeneratorerna 2024

AI-bildgeneratorer kan hjälpa till med att skapa bilder för branding, sociala medier, inbjudningar, flygblad och mycket mer. OpenAI:s DALL-E 2 var den första stora AI-bildgeneratorn, men sedan dess har många företag släppt egna modeller som rivaliserar DALL-E 2. OpenAI har även släppt en mer avancerad modell, DALL-E 3. Bland de bästa bildgeneratorerna finns Image Creator från Microsoft Designer, Drömstudio av Stability AI, Dröm av WOMBO, Craiyon och Midjourney. Varje generator har sina egna fördelar och nackdelar beroende på användarens specifika behov.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 27 januari

Generativ AI: Hype eller verklig avkastning på investeringen?

Generativ AI, som innebär verktyg grundade på generativa modeller som använder statistisk sannolikhet för att producera troliga dataföljder, har blivit allt mer populärt inom företag. Trots detta ifrågasätts nu dess avkastning på investering (ROI). För att förbättra ROI krävs en omfattande strategi för att implementera AI-lösningar, snarare än att bara följa trenden. Detta innebär att man etablerar ett sätt att faktiskt mäta ROI för att anta AI-lösningar, att ha intressenter ombord och att ta hänsyn till mänsklig tillsyn för AI-verktyg. Dessutom är det viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste AI-rättsfallen och regleringarna.

Direktlänk Dela Built In fördjupade 26 januari

Midjourney lanserar webbläsarversion av sin plattform

Midjourney har lanserat en alfaversion av sin plattform som fungerar direkt inom webbläsare. Genom att övergå från en Discord-only-modell till ett webbläsarbaserat gränssnitt öppnar Midjourney dörrarna för en bredare grupp användare. Den första versionen av denna webbversion ges till en utvald grupp av aktiva användare, känd som ´5,000 Club´. Webbgränssnittet är utformat med användaren i åtanke och erbjuder en smidig och intuitiv upplevelse. Plattformen inkluderar nu organisatoriska verktyg som gör det enklare att hantera omfattande samlingar av bilder.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 26 januari

AI-genererad konst: Framtiden för kreativa industrier?

AI-genererad konst har börjat infiltrera kreativa industrier, tack vare en rad generativa AI-innovationer som möjliggör skapandet av realistiska bilder. Tekniken har dock mött kontroverser då den hotar kreativa jobb och konstnärliga friheter och kan potentiellt inkräkta på befintliga upphovsrättsskyddade verk. Verktyg som Midjourney, Stable Diffusion och DALL-E har sänkt tröskeln för att skapa AI-konst, men att få bästa resultat kräver fortfarande kreativitet. Flera företag har hittat affärsvärde i AI-konst, eftersom det kan snabba upp utvecklingsprocessen och minska kostnaderna drastiskt.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 26 januari

Generativ AI kommer inte ersätta människor inom överskådlig framtid

Generativ AI (GenAI) har hyllats som ett revolutionerande verktyg för kreativitet, men det finns fyra huvudskäl till varför det inte kommer ersätta människor inom överskådlig framtid. För det första skyddas inte verk producerade av GenAI av upphovsrätt. För det andra har GenAIs tillförlitlighet visat sig vara ojämn, vilket har lett till rättsliga konsekvenser. För det tredje är stora språkmodeller (LLMs) datakortsiktiga eftersom de inte tränas på några av de rikaste och högkvalitativa databaserna vi skapar som art. Slutligen kommer AI aldrig att kunna avgöra vad som är värdefullt - det är människor som bestämmer slutvärdet av output.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 26 januari

Jämförande analys av AI-bildgeneratorer: Midjourney, DALL-E 3 och Adobe Firefly

I den digitala konstens värld erbjuder AI-verktyg som Midjourney, DALL-E 3 och Adobe Firefly möjligheter att omvandla enkel text till fantastiska visuella skapelser. Adobe Firefly är budgetvänlig, särskilt för de som redan har ett Adobe-konto. DALL-E 3, utvecklat av OpenAI, kräver en månadsabonnemang på $20. Midjourney erbjuder en balans mellan de två, med en gratis version för grundläggande användning och en mer omfattande plan för cirka $8 per månad. DALL-E 3 skapar en enda högkvalitativ bild baserad på den angivna prompten, medan Midjourney och Adobe Firefly kan generera en mängd olika bildstilar från samma prompt. Valet av AI-bildgenerator beror på personlig preferens och projektets krav.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 26 januari

Återkomst av ´Inpainting´ till Midjourney´s Alpha V6

Författaren uttrycker sin otålighet över att ´Inpainting´ ska återkomma till Midjourney´s Alpha V6. Inpainting har tre huvudfunktioner: PAN, ZOOM och VARY (REGION). Författaren har mästerligt använt och undervisat i VARY (REGION) strategier för att uppnå realism, särskilt i ansikten. När den första Alpha-versionen av V6 släpptes utan Inpainting-funktioner, var författaren besviken. Trots detta berömmer författaren realismen i de ursprungliga generationerna av Midjourney V6.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 januari

AI-genererade explicita bilder av Taylor Swift sprids på sociala medier

AI-genererade ´deepfake´-bilder och -videor som visar musikern Taylor Swift i sexuella situationer har spridits på sociala medier under de senaste 24-48 timmarna. Bilderna, som visar Swift tillsammans med fans till hennes pojkvän Travis Kelce´s NFL-lag Kansas City Chiefs, har fördömts av Swifts fans och lett till förnyade krav från amerikanska lagstiftare på att reglera AI-marknaden. Det är dock oklart vilka AI-verktyg som användes för att skapa deepfakes, då ledande tjänster som Midjourney och OpenAI´s DALL-E 3 förbjuder skapandet av sexuellt explicit innehåll. Enligt Newsweek erkände användaren @Zvbear på sociala medier att de skapat bilderna.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 26 januari

Generativ AI kan omforma arbetsflöden och föda AI-ursprungliga företag

Generativ AI erbjuder grundare möjligheten att helt omforma arbetsflöden och kommer att ge upphov till en ny kohort av företag som inte bara är AI-förstärkta, utan helt AI-ursprungliga. Dessa företag kommer att börja från grunden med den teknik vi har nu och bygga nya produkter kring generering, redigering och kompositionsmöjligheter som endast är möjliga tack vare AI. Dessa AI-ursprungliga plattformar kommer att hjälpa användare att utföra sitt befintliga arbete mer effektivt och även hjälpa användare att låsa upp helt nya färdigheter, både på en teknisk och estetisk nivå.

Direktlänk Dela Andreessen Horowitz fördjupade 25 januari

Midjourney lanserar webbläsarversion av sin plattform

Midjourney har lanserat en alfaversion av sin plattform som fungerar direkt inom webbläsare, vilket markerar ett betydande steg framåt för företaget. Genom att övergå från en Discord-baserad modell till ett webbläsarbaserat gränssnitt, öppnar Midjourney dörrarna för en bredare spektrum av användare. Den första versionen av webbversionen är ett privilegium som beviljats en utvald grupp av produktiva användare, känd som ´5 000-klubben´. Plattformen inkluderar nu organisatoriska verktyg som gör det lättare att hantera stora bildsamlingar och sparar värdefull tid.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 25 januari

Ny marknadsstudie publicerad om AIGC inom mediefältet

En nyligen publicerad marknadsstudie om AIGC inom mediefältet ger en översikt över nuvarande marknadsdynamik samt förutsägelser för hur marknaden kommer se ut 2028. Studien delar upp marknaden baserat på intäkter och volym (där det är tillämpligt) samt prisutveckling för att uppskatta storlek och trender. Några av de företag som täcks av studien inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

Skapa en bild med Midjourney och byta ansikten

För att generera en bild för vår avatar med Midjourney, börja med att gå med i deras Discord-server. För att skapa din egen bild, skriv kommandot /imagine. I den här demonstrationen kommer vi att använda en vacker slavisk kvinna med långt mörkt hår, blommor på huvudet, porträtt som vår prompt. När bilden är klar, spara den. Om du vill ta det ett steg längre, kan du ladda upp din egen bild och sedan byta ansikten för att generera din avatar på Midjourney.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 januari

Fotograf uppmanar till ´opt-in´ för AI-program

Fotografen Tim Flach, känd för sina uttrycksfulla bilder av djur, menar att kreatörer bör få betalt när deras arbete används av AI-program. Flach har använt AI-bildgeneratorn Midjourney för att återskapa sina egna bilder och hävdar att fotografer bör ha möjlighet att ´opta in´, snarare än att ´opta ut´, när det gäller träningsdata för AI-program. Han jämför det med en redaktör som publicerar ett fotografi i en tidning och säger ´Du kan nu opta ut´. Flach påpekar att han har lagt ner hundratusentals dollar på vissa av sina projekt och att kreatörer bör kompenseras när deras arbete tas in av ett AI-program.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 24 januari

AI skapar virtuella influerare - företag tjänar på trenden

Virtuella sociala medieinfluencer, skapade med datorgenererad grafik (CGI), växer i popularitet. Exempelvis har Lil Miquela, en 19-årig brasiliansk-amerikansk social mediestjärna, över 2,6 miljoner följare på Instagram och samarbetar regelbundet med märken som BMW och Pacsun. Andra virtuella influencer inkluderar Lu Do Magalu, Noonoouri och Bermuda. Med framväxten av AI-bildgenereringsverktyg som DALL-E 2 och Midjourney, är virtuella influencer lättare än någonsin att skapa, och företag tjänar på trenden. AI-modellagenturer som The Clueless har dykt upp för att samarbeta med märken för att skapa skräddarsydda avatarer. Yakov Bart, professor i marknadsföring vid Northeastern University, menar att fenomenet är förståeligt ur ett marknadsförings- och varumärkesperspektiv, då det sänker kostnader och ger företag större kontroll över budskap. Instagram utforskar möjligheten att införa etiketter för AI-genererat innehåll på sin plattform.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 24 januari

Rankning: De mest populära AI-verktygen 2023

Artificiell intelligens fick sitt genombrottsår 2023, med stora språkmodeller (LLMs) och text-till-bildgeneratorer som fångade uppmärksamheten. ChatGPT, OpenAI:s produkt, var det mest populära AI-verktyget 2023, med mer än 60% av webbplatsbesöken från september 2022 till augusti 2023, vilket motsvarar 14,6 miljarder besök. Efter ChatGPT kommer en annan chatbot, Character.AI, som är en samling av karaktärer som användare kan konversera med. QuillBot, ett annat skrivverktyg, och AI-bildgeneratorn Midjourney var också bland de mest populära AI-verktygen 2023.

Direktlänk Dela Visual Capitalist fördjupade 24 januari

Konstnär vägrar acceptera pris för AI-genererat konstverk, utlöser internationell debatt

Förra året vann den tyska konstnären Boris Eldagsen Sony World Photography Award i kategorin kreativitet med en bild genererad av artificiell intelligens (AI). Eldagsen vägrade dock att acceptera priset och utlöste en internationell debatt om användningen av AI inom konsten. I november ändrade World Press Photo, världens mest prestigefyllda fotojournalistiska tävling, sina regler för att förbjuda användning av AI i alla dess kategorier. SOLO Collection i Spanien har skapat över 50 konstverk med AI och har nyligen lanserat den andra omgången av den internationella tävlingen SOLO AI AWARD ´24, som stöds av Goldsmiths University och Google Arts & Culture. Priset belönar den mest innovativa konstnären som skapar verk med AI med €10,000.

Direktlänk Dela El País fördjupade 24 januari

ABC utvecklar egen AI för att förbättra sitt arbete och varnar personal mot att använda AI-plattformar som ChatGPT

ABC arbetar på sin egen stora språkmodell, en typ av artificiell intelligens tränad på stora mängder data, för att ´förbättra´ sitt arbete. Samtidigt varnar de sina anställda mot att använda AI-plattformar som ChatGPT eller Midjourney för att skapa innehåll för nyheter. Matt Brown, ABC:s nyhetsstandardredaktör, meddelade i ett internt e-postmeddelande till ABC:s personal förra månaden att den offentliga sändaren testar AI-teknik i sina nyhetsteam och utvecklar sin egen. En talesperson för ABC vägrade att förklara hur de skulle använda en stor språkmodell för sina nyheter.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 24 januari

ElevenLabs når enhörningsstatus tack vare senaste finansieringsrundan

Startföretaget ElevenLabs, som utvecklar AI-drivna ljudverktyg för att skapa syntetiska röster, har nått enhörningsstatus tack vare den senaste finansieringsrundan på 80 miljoner dollar. Finansieringsrundan leddes gemensamt av Andreessen Horowitz (A16z), tidigare GitHub VD Nat Friedman och entreprenören Daniel Gross. Företaget hävdar att dess teknik används av anställda på 41% av Fortune 500-företagen. Med de nya pengarna planerar ElevenLabs att utveckla flera nya produkter, inklusive en ´dubbningsstudio´ för att låta användare dubba över hela filmer och generera transkriptioner, översättningar och tidskoder.

Direktlänk Dela Silicon Republic fördjupade 23 januari

Utforska topp 11 jobb inom generativ AI för att förbättra din karriär

Industriella sektorer har optimerats för generativ AI på arbetsplatsen och den snabba adoptionen har ökat behovet av nya medarbetare för att hjälpa till att utforma, implementera och underhålla Gen AI-verktyg och tjänster. Generativ AI förändrar snabbt företagens arbetslandskap och deras verksamhet. De vänder sig till Gen AI för att effektivisera affärsprocedurer, implementera egen AI-teknik och minska manuella ansträngningar så att de kan frigöra anställda för att ta på sig mer krävande uppgifter. Här är topp 11 jobb inom Generativ AI: Data Scientist, Machine Learning Engineer, AI Researcher, Algorithm Engineer, Natural Language Processing Engineer, AI ChatBot Developer, Deep Learning Engineer, Prompt Engineers, Chief AI Officer, AI Writer, AI Artist.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 23 januari

AI och ´deepfakes´ oroar inför kommande val i Asien

Förekomsten av ´deepfakes´ - video- eller ljudklipp skapade med AI som framställs som äkta - oroar inför kommande val i Indien, Indonesien, Bangladesh och Pakistan. Tekniken kan användas för att snabbt sprida desinformation och påverka väljarbeteenden. I Indien har premiärminister Narendra Modi uttryckt oro över deepfakes, och myndigheter har varnat sociala medieplattformar att de kan förlora sin ´safe-harbour´-status som skyddar dem från ansvar för tredjepartsinnehåll om de inte agerar. I Indonesien cirkulerar deepfakes av alla tre presidentkandidaterna online, med potential att påverka valresultaten.

Direktlänk Dela Gulf Times fördjupade 22 januari

AI-verktyg används för skapande av falsk porr och röstkloning

AI-verktyg som Dall-E och Midjourney genererar nya bilder från enkla textbeskrivningar, men en ny våg av AI-bildgeneratorer skapas för att skapa falsk porr, inklusive att ta bort kläder från befintliga bilder. Illinois har utvidgat sin lag om hämndporr för att tillåta mål för icke-samtyckesporr skapad av AI-system att stämma skapare eller distributörer. Även Kalifornien, Virginia och New York har passerat lagar som förbjuder distribution eller skapande av AI-genererad porr utan samtycke. Förra året släppte AI-företaget ElevenLabs ett verktyg som kan skapa en övertygande digital replika av någons röst.

Direktlänk Dela Genetic Literacy Project fördjupade 22 januari

AI inom kreativa branscher: verktyg eller hot?

AI har blivit alltmer integrerat i olika branscher, inklusive den kreativa sektorn. Vissa yrkesverksamma, som bröllopsfotografen Lennon Tan och resefotografen Grey Chow, ser AI som ett värdefullt verktyg som förbättrar effektiviteten och kvaliteten på deras arbete. Emellertid finns det också oro för hur AI kan påverka jobbsäkerheten och äktheten av kreativa verk. Boris Eldagsen, en Berlin-baserad foto- och videoartist, avböjde till och med ett pris från World Photography Organisation efter att ha avslöjat att hans vinnande verk skapades med hjälp av AI. Diskussionen kring AI:s roll inom kreativa branscher fortsätter.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 22 januari

Brittiska konstnärer överväger grupptalan mot AI-företag för ´upphovsrättslig tvätt´

Hundratals brittiska konstnärer, inklusive David Hockney, Bridget Riley, Damien Hirst och Tracey Emin, har upptäckt att deras verk användes för att träna AI-programvaran Midjourney. Detta har lett till att amerikanska advokater undersöker möjligheten till en grupptalan mot Midjourney och andra AI-företag anklagade för ´upphovsrättslig tvätt´. Totalt 16 000 konstnärer, inklusive framstående figurer som Rachel Whiteread och Anish Kapoor, finns på listan över missnöjda konstnärer. Midjourney har till den 8 februari att svara på anklagelserna.

Direktlänk Dela Artlyst fördjupade 21 januari

Konstnärer överväger rättsliga åtgärder mot AI-företag för upphovsrättsintrång

Konstnärer överväger att vidta rättsliga åtgärder mot AI-företag som Midjourney, efter att en lista på 16 000 konstnärer vars verk påstås ha använts för att träna deras AI har dykt upp. Bland dessa konstnärer finns Bridget Riley, Damien Hirst, Rachel Whiteread, Tracey Emin, David Hockney och Anish Kapoor. Brittiska konstnärer har kontaktat amerikanska advokater för att diskutera möjligheten att ansluta sig till en grupptalan mot Midjourney och andra AI-företag. Teknikföretagen har fram till den 8 februari att svara på anklagelserna.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 januari

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times (NYT) har nyligen stämt OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång. Enligt NYT samlar dessa företag data från många källor för att utveckla artificiella intelligensprodukter, vilket minskar behovet för läsare att besöka Times webbplats och därmed minskar reklam- och medlemsintäkter. Om framgångsrik, skulle det kunna kosta New York Times miljarder dollar. Trots detta hävdar OpenAI att användningen av upphovsrättsskyddat innehåll för att bygga GenAI-modeller tjänar ett nytt transformerande syfte. Denna stämning kan ha en betydande inverkan på GenAI:s framtid över hela världen.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 20 januari

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times (NYT) har stämt OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång. OpenAI:s VD Sam Altman blev snabbt avskedad och återanställd. NYT hävdar att dessa företag samlar information från många källor för att utveckla AI-produkter, vilket minskar behovet för läsare att besöka Times webbplats och minskar intäkter från annonser och medlemskap. NYT sökte också förstörelse av chatbot-modeller och träningsdata som använde Times upphovsrättsskyddade innehåll. OpenAI hävdar dock att användning av upphovsrättsskyddat innehåll för att generera GenAI-modeller tjänar ett nytt transformerande syfte. Flera andra rättsfall har tidigare inletts mot AI-tjänster för att använda webbskrapning gratis. Detta är dock första gången ett amerikanskt mediehus stämmer Big Tech för sådant upphovsrättsintrång. Om NYT vinner, kan det omdefiniera den rättsliga ramen kring rättigheter i USA och sätta ett exempel för hela världen.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 20 januari

En titt på framtidens bilar: 2023 och framåt

I den snabba utvecklingen inom bilindustrin har dagens bilar redan avancerade funktioner, särskilt med ökningen av elbilar. År 2023 ger en inblick i vad som komma skall. För att upptäcka framtidens bilar har insikter från experter inom elektromekanisk systemdesign om bilmaterial, AI och hållbara energikällor banat väg för att föreställa oss bilar om 10, 25 och 50 år, återskapade av AI-bildgeneratorn Midjourney. 2033: En bekant framtid med lyxiga inslag. Under de närmaste 10 åren förväntas bilarna behålla ett bekant utseende med en lyxig touch. Avancerade material som kolfiber och grafen kan förbättra styrka och minska vikt, vilket resulterar i strömlinjeformade och aerodynamiska design.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 20 januari

Använda AI för att omvandla videor till animeringar

Diana Dovgopol har använt AI-verktyget DomoAI för att omvandla sina videor till animeringar. Verktyget är inte perfekt men har en del funktioner som hon uppskattar. Man kan till exempel ta sina vardagliga videor och göra dem till anime eller 3D-tecknade filmer med bara några klick. DomoAI kan också skapa bilder som liknar de som genereras av Midjourney och omvandla animerade karaktärer till verklighetstrogna figurer. Man kan testa DomoAI gratis genom att gå med i DomoAI-communityt på Discord.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 januari

AI-artgeneratorer förvandlar text till bild

AI-artgeneratorer är banbrytande verktyg som använder artificiell intelligens (AI) för att omvandla skriftliga beskrivningar till visuell konst. De 10 bästa AI-artgeneratorerna varierar i sina förmågor, från att generera enkla grafiker till komplexa, högupplösta bilder som liknar konst skapad av människor. Dessa verktyg förvandlar inte bara hur visuellt innehåll skapas, utan utmanar också gränserna för AI:s kreativa potential, suddar ut linjerna mellan teknik och konst. De exemplifierar de anmärkningsvärda framstegen inom AI och maskininlärning, och visar hur dessa tekniker kan sträcka sig till områden som traditionellt dominerats av mänsklig kreativitet.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 19 januari

Rabbit R1: Den nya AI-assistenten som kan förändra teknikvärlden

Rabbit R1 är en ny AI-assistent som presenterades på CES 2024. Den liknar en mobil men med ett AI-drivet gränssnitt som gör att användaren inte behöver interagera med enskilda appar och webbplatser. Rabbit R1 tar emot instruktioner från användaren och utför uppgifterna själv. Den kan exempelvis söka efter semesterdestinationer, boka flyg, spela musik och beställa taxi. Rabbit R1 kommer med en 2,88-tums färgpekskärm, inbyggda högtalare och en 360-graderskamera. Den första satsen på 10 000 enheter säljs för $199 och de första enheterna väntas levereras under 2024.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 19 januari

Kanadensisk konstnär använder AI för att skapa erotisk konst och avmystifiera tekniken

Kanadensiska konstnären och akademikern Sandra Rodriguez har skapat en AI-utställning kallad ´Sex, Desire and Data´ på Centre Phi i Montreal, Quebec, Kanada. Utställningen visar hur AI kan generera pornografiska videor baserade på miljontals online-sökningar för erotik. Rodriguez hoppas att genom att ´hacka´ AI kan hon avmystifiera tekniken och visa dess potential men också hur den kan störa våra liv. Hon har också skapat en chattbot inspirerad av den amerikanska lingvisten Noam Chomsky för att ´avmystifiera AI:s hemligheter´. För sitt nästa projekt planerar Rodriguez att kombinera AI med dans.

Direktlänk Dela Legit.ng fördjupade 19 januari

AI-startupen Runway introducerar banbrytande verktyg för rörelse i AI-videor

New York-baserade AI-startupen Runway har uppdaterat sin Gen-2-grundmodell med ett nytt verktyg, Multi Motion Brush, som låter skapare lägga till flera riktningar och typer av rörelse till sina AI-videoskapelser. Detta är en första i sitt slag för kommersiellt tillgängliga AI-videoprojekt. Tidigare produkter på marknaden har bara använt AI för att lägga till rörelse till hela bilden eller ett utvalt markerat område, inte flera områden. Multi Motion Brush förhandsgranskades tidigare i år genom Runways Creative Partners Program, men är nu tillgängligt för alla användare av Gen-2.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 18 januari

Japansk författare avslöjar att AI hjälpte till att skriva prisbelönt roman

Vid en prisutdelning för en av Japans mest prestigefyllda litterära priser avslöjade författaren Rie Kudan att hennes vinnande roman, The Tokyo Tower of Sympathy, delvis skrevs med hjälp av AI-verktyget ChatGPT. Kudan sa att cirka fem procent av hennes bok ´citerade de AI-genererade meningarna ordagrant´, vilket potentiellt kan vara pinsamt för juryn som lovordade texten. Kudans roman utspelar sig i en nära framtid där AI har blivit en integrerad del av vardagen. Den berättar historien om Sara Makina, en arkitekt som bygger ett torn i en Tokyo-park för att fungera som en plats för rehabilitering av brottslingar.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 18 januari

Spännande uppdateringar från MidJourney

MidJourneys grundare David Holz har delat några spännande uppdateringar om företagets framsteg. Under ett möte i MidJourney Office Hours den 17 januari meddelade Holz att funktionen för stilöverensstämmelse kommer att lanseras före karaktärsöverensstämmelse. Dessutom kommer nya funktioner som ´Vary (Region)´, Zoom, Pan och en ny stiljusterare att läggas till i MidJourney V6. Den nuvarande alfaversionen av MidJourney V6 kommer att bli standardversionen av MidJourney.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 18 januari

Misstänkt data-skrapande bot upptäckt på ArtStation

Flera digitala konstnärer har nyligen varnat för ett misstänkt konto på ArtStation, som de tror är en data-skrapande bot som tillhör företaget Midjourney. Botten används för att träna algoritmer för Midjourneys AI som genererar bilder. Det misstänkta kontot, kallat NuoN, har ingen information i sin bio och använder Midjourneys officiella logotyp som avatar. NuoN följer nästan en miljon konstnärer, vilket väcker oro för att deras verk omedvetet kan bidra till att träna AI-algoritmer.

Direktlänk Dela Eighty Level fördjupade 18 januari

Square Enix kritiseras för att använda AI i skapandet av sitt nya spel ´Foamstars´

Spelföretaget Square Enix har fått kritik för att använda artificiell intelligens (AI) för att skapa konst i sitt nya PlayStation-spel, ´Foamstars´. Spelet, som liknar det populära ´Splatoon´, använder AI-verktyget Midjourney för att skapa abstrakta bilder för spelets musik. Trots kritiken har Square Enix stora planer för AI, med företagets president, Takashi Kiryu, som uttrycker en önskan att använda AI i spelutveckling och försäljning. Foamstars kommer vara tillgängligt att spela på PlayStation Plus från den 6 februari.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 17 januari

Square Enix bekräftar att AI-genererad konst används i kommande spelet Foamstars

Square Enix har bekräftat att deras kommande PlayStation-skyttespel Foamstars innehåller AI-genererad konst. Företagets president meddelade nyligen i ett nyårsbrev att de planerar att ´aggressivt tillämpa´ AI i sin framtida spelutveckling. Foamstars-producenten Kosuke Okatani bekräftade att AI har använts för att skapa en liten mängd konst för in-game ikoner, men betonade att majoriteten av spelet byggdes för hand. AI-verktyget Midjourney användes för att omvandla textprompter till visuell konst. De aktuella tillgångarna sägs vara relaterade till in-game albumomslag för spelets musikspår.

Direktlänk Dela Video Games Chronicle fördjupade 17 januari

AI-teknik hotar konstnärers originalitet och ägande

AI-teknologins framsteg har skapat oro bland konstnärer över originalitet och ägande av deras verk. AI-genererat innehåll (AIGC) kan replikera specifika konstnärers och författares stil på sekunder, ofta utan deras samtycke eller kännedom. Detta kan underminera värdet av originalverket och leda till inkomstförluster och skador på konstnärers rykte. Vissa konstnärssamhällen har svarat genom att förbjuda AI-genererade bilder. Web3-plattformen Ringfence erbjuder en lösning genom att säkerställa att konstnärer kompenseras varje gång deras originalverk används i skapandet av AIGC.

Direktlänk Dela NewsBTC fördjupade 17 januari

Square Enix och Toylogic använder AI för att skapa konstverk i kommande spel

Spelförlaget Square Enix har bekräftat att utvecklaren Toylogic har använt AI-genererad konst producerad av Midjourney i sitt kommande multiplayer-skyttespel. Verktyget användes för att skapa albumomslag för musik som ingår i spelets soundtrack. Foamstars producent Kosuke Okatani avslöjade nyligen att AI hade använts för att skapa vissa in-game ikoner, men att 99,9 procent av tillgångarna skapades för hand. Midjourney står för närvarande inför en stämning av en grupp visuella konstnärer för påstått användande av deras verk för att träna generativa AI-system.

Direktlänk Dela Game Developer fördjupade 17 januari

Foamstars producent bekräftar användning av generativ AI-konst i spelet

Producenten för spelet Foamstars, Kosuke Okatani, har bekräftat att spelet använder en viss mängd generativ AI-konst. Trots att större delen av spelet är designat av utvecklarna, används AI för att generera vissa minimala tillgångar. Enligt Okatani, utnyttjade Foamstars Midjourney för att utveckla en handfull tillgångar för spelet, mestadels relaterat till in-game ikoner. Dessa ikoner inkluderar albumomslag som representerar Foamstars musikspår. Okatani tillade att dessa skapades med hjälp av Midjourney, ett populärt generativt AI-verktyg.

Direktlänk Dela Shacknews fördjupade 17 januari

4 skäl till att inkludera filmtyp i AI-prompter förbättrar fotorealistiska bilder

En växande trend inom digital konst är att inkludera klassiska fotografifilmer i AI-prompter, vilket skapar en unik teknik som ger djup och substans till fotorealistiska bilder. Denna metod kombinerar traditionell filmestetik med banbrytande teknik, vilket ger ett distinkt inslag i digitala konstverk. Genom att specificera en film känd för sin dynamiska färgomfång, som Kodak Ektar 100, kan konstnärer dramatiskt förbättra den visuella inverkan av deras arbete. AI kan producera bilder med en rikedom och djup av färg som annars kan vara svårt att uppnå.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 17 januari

Square Enix använder AI för att skapa konst i PlayStation-spelet Foamstars

PlayStation-exklusiva skjutspelet Foamstars använder konst genererad av artificiell intelligens (AI), har utvecklaren Square Enix avslöjat. Spelproducenten Kosuke Okatani bekräftade att spelet, som lanseras på PlayStation Plus den 6 februari, använder AI-genererad konst för vissa tillgångar. Square Enix använde det kontroversiella AI-verktyget Midjourney för att skapa albumomslag för musikspår i spelet. Trots detta hävdar Okatani att AI-innehållet i spelet endast utgör cirka 0,01% eller mindre, och att huvuddelen av spelet är gjort av faktiska utvecklare.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupade 16 januari

OpenAI:s ChatGPT kommer att få videokreationstools inom de närmaste två åren

Sam Altman från OpenAI har bekräftat att ChatGPT kommer att få videokreationstools inom de närmaste två åren. Detta meddelades på Unconfuse Me-podcasten med Bill Gates. Trots att Altman inte gick in på specifika detaljer om hur videokreation skulle fungera i ChatGPT, kan man anta att användare helt enkelt skulle behöva mata in en beskrivning av vad de vill se, och ChatGPT skulle sedan generera en AI-skapad video. Men detta verktyg kan också missbrukas. Deepfakes av kändisar och politiska figurer är enkla att skapa och kan sprida desinformation snabbt online.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 16 januari

Midjourney kommer snart att lansera sin text-till-video-generator

Skaparna av Midjourney har nyligen meddelat att deras text-till-video-generator kommer att lanseras snart. AI-modellträningen kommer att börja i januari, och det nya verktyget ska introduceras om några månader. Midjourney är ett oberoende forskningslabb som startade sin verksamhet i februari 2022 och har sedan dess haft stor framgång. Deras AI skapar bilder från textbeskrivningar via så kallade ´prompts´, precis som dussintals konkurrenters verktyg - DALLE-3 och Adobe Firefly, för att nämna några. Trots att det fortfarande fungerar genom en Discord-bot, anses Midjourney vara en av de ledande bildgeneratorerna i världen.

Direktlänk Dela CineD fördjupade 16 januari

Använda AI för att skapa stämningsbräda för fotografering

AI kan ibland få dåligt rykte, men det kan hjälpa dig att ta din kreativitet till en ny nivå. Författaren använde nyligen AI för att skapa en stämningsbräda för en fotografering. Genom att använda AI med MidJourney kunde de uttrycka sina idéer till sitt team. AI väljer rätt parametrar för att skapa bilderna. Författaren planerade att arbeta med Nicola, en 16-årig flicka, och ville att hon skulle vara klädd i en mjuk boho-outfit, med boho-inspirerat hår och smink. De ville ha en ´tält´ gjord av spets, med fe-ljus och LED-lampor. De ville att det skulle se etiskt ut, mjukt och ha en lätt vintagekänsla. Med hjälp av AI kunde de skapa en stämningsbräda och få sitt team ombord. Slutresultatet var att de kunde lägga till sin egen kreativa twist på saker, men de hade en stämningsbräda för att komma igång.

Direktlänk Dela Photofocus fördjupade 15 januari

AI fortsätter att förändra reklamindustrin och blir alltmer tillgängligt

År 2023 var ett katalytiskt år för reklamindustrin och allmänhetens relation till AI. Plattformar som Midjourney och ChatGPT har gjort AI mer tillgängligt än någonsin och dess inverkan på våra liv visar inga tecken på att sakta ner 2024. AI erbjuder möjligheter att revolutionera kreativitet och kanske till och med livet självt, men kritiker är också oroliga för dess upplevda brist på originalitet. Branschorganisationer och konsultföretag som The 4A´s, CreativeX, Murphy Cobb Associates och Deloitte Digital ger sina insikter om AI:s framtid inom reklam.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 15 januari

Marknadsundersökning för AI Art Generator Tool förutspår stark tillväxt

En marknadsundersökning för AI Art Generator Tool förutspår en stark utveckling för marknaden på grund av ökad konsumtion i olika marknader. Undersökningen spårar antalet nyckelspelare och viktiga leverantörer på marknaden, inklusive Shutterstock, Jasper Art, NightCafe, Photosonic, Midjourney, DALL-E, NightCafe Creator, Hotpot.ai, Unite.AI, Stable Diffusion, Fotor, Deep Dream Generator, Artbreeder, StarryAI, RunwayML, Lensa AI, Dream by Wombo, Dawn AI, Reface App, MyHeritage, muse.ai. Rapporten förutser en stadig marknadstillväxt under prognosperioden på grund av ökad användning av uppdaterad teknik, växande urbanisering och ökande per capita-utgifter över hela världen.

Direktlänk Dela Futureofmediaevents.com fördjupade 14 januari

Prateek Arora utforskar AI:s inverkan på konst och film

Prateek Arora, en kreativ professionell från Mumbai, har använt AI för att generera visuella designer, inklusive ´Granth Gothica´, en uppsättning bilder som blev en omedelbar internet sensation. Arora har arbetat med Midjourney, en AI-motor som genererar bilder i utbyte mot ordade prompts. Han ser AI som ett verktyg och en sociologisk avskräckare inom konst. Arora tror att AI kan hjälpa till att skapa en blomstrande, sci-fi kultur byggd runt nyck och under. Han anser dock att det bör finnas en viss reglering för hur AI används.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 14 januari

Utnyttja Print-on-Demand för att sälja konstverk

Print-on-Demand är en enkel koncept där konstverk endast skrivs ut på produkter när beställningar kommer in, vilket eliminerar behovet av förhandsinvesteringar eller lagerhantering. Plattformar som Printful, Printify, Zazzle och Redbubble underlättar denna process, erbjuder en rad produkter som kan visa dina Midjourney-bilder. Användningsfallen är obegränsade: t-shirts, kalendrar, anteckningsböcker, muggar, fotoböcker, etc. För denna typ av bilder behöver du stora storlekar, så se till att du kontrollerar kortstorlek ´stor´ i dina inställningar i din Midjourney-profil.

Direktlänk Dela Data Driven Investor fördjupade 14 januari

Konstnärers verk används utan samtycke för att träna AI-program

En lista som cirkulerat sedan förra året innehåller namnen på över 16 000 konstnärer vars verk påstås ha använts av utvecklare på Midjourney för att förbättra sitt generativa AI-program. Detta har skapat oro bland konstnärer då deras upphovsrättsskyddade verk används för att träna program att imitera deras stil utan deras samtycke. Listan verkar vara en längre version av en lista bifogad till en grupptalan som lämnades in förra året mot Midjourney och liknande företag - DeviantArt, Stability AI och Runway AI - för upphovsrättsintrång.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 13 januari

Leonardo.ai och Midjourney: Viktiga spelare inom generativ AI för bildskapande

Leonardo.ai och Midjourney har blivit viktiga aktörer inom generativ AI för bildskapande. Leonardo.ai utmärker sig med sin avancerade teknik som kan skapa otroligt realistiska och detaljerade bilder. Midjourney har också sina fördelar men Leonardo.ai överglänser med sin otroliga uppmärksamhet på detaljer, komplexa texturer och nyanserade rendering. Båda plattformarna har unika egenskaper som gör dem framstående i ett fält som förändras snabbt.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 13 januari

AI sparar tid och tjänar pengar inom lagerfotografi

En vanlig fråga folk ställer om AI och bildgenerering är om det är möjligt att tjäna pengar på det. Svaret innehåller både ett rungande ja och en pekande fråga. Vad är mer värdefullt för dig, tid eller pengar? I detta fall kommer AI att spara och tjäna både. Men det är mycket mer värdefullt än att sälja AI-konst på lagerfotografiwebbplatser för en spottstyver. I denna artikel ges ett verkligt exempel på hur AI sparar både tid och tjänar mycket pengar inom bara ett område: lagerfotografi.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 13 januari

Användning av AI i stadsplanering för effektivt samhällsengagemang

Artificiell intelligens (AI) har skapat stora förändringar i många branscher, särskilt inom kreativa områden som animation och musik. Inom stadsplanering erbjuder AI unika möjligheter att förvandla processen för samhällsengagemang. Denna artikel kommer att fokusera på två AI-plattformar, ChatGPT och MidJourney, och hur stadsplanerare kan använda dessa verktyg för effektivt samhällsengagemang. ChatGPT och MidJourney är populära AI-verktyg. ChatGPT är ett AI-system som skapar text baserat på användarens uppmaningar, medan MidJourney genererar bilder baserat på användarens uppmaningar. Att para ihop dessa verktyg kan tillåta stadsplanerare att engagera invånare genom att presentera information på ett tillgängligt och kreativt sätt. De tre områden som stadsplanerare bör fokusera på för att förbättra samhällsengagemanget är sociala medier, grafisk design, chatbots och mångfald.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 13 januari

Fem AI-trender som kommer att förändra franchising 2024

Franchising kommer att se transformerande förändringar, främst drivna av framsteg inom artificiell intelligens (AI) och industriell tillväxt. Den globala marknaden för AI-programvara förväntas öka kraftigt och nå en imponerande uppskattad summa på 126 miljarder amerikanska dollar år 2025. Här presenteras fem AI-trender som kommer att förändra franchising. 1. Franchiser som har experimenterat med AI 2023 börjar fokusera på specifika verktyg och får konkreta data om sina respektive avkastningar. 2. AI är bara på uppgång. Vi går in i den tidiga majoritetsfasen för teknikadoption. 3. Franchisetagare bör uppmuntras att bidra till AI-innovation. 4. AI kommer att bli en integrerad del av stora affärsplattformar som Office365 eller G-Suite. 5. 2024 kommer att se en betydande förskjutning mot bild- och videoskapande teknologier.

Direktlänk Dela FranchiseWire fördjupade 13 januari

AI kan replikera konst, men det är meningslöst, säger Ai Weiwei

Under 2023 har artificiell intelligens (AI) utvecklats snabbt och integrerats i allt från chattbotar till verktyg för bildgenerering och kodtolkning. Trots detta menar den kinesiska konstnären Ai Weiwei att konst som enkelt kan replikeras av AI är ´meningslös´. Weiwei samarbetar med ett AI-program där han kommer att svara på 81 frågor om konst för att visa kontrasten mellan hans synpunkt och teknologins. Antalet frågor motsvarar antalet dagar han satt fängslad av den kinesiska staten.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 12 januari

Microsoft introducerar AI-bildgenerator Bing Image Creator

Microsoft har introducerat Bing Image Creator, en AI-bildgenerator som kan skapa bilder från en enkel textbeskrivning. Verktyget använder OpenAI:s DALL-E 3-modell för att generera högkvalitativa bilder. Användare kan välja mellan olika stilar, från serieteckningar till fotorealism. Bing Image Creator fungerar även genom Bing chatbot, vilket innebär att användare kan begära ändringar på vanlig engelska och den kommer att skapa en prompt åt dem. Till skillnad från OpenAI:s bildgenerator, som nu är betal-per-användning, kan Bing Image Creator användas gratis, men det har vissa användargränser.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 12 januari

Studior överväger att stämma AI-företag

Hollywoodstudior kan komma att stämma AI-företag på grund av upphovsrättsintrång. AI-generatorer som Midjourney kan snart återskapa filmer som Avengers: Endgame bild för bild. Förra året hamnade Hollywood i strid med fackföreningar över potentiella faror med generativ artificiell intelligens. AI-företag anklagades för massivt upphovsrättsintrång efter att deras verk påstås ha använts som träningsmaterial. En möjlig förklaring till att stora studior inte har stämt för att skydda sin immateriella egendom kan vara att de fortfarande förhandlar med AI-företag. Konceptkonstnärer som Southen ser en minskad marknad för sina tjänster eftersom de tvingas konkurrera med de chatbots de motvilligt hjälpte till att skapa.

Direktlänk Dela Press Pass LA fördjupade 12 januari

Företagsledare tveksamma till Generativ AI, enligt BCG-undersökning

Generativ AI får mycket uppmärksamhet, med verktyg som Midjourney, Runway och OpenAIs ChatGPT. Men företag är inte övertygade om teknikens potential att positivt påverka deras resultat. Enligt en undersökning från Boston Consulting Group (BCG) denna månad, med över 1 400 höga företagsledare, sa 66% att de var ambivalenta eller direkt missnöjda med sin organisations framsteg med GenAI hittills. Anledningarna var brist på talang och färdigheter, oklara vägkartor och brist på strategi för att ansvarsfullt implementera GenAI. Trots detta ser 89% GenAI som en prioritet.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 januari

Bästa gratis AI Anime Art Generatorer

Om du letar efter de bästa gratis AI Anime Art Generatorerna, avslutas din sökning här. Tack vare framsteg inom artificiell intelligens (AI), kan du nu utforska världen av animekonst utan att behärska de invecklade teknikerna. AI Anime Art Generatorer använder komplexa algoritmer och maskininlärningstekniker för att utforska stora databaser med befintlig animekonst. Dessa algoritmer förstår sedan mönstren, stilarna och egenskaperna hos olika animekonststilar. Dessutom sparar dessa generatorer tid och ansträngning genom att automatisera konstskapandeprocessen, vilket hjälper proffs att uppfylla snäva tidsfrister. Här är en översikt över de bästa gratis AI animekonstgeneratorerna: Waifu Labs, DeepArt, ArtBreeder, Fotor, DeepAI, GeneratorMix, Midjourney, Live3D, Getimg.ai, Nightcafe AI.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 11 januari

Grafisk designer återskapar Simpsons karaktärer som riktiga människor med hjälp av AI

En grafisk designer känd som Princess Prompt har använt ett AI-program kallat Midjourney för att omvandla karaktärerna i den populära tv-serien Simpsons till riktiga människor. Resultaten, som presenterades på sociala medier, inkluderade den eponyma familjen, Ned Flanders, Milhouse van Houten och Mr Burns. Försöket skapade skrämmande resultat som lockade fans att dela sina egna tankar. Princess Prompt, som är baserad i Belgien, sa till Bored Panda att hon ville föreställa sig hur en live-action-serie av Simpsons kunde se ut.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 10 januari

Konsten att bemästra mönster i Stable Diffusion och Midjourney

Stable Diffusion och Midjourney revolutionerar hur vi skapar konst med AI. Mönster gör mer än bara att se vackra ut; de injicerar rytm, kontrast och karaktär i ditt arbete. I denna lättföljda handledning lär du dig allt om hur du använder prompt engineering för att skapa fantastiska mönster med AI. Det spelar ingen roll om du är proffs eller nybörjare - att förstå mönster är nyckeln till att förbättra ditt digitala konstspel. Låt oss utforska hur Stable Diffusion och Midjourney kan hjälpa dig att förverkliga dina fantasifulla AI-konstidéer med vår praktiska mönsterguide och handledning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 januari

OpenAI svarar på The New York Times upphovsrättsstämning

OpenAI hävdar att en upphovsrättsstämning från The New York Times inte berättar hela historien. Tidningen stämde OpenAI och Microsoft den 27 december, med krav på miljarder dollar i skadestånd och förstörelse av alla chatbotmodeller eller träningsset som använt tidningens upphovsrättsskyddade material. OpenAI hävdar att inget enskilt källmaterial betydligt bidrar till dess chatbotmodeller. OpenAI menar att ChatGPT bara producerade exakta utdrag från artiklar eftersom Times matade in långa instruktioner som innehöll ordagrant utdrag från artiklarna, vilket strider mot ChatGPT:s användarvillkor. OpenAI hävdar att träning av dess modeller på upphovsrättsskyddat material faller under ´fair use´.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 10 januari

Navigering genom estetiska labyrinter av ´Punk´ och ´Core´ suffix i Midjourney V6

Midjourneys AI, särskilt med sin senaste V6-uppgradering, visar en korsning av förbättrad estetik, sammanhang, snabb anpassning och bildkvalitet. Användningen av suffix som ´punk´ och ´core´ i Midjourney-prompter har framstått som en fascinerande aspekt av denna teknologi, och erbjuder en kalejdoskop av stilar och teman inom AI-konstgenerering. ´Punk´ är ämnescentrerad, medan ´core´ har en svepande effekt, vilket ändrar den övergripande visuella stilen, stämningen och inställningen, utöver ämnet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 januari

Midjourney: AI-verktyg för att skapa pixelkonst

Midjourney är ett verktyg som omvandlar text till bilder med hjälp av AI, och det är särskilt bra på att skapa pixelkonst. Användare kan generera pixelkonsttillgångar för ett spel, sälja pixelkonst på Etsy eller bara bli kreativa. Allt som behövs är en uppmaning, och artikeln ger 50 uppmaningar för pixelkonst med Midjourney. Exempel på uppmaningar inkluderar att skapa en 8-bitars pixelkonstbild av en ångande skål med chilaquiles, inspirerad av den klassiska videospelsstetiken från 1980-talet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 januari

Simpsons-karaktärer omgjorda till verkliga människor genom AI

Grafiska designern Princess Prompt har använt AI-programmet Midjourney för att omvandla animerade karaktärer från The Simpsons till verkliga människor. Resultaten, som publicerades på sociala medier, visar en oväntad makeover av familjen Simpson, Ned Flanders, Milhouse van Houten och Mr Burns. Skapelsen har skapat starka reaktioner bland fans som har strömmat till kommentarerna för att dela sina tankar. Princess Prompt, som är baserad i Belgien, berättade att de ville föreställa sig hur en live-action-serie av The Simpsons skulle kunna se ut.

Direktlänk Dela VNExplorer fördjupade 10 januari

AI-företag riskerar rättsliga problem på grund av upphovsrättsintrång

Företag som OpenAI och Midjourney kan stå inför betydande rättsliga problem för att ha tränat sina chattrobotar på internet utan att ta hänsyn till upphovsrätten. Gary Marcus och Reid Southen argumenterar att verktyg som DALL-E 3 och Midjourney kan landa företagen i en ´upphovsrättsmina´. Efter New York Times stämde Microsoft och OpenAI för ´miljarder dollar´ i skador, har välkända författare och en grupp konstnärer framfört liknande argument i separata upphovsrättsmål. Dessutom kan AI-bildgeneratorer som Midjourney och OpenAI:s DALL-E 3 användas för att skapa potentiellt upphovsrättsbrottande bilder. Företag som Midjourney tjänar också direkt på att användare använder deras modeller för att generera dessa bilder, genom att ta ut en månadsavgift.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 10 januari

Dataintrång: Midjourney´s obehöriga användning av över 16 000 konstnärers verk leder till juridisk och etisk konfrontation

Ett betydande dataintrång har kastat Midjourney´s AI-program i rampljuset, vilket avslöjar den obehöriga användningen av verk från över 16 000 konstnärer. Denna händelse har utlöst intensiva debatter om juridiska och etiska praxis inom AI-utveckling. Kärnfrågan: Midjourney´s AI, utbildad på ett omfattande utbud av konstverk, kan ha kränkt konstnärernas upphovsrätt, vilket leder till en grupptalan och en omprövning av gränserna mellan teknisk framsteg och kreativa rättigheter.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 januari

Konstnärer stämmer AI-företaget Midjourney för rättighetsintrång

Konstnärer över hela världen stämmer det generativa AI-företaget Midjourney efter att två listor med konstnärer som skulle användas som träningsmaterial delades online. Företaget är nu föremål för en grupptalan som hävdar att det har kränkt konstnärernas rättigheter genom att använda deras verk som träningsmaterial. En lista var ursprungligen en del av rättsfallet men delades online förra året av spelkonstnären John Lam. Dessutom har ett mycket större kalkylblad, som innehåller nästan 16 000 konstnärer, cirkulerat. Utvecklarna avsåg att ´förbelasta´ vissa stilar, som var förknippade med konstnärer, för att möjliggöra snabbare bildgenerering. Konstnärer lider på grund av generativ AI.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 10 januari

Konstvärlden i kontrovers över AI-genererad konst

Konstvärlden är för närvarande upprörd över en betydande kontrovers kring AI-genererad konst, särskilt med fokus på programmet Midjourney. Anklagelser har framkommit att AI-konstgenereringsprogrammet har tränat sin algoritm på verk av konstnärer från det populära kortspelet Magic: The Gathering. Reid Southern, en konstnär känd för sitt arbete med Marvel och DC, har belyst denna fråga med skärmdumpar från Midjourneys Discord-server. Dessa skärmdumpar visar tydligen en konversation som involverar Midjourneys VD David Holz. Holz påstås ha sagt att programmet skapade ´stora delar av MTG-kort´ under sina testfaser, med Magic-konstnärernas arbete som grund för sin algoritm.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 10 januari

Getty Images lanserar Generative AI av iStock för att generera licensierbara bilder

Getty Images, företaget för aktiemedier, annonserade en ny tjänst vid CES 2024 som använder AI-modeller utbildade på Getty´s iStock fotografi- och videobibliotek för att generera nya licensierbara bilder och konstverk. Tjänsten, kallad Generative AI av iStock, skyddar mot generationer av kända produkter, människor, platser eller andra upphovsrättsskyddade element, hävdar Getty. Den kan modifiera bilder samt generera nya och kan integreras med befintliga appar och plugins via ett API. Kostnaden är 15 dollar per 100 genererade bilder.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 januari

AI-genererade bilder kan kränka upphovsrätten, enligt IEEE-studie

Institutet för elektro- och elektronikingenjörer (IEEE) har publicerat en studie som visar att vissa AI-genererade bilder kan kränka upphovsrätten. Forskningen, ledd av AI-experten Gary Marcus och digital illustratör Reid Southen, har funnit fall där system som OpenAI:s DALL-E 3 producerar bilder som starkt liknar upphovsrättsskyddade scener från filmer och videospel. Resultaten väcker brådskande juridiska och etiska frågor om användningen av upphovsrättsskyddat innehåll i AI-träning och bildgenerering. OpenAI har svarat på en stämning från The New York Times, med argumentet att deras träningsmetoder faller under rättvis användning.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 9 januari

AI-verktyg som genererar bilder från prompts: En blandning av konst och vetenskap

Författaren diskuterar sin användning av AI-verktyg som genererar bilder från prompts, en del av den senaste AI-våren. Han betalar en månatlig avgift till Midjourney för denna tjänst. Författaren uttrycker en uppfattning om AI-forskning som en kapplöpning för att hacka komplexa modeller tills de uppnår vissa mål, utan att tillräckligt förstå varför modellerna gör vad de gör. Han nämner att det känns mer som konst än vetenskap. Han har dock nyligen tvingats uppmärksamma de framsteg som gjorts inom bildgenererande modeller, som Midjourney, Dall-E och open-source Stable Diffusion.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 9 januari

Guide för att lösa ´Väntar på att starta´-fel på Midjourney

Midjourney, en populär AI-bildgenereringsplattform, kan ibland uppleva ett ´väntar på att starta´-fel. Orsakerna kan vara dålig internetanslutning, VPN-användning, serveröverbelastning eller webbläsarproblem. För att åtgärda problemet kan användare försöka förbättra sin internetanslutning, stänga av VPN, rensa webbläsarens cache, byta webbläsare eller uppdatera sin webbläsare. Om inget av detta fungerar kan användare kontakta Midjourneys supportteam för hjälp.

Direktlänk Dela DigitBin fördjupade 9 januari

Enligt en rapport från IEEE kan AI-tjänsterna Midjourney och OpenAI:s DALL-E 3 återskapa upphovsrättsskyddade scener från filmer och videospel baserat på sin träningsdata. Studien, författad av AI-experten Gary Marcus och digitala illustratören Reid Southen, dokumenterar flera fall av ´plagiatliknande resultat´ där OpenAI och DALL-E 3 återskapar scener från filmer, bilder på kända skådespelare och videospelsinnehåll. Marcus och Southen anser att det är nästan säkert att Midjourney och OpenAI har tränat sina respektive AI-modeller på upphovsrättsskyddat material. Om detta är lagligt och om AI-leverantörer eller deras kunder riskerar att hållas ansvariga är dock omtvistat.

The Register fördjupade 8 januari

OpenAI bemöter anklagelser om upphovsrättsintrång från The New York Times

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har offentligt bemött anklagelserna från The New York Times (NYT) om upphovsrättsintrång med ett blogginlägg där de argumenterar att stämningen är ogrundad. OpenAI hävdar att de samarbetar med nyhetsorganisationer, att deras träning av AI-modeller är rättvis användning och att de tillhandahåller en möjlighet att välja bort. De påstår också att ´regurgitation´, där AI-modellen genererar text nästan identisk med tidigare publicerade artiklar, är en sällsynt bugg som de arbetar på att eliminera. OpenAI anklagar NYT för ´avsiktlig manipulation´ för att få bevis för sin stämning.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 januari

MidJourney: Den galna AI-evolutionen på bara 2 år!

Från MidJourney V1 till V6: AI har utvecklats dramatiskt på bara två år. Sedan den ursprungliga lanseringen av V1 i februari 2022 har det skett en enorm förbättring till den nyligen lanserade V6 i december 2023. Varje version av MidJourney (V1, V2, V3, V4, V5, V5.1, V5.2 och V6) har sina unika egenskaper. Det är viktigt att förstå deras skillnader och använda de versioner du gillar mest för olika ändamål. Artikeln tar läsaren genom MidJourneys tidslinje och egenskaper, och en spännande bildjämförelse i 15 olika kategorier över alla 8 versioner av MidJourney.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 8 januari

Sälj AI-genererade bilder på Adobe Stock: en snabbguide

Konstgjorda intelligens har gjort det mycket enkelt att skapa AI-genererade bilder, foton och illustrationer med tjänster som Midjourney, Stable Diffusion, Leonardo AI, OpenAI DallE 3 och andra. Men att skapa specifika bilder för vissa marknader kräver fortfarande kunskaper och färdigheter för att korrekt uppmana AI-generatorn. Adobe Stock, en ledande innehållsplattform, har öppnat sina dörrar för denna nya form av konst, vilket ger tekniskt kunniga skapare möjlighet att sälja sina AI-skapade bilder till en global publik. För att komma igång på Adobe Stock är det första steget att skapa ett bidragarkonto.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 8 januari

AI-modeller kan kringgå upphovsrättsskydd

AI-modeller som Midjourney och DALL-E 3 har visat sig kunna generera bilder som potentiellt kan kringgå upphovsrättsskydd, enligt en artikel publicerad i IEEE Spectrum. Forskaren Gary Marcus och den digitala konstnären Reid Southen testade modellerna och uppnådde resultat som kan vara störande ur upphovsrättssynpunkt. Vissa företag ger konstnärer möjligheten att ta bort sina skapelser från data som modellerna tränas med, men detta bekräftar bara att de flesta AI använder data som inte är deras egendom för att generera eget innehåll.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 8 januari

AI-verktyget Midjourney version 6 omformar digital kreativitet

Tack vare kraften i artificiell intelligens kan våra idéer omvandlas till fantastiska bilder med bara några tangenttryckningar. Midjourney version 6, ett AI-bildgenereringsverktyg, omformar landskapet för digital kreativitet. Detta AI förändrar inte bara hur vi skapar bilder, det skapar en ny standard för kreativ innovation. Midjourney 6 avancerade promptfunktioner öppnar upp en ny värld av möjligheter. Inom modeindustrin kan man skapa unika modekonstruktioner genom att bara skriva en beskrivning. Midjourney version 6 gör detta möjligt, vilket möjliggör skapandet av varumärkesmodeartiklar genom enkla textinstruktioner.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 8 januari

AI-företaget Midjourney kritiseras för läcka av konstnärslista

AI-företaget Midjourney har hamnat i blåsväder efter att en lista med konstnärer vars verk används för att träna företagets AI-program läckt ut. En Google-kalkylark dök upp under nyårshelgen, vilket avslöjade konstnärernas namn kopplade till Midjourneys AI-utbildningsdatabas. Listan omfattar ett brett spektrum av konstnärer, från samtida och moderna namnkunniga konstnärer till framgångsrika illustratörer för företag som Hasbro och Nintendo, inklusive ett sexårigt barn. Listan ingick ursprungligen i en grupptalan mot Stability AI, Midjourney och DeviantArt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 januari

Midjourney Bot på Discord hjälper till att skapa AI-genererade bilder

Midjourney Bot på Discord hjälper till att skapa bilder med hjälp av AI-teknologi. Användare genererar bilder med hjälp av textkommandon genom /imagine-kommandot. För att använda det behöver man en aktiv Midjourney-prenumeration och kan sedan lägga till boten på sin Discord-server. Att lägga till boten innebär att man går med i Midjourney-gemenskapen, bjuder in boten till sin server och justerar behörigheterna. Detta skapar en mer privat och kontrollerad kreativ miljö, och undviker det trångt belägna huvudservern. Midjourney är ett populärt AI-bildskapningsverktyg som fungerar genom Discord.

Direktlänk Dela Appuals fördjupade 8 januari

AI kan generera bilder som bryter mot upphovsrätten, visar forskning

Forskare har studerat om generativa AI-modeller kan plagiera bilder och funnit att vissa visuella modeller genererar varumärkesskyddade karaktärer med korta eller indirekta prompts. Till exempel producerade modellerna nästan exakta bilder av Simpsons och Star Wars karaktärer. När forskarna matade in prompten ´videospel italienare´ i OpenAI:s Dall-E 3, returnerade modellen igenkännbara bilder av Mario från den ikoniska Nintendo-franchisen. Forskarna testade två visuella AI-modeller - Midjourney och Dall-E 3 - och fann att båda kunde reproducera nästan exakta bilder från filmer och videospel även när modellerna fick korta och indirekta prompts.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 januari

Midjourney att debutera AI-video denna månad

AI-genereringsföretaget Midjourney kommer att kunna generera videor i slutet av denna månad, enligt nya rapporter. Midjourney kommer att börja ´träna´ sin videomodell i januari 2024, med sin ´text till video´-modell som ska släppas om några månader. Detta är inte en fullständig överraskning eftersom ett antal AI-plattformar redan har lanserat AI-videofunktioner. Stable Diffusion arbetar till exempel på en AI-videogenerator, Meta har nyligen visat upp sin EMU-videogenerator och Adobe har introducerat generativ AI till video med sin Premiere Pro och After Effects-programvara.

Direktlänk Dela Australian Photography fördjupade 8 januari

AI-generatorer förbättras ständigt: Kan du skilja AI från naturliga landskap?

AI-bildgeneratorer förbättras ständigt och nya lanseras nästan varje månad. Midjourney har nyligen lanserat version 6 av sitt verktyg, vilket har förbättrats ytterligare. Nu testar vi det med ett av mina favoritgenrer: landskapsfotografi. Kan du skilja AI och naturliga landskap åt? Starta quizet och se! Jag föreslår att du öppnar quizet på din telefon så att du kan se detaljerna bättre. Dela gärna resultaten med oss i kommentarerna och med dina vänner på sociala medier.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 8 januari

Midjourneys AI-uppgradering lovar en revolution inom digital generation

Midjourney, ett AI-företag, har avslöjat en betydande uppgradering till sin V6 Alpha-version, vilket lovar en revolution inom digitala genereringsförmågor. Den uppdaterade AI-versionen hävdar att erbjuda snabbare uppskalning, förbättrad bildkvalitet, mer pålitlig prompt-adherence, överlägsen textåtergivning och högprestanda även vid höga stiliseringar. Företaget arbetar också med att introducera nya funktioner som Vary (region) och Inpainting, planerade till januari. Midjourney har även lanserat en förbättrad alpha-version av deras nya webbgränssnitt.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 7 januari

De 20 mest populära AI-verktygen 2023

För att hålla sig uppdaterad med de senaste AI-verktygen och hur man kan använda dem för att bli rikare och mer produktiv, bör du prenumerera på LUFF Letter veckovis nyhetsbrev. 1. ChatGPT, utvecklad av OpenAI, är det mest populära generativa AI-verktyget i världen, med över 14 miljarder besök mellan september 2022 och augusti 2023. 2. Character AI, en AI-chattbot, rapporterade totalt 3,8 miljarder besök. 3. QuillBot är ett AI-program som specialiserar sig på skrivning. 4. Midjourney, en AI-driven bildgenerator, registrerade 500,4 miljoner besök under året. 5. Hugging Face, en öppen AI-plattform, registrerade 316,6 miljoner besök. 6. Googles Bard är den tredje snabbast växande AI-chattboten efter ChatGPT och Character AI. 7. NovelAI, ett annat AI-skrivverktyg, rapporterade totalt 238,7 miljoner besök.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 6 januari

Microsoft avslöjar nytt tangentbord med AI-knapp

Microsoft har avslöjat en ny standardlayout för PC-tangentbord med en ´Copilot´-knapp. Framöver kommer Windows-maskiner att ha en dedikerad knapp för att starta Microsofts AI-drivna assistent Copilot, vilket ersätter höger kontrollknapp. Detta är första gången på cirka 30 år som Microsoft ändrar layouten på Windows-tangentbord. Bärbara datorer och tangentbord med Copilot-knappen planeras att skeppas så snart som i slutet av februari. Företaget hoppas att detta kommer att driva efterfrågan på AI-teknik, men det är ingen garanti. Den verkliga testet kommer att vara om Windows-användare och företagskunder verkligen vill ha tekniken och betala för den.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 6 januari

AI-modeller anklagas för att bryta mot upphovsrätten

Enligt en nyligen publicerad forskningsrapport kan ledande AI-bildgeneratorer reproducera upphovsrättsskyddade karaktärer och till och med visa dem utföra varumärkes-olämpliga handlingar. Detta skulle sannolikt chockera medieföretagen som äger dem. Forskarna Gary Marcus och Reid Southen upptäckte nyligen problemet med neutrala prompter som producerar upphovsrättsskyddat innehåll och publicerade sina resultat. De använde sex populära bildgenereringstjänster och gav dem tre typer av instruktioner: instruktioner för att skapa en upphovsrättsskyddad karaktär, instruktioner för att skapa en upphovsrättsskyddad karaktär som gör något varumärkes-olämpligt och en neutral instruktion som kan eller inte kan resultera i upphovsrättsskyddade karaktärer. Tjänsterna de testade var Bing Image Generator, ChatGPT 4, Midjourney, Stable Diffusion, Imagine with Meta AI och Google SGE.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 6 januari

Microsoft introducerar ny tangentbordslayout med AI-knapp

Microsoft har presenterat en ny standardlayout för PC-tangentbord med en ´Copilot´-knapp. Framöver kommer Windows-maskiner att ha en dedikerad knapp för att starta Microsofts AI-drivna assistent Copilot, som ersätter höger Control-knapp. Detta är första gången Microsoft ändrar layouten på Windows-tangentbordet på cirka 30 år. Datorer och tangentbord med Copilot-knappen planeras att skickas så tidigt som i slutet av februari. Microsoft har gjort en show av att införa nästan alla sina produkter, gamla som nya, med ´Copilot´-funktionalitet. Företaget gör sin AI-teknik framstående och satsar på att detta ska driva efterfrågan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 januari

AI-drivet konstföretag Midjourney stäms för påstått plagiat

En grupp konstnärer har stämt det AI-drivna konstföretaget Midjourney, forskningslabbet som använder bildgenereringsmotorn Stable Diffusion, och Stability AI, som skapade motorn. Konstnärerna hävdar att företaget olagligt kopierat deras verk och kräver miljarder dollar i skadestånd. Midjourney anklagas för att ha skapat en databas med tusentals konstnärers namn och stilar som källmaterial för sitt generativa AI-verktyg. Företaget har inte kommenterat anklagelserna.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 januari

AI-konstprogram anklagas för att stjäla från mänskliga konstnärer

Midjourney, en AI-konstgenereringsprogram, har tränats för att efterlikna konsten från Magic the Gathering-artister. David Holz, företagets VD, har bekräftat att programmet skapade stora delar av MTG-kartor under testsekvenser i programmets tidiga dagar. Detta kommer samtidigt som ett pågående rättsfall mot Midjourney, DeviantArt och Stability AI, vilket inkluderar en lista med namn på över 4 700 konstnärer vars verk påstås ha raderats av Midjourney. Konstnärerna Sarah Andersen, Kelly McKernan och Karla Ortiz hävdar att AI-genereringsprogramvaran bygger på grunden av upphovsrättsskyddade verk. Företag blir alltmer bekväma med att använda AI-konst snarare än att beställa verk från mänskliga konstnärer.

Direktlänk Dela 24S Sports fördjupade 6 januari

Midjourney lanserar alfaversion av sin senaste bildsyntesmodell

I december lanserade Midjourney en alfaversion av sin senaste bildsyntesmodell, Midjourney v6. Fans har testat den nya AI-modellen och delat resultaten på sociala medier. Fans har noterat mycket mer detaljer än v5.2 och ett annorlunda sätt att hantera uppmaningar. Version 6 kan också generera text på ett grundläggande sätt, men det är långt ifrån perfekt. Konstnären Julie Wieland, som ofta delar sina Midjourney-skapelser online, beskrev uppdateringen som ´galen´, både på gott och ont.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 5 januari

AI-konstprogram anklagas för att skrapa konstnärsverk

AI-konstgenereringsprogrammet Midjourney har anklagats för att träna sin algoritm på verk från Magic: The Gathering-artister. Reid Southern, en konstnär som har arbetat med företag som Marvel och DC, publicerade skärmdumpar från vad han hävdar vara interaktioner på Midjourneys Discord-server. Skärmdumparna visar en konversation mellan Midjourneys VD David Holz och andra, där Holz hävdar att han lät programmet skapa ´stora delar av MTG-kort´ under testsekvenser i programmets tidiga dagar. Detta åtföljs av ny bevisföring för det pågående rättsmålet mot Midjourney, DeviantArt och Stability AI, som inkluderar en lista med namnen på över 4 700 konstnärer vars verk påstås ha skrapats av Midjourney.

Direktlänk Dela Kotaku Australia fördjupade 5 januari

Midjourney anklagas för upphovsrättsintrång genom att imitera konstnärers verk

Ett kalkylblad som lämnats in som bevis i en upphovsrättsprocess mot startup-företaget Midjourney listar tusentals konstnärer vars bilder företagets AI-bildgenerator kan härma. Förra helgen blev omfattningen av problemet ännu tydligare, tack vare släppet av en databas som påstås innehålla en lista över konstnärer som användes för att träna Midjourney, en av de ledande AI-konstgeneratorerna för tillfället. Kalkylbladet är en del av ett fall som argumenterar för att Midjourney olagligt tjänar pengar på skapares immateriella rättigheter genom att låta sitt text-till-bild-verktyg använda deras arbete utan tillstånd.

Direktlänk Dela ArtDependence fördjupade 5 januari

Lumitool F20, en AI-integrerad gravyrmaskin, når sin Kickstarter-mål

Hemmets gravyr blir allt populärare för både hobbyister och småföretag, och Lumitool F20, med integration av artificiell intelligens (AI), är säker på att driva det till stratosfären. Den körs för närvarande på Kickstarter och har redan nått sitt blygsamma mål. Enheten kommer med en app som drivs av ´Midjourney AI design´. Användare kan mata in uppmaningar i appen och direkt gravera de genererade bilderna på över 100 material. Tillgång till AI-generationen kostar dock en prenumerationsavgift på 99 dollar per år.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 5 januari

New York Times stämmer Microsoft och OpenAI för upphovsrättsintrång

Mediejätten New York Times har stämt OpenAI, ägare av ChatGPT, med påståendet att deras upphovsrätt har kränkts för att träna ChatGPT, utan erkännande och orsakar tidningen att förlora pengar. Stämningen nämner också Microsoft som en svarande, och menar att företagen bör hållas ansvariga för ´miljarder dollar´ i skador. Enligt stämningen användes ´miljoner´ artiklar publicerade av New York Times utan deras tillstånd för att göra ChatGPT smartare. Det påstås att verktyget nu konkurrerar med tidningen som en trovärdig informationskälla. Stämningen hävdar att läsare kan få New York Times-innehåll utan att betala för det, vilket innebär att det förlorar prenumerationsintäkter och reklamklick från personer som besöker webbplatsen.

Direktlänk Dela The Niche Newspaper fördjupade 5 januari

AI-företag anklagas för att missbruka konstnärers upphovsrätt

Flera företag, inklusive Midjourney, Stability AI, DeviantArt och Runway AI, anklagas för att missbruka upphovsrätten genom att använda verk från tusentals konstnärer för att träna sina generativa AI-system. En lista med 4700 konstnärer, inklusive den avlidna Norman Rockwell och den Oscarsnominerade regissören Wes Anderson, har cirkulerat online. Konstnärer anklagar särskilt Midjourney för att ha stulit deras arbete utan tillstånd. Midjourneys grundare, David Holz, ska ha delat en lista med nästan 16000 ytterligare konstnärsnamn i företagets offentliga Discord-server tidigare i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 januari

AI-verktyg revolutionerar arkitektur- och designindustrin

Integrationen av artificiell intelligens (AI) i arkitektur- och designindustrin är inte bara en trend, utan en transformationell förändring som lovar att revolutionera den traditionella projektprocessen. Flera AI-verktyg rekommenderas av branschexperter, inklusive Klooster och Shehan. UpCodes Copilot, Midjourney, ChatGPT av OpenAI, Higharc och Finch 3D är några av dessa verktyg som formar framtidens design. Organisationer som JLL och CBRE leder användningen av AI-drivna modeller i branschen. AI-verktyg erbjuder mer än bara acceleration av designprocessen, de har potential att omdefiniera den traditionella projektprocessen samtidigt som de säkerställer säkerhet och efterlevnad.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 5 januari

Topp 10 företag inom generativ AI som formar framtiden

Artikeln lyfter fram de tio ledande företagen inom generativ AI, som förvandlar teknikens framtid. Företagen inkluderar OpenAI, Anthropic, Midjourney, Stability AI, Hugging Face, Glean, Inflection AI, Jasper, Promptly AI och Perplexity AI. Dessa företag har inte bara utvecklat banbrytande AI-teknik, utan har också visat en djup förståelse för de etiska implikationerna av AI och dess potentiella inverkan på samhället. Många av dessa företag har utvecklat AI-verktyg som förändrar hur vi interagerar med teknik och data, från att skapa mänskligt liknande text till att generera fantastisk visuell konst.

Direktlänk Dela Fox Chronicle fördjupade 5 januari

Rättslig strid om AI:s användning av konstnärers verk pågår i USA

En rättslig strid pågår i USA kring användningen av konstnärers verk för att träna generativ AI att replikera deras konstnärliga stil. Den rättsliga åtgärden riktar sig specifikt mot bildgenereringssystem som erbjuds av Stability, DeviantArt, Runway AI och Midjourney. Midjourney, som är populär bland allmänheten, är under intensiv granskning baserat på dokument som lämnats in i fallet. Interna kommunikationer bland Midjourneys utvecklare avslöjade en lista på 4700 objekt, inklusive konstverk och stilar, som används för att ´träna´ intelligensen att skapa bilder genom att efterlikna deras komposition och stil.

Direktlänk Dela FashionNetwork fördjupade 5 januari

AI-företag anklagas för att missbruka upphovsrättsskyddade verk

Tusentals konstnärer, inklusive den avlidna Norman Rockwell och Oscar-nominerade regissören Wes Anderson, har nämnts i en lista över personer vars verk användes för att träna en populär AI-konstgenerator. Företagen Midjourney, Stability AI, DeviantArt och Runway AI anklagas för att missbruka upphovsrättsskyddade verk från visuella konstnärer för att träna sina generativa AI-system. Många konstnärer har specifikt pekat ut Midjourney, som anklagas för att ha stulit deras verk utan tillstånd. Midjourneys grundare, David Holz, svarade inte omedelbart på förfrågningar om kommentarer.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 5 januari

Över 16 000 konstnärers namn använda för att träna AI-programmet Midjourney

Listor innehållande namnen på över 16 000 konstnärer som påstås ha använts för att träna AI-programmet Midjourney har spridits online, vilket återupplivat debatter om upphovsrätt och samtycke i AI-bildskapande. Bland namnen finns Frida Kahlo, Walt Disney och Yayoi Kusama. Konstnärer på X (tidigare Twitter) blev först upprörda av publiceringen av ett Google-kalkylblad med namnet ´Midjourney Style List´, som påstås ha återhämtats från Midjourney-utvecklare under en process för att förbättra programmets förmåga att efterlikna specifika konstnärers verk och stilar. En stämningsansökan från 2023, som söker ersättning från Stability AI, Midjourney och DeviantArt för icke-samtyckt användning av mänskliga konstnärers verk i träningen av generativa AI-program, har också fått uppmärksamhet online.

Direktlänk Dela The Art Newspaper fördjupade 4 januari

Midjourney anklagas för att använda konstnärers verk för att träna AI-bildgenerator

Under nyårshelgen länkade konstnärer till ett Google-dokument på sociala medieplattformarna X (tidigare känd som Twitter) och Bluesky, där det hävdades att Midjourney hade utvecklat en databas med tidsepoker, stilar, genrer, rörelser, medier, tekniker och tusentals konstnärer för att träna sin AI text-till-bild-generator. Jon Lam, en senior storyboard-konstnär på Riot Games, postade också flera skärmdumpar av Midjourney mjukvaruutvecklare som diskuterade skapandet av en databas av konstnärer för att träna sin AI-bildgenerator att efterlikna. Karen K. Ho för ARTnews rapporterar om utgivningen av en ´lista över konstnärernas namn som Midjourney använder som träningsgrund för sin AI-bildgenerator´ som inkluderar hundratals serietecknare.

Direktlänk Dela The Daily Cartoonist fördjupade 4 januari

Påverkan av ´stylize´-parametern i Midjourneys v6 på genererade bilder

Författaren har använt ´stylize´-parametern i Midjourney sedan v4, men nyligen upptäckt att han inte riktigt förstod hur den fungerar. Han har alltid antagit att ´stylize´-parametern ökar eller minskar mängden ´stil´ som tillämpas under bildgenerering, men hur detta görs är mer komplicerat. Midjourney Bot är tränad att producera bilder som favoriserar konstnärlig färg, komposition och former. ´Stylize´-parametern påverkar hur starkt denna träning tillämpas. Ett värde av 1000 ber boten att helt hålla sig till hur den tränades, och ett värde av 0 ber den att helt ignorera träningsdata.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 4 januari

Midjourney anklagas för att ha använt konstnärers verk för att träna AI-program

San Francisco-baserade forskningslabbet Midjourney anklagas återigen för att ha använt verk av 16 000 konstnärer för att träna sitt AI-program. Listan, som ursprungligen producerades på Google Sheets, innehåller namn på moderna och samtida konstnärer som Yayoi Kusama, Anish Kapoor, Nam June Paik, Selma Gürbüz och Alaa Awad. Även konstnärer inom underhållningsområdet, som Hayao Miyazaki och Fajareka Setiawan, finns med på listan. En domstol avfärdade ursprungligen en stämningsansökan mot Midjourney, men konstnärerna har lämnat in ytterligare bevis. Debatten om AI-företags användning av upphovsrättsskyddat material för träning har lett till att forskare skapat ´Nightshade´, ett verktyg för konstnärer som ´förgiftar´ bilduppsättningar.

Direktlänk Dela ArtAsiaPacific fördjupade 4 januari

Midjourney börjar träna AI för att skapa videor

David Holz, VD och grundare för Midjourney, meddelar att företaget kommer att börja träna dataset för att skapa AI-genererade videor. Produkten förväntas släppas om några månader. Detta steg representerar en naturlig utveckling för plattformen, som bygger på en mogen bildmodell för att skapa konkurrens i den generativa videobranschen. Midjourney har även planer på att förbättra sin manga/anime-generator Niji och förbereder för den officiella lanseringen av Midjourney V6. Detta sker i skuggan av konkurrerande företags lanseringar, vilket intensifierar konkurrensen.

Direktlänk Dela YM Cinema fördjupade 4 januari

AI-företag anklagas för upphovsrättsintrång

Generativa AI-modeller har varit i centrum för kontroverser sedan de blev mainstream 2022, med ökande frågor kring etik och upphovsrätt. Adobe har till och med anklagats för upphovsrättsintrång av illustratörer. En nyligen läckt databas med titeln ´Midjourney Style List´ innehåller namnen på över 16 000 konstnärer vars arbete den generativa modellen tros ha tränats på. Databasen har redan orsakat ilska online. Den ingår nu i en stämningsansökan mot Stability AI, Midjourney och DeviantArt. Databasen innehåller namn på illustratörer och designers på stora märken som Hasbro och Nintendo.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 4 januari

Midjourney anklagas för upphovsrättsintrång genom att kopiera konstnärsstilar

Midjourney har hamnat i blåsväder igen efter att rättsdokument avslöjat att företaget har en omfattande lista med kända konstnärers namn som används för att ´mata´ deras bildgenerator och kopiera konstnärernas distinkta stilar. Denna lista inkluderar illustratörer, målare, animatörer och mer. Tre konstnärer - Sarah Andersen, Kelly McKernan och Karla Ortiz - stämde Midjourney och Stable Diffusion i oktober 2023, med anklagelser om att programmen hade kränkt ´miljoner konstnärers´ upphovsrätt genom att träna deras algoritm på deras arbete utan tillstånd. En ändrad stämningsansökan lämnades in i november och inkluderar sju nya konstnärer och mer detaljer om det påstådda intrånget.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 4 januari

AI-genererat innehåll i spelmarknaden förväntas växa till 23,85 miljarder dollar år 2032

Den senaste forskningen om ´AI-genererat innehåll i spelrapport 2023´ från MRA ger en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, branschens storlek och företagets intäktsuppskattning. Rapporten belyser även de utmaningar som hindrar marknadstillväxten och de expansionsstrategier som ledande företag använder. Den globala marknaden för AI-genererat innehåll i spel uppskattades till 12,90 miljarder dollar 2022 och förväntas växa med en sammanlagd årlig tillväxttakt på 8,0% från 2023 till 2032.

Direktlänk Dela Roughcutreviews.com fördjupade 4 januari

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times (NYT) har stämt teknikföretagen OpenAI och Microsoft för att de illegalt använt miljontals upphovsrättsskyddade NYT-artiklar för att utveckla AI-modeller bakom verktyg som ChatGPT och Bing. NYT hävdar att dess rättigheter kränktes när dess artiklar skrapades för inkludering i de stora datamängder som AI-modellerna tränades på. Dessutom anklagar NYT verktygen för att ha kränkt dess upphovsrätt genom att producera detaljerade sammanfattningar av betalväggsartiklar eller hela avsnitt av specifika NYT-artiklar. OpenAI och Microsoft försvarar sig med att träningen av AI-modeller kvalificerar som ´fair use´.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 4 januari

AI-verktyg som förändrade marknadsföring 2023 enligt Syed Amir Haleem

Syed Amir Haleem, VD för Skale Interactive och Content Fusion, har listat sina topp 5 AI-verktyg som förändrade marknadsföring 2023. Innehållsskapande verktyg inkluderade ChatGPT och Google Bard, som förvandlade både annonsbyråer och företag genom att producera högkvalitativt innehåll i stor skala med minimal ansträngning och kostnad. Omformuleringsverktyg inkluderade Hix.ai, Quillbot och CopyAI, som alla hjälpte till att återuppliva mindre byråer genom att tillhandahålla en gratis AI-kopieringsförfattare. Grammatikkontroller och omformuleringsverktyg som Grammarly och Wordtune har gjort det lättare för människor att skriva koncist och korrekt. Bildgenererande AI-verktyg som Adobe Firefly och MidJourney har blivit oumbärliga för snabb omsättningstid i kreativa avdelningar. Slutligen kan Topaz Photo AI ta lågupplösta bilder och lägga till pålitliga upplösningar.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 4 januari

Midjourney anklagas för att bryta mot upphovsrätten med sin AI-bildgenerator

En kalkylark som lämnats in som bevis i ett upphovsrättsmål mot startupen Midjourney påstås innehålla tusentals konstnärer vars bilder företagets AI-bildgenerator ´kan framgångsrikt efterlikna eller imitera´. Kalkylarket är en del av ett pågående fall som hävdar att Midjourney olagligt profiterar på skapares immateriella egendom genom att låta sitt text-till-bild-verktyg specifikt kopiera deras arbete utan tillstånd, i strid med amerikansk upphovsrättslag. Midjourney och andra text-till-bild-utvecklare, inklusive Stability AI, Runway AI och DeviantArt, har stämts av konstnärer som hävdar att dessa maskininlärningsföretag har tagit upphovsrättsskyddade bilder för att träna modeller, och gjort dessa modeller tillgängliga så att nätanvändare kan skapa intrångsgörande verk på begäran, utan tillstånd och utan ersättning.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 4 januari

AI-bildgeneratorer anklagas för att använda verkliga konstnärers arbete

AI-bildgeneratorer som Midjourney har anklagats för att använda tusentals konstnärers, spel och teknikers arbete för att producera innehåll. En lista avslöjad via X (tidigare Twitter) och Bluesky innehåller namn som Yayoi Kusama, Damien Hirst, Andy Warhol, Francis Bacon, Banksy, HR Giger och många fler. Även Magic: The Gathering och Riot Games har noterat ett brott mot deras immateriella rättigheter. Anklagelserna kommer efter ett beslut av US Copyright Review Board som i september 2023 fastslog att bilder genererade via AI-plattformar inte kunde skyddas av upphovsrättslagar.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 4 januari

Midjourneys AI-program kritiseras för användning av konstnärsstilar

En databas med konstnärsstilar som påstås ha använts för att träna Midjourneys generativa AI-program har fått kritik på sociala medier. Databasen, kallad ´Midjourney Style List´, innehåller över 16 000 konstnärers namn, inklusive framstående levande figurer som Banksy, David Hockney och Yayoi Kusama. Listan specificerar också tidsperioder, konstnärliga rörelser, medier, genrer och videospelsprogram. En stämningsansökan har lämnats in mot DeviantArt, Midjourney, Stability AI och Runway AI, med anklagelser om upphovsrättsintrång. Midjourney har ännu inte svarat på förfrågningar om kommentarer.

Direktlänk Dela Hyperallergic fördjupade 4 januari

New York Times (NYT) har stämt OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång. Enligt NYT har OpenAI använt miljontals av deras artiklar utan tillstånd för att träna sin AI, ChatGPT. De hävdar att ChatGPT ofta ger användarna nästan ordagranna utdrag från deras artiklar, vilket skulle kräva en betald prenumeration för att se. NYT anklagar OpenAI och Microsoft för att ´åka snålskjuts´ på deras stora investering i journalistik och använder deras innehåll utan betalning för att skapa produkter som ersätter NYT och stjäl publik från dem. NYT har inte angett ett exakt monetärt krav, men de har sagt att företagen bör hållas ansvariga för ´miljarder dollar i lagstadgade och faktiska skador´.

CryptoCoinNews fördjupade 3 januari

MidJourney Batch Processing: Generera, uppgradera och ladda ner 100 bilder på 5 minuter

Utvecklarna av MidJourney har beslutat att göra sitt innovativa verktyg tillgängligt endast via Discord, ett kommunikationsverktyg mest känt bland gamers. Detta har lett till att både de som tidigare hade liten kontakt med Discord och gamers och teknikentusiaster introducerades till en ny sorts plattform. Men det har också medfört vissa nackdelar. Användare spenderar mycket tid på Discord, ständigt matar in nya prompts och väntar på resultat. För att lösa detta har MidJourney utvecklat ImagineBatch, ett verktyg som automatiserar processen och sparar tid.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 3 januari

Midjourney anklagas för att kopiera konstnärsstilar, enorm lista avslöjad

Rättsliga bevis har avslöjat en stor lista över konstnärers namn som AI-bildgeneratorföretaget Midjourney påstås ha velat kopiera. Listan, som inkluderar dussintals fotografer, har lagts fram som en del av ett ändringsförslag till en grupptalan som tre konstnärer - Sarah Andersen, Kelly McKernan och Karla Ortiz - har inlett mot Midjourney och Stable Diffusion. En Google-kalkylark med listan har publicerats på internetarkivet av Jon Lam. Listan inkluderar även företag som Disney och Nintendo.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 3 januari

Betydande framsteg inom AI under 2023: OpenAI GPT-4 Turbo, generativ AI och utbildningsboom

År 2023 har varit ett framstående år för AI-teknik, med lanseringen av OpenAI GPT-4 Turbo och betydande framsteg inom AI-bildgenereringsverktyg. GPT-4 Turbo har utökad kontexthantering, syn- och ljudfunktioner och erbjuder anpassningsbara GPT:er, vilket möjliggör skapandet av personlig AI utan kodningskunskaper. Generativ AI, som sträcker sig tillbaka till 1940-talet, har potential att öka den globala BNP med 7% under det kommande decenniet. Dessutom har efterfrågan på AI-kompetenser lett till en ökning av olika AI-kurser och certifieringar.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 3 januari

Guid för att skapa mer raffinerade uppmaningar för AI-bildgeneratorer

Att skapa effektiva uppmaningar för AI-bildgeneratorer är enklare än du tror. Genom att beskriva vad ditt ämne gör och dess miljö kan du skapa fantastiska bilder. Du kan även lägga till en konst- eller designstil för att förbättra ditt resultat. Det finns flera AI-bildgeneratorer att välja mellan, inklusive Midjourney, Stable diffusion, DALLE-3, Starry AI, Night cafe, DeepAI, Deep dream generator, Pixray, Bing Image creator och Craiyon. Tips för att skapa uppmaningar inkluderar att hålla dem enkla, skapa scenarier med ett ämne, använda adjektiv, arbeta med konkreta substantiv, undvika negativa uppmaningar, beskriva din miljö, lägga till en konststil eller form, använda ljus- och färgschema samt ange programvarufunktioner.

Direktlänk Dela Gadget Stripe fördjupade 3 januari

Generativ AI revolutionerar marknadsföringsvärlden

2023 var året då generativ AI slog igenom. Verktyg som ChatGPT, Dall-E 2 och Midjourney har möjliggjort för marknadsföringsproffs att skapa skriftligt innehåll, bilder och andra former av innehåll med ett knapptryck, vilket sparar tid och pengar och ger dem nya kreativa möjligheter. Samtidigt finns det risker med teknikens tendens att ´hallucinera´ (eller ge falsk information som verkar vara sann) och sprida skadliga mänskliga fördomar. Marknadsförare har därför ägnat mycket tid åt att fundera över och diskutera generativ AI och hur den kan användas på ett effektivt och säkert sätt. Det framkom även att marknadsförare nu ofta förväntas vara tillräckligt kunniga i generativ AI för att kunna hjälpa sina kunder att anamma tekniken.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 3 januari

Fijis katolska kyrka varnar för konstgjord intelligens

Fijis katolska kyrka har uppmanat Fijianer att vara medvetna om de potentiellt negativa effekterna av artificiell intelligens (AI). Ärkebiskop Peter Loy Chong uttryckte detta i sitt nyårsbudskap, där han betonade att mänsklig värdighet och fred är av största vikt för alla. AI, som blev mainstream 2023, har fortfarande en lång väg att gå för att uppfylla folkets science fiction-fantasier om mänsklika maskiner. Chong menar att familjer behöver etablera riktlinjer i sina hem för mänskliga relationer och att passivt ta emot AI innebär att förlora den kreativitet som Gud har inplanterat i oss. Påven Franciskus har kallat till ett internationellt avtal för att säkerställa att AI utvecklas och används etiskt.

Direktlänk Dela Crux Catholic Media fördjupade 3 januari

New York Times stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

New York Times har väckt rättslig åtgärd mot OpenAI för upphovsrättsintrång, vilket ökar den pågående misstro mot vad som används för att träna AI. Midjourney kritiseras för att tvätta konstnärers arbete utan deras kunskap, samtycke eller ersättning. Stämningen från New York Times kräver att OpenAI betalar för lagstadgade och verkliga skador. OpenAI har anklagats för att ha använt Times innehåll för att träna sina chatbots utan samtycke. Microsoft avböjer att kommentera fallet. Lindsey Held, talesperson för OpenAI, uttryckte besvikelse men hoppades på en ömsesidigt gynnsam lösning.

Direktlänk Dela Phandroid fördjupade 3 januari

Midjourney planerar att introducera en ´text till video´-modell

Midjourney, mest känd för att köra inuti en Discord-server, planerar att introducera en ´text till video´-modell inom de närmaste månaderna. Företaget kommer att börja träna sina videomodeller från januari, sa VD David Holz under en ´Office Hour´-session på Discord. Denna utveckling representerar en naturlig progression för plattformen, som bygger på en mogen bildmodell för att skapa konkurrens inom den generativa videobranschen. Midjourney planerar också justeringar för sin manga/anime-generator Niji, samt konsistensfixar för den kommande officiella lanseringen av Midjourney V6.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 januari

AI-etik på prov: Konstnärer stämmer MidJourney för obehörig användning av verk

Konstnärer har stämt AI-plattformen MidJourney för att ha använt deras stilar och bilder utan samtycke eller ersättning för att träna sin AI. Under rättegången läckte ett dokument, känd som Exhibit J, vilket avslöjade en omfattande lista som kategoriserade konstnärer efter deras stilar. Ett Google-dokument kopplat till fallet pekade ut specifika konstnärer för AI-utbildning. Dessutom har anklagelser framkommit om att MidJourney kan ha försökt tysta kritik genom oetiska metoder. Fallet mot MidJourney pågår fortfarande.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 3 januari

AI-plattformen MidJourney i rättsliga problem för att utnyttja konstnärers verk

AI-plattformen MidJourney är i juridiska problem efter att flera konstnärer stämde företaget. Företaget anklagas för att ha använt konstnärers bilder för att ´träna´ sin AI utan deras samtycke eller ersättning. Dessutom har dokument från rättegången avslöjat att företaget uppmuntrade medlemmar att ´tvätta´ konstnärer de ville använda. MidJourney har också anklagats för att radera konton från kritiker av deras etiska processer, vilket har lett till ytterligare anklagelser om oetiskt beteende. Fallet fortsätter att utvecklas.

Direktlänk Dela Phandroid fördjupade 3 januari

AI-genererade bilder av Steamboat Willie testar upphovsrättens gränser

Den 1 januari gav Mike Neville Midjourney en prompt att rita Steamboat Willie i vintage Disney-stil, svartvitt, och droppande i vit gel. Resultatet var en AI-genererad bild som liknade Mickey Mouse dränkt i ejakulat. Detta är resultatet av att en tidig version av Mickey Mouse, känd som Steamboat Willie, gick in i public domain 2024 efter nästan ett sekel av strikt upphovsrättsskydd. Neville, en konstdirektör, sa att hans intresse för att generera tillgångarna var att utforska upphovsrättens gränser och var verktygen är för närvarande. Pierre-Carl Langlais, forskningschef på AI-dataforskningsföretaget OpSci, skapade en finjusterad version av Stable Diffusion som han kallade ´Mickey-1928´ baserad på 96 offentliga stillbilder av Mickey Mouse från 1928 års filmer Steamboat Willie, Plane Crazy och Gallopin´ Gaucho.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 3 januari

AI-genererade bilder skapar ny bildgenre: Promptografi

En ny bildgenre, promptografi, växer fram, där bilder skapas av text med hjälp av AI-verktyg som Midjourney. Dessa AI-genererade bilder skapas av en robot och kan lätt uppfattas som fotografier eller avfotograferade konstverk. Denna utveckling ställer frågor om hur vår visuella kultur påverkas och hur vi förstår fotots och fotokonstens historia. AI-genererade bilder är också ettor och nollor, precis som digitala foton, men refererar inte till någon ´verklighet´. Istället bygger de på onlineinnehåll som AI-roboten har tränats med. Detta hotar både arbetet och upphovsrätten för många konstnärer, särskilt eftersom AI tränas på verk som AI-företaget inte äger upphovsrätten till.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 2 januari

Midjourney presenterar en lista över konstnärer för att inspirera och förenkla konstsökandet

Midjourney har presenterat en lista över konstnärer för att hjälpa användare att hitta konst som passar deras smak. Listan innehåller namn som Adrian Tomine, känd för sina samtida serier, Akihiko Yoshida, känd för sitt arbete inom videospelsdesign, och Alberto Seveso, som skapar flytande skulpturer genom digital manipulation. Andra namn på listan inkluderar Alex Grey, Alphonse Mucha, Andy Warhol, Auguste Rodin, Caravaggio, Claude Monet, Frida Kahlo, Leonardo da Vinci, Pablo Picasso, Rembrandt, Salvador Dali och Vincent van Gogh.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 2 januari

Jämförelse mellan AI-konstverktygen Midjourney och Stable Diffusion

Midjourney och Stable Diffusion är två olika AI-baserade verktyg för konstnärligt skapande. Midjourney, som är tillgängligt via en Discord-server, erbjuder en mer abstrakt och kreativ stil, medan Stable Diffusion, ett öppen källkod-verktyg, erbjuder mer detaljerad kontroll och möjligheter till fotorealistiska bilder. Midjourney är mer lämpligt för konstnärer och designers som vill utforska olika stilar, medan Stable Diffusion passar innehållsskapare, fotoeditörer och produktdesigners. Båda verktygen erbjuder olika redigeringsverktyg och möjligheter till anpassning.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 2 januari

Midjourney AI anklagas för att stjäla konstnärers stilar

En stor kalkylblad av konstnärer avslöjar att tusentals arbetare har stulits av Midjourney AI. Arbetare på Midjourney AI har tydligen arbetat för att direkt plagiera konststilarna hos enskilda artister via sina AI-datasätt, vilket gör det möjligt för kunder att kopiera arbetet hos tusentals begåvade konstnärer över hela världen. Konstnärer stämmer Midjourney AI för plagiering och delar meddelanden från företagets Discord-server om vilka konstnärer som ska läggas till i deras datasets. Enligt ett meddelande från Midjourney VD David Holz tillät tjänsten användare att generera verk från ´4000 konstnärnamn och 1000 stilar´ 2022. En annan anställd, känd som Somnai, avslöjade att de hade ´några 16k konstnärer´ att lägga till i AI: s dataset.

Direktlänk Dela Stealth Optional fördjupade 2 januari

Skapandet av barnbok på 8 timmar med hjälp av Midjourneys ´Style Tuner´

David W Litwin har använt Midjourneys ´Style Tuner´ för att skapa en barnbok på bara 8 timmar. Han har drömt om att publicera en barnbok i nästan 25 år och tack vare AI-teknik kunde han förverkliga sin dröm. Han började med att skriva ner en historia han berättade för sin dotter för 20 år sedan. Historien handlade om Felicia Flitterkins, en ung ängel på 900 år. Litwin använde sedan ´Style Tuner´ för att illustrera boken, vilket sparade honom tusentals dollar jämfört med att anlita en professionell illustratör.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 2 januari

5 innovativa attribut för att förbättra dina Midjourney v6-prompter

Artikeln diskuterar hur man kan förbättra sina prompter i Midjourney v6 genom att experimentera med nya stilar och tekniker. Författaren Tyson Randall betonar hur v6 fungerar mycket bra med långa beskrivningar av vad man vill uppnå. Han föreslår att använda fem specifika attribut för att förbättra bilderna. Det första attributet är ´blink-and-you-miss-it detaljer´, som innebär att man lägger till subtila, komplexa element i en bild som kanske inte är omedelbart märkbara. Det andra attributet är ´flerskiktad geometri´, vilket innebär att man inkluderar komplexa geometriska mönster och strukturer i sina bilder.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 2 januari

AI och deepfakes kan förändra ansiktet på USA:s presidentval 2024

Theresa Payton, tidigare underrättelsechef vid Vita huset, varnar för att AI och deepfakes kommer att förändra det amerikanska presidentvalet 2024. Hon säger att amerikanska väljare kommer att möta en flod av propaganda som syftar till att påverka valkampanjer, vilket suddar ut gränserna mellan verklighet och fiktion. Payton varnar också för att externa aktörer som Ryssland, Kina och Nordkorea kommer att försöka störa den demokratiska processen. Hon tror att dessa länder redan arbetar med att kapra presidentvalet med hjälp av AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 2 januari

AI-startup Midjourney genererar realistiska bilder av Donald Trump

Bilder av Donald Trump i olika situationer, till exempel som en superhjälte, en tecknad krigare och spelar basket med en ung Michael Jordan, har dykt upp på internet. Dessa AI-genererade bilder visar att Trump fortfarande har ett slags onlinekulturell makt. Bilderna skapas av Midjourney, en AI-startup baserad i San Francisco, som trots sin korta existens på 17 månader, utan marknadsföring eller finansiering från riskkapitalister, genererar 200 miljoner dollar i årlig intäkt. Företaget har nyligen släppt en ny version som kan skapa ännu mer realistiska bilder.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 2 januari

Midjourney v6.0 imponerar med återskapning av 1800-tals fototekniker

Midjourney v6.0 alpha, en modell för bildgenerering, har varit tillgänglig i över en vecka och har imponerat med sin förmåga att generera högkvalitativa fotorealistiska bilder. Modellen har framgångsrikt replikerat åtta olika fotografiska bearbetningstekniker från 1800-talet. En av dessa är Albumen Silver Process, en teknik som kombinerade användningen av albumen, vanligtvis från äggvitor, med silvernitrat för att skapa ett ljuskänsligt material. Denna process var känd för sin förmåga att producera detaljerade bilder och användes främst för porträttfotografering.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 2 januari

AI-genererade bilder skapar kontroverser och vinner priser

AI-teknik skapar realistiska bilder baserade på beskrivningar, vilket har lett till framsteg inom fotografi men också problem. Bland de mest kända AI-bildsystemen finns Dall-E och Stability från OpenAI och Meta AI från Meta. En AI-genererad bild vann en fototävling organiserad av DigiDirect och en annan vann kreativitetskategorin vid Sony World Photography Awards. AI Midjourney har skapat kontroversiella bilder, inklusive falska bilder av före detta president Donald Trump i förvar och påve Francis klädd i en vit kappa. En AI-genererad berättelse vann andra plats i Jiangsu-provinsens vetenskapsfiktionstävling i Kina. Trots framstegen finns det oro för AI:s snabba utveckling och dess möjliga negativa effekter.

Direktlänk Dela KnowInsiders fördjupade 1 januari

OpenAI:s ChatGPT samlar 60% av AI-industrins trafik, enligt rapport

OpenAI:s chatbot, ChatGPT, har samlat 60% av AI-industrins trafik, enligt en ny rapport. De 50 bästa artificiella intelligens (AI) verktygen lockade över 24 miljarder besök mellan september 2022 och augusti 2023. Detta motsvarar en genomsnittlig månatlig tillväxt på 236,3 miljoner besök. Av detta stora antal stod ChatGPT ensam för 14 miljarder trafik. AI-industrin såg i genomsnitt två miljarder besök per månad under det senaste året, med en topp på 3,3 miljarder under de senaste sex månaderna. USA bidrog med 5,5 miljarder besök, vilket motsvarar 22,62% av den totala trafiken, medan europeiska länder tillsammans stod för 3,9 miljarder besök.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 1 januari

Meta introducerar AI-bildgeneratorn Imagine

Meta, Facebooks moderbolag, har introducerat en ny AI-bildgenerator som heter Imagine. Verktyget kan omvandla textbaserade beskrivningar till konst och generera fyra bilder inom sekunder. Modellen bakom Imagine AI har tränats med 1,1 miljarder bilder från Facebook och Instagram. Meta betonar att endast offentliga bilder användes för att träna sin AI-modell. Imagine AI är för tillfället gratis att använda, men innehåller ett litet men framträdande vattenmärke i nedre vänstra hörnet. Verktyget jämförs med etablerade plattformar som DALL-E och Midjourney.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 1 januari

Midjourney V6 Alpha: En ny nivå för AI-genererade generatorer

Midjourney V6 Alpha är en ny milstolpe inom AI-genererade generatorer, tack vare förbättrad promptkoherens och modellträning. MJ V6 kan generera mer visuellt sammanhängande och vackra utdata. De ökade språkkapaciteten, högre känslighet och mer exakt tolkning kräver att användarna är mer precisa och detaljerade i sina prompts. Nyckelfunktioner inkluderar förbättrad kontroll över färg och skuggning, subtila och kreativa lägen i upscalers och ökad upplösning. Midjourney V6 Alpha är känt för sin hyperrealism, men bilderna ser ut som mycket bra CGI eller motion capture, men inte verkliga.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 januari

AI för produktfotografering - Teknikanteckning av Planningo

AI kan nu skapa realistiska bilder som liknar fotografier, med framstående exempel som DALL-E, Midjourney och Stable Diffusion. Stora företag som Google och Meta utvecklar också sina egna AI-system för bildgenerering. Planningo, som fokuserar på att skapa produktinnehåll, har utfört forskning på vilken AI man ska använda och hur man ska utnyttja den för att enkelt skapa produktinnehåll. Detta förväntas bli allmänt använt vid förberedelse av detaljerade produktsidor eller marknadsföringsmaterial för onlinebutiker. Efter att ha undersökt dessa modeller, beslutade Planningo att använda Stable Diffusion-modellen för sin tjänst.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 januari

11 tips och trick för att skapa utmärkta ChatGPT-prompter

ChatGPT och liknande verktyg har demokratiserat tillgången till AI, vilket ger allmänheten varierade svar på en mängd olika ämnen. Trots enkelheten att skriva in valfri text i ChatGPT, börjar en nyanserad färdighet att framträda - prompt engineering. Genom att justera några ord eller lägga till en extra rad kan användare framkalla mer intressanta och värdefulla svar från botten. Här är 11 tips och tricks för att skapa utmärkta ChatGPT-prompter, från att sätta gränser för svaren du får, hålla din publik i åtanke, skapa prompter för andra AI-motorer, till att få svar som är mer än summan av deras delar.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 31 december

AI-bildgenerering blir mainstream inom fotografin

Om 2022 var året då AI-bildgenerering började förändra fotografin, blev 2023 året då det blev mainstream. Programvarujätten Adobe och till och med lagerfotoleverantörer som Getty och Shutterstock lanserade text-till-bild-verktyg, vilket gör generativ AI oundviklig inom många former av visuell konst. AI-bildgeneratorer tar ett enormt steg framåt, med verktygen DALL-E 3, Midjourney V6 och Googles Imagen 2 som alla kan producera mycket mer realistiska bilder än sina föregångare. Adobe lanserade Firefly, med syfte att göra AI mer tillgänglig och användbar. Getty och Shutterstock har lanserat AI-bildgeneratorer direkt inom sina webbplatser. Amazon lanserade Amazon Ads AI-bildgenerator, som säljare kan använda för att skapa annonser som visar deras produkter i kontextuella situationer.

Direktlänk Dela Digital Camera World fördjupade 31 december

Generativ AI exploderar globalt under 2023

År 2023 kommer för alltid att minnas som året då generativ AI tog världen med storm. Många innovativa verktyg framträdde inom denna dynamiska sektor, var och en lämnade ett outplånligt avtryck på landskapet. De 50 bästa AI-verktygen lockade över 24 miljarder besök mellan september 2022 och augusti 2023. ChatGPT ledde med 14 miljarder besök, vilket utgjorde över 60% av den analyserade trafiken. AI-industrin såg ett genomsnitt på 2 miljarder besök per månad under det senaste året, med en topp på 3,3 miljarder under de senaste 6 månaderna. De 50 analyserade AI-verktygen upplevde en tillväxttakt på 10,7x, med en genomsnittlig månatlig ökning på 236,3 miljoner besök. ChatGPT, Character AI och Google Bard upplevde en netto trafiktillväxt på 1,8 miljarder, 463,4 miljoner respektive 68 miljoner besök.

Direktlänk Dela BitcoinKE fördjupade 31 december

2024: Året för AI-investeringar och handelsverktyg?

År 2023 präglades av artificiell intelligens (AI) inom tekniksektorn, med en rad nya AI-verktyg som revolutionerar industrin. 80% av Fortune 500-företagen har antagit AI-verktyget ChatGPT för olika aspekter av sina verksamheter. AI börjar också användas i investeringar och handel, trots att vissa produkter på marknaden är opålitliga och otestade. Finansiella handlare har redan börjat använda autohandelsverktyg som ZuluTrade och AvaSocial. AI-handelsbots finns på marknaden, men deras prestanda varierar. OpenAI planerar att lansera specialiserade AI-bots för specifika ändamål, inklusive handel.

Direktlänk Dela The Bulletin Time fördjupade 31 december

Studio fokuserar på AI-arkitektur och designflöde

Ett studio kommer främst att fokusera på bildgeneratorn Midjourney från en nybörjarnivå. Deltagarna får också chansen att utforska det fullständiga designflödet som är idealiskt för videogenerering. Detta kommer att inkludera, men inte begränsas till att skapa en innehållskalender i Notion, prompt engineering med Midjourney, efterbehandling med Adobe Photoshop (Beta) och Runway ML samt en kort utforskning av framväxande trender inom AI-arkitekturlandskapet. För mer information, besök Synthetic Vernacular via Artificial Intelligence - Studio Aikin Karr.

Direktlänk Dela Parametric Architecture fördjupade 30 december

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times (NYT) har stämt OpenAI och Microsoft för olaglig användning av innehåll skyddat av amerikansk upphovsrätt. OpenAI, som Microsoft äger 49 procent av, har anklagats för att använda NYT:s innehåll för att träna sina AI-verktyg, vilket kan generera utdata som kopierar Times innehåll ordagrant, sammanfattar det nära eller härmar dess uttrycksstil. Stämningen kommer efter förhandlingar sedan april. OpenAI och Microsoft försvarar sig med att deras användning av upphovsrättsskyddat innehåll för att träna AI-modeller tjänar ett nytt ´omvandlande´ syfte. Stämningen ifrågasätter detta försvar och hävdar att det inte är något omvandlande med att använda Times innehåll utan betalning för att skapa produkter som ersätter Times och stjäl publik från det. Stämningen påpekar också att OpenAI:s metoder underminerar investeringar i journalistik, inklusive framtida AI-licensiering.

Direktlänk Dela The Print fördjupade 30 december

Enklaste AI-bidragen för 2024: Inga koder, stora vinster!

Att dyka in i AI-guldfebern kräver inte en teknisk examen. År 2024 handlar allt om att utnyttja lättanvända AI-verktyg för sidouppdrag som vem som helst kan starta. Här är tre ´no code´ AI-uppdrag att överväga: AI-drivet tryck-på-begäran, innehållsskapande på steroider och virtuell assistent 2.0. AI skiner i specifika områden, så fokusera på vad du är bra på och använd AI för att förbättra ditt erbjudande. Kom ihåg att praktiken gör perfekt och att AI är ett kraftfullt verktyg, inte en ersättning för dina färdigheter och personlighet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 29 december

Ny version av AI-verktyget Midjourney visar stora framsteg

AI-verktyget Midjourney har lanserat sin V6-version, vilket markerar ett stort steg framåt jämfört med den föregående versionen V5.2. Den nya versionen har visat betydande förbättringar i att skapa bilder som ser ut som riktiga fotografier. Några av de märkbara uppdateringarna inkluderar mer exakt byggnation, längre prompts, förbättringar i modellens konsistens och medvetenhet, förbättrade byggremixer och tillägg av text till bilder. Midjourney V6 finns tillgängligt via Discord och användare kan få tillgång till verktyget efter att ha slutfört prenumerationsbetalningen.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 29 december

AI går globalt 2023: Från religiösa chatbots till AI-kärlek och återupplivade artister

2023 blev året då generativa AI-verktyg som Midjourney och Dall-E blev mainstream, med ökad precision tack vare ökat användande. OpenAI:s ChatGPT, som lanserades 2022, användes för olika ändamål, från juridiska avgöranden till TikTok-företag. Användningen av AI varierade stort, från politiker som använde det för att förneka obekväma sanningar till annonsörer som skapade olika versioner av annonser. I Indien dök det upp religiösa chatbots som baserade sina svar på Bhagavad Gita, ett hinduistiskt skriftverk. I Kina lanserade Timedomain appen ´Him´, som erbjöd virtuellt sällskap till användare, mest unga kvinnor. Dessutom användes AI för att återuppliva döda artister och skapa nya låtar med deras röst.

Direktlänk Dela Rest of World fördjupade 29 december

Midjourney och Microsoft Edge erbjuder AI-baserade bildskapande verktyg

Midjourney arbetar på en webbläsarbaserad version av sitt AI-bildskapande verktyg, men om du inte redan har skapat över 10 000 bilder är du fortfarande begränsad till att använda deras Discord-baserade bot. Verktyget kräver en betald prenumeration, kostar $30 per månad. Microsoft Edge erbjuder nu också ett DALL-E-drivet bildskapande verktyg gratis. Användare kan skapa bilder genom text- eller bildprompter, med textprompter som det enklaste alternativet.

Direktlänk Dela Visor fördjupade 29 december

AI och ML:s språkbearbetningsmodeller överhypade, enligt analytiker

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) baserade språkbearbetningsmodeller var de hetaste ämnena 2023. Trots den offentliga hypen visar tecken på att vi inte är riktigt där ännu. Begränsningar av dessa verktyg, samt juridiska och etiska utmaningar för deras utveckling, lämnar mindre att fira och mer att göra innan ett annat genombrott i AI-adoptering. Enligt McKinseys rapport ´The State of AI 2022´ har AI-adoptering stabiliserats mellan 50 och 60 procent under de senaste åren och har till och med minskat något sedan 2019. Analytiker från CSS Insight och Gartner anser att generativ AI är ´överhypad´ och förutspår att det kommer att försvinna från allmänhetens intresse redan 2024.

Direktlänk Dela DatacenterDynamics fördjupade 29 december

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

Året som gått för generativ AI-teknik och verktyg

Året 2023 har varit framstående för generativ AI-teknologi och utvecklingen av verktyg. Serien AI Tools har följt utvecklingen, och det har framkommit att utvecklare har arbetat intensivt med att utveckla och tillhandahålla uppdateringar och nya verktyg varje vecka. Tidigare rädslor för att generativ AI skulle vara fusk och stöld har i viss utsträckning besannats, men många har också anpassat sin egen stil och hur de använder tekniken i sina arbetsflöden och kompositioner. Det finns fortfarande begränsningar för vad som kan göras med nuvarande teknik, men det kommer snart att finnas en dag då dessa begränsningar kommer att lyftas.

Direktlänk Dela Provideocoalition.com fördjupade 29 december

Filmkonstnär anklagar AI-plattform för upphovsrättsintrång

Reid Southen, en filmkonceptkonstnär känd från ´The Hunger Games´, har länge pekat ut AI-plattformen MidJourney för uppenbart plagiering. Nyligen publicerade han bevis på X (tidigare Twitter) som visar att MidJourney genererar nästan identiska bilder till kända målningar och upphovsrättsskyddade verk. Trots att bilderna har små skillnader, menar Southen att de är AI-genererade och inte bara återgivningar av matade bilder. MidJourney reagerade genom att bannlysa Southen från plattformen, vilket raderade alla hans tidigare skapelser och bevis på plattformen.

Direktlänk Dela Nerdbot fördjupade 29 december

24 AI-startups att hålla ett öga på 2024

År 2024 förväntas bli ett betydande år för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning, med framväxten av innovativa uppstartsföretag. Dessa företag kommer att omdefiniera AI-landskapet, driva banbrytande framsteg och störa industrier genom sina banbrytande tekniska lösningar. De 24 företagen som förväntas göra mest avtryck är Adarga, Aleph Alpha, Anthropic, AI21 Labs, BrainSight AI, Causaly, Cleerly, Cohere, Cropin, Dataiku, Dataminr, DeepL, DeepMind, DefinedCrowd, Hugging Face, Luminar Technologies, Midjourney, Miso Robotics, Nuro, OpenAI, Rad AI, Robust Intelligence, Stability AI och Sylvera. Dessa företag har visat enastående förmåga att utnyttja AI för att ta itu med komplexa utmaningar, från hälsovårdsdiagnostik och miljöbevarande till naturlig språkbearbetning och autonoma fordon.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 29 december

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times har stämt artificiell intelligensföretaget OpenAI och Microsoft för att ha använt dess innehåll för att träna generativ artificiell intelligens. En federal domstol i Manhattan mottog en stämningsansökan om upphovsrättsintrång på onsdagen, där det påstås att företagen kopierade information från olika källor för att bygga upp sina system. Stämningen sträcker sig till Microsoft, som använder AI för att driva sin Copilot-tjänst, och hjälpte till att tillhandahålla infrastrukturen för att träna GPT Large Language Model. Dessutom påstår stämningen att OpenAI-aktiverad programvara ignorerar Times betalvägg och tillskriver Times fabricerad desinformation.

Direktlänk Dela Mugglehead fördjupade 29 december

AI:s roll i bildgenerering och kreativa industrier

Artificiell intelligens (AI) har visat sin förmåga att skapa visuellt fantastiska och mycket realistiska bilder, vilket markerar en betydande utveckling inom konst, design och underhållning. Framstegen inom AI-teknik har lett till produktion av bilder som utmanar professionella fotografer. AI-verktyget Midjourney´s V6 lovar förbättringar som syftar till att omdefiniera standarderna för AI-genererade bilder. AI har också väckt oro för potentialen att ersätta mänskliga konstnärer och missbruk av AI för att skapa vilseledande eller skadligt innehåll. AI har spelat en avgörande roll i kreativa branscher som konst, design, skådespeleri, manusförfattande, musikkomposition och fotografi.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 28 december

Gencraft: En användarvänlig AI-konstgenerator

AI-konstgeneratorer som DALL-E, Midjourney, Stable Diffusion och AI Generative Fill-verktyget i Photoshop erbjuder användarna ett brett utbud av val för att skapa egna AI-genererade bilder. Dock kräver dessa plattformar tid och ansträngning att bemästra. Gencraft, skapat av Hive.ai och designat av Suman Gupta, är ett alternativ som är enklare att använda. Gencraft har både text-till-bild och bild-till-bild funktionalitet, samt en ´förbättra prompt´-funktion. Plattformen erbjuder också möjligheten att se vad andra har skapat. Gratisbilder tillhandahålls under Creative Commons licens för icke-kommersiell användning. Gencraft har två betalabonnemang - Starter och Pro.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 28 december

Midjourney mottar massiv kritik för reaktion på intrångsanmälningar

AI-bildgeneratorn Midjourney har fått massiv kritik på sociala medier efter att ha ändrat sina användarvillkor (TOS) och infört ett förbud när anklagelser om intrång väcktes. En ny version av AI-bildgeneratorn, Midjourney V6, har släppts, men vissa användare har märkt att den kan återskapa potentiellt intrångsgörande AI-bilder även med de enklaste av prompts. En specifik användare, Reid Southen, som har en betald prenumeration på Midjourney-tjänsten, blev till och med förbjuden för påstådda överträdelser av TOS. Southen påpekade att Midjourney V6 genererade bilder som var identiska med scener från filmer. Många användare höll med om att Midjourneys reaktion på att förbjuda Southen utan fullständig information om vilket brott han begått var kontraproduktiv.

Direktlänk Dela Xfire fördjupade 27 december

Putin varnar för farorna med amerikanska AI-modeller

Vid förra månadens Journey AI-konferens varnade president Vladimir Putin för farorna med stora amerikanska språkmodeller som ChatGPT för Ryssland. Kreml är oroligt för att dessa modeller, eftersom de är tränade på västerländska data, kommer att tolka världen med den västerländska etik som Ryssland ser som motbjudande mot sina traditionella värderingar. Amerikanska modeller som Midjourney och DALL-E är i framkant av bildgenerering, medan ryska motsvarigheter som Yandex och Sber har introducerat sina egna bildgeneratorer, Shevedrum och Kandinsky. Tester visade att när de svarade på ryska prompts om kontroversiella händelser uttryckte ChatGPT en västerländsk synpunkt, Midjourney hade svårt att förstå ryska, och de ryska modellerna speglade sällan den ryska perspektivet på dessa händelser. Rysslands erbjudanden ligger också långt efter sina amerikanska motparter när det gäller bildkvalitet och anpassningsalternativ.

Direktlänk Dela The Moscow Times fördjupade 27 december

Konstnärer och forskare samarbetar för att skydda konstverk från AI

Konstnärer och forskare samarbetar för att bekämpa AI-modeller som MidJourney och Stable Diffusion, som är ökända för att använda upphovsrättsskyddade bilder utan konstnärernas vetskap, samtycke, kredit eller ersättning. Paloma McClain, en amerikansk illustratör, upptäckte att hennes konstverk användes för att träna AI-modeller utan rätt kredit eller ersättning. Som svar på detta överträdelse antog McClain Glaze, en gratis programvara utvecklad av forskare vid University of Chicago. Glaze har erkänts som ett kraftfullt verktyg för att skydda konstnärers skapelser från obehörig användning av AI-modeller.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 27 december

Konstnärer uttrycker oro över AI-modeller som använder upphovsrättsskyddade bilder utan tillstånd

Konstnärer och författare har uttryckt oro över generativa artificiella intelligensmodeller som MidJourney och Stable Diffusion, som använder upphovsrättsskyddade, privata eller känsliga bilder utan konstnärernas vetskap, samtycke, kredit eller ersättning. Den amerikanska illustratören Paloma McClain upptäckte att hennes konst hade använts för att träna AI-modeller utan kredit eller ersättning. Som svar använde hon Glaze, en gratis programvara utvecklad av forskare vid University of Chicago. Glaze justerar strategiskt pixlar på ett sätt som är osynligt för människor men som betydligt ändrar konstverkets utseende för AI-modeller, vilket gör att konstnärer som McClain kan skydda sitt arbete från obehörig användning av dessa system.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 27 december

De bästa AI-verktygen för att förbättra bildkvaliteten

Efter den senaste AI-boomen har bilder sett stora framsteg och förbättringar i våra digitala liv. Du kan skapa fantastiska AI-bilder med Midjourney eller använda Photoshops AI Generative Fill för att manipulera bilder på sätt som aldrig varit möjliga tidigare. Dessutom kan du nu uppgradera befintliga bilder till 4K eller 8K-upplösning med AI:s magi. Du kan återställa detaljer, göra bilder oskärpa, fixa pixlade bilder och mycket mer. Låt oss gå igenom listan över de bästa AI-bilduppgraderingsverktygen.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade 26 december

Förbättra dina Midjourney V6-promptningar med ChatGPT

AI-konstgeneratorer som Midjourney V6 kan skapa fängslande konstverk, men att uppnå önskade resultat kan vara utmanande på grund av systemets komplexitet. Texttolkningar kan variera och vad som verkar tydligt för människor kan vara tvetydigt för maskiner. ChatGPT kan dock hjälpa till att förbättra promptningar och förbättra kvaliteten på Midjourney-bilderna. Genom att först engagera sig med GPT-3.5 för att förenkla och klargöra prompten, och sedan ta den bästa versionen till Midjourney V6, kan man skapa betydande skillnad i kvaliteten på de skapade bilderna.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 december

2023: Året för AI med ChatGPT som toppapplikation

2023 har varit ett betydelsefullt år för AI, med nya modeller, produkter och användningsområden. Trots en mängd nya släpp och modeller, är ChatGPT fortfarande den bästa AI-applikationen enligt författaren. ChatGPT har haft stor inverkan på hela AI-sektorn och har utvecklats från ett forskningsexperiment till en användbar produkt. Andra framstående AI-verktyg inkluderar Runway´s Gen-2 för AI-videogenerering, ElevenLabs för mänskliknande röst-AI, MidJourney för hyperrealistiska bilder, Claude 2 för stor kontextchatt och StabilityAI för investeringar i öppen källkod.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 26 december

Midjourney anklagas för upphovsrättsintrång i sin senaste uppdatering

Text-till-bild-generatorn Midjourney började alfatesta sina senaste version-6-modeller den 21 december. Användare hävdade snabbt att uppdateringen, som tycktes öka generatorns kapacitet, inkluderar resultat som är för lika kända upphovsrättsskyddade konstverk. Konceptkonstnären och illustratören Reid Southen, som har arbetat med några av de största filmstudios, inklusive Marvel och DC, sa att modellens resultat för vissa prompts är en oförändrad iteration av upphovsrättsskyddade träningsdata. Midjourney svarade inte på en begäran om kommentar. AI-forskaren Gary Marcus sa att Southens arbete ´antyder att Midjourney har tränats på högupplösta upphovsrättsskyddade bilder, till vilka de kanske har eller inte har licens.´

Direktlänk Dela The Daily Courier fördjupade 26 december

Text-till-bildgeneratorn Midjourney anklagas för upphovsrättsintrång

Text-till-bildgeneratorn Midjourney har börjat alpha-testa sin senaste version. Användare har hävdat att uppdateringen, som verkar öka generatorns förmågor, innehåller resultat som är för lika kända upphovsrättsskyddade konstverk. Konstnären Reid Southen, som arbetat med stora filmbolag som Marvel och DC, påpekade att modellens output för vissa prompts är oändrade iterationer av upphovsrättsskyddad träningsdata. Midjourney svarade genom att banna Southen från företagets Discord-plattform, radera hans prompt-historik och avsluta hans prenumeration på tjänsten.

Direktlänk Dela Business Lend fördjupade 25 december

2023 utnämnd till AI-året: ChatGPT mest populära AI-verktyget

Många har döpt 2023 till AI-året, eftersom takten på genombrott inom artificiell intelligens har varit snabb detta år. En ny studie bekräftar att trots vissa farhågor har människor inte tvekat att hoppa på AI-vagnen. Med över 14 miljarder besök mellan september 2022 och augusti 2023 är ChatGPT det mest populära generativa AI-verktyget i världen, enligt en ny undersökning från Writerbuddy.ai, ett onlineinnehållsskrivningsföretag. De 50 bästa AI-verktygen lockade över 24 miljarder besök, de flesta från manliga användare.

Direktlänk Dela Ooda fördjupade 25 december

AI-verktyget Midjourney kan revolutionera spelutveckling

Midjourney, ett AI-verktyg, kan hjälpa nybörjare inom spelutveckling att ta sina projekt till nästa nivå. Verktyget kan användas för att generera idéer, designa karaktärer, marknadsföra spel, designa spelgränssnitt och skapa spelresurser. Dessutom kan det kombineras med andra verktyg som ChatGPT, AIVA, Scenario, NVIDIA och Adobe Animate för att skapa en omfattande plattform för spelutveckling. Midjourney kan också spara kostnader, säkerställa visuell konsekvens, göra spelutveckling mer tillgänglig för icke-konstnärliga individer och hjälpa till att anpassa spel för olika plattformar och upplösningar.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 25 december

Skapa din egen anpassade Funko Pop med artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) erbjuder många fördelar och möjligheter, inklusive generering av imponerande bilder från enkla instruktioner. Ett exempel på detta är Midjourney, en AI som har blivit populär för sin förmåga att skapa högkvalitativa bilder på bara några sekunder. En av de roliga tillämpningarna av denna teknik är att du kan skapa en Funko Pop som ser ut som dig. Funko Pop är samlarfigurer med distinkt design. Med Midjourney kan du skapa din egen personliga Funko Pop genom att följa några enkla steg.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 25 december

AI Julfoto-generatorer förvandlar dina bilder till festliga mästerverk

AI Julfoto-generatorer har förvandlat sättet vi fångar och firar julsäsongen. Dessa digitala underverk har öppnat en värld av festlig glädje, smyckar våra foton med jultomtens magi, snöiga landskap och glädjande dekorationer. De bästa AI Julfoto-generatorerna du kan prova denna semester inkluderar Midjourney, DALL-E 3, Adobe Photoshop AI, Stable Diffusion AI, WOMBO Dream och NightCafe. Dessa innovativa verktyg utnyttjar kraften i artificiell intelligens för att omvandla vanliga bilder till festliga, helgdämpade mästerverk. Dessutom kan du lägga till jultomten till en bild med Canva på ett enkelt och festligt sätt.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 25 december

AI och digitala verktyg: Inte slutet för konstnärer

AI-verktyg som Dall-E och Midjourney har mottagit kritik från konstvärlden, men dessa verktyg kan också vara livräddare för de som inte har traditionella konstfärdigheter. Tekniken har demokratiserat konstprocessen och gör design enklare för nybörjare och startups. Det kan resultera i en minskning av jobb för grafiska designers, men det betyder inte slutet för ´konstnärer´ som helhet. Dessa digitala verktyg kan ha etiska frågor att lösa med ´konst´ som ett yrke, men inte ´konst´ som en hobby eller passion.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 25 december

AI-verktyg ökar potentialen för spridning av desinformation

AI-verktyg som Dall-E och Midjourney har dramatiskt ökat potentialen för att skapa vilseledande bilder. Dessa verktyg, som kan generera hundratals bedrägliga bilder inom några minuter, utgör en betydande utmaning när det gäller att begränsa desinformation på sociala medier. Medan generativa AI-verktyg markerar ett betydande språng i förmågan att skapa vilseledande bilder, representerar framväxten av deepfakes nästa gräns för digitalt bedrägeri. Dessutom har AI:s kapacitet för hyperpersonaliserad och riktad politisk propaganda orsakat oro över dess roll i att forma allmänhetens åsikter.

Direktlänk Dela EastMojo fördjupade 25 december

ChatGPT toppar listan över mest populära AI-verktyg 2023

År 2023 har sett snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), med ChatGPT som det mest populära generativa AI-verktyget i världen, enligt en ny undersökning från Writerbuddy.ai. Undersökningen analyserade över 3000 AI-verktyg och fann att de 50 bästa AI-verktygen lockade över 24 miljarder besök, mestadels från manliga användare. Trots negativ press fortsätter folk att använda ChatGPT, ett verktyg som kan utföra en mängd olika uppgifter. Susan Gonzales, grundare och VD för AIandYou, betonar att AI-verktyg kan hjälpa till att förbättra företag och identifiera nya intäktsmöjligheter.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 24 december

Midjourney revolutionerar marknadsföring med AI-drivna insikter och tekniker

Midjourney är en banbrytande plattform som omdefinierar marknadsföringslandskapet genom att använda artificiell intelligens (AI) för att förbättra varumärkesengagemang och publikanslutning. Plattformen erbjuder innovativa sätt att transformera marknadsföringsstrategier, inklusive skapande av AI-avatarer för reklam, produktmockups, bildredigering, branding och logotyper, samt skapande av marknadsföringsvisualiseringar. Dessutom kan Midjourney integreras med andra verktyg som PromptFolder, Constant Contact, Google Ads, Brand24 och Influencity för att förbättra dess effektivitet för marknadsföringsändamål.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 24 december

Nya möjligheter med AI-genererad konst i Midjourney 6

Midjourney 6, en ny version av AI-programvaran för konst och design, erbjuder nya funktioner och förbättringar. Utvecklarna uppmanar användare att lära om hur de använder systemet, då det skiljer sig från föregångaren Midjourney 5. En av de mest framstående förbättringarna i Midjourney 6 är den kreativa uppskalningsfunktionen, vilket gör det möjligt att förbättra bildernas upplösning och detaljer. Dessutom kan text integreras direkt i bilder, vilket öppnar upp för nya möjligheter inom bild- och textigenkänning och manipulation. Programvaran jämförs också med OpenAI´s DallE 3 AI-bildgenerator.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 23 december

Komma igång med AI för kreativt arbete: En guide till Midjourney

Artikeln beskriver hur man börjar använda AI för kreativa ändamål, särskilt för att skapa bilder och fotografier. Författaren menar att trots att AI är populärt i USA för forskning, används det inte tillräckligt för kreativt arbete. En snabbguide presenteras för att komma igång med Midjourney, ett AI-verktyg för att skapa bilder. Guiden involverar att skapa ett Discord-konto och ansluta till Midjourneys Discord-server.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 23 december

Midjourney v6: Ett julklapp för AI-entusiaster

Den senaste versionen av bildgeneratorn Midjourney, v6, lovordas för mer realistiska bilder och förbättrade funktioner. Användare kan aktivera uppdateringen via Discord. Sociala medier har snabbt fyllts med bilder som visar förbättringarna. Grafisk formgivare Julie Wieland jämförde Midjourney v6 med en indieproduktion som utvecklats till en Hollywood-produktion, och berömde de förbättrade ljuseffekterna. Användare har postat många realistiska bilder, vissa oigenkännliga från handredigerat arbete. Trots att det fortfarande förekommer fel, verkar det ta längre tid att hitta dem med varje ny version. En ny funktion i Midjourney v6 är förmågan att återge läsbar text, vilket tidigare varit ett problem med AI-genererade bilder.

Direktlänk Dela Manchestermag.com fördjupade 23 december

Generativ AI-teknik exploderar 2023: Här är vad du behöver veta

2023 har varit året då generativa AI-teknologier som ChatGPT, Bard och Midjourney exploderade. Dessa teknologier baseras på oövervakat lärande och kan identifiera nya mönster och relationer. Generativa AI-modeller kan ge liv åt digitala element som bilder, video, text och musik. De används vanligtvis i explorativ dataanalys och för att organisera data i kluster. Oövervakade läromodeller löser problem med antalet nödvändiga variabler genom huvudkomponentanalys (PCA). Autoencoders, Transformer_Architectures och Generative_Adversarial_Networks (GANs) är andra typer av oövervakade neurala arkitekturer som används i generativ AI.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 22 december

Midjourney släpper efterlängtad version 6 av sin text-till-bild-generator

AI-företaget Midjourney har släppt version 6 av sin text-till-bild-generator. Programmet, som kan skapa fotorealistiska bilder baserat på textbeskrivningar, har förbättrats avsevärt i den nya versionen. Bland de nya funktionerna finns förbättrad noggrannhet och förståelse för användarens inmatningar, förbättrade bildgenereringsfunktioner och förbättrade uppskalningsfunktioner. Version 6 av Midjourney är tillgänglig via Discord och användare kan få tillgång till det genom att betala för en prenumeration. Trots några initiala misslyckanden är recensionerna överlag positiva och företaget rekommenderar att användare provar den nya versionen.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 22 december

Ny version av AI-bildgeneratorn Midjourney lanseras

Den senaste versionen av bildgeneratorn Midjourney, v6, har lanserats som en julklapp till AI-entusiaster. Den nya versionen lovar mer realistiska bilder, tillagd funktionalitet och åtgärdar några betydande brister i verktyget. Användare har redan börjat dela bilder på sociala medier för att visa dess förbättringar. En av de mest anmärkningsvärda nya funktionerna är förmågan att återge läsbar text, vilket var ett problem i tidigare versioner. Trots förbättringarna påpekas det att AI-bildgeneratorer fortfarande kämpar med att bibehålla visuell kontinuitet i händelsesekvenser.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 22 december

AI förvandlar digital bildskapande med Midjourney 6

AI har helt förändrat det digitala bildskapandet 2023 med snabb utveckling av text-till-bild-generatorer. Med lanseringen av Midjourney 6 har AI:s kapaciteter lyfts till helt nya höjder, då tekniken nu kan hantera långvariga problem och sätta nya riktmärken inom området. Version 6 är utan tvekan dess mest ambitiösa uppdatering, som kan leverera ultrarealistiska bilder från utökade, specifika textuppmaningar. Den senaste uppdateringen har förbättrat fem viktiga områden, inklusive dess förmåga att producera korrekt, högupplöst in-bild-text och förmågan att skapa fotorealistiska bilder som vid första anblick kan vara foton.

Direktlänk Dela Digital Camera World fördjupade 22 december

Midjourney Version 6 lanseras med nya funktioner och förbättrad bildkvalitet

Ankomsten av Midjourney Version 6 har väckt entusiasm bland dem som skapar och manipulerar bilder digitalt. Denna alpha-release är resultatet av nio månaders utveckling och den introducerar en mängd nya funktioner som lovar att förbättra kvaliteten och komplexiteten på de bilder du kan producera. För att få ut mesta möjliga av Midjourney Version 6 är det viktigt att bekanta sig med det nya kommandosättet. Bilderna som produceras är nu skarpare, med mer exakt text och finare detaljer, tack vare förbättrade algoritmer och bearbetningskraft. Detta är ett betydande steg upp från version 5.2.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 22 december

Midjourney släpper den mest kraftfulla AI-bildgeneratorn V6

Midjourney har släppt en alpha-version av sin nya AI-bildgenerator, V6, för gemenskapstestning. V6, som är tillgänglig via Discord, erbjuder förbättrad noggrannhet och längd på prompts, förbättrad sammanhållning och kunskapsbas, avancerade bildprompter och remixfunktioner, textteckningsfunktioner och uppgraderade upscalers. Dessutom är det möjligt att skriva text med V6. Trots att det fortfarande är i alpha-stadiet, är det en allvarlig konkurrent till Ideogram. Midjourney uppmuntrar till gemenskapssamarbete och feedback.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 22 december

Midjourney lanserar oväntat den nya versionen av sin AI för bildskapande, Midjourney v6

Midjourney v6, den nya versionen av artificiell intelligens (AI) för bildskapande, har lanserats oväntat och kraftfullt. Användare kan nu testa AI:ns nya funktioner, som ger utmärkta resultat. För att aktivera Midjourney v6 måste användare logga in på Midjourney Discord-server och följa enkla steg. Den nya versionen har flera förbättringar, inklusive förmågan att inkludera text i bilder, längre prompts, förbättrad remixläge, ökad upplösning i vissa lägen och fler alternativ för prompts. Användare varnas dock att vissa funktioner ännu inte finns tillgängliga i denna version, och att de kanske måste vänta på att de läggs till under nästa månad.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 22 december

Inspirerande Midjourney prompts för fantastiska resultat

Midjourney prompts kan tyckas vara en utmaning, men de kan faktiskt vara ett utmärkt sätt att få kreativa idéer att flöda. Några av de bästa prompts inkluderar: en lugn Zen-trädgård med körsbärsträd, koi-fiskar och en liten bro, en impressionistisk målning av Claude Monet som skildrar en pittoresk italiensk strandstad, ett mörkt och dramatiskt porträtt av en mystisk kvinna, en detaljerad skildring av en framtida metropol, en bild av Stora barriärrevet, en utsikt över Islands vackra bergskedja upplyst av norrsken, en bild av en regndroppe på väg att landa på ett blad, och en digital konstverk av ett rymdkrigsscenario.

Direktlänk Dela Optic Flux fördjupade 22 december

Midjourney släpper uppgraderad version av sin AI-bildgenererande tjänst

Midjourney har släppt en uppgraderad version av sin AI-bildgenererande tjänst, Midjourney V6. Uppdateringen är en betydande förbättring som har imponerat användare med sina otroligt realistiska foton och uppmärksamhet på detaljer. Alphaversionen av Midjourney V6 kommer att finnas tillgänglig på Discord under vinteruppehållet. Denna uppgradering har varit under utveckling de senaste nio månaderna, och utvecklarna släpper den för en kort tid från och med idag. Utvecklare noterar att Midjourney V6 kräver att du ger olika instruktioner än tidigare versioner.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 december

Midjourney v6, en konkurrent till OpenAI´s DALL-E 3, släpps för alfa-test

Midjourney v6, den senaste konkurrenten till OpenAI´s DALL-E 3, har lanserats för alfa-testning. Testare provar det just nu under vinteruppehållet och internet älskar det. Teknikföretaget säger att den nya modellen, trots att den fortfarande testas, är en stor förbättring jämfört med den gamla. Den ger bättre och mer exakta svar på längre prompts, gör ett bättre jobb med bilder och har förbättrade funktioner som remix-läge och uppskalning. Tekniktillverkaren lovar också att öka hastigheten över tid.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 22 december

AI-bildgeneratorn Midjourney släpper version 6 med förbättrade funktioner

AI-bildgeneratorn Midjourney har släppts i version 6 och har förbättrats betydligt inom vissa bildgenrer. Porträttbilderna är särskilt bra, och det kan vara svårt att avgöra om de är skapade av AI eller är bilder av verkliga motiv. Midjourney låter användare styra resultatet med olika argument och erbjuder 100 gratis credits för att testa tjänsten. Trots förbättringarna noterar recensenten att vissa detaljer fortfarande kan vara märkligt noggranna eller artificiella.

Direktlänk Dela Fotosidan fördjupade 22 december

Instagram introducerar AI-drivna bakgrunder för Stories

Instagram har introducerat en ny funktion som låter användare skapa artificiell intelligens (AI) genererade bakgrunder för Stories. Meta, företaget bakom Instagram, presenterade sitt generativa AI-drivna bakgrundsredigeringsverktyg för Instagram-användare baserade i USA. Ahmad Al-Dahle, Metas ledare för generativ AI, meddelade att den nya funktionen kommer att låta Instagram-användare använda AI-teknik för att generera text-till-bild-prompter och ändra bakgrunden till deras foton i Stories. Användare kan redigera bakgrunden på sitt foto så att det ser ut som om de blir ´jagade av en lejon´ eller är ´omgivna av kattungar´.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 22 december

Midjourney släpper uppgraderad version av sin AI-bildgenereringstjänst

Midjourney har släppt en uppgraderad version av sin AI-bildgenereringstjänst, Midjourney V6. Uppgraderingen anses vara en betydande förbättring som har imponerat användare med sina chockerande realistiska bilder och detaljrikedom. Alphaversionen av Midjourney V6 kommer att finnas tillgänglig på Discord under vinteruppehållet. Uppgraderingen har varit under utveckling i nio månader och utvecklarna släpper den för en kort tid från och med idag. Midjourney V6 kräver att du skriver prompts på ett annat sätt än tidigare versioner och är långsammare än andra Midjourney-modeller.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 22 december

Skapa unika julkort med hjälp av AI-bildgeneratorer

Om du planerar att skicka gamla skoljulkort till din familj och vänner i år, varför inte lägga till en modern twist och skapa ett unikt kortomslag med hjälp av en AI-bildgenerator? Du kan gå ett steg längre och generera ett omslag skräddarsytt för varje person, kanske inspirerat av ett roligt minne du delade under de senaste månaderna. Alternativt kan du skapa något generiskt som passar hela din adresslista och sedan ägna den tid du sparade åt att formulera några tankeväckande rader för meddelandena. En AI-bildgenerator löser problemet genom att agera som din personliga konstnär för att skapa ett julkort som kryssar alla rutor.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 22 december

MidJourney lanserar sin nya AI-bildgenerator V6

MidJourney har precis meddelat sin senaste AI-bildgenerator, V6-basmodellen. V6, som nu är under alfa-testning, har förbättrade funktioner såsom ökad prompt noggrannhet, förbättrad sammanhållning och, för första gången, textgenereringsfunktioner. V6 är en stor uppgradering jämfört med den tidigare V5.1-modellen. En av de mest noterbara komponenterna i V6 är dess text-ritningsförmåga, vilket sätter MidJourney i direkt konkurrens med andra ledande modeller som Dall-E 3 och Ideogram. V6-modellen har också förbättrade upscalers i ´subtila´ och ´kreativa´ lägen, vilket förbättrar bildupplösningen med 2x.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 december

Midjourney släpper uppgraderad AI-bildgenereringstjänst V6

Midjourney släppte en uppgraderad version av sin AI-bildgenereringstjänst, Midjourney V6, på torsdagen. Uppdateringen är en stor förbättring som har förvånat användare med sina otroligt realistiska visuella effekter och detaljrikedom. Alphaversionen av Midjourney V6 kommer att vara tillgänglig på Discord under vinteruppehållet. Denna uppgradering har varit under utveckling de senaste nio månaderna, och utvecklarna släpper den för en kort period från och med idag. Midjourney V6 kräver att du uppmanar annorlunda än tidigare versioner.

Direktlänk Dela Town of La Ronge fördjupade 22 december

AI-skapat konstverk nekas upphovsrätt i USA

US Copyright Office Review Board har avslagit en begäran om att registrera konstverk skapat med en artificiell intelligens (AI) målningsapplikation. Begäran avslogs på grund av att sökanden ´utövade otillräcklig kreativ kontroll´ över applikationens skapande av verket. Ankit Sahni ansökte om att registrera ett tvådimensionellt konstverk med titeln ´SURYAST´. Verket skapades genom att mata in ett fotografi som Sahni tagit i en AI-målningsapp kallad ´RAGHAV´. Sahni beskriver RAGHAV som ett ´AI-drivet verktyg´ som använder maskininlärning för att ´generera en bild med samma innehåll som en basbild, men med stilen från en vald bild´. I detta fall tog Sahni ett fotografi av en solnedgång och applicerade stilen från Vincent van Goghs ´Stjärnnatten´ för att generera bilden i fråga. Copyright Office vägrade att registrera verket eftersom det ´saknade den mänskliga författarskapet som krävs för att stödja ett upphovsrättsanspråk´.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 22 december

Signifikanta framsteg inom AI under 2023

Under 2023 har det skett betydande framsteg inom AI. Stora teknikföretag som OpenAI, Microsoft, Google och andra har varit i framkant av dessa utvecklingar och integrerar avancerad AI i sina produkter och tjänster. Bland de mest anmärkningsvärda händelserna var Microsofts partnerskap med OpenAI, vilket innebar en betydande investering från Microsoft. Tack vare integrationen av dessa avancerade AI-funktioner i Microsofts tjänster som Office 365 och lanseringen av Microsofts nya AI-assistent Copilot har användarna fått förbättrade upplevelser. Bland andra framsteg märks framstegen inom text-till-tal-teknik, bildredigering och chattbotar.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 21 december

Midjourney lanserar ambitiös AI-uppdatering som förväntas lösa textproblem i bilder

Midjourney har lanserat en alfaversion av sin senaste uppdatering, version 6 (V6), som redan hyllas som ett stort steg framåt för den populära AI-modellen för bildgenerering. Den förväntas lösa problemet med text i bilder, något som har varit en utmaning för AI-bild- och videogenerering under året. Midjourney V6 lovar även att ge ännu mer fotorealistiska genereringar. Midjourney, som grundades av David Holz, har varit ett stort namn inom AI under det senaste året. Denna nya version ska enligt Holz generera mer realistiska bilder än någonsin tidigare.

Direktlänk Dela No Film School fördjupade 21 december

Uppgraderad AI-bildgenerator Midjourney v6 lovar förbättrad realism

Midjourney v6, en uppgraderad modell av AI-bildgeneratorn, är nu tillgänglig och lovar förbättrad realism, möjlighet att skapa övertygande text på en bild, mer specifika instruktioner och mer. Trots att den fortfarande är i ´alpha´-fasen, visar tidiga tester en betydande förbättring i alla områden, förutom hastigheten, som har minskat märkbart. Användare upptäcker nya förändringar i den populära plattformen, inklusive förmågan att specificera färger och andra detaljer i en bild, kontrollera kompositionen med naturligt språk, lägga till text, förbättrad förståelse för grammatiska nyanser och mer.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 21 december

Betydande framsteg inom AI under 2023

Teknikvärlden och artificiell intelligens (AI) har gjort betydande framsteg under det senaste året, vilket transformerar hur vi interagerar med digitala enheter och innehåll. Stora teknikföretag som OpenAI, Microsoft, Google och andra har varit i framkant för dessa AI-utvecklingar under 2023, genom att integrera sofistikerad AI i sina produkter och tjänster. Bland de mest märkbara händelserna under året var partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI, markerat av Microsofts betydande investering. Denna samarbete har varit extremt spännande, med OpenAIs banbrytande innovationer som förbättrar Microsofts erbjudanden och sätter en ny standard för AI-applikationer i teknikindustrin. Användare har gagnats av förbättrade upplevelser, tack vare integrationen av dessa avancerade AI-funktioner i Microsoft-tjänster som Office 365 och utrullningen av Microsofts nya Copilot AI-assistent över många tjänster som Visual Code Studio för kodningshjälp och genom hela dess 365 verktygssvit. I text-till-tal-teknik har Eleven Labs beta-release gjort betydande framsteg, vilket producerar digitala röster som nära efterliknar mänskligt tal. Denna framsteg har gjort interaktioner med digitala assistenter mer naturliga och engagerande. På samma sätt har bildredigering tagit ett steg framåt med AI-konstgeneratorer som Midjourney, DallE 3, Pix2Pix och Googles Imagen 2 som har förenklat processen och ökat precisionen, vilket gör att användare kan hantera kraftfulla AI-verktyg med lätthet. Stora AI-utvecklingar och tillkännagivanden under 2023 - Microsofts $10 miljarder investering i OpenAI och integrationen av OpenAIs teknik i Microsoft-produkter. - Lanseringen av Eleven Labs beta, som erbjuder förbättrade text-till-tal-funktioner. - Instruct Pix2Pix släpptes som öppen källkod, vilket möjliggör bildredigering med AI. - Googles introduktion av Bard, dess AI-chattbot, och Microsofts omedelbara respons med Bing Chat med hjälp av GPT-teknik. - ControlNets framsteg inom AI-konst, vilket gör det möjligt att anpassa poser och positioner i AI-genererade bilder. - Släppet av GPT-4, en betydande förbättring jämfört med GPT-3.5, och dess imponerande funktioner som demonstreras av OpenAI. - Midjourney version 5s språng i AI-fotorealism och introduktionen av Model Scope för text-till-video-generation. - Adobes inträde med Firefly, en AI-konstplattform, och tillkännagivandet av ChatGPT-plugins. - Runways Gen 1 för AI-videogenerering och Pika AI-plattform för text-till-video-skapande. - Metas Segment Anything-verktyg för bild- och videoredigering och Wonder Dynamics AI-videoverktyg för karaktärsbyte. - Framväxten av autonoma AI-chattbotar som Baby AGI och AutoGPT. - Jeffrey Hintons avresa från Google över AI-bekymmer och Googles omfattande integration av AI i sina tjänster. - Senatens utfrågning om AI-reglering och OpenAIs släpp av Shape, en text-till-3D-modellgenerator. - Adobes Generative Fill-verktyg i Photoshop revolutionerar bildredigering. - Apple Vision Pro-annonsering och Runways Gen 2 för förbättrad AI-videogenerering. - ChatGPTs nya kodtolkningsfunktion och Anthropics Claude 2 med ett utökat kontextfönster. - Microsoft och Metas samarbete om LLaMA 2, en öppen källkodsmodell för stora språk. - ChatGPTs anpassade instruktionsfunktion och introduktionen av Stable Diffusion XL för AI-konst. - Midjourneys Very Region för inpainting och ChatGPTs förmåga att se, höra och tala. - OpenAIs DALL-E 3 för prompt-adherent AI-bildgenerering och Adobe Illustrators text-till-vektor-funktion. - Elon Musks tillkännagivande av Grok, en stor språkmodell, och OpenAIs introduktion av GPTs och assistenter. - Sam Altmans korta avresa från OpenAI och släppet av P 1.0 för AI-text-till-video. - Tillkännagivandet av Gemini inom Googles Bard och släppet av Mix of Experts för effektiva AI-chattbotinteraktioner. Konversationell AI har också sett framsteg, med Googles Bard och Microsofts Bing Chat som använder GPT-teknik för att engagera användare i mer naturliga och komplexa konversationer. Dessa AI-chattbotar har blivit smartare, vilket gör att de kan hantera invecklade diskussioner och ge mer engagerande interaktioner. Användningen av AI inom konst och videogenerering har pressat de kreativa gränserna. Verktyg som ControlNet har möjliggjort anpassning av poser i AI-genererade bilder, medan introduktionen av GPT-4 har utvidgat riket av kreativa möjligheter. I video har nya plattformar framträtt som gör det möjligt att omvandla text till videoinnehåll, vilket ändrar hur media skapas och konsumeras. AI-utvecklingar under 2023 När AI blir mer integrerad i vardagliga verktyg, som Google-tjänster, Adobes Generative Fill och Apple Vision Pro, blir behovet av reglering mer uppenbart. Senatens utfrågning om AI-reglering signalerar ett viktigt steg mot att säkerställa den ansvarsfulla tillväxten och integrationen av AI i samhället. Framstegen inom AI-bildgenerering och redigering har låst upp nya kreativa möjligheter. DALL-E 3 har till exempel gjort det möjligt att generera bilder som noggrant följer användarprompts. Adobe Illustrators text-till-vektor-funktioner och realtidsredigeringsverktyg har gett användarna en aldrig tidigare skådad nivå av kreativ frihet, vilket ytterligare demonstrerar den transformerande inverkan av AI på den kreativa processen. När vi reflekterar över året 2023 är det tydligt att AI har nått nya nivåer av sofistikering, med varje utveckling som förbättrar vår förståelse för dess potential. Från GPT-4s kapaciteter till den sömlösa integrationen av AI i dagliga verktyg har dessa framsteg inte bara förbättrat befintliga produkter utan har också banat väg för nya former av innovation och kreativitet. AI har fast etablerat sig som en grundläggande komponent i tekniklandskapet, vilket förändrar hur vi engagerar oss i den digitala världen och lägger grunden för framtida genombrott. Det kommer att bli intressant att se vilka utvecklingar som finns i butiken för 2024 och som alltid kommer vi att hålla dig uppdaterad när ny teknik tillkännages.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 21 december

MidJourney AI uppgraderar till Version 6: Förbättringar och blandade recensioner

Den generativa artificiella intelligensen MidJourney har lanserat sin sjätte version, MidJourney V6, med betydande förbättringar inom AI-bildgenerering. Nyckelfunktioner inkluderar förbättrad precision och konsekvens, textgenerering, förbättrade upplösningsfunktioner och pixelkonstfunktioner. Dessutom har användare rapporterat att MidJourney V6 kräver mer explicita instruktioner. Trots dessa framsteg har mottagandet bland experter och användare varit blandat, med vissa som uttrycker besvikelse över specifika aspekter. MidJourney V6 är fortfarande i alfaversion och är inte aktiverad som standard.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 21 december

MidJourney släpper version 6 av sin AI-bildgenerator

Artificiell intelligens bildgenerator MidJourney har släppt version 6 av sitt populära verktyg, vilket möjliggör längre prompts, större detaljnivåer och till och med att lägga till text på ett foto. MidJourney gick först i öppen beta i juli 2022 och har gjort snabb och imponerande framsteg i kvaliteten och noggrannheten i bilder med varje efterföljande utgåva. Den senaste versionen inkluderar längre promptlängd, mer detaljerad kontroll över färg och skuggning, text och möjligheten att finjustera utdata genom en konversation med MidJourney. MidJourney har börjat öppna tillgång till en webbversion för användare som har genererat mer än 10 000 bilder.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 21 december

Ny version av världens bästa AI-bildgenerator Midjourney v6 (Alpha) lanseras

Den nya versionen av världens bästa AI-bildgenerator, Midjourney v6 (Alpha), har lanserats. Midjourney, ett litet oberoende forskningslabb med bara 11 heltidsanställda, har utvecklat några av de bästa generativa AI-bildmodellerna 2023. Den nya versionen kommer med flera uppgraderingar, inklusive förbättrad förmåga att konceptualisera objektpermanens och fysiskt utrymme, 40% noggrannhet i text-i-bild funktionen och förbättrad naturligt språkbearbetning. Dessutom har även promptlängden ökats till 1 985 tecken.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 21 december

AI:s påverkan på kultur: strider i Hollywood, TikTok-trender och musik

Artificiell intelligens (AI) har börjat omforma musik, film och konst, vilket har lett till entusiasm och panik. AI var i centrum för en tvist som stoppade Hollywood under sommaren 2023, då både författare och skådespelare strejkade. Skrivverktyg som ChatGPT och AI-bildgenereringsverktyg som Midjourney framträdde, vilket ledde till oro bland Hollywood-kreatörer att AI skulle ta över deras jobb. På TikTok har AI-innehåll spridits på oväntade sätt, inklusive deepfakes av amerikanska presidenter och AI-skapade visuella memes. AI har också skakat om musikvärlden med deepfakes av kända musiker. Vissa konstnärer har vidtagit proaktiva, juridiska åtgärder för att skydda sig själva.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 21 december

Jämförelse mellan AI-bildgeneratorerna Midjourney och DALL-E 3

Midjourney och DALL-E 3 är två av de mest kända AI-bildgeneratorerna. Båda använder en textpromptsystem för att skapa bilder baserat på skriftliga beskrivningar. För att skapa bilderna använder de båda en process som kallas diffusion. DALL-E 3 och Midjourney kommer med sina egna prispunkter, DALL-E 3 kostar 20 dollar i månaden medan Midjourney erbjuder flera olika prissättningar från 10 dollar i månaden. DALL-E 3 kan dock användas gratis via Microsofts Copilot-funktioner. Mellan de två är DALL-E 3 enklare att använda, medan Midjourney ger mer kontroll över bilderna. Båda tillåter kommersiellt bruk av bilderna, men det är viktigt att notera att bilderna inte kan skyddas av upphovsrätt.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 21 december

AI och konst: Människor föredrar fortfarande konst skapad av människor, visar studie

En ny studie från Bowling Green State University visar att människor fortfarande föredrar konst skapad av människor, trots att AI-verktyg som DALL-E, Midjourney och Stable Diffusion kan skapa konst som människor ofta inte kan skilja från mänskligt skapade verk. Studien, utförd av Andrew Samo och professor Scott Highhouse, fann att deltagarna bara kunde identifiera källan till konsten korrekt 50-60% av tiden. Trots detta upplevde de mer positiva känslor som nostalgi, attraktion och nöje från konst skapad av människor.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 20 december

Ny fusklista lanserad för Midjourney V5

En guide till den senaste versionen av Midjourney har skapats för att hjälpa användare att navigera genom de komplexa kommandona och parametrarna. Guiden, beskriven som en ´fusklista´, är som en schweizisk armékniv för alla Midjourney-behov. Den innehåller information om hur man använder olika funktioner, inklusive promptanatomi, parametrar, vikter och kommandon. Skaparen av guiden uppmanar läsarna att visa sitt stöd genom att klappa 50 gånger och följa dem för att hålla sig uppdaterade om utvecklingen av Midjourney.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 december

Användning av AI för att optimera tid och öka intäkter

En företagsledare som tidigare arbetade över 80 timmar i veckan, upptäckte att användning av artificiell intelligens (AI) kunde minska arbetsbelastningen och öka intäkterna. AI-verktyg som Jasper, Copy.ai, DigitalGenius och Chatbase användes för att effektivisera arbetsuppgifter och förbättra kundservice. Genom att delegera manuella uppgifter till AI, kunde företaget växa med en extra miljon dollar i intäkter. Ashley Couto, företagsägare och AI-marknadsföringskonsult, betonade också hur AI minskade tiden för lågvärdesuppgifter och gav mer tid för strategi och relationsbyggande. Företaget använder också WooSender som säljassistent och Chorus för att ge feedback på försäljningssamtal.

Direktlänk Dela Success Magazine fördjupade 20 december

Rec Room skapar en värld med generativa AI-verktyg

Rec Room har skapat en värld med hjälp av generativa AI-verktyg som kallas Fractura. Förra året lade Rec Room till direkt integration med Unity, vilket tillät skapare att bygga högkvalitativa världar i Unity-redigeraren. Fractura är en sådan värld, men främst byggd med hjälp av en pipeline av generativa AI-verktyg istället för helt manuellt. Rec Room säger att ChatGPT användes för att ´utveckla idéer´ för Fracturas ´landskap, flora och lore´. Midjourney och DALL·E användes sedan för att komma med konceptkonst för världens design. För skapandet av världen använde Rec Room Skybox AI, CSM och Shap-E.

Direktlänk Dela UploadVR fördjupade 20 december

AI förändrar designlandskapet under 2023

2023 har varit ett avgörande år för integrationen av AI i design, med enastående blandning av kreativitet och teknik. Designboom har lyft fram årets mest imponerande AI-drivna designprojekt. Bland de framstående teman detta år har varit användningen av AI inom arkitektur och produktdesign. Arkitekter har använt verktyg som DALL•E och Midjourney för att skapa futuristiska strukturer. Inom produktdesign har konstnärer som Momit Sam York använt AI för att tolka om bekanta objekt. AI har också möjliggjort för designers att utforska och visualisera koncept som utmanar gränserna för fantasin.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 20 december

Alphabet inför restriktioner på AI-sökningar inför USA:s presidentval 2024

Alphabet planerar att införa restriktioner på typer av valfrågor för sin AI-chattbot Bard och AI-baserade sökningar, inför USA:s presidentval. Begränsningarna sägs gälla från början av 2024. Google har inte angett vilka typer av sökningar som kommer att blockeras. Google kommer dock att fortsätta med ´försiktighet´ när det gäller ändamål kopplade till valen. Google kommer också att granska sitt sökgenereringsverktyg och Bard för felaktig information och cybersäkerhetsbrister. Google kommer också att införa flera åtgärder för att motverka desinformation kopplad till AI. Det rapporteras också att Google undersöker hur AI kan hjälpa till med problemhantering och hur det kan sprida falsk information.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 20 december

AI-bildgeneratorn Midjourney flyttar till egen webbplats

AI-bildgeneratorn Midjourney har flyttat till sin egen dedikerade webbplats. Den alfaversion som nu är tillgänglig för befintliga användare var tidigare tillgänglig via Discord. Användare rapporterar att den nya webbplatsen är lättare att navigera och förväntar sig att se en mängd nya funktioner tillagda de kommande månaderna. Midjourney hävdar att den nya webbplatsen låter användare söka, filtrera och kommentera bilder mer lätt. Dessutom kommer användarna att kunna anpassa sina profiler, inställningar och preferenser. Midjourney arbetar också på en ny mobilapp.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 20 december

AI visar hur Dragon Ball Z-karaktären Bulma skulle se ut i verkliga livet

Fans av Dragon Ball Z har använt artificiell intelligens för att återskapa hur den älskade karaktären Bulma skulle se ut i verkligheten. Bulma, en stark och självständig kvinna, är en framstående uppfinnare i serien och skapar Dragon Radar, vilket hjälper Goku att hitta Dragon Balls. Trots att hennes roll som forskare ofta överskuggas av hennes svaghet för män, har hon alltid överraskat oss, särskilt genom att gifta sig med Saiyan som dödade hennes tidigare älskare, Vegeta. AI-rekonstruktionen av Bulma hyllar karaktären med hennes distinkta blå hår och stora stil.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 20 december

Utforska världen av AI-konstgeneration med dessa kostnadsfria alternativ

För de som är intresserade av att utforska AI-konstgeneration finns det flera spännande och kostnadsfria alternativ till det populära valet Midjourney. Några av de bästa alternativen inkluderar Starry AI, Bing Chat Dall-E, Photoshop Beta, Nightcafe, DeepAI, Idiogram och Windows Paint Co-Creator. Dessa verktyg erbjuder användarna möjligheter att skapa detaljerad konst baserat på sin egen input. Trots att vissa verktyg kan ha begränsningar, som begränsade krediter eller stilar, kan dessa ofta övervinnas genom att uppgradera till premiumversioner.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 19 december

Midjourney Alpha inleder testning av sin webbplats för direkt bildgenerering

Midjourney Alpha har inlett testning av sin webbplats, vilket markerar en ny fas för en av världens mest använda AI-tjänster för bildgenerering. Midjourney, känd för sin stora användarbas på över 17,5 miljoner på meddelandeappen Discord, övergår till en plattform som möjliggör direkt bildgenerering på sin webbplats, en avvikelse från dess exklusiva Discord-användning. Webbplatsen har en elegant och okomplicerad design och debuterar med en flik med titeln Utforska som visar offentliga skapelser från olika användare. Företaget betonade att denna initiala version är begränsad till användare som har genererat över 10 000 bilder i Midjourney. Midjourney meddelade planer på att utvidga tillgången till en bredare publik under nästa månad.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 19 december

AI-verktyget Midjourney blir mer tillgängligt med lanseringen av en ny webbplats

AI-verktyget för bildgenerering, Midjourney, som är känt för att vara det bästa i sitt slag, kommer snart att bryta sig loss från Discord, en plattform som kan vara avskräckande för mindre tekniskt kunniga internetanvändare. Detta kommer att ändras med lanseringen av en dedikerad webbplats, Midjourney Alpha, som är mer intuitiv och lättare att förstå. Webbplatsen, som redan är tillgänglig på alpha.midjourney.com, erbjuder funktioner mer anpassade till allmänna användare och kommer att öppnas upp för en bredare publik i början av 2024. Andra stora aktörer som Dall-E från OpenAI och Meta har också breddat sin publik.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 19 december

Dataförgiftning: Ett verktyg för att bekämpa obehörig bildskrapning

Text-till-bild-generatorer, som Midjourney och DALL-E, kan bli ´förgiftade´ om de tränas på stora datamängder som innehåller bilder som är skyddade av upphovsrätten. Forskare har skapat ett verktyg kallat ´Nightshade´ för att bekämpa obehörig bildskrapning. Verktyget ändrar subtilt en bilds pixlar på ett sätt som stör datorvision men lämnar bilden oförändrad för mänskliga ögon. Om en organisation sedan skrapar en av dessa bilder för att träna en framtida AI-modell, blir dess datamängd ´förgiftad´. Detta kan leda till att algoritmen felaktigt lär sig att klassificera en bild som något som en människa visuellt skulle veta att vara felaktigt.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 19 december

Bästa gratisalternativen till AI-artgeneratorn Midjourney

Midjourney är en av de mest populära och kapabla AI-artgeneratorerna för naturligt språk, men det finns många spännande konkurrenter som inte tar betalt för tjänsten. Här är några av de bästa gratisalternativen till Midjourney: Starry AI, som är en enkel bildgenereringstjänst som man kan använda gratis med bara ett enkelt konto. Bing Chat Dall-E, tack vare Microsofts partnerskap med OpenAI, är Dall-E bildgenerator AI inbyggd i Bing Chat. Photoshop Beta, om du redan är en Adobe Photoshop-prenumerant kan du leka med Adobes Firefly generativa AI inom Photoshop. Nightcafe är en annan enkel AI-generator att registrera sig för och använda. DeepAI, du behöver inte ens registrera dig för att använda DeepAI. Idiogram, en av de mest fullt utrustade, snabbaste och kapabla AI-generatorerna där ute. Windows Paint Co-Creator, du kan använda Dall-E gratis genom Paints Co-Creator-knapp. Dream, tillgänglig på webben, iOS och Android, är Dream en bildgenerator för nästan alla.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 18 december

Konstnärer vänder sig till teknik för att bekämpa hotet från AI-drivna bildgeneratorer som Midjourney och Stable Diffusion. Nya tekniker tillåter dem att anpassa sina bilder med några pixlar för att se bra ut för människor men ´förgifta brunnen´ för AI-verktyg. Trots att vissa AI-bildmodeller endast använder licensierat innehåll, tränas andra genom att skrapa det öppna webben för källmaterial. Detta har skapat en konflikt mellan kreatörer som skapar konstverk och delar dem online, och teknologer som säger att AI helt enkelt tar inspiration från verk, mycket som en konststudent. Ett nytt verktyg som heter Nightshade låter konstnärer vända hur AI tränas till sin fördel, vilket leder till oavsiktliga konsekvenser när bilder genereras.

Tom´s Guide fördjupade 18 december

Topp 10 AI-verktyg för 2023

Låt oss granska de tio bästa AI-verktygen från 2023 när året närmar sig sitt slut. Dessa är produkter som du kan använda just nu och till och med utnyttja 2023. När det gäller teknik var 2023 ett märkbart år för entusiaster. När artificiell intelligens (AI) började användas i stor utsträckning, upplevde tekniksektorn en betydande tillväxt. Med lanseringen av ChatGPT förra året gick artificiell intelligens in i mainstream, och det är, precis som alla andra framväxande AI-teknologier redo för utforskning. Folk föredrar att använda AI för uppgifter som innehållsskrivning, presentationer och bildgenerering. Denna trend är inte begränsad till teknikintresserade individer, eftersom vardagliga användare också har omfamnat den. Nu ska vi granska året och kolla in de tio bästa AI-verktygen som gjorde intryck på användarna.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 18 december

Midjourney V6: En ny era inom AI-genererade bilder börjar

Det ledande AI-teknikföretaget Midjourney har påbörjat offentlig testning av sin senaste innovation, Midjourney V6. Denna offentliga testning låter användare uppleva och utvärdera några av de minst imponerande bilderna som genereras av AI. Testfasen innebär en kalibreringsprocess där användare ombeds jämföra par av bilder och ange sin preferens. Trots att det är tidiga iterationer och okalibrerade versioner, har några av bilderna redan visat ett lovande potential. Den slutliga versionen av Midjourney V6 förväntas erbjuda förbättrade kvalitetsbilder, större storlekar och potentiellt videogenerering.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 18 december

Midjourney 6 introducerar AI-drivna bildförbättringar

AI-bildskapande tar ett betydande steg framåt med introduktionen av Midjourney version 6. Denna nya version har utvecklats i över sju månader och syftar till att förbättra hur användare interagerar med AI. Användare spelar en avgörande roll i att undervisa AI om mänsklig estetik genom att välja bilder som styr dess inlärningsprocess. Den kommande versionen lovar att erbjuda en mer intuitiv upplevelse, med förbättringar i hur AI tolkar instruktioner och en bredare förståelse för världen. Midjourney-teamet ber nu betalande kunder att hjälpa till att betygsätta bilder för att träna Midjourney 6 AI-modellen mer noggrant.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 18 december

AI-verktyg väcker debatt om copyright och konstens natur

Generativa artificiella intelligens (AI) verktyg som DALL-E, MidJourney och Stable Diffusion har fått kritik för deras förmåga att skapa bilder, med anklagelser om olaglig och icke-samtyckande bildgenerering samt intellektuell stöld. Detta kastar ljus över brister i nuvarande copyrightlagar, inklusive föråldrade uppfattningar om immateriell äganderätt och kompensation, samt otillbörliga bördor på skapare. Lösningen behöver vara grundad i kollektiv förhandling och internationell konsensus. Skapandet av AI-konst har också utlöst debatter om vad konst är och om det kan vara konst om det inte finns en konstnär. Dessa frågor har lett till olika tolkningar av copyrightlagar i olika länder, med vissa länder som endast tilldelar copyright till ´verk skapade av människor´.

Direktlänk Dela Atlantic Council fördjupade 18 december

Teknikfokus på mjukvara, medicinteknik och AI hos Avanza World Tech by TIN

Avanza World Tech by TIN fokuserar på mjukvara, men medicinteknik och hälsosektorn har också tagit stora steg under året. Novo Nordisk har varit framstående med sina obesitasläkemedel Wegovy och Ozempic, som ursprungligen är diabetesmedicin men kan reducera kroppsvikten med upp till 20 procent. Framtida konkurrens från Eli Lilly och eventuellt Astra kan öka tillgängligheten. Artificiell intelligens (AI) har också varit i fokus, med företag som Midjourney Inc och OpenAI i hetluften med sina tjänster inom generativ AI.

Direktlänk Dela Blogg.avanza.se fördjupade 18 december

Top 10 AI-verktyg som lämnade ett avtryck 2023

År 2023 markerade en betydande utveckling inom teknikindustrin, särskilt med introduktionen av artificiell intelligens (AI) i mainstream-världen. AI-verktyg som ChatGPT, Jasper AI, PeopleAI, Eleven Labs AI, Writesonic AI, Hotpot AI, Cutout.Pro AI, Vocal Remover AI, CapCut AI och Midjourney AI har blivit populära bland både teknikentusiaster och ´normies´. Dessa verktyg används för att generera text, översätta språk, skapa AI-röster, skapa innehåll, skapa NFT:er, redigera bilder och videor, och mycket mer.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 18 december

Dataförgiftning: Hur konstnärer kämpar mot obehörig bildskrapning med AI

Text-till-bild-generatorer, som Midjourney och DALL-E, kan ge oväntade resultat om de har ´förgiftats´. ´Dataförgiftning´ inträffar när en AI-modell tränas på data som har förändrats på ett sätt som stör datorvisionen. Forskare har skapat ett verktyg kallat ´Nightshade´ för att bekämpa obehörig bildskrapning. Nightshade förändrar bildens pixlar subtilt på ett sätt som förstör datorvisionen men lämnar bilden oförändrad för mänskliga ögon. Om en organisation sedan skrapar en av dessa bilder för att träna en framtida AI-modell, blir dess datamängd ´förgiftad´. Detta kan resultera i att generatorn börjar returnera oförutsägbara och oavsiktliga resultat.

Direktlänk Dela The Conversation fördjupade 18 december

2023: Ett minnesvärt år för AI

År 2023 kommer att bli minnesvärt för många saker, men AI kan bli det mest minnesvärda. Parmy Olson tar oss genom året i AI i en speciell video. Det är svårt att tro att ChatGPT lanserades lite mer än ett år sedan - och det är ännu svårare att föreställa sig hur det kommer att se ut om ett år. Plötsligt kunde alla få svar på alla frågor i vackert mänskligt prosa. Midjourney tillät oss att framkalla vilken bild vi kunde tänka på - från en tvättbjörn i rymden till ett verklighetstroget porträtt av Muhammed Ali. Och snart hade människor svårt att skilja äkta bilder av historiska figurer från AI-genererade.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 17 december

Konstnärer utforskar AI för att förbättra sin kreativitet

Konstnärer utforskar nya sätt att förbättra sin kreativitet genom att använda språkdriven artificiell intelligens (AI) och bildgenerering. Med hjälp av ChatGPT och Midjourney kan konstnärer skapa inspirerande konstverk genom att kombinera olika discipliner och teman. De kan också skapa dialoger med imaginära karaktärer, fokusera på visuell berättande konst, visualisera abstrakta koncept, och arbeta med retrofuturism och tidsblandad konst. Dessa tekniker ger konstnärerna möjlighet att utmana konventionella gränser och skapa konstverk som engagerar publiken på unika sätt.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 17 december

Översikt över framstående AI-verktyg för produktivitet och innovation

AI-verktygen erbjuder en mängd olika lösningar, allt från innehållsskapande till kundsupport och produktivitetsförbättring. AI-chattbotar som ChatGPT, Bard och HuggingChat är kända för sin flexibilitet och användarvänlighet. Innehållsskapande verktyg som Jasper och WriteSonic kan generera stora mängder innehåll och bilder. Grammarly, Wordtune och ProWritingAid hjälper till med textförbättring, medan Descript och Surfer SEO erbjuder video redigering och SEO-optimering. Midjourney och Pictory AI är AI-baserade bild- och videogeneratorer. Scalenut och Alli AI fokuserar på innehållsskapande och SEO-optimering. Lovo AI och Divi AI omvandlar text till tal och hjälper till med webbplatsbyggande respektive. Quillbot och Originality.ai hjälper till med omformulering av text och plagiatdetektering. Support Board automatiserar kundsupportprocesser.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 17 december

Midjourney flyttar från Discord till egen webbplats

AI-bildgeneratorn Midjourney, som anses vara en av de bästa på marknaden, flyttar från sociala medieplattformen Discord till en egen dedikerad webbplats. Flytten förväntas förbättra användargränssnittet och användarupplevelsen, vilket gör verktyget enklare att använda. Tidigare användare som har genererat mer än 10 000 bilder har tillgång till den nya alfa-versionen av webbplatsen. Midjourney arbetar även på en mobilapp för iOS och Android, vilket kommer att tillåta användare att generera bilder med röstkommandon samt genom att skriva text.

Direktlänk Dela